Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

DzieciĘcy Swat Przeciwko Kobietom I Cortesowi

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Młodzi wojownicy dowodzeni przez Eduarda Osetrova walczą z armią obcych, głównie cykli. Wtedy jednak odważny chłopiec musi zostać Hindusem i wraz z boginiami stoczyć walkę z armią Corteza, która pragnie podbić państwo Majów!

  DZIECIĘCY SWAT PRZECIWKO KOBIETOM I CORTESOWI
  ADNOTACJA
  Młodzi wojownicy dowodzeni przez Eduarda Osetrova walczą z armią obcych, głównie cykli. Wtedy jednak odważny chłopiec musi zostać Hindusem i wraz z boginiami stoczyć walkę z armią Corteza, która pragnie podbić państwo Majów!
  . ROZDZIAŁ 1
  Młodzi bojownicy dziecięcego oddziału sił specjalnych walczyli dzielnie. Jednak za półtora pola siłowego praktycznie nie mieli szans na śmierć. Ale cykle ataku poniosły ogromne szkody i faktycznie zabrakło im pary. Nadal można było więc spierać się, kto jest prawdziwym bohaterem.
  Ale musimy oddać hołd, chłopcy i dziewczęta w strojach bojowych strzelali celnie. Uważano, że gry na komputerach nie poszły na marne, a oni są po prostu wspaniałymi wojownikami.
  Adala, która strzelała w prawą rękę Edika, wzięła i zrzuciła but ze stopy swojego dziecka. I ze zręcznością małpy rzuciła kilka maków w zbliżającego się wroga.
  Młody dowódca skinął głową.
  - To dobry, powiedzmy, prezent zagłady! Lepiej jednak użyć go podczas szturmu na zamek.
  Adala logicznie zauważyła:
  - Masz niewyczerpany zapas niespodzianek. Więc nie wszystkie karty atutowe są wyłożone. A atut też nie jest prześwietlony!
  A maleńkie ziarenka maku zagłady uderzyły w cykle, rozdzierając wielkich wojowników na małe, postrzępione kawałki. Nadchodzi zniszczenie.
  Dziewczyna pisnęła, tupiąc dziecku w nogę:
  Wierzę, że czekam na zwycięstwo nad cyklami
  Będą nowe piosenki...
  Nie oddam się w niewolę bestii,
  Pokażę ci najwyższą, wiesz, klasę w bitwie!
  Chłopak walczący po lewej stronie zauważył z uśmiechem:
  - Dlaczego nie rzuciłeś ręką, ale nogą?
  Adala roześmiała się i odpowiedziała:
  - I jest zabawniej!
  Edik skinął głową.
  - Tak, każdy głupiec rzuci ręką, ale spróbuj nogą!
  Dzieci zawołały chórem:
  - Chwała wojownikom światła,
  Chwała mojej jasnej ojczyźnie...
  Nasze czyny będą śpiewane,
  Zwycięstwo jest głównym celem!
  Rzeczywiście Cykle, ponosząc kolosalne szkody, zaczęły się wycofywać. Ale mury znów się podniosły. I ruszyły nowe samochody. Wyglądały jak spłaszczone piramidy na gąsienicach i były duże, z pniami.
  Kiedy żołnierze dziecięcych sił specjalnych strzelali do nich z broni promieniowej, praktycznie nie wyrządzili im krzywdy. Promienie odbiły się od stalowej zbroi.
  Jedna z dziewcząt zawołała:
  - Oto kolejny joker od wroga! A może nawet cała lawina jokerów!
  Wojownik zawołał:
  Lepiej umrzeć na nogach, niż żyć na kolanach! Byłem już w niewoli i bili mnie prądem elektrycznym, przepuszczając wyładowania przez całe moje ciało, od języka po pięty. I to jest tak chore, że śmierć jest lepsza!
  Dziewczyna skinęła głową.
  - Tak, i byłem torturowany! Do tego subtelnie zmienna grawitacja i pulsująca nieważkość. I to tak bardzo boli, a w dodatku nie pozostawia śladów, z wyjątkiem koszmarów!
  No cóż, myślę, że nasz nieśmiertelny i wspaniały dowódca coś wymyśli!
  Edik skinął głową na znak zgody ze swoją białą głową i rozkazał:
  - A teraz chłopaki, weźcie to, łaskoczcie nos i kichajcie!
  Adala, ta doświadczona wojowniczka, zapytała ze zdziwieniem:
  - A czemu to?
  Młody dowódca odpowiedział z przekonaniem:
  - Tu zobaczysz jaki będzie efekt!
  Dzieci wojowników nie kłóciły się. Więc wzięli i połaskotali noski swoich uroczych dzieci czubkami małych sztyletów. I jak to wezmą i kichną.
  Atmosfera od razu się zatrzęsła. A szczątki z wieloma ostrymi końcami spadły z góry. Uderzyli w piramidalne zbiorniki. I szturchali ich jak jeża igłami. I ogromne potwory zatrzymały się.
  Edik skinął głową i zauważył:
  - A teraz chodźmy zaśpiewać!
  A bojownicy z dziecięcych sił specjalnych wzięli to i śpiewali z przyjemnością;
  Moja księżniczko, jesteś kwiatem
  Błyszczące w ogrodzie Pana!
  Twoje spojrzenie jest jak świeży powiew
  Rozprosz płomienie piekielne!
  
  Święte dziewczyny kochają
  Bohaterski miecz, ściskający z honorem!
  Przeleję krew strumieniem
  Anioł będzie z Tobą na zawsze!
  
  Sekret rozjaśniony snem
  Twój wizerunek, słodki aromat!
  Zostałeś wyrzeźbiony przez stwórcę wszechświata
  Wszyscy słudzy zła nie będą się skalać!
  
  Może tylko w niebie
  Los zjednoczy kochanków!
  Ale Bóg nie pozwoli, abyśmy rozsypali się w proch
  Połączcie zjednoczenie serc w separacji zatwardziałych!
  Po tak cudownych i wzniosłych słowach wydarzył się cud. Cała armada piramidalnych zbiorników kwitła niczym kaskada kwietników. A bujne kwiaty były po prostu przepiękne. I zaczęły rosnąć z szaloną i niesamowitą, burzliwą siłą. I wyszło tak pięknie.
  Adala pocałowała chłopca dowódcę w policzek i zauważyła:
  - Jesteś po prostu wyjątkowym urokiem!
  Eddie pokiwał głową z uśmiechem.
  - Technomagia!
  Wojownik zawołał:
  - Nu, a teraz w ataku! Zmiażdż wrogów jednym ciosem!
  Chłopiec-dowódca sprzeciwił się:
  - NIE! Jest za wcześnie. Na początek warto przyjrzeć się moim wcześniejszym przygodom. Trzeba było tam działać nawet bez zaawansowanych nanotechnologii, a to, trzeba zaznaczyć, jest bardzo trudne!
  Adela powiedziała z uśmiechem:
  - Oczywiście rozumiem, że bez technologii jest trudniej. Ale chłopak taki jak ty, myślę, rozwiąże każdy problem.
  Edik zaśpiewał z uśmiechem, który w jego srebrnym głosie błyszczał jak wyborna perła morska:
  Nawet jeśli nie możemy rozwiązać wszystkich naszych problemów,
  Nie rozwiązuj wszystkich problemów!
  Ale wszyscy będą szczęśliwsi
  Wszyscy będą mieli więcej zabawy!
  Następnie chłopiec włączył hologram. Dziecięce siły specjalne zamilkły.
  Szafirowe i szmaragdowe oczy chłopców i dziewcząt pożerały ten widok.
  No cóż, chłopak, który był w różnych częściach wszechświata i pokazał się na więcej niż jednym, kiedy jeszcze nie był jeszcze tak dojrzały. I była to era średniowiecza w Nowym Świecie, jakaś alternatywna historia, jak planeta Ziemia.
  W tym przypadku wykazano, że Edik stał się indyjskim chłopcem, który w zasadzce śledził oddział bladych twarzy. Jest w krótkich spodenkach, boso, bo mokasyny tylko przeszkadzają, ale pomalowany od stóp do głów w kolorowe rysunki. Nawet twarz dziecka w przerażających tatuażach ze smokami i aniołami z mieczami.
  Chociaż wydaje się, że takie rysunki nie są typowe dla Indian. Ale gdzie los nie rzucił tylko tysięcy przygód i podróży Edika. Wszystkie epoki, planety i czasy pomieszały się, pomieszały i połączyły w coś w rodzaju gęstej kuli.
  Obok niego leży muskularna dziewczyna z szerokimi biodrami, bosymi, okrągłymi, uwodzicielskimi obcasami prawie pod nosem. Z jakiegoś powodu wojowniczka, choć powinna być Indianką, jest blondynką. Nie ma na sobie prawie żadnego ubrania, tylko majtki z kompletu bikini, sznur pereł na pełnej klatce piersiowej.
  Kiedy się odwróciła, Edward zobaczył ładną twarz z męskim podbródkiem i dużą, ale regularną klatką piersiową. Ramiona wojowniczki są muskularne, jej skóra jest czekoladowa, co w połączeniu z bielą, z lekką domieszką zażółcenia, a raczej złotych pyłków włosów, wygląda cholernie atrakcyjnie.
  Blond wojownik szepcze jednak z niepokojem:
  - Nadchodzą blade twarze, och, fontanno-przywódco-chłopcu!
  Coś szturchnęło młodego wojownika w muskularny bok... Eduard drgnął i zobaczył zgrabną, nagą, dziewczęcą nogę. Również muskularny i silny. A potem sama dama z płonącymi ognistoczerwonymi włosami. Taka piękna tutaj. Miodowa blondynka i ruda, obie półnagie, muskularne i wysportowane. Nie wojownicy, ale bóstwa z łukami.
  Edward ostrożnie pogładził najpierw jedną, a potem nogi drugiej dziewczyny. Mruczeli z zadowoleniem, jak głaskane koty. No cóż, to prawda, normalna kobieta nie powinna stronić od męskich pieszczot. A potem rodzą się wszelkiego rodzaju drażliwi ludzie, którzy za najmniejsze głaskanie lub flirt są gotowi pozwać. Ale dla mężczyzny jest to całkiem naturalne pragnienie głaskania i pieszczenia pięknej dziewczyny, a nawet dwóch dziewczyn na raz.
  To prawda, że \u200b\u200bjest dzieckiem w ciele, ale jest już przyzwoicie stary, w latach i pamięci jest całkiem dorosły, więc ....
  To prawda, bardzo muskularny, ale wysportowany Edward, po prostu kochał silne kobiety zdolne do rodzenia silnego potomstwa.
  Ale wtedy ognista piękność dała Edwardowi znak ustami - zamroź! Wróg nadchodzi wkrótce!
  Rzeczywiście, na skraju pojawił się oddział... Wow, takiego pułkownika sił specjalnych się nie spodziewał. Nie, to wcale nie były trolle, ani gnomy - całkiem normalni ludzie, ale... W średniowiecznych zbrojach, z muszkietami nieporęcznymi jak maczugi kanibali, z długimi mieczami. Cała ta armia sprawiała wrażenie czegoś skrajnie nierealnego i surrealistycznego. I bardzo archaiczne. Jednocześnie wyróżniała się dużą liczebnością, choć nie nadmierną. Na koniach, w ciężkich zbrojach, wyjeżdżało coraz więcej rycerzy. Swoją drogą blada twarz, mocna przesada - kufa opalona, śniada, a brody czarne.
  Rudowłosa diabelska wojowniczka sama odpowiedziała na pytanie, które było gotowe wyrwać się z języka Edwarda:
  - To jest hiszpański oddział Cortesa. Nie bójcie się, jest ich tylko czterystu i nie zdążyli jeszcze uzupełnić miejscowych Indian.
  Wojownik zagwizdał i szepnął:
  - Urocze... A ilu z nas?
  Tym razem miodowa blondynka odpowiedziała:
  - Będzie z tobą pięciu! - I przechwytując zmieszane spojrzenie Edika, dodała. - Najbardziej poprawna liczba, pentagram!
  Młody wojownik zadrżał lekko. Ilościowa równowaga sił wyraźnie nie jest na ich korzyść. A co najważniejsze, nie mają miotaczy, pól siłowych, nawet granatów antymaterii. I to jest przerażające. Na przykład jeden hiperblaster może odciąć cały oddział, gdzie w ciągu jednej minuty można wyrzucić energię dziesięciu bomb atomowych zrzuconych na Hiroszimę.
  Rudowłosa diablica uznała za stosowne przypomnieć Edwardowi:
  - Masz łuk, o przywódco... Otwórz ogień na mój rozkaz!
  Blondynka skomentowała:
  - Chłopak jest bosy i ma zbyt skromny strój, to nie jest rozkaz dla wielkiego wodza, nawet jeśli nie ma z nim teraz armii. Dziewczyna pstryknęła gołymi palcami u stóp. I coś się zmieniło i Eduard poczuł, że coś nie jest już takie samo.
  Chłopiec-wojownik dopiero teraz zwrócił na siebie uwagę. Rzeczywiście jest bez koszuli, ale w bawolych spodniach i wysadzanych klejnotami mokasynach. Na głowie wieniec, z którego wystają trzy pióra. Nie, nie sokoły, ale jakiś pierzasty ptak, który nie zmienił się na ziemi.
  Samo ciało stało się znacznie bardziej wydatne i masywne umięśnione, choć Edward zawsze wyróżniał się doskonałym rozwojem mięśni, jednak w ostatnich latach stało się zbyt suche, przez co z braku odżywienia i ciągłego ruchu wystawały żebra. Ale w tym przypadku wyglądał jak zawodowy mistrz fitnessu - idealna ulga i ani grama tłuszczu, a jego skórę oblała czerwonobrązowa opalenizna.
  Na piersi tatuaż z jaguarem - symbolem Hurona. Reszta tatuaży została gdzieś rozdzielona, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Wojownicy natomiast mieli idealną, gładką i wypolerowaną skórę, czekoladową o złocistym odcieniu, a ich skóra lśniła w półmroku ciepłego meksykańskiego wieczoru.
  Ich stopy pozostały bose, ale to tylko zwiększyło ich skuteczność bojową.
  Naciągnęli łuki. Jeszcze dwie dziewczyny i Eduard z jakiegoś powodu był pewien, że to te piękne dziewczyny, przebrały się tak starannie, że nie było ich widać. Ale te dwie mają takie luksusowe kokardki, jak u księżniczek, a upierzenie strzał jest gęsto usiane diamentami, topazami, rubinami i szmaragdami.
  A łuk Edwarda również nie jest gorszy pod względem luksusu, ale ma więcej szafirów i kamieni szlachetnych w ciemnych odcieniach. A piękne dziewczyny mają jaśniejszą kolorystykę.
  Oddział hiszpańskich konkwistadorów był już w całości ustawiony przed nimi. Czterystu kastylijskich caballeros. Wydaje się, że do morza niedaleko stąd, choć charakterystycznych zapachów nie słychać, wiatr wieje właśnie od wybrzeża. Ale aromat dziewczęcych ciał jest tak uwodzicielski, zupełnie nieludzki, jak mieszanka miodu, kwiatów, odrobiny gałki muszkatołowej i przypraw.
  Sami wojownicy są bardzo fajni, a jedna złapała i złapała owada gołymi palcami i zmiażdżyła go na ciasto.
  Ich przeciwnicy, wojownicy ówczesnego potężnego Imperium Hiszpańskiego, nie zdążyli jeszcze zakurzyć się w kampanii i wyglądać całkiem imponująco.
  Przed wszystkimi stoi potężny, barczysty, wysoki jeździec z długą, rudą brodą. Prawdopodobnie jest to hrabia Cortes, który w przyszłości otrzyma tytuł księcia i zdobędzie po prostu bajeczne bogactwo.
  Wydawał się być po prostu czerwony i bardzo zdrowy. Sama zbroja waży centner, a pod nią nie jest prosty, ale koń pociągowy w srokatym kolorze.
  Pułkownik wziął hiszpańskiego dziadka na muszkę i przygotował się do strzału.
  Widząc już wiele, Edik dobrze strzelał z łuku, choć od dawna nie ćwiczył tego typu broni, była ona bardziej nowoczesna i zaawansowana w użyciu, więc nie było szczególnej pewności, że trafi.
  Ognistoczerwona piękność przejęła dowodzenie. Wystrzeliła pierwsza i strzała poleciała po stycznej trajektorii. Złotowłosy wystrzelił gdzieś w bok, a z przeciwległych zarośli wyleciały niczym komety, rozbijając promienie unicestwiającej energii.
  Edward, który nie miał czasu oddać strzału, miał źrenice zaokrąglone w trójkąt. Nigdy wcześniej tego nie widział. Strzała ognistoczerwonej dziewczyny pękła i rozprzestrzeniła się czarnymi falami. Rycerze hiszpańscy, złapani przez tę falę, zostali natychmiast zwęgloni i rozsypani w proch wraz ze swoimi końmi. Pozostały tylko zamarznięte w powietrzu szkielety.
  Podarunek wydany przez dziewczynę o włosach koloru złotego liścia wywołał w nie mniejszym stopniu destrukcyjny efekt. Tylko zostało to wyrażone trochę inaczej. Minęła biała fala i nagle zaczęła rozkwitać kolejna setka wojowników. I to w najbardziej dosłownym tego słowa znaczeniu. Mianowicie soczyste i jasne pąki pokryły konkwistadorów imperium kastylijskiego od stóp do głów. A potem poszły szybkie pędy i zaczęła rosnąć aleja cudownej urody. A potencjalni bandyci i dusiciele zamienili się , każdy z nich w krzak bajecznych kwiatów o najbogatszych kolorach...
  Inne dary też się sprawdziły... Trzecia strzała rozproszyła się szkarłatną błyskawicą, a Hiszpanie zapłonęli jak pochodniami, pogańską procesją, a potem zamienili się w sto ognisk... A płomień każdego ognia miał swoją barwę i odcień, i iskry poleciały, próbując trafić w wyższe, czarne niebo.
  Cóż, czwarty prezent okazał się jeszcze wspanialszy. Ze strzały poleciały błyszczące niczym kryształ górski, klucze i śruby! I padli na ogon oddziału Cortesa. Konie zamieniły się w gąsienice, a jeźdźcy w koparki, a setka maszyn dziwnej konstrukcji zatrzymała się, utknąwszy na szerokiej drodze między wzgórzami.
  Teraz czterystu silnych i odważnych wojowników Imperium Hiszpańskiego przestało istnieć.
  Edik zawołał z podziwem:
  - Technomagia! Oto cud!
  Pozostał tylko jeden Cortes, zamarł jak nieruchomy klocek na swoim ogromnym koniu, jak niemiecka wycieczka i skutecznie starał się zachować spokój.
  Eduard strzelił do niego, ale błysnęły dwa gołe, rzeźbione szpilki, a dziewczęta, złotowłose i rudowłose, zręcznie chwyciły strzałę palcami u nóg, po czym zawołały zgodnie:
  - NIE! Musisz dowiedzieć się, czyją krew masz szlachetniejszą, na mieczach!
  Cóż, co jest na mieczach, więc na mieczach. Edward umiał walczyć kijem i łopatą saperską, a także nożem bagnetowym. Gdyby tylko znalazł miecz...
  Chłopiec spojrzał pytająco na wojowników, jakby spodziewał się, że dadzą mu magicznego zbieracza mieczy - jeden zamach i sto głów z jego ramion!
  Ale rudowłosa diablica wskazała na najzwyklejsze hiszpańskie ostrze odrzucone przez falę uderzeniową techno-magii, szepcząc złowieszczym tonem:
  - Teraz jesteś na równych prawach!
  Potem wiatr zmienił kierunek, przynosząc upragniony chłód w duszny tropikalny wieczór. Od morza unosiło się świeże powietrze, zapach jodu, krewetek, wodorostów słodki jak orzechowy karmel.
  Edward powoli przeniósł się do zdobytej broni, poczuł się jak prawdziwy czerwonoskóry. A Cortes, dlaczego w ogóle wspiął się do Meksyku? Chce zniszczyć starożytną kulturę Majów? Napełnij kieszenie złotem, które miejscowi Indianie uważają za święty metal. Zniszcz stare kulty i narzuć jeszcze bardziej okrutne rządy Inkwizytorów i Jezuitów...
  Tutaj Edward nagle przyłapał się na myśleniu, że jak na bitwę w innej erze, jego uczucia były zbyt realne. Czuje swoim nagim, umięśnionym torsem powiew powietrza niosący przyjemny, morski chłód i kawałek ciepłej żywicy kapiący na mocne ramię.
  Nie, to nie wygląda na sen. We śnie zwykle jesteś albo nieprzytomny, albo twoja świadomość trwa bardzo krótko. A potem coś jeszcze... Nawet mokasyny powodują pewną niedogodność, a ty sam wcale nie jesteś chłopcem, który wygląda na dwanaście lat, ale młodym mężczyzną nie młodszym niż ciało dwudziestu lat. Tak bawiła się jego wyobraźnia, patrząc na dziewczęce wdzięki.
  Oznacza to, że ciało nie jest jego, chociaż ogólnie Edik do niedawna był bardzo daleki od dojrzałości. I był wojownikiem nie tylko w XXI wieku, ale w chłodniejszych i kosmicznych epokach, chwaląc całą armię. Ale teraz rzeczywiście albo on, albo wręcz przeciwnie, nie on... Ciało obce, choć zdrowe, i jest w nim dużo energii. Nie tak jak w ostatnich latach, kiedy Eduard poczuł w sobie ochłodzenie do wojen i bitew i ciągłej walki o przetrwanie, spadek entuzjazmu, lepkie lenistwo na treningach i niechęć do wstawania rano i robienia ćwiczeń . Tak, a sen stał się jakoś lepki, kiedy nie czujesz tej samej energii i chęci poderwania się, ale chcesz spać i myślisz - masz już doświadczenie w różnych bitwach, czy to nie czas na emeryturę .
  Aby grać w pełni, bez ryzyka, bez bólu i wyłącznie z przyjemnością. A tak naprawdę, czego potrzebuje wieczny chłopiec? Zadomowij się w jakimś zaawansowanym technologicznie i stosunkowo bezpiecznym świecie i żyj dla siebie, ciesząc się rozrywką i radosnym bezczynnością.
  Ale Edward ma nieco zawieszoną sytuację ze swoją emeryturą. Formalnie on, jako elf, który walczył w Mechnyi przez ponad jedną erę i przepracował dwieście pięćdziesiąt cykli, wydaje się otrzymywać tam emeryturę. Ale teraz służy w Armii Słonecznej nierozpoznanego państwa. Zatem jego status prawny...
  Edward był zbyt rozproszony, a Cortesowi udało się dojść do siebie. Potężny hiszpański dziadek wycelował swój ciężki muszkiet w tego, który wyglądał na Hindusa. Nie było jeszcze czegoś takiego jak mechanizm zamka skałkowego, a Cortes próbował podpalić proch za pomocą mechanizmu pocierającego. Cóż, nie, to bardzo prymitywna broń, wyraźnie gorsza od zwykłego łuku ze strzałami. Jedyną zaletą takiego muszkietu jest to, że z pewnością przebije każdy pancerz swoją ołowiem wielkości kurzego jaja. Jednak niezwykle trudno w ten sposób trafić zręcznego i zwinnego Indianina.
  Dlatego Edward nie denerwował się, ale spokojnie ruszył w stronę miecza. Tak czy inaczej, strzelać możesz dopiero wtedy, gdy zapalisz lont, a to zajmie trochę czasu.
  Cortes krzyknął coś po hiszpańsku. Edward nie znał tego języka. Ale z drugiej strony mówił po niemiecku i angielsku, a także trochę po francusku. Wojownik nie był zbyt wielkim ekspertem w sprawach Corteza i w ogóle tych wszystkich wojen kolonialnych. Wiedziałem, co jest w podręcznikach szkolnych. No i jeszcze coś według słynnej książki: "Córka Montezumy". Ale tam oczywiście informacje były fragmentaryczne i zmieszane z fikcją.
  Teoretycznie Cortes powinien znać francuski, ponieważ Hiszpanie często walczyli z krajem lilii.
  A Edward po francusku, którym nie mówił zbyt płynnie, powiedział:
  - Czy masz do mnie jakieś pytania, prałacie?
  Cortes w zamieszaniu dźgnął zapalonym knotem w muszkiet i ta mała armata wystrzeliła... No, ryk, nawet od jednego strzału. Może to właśnie ten dźwięk, podobny do grzmotów, sprawił, że Indianie upadli, gdy przeleciały obok nich kule!
  W tym przypadku kawałek okrągłego ołowiu gwizdnął na odległość ponad stu metrów i wcale nie był niebezpieczny dla Edwarda. Wojownik nie robiąc kroku do przodu podszedł do miecza i z łatwością uniósł broń, choć ważyła kilkanaście kilogramów. Oczywiście zbyt długa walka, nawet zahartowana wytrenowanym rycerzem, nie będzie w stanie walczyć takimi mieczami. Szabla jest oczywiście znacznie bardziej praktyczna.
  Cortes wreszcie przemówił po francusku:
  - Kim jesteś?
  Edward odpowiedział w stylu Mefistofelesa:
  - Jestem częścią mocy tego, co zawsze pragnąc zła, czyni dobro!
  Chociaż jego francuski nie jest zbyt dobry, Hiszpan oczywiście zrozumie. Mimo to dobrze, że w wojskowym liceum, jednej z alternatywnych rzeczywistości, uczono ich języków rzekomego wroga. Przede wszystkim angielski i niemiecki, a także chiński. Ostatni język do nauki jest najtrudniejszy i prawie nikt go nie znał. Hiszpania nie była uważana za poważnego przeciwnika, chociaż rozpowszechnienie tego języka na świecie jest większe niż niemieckiego. Ale z Niemcami wojna najwyraźniej wierzono, że nie da się tego uniknąć.
  Cortes odwzajemnił uśmiech i po francusku, choć niezbyt czysto, zasugerował:
  - Chcesz walczyć na miecze?
  Edward odpowiedział zwięźle:
  - Rycerskie!
  Cortez uśmiechnął się jeszcze szerzej. Uważany był za jednego z najsilniejszych szermierzy w Hiszpanii. A kim jest Hindus? Po prostu dzikus, który odważył się rzucić wyzwanie Imperium Kastylii. Straci więc pustą głowę z kompletem piór.
  Edward wydawał się mieć odmienne zdanie i zbliżał się do swojego przeciwnika.
  Hrabia Cortes z łatwością, jak na mężczyznę jego budowy i w masywnej zbroi, zeskoczył z konia.
  Był o głowę wyższy od swojego przeciwnika, nawet jeśli dzięki magii i przez krótki czas jako dorosły, i co najmniej dwa razy cięższy. Ale Edward wyróżniał się także, szczególnie w nowym ciele, zwinnością i muskularnością. I niech arogancki hrabia spróbuje przyjąć to bezczelnie.
  Miecz jest oczywiście cięższy od kija, przypomina machanie łomem. Ale broń wroga jest jeszcze cięższa. I bez względu na to, jak silny jest Cortes, zwrotność dużego ciała będzie nadal niższa.
  Edward się zbliżał, wróg stał nieruchomo, próbując utrzymać równowagę i czekał.
  Wojownicy dumnej Hiszpanii tracili ciała po tym, jak każdy wojownik wystrzelił strzałę, ale sam Cortes wcale nie wydawał się tym zawstydzony. Wręcz przeciwnie, Hiszpan wyglądał na szczególnie opanowanego i pompatycznego.
  Edward nagle przyspieszył i wykonał atak. Hrabia sparował go ledwo zauważalnym ruchem miecza. Hinduski chłopiec zachichotał - wróg był lepszy, niż myślał.
  Cortez z kolei przyjął widelec, ale również nie trafił do bramki. Edward odpowiedział.
  Obaj przeciwnicy zaczęli szermierkę, ale w osobliwy sposób. Eduard, lżejszy i bardziej zwinny, krążył w pobliżu wroga, podczas gdy masywne Cortesy stały w bezruchu, tylko od czasu do czasu robiąc pół kroku do przodu, próbując dosięgnąć wroga.
  Obaj wojownicy milczeli przez pierwsze dziesięć minut i zachowywali się dość ostrożnie. Edward uderzył kilkakrotnie w zbroję, jednak zdobyty miecz nie był w stanie przebić umiejętnie wykonanej zbroi. A kiedy Cortes dogonił młodego wojownika ostrą falą, na nagim torsie indyjskiego wojownika pojawiła się krew.
  Potem Hiszpan zmienił taktykę, widok cudzej krwi sprawił, że stracił panowanie nad sobą i gwałtownie ruszył do przodu. Edward nadal miał przewagę liczebną nad wrogiem pod względem zwrotności. On, niczym lampart, cofał się i cofał, szkolenie chłopca-komandosa przyniosło skutek.
  Cortesa możesz znokautować jedynie uderzając go prosto w twarz, zbroja zakrywała mu ręce i nogi, ale w ten sposób zmuszając wroga do wolniejszego poruszania się.
  Tutaj Edward odzyskał pewność siebie, bez względu na to, jak silny i wytrzymały hrabia, nadal będzie zmęczony. Nawet mistrzowie świata wśród zawodowych bokserów męczą się i nie zawsze utrzymują tempo w dwunastu rundach. Ale walczą w tych samych sportowych spodenkach. Więc temu potworowi zabraknie pary.
  Rzeczywiście, Cortes zaczął ciężko oddychać i mocno się pocić, a jego tempo ruchu spadło.
  Nawet na grubych policzkach pojawił się niezdrowy rumieniec.
  Edward ponownie stał się bardziej aktywny i przeszedł do ofensywy. Jednocześnie młody terminator korzystał nie z tego, czego go nauczono w siłach specjalnych, ale z technik podkreślanych w literaturze przygodowej. W szczególności uderzenia pod podstawę rękojeści miecza, aby maksymalnie zmęczyć wroga, a zwłaszcza jego rękę.
  Cortez zaczął się trochę cofać, po czym Edward odzyskał mowę:
  - Co, monseigneur, piecze?
  W odpowiedzi hrabia wykonał ostry atak, który prawie przebił oko Edwarda, ale on sam otrzymał miecz na palcach. Młody wojownik uderzył bez większego zamachu, bawola skóra rękawic tylko się podarła, ale komandos złamał kilka falangi Corteza. Trzymanie miecza w prawej ręce stało się bolesne, a przywódca Hiszpanów rzucił broń w lewą rękę.
  Ale oczywiście cięcie lewą stroną jest znacznie trudniejsze niż prawą, nawet jeśli jesteś już przeszkolony.
  Edward nabrał pewności siebie. Zaatakował przeciwnika w głowę i jednocześnie wykonał kopniak pod kolanem.
  Płyta pancerza była nieco wyższa, ale mimo to bawół złagodził cios. Ale z drugiej strony Cortes zachwiał się, a jego miecz lekko się wychylił, a Edward, wykonując technikę wachlarza, gdy wykonano kombinację ciosów, mocno podrapał hiszpańskiego hrabiego w policzek.
  Cios spadł tuż pod brwiami, ale krew nadal lała się, a przeciwnikowi trudno było mówić, a sam ból odwracał uwagę od pojedynku.
  Cortes był teraz rzeczywiście wściekły, ale jego wściekłość była zmęczona i w jakiś sposób bezsilna. Kilka razy hrabia spudłował, aż w końcu Edward, zręcznie nurkując jak ryba, uderzył wroga ostrzem w twarz.
  Prawa brwi pękła jak kula wypełniona krwią, a Cortez naprawdę pływał. Edward widząc jego stan ciął się w nadgarstek. Skóra bawoła była lekko "trąbiona", wróg nadal trzymał miecz w lewej ręce.
  Cztery wojowniczki tupały bosymi, wyrzeźbionymi stopami i krzyczały ile sił w płucach:
  - Dobra robota, nasz chłopcze! Wyszłeś bardzo mądrze!
  Następnie młody wojownik ponownie powtórzył cios w palce. W zasadzie mógłby przeprowadzić atak w głowę, ale chciał schwytać Corteza żywcem.
  Ciężki miecz hiszpańskiego wodza upadł w błoto, a brutal cofnął się ponownie i ze znużeniem odpowiedział po francusku:
  - Cóż, wygląda na to, że z tobą przegrałem, dzikusie!
  Edward logicznie odpowiedział:
  - Dzicy nie mówią po francusku. I ogólnie rzecz biorąc, przybyłeś do obcego kraju, aby zniewolić i zabić!
  Hiszpański przywódca ryknął:
  - Przynieśliśmy ci wiarę, która ratuje cię od wiecznych, piekielnych mąk!
  Edward odpowiedział z uśmiechem.
  - Stałeś się już udręką dla wszystkich, nawet jeśli nie wieczną!
  Obaj wojownicy stali naprzeciwko siebie. Obaj byli pokryci krwią, chociaż Cortez był oczywiście grubszy i bardziej ranny. Nieuzbrojony hiszpański dziadek przeciwko Indianinowi z niezbyt ostrym, ale dość śmiercionośnym mieczem.
  Cortez widział tylko na jedno oko, ale mimo rozciętego policzka mówił dość wyraźnie. Edward nie wiedział, co zrobić z hiszpańskim hrabią. Konieczne byłoby wzięcie go do niewoli, ale w tym przypadku nie jest jasne, dokąd go zaprowadzić.
  Chociaż w rzeczywistości powinien był zostać przekazany wojownikom imperium Majów. Swoją drogą, jak nazywa się ich stolica? Wyleciało mi z głowy! A gdzie są teraz jednostki meksykańskich Indian. Ich tak zwane imperium już podupada, w zasięgu wzroku nie ma straży przybrzeżnej ani regularnej armii. Zatem czterystu Hiszpanów uzbrojonych w nieporęczne muszkiety okazało się dla nich ogromną siłą.
  Edward czytał książkę o wojnie Kortezów przez długi czas, więc nie mógł dokładnie zapamiętać, kto Indianie mieli wówczas króla i jaką, przynajmniej w przybliżeniu, mieli największą armię. Ale teoretycznie mocarstwo większe od samej Hiszpanii (bez obcych posiadłości!) nie powinno być małe i liczące populację.
  Cortes przerwał ciszę i nie powiedział zbyt wyraźnie:
  - Jeśli wygrasz, zabij!
  Edward uśmiechnął się w odpowiedzi i przymilnie zapytał:
  "Może zaoferujesz za siebie duży okup!"
  Hiszpański hrabia szczerze odpowiedział:
  - Nie mam nic oprócz długów, które pozostały od państwa, wszystko wydałem na wyprawę i mój oddział najemny!
  Edward odpowiedział za samego Cortesa:
  - A król po prostu wykonuje egzekucję na przegranym... - I wtedy do głowy młodego wojownika przyszła ciekawa myśl. - A jeśli wejdziesz na służbę miejscowego króla? Wygląda na to, że nie masz innego wyboru!
  Cortez zamyślił się. Fortunę wydano, długi są wielkie, a odsetki od nich rosną. W Hiszpanii czeka go więzienie dłużnika i prawdopodobnie tortury. Oczywiście poproszą o zmarły oddział - nie wybaczą. Iść na służbę miejscowego króla? Czy jest niewielu Hiszpanów, którzy służą jako najemnicy, a w jego obecnie zniszczonym oddziale daleko od wszystkich są tubylcy imperium kastylijskiego.
  W każdym razie nie ma żadnych ograniczeń moralnych. Czy to miejscowy król, najprawdopodobniej z rodzaju pogan. Ale sam Cortes tak naprawdę nie rozumiał wiary chrześcijańskiej i tak, Bóg, wiszący jak bezbronny człowiek na krzyżu, stawiał wiele pytań. Czy Wszechmocny pozwoliłby się ukrzyżować? I dlaczego Bóg, który spalił Sodomę i Gomorę, zatopił prawie całą ludzkość w powodzi, nagle obudził takie dziwne skłonności?
  W każdym razie Cortes był bardziej agnostykiem niż katolikiem. Co więcej, podczas bitwy nie ucierpiał zbyt mocno - złamane palce szybko się zagoją, a brwi także. Pędzel na szczęście pozostał nienaruszony, choć był potłuczony.
  Hrabia uśmiechnął się i grzecznie zapytał:
  - Jeśli pójdę do twojej służby, to jaką pensję mi dasz?
  Edward odpowiedział dwuznacznie:
  - I to zadecyduje, mój królu!
  Rudowłosy wojownik pojawił się niczym grzyb wyskakujący spod kępy i zagruchał:
  - To nie jest akt chłopca, ale męża! Chodź, podążaj za mną!
  A piękność machała bosą stopą. Wraz z nią zniknął hiszpański przywódca. Jak w filmach - nagle i z rezygnacją!
  Ale była tam dziewczyna ze złotymi włosami. Spojrzała leniwie na Edwarda i cicho zapytała:
  - Zaproponowano ci popełnienie aktu zdrady?
  Młody wojownik posłusznie skinął głową i zdziwił się:
  - Tak... Ale skąd możesz to wiedzieć!
  Wojownik przemówił prostszym tonem:
  To, co teraz widzisz, nie jest snem! To równoległa rzeczywistość, nad którą bogowie, którym służymy, mają znaczną władzę...
  Muskularna dziewczyna o złotych włosach ucichła, a pojawiła się kolejna z czupryną zielonych włosów i świecącymi rubinowymi oczami. Powiedziała powoli:
  - Ludzie są różni. Bogowie też... I zazwyczaj nie interweniują... chyba że interwencja jest konieczna. A potem, w tym przypadku, wolą ludzi!
  Pojawiła się kolejna dziewczyna o włosach bielszych niż perły i bez tchu odpowiedziała:
  - I miałeś szczęście, że miałeś taki horoskop, że Rada Bogów wybrała cię do najważniejszej misji!
  Edward skłonił się dziewczynom w pasie i nieśmiało odpowiedział:
  - No, nie wiem bezpośrednio... Czy warto?
  Rudowłosa leśniczka pojawiła się ponownie, z włosami jaśniejszymi niż znicz olimpijski, i odpowiedziała szorstko:
  - Oczywiście nie! A prawdopodobieństwo, że poradzisz sobie z zadaniem, jest równe nie więcej niż jednej szansie na bilion!
  Edward zakrztusił się i wymamrotał:
  - Ale wtedy?
  Rudowłosa diablica odpowiedziała szorstko:
  - I nie masz wyboru! Nie ty mnie wybrałeś, ja wybrałem ciebie!
  Złotowłosa dziewczyna wyjaśniła bardzo miękkim tonem:
  - Przeniesiemy Cię do jednego z niezliczonych równoległych wszechświatów, w którym musisz dokonać czegoś, co przy Twojej wiedzy i umiejętnościach jest prawie niemożliwe!
  Dziewczyna o szmaragdowych włosach zauważyła:
  - Cóż, dlaczego - to niemożliwe! W różnych fantastycznych dziełach płatni zabójcy, wykorzystując wiedzę o przyszłości, dokonują różnych, czasem wydawało się, wręcz niewiarygodnych rzeczy. Co więcej, ci ludzie są znacznie gorsi od młodego wojownika, wiecznego chłopca, sił specjalnych, a nawet kandydata nauk technicznych, których wspaniale broniłeś, pokazując, że twoje mózgi wcale nie są dziecinne!
  Białowłosy wojownik potwierdził:
  - Tak, ta ramka jest nie tylko wybierana zgodnie z horoskopem, ale także sama w sobie jest dość cenna! Zatem szanse rosną!
  Złotowłosa Rangerka westchnęła ciężko i zauważyła:
  - Czas jest krótki! Nie możemy go porzucić do 1 czerwca, co oznacza, że nasze szanse choćby na ostrzeżenie Stalina spadają do zera!
  Edward zamrugał energicznie czarnymi rzęsami i wymamrotał:
  Nie bardzo rozumiem o co chodzi?
  Cztery czarodziejki spojrzały po sobie, po czym najbardziej rudowłosa z nich zaproponowała:
  - Pokażmy mu. Słowa są po prostu dźwiękiem sopli na Saharze!
  Tutaj, w najciekawszym miejscu, zabrzmiał gong, który oznajmił:
  Czas zakończyć tę zabawną transmisję.
  
  GULLIWER ZOSTAŁ MŁODYM CHŁOPCEM
  ADNOTACJA
  Tym razem legendarny podróżnik Guliwer okazał się młodym niewolnikiem, zamieniającym się w chłopca, który tupie bosymi stopami po ostrych kamieniach. A potem został chłopcem okrętowym na pirackim statku.
  . ROZDZIAŁ 1
  Przejście było dość długie. Droga jest kamienista a gorące skały to klimat tropikalny. A słońce właśnie miało zachodzić.
  Chłopiec Guliwer szedł razem z kochanką. Biła bosymi stopami znacznie pewniej niż jej odpowiednik, który stał się tak młody i wyglądał na około dwanaście lat.
  Chłopiec Guliwer mruknął:
  - Jestem zmęczony i spragniony!
  Dziewczyna odpowiedziała ze śmiechem:
  - Jesteś niewolnikiem! A niewolnicy nie mogą o nic prosić swoich panów!
  Chłopak westchnął. Jeszcze do niedawna był dorosłym i kapitanem, teraz okazał się po prostu bosym szketem, którego pogania się, jak chcą!
  Ale potem nadszedł przystanek. Konwój postanowił odpocząć i coś przekąsić. Pojmani chłopcy, którzy byli już dorośli, zatrzymali się kilka godzin temu.
  I pozwolono im napić się wody oraz zjeść tortillę z serem i czosnkiem.
  Lokalne jedzenie wydawało się Guliwerowi pyszne. Dodatkowo docenił to, że ma teraz młode, zdrowe, absolutnie całe zęby. Potem się podekscytował.
  Tylko gołe podeszwy stóp były bardzo mocno powalone i zarysowane o kamyki.
  Potem znów byli w drodze.
  Było tu kilka długich dni, czy tylko tak Ci się wydawało?
  Dziewczyna zapytała Guliwera:
  - Czyli wierzysz w swojego Boga, ale za wiarę możesz na przykład pójść na stos!
  Młody podróżnik odpowiedział:
  - Jestem przeciwny skrajnościom i fanatyzmowi!
  Dziewczyna zgodziła się
  - To prawda! Ale byli wśród was tacy, którzy poszli na śmierć!
  Guliwer odpowiedział z uśmiechem:
  - Byli inni! Kto poszedł na bolesną śmierć i kto zdradził! I to nie tylko na muszce, ale dla własnego interesu!
  Dziewczyna uśmiechnęła się. Jej bose stopy uderzały o gruby żwir i najwyraźniej nawet to jej się podobało.
  Śpiewała:
  Miłość Chrystusa jest piękna i czysta,
  Jest solidną, jasną pięknością ...
  Jednocześnie w naszym świecie jest wiele zła,
  Prawdopodobnie nadal jest to silny szatan!
  Chłopiec Guliwer był zaskoczony:
  Skąd pochodzi ten psalm?
  Dziewczyna odpowiedziała z uśmiechem:
  - Sam to napisałem! Co jest dobre?
  Guliwer odpowiedział z uśmiechem:
  - Szczerze mówiąc, nieźle! Ale czy wierzysz w Chrystusa?
  Młoda wicehrabina logicznie zauważyła:
  - W jakim sensie?
  Chłopiec-kapitan mruknął:
  - Nu, to on jest Bogiem!?
  Dziewczyna wzruszyła ramionami i odpowiedziała:
  - Że jest Bogiem Wszechmogącym i stwórcą wszechświata nie. Ale fakt, że być może miał jakieś magiczne zdolności - całkiem!
  Guliwer rozwinął:
  Dlaczego nie wierzycie w Jego Boską naturę?
  Dziewczyna pewnie odpowiedziała:
  - Bo głupio zgódź się na Wszechmocnego, aby poszedł na krzyż! Bardzo głupio, mając siłę nie móc się obronić!
  Młody kapitan odpowiedział:
  - Zrobił to, aby wziąć na siebie wszystkie nasze grzechy!
  Młoda wicehrabina zachichotała i odpowiedziała:
  - Nietrudno uwierzyć, że Bóg Wszechmogący nie miał innego sposobu na zbawienie ludzkości, jak tylko iść na krzyż. Ale co z nieskończoną mądrością twórcy?!
  Guliwer wzruszył ramionami i odpowiedział:
  - Cóż... Są tajemnice, które nawet anioły chcą przeniknąć! I w ogóle, naprawdę może być inaczej i jest to niemożliwe!
  Dziewczyna skinęła głową.
  - Tutaj każę ci wbijać się kijami w bose pięty, a wtedy będzie to możliwe!
  Zapadła bolesna cisza. Guliwer nie wiedział, co dodać. Rzeczywiście, teolodzy spierają się od wieków. I to jest naprawdę paradoks: dodając jeszcze jedną, bardzo dużą zbrodnię, ludzie dostali szansę na zbawienie. Jest jeszcze o czym dyskutować. I o tym, czy Syn nie przyniósł okupu swoją ofiarą. Tylko do kogo? Ojcu - to dziwne, czy Ojciec przyjąłby taki okup, jak śmierć Syna. Ale brzmi to również bluźnierczo wobec Szatana.
  I tak jest źle i bardzo źle.
  Guliwer zaśpiewał z westchnieniem:
  Ile osób ma tyle opinii
  Sekret świętego nieba
  Chcę, żeby wszyscy wiedzieli...
  W poszukiwaniu prawdy, ciemność gałęzi,
  Demon szaleje ze wściekłości,
  Chce narzucić plan,
  Marzeniem jest otrzymać światło miłości pokoleń,
  Odpowiedź może dać tylko Bóg Wszechmogący!
  Młoda wicehrabina skinęła głową.
  - Widzę cię dobrze, jedz!
  Guliwer zauważył:
  - Tak, nawet miło jest spacerować półnago, w gorącym słońcu, z tak piękną dziewczyną jak ty!
  I znowu chłopiec sapnął, nadepnąwszy na ostry kamień. I wyglądał na nieszczęśliwego.
  Wicehrabina zauważyła:
  - Oczywiście wiara musi być oparta na rozsądnych argumentach! Na przykład Jezus twierdzi, że jest Bogiem Najwyższym. Uczy jednak: jeśli uderzą cię w prawy policzek, obróć lewy! A w Starym Testamencie wręcz przeciwnie, nakazuje eksterminację zarówno kobiet, jak i dzieci, a nawet zwierząt domowych!
  Guliwer odpowiedział:
  - Wygląda na to, że dobrze znasz Biblię!
  Wicehrabina skinęła głową.
  - Tak, przeczytałem. I jest dużo okrucieństwa i absurdu! Jak rozkaz poślubiania nierządnic lub rozkaz zabijania niewinnych. A Elizeusz napuścił niedźwiedzie na dzieci, które tylko dokuczały mu z powodu jego łysiny!
  Chłopiec Guliwer zauważył:
  - A ludzie czasami to robią, tworząc okrucieństwo!
  Dziewczyna potwierdziła:
  - Tak, robią! Ale to nie przynosi im żadnych korzyści!
  Kapitan chłopca zauważył:
  - Niestety czasami zdarza się, że trzeba zastosować się do okrucieństwa. Cóż, jeśli nie ma innej drogi edukacji! I ogólnie, co Cię dezorientuje?
  Wicehrabina zauważyła:
  - Z jednej strony skrajne okrucieństwo Starego Testamentu, a zarazem łagodność Jezusa Chrystusa, który modlił się nawet ukrzyżowany, za swoich oprawców!
  Guliwer rozłożył ręce i odpowiedział:
  - Nie wiem! Chociaż trudno powiedzieć, dlaczego i co... Musimy zebrać myśli. Ale w każdym razie. Oto pytanie, ale życie nie kończy się na Ziemi. A może zabijając dziecko przy pomocy niedźwiedzia Elizeusza, wybawił go od wiecznych cierpień w ognistym piekle, przenosząc natychmiast do raju?
  Wicehrabina zachichotała i zauważyła:
  - Więc każdy morderca może powiedzieć - nie pozwoliłem mu grzeszyć! I przeniósł się do raju!
  Chłopiec Guliwer chciał zaprotestować, ale jakoś myśli nie przychodziły mu do głowy. A o czym tu mówić? Tu trzeba być doświadczonym teologiem. Nawet teologowie i teologowie nie są w stanie udzielić zadowalającej odpowiedzi na wszystkie pytania. Na przykład, dlaczego zło istnieje w obecności Wszechmocnego i kochającego Boga? Czy Bóg chce istnienia zła, czy też nie jest w stanie go położyć kresu?
  I tutaj bardzo trudno odpowiedzieć konkretnie. Albo tak się okazuje, albo inaczej. Istnieje jednak paradoks, że żadna odpowiedź nie będzie odpowiadać każdemu.
  Kapitan chłopca powiedział ze smutnym uśmiechem:
  - Tutaj na przykład żyjesz tysiąc lat bez starzenia się. Więc ciesz się tym. Ponieważ Bóg obdarzył Cię łaską i wieczną młodością. Ale nie dał tego zwykłym ludziom. I to jest jego sprawa!
  Wicehrabina skinęła głową.
  - Amen! To jest fajne!
  Guliwer śpiewał:
  Bóg jest największym miłosierdziem bezdennego,
  Stworzyłeś ziemię, wysokość niebios...
  Dla dobra ludu Twój Jednorodzony Syn,
  Poszedł na krzyż, a potem zmartwychwstał!
  Dziewczyna skinęła głową i zaćwierkała:
  Na niebiańskim apelu
  Zbiorą się wszyscy moi przyjaciele
  Na niebiańskim apelu
  Tam, dzięki łasce Pana,
  Będę!
  Guliwer mrugnął do niej i zaśpiewał w odpowiedzi:
  Mój Boże, to Ty, to Ty
  Wszędzie Cię widzę...
  Kiedy darem kwiaty w przelocie,
  I z miłością wielbię Cię!
  
  Jehowa jest koroną piękna,
  W świetle dnia i blasku północy...
  To są moje przemyślenia i marzenia
  Ta młodość jest jasnym pragnieniem!
  Dziewczyna skinęła głową z promiennym uśmiechem.
  - Tak, masz dobrą piosenkę, jednak chcę, żebyś śpiewał więcej!
  Guliwer zaśpiewał z uśmiechem:
  Jak piękne jest wszystko Twoje,
  Słyszę Twój głos wszędzie...
  W sercu prawica Boga śpiewa,
  I szepcze do duszy jak dojrzewający kolos!
  
  Są to góry pokryte mchem,
  To fale z szalejącą pianą...
  To gorąca piaszczysta plaża
  To słońce z nieskończonego wszechświata!
  Wtedy dziewczyna ze złością tupnęła bosą stopą i przerwała Guliwerowi, pytając:
  - A brzydkie staruszki, stworzenie Pana Boga, które też są piękne?
  Guliwer wzruszył ramionami i zauważył:
  - Jeśli są mieszkańcy innych światów i planet, a oni nie są tacy jak my, to prawdopodobnie oni też mogą pomyśleć, że jesteśmy dziwakami. Co więcej, nawet w stosunku do najpiękniejszych dziewczyn!
  Wicehrabina zgodziła się:
  - Z punktu widzenia dialektyki - brzmi to logicznie!
  Guliwer zaśpiewał z uśmiechem:
  Oświecił Pana Wszechmogącego,
  Znalezienie pokoju w Chrystusie...
  Poczułem, że jestem grzesznikiem,
  Że Pan jest moim zbawicielem!
  Dziewczyna skinęła głową i zaśpiewała, szczerząc zęby:
  Na niebiańskim tronie
  Wszechmogący Król zasiadł...
  Dzięki Twojej wielkiej woli
  Chrystus nami rządził!
  
  Ukrzyżowali Boga na krzyżu
  Jezus modlił się do Ojca...
  By nie oceniać nas surowo,
  Grzech przebaczył nam do końca!
  
  Miłosierdzie jest nieograniczone
  Posłał swojego Syna na śmierć...
  Aby służyć mu osobiście Bogu,
  I nie waż się umierać!
  A dziewczyny mrugnęły do swojego odpowiednika.
  Guliwer zauważył:
  - Tak, jest cudownie. Wiersze, powiedzmy tak - są świetne! Ale czy rozpoznajesz Jezusa Chrystusa jako swojego Pana i Zbawiciela?
  Dziewczyna zachichotała i zaśpiewała:
  Doskonałość Jezusa,
  Jezu doskonały...
  Od uśmiechu po gest
  Przede wszystkim pochwała...
  Och, co za błogosławieństwo
  Och, co za błogosławieństwo
  Wiedzcie, że Bóg jest doskonałością!
  Wiedzcie, że Bóg jest idealny!
  Guliwer potwierdził:
  - Zaśpiewałeś to dobrze i wyraziście! Widzę w Tobie wielki potencjał.
  Dziewczyna śpiewała z radością:
  W bezkresie wspaniałej ojczyzny,
  Zahartowany w walce i pracy...
  Skomponowaliśmy radosną piosenkę
  O wszechmogącym Bogu i przywódcy ...
  
  Światło Boga jest chwałą bitwy,
  Boże Światło naszego młodzieńczego lotu...
  Walka i zwycięstwo pieśniami,
  Nasz lud podąża za Panem!
  Guliwer odpowiedział z uśmiechem:
  - Świetnie, że śpiewasz! Po prostu super!
  Dziewczyna zaśmiała się i zauważyła:
  Piosenka pomaga nam budować i żyć,
  Śmiało ruszamy na wędrówkę z piosenką...
  A ten, który idzie przez życie z piosenką,
  On nigdy, przenigdy nie zniknie!
  Dzieci szły kamienistą drogą. Zwalone stopy chłopca bolały, ale wytrwał i chodził. A rozmowa odwracała uwagę od cierpienia.
  Poza tym fakt, że masz już wszystkie własne i młode zęby, już napawa optymizmem. A młode ciało jest mocne i zdrowe. A wszystko wokół jest tak jasnym, promiennym, świeżym postrzeganiem świata.
  Wicehrabina zapytała:
  - I dlaczego na przykład, jeśli Chrystus jest Bogiem i ma całą władzę na ziemi i w niebie, najskuteczniejszym władcą i zdobywcą wszystkich czasów i narodów jest Czyngis-chan? Kto jest zarówno barbarzyńcą, jak i poganinem, bardzo okrutnym i poligamistą!?
  Guliwer ze zdumionym dziecięcym uśmiechem odpowiedział:
  - Cóż, to trudne pytanie... Szczerze mówiąc, Biblia mówi, że szatan jest Bogiem tej epoki i być może Czyngis-chan zawdzięcza swój sukces Diabłu!
  Dziewczyna odpowiedziała:
  - O nie! W Biblii nic nie jest napisane - Szatan jest bogiem tego wieku! Mam wiecznie młodą pamięć i to o wiele lepszą niż wy, starzejący się i brzydcy!
  Młody kapitan zauważył:
  - Jest napisane - bóg tego wieku zaślepił ich umysły!
  Wicehrabina roześmiała się i odpowiedziała:
  - Nie mówi, że to Szatan! Być może oznacza to ludzki egoizm. A może na przykład nadmierna duma lub inne wady charakteru.
  Guliwer zauważył:
  - To częściowo prawda! Być może oznaczało to jedno i drugie!
  Dziewczyna zaśpiewała, szczerząc zęby:
  Co Pan miał na myśli?
  Guliwer odpowiedział zmieszany:
  - O czym mówisz?
  Wicehrabina uśmiechnęła się i odpowiedziała:
  - Tak, o różnych rzeczach! Mam nawet o tym piosenkę!
  Chłopak-kapitan wzruszył ramionami i zasugerował:
  - Chodź, zaśpiewam pierwszy!
  Dziewczyna skinęła głową z uśmiechem.
  - Jeśli chcesz, śpiewaj
  Tylko nie śpiewaj, żeby odpocząć!
  Guliwer śpiewał swoim czystym, dziecięcym głosem;
  Człowiek niewierzący jest nieszczęśliwy
  Nie da się żyć w grzesznej pożądliwości...
  Bo gniew Boży jest straszny
  Ponieważ surowy Bóg jest sędzią!
  
  Ciało w piekle marnieje od gorąca,
  I nadszedł czas, abyśmy wszyscy zrozumieli przez długi czas ...
  Ci, którzy nie znają wiary w Pana
  Upadnij pod jarzmo piekła!
  
  Grzeszny człowiek dostanie swoje
  To będzie jak pająk w ogniu...
  Demony będą dręczyć w podziemiach,
  Ci, którzy czcili szatana!
  
  Bójcie się i żałujcie wrogu Pana -
  Zostaniesz wrzucony prosto do piekła...
  Kto nie przestrzega dnia szabatu -
  Na zawsze będzie w płomieniach!
  
  Uhonorowałeś bożka i za to w agonii,
  Tak bardzo boli wicie się w piekle..
  Będzie niegodziwy, nauka -
  Wolałem bożka od Chrystusa!
  
  Nie wierzyłem w Boży porządek
  Nie chciałem uczcić pierwszego dnia...
  Nie miej nadziei, nie spłoniesz natychmiast -
  Wieczność w mękach grzesznika jest przeznaczeniem!
  
  Wierzę, że nadejdzie czas zemsty,
  Jezus Wielki Bóg nadchodzi
  I nadejdzie dzień zagłady
  On przyniesie ludziom zbawienie!
  
  Święty Bóg wskrzesi umarłych,
  Ci, którzy w wierze nie zostaną dotknięci rozkładem...
  Wierzę, że i ja będę z Wszechmogącym,
  W niebie - niech ciało się rozpadnie!
  Dziewczyna z uśmiechem lśniącym jak perły potwierdziła:
  - Bardzo dobra piosenka! Ale nie będziesz pełen piosenek sam! Potrzebujesz czegoś bardziej fajnego i wyjątkowego!
  Guliwer zauważył:
  - Głupota też jest wyjątkowa!
  Wicehrabina zaćwierkała:
  - Jak dobrze wszystko będzie, jeśli choć trochę staniemy się dziećmi!
  I zasugerował:
  - Zaśpiewajmy coś innego!
  Młody kapitan wzruszył ramionami.
  - Chcesz to?
  Dziewczyna skinęła głową.
  - Dokładnie, chcę, żebyś zaśpiewał!
  I Guliwer wziął i zaśpiewał;
  Cuda w nowym świecie
  To jak bajka w kolorze...
  Jest takie piękno
  Nie szukaj wady za pomocą wskaźnika!
  
  A co jeśli nadejdzie nowy dzień?
  Przychodząc na ziemię...
  Więc nie jesteśmy zbyt leniwi, aby wstać,
  Nie ma chłodniejszego na świecie!
  
  Będzie nowe światło w chwale,
  Gdzie drzewa są jak cukierki...
  Spotkamy świt
  W szczęściu wiecznym nasze dzieci!
  
  Nadchodzi nowy wiek
  To miejsce jest takie piękne...
  Osoba będzie szczęśliwa
  Niech ścieżka będzie niebezpieczna!
  
  Niech planeta rozkwita
  Niedługo będzie bujny raj...
  Otwórz zwycięskie konto
  Niech świat będzie promienny!
  
  Jakie to dobre
  Jeśli słońce świeci jasno...
  Dzięcioł wierci dłuto
  Wszyscy na tej planecie są wspaniali!
  
  Ile mamy frajdy
  Dolina szczęścia pełna...
  Będzie, uwierz w szczyt tej godziny,
  Złoty środek!
  
  Kto stworzyłby nasz los,
  Bardzo dzielny przystojny...
  Jeśli nastąpi redystrybucja
  Wtedy staniesz się potężniejszy!
  
  Nie opuścimy głowy
  Prostując dumnie plecy...
  Do masła naleśnikowego, twarogu,
  Od razu gospodyni dodaje!
  
  Więc nie będzie szczęścia wiedzieć
  I światło z imieniem Svaroga...
  Będzie prawdziwy raj
  Ludzie modlili się do Boga!
  
  Pan dał jedną odpowiedź:
  Musimy pracować szczęśliwie...
  A potem przyjdzie cześć -
  Twarze się rozjaśnią!
  
  Oto bosa dziewczynka
  Osiodłałem żółwia...
  Muszę uderzyć pięścią
  Rzucamy dużo strachu!
  
  Gdzie następuje pożar
  No cóż, gdzie płonie ogień ...
  miażdżący cios,
  Okrutny wróg atakuje!
  
  Nie poddamy się wrogowi,
  Rozważ to pragnienie ...
  Prostuje cheruba
  Skrzydła i przebaczenie wrogom!
  
  Powiedz, że to nastąpi wkrótce
  To, co nazywa się zwycięstwem...
  Cyrk to Chapiteau,
  A czasem psy szczekają!
  
  Już niedługo będzie jak w raju
  Uczyńmy świat pięknym..
  Łada, dziękuję -
  Cherubiny lśnią złotem!
  Chłopiec pięknie śpiewał, a jego głos stał się dziecięcy. Bardzo głośno i przenikliwie.
  Wicehrabina zaćwierkała:
  - Jedz zdrowo! I jest fajnie!
  Kapitan chłopiec syknął:
  Śpiewam, śpiewam i zabiję wszystkie demony!
  Dziewczyna zaśpiewała także:
  Jesteśmy dumnymi dziewczynami ze Svaroga,
  Odważni, odważni wojownicy...
  Służymy wiernie, jesteśmy w Imieniu Rodziny,
  Niech dziadkowie i ojcowie będą dumni!
  
  Bóg Svarog i umysł ludzi,
  Uszczęśliw świat...
  Nie damy się pokonać, uwierz złoczyńcy,
  To nasze dzieło i twórczość!
  Guliwer zagwizdał i zauważył z miłością w głosie:
  - Świetna piosenka!
  Wicehrabina skinęła głową i zaćwierkała:
  - Tak, na tym polega piękno. Co jesz, żeby śpiewać.
  Chłopak i dziewczyna szli dalej. Ich dziecięce stópki tupiły z wielką pewnością siebie. I niewątpliwie potrafili śpiewać bardzo pięknie.
  Wydaje się, że dzieci są wszystkim. I to jest taki wspaniały świat. Nawet jeśli jest w tym niewolnictwo.
  Guliwer śpiewał z zachwytem:
  Wszyscy ludzie na tej samej planecie
  Trzeba wiedzieć, żeby żyć w zgodzie...
  Dzieci zawsze muszą się śmiać
  I żyj w spokojnym świecie
  Dzieci muszą się śmiać!
  Dzieci muszą się śmiać!
  Dzieci muszą się śmiać!
  I żyj w spokojnym świecie!
  I tak szli, szli i jeszcze raz szli...
  Wreszcie nadszedł wieczór. A na obiad zbudowano kolumnę z schwytanymi dziećmi.
  Dostali jakąś warunkowo jadalną zupę i więcej ciastek z mlekiem. Chłopcy-niewolnicy jedli. I chętnie zasnąłem.
  Rzeczywiście, po ciężkim dniu marszu potrzebowali odpoczynku.
  Guliwer też pociągnął nosem i miał cudowne sny.
  W którym śpiewały półnagie dziewczyny;
  Wszechświat został rozdarty
  Gwiazdy zgasły, katastrofa-śmierć!
  Szlochając, jęcząc w męce piekielnej odległości,
  A dla tych, którzy przeżyli: tylko wstyd do zniesienia!
  
  Jak Bóg - rządzący wszystkimi prawami,
  Zapominając o sumieniu i odrzucając honor!
  Obca rasa przynosi nowy świat,
  Rzuciłeś nam wyzwanie - wspaniała wiadomość!
  . ROZDZIAŁ 2
  Chłopiec pokładowy, w którego zmienił się Guliwer, popłynął piękną i bardzo elegancką brygantyną. Jej żagle były bardzo jaskrawe, z cudownymi, cudownymi rysunkami w postaci kwiatów i motyli, i ważek, a także dziewcząt z mieczami.
  I było to bardzo zgodne z załogą. Tutaj także były wyłącznie dziewczęta. I byli prawie nadzy, tylko piersi i biodra były pokryte sznurami biżuterii. A skóra jest opalona, błyszcząca jak posągi z brązu.
  Piratki dawały klapsy gołymi, bardzo wdzięcznymi i uwodzicielskimi nogami.
  I śpiewali:
  Jesteśmy biedni, jesteśmy biedni, piraci,
  Bardzo, bardzo, bardzo nam przykro,
  Nie unikaj dziewczyn, które znają zemstę,
  Ale dlatego, że nie zaszczepili w nas moralności!
  
  Piraci nie potrzebują nauki
  I jasne jest dlaczego...
  Mamy nogi i ręce
  A głowa nie jest dla nas!
  A potem przed nami pojawił się galion, dziewczyna na górze zauważyła go pierwsza. Zeskoczyła, pokazując nagie, okrągłe szpilki.
  Ogólnie rzecz biorąc, jakie tu były piękności, a ich włosy są bardzo jasne. Większość z nich to miodowe blondynki z włosami błyszczącymi jak złoty liść, ale zdarzają się też dziewczyny w kolorze miedzianym, a nawet w kolorze szmaragdowym.
  Niektórzy noszą broszki. I jakie mają idealne linie!
  A ich mięśnie niczym kule rtęci toczą się pod brązową, błyszczącą skórą. To naprawdę dziewczyny, które potrafią naprawdę walczyć.
  A teraz brygantyna pędzi za galionem. Na tym statku biegają futrzane niedźwiedzie orki, stawiają żagle i próbują uciec.
  Kapitanka o włosach w kształcie liści złota, które tak pięknie powiewają na wietrze, i bosych stopach, które doprowadzają mężczyzn do szaleństwa niczym ryk:
  Zniszczymy przeklęte niedźwiedzie! Niech gang smoków stanie w ogniu!
  Tutaj brygantyna skraca dystans. A trzy dziewczyny strzelają z armaty dziobowej, kładąc bose stopy na pokładzie.
  A potem rdzeń wylatuje i po zatoczeniu łuku uderza bezpośrednio w galerę wrogiego galionu. A statek, otrzymawszy silny cios, przechylił się.
  Dziewczyny zaczęły podskakiwać, błyskając bosymi, okrągłymi obcasami i rycząc:
  Chwała piratom, chwała!
  Dziewczyny idą do przodu...
  Walczymy pod szkarłatną flagą
  Armia atakuje!
  A teraz brygantyna jest coraz bliżej galiona. A dziewczyny rzucają haki na pokład wrogiego statku. I przyciągają brygantynę do swojej ofiary. A potem migoczące bose, bose stopy. Wskakują na nią i walczą z orkami. I trwa szalona jazda. Dziewczyny kaleczą się szablami i krwawią nieprzyjacielowi płonącymi strumieniami. I padają, a orkom odcina się głowy.
  A ich głowy toczą się po podłodze.
  To jest prawdziwe zniszczenie i unicestwienie. Teraz wojownicy pokazali się w całej okazałości. A ich gołe, opalone nogi niczym młoty zadawały miażdżące ciosy.
  Dziewczyny są bardzo piękne, a ich brązowa skóra mieni się w słońcach, których jest trzy.
  Wojownicy gwiżdżą i krzyczą:
  - Zabijemy wrogów, to jest zawsze nasze credo. Wszystkie egzaminy zdaliśmy na piątkę, nasz kraj jest święty!
  Dziewczyny wyszły naprawdę super. I są przycięte tak, że nie można zatrzymać huśtawek.
  A bosy chłopiec Guliwer walczy z nimi. Powiedzmy, bardzo dzielny dzieciak.
  A goła pięta chłopca przyjmie i uderzy orka w podbródek. I szczęka mu opadła.
  Guliwer śpiewał:
  - Jak żyliśmy walcząc,
  I nie boi się śmierci...
  Więc odtąd ty i ja będziemy żyć!
  Na gwiaździstych wysokościach i gwiaździstej ciszy,
  W fali morskiej i wściekłym ogniu!
  I wściekły, i wściekły ogień!
  Chłopiec pokładowy rąbał, a jego bose stopy uderzały.
  Jednak dobrze jest być dzieckiem. Jakie masz szybkie ciało.
  To naprawdę chłopiec-supermen.
  I śpiewa na całe gardło:
  - Jestem rycerzem światła na kolanach dzikusów,
  Zmieszczę wrogów Ojczyzny z powierzchni ziemi!
  Tak chłopiec walczy i śpiewa. I cięcia i tyłki.
  A inne dziewczyny walczą z nim. Które są takie piękne i słodkie.
  Walcz oczywiście na dużych wysokościach. W przenośnym znaczeniu tego słowa.
  Oto wojownicy. Można o nich powiedzieć: super i hiper.
  Jeśli zaczną walczyć, nic ich nie powstrzyma.
  A teraz ostatni orkowie padli pod ciosami piękna. Wśród wojowników zapanowała wielka radość.
  I śpiewali:
  Zarżniemy i pokrójmy wszystkich,
  Zabijemy wszystkich! Zabijemy wszystkich!
  A potem zaczęli grzebać w galionie i szukać zdobyczy. W tym samym czasie wojownicy śpiewali:
  - Szukamy przechodniów od nocy do rana,
  Przebijmy się przez fraerę! Przebijmy się przez fraerę!
  Tutaj Guliwer śpiewał z entuzjazmem;
  Brat podniósł rękę do brata:
  Okrutna wojna - ryk przeciwnika!
  Maszyna stała się Twoim przyjacielem,
  Za frywolność przyszła kara!
  
  Co zrobić, jeśli ludzie są spłukani
  Kiedy pędzące kule gwiżdżą wokół!
  Lepiej, żeby Bóg przerwał wojnę siłą -
  Aby skończyły się dni drapieżnego smoka!
  
  Ale piekło nie zna miary i linii,
  Ziemia płonie w napalmie, dzieci płaczą!
  Tutaj rysy dziewcząt zbladły -
  Kto, Święty Panie, za to odpowie?
  
  Cóż, ilu bliskich możesz zabić,
  W końcu człowiek rodzi się, uwierz mi, dla szczęścia!
  Matka nie pozwala synowi iść na front,
  A nawet latem na wojnie panuje zła pogoda!
  
  Ale obowiązek żołnierza jest obowiązkiem pewnym:
  Czego potrzebujesz, aby walczyć za Ojczyznę w bitwie!
  Mając szesnaście lat, już szara świątynia,
  Wdowy o nieszczęsnych twarzach są spuchnięte od łez!
  
  Ale o co chodzi, zwariowałeś bracie?
  Nie, jesteś szalony, odpowiada ukochana osoba!
  Za podłość, kto zasiada na tronie, nasz żołnierzu,
  Uważa, że jego szwagier to obrzydliwy Kain!
  
  W ziemi strumienie krwi rozdzierają żyły,
  A impuls z rdzenia odpowie ciosem ...
  Pług roztrzaskany w polu pociskiem zamarzł,
  Och, jak fioletowe stało się słońce!
  
  Ale jest wiara, że Jezus przyjdzie -
  Pojednajcie braci, przynieście Zbawienie!
  Więc zapomnijmy o nikczemnej zemście -
  W duszy każdego z nas króluje, niech przebaczenie!
  Po tym pirackie dziewczyny zachichotały, patrząc na chłopca pokładowego. I było po prostu wspaniale.
  Następnie z ładowni galionu wyciągnięto beczki piwa i wina, zaczęli pić i wściekać się.
  A co za taniec tańczyły boso, dziewczęce nogi piękności. Jak wspaniale to wyglądało.
  A ich muskularne łydki błyszczały. To jest to, czego naprawdę potrzebują dziewczyny.
  Mały Guliwer także pił i śpiewał z zapałem;
  Każdy ma swój własny pogląd na miłość -
  Pojęcie piękna i ideału!
  Chociaż ludzie do niego nie dorośli,
  Ale człowiek nie jest już małpą!
  
  I tutaj oczywiście możesz wziąć trochę aforyzmów i dodać takie dowcipne;
  Na goły obcas dziewczyny najprawdopodobniej trafią modne buty!
  Ale coś oryginalnego nie przychodzi mi do głowy
  Tutaj na przykład:
  Miłość w każdym wieku,
  A chłopiec wygląda bardzo dumnie...
  Jego oczy świecą w ciemności
  Wynik będzie fajny!
  Choć to wszystko powiedzmy sobie jedno - głupota i banał.
  Jednak z drugiej strony możemy powiedzieć, że nawet fajnie.
  Guliwer śpiewał:
  skaczę. Ale ja skaczę inaczej
  A raczej skaczę jak wesz...
  I mogę konkretnie osadzić zmianę,
  Jesteś bosym chłopcem, nie drżysz!
  A potem Guliwer zaśpiewał coś bardziej cywilizowanego;
  Chcemy żyć w pięknym rajskim świecie -
  W którym nie ma chorób, zgrzybiałe jałówki...
  Aby nić życia stała się nieskończona,
  Aby każdy dzień był szczęśliwy i wesoły!
  
  Gdzie kolor jest jak tęcza na wiosnę
  Lilie wodne, jak złoto ze szmaragdem.
  Gdzie rzeczywistość od dawna przypomina sen...
  Każde dziecko może dokonać cudu!
  
  Ojczyzno, święty smutku Boga;
  Twoje brzozy są nakrapiane, blask metalu...
  I modlę się do Pana o jedno,
  Aby Ojczyzna rozkwitła w chwale!
  
  Ale tutaj wojownik już poszedł na kampanię,
  Maszeruje jak barbarzyński wojownik!
  Zrobimy dobrze planecie -
  Aby kule nie przebiły własnej matki!
  
  Atak trolli, wściekła presja;
  Pędzący przeciwnicy ściana-lawina!
  I dlatego po co nam gorący spór,
  Kiedy Ojczyzna jest zjednoczona w pięść!
  
  Ale znowu diabły orków uśmiechają się,
  To człowiek, jak kość utknięta w gardle!
  A goblin warknął w dzikiej wściekłości,
  Ale złożyliśmy wniosek z rati prezentu!
  
  Ale zwycięstwo nad wrogiem jest bliskie,
  Wyrwiemy Rosję z bagna!
  Nadeszła kara za nieczystych -
  Ich futro było podarte na strzępy i kłaczki!
  
  Owalna słodka twarz dziewczyny -
  Dał mi wiarę i wielką siłę!
  Tak Guliwer śpiewał z wielkim uczuciem i zapałem. A jego śpiew był niesamowicie elegancki.
  Potem chłopiec-kapitan znów zaczął śpiewać, po wypiciu kolejnej szklanki piwa i kęsie suszonej ryby;
  Wielki, potężny, święty kraj,
  Nie ma już promieni pod błękitnym niebem!
  Jest nam dana przez Boga Wszechmogącego na zawsze -
  Nieograniczone światło, wzniosły Mesjaszu!
  
  Świat nigdy nie widział takiej mocy, nigdy nie wiadomo
  Abyśmy z dumą deptali przestrzenie kosmiczne!
  Każda gwiazda we wszechświecie śpiewa ci,
  Niech An będzie szczęśliwy razem z nami!
  
  Przecież to jest nasza Ojczyzna, to taki los,
  Zarządzaj przestrzenią wszelkich spraw!
  Uwierz mi, każdy z nas chciałby tego,
  Bez żadnej głupoty, kobiecych przesądów!
  
  Archaniołowie dmą w potężną trąbę,
  Energicznie wychwalają marsz naszych armii!
  A wróg znajdzie swój los w osikowej trumnie,
  I nie będzie otrzymywał podatków i daniny!
  
  To jest nasza Ojczyzna, wszystko w niej, wierz mi, jest pięknem,
  Bez wysiłku obróciła cały wszechświat!
  Dziewczyny z dość ciężkim warkoczem,
  Poluj na nią, aby lufa była mocna!
  
  Ojczyzno, oto spojrzenie niebieskich oczu matki,
  Jej dłoń jest jednocześnie delikatna i kamienna!
  A młody przeciwnik, którego zabijasz kulą -
  Aby płomień płonął jaśniej w sercu!
  
  Złóż przysięgę bezgranicznej Ojczyźnie,
  Tobie też się to oczywiście przyda!
  Choć krew płynie w wściekłości bitwy,
  Teraz nadejdzie kara dla wroga!
  
  Broń i odwaga to tak potężny stop,
  Zły nie jest w stanie tego pokonać!
  W samolocie z bombami poleciałem mądrze,
  A gdy eksploduje, z okien spada grad!
  
  Ale rozkaz władcy - poleć dzieciakiem na Marsa -
  Nadszedł czas, abyś zrobił miejsce!
  A arogancja Marsjanina będzie twarda w oku,
  Wtedy zobaczymy daleko poza Plutonem!
  
  Dotrzemy na wyżyny kosmosu, widząc krawędź wszechświata,
  Taka jest nasza ludzka misja!
  I dlatego odważ się chłopcu na wyczyny,
  W końcu wiedz, że nagroda jest kwestią zysku!
  Dziewczyny również tupały i klaskały w dłonie. A ich bose stopy są takie zwinne. A gołe szpilki błyszczą w słońcu.
  Jest z nimi Guliwer, w ciele bosego chłopca, taki żywy i wesoły.
  Ale tańczyli przy pierwszym numerze.
  Potem postanowiliśmy zagrać w karty. I to jest także bardzo świetna praca.
  I naprawdę możesz wziąć i namaścić siebie. A z dziewczynami do samego szaleństwa igraszki.
  Piratka ujęła w dłoń nagą, dziecinną stopę Guliwera i zaczęła masować jego okrągły, różowy obcas.
  Chłopiec pokładowy śmiał się i mruczał z przyjemności. To było takie wspaniałe. To naprawdę cudowny chłopiec.
  A jego gołe, bardzo piękne nogi to po prostu cud.
  Guliwer zaśpiewał z uśmiechem:
  Boso, tylko boso
  Pod lipcowym grzmotem i pod szumem fal...
  Boso, tylko boso
  Będziemy tańczyć, jesteśmy z Tobą!
  Oto kilka zabawnych piosenek. I dobrze jest nadal być chłopcem. A jednocześnie pokazujesz kolosalne wyczyny.
  Ale to oczywiście nie wszystko. Czego tylko Guliwer jeszcze nie zrobił.
  I śpiewał i tańczył, i robił szpagat gołymi, dziecięcymi nogami. Co również wyglądało bardzo fajnie i do pewnego stopnia odrażająco.
  Tutaj był to chłopiec-kapitan, który podróżował do wielu krajów i niejednokrotnie orał ocean.
  Tak, a jego nastrój, szczerze mówiąc, jest bardzo agresywny.
  Ale dlatego jeszcze nie zabieraj dziewczyny na piracką flagę i nie strzelaj do rekinów z małych działek. Nie jest łatwo się tam dostać, ale na tym polega jego piękno.
  Chłopiec Guliwer, opierając bose stopy, wziął swoje dziecinne nogi i strzelił. Rdzeń uderzył w rekina. I złamał jej kręgosłup, wybijając jej wnętrzności. Dziecko krzyknęło:
  - Chłopak nabrał chłodnej odwagi,
  I załogę wpędzono do trumny!
  Dziewczyna, kapitan piratów, chwyciła chłopca pokładowego gołymi palcami za nos dziecka i ryknęła:
  - No chłopczyku, chcesz zająć moje miejsce. Widzę w Tobie wiele ambicji!
  Chłopiec Guliwer odpowiedział:
  - Podoba mi się być przynajmniej małym, ale wciąż mężczyzną. A kobieta jest...
  Inny rudowłosy wojownik śpiewał:
  Nie da się żyć bez kobiet na świecie, nie,
  Jest w nich majowe słońce, kwitnie w nich miłość!
  Guliwer zaproponował z bardzo uroczym uśmiechem, który jest jednocześnie dziecinny i odważny:
  Kraj znajduje się w trudnym momencie.
  Krew płynie jak potok!
  Walcz do ostatniego tchu
  I niech przyjdzie szczęście, pokój, miłość!
  
  Jesteśmy dziećmi złośliwego komunizmu
  Ojczyzna bezgranicznych synów...
  Chociaż nadchodzą hordy odwetu -
  Bądźmy wierni naszemu krajowi!
  
  W wielkiej i kosmicznej epoce,
  Kwazary trzeba tworzyć od palca...
  U nas jest całkiem dobrze, uwierz mi,
  Mimo że armia złego piekła atakuje!
  
  Zabijemy armię agresora,
  I stworzymy lasery z kwarków...
  A mężczyzna stanie się dowolnym bohaterem,
  Nad nami jest złotoskrzydły cherubin!
  
  Choć chmury płoną nad Ojczyzną,
  Gotowy do walki z wrogiem...
  Oddział bojowników, którzy uważają się za niestabilnych,
  Nie depcz butem krańca świata!
  
  Wiemy, że wróg jest potężny i podstępny,
  Nie oddamy mu ziemi ani przęsła...
  A człowiek jest silny dzięki chwalebnemu postępowi
  I wierzcie tylko jednemu Panu!
  
  Zbudujemy wielki komunizm,
  Ojczyzna rozkwitnie...
  Chociaż wróg jest bardzo dziki,
  Naszym przeznaczeniem w ataku jest awans!
  
  Pionier, odważny, odważny chłopiec,
  Że zawsze urodził się, by być wojownikiem...
  Lew nie jest tchórzliwym króliczkiem,
  Niech marzenia się spełnią!
  
  Nie tolerujemy upokorzeń, bracia,
  Za Ojczyznę wszyscy staniemy jak góra ...
  Nie znośmy więcej zniewag
  Zmiażdżmy wroga stalową ręką!
  
  Jeśli wszyscy złapiemy się za ręce
  Owady można pokonać...
  Święta ojczyzna jak słońce
  A myśliwy zamieni się w grę!
  Oto piosenka śpiewana przez chłopca, który do niedawna był kapitanem i miał szlachtę. I to jest fajne.
  Ale na horyzoncie pojawiła się fregata. Co więcej, duża klasa - sześćdziesiąt cztery działa. O co chodzi, serio. I nadchodzi jak latawiec, który widzi kurczaki.
  Dziewczyna Kapitan powiedziała:
  - To dla nas wyzwanie! Czy będziemy walczyć, czy...
  Rudowłosa dziewczyna powiedziała:
  "Ucieczka nie wchodzi w rachubę!"
  Dziewczyna o niebieskich włosach, obnażając swoje perłowe zęby, które błyszczały i błyszczały, śpiewała:
  Musimy szanować, bać się,
  Wyczynów dziewcząt nie można policzyć ...
  Dziewczyny zawsze wiedzą, jak walczyć
  Potrafią pieprzyć się jak osioł!
  I pokazała swój długi i gryzący język.
  Cóż, kiedy będzie walka, więc dlaczego nie pokazać swojego bardzo agresywnego temperamentu. I będzie to bardzo bolesne dla wrogów. Tak, a przyjaciele będą smutni.
  A bitwa wymaga oczywiście wyboru odpowiedniego miejsca i manewru.
  A teraz dziewczyny bardzo sprytnie poruszają brygantyną, a jednocześnie nie zapominają śpiewać;
  Jesteś członkiem Komsomołu Ojczyzny,
  Lubisz dzielnie walczyć dla Elfa...
  Będziesz mógł pomóc Ojczyźnie,
  Rycerz nie ma duszy błazna!
  
  Dziewczyna jest piękną piosenkarką
  Biegając boso po zaspach śnieżnych...
  Jesteś promienną królową -
  Uderz Orkolfa pięścią!
  
  Rzuciła granat bosą piętą,
  Rozerwał tuzin żołnierzy...
  Fuhrer wkrótce otrzyma zapłatę,
  Rycerz przygotuje karabin maszynowy!
  
  Jesteśmy dziewczynami w bitwie pod Komsomołem,
  Weź pod uwagę największych wojowników w bitwie...
  Głos piękności jest dźwięczny,
  Niech dziadkowie i ojcowie będą dumni!
  
  Pod Elfsquay walczyli bardzo ciężko,
  I byli w stanie dzielnie powstrzymać złe orki...
  My, dziewczyny, wygrywamy zdecydowanie
  Zdanie wszystkich egzaminów tylko na piątkę!
  
  Jak huragany w naszych żyłach
  Błyskawica błyszczy w żyłach, wiem...
  Na świecie będą bardzo silne kraje,
  Od niedźwiedzi, psów i małp!
  
  Wehrmacht nie rzuci dziewcząt na kolana,
  Nigdy się nie ugniemy, wiesz...
  Stalin i najmądrzejszy Lenin są z nami,
  Niech mijają stulecia i lata!
  
  Bóg stworzył wszechświat z fotonów,
  Życie bez śmierci zrodziło wieczność...
  Znamy porządek, zbudujemy nowy,
  A cherubin rozpościera nad nami skrzydła!
  
  W patronimii jest wielu bohaterów,
  Członkowie Komsomołu są zawsze pierwsi ...
  Armia maszeruje w potężnym szyku,
  Ochrona elfów z miasta!
  
  Walczymy z Fritzem pod Elfsquay,
  I byli w stanie obronić stolicę ...
  Dziewczyna rzuciła paczką bosą stopą,
  I strzelajmy do potworów!
  
  Skosiliśmy wielu orków,
  Wielu punków zostało odciętych...
  Dalsze wirujące mile
  Tniemy legiony szatana!
  
  Wybiliśmy wszystkie zęby Orctlerowi,
  Prezydent Smoka został pokonany...
  Dziewczyna otworzyła usta
  Rozpętał się wielki Armagedon!
  
  Nie okazujcie litości Führerowi
  Dziewczyny, zawsze jesteście odważne...
  Hojne nagrody czekają na piękności,
  I uwierzcie, że mamy spełnienie marzeń!
  
  Boże, Stworzycielu wszystkich światów wszechświata,
  Wziął błogosławieństwo elfinisty...
  Przy niezmienionej mocy w bitwach,
  Dziewczyna miażdży złego orcizmu!
  
  Rzuciła granat bosą piętą,
  I odwrócił potężnego "Tygrysa"...
  A potem przycisnąłem ich do lin,
  Piękno zna wiele gier!
  
  Więc orkszyści szybko odpłynęli,
  Jakie czołgi i pociski rzucały ...
  Widzimy, że komunizm został dany,
  I skosili cały rząd trolli!
  
  Więc co masz okrshi,
  Stalingrad stanął ci na gardle...
  Pokonujemy słynne mile,
  A teraz Svarog Wielki jest szczęśliwy!
  
  Wkrótce przyjdzie wiara Jezusa
  I inni piękni bogowie...
  Elfy rozwiną światło sztuki,
  Hodowla, wilki i złe słonie!
  
  W końcu będziemy jednością
  W chwale Rodzaju mądrego Ojca,
  Dziewczyny w bitwach są niezwyciężone,
  Będziemy trwać w wierze Łady do końca!
  Tak śpiewali wojownicy i piraci. Cóż, oczywiście Guliwer nie rozumiał wszystkiego. Myślał, że jeśli go schwytają, to oczywiście będą go bić kijami w gołe, dziecinne pięty. Co więcej, ciosy będą mocne i jednocześnie nie okaleczają. A wtedy kat weźmie rozpalone do czerwoności szczypce i zacznie łamać kości chłopca. I Guliwer oczywiście nie znajdzie tego ani trochę.
  
  
  To właśnie dzieje się z wiecznymi chłopcami, kiedy stają się piratami. Chociaż zespół tutaj jest bardzo dobry - tylko dziewczyny w bikini. A jednocześnie pędzą i krzątają się, błyskając bosymi, okrągłymi, różowymi obcasami.
  Chłopiec-kapitan wziął go i zaśpiewał:
  Dziewczyny są inne
  I wszystkie są świetne...
  Ich sutki na piersiach są szkarłatne,
  I są bardzo odlegli!
  Cóż, chłopcy są cholerni,
  Pobili trolle złymi ciosami!
  A jeśli ork zostanie znaleziony,
  To cię bardzo mocno uderzy!
  
  AUKCJA NA PIĘKNĄ MŁODZIEŃCZĄ NIEWOLNICĘ
  ADNOTACJA
  Bardzo przystojny młodzieniec Slavka zostaje wystawiony na aukcję. Podczas targów przystojny mężczyzna o wydatnych mięśniach zostaje rozebrany i sprzedany kobietom za duże pieniądze.
  . ROZDZIAŁ 1
  Nadchodzi chwila prawdy, dyrektor naczelny zapowiedział otwarcie aukcji. Na jedną noc młoda, przystojna, muskularna dziewica została sprzedana kobiecie. Oczywiście chodziło o to, że jest to tradycja wszystkich nowych striptizerek.
  Ale młody mężczyzna był tak przystojny i seksowny, że dla kobiet zebrała się cała ogromna sala. A mężczyznom po prostu nie wolno było. A to oczywiście z jednej strony ograniczało zyski, ale z drugiej żigolom się to podobało.
  W końcu większość mężczyzn kocha kobiety. Co więcej, często młodzi mężczyźni nie mają nic przeciwko kochaniu się z bardziej doświadczoną starszą kobietą.
  Tutaj, tupiąc butami, na cokół wspiął się przykryty narzutami chłopiec, który ledwo osiągnął dorosłość. I wygląda jeszcze młodziej. Był całkowicie zamknięty, ale widziało go już wiele kobiet w tych samych kąpielówkach i płonących z podniecenia.
  I te panie się włączyły. Sam Slavka też się wzdrygnął. Podczas bitwy serce jego młodzieńca biło jak bęben. Sprzedają osobę - jak jakieś zwierzę.
  I trzeba powiedzieć, że tak niezwykłe i wyjątkowe.
  Po obu stronach młodego mężczyzny stały dziewczyny w czarnych skórzanych garniturach, butach i rękawiczkach oraz z czerwonymi maskami na twarzach. Powinni stopniowo demaskować przystojnego młodzieńca, aby jeszcze bardziej zwrócić uwagę pożądliwej publiczności. Kobiety czasami przewyższają mężczyzn w rozpuście i pragnieniu seksu, a ich orgazm jest znacznie silniejszy i dłuższy. Dlatego nie należy się dziwić, że tak wiele z nich zebrało się, aby obejrzeć młodego, bardzo pięknego samca, a następnie, jeśli pozwalają na to fundusze, móc go kupić.
  Warbler poczuł bardzo silne podniecenie i zapach drogich perfum, co jeszcze bardziej podkręciło hiperseksualnego młodzieńca.
  Oto ogłoszenie głównego menadżera:
  - Męski Wiaczesław Kotowski wystawiony na aukcji. Osiemnaście lat, fizycznie całkowicie zdrowy. Bardzo przystojny, krągły, nowy w barze ze striptizem i seksowny. Tylko na jedną noc z kobietą, która może mu zrobić wszystko - tylko nie zabijaj i nie okaleczaj!
  Tradycyjnie cena wywoławcza wynosi dziesięć dolarów!
  A dwie dziewczyny w skórzanych kombinezonach, butach i maskach ostrożnie zdjęły pierwszą osłonę.
  Odsłonięte zostało piękne wysokie czoło młodzieńca i jego złote, długie fale włosów.
  Myśl, że będzie teraz nagi przed wieloma setkami pożądliwych kobiet, działała na Slavkę podniecająco i wzdrygnął się.
  To drżenie wywołało wrażenie, jakby wystawiono na aukcję dziewicę, co tak bardzo podnieca kobiety.
  I rozległy się krzyki:
  - Piętnaście dolarów!
  - 20!
  - Dwadzieścia pięć!
  - Trzydzieści!
  Jedna gruba krowa szczekała:
  -Pięćdziesiąt!
  Inna laska syknęła:
  - Sześćdziesiąt!
  Słychać było krzyk:
  - Siedemdziesiąt!
  - Osiemdziesiąt!
  - Dziewięćdziesiąt!
  - Sto!
  Nastąpiła przerwa. Chłopiec musiał w dalszym ciągu stopniowo odsłaniać, co zwróciło uwagę płci pięknej.
  Oto dwie dziewczyny, które zdjęły zasłonę z dolnej części twarzy. Otworzył się piękny nos, pełne wdzięku usta i odważny podbródek młodego mężczyzny, a także szyja.
  Kobiety wiwatowały.
  Jeden mruknął:
  - Sto dwadzieścia!
  Inny pisnął:
  - Sto trzydzieści!
  Trzeci ryknął:
  - Sto pięćdziesiąt!
  Gruba kobieta syknęła:
  - Sto osiemdziesiąt!
  A raczej młoda i miła kobieta wydała:
  - Dwieście!
  Nastąpiła kolejna przerwa. Służące obnażyły teraz ramiona i ramiona młodego mężczyzny. Były muskularne, piękne i pełne wdzięku. Nie kulturysta, ale obsada, przystojny wojownik. A skóra jest tak uwodzicielsko błyszcząca.
  Kobieta wyglądająca jak hipopotam mruknęła:
  - Dwieście pięćdziesiąt!
  Kobieta powiedziała trochę przyjemniej:
  - Dwieście siedemdziesiąt!
  Inna młoda dziewczyna pisnęła:
  - Trzysta!
  Kobieta natomiast wychrypiała w swoim wieku:
  - Trzysta pięćdziesiąt!
  Przedstawicielka płci pięknej wydała:
  -Czterysta!
  Sama młoda kobieta, najwyraźniej striptizerka, mruknęła:
  - Czterysta pięćdziesiąt!
  Na rynku było wiele młodych i pięknych kobiet. Zastanawiasz się nawet, po co im zepsute i zużyte gigolos, od których można złapać infekcję.
  Jedna z bardzo szanowanych kobiet powiedziała:
  - Pięćset!
  I znów nastąpiła przerwa. Kwota w dalszym ciągu nie jest duża, zwłaszcza biorąc pod uwagę inflację dolara. Tak, i nie mogę się doczekać, aż zobaczę wszelkiego rodzaju panie, jako młody, piękny żigolo rozbierany.
  Oto dwie dziewczyny w surowych garniturach, butach i masce, zdejmujące kolejny welon.
  A cały tors bardzo pięknego i wytłoczonego chłopca jest nagi. I widać jego mięśnie brzucha, które są ułożone jak napływy czekolady. I jaka gładka, błyszcząca skóra, która mieni się w świetle reflektorów.
  Jedna z kobiet powiedziała:
  - Sześćset!
  Inny się odezwał:
  - Siedemset!
  Trzeci mruknął:
  - Osiemset!
  Stara kobieta wychrypiała:
  - Dziewięćset!
  Dość młoda i ładna kobieta w diamentowych kolczykach syknęła:
  - Tysiąc!
  I znów nastąpiła przerwa. Wszyscy z niecierpliwością czekali na to, co będzie dalej. Ten młody człowiek jest po prostu niesamowity. Lepszy niż jakikolwiek Apollo.
  Żona miliardera, Elena, podziwiała go, ale jeszcze nie zawarła umowy. Tak naprawdę najciekawsze będzie na końcu. A teraz gdzie się spieszyć. To rzeczywiście bardzo cenny towar. Chociaż z drugiej strony Elena jest nadal tak piękna i seksowna, że jeśli potrząśnie biodrami, przybiegnie całe stado uroczych młodzieńców, którzy również zapłacą za seks z nią.
  A dwie dziewczyny w skórzanych kombinezonach i maskach znów zaczęły ściągać od przystojnego Slavika kolejny welon.
  I tak eksponowały jego muskularne, pięknie ukształtowane nogi do kolan. I kąpielówki. Chłopak był tak podekscytowany, że jego męska doskonałość nabrzmiała. I był duży, i pozwalał kobiecie dawać zupełną radość.
  Po sali przetoczył się pomruk.
  Kobieta hipopotam wymamrotała:
  - Półtora tysiąca!
  Bardziej smukły wydał:
  - Dwa tysiące!
  Kobieta w masce kota napisała na Twitterze:
  - Dwieście pięćset!
  Zawoalowana kobieta powiedziała:
  - Trzy tysiące!
  Kobieta z diamentowymi kolczykami powiedziała:
  - Trzy pięćset!
  Stara kobieta mruknęła:
  - Cztery tysiące!
  Dziewczyna, która wyglądała bardzo młodo, pisnęła:
  - Cztery i pół!
  A kobieta okryta welonem zaćwierkała:
  - Pięć tysięcy!
  I znów nastąpiła przerwa. Tym razem w ciągu jednej nocy z żigolo udało się zebrać bardzo przyzwoitą kwotę. Za pięć tysięcy dolarów można wynająć pięćdziesiąt prostytutek na nie najgorszym poziomie. A zwykły, doświadczony żigolo kosztuje dwieście dolarów za dwie godziny. Cóż, niektóre są droższe, inne tańsze. A teraz kwota stała się uporządkowana i nie taka mała. Co więcej, jest wojna, rubel rosyjski spada, a cena dolara rośnie. Nie ma czasu na tłuszcz, żyłabym!
  Ale oczywiście nie wszystkie atuty zostały jeszcze wyłożone. Dziewczyny zdejmują chłopcu duże buty z nóg. I eksponują wdzięczny kształt, przypominający dziewczęce stopy. I żadnych włosów - jak posąg z brązu. Opalone, bose stopy, bajecznie przystojny młody mężczyzna doprowadzają wiele kobiet do szaleństwa.
  I sala znów huczy.
  - Sześć tysięcy! - krzyknęła czcigodna pani.
  Młoda dziewczyna zaćwierkała, szczerząc zęby:
  - Siedem tysięcy!
  Młoda, ale gruba kobieta o nieprzyjemnej twarzy chrząknęła:
  - Osiem tysięcy!
  Młodsza i ładniejsza kobieta z diamentowymi kolczykami napisała na Twitterze:
  - Dziewięć tysięcy!
  A kobieta, której wieku nie da się określić ze względu na gruby welon, zaćwierkała:
  - Dziesięć tysięcy!
  Jej głos był jednak młody. I Sława się rozchmurzył. Pomyśleć, że seks z muzułmanką za takie pieniądze jest świetny! A w kieszeni ma już dwa i pół tysiąca dolarów.
  To prawda, to nie wszystko. Chłopiec, muskularny, bardzo przystojny, lśniący jak posąg starożytnego greckiego boga, był w kąpielówkach. A jego piękna godność była nadal widoczna w całej okazałości.
  A dwie dziewczyny w czerwonych kostiumach i maskach chwyciły i eleganckim, płynnym ruchem zdjęły kąpielówki z młodzieńca.
  Pas materiału opadł na nagie, opalone, muskularne i niezwykle zgrabne, uwodzicielskie nogi chłopca, odsłaniając całkowicie Slavkę.
  Poczuł głęboki wstyd. Rumieniąc się jak młoda dziewica, która nigdy nie próbowała kobiecego ciała.
  Warbler wzdrygnął się, serce biło mu jak kamienie w grzechotce.
  A jego drżenie, wstyd i oczywiste zawstydzenie miały urzekający wpływ na kobiety. W rzeczywistości jest to taki słodki, niesamowicie przystojny chłopak o złotych włosach, a poza tym dziewica, która sprawia, że płeć piękna drży z tęsknoty.
  Kobieta gruba jak hipopotam krzyknęła:
  - Piętnaście tysięcy dolarów!
  Kobieta wydała się nieco szczuplejsza:
  - Dwadzieścia tysięcy!
  Kobieta w stroju mnicha mruknęła:
  - Dwadzieścia pięć tysięcy!
  Młoda dziewczyna pisnęła:
  - Trzydziestu tysięcy!
  Stara kobieta wychrypiała:
  - Trzydzieści pięć!
  Kobieta z diamentowymi kolczykami i dość sympatycznie wyglądająca rozdała:
  - Czterdzieści!
  Inna przedstawicielka płci pięknej, mająca na szyi duży naszyjnik z wybranych pereł, zapiszczała:
  - Czterdzieści pięć tysięcy!
  I wreszcie kobieta w welonie i głosem dość młodym powiedziała okrutnie i wyraźnie:
  - Pięćdziesiąt tysięcy!
  Jak zwykle przy okrągłym numerze nastąpiła pauza. Tak naprawdę za taką kwotę można kupić dobry i nowy samochód. Albo wynajmij na godzinę pięćset nie najgorszych prostytutek. Albo dwieście pięćdziesiąt doświadczonych żigolaków na dwie godziny, albo pięćset mniej doświadczonych i z klasą. Czy warto zacząć.
  Co więcej, tego młodego przystojniaka można później wynająć za mniejszą kwotę.
  Elena, która czekała tak długo, drżała z niecierpliwości. Jaki on jest piękny. A jednocześnie rumieni się jak młoda dziewczyna i drży jak baranek przed rzezią.
  Steward podniosła młotek i zaczęła mówić:
  - Pięćdziesiąt tysięcy dolarów razy! Pięćdziesiąt tysięcy dolarów dwa... Pięćdziesiąt tysięcy dolarów...
  Elena krzyknęła własnym głosem:
  - Sześćdziesiąt tysięcy!
  Wszyscy się odwrócili. Widzieliśmy szczupłą, zgrabną kobietę w masce. I bardzo przyjemnym i znajomym głosem.
  Slavka bardzo chciał, żeby ta piękność zakryta maską kupiła go chociaż na jedną noc.
  A potem spotkanie z Arabką go przestraszyło. Na samym Wschodzie wyróżnia się okrucieństwo. I mogą być po prostu straszne perwersje. Chociaż nie można go zabić ani okaleczyć, musi zrobić wszystko, o co poprosi go kobieta, która go kupiła.
  I nie odmawiaj niczego.
  Piękno w welonie nie próbowało jednak ustąpić:
  - Siedemdziesiąt tysięcy!
  Elena mruknęła:
  - Osiemdziesiąt!
  Zamknięta kobieta rzuciła nagle:
  - Sto tysięcy dolarów!
  Przez salę przetoczył się grzmot. Tak, kwota za jedną noc z żigolakiem jest niespotykana. Ale kiedy odbywa się aukcja, pojawia się podniecenie targowaniem, z którym trudno sobie poradzić.
  A wiele kobiet nie ma jeszcze mężów. Albo są wdowami, albo dorobiły się własnego kapitału, albo zdążyły otrzymać spadek przed ślubem. Albo fikcyjnych mężów.
  Był więc ktoś, kto mógł przystąpić do targu.
  Młoda dziewczyna krzyknęła:
  - Sto dziesięć tysięcy!
  Kobieta w welonie warknęła:
  - Sto dwadzieścia!
  Kobieta z diamentowymi kolczykami powiedziała:
  - Sto pięćdziesiąt!
  Wtedy kobieta w welonie krzyknęła:
  - Dwieście tysięcy!
  Elena warknęła z pasją:
  - Dwieście pięćdziesiąt!
  Dziewczyna z rubinowym naszyjnikiem powiedziała:
  - Trzysta tysięcy!
  Gruba kobieta zawyła:
  - Czterysta tysięcy!
  Wtedy kobieta w burce krzyknęła z całych sił:
  - Milion dolarów!
  To już poważna i duża suma. Za takie kwoty kupują obrazy, rasowe konie lub całą armię prostytutek. Na noc możesz zamówić elitarną prostytutkę za tysiąc. Co więcej, rubel spada i trwa wojna, i oczekuje się, że będzie tylko gorzej.
  Nastąpiła ciężka pauza. Dla męża miliardera Eleny milion dolarów nie jest tak śmiertelną kwotą. Ale tylko dla mojego męża. I to jest dla niej zbyt oczywiste. A całego miliona, który opuścił konta, nie da się tak łatwo ukryć i nie uzasadnić.
  A inne kobiety były wyraźnie zawstydzone taką sumą.
  Steward podniósł młotek i zaczął intonować:
  - Milion dolarów raz, milion dolarów dwa, milion dolarów trzy...
  Elena krzyknęła głośno:
  - Milion dolarów i jeszcze jeden dolar!
  Uruchom menedżera:
  - Milion dolarów i kolejny dolar razy ... Milion ...
  Kobieta w burce szczekała:
  - Dwa miliony dolarów!
  Przez salę przetoczył się grzmot. Kwota była taka, że można było wynająć dziesięć tysięcy zawodowych gigolo na dwie godziny lub dwadzieścia tysięcy prostytutek na godzinę. Za takie sumy kupiono obrazy, drogie ogiery pełnej krwi, a już można zbudować willę i kupić nie najmniejszy jacht. I tylko na jedną noc.
  Slava był oszołomiony, a jego oczy rozszerzyły się: tyle on jeszcze kosztuje! Bogactwo.
  Jedna z młodych dziewcząt z sali, prawdopodobnie ulegająca emocjom targowania, z całych sił:
  - Dwa miliony i jeden dolar!
  Menedżer zaczął skandować:
  - Dwa miliony i jeden dolar razy! Dwa miliony i jeden dolar dwa! Dwa miliony i jeden dolar - trzy...
  Kobieta w burce krzyknęła:
  - Pięć milionów!
  Wśród kobiet na sali rozległ się hałas. To już kolosalna kwota, można powiedzieć, że fortunę. A to wszystko w ciągu zaledwie jednej nocy. Można po prostu powiedzieć, że szalony. Aż pięć milionów!
  Warbler, któremu kręciło się w głowie, czerwony ze wstydu, drżący ze wstydu i podniecenia, chłopiec wychrypiał:
  Boję się tej ciemności, beznadziejnej i strasznej,
  Skąd nigdy nie wrócę...
  To żart, cóż za miły żart
  A sen jest snem, a teraz się budzę!
  I przełożony zaczął ogłaszać:
  - Pięć milionów dolarów razy! Pięć milionów dolarów - dwa! Pięć milionów dolarów trzy...
  Wtedy jedna z kobiet z diamentowymi kolczykami wzięła i rozdała:
  - Pięć milionów i jeden dolar!
  Przez salę przetoczył się grzmot. Kwoty były po prostu szalone. Chociaż na przykład w ubiegłym stuleciu ktoś z Japonii zapłacił za obraz Van Gogha sto cztery miliony dolarów, ustanawiając rekord. Ale jaki tam był obraz: kicz! Nic dziwnego, że nikt nie chciał kupić Van Gogha za jego życia.
  Ale i tak za jedną noc z żigolo płaci się tak dużo.
  Stewardka ponownie podniosła młotek i zaczęła skandować:
  - Pięć milionów i jeden dolar - jeden! Pięć milionów i jeden dolar - dwa! Pięć milionów i jeden dolar - trzy...
  Kobieta w burce krzyknęła:
  - Dziesięć milionów dolarów!
  Kolejny hałas na korytarzu. A niektóre kobiety nie mogły się już powstrzymać i zaczęły wkładać palce lub wibratory między nogi, aby złagodzić skrajne podniecenie. Więc to nie do pomyślenia targowanie się ich dopadło. To było naprawdę fajne.
  Glory oszalała: dziesięć milionów dolarów! A jedna czwarta tej kwoty należy do niego. Nie tylko spłaci mafię, ale ona sama stanie się bogatą i szanowaną osobą. A wtedy czeka go bardzo świetlana przyszłość. Kobieta pod burką miała młody, przyjemny głos i nawet nie wiadomo, co ją powstrzymuje przed filmowaniem mężczyzn za darmo. To prawda, że wiele kobiet lubi mieć całkowitą władzę nad mężczyznami i dowodzić nimi w łóżku. I tak zamiast wibratora, albo panowie z ulicy kupują gigolo.
  A Slava jest wciąż taki młody i przystojny. A kiedy się uśmiecha, jak błyszczące są jego zęby. Rzeczywiście niezwykle sympatyczny i uroczy młody człowiek. No ale jak to ominąć i przetrwać? To naprawdę największy dar we wszechświecie.
  Kwota była już zaporowa. I przerwanie czegoś tak bardzo niebezpiecznego.
  I stewardka zaczęła mówić, szczerząc zęby:
  - Dziesięć milionów dolarów razy! Dziesięć milionów dolarów dwa! Dziesięć milionów dolarów trzy...
  Elena, zanim młot upadł, rozpaczliwie krzyknęła:
  - Jedenaście milionów!
  Hałas na korytarzu jest głośniejszy. Jedna z kobiet zawołała:
  - Oto kupiec w spódnicy!
  Sławka mruknął:
  - Twój żigolo jest droższy,
  Co naprawdę jest tego warte!
  Steward podniósł młotek i zaczął skandować:
  - Jedenaście milionów razy, jedenaście milionów dwa! Jedenaście milionów trzy...
  Tutaj Elena przestraszyła się. Sama osobiście takiej kwoty nie miała, krzyczała tylko ze swojego uporu. A jeśli jej mąż się o tym dowie, to spotka ją to. Choć w razie rozwodu pewnie i tak pozwie jakąś część państwa. I stań się wolny. I przynajmniej pojedzie dookoła świata, co będzie niezwykle fajne.
  I że mąż jej nie wypuści z Moskwy, żeby szybciej umarł, draniu!
  Ale w ostatniej sekundzie przed trzecim uderzeniem młotka kobieta w welonie zaćwierkała:
  - Dwadzieścia milionów dolarów!
  Panie potrząsnęły i weszły. Piechur. A potem Elena poczuła podekscytowanie i pewność siebie. Ta zawoalowana dama jest prawdopodobnie bajecznie bogata. Więc pozwól jej rozwidlić się dla jej kaprysu. Niech zapłaci w całości za przyjemność uroczego, uroczego i umięśnionego chłopczyka.
  A Elena powiedziała:
  - Sto milionów dolarów!
  Sala podskoczyła i zaczęła krzyczeć. Wow! Cóż, kwota za noc z bardzo przystojnym i krągłym chłopakiem. Do jakiego stopnia trzeba być pożądliwym lub zakochanym, aby zainwestować w młodego żigolo tak szaloną kwotę.
  Steward podniósł młotek i zaczął mówić:
  - Sto milionów dolarów razy! Sto milionów dolarów dwa! Trzysta milionów dolarów...
  Kobieta w burce krzyknęła:
  - Dwieście milionów! - I dodał. - Skończ z cyrkiem. Nie masz takiej sumy i zostaniesz zhańbiony!
  Elena mruknęła:
  - Skąd to wiesz?
  Kobieta w welonie odpowiedziała:
  - Ja wiem! Kiedy mówię, wiem!
  Steward podniosła młotek i zaczęła mówić:
  - Dwieście milionów dolarów razy! Dwieście milionów dolarów dwa! Dwieście milionów dolarów trzy...
  Wtedy jedna z kobiet na korytarzu pisnęła:
  - Dwieście milionów i jeden dolar!
  Menedżer przypomniał:
  - Jeśli nie zapłacisz całej kwoty, zostaniesz wyrzucony i nigdy nie wpuszczony na salę aukcyjną.
  Kobieta w ciemnych okularach skinęła głową.
  - Ja wiem! Ale całkiem gotowy!
  Menedżer zaczął skandować:
  - Dwieście milionów i jeden dolar razy! Dwieście milionów i jeden dolar dwa! Dwieście milionów jeden dolar trzy...
  Kobieta w welonie powiedziała:
  - Pięćset milionów dolarów!
  Przez salę przetoczył się grzmot. Kobiety zaczęły masować między nogami i intensywniej używać wibratorów.
  Slavka nagle zauważył, że jego męska doskonałość zaczęła słabnąć. Zbyt długo pozostawał w stanie wzburzenia. A potem się wypaliło.
  I ryk rozczarowania przetoczył się przez trybuny wśród pożądliwych kobiet.
  Stewardka podniosła młotek i zaczęła skandować, odsłaniając perłowe zęby:
  - Pięćset milionów dolarów razy! Pięćset milionów dolarów dwa! Pięćset milionów dolarów trzy!
  Nastąpiła długa pauza i steward oznajmił:
  - Młody żigolo, osiemnastoletni Wiaczesław Kołobkow, został sprzedany kobiecie w welonie za pięćset milionów dolarów!
  Kobieta skinęła głową.
  - Przeleję pieniądze z Twojego konta! A teraz będzie mój przez całą noc!
  Zarzucili zasłonę na Slavkę. A na mocną, muskularną szyję założono łańcuch.
  Chłopak klepnął bosymi stopami za swoją nową kochanką.
  Menedżer zauważył:
  - Jest twoim niewolnikiem na noc! Tylko go nie zabijaj ani nie okaleczaj!
  Do młodzieńca podeszła kobieta w welonie. Jej dłoń ujęła i chwyciła chłopca za męską doskonałość. Natychmiast znów się podniósł i spuchł. A Slavka mocno się zarumienił ze wstydu i zawstydzenia.
  Kobieta otworzyła twarz. Była to bardzo piękna, orientalna, czarnowłosa piękność, mająca nie więcej niż dwadzieścia pięć lat. Tak, naprawdę była bardzo piękna, chociaż na jej twarzy nie było śladów kosmetyków.
  Slavka wypalił:
  - Tak, sam możesz otrzymać pieniądze za noc!
  Kobieta skinęła głową.
  - Ja wiem! Później ci powiem, dlaczego przeznaczyłem dla ciebie tak szaloną sumę! Póki co, chodźmy do pokoju! Czasu jest mało, a ja chcę cieszyć się miłością po raz ostatni w życiu!
  Chłopak był zaskoczony
  - Dlaczego ostatni?
  Kobieta odpowiedziała:
  - Ponieważ ja, księżniczka Esmigul, zostałam skazana na śmierć za cudzołóstwo! A pojutrze o świcie odetną mi głowę!
  Slavka zaproponowała:
  Więc musisz uciekać!
  Księżniczka odpowiedziała westchnieniem:
  - Przysięgałem na Allaha, że nie ucieknę! Dlatego przed śmiercią mój mąż dał mi swoje konto i pozwolił mi robić i kupować wszystko, na co mam obecnie ochotę!
  Sława zachichotał:
  "Więc dlatego jesteś taki hojny!" Nie ma sensu oszczędzać!
  Skinęła głową i odpowiedziała:
  - Jeśli będziesz mi dobrze służyć i mi się to spodoba, kupię ci cały pałac, jacht i co jeszcze chcesz, całą flotę samochodów! Więc spróbuj!
  Młody człowiek skinął głową.
  - Jestem gotowy i cieszę się, że mogę ci służyć!
  Tutaj weszli do osobnego, luksusowego pokoju. Kobieta została z nim sama. Z wdziękiem zdjęła ubranie odsłaniając idealnie piękne opalone ciało. Męska doskonałość Slavki urosła tak, że gotowa była pęknąć.
  Naga księżniczka skinęła głową.
  - Chodź, weź ze mną prysznic!
  Do łazienki, całkowicie pokrytej złotem, weszli młody mężczyzna i młoda kobieta.
  Wylewały się ciepłe strumienie. I zaczęli myć piękne ciała.
  Kobieta skinęła głową.
  - Wiesz, jak używać tego języka!
  Sławka skinął głową.
  - Z pewnością!
  Księżniczka Esmigül skinęła głową.
  - Więc pracuj ciężko! Chodź, mój przystojniaku!
  Młody mężczyzna uklęknął, wsunął twarz między jej nogi, w pięknie wygolony bruzdę piękności i zaczął pracować językiem, pracować bezinteresownie i z zapałem.
  Młoda, piękna kobieta jęknęła zmysłowo. I była bardzo zadowolona.
  Slava też się wzmocnił. Jakże potwornie bolało i paliło jego nadmierną godność. Pracował i był błogosławiony.
  Księżniczka jęknęła, a w końcu, krzycząc głośniej, otrząsnęła się w silnym orgazmie i zwiotczała.
  Potem sama uklękła i jej twarz zbliżyła się do pachwiny młodzieńca. A teraz objęła ustami podekscytowanego, gorącego, przyjemnie pachnącego kutasa, młodego i pięknego ogiera. I zaczęła pracować ze swoim własnym językiem.
  Warbler zmusił się, żeby jeszcze nie wyrzucić nasionka. Niech kobieta cieszy się procesem lizania, gładkiego, słodkiego, apetycznego, głowy męskiej doskonałości, najpiękniejszego i przystojnego młodego mężczyzny w Moskwie.
  A księżniczka oszalała, pracując członkiem, językiem i ustami. To było dla niej po prostu niesamowicie miłe i piękne.
  W końcu Warbler nadal nie mógł się powstrzymać i skończył. Wyrzuciła burzliwy, słodki kleik, młodzieńcze ziarno. Księżniczka łapczywie polizała ją językiem, nie pozwalając, aby umknęła jej ani kropla. A potem rozkazała:
  - A teraz przyjmijmy pozę wrony! Wyliżę cię, a ty wyliżesz mnie!
  Sława skinął głową, zgadzając się. Jego język ponownie zaczął zręcznie i energicznie masować łechtaczkę księżniczki. Podczas gdy język i usta młodej, pięknej kobiety znów były zmuszone do puchnięcia i rozgrzania, młody, elastyczny członek był muskularnym, bardzo ładnym i zręcznym żigolo!
  
  KRÓLOWA I BOSOSNY NIEWOLNIK.
  ADNOTACJA
  Młody człowiek z naszych czasów, najpierw zostaje królową. Ale za nadmierne okrucieństwo bogowie zamieniają ją w bosą niewolnicę. Jednak młoda kobieta zostaje uwolniona z niewoli elfów i zaczynają się super przygody.
  . ROZDZIAŁ 1
  Agrypina była świadkiem uroczystej ceremonii. Jakby wstąpiła na tron i zasiadła na tronie wysadzanym klejnotami. I na jej głowę włożono koronę wysadzaną gwiazdami. A wszyscy prezydenci, monarchowie i inni władcy świata klękają i wychwalają ją.
  A salut unosi się w niebo i biją armaty. I wszystko błyszczy. A ona jest teraz cesarzową planety Ziemia. Śpiewają się jej fanfary i grają orkiestry. A sala tronowa, w której siedzi, jest pięćdziesiąt razy większa niż stadion Łużniki. I ma całą armię. Tysiące pięknych dziewcząt w krótkich spódniczkach, z gołymi nogami, z karabinami maszynowymi za plecami pozdrawiają ją i śpiewają:
  Jesteś wielką boginią
  Cesarz wszystkich ludzi...
  element bezgraniczny,
  Zabij wszystkich swoich wrogów!
  Agrypina wyszczerzyła zęby i ryknęła:
  Ścinam wrogów po stycznej
  Uderzyłem ich tak szybko...
  Wszystko okazuje się świetne
  Jestem królową, nie znam wszystkich widzów!
  Potem przywieziono do niej pierwszą ofiarę. To był Pawlusha, przystojny, jasnowłosy i muskularny nastolatek w wieku około czternastu lat. Ma na sobie jedynie czerwone kąpielówki, a ręce i nogi ma skute kajdankami. Chłopca chłostano biczami i postawiono na kolanach.
  Agrypina wzięła w rękę ciężki bicz z drutu kolczastego i uderzyła Pawlushę. Chłopak krzyknął z potwornego bólu. A młoda, silna, muskularna kobieta nadal go biła i śpiewała, szczerząc zęby:
  - Moi chłopcy, moje dziecko,
  O tej porze nie śpisz
  I dostaniesz widoczny shish,
  Bicz w plecy!
  A potężna kobieta biła chłopca. I tak, że skóra pękła, a krew płynęła strumieniem. A Pawlusha krzyczała z nieznośnego cierpienia.
  Nagle rozległ się straszny ryk. Pałac się zawalił i zawaliły się mury. A przed nią pojawił się ogromny, błyszczący anioł z dwoma mieczami.
  Grzmiący głos powiedział:
  - Ty, cesarzowa świata, przekroczyłaś wszelkie granice! Zostaniesz za to ukarany. Bóg Wszechmogący odbierze wam wszelką władzę, a wywyższającą się uczyni poniżoną.
  Uderzył piorun. Pałac zniknął, a wraz z nim cała służba i głowy państw.
  A Agrypina zamiast luksusowych szat i korony okazała się półnagą niewolnicą w kajdanach. Na bosych stopach i dłoniach miała ciężkie, stalowe łańcuchy. Ciało było prawie nagie - tylko jedna przepaska na biodrach.
  I została skętana razem z innymi prawie nagimi niewolnicami. A jej bose, mocne stopy paliły gorący piasek pustyni.
  Agrypina, potężna, bardzo umięśniona kobieta z podniesioną głową, sama została niewolnicą. I plaga nadzorcy spadła na jej wyrzeźbione plecy.
  I bicz zagwizdał. Nadzorca nie był nawet człowiekiem. To ogromny, kudłaty miś, z bardzo paskudnym i brzydkim kubkiem. Usiadł na wielbłądzie i z całych sił zadawał ciosy byłej, światowej cesarzowej.
  Agrypina odczuwała ból i jęczała. Pamiętała, jak po aresztowaniu zabrano ją do pokoju przeszukań. Zmusili mnie do zdjęcia całego ubrania i zaczęli oglądać silne, dziewczęce ciało. Zrobiło to kilka kobiet w białych fartuchach. Jakby to był szpital, a nie więzienie i nie shmon, ale badanie lekarskie.
  Następnie kazali przykucnąć przed lustrem i oświetlić je reflektorami. Przysiad Agripina jest oczywiście łatwy. Ale to nieprzyjemne, gdy kilka kobiet w białych fartuchach patrzy na ciebie z zaciekawieniem. Podziwiają mocne, wytłoczone mięśnie, bardziej odpowiednie dla mężczyzny niż dla dziewczynki, które tak bardzo kręcą się podczas ruchu.
  A ich oczy są pożądliwe. Agripina ma budowę bardzo silnego młodzieńca z mięśniami, a nie dziewczynki, chociaż skóra jest gładka, czysta, rozwinięta klatka piersiowa i szerokie biodra. Ale ramiona są szerokie.
  Agrypina kuca, ale nie wszyscy dają jej rozkaz, żeby przestała. Już zaczęła się pocić, a jej opalona skóra błyszczała, przez co jeszcze bardziej przypomina posąg starożytnej, greckiej bogini-wojownika.
  W końcu znudziło jej się pożeranie oczami. A strażniczka w mundurze kazała stanąć w kwadracie i wsunąć podbródek w specjalne wgłębienie. Następnie wyzywająco zdjęła cienkie, gumowe rękawiczki i trzymając się za podbródek, sięgnęła palcami do ust Agrypiny.
  I są nieumyte, spocone. I wspinała się po policzkach i pod językiem. Agrypina była oburzona i odpychając ją, warknęła:
  - Załóż rękawiczki, suko! Zarażasz!
  Była po tym jakoś zawstydzona i poszukiwania przerwano. Fotografował jednak nago, żeby tatuaże były widoczne. Toczyli nie tylko palce, ale także gołe podeszwy stóp. I nawet oświetlili żołądek prześwietleniem, najwyraźniej podejrzewając, że mogą tam być narkotyki.
  Po tym zabrali mnie pod prysznic. Dali nawet kostkę mydła, a potem ręcznik. Następnie przyszedł mundur.
  Agrypina nie bała się szczególnie więzienia. Wręcz przeciwnie, była pewna, że to ona będzie najważniejsza i fajna.
  Ale w celi było trochę ciasno, było dwanaście dziewcząt i pachniało wiadrami.
  Natychmiast je zbudowała i kazała posprzątać. Potem poprosiła mnie, żebym naprawił toaletę. A oni jej posłuchali.
  Agrypina była spoko nawet w areszcie śledczym. I potrafiła zmusić mnie do posłuszeństwa.
  Ale teraz wokół niej jest dwa tuziny dziewcząt w łańcuchach i cały oddział orków z biczami.
  I te niedźwiedzie zaczęły dotkliwie bić Agrypinę. I było to tak bolesne, że nawet ta bohaterska kobieta zawyła z cierpienia i błagała o litość. Właściwie to był jakiś koszmar. Potem skuli jej też szyję, co jest zupełnie nie do zniesienia.
  Agrypina poruszała się po piasku. A jej nastrój był nieznaczny. Jest bita i podrapana, pokryta krwawymi plamami. I kajdany dzwonią, a metal błyszczy.
  Agrypina tupie cicho. Piasek jest gorący i boli bose stopy. Choć nadal nie ma nic - nogi ma wypchane podczas walk i treningów. A co z niewolnicami. Wielu z nich nie zawsze chodziło boso, a ich podeszwy nie były aż tak szorstkie. I pali tak mocno, że pojawiają się nawet pęcherze.
  Młoda kobieta idzie i myśli z przerażeniem: jest w łańcuchach i jest niewolnicą, na której od czasu do czasu spada bicz. Ale wkrótce wznieci bunt i przejmie władzę nad tą planetą.
  Potężna, muskularna dama przyciąga uwagę orków. I od czasu do czasu bili ją biczem lub drutem kolczastym.
  Agrypina odkrzyknęła:
  - Słaby rytm!
  I w tym momencie wszystko się zmieniło. Dokładniej, ostre, hartowane strzały leciały w kierunku orków zza wydmy. Bili kudłatego niedźwiedzia, wychodzili mu z oczu i przeszywali pachwinę i klatkę piersiową.
  Agrypina wzięła go i rzuciła się na orka, brzęcząc łańcuchami. Przebiła mu głowę łańcuchem.
  I zaśpiewała:
  - Jestem jak diabeł diabeł! Zniszczę stolicę!
  Elfy wyskoczyły z zasadzki na ocalałe orki. Byli to przedstawiciele tego czarującego ludu, na małych i pełnych wdzięku jednorożcach.
  Orki zostały szybko wymordowane i pocięte. Następnie dziewczyny zaczęto uwalniać z łańcuchów. Również za pomocą magii magicznych różdżek Agrypina również została uwolniona z łańcuchów.
  Młoda kobieta stała się wolna. I potężny, z guzkami mięśni.
  Potem miała cały zespół dziewcząt. A teraz piękni wojownicy tupali bosymi, rzeźbionymi stopami po pustyni.
  Agrypina nuciła, szczerząc zęby:
  Ścieżka biegnie wzdłuż krzywej,
  Bose stopy dziewczyny...
  Zmęczony pluskwami miażdżącymi zło,
  Chcę drażnić moje szczęście!
  Dziewczyny były również bardzo agresywne i wojownicze. Chcieli śpiewać i skakać. A ich nogi są w rzeczywistości pełne gracji, chociaż są wyczerpane, powalone, przebite.
  Oto maszerująca drużyna. A wraz z nimi elfy na jednorożcach i z kokardkami.
  Agrypina czuje w sobie siłę i śpiewa:
   Od czasów Spartakusa - ta wiara żyje,
  Aby na świecie nigdy nie było niewolników!
  Jeśli mistrz jest bezczelny - ogrzewa brzuch piecem,
  A chłop zamarzł z zimna - uwierz, że to nie los!
  
  Rosjanin Spartak - wyciągnął dla nas miecz,
  A za nim rzeka uciśnionych płynęła bez końca...
  Jeśli jesteś mężczyzną - honor jest cenniejszy niż życie,
  Jeśli chcesz, żeby życie płynęło w szczęściu świata!
  
  Stenka Razin chciała uporządkować obóz niewolników,
  Żeby była wola, każdy sobie poradzi...
  A ludzie tacy jak on nie potrafili zaakceptować wstydu,
  A za nimi ludzie - była niezliczona armia!
  
  Tortury, stojaki i kołki - argumenty królów,
  Każdy chce wszystko zagarnąć na wieki!
  Ale wolność, wierz mi, to mila chleba i miodu,
  A taki sen tli się w naszych sercach już od dawna!
  
  Przyszedł grzmot - październik, a teraz nasza moc,
  Kraj płonie, dużo krwi i bólu!
  Ale Jezus nie wpuści właściwej przepaści w piekle,
  Kto jest zaciekle biczowany, będzie szczęśliwy w dobru!
  
  Lenin otworzył drzwi, Stalin odważnie prowadzi,
  Z każdym krokiem jesteśmy coraz bliżej świętego celu!
  Ale przyszedł szatan, czterdziesty pierwszy zły rok,
  A teraz nasza krew, jak strumień, wymiotuje z żyły!
  
  Jesteśmy krajem z wami; naszym honorem jest Twoje życie,
  Nigdy nie kładź narodu Rusi na kolana!
  Trzymaj się Rosji, walcz za Ojczyznę,
  Oto sens i sól odwagi pokoleń!
  
  Cóż, Führer to podły trup, a Rus to Gigant,
  A Czeczen z Uzbekiem i Rosjaninem są zjednoczeni!
  Komunizm to monolit, ideał dla duszy,
  A pułki przeciwników zostają rozbite na ciasto!
  
  Kosmos wzywa młodych - róg trąbi zachęcająco,
  Będzie nowa granica za Marsem!
  Budujemy komunizm - zlikwidowali rubla,
  Nie ma znaczenia jakie obywatelstwo!
  
  Uwierz, cały wszechświat zmieni kolor na czerwony,
  Będą bramy do raju - czerwone gwiazdy.
  Człowiek jest dla innych bratem - dawniej wściekłą bestią,
  A miłość i piękno śpiewane są w czystych hymnach!
  
  Nie szczędźcie więc bezduszności i lenistwa,
  Za naszą Ojczyznę, walcząc jak sokół!
  A wy, bojownicy, pracujecie zarówno w dzień, jak i w nocy,
  Co by zakwitł Ogród Edenu i dał słodki sok!
  Agrypina śpiewała wraz ze swoją bosą drużyną. I nagle przyłapała się na myśleniu, że wygląda na to, że jest za komunizmem. Cóż, Agrypina nie znała czasów sowieckich: była za młoda. Wkrótce skończy trzydzieści siedem lat, a jest rok 2023. Co więc pamięta z władzy sowieckiej? To legenda w jej oczach i umyśle. Agrypina, jak mówią, jest dzieckiem swoich czasów. I oczywiście słyszałem nie najlepsze recenzje o czasach sowieckich. Właściwie nawet czegoś takiego jak banany brakowało. Tak, słodycze i gumę do żucia też. A dżinsy były rzadkością. A za Gorbaczowa z półek zniknęły nawet gorzka wódka i papierosy. Długie kolejki, kupony, karty, puste sklepy, totalny brak - tak ludzie pamiętają czasy sowieckie.
  I nikt nie chciał ich z powrotem. Zresztą w Moskwie komuniści nawet w trudnych latach dziewięćdziesiątych zgromadzili znikomy procent głosów. Ale Agrypina była bardzo bogata i oczywiście za kapitalizmem. Dlaczego więc nagle zaczęła śpiewać o lewicowych ideach?
  Młoda kobieta uderzyła się pięścią w podbródek i syknęła:
  Nasz król, wybrany z niebios,
  Nasz król jest jak upiorny demon...
  Nasz król, posłaniec losu
  Naszym królem jesteś tylko ty!
  Lucyfer! Lucyfer! Lucyfer! Lucyfer!
  Agrypina przyjęła to z dziką radością i zaśpiewała:
  - Jesteś wielkim Lucyferem, rzuć promień światła,
  I święty miecz wojny - zdradź sekret!
  I znowu dziewczyna, a raczej dorosła i doświadczona kobieta, zaczęła śpiewać;
  Nasz król, posłaniec nieba,
  Nasz król jest jak demon-widmo.
  Nasz król, wybrany przez los,
  Naszym królem jesteś tylko ty!
  Lucyfer! Lucyfer! Lucyfer! Lucyfer!
  Tak wojownik śpiewał i tupał na pustyni. A jej nastrój był wysoki. Dlaczego miałby być nieletni.
  Ale tutaj znowu widać niepokój. Elfy otrzymały sygnał o zbliżaniu się orków. I ustawione w półkolu. Połowę jeźdźców stanowiły elfy. Piękne dziewczyny, prawie nagie, ale pokryte drogocenną biżuterią.
  Wyraźnie byli gotowi na śmiertelną bitwę.
  Agrypina tupnęła bosą, mocną stopą. A w jej dłoniach pojawił się ciężki łuk. Duży, który może pomieścić wiele strzał.
  Dziewczyna, a dokładniej kobieta-bohater, śpiewała:
  Chmury leciały od krwiopijców,
  Niedaleko Ziemi wybuchło piekło!
  Wąż pełza po panzvale, grzechotający drań,
  Chmury rozświetlone krwią!
  
  Fale płoną, pluskają jak piekielna burza,
  I spotka armię najodważniejszych śmiałków!
  Będziemy chronić piękne, kochane kobiety
  Będziemy godni wyczynów naszych ojców!
  
  Moja ziemio, jak boleśnie jęczałaś,
  Przeciwnik pozostawił po sobie sto ran śladów!
  Ale rzućmy orki, od razu zejdziemy z piedestału,
  Zaraza pędzących lat nie będzie długa!
  
  A śmierć już wybiela się za chmurami,
  Ale nasze myśli są rozdarte do nieba!
  Zmiażdżmy notorycznych złoczyńców w proch,
  I rozerwij, wiesz, orki na pół!
  
  Nie znamy spokoju i zgnilizny starczej,
  Jesteśmy dziećmi naszej świętej Ojczyzny!
  Wszystko jasne walczyło z niedźwiedziami,
  Strzelaj do tych potężnych korzeni!
  
  I że zła bomba eksplodowała z siłą,
  Po co nam wybuch pocisku, ten grzmot!
  Myśliwce Elfi potrafią wiele,
  A góra stanie się dołem dla Führera!
  
  Piekło podziemnego świata, piekło rozgorzało,
  Pełzał wzdłuż drogi z drapieżnym pyskiem "Tygrys"!
  I całe zmęczenie zleciało z nas w jednej chwili,
  Czas zabawnych gier się skończył!
  
  Granat w dłoni, śmiertelny rzut,
  Oto "Tygrys" w pysku mocno przyjęty!
  I Fuhrer w kotle w kotłowni tatarskiej,
  Żeby nie odsłonić świata elfom!
  
  Niedźwiedź trzęsie się od wściekłych salw,
  Oto flaga powiewająca nad Reichstagiem elfów!
  I słońce świeciło nad Ojczyzną,
  Przecież Rzesza Orków obróciła się w proch i popiół!
  Agrypina śpiewała, a inne niewolnice podchwytywały i elfy. Wszystko wyglądało świetnie i po prostu niesamowicie.
  A niewolnice miały w rękach łuki, a para miała nawet kusze. I pociągnęli za sznurek i zaczęli strzelać. Pędzili po łuku i przebijali nacierające orki.
  Te bestie, kudłate i śmierdzące, rzuciły się do bitwy z dziką i szaloną furią.
  To naprawdę była bitwa. Elfy, prawie nagie, strzelały z łuków. A męskie elfy używały potężniejszych i śmiercionośnych kusz.
  Rzucali bełtami z wielką siłą. Który wirował i przebijał orków wspinających się do burzy. I zadał im miażdżące ciosy.
  Jeden z elfów, noszący wysadzaną klejnotami koronę, ryknął:
  - W świętej wojnie będzie nasze zwycięstwo! Elficka flaga do przodu - chwała poległym bohaterom!
  Wystrzeliła więc dużą strzałę, naciągając cięciwę bosą stopą.
  I znowu, gdy ryczy:
  - Nic nas nie powstrzyma! Nikt nas nie pokona!
  A elfy wraz z niewolnicami obrzuciły orków strzałami. I dokładnie je wypełnił. To była ich bardzo agresywna panorama walk.
  Wojownicy okazali się po prostu super, demonstrując fenomenalną i niewyobrażalną siłę.
  Potem znowu piosenki czarujących i bardzo zabawnych ludzi.
  Nie ma nic pewniejszego niż moneta
  Ona naprawdę świeci bez fałszu!
  W rzeczywistości dublon jest władcą świata,
  Jego wsparciem jest mocny miecz i tarcza!
  
  W nim ukryci są pogańscy bogowie,
  Jak słońce, promienne złote oblicze...
  Chociaż nadal istnieją bandyci-pasożyty,
  Kto wyruszył w targach duszy!
  
  Moneta, to bożek i archanioł,
  On jest zbawicielem, niszczycielem wszystkiego.
  Bez złota wynajęty adamaszek marnieje,
  Bez pieniędzy sukces w bitwie nie nadejdzie!
  
  Ale czego chcesz, serce ludzkie,
  Polowanie, by kupić ci nieśmiertelność...
  Aby zachłannie otworzyć drzwi do błogości,
  Aby utkać nić wieków życia!
  
  Ale czy dublon też może to osiągnąć?
  Czy złoty krąg może marzyć?
  Aby starzec z kosą nie przyszedł z pozdrowieniami,
  I nie położył pieczęci na czole w kostnicy!
  
  Choć moneta potrzebuje dużo szczęścia,
  Abyśmy pozwolili sobie na grzech!
  Ale człowiek nie ma władzy nad namiętnościami,
  On, dziewczyny, jak proso dla koguta!
  
  Chce dostać dużo do żołądka,
  Jedz bażanty, funty ananasa.
  Chociaż nie możesz jeść do grobu,
  Nawet jeśli wyjątkowo dobrze obchodzisz się z pieniędzmi!
  
  A trumna, to nawet za dużo kosztuje,
  Bo ma miejsce dla królów!
  Przecież anioł narysuje zero w formie,
  Cios w czoło i kij w mózg!
  Wojownicy oczywiście nie są gorsi w bitwie. A kiedy orkowie, ponosząc ciężkie straty, przedarli się na odległość bitwy, piękności wystrzeliły miecze.
  Albina uśmiechnęła się. W jej rękach natychmiast pojawiły się dwa miecze. Obróciła je, odwróciła wiatrak, odcięła kilka głów orków i syknęła:
  - Trafiłeś na niewłaściwego!
  A potem wzięła go bosą piętą i kopnęła generała orków w podbródek. Rozbił się jak worek z piaskiem. I zęby wypadły ze złamanej szczęki. A wszystko wyglądało tak pięknie i fajnie. Że dziewczyny śpiewały chórem z ogromnym entuzjazmem:
  Proszę, Panie, aby dzień nie przeminął,
  Aby wzrok dziewczyny był wiecznie młody!
  Aby nasz rycerz wzbił się ponad skały,
  Aby pokrywa jezior była czystsza niż kryształ!
  
  Jaki piękny świat stworzył Pan
  Jedli w nim srebro, a klon to rubin!
  Szukam dziewczyny, ideał Boga -
  Aby to zrobić, siekał wrogów w bitwach!
  
  Co jest takiego twardego w sercu młodego człowieka?
  Co chce znaleźć na tym świecie?
  Dlaczego wiosło jest złamane?
  Jak rozwiązać plątaninę dużych problemów?
  
  Chcę, Boże, też być szczęśliwym,
  Znajdź swój niebiański sen!
  Aby szczęście nie zerwało nici,
  Do wniesienia pod ścieżkę liny balastowej!
  
  Ale czego mam szukać w mierze bez miłości,
  Co może być droższe dla dziewczyny?
  Trudno budować szczęście na krwi,
  Można na nim pływać tylko w piekle!
  
  Rozstanie jest dla mnie torturą
  Wojna to wciąż koszmar!
  Oto stopa w strzemieniu, osiodłany koń,
  Chociaż zły ork przyniósł katowi topór!
  
  Zabierają nam córki w całości,
  Torturują ich i palą ich ciała ogniem!
  Ale zadamy porażkę Führerowi,
  Wiedzcie, że nasz Elf nigdy nie umarł!
  
  Zagrajmy w wesele, po złej wojnie,
  Wtedy dzieci będą się śmiać!
  Wszyscy są mi krewni,
  Poluję, będzie gruba zwierzyna!
  
  A dąb, jak szmaragd, jego liście,
  Powiedział, że facet wykonał świetną robotę!
  Niech sumienie będzie czyste jak kryształ,
  I tylko w plusach będą liczby na saldzie!
  Oto śpiewaczki, te zachwycające i wyjątkowe dziewczyny. Które, jeśli już zaczęły walczyć, kudłate niedźwiedzie nie mogły się im oprzeć.
  Agrypina odsłaniając twarz, syknęła, odcinając mieczami jeszcze kilka głów orków:
  - Mogę wszystko i zobaczysz to!
  Następnie bosą stopą wsunęła się w pachwinę oficera, jednego z agresywnych i kudłatych niedźwiedzi. I naprawdę wzięła i odbiła mu jaja. To naprawdę była dziewczyna - Superman.
  I prawdopodobnie przeciwko takim armia futrzanych niedźwiedzi będzie bezsilna.
  Agripina uśmiechnęła się i włożyła palce do ust. I dmuchała z całej siły. Rozległ się okropny, agresywny, zgrzytliwy dźwięk. To było jak oskórowanie z powietrza.
  A kilkaset ogromnych sępów krążących nad polem bitwy dostało zawału serca i padło jak grad. A ich ostre dzioby zaczęły przebijać czaszki pełzających orków i rozłupywać kości. I dosłownie wybijanie mózgów.
  Agrypina wykonała mieczami technikę motyla, odcięła kilka głów tym niedźwiedziom z dużej bandy i ryknęła:
  -jestem spoko, wszystko mi podlega,
  To jasne, to jasne!
  I cała ziemia drży,
  Miażdżąc je gołą piętą!
  Potem orkowie, nie mogąc tego znieść, zamienili się w hurtowy lot. Dziewczęta i elfy rzuciły się w pościg za nimi, wykonując jednocześnie bojową i agresywną piosenkę;
  Koszmar zawsze przychodzi jak wąż
  Nie spodziewasz się go, ale on wkrada się do drzwi!
  Jesteś szczęśliwą, obficie odżywioną rodziną,
  Nie wiesz, że ludzie to zwierzęta!
  Tutaj rozpoczął się najazd pędzącej hordy,
  Tatarzy zasypują nas strzałami!
  Ale urodziliśmy się dla odważnego wyczynu,
  I zniesiemy dotkliwe ciosy!
  
  Nikt nie wie, czy dobry Bóg
  Więc człowiek stał się okrutny!
  Śmierć puka do progu -
  I Weselvul wystawił rogi z ognia!
  
  Tak, to starożytne czasy,
  W którym było nam tak fajnie!
  Przecież to nie było moje marzenie,
  Nie pojechaliśmy do tego, przez góry-daleko!
  
  Ale jeśli jesteś w piekle
  Raczej w świecie bólu, niewoli, bitwy!
  Wciąż mam nadzieję
  Niech Twoje serce bije wszystkie rytmy!
  
  Ale próby, to jest nasz łańcuch,
  Które nie pozwolą myślom być łatwymi!
  A jeśli to konieczne, musimy znosić,
  A jeśli krzyczysz, to z całej siły płuc!
  
  Poeta, jest tekściarzem i łobuzem,
  Ale nie na gorącym polu bitwy!
  Nikczemni wrogowie Ojczyzny umrą,
  Zostaną pochowani szybko i za darmo!
  
  Teraz weź to, odrzuć łuk Chrystusowi,
  Przeżegnaj się, całując ikony!
  Wierzę, że zaniosę ludziom prawdę,
  W nagrodę Pan da los-peculia!
  
  Darth Vader kontra Szatan
  Flagowy pancernik Dartha Vadera, wyglądający jak ogromne żelazo, zbliżał się do planety Ziemia. Za nim poruszały się inne statki, niosące śmierć do galaktyki i niesamowite podstawy wszechświata z jednego antyświata do drugiego. Angled, kosmiczne imperium Sithów. A obok nich opływowy, przypominający drapieżne piranie - totalitarny Stelzanath poza edukacją.
  Dwumetrowy bandyta w masce, z szerokimi ramionami i dużymi rogami na hełmie mruczał wściekle:
  Nie możesz uciec Luke'owi Skywalkerowi! Albo ty, albo ja, ale dla nas obu nie ma miejsca w galaktyce!
  Nie gorsza od Dartha Vadera pod względem wzrostu i szerokości ramion, krągła i wysportowana Lyra Velimara aktywnie potrząsała swoim wspaniałym biustem. Kombinezon bojowy generałki był całkowicie przezroczysty i nie zakrywał ani jednej linii jej muskularnego, dziewczęcego ciała. Jej opalona skóra była nieskazitelna, a jej sutki lśniły w świetle reflektorów jak rubiny.
  Darth Vader zachłannie patrzył na piękno. Dwugwiazdkowy generał Stalzanu (imperium kosmicznego tak krwiożerczego i skłonnego do podbojów, że potęga czarnych Sithów jest na jego tle niewinnym dzieckiem!), wyglądał wyzywająco seksownie.
  Ale co może nieszczęsny inwalida? Używać cybernetycznej protezy?
  Lyra, przechwytując jego myśli, oznajmiła triumfalnym tonem:
  - Nie rozpaczaj, przyjacielu... Na Ziemi istnieje Pierścień Salomona, który ma tak potężną magię, że na jego tle moc Luke'a Skywalkera to tylko smuga dymu papierosowego!
  Darth Vader gwałtownie wypuszczając powietrze spod maski, syknął:
  - Czy uda mi się zdobyć prawdziwe, żywe ciało?
  Lyra, ze swoimi mięśniami słynącymi z opalonej skóry, powiedziała ze śmiechem:
  - Jinn i ifrit mogą zrobić wszystko! To jest władza nad wszechświatem!
  Darth Vader śpiewał poza melodią:
  - Tak, nieszczęsny wszechświat wisiał,
  Niezliczona ciemność złych dżinów!
  Znienawidzony pierścień Salomona -
  Wystrzeliłem i odciąłem głowę!
  
  Ale wiedz, że Vader z pewnością nie jest pionkiem,
  I nie chodzić wiecznie pod jarzmem...
  Zamienia złych wrogów w głownie ognia,
  Zostanie władcą światów!
  Lyra w odpowiedzi zatańczyła i swoim wdzięcznym, długim i ostrym palcem wskazała na niebieską kulę:
  - To jest Ziemia!
  Piękna sportsmenka zaśpiewała głośno:
  - Ziemia jest w iluminatorze, ziemia jest w iluminatorze, Ziemia jest widoczna w iluminatorze... Wycelowaliśmy miotacze, zmierzyliśmy odległość i doszczętnie spalimy dom tego człowieka!
  Jednak kosmici cieszyli się zbyt wcześnie. Wiadomość o pojawieniu się kilkudziesięciu dużych okrętów wojennych, wyłaniających się z ciemności kosmosu na orbicie okołoziemskiej, wywołała największą panikę spośród wszystkich strachów i rządów błękitnej planety. Obce statki kosmiczne z tysiącami broni bojowej, wieloma emiterami, zrobiły na ludziach nieodparte wrażenie.
  Pięćdziesiąt statków - dwadzieścia pięć imperialnych i dwadzieścia pięć Stelzanath.
  Piekielna władza nad Ziemią... I z jakiegoś powodu ludzie tak naprawdę nie wierzyli, że kosmici przybyli w pokoju.
  Lyra Velimara, zasugerowana Darthowi Vaderowi:
  - Pozwólcie mi przeczytać apel do Ziemian!
  Czarny Pan był oburzony tym fragmentem:
  - A dlaczego ty? Mamy równe statki!
  Piękna dziewczyna pokręciła potężną, byczą szyją i zachichotała:
  - Tak, kiedy widzą twoją twarz, boją się ...
  Darth Vader ryknął ogłuszająco, a jego głos dławił się jak tygrys w pętli:
  - I musimy przestraszyć Ziemian! Niech od razu podniosą łapy!
  Lyra Velimara, która miała już doświadczenie w niszczeniu i podbijaniu planety Ziemia, zauważyła z chichotem:
  - Już czas, już czas, w radiu - przemówił Bojarski... Swoim pijanym głosem - przestraszył cały świat!
  Czarny lord rzucił się w stronę hologramu, próbując chwycić skaner kontrolny. Lyra chwyciła Darta palcami swoich figlarnych nóg za maską i wyrzuciła bandytę. Zbroja Vadera chrząknęła głośno i wystrzeliły iskry.
  I spiżowa harpia Lyra wybuchła śmiechem:
  - Czy ty, kretynie, nie wiesz, że tę panią należy przepuścić w pierwszej kolejności!
  Broń hiperionowa imperium Stalzanath rozpętała skwierczący ogień na satelitach i innych odpadach ludzkich wirujących na orbicie okołoziemskiej.
  A potem pojawiła się sama Lyra Velimara. Pojawił się natychmiast na wszystkich ekranach, nawet wyłączonych telewizorach i monitorach komputerów. Wyglądała na nagą i piękną, z czterema cybernetycznymi spinkami we włosach, rzucającymi urok i magię zagłady. Prawdziwe bóstwo we wszechświecie brutalnej siły!
  Promienna lisica zaczęła piszczeć, ćwierkając słowikiem:
  - Ziemianie! Nie podbijemy twojego nędznego małego świata. Jesteście zbyt daleko od nas, aby mierzyć imperium dużym garnizonem. Szafirowe, topazowe i szmaragdowe oczy dziewczyny błyszczały wściekle, a nawet płonęły jak promienie hiperlasera. A głos stał się znacznie zimniejszy. - W trywialny sposób rozbijemy Was na kwarki i przy pomocy hipermagograwitatora wyślemy Wasze dusze do podziemi, na wieczne męki piekielne!
  Brzmiało to groźnie, ale fakt, że takie bzdury niosła naga i bardzo apetyczna kobieta, wywołał nie tyle przerażenie, co śmiech!
  W tym momencie pojawiła się groźna twarz w czarnej masce i jak ryk przez skrzela hipertytanowe:
  - Krótko mówiąc, daj nam pierścień Salomona, zanim całkowicie cię zniszczymy!
  Lyra potrząsnęła opaloną klatką piersiową, sycząc:
  - Zniszczony bardzo boleśnie!
  Dodał Darth Vader, potrząsając pięścią, w której mocno zaciśnięto mieniący się czerwonym światłem miecz:
  - I kastrujemy bez znieczulenia!
  Kto na planecie Ziemia śmiał się, kto płakał, a kto zaczął mieć kolkę nerwową. I tylko jedna osoba na niebieskim statku podksiężycowym odczuwała w sobie prawdziwą radość. Turecki prezydent Erdogan powoli podszedł do lustra. I pokazał sobie ciastko. Podziwiałem błyszczący kamyk, tak harmonijnie ozdobiony palcem wskazującym mojej prawej ręki.
  Spadkobierca sułtanów osmańskich ryknął:
  - Chcesz pierścionek Salomona? Dlaczego nie dać na dodatek niemieckiego wigwamu?
  Darth Vader, widząc przez holograficzne obrazy zbyt wesołą reakcję Ziemian, syknął:
  - Trzeba ogłosić ludziom ultimatum!
  Lira Velimar wykluła Zenki mieniące się wszystkimi kolorami tęczy:
  - I co to jest?
  Darth Vader triumfalnym tonem w bezdennych studniach oczu wyjaśnił:
  - To międzynarodowe słowo. Zagłada gwarantowana!
  Lyra zachichotała i zauważyła iskry z jej długich, monoatomowo zaostrzonych paznokci:
  - O chłopcy! Tylko ciało można unicestwić... A magograwitacja - będzie jeszcze fajniej!
  Darth Vader z nową, niesamowitą mocą włączył wszystkie emitery gravomag. I zaczął ogłuszająco pchać bieługę.
  A jaki głos miał czarny pan, nawet zbroja była rozpalona do białości:
  - Ultimatum! Ultimatum! Wymażę cię i zamienię w anihilatora!
  Lira Velimara kołysała swoim wspaniałym biustem i wykręcała luksusowe biodra. Jednocześnie pisnęła, przypominając sobie ziemski folklor:
  - Rosyjska mafio, urodziłaś śmierć! Wódka z wodorem - członek człowieka zrujnowany! I mamy kosmiczną siłę Sabantuya!
  A wojownicy wielkiego Stelzanatha będą śpiewać:
  - Nie jesteśmy żałosnymi owadami - żółwiami superninja ... Armaty - Uszy Czeburaszki - spalimy wszystkich jak bibułę!
  Kosmiczni kosmici postawili ultimatum, ale bez skutku. I wtedy Lira Velimara zasugerowała:
  - I zróbmy to w fajny sposób... Zagramy w BASIC?
  Darth Vader, mimo całej swojej głupoty - co można wyciągnąć z mózgu bez ładowania hiperplazmatycznego - mruknął:
  - Czy ma to miejsce wtedy, gdy agresywne negocjacje prowadzone są przy pomocy miecza świetlnego?
  Lyra mrugnęła, odepchnęła bosą stopą psa w kratkę z końską głową. Mieszanka szachownicy, konia i krokodyla zapiszczała i z urazą zakręciła wierzchołkiem. Generał tak utknął nogę, że gorąca ultraplazma łaskotała jej nagą piętę i ryknęła, kręcąc siedmiokolorową głową:
  - Nie, przystojniaku! Zamiast miecza świetlnego rzucimy bombę termokwarkową!
  Darth Vader wyciągnął swój długi, sklonowany język przypominający węża i przejechał nim po słonych krawędziach maski. I szczerze piszczy jak zepsuty silnik spalinowy:
  - Uwielbiam bomby termokwarkowe, a jeszcze bardziej bomby termopreonowe!
  Lyra skrzywiła się kapryśnie, ponownie poruszyła stopą, tym razem w kierunku kota pokrytego liśćmi pokrzywy:
  - Nie umiesz gotować z preonem!
  Czarny Pan odpowiedział logicznie:
  - Jeśli nie wiesz jak, nauczymy Cię, jeśli nie chcesz, zmusimy Cię!
  Lyra potrząsnęła szponiastą szczęką żołnierza.
  - Erupcja hiperplazmatyczna! Jeden pocisk termokwarkowy!
  Z szerokiej lufy działa grawitacyjnego leniwie rozbłysła niebieska fala. Mała rakieta wielkości arbuza zwykłej wielkości wyleciała na powierzchnię planety Ziemia.
  Lira Velimary podskoczyła jak ważka, a wraz z nią kilku nagich wojowników Stelzanath.
  Darth Vader zjeżył maskę w głupkowatym uśmiechu.
  - A co się teraz stanie?
  Ale strzał anihilacyjny nie jest widoczny nawet dla radarów - prędkość przekracza prędkość emitowanej gwiazdy latającej fotonowo!
  Władimir Putin nie zdążył dowiedzieć się o ataku. Czasami niewiedza jest ostatnim aktem miłosierdzia Bożego.
  Hiperplazmatyczna Gehenna pochłonęła Najwyższego Dowódcę najpotężniejszej armii na planecie Ziemia. Miliony ludzi wyparowały w plazmę i hiperplazmę, zanim zdążyły zrozumieć katastrofę, która miała miejsce.
  Płatki rozkwitły setkami tysięcy śmiercionośnych języków zagłady, każdy z własnym, niepowtarzalnym odcieniem i dynamicznym wzorem zniszczenia.
  Gigantyczny brązowy grzyb wzniósł się na wysokość ponad 500 kilometrów, a fala uderzeniowa, kilkakrotnie okrążając kulę ziemską, wybiła wszystkie okna nawet w Stanach Zjednoczonych. Blask ogarnął całą jonosferę, w całej niezmierzonej mnogości kolorów i kwiatostanów. Gigantyczne fale tsunami powstały z powodu wstrząsu mózgu. Ponad dwustumetrowy szyb wodny pokrył wszystkie kontynenty, zatapiając dziesiątki tysięcy statków. Linie energetyczne zostały wyłączone, miasta pogrążyły się w ciemności, przerywanej tu i ówdzie tylko ognistymi plamami pożarów.
  Odtąd rozpoczęła się nowa era na planecie Ziemia. Nadeszła godzina Smoka.
  W odpowiedzi na demoniczne przepływy hiperenergii, pierścień Salomona doznał silnego wyładowania.
  Erdogan poczuł, jak wnika w niego moc setek tysięcy dżinów. Prezydent Turcji natychmiast się zarumienił i zaczął puchnąć. Zwykły człowiek z małym karaluchowym wąsem (podobnym do Adolfa Hitlera!), rośnie jak lawina spływająca po Evereście.
  Pozew cywilny osmańskiego dyktatora pękł, a mięśnie zaczęły rosnąć, jakby skokowo. I tutaj rozszerzające się ramiona Edrogana opierały się o sklepienie starożytnego pałacu sułtana.
  Przez jakiś czas napełniająca się bańka rosła, aż w końcu zawaliły się marmurowe ściany. Liczni tureccy ochroniarze zostali rozproszeni w różnych kierunkach. A półnadzy niewolnicy z haremu osmańskiego dyktatora, ze strachem szarpiąc gołymi nogami, rozbiegali się lub czołgali, jeśli nie mieli szczęścia zostać zmiażdżeni.
  A Odrogan rósł jak superman. Budynki stolicy Turcji, Ankary, spłaszczyły się pod jego butami. Tutaj dyktator osmański jest już wyższy niż Everest. A ze statków kosmicznych Stalzanath i imperium Czarnych Sithów jego potężna sylwetka jest bardzo wyraźnie widoczna.
  Lyra Velimara zagruchała lubieżnie:
  - Jaki ogromny facet... Ma godność - pewnie i dużo!
  Darth Vader pukając się w maskę - tak że obraz na niej stał się zamazany, ochrypły, skrzeczący:
  - To kolos na glinianych nogach!
  Lyra wypuściła z oczu kilka błyskawic i zagruchała:
  - I podobno głos powinien być anielski! - Po czym następuje mrugnięcie, charakterystyczne dla niezwykle drogiej prostytutki. - Zaśpiewaj kwiatku, nie wstydź się!
  A turecki dyktator Edrogan nadal szybko puchł, jak nadmuchiwana bańka. A co najniebezpieczniejsze, w jego rękach pojawił się długi i szybko rosnący miecz.
  Teraz rozwój Edrogan wynosi tysiąc mil morskich, a to nie jest limit. I jak muskularny stał się turecki dyktator - ogromne mięśnie dosłownie wybrzuszają się i trzęsą - zazdrości im każdy, nawet najbardziej rockowy kulturysta.
  A jego miecz błyszczy jak gwiazdy splecione w kwiatostanie niezwyciężonego skarbnika.
  A zęby Prezydenta Turcji wydłużają się, zamieniając w bardzo ostre, wijące się kły rakietowego wampira. A świeżo upieczony batyr zaczyna wymachiwać swoim gigantycznym mieczem.
  Lyra Velimara krzyczy ogłuszająco:
  - Ładunek termokwarkowy na Führera... Uch, na tureckiego sułtana - strzelaj!
  Darth Vader postukał rękawiczką w duży, złocony joystick i warknął ironicznie:
  - A dlaczego nie Hyperplasma! Ogień jest już przestarzałym ziemskim wyrazem!
  Lyra Velimara jak jej eleganckie, dziewczęce nogi, nagie, różowe podeszwy będą pukać w metalową podłogę:
  - Daj erupcję termiczną! Błędy antypulsarowe!
  A pociski termokwarkowe, zostawiając za sobą ognisty ślad, ślad tak szeroki jak ogon panny młodej, rzuciły się na Edrogan, spuchnięte od wielkiej liczby duchów i dżinów, które w niego weszły.
  Dyktator osmański, którego rozmiary były już porównywalne do księżyca, machnął swoim kosmicznym mieczem. A statek kosmiczny imperium Sithów - krążownik rakietowy "Pawian" rozbił się pod straszliwym ciosem. Rozsypały się hiperplazmatyczne odłamki... I spadło coś niesamowitego i fasmogorycznego.
  A jednocześnie jest to dość banalne - skoro żołnierze-klony zginęli dość prozaicznie. Okazywanie emocji nie bardziej niż bioroboty. Ale ich dowódca Mikołaj, nie będąc klonem, był wyraźnie zdenerwowany. I przypomniał sobie, ilu niewolników Hatham potajemnie sprzedał. Cóż, teraz zdecydowanie czekał na piekło antywszechświata i męki ciemnej strony mocy!
  Pociski termokwarkowe Erdogana. Każdy z nich niósł energię stu miliardów bomb atomowych zrzuconych na Hiroszimę. A potężny, muskularny tors osmańskiego dyktatora pokryty był wrzodami i błyskami eksplodujących bomb ultranuklearnych.
  Lyra Velimara przesunęła bosą stopą po swoim wdzięcznym nosie i pisnęła:
  - Oczywiście nie! Chcę wino - paczkę papierosów Camel!
  Darth Vader położył swą szponiastą łapę na nagich, muskularnych plecach dziewczyny i przejeżdżając nią po niej, zaśpiewał:
  - Trzeźwość jest normą życia!
  Lyra uderzyła potencjalnego przeciwnika czarnego lorda w szczękę i zamruczała:
  - Po pierwsze zamów!
  Mimo że Erdogan został przeszyty ładunkami wystarczającymi do zniszczenia Księżyca, łącznie z Merkurym, sułtan osmański urósł jeszcze bardziej. Teraz naprawdę wyglądał jak wielka wróżka ifrit. A jego miecz aktywnie szukał ofiar wśród statków Stelzanath i Imperium Sithów.
  Darth Vader, patrząc na to, jak pociski termokwarkowe nie wyrządziły najmniejszej szkody temu mastodontowi z bajki, a superlaser być może nawet zasilały moc Erdogana, zasugerował Lyrze:
  - Czy połączymy nasze wysiłki?
  Naga piękność z imperium Stalzan nie do końca rozumiała czarnego pana:
  - Jak? Jesteśmy tacy zjednoczeni!
  Ledwo ubrana w bikini, generał Astara, ta muskularna wojowniczka przedstawiła własną wersję:
  "Rzućmy w niego ładunek termopreonu!"
  Darth Vader, który rozbudził ciekawość badacza i naukowca Ciemnej Strony Mocy, ochryple przez maskę zapytał:
  - Czy jest to broń oparta na procesie fuzji preonu?
  Astara, wyginając cały tułów umięśniony i ścięgnisty, skłoniła się nisko czarnemu panu.
  - O tak, mój panie! Taka reakcja umożliwia wykorzystanie w rakiecie energii równej 1000 pentaton. Albo dziesięć, nie sto bilionów bomb atomowych zrzuconych na Hiroszimę!
  Bystry umysł czarnego pana natychmiast policzył, a Darth Vader zagwizdał ze zdziwienia:
  - Wow! Po takiej eksplozji nawet planeta Jowisz rozpadnie się na kwarki!
  Z jakiegoś powodu Lira Velimara nie podzielała zbytnio takiego optymizmu:
  - Planeta Ziemia spłonie od takiego ciosu. Całe życie w Układzie Słonecznym zostanie zniszczone!
  Darth Vader obserwował kosmiczną bitwę. Erdogan próbował przeciąć pancernik Stelzanath, który wyglądał jak mięsożerna pirania. On, wykorzystując swoją fenomenalną manewrowość, desperacko próbował uniknąć porażki.
  Jednak broń Hyperion i baterie superlager były całkowicie bezużyteczne przeciwko ultramagoplazmatycznemu ciału Erdogana. Zgromadził energię miliardów dżinów, a prędkość przekraczała prędkość światła.
  Był więc zwinny pancernik, pokrojony nożem jak kiełbasa. W tym samym czasie ogromne iskry poleciały setki kilometrów dalej.
  Osmański dyktator krzyknął ogłuszająco:
  - Banzai! Będziesz miał projekt trumny!
  Darth Vader, oceniając odległość, zauważył z autentyczną troską:
  - Jeśli ładunek termopreonu eksploduje, my sami zostaniemy zdmuchnięci jak pochodnia motyli!
  Lyra Velimara mrugnęła nieśmiało do czarnego pana i pewnie powiedziała:
  - Nie bój się, mój mroczny terminatorze! Termopreon ma skumulowaną końcówkę!
  Lord Vader beznadziejnie machnął ręką.
  - Dobra, strzelaj! W międzyczasie zbiorę wszystkie ciemne strony mocy!
  Erdogan, który obejmował wszystkie siedemdziesiąt dwa plemiona duchów wróżek, wzniósł się nad Ziemią.
  Sułtan Turcji dwukrotnie przekraczał średnicę Księżyca w swojej długości i po prostu iskrzył się demoniczną i fenomenalną mocą. Taka walka toczy się obecnie w kosmosie. Miecz Erdogana wystrzeliwuje szybciej niż błyskawica i rozbija desperacko strzelające statki kosmiczne.
  Nawet cząstki semi-anihilacyjne są całkowicie bezużyteczne wobec tak po prostu dzikiej mocy dżinów. Ogromny niszczyciel kosmicznego imperium, który wpadł w czubek ostrza, płonął żółto-niebieskim płomieniem i nie pozostawił po sobie nawet fragmentów.
  Ale Lyra Velimara wyciągnęła z rękawa swojego "atutowego asa" - rakietę termopreonową. Po całkowitym uwolnieniu termopreon jest w stanie wytworzyć 7 biliardów razy więcej energii niż reakcja termojądrowa.
  Skumulowany ładunek termopreonu jest nieco słabszy, ale nieporównywalnie dokładniej skupia zniszczenia. A teraz z brzucha pancerników flagowych wyrzucono plamę plazmową Princesp.
  Tak wygląda kontrolowana i inteligentnie wycelowana rakieta termopreonowa oparta na fuzji jądrowej poza pudełkiem. Nie ma stabilnej materii, więc sprowadzenie go na dół jest prawie niemożliwe. Ale jednocześnie sam ładunek wybiera cel.
  Plama księżniczki w osoczu przeraża Erdogana. Waha się, czy zrobić unik, ale ultra-zaawansowana substancja była szybsza. I jak pająk, bomba hiperjądrowa wessana do potężnego torsu świeżo upieczonego króla i cesarza dżinów!
  Lira Velimara gorąco klasnęła w łapki i zaśpiewała:
  - Rozwalę to! Rozbijmy to na kwarki!
  Potężny jak Herkules Erdogan był mocno przekrzywiony i pochylony jak kulka gutaperki na pół.
  Wybuchła supernowa. Kilka pobliskich statków kosmicznych Stalzanath i Imperium Sithów zostało odrzuconych, a hiperplazmatyczny wał spalił platformy i beczki wielu baterii. Zmiażdżył wiele klonów i piękne amazońskie dziewczyny z imperium Stalzan.
  Sam Erdogan zakręcił się, obrócił i... Stał się jeszcze większy i straszniejszy. Drugi miecz, jak kiełek mięsożernej pasożytniczej rośliny, przeszył jego prawą rękę.
  A dyktator Imperium Osmańskiego roześmiał się ogłuszająco:
  - Och, wy nędzni kosmici... Jesteście tylko sługami Szaitana, ale w rzeczywistości Szaitan jest moim sługą!
  Tymczasem na planecie Ziemia szalało tornado. Fale oceanów świata natychmiast rozgrzały się po wybuchu hiperjądrowym i zagotowały się ze stromą wrzącą wodą, która poparzyła wszystkie żywe istoty. A lasy i wieżowce płonęły.
  Sto bilionów Hiroszimy płonęło z odległości orbity księżycowej - to nie jest żart! A ogień, który ogarnął całą Ziemię, dosłownie spalił ją w piekle.
  W miejscu Waszyngtonu rozbłysnął jasny, gwałtowny blask światła, po czym pojawił się kolosalny fioletowo-brązowy kwiat. Siedem hiperplazmatycznych płatków oddzieliło się od olśniewającego pąka i wzniosło się na niebiańskie wyżyny. Świeciły wszystkimi kolorami tęczy przez dziesięć sekund , po czym natychmiast przygasły i opadły, pozostawiając jedynie gigantyczne fioletowo-czerwone iskry unoszące się w stratosferze.
  W mgnieniu oka spłonęły dziesiątki, setki milionów ludzi, rozpraszając cząstki elementarne. Ci, którzy byli dalej, byli ślepi i płonęli jak żywe pochodnie. Ogień boleśnie pożerał ludzkie mięso. Skóra ludzi złuszczała się, włosy obróciły w pył, czaszki były zwęglone. Fala uderzeniowa niczym akordeon powaliła drapacze chmur, grzebiąc żywcem wiele, jeszcze do niedawna, takich żywych i beztroskich jednostek w gorących betonowych grobach.
  Grupa blond, półnagich chłopców z Teksasu goniła za piłką, a przez nich przeszła fala grawitacyjna, pozostawiając na spalonej trawie jedynie popielate sylwetki. Biedni chłopcy, o czym pomyśleli w ostatniej chwili: może nazwali swoją matkę, albo jednego z bohaterów filmu, niezliczonymi grami komputerowymi.
  Dziewczyna, wracając ze sklepu z koszykiem, poszła do następnego świata, uśmiechnięta, nie mając nawet czasu na krzyk. Dziecko po prostu rozbiło się na fotony i tylko cudem ocalała wstążka łuku wirowała w atmosferycznym wirze. Ludzie ukrywający się w metrze, biali i kolorowi, zostali zmiażdżeni jak muchy pod ciśnieniem, ci, którzy w tym czasie leciały samolotem, zostali wyrzuceni przez tornada Gehenny poza stratosferę, a to jest jeszcze gorsza i wolniejsza śmierć... Kiedy w mroźnej próżni pożerają resztki powietrza przez drapieżną piranie, ludzie biją głowami o duraluminiowe ściany, a oczy wypadają im z oczodołów.
  Śmierć zrównała biednego i miliardera, senatora i więźnia, gwiazdę filmową i padlinożercę. Wydawało się, że miliony dusz zawyły w niebo, świat wywrócił się do góry nogami i może po raz pierwszy ludzie poczuli, jak cienka jest nić życia i jak bardzo są sobie nawzajem potrzebni. Matka i dziecko udusiły się pod gruzami, przylgnęły do siebie z taką siłą, że żadne siły podziemnego świata nie mogły ich rozerwać.
  Nawet na wpół mechaniczny potwór Darth Vader, nasycony po gałki oczne ciemną stroną mocy, odczuwał ból i cierpienie miliardów ginącej ziemi.
  I w desperacji przywołał do siebie wszystkie włókna i masy fenomenalnej manifestacji ciemnej strony mocy.
  Lira Velimara wsparła go w tej sprawie i wyciągnęła silną rękę do czarnego pana. Połączyli się mentalnie. Ich pola bioplazmatyczne natychmiast się pomieszały, zasady żeńskie i męskie zjednoczyły się, tworząc unię sił teoplazmatycznych.
  A potem nastąpił kolosalny, hipergrawiomagiczny upadek, dokonujący niesamowitych, dosłownie superfantastycznych przemian.
  Ocalałe statki kosmicznego imperium kosmicznego i Stelzanath zaczęły gromadzić się w jedną całość, niczym kule rtęci. Szybko się połączyły, wcisnęły w plastelinę Princeps-plazma, tworząc między sobą jedną, monolityczną całość.
  Cząsteczki wirowały w całej przestrzeni, odpadając jak trociny w cewce indukcyjnej. A potem, w miejscu flagowego statku kosmicznego Imperium Sithów, nastąpiła seria błysków przypominających błyski karabinu maszynowego, a po nich pojawił się ogromny mężczyzna.
  Jego sylwetka była dziwna. Tułów i nogi, podobnie jak Lyra Velimara, są nagie i uwodzicielskie, ale głowa, ramiona i ramiona są zakryte czarnym kombinezonem bojowym Dartha Vadera.
  Okazało się, że jest to przerażająca hybryda: władca sił ciemności, wojownik z oddziałów SS Stelzanat Velimara. Ponadto wymiary bandyty mają średnicę z Wenus. Taki potwór narodził się i został stworzony przez ekstremalną manifestację, magię hipergrawitacji.
  W rękach Dartha-Lyry błysnęły dwa miecze świetlne, czerwony i fioletowy. Obie bronie świeciły i błyszczały bardzo jasno i intensywnie. Pół lisica, pół cybernetyczny organizm ruszył w stronę Erdogana.
  Pod wdzięcznymi, nagimi, dziewczęcymi nogami próżnia dudniła ogłuszająco. Wydawało się, że ten potwór po prostu maszerował przez pole minowe, gdzie ładunki wybuchowe są niewidoczne, ale przez to są jeszcze bardziej niszczycielskie.
  Turecki dyktator, również spuchnięty na średnicę Wenus, podszedł do swojego odpowiednika. Zbliżyły się i jeden pod gołymi, dziewczęcymi nogami, a drugi pod wysokimi butami, zadudnił jak milion gromów... pustka!
  Darth Vader i Lyra w jednej butelce, pozdrowili Erdogana mieczem.
  W odpowiedzi osmański dyktator tylko szczeknął:
  - Żadnej litości dla wroga!
  Darth Vader odpowiedział bełkotliwie:
  - Powtórzenie matko - kabaneniya!
  A ich miecze z dzikim rykiem przecięły erupcje miliarda wulkanów Krakatau. I próżnia się zatrzęsła. Kwarki tańczyły w wirach eteru.
  Erdogan, czując, że jego ciało utkane jest przez ich liczne hordy złych i dobrych duchów, wzdrygnął się od ciosu, warknął:
  - Na Szatana! Jesteś silny!
  Darth Vader kontynuował atak i warknął:
  - I nigdy nie był słaby!
  Hybryda czarnego lorda i lisiego wojownika zaatakowała Erdogana. I choć jego przeciwnik nie był gorszy pod względem siły i szybkości, ale oczywiście w sztuce szermierki, tureckiego prezydenta nie można było porównać z wojownikiem szkolonym przez najlepszych wojowników i szermierzy w galaktyce - Jedi.
  Głos Lyry był już słyszalny. Ta piekielna dziewczyna również dobrze się uczyła. Ponieważ w ich imperium nie było mężczyzn, dziewczęta wychowywały się w cybernetycznych łonach. Uczono ich zabijać i walczyć nawet wtedy, gdy zarodek został uformowany w pożywce za pomocą programów komputerowych.
  - Że syn obywatela tureckiego, nie podoba ci się, masz takie przyjęcie!
  A miecz Princeps-plazma przeciął dobrze odżywiony kubek Erdogana. Obcięty wąs osmańskiego dyktatora upadł, skręcony w wichrze eteru, zaczął się rozdzierać, rozpadając się jak cała masa bomb zagłady. I krew polała się z rozciętego policzka. Co więcej, w każdej kropli pluskały dżiny i czarownice z miotłami.
  Turecki dyktator próbował odpowiedzieć, ale Darth Vader bardzo zręcznie zanurkował pod krzywizną miecza-sejmitara i sam rzucił wroga w bok, odcinając mu całą warstwę mięśni. Erdogan ryknął jeszcze głośniej i ponownie zaatakował.
  Darth Vader sparował cios, a bosa stopa liry trafiła wroga prosto w pachwinę.
  Erdogan zahukał boleśnie i z dzikim jękiem, w którym wyczuwalne były piskliwe nuty, wychrypiał:
  "Teraz jesteś trupem!"
  Darth Vader przyspieszył swój atak i śpiewał podczas ataku:
  - A jednak koniec, to nie koniec! Koniec jest tylko początkiem!
  A teraz trzyma swój charakterystyczny ruch, za pomocą którego hrabia Duko został pokonany. Przecięta dłoń wraz z mieczem wisi w fali próżni. A potem też zaczyna łzawić. Jakby w jednym miejscu zdobyli wielokrotnego użytku, odrzutowe, wyrzutnie - emitujące supernowe.
  Erdogan, wytrzeszczając oczy z nieznośnego bólu, cofnął się i uderzył głową w księżyc.
  Satelita planety Ziemia został zdeformowany w wyniku uderzenia, pokrył się szerokimi pęknięciami i rozpoczęła się aktywna erupcja magmy. Księżyc zaczął przypominać ciężko pobitą twarz. Lira ponownie przesunęła stopę Erdogana pod kolano, a miecz Vadera od bezbronnej strony trafił go w ramię, odcinając gruby kawałek mięsa i mięśni.
  Dyktator osmański już wyraźnie pływał, jego jedyny ocalały miecz leciał z dużą amplitudą, ale czubek czerwonego miecza czarnego pana wbił się prosto w ręce przeciwnika. Potem wyraźny zakręt i kolejna odcięta łapa Erdogana spada, by zacząć tam szarpać, z anihilacją i magicznymi petardami.
  Osmański dyktator zostaje rozbrojony, a jego ostatnią desperacką próbą, niczym smok, jest rozżalenie się iskrą.
  To było tak, jakby trylion miotaczy ognia wybuchł na raz. A erupcja plazmy zalała prawie cały Układ Słoneczny. Fale szaleńczego płomienia w ciągu kilku sekund popędziły na orbitę Plutona. Maska i dłonie Dartha Vadera przetrwały, ale bose, dziewczęce pięty Lyry zostały doszczętnie spalone.
  Generał wrzasnęła z bólu - ogień dotkliwie poparzył podeszwy, na poparzonych i poczerniałych kobiecych stopach i goleniach nabrzmiały od razu nawet duże pęcherze. Powaliło mnie na kolana...
  Ale Darth Vader profesjonalnym ruchem, skokiem i obrotem ciała oraz zbieżnym ruchem mieczy, zmiażdżył dużą, rogatą głowę osmańskiego prezydenta Erdogana.
  Ogromna głowa, nie mniejsza niż księżyc, wielkiego wojownika i władcy potoczyła się, a grube, niebieskie usta szepnęły:
  - Wszystko skończone!
  Potem nastąpiła eksplozja, tak ogłuszająca, niszczycielska i potężna, że wszystko, co wydarzyło się wcześniej, było marnym pożarem zapałki na tle testowanej w kosmosie bomby wodorowej. Strumienie hiperplazmy anihilacyjnej zalały przestrzeń od Słońca, następnie Afla-Centaurus i Syriusz...
  
  
  
  
  NIESZCZĘŚLIWY CHŁOPIEC
  Żył jeden chłopiec, jeszcze mały, ale głęboko nieszczęśliwy. W szkole był obrażany i prześladowany, w domu rodzice byli zawsze zajęci i karcili go za złe oceny, a nawet bili pasem za dwójkę. A wszystko przez jego głupca, upośledzonego umysłowo, tchórza - otrutego i pobitego.
  Chłopiec był tym zmęczony i postanowił opuścić swoje złe miasto i z dala od znienawidzonej szkoły, gdziekolwiek spojrzą jego oczy.
  Chłopiec był jeszcze mały i naiwny. Myślał, że tylko w jego mieście żyją tacy źli ludzie, a zwłaszcza dzieci, a w innych miastach wszyscy są dobrzy i mili. I nie może być inaczej, bo kwadratowy telewizor z entuzjazmem powtarza, że ich kraj jest najbardziej ludzki, życzliwy, piękny i najlepszy na świecie. Że w jego kraju wszystkie dzieci są lub na pewno będą szczęśliwe, a partia i jej wielki przywódca doprowadzą do komunizmu - kiedy każdy dostanie to, czego chce.
  A pobity i molestowany chłopiec szczerze myślał, że dzieci w szkole są tak okrutne i złe, że zwerbowała je CIA i Mossad, że to wina grubobrzuchych amerykańskich burżujów w mieście, że są puste półki i ludzie stali w długich kolejkach. Żeby wszystko było w porządku, gdyby nie burżua i dywersanci, którzy nocą przekraczają granice. Że to ich wina, że ziemniaki gniją i dzieciom bolą zęby. I najwyraźniej w USA wynaleziono także zastrzyki do torturowania ludzi.
  Ale być takim, aby zło rządziło we wszystkich miastach jego rozległej Ojczyzny, aby źli agenci CIA uwodzili i psuli wszystkie dzieci, ucząc je walki i bicia leżących.
  Nie, powinno być miasto w swoim najlepszym i najbardziej humanitarnym kraju na świecie, w którym wszyscy są mili i uśmiechają się do siebie i można bezpiecznie wyciągnąć rękę do uścisku bez obawy, że ukryta między palcami szpilka wbije się w nie.
  Chłopiec mocno wierzył w to, że są jeszcze miasta przyjazne i spokojne. A on, ledwie czekając na pierwsze, ciepłe wiosenne dni, w tajemnicy przed rodzicami wygarnął wszystko z lodówki. I nie było tak wielu produktów w najbardziej humanitarnym, bogatym, życzliwym i miłującym pokój kraju na świecie. Wypchałem tym torbę i plecak, wytrząsając wcześniej podręczniki i zeszyty, żeby narobiły dodatkowego ciężaru i... Co jakiś czas, rozglądając się tchórzliwie, otwierał drzwi i wyskakiwał na ulicę.
  Chłopiec zawsze bał się wyjść na własne podwórko. Wydawało mu się, że tam na pewno zostanie pobity, okaleczony, upokorzony, opluty, albo zrobi coś innego, gorszego. Ale wciąż jest wczesny wiosenny poranek, wszyscy idą do szkoły, jest szansa prześliznąć się obok podwórkowych chuliganów i pójść dalej. Z tej dzielnicy, gdzie stał się wyrzutkiem i pośmiewiskiem, do której do dziś nie wiedzą. Gdzie jest po prostu siwowłosym chłopcem w czapce.
  Dlaczego ludzie są tacy źli? Co im zrobił, że tak go nienawidzą? A w dodatku nienawidzą tego w najbardziej humanitarnym, życzliwym, humanitarnym i uczciwym kraju nie na świecie? Co im zrobił? Czy kogoś obraził, oczernił, poniżył, opluł, zdradził?
  Czyż nie mówił wszystkim, że należy być życzliwym, współczującym, pomagać sobie nawzajem? Że walka jest zła, a słabi potrzebują pomocy? Ale z tego powodu nadal uważali wszystkich za głupca, słabeusza, kretyna... i jakieś inne skomplikowane i niezrozumiałe słowo - pacyfistę?
  Ale czy to nie dziwne, że wszystkie bajki dla dzieci, książki i telewizja nas tego nauczyły. Czyż ludzie nie powinni tak właśnie uderzać: wzniośle szlachetni, skłonni do poświęceń, broniący się jak góra. Czyż człowiek nie jest bratem człowieka? Czyż prawdziwym sensem życia nie jest czynienie dobra?
  Dlaczego więc w rzeczywistości obala się to, czego nauczano w książkach, filmach, a nawet na lekcjach informatyki? Uważa się to za głupie, absurdalne, zabawne, złe!
  Skąd u naszych dzieci i jego rówieśników tyle złości i nienawiści, niechęci do słuchania sumienia, pragnienia przemocy i zniszczenia? Dokąd zmierza edukacja i kult dobrych uczynków w ich najbardziej humanitarnej i humanitarnej potędze świata. W mocy, która pomaga i chroni uciskanych we wszystkich częściach świata. Co ratuje Czarnych, Hindusów, wszystkich spiętych i chorych przed głodem i klęskami żywiołowymi.
  Chłopca nazwano... Poczuł strach. Teraz zostaną złapani i zastraszeni.
  Udał, że nie słyszy i przyspieszył kroku.
  W odpowiedzi dziki ryk:
  - Przytrzymaj hamulec! Zabijemy cię!
  W jego głosie uderza dzika wściekłość, tyle nienawiści do niego? Po co? Co im zrobił? I nienawidzą go, tego, który zawsze mówił o dobroci, o przyjaźni, o miłosierdziu, tak aby nie nienawidzili niewiernych, tego, który zamordowałby własną matkę.
  Ale chłopak już podjął decyzję, że wyjedzie z tego miasta, nie będzie już chodził do tej przeklętej, znienawidzonej szkoły. Ucieknij z tego piekielnego kanału i znajdź inne, miłe, czyste i przyjazne miasto. Może być przecież tak, że w jego najbardziej filantropijnym kraju takich miast nie było.
  Chłopiec bardzo się bał, że go dogonią, niezdarnego i słabego, i pobiją go po szyi, że nie będzie mógł odejść. Ale jest też autobus. Wystarczy w niego wskoczyć, a tyran i bandyta zostaną w tyle.
  Tym razem chłopak miał szczęście i w ostatniej chwili udało mu się wskoczyć na zamykający się podnóżek autobusu. Drzwi ścisnęła szczupła, dziecinna dłoń, na szczęście niewiele, a on zdołał przytrzymać plecak pełen zakupów.
  Podróż autobusem w tamtych czasach kosztowała jeszcze skromne sumy, a w małym miasteczku nie opłacało się płacić konduktorowi. Poza tym ludzie są uczciwi i nie żałują czterech kopiejek. Kilku rówieśników, nie udało się dogonić chłopca i swoją złość wyrzuciło na śmietnik. Został brutalnie kopnięty stopami, jakby żelazo było winne tego, że upragniona ofiara wymknęła się. A chłopiec jechał i modlił się do Pana Boga (który zresztą, jak ich uczono, w ogóle nie istnieje!), aby szybko otworzyły się drzwi i uwolnił rękę.
  Wreszcie następny przystanek, ręka jest wolna i możesz usiąść na siedzeniu i wziąć oddech. Im dalej chłopiec oddalał się od znienawidzonego podwórka, tym spokojniejsza stawała się jego dusza. Gdzie nie wiedzą, tam jest bezpieczniej.
  Choć może inny chłopak, wręcz przeciwnie, na jego miejscu marzyłby o tym, by być bliżej domu, szukając schronienia w jego niezdobytych murach. Ale dziedziniec domu zawsze budził w chłopcu strach. Śniły mu się nawet koszmary i piekielni, bezwzględni rówieśnicy. Chłopiec starał się jak najmniej chodzić po ulicy. Po lekcjach biegłam jak najszybciej do szatni, żeby zdążyć, zanim znienawidzeni, okrutni rówieśnicy wyjdą i zaczną kpić, a nawet od razu mnie bić. Chłopiec znajdował pocieszenie tylko w książkach. Nie było wtedy komputera, internetu, nawet telewizji - tylko trzy kanały, na których co najwyżej pokazują pionierów znakomitych studentów, albo śpiewający chór - jak dobrze mieszka się w ich najbardziej humanitarnym i humanitarnym kraju na świecie . A w najgorszym nudne raporty z pól i ciągłe walki o żniwa. I tylko raz w tygodniu, w niedzielę, można było obejrzeć, ściśle według limitu, jakiś ciekawy, fabularny film lub program odwiedzający bajkę.
  A chłopiec uwielbiał zakopywać się w książkach, czerpiąc z nich to, co wzniosłe, szlachetne i bajeczne.
  I często na lekcji, jeśli jego rówieśnicy plujący z fajki lub strzelający z gumki nie zmęczyli się zbytnio, myślał też o bajecznym, życzliwym świecie. O tym, że kiedy wreszcie zbuduje się komunizm, będzie powszechne, powszechne braterstwo.
  A wtedy dzieci z Alfa Centauri, Syriusza, Wielkiej Niedźwiedzicy i konstelacji Strzelca zjednoczą się razem. I uśmiechając się szeroko, trzymają się za ręce. Na przykład dzieci z konstelacji Ryb mają głowy pokryte srebrzystymi łuskami i złotymi, błyszczącymi płetwami. A w gwiazdozbiorze Strzelca prawdopodobnie wyglądają jak centaury.
  Wszystko jest bardzo spokojne i piękne. Dają sobie prezenty, śpiewają piosenki. Nie ma wrogości, nie ma złośliwości, nikt nie włoży guzika ani zdechłej żaby w plecy drugiego.
  Wkrótce nadejdzie komunizm, a znienawidzona CIA, która zaplątała cały świat w sieć nienawiści i nauczyła nasze sowieckie dzieci nienawidzić dobra - niech zginie i zostanie zniszczona! W końcu to Amerykanie zrodzili koszmary wojny od eksterminacji Indian po Afganistan. Swoimi radiowymi głosami doprowadzają ludzi do szaleństwa i każą im podnosić ręce, brat przeciw bratu, budząc nienawiść od kołyski!
  Autobus powoli sunie po trasie. Poza majem poranek - dzień dopiero się zaczyna. Tak, chłopiec nie boi się ciemności. Wręcz przeciwnie, gdy jest ciemno, jest większa szansa na prześlizgnięcie się niezauważonym obok rówieśników, rozpuszczenie się w ciemności. Zimą, kiedy jest zimno i noce są długie, a zwłaszcza przy silnym mrozie, można wyjść na ulicę i poważnie spodziewać się, że przemknie się obok pełnych gniewu facetów.
  Zimą chuligani też marzną i rzadziej wychodzą. Ale w ciepłym sezonie zaczyna się udręka. A samo wyjście do sklepu staje się torturą. I chłopak myśli, wymyślcie jakiś moduł o zerowym przejściu, żeby jak już jesteście w sklepie, a potem wciśniecie przycisk i już będziecie w domu.
  Może i dobrze, że nie wynaleziono jeszcze sztucznych skrzydeł, w swoim mieszkaniu, na wysokim piętrze, chłopiec może czuć się względnie bezpiecznie. Kiedy spocisz się od szybkiego biegu, w końcu otwierasz drzwi i wskakujesz do mieszkania, czujesz się jak mistrz olimpijski przekroczył linię mety - jesteś w domu i jesteś bezpieczny. Można w końcu odetchnąć i znaleźć ukojenie w czytaniu zwykłej książki. Na szczęście pozostawili po pradziadku bibliotekę, której akademik będzie pozazdrościł.
  Kierowca zasygnalizował, że są już na ostatnim przystanku i wszyscy muszą wyjść. Chłopak znalazł się w nieznanym mu terenie. Nie zatrzymał się do samego końca. I ta nowość wydawała się przyjemna i zaskakująca. Jakby warto było zrobić krok, a Ty niczym Eli z Czarnoksiężnika ze Szmaragdowego Miasta znajdziesz się w bajecznym i szczęśliwym kraju.
  
  WOJNA DO ZWYCIĘSKIEGO KOŃCA
  13 kwietnia 1945 r. Miasto Berlin, budynek Kancelarii Cesarskiej.
  Minister spraw zagranicznych Ribbentrop wrócił właśnie z rozmów, które prowadził z delegacją radziecką na czele ze znanym awanturnikiem i wrogiem Niemiec Mołotowem. Pomimo tego, że podczas ostatnich bitew cztery radzieckie armie pancerne zostały niemal całkowicie zniszczone. A 1 kwietnia ustały dostawy zachodniej pomocy w ramach Lend-Lease, Stalin wysunął celowo wygórowane żądania.
  Ribbentrop ze smutkiem powiedział Rommelowi:
  - Negocjacje z delegacją radziecką utknęły w impasie. Kompromisowa opcja zerowa - powrót do granic z czerwca 1941 r. nie odpowiadała Stalinowi. Żądania Koby - rejon Kłajpedy, Prusy Wschodnie i cała Polska w granicach z 1939 r. Roszczy sobie także ziemie Słowenii, część Węgier i pola naftowe Rumunii. Oświadcza, że miliony żołnierzy radzieckich nie zginęło po to, aby dotrzeć tam, gdzie to wszystko się zaczęło. Ponadto Józef żąda od nas zadośćuczynienia, uwolnienia wszystkich wojskowych i cywilów... I obiecuje uwolnić naszych tylko za okup! Co więcej, Stalin chce także otrzymać nabytki terytorialne od Finlandii.
  Feldmarszałek Fuhrer Rommel ponuro zauważył:
  - Po zamachu stanu w czerwcu 1944 r. zmuszeni byliśmy kontynuować powolny i uporczywy odwrót na froncie wschodnim. Co prawda sojusznicy pokonani w Normandii poszli z nami na w miarę honorowy dla nich pokój, ale... Armia Czerwona jest za silna, a o żołnierzy zadbaliśmy maksymalnie, preferując aktywną obronę i krótkie kontrataki. Tak, Rosjanie udali się nad Wisłę i nawet za cenę ogromnych strat ją przeprawili, wdarli się na Słowację, prawie zdobyli Rumunię... Ale wszystkie te sukcesy drogo ich kosztowały. My też krwawiliśmy, ale udało mi się wypracować mniej więcej zadowalającą obronę i zmniejszyć współczynnik strat trzy do czterech razy na naszą korzyść. Ale Stalin najwyraźniej nie rozumie, że jego kraj też jest wyczerpany, a sojusznicy, przestając pomagać Rosji, zaczną na nas polegać?
  Ribbentrop odpowiedział z radosnym uśmiechem:
  - Największe zamorskie rekiny już obiecują nam wsparcie w zamian za ziemie, które otrzymamy poprzez podbój ZSRR! Rząd laburzystów w Wielkiej Brytanii wciąż się waha, ale wiele struktur prywatnych jest gotowych nas wesprzeć! Pomoc obiecują nam Brazylia, Hiszpania, Portugalia, a zwłaszcza Argentyna. Perron nawet nie wyklucza, że otwarcie przystąpi do wojny po naszej stronie. Finowie również przysięgają, że dotrwają do końca! We Włoszech pozycja Mussoliniego na północy uległa wzmocnieniu, podczas gdy siły prozachodnie nadal kontrolują południe. Jesteśmy gotowi kontynuować wojnę, mój Führerze!
  Rommel zwięźle rozkazał:
  - Mów do mnie!
  Zręczny, pracowity i utalentowany cesarski minister uzbrojenia i amunicji siedział na swoim właściwym miejscu. Speerowi udało się, pomimo wszystkich trudności, znacznie zwiększyć produkcję broni i bardzo szybko wprowadzić do produkcji seryjnej bardziej zaawansowane działa samobieżne klasy - "e", "LEV" i "Panther" -2.
  Wciąż młody i bardzo energiczny dyktator gospodarczy III Rzeszy relacjonował:
  - W dziedzinie budowy zbiorników osiągnięto nie tylko przełom jakościowy, ale także ilościowy. W grudniu 1944, 1960 wyprodukowano czołgi i działa samobieżne. I to pomimo wszystkich trudności militarnych i wprowadzenia do masowej produkcji najlepszych samochodów świata! W szczególności E-25, Leo i Panther-2!
  W tej chwili produkcja czołgów i dział samobieżnych wynosi około dwóch tysięcy miesięcznie, z czego w marcu najnowsze pojazdy: E-10, E-25, Lev, Panther-2 stanowiły ponad dwie trzecie produkcji flota czołgów!
  Rommel zapytał sucho:
  - Czy jesteś pewien, że nasze czołgi są lepsze od radzieckich?
  Speer, starając się nadać swojemu tonowi rozsądek, powiedział:
  - Naszym projektantom, choć z opóźnieniem, udało się stworzyć pojazdy o mniej lub bardziej udanym układzie, opancerzeniu, uzbrojeniu i osiągach jezdnych. Szczególnie udany był E-25. Przy rezerwacji czoła 100 milimetrów z racjonalnym kątem nachylenia czterdziestu stopni, burtami i rufą 60 milimetrów oraz uzbrojeniem w 88-mm armatę kalibru EL 71 - działa samobieżne, rezerwa strzałów 80, waży tylko 26,6 tony. Z silnikiem o mocy 700 koni mechanicznych samochód rozpędza się do ponad 75 kilometrów na godzinę. Dodatkowo, ze względu na rezerwę masy, boki działa samobieżnego są dodatkowo wzmocnione ekranami o średnicy 30 mm. Tym samym zarówno rolki, jak i ekran pokrywają bok, co sprawia, że maszyna wytrzymuje uderzenie pocisków T-34-85 nie tylko w czoło, ale i w bok. To samo działo 88-milimetrowe przebija pancerz z odległości 150-148 mm pod kątem 60 stopni. Biorąc pod uwagę szybkostrzelność i celność naszego działa 88 mm, jest to najlepsze działo przeciwpancerne na świecie! A ochrona czoła pozwala na oddanie strzału, nawet IS-2. Co więcej, spiczaste łuski radzieckich dział są bardzo wrażliwe na rykoszet. A nasz wysokiej jakości pancerz cementowy ma wysoką twardość powierzchni i doskonale rykoszetuje pod racjonalnym kątem nachylenia!
  Rommel logicznie zauważył:
  - A wszystko to osiągnięto dzięki temu, że silnik, skrzynia biegów i skrzynia biegów znajdują się razem, w jednym bloku. W ten sposób zaoszczędzili na wale kardana i zmniejszyli wysokość samochodu do 144 centymetrów. Maszyna przewyższa wszystkie modele radzieckie i jest stosunkowo łatwa w produkcji. Chociaż na przykład nadal nie możesz stworzyć takiego czołgu!
  Speer odpowiedział:
  - "Pantera"-2, a zwłaszcza czołg "Lev", uwzględniają najnowsze osiągnięcia i ulepszenia. W szczególności "Pantera" -2 zdołała wytrzymać masę 47 ton, zwiększając uzbrojenie i zapas pocisków do poziomu "Królewskiego Tygrysa" i nieco gorszą zbroję. A to dwadzieścia jeden ton różnicy. Silnik o mocy 700 koni mechanicznych zapewnia prędkość 55 kilometrów na autostradzie i 30 kilometrów na godzinę na skale. Nowe samochody wchodzą już do serii z silnikiem o mocy 900 koni mechanicznych i mogą rozpędzić się do 70 kilometrów na godzinę. "Lew" z armatą 105 mm nie ma sobie równych pod względem uzbrojenia, przewyższa "Królewskiego Tygrysa" pod względem przedniego pancerza, z równymi bokami i rufą. A wszystko o masie 51 ton, z silnikiem o mocy 900 koni mechanicznych. Nasze nowe czołgi - charakteryzują się doskonałymi właściwościami jezdnymi, co oznacza, że można je wykorzystać w wojnie ofensywnej!
  Rommel uśmiechnął się i ponownie wykazał się erudycją:
  - A w tym czołgu silnik, skrzynia biegów i skrzynia biegów znajdują się przed nadwoziem pojazdu, a wieża jest przesunięta do tyłu. Udoskonalili także układ. Ale potrzebujemy "Lwa" z mocniejszym pancerzem bocznym!
  Speer skłonił się i powiedział:
  - W czołgu E-50 będziemy ucieleśniać ochronę i uzbrojenie Mausa o masie nieprzekraczającej siedemdziesięciu ton!
  Rommel wypuścił Speera i zaprosił cesarskiego ministra lotnictwa Saura. Również bardzo wykwalifikowany i zdolny menedżer.
  Cesarski Minister powiedział ze zwycięską miną:
  -Nasze lotnictwo zdobyło całkowitą dominację w powietrzu! A przede wszystkim dzięki bohaterskiemu niemieckiemu przemysłowi! Nowe samoloty odrzutowe, które weszły do służby Luftwaffe w 1944 roku, są produkowane masowo i w stale rosnących ilościach. Mają przewagę prędkości nad pojazdami radzieckimi wynoszącą 200-350 kilometrów na godzinę i są uzbrojeni w potężne działa i rakiety kal. 30 mm! Myśliwce ME-163, Me-262, BA-349 oraz szczególnie tanie, lekkie, zwrotne i łatwe w produkcji HE-162 udowodniły swoją zdecydowaną przewagę nad wrogimi Laggami i Jakami. Szybki wywiad i bombowiec Ar-234 ma taką prędkość, że żaden radziecki myśliwiec nie jest w stanie go dogonić!
  Jednocześnie, co najważniejsze, udało nam się zrównać z wrogiem w ilościowej produkcji maszyn. Tygodniowo produkuje się 150 myśliwców ME-262, bardzo potężna broń i przetrwanie w bitwie, już 300 i liczba ta rośnie, myśliwców HE-162 i 120 wraz ze wzrostem AP-234. W przygotowaniu są bardziej zaawansowane modele ME-262 ze skośnymi skrzydłami, ME-1010 ze skrzydłami z możliwością regulacji kąta nachylenia, He-262 z lepszym uzbrojeniem i charakterystyką lotu, a przede wszystkim Yu-287. Najnowsza maszyna z odwróconymi skrzydłami będzie miała doskonałą celność bombardowania.
  W sumie planujemy zwiększyć produkcję samolotów odrzutowych do dwustu samolotów dziennie, całkowicie stłumiając wroga!
  Rommel logicznie zauważył:
  - A nasze maszyny śrubowe odnoszą spore sukcesy. Na przykład ewolucja Focke-Wulfa - TA-152. Tak, a TA-400 w wersji bombowca odrzutowego z sześcioma silnikami zapowiada się bardzo obiecująco!
  Zaur dumnie syknął:
  - TA-400 może bombardować radzieckie fabryki za Uralem, osiągać prędkość do 800 kilometrów i przenosić ponad 10 ton bomb! Podobnie jest z bezogonowym bombowcem XO-18 o zasięgu lotu 16 000 kilometrów! Oraz odrzutowiec TA-183 i inne maszyny! Zdominujemy powietrze!
  Feldmarszałek Führer uwolnił Zaura. Teraz przyszedł czas na rozmowę ze Schmeisserem.
  niemiecki karabin maszynowy
  StG 44 (niem. Sturmgewehr 44 - 1944 karabin szturmowy) to niemiecki karabin szturmowy opracowany podczas II wojny światowej. Wyprodukowano około 850 tysięcy sztuk. Wśród nowoczesnych typów automatów stał się pierwszym opracowaniem produkowanym masowo.
  Różni się od pistoletów maszynowych (PPSh itp.) z II wojny światowej znacznie większym zasięgiem celowanego ognia, przede wszystkim dzięki zastosowaniu tzw. pośredniego, mocniejszego i o lepszej balistyce niż naboje pistoletowe stosowane w pistoletach maszynowych pistolety.
  Automatyka StG 44 - typ wentylowany z odprowadzaniem gazów proszkowych przez otwór w ściance lufy. Blokowanie lufy odbywa się poprzez przechylenie zamka w płaszczyźnie pionowej. Pochylenie następuje w wyniku interakcji nachylonych płaszczyzn na bramie i zamku. Komora gazowa - bez możliwości regulacji. Korek komory gazowej z prętem pomocniczym odkręca się specjalnym drążkiem tylko podczas czyszczenia maszyny. Do rzucania granatów karabinowych konieczne było użycie specjalnych nabojów z ładunkiem prochowym 1,5 g (w przypadku fragmentacji) lub 1,9 g (w przypadku granatów przeciwpancerno-kumulacyjnych). Standardowa masa prochu w naboju 7,92x33 Kurz wynosi 1,57 g. Tłok gazowy z tłoczyskiem połączony jest z trzpieniem zamka.
  Schmeisser wyraził także optymizm, że nowa maszyna - St 54 - będzie jeszcze bardziej niezawodna i lepsza, charakteryzująca się dużą celnością ognia.
  Von Braun wyraził także prawdziwy optymizm - rakiety A-10 i A-11 obiecały latać na odległość do 1000 kilometrów i uderzać z dużą celnością, kierowane drogą radiową.
  Z bombą atomową było gorzej, aż do uruchomienia reaktora jądrowego. Ale także za kilka lat obiecali, że królowa bomb wejdzie do serii!
  Ale co najważniejsze, Amerykanie i Brytyjczycy obiecali pomóc III Rzeszy i jej satelitom w walce ze światowym komunizmem!
  Feldmarszałek Fuhrer Rommel zdecydował:
  - Powiedz Stalinowi, że wznawiamy w pełni działania wojenne, a następnie całkowite i całkowite zniszczenie komunizmu!
  13 kwietnia 1945 był dniem wielkiego odrzucenia!
  Wojna niemiecka zadała główny cios ze strony Węgier, aby uniknąć sforsowania wezbranej Wisły. Ofensywa rozpoczęła się 20 kwietnia, kiedy nazistowskie dywizje miały za mało personelu.
  Niemcom udało się przebić pierwszą linię obrony, niemal w ruchu. Aktywnie stosowali taktykę nocnych ataków, aby uniemożliwić Rosjanom użycie ich licznej artylerii. W nocy oczywiście ogień nie jest tak skuteczny, a naziści mają noktowizory.
  Dość szybko przełamano także drugą linię obrony i uformowano dwa kotły. Ale na rozkaz kwatery głównej do bitwy weszły duże rezerwy. Choć pokonanie nazistów nie było możliwe, ofensywa Mainsteina została zawieszona.
  Niemcom po miesiącu zaciętych walk udało się odbić jedynie część Słowacji, posuwając się nie dalej niż 70-80 kilometrów.
  Ofensywa Fritza w Prusach Wschodnich była jeszcze mniej skuteczna. Przebili się jedynie przez pierwszą linię obrony i napotkali gęstą obronę. Okazało się, że Armia Czerwona wiedziała, jak się okopać i bronić. I zadawaj poważne obrażenia.
  Dopiero w Rumunii Kisselring odniósł większe sukcesy. Wojska faszystowskie utworzyły trzy kotły i zajęły prawie całą Mołdawię i Bukowinę. Ale i tam nie pozwolono im przedostać się do Odessy, zatrzymując się nad Bugiem - naturalną barierą wodną! Ale Niemcom nadal udało się zdobyć dużo ziemi. W tym na wybrzeżu Morza Czarnego i ukraińskim regionie Czerniowiec. Tym samym odsunięcie linii frontu od pól naftowych Rumunii. Ale ich kwietniowe i majowe sukcesy ograniczały się do tego.
  Armia Czerwona znajdowała się w defensywie, a przemysł wyprodukował wiele sprzętu wojskowego. Zwłaszcza myśliwce Jak-9 i czołgi T-34-85.
  Latem Rommel znalazł się w trudnej sytuacji - zasoby ludzkie Niemiec były już wyczerpane, a ofensywa doprowadziła do ciężkich strat. Nie trzeba było liczyć na powtórkę czterdziestego pierwszego roku. Wojska radzieckie są zaprawione w walce, generałowie zdobyli doświadczenie za wysoką cenę i zbudowano dość gęstą i dogłębną obronę.
  Więc trzeba było zapłacić za przeprowadzkę na wschód.
  W centrum wojska radzieckie nadal utrzymywały przyczółki na Wiśle. Stalin nie chciał się wycofać.
  Rommel zdecydował się na atak powietrzny na ZSRR. Ponieważ bombardowanie jest co najmniej kosztownym zajęciem, ale straty w ludziach podczas takiej ofensywy są znacznie mniejsze! Co więcej, Stany Zjednoczone i Wielka Brytania ze swoimi koloniami i dominiami zaczęły udzielać coraz bardziej aktywnej pomocy w postaci broni, zasobów, a nawet ochotników.
  Atak powietrzny samolotów odrzutowych i ostrożne próby przebicia się przez duże armie czołgów.
  Ale Stalin nie chciał siedzieć biernie i czekać na porażkę! 22 czerwca jego wojska rozpoczęły ofensywę w kierunku słowackim. W odpowiedzi Amerykanie sprzedali Niemcom na kredyt tysiąc bombowców B-29.
  Niemcy dominowali w powietrzu i jak dotąd mogli odpierać, wykorzystując przewagę jakościową w czołgach i działach samobieżnych, ataki Armii Czerwonej. Pod koniec lipca niemiecka Grupa Armii Południe przystąpiła do ofensywy, próbując stworzyć kolejną kieszeń. Wojska radzieckie były w stanie powstrzymać niemiecką ofensywę. Naziści przeszli około trzydziestu kilometrów i unikając ciężkich strat, zatrzymali się. W sierpniu Armia Czerwona posunęła się także w Prusach Wschodnich.
  Latem linia frontu niewiele się zmieniła.
  Tymczasem Stany Zjednoczone zrzuciły na Japonię dwie bomby atomowe. Hirohito ogłosił kapitulację 16 sierpnia. Ameryka rozwiązała ręce i zwiększyła dostawy technologii, surowców i sprzętu dla Trzeciej Rzeszy.
  Wzrosła presja lotnictwa niemieckiego. Naziści mieli nadzieję zbombardować ZSRR. Jesień minęła na wymianie ciosów i próbach ofensywnych z obu stron. Obie strony starały się uniknąć niepotrzebnych strat.
  Ale ogólnie przewaga Luftwaffe w powietrzu stała się oczywista. W 1945 roku Trzecia Rzesza i satelity wyprodukowały ponad sześćdziesiąt tysięcy samolotów, głównie odrzutowców, i otrzymały kolejne trzydzieści tysięcy od aliantów. ZSRR wyprodukował tylko czterdzieści pięć tysięcy samochodów. Co więcej, gorszy od wroga pod względem szybkości, broni i zbroi.
  Rok 1946 rozpoczął się również od próby wielkiej ofensywy Armii Czerwonej. Ale Niemcy rzucili do bitwy swój najlepszy piramidalny czołg E-50 i byli w stanie pokonać jednostki radzieckie, spychając je z powrotem do Polski i Słowenii. Ale obfite opady śniegu i masowy bohaterstwo wojsk radzieckich powstrzymały faszystowskie hordy nad Niemnem i nieco za Grodnem! Przy wsparciu Bandery Fritz wkroczył do Lwowa. Niemniej jednak ofensywa na dużą skalę, a raczej jej porażka, doprowadziła do tego, że ZSRR stracił przyczółki w Europie Wschodniej, a teraz wojna ponownie przeniosła się całkowicie na terytorium bolszewickiego imperium rosyjskiego!
  W maju wojska Rommla próbowały wykorzystać swój sukces, ale po kilku miesiącach walk dotarły tylko do linii Baranowicze, Wilno, a następnie zbliżyły się do Rygi. Naziści odnieśli nieco większy sukces na południu - zajęli Winnicę i Żytomierz - zbliżając się do Kijowa! A Odessa została odcięta od wojsk radzieckich.
  Jednak i Niemcy ponieśli ogromne straty - do wojska powołano młodzież od czternastego roku życia i dziadków od sześćdziesiątego piątego roku życia. Powstało nawet kilka dywizji kobiecych, a także osobne pułki snajperskie i lotnicze, w których walczyła płeć słabsza!
  Jesienią Niemcy się bronili, a armia sowiecka ich odczuła. Również zimą walki toczyły się pełną parą. Nie udało się przełamać Niemców, którzy zachowali przytłaczającą przewagę powietrzną. Oblężone sowieckie miasta Ryga i Odessa upadły, ale Fritz nie mógł dalej rozwijać ofensywy.
  W 1947 roku do produkcji seryjnej zaczął wchodzić radziecki czołg T-54, który miał konkurować z głównym niemieckim, piramidalnym E-50. To prawda, że radziecki samochód był nadal gorszy od niemieckiego pod względem zbroi i uzbrojenia, ale był tańszy i lżejszy. Masowa produkcja rozpoczęła się w lipcu.
  W lotnictwie było gorzej, ale 30 grudnia 1947 roku w końcu odbył się lot pierwszego radzieckiego seryjnego myśliwca odrzutowego MIG-15.
  Oznacza to, że faszystowski monopol w powietrzu zostanie skończony.
  Masową produkcję rozpoczęto w maju 1948 roku. Sama maszyna była tylko nieznacznie gorsza pod względem szybkości i uzbrojenia od ME-362. To prawda, że niemcy nadal mieli przewagę w ugruntowanym doświadczeniu w produkcji i walce asów. Ale stało się jasne, że w powietrzu ZSRR wkrótce osiągnie parytet.
  Jesienią 1948 r. rozpoczęły się nowe negocjacje.
  Niemcy zostały wyludnione, ale ZSRR także został wykrwawiony. Ponadto niemieccy fizycy byli w stanie wyprzedzić sowieckich, a Trzecia Rzesza już z sukcesem przetestowała bombę atomową.
  Rommel zaproponował opcję umiarkowaną - Niemcy dostaną wszystko, co już wygrali. Z Rygi do Odessy.
  W odpowiedzi Stalin zgodził się na opcję zerową. Ani my do ciebie, ani ty do nas!
  Negocjacje ponownie utknęły w całkowitym impasie.
  Koba spotykał się kolejno z każdym mniej lub bardziej znaczącym przemysłowcem, projektantem i ekspertem wojskowym.
  Po tym jak publicznie odczytał przemówienie, w którym zapowiedział, że będzie prowadził wojnę z faszyzmem aż do gorzkiego końca!
  Dzień 7 listopada 1948. Stał się dniem wielkich zmian i decyzji!
  Epilog
  21 grudnia 1954... Nowy Jork... Najwyższy drapacz chmur w Stanach Zjednoczonych obwieszony jest bogato czerwonymi flagami.
  Stalin, którego wizerunek pokazywany jest na ogromnych ekranach i na wszystkich billboardach Ludowej Amerykańskiej Republiki, z uśmiechem macha do żołnierzy radzieckich przechodzących Aleją Lenina!
  Cały świat świętuje siedemdziesięciopięcioletniego towarzysza Stalina - pierwszego cesarza planety Ziemia!
  
  POWSTANIE LUCYFERA
  Choć nie było to dla niego łatwe, ale wciąż stosunkowo młody i nie mający czasu na zatwardzenie swojej duszy, wojownikowi Palpatine"owi udało się przekroczyć barierę.
  Karolinę należało zabić własnymi rękami i mieczem świetlnym. Aby jednak zatrzeć ślady, w samym pałacu podłożono niewielki ładunek nuklearny.
  Darth Sidious władał już biegle mieczem świetlnym, a w drodze do królowej pociął jej osobistą straż. Następnie kazał jej uklęknąć i zdjąć drogie buty - aby umarła, jak to było w zwyczaju, boso na szafocie.
  Pojawiła się Karolina. Palpatine odsłonił przed nią swoje prawdziwe oblicze, a dostojna osoba wybuchła gwałtownym płaczem. Potem po raz pierwszy w życiu Dart użył błyskawicy mocy... A gdy zwęglona królowa uspokoiła się, bezlitosny Lord Sithów podłożył detonator broni nuklearnej i opuścił pałac.
  Mieszkańcy podwodnego świata zostali oskarżeni o sabotaż, w wyniku którego między dwoma światami planety wybuchła zacięta wojna. Pomimo przewagi technologicznej podwodna rasa przetrwała. Ponadto interweniowali przedstawiciele Senatu Republikanów, którzy nie mogli dopuścić do ludobójstwa.
  Palpatine zasłużył sobie na laury rozjemcy i osiągnął obecnie poziom galaktyczny, na razie jedynie w roli skromnego asystenta senatora z Naboo, ale bardzo szybko zyskuje dla siebie popularność.
  Jego nauczyciel Plagast aprobował wyniesienie ucznia na wyższy poziom, lecz on sam coraz bardziej pogrążał się w naukowych badaniach nad Magochlorianami. Sam chciał zyskać nieśmiertelność i nauczyć się wskrzeszać umarłych. Ponadto Plagast, z zewnętrzną bezwzględnością, po prostu czuł sympatię do niektórych swoich bliskich i marzył o ich szybkim zmartwychwstaniu.
  Córka Palpatine'a dorosła i została królową. I wkrótce miała własne potomstwo. Mąż formalnie nie został królem, ale był całkowicie legalnym małżonkiem i byłym oficerem Jedi, choć nie reprezentującym najwyższego poziomu umiejętności. Oficjalnie otrzymał tytuł księcia i młodszego współwładcy - pod przewodnictwem królowej.
  Ale Palpatine nie lubił swojego nieoficjalnego zięcia: zbyt miły, szlachetny, na zewnątrz bardzo przystojny i wyglądający znacznie młodziej niż na swoje lata.
  Tak, a córka czarnego władcy wyrosła na niezwykle życzliwą i sympatyczną. Całkiem podobny charakter do jej ojca - który prawdopodobnie marzył o zostaniu najgorszą osobą we wszechświecie.
  W każdym razie Plagast nie musiał już namawiać swojego ucznia. Palpatine sam podjął decyzję - zniszczyć zarówno swoją córkę, jak i jej męża.
  Ale oczywiście w taki sposób, żeby się nie zaświecić. A nie jest to łatwe, dlatego ochrona pałacu po wszelkich zamieszkach i sabotażu została znacznie wzmocniona.
  Palpatine postanowił upozorować wypadek na statku kosmicznym. Udało mu się, wykorzystując swoje wpływy, doprowadzić do ucieczki rodziny królewskiej na Corusan, planetę metropolii i stolicę republiki. Podobno zaproszenie na wielkie święto - milenium wielkiej formacji.
  Nauczył się dobrze lekcji Mistrza Plagasta;
  Nauczyciel obiecał uczniowi, że chociaż jego szkolenie będzie poważne, będą wolni od Zasady Dwóch. Przerywając błędne koło zapisane przez Dartha Bane'a, nie będą niczego przed sobą ukrywać, nie doświadczą zazdrości i nieufności w swoim związku, a tym samym wspólnie będą służyć Ciemnej Stronie. Sidious uczył się pod okiem Muuna przez dziesięciolecia, podczas których Plagast nauczył swojego ucznia wszystkiego, co sam wiedział, aby cała nowo odkryta moc Plagasta nie została utracona. Lekcje Plagueasta zmusiły Palpatine'a do zmierzenia się ze swoimi lękami, pozbawiły go wszystkich radości i wszystkiego, co było mu drogie. Czarny Pan nauczył Sidiousa, że emocje takie jak zazdrość i nienawiść, choć niezbędne do opanowania Ciemnej Strony, są jedynie sposobem na porzucenie konwencjonalnych koncepcji moralności dla wyższego celu. Plagast pouczał także swojego ucznia o sposobach przejęcia władzy, a ostatecznym celem jest kontrolowanie galaktyki.
  Jednak najskuteczniejszą metodą nauki było przekraczanie wirtualnych barier i wielowymiarowe kino.
  Pomagając Palpatine'owi awansować w kolejnych stopniach, mistrz dał Thalerowi Sidiousowi dostęp do jego holocronu Sithów, a także wielu innych. Wyszkolił Palpatine'a w walce mieczem świetlnym, władając piorunami Mocy, zmusił go do wchłonięcia wszelkiego rodzaju wiedzy na temat różnych rodzajów broni i technik ciemnej strony, ale nadał im tylko taką wartość, jaka jest niezbędna dla prawdziwego celu Zakonu. W tym samym czasie Plagast, pod pozorem Wielkiego Damaszku, zrobił wszystko, co konieczne, aby nikt nie podejrzewał go o pokrewieństwo z Palpatine'em.
  A więc wydarzyła się prosta rzecz - statek kosmiczny uderzył w strumień asteroid. Co więcej, już po powrocie statku kosmicznego, kiedy wielu pilotów wypiło mocne drinki.
  A Palpatine nie tylko nie był podejrzany, ale nawet otrzymał rozkaz za okazanie zaniepokojenia i odwiedzenie go od ryzykownej drogi. Ale są takie sposoby na wymówki, że dana osoba z pewnością zrobi dokładnie odwrotnie. I prowokacja zadziałała, a tam urządzenia zostały lekko uszkodzone.
  Zarówno spadkobiercy, jak i małżonek zmarli, przeżyła tylko mała księżniczka Padme Amidala, wnuczka Palpatine'a. Odziedziczył tron na Naboo.
  A Darth Sidious dodał do listy swoich zbrodni. Jednak nie wszystko zostało zaakceptowane przez Plagast.
  "Masz Moc, uczniu, i talent do przywództwa. Co ważniejsze, masz krwiożerczość seryjnego mordercy, chociaż powinniśmy trzymać ją w rezerwie - chyba że przemoc ma jakiś wyłączny cel. Nie jesteśmy rzeźnikami, Sidious, jak niektórzy z Sithów z przeszłości. Jesteśmy architektami przyszłości.
  "Jak długo?"
  "Za dekadę - a nie dzień wcześniej".
  Ale cierpliwość w powstrzymywaniu się nie chciała się ujawnić. Chociaż czasami sam Witt zastanawiał się, dlaczego nagle stał się taki okrutny. Czy od urodzenia ma w sobie tyle agresji? Co więcej, w przyjaznym kręgu Palpatine sprawiał wrażenie życzliwej osoby.
  Darth Sidious przedstawił nawet nową teorię: prawdziwy Sith musi tak umiejętnie ukrywać swoje myśli, aby nawet nauczyciel nie zrozumiał haczyku! Nawet jeśli nazywa siebie Plagastem Mądrym!
  Kiedy Palpatine zaczynał zajmować się polityką galaktyczną, jego mentor dokonał nowego przełomu w swoich badaniach. Wola zbrodniarza Yinchorri, przedstawiona Damaszkowi przez delegację tej samej rasy, została złamana pod wpływem Mocy, pomimo wewnętrznego, naturalnego oporu gadów. Plagast przeprowadził także wiele eksperymentów na innych próbkach, testując własne możliwości. Na kolejnym Spotkaniu w Cache Plagast przedstawił Sidiousowi wytyczne, według których Sith powinien postępować, opowiedział o swojej długoterminowej eliminacji Kerreda Sante i nakazał Sidiousowi nakazanie zabójstwa senatora Vidara Kima, aby Palpatine zajął jego miejsce . Sam Plagast odwiedził planetę Kamino, gdzie negocjował z lokalną rasą twórców klonów, aby stworzyć armię posłusznych Yinchorri. Później Damaszek i jego podwładni udali się do Serenno, gdzie Plaguest osobiście rozmawiał z obecnymi tam Jedi. Dowiedział się więc, że Jedi Qui-Gon Jinn nie lubi korporacji, a jego były mistrz Dooku uważał, że pozycja Republiki jest nie do utrzymania. Plagast umiejętnie zasiał ziarno wątpliwości w sercu mistrza Sifo-Dyasa, delikatnie przekonując go, że Republika potrzebuje armii.
  To prawda, kto bez wojny stworzy kosztowną machinę wojskową? A Sithowie chcieli dokładnie kontrolować metodę przemocy, ponieważ inny sposób jest sprzeczny z ich naukami.
  Podczas sesji politycznej dotyczącej przyjęcia do Republiki kilkunastu światów Federacji Handlowej, Plaguest i Sidious spotkali się ponownie pod przykrywką Damaszku i Palpatine'a. Zgodnie z wcześniej ustalonym planem Palpatine wygłosił spektakularne przemówienie, które wywołało krzyki i chaos w Senacie. Plagast był zadowolony, gdyż planety Federacji Handlowej stały się częścią Republiki i w przyszłości Sithowie mogli swoimi rękami rozpętać galaktyczną wojnę. Ale Plagast wiedział, że urażony senator Pax Tim spiskował z innymi wrogami Damaszku - strukturą bezpieczeństwa Sante - i teraz podejmie bardziej aktywne kroki w celu usunięcia Damaszku. Dlatego Plagast celowo umówił Palpatine'a z Timem na sesję polityczną i użył ucznia jako przynęty podczas testowania go. Pomimo udanych działań Sidiousa, Timowi udało się przechytrzyć obu Sithów, wydając rozkaz maladyjskim zabójcom Plagasta. Ponieważ ten ostatni skoncentrował wszystkie swoje siły, aby powstrzymać porwanie i zlokalizować Tima, nie był świadomy, że planowano przeciwko niemu drugi atak.
  I Darth Sidious to czuł, ale już myślał o pozbyciu się opieki mentora.
  Podczas ceremonii wprowadzenia Larsha Hilla w siedzibie Zakonu na Coruscant, Darth Plagast omal nie został zabity przez najemników. Asystent Palpatine'a, Pestage, skontaktował się z Maladianami i po otrzymaniu niezbędnych informacji natychmiast powiadomił o tym Palpatine'a. Obaj przybyli na miejsce zamachu i zastali żywego jedynie rannego i ledwo oddychającego Plagasta, który opatrzył ranę Mocą; reszta Muunów ze stolic Damaszku została zabita. Później Palpatine zemścił się na Timie, zabijając samego Tima i wielu innych członków Gran Protektoratu w ambasadzie Malastare na Coruscant. Policja nie znalazła sprawców przestępstwa, pomimo powołania specjalnego zespołu do zbadania tych zgonów w następstwie morderstwa senatora Kima. W rezultacie Damascus Capitals nie straciło swojego przywódcy, ale Hego Damascus wycofał się ze spraw Galaktyki.
  Darth Sidious uknuł plany dość sprytnie. Nie zabił swojej wnuczki Padvy, lecz zaprzyjaźnił się z nią. I z zewnętrzną niechęcią został senatorem.
  Wpływy czarnego pana wzrosły, pojawił się trzeci Sith Darth Maul. Wyszkolony także w zakresie barbarzyńskich metod i bardzo zdolny wojownik. Jednak uzdolnienie Maula w sile nie jest na tyle duże, aby mógł zostać pełnoprawnym spadkobiercą.
  Poza tym zarówno Plagast, jak i Thaler to nadal ludzie, i to nie bez znamion rasizmu. Tak naprawdę nie chcieli, aby tron przyszłego Imperium Sithów odziedziczyła rasa niebędąca ludźmi.
  Dlatego być może śmierć Dartha Maula była z góry ustalona. Ponadto Palpatine prawie zginął podczas pojedynku ze swoim uczniem, a tylko przewaga siły uratowała przyszłego cesarza przed śmiercią.
  Darth Sidious był zirytowany, że ktoś we wszechświecie lepiej posługuje się jego mieczem świetlnym. I to także pozostawiło swój ślad. Na szczęście dla pary ludzkiej Maul ze względu na swoje ograniczenia nie mógł ich prześcignąć w znajomości ciemnej strony mocy!
  Damaszek i Palpatine zrobili wszystko, aby kryzys na Naboo przyniósł korzyści obojgu. Zanim Darth Maul rozpoczął na Naboo operację mającą na celu zniszczenie Jedi, Damaszek podjął aktywne kroki w celu zaaranżowania nowego kryzysu. Kontaktując się z szefami Związku Korporacyjnego, Gildii Handlowej, Związku Techno i innych korporacji, Damaszek przekonał ich o okrutnych działaniach Republiki wobec ich światów. Palpatine, upewniwszy się, że został wybrany na Najwyższego Kanclerza Republiki Galaktycznej, zdecydował, że nadszedł czas, aby w pojedynkę ukończyć Wielki Plan. Dowiedziawszy się od Plagueasta wszystkiego, czego potrzebował i wykorzystując koneksje swojego pana, aby zdobyć upragnione stanowisko, Palpatine uznał starzejącego się Muuna za jedynie przeszkodę. Z drugiej strony Plagast wydawał się mieć całkowite zaufanie do swojego ucznia.
  Co więcej, Darth Maul zmarł, a zasada dwóch została automatycznie przywrócona.
  Przed nim było jeszcze dużo pracy i czasu, a Darth Sidus po prostu nie miał okazji wyszkolić nowego ucznia.
  Dlaczego więc ich tandem nie istnieje jeszcze przez kilka lat - aż zakon Jedi zostanie ostatecznie zniszczony?
  Ale nie to było najważniejsze. Plagast w końcu ujawnił straszliwą tajemnicę: "to on jest prawdziwym, biologicznym ojcem Palpatine'a - Witt Thaler".
  Tak, jego matka, bardzo piękna wieśniaczka, odwróciła głowę bogatego kupca pana Damaszku. I nie mógł powstrzymać pasji.
  Ogólnie rzecz biorąc, po inicjacji w Sithów zdolność do reprodukcji potomstwa gwałtownie spada. A potem takie szczęście - masz syna! I tak zdolny, i obdarzony nie tylko siłą, ale posiadający wybitny talent polityczny.
  To był główny powód, dla którego uratował młodego człowieka. O wiele przyjemniej jest przekazywać dzieło własnej krwi. Chociaż ze względu na fakt, że wysokopoziomowi Sithowie stali się niemal bezpłodni, więzi rodzinne nigdy nie były uważane za główne.
  Plagast poczuł się głęboko... Może naprawdę zdecydował, że własny syn go nie dotknie.
  Ale właśnie to skłoniło Dartha Sidiousa do działania. Popełnienie takiej zbrodni jak zabójstwo własnego ojca jest marzeniem każdego Mistrza Sithów.
  W noc poprzedzającą wybory Damascus po raz pierwszy od lat wystąpił publicznie, wyłącznie z senatorem Palpatine"em: razem wzięli udział w premierze nowej produkcji Mon Calamari w Galactic Opera House. Po przedstawieniu obaj Lordowie Sithów udali się do penthouse'u w Damaszku w budynku Kaldani Spire, aby uczcić zbliżający się sukces Palpatine'a. Palpatine obchodził nauczyciela z winem, przygotowując się do nadchodzącego przemówienia Senatu.
  Plagast, podchmielony, powiedział Palpatine'owi, że jego eksperyment z magochlorianami był więcej niż udany. Chłopiec Anakin wygrał wyścig, a co najważniejsze, udało mu się unieruchomić całą armię robotów bojowych. Oznacza to, że chłopiec jest obdarzony siłą większą niż wszyscy żyjący we wszechświecie. Oprócz skojarzenia z chłopcem udało mu się zapłodnić magochlorianami oraz przedstawicielem rasy Togruta. Biorąc pod uwagę, że przedstawiciele tej humanoidalnej, ale nieludzkiej rasy są biedniejsi od ludzi pod względem Magohlorian, ale jednocześnie odsetek Jedi wśród nich, w liczbie wielokrotnie mniejszej niż liczba ludzi, jest bardzo wysoki, Następnie ...
  Nowa dziewczyna Ahsoka Tano w przyszłości będzie mogła osiągnąć niezwykłe, nieznane wcześniej szczyty umiejętności. Połączenie alternatywnych sposobów postrzegania mocy Togruty i obfitości Magochlorianów - może dać początek prawdziwemu cudowi stworzonej przez człowieka natury.
  Co dalej? Będzie kontynuował eksperymenty i stworzy nową rasę ludzi - równą bogom siłą. I będzie w stanie syntetyzować istoty na jeszcze wyższym poziomie niż Magohlorianie - teochlorianie, co pozwoli Sithom zmienić prawa fizyczne wszechświata, a może i stworzyć nowe wszechświaty!
  Było coś, czego Czarny Pan mógł się bać i dziwić.
  Stopniowo upijając się, Plagast po raz pierwszy od wielu lat zapadł w sen, a po kilku chwilach Sidious po wahaniu (może lepiej po prostu odciąć mu głowę mieczem?), sprowadził strumień Mocy piorun na nauczyciela.
  - Twój ojciec odpowie za wszystko! Za to, że mnie zostawiłeś, że pozwoliłeś mi przeżyć rok piekła w torturowanych piwnicach królewskich! Dlaczego kazał mi zabić moją jedyną prawdziwą miłość, Karolinę!
  Czarny Sith ryknął, plując piorunami na swojego rodzica. Naprawdę go nienawidził.
  Ciesząc się bólem Plagasta, Darth Sidious powoli torturował go na śmierć, a on wyczerpany pomocą Mocy nie mógł nic zrobić i umarł.
  W ostatnich sekundach Czarny Pan powiedział:
  "Przegrałeś tę grę w dniu, w którym zdecydowałeś się nauczyć mnie rządzić Galaktyką. Masz swojego ojca u boku - a dokładniej pod piętą. Byłeś moim nauczycielem, ojcze - tak, za to będę ci powtarzał na zawsze , niech będzie wiecznie wdzięczny, ale nigdy nie będziesz moim panem".
  - Palpatine pożegnał się z umierającymi i płonącymi w ogniu piorunami siłami Dartha Plagasta.
  I tak wynalazca Sithów zakończył swoje burzliwe życie. A wraz z nim przewróciła się karta historii powszechnej.
  Pojawiły się jednak dwie nowe, wspaniałe kreacje: Ahsoka i Anakin, a także uczeń, któremu udało się zdobyć władzę nad galaktyką i pokonać Jedi.
  Luke Skywalker był więc prawnukiem Palpatine'a i synem Dartha Vadera.
  Dlatego czarny władca Sithów nie mógł wydać rozkazu, zabrać i zniszczyć swojego bezpośredniego potomka, obdarzonego siłą. Co więcej, cokolwiek by nie powiedzieć - Łukasz jest w stu procentach człowiekiem, a jego własne dzieci to w połowie Togruta. Ale cesarz Palpatine wprowadził już prawa ograniczające prawa nieludzi i ogólnie dążył do ustanowienia praw rasistowskich w nowym państwie.
  Rzeczywiście, kiedy ludzie są najliczniejszą rasą w galaktyce, a sam cesarz jest człowiekiem, podobnie jak jego świta, wówczas ostry rasizm i poniżanie innych ras jest całkowicie w duchu Sithów. Uwielbia tłumić i dominować.
  Wielki marszałek Tarkin rozwinął całą teorię i ideologię, aby usprawiedliwić rasizm...
  Ale odziedziczyli tron, tylko połowa ludu. Mimo że Ahsoka pozbyła się brzydkich narośli, a jej kameleonowa skóra wygląda pięknie.
  Cesarz specjalnie wysłał swoje dzieci, aby zniszczyły życie na planecie Shilo, na której żyli Togruta. A potomstwo czarnego pana wypełniło to z radością.
  Służyli od poczęcia i znali tylko ciemną stronę mocy. Palpatine w młodości zrobił dobre uczynki więcej niż raz. A gdyby dostał się do piwnicy tortur, gdyby nie spotkał Plagasta, nigdy nie stałby się największym zabójcą w galaktyce.
  Tak, jego dzieci nie czyniły dobrych uczynków, z radością czyniły zło. Ale z jakiegoś powodu właśnie to jest nieprzyjemne dla cesarza. Tolya iw nim dobroć nie umarła do końca. Toli Palpatine uważał, że nie można stać się prawdziwym Sithem bez walki ze sobą, kiedy pokona się w sobie Jasną Stronę.
  Jego dzieci traktowały służbę złu jako coś oczywistego, jako najbardziej naturalną rzecz we wszechświecie, nie doświadczając psychicznej udręki i wyrzutów sumienia.
  Ale Palpatine walczył sam ze sobą i tylko Wszechmogący Bogowie wiedzą, ile kosztowało go zabicie Karoliny.
  Ponadto cesarz nie odważył się zabić swojej matki. Plagast najwyraźniej też darzył ją uczuciem, nigdy nie zadał takiego pytania.
  A matka Palpatine'a wciąż żyje i pomimo tego, że minęło już ponad sto lat, wcale nie wygląda na głęboką starą kobietę. Wręcz przeciwnie, wydaje się młodsza od syna, silnej blondynki - z wyglądu nie mającej więcej niż trzydzieści lat. Po zwolnieniu z ciężkiej pracy osiedliła się w odległej prowincji i tam zajmowała się czarami.
  Tak, zwykła, wieśniaczka, ale i kobieta niezwykła, co zostało przesunięte w jej genetyce. W przeciwnym razie prawie nie byłaby w stanie zajść w ciążę z czarnym panem.
  Bosa, w samej przepasce na biodrach, z wąską talią jak u młodej dziewczyny, ciężko pracowała w polu, a nocami uprawiała czary. Ale kiedy Witt mieszkał z nią, matka ukrywała studia i nie poświęcała syna na nic.
  To prawda, że kilka razy umknęła jej myśl: że prawdopodobnie będzie jej przeznaczone pochować nie tylko swoich bliskich, ale także ich dzieci i wnuki.
  Palpatine odwiedził matkę zaledwie rok temu - kiedy trzeba było chronić Naboo przed najazdem rebeliantów. Oni także poszukiwali tajemnic na rodzinnej planecie czarnego cesarza. Może chcieli poznać jego słabości, albo znaleźć krewnych?
  Cesarz miał przyrodniego brata. Tutaj Palpatine poświęcił go siłom ciemności na krótko przed kryzysem na Naboo - jakby powiedzieć, że szczęście się uśmiechnęło.
  W tym czasie brat miał już wnuki, więc oczekiwana taktyka Dartha Sidiousa była uzasadniona. Jeszcze więcej ofiar i uzupełnienie panteonu zamordowanej rodzimej krwi.
  Potem chciał w tym samym czasie i wykończyć matkę. Ale Palpatine spodziewał się spotkać starą kobietę, ale jego matka w ogóle się nie zmieniła przez długie lata rozłąki. Dziewczęca, muskularna sylwetka, bardzo ciemna od poparzeń słonecznych i gładka skóra, piękna twarz z męskim podbródkiem. Z daleka można ją ogólnie pomylić z dziewczyną, ale z bliska widać rysy jej twarzy: dość dojrzała, uformowana, ma co najmniej trzydzieści lat. A jeśli spojrzysz w szmaragdowo-szafirowe oczy, wyda ci się jeszcze więcej.
  Witt Thaler, który nie spodziewał się, że jego matka nie jest tak prosta, jak się wydaje, był zszokowany i odmówił zabicia, czyli, jak to określił, złożenia ofiary siłom ciemności.
  Nie znalazł wtedy w sobie odwagi, aby zamienić choć kilka słów z matką-czarodziejką i unikając kontaktu, pospieszył do wyjścia. Matka mogła rozpoznać syna, ale jednocześnie udawała zimną i obojętną.
  A podczas ostatniej wizyty na Naboo pojawiła się w momencie, gdy cesarski konwój wpadł w zasadzkę. Palpatine został prawie pochowany w pałacu, lecz ukazała mu się bosa kobieta, wskazując ukryte wyjście i wskazując, gdzie znajdowała się kolejna zasadzka rebeliantów.
  Następnie zamienili z nią kilka zdań.
  Niesłabnąca matka położyła dłoń na czole Palpatine'a i powiedziała gorzko:
  Jak bardzo zostałeś ranny, synu. Nie ma w Tobie ani jednej rozpoznawalnej cechy!
  Darth Sidious ze złością odpowiedział matce:
  - Wyglądam tylko jak głęboki starzec! Tak naprawdę moje ciało od dawna żyje niezgodnie z ludzkimi prawami. I nadal jestem w stanie pokonać każdego Jedi mieczami. A okres fizycznego istnienia mojego ciała będzie trwał dłużej niż jeden wiek!
  Młoda matka skinęła głową skurczonemu synowi.
  "Czy zdecydowałeś się przedłużyć swoje fizyczne istnienie, stając się wampirem?" Oczywiście wampiry mają przewagę nad ludźmi. Z wyjątkiem konieczności picia krwi trzy razy dziennie i unikania światła słonecznego. Ale to nie jest życie!
  Cesarz Palpatine poczuł się urażony na matkę i nawet chciał ją uderzyć, ale się powstrzymał. Mruknął ze złością:
  "Jestem silniejszy niż byłem, gdy byłem młody, trudniej mnie zabić czymkolwiek innym niż sterylne srebro. A w każdym słońcu można założyć wygodny kombinezon z filtrami, a sztuczne światło nie jest dla mnie groźne.
  Tutaj ton Dartha Sidiousa złagodniał.
  - To lepiej, powiedz mi, jak ty, będąc prostym człowiekiem, udało ci się zachować młodość?
  Łada Thaler ze słodkim uśmiechem o białych zębach odpowiedziała:
  - Całe życie chodziłem boso po Naboo, całe życie pracowałem, jadłem zdrowo, piłem tylko sok i mleko. Zawsze na świeżym powietrzu - z dala od miasta. W stolicy byłem tylko raz, i to w kajdanach, kiedy przywieźli mnie na werdykt. I znowu do wsi z motyką!
  Prowadzę najzdrowszy ze wszystkich możliwych trybów życia i dlaczego mam się starzeć?
  Palpatine tym razem nawet nie był zły, poczuł się trochę zabawnie i, całkiem logicznie, poprosił o wyjaśnienia:
  - Miliony wieśniaczek prowadzą taki sam tryb życia jak ty, ale to nie przeszkadza im w przekształceniu się w brzydkie stare kobiety, w przeciwieństwie do ciebie. Jaki jest sekret - powiedz mi!
  Mama odpowiedziała z protekcjonalnością w tonie:
  - Najważniejsze pytanie brzmi: dlaczego człowiek się starzeje? Cykl w przyrodzie jest wieczny i organizm ludzki przypomina taki cykl. Obiektywnie rzecz biorąc, w samym ludzkim ciele nie ma nic, co musiałoby się starzeć. Młoda kobieta przerwała i mówiła dalej z pewnością siebie bogini. - Wszystko zależy od myślenia i wiary. Uwierz, że starość jest nienaturalna, a wieczna młodość, wręcz przeciwnie, jest wzorem i nie zestarzejesz się!
  Palpatine nie do końca się z tym zgodził:
  - Starzeją się nie tylko ludzie, ale także metal, przedmioty, statki kosmiczne, roboty bojowe. Jak myślisz, dlaczego można tego uniknąć wysiłkiem woli i wiary?
  Młoda kobieta z przekonaniem odpowiedziała:
  - Ciało ludzkie, w przeciwieństwie do metalu, jest systemem odnawialnym. Komórki mogą dzielić się i odnawiać przez miliardy miliardów lat. Każdy naukowiec powie, że zapasy łodyg w organizmie wystarczą na miliony milionów istnień ludzkich. Trzeba tylko nauczyć się robić jedną, podstawową drobnostkę - regenerować i odnawiać także komórki nerwowe. Wtedy nieśmiertelność stanie się rzeczywistością!
  Palpatine zapytał przymilnie:
  - A jak to robisz mamo?
  Kobieta roześmiała się i odpowiedziała szeptem:
  Dlaczego wampir miałby wiedzieć? I tak w tym ciele rozciągniesz się na pięć lub sześć wieków. I dorastasz cudowną odmianą... Czy nadal musisz opanować sekret wiecznej młodości. Zwłaszcza biorąc pod uwagę twój egoizm?
  Darth Sidious syknął jak duszony wąż i wyciągnął swoje szkarłatne ostrze.
  - Mogę cię poświęcić siłom ciemności!
  Matka spojrzała bez cienia kraju na swego syna-cesarza. Odpowiedziała z jeszcze szerszym uśmiechem.
  - Ta ofiara nie pomoże ci w walce! Chociaż jesteś krwawym tyranem, moje modlitwy ratują cię od śmierci. Za rok będziesz szedł brzegiem przepaści. I tylko twoja matka może ocalić twoją duszę od piekła!
  Palpatine ustąpił i machnął lekceważąco ręką.
  "W porządku, jak powiedziałeś, wampirowi zostało jeszcze pięć lub sześć wieków. I tam może znajdę skuteczniejszy sposób na przedłużenie życia. Co więcej, prowadzone są już eksperymenty mające na celu tchnięcie ducha w klona!
  Mama pocałowała Palpatine'a na pożegnanie i życzyła mu powodzenia. Pachniała tak świeżo i przyjemnie. A Darth Sidious tęsknił - w dobru tkwi piękno.
  Zło jest złem, a życie w ciemności i wściekłych szakalach jest niezwykle męczące. Czasami pojawia się strach... Bolesny i straszny.
  Co więcej, Imperator Palpatine chciał, aby jego następcą byli Sithowie, którzy nie są czystym złem, i aby następca mógł wnieść przynajmniej coś kreatywnego w życie kosmicznej potęgi.
  Luke Skywalker jest w stu procentach człowiekiem i to jest jego znaczący plus.
  Poza tym wciąż płynęła w nim krew Anakina i Palpatine"a. A sprowadzenie tego chłopca na ciemną stronę wymagało poważnych wysiłków.
  
  
  NARODZINY DIABŁA
  Jak Palpatine - skromny młody człowiek, doskonały uczeń i wyróżniający się wzorowym zachowaniem, stał się ucieleśnieniem tego, co uniwersalne i złe, i przeszedł na ciemną stronę mocy?
  Życie na planecie Naboo było stosunkowo dobre - łagodny klimat, hojna ziemia, prawie brak buntów i żądań zmian. Forma rządów to monarchia konstytucyjna... Ale władza króla jest wielka, jego dekrety mają taką samą moc jak prawa i dopiero Padla Amidala został zmieniony, aby ograniczyć zarówno czas panowania monarchy, jak i jego władzę.
  Palpatine w młodości był bardzo przystojnym, szczupłym i oczywiście rozwiniętym fizycznie młodzieńcem, wygrywał międzyplanetarne zawody w Aviaball. To właśnie wtedy Palpatine, który w ostatniej chwili znalazł się w drużynie Naboo, poczuł wrażliwość na moc. Widział z wyprzedzeniem loty pulsarów i zakręty asteroid w najbardziej złożonej grze wirtualnej. I zdał sobie sprawę, że potrafi wyczuć, kiedy nadszedł czas na zadanie śmiertelnego, decydującego ciosu. A potem jego nazwisko było nieco inne: Witt Thaler. Zwykła matka i nieznany ojciec. To prawda, że dzięki swoim wrodzonym zdolnościom i ciężkiej pracy Wittowi udało się wstąpić na bezpłatny wydział prestiżowej uczelni. Aby to zrobić, trzeba było zebrać bardzo wysoki wynik.
  Kosztem ojca, swojej bardzo pięknej i krągłej matki, twierdził, że jest szlachetnym dżentelmenem, może nawet spośród dobrze urodzonych Jedi.
  Ale nie potrafiła go nazwać. Witt jednak snuł różne przypuszczenia - może jego ojciec jest w ogóle cesarzem z sąsiedniej galaktyki?
  Już jako dziecko Thaler - przyszły Palpatine - czuł umiejętność czytania zamkniętego podręcznika - w formie papierowej lub książki elektronicznej - w każdym razie. Imponował swoim przyjaciołom umiejętnością przewidywania wyników sportowych lub wygrywał zagadki na wyzwanie - jak ta ukryta w pięści.
  Ale to właśnie w tej grze zdał sobie sprawę, że ma rzadki dar. Sensacyjne zwycięstwo uczyniło Witta Thalera bohaterem Naboo i... No cóż, jak w bajce doprowadziło do tego, że najpiękniejsza dziewczyna, księżniczka Caroline Amidala, zakochała się w nim po uszy.
  A sam Witt, ze swoją młodą, gorącą krwią, poczuł przypływ sympatii i wzajemności. Zakochali się w sobie do szaleństwa, a oficjalna następczyni tronu, Karolina Amidala Naberri, zaszła w ciążę z chłopcem z plebsu.
  Król był wściekły. Zgodnie ze zwyczajem i prawem planety Naboo aborcja jest surowo zabroniona, jednak księżna koronna i jej potomstwo zostali pozbawieni prawa do tronu. Witt Thaler po ciężkich torturach miał zostać stracony w najbardziej bolesny sposób. A Karolina po urodzeniu dziecka została wysłana jako niewolnica na plantacje. Jest taka księżniczka: bosa, w jedynie podartej tunice, musiała ciężko pracować wraz z innymi uwięzionymi dziewczętami. Nocować w barakach, na gołych deskach i jeść proste, szorstkie jedzenie. Przyszła królowa była bita przez nadzorców biczem, jeśli pracowała choćby odrobinę wolniej.
  Jednym z rodzajów kar jest wieszanie niewolników na wieszaku i łaskotanie gołych pięt płomieniem pochodni.
  Sam Witt był torturowany w lochu. Torturowali mnie okrutnie, subtelnie, ale bardzo profesjonalnie, uniemożliwiając utratę przytomności lub przedwczesną śmierć.
  Witt Thaler przeszedł przez tysiące kręgów piekła. Przed egzekucją był torturowany przez cały rok. A potem miał zostać zjedzony żywcem na oczach milionów mieszkańców Naboo przez szczurzego kleszcza.
  Ale podczas egzekucji nagle potwór eksplodował... A gdy dym się rozwiał, Witt Thaler zniknął bez śladu. Wielu uznało to za znak z góry i upadło na kolana. A król zachwiał się, jego twarz posiniała - miał udar.
  I okaleczony wielomiesięcznymi torturami Witt obudził się w wilgotnej grocie, pokrytej jasnymi roślinami. Było to dla niego bardzo bolesne, ale jednocześnie powróciło poczucie wściekłej siły. Z jakiegoś powodu podczas tortur w piwnicy tortur Witt nie mógł użyć swoich zdolności i spalić oprawców.
  Chociaż w widoczny sposób przedstawiał wylatujący z siebie ogień, erupcję pulsarów i wypływający ze straszliwej broni plazmowej (zakazanej w starej republice - ze względu na jej niezwykle dużą niszczycielską moc!). Ale potem wróciło uczucie siły.
  A głębokie rany zadane przez oprawców powoli, ale skutecznie, zagoiły się.
  Obok Witta stał pojemnik z mieszanką składników odżywczych, którą wchłaniał od czasu do czasu, pogrążając się w śnie.
  Tutaj na przykład śnił... urojeniowy, a jednocześnie bohaterski;
  Pożeranie zwłok było procesem szybkim, zmutowany lew spieszył się, o ile mięso było świeże i ciepłe. Kiedy w końcu skończył, szkielet pozostał. Kilku czarnych wojowników w szatach, uzbrojonych w magiczne różdżki, wypędziło go, a następnie podniosło szkielet.
  - Dzielny gladiator, który zginął bohaterską śmiercią, zostanie pochowany zgodnie z lokalnym zwyczajem ze wszystkimi honorami. - oznajmił komentator entuzjastycznym tonem.
  - Niesamowity! Nie takie złe zakończenie! - powiedział przyszły cesarz kosmosu. Witt jest jeszcze młodym człowiekiem we śnie, wydaje mu się, że znajduje się w niedawnej przeszłości.
  A nieznany komentator nadal krztusił się z wściekłego zachwytu:
  - A teraz ogłaszamy kontynuację konkursu. W tej chwili każdy w społeczeństwie może walczyć z zabójczym lwem.
  Witt Thaler natychmiast wstał i krzyknął przenikliwie:
  - Chcę!
  - To zrozumiałe, że chcesz odpokutować za swoją winę, że nie postawiłeś na osobę. - drażniła go księżniczka Caroline Amidala.
  Młody człowiek krzyknął z wściekłością:
  - A jeśli tak! Zwierzę, które zabiło człowieka, nie jest godne życia!
  - Ale masz konkurentów, spójrz tutaj. - Księżniczka Karolina wskazała na zmartwychwstałą bestię, przypominającą wyprostowanego krokodyla z pyskiem słonia. Ten facet też chce walczyć!
  Komentator ogłosił:
  - Czyli dwie osoby od razu wyraziły chęć przyłączenia się do walki, potem najpierw muszą walczyć między sobą.
  Publiczność z radością przyjęła tę decyzję, więcej okularów i więcej krwi!
  Wojownik Witt patrzył na potwora z trąbą pokrytą łuskowatą zbroją, już w pierwszych sekundach nieprzyjemnie ssał żołądek. Wtedy młody człowiek przezwyciężył podekscytowanie, choć wróg był niewątpliwie niebezpieczny.
  - Otrzymasz standardową broń! - oznajmił komentator z chłodem w głosie.
  Wojownicy ukłonili się zgodnie ze zwyczajem. Następnie otrzymali miecz i tarczę. Potem na Witta czekała kolejna niespodzianka, wręczono mu jeden miecz, na prawą rękę, a wróg otrzymał dwa naraz, zabierając drugą broń do kufra.
  - To niesprawiedliwe! - zaprotestował młody człowiek. - Dwa ostrza przeciwko jednemu.
  - To jest Truposz, zawsze używa nosa w bitwach. Taki zwyczaj! - odpowiedział niewidzialny komentator, nie ukrywając pogardy w głosie, broń przekazały piękne, niemal nieważkie dziewczyny, bardzo podobne do nimf. Patrząc na nich Witt (przyszły Palpatine) poczuł żarliwe pragnienie i bardzo się wstydził, że jego napięcie zostanie zauważone. Dlatego mówił ze złością.
  - Więc daj mi drugi miecz zamiast niezdarnej tarczy. - Nie chcę być palantem.
  - Masz takie prawo! - Powiedział, lekko podrev, komentator.
  Nimfa podała młodzieńcowi drugi miecz i powiedziała z patosem:
  - Walcz rycerzu, nie hańbij honoru.
  Komentator ponownie oznajmił:
  - Prawo do zabicia lub ułaskawienia należy do wojownika, który posiada zwycięską broń! A także społeczeństwu. Myślę, że należy to wziąć pod uwagę.
  - Na pewno wykończę śmiałego przystojniaka. - powiedział Truposz.
  - Bez wykucia młotka nie rozbijesz zamku! - Mówił dowcipny aforyzm Witt.
  Wstali, słoń krokodyl był znacznie większy od faceta i zaczęli czekać na sygnał.
  Lekka jak piórko nimfa podleciała do niego i pocałowała młodzieńca w zaróżowiony policzek.
  Witt zarumienił się i zrobił pół kroku, w tym momencie zabrzmiał sygnał do walki. Zjadacz trupów rzucił się na niego, wymachując mieczami, spodziewał się, że przyjmie to bezczelnie. Młody człowiek był w pogotowiu i odskoczył na bok, a wychodząc kopnął. Cios spadł na tarczę, zabrzmiał nieprzyjemnym dźwiękiem.
  - Hej, chłopcze! Uważaj na swoje buty, są ładne.
  Młody Witt bardzo żałował, że nie zdjął tenisówek, były prezentem na urodziny, nietypową kolorystyką i mimo mocnej skóry nie chciał ich zepsuć. On jest synem biednej kobiety, drogie dobre buty. A on Witt jest jeszcze chłopcem, więc nie waha się chodzić boso.
  Bitwa trwała dalej, po czym młody człowiek zauważył, że wróg bardzo zręcznie posiada swój kufer. Jak szybko porusza się miecz, podczas gdy ramiona nie są tak ruchome, a nawet wyższość długości.
  - Całe życie marzyłem o jeździe na słoniu, a nie o walce. Już jesteś obrzydliwy.
  W odpowiedzi ochrypły pisk:
  - Czego dana osoba nie lubi. Oto jak gorsza jest wasza rasa.
  Witt nadal zmieniał trajektorię, co zrobił młynarzowi, co było jedną ze skutecznych sztuczek
  Kendo, ale najwyraźniej chwała utalentowanego wojownika nie przyszła na marne jego przeciwnikowi. Udawało mu się wszystko parować, a nawet sam zadawał czułe ciosy. Tutaj np. jeden z ataków trafił Witta w klatkę piersiową, koszulka została przecięta, młodzieniec wykonał salto w tył, ledwo unikając poważnej porażki. Dwugłowy rosyjski orzeł został uszkodzony, przecięty na pół.
  - To drań! - powiedział Witt i wykonał technikę "Motyla", ale znowu wszystkie ataki okazały się być
  odparte. - Nosy diabeł.
  Został ponownie ranny, drapiąc się po ramieniu, a następnie uderzony w ramię. Witt wycofał się, nagle zdał sobie sprawę, że beznadziejnie przegrywa bitwę, w obliczu bardziej utalentowanego partnera wroga niż on sam. Co więcej, młody człowiek nie był jeszcze zbyt doświadczony w kendo.
  Księżniczka Karolina również się martwiła:
  - Jestem ostatnią idiotką, która nie powstrzymała mojego chłopaka. W tym wszechświecie jest całkowicie
  Obcy i położył głowę, nie wiadomo o czym.
  Chciała wyskoczyć z areny. Tutaj, zrządzeniem losu, pojawił się znajomy czarodziej.
  - Co za piękność, to nie dla niego strzelać z kija ani machać nogami. Znam Corpsessuckera! Co, na pewno zabije, a nawet wyśmieje zwłoki. Więc czy ci się to podoba, czy nie, będziesz musiał mi się poddać.
  - Nigdy! - powiedziała księżniczka Karolina.
  Czarodziej Ciemnej Strony Mocy syknął:
  - W takim przypadku możesz zostać sprzedany do pułku i będziesz służył dwudziestu żołnierzom dziennie. Albo wręcz przeciwnie, do haremu pana, gdzie jest was tysiące i uschniecie z melancholii i wstrzemięźliwości.
  Księżniczka dzielnie ryknęła:
  - Zostanę wojownikiem!
  Czarodziej zarechotał:
  - Jesteś delikatną dziewczyną, która nie posiada elementarnych sztuczek magicznych. Tak, zostaniesz spalony w pierwszej bitwie.
  Karolina była urażona:
  - Nauczy mnie Mistrz Chwały! I tak, jestem silny fizycznie!
  Czarownik zachichotał obrzydliwie:
  - Mistrz Chwały? I tak, jest samolubna. Jest mało prawdopodobne, że odniesie sukces w czymś wartościowym. Żebym mógł uczynić cię żoną i przekazać moje umiejętności jako tubylec.
  Księżniczka uśmiechnęła się ironicznie.
  - Chcesz zostać bogiem?
  Czarownik ryknął pompatycznie:
  - Dlaczego nie! Że jestem gorszy od innych kandydatów?
  Karolina szczerze i z wyrazem pogardy powiedziała:
  - Jesteś obrzydliwy. Będę nienawidzić twojego dotyku.
  Oczy kusiciela rozbłysły szkarłatnym blaskiem.
  - Cóż, zapamiętam to.
  Podczas gdy rozmawiali, rany Witta wzrosły. Młody człowiek wycofał się, już zaczął odczuwać zawroty głowy z powodu utraty krwi. Wysysacz trupów wykonał kolejny atak, straszny zamach niemal odciął mu głowę, rozciął policzek.
  - Powiedział drań. - Podczas bitew odkleił się rzep w jednym z jego tenisówek.
  A buty ledwo pasują. Ale zdolnego młodego człowieka uderzyła inspiracja, gwałtownie podskakując. Machnął nogą, a tenisówka niczym kamień z procy wleciała w pysk Pożeracza Zwłok, uderzając nitami w oczko w nabijany ćwiekami obcas. Krzyknął, przez chwilę rozkojarzony.
  Witt wykonał jeden z najtrudniejszych ruchów Jedi Kendo, Potrójny Wachlarz i odciął trąbę potwora. Wytrysnęła fontanna krwi i Pożeracz Trupów cofnął się z szeroko rozstawionymi nogami. Z gardła wydobywał się straszny ryk.
  Witt spojrzał wściekle.
  - Wróg jest o krok od całkowitej zagłady! Wygram!
  Młody człowiek zaatakował wroga, jednym mieczem nie był straszny. Trupi wysysacz cofnął się, zachwiał i spudłował ciosy. Wkrótce otrzymał kilka ciężkich ran i upuścił miecz. Potem zareagował tylko konwulsyjnie, obracając tarczę. W podnieceniu Witt wykonał technikę widłami, dźgając wroga najpierw w głowę, na co zdążył zareagować, a następnie w brzuch. Nakłucie było głębokie i jelita wyszły. Widząc następnie, że wróg w końcu osłabł, Witt wykonał technikę "szczotki" i przebił mu czaszkę. Upadł martwy.
  - Wojownik Witt, nazywany duchem, wygrał. Jego przeciwnik, Trubosos, który rozbija pień, jest prawie martwy. Teraz zwycięski młody człowiek ma prawo go wykończyć lub nie.
  Tłum był hałaśliwy, część zakładu wygrała, część przegrała, ale wszyscy byli bardzo spragnieni krwi.
  Zjednoczeni, w dzikim impulsie i szaleńczym krzyku:
  - Pobij go! Odciąć głowę i powiesić na palu! - Krzyczeli. - Taki jest zwyczaj postępowania z przegranymi.
  Witt potrząsnął głową, w ferworze bitwy wciąż mógł zabijać, więc kiedy było już po wszystkim, jego wściekłość wyparowała. Odetnij głowę z zimną krwią i nadal znęcaj się nad nim, to nie jest w jego zasadach. Młodzieniec skłonił swoją bystrą głowę i powiedział stanowczo:
  - Nie, nie zabiję bezbronnej istoty.
  - Zniszcz to! Skończ to! - Tłum dalej krzyczał, a różne kończyny podskakiwały. I piszczy - Daj nam przyjemność!
  Przyszły cesarz Palpatine wykazał się niespotykaną szlachetnością:
  - Wróg pokonany, a nawet okaleczony, czego jeszcze potrzebujesz!
  -Twój przyjaciel jest głupi. Pozostawiając Corpsesuckera przy życiu, staje się on śmiertelnym wrogiem.
  Nie wybaczy upokorzenia i utraty kufra. - Powiedział czarodziej z rdzawym sapnięciem. Dlaczego jesteś głupi. Nie krzycz, skończ to?! On cię wysłucha!
  - Mam dość krwi! - odpowiedziała dziewczyna-księżniczka. - I dlaczego wszyscy jesteście tacy okrutni? Czy naprawdę nie ma innego sposobu na zabawę?
  Czarownik, którego przebranie ukryte było pod szatą, syknął:
  - Ale jako?
  Karolina, ledwo ukrywając irytację, odpowiedziała:
  - Piosenki, na przykład, do słuchania! Lub występy artystyczne, wszelkiego rodzaju programy rozrywkowe, jest to możliwe ze zwierzętami.
  Czarownik, którego twarz jest ukryta, ale płonące głowy wciąż świecą w ciemności, śpiewał:
  - Co to za bootleg? Nie, to nie jest interesujące! Wszelkiego rodzaju bufony i błazny nie zastąpią krwawego spektaklu.
  Księżniczka skrzywiła się.
  - Naprawdę?
  Czarownik, marszcząc brwi i lśniąc, ryknął:
  - A co ze śpiewakami z ocynowanymi gardłami. Za pomocą magii i czarów możesz odtworzyć dowolną muzykę i głos. Możemy to zrobić. A jeśli chcemy, to nagie hurysy zatańczą.
  Czarodziej uniósł długi, szponiasty palec.
  -Nie, dziewczyna, najlepsza jest poważna walka gladiatorów.
  Księżniczka Karolina zdecydowanie się z tym nie zgodziła, ale nie sprzeciwiła się.
  Witt Thaler otrzymał pieniądze za walkę, jednocześnie obcinając coś na loterii. Potem młodzieniec, który jeszcze nie odszedł z poprzedniej bitwy, i ci, którzy zostali ranni, musieli walczyć
  Mutant lwa. Ale jeśli drapieżnik wyleczył wszystkie rany za pomocą magii, młody człowiek wyszedł cały ze świeżymi skaleczeniami. Witt zdjął rozcięty T-shirt i zdjął tenisówki, ostrożnie je odkładając na bok, biorąc miecz w obie dłonie. Półnagi, w podwiniętych dżinsach, wydawał się księżniczce Karolinie szczególnie przystojny. Na reliefowym tułowiu widoczne były szerokie nacięcia. Chłopiec wzruszył muskularnymi ramionami, starając się, aby ból służył jego wściekłości. Jego bose stopy dotknęły gorącej powierzchni sztucznie podgrzewanej podłogi.
  Witt Thaler oddał pocałunek. Publiczność klasnęła w dłonie.
  Jęknął głośno:
  - Nie musisz przedstawiać wojowników! Niech walka będzie ciekawa!
  Lew, nie czekając na trąbkę, podskoczył, próbując podważyć wroga szablowymi kłami. Nie udało mu się to, odbijając się, Wittowi udało się trafić go piętą w oko. Bestia wpadła we wściekłość, skoczyła do przodu i potknęła się o krawędź miecza. Tutaj gladiator był już zaskoczony - krew, która wcześniej była czerwona, zmieniła kolor na zielony.
  - Z czego to wszystko? - zapytała zdziwiona Księżniczka Karolina.
  - Oznacza to, że bestia stała się bardziej wytrwała i silna, wzrosła zdolność adaptacji. - odpowiedział ponurym tonem czarodziej.
  Dziewczyna podjęła jednoznaczny wniosek:
  - To jest złe!
  Głos czarownika stał się znacznie pogodniejszy:
  - Dlaczego! Twój chłopak jest świetnym wojownikiem, tylko przeklinanie będzie ciekawsze.
  Smoczy lew nadal skakał, nie zważając na krew, był bardzo szybki i młodzieniec ledwo miał czas na unik. Tutaj Witt robił salta, skakał: jak akrobata, a potem nurkując jak bocja, rozpruł lwiemu brzuch. Kłowy terminator zdawał się nie zwracać na to uwagi, kontynuując pościg za młodym mężczyzną po ringu.
  - Cholera! - Witt powiedział zirytowany. - Ty, którego ostrze nie bierze.
  Od utraty krwi młody człowiek zaczął się męczyć. Celnym wypadem udało mu się przebić oko lwa, ale nawet jednym okiem drapieżnik pozostał niebezpieczny i uchwyciwszy ten moment, boleśnie wciął szponiastą łapę w żebra. Pazury pozostawiły sześć głębokich pręg.
  - To drań! Rozerwij mięso! - gruchał młody człowiek.
  Wydawało się, że lew powinien już dawno osłabnąć z powodu utraty krwi, lecz jego ataki stawały się coraz gwałtowniejsze. Kilka razy kły prawie przebiły prasę, a jeden wbił się w mięsień piersiowy Thalera, mocno go drapiąc. Młodzieniec zachwiał się i zęby błysnęły nad nim,
  utknął mu w ramieniu. Witt był spocony, zakrwawiony i udało mu się wymknąć, a nawet poderżnąć sobie gardło nożem. Bestia krwawiła, główna tętnica została uszkodzona, ale nie straciła prędkości.
  - Jesteś jak zombie, bez względu na liczbę reakcji. Może nie jesteś właściwym lwem. - Powiedział młody człowiek.
  Podjął próbę kontrataku, by wybić ostatnie oko, ale chybił, zostawiając kolejną krwawą smugę na pysku. Lew
  znów go złapał.
  - Skąd one się biorą? - W desperacji młody człowiek z całej siły uderzył przeciwnika szablą. Od silnego szoku kość pękła i wypłynął z niej biały sok.
  - Ege! - Niezwykle zadowolonym tonem powiedział czarodziej. - Wygląda na to, że twój przyjaciel postanowił naostrzyć ostrze, w każdym razie można wyczuć poważną arogancję.
  - Czego chciałeś? Vitka to mądry dzieciak. - odpowiedziała księżniczka Leia, raczej mrucząc.
  Następny cios, w końcu odrąbał kieł. Bestia zaczęła się obracać w miejscu, jakby straciła orientację. Witt naciskał, jego ciosy stawały się coraz ostrzejsze, widząc, że zmutowany lew pływa, młodzieniec dodał energii.
  - Jakie mięso lwa, nie podoba mi się! - Krzyknął dzielny facet.
  - Pokonaj go Vitek, jesteś taki seksowny. Księżniczka Karolina krzyknęła.
  Młody człowiek uderzył w drugi kieł, ponieważ cel był wygodny. Od pierwszego razu kość nie uległa i musiałam ją dołożyć. Wreszcie ten punkt się zawalił, lew był wyraźnie oszołomiony.
  - Jak się masz teraz bez kłów, tylko wielkiego kota, skazanego na śmierć! - powiedział wściekły Witt.
  Odpowiedzią było zgrzytanie zębami i jęki. Walka toczyła się dalej w błazenskim stylu, lew-smok poruszał się rzekomo atakując, ale jego ruchy straciły ostrość. Chłopiec z kolei poczuł przypływ sił
  nieustannie kontratakował i w końcu przebił ostatnie oko. Wydaje się, że tym razem ostrze weszło znacznie głębiej i dotarło do mózgu.
  - Brawo, zmocz to! zawołała Księżniczka Karolina.
  Cała sala dołączyła się do chóru.
  - Wykończ go, wykończ go!
  Młody gladiator kopnął ponownie nogą i skacząc za jego plecami kopnął z ronda. Zmutowany lew zdawał się tracić orientację, szturchając kilkakrotnie pysk. Wreszcie, gdy chłopiec już się do tego przyzwyczaił, wbił ostrze w jego pierś i próbował przebić go głębiej, aż do samego serca. Szponiaste łapy wbijały się w żebra, drapiąc je, a następnie przebijały mięso, lecz Witt uparcie nie wypuszczał ostrza, choć dosłownie został rozerwany na kawałki. Tutaj wszystko było już zdecydowane przez wolę, pazury nadal drapały i rozdzierały młode ciało.
  - Rzuć to! Księżniczka Karolina szczeknęła. Jej płacz pozostał samotny.
  - Doprowadź to do końca! - ryknął tłum.
  Wreszcie ostrze rozwścieczonego Witta wbiło się w serce, a bestia ucichła, po raz ostatni przejeżdżając pazurami po cierpiącym mięsie.
  - Cóż, wygląda na to, że wszystko! Młody człowiek odetchnął. - Stworzenie ciemności zostaje rzucone w proch.
  - oznajmił komentator czarodziejów.
  - Po raz kolejny zwycięzcą został Witt - duch śmierci; wschodząca gwiazda areny. Otrzyma nagrodę, na którą zapracował.
  Po tych słowach wizja Talara rozproszyła się jak mgła, gdy uruchomiono potężny tunel aerodynamiczny.
  A z tej mgły wyłania się... potężna, wysoka postać mężczyzny lub humanoidalnej istoty w kapturze. Rozbrzmiewa skrzypiący głos, bardzo podobny do głosu czarownika we śnie.
  - Dobrze walczyłeś Witt... Widzę w Tobie umiejętności urodzonego wojownika!
  Talar wstał. Podczas snu jego rany prawie się zagoiły, a blizny zbladły i stały się mniej widoczne.
  Młodzieniec powiedział, wyciągając rękę do mężczyzny:
  Dziękuję, że mnie uratowałeś, panie...
  Mężczyzna brutalnie odrzucił młodą dłoń i syknął:
  - Nie, dziękuję! Wszelka wdzięczność prowadzi do miłosierdzia i słabości!
  Witt zmusił się do uśmiechu i mruknął:
  - Ale uratowałeś mi życie... Więc muszę ci jakoś podziękować!
  Mężczyzna nagle odrzucił kaptur. Młody człowiek zajrzał w otwartą twarz. Mężczyzna miał szlachetny wygląd, wyglądał na nieco ponad czterdziestkę, potężną szyję i kręconą, krótką brodę. Wygląd oczu jest bardzo władczy, od razu widać, że jest przyzwyczajony do dowodzenia, a jego rysy są silne i silne.
  Chociaż ten pan był Wittowi nieznany, młodemu człowiekowi wydawało się, że gdzieś go już widział. Choć bardzo trudno zapomnieć tak wyraziste i zdecydowane rysy twarzy, królewską postawę, oczy władcy z kołyski. Ale jednocześnie, pomimo szlachetnego wyglądu, głos jest ochrypły, nieprzyjemny, jakby rozdarty, pomimo głośności.
  Mężczyzna spojrzał na Witta i nie zmieniając surowego wyrazu twarzy, powiedział:
  - Uratowałem cię nie z miłości, ale dlatego, że cię potrzebuję!
  Oczy mówiącego błyszczały.
  -Przyjmę cię jako mojego ucznia i otworzę wiedzę o mocy, o której Jedi nie mają odwagi marzyć... Ale wiedz, że to, czego doświadczyłeś w piwnicy tortur, to wciąż kwiaty w porównaniu z tym, co cię czeka!
  Witt wstał i powiedział stanowczo:
  - Jestem gotowy! Gotowy na wszystko - po prostu uratuj Karolinę!
  Mężczyzna prychnął z najwyższą pogardą.
  - Przywiązanie jest słabością! Największa słabość, na jaką może sobie pozwolić Sith! - Tutaj głos czarnego władcy stał się bardziej groźny. - Dokładniej, nie mogą, nie powinni sobie na to pozwolić, ale... Co dziwne, uwolnię Karolinę z niewoli! Tylko w zamian za Twoje całkowite posłuszeństwo, abyś przyrzekł, że we właściwym czasie wykonasz absolutnie każde moje polecenie!
  Witt posłusznie uklęknął i złożył wielką przysięgę.
  I wtedy mężczyzna powiedział:
  - Od teraz twoje nowe imię to Darth Sidious! Jestem Darth Plague jest twoim nauczycielem i mistrzem!
  Od tego dnia Witt, a teraz Darth Sidious, zaczął trenować szermierkę i mroczną moc. Okrutna i bezlitosna doktryna. Ale nowy czarny lord poczuł w sobie szybko rosnącą moc. Z każdym dniem, tygodniem i miesiącem stawał się silniejszy i bardziej wyrafinowany.
  Darth Plagueis oprócz marzenia o nieśmiertelności miał plany przywrócenia rządów Sithów. Witt Thaler zmienił nazwisko na Palpatine i nieznacznie zmienił swój wygląd, a także odciski palców. Stał się inną osobą, zastępując podobną osobę ze szlacheckiej rodziny Palpatine'ów.
  Zaczął niespieszną karierę urzędnika, jednocześnie doskonaląc swoje mistrzostwo w ciemnej mocy. Ponadto Darth Plagueis, który miał całkowicie legalny status dużego biznesmena, dotrzymał słowa.
  Po śmierci króla władzę przejął jego syn. Darth Plagueis pobudził atak Huttów na pałac. Spadkobierca, jego siostra, brat i wujek zginęli.
  Następnie generał-kapitan straży pałacowej intronizował popularną wśród ludu Karolinę.
  Kilka lat niewoli tylko zahartowało silną kobietę i zaczęła rządzić jeszcze mocniej. A jej córka Serafin, która wychowała się w klasztorze, została dziedziczką królestwa Naboo.
  Choć dawny kochanek powrócił do władzy, Palpatine zmuszony był ukrywać swoją tożsamość i na razie pozostać na uboczu. Chociaż jego wpływy w królestwie były stale wzmacniane.
  Kapitan generalny wkrótce zmarł - najwyraźniej w wyniku wypadku, ale stał za tym Palpatine. Wkrótce Lord Sithów zażądał od Witta Thalera poświęcenia swojej pierwszej miłości - Królowej Karoliny.
  Doszło do śmiertelnego pojedynku z Plagueisem. Co więcej, siły były w przybliżeniu równe. Kiedy obaj Sithowie byli wyczerpani bitwą, Palpatine poddał się i wymamrotał:
  - Zabiję moją miłość i jednocześnie resztki człowieka, które wciąż się we mnie tlą! - Tutaj czarny pan podniósł głos i dodał zdecydowanie. - Ale przysięgam, nie wybaczę ci tego i na pewno to zniszczę!
  Pragnienie pozbycia się tych, którzy mają wyższy status, jest nieodłączną częścią natury Sithów. Moja nieosiągalna moc rodzi twoją zazdrość; moja mądrość karmi twoje pragnienie wiedzy; moje osiągnięcia wzbudzają żarliwą chęć ich powtórzenia! - powiedział Darth Plagueis do Dartha Sidiousa i kontynuował z uśmiechem. - Zabijając sobie najbliższe i najdroższe osoby, odkryjesz w sobie niezrozumiałe źródło siły. Czuję, że staniesz się największym z Sithów - kiedy zniszczysz w sobie ostatnią ludzką słabość!
  
  
  CUDOWNIE NARODZONY
  - Był raz pułkownik Sił Powietrznych, który podczas wojny w Afganistanie doznał poważnego wstrząsu artyleryjskiego. I stracił możliwość posiadania własnych dzieci, choć bardzo tego chciał. Żona bardzo kochała pułkownika i poszła mu na spotkanie, podjęła się wychowania dwóch silnych chłopców z sierocińca. Ich przybrany ojciec wychował ich na Spartan. Ale to nadal nie było to. Chłopaki dorastali silni, zdrowi, ale nie pokazali specjalnych supermocy.
  A babcia Vanga przepowiedziała pułkownikowi, że przedstawiciel jego potomstwa stanie się arbitrem losów dziwnego i wszechświata. Wtedy pułkownik postanowił udać się do pewnej znanej czarodziejki, aby w cudowny sposób pomogła jego żonie zajść w ciążę.
  Czarodziejka rzeczywiście miała spore zdolności, ale w zasadzie była szarlatanką na najwyższym poziomie. Oznajmiła, że może to zrobić i dać pułkownikowi syna, ale zażądała kolosalnej sumy pieniędzy.
  Pułkownik miał w Moskwie pewne nieruchomości, a także cenne trofea odzyskane podczas wojny z Duszmanami i Czeczenami.
  Zebrał tę szaloną kwotę - półtora miliona dolarów... To nawet zaskakujące, że doświadczony człowiek dał się tak nabrać na oszustwo. Ale najwyraźniej czarodziejka miała poważny dar hipnozy, sugestii, umiejętności oszukiwania, czego pozazdrościłby sam Kaszpirowski, czy światowej klasy polityk.
  Czarodziejka zaś dokonała niezwykle barwnego inscenizowanego rytuału, w trywialny sposób uśpiając żonę pułkownika. A potem po prostu wstrzyknęła nasienie od dawcy na łono Wenus.
  Niezbyt skomplikowane okazało się oszustwem. Ale skuteczny. Żona (podobnie jak Dziewica Maryja) niepokalanie poczęła dziecko - nawiasem mówiąc, pozostała dziewicą, więc mąż całkowicie stracił męską siłę z powodu kontuzji.
  Wszyscy byli zadowoleni i dokładnie w tym samym czasie kobieta została uwolniona od ciężaru zdrowej dziewczynki. Okazała się jednak zupełnie inna od swojego bruneta ojca i ciemnowłosej matki. Ale ojciec, choć liczył na swoich synów, kochał swoją córkę. Tylko po swojemu, wychowując ją na Spartankę - hartowanie i szkolenie.
  Dziewczyna rozwijała się szybko, wykazywała duże skłonności i zdolności. Zwłaszcza te fizyczne. Jej włosy są gęste, falujące, złote i cudownie piękne.
  Ale kiedy dziewczyna, bo bosa, zaczęła biec przez styczniowy śnieg - tradycyjnie budząc się o wpół do piątej rano - stało się wydarzenie. Tak zwykle zaczynał się jej dzień. Taki poranny bieg, jeszcze w przedświtowych ciemnościach. Całkiem spartański.
  Przebiegła tradycyjne dziesięć i pół kilometra, przy każdej pogodzie, aby nabrać energii na cały dzień. Oczywiście to dopiero początek treningu, ponieważ Vladlen (imię na cześć Lenina i Stalina!) poważnie zajmował się sztukami walki. Brała nawet udział w zawodach - pokonując dziewczyny, by były większe i starsze od niej.
  Ale to wciąż około dziesięcioletnia dziewczynka, która biega tylko w kąpielówkach. A złote włosy są jak płomień. A ten przeklęty maniak czeka na dziecko w zasadzce. Najwyraźniej pułapkę przygotował wcześniej, gdyż dziewczyna pędzi tak szybko, że nie każdy dorosły ją dogoni.
  Na drodze dziewczyny leżało kilka dobrze zakamuflowanych pułapek. Sytuację pogarszał fakt, że padał śnieg i wszelkie ślady zostały zakryte. A Vladlen, dziewczyna, która przy każdej pogodzie biegała boso i półnago, nawet cieszyła się z takiej skrajności. W końcu trudności tylko hartują, a co nas nie zabije, to tylko wzmocni.
  Pułapka zadziałała, mocno szczypiąc dziewczynę w nogę. Na szczęście dzięki treningowi kości były na tyle mocne, że nie włamały się do pułapki na niedźwiedzie.
  Ale Vladlen przeszedł gruntowny remont. I to bardzo bolało. A złoczyńca próbował rzucić i zgwałcić dziewczynę karate. Vladlen zareagował natychmiast, uderzając ją piętą w podbródek. Ale przestępca był silny. Jęcząc, odskoczył, pocierając posiniaczoną szczękę. Potem wyciągnął nóż.
  Dziewczyna znalazła się w pułapce, nieuzbrojona i prawie naga, przeciwko maniakowi z długim nożem.
  Nastąpił zamaszysty atak, a Vladlen pochylił się i uderzył wroga głową w splot słoneczny. Nóż przeszedł na wylot, drapiąc plecy dziewczyny. Vladlen przechwycił pędzel i zmienił kierunek uderzenia. Końcówka przeszyła przestępcę prosto w gardło. Maniak zakrztusił się własną krwią i nagle stracił przytomność.
  A dziewczyna, dokonawszy pierwszej zemsty, zawołała:
  - Zrobione!
  Niemniej jednak było to morderstwo, a noga w pułapce została poważnie ranna.
  Niestety maniak miał bardzo wpływowych rodziców, a Vladlen miał poważne kłopoty. Dokonano na niej zamachu, a w ich domu podrzucono narkotyki. Pułkownik musiał wysłać dziewczynę w bardziej odległe miejsca. Do szkoły rosyjskich sztuk walki na Syberii.
  Tam, głęboko pod ziemią, Rodnovers żyją i służą od wieków.
  Nie uratowało to jednak pułkownika. Został postrzelony przez snajpera, a jego żona została aresztowana pod zarzutem handlu narkotykami. Wygląda na to, że ktoś naprawdę rozliczył rachunki z rodziną. Młodszy brat też został aresztowany, starszy na szczęście służył już w wojsku. Czternastoletni chłopiec został wysłany do kolonii dla nieletnich. Przepisał także leki.
  Choć początkowo sprawa była fałszywa. Ale na szczęście zgodnie z nowymi przepisami nie mógł otrzymać więcej niż sześć lat.
  Matka była wysportowaną kobietą, a także trenowała jak spartanka. Dlatego w kolonii kobiecej szybko zyskała autorytet i była w stanie zdobyć dobrą pracę. Młodszy brat, silny i dobrze wyszkolony w technikach walki, również został jednym z bojowników, następnie został dowódcą oddziału. Po odbyciu jednej trzeciej kary poszedł na zwolnienie warunkowe, przedterminowe zwolnienie. W Rosji prawo dotyczące młodocianych przestępców jest humanitarne i można nawet powiedzieć, że miał szczęście, że odbył pierwszą podróż w wieku zaledwie czternastu lat.
  Ogólnie rzecz biorąc, fakt, że pułkownik zgodnie z tradycją był zagorzałym wielbicielem spartańskiej edukacji, wyraźnie przyniósł korzyść jego rodzinie. Silni radzą sobie stosunkowo dobrze w więzieniu, ale słabi i na tronie są stosunkowo źli! Dzieciak przeszedł przez strefę bez uszczerbku dla siebie, a nawet otrzymał wyższe legalne (!) wykształcenie. Najwyraźniej nie dał się ponieść złodziejskim romansom, a czasy się zmieniły - bycie bandytą wyszło z mody. Raczej przyciągnęło biznes.
  Wykształcenie prawnicze jest niezbędne dla przedsiębiorcy. Z matką sytuacja była bardziej skomplikowana - jest ona wtedy dorosła, a zbrodnia została na niej zawieszona w sfabrykowanej sprawie. Dosłownie organizator konsorcjum zajmującego się transportem i sprzedażą narkotyków. I prawie niemożliwe jest ponowne rozważenie tego. Tak wielu wyższych rangą okaże się wtedy głupcami.
  Ale matce udało się to osiągnąć, że została przeniesiona do dobrej strefy w pobliżu Morza Kaspijskiego i tam dostała pracę jako opiekunka obszczaka. Strażnik napisał kilka książek, a nawet zagrał w filmach. Dlaczego nie?
  Jest szczupła jak na swój wiek, silna fizycznie, ładna kobieta o wyrazistej twarzy i męskim podbródku.
  Więc w zasadzie nie siedziała źle w strefie, nie wyłączała się z życia. I nawet doczekał się potomstwa. Chłopiec trenował od kołyski i rozjaśniał więzienną codzienność. Jednak jak na ojca chrzestnego przystało, jej mama nie pracowała, więc miała dużo wolnego czasu.
  Vladlen powrócił siedem lat później - po przejściu najwyższego poziomu wtajemniczenia w sztukach walki. Choć groźba zemsty jeszcze do końca nie minęła, wojowniczka zmieniła jedynie nazwisko na Szamanowa - pozostawiając dawne imię.
  Ponieważ jej ojciec był bardzo zaprzyjaźniony ze znanym generałem Szamanowem, zmiana nazwiska okazała się dość symboliczna.
  Vladlen, którego umiejętności są fenomenalne, a szkoła bardzo twarda, a jednocześnie dość racjonalna, nie miał sobie równych w sztukach walki. Nauczyła się specyficznego stylu rosyjskich zapasów. Nazwa walki jest oczywiście warunkowa, czyli taka jak Ruskundo.
  Vladlen opanował sztuki walki zbliżone do Tehwando - bardzo rozwiniętą technikę kopania, z rosyjskimi pięściami, zapasy zbliżone do Aikido - techniki rzucania i wykorzystywania bezwładności przeciwnika, z boksu tajskiego - łokcie, kolana, uderzenia głową. Rodnoverie stworzył synkretyczną sztukę walki, której techniki doskonalono przez wieki, a mistrzowie-czarownicy czerpali wszystko, co najlepsze z innych ludów i szkół.
  Oczywiście Vladlen Shamanova był nauczany i posiadania broni... Ale nie da się wszystkiego poznać i opanować. Prawdziwy mistrz sztuk walki musi być biegły we wszystkim, bez wyjątku, w arsenale. Ale poszczególne triki i ich żetony sprawdzają się znakomicie.
  Vladlen najbardziej lubił walczyć nogami i rzucać śmiercionośnymi przedmiotami gołymi palcami, chociaż być może była silna we wszystkim.
  Dziewczyna, którą nazywano karateką, choć w ogóle nie uczyła się karate, otworzyła własną szkołę. Brała udział w różnych konkursach, ale nie zabiegała o sławę i tytuły.
  Choć brała udział w niektórych zawodach komercyjnych, a nawet w podziemnych walkach bez zasad, potrzebowała pieniędzy.
  Będąc jeszcze bardzo młodą dziewczyną, Vladlen nie spieszył się z małżeństwem i urodzeniem potomstwa. Doskonaliła się w sztukach walki i uczyła ich dzieci. Szczególnie duże nadzieje pokładała Volka Rybachenko. Swoją drogą niezwykle zręcznie rzucał stopami ostrymi przedmiotami. Chłopiec karate (znowu pseudonim nie mający nic wspólnego z rzeczywistością!) Obiecywał, że wyrośnie na największego mistrza.
  A potem nagle Volka został zaproszony do występów w filmach, a wraz z nim pojechali jego brat Oleg Rybachenko i sama Vladlen Shamanova. A to już inna historia.
  
  
  AMATOR
  To jest bardziej realistyczne i wiarygodne. Mianowicie duch najzwyklejszej i najzwyklejszej osoby wszedł w ciało Stalina. A skoro był po prostu przeciętnym człowiekiem, mieszkańcem. I wiedział tylko, że Hitler uderzy 22 czerwca 1941 roku, a skutki będą katastrofalne.
  Niemcom udało się zdobyć Moskwę, a przeciętny zabójca został po prostu otruty przez własną świtę. Ale po upadku stolicy było już za późno, by coś naprawić. Japończycy uderzyli na Daleki Wschód, Türkiye od południa. Upadł również Kaukaz.
  A Stalin został początkowo zastąpiony jako postać kompromisu przez Mołotowa. Ale wtedy ambitny Beria wetknął głowę. A Żukow go przechwycił. I zaczęło się rigmarole. Krótko mówiąc, Niemcy udali się na Ural latem i później, łącząc się z Japończykami, tłumiąc wszelkie pozory oporu.
  Ale na Zachodzie wojna trwała nadal. Amerykanie zawahali się - Franklin Roosevelt, zgodnie z oczekiwaniami, dociągnął do końca. Już w Boże Narodzenie 1941 roku Niemcy zaatakowali Gibraltar. Do tego czasu zajęto Moskwę i Leningrad, a na południu Niemcy haftowali Wołgę i Terek. Bardziej przeszkadzała im napięta komunikacja i rozległe przestrzenie rosyjskie niż słabo zorganizowany opór wojsk radzieckich.
  Hitler osobiście spotkał się z Franco i nakreślił mu perspektywy: ZSRR jako siła militarna nie istnieje. Stany Zjednoczone i tak nie będą pierwszymi, które przystąpią do wojny. Zatem Wielka Brytania absolutnie nie jest niebezpieczna. Co więcej, w listopadzie, po zdobyciu Moskwy, Rommel otrzymał posiłki, w tym kilka wybranych dywizji i całą armię powietrzną. A Brytyjczycy spadli jak pył. Niemcy są już w Aleksandrii... Zatem Franco ma więcej powodów, aby bać się gniewu Hitlera niż zemsty Wielkiej Brytanii. Ale jeśli nadal chce otrzymywać od kolonii afrykańskich i angielskich, to...
  Franco, zdając sobie sprawę, że ręce Wehrmachtu są związane i on sam może wszystko stracić, najpierw zgodził się przepuścić wojska niemieckie, a następnie sam wypowiedział wojnę Wielkiej Brytanii. Jednocześnie pozycja Brytyjczyków pogarszała się z dnia na dzień. Gibraltar został zdobyty w trzy dni. Wkrótce Niemcy zajęli Palestynę i Syrię wraz z Turkami, a Irak wraz z Bliskim Wschodem.
  Ameryka została wciągnięta w wojnę 4 lipca 1942 r. Japonia zaatakowała Peru-Khabar w Dzień Niepodległości.
  Niemcy, korzystając z zasobów Rosji, Europy, a następnie Afryki i Azji, przeprowadzili ofensywę powietrzną i wojnę podwodną.
  Niemcy zwiększyły produkcję broni i poprowadziły ofensywę w Republice Południowej Afryki.
  Pod koniec 1942 roku Afryka była pod całkowitą kontrolą nazistów, podobnie jak Indie. A Indochiny, Singapur i wyspy do Australii znalazły się pod kontrolą Japończyków. To prawda, że zimowa próba zdobycia archipelagu hawajskiego zakończyła się niepowodzeniem z powodu niewystarczającej organizacji samurajów.
  Mimo to Japończycy, mając większe doświadczenie wojskowe, dominowali na morzu. Ponadto niemiecka flota okrętów podwodnych bardzo szybko się rozrosła, zmniejszając potęgę Wielkiej Brytanii i Stanów Zjednoczonych.
  W maju 1943 r. doszło do desantu niemieckiego na angielską metropolię. Niemcy używali szybowców desantowych i czołgów podwodnych, a nawet pierwszych bombowców odrzutowych AP-161 i czterosilnikowych Yu-488.
  Wyczerpana wojną podwodną Wielka Brytania nie mogła długo wytrzymać, ale walczyła niezwykle ciężko.
  Po miesiącu krwawych bitew Londyn upadł, a bitwa o Anglię dobiegła końca.
  Następnym krokiem była Ameryka. Kanada walczyła po stronie Stanów Zjednoczonych, dokąd Churchill uciekł, ale kraje Ameryki Łacińskiej odmówiły prowadzenia wojny z III Rzeszą. Argentyna, a następnie Brazylia zapewniły Niemcom bazy wojskowe swoich sojuszników na swoim terytorium.
  Wojna nabrała charakteru długotrwałego. USA za granicą. Ich armia lądowa jest silna, a flota budowana jest bardzo szybko.
  Stopniowo jednak Niemcy i Japończycy podjęli wyzwanie. Po ich stronie znajdowały się wszystkie zasoby półkuli wschodniej i część zachodniej. Tak, wypowiedziana wojna totalna przynosiła owoce.
  Operacja Icarus zakończyła się sukcesem i Islandia upadła. Następnie Fritz przeniósł się na Grenlandię. Rok 1944 nie dał jednak nikomu zdecydowanej przewagi. Jednak Japonia i Trzecia Rzesza zdobyły przyczółek na półkuli wschodniej i umocniły się w Ameryce Łacińskiej. Zimą czterdziestu pięciu lat samurajowie wraz z nazistami zdobyli Wyspy Hawajskie. A wiosną przenieśli się na przesmyk panamski.
  Po śmierci Roosevelta Stany Zjednoczone zaczęły szukać pokoju z III Rzeszą i Japonią. Jednak znalezienie kompromisu jest trudne. Tym bardziej, że Hitler poczuł zapach krwi. Barakuda faszyzmu chciała za dużo. Wojna trwała. Naziści umocnili się na Grenlandii, a latem 1945 roku próbowali wylądować w Kanadzie, ale zostali wrzuceni do morza. Kanada nie chciała kapitulować. To prawda, że jesienią czterdziestego piątego roku upadła Australia - ostatnia znacząca twierdza świata zachodniego na półkuli wschodniej. Japonia i Niemcy całkowicie zdominowały morze. Ich flota łodzi podwodnych nie miała sobie równych.
  Ponadto okręty podwodne nadtlenku wodoru okazały się bardzo silne i mobilne. Ich prędkość dochodziła do czterdziestu węzłów na godzinę.
  A zimą czterdziestego piątego czy czterdziestego szóstego roku przyszła kolej na Zelandię. Wiosną 1946 roku Stany Zjednoczone wypowiedziały wojnę niemal wszystkim krajom Ameryki Łacińskiej.
  A projekt stworzenia bomby atomowej nie dał wymiernych rezultatów z powodu cięć w finansowaniu. Dlatego Amerykanie nie mogli rzucić tego asa atutowego w przegranej grze!
  A w dziedzinie budowy czołgów Trzecia Rzesza znacznie wyprzedziła Stany Zjednoczone. Najlepszy amerykański czołg produkcji "Pershing" o masie czterdziestu dwóch ton miał 102 milimetry przedniego pancerza i 90-mm armatę o prędkości wylotowej 810 kilometrów na godzinę. A najlepszy i najmasywniejszy w 1946 roku niemiecki czołg "Royal Lion" - o masie 65 ton, miał przedni pancerz o grubości 250 milimetrów. Również burty i rufa 200 mm oraz działo 105 mm z lufą o długości 100 EL.
  Biorąc pod uwagę piramidalny kształt zbiornika, nie można go było przebić z Pershinga pod żadnym kątem.
  Próba wystrzelenia potężniejszych czołgów z serii nie powiodła się. Nawiasem mówiąc, tylko T-93, ważący zaledwie 93 tony, z przednim pancerzem o grubości 305 milimetrów i działem kalibru 120, miał pewne szanse w starciu z Niemcami. Ale bardzo niskie osiągi samochodu, a także brak obrotowej wieży, nie czyniły go godnym konkurentem.
  Rozwój "Superpershinga" ciągnął się długo, a i tak ten czołg był gorszy od niemieckiego.
  A lotnictwo odrzutowe, całkowita przewaga jakościowa jest po stronie nazistów. Amerykanie mogli sprzeciwiać się jedynie ilości. Ale Niemcy, dysponując zasobami starego świata, mogli produkować trzysta lub czterysta samochodów dziennie, co nie było gorsze pod względem liczby Stanów Zjednoczonych. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - te myśliwce odrzutowe nie mają konkurencji w stosunku do amerykańskiej niedoskonałości - klasy "F"!
  Bombowce odrzutowe TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 również są poza konkurencją. Stany Zjednoczone nie mają jeszcze pełnoprawnego bombowca odrzutowego. Czy to B-29. To prawda, że \u200b\u200bw projekcie jest B-36, ale jak dotąd daleko mu do produkcji seryjnej.
  A niemieckie rakiety balistyczne klasy "A" nie mają w ogóle odpowiednika na świecie.
  Dyski - również nie mają konkurentów ...
  Technologicznie Trzecia Rzesza gruntownie wyposażyła Amerykę, dlatego Hitler jest zdecydowany wykończyć USA do końca. I żadnych kompromisów. W czterdziestym szóstym roku rozpoczęła się ofensywa na Meksyk i Kubę. Jesienią walki toczyły się już pełną parą w Teksasie i Kalifornii. A Niemcy i Japończycy najechali Kanadę z Alaski.
  Ale teraz minął czterdziesty szósty rok. II wojna światowa wciąż trwa. Czterdziesty siódmy rok był fatalny dla Kanady, która została ostatecznie zajęta przez Fritzów, którzy wkroczyli z północy.
  Odrzutowy bombowiec B-36 w końcu pojawił się w Ameryce, ale nadal nie udało się zdobyć Niemiec i Japonii. Ponadto czołg Washington pojawił się pod koniec roku z armatą o długości 120 mm i stosunkowo akceptowalnym pancerzem i właściwościami jezdnymi, ważącymi sześćdziesiąt trzy tony. Chociaż był chroniony i gorszy od niemieckiego, nie był już gorszy pod względem siły przeciwpancernej.
  Jednak pod koniec czterdziestego siódmego roku Stany Zjednoczone straciły już ponad połowę terytorium i były skazane na zagładę.
  Niemcom udało się nawet przetestować superciężkie czołgi "Rat" i "Monster" podczas szturmu na duże miasta. Ten ostatni miał wyrzutnię bomb, która wystrzeliła ładunek o wadze dziesięciu ton!
  Wyobraź sobie, jak straszna okazała się ta broń!
  A w sylwestra upadł Nowy Jork, a dziesiątego stycznia Waszyngton.
  Niemniej jednak Yankees nadal wytrzymali przez prawie kolejne sześć miesięcy. Jak na ironię, druga wojna zakończyła się dokładnie 9 maja 1948 roku.
  Ale nawet potem spokój nie trwał długo. Hitlerowi nie podobało się, że Japonia, będąca znacznie bardziej zacofana gospodarczo od III Rzeszy, zagarnęła dla siebie tak dużo ziemi.
  Naziści, choć z opóźnieniem, mieli własną bombę atomową w sierpniu 1948 r. Częścią opóźnienia było to, że Führer był w jakiś sposób chłodny wobec idei broni masowego rażenia. Hitler uważał, że kraje należy podbijać, a nie niszczyć.
  Ale z jakiegoś powodu okrutny tyran sprzymierzonej Japonii postanowił zrobić wyjątek.
  Po stemplowaniu dużych rakiet balistycznych i ładunków nuklearnych naziści rozpoczęli III wojnę światową 4 lipca 1951 roku.
  Doprowadził do potężnych ataków nuklearnych na Tokio i inne japońskie miasta. Następnie uderzyły siły morskie i lądowe.
  Trzecia wojna światowa zakończyła się w ciągu sześciu miesięcy, ogólnie rzecz biorąc, właściwie szła w jednym kierunku. Aktywna faza działań wojennych trwała trzy miesiące.
  W ten sposób Trzecia Rzesza ustanowiła ostateczną hegemonię światową. Taka niesprawiedliwość wydarzyła się dlatego, że przeciętność weszła w ciało Wielkiego Stalina. I żadna wiedza o przyszłości jej nie pomogła! W szczególności amator postanowił opracować samoloty odrzutowe i wydał takie zamówienie wszystkim fabrykom i fabrykom. Okazało się, że śruba została odkręcona i strumień nie został wypuszczony.
  A strategiczne decyzje zabójcy nie są głupsze. Nic dziwnego, że Armia Czerwona została zdmuchnięta. A bez tego nie ma nikogo, kto mógłby się oprzeć Niemcom, ich sojusznikom i Japonii.
  Cóż, sam Hitler zdecydował o zjednoczeniu imperium. Mianowicie stworzenie światowego zjednoczonego mocarstwa, w którym wszystkie bez wyjątku mocarstwa planety Ziemia zostały włączone w sposób dobrowolno-obowiązkowy. Oczywiście z jedną walutą i barbarzyńskim programem selekcji genetycznej.
  A także z przygotowaniem ogromnej ekspansji kosmicznej!
  
  
  CHŁOPIEC URATUJ cara Rosję
  Za oknem zimny styczeń. Oto chłopiec, Oleg Rybachenko, idąc ulicą do szkoły i nagle widzi, że ściana w sąsiednim domu z paneli jakoś dziwnie świeci. Chłopiec czuje szczególne powołanie - biegnij tam, zostaniesz arbitrem. Chłopak biegł z całych sił.
  Dobrze, że samochodów było zaskakująco mało, a udało mu się prześliznąć im tuż pod nosem. Zręczne nurkowanie i jesteś przy zielonym odbiciu ściany.
  Chłopak rzuca do niej. Ręce niczym z filmu o Harrym Potterze bez problemu wchodzą w tę galaretkę, a sekundę później sam chłopiec z dwudziestopięciostopniowego mrozu trafia na letni trawnik porośnięty zieloną trawą.
  Nawet pod wpływem bezwładności chłopiec upada na trawę i natychmiast podskakuje. Dobrze jest być w ramionach lata, które jeszcze nie umarło po przymrozkach. Nawet jeśli przeskoczyłby koronę.
  Chłopiec rozejrzał się - wokół nie było ludzi, tylko drzewa, które zaczęły już żółknąć i... nasyp kolejowy. Wysoki, wyłożony granitem, a przed nim na pasiastych słupach nawinięty jest nawet drut kolczasty.
  Oleg Rybaczenko czuł, że to wszystko nie było tak. I rzeczywiście stoi przed czymś decydującym... W głowie słychać rozkaz: zbliżyć się do torów kolejowych. Nie jest to zbyt proste, po drodze znajduje się gruba warstwa drutu - spirala Bruna.
  Sam upał podsunął chłopcu wyjście. Zaczął szybko zdejmować zimowe ubranie. I rzuć to na cierń. Dziecko odczuwa szczególną formę porządku psychicznego. "Teraz możesz zostać twórcą historii. Nie jesteś już tylko uczniem z nadmiernie rozwiniętą wyobraźnią, Oleg Rybachenko dokona wielkich rzeczy!"
  Chłopiec wypełnił drut, pozostawiając na sobie tylko dżinsy i T-shirt. Było też gorąco w ciepłych zimowych butach, a dzieciak się obudził. Bardzo przyjemnie jest poczuć boso ostrą, zieloną trawę. Ziemia w sierpniu jest doskonale nagrzana i chłopiec lubi po niej chodzić.
  A zima to kiepska pora roku - w przeciwieństwie do słodkiego lata. Chłopiec nie ma jednak czasu stać z otwartą buzią - bo to on jest arbitrem. Chłopiec szybko przechodzi przez drut. Przeszedł przez nią prąd, a przez jej ubranie na bosych piętach przeleciały iskry.
  Chłopiec krzyknął, zadając bolesny cios, i wskoczył na płótno. Podeszwy zostały kłute ostrymi kamieniami. Ale chłopiec szybko pobiegł przez nasyp. Czuł, że to wszystko nie odbyło się bez powodu, ale było częścią wielkiego planu!
  Tu są gorące szyny, słońce minęło już południe, w powietrzu unosi się zapach lipy i miodu. Tak cicho, że słychać odległe brzęczenie pszczół.
  Chłopiec stanął boso na rozgrzanym żelazie i usłyszał nowe rozkazy: "połóż po siedem kamieni na każdej szynie". Chłopak zawahał się i powiedział głośno:
  - Ale wtedy pociąg może wypaść z torów?
  Głos uderzył w moje bębenki:
  - Właśnie tego potrzebujesz! Wrogowie Rosji pójdą tutaj!
  Chłopak już się nie kłócił. I głos Boga wyjaśnił: wybieraj tylko kamienie w kolorze stali.
  Ręce już się poruszały. Oleg Rybaczenko poczuł w sobie zachwyt - on jest arbitrem, prosty uczeń przejdzie do historii!
  Kamienie są lekkie na obu torach kolejowych: dokładnie czternaście sztuk - po siedem z każdego. I są praktycznie nie do odróżnienia!
  Zrobione! Chłopak wreszcie przeżegnał się ponownie, przeczytał - "Ojcze nasz" i błyskając bosymi obcasami, wrócił do zdrowia. Uciekł z biegiem, grzechotając po kamieniach i obolałych podeszwach. Prawie przeskoczyłem przez nasyp...
  Nie chciałem znowu wspinać się pod prąd, ale nie było wyjścia. Chłopiec za pomocą biegu niemal natychmiast przeleciał z nasypu do ostatniej barierki. Lekko zszokowany, ale nie straszny. A oto znowu Oleg Rybachenko na ciepłej letniej ziemi. Przed nami, w powietrzu, świeci zielona mgła: droga powrotna.
  Chłopiec naprawdę nie chce wracać z ciepłego lata z powrotem do mrozu i zimy. Ale wtedy tajemniczy głos wydaje ostatni rozkaz:
  - Pospiesz się, bo portal się zamknie, a ty na zawsze pozostaniesz w roku 1914 i nigdy nie zobaczysz swoich rodziców.
  Oleg Rybachenko pośpiesznie zrywa ubrania z drutu i na chybił trafił je zakłada. Portal zaczyna blaknąć i chłopiec bez butów biegnie do wyjścia. Wpada na coś elastycznego i z wysiłkiem wyskakuje. Bose stopy palą zdeptany miejski śnieg. Już na ulicy trzeba założyć buty i założyć zimową kurtkę - przykuwając zdumione spojrzenia przechodniów.
  Ktoś nawet krzyknął: "szalony". Chłopak jednak nie zwraca na to uwagi - wykonał swoje zadanie i wypełnił wielką misję...
  22 sierpnia 1914 roku rozbił się pociąg, którym podążali Hindenburg i Erich Ludendorff, Max Hoffmann. Wszyscy trzej dowódcy wojskowi , którzy odegrali decydującą rolę w walkach na froncie wschodnim - począwszy od operacji w Prusach Wschodnich itd. - zginęli.
  W rezultacie zdezorganizowane wojska niemieckie poniosły miażdżącą klęskę. Bezbronny Królewiec został wzięty w ruch, a wojska niemieckie zostały częściowo otoczone, a częściowo zniszczone lub wzięte do niewoli.
  Zwycięstwo wojsk rosyjskich miało decydujący wpływ na cały przebieg wojny. A przede wszystkim z punktu widzenia morale żołnierzy i oficerów. Nie jest tajemnicą, że po klęsce z Japonią autorytet armii rosyjskiej gwałtownie spadł. Nikt nawet nie uważał niektórych wąskookich Azjatów za poważnego przeciwnika. A potem Rosjanie przegrali cztery główne bitwy i we wszystkich bitwach mieli przewagę liczebną.
  Na morzu także zostali całkowicie pokonani, z wyjątkiem tego, że odnieśli oddzielne, prywatne sukcesy. Szczególnie wyróżniono krążowniki Władywostoku.
  No bo gdzie walczyć z Niemcami, których uważano za najlepszych żołnierzy lądowych na świecie?
  A potem okazało się, że można rozbić Fritza, poprowadzić i wziąć dziesiątki tysięcy jeńców!
  Entuzjazm rosyjskiej armii i ludności wzrósł wielokrotnie. Na froncie austriackim postęp był szybki. Austro-Węgry nie były gotowe na wojnę. A szczególnie morale jednostek słowiańskich jest wyjątkowo niskie. Wielu z nich poddawało się w rytm bębnów i dźwięków orkiestry. Słowianie nie chcieli walczyć ze swoimi braćmi, za znienawidzonych Austriaków. Tylko jednostki węgierskie i etnicznie niemieckie były mniej więcej gotowe do walki.
  Armia rosyjska rozbiła wojska austriackie i natychmiast zajęła Lwów, twierdzę Przemyśl i, rozwijając się pomyślnie, wkroczyła na Węgry. Front niemiecki pękał w szwach. Przeważające siły rosyjskie pokonały Prusów w Poznaniu i rzuciły się nad Odrę. Niemcy przerzucili sześć korpusów do Austrii.
  Ale to nie wystarczyło. Co więcej, nie było wystarczającej siły, aby utrzymać pozycje w środku. A na zachodzie trwały ciężkie walki.
  Następnie Niemcy zostały zmuszone do przerzucenia nowych sił na wschód. Sytuację pogorszyło przystąpienie do wojny z Austro-Włochami. Kraje te od wieków utrzymywały wrogie stosunki. A sojusz trójstronny był pod wieloma względami formacją sztuczną. Choć wojna byłaby bardziej korzystna dla Niemiec i Austrii, Włochy dołączyłyby do najsilniejszych. I tak wojska rosyjskie już zbliżają się do Budapesztu, a sprawy państw centralnych to bzdury! Rumunia pospiesznie przystąpiła do wojny.
  Oczywiste jest, że król rumuński jest krewnym Mikołaja II i chce rozszerzyć swoje ziemie kosztem upadającego imperium austriackiego.
  A Bułgaria, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, przystąpiła do wojny po stronie Rosji.
  Jedynie Imperium Osmańskie okazało się lojalne wobec Niemców. A to tylko dlatego, że Minister Obrony nakazał rozpoczęcie działań wojennych, stawiając premiera i sułtana przed faktem. Armia turecka nie jest zbyt silna, ale stwarzała problemy z zaopatrzeniem Rosji z Ententą. Z drugiej jednak strony jest to dla Rosji wielka szansa na znaczne rozszerzenie swoich terytoriów na południe. Japonia oczywiście wypowiedziała wojnę Niemcom i Austrii. Aby zdobyć niemieckie kolonie na Pacyfiku.
  To uwolniło ręce Rosji na Dalekim Wschodzie. A na zachodzie Niemcy zostali zmiażdżeni.
  Dopiero nad Odrą Niemcy zdołali powstrzymać ofensywę wojsk rosyjskich. Aby to zrobić, konieczne było zatrzymanie wszystkich operacji ofensywnych na Zachodzie. Prawie połowa Austro-Węgier została wyzwolona przez wojska rosyjskie.
  W ten sposób Cesarstwo Austriackie faktycznie opuściło grę i stało się ciężarem dla Niemiec. Bułgarzy rozpoczęli ofensywę przeciwko Stambułowi.
  Zimą w Europie nastąpiła cisza w działaniach wojennych. Ale armia rosyjska rozpoczęła ofensywę przeciwko Turcji. I tutaj wszystko rozwinęło się pomyślnie. Ponadto Arabowie i Ormianie zbuntowali się przeciwko panowaniu osmańskiemu.
  Wojska rosyjskie były już w Bagdadzie w lutym, a Brytyjczycy zajęli Basrę. Pod koniec marca Rosja zajęła całą Azję Mniejszą i wraz z Bułgarami i Serbami rozpoczęła atak na Stambuł. Türkiye wypada z gry. Syria, Palestyna, południowy Irak poszły do Wielkiej Brytanii i Francji - Rosja dostała wszystko inne. Arabia Saudyjska - dotychczas pozostawała formalnie niezależnym terytorium, choć miała zostać podzielona także po kapitulacji Niemiec. A ona nie była daleko. 25 kwietnia 1915 roku Stany Zjednoczone przystąpiły do wojny z Niemcami. Widać, że Amerykanie są ludźmi praktycznymi i chcieli zdążyć na podział tortu zwycięstwa. Do wiosny armia rosyjska wyprodukowała w dużych ilościach nowy rodzaj broni: pojazdy terenowe "Łuna" -2 z karabinami maszynowymi. Nowe czołgi, choć lekkie, rozwijały na autostradzie prędkość 40 kilometrów na godzinę i miały doskonałe właściwości jezdne.
  Wojska rosyjskie na początku maja, gdy tylko drogi wyschły, rozpoczęły ofensywę na Węgrzech i na całym froncie południowym. Armia austriacka upadła, wojska niemieckie nie wystarczyły do utrzymania frontu.
  22 czerwca wojska rosyjskie wkroczyły do Wiednia. A 24 czerwca do Brukseli wkroczyły bataliony brytyjski, francuski, belgijski i pierwsze amerykańskie. Holandia przystąpiła do wojny z Niemcami, a nieco później Szwecja z Danią. Niemcy z trudem utrzymali barierę na Odrze, ale rosyjska armia carska rozpoczęła ofensywę na Monachium. Największe miasto południowych Niemiec upadło 7 sierpnia 1915 roku. A 11 sierpnia Niemcy, znajdujące się w całkowicie beznadziejnej dla siebie sytuacji, skapitulowały.
  Następnie rozpoczął się podział terytorium. Austro-Węgry i Imperium Osmańskie zniknęły z politycznej mapy świata. Bułgaria okazała się tą częścią terytorium Turcji, którą Turcy podbili od niej w 1913 roku. Serbia znacznie się rozwinęła i przekształciła w Jugosławię. Rumunia otrzymała Transylwanię. Rosja obejmowała w swoim składzie: Bukowinę, Galicję, Czechosłowację, Ziemię Krakowską i połowę Węgier, aż po sam Budapeszt, gdzie wytyczyli granicę. Niemcy otrzymały znaczną redukcję na swoim terytorium. Na zachodzie musiała zwrócić Elzarowi i Lotaryngii Francji, podbitym wcześniej ziemiom Danii. Najtrudniej jest na wschodzie.
  Rosja nalegała na wytyczenie granicy na Odrze, a Francji na Renie. Ale USA i Wielka Brytania nie chciały zbytnio wzmacniać Rosji i Francji ani zbytnio osłabiać Niemiec. W rezultacie przyjęto kompromis. Rosja otrzymuje wszystkie ziemie na Wschodzie, gdzie Polacy mają większość.
  Prusy Wschodnie utraciły Kłajpedę, Gdańsk i okazały się odcięte od Niemiec, ale przynajmniej przetrwały w okrojonej formie. Królewiec pozostał niemiecki. Ale Niemcy straciły dużo ziemi. Granica okazała się bardzo pęknięta. W niektórych miejscach dochodziło nawet do Odry i w dużej mierze zależało od składu etnicznego ludności. Niemcy zachowali jednak prawie całkowicie Pomorze. Ale od Berlina do granicy z Rosją było nie więcej niż sto kilometrów.
  Niemcy są więc na celowniku. Liczebność armii niemieckiej została ograniczona do stu tysięcy żołnierzy i oficerów. Na Niemców nałożono ogromne reparacje. Wojna trwała nieco ponad rok.
  Rosyjskie imperium carskie nie zdążyło popaść w stan kryzysu i wyszło z dużymi zdobyczami terytorialnymi. Wzmocniła się władza cara, fala ruchu rewolucyjnego zaczęła słabnąć, wręcz przeciwnie, w gospodarce rozpoczął się okres niezwykle szybkiego wzrostu.
  
  
  JAK Leninowi udało się zostać prezydentem USA
  Władimir Iljicz Lenin, starając się wyglądać na wyższego, wyprostował się z całych sił. Jego suche, drobne, ale bardzo ruchliwe dłonie wierciły się nerwowo na błyszczącym, czarnym stole wykonanym z najrzadszego drzewa sandałowego. Siedzący naprzeciw niego potężny mężczyzna w białym garniturze, z ciężkim złotym łańcuchem na szyi byka, warknął:
  - Cóż, panie Uljanow. Zgadzam się na twoje warunki - pięć tysięcy dolców miesięcznie plus procent od każdego biznesu wystawionego pod młotek! - Tutaj głos bandyty stał się mocniejszy, a nawet gwałtownie potrząsnęli ciężkim łańcuchem. - Tylko ten towarzysz Lenin bez fałszu i kurzu!
  Włodzimierz Iljicz, zacierając z zadowoleniem spocone dłonie, powiedział:
  - Oczywiście, panie Rockefeller, tylko w naszej branży nie da się obejść bez fałszu! Wszystko powinno odbywać się polubownie i bardzo szczerze!
  I obaj oszuści roześmiali się głośno...
  ---------------
  Rewolucja Październikowa nie wydarzyła się w Rosji. Na frontach I wojny światowej panował chwilowy zastój. Niemcy i Austriacy próbowali odnieść sukces na Zachodzie.
  Armia rosyjska działała jedynie na froncie tureckim, gdzie udało jej się ostatecznie połączyć z Brytyjczykami i zadać szereg porażek wrogowi, okupującemu większość Azji Mniejszej.
  Ale potem zebrało się Zgromadzenie Ustawodawcze, w którym bolszewicy znaleźli się w rozpaczliwej mniejszości, a eserowcy-rewolucjoniści dominowali.
  Jedną z pierwszych decyzji było: oddanie chłopom ziemi i kontynuowanie wojny do zwycięskiego końca!
  W lipcu 1918 r. ofensywa niemiecka na Paryż zakończyła się niepowodzeniem i zwycięska armia rosyjska uderzyła najpierw na Austriaków, a następnie na Niemców.
  Niemcy desperacko stawiali opór, ale w grudniu, kiedy wojska rosyjskie na wschodzie zajęły Warszawę i Kraków, alianci na zachodzie zajęli Brukselę - nadal skapitulowali. To prawda, że dwa tygodnie później - wpłynęło to na brak rewolucji.
  Wilhelm był jednak zmuszony zrzec się niemal wszystkich swoich uprawnień, pozostając monarchą czysto nominalnym.
  A generał Korniłow został prezydentem nowej republiki rosyjskiej. W sierpniu 1917 r. jego bunt zakończył się sukcesem, choć Kiereński formalnie pozostał premierem, ale oddał już prezydenturę Korniłowowi.
  He Korniłow został naczelnym wodzem.
  Następnie odbyły się ogólnokrajowe wybory prezydenckie w Rosji i referendum w sprawie nowej konstytucji.
  Osoby, którym autorytarna forma rządów jest dość znana - poparli wersję Korniłowa.
  Rosja powiększała swoje posiadłości kosztem Niemiec, rozpadłej się Austro-Węgier i Turcji, która zniknęła z mapy świata.
  Ten ostatni został ostatecznie podzielony pomiędzy wielkie mocarstwa. Rosja dostała Azję Mniejszą, cieśniny i Konstantynopol. Francuzi zajęli Syrię, Brytyjczycy Palestynę i Irak.
  W 1926 roku ponownie wybuchła wojna między Rosją a Japonią. Powodem był status Mandżurii i Port Arthur. Zgodnie z umową prawa dzierżawy Port Arthur zostały przeniesione do Japonii, a dzierżawa wygasła. Jednak Japończycy nie zamierzali zwracać Chinom tego, co zdobyli.
  Co więcej, młody Hirohito właśnie otrzymał władzę - marząc o nowych zwycięstwach.
  Jednak Rosjanin był już inny. Zahartowana na frontach I wojny światowej, mając doświadczonych dowódców, nowe czołgi i samoloty, zaczęła skutecznie atakować Japończyków.
  Cztery i pół miesiąca później armia rosyjska zajęła Port Arthur i wypędziła Japończyków z kontynentu!
  Przez pewien czas Japonia nadal utrzymywała się na morzu - dopóki nie zbliżyły się statki eskadry bałtyckiej i czarnomorskiej.
  Następnie kraj Wschodzącego Słońca skapitulował.
  Rosja rozwijała się bardzo szybko, ale w 1929 roku na całym świecie rozpoczął się wielki kryzys.
  Zamieszki ogarnęły także Imperium Rosyjskie. Ponadto Korniłow przeprowadził aktywną rusyfikację.
  Udało mu się jednak utrzymać na tronie, aw USA... do władzy doszli amerykańscy bolszewicy z Leninem na czele!
  Wychodząc z depresji, nowy reżim bolszewicki zaczął przygotowywać się do nowej wojny!
  Rewolucja w Hiszpanii zakończyła się zwycięstwem komunistów i tym samym w Europie powstał potężny przyczółek bolszewicki...
  1 stycznia 1938. Włodzimierz Iljicz Lenin nerwowo przechadza się po ogromnym biurze Białego Domu. Sytuacja na całym świecie staje się coraz bardziej gorąca. Po Hiszpanii komuniści odnieśli sukces we Francji.
  Rosja rządzona przez generalissimusa i prezydenta Korniłowa dała już jasno do zrozumienia, że nie pozwoli na ekspansję bolszewizmu w Europie. Pięćset dywizji w dziesięciu milionach armii rosyjskiej to wcale nie żart!
  Włodzimierz Iljicz to rozumie. I oferuje taktyczny sojusz Wielkiej Brytanii przeciwko Rosji.
  Brytyjczycy zawsze są niezwykle ostrożni wobec rosyjskiej ekspansji. Ale radykalny komunizm przeraził ich jeszcze bardziej. Trzeba było wbić klin między nimi a Rosją.
  Lenin przygotowywał się do przyjęcia Ministra Obrony Churchilla i jednocześnie dostarczenia Brytyjczykom dowodu niewzruszonej potęgi Stanów Zjednoczonych.
  A na początek łysy dyktator usłyszał raport o nowej broni - "bombie atomowej".
  Oppenheimer wygłosił swój raport bardzo powściągliwym tonem. Tak, są już sukcesy, uruchomiono nawet reaktor jądrowy, ale pojawienie się bomby atomowej jest jeszcze bardzo odległe. Głównym problemem jest uzyskanie wzbogaconego uranu i plutonu. Poza tym nawet ta wiadomość nie jest do końca przyjemna - jedna taka bomba będzie kosztować tyle samo pancerników. Więc jakie jest w ogóle pytanie - czy warto wydawać pieniądze na jedną dużą bombę - skoro można zrobić sto tysięcy małych?
  Lenin, mały, łysy, ale jeszcze ruchliwy staruszek (swoją drogą sześćdziesiąt siedem lat to jeszcze daleko do starości!), przechadzając się energicznie po dużej sali swojego biura, zauważył:
  - Towarzyszu nie rozumiesz dialektyki! Tak, bomba nadal będzie droga, ale wtedy jej koszt spadnie drastycznie wraz z przejściem do masowej produkcji!
  Oppenheimer zauważył nieśmiało:
  - A Rosjanie nie będą siedzieć bezczynnie!
  Włodzimierz Iljicz wyciągnął logiczny i trudny wniosek:
  "Więc trzeba ich wyprzedzić za wszelką cenę!"
  Tutaj czarny asystent Oppenheimera śpiewa:
  - W końcu potrzebujemy zwycięstwa! Jeden za wszystkich, nie będziemy walczyć o cenę! Jeden za wszystkich, nie będziemy walczyć o cenę!
  Oppenheimer skłonił się prezydentowi USA Leninowi i warknął:
  - Jesteś geniuszem! Oczywiście nie będziemy walczyć o cenę i wyprzedzimy Rosjan, ale pieniądze są nam potrzebne!
  Lenin z przekonaniem powiedział, tupiąc piętami w butach ze skóry krokodyla:
  - Będą pieniądze!
  - I niewolnicy!
  Włodzimierz Iljicz wypowiedział historyczne zdanie:
  - Nie ograniczam Cię środkami! Ograniczam Twój czas!
  Tryby machiny dowodzenia i administracji imperium amerykańskiego zaczęły się obracać.
  Ale nie to jest najważniejsze. Włodzimierz Iljicz jak nikt inny rozumiał, że aby pokonać Rosję, trzeba ją osłabić od środka.
  Władimir Iljicz zmarszczył swoje wysokie, długie, nierówne czoło i energicznie podnosząc słuchawkę z telefonu, zaczął wybierać numer do Dullesa.
  Kiedy główny szpieg zbliżył się do aparatu, Lenin wrzasnął ogłuszająco na całe gardło:
  - Potrzebujemy osoby równej mi lub przynajmniej niewiele gorszej w zdolności buntowania się, oszukiwania i uwodzenia ludzi!
  Dulles odpowiedział bardzo pewnym tonem:
  - Znam taką osobę Władimira Iljicza!
  Lenin podskakując jak diabeł, ryknął:
  - Więc kim on jest? Kim jest ten geniusz stworzony przez człowieka?
  Dulles, rozciągając sylabę w śpiew, powiedział:
  - Józef Wissarionowicz Stalin! Pewnie go znacie, Władimir Iljicz!
  Lenin mrugnął do siebie w lustrze w pozłacanej i diamentowej oprawie i ryknął:
  - Ten kucharz przygotowuje tylko pikantne dania!
  Dulles, uśmiechając się pewnie, potwierdził:
  Ale właśnie tego nam potrzeba!
  Lenin mrugnął ponownie i warknął:
  - Daj Stalinowi wszystko, o co poprosi. I obiecajcie mu miejsce tego arcynieistotnego generalissimusa Korniłowa!
  Dulles ryknął ogłuszająco:
  - Wystąpi Władimir Iljicz!
  
  NIGDY NIE PODDAWAJ SIĘ VITYAZ
  Wiele osób spiera się, czy Rosjanie sami wygraliby II wojnę światową, bez pomocy Zachodu? Bogowie postanowili więc sprawdzić to w praktyce. I w jednym równoległym wszechświecie umieścili barierę pomiędzy siłami sojuszniczymi, koloniami i Trzecią Rzeszą wraz z ZSRR. Stało się to dla czystości eksperymentu w czerwcu 1941 r.
  Aby alianci nie mogli pomóc ani ZSRR, ani III Rzeszy. A dla pełnej czystości eksperymentu Japonia była również ukryta za barierą. Niech wszystko będzie absolutnie czyste, jak w laboratorium.
  Już w pierwszych dniach nie wydarzyło się nic, co odbiegałoby od prawdziwej historii. Fritz pokonywał, jak w prawdziwej historii, około 30-40 kilometrów dziennie, ale stopniowo zwalniał. Oczywiście brak brytyjskich bombardowań i przeciwników w pobliżu korpusu Rommla umożliwił uwolnienie części sił - zwłaszcza lotnictwa. Ale Niemcy jeszcze tego nie zrobili, więc i tak sprawy na frontach szły całkiem pomyślnie. Jednak pod koniec lipca bitwa pod Smoleńskiem spowolniła natarcie Fritza. Hitler podjął decyzję o wycofaniu Rommla i jego dywizji z Libii, uznając, że siły okupacyjne Włoch wystarczą. Faszystowskie kierownictwo, aby nie tracić czasu, zaczęło przenosić siły zbrojne, a zwłaszcza lotnictwo, z Francji i Bałkanów. Hitler wciąż miał nadzieję, że uda mu się przedrzeć przez wojska radzieckie w centrum i zdążyć przed zimą.
  Zamiast skręcić na południe, Fritz wznowił ofensywę w centrum, próbując okrążyć wojska radzieckie atakujące Smoleńsk od flanek. A 13 sierpnia korpus Rommla przeszedł do ofensywy, przekraczając Dniepr i próbując przedostać się na tyły radzieckiej grupy broniącej Kijowa.
  Stalin był w rozsypce. Prawie cała Europa i francuskie posiadłości w Afryce nagle okazały się przeciwko niemu, a nie pojedynczy sojusznik.
  Czy to teraz nie należy spodziewać się niebezpieczeństwa ze strony Japonii. I Naczelny Wódz wydaje rozkaz: usunąć wszystkie dywizje z Dalekiego Wschodu.
  Oddziały niemieckie, przedostające się niemal do samej Moskwy, zostały zatrzymane przez korpus syberyjski. Ale na południu, dzięki zmianie dowództwa i działaniom Rommla, Fritzom udało się odciąć sowiecką grupę południową.
  Na przebieg działań wojennych na Ukrainie negatywnie wpłynął także fakt, że Stalin tchórzliwie ściągnął wszystkie rezerwy do Moskwy, odsłaniając w ten sposób własne tyły.
  Dokładniej, nie dla siebie, ale dla grupy południowej. Okazało się, że jest to zły stan. Ale w prawdziwej historii obrona Kijowa zamieniła się w porażkę. Tylko tutaj był niuans, Niemcy byli już pod Moskwą, a naziści wzmocnili się kosztem Europy, szybciej niż Stalin kosztem Dalekiego Wschodu. A Niemcy musieli pokonać ten dystans mniej, a drogi w Europie są lepsze. I spróbuj szybko przewieźć wszystko jeden po drugim Koleją Transsyberyjską.
  W rezultacie Niemcom udało się przedrzeć do Charkowa i Woroszyłowgradu jeszcze wcześniej niż w prawdziwej historii, zdobywając wiele przemysłu i fabryk.
  Leningrad również okazał się zablokowany, ale nie zajęty. I Niemcy wkroczyli na Krym. A Fritzowi udało się zdobyć Woroneż na południu, przemieszczając się wzdłuż Donu do Stalingradu.
  Mimo to Moskwę udało się obronić, a zimą przystąpiono nawet do kontrofensywy. Ale na południowej flance Rommelowi udało się przedrzeć do Stalingradu. W ten sam sposób nie doszło do lądowania w Kerczu. Wojska radzieckie z wielkim trudem zdołały jedynie odepchnąć wroga od Stalingradu. A to tylko dlatego, że klimat nie był po stronie Wehrmachtu i głupio było walczyć w mrozach i zaspach.
  Tak, Rommel musiał wyjść poza Don. I to było ogłuszające uderzenie w twarz dla Führera.
  Ale wiosną 1942 r. układ sił uległ zmianie. Wywierając znaczną presję na sojuszników, Niemcy zwiększyli liczbę swoich wojsk, w tym kosztem Chiwy, oraz liczbę satelitów. Szczególnie dodane przez kwotę Włochy i Francja. Czarne dywizje pojawiły się także na froncie wschodnim. Na szczęście front brytyjski i amerykański z Afryki nie przeszkodził w przerzucie wojsk i środków.
  A de Gaulle, gdy stracił poparcie aliantów, został zdradzony przez własnych współpracowników.
  W ten sposób zgromadzono większe siły przeciwko ZSRR niż w rzeczywistości. Fritz zostały szczególnie dodane w samolotach, zachowując jednocześnie przewagę w powietrzu. A siły lądowe przekroczyły siedem milionów przeciwko 5,6 milionom żołnierzy radzieckich.
  A naziści rozpoczęli ofensywę na południu. 27 czerwca Rommelowi udało się zdobyć Stalingrad. Fritz był w stanie zgromadzić w mieście setki czołgów jednocześnie. Nie bez znaczenia była także dominacja lotnictwa wroga w powietrzu, która utrudniała przerzucanie posiłków sowieckich przez szeroką Wołgę.
  Niestety, bohaterski Stalingrad nie wydarzył się w AI. A Rommel ruszył utartą w planach trasą w dół Wołgi i do Morza Kaspijskiego.
  Próby przebicia się Niemców kontratakami w centrum nie powiodły się. Co więcej, półka Rżewa nie została uformowana. Tak więc Fritzowie mieli bardziej równy front w czasie sowieckiej kontrofensywy, a także wycofywali się bardziej równomiernie. Ale Rżew niestety pozostał z nazistami.
  Nie udało się przebić przez Fritz, a utrzymanie Kaukazu po upadku Stalingradu jest bardzo trudne. Ponieważ tętnica zasilająca na Wołdze jest przecięta. A kiedy pod koniec lipca Niemcy dotarli do Morza Kaspijskiego, sytuacja stała się niemal beznadziejna. Teraz można było zaopatrywać się wyłącznie w wodę.
  Biorąc pod uwagę, że naziści mieli przewagę w powietrzu, wydarzenie stało się czymś pośrednim, niezwykle trudnym i beznadziejnym.
  Sierpień i wrzesień minęły w zaciętych bitwach, aż wróg wzdłuż wybrzeża Morza Kaspijskiego dotarł do Baku. I tam wraz z Rommlem stawiali opór do końca października. Sytuację pogorszyło przystąpienie Turcji do wojny.
  Kosztem Japonii eksperymentujący bogowie zadbali o to, ale nie kosztem Osmanów. Ale zimą naziści nadal nie odważyli się zaatakować Moskwy, zatrzymali się na zimę.
  Armia Czerwona podjęła kilka prób ofensywnych. Ale wróg był lepszy pod względem siły roboczej, liczby doświadczonego personelu i lotnictwa. Tylko czołgi i artyleria były produkowane w ZSRR o wiele więcej. Ale czołgi były w większości lekkie, a jakość opancerzenia była wyjątkowo nieistotna. Wydaje się, że produkuje się również dużo samolotów, ale z powodu braku duraluminium są one cięższe i mniej zwrotne niż modele referencyjne. Okazało się również Jak-9, prawie w całości z drewna. I to oczywiście był minus.
  Hitler liczył również na swoje nowe słynne czołgi - "Pantery" i "Tygrysy".
  Produkowano je w coraz większej liczbie. Pojawił się i trzeci przedstawiciel menażerii: "Lew". W prawdziwej historii taka maszyna została opracowana w 1942 roku, ale z powodu braku zasobów i dużej wagi najcięższy potwór został odrzucony.
  Ale tutaj "Lew" ważący 90 ton wszedł do serii. Jego zalety, mocny pancerz i działo kal. 105 mm, częściowo rekompensowały najgorsze właściwości jezdne. Seryjne działa radzieckie kal. 76 mm nie mogły przebić "Lwa" ze wszystkich stron.
  Nie był to więc zły czołg przełomowy, jeśli linia obrony jest bardzo potężna i ma głębokie rzuty.
  A dowództwo radzieckie zostało gruntownie wzmocnione pod sowiecką stolicą. I spróbuj się tu przebić.
  Czwarty przedstawiciel menażerii: "Maus" nieco opóźnił premierę serii.
  Liczebność Armii Czerwonej wzrosła do sześciu milionów, choć wielu żołnierzy stanowili rekruci.
  Sprzeciwiło im się ponad dziewięć milionów, ale przewaga liczebna częściowo zrekompensowała zbyt różnorodny charakter armii wroga.
  W lotnictwie wróg jest silniejszy zarówno pod względem liczebności, jak i jakości. Pojawiły się najnowsze ME-309 i Yu-288. W odpowiedzi walczą radzieckie maszyny gorszej jakości z powodu braku wykwalifikowanej siły roboczej i skąpych materiałów. Czołgi to nadal stare T-34 i większość lekkich, a także KV.
  Latem Wehrmacht poprowadził ofensywę: szturm na Moskwę i atak w górę Wołgi na Saratów. Moskwa po zaciętych walkach została otoczona pod koniec jesieni. Schwytano także Saratów, Kujbyszew, Penzę, Uljanowsk. Stalin uciekł do Swierdłowska. Sytuacja stała się krytyczna.
  Stolicy nakazano nie poddawać się pod żadnym pozorem. Niemcy atakowali, ale wycofali się lub ugrzęźli w walkach ulicznych. Zimą ofensywa Wehrmachtu została zawieszona. To prawda, że Niemcy w podwójnym pierścieniu zawarli nie tylko stolicę ZSRR, ale i Leningrad.
  W maju ofensywa hitlerowska rozpoczęła się ponownie, ale już w kierunku miasta Gorkiego i Kazania. Radzieckiej budowie czołgów, pomimo wszystkich trudności, udało się wprowadzić do produkcji: T-34-85 i IS-2, jednak w małych ilościach.
  Gorki upadł dopiero w lipcu, a Kazań utrzymał się do końca sierpnia.
  W Leningradzie panował straszny głód, a Fritz nawet nie próbował go szturmować. I Moskwa była stopniowo przejmowana pod kontrolą. A 30 września, po niezwykle krwawym ataku, Kreml upadł.
  Twierdza pierwszej klasy została poważnie zniszczona. I to był nowy cios dla narodu radzieckiego. Niemcy przenieśli się na Ural, ale tam ugrzęźli w zaspach śnieżnych. Trudno jest walczyć z ZSRR. Stalin był zwolennikiem wytrwania do końca. Było to jednak niezwykle kosztowne dla samego kraju, a zwłaszcza dla Niemców.
  Na południu naziści przeszli także przez Azję Środkową.
  W 1945 roku ZSRR otrzymał SU-100 i IS-3, ale tylko w małych seriach. Niestety, pod koniec czerwca naziści podbili także Azję Środkową. A w lipcu Swierdłowsk również upadł. W sierpniu Niemcy zajęli Kurgan i Tiumeń. A 3 września także Tobolsk. Pod koniec września Chanty-Majsjsk. A w połowie października i Omsku.
  Nowosybirsk jednak nie poddał się jeszcze nazistom. Już bardzo silne mrozy zmusiły Fritza do trzymania się miast.
  Tak więc do maja 1946 r. naziści nie prowadzili aktywnych działań wojennych.
  Następnie pojechaliśmy do Nowosybirska. W bitwach brały udział śmigłowce w kształcie dysku oraz najnowsze czołgi serii "E". Jednak to nie pomogło zbytnio Führerowi. Szwaby zajęły Nowosybirsk pod koniec czerwca. Forsował rzekę Ob. W lipcu potwory zdobyły zarówno Kemerowo, jak i Tomsk, a także terytorium Ałtaju. Po zaciętych walkach Abakan upadł w sierpniu, a Irkuck został zdobyty we wrześniu.
  Jego też zabrali Niemcy, obficie wymiotując krwią. Jednak znowu wypaliły. Rozciągnięty w komunikacji. Zatrzymaliśmy się więc na podejściach do Czyty. Ale w zasadzie, gdzie się spieszą? Można poczekać do lata i przetestować nowy sprzęt.
  Czy to dyskoteki, czy jety. W 1947 roku radzieccy projektanci wprowadzili do serii czołgi IS-4, IS-7 i T-54. To prawda, w ilościach czysto symbolicznych. Nie było wystarczającej liczby ludzi i środków. Naziści wznowili natarcie. Aginskoje zostało zdobyte pod koniec czerwca Błagowieszczeńsk. Chabarowsk upadł w lipcu, a Władywostok w sierpniu. W ten sposób naziści zdobyli prawie wszystkie główne miasta radzieckie. Może z wyjątkiem Pertopawłowska. We wrześniu bandyci zajęli Magadan. Ale mimo to Stalin nie skapitulował.
  W końcu naziści wciąż przegrali!
  
  
  WOJNY KIERUNKU PRZESTRZENI
  Po kilku stosunkowo pomyślnych latach na Rosję nadeszły ciężkie próby. Imperium Niebieskie, wykorzystując swoje kolosalne zasoby ludzkie i zalety totalitarnego systemu politycznego, było w stanie stać się światowym hegemonem. W Rosji na południowych granicach doszło do brutalnej masakry. I chociaż powstanie islamistyczne zostało stłumione, wojna z terroryzmem pochłonęła wiele zasobów. Sytuację pogorszyła ostra konfrontacja z Zachodem.
  Dopóki wszystko opierało się na odstraszaniu nuklearnym, nie było wojen na dużą skalę. Ale amerykański naukowiec Wellington pomyślał o wystrzeleniu na Merkurego specjalnego rodzaju rakiety na sztucznie syntetyzowanym elemencie radioaktywnym.
  Ale wystąpił błąd w nawigacji. Rakieta zboczyła z kursu i spadła na Słońce... Nastąpiła erupcja niezwykle rozrzedzonej plazmy, która nie była niebezpieczna dla organizmów żywych, ale burzyła strukturę atomu i nieznacznie zmieniała wiązania pomiędzy neutronami w jądrze atomowym. Dokładnie tyle, aby uniemożliwić niekontrolowane reakcje jądrowe i termojądrowe.
  I w rezultacie: broń nuklearna zamieniła się w kupę bezużytecznych śmieci.
  Najpotężniejszy militarnie i gospodarczo kraj świata: Imperium Niebieskie, które z powodu przeludnienia dotkliwie odczuwało niedobory świeżej wody i energii, postawił ultimatum w sprawie wydzierżawienia Syberii.
  Rosja odpowiedziała zdecydowaną odmową...
  Rozpoczęła się wielka wojna: koalicja azjatycka przeciwko Zachodowi. Nasza Ojczyzna stała się główną areną bitew na dużą skalę. Spokojne życie należy już do przeszłości: wszędzie panowało piekło wojny. Najbardziej zacięte walki toczyły się od bieguna do bieguna.
  Sytuacja na frontach była krytyczna: Unia Azjatycka zbliżała się już do Uralu.
  W pobliżu Jekaterynburga spadła oślepiająca kula ognia i powstała śmiertelna strefa, w której ani jedna osoba nie mogła przeżyć ani minuty.
  Ojczyzna, święta Rosja -
  Moje serce jest dla Ciebie otwarte...
  Krew pola bitwy nawodniona -
  Rozkwitnąć w miłości do Ojczyzny!
  
  Puls Ziemi bije z donośnym jękiem,
  Ciężko jest, gdy wybucha wojna...
  Ale Chwalebne Słońce wzejdzie nad Rosją -
  Jesteś naszą jedyną nieśmiertelną matką!
  
  Żyto na bezkresnych polach jest złote,
  Śnieg mieni się jasnym srebrem.
  A twarze patrzą dumnie z ikon -
  Rycerzu, bądź orłem w bitwie!
  
  Zwyciężymy w bitwie z przeciwnikiem,
  Brońmy uskrzydlonego snu.
  Nie ma odważniejszego niż rosyjski żołnierz,
  Będę się modlić do Boga!
  . Główna zawartość.
  Kiedy serce jest wypełnione miłosierdziem, z jakiegoś powodu portfel jest pusty!
  Szczyty Uralu przypominają kły wystające z ust, zjedzone przez próchnicę. Rosyjskie bezogoniaste myśliwce latają na niskim poziomie. Niczym szybkie sokoły, rosyjscy rycerze atakują niezgrabne, ale potężnie opancerzone, skrzydlate pancerniki Niebiańskiego Imperium.
  Pilot Sił Powietrznych Andrey Ognev wykonuje trudny zakręt. Ciężka pięciolufowa chińska armata plująca ogniem i metalem. Ogniste tornado przelatuje dosłownie kilka milimetrów nad przezroczystym pancerzem rosyjskiego myśliwca. W odpowiedzi bezogonowe warczenie. Pokruszony pulsar wyślizguje się ze spiczastego nosa. Obracająca się wieża gigantycznego chińskiego helikoptera wygina się pod wpływem uderzenia... Słychać stłumione krzyki.
  Ciemna twarz Andrieja z wysokim czołem rozjaśnia się w uśmiechu białych zębów.
  Jego partnerka, olśniewająco piękna blondynka, Vassa Koltsova, robi beczkę, zmuszając stalową piranię niekierowanej rakiety do prześlizgnięcia się obok i wysyła "prezent" do jednego z dwunastu ogromnych śmigieł helikoptera pancernika.
  Ogromne, z potrójnym rzędem łopatek, śmigło się rozpada. Vassa nie bez powodu jej imię tłumaczone jest jako królowa, umiała bić. Zawsze walczyła tylko w jednej krótkiej spódniczce i koszulce khaki, ale na bosych piętach czuła siebie i wojownika jako jedną całość.
  Naśladowało ją wiele pilotek, starając się osiągnąć fenomenalną wrażliwość. Helikopter pancerny to sto dwadzieścia punktów ostrzału opuszczanych na powierzchnię - lodowisko. Maszyna napędzana pyłem węglowym, ale jednocześnie przewożąca tysiące ton metalu, stosująca ochronę dynamiczną.
  Japońscy, chińscy i indyjscy projektanci stworzyli samochód niewrażliwy na rosyjskie systemy obrony powietrznej, ale niespodziewanie został zaatakowany z powietrza.
  Wykrzywiony dzikim gniewem, zwężony generał McLee ryknął, wskazując dłonią w czarnej rękawiczce:
  - Zniszcz ich! Rozpuść te potwory!
  Indyjski pułkownik o pełnych piersiach, ale z wąską talią, powiedział:
  - Ta para to czarny książę i królowa. Nikt ich nigdy nie powalił!
  Mac uśmiechnął się z niedowierzaniem i mruknął:
  - Nie może być. Zwiększ gęstość ognia.
  I znowu pancernik-helikopter zadrżał. Obracająca się wieża zacięła się, a tytanowy kadłub zapalił się. Płonący żółto-cynamonowi żołnierze przemknęli obok z wyciem. Nastąpiła detonacja, a w kadłubie gigantycznego helikoptera zapłonęła rakieta wypełniona napalmem.
  Vassa, odtworzywszy technikę "wślizgu" i przechodząc obok śladów ognia, wydał:
  - Wszystkie wieki są poddane wojnie, tylko ty nie możesz osiodłać swojego ostatniego dnia, będąc pokonanym bez czasu!
  Andrzej jest fajny. Jego ojciec był najmłodszym generałem armii Angoli i przyjechał na studia do Moskwy. Tam ożenił się z Lydią Ognewą, znaną sportsmenką i doktorantką. Potem zmarł jego ojciec, a wychowywała go czarna, kędzierzawa matka. W szkole próbowali dokuczać Andriejowi, ale chłopiec w przedszkolu nadal zajmował się sztukami walki. Jego matka umiała walczyć sama, a ojczym był mistrzem w stylach mieszanych.
  Andrei dobrze się uczył, miał fenomenalną pamięć i wkrótce sam został przywódcą chłopców, ich przywódcą. Oczywiście wybrał szkołę lotniczą i poszedł walczyć za swoją Ojczyznę, Rosję. Zdobył sławę i szacunek. I nikt nie odważył się zarzucić bohaterowi Rosji czarnej skóry, zwłaszcza że murzyńskie rysy twarzy zmieszały się ze słowiańskimi, co czyniło atletycznie zbudowanego pilota całkiem przystojnego.
  Legend o jego romansach było nie mniej niż o wyczynach wojskowych. Chociaż sam Andrei był znacznie skromniejszy, niż mu przypisywano.
  Teraz szukał sposobu na zniszczenie niezniszczalnego pancernika. Aktywny, wielowarstwowy pancerz pokrywał główne podzespoły najpotężniejszej maszyny Niebiańskiego Imperium.
  Savva strzelił w śmigła, próbując unieruchomić konstrukcję...
  Tymczasem bitwa rozgorzała na ziemi. Bezwieżowe czołgi bloku wschodniego ruszyły do ataku. Niektóre są ogromne, podczas gdy inne mają nie więcej niż metr wysokości.
  Przeciw nim bojownicy zachodniej koalicji używali ruchomych min i kierowanych pocisków bez odrzutu.
  Walczyli tu nie tylko Rosjanie, ale także Europejczycy: Brytyjczycy, Francuzi, Szwedzi i wielu innych.
  Wspólny wróg zjednoczył ludzi o białej skórze i chrześcijańskiej moralności. Debata na temat demokracji ucichła. Co więcej, w Rosji nastroje antyzachodnie po nadejściu agresji ze wschodu spełzły na niczym. Dokąd bowiem może wspiąć się pacyfistyczna i tolerancyjna Europa na Wschód. Zarówno oni, jak i ludzie w dużej mierze zapomnieli, jak się walczy. A kiedy zniknęła broń nuklearna, potężna i przeludniona Azja przeniosła swoje niezliczone hordy na północ i zachód.
  Wśród tych, którzy awansują na pozycje rosyjskie, jest wielu Arabów. Niektórzy fanatycy przystępują do ataku, nie przebrani, w białych kombinezonach. Przyjąć śmierć z uśmiechem na ustach.
  Z lotu ptaka tysiące nacierających czołgów i bojowych wozów piechoty przypominają mrówki. Savva, uszkodziwszy kolejną śrubę, zbladł nieco, szepnął:
  - A mimo to jest ich za dużo... Boże, dopomóż Rosji.
  Dziewczyna sama widziała, co się dzieje w miastach zdobytych przez azjatycką koalicję. Masowe pogromy, mordy, masakry. Mężczyzn wieszano na drucie, a kobiety i dzieci wywożono do specjalnych obozów. A potem sprzedawali je lub rozprowadzali do określonych dzieł. A torturowanie jeńców wojennych jest już powszechne, a nawet obowiązkowe.
  Generał McLee nie oszczędza nawet swoich. W bezsilnym szale, że nie mogą sobie poradzić z maleńkimi myśliwcami Chizh-3, wyrywa ze ściany miecz i odcina rękę Arabowi, który steruje działem przeciwlotniczym. Krzyczy i przyciska zakrwawiony kikut do piersi.
  A groźny dowódca z właśnie odciętą ręką, z długimi paznokciami, grozi w stronę natrętnych rosyjskich asów, krzycząc:
  - Zniszcz! Oparzenie! Oparzenie!
  Savva wściekła wystrzeliwuje kolejną rakietę... Kończy jej się amunicja. Ale pancernik powietrzny również traci stabilność.
  Jego zabójcza artyleria wypadła z gry... Hulk, tracąc lwią część swojej siły bojowej, zawraca. Muszą jak najszybciej wrócić do bazy w celu naprawy i uzupełnienia zapasów.
  Poniżej rosyjskie armaty strzelają celnie w kanciaste, żelazne czołgi wroga. Kilka samochodów zatrzymało się, wypuszczając dym w niebo. W jednej "bandurze" amunicja zaczęła pękać. Odleciał, przewracając się jak pysk gimnastyczki, aż uderzył w stertę żwiru.
  Rosyjskie działo dalekiego zasięgu wysyła pocisk w stronę masztu flagowego. Strzelnica z blond kosą krzyżuje się dwoma palcami i szepcze po niemiecku:
  - Niech będzie dla nas szczęście!
  Flaga Koalicji Azjatyckiej jest jasnożółta z czerwonym kółkiem pośrodku. To bliżej Japonii, ale taki symbol wybrała koalicja. Mały pocisk z precyzyjnej armaty rozbija gruby pręt i spada ogromne płótno, które może pokryć podłogę stadionu. Tuzin azjatyckich czołgów pokrywa się jednocześnie aksamitną zasłoną.
  Ze strony koalicji zachodniej i stanowiska rosyjskiego słychać jednomyślny głos:
  - Brawo!
  Naprawdę symboliczne. I niech wróg przewyższy liczebnie dziesięć razy, ale siła rosyjskiego ducha jest niezachwiana.
  Obaj rosyjscy myśliwce przez chwilę znajdują się skrzydło w skrzydło. Jedna całość - prawie trójkątne sokoły - obrońcy Rosji. Savva już sobie wyobraziła, jak Andrey położy jej czarną, silną rękę na ramieniu. To naprawdę silny człowiek, na którym można polegać.
  Ale właśnie w tym momencie było to jak tysiące błysków fotograficznych na raz. A w oczach pary bojowej pociemniało. Następnie czerń zamalowano wielobarwnymi plamami, podobnymi do tych, które pojawiają się po rozlaniu oleju na wodę.
  Andriej próbował przetrzeć oczy. Jego dłoń, z trudem pokonując opór, zdawała się grabić wodę.
  Jakby z daleka głos Savvy jest stłumiony:
  - Czy jesteśmy martwi?
  Czarny kapitan odpowiada głośno:
  - NIE! Żyjemy.
  Nagle to gęste, lepkie uczucie znika, a oni wydają się być w stanie swobodnego spadania. Na kilka chwil stał się nawet lekki, jakby w stanie nieważkości.
  Savva szepnął nawet nieco zdenerwowany śpiewnym głosem:
  Wydaje się, że świat jest beznadziejnie stracony
  A droga do gwiazd rycerza jest zablokowana ...
  W tych zakrętach niekończących się orbit,
  Nie przeznaczone - wiara to utonięcie!
  A potem sapnęła, lądując bosymi podeszwami na ostrych, górzystych kamieniach. Ciemność zmieszana z jasnymi plamami i falami rozproszyła się.
  Oczy trochę bolały od majowego, południowego światła. Savva był na czworakach i natychmiast podskoczył.
  Andrei profesjonalnie zgiął nogi w skoku i umiejętnie wylądował. Jego twarz z męskim podbródkiem i wysokim, szerokim czołem miała spokojny wyraz. Nawet uśmiechnął się do swojego partnera.
  - Zobaczysz! Jest to światło i jak od dawna podejrzewałem - to nie jest raj!
  Savva, zataczając się, zrobił kilka niepewnych kroków. Po wylądowaniu boleśnie posiniaczyła swoje gołe podeszwy i rozdarła kolano. Dziewczyna jednak zwykłym wysiłkiem woli odsunęła od twarzy męczeński wyraz i wskazała palcem przed siebie, wołając:
  -Wow!
  Andrey spojrzał tam, gdzie wskazał Savva. Przed nimi znajdowało się zniszczone wzgórze. A na jego szczycie, popękanym w pęknięciach, spoczywała kula. A dokładniej, sferyczny aparat w połowie ołowiany, w połowie platynowy, z ostrym dziobem na górze i tuzinem cienkich macek równomiernie rozmieszczonych wzdłuż krawędzi tego futurystycznego obiektu.
  Zdezorientowana dziewczyna szepnęła;
  - To jest biom Newtona! A w jaki sposób doznał kontuzji?
  Andriej przyjrzał się uważnie, przycisnął głowę do ramion, powąchał powietrze. W powietrzu unosił się zapach ozonu i spalonych opon. Rozglądając się ostrożnie, kapitan powiedział ledwo słyszalnym głosem:
  - Tutaj możemy wpaść w zasadzkę!
  Savva pewnie zrobiła krok w stronę piłki i nie ściszając głosu, powiedziała:
  - NIE! Wiem gdzie jesteśmy! To jest dokładnie strefa anomalii, w której spadł statek kosmiczny. To tylko sto mil na północ od miejsca, w którym walczyliśmy!
  Kapitan ponownie wzruszył ramionami i zachowując pozory spokoju w głosie, powiedział:
  - Ponad minutę w strefie anomalnej nikt nie mógł przeżyć. Nawet roboty się psuły, rozpadając się w rdzę!
  Savva, choć nie było to dla niej łatwe, odważnie wykrzyknęła:
  -I przeżyjemy!
  I pobiegła w stronę wzgórza. Jej zakurzone, okrągłe obcasy, podrapane przez upadek, szybko błysnęły po nierównym, skalistym zboczu.
  Andrzej był zdumiony. Czy nie boli ją boso na ostrych kamieniach? Ogólnie rzecz biorąc, zachowanie Koltsowej wydawało się wielu dziwne, gdy ignorowała zwykły mundur lotniczy, walczyła w prawie nagim ubraniu. A jeśli gdzieś w Mezopotamii lub Afryce, to może być wygodnie w jednej koszulce w kamuflażu, ale na Uralu wciąż jest chłodno wiosną.
  Dziewczyna przybyła z południowej granicy. Wojska rosyjskie i europejskie walczyły w Syrii, w Iraku, próbując powstrzymać przełom koalicji azjatyckiej. Co więcej, część sił islamskich znalazła się po stronie Rosji, a część Azji.
  Na południu nie było nawet wyraźnej linii frontu. W Afryce w ogóle, nawet w tym samym kraju, różne plemiona walczyły ze sobą. Co więcej, religia nie odegrała decydującej roli. Wielu chrześcijan, a także pogan poszło za Azjatami pod rzekomo lewicowymi hasłami. Afryka naprawdę stała się jak w piosence z kreskówki o Aibolicie.
  Ale prawdopodobnie bieganie boso po pustyni jest jeszcze trudniejsze niż bieganie po górskich stromach. A Savva, ten dzikus z tytułem magistra, kandydat nauk biologicznych, nie znał ani bólu, ani strachu.
  Andrei rzucił się za nią, próbując dogonić diabła. Statek kosmiczny okazał się znacznie dalej, niż się wydawało na pierwszy rzut oka.
  Dziewczyna zwykle splatała włosy, ale teraz włosy jej się rozsypały, a złoty tren trzepotał jak płomień pochodni na wietrze.
  Nigdy wcześniej czarny kapitan nie uważał swojej dziewczyny za tak piękną.
  Choć Andriej nie jest słabym sportowcem, z wielkim trudem udało mu się skrócić dystans, ale nigdy jej nie dogonił, chociaż potknął się i prawie rozbił sobie nos (swoją drogą wcale nie afrykański, ale z lekkim garb i równo lekko zadarty, jak całe ciało.) I gołe, czekoladowe nogi Savvy błysnęły, niemal na samą głowę czarnego pana i... dziewczyna przeszła przez ścianę, jakby była tylko hologramem .
  Zirytowany, że go wyprzedziła, Andriej skoczył za nią. Nieostrożny, ale dość rycerski.
  Ołowiana powierzchnia obmyła się jak ciepła morska woda, a potem przeleciała po podłodze, zanurzając twarz w bosych stopach Savvy. Andrei mechanicznie pocałował jej kostki, ale dziewczyna kopnęła go ze złością, wykrzykując:
  - Spójrz, jakie tu są ciekawe rzeczy!
  Chociaż Ognev chciał powiedzieć, że nie ma nic ciekawszego, gdy taka piękność jest obok ciebie, ale otrzymawszy piętę w nosie, szybko podskoczył. I nie zawiodłem się.
  Na ścianach wisiały wypchane zwierzęta i owady. Co więcej, tych, które nie istniały i nie mogły istnieć poza ziemią. I marchewki z tuzinem pazurów krabów, i kaktus z żabimi udkami i zarozumiałymi grzebieniami, i karaluchy z piórami z krokodylimi ustami i wysuwanymi językami z kłami. O ile oczywiście nie można tego porównać z pieczonym księciem.
  Andriej podskoczył zaskoczony i głośno zawołał:
  - Pozdrowienia bracia w pamięci!
  W odpowiedzi cisza... Savva dość logicznie i racjonalnie zauważył:
  - Nie powinniśmy krzyczeć, lepiej zbadajmy statek.
  Wnętrze statku kosmicznego było znacznie większe, niż wydawało się z zewnątrz. Korytarze zwężały się i poszerzały. Drzwi pancerne rozsunęły się, gdy ludzie się do nich zbliżyli. I czego tam po prostu nie było.
  Wszelkiego rodzaju pluszaki, statuetki i hologramy. A także obrazy: ruchome, olejne i z cybernetyczną mozaiką. Hologramy pokazywały prawdziwy film w kolorze. I sceny batalistyczne, i różnego rodzaju spokojne, wręcz idylliczne obrazy.
  Andrzej zauważył ze zdziwieniem:
  - Dziwny. To jak latające muzeum.
  Savva całkiem racjonalnie sprzeciwił się:
  - Wszystko w naszym świecie jest zarówno muzeum, jak i wysypiskiem! Jedzmy lepiej...
  - Broń! - wypalił czarny kapitan. I szybko dodane. - Musimy pomóc naszej Ojczyźnie wygrać III wojnę światową.
  Savva podniósł wzrok i krzyknął:
  Pomóż nam ocalić cywilizację! Ludzkość jest w niebezpieczeństwie!
  W odpowiedzi rozległ się niski, niezwykle głęboki bas:
  - Wy, tubylcy, najwyraźniej chcecie coś od nas dostać?
  Dziewczyna wyciągnęła ręce do przodu i szepnęła błagalnie:
  - Nie my! Chodzi o los całej ludzkości. Rozstrzygnie trzecia wojna światowa - co zwycięży: barbarzyńskie, okrutne podejście czy humanizm i cywilizacja?
  Bas zmienił się w cienki sopran i ton niedowierzania:
  - Och, prawda? W końcu człowiek ma tendencję do mylenia się, w tym co do własnych intencji. - Pomarańczowy wiatr przeleciał przez powietrze, a głos, obniżając się o pół oktawy, mówił dalej. - Jak zawsze, zdecydowana większość ras we wszechświecie ma tendencję: do przedstawiania siebie, jeśli użyjesz swojego języka, jako wysoce humanitarnego, a wróg po prostu jako diabła.
  Savva, nie przestając nerwowo bębnić nogą po powłoce z nieznanego metalu, mruknęła:
  - A ty sam spójrz! Spójrzcie, jakimi barbarzyńskimi metodami prowadzą z nami wojnę!
  Głos nieco się ocieplił, a powietrze zaczęło wydawać się bardziej miękkie:
  - Tak, twój wróg jest okrutny, ale wy też nie jesteście aniołami. Ostatecznie to nie matematyka zadecyduje, który z Was będzie miał władzę na Ziemi!
  Andrey już wyraził:
  - Więc kto?
  Jednak zamiast odpowiedzieć, podłoga pod nimi zakołysała się i dziewczyna wraz z czarnym facetem zetknęli się twarzami z sufitem. Potem wszystko zmieniło się na raz. Znaleźli się w centrum dużego, mocno zniszczonego miasta. Armaty ryczały ogłuszająco. Wybuchły duże pociski i spadły bomby. Grupy żołnierzy rosyjskich i europejskich posuwały się naprzód. Żółto-brązowi żołnierze Unii Azjatyckiej, ponosząc straty, wycofali się, zasłaniając ścieżkę górami trupów. Savva zrobił krok i nadepnął na krwawy strumień.
  Nie, to oczywiście nie mogło zmylić wojownika, który przeszedł przez ogień, wodę i miedziane rury (te ostatnie w minimalnym stopniu!) Ale moje serce nie było w porządku. Ale Andriej się rozweselił, prawą ręką rzucił kamieniem w żółtą twarz żołnierza o wąskich oczach, który podniósł karabin maszynowy, upadł. Kapitan zawołał:
  - To jest Pekin! Nasi chłopcy wygrywają!
  Rzeczywiście, zakrzywiony wskaźnik z podobnym hieroglifem płonął niebieskimi płomieniami. Savva z jakiegoś powodu nie odczuwał radości. Chociaż widziała w Internecie zdjęcia z Pekinu i charakterystycznej zabudowy chińskiej stolicy.
  Ale tutaj jest strasznie. Kobiety płoną, dzieci płaczą. I mnóstwo trupów. Umarli dosłownie zapełnili wszystkie podejścia, a ich liczba rosła. Nigdy wcześniej dziewczyna nie widziała trupów ułożonych w kopce.
  Andriej podniósł już upuszczony przez kogoś karabin maszynowy i otworzył ogień, by zabić. Jest urodzonym wojownikiem. Ze strony ojca z plemienia Zulusów, ze strony matki: pradziadek dwukrotnie bohater ZSRR, dziadek walczył w Wietnamie i Afganistanie, ojciec w Syrii, Donbasie i Czeczenii.
  W głowie Savvy błysnęło:
  Każdy, kto jest mężczyzną, rodzi się wojownikiem,
  Tak się złożyło - goryl zabrał kamień!
  Gdy wrogów jest niezliczona ilość,
  A w sercu płonie gorący płomień!
  A sama dziewczyna podniosła karabin maszynowy. Silne dłonie są zwykle lekkie w rękojeści. W mojej głowie rozbrzmiewały odważne marsze: niszczyć, służyć swojej Wielkiej Ojczyźnie.
  Ale niespodziewany, słaby pisk sprawił, że dziewczyna zamarła. Po prawej stronie wyraźnie słychać było szloch i płacz dzieci. Savva odwróciła się i jej orle spojrzenie poprzez otaczający wszystko dym dostrzegło małe, żółtawe postacie. Żółtawe, zwężone oczy dzieci płakały i próbowały wydostać się z płonącego domu. Ale drogę zablokowały bloki kłód impregnowanych smołą. A za chłopakami rozprzestrzeniały się mięsożerne płomienie.
  Wydawało się, że ziejący ogniem smok pragnie złożyć ofiarę Gehennie...
  Wytrzymać to przekraczało siły Savvy. Dziewczyna pobiegła w stronę ognia. Trzeba ratować najmłodszych: nie ma znaczenia, czy są Rosjanami, czy Chińczykami!
  Nagle strumień napalmu zablokował drogę bosemu wojownikowi.
  Z dzikim płaczem
  - Panie ratuj!
  Rzuciła się w ogień. Wydawało się, że w gołe podeszwy wbito sto rozpalonych do czerwoności szpilek, płomienie paliły bezbronne kolana. Delikatna, oliwkowa skórka, pokryta paskudnymi, szkarłatnymi pęcherzami. Jakie to było bolesne dla Savvy. Z płuc wydobył się najdzikszy krzyk. Chciałem zawrócić i wyskoczyć z płomieni piekielnych.
  Ale dziewczyna czuła: nie można zwlekać ani sekundy. Dzieci mogą umrzeć. I nie ma znaczenia, czyje to są. Dostojewski powiedział: wszystkie skarby świata nie są warte jednej łzy wylanej przez dziecko. Ból od bosych pięt do tyłu głowy, jak u stada koni, uderza stalowymi ostrymi kopytami w zakończenia nerwowe.
  Jej cudowne złote włosy już się zapaliły, a płomienie próbują polizać drapieżnika po twarzy. Już nigdy nie będzie tą samą pięknością. Oto purpurowy wrzód rozciągnięty na jej delikatnym, aksamitnym policzku.
  Savva desperacko skacze, jak daleko wydaje się dotrzeć do celu. Mieszanka dymu i płonącego powietrza dostaje się do płuc. T-shirt w kropki, który masz na sobie, już się wypalił, a ty, podobnie jak Jeanne D, jesteś w bolesnym ogniu. Trochę więcej, trochę więcej. O mój Boże, jej ciało jest jak wrzód trędowaty.
  Ognista ściana zostaje przerwana, a Savva wyskakuje w chłód. Jest już spalona, jej cudowne ciało jest jak ciągła rana, a jej spalone podeszwy zdają się deptać po najostrzejszych sztyletach. Przed nami blokada. I znowu trzeba wskoczyć w ryczący, bezlitosny płomień.
  A dziewczyna czuje, że kończą się jej siły i odwaga. Prawie traci przytomność z powodu szoku bólowego. Ale przez mrok widać dziewczynkę, która wyciąga swoje rączki i z piskiem odbija się od ognia, oraz chłopca z ogoloną głową i to bardzo małego, który ledwo nauczył się chodzić.
  Zebrawszy resztę sił, Savva podskakuje, wściekłość i poczucie sprawiedliwości dodają jej odwagi do pokonania nieznośnego bólu. Płonące kłody i belki lecą na boki. Trochę więcej wysiłku. Poparzone ręce oszpeconej dziewczyny chwytają rozpalony do czerwoności ruszt. Ból jak stutonowy baran spada na głowę, klatkę piersiową, całe ciało aż do ostatniej komórki. Krata nie rusza się i wtedy Savva chwyta ją zębami. Można oszaleć od takiego cierpienia, rozkruszyć się i zawalić ostatnie piękności cielesne nietknięte przez płomienie. Ale w końcu Pan nagrodził trud, czerwony od gorąca ruszt odleciał z cementowej podstawy.
  Kaleka dziewczyna z połamanymi i pękającymi od gorąca zębami mdleje. W ostatniej chwili świadomości okaleczona skóra przypomina wyzwolone dziecko, przeskakujące po zwęglonych nogach poległej bohaterki.
  Savva obudziła się... Stała z Andriejem na najwyższym ośnieżonym szczycie. Grzmiący, niczym chór tysiąca głosów archaniołów, głos oznajmił:
  - Zdałeś test! Na planecie zapanuje pokój! Rosja stanie się matką wszystkich ludzi na Ziemi!
  Czarnoskóry młodzieniec i blondynka, która stała się jeszcze szczuplejsza i piękniejsza, widziały kwitnące ogrody, na naszych oczach zarośnięte lejki i rzucającą broń, obejmującą żołnierzy. Era nienawiści i wojny skończyła się na zawsze.
  I rozbrzmiało to na całej planecie;
  Rosja i Chiny na zawsze zjednoczone,
  Islam, chrześcijaństwo: przyjaciele bez złośliwości!
  Wysławiajmy Imię Najwyższego Pana -
  Wszystkie narody świata - Rodzima rodzina!
  
  PIOTR III - WIELKI KRÓL
  Piotrowi Trzeciemu udało się przekonać słynnego generała reformatorów, aby dołączył do jego zespołu i przyjął stopień feldmarszałka. Nikołaj Papin został ministrem obrony i przeprowadził szereg reform. Ten silny i autorytatywny człowiek pomógł Piotrowi III odkryć i stłumić spisek braci Orłow. Wszystkich pięciu spiskowców powieszono. Katarzyna otrzymała rozwód za cudzołóstwo i została zesłana do klasztoru.
  Piotr Trzeci wzmocnił swoją władzę i został koronowany. A wraz z jego dojściem do władzy w Rosji nastąpiły wymierne zmiany. Rzeczywiście, Piotr Trzeci, podobnie jak jego dziadek, nakreślił fundamentalne reformy. A poza tym zmiany wpłynęły na politykę zagraniczną.
  Zwolennik sojuszu z Fryderykiem II, Piotr nakazał Rumiancewowi wraz z Niemcami pokonać Austriaków. Następnie Niemcy z nawiązką zwrócili wcześniej utracone ziemie.
  Ale Rosja otrzymała także kontrolę nad cieśninami od Danii, dzieląc ją z Prusami. Piotr wykazał się jednak praktyczną przenikliwością i przejął prawie cały majątek tego państwa, pozostawiając swojemu "ulubionemu" Fryderykowi jedynie symboliczną część majątku koronnego. Trzeba powiedzieć, że wpływ Papina przyniósł korzyści wnukowi Piotra Wielkiego.
  Jednym z pomysłów Piotra III był pomysł podziału Polski między Rosję i Prusy. W 1965 roku wybuchła wojna z Rzeczpospolitą. Genialny Aleksander Suworow szybko awansował w tym. Piotr Trzeci okazał się inteligentny i zdołał włączyć do swojego imperium pierwotnie ziemie rosyjskie, a Prusacy znali etniczną część Polski.
  Jak w prawdziwej historii, Rosja musiała walczyć z Imperium Osmańskim. Jeszcze skuteczniejsze były walki po stronie Rosjan. Reformy Papina, talent Rumiancewa i szybko postępujący Suworow przyniosły skutek. Car lubił niespokojnego Aleksandra Wasiljewicza, Piotra Trzeciego, a on sam był bardzo wybredny i cały czas był na nogach. Więc radzili sobie naprawdę dobrze.
  Wewnątrz kraju cesarz Piotr przeprowadził szereg reform. Konfiskowano majątki niedbałym właścicielom ziemskim na rzecz skarbu państwa, wprowadzono szereg ograniczeń dotyczących pańszczyzny i sprzedaży chłopów. Ale jak dotąd car Piotr nie odważył się w pełni naznaczyć pańszczyzny.
  Ponadto reformy cerkiewne wywołały silny sprzeciw ze strony synodu prawosławnego. Król argumentując, że Biblia zabrania oddawania czci i służby komukolwiek poza Bogiem, zniósł kult świętych.
  Było w tym coś z luteranizmu - walka z relikwiami i ikonami.
  Módlcie się tylko do Pana Boga, tylko Jemu oddawajcie cześć!
  Nie mogło to jednak wywołać oporu. Miejscami nawet kapłani podburzali lud do buntu.
  Reforma jednak minęła i w kościołach, miejscach kultu, pozostały jedynie wizerunki Chrystusa i Matki Boskiej.
  Ludzie na ogół woleli słuchać króla. Ponadto Piotr Trzeci zasłynął jako troskliwy władca. Poważniejsze było odebranie całej ziemi klasztorom i kościołom.
  Po zwycięstwie nad Turcją władza króla wzrosła jeszcze bardziej. Perth Trzeci ostatecznie zdecydował się znieść pańszczyznę. Taka decyzja nie mogła nie spowodować poważnych wstrząsów w państwie. Właściciele ziemscy ponieśli ogromne straty, ale rozpoczęła się rewolucja przemysłowa. Kraj, pomimo wszystkich trudności, ruszył naprzód ostro i ze spowolnieniem.
  Druga wojna z Turkami okazała się jeszcze krótsza i wojska rosyjskie pod dowództwem Suworowa szybko zwyciężyły. Co więcej, rewolucja we Francji odwróciła uwagę Europy.
  Wykorzystał to Piotr Trzeci, osadzając na tronie Konstantynopola swojego najmłodszego syna, pochodzącego od Konstantego Woroniny, sułtana tureckiego.
  W ten sposób Imperium Osmańskie znalazło się niejako w unii z Rosją.
  Potem była wojna w Egipcie. Miejscowy sułtan nie chciał uznać panowania Rosji nad Afryką. I tu po raz pierwszy zderzył się ze sobą geniusz Suworowa i Napoleona Bonaparte.
  Żyjąc w tym czasie przez 70 lat, Piotr Trzeci zmarł. Do historii przeszedł pod pseudonimem Wielki Wyzwoliciel. Co jest bardzo honorowe!
  Być może prześcignął swojego charyzmatycznego dziadka! I cesarz Paweł wstąpił na tron. Suworow, pokonawszy wciąż zbyt młodego i niedoświadczonego Napoleona, podbił północ Afryki, a nawet Maroko.
  Ponieważ w tej alternatywnej historii nie było słynnej szwajcarskiej kampanii, która podważyłaby zdrowie Suworowa, słynny zatwardziały feldmarszałek żył dłużej.
  Napoleon nie został cesarzem Francji, ponieważ nie miał czasu, aby zasłynąć jako dowódca i został pobity więcej niż raz. Po upadku spisu władzę przejął Ludwik XVIII. Nastąpiła reformacja, czyli przywrócenie monarchii.
  Paweł Pierwszy nadal nie uniknął spisku, ale stało się to pięć lat później. A jego syn Aleksander został cesarzem. Tutaj zaczął się zwrot akcji. Konstantin był nastolatkiem, a także, będąc rosyjskim sułtanem Imperium Osmańskiego, domagał się władzy.
  Ale Aleksander Suworow wciąż żył i udało mu się pogodzić siostrzeńca i wuja. Chociaż oczywiście wewnętrzna autonomia Imperium Osmańskiego generowała tarcia.
  Ponadto Rosja stanęła w obliczu sprzeciwu Anglii. Rosnąca potęga Wielkiej Brytanii nie była zadowolona ze swojego sąsiada. I nawet zaczęła się druga wielka wojna z USA. Być może Brytyjczycy spodziewali się, że po śmierci Jerzego Waszyngtona do Ameryki przyjdzie chaos i hańba. Ale obliczenia nie były uzasadnione.
  Naród Stanów Zjednoczonych nie chciał wracać pod panowanie angielskiego króla. Wojna trwała dziesięć lat z różnym powodzeniem i ostatecznie Wielka Brytania, wyczerpawszy swoje siły, przerwała ofensywę.
  Ale Amerykanie nie uspokoili się i rozwinęli ofensywę przeciwko Kanadzie. Sytuację Wielkiej Brytanii pogorszyło stanowisko Rosji, która udzieliła pomocy Amerykanom.
  Jeszcze jedenaście lat krwawej wojny i Ameryka odzyskała Kanadę. Wielka Brytania została osłabiona, ale pojawił się nowy potwór geopolityczny: Stany Zjednoczone.
  Rosja wypowiedziała wojnę Austrii i podbiła ją, dzieląc częściowo z Prusami.
  W tym samym czasie kontynuowana była ekspansja do Kanady. Kraj stał się wysoce uprzemysłowiony. Zbudowano potężną i liczną flotę. Rosjanie wylądowali w Australii i rozszerzyli swoją działalność na Afrykę.
  Po śmierci Aleksandra Pierwszego ponownie wybuchła walka o władzę między gałęziami. Brat Aleksandra Konstantyn abdykował, a na tron wstąpił syn innego Konstantyna, Andriej, rywalizując o niego z Mikołajem.
  Formalnie Mikołaj został ogłoszony królem, jednak podczas koronacji król został zabity.
  W powstałym zamieszaniu Andrzej jako pierwszy niezupełnie legalnie objął tron. Nowy król niemal natychmiast rozpoczął wojnę z Iranem i podjął kampanię przeciwko Indiom. Wielka Brytania wciąż była w stanie wojny w Kanadzie i znalazła się uwiązana. A kampania wschodnia wzmocniła autorytet Andrieja Pierwszego i pozwoliła mu uruchomić swoją gałąź dynastii Romanowów. W tym samym czasie Rosja i Imperium Osmańskie ostatecznie połączyły się w jedno państwo. Tak, i aneksję Persji i Indii.
  Następcą Andrzeja I został Aleksander II. Pod rządami tego monarchy Rosja kontynuowała ekspansję w Indochinach i samych Chinach. Prusy stały się także najsilniejszym imperium, jednocząc ziemie niemieckie i pokonując Francję.
  Jednak Wielka Brytania wsparła Francuzów i doszło do wojny zemsty. Imperium Brytyjskie stawiało zacięty opór. Wojna ciągnęła się kilka dekad.
  Tymczasem Rosja całkowicie podbiła Azję i dotarła do Singapuru. Stało się największą, najsilniejszą potęgą na świecie, poruszającą się po Azji i Afryce.
  Ale w tym samym czasie wzrosły także Stany Zjednoczone. Amerykanie zakończyli rozwój Kanady, gdzie dzielili strefy wpływów z Rosją. Następnie zdobyli stany Teksas i Kalifornia z Meksyku.
  Stany Zjednoczone zachowały republikańską formę rządów, podczas gdy Rosja pozostała na razie monarchią absolutną. Aleksander II, zastąpiony przez Andrieja II. Dynastia Romanowów trwała nadal.
  Przedłużająca się wojna między Wielką Brytanią a Francją przeciwko Niemcom doprowadziła do tego, że Niemcy zatrzymali podbite wcześniej ziemie, w tym Lotaryngię, ale nie mogli posuwać się dalej i byli całkowicie wyczerpani. Jednak Brytyjczycy i Francuzi również prawie wykrwawili się na śmierć.
  W tych warunkach carska Rosja nadal dominowała nad światem i zwiększała swoje wpływy.
  To prawda, że w obliczu Stanów Zjednoczonych wyrósł potwór. Co więcej, Ameryka okazała się bardziej rozległa niż w prawdziwej historii kosztem Kanady.
  Nie osiągnęło to jednak jeszcze alarmujących rozmiarów. Ponadto w Stanach Zjednoczonych wybuchła wojna domowa, która doprowadziła do masowych ofiar i zniszczeń. Co więcej, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, generałowi Lee udało się przebić przez Kongres Konfederacji, prawo czarnych, którzy służyli w armii południowych stanów, do otrzymania wolności i obywatelstwa.
  A to znacznie przeciągało wojnę i oczywiście zwiększało ofiary. Nie bez znaczenia była też sprytna dyplomacja rosyjska, która również była zainteresowana przedłużaniem konfliktu. I czysto taktycznie południowcy na pierwszym etapie wojny odnieśli wielki sukces i byli w stanie zdobyć Waszyngton i Nowy Jork. Filadelfia została nową stolicą Sojuszu Północnego.
  Sama wojna domowa przypadła na późniejszy okres: 1881 - 1905 i zmiażdżono w niej dynamit, a nawet karabiny maszynowe.
  W Rosji cara Andrieja II zastąpił Aleksander III. Nowy król wcale nie był spokojny. Rosja zmierzyła się w Afryce z Francją i Wielką Brytanią, które próbowały stworzyć nowe kolonie. I wisiał z nimi w konflikcie.
  Rozpoczęła się nowa wojna o podział świata, w której Prusy tradycyjnie działały w sojuszu z Rosją. Tym razem Niemcy się nie pomylili. Francja wraz z Rosjanami została pokonana w ciągu kilku tygodni. Wielka Brytania pozostała za granicą, ale straciła wszystkie swoje kolonie w Afryce i Australii oraz na Pacyfiku.
  Niemcy dostali swoje i rozszerzyli się, prowadząc granicę w pobliżu Paryża i do Porte de Calais, a nawet włączyli Normandię. I coś w samej Afryce.
  A Wielka Brytania spadła do poziomu potęgi podrzędnej, Francja całkowicie stała się dopływem.
  Ale następna wojna miała miejsce już z Prusami, za Władimira III. W tym czasie pojawiły się takie rodzaje broni, jak czołgi, samoloty, okręty podwodne.
  Prusacy działali w sojuszu z Japonią. Wojna początkowo nie rozwijała się pomyślnie dla Rosji. Dotknęło to korupcji w armii carskiej, konserwatyzmu generałów i aktywnej pomocy udzielanej Japonii przez Stany Zjednoczone. Ponadto Szwecja i Norwegia oraz Wielka Brytania i Francja sprzeciwiły się Rosji.
  Wojna rozpoczęła się w 1921 roku, jak na ironię, pamiętnego dnia 22 czerwca. To była niemal ogólnoświatowa bitwa. To, co pozostało z Europy i Azji, skierowało się przeciwko Rosji. Podobną przygodę przeżyły także Hiszpania i Portugalia. Portugalia poczuła się opuszczona w Afryce, a Hiszpanie marzyli o przywróceniu im dawnej świetności w średniowieczu.
  Od tego momentu na półkuli wschodniej nie ma już przestrzeni, która nie byłaby kontrolowana przez rosyjskiego cara.
  Nawiasem mówiąc, zdecydowana przewaga carskiej Rosji pod względem zasobów ludzkich, silny system autokratyczny i słabość opozycji wewnętrznej odegrały decydującą rolę w wojnie.
  Tak, niemieckim czołgom udało się w ciągu pierwszych dwóch miesięcy przebić od Niemna do Dniepru i oblegać Rygę, a na południu wyprzeć wojska rosyjskie z Węgier. A bogowie dali krainie Wschodzącego Słońca możliwość pokonania rosyjskiej floty. Ale znowu, na razie.
  Nieutalentowani generałowie mogli przegrywać bitwę za bitwą. Ale dorastał nowy. A król w końcu zintensyfikował walkę z korupcją i zorganizował mniej lub bardziej znośną podaż. I zasoby ludzkie: dywizje chińskie, indyjskie, arabskie były w ruchu. Niemcom nie udało się przekroczyć Dniepru, a zimą wojska rosyjskie rozpoczęły kontrofensywę.
  Należy zaznaczyć, że Szwecja i Norwegia nie są zbyt mocnymi przeciwnikami, już w marcu 1922 roku zajęto Sztokholm. A Oslo upadło w maju. Do czerwca 1922 r. wojskom carskim udało się przywrócić sytuację przedwojenną, spychając Prusów z powrotem na pierwotne pozycje.
  Francja, widząc taki rozwój wydarzeń, pospiesznie wycofała się z wojny. W odpowiedzi król pruski Wilhelm zajął Paryż i jego południowe regiony. Wojska rosyjskie posuwały się naprzód. We wrześniu haftowali nad Wisłę. Rozpoczęły się bitwy o Prusy Wschodnie. Królewiec upadł w grudniu... A Wiedeń został wyzwolony na nowy rok.
  Nie było łatwo również Japończykom, których flota doznała ciężkich uszkodzeń i straciła inicjatywę.
  Rok 1923 rozpoczął się wielką ofensywą wojsk rosyjskich na Polskę iw ciągu trzech miesięcy wyjściem nad Odrę i Alpy na południu. Niemcy mieli szansę utrzymać się pod Berlinem, ale w kwietniu wojska rosyjskie rozpoczęły ofensywę w Bawarii. Pod koniec lata wojska posuwały się powoli i równomiernie, Rosjanie dotarli do Renu. Jesienią Zagłębie Ruhry zostało odbite Niemcom, a w grudniu, po zaciętych walkach, Berlin został otoczony.
  Niemcy nie miały już szans na wygranie wojny. Kolejne sześć miesięcy w 1924 r. toczono na kontynencie, aż do ujarzmienia Hiszpanii, Portugalii, Niemiec, zdobytych wcześniej przez Niemców: Holandii i Belgii.
  Pozostała tylko Wielka Brytania, a Japonia straciła już Okinawę i Hokkaido.
  Churchill dowodził obroną metropolii. Ale Brytyjczycy nie mieli szans.
  To prawda, pokonali jesienne lądowanie.
  Nadszedł rok 1925. W USA nie było jedności co do tego, co należy zrobić. Pozwólcie wykończyć Wielką Brytanię i Japonię. A może nadal wdajesz się w trudną wojnę?
  Zdrowy rozsądek podpowiadał, że pomimo rozwiniętego przemysłu Ameryka zostałaby w trywialny sposób zmiażdżona liczbami. Ale bycie sam na sam z rosyjskim niedźwiedziem jest niezwykle przerażające.
  W czerwcu wojska rosyjskie przeprowadziły, tym razem udany desant w Wielkiej Brytanii, Londyn upadł. W sierpniu Japonia również była ukończona.
  Tak zakończyła się kolejna wojna.
  Rosja przejęła kontrolę nad wszystkimi krajami półkuli wschodniej. Jednocześnie samo imperium pozostało autokratyczne i jednolite. Albo prawie jednolity. Posiadłości europejskie miały pewne zewnętrzne cechy autonomii. Ale mimo wszystko władza carska dominowała wszędzie. Czy to Królestwo Polskie, czy Królestwo Szwecji z carem Włodzimierzem na czele.
  5 marca 1933 roku zmarł car Włodzimierz Wielki, a nowym carem został jego syn Cyryl. Ale panowanie nowego monarchy było krótkie, dokładnie sto dni. A na tronie siedział piętnastoletni Aleksander IV. A pięćdziesiąt dni później miał wypadek. Mikołaj II wstąpił na tron w wieku zaledwie dziesięciu lat. W jednym roku jest czterech cesarzy... No i co się dzieje!
  Oczywiście bardzo rzadko i to nie we wszystkich krajach świata!
  Chociaż oczywiście wielu pamiętało, że Mikołaj Pierwszy rządził bardzo krótko i zmarł w wyniku przemocy.
  Ale początek panowania Mikołaja II okazał się całkiem dobry. Dwa lata później wystrzelono pierwszego sztucznego satelitę w historii planety Ziemia, który latał wokół planet.
  A rok 1937 okazał się nie tak złowieszczy, jak w prawdziwej historii. Ponieważ w tym roku pierwszy Rosjanin poleciał w kosmos. Nie, nie Gagarin, ale książę Igor Trubeckoj. Jurij Gagarin nie miał jeszcze szczęścia. A dokąd idziesz?
  Rosja, najbardziej rozległe imperium, może przeznaczyć kolosalne fundusze na ekspansję kosmiczną.
  W następnym roku, 1938, przeprowadzono test pierwszej rosyjskiej bomby atomowej.
  Nowy car Mikołaj II był jeszcze bardzo młody i oczywiście niecierpliwy. Ponadto Stany Zjednoczone pozostały jedynym niebezpiecznym konkurentem Rosji. Nie wspominając już o tym, że Amerykanie także mogą wkrótce mieć bombę atomową.
  1 marca 1940 roku na rozkaz cara Mikołaja II, który formalnie stał się już dorosły, rozpoczęła się inwazja na Stany Zjednoczone. Formalnym powodem było poparcie przez Amerykanów opozycji republikańskiej w Rosji żądaniami wyborów parlamentarnych.
  Możliwe, że decyzja Młodego Człowieka Mikołaja II była najmądrzejszym krokiem. Przecież nie można pozwolić, aby potencjalny przeciwnik również zdobył broń nuklearną.
  Ofensywa wojsk rosyjskich z wykorzystaniem kolumn dużych czołgów początkowo przebiegała pomyślnie i szybko. Ale potem opór Amerykanów nasilił się. Przez kilka miesięcy postęp wojsk rosyjskich był niezwykle powolny. Ale mimo to wróg przegrywał i ustępował liczebności siły roboczej, a jakość floty czołgów była skazana na zagładę.
  Ale w Afryce i Chinach wybuchło powstanie. Co więcej, znaczne siły zostały skierowane do stłumienia buntu.
  W 1941 roku armie amerykańskie rozpoczęły kontrofensywę, ale również nie udało im się osiągnąć swojego celu. Kilka ataków, a potem zima 1941-1942, podczas której Amerykanie stracili prawie całą Kanadę. A w kwietniu Toronto i Quebec upadły niemal jednocześnie.
  Wojna już się rozpoczęła na tradycyjnym terytorium Ameryki. Doszło do wymiany ciosów. Ale większy rosyjski bokser pokonał amerykańskiego kutasa.
  Filadelfia upadła w sierpniu 1942 roku. A w październiku 1942 roku wojska rosyjskie zbliżyły się do Nowego Jorku. Wtedy rząd USA zdecydował się użyć broni nuklearnej.
  Ale nadal nie mieli najmniejszej szansy na zdobycie terytorium Rosji, więc postawiono zakład na strajki przeciwko oddziałom szturmowym.
  Bomba została wystrzelona w nocy. Decyzja ta wynika z faktu, że jasny błysk oślepia żołnierzy.
  Efekt nie był zbyt znaczący, zginęło nieco ponad tysiąc osób, dwadzieścia tysięcy osób zostało oślepionych, choć większość z nich była przejściowa. Ale takiego ciosu nie można nazwać decydującym.
  Co więcej, carska Rosja ma znacznie więcej ładunków nuklearnych, więc nie jest jeszcze faktem, że otwieranie takiej wymiany racji nuklearnych jest racjonalne.
  Ale gdzie idziesz? W złej pozycji wszystkie ruchy są złe, a mądrzy politycy nie wpadają w złą pozycję.
  W grudniu upadł Nowy Jork i Waszyngton, a wcześniej Amerykanie użyli jeszcze pięciu swoich niezbyt potężnych i udanych pod względem konstrukcyjnym bomb. A w odpowiedzi carscy generałowie wycofali dwudziestu swoich zarzutów. Okazało się więc, że była to seryjnie używana straszliwa bomba.
  Wojna trwała do 23 lutego 1943 roku, ale nikt nie zrzucił bomb atomowych.
  Ameryka została całkowicie wyzwolona spod dominacji kapitału i poddana rządom autokratycznego monarchy.
  Król otrzymał nowe ziemie i wielką chwałę. A teraz nikt nie odważył się z nim kłócić.
  W 1945 roku rosyjscy kosmonauci wylądowali na Księżycu. A w 1947 roku armia rosyjska wkroczyła do Meksyku. Król zdecydował, że czas położyć kres takiemu reliktowi, jak istnienie wielu państw na jednej planecie. A jego armia ruszyła, by podbić wszystko, co da się podbić.
  W 1949 roku Argentyna stała się ostatnim suwerennym krajem przyłączonym do Imperium Rosyjskiego.
  I na całym świecie zapanował pokój. W 1953 roku rosyjscy kosmonauci również postawili stopę na powierzchni Marsa. 1956 - Wenus z mężczyzną. 1960 - Merkury. 1961 - jeden z satelitów Marsa. 1967 - Człowiek na Neptunie, a w 1968 - na Saturnie. W 1970 r. - Uran, a w 1971 r. - Pluton.
  Mikołaj II przeszedł do historii pod przydomkiem: finiszer! W 2016 roku król miał już dziewięćdziesiąt trzy lata. Ale sukcesy ziemskiej medycyny nie pozwalają nam jeszcze uważać króla za zbyt zgrzybiałego i słabego. Rządzi od 83 lat, co jest absolutnym rekordem wśród tych władców, których kadencja jest mniej lub bardziej wiarygodna. Chociaż w historii, jak mówią, zdarzały się przypadki, kiedy rządzili dłużej.
  Na Ziemi wszystko idzie prawie dobrze. To prawda, że istnieje problem rosnącej populacji, która przekroczyła już osiem miliardów. Wielkie nadzieje wiążą się z ekspansją kosmiczną.
  Na Księżycu zbudowano już kilka miast. Jak się okazało, przy sześciokrotnie mniejszej grawitacji niż na Ziemi, warzywa i owoce uprawiane w szklarniach mogą osiągać ogromne rozmiary.
  Na Marsie i Wenus budowano miasta, a na Merkurym budowano fabryki. Ta planeta, najbliższa Słońcu, jest bardzo dogodna do produkcji i walcowania metali. W tym celu wykorzystywana jest energia słoneczna.
  Na satelitach Jowisza, Urana i Saturna znajdują się także osady ludzkie. Przestrzeń jest stopniowo opanowywana w coraz większym stopniu.
  I to właśnie w 2016 roku z Księżyca rozpoczęła się pierwsza międzygwiezdna wyprawa do gwiazdy Syriusz. Monarcha bardzo liczy na to, że dożyje tak radosnego wydarzenia, jak nawiązanie kontaktu z braćmi.
  
  
  
  WSZECHŚWIAT KOSZMAR
  Hiszpański dyktator Franco, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, zgodził się, aby wojska niemieckie zaatakowały angielską fortecę Gibraltar. W zamian Hiszpania otrzymała część ziem brytyjskich i francuskich w Afryce.
  Atak pod dowództwem Mainsteina miał miejsce w nocy z 25 listopada 1940 na 26 listopada. Jak się okazało, Brytyjczycy nie byli całkiem gotowi na taki ruch militarny, a nazistom udało się zdobyć tak potężną fortecę z ataku.
  Jego upadek miał znaczący wpływ na przebieg wojny. Wehrmachtowi udało się przerzucić siły na najkrótszą odległość do Afryki, a Brytyjczykom zablokowano wejście na Morze Śródziemne od wschodu.
  Dowództwo niemieckie wysłało kilka dywizji do Afryki równikowej. Ponadto korpus Rommla został przeniesiony do Libii kilka miesięcy wcześniej niż było to w rzeczywistości.
  Brytyjczycy z kolei porzucili ofensywę przeciwko Włochom w Etiopii i zaczęli wzmacniać swoje pozycje w Egipcie. Rommelowi udało się jednak ich wyprzedzić i w wyniku uderzenia wyprzedzającego pokonał wojska kolonialne, zdobywając Aleksandrię i Kair. Pozycja Wielkiej Brytanii w Afryce stała się bardziej skomplikowana. Niemcy dotarli już do Kanału Sueskiego i zagrozili dalszym posunięciem się na Bliski Wschód. Ponadto możliwe stało się przemieszczanie w kierunku Sudanu.
  To prawda, że sprawy Włochów w Grecji nie były zbyt udane, ale podejście dodatkowych sił z Niemiec uratowało sytuację.
  Hitler miał dylemat: zaatakować ZSRR czy wykończyć Wielką Brytanię? Sukcesy Wehrmachtu w Afryce skłoniły go do podjęcia drugiej decyzji - rozwiązania rąk na Zachodzie. Chociaż przygotowania wojskowe ZSRR wzbudziły strach u Führera.
  Armia Czerwona rosła w siłę, ale i Niemcy nie siedzieli bezczynnie. Produkcja czołgów w 1941 r. podwoiła się w porównaniu z 1940 r., a lotnictwo wzrosło prawie dwuipółkrotnie.
  Naziści przeprowadzili bombardowanie i lądowanie na Malcie. Następnie Rommel przedarł się przez obronę Kanału Sueskiego i wkroczył do Iraku, który zbuntował się przeciwko brytyjskim rządom. Niemcy stosunkowo łatwo podbili zarówno Kuwejt, jak i cały Bliski Wschód. Stalin natomiast stosował taktykę wyczekiwania. Ale Churchill uparcie kontynuował wojnę. Wehrmacht po dotarciu do Iranu zwrócił się do Republiki Południowej Afryki.
  Rok 1941 dobiegał końca. Wzrosła produkcja łodzi podwodnych, a Wielka Brytania traciła swoje kolonie. USA zachowały bierność. Japonia nie mogła jednak pozostać bezczynna i 7 grudnia zaatakowała port w Peru. Na Pacyfiku rozpoczęła się nowa, intensywna wojna. A Hitler musiał ponownie porzucić plany ataku na ZSRR.
  Trzeba pomóc Japończykom, zająć Iran i Indie, a także RPA. A co najważniejsze, sama Wielka Brytania. Co więcej, amerykańskie bombowce to nie zabawka. Mogą sprawić Trzeciej Rzeszy wiele kłopotów. A najwygodniej jest przeprowadzać ataki bombowe z terytorium Wielkiej Brytanii.
  Dlatego w 1942 roku Führer został zmuszony do porzucenia pomysłu inwazji na wschód.
  Istniało ryzyko, że sam Stalin otworzy front, ale... Trzeba znać charakter Stalina. W polityce zagranicznej jest bardzo powściągliwy. Wojna z Finlandią sprawiła, że Czerwony Dyktator stał się jeszcze bardziej ostrożny.
  Podczas gdy ZSRR buduje siłę. Stan lotnictwa na dzień 1 stycznia 1942 r. osiągnął trzydzieści dwa tysiące pojazdów, a czołgów ponad dwadzieścia pięć tysięcy i kolejne trzy tysiące tankietek. W sumie Stalin planował zakończyć pobór 20 korpusów zmechanizowanych, dysponujących łączną liczbą czołgów 32 tys. pojazdów, z czego najnowsze KV różnych marek i T-34 - 16,5 tys. Poza tym rozwój czołgów T-50 nadal trwał, chociaż samochód okazał się lekki.
  Niemcy, po napotkaniu Matyldy i niektórych czołgów krążowników oraz mając informację, że Brytyjczycy opracowują czołgi ciężkie, również zaczęli tworzyć własne mastodonty. Przede wszystkim "Tygrys" z armatą 88 mm i pancerz z nieprzeniknioną armatą 75 mm z długą lufą.
  Dostępne były także informacje na temat budowy radzieckich czołgów. Czołg KV-2 maszerował na paradzie z okazji Pierwszego Maja na Placu Czerwonym i trzydziestu czterech miało pewne dane.
  W każdym razie, gdy Speer stał na czele cesarskiego ministerstwa uzbrojenia i amunicji, rozwój technologii postępował szybciej. Hitler chciał mieć najlepsze czołgi na świecie i cięższe. Ale podczas gdy Niemcy były wyraźnie gorsze od ZSRR. Oraz liczba samochodów i ich jakość. W sierpniu 1941 roku rozpoczęto produkcję czołgu KV-3. Samochód okazał się dość ciężki - 68 ton, ale uzbrojony w armatę 107 mm o początkowej prędkości pocisku 800 metrów na sekundę. To zapewniło jej przewagę nad "Tygrysem", który, nawiasem mówiąc, nie został jeszcze wprowadzony do serii.
  Jeszcze potężniejszy był KV-5 o masie 125 ton i dwóch działach. To prawda, że \u200b\u200btaka ciężka maszyna przysporzyła armii radzieckiej więcej problemów niż pożytku. Natomiast w 1942 roku przyjęto wersję KV-4 o masie 107 ton . ZSRR mógł słusznie być dumny ze swoich najcięższych, a nawet najpotężniejszych czołgów na świecie.
  Ale z drugiej strony Niemcy całkiem nieźle rozwinęły się w lotnictwie. Yu-188, po wejściu do serii, rozwinął prędkość porównywalną z myśliwcami. DO-217 też wyglądał przyzwoicie. Aktywnie rozwijano także samoloty odrzutowe. Ponieważ głównym celem była Wielka Brytania, bombowcom odrzutowym poświęcono znacznie więcej uwagi niż w prawdziwej historii.
  Niemcy aktywnie korzystali z pracy niewolniczej. Przywieziono z Afryki ogromną liczbę czarnych. Czarni robotnicy byli posłuszni, odporni, ale niewykwalifikowani. Służyły do prac pomocniczych.
  Ale kontrolując Europę, Niemcy mogliby rekrutować wystarczającą liczbę i wykwalifikowaną siłę roboczą.
  Speerowi udało się nawet przekonać Hitlera, który nie prowadził jeszcze programu eksterminacji Żydów, ale wykorzystania ich do produkcji samolotów i sprzętu.
  Zakład postawiono na ofensywę powietrzną przeciwko Wielkiej Brytanii i masową wojnę podwodną.
  Jednak wejście Ameryki do konfliktu spowodowało ból głowy Fritza i wymusiło gwałtowny wzrost liczby watah wilków.
  Niemcy z opóźnieniem zostały zmuszone do zwiększenia produkcji bombowców i samolotów strategicznych. Przede wszystkim Yu-288 i Yu-488 - z czterema silnikami. Jednak ich opracowanie i przypomnienie wymagało czasu. Modyfikacja ME-109 "F" jako całość była godnym przeciwnikiem dla brytyjskich samochodów. Ale rozwój ME-209 nie powiódł się, podobnie jak ME-210.
  Bombowiec nurkujący XE-177 również nie powiódł się. Speer jednak bawił się ilością. Ponadto Focke-Wulf stał się najpotężniejszym myśliwcem pod względem uzbrojenia, kompensując niektóre słabości ME-109. Tak, a szkoła lotnicza Niemców okazała się lepsza niż angielska, a tym bardziej amerykańska. W maju 1942 roku hitlerowcy zajęli Afrykę Południową. A amerykańska eskadra przybyła na Madagaskar. Bitwa o Midway okazała się przegrana przez Amerykanów: więc kapitan trzeciego stopnia, który odegrał decydującą rolę w tej bitwie, znalazł się, jak na ironię, na Madagaskarze. Stany Zjednoczone chciały utrzymać bazę w Afryce i nie pozwolić nazistom odpocząć. Ale to znacznie pogorszyło ich pozycję na Pacyfiku.
  To prawda, że Japończycy nie zachowali się całkiem na równi. Bitwa o archipelag hawajski przeciągała się.
  Naziści zdobyli kontrolę nad Afryką i ogromne rezerwy surowców strategicznych, a także zajęli Indie i Iran. Zasoby znajdujące się pod kontrolą III Rzeszy są ogromne, ale nadal wymagają przetrawienia.
  Bitwa powietrzna o Wielką Brytanię nie jest taka prosta. Niemcy stale zwiększając produkcję samolotów wywierali presję, jednak całkowitej dominacji nie było. Dotknięty jest brak siły lotnictwa strategicznego i pomoc Stanów Zjednoczonych, a nawet wtedy nie ma wystarczającej liczby okrętów podwodnych. A cudowna torpeda, z którą wiązano tyle nadziei, zawiodła nas.
  Führer nie odważył się wylądować w Wielkiej Brytanii w 1942 roku. Postawiono na wzmocnienie potęgi morskiej i floty okrętów podwodnych. W tym samym czasie budowano lotniskowce i pancerniki. Możliwości produkcyjne były wystarczające, ale wszystko wymagało czasu.
  Pociski balistyczne klasy A również wymagały dostrojenia. Ale pociski robotyczne FAU-1 zaczęto produkować masowo. Stosunkowo tanie samochody, zużywające proste paliwo, miały tę niewątpliwą zaletę, że nie potrzebowały pilotów.
  Hitler, mając dostęp do nieograniczonych zasobów naturalnych i rezerw siły roboczej, chciał ratować życie niemieckich pilotów. V-1 równie łatwy w produkcji i bezzałogowy wydawał się najlepszym rozwiązaniem. Od jesieni 1942 roku na Londyn spadły tysiące takich automatycznych pocisków.
  W tym samym czasie Niemcy przyspieszyli rozwój bombowca odrzutowego Arado i pocisków balistycznych.
  Stalin nadal czekał i gromadził siły. W 1942 roku ZSRR wyprodukował pięć i pół tysiąca nowych czołgów KV i T-34 oraz około tysiąca starych marek, około pięciuset nowych lekkich T-50 i T-60 oraz dwieście amfibii. Zwiększyła się również flota samolotów - do służby weszło około piętnastu tysięcy nowych i starych samolotów. Brakowało nawet pilotów. Produkcja katiuszy rosła powoli.
  Nazistowskie Niemcy wyprodukowały ponad trzydzieści tysięcy samolotów, ale poniosły znaczne straty w bitwach. Niemcy wyprodukowali około sześciu i pół tysiąca czołgów. Przede wszystkim T-3 i nowa modyfikacja T-4 z długolufową armatą 75 mm. Wyprodukowano nieco ponad sto najnowszych "Tygrysów", a "Pantery" wciąż są jedynie w prototypach.
  Ale karabin szturmowy MP-44 zaprojektowany przez Schmeistera zaczął wchodzić do serii. W przeciwieństwie do prawdziwej historii, maszyna nie musiała być rozwijana z uwzględnieniem niedoboru metali nieżelaznych. A to przyspieszyło rozwój prostszego karabinu szturmowego ze stali stopowej.
  Tak więc w broni ręcznej Niemcy zaczęli zdobywać przewagę. Ale potrzebowali też czasu, aby maszyna przezbroiła wszystkie oddziały.
  Ale we flocie okrętów podwodnych, gdzie uwalnianie osiągnęło czterdzieści lub pięćdziesiąt okrętów podwodnych miesięcznie, Niemcy naprawdę nie mają sobie równych.
  Były nawet bardzo szybkie łodzie podwodne na nadtlenku wodoru. Przyspieszenie prac w programie nuklearnym. Na szczęście istnieje wiele zasobów. I nawet błąd niemieckich fizyków, że grafit nie nadaje się na moderatora, nie okazał się katastrofalny. Powstało kilka fabryk do produkcji ciężkiej wody, m.in. w Afryce.
  Czyli nie przez pranie, tylko przez walcowanie, ale nazistowski reaktor jądrowy zaczął działać w grudniu 1942 roku. Nawet trochę wcześniej niż Amerykanie. Po porażkach na Pacyfiku rozpoczęli poważny demontaż. A finansowanie programu nuklearnego zostało drastycznie obcięte.
  Początek 1943 roku upłynął pod znakiem wypowiedzenia przez Hitlera wojny totalnej i wprowadzenia powszechnej służby pracy na terenach okupowanych. Masowe ataki V-1 na Londyn nie do końca się usprawiedliwiały. Brytyjczycy nauczyli się częściowo odpierać takie ciosy, ale Niemcy przejęli ich liczbę.
  Ale wojna podwodna okazała się naprawdę katastrofalna dla Wielkiej Brytanii. Produkcja broni na wyspie gwałtownie spadła z powodu braku surowców. Metropolia była na skraju upadku. Ponadto naziści zajęli Madagaskar, a Japończycy wraz z nazistami najechali Australię i stosunkowo szybko doprowadzili do jej kapitulacji.
  Choć Stalin rozumiał niebezpieczeństwo taktyki czekania, pozostał wierny sobie i nie wdawał się w bójkę. Lepiej niech kapitaliści wyniszczą się do końca. I będziemy oglądać...
  Ale ta taktyka miała też swoje wady. Wykorzystując ogromne środki, III Rzesza przygotowywała już wojnę z ZSRR. Produkcja czołgów w III Rzeszy w 1943 roku sięgała średnio 1200 pojazdów dziennie oraz trzysta pięćdziesiąt dział samobieżnych. Co więcej, działa samobieżne wcale nie są słabe. "Ferdynand", "Trzmiele", "Jagdpanther". Biorąc pod uwagę, że Niemcy prawie nie ponieśli strat w czołgach, ich uzupełnienie panzvale było już dwukrotnie szybsze niż Armia Czerwona. A ilościowa luka w technologii na korzyść ZSRR zaczęła się zmniejszać.
  Pod względem jakości Fritz otrzymał "King Tiger" o wadze podobnej do KV-3, pod względem siły penetracji działo było nawet nieco lepsze ze względu na jakość pocisku i mocniejszy pancerz przedni. Cóż, superciężkie radzieckie KV-5 i KV-4 okazały się bardzo zawodne technicznie, zwłaszcza ich podwozie. Dlatego użycie bojowe takich potworów było wątpliwe.
  Stalin nakazał także stworzenie KV-6 z siedmioma działami i dwiema wyrzutniami rakiet. Zrobili samochód. Okazało się jednak tak ciężkie i długie, że nie można było go przewieźć pociągiem ani wykorzystać w bitwie. T-34-76 to całkiem udany pojazd, ale słabszy w walce czołowej niż Pantera czy Tygrys. A KV-1 i KV-2 są porównywalne z Niemcami pod względem masy, ale pod względem wytrzymałości są gorsze od Panter i Tygrysów. Niemiecki T-4 dogonił trzydzieści cztery pod względem opancerzenia i przewyższał uzbrojeniem, widocznością i optyką, a to przy tej samej masie lub nawet mniejszej, jeśli porównamy cięższe modyfikacje.
  Krótko mówiąc, Fritz został podciągnięty, a jakość była na równi. A pojawienie się ME-309 i ME-262 dało przewagę w jakości lotnictwa. Podobnie jak Yu-488, najlepszy czterosilnikowy bombowiec. A za nimi stoją modele reaktywne. Takie jak Yu-287 i Arado.
  We wrześniu 1943 r. naziści ostatecznie przeprowadzili udane lądowanie w Wielkiej Brytanii. Po dwóch tygodniach walk - Anglia skapitulowała. I chociaż Churchill uciekł do Kanady, wynik wojny na Zachodzie wydawał się przesądzony.
  Roosevelt, utraciwszy głównego sojusznika i obawiając się rosnącej potęgi III Rzeszy, poprosił o pokój.
  Hitler po rozmowach ze swoją świtą postawił Stanom Zjednoczonym warunek: odrzucenie programu nuklearnego i uznanie wszystkich podbojów Japonii i III Rzeszy. A także wycofanie wojsk z Islandii, co Fritz już faktycznie nałożył na flotę łodzi podwodnych. Kontrola Krainy Wschodzącego Słońca nad Gają, gdzie walki jeszcze nie ustały. Ponadto Hitler zażądał materialnego odszkodowania dla III Rzeszy i Japonii za wszelkie zniszczenia i wydatki wojskowe spowodowane przez Stany Zjednoczone i Wielką Brytanię.
  Chociaż warunki pokoju były niezwykle trudne, Rooseveltowi z wielkim trudem udało się przeforsować ich przyjęcie w Kongresie i Senacie.
  Dużą rolę w podporządkowaniu się USA odegrały aluzje Stalina, że nie jest przeciwny przystąpieniu do koalicji państw Osi i przynajmniej jest gotowy odbić Alaskę.
  Zwyciężył amerykański pragmatyzm, który okazał się wyższy niż entuzjazm i emocje. Ponadto niemiecki program nuklearny rozwijał się szybciej niż amerykański, co było obarczone katastrofą w przyszłości.
  Zakończył się pierwszy etap II wojny światowej. Ale teraz Führer chciał zakończyć ZSRR.
  Nieoczekiwana taktyka Stalina na wyczekiwanie i jego oddanie sprawie pokoju na świecie odegrały złowieszczy żart. Józefowi sprzeciwiały się Trzecia Rzesza i Japonia wraz ze wszystkimi zasobami półkuli wschodniej, w tym Australią, i niektórymi przyczółkami w świecie zachodnim.
  Jednakże Kraina Wschodzącego Słońca nie wykończyła jeszcze Chin, ale mogła otworzyć drugi front. Hitler natomiast aktywnie formował wojska kolonialne i zagraniczne legiony. Jednocześnie wzrosła także produkcja broni.
  W pierwszej połowie 1944 roku produkcja czołgów i dział samobieżnych w III Rzeszy sięgała i przekraczała sto pojazdów dziennie. Panther-2 na swoim poziomie ominęła wszystkie radzieckie samochody. Pojawił się także bardziej zaawansowany niemiecki czołg "Lion", a wkrótce "Królewski Lew".
  A co najważniejsze, lotnictwo odrzutowe zostało opracowane seryjnie. W odpowiedzi czołgi T-34-85 oraz IS-1 i IS-2 weszły do produkcji w ZSRR i nikt też nie usunął serii KV z produkcji. Najbardziej masywnym czołgiem produkcyjnym III Rzeszy w 1944 roku była Panther-2, a ZSRR T-34-85. Cięższe modele były produkowane znacznie - mniej więcej razy, w dziesięciu mniejszych ilościach. A Niemcy nie bardzo chcieli jeździć ciężarami po sowieckich drogach, a Stalin zaczął nie ufać serii KV, a ISy okazały się zbyt surowe.
  Jednak niemiecka "Pantera" -2 z 88-milimetrową armatą kalibru 71 L przewyższyła T-34-85 pod względem przebijania pancerza działa, w przednim pancerzu i trochę z boku, a także nie ustępować w osiągach jazdy z silnikiem o mocy 900 koni mechanicznych i masie 47 ton. Nawet gdy masa niemieckiego czołgu wzrosła do 50,2 tony, okazało się, że nie jest to śmiertelne.
  A niemiecki samolot odrzutowy wcale nie miał godnego przeciwnika.
  Hitler uznał, że lepiej nie ciągnąć gumy i rozpoczął wojnę 22 czerwca 1944 r. Rzucając na ZSRR trzysta pięćdziesiąt dywizji własnych i zagranicznych oraz sto dwadzieścia dywizji satelickich. Po stronie III Rzeszy stanęły: Rumunia, Węgry, Słowacja, Chorwacja, Finlandia, Szwecja, Włochy, Portugalia, Hiszpania, Bułgaria, Argentyna, Turcja.
  Niemcy wykorzystali także w Wehrmachcie ogromną liczbę cudzoziemców i hiwi. Ogółem III Rzesza, tylko na pierwszym szczeblu, rzuciła do bitwy dwanaście i pół miliona żołnierzy, z czego nie więcej niż czterdzieści procent stanowili Niemcy według narodowości. Satelity dodały kolejne trzy miliony. W sumie w pierwszym rzucie jest prawie szesnaście milionów piechoty, około trzydzieści trzy tysiące czołgów, ponad pięćdziesiąt pięć tysięcy samolotów, około dwieście pięćdziesiąt armat i moździerzy.
  ZSRR po mobilizacji rozmieścił trzynaście i pół miliona żołnierzy, ale część sił musiała zostać zatrzymana na Dalekim Wschodzie i w okręgach wewnętrznych. W pierwszym rzucie było osiem milionów żołnierzy, około trzydziestu tysięcy czołgów, prawie czterdzieści tysięcy samolotów i około dwustu tysięcy dział i moździerzy.
  Zatem po stronie III Rzeszy istnieje podwójna przewaga piechoty i pięciokrotna przewaga w mobilności sił, z lepszym karabinem maszynowym. To prawda, że ZSRR ma dużo karabinów maszynowych, prawie parytet.
  Różnica w czołgach nie jest duża, ale odsetek przestarzałych pojazdów w ZSRR jest wyższy, podobnie jak czołgi z wcześniejszych wersji.
  Niemieckie lotnictwo odrzutowe nie ma przeciwnika, a śmigłowce III Rzeszy są szybsze i lepiej uzbrojone. To prawda, że radzieckie pojazdy są lepsze pod względem zwrotności poziomej.
  W artylerii i moździerzach układ sił jest najbliższy równości. Zarówno ilość, jak i jakość.
  To prawda, że \u200b\u200bflota III Rzeszy jest szczególnie podwodna, wielokrotnie silniejsza niż radziecka. Podobnie jak w przypadku Japonii.
  Poza tym naziści mają już w masowej produkcji pociski balistyczne klasy A, a pierwsze dyskietki wystartowały.
  Ogólnie rzecz biorąc, naziści będą silniejsi, a Stalin dość rozsądnie przygotował, choć z opóźnieniem, obronę. Ale wiele nie zostało zrobione. Linia Stalina nie została w pełni przywrócona, a co najważniejsze, wojska nie były wystarczająco wyszkolone, aby utrzymać linię. Chociaż byli desperacko przeszkoleni.
  Linia graniczna Mołotowa, przez trzy lata obowiązywania, była w zasadzie ukończona, lecz znajdowała się zbyt blisko granicy i nie miała wystarczającej głębokości. Ponadto Stalin nakazał budowę trzeciego szczebla za Dnieprem, ale rozpoczęto to dopiero po kapitulacji Stanów Zjednoczonych.
  To prawda, że oprócz wojsk radzieckich można liczyć na części NKWD, których liczebność wzrosła do miliona żołnierzy i milicję. To około czterech milionów ludzi, tylko w miastach zachodnich. Chociaż oczywiście ich skuteczność bojowa jest znacznie gorsza niż zwykłych jednostek.
  Niemcy, podobnie jak prawdziwa historia, główny cios zadali w centrum, przecinając półkę białostocką i lwowską pięść. Już pierwsze dni walk pokazały, że Niemcy, pomimo dużej liczby obcych jednostek, mniej więcej sprawnie prowadzili ofensywę. Ale wojska radzieckie często giną.
  Ponadto wątpliwa okazała się zdolność bojowa ukraińskich jednostek. Wielu dezerterów poddało się już w pierwszych dniach wojny.
  Nie można było powstrzymać wroga w bitwach granicznych. I wtedy Stalin popełnił błąd, zabraniając wycofania jednostek na główną linię i żądając wyprostowania frontu. Błąd został jednak naprawiony, ale z opóźnieniem. Niemcom udało się zdobyć Mińsk już 28 czerwca, po przełamaniu linii Stalina w centrum.
  Zamieszanie tylko się nasiliło. 30 czerwca nastąpiło oczekiwane wejście do wojny Japonii i jej satelitów. O przerzuceniu wojsk z Dalekiego Wschodu musieliśmy więc chwilowo zapomnieć.
  Niemiecki przełom w centrum pogłębiał się. Powstała ogromna luka, którą desperacko próbowano załatać. Ale hitlerowcy posunęli się dalej i 16 lipca wdarli się do Smoleńska.
  Rzucając do walki wszystkie dostępne rezerwy i oddając milicję pod broń, Stalinowi i Żukowowi udało się zatrzymać natarcie Fritza w centrum. Ale Hitler skierował swoje wojska na południe. Naziści stworzyli w Kijowie ogromny kocioł i zajęli prawie całą Ukrainę.
  Zablokował Leningrad, najechał Krym. Przebieg działań wojennych bardzo przypominał rok 1941, jak nieubłagana karma. Ale różnice były również dość znaczące. ZSRR w 1941 roku miał trochę wolnych rezerw, a teraz wszystko było już zmobilizowane. A gdy w październiku doszło do szturmu, okazało się, że nie ma już prawie czym utrzymać obrony.
  Na początku listopada 1944 r. hitlerowcy otoczyli Moskwę, zmuszając Stalina do ucieczki do Kujbyszewa.
  Naziści, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, mieli znaczną przewagę liczebną. Mieli wystarczającą liczbę dywizji, aby ominąć Moskwę od północy i południa. Ale jednostki radzieckie za bardzo rozprzestrzeniły się na różnych frontach.
  W rzeczywistości w 1941 roku, po mobilizacjach, Stalin uzyskał przewagę liczebną nad Wehrmachtem i dysponował czterokrotnie większą liczbą samolotów i czołgów niż III Rzesza od początku wojny. A w ciągu pierwszych pięciu miesięcy wojny w prawdziwej historii wyprodukowano więcej radzieckiego sprzętu.
  Ale teraz wszyscy naziści są atutami, zarówno pod względem ilości, jak i jakości broni i personelu. A Armia Czerwona ma te same rany, co w 1941 roku. Włącznie z niechęcią Ukraińców, Bałtów i wielu małych narodów do umierania za ustrój sowiecki. Masowa zdrada stanu i bieganie po ofiarach represji, wywłaszczonych i innych obrażonych na wszelkie sposoby. Łącznie z ideologicznymi wrogami reżimu sowieckiego.
  A fakt, że Niemcy pokonali także Zachód, tylko zwiększa liczbę zdrajców.
  Nic więc dziwnego, że Moskwa jest otoczona, a Niemcy zajęli Donbas, Woroneż i zmierzają w kierunku Stalingradu.
  Zima 1944 roku niestety nie była tak mroźna i śnieżna jak w 1941 roku. Jednak Moskwa bohatersko wytrzymała do końca grudnia 1944 roku. Stalingrad upadł w styczniu 1945 roku, a walki o niego nie trwały zbyt długo. W lutym i na początku marca Niemcy i ich satelity całkowicie zajęli Kaukaz i szyby naftowe w Baku.
  Następnie ofensywa poszła wzdłuż Wołgi. Do Saratowa, do Kujbyszewa i dalej do Orenburga i Kazania.
  Stalin uciekł do Swierdłowska. Kazań upadł w maju. Latem Niemcy i Japończycy nadal wkraczali w głąb Rosji. Opór wojsk radzieckich spadł. 5 sierpnia 1945 r. zajęto Swierdłowsk. A 3 września 1945 roku Stalin ostatecznie zgodził się na kapitulację. W zamian za własne życie i wolność.
  II wojna światowa dobiegła końca. Ale spokój nie trwał długo. Po przetestowaniu broni nuklearnej Hitler przekonał się o jej fenomenalnej niszczycielskiej sile.
  Teraz okazało się, że Japonia i Stany Zjednoczone wciąż są na drodze do dominacji nad światem przez Trzecią Rzeszę. I chociaż Führer podbił więcej ziem niż Czyngis-chan, Aleksander Wielki, Napoleon, Cesarz Trojan i Sulejman Wspaniały razem wzięci, postanowił pokonać także Japonię.
  Dokładnie trzy lata po zakończeniu II wojny światowej sto balistycznych, międzykontynentalnych pocisków z potężnymi ładunkami nuklearnymi jednocześnie objęło Kraj Kwitnącej Wiśni.
  A potem rozpoczęła się ofensywa jednostek lądowych Wehrmachtu i floty. Niemcy stosunkowo szybko zajęli posiadłości Japonii w Azji, a sama metropolia została zrównana z ziemią bombami atomowymi.
  Mniej lub bardziej długotrwały opór stawiały posiadłości Pacyfiku w kraju Wschodzącego Słońca. Ale w czerwcu 1949 roku było już po wszystkim. Teraz pozostało tylko pokonać Stany Zjednoczone. Co więcej, był powód. Amerykanie, wbrew umowie, opracowali jednak broń nuklearną i przeprowadzili tajny test.
  Hitler rozpoczął wojnę 1 stycznia 1950 roku, zrzucając jednocześnie w nowym roku trzysta rakiet nuklearnych. Niszczycielski atak nuklearny zniszczył sto głównych amerykańskich miast i zabił kilkadziesiąt milionów ludzi. Do najdłuższej listy najbardziej odrażających okrucieństw dodano jeszcze jedną z największych zbrodni Adolfa Hitlera. Potem przyszła inwazja na Kanadę, a od południa wraz z dyktaturami Ameryki Łacińskiej. Amerykanie byli osłabieni i zszokowani, ale walczyli desperacko. Rozumieli, że porażka oznacza dla nich jedynie niewolę i powolną, bolesną śmierć. Dlatego była to najbardziej desperacka ze wszystkich wojen. Trwało to ponad rok, zmuszając Trzecią Rzeszę do zrzucenia około dwustu kolejnych ładunków nuklearnych i przekształcenia wielu żyznych ziem w radioaktywną pustynię. Jednak cel został osiągnięty i ostatni wróg III Rzeszy został pokonany. A potem rozpoczął się proces tak zwanej globalizacji świata. Marka niemiecka stała się jedyną walutą światową. Nawet formalnie niepodległe państwa sprowadzono do poziomu kolonii III Rzeszy, zachowując jedynie ograniczoną samorządność lokalną. Żydzi i Cyganie zostali wyjęci spod prawa: wyszukiwano ich i niszczono. SS przeprowadziło masowe czystki i wpadło we wściekłość. Nadszedł prawdziwy koszmar - godzina smoka. Albo, ściślej, epoka. Fuhrer budował totalitarne imperium w prawdziwym świecie, żądając ekspansji kosmicznej. W 1959 roku, podczas obchodów siedemdziesiątych urodzin Führera, odbyła się oficjalna koronacja, ogólnoświatowy plebiscyt, który legitymizował tytuł supercesarza. A kiedy Adolf Hitler zmarł w 1967 r., jego syn odziedziczył tytuł i władzę. Do tego czasu planeta Ziemia założyła już osady na Księżycu i Marsie z Wenus i aktywnie przygotowywała się do ekspansji na zewnętrzne światy gwiezdne... Naziści chcieli uniwersalnego imperium - budowy Gwiezdnej Rzeszy, aby pogrążyć cały wszechświat w koszmarze.
  
  
  STO TYSIĘCY PIĘKNYCH DZIEWCZYN
  Elfaraya widziała siebie w bitwie... Jest teraz wojowniczką i przywódczynią niesłabej armii.
  Piękne dziewczyny: mają tylko piersi i uda pokryte lekkimi płytami pancernymi. A ramiona, nogi i brzuch są nagie, opalone.
  A te dziewczyny dają klapsy bosymi stopami. Było ich sto tysięcy. I wszystkie dziewczyny, ani jednego mężczyzny! A wszystkie piękne, smukłe, wysportowane, muskularne, opalone, z perłowymi zębami!
  Jak Amazonki... Ustawione w kohorty. Miecze w dłoniach, łuki z tyłu. Nie ma tarcz - wojownik wierzy, że miecz jest prawdziwszy niż tarcza.
  A flagi powiewają dumnie nad dziewczynami. Są gotowi do walki i pewnie chcą zwyciężyć!
  Ale z daleka poruszają się hordy orków. Owłosione, paskudne niedźwiedzie. I około sto razy mniej trolli, które służą jako ich dowódcy.
  A teraz ta horda zmierza w stronę dziewcząt.
  Elfaraya wydaje polecenie:
  - Strzelaj z łuków, po wysokim łuku!
  Dziewczyna gołymi palcami swoich wdzięcznych nóg pociąga cięciwy. I strzelaj śmiercionośnymi strzałami.
  Jednocześnie wojownicy szczerzą zęby i ryczą:
  Bądźmy mistrzami!
  I lecą na wroga gęstym rojem strzał. Szturchają przeciwników jak jeż igłami.
  Orki i trolle padają, dotknięte morderczą i okrutną mocą.
  A Elfaraya mówi:
  - O nowe granice imperium!
  Wojownicy działają synchronicznie. Ich opalone ciała, takie wspaniałe i lśniące. A bose stopy błyszczą opalonymi kostkami. A palce są wytrwałe w kończynach dolnych. A prezenty zagłady lecą do siebie, uderzając przeciwników.
  Orki i trolle padają załamane. I mają wykrzywione z bólu zwierzęce twarze.
  Wojownicy są po prostu godni podziwu. Mają szczupłą, muskularną talię i muskularne nogi. Jak tysiące strzał zostanie wystrzelonych na raz.
  I zaatakują masę orków. I śpiewać:
  - Za nasz wielki zaszczyt,
  Zjedzmy bandytów!
  I znowu dużo strzał, i wypuszczą je. I zaśmiecą trupami wszystkie podejścia do wzgórz, na których się znajdują.
  Tak, to niesamowici wojownicy. W którym taki dziki uśmiech i ciało skręca w dobrym kierunku z eksterminacją przeciwników.
  Sama Elfaraya strzela z łuku. Rysuje sznurek gołymi palcami u nóg i uderza bardzo celnie.
  W tym samym czasie dziewczyna śpiewa sobie:
  - Przemoc utrzymuje świat,
  Wulkan wściekłości atakuje na wielką skalę!
  Wyższe napięcie,
  Budzi się z bólem i strachem!
  I znowu strzała wystrzelona bosą stopą wojownika leci. I uderza jednocześnie trzech orków.
  Ci dławią się fontannami krwi. I Elfaraya jak piszczeć:
  - Chwała mojej magii!
  I znowu wystrzeli strzałę bosą stopą. To jest dziewczyna - najwyższej klasy, ma zarówno ciało, jak i wszystko inne.
  Pierwsza fala ataków orków i trolli ugrzęzła. Została tylko masa trupów. Ale teraz pojawiają się nowe oddziały futrzastych stworzeń.
  Elfaraya znowu strzela, i to celnie, a jednocześnie warczy:
  - Chwała naszemu światu!
  A piorun leci po jej bosej stopie. A masa orków zostaje podpalona i rozerwana na strzępy.
  Tak, to wojownicza księżniczka. Z nią każdy mężczyzna poczuje się bezpiecznie chroniony.
  A pozostałe sto tysięcy dziewcząt nie jest gorszych. I strzelają bardzo dobrze. A co najważniejsze, szybko.
  Ich nagie, muskularne nogi mają czas tylko na migotanie.
  Oto oni w zgodzie:
  - dajemy aktywny karnet,
  Trafiliśmy wroga prosto w oko!
  I znowu uwalniają nowe dary śmierci z bosymi stopami. Jest to zazwyczaj wyzwolenie energii bojowej.
  Nawet Elfaraya śpiewała:
  - ryk orków - smutne twarze,
  Wiedzcie przyjaciele, jestem zabójcą!
  Zabiję wszystkich, zniszczę wszystkich,
  I złamię owłosioną twarz każdemu!
  Tak, dziewczyna jest naprawdę niezwykle waleczna. A kiedy horda orków podbiegnie bliżej, uderzy ich jak pulsar. I natychmiast pięćdziesiąt stworzeń zostało rozszarpanych na kawałki mięsem.
  Elfaraya warknęła:
  - Za wielkie pomysły, aby wszystkie stworzenia płonęły!
  Następnie wojownik wziął i wypuścił błyskawicę z jej pępka. A kilkadziesiąt orków okazało się jak barany przebite szpikulcem. Usmażyły się niemal natychmiast.
  A reszta dziewcząt krzyknęła:
  - Za Ziemię Świętą!
  I ja też to wezmę, a oni zrzucą grudki energii z gołych pięt! I rozerwał wielu futrzanych wojowników.
  Elfaraya kontynuując strzelanie, tym razem ciągnąc rękami za cięciwę, pisnęła:
  - Za naszą magię!
  I ona też strząsnęła piorun ze swojej gołej pięty... I uderzyła tak mocno, że zwęgliło całą setkę orków i trolli. Jak bibuły złapane w miotacz ognia.
  Elfaraya ryknęła:
  - Jestem wielką czarodziejką!
  I znowu, jak uderza w wroga. A jej oczy błyszczały. A dziewczyny ze swoją wielką pasją rzucają strzałami w orki i trolle.
  Z trupów wyrastają kopce. Wszystkie się gromadzą i gromadzą. I coraz więcej martwych.
  Elfaraya wzięła go i zauważyła ze śmiechem:
  - Co zrobić, jeśli w Twojej głowie jest król?
  Stwórz dla niego pałac!
  I znowu księżniczka z bosą stopą uruchomi morderczy i miażdżący śmierć prezent unicestwienia.
  Ta dziewczyna jest po prostu ucieleśnieniem śmierci. Ale jednocześnie jej promienne oczy są takie miłe.
  A reszta dziewczyn eksterminujących mnóstwo zwierzęcych stworzeń, taka fala tsunami, która się na nie wpełza, jest ogólnie super. I tak wściekle zasypuj wroga strzałami. Często uderzając prosto.
  Elfaraya krzyczy:
  - Urodziłem się w takich czasach,
  Aby mój kochany kraj o mnie pamiętał!
  A wojownik stanął na jej rękach, przekręcił jej nagie nogi nad głową i zakręcił ogromną, ognistą bryłą. I jak będzie rzucał skrzep energii w przeciwników.
  I natychmiast eksplodowało tysiąc orków. A ich skóra została podpalona i natychmiast złuszczona.
  Elfaraya krzyknęła:
  "Jestem wojownikiem klasy G!"
  I jak się śmieje.
  Wtedy błyskawica zostanie uwolniona z języka. I spalić wielu wrogów.
  Wtedy dziewczyna-księżniczka ryknęła:
  - Dla mnie cały świat!
  A z zielonych oczu piękności spadły pioruny... I jak uderzyły we wszystkie te niezliczone stworzenia.
  Elfaraya nawet zaśpiewała:
  - Miliardy szakali, diabły! A moje hasło jest proste - zabić wszystkich!
  A gołymi palcami księżniczka wypuściła kolejny, bardzo zabójczy pulsar.
  I jak to wszystkich rozerwie...
  A inne dziewczyny nie są od niej gorsze. Wszyscy miażdżą i miażdżą przeciwników swoimi strzałami. Wykorzystując oczywiście swoje bardzo zwinne, bez zbędnych butów nogi.
  Orkom wyraźnie brakuje tchu. Ale jest ich tak wielu. I pełza coraz więcej nowych pułków stworzeń.
  Jednak takich dziewcząt nie można zawstydzić ani wstrząsnąć. Jeśli mają walczyć, to walczą. I nie wiedzą, jak się bać. Albo raczej nie chcą wiedzieć.
  Oto ich bose stopy niosące śmiercionośne dary śmierci. Które rozłupały czoła orków.
  To są dziewczyny - to naprawdę supermężczyźni w bardzo krótkich spódniczkach. I taka atrakcyjna i piękna.
  A sto tysięcy dziewcząt to kolosalna siła! Z którym nic nie jest w stanie sobie poradzić!
  Elfaraya zaćwierkała:
  - Chwała naszemu fenomenowi!
  I z gołej pięty ponownie wypuścił pulsar zniszczenia. A masa orków stała się mieszkańcami piekła.
  I dlaczego takie kudłate miałyby zostać wpuszczone do raju?
  Elfaraya ryczy na całe gardło:
  - Będę absolutnym mistrzem świata!
  I znowu dziewczyny z gołymi palcami wypuszczą rozpalony do czerwoności i śmiercionośny pulsar.
  Spali wszystkich i sprawi, że spłoną.
  Elfaraya śpiewała z przyjemnością:
  - Nie jestem prostą dziewczyną,
  I złota korona!
  I znowu piorun wyleci z pępka piękna. Uderzy w futrzane stworzenia i zwęgli je jak spalone drewno opałowe.
  Elfaraya ryczy:
  Spalę cię, obrócę w popiół!
  A z pępka znowu wyśle piorun...
  I masa orków smażonych jak kotlety na patelni.
  Elfaraya wziął go i zaśpiewał z zapałem:
  - Ork waży się w pętli,
  Piecz to w ogniu!
  A teraz coś bardzo twardego i śmiercionośnego wyleci z gołej pięty dziewczyny. Przed czym nie da się obronić.
  Po raz kolejny sto orków spłonęło jednocześnie. I zamieniło się w popiół i popiół z wełną.
  A dziewczyny jak piszczą:
  - Za wielką Ojczyznę!
  I znowu ich bose pięty rzucają dary śmierci z piekielną szybkością. To dziewczyny, których nie powstrzymają burze, burze ani bariery!
  Oto Terminatorzy!
  Wojownicy nie pozwalają orkom narzucać walki w zwarciu i trzymać wroga na dystans.
  Mimo to futrzane stworzenia desperacko próbują przedostać się bliżej. Ale wojownicy na pewno im tego nie dadzą.
  Elfaraya znów jest w jej ramionach i bosymi stopami odtwarza ósemkę. I pojawia się ognista chmura. I spada jak dziki strumień na orki.
  A kilka tysięcy futrzanych stworzeń złapało naraz i spłonęło.
  Elfaraya ryknęła:
  - Czarne stworzenia krzyczą jak muchy! Czego nie da się spartaczyć z głodu!
  A teraz wojowniczka wypuści trzy strzały na raz, bosą stopą ciągnąc za cięciwę, a tuzin orków przebije się przez nie!
  To jest dziewczyna terminatora. I ma w sobie taką dziką i szaloną energię.
  Elfaraya wzięła go i zaśpiewała:
  - Dziewczyny są inne
  Tylko, że nie są zaraźliwe!
  Jeśli spadnie,
  To nie będzie zbawione w piekle!
  A z gołej pięty dziewczyny wystrzeliwuje morderczy pulsar. I rozprasza kudłate niedźwiedzie we wszystkich kierunkach.
  Elfaraya w dzikim podnieceniu mówi:
  - Jestem z takiego plemienia, że zabiję cię na litość boską!
  I znowu wojownik wypuści strzały, które przebiją każdą zbroję i podarte, kudłate mięso orka.
  Jej partnerka, bardzo piękna dziewczyna o rudych włosach, ryknęła:
  - Za potężną przyjaźń!
  Wyśle także piekielny pulsar zniszczenia!
  A śmiercionośna masa wroga zmiażdży.
  Elfaraya pisnęła:
  - Za mój demoniczny świat!
  Potem dziewczyna-księżniczka, jak zacznie, przerysuje kości na piasek. Wojownik ceremonii nie wie.
  Rudowłosa partnerka, księżniczka de La Vallière, piszczy:
  - Przyszłość jest nasza!
  Elfaraya zabulgotała w odpowiedzi, po czym wystrzeliła dziką błyskawicę morderczego pulsara.
  - A przeszłość pomoże tylko naszym przyszłym zwycięstwom!
  A teraz wszystkie dziewczęta mają sto tysięcy, gdy biorą to i bosymi stopami emitują dzikie błyskawice.
  A armia orków weźmie i spali. Tak, to straszne wpaść w dystrybucję takich wojowników.
  A także uśmiechają się i pokazują zęby, które odbijają promienie gwiazd.
  A potem dziewczęta wezmą go i zdepczą go bosymi piętami, a fala przetoczy się przez ziemię i pokryje całą armię orków. I zakop!
  Wojownicy z olśniewających zębów uwolnią promienie słoneczne i oślepią szeregi futrzastych żołnierzy.
  Elfaraya pisnęła:
  - Za moją decyzję i zachowanie!
  Dziewczyny walczą coraz zacieklej. I tak będą brać i rzucać dyski bosymi stopami. Przejdą obok, a masa orków opadnie.
  Księżniczka ryknęła na całe gardło:
  - Potnę cię, potnę cię, zaraz cię potnę!
  Zabiję cię, zabiję cię, zabiję cię!
  A teraz wojowniczka z gołą piętą odbije promień słońca i niczym laser na orki.
  I wytnij całą, kudłatą linię. A orkowie piszczą i zamieniają tę armię w odchody.
  I znowu orki są w dzikim ataku, a dziewczyny bosymi stopami rzucają w nich śmiercionośnymi przedmiotami.
  A piersi się trzęsą. I tak każda skrzynia to cała wieża czołgowa!
  Więc dziewczyny wzięły to i wystrzeliły pioruny z ich pępków. Wszystkie sto tysięcy dziewcząt zostało przeciętych pępkami wiązką laserową.
  A jednocześnie upiekło się aż pół miliona orków. I tylko przestrzeń mogła je strawić.
  Elfaraya ryknął:
  - Rozdarłem cię i spaliłem,
  Jestem dziewczyną - po prostu Szatanem!
  I znowu z pępka wypuści błyskawicę. I uderza zabójczo. A potem jak lecą strzały. I wszystkie stały się barami.
  A teraz orkowie są jak kraty pełne dziur.
  A dziewczęta biją swoje popiersia magią i wycinają mnóstwo śmierdzących orków. I zostali znokautowani.
  Elfaraya śpiewała:
  - Zabijemy wszystkich!
  Jesteś taką dziewczyną - po prostu księżniczką!
  Wojownik ryknął:
  - Rozerwę cię i nie będę miał litości!
  I tak potrząsa biustem. I znowu uwolnienie, przynosi prawdziwą śmierć.
  Orkowie próbują dosłownie zasypywać pozycje wroga trupami. A oni idą dalej i dalej i dalej. Oto rosną nowe góry umarłych. Ale orkowie się nie poddają.
  Poruszają się dalej i dalej. I umierają bez litości. Ale wojownicy zasypali orków niczym grad strzał. A wojownicy nie mogą powstrzymać tej szumowiny. Ale kudłata fala pędzi do siebie. A to morze z kłami się porusza.
  Dziewczyny w dzikim podnieceniu. I napnij mięśnie. A orkowie poruszają się dla siebie, jakby minęła kolejna fala tsunami. Ale to nikomu nie przeszkadza.
  Elfaraya nawet śpiewała, wcześniej bosymi palcami pociągała za sznurek przy pięciu łukach naraz i strzelała magicznymi strzałami:
  - Bezpośrednio gołymi rękami,
  Poradziłem sobie z tsunami...
  Jestem dowolną dziewiątą falą,
  Mój kochanek rozdarł!
  Wojownik nawet podskakuje i natychmiast uwalnia wydzielinę z pępka. I miażdży wroga.
  I ryk:
  - Moja armia jest silna,
  Ona podbija świat!
  Elfaraya całkowicie się rozproszyła. Zarówno one, jak i inne dziewczyny, stanowią oczywiście znakomitą klasę wojowniczek. Który nie okaże nikomu najmniejszego miłosierdzia.
  To po prostu wściekłe zwierzęta. A może nawet coś w rodzaju orków! Tylko piękna, a nie brzydka.
  Elfaraya jak wypuścić błyskawicę z ust. I spal sto orków i śpiewaj:
  - Za moją słodką duszę!
  I mrugnij do wroga!
  Potem jej gołe palce upuszczą pulsary. I rozerwą całą paczkę na małe, podarte części.
  Elfaraya wtedy pisnie:
  - Morderstwo to moje credo!
  Jej rudowłosy partner zaszczeka:
  - I mój też i na placu!
  Elfaraya rozpętała kaskadę zniszczenia i ryknęła:
  - A mój jest generalnie w kostce!
  I obaj wojownicy tupią bosymi stopami. Nadeszła nowa fala magii.
  A teraz znowu od orków frytki i podarte muszki mięsne. A potem smażymy je na patelni.
  Elfaraya pisnęła.
  - Ustaw nowe rekordy!
  Rudowłosa partnerka potwierdziła rykiem, strzelając ognistymi pulsarami gołymi palcami:
  - Aby uprawiać ziemię!
  Elfaraya uderzyła orki i zapiszczała:
  - Dwa razy, trzy razy więcej niż norma!
  Rudowłosa wojowniczka bosą piętą dała bańkę magicznej energii i dodała z podekscytowaniem:
  - Aby mój kraj rozkwitł!
  Więc dziewczyny się rozeszły, i to bardzo dokładnie. I miażdżą tę armię kudłatych stworzeń, zdobywając dla siebie wielkie nabytki.
  Elfaraya ponownie wystrzeliła magiczny laser z pępka i krzyknęła błyszczącymi oczami:
  - Mam kobrę i gyurzę w jednej butelce!
  I jak wypuści nowy promień tego, co spali orków żywcem na wroga.
  Rudowłosy partner księżniczki, który nagle oświadczył:
  - Teraz nazywam się de Lavalier!
  Elfaraya chętnie potwierdziła:
  - De Lavalier, więc de Lavalier! Więc jeszcze piękniej!
  Rudowłosy wojownik pisnął:
  - Jestem rycerzem światła na kolanach dzikusów,
  Zmieszczę te orki z powierzchni ziemi!
  I jak będzie przesuwać po nich nagie, wyrzeźbione nogi... A reszta dziewcząt, cała armia stu tysięcy żołnierzy, weźmie to, otworzy usta i wypuści z nich ogień.
  I znowu kaskada płomieni spadnie na orki, spalając się bez wahania i nie dając szans.
  Natychmiast trzy miliony kudłatych stworzeń stanęło w płomieniach. Wyglądało to tak, jakby oblano ich napalmem. Lub nawet fosfor wraz z siarką. I wszystko rozbłysło jak miliard zapałek na raz.
  I jak ta masa będzie świecić. I ile wrzasków, krzyków i przekleństw z tego wszystkiego naraz.
  Elfaraya warknęła:
  - Nie miej litości dla orków
  Zabijcie ich, dranie...
  Jak zmiażdżyć pluskwy -
  Rozrywajcie się jak karaluchy!
  I zdejmie gołe palce u stóp i wypuści błyskawice. I proszę bardzo dużego trolla. Będzie brał i zabierał. Wyobraź sobie, że dinozaur został wysadzony w powietrze.
  Rudowłosy partner pisnął:
  - To jest ghul!
  Elfaraya w odpowiedzi, z bosą piętą wydalającą bańkę magoplazmy, krzyknęła:
  - Mamy odpowiedź na ghule!
  Ognisty wojownik ryknął:
  - I będzie dla niego trumna i pozdrowienia w wieńcu!
  Elfaraya zauważył:
  - Wieniec może być zarówno pogrzebowy, jak i laurowy! Więc nie ekscytuj się zbytnio!
  Rudowłosa księżniczka ryknęła, również wystrzeliła błyskawicę z pępka, powalając nielicznych ocalałych orków:
  - Przygotowaliśmy dla nich coś cięższego niż wianek!
  A teraz wojowniczki, wszystkie sto tysięcy dziewcząt, wezmą to i na rozkaz Elfarai podskoczą i wykręcą w powietrzu nagie, muskularne nogi. W rezultacie zrodzi się burza i to prawdziwa magiczna burza. I pójdzie fala kolosalnej siły i milionowy szyb magicznego tsunami.
  W rezultacie ostatnie orki zostają zniszczone i całkowicie zrównane z ziemią.
  Usmażone i stały się kotletami.
  Elfaraya mówi z patosem:
  - Hymn Ojczyzny w sercach śpiewamy,
  Uczynimy wszystko we wszechświecie szczęśliwym...
  Zdobądźmy legendarnego Mahometa,
  Niebo i ziemia mają wielką moc!
  
  PILOT ELFÓW PRZECIWKO SASHCE
  Podczas II wojny światowej do jednego z alternatywnych wszechświatów przybył elf. Wstąpił do Japońskich Sił Powietrznych i dzięki temu stał się tam asem numer jeden. W końcu elfy są bardzo zdolne, szybkie, zwinne i silne. Mają reakcję i wszystkie refleksy znacznie lepsze niż ludzie, a także magiczną wizję bitwy. Kiedy elf zobaczy, co zrobi wróg.
  Krótko mówiąc, elf, który przyjął przydomek Conan, zestrzelił samoloty z taką łatwością, jakby łuskał nasiona.
  Dzięki niemu Japonia wygrała bitwę morską o Midway. Wielkie zwycięstwo miało wpływ na cały przebieg II wojny światowej. Najpierw Japończycy ostatecznie przejęli inicjatywę na Pacyfiku. A ich flota była w stanie zdobyć Archipelag Hawajski, otrzymując bardzo silną pozycję, po ukończeniu budowy obwodu obronnego na morzach.
  Mogło to jednak nie mieć decydującego znaczenia, gdyby po tych zwycięstwach samurajowie nie zdecydowali się na otwarcie drugiego frontu przeciwko ZSRR.
  Niespodziewany atak nastąpił na Dalekim Wschodzie. A wojska Imperium Wschodzącego Słońca zaatakowały także Władywostok. Pomimo faktu, że groźba ataku militarnej Japonii po triumfie Midway stała się całkiem realna, za pomocą przekupstwa i zdrady agenci Mikado przekonali dowództwo Władywostoku, aby nie doprowadzało wojsk do pełnej gotowości bojowej. W rezultacie miecz Damoklesa został już wniesiony i ucztują w restauracji. Major Stalingradowa chwyciła młodą oficer za włosy, była od niego o głowę wyższa i wyraźnie silniejsza:
  - Co za prostak i pijak! Dlaczego macie tak rozwiązany zespół! Ten facet bardziej przypomina chłopca pokładowego niż oficera. Może na początek dobrze go nadmuchaj, żeby wyszły wszystkie chmielenia.
  Pułkownik Palatsev był zawstydzony:
  - To jest Sasha Sokołowski. Został wysłany na kursy bezpośrednio ze Szkoły Suworowa, według skróconego programu. Jest jeszcze całkiem chłopcem, za dwa miesiące skończy piętnaście lat.
  Stalingradowa skrzywiła się nieprzyjemnie:
  - Wow! Mam czternaście lat i już jestem oficerem! Tak właśnie działa wojna! A nie wiedziałam, że mleczka już otrzymują pełnoprawne tytuły.
  Palcew wzruszył ramionami.
  - Na wojnie dzieci wcześnie dorastają! Co więcej, przydarzyła mu się historia, jakby napisał najlepszą historię o obronie Moskwy, a Żukow to zauważył i poradził mu, aby przeniósł chłopca z kadetów do oficerów.
  Stalingradowa stała się milsza, słysząc te słowa:
  - Cienki! Że nie jest głupi. - Groziła palcem niczym nauczycielka w szkole. - Ogólnie nieźle, ale koniec z piciem! Czuję to, a mój nos jest jak pies, zaraz pod trybunał! - Kobieta silna, dojrzała, ale nie tracąca sportowej harmonii i świeżości, dźgnęła pułkownika palcem. "Właściwie to ty za to zapłacisz. Już mężczyzna w średnim wieku, ale zachowuje się.
  Palatsev zakaszlał ze złością:
  "Właściwie mam trzydzieści trzy lata, ale zostałem już ranny siedem razy, więc wyglądam na starą...
  Stalingradowa chciała coś odpowiedzieć, gdy nagle przedświtową ciszę przerwał potworny ryk. To było tak, jakby ciężkie głazy spadały z nieba, szyba w oknie pękła natychmiast. Odłamki gradu uderzały w stół, a nawet lądowały w rękach i twarzach pijanych funkcjonariuszy. Stalingradowa krzyknęła jak dowódca:
  - Wszyscy natychmiast wyjdźcie.
  Palcew w odpowiedzi krzyknął tak bardzo, że prawie zerwał sobie struny głosowe:
  - To są muszle dwunasto- i osiemnastocalowe! Japońskie pancerniki o największym tonażu wydają się być na polowaniu, co oznacza.
  Stalingradowa zirytowana uderzyła butem w ścianę. Nawiasem mówiąc, od szturchnięcia sprytnym butem-trofeum, płytka pękła:
  - Zaczęło się, ale nie tak, jak planowaliśmy! Zupełnie nie! Cholera, musisz natychmiast zabrać eskadrę do morza i zatopić flotę kraju wojowników o wąskich oczach.
  Padając na czworakach, kapitan pierwszego stopnia (inaczej pułkownik) mruknął:
  - Broń jest tylko na moim niszczycielu i na kilku małych korytach. Nie mamy nawet odpowiedzi.
  Stalingradowa pokazała ciężką pięść:
  - Cóż, ty i osły! Ryknęła wojowniczka o niebieskich włosach niczym szalejące tsunami. - Ale powinniście mieć artylerię przybrzeżną! Przecież nie wszystkich wysłano na front zachodni, a także do lotnictwa. Przecież o tym, że Japonia może w każdej chwili przystąpić do wojny, mówi się od lat.
  Już dość ranny Palacew, chciał powiedzieć, ale znowu zagrzmiało, kawałki spadły. Zawyła syrena, ostrzegając o przybyciu samolotu. Z wielkim trudem pułkownik sił morskich wstał i krzyknął, blokując huk Stalingradu:
  - Mamy lotnictwo i baterie przybrzeżne, nawet jeśli nie w komplecie, są dostępne. Odpowiedzmy!
  Pilot warknął, biegnąc ulicami:
  - Pobiegłbym po prostu do mojego myśliwca i zasadziłbym tych samurajskich wojowników, to nie wystarczy. Nadal zapłacą za Cuszimę i Miduen.
  Saszka Sokołowski, we śnie już oficer, a nie niewolnik, któremu odcięto połowę ucha, zgodził się:
  - Tak, zapłacą! Tak, nawet z procentem!
  Słychać było eksplozje i spóźniony świergot dział przeciwlotniczych. Ogólnie rzecz biorąc, większość obrony powietrznej Władywostoku została wycofana w czterdziestym pierwszym roku, aby wzmocnić obronę Moskwy, więc liczne punkty kolonii komarów Kraju Wschodzącego Słońca zdawały się nie zwracać większej uwagi do takiego "hałasu". Japońskie bombowce nurkujące zrzucały wiosenne "prezenty" z przeszywającym piskiem. Cios został zadany zarówno miastu, jak i flocie. Japońskie samoloty nie są zbyt duże, ale zwinne, natomiast pancerniki wręcz przeciwnie, są masywne. Tutaj największy z nich jest nawet ciasny w oceanie, długość wynosi trzysta metrów, a działa mają 460 milimetrów. Jak dotąd Amerykanom nie udało się zatopić żadnej z tych piękności, a ocalałe wraz z krążownikami niszczyły wybrzeże. Bardzo przypominał nikczemny atak Kraju Kwitnącej Wiśni 27 stycznia 1904 roku. Tylko wtedy nie było lotnictwa.
  Paltsev czuł, że dusi się od biegania. Nie jest supermanem, ale prostym człowiekiem z chorymi płucami, uwięzionym w trudnej sytuacji. Ale Victoria Stalingradova nie wyprzedziła go zbytnio. Zastanawiam się, ile ona ma lat, nie wygląda na więcej niż trzydzieści lat, ma duże piersi i ramiona szerokie jak u mężczyzny.
  Stalingradowa nagle odwróciła się i machnęła ręką:
  - Nie uciekaj stary, chodź za mną! - krzyknęła z taką siłą, że fala dźwiękowa po prostu uderzyła ją w uszy. - Wyprowadź niszczyciel na morze tak szybko, jak to możliwe.
  W pobliżu rozległy się eksplozje, gruz spadł, jeden z nich spadł bezpośrednio na Stalingradową, a ona mechanicznie złapała go rękami. Terminatorka czuła się jak bramkarz, który skutecznie zdobył rzut karny, fragment był okrągły, ciepły i wyglądał jak piłka. Victoria nagle poczuła, jak coś płynnego spływa jej po ramionach. Dziewczyna spojrzała na fragment i wtedy nawet jej żelazny wojownik, zahartowany trzema latami wojny (razem z hiszpańskimi i cywilnymi będzie więcej) mdłości podeszły jej do gardła. Trzymała w rękach główkę dziecka. Biedna dziewczyna (widać to po krótkich kucykach, z wyłupiastymi oczami. Stalingradowa ostrożnie położyła głowę na popękanym asfalcie i przeżegnała się:
  - Nie miałeś czasu na grzech, nie na życie! Nie ma jednak grzesznika większego od Boga, dlatego nie ma większego grzechu niż obojętność na cierpienie dzieci.
  Znów ryk i odłamki, jeden trafił dziewczynę w but, drapiąc skórę. Stalingradowa już chciała zawrócić i jak najszybciej pobiec na pas startowy, gdzie jej MIG cierpliwie czekał na agresywną gospodynię, ale...
  Ostre jak sztylet spojrzenie wojownika wyrażało nieznośny grymas bólu na twarzy kapitana pierwszego stopnia Władimirowicza, gdy jego górna część odciętego ciała wyleciała w górę przez falę uderzeniową. Sama dziewczyna ledwo uniknęła fragmentu. Choć cóż to za dziewczyna, po raz pierwszy chwyciła za broń już w rosyjsko-japońskich czasach Mikołaja II. Już kiedyś w jakiś sposób złapała ją za policzek, nawet podczas międzynarodowej bitwy w Hiszpanii. W rezultacie pozostała głęboka blizna, która przez długi czas psuła jej wygląd. Do tego aresztowanie i wysłanie pułkownika do obozu koncentracyjnego. To prawda, że to na Syberii, w miejscu pozyskiwania drewna, została przedstawiona jednemu bardzo silnemu czarownikowi, który za pomocą maści i wzywania duchów zdołał wyleczyć tę ranę i kilka innych, jakby nigdy go nie było. Blizny otrzymane podczas bitew z Japończykami, Niemcami, Białymi Czechami, oddziałami Kołczaka, Denikina, Wrangla. I wiele ją nauczyła, więc wydaje się, że Stalingradowa należała do wybranego rodzaju ludzi.
  Dostała możliwość wyjazdu przed terminem, korzystając z kobiecych wdzięków, dlatego mimo trudnego artykułu objęto ją amnestią. Nie chodzi tu oczywiście o to, żeby przekonać mężczyznę, ale o to, żeby organizator imprezy się o tym nie dowiedział. A oszustów wszelkiej maści jest tak wielu, że znicz, znicz i znicz, popycha ich dalej. Więc tak naprawdę nie przyspieszysz, jeśli twoja kariera jest ci bliska.
  Oznacza to, że Japonia ma dużą przewagę w piechocie, lotnictwie, a nawet w czołgach. Cóż, w czołgach z naszej strony rekompensuje to przewaga jakościowa, a reszta jest znacznie gorsza. Chociaż jeśli weźmiesz broń strzelecką, Japonia również pozostaje w tyle pod względem liczby karabinów maszynowych, głównie ma broń palną. Jednak dywizje Dalekiego Wschodu są słabo wyposażone w pistolety maszynowe. Nie ma wystarczającej liczby maszyn dla wszystkich. Więc ... Piechota nie ma przewagi jakościowej, a co gorsza, wszyscy najlepsi oficerowie są przenoszeni na front radziecki, tutaj do najgorszych żołnierzy z reguły nie strzela się, mając minimum szkolenia wojskowego. Oznacza to, że wojna rozpoczyna się w skrajnie niekorzystnej sytuacji dla ZSRR. A całkiem sporo nowo utworzonych rezerw zostanie wyrzuconych na wschód...
  Stalingradowa nagle wkroczyła w pożar. Zbombardowany szpital miejski stanął w płomieniach. Obraz jest naprawdę apokaliptyczny, a kobiety, dzieci i starcy płoną żywcem. Tutaj dziecko wpadło prosto w ogień, a dookoła rozległ się straszny ryk i jęki.
  Stalingradowa poczuła w głowie trąby archaniołów i rzuciła się w płomienie. Języki ognia lizały nagie dłonie i otwartą twarz dziewczyny, lecz pilot poruszał się tak szybko, że udało jej się chwycić dziecko, wyciągając je z objęć zagłady.
  Dziewczyna wyskoczyła, czując jedynie lekkie swędzenie na skórze, rzuciła okiem na dziecko. Niestety, było już za późno, chłopiec udusił się, wciągając płomienie do płuc, poparzenia na okrągłej twarzy. Takie podarte pęcherze na skórze są bardziej miękkie niż pąki stokrotek. Stalingradowa krzyknęła:
  - Oto ludzki chaos!
  Uderzyła butem w stertę śmieci, po czym rzuciła się na pomoc, kto jeszcze mógł zostać uratowany. To było jak kobra tańcząca między palnikami gazowymi, dziewczyna bardzo dziwnie się kręciła i tańczyła. Została spalona, jej buty stopiły się, jej tunika była zwęglona, ale nadal walczyła uparcie o każdą łzę dziecka, o każde uderzenie małego serca, o każde kruche życie, ale tak potrzebne dla kraju! Buty rozpadły się i teraz dziewczyna tańczyła w wirach ognia, jej nagie, czarujące nogi. Była męczennicą, ale nie tylko zakonnicą torturującą się postami i biczem, co nie przynosi pożytku ani Bogu, ani ludziom, męczennicą-wojowniczką ratującą konkretne życia. Nogi wojowniczki były pokryte warstwą małych pęcherzy, ale z bólu poruszały się jeszcze szybciej i dokładniej.
  Kapitan służby medycznej wyjął z torby duże buty i krzyknął do niej:
  - Weź je, szybko je załóż! Ty, tańcząc na płomieniu, staniesz się kaleką.
  Wojownik w randze majora natychmiast odpowiedział:
  - Lepiej zostać kaleką fizycznie niż dziwakiem moralnym! Ani sekundy dla siebie, wszystko na front, wszystko na zwycięstwo!
  Kapitan służby medycznej odpowiedział:
  - To jest prawdziwy sowiecki człowiek!
  Stalingradowa, depcząc płomień, przeklął:
  - A co stoisz, ratuj ludzi!
  Kapitan westchnął.
  - Mam protezy zamiast nóg!
  Stalingradowa, wyciągając inną dziewczynę z na wpół poparzoną twarzą i nieprzytomną, krzyknęła wściekle:
  Jak okrutny jest Bóg!
  Kapitan wzruszył ramionami.
  To nie jest wina Boga, ale ludzi!
  Stalingradowa bardzo rozsądnie i pewnie sprzeciwiła się:
  - To to samo, co powiedzieć: nie rodzice są winni, ale dzieci!
  Kapitan chciał coś powiedzieć, ale kłęby dymu weszły mu do gardła i ze złością zakaszlał.
  Bombardowania ucichły, ale ostrzał trwał nadal. Działa okrętu dysponują przyzwoitym zapasem pocisków, jednak ogień był teraz skierowany bardziej na rozbrojone radzieckie okręty. Yamamoto rozumiał, że dominacja na morzu na długi czas przeniesie inicjatywę w tej wojnie na Japonię. A budowanie statków jest procesem kosztownym i długim, chociaż na przykład łodzie podwodne są być może łatwiejsze do stemplowania. To oczywiście należy również wziąć pod uwagę, ale ważne jest, aby przełamać konstrukcję. Admirał Yamamoto, najpotężniejszy człowiek Japonii po cesarzu Hirohito, czuł się jak bóg. Prawdziwy bóg, więc religia Kraju Wschodzącego Słońca uczy, że najlepszą drogą do deifikacji jest waleczność militarna! A teraz wielki dowódca mógł dowolnie dręczyć i manipulować otaczającą go przestrzenią. Nad Władywostokiem na przestrzeni wielu kilometrów unoszą się gęste, czarne kłęby dymu - płoną magazyny ropy naftowej i składy paliw. Setki, tysiące ludzi płonie, cholera, no cóż, po tym, jak tu nie czuć się jak bóg, który mścił się na Rosjanach za wieki upokorzenia, wielki naród zmuszony jest stłoczyć się na szeregu wysp tak małych w porównaniu do połacie Rosji. Teraz rosyjska flota tonie i w przeciwieństwie do portu w Peru nie opuści ani jednego statku.
  Podczas bitwy pod Khalkhin Gol Yamamoto zaproponował zadanie podobnego ciosu Władywostokowi, dla którego sporządzono szczegółowy plan. Ale Hitler nieoczekiwanie zawarł pokój ze Stalinem. W ogóle, idiota Hitler, rozpoczął masakrę Żydów i tym samym nastawił przeciwko sobie zarówno Polskę, jak i kraje Zachodu. I dlaczego tego potrzebował? Chciał zdobyć żydowskie bogactwa? Ale lepiej było najpierw stać się mocarstwem światowym, pokonując ZSRR, a może potem inne kraje. Zachód jest łatwiejszy do zdobycia dzięki temu, że jego mentalność jest znacznie mniej nacechowana fanatyzmem i skłonnością do poświęceń. Czy znany jest przynajmniej jeden przypadek taranowania przez amerykańskich pilotów? To prawda, było kilka kolizji, ale to najprawdopodobniej wypadek. Rosjanie są fanatykami, co jest dziwne, ponieważ wiara prawosławna nie aprobuje samobójstwa iw ogóle nie uważa, że drogą do raju można zasłużyć wyczynami zbrojnymi. Ogólnie rzecz biorąc, nauka Chrystusa jest wyjątkowo głupia i niepraktyczna. On Yamamoto czytał Biblię i dziwił się głupocie ludzi, którzy uważają takiego pacyfistycznego Boga. Na przykład uczy: biją cię w prawy policzek - odwracają lewy, proszą o jedną koszulę - dawaj dwa, kochaj wroga! Tylko osoba chora psychicznie może uważać Chrystusa za Boga. Taka religia jest dobra tylko dla niewolników, zniewolonych wasali. I cała Europa i połowa świata musiała w to uwierzyć. To prawda, że nauka Jezusa, mimo że odrzuca starotestamentową zasadę oko za oko i uczy miłowania nieprzyjaciół, nie przeszkodziła Brytyjczykom w podbiciu jednej trzeciej całej planety, tworząc najrozleglejsze imperium w dziejach ludzkości. I to pomimo religijności Wielkiej Brytanii, gdzie Bóg jest wspominany nawet w hymnie narodowym. Co dziwne, amerykańscy prezydenci przysięgają na Biblię, ale mimo to bombardowali japońskie miasta bombami napalmowymi, paląc żywcem tysiące kobiet i dzieci. Co więcej, cywile byli zabijani nie przez przypadek, ale celowo, była to taktyka terroryzowania ludności cywilnej: podważanie zasobów ludzkich i ekonomicznych. Ale Japończycy nie zbombardowali jeszcze Stanów Zjednoczonych. Ale tak się stanie! Przypisują także samurajom szczególne okrucieństwo. W końcu on Yamamoto, jeśli sobie tego życzył, mógł przedrzeć się bombowcami do miast USA, zwłaszcza po klęsce floty Jankesów w pobliżu portu w Peru. Tak, Europejczycy to moralni dranie. Mają wypaczone rozumienie, wiarę, nauczanie, a nie działanie! Nie tak w Japonii! To, czego nas uczono, jest tym, co robimy. Nie ma czegoś takiego, jak Bóg mówi nadstawianie drugiego policzka, a jednak Jego słudzy rozmyślnie zabijali małe dzieci. Tak, ogólnie rzecz biorąc, wiara, że Bóg jest jeden i Wszechmogący, nie może być prawdziwa. Gdyby był sam, to oczywiście zadbałby o to, aby ludzie czcili go właściwie, w wierze i prawdzie oraz mieli jedną doktrynę. I tak każdy modli się jak chce, jak chce. A świat jest zbyt brzydki i zły, aby mógł go stworzyć jeden Wszechmogący Bóg. Przecież każdy odpowiedzialny władca przede wszystkim dąży do porządku i sprawiedliwości. Chce, żeby na pierwszym miejscu byli silni, mądrzy, szlachetni, uczciwi, a reszta albo się poprawiała, wzrastała fizycznie i duchowo, albo... Jeśli jednak Bóg jest Wszechmogący i Stwórca wszechświata, to nie tworzyć cielesnych i umysłowych dziwaków. W końcu dlaczego cesarz jest czasami zmuszony znosić słabości ludzi jako coś oczywistego? Ponieważ nie ma innego wyjścia, nie jest w stanie w mgnieniu oka zamienić dziwaków w przystojnych mężczyzn, a tchórzy w odważnych. Ale gdybym mógł, natychmiast bym to zrobił!
  Niestety, muszę zaakceptować to, co jest i zająć się materiałem ludzkim, który otrzymałem jako dany. Ale od kogo go otrzymał, to już inna kwestia. Tak, a sam cesarz ma słabości: jest tylko człowiekiem - starzeje się, choruje, niedołężny. O dziwo, boski cesarz często żyje krócej niż zwykły sługa, ma mniejsze umiejętności posługiwania się bronią niż większość generałów i wielu żołnierzy. Cóż, co w nim jest od Boga Wszechmogącego. Ale biały nie jest lepszy! W całej historii Europy nie było straszniejszego i odnoszącego sukcesy zdobywcy niż Hitler. Tak, on naprawdę jest symbolem militarnej sprawności białych ludzi! A jednak największy wódz wszechczasów i narodów nie mógł nawet ukończyć gimnazjum, zdobyć średniego wykształcenia, które w Japonii jest obowiązkowe!
  Ponadto Hitler nie został przyjęty do wojska ze względów zdrowotnych. Co ciekawe, ten fanatyk kultu siły, lew wojny, okazał się tak słaby fizycznie, że nawet w Niemczech, gdzie przy każdym posterunku jest placówka wojskowa, nie powołano go w charakterze szeregowca. Jak zdegradowana jest Europa.
  Jednak Stalin, kolejny z najwybitniejszych polityków naszych czasów, również nie miał wykształcenia średniego, był samorodkiem. I co ciekawe, ze względów zdrowotnych również nie został powołany do wojska. Ciekawe, zbiegi okoliczności, dwóch złośliwych wrogów nie miało średniego wykształcenia, nie zostało powołanych do służby wojskowej ze względów zdrowotnych, miało ojców pijaków, a tata Hitlera też początkowo pracował jako szewc!
  Oto taki zbieg okoliczności, dziwny, złowieszczy. Prawa ręka Goeringa Hitlera taka nie jest. Pochodzi z rodziny arystokratycznej, przodek Góringa był zastępcą faktycznego władcy Niemiec, Bismarcka. Góring to biznesmen, oligarcha, arystokrata i pragmatysta. Widzą także możliwość zastąpienia opętanego Führera. Także Ameryka i Wielka Brytania, choć w tajemnicy, chcą zakończyć Rosję, niezależnie od rządzącego reżimu, ale chcą zakończyć komunistów, którzy zaprzeczają samej koncepcji własności prywatnej, do tego stopnia, że przymykają nawet oczy na nadmierne wzmacnianie Niemiec.
  Niemcy są jednak konkurentem geopolitycznym, ale konkurentem w ramach kapitalistycznych i arystokratycznych reguł gry, a Rosja bolszewicka jest absolutnie obca i wroga. Zaskakujące jest nawet to, że od czterdziestego pierwszego roku sam Churchill zaoferował pomoc Stalinowi, i to przy całym jego antykomunizmie, tradycyjnej, angielskiej nienawiści do Rosji. Przecież Niemcy pod czerwonymi to koń bojowy zaprzężony w radziecki rydwan, a ZSRR pod brązowymi to wieczna strefa partyzancka. Przecież fanatyczni bolszewicy nie pogodzą się i będą prowadzić przewlekłą wojnę partyzancką, która tak wyczerpie III Rzeszę, że wszelkie marzenia o dalszej ekspansji znikną jak tęcza po burzy! Rosja pod Niemcami, lepsza niż Niemcy pod Rosją! Rozumiejąc to, staje się jasne, dlaczego USA i Wielka Brytania szukają sposobu na wyjście z wojny.
  Yamamoto jest pragmatykiem, prowadził wojnę z USA i Wielką Brytanią. Ale te dwa imperia same sprowokowały Japonię, nakładając embargo na dostawy produktów ropopochodnych. Przecież kraj Kwitnącej Wiśni nie ma własnych studni i wielu innych surowców. Japończycy negocjowali, Amerykanie likwidowali coraz bardziej upokarzające żądania.
  Jednocześnie Jankesi, prowokując wojnę, wcale nie zadbali o doprowadzenie armii i marynarki wojennej do gotowości bojowej. Pokusa okazała się zbyt wielka, tym bardziej pojawił się promyk nadziei, że Moskwa upadnie, a na ratunek przyjdą Niemcy i ich sojusznicy. Poza tym istniała nadzieja, że Stany Zjednoczone, będąc jeszcze krajem stosunkowo demokratycznym, w dużym stopniu zależnym od opinii publicznej, w przypadku przeciągania się wojny nie będą chciały przelewać krwi na cudze wyspy. Rzeczywiście, po co zwykły obywatel amerykański miałby dostawać cynkowe trumny ze swoimi bliskimi, jeśli nie mówimy o ochronie terytorium samych Stanów Zjednoczonych, a nawet płaceniu dość dużych podatków wojskowych! Może dlatego przegrała carska Rosja, mając więcej żołnierzy, ale naród rosyjski nie uważał Mandżurii za swoje terytorium i nie chciał płacić krwią i potem za abstrakcyjne interesy. Niestety, Hitler nie zajął Moskwy, częściowo z powodu nieprzygotowania na srogą zimę, a częściowo z powodu charakterystycznego dla bolszewików fanatyzmu. Jednak nie tylko bolszewicy, naród rosyjski jest skłonny do poświęceń dla wielkich celów. W końcu pierwszy taran pneumatyczny wykonał Rosjanin Messer. Zaskakujące jest nawet to, że zrobił to nie ze względu na hurysy raju, ale ze względu na Ojczyznę. Chociaż... Messer jest po części głupcem, przecież jest mistrzem akrobacji, wynalazcą, projektantem i oczywiście żyjący przyniósłby Ojczyźnie znacznie więcej pożytku. Może Yankees nie mylą się tak bardzo, powtarzając zasadę: w bitwie najważniejsze jest przetrwanie! W końcu umarli nie mogą już zabijać!
  Admirał Naumo zauważył:
  - Zużyliśmy już ponad dwie trzecie amunicji. Pistolety są bardzo gorące, są zalewane wiadrami wody!
  Yamamoto zrobił krzyż palcem w powietrzu i powiedział niskim, lekko ochrypłym głosem:
  - Myślę, że działa wytrzymają ostatnią trzecią część pocisków. Chociaż nie, znokautuj do dziewięćdziesięciu pięciu procent.
  Admirał Naumo wzruszył ramionami i otarł pot z czoła.
  - Czy warto dawać z siebie wszystko pierwszego dnia?
  Yamamoto zacisnął pięści.
  - Koszty! Oczywiście, że warto! Zaskoczyliśmy Rosjan, jak to było w 1904 r., Niemców w 1941 r., ale Stalin surowo ukarze dowództwo i to się więcej nie powtórzy. Trzeba więc wykorzystać fakt, że ogon smoka zasnął. Właściwie rozumiem Stalina, wojna z Niemcami pochłonęła jego uwagę do tego stopnia, że przestał zajmować się Dalekim Wschodem. A jego świta bez lidera boi się przejąć inicjatywę. Tutaj przegapiliśmy nasz cios. Podobnie jak Amerykanie. Dla wszystkich było oczywiste, że sprawa jest w przygotowaniu, zbierały się chmury, wkrótce uderzy grzmot, ale...
  Naumo dotknął rękojeści miecza samurajskiego wiszącego u jego pasa, zwanego też potocznie kataną:
  - Rosjanie zawsze działają późno! Wojna nie będzie długa i dotrzemy do Uralu.
  Yamamoto wzniósł oczy ku niebu.
  "Niech bogowie nam w tym pomogą, ale nie sądzę!" Szybko się uczą, Khalkhin Gol pokazał, że poziom Rosjan jest wyższy niż podczas wojny 1904-1905. Dodatkowo zdradzę Ci sekret. Nasz tajny agent we Władywostoku trochę pomógł, że dość potężna artyleria przybrzeżna nie miała pocisków, a samolot nie wystartował na czas. To jest tajna wojna.
  Naumo był zaskoczony:
  - A gdzie szukali SMERSZ i NKWD?
  Yamamoto zachichotał, potrząsając palcami.
  "Tu, na Dalekim Wschodzie, służą najgorsze kadry Rosji, ci, którzy boją się zginąć na froncie radziecko-niemieckim, walczą o Władywostok. Dlatego tutaj znacznie łatwiej jest znaleźć na szczycie zdrajcę lub głupca, a także osobę egoistyczną. A NKWD tak przyzwyczaiło się do ujawniania wyimaginowanych spisków, że nie zauważa już prawdziwych zdrajców. Więc praca jest całkiem możliwa. Nawiasem mówiąc, jeśli kilku generałów przeszło na stronę Niemców, mimo że ich rodzinom, krewnym i przyjaciołom grozi za to egzekucja, to całkiem możliwe jest przekupienie kogoś z góry. Lub używaj go w ciemności, co jest jeszcze lepsze. Wykonaliśmy więc mnóstwo pracy. Nas, Japończyków, cechuje na ogół dokładność w myśleniu o operacjach wojskowych i uwzględnianie wszelkich drobiazgów.
  Naumo potarł rękojeść katany.
  - Prawidłowy! Ale wstyd Khalkhina Gola wywołuje uczucie goryczy i silnej irytacji! Jak moglibyśmy...
  Yamamoto pocieszył:
  - Mandżurów było więcej niż Japończyków i generalnie nie da się ciągle wygrywać. Muszę zaznaczyć, że jednak po naszej stronie nie walczyły najlepsze jednostki, a Rosjanie mieli dużą przewagę w lotnictwie i czołgach.
  Naumo dobył do połowy katanę.
  - Nie jesteśmy usprawiedliwieni! Samuraj nigdy nie będzie mówił o tępym ostrzu i zmęczonym koniu, o dużej liczbie wrogów i słabej broni!
  Yamamoto poprawił:
  - Samuraj oczywiście, że nie, ale mężczyzna niestety tak! Ludzie mają tendencję do popełniania błędów!
  Yamamoto był rozproszony i krzyknął coś do rur, po czym mówił dalej:
  - Samuraj nigdy się tak naprawdę nie ugnie! Płynie do taranowania i pod prąd.
  Naumo skinął głową.
  - Naprawdę! Ale walczyliśmy z USA i brytyjskim lwem.
  Yamamoto postukał palcem w sterówkę.
  - Tak! To prawda, ale Stany Zjednoczone zostały uderzone w zęby, Wielka Brytania straciła kolonie, a Niemcy były w tarapatach. Chcieliśmy wycofać jak najwięcej sił z zachodu Rosji, aby ułatwić Wehrmachtowi przejście do ofensywy. Uderzenie zaplanowano na maj, kiedy drogi wyschną, ale Amerykanie zapobiegli temu.
  Naumo wyciągnął katanę i ciął nią w powietrze:
  - Śmierć USA! Zawsze przeszkadzają Japonii.
  Yamamoto uśmiechnął się przebiegle.
  - Oczywiście nie zawsze, na przykład, kiedy po raz pierwszy walczyliśmy z Rosją, Jankesi bardzo nam pomogli pożyczkami, a także dostawami broni. Ponad połowa naszej floty została zbudowana za pieniądze Stanów Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii oraz w ich własnych stoczniach. Więc Ameryka nie zawsze jest zła, ale nie w tym przypadku.
  Naumo zapytał zdziwiony:
  - I dlaczego?
  Yamamoto raczył wyjaśnić:
  - Stado bombowców dalekiego zasięgu przedarło się do Tokio i zadało podstępny cios stolicy, używając bomb napalmowych. Spłonęły setki drewnianych domów, a cesarz za wszelką cenę nakazał przenieść strefę kontroli poza stolicę. A przede wszystkim zdobycie kompleksu bojowego amerykańskich baz na archipelagu Midway, najbliżej japońskich szkieletów. I udało nam się!
  Nauma machnął mieczem w powietrzu:
  Nadal wygraliśmy!
  Yamamoto przerwał:
  - Wśród białych też są mądrzy! Nic dziwnego, że cesarz w swoim gabinecie postawił popiersie Napoleona. Ale był inny Cezar, powiedział: trudniej jest utrzymać podbitych, niż zwyciężyć. W tym przypadku dotyczy to w pierwszej kolejności nas. Nauma odtworzył ósemkę za pomocą miecza:
  Rozumiem rozumem, ale sercem!
  Yamamoto wstał i poklepał kolegę po ramieniu.
  - Tak, nie denerwuj się, w tym przypadku wyjeżdżamy, żeby wrócić. Pokonamy ZSRR i ponownie ruszymy do USA i Brytyjczyków, ale już razem z Niemcami i makaronem.
  Admirał Nauma niemal niedostrzegalnym ruchem schował katanę do pochwy i sepleniąc, szepnął:
  - Przyszłość jest dobra, ale teraźniejszość jest lepsza! Słychać, że na lotniskowcach wyczerpał się cały zapas bomb, a na...
  Yamamoto krótko rozkazał:
  - Chodź na pokład i rozejrzyj się, za pół godziny zawrócimy i wyruszymy do najbliższej bazy.
  Nauma gwizdnął przez nos:
  - Słuchaj dowódcy!
  Admirał wyskoczył, przytrzymując drzwi, żeby nie zatrzasnęły się. Zanim ucichły jego kroki, z drzwi wymknął się cień, poszła na palcach i zrzuciła kołdrę.
  No cóż, to kwestia czasu, a miłością jest noc.
  Tymczasem Sasha Sokolovsky wspiął się jednak na myśliwiec LAGG-5.
  Chłopak chciał walczyć. Poleciał na spotkanie z potężnym Conanem. Dlatego to marzenie, że zdarzają się niesamowite zbiegi okoliczności.
  Conan zestrzelił już pięćset sześćdziesiąt samolotów amerykańskich i brytyjskich. I skrzyżował dziób z sowieckimi asami.
  Nie podejrzewa jednak, jaka niespodzianka go czeka.
  Sam Sasha Sokolovsky jest przeciwko niemu.
  Chłopiec jest sam w kąpielówkach, tak jest wygodniej i racjonalniej. Rusza do zaciętej walki.
  Jego rywalka, Konan, również jest jasnowłosa i wygląda jak chłopiec w wieku około czternastu lat, tyle że bardzo przystojny i ma wydatne mięśnie.
  Obaj chłopcy są terminatorami.
  Zaczynają strzelać do siebie z dużej odległości. I unikają jednocześnie.
  Zejdź z drogi strzałom.
  Sasza krzyczy:
  - Za ojczyznę dla Stalina!
  Conan ryczy z powrotem:
  - Za Japonię, za cesarza!
  Chociaż wcale nie jest samurajem, ale elfem. Oto chłopiec Conan, przewracając radziecki samochód.
  Sasha odpowiada symetrycznie - ucinając Japończykowi.
  Obaj zawodnicy zasługują na miano bohaterów.
  Albo gromadzą się, albo rozpraszają w różnych kierunkach, ale żaden nie jest w stanie pokonać drugiego.
  Sasza krzyczy:
  - Walcz z podłym tchórzem!
  Conan odpowiada:
  - To ty, tchórzliwa walka!
  Znów się zbiegają. Prawie taranują się nawzajem, ale znowu rozpraszają się w różnych kierunkach. Nie, nikt nie może nikogo uderzyć. To niestety nie jest dla nich możliwe.
  I znowu się rozproszyli.
  Sasza warknął:
  - Za świętą Ruś!
  Conan ryknął:
  - Nie, Japonia jest bardziej święta!
  Sasza gwizdnęła i odpowiedziała:
  Ale ty nie jesteś Japończykiem! I nawet nie jest człowiekiem!
  Conan warknął przez obnażone zęby:
  - A kim jestem?
  Sasza szczerze odpowiedziała:
  - Jesteś z rodzaju lekkich elfów!
  Conan zachichotał i odpowiedział, odcinając kolejny radziecki samolot:
  - Stąd to wiesz!
  Saszka zauważyła, uśmiechając się perłowymi zębami:
  - Wiem dużo!
  Następnie Conan zasugerował:
  - Zróbmy to! Dla mnie osobiście ta wojna to bardziej gra i rozrywka, ty też jesteś dzieckiem XXI wieku! Czego chcesz od II wojny światowej?
  Sasha logicznie zauważyła, powalając japoński samochód:
  - Pochodzę z Rosji, a wcześniej Rosja była ZSRR. Mogę więc powiedzieć, że walczę o swoją Ojczyznę!
  Conan zaśmiał się i zauważył:
  - Zostałem wymyślony przez japońskiego elfa Conana i narysowałem go w anime. Dlatego walczę dla Japonii. To więc w pewnym sensie także moja ojczyzna!
  Sasha ponownie wysłała do zbliżenia. Strzelali zza wszystkich karabinów maszynowych, ale nie mogli się trafić.
  Skończyła im się amunicja.
  Conan zasugerował:
  - Pospiesz się! Ty i ja opuszczamy II wojnę światową! Ja jestem w swoim świecie, a Ty w swoim... I niech wydarzenia toczą się swoim biegiem!
  Sasza odpowiedział:
  - Nie, to nie wystarczy! Japonia zaatakowała już ZSRR i stworzyła z tego powodu problemy. Albo sprawimy, że będziecie w czasie II wojny światowej, jakby jej nie było. Albo zostanę tutaj, żeby walczyć!
  Conan zaśmiał się i odpowiedział:
  - Czas dla nas obu w drugiej wojnie światowej dobiega końca! I wracamy do naszych światów! Jeśli chodzi o zmianę, udało mi się to bardziej niż tobie, młody oficerze, bo jestem elfem! Tak, nie wpuścili cię od razu za ster samolotu!
  Sasza warknął:
  -Bądź dla...
  Ale zanim zdążył, błysnął błysk i oba samoloty, asy pilotów, zniknęły z powietrza.
  Potem wojna toczyła się dalej bez dwóch wojowników z różnych światów. Jedna z kreskówek japońskiego anime, a druga chłopiec, urodzony w XXI wieku, powrócił do swoich czasów.
  Ale czyn już został dokonany i Japonia, pokonawszy Stany Zjednoczone na morzu, atakuje ZSRR od wschodu.
  Stalin jest zmuszony do przerzucenia znacznych sił na wschód i odkłada ofensywę pod Stalingradem. To prawda, że \u200b\u200boperacja Rzhev-Sychov nadal trwa, ale z jeszcze mniejszym powodzeniem niż w prawdziwej historii. Niemcom udaje się odeprzeć ofensywę wojsk radzieckich, wyrządzając im ogromne szkody.
  To prawda, że w Afryce inicjatywę przejęli alianci. Ale z powodu braku potrzeby ratowania Paulusa z kotła, Rommel otrzymał więcej posiłków i przeprowadził bardzo skuteczny atak na Amerykanów w Algierze, biorąc do niewoli ponad pięćdziesiąt tysięcy żołnierzy i oficerów.
  Ciężkie zniszczenia spowodowały nieporozumienia w dowództwie amerykańskim, a Roosevelt zamroził przerzut wojsk do Afryki i ogólnie stwierdził, że Ocean Spokojny jest dla Ameryki najważniejszy.
  Część armii amerykańskiej i większość przemysłowców również nalegała, aby skupić się na Japonii.
  Dzięki temu w Stanach Zjednoczonych zwolennicy izolacji zdołali przebić się przez projekt nieuczestniczenia Ameryki w wojnie w Europie. Wehrmachtowi zaproponowano nawet rozejm.
  Hitler, mając problemy z rezerwami, zgodził się na rozejm z Amerykanami.
  Wielka Brytania również nie chciała walczyć bez Stanów Zjednoczonych i także zaproponowała rozejm na rok.
  Führer zgodził się z tym. Zimą Niemcy byli w stanie utrzymać front. Dopiero pod Leningradem operacja "Iskra" zakończyła się sukcesem i udało się przedrzeć przez korytarz.
  Niemcom udało się całkowicie zdobyć Stalingrad w grudniu, ale nie posunęli się dalej.
  Pod koniec lutego Armia Czerwona przeprowadziła udany atak pod Woroneżem i była w stanie znacznie posunąć się naprzód. Jednak Mainstein, kontratakując w marcu, był w stanie otoczyć wojska radzieckie i przywrócić sytuację.
  Czerwony odniósł duże obrażenia. I na chwilę się uspokoiło.
  Tymczasem Niemcy w lutym wypowiedzieli wojnę totalną. A sojusznicy przestali bombardować i walczyć.
  W III Rzeszy dramatycznie wzrosła produkcja broni, zwłaszcza czołgów.
  Fritz zaplanował, wykorzystując "Tygrysy", "Pantery" i "Ferdynandy", aby zadecydować o wyniku wojny na swoją korzyść.
  Ale to oczywiście nie wystarczyło. Zadali główny cios w rejonie Stalingradu, wzdłuż wybrzeża Wołgi, w kierunku Morza Kaspijskiego.
  Plan zakładał odcięcie Kaukazu drogą lądową od reszty ZSRR. A następnie przenieś się do Baku wzdłuż wybrzeża Morza Kaspijskiego.
  Jednocześnie Niemcy podejmowali wysiłki dyplomatyczne, aby wciągnąć Turcję w wojnę.
  Złożyli już pryncypialną obietnicę strajku, jeśli Wehrmacht wyjdzie na Morze Kaspijskie.
  Japonia nadal była w stanie wojny. Udało jej się odciąć Władywostok i zdobyć Mongolię.
  Samuraje mają dużo piechoty i walczą fanatycznie. Czołgi są raczej słabe, ale za to lekkie, mobilne i tanie w produkcji. A co najważniejsze z dobrym ruchem.
  Krótko mówiąc, siła wroga jest wielka. A Stalin nie wie, co robić.
  Jak na razie cały zakład jest na trzydzieści cztery. Ale są słabsze od niemieckich samochodów, zwłaszcza Tygrysów. Czołg KV jest jeszcze gorszy i cięższy.
  Działo 45 mm jest przestarzałe, a 76 mm nie jest wystarczająco mocne.
  Lotnictwo w praktyce nie jest złe. Zwłaszcza Jak-9 jest jednak dość słaby pod względem uzbrojenia.
  Niemcy oczywiście postawili na Focke-Wulfa! Ale samochód był trudny w prowadzeniu. Chociaż bardzo mocny i szybki.
  Zaczął pojawiać się ME-309, szybki samochód z siedmioma punktami ostrzału, ale jednocześnie niezbyt łatwy w prowadzeniu i ciężki. A to oznacza gorszą zwrotność.
  Mniej więcej nowe rozwiązania, Yu-188 i Yu-288, które są dobrymi bombowcami, odniosły sukces.
  I oczywiście zaczęły pojawiać się pierwsze samochody odrzutowe. Ale jeszcze nie masowo.
  Niemcy rozpoczęli ofensywę dopiero 15 czerwca, przerzucając masy czołgów. I oczywiście oczekiwano ich od samego początku. Zbudowano silną obronę.
  Prawdziwa cytadela.
  Ponadto Ił-2 przygotował dla Niemców dobrą niespodziankę w postaci małych bomb kumulacyjnych.
  Ale to nie wystarczy... Niemcy byli jeszcze silniejsi. Gromadzili coraz bardziej doświadczoną piechotę, zarówno lotniczą, jak i czołgową.
  Bez frontu zachodniego naziści są silniejsi w powietrzu. W czołgach mają niewielką przewagę liczebną, ale jakościową ze względu na ciężkie pojazdy.
  W artylerii jeszcze trochę więcej beczek z ZSRR. Ale oczywiście pod względem kalibrów wróg jest przed nami.
  Pozostaje tylko liczyć na potężną obronę i odporność narodu radzieckiego.
  
  
  
  NAPOLEON ZWYCIĘŻYŁ POD WODĄ
  Napoleon Wielki zaatakował Hamiltona kilka godzin wcześniej i udało mu się go pokonać, zanim zbliżył się Blucher. A potem pokonał Bluchera.
  W tych warunkach Rosja pod wodzą Aleksandra I zdecydowała się nie walczyć z Napoleonem. Austriacy, którzy wydają się być z nim spokrewnieni, zaproponowali pokój na umiarkowanych warunkach.
  Francja otrzymała z powrotem do swego składu dwa niewielkie obszary we Włoszech zamieszkane przez Francuzów oraz Holandię. Usunięto z niego odszkodowanie i uznano władzę Napoleona I.
  Ustalono tymczasową równowagę. Francja była zbyt zmęczona wojnami i Napoleon przez chwilę siedział cicho. Chociaż zaczęto przeprowadzać pewne reformy. Jednym z najważniejszych jest oficjalne wprowadzenie poligamii, z prawem do posiadania maksymalnie czterech partnerów.
  Choć Kościół katolicki stawiał opór, autorytet papiestwa znacznie spadł. A protestanci wykazali się w tej kwestii elastycznością.
  Sam Napoleon był niemal ateistą. Zdecydowanie oddzielił Kościół od państwa. Podobnie jak świeckie prawa cię nie dotyczą.
  Napoleon Wielki, po nieznacznym przywróceniu potęgi Francji, najechał Algierię i Maroko. Zaczął przyłączać kolonie w Afryce do swoich posiadłości. Wkrótce jego wojska zdobyły Libię. Ale Egipt nie mógł zostać zajęty przez Wielką Brytanię, która sama nie miała o nim zdania.
  Napoleon uznał, że lepiej nie rozpoczynać wojny na morzu, gdzie jest znacznie słabszy od wroga. Ponadto konieczne jest również przetrawienie tego, co zostało schwytane w Afryce.
  Francuzi postanowili ruszyć do Nigru i podbić ziemie na zachodzie iw centrum Afryki.
  Napoleonowi udało się nawiązać dobre stosunki z Rosją, zwłaszcza po dojściu do władzy Mikołaja I, z którym się zaprzyjaźnili, oraz z Austrią. Ponadto w 1829 r. Austria i Francja przystąpiły do wojny z Turcją po stronie Rosji. Co ogólnie okazało się mocnym posunięciem.
  Türkiye został ostatecznie wypędzony z Bałkanów. Bośnia i Hercegowina stała się częścią Austrii, Rosja otrzymała wschodnią część Rumunii, a zachodnia część stała się austriacką.
  Bułgaria i Serbia formalnie uzyskały niepodległość, ale Bułgarzy stali się wasalami Rosji, a Serbowie Austrii. Francja otrzymała pod swoją kontrolę Królestwo Sardynii i Neapol. Ponadto Francuzi zdobyli Kretę od Grecji i część wysp. Sama Grecja na kontynencie formalnie uzyskała niepodległość, ale pod auspicjami Francji.
  Turcja w Europie pozostała w posiadaniu praktycznie tylko Stambułu.
  Rosja otrzymała także Zakaukazie, Batumi, Kars i Erzurum - prawie wszystkie ziemie zamieszkane przez Ormian i Kurdów. Północ Iraku została zajęta przez Rosję, a południe zostało zaanektowane przez Brytyjczyków.
  Türkiye zostało zdegradowane do kategorii mocarstw mniejszych. Przeciwnie, Rosja okazała się silniejsza niż w prawdziwej historii. Napoleon zmarł w 1837 roku, pozostawiając Francji wielką i potężną potęgę z posiadłościami kolonialnymi w Afryce, Europie i części Azji.
  Następnie do władzy doszedł jego syn Napoleon II. Wyższy, blondyn, odziedziczył po ojcu wielkie ambicje. I podjął próbę stworzenia koalicji przeciwko Wielkiej Brytanii.
  Zgodziła się z tym Austria, a Rosja, ugrzęzła wówczas w wojnie na Kaukazie, odmówiła prowadzenia wojny koalicyjnej. Następnie w 1846 roku Austria i Francja rozpoczęły wojnę z Niemcami. Nie zjednoczyła się jeszcze pod Prusami. Tak, a siły były nierówne. Austria jest u szczytu swojej potęgi, Francja też... A Prusy nie są zbyt silne.
  W wyniku wojny wszystkie ziemie niemieckie zostały zajęte i podzielone pomiędzy Francuzów i Austriaków. Następnie Napoleon II szybko przyłączył do siebie Danię. W 1851 roku Norwegia została zajęta przez Francuzów.
  A w 1853 r. Mikołaj I w końcu dołączył do koalicji. Rosja, Austria i Francja zaatakowały to, co pozostało z Turcji i Wielkiej Brytanii.
  Na lądzie sukces przyczynił się do koalicji. Na morzu sytuacja Brytyjczyków była nieco lepsza. Ale koalicja zdobyła cały Bliski Wschód, Egipt, Sudan. A potem Iran. A w 1857 roku Rosja, Francja i Austria przeniosły się do Indii. I to też udało im się uchwycić.
  Nastąpił podbój Afryki wraz z postępem na południe. A sama Wielka Brytania została uduszona blokadą kontynentalną. W tym samym czasie trzy imperia budowały floty.
  Ich przewaga w sile bojowej i zasobach stawała się coraz większa.
  A w 1862 r., wobec groźby lądowania Rosji, Francji i Austrii w samej metropolii, Brytyjczycy poprosili o pokój. Wielka Brytania musiała zgodzić się na szereg upokarzających warunków i zrezygnować ze swoich kolonii.
  Mikołaj I zmarł w 1864 roku... Aleksander II objął tron. Ale ten król znowu miał pecha. Już w kwietniu 1866 roku został zastrzelony przez szlachcica Karakazowa i długo oczekiwane wyzwolenie chłopów nie nastąpiło.
  A nowy młody car Aleksander III był przeciwny wyzwoleniu chłopów. I kontynuował konserwatywny kurs. Jednak Rosja posuwała się naprzód w Azji i Chinach.
  W USA wojna domowa przeciągała się. Zwłaszcza po zabójstwie Abrahama Lincolna. Wśród mieszkańców północy doszło do poważnych nieporozumień. Wojna trwała ponad dziesięć lat, a Stany Zjednoczone pozostały podzielone. Przedłużeniu wojny sprzyjała pomoc Napoleona II dla południowców i niechęć do posiadania silnych Stanów Zjednoczonych na granicy z francuską kolonią Kanady i wasalem Meksyku. Napoleon II rządził do 1879 roku, a jego panowanie było dość długie: czterdzieści dwa lata i chwalebne. Francuzi całkowicie zajęli Afrykę, tylko Austria trochę w niej wzięła, czerpała korzyści z Syrii, Palestyny, Indochin, częściowo Indii, Iranu i tak dalej.
  Umocniony w Kanadzie, Meksyku, zaczął przenikać do Ameryki Łacińskiej. W Hiszpanii i Portugalii rządy zaczęli rządzić profrancuscy królowie. Wielka Brytania stała się krajem podrzędnym.
  To prawda, że \u200b\u200bRosja wzmocniła się i trochę Austrii. Ale to nie jest przerażające.
  Na tron wstąpił Napoleon III, syn Napoleona II. Miał już trzydzieści osiem lat. Jako dość dojrzały cesarz kontynuował politykę ojca, prowadząc wojny w Ameryce Łacińskiej i podbijając Australię i Ocean Spokojny.
  Rosja w tym czasie podbiła i strawiła Chiny i Indie, dużo ziemi. W 1904 roku Rosjanie wylądowali także w Japonii, podbijając wcześniej Koreę. Wojna z Japonią przeciągnęła się nieco i przeszła w fazę partyzancką. Napoleon III podbił Amerykę Łacińską, prawie cały Czerwony Kontynent. Ale nie miał czasu na wjazd do Stanów Zjednoczonych i zmarł w 1909 roku.
  Napoleon Czwarty - wszyscy najstarsi synowie byli tradycyjnie nazywani Napoleonami, zdobyli i zaatakowali Stany Zjednoczone w celu dokończenia konsolidacji ziemi. Stany Zjednoczone natomiast zostały podzielone na trzy części i pozostały stosunkowo zacofane. I zdobyły je liczne armie francuskie.
  Rosja nadal długo walczyła z japońskimi partyzantami, a w Chinach nieustannie wybuchały powstania.
  W 1913 roku zmarł Aleksander III, a na tron wstąpił Mikołaj II. Nowy król kontynuował drogę swego ojca.
  Po podboju Stanów Zjednoczonych Napoleon IV chciał więcej. Wielka Brytania, jak dotąd bez kolonii, nie jest zbyt silna. Austria i Rosja to obok Francji dwie główne potęgi na świecie.
  Co więcej, w obu imperiach istnieją monarchie absolutne, aw carskiej Rosji funkcjonuje również pańszczyzna!
  Napoleon Czwarty myśli o tym... Ale walka z dwoma potworami naraz to zadanie niemożliwe. Albo zbyt skomplikowane. Konieczne jest wybranie jednego z nich i pokonanie ich razem.
  Po śmierci cesarza Franciszka Józefa w 1916 r., który sprawował władzę przez sześćdziesiąt osiem lat - jeden z najdłuższych na świecie - na tron wstąpił jego prabratanek Karol I. A potem zaczęły się kolizje w Austrii. Nie wszyscy uznali nowego następcę tronu, którego jedynym prapradziadkiem Franciszkiem II był cesarz.
  I wybuchło kilka powstań i zamachów stanu.
  Francja i Rosja wysłały wojska do Austrii. Wspólny cios doprowadził do szybkiej klęski patchworkowego imperium i jego podziału. I wkrótce Szwecja została podzielona.
  Francja obejmowała także Hiszpanię i Portugalię.
  Tak więc na świecie pozostały tylko dwa kraje: Francja i Rosja, które podzieliły wszystkie terytoria ...
  Mikołaj II i Napoleon IV. Taka jest kombinacja. I dwóch monarchów stoi naprzeciw siebie... Ale wojna nigdy się nie zaczęła... Mikołaj II zmarł w 1936 roku. Jego następcą został Aleksiej II. A Napoleon Czwarty zmarł rok później, w 1937 roku. Jego następcą został nie najstarszy syn, który również zmarł, ale środkowy Ludwik XIX.
  Nowy król był młody i Aleksiej młody. A w 1941 r. walczyli przez kilka miesięcy od maja do grudnia... Po czym zawarli pokój, na warunkach bez aneksji i odszkodowań.
  Była to już ostatnia wojna dwóch światowych imperiów. W 1943 roku Francuzi polecieli na Księżyc. A Rosjanie w 1945 r. Rozpoczęła się ekspansja kosmiczna.
  A dwa imperia: rosyjskie i francuskie, dynastie Bonapartego i Romanowów współistniały pokojowo.
  Ogólnie rzecz biorąc, życie rozwijało się dość spokojnie w innym systemie ziemskiego wszechświata.
  Pod koniec XX wieku Rosjanom i Francuzom udało się odwiedzić prawie wszystkie planety Układu Słonecznego i rozwinąć przemysł kosmiczny.
  Ogólnie rzecz biorąc, na Ziemi nie było epidemii i głodu. Wskaźniki urodzeń w obu imperiach zostały opanowane, a religie miały ograniczony zasięg.
  Kościół został oddzielony od państwa, a ateizm i nowe pogaństwo stały się modne.
  I wojny całkowicie zniknęły, podobnie jak prawie nie było większych niepokojów.
  
  JEŚLI RASPUTIN BY PRZEŻYŁ
  Rasputin jakimś cudem, pomimo trucizny i rany w brzuchu, przeżył po zamachu. W wyniku długo planowanego otoczenia cara Mikołaja II do zamachu pałacowego nie doszło. Car pomyślnie przeszedł najtrudniejszy etap w historii Rosji. A pod koniec kwietnia, gdy tylko wyschły drogi, na południu rozpoczęła się długo oczekiwana ofensywa.
  Skuteczności bojowej armii carskiej nie podważyły głupie dekrety Rządu Tymczasowego i pod dowództwem wybitnego dowódcy Brusiłowa odniosła ona duże sukcesy. Swoją drogą, w prawdziwej historii początkowo były wielkie sukcesy, ofensywa zakończyła się niepowodzeniem w wyniku sabotażu, zarówno ze strony bolszewików, jak i innych elementów niszczycielskich, w tym wielkiej burżuazji i ministrów Rządu Tymczasowego.
  A więc nie ma sabotażu, armia jest nadal silna dyscypliną carskich generałów. A morale Austriaków, a zwłaszcza oddziałów słowiańskich spada.
  Brusiłow zajął Lwów i posuwał się aż do oblężenia Przemyśla.
  Dopiero poważnie osłabiając front w centrum Niemcy jakoś powstrzymali rosyjską ofensywę.
  Jednak wojska rosyjskie uderzyły również w Rumunii. Były wielkie sukcesy. A nawet odbił Bukareszt i Transylwanię.
  Niemcy usunęli także wojska z innych sektorów, ratując Austriaków. Sytuację Niemiec pogorszyło przystąpienie Stanów Zjednoczonych do wojny w kwietniu 1917 r. Dlaczego nie dołączyć do Amerykanów? Widać, że Niemcy już płyną i miło jest znaleźć się w gronie zwycięzców.
  Jesienią, gdy zaczął padać deszcz ze śniegiem, rozpoczęła się wreszcie ofensywa wojsk rosyjskich w centrum przeciwko właściwym jednostkom niemieckim.
  Słaba widoczność na mokrym śniegu utrudniała pracę niemieckim strzelcom maszynowym i artylerzystom. Poza tym na mrozie Fritz zawsze wyją gorzej niż Rosjanie, bardziej przyzwyczajeni do surowego klimatu.
  Tak więc bardziej zdecydowany i zdolny dowódca Korniłow dowodził centralnym, zachodnim frontem, który zmiotł niezbyt śmiałego poprzednika.
  Wojska rosyjskie przedarły się przez osłabioną niemiecką obronę i pomyślnie ruszyły naprzód, zdobywając dużą liczbę jeńców i trofeów.
  Dopiero nad Wisłą, osłabiwszy swoje wojska na zachodzie, Niemcy byli w stanie zatrzymać natarcie wojsk rosyjskich. Armia carska wyzwoliła państwa bałtyckie i wkroczyła do Prus Wschodnich.
  Duże sukcesy Rosjanie odnieśli także na południowym odcinku frontu przeciwko Turcji. Do końca roku wraz z Brytyjczykami i Francuzami prawie całkowicie zdobyli Azję Mniejszą i zbliżyli się do Stambułu.
  W styczniu Stambuł znalazł się pod presją, głównie wojsk rosyjskich, a Imperium Osmańskie skapitulowało.
  Nadszedł rok 1918. W Rosji wierzyli w szybkie zwycięstwo i kraj przetrwał pomimo wszystkich trudności militarnych. Alianci także trochę naciskali na Niemców na Zachodzie i wierzyli w ich sukces.
  Ameryka przenosiła coraz więcej nowych dywizji. Austro-Węgry rozpadały się, a ich armia dezerterowała. Bułgaria wypowiedziała wojnę Niemcom i Austro-Węgrom, wycofując się ze związku państw centralnych. I Türkiye został pokonany.
  Oczywiście w Niemczech pojawiły się nastroje, aby jak najszybciej zakończyć tę wojnę.
  Ale wciąż trochę niezdecydowany. A dokąd idziesz? Jeszcze w marcu, nie czekając na ciepłą pogodę, Rosja uderzyła na już rozbite Austro-Węgry i przedarła się przez front. Niemcy nie wytrzymali ataku i popłynęli. Zostali zmiażdżeni z wielką stratą. Budapeszt upadł, a Cesarstwo Austriackie skapitulowało.
  Jakiś czas później w Niemczech miał miejsce zamach stanu i 9 maja 1918 r. Cesarstwo Niemieckie skapitulowało.
  Tak zakończyła się pierwsza wojna światowa. Po tym nastąpiły negocjacje w Wersalu i podpisanie nowego systemu pokojowego.
  Imperium Osmańskie zniknęło z mapy. Została podzielona przez Rosję, Wielką Brytanię i Francję. Cesarstwo carskie odzyskało Konstantynopol, a Azję Mniejszą wraz z Armenią. Wielka Brytania, Irak, Palestyna, posiadłości osmańskie w Arabii Saudyjskiej i Francja, Syria. Z mapy Europy zniknęły także Austro-Węgry. Rosja otrzymała Galicję, Bukowinę, Kraków z ziemiami polskimi. Czechosłowacja stała się częścią Rosji, zachowując pewną autonomię, ale Mikołaj II został królem Czech i Słowacji. Kraków wszedł do Królestwa Polskiego, jako Poznań i część ziem niemieckich. W tym Gdańsk. Rosja otrzymała także region Kłajpedy. Znaczące poszerzenie własności.
  Na Zachodzie Niemcy zwróciły posiadłości francuskie i duńskie zabrane za Bismarcka. Była także zmuszona zgodzić się na utworzenie strefy zdemilitaryzowanej w dorzeczu Renu. Niemcy zostały także zmuszone do zapłaty ogromnych odszkodowań zwycięskim krajom. Przede wszystkim Rosja i Francja jako najbardziej dotknięte przez Niemców.
  Pojawiła się także Jugosławia, która uznała się za wasala Rosji, ale formalnie nie stała się jej częścią. Węgry zostały wycięte, a także uznały się za wasala Rosji. Austria formalnie pozostała niepodległa, ale zapłaciła reparacje. Rumunia otrzymała Transylwanię.
  Wszyscy byli mniej lub bardziej zadowoleni z wyjątkiem tych, którzy przegrali. Turcja i Austro-Węgry zniknęły z mapy Europy i Azji. A Rosja zwiększyła zarówno populację, jak i terytorium. Podobnie jak Francja, Japonia, Wielka Brytania i tylko Stany Zjednoczone otrzymały tylko niewielką część reparacji. Niemieckie posiadłości na Pacyfiku zostały podzielone między Japonię i Wielką Brytanię. W Afryce, głównie w Wielkiej Brytanii.
  Kilka miesięcy później Rosja dołączyła do strony brytyjskiej w wojnie w Afganistanie. Odniesiono szybkie zwycięstwo i po raz pierwszy przetestowano w walce czołg opracowany przez syna Mendelejewa. Nowy samochód okazał się bardzo wydajny i miał dobre właściwości jezdne.
  Na cześć następcy tronu otrzymała imię "Aleksej". A ten samochód wyglądał bardzo obiecująco.
  Po podboju i podziale Afganistanu rozpoczął się okres pokoju. Chociaż minęło kilka małych wojen. Rosja i Wielka Brytania podzieliły Iran. A potem alianci zakończyli podział Arabii Saudyjskiej.
  Gospodarka rosyjska charakteryzowała się szybkim wzrostem wynoszącym około dziesięciu procent rocznie i w 1929 r. znalazła się na drugim miejscu. Stany Zjednoczone również szybko rosły, trochę mniej niż Francja, a nawet mniej niż Niemcy. A Wielka Brytania popadła w całkowitą stagnację, ledwo osiągając poziom przedwojenny.
  Kiedy jednak wybuchł Wielki Kryzys, sytuacja znów stała się trudniejsza, a bunt i niepokoje zaczęły narastać.
  Mikołaj II umocnił swoją władzę wygrywając I wojnę światową. Car skrócił dzień pracy do dziesięciu i pół godziny, a w soboty i dni przedświąteczne do ośmiu godzin. Wzrosła pensja w Rosji. Ceny pozostały stabilne, a rubel carski był najsilniejszą walutą na Ziemi.
  Ponadto król w 1925 r. wprowadził bezpłatną siedmioletnią edukację. A w 1929 r. edukacja siedmioklasowa stała się obowiązkowa. Bezpłatna opieka zdrowotna stała się również bardziej dostępna.
  A zdobycie wyższego wykształcenia za darmo stało się znacznie łatwiejsze. Podniesiono także emerytury, które wypłacano nawet pracownikom i gospodyniom domowym oraz osobom niepełnosprawnym.
  Ale Wielki Kryzys ponownie zaostrzył wszystkie problemy. I znowu przypomnieli sobie Dumę, którą car rozwiązał, ale nowych wyborów nigdy nie przeprowadzono. Co doprowadziło do odrodzenia absolutyzmu.
  Król ponownie otrzymał prawo do wydawania praw i zaczął wykazywać zauważalną aktywność. Jednak bez Dumy Państwowej było jeszcze lepiej, Rada Państwa działała i przyjęto Kodeks cywilny Imperium Rosyjskiego.
  Jednak nowa burżuazja chciała więcej demokracji i przynajmniej odrodzenia Dumy. W okresie kryzysu zarówno proletariat, jak i chłopstwo zaczęły się buntować.
  W całej wsi klasa kułaków znacznie się wzmocniła. Właściciele nadal jednak zachowali własność gruntów. Wskaźniki urodzeń pozostały wysokie, a wskaźniki zgonów spadły, zwłaszcza dzięki poprawie opieki medycznej. Doprowadziło to do wzrostu liczby ludności i fragmentacji gruntów. To prawda, że część tego wzrostu zostało wchłonięte przez miasto. W czasie kryzysu bezrobocie gwałtownie wzrosło.
  Ale rząd carski za pomocą energicznych środków był w stanie złagodzić skutki kryzysu. W 1931 r., kiedy Japonia najechała Chiny i próbowała utworzyć marionetkowy rząd w Mandżurii. Naruszyło to wcześniejsze porozumienia i stało się przyczyną przystąpienia Rosji do wojny.
  W tym czasie armia carska posiadała najnowocześniejsze i najpotężniejsze czołgi na świecie, najlepsze samoloty, w tym sześć bombowców motorowych. Tak więc w carskiej Rosji pojawiły się pierwsze na świecie masowo produkowane helikoptery, a najbardziej udane - działa bezodrzutowe.
  Ponadto w carskiej Rosji wzrósł poziom generałów. Flotą dowodził genialny admirał Kołczak.
  Podczas I wojny światowej armia carska reprodukowała wodnosamoloty i doprowadzała je do perfekcji. I aktywnie rozbił Japończyków na morzu.
  Wojna od samego początku przebiegała niekorzystnie dla Japończyków. Za cara zbudowano kolejną magistralę Bajkał-Amur i zaopatrzenie armii rosyjskiej odbywało się bez problemów.
  Przewyższając zarówno ilością, jak i jakością japońskich feldmarszałków Denikina i Korniłowa, poprowadzili udaną ofensywę. Wśród młodych generałów wyróżniał się Wasilewski, który podczas I wojny światowej został pułkownikiem w wieku dwudziestu trzech lat. A w wieku dwudziestu pięciu lat był już generałem.
  Oczywiście byli też inni dowódcy. Tuchaczewski również doświadczył szybkiego rozwoju kariery. Wspiął się na Budionny. Seria zwycięstw i od samego początku armia carska przejęła inicjatywę, tworząc kotły i oblegając Port Arthur. Oblężenie nie trwało jednak długo, podczas szturmu ta niezdobyta cytadela upadła w ciągu dwóch tygodni. W ciągu zaledwie czterech miesięcy walk Chiny i cała Korea zostały wyzwolone.
  Car Mikołaj II, wykorzystując fakt, że Stany Zjednoczone zostały osłabione przez Wielki Kryzys, a także Wielka Brytania nie mogła interweniować w wojnie, nakazał całkowite zajęcie Japonii i przyłączenie jej do Imperium Rosyjskiego.
  Kołczak całkowicie pokonał samurajów na morzu, korzystając między innymi z najlepszych wodnosamolotów na świecie. Ponadto przybyła flota z Bałtyku i Morza Śródziemnego.
  A w marcu 1932 roku armia carska wylądowała w Japonii. Po trzech miesiącach zaciętych walk Kraina Wschodzącego Słońca została podbita i stała się prowincją rosyjską. Odbyło się w nim referendum w sprawie przyłączenia się do Rosji. A Mikołaj II został japońskim mikado i cesarzem. Rosja podbiła także posiadłości na Pacyfiku.
  Hitler doszedł do władzy w Niemczech w styczniu 1933 r. I oczywiście jego przystąpienie mogłoby wywołać kataklizmy.
  Führer natychmiast przysiągł wierność Mikołajowi II i ogłosił sojusz z Rosją.
  Hitler zaproponował na osobistym spotkaniu podział kolonii francuskiej i brytyjskiej.
  Mikołaj II zgodził się. I została zawarta unia Włoch, Niemiec i Rosji. Oczywiście przeciwko Wielkiej Brytanii i Francji. W 1937 Niemcy zaanektowały Austrię. W tym samym czasie zmarł Mikołaj II, panujący przez prawie czterdzieści trzy lata. Na tronie zasiadał jego młody wnuk - Aleksander czwarty. Dziedzicowi Aleksiejowi udało się ożenić, urodzić syna, a także zmarł na nieuleczalną chorobę. Wnuk miał zaledwie sześć lat, a władcą i regentem został brat cara Michaił Romanow. Nie młody, ale ogólnie doświadczony król. Nawiasem mówiąc, to on sprawował ogólne przywództwo w celu zdobycia Japonii i miał tytuł wielkiego marszałka, takiego jak generalissimus.
  Regent Michaił Romanow kontynuował kurs w kierunku sojuszu z Niemcami i Włochami. A 15 maja 1940 roku III Rzesza zaatakowała Francję, Belgię i Holandię, a także Wielką Brytanię. Rosja zaatakowała także kolonie brytyjskie. A Włochy przeniosły się do Afryki.
  Wojna rozwinęła się całkiem pomyślnie. Rosjanie w ciągu trzech miesięcy zdobyli wszystkie posiadłości Wielkiej Brytanii i Francji w Azji. A potem wylądował w Australii. Rosja poczyniła postępy także w Afryce.
  Niemcy po szybkiej klęsce Francji i zajęciu Belgii i Holandii przypuścili atak powietrzny na Wielką Brytanię. Nie było to zbyt udane, dopóki lotnictwo rosyjskie nie przystąpiło do wojny.
  A Wielka Brytania stała się bardzo zła. I bombardowali wszystko, co się dało. Australia została szybko podbita przez wojska rosyjskie. A Afrykę zdobywano wolniej, nie tyle z powodu oporu wojsk brytyjskich i francuskich, ile z powodu dużych odległości i braku dróg.
  Nie zdążyli zdobyć Wielkiej Brytanii w 1940 r., ale latem czterdziestego pierwszego doszło do lądowania i wraz z Brytyjczykami zostało ono ostatecznie zakończone.
  Potem nastąpiła wojna ze Stanami Zjednoczonymi. Roosevelt nieumyślnie wdał się w bójkę i to z opóźnieniem. A carska Rosja chciała odzyskać Alaskę.
  Ale nie tylko to... Zimą czterdziestego pierwszego - czterdziestego drugiego roku wojska carskie przekroczyły lód na terytorium Stanów Zjednoczonych i rozpętały tam bitwy.
  Po stronie wojsk rosyjskich przewaga ilościowa i jakościowa wojsk.
  Amerykanie przegrywali. A Niemcy wdarli się z Kanady i również odnieśli wielki sukces. Rok 1942 był ostatnim rokiem niepodległej Ameryki. Pod ciosami Rosji i Niemiec Stany Zjednoczone wytrzymały aż do 8 października, kiedy to po upadku Nowego Jorku i Waszyngtonu skapitulowały.
  Tak zakończyła się II wojna światowa. Krótsza niż w prawdziwej historii, zwycięska dla Rosji i III Rzeszy. W czasie wojny Niemcy zajęli także Hiszpanię i Portugalię, anektując ich kolonie.
  Na świecie nastąpiła zmiana. Rosja carska zaanektowała wszystkie kolonie Wielkiej Brytanii i Francji w Azji i na Pacyfiku, a także Australię. Alaska, większość Kanady i Stanów Zjednoczonych stały się rosyjskie, a Niemcy otrzymały tylko niewielką część. Większość Afryki stała się rosyjska. Ale Niemcy przejęli część kolonii francuskich, belgijskich, portugalskich i hiszpańskich.
  Niemcy zajęli także Danię i Norwegię. A Szwecja została podzielona przez Rosję. Francja, Belgia, Holandia, Hiszpania, Portugalia weszły do specjalnego związku państw strefy znaczkowej. Naziści zajęli je wojskiem, choć zachowali formalne rządy marionetkowe. To samo w Danii i Norwegii z częścią Szwecji.
  Rosja przejęła kontrolę nad Wielką Brytanią. Ponieważ car Aleksander IV był spokrewniony z królami angielskimi, został uznany za monarchę Wielkiej Brytanii.
  Włochy zdobyły pewne posiadłości w Afryce i zdobyły przyczółek w Etiopii.
  Rosja carska jest bez wątpienia najpotężniejszym i największym imperium na świecie. Ale Trzecia Rzesza jest silna. I nastąpiła chwilowa przerwa. Trzeba przetrawić nowe nabytki. Regent Michaił zrobił nawet bezprecedensowy krok, pozwalając Rosjaninowi mieć cztery żony.
  Nawet synod był zmuszony to przyznać, aby przyspieszyć asymilację peryferii.
  I co za dobry pomysł! Aleksander IV nawet dwukrotnie ożenił się w młodości, aby dać przykład swoim poddanym. Więc sytuacja się ustabilizowała.
  Michael zmarł w 1947 roku, a car Aleksander naprawdę przejął władzę. I jak dotąd mu się to udawało. Ale ziemia nie wystarczała Hitlerowi, a opętany Führer marzył o dominacji nad światem.
  A 20 kwietnia 1955 r. rozpoczęła się wielka wojna z carską Rosją. Trzecia Rzesza i Włochy, gdzie rządził już syn Mussoliniego juniora, zaatakowały imperium cara Aleksandra IV.
  Rozpoczęła się trzecia wojna światowa. Po stronie III Rzeszy opowiedziały się także Argentyna, Brazylia, Wenezuela, Meksyk i szereg krajów Ameryki Łacińskiej. I wybuchła III wojna światowa...
  
  
  BŁĄD ROKOSSOWSKIEGO
  Wszechświat równoległy, świat ziemski. Podczas Wielkiej Wojny Ojczyźnianej istniała tylko jedna niewielka rozbieżność z prawdziwą historią. Rokossowskiemu udało się przekonać Stalina do sprowadzenia 2. Armii Gwardii przeciwko Paulusowi i innych rezerw w celu zniszczenia ich, zanim zbliżył się Mainstein. Argument, który odegrał decydującą rolę: "Jeżeli zniszczymy Paulusa i wyzwolimy Stalingrad przed Nowym Rokiem, będzie to kolosalny efekt polityczny! Katolicyzm Boże Narodzenie będzie obchodzony w Stalingradzie!".
  Stalin zgodził się, że politycy w pierwszej kolejności zarządzili atak na Paulusa, podczas gdy Mainstein był na razie powstrzymywany. Ale w wyniku tej spontanicznej decyzji wydarzyło się, co następuje. Jeszcze w grudniu wojska Paulusa, stosunkowo gotowe do walki i opierając się na potężnych strukturach obronnych, stawiały zacięty opór i były w stanie utrzymać swoje pozycje. A 25 grudnia Mainstein przedarł się korytarzem do Stalingradu, nieco na południe.
  I toczyły się zacięte walki. Hitler nakazał za wszelką cenę utrzymać przyczółek na Wołdze, Stalin za wszelką cenę nakazał odbić Stalingrad. Bitwy zaczęły się wrzeć, jak podczas szturmu na Stalingrad przez Niemców, ale teraz jest dokładnie odwrotnie.
  Wojska radzieckie ruszyły naprzód, a Niemcy desperacko stawiali opór.
  Przez trzy i pół miesiąca trwały najbardziej zacięte walki. Do bitwy wkraczało coraz więcej rezerw. Ostatecznie pod koniec marca Niemcy zostali wyparci ze Stalingradu, zmuszając ich do wycofania się nad Don. Straty wojsk radzieckich okazały się jednak zbyt duże i nastąpiła długa przerwa operacyjna w ofensywie.
  Niemcy także wzmocnili swoją armię całkowitą mobilizacją, przenieśli ciężkie czołgi "Tygrys" i "Pantera", polizali rany. Ale stosunek strat w bitwach okazał się dla Fritza korzystniejszy niż w prawdziwej historii. Ponieważ naziści nie wpadli w kotły i walczyli w korzystniejszych dla siebie warunkach obronnych. A to pomogło im utrzymać linię frontu na korzystniejszych dla siebie liniach.
  Tak, sojusznicy nie działali w Afryce tak zdecydowanie. Brak katastrofy dla Niemców na wschodzie wywołał niepewność i podziały w ich szeregach. Amerykanie w obawie przed ciężkimi stratami zachowywali się biernie, a części Brytyjczyków zabrakło sił.
  Według tego naziści nadal utrzymywali przyczółek w Tunezji i nie mogli martwić się o Włochy.
  A 6 lipca rozpoczęła się nowa ofensywa nazistów pod Stalingradem. Tym razem jednak Fritz okazali się sprytniejsi i nie odważyli się zaatakować, jak spodziewało się sowieckie dowództwo na samo miasto, lecz przesunęli swoje opancerzone szczypce na południe. I udało mu się przedrzeć przez linię obrony.
  Idąc dalej, Mainstein dotarł do Wołgi, sto kilometrów na południe od Stalingradu, a następnie skręcił na południe. Był to odważny i nieoczekiwany manewr. Ponadto w bitwach ofensywnych "Tygrys" pokazał swoją potężną siłę jako czołg przełomowy z silną ochroną boków i rufy.
  Dowództwo radzieckie z opóźnieniem próbowało odpowiedzieć kontratakiem wzdłuż silnie ufortyfikowanej strefy. Rozpoczęły się bitwy pancerne, w których Pantera po raz pierwszy pokazała swoją siłę w obronie i zasadzce. Niemcy umiejętnie parowali kontrataki wojsk radzieckich swoimi najnowszymi czołgami. Ferdynand też okazał się niezły.
  Jednak przewaga liczebna nadal pozostaje po stronie ZSRR. Niemcy nie mogli posunąć się daleko i zostali zmuszeni do zatrzymania się. Wydawało się, że sytuacja na Wołdze zamarła. Ale w Czeczenii wybuchło powstanie antyradzieckie. A miasto Grozny zostało zdobyte w wyniku podwójnego uderzenia, wraz z upadkiem Bram Tereckich na Kaukazie. Sytuacja bardzo się pogorszyła. Türkiye poruszył się. Jeden z generałów osmańskich okazał się niemieckim agentem. Po prostu rozkazał swojemu korpusowi arbitralnie zaatakować wojska radzieckie, stawiając w ten sposób kierownictwo ponad fakt wciągnięcia go w wojnę. Churchill i Roosevelt milczeli, a trzydzieści dywizji tureckich, liczących około miliona żołnierzy, przeszło do ofensywy.
  Ten zdradziecki cios w plecy, a jednocześnie ściskający tętnicę zasilającą wzdłuż Wołgi, znacznie pogorszył sytuację.
  Mainstein, odpierając próby odepchnięcia go przez wojska radzieckie od Wołgi, próbował rozwinąć ofensywę. Następnie dowództwo radzieckie rzuciło do bitwy część Frontu Stepowego. Niemcy zostali zatrzymani, osiemdziesiąt dywizji radzieckich przeciwko pięćdziesięciu dywizjom niemieckim. Udało im się jednak jedynie spowolnić natarcie, ale nie udało im się pokonać wroga. Podczas gdy na Kaukazie sytuacja się pogorszyła. Turcy otoczyli Erewan i prawie całkowicie zdobyli Batumi. Na Zakaukaziu jest bardzo niewiele rezerw radzieckich, po zdobyciu Groznego piętnaście dywizji niemieckich kontynuowało ruch w kierunku południowym, zbliżając się do Tbilisi i otaczając je.
  Nagle Stalin zarządził ofensywę w centrum, trzecią operację Rżew-Sychow. Ale Niemcy byli na to gotowi i nie przydzielono wystarczających sił, aby przeprowadzić tak zdecydowaną ofensywę. Sytuację pogorszyło przystąpienie Japonii do wojny. To prawda, że samurajowie nie zaatakowali samego ZSRR, ale rozpoczęli ofensywę na Mongolię. Ale dowództwo radzieckie w odpowiedzi oczywiście przeniosło wojska i rozpoczęło bitwę z Japończykami. Sześćsettysięczna pięść armii japońskiej wycelowała w cios, a dwadzieścia pięć kolejnych dywizji trzeba było pilnie przenieść na Daleki Wschód, osłabiając ich siły przeciwstawiające się Fritzowi.
  Co do zła, to jednak alianci trzymali się taktyki wyczekiwania, nawet zmniejszyli intensywność bombardowań kontynentu europejskiego i niemieckich miast. A przyczółek w Tunezji nadal nie został zaatakowany. Ogólnie rzecz biorąc, alianci nie spieszyli się z wydobyciem kasztanów z ognia. I praktycznie sabotował wojnę. A Niemcy i ich satelity stopniowo wygrywali na Kaukazie.
  Następnie Stalin postanowił postępować jak Solon i zaproponował Hitlerowi rozejm. Poza tym warunki są bardzo korzystne dla Niemców. Wszyscy jeńcy wojenni są im wydawani bezpłatnie, a Rosjanie są zabierani z powrotem za pokaźny okup. Ponadto ZSRR zobowiązał się do bezpłatnych dostaw ropy i produktów naftowych oraz szeregu kategorii surowców do III Rzeszy na czas obowiązywania rozejmu.
  Mózg poraskinuv Hitlera postanowił przyjąć propozycję Stalina. Rozejm obowiązywał przez rok z możliwością przedłużenia. 1 września 1943 roku ustała wojna na wschodzie. I walka została wznowiona z nową energią. Tylko tym razem na Zachodzie. Przede wszystkim na morzu. Tunezja stała się punktem zapalnym i odskocznią dla nazistowskiej inwazji.
  25 listopada 1943 roku przeważające siły niemieckie pod dowództwem Mainsteina rozpoczęły szturm na Gibraltar. Franco otrzymał ultimatum, aby przepuścić nazistów, w przeciwnym razie grożono mu obaleniem. Przez trzy dni i trzy noce trwał zaciekły szturm. Niemcy po raz pierwszy zastosowali w nim nowość: Sturmtigr uzbrojony w bombę odrzutową. Ta maszyna po prostu rozerwała brytyjskie pozycje i wykładniczo eksterminowała wroga.
  Gibraltar jest kluczem do kontroli nad Morzem Śródziemnym i obie strony to rozumiały. Niestety, Niemcy mieli więcej możliwości koncentracji swoich sił. I twierdza upadła.
  Nasiliły się walki także na morzu. Produkcja okrętów podwodnych w III Rzeszy przekraczała czterdzieści jednostek miesięcznie i nadal rosła. Utrata sojuszników w naroślach morskich. A w Afryce wybuchła prawdziwa wojna. Niemieckie "Pantery" i "Tygrysy" pokazały swoją wyższość nad wrogiem. Ofensywa niemiecka w ramach zgrupowania trzydziestu dywizji rozpoczęła się od inwazji z Maroka, a dwadzieścia pięć dywizji od ataku na Algierię...
  Nowy Rok 1944 zastał wszystkich, gdy walki rozwinęły się w pełni...
  Pod koniec stycznia 1944 r. w Algierze utworzyła się duża grupa wojsk amerykańskich i brytyjskich. Siły te po prostu poddały się po stosunkowo niewielkim oporze. Następnie Niemcy wraz z Włochami najechali Libię. Pojawiły się stosy nowych afrykańskich huśtawek. Grupa Rommla ruszyła w kierunku Egiptu, a Mainsteina w stronę pętli Nigru.
  Niemcy byli uzbrojeni w "Panterę" -2 z mocniejszym pancerzem i armatą, a także silnikiem o mocy 900 koni mechanicznych. A Amerykanie zaczęli otrzymywać czołg Sherman M 4. Stalin z kolei przezbroił swoje pięści czołgowe T-34-85 i IS-2. Kolejny niemiecki czołg "Tygrys" - 2 okazał się moralnie przestarzały od chwili wprowadzenia go do masowej produkcji. Mając równe uzbrojenie z "Panterą" -2 i będąc o dwadzieścia jeden ton cięższy, niemiecki mastodont "Tygrys" -2 tylko nieznacznie przewyższył swojego młodszego odpowiednika pod względem pancerza, znacznie gorszym zarówno pod względem właściwości jezdnych, jak i niezawodności technicznej.
  Ale najnowszy myśliwiec odrzutowy ME-262 nie miał sobie równych ani pod względem uzbrojenia, ani szybkości. Jego przewaga jakościowa miała więc rekompensować przewagę ilościową sojuszników. Ogólnie rzecz biorąc, duża liczba samolotów żołnierzy koalicji zachodniej nie mogła dać zdecydowanej przewagi na polu bitwy. Niemieckie asy przewyższały umiejętnościami swoich zachodnich odpowiedników, co wpłynęło na statystyki bitew powietrznych. A artyleria przeciwlotnicza nazistów jest na górze. Ponadto sojuszników zawiodło niezdecydowanie ich dowództwa, co spowodowało częściowe włączenie sił do bitwy, przez co ponieśli wiele strat. Rozmieszczenie w Afryce było niewygodne.
  Rommel do połowy marca zdobył Libię i udał się do El Aman. Tutaj Brytyjczycy mieli potężny wał obronny. A Montgomery dowodził bardzo skutecznie, zwłaszcza gdy otrzymywał posiłki. Ale Niemcy nie są tak przebaczeni. Wyciągając pod koniec kwietnia dodatkową amunicję i paliwo, Niemcy podjęli okrężny manewr przez pustynię i dotarli do górnego biegu Nilu, omijając brytyjską obronę. W maju upadła Aleksandria, a Niemcy dotarli do Kanału Sueskiego. Türkiye najechał także Syrię i Palestynę.
  Czerwiec stał się punktem zwrotnym w bitwie o Bliski Wschód. W jej skład wchodziło ponad siedemdziesiąt dywizji niemieckich i dwadzieścia tureckich. Brytyjczycy i Amerykanie zostali pokonani. A w lipcu Arabia Saudyjska również znalazła się pod kontrolą III Rzeszy, a wojska faszystowskie wkroczyły do Iranu, gdzie się przeniosły, napotykając jedynie ogniskowy opór ze strony wojsk brytyjskich. W sierpniu Niemcy, po przebyciu prawie tysiąca kilometrów, wkroczyli do Indii. We wrześniu prawie całe Indie były okupowane. Miejscowa ludność spotkała się z Wehrmachtem jako wyzwolicielami. A Japonia w końcu uzyskała granicę lądową ze swoim bardzo silnym sojusznikiem.
  Nadszedł 1 października. Rok ogłoszonego rozejmu z ZSRR. Niemcy zjednoczeni z Japończykami, zajęli ziemie od Maroka po Birmę, w tym Indie, dotarli do równika, zabierając dla siebie większość Afryki. Tym samym III Rzesza rozszerzyła się, ale z drugiej strony rozproszyła swoje wojska po kontynentach.
  W tym czasie Stalin przygotował i utworzył około trzystu dywizji, w tym dywizji czołgów. Całkowitą liczebność armii radzieckiej zwiększono do jedenastu milionów, z czego osiem można było wykorzystać na froncie sowiecko-niemieckim. Ale Wehrmacht również się wzmocnił, choć ostro poszukiwał obcych podziałów w swoim składzie. Ponadto wzrosła moc samolotów odrzutowych. ME-262 był już produkowany w tysiącach trzydziestu do czterdziestu samolotów dziennie i był niewątpliwie najlepszym myśliwcem II wojny światowej. Dwa silniki rozpędzały się do prędkości 900 kilometrów na godzinę, a cztery działa kal. 30 mm i rakiety czyniły z samochodu bardzo poważnego przeciwnika dla każdego samolotu.
  "Panther"-2 okazał się niezrównany pod względem łącznej charakterystyki czołgu, znacznie przewyższający uzbrojenie i opancerzenie "Shermanów" M 4 i T-34-85. To prawda, że \u200b\u200bważył 47 ton, ale silnik o mocy 900 koni mechanicznych z nawiązką to zrekompensował. Co więcej, Panther-2 pod względem przebijania pancerza i przedniego pancerza był lepszy od IS-2, nie wspominając już o osiągach.
  To oczywiście martwiło Stalina. Ale Trzecia Rzesza jest wciąż w powijakach.
  Tworzą się nowe podziały zagraniczne i kolonialne. O podejściu do rozwoju czołgów serii E, z jeszcze mocniejszymi silnikami, grubszym pancerzem i mocniejszym uzbrojeniem. I twórz nowe modele samolotów. Naziści mają już w produkcji seryjnej bombowiec odrzutowy Arado i pojawił się NE-162. A przewaga Wehrmachtu wzrośnie.
  Dlatego Stalin miał o czym myśleć: zaakceptować lub nie przyjąć propozycji Hitlera przedłużenia rozejmu o kolejny rok. Z jednej strony nie chciałem ponownie wrzucać mojego ludu w otchłań wojny. Z drugiej strony wiadomo, że będzie jeszcze gorzej - czas działa na korzyść ZSRR.
  Mimo to Stalin przedłużył rozejm. Postanowił, że mądrzy nie walczą.
  Ale Führer niespodziewanie w grudniu 1944 r. wylądował w Wielkiej Brytanii. Nikt nie spodziewał się, że naziści pojawią się zimą. A Brytyjczyków udało się zaskoczyć. Niespodzianka, dobra organizacja, bardzo skuteczne małe działa samobieżne E-10, to wszystko wyszło na korzyść Fritza.
  I dosłownie w ciągu tygodnia Wielka Brytania została zdobyta! Jest to w ogóle kolosalne osiągnięcie Wehrmachtu!
  Londyn upadł! A Führer wyobrażał sobie, że jest niepokonany! Już w marcu Islandia została zdobyta.
  Potem naziści zasugerowali Ameryce - mówią, czego chcesz: walczyć dalej, czy nadal będziesz dzielić strefy wpływów? Po śmierci Roosevelta w Stanach Zjednoczonych dominowało podejście pragmatyczne - Niemcom zaoferowano pokój. Führer postawił jednak szereg okrutnych warunków - m.in. wypłatę reparacji i odszkodowań za bombardowania niemieckich miast.
  Amerykanie trochę się wahali, ale po kolejnej, brutalnej klęsce na morzu pogodzili się. I zaakceptowali warunki Hitlera.
  Führer zrobił sobie krótką przerwę w wojnie... Przetrawiając podbitych i umacniając swoją pozycję w Europie, Afryce i Azji.
  Ale 1 maja 1947 r. Naziści, oszczędzając siły i postawiając na główny czołg E-75 - najbardziej masywny w Wehrmachcie - najechali ZSRR.
  Dokładniej, tam kontynuowali ofensywę. I wdrożono wiele nowych czołgów.
  E-75 stał się głównym, ponieważ Hitler bardzo lubił duże samochody. Choć mastodont okazał się nie do końca udany: całe dziewięćdziesiąt ton, z silnikiem o mocy zaledwie 900 koni mechanicznych - czyli czołg okazał się niezbyt szybki i często się psuł. Potężne działo 128 mm miało mniejszy zapas pocisków i wolniejsze strzelanie niż 88 mm.
  Wieża miała dobrą ochronę - czoło 252 mm, boki 160 mm pod kątem, ale kadłub był gorszy - czoło 160 mm, choć pochylone pod kątem 45 stopni, tylko bok 120 mm i dość wysoka.
  Ogólnie rzecz biorąc, E-75 był dość wyrośniętym "Królem Tygrysem", z pewnymi problemami z tego powodu. Gwoli uczciwości należy zauważyć, że silnik i skrzynia biegów zostały umieszczone razem, co skomplikowało układ zbiornika. Ponadto w terenie można było wzmocnić ochronę kadłuba tarczami.
  Zatem E-75 był dobrze chroniony, potężnie uzbrojony, ale zbyt ciężki, mało mobilny i często się psuł.
  E-50 był oczywiście mniejszy, lżejszy, z formowanym silnikiem i rozwijał prędkość ponad sześćdziesięciu kilometrów na godzinę. I miał broń w kalibrze 88 mm i lufie o długości 100EL. I oddawała 12 strzałów na minutę. Przedni pancerz kadłuba E-50 jest prawie taki sam jak E-75, ochrona boków i wieży jest gorsza. Ale w praktyce E-50 w każdym razie ze swoją mobilnością, mniejszą masą i większą niezawodnością jest skuteczniejszy niż E-75.
  Ale Hitler nakazał uczynić maszynę o większej masie cięższą. Ogólnie rzecz biorąc, Führer zakazał produkcji czołgów lżejszych niż pięćdziesiąt ton. Aby chronić aryjską krew. Wyprodukowano tylko niewielką liczbę rozpoznawczych E-10 i E-5.
  Podobnie było z czołgiem E-100. Oraz kilka jego modyfikacji, w tym te z wyrzutnią bomb.
  Führer na ogół kochał wszystko, co duże. Modyfikacja odrzutowca TA-400 stała się najmasywniejszym bombowcem. Tak, to straszna moc.
  Yu-488 ledwo wszedł do służby, został uznany za przestarzały i został zastąpiony odpowiednikiem odrzutowca. Niemcy mieli bezogonowe bombowce B-2 i B-18. Również bardzo skuteczne maszyny zdolne do bombardowania Stanów Zjednoczonych z Europy.
  A czego po prostu nie było w powietrzu. Pojawiły się nawet dyskoteki, które dzięki płynącemu strumieniowi laminarnemu są odporne na broń strzelecką.
  Krótko mówiąc, siły są nierówne. A Hitler spodziewa się, że łatwo wykończy ZSRR.
  Ale go tam nie było. To prawda, że na Kaukazie naziści posuwali się wraz z Turkami. Zdobyli Baku, Erywań i wszystkie szyby naftowe. A od wschodu, zdobywając Primorye i oblegając Władywostok, Japonia posuwała się naprzód.
  Ale cztery dziewczyny: Natasza, Zoja, Augustina i Swietłana przeciwstawiły się nazistom i kiedy rozpoczęła się wielka ofensywa przeciwko Moskwie, weszły do bitwy.
  Nataszka wystrzeliła serię i bosą stopą rzuciła śmiercionośny granat. Rzuciła faszystami i zaćwierkała:
  - Chwała Rosji Sowieckiej!
  Zoya również wzięła i skosiła linię Fritza. I bosymi stopami rzucała prezenty śmierci. Zabił wielu faszystów.
  I zaśpiewała:
  - Za nowe osiągnięcia!
  Następny Augustyn w ruchu. Zmiażdżył wrogów. Rozrzucali je potężnymi uderzeniami pięści w różnych kierunkach. A także bosą stopą uruchomi dar zniszczenia.
  I śpiewać:
  - Pokonamy atak złej hordy!
  A oto atak Swietłany. Odcięła wielu nazistom. A potem jej bose palce ponownie uruchomiły zabójczy prezent.
  I wojownik syknął:
  - Jestem super mistrzem!
  Cztery wojowniczki naprawdę pracowały dla całej dywizji. Ale jedna dywizja, a nawet cztery, to za mało na cały Wehrmacht. Zwłaszcza z mocniejszą i bardziej zaawansowaną bronią.
  Tak więc pod koniec sierpnia naziści otoczyli Moskwę. I to jest bardzo smutne. A pod koniec grudnia 1947 r. upadła stolica ZSRR. I zakończył się kolejny etap wojny.
  Potem to już nie było to, co było... W 1948 roku wojska hitlerowskie wraz z Japończykami całkowicie zajęły całe terytorium ZSRR. A było jeszcze gorzej...
  Przez jakiś czas naziści prowadzili wojnę z partyzantami i złapali Stalina, który uparcie nie chciał tego znieść. Po tym, jak w kwietniu 1951 roku przywódca ZSRR został jednak zniszczony, wojna partyzancka zaczęła słabnąć.
  Niemcy utworzyli swój marionetkowy rząd rosyjski i walczyli z partyzantami lokalnymi siłami. I udało im się odnieść sukces ... Stany Zjednoczone do tej pory pozostawały za granicą i zdobyły broń nuklearną.
  Hitler zbyt długo opóźniał swój marsz na Amerykę. A Stany Zjednoczone były w stanie rozpocząć masową produkcję bomb atomowych, a następnie wodorowych. A potem stworzyli, choć później niż Niemcy, pociski balistyczne.
  Żadna ze stron nie zdecydowała się na wojnę. Nastąpił podział stref wpływów. Zarówno USA, Niemcy, jak i Japonia zdobyły wiele i dlatego na razie trawią dobytek.
  Hitler rozbił się 20 kwietnia 1957 roku, dokładnie w dniu swoich sześćdziesiątych ósmych urodzin. Po nim władzę objął regent Schellenberg, zastępując wyeliminowanego Himmlera. A Goering zmarł z powodu narkomanii.
  Schellenberg przeprowadził częściową liberalizację na terenach okupowanych. I wprowadzono więcej samorządu w koloniach. Cenzura również uległa złagodzeniu. Oprócz partii nazistowskiej byli jeszcze inni.
  Schellenberg zaczął łagodzić teorię rasistowską. Stopniowo rozwijając się na torach kapitalizmu i jednocześnie zgodnie z planem, gospodarka III Rzeszy podniosła poziom życia.
  Oddziały partyzanckie spadały. Ludzie przyzwyczaili się do dyscypliny i nowego porządku. W 1961 roku odbył się pierwszy lot na Księżyc. A w 1976 na Marsa.
  Jakimś sposobem rozwiązano problem głodu i uregulowano liczbę urodzeń.
  Po Schellenbergu rządził Kleiman. Kontynuował także liberalizację.
  Trzecia Rzesza stała się wielopartyjnym imperium demokratycznym. Jednak nie można było się od niego oderwać.
  Japonia również doświadczyła demokratyzacji. A Ameryka od dawna jest demokracją.
  Tu, w III Rzeszy, po Kleimanie, wybrano nowego prezydenta. I stali się - Nataszą Rostową. Co jest naprawdę fajne!
  I nadeszła era demokratyzacji i równości.
  Wojownik nawet śpiewał;
  Nasz lud nie zniesie cierpienia,
  Niech dudnią armaty - piekielny głos wojny!
  Będziemy stać: z nadzieją na okrzyk,
  Ramię w ramię: zjednoczeni, starzy i młodzi!
  
  Podnosząc bagnety w modzele,
  Surowy wygląd wojowników - po prostu chłopaki!
  Ziemia ze smutku stała się cała siwa,
  Dziewczęce warkocze nieśmiało ciągną!
  
  Jesteśmy dziećmi chwalebnego narodu radzieckiego,
  Nie da się nas złamać, ani stali, ani ognia!
  Walczmy z całych sił o wolność!
  Stado faszyzmu - wierzę, że go rozbijemy!
  
  Niech nie zostaną przyjęci do służby - gorzko z irytacji,
  Ale pionier zebrał się do walki!
  Krawat płonie - otwierają się w nim wszystkie oczy,
  Chwalebnymi śladami bolszewików!
  
  Tłum żołnierzy rzucił się do ataku z wściekłością,
  Faszyści milczą, ucichł huk armat!
  Od zmiażdżonej czerwonej mocy metalu,
  Złamana flaga ze swastyką opadła!
  
  Gdzie nasze baterie wiedziały dokładnie
  I dlaczego? odważny chłopak,
  Chociaż śnieg jest grudką, boli, dręczy zło,
  Kiedy w nocy boso, chodził w torbie!
  
  Kiedy jesteś mały, łatwiej jest zwiadować, łatwiej,
  W każdą szczelinę możesz wsadzić nos!
  Przysięgałeś na zimnie, w gaju,
  Ale ktoś się roześmiał: facet nie jest wystarczająco dojrzały!
  
  Dziewczyny też nie znały tchórzostwa,
  Walczyli nie gorzej, dzielni chłopcy!
  Na wakacjach tańczyliśmy w parach,
  Gawędzili oszczędnie - szkoda marnować słów!
  
  Okrutny Hitler - sługa szatana,
  Ludzie bez konta, drań zrujnowany!
  Ale wyzwoliciel zmiażdży hordę,
  W końcu nie ma ograniczeń co do narad sił!
  
  Partia Komunistyczna kochała i wychowywała,
  My, pionierzy, jesteśmy na to odważni!
  Aby nie znosić dżentelmena Fritza,
  Byś nie włożył jarzma!
  
  Nauczono nas święcie wierzyć we śnie,
  I nie żałujcie wysiłków dla kraju!
  Tego, co przeżyliśmy, po prostu nie da się zmierzyć,
  Drodzy synowie armii radzieckiej!
  
  Nikt z nas nie odnosił się do wieku,
  Użalaj się nad sobą - nie szanuj innych!
  Umieranie jest przerażające, ale nie bałam się
  Ruś jest niezwyciężona - armia rad!
  
  I szczęśliwy świat nadejdzie na Ziemię,
  Nie będzie bólu, łez, smutków, żadnej potrzeby!
  Sztandar nad całą planetą komunizmu,
  Ci, którzy upadli, zostaną wskrzeszeni w krainie piękna!
  
  
  Rozerwać Führera na kawałki
  Führer odszedł nieco od prawdziwej historii, nakazując Rommelowi po kapitulacji garnizonu Tolbuk bez przerwy nacierać na Brytyjczyków. Uniemożliwiając im w ten sposób przejście do defensywy i zajęcie wcześniej przygotowanych linii.
  Kontynuując ofensywę, Rommelowi udało się, mimo znacznie mniejszych sił, pokonać Brytyjczyków, a wojska kolonialne poddały się niemal bez walki.
  W rezultacie Brytyjczycy stracili Egipt i kontrolę nad Kanałem Sueskim. Ale nawet to nie był koniec kłopotów koalicji antyhitlerowskiej.
  Führer nie skierował 4. Armii Pancernej na południe, a ponadto powierzył atak na Stalingrad bohaterowi Krymu, Mainsteinowi. W rezultacie Niemcom udało się niemal natychmiast zdobyć miasto nad Wołgą, a wojska radzieckie nie zdążyły zdobyć tam przyczółka.
  Bazując na sukcesie wojsk Mainsteina, ruszyli wzdłuż Wołgi i dotarli do Morza Kaspijskiego. A potem Turcja przystąpiła do wojny, zadając mocny cios milionową armią. Japonia także wcześniej wygrała bitwę o Midway i zdobyła archipelag hawajski.
  I tak samuraje otworzyli drugi front na Dalekim Wschodzie. Posuwali się wielkimi masami piechoty. I byli w stanie odciąć Władywostok i zająć Chabarowsk, a także zdobyć większość Mongolii.
  W rezultacie ZSRR nie znalazł sił do zimowej kontrofensywy. A Niemcy, Turcy i inni satelity Trzeciej Rzeszy zdobyli zimą prawie cały Kaukaz i ropę w Baku.
  Rosja Radziecka znalazła się w sytuacji strategicznej presji. Stalin zgodził się nawet na odrębny pokój z Niemcami na dowolnych warunkach.
  Führer otrzymał informację wywiadowczą, że w Stanach Zjednoczonych trwają prace nad stworzeniem bomby atomowej. I zaniepokojony tym, zgodził się na odrębny pokój z ZSRR. Ale oczywiście zabierając wszystko, co już zostało podbite, a także Leningrad i całą Karelię, aż do Archangielska włącznie. Rosji Sowieckiej złożono wielki hołd. Japonia zajęła wybrzeże i część innych ziem Dalekiego Wschodu.
  Stalin, zdając sobie sprawę z beznadziejności prowadzenia wojny na dwóch frontach, a także obawiając się nowych niemieckich czołgów - Pantery i Tygrysa, zgodził się na niezwykle trudne warunki pokojowe, zachował jednak Moskwę i swoją osobistą władzę.
  A Fritz kontynuowali ofensywę w Afryce i przenieśli się do Indii. Początkowo planowali odebrać Wielkiej Brytanii wszystkie kolonie, a następnie zdobyć ojczyznę.
  Brytyjczycy nie mogli utrzymać się w Afryce. Naziści zajęli, przy wyjątkowo słabym oporze, cały czarny kontynent, a także Indie, jednocząc się z Japończykami.
  Lądowanie w Wielkiej Brytanii miało miejsce w czerwcu 1944 r., kiedy to Niemcy opracowali samoloty odrzutowe i dzięki swojej przewadze jakościowej całkowicie przejęli dominację na morzu i w powietrzu.
  Ameryka także jak dotąd przegrywała z Japończykami, pokonując częściowo flotę Jankesów. A to pozwoliło zrekompensować mniejszy potencjał gospodarczy.
  Wielka Brytania w ojczyźnie została szybko pokonana. A potem zainstalowano tam nowego proniemieckiego króla i rząd na którego czele stał Mosley. Większość statków floty angielskiej przeszła pod III Rzeszę. W sierpniu Niemcy zajęli Irlandię, a we wrześniu miała miejsce operacja Icarus, podczas której zajęto Islandię.
  W ten sposób Trzecia Rzesza zabezpieczyła się przed bombardowaniem Stanów Zjednoczonych.
  Ale to nie wystarczyło Führerowi i Fritz zaczął atakować Amerykę.
  Część żołnierzy została przerzucona do Argentyny i Brazylii. Część przeniosła się przez Grenlandię i Kanadę.
  Oczywiście wraz z Japończykami Niemcy zajęli także Australię.
  W 1945 r. nazistom udało się zdobyć znaczne terytoria półkuli zachodniej. Ameryka stanęła w obliczu nowych niemieckich czołgów serii E, które były znacznie lepsze od Shermanów, a nawet Pershingów. Hitlerowy E-75 okazał się praktycznie nie do przebicia pod żadnym kątem przez amerykańskie działa i szybko stał się głównym niemieckim czołgiem. W marcu 1946 roku Stany Zjednoczone skapitulowały.
  I nastąpiła chwilowa przerwa wojskowa. Stalin natomiast siedział spokojnie i nie kołysał łódką.
  Hitler odpoczywał przez pięć lat i trawił dobytek. A potem jednak zajął i zaatakował Japonię właśnie 20 kwietnia 1951 r. Miała zbyt wiele rzeczy.
  Wojna trwała osiem miesięcy i zakończyła się zdobyciem Japonii i wszystkich jej kolonii.
  Następnie Führer przeprowadził kilka kolejnych operacji w Ameryce Łacińskiej i zdobył Hiszpanię i Portugalię oraz inne kraje neutralne.
  Türkiye również zostało podbite.
  Okazało się, że imperium III Rzeszy było niemal powszechne. Ale wciąż istniał ogołocony ZSRR.
  Stalin zmarł w marcu 1953 roku, a potem zastrzelono także Berię. Nikita Chruszczow przejął władzę. Który urządził XX zjazd z demaskowaniem kultu jednostki Stalina, a nawet haniebnie przegrał wojnę.
  A Hitler zdecydował:
  - Zdobądź ostatnią niezależną potęgę na świecie.
  I tak 1 maja 1956 roku rozpoczęła się wielka ofensywa ogromnej, ogólnoświatowej armii III Rzeszy na ZSRR. Znowu wojna i wielka krew.
  Hitler całkiem niedawno miał sześćdziesiąt siedem lat, ale kanibal nie chciał się uspokoić.
  Granica przebiegała bardzo blisko Moskwy - na najkrótszym dystansie zaledwie dwieście dwadzieścia kilometrów. Rżew był już miastem niemieckim. Fritz spodziewał się więc, że jeszcze przed latem zdobędą stolicę ZSRR i ostatecznie dokończą konsolidację imperium na skalę planetarną.
  Ale cztery dziewczyny pod wodzą Natashy stanęły im na drodze.
  Piękne, bose dziewczyny w bikini broniły sowieckiego miasta Kalinin i 4 maja 1956 roku przedarły się do niego wojska niemieckie, przypuściły szturm.
  Przed nami były niemieckie, piramidalne czołgi serii AG. Były potężne i całkowicie niewrażliwe na sowieckie działa, gdy strzelano ze wszystkich stron.
  Ale w tym przypadku naziści nie mieli szczęścia: sprzeciwiały się im cztery dziewczyny - bardzo silne czarownice. A ci wojownicy wiedzieli, jak walczyć z wrogiem.
  Natasza rzuciła granat bosą stopą. Uderzył w gąsienicę niemieckiego, piramidalnego czołgu. W efekcie auto skręciło w lewo i staranowało sąsiada.
  I oba czołgi eksplodowały jednocześnie.
  A Natasza zaćwierkała:
  - To jest moja strategia!
  Zoya, jej partnerka, również wystrzeliła granat bosymi stopami. I uderzyła w gąsienice piramidalnego nazistowskiego mastodonta. Ten, który przegrał, odwrócił się i staranował sąsiada. I znowu eksplodują dwa czołgi.
  Zosia krzyczy:
  - Chwała ZSRR!
  Dalszy ogień prowadzi Augustyna. Rzuciła też bosą stopą, czymś bardzo śmiercionośnym. I znokautował niemiecki samochód w gąsienicy. W rezultacie nazistowskie czołgi ponownie się zderzyły.
  I rudowłosy diabeł zaśpiewał:
  Nie będziemy niewolnikami
  Rzućmy bosymi stopami!
  A potem Svetlana zaatakowała wroga. Tak, tak dokładnie i precyzyjnie. A także za pomocą gołych palców. I zderzyły się faszystowskie samochody. I jak eksplodują.
  A Swietłana zaśpiewa:
  - Chwała mojej Ojczyźnie!
  Dziewczyny walczą dzielnie!
  Natasza ponownie rzuca granatem bosą stopą i spycha ze sobą dwa niemieckie czołgi, wołając:
  - Chwała Stalinowi!
  Zoya również rzuca coś śmiercionośnego bosymi stopami i woła na całe gardło:
  - Za świętą Ruś!
  Augustina bosą piętą oddała granat, pchnęła nazistowskie mastodonty i zapiszczała:
  - O nowe granice!
  Swietłana, w dzikim szale, rzuciła dar śmierci bosymi palcami swojej pełnej wdzięku stopy i syknęła:
  - O wielkie zwycięstwo!
  Dziewczyny walczyły na maszynach piramidalnych, bardzo fajnie. Ale co można zrobić przeciwko tak dużym siłom? A teraz naziści całkowicie otoczyli Kalinina i wojownicy musieli wyrwać się z okrążenia.
  W maju Niemcy zajęli Saratów, Kujbyszew, Tułę, Penzę i całkowicie otoczyli Moskwę, otaczając miasto ze wszystkich stron.
  A w czerwcu doszło do szturmu na stolicę.
  Odważna czwórka znów walczy i to desperacko.
  Natasza odwróciła się, bosą stopą rzuciła granat i zaśpiewała:
  - Chwała naszemu światu!
  Zoya również wystrzeliła serię i ponownie wystrzeliła granat bosą stopą i pisnęła na całe gardło:
  - Nowy Stalin to mój idol!
  Następnie Augustyn strzela, a także aktywnie strzela. I bosymi stopami rzuca granat i ryczy:
  - Będą nowe zwycięstwa! Powstaną nowi wojownicy!
  Następnie Svetlana strzela, kosi przeciwników. I bosą stopą rzuca zabójcę w przeciwników, wyjąc:
  - To będzie nasze zwycięstwo w świętej wojnie!
  Cała czwórka walczyła desperacko w Moskwie. Ale siły nie są równe. Miasto zostało dosłownie opanowane przez hordy, wszelkiego rodzaju czarnych, żółtych i brązowych wojowników, których używano jak mięsa armatniego.
  A 3 lipca Moskwa w końcu upadła ... W tym momencie Niemcy zajęli Kazań, Uljanowsk, miasto Gorki i Ryazan, a nawet ziemię do rzeki Uralsk i już szturmowali Orenburg.
  Również od wschodu nastąpiła ofensywa dużych sił. 4 lipca 1956 roku Nikita Chruszczow zaproponował poddanie się III Rzeszy w zamian za gwarancje bezpieczeństwa własnego i innych członków Biura Politycznego.
  Hitler się na to zgodził... Wojna kończyła się po nieco ponad dwóch miesiącach. A układ sił od samego początku był beznadziejny.
  Jednak cztery dziewczyny nie pogodziły się z porażką. Skoro ZSRR został już całkowicie schwytany, czy możliwe jest pojmanie i zabicie Hitlera?
  A 9 sierpnia 1956 roku znane cztery dziewczyny wraz z chłopcem Olegiem Rybaczenko postanowiły zaatakować bunkier Hitlera, niszcząc głównego zbrodniarza wszechczasów i narodów.
  I tak cztery dziewczynki i chłopak, który wyglądał na około dwanaście lat, bardzo umięśniony, w samych spodenkach, przenieśli się do rezydencji Hitlera, która wybrała ją na Cyprze.
  Dziewczyna była boso i w bikini, chłopak w krótkich spodenkach i też boso. Zatem cała piątka została obciążona magią.
  Atak na dziecko i cztery dziewczynki.
  Oleg Rybachenko rzucił bosym, dziecięcym pulsarem, rozpędził nazistów i zapiszczał:
  - Za wielkość Rosji!
  Natasha wypuściła błyskawicę z pępka, spalając Fritza, a bosymi stopami wystrzeliła kulę ognia, paląc nazistów i śpiewając:
  - Dla nowej Rusi!
  Zoya też atakuje. Bosymi stopami rzuca zabójczy prezent. I odsłania skrzynię, wypluwając z niej błyskawicę!
  Następnie zaśpiewała:
  - Tak, słyń z Rusi!
  Augustyn również odsłonił jej piersi. Wypuściła pulsar ze szkarłatnego sutka. I z gołymi palcami rzuciła błyskawice.
  I zaśpiewała:
  - Pierwszy sokół to Lenin, drugi sokół to Stalin!
  A teraz Swietłana atakuje. Jak wyrzucić pulsara z gołymi palcami... Zmiażdży faszystów. A potem ze szkarłatnym zamkiem na sutku. I wykosi wielu nazistów.
  I śpiewać:
  - Za Ojczyznę i Stalina!
  Oleg Rybaczenko znów w ataku. Tnie faszystów magicznymi mieczami i wypuszcza błyskawice gołymi palcami.
  A chłopiec krzyczy:
  - Wielkość kraju!
  Natasza, miażdżąca nazistów mieczami i miotająca bosymi stopami piekielne pulsary, piszczy:
  Jesteśmy dziećmi szatana!
  I śmiercionośna bańka odleciała z gołej pięty dziewczyny. I stopił wszystkich.
  Zoya też atakuje. Miażdży wszystkich mieczami. A z ognistą błyskawicą ze szkarłatnych sutków podlewa Fritz. A bosymi stopami rzuca piekielne pulsary.
  Podczas ryczenia:
  - Za prawdziwą Ojczyznę!
  Augustyn również jest w ataku. A jej rubinowe sutki działają, wyrzucając kaskady błyskawic. A ręce tną przeciwników mieczami. A gołe palce rzucają pulsary.
  Ogniste piękno krzyczy:
  - Za Czarnego Boga!
  I tutaj Svetlana jest w ofensywie. Również dziewczyna terminatora. Z sutków truskawek wyleciały błyskawice i pulsary. Spalili wszystko wokół dziewczyny. Szczególnie ucierpieli naziści i rycerze III Rzeszy.
  A dziewczyna to weźmie i krzyknie:
  - Za Największą Rusę! Ja walcze!
  Chłopiec i cztery dziewczyny w ofensywie.
  Poruszają się korytarzami bunkra. Eksterminują faszystów. Idą do Hitlera. W rzeczywistości na tym świecie smardz przeżył sześćdziesiąt siedem lat. I tak pięciu terminatorów zdecydowało: wystarczy Hitlerowi, zabiją go! Więc dziewczyny i chłopak idą.
  Oleg tnie nazistów mieczami, a bosymi stopami rzuca skrzepy energii i śpiewa:
  - Chwała wielkiej Rusi!
  Natasza, wykorzystując szkarłatne sutki na piersi, a także siekając nazistów mieczami i rzucając pulsarami gołymi palcami, krzyczy:
  - Za Białą Ruś!
  Zosia jest w ofensywie. Tnie także mieczami i rzuca błyskawicami w nazistów szkarłatnymi sutkami. I ryczy sam do siebie:
  - Niech zwycięży Biały Bóg!
  I z bosymi stopami, jak pulsar wystartuje.
  A oto Augustyn w ofensywie. Tak ostro i szybko. Wylewa też błyskawice ze szkarłatnych sutków, jak z rogu obfitości. I niszczy nazistów mieczami. I z bosymi palcami coś płonie, jakby wyrzucone.
  Wtedy ruda zaśpiewa:
  - Czarny Bóg da zwycięstwo!
  A w ofensywie przeciwko nazistom Swietłana. Tnie ich także mieczami. Z rubinowych sutków wylewa się błyskawica, a bosymi stopami wystrzeliwuje miażdżące pulsary.
  I krzyczy ile sił w płucach:
  - Chwała Svarogowi!
  Cała piątka szaleje, przewraca czołgi, niszczy nazistowskie bunkry i tak dalej. Niszczy przeciwników jak szarańczę.
  Oleg w ofensywie. Chłopiec tnie niczym miecze. I gołymi palcami będzie rzucał dziecięce nóżki. A naziści bez żadnych problemów się położą.
  A potem zaśpiewaj:
  - Tak, Wielka Ruś! Jestem z tobą!
  Natasza również jest w ofensywie. Naziści miażdżą samych siebie. Rzuca pulsarami bosymi stopami. Szkarłatne sutki, tryskają kaskady błyskawic.
  I śpiewa sobie:
  - Wielkość Rosji, Svarog jest moim mesjaszem!
  Zosia jest w ofensywie. Rzuca także błyskawice. A jej rubinowe sutki drgają jak boje fal od prądów energii.
  I gołe palce, ogniste skupiska pulsarów klikają dla siebie.
  Zosia krzyczy:
  - Chwała kosmicznej Rosji!
  I tak jak goła pięta zniesie i ulegnie na wielką skalę zniszczeniu.
  A tutaj w bitwie i Augustyn. Z gołymi palcami rzuca także we wroga niszczycielską i śmiercionośną broń. A jej szkarłatne sutki, jak z karabinu maszynowego, spuszczają na wroga strumienie szalonej energii i zniszczenia. Oto ruda, jak bije nazistów. Dosłownie się zakochać.
  I jak uderza gołą piętą!
  I ryk:
  - O siłę i mądrość Czarnego Rosyjskiego Boga1
  A potem Svetlana atakuje. Niszczy także nazistów mieczami. A szkarłatne sutki wypluwają prezenty śmierci. I jak weźmie i zaśpiewa:
  - Chwała naszej wielkiej Rusi.
  A gołą piętą uderzy wroga pulsarem. I weźmie miecze i pocią...
  Tak, pięciu strażników Hitlera kosi ziemię. To jest to, czego naprawdę potrzebują dziewczyny.
  A chłopak z nim, Oleg Rybachenko, jest taki fajny! A naziści eksterminują bardzo słynnie.
  To jest chłopiec-terminator.
  Miecze niczym cięcie. A on się obróci i odetnie nazistów mieczami. A pulsar rzuci bosymi stopami.
  I ryk:
  - O wielkość Europy!
  I tutaj Natasza jest w ofensywie. Taki wściekły. A także ze szkarłatnych sutków uwolnią pulsary. I miażdży faszystów. I rzuca takimi śmiercionośnymi pulsarami bosymi stopami.
  I ryczy na całe gardło:
  - Chwała rosyjskim bogom!
  Sama Zoya jest w ofensywie. I zabiła wszystkich nazistów mieczami. I pokrój ich skórę w bęben. A raczej na sicie. I z gołą piętą, jak przez nazistów, ulegnie. A ze szkarłatnych sutków ładuj przepływy energii. No cóż, nazistów naprawdę trzeba skrzywdzić.
  A Zoja krzyczy do siebie:
  - Za Świętą Ruś!
  A potem Augustyn stał się jeszcze bardziej aktywny. Wystrzeliła także pulsary gołymi palcami. A od szkarłatnych sutków jak błyskawice. I jakby z gołej pięty wypuści pulsar, płonącą błyskawicę.
  I krzycz:
  - Łaska Czarnego Boga jest z nami!
  A rudowłosy diabeł weźmie i uderzy wroga.
  I tutaj Swietłana atakuje. Dziewczyna, która jest po prostu kwiatem o jasnym kolorze.
  Naziści pewnie płoną. A z rubinowych sutków wysyła takie serie karabinów maszynowych. Że cały wszechświat można podpalić. I zabrali, podpalili wszystkich nazistów.
  Tak, Hitler będzie miał trudności, ponieważ taka władza jest przeciwko niemu.
  Ale Swietłana krzyknęła:
  - A miłość Białego Boga jest z nami!
  Pięć ruchów do siebie. Miażdży nazistów bez litości. I pokazuje piekielną eksterminację. Ten, kto odważy się stanąć na drodze takim dziewczynom, zginie.
  Oleg w ofensywie. Chłopiec coraz bliżej podchodzi do biura Hitlera. Jak dziko miażdży swoje miecze. A bose stopy dziecka wysyłają pulsary.
  Tak, naziści nie mieli szczęścia, zetknęli się z takimi dziarskimi dziewczynami i chłopakiem.
  Tutaj Natasha wypuści taką ognistą mgłę ze swoich szkarłatnych sutków. I tak wielu faszystów zostaje spalonych. To jest dziewczyna, jest prawdziwy terminator.
  A oto jak wystrzelić zabójcę z gołymi palcami w stronę wroga. A konkretnie kurwa.
  Po czym Natasza pisnie:
  - Chwała ZSRR!
  Zoya również jest w ofensywie. Tutaj z sutków truskawek da ognisty strumień. I pokonuje swoich przeciwników. I daje zakręt za zakrętem. I weźmie szkarłatne sutki i strzeli do wroga.
  I gołymi palcami uderzy wroga.
  Następnie śpiewa:
  - Chwała naszej Ziemi!
  Dalej w ofensywie Augustyna. Również po dzikiej stronie. Bije swoich przeciwników. I rzuca we wrogów szkarłatnymi sutkami, bardzo płonącymi dyskami. Dosłownie spalają nazistów na popiół.
  A wojownik ryczy:
  - O wielkie zwycięstwo!
  Ale w ataku Svetlana. Taki ostry i agresywny. Zakrywa Fritza bosymi stopami. A z truskawek, jak się uwolni, coś całkiem zabójczego.
  I weźmie nazistów i spali ich, a potem proch.
  Dziewczyna wzięła to i ryknęła:
  - Za silnych, rosyjskich bogów!
  Pięciu z nich przedostało się do biura Führera. Hitler jest stary. Pojawiły się siwe włosy, a na czole pojawiły się łysiny. Niski mężczyzna. Upadł na kolana przed dziewczynami i chłopakiem.
  Natasza wepchnęła mu w dłonie nagą, zakrwawioną nogę i krzyknęła:
  - Pocałuj psa!
  Hitler przestraszony pocałował...
  Zoya zmusiła także Führera do pocałowania jej nagiej pięty. Hitler został pokonany.
  Potem pocałował także nagie, szorstkie podeszwy Augustine"a. Całkiem sporo zagruchała.
  Swietłana musiała także całować jej bose stopy. Dziewczyny Führera następnie chwyciły go za ręce i nogi. A kiedy ciągnęli, zostały rozerwane na cztery części.
  A Hitler z bolesnego szoku właśnie 9 sierpnia 1956 r. wziął i zmarł.
  Skończyło się panowanie największego zbrodniarza wszechczasów i ludów, który opanował cały świat.
  Następcą wielkiego i krwawego dyktatora został Schellenberg, który zastąpił Himmlera. A najzdolniejszy z synów Hitlera, uzyskany przez sztuczne zapłodnienie, został ogłoszony formalnym spadkobiercą.
  Ale... Rozpoczęła się walka o władzę, Schellenberg został obalony przez Mainsteina i rozpoczęły się krwawe starcia.
  
  KLIP TERMINATORA PIEKŁA
  Wiosną 1942 roku jeden z niemieckich ekspertów odkrył, że do niemieckich sfałszowanych dokumentów używa spinacza ze stali nierdzewnej, podczas gdy Rosjanie używają tylko zwykłego żelaza. A potem zgłosił to naczelnemu dowództwu.
  Następnie wzięto pod uwagę ten niuans, a niemieccy agenci zaczęli zawodzić znacznie rzadziej.
  W rezultacie Fritz ujawnił plany ofensywy na flankach w pobliżu Stalingradu. I wojsko zostało przegrupowane. Kiedy 19 listopada rozpoczęła się ofensywa, Armia Czerwona stanęła przed bardzo silną obroną. Co więcej, w dniu ofensywy pogoda okazała się niesprzyjająca do latania, co unieruchomiło lotnictwo i zmniejszyło efekt przygotowania artyleryjskiego.
  Niemcy mogli wtedy wytrzymać, a walki trwały ponad miesiąc bez większych sukcesów dla Armii Czerwonej.
  Afryka też jest trochę inna. Rommel otrzymał więcej posiłków z Europy i był w stanie przeprowadzić wspaniałą ofensywę przeciwko Amerykanom. Do niewoli wzięto ponad sto pięćdziesiąt tysięcy niedoświadczonych i niedoświadczonych żołnierzy amerykańskich. A wojska Rommla zdobyły także Algierię i Maroko.
  Następnie Stany Zjednoczone zażądały rozejmu z Wehrmachtem. Korzystając z wycofania się Ameryki z wojny, Niemcy jeszcze bardziej wzmocnili Rommla i pokonali Wielką Brytanię w Libii i Egipcie. Jednocześnie zimą Niemcy odparli ofensywę Armii Czerwonej pod Leningradem i nową próbę ataku w pobliżu Stalingradu i na kierunku Rżew-Sychów. Wiosna minęła stosunkowo spokojnie. Nie osiągnąwszy sukcesu zimą, ZSRR zaoszczędził siły. A Niemcy posuwali się naprzód w Afryce i na Bliskim Wschodzie. Schwytany po upadku Egiptu, Iraku i Kuwejtu. Część Syrii została okupowana przez Türkiye. Który poszedł na wojnę z Wielką Brytanią.
  Latem także na froncie wschodnim panowała cisza. Naziści posunęli się w Sudanie i przedostali się do Iranu i na Bliski Wschód. Dopiero w sierpniu wojska Stalina próbowały zbliżyć się do Stalingradu. Jednak po raz kolejny ugrzęźli w twardej niemieckiej obronie.
  Pantera, posiadająca przebijające pancerz, celne i szybkostrzelne działo, szczególnie dobrze spisała się w bitwach obronnych.
  Niemcy cały czterdziesty trzeci rok na wschodzie spędzili w defensywie. W międzyczasie zajęli Afrykę i po wkroczeniu Iranu do Indii, jednocząc się z Japończykami.
  Zimą Armia Czerwona prawie nie posuwała się naprzód. Stalin badał możliwości pokoju. A Niemcy strawili angielskie kolonie. Churchill zachorował i czując się niepewnie, po utracie kolonii zawarł rozejm z Niemcami. To rozwiązało ręce nazistom na wschodzie.
  A w maju 1944 r. rozpoczęła się ofensywa Wehrmachtu w kierunku Morza Kaspijskiego.
  W walkach brały udział "Pantery" -2 i "Tygrysy" -2. Maszyny te pokazały swoją moc, ale najważniejsze były samoloty odrzutowe, które nie miały już sobie równych. W szczególności ME-262 i XE-162.
  Tak, a do piechoty werbowano wielu Arabów, Afrykanów i Hindusów. Ci wspięli się do przodu jak mięso armatnie.
  Cóż, co z bitwą, więc w bitwie!
  Wróg, rzucając zwłoki, przedarł się do Morza Kaspijskiego i drogą lądową zaprzeczył Kaukazowi. A Turcy uderzyli od południa i wojska Rommla.
  Pełna blokada...
  Wehrmacht rzucił do ofensywy ponad trzysta dywizji, głównie obcych. I poczynił znaczne postępy.
  Chociaż Armia Czerwona walczyła bohatersko.
  Zwłaszcza cztery dziewczyny, Natasza, Zoja, Augustyn i Swietłana.
  Szczególnie słynnie rzucali bosymi stopami prezenty śmierci we wroga.
  Ale nawet dzielna czwórka i piękne czarownice okazały się w ogóle bezsilne.
  Kaukaz został całkowicie zdobyty latem. Jesienią Fritz zdobył także Saratów i Kujbyszew, posuwając się z południa. A także Uralsk, Guryev i zbliżyli się do Orenburga.
  Zimą przestali. Nastąpił chwilowy spokój. Tylko w samym Orenburgu toczyły się bitwy. I to miasto znów stało się legendą. Pamiętali w nim epokę Emelyana Pugaczowa.
  Führer przez pewien czas próbował wynegocjować ostateczny pokój ze Stanami Zjednoczonymi i Wielką Brytanią. Następnie kontynuowali wojnę z Japonią. Chociaż bez powodzenia. Samurajowie na morzu odnieśli kilka zwycięstw.
  Wiosną 1945 r., 20 kwietnia, rozpoczęła się operacja "Kreml", atakiem na Moskwę.
  Walka okazała się bardzo zacięta. Niemcy zostali wciągnięci w krwawe bitwy. Wojska radzieckie walczyły bohatersko. Niemniej jednak, po trzech miesiącach zaciętych walk, przy użyciu samolotów odrzutowych, najnowszych czołgów serii E, Niemcy otoczyli Moskwę. W innych kierunkach udało im się zająć Tambow, Penzę, Uljanowsk i posunąć się w kierunku Ufy.
  W sierpniu Riazań upadł, a przepaść w stosunku do Moskwy jeszcze się pogłębiła.
  Stalin zaproponował pokój na dowolnych warunkach. Führer zignorował to. Ale Moskwa wytrzymała do grudnia, kiedy w końcu została zdobyta.
  Do końca roku Fritz zdobył także Gorkiego i Kazań.
  Po przerwie zimowej w maju 1946 r. Fritz przeniósł się na Ural. Walki toczyły się już pełną parą, ale nie tak intensywnie. Wielu generałów zdradziło i poddało się bez walki. Tak, a sam Stalin doznał udaru i nie był tak gotowy do walki.
  Po zdobyciu Swierdłowska rząd ZSRR przeniósł się do Nowosybirska.
  Ale armia Wehrmachtu deptała im po piętach.
  Miasta były zdobywane przez cały rok. Po szturmowym zajęciu Nowosybirska Stalin zgodził się poddać w zamian za bezpieczeństwo osobiste.
  I wkrótce zawarł porozumienie pokojowe między Japonią a Stanami Zjednoczonymi. Ostatecznie Wielka Brytania i Ameryka uznały wszystkie zdobycze Wehrmachtu.
  Hitler, zdobywając wiele terytoriów, stworzył wraz z Japończykami własne imperium kolonialne.
  Ale nie musiał długo czekać. 20 kwietnia 1957 roku czarownice postanowiły przeprowadzić operację przeciwko Führerowi. W rezydencji dyktatora w średnim wieku zaatakowały cztery czarownice.
  Wojownicy w bikini, trzymający w dłoniach magiczne miecze i bosymi stopami rzucający błyskawicami i pulsarami.
  Nataszka uruchomiła wiatrak, przecinając nazistów i rzuciła skrzep energii palcami bosej stopy, krzycząc:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Zoya cięła magicznymi mieczami. Rozdzierała brzuchy nazistów i ćwierkała:
  - O nowe granice!
  I gołymi palcami, jak uwolnić pulsar.
  Następnie w ataku Augustyna. Prowadzi także młyn z magicznymi mieczami. Potem rzuca bosymi stopami coś śmiercionośnego.
  Wtedy czerwona harpia mówi:
  - Za Czarnego Boga!
  Następna w ataku jest Svetlana. Tnie również mieczami i wypuszcza błyskawice gołymi palcami, przecinając nazistów.
  Potem Natasza przechodzi do ofensywy, wycinając ochroniarzy Hitlera i krzycząc:
  - A ja jestem sygnałem, że posiekam wszystkich nazistów!
  I z bosymi stopami jak pulsarowa dziewczyna, i rzuci.
  A oto Zoya w ataku. Miecze lubią się kręcić i kroją mięso. I gołymi palcami wypuści błyskawicę.
  Wtedy krzyknie:
  - Mam super dziewczynę!
  Dalej w ofensywie Augustyna. On też się kręci... I zrzucił z piersi kilka piorunów. I bosymi stopami pulsar rzuci i krzyknie:
  - Jestem super wojownikiem!
  A jej rude włosy powiewają jak proletariacki sztandar.
  I tutaj Swietłana atakuje.
  Jej miecze wirują, a jej bose stopy rozpraszają grudki energii, a błyskawica wyleci z jej pępka.
  Dziewczyna zaśpiewa:
  - Posiekamy smoka i zabijemy Fuhrera!
  Natasza również macha mieczami w ofensywie i zabija nazistów. A jej bose stopy rzucają śmiercionośne pociski.
  A trumna wjeżdża w nazistowskich strażników.
  A dziewczyna śpiewa sobie:
  - Jestem wojownikiem anihilatorem,
  I wielki terminator...
  Rozłożył atom na raz,
  I kieruj się w stronę ściany!
  Zoya w ofensywie, wzięła go i rzuciła gołymi palcami u nóg, coś co wysadza dach.
  A jak śpiewać:
  - Chwała kosmicznym odległościom!
  I znowu jej miecze rozerwały wrogów na małe fragmenty i kawałki rozdartego mięsa.
  I tutaj w ruchu Augustyna. Jak bije nazistów. A kawałki zakrwawionego mięsa fruwają we wszystkich kierunkach.
  A dziewczyna z bosą stopą też ulegnie pulsarowi i zaszczeka:
  - Jestem wielką pięknością! Które wszyscy kochają!
  A tutaj Svetlana jest w ruchu. Uwolni także błyskawicę z pępka. A bosą stopą pulsar spadnie na nazistów. A jej miecze, cóż, po prostu kaci.
  Wtedy dziewczyna ćwierka:
  - Chwała Ojczyźnie!
  Natasza wpada w szał. Atakuje Fritza. Rozdziera je i rzuca ognistymi bańkami na gołych piętach.
  I śpiewa sobie:
  - Chwała naszemu domowi!
  Upuściła także skrzep energii z pępka.
  Zoya prowadzi wiatrak z mieczami. Tnie bandę faszystów. A potem, niczym gołymi palcami, rzuci się na wroga. I rozprosz wrogów na wszystkie strony.
  Następnie śpiewa:
  - Chwała rosyjskim carom!
  Oto Augustyn w mocnym ataku. Ścina przeciwników. A teraz jej bosa stopa rzuci błyskawicę... A z jej nagiego pępka wyleci pulsar. I rozprasza się w stronę ochroniarzy Hitlera.
  Wtedy rudowłosa dziewczyna zaśpiewała:
  - Nie czekaj na litość ode mnie!
  Swietłana też jest w ofensywie... Siekanie przeciwników, miażdżenie ich. Zrzuca pioruny z pępka. A bosymi palcami, jakby musującymi, płyną całe kaskady energii.
  I zaśpiewaj sobie:
  - Jestem bardzo wdzięczna
  Jestem fajniejszy niż małpa!
  Natasza też jest w ofensywie... Jak tnie mieczami. I z bosymi stopami morderca wystartuje. A oto błyskawica od pępka.
  Wtedy dziewczyna warczy:
  - Na chwałę Ojczyzny!
  Następna jest Zoja. Niszczy również wrogów. Błyskawica zza ust wypluwa. Ciska pępkiem skrzepy energii. I ryczy sam do siebie:
  - Jestem mistrzem rzucania!
  I bose stopy jak wirowanie.
  Dalej Augustyn w ofensywie. Tnie nazistów mieczami i kroi ich na małą sałatę. I bosymi stopami, jak pulsar, rzuci. A nawet dwa pioruny z pępka... I tuzin faszystów smaży się na miejscu!
  Wojownik zaśpiewa:
  - W imię Matki Matki!
  I znowu bose stopy jak pulsar!
  A potem w ofensywie Svetlana. To typ dziewczyny, która nie może być fajniejsza. Ta wojowniczka go weźmie i rzuci błyskawicę bosymi stopami. I bąbelki zagłady wylecą z pępka. A tak wojownik będzie krzyczał:
  - Dotarło do mnie, że dzięcioł ma dłuto!
  Natasza jest w ruchu. Przewinięto i wycięto kilkunastu faszystów. A dziewczyna, wciąż z gołymi palcami, wypuściła produkt zagłady. Z pępka kaskada błyskawic i śpiewała:
  - Wieczny mój, największy król na świecie!
  A pulsar wyleciał z nagiej pięty dziewczyny.
  Zosia była w ciągłym ruchu. Wzięła go swoimi mieczami i ciąła. Wrogowie zmiażdżeni, mrugali szafirowymi oczami. A z pępka słup energii. I bose pulsary zniszczenia.
  I jak śpiewać:
  - Będę mistrzem!
  A potem w ruchu Augustyna... Jej miecze, jak ostrza młynów. Tnie się bez wahania. A z pępka strzały ostre od magicznej ognistej muchy. A bose stopy dziewczyny dają takie dary zagłady.
  A sama ruda ryczy:
  - Wielkie mistrzostwo!
  Swietłana też nie jest prezentem. Wzięła ją i bosymi stopami rzuciła odłamkami potłuczonego szkła. A dwa tuziny faszystów leżało martwych. A jak od pępka da całą kreskę. I bez problemu zetrze wszystkich nazistów.
  I z przymrużeniem oka zauważa:
  - Jestem wielkim marzeniem!
  Natasha zakręci potrójnym wiatrakiem za pomocą magicznych mieczy. Będzie brał i rzucał prezenty gołymi palcami. A bosą piętą ten ognisty da kilka bąbelków...
  A z pępka cała kaskada błyskawic.
  Następnie śpiewa:
  - Miecz laserowy,
  Chce ciąć wrogów!
  Zosia jest w ofensywie. A jej miecze to prawdziwe diamentowe wiertła. I zmiażdż Fritza jak stufuntową skorupę. Ale kiedy dziewczyny wzięły bose stopy i rzuciły coś zakrwawionego.
  A potem wzięło i pękło.
  Zosia ryknęła:
  Jesteśmy nowymi mistrzami!
  A oto Augustyn w ruchu. Jak tnie wrogów. A zamach jej mieczy tnie wszystkich.
  A z bosymi stopami wylatują wszelkiego rodzaju prezenty śmierci.
  A Augustyn śpiewał:
  - Moja święta błyskawico!
  I ogień wychodzi z jej ust!
  A tutaj Svetlana jest w ruchu. Tak samo jak z pępka uwolnił się prezent o morderczej mocy.
  Następnie dziewczyna zaśpiewała:
  - Jestem absolutnym mistrzem!
  I wzięła swoje bose stopy i wysłała pulsar. I ogień piekielny wyleciał z jej gardła. A teraz goły obcas uległ bąbelkom.
  A z pępka leci śmiercionośna i mordercza błyskawica.
  Natasza również używała mieczy. Porąbał wielu faszystów. I jak zostanie uwolniony z pępka błyskawicą. I rozbij ochroniarzy Führera na małe kawałki.
  Następnie zaśpiewa:
  - Za Ojczyznę i Wolność do końca!
  A z gołymi palcami uwolni się coś zupełnie zabójczego.
  Zoja, atakując wrogów i szczerząc zęby, ryknęła:
  - Dzika załoga! Zmiażdż wroga!
  I wyrzuci go także z bosymi stopami. A z pępka szły takie śmiercionośne kolejki.
  Dziewczyna krzyknęła:
  - Wielka szkoda!
  A potem Augustyn się poruszył. Błysnęła także szmaragdowymi oczami. I wyrzuciła z pępka mnóstwo błyskawic. I gołymi palcami rzuciła się na wroga.
  A ona biła mieczami, krzycząc:
  - Jestem przede wszystkim mistrzem świata!
  A potem w ataku Svetlana. Więc wszyscy młócą i tną. A ona jest taką fajną i rozbrykaną dziewczyną. Również z pępka, dosłownie, leci seria z karabinu maszynowego. I powala wielu faszystów. A bose stopy wyrzucają strumieniami takie wiązki energii.
  Wojownik zaśpiewał:
  - Cel jest blisko!
  I zbieram siły na rzut!
  Tak, w końcu cała czwórka wdarła się do biura Hitlera. Zabił wszystkich swoich strażników. I spod łóżka wyciągnięto faszystowskiego numer jeden.
  Hitler zabulgotał:
  - Dam Polsce!
  Natasza zapytała ironicznie:
  - A może Kaukaz?
  Führer ryknął:
  - Tak, co najmniej dwa Kaukaz, tylko nie zabijaj!
  Dziewczyny odpowiedziały zgodnie:
  - Pocałuj nasze stopy!
  Hitler, jęcząc, właśnie skończył sześćdziesiąt osiem lat, czołgał się na kolanach i całował bose, okrągłe pięty dziewcząt. Uśmiechali się i śmiali.
  Führer trzykrotnie pocałował każdą zakurzoną i zakrwawioną podeszwę dziewczyny.
  Potem Natasza wzięła Hitlera gołymi palcami u nóg za prawą rękę, Zoyę za lewą, również bosą stopą. Augustina i Swietłana chwyciły Führera gołymi palcami stóp za kostki.
  Potem dziewczęta będą ciągnąć największego zbrodniarza wszechczasów i narodów na wszystkie strony, zabiorą go i rozerwą na kawałki.
  Hitlerowi oderwano obie ręce i nogi, a z powodu szoku bólowego smoczy władca zmarł na miejscu.
  Zemsta ta znalazła zabójcę i największego kata w historii świata.
  Tutaj bajka się kończy, chociaż na tej planecie stała się koszmarną rzeczywistością, a kto słuchał, skończył!
  
  
  CZAROWNICE PRZECIW Hitlerowi
  W czterdziestym pierwszym roku Hitler po zdobyciu Krety zmienił zdanie na temat wyjazdu do ZSRR. Fakt, że Stalin nie zaatakował Niemiec podczas ataku na Jugosławię, przekonał Führera, że nie ma planów napadnięcia na niego od wschodu.
  Ponadto przeczucia sugerowały, że na wschodzie nie będzie łatwego zwycięstwa i lepiej tam nie jechać.
  Fritz wzmocnili ugrupowanie Rommla i byli w stanie przekonać Turcję, aby wpuściła wojska na Bliski Wschód. Brytyjczycy zostali całkowicie pokonani w Egipcie i wypędzeni z Iraku i Bliskiego Wschodu. Wkrótce Franco zgodził się na zdobycie Gibraltaru.
  Potem Niemcy mogli już bez problemu przerzucić wojska do Afryki i dalej na Bliski Wschód.
  Pal Indie. A potem, bez niepotrzebnych problemów, w ciągu zaledwie sześciu miesięcy zdobyto Czarny Kontynent. A kulminacją była ofensywa przeciwko Wielkiej Brytanii i lądowanie wojsk w ojczyźnie w listopadzie 1942 r.
  W ciągu dwóch tygodni Anglia upadła. I Fritz w końcu umocnili się na półkuli wschodniej.
  Ale wojna ze Stanami Zjednoczonymi wciąż trwała. Przeciągało się to ze względu na oddalenie oceanu i trudności w przerzuceniu wojsk.
  Opierając się na zasobach Afryki, znacznej części Azji i Australii, Niemcy budują dużą flotę. Razem z Japonią prowadzą także wojnę podwodną.
  Czterdziesty trzeci i czterdziesty czwarty rok upłynął w bitwach na morzu. Islandia i Grenlandia zostały schwytane. A w czterdziestym piątym, mając już czołgi serii "E", Niemcy wylądowali w Kanadzie i skoncentrowali swoje siły w Argentynie.
  Takie były ich plany. Chociaż przedłużająca się komunikacja utrudniała atak na Stany Zjednoczone.
  Ale we wrześniu większość Kanady została opanowana.
  Zarówno wojska niemieckie, jak i japońskie wkroczyły do północnych regionów Stanów Zjednoczonych.
  Ale wtedy Fritza spotkały cztery dziewczyny.
  Monika, Leia, Gertruda i Angelina.
  Do bitwy weszły cztery piękności. Monica, Leah, Gertruda są blondynkami, a Angelina jest ruda.
  I niech dziewczyny zniszczą ogromną armię III Rzeszy.
  Strzelają z karabinów maszynowych.
  Tutaj Monika bosą stopą rzuca granat i śpiewa:
  - Chwała mojej sile! Wszyscy zostali skoszeni!
  Leia daje kolej. Kosi także wrogów serią i piszczy z całych sił:
  - Moja armia jest silna!
  I bosą stopą rzuca prezent śmierci.
  Ognista lub rudowłosa Angelina rzuca dar śmierci gołymi palcami u nóg i piszczy:
  - Moje zwycięstwo!
  A także daje zwrot!
  Dalej Gertruda już bosą stopą wybija teraźniejszość śmierci i jak ogłuszająco wyje:
  - Jestem mistrzem!
  I znowu uruchomi zabójczą linię.
  Monica ponownie strzela do faszystowskiej hordy i śpiewa:
  - Chwała mojemu światu!
  I gołymi palcami rzuca morderczy prezent śmierci, rozbija przeciwników.
  Prowadzi ogień i Leię. Ona jest bardzo mądrą dziewczyną. A bose stopy na wroga jak rzucanie granatów.
  A dziewczyna krzyczy:
  - Jestem amerykańskim hiper-wojownikiem!
  Wtedy Angelina strzela. Robi to bardzo starannie. A z jej gołych stóp leci śmiercionośny prezent.
  A piękna dziewczyna ryczy:
  - Będę absolutnym mistrzem świata!
  I jak wojowniczka pokaże swój długi język!
  A potem spróbowała Gertruda. A także jak kolejka da. A potem, bosymi stopami, rzuci prezent śmierci.
  I rozrzuć wszystkich przeciwników na kawałki mięsa.
  Więc cztery dziewczyny aktywnie pracują. Presja, armia wroga wyraźnie się wyczerpuje.
  Chociaż nie, pojawiają się potężne czołgi, seria E. Cóż, dziewczyny na nie czekają.
  Monika bosą stopą rzuca granat i piszczy:
  - Będziemy walczyć w kosmosie!
  A od jej bosej pięty dar śmierci odbił się od gąsienicy E-50. Pojazd ten został uszkodzony i zatrzymany.
  Wojownik krzyczy:
  - Super!
  Następna Leia w bitwie. Również z bosą stopą, gdy rzuca prezent śmierci. Rozbija wroga. A zbiornik zrobił się ciasny.
  A wojownik ryczy:
  - Jestem dziewczyną w bikini!
  Następna w kolejce jest Angelina. Rzuca też granatem w E-75 bosą stopą, a niemiecki wampir ma z tym trudności.
  A wojownik wrzeszczy:
  - To ja pokażę super klasę!
  A Gertruda walczy. Także wojownik, który nie zna litości i wątpliwości.
  Piękność wzięła to i pisnęła:
  - Wielkie regaty!
  I śmiercionośny granat wyleciał z bosej stopy.
  Monica strzela ponownie i piszczy:
  - Akrobacje i załoga!
  Jej naga kończyna również przyjmie i rzuci strumień śmierci. I zniszcz wszystkich wrogów.
  Po czym wojownik vyaknet:
  - Jestem super dziewczyną!
  A Leia jest prawdziwym bohaterem w walce. I uderzanie wrogów. I bosą stopą rzuci granat, i pochwyci masę wrogów i rozerwie ich na kawałki. I po krzyku:
  - Jestem tą dziewczyną, tym Supermanem!
  A w bitwie Angelina również rzuca dar śmierci bosą stopą. Wróg zostanie rozszarpany i zaśpiewany:
  - Do diabła, jestem demonem!
  I rzuć na wroga serią.
  A oto Gertruda w bili białej. Strzela do siebie bez żadnej ceremonii i uprzedzeń. I on to przyjmie, bosymi palcami, wypuści prezent zagłady i rozszarpuje wrogów. Czy to jest bardzo bojowe?
  Cztery dziewczyny walczyły jak rycerze lub anioły. Ale wszystko ma swoją granicę. I tak wojownicy wycofali się...
  Jesień i zima czterdziestego piątego roku minęły w zaciętych bitwach. Siły były nierówne. Niemcy mają czołgi serii E o wiele mocniejsze niż Shermany, a nawet małe Pershingi. A lotnictwo odrzutowe w ogóle nie ma sobie równych. I zaczęły pojawiać się nawet samoloty dyskowe, całkowicie niewrażliwe na jakąkolwiek broń strzelecką.
  Tak więc Stany Zjednoczone są stopniowo opanowywane przez wszelkiego rodzaju obce dywizje III Rzeszy.
  Większość Ameryki jest zdobywana jesienią i zimą. Do tego powstania na południu Stanów Zjednoczonych i zdrada generałów o niemieckich korzeniach. Jak również niewątpliwa wyższość nowych karabinów maszynowych, a nawet podziemnych czołgów Wehrmachtu.
  A wiosną kwietnia 1946 roku, po tym jak horda Trzeciej Rzeszy otoczyła i zajęła Waszyngton i Nowy Jork, Stany Zjednoczone skapitulowały.
  W ten sposób została przewrócona kolejna strona wojny.
  Ale w 1947 roku w maju rozpoczęła się kolejna bitwa, tym razem z Japonią.
  A kampania przeciwko ZSRR została ponownie przełożona.
  A teraz cztery dziewczyny z USA nie poddały się i ponownie walczą z wrogiem.
  Lato czterdzieści siedem i upał, wojownicy w bikini. I walczą sami.
  Monika bosą stopą rzuca granat i piszczy:
  - Jestem terminatorem!
  I daje zwrot.
  Leia również strzela i radzi sobie bardzo dobrze. I znowu jej bose stopy czymś rzucają. I eksterminują.
  A dziewczyna krzyczy:
  - Akrobacje bojowe!
  Co więcej, Angelina strzela. Miażdży przeciwników. Wyrzuca ich masowo. A jej bose palce znów rzucają coś brutalnie morderczego.
  Wojownik krzyczy:
  - Jestem stalowym pazurem!
  A Gertruda strzela do siebie i kosi wrogów. Potem bosą stopą rzuci prezent śmierci i mamroczenia:
  - Temat wojskowy i matematyka!
  I znowu, jak on wszystkich zabierze i skosi do szaleństwa!
  Tak, walka czterech. Ale siły nie są równe. Nowe czołgi serii E-50 U, o gęstszej budowie, wysokości mniejszej niż dwa metry, pancerzu bocznym 170, czole 250 mm i masie sześćdziesięciu pięciu ton z silnikiem o mocy 1800 koni mechanicznych.
  Nie opieraj się takiemu Japończykowi. A także przeciwko ME-462, który bez żadnej ceremonii niszczy wszystkie samoloty wroga niczym koloboki.
  I przeciw, także latające dyski. I wszystko niszczą.
  Krótko mówiąc, w ciągu sześciu miesięcy Japonia została całkowicie pokonana, a wszystkie jej kolonie zostały zdobyte.
  I co się stało. Fuhrer wkrótce podbił wszystkie kraje świata z wyjątkiem ZSRR.
  Jak dotąd wszystko przebiegało mniej więcej spokojnie. Ale potem zmarł Stalin, a władzę przejął Nikita Chruszczow. I znowu skomplikowane stosunki z III Rzeszą.
  Nie wspominając już o tym, że ZSRR rozwijał broń nuklearną. Odbył się także XX Zjazd, który potępił dotychczasową politykę.
  A 22 czerwca 1956 roku III Rzesza na rozkaz już w średnim wieku, ale bardzo agresywnego Hitlera, rozpoczęła inwazję. Jego horda liczyła na szybkie zwycięstwo, lecz spotkała go niespodziewana niespodzianka!
  Nie tylko cztery amerykańskie dziewczyny, ale także cztery rosyjskie piękności i czarownice ruszyły do walki z hordami Wehrmachtu. I cała grupa dziewcząt z różnych rodzajów armii, a także wszystkie czarownice!
  
  NAPOLEON ALEKSANDER I ZIĘCIEM
  Napoleon nie wyjechał do Rosji i na ogół poślubił młodszą siostrę Aleksandra Pierwszego. Doprowadziło to do pewnych zmian w historii.
  Po pierwsze, carska Rosja walczyła z Austrią i zdobyła Galicję. Po drugie, Francja zorganizowała Włochy i umieściła tam syna Napoleona i rosyjską księżniczkę.
  A potem Rosja i Francja podbiły i podzieliły Turcję.
  Co więcej, dzięki wspólnym wysiłkom Wielka Brytania została podbita. Kolonie hiszpańskie w końcu stały się francuskie, podobnie jak większość Afryki. A potem Indie i Iran zostały okupowane!
  Po śmierci Aleksandra I i abdykacji Konstantyna doszło do zamachu stanu, w wyniku którego na tron rosyjski został wyniesiony czternastoletni rzymski Cezar Napoleon II. A po śmierci Napoleona w 1836 roku Napoleon II został władcą Francji i całej Europy oraz wielu kolonii.
  Powstało jedno superimperium, które nadal się rozwijało. Następnie Napoleon II podbił Chiny i Indochiny oraz całą Afrykę. Oraz Australię i Kanadę. I zmarł w 1879 roku w wieku prawie sześćdziesięciu ośmiu lat.
  Następnie na tronie wstąpił Napoleon III. On też chciał walczyć. Ale na całym świecie tylko terytorium Stanów Zjednoczonych pozostało niezdobyte przez Francję!
  A Napoleon Trzeci w 1890 roku rozpoczął wojnę z Ameryką. Ostatni kraj, który nie był własnością francuską.
  I ogromna armia pięciu milionów żołnierzy z całego świata wkroczyła na terytorium Stanów Zjednoczonych.
  Siły byłyby nierówne. Ale Amerykanie walczyli z Napoleonem III bardzo bohatersko.
  Zwłaszcza cztery dziewczyny: Monica, Leia, Gertruda, Anna! I walczyły jak kobry i bohaterki.
  Monika siekała mieczami, a gołymi metalowymi palcami ostrymi dyskami. I uderzał przeciwników.
  I wojownik zaśpiewał:
  - Chwała Ameryce!
  Leia również skaleczyła się mieczami obcej armii i syknęła agresywnie:
  - Chwała najlepszemu krajowi na świecie!
  I też z bosymi nogami puścił morderczego.
  Gertruda walczyła ogromną armią, a także bosymi stopami, rzucała bardzo ostrymi igłami i uderzała we wrogów.
  W tym samym czasie dziewczyna pisnęła:
  - Jestem zawodnikiem takiej klasy, co jest super!
  Anna też walczyła, rzucając bosymi stopami mordercze prezenty.
  I krzyknął:
  - Osiągnięcia są dla nas duże!
  Ale nieważne, jak walczyli, a nawet bardzo bohatersko, ta czwórka, ale przeważające siły Francuzów i tak ich pokonały.
  Dziewczyny dostały się do niewoli. Tam zostali rozebrani i brutalnie torturowani. Wykręcali ręce na stojaku, bili biczem i rozżarzonym do czerwoności drutem. Nagie podeszwy palono ogniem, na gołe pięty przykładano rozżarzone do czerwoności żelazo. Ale dziewczęta nigdy nie uznały nowego panowania Napoleona III.
  Po czym wysyłano ich do pracy w kamieniołomach, prawie nagich. A Ameryka stała się nową francuską prowincją.
  Kiedy Napoleon III zmarł w 1903 roku w wieku sześćdziesięciu ośmiu lat, cesarzem został Napoleon IV. Jego przybycie oznaczało nowe panowanie. Wzmocnienie roli parlamentu i zmniejszenie wpływów szlachty. Stopniowo imperium światowe stawało się coraz bardziej demokratyczne.
  A w 1917 roku pierwszy człowiek poleciał w kosmos. W ten sposób otworzyła się era astronautyki.
  W 1922 roku ludzie polecieli na Księżyc. I 1933 na Marsa. A do 1950 roku odwiedzili wszystkie planety Układu Słonecznego. Ale w 2000 roku rozpoczął się pierwszy lot do gwiazd, cała wyprawa kosmiczna. Oto taka sztuczna inteligencja tylko z powodu jednego małżeństwa Napoleona Bonaparte z rosyjską księżniczką.
  Jak los całej ludzkości zależy od najmniejszego przypadku.
  
  UPADEK PRZECIWKO CHINOM
  ADNOTACJA
  Oleg Rybaczenko i Margarita Korszunowa przenieśli się w XVII wieku na Syberię, gdzie wyruszyli na wojnę z imperium chińskim pod panowaniem dynastii mandżurskiej. Nieśmiertelni zabójcy zmieniają bieg historii, nie tylko w Chinach.
  Wojna szaleje jak huragan
  Chłopiec walczy z dużą armią...
  Przecinamy wściekłą mgłę
  Chociaż czasem jest to nawet za trudne!
  
  Wróg jest bardzo szalenie silny,
  Nadchodzi ciągła lawina...
  Pod szelestem jasnych szkarłatnych pędzących sztandarów,
  Ale, jak sądzę, dostaniemy bitwę w maju!
  
  Nie myśl, że możemy zostać pokonani
  Jesteśmy wielkimi wojownikami od Boga...
  I nie zostanie przerwana, znam nić życia,
  Chociaż czasami może to być bardzo surowe!
  
  Poznajcie w tym wielkość Rosji
  Że Ojczyzna jest cenniejsza niż wszystko ...
  I będzie bardzo silny rosyjski dom,
  I rusz faszystowskiemu nikczemnikowi prosto w twarz!
  
  Nie wierzcie, nie łamcie Rusi Hordy,
  Który nie klęka...
  Walcz bez zahamowań, nie bój się,
  W imię nowych pokoleń Rodzaju!
  
  Za dom Rosji, za jego stogi siana,
  Będziemy walczyć bardzo zaciekle...
  Niekończące się marzenie
  Nie jesteś wojownikiem z duszą błazna!
  
  Tutaj składasz przysięgę Ojczyźnie,
  Zostań wojownikiem wielkiego Svaroga...
  Nie, nie buduj szczęścia na krwi,
  Gdy w sercu Jezusa nie ma Boga!
  
  Możemy osiągnąć nowe sposoby,
  Wielkość kraju, który rozkwita...
  I zabij potwora o wyłupiastych oczach,
  Aby planeta wkrótce stała się rajem!
  . ROZDZIAŁ 1
  Chłopiec i dziewczynka oraz cztery czarownice trafiły na południową Syberię i odparły atak Chińczyków. Była to mało znana wojna, kiedy w Chinach władzę sprawowali Mandżurowie, którzy aktywnie ekspandowali w różnych regionach Azji.
  I tak zaatakowali Rosjan w rejonie Tybetu. A prawdziwa historia, udało im się zabrać część terytorium. Co więcej, Rosję w tym momencie osłabiła wieśniaczka i wojna kozacka Stenki Razina. Tak, a wojska musiałyby zostać przeniesione na bardzo duże odległości.
  Ale nieśmiertelny chłopiec i dziewczynka oraz cztery terminatorki przybyły z pomocą rosyjskiemu fortowi.
  Ogromna chińska armia szturmowała nowo wybudowaną rosyjską fortecę. A siły były wyraźnie nierówne.
  Jest tylko tysiąc Rosjan i dwieście tysięcy Chińczyków. I wydawało się, że nie ma w ogóle szans.
  Ale wojownicy sześciu klas są bardzo gotowi do walki.
  Oleg Rybachenko na ścianie. Nieśmiertelny chłopiec, wyglądający na około dwanaście lat, rzuca igłami gołymi palcami. I uderza w nacierających Chińczyków. Tuzin na raz.
  Rzuca igłami i Margaritą gołymi palcami. Dziewczyna niszczy przeciwników i piszczy:
  - Moja wielka siła!
  I walczy dzielnie.
  Natasha również rzuca potężnym bumerangiem gołymi stopami. Jak miażdżyć przeciwników i piszczeć:
  - W imię wielkiej chwały!
  Następnie Zoya tnie Chińczyka mieczami, a jednocześnie bosymi stopami rzuca igły z trucizną. I śpiewa sobie:
  - W bezkresie Rusi,
  Możemy uratować każdego!
  I znowu miecze spadają na przeciwników. A jeśli siekają, to bez litości.
  Ale kiedy Aurora zaczęła niszczyć i rzucać bumerangami gołymi palcami, to jest to całkowita zagłada. A zabici Chińczycy padają pod ciosami czerwonego diabła.
  A dziewczyna krzyczy:
  - Zmiażdżę i rozerwę wszystko!
  I jak będzie brał i tnie obydwoma mieczami!
  A z jej nagiej pięty leci ostry i przeszywający dysk. To generalnie dziewczyna totalnej śmierci.
  A oto Svetlana w decydującej bitwie. Jak dręczyć Chińczyków i pokroić ich mieczami na małe kawałki.
  Dziewczyna przewinęła motyla, a siedmiu wojowników Niebiańskiego Imperium zostało zamordowanych.
  A potem z gołych palców wylatują ostre, trujące igły. I zadziw Chińczyków.
  Oleg Rybachenko walczy z żółtymi wojownikami. Jego miecze migoczą jak śmigło.
  Chłopiec śpiewa z zapałem:
  - Będę najsilniejszym mistrzem świata,
  Pokonamy Amerykę, Chiny!
  I znowu chłopiec rzuca ostrymi zabawami gołymi palcami dziecięcych nóg. I dwa tuziny zabitych Chińczyków spadają na raz.
  Oto taka bitwa. W rzeczywistości carska Rosja z czasów przedpiotrowych utraciła część swojego terytorium. Ale tutaj rosyjscy rycerze walczą i nie zamierzają się poddać.
  Oleg Rybachenko walczy i śpiewa:
  - Ale jesteśmy rycerzami pełnymi rosyjskiego ducha,
  Kaci nigdy nie usłyszą naszego stłumionego jęku!
  I znowu chłopiec rzuca bardzo ostrymi i silnymi truciznami, gotowanymi przez czarownice, bardzo cienkimi igłami!
  Obok niego stoi dziewczyna Margarita. A także jej nogi rzucają takimi śmiercionośnymi igłami. A ręce przecięły atakującego Chińczyka. Wojownik niszczy przeciwników i śpiewa:
  - Jestem taki fajny, jak demon wszystkich krajów...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Władca wszystkich krajów!
  Natasza również wycina Chińczyków i śpiewa:
  - O świcie wieczornym nie damy szatanowi zwyciężyć!
  Z jej bosych stóp wylatują także śmiercionośne igły.
  Następnie Zoya niszczy wrogów. A z tej dziewczyny wydają się emanować wibracje kolosalnej energii.
  A bumerangi i ostre igły lecą od bosych stóp piękności.
  Wojownicy piszczą:
  - Jestem wielkim bosym snem i pięknem!
  I znowu rzuci w przeciwników czymś niezwykle śmiercionośnym.
  Ale kiedy Aurora prowadzi młyn i ścina Chińczyków, to jest szczyt unicestwienia.
  A potem ruda będzie rzucać przekłuwającymi igłami bosymi stopami. A martwi żółci wojownicy upadają.
  Ale kiedy Svetlana Lupanet. A jednocześnie z jej gołych nóg wylatuje cała masa igieł, które przebijają i zabijają wszystko.
  A wojownicy piszczą:
  - Więc, więc, więc - zdobądź faszystę za grosz!
  A jej bose stopy znów zostaną śmiertelnie rzucone w Chińczyków.
  Natasza, siekając mieczami żółtych wojowników, zauważyła:
  - Z nazistami było coraz łatwiej!
  Swietłana, przechodząc obok młyna, zauważyła:
  - A z nami, dziewczynami, zawsze jest łatwo!
  Aurora, powtórzyła odbiór wentylatora i mruknęła:
  - Wcale nie będziesz się ze mną nudzić!
  A z jej bosych stóp leci śmiertelne żądło.
  A Zoya to weźmie i pisnie:
  - Nie jesteśmy karaluchami, jesteśmy dziewczynami - wielkiej chwały!
  I znowu coś wyleci spod jej bosych stóp i uderzy we wroga.
  Dziewczyny wzięły się za to zadanie bardzo głęboko.
  Twierdza ta jest niemal jedyną rosyjską twierdzą w okolicy. W budowie jest jeszcze kilka miast. Dobrze, że Chińczycy nie wystawili głowy nad Amurem. Ale Rosja w prawdziwej historii straciła część swojego terytorium. Bardzo agresywna dynastia sprawująca władzę w Chinach. Jednak to dziewczęta są w stanie zmusić pułki Lucyfera do ucieczki.
  Oleg Rybaczenko tnie Chińczyków. I podczas gdy chłopiec śpiewa:
  - Najwyższą klasą będzie...
  A potem bumerang rzucony przez bosą stopę chłopca leci i krzyczy:
  - Jeżozwierz pokaleczy wszystkich!
  Margarita również rzuciła na wroga to, co jest morderstwem. Zmiażdżyła go na kawałki i pisnęła:
  - Jestem bosym snem i wielką pięknością!
  A jej stopa będzie rzucać dzikimi dyskami.
  Następna w bitwie jest Natasza. A także rzuca na wroga, co dzieli przeciwników.
  I robi to bardzo sprytnie.
  A jej bose stopy rzucają zwykłymi, śmiercionośnymi igłami.
  Następnie Zoya w walce. A także rzuca we wroga wszelkiego rodzaju swastykami i bumerangami.
  I kosi wroga.
  Następnie, w miarę upływu czasu:
  - Chwała dobremu królowi!
  Ale w bitwie i Aurorze. Niszczy również wrogów z Chin. A jeśli rzuci, to rzuci ze śmiertelną siłą.
  A podczas śpiewania:
  - Tak, w imię ziemi rosyjskiej!
  A także śmiercionośne ładunki wylatujące z jej bosych stóp.
  Swietłana również nie zawodzi wroga. A z jej bosych stóp leci coś, co przynosi oczywistą śmierć.
  A wojownik śpiewa:
  - Nigdy się nie poddamy! Kłopoty nie przyjdą na Ruś!
  I znowu Chińczycy zostaną skrzywdzeni. A on weźmie to bez ceremonii i posieka.
  Sześciu wojowników i wojowników uderzyło mocno. I tnie wroga i rzuca bosymi stopami.
  Oleg Rybaczenko, wycinając Chińczyków, śpiewał:
  - Gwiezdny wojowniku, twój róg dmucha na próżno -
  Twoja ziemia jest daleko w wątpliwej chwale...
  Płomień bitwy drży między liniami -
  W jednostronnej grze bez zasad!
  I kolejny bumerang leci bosymi stopami chłopca, podrzynając gardła tuzinowi Chińczyków.
  Chłopiec, jak widzimy, jest wojownikiem.
  A Margarita też jest w bitwie. I tak jej bose stopy działają. Eksterminuje wrogów bez wątpienia wyjątkowo fajnie.
  A jej miecze są jak oprawcy.
  Wojownik piszczy:
  - Niech będzie chwała!
  Natasha również strzela bosymi stopami i rzuca śmiercionośnym. A jednocześnie aktywnie tnie mieczami.
  Jednocześnie słychać sygnał dźwiękowy:
  - Moja świta to państwowa załoga!
  Następna w walce jest Zoya. Również diabeł najwyższego poziomu unicestwienia. Jak trzymać motyla mieczami. A potem będzie brał i rzucał uderzające elementy bosymi stopami.
  Po czym przechodzi:
  - Armia się raduje - posuwa się naprzód!
  I cała linia ściętych chińskich wodospadów.
  Dziewczyna śpiewa do siebie:
  - Zoya uwielbia zabijać! Ach ta Zosia!
  A oto Aurora w szybkiej ofensywie. Albo raczej agresywna obrona. I przy pomocy bosych stóp powala wrogów.
  A jednocześnie skrzypi. A kiedy jej szable przejdą niczym ostrza kultywatora, wtedy trzy tuziny Chińczyków zostaną rozerwane na kawałki!
  A Aurora krzyczy:
  - Harmonijne akordy, flaga Rosji jest bardzo dumna!
  A teraz jej goły obcas zmieści się w brodzie chińskiego generała. On weźmie i upadnie.
  Zoya jest agresywna w walce. Tnie swoich wrogów i krzyczy:
  - Zwątpimy i zabijemy wszystkich!
  A z bosych stóp lecą takie sztylety.
  Svetlana też nikogo nie zawodzi. I niszczy wrogów, jak kosa ścina trawę. Chińczycy ponoszą porażkę.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Szalona Igła! Wyjdź z podwórka!
  Oleg Rybachenko ścina mieczami bandę żółtych wojowników. A potem bosymi stopami rzuci gwiazdkę i krzyknie:
  - Moja armia jest najsilniejsza!
  Terminator, jak widać, jest u szczytu niszczenia wrogów. I robi to z wielką pasją.
  A spomiędzy jego bosych stóp wylatuje kolejny dar śmierci. I jak to wypełnia Chińczyk wspinający się po ścianie.
  Żółci wojownicy to fanatycy. Ułożyli już całe stosy trupów. A oni wciąż się wspinają, wspinają i wspinają!
  Ale chłopak i dziewczyna są tylko ucieleśnieniem śmiercionośnej mocy. A kiedy się tną, plamy krwi lecą we wszystkich kierunkach i bardzo daleko.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Bohaterstwo jest wyczynem chwalebnym,
  Jesteśmy zdobywcami planet!
  Margarita, ta niespokojna dziewczyna śpiewała:
  Nie zatrzymamy się ani na chwilę.
  Słychać czyjś stłumiony krzyk!
  A także z bosych stóp dziewczyny wylatują niszczycielskie i mordercze igły. Uderzają w Chińczyków jak snopy pszenicy. Tak, dziewczyna Margarita jest prawdziwym terminatorem.
  Natasza, wycinając Chińczyków, śpiewała:
  - A dziewczyna pomyślała, miażdżąc żółć,
  Że życie jest dobre i że życie jest dobre!
  Potem znowu igły wylatują z jej bosych stóp.
  Zoja minęła wiatrak ze swoimi szablami i pisnęła:
  - Zabiję wszystkich wrogów i uwierz mi, nie żartuję!
  A nogi wojownika wystrzeliły kilka gwiazd.
  A piękność zaśpiewała:
  - Akt wojskowy - trafiłem w dziesiątkę!
  Aurora, wycinając bez zbędnych emocji, wydała:
  - Czeka nas wielki sukces! Uwierz mi, nie będzie lepiej!
  A także jak bose stopy, co zabije, zostanie uruchomione.
  Wtedy będzie piszczeć:
  - Jestem cholerną kobrą!
  Swietłana nie ma litości dla Chińczyków. I tępi jak mrówki. A jednocześnie śpiewa:
  - Na śmieci nie będzie miejsca,
  zabierzcie szybko nogi!
  A teraz spod jej gołych stóp znów lecą mordercze prezenty. To najfajniejsza dama!
  A także ryczy:
  - Będzie nasze zwycięstwo w świętej wojnie!
  Oleg Rybachenko staje się coraz bardziej aktywny. I tnie obiema rękami, a nawet wziął fajkę do ust i pluje na Chińczyka igłami. Niszczy przeciwników i piszczy do siebie:
  - To jest nasze zwycięstwo -
  Pełny obrót i gotowe!
  I znowu terminator tnie jak szalony. A jednocześnie rzuć bez litości to, co zabija.
  Margarita również bierze udział w walce. Zdesperowana dziewczyna. A jeśli wystrzeli bumerang bosą stopą, to będzie to nie mniej niż tuzin ściętych Chińczyków.
  Wtedy dziewczyna zaśpiewa:
  - Och, mam duży helikopter,
  No cóż, moje serce śpiewa ze szczęścia!
  A z gołej pięty dziewczyny leci śmiercionośna gwiazda. Tak, to jest piękno najwyższej akrobacji. A śmierć sieje na prawo i lewo.
  Natasza eksterminuje także Chińczyków pod każdym względem.
  A gdy śpiewa:
  - Pisk, pisk, pisk...
  Oliver znalazł Twista!
  A z jej bosej stopy leci śmiercionośny prezent.
  Więc Zoya podciągnęła się... Wzięła go i splunęła na wroga z tuby. Potem posiekała młyn mieczami. Wtedy jej bose stopy przyjęły i rzuciły piekielny prezent śmierci.
  I Chińczycy upadli. Jakby ich polizał miotacz ognia.
  A tutaj w bitwie i Aurorze. Również szybka dziewczyna. I czerwona śmierć i piekielny płonący promień. I on to weźmie, on to przetnie.
  Nie, nic tego nie zatrzyma.
  Nawet czołg Maus.
  Oto Aurora i przybija Chińczyka. Co jest niezwykle fajne, z szalonymi symbolami i mieczem.
  A miecze czerwonej harpii nie ustaną ani na chwilę.
  W tym samym czasie Aurora piszczy:
  - Moja ojczyzna jest ojczyzną komunizmu!
  A także z jej bosych stóp, jak lot czegoś niezwykle śmiercionośnego.
  I znowu dziewczyna jest w powietrzu.
  I wtedy Aurora przypomniała sobie, jak naprawdę walczyła z Myszą, w jednej z alternatywnych historii. Następnie alianci zawarli rozejm z III Rzeszą, a korzystając z braku bombardowań Niemcy uruchomili Mysz do produkcji.
  Tak, te czołgi naprawdę były perłowe jak zwierzęta. A ich postęp był straszny.
  Ale nie dla dziewcząt terminatorów. Walczyli z nazistami z zimną krwią i jednocześnie szybko.
  I pokazali mamę Kuzmy! A wojownicy walczyli dzielnie.
  A teraz rudowłosa Aurora tnie mieczami. I koś wrogów jak kultywator.
  Wtedy będzie piszczeć:
  - Zabijam to!
  Svetlana też nie jest nieśmiała w walce. Chińczycy są eksterminowani. A jednocześnie bosymi stopami, co sieje śmierć, rzuca.
  A jednocześnie krzyczy:
  - Kosmiczna brawura -
  Będzie wielka serenada!
  I mrugnij do wrogów!
  Wtedy wypluje z rurki!
  A potem Oleg Rybachenko się rozproszy. I nie tylko rzucajmy igłami w Chińczyków, ale także bumerangami rzucajmy stopami.
  Oto złapany szybki terminator.
  A jednocześnie śpiewa:
  - Wrogowie nas nie powstrzymają,
  Jeśli słabi pomogą!
  I nie uciekaj, nie uciekaj...
  Jeśli nie dalej!
  A Oleg będzie gwizdał.
  A Margarita wzięła go i gołymi palcami rzuciła to, co niszczycielskie i śmiertelnie mordercze. A jednocześnie zaśpiewała:
  - To będzie wiadomość od kobry!
  A dziewczyna mruga i piszczy!
  Natasza też nie zawodzi w bitwie. Wzięła go i gołymi palcami rzuciła ostrą swastykę. Przebiła mnóstwo chińskich słów i pisnęła:
  - Za moją Ojczyznę!
  A potem jest Zoya w bitwie. Rzuca także ładunki na wrogów z bosymi stopami.
  I piszczy z uśmiechem zębów:
  - Jestem takim wojownikiem, naprawdę terminatorem!
  Potem dziewczyna rzuca się mieczami. I krzyczeć ile sił w płucach.
  - Banzai!
  Dziewczyna jak widać nie przestaje walczyć. I będzie ciąć bez niepotrzebnego antymonu.
  Aurora również podejmie się eksterminacji. Chińczycy miażdżą samych siebie, bez żadnego sarkazmu. I żółci wojownicy upadają, jakby byli rozdarci na pół.
  A rudowłosa dziewczyna krzyczy:
  - Płomień komunizmu nad światem!
  I znowu będzie brał i tnie dwoma mieczami. A potem wypluć z rurki. I zasadź to na wrogu.
  Tak, Aurora to piękno i doskonałość sama w sobie.
  Chociaż Svetlana nie jest gorsza. Zaaranżowała także bicie i zabijanie Chińczyków w naturze.
  A jej bose stopy rzucają prezenty zniszczenia w żółtych wojowników. Tak, robią to wszystko na dużej fali.
  Swietłana krzyczy:
  - Walka będzie krwawa, święta i słuszna!
  I znowu z jej bosej stopy pękło coś śmiertelnego. I jak weźmie i uderzy Chińczyków!
  Tutaj dziewczyny naprawdę się rozpadły. I nie dają ani kropli. Oto kobiety - wszystkie kobiety, kobiety!
  Oleg Rybachenko w zaciętym ataku. Zabili już wiele tysięcy Chińczyków. Atak wojowników tego żółtego imperium osłabł.
  Oleg pisnął:
  - Najwyższa miara zwycięstwa!
  Margarita wzięła go i gołymi palcami rzuciła to, co śmiercionośne i to, co było ostrzejsze od brzytwy.
  Następnie dziewczyna zaśpiewała:
  - Rzucamy wyzwanie burzom,
  Dlaczego i dlaczego?
  Życie w świecie bez niespodzianek -
  Niemożliwe dla nikogo!
  Margarita wypluła w stronę Chińczyków cały rząd fajek i mówiła dalej:
  - Niech powodzenia - niepowodzenia,
  I skacz w górę i w dół!
  Tylko w ten sposób, a nie inaczej -
  Tylko w ten sposób, a nie inaczej...
  Niech żyje niespodzianka!
  Niespodzianka! Niespodzianka!
  Niech żyje niespodzianka!
  Niespodzianka! Niespodzianka!
  Niech żyje niespodzianka!
  I tylko w górę - ani milimetra w dół!
  Dziewczyna wykazywała dość bojowy nastrój.
  Natasza również znajduje się w samym epicentrum bitwy. Jak wybuch wulkanu. I rzuca igłami gołymi palcami. Uderza przeciwników. I zostawia z nich trupy.
  Potem dziewczyna zaśpiewała z uśmiechem zębów:
  - Jesteśmy takimi terminatorami, jak roboty marzeń i wielką pięknością!
  A oto dziewczyna, która uderza mieczami w bekhend. I wyciąć wiele osób.
  Zoya również jest w centrum walki. Walczy o siebie, szczerzy zęby i ryczy:
  - Nikt nas nie zatrzyma!
  A z jej bosej stopy dysk przetoczył się przez Chińczyków. Które poderżnęły wiele gardeł. A armie niebiańskiego imperium udusiły się.
  A dziewczyny naciskają coraz bardziej.
  Oto Aurora, jak wystrzelić coś, co tnie metal. Zetnie masę głów, które uformowały się w kopce. I podskoczy, poleci w górę i weźmie, ryczy:
  - Mam na imię moja pięść!
  I znowu machnął dwiema szablami, a Chińczycy wypuścili wnętrzności. Ale jednocześnie nie wstydź się.
  A jej bose stopy wystrzeliwują śmiercionośne bumerangi. Które głowy są koszone w szeregach.
  Wtedy rudowłosy wojownik piszczy:
  - Nie będziemy w kablówce!
  Niech na Ziemi zapanuje szczęście!
  I będzie jeszcze więcej ciągnął z fajki swoimi szkarłatnymi ustami i śliną. A wojownicy niebiańskiego imperium upadną jak kulisi z mąką.
  Więc Swietłana pokazała się w bitwie..
  Przewróciła przeciwników wrzątkiem. A te oparzone wezmą to i będą krzyczeć bardzo dziko.
  Swietłana piszczy:
  - Moje zabójstwo!
  I bosą stopą rzuci kilka bumerangów. Wytnie dużo Chińczyków.
  I wyciska mnóstwo trupów.
  Tak właśnie działają hitlerzy.
  I bez dalszych ceregieli wycięli dla siebie imperium Chin. Nie, mają nawet szczególny takt.
  Już teraz liczba zabitych Chińczyków sięga dziesiątek tysięcy. A dziewczyny po prostu dobrze się bawią i skaczą jak piłki.
  Oleg Rybachenko pokazuje także najfajniejszą ze wszystkich akrobacji, jakie można sobie wyobrazić.
  A chłopiec tnie dwoma mieczami, tak że ręce, nogi i głowy latają na wszystkie strony.
  Oleg krzyczy:
  - Będzie, wierzę w nasze decydujące zwycięstwo!
  Margarita bosą stopą, rzucając niszczycielem, potwierdziła:
  - Tak, to będzie!
  A cała szóstka zaczęła siekać jeszcze aktywniej.
  . ROZDZIAŁ 2
  Po zniszczeniu prawie całej dwustutysięcznej armii chińskiej, sześciu wojowników ruszyło dalej w głąb Niebiańskiego Imperium. Aby uniemożliwić Chińczykom ponowny powrót do rosyjskich miast na Syberii.
  Tutaj wojownicy zaatakowali żółtych wojowników w najbliższym dużym mieście.
  Oleg Rybachenko, wycinając żółtych wojowników i machając obydwoma mieczami, krzyknął:
  - W i rosyjskich carach!
  I ostre igły leciały z jego bosych stóp. Uderzyli w chińskie myśliwce.
  Margarita, siekając mieczami żółtych wojowników, wzięła go i zaśpiewała:
  - Teraz tworzymy historię!
  I igły poleciały z jej bosych stóp w żółtych wojowników.
  Następna jest Natasza w bitwie. Rzuca też prezenty śmierci i kwiczy:
  - Przyszłość jest nasza! Chwała Wielkiej Rosji!
  A jej naga, wyrzeźbiona noga wyrzuci to z straszliwą siłą. I pociął Chińczyków w krwawy bałagan.
  Zoya też tnie desperacko. I rozwalił chińskiego generała na pół. I pociął mu kości.
  Po czym zawyła:
  - Za moje wielkie zwycięstwo!
  I bosymi stopami znów wystrzeli morderczy prezent. I znokautuj wielu chińskich myśliwców.
  Ale kiedy Aurora bierze udział w bitwie, jest ogólnie okropnie. Przecina chińskich żołnierzy na pół i wystrzeliwuje mordercze prezenty bosymi stopami. I tak miażdży żółtą armię.
  Nie, Aurora rzeczywiście jest nazywana czerwoną wiedźmą. A ona jest niezwyciężona.
  A śmiercionośne igły wylatują z jej nagich palców. Uderzają w Chińczyków i zapadają się jak worki z piaskiem.
  Aurora ryczy na całe gardło:
  Rosjanie mnie znają
  I nazywają to świetnym!
  I znowu piękno jest jak rzucenie śmiercionośną igłą. A wróg jest unieruchomiony jak chrząszcz.
  Aurora zabulgotała:
  - Możesz śnić, śnić źle!
  I znowu dziewczyna miota się jak bumerang.
  Tak, ta ruda - ani funta soli nie zjadła w sprawach wojskowych. Jeśli młóci, to młóci.
  I znowu szybka i ognista dziewczyna atakuje.
  I tutaj Swietłana jest chętna do walki. I tak tnie i niszczy wszystkich. A jej miecze są jak lśniące błyskawice.
  I igły lecą od bosych stóp.
  Dziewczyna krzyknęła:
  - Moja wielka siła -
  Zagraj ze mną, aby zaprzyjaźnić się z krokodylem!
  Chłopak Oleg Rybachenko jak zwykle atakuje. Jest szybką mangustą. Sieka i rzuca gwiazdami we wroga.
  A młody wojownik woła:
  - Przejdźmy do ofensywy
  Pokonajmy wszystkich Chińczyków!
  A oto chłopiec w ataku.
  A dziewczyna Margarita w wielkim podnieceniu miażdży żółte wojska. A jej nagie palce rzucają prezenty śmierci.
  A dziewczyna krzyczy:
  - Wygram!
  I znowu cały deszcz igieł spływa z jej bosej stopy.
  A igły są śmiertelne i zatrute.
  Małgorzata w ofensywie. Chińczycy są wobec niej bardzo twardzi. A dziewczyna jest ucieleśnieniem horroru.
  Chociaż piękny wojownik.
  A teraz kawałek śmierci znów odlatuje z jej bosej stopy. Co uderza w wrogów.
  Natasza w dzikim locie. Tnie Chińczyków na kawałki. A jej miecze nie znają litości.
  Wojownik ryczy:
  - To będzie nasze wielkie zwycięstwo!
  A z bosych stóp piękności znów wylatują bardzo śmiercionośne i niebezpieczne igły.
  Uderzyli w Chińczyków w dużych ilościach. Jakie dziewczyny są naprawdę fajne.
  A w ofensywie nie dają nikomu zejścia.
  Ale Zoya nie wie, nie ma nigdy słowa. Przebija się do przeciwników. A jej miecze są jak oprawcy.
  Zoya krzyczy ile sił w płucach:
  - Nie znam litości - tylko śmierć!
  A jej bose stopy będą rzucać tak, że Chińczycy nie będą mogli się oprzeć!
  I odwrotnie, wojownik przyspiesza z każdą minutą. Oto lodowisko w ofensywie.
  Aurora jest również taką fajną dziewczyną. Nie cofa się i nie poddaje. I wszystko jej się udaje.
  Tutaj rzuciła stalowym wachlarzem gołymi stopami. Ścięła chińskich żołnierzy i syknęła:
  - W czerwonym imperium wybuchnie ogień, który ogrzeje całą planetę!
  I znowu coś, co specjalnie zabija muchy z jej bosej stopy.
  A wojownik znów jest na wysokiej pozycji.
  A oto Swietłana w bitwie. Nie odbiega od planu. I skaleczy się dzikim naciskiem. A ostry dysk leci z jej bosych stóp. Który słynie z przecinania przeciwników.
  Swietłana piszczy z dzikiej wściekłości:
  -Rozerwę was wszystkich!
  A dziewczyna jest w ofensywie. A jej bose stopy są takie zwinne.
  W dalszej części bitwy Oleg Rybachenko jest rozdarty. Oto zdesperowany chłopak-terminator. Wymaga to użycia kolosalnych sił i presji dzikiego dzieciaka.
  A oto dziecko rzucające bumerang bosą stopą. Tak, a przeciwnicy stracili na raz dwa tuziny głów.
  To jest naprawdę - naprawdę zabójcza siła.
  Oleg zaśpiewał:
  - Mój charakter pisma jest prosty -
  Nie lubię ciągnąć kota za ogon!
  I ostrze wyleciało z gołej pięty chłopca, i jak Chińczycy zostaną pobici. Dosłownie stracili ducha i odwagę.
  Oleg zauważył z dzikim szaleństwem:
  - Nigdy nie mów słowa nie!
  Chłopak atakuje... I wtedy przypomniał sobie Władimira Kliczkę. Tak, ten bokser może wrócić na ring. A dlaczego nie spróbować? Jeśli nadal jest zdrowie, to sam Bóg nakazał ci walczyć!
  Chłopiec Terminator w ataku. Miażdży Chińczyków i śpiewa:
  Młody przyjacielu, zawsze bądź młody
  Nie spiesz się, aby odpocząć...
  Bądź wesoły, odważny, hałaśliwy -
  Trzeba walczyć - więc walcz!
  Twardy człowiek -
  Aby pokonać was wszystkich z rzędu!
  Jestem wiecznym chłopcem z duszą,
  Co daje wynik!
  Wieczny chłopiec, dusza
  I nie cofaj się!
  Młody wojownik i wieczne dziecko podczas wściekłego ataku na Chińczyków. Pokaże się z najlepszej strony.
  Margarita również miażdży żółtych wojowników i śpiewa:
  - Nigdy się nie poddamy!
  I ucięła sporo chińskiego, dodała ze śmiechem:
  - Nie, wierz mi nigdy!
  A dziewczyna znów rzuciła ostre, trujące igły.
  Jest w szybkim i wyjątkowym ruchu.
  Natasza w bitwie jest szybka i potężna jak Walkiria. Walczy dzielnie. I powalenie Chińczyków.
  Często walczyła na niebie. Była znakomitym asem pilotem. Musiała walczyć w piechocie.
  Ale teraz Natasza zajęła się Chińczykami. I młóćmy się z całą wściekłością.
  A bumerangi i igły lecą z jej bosych stóp. Ona miażdży wroga.
  Dziewczyna śpiewa:
  - Ale wierzę w wschód słońca,
  Rozproszy ciemność więziennego lochu!
  Zoya atakuje Chińczyków. I mocno się wyrywa. A jej bose stopy powalają wrogów bez przerwy.
  Wojownik w ruchu. Jest jak kobra, która skacze i skacze do siebie.
  Dziewczyna o złotych włosach krzyczy:
  - Przyszłość jest nasza
  Jesteśmy jak Rycerze Jedi!
  A teraz weźmie to z kolei i uderzy.
  Następna w ataku jest Aurora. Miażdżąca i walcząca dziewczyna w czerwonym kolorze. Przeszła do ofensywy, jeszcze bardziej podkręcając tempo. Jej miecze są jak ostrza wiatraka.
  Ognista piękność wydana:
  - Będzie takie szczęście dla całego świata!
  I znowu dziewczyna wpada w dzikie tempo. To jest prawdziwa bogini wojny.
  Svetlana również śpiewa, podskakując:
  - Sto za setką, pułk za pułkiem,
  Rosyjscy rycerze pocięci mieczem!
  A teraz jej bose palce rzucą to, czego tarcza nie może odeprzeć.
  Oto dziewczyna. Prawdziwy meger.
  Natasza ćwierka z uśmiechem zębów:
  - Nie ucz mnie!
  I rzuca śmierć bosą stopą.
  Aurora zgadza się:
  - W ogóle nie ma nas czego uczyć!
  Wojownicy przyspieszają swoje ruchy. Na razie prawie całe miasto jest zasłane trupami. Tak, Chińczykom groziła eksterminacja. Jest ich tylko sześć, ale pracują dla całej armii.
  Oleg Rybachenko przypomniał sobie historię jednego człowieka z rodzaju elfów. Trafił do III Rzeszy i udało mu się przekonać go do wysłania do Luftwaffe.
  Tak, elf, choć niewielkiego wzrostu, jest bardzo szybki, silny i ma doskonałą reakcję. Ogólnie rzecz biorąc, elfy przewyższają ludzi kondycją fizyczną i szybkością myślenia. A w samolocie elf, a nawet królewska krew, sam czuje się jak orzeł.
  I ten wojownik był w stanie zestrzelić 538 samolotów wroga w urodziny Führera 20 kwietnia 1944 r., a on sam nigdy nie został zestrzelony.
  Za pierwsze dwieście samolotów elf otrzymał Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża z liśćmi dębu, mieczami i brylantami. Ponad trzysta już Order Orła Niemieckiego z brylantami. Ponad czterysta Krzyży Kawalerskich Żelaznego Krzyża ze złotymi mieczami z liści dębu i diamentami. A za pięćset pamiątkowych samolotów - Wielki Krzyż Żelaznego Krzyża. W ten sposób elf zebrał rekordową liczbę nagród, a pod tym względem pokonał nawet Hermanna Goeringa i otrzymał stopień pułkownika.
  Chociaż walczył w samolocie jako szeregowiec.
  Choć więc tak wybitny as pojawił się w Luftwaffe, nie wpłynął on zbytnio na przebieg wojny. Rzeczywiście, jeśli weźmiemy pierwszych sześć asów Luftwaffe w prawdziwej historii, zestrzelili oni w sumie ponad półtora tysiąca samolotów. No cóż, jak bardzo pomogło to Wehrmachtowi?
  Chociaż liczba zestrzelonych samolotów mogła zostać wyolbrzymiona przez propagandę Goebbelsa.
  Wiele z tych liczb było głęboko wątpliwych.
  Ale elf szczerze zestrzelił tak wiele samochodów, ale sam nie stracił ani jednego myśliwca.
  Ale wtedy spotkał go Oleg Rybachenko i zapytał:
  - Dlaczego trzymałeś się Trzeciej Rzeszy, która jest uważana za siłę zła?
  Elf logicznie zauważył:
  - Bo na świecie nie ma w ogóle siły dobra! Czy uważasz, że Stalin i jego sojusznicy są święci?
  Oleg zauważył z uśmiechem:
  - Ale w ZSRR, po zestrzeleniu tylu samolotów, byłby uważany za Boga pisanego wielką literą! Dlatego powinniście być opluwani i przeklinani!
  Elf szczerze zauważył:
  - W październiku czterdziestego drugiego roku, kiedy zaczął walczyć za Rzeszę, wynik wojny nie był jeszcze oczywisty. Jak myślicie, nie mam szans znaleźć się w gronie zwycięzców?
  Oleg Rybachenko odpowiedział szczerze:
  - Jeśli uciekniesz do ZSRR, myślę, że zostanie ci wybaczone i zaakceptowane. Bohaterowie i wielcy wojownicy są doceniani wszędzie!
  Elf uśmiechnął się promiennie i odpowiedział:
  - Dziękuję Ci za ofertę! Ale kiedy skończy się druga wojna światowa, wrócę na moją planetę z nagrodami... I oczywiście nie będzie dla mnie ważne, że Niemcy przegrały. Najważniejsze, że pokazałem się jako bohater i wszedłem do historii lotnictwa jako najlepszy as wszechczasów!
  Oleg Rybachenko zauważył z irytacją:
  Ilu dobrych ludzi zginęło przez ciebie!
  Elf pisnął, logicznie przypominając sobie:
  - Jest też Rudel... On też jest supermanem!
  Oleg skinął głową.
  - Rudel... Tak, to jak bohater komiksu!
  Elf mruknął:
  - Byłem, jestem i będę wojownikiem! Postaram się więc doprowadzić moje konto do tysiąca!
  Oleg Rybachenko wątpił:
  - Czy możesz to zrobić? 9 maja 1945 roku III Rzesza kapituluje!
  Elf przymilnie zapytał:
  - Czy możesz dokładniej powiedzieć, kiedy, gdzie i o której godzinie, z jakimi siłami zaatakują Czerwoni i Alianci?
  Oleg zapytał zdziwiony:
  - A po co ci to?
  Elf odpowiedział szczerze:
  - Chcę trywialnie przeciągnąć wojnę, żeby zabawa trwała dłużej!
  Następnie Oleg wyjął pistolet i odpowiedział:
  - Mógłbym cię zastrzelić, ale tego nie zrobię!
  Elf był zaskoczony
  - I dlaczego?
  Oleg Rybachenko stanowczo stwierdził:
  - Niech sumienie cię ukarze!
  I rozstali się...
  Oleg Rybachenko pomyślał, że nie zabił tego elfa na próżno. Ile jeszcze samolotów zestrzeli. To będzie po prostu straszne.
  I chłopiec ponownie puścił bumerang śmierci bosymi palcami.
  Margarita aktywnie eksterminuje Chińczyków w bitwie. Jej bose stopy są tak trafnie obrzucane zabójczymi prezentami, że jesteś po prostu zdumiony.
  Dziewczyna Supermana.
  A jej aktywność w bitwie jest jak zwierzę łasicy.
  Nie, nikt nigdy nie przestraszy takiej dziewczyny, nawet jeśli Chińczyków będzie dwa miliardy.
  Ale co ma zrobić Margaret?
  Broni swojego kraju.
  Oleg Rybaczenko, wycinając Chińczyków, śpiewał:
  - Nie ma piękniejszej Ojczyzny Rosji,
  Walcz o nią i nie bój się...
  Nie ma piękniejszego kraju we wszechświecie -
  Cały wszechświat jest pochodnią światła Rus!
  Chłopiec podskoczy i przyspieszy, zabijając wszystkich stopami.
  Natasza także walczy i śpiewa:
  Fatalny rok, nie możesz mi uwierzyć
  Tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć...
  Przestań kręcić się w kółko
  Diabeł odwróci się ze złotymi rogami!
  A dziewczyna znowu bosymi stopami rzuci zabójczy prezent.
  Zoya też jest w bitwie, nakręciła się i walczy. Aktywna dziewczyna. A jeśli tnie mieczami, wszystko leci tak daleko.
  A jej bose stopy tak aktywnie rzucają prezentami. I tak wielu znokautuje wrogów.
  Tak, Chińczycy wyraźnie mają ciemne dni.
  Aurora uderza bez litości. A jej bose stopy są czymś więcej niż zabójczym. Jest to na ogół bogini unicestwienia.
  I jest w nim tysiąc diabłów.
  Swietłana z wielką pasją tłucze Chińczyka i piszczy:
  - Przyszłość jest
  Abyśmy nie musieli być kotem!
  A jej gołe nogi znów coś rzucą, a wrogowie zostaną rozerwani na kawałki.
  Walcząca dziewczyna - akrobacje w niej!
  Po oczyszczeniu miasta z Chińczyków cała szóstka odpoczęła. Natychmiast napełnij dzika i usmaż go w całości.
  Pokroili na kawałki i zaczęli jeść.
  Natasza zauważyła:
  - Tutaj, u Waltera Scotta, rycerze jedli dużo na raz!
  Oleg Rybachenko zachichotał i przypomniał:
  - Czy też Dumas! Tak Portos zjadł całego barana!
  Natasza się roześmiała.
  - Owce? Dlaczego nie dzik?
  Oleg zaśpiewał w odpowiedzi:
  Cała twoja cholerna rodzina
  Mój wujek, który dostał dzika...
  Kiedy żył - ostrzegał mnie -
  Nie można wziąć żony od kanibali!
  Małgorzata potwierdziła:
  - To dzika piosenka! I chcę coś bardziej uduchowionego!
  Oleg zauważył:
  - Duchowy? To jest dobre!
  I chłopak coś zaśpiewał...
  Ale Aurora przerwała mu i zauważyła:
  - Trzeba nie śpiewać, ale działać.
  A dziewczyna wyjęła z paska iPhone'a. Oleg uśmiechnął się, Natasza podała mu swoją i zaproponowała:
  - Zagraj w czołgi z rudą!
  Aurora zgodziła się:
  - Kocham tą grę!
  A dziewczyna-bohaterka zaczęła nabierać parametrów.
  Oleg Rybachenko objął flotę czołgów.
  Aurora ostrzegła:
  - Jeden zbiornik za jednego! Spróbuj pojedynku!
  Chłopiec zgodził się.
  - To jest w sam raz!
  Oleg wybrał najfajniejszy radziecki czołg lat czterdziestych - IS-7. Wspaniały samochód, który nigdy nie stał się seryjny. Ma wszystko, zbroję, broń i prędkość. Prawdziwa aureola!
  Zorza E-75. Z samochodem jest gorzej. I cięższy, i mniejsza prędkość, rezerwa mocy, trochę słabszy i pistolet. IS-7 ma 130 milimetrów w porównaniu do 128 milimetrów w przypadku E-75. Pancerz Niemca jest być może grubszy, ale równoważy to duże nachylenie IS-7. A boki Fritza są wyższe ... Wszystko tak, ale ...
  Aurora przekłada E-75 na poziom M... A samochód się poprawia. A silnik jest mocniejszy, sylwetka jest znacznie niższa, a lufa broni stała się dłuższa. A teraz zbroja pogrubiła się. Niemiecki czołg nadal waży dziewięćdziesiąt pięć ton, w porównaniu do sześćdziesięciu ośmiu ton w przypadku radzieckiego. A po aktualizacji ma podobny układ i będzie teraz potężniejszy.
  I tak IS-7 pozostał bez rozwoju. Zatem w prawdziwej historii nikt tego nie przewidział.
  No cóż, Oleg, opanujmy się.
  Chłopak jednak nie jest stracony. Ponieważ wróg się zmodernizował, dzieciak zrobi coś i użyje muszli z piór. A potem będzie bardzo dobra walka.
  IS-7 się zbliża. Mimo to właściwości jezdne Niemca są wciąż lepsze.
  Aurora strzela ze swojej dłuższej lufy. Ale nadal nie mogę wejść.
  A chłopiec terminator podchodzi i nawija tory. Mały wydaje się być całkiem pewny siebie.
  Aurora po kolejnym strzale wyciągnęła morał:
  - Mysz może zabić słonia!
  I bitwa trwała dalej, Oleg wbił pocisk armaty 130 mm w złącze kadłuba i wygrał. Pomimo wszystkich korzyści.
  Ale ogólnie w czołgach lat czterdziestych są różne samochody. Bardzo groźny projekt - "Królewski Lew". Masa wynosi sto ton, działo ma kaliber 210 mm, przedni pancerz ma nachylenie 300 mm, boki 200 mm, a silnik ma 1800 koni mechanicznych.
  To jest samochód - nawet IS-7 może tylko przebić bok i zamknąć. I jest naprawdę świetnie!
  Aurora śpiewała przez zęby:
  - To jest orzeł, lecący nad słońcem!
  I zamknij się...
  Po jedzeniu cała szóstka udała się do chińskich miast. Na razie konieczne jest doprowadzenie do zawarcia pokoju i zniechęcenie Mandżurów do ataku.
  Dziewczęta i chłopiec zaatakowali Chińczyków i ponownie zabili wielu mieczami i bosymi stopami.
  Następnie wojownicy strzelali ze zdobytych armat. I wielu Chińczyków zginęło.
  Oleg Rybaczenko zauważył:
  - Może lepiej grać w defensywie? A potem okazuje się, że jest jakoś brzydko?
  Aurora odpowiedziała:
  - Istnieje koncepcja wojny prewencyjnej!
  Oleg przypomniał:
  - Wiktor Suworow próbował także udowodnić, że wojna faszystowskich Niemiec przeciwko ZSRR miała charakter zapobiegawczy!
  Aurora uśmiechnęła się i warknęła:
  - Czyż nie tak właśnie jest?
  Oleg potrząsnął głową.
  - Wątpliwe!
  Małgorzata wspominała:
  - Czytałem tę książkę. Na pierwszy rzut oka wygląda przekonująco. Ale jeśli kopać głębiej...
  Aurora skinęła głową na znak zgody.
  - ZSRR przygotowywał wojnę ofensywną i to jest fakt!
  Małgorzata zauważyła:
  - ZSRR przygotowywał wojnę ofensywną nawet po wojnie. Ale ofensywa nigdy się nie rozpoczęła!
  Oleg logicznie zauważył:
  - Jeśli Stalin zaplanował ofensywę, to w późniejszym okresie, po uprzednim uzupełnieniu personelu swoich dywizji czołgami i innym sprzętem. A najnowsze lotnictwo właśnie zaczęło przybywać w jednostkach, nawet piloci tego nie opanowali!
  Aurora również logicznie sprzeciwiła się:
  - Jeśli armia radziecka się dozbrajała, to armia niemiecka również nie stała w miejscu. Podczas gdy ZSRR produkował najnowsze samoloty, Fritz zwiększali produkcję najnowszej technologii.
  Opóźnienie przewaga Stalina nie wzrosłaby. Przeciwnie, naziści, mając potencjał europejski, mogliby dogonić Rosję ilością sprzętu lepszej jakości!
  Oleg Rybachenko wątpił:
  - Na jakiej podstawie uważasz, że ich jakość była lepsza?
  Aurora szczerze odpowiedziała:
  - Ale wygrali w czterdziestym pierwszym roku! Jeśli zostali pobici w mniejszej liczbie, to być może byli też lepsi pod względem jakości!
  Geniusz chłopca wątpił:
  - Nie sądzę!
  Małgorzata zauważyła:
  - Czterdziesty pierwszy rok to tajemnica. Dlaczego formalnie silniejsza Armia Czerwona przegrywała bitwę za bitwą. A potem, formalnie i faktycznie słabsza, zaczęła wygrywać?
  Oleg Rybachenko odpowiedział:
  - To wielka tajemnica II wojny światowej!
  Natasza zaproponowała:
  - Nastąpiła interwencja sił wyższych!
  Oleg skinął głową.
  - Naprawdę coś było!
  Augustyn warknął:
  - Nasi bożkowie są pokryci krwią, nasi bogowie są bogami wojny!
  Zosia zgodziła się.
  - Pokryty krwią i bogami wojny!
  Po tym, jak Oleg i Aurora zaczęli grać w strategię drugiej wojny światowej. Aurora dla Hitlera, Oleg dla Stalina.
  Doszło już do prawdziwej wymiany ciosów. Aurora wykorzystała nieuczciwy kod i masę czołgów serii "E", przedarła się do Moskwy. Togo i Oleg używali kodu oszusta i IS-7, żeby pieprzyć Niemców. I kosa zbiegła się na kamieniu. I mnóstwo trumien. Niech i wirtualnie.
  Oleg Rybachenko gra z zapałem, a jego żołnierze przebijają się przez niemiecką obronę. Buduj kotły. Aurora ponownie uruchamia fałszywy kod. Następuje bardzo dzika wymiana ruchów.
  Geniusz chłopca zaśpiewał:
  - Gdzieś na Kamie - sami nie wiemy,
  Gdzieś nad rzeką Kamą matki!
  Nie sięgaj rękami, nie sięgaj nogami,
  Cóż, jeśli to konieczne, przesuń pogrzebacze!
  A radzieckie czołgi rozbijają nazistów. Nie ma nic lepszego niż IS-7. I możesz bezpiecznie walczyć z "Myszami" i "E" -100. Radziecki czołg nie boi się takich potworów.
  Są cięższe, ale to nie znaczy, że silniejsze.
  A Oleg postępuje, szybko poruszając się samochodami. I to jest jak tysiąc diabłów.
  Cudowny chłopiec śpiewa:
  - Rozwalmy Fritza, chiki-chiki-chiki-ta!
  A teraz wojska radzieckie zdobyły kolejną barierę. Są jak geniusze walk i walk!
  Aurora jednak również nie jest prosta. I działa agresywnie. Rzuca nowe i nowe siły pod koła Armii Czerwonej.
  A rudowłosy wojownik śpiewa:
  - Wrogowie mnie nie powstrzymają! Podbiję przestrzeń wszechświata!
  I coraz nowe pułki idą do bitwy.
  Oleg Rybaczenko radośnie zaśpiewał:
  Fritz wścieka się w wściekłości,
  Wróg pułku ruszył naprzód...
  Ale szaleni Aryjczycy -
  Rosjanie spotkają się z wrogością!
  Wkopią się w skórę świni,
  Wróg zostanie w proch rzucony -
  Rosjanie walczą zaciekle
  Silna pięść żołnierza!
  A chłopak wykonuje kolejny manewr okrężny i zabiera na ring wojska Aurory.
  Tak, dzieciak jest mądry, brak słów.
  Aurora zabulgotała:
  - Nie, nie poddam się, ale zawsze wiedziałem, jak walczyć!
  Oleg Rybachenko zgodził się:
  - Nie poddawajmy się! Po prostu cię zniszczymy!
  A teraz wojska radzieckie znów są w ofensywie. I już kod oszusta nie pomaga Fritzowi.
  Następnie Aurora sprytnie zmienia opcję. A Wielka Brytania i Stany Zjednoczone przystępują do wojny po swojej stronie. Wojownicy tej armady rzucili się do bitwy. I przyciśnijmy wroga.
  Ale radzieckie czołgi IS-7 z jeszcze większą łatwością niszczą amerykańskie Shermany i Pershingi, a także angielski czołg Churchill.
  Oni sami nie odnoszą żadnych obrażeń.
  Aurora warknęła:
  - Cóż, ty i mały chochlik!
  . ROZDZIAŁ 3
  Wojownicy XXI wieku ponownie starli się z Chińczykami z XVII wieku.
  W Niebiańskim Imperium jest zbyt wielu żołnierzy. Płyną jak niekończąca się rzeka.
  Oleg Rybachenko, tnąc Chińczyków mieczami, ryknął:
  - Nigdy się nie poddawaj!
  I ostry dysk wyleciał z bosej stopy chłopca!
  Margarita, miażdżąc przeciwników, chrząknęła:
  - Na świecie jest miejsce na wyczyn!
  I trujące igły rozsypały się z bosej stopy dziewczyny, uderzając Chińczyka.
  Natasza również rzuciła gołymi palcami, morderczo i zawyła:
  Nigdy nie zapomnimy i nigdy nie wybaczymy.
  A jej miecze przeszły przez młyn na Chińczyków.
  Zoya, przecinając wrogów, pisnęła:
  - Na nowe zamówienie!
  I nowe igły rozsypały się po jej bosych stopach. I co ma w oku, co ma w gardle chińskich żołnierzy.
  Tak, było jasne, że wojownicy byli podekscytowani i wściekli.
  Aurora przecięła żółtych żołnierzy i pisnęła:
  - Nasza żelazna wola!
  A z jej bosej stopy leci nowy, śmiercionośny prezent. A żółte myśliwce spadają.
  Swietłana tnie młynarza, jej miecze są jak błyskawice.
  Chińczycy padają jak snopy.
  Dziewczyna bosymi stopami rzuca igłami i piszczy:
  - Bo Matka Rosja zwycięży!
  Oleg Rybachenko awansuje przeciwko Chińczykom. Chłopiec Terminator tnie żółte oddziały.
  Jednocześnie palce gołych nóg chłopca wyrzucają igły z trucizną.
  Chłopiec krzyczy:
  - Chwała przyszłej Rusi!
  A w ruchu przecina każdemu głowę i pysk.
  Margarita miażdży również przeciwników.
  Jej bose stopy miotają się. Chińczycy giną masowo. Wojownik krzyczy:
  - O nowe granice!
  A potem dziewczyna weźmie i pokroi ...
  Masa trupów chińskich żołnierzy.
  Ale Natasza jest w ofensywie. Tnie swój własny chiński i śpiewa:
  - Ruś jest wielka i promienna,
  Jestem bardzo dziwną dziewczyną!
  A dyski lecą z jej bosych stóp. Kto poderżnął gardła Chińczykom. Tak, to jest dziewczyna.
  Zosia jest w ofensywie. Tnie żółtych żołnierzy obiema rękami. Wypluwanie z rurki. I rzuca śmiercionośnymi igłami z gołymi palcami.
  A jednocześnie śpiewa sobie:
  - Ech, pałko, chodźmy,
  Och, mój ulubieniec pójdzie!
  Aurora, wycinając Chińczyków i niszcząc żółtych żołnierzy, kwiczy:
  - Cały kudłaty i w skórze zwierzęcia,
  Rzucił się na policję z pałką!
  A z gołymi palcami, jak rzucić w wroga czymś, co zabije słonia.
  A potem pisk:
  - Wilki!
  Swietłana w ataku. Siekanie, cięcie Chińczyków. Z bosymi stopami rzuca na nie prezenty śmierci.
  Prowadzi młyn mieczami.
  Zmiażdżyła wielu wojowników i pisków:
  - Nadchodzi wielkie zwycięstwo!
  I znowu dziewczyna jest w dzikim ruchu.
  A jej bose stopy wystrzeliwują śmiercionośne igły.
  Oleg Rybachenko podskoczył. Chłopiec wykonał salto. Posiekałem wielu Chińczyków podczas skoku.
  Rzucił igły gołymi palcami i zabulgotał:
  - Bądź sławny z mojej pięknej odwagi!
  I znowu chłopiec toczy bitwę.
  Margarita przechodzi do ofensywy. Niszczy wszystkich wrogów z rzędu. Jej miecze są twardsze niż ostrza wiatraków. A gołe palce rzucają prezenty śmierci.
  Dziewczyna jest w ofensywie. Eksterminuje żółtych wojowników bez ceremonii.
  I podskakuje od czasu do czasu i kręci się!
  A dary zagłady lecą od niej.
  A sami Chińczycy padają martwi. I piętrzą się całe stosy trupów.
  Margarita piszczy:
  - Jestem amerykańskim kowbojem!
  I znowu jej bose stopy rzuciły igłę.
  A potem jeszcze tuzin igieł!
  Natasza w ofensywie też jest bardzo fajna.
  I rzuca bosymi stopami i pluje ze słomy.
  I krzyczy ile sił w płucach:
  - Jestem iskrzącą śmiercią! Wszystko, co musisz zrobić, to umrzeć!
  I znowu piękno w ruchu.
  Zoya szturmuje blokadę chińskich zwłok. A bumerangi zniszczenia także lecą z jej bosych stóp.
  A żółci wojownicy wciąż spadają i spadają.
  Zosia krzyczy:
  - Bosa dziewczyno, wygrasz!
  A z nagiej pięty dziewczyny leci tuzin igieł. Które prosto w gardło Chińczyka kopią.
  Padają martwi.
  A raczej całkowicie martwy.
  Aurora w ofensywie. Miażdży żółte oddziały. Jej miecze trzymane są w dwóch rękach. A ona jest taką wielką wojowniczką.
  Tornado przechodzi przez chińskie wojska.
  Dziewczyna z rudymi włosami ryczy:
  - Przyszłość jest ukryta! Ale będzie zwycięsko!
  A w ofensywie piękność o ognistych włosach.
  Aurora w dzikiej ekstazie ryczy:
  - Bogowie wojny rozerwą wszystko!
  I wojownik w ofensywie.
  A jej bose stopy rzucają mnóstwo ostrych, trujących igieł.
  Swietłana w bitwie I taki błyszczący i walczący. Jej gołe nogi wyrzucają tak wiele śmiercionośnych rzeczy. Nie mężczyzna, ale śmierć z blond włosami.
  Ale jeśli się zepsuje, nie możesz tego zatrzymać.
  Swietłana śpiewa:
  - Życie nie będzie miodem,
  Ten skok w okrągłym tańcu!
  Niech marzenia się spełnią -
  Piękno zmienia mężczyznę w niewolnika!
  A w ruchach dziewczyny coraz więcej wściekłości.
  Oleg w ofensywie przyspiesza wszystko. Chłopiec bije Chińczyka.
  Jego bose stopy rzucają ostre igły.
  Młody wojownik piszczy:
  - Szalejące imperium - rozerwie wszystkich na strzępy!
  I znowu chłopiec jest w ruchu.
  Margarita jest burzliwą dziewczyną w swoim działaniu. I miażdży wrogów.
  Tutaj wystrzeliła gołą nogą, groch z materiałami wybuchowymi. Wybuchnie i natychmiast wyrzuci w górę setkę Chińczyków.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Zwycięstwo i tak przyjdzie do nas!
  I prowadź młyn mieczami.
  Natasza przyspieszyła swoje ruchy. Dziewczyna wycina żółtych wojowników. I krzycząc:
  - Zwycięstwo czeka na imperium rosyjskie.
  I eksterminujmy Chińczyków w przyspieszonym tempie.
  Natasza jest terminatorką.
  Nie myśli o zatrzymaniu się i zwolnieniu.
  Zosia jest w ofensywie. Jej miecze wydają się kroić sałatkę mięsną. Dziewczyna krzyczy ile sił w płucach:
  - Nasze zbawienie już trwa!
  A gołe palce też rzucają takimi igłami.
  I masa ludzi z przebitymi gardłami, leżących w stosach trupów.
  Aurora to szalona dziewczyna. I miażdży wszystkich, jakby był robotem z hiperplazmy.
  Zmiażdżył już nie setkę Chińczyków. Wszystko jednak nabiera tempa. A wojownik wciąż ryczy.
  - Jestem niepokonany! Najfajniejszy na świecie!
  I znowu piękno w ataku.
  A z jej gołych palców wylatuje groszek. A trzystu Chińczyków zostało rozerwanych przez potężną eksplozję.
  Aurora śpiewała:
  - Nie odważysz się zająć naszej ziemi!
  Svetlana również jest w ofensywie. I nie daje ani grama wytchnienia. Dzika dziewczyna terminatora.
  I tnie wrogów i eksterminuje Chińczyków. A masa żółtych myśliwców spadła już do rowów i na drogi.
  Cała szóstka była wściekła. Rozpoczął dziką walkę.
  Oleg Rybachenko wraca do akcji. I postępuje, wymachując obydwoma mieczami. A chłopiec terminator prowadzi młyn. Martwi Chińczycy spadają.
  Masa trupów. Całe góry krwawych ciał.
  Chłopak pamięta szaloną strategię. Gdzie też konie i ludzie się mieszali.
  Oleg Rybaczenko piszczy:
  - Biada umysłowi!
  A pieniędzy będzie mnóstwo!
  I chłopiec-terminator w nowym ruchu. A jego bose stopy coś wezmą i rzucą.
  Genialny chłopiec ryknął:
  - Mistrzowska klasa i Adidas!
  Okazało się naprawdę fajne i fajne wykonanie. I ilu zginęło Chińczyków. A najwięcej z największych zginęło żółtych wojowników.
  Margarita jest również w walce. Miażdży żółte armie i ryczy:
  - Wielki pułk uderzeniowy! Wszyscy wjeżdżamy do trumny!
  A jej miecze siekają Chińczyków. Masa żółtych myśliwców już się załamała.
  Dziewczyna warknęła:
  - Jestem nawet fajniejszy niż pantery! Udowodnij, że każdy jest najlepszy!
  A z gołej pięty dziewczyny wyleci jak groch z potężnymi materiałami wybuchowymi.
  I uderz na wroga.
  A on weźmie i zmiażdży niektórych przeciwników.
  A Natasza ma władzę. I pokonuje przeciwników, a ona sama nie da nikomu zejścia.
  Ilu Chińczyków już przerwało.
  A jej zęby są takie ostre. A oczy są szafirowe. To jest dziewczyna - główny kat. Chociaż wszyscy jej partnerzy są katami!
  Natasza krzyczy:
  - Jestem szalony! Będziesz miał karę!
  I znowu dziewczyna zabije mieczami wielu Chińczyków.
  Zoya jest w ruchu i pocięła wielu żółtych wojowników.
  A bose stopy rzucają igłami. Każda igła zabija kilku Chińczyków. Te dziewczyny są naprawdę piękne.
  Aurora postępuje i niszczy przeciwników. A jednocześnie nie zapomina krzyknąć:
  - Nie możesz uciec z trumny!
  A dziewczyna wyjmie zęby i obnaży zęby!
  A taka ruda... Jej włosy powiewają na wietrze, jak proletariacki sztandar.
  I wszystko dosłownie wypływa ze złości.
  Swietłana w ruchu Tutaj wycięła wiele czaszek. Wojowniczka, która obnaża zęby.
  Pokazuje język. A potem pluje przez słomkę. Potem wyje:
  - Czy wy będziecie martwi!
  I znowu śmiercionośne igły wylatują z jej bosych stóp.
  Oleg Rybachenko skacze i skacze.
  Bosy chłopiec wypuszcza pęczek igieł i śpiewa:
  - Chodźmy na kemping, otwórz duże konto!
  Młody wojownik jest w najlepszej formie.
  Jest dość stary, ale wygląda jak dziecko. Tylko bardzo silny i muskularny.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Niech gra nie będzie przebiegać według zasad - przebijemy się przez fraerę!
  I znowu śmiercionośne, kłujące igły spadły z jego bosych stóp.
  Margarita śpiewała z zachwytem:
  - Nic nie jest niemożliwe! Wierzę, że nadejdzie wolność!
  Dziewczyna ponownie rzuciła w Chińczyka śmiercionośną kaskadę igieł i mówiła dalej:
  - Ciemność odejdzie! Niech róże kwitną!
  A gdy tylko wojowniczka rzuciła groch gołymi palcami, tysiąc Chińczyków natychmiast wzbiło się w powietrze. Tak, armia Niebiańskiego Imperium topnieje na naszych oczach.
  Natasza w bitwie. Skacze jak kobra. Eksploduje wrogów. I tak wielu Chińczyków umiera.
  Ich dziewczyna i miecze, i zboże na węglu, i włócznie. I igły.
  Jednocześnie ryczy:
  - Wierzę, że zwycięstwo nadejdzie!
  I chwała Rosjan znajdzie!
  Gołe palce rzucają nowe igły, uderzając przeciwników.
  Zoya w dzikim ruchu. Atakuje Chińczyków. Rozbija je na małe kawałki.
  Wojownicza kobieta rzuca igłami gołymi palcami. Przebija się przez przeciwników i jak ryczeć:
  Nasze całkowite zwycięstwo jest na wyciągnięcie ręki!
  I prowadzi dziki młyn mieczami. To naprawdę dziewczyna jak dziewczyna!
  Ale kobra Aurora przeszła do ofensywy. To jest kobieta - koszmar dla wszystkich koszmarów.
  A jeśli przetnie, to znaczy, że przetnie.
  Potem ruda weźmie i zaśpiewa:
  - Otworzę wszystkie czaszki! Jestem wielkim marzeniem!
  A teraz jej miecze w akcji i kroją mięso.
  Svetlana również przechodzi do ofensywy. Ta dziewczyna nie ma hamulców. Jak siekać, żeby masa trupów była zaśmiecona.
  Blond terminator ryczy:
  - Jak dobrze będzie! Jak dobrze będzie - wiem to!
  A teraz leci od niej zabójczy groszek.
  Oleg znowu stu Chińczyków niosących meteor, odcięty. A on podniesie bombę i rzuci ją.
  Mały rozmiar, ale zabójczy...
  Jak podzielić na małe kawałki.
  Chłopiec-terminator zawył:
  - Burzliwa młodość strasznych maszyn!
  Margarita zrobi to ponownie w bitwie.
  I wyciąłem mnóstwo żółtych myśliwców. I wycina duże luki.
  Dziewczyna krzyczy:
  - Lambada to nasz taniec na piasku!
  I uderz z nową siłą.
  Natasza w ofensywie jest jeszcze bardziej wściekła. Tak bije Chińczyków. Niezbyt dobrze jest dla nich opierać się takim dziewczynom.
  Natasza wzięła to i zaśpiewała:
  - Bieganie w miejscu to wspólny środek pojednania!
  A wojownicza dziewczyna wpadła na przeciwników taką kaskadą ciosów.
  I będzie rzucał dyski bosymi stopami.
  Tutaj prowadziła młyn. Masa głów żółtej armii cofnęła się.
  Jest walczącą pięknością. Pokonaj sobie taką żółtą armadę.
  Zoya jest w ruchu, miażdżąc wszystkich bez wyjątku. A jej miecze są jak nożyce śmierci.
  Dziewczyna jest po prostu urocza. A jej bose stopy rzucają bardzo trującymi igłami.
  Pokonaj przeciwników. Przebijają im gardła i robią trumny.
  Zoja wzięła go i pisnęła:
  - Jeśli w kranie nie ma wody...
  Natasza krzyknęła z zachwytu:
  Więc to twoja wina!
  I gołymi palcami rzuca czymś, co zabija doszczętnie. To naprawdę dziewczyna nad dziewczynami.
  I z jej gołych nóg, jak ostrze będzie latać. I uderzył wielu wojowników.
  Aurora w ruchu. Szybki i wyjątkowy w swoim pięknie.
  Jakie ona ma jasne włosy. Jak powiewający proletariacki sztandar. Ta dziewczyna to prawdziwa lisica.
  I tnie przeciwników - jakby urodziła się z mieczami w dłoniach.
  Rudowłosy, cholerny drań!
  Aurora wzięła go i syknęła:
  - Będzie głowa byka - wojownicy nie zwariują!
  I tutaj znowu zmiażdżyła wielu wojowników.
  Oleg Rybachenko narzekał:
  - Czego potrzebujesz! Oto dziewczyna!
  Margarita, rzucając sztylet bosą stopą, potwierdziła:
  - Duża i fajna dziewczyna!
  Aurora chętnie się z tym zgodziła:
  - Jestem wojownikiem, który ugryzie każdego!
  I znowu gołymi palcami odpali morderczą.
  Svetlana w bitwie nie jest gorsza od przeciwników. Nie dziewczyna, ale płomienny koniec.
  I krzyczy:
  - Co za błękitne niebo!
  Aurora, wypuszczając ostrze bosą stopą, potwierdziła:
  - Nie jesteśmy zwolennikami rabunku!
  Swietłana, wycinając wrogów, zaćwierkała:
  - Głupiec nie potrzebuje noża....
  Zoya pisnęła, rzucając igłami gołymi, opalonymi nogami:
  - Będziesz go okłamywać z trzech pudełek!
  Natasza, wycinając Chińczyków, dodała:
  - I zrób z nim za grosz!
  A wojownicy wezmą i skoczą. Są takie krwawe i fajne. Ogólnie rzecz biorąc, jest w nich wiele emocji.
  Oleg Rybachenko wygląda bardzo stylowo w walce.
  Margarita śpiewała:
  - Uderzenie jest mocne, a facet ma interes ...
  Genialny chłopiec wystrzelił stopą coś, co wyglądało jak śmigło helikoptera. Odciął Chińczykom kilkaset głów i pisnął:
  - Całkiem sportowy!
  I jedno i drugie - chłopiec i dziewczynka w pełnym ażurowym wydaniu.
  Oleg, siekając żółtych żołnierzy, zabulgotał:
  - I będzie dla nas wielkie zwycięstwo!
  Margarita syknęła w odpowiedzi:
  - Zabijamy wszystkich - bosymi stopami!
  Dziewczyna jest rzeczywiście takim aktywnym terminatorem.
  Natasza śpiewała w ofensywie:
  - Święta wojna!
  A wojownik wystrzelił ostry dysk-bumerang. Latał po łuku, ściął wielu Chińczyków.
  Zoya dodała, kontynuując eksterminację:
  - To będzie nasze zwycięstwo!
  I nowe igły wyleciały z jej bosych stóp. I trafili w wielu wojowników.
  Blondynka powiedziała:
  - Zamatuj przeciwnika!
  I pokazała język.
  Aurora machając nogami i rzucając ostro zakończonymi swastykami, zabulgotała6
  - Flaga imperialna naprzód!
  Svetlana chętnie potwierdziła:
  - Chwała poległym bohaterom!
  A dziewczyny krzyknęły zgodnie, miażdżąc Chińczyków:
  - Nikt nas nie zatrzyma!
  A teraz dysk leci z bosych stóp wojowników. Mięso jest rozdarte.
  I znowu zawołaj:
  - Nikt nie może nas pokonać!
  Natasza wzleciała w powietrze. Rozerwała przeciwników i powiedziała:
  - Jesteśmy wilczycami, usmażcie wroga!
  A z jej gołych palców wyleci bardzo śmiercionośny dysk.
  Dziewczyna nawet wije się w ekstazie.
  A potem szepcze:
  - Nasze szpilki kochają ogień!
  Tak, dziewczyny są naprawdę seksowne.
  Oleg Rybachenko zabulgotał:
  - Och, wcześnie, daje bezpieczeństwo!
  I mrugnął do wojowników. W odpowiedzi śmieją się i szczerzą zęby.
  Natasza posiekała Chińczyka i pisnęła:
  - W naszym świecie nie ma radości bez walki!
  Chłopiec odpowiedział:
  "Czasami walka też nie jest zabawna!"
  Natasza zgodziła się:
  - Jeśli nie ma siły, to tak ...
  Ale my, wojownicy, zawsze jesteśmy zdrowi!
  Dziewczyna rzuciła gołymi palcami w igły przeciwnika i zaśpiewała:
  - Żołnierz jest zawsze zdrowy,
  I gotowy do działania!
  Potem Natasza ponownie ciąła wrogów.
  Zoya jest bardzo szybką laską. Oto cała beczka po chińsku wystrzelona. I wyrwał kilka tysięcy z jednej eksplozji.
  Potem pisnęła:
  - Nie przestawaj, nasze szpilki lśnią!
  I dziewczyna w bojowej koronce!
  Aurora w bitwie też nie jest słaba. Tak bije Chińczyków. Jakby wytrącony ze sterty łańcuchów.
  I sieka przeciwników - śpiewa:
  - Uważaj, przyda się,
  jesienią będzie ciasto!
  Rudowłosy diabeł naprawdę orze w walce jak diabeł w tabakierce.
  A oto jak walczy Svetlana. A Chińczycy to od niej dostają.
  A jeśli uderzy, uderzy.
  Wylatują z niego krwawe plamy.
  Swietłana ostro zauważyła, kiedy metalowe odpryski leciały z jej bosej stopy, topiąc czaszki:
  - Chwała Rosji, bardzo nawet chwała!
  Czołgi pędzą do przodu...
  Dywizja w czerwonych koszulkach -
  Pozdrowienia dla Rosjan!
  Tutaj dziewczyny zmierzyły się z Chińczykami. Są więc cięte i rozdrabniane. Nie wojownicy, ale naprawdę pantery, które zerwały łańcuch.
  Oleg bierze udział w bitwie i atakuje Chińczyków. Bije je bez litości i piszczy:
  Jesteśmy jak byki!
  Margarita, miażdżąc żółtą armię, podniosła:
  Jesteśmy jak byki!
  Natasha wzięła go i zawyła, ścinając żółte myśliwce:
  - Kłamstwo wymyka się spod kontroli!
  Zoya rozdarła chińczyka, pisnęła:
  - Nie, nie z ręki!
  A także weźmie i wypuści gwiazdkę bosą stopą.
  Natasha wzięła go i pisnęła:
  - Nasz telewizor jest włączony!
  A z jej gołej nogi wylatuje zabójcza wiązka igieł.
  Zoya, również miażdżąc Chińczyka, pisnęła:
  - Nasza przyjaźń to monolit!
  I znowu taki rzut, że koła rozmywają się we wszystkich kierunkach. To jest dziewczyna - czysta eksterminacja przeciwników.
  Dziewczyna z bosymi palcami weźmie i wystrzeli trzy bumerangi. A trupów z tego było jeszcze więcej.
  Potem piękno rozda:
  - Nie damy wrogowi litości! Będzie trup!
  I znowu zabójcza rzecz odlatuje z gołej pięty.
  Aurora również całkiem logicznie zauważyła:
  - Tylko nie jedno zwłoki, ale wiele!
  Potem dziewczyna wzięła go i chodziła boso po krwawych kałużach. I zabił wielu Chińczyków.
  I jak ryczy:
  - Masowe morderstwo!
  A potem uderza głową w chińskiego generała. Rozbij mu czaszkę i rozdaj:
  - Banzai! Pójdziesz do nieba!
  Swietłana, bardzo wściekła w ataku, piszczy:
  - Nie zostaniesz oszczędzony!
  I tuzin igieł wylatuje z jej gołych palców. Jak ona wszystkich bije. I bardzo nawet wojownik próbuje niszczyć i zabijać.
  Oleg Rybaczenko piszczy:
  - Chwalebny młot!
  A chłopak też rzuca taką fajną gwiazdkę w postaci swastyki bosą stopą. Skomplikowana hybryda.
  I masa Chińczyków upadła.
  Oleg ryknął:
  - Banzai!
  A chłopiec znów jest w dzikim ataku. Nie, po prostu kipi mocą, a wulkany bulgoczą!
  Małgorzata w ruchu. Rozerwie wszystkim brzuchy.
  Dziewczyna stopą wyrzuci od razu pięćdziesiąt igieł. A masa jest zabijana przez wszelkiego rodzaju wrogów.
  Margarita śpiewała wesoło:
  - Jeden dwa! Smutek to nie problem!
  Nigdy nie należy się zniechęcać!
  Trzymaj nos i ogon wyżej za pomocą fajki.
  Wiedz, że prawdziwy przyjaciel jest zawsze z tobą!
  To taka agresywna firma. Dziewczyna rzuca się i krzyczy:
  "Smoczy Prezydent zamieni się w trupa!"
  Natasha w bitwie jest po prostu jakimś terminatorem. I rycząc bulgotało:
  - Banzai! Zdobądź to szybko!
  I granat odleciał od jej bosej stopy. A Chińczycy są jak gwoździe. I rozbić.
  Oto wojownik! Wszystkim wojownikom - wojownikowi!
  Zoya również jest w ofensywie. Taka wściekła suka.
  A ona wzięła to i zabulgotała:
  - Naszym ojcem jest sam Biały Bóg!
  I tnie potrójny młyn dla Chińczyków!
  A Aurora ryknęła w odpowiedzi:
  - A mój Bóg jest czarny!
  Rzeczywiście ruda jest ucieleśnieniem oszustwa i podłości. Oczywiście dla wrogów. A dla przyjaciół jest ukochana.
  I jak gołymi palcami będzie brał i rzucał. I mnóstwo wojowników niebiańskiego imperium.
  Rudowłosa krzyknęła:
  - Rosja i czarny Bóg są za nami!
  Wojownik o bardzo dużym potencjale bojowym. Nie, w tym przypadku lepiej się nie wtrącać.
  Aurora syknęła:
  - Zmiażdżymy wszystkich zdrajców na proch!
  I mrugnij do swoich partnerów. Tak, ta ognista dziewczyna nie jest dokładnie czymś, co może dać spokój. Chyba, że pokój jest zabójczy!
  Swietłana, miażdżąc wrogów, wydała:
  - Ustawimy cię w kolejce!
  Aurora potwierdziła:
  - Zabijemy wszystkich!
  A z jej bosych stóp znów leci dar totalnej zagłady!
  Oleg zaśpiewał w odpowiedzi:
  - Będzie kompletne banzai!
  Aurora, rozdzierając Chińczyków gołymi rękami, tnąc ich mieczami i rzucając igłami gołymi stopami, wydała:
  - W skrócie! W skrócie!
  Natasza, niszcząc żółtych wojowników, pisnęła:
  - W skrócie - banzai!
  I tnijmy przeciwników dziką goryczą.
  Oleg Rybachenko tnący przeciwników, wydał:
  - Ten gambit nie jest chiński,
  A debiut, uwierz mi, jest tajski!
  I znowu ostry, tnący metal dysk wyleciał z bosej stopy chłopca.
  Margarita, zabijając wojowników Niebiańskiego Imperium, śpiewała:
  - A kogo znajdziemy w bitwie,
  A kogo znajdziemy w bitwie ...
  Nie żartujmy z tym -
  Rozerwijmy to!
  Rozerwijmy to!
  . ROZDZIAŁ 3
  Po pokonaniu Chińczyków możesz trochę odpocząć. Ale niestety nie masz czasu na zbyt duży relaks.
  Wkradają się nowe żółte hordy.
  Oleg Rybachenko znowu je tnie i ryczy:
  - W świętej wojnie - Rosjanie nie przegrywają!
  Margarita rzuca zabójczymi prezentami gołymi palcami i potwierdza:
  - Nigdy nie przegrać!
  Oleg chciał powiedzieć coś jeszcze...
  Ale teraz zostały tymczasowo przeniesione zaklęciem wiedźmy do innej substancji.
  A Oleg Rybachenko został pionierem w jednym z niemieckich obozów. A Margarita przeprowadziła się razem z nim.
  Cóż, nie cały czas ciąć się z Chińczykami.
  - Chwała Ojczyźnie! - Pionier Oleg Rybachenko powtórzył krzyk i w milczeniu zniósł cios w ramiona, choć upadł dokładnie na jedną z dawnych spuchniętych blizn. A od drugiego i w ogóle sekcji - popłynęła krew! Margarita spojrzała na Olega Rybachenkę ze zdziwieniem i wdzięcznością i zapytała go o coś po angielsku. Cudowne dziecko Oleg Rybachenko pomyślał - prawdopodobnie ponownie pyta, co widziałem we śnie - czy istnieje synchronizacja? Chłopiec odwzajemnił uśmiech swojej towarzyszce broni i wzruszył ramionami, dość szerokimi jak na dziesięciolatka. Najwyraźniej Margarita zrozumiała, że Oleg Rybaczenko chciał po prostu pokazać, że się nie poddaje i nie rozumie, co skłoniło go do krzyku w stylu kina proletariackiego.
  I nie tylko on, ale także ten chudy, łysy Marat Kazei. Ale z zachęcającym mrugnięciem skinęła głową odważnemu chłopcu...
  Oleg Rybaczenko poczuł się nagle urażony i tłumiąc ból w głosie, zauważył:
  - Brawura jest wszystkim!
  Margarita sprzeciwiła się szeptem:
  - Nie, nie brawura! To tak, jakby powiedzieć - słowo cuchnie bagnetem!
  Oleg poważnie zauważył:
  - Lepiej zabić jednego faszystę niż przekląć sto Szwabów!
  Był hałas, ryk silników i zgiełk, jeźdźcy z SS i lekarze-kaci - zeskoczyli na ziemię, rozsiodłali swoje bardziej przypominające mutanty niż zwierzęce konie. Jeńcy siedzieli na trawie - w łańcuchach. Sprawdzili kajdany: więc byli mocno zakuci. A Oleg Rybaczenko nie był zbyt zaskoczony, gdy zobaczył, jak dokładnie podszedł do niego jeden z młodszych lekarzy SS. Po niemiecku, powiedział niegrzecznie - wstawaj, mały naczelny - wpychając pioniera czubkiem miękkiego buta w udo lub nawet trochę wyżej, w nerki. Oleg Rybachenko napiął się... i wtedy interweniowała chłodna Aurora. Ognisty diabeł (tak nazywano ją w wojsku ze względu na jej nienaturalny i jaskrawoczerwony kolor włosów oraz niekobiecą wytrzymałość i siłę!) Wyjaśnił coś kpiąco - i ta kpina nie skończyła się dla Olega. Widać, że faszystowski lekarz też to odczuł! Nazista uderzył stopą Aurorę w umięśnione ramię. Tylko się zaśmiała. Następnie faszysta uderzył z ronda, gwałtownie przewracając giętkie plecy odważnej dziewczyny. Oleg szarpnął się w bok od wstrząsu. Aurora natychmiast ponownie usiadła i w milczeniu pokazała swoje spętane ręce. Gruby profesor zawołał swojego młodszego kolegę, który nagle spuścił wzrok. Następnie złamał gałązkę suchego wrzosu i pokazał ją Olegowi Rybaczenko. Pomachał mu przed nosem - chłopak mimowolnie się cofnął. Faszystowski lekarz znowu udawał, że bierze naręcz, potrząsnął głową, wykonał jakiś dziwny ruch. Nie rozumiem, jakby SS-man jadł łyżką...
  Oleg Rybachenko ze złością wypalił po niemiecku:
  Nie możesz wyrazić siebie w kategoriach ludzkich.
  Wykluł się Fritz: podczłowiek, zna język rasy panów?
  Młody Rybachenko junior zdał sobie sprawę, że zdradził się na próżno, zdradził, co lepiej zachować w tajemnicy, ale... Słowo to nie wróbel - będziesz tęsknił, nie złapiesz. Co prawda, gruby, wysoki lekarz przybrał minę obojętności, to słowo zdusiło niemieckie zdanie wypowiedziane przez chłopca. Ponownie powtórzył poprzedni gest i pokazał złożony naręcz.
  I Oleg Rybachenko zrozumiał - wysyłają go jako służącego po drewno opałowe ...
  Nie chciałem, żeby mnie ponownie pobito po dumnej odmowie. I tak, nie możesz przegapić okazji.
  No cóż jest pychą setnika, a raczej patrycjusza do złamania. Myśl o ucieczce oczywiście przyszła - pojawiła się, gdy tylko ciężkie kajdanki zatrzasnęły się pod dużym kluczem. Chociaż bardziej logiczne może być stwierdzenie, że w ogóle nie odeszła! Ale mała myśl okazała się jak przestraszony królik, który biegnie w świetle reflektorów, nie wiedząc, że tak naprawdę został już złapany. A jednak - gdy tylko Oleg Rybaczenko oddalił się od parkingu - chłopiec zobaczył, że śledzi go wilkołak. Jeden z tych dziwnych, wyszkolonych mutantów, którzy strzegą konwoju kierowanego przez SS. Jednocześnie nikt z konwoju nie patrzy wyzywająco na bosego chłopca, pospiesznie wspinającego się po piargu. Chociaż Oleg Rybachenko czuł, że najprawdopodobniej ukryta kamera filmuje jego ruchy. Zaskakujące jest nawet to, jak technicznie rozwinęli się Fritz. Jeśli nasi nie odpowiedzą odpowiednio, będzie źle.
  Piargi boleśnie kłuły zagojone już podeszwy stóp bezbronnych dzieci. Mocno powalone stopy zaczęły już szorstkować, jednak proces ten jest dość bolesny, gdy nadepniesz na ostre kamienie. Oleg cicho jęknął, starając się nie okazywać bólu i nie patrzeć na krew, która znów poleciała. Ale potem poczuł, jak zalało go tsunami niewytłumaczalnego zjawiska.
  Strach natychmiast i w niewytłumaczalny sposób pozbawił pioniera własnych myśli i pragnień. Chciałem tylko skręcić w stronę wilkołaka (?). Pod spojrzeniem nieludzkich oczu nazistowskiej bestii Oleg Rybachenko mimowolnie zamarł i zamarł. Ale natychmiast świeżo upieczonego pioniera oblał palący upał, a chłopiec poruszał się jak karabin maszynowy z fabryki. Łamał suche pnie brzóz i cyprysów rosnących w szczelinach, jeszcze nie zielonych po zimie - dużo, ledwo je ciągnąc. Złożyłem go do dużej, przezroczystej torby, odciągnąłem, nie rozróżniając drogi na parking.
  Po drodze Oleg Rybaczenko desperacko próbował przezwyciężyć przygnębiający horror. Pioneer-doskonały on lub nie! Ale ten był jak nieudolny pływak próbujący utrzymać się na wodzie. Wyskakuje, potem znów się przelewa...
  Wilkołak podążał za nim: od czasu do czasu zatrzymując się i wąchając nagie ślady pozostawione przez chłopca.
  Genialny pionier poczuł ulgę po fali przerażenia dopiero, gdy wrócił na miejsce obozu.
  Zdawało się, że podli nie-ludzcy faszyści nie patrzyli na Olega Rybachenkę. Choć rzeczywiście kilku esesmanów nie odrywało wzroku. Dopiero gdy złożył to, co przyniósł, starszy lekarz-kat, rzucając krótkie spojrzenie, rzucił coś chłopcu... ech! Oleg w końcu opamiętał się. Chciwie go chwycił, myśląc, że może dali do pracy tabliczkę czekolady lub coś nie lutowniczego. I wykluł się - leżał, krzemień i stal. Krzemień był najprawdopodobniej kwarcem. A krzesło wygląda jak kawałek akt. Jak to wszystko wykorzystać - rozwinięty pionier Oleg wiedział w teorii i nawet z zainteresowaniem spróbowałby też Poleskich Robinsonów... gdyby nie dziwne okoliczności.
  Oleg dotknął stopą, potem dłonią wilgotnych gałęzi i potrząsnął głową.
  - Tinder... - powiedział cicho pionier po rosyjsku, nagle odchrząknął i powtórzył. - Potrzebny jest Tinder. - I z trudem powstrzymał się od przejścia na mowę niemiecką. - Nie zaświeci się.
  Oleg spojrzał na nich... Nie jest jasne, dlaczego Fritzowie, którzy mają ze sobą zapalniczki i zapałki, a prawdopodobnie nawet miotacz ognia, potrzebowali tego staromodnego sposobu na rozpalenie ognia. Chcą sprawdzić pomysłowość pionierów. Czy mierzą rozwój umysłowy człowieka sowieckiego? A może trywialne kpiny z uwięzionego chłopca? Kto je zrozumie jak z innej planety!
  Naziści spojrzeli na siebie, obnażyli zęby. Najdziwniejsze i... i najstraszniejsze dla Olega Rybachenko jest to, że ich twarze okazały się nie złe, nie okrutne, nawet nie kpiące, nie! Bardzo ciekawy, jakby rozważał dziwaczne zwierzę, szczególnie żywe zainteresowanie rejestruje starszy profesor, jakby celowo zdjął okulary. Nie ma w tym ani kropli obojętności, niezwykle ciekawe jest to, jak naukowcy podążają za eksperymentem.
  Oleg Rybaczenko powtórzył szeptem, starając się zapanować nad podekscytowaniem w głosie:
  Zimą wszystko zawilgociło! nie pójdzie!
  W oczach raczej udawane niż szczere nieporozumienie, ale znowu bez złości. Ale wtedy jeden z młodych ludzi - nie ten, który rozpętał Olega - zrzędził, wstał, przeciągnął się, potarł uderzony w siodło tyłek ku śmiechu reszty esesmanów... Oleg nie był specjalnie zdziwiony, że niektórzy z Niemcy używają koni do poruszania się - deficyt paliwa. Chociaż z jakiegoś powodu czołgają się za nimi transporty? Ze złożonych siodeł hitlerowski wróg przyniósł pudło, z którego coś wyjął... Pionier myślał, że to wata, ale nie. Z daleka wygląda jak grudka cienkich nitek. Oleg Rybachenko, biorąc to w ręce, zrozumiał - suchy mech.
  Znów cudowne dziecko-pionier zdziwiło się, dlaczego to był Fritz, a nawet lekarz niosący trawę w pługu... Może ten mech nie jest taki prosty?
  No to przestań myśleć, boli mnie głowa. To musi się wydawać - prostsze i głupsze od ciebie. Dziwne, ale podpałka podjęła się natychmiast - Oleg nie uderzył krzemieniem o krzemień, tylko gładko otarł (gdzieś przeczytał) - i iskry posypały się jak grad. I przez kilka lat, przez większość swojego życia, potrafił rozpalać ogniska (teraz zbudował zwykłą "chatę"). Wkrótce ogień tańczył z mocą i mocą - brzoza dobrze się pali i jest wilgotna. Tutaj młodzi strażnicy z SS ożywili się, zaczęli wbijać metalowe piony w ziemię po bokach ogniska.
  I głowa Olega Rybachenko zakręciła się, coś niezwykle żrącego wpełzło mu do nosa i natychmiast odłączyło jego świadomość od rzeczywistości. Ale natychmiast pojawiła się wizja, która była oszałamiająco realistyczna.
  Zmieniła się nawet osobowość dziecka, wyobrażał sobie siebie jako nieszczęśliwą sierotę z żyjącymi rodzicami. Co więcej, tata i mama nie zostawili nikogo - pozbawili swoich przodków praw do długów i wysłali chłopca do poprawczego, więziennego schroniska. Bez winy, ale skoro twoi rodzice są winni pieniądze, to decyzją sądu w dyktatorskim, kosmicznym imperium jesteś młodocianym przestępcą.
  Sierociniec dla dzieci znajdował się w przemysłowej dzielnicy stolicy i naprawdę wyglądał jak więzienie. Wszędzie koszary, baraki z celami. Oleg Rybachenko w realistycznej wizji spędził noc na źle struganych drewnianych pryczach. W pobliżu leżały inni chłopcy, zarówno z rasy ludzkiej, jak i kosmici. Nie było koców, materacy, poduszek, przepracowane i często pobite ciało leżało na nagim drzewie. A w nocy noga jest przykuta do łańcucha, żeby nie uciekły. W celi jest około setki dzieci, jest bardzo duszno, ciała są spocone, bite niedaleko w kącie wiadra, nie ma nawet kanalizacji. A to dzieje się w państwie, którego statki kosmiczne przemierzają połacie galaktyki i którego flagi zwieńczają dziesiątki tysięcy zamieszkałych światów! Jednak chłopaki próbują ulżyć sobie na ulicy, przez około dwie trzecie dnia są zajęci pracą. Najtrudniej jest w sklepie, zakurzonym i nudnym. Plecy i ramiona są tym strasznie zmęczone, a na oczach zaczyna się "zawodzić", operacje są proste, ale pracochłonne, wymagają powtarzania. Przyjemniejsza praca na świeżym powietrzu, w polu lub na budowie. Aby byli mniej zmęczeni i odprężyli się, starają się naprzemiennie wykonywać różne procesy pracy. Ale mimo to ciało boli, wielu chłopców w sierocińcu - prawie połowa ludzi jęczy przez sen.
  Oleg Rybachenko nerwowo rzucał się i obracał, łańcuch brzęczał, pierścionek otarł mu nogę do krwi. Zabrzmi syrena, co oznacza wstań, do pracy. Ciało dziecka jeszcze nie odpoczęło, pozostali chłopcy - naga rasa ludzka i futrzane potomstwo innych światów - usiłują się podnieść. Zmęczenie nagromadzone miesiącami niewoli ustępuje miejsca tępemu bólowi mięśni. Łańcuchy sterowane wbudowanym chipem automatycznie zsuwają się z nóg, wykonane są z bardzo mocnego stopu, którego nie da się przepiłować. Pojawiają się nadzorcy, słychać groźne okrzyki.
  Chłopców prowadzi się do kąpieli, nie zajmie to dużo czasu, woda w zbiornikach jest zardzewiała. Oleg Rybachenko płucze usta, rozpryskuje się, aby zmyć pot. W celi nie ma wentylacji, a cuchnące potem pomieszczenie nie jest w stanie odświeżyć snu. Następnie zabierani są na śniadanie, jedzą na stojąco, dla nieletnich nie są potrzebne krzesła. Karmione są chlebem i kiszonką, mięso jest drogie, a dzieciom nie wolno, więc wolą pływać na pastwisku. Jednak koń jest wegetarianinem i jak to działa, podczas gdy drapieżniki jadły mięso, idą spać. Obok Olega jest jego przyjaciel Timur. Oboje w tej wizji mają po dwanaście lat, a dokładniej niż w innej rzeczywistości, wiek dla silnych chłopców to punkt zwrotny, kiedy bardzo trudno jest pogodzić się z losem niewolników.
  Timur, popijając sok z pokrzywy w źle umytej szklance, powiedział z jękiem:
  - I to znowu do pracy w tym sklepie! nie chcę!
  - Nie chcę stać i powtarzać tego samego ruchu dziesięć tysięcy razy. - odpowiedział, drżąc z nieprzyjemnych wspomnień, Oleg Rybachenko.
  - Może poprosimy o pracę w terenie! - Timur sennie patrzył na niebo, gdzie na tej planecie świeciły jednocześnie trzy gwiazdy. - W szczególności oczyść karp-brzoskwinie. Są bardzo smaczne, szczególnie te ze złotymi płetwami, ale jako że strażnik nie wygląda łapczywie, to i tak można coś skubać do ust.
  Oleg Rybachenko westchnął ciężko:
  - Ja też wolałbym właśnie taką pracę na łonie łagodnej natury. - A potem wcielony pionier stał się pogodniejszy. - Robota-obserwatora można oszukać, tutaj większość sprzętu monitorującego została już skradziona!
  Śniadanie się skończyło i prowadzono ich do przewodów...
  Dzieci ustawiają się w szeregu na placu apelowym, chłopcy z rasy ludzkiej starają się trzymać razem, kosmici utrzymują szyk odpowiedni do swojego wzrostu. Dzielą się na grupy ze względu na wiek i wielkość. Są chłopcy w wieku od pięciu do szesnastu lat, a także futrzani i łuskowaci młodzieniec, przedstawiciele innych światów.
  Jedyne co ich łączy to ubranie, a raczej jego prawie całkowity brak, tylko spodenki z numerem identyfikacyjnym na chłopcach.
  Imperium traktuje ich na zasadzie wyciskania dla siebie większych korzyści od tych, którzy przestali być obywatelami! Oszczędności na wszystkim, na ubraniach, butach jednak niektórzy chłopcy w swoim wolnym życiu nigdy nie znali butów.
  Ale często otrzymywali kije i gumkę na gołych piętach. Głowy są golone, co dwa tygodnie kąpiel, podczas której następuje oparzenie. Potem natychmiast golą się tępą maszyną, potem niewiele już odrasta. Chłopcy maszerują boso po ostrych kamieniach. Jeśli Oleg jest do tego przyzwyczajony i jego szorstka stopa nie odczuwa bólu, wówczas najmniejsze dzieci uderzają piętami i gołymi palcami, aż do krwi.
  Cała straż składa się z kosmitów reprezentujących najokrutniejsze rasy wszechświata, jedynie szefowa schroniska, starsza Frau Pontuss, patrzy swoimi brutalnymi oczami sadysty.
  Wcielający się w rolę nadzorcy tygrys-nosorożec wydaje instrukcje, gdzie będzie dziś pracował, a raczej ciężko pracował, aż straci przytomność. Oleg, opuszczając kościste ramiona, patrzy na drugą połowę podwórka. Są dziewczyny, od małych do prawie dorosłych. Ubrani są jak żebracy w postrzępione łachmany z najgrubszego płótna. Twarze są suche, oczy wydają się duże i smutne. Worek jest krótki, cienki, ale widać spod niego muskularne nogi. Dziewczyny też są bose i wszystkie bez wyjątku są ogolone na łyso. Robi się to najwyraźniej po to, aby ich upokorzyć, po raz kolejny pokazać, że są nikim. Ale tutaj w żadnym wypadku nie gromadzą się przestępcy - niefortunne porzucone dzieci.
  Tutaj ogłaszają, że grupa chłopców pójdzie do szwalni, do pracy w najbardziej żmudnym i wyczerpującym profilu. Tutaj Timur nie mógł tego znieść i krzyknął z udręką:
  - Nie chcę tak pracować! Wyślij mnie na plantację lub do ogrodu.
  Chłopcy zamarli, opaleni, chude ciała napięte.
  Pontuss był wyraźnie zachwycony nową okazją do egzekucji:
  - Wczoraj byłeś cichy i bałem się, że twoja rodzina zostanie bez lekcji wizualnej. Że chłopiec będzie prowadzony pięć razy przez szeregi.
  Podniecenie ogarnęło szeregi dzieci.
  - Zgadza się. - Stanowczym tonem powiedziała matrona. - Rozdaj każdemu kije.
  Uderzenia zadawane były specjalnymi prętami kolczastymi. Zwykle zbierali je sami chłopcy z zarośli, w okresach, gdy nie było pracy. Jednak rzeczywiście już wtedy dzieci zmuszano, choćby bez korzyści dla imperium, do kopania np. dołu przez pół dnia i zakopywania go przez pół dnia.
  Oleg Rybaczenko spojrzał na dłonie swoich dzieci, były powalone odciskami.
  Chłopaki automatycznie zdemontowali kraty, Olegowi wydawało się, że oni, narzędzia tortur, poparzyli sobie palce, a nogi stały się ciężkie. Nie chciał uderzyć przyjaciela, ale nie miał odwagi zaprotestować. Prawie nic nie widział i boleśnie uderzył dużym palcem u nogi w leżący bruk. Dziwne, ale uczucie bólu pomogło się zebrać i mgła przed moimi oczami opadła. Krok stał się pewniejszy, chociaż palec zrobił się niebieski.
  Zbudowano je w półkolu w długiej linii. Timur był związany kijami za ręce, a jego ramiona wykręcone, aby łatwiej było bić przestępcę. Chłopaki mrużą oczy i próbują odwrócić wzrok. Na rozkaz Frau Pontuss spryskali solanką niebieską sól na jego szczupłe, ale muskularne plecy. Sądząc po grymasie chłopca, zaczął się palić.
  Gospodyni cmoknęła wargami.
  - Teraz wszyscy dostaniecie nauczkę. Uderz mocniej, kto oszukuje, będzie skazany na odwet.
  Pomocnik w tym przypadku, szczur nosorożec, obnażył kły:
  Zajmiemy się nimi już teraz! Potwór mruknął.
  Chłopca przenoszono między rzędami. Chłopcy powoli podnosili drążki i pierwsze ciosy spadły na plecy Timura. Sądząc po bliznach na plecach i bokach, chłopiec został ukarany więcej niż raz, więc tylko westchnął i ciężko oddychał, jak wszyscy chłopcy próbujący powstrzymać krzyki.
  - Uderz mocniej! krzyknął Pontus. - Niech krzyczy.
  Pierwsze ciosy zadawali najmniejsi chłopcy, którzy po prostu nie mieli siły zadać poważnego bólu. Ale potem starsi chłopcy zaczęli mnie bić. Plecy dziecka były przecięte czerwonymi paskami, kapała krew. Ból, spotęgowany niebieską solą, sprawił, że Timur krzyknął, nawet upadł, deska została wbita gwoździami poniżej i ukłuła go w klatkę piersiową.
  - Nie ma potrzeby! - krzyknął chłopak. - Będę pracować, gdziekolwiek każesz.
  - Oczywiście że będziesz! - odpowiedział Pontus. - Ale najpierw klapsy.
  Wczorajsi towarzysze byli zbyt podekscytowani i pobili wczorajszego brata. Zarówno ludzie, jak i kosmici rzucali się z taką samą zaciekłością. Chłopiec krzyczał, jego bose stopy zostawiały krwawe ślady. Szczuronosorożec warknął i uderzył dzieciaka pałką w jego nagie, opalone nogi. Chciał sprawić chłopcu jeszcze większy ból. Cios spadł na muskularne kostki, następny na pięty. Timur pisnął i zachwiał się. Następnie oprawca wbił grubą igłę w pośladek, wlewając płyn.
  - Prawidłowy! - powiedział Pontus. - Teraz wolałby umrzeć niż zemdleć. Nikt nie uniknie kary.
  Oleg Rybaczenko stał prawie na samym końcu kolejki i wydawało mu się, że spadają na niego uderzenia bata. Timur był zawiedziony, sam chłopiec tylko drgnął, krzyczał i płakał. Jego okrągła twarz poczerwieniała z bólu, wykrzywił ją grymas cierpienia.
  Widząc Olega, wyszeptał bladymi ustami:
  - Miej litość!
  Chłopiec zawahał się: zamarł.
  Szczur nosorożec krzyknął:
  - No to na co czekasz! Zatoka!
  Oleg Rybachenko odpowiedział:
  - Nie, nie mogę! On jest moim przyjacielem!
  Szczur nosorożec uśmiechnął się:
  Czy chcesz tego samego dla siebie?
  Oleg zadrżał na całym ciele i zbladł:
  - Nie ale!
  Pontus przerwał mu:
  - Wystarczająco! Chłopiec podpisał własne zdanie. Ile jesteś wart mordovorot. Dobrze go polej i powieś na stojaku, aby inni mogli go podziwiać.
  Oleg został wypchnięty z akcji i pociągnięty do kóz. Chłopiec próbował się opierać, ale tygrysy nosorożce potraktowały go jak kociaka. Ręce wykręcały się boleśnie, kości chrzęściły. Położyli go na deskach, chłopiec poczuł szorstkość czubka wystających paznokci na policzku i brzuchu. Przebijały mięśnie, klatkę piersiową, podbródek, przód ud, kolana. Policzek miał podrapany do krwi.
  - Och, nie rób tego! - zapytał Oleg.
  - Niezbędny! - Powiedział szczur-nosorożec, aby każdy mógł być przykładem.
  Chłopiec poczuł, jak wylewa się mu na plecy solankę, a potem sól. Piecze jak plastry musztardowe. Oleg skrzywił się, jego stwardniałe stopy były umazane (ostatnim razem, gdy był w tym dziwnym wspomnieniu, które pojawiło się w tej wizji - założył sandały jakieś sześć lat temu), prawie natychmiast zaczęły dziko swędzieć. Szczur-nosorożec wbił igłę w pośladek, ukłuł mocno i boleśnie, płonąca ciecz dostała się do środka.
  - Teraz będziesz bardzo przerażony i nie stracisz przytomności. - wychrypiał potwór, obnażając twarz, by się jąkał i producent horroru!
  - Po co? - jęknął niewinnie uwięzione dziecko. - Przez wzgląd na Chrystusa okaż miłosierdzie.
  Szczur nosorożec, rozpylając trującą ślinę, odpowiedział:
  - Nie wierzę w te bajki o dobrym Jezusie! Ogólnie rzecz biorąc, jeśli Bóg istnieje, to jest on złem i okrucieństwem. A im więcej zła i cierpienia zadasz swojemu bliźniemu, tym więcej mocy i błogości otrzymasz w następnym świecie.
  - Absurdalne! - powiedział blednąc z przerażenia i nagle Bóg naprawdę jest takim chłopcem.
  - Zobaczysz! - zachichotał potomek kosmicznego Tartaru. - Ale nie miej nadziei, dzisiaj nie umrzesz.
  Pontuss szczekającym tonem rozkazał:
  - Zaczynaj! Niech na zawsze zapamięta pocałunki bicza!
  Uwięziony cudowny pionier zadrżał, gdy usłyszał przeszywający gwizd, a następnie silny wstrząs wstrząsowy, od którego pękła mu skóra na plecach. Szczury nosorożców uderzały mocno, ale jednocześnie powstrzymywały siły, aby nie zabić. Z gardła chłopca wydobył się krzyk, zadrżał, popłynęła łza. Zagryzając wargę aż do krwi, chłopiec się powstrzymał. Chwilę później nastąpił kolejny cios, wstrząsający całym ciałem. Oleg Rybachenko wziął głęboki oddech, ból, nasilony solą i solanką, był nie do zniesienia.
  Pontuss krzyknął:
  - Kontynuować!
  Znów gwizd i dmuchanie! Przecina aż do kości. Chłopiec został poparzony do wnętrza. Wydawało się, że rozrywa żołądek. Pomimo jego największych wysiłków część krzyku wydobyła się z jego zaciśniętych ust.
  - Matka!
  Znowu ciosy! Na plecach, pomiędzy ostrymi łopatkami, a w końcu na gołych piętach. Chłopak krzyczy, nie ma już siły się powstrzymywać. Krzyk wybucha jak wulkan z gardła i czegoś, co wygląda na nos. Pontuss jest zadowolony:
  "Teraz widzę, że bijesz go do głębi. Pokonaj go dobrze, ale nie zabijaj go!
  Z każdym uderzeniem ból się nasila. Łzy mieszają się z krwią i spadają na łóżko. Krwawe paski na plecach łączą się, zlewają w szkarłatną plamę, zaczynają odsłaniać się cienkie białe kości chłopca. Oleg Rybachenko dusi się, brakuje mu powietrza, drut wbił mu się w zgięte kostki. Na gołych piętach brzęczy drażniąca, szorstka, zrogowaciała skóra nie porusza się od razu, ale kropelki krwi i tak wypływają. Uderzenia nasilają się, wydaje się, że błyskawica przechodzi przez zakończenia nerwowe aż do samego grzbietu. Inni chłopcy milczą, sumienie nie pozwala aprobować, strach przed represjami nie pozwala potępiać. Widać, jak głowy chłopców opadły, ale ich wzrok podąża za egzekucją. To ciekawe i denerwujące, ale większość z nich została już wychłostana w podobny lub bardziej wyrafinowany sposób. Myślisz, gdyby to nie było ja, i czasem w myślach pojawia się złośliwość: krzyczy, ale oczywiście, że by to zniósł, nie taki słabeusz jak Oleg.
  Bicie już po gołych kościach, plecy, boki, uda to solidna rana. Gdyby nie zastrzyk stymulanta, chłopiec zostałby zakręcony na śmierć - zmarł w wyniku bolesnego szoku. I tak pogrążył się w czymś gorszym niż piekło Dantego. Dzieje się tak, gdy każda cząsteczka, każda komórka, każda żyła przesiąknięta jest koszmarnym bólem.
  Pionier Oleg Rybaczenko desperacko próbował odwrócić uwagę od bólu. Wspominając swoich rodziców, szczęśliwe czasy odległego dzieciństwa, zdawało się, że odepchnął się nogami od rozpalonej do czerwoności, bulgoczącej lawy cierpienia, ale ona znów go wciągnęła, przykryła głową. Płynęli więc po oceanie męki, marzenia o śmierci jako wybawiciel od męki. Przypomniały mi się słowa Apokalipsy św. Jana. - I będą chcieli umrzeć, ale nie mogą. Taki los czeka grzeszników, którzy torturują dzieci. Pan wynagrodzi ich stokrotnie, a najważniejsza kara, jak mówi Jezus w Ewangelii Mateusza, będzie wieczna. I jedni pójdą do życia wiecznego, inni na wieczne męki. To w pewnym sensie pocieszające, budzące nienawiść do wrogów, chęć przetrwania i zwycięstwa. Chłopakowi udaje się krzyknąć:
  - Zapłacicie za to, za każdą wylaną łzę dziecka odpowiecie w Dniu Sądu Bożego.
  - Zamknij się suko! - Ryczy szczur nosorożca.
  - Nie możesz zatajać prawdy. Pionier westchnął.
  - Dostać więcej!
  Uderzyli go ponownie, wyładowując całą wściekłość, łamiąc kości, ale ból osiągnął już taki próg, że po prostu nie może być silniejszy. Jest to żelazo, które można podgrzać do określonej temperatury, a następnie rozprzestrzeniać się.
  Pontuss to rozumie, stara kobieta (a raczej wygląda na nie więcej niż czterdzieści lat, ale w rzeczywistości przekroczyła kilka stuleci) ma duże doświadczenie jako kaci:
  - No, wystarczy! A potem umrze! Uzdrówmy małego więźnia i torturujmy go przy pomocy komputera. Mam właśnie program "Tortury olimpijczyków".
  Nosorożec Szczur, celowo ziewając, mówi:
  - Teraz gdzie to jest? Do szpitala?
  - Nie na stojaku! - Matrona przerwała bez apelu. Niech wisi jako ostrzeżenie dla innych. Wstrzykiwać wyłącznie zastrzyki wspomagające pracę serca. I niech znowu przegonią Timura przez szeregi i niech odbierze od ciebie resztę ciosów. Kiedyś spektakl do rozmnażania. Trzeba pracować!
  Cudzoziemiec z biczem przechylił głowę i poruszył futrzastymi uszami:
  - Posłuchaj gospodyni. Cóż, uruchom go ponownie.
  Nowe ciosy spadły na Timura. Tym razem nikt nie odważył się zaprotestować. Nie było najmniejszej ochoty wpaść w ręce oprawców. Timur krzyczy co chwilę upada. Zostaje złapany i ponownie pobity. Druga seria strajków już dobiega końca. Zostało tylko kilku chłopców. Jeden z nich jest najstarszy, ma szesnaście lat, broda już się rwie i widać wąsy. Wyraźnie się waha, uderza, ale robi to z łatwością, ledwo dotykając.
  Frau Pontuss jest wściekła:
  - Powieś tego leniwego młodzieńca na wieszaku i przywiąż mu kamień do stóp. Niech cierpi.
  Chłopiec zostaje pochwycony, napina mięśnie odciążające, owoc ciężkiej pracy, i krzyczy:
  - No, na co się patrzysz, chłopaki ich pobili!
  Chłopcy wzdrygają się, w rzędach rozległ się huk, ale brakuje im determinacji, by rzucić się na swoich dręczycieli.
  Młody człowiek jest ciągnięty, każdy szczur nosorożca jest co najmniej siedem razy cięższy od niego. Nie ma sensu się bronić. Ale potem zdarzają się wydarzenia na poziomie tych, które zmieniają losy imperium. Rozległy się dwa strzały i szczury nosorożców padają, grzbiety potworów są przecięte, otwierają się głębokie kratery. Młody człowiek oswobodził się i upadł, ale natychmiast podniósł się z okrzykiem:
  - Widzisz, jest sprawiedliwość Boża.
  Wyłaniając się jak anioł z ciemności, złotowłosa dziewczyna, tak bardzo podobna do swojej towarzyszki broni Margarity, odpowiedziała:
  - Raczej ludzki. Wiedzcie, że pakt z Diabłem nie gwarantuje nieba na ziemi i ciepłego miejsca w piekle. Opieranie się na szatanie jest jak siedzenie na krześle elektrycznym!
  Drugi do tej ognistej Aurory głośno:
  - To, co tu się dzieje, to scenariusz do horroru. Zrób to z dziećmi. Zdejmij chłopca z wieszaka.
  Oleg Rybachenko potrząsnął głową i... obudził się. Nie położyła się podczas wizji, ale po prostu stała nieruchomo...
  I minęło sporo czasu. Naziści nadal to robili
  Przetwory spożywcze. Ale ten straszny narkotyk, który powstał w wyniku wdychania przez lekarzy SS dymu z dziwnego mchu, wcale nie wydawał się krótki.
  Oleg Rybachenko od razu pomyślał, dlaczego ci Krauci nie przynieśli efektu. Czy są bez masek filtrujących? I po co taki koszmar w tej halucynacji. Co oni z tym robią?
  Ale sami naziści zachowywali się całkiem naturalnie, a nawet stali się jakoś bardziej przyjaźni, dając do zrozumienia, że, jak mówią, mogliby z nami zjeść.
  Rzeczywiście, wyciągnęli parę mocnych ud krowy skradzionej lokalnym mieszkańcom. Potem jeden nazista ciągnął mocny kocioł, a drugi faszysta wraz z Olegiem poszedł po wodę. Znów dziwne wydawało się dociekliwemu pionierowi, dwa skórzane wiadra i w najgorszym przypadku zwykły metal lub drewno. Poza tym jeden SS-man, co też nie było typowe, ciągnął się.
  Pionier nie był całkiem pewny siebie, ciosy na tej egzekucji były zbyt realne w odczuciu, a potomek Łomonosowa domyślił się, że kryje się za tym coś więcej niż zwykła, a nawet nie prosta halucynacja.
  Woda płynęła sto kroków od obozu, srebrzystym, błyszczącym kryształowym strumieniem spod dwóch kamieni zwisających nad balkonem. Oleg Rybaczenko pochylił się chciwie w jej stronę. Chłopiec dopiero teraz poczuł, że wszystko w środku zostało wypalone na kamień, a raczej na węgiel. Chciwie chwycił się przyjemnego chłodu i... dostał w ucho.
  Jeden z esesmanów, ukryty za skalistą ścianą, kliknął coś na panelu skomplikowanego urządzenia i chichotał jak szczur.
  Cios został zadany przez faszystę bez złośliwości, ale z taką siłą, że Oleg został rzucony na kamienie, przestał słyszeć na lewe ucho, a ta strona głowy była naprawdę zdrętwiała.
  Tyran w szlafroku i złotym łańcuszku wybuchnął śmiechem i warknął:
  - Boks! Boks!
  . ROZDZIAŁ 4
  Pionier zerwał się i rzucił na młodego SS-mana. Zwodniczo celując prawą ręką pod brzuch, a lewą sprytnie chowając się z tyłu. Uczęszczał na kilka zajęć boksu, ale jego pamięć jest absolutna. Na przykład fałszywy cios i ostre cięcie w połowie podbródkiem i w połowie w lewą rękę. Następnie w uderzeniu uwzględniane jest ciało, udo, brzuch, a nawet wyprost nogi. I - co najważniejsze - zazwyczaj bokserzy walczący prawą ręką nie spodziewają się uderzeń inwestycją lewą ręką. Zaskoczenie zadziałało, Oleg Rybaczenko to zrobił! Młody i dobrze wyszkolony esesman nie wiedział, że przynajmniej Oleg nie jest leworęczny, ale potrafi rzucić "pistoletem" w lewo. I złapał haczyk w szczękę. I ta fajna - żołnierz SS stanął na nogi tylko dlatego, że rozbił się o zwykły kamienny blok... A waga na wpół zagłodzonego chłopca nie wystarczyła, żeby wrzucić wybranego żołnierza do SS, nie bierz słabszych!
  Gdyby Oleg Rybachenko był bardziej doświadczonym zawodnikiem w tym ruchu, prawdopodobnie poszedłby na serię ciosów kończących. Ale umiejętność nie jest pochwałą, a także cechami fizycznymi.
  Ale zrobił to całkiem dobrze, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że cios nie był praktykowany na treningu, a sam Oleg Rybaczenko, mimo swoich wielkich naturalnych zdolności, miał fajny boks.
  Teraz nawet żałował, że nie zapisał się na sekcję, gdzie trener Faranenko powiedział - wyrośniesz na dużego faceta, ale z szybką i lekką reakcją. Wkrótce ZSRR weźmie udział w igrzyskach olimpijskich - i można będzie godnie powalczyć o medal!
  Co mówisz? Oleg Rybachenko odpowiedział na to w następujący sposób:
  "Wolę oszczędzać głowę na rzeczy bardziej pożyteczne dla kraju, niż oczyszczać się nawzajem z pięciocentówek!" Na przykład, jeśli zrobisz traktor, który jeździ na trocinach, a nawet na zwykłych śmieciach, to znacznie więcej
  Ojczyzna na tym skorzysta!
  Ale teraz sam chłopiec otrzymał kapitał.
  Zatem Oleg Rybachenko nigdy w życiu nie został pobity. Dorosły esesman szybko rozbił zorganizowany opór dziesięcioletniego chłopca, choć wysokiego jak na swój wiek (co jednak pokazał i kilka razy skutecznie uderzył) i zręcznie machał pięściami - uniósł upadłego i ponownie bił. Kiedy Oleg Rybachenko przestał się stawiać (To znaczy prawie stracił przytomność, to znaczy, że w twojej głowie wciąż są myśli, nie jesteś w ciemności, ale twoje ciało już nie jest posłuszne. Ci, którzy poważnie walczyli na ringu, prawdopodobnie wiedzą, co to jest lubię być w grogu.). Faszysta pozwolił mu upaść i, o dziwo, nigdy nie uderzył upadłego. Jednak lekarz-kat krzyknął do niego coś w języku anagramów. Wziął wiadro i wylał wodę na posiniaczoną twarz.
  Uczucie tonącego kotka i woda z dopiero co stopionego lodu jest tak zimna - po prostu zimowe pływanie!
  Oleg otrząsnął się, wstał i splunął na but, a krew z lewego policzka, która wypłynęła od środka, splunęła. SS-man już go nie bił - westchnął nagle, że biorąc pod uwagę, w jakich oddziałach potwór służy zaskakująco, niemal życzliwie, i sam zaczął czerpać wodę do wiader zrobionych z wiader ze skóry krokodyla (też najwyraźniej nie jest to takie marnotrawstwo) ...
  Rybachenko Jr. uznał tę okoliczność za dobrą i złą jednocześnie. Dobra wiadomość jest taka, że nie zostaną zabici, przynajmniej dopóki eksperyment nie zostanie doprowadzony do logicznego końca. To prawda, że linia mety może być bardzo ograniczona i być może przynieść ulgę w cierpieniu! Złe jest to, że będą silnie strzeżone i aby uciec, tak naprawdę trzeba wykazać się pomysłowością!
  Wkrótce Oleg Rybaczenko nabrał przekonania, że bycie królikiem doświadczalnym oznacza posiadanie pewnych przewag nad innymi jeńcami wojennymi.
  Okazało się, że jeńcy i jeńcy również będą karmieni na gorąco. Szacunek, to znaczy, że esesmani dawno temu pożerali coś z puszek i po prostu leżeli na jakiejś pościeli, wrzeszczeli lub spali. Cóż, wilkołaki włóczyły się po okolicy - albo polując, albo niosąc patrol, albo jedno i drugie . Jednak Oleg nie był zadowolony. Położył się na przesuniętych, gołych nogach Aurory i innej młodej dziewczyny (żeby nie upaść na wilgotną, wciąż zimną ziemię?) i syknął - Margarita otarła mu twarz brzegiem marynarskiego płaszcza, nasączonego roztopioną wodą, zabranego Olegowi Rybaczence , mówiąc z aprobatą:
  Jesteś teraz prawdziwym mężczyzną. Przegrany na pięściach, wygrany na głupcach!
  Aurora zaproponowała:
  - Tak, zrobię mu masaż twarzy, rana zagoi się szybciej.
  Oleg Rybaczenko uśmiechnął się siłą. Bardzo nienaturalne. Zachorował do tego stopnia, że tańczył diabły z plazmowymi łyżwami na kopytach. A jednocześnie... czy poczuł się teraz radośnie? Trochę bałem się kontynuować: teraz wyłożą to na kamienie i biją biczami z serca, a może spróbują z błyskiem. Ale naziści nawet tu nie zajrzeli i rozmawiali o czymś w swoim ptasim dialekcie, na zmianę degustując z kotła.
  Margarita szepnęła jej do ucha:
  - Oczywiście, dobra robota... Ale bądź mądrzejszy! Kiedy silny wydaje się słaby i odwrotnie!
  Oleg Rybachenko narzekał:
  - Niestety nie ma co udawać słabego, bo tak jest!
  No to mocno uderzyli w rogi... Oprócz rozciętego policzka, jeszcze się zataczali, choć niewiele, kręgosłup mocny - dwa zęby. Bolały żebra i bolało ucho.
  Jednak egzekucja podczas fantastycznej wizji spowodowała znacznie więcej cierpienia.
  - Dość, ok - Oleg Rybaczenko odepchnął długie palce Aurory świeżo spętanymi rękami i usiadł z rąbkiem marynarskiego garnituru. Zadrżał. - Nie, jest zimno. I jedz polowanie ...
  Jak przecież świadomość zależy od bytu - nieświadomie staniesz się marksistą. Jeśli tylko przeżyjesz!
  Kleik więzienny wrzucano do aluminiowych misek i przewożono jednym z transportów opancerzonych. Ale nie było łyżek. Podobno wierzono, że niewolnicy i tak jedzą gęstą owsiankę. Albo postanowili się pośmiać, bo tych łyżek wcale nie jest takim niedoborem. Cóż... tak jest lepiej!
  Stajesz się prawdziwym dzikusem - chłopak wybuchnął śmiechem i od razu zacisnął usta, żeby go nie dostać.
  Owsianka okazała się kaszą gryczaną wymieszaną z pęczakiem - gęstą, prawie niesoloną i oczywiście bez mięsa lub czegoś podobnego, no może dodali trochę rybki dla zapachu. Elementarna, prawie pusta mieszanka dwóch ziaren (a one same pękają od wędzonego mięsa, sądząc po zapachu). Ale brzuch pioniera już dawno osiągnął swoje granice: tak, że głód nieco ustąpił, wrócił dopiero na widok owsianki, ale ze zdwojoną siłą.
  To prawda, nie można było jeść - kilka razy gorąca mieszanka spadła od środka na zraniony policzek, a do oczu napłynęły łzy z bólu - ale co to jest?! Tak, i "bransoletki" przeszkadzały, Oleg Rybachenko szarpnął rękami, ze złością rzucił wokół siebie iskry z oczu... i w pewnym momencie zdał sobie sprawę, że jego prawa ręka wczołgała się na ring z jednego z tych szarpnięć na środek!
  Nie do wiary - czy SS rzeczywiście tak prymitywnie przebijało. To pozbyłoby się także wilków tresowanych przez karzących!
  Oleg Rybaczenko zamarł. Natychmiast zmusił się do żucia, chowając się za miską. I prawą ręką wykręcał, aż hartowana stal wbiła się w skórę nie do zniesienia.
  W SS wydaje się, że nie wszyscy są tacy fajni!
  I zdał sobie sprawę, że być może mógłby wyciągnąć rękę. Pierścionek przeznaczony na większą dłoń - męską lub miejscowej młodzieży, a może nawet starszego chłopca, który dużo pracował. Ale w przypadku spoconych rąk dorastającego chłopca, Olega Rybachenko, pułapka okazała się szeroka.
  Chłopiec szepnął:
  - Czekam na zwycięstwo! Czekam na zwycięstwo! Ci, którzy pragną zerwać kajdany! Dziadkowie wygrali Fritza! Wypełnimy je także jak w grze!
  Aurora, patrząc czule na Olega Rybaczenkę, płynnym ruchem odepchnęła jego rękę (z szerokiego rozcięcia i otarcia dłoni popłynęła krew). Drugi sąsiad w tym momencie poruszył się, zakrywając, co się dzieje. Oleg spojrzał ognistemu diabłu w oczy, ona mrugnęła. I zaczęła też wiercić szmaragdowymi laserami z bliskiej odległości, jak kobra - nierozłącznie. Potem pokręciła głową, dyskretnie wskazując na wilkołaki. Następnie nie przestając jeść - chwycić szkarłatną gąbką bezpośrednio z kubka stojącego na uniesionym kolanie, opuściła ręce i zaczęła rysować na mokrej ziemi kręte linie zamieniające się w fale.
  Oleg Rybachenko nic nie rozumiał, ale w jego głowie brzmiała już zwycięska pieśń;
  Młody, słodki, czysty;
  Czerwony kraj radziecki!
  Słońce wschodzi promiennie
  Oddawane sercem!
  
  Nasze jeziora są czyste
  Burzliwy kryształ rzeki!
  Chłopcy biegają z piłką
  Biegnijcie razem na wzgórze!
  
  Klatka piersiowa pęka od powietrza,
  Wiosna w każdym źdźble trawy!
  Zwracam się do Pana
  Dajmy się zdmuchnąć złu, kłopotom!
  
  Nadszedł trudny czas
  Faszyzm najechał Ruś!
  Wykujemy nowy na bitwę,
  Niech króluje komunizm!
  
  Razem zawsze się kłócą,
  Jesteśmy jak zaciśnięta pięść!
  Kawaleria jeździła
  Cóż, teraz stalowy zbiornik!
  
  Wielkie dzieło Lenina
  Będziemy kontynuować tak, jak jesteśmy!
  Stalin mądry geniusz
  Co nauczyło nas wygrywać!
  
  I na koniec ci powiem
  Kto uratował - przegrał!
  Pomyślałem dokładniej - wyrażę,
  Finał już wkrótce!
  Oleg Rybachenko po takim piasku wydawało się już, że morze sięga po kolana! I góry na pewno, na ramieniu!
  Dziewczyny również się ożywiły i szeptały od ucha do ucha. Wszyscy mieli nadzieję.
  Potomek Łomonosowa i Stenki Razin wydął policzki, a potem sapnął - ta cholerna rana boli.
  A co jeśli uda Ci się uciec? Oleg Rybachenko szybko spojrzał w bok, jakby jego myśli mogły (a kto wie, czy mogą mu wysłać usterki, to nie wiadomo, jaki mają sprzęt!) podsłuchały eskortę SS.
  Ognista diablica z piekielnym błyskiem w oczach dotknęła stalowych pierścieni na rękach pioniera i pokiwała głową z aprobatą: mówią: tak, możesz spróbować! Jest to jasne nawet bez dyskusji i zbędnych ceregieli.
  Wojownik o lisich włosach szepnął:
  - Nawet jeśli ktoś przeżyje... Będzie na kim się zemścić!
  Ale wtedy Oleg Rybachenko wewnętrznie zamienił się w kamień, jakby z zamarzania. I jedna prosta myśl go zamroziła: wykręciłby ręce. A potem... ale wtedy trzeba będzie pomóc reszcie dziewcząt się uwolnić. W przeciwnym razie nie jest on pionierem-doskonałym uczniem, ale kim?!
  Przypomniały mi się słowa: liderem nie jest ten, który sam idzie do przodu! A kto podchodzi i pomaga drugiemu!
  I kim dla ciebie są - takie piękne dziewczyny z połamanymi we krwi nogami. Coś w młodym leniniście oburzyło się - z hukiem tysięcy tornad zbuntowało się! Okazuje się - biegnij tak szybko, jak potrafisz i...
  Tak naprawdę, jeśli uciekniemy, to wtedy, gdy nie będzie już innej szansy. W przeciwnym razie jest to zdrada.
  Znów spotkał jego wzrok, najpierw z Margaritą, a potem z Aurorą, która również wyraźnie rozbawiona lizała miskę ze smakiem. A ona, wystawiając nos z miski, mrugnęła.
  - Nie trzymamy cię! - dodał Ognisty Diabeł. - Jeśli wyjdziesz, na pewno przyjdziesz z pomocą!
  Oleg Rybachenko skinął głową i odpowiedział:
  - Przysięgam! Uczciwy pionier skontaktuje się z partyzantami i zostaniesz ocalony!
  Cóż, tak zdecydowaliśmy! To, co nastąpiło później, było znacznie bardziej prozaiczne. Już dobrze, że to nie Oleg mył miski - najwyraźniej albo bali się go ponownie odkuć, albo postanowili pozwolić dziewczynom ciężko pracować. Niby drobnostka, a w tej pozycji jest przyjemnie. Najgorsze jest to, że znowu musiałem jechać i wtedy ci faszyści się uspokoili. Nie mogę znaleźć niczego mniej lub bardziej zrównoważonego.
  Jest trochę chłodno i choć wiatr ucichł, na koniach zebrały się chmury i zaczął z nich sypać zimny deszcz. SS-mani wydają się teraz nawet zadowoleni, chociaż oni i ich wilkołaki nieśli mokry smród.
  Musiałem dużo chodzić. Taki świat tutaj to szczególny mikroklimat Krymu. Zwykle nie pada deszcz, ale w tym przypadku z porywami wiatru.
  Dziewczyny już dobrze spały, a chłód je orzeźwił.
  Ale z jakiegoś powodu Oleg Rybachenko chciał spać, jego oczy były zdradziecko sklejone.
  Tak, taki ciężar, jakby stutonowa tusza naciskała na ciebie i nie oddychała głęboko.
  Och, zachoruję, pomyślał Oleg Rybaczenko, mocno przestawiając nogi, które znów zaczęły sztywnieć. "Teraz na pewno zachoruję, ale co potem?" Naziści na pewno nie będą używać aspiryny ani wstrzykiwać penicyliny, a pewnie pożałują nawet miodu. A może nadal tak nie jest? Zapisane do eksperymentów? Dokąd my, biedni ludzie, teraz idziemy?!
  Znów rzeczywistość z deszczem i cierpieniem zniknęła, a on zasnął w drodze. Co prawdopodobnie jest korzystne tylko na tym stanowisku;
  Przestrzeń w pewnym sensie - bitwa;
  Pionierzy Dmitrij i Oleg Rybachenko, jako znakomici studenci i wybitni sportowcy, otrzymali prawo do reprezentowania swojego kraju w ZSRR na towarzyskich zawodach bokserskich organizowanych pomiędzy dziecięcymi klubami sportowymi ZSRR i Niemiec. Obydwa kraje nadal uważane są za sojuszników, a pogłoski o zbliżającej się wojnie ucichły. Rzeczywiście, wojska niemieckie wycofały się z granicy, a Wehrmacht prowadzi zwycięską ofensywę w Afryce, podbił już Egipt, a właśnie powiedziano mu o zdobyciu Gibraltaru. Połączenia, którymi Stalin osobiście pogratulował Führerowi!
  Urojona wizja brak słów, ale co się nie dzieje we wszechświecie. Oleg łapie się na tym, że tak myśli - znów zainspirowany sztucznym wpływem promieni czy czegoś innego. Ale wszystko jest tak realne, że nie ma siły, by oprzeć się temu złudzeniu.
  Możesz więc bezpiecznie polecieć do prawie przyjaznego kraju. W prasie niemieckiej mówi się tylko dobre rzeczy o Związku Sowieckim, a komunizm jest nawet zaliczany do braterskiej ideologii narodowego socjalizmu. Co więcej, pojawił się ruch podobny do ruchu Stachanowa...
  Dmitry i Oleg Rybachenko to bokserzy z najmłodszej grupy wiekowej, mają zaledwie jedenaście lat, dolną granicę występów w zawodach. Ale chłopcy są dość wysocy jak na swój wiek i nawet w epoce nie ma takiego przyspieszenia jak pod koniec XXI wieku.
  Oleg jest jednak mniejszy, szczuplejszy, z lżejszej kategorii wagowej, ale za to bardzo szybki. Dmitrij jest większy, szerszy w kościach, można mu nadać wygląd chłopca-bohatera co najmniej czternastolatka.
  Chłopcy różnią się kolorem włosów. Olezhek jest lekki, jak naturalny blondyn, jak śnieżka. Dmitry z brązowymi włosami, brązowe włosy. Oleg jest kilka miesięcy młodszy, a przy okrągłej twarzy nadal wygląda jak dziecko, a Dmitrij jest po prostu przystojny, godny propagandowego plakatu. Dziewczyny już się na niego gapią, nie wierząc, że to taki duży dzieciak.
  Jednak Oleg Rybachenko jest znacznie bardziej erudycyjny niż Dmitry, chociaż obaj chłopcy są bardzo inteligentni i uczą się na tych samych piątkach. Rzeczywiście, w kraju sowieckim dobrzy sportowcy muszą być świetnymi studentami.
  Reszta chłopaków jest starsza, ale do osiemnastu lat, chociaż kilku bohaterów ma dobre dwa metry wzrostu i waży centnera...
  Bokserzy, najlepsze młode kadry w kraju... A z nimi walczyć będą mistrzowie Niemiec i krajów im podległych... Wśród dzieci oczywiście lub juniorów.
  Latają non-stop największym liniowcem pasażerskim III Rzeszy na trasie Moskwa-Berlin.
  Bokserzy siedzą osobno, ale są też zapaśnicy, ciężarowcy, piłkarze, pływacy. Wszyscy juniorzy i świetny występ. Stalin nakazał, aby nasze nowe pokolenie, urodzone pod rządami sowieckimi, pokazało wszystko, co najlepsze i nie straciło twarzy. I oczywiście wszyscy są chętni do walki...
  Dmitry zapytał Olega:
  - Czy przygotowałeś plan taktyczny na bitwę?
  Pionier odpowiedział:
  - Na każdego przeciwnika mam kilkanaście planów... Ale najpierw trzeba mu się przyjrzeć, a dopiero potem podjąć decyzję... Dla każdego indywidualnego podejścia najmniejszy ruch i specyfika, w tym fizjologiczna budowa wroga, dyktują czysto taktyka indywidualna.
  Dymitr prychnął pogardliwie:
  - Ale mi idzie dużo łatwiej! Bez taktyki rzucam się na wroga, uderzam mocniej i częściej i łamię się.
  Oleg Rybaczenko zauważył:
  - Mało jest tak dużych i rozwiniętych fizycznie facetów jak ty w twoim wieku. Dlatego taktyka nacisku mija. Możesz się po prostu przewrócić. Ale tutaj jestem prawie normalnego wzrostu, no, może trochę powyżej średniej, a żeby zostać mistrzem ZSRR, tak ogromnego kraju, jeden nacisk nie wystarczy. W końcu nie można pokonać wroga brutalną siłą, ponieważ on również trenuje, prowadzi zdrowy tryb życia, dobrze się odżywia, studiuje taktykę. A potem trzeba to powtórzyć, jak w partii szachów. Czasami nawet coś, poświęcając się dla dobra maty.
  Dmitri sprzeciwił się ostro:
  - A moi przeciwnicy trenują, a w finale chłopak był jeszcze większy i cięższy ode mnie. Wiele zależy od tego jak trenujesz. Niektórzy uważają, że mistrzem olimpijskim można zostać w dwa tygodnie, pracując aż do wyczerpania... To złudzenie. W końcu najważniejszą rzeczą w treningu sportowym jest nie tyle zapewnienie superobciążenia, ile superregeneracja. Ale są odpowiednie, indywidualnie dobrane zestawy ćwiczeń, a najważniejsza jest późniejsza regeneracja i przyrost siły... Potem walczysz na jednym tchu, zadając setki ciosów w trzech rundach, a raczej w rzeczywistości , o wiele mniej.
  Oleg Rybaczenko zauważył:
  Cóż, to z pewnością też prawda! W szczególności tajemnica prawidłowego oddychania i zastrzyków w punkty wzrostu ciała dziecka... Jest tu trochę Know-How naszego guru. Ale nie rozumiem, dlaczego nie dzieli się nimi z innymi trenerami?
  Dmitrij szepnął:
  - Powiedział mi w zaufaniu, że jesteśmy z wami... Nie tylko bokserzy, ale przede wszystkim żołnierze. Przed nami jeszcze coś wyjątkowego... Bardzo ważne, ważniejsze nawet niż olimpijskie złoto!
  Oleg przechylił swą bystrą głowę i powiedział:
  - Coś ważniejszego... Może i mi to powiedział... Że los ludzkości może zależeć od czynów dwóch sowieckich pionierów. Zupełnie jak w bajce.
  Dmitry filozoficznie zauważył:
  - A skąd biorą się bajki, jeśli nie z życia. Może rzeczywiście tak będzie! Co prawda nie jesteśmy brzydkimi kaczątkami, ale... Jeszcze za wcześnie nazywać nas Orłami.
  Oleg Rybachenko płynnie zmienił temat rozmowy:
  - Czy sądzi Pan, że zagrożenie inwazją niemiecką w końcu minęło?
  Dymitr w zdumieniu wzruszył ramionami.
  - Tutaj, moim zdaniem, jesteś bardziej ekspertem. Osobiście uważam, że nie można od razu uderzać wszystkimi rękami i nogami, wtedy znowu nie da się atakować we wszystkich kierunkach. To prawda, jeśli wykonasz skok ...
  Oleg Rybachenko zachichotał:
  - Brzmi to dość logicznie... Ale nie wiemy, co konkretnie Hitler miał na myśli, ale napięcie naprawdę opadło, niemieckie samoloty przestały naruszać naszą przestrzeń powietrzną, a brzęku gąsienic nie słychać za granicą, to fakt. Tak, i Führer, część pracowników wróciła do maszyn. Oznacza to, że III Rzesza ukryła kły... Ale nie możemy się relaksować.
  Dmitry wyjął z torby zapiekaną kanapkę z rybą i specjalnym odtłuszczonym serem i podał ją Olegowi. Potem wziął dla siebie dwa razy więcej. Oferowany:
  - Jedz... Nie możesz robić długich przerw w jedzeniu i przyjmowaniu białka. Kiedy stężenie aminokwasów w organizmie spada, mięśnie tracą siłę.
  Oleg Rybaczenko zauważył:
  - Dla kulturystów, którzy dużo pracują, to prawda, ale dla bokserów... Przecież nie mamy mięsa, farby do ciała, a tym bardziej zwiększa to skuteczność bojową!
  Dmitry, odgryzając kanapkę i dodając do niej pomidora, zgodził się:
  - Nie wszystko, ale... Ja nawet na noc jem lub piję białka, żeby nie spadło stężenie aminokwasów. A co najważniejsze, nie jaja kurze, ale jaja przepiórcze lub strusie, cóż, te ostatnie są naprawdę rzadkie ... Chociaż w Azji Środkowej wydaje się, że strusie już zaczęły się rozmnażać ...
  Oleg całkiem poważnie (tonem) zażartował:
  - Bardzo cenne białko w przednich łapach żaby. Polecam spróbować!
  Dymitr zachichotał jak chłopiec:
  - Tak, ale tym bardziej w ostrygach z czerwoną indyjską papryką!
  Oleg jednak ostrożnie odgryzł kawałek kanapki i zaczął pochłaniać kawałek. Ryba była czerwona, smaczna, nasączona ketchupem z rozgniecionym czosnkiem. Można było dodać trochę siły... Jak na przykład Kubuś Puchatek...
  - Kubuś Puchatek żyje dobrze na świecie! Ma żonę i dzieci, jest łopianem!
  Oleg nagle zasugerował:
  - Czy możemy śpiewać?
  Dmitrij bez większego entuzjazmu zauważył:
  - Czy nie jest za wcześnie na śpiewanie?
  Oleg Rybachenko uśmiechnął się:
  - No właśnie, zwłaszcza, że przelecieliśmy nad granicą ZSRR!
  Dmitry zapytał swojego partnera:
  - Nożyczki czy papier?
  Oleg machnął ręką.
  "Może lepiej obejść się bez dziecinnych żartów. Jesteśmy spokojnymi ludźmi, ale nasz pociąg pancerny zdołał rozpędzić się do prędkości światła...
  Dymitr przerwał:
  - NIE! Nie potrzebujemy takich dziecięcych piosenek. No dalej, coś bardziej... patriotycznego!
  Oleg wypuścił pełne płuca i zaczął śpiewać, komponując po drodze. Danka z kolei śpiewała bardzo dobrze. A raczej jego głos przypominał trąbę marszałkową, a może nawet Jerycha;
  Pionier to dumne słowo
  Krawat Stalin Rodnoy zawiązany.
  Nie ma innej imprezy niż impreza w domu,
  Dla mnie komunistyczny ideał!
  
  Przysiągłem służyć Ojczyźnie na zawsze
  Aby Ojczyzna kwitła wspaniale,
  Aby wszystkim w życiu było lepiej,
  Aby lot stał się bardziej gwałtowny niż orzeł!
  
  Zagrzmiało - nadeszła wojna,
  Więc śmiało, chłopcy jadą na kemping!
  Wehrmacht włożył śmierdzący pysk,
  Więc wyślemy to na koszt!
  
  Nie dali chłopakom karabinów,
  Była odpowiedź, że lata - są małe!
  Mimo to uciekli do żołnierzy,
  Bo bagnety są tak potrzebne!
  
  Pod Moskwą walczyliśmy na zaspach śnieżnych,
  Biegli boso przez mróz ...
  Piękni pionierzy biegają w szatach -
  Żadnych granatów, więc uderz pięścią!
  
  Jak okrutne są faszystowskie koty -
  Ile można pić ich krew,
  Ale naziści zemszczą się,
  Sępy zamienią się w zwierzynę!
  
  Na obiad skromna racja - głód,
  Żołnierze odmrożyli stopy...
  W zasadzie jestem tylko dzieckiem
  Ale ojcowie są dumni z tego wyczynu!
  
  Czołg pędzi, "Tygrys" pchnął lufę,
  Ale młody wojownik ścisnął granat!
  I ten faszystowski drań natrafił na minę:
  Oto jego gorąca pochodnia w objęciach!
  
  Nawet ten mały będzie gigantem
  Jeśli zdobyłeś się na odwagę!
  Pionierzy jako ogniwa są zjednoczeni,
  Dusza silniejsza: tytan - metal!
  
  Wehrmacht nie przeszedł, dostali w czoło,
  Zadławiły się stalowe trumny!
  W Rosji są tacy chłopcy,
  Pokolenia potomków są dumne!
  
  Znów bitwa, tym razem nad Wołgą,
  Pionier - stał się terminatorem!
  Faszyści mają pełne kostnice
  I wał śmierci został zniszczony na brzegu!
  
  Ilu naszych zginęło - nie ma policzenia,
  Ilu umrze ponownie - żadnych łez...
  Ale tacy wojownicy wierzą w tę pracę;
  Zmartwychwstań, kto jest godny Chrystusa!
  
  Zostali członkami Komsomołu w Berlinie,
  Tam złożył przysięgę wierności!
  Połowa Europy z Unią boso,
  Nasza młoda drużyna wystartowała!
  
  A teraz zbudujemy nowy świat,
  Każdy stanie się twórcą-demiurgiem....
  Zanurz się w otchłań cierpienia - wojny,
  Nie dowiemy się, co oznacza strach!
  
  Dobroć we wszechświecie zaczyna rządzić
  A wtedy ból zniknie, uwierz mi...
  Jest z nami najlepszy ze wszystkich geniuszy, Stalin,
  Pokonano piekielną bestię Hitlera!
  
  Dzielnie o to walczyliśmy.
  Na zawsze zaszczycony...
  I zrozum, że impreza jest ważna -
  Wszechświat doprowadzi do snu!
  Samolot wiadomości zaśpiewał tę piosenkę zgodnie. Brzmiało to tak uroczyście, że można było wybuchnąć płaczem...
  . ROZDZIAŁ 5
  Wizja zniknęła, a młody pisarz i geniusz ponownie znalazł się w rzeczywistości wędrownego felietonu.
  Z niemożności banalnej rozmowy z kimś (po wizji język zupełnie zdrętwiał!) Oleg Rybaczenko był dodatkowo wściekły. I jakoś nawet nie od razu zorientowałem się, że zbliżają się do lasu. Skończyło się - przemoczone, a pod stopami szła wydeptana droga, choć rozmoczona, ale czysta, poprzecinana gdzieniegdzie śladami wozów, samochodów, gąsienic czołgów lekkich, motocykli, a nawet końskich kopyt.
  Zimne błoto, które wyglądało jak paskudne mydło, okazało się równie śliskie, Oleg Rybaczenko kilka razy cudem utrzymał równowagę, a w kolumnie dwie lub trzy dziewczyny upadły i szybko wstały.
  Sama Margarita, dość wyczerpana, zachęcała swojego towarzysza broni:
  - Robi się ciemno, niedługo dadzą ci odpocząć!
  Półtorej godziny po tym, jak zaczął padać deszcz, minęli coś, co z daleka wyglądało na pasmo wzgórz. W pobliżu Olega Rybachenko zdano sobie sprawę - to nie są wzgórza, ale wał z wieżami karabinów maszynowych. Jak okiem sięgnąć starożytny krymski wał obronny, rozciągający się na wschód i zachód. W regularnych odstępach na "wzgórzach" widoczne były szare kamienne kręgi niemal zrównane z ziemią - ruiny wież strażniczych. Pomiędzy dwoma z nich - do zagłębienia, które niegdyś było prawdopodobnie otworem bramy, przeszła kolumna jeńców.
  Potem ponownie uśpiono ich. Nawet nie zdjęli kajdan i nie zaczęli się karmić. Sen okrył dziewczęta jak skrzydło kruka;
  Nagle sceneria przed dziewczynami się zmieniła (a te sny są zbyt często pretensjonalne!) i wylądowały w morzu, a dokładniej na molo z widokiem na morze i chłodem.
  Dziewczyny z Komsomołu poszły do portu, sylwetka niszczyciela była niedaleko, jakieś kilka kilometrów, ale prawie zlała się z linią horyzontu. Tutaj ponownie zostali kilkakrotnie zaatakowani przez pięć karaluchów. To tak obrzydliwe stworzenia z sześcioma nogami, że patrzysz i ciągniesz za wymioty. Jednak to kwestia dwóch sekund, dźgnięć sztyletami i po wszystkim.
  Piękna Margarita nawet zaśpiewała:
  - A dla mnie jak środek wymiotny, a potem eliksir miłosny!
  Czerwona Aurora gwizdnęła przez nozdrza:
  - Ale zachowanie jest dobre - a ja mam ciasną szczękę nogą!
  Bardziej niebezpiecznymi stworzeniami były topory mew. Posiadali umiejętność strzelania dziobem. Ostrze zostało wyrzucone i przebiło skórę, wstrzykując kwas. Następnie ptak z toporem usiadł na pokonanej ofierze - rozdarł mięso. To prawda, że \u200b\u200btutaj zostali już w większości rozstrzelani. Jednak cztery drapieżniki o wzajemnie zaostrzonych głowach próbowały zaatakować zwiadowców.
  - Oto kolejne wypaczenie natury! - Ognisty diabeł Aurora zauważył...
  - Kto je stworzył, nigdy niczego nie wypacza! - W nowej misji Margarity ponownie pojawiły się atawistyczne uczucia religijne. Osobowość zmienia się, jeśli w podświadomości obudzą się pewne siły. - Tak podoba się Wszechmogącemu Bogu!
  Rudowłosy demon w krótkiej spódniczce i włosach płonących bardziej niż miotacz ognia ponownie sprzeciwił się:
  - Nie, to po raz kolejny pokazuje potężną moc mutacji. Seria podobnych uderzeń może dać początek życiu!
  Rzucając dwoma czakrami, dziewczyny odcięły drapieżnikom, a następnie złapały dyski, które do nich wróciły.
  - Jak bumerang, ale tytan tnie! Ognisty diabeł uśmiechnął się.
  - OK! Że tylko ten tytan nie tnie, ten metal jest słabszy od bibuły.
  Dziewczyny zaczęły obracać łódź. Ognisty diabeł, po czym niespodziewanie błagalnie zapytał:
  - Skomponujmy wreszcie piosenkę Margarita!
  Śnieżnobiała blondynka uśmiechając się jaśniej niż słońce zapytała:
  - Aby przynieść nam szczęście!
  Fajna Aurora wypaliła:
  - Dokładnie! Niech przegrany płacze - zazdrość łajdaka!
  Komsomolec odchyliła się do tyłu i cicho śpiewała, słowa płynęły i migotały:
  Wyrocznia wśród magicznych kamieni,
  Zrodzony z burzy - jasnego słońca!
  Nie jesteśmy pomiotem - wadliwą ciemnością,
  Jak kolorowo na promieniu wije się pieśń!
  
  Czasami skała jest z pewnością szkodliwa -
  Mamy kłopoty, smutek, śmierć, proroctwa!
  I duchy w bladym blasku,
  Świeć jak znak w nocy!
  
  Ale nie będziemy przesądni
  Rosyjski wojownik - miecz w dłoni!
  Służ Jezusowi wiernie
  Niech diabeł na zawsze oszuka!
  
  Nie ma silniejszej ojczyzny,
  W końcu nasza wola jest jak metal!
  Mądry Stalin prowadzi atak,
  Tornado "Andryusha" na Kolońskim metalu!
  
  Będziemy święcie służyć Rosji,
  Marzyłem o tym, żeby poświęcić jej swoje serce!
  Żołnierz ma najostrzejszy bagnet,
  I płomień w spikerze - przemówienia!
  
  Chwała Tobie Rusiu hymnem,
  Śpiewamy jej hymny,
  Zemsta przyjdzie na przeciwników -
  Rozprawmy się z wroną!
  
  Zbudujemy nowy święty świat,
  Niech nas bóg błogosławi!
  Luksus dla dziewcząt i aktualizacje,
  Nie zostaniesz kalifem ani na godzinę!
  
  Nagradzaj nas wspaniałą wizją -
  Głos Pana woła do miecza!
  Życie stanie się słodkim dżemem
  Kiedy jesteś silny jak "KAMAZ"!
  
  Ojczyzna bujne lasy dębowe,
  Gdzieś duszą wiesz, że odpoczniesz!
  Otrzymasz oceany - chwałę,
  Wejdziesz na Kreml jako mistrz!
  
  Jesteś rycerzem - plemieniem gigantów,
  Przestronność mórz i kry lodowe lśnią!
  Piasek złotej wielkiej pustyni,
  I ze szmaragdowym aksamitem - las!
  
  Ruszamy śmiało w krwawą bitwę,
  Chociaż "Tygrysy" groźny ryk!
  Pazury łap nazistów,
  Z wyglądu Adolf jest z pewnością fajny!
  
  Ale mam wąsy na twarzy,
  Pysk wykręcony, szczęka opuszczona!
  A nasi ludzie są wspaniali, dumni,
  Ujawniono moc faszystowskiemu stworzeniu!
  
  Teraz czas na światło
  Łaska z nieba przyszła...
  W wierszach śpiewane są wyczyny -
  Chrystus święty w duszy zmartwychwstał!
  Aurora klaskała, klaszcząc w dłonie, tak że uniosła się chmura much:
  - Margarita śpiewała dobrze, ale psalmy trzeba śpiewać w chórze kościelnym. Wszystkie myśli skupiają się na tematyce religijnej!
  - Musisz odpokutować za swój grzech. - Powiedziała Korshunova, która ponownie popadła w ekstazę religijną, dojrzała. - Kto sprzedaje swoją duszę, zawsze pozostaje na przegranej - daje nieśmiertelność za śmiertelnika!
  Ognisty diabeł roześmiał się.
  - Widzę, że ty też potrafisz pięknie mówić! OK, kochanie, teraz mamy przyjemny spacer.
  Siedząc na pontonie, którego radary nie rozróżniają kolorem pod nocnym motylem, dziewczęta z Komsomołu podpłynęły do ciężkiego niszczyciela. Teraz musieli zrobić coś wielkiego. W chwili zagrożenia wszystkie odruchy i reakcje uległy pogorszeniu. Dziewczęta z Komsomołu przez wiele kilometrów odczuwały dźwięki, pluskające fale, pisk mew, a nawet ziewające ryby. Usłyszeli, jak ktoś przepływa! Członkowie Komsomołu, rzucając karabin maszynowy, zobaczyli faceta na dmuchanym materacu. Zdjął maskę i ukazała się twarz Denisa Baranowa. Oficer zombie, wcześniej skazany karny, w tej wizji zauważalnie odmłodzony i znacznie ładniejszy, mrugnął do nich.
  Ochrypłym głosem, który trzeszczał w powietrzu, powiedział:
  - Zostałem wysłany przez wielkiego czarnego Führera!
  - Ale nic nie pisaliśmy! - wykrzyknęły chórem dziewczyny.
  Mirabela wcale nie była zadowolona z pojawienia się tutaj zatwardziałego przestępcy z ich batalionu, ale Aurora, wręcz przeciwnie, obnażyła zadowolony uśmiech. Nawiasem mówiąc, o dziwo, gdy tylko skazaniec zrzucił półtorej dekady i pozbył się blizny, zmienił się w całkiem miłego faceta. Gdyby nie wiedzieli wcześniej, prawdopodobnie nie rozpoznaliby Baranowa.
  - I to nie jest konieczne! - wykrzyknął oszołomiony były skazaniec. - Moim jedynym celem jest śmierć! W następnym życiu zostanę sułtanem, a w moim haremie będzie sto tysięcy dziewic.
  - Zajmij się chociaż jednym. W przeciwnym razie będzie to nishtyak, wręcz przeciwnie! - oznajmiła, starając się sprawiać wrażenie bardziej dowcipnej niż Margarita.
  Denis zamilkł, zwykle takie zombie nie są szczególnie gadatliwe. Chociaż tym razem była to machina wojenna.
  - Czy masz przyzwoite doświadczenie wojskowe? - zapytała Aurorę. Rzeczywiście, przeszli już przez II wojnę światową i znaleźli się w przyszłości. Nie tak futurystycznie piękna, jak opisywali ją radzieccy pisarze science fiction, także pełna wojen i, co najważniejsze, rozmaitych zmutowanych stworzeń.
  Jest coś takiego - magorradiacja i podpromieniowanie.
  Magoraradiacja to promieniowanie, które nie zabija żywych, ale zmienia właściwości materii, w tym przemiany, łączenie różnych form życia - w tym ożywionych i nieożywionych.
  Podpromieniowanie - w przeciwieństwie do zwykłego promieniowania, powoduje nie jonizację atomów, ale ich permutację w cząsteczkach, a najaktywniej w DNA i komórkach niosących informację genetyczną. W niektórych przypadkach może być wykorzystany do celów leczniczych, do szybkiej regeneracji.
  - Oczywiście! - powiedział z przekonaniem Baranow. - Walczyłem wiele razy!
  Czerwona Aurora wątpiła:
  - A kogo zabiłeś?
  Były więzień wypalił:
  - Niewierni!
  Ognisty diabeł zmarszczył pysk:
  - Jak się masz, rosyjski oficerze:
  - Jestem mudżahedinem i moim zadaniem jest zniszczenie niewiernych! - jęknął Baranow. - Więc jest mi przeznaczone na zawsze.
  Aurora szepnęła Małgorzacie do ucha:
  - Nie kłóć się! Lepiej weź się do roboty.
  Zombie mruczący pod nosem po arabsku. Najświeższe wiadomości nadawało radio.
  - W Czeczenii bojownicy stali się zauważalnie bardziej aktywni. W szczególności podjęto próbę ostrzelania budynku rządowego. W bitwie zginęło pięciu policjantów, a jedenastu zostało rannych, ustalane są straty bojowników. Według niektórych doniesień były przewodniczący sądu szariatu otrzymał od zagranicznych sponsorów około stu milionów dolarów i aktywnie stara się je wypracować. W górach przeprowadzono operację specjalną: rozpędzono bandytów.
  Zombie wskrzeszony:
  "Wkrótce uderzymy niewiernych, żeby uciekli do gwizdów i pośmiewiska!" Jego słowa przerwała fala, podrzucił łódkę i oblał ją sprayem. - Zgadza się, mówię!
  - W zasadzie tak! Aurora wypuściła iskry z oczu. - USA są wielkim wrogiem islamu. Rozkłada to za pomocą Hollywoodu, gazet pornograficznych, seriali mistycznych. Teraz będziemy musieli zastrzelić kilku Jankesów.
  Dziewczyny podpłynęły do niszczyciela. Kapitan I stopnia Rudolf Reagan, po upiciu łyka swojego ulubionego koniaku (no cóż, ci wszyscy Amerykanie to pijacy, nie bez powodu Stany Zjednoczone stały się symbolem niezdrowego trybu życia i rozkładu!), położył się na łóżku, kładąc głowę na piersi dziwki. Kiedy w młodości lubił chłopaków, a po tym, jak Franklin Truman pozwolił homoseksualistom służyć w wojsku, miał doświadczenie w stosunkach nawet z admirałami. I jakoś nawet z czterogwiazdkowym bohaterem indyjskiej wojny. Ale pod rządami prezydenta-terminatora, a nawet muzułmanina, moralność uległa zmianie i doszło do nacisku na gejów. Następnie Rudolph Reagan postanowił pokazać swoją wszystkożerność, zapraszając dziwki. Niemniej jednak, pieszcząc delikatne kobiece ciało, nie przestawał wyobrażać sobie facetów, muskularnych, czarnych, zdolnych do dostarczania niewysłowionej przyjemności.
  Oczywiście, że drań jest zboczeńcem!
  Rudolph Reagan pozwolił dziwce się na nim ujeżdżać, ale nie mógł się rozładować i był wyczerpany. Nie, on pilnie potrzebuje chłopaka. Chociaż mężczyźni są nieco gorsi od kobiet, mają mało pieniędzy - chcą rozwoju kariery. Galina zauważyła to - przyda się w zniszczeniu wrogów Rosji Radzieckiej; Amerykanie i ich sojusznicy.
  Strażnicy zachowują się nieostrożnie. Jest zimno, a oni wolą się ogrzać nierozcieńczoną whisky. Margarita zmarszczyła brwi (oto skończeni pijacy - w końcu cząsteczka alkoholu symbolizuje zniszczenie ciała, zwłaszcza kobiety), Jankesi to głupcy!
  Na monitorach błyszczały fale, czasami pojawiały się stworzenia. Jednym z tych niebezpiecznych zwierząt był krab piłowaty i jednocześnie rekin pokrzywowy. Straszne zwierzę, niebezpieczne zarówno na lądzie, jak i w morzu. Dzięki pazurom z kłującymi igłami może ugryźć osobę na pół lub jeszcze gorszą truciznę. Dziewczyn nie było widać, zostały opryskane reflektorem, a temperatura otoczenia zombie była nawet o kilka stopni niższa.
  Odrzucając dziwkę na bok, Rudolph Reagan powiedział ochrypłym głosem:
  - Idź już, chcę spać. Tak, i maszerujesz do dużego łóżka!
  - Jak chcesz, po prostu zapłać! - pisnęły rozczochrane dziwki.
  - Nie jesteś wystarczająco zręczny, wystarczy ci pół kosiarki! - odpowiedział Rudolph Reagan, po czym z trudem powstrzymał się od beknięcia. - Jak sobie życzysz! Ale to jest rabunek.
  - Według jakiego planu? - Żołnierskie prostytutki były zaskoczone.
  - Masz dobrą pracę. - jęknął Rudolf. - Cieszyłem się i wzbogacałem, a będę się trząść jak cholera! Generał rzeczywiście się potrząsnął, jego podwójny podbródek zadrżał.
  - Nie rozbieraj się! - krzyczały z rozpaczy prostytutki (a jaka szkoda, kiedy wtrąca się moralność!). - Pójdę poszukać innego klienta!
  - Ale pamiętaj, nasi marynarze są temperamentni. - zauważył Rudolph Reagan z dwuznaczną groźbą.
  Dziewczyny z Komsomołu były już blisko. Zombi oparł się o wojowniczkę Galinę, opierając głowę na jej ramieniu. Martwy oficer przycisnął policzek do jej jedwabistych, pachnących włosów, całując czubek jej głowy. Zimne usta nieprzyjemnie paliły mu włosy, oficer miał zapach zwłok.
  - Cofnąć się! - powiedziała groźnie wściekła Margarita - Ja też znalazłam kochankę.
  - Nie chciałem cię urazić! Wyglądasz jak gouria. - Pozory racjonalnego trupa zaczęły syczeć.
  Będziemy walczyć w maskach. Nikt nie powinien widzieć, że jesteśmy dziewczynami. - Jej przyjaciółka Aurora Firefire wyjęła butelkę ze środkiem pobudzającym. Wzięła kilka łyków. Kolba niezbyt przebiegła, zrobiona z akordeonu, tak że nie było w niej powietrza. Zatem życiodajny płyn sam się wyczerpie. Sama wojowniczka ma notatkę - dodała. - Gdy się opróżnia, kurczy się: dzięki temu woda nie rozpryskuje się, można się cicho poruszać.
  Pod innymi względami nawet dźwięki są inne, głuche, jakby pozbawione mocy. Dźwięczne dziewczęce głosy wydają się ochrypłe. Fale są jak czarny koc, w ciemności którego czasem migoczą światła, niemal kwadratowe ryby próbują wypluć coś z pyska. Oto jasna sylwetka wyskoczyła z wody i została przecięta prawie na pół przez wybuch Aurory. Ta ryba ma ostre płetwy i nie chciała się nimi zranić.
  Dziewcząt z Komsomołu nie widać, łódź automatycznie zmienia kolor na morski pejzaż, podobnie jak kostiumy ukazują cechy kameleonów. Przebranie jest idealne. Szczególnie widać, jak marynarze łowią zmutowane ryby. Robią to bardzo prosto: najpierw zanurzają gumę, gęsto smarując ją olejem silnikowym i benzyną: zapach rozprzestrzenia się daleko. Żółw szczura go uwielbia, ogólnie zjada chemię jak karaluch. Łapie, połyka, chwytając się haczyka. Prawda jest taka, że tego syfu nie da się zjeść. Ale żywa przynęta nie jest zła. Dziobią go duże ryby, czasami wielkości delfina. Niektóre z nich są jadalne i uważane są nawet za przysmak.
  Są też trujące, ale doświadczeni kucharze są w stanie je zneutralizować, przez co są jeszcze droższe. W szczególności karp szmaragdowy występuje tylko w radioaktywnym jeziorze Radikal, jak go nazywano zgodnie z Bajkałem, dopiero teraz jest zanieczyszczony. Karp szmaragdowy nakrapiany uranem powoduje zatrucie narkotykami, zostanę odpowiednio usmażony, błąd nawet w ciągu minuty spowoduje bolesną śmierć smakosza. A takie "usterki" są niezwykłe, mają jasny kolor, zobaczysz to nawet w hicie kinowym. Bardzo opłacalne połowy, meta-quasi-śmiercionośne mutanty, szmaragdowe i radioaktywne, niebezpieczne po spożyciu, a jednocześnie próbowali hodować karpie duże jak sumy poza strefą, ale tam wyginęli.
  Dziewczyny to zobaczyły i podniosły broń. Margarita nagle się cofnęła; do ucha dobiegł mnie cichy pisk:
  - Czterysta metrów do statku.
  Blond terminator zachwycony odpowiedział:
  - Kontynuujemy nasze zbliżenie.
  Aurory i Margarity widziały w ciemności równie dobrze, jak oczy kota, jeśli nie lepiej. Na pokładzie było trochę więcej osób, około trzydziestu pięciu osób, w tym najemni rybacy, z których wielu było pijanych. Zombie również celował w swojego przeciwnika, były skazaniec miał przy sobie karabin maszynowy z tłumikiem.
  Wziął pocałunek, cicho zatrzasnął bezpiecznik, włączył lampkę nocną. Miał wrażenie profesjonalisty, zwłaszcza gdy trzymał gumową muszlę oczną przy twarzy, by nie zdradzać obserwatorom swojej pozycji zielonkawą poświatą.
  Dziewczyny patrzyły na swoich przeciwników przez optykę komputerową. Natychmiast ustaliła cele, ustawiając je na maksymalną szybkostrzelność: tysiąc pięćset pocisków na minę. W tym samym czasie dziewczęta rozdawały ofiary, konieczne było natychmiastowe usunięcie trzydziestu czterech osób. Komputer podpowiadał jak i do kogo strzelać.
  Żołnierz-obserwator stał przy wachlarzu płotu, palił cygaro i od czasu do czasu popijał whisky z flaszki.
  - Amerykanie beztrosko służą! - zauważyła Aurora i dodała złośliwie z trucizną w głosie. - To skutek ich zgniłej liberalnej demokracji.
  - Lepiej pomyślmy! Margaret skrzywiła się. - Zwłaszcza ci, którzy zostali zaciągnięci do wojska, a którzy nie są pochodzenia słowiańskiego?
  - Nie bądź głupcem, żeby też pić! - Dziewczyna z Komsomołu potarła nos. - Swędzi, może deszcz. A może wielki hit!
  - Zdejmę to! Przeciwnik III Rzeszy... - szepnął skazaniec-zombie.
  - Ogólnie rzecz biorąc, palenie spowalnia reakcję i oślepia oczy! - powiedziała Małgorzata. - Osobiście zakazałbym papierosów.
  Na rufie wielkiego niszczyciela widoczny jest barter, znajduje się kilka bliźniaczych szybkostrzelnych dział klasy Lincoln - obok nich z kilkoma strzelcami na siedzeniu. Pozostali dwaj zajmują się rybołówstwem. Sparowany "grobodon" na prawej burcie. A potem Amerykanin, niczym Murzyn, odszedł, przeglądając coś w swoim "telefonie komórkowym". Podobno "pornukh", rodzaj wideo. Ogólnie broń jest niebezpieczna przy strzelaniu, nie wiadomo, czy "zbroja" uratuje kamienie, a ponton na pewno jest kranty.
  - Tak więc bramki zostały rozdzielone. Podchodzimy bliżej. - Powiedział ognisty diabeł. - Prymitywne bydło musi być postrzegane jako obrażające.
  - Podkradaj się jak węże! - Podtrzymałem Margaritę, kręcąc ją w talii.
  Zombi przemówił wymownie.
  Jak zawsze spostrzegawcza rudowłosa Aurora zauważyła działa łukowe pod eskortą i jak dotąd bezpieczne. Kilka karabinów maszynowych, ciężkich, może mocniejszych niż PKM. I wtedy załoga, widać faceta, najprawdopodobniej Chińczyka, bardzo spięty, wręcz zdenerwowany wartownik. Prawdopodobnie nowicjusz tutaj jest tym, jak się rozciągnął. W pobliżu znajduje się oficer, od niechcenia oparty o poręcz, obok niego przeszedł radiotelegrafista z antenami.
  Rozdzielmy cele! - Oferowana mułka, zabawa gumami do żucia Aurora.
  - Ja przesunę się w prawo, ty w lewo zdobędziesz duże terytorium! - Margarita przesunęła krawędzią dłoni po gardle.
  Ponton podzielił się na dwie części, dziewczyny się odwróciły.
  - Zmieszczę strzelców maszynowych! Aurora błysnęła zębami.
  - A ja jestem strzelcem! Małgorzata zachichotała.
  Niszczyciel nie jest wcale mały i bardzo ważne jest, aby włamać się do niego nagle, przerwać go i wpaść do kabin. Dziewczęta z Komsomołu były zdenerwowane, doświadczenie morderstw nie było zbyt małe, ale mimo to ich serca zaczęły szybko bić, w głowach było głośno od wypływu krwi.
  Dają sobie mentalne polecenie, aby się uspokoić i zachować spokój. Nie każdy, nawet doświadczony wojownik lub lekarz, może to zrobić, ale puls się uspokaja. Bystre ucho wychwytuje rozmowy, bo nie wszystkich Jankesów widać, ale trzeba ich natychmiast usunąć.
  Kto w szczególności w nadbudówce górnej. Tam najwyraźniej są cięte na karty. Tak, nawet w prymitywnym głupcu. Jak zdegenerowani są Jankesi, przeciwnicy Rosji Sowieckiej. Słychać już więc mocne amerykańskie słowa. Aż pięciu żołnierzy i ich też trzeba będzie usunąć.
  - Tylko wydaje się, że mamy prostą operację! Małgorzata zauważyła. - I tak unikaj niepotrzebnego hałasu, żeby nie było kłopotów!
  - Jesteśmy w roli króla sabotażu Thunder Wind! Tylko tutaj pokonaliśmy Jankesów. Chociaż, szczerze mówiąc, kraj, który kręci takie fajne filmy akcji, powinien być naszym sojusznikiem i bliskim przyjacielem. - Członek Komsomołu Aurora zmarszczyła brwi, robiąc specjalny, budzący grozę łuk.
  - Gdybym nie urodził się w ZSRR, wolałbym urodzić się w USA. Cywilizacja Ameryki to setki kultur z całego świata! - Margarita dokuczała komuś, pokazała długi język.
  - Zwycięstwo nad silnym przeciwnikiem zwykle kosztuje więcej, ale nie oddasz go za darmo! - warknęła Aurora.
  - Z wyjątkiem Wielkiej Wojny z ghulami i trollami, której owoce zostały utracone. Małgorzata westchnęła ciężko.
  - Tymczasowo! - Sztywno odetnij ognistego diabła.
  Dziewczyny podjęły duże ryzyko. Zwróć na nich uwagę, ciężkie karabiny maszynowe natychmiast zaczną działać. Są jeszcze bardziej niebezpieczne niż armaty, potrzebują czasu, choć nie dużo, aby wycelować. W końcu Yankees mają komputery, a także noktowizory. A ile muszelek potrzeba, żeby wytoczyć te efektowne? Wtedy można je zatopić nawet strzelając na ślepo lub włączając najpotężniejsze radary. Tak, i w świetle reflektorów widać coś niewyraźnego, w szczególności zombie. Ten facet demaskuje funkcjonariuszy wywiadu Komsomołu. Na górze pojawił się inny typ, z kufą pomalowaną na niebiesko, trafił do rybaków.
  Znowu mamy kłopoty! - W głosie Margarity pobrzmiewała troska.
  - Zrobimy zdjęcia wszystkiego naraz! To kwestia pięciu sekund! Aurora upiła łyk środka pobudzającego. Szturchnęła partnera łokciem. - Tak, a ty pijesz!
  W pobliżu samego boku znajduje się pasek światła, ale to nie problem.
  Margarita mówi, a raczej rozkazuje zombie:
  - Nie strzelaj bez rozkazu.
  - Posłuchaj, proszę pani! - Odpowiedział "lalka skazańca".
  Teraz wszystkie bramki zdobyte i oto szczęście. Na pokładzie "rybaków" wyciągam mieniącą się rubinami bestię: cudowną pastę rybną. Nawet czterech facetów wychyliło się z ukrycia, teraz wszystkie cele są schwytane.
  - Już czas! Hiperwolej! - szepcze Aurora. - Lubi się wyróżniać.
  Karabiny maszynowe cicho uderzały w plusk fal, całkowicie blokując ich strzelanie. Dwadzieścia pięć pocisków wybucha w ciągu jednej sekundy, a pięćdziesiąt w ciągu dwóch. I musisz usunąć jednocześnie czterdzieści sześć osób. Nawet przy chybieniach i nieuniknionym dubbingu dwie sekundy wystarczą na pełne przeciągnięcie. Tylko cichy świst ruchu kul, nawet okiennice nie kliknęły. Klapsy są ledwo wyczuwalne, tylko tyłek lekko wciśnięty w ramię.
  - To właśnie oznacza elektromagnes i przyspieszenie! - powiedział z podziwem ognisty diabeł.
  - A także nasze umiejętności! Małgorzata warknęła. - Chwała wielkiemu stwórcy!
  - Nie dane przez Boga, nauka! Aurora zaprotestowała.
  Chociaż uderzali z różnych punktów, byli w stanie rozmawiać, nawet na dużą odległość przez mini-walkie-talkie.
  - Niech nikt nie przekracza limitu, zacznijmy wysiadać! - rozkazał wojownik Komsomołu.
  To zabawne, że wszyscy spadochroniarze to trzy osoby, dwie komsomołki i żywe zwłoki skazańca. Strażniczki rzucają wyznaczniki celu. Tutaj widać, że wyszło jeszcze trzech czarnych.
  - Boże wybacz mi! - szepnęła Pobożna Margarita, wysyłając wojowników do lepszego świata.
  Zombie strzelił tylko do dwóch, które dymiły z boku i zajrzał w dal. Tutaj w ogóle było co podziwiać, a kto by potępił żeglarzy odpoczywających w zaprzyjaźnionym porcie.
  Kątem oka Margarita dostrzegła krwawe chmury wylatujące z pustych głów.
  - Nadchodzą obliczenia! - Mówi blond terminator. - Otwarcie konta!
  - Wygląda na to, że nie marnujesz ani sekundy! Zamówiła Aurorę.
  Tablica niszczyciela natychmiast podniosła się przed zwiadowcami. Na pokładzie są same trupy, nie ma zwyczaju spokoju, tylko zsiadłe ryby biją ogonem o burtę.
  Znów budzimy się w najciekawszym miejscu. Dziewczyny z Komsomołu pospiesznie wstają i podskakują i biegną ponownie. Nie pozwolono im nawet zjeść śniadania, więc pozwolili im chodzić głodnymi boso po gorącym piasku. Więc biegnij jeszcze raz i nie zwalniaj. Wygląda na to, że muszą ciężko pracować...
  Aurora zachęcała swoją przyjaciółkę:
  - Trzymaj nos w górze, wyluzowana sowiecka kobieto! Wtedy nie włamiemy się pod czołg!
  Marguerite warknęła gwałtownie:
  - Tak, nie myślałem o zerwaniu! - I rozumiejąc podwójne znaczenie takiego wyrażenia, dodała wyjaśniając. - I jeszcze bardziej zginać!
  Wojownicy Komsomołu zakopali się w boku. Przez chwilę rufa blokowała i tak już przyćmione światło. Radzieccy zwiadowcy wspinają się jak Spider-Man w butach na rzepy. Margarita pomaga także "balastowi": zombie ciągnie prawie za kark. Dobrze, że ten człowiek nie jest z dużych okazów. Tutaj są na pokładzie. Jeden z bojowników podnosi głowę, dziewczyna z Komsomołu odcina mu dysk bumerangu.
  - Uspokój się suko! - Mówi mu.
  Wspięli się szybko, jednocześnie przyczepiając łódki. Teraz wszystko jest w porządku! Cały pokład jest pod bronią piękności. Tutaj wychyliło się dwóch marynarzy, na pół sekundy i dziury w głowach, udało im się tylko drgnąć.
  - Trzymam wroga na muszce! A teraz cicho usuń wszystko! Augustyn rozkazał. - Generalnie przyjęła na siebie rolę starszego dowódcy, bojąc się, że zbyt "miła" i religijna Margarita coś schrzani. Korshunova stara się tego nie zauważyć. Co więcej, jak powiedział jeden z radzieckich marszałków - dwie osoby to nie oddział, trzy to nie kompania!
  Margarita zdjęła buty, włożyła je do plecaka i boso przeszła wzdłuż brzegu. Błyskawicznie zdjęła ukrywającego się w celi strzelca maszynowego, wygląda na to, że nadal nie zdawał sobie sprawy z tego, co się stało. Dziewczyny z Komsomołu wyciągnęły zza pleców swoje wspaniałe karabiny maszynowe, uśmiechnęły się, jedna z nich wycelowała w całe przejście, trzeba oczyścić całe przejście.
  Aurora nagle pobiegła szybciej niż sprint olimpijski. Raz, dwa i jest blisko dział łukowych. Wojowników jest około dwunastu, połowa z nich stoi na "ryjówce", inni są pocięci na karty. Mają ze sobą dwie dziwki. Szkoda dziewcząt, ale taki jest gorzki los prostytutki. Płatność jest osobna, a demontaż jest hurtowy. Aurora odcina wszystkich krótką serią z cichej broni. Nie potrzebuje tu celownika kolimatorowego, więc jest podświetlenie, a marynarze nie spodziewają się ataku od tyłu. Tak, ogólnie rzecz biorąc, wielka zarozumiałość odgrywa rolę: kto odważy się zaatakować niszczyciel pełen żołnierzy i marynarzy.
  - Ruszaj się jak lis do ołtarza po prawej! Aurora mruczy cicho. - Niech zombie stoi nieruchomo, podda się tylko swoimi chińskimi butami.
  - Jasne, sam to posprzątam. odpowiada Małgorzata.
  Ruchy dziewczyn opracowano na wielu wirtualnych maszynach, nauczono je przejmować statki, czołgi, walczyć w labiryntach, szturmować samoloty, podkładać ładunki wybuchowe.
  Tak, takie fałszywe lub prawdziwe wspomnienie z innego świata pojawia się w tej bajecznej futurystycznej wizji.
  W razie potrzeby zwiadowcy mogli oszukać "G-2", aby dostarczyć materiały wybuchowe do biura brytyjskiego premiera i zrobić wiele innych rzeczy. Więc teraz Margarita przeszła przez barierkę, szybko objęła ostrzał korytarzy z korzystnego kąta. Pojawiło się kilka czarnych i jeden żółty. Margarita chybiła bliżej. Poszło pięć kolejnych. Potem raz krótka kolejka położyła wszystkich.
  - Wszystko będzie łatwe! - Odpowiedziała. Z jakiegoś powodu sumienie ustąpiło, pojawiła się pasja do chęci wykonywania swojej pracy jak najlepiej.
  . ROZDZIAŁ 6
  Dziewczyna z Komsomołu wpadła na czołg, więc było jeszcze siedmiu bojowników. Zdjęłam je po tym jak pobiegłam do nosa, ale z drugiej strony. Zombie pomimo rozkazu nie stał w miejscu, tylko szedł po pokładzie wzdłuż rufy, lecz na szczęście nie był widoczny.
  Idąc do nosa Margarity, przyłożyła jeszcze cztery, gdyż szli w uścisku, a nawet zdawało się, że się całują.
  - Poszedłem do drzwi! - Rzuciłem blond terminatorem.
  Aurora, która nie pozostała w tyle, potwierdziła:
  - I oczyściłem broń.
  - Zmoczyć Jankesów! Margarita wystawiła język.
  - I bardzo skuteczny! - Aurora podniosła palcem bosej stopy upuszczony niedopałek papierosa i rzuciła go w taki sposób, aby wpadł bezpośrednio w dziób amerykańskiego "orła".
  - Ruszam się z boku! - Rzuciła lakonicznie ognistym demonem.
  Piękności poszły dalej. Aurora prawie stanęła twarzą w twarz z czarnym facetem. Chciał krzyczeć, ale dziewczyna zakryła mu usta pocałunkiem:
  - Uspokój się kotku.
  - Jesteś moim bogiem! - Powiedział.
  - Masz dobre usta, chłopcze, ale ja nie mam czasu. - Dziewczyna z Komsomołu ścisnęła palcami tętnicę w pobliżu nosa. - Czasami żałuję, że nie wybrałem kariery mistrza tenisa. Byłyby pieniądze, sława, mnóstwo przystojnych facetów i żadnych morderstw.
  Facet odchylił się do tyłu, jego język wysunął się zza ust.
  Rudowłosa Aurora kazała parze uklęknąć jej na kolanach, strzelała z ręki, niszcząc kolejnych chłopaków. Rozkazał:
  - Galina zatocz koło i podejdź do rufy.
  - Oczywiście, to jest dla nas najważniejsze. - Wydane przez Mirabelę
  Komsomolska dziewczyna przeszła przez centrum w sandale, zabijając po drodze jeszcze kilku bojowników, w szczególności biegła wzdłuż górnej nadbudówki. A potem prędkość jest po jej stronie, kilka niezrozumiałych krzyków, nawet nikt nie miał czasu strzelić.
  - A potomkowie mówią, że kowbojów szybko zwalniają. Kłamstwo, prawdopodobnie!
  Karabin maszynowy (broń, która mówi we śnie, nie jest niczym niezwykłym, nigdy nie wiadomo, do czego jest zdolna, podświadomość!) nie mógł się powstrzymać od uwagi:
  Twój profesjonalizm jest nie do pochwały.
  - Może powiesz coś innego! Mirabela nadepnęła bosą stopą na upuszczoną, płonącą zapalniczkę i skrzywiła się z bólu.
  - Jesteś samą doskonałością, jesteś samą doskonałością,
  od uśmiechu po gest jest nie do pochwały!
  Dokonaj okrucieństwa wobec wroga, wielkiego fanatyzmu,
  I spuść ulewę ołowiu z płonącym popiołem - napalmem! - Cybernetyczne urządzenie karabinu maszynowego cicho zaśpiewało w słuchawce.
  - Sprytnie zniekształcasz uderzenie! Mirabela zachichotała (ale nie mogła sobie przypomnieć, gdzie usłyszała tę piosenkę!) i potarła obolałą piętą o szorstki metal.
  Maszyna odpowiedziała:
  - Program ma poczucie humoru. Aby podnieść ducha wojowników!
  - Wcześniej filmy były fajniejsze, żeby duch z siłą każdego dnia,
  ale powiedz mi co podniesie, film porno "Emmanuel"! - odpowiedziała z humorem Mirabela (A kim jest Emmanuel, skąd taki obraz w mojej głowie. Może od słowa Emmanuel?).
  A ona roześmiała się z żartu.
  Wyniesiona ponad krawędź płotu dziewczyna złapała czterech biedaków, zacinając się na przedrostku w strategii.
  - Zespół jest całkowicie rozbity! Dobrze, że Twoja ostatnia chwila będzie szczęśliwa!
  Aurora cicho schodzi po drabinie, zajmuje pozycję przed drzwiami do scenerii. Wychodzi z niego potężny, sto sześćdziesięciokilogramowy Murzyn. Z góry wisi nad nim dziewczyna z Komsomołu, opierając tyłek o boczne ściany korytarza. Bandyta, mamrocze.
  - Fakyu! Dlaczego tak cicho! - Aurora - bije go kolbą w skroń. Następnie podnosi tuszę, pozwalając jej delikatnie opuścić.
  Ponieważ miłość przyszła do ciebie! - Ona odpowiada.
  Komsomolska dziewczyna też nas tu nie zawiodła, weszła jak wiatr w kolejkę, kosząc dwa tuziny, z czego połowa spała. Silny zapach alkoholu mówił, że Yankees mieli czas, aby coś uczcić.
  Sen zostaje przerwany, syrena ryczy niskim tonem. Dziewczyny budzą się z gumowymi biczami na nogach i zmuszają do ustawienia się w kolejce.
  Podnoszą je i ponownie zakuwają w kajdany, popychając dalej.
  Wcześniej jednak dawała jedzenie. Znowu owsianka zmieszana z niezbyt świeżą rybą. Ale ten jest solony jeszcze bardziej niż norma. Podobno stare, przeterminowane konserwy spośród trofeów wrzucono do jęczmienia. I dodali sól do ryb w celu dezynfekcji. Zdobyte kadry nie straciły jeszcze na wartości dla nazistów!
  Razem z nimi kuśtyka Oleg Rybachenko. Chociaż wydaje się, że jest wystarczająco dużo czasu na sen, a nawet więcej, ale nie ma pogody ducha. Sen boleśnie wyczerpał chłopca.
  Więc tak chodzi i maca, jak po głowie, stukając wspomnieniami owoców dziwnych halucynacji, które wzbudzili w nim nazistowscy eksperymentatorzy;
  Tutaj we śnie widzi Dmitrija. Wygląda jak ten chudy i wysoki chłopak, który jest razem z nimi spętany, tyle że wyższy i muskularny. Jednak twarz i imię są podobne. Również dziwny zbieg okoliczności. A ten chłopak miał kilka łatwych walk z drużyną chłopców ze Słowenii, a potem z Rumunią. Obie walki to szybkie nokauty i to już w pierwszej minucie! Trzecia walka była już trudniejsza. Chudy Włoch miał doskonałą obronę i mobilność nóg. Nie dał się od razu znokautować i wyszedł dobrze. Przeciwnik Dmitrija pierwszą rundę zakończył na nogach...
  Następnie chłopak w drugiej rundzie, nie zwracając uwagi na możliwość wpadnięcia na zbliżającego się twardego, po prostu podbiegł do przeciwnika, zadając ciosy z obu rąk. Otrzymał celny i szybki, bezpośredni cios w swoją stronę, dokładnie w podbródek.
  Po raz pierwszy młody bokser się zatrząsł, ale to tylko rozgniewało Dmitrija. Podskoczył jak tygrys i prawą ręką zahaczył przeciwnika.
  Przeciwnik zachwiał się i upadł na kolano... Sędzia odliczył powalenie i dał sygnał:
  - Boks!
  Wygląda na to, że Włoch stracił mobilność i po szybkim dwójce w skroń i kość policzkową upadł, rozkładając ręce tak beznadziejnie, że sędzia nawet nie zaczął liczyć, ale natychmiast przerwał walkę. Trybuny, wypełnione głównie uczniami, gwizdały i ryczały. Jednak wśród społeczeństwa byli wysocy rangą oficerowie SS. Pokonanego chłopca zaczęto wypompowywać, dziewczyna masowała mu policzki i ugniatała szyję...
  Dmitry był nawet przestraszony:
  - Czy go zabiłem?
  Ale po minucie energicznej manipulacji twarz młodego boksera zrobiła się różowa i otworzył oczy. Mruknął coś cicho. Dmitry pomógł mu wstać, a chłopak przytulił się przyjaźnie.
  Oleg Rybaczenko z kolei boksował porządnie, walki były amatorskie, cztery po trzy minuty każda.... Chłopak wysłał swoich dwóch pierwszych przeciwników w trzeciej i czwartej rundzie. Przy trzeciej musiałem majstrować... I chociaż Oleg Rybachenko, demonstrując wspaniałą obronę, pewnie prowadził na punkty, wyznaczono piątą rundę.
  Ciała chłopców, nagie do pasa i opalone, lśniły od potu, mięśnie drżały, a żyły i żyły wyróżniały się jeszcze ostrzej. Przeciwnik Oleg Rybachenko rzucił się do przodu, licząc na to, że w przypadku aktywności dostanie tę rundę. Odważny pionier zauważył jednak, że jego odpowiednik był już zmęczony i jego reakcja spowolniła. Następuje szybki bok w lewą stronę podbródka i ruch nadjeżdżający z naprzeciwka. Młody przeciwnik ugięł się i upadł do przodu... Podobno był to nokaut, więc nie wstał, licząc do dziesięciu.
  Potem była przerwa, trzy walki jednego dnia w systemie pucharowym to dużo!
  Dmitry z pewną dozą sarkazmu zauważył:
  - Tutaj zawodowcy walczą piętnaście rund, a przed I wojną światową nie było żadnych ograniczeń czasowych. Bokserzy walczyli, aż jeden z nich upadł ze zmęczenia.
  Oleg Rybachenko zgodził się tutaj tylko częściowo:
  - Wiesz, to jest boks zawodowy, jakoś mi się to nie podoba. W boksie amatorskim po prostu poruszasz się po stawce, ale w boksie zawodowym zbyt wiele zależy od promotorów. Na przykład mogą zgnić bardzo utalentowanego boksera, nie dając mu walk. Tak, a mistrzowie mają możliwość powstrzymania zbyt niebezpiecznego przeciwnika przed walką. Na przykład po prostu za pomocą różnych opóźnień odmawiając podpisania umowy.
  Dmitry potrząsnął pięścią:
  - Daj mu spróbować!
  Podczas obiadu młodzi sportowcy zostali przyzwoicie nakarmieni... Były nawet pomarańcze, a na deser banany, kokosy i mango, których wcześniej sowieccy nastoletni sportowcy nie próbowali.
  Najwyraźniej nazistowscy organizatorzy konkursu starali się pokazać, że w Trzeciej Rzeszy wszystko jest w porządku, bardzo satysfakcjonujące i można sobie pozwolić na luksus.
  Dmitrij i Oleg Rybachenko po raz pierwszy spróbowali kokosów i bananów w nowych ciałach, a po raz drugi ananasów (no cóż, z pomarańczami w ZSRR, o wiele łatwiej jest jeść własne w Azji Środkowej!). Tutaj chłopaki popełnili dość powszechny błąd - przesadzają ... A w drużynie nie było dorosłych trenerów ... Jeśli Hitlerjugend miało hasło - młodzi powinni kierować młodymi, to radziecka delegacja sportowa postanowiła idź za tym przykładem.
  Może to nie był najlepszy pomysł?
  W każdym razie po obfitym obiedzie z deserem i ciastami miały odbyć się jeszcze trzy walki (jeśli nie przegrałeś!) ... I to z silnymi facetami!
  Po posiłku chłopcy dali się ponieść emocjom, Oleg Rybaczenko podejrzewał nawet, że coś im domieszano...
  W każdym razie teraz klasa młodych radzieckich sportowców spadła i zaczęli przegrywać jeden po drugim ... Co więcej, sędziowie wraz z sędzią zostali całkowicie zbrutalizowani.
  Tak, a Sowieci już walczyli z Niemcami...
  Na początku Dmitry czuł się znośnie, a w pierwszej rundzie ćwierćfinałów poszedł...
  Jednak już w półfinale poczuł słabość w rękach i nogach... Wielkie osłabienie i spowolnienie ruchów... Ale Dmitry trzymał się dumy i szedł do przodu, mimo że dużo mu brakowało... Ale chłopiec miał silną głowę, a celne ciosy dużego, technicznego i szybkiego przeciwnika tylko go rozzłościły... A z kolei złość i duma pozwoliły mu pewnie kontynuować walkę....
  Wreszcie w trzeciej rundzie Dmitry zahaczył przeciwnika, łamiąc mu nos...
  Niemiec był lekko zaskoczony i otrzymał w brodę. Wrócił chłopak z III Rzeszy, był zapleciony. Dmitry odniósł sukces, nie dość szybko, ale jednocześnie namacalnie potrójnie... Przeciwnik upadł, sędzia zaczął bardzo powoli liczyć powalenie... Niemiecki chłopiec wstał, ale nie stanął mocno na nogach ... Zainspirowany Dmitry rzucił się, by go wykończyć. Kilka precyzyjnych zamachów... Dzieciak upada...
  Sędzia nie spieszy się z podejściem do niego. Pyta o coś z boku. Odpowiadają mu...
  Rozpoczyna się nowe, leniwe liczenie... Przy doliczeniu do dziewięciu chłopiec wciąż kłamie... Ale rozbrzmiewa sygnał końca rundy. Biorą go i zabierają...
  Dmitry z pewnością mówi:
  - Nie będzie czwartej rundy! To po prostu nie wyjdzie!
  W tym wypadku Rosjanin okazuje się mieć rację, sekundy dały zielone światło...
  Oleg Rybachenko z kolei walczy, jakby nic się nie stało... Z zimną krwią zdobywa punkty, a potem kończy w czwartej rundzie... A ruchy nadal są celne i szybkie...
  Tylko dwójka dotarła do finału radzieckich sportowców - przedstawicieli najmłodszej grupy wiekowej. Wśród dzieci waga ciężka, a wśród dzieci waga średnia... Mistrz wagi muszej doznał kontuzji na kilka godzin przed wyjazdem i nie zdążyli znaleźć dla niego zastępstwa...
  Tak więc w finale znalazło się tylko dwóch Rosjan, a cała reszta to oczywiście Niemcy, którzy zagrają między sobą o złoto...
  Konkurs jest aktywnie filmowany... Dmitry skrzywił się z obrzydzeniem:
  - Tak chcą nas zhańbić! Jakbyśmy my, Rosjanie, byli gorsi od Niemców, a nie Aryjczycy!
  Oleg Rybachenko potrząsnął głową.
  - Nie bardzo! Jakikolwiek podział narodowości na pełnoprawne i niepełnoprawne jest absurdalny już przez własne sformułowanie zagadnienia. I co mogę powiedzieć, jeśli nasze pomysły są na ogół międzynarodowe!
  Dymitr zachichotał i zgodził się.
  - I pokonamy ich na arenie międzynarodowej...
  Przed ostateczną bitwą była oczywiście przerwa... A potem Niemcy wymyślili kolejny brudny trik dla sowieckich chłopaków... Podobno zaproponowali wypolerowanie tenisówek na połysk. Ale w rezultacie buty na nogach chłopców nagle zmiękły i zaczęły się kruszyć...
  Musiałem go zrzucić i pobiec, żeby umyć go w zlewie... Dmitrij był poważnie zły:
  - Dlaczego to zrobili? Chcieli nas sprowokować do bójki, a potem usunąć z rywalizacji?
  Oleg Rybachenko dość logicznie zauważył:
  - Tak, nie tylko! Będą też chcieli pokazać, że w ZSRR panuje bieda i nawet czołowi sportowcy zmuszeni są do rywalizacji boso. Na przykład, jakie biedne dzieci są w Rosji!
  Dmitrij zasugerował:
  - Może poprosimy naszych starszych towarzyszy o trampki? To prawda, będą świetne dla ciebie, ale będą dla mnie!
  Oleg Rybachenko pokręcił głową negatywnie.
  - Nie warto! Pokażemy im, że potrafimy wygrywać nawet w najtrudniejszych warunkach. Ponadto chodzenie boso dla chłopców w naszym wieku nie jest wstydem ... Jak mówią, dzieciństwo boso ...
  Dmitry zacisnął pięści z taką siłą, że chrzęściły mu knykcie. Młody bokser powiedział:
  - No, wkurzyli mnie! Nie, oni po prostu specjalnie się wkurzyli!
  Oleg Rybachenko odpowiedział:
  - Niech więc gniew doda sił Tobie i mnie.
  Wtedy wspomnienie zostało przerwane przez dotyk przykutej obok niego Dimy, chłopiec szepnął:
  - Ty też to widziałeś?
  Oleg Rybachenko odpowiedział zwięźle:
  -Tak!
  Znowu zaczęło padać, co nie jest typowe dla krymskiej wiosny. To jest zarówno obrzydliwe, jak i chłodne. Jest nawet brudno, a odciski, które tworzą się na podeszwach, obrzydliwie bolą od zmoczonej zimnej wody. Kolumna z bosymi jeńcami wkroczyła do lasu kilka godzin później, już późnym popołudniem. Najwyraźniej esesmani spieszyli się, aby ukryć się przed deszczem. Pionier niemal zapomniał, co go spotkało. Tak, a na twarz młodego leninisty pomyślano o zimnie, przemokniętym ubraniu, usztywnionych nogach i stalowych kajdanach z wytrzymałej stali nierdzewnej, które przesiąkły krwią z nadgarstków.
  Dmitry przerwał ciszę i powiedział:
  - Wydaje się, że udało mi się wspiąć się zimą po Krymie, ale... To jakoś nie na ziemi!
  Oleg Rybachenko zgodził się, kręcąc głową:
  - A u nas w ogóle nie wszystko jest tak, jak u ludzi!
  Las był ogromny. Po bokach drogi rosły sosny - trzy lub cztery obwody, z czerwono-brązową, spękaną lub żółto-pomarańczową korą przypominającą duże rybie łuski, które unosiły do dzikiej wysokości zwarte wiecznie zielone lub niebieskie korony.
  A na gałęziach są też kwiaty, które wyglądają jak petunie. Nie las, ale baśń, uczucie wpadnięcia w inny świat. Ale jest też minus - w ziemi na drodze było mnóstwo cierni, ostrych jak stalowe igły od maszyny do szycia.
  Niektóre dziewczyny już jęczały, gdy na nie nadepnęły. Dima, ściskając jego dłoń, powiedział Olegowi Rybaczenko:
  - To koszmar! Nie wierz w wizje!
  Mirabela położyła rękę na blond jeżyku Dimy, który już zaczął rosnąć, i szepnęła:
  - Uwierz lub nie! I spójrz pod swoje stopy! Nie wystarczyło sprowadzić na siebie infekcji!
  W zaroślach rósł gęsto jałowiec i... dojrzałe już poziomki z truskawkami. Alkohol stał - mieszanka wiosennej sosny i wiosennego aromatu truskawek i jałowca. Wydawało się, że zrobiło się jeszcze cieplej. I po prostu nie mogłem uwierzyć, że sto kroków stąd - mokra, jeśli nie tundra, to jaka tundra może być na Krymie? Ale wciąż zła pogoda i czarne, zimne skały, pod którymi maszerują faszystowskie hordy. Szkoda, że zachwyt nie trwał długo - wróciły bóle rąk, ust i pleców, zimno, wilgoć, a Oleg Rybachenko poczuł się bardzo nieszczęśliwy. Tylko do granic możliwości.
  Jednak... znakomity student-pionier nagle się zaśmiał. Nieraz w ciągu tego krótkiego czasu spędzonego w niewoli myślał: cóż, wszystko jest źle, dalej i gorzej nie może być! I za każdym razem się okazywało - jest nawet dużo.
  W dziwny sposób ta myśl trochę go pocieszyła. Oleg zaczął nawet pamiętać mapę Krymu z Atlasu. Ale nie mógł tego pamiętać i pogrążył się w oszołomionych myślach o tym, że wydarzyło się coś zupełnie niemożliwego. Można przenieść się w inny czas - to science fiction od czasów, gdy zakochał się Mark Twain. Do innej przestrzeni, bardziej nowoczesnej, na inną planetę - załóżmy! Do diabła z tym, z umysłem - nagle są supercywilizacje; ludzie, którzy w rozwoju wyprzedzają ludzkość o milion lat, oddają się! Wszystko niemożliwe jest możliwe - wiem na pewno!!!! Ale żeby jednocześnie zmieniła się Twoja istota, pamięć, cała ekspresja i nie tylko Twoja?! To jest całkowicie - nieograniczone i transcendentne...
  Oleg Rybachenko zapytał Dmitrija:
  - Masz plan na walkę?
  Chłopiec odpowiedział:
  - Plan jest prosty - hit! - Potrząsając tym chudym, na którym widać każdą kość plecami - dodał. - Ale mimo wszystko dobrze jest, gdy nie jesteś tylko szkieletem, ale grają na tobie potężne mięśnie. Dobrego snu... Ale stałeś się mniejszy!
  - Mały, ale odważny! - Banalne, ale trafnie odpowiedział Oleg.
  A droga stała się gładsza, a tymczasem przyspieszyła. I to jest takie dziwne, że na Krymie, ale wydaje się, że wszystko wymarło. Kilka razy w naszą stronę wyskoczyli motocykliści ze znienawidzoną czarną swastyką. A potem przez jakieś pięć minut ciągnął się ku nim konwój - wielkie wozy zaprzężone przez filozoficznie wyglądających bityugów z zamkniętymi worami bagażami, na których siedzieli rozczochrani policjanci-mużycy w kamuflażowych płaszczach przeciwdeszczowych i bandażach zdrady. W towarzystwie transportera. W przeciwieństwie do czołgów, Hitler ma ich dużo. Następnie inny oddział na ciężarówkach, plus motocykle z wózkiem bocznym, z łatwością wyprzedził schwytane niewolnice. Nie mniej niż sto samochodów, prawie wszystkie pomalowane na kolor khaki.
  W ruchu hitlerowcy nawoływali się do siebie kolumnami jeńców jadących po głowie, a właściwie jeźdźcy, niewolnicy, a Oleg Rybachenko mógłby przysiąc, że te głosy były kpiną. Strażnicy SS milczeli. Lekarze jeździli na jakichś pojazdach opancerzonych w kształcie żółwi i ciężkich, wciąż ciągnących gąsienic. Najeżyli się karabinami maszynowymi. Ale wygląda na to, pomyślał Oleg, że nie do końca podoba im się ta rola - strażnicy-eskorty... Nawet zakryli swoje bestialskie kagańce.
  Dima zauważył:
  - W Niemczech też nie szanuje się oprawców!
  Mirabela znowu coś powiedziała, kiwając głową za podłymi żołnierzami SS. Oleg westchnął.
  - Zabij ich! Wszyscy do jednego, do Hitlera!
  Dima zauważył z westchnieniem:
  - Ech, nie rozumiem ich języka. A potem zapytałbym, czy w końcu niedługo przyjedziemy...
  Oleg Rybachenko leniwie zauważył:
  - Znam niemiecki, ale na niewiele się to przyda!
  Tymczasem deszcz ustał, niebo nad drzewami przejaśniło się i pojawiło się słońce. Oleg Rybaczenko miał jeszcze jeden problem - w obie strony coraz częściej chciał chodzić do toalety. I coś podpowiadało: jest mało prawdopodobne, że przestaną z tego powodu. Z jakiegoś powodu niemożność tak elementarnej sprawy, fakt, że nawet tutaj zależy to od woli kogoś innego, pionier był całkowicie zły. W dodatku pragnienie stawało się dość bolesne. Zarówno esesmani, jak i ich podwładni rozwiązali ten problem bez przerwy, ale to wywołało jedynie niesmak, a nie chęć pójścia za ich przykładem.
  Czasami żałujesz, że nakarmiłeś wystarczająco, aby spowodować potrzebę. Faszyści wiedzą, jak powodować problemy - urodzeni sadyści. A może wychowała ich partia?
  Oleg Rybaczenko już zaczął być poważnie nękany, kiedy nagle wciągnął jeszcze wilgotne powietrze z dymem, potem było słychać szczekanie psa i ludzkie głosy, po prawej ostro, natychmiast zaczęło się oczyszczanie, na którym żołnierze coś robili - tylko tuzin lub trzy, a za nimi dym unosił się nad kamiennymi i masywnymi budynkami. Dzieci ubrane w kamuflaże pędziły na oślep od drogi w stronę tych, które znajdowały się w polu. Nie Rosjan, sądząc po krzykach i opaskach ze swastyką, było ich dwudziestu - biegali i krzyczeli. Zanim kolumna zbliżyła się do wsi, co najmniej kilkunastu żołnierzy wyszło im na spotkanie - z dużymi granatnikami i przenośnymi karabinami maszynowymi wyposażonymi w szerokie wyrzutnie granatów. Prowadził ich potężny starzec w mundurze generała SS.
  A może nie dziadek, tylko siwowłosy, bo innych oznak starości w nim nie było, a gest długiej, związanej dłoni, ozdobionej złotymi bransoletami, wyglądał królewsko i władczo.
  I ma nagrody ... Oleg Rybachenko przeczytał w podręczniku i był zdumiony - że tak wiele można zebrać w kolekcji. Najwyższy to Krzyż Rycerski z liśćmi dębu i mieczami. Powyżej tylko ten sam, ale z brylantami, a także Wielki Krzyż Żelaznego Krzyża, ale tylko Goering ma takie odznaczenie. Gwiazda Wielkiego Krzyża Żelaznego Krzyża jest jeszcze wyższa iw całej historii Niemiec była przyznawana wszystkim dwóm osobom - feldmarszałkom Blucherowi i Hindenburgowi. Cóż, zamówienie orła z brylantami będzie wyższe.
  Kolumna więźniów zatrzymała się. Wybrzuszaty "lekarz-szef", jak Oleg Rybaczenko nazywał szefa konwoju, zsiadł z konia i porozmawiał z siwowłosym. Reszta patrzyła na konwój ze zmarszczonymi brwiami i napięciem. Oleg Rybachenko zauważył, że wszyscy na polu porzucili pracę, a uciekające dzieci były już prawie blisko. Pierwsi Niemcy maszerowali w kolumnie. A za nimi idą miejscowi - chudzi: boso lub w tkanych łykowych butach. Miejscowi żebracy okazali się jedynie w koszulach w kolorową kratkę - czarno-białą, tak podartą, że nie od razu wiadomo, gdzie są chłopcy, gdzie są dziewczyny; wszystkie kudłate, jasnowłose, ale szare od kurzu lub brązowoczerwone, długowłose, potwornie brudne, ale o żywych, bystrych oczach - zaciekawione, trochę przestraszone i wyraźnie litościwe. Oleg Rybachenko zauważył również, że konwój SS starał się trzymać jak najbliżej niewolników, a z dala od miejscowej ludności. Naziści nie wrzeszczeli, nie znęcali się i ogólnie zachowywali się spokojnie.
  Margarita, patrząc na to, zauważyła:
  - Gdzie podziała się brawura SS?
  Oleg Rybaczenko żartobliwie odpowiedział:
  - Poszedłem na bicze i pętle!
  Siwowłosy generał tymczasem zaledwie kilka razy wskazał na esesmanów ze zwyrodniałymi pyskami, a potem, gdy grubas zaczął protestować przeciwko czemuś z pianą na ustach, machnął ręką ostro, jakby tnąc miecz. I grubas też machnął ręką, ale z irytującym, zgodnym spojrzeniem, po czym wydał krótki rozkaz. Ryczały samochody opancerzone, a Wilczy Jeźdźcy brnęli dalej drogą. Za nimi podążało pół tuzina miejscowych żołnierzy. Reszta otoczyła pojmanych niewolników i kolumna ponownie ruszyła. Siwowłosy krzyczał zarówno na dzieci, jak i na robotników w polu, a sam szedł obok zsiadających konnych eskort ludzkich.
  Dima, drżąc, zauważył:
  -Coś, czego nie podzielili!
  Mirabela powiedziała z uśmiechem:
  - Tak, niech się kłócą i wypuszczają sobie nawzajem wnętrzności!
  Krępy młody brodaty mężczyzna z miejscowych bojowników SS, który zajął miejsce obok Olega Rybaczenki, zmarszczył brwi na chłopca-pioniera, potrząsnął lekkim karabinem maszynowym, po czym krzyknął mu w głowie:
  - Czy jesteś rosyjską świnią, chociaż masz o czym myśleć?
  I uśmiechając się dodał:
  - Czy będziemy w Moskwie i Waszyngtonie, czy nie?
  Oleg Rybachenko zdał sobie sprawę, czego od niego chcą, szybko odwrócił głowę, napotkał wzrok Margaret - zdesperowany i jednocześnie jakby mówiący: "Na szczęście - czekają nas wielkie rzeczy!" - ale siwowłosy generał machnął na to ręką, a brodaty mężczyzna, mamrocząc coś innego, spojrzał z żalem na Olega i nic więcej nie powiedział. Oleg Rybachenko prawie zrozumiał, czego chciał... Niech to będzie choćby niejasne.
  Ale o ile lepiej, więc eksperymenty nadal mają sens? Czy Niemcy naprawdę chcą w ten sposób poznać przyszłość? Okazuje się jednak, że jest to sprzeczność. Po takiej wojnie towarzyskie zawody bokserskie nie wchodzą w grę. Faszyzm i komunizm są wrogami na zawsze. A może jest coś innego... Jakże boleśnie bolały skronie.
  Osada wojskowa okazała się być za niską, ale solidną palisadą - z podestem dla żołnierzy potwornej organizacji SS, z potężnymi - choć szeroko otwartymi - bramami. Tylko jedno wydawało się Olegowi Rybaczence dziwne - kamienne filary bramy, pokryte rzeźbami w postaci nieskończenie wijących się kwiatów i łodyg. Te filary zupełnie nie pasowały do ogólnego widoku wsi, gdzie było brudno (choć może to było po zimie?), A domy zbudowane z kamiennych płytek, uszczelnione w szerokich pęknięciach żółtawym mchem, brązowieły z płaskimi dachami krytymi strzechą.
  Ale był ACS. Nie ma działa samobieżnego, a na gąsienicy modyfikacja nieznana dociekliwemu Olegowi Rybaczenko. Tutaj na przykład broń - moździerz o wyglądzie nie mniejszym niż 350 milimetrów. Przyznał, że nigdy o czymś takim nie słyszał.
  Co więcej, samochód wygląda, jakby ważył mniej niż osiemdziesiąt ton i jak w ogóle był ciągnięty po górach Krymu? Chcesz podczas szturmu doświadczyć nie do zdobycia Sewastopola? Z tego założenia trochę boli pusty żołądek. Co będą musieli zrobić rosyjscy żołnierze pod takimi ciosami. Tutaj wszystko tchnęło średniowieczem, zmieszanym z nowoczesnością i nowinkami technicznymi. Jak dziury z dzwonkami i gwizdkami. Nawet się nie zdziwisz, jeśli jest tu telewizor, i to nawet kolorowy. Nie czarno-białe.
  Pomieszczenie okazało się być tym samym, do którego przywieziono, a raczej wypędzono niewolników. Jednak nie - gorzej, bo tutaj nikt nie zadał sobie trudu uszczelnienia pęknięć zaprawą cementową, a Oleg Rybaczenko pachniał bardzo znajomo - świniami. Pod hangarem niewolnicy postanowili zaadaptować opuszczoną lub chwilowo pustą stodołę (zapach z takich miejsc prawie nigdy nie znika).
  Margarita zmarszczyła brwi tak bardzo, że stała się okropna i jęknęła:
  - Tutaj znowu jesteśmy obniżeni! Cóż, Hitlerze, rozumiesz tylko mnie!
  Ale to był dach nad głową. Poza tym niewolnicy byli rozkuwani. Chociaż, jak obawiał się Oleg, nie zapewnili tu toalety. W dawnych obiektach, gdzie więzienie jest nowocześniejsze, jest dużo wygodniej. Fritz, chociaż świnia nie lubi brudu.
  Pomyślał jednak o tym, załatwiwszy już swoje sprawy pod przeciwległą ścianą. I westchnąłem. Cóż mogę powiedzieć... To nie jest pionierskie, wcale nie jest piękne. Nie wszystko w spodniach, już małe zwycięstwo. I dziewczyny też najwyraźniej musiały tu być... Lepiej nie patrzeć...
  Aurora jednak nie traci serca:
  - Kolejna przygoda... Żyjemy i oddychamy tym szczęściem!
  Oleg Rybachenko wypalił:
  - A w następnym świecie może być znacznie lepiej!
  Ognisty diabeł mrugnął do chłopca:
  - Jestem gotowy się pokłócić, możliwość sprawdzenia, jak w tamtym świecie nam to nie odpłynie!
  W odpowiedzi Oleg Rybachenko zaśpiewał cicho. Pomagało uporać się z upokorzeniem i wstydem;
  Poświęcę się ojczyźnie bez śladu -
  Niech nastąpi wyczyn, wojownik jest wywyższony!
  Cios miecza i rękawica rzucone,
  Bezlitosny Król Prawa Ziemskiego!
  
  Wulkan płonie, woda się gotuje,
  Moje bursztynowe usta miłości!
  Chcę mieć chwilę wolności
  Jakże jesteś przewiewny i czysty!
  
  Płonie jak złote cenne włosy,
  Pomachał rękami - wyrosło skrzydło!
  Pan dał mi bezcenny dar
  I od razu zrobiło się radośnie, lekko!
  
  Gdzie Bóg przeszedł: tam rosła dolina;
  Kwitnące, bujne białe róże!
  Będzie honor - środek wszystkich światów -
  Dar na ołtarzu, który ofiarowałem!
  
  Tak, wiem, grzeszny, związany z czarami,
  I niegodny raju i zarośli!
  Ale na Kalwarii z Chrystusem,
  Płakałem, owijając ikonę w płaszcz!
  
  Moja jesteś najlepszym obrazem wszystkich narzeczonych,
  Wierzę Wszechmogącemu, że duch się przemieni!
  Poniosę mój niegodny krzyż,
  I podniosę tarczę, która wypadła mi z rąk!
  . ROZDZIAŁ 7
  Osiedlili się w stodole, więc po co to wytrzymywać, skoro naziści są przyzwyczajeni nawet do traktowania bydła lepiej niż obywatele sowieccy.
  Do słomy wciągnięto trzech miejscowych chłopców, znajdujących się pod kontrolą SS. Pospieszyli energicznie, błyskając gołymi, zakurzonymi obcasami, i przynieśli z powrotem duże naręcze. W zeszłym roku ciągnęli to, ale dużo, prawie stog siana. I nie więcej niż siedem, osiem minut później pojawiła się kobieta, która wraz z dwiema miejscowymi dziewczynami przyniosła kilka ogromnych placków i dwa mocne krążki sera. Mówiąc po ukraińsku, sprawnie rozdzieliła dla wszystkich jedzenie. Oleg Rybachenko zaciekawił się: wielu pytało o coś zarówno ją, jak i chłopców, a wszyscy trzej chętnie odpowiedzieli.
  Niemców jest mnóstwo i coś tu montują. Ale znowu nikt nie wie! Wreszcie ci sami chłopcy wyciągnęli wiadro wody i szczelnie zamknęli drzwi. Po zachowaniu swoich towarzyszy Oleg Rybachenko zrozumiał: to jest wypad, dzisiaj nie będą nigdzie indziej pędzeni.
  Margarita podała swojemu towarzyszowi broni wodę i powiedziała:
  - Odświeżenie nie zaszkodzi!
  Chleb okazał się świeży, ale nietypowy, jakiś ciężki (ten czerstwy kawałek, zjedzony rano, Oleg Rybachenko nie pamiętał smaku do porównania). Albo niepieczone, albo zawsze je tu jedzą (a raczej najprawdopodobniej drugie, reszta zjadła i nie okazywała żadnego niezadowolenia). Ale ser okazał się na pewno produkowany lokalnie - bardzo dobry, podobny do sera feta, który uwielbiał Oleg Rybaczenko. Szkoda, że kawałek był tylko jedną trzecią dłoni. Tak, nawet nastoletniego chłopca, nie męskiego.
  Margarita wspierała wyczerpanego brata. Upadł na słomę, jakby ścięty, żuł to, co dostał, leżąc, nawet nie zaczął pić. Oleg Rybachenko nagle zdał sobie sprawę, że się trzęsie. Można było mieć tylko nadzieję, że to tylko drżenie po zimnie, a zwłaszcza dzikie wizje. Żeby po śnie to drżenie minęło. Rybachenko Oleg próbował zgarnąć dla siebie więcej słomy i, jeśli to możliwe, wkopać się w nią. Nigdzie nie stracił apetytu, uspokajał się, ale jak usłyszał ludzi; w temperaturze pierwszą rzeczą, która odcina chęć, jest jedzenie. Sam Oleg Rybachenko nigdy nie był chory - dzięki strukturze genetycznej. To prawda, że nie przeprowadzałem na nim podobnych eksperymentów, w tym wielogodzinnych spacerów na mrozie. Więc... Ale może tak będzie. A jeśli nie, to jest szansa, że dla dobra nauki będą go leczyć...
  Niektóre dziewczyny trzęsą się równie mocno, ale żadna nie kaszle.
  O, jakże zmęczenie ogarnęło pioniera od stóp do głów! Nadgarstki ocierane krwią, blizny na plecach spuchnięte, ranne, powalone i nogi, które zaczęły się rozgrzewać - wszystko bolało, ale to marudzenie tylko wzmagało chęć do snu i snu.
  I strasznie jest zasnąć - możesz się nie obudzić lub, co gorsza, ponownie mieć wizję. Jednak całkiem interesujące.
  Oleg Rybachenko zamknął oczy i od razu wpłynął w ramiona Morfeusza - pełnego marzeń, kolorowych i ogłuszająco brzmiących.
  Jedna i na tym testy się nie skończyły... Zmieniono osłonę pierścienia, instalując żelazne blachy z kolcami, które bezlitośnie wbijały się w bose pięty chłopców...
  Oleg Rybachenko nawet sapnął, ale wytrzymał, choć nie mógł ustać w miejscu, a Dmitry nawet tańczył i zaczął warczeć...
  Ich rywale byli silni i wyraźnie starsi niż oficjalnie ogłoszono. Na przykład rywal Dmitrija jest od niego o głowę wyższy, a anteny już się przebijają... Ale jak anteny mogą się przebijać w wieku jedenastu lat?
  Przeciwnik Olega Rybachenko jest również znacznie większy i cięższy, a przy tym twarz gangstera nie jest dziecinna.... Jednak chłopak nie jest obcy, pierścień jest pierścieniem, spotykają się tam różni ludzie!
  Obie bitwy odbyły się w tym samym czasie.... Musimy szybko skończyć, bo północ już się zbliża...
  Przemieniony Dima niemal natychmiast zaczął tęsknić za ciężkimi ciosami w twarz. Jego przeciwnik miał przewagę w długości ramion, wadze i wydawał się być doskonale przygotowany, zarówno fizycznie, jak i technicznie... Mięśnie ogólnie przypominają mięśnie rzucające atletę... Jednak Dimka jest bardzo wyrzeźbiony i szybko... Był szybki, teraz wolno...
  Otruty Dmitrij w pierwszej rundzie spudłował wiele pojedynczych i podwójnych ciosów. Nawet pod prawym okiem zaczął puchnąć krwiak...
  Druga runda okazała się jeszcze gorsza, jego przeciwnik ruszył do przodu i bił, bił, bił ... A Dmitry prawie się nie bronił, jedynie odrzucając głowę do tyłu, łagodził ciosy, rzadko, ale niespodziewanie popychając w odpowiedzi, a czasem wyciągając jego przeciwnik... Warknął po niemiecku:
  - Ty, Rosjanin, znaczy nie pełnoprawny!
  Dmitrij zripostował ostro, także po niemiecku:
  - A ty jesteś Niemcem, całkiem całkiem dostaniesz od Rosjanina!
  Wściekł się i wsadził łokieć w nos...
  Zwykle nos Dmitrija w tym wszechświecie jest bardzo silny i nigdy nie został złamany, nawet przy uderzeniu, ale w tym przypadku nie było to uderzenie złagodzone rękawiczką, ale czubek twardej kości łokcia.
  I krew spłynęła po twarzy chłopca, zmuszając ją do zlizania... Dimka odpowiedział... Złapany Wróg lekko się zatrząsł i zachwiał się, ale nie miał dość sił, aby budować na sukcesie - wydawało mu się, że nogi z przebitymi podeszwami być watowane.
  Trzecia runda okazała się nie mniej trudna, przeciwnik desperacko naciskał, ale Dmitry zaczął częściej blokować, odbijając ciosy... Zmieniły się zasady finału, ponieważ mówimy o międzynarodowym złotym medalu, liczbie rund wzrosła do piętnastu... Jak profesjonalista. Muszę przyznać, że to bardzo okrutna decyzja w stosunku do nastolatków, którzy tego dnia walczyli już pięć razy... To prawda, Dimka też szybko skończył, a jego przeciwnik wyraźnie został zawiedziony bez większych zmagań...
  Ale po pierwszych czterech bardzo aktywnych rundach przeciwnik Dmitrija nieco zwolnił. Czuł się też zmęczony, jego oddech stał się znacznie bardziej turbulentny, a jednocześnie ciężki...
  Dimka mimo krwiaków i silnego pieczenia bosych stóp poczuł nawet przypływ dodatkowych sił. W szóstej rundzie nawet kilka razy trafił przeciwnika w szczękę... Ale był też niezłomny, duży, a może też odurzony...
  W siódmej rundzie podły przeciwnik Dmitrija nieco zmienił taktykę i zaczął próbować jak najwięcej ciosów, wbrew zasadom, uderzać łokciem, a nawet głową... Dima zaczął uderzać jeszcze częściej, a w w ósmej rundzie odniósł prywatny sukces, w końcu wypłynęła z wielkiego nosa przeciwnika yushka... A kiedy po raz kolejny ruszył łokciem, sam wpadł na nadjeżdżający słupek... Kpiący Dmitry warknął na niego:
  - Nu, to złapało, co gryzie!
  Niemiec był jeszcze bardziej rozproszony, wciąż liczył na osobny hak strzelecki!
  Oleg Rybachenko walczył bardziej równomiernie, prawie nie pudłując, a wykorzystując fakt, że przeciwnik zamachnął się zbyt szeroko, uderzył się w podbródek lewym dźgnięciem lub prawym dośrodkowaniem... Ale duży niemiecki dzieciak nie zareagował na te ciosy w jakikolwiek sposób. Wtedy Oleg Rybachenko zmienił taktykę i zaczął pracować nad spłaszczonym nosem przeciwnika... Niemiecki sniffer trwał długo, ale już w siódmej rundzie zaczął przeciekać...
  Muszę powiedzieć, że przeciwnik Olega Rybaczenki wyszedł w miejsce innego, coraz lżejszego chłopca. Ten pierwszy wydawał się być kontuzjowany (choć to oczywiście nazistowski trik!)... Dlatego też na początku bitwy był świeży i potrafił nakręcać szaleńcze tempo.
  Ale w dziewiątej rundzie Oleg Rybachenko również trochę się rozdziawił i nie trafił w cios, od którego został powalony... Nagie, powalone nogi chłopców wirowały bezradnie... Oleżek jednak szybko podskoczył, tak że nokaut nie byłby liczony. Rzucanie, zawieszanie na wrogu...
  Otrząsnął się z tego, pędząc, by go wykończyć... Końcówka dziewiątej rundy zabrzmiała, ale arbiter udawał, że nie słyszy...
  Oleg Rybachenko spudłował kilka mocnych ciosów, ale powstrzymał się, łagodząc je potrząsaniem głową. Wróg wpadł we wściekłość, nie zauważając już niczego młóconego. Tutaj radziecki chłopak odruchowo, ale bardzo mocno uderzył ciałem w jego stronę... Cios trafił prosto w wątrobę... Bardzo niebezpieczne uderzenie...
  Przeciwnik wykonał jeszcze kilka uderzeń, a jego duża twarz zrobiła się purpurowa. Konwulsyjnie przełykając powietrze, upadł do przodu i zaczął się wić... Sędzia natychmiast przerwał walkę, a lekarze wbiegli na ring... kropla...
  Miało to brutalny wpływ na przyjaciela Dmitry'ego i przeszedł do ofensywy przeciwko zauważalnie zmęczonemu przeciwnikowi... Dziesiąta, jedenasta, dwunasta runda... Ostra wymiana ciosów, ale z wyraźną przewagą Dmitrija... Trzynasta runda nieco wyrównana off, z powodu zdesperowanej ośmiornicy Niemca, a radziecki chłopiec został rozcięty w brwi... Ale w czternastym Dimka, który się rozweselił, ponownie przejął inicjatywę w swoje ręce. Ci goście nadal nic nie wiedzieli, na przykład o Mohammedzie Alim, ale pod wieloma względami kopiowali jego taktykę.
  W piętnastej rundzie ręce Niemca opadły ze zmęczenia, a on już nie reagował na ciosy, ale po prostu wstał, demonstrując aryjską wytrzymałość... Poza tym Dmitry, z powodu posypanego narkotyku i potwornego zmęczenia, zwykle miażdżące ciosy stały się znacznie słabsze . Niech będzie! Ale z drugiej strony było ich wielu, wielu i padały na odsłonięty podbródek wroga. W końcu głowa, Niemiec nie wytrzymał, wyczerpał się limit wytrzymałości i był reprezentantem narodu "aryjskiego" tak jak opadł brud, jakieś piętnaście minut przed końcem ostatniej rundy...
  Sędzia zaczął nieprzyzwoicie powoli odliczać, ale po doliczeniu pięciu, widząc jak strasznie nieruchomy był przeciwnik Dmitrija Lebiediewa, zatrzymał się i krzyknął:
  - Bardziej jak lekarz!
  A kolejny nieletni "superman" został zabrany do szpitala.... Następnie zwycięscy finaliści ustawili się w kolejce do kolumny i rozpoczęli marsz... Z góry spadł deszcz płatków róż.
  Wysoki chłopak Dmitry uśmiechnął się szeroko, był wesoły. Ale potem nagle zauważył, że kamera przesunęła się bliżej nich i robi z bliska nagie, mocno nabijane ćwiekami i lekko krwawiące stopy sowieckich chłopców... Jego nastrój natychmiast się pogorszył i próbował ukryć kończyny za zasłoną luksusowe złocone tenisówki innych młodych niemieckich sportowców lub zakop je w płatkach.
  Oleg Rybachenko pociągnął go za rękę:
  - Nie! To Twoje zawstydzenie wywoła chichoty i wątpliwości... Poza tym w Niemczech po wypowiedzeniu wojny totalnej prawie wszystkie dzieci chodzą boso, co sam widziałeś na ulicach Berlina. Wyprostuj więc dumnie plecy.
  Medale, które otrzymali, były na brązowych wstążkach i prawdziwym złocie, ważyły około pięćdziesięciu gramów i miały próbę 900. Oczywiście dla sowieckich chłopców jest to duża kwota - w przybliżeniu... Trudno nawet policzyć, bo wydawało się, że pieniądze sowieckie są oficjalnie zabezpieczone, ale w rzeczywistości emisja została dokonana bez rezerwy złota.
  Kiedy sowieccy pionierzy weszli na platformę, zabrzmiał hymn ZSRR. Nawiasem mówiąc, nie była to jeszcze muzyka Aleksandrowa, coś w rodzaju międzynarodowej. Oleg poczuł tu wielką inspirację i poprosił o pozwolenie na zaśpiewanie...
  Himmler, który był obecny na konkursie, łaskawie pozwolił:
  - Będzie nam bardzo miło usłyszeć skład naszych gości z Wielkiej Rosji.
  Oleg Rybachenko skłonił się najpierw w prawo, a potem w lewo, po czym zaśpiewali razem z Dmitrijem;
  W życiu jesteś rycerzem, latasz jak orzeł -
  I nie chcesz znać lądowań!
  Dla nas nagrody wcale nie są fetyszem -
  Mamy tylko jedną akceptowalną drogę do królów!
  
  Najpierw zawiązałem czerwony krawat,
  A kiedy nadeszła wojna...
  Chudy chłopak wziął w ręce łopatę -
  Aby igła nie wbiła się w klatkę piersiową!
  Dzieci kopały doły boso,
  Kawałek czerstwego za trzy...
  Ogrzany na zimno wrzącą wodą,
  Od gryzących paczek, bardzo zły!
  
  Myśliwiec zginął, karabin maszynowy upadł,
  Jego mały chłopiec to odebrał!
  Potężny jak "Katiusza" stał się ciosem,
  Nieustraszony, młody zespół!
  
  Strzelam w łańcuch czarnych cieni
  Skąd nabyłeś ostrość?
  Jak w starożytności najostrzejszy miecz,
  Pobiegłeś, żeby poznać karę!
  
  Wojna bez litości niestety nie jest matką,
  W nim suchość pustyni jest strasznym upałem!
  Ale za Ojczyznę trzeba oddać życie,
  Wtedy otrzymasz szczęście w prezencie!
  
  Ale jak to jest być zakochanym?
  Nie każdy chłopak o tym wie...
  Kiedy strumienie leją krew -
  Brutalne zabójstwa nazistów!
  
  Ale Ojczyzna jest miłością,
  W nim jest chwała jasnych pokoleń...
  I nie krzyżuj swojego serca
  W nim Stalin - Stal i Płomień - Lenin!
  
  Bądź promiennym czasem -
  Święta przyczyna komunizmu...
  Zła horda jest rozbita -
  I wykorzenił nazizm!
  
  Cała ludzkość jest...
  Rady zjednoczone!
  Niech na planecie będzie raj
  Jestem rycerzem - Ruś jest niepokonana!
  Oleg Rybachenko i Dmitry podskoczyli wyżej przy ostatnich słowach, jeszcze bardziej potęgując wrażenie swojej piosenki.
  Trybuny gwizdały entuzjastycznie i oklaskiwały...
  Podczas gdy chłopcy, ogólnie rzecz biorąc, mieli dość interesujący i korzystny dla nich sen, dziewczęta wróciły do wcześniej przerwanego przechwytywania statku. Seryjne wizje zdarzają się rzadko, ale wyraźnie kryło się za tym coś więcej.
  Dokładniej, nie prowadzenie, ale wypełnienie misji Hiper-Wiedźmy i rosyjskich Bogów Demiurga. Praktykowanie swojej nieśmiertelności.
  Teraz następny przedział, oto problemy z której strony drzwi się otwierają, a od której są listwy. Lepiej tego unikać lub ryzykować. Jednak nie ma problemu, jeśli przekręci gałkę, wezmą ją za pijaczkę. Wtedy ktoś nieogolony wyjrzał spod iluminatora, dziewczyna ledwo zdążyła się przytulić. Jednak nie będzie się nad tym tak szybko zastanawiał. Drzwi są zamknięte i trzeba zapukać.
  - Kto tam? - świszczy napięty głos.
  - Twój! - Aurora odpowiedziała po angielsku z wyraźnym akcentem teksańskim, wykazując nieoczekiwany talent do języków. - Przywieźliśmy lokalny rum, whisky jest obrzydliwa.
  - O tak! Szybciej! Marynarz za drzwiami zakwiczał jak świnia. - Oczywiście, że rum!
  Ogromne drzwi, przez które nie da się przebić granatem, są otwarte. Wybrano typ o zdezorientowanym spojrzeniu, a wraz z nim jeszcze kilka na wpół ubranych obiektów. Z nich, jak podczas ataku gazowego, niesie, a raczej intensywnie uderza oparami,
  - Gdzie jest rum! - krzyknęli zgodnie.
  - Jesteś tak dobra! - Rudowłosa Aurora z wielką przyjemnością strzela, układając stosy marynarzy. Odłożyłem aż trzy i pół tuzina, będę musiał zmienić klips. Dobrze, że kulki są małe, kompaktowe, można dużo ze sobą zabrać.
  - Kolejny przedział oczyszczony! - Z pewną dozą jesiennego chłodu w głosie - powiedziała. - Udało nam się zrobić parę ujęć, ale tutaj mam nadzieję, że tego nie słychać.
  Królewna Śnieżka Terminator odpowiedziała:
  - A ci, którzy słyszeli - głuchną!
  Margarita Aurora minęła następny przedział, przekręciła się trochę, strzeliła trochę wzdłuż korytarza, idąc na rufę, zobaczyła, jak jej partner zombie zmagał się z Yankees. Zmarły nie okazał jednak zbyt dużej siły, łamiąc kręgi szyjne.
  Cóż, prawie nas zdradziłeś! - pisnęła dziewczyna-członkini Komsomołu.
  - I co pozostało do zrobienia! Zauważył mnie i prawie podniósł alarm! - Zombie przybrał postać obrażonego psa.
  - Cóż, masz pomysł! Połóż się i bądź pokorny. - Margarita zagroziła "służącej" palcem i delikatnie uderzyła stopą w pokład.
  Trzeba było strzelać w rufę, jeden z żołnierzy rzucił granat, to groziło, że wszystko się zawali. Amerykański odpowiednik F-1 leciał jak w zwolnionym tempie. Decyzja narodziła się nieoczekiwanie, nie uczono tego w siłach specjalnych. Margarita nagle rzuciła dyskiem bumerang. Włączyła swoje trzecie oko i dosłownie połączyła się z cienkim kawałkiem wytrzymałego metalu. Oko umysłu śledziło ruch dysku, a potem końcówka wbiła się między płytki, przecinając pistolet i lont blokując dostęp do kwasu. Kropelka potu spłynęła po czole blondyna Terminatora.
  - Wow, prawie zwymiotowałem! To jest dopiero cud. Dziękuję Ci Matko Boża za uratowanie mnie grzesznika.
  Rudowłosa Aurora usłyszała ją i powiedziała z troską:
  - Co tam jest?
  - Rzucili granat! - odpowiedział Greyhound Margarita.
  - Nie słyszałem wybuchu! - zdziwił się niedźwiedź-członek Komsomołu.
  - Nie uwierzysz, zrobiłem z tego bumerang. Biały wojownik zachichotał.
  - Tak to się dzieje. W zasadzie nie jest to sprzeczne z prawami natury, jeśli dostaniesz się pomiędzy płytki. - Aurora z gołymi palcami ułożyła się jak figa.
  - I tak się okazało! - Margarita zachichotała, uśmiechając się.
  Ognisty diabeł zaciekawił się:
  - Ilu zginęło na rufie?
  Piękna Korszunowa odpowiedziała z dumą:
  - Dwadzieścia osiem osób, a dwudziesta dziewiąta została uduszona przez zombie.
  - Niewiele! Teraz przechodzę przez kabiny, żeby oczyścić cały statek. Pomóż mi! - W głosie czerwonej Aurory zabrzmiała teraz zniecierpliwienie.
  - Cóż, przeprowadzę się z tobą. - Margarita nagle zrzuciła z włosów kawałek zakrwawionej kości.
  Ognista Aurora szybko przeniknęła do mesy, tutaj kilku oficerów już spało, a strażnicy krążyli z boku na bok od picia. Krzyczeli jednak:
  - Nie możesz tu przyjść!
  - Pilny raport od Hamiltona. - odpowiedziała ognista dziewczyna z Komsomołu i odwróciła się, niemal wprost. Pociski lecą cicho, światło też nie jest odpowiednie, nie od razu zrozumiesz, że ten karabin maszynowy strzela do Ciebie. Więc to było niesamowite, jeśli ktoś zareagował. Zwłok było osiemnaście, a wkrótce dołączyły do nich jeszcze cztery, z łazienki nawet sześć - kilka trupów wypadło z beczki w uścisku. Jeden z prochów należał do prostytutki.
  Cichy grób za zakrętem,
  Znalazłem śmierć - mała bestia!
  Dziś dolar, jutro kula w czoło,
  Taki niebezpieczny zawód!
  
  Tak, dziewczyna cię nie chciała
  Tortury, zdawanie egzaminów...
  Były też inne pomieszane sny
  Tylko energicznie kręć tyłkami!
  
  Aby płynęła rzeka szampana
  Jachty, samochody - wszystkie honory!
  Bucks zostały zgarnięte bez konta przez rękę,
  Dziewczyna zdecydowała się na podłość!
  
  Ale tylko idiota myśli
  Burdel jest dobry i daje dużo zabawy!
  Napchałem usta czarnym kawiorem -
  Nie wiedziałem, że zaraziłeś się AIDS!
  
  I nikt nie przyjdzie do grobu,
  W obawie przed chrztem, ojcze!
  Wynik był bardzo zły.
  Były klient nawet nag!
  
  Twoje dzieci nie będą dobrze pamiętać,
  Wstyd znać taką matkę!
  Co im pozostaje - schron więzienny -
  Cicho znoś karę...
  
  I dlatego, dziewczyno, studiujesz
  I pracuj dla Ojczyzny-piękna!
  Wtedy będzie ścieżka bez recesji w górę...
  W przeciwnym razie smaż się wiecznie w podziemiach!
  - podsumował ognisty Diabeł, kłaniając się upadłej prostytutce.
  I tak minęła, niczym cień przyklejony do ściany i dalej w głąb korytarza. Z boku wieje wentylator, wychwytując ciepło, Aurora zaplatała włosy w gryzący warkocz, dzięki czemu doznania są przyjemne. Podchodzi do drzwi, jeśli gorące powietrze zostanie otwarte, może obudzić tych za ladą. Lekko się waha, po czym płynnie robi wąską szczelinę, czołgając się po niej. Nagim naciśnięciem poczułem łaskotanie szorstkości dywanu. Właśnie zszedłem po drabince, wiele osób już tu śpi, popijają piwo przy ladzie. W lekkim hałasie nie słychać bosych nóg Aurory, goła podeszwa tłumi dźwięki lepiej niż w butach, więc dziewczyna chodziła boso. Już monotonna destrukcja w serii, próbując wydać na jednego nie więcej niż kulę. Ogólnie rzecz biorąc, podkłady można poddać ubojowi. Jeśli natychmiast ściśniesz tętnicę szyjną, nastąpi maksymalne ziewnięcie wroga.
  A potem pracowała Aurora z gołymi nogami, na pokładzie oprócz Yankees było około połowy jęków bojowników Stabilności, ale tylko zmniejszyli dyscyplinę.
  - To właśnie oznacza, gdy wpuszcza się nie wiadomo kogo załogę.
  Dziewczyna wspięła się po drabinie, z góry pada rozproszone światło. Zwykły hałas, pod stopami dywan rozdarty znikąd. Sądząc po liczbie Irakijczyków. Czym jest w pewnym sensie
  też nieźle, chociaż mówi o doświadczeniu zespołu. Ale pragnienie nadmiernego komfortu jest dla Yankees zabójcze. Weszła więc po schodach i zatrzymała się. Na moście jest ich trzech i dwóch w kostiumie żółwia. No cóż, kombinezon żółwia to nawet nie czołg, można go zabrać z granatnika, ale hałas będzie jak golenie świni. Nie ma więc zamiaru zakłócać tak dobrze naoliwionej operacji.
  Zwróciłem się o pomoc do mojej przyjaciółki Margarity:
  - Mamy tu jednego, a raczej dwa u żółwi!
  - Zrozumieć! - Margarita próbuje grać na luzie. uśmiechnął się.
  Ognisty diabeł krzyknął:
  - Jak zrzucić?
  Małgorzata zmrużyła oczy i niepewna Sfinksa, po którym pełzała koza, zapytała:
  - Wyrzutnia granatów jest wykluczona?
  - Zbyt głośno! Aurora wzięła głęboki oddech.
  - Najlepiej wystrzelić bumerang w twarz przecinając wizjer w miejscu, gdzie znajduje się szkło. Następnie włóż tam trzy naboje w trybie potrójnym. Powinno działać. - powiedziała Margaret z przekonaniem.
  - Przyjdź do mnie, zróbmy to w synchronizacji! - Nerwowo strzelając palcami, zapytał ognisty diabeł.
  - Oczywiście, że się spieszę! - Margarita położyła jeszcze kilka i weszła z przeciwnej strony. Bosonoga Aurora skoncentrowana i dodana niskim tonem:
  - Nie może Cię tu zabraknąć.
  - Módl się, to pomaga! - zaproponowała, po raz kolejny pogrążona w religijnej ekstazie członkini Komsomołu Margarita.
  - Nie wierzę w Boga! - Odetnij niedźwiedzia wojownika. - To oznaka słabości!
  Blond wojownik, robiąc znak krzyża, zasugerował:
  - Więc proś o pomoc - najwyższy ludzki umysł. Niech pomoże wygrać w imię Rosji Sowieckiej.
  Dziewczyny zamarły na pięć sekund, szepnęły, po czym wykonały swój plan. Dysk bumerangu, podobnie jak cienka sieć, jest prawie niewidoczny w rozproszonym świetle. Raz i uderz w przyłbicę dwóch nieruchomych bożków. Nie zdążyli zareagować, gdy ciche kule trafiły w lekko rozcięty przyłbicę, przebijając się przez łuski i obracając mózgi. Cóż, trzeci zginął jednocześnie, więc nie miał czasu na reakcję. To prawda, że \u200b\u200bżółwie kombinezony spadły, robiąc hałas. Ciekawski marynarz wyskoczył, rudowłosa Aurora wyprzedziła go jednym skokiem i palcem wskazującym w tył głowy.
  - Śpij synu!
  Potem na dole pojawiło się kilka głów, linia podwójnych wachlarzy i cisza.
  - Margarita przeszła ten etap!
  - Tutaj obok kabiny kapitana złapiemy go razem z kamykami. - zasugerował wściekły blond członek Komsomołu.
  - Samodzielnie.
  Aby dostać się do kabiny kapitana, musiałem wykonać dwa zamiatania, jedna prostytutka bezinteresownie pracująca nad dwumetrowym czarnym mężczyzną, oszczędzona Margarita Korshunova. Była za młoda, nie miała więcej niż osiemnaście lat, może nawet szesnaście. Wyglądała tak błagalnie.
  - Nic nie powiem wojownicy...
  - Allahu! Niezwyciężony i prowadzony na skrzydłach fortuny. - przebiegła Margarita odpowiedziała po arabsku.
  Rzeczywiście ich twarzy nie widać, co jest niejasne, dziewczyna nadal nie rozpoznaje, a wersja, że jest to turecki sułtan, wzmocni się.
  - Gdzie jest kapitan? - zapytała Aurora po angielsku z arabskim akcentem.
  Kapłanka miłości wyjąkała:
  - W luksusowej kabinie! Ten "pedril" wcale nie jest spokojny w miłości. Tak, jeśli chcesz, służę Ci, robię to za darmo!
  - W raju dziewczyny czekają na nas tysiąc razy lepiej niż Ty! - Niedźwiedzi wojownicy odsunęli się na bok.
  Putana nie chciała drażnić zabójców, ale odruch dziwki był silniejszy niż głos rozsądku:
  - Pokażę ci tylko to, co potrafię! Mój język jest lekki jak piórko i słodki jak miód!
  Poważnie wściekła Margarita szturchnęła palcem w powiekę, wyłączając dziwkę:
  Jeszcze trochę i musielibyśmy ją zabić. - Religijny członek Komsomołu Krakatau był wściekły na widok takiej rozwiązłości.
  Przy wejściu położono beztrosko dwóch strażników, skacząc im za plecy i łamiąc im karki.
  Kapitan już chrapał jak spłukany drań, obejmując dwa typy, czarnego i Taja. Te, mimo że też się poddawały, nerwowo przewracały się i przewracały.
  Dziewczyny zobaczyły zdjęcie kapitana na komputerze i bez wahania położyły obu "trans-chłopców" do łóżka. Kapitan pierwszego stopnia, druga osoba po admirale, został szarpnięty i przywrócony do siebie kilkoma uderzeniami w twarz. Schwytany po raz pierwszy brzydki stwór nie drgnął, tylko spojrzał na swoją śmierć oszołomionymi oczami.
  Margarita podniosła go na wyciągnięte ręce, zakrywając usta rękawiczką, a Aurora uniosła do oczu sztylet ze świecącym ostrzem. Syknął z dziką kobrą:
  - Jedno słowo i wyłup oko!
  Margarita rozluźniła lekko szczękę, ale kapitan milczał.
  - Tutaj jesteś! - Ognisty diabeł sprawił, że ton jej głosu stał się jeszcze straszniejszy. - Zastosuj ból Dowódco.
  Galina lekko nacisnęła zakończenie nerwowe i zacisnęła usta, tak że z ich gardeł wydobył się krzyk amerykańskiego kapitana.
  - No cóż, teraz będzie ciszej. - Czerwona Aurora zaczęła wybijać gołymi palcami w podłogę pozory rytmu charakterystycznego dla marszów pogrzebowych. - Mów źle, dziku! Albo odetniemy ci godność i włożymy ci ją do ust.
  Kiedy zboczony kapitan trochę się uspokoił, Margarita lekko ścisnęła. Blond wojowniczka również zdecydowała się na słowny wkład w przesłuchanie:
  - Pies wyrażaj siebie, jeśli chcesz uniknąć udręki. W przeciwnym razie sprawisz nam tylko przyjemność.
  Kapitan nie mówił wyraźnie.
  - Powiem ci wszystko!
  - No cóż, tak jest lepiej. Przesłuchanie jak powiedzieć w prosty sposób! Dziewczyny uśmiechnęły się ironicznie.
  Kapitan jęknął, a jego królicze uszy drżały:
  - Po prostu opuść życie!
  Aurora logicznie zauważyła:
  - To najcenniejsze danie, trzeba zarabiać więcej!
  - Jestem biznesmenem. - Dlaczego schwytany Amerykanin był zachwycony. - Jeśli chcesz, mogę służyć!
  - I ten też tam, pluj, bez wychodzenia, męska prostytutka! - Margarita zauważyła z przekąsem.
  Nawet karaluch okrętowy, natknąwszy się na gładką skórę nóg dziewczyny, rzucił się z powrotem w szczelinę, oburzony taką propozycją.
  - Ile osób jest na statku? - dumna rudowłosa Aurora udała, że nie usłyszała ostatniego zdania.
  Amerykański zboczeniec zawahał się, jego twarz zrobiła się kretyńska, jakby nie usłyszał pytania, jego oczy klaszczą, klaszczą!
  Ognisty Diabeł rozciął jej mały palec sztyletem, popłynęła krew. Natychmiast doszedł do siebie:
  - Cóż, ile osób jest na niszczycielu?
  - Około czterystu! Nie jestem pewien, czy bojownicy "stabilności" przybyli z brzegu. Ale dziwek jest niewiele. Nie wystarczą nawet chłopakom z wybrzeża. - Udawał i kretyn zaskomlał i pociągnął swoją świnię za szyję.
  . ROZDZIAŁ #8
  - Pomińmy szczegóły! - Fiery Aurora od razu przeszła do spraw praktycznych. - Artefakty gdzie?
  Kapitan próbował udawać głupca:
  - Jakie artefakty?
  Bosonoga Aurora lekko ścisnęła kolano, kość zachrzęściła.
  - Teraz zrozumiałeś?
  Ból okazał się najskuteczniejszym sposobem na zwietrzenie narkotyku:
  - Tak, są w sejfie statku.
  Chłodna Aurora warknęła:
  - A sejf?
  - Tam, za drzwiami! - Piggy prymas pisnął.
  Niedźwiedzia wojowniczka błysnęła zielonymi oczami. Margarita przyciągnęła ku sobie tytanowe drzwi i wykrzyknęła z rozczarowaniem:
  - Zakodowane!
  Kapitan desperacko próbował przeżyć:
  - Tak, mam klucz.
  - Gdzie? - Wojownicza dziewczyna czubkiem swojej bosej stopy podniosła krzesło za nogę.
  Zwierzę zabulgotało niewyraźnie:
  - W szafie!
  Bosonoga Aurora żwawo wskoczyła do szafki i wyjęła urządzenie z chipem.
  - Ten?
  - Tak! - Szczur pisnął.
  - Sam otworzę! - Dancing Aurora uderzyła kapitana w ręce. - Słuchaj, bądź mądry.
  - Dlaczego jest was tylko dwóch? - Świnia miała odwagę się zainteresować.
  - Nie bądź zbyt ciekawy. Będziesz żył dłużej. Nagi obcas Aurory uderzył w zwiotczały brzuch Forleinda, powodując, że zwinął się z bólu. Dziewczyna otworzyła drzwi prowadzące do sejfu. W pomieszczeniu było kilka laptopów, granatników. Radziecki RPG - 39 w jednym egzemplarzu i jego bardziej wyrafinowany amerykański odpowiednik.
  Czy znasz bezpieczny kod? - warknął Niedźwiedź Wojownik.
  - Oprócz dwóch ostatnich cyfr informacje na ich temat posiada tylko dowódca. - Nasz admirał George Arnold.
  - Zadzwoń! - Margarita wbiła stopę w zwiotczały pysk jeńca i gołymi palcami chwyciła go za nos.
  Potykając się, pojmany Amerykanin wymienił kombinację, która nie była zbyt długa. Aurora rozjaśniła nieco oczy.
  - Dobra robota, nie kłamałem. Punkt na twoją korzyść.
  - A jak to powiedzieć... Teraz, jeśli trzy razy wybierzesz błędny numer, zabrzmi alarm. - wypalił nagle przestraszony kapitan.
  - Już go znamy! - Dziewczyna z Komsomołu szybko wybrała kod i otworzyła drzwi o grubości czterystu milimetrów. Kamyki przechowywano w oddzielnych pudełkach i ostrożnie je usuwano.
  - Żądła z Nieskończoności, przetworzyłeś je już?
  - W większości tak! - pisnął uwięziony szczur. - Testowane wieczorem.
  Ognisty diabeł radował się:
  - Świetnie, gdzie są przechowywane żądła?
  Jąkając, kapitan wykrztusił:
  - W hangarze, gdzie jest ładownia. Nosi pieczęć "Orlan" wraz z dwoma czołgami "Pershing".
  Te pudełka nadają się tylko na złom. Ale ulepszony model "żądeł" jest całkiem odpowiedni. - Szalona Aurora, dokuczając więźniowi, pokazała język.
  - Są z chipami komputerowymi, więc są tak wyjątkowe, że łapią sylwetkę. - mruknął Amerykanin, próbując kupić sobie życie.
  - Wiemy! - Ognisty diabeł zwrócił się do swojego partnera. - Jak myślisz, Mirabelo, ile osób zostało z czterystu pięćdziesięciu osób?
  - Mniej niż połowa. W sumie mamy dwieście trzydzieści osiem ciał. - Dziewczyna z Komsomołu nawet zachichotała z przyjemności.
  Wściekła Aurora wypuściła z siebie powietrze:
  - Do załadowania "żądeł" będą potrzebni jeńcy, naukowcy mają nad czym pracować.
  Uwięziony łajdak wypalił:
  - Jesteś Rosjaninem?
  - Dlaczego myślisz, że jesteśmy mudżahedinami. - warczeli wojownicy Komsomołu.
  Kapitan wykazał się nieoczekiwanym umysłem i pomysłowością:
  - Tylko Rosjanie mogą mieć tak mocne myśliwce, zdolne wspólnie zdobyć dość duży statek!
  Twarda Aurora nie zgodziła się z tym:
  - I wojownicy wielkiego tureckiego sułtana z artefaktami!
  - Właśnie tak? Wszystko jest możliwe, ale jesteście zbyt inteligentni dla Arabów. - Prymas świni zachwiał się. - Chociaż może jesteście Niemcami?
  Szybka Aurora, zaprzeczając jego słowom, uderzyła się w goleń w brzuch, po czym złamała obie nogi, kapitan kozy stracił przytomność z powodu szoku bólowego.
  - Generalnie nie jest nam to potrzebne, wiemy wystarczająco dużo. - podsumował rudowłosy wojownik. "Teraz musimy tylko zebrać załogę.
  Margarita od razu zasugerowała:
  - Chodźmy do domków, mamy komplet kluczy!
  Aurora była zachwycona:
  - Tak, istnieje awaryjne otwieranie elektroniczne.
  Dziewczyny z Komsomołu po cichu zeszły na dół, otworzyły drzwi kabiny i znowu zniszczenie. Po prostu jakiś rodzaj omłotu, nie wojna, ale ubijanie pszenicy.
  - Kabina numer sześć jest czysta! - Powiedziała Aurora, szczerząc zęby.
  - Może w pokoju numer sześć! Małgorzata zachichotała. - Chodźmy lepiej.
  - Nie jesteśmy gęsiami, które pasą się w kupie. - ryknął ognisty diabeł. - A raczej gęsi, ale dzikie!
  - Nie prawda! - Tutaj blond terminator już się obraził. - Ci najemnicy walczą za pieniądze, a my wyłącznie za komunistyczną Ojczyznę.
  Dziewczęta z Komsomołu biegły dalej od pokładu załogi, strzelając pojedynczo. Margarita pobiegła tak szybko, jak tylko mogła, do maszynowni, spiżarni, ładowni i kuchni. Wojsko zostało starannie zablokowane, rozbijając się na części. Słabe oświetlenie na służbie tylko przeszkadzało zwiadowcom, wróg z dziesięciu metrów nie widzi nic poza wibracjami i wyglądają wyraźnie.
  Komputer automatycznie wydał swoją opinię.
  - A jeśli użyjesz modelu wirusa.
  - A my już korzystaliśmy ze smartfona na baterię. - Powiedziała obrażona robotem Margarita Korshunova. - Tutaj widzisz wszystkie systemy nadzoru w stanie hibernacji.
  - Lubię to! - Maszyna z chipem była zaskoczona.
  - W biurze admirała wysłali kanałem hybrydę robaka i wirusa. Wydaje się, że nie jest to zauważalne, żaden program antywirusowy nie podniesie alarmu. To jest czysta praca, niewidzialność uśpiła wszystkie systemy nadzoru. - Dziewczyna z Komsomołu dla większej perswazji pokazała ostry biceps na ramieniu.
  - No cóż, dajesz! - powiedział, zachwycając się pomysłowością dziewcząt, karabinem maszynowym. - Możesz mnie przeprogramować?
  - Jest całkiem realne! A ty co chcesz?! - Margarita zrobiła tutaj bardzo czułą minę.
  - Poznaj siebie jako osobę! - Poprosiłem o urządzenie elektroniczne.
  - To zbędne podczas strzelania. - Blond terminator nie jest głupi, żeby robić głupie rzeczy. - Później opowiem ci o Chrystusie.
  Margarita zajęła pozycję plecami do trapu, uklękła na jedno kolano dla stabilności i wycelowała lufę w drzwi naprzeciwko. Wyszedł facet, tym razem biały, tylko trochę "niedbały" najwyraźniej palił proch.
  - Narkomani nie odziedziczą królestwa Bożego. - Przerwał im komsomolski wojownik. - Odrzuciła ciała, szybko się żegnając.
  Bosa Aurora przeszła zygzakiem po innym obwodzie, podeszła do drzwi, były zamknięte, otwarte uniwersalnym kluczem. Murzyn rzucił w nią poduszką.
  - Koci kawał!
  Dziewczyna z Komsomołu zareagowała natychmiast, rozrywając poduszkę zarówno Afrykańczykowi, jak i jego partnerom; - Mniej niż połowa. W sumie mamy dwieście trzydzieści osiem ciał. - Dziewczyna z Komsomołu nawet zachichotała z przyjemności.
  Och, zaciągnąć do łóżka, partnerzy.
  - Oto maniacy, udało się przestraszyć! - odpowiedział rudowłosy niedźwiedź wojownik. - Gdzie teraz iść? Najwyraźniej w kabinie zastępcy. Wygląda na to, że śpi.
  Siedziba oficera kapitana nie jest tak rozległa, ale stamtąd rozbrzmiewa muzyka. Melomaniak, czyli? - Ułatwia sprawę.
  Bosa dziewczyna z Komsomołu weszła jak cień, znokautowała jednego wojownika i lekko udusiła kapitana drugiego stopnia, wykręcając łokieć:
  - Czy chcesz żyć?
  - Chcieć! - Odpowiedział, że w ogóle należy się spodziewać Amerykanina.
  - Będzie okazja! - Podczas biegu Aurora zdecydowała się go wyłączyć, ale nie na długo. - Przydaj się, Kent! Ruszyła dalej, korytarz zaczął się zwężać, wyraźnie obniżając rangę marynarzy. Dziewczyna z Komsomołu wycelowała w przeciwległe drzwi i zdjęła je ponad głowami wartownika. Więc strzał był cichy, powiedziała szeptem.
  - Bang-bang!
  Dziewczyna z Komsomołu ostrożnie próbuje klamki drzwi kabiny. Zamknięty. No cóż, to pół sekundy, w domku jest siedem osób, trzy śpią, reszta układa domino, całkiem po rosyjsku. Margarita siłą pociąga za spust, w tym przypadku morderstwo nie sprawia radości. Ale czyn się dokonał, nawet kropla krwi spadła na twarz.
  - Umarli z warkoczami stoją i milczą! - zachichotała dziewczyna z Komsomołu.
  Nowa chatka, tutaj Margarita zostawiła życie dwóm śpiącym osobom, właśnie ją wyłączyła, mogą się przydać.
  - Zabójstwo nie może usprawiedliwiać własnego interesu i zysku - tylko honor, wolność i Ojczyzna są orędownikami przemocy! - powiedziała - czarujący filozof-terminator.
  Aurorę można również łatwo przenosić, wybierając rurę wentylacyjną. Jest strasznie ciasno i koliduje z plecakiem. Musiałem nawet złożyć maszynę, aby się skurczyła. Teraz dziewczyna z Komsomołu stała się znacznie bardziej zaradna, choć podjęła ryzyko. Tutaj, jakby święci byli wściekli na grzesznika, zaatakował zmutowany pająk. A kiedy już udało mu się przedostać. Boleśnie ugryziony i kilka razy opuścił pięść. Komsomołka podrapała się po głowie, ale udało jej się chwycić go za czubek macek i przesunąć pod łokieć. Wyciągnęła rękę i uderzyła ją, gdy solidne pudełko pękło, raniąc wypchany łokieć.
  - Straszny! - odpowiedział niedźwiedź wojownik. - Dam sobie antidotum.
  Margarita jakimś cudem wydostała się i przedarła do chaty, gdzie chrapali żołnierze. Kiedy drzwi się otworzyły, próbowali podskoczyć, ale natychmiast zasypał ich śmiercionośny deszcz. Pozostawiając tylko jednego, wyłączając faceta, dziewczyna z Komsomołu kontynuowała swoją podróż.
  Tutaj drzwi po jej lewej stronie zaczynają się obracać. Widać, że ogolony, szczerbaty facet chciał oddać mocz.
  - Kto tu jest? - zapytał marynarz pijanym głosem.
  - Twoje bose marzenie! - Dziewczyna z Komsomołu pochyla się sprężyną i po rozbiciu drzwi uderzyła w czoło. To wciąż stal stopowa. Czoło spuchło od razu, podobnie jak u typu "bokser", w dodatku został przecięty tyłem głowy. Margarita wlatuje do środka, uderza żelaznym kolanem w szczękę, jednocześnie bardzo ostro, wybijając sobie zęby. Brakuje mu masy, ale rekompensuje to z nawiązką swoją prędkość.
  - Wygląda na to, że jest gotowy. - podsumował zabójca z postacią bogini.
  Z tyłu jest jeszcze pięć osób. Więc jaja, dobry odbiór. Kolejny drań z pięścią w czoło, tak, że go znokautuje. Trzecia krawędź dłoni w szyi. Trzeba to powtarzać, ale ta technika jest zabójcza. Jeden typ spada z najwyższej półki, ale w locie Margarita uderza go głową w splot słoneczny.
  - Odpocznij kochanie. - Mówi dziewczyna z Komsomołu.
  Ostatni typ przeklina trzypiętrową nieprzyzwoitość, mieszankę słów angielskich i rosyjskich. Czy to nie mieszkaniec? Margarita wykonuje kobrę, cios palcami w oczy, prawie śmiertelny. Wszyscy "partnerzy" zamilkli. To prawda, w następnej kabinie rozległ się głos.
  - Co tam jest!
  - Łatwa walka! - Odpowiedziała nikczemnie, jakby pijanym głosem, sapiąc, Margarita. Pomóż naszym rannym. -
  Drzwi kabiny otwierają się i skręcają, bojownicy znów upadają.
  Dobrze powinno być z karabinem maszynowym,
  Zła śmierć wrogom Ojczyzny!
  By polecieć do gwiazd,
  Podbić ten firmament na niebie!
  
  Jesteśmy dziećmi komunizmu słońca,
  Bojownicy urodzeni jak trąba powietrzna...
  Nazista odpowie za ryk wilka,
  Wielki niedźwiedź go rozerwie!
  
  Dobro jest silniejsze od zła,
  Choć ostrzejsze może być złe...
  Walczymy pod gołym niebem
  Nadeszła kwitnąca wiosna!
  
  W nim słowikowe pieśni - tryle,
  I srebrzyste dzwonienie strumieni!
  Ustąpią lody, śnieg i zamiecie,
  Pod gorącym słońcem!
  
  Bloom - rumianek, maki, róże,
  Taka bujna letnia łąka!
  A jeśli wiesz, przyjdą mrozy!
  Nawet wtedy nie bój się!
  
  Wielkie koty - te "Tygrysy",
  Ryczą i pyskają - trzęsą się!
  Wrzucają Fritza w złe gry,
  Ale kaput i tak przyjdzie!
  
  Poczekajmy na wschód słońca!
  Wojska wejdą do Berlina Ruskiego,
  Ojczyzna śpiewana jest z hymnami -
  A w otchłani Tartaru tęsknota!
  
  Wtedy narody tych krajów połączą się,
  Braterstwo i miłość nadejdą!
  Wlać miód do filiżanek, spodków -
  Aby krew nie płynęła strumieniami!
  Margarita zaśpiewała ogłuszająco ostatnią zwrotkę do ryku, a reszta wersów galopowała w jej głowie jak konie. Kiedy kręcisz piosenkę, zawsze jest interesująco:
  - Choć to takie okrutne, tak postępować z żywymi ludźmi! - Już z żalem powiedziałem "chrześcijanin".
  Nieważne, jak bardzo dziewczyny starają się wszystko wyśledzić i kontrolować, jest to niemożliwe z czterema oczami. Bezmyślny zombie się nie liczy. Nieznanemu udało się podnieść alarm. Natychmiast włączyły się światła awaryjne i zawyła syrena.
  - Stało się to, co nieuniknione i było zbyt szczęśliwie. - Powiedziała rudowłosa Aurora.
  Dziewczyna z Komsomołu rzuciła się do kabin, wybiegli z nich marynarze i siły specjalne. Bezceremonialnie ich zastrzeliła. Zginęło tak wielu ludzi, że Yankees padli dziesiątkami.
  Słychać było automatyczne wybuchy, eksplodowały granaty, kilka na raz. Zawodnicy mogli jednak zrobić sobie większe krzywdy. Tu także swoją rolę odegrały tłumiki,
  Kryminalne siły specjalne nie od razu to rozgryzły, śmierć czeka na nich od środka. Margarita zablokowała wyjście żołnierzom i sama rzuciła kilka zdobytych granatów. Krzyki rozrzucają krwawe fragmenty kości, tutaj dziewczyna z Komsomołu bosą stopą złapała jedną odciętą głowę. To, czym stała się jej ruchoma stopa, wygina się pod dowolnym kątem. Można by pomyśleć, że zmieniły się prawa fizyczne i miąższ to gutaperka.
  Od strony wroga wyrywają się kolejki, ale w większości na oślep. Margarita strzela, prawie bez ukrycia, magiczne kamienie "Kolchuga" niezawodnie odwracają wszystkie strzały.
  - Szkoda, że moja partnerka nie ma na imię Królowa Śniegu. Dzięki temu nasza para wyglądałaby bardziej symbolicznie!
  Obudził się, tym razem Oleg Rybachenko, nie od trąbki i uderzenia bata, ale z własnego płaczu - spokojnego i niepocieszonego. Dziewczyny nadal spały, dokonując wyczynów.
  A jego bohaterstwo zostało zastąpione koszmarem, jak to często bywa, gdy naziści z ciebie drwią.
  Oleg Rybaczenko poczuł, że nurkuje w dół, jakby wpadł w atramentową żywicę, a nawet zaczął wyżerać mu oczy. Potem naprawdę się przestraszył i nagle naziści zdobyli władzę nad tamtym światem. Słychać drapanie, jakby pies drapał stos, tylko dużo głośniej, wgryza się w uszy, przekręca je. Bębenki uszne są łamane kleszczami. Potem z ciemności wyłaniają się usta z zębami błyszczącymi jak lawa wulkanu. Nigdy wcześniej Oleg Rybachenko Jr. nie widział tak obrzydliwego potwora, postacie horrorów na jego tle były tylko żałosną parodią koszmaru.
  Potem pojawiły się inne, jeszcze straszniejsze szczęki, niektóre były ogromne jak Everest, a inne małe jak bardzo złośliwe psy. Oto oni ze swoimi krzywymi, jadowitymi zębami przyczepionymi do jego ciała. W całej swojej prawdzie, Rybachenko Jr. nigdy nie doświadczył takiego bólu w swoim krótkim życiu. Najważniejsze jest to, że nie można było znaleźć analogu doznań. Jest zarówno płonącym płomieniem, jak i żrącym kwasem, jednocześnie zamrażającym lata i tępą piłą.
  I nadal go dręczyli, było widać, jak mięso było odrywane od rąk, kości były odsłonięte, jak jelita wypełzały z otwartego żołądka. Złe stworzenia gryzą je, owijając wokół zębów. Rybachenko Jr. jęczy, łzy płyną mu z oczu.
  - Boże za co. Przecież nikogo w życiu nie zabiłem, nie zdradziłem.
  Słychać chichot i wydaje się, że rozżarzone do czerwoności igły przebijają błonę bębenkową. Wreszcie pojawia się gigantyczna paszcza, która połyka go w całości. Oleg Rybachenko Jr. widzi w gardle szalejący płomień, który rozpada się na siedem płatków o zupełnie innych kolorach.
  - Oto legendarny ogień podziemi. - wyszeptał chłopak, skóra na jego dłoniach stopiła się, pokryta brzydkimi bliznami. Próbuje zwolnić lot, ale to na nic, nie może się ruszyć nawet o milimetr. Oto jego ukochane młodzieńcze ciało dotknięte ognistym strumieniem. Nigdy czegoś takiego nie doświadczył, jego oczy pociemniały i wydawało się, że w ustach zaczęła się erupcja, żołądek się zbuntował i został zaatakowany bronią nuklearną. Jak gorący był ten płomień, na gołej skórze pojawiły się duże ropnie, kości pociemniały i popękały, powodując cierpienie.
  - Nie, nie chcę, nie muszę - wrzasnął pionier na całe gardło. - Puść mnie, proszę!
  Każdy kolor ognia to szczególny, niepowtarzalny wzór bólu. Cierpieniu można nadać różne odcienie, ich różnorodność jest niesamowita, nawet markiz de Sade nie zastanawiał się, jak daleko może sięgnąć pomysłowość mieszkańców podziemi.
  - No, do diabła, można się poznać. - głos znajomego profesora SS obrzydliwie piszczy.
  Ich wygląd jest jednak okropny, ale szczególnie nieprzyjemne jest patrzenie na kłujące usta, które z daleka wyglądają jak mieszanina rekinów i krokodyli. Ale, co dziwne, rogi uspokoiły. Pionier, aby odwrócić uwagę od przeszywającego bólu, zaczął przywoływać folklor, w którym te urocze, małe, śmieszne diabły, czasem brzydkie, czasem odwrotnie zabawne i naiwne, czasem pomagają, a czasem szkodzą ludziom. Szczególnie zapadająca w pamięć opowieść o "Kapłanie i jego robotnicy Baldzie". Całkiem możliwe jest radzenie sobie z takimi "ludźmi". A tu wiedzą tylko, ukłuć widłami.
  - Że grzeszna dusza nie posłuchała narodowych socjalistów? - Diabelski róg urósł, zamieniając się w coś w rodzaju dzioba i tyrka na odłamku.
  Kiedy łamią się kości na głowie, boli tak bardzo, że nie da się tego opisać słowami. Ale jednocześnie świadomość nie została zamglona; gdyby Oleg Rybachenko był w zwykłym ludzkim ciele, z pewnością umarłby z szoku. I tak poczuł szorstki dotyk na swoim mózgu, a potem potwór zaczął pić mózgi. Robił to powoli, jakby popijał. Inny demon zaczął wiercić mu paznokcie, wbijając pod nie ostre igły.
  Oleg Rybaczenko krzyczy, usta same mu się otwierają.
  - Nie puszczaj.
  Łapią go za język i ciągną, powoli odrywając go od podniebienia.
  Ból też, ale trochę inaczej i nie ma już krzyków, tylko szloch i wycie.
  Diabły dalej się bujają, podążają za gwoździami, zaczęły łamać kostki i robią to powoli delektując się cierpieniem.
  - W ten sposób koza bez rogów dostaje twoją porcję. - wrzasnął jeden prawdopodobnie starszy chochlik w randze.
  Oleg Rybaczenko osiągnął już stan szaleństwa, zalała go fala udręki. Ale diabły nie wycofują się, już zaczęły wyciągać zęby, a potem je wierciły, przekłuwając dziąsło czubkiem.
  - Jak można popaść w takie okrucieństwo, oni naprawdę nie mają matki. - pomyślał torturowany pionier. Najwyraźniej czytając w jego myślach, diabły wrzasnęły.
  - Nie ma matki, ojca Hitlera-Szatana.
  Potem znaleźli nową mąkę, podgrzali wiertło, dokończyli piłowanie ostatnich zębów nożem. Następnie przyszła kolej na kości. Łamiono je szczypcami czerwonymi od gorąca. Skóra wędzona, kości spalone. Wydawało się, że serce zaraz pęknie, eksploduje jak bomba.
  Tutaj Oleg Rybachenko nagle poczuł, że jego język urósł i mógł coś powiedzieć.
  - Zmiłuj się przez wzgląd na Chrystusa.
  W odpowiedzi demony wbiły w niego widły.
  - Jesteś grzesznikiem i powinieneś wiedzieć, że Chrystus jest wymysłem nieszczęsnych ludzi. Prawdziwi bogowie są jedni na dwie osoby i stworzyli cały wszechświat, a także faszystów na swój obraz i podobieństwo. A wy jesteście ludźmi i czytacie stworzenia, to muszą być niewolnicy, którzy wykonują wszelkie rozkazy i znoszą upokorzenia. Ty nic nie znaczący niewolniku nie wierzyłeś w nasze istnienie, a teraz doświadczasz tego wszystkiego na własnej skórze.
  - Teraz wierzę! zawołał przerażony pionier.
  - Późno! - zaskrzeczał diabeł z SS. - Nie masz szans.
  Nadal dręczyli Olega Rybachenko, złamali go kilka razy z rzędu, spalili, a potem wyzdrowiał w nie do pomyślenia sposób. Następnie został zmiażdżony w nowy sposób. Potem same diabły SS zmęczyły się tym i unosząc go w powietrze, przeniosły go przez podziemia.
  "Patrzcie, jak karani są nieposłuszni.
  Oleg Rybachenko widział dziewczęta ukrzyżowane na krzyżach. Ich niegdyś piękne ciała zostały straszliwie okaleczone i ociekające krwią. Duże świnie stawiały krzyże, czasem ofiary padały, a dziki napadały na nie, rozdzierając kobiece ciała. Jak bardzo cierpiały te nieszczęsne stworzenia, po policzkach niektórych z nich spływały łzy zmieszane z potem i krwią. W jego oczach błyszczała rozpacz. Wydawało się, że błagają: jesteśmy niewinni, oszczędź nas.
  Dlaczego ci nieszczęśnicy są karani?
  Demon z całej siły uderzył bosego pioniera rozpalonym do czerwoności łomem w pięty i zaśpiewał:
  - Różne rzeczy. Jedna była bezczelna wobec gospodyni, druga stłukła jej ulubiony wazon, trzecia odmówiła seksu, czwarta się wycofała. Oznacza to, że aby tu dotrzeć, nie trzeba być wielkim grzesznikiem, wystarczą małe przewinienia.
  - A ich męka nigdy się nie skończy? - jęknął Oleg Rybachenko.
  - A to należy do Boga Wszechmogącego i bezlitosnego Führera. Jeśli Jego Królewska Mość Adolf jako pierwszy wyda dekret o ułaskawieniu, mogą zostać przeniesieni w inne miejsce, które nie jest tak bolesne.
  - Do nieba!? - powiedział z przekonaniem Oleg Rybaczenko.
  Nieczysty esesman rzucił:
  - Nie ma nieba dla was naczelnych. Są po prostu miejsca, gdzie nie będziesz bity i dręczony co sekundę i gdzie możesz nadal służyć swoim panom po śmierci.
  Oleg Rybachenko, trzęsąc się z przerażenia, zapytał:
  - A co czeka ludzi, których przestępstwa są poważniejsze.
  To też Ci pokażemy.
  Diabeł dźgnął go widłami w oko, jabłka pękły, wylał się płyn, a chłopiec-pisarz odrętwiał. Potem po kilku sekundach odzyskał zdolność widzenia jednak każde mrugnięcie powodowało nieznośne swędzenie. Znów polecieli, a na ich spotkanie wyleciały jeszcze bardziej obrzydliwe stworzenia.
  Oleg Rybachenko dokładnie je zbadał. Wygląd jest naprawdę niczym: naga, bezwłosa i pokryta strupami czaszka; oczy płonące piekielnym światłem; krótki, jak odcięty nos z czarnym zagłębieniem pośrodku. I, być może najbardziej okropny, brak dolnej szczęki, zamiast której zwisa i porusza się pięć grubych, diabelskich macek w kształcie gwiazdy. Przylgnął więc do Olega Rybaczenki, zatapiając zęby w jego ustach i dając swój słynny pocałunek w malinkę. Potem jego szponiaste ręce zaczęły łamać kości. Pionierski pisarz Oleg sapnął z powodu ostrego bólu łokci, miał zmiażdżone stawy.
  - Tak może prymat, wypijmy za znajomość.
  Oderwawszy pisarza Rybachenko, potwór wyciągnął rękę do kubka, który natychmiast napełnił się winem. Szturchnął ją w twarz pioniera.
  Nie mogłem nawet krzyczeć. Jak gdyby wulkan wybuchł w nozdrzach, pionierski chłopiec obudził się płaczem.
  Mirabela, na której porysowanych nogach leżała głowa Olega Rybaczenki, tylko wzdrygnęła się od wstrząsu i nadal uśmiechała się przez sen. Szczęśliwa dziewczyna, dopóki hitlerowcy nie wtrącili jej do piekła. Do tego właśnie doszło ich piekielna technologia - nie masz władzy nad swoimi myślami!
  A jednak rzeczywistość: duszna i jednocześnie dość zimna - okazała się tysiąc razy lepsza od demonicznego snu. Dreszcze w chłopcu-pionierze-pisarzu, jakby rozwiane przez wiatr. Czasami jednak chciał nawet zachorować, żeby się nad nim zlitowali i dali mu tabliczkę czekolady. Ale jeśli nie jesteś chory, to jest to wielkie błogosławieństwo! Chłopak wziął oddech i przesunął dłonią po chudej twarzy, mokrej od łez, przyzwyczajając się do myśli, że tylko śnił o grozy nazistowskiego Hadesu. Nie ma nic gorszego niż niewolnictwo, pomyślał Oleg i wzdrygnął się. Okazuje się, że są rzeczy, w porównaniu z którymi niewolnictwo może być gorsze tylko w słowach... Choć oczywiście piekło prawdopodobnie nie jest realne. Ale co będzie, jeśli faszyści odeślą go tam ponownie i to z jeszcze większą intensywnością?
  Nie rdzewieją. Trzeba przetrwać za wszelką cenę, przechytrzyć tych Krautów. Może nawet udawać złamanego lub poprosić siebie o służenie im. Oczywiście tymczasowe!
  Ale... to niesamowite. Niemal natychmiast coś w Olegu Rybachence zbuntowało się na tę myśl. Zbuntowali się nie jak dawniej, z konwulsyjnymi dreszczami pomieszanymi ze strachem, ale nieprzejednanie i wściekle. Nienawiści do esesmanów, którzy go pojmali, i ich przeklętego pana, Führera, nie ubrał w słowa, a nawet w myśl. Nie szukałam wyjaśnień i wymówek. Ale dla siebie jasno zdecydowałem: uciekać przy pierwszej prawdziwej okazji. A ci wyżsi dadzą i będzie choć najmniejsza szansa, że pomoże reszcie uciec. Dlaczego?! Bo jest pionierem! Pionier powinien pomagać swoim towarzyszom - członkom Komsomołu! I po prostu dlatego, że on tak chce, a faszysta wcale tego nie chce! Ech!!! Nie rozmawiać z nikim, a bez wiedzy o podziemiach, do których wpadł, trudno jest uciec... Oleg Rybachenko zgniótł słomę i pięścią walnął jej poduszkę. Nie będzie niewolnikiem Hitlera i jego watahy! Pionier kraju Sowietów: nie chce upokorzenia i bólu - wystarczy, a wszystko do mety jest tutaj !!!
  Niektóre dziewczyny już się budziły... Biedaczki były wykończone, tak szczególnie trzeszczały pięty w mieście.
  Ale niestety musisz udawać. Tak długo, jak nosi maskę pokory! Nie chcę iść do piwnicy Gestapo, a dostać w twarz to nie jest wielka przyjemność...
  Więc jeszcze znajdzie swoją szansę.
  Najbardziej podłe - te wilkołaki. Przypomniałem sobie oczy, a teraz, przed rozkwitem, kiedy uczucia się wyostrzyły, chłopiec-pionier-pisarz wyraźnie zrozumiał: to wcale nie są wilki, ale mądrzejsze stworzenia, produkt ukierunkowanej mutacji. Z przemieszczenia genów - dużo mądrzejsi od swoich zdegenerowanych jeźdźców SS. Pytanie brzmi, czy są mądrzejsi od narodu radzieckiego?
  Zaczyna się już robić jasno i trzeba się spieszyć.
  Oleg Rybaczenko przekręcił się na bok, stanął na czworakach i przeczołgał się między śpiącymi do popękanej ściany. Był umiejętnie zbudowany, mocny, choć z dziurami i bez cementu - nie da się nim potrząsnąć bez hałasu. Wieś jeszcze spała, ale przy bramie płonął ogień, a obok niego widać było cienie. Nigdzie nie widać motocykli i samochodów opancerzonych... Lokalna straż, czy co?
  Dziewczyny zostawiły gołe ślady stóp.
  Oleg Rybachenko wzdrygnął się - wzięli go za ramię i cofnęli się, przygotowując się do obrony. Ale w odbiciach przez szczelinę oczy chłodnej Aurory błysnęły.
  Ognisty diabeł zapytał:
  - Dokąd idzie łysy?
  - Naprawdę chcę biegać - szepnął Oleg Rybachenko cicho, ale z irytacją. Rozumiesz, jak mnie tu ściągnęli!?
  Cool Aurora zauważyła z uśmiechem:
  - Podczas gdy te wilkołaki nas pasą... Chociaż to wcale nie wilkołaki, ale coś... - Dziewczyna była zdezorientowana szukając wyjaśnienia. Potem dodał niepewnie. - W nich coś kosmicznego. sama nie wiem...
  Sam Oleg Rybachenko podsumował:
  - Nie pozwolą ci odejść!
  Rudowłosa dziewczyna wzruszyła ramionami.
  - Nie tylko dadzą, ale szansa zawsze się pojawi! Do tego czasu zbieraj siły. Rod-Twórca da, nasz przybędzie na Krym i zmiata nazistowskie złe duchy.
  Poranek na Krymie okazał się słoneczny i zimny, ale bezwietrzny. Błoto po wczorajszych opadach zamarzło. Cóż, zima nie chciała odejść bez walki. Szron błyszczał obficie, jak rozproszone i wiszące srebro, ale to piękno niepokoiło go. Co więcej, po przyniesieniu ciemnego chleba i dużego kociołka z jakimś apetycznie pachnącym, na pewno nie więziennym gulaszem (za którym szła jedna z bardzo paskudnie wyglądających eskort SS z miskami), trzech dwunastoletnich chłopców jasno wyjaśniło dziewczynom w stodoła-kazamata na zewnątrz Cold. Co prawda oni sami, jak przystało na dzieci pod okupacją hitlerowską, chodzą boso. Wydaje się nawet, że istnieje taki nakaz, aby młodzi ludzie rzadziej rozdzierali buty. Ale nie mogą dać klapsa nigdzie poza domem.
  . ROZDZIAŁ #9
  Jednak nic, to nie jest prawdziwy mróz, ale mróz. Zima już się skończyła, a wiosna na Krymie jest burzliwa!
  Oleg Rybachenko nagle zapragnął umyć zęby. W ustach strasznie gorzka. Nawet o wiele więcej niż jest - ręce wyciągnęły się, żeby podrapać zęby.
  Pioneer podbiegł do drzwi, podskoczył, zerwał sopel lodu. Włożył go do swojego rodzaju, przeżuł i wypluł. Następnie spłucz ponownie i ponownie pozwól fontannie. Natychmiast odświeżony i, w mojej duszy, wypuściłem bochenek w kwietniu.
  W kotle było coś płynno-mącznego i chyba z grzybami. Musiałam sączyć go po brzegach misek, a swoją drogą gulasz okazał się pyszny. Naprawdę ze smakiem, a nie tylko z głodu. Zdegenerowany eskorta z SS ziewnął całą swoją rozdziawioną, cuchnącą gębą i sennie rozejrzał się dookoła. Ale przekręć to teraz, a na głowie, pomyślał nagle Oleg Rybachenko, żując ukraiński chleb.
  Ale gdzie on wtedy idzie? Pokryją się całą kompanią, a nawet lokalnym garnizonem. I będzie to dla nich gorsze niż... W tej wizji - gdzie naziści rzucili to jak wąż.
  Że jest idiotą, żeby się tak obnażyć... Nie siebie, ale inne dziewczyny i trzech chłopaków. Tak, i ja też - nadal jest przydatny dla kraju.
  Oleg Rybachenko zamyślił się. Weźmy na przykład samolot - czy jego konstrukcja musi zawierać duraluminium? Czy można wykonać go w całości z drewna, ale nadać mu twardość tytanu! Teoretycznie drzewo w swojej formule i cząsteczkach ma taką wartościowość, że faktycznie może przewyższać tytan pod względem wytrzymałości, przy mniejszej wadze.
  W ten sposób samoloty zwiększą zwrotność i zyskają przeżywalność.
  Tak, a kamizelki kuloodporne mogą być wykonane przez myśliwców superklasy, a takie czołgi staną się...
  Nie złamiesz ich. Nawet "Królewski Tygrys", którego widział w wizjach, zawodzi. A nasze zbiorniki nie boją się brudu. I tak muszle ich nie przyjmą.
  Oleg Rybaczenko, pożerając jedzenie, zapytał swoją siostrę podstępnym głosem:
  - Słuchaj, jeśli zwiążesz trociny odczynnikami z wodą królewską, jaki efekt uzyskasz?
  Margarita natychmiast odpowiedziała:
  - Dym... - Dziewczyna była zaskoczona. - Czego próbowałeś?
  Oleg Rybachenko powiedział szeptem:
  - Szukałem sposobu na zwiększenie wytrzymałości drzewa. I uwierz mi, mój samolot pokazał praktyczną możliwość obejścia się bez metalowych części!
  - Jesteś prawdziwym Łomonosowem Olegiem... - Siostra w ramionach przyłożyła palec do ust i pocałowała chłopaka w czoło.
  Kiedy jedli, podeszło do nich dwie inne eskorty SS. Był z nimi wczorajszy niemiecki generał. Za nim stoi dwóch wojowników, młody mężczyzna i dziewczyna o przyjemnym wyglądzie. Również SS, ale z innego sektora. Tutaj cała piątka trzymała kubki z czymś dymiącym w rękach. A inny młody faszysta przyprowadził swojego partnera. W kazamacie unosił się aromat cynamonu, miodu, melonów i jabłek. Generał powiedział pytającym tonem:
  - Powieśmy dziewczyny od razu lub najpierw się zabawimy!
  Jeńcy wokół roześmiali się, nawet eskorta SS wsparła go, a siwowłosy generał śmiał się tak prosto, otwierając usta jak buldog z zaskakująco mocnymi i długimi kłami, całymi i dużymi jak u ujeżdżacza koni.
  Może to szaleństwo, że dziewczyny się z tego śmieją, ale... Lepsze to niż ryczenie i okazywanie łez nazistom.
  Oleg Rybachenko zamyślił się: czy zostaną tu pozostawieni, czy znowu wypędzeni? Właściwie, jaki jest sens ich przejść, jeśli najważniejsze są eksperymenty bez jasnego celu. Dlaczego Niemcy spalają paliwo podczas jazdy sprzętem. A jeśli chociaż zostaną gdzieś dostarczone, to może uda się wymyślić coś prostszego. Załaduj na ciężarówki lub pociągi. Tak, a samolot transportowy, jeśli eksperymenty są tak ważne, po co żałować?
  Jaki jest sens tego, że prowadzą owce na łańcuchu. A może testują swoją wytrzymałość? Rzeczywiście, żadna z dziewcząt jeszcze nie upadła. Tak, podczas pierwszego przejścia spadły, ale nic się nie stało. Więc po co sprawdzać teraz?
  A może wytrzymałość poprawia się pod wpływem niespotykanych dotąd urządzeń. Czy ten efekt jest mierzony? I tak jeżdżą boso krętą drogą, najwyraźniej nie starając się szybko dotrzeć do konkretnego celu?
  I to jest logiczne - jeśli eksperymentujesz, to do końca. I sprawdzić najmniejsze niuanse. Niech, jak mówią - wszystko na tym skorzysta.
  Być może ich żołnierze są w ten sposób przygotowywani do niewoli sowieckiej i wywózki na Syberię!
  Za tymi wszystkimi myślami Oleg Rybaczenko przegapił moment, w którym zaczęli je wiązać i brutalnie wypychać. Powtarzanie jest matką bólu! Zamarznięte błoto z nagimi kawałkami lodu, dziecięce stopy jak potłuczone szkło.
  Margarita energicznie zachęcała swojego towarzysza broni:
  - Dobry masaż orzeźwiający, taki aplikator z igłami, który podarowała nam królowa śniegu!
  Oleg Rybaczenko również zażartował:
  - To nie ból jest straszny, ani nawet to, co go powoduje - najgorszą rzeczą, która pozbawia odwagi jest strach przed bólem!
  Kolejna nowa, a raczej stara tortura - cóż, liczba obelg będzie większa. Tak, i zwycięstwa też.
  W końcu przyzwyczaja się do znoszenia, a jeszcze lepiej, jeśli istnieje możliwość zemsty!
  I może spróbuj śpiewać dla radości. To tylko pierwszy motyw, jaki należy przyjąć.
  Wieś już od dawna nie śpi. Tylko wszechobecne dzieci odcięły karawanę. Wreszcie: już w lesie jeden z nich rzucił świeżym nawozem w tłustą głowę konwoju, a cała gromadka bosych dzieci uciekła ze śmiechem. A już za krawędzią natknąłem się na wysokiego chłopaka, który wyglądał na jakieś czternaście lat. Z czarnymi lokami i wytartym ubraniem, brudnymi butami, z włócznią w dłoni i dwoma chudymi białymi psami, które natychmiast stanęły po bokach właściciela, ledwo pojawiali się wyczerpani, ale piękni jeńcy. Prawa dłoń czarnookiego chłopca była owinięta zakrwawioną szmatą, ogólnie wyglądał niechlujnie i nieostrożnie. Oczywiste jest, że Cyganie, a nawet Cyganie: szyję, nadgarstki i uszy ozdobiono skręconą grubą hrywną, masywnymi rękawami i kolczykiem. Kolejni pojawili się czterej młodsi cygańscy chłopcy - z wysiłkiem, ale ochoczo ciągnąc na wleczeniu wielkiego dzika, zamarli w miejscu, kiedy zobaczyli procesję.
  Gwizdali, wskazując palcami. O na wpół ubranych jeńcach słychać było wulgarne dowcipy. Co więcej, szczera trzypiętrowa mata.
  SS-mani w odpowiedzi ryczeli, a nawet zaczęli strzelać, jako niekulturalni
  dzieci pokazują wulgarne gesty. Aby najwyraźniej pokazać podobne w Niemczech.
  Starszy cygański chłopiec krzyknął coś do punków. Nagle się uspokoili
  Bądź cicho i wstań cicho.
  Mirabela zauważyła szeptem:
  "Prawdopodobnie syn barona!" Chociaż jakie to ma znaczenie?
  Oleg Rybachenko logicznie zauważył:
  - Hitler nienawidzi Cyganów. Zatem Cyganie są naszymi sojusznikami. Ale takim zachowaniem hańbią rodzinę Romulusa!
  Przechodząc Oleg Rybachenko napotkał wzrok niebieskich, zmrużonych oczu cygańskiego wodza. Była w nich duma - wrodzona i nieświadoma duma młodego drapieżnika, który nie zaznał jeszcze w życiu porażki. Panowała głęboka pogarda, ale nie dla Olega i innych skutych jeńców.
  Pionierski pisarz zapytał wolnego przywódcę:
  - Dajmy Fritzowi oddech! Będziemy bić psy?
  Odpowiedział krótko:
  - Trumna już zamówiona!
  I mimowolnie stanęli na mrozie, jak mówią pionierzy, jesteśmy orłami, a nie ślepymi królikami.
  Oleg Rybachenko postanowił nawet zaśpiewać dla większej żywotności, nawet jeśli jest to nadal słyszalne. Musisz przygotować się na zwycięstwo;
  Szaleją burze i grzmią rogi
  Świat znów jest w stanie wojny!
  Był nasz oddział od października,
  Kiedy horda najechała Ojczyznę!
  
  Krawat wiązany - Fritz pod Moskwą,
  Salwy dział posypane ogniem...
  Kopię rowy z bosą dziewczyną,
  Aby chronić podejście do serca Rosji!
  
  Ktoś zginął, cóż, ale Lenin żyje,
  W każdym uśmiechu i każdym uśmieszku!
  Głos trąby jest potężny - wkrótce w kampanii,
  Jesteśmy pionierami z żarliwym męstwem!
  
  Czołgi płoną, Fritz kaput,
  Bijemy śmiało - dzieci ludu!
  Straszna Katiusza zmiecie obrzydliwość -
  Chwalimy Pana Wszechmogącego - Rod!
  
  Urodziliśmy się - wiemy, jak wygrać
  Tchórzostwa nie można wybaczyć!
  Egzamin zdany - wyraźnie na piątkę,
  No cóż, Adolf nadepnął na grabie!
  
  Rosyjski żołnierz to prawdziwy bohater,
  Nie zna słowa - AWOL!
  Wiedz, że urodziłeś się z czerwonym snem,
  Potrafimy okiełznać zatwardziałego wilka!
  
  Nasz Stalingrad, nasz Leningrad,
  Wszędzie jest święta ziemia gigantów!
  Muszle łomotają jak wściekły grad,
  A pionierzy są zjednoczeni z Ojczyzną!
  
  Wierzę, że możemy polecieć na Marsa,
  Możemy zbudować rakiety na Wenus!
  Cóż, faszysta dźgnął cię w oko,
  Nie ma nikogo silniejszego w wierze od Rosjanina!
  
  Złamany, uwierz w kręgosłup Fritza,
  Zwyciężymy, nawet teraz głodujemy!
  Wściekła bestia zostanie zmiażdżona,
  Cóż, zwycięstwo nadejdzie w ciepłym maju!
  
  Nie płacz za mamą, nie wylewaj łez,
  Jeśli umrę, uważajcie mnie za komunistę!
  Ulitowało się nad sobą jak zepsuty klej,
  Korzystają tylko faszyści!
  Chodzenie po śniegu jest trudne, ale na szczęście błoto dość szybko się rozpuściło.
  A potem wszystko jak poprzednio. Rutynowo bocznymi uliczkami górskimi, omijając osiedla ludzkie, tupiąc, niemal po okręgu.
  Nie, szli, jeśli spojrzeć na Słońce po jakiejś spirali. W stronę Sewastopola i to na pewno.
  Ale jednocześnie kolumna nadal wyginała się w łuk. Ryczące transportery, hałaśliwe lokalizatory. I znowu testy.
  Zostali zepchnięci z powrotem do kazamaty, tylko tym razem do dawnego rozlewu krwi. Nawet zapach gnoju nie zniknął.
  Ale jest dużo siana, stanie się miękki do spania. Rozpętano bez zbędnych ceremonii i kazano czekać na obiad.
  I naprawdę to uszanowali: pojawiło się pięć miejscowych kobiet, które niosły dużą puszkę z zupą mleczną.
  Margarita była zaskoczona i zapytała kapitan Nataszę:
  - Są cuda na sicie lub bez sita. Ale tak naprawdę, albo Niemcy są o wiele milsi, niż przedstawia ich nasza propaganda, albo jesteśmy cennymi ptakami!
  Rudowłosa Aurora zauważyła dość niegrzecznie:
  - Nie schlebiaj sobie zbytnio! Świnki morskie są zawsze karmione zbilansowaną dietą.
  Oleg Rybachenko umieścił w niewłaściwym miejscu:
  I jeszcze więcej świń! Aby waga przybierała szybciej!
  Rudowłosy wojownik potwierdził:
  - Prawda mówi ustami dziecka! Nie ciesz się hojnym lutowaniem! Zwłaszcza, że jest w więzieniu!
  Oleg Rybachenko logicznie zasugerował:
  - Lepiej zjedzmy, a potem zobaczymy!
  Wermiszel pływał gęsto w zupie i wydawało się, że dodano nawet miód. A chleb przyniesiono całkiem świeży, pachnący. To tak, jakby byli w kurorcie. W stodole jest ciepło. I pomyśl, że wiosna już wróciła, odsuwając na bok matkę zimę.
  Oleg Rybachenko wypił z miski, po czym widząc, że duża puszka nie jest jeszcze pusta, poprosił o więcej.
  Potem sen przyszedł do niego i dziewcząt jak fala po upadku meteorytu - nagle i nieuchronnie.
  Terminator zombie wyskoczył z tyłu. Żal mi nawet Dmitrija Baranowa. Kula trafiła go dokładnie w środek klatki piersiowej. Ale wcześniej skazany zombie nie zauważa i strzela.
  - Mój organizm jest wcześnie obumarły i nadmiar ołowiu w żaden sposób nie obciąża. - Dmitry uśmiechnął się, ale tak strasznie, jak martwy człowiek.
  - Fu i horror! Przypomina mi Hadesa. - zauważyłem, wykrzykując Margarita.
  Rudowłosa Aurora położyła się na górnym stopniu mostu, ostrzeliwując nie tylko wyjście z przedziału wojskowego, ale także znaczną część korytarza. Stąd wygodnie jest zmieść ogniem kolorowych facetów wyskakujących z kabin. Jednocześnie od czasu do czasu musi się poruszyć, zmieniając swoją pozycję:
  - Nie martw się, siostro Margarito, wrogów jest już mniej niż stu. Damy sobie jakoś radę!
  - Nawet przed siedemdziesiątką zaczynam "głośne przemiatanie"! - Niedźwiedzica-członkini Komsomołu obnażyła pysk.
  - Wejdź do maszynowni, wróg może wysadzić kotły i spróbuj zalać statek! - Teraz rudowłosa Aurora jest wyraźnie zmartwiona. Ale oczywiście nie strzelała gorzej, wręcz przeciwnie, czyści ją jak rdzę piłą szmerglową. I krew z jej pocałunków zagłady - wanny z beczkami!
  - Pospiesz się! Śrubami! Margarita powiedziała zdanie ze swojej ulubionej kreskówki. A dokładniej, kreskówkę, która wyróżniła się w tej brutalnie zniekształconej nazistowskiej rzeczywistości. - Martwe ciała!
  Dziewczyna z Komsomołu szła korytarzem jak wicher zagłady. Oto przedziały, tytanowe drzwi, stalowe przegrody. Za nią stoją zombie. Nie kryje się, a tu pojawia się kolejka. Karabin M-18, kaliber 7,45. Uderza dokładnie tuż przed sercem. Przestępca zombie zostaje powalony, upada, ale potem podskakuje. Rzuca granat.
  - Cóż, ty i nieustępliwy macho. Małgorzata jest zaskoczona.
  Oto dziewczyna z Komsomołu, która wybiła drzwi maszynowni. Wypuścił dysk bumerang, odcinając kilka osób. Resztę dokończyła machnięciem sztyletu. Tusze myśliwca o japońskich rysach wpadły w gęstą parę. Od razu zaparzyła mu się twarz i z szoku stracił przytomność, a może nawet upadł.
  - Sprzątanie idzie dobrze! - Zgłoszono Margaricie.
  - Ja też się nie mylę! - Odpowiedzi, zachwycona Aurora. Z góry słychać długą serię karabinu maszynowego, a potem dwie kolejne. Dziewczyna z Komsomołu strzela, zmuszając przeciwnika do zamknięcia się.
  - Przebij się ze wszystkich stron. To tak, jakbyś brał udział w grze anihilacyjnej. - wiał ognisty diabeł.
  - Ja też się przeprowadzam. Widocznych jest kilka trupów. Jednak główni przeciwnicy już się uspokoili. zgłosiła Małgorzata.
  Fragment granatu, ranny Dmitrij. Przebiło się, wyleciało od tyłu. Więzień Baranow tylko przycisnął palec do ust:
  - Nie krzycz, to mnie nie boli.
  - Nie wyprzedzaj ciotki w upał!- powiedziała, mrużąc prawe oko Margarita.
  - Słucham! - Ale zombie zachował się dokładnie odwrotnie.
  Margarita minęła korytarz, kolejna eksplozja serii, czyjś przeciągły krzyk, jakby ktoś wyciągał gwoździe, eksplodował ciężki granat.
  Bosonoga Aurora, zabiwszy uciekinierów, wdarła się do chaty, jedna, druga, trzecia. Dopiero w czwartym chcieli ją upiec w ogniu, ale dziewczyna z Komsomołu wyprzedziła ich, zmuszając wrogów do uspokojenia się na zawsze.
  - Jest ich coraz mniej, ale niektórzy ukryli się w celi niedaleko magazynu. Aurora krzyczy. - Rzucanie granatów jest niebezpieczne, koniec.
  - Naśladuj głos kapitana tego śmierdzącego koryta. - radziła Mirabela Korshunova. Otworzą go dla ciebie, a następnie ostrożnie odetną serią. Żądła nie mogą zatonąć. Siedzę teraz za silnikiem i używam bumerangu. Fragment granatu zranił twardego Dimę. Przebiło się, wyleciało od tyłu. Więzień Baranow tylko przycisnął palec do ust:
  ng, zdjąłem jeszcze trzy.
  Rozbrykana Aurora pisnęła z prawdziwą troską:
  - Brawo, zaraz pojawią się helikoptery i będzie z nami gorzej.
  Ryk w odpowiedzi:
  - Jakbyś nie wiedział!
  & Terminator Ognistego Diabła zgodził się:
  - Wiem, nadzieja rozgrzewa duszę!
  W kierunku Aurory poleciały granaty świetlne i dźwiękowe ME-198. Komsomolska dziewczyna rzuciła się im na spotkanie, odpychając ich ciałem. Pole sześciu kamieni zadziałało jak guma, przywracając granaty. Znów lecą trupy, mam już dość liczenia.
  Dziewczyna z Komsomołu wybiegła zza rogu, położyła się, oddała serię, kosząc tych, którzy próbowali wejść od tyłu. Pojawił się typ w zwierzęcym kostiumie, ale szalona Aurora czekała na niego, a pewnego razu wystartowała z tym samym granatnikiem, który spadł od jankeskiego żołnierza. Strzał jest dość mocny iw najbardziej wrażliwym miejscu - w wizjerze. Podłoga głowy została oderwana i zawaliła się ogromna metalowa masa, z dźwiękiem na zbroi.
  - Musisz jeść! - zażartowała chart Aurora.
  Teraz dziewczyna z Komsomołu podeszła do magazynu i naśladując głos dowódcy, powiedziała:
  - zraniłem się! Mudżahedini mnie ścigają! Wpuść to zamówienie.
  Cóż, kto odważy się być nieposłusznym. Dziewczyna z Komsomołu skoczyła na sufit, zabezpieczyła się i strzelając z góry drzwi, wymordowała dziewiętnastu przestraszonych bojowników, uderzając ich w głowy.
  - Pierwsza faza oczyszczania najbardziej niebezpiecznego miejsca dobiegła końca. - oznajmiła dziewczyna z Komsomołu.
  Obok Margarity nastąpiła eksplozja, a ona wskoczyła do otworu. Tutaj, w ładowni, śmierdzi rozpaczliwie płonącym metalem i przenikliwie ciągnie materiały wybuchowe. Ktoś inny próbuje się "rozerwać" i zostaje przebity. Dwóch facetów, najwyraźniej oślepionych, podnosi ręce i krzyczy po angielsku:
  - Nie strzelaj! Poddajmy się! Oszczędź nas w imię Konwencji Genewskiej.
  Najmilsza Margarita Korshunova nie mogła zabić nieuzbrojonych, dlatego po prostu ich wyłączyła, zwykłym naciśnięciem palców. W głosie niedźwiedziego wojownika zabrzmiał żal:
  Wciąż jesteśmy takimi młodymi chłopcami. No cóż, po co wam ta armia NATO. Jeśli, nie daj Boże, zorganizujecie prowokację, zmiażdżymy was jak kocięta. Powiedz pomarańczowa Aurora, prawie skończyliśmy zamiatanie.
  - Wróg może się ukryć. Spróbuj wsłuchać się i złapać niepokojący oddech, a nasz zapach jest doskonały! - Rudowłosa Furia celowo parsknęła głośno.
  - Tak, poczułem smród. Zwłoki zaczną się rozkładać, a wtedy zdolności zagrają przeciwko nam! - Mirabela udawała, ale głośno płakała.
  Dziewczęta z Komsomołu prześlizgiwały się obok chat. Aurora biegła wyjątkowo szybko. Oto zapach adrenaliny, oto trzech świeżych zawodników. Przygotowane, zamrożone w zasadzce.
  - To nic poważnego - W odpowiedzi rozległ się strzał z RPG. Pocisk przeleciał obok, ale przebił część pancerza. Mimo to ta moc jest przeznaczona do strzelania przeciwko T-7. Dziewczyna z Komsomołu niemal na oślep rzuciła bumerang dyskowy, odciąła kogoś, rozległ się krzyk. Wpadła kilkoma strzałami, zabijając odważnych. Inni krzyczeli:
  - My też się poddajemy!
  Ze złości Aurora uderzyła bosą stopą tak bardzo, że oblała trzy na raz.
  - Okalecz dobro ludzi! - warknął Komsomol-terminator.
  Tylko jeden młody skazaniec pozostał na nogach.
  Małgorzata w ładowni również spotkała się z oporem. Po drodze zestrzeliła żołnierza, oczywiście w zielonym berecie. Krzyczeli: "Ręka w rękę!"
  Margarita odpowiedziała rykiem:
  - Powodzenia! - Wykonano technikę "podwójnego pazura". W rezultacie szyja zielonego beretu została złamana.
  Chwyciłem granaty, zrobiło się tu trochę bezpieczniej, kilkunastu żołnierzy najwyraźniej próbowało wcielić w życie harcerską zasadę: przeżyć za wszelką cenę. Margarita jednak nawet polubiła tę grę na swój sposób:
  - No, no, skoro tak nalegasz. Przejdźmy do baseballu, twojego ulubionego Amerykanina, roli miotacza.
  - Jeśli chcesz, mogę zobaczyć, jak grają! Rudowłosa Aurora zachichotała.
  - Nie przejmuj się! Blond zabójca zachichotał jeszcze głośniej.
  - Poszedłem korytarzem, nadal są niesprzątane kabiny. - Dziewczyna z Komsomołu już się poruszała, słychać było krótkie serie, były to ostatnie. Nieustraszona Aurora nawet się nie kryła, dumnie wypinając pierś.
  - Jestem jak robot terminator. - Tylko we mnie nawet wgniecenia nie pozostaną.
  Komsomolska dziewczyna w milczeniu zeszła po schodach. Włączono reflektor podczerwieni. Sprawdziłem kabiny. Wygląda na to, że wciąż się poruszają. Zwinna Aurora przemierzała zwłoki, skacząc jak łania lub ninja. Nie chciała marnować amunicji i po prostu wleciała do kabiny. Szła ze sztyletem, a wrogowie zamilkli. Następnie przejdź do następnej, podobnej taktyki.
  Margarita też nie marnuje czasu, rzucając granaty po zakrzywionym łuku. Jedna eksplozja, potem druga. Żołnierz poobijany odłamkami wybiegł z korytarza i natknął się na dysk bumerangu.
  - I ten tam też! Małgorzata była zaskoczona. - Jak wy wszyscy kochacie pikantne.
  Przed nią błyskały wciąż nie zniechęcone zombie. Otworzył ogień z izraelskiego karabinu maszynowego, najwyraźniej podniesionego wśród trofeów, o budzącej grozę nazwie "Armageddon". I najwyraźniej kogoś położył, kule odbiły się od boków, wybiły nowe plamy krwi.
  Margarita wyczuła zapach trupa od zombie, wyraźnie umierała silniejsza. Tutaj znów wlewa się strzał i fragmenty kości ghula.
  Margarita biegała po korytarzu, strzelając ze zdobytego M-18. Szkoda, że trzeba przeładować. Ale możesz użyć przechwyconych granatów. Nie użalaj się nad swoimi. Dziewczyna rzuca je w osobliwy sposób, podnosząc palcami swoje nagie, dziewczęce nogi.
  "Cytryny" lecą, skręcając jelita. Zwłoki są widoczne i panuje cisza. Nie powinno być nikogo żywego.
  Wygląda na to, że się uspokoili. - Mówi dziewczyna z Komsomołu.
  Agile Aurora potwierdza:
  - Jestem w drodze. - Zwiadowca terminatorów rozprawił się z inną grupą. Teraz pozostały szczegóły. Jak lis polujący na zająca biegnie do ostatnich drzwi po lewej stronie. Nawet zaśpiewała:
  - W moich źrenicach panuje koszmar, zmiażdży cię stalowy cios! Strzelę Rambo do jajek i zmielę kości! Zadziwię wszystkich!
  Stamtąd granat wylatuje na korytarz. Dzika Aurora powala ją, gdy odchodzi. Eksplozja, fragmenty latają. Kolejny uderzył w ścianę, odbił się i odleciał sterowany ręcznie.
  Zadudniło w otworze. Słychać krzyki. Komsomołunka zajrzała do kabiny. Oficer próbuje zebrać siły. Okropny obraz.
  Tak, sam się ukarałeś. - Dashing Aurora dokończyła poczuciem litości. - Generalnie moim zdaniem granaty nie są estetyczne. Jest to jednak lepsze niż zwykła pięść. Ostatnia kabina została opróżniona! Jak się masz, Margarito?
  - Ciągnięcie więźnia! - Powiedziała dziewczyna z Komsomołu. - Wygląda na to, że już po wszystkim.
  Aurora wysłała do niej przez radio znak wywoławczy:
  - Posłuchaj mnie, Don Kichocie. Właśnie zakończyliśmy operację, wszystko jest już wyjaśnione, możemy przeprowadzić lądowanie zespołu.
  - Miniaturowa łódź podwodna jest w drodze. Nie zapomnij jednak o rozprawieniu się z helikopterami Blink. - Brzmi jak metaliczny głos tnący tępą piłą.
  - Oczywiście, już na nich czekamy. - Dokończyła rudowłosa bestia.
  Rzeczywiście, trzech "Saczkowów" już nadeszło i było już na podejściu. Margarita i Aurora chwyciły RPG - "supercobra", odpowiednik RPG dwadzieścia dziewięć i sześć. Przygotowano trzy granatniki. Ważne jest, aby wróg zamknął dystans i zwolnił prędkość. Przede wszystkim "Sieć" próbuje zejść niżej, aby przyjrzeć się pokładom i bandytom, którzy odważyli się zaatakować najlepszą armię świata. Ulepszona wersja sieci ma potężną broń, niezły pancerz i trzy śmigła. Nie każdy kompleks przeciwlotniczy to wytrzyma, możesz zobaczyć, jak rakiety termiczne odpalają. Co jest złego w gramofonie RPG? To, co nie jest kierowane samodzielnie. Dlatego trudniej jest się z tego wydostać. Mimo to dziewczyny celują, biorą pod uwagę prowadzenie.
  Małgorzato, módl się jeszcze raz. W końcu dobrzy ludzie są w helikopterze. Skóra już czuje poruszanie się ostrzy. Dotyk wiatru jest przyjemny i niepokojący.
  - Och, znowu niszczę dzieło sztuki! Jedna pociecha wojskowa!
  Wesoła Aurora uśmiechnęła się:
  - Ze wszystkich dzieł sztuki to arcydzieła militarne najsilniej zapadają w pamięć ludzi i wywołują najwięcej łez!
  - Prawidłowy! Obraz napisany krwią: jaśniejszy niż olej i blaknie znacznie wolniej! - Margarita, smutna z powodu wymuszonego okrucieństwa, zgodziła się. Więc wszystko jest brane pod uwagę, możesz strzelać!
  - Niech sprawiedliwości w Teksasie stanie się zadość! - Aurora jak zawsze nie straciła poczucia humoru.
  Pociski rozerwały brzuchy samochodów. Gramofony roztrzaskały się na drobne kawałki. Ognisty diabeł strzelił z obu rąk jednocześnie, dlatego wszystkie trzy samochody zostały zakryte.
  Odłamki nie trafiły przelatujących obok dziewcząt.
  W oddali pojawiła się Kara-132. Samolot zakupiony w Argentynie leciał na dużych wysokościach. W szalonym locie strzelali do ślepych.
  - To kolejne poronienie. Małgorzata zauważyła. - Kurczenie się umysłu.
  Rudowłosy członek Komsomołu zgodził się:
  - Chyba tak! Trudno będzie je usunąć z RPG.
  - Mimo wszystko spróbuję! - Margarita, zapominając teraz o życzliwości, była wściekła. - Ale z innego, bardziej wściekłego i dalekiego zasięgu granatnika stworzonego przeciwko czołgom szybkiego reagowania. - Blondynka z Komsomołu pokazała imponującą broń.
  - A może wypróbujesz udoskonalone właściwości "żądeł"? - zaproponowała, szczerząc zęby od pereł Aurora.
  - Szkoda wydawać na takie śmieci! Małgorzata pękła.
  - Mimo wszystko będzie poprawiona demonstracja. Niech nasi faceci spojrzą w tym samym czasie. - Niedźwiedź-terminator rzucił sztyletem z wyrzeźbionymi palcami u nogi, czubkiem wbijając się prosto w oko czarnoskórego próbującego wyjrzeć zza rury.
  - Więc tylko jeden Stinger i dam sobie radę z granatnikiem. - odpowiedział jasny przyjaciel.
  - W porządku, zróbmy to. Aurora pobiegła do magazynu. Obok nich przeszedł okaleczony były penalista Dmitrij Baranow, czyli żywy trup, jakby celowo narażał się na kule. Prawdopodobnie przy pomocy najnowocześniejszego sprzętu komputerowego zombie były w stanie widzieć, mimo odległości. Uderzyły karabiny maszynowe dużego kalibru, większość pocisków przeleciała obok. Ale jest ośmiu strzelców i wybucha wiele tysięcy kul. Uderzyli zombie, upadł! Całkowicie pokonany żołnierz szepnął:
  Spełniłem swój obowiązek!
  - Wygląda jak to! Gdzie jest rycząca Aurora, gdyby nie "zbroja", już dawno by mnie trafili. Margarita obejrzała się.
  - Jestem tutaj! - Dziewczyna z Komsomołu niosła granatnik Bumblebee i Stinger. - Teraz celuj.
  Margarita ponownie połączyła się ze swoją bronią, widziała każdy ruch wroga, delikatnie naciskając start. Pocisk leci! Ale "Stinger" zadziałał i rzucił się do celu znacznie wcześniej. Amerykańska broń eksplodowała tak, że nawet pobliski helikopter został odrzucony. W wyniku tej nieprzewidzianej okoliczności Margarita przegapiła:
  - Straszny! Przydarzyło mi się to po raz pierwszy!
  - Zmienił trajektorię, nie denerwuj się, dziewczyno z Komsomołu ! - szepnął umierający Dmitrij Baranow.
  - Może! Ale intuicja mnie zawiodła. - Margarita była już gotowa do płaczu.
  - Spróbuj ponownie. Aurora zachęcała.
  Ale Kara-132 najwyraźniej otrzymała obrażenia od fragmentów zestrzelonego kolegi, odeszła na bok i zaczęła spadać. Margarita, zmieszana z bólu, powiedziała:
  - Może na razie wystarczy!
  Rudowłosa suka z dobrymi uczynkami warknęła:
  - Dobra, czas rozładować Stingery. Ścieżka jest jasna.
  Niemal równocześnie z jej słowami wynurzyła się łódź podwodna. Małe, ale dość obszerne, cztery myśliwce w kombinezonach elektronicznych wyskoczyły jak katapulta. Margarita przyjrzała im się: są ubrani w zbroje, ale nie wyglądają tak niezdarnie jak poprzednie modelki.
  - Załadujemy "żądła"? - zapytała prawnuczka Łomonosowa i Stenki Razina.
  - Magazyn jest otwarty! - odpowiedziała rudowłosa Aurora. - Dajmy ci to!
  . ROZDZIAŁ 10
  Dowódca spadochroniarzy, pułkownik, chłodno oświadczył:
  - Cóż, załadujmy to szybko i spróbujmy uporać się z tą podstępną bronią.
  Po pokładzie spacerowała dziewczyna z Komsomołu, wokół leżał niemiecki karabin G-5. Nieopodal znajduje się kolejny z granatnikiem. Jak to typowe dla Niemiec, jest on dość wysokiej jakości, może nawet lepszy od M-18, a w każdym razie bardziej niezawodny. Najnowszy nowoczesny model MG-8, również niemiecki, zakończył się, ale nie wzbudził szczególnego zainteresowania badaczy.
  Stingery przechowywano w podłużnych pojemnikach, starannie ułożonych, usztywnionych i wyściełanych siatkami amortyzującymi, przy użyciu hydrolizowanej poduszki. Zostały rozebrane i złożone. Dziewczęta z Komsomołu aktywnie pomagały swoim opancerzonym chłopakom. Jednym ze znalezisk był nieoczekiwany najnowszy model RPG-49.
  - Aż dziwne, że tak ich nie eksportowaliśmy. - Zauważyłem pułkownika dowodzącego operacją. Następnie zwrócił się do dziewcząt i entuzjastycznie odpowiedział:
  - W żadnym filmie akcji nie spotkasz takich kobiet jak ty. Setki ciał i zdobycie dużego statku. Myślę, że niedługo powstanie film na Twój temat. - I krzyk grzmotu. - Wezwą Margaritę i Aurorę do ukrycia strefy!
  Rzeczywiście, czego tu nie ma;
  Pojawiły się także ulepszone modele OG i PG, modele z mocniejszymi materiałami wybuchowymi. W szczególności PG zastosowało cztery rodzaje kwasu i indukcję elektryczną, co umożliwiło wystrzelenie fali wybuchowej, przebijającej się przez wielowarstwowy pancerz aktywny w węższym kierunku wraz z ekranem antykumulacyjnym (A gdzie Margarita czytała taką fikcję? ). Trochę droższy, ale skuteczny.
  - "Pershing" jest już przestarzały. - Zauważyłem córkę Łomonosowa i Korszunowa, która obudziła fałszywe wspomnienie. - W służbie pojawiły się bardziej zaawansowane czołgi Powell, mają tylko dwóch członków załogi i znajdują się w pozycji leżącej. Bardzo podobny do naszego radzieckiego IS-10, tylko pancerz jest nieco grubszy. To była dobra rzecz do uchwycenia.
  - Nie wszystko da się złapać w strefie. Weźmiemy trochę na Antarktydę. - zażartowała, posyłając zębami blask słońca Aurorze. Nie boimy się mrozu.
  - Wiem to! Margarita błysnęła jeszcze jaśniej swoimi perłowymi zębami.
  Podczas rozmowy "Stingers" się rozładował. Było ich dokładnie stu pięciu. Pięć miało przybyć do Rosji, resztę po przetworzeniu przekazano terrorystom.
  Dziewczęta z Komsomołu zapytały pułkownika:
  - Gdzie są kamienie?
  Doświadczony wojownik sił specjalnych rozsądnie wyjaśnił piękności:
  - Faktem jest, że wywiezione do Rosji Sowieckiej szybko stracą swoje właściwości i nie wiadomo, kiedy zostaną przywrócone.
  - Z pewnością! - Potwierdzone przez niedźwiedzie z Komsomołu.
  Pułkownik Jurij (tutaj Margarita przypomniała sobie, że miał śmieszne nazwisko Petuchow!), Zasugerował opcję Solonovy:
  "Więc pozwólcie im zostać z wami przez jakiś czas. Daj tylko tureckiemu sułtanowi nie siedem, ale sześć. Mimo to nie będzie mógł używać wzmacniaczy pancerza i żądeł, a poziom zaufania terrorystów do ciebie wzrośnie.
  Ognisty diabeł oczywiście zgodził się z tą propozycją:
  - Niewątpliwie. A jaki kamień zostawić?
  Pułkownik zmarszczył wysokie czoło, zmarszczki wypełzły w świetle księżyca jak fale morskie, a potem wygładziły się. Podjął jednak decyzję:
  - Ten, który pochłania promieniowanie, może ci się przydać. A pozostałych sześciu wróci do nas po skończeniu tureckiego sułtana. Pułkownik przesunął krawędzią dłoni po gardle.
  Teraz Margarita wzbudziła zainteresowanie:
  - Ile czasu zajmie przeróbka Stingerów?
  Pułkownik oświadczył z przekonaniem, pocierając kolcami powierzchnię swoich butów o żółto-pomarańczową trawę strefy.
  - Nie tak bardzo, zrobimy to ze specjalnymi projektantami robotów. I machnął pięścią. Zrobimy to w godzinę lub półtorej! Damy Ci znać.
  Podskakując, Aurora zachichotała, szczerząc zęby:
  - Dobrze, ale co z naszym zadaniem?
  Dowódca SWAT ryknął:
  - Idź do miasta, zabijając wszystkich na swojej drodze! W ten sposób osłabicie proamerykańską grupę "Constancy" i narobicie więcej hałasu. Tak, turecki sułtan będzie ci wdzięczny.
  - Czy to logiczne? - Obaj członkowie Komsomołu wyraźnie wątpili w te pomysły.
  Pułkownik sił specjalnych roześmiał się głośno.
  - Obliczyliśmy logicznie! Czyli rosyjski Rambo w spódnicach na polowanie.
  - Cóż, na razie mam nadzieję, że odwrócimy od ciebie wrogów. Oczy Aurory rozbłysły niezdrowym blaskiem.
  - Potrzebujesz amunicji? - zapytał pułkownik bojowy.
  Obie ryjówki pokiwały głowami, zgadzając się.
  - Nie będzie bolało, chociaż wydaliśmy nie więcej niż tysiąc na dwoje.
  Pułkownik w stylu duchownym mówił szorstkim tonem.
  - Ręka dawcy nie zawiedzie! Nie martwcie się, budżet URSH znacząco wzrósł.
  - Ale to oznacza, że wojsko lub emeryci, pracownicy w sferze socjalnej nie otrzymają dodatkowych pieniędzy! Margarita wykrzywiła twarz.
  Sam pułkownik poczuł się niekomfortowo i oznajmił zmieszany:
  - Dopóki ropa się nie skończy, nie zagraża nam. Bardzo dobrze, że odbiliście kamyk od Amerykanów. Kto wie, udało im się zdobyć tanią ropę, co negatywnie wpłynęło na nasze dochody. Tutaj opanowaliśmy tak ogromne podboje i platformy, że pompują paliwo bezpośrednio z ziemi. - Pułkownik błysnął gwiazdkami na szelkach.
  - Nie da się nazwać krajem rozwiniętym, w którym większość dochodów budżetowych stanowi ropa i gaz. - zauważyła Margarita Korushnova surowym tonem. - Trzeba promować naukę w sferze cywilnej, bo inaczej wszystko pójdzie w stronę militaryzmu.
  To właśnie zamierzacie zrobić, dziewczyny. Już wyhodowaliśmy nowych supermenów. Które mogą łączyć się z włóknem, a nawet ciekłymi metalami. Pułkownik skrzywił się, jakby bolał go ząb. Wyciągnął gumę do żucia i włożył ją do ust. Widok stał się nawiedzony.
  - A potem jak w "Kuszeniu Boga" lub pod innym tytułem "Silniejszy od Boga Wszechmogącego"! multi-teohiperplazma upodabniająca się do Stwórcy! Małgorzata zauważyła.
  Komendant zamknął oczy ze zdumienia.
  - Nie czytałem takiej powieści, ale czym jest teohyperplazma?
  Obie dziewczyny rzuciły jednocześnie:
  - Energia przyszłości! To, co było elektrycznością Juliusza Verne"a, stało się zasadniczo nowym rodzajem materii.
  Nie mamy jednak zbyt wiele czasu na rozmowy. - Powiedziała dziewczyna z Komsomołu, wyładowując "żądła" na łódź.
  - Koniecznie przeczytajcie "Kuszenie Boga". - powiedział pułkownik, mimowolnie drżąc.
  - Bardzo przydatne w strategii walki. Zauważyła Aurorę. - Ogólnie rzecz biorąc, nasza trzecia wojna światowa przeciwko Stanom Zjednoczonym i Anglii była prowadzona tak nieudolnie, że wyraźnie pachniała zdradą stanu.
  - Przyznaj, że tak było! Nasi generałowie nie są tak głupi, żeby nawet nie znali elementarnych podstaw strategii i taktyki. - zauważył pułkownik.
  Dlaczego nikt nie został aresztowany? Twarda Aurora energicznie potrząsnęła pięścią.
  Pułkownik mruknął zmieszany:
  - Nie było żadnego porządku politycznego, w dodatku nie chcieli stworzyć precedensu, na czym mogliby cierpieć bardzo wpływowi ludzie.
  - Przyzwoity człowiek stawia sprawiedliwość - ponad rodzinę i przyjazne stosunki! Prawo dla wrogów i przyjaciół powinno być takie samo, jak mąż dla żony! Obecność różnych praw zamienia sprawiedliwość w prostytutkę! - oznajmiła Margarita stanowczym tonem.
  Pułkownik był naprawdę zdziwiony:
  - Wow, widzę Niemkę Ekaterinę. Chcesz trochę sprawiedliwości!
  - Chcę prawdy, porządku i oczywiście wolności! - Powiedział, wykrzykując Margaritę.
  - Jakie przyjęcie? - zdziwił się pułkownik.
  - Z obecnego żadnego! - Młoda prawnuczka Michaiła Łomonosowa i Stenki Razin została podniecona. Osiodłała konia. - Powinien stać się nowym ruchem zdominowanym przez młodzież intelektualną. A przede wszystkim należy walczyć z surowcową orientacją gospodarki. Zwyczajowo karci się Hitlera, ale pod jego rządami przemysł, w szczególności inżynieria, dokonał kolosalnego skoku od zera. Udało mu się zmodernizować kraj bez petrodolarów. Niestety za czasów Sztakha postawiono na eksport surowców i import towarów konsumpcyjnych, żywności. I niestety ta polityka trwa do dziś. Uczyniłbym naukowców najbogatszymi ludźmi w kraju. Profesorowie oligarchowie byliby regułą, a nie wyjątkiem. Poza tym studia wyższe powinny być nie tylko bezpłatne, ale i obowiązkowe, a dyrektor przedsiębiorstwa musi mieć pracę dyplomową i trzeba ją oddać do komputera, którego nie da się przekupić. Ogólnie rzecz biorąc, znacząco podniesiemy poziom intelektualny młodych ludzi, aby nie dominowała zasada: kupuj i sprzedawaj!
  - Tak, wielu nawet z wyższym wykształceniem szuka łatwego chleba, branża handlowa jest wyraźnie przeciążona. - pułkownik zgodził się z westchnieniem i dodał jeszcze bardziej smutno. - Dziedzina naukowa nie jest wysoko ceniona.
  Broń została szybko załadowana. Dziewczyny z Komsomołu pracowały i rozmawiały jednocześnie:
  - Uważam, że potrzebujemy bardziej rygorystycznych ograniczeń dla gospodarek rynkowych i. - Do rozmowy włączyła się Mądra Aurora. - Co nie byłoby tak super bogate. A potem jeden rosyjski oligarcha o żydowskich korzeniach ma fortunę, która natychmiast składa się z dwustu najbogatszych ludzi w Chinach.
  Pułkownik już tracił panowanie nad sobą, ale jednocześnie wykazywał rzadką powściągliwość:
  - Zgadza się, i nawet większość miliarderów nie jest narodowości słowiańskiej. Myślimy o tym i staramy się ich uszczypnąć.
  - Słabo szczypta! Tak, tutaj potrzebne jest dokładne odchwaszczenie. Małgorzata sprzeciwiła się. - Cóż, wszystkie "Stingers-crackery" wyładowane, czas pokonać wroga.
  Na brzegu wiedzieli już o ataku i Jankesi zbierali siły. Śmierć helikopterów pokazała, że wróg jest bardzo silny, a Amerykanie nie są takim narodem, żeby wdzierać się na oślep do piekła. Na pewno byli gotowi do ataku. Ponadto grupa "stałości" ściągała swoje jednostki.
  W tej sytuacji musisz zaatakować siebie. Wtedy będzie korzyść. W ten sposób można po prostu jechać dalej lub wykonać manewr objazdowy. Margarita Korshunova zaproponowała:
  - Jedźmy prosto do portu i tam ich wszystkich zabijmy!
  - Niezły pomysł, ale od razu możesz wpaść pod ostrzał sztyletu. Oferuję delikatniejszą wersję. Szybki objazd, wjazd od strony lasu. - Aurora zakreśliła okrąg bosymi palcami, a następnie odtworzyła pentagram.
  - Czy warto tracić czas!? - W głosie naukowca Margarity zabrzmiał sceptycyzm.
  - Zimowa noc jest dość długa. Aurora zaprotestowała. - Poza tym wróg nie może wiedzieć, że jest nas tylko dwóch. Trzeba stworzyć iluzję, że atak nadchodzi także od strony lądu, jakby były przeciwko nim duże siły.
  - Tym razem się z tobą zgadzam, chodźmy! - Margarita niezwłocznie wprowadziła pływalnię do gotowości bojowej.
  Dziewczęta z Komsomołu poruszały się z dużą prędkością na pontonie. Wciąż niewidzialni żołnierze, do wirtualnego nadzoru i radaru.
  Przecinając powietrze, ominęli kilka statków i mijając budynki, znaleźli się na swobodniejszych wodach. Po drodze spotkały zmutowane rekiny, ale w przeciwieństwie do anakondy dziewczyny z Komsomołu nie pachniały krwią. Dlatego nie próbowali atakować. Ponadto Aurora wystrzeliła dyskowy bumerang gołymi stopami:
  - Niech da im nowy cel.
  Raniąc rekina, wybił fontannę krwi z jej ciała. Zwierzę drgnęło, a jej towarzysze natychmiast rzucili się z wysuwanymi szczękami i mamutowymi kłami. Wyglądało to strasznie, potworne bestie przebiły swoją przyjaciółkę, ona w odpowiedzi uderzyła kła, uderzyła. Zielonkawa, oleista krew rozlała się po powierzchni. Do bitwy wkroczyły drapieżniki, a liczba kalekich rosła; ich z kolei dobijali inni.
  - Ojej, Małgorzato ! Ale łatwo sobie z nimi poradzić. Wziął, jednego zranił, a reszta się okaleczy. - Aurora głośno pluskała i tupała bosymi stopami.
  - Widzisz, że moralność diabła odgrywa pewną rolę. Nie ma potrzeby głosić nienawiści do bliźniego i chęci wybicia słabszych. Królewna Śnieżka Terminator mrugnęła.
  Nie walczyliśmy ze słabymi. - Aurora, lśniąca szmaragdowymi oczami, powiedziała bardzo dumnie. - Było ich czterystu osiemdziesięciu przeciwko nam dwóm, a przed nami bitwa co najmniej dwóch tysięcy, z czego trzystu pięćdziesięciu to wybrane siły specjalne, które przeszły przez Irak, Afganistan, Somalię. Inni wojownicy nie są pozbawieni doświadczenia.
  - Silny przeciwnik hartuje ciało i wolę, czyni cię silniejszym - słaby psuje duszę i osłabia ciało, czyni cię słabszym! Zatem trudna droga daje znacznie łatwiejsze zwycięstwo! - Powiedziała mądra Margarita.
  Omijając port dziewczyny z Komsomola, udaliśmy się nad kanał. Do portu było niedaleko, słychać nawet szum statków. Zwiadowcy byli w kanale. Był dość długi i dziwnie wijący się. Po drodze dziewczyny z Komsomołu prawie wpadły na anomalię. Zakrzywiała powietrze jak przezroczysta sprężyna. Owady podleciały do niej i rozbłysły jasnym kawiorem. Niemniej jednak przyciągała skrzydlate stworzenia.
  - To coś w rodzaju unicestwiacza much. - zwróciła na siebie uwagę Aurora, błyskając bosymi obcasami.
  - Może jakiś rodzaj promieniowania przyciąga owady. Czuję ultradźwiękowe wibracje powietrza swoją skórą. - Margarita nawet tchórzliwie się skuliła.
  - Nowy problem dla nas! Ogólnie rzecz biorąc, ten dziwny charakter strefy może doprowadzić do zawału serca. - Ironia zabrzmiała w głosie ognistej Aurory.
  - Ty i ja mamy dwa serca, więc nie umrzemy od razu! - Margarita stała się wesoła - Dobrze jest, gdy nie jest się do końca człowiekiem.
  Ognisty diabeł krzyknął na to:
  - Zgadzać się! A potem stałaby przy piecu, a nawet byłaby w ciąży!
  Mimo to dziewczyny musiały się zatrzymać, odepchnąć od zaczepów, kilka razy odsunąć się na bok, kopiąc do tyłu.
  Za jedną anomalią natychmiast pojawiła się kolejna, tym razem owalna, przerywana. Wszystko to utrudniało poruszanie się. Niemniej jednak minęli, przed nimi było coś w rodzaju strumienia.
  Trudno się na nią wspiąć, nadjeżdża ruch, ale nie ma żadnych anomalii. Na trawie pokrytej szronem pozostają nagie ślady stóp.
  Dziewczyny z Komsomołu zatrzymały się przed jego opuszczeniem. Widać jak podbiegło kilka główek "kapusty". Zmutowane rośliny nie widziały prawie nie do odróżnienia dziewcząt, kilka z nich natknęło się na buty (Wojownicy Niedźwiedzi właśnie włożyli buty, aby ukryć zapach), ale najwyraźniej przekonani, że są niejadalne, zostali w tyle.
  - Musimy popłynąć trochę do przodu! - Powiedziała, rzucając zwierzęcy uśmiech Aurora. - Tam ukryjemy łódź.
  - Noszenie tego przy sobie nie jest wygodne! - zgodziła się Margarita Korshunova.
  Wyciszenie silnika odrzutowego nie jest łatwym zadaniem dla projektantów, ale mątwa działa na tej samej zasadzie i jest myśliwym pierwszej klasy.
  Znalezienie kryjówki, aby przypadkowy brat jej nie złapał, nie jest takie proste. Najlepiej pasuje tu legowisko niebezpiecznej bestii. Na przykład szczur bobrowy. Zwierzę jest niebezpieczne, trudne do zabicia i wielkości dzika. Nie wełniane łuski, normalny fraer nie przylgnie do swojego legowiska. Zwłaszcza nocą. Tak rozumowały dziewczyny, ukrywając ponton, na podobieństwo kieszeni. Gdzie krzaki zwisają nad wodą z góry. To tam dziewczęta zostawiły swój skarb, przebrany za gałązki krzewu.
  - Dobrze ukryte? - zapytała Margarita, wykonując ćwiczenia w drodze.
  - Do rana połóż się, ao świcie zmyjemy! Wściekła Aurora wyprostowała kamień piętą.
  - A jeśli szczur-szop sra! - Pomarszczony wojownik-członek Komsomołu.
  - Strzelajmy! Jego skóra jest mocniejsza niż skóra aligatora i jest bardzo ceniona. Aurora zamrugała szmaragdowymi oczami jak dziecko.
  - Sprzedajmy! Zmieńmy przebranie, a nikt nas nie pozna! - Margarita Korushnova prowokacyjnie pokazała język.
  - warknęła Aurora.
  - OK!
  Dziewczyny cofnęły się nieco, gdy pojawił się sam szczur-szop. Zamarli, zdeterminowani, aby na razie utrzymać bestię przy życiu. Pod pewnymi względami przypominali bandytę, który zabił rodzinę, ale wypuścił ptaka z klatki. Szczur-szop nie wyłapał prawie nieodróżnialnego zapachu dziewcząt, w dodatku był pełny, po skosztowaniu padliny, poszedł spać.
  Jego niezwykłe chrapanie przypomina ćwierkanie przeciętnego skrzypka.
  Dziewczyny z Komsomołu próbowały działać szybko, a jednocześnie nikt ich nie widział, ruch był tak tajny. Zdjęli nawet buty.
  Bosonoga Aurora zapytała swoją przyjaciółkę, i to nie w celu uzyskania informacji, ale po prostu, aby rozładować napięcie:
  - No cóż, jak objazd się powiódł?
  Margarita odpowiedziała bez wahania:
  - Chyba że napotkamy anomalie.
  Ognisty diabeł położył jej palec na ustach:
  - A oto jeden taki się skrada.
  Perła anomalii z podziemia. Nawet spulchniła ziemię. Jak gigantyczny kret, ubity piasek, glina, trawa. Wypchnął coś śluzowatego jak olej. Po tym jak zacząłem uderzać.
  - To jest obrzydliwe! - Powiedziała ognista Aurora. To jakby całować się dwie świnie.
  Anomalia usłyszała je i podeszła do zaniepokojonych dziewcząt.
  - Chodźmy na boki! - zamówiła Margarita.
  Zwinna Aurora nie rozumiała:
  - A czemu to?
  Królewna Śnieżka Terminator uśmiechnęła się.
  - Każemy ci gonić dwa zające!
  Dziewczyna z Komsomołu pokazała język, złapała nim osę i przeżuła, rozbawiła ją taka propozycja. Zwiadowcy rozproszyli się, a anomalia zamarła. Zatrząsł się trochę i zaczął opadać, mały płomień przeszedł przez kałużę oleju. Jednak gdy tylko się zaświeciła, szybko też zgasła.
  - To nie jest Piromania! - zauważyłem, mrużąc oczy bosej Aurorze i od razu podskoczyłem, wykonując salto w tył.
  - Tak, anomalia Pyromania może spowodować katastrofę! Małgorzata zgodziła się. - Teraz szybciej do przodu i tak tracimy czas.
  Gdy tylko dziewczęta z Komsomołu weszły głęboko w gęste krzaki pąków, drzew, splecionych zmutowanych lian, otoczyła je niemal nieprzenikniona ciemność. Tylko kora drzew błyszczała, nadając krajobrazowi złowieszczy, nieziemski charakter. Jednak dziewczęta nie potrzebują lunet noktowizyjnych, to jest dla słabych, osób, które nie są zdolne do samodzielnych decyzji i widzą w ciemności. Aurora prawie staranowała drzewo, radioaktywne podświetlenie sprawiało, że odległość była iluzoryczna, często oszukując odległością.
  - Cholera! - Ognisty diabeł całkiem słusznie wspomniał o nieczystym. Wydaje się, że nie ma anomalii, ale światło jest zakrzywione.
  - To fosgen i fosfor! - oświadczyła Margarita i wykręciła swą zgrabną szyję. Przecież często zmieniają parametry powietrza.
  - Trzeba to wziąć pod uwagę! - Czerwona Aurora zgodziła się ze słabo ukrytą ironią.
  Wojownik machnął ręką w powietrzu.
  - Na początku powoli, potem przyzwyczaj się.
  Dziewczyny z Komsomołu stopniowo przyspieszały, starając się nie pękać nawet z węzłem pod podeszwą. Boi się nie tyle przypadkowych obserwatorów, co różnych stworzeń, które mogłyby zareagować na dźwięk.
  Na początku było sucho, ale gdy tylko dziewczyny przesunęły krzaki, wylał się na nie prawdziwy wodospad!
  - Chyba woda jest ciężka! - zaproponowała Aurora.
  - Na pewno dziesięć procent! Małgorzata zgodziła się.
  Ognista diablica powaliła owada hipertytanową piętą i wyraziła swoją opinię:
  - Dlatego rosa jest tak duża i nie wyparowuje!
  Clay szarpał się pod podeszwami butów. Jego kolor to niezwykły zielonkawo-fioletowy, przypominający grób. Nie było to nigdzie na Ziemi, z wyjątkiem miejsca w strefie.
  Nogi próbowały rozchylić się na boki, ale gąsienice natychmiast zarosły, co ułatwiło rozpoznanie. Po prostu trudno go przesuwać, przykleja się do butów, zmuszając do marnowania wysiłku. Aurora i Margarita połknęły nawet skoncentrowaną tabliczkę czekolady. Trawa była rzadka i była przeważnie drapieżna. Czołgała się po glinie i próbowała łapać owady. Zawiłości wysokich lian, krzewów, gałęzi, liści, czasem bezwonne, a czasem o silnym aromacie.
  - A skąd są pnącza? - zapytała Małgorzata. - To strefa umiarkowana.
  - W wyniku mutacji zakorzenić się. W dodatku strefa jest cieplejsza niż w niej! Około piętnastu stopni. Latem jest tu cieplej niż w Afryce równikowej. Lub nie o tej samej temperaturze. - Piękna Aurora zmarszczyła czoło, najwyraźniej próbując sobie przypomnieć, co kiedyś czytała.
  Margarita bardzo pewnie stwierdziła:
  - To nic! Przynajmniej dla nas.
  Bosonoga Aurora przekręciła się w powietrzu, wykonując salta i skomląc:
  - Jesteśmy niedźwiedziami Komsomołu i to mówi wszystko!
  - Pamiętam, że jakimś cudem zabrano nas na Saharę. Spędziłem tydzień bez jedzenia i picia, szedłem wzdłuż piasku, który przypalił patelnię boso jak na kuchence i nic nie przetrwało! - zauważyłem, wypuszczając iskry z oczu (i nie w przenośni, ale dosłownie!) Margaritę. - Tylko oczywiście przyjemne, to nie wystarczyło.
  - Oczywiście! Ja też przez to przechodziłem! Stopy szybko się przyzwyczajają, ale potem jedynie swędzą. A skóra ciemnieje na słońcu. - Potwierdzony, wesoły i zabawny jak kot z Viria Aurora.
  - Nie lubię, gdy body jest białe, wydaje się zbyt wypieszczone. - Margarita nie udawała, że się skrzywiła.
  - Czekoladowa opalenizna jest teraz modna. Ognisty diabeł warknął zęby pantery. - To znaczy, że masz pieniądze na wyjazd na Południe.
  Dziewczynom prawie zabrakło zawiłości dżungli w Czarnobylu. Za brzegiem znajdował się szeroki kanał. Gęsty krzew z wystającymi korzeniami, zmutowany babka o szerokich liściach - stworzyły dogodną pozycję zamkniętą.
  Małgorzata wykrzyknęła:
  - Cóż, przed nami Wiżnica.
  - Tak, byłe radzieckie miasto! Dlaczego Ukraina jest dumna, stała się prawie odrębnym krajem w Związku Radzieckim. W końcu toczymy z nimi wojnę od wieków ! Dlatego wygrał ZSRR, a teraz Ukraińcy są naszymi braćmi. Czerwona Aurora rozłożyła szeroko ramiona i próbowała wzbić się w powietrze.
  - A wcześniej byli dla nich rosyjscy bracia. Każde dziecko wie, że Kijów jest matką rosyjskich miast. - Powiedziała uśmiechając się szerzej Margarita. - Łączyła ich święta wiara prawosławna i słowiańskie korzenie. Sam Bóg nakazał, aby ZSRR był jednym państwem. Ale Bandera przyszedł i zrobił zamieszanie - okazało się, że to wojna. Jednak wygraliśmy.
  - Porządek buduje się na fundamencie, gdzie cementem jest wiara, a piaskiem wola! I do tego trzeba posadzić wielu złoczyńców! - odpowiedziała, wściekle warcząc Aurora.
  Zwiedzanie miasta nie jest trudne. Rów jest tu zaśmiecony, przejście przez wał nie stanowi problemu. Domy są w większości stare, widać pięciopiętrowe budynki i drapacze chmur z epoki stalinowskiej. Dziewczyny odwiedziły już nowoczesne budynki. Wtedy Margarita przypomniała sobie:
  - Musimy zabrać osiemnaścioro dzieci, prawda?
  - Nasi ludzie pomogą! Wywołajmy w mieście taką panikę, żeby nie mogli namierzyć naszych ruchów! Bosonoga Aurora potrząsnęła pistoletem.
  Śnieżnobiała wojowniczka rozejrzała się i wycinając kleszcza, zniżając głos, zapytała:
  - A jeśli się przewróci?
  Ognisty diabeł logicznie zauważył:
  - Liczę na jego elementarną chciwość. Poza tym, teraz zadzwonię do tego krasnoluda. Będę wspierać jego ducha walki.
  Margarita Korshunova warknęła całkiem nieinteligentnie:
  - Najlepiej to zrobić solidnym uderzeniem w twarz.
  Aurora szybkim biegiem na bosych stopach wybrała numer za pomocą przycisków i powiedziała głośno:
  - Jesteś gotowy!
  - Tak, ale był taki bałagan! - W odpowiedzi usłyszałem cichy pisk.
  - Nie rozpaczaj pod pozorem, gdzie łatwiej jest wyjąć. Poza tym nikogo nie zdziwiłaby nieobecność dzieci po tak burzliwej nocy. Podstępna, rudowłosa diablica obniżyła ton.
  - Zgadzać się! Nie będą już od nas zależne! - mruknął krasnolud - specjalista od kidumpingu.
  - Poczekaj na nas, bez względu na to, co się stanie! Może dodam jeszcze pięć procent. Aurora powiedziała cicho.
  Ostatnie słowa wywarły magiczny efekt. Kretyn bandyta mruknął:
  - Poczekam, nawet jeśli nadejdzie koniec świata!
  Spokojna Aurora, ironicznie unosząc i opuszczając długie rzęsy, pomyślała: "coś mi przypomina Judasza czekającego na osikowy kołek".
  - No cóż, teraz pokonamy Amerykanów i ich popleczników - stwierdziła zdecydowanie zielonooka Aurora.
  - Czy wiesz, że nie mogę w żaden sposób przebaczyć Ameryce? Galina zacisnęła pięści.
  - Co? - Zaskoczona czerwona niedźwiedzica-członkini Komsomołu.
  - Bombardowanie naszych i japońskich miast! To barbarzyństwo! Nawet pisałem wiersze! - Margarita potrząsnęła granatem i nawet z taką wściekłością, że spadł cały rój futrzastych zmutowanych owadów.
  Aurora podskoczyła zachwycona:
  - Zaśpiewajmy! To jest interesujące.
  I Korshunova zaśpiewa, jej głos jak zawsze jest wyższy niż Himalaje chwały;
  Gwiazda Ojczyzny jest dana przez Pana,
  Uwierz mi, ona jest bardziej promienna niż Słońce!
  Jesteś moją ojczyzną -
  Wiedz, że serce bije ze smutku!
  
  W Was jesteśmy członkami Komsomołu jak orły,
  Miażdżymy nazistów i zamiatamy złom!
  Udało nam się nawet na Jowiszu,
  Uprawiaj owoce - raj nierealny!
  
  Wenus to miejsce miłości
  Na Marsie uczucie wojownika jest najwyższe!
  Łamiesz kajdany zła, wątpliwości,
  W końcu Bóg chce zrobić wszystko, co najlepsze!
  
  Zniszcz kosmiczne ciśnienie
  Złapmy brodę mocnym hakiem!
  Wróg zostanie zmiażdżony potęgą świata,
  A Junkers został zestrzelony zwykłym dziecięcym łukiem!
  
  Wyrównanie jeden - weź i wygraj,
  Nie możemy znać innego wyniku!
  I nie rozdzieraj wilka Rzeszy,
  Dostać bagnetem w twarz od wojownika!
  
  A bagnet nie będzie ci odpowiadał na przyszłość,
  Dołożymy dynamit do buldożera!
  Tak szybki lot
  Kiedy proletariusz uderzył w młot!
  
  Następny ruch minie jak huragan
  A gra końcowa będzie zwycięskim kumplem!
  Przecież nasza wściekłość to szalony wulkan,
  Masakra na draniu, okropnym kocie!
  
  Zaciskaliśmy kleszcze w Berlinie,
  Paryż jest wolny pod rosyjską banderą!
  Jesteśmy córkami Ojczyzny i synami,
  Kiedy biesiadujemy, ze smakiem zajadamy się miodem!
  
  Mglisty Albion jest teraz jak brat,
  Nowy Jork jak ciasto na talerzu!
  Nasza czerwona, szkarłatna flaga w kolorze maku,
  Pod nim wszyscy ludzie cieszący się wolnością są szczęśliwi!
  . ROZDZIAŁ #12
  Oleg Rybachenko ma również marzenie, które nie jest nawet proste, ale cudowne. Jakby on i Dima kontynuowali karierę wojskową;
  Obaj zgłosili się jako ochotnicy do dziecięcej dywizji SS utworzonej przez opętanego przez demona Führera. Wydaje się, że w tej rzeczywistości Hitler w końcu oszalał. To prawda, że z drugiej strony miał na tyle rozwagi, by nie rozpoczynać beznadziejnej wojny z ZSRR.
  Z drugiej strony, dlaczego chłopiec nie miałby przejść hartowania wojskowego? Dlaczego mają pozwolić pielęgniarkom i pławić się jak barczuki?
  Oleg Rybachenko i Dmitry wraz z innymi chłopakami z młodszego batalionu polecieli do Afryki. Niemiecki sześciosilnikowy transport mógł przewozić do dwustu uzbrojonych spadochroniarzy. Ale był cały batalion trzystu bojowników młodszej wersji Hitlerjugend. Trzystu chłopców w wieku około dwunastu lat, pozornie wciąż z wydmuchanym nosem, ale w rzeczywistości byli to specjalnie wybrani chłopcy, którzy przeszli już niezbyt słabe przeszkolenie wojskowe.
  Führer chciał, aby jak najwięcej nastolatków wzięło udział w wojnie. W Afryce główne siły brytyjskie zostały już pokonane, choć w Sudanie wciąż są silne garnizony. To prawda, że \u200b\u200bwojska kolonialne nie są całkowicie niezawodne, aw rzeczywistości jednostki brytyjskie. Nie są dokładnie Anglikami. Nie są tak dobrze uzbrojeni, zwłaszcza w czołgi, spróbuj, więc przenieś sprzęt przez metropolię. Dlatego ryzyko dużych strat u chłopców jest minimalne. Ma być na poziomie konwencjonalnych ćwiczeń taktycznych, a młodsze pokolenie będzie zdobywać doświadczenie w wojnie.
  Oleg Rybachenko i Dmitry biegle władają językiem niemieckim (rzekomym wrogiem), a także angielskim, hiszpańskim i francuskim. Ich szkoła też jest elitarna i teoretycznie dzieci radzieckie powinny być najmądrzejsze.
  Niemiecki chłopiec, najwyraźniej jeden z przywódców, wysoki i muskularny Hans Feuer uścisnął dłoń i powiedział szczerze:
  - Nie spodziewaliśmy się, że Rosjanie mogą być tak silni i mądrzy. Na przykład plujmy sobie jak Niemcy pierwszej klasy!
  Oleg Rybachenko skromnie zauważył:
  - A co cię tak dziwi. Być może będziemy musieli powalczyć, ale jeśli pójdziesz na zwiad i nie znasz języka niemieckiego, ile informacji zbierzesz?
  Hans zgodził się:
  - To prawda! Ale ogólnie uczono nas, że jesteście rosyjskimi podludźmi. Słowianie stanowią etap przejściowy między małpami a ludźmi. Oznacza to, że pod względem rozwoju inteligencji rosyjski jest nieco wyższy niż zwierzę domowe.
  Dymitr ze złością zacisnął pięści.
  - Tak, mogę osadzić takie słowa.
  Hans odpowiedział odważnie, zaciskając pięści:
  - Tylko wybór broni należy do mnie. W rękawiczkach jesteś mistrzem Pół Świata, a co powiesz na pojedynek na nunczaku?
  Dmitry był zaskoczony:
  - I co to jest?
  Chłopak z niemieckiej elity chciał odpowiedzieć, popisując się swoją erudycją, ale wyprzedził go Oleg Rybachenko:
  - To narzędzie rolnicze, które w Chinach wybija snopy. Tatarzy mongolscy zabronili Chińczykom nosić broń, więc zamienili to pozornie nieszkodliwe urządzenie w śmiercionośną maczugę. Opracowano cały system walki na nunczaku. Następnie został przyjęty przez Japończyków pod koniec XIX wieku. Prawdopodobnie przeszło od nich do oddziałów SS.
  Hans odpowiedział:
  - Na pewno nie w ten sposób. Dziesięć lat temu Wielki Führer zaprosił kilku guru z Chin, nakazując, aby szkoła walki wręcz Trzeciej Rzeszy była najbardziej zaawansowaną na świecie. Nie należy myśleć, że my Niemcy, jako najwyższy naród, nie chcemy się niczego uczyć od innych narodów. Nasza niemiecka szkoła wojskowa domaga się, aby w jak największym stopniu uwzględniać czynnik ludzki.
  Dmitry energicznie pokiwał głową, potwierdzając tę myśl:
  - I sowiecki też. Stalin powiedział - technologia w okresie odbudowy decyduje o wszystkim! A potem, w drugim planie pięcioletnim, rozwinął pomysł - o wszystkim decydują kadry!
  Oleg Rybachenko powiedział inaczej:
  - Muszę powiedzieć, że z czynnikiem ludzkim nie wszystko jest w porządku. Na przykład poziom wyszkolenia technicznego żołnierzy w ZSRR jest opóźniony. Ale ogólnie jesteśmy wspaniali!
  Hans zasugerował:
  - Czy chciałbyś zagrać w Hitler-hash?
  Radzieccy chłopcy byli zaskoczeni:
  - I co to jest?
  Hans mrugnął.
  - Ostatni wynalazek Wielkiego Fuhrera. Jak szachy, w które gra nie dwóch, ale czterech, dwóch na dwóch. Ale na jednej planszy składającej się z czterystu komórek. Ma czołgi, SAU i pancerniki. W sumie każda figura ma czterdzieści, a w sumie sto sześćdziesiąt. Niektórzy poruszają się jak szachy, inni nie. Plus kilka innych innowacji... Na przykład czołg i pancernik mogą zostać zestrzelone tylko przez czołgi, działa samobieżne i Linki oraz piechotę albo razem, albo jeśli osiągną określoną linię, wzmocnią swoją broń. Ogólnie gra jest bardzo trudna, zupełnie nie podobna do szachów.
  - Pokaż jej. - zapytał Oleg Rybaczenko.
  Hans wyjął z plecaka składaną deskę. Był uchylny i dość kompaktowy. Figurki są namagnesowane. Każdy z czterdziestu identycznych. Sama tablica jest dość konserwatywna, prostokątna. Zasady są interesujące, w szczególności prawie wszystkie elementy nie uderzają tak, jak się poruszają, z wyjątkiem czołgów. Potrafią zarówno bić, jak i chodzić po przechwytywaniu.
  Zgodnie z oczekiwaniami, najsilniejszą jednostką jest pancernik, najsłabszym jest lekki piechur. Okazało się, że działa samobieżne są tutaj i są zainteresowane samolotami, i to pojedynczo, ale z drugiej strony samolotem szturmowym, myśliwcem, bombowcem i hydroplanem. Oprócz pancerników są też niszczyciele. Piechota jest również inna, zmechanizowana, prosta i kawaleria. Oznacza to, że zrozumienie zasad nie jest łatwe. Oleg Rybaczenko od razu zauważył:
  - Nie, popularność tej gry w szachy jest nie do przebicia. Poziom trudności jest tuż nad szczytem!
  Hans zgodził się:
  - Tak, opracowanie tutaj strategii nie będzie łatwe. I nie można pisać mądrych książek. Ale to jest dla Aryjczyków!
  Dmitrij zgodził się:
  - Tak, dla Aryjczyków! Zagrajmy!
  Oleg Rybachenko ostrzegł:
  - Nie będzie przyjemności!
  Hans zaprosił kolejnego chłopca i po utworzeniu pary zaczął grać przeciwko chłopakom. W tym przypadku wybrałam brąz. Oleg i Danka są naturalnie czerwoni!
  Gra na początku nie była zbyt emocjonująca, ale potem chłopcy zaangażowali się. Oleg Rybaczenko, jako urodzony strateg, przejął inicjatywę i zaczął spychać wrogów z flanek. Ogólnie rzecz biorąc, w grze Führera nie było króla, a kwaterę główną można było przesunąć bez utraty tury.
  Chłopcom nie pozwolono jednak grać. Włączył się alarm...
  - Atak powietrzny!
  Chłopcy natychmiast rzucili się do iluminatorów. Chociaż okna były wąskie, nie było przez nie zbyt dobrze widać, a nawet panował ścisk.
  Samoloty desantowe leciały w kolumnie i oczywiście w eskorcie dobrze uzbrojonych myśliwców.
  Anglików było nie więcej niż tuzin. Spitfire'y widząc, że Niemcy otworzyli więcej ognia z karabinów maszynowych, próbowały trafić z dużej odległości. Ale odpowiedź dostali sami. Trzy samoloty Królewskich Sił Powietrznych zaczęły dymić, a reszta uciekła.
  Chłopcy głośno gwizdali, ale nikt nie przeklinał przekleństw - dyscypliny. Ale tupali butami i opowiadali kilka słonych dowcipów.
  Oczywiście transport nie może gonić myśliwców, różnica prędkości jest o rząd wielkości, więc chłopcy musieli się uspokoić i wrócić do swoich zajęć. Niektórzy nawet zaczęli robić pompki z podłogi, inni robili wyciskanie.
  Jednak Oleg Rybachenko był tak natchniony, że śpiewał głosem zdolnym przepędzić nie tylko króla, ale cesarza kłamców (Hitler!);
  Lecimy w trudną, śmiertelną bitwę,
  Pionierzy - dzieci komunizmu!
  Nasz Pan Svarog jest zawsze ze mną,
  Zburzmy podstawy rewanżyzmu!
  
  Cechuje nas odwaga i wytrwałość
  Każda maszyna umie się montować!
  Wściekła klęska czeka nazistów,
  Nie noś bzdur Fritza!
  
  Pod Moskwą Wehrmacht został mocno pobity,
  Pokazaliśmy miażdżącą waleczność!
  Śliski pasożyt został zmiażdżony
  Wygraliśmy, liczymy od ręki!
  
  Co Fritz może zrobić dalej?
  Tylko łapy do góry - szybko się poddawaj!
  I Adolf w gardle - ostry szpic,
  Pozwól osiołkowi-klaunowi odegrać tę rolę!
  
  Naszą rolą jest zadąć w zwycięski róg,
  Gromadzenie czerwonych legionów!
  I bezlitośnie odciął głowę agresorowi,
  Przynajmniej prosto ze szkoły wyszli na front!
  
  Bijemy gady, jakby urodziły się z Marsa,
  I wszędzie Fritz proszą o litość!
  Jesteśmy synami wielkich, gdzie wszystkie równe kraje -
  Niech zatwierdzą marsz ikoną twarzy!
  
  Hitler myślał o zdobyciu naszej Ziemi,
  A teraz ma guza pod grzywką!
  Przecież Niemcy chcieli wszystkich zamienić w grę,
  A ułożył je prosty chłopak!
  
  Co się stało z "Tygrysem" - wszedł w metal,
  Z niego ugotujemy samowary ze słodką herbatą!
  Fritz dostał to - ostra porażka na rogach,
  Jesteśmy w Berlinie w promienny, ciepły maj!
  
  A Adolf zamiast krawata stał się pętlą,
  Zacisnąłem kark wroga-kata!
  Za jego grzechy groziła surowa kara,
  A teraz depczę Niemcy czołgami!
  
  Sam Wielki Stalin nagrodził członka Komsomołu,
  Wydał rozkaz - wielka gwiazda "Zwycięstwa"!
  Ile włożyliśmy - w Świętą Ojczyznę sił,
  Aby nasi dziadkowie radowali się w następnym świecie!
  To dziwne, ale za tak wywrotową piosenkę ostro go oklaskiwali - wszyscy tutaj są kompletnie odrętwieni, czy co?
  Kiedy Oleg Rybaczenko skończył śpiewać, sen został przerwany i znów zostali obudzeni, tym razem nie w zwykły sposób, ale wzięci i oblani zimną wodą. Potem znowu te łańcuchy, które wypełniły się strasznymi otarciami na rękach, a kolumna była napędzana... Nawet śniadania mi nie dali! Okrągły! Zgadza się, Niemcy pozostali na miejscu, a więźniowie powoli przesuwali się wzdłuż obwodnicy. Jaki jest tego sens, nie jest jasne. Droga utwardzona asfaltem i kamykami. Kilka godzin później bose pięty zaczęły gwałtownie piec i swędzieć. Wiele dziewcząt krwawiło.
  Potem, choć do wieczora jeszcze daleko, bez ceremonii odwieziono go z powrotem i pośpiesznie rozwiązano, kazano mu się położyć.
  Oleg Rybachenko i reszta dziewcząt pospiesznie usłuchali. I chociaż w ogóle nie chciało mi się spać, ramiona boga snu i wizje hipnozy (które sam Wszechmogący Zeus sprawił, żeby zamknąć oczy!) podniosły się nagle i nieuchronnie.
  I znowu pionierzy w honorowych sprawach wojskowych, nawet jeśli należą do obcej armii;
  Batalion składający się z trzystu dwunastoletnich chłopców z Jungvolk został odbudowany na miejscu i przeniesiony dalej na południe. Początkowo chłopcy przejechali kilka kilometrów samochodami, ale potem najwyraźniej dyrekcja zmieniła zdanie i postanowiła zorganizować dla chłopców bieg ratunkowy.
  Chłopcy zmuszeni byli się rozebrać, pozostając w jakichś wojskowych spodenkach, a więc prawie nago i boso, z torbami na ramionach, i uciekać na południe.
  Oczywiście pozwolono im nasmarować się nowym, w miarę skutecznym filtrem przeciwsłonecznym, a trasa nie wiodła przez pustynię, lecz przez bardziej miękką i nie tak płonącą trawę, gdyż płynęła wzdłuż Nilu i wokół w pełni płynącej źródła, trawa i drzewa rosły, ale i tak próba była najcięższa. Musiałem bowiem uciekać, w warunkach dzikiego afrykańskiego lipcowego upału, a nawet z pistoletami maszynowymi i plecakami z zaopatrzeniem.
  Oczywiście w batalionie specjalnym byli chłopcy reprezentujący kolor narodu niemieckiego i posiadający przyzwoite przygotowanie fizyczne, ale jednak.
  Młodzi wojownicy byli zbudowani, a ich dowódca, ten sam kretyn co oni, choć dość wysoki, z muskularnymi mięśniami Apolla, rozkazał:
  - No cóż, bracie! Wiem, że będzie ci ciężko, ale dług to dług! Do wieczora trzeba pokonać pięćdziesiąt osiem kilometrów! To rozkaz.
  Oleg Rybaczenko zauważył:
  - Hm, tak! Słowo to polecenie brzmi jak zaklęcie! Nie można tego zignorować.
  Dima zauważył:
  - Założę się, że tego nie zrobimy!
  Hans Feuer sprzeciwił się:
  - Obowiązani do spełnienia, bo jesteśmy Aryjczykami! I wy też jesteście Rosjanami, Aryjczykami, jeśli zapiszecie się do najlepszego batalionu Jungfolk.
  Plecak za plecami wraz z amunicją, wodą i lutownicą waży osiemnaście kilogramów plus trzykilogramowy pistolet maszynowy. Dwadzieścia jeden kilogramów, dla dorosłego jest to trudne, jeśli długo chodzisz, a potem biegasz, a nawet w palącym słońcu.
  Oleg Rybaczenko potarł nogę o trawę. Chłopcy z entuzjazmem pozbyli się butów, założyli skórzane buty (skóra co prawda sztuczna, ale to jeszcze nie jakiś kirzach), ciężko tu biegać. Lepsze byłyby buty gimnastyczne lub tenisówki, ale w warunkach wojujących Niemiec jest to luksus i postanowiono nie rozpieszczać chłopców.
  Rozległ się rozkaz i wojownicy z Jungvolk rzucili się do ucieczki, starając się zachować pozory szyku.
  Od Nilu wiał świeży wietrzyk, przyjemnie wiejący nagie, muskularne torsy chłopców-wojowników. Przypominały nieco nastoletnich tytanów gotowych szturmować niebo. Biegli, oddychając miarowo, niemal od stóp do głów. Przed nami był najwyższy i oczywiście wysoki Dimka, chociaż sześciu chłopców, w tym dowódca, było od niego wyższych. Oleg Rybaczenko, który jedynie nieznacznie przewyższał normę, swój jedenastoletni rozwój (w przeciwieństwie do rzeczywistości, w której podążał w swoich bohaterskich przodkach!) musiał spieszyć się niemal do samego końca. To prawda, była to zaleta, mniejsze ryzyko zmiażdżenia pięt lub wsunięcia stopy pod miejsce, w którym siedzieli. Jest tu najmłodszy, ale na pewno nie najsłabszy i jeszcze głupszy.
  Obciążenie jest wyczuwalne, ale nadal akceptowalne i każdy ma doświadczenie w bieganiu z obciążeniem. Nawet przy dużym ciężarze, gdy nieśli na ramionach np. partnera.
  Pod bosymi stopami bosych stóp, od czasu do czasu chrzęszczą lub pękają, w połamane gałązki palmowe lub szyszki, czasami kryją się cierniste rośliny, które chłopcy próbują ominąć. Trawa jest rozgrzana, często sucha, ale na pewno nie pali się jak pustynny piasek. W sumie da się jeszcze żyć, tylko że wschodzi słońce i wzmaga upał.
  Wysoki Hans, mniej więcej tego samego wzrostu co Dmitry, i biegają ramię w ramię. Niemiecki chłopiec-wojownik pyta radzieckiego młodego żołnierza:
  - Cóż, teraz jesteś w stanie wojny! Proch oczywiście jeszcze nie powąchał, ale mamy wszystko przed sobą. Czy odczuwasz jakieś podniecenie?
  Dmitry szczerze odpowiedział:
  - Jeszcze nie! - I dodał, ponownie odwracając głowę. - Szczerze nie!
  Hans parsknął pogardliwie.
  - Ja robię! Będę szczery, tak! Cóż, co z chłopców w moim wieku może legalnie iść na wojnę. Walcz, strzelaj, zabijaj, wysadzaj w powietrze, chwytaj. W końcu to romans. W końcu ty i Oleżka też chcieliście poczuć się jak żywi wojownicy, oderwać się od rutyny!
  Dimka stanowczo sprzeciwił się:
  Nasze życie nie jest rutyną. Ogólnie rzecz biorąc, bycie pionierem, a nawet liderem i sportowcem jest bardzo interesujące.
  - I co, zapisałeś się do nas? Boisz się, że zostaniesz zabity lub okaleczony? - zażartował sarkastycznie Hans.
  Dimka, nazywany Ilya Muromets - szydził:
  - Dlatego zapisałem się, żeby pokazać, że Rosjanie potrafią walczyć nie gorzej niż Niemcy. A potem cały świat pisze i mówi o twoich zwycięstwach ...
  Hans zaśmiał się.
  - No tak! O naszych zwycięstwach, chwała w całym wszechświecie. - Wysoki chłopiec wojownik wypiął z dumą szeroką pierś. - A wy, Rosjanie, z trudem możecie przepchnąć maleńką fińską armię. Nie masz się czym chwalić!
  Dmitrij, urażony, z trudem powstrzymując się, by nie używać pięści, sprzeciwił się:
  - Mamy też Khalkhin Gol!
  Hans parsknął pogardliwie.
  - Drobna potyczka gdzieś w Azji. A nasi chłopcy podbili już Europę i prawie całą Afrykę i Azję. I zdobędziemy Rosję, czas na plucie!
  Oczy Dmitriego błysnęły gniewnie:
  - Nie chwytaj, ramiona są krótkie!
  Hans się roześmiał.
  - A jak zmusiliśmy Was do podpisania traktatu brzeskiego? Dałeś nam ziemię, policzmy aż do Dniepru, mając trzy razy więcej bagnetów i szabel. Co w tym przypadku można powiedzieć o Rosjaninie jako żołnierzu?
  Dimka zgrupował się, zamierzał walnąć Hansa w pysk, a znając swoją siłę jako mistrza "półświata", z pewnością znokautowałby bezczelnego Niemca, ale... nie chciałem się łamać linię i zorganizować walkę. Tak, i podczas kłótni nie jest dobrze używać pięści. Z wyjątkiem tego przypadku najprawdopodobniej zostanie aresztowany i nie będzie miał czasu pokazać, że Rosjanie walczą nie gorzej niż Niemcy. Dlatego Dmitry spokojnie sprzeciwił się:
  - My, Rosjanie, pokonaliśmy was pod Fryderykiem II, a nawet zdobyliśmy Berlin. A kiedy dowodził tobą Napoleon Wielki, połowę jego armii stanowili Niemcy, a podczas pierwszej wojny światowej nastąpił przełom Brusiłowskiego. Tak, i nie zajęliście Paryża, ponieważ nasze wojska prawie zdobyły Królewiec.
  Hans znalazł dość ważki kontrargument:
  - Ale tak czy inaczej, w ostatnich bitwach z nami zostałeś pokonany! I osądzają człowieka i naród przede wszystkim według czynów ostatecznych!
  Dmitrij dość rozsądnie sprzeciwił się:
  - Za cara mieliśmy zacofany przemysł, zwłaszcza w sferze wojskowo-technicznej. A teraz rozwinęliśmy poważny przemysł. Widziałeś na przykład czołg KV-2. Jest wyposażony w haubicę 152 mm. Czy wy, Niemcy, macie coś takiego?
  Hans zaśmiał się.
  - Francuzi na czołgach S-2 posiadali także haubice jeszcze większe niż kaliber 155 milimetrów, ale nie przeszkodziło nam to w pokonaniu żab, mając słabszy niż obecnie sprzęt. Główną siłą Wehrmachtu jest przewaga czynnika ludzkiego!
  Dmitry wykrzywił twarz z równą opalenizną:
  - A dlaczego myślisz, że masz nad nami przewagę w czynniku ludzkim, skoro zostałeś mistrzem "półświata"? A pokonanie najlepszych ze swoich chłopaków?
  Hans całkiem rozsądnie stwierdził:
  - Wyjątki czasami tylko potwierdzają reguły. Właściwie prawie zawsze! Jeśli teraz weźmiemy nie pojedyncze zjawiska, ale poziom wyszkolenia wojskowego jako całość, to tutaj...
  Dmitry rozgniewał się:
  - Nie wiecie, jaki mamy poziom wyszkolenia bojowego i jak przeprowadzane są ćwiczenia w armii radzieckiej. Więc nie ma co spekulować!
  Hans logicznie zauważył:
  - W Hiszpanii doszło do rywalizacji pomiędzy radziecką szkołą wojskową, doktryną a niemiecką. Testowaliśmy nasz sprzęt i broń. Rezultatem jest zwycięstwo naszej szkoły wojskowej i sztuki strategicznej oraz konsolidacja reżimu Franco. Więc już walczyliśmy z twoimi chłopakami i wygraliśmy!
  Dmitry Muromets ze smutkiem zauważył:
  - Miałeś o wiele więcej żołnierzy niż my! Właśnie wziąłeś kwotę!
  - Nie powiedziałbym tego. - Hans spuścił głowę i zamilkł, zaczęły pojawiać się pierwsze oznaki zmęczenia i trudno było mówić.
  Najgorsze jest oczywiście upał. Słońce nieubłaganie skierowało się do zenitu. Żaden z chłopców nie był do niej przyzwyczajony. Niemcy i Rosja to kraje północne i latem rzadko kiedy temperatura przekracza trzydzieści stopni. A to jest Afryka w lipcu i wiatr znad Nilu przestał wiać.
  Bose stopy chłopców stawały się bardziej kłujące od suchej trawy, a potem nagle się skończyły i cały kilometr był pokryty płonącym żwirem. To było bardzo bolesne, niektórzy z niezbyt powściągliwych chłopców piszczeli. Pot kapał z nich i kapał z sykiem na gorący żwir.
  Oleg Rybaczenko i Dmitrij, a także większość innych chłopców wychowanych w duchu spartańskim, starali się uśmiechać i nie rozdawać mąki. Myśleli o czymś innym. Więc Oleg Rybaczenko wyobraził sobie, że jego bose stopy są lizane przez płomień na stojaku, a oni chcą wyrwać mu ważną tajemnicę państwową. I musi to znieść i nie pokazywać, że jest zraniony lub przestraszony. Poza tym chłopcy dorastali w ciężkich warunkach i ich pięty nie były tak rozpieszczane, co prawda poeta i czarny żwir paliły, ale nie na tyle, żeby szorstka skóra się łuszczyła.
  Wkrótce nastąpiły udary cieplne. Niemal jednocześnie kilku przegrzanych chłopców zemdlało i trzeba było ich podnosić na lekkich, składanych noszach.
  Oleg Rybachenko zauważył, że Niemcy na ogół mają dobry sprzęt. Czy to możliwe, że w Armii Czerwonej znajdziesz urządzenie do noszenia rannych z duraluminium, które jednocześnie łatwo schować w plecaku.
  Ale z dodatkowym obciążeniem w dłoniach trudniej jest biegać, a bose pięty palą mocniej, gdy wzrasta ciśnienie. Znajdują się więc w czymś w rodzaju dobrowolno-przymusowego piekła. Oleg Rybachenko pomyślał nawet: jak jego towarzysze zareagowaliby na taki test, wszyscy by przeżyli.
  Szerokie połacie rozpalonego do czerwoności, poczerniałego żwiru łączyły się z kłującą, wysuszoną trawą. Ponadto dowódca stopniowo odprowadzał chłopców od Nilu, najwyraźniej po to, aby uniknąć wkroczenia do osad Egiptu.
  Znowu część chłopców zaczęła tracić przytomność, a oni, wyczerpani lub oszołomieni klubem słonecznym, zakryli głowy namoczoną w wodzie szmatą i położyli ich na noszach. Niektórzy, którzy wcześniej doznali lekkiego uderzenia, wstali i kontynuowali bieg.
  Ale siła młodych chłopaków malała, a prawie połowa była niesprawna.
  W końcu dowódca, również dość zmęczony, powiedział:
  - Rozkazuję wszystkim odpocząć! Osiągnęliśmy limit! Zakryjcie się parasolkami, pijcie wodę z octem i czekoladą. Następnie położysz się i wykonasz ćwiczenia oddechowe!
  Wojownicy zawołali słabym chórem:
  - Jesteśmy gotowi zrealizować każde zamówienie!
  Pomimo stosowania kremu z filtrem przeciwsłonecznym skóra dziecka zrobiła się czerwona i posiniaczona. Niewygodnie było leżeć na kłującej, suchej trawie, więc chłopcy podłożyli sobie celofan.
  Dmitrij i Oleg Rybachenko usadowili się obok siebie w tym samym namiocie. Chłopcy wydawali się lekko wysuszeni, a skóra pociemniała. Bose stopy strasznie mnie paliły i swędziały, trzeba było nogi unieść do góry, żeby krew odpłynęła i było chociaż trochę łatwiej.
  Dmitrij zauważył:
  - To, że wojna to nie miód, wiedzieliśmy o tym, ale nie w takim stopniu!
  Oleg Rybaczenko ponuro obiecał:
  - To wciąż kwiaty. Jeśli zobaczysz krew i spojrzysz na swoje pierwsze zwłoki, zrozumiesz, że całe to bieganie po gorącej powierzchni to nic!
  Dmitrij wciągnął brzuch i powiedział:
  - W książkach oczywiście piszą o tym, jakie to uczucie, gdy zabija się człowieka po raz pierwszy. Nawet zła osoba i twój wróg, gotowi uwolnić się od odwagi. Ale nadal jest..
  Oleg Rybaczenko zauważył:
  - W książce Boussenarda "Kapitan Daredevil" był też cały batalion frajerów, którzy walczyli z Brytyjczykami. Coś nam przypomina. Ale tam psychologiczny problem, jak to jest zabić człowieka, zostaje poruszony tylko na krótko, gdy kula przypadkowo rani młodego perkusistę. I tak ogólnie rzecz biorąc, istnieje dość niepoważne podejście do śmierci. Wydaje się, że to nawet nie wojna, ale wakacje!
  Dmitry logicznie sprzeciwił się:
  - To książka dla dzieci i młodzieży; którym znudziło się czytanie o doświadczeniach psychologicznych. A koniec jest tak zły, że zginął prawie cały batalion mleczarzy, a kontynuacja nigdy nie została napisana!
  Oleg Rybachenko z wyrazem głębokiego żalu zauważył:
  - Ale to taka książka, że żałujesz, że tak szybko się skończyła. Ale znacznie częściej dzieje się na odwrót, że dosłownie cierpisz, próbując pokonać tę czy inną pracę!
  - Jeśli masz powieść Lwa Tołstoja "Wojna i pokój", to Oleżek ma niewątpliwie rację! Dmitrij zgodził się.
  Młody partner następnie sprzeciwił się:
  - W książce "Wojna i pokój" jest intryga, kilka wątków i szczegółowo ujawnionych bohaterów. Nie, nie jest pusta. W żadnym wypadku nie jest nudno! Choć oczywiście początek nie jest najciekawszy.
  Dmitrij zgodził się:
  - Tak, zgadza się... Wielu pisarzy grzeszy powolną fabułą, gdy zanim zacznie się najciekawsza akcja, udaje się wyrzucić pozornie nudną książkę.
  Pozwoliwszy chłopcom przeczekać sam szczyt słońca, dowódcą został energiczny Wolf Shtich, bardzo umięśniony chłopak, wyglądający na około czternaście lat. Twarz jest piękna, ale surowa, dziecinna i dorosła jednocześnie. Sam Wolf nadal pochodzi z Jungvolk, ale jego zasada jest taka, że młodzi muszą być prowadzeni przez młodych. I fakt, że Shtikh nie ma doświadczenia i uważa, że dziecko nikomu nie przeszkadza. Najważniejsze, że jest Aryjczykiem i dowodzi Aryjczykami, co oznacza, że jest w stanie dokonać niemożliwego dla zwykłych ludzi. I co? Oni to robią!
  Znów biegać, zapominać o bólu, zmęczeniu, chłopakach, którzy się nawet wstydzą (takie jest wychowanie!), wspominać mamę, tatę, albo pomyśleć o czymś czułym. Wtedy właśnie umiejętność znoszenia cierpienia i sama próba jest wielkim błogosławieństwem.
  Młodzi wojownicy biegają, nie myśląc o nieposłuszeństwie, a jeśli czegoś chcą, to walki!
  Upał wciąż jest bardzo silny i chłopcy znowu wybiegają na kłujący, gorący żwir. I nawet końca nie widzi. Ból staje się nie do zniesienia i wielu młodych wojowników nie może już powstrzymać jęków bólu.
  Następnie Oleg Rybachenko zaczął śpiewać piosenkę, którą skomponował w drodze, prawdziwy marsz;
  Chwała sowieckiej ojczyzny jest wielka -
  Jesteśmy godni wiary, będziemy tą chwałą!
  W bitwie pokonamy okrutnego wroga,
  W imię rosyjskiej, najbardziej promiennej Mocy!
  
  Co śpiewa w Ojczyźnie,
  W sercu uczciwego, bosego pioniera!
  Pędzimy jak ptak do lotu,
  Jakże święta stała się nasza wiara!
  
  Automatycznie, uwierz mi, starszy bracie
  A granaty wcale nie są zbędne!
  Jeśli jesteś odważny, to wynik
  Będzie, pomimo tego, że jesteś chłopcem!
  
  Pionier jest zarozumiały i surowy ...
  Ale uśmiech Boga nas oświeca!
  Niestety, na świecie jest wiele asów zła,
  Chcą zrujnować miejsce w raju!
  
  Faszystowski szakal ciągnie ku nam łapy,
  Chce wyrwać serce dziecku!
  I jego świński uśmiech,
  Niech dostanie głośno w twarz!
  
  Czołgi "Tygrysy" to "buty",
  Niezdarny - strasznie kanciasty!
  I nie uciekaj od nich,
  Cóż, lepiej przygotuj granaty!
  
  Stworzymy taki świat, uwierz mi,
  Gdzie miliony będą szczęśliwe!
  Do legowiska ucieknie drapieżna bestia,
  Pokonamy podłe legiony!
  
  Co śpiewa w Ojczyźnie,
  I bardzo słynnie miażdży wszystkich nazistów ...
  Ściśnij silniejszy pistolet Knight Ray...
  I aby na planecie zapanował spokój i cisza!
  
  
  
  
  Czerwony sztandar będzie świecił
  Jest w nim święte imię Jezusa!
  Zdaj egzamin pionierski na pięć lat -
  Być sławnym - twoja Rosja!
  
  Ale ten egzamin nie jest przy tablicy -
  Trzeba będzie go oddać z rowu!
  Siwe włosy pędzą do chłopca w whisky,
  Zmarł przyjaciel - teraz opłakuj grobowiec!
  
  Cóż to za szumowiny tej przeklętej wojny,
  Nie zasługuje nawet na miano bestii!
  A horda nie wie, jak się utrzymać
  Chociaż Adolf jest czasami zabawniejszy niż błazen!
  
  Wiemy, że nie wolno nam się wycofać,
  Pionierzy boją się wieczności kogoś innego!
  Jesteśmy wierni przyjacielowi,
  I moralnie nie sądzę, kaleki!
  
  Chwalebny marsz zakończymy w Berlinie,
  Zawsze wierzyliśmy, umieliśmy walczyć!
  I złapałem od razu szaloną odwagę,
  PKK niosące w biegu w plecaku!
  Oleg Rybaczenko zakończył zabawną i odważną piosenkę, a niemieccy chłopcy przyjęli ją gwizdkiem i śmiechem. Jakby nie zauważyli, że ich osławiony Führer został oblany błotem od stóp do głów!
  Bieganie stało się przyjemniejsze, dodano więcej wigoru... I wkrótce skończył się żwir i poszła miękka trawa, która stała się rozkoszą dla spalonych stóp, odważnych chłopców.
  Dymitr zauważył z uśmiechem:
  - Mówią, że piosenka pomaga nam żyć, ale nic nie mówiono o tym, że odciąża też nasze plecy!
  Oleg Rybachenko sprzeciwił się:
  - Już w czasach cywilizacji starożytnego Egiptu wiedziano o życiodajnym wpływie muzyki na organizm ludzki, a także pieśni. Na przykład małe niewolnice i niewolnice, które nie mogły jeszcze efektywnie pracować na polach i kamieniołomach, zmuszano do śpiewania, aby pocieszyć dorosłe niewolnice. W końcu taka nauka, jaką jest walliologia, pochodzi z Egiptu.
  Komendant Wolf krzyknął:
  - Odbuduj dla wzrostu! I nie mów!
  Wojownicy natychmiast się zreorganizowali i pobiegli w milczeniu.
  Słońce zaszło już w zachód słońca (w Afryce Północnej w lipcu zapada zmrok wcześniej niż na środkowym pasie.). Postój był już bliski, gdy nagle nastąpił sygnał.
  - Wszyscy się połóżcie i przebierzcie!
  Jak się okazało nie bez powodu. Z przodu dobiegł odległy hałas. A chłopcy aktywnie pracowali saperskimi łopatami, zrzucając na siebie trawę. Było już wystarczająco ciemno...
  Hans zauważył:
  - Prawdopodobnie jest nasz! Do linii frontu jest jeszcze za daleko, bo Wehrmacht poczynił przyzwoite postępy.
  Dymitr zauważył z uśmiechem:
  "Ale nauka sztuki przebierania się nigdy nie boli!" W prawdziwej wojnie to się przyda!
  Hans zgodził się:
  - Tak, nigdy, ale jestem pewien, że jest nasz!
  Wilk syknął:
  "Jeszcze jedno słowo, a zastrzelę cię na miejscu!" Wszyscy czekają! I zrób granaty.
  Jak się wkrótce okazało, Hans i faktycznie się mylił. Pojawiły się brytyjskie czołgi. Jednak chłopcy spokojnie siedzieli w zasadzce: a co, jeśli byliby sami na zdobytych pojazdach?
  Chociaż czołgi kierują się na północ. Jest ich tylko cztery, trzy lekkie i jedna trudna do przeniknięcia "Matylda". Ostatni czołg to duży problem, gdyż granaty mogą jedynie uszkodzić jego gąsienice. Płuca natomiast można trafić celnymi rzutami w dach lub w rufę. Jeśli "Matylda" zerwie tory, może zadać chłopakom straty za pomocą dwóch karabinów maszynowych i armaty.
  Wilk nie chciał, aby jego przyjaciele zginęli już drugiego, a właściwie nawet trzeciego dnia po przybyciu do Afryki. To prawda, że karabiny maszynowe mogły uniemożliwiać celne trafienia. Pytanie jednak brzmi: czyje to czołgi? Nagle trofea zdobyte już przez Niemców?
  Wilk zamówił:
  - Szeregowy Yungfolkovets Oleg. Idź do czołgów bez broni i torby i dowiedz się, kim są!
  Oleg szepnął:
  - Słuchaj dowódcy!
  Półnagi, w czarnych spodenkach, chłopiec był śniady od kremu ochronnego, a żeby ukryć swoje blond włosy, założył jakiś turban z gazet. Teraz wyglądał jak zwyczajny, biedny arabski dzieciak. Jest mało prawdopodobne, że zostanie wzięty za wroga.
  Czołgi poruszały się spokojnie, włączając bieg, przy którym silniki wydawały najmniej hałasu, co również wzbudziło podejrzenia. Podskakując do nich, Oleg energicznie machał rękami i krzyczał łamaną angielszczyzną.
  - Są miny! Są miny!
  Czołgi zatrzymały się, z Matyldy wystawała głowa w hełmie, a gniewny głos po angielsku odpowiedział:
  - Dlaczego arapchonok, chcesz?
  Wojownik zapłakał:
  - Niemcy ustawili miny na drodze! Uważajcie, wojska królewskie!
  Z paska na ramię wyłoniła się druga głowa, usłyszałem, odpowie:
  Niech ci paskudni Niemcy zginą! Mój król jest z nami! Teraz je zjemy!
  - Chodź, usiądź tutaj! - Rozkazał, sądząc po pagonach, pułkownik Królewskiej Brytyjskiej Armii Pancernej!
  Chłopiec wspiął się na wieżę, czując przyjemny chłód zbroi na swoich bosych, drobnych, pokrytych pęcherzami stopach. Potem odchylił się do tyłu i zaczął pokazywać Brytyjczykom drogę.
  Było ich pięciu, a w niezbyt przestronnej wieży czołgu średniego Matylda było trochę ciasno. Tutaj Oleg Rybachenko postanowił zostać bohaterem. Jego zręczne, wyszkolone ręce niczym zawodowy kieszonkowiec sięgnęły za paski i wyjęły rewolwery. Kciuki natychmiast wyjęły bezpieczniki.
  Oczywiście było to podłe, ale pokusa dokonania "wyczynu" była tak silna, że Oleżek strzelił po kilka razy z każdego rewolweru, celując pod lewą łopatkę.
  Z takiej odległości trudno spudłować, a kamizelkę kuloodporną może założyć tylko szaleniec lub ostatni tchórz siedząc w czołgu. Pułkownik był zaskoczony i poczuł za karkiem lufę pistoletu. Chłopiec szepnął w najczystszym londyńskim dialekcie:
  - Jeśli chcesz przeżyć, rozkaż pozostałym trzem czołgom się poddać! Inaczej nasz batalion zniszczy ich wraz z załogami!
  Pułkownik był zaskoczony:
  - Kim jesteś?
  Oleg Rybachenko szczerze odpowiedział:
  - Twoja ostatnia szansa na przetrwanie! Trzy czołgi lekkie zostaną zbombardowane granatami, a ty będziesz torturowany ogniem. Ludzie umrą! Policzę do trzech, albo każesz im się poddać i wysiąść z samochodu, albo strzelę ci w nogę i powtórzę żądanie od początku! Jeden dwa...
  Pułkownik jęknął.
  - Zgadzać się! Tylko nas nie zabijaj!
  Oleg Rybaczenko z dumą oświadczył:
  - My Niemcy nie zabijamy więźniów! A potem, po kapitulacji Wielkiej Brytanii, będziesz mógł ponownie służyć w nowych Siłach Królewskich, odnowionej Wielkiej Brytanii.
  Pułkownik drżącym głosem wydał rozkaz. Czołgiści posłusznie wyszli z czołgów, składając broń. Kilku największych niemieckich chłopców, zrzucając trawę maskującą, podbiegło do nich, przygotowując się na przyjęcie pierwszej w życiu partii więźniów.
  . ROZDZIAŁ #13
  Szóstka ponownie walczy z Chińczykami. Znów ich hiperwiedźma wrzuciła ich w XVII wiek. Wróg zdążył już zgromadzić ogromną armię. Wojska Cesarstwa Niebieskiego rozpoczęły oblężenie rosyjskiego miasta.
  A teraz chłopiec, dziewczyna i cztery dziewczyny miażdżą mieczami żółtą armię.
  Oleg Rybachenko prowadził wiatrak, wyciął kilku Chińczyków i śpiewał:
  - Do krwawej bitwy...
  I chłopiec rzucił bosą stopą kilka trujących igieł.
  Małgorzata, przeprowadzając szybki atak mieczami i trzymając młyn, potwierdziła:
  - Święte i słuszne!
  I rzucała też igłami gołymi palcami. Uderzenie kilkudziesięciu Chińczyków.
  Natasza, miażdżąc wrogów mieczami, dodała:
  - Marsz, marsz, naprzód...
  A także wystrzel bose stopy igły.
  Pracując obiema rękami i nogami, dziewczęta w słynny sposób zmiażdżyły Chińczyków.
  Zoya również rzucała igłami gołymi palcami i ćwierkała:
  - Pracujący ludzie!
  Aurora, wystrzeliwując boomerang bosą stopą i odcinając żółtych wojowników, chętnie potwierdziła:
  - Marsz, marsz, naprzód...
  Swietłana, miażdżąc Chińczyków i uwalniając gołymi palcami stalowe gwiazdy, uderzając wroga, pisnęła:
  - Pracujący ludzie!
  Dziewczyny zachowywały się jak prawdziwe walczące orły. A od ich ciosów mieczy i rzutów uderzających żywiołów wrogowie padali i padali.
  Oleg trzymał technikę "Motyla" mieczami i śpiewał:
  - Twarze śmierci!
  I bosą stopą chłopiec ponownie rzucił zabójcę.
  Margarita wydała przyjęcie w młynie. Miażdżyła przeciwników i piszczała agresywnie:
  - To jest nasza droga i walka!
  A z jej gołych palców wypadło kilka śmiercionośnych dysków.
  Oleg Rybachenko jest terminatorem, znowu rzuca tym, co zabija, i śpiewa:
  - Majówka jest świętem pracy!
  A spod bosych stóp młodego zabójcy znów lecą dyski, odcinając wojowników Niebiańskiego Imperium.
  Natasza ponownie rzuca śmiertelnie i piszczy:
  - To jest moje dobro!
  A jej bosy obcas uderza chińskiego generała w podbródek i łamie mu szczękę.
  Zoya organizuje przyjęcie motylkowe z mieczami i wrzeszczy:
  - Jestem szaloną panterą!
  A z jej gołych palców lata ostrego, małego, dyskowego zabójcy. I tak zabrali i wycięli wszystkich.
  Potem znowu miecze są w akcji i wszyscy zostają ścięci. To jest dziewczyna terminatora.
  Aurora ciąła Chińczyków, miażdżyła ich ciała i bulgotała:
  Jesteśmy wybrani...
  A dar śmierci leci z jej gołej pięty.
  Swietłana, mordując wojowników żółtego imperium, potwierdza obnażając perłowe zęby:
  - Wybieramy!
  A z jej bosych stóp znowu lot zniszczenia.
  Miażdżący przeciwników Oleg Rybachenko dodaje:
  Jak często...
  Nagie palce chłopca oznajmiły wiadomość o śmierci.
  Margarita, niszcząc przeciwników i rozpoczynając pokazy anihilacji, dodała:
  - Nie pasuje!
  Jak dziewczyna ze zwinnymi nogami.
  Natasza, strzelając do wroga i rzucając dary śmierci, wydała:
  - Jestem za tobą...
  I boso, jak zawsze w biznesie.
  Zoya po rozerwaniu wrogów wzięła go i agresywnie syknęła kobrą:
  - Podążaj za cieniem...
  A jej bose stopy znów są w biznesie...
  Aurora, rzucając swoją bronią gołą kończyną dolną we wrogów i dokładnie ją rozszarpując, agresywnie pisnęła:
  - Przyzwyczajam się do...
  Swietłana wzięła i rzuciła bosą stopą tuzin igieł, powaliła masę Chińczyków i pisnęła:
  - Niedopasowanie!
  Oleg Rybaczenko znów w ataku. Tnie swoich wrogów i od czasu do czasu śpiewa:
  - Anioły dobroci, dwa białe skrzydła, dwa białe skrzydła nad światem!
  A z jego gołej nogi znów leci dar zniszczenia.
  Chłopiec, jak widzimy, jest bardzo chartem. I cały czas boso i ciężko. Prawdziwy macho. Mimo że wygląda na dwanaście lat. Ale to jest uosobienie zniszczenia.
  Margarita również rzuca igłami bosymi stopami i piszczy:
  - Szalony sen! Kompletne piękno!
  I znowu coś zupełnie zabójczego odbija się od gołej pięty.
  Ta dziewczyna jest ucieleśnieniem śmierci i zniszczenia.
  A ci Chińczycy, tak, to rozumie.
  Natasha w szybkim ruchu pięknego terminatora. Odcina przeciwników, tnie ich mieczami i śpiewa:
  - Chwała carowi Aleksiejowi!
  I igły lecą z jej bosych stóp.
  Zoya, wycinając Chińczyków i niszcząc wroga, potwierdza:
  - Złoczyńca zostanie pokonany!
  A z jej bosych stóp wylatuje prezent dzikiej śmierci.
  Aurora, miażdżąc wrogów, agresywnie potwierdza:
  - I nie proś wroga o litość!
  A jej bosa stopa znów zostaje wyrzucona, coś absolutnie zabójczego. I rozbija przeciwników na podarte kawałki mięsa.
  Swietłana, powalając rywali i wbijając we wroga nowe igły, jak syczy kobra:
  - Nie krzycz na księżyc!
  A prezenty niebezpiecznej śmierci spadają z jej gołych palców. Który rani i zabija wszystkich.
  Oleg Rybaczenko w ruchu...chłopiec jak zawsze niestrudzony...
  Chińczycy mają trudności. On je tak miażdży i widzi.
  Geniusz chłopca piszczy:
  - To moja walka!
  I znowu dary zagłady fruwają z jego bosych stóp.
  A młody wojownik walczy jak prawdziwy i agresywny bohater. A jej miecze są jak maczugi Czarnego Boga.
  Margarita wzięła to, podskoczyła, pokroiła masę Chińczyków. Odbyło się przyjęcie, jakby zabójcza siła.
  Potem znowu machnęła gołymi palcami, zachowując się jak cholerny demon.
  Z trupów Chińczyków uformowały się już całe kopce. Młody wojownik syknął:
  - Moje życie w zwycięstwie nad wrogami!
  A dziewczyna znowu z bosej stopy wypuści chmurę igieł. A żółci wojownicy padają martwi.
  Natasza wycięła przed sobą korytarz ze zwłok żółtych wojowników. Rzucała ostrymi, szlifowanymi dyskami i pisnęła:
  - Rzuć na Marsa, a będą zajęcia!
  A z jej bosej stopy znów leci zabójczy dar bardzo nieprzyjemnej śmierci.
  I ilu Chińczyków umiera. Setki, tysiące pod ciosami miażdżącej szóstki.
  Zosia też jest w ruchu. Jeździ jak kobra, nie daje wrogowi najmniejszych szans. A Chińczycy zostali zhakowani.
  Dziewczyna z bosą stopą strzeliła ostrymi trucizną igłami i zaśpiewała:
  - Rosyjscy bohaterowie pocięci mieczem!
  A wojownik, jakby fala wznosiła się, a potem opadała.
  Aurora robi krok w stronę wroga i bez zbędnych ceregieli zabija go.
  Zabija Chińczyka i syczy:
  - Mój wielki bohaterstwo!
  A z jej bosej stopy znów wyleciało to, co rozbija kawałki na kredki.
  Rudowłosa dziewczyna nie oszczędza Chińczyków. Tutaj od razu wycięto siedem osób.
  A jej bosy obcas, Generał Cesarstwa Niebieskiego, rozbił jej czoło. On oczywiście zmarł.
  Svetlana również porusza się i ścina wrogów. Jej dwa miecze niczym składane nożyczki przecinały ciała Chińczyków.
  W ruchu dziewczyna zmiażdżyła kilkunastu przeciwników. I wzięła dyski bosymi stopami i wystrzeliła je. I odcięła wielu Chińczyków.
  Jest cała w dzikim szale.
  Svetlana mówi:
  - Wrogowie nie przejdą!
  Aurora zgodziła się:
  - Oczywiście, że nie przejdą - bez szans!
  I rudowłosa suka, znów wyjąca dziko i tłucząca Chińczyków mieczami. A potem gołe palce ryjówki wypuszczą kilka igieł. Że kilkudziesięciu Chińczyków zostanie wysłanych na tamten świat.
  Oleg Rybachenko, wycinając żółtych wojowników, wziął go i pisnął:
  - Anihilacja umysłu!
  I znowu chłopiec bosymi palcami wyrzucił strasznie śmiercionośne i śmiercionośne igły.
  A potem zaćwierkał:
  - W moim śnie - zawsze zwycięstwo!
  Margarita walcząc z wrogiem i wycinając przeciwników, zgodziła się:
  - Nawet bardzo duże zwycięstwo!
  I znowu dziewczyna z gołymi palcami, gdy ją chwyta i rzuca we wroga zabójczą bronią.
  Tak wielu Chińczyków zostało już zabitych przez ich parę. Tak, i cztery dziewczyny nie mniej.
  Natasza bosą stopą rzuciła domowy granat z pyłu węglowego. Ten eksploduje, rozdzierając chińskich żołnierzy na strzępy.
  A dziewczyna krzyczy:
  - Jestem orłem władzy nad światem!
  Zoya jest również bardzo zwinna w niszczeniu chińskiej armii. Macha mieczami i śpiewa:
  - Jesteśmy dumnymi orłami!
  I znowu coś bardzo śmiercionośnego wylatuje z jej bosej stopy. A Chińczycy to bardzo specyficzne zabójstwa.
  Dziewczyna w dzikiej ekstazie zwinnego i agresywnego ruchu, nie pozwalająca upaść nawet jednej igle, nie dając się trafić.
  Aurora też się porusza. Jej bose stopy miotają ostrymi igłami. Rudowłosa dziewczyna zachowuje się jak pantera goniąca szakale. Tnie Chińczyków jak trzcinę cukrową.
  I krzyczy ile sił w płucach:
  - Przyszłość należy do mnie!
  I wystawia język.
  Svetlana eksterminuje także Chińczyków. A jej bose stopy przyspieszają ich szybki ruch.
  Blondynka, jak kobra. I tnie przeciwników bez litości.
  Jej miecze kręcą się jak wiatrak. I nie pozwól wrogowi zamarznąć w spokoju. Chyba że pokój stanie się całkowity i wieczny.
  Svetlana, odcinając Chińczyków, relacjonuje:
  - Nasza forma jest najwyższa!
  A z jej bosej stopy wylatuje to, co zabójcze i niezrozumiałe. Jak trafić przeciwników tak prosto na śmierć.
  Aurora potwierdza:
  - Czysta porażka!
  A z bosej stopy dziewczyny leci tuzin igieł. Tak, tak trafnie, że od razu zginęło pięćdziesięciu Chińczyków.
  Natasza zauważa to, siekając wojowników Niebiańskiego Imperium:
  - Twoja wściekłość jest wielka!
  A gołe palce wypuszczą dyski.
  Zoya, tnąc przeciwników, woła:
  - Niech marzenia się spełnią!
  A także bosa stopa, jakby zesłała morderczą zagładę.
  A masa Chińczyków zamienia się w trupy.
  Aurora, wycinając żółtych wojowników, śpiewa:
  - Żadnej litości dla wroga!
  A z jej gołej nogi wylatuje coś, co miażdży żółtych wojowników na śmierć.
  I rudowłosy wojownik w dzikim ruchu.
  Swietłana, przecięwszy grupę wrogów, wzięła go i pisnęła, odsłaniając perłowe, błyszczące zęby:
  - Nigdy nie przestaniemy! Tak narodziła się armia rosyjska, aby zwyciężać!
  A potem dziewczyna bosą stopą rzuca granat węglowy i rozbija przeciwników na krwawe kawałki mięsa.
  Oleg Rybaczenko, pokonując Chińczyków, działał zwinnie.
  A chłopiec terminator śpiewał:
  - Rosyjska armia jest stworzona do wygrywania!
  A bosa pięta chłopca w skoku uderzyła mandarynkę w brodę, dosłownie go miażdżąc.
  Młody wojownik wykrzyknął głośno:
  - Zwycięstwo przyjdzie po nas!
  Margarita, siekając Chińczyków i odcinając im głowy, zauważyła:
  - Jeśli tam są...
  A dziewczyna z bosą stopą rzuciła wiązkę igieł ...
  Oleg Rybaczenko ryknął w odpowiedzi:
  - Kto do ciebie przychodzi!
  A potem z bosej stopy chłopca wypuściła chmurę igieł. Natychmiast pobito stu Chińczyków.
  Margarita pisnęła z całych sił:
  - Będą tacy...
  A jej gołe palce wystrzeliły śmiercionośny bumerang.
  Oleg, wycinając wojowników Niebiańskiego Imperium, potwierdził:
  - Kto po ciebie przyjdzie!
  A bose stopy chłopca wystrzelą zabójcę i niepowtarzalność. Coś, co miażdży kości Chińczykom.
  I otruć je.
  Tak, chłopak nie jest z nieśmiałej tuziny...
  Natasza zorganizowała przyjęcie z podwójną beczką - wycinając Chińczyków i piszcząc:
  - To są nasze dziewczyny!
  A z jej bosych stóp lot jest prezentem całkowitego zniszczenia.
  A dziewczyna syczy:
  - Zamknąć się!
  A jej miecze przecięły wszystkim głowy.
  Zoya tnie przeciwników w ruchu i śpiewa:
  - Moja miłość jest na piątym piętrze!
  I znowu bosa stopa dziewczyny wystrzeli bumerang. I masa żółtych wojowników z otwartymi brzuchami runęła.
  Natasha, ścinając żółte, przemówiła:
  - Miłość? A co z jajkami Faberge?
  I znowu, z gołej pięty uwolniła śmierć.
  Zoya, siekając Chińczyka, zauważyła:
  - A konkretnie już jesteś zdrętwiały!
  I mrugnęła do swojej przyjaciółki!
  Dziewczyny najwyraźniej nie są prostaczkami. A już na pewno nie żaby.
  Bosa stopa Zoyi uwalnia niszczycielski element. I wielu Chińczyków odpada.
  Aurora w ataku. Wyjątkowy i niszczycielski. Tnie wrogów, a jej miecze są jak skrzydła wiatraka.
  Rudowłosy diabeł, w klasycznym ruchu szybkiego ataku. Jeśli naprawdę tnie, to tnie konkretnie.
  I krzycz:
  - Ryzyko to szlachetny cel!
  A z jej bosych stóp znowu prezent dla chińskich much. Każdy zostanie pocięty i zmiażdżony.
  Swietłana w ruchu Miażdży żołnierzy niebiańskiego imperium. Nie daje najmniejszych szans.
  A teraz jej bose stopy są tak wirtuozowskie, a mordercy zostaną odrzuceni. A Chińczycy zostaną tak skoszeni, że będziesz po prostu zdumiony.
  A dziewczyna Swietłana krzyczy:
  - Dumnie unosi się nad planetą...
  I złamała kark chińskiemu dowódcy gołą piętą.
  Oleg Rybachenko, miażdżąc wrogów, śpiewał:
  - Rosyjski dwugłowy orzeł ...
  A spod bosej stopy chłopca leci kolejny dar śmierci dla chińskiej armii.
  Małgorzata, przebijając się przez wrogów i obnażając zęby, dodała:
  - W pieśniach ludu śpiewanych ....
  I cytryna węgla odleciała z gołej pięty wojownika, łamiąc przeciwników..
  Natasha obróciła się w powietrzu, ścinając tuzin i pół Chińczyka. Odcięła wielu wrogów i pisnęła:
  Odzyskał swoją wielkość!
  A dziewczyna znów jest w ruchu i tańcu śmierci.
  A jej bose stopy coś wyrzucają, a wrogowie są bardzo konkretnie zabijani.
  Tak, dla Chińczyków to czarny dzień.
  Zoya też je miażdży, kroi na kawałki i piszczy:
  - Wielkość Imperium Rosyjskiego!
  A jej bose palce wystrzeliwują kolejny śmiercionośny bumerang. Co pozbawia przeciwników głów.
  A dziewczyna sama to przyjmie i ciachnie bekhendem.
  Ale w bitwie Aurora nie jest nieśmiała. Jeśli ginie dolbanet, to bez litości. I ciąć jej miecze - zupełnie jak kaci.
  Rudowłosy diabeł ryknął na całe gardło:
  - Naprawdę jestem tylko szatanem!
  I znowu jej miecze wznoszą się i opadają na chińskich wojowników.
  Ognista bestia zaraz zawyje, a z jej bosej stopy odleci granat z trocin.
  Nastąpi eksplozja. A wielu Chińczyków jest już w trumnie.
  Dokładniej, ich zwłoki są porozrzucane wszędzie.
  Aurora będzie piszczeć:
  - Moja wiara to eksterminacja!
  A z jej bosych stóp, jak prezent śmiertelnej śmierci, poleci.
  A czerwona suka to po prostu morderczy dynamit!
  Swietłana, jest też coś, co nie pozwala się nudzić, ale może zabić.
  On to weźmie, wystrzeli bumerang bosymi stopami. I odetnij dużo Chińczyków. Ta dziewczyna jest po prostu temperamentną blondynką.
  A u tego wojownika tendencja polega na odcinaniu głowy za pomocą ostrej i płonącej piły.
  A wojownik zaśpiewa:
  - Nie zostaniesz oszczędzony! Będziemy bardzo szczęśliwi!
  I znowu dziewczyna wykonuje bardzo odważne i mądre posunięcia. I łamie przeciwników, nie pozwalając im się rozejrzeć.
  Dziewczyny w ataku na armię chińską. Tną przeciwników mieczami i bosymi stopami wysyłają dary zniszczenia.
  Oleg Rybachenko porusza się jak pantera. I tnie wrogów, tworząc falę za falą. W ciągu jednej sekundy nieśmiertelny chłopiec może zamachnąć się piętnaście lub dwadzieścia razy.
  I zrzuć wielu wojowników z rozciętymi czaszkami.
  Wieczny chłopiec woła:
  - Wrak marzeń!
  Po raz kolejny jego miecz jest w ruchu i wykazuje tendencję do niszczenia przeciwników.
  Margarita również skaleczyła się i piszczy:
  - Jestem wulkanem śmierci i dam wam rogi jak damy!
  A jej bose stopy rzucają ostrymi dyskami, które zabijają wrogów na śmierć.
  A dziewczyna krzyczy:
  - Będą nowe zwycięstwa - będą nowi wojownicy!
  A wojownik niszczy wszystkich wściekłym atakiem.
  A jej gołe, wyrzeźbione nogi zdają się wbijać gwoździe w trumnę.
  Natasza posiekała garść Chińczyków i pisnęła:
  - Za nasze zwycięstwo!
  A z jej bosych stóp wyleciał kolejny dar śmierci.
  Zoya tnie także przeciwników. Działa we wszelkiej możliwej i niemożliwej agresywności.
  Oto jej bosa stopa rzuciła cytrynę na węgiel. I natychmiast wyrzucono stu żółtych żołnierzy.
  Dziewczyna zaśpiewała z uśmiechem:
  - Wezmę konia w zastaw, a szczęście czeka na mnie!
  I znowu dziewczyna uderzy wroga. I będzie szedł, tnąc wrogów, nie pozostawiając im najmniejszej szansy.
  Aurora to czysta bestia w walce. Ta żeńska terminatorka jest po prostu ucieleśnieniem diabelskiego umysłu.
  A jeśli tnie, to tnie.
  A od Chińczyków wylewa się tylko podarte kawałki mięsa.
  Aurora, niszcząc przeciwników, ryknęła:
  - Temperament kobry!
  A potem jej bosa stopa rzuciła prawdziwą bombę. I rozdarło wielu żółtych żołnierzy.
  Swietłana miażdży Chińczyków. Tnie ich mieczami i śpiewa:
  - Przyszłość jest przeszłością, tylko wtedy, gdy jest dobra!
  A teraz zabójczy prezent znów wylatuje z jej bosej stopy. Rozprasza przeciwników. A tam fragmenty rąk, stóp i inne krwawe piany.
  Dziewczyny w walce są takie dzikie, ciągle atakują.
  Ale Chińczyków jest za dużo i dlatego eksterminacja uzależnia. Chociaż miecze i praca.
  W szczególności Oleg zaczął pluć przez słomkę. Do tego dochodzi eksterminacja.
  Spójrzmy prawdzie w oczy, chłopiec jest bardzo chartem. Jego ruchy przypominają kołysanie wahadłem.
  I to po prostu znacznie szybciej niż godziny. I tną miecze bardzo szybko i szybko.
  Chłopak syknął:
  - To jest nasze marzenie, zwyciężyć i zniszczyć!
  I znowu jego bose stopy wytrącą śmiercionośny prezent.
  Margarita w dzikim ruchu. Tnie wrogów i wrzeszczy:
  - Będzie zwycięstwo, wiem to na pewno!
  A dziewczyna rzuci śmiercionośny granat.
  I rozerwij części żółtych wojowników.
  Natasza też jest w ruchu. Nie zna barier i nieśmiałości. Jej miecze miażdżą przeciwników. I wykonaj potrójny młyn.
  Wtedy dziewczyna mówi:
  - Wielka kaskada!
  A bosa stopa rzuca bumerang. Bez bramek pozostaje kilkunastu Chińczyków. Oto wojownik, który się z nimi rozprawi.
  Zosia też jest w ruchu. Miażdży przeciwników i piszczy:
  - Walcz krwawo i słusznie!
  Jej bosa stopa jest w ruchu, coś rzuci. I rozerwij masę wojowników niebiańskiego imperium.
  Aurora też się porusza. I prowadzi także zagładę Chińczyków. I robi to, jakby grabił pędzlem.
  I krzyczy:
  - Trend Banzai!
  I znowu granat leci z jej bosej stopy. I rozbije wielu złamanych wrogów.
  Svetlana także bierze udział w bitwie. I nie poddaje się bez większej ceremonii. A miecze jak cięcie. I bosymi stopami weźmie to i wypuści. I z niego wychodzą takie błyskawice energii.
  Aurora zachęca swoją przyjaciółkę:
  - Jest kontakt!
  Swietłana, przecinając dowódcę Chin na pół, potwierdziła:
  - Jest kontakt!
  I obie dziewczyny zderzyły się ze sobą nagimi piętami.
  Aurora znów w akcji. Porywczy i nie do pokonania. Nie zna słabości i wątpliwości.
  Jej miecze przecinają ludzkie ciało.
  Rudowłosy diabeł, miażdżąc kolejnego Chińczyka, pyta:
  - Co o tym myślisz, naprawdę?
  Swietłana odpowiedziała:
  - To prawda, koncepcja jest względna!
  Aurora roześmiała się i zauważyła:
  - Tak to jest prawda!
  I kolejny granat wyleciał z jej bosej stopy. I jak uderzała wrogów. Od Chińczyków w różnych kierunkach leciały tylko kawałki podartego mięsa.
  Swietłana zauważyła z uśmiechem:
  - Tak właśnie wygląda nasze zabijanie i tworzenie!
  A dziewczyna bosą stopą rzuciła także dar śmiercionośnej i bezlitosnej śmierci.
  Natasza, rozbijając Chińczyków mieczami, logicznie zauważyła:
  Oni mają swoją prawdę, my mamy swoją!
  I kolejny granat wyleciał z bosej stopy dziewczyny.
  Zoya chętnie się z tym zgodziła, siekając wroga na małe kawałki:
  - Każdy ma swoje. I bardzo wielka prawda!
  A z jej bosej stopy znowu leci wyjątkowo śmiercionośny. I rozdzieranie mięsa na małe kawałki granatu.
  Natasza logicznie zauważyła:
  - To nam dała nauka i bogowie!
  Zoya, niszcząc przeciwników, zgodziła się:
  - Dużo dała!
  A jej bosa stopa znów rzuciła kilkoma dyskami. I uderzył grupę przeciwników.
  Natasza zauważyła, szczerząc zęby:
  - Jednak trend!
  A jej gołe palce wrzuciły kolejny tuzin igieł. Prowadzili śmiercionośną i dziką politykę.
  Zginęły już dziesiątki tysięcy Chińczyków. Szóstka wykonała świetną robotę, tworząc alternatywną historię.
  I oczywiście dziewczyny i chłopak to bardzo duża i kolosalna siła!
  . ROZDZIAŁ #14
  Chińczycy otrzymali okrutną lekcję, dopóki nie zaatakowali, genialny chłopiec Oleg Rybachenko nabazgrał kolejne arcydzieło;
  CZAS NA PREZENTY!
  PROLOG
  W wigilię Nowego Roku stolica Moskwa wygląda jak gigantyczny ul obficie ubarwiony światłami. Wszystkim spieszy się, aby dokończyć liczne rzeczy, które zgromadziły się w ciągu roku, aby zanurzyć się w słodkim wirze świątecznej zabawy.
  A młody Alex ze swoją dziewczyną Angeliną musiał kręcić, dostarczając liczne prezenty. Lepki, brudny śnieg skrzypiał pod filcowymi butami, w bawełnianym kożuchu Ojca Frosta było gorąco, a pod włóknistą brodą rumiane, pozbawione brzytw policzki młodzieńca piekły słonym potem. Angelina w kostiumie śnieżnej panny jest trochę łatwiejsza, chociaż po dwudziestym domu nie zaczyna się w przenośni spadać z nóg.
  Jak jednak odrzucić możliwość zarobienia dodatkowych pieniędzy jako noworoczna para?
  Brakuje pieniędzy na nowe aktualizacje, a stypendium jest bardzo małe, po szalonych cenach...
  - To ty kudlaty gdzie chapaet? - Usłyszałem niezdarny głos.
  Latarnia nagle zgasła, aw ciemności migotały złowrogie cienie. Brodaty, wąskooki bandyta potrząsnął długim sztyletem, a za nim kilkoma kolejnymi, wyglądającymi jak diabły uciekające z zaświatów.
  - Tnij niewiernych! - Brzmi, męcząc bębenki, paskudnie, jak zgrzytanie zardzewiałej piły o betonowy głos.
  Choć oczywiście według hollywoodzkiego scenariusza para musiała wstać i od razu znokautować wściekłych bandytów, ale życie jest bardziej prozaiczne. Alex i Angelina dali gęś. Są oczywiście młodzi, wysportowani, ale ciężkie torby z prezentami za plecami i nieporęczne szaty bardzo utrudniają bieganie...
  Za nim słychać ciężkie spaliny, brudne maty, tu młody człowiek został dźgnięty sztyletem w plecy, rozcinając mu płaszcz...
  Pod nogami uciekających uczniów przelatuje szary obiekt, wygląda na to, że jest to szczur z błyszczącym (pali się lont!) ogonem. Angelina pisnęła: nie lubiła szczurów, jednak co było w rzeczywistości o wiele straszniejsze...
  Zagrzmiał! Asfalt, gwałtownie wznoszący się, uderzył w twarz, a ciało natychmiast przeszył ostry, rozdzierający komórki ból...
  OSTATNIA SZANSA LUDZKOŚCI
  Kiedy zbliża się tak niezliczona armada, jest to przerażające, z daleka wydawało się, że pełza wielobarwna, błyszcząca mgławica. Co więcej, każda iskra to okrutny demon lub drżący duch wywołany magią nekromanty-czarownika. Front rozciągnięty na kilka parseków, w takiej skali, że nawet flagowe ultrapancerniki wyglądają jak ziarenko piasku na Saharze.
  Konfederacja ludzka wraz z innymi rasami zamieszkującymi metagalaktykę przystąpiła do decydującej bitwy.
  Jest tu mnóstwo statków, charakteryzujących się niesamowitą, choć w większości przypadków jedynie utrudniającą efektywną różnorodnością bojową. Cóż, na przykład statek kosmiczny w formie klawesynu lub z długimi lufami zwiniętymi w wycior zamiast strun harfy, czy nawet kontrabas z prostokątną wieżą czołgu . Może to wywrzeć wrażenie na osobach o słabych nerwach, ale częściej wywołuje śmiech niż strach, szczególnie wśród wyrafinowanych wojowników.
  Ich przeciwnikiem jest imperium bezczelnie podające się za uniwersalną potęgę. Wielka Trumna, gdzie wszystko jest oddawane na służbę wojny, a głównym hasłem jest skuteczność i celowość. W przeciwieństwie do Koalicji, statki przewożące trumny różnią się jedynie rozmiarem. A forma jest prawie taka sama - bardzo drapieżna z wyglądu ryba głębinowa. Może z jednym wyjątkiem: wyglądającym jak grube, odlane ze stali sztylety - annigelany.
  Gwiazdy w tej części kosmosu nie są zbyt gęsto rozrzucone po niebie, ale są kolorowe, osobliwe w swoim zasięgu światła. Z jakiegoś powodu, patrząc na te luminarze, pojawia się smutne uczucie, jakbyś patrzył w oczy aniołom, że potępiają żywe istoty wszechświata za ich podłe, naprawdę dzikie zachowanie.
  Armii Grobzagona na spotkanie nie spieszyło się, jedynie oddzielne, mobilne jednostki, szybko, wykorzystując swoją przewagę szybkości, zaatakowały wroga, zadały obrażenia i wycofały się. W odpowiedzi próbowali stawić im czoła ogniem zaporowym, ale zwinniejsze i zaawansowane technologicznie leje na trumny działały znacznie skuteczniej. Miny eksplodowały niczym zdetonowane, wybuchając gejzerem fragmentów krążownika i niszczycieli. Ale tutaj można było zrzucić i wielką grę. Jeden z ogromnych pancerników Konfederacji Ludzi został zestrzelony, statek gęsto dymi, a na pokładzie gigantycznego statku kosmicznego "Stalingrad" panuje zamieszanie.
  Próbują go ratować z całych sił, skóra dziewcząt i chłopców dosłownie złuszcza się od okropnego upału. A w powietrzu, jak fashionistka, rozpylono wodę różaną, zareagowała cząsteczka azotu i tlenu, podnosząc już i tak wygórowaną temperaturę dla człowieka. Tutaj dziewczyna upadła na kolana i pochylając się, całuje amulet Peruna, kropelki łez wyparowują, nie zdążywszy dotrzeć do grubej metalowej powłoki. Oto śmierć, młody człowiek, który pół godziny temu próbował ją podnieść, upada na podłogę i płonie, czerwone mięso odchodzi od kości...
  Robot bojowy, krople lubrykantu upuszcza z szerokiego pyska, wydaje się, że ta maszyna ryczy, doświadcza udręki, wysyłając modlitwę do elektronicznych bogów, opartą na kodzie binarnym. System wentylacji psuje się, zamieniając się w coś w rodzaju małych, ale licznych czarnych dziur, ryzykujących wchłonięcie wszystkiego i wszystkich.
  Oto dwie urocze wojowniczki, bezskutecznie trzymające się rękami zaprawy abordażowej, próbując opóźnić śmierć. Ich delikatne, różowe twarze są zniekształcone, a piękne rysy zniekształcone przez nieznośny ból. Ale ciśnienie tornada ssącego wzrasta. Odrywa sobie palce, z naderwanych mięśni i ścięgien tryska szkarłatna krew , a dziewczyny pędzą do maszynki do mięsa. W locie rudowłosa dziewczyna zderza się z młodym mężczyzną, wbijając swoją lisą głowę w brzuch.
  Udaje im się uśmiechnąć do siebie przed wyjazdem do miejsca, z którego nie ma powrotu. Inna kobieta, już w połowie zwęglona, płonącą ręką rysowała po ścianie: "Odważny raz umiera, ale żyje wiecznie, tchórz żyje raz, ale umiera na zawsze". Niebiesko-zielony płomień dodaje ciepła, otulając zachwycające ciało godne jeszcze kilka chwil temu najbardziej prestiżowych podium. Tutaj odsłonięte są dziewczęce kości, a mocne mięśnie, stwardniałe od dzieciństwa, rozsypują się w biały popiół.
  Pancernik płonął mocno, wyrzucając w próżnię opalizujące bąbelki powietrza, a następnie eksplodował, rozpadając się na wiele fragmentów.
  Hipermarszałek Grobzagonath Książę "Wielka Buzdygan" rozkazał:
  - Ruszaj do przodu pięć milionów osiemset pięćdziesiąt tysięcy superfregatów, a także wytrzymałych lotniskowców annigenu. Niech horda wszechświatów nadejdzie na plecy wroga!
  Fregaty starały się utrzymać szyk, ustawiając się w oddzielnych rzędach. Krążowniki rakietowe i chwytaki wraz z myśliwcami tworzyły rodzaj drobnej sieci. Początkowo próbowali bombardować wroga z dużej odległości, używając broni, która nie jest już nowa dla wszechświata, ale niezwykle niszczycielska: pociski termokwarkowe. Podobnie jak w przypadku taktyki bokserskiej wielkiego pięściarza: wykonaj długie dźgnięcie w lewo i trzymaj partnera na dystans. Statki koalicji cofnęły się, tylna część statków kosmicznych rzuciła się do przodu, próbując przedrzeć się na pole bitwy na czas. Trumny, wykorzystując swoją przewagę w organizacji i manewrowości, niczym kat z toporem, rozbijały luźniejsze formacje przeciwstawnych im sił. Wśród tych, którzy próbowali zaatakować kosmitów, straty wzrosły.
  Generał diabelskiej piękności, księżna de Furia, pędzi na swoim szybkim lotniskowcu annigen. Jest to taki rodzaj statku bojowego, który w przeciwieństwie do konwencjonalnych krążowników zamiast dział ma emitery antenowe, które podczas walki powodują korozję pancerza wrogich statków. Nadchodzą fale grawioplazmatyczne, szybko przechodzące przez próżnię. Czarna przestrzeń powstała w wyniku ich zalewających przestrzeń ruchów jest zabarwiona jak woda z rozlanej benzyny. Akcja jest bardzo destrukcyjna. Wypaczają działa kosmitów, którzy bezskutecznie próbują się im przeciwstawić, powodują zakłócenia w kierowaniu komputerem, a nawet przy dużej intensywności powodują detonację w zapalnikach anihilacyjnych rakiet termokwarkowych. Wrogie statki kosmiczne są jak ryby pokryte warstwą oleju silnikowego, niektóre nie są wykonane z metalu czy ceramiki, ale pochodzenia biologicznego i całkiem realistycznie wiją się w najstraszniejszych konwulsjach.
  Tutaj kolejny z pancerników zaczyna się rozpadać, płonąc, jakby ogromny statek o średnicy na szerokość kanału La Manche był zbudowany z kostek domina oblanych benzyną. Nie ma nic do powiedzenia na temat strat wśród mniejszych statków kosmicznych. Koalicja kosmitów i Ziemian wyraźnie się poddaje, najwyraźniej najnowsza broń stalzanów - wyemitowana gravioplazma, dosłownie wstrząsnęła siłami kosmicznymi kilkuset imperiów.
  Hrabia de Barsov kontroluje ogień, przesuwając palce przed skanerem w określonej kolejności. Na zewnątrz skrzynia na trumnę Generał Sześciu Gwiazd wygląda jak potężna, bohaterska sylwetka mężczyzny z pasiastą twarzą tygrysa. Agresywnie piękna bestia, ale to złe piękno - Lucyfer. Grobzagon uśmiecha się gniewnie, zadając bezlitosne ciosy. Czuje zamieszanie wśród motłochu zebranego z kilku galaktyk. No cóż, niech się jeszcze bardziej zbiją, zwiększą panikę. Kiedy główne siły Bezlitosnego, grobowego imperium wkroczą do bitwy, dla niektórych nastąpi zwycięski, radosny koniec, a dla innych smutny koniec.
  Koalicja działa nieco chaotycznie, zamiast zorganizowanego odparcia, niejasnych manewrów, nawet dwa wielkie pancerniki, mimo kosmicznych odległości, oślepione, popłynęły ku sobie, a potem z rykiem, za pomocą fal grawitacyjnych, boleśnie dudniących w uszach blisko rozmieszczonych myśliwców, zderzyły się.
  Pękały w nich przegrody, zniszczono oddziały bojowe, baraki, sale szkoleniowe i widowiskowe. Wszystko to wydarzyło się z prędkością przypływu, wystarczająco szybko, aby zabić jakąkolwiek szansę na ucieczkę, ale wciąż boleśnie powolnie, dając milionom uwięzionych żywych istot szansę poczucia koszmarnego strachu przed nieubłaganą śmiercią.
  Oto hrabina wyścigu żetonów, bardzo podobna do bukietu fiołków z różowymi żabimi udkami w złotych lokach, akceptuje bolesną śmierć, wyznając... swojemu bojowemu emiterowi. Komputerowy hologram odczytuje modlitwy i odpuszcza grzechy w szybkim tempie. Taka jest religia tego wspaniałego narodu, wasza zaawansowana technologicznie broń pełni rolę kapłana, uważa się za nią tylko inteligencję cybernetyczną, która ma wystarczającą świętość i czystość, aby służyć jako pośrednik między żywym organizmem a Wszechmogącym Bogiem. Ostatnie słowa kapłana-emitenta brzmiały:
  - Świat nie jest pozbawiony uroku, ale obrzydliwość nie jest składana w ofierze Bogu!
  Księżna de Furie to szczupła i wysportowana pomocniczka drużyny w specjalnym trybie, skompresowanym kodzie mowy, który odgrywa podwójną rolę. Pierwsza tarcza szyfru przed możliwymi podsłuchami drużyny. Drugi impuls magotelepatyczny.
  Krążowniki, niszczyciele, brygantyny, a nawet jeden statek kosmiczny, to statki uszkodzone lub całkowicie zniszczone przez jej statek kosmiczny. De Furia logicznie zauważa:
  - Odwaga może zrekompensować niewystarczające szkolenie, ale trening nigdy nie rekompensuje odwagi!
  Ich chwytak zdewastował już energię termokwarku (na razie jej wykorzystanie nie jest tak doskonałe) reaktora niemal do granic możliwości i z niecierpliwością czeka na rozkaz. Wiele setek tysięcy wrogich statków głównych klas zostało już zniszczonych, bitwa toczy się na najszerszym froncie.
  Wydano rozkaz, pospieszyli się, zorganizowali odwrót w celu uzupełnienia zapasów na stacjach ładunkowych - specjalnych kontenerach statków kosmicznych.
  A Książę "Giant Mace" rzucił do bitwy nowe siły:
  W szczególności jego osobisty flagowy ultrapancernik "Bestia".
  Następnie dwóch innych gigantów "Shock and Awe" i "Red Noose" ruszyło do przodu. Rozmieścili dziesiątki tysięcy dużych i małych dział oraz emiterów. Nad nimi migotało kilka warstw ochronnych: graviomatrix, pola magoprzestrzenne (materia przepuszczalna tylko w jednym kierunku), reflektor siły. Wszystkie urządzenia cybernetyczne działały na teoplazmie podpoziomowej, co dawało odporność na zakłócenia. Jednocześnie wykorzystano ogromne radary, które same stworzyły jezuickie zaczepy dla elektroniki wroga.
  Jak na zboża spadł śmiercionośny grad, spadły "dary" niosące śmierć... Trzej olbrzymy próbowali rozproszyć się szerzej, aby jak najskuteczniej wytępić wroga. Są praktycznie niezniszczalne, jak błyskawica kulowa, latają, spalają puch topoli fruwający w przestrzeni, taki jest ich zabójczy wpływ na statki kosmiczne kosmitów. Zmuszając ich do wycofania się w panice. Niezliczone moduły ratunkowe w kształcie pigułek rozpraszają się w próżni, a coraz więcej z nich drży od eksplozji rakiet niczym boje na wzburzonym morzu. Póki co trumny nie zwracają na nie uwagi, niszczą przede wszystkim niebezpieczne i silne, wtedy będzie można wykończyć kosmitów, którzy z horroru stracili resztki umysłów. Bitwa nie jest jeszcze wygrana, wojska Bezlitosnego Imperium również ponoszą jednak znikome straty w porównaniu z wrogiem.
  Ale jednocześnie na płonących statkach kosmicznych nie ma zgiełku i paniki. Ewakuacja przebiega bardzo sprawnie, jakby to nie były żywe organizmy, ale bioroboty. Co więcej, odosobnieniu, jakby na kpinę ze śmierci, towarzyszą waleczne pieśni.
  A oto annigen-nośnik de Furii: taki specjalny nośnik plazmy grawitacyjnej, który okazał się nieoczekiwany pod względem niszczycielskiej mocy. Ładowanie energii zniszczenia odbyło się niemal natychmiast i ponownie w bitwie.
  Statek kosmiczny nabiera maksymalnego przyspieszenia, księżna trzyma się nawet stabilizatora, przez przezroczystą tkaninę skafandra widać, jak napięte są jej duże bicepsy, nie po kobiecemu. Ona i pozostali członkowie załogi muszą starać się nie spaść na plecy. Księżna z głową tygrysa jest niepowtarzalna, niczym wojowniczka z komiksów, jej oczy są przeszywające, bardzo jasne, długie i gęste włosy powiewają z napływającego powietrza.
  Trudno uwierzyć, że ta bohaterska dziewczyna przekroczyła już dwieście cykli. Jakże świeża i czysta jest jej twarz, bardzo ruchliwa, czasem z wściekłym wyrazem, czasem wręcz przeciwnie, anielska lub figlarna. Ma za sobą wiele bitew, ale nigdy nie wydawała się nimi znużona. Każda nowa walka to coś wyjątkowego, z jej nieopisanym pięknem i bogactwem obrazu, ekscytującym rytmem.
  A teraz mają najnowszą broń pod względem zasady działania, przed którą wróg raczej nie będzie w stanie znaleźć skutecznej ochrony, przynajmniej do ostatecznego zwycięstwa Grobzagonatu.
  Jak bezradny jest pancernik rasy Phizt. Oślepiony, tracący kierunek. Wirowanie z dyskiem wystrzelonym przez sportowca, który po kilku chwilach jego części składowe zostały rozrzucone po przestrzeniach galaktyki. Albo kolejna nieszczęsna ofiara, trzy niszczyciele giną w ramionach grawioplazmy na raz, statki drżą i spłaszczają się, jak narybek rzucony przez fale na palący piasek.
  Baron de Alligator poprawiając ustawienie emiterów (i nie bez powodzenia z nowego spalonego krążownika pozostały jedynie drążki monoblokowe), z żalem zauważył:
  - Łatwo jest zabić, trudno wskrzesić i generalnie nie da się żyć bez przemocy!
  Defuria, kierująca swoją grupą statków kosmicznych, wypuszczająca kolejny strumień zniszczenia i wyglądająca jak statek przerobiony z transportu towarowego, jest również uwikłana w sieć plazmy, co wskazuje:
  - Śmierć, jako wierny przyjaciel, na pewno nadejdzie, ale jeśli chcesz wybrać się na dłuższy spacer z kapryśnym życiem, udowodnij swoje oddanie umysłowi i odwagę!
  Hrabia de Barsov szczekał ochryple, kontynuując swoją dowcipną wypowiedź:
  - Prawa nie są pisane dla głupców, ale otrzymują również sankcje za ich naruszenie dla tych mądrych ludzi, którzy napisali te prawa!
  Zorganizowany opór różnorodnej armady został przełamany. Ucieczka w kosmos przypomina choćby zawalenie się góry, to tornado, które natychmiast objęło ławicę muszek, powalając i podnosząc wszystkich na raz... Rozpoczął się pościg. Jak stado wilków pędzące stado owiec. Tylko trumny są o wiele wredniejsze, bardziej bezlitosne niż wilki. Dla nich nie jest to nawet kwestia przetrwania, ale wykazania się nieugiętą wolą i bezwzględną furią. Ścigaj, dręcz, nie odpuszczaj. I choć wiele dzieci nie będzie czekać na swoich rodziców (a tu zgromadziły się stwory od tej samej płci do kilkunastu płci), ale matki, ojcowie, neutralni, ich synowie, córki i kto wie kto jeszcze... Cóż za męstwo w takim morderstwo, kiedy nawet strzelanie do kuropatw wymaga więcej wprawy i wysiłku. Szczątki zalały przestrzeń i spadły na luminarze, powodując zakłócenia koronalne, protuberancje i wiry plazmowe na powierzchni. Poszczególne gwiazdy zmieniają nawet kolory z powodu wielu obcych obiektów, które spadły na ich powierzchnię. Nie wszyscy zrozumieją, ale ci, którzy mają serce: to jest szczególnie straszne, jeśli stworzenie, które ma osobowość, płonie żywcem, a osobowość to cały irracjonalny i nieprzewidywalny świat.
  Nawet próżnia może płakać po takiej porażce...
  To wszystko zobaczyli pierwszoklasiści Alex i Angelina, i to nawet nie jak w filmie, ale wszystko na raz, w wielu punktach i szczegółach, kiedy wszystko wchodzi, wypełniając umysł kalejdoskopem percepcji.
  Wtedy zauważyli, że jeden z ludzkich statków kosmicznych - brygantyna o konturach małego delfina, poruszał się w stronę... W stronę uśpionego kwazara, świecącego wszystkimi kolorami tęczy. Coś podpowiadało uczniom, że to kwazar, chociaż nie ma takich promieni, które spalają wszystko, co żyje. Ale nawet w zredukowanej formie ukrywał śmiertelne zagrożenie dla wszystkiego, co materialne. A ta brygantyna wyglądała na odważne samobójstwo.
  Annigenos pod dowództwem księżnej de Furia otrzymał rozkaz: "Przechwyć, ziemski statek kosmiczny!". A trzy ogromne tysiące żołnierzy i dziesiątki tysięcy robotów bojowych na pokładzie, prawie nieuszkodzonych, rzuciły się za brygantyną.
  Jakby drapieżne rekiny goniły małe kaczątko dławiące się w wzburzonych wodach szalejącego oceanu.
  Alex nagle poczuł, że jest w stanie nie tylko wznieść się w powietrze, ale także się poruszyć, krzyknął do przyjaciela: "Niech anioł podąża za nimi". Dziewczyna odpowiedziała: "Tak, czuję, że mogę".
  Niech Michaił Bojarski śpiewa: "Chociaż ciało bez duszy nie jest ciałem, ale jak słaba jest dusza bez ciała!" Może to prawda, ale... Duch może wchodząc w ciało innej osoby i przejmując nad nim kontrolę, objawić się w bajecznej mocy...
  Z trzech sztyletów wyleciały płonące strumienie niszczycielskiego promieniowania i wydawało się, że ludzka brygantyna, prowadzona przez waleczną kapitan Alenę Snegovę, nie ma najmniejszych szans. Już fale magoplazmatyczne wbijały się w kadłub, deformując srebrzysty pancerz, zmuszając lufy lekkich dział do upadku jak rozgotowany makaron. Członkowie załogi odczuwają straszny ból, rozpadają się kombinezony bojowe, skóra się łuszczy, oczy ślepną... Wydaje się, że nie ma szans... Brygantyna zaczyna świecić, pozostawiając za sobą dymiący pióropusz z kawiorem antymaterii.
  Ale w tej ostatniej chwili, gdy wpadniesz w beznadziejną otchłań piekła nieistnienia, dwaj nosiciele annigenu umieszczeni na bokach, nie odwracając się, skierowali promieniowanie w środkowy.
  I zaczęło się, opalizujące fale przeszły przez centralny sztylet, automatyka przełączyła się na ochronę. A ludzki statek, który na tle gigantów wydawał się malutki, tracąc części swojej konstrukcji, uciekł z opalizującej sieci magoplazmatycznej.
  Alex siedział w ciele barona de Alligator, a Angelina osiodłała świadomość hrabiego de Barsov. Zwykli skoczkowie trumienni, podobnie jak oficerowie, przyzwyczajeni są nie omawiać rozkazy dowódców, ale je wykonywać. Jeżeli hitlerowcy w ciałach, korzystając z pamięci swoich "koni", rozkazali zmienić przedmiot ognia, to... A więc jest to konieczne. Jak głosi główna zasada Grobozagonatu: "Przysięgam bezwzględnie słuchać Hyper-Imperatora, jego osobiście, a także każdego wyznaczonego przez niego szefa!".
  Rozkaz został wydany i jest wykonywany... Jednak osobowości nosicieli trumien nie chcą się pogodzić z faktem, że bezcielesne dusze młodych więźniów zawładnęły ich ciałami. Rozpoczyna się zacięta walka, Aligator i Barsow zamierają, oczy tygrysa błyszczą. Zamówienie zostało już wydane i będzie realizowane do momentu jego anulowania...
  Jednak brygantyna otrzymała już śmiertelne rany, tylko trochę więcej ... Alena Morozova ostatkiem sił trzyma się cienkiej nici świadomości. Jej garnitur wraz z mundurem jest zwęglony, a płomienie okrutnie pieszczą jej i tak już zupełnie nagie ciało. Skóra pokrywa się dużymi pęcherzami, a następnie złuszcza się. Kawałki peleryny odpadają... Jeszcze trochę...
  Oto cienki ogon kwazara, do którego musi dostać się jej brygantyna, a raczej to, co z niego zostało... Osobowości Aligatora i Barsowa już wróciły, magoplazma jest ponownie przecięta... Spalone kości Aleny rozpadają się, a jej świadomość zostaje spalona w czarny lejek... I na nieistotny ułamek nanosekundy, ostateczne zniszczenie, fragment brygantyny dowódcy wlatuje do Probomeranu kwazara...
  Wszystko nagle się zatrzymało, jakby w ogóle się nie zaczęło. Armada Floty Purpurowej Konstelacji zamarła, a jej przeciwnicy natychmiast zniknęli. Wyglądało jak skrzydła, a łapy sępów kosmicznych były przyklejone do przestrzeni i nie mogły się poruszać. A jednocześnie nikt nie odczuł najmniejszego drżenia ani wstrząsu. Wszystko, co się wydarzyło, wykraczało poza zakres zwykłej fizyki.
  Księżna de Furie warknęła wściekle:
  - Kto to jest, super, że udało nam się nas zatrzymać?
  Genhir Wolf patrzył z nieukrywaną nienawiścią:
  - Nie mam pojęcia... W zasadzie to jednak niemożliwe... - Wagon generał-trumny zniżył głos, najwyraźniej przestraszony do szeptu, zdradziło go nerwowe bieganie dookoła z lodowatym wzrokiem, dodał. - Nasz agent poinformował, że z czasem ziemia potrafi rzucić żart.
  Księżna spokojnie, wręcz lekceważąco odpowiedziała:
  - To oczywiście jest irytujące, ale nikt nie może zabronić żywym jednostkom walczyć, a nam, stoczniom trumiennym, wygrywać!
  Aligator ziewnął wyzywająco i wrzucił do ust coś, co wyglądało jak mocno przyprawiona kanapka. Głaszcząc niesforną sierść tygrysicy- przybocznej, energicznie przeżuwając produkt kulinarny z głośnym chrzęstem, ale jednocześnie całkowicie zrozumiałym i mocnym głosem, podsumował:
  - Niedokończony wróg jest jak nieleczona choroba - spodziewaj się komplikacji!
  Obok poobijanych dusz Angeliny i Alexa, jak z lodowej dziury, wyłoniła się promienna substancja ducha Aleny. Twarz wyzwolonej duszy jaśniała jak słońce. Widząc niezrozumiałe spojrzenia kolegów, kapitanka wyjaśniła z radosnym entuzjazmem:
  -Wygraliśmy! Zagrożenie dla ludzkości, zarówno to, jak i, miejmy nadzieję, przyszłe wyzwania, zostało wyeliminowane.
  Angelina mruknęła zdezorientowana:
  - I jak?
  Alenka zaczęła wyjaśniać:
  - Wielki naukowiec Paweł Karpow odkrył, że czas ma strukturę podobną do płynącej, bezkresnej rzeki z wieloma milionami niezależnych strumieni. I że można, umieszczając coś w rodzaju falochronu, wpłynąć na bieg konkretnego strumienia. Niestety umarł, odsłaniając w ten sposób do końca mechanizmy oddziaływania, a drugiego takiego geniusza nie było. Ale oto jeden ze sposobów stworzenia takiego falochronu i został przez niego ujawniony. Jeśli wyrzucisz energię uśpionego kwazara w pewnym zakresie i tylko dokładnie podczas obchodów północy na planecie Ziemia Nowego Roku, to uwolniona energia spowoduje rodzaj przypływu w przeszłości planety i podwojenie upływ czasu nastąpi w Układzie Słonecznym...
  Alex był zdezorientowany i mrugając eterycznymi powiekami, szepnął:
  - A jakie to będzie miało znaczenie?
  Wojownik Alena wyjaśniła:
  - Wszyscy ludzie w Układzie Słonecznym otrzymają dodatkowy rok życia, co oznacza, że Paweł Karpow będzie miał czas na dokończenie swoich wyjątkowych odkryć... A raczej już to zrobił, nie ma przed nami wrogiej armady!
  Angelina zawołała z drżeniem:
  - Zniszczyłeś ich wszystkich!
  Kapitan brygantyny uśmiechnął się czule i mrugnął w odpowiedzi:
  - Myśle że nie! Tylko falochron umieszczony w rzece czasu zakręcił dla nich chronologiczny bieg. Oznacza to, że trumny będą żyły wiecznie, w jednej pętli czasowej, przeżywając ten sam rok nieskończoną ilość razy!
  - I my? Alex zapytał.
  - Wrócisz do swoich czasów i mam nadzieję, że następnym razem nie pójdziesz ulicą z bandytami...
  Młody mężczyzna i dziewczyna obudzili się stojąc tuż przed kurantami Kremla, na Placu Czerwonym. Gigantyczny zegar zaczął wybijać północ miarowo i majestatycznie.
  Nadszedł Nowy Rok.
  . ROZDZIAŁ 15
  Po przerwie wznowiono działania wojenne. Chińczycy spróbowali ponownie, zbierając siły do ataku na odległe posiadłości Rosji.
  Tym razem szóstka wzięła trochę bardziej nowoczesnej broni.
  W tym przypadku cała szóstka wspięła się na IS-7 z magicznymi niewymiennymi łuskami i nabojami.
  I zaczęli bez zbędnych ceremonii strzelać do armii chińskiej i miażdżyć ją gąsienicami.
  I Oleg Rybachenko również strzelił z armaty i ryknął:
  - Nasze zwycięstwo jest nieuniknione, nie będzie już takie samo jak wcześniej!
  Jednak podczas strzelania, a nawet podczas strzelania po kolei, możesz myśleć o czymś innym.
  Rzeczywiście, dlaczego Władimir Władimirowicz Putin jest takim szczęśliwym politykiem i prezydentem. W szczególności od samego początku jego nominacji na oficjalnego następcę Jelcyna wszystko szło dobrze.
  Wydawało się, że komuniści i Jabłoko powinni byli działać jak jedna formacja - następca Jelcyna to wróg numer jeden.
  Ale przemówienie się nie odbyło. A Sobczaka, który ukradł, nie pamiętano. Zatwierdzenie przebiegało rutynowo. Chociaż komuniści powinni byli zrozumieć: to jest ich przyszły grabarz!
  Tak, i Yavlinsky - który próbował pokazać się jako najbardziej opozycyjny polityk, który nigdy nie głosował za budżetem, dlaczego nie sprzeciwił się.
  To właśnie stało się takie dziwne.
  A potem jakoś się poszczęściło. Gwałtowny i głodny Dagestan nie poparł akcji wahabitów, choć zapewne Basajew i Khattab na to liczyli. Opozycja w Dumie nie starła się z władzami. Lub użyj czynnika czeczeńskiego.
  Krótko mówiąc, od samego początku wszystko przemawiało na korzyść Putina. A opozycja w Dumie nie próbowała wykorzystać wybuchów w Moskwie i Wołgodońsku przeciwko władzy.
  Chociaż komuniści muszą to zrozumieć, są spychani na dalszy plan.
  Yavlinsky zrozumiał to bardzo późno.
  Oleg strzelał do Chińczyków, rozdzierał żółtych wojowników pociskami.
  I westchnął...
  OK. Myślenie o polityce jest trochę irytujące. Weźmy na przykład Gerdę. Na jednym ze zdjęć jest przedstawiona jako więzień rabusiów z bosymi rękami związanymi z tyłu. A nogi są nawet czerwone, widać to w nieogrzewanym zoo z jeleniem, zbójnik jest zimny, a nogi Gerdy bardzo zimne.
  Biedna dziewczyna, zabrano jej buty, o które błagała królową. A teraz cierpi w niewoli.
  Chłopiec ponownie strzelił do armii niebiańskiego imperium, wciskając bosymi stopami przycisk joysticka.
  Potem poszli w innym kierunku.
  Żyrinowski nie poparł bezpośrednio Jelcyna i nie ma ani jednego nagrania wideo, w którym wypowiadałby się w ten sposób! Z drugiej strony nowe wybory, a nawet na listy partyjne, były dla niego bardzo korzystne. Po przeprowadzeniu wojskowego zamachu stanu Jelcyn uzurpował sobie władzę, stając się pełnoprawnym dyktatorem, formalnie niczym nieograniczonym! Zawieszono nawet działalność sądu konstytucyjnego, a prezydent formalnie uzyskał nieograniczone uprawnienia! W tych warunkach uchwalenie nowej konstytucji szybko ograniczyło władzę dyktatora, który ją utrwalił! Warto też dodać, że według sondaży aż 80 proc. rosyjskiej ludności było gotowych głosować za prezydenckim projektem konstytucji. Dlatego nie można surowo osądzać Żyrinowskiego za popieranie konstytucji. Po pierwsze, inaczej po prostu nie mógłby zostać dopuszczony do udziału w wyborach, a po drugie Władimir liczył na poparcie części licznych zwolenników Jelcyna. Co do nazwy partii, to w ludziach powstało wówczas złudzenie - parlament komunistyczno-faszystowski (termin medialny) został rozbity, nikt nie ingeruje w reformy i wkrótce będziemy żyć jak w Ameryce! W tych warunkach nazwa Liberalno-Demokratyczna była wyborcza całkiem korzystna! Blok wyborczy stał się partią rządzącą: Wybór Rosji, kierowany przez Gajdara! Nikt nie wierzył w szanse Partii Liberalno-Demokratycznej, wielu uważało, że Żyrinowski nie pokona nawet bariery pięciu procent!
  Tak, wydawało się, że Żyrinowski miał bardzo słabe szanse. A Wybór Rosji ma wszystkie atuty w swoich rękach. Tyle że, co może najważniejsze, nie było żadnych realnych osiągnięć w gospodarce. Ale potem w rękach ogromnego aparatu propagandowego i zasobów administracyjnych. Doświadczenia Kazachstanu i innych krajów pokazują, że często to wystarczy, aby wygrać wybory, a nawet uzyskać rewelacyjny wynik!
  Ale Władimir Wołfowicz wykazał się wybitnymi zdolnościami politycznymi: w szczególności udało mu się przekonać otoczenie Jelcyna do swojej lojalności i nie przeszkodziło mu to w zarejestrowaniu się, jak to miało miejsce na przykład w bloku Baburina i kilku innych! Udało mu się zdobyć pieniądze, przekonując sponsorów o swoich perspektywach na płatny czas antenowy (a sam zarabiał na biznesie!). A co najważniejsze, podczas wyborów wykazał się wspaniałym darem przemawiania, po przeprowadzeniu czarującej kampanii wyborczej! Na stronie LDPR można znaleźć stare zapiski z kampanii wyborczej z 1993 roku: to naprawdę mocne przemówienia, w porównaniu z którymi Hitler jest tylko żałosnym cieniem mówcy. Demokraci pokłócili się ze sobą i z dużym opóźnieniem zauważyli wzrost popularności Partii Liberalno-Demokratycznej! Muszę powiedzieć, że socjologowie nie pokazali prawdziwego obrazu, ale taki, jaki chciała zobaczyć władza! Gajdar nazwał Żyrinowskiego Hitlerem i zażądał od Jelcyna wyrejestrowania Partii Liberalno-Demokratycznej. Ale analitycy bliscy prezydentowi donosili, że notowania Jelcyna spadają, a poparcie dla konstytucji spada. W tych warunkach dyskwalifikacja może stwarzać problemy dla władz. Ponadto w 1993 r. nie opracowano jeszcze technologii masowych fałszerstw wyborczych, z wyjątkiem prymitywnego wrzucania kart do głosowania do urn wyborczych, więc wola ludu była stosunkowo uczciwa! Żyrinowski z kolei obiecał uwolnić Ruckiego i innych opozycjonistów!
  Oleg Rybachenko został tutaj rozproszony i ponownie wystrzelił z niezbędnego pocisku.
  Podczas gdy dziewczyna Margarita celowała z pistoletu bosymi stopami, chłopak pomyślał i domyślił się.
  Wynik wyborów był rewelacyjny, a na przywódcę Partii Liberalno-Demokratycznej głosowali zarówno wrogowie reżimu, jak i wielu zwolenników Jelcyna! Partia zdobyła prawie 24 procent ze swoich 13 członków, zajmując pierwsze miejsce. Jednak ze względu na mieszany system wyborczy Żyrinowski uzyskał zaledwie 60 mandatów, czyli 15 procent Dumy Państwowej, niższej izby parlamentu! Ponadto nowa konstytucja poważnie ograniczyła uprawnienia Dumy Państwowej, tak że w rzeczywistości Żyrinowski nie otrzymał znaczącej władzy. Najprawdopodobniej jego frakcję w Dumie Państwowej można było uznać jedynie za odskocznię do dalszego ataku na władzę! Cóż, samego Żyrinowskiego coraz częściej porównywano z Hitlerem! Notabene, w 1930 r. Hitler zdobył 18 proc. głosów, zajmując w wyborach drugie miejsce, ale jednocześnie zyskując znacznie większy realny wpływ na władzę. Po pierwsze, w Reichstagu była tylko jedna izba, po drugie, wybory odbyły się wyłącznie w systemie proporcjonalnym, a po trzecie, władza parlamentu była nieporównywalnie większa niż w Rosji! Żyrinowski natomiast okazał się w znacznie gorszej sytuacji: pozory zwycięstwa wzbudziły zbyt wysokie oczekiwania wyborców, ale realna władza i możliwość zmiany czegoś z nosa gugulkina!
  Tutaj oczywiście zaczynają się cuda: Żyrinowski, który wcześniej zachowywał się jak rozważny polityk, nagle stał się impulsywny i skrajnie nielogiczny. W szczególności oskarżano go o hitleryzm, więc wzmacniał antyzachodnią retorykę, budząc obawy, że gdyby doszedł do władzy, rozpętałby trzecią wojnę światową! A niektóre wypowiedzi były zupełnie szalone, w tym użycie bomby atomowej przeciwko Kazachstanowi i innym krajom. W szczególności Żyrinowski zadeklarował nawet, że zrzuci bombę atomową na Tbilisi! Przy tym były pewne osiągnięcia: udało się przeprowadzić amnestię, spełnić obietnice wyborcze.... Ale ogólnie Władimir Wołfowicz nie zdobywał punktów, ciągle wpadając w skandale ... Tak! Oczywiście został sprowokowany, wiele skandalicznych sytuacji stworzyła CIA i przeciwnicy Partii Liberalno-Demokratycznej, przede wszystkim spośród zachodnich demokratów w Rosji, ale mimo to rozważny i pragmatyczny polityk nie powinien był się temu poddawać, a przynajmniej ogranicz możliwość prowokacji do minimum! Na przykład Ziuganow, mimo że od siedemnastu lat nosi laury głównego przeciwnika politycznego Kremla, jakimś cudem uniknął skandali, nigdy nie nastawiał się na wielką i nie ma reputacji skorumpowanego polityk! To prawda, komuniści też mieli moment z wrobieniem Chodorkowskiego, rzekomo głównego finansisty Komunistycznej Partii Federacji Rosyjskiej, ale w tym przypadku Ziuganow nie pozostawił żadnych dyskredytujących wypowiedzi. Bardzo ostrożny polityk Giennadij Andriejewicz, czasem nawet zbyt ostrożny! W szczególności w maju 1999 r., kiedy Jelcyn wysuwał kandydaturę Stiepaszyna, komuniści powinni byli ją zablokować i albo wymusić ustępstwa, albo sprowokować rozwiązanie Dumy Państwowej i przedterminowe wybory parlamentarne. Ale Ziuganow wolał nie ryzykować, chociaż gdyby Duma Państwowa została rozwiązana, komuniści zachowaliby nad nią kontrolę, a nawet ją rozszerzyli. Tak, w sierpniu 1999 roku komuniści zaaprobowali Putina bez walki, chociaż fakt, że Jelcyn ogłosił go swoim następcą, wymagał tylko od opozycji wystąpienia jako jednolity front przeciwko tej kandydaturze. Ale Ziuganow uznał, że lepiej iść do urn, korzystając z przywilejów, jakie daje status posła, a fakt, że Putin mógł zamienić się w bohatera narodowego w zaledwie trzy miesiące, nie mógł nawet wejść do głowy najodważniejszemu Kremlowi analitycy.
  Oleg Rybachenko ponownie strzelił do Chińczyka z pomocą bosej stopy chłopca i kontynuował swoje przemyślenia.
  Genialny chłopiec szczerze wierzył, że Żyrinowski nie jest na równi;
  Krótko mówiąc, grudzień 1993 r. był szczytem kariery politycznej lidera Partii Liberalno-Demokratycznej, potem zaczął się upadek, choć początkowo nie był to osuwisko z różnymi wahaniami. Jelcyn też szybko tracił popularność: nie udało się przezwyciężyć kryzysu w gospodarce, wręcz przeciwnie, był on coraz gorszy. Tutaj Żyrinowski popełnił kolejny błąd w obliczeniach, podpisał porozumienie o pokoju i harmonii. Wszak obwiniano go już za popieranie konstytucji, która zalegalizowała ogromną władzę prezydencką (z drugiej strony, co by się stało, gdyby konstytucja nie została uchwalona? Bardzo prawdopodobne, że doszło do wojny domowej!), a potem należało podpisać porozumienie pokojowe. To prawda, że \u200b\u200bŻyrinowski opuścił go jesienią. Ale generalnie bardzo długo zajęłoby szczegółowe opisanie, jakie błędy popełnił lider LDPR i dlaczego nie został prezydentem. Jego głównym błędem jest strategicznie błędny PR! Po wyborach 1993 roku trzeba było wyrobić sobie wizerunek głównego wroga obecnej władzy i Jelcyna osobiście! To znaczy zostać Antyjelcynem, z najbardziej populistyczną retoryką, z krytyką przede wszystkim wrogów wewnętrznych, korupcji, kradzieży i tak dalej! I główne hasło - Gang Jelcyna przed sądem! A przy tym nie gardząc lewicowymi hasłami, społeczną demagogią, obietnicą sprawiedliwości! W szczególności na Białorusi Łukaszenka zdobył ponad 80 proc. w drugiej turze wyborów prezydenckich, co jak na polityka opozycji jest po prostu rewelacyjne ! Ale nie można powiedzieć, że Łukaszenka jest silniejszy oratorsko niż Żyrinowski, wręcz przeciwnie, Władimir Wołfowicz jest znacznie bardziej wykształcony i rozwinięty intelektualnie! Ale Żyrinowskiego zawiódł jego charakter, zbyt agresywny i porywczy, az drugiej strony przekonanie, że otoczenie Jelcyna i sam Jelcyn postawią na niego, wybierając go na następcę. Kto zna historię: prawdopodobnie będą pamiętać związek między Hitlerem a Gindebrunerem, najpierw ostrożny, a potem partnerski! Ale faktem jest, że Gindebrug był bohaterem pierwszej wojny światowej, patriotą swojego kraju i już zgrzybiałym starcem. A Jelcyn, niszczyciel ZSRR i zagorzały wróg imperialnej ideologii, był strategicznym przeciwnikiem Żyrinowskiego. Tak, a świta Jelcyna obawiała się, że młody wówczas i agresywny Żyrinowski zacznie przywracać porządek i wtedy polecą głowy! Otoczenie Jelcyna nie miało więc ochoty pchać Wołfowicza na prezydenta czy premiera, a jego realna szansa na władzę była tylko dzięki zwłokom Jelcyna. Oznacza to, że Żyrinowski musiał przynajmniej na zewnątrz naśladować najwyższy możliwy poziom sprzeciwu wobec reżimu! Aby ludzie myśleli, że nie ma większego wroga władzy niż Żyrinowski, i aby powstało stowarzyszenie: Żyrinowski albo Jelcyn, Żyrinowski przeciw Jelcynowi! Jednak Vladimir Volfovich albo nie miał w swoim otoczeniu silnego analityka i PR-owca, albo nie chciał nikogo słuchać. A może nawet bał się Jelcyna, choć trzeba powiedzieć, że Jelcyn nadal nie jest tyranem, skoro godził się na amnestię i uwolnienie swoich wrogów: Ruckiego i Makaszowa. Tak, a Jelcyn poszedł do rozwiązania parlamentu, ponieważ ludzie niejako dali mu na to zgodę w referendum 25 kwietnia 1993 r. Ponadto egzekucja parlamentu i samego Jelcyna tak go przeraziła, że stracił determinację. Zatem Żyrinowski mógł równie dobrze zostać jego głównym przeciwnikiem, zwłaszcza że Ziuganow, niezależnie od tego, jak bardzo ukłuł Jelcyna, otrzymał karę!
  Chłopak ponownie wystrzelił w pogoń za dziewczętami ciężki pocisk za pomocą bosej stopy i kontynuował swoje rozmyślania.
  Kolejnym błędem Żyrinowskiego było stanowisko, jakie zajął wobec wojny w Czeczenii. Wydawać by się mogło, że nacjonalista, miał wspierać ustanowienie porządku konstytucyjnego, ale w jakiej formie! Wojna od samego początku przebiegała źle, wojska rosyjskie poniosły ogromne straty, przede wszystkim z powodu zbrodniczej przeciętności dowództwa Jelcyna. Co więcej, generałowie z doświadczeniem w wojnie w Afganistanie, na przykład minister obrony Grachev, dowodzili gorzej niż pierwszoklasiści. Nawet dziennikarze uczyli generałów, jak walczyć! To był paradoks!
  W tych warunkach konieczne było zajęcie stanowiska: Jelcyn i jego banda są winni ogromnych strat armii rosyjskiej! Należało wzmocnić krytykę rządzącego reżimu, ale jednocześnie bez dotykania armii. Chociaż Graczowa też nie należało bronić! Ziuganow zajął optymalną zwycięską pozycję! Krytykowanie Jelcyna, brak kłótni z armią, brak wsparcia dla separatystów. Ogólnie rzecz biorąc, Ziuganow wybrał właściwy sposób działania: maksymalny dystans od polityki Jelcyna, konfrontacja. Jednak komuniści w Dumie pierwszej kadencji nie zawsze byli konsekwentni w swoim sprzeciwie. W szczególności nie poparto propozycji Żyrinowskiego dotyczącej wotum nieufności dla rządu Czernomyrdina. W sumie komuniści po raz pierwszy głosowali za wotum nieufności dopiero w październiku 1994 r., po Czarnym Wtorku, kiedy bierna akceptacja polityki gospodarczej Czernomyrdina mogła ich drogo kosztować. W Dumie Państwowej drugiej kadencji, gdzie komuniści z Ziuganowem na czele stanowili już większość, nigdy (!) nie poddano pod głosowanie wotum nieufności! A parlament zatwierdził wszystkich pięciu kandydatów na stanowisko premiera, ale to już inna historia! Osobowość Ziuganova zasługuje na osobny artykuł, a także dlaczego w 1996 roku nadal przegrał z Jelcynem.
  Wydaje się, że sam Żyrinowski chciał kompromisu ze świtą Jelcyna, mając nadzieję przekonać oligarchów o swojej lojalności, aby zainstalowali go jako jedynego zdolnego powstrzymać komunistów przed objęciem tronu. Problem jednak w tym, że ówczesne otoczenie Jelcyna nie chciało zmian i nie ufało Volfowiczowi, któremu notabene udało się pogorszyć swoją postawę na Zachodzie. Wielu bliskich prezydentowi oligarchów miało interesy na Zachodzie i udało im się zgromadzić tam ogromne długi. Tak, a ceny ropy naftowej wynosiły około 10 dolarów za baryłkę, więc był tani gaz, a elita dość uzależniła się od pożyczek od krajów NATO. A na Zachodzie dali jasno do zrozumienia, że Żyrinowski jest dla nich nie do przyjęcia.
  W tych warunkach oparcie się na sojuszu z elitą Jelcyna jedynie psuło wizerunek przywódcy Partii Liberalno-Demokratycznej i ingerowało w blok z komunistami i nacjonalistami. Trzeba też powiedzieć, że ciężkie straty armii rosyjskiej, niechęć do pokonania w ogóle nielicznego i niezbyt dobrze uzbrojonego wroga, zmniejszyły popularność haseł bojowych i chęci osiągnięcia szczęścia przez wojnę. Ludzie zobaczyli, że armia rosyjska nie jest gotowa, aby umyć nogi na Oceanie Indyjskim i podbić Bliski Wschód swoimi złożami ropy. Tak, teoretycznie zajęcie Bliskiego Wschodu mogłoby dać mnóstwo pieniędzy za sprawą petrodolarów i nieuniknionego skoku cen energii, ale nawet jeśli Czeczenii nie da się pokonać... Nastroje pacyfistyczne zaczęły rosnąć, a Żyrik poniósł poważne straty wyborcze!
  Cudowne dziecko znów strzela prosto. Pocisk ze 130-milimetrowej armaty rozproszył Chińczyków.
  Margarita powiedziała z aprobatą:
  - Jesteś mądry!
  I zaczęła strzelać bosymi palcami.
  A Oleg Rybachenko kontynuował swoje rozumowanie.
  Trzeba jednak powiedzieć, że Ziuganow był niezwykle ostrożny. Na przykład, gdy Borys Fiodorow sugerował głosowanie za wotum nieufności dla rządu, Komunistyczna Partia Federacji Rosyjskiej nie poparła tego. W ogóle Ziuganow i jego świta traktowali Czernomyrdina bardzo ostrożnie, choć ten kontynuował swoją politykę w interesie oligarchów i okazywał lojalność wobec Jelcyna. Ale co ciekawe, Ziuganowowi udało się zostać opozycjonistą numer jeden i przeciwnikiem Jelcyna. Co więcej, pomogła mu w tym propaganda proprezydencka, zapewne świadomie, gdyż komunista Ziuganow w drugiej turze jest lepszy od kandydata niekomunistycznego.
  Partia LDPR zimą i wiosną 1995 r. przeżyła poważny kryzys, opuściło ją kilku posłów, w tym bystry, charyzmatyczny Maryczew.
  Ale wojna w Czeczenii została stopniowo wygrana, bojownicy również ponieśli ogromne straty, zostali wykrwawieni i zdemoralizowani, armia rosyjska posuwała się naprzód. W czerwcu Szamil Basajew zajął szpital położniczy w Budienowsku. W zasadzie takie posunięcie bojowników nic nie dało militarnie, a pod względem propagandowym było nawet na korzyść partii wojennej... Ale Jelcyn się załamał, najwyraźniej wydarzenia z 3-4 października i przekleństwa milionów Rosjan go powaliło, a on nakazał Czernomyrdinowi przerwać wojnę i rozpocząć negocjacje...
  Armia rosyjska jednostronnie zaprzestała działań wojennych. I Duma Państwowa w końcu zebrała wystarczającą liczbę głosów, aby uchwalić wotum nieufności dla rządu, żądając dymisji części urzędników bezpieczeństwa. Jelcyn ustąpił, zatrzymując tylko Graczowa, ale poddał Jegorowa, Jerina i Stiepaszyna. Tutaj Żyrinowski początkowo zajął właściwe stanowisko: potępił rozejm i głosował za wotum nieufności. A kiedy Czernomyrdin blefował, grożąc poddaniem pod głosowanie w Dumie Państwowej kwestii zaufania do gabinetu (z jednym zastrzeżeniem, jeśli za zaufaniem do rządu uzyska mniej niż 226 głosów z 450 głosów, to prezydent jest zobowiązany w ciągu tydzień na rozbicie rządu lub rozwiązanie Dumy Państwowej), Żyrinowski wykazał stanowczość i gotowość do przystąpienia do przedterminowych wyborów parlamentarnych. Zaletami przedterminowych wyborów jest wizerunek męczenników, brak sukcesu - obwinianie Jelcyna i rządu, brak czasu na promocję kremlowskiego projektu Kongresu Wspólnot Rosyjskich i partii rządzącej: Naszym domem jest Rosja . I oczywiście inne organizacje - mniejsze!
  Czernomyrdin, zdając sobie sprawę, że blef nie zadziała, a nowy parlament stanie się jeszcze bardziej opozycyjny, wycofał głosowanie. Duma Państwowa po raz kolejny wyraziła wotum nieufności, Żyrinowski działał bardzo agresywnie, ale głosów było za mało. Tutaj trzeba powiedzieć, że Jabłoko się przestraszył, Jawliński nie chciał stracić zalet mandatów parlamentarnych. Ponadto jego rzeczywista ocena nie była wysoka, istniało niebezpieczeństwo po prostu zdmuchnięcia.
  Popularność Żyrinowskiego natychmiast wzrosła, ale Volfovich ponownie przeliczył się, wycofując podpisy swojej partii w ramach procedury impeachmentu. Nie miało to znaczenia, opozycja miała aż 300 głosów, aby utworzyć komisję do postawienia zarzutów, ale to zepsuło ocenę! Żyrinowski po raz kolejny dał sobie powód do oskarżenia się o prowadzenie polityki pojednawczej, alienującej część rosnącego elektoratu protestu.
  Niemniej jednak rozejm w Czeczenii, który bojownicy bezczelnie naruszyli, różne ataki terrorystyczne, zwłaszcza na Romanowa, ofiary ostrzału, doprowadziły do wzrostu nastrojów bojowych w społeczeństwie, a Żyrinowski zaczął zdobywać punkty. Ponadto we wrześniu 1995 roku NATO rozpoczęło bombardowania bośniackich Serbów, wzmacniając nastroje antyzachodnie, co podniosło także notowania Partii Liberalno-Demokratycznej.
  To prawda, że \u200b\u200bŻyrinowski uległ prowokacji, pobił kobietę w parlamencie, więcej niż kilka razy lekko ją przesuwając w ogólnym wysypisku. Potem prasa Jelcyna nagłośniła to wszystko, przedstawiając Żyrinowskiego jako bandytę! Jednak taki fragment może spodobać się niektórym: zwłaszcza tym mężczyznom, którzy cierpieli z powodu kobiet, lub tym, którzy ze wszystkich kandydatów szukali najokrutniejszego dyktatora, mając nadzieję, że on wszystko uporządkuje! W każdym razie "stalinowcy" byli za Żyrikiem.
  Oleg Rybachenko kontynuował ogień. Chłopiec zrobił to, pokonując armię Chin pod panowaniem dynastii mandżurskiej i nadal myślał.
  W październiku 1995 r. Partia Liberalno-Demokratyczna zebrała 100 podpisów pod wotum nieufności dla rządu w Dumie Państwowej, ale Żyrinowski ostatnim razem odrzucił ten zamiar.
  Muszę powiedzieć, że to był jego błąd i nic nie usprawiedliwiało. Po pierwsze, Żyrinowski, składając w przededniu wyborów wotum nieufności, zyskał sympatię elektoratu protestacyjnego, który stanowił wówczas większość. Po drugie, głosowanie było skierowane przeciwko głównemu konkurentowi Żyrinowskiego, Czernomyrdinowi, i nie zakłócało zakulisowych prób przekonania Jelcyna i jego otoczenia do wyznaczenia Żyrika na swojego następcę.
  Ponadto Żyrinowski powinien był zrozumieć; że im wyższy wynik uzyska w wyborach do Dumy, tym większe prawdopodobieństwo, że "rodzina" na niego postawi!
  Najlepszą taktyką kampanii było na ten moment wcielenie się w rolę opozycji numer jeden, która przekroczyłaby poziom konfrontacji komunistów.
  Żyrinowski w ogóle to rozumiał, ale próbował usiąść na dwóch krzesłach i był niekonsekwentny. Nowe wybory były znacznie trudniejsze niż stare! Po pierwsze, inaczej niż w 1993 roku, nie mieli możliwości pełnego pokazania swojego talentu oratorskiego, poświęcali zbyt mało czasu antenowego imprezom, których liczba wzrosła z 13 do 44 (!). Po drugie , przeciwko Żyrinowskiemu odegrał czynnik niespełnionych nadziei i oczekiwań. Mimo wszystko wydawał się być pierwszy, ale nie poprawiał życia ludzi... Chociaż dla inteligentnej osoby było jasne, że Zhirik nie ma realnej władzy, a ci sami komuniści kontrolowali znacznie więcej głosów niż Partia Liberalno-Demokratyczna : 102 na 60, ale... Ilu było wtedy mądrych ludzi, szczególnie w latach dziewięćdziesiątych.
  Trzecim powodem, dla którego obrzucali błotem przywódcę LDPR, był wizerunek potwora i łobuza, który obawia się, że wywoła trzecią wojnę światową.
  Czwarty powód jest również jednym z głównych powodów pojawienia się dużej liczby konkurentów. Najbardziej znane to: Kongres Gmin Rosyjskich kierowany przez Skokowa (byłego sekretarza Rady Bezpieczeństwa za Jelcyna) oraz Aleksandra Lebeda, także człowieka Jelcyna, którego rola w Naddniestrzu została mocno zawyżona przez media. To jest blok aktywnego PR, ale wygląda na to, że mają dość, na krawędzi. Przecież ludzie nie są tacy źli, jak sądzi władza, a większość z nich zrozumiała, że KRO wcale nie jest opozycją, a kremlowskim projektem skierowanym przede wszystkim przeciwko Partii Liberalno-Demokratycznej i Komunistycznej Partii Federacji Rosyjskiej. A mimo to tej organizacji udało się uzyskać ponad cztery procent!
  A nad dachem byli inni konkurenci, Derżawa-Rutskoj, gdzie uciekł Maryczew, Blok dla ZSRR - Tyulkin-Ampiłow, Narodowa Partia Republikańska Łysenki i bardzo wielu wszelkiego rodzaju. Trzeba powiedzieć, że komuniści również rozproszyli swój elektorat: Blok ZSRR zdobył ponad cztery i pół procent głosów, ale nie dostał się do parlamentu, a głosy przegrała Komunistyczna Partia Federacji Rosyjskiej, Partia Agrarna również nie przekroczyła bariery pięciu procent, podobnie jak inne organizacje lewicowe. W szczególności nie jest jasne, na co liczył były premier Ryżkow w wyborach z blokiem: Unią Pracy czy blokiem Govorukhina! Wybory z 1995 roku pokazały jednak najsłabszy wynik partii rządzącej w całej historii Rosji i największy odsetek głosów protestacyjnych.
  Chłopak strzelił ponownie, wciskając przycisk joysticka bosymi palcami i kontynuował swoje rozmyślania;
  Żyrinowski w trakcie kampanii wyborczej generalnie karcił władzę, ale nie robił tego wystarczająco agresywnie. Ponadto jego frakcja poparła przyszłoroczny budżet, co dało kolejny powód do oskarżeń o prokremlowską orientację. Biorąc pod uwagę nastroje protestacyjne niemal całego elektoratu panujące w tych wyborach, nie było potrzeby iść na kompromis z tym rządem! Ponadto Duma Państwowa niespodziewanie łatwo zatwierdziła Dubinina na szefa Banku Centralnego, choć ten ostatni był człowiekiem z kręgu Jelcyna, zwolennikiem reform rynkowych w radykalnej wersji Gajdara. Notabene, Ziuganow również poparł tę kandydaturę, choć Dubinin zaangażował się w Czarny Wtorek, pokazując, że też nie jest pryncypialnym opozycjonistą!
  Podczas wyborów Żyrinowski nie chciał tworzyć żadnych bloków wyborczych, choć wyraziło to kilka mniejszych partii nacjonalistycznych. Ponadto Vengerovsky poradził zmienić nazwę partii na bardziej adekwatną politycznie i eufoniczną - na przykład Wielka Rosja! Żyrinowski wykazał się uporem w tej sprawie, chociaż słowo liberalny demokrata stało się już w tym czasie obraźliwe!
  Poza tym na liście partii LDPR nie znaleźli się znani piosenkarze czy artyści, choć chętnych było wystarczająco dużo. W szczególności Alla Pugaczowa, która bardzo lubiła przyciągać uwagę prasy, mogła zgodzić się na drugie miejsce na liście partii LDPR. Nie przeszkadzało jej to w żaden sposób, ale mogło stanowić dodatkowy informacyjny powód, aby wspomnieć o sobie. Plus możliwość zaproponowania określonych projektów i ustaw do dyskusji przez Dumę Państwową. Nawet kompozytor Antonow znalazł się tylko na liście regionalnej, a potem całkowicie się pokłócili. Ogólnie rzecz biorąc, Żyrinowski: ma bardzo złą cechę charakteru: niechęć do tolerowania w swoim otoczeniu silnych osobowości, tych, którzy bronią swojego punktu widzenia. Na przykład właśnie z tego powodu z partii opuścił słynny hipnotyzer Anatolij Kaszpirowski; który oskarżył Władimira Volfovicha o autorytarne metody zarządzania i chęć otaczania się pochlebcami. Nawiasem mówiąc, muszę powiedzieć, że nawet Hitler szedł na kompromisy z ludźmi, których potrzebował i tolerował ich w swoim otoczeniu, dopóki nie stali się dla niego bezużyteczni lub niebezpieczni. Przypomnijmy Rema, Strassera, Goebbelsa, których wyróżniała lewicowość i sprzeciw wobec władzy. Ale to właśnie dzięki takim osobistościom Hitlerowi udało się wyciągnąć maksymę głosów od komunistów i socjaldemokratów. Muszę też powiedzieć, że Żyrinowski zbyt często powtarzał: bez zastanowienia albo chwalił, albo ganił Stalina. W ogóle sam przywódca Partii Liberalno-Demokratycznej w pewnym stopniu naśladował Stalina, tworząc własny kult, demonstrując przywiązanie do autorytarnych metod rządzenia, ale jednocześnie zarzucał komunistom przemoc, choć sam tylko opowiadał się za przemocą, przemocą i więcej przemocy!
  W kontekście rosnącej popularności idei lewicowych Żyrinowski powinien był przyjąć bardziej wyważoną postawę wobec idei komunistycznych i pamiętać, że znaczna część elektoratu odczuwa nostalgię za czasami sowieckimi. Poza tym zewnętrzne cechy lewactwa nie przeszkadzałyby: na przykład niebieski kolor flagi LDPR jest wyjątkowo niefortunny! Po pierwsze budzi skojarzenia z gejami, którzy też są "niebieskimi", a po drugie kolor niebieski uspokaja, co nie współgra z zapalczywymi wypowiedziami Żyrinowskiego! Najlepszą opcją dla jego imprezy byłby fioletowo-czerwony. Ożywczy, wzywający do wyczynów, ale to wciąż nie to samo, co komuniści! Ponadto fiolet jest symbolem władzy królewskiej i może przyciągnąć głosy zwolenników suwerenności, przekonań monarchistycznych i niekomunistycznych!
  Genialny chłopiec ponownie wcisnął przyciski joysticka i pisnął:
  - Moje zwycięstwo będzie chwalebne!
  I kontynuowałem mądre rozumowanie.
  Nie najlepszym pomysłem były też filmy, w których Żyrinowski grał błazna, w szczególności nie śpiewał zbyt dobrze! W tym przypadku nie było to najlepsze posunięcie, bo w 1995 roku ludzie byli wówczas głodni i chcieli poważnych zmian i poważnego przywódcy, a on nie miał nastroju do żartów! Trzeba powiedzieć, że prokremlowskie media próbowały już zrobić z Żyrinowskiego błazna i klauna i nie warto było wzmacniać tego wrażenia, dając swoim wrogom nowe atuty!
  W wyborach w 1995 r. CKW najpierw odmówiła rejestracji "Derzhavy" - Rutskoya, a następnie "Jabłoko". Następnie obie strony zostały przywrócone poprzez Sąd Najwyższy. Istnieje kilka wersji tego epizodu: w szczególności, że Kreml i jego PR-owcy chcieli pomóc Jawlińskiemu w wyborach do Dumy, jako demokrata i mieszkaniec Zachodu, a Rucki miał, jak się wydaje, zdobyć głosy komuniści na siebie....
  Wersja na pierwszy rzut oka jest logiczna, gdyby naprawdę chcieli usunięcia Jabłoko i Derzhavy, wówczas Sąd Najwyższy, utworzony na polecenie rodziny Jelcyna, nie przywróciłby ich! Przecież pamiętamy niedawne przykłady, kiedy Jabłoko, Inna Rosja i Ojczyzna nie zostały dopuszczone do wyborów bez podstawy prawnej. Na przykład usunięcie Bloku Ojczyzny w 2006 roku z wyborów w Moskwie było z prawnego punktu widzenia całkowicie nielegalne! I tak w tym filmie, który stał się przyczyną dyskwalifikacji: nie było bezpośrednich nawoływań do przemocy, pogromu, czystek rasowych, a nawet deportacji "osoby rasy kaukaskiej". Mówiono po prostu o oczyszczeniu Moskwy ze śmieci... Tak, była aluzja o konieczności przywrócenia porządku i emigracji. Ale... Po pierwsze nie jest to sprzeczne z prawem, a po drugie, w każdym najbardziej nieszkodliwym filmie można znaleźć nutę wszystkiego. Możesz na przykład nawet kreskówkę "Po prostu poczekaj!" zakaz jako propaganda pedofilii. I że zając jest jak dziecko, podróżuje z biletem dziecięcym, a wilk z nim flirtuje, pieści... W tej sprawie sędzia nie miał prawa wykreślić bloku Rodina z rejestracji! Proces Chodorkowskiego to osobny temat, nie będziemy o nim rozmawiać w tym artykule. Ale wydaje się, że wszyscy rozumieją, że bez sankcji Kremla nie doszłoby do tego...
  Tak, tak, ale nie do końca! W szczególności Ruckiego uważano wówczas za zagorzałego wroga Jelcyna - i tak doszłoby do bezpośredniej konfrontacji zbrojnej! Ocena mocy była dość wysoka, a szanse na przekroczenie bariery pięciu procent są wysokie! No cóż, dlaczego Kreml miałby oszukiwać szanse swojego wroga? Tak, choć Jabłoko jest partią demokratyczną, to jednak dość opozycyjną: ani razu nie poparła budżetów, ani w tej Dumie, ani w kolejnej. Jawliński zapowiedział, że będzie walczył o prezydenturę Rosji. Jaki jest więc szczególny powód wzmacniania Jabłoko: zwłaszcza w kontekście przyszłych wyborów prezydenckich jest to skrajnie nieopłacalne! Jawlinski odebrał głosy Jelcynowi już w pierwszej turze, a młody i wysportowany przywódca Jabłoka wyglądał znacznie atrakcyjniej niż zdyskredytowany, zniedołężniały Jelcyn.
  Pierwsza wersja nie jest więc do końca przekonująca, a sądy rosyjskie nie były jeszcze tak silnie uzależnione od Prezydenta Rosji. W szczególności uniewinniono generała armii Warenikowa, członka GKChP; można przytoczyć inne przykłady, gdy sąd nie zawsze stawał po stronie władz.
  Najprawdopodobniej pewną rolę odegrała negatywna reakcja Zachodu na dyskwalifikację Jawlińskiego, a reżim Jelcyna potrzebował pożyczek w przededniu wyborów, aby stworzyć pozory dobrobytu w kraju. Cóż, Rutskoy został usunięty przy tej samej okazji, więc przywrócono ich do firmy. Nie pomogło to jednak Derzhavie w przekroczeniu bariery 5%. Wynik Rutskoja wynoszący 2,7 proc. można uznać za uniwersalny, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego sławę. Jednak kremlowski projekt KRO również przegrał. Żyrinowski nie wykorzystał dostatecznie skutecznie mównicy Dumy, ale trzeba przyznać, że skorzystał na tym, że cała prokremlowska propaganda działała przeciwko niemu. Wydawało się, że tworzy to obraz, że Żyrinowski jest wrogiem numer jeden władz i gdyby Władimir Volfowicz był w swoim opozycji bardziej konsekwentny, jego wynik byłby znacznie wyższy.
  Oleg Rybachenko ponownie bardzo sprytnie okrył chiński pułk pociskiem odłamkowo-burzącym. Potem jego myśli stały się jeszcze bardziej harmonijne.
  Jednak krótkie przemówienia lidera Partii Liberalno-Demokratycznej w telewizji z groźbami pod adresem władz, raczej bojowymi apelami były ogólnie słuszne, tylko być może Jelcyn i Jelcyn osobiście powinni byli być bardziej aktywnie skarceni.
  Krótko mówiąc, w wyborach w grudniu 1995 roku Komunistyczna Partia Federacji Rosyjskiej zajęła pierwsze miejsce z prawie 23 proc., drugie LDPR 11,5 proc., trzecie NDR 10,3 proc., a czwarte Jabłoko 6,7 proc.
  Pozostałe czterdzieści partii nie przekroczyło progu 5%!
  Jak ocenić podobny wynik Żyrinowskiego? W ujęciu procentowym dwukrotny spadek w porównaniu z pierwszymi wyborami. Ale jeśli weźmiemy pod uwagę wzrost frekwencji o około 12 procent, to Żyrinowski uzyskał około 62 procent wyniku z 1993 roku. Czy to dużo czy mało?
  Biorąc pod uwagę wszystkie niesprzyjające okoliczności, jest to wynik pomiędzy zadowalającym a po prostu dobrym. Złe czynniki:
  1. Niezadowolenie elektoratu z działalności Partii Liberalno-Demokratycznej w Dumie Państwowej. Ludzie oczekiwali więcej od kandydata, który zdobył pierwsze miejsce, ale życie nie stało się lepsze. To prawda, że większość ludzi rozumiała, że Żyrinowski nie ma prawdziwej władzy, ale nadal panowało rozczarowanie.
  2. Obawa, że bojowy przywódca Partii Liberalno-Demokratycznej wywoła trzecią wojnę światową z katastrofalnymi skutkami. Ponadto wielu nie obawiało się powściągliwości Żyrinowskiego i obaw, że ustanowi totalitarną dyktaturę i zaleje kraj krwią. Jego histeria przerażała wielu.
  3. Nie wystarczy sprzeciw Lidera Partii Liberalno-Demokratycznej. Zwłaszcza po raz pierwszy miesiące wojny w Czeczenii i sama prokremlowska propaganda obwiniały za to Żyrinowskiego, znacznie zawyżając jego lojalność wobec władzy. Jednak sam Władimir Volfowicz pragnął przyjaźni z Kremlem, tracąc tym samym wizerunek głównego wroga obecnych władz.
  4. Niewystarczająca skuteczność wykorzystania dźwigni Dumy do realizacji populistycznej polityki finansowej. W szczególności można było poddawać pod głosowanie jedną populistyczną ustawę za drugą, działając na rzecz społeczeństwa. To właśnie zrobił zwłaszcza Jelcyn, proponując na Kongresie coś, co nie było realistyczne do spełnienia i zdobywając dla siebie punkty. Tak, a Jelcyn w czasie wyborów podniósł wszystkim pensje i emerytury, a potem albo ich nie płacił, albo zżerała je inflacja. Łukaszenka i inni zrobili to samo, ale Julia Tymoszenko nie porzuciła twardej polityki pieniężnej i przegrała wybory, tracąc jednocześnie wolność!
  5. Żyrinowski popełnił kolejny błąd w obliczeniach związanych z jego wyglądem. Niepotrzebnie przytył i przez to zaczął wyglądać znacznie gorzej. Ponadto głodni ludzie nie lubią brzuchatych i grubych ludzi. Tutaj, nawiasem mówiąc, Żyrinowski pokazał swoją drugą wadę, brak fanatyzmu w polityce, niewystarczającą siłę woli, aby utrzymać ciało w formie i nie przejadać się. Nawiasem mówiąc, nawet podczas wyborów w 1991 roku Żyrinowski był szczupły, nawet szczuplejszy niż norma, mając czterdzieści pięć lat. Sugeruje to, że Zhirik z natury nie jest skłonny do nadwagi, co oznacza, że \u200b\u200bnie było mu tak trudno utrzymać formę, w przeciwieństwie do np. Gajdara.
  To także istotna wada!
  7. W porównaniu z pierwszymi wyborami ilość czasu antenowego, jaki mógł wykorzystać Żyrinowski, drastycznie się zmniejszyła. Bezpłatny czas antenowy został podzielony pomiędzy 44 strony, a płatny czas antenowy nie mógł być większy niż bezpłatny czas antenowy i można go było kupić tylko w nocy. Zatem Żyrinowski nie mógł w pełni wykorzystać swojego wybitnego daru oratorskiego, jak to miało miejsce w 1993 roku. Chociaż na przykład miał więcej pieniędzy niż wtedy!
  6. Być może nawet najważniejsze: konkurencja polityczna gwałtownie wzrosła, a na polu wyborczym Partii Liberalno-Demokratycznej pojawiła się cała masa partii i bloków naśladowców. Spośród nich przede wszystkim KRO, Elektrownia, CHP i cała masa innych podmiotów. A rząd był krytykowany przez wszystkich z wyjątkiem rządzącej partii Nasz Dom Rosji. Jeśli chodzi o częstotliwość, aktywnie promowali i dużo pokazali w telewizji Borysa Fiodorowa i jego bloku "Naprzód Rosja", krytykując Czernomyrdina i rząd. To prawda, że sam Borys Fiodorow grał jedynie z opozycją, mając nadzieję na pozyskanie protestującego elektoratu. Ale większość ludzi mu nie wierzyła! Następnie Borys Fiodorow dołączył nawet do NDR. Bardzo aktywna była także Narodowa Partia Republikańska Łysenki, której lider naśladował emocjonalne szaleństwo Żyrinowskiego i wcale nie uraził się medialnym zainteresowaniem. Ponadto aktywny był blok Wedenkina, także były asystent lidera Partii Liberalno-Demokratycznej i skrajny nacjonalista, oraz blok Baburina. Baburin jest także bardzo aktywną osobą, kiedyś prawie został mówcą zamiast Chasbułatowa. Krótko mówiąc, elektorat Żyrinowskiego został w dużej mierze rozbity przez podobnych sobowtórów i naśladowców. Poza tym lewica miała także nowe nurty, w tym te o przekonaniu stalinowskim.
  W takich warunkach 11,5 proc. na 44 to rzeczywiście wynik przyzwoity, choć niższy niż jest to możliwe przy bardziej rozsądnej polityce wyborczej. Na przykład Ziuganowowi udało się podnieść swój wynik z 13,5 proc. do 22,9, mimo że liczba zawodników wzrosła. Jeden blok "Za ZSRR!" odebrało ponad 4,5 proc. wyborców! Jabłoko poniosło straty, ale niecałe jeden procent i biorąc pod uwagę partie, które zniknęły za barierą, powiększyło swoją frakcję. Razem mieli 46 posłów w składzie jednoosobowym. Ale "Wybór Rosji" zniknął po rozłamach, podobnie jak PRASA Szachraja.
  . ROZDZIAŁ #16
  Chińska armia została całkowicie zniszczona na czołgu IS-7. I znowu nastąpiła przerwa w bitwie z Imperium Niebieskim. A Oleg Rybachenko bez zastanowienia naszkicował piękną i interesującą historię;
  Były ciężkie dni późnej jesieni. Niebiosa szlochały, obficie podlewając ziemię kroplami ołowiu. Świat był szary, złote liście kruszyły się, gałęzie drzew kołysały się na wietrze jak nagie ramy. Srebrna śnieżka stopiła się, nie zdążyła narysować skomplikowanych wzorów na oknach, by pokryć brązowoszarą ziemię olśniewającym dywanem.
  Dziewięcioletni chłopiec Sława Iwanow był smutny, wydawało się, że cały wszechświat jest spowity drutem kolczastym. Ze spuszczoną głową wrócił z niekochanej szkoły, gdzie również został pobity przez kolegów z klasy. Na twarzy pojawiają się niewyraźne siniaki, teczka jest podarta, nie ma się ochoty wracać do domu, gdzie czekają na Ciebie natrętne pytania rodziców. A co gorsza, jutro znów będziesz musiał iść do szkoły, pogrążając się na oślep w Piekle Dantego dla młodzieży. W tej chwili, gdy do wejścia wszedł chłopak o wyglądzie owcy prowadzonej na rzeź, mały człowieczek wyskoczył mu naprzeciw jak diabeł z tabakierki. Przypominał chłopca, ale jednocześnie nie był spiczastym nosem Pinokia, trzy bystre oczy - czerwone, żółte, zielone nieustannie mrugały.
  -Cześć! Powiedział mały człowieczek z oczami jak na światłach. I wyciągnął swoje, jakby dotknąwszy, drewniane dłonie.
  Slava nie potrząsał nimi pewnie, był już w wieku, w którym dzieci rozumieją, że cuda się nie zdarzają, i wyglądał na raczej zszokowanego taką maskaradą.
  "Musi mieć cybernetyczne oczy" i zakrył się specjalnym kartonowym kombinezonem.
  -No, czemu taki ponury! Pozwólcie, że się przedstawię, jestem Krore z planety Chrome. Widzisz konkretnie, przytłoczony duszącą atmosferą planety. Jak masz na imię.
  -Sława lub Wiaczesław. Chłopak mruknął niepewnie.
  -A więc to jest Glory. My - ja i Vint - przelecieliśmy obok waszej planety, tubylcy nazywają ją Ziemią, a my nazywamy ją Erbana. Nasz popęd hipertelepatyczny utknął w martwym punkcie, tracąc prawie całą swoją moc. Jest to obarczone faktem, że możemy utknąć na waszej planecie na zawsze. Pomóż nam. - Ale ja jestem tylko dzieckiem i nie rozumiem silników kosmicznych.
  Chłopak niepewnie wzruszył chudymi ramionami.
  - Nie musisz tego wymyślać. Przychodzi Vint, wszystko ci wyjaśni.
  Przed nimi pojawił się temat mocno przypominający Samodelkina z magazynu "Merry Pictures". Miał ten sam rygiel zamiast nosa, usta w kształcie krzyża i tylko trzy oczy z sygnalizacji świetlnej w kształcie latającego spodka nadawały mu niezwykły kosmiczny wygląd. Palce dłoni miały kształt kluczy wygiętych z wieloma przegubami. Choć w dotyku przypominały stal, Vint uścisnął dłonie bardzo delikatnie.
  -Nasz ludzki przyjaciel, kruche ciało.
  W głosie Vinta pobrzmiewał żal.
  -I bardzo go lubię, aż tchnie smutkiem, jest taki temperamentny.
  Crore poklepał go przyjaźnie po ramieniu. Vint mówił dalej nieco zmienionym tonem.
  -Kochanie, chcesz z nami polecieć gdzieś, żeby zobaczyć inne światy.
  Gloria wzdrygnęła się. Wydawało mu się, że śpi i śni. Najlepszym sposobem na uszczypnięcie się jest zobaczenie rzeczywistości. Co zrobił. Nie bolało zbytnio, ale Vint i Krore wciąż stali obok siebie, mniej więcej jego wzrostu, z szerokimi, lekko bezczelnymi uśmiechami.
  -Nie, nie jesteśmy z wosku i topimy się na słońcu.
  Vint roześmiał się.
  -Teraz zrywamy.
  Trójca opuściła wejście, na podwórzu było błoto pośniegowe, buty chrzęściły w kałużach.
  - Mam dość twojego prymitywnego sposobu transportu. - powiedział Krohr i wyjął z kieszeni urządzenie wyglądające jak kostka Rubika.
  Ostry gwizdek przerwał ciszę. Piątka kolegów z klasy Sławy wysłała ich prosto na spotkanie. To byli ci sami dzicy Przegrani, którzy go pokonali. A teraz na ich pyskach pojawiły się sadystyczne uśmieszki.
  -Ta Śnieżka (Sława miał blond włosy) i wy dwaj wystrojeni kretynzy. Najbardziej odpowiednia firma
  Podeszli blisko, największy z nich, gruby mężczyzna o imieniu "Baran", próbował uderzyć Krora w rozcięcie. Gwałtownie ścisnął palce.
  - Hej, ty "Pinokio". Baran dosłownie zakrztusił się ze złości. - Cóż, puść, bo inaczej dostaniesz.
  Przyjaciel barana próbował kopnąć go w twarz, ale Krohr przesunął się i kopnął go mocno w brzuch. Chuligan upadł, łapiąc powietrze szeroko otwartymi ustami.
  -Konto jest otwarte. Pinokio uśmiechnął się.
  Potem wykonał ruch palcami: Baran zadrżał i stracił przytomność z bólu.
  - Od beczenia własnego, niech podziękuje, że nie rozpyliliśmy go na fotony w całej galaktyce.
  Pozostali trzej chłopcy zamarli, wpatrując się w stały punkt, po czym pobiegli w różnych kierunkach.
  - Tak się pokruszyły jak kręgle. Czy nie mówiłem ci, Sławo, że ludzkie dzieci są tchórzliwe.
  Chłopak zawahał się.
  -Nie wiem.
  -Więc wiedz. W międzyczasie idziemy na mały spacer.
  Śruba przekręciła dźwignię i wydawało się, że wpadli w ziemię. Wokół panowała niemal kosmiczna ciemność.
  Slava drgnął i wjechał w tarczę, jakby doznał szoku, szok był tak silny. Cały pokój zadrżał i okazał się zalany czerwienią, komiczne twarze świeżo upieczonych przyjaciół tańczyły w szkarłatnych tonach.
  - Spieprzyłeś. - powiedział Crore z zapałem. Ale nie musisz tego robić, po prostu musiałeś zamrozić. Co teraz zrobimy?
  -Nic. Vint zabulgotał. Naładujmy baterie, a potem zobaczymy.
  Vint założył hełm na głowę Sławy.
  -Zastanówmy się nad naszą baterią kwazarów.
  -O czym myśleć.
  - O wszystkim, co złe i obraźliwe. Przypomnij sobie, co najbardziej Cię zdenerwowało.
  I co Ci to pomoże? Oczy Glory rozszerzyły się ze zdziwienia.
  Krohr cofnął nogę, a jego "sygnalizacja świetlna" rozświetliła się z podniecenia.
  -Oczywiście nasz generator hipertelepatyczny żywi się negatywnymi emocjami. Przekształca je w siłę zdolną do przesuwania gwiazd z ich orbit. W końcu właśnie to okazało się atrakcyjne - masz wiele negatywnych emocji.
  Z tego wszystkiego Slava zdał sobie sprawę, że kryje się w nim niespotykana energia i z jakiegoś powodu wszystkie najgorsze w nim są w stanie sprawić, że małe chłopięce kłótnie blakną jak świeca na słońcu.
  - I jestem silny.
  Chłopak zacisnął pięści.
  -Masz potężne biopole - odpowiedział Śruba. Nasz mały statek kosmiczny przyspieszy do prędkości nadkosmicznych.
  W kokpicie statku kosmicznego natychmiast zrobiło się jasno. Slava widział urządzenia schludne jak w hali automatów. Pochwyciwszy jego wzrok, Krohr włączył urządzenie holograficzne. Gwiaździste niebo rozświetliło się jak reflektor.
  -To jest twoja galaktyka, widzisz, kochanie, jest skręcona w spiralę.
  Chłopiec ze zdziwieniem zajrzał w nieznaną dotąd przestrzeń, nieznaną żadnemu z ludzi. Był szczęśliwy i trochę przestraszony, mogąc zajrzeć do tego cudu obcej technologii.
  -Ta czerwona kropka to miejsce, w którym w tej chwili znajduje się łódź.
  -Rozumiem, iw tej chwili na Ziemi.
  - zapytała Gloria.
  - Nie, jesteśmy na Księżycu. A jeśli chcesz, możesz podziwiać księżycowy krajobraz.
  Śruba włączyła cyberskaner, ściany statku stały się przezroczyste, a dziwaczny księżycowy krajobraz oświetlił całą powierzchnię kabiny.
  - Ten mały człowieczek, którego chcesz przebiec przez kosmiczne kratery.
  - zasugerował Vint żarliwym tonem.
  Chwała zawahała się.
  Ale tam nie ma powietrza.
  - Ale jest piasek. Nie bój się, że zabraknie, póki próżnia Ci nie straszna.
  Chłopiec natychmiast uwierzył swojemu dziwnemu przyjacielowi. Gdy tylko wyskoczył na powierzchnię księżyca, ciało ogarnęła niezrozumiała lekkość. Wydawało się, że nie skacze w pozbawionej powietrza przestrzeni, ale unosi się na wodzie. Jeden ostry skok w górę i gładko lądujesz na ziemi. Sława poczuł, że gdzieś już doświadczył podobnego uczucia. Właśnie tam - na karuzeli, huśtawkach? Nie, to bardziej jak skakanie we śnie. To samo uczucie powolnego spadania, jesteś jak liść unoszący się w powietrzu. Jak wysoko może skakać. To jest po prostu niezrozumiałe dla umysłu.
  -Nadczłowiek! Chłopiec krzyczy i kopie z całej siły.
  -Kiedy uderzysz w asteroidę, bądź ostrożny i możesz odlecieć.
  - W takim razie zagrajmy w dogrywkę. zasugerowała Chwała.
  -Co to za pomysł. Vint mrugnął swoimi jak na światłach drogowymi oczami.
  - No dalej, kto kogo dotknie, złapie.
  Gra się rozpoczęła i choć Vint i Krore byli znacznie szybsi od chłopca, ten bardzo umiejętnie się poddał, w efekcie czego gra okazała się przyjemna. A kiedy Krohr zaproponował Slavie, żeby przerobił coś w hełmie, poczuł potężną siłę wpływającą w lędźwie ciała.
  -Wow! Po raz pierwszy czuję w sobie całkowitą przemianę.
  Chłopiec natychmiast wyskoczył trzydzieści metrów w powietrze, po czym dość gwałtownie wyskoczył na powierzchnię, zostawiając głębokie ślady.
  - Hej, spróbuj mnie dogonić.
  Jednak Śruba trochę, nie zawstydzona ostrym skokiem, dogoniła chłopca, uderzając go lekko palcami w klatkę piersiową.
  -Dziecko, wciąż jesteś do nas porównywany. Nieważne, jak bardzo się starasz, dogonimy Cię.
  Potem Slava miał dość grania, złożył ręce, pochylił głowę.
  - Okazuje się, że mi ulegliście - dwulicowe kłamliwe chłopaki.
  - Dlaczego kłamiemy, bo to jest gra, w której się walczy i każdy ma prawo do własnej taktyki. Nasza strategia polega na pomaganiu wszystkim słabym istotom żyjącym we wszechświecie.
  Chyba mamy dość księżyca. Ciąg dalszy myśli Vint. Wszystko możemy, chcesz, żeby chłopak zobaczył inne światy i wszechświaty?
  -Oczywiście, chcę! Twarz Slavika znów rozjaśniła się radością. Nawet siniaki zdawały się być ozdobą zarumienionej twarzy.
  -Więc wsiadaj na statek i odpływaj.
  Slavik zasiadł w fotelu głównego pilota - podziwiając wspaniały obraz niebiańskiego krajobrazu. Na Ziemi nie można zobaczyć jednocześnie tak wielu jasnych gwiazd, gęsta ziemska atmosfera utrudnia obserwację kolosalnej wielkości gwiaździstego nieba.
  A tutaj, w próżni, możesz zobaczyć wszystko, aż do najmniejszego gwiezdnego kamyka. Slava podziwiał niebo, czuł się dobrze i zadowolony, bo obserwował to, co widziało tylko kilkadziesiąt, maksymalnie kilkaset osób.
  -Teraz statek kosmiczny wejdzie w hiperdryf i będziesz mógł zaobserwować coś, czego nikt wcześniej nie widział.
  Slava wyciągnął palce do panelu.
  Vint przewrócił oczami. Następnie delikatnie, ale stanowczo, uderzył w dłonie.
  -Nie dotykaj urządzeń. Możesz zakręcić złym hakiem i wpaść połowę wszechświata w czarną dziurę.
  Slavik szeroko otworzył oczy.
  - Gwizdać.
  - Nie, przybyliśmy z innego wszechświata, nieporównanie bardziej rozwiniętego niż ten. I mamy w sobie ukryte kolosalne zasoby energii, w porównaniu z którymi miliardy gwiazd to pył. Zobacz, jak nabieramy prędkości.
  Najpierw ciała niebieskie się skondensowały, wydawało się, że jest ich więcej przed nami, a widmo przesunęło się na niebieską stronę. Przeciwnie, gwiazdy stały się rzadsze i przyciemnione, nabierając czerwonego odcienia.
  - Kontynuuj zwiększanie prędkości. Krohr wychrypiał.
  Gwiazdy szybko wyleciały za burtę, ich widmo przesunęło się, zamieniając się w solidną fioletową poświatę. Gloria obejrzała się. Panowała absolutna pustka. Gwiazdy po bokach były rzadkie i przyćmione. Patrząc na chłopca, który otworzył usta ze zdziwienia, Vint nawet nie wyjaśnił.
  - To są prędkości nadświetlne. Fotony gwiazd, które są za nami, pozostają w tyle za statkiem, przez co po prostu ich nie widzimy. Co więcej, doganiamy fotony, które przeleciały do przodu, co oznacza, że widzisz wszystkie gwiazdy jednocześnie, zarówno z tyłu, jak i z przodu, oraz częściowo lecące z boku. Tutaj są skuleni przed tobą na monitorze. Jeśli dodamy trochę więcej prędkości, staną się dla ciebie niewidoczne, wchodząc w ultrafioletową część widma. Patrzeć.
  Śruba przekręciła kierownicę i fioletowa poświata od razu przygasła, po czym zniknęła całkowicie.
  - Cóż, od śruby. Teraz nic nie widzisz.
  Czarna przestrzeń natychmiast stała się ponura i ponura. Crore mrugnął chytrze.
  -Teraz dodamy prędkość. Statek kosmiczny przeszedł przez iskry, a ekran ponownie błysnął.
  - To my włączyliśmy konwerter promieniowania gamma na zwykłe światło. Teraz znów widzisz gwiaździste niebo.
  Gwiazdy naprawdę wyleciały za burtę w szaleńczym trybie. Minęli już część galaktyki przylegającą do Ziemi i przenieśli się do jej centrum. Tutaj nieco zwolnili. Aby podziwiać dziwaczny kwiatostan. Bolały mnie oczy, jak gęsto migotały niezliczone gromady gwiazd. Niejedna osoba na ziemi nie widziała tak niesamowitego kwiatostanu. Rubiny, diamenty, szafiry, topazy, szmaragdy, agaty i inne kamienie zdawały się mienić sproszkowane w przestrzeni. Ich oślepiające światło ustąpiło, przeświecało przez wszystkie wnętrza. Gloria zamrugała. Screw roześmiał się, wykręcił się z napięcia
  - Ten człowiek nigdy czegoś takiego nie widział. To jest centrum galaktyki. Spójrz, nie oślepiaj.
  "Wesołe małe ludziki" roześmiały się bezdźwięcznym śmiechem.
  - Jak szybko lecieliśmy?
  Najmniejszy to tysiąc parseków na sekundę. Jeden parsek to prawie trzy lata świetlne. Oznacza to, że w ciągu jednej sekundy przemierzamy drogę, którą pokonuje światło przez prawie trzy tysiące ziemskich lat.
  Chwała nigdy nie przestała dziwić - Wow, cóż, prędkość.
  Vint mrugnął chytrze.
  -Prędkość wciąż nie jest wystarczająco duża, aby latać od wszechświata do wszechświata, ale możemy wielokrotnie zwiększyć prędkość. Chcesz ścigać się dookoła świata?
  - Już mówiłem, że chcę!
  -Więc trzymaj się mocno, nowe przyspieszenie będzie bardziej strome niż poprzednie.
  Gwiazdy zbladły na chwilę, a potem ruszyły w szaleńczej kawalkadzie. Ruch mini-statku kosmicznego przyspieszał i przyspieszał. Całe galaktyki wypadły za burtę. Światło rozmywało się i migotało, a szaleńczy bieg statku kosmicznego narastał i narastał.
  Poruszamy się już z prędkością miliona parseków na sekundę. To wciąż nie jest duży overclocking. Dotarcie na skraj twojego maleńkiego wszechświata zajmie dzień. Ale my, Vint, przycisnęliśmy palec do ust - możemy przyspieszyć jeszcze bardziej, jeśli włączymy akceleratory hiperultraplazmatyczne.
  Slava został lekko wciśnięty w krzesło i zmuszony był zakryć twarz rękami, aby nie oślepnąć od obfitości promieni gwiazd. Nawet palce przeświecały.
  -Nasza prędkość wynosi dziesięć milionów parseków na sekundę. Nadal przyspieszamy.
  Ognisty blask stał się gorący, światło przepaliło wnętrze. Widząc to Krohr włączył filtr światła.
  - Mówiłem ci, że Ziemianie są słabi. Konieczne jest zapewnienie jeszcze większego przyspieszenia i wzmocnienie pola siłowego, czyniąc je nieprzeniknionym dla promieni.
  -Nasza prędkość wynosi sto milionów parseków. Pisnęła Śruba - Już niedługo osiągniemy prędkość subtelepatyczną.
  - Ale to mało prawdopodobne, prędkość myśli jest nieskończona, a silnik hipertelepatyczny może przyspieszyć do nieskończoności. Poza tym nie wiesz, jak pożywne są negatywne emocje. Przejechaliśmy już połowę wszechświata i nie wykorzystaliśmy jeszcze jednej setnej procenta.
  - odpowiedział Crore.
  - Tak, ten chłopak to prawdziwy skarb. Swoją drogą, Slavko, nasza prędkość osiągnęła miliard parseków na sekundę.
  Nagle gra świateł za burtą została przerwana, zrobiło się ciemno i tylko światło wewnątrz miniaturowego statku kosmicznego oświetlało czarną próżnię.
  -Gdzie jesteśmy? Slava zapytał naiwnym głosem.
  - I nigdzie w przestrzeni międzywszechświatowej. Cyberskanery jeszcze nie umarły, ale wokół nie ma prawie żadnej materii, jest tylko próżnia, nadprzestrzeń i wiele pól.
  - Jesteśmy w pustce. Chłopak poczuł strach.
  -Możesz to powiedzieć. Ale nie bój się, wkrótce znajdziemy się w innym, znacznie większym wszechświecie niż twój świat. Tam będziemy mieli miejsce na twórczą aktywność.
  - Istnieje wiele wszechświatów i są one zlokalizowane nie tylko w przestrzeni trójwymiarowej, ale także wielowymiarowej. Miar są miliony, ciągle się zmieniają, przekształcają. Aby nie szokować różnorodnością form, przeniesiemy się do zwykłego trójwymiarowego wszechświata. Najważniejsze, że różni się od twojej sfery tym, że czary i magia są w niej bardzo rozwinięte. To wszystko intrygi telepatii, możliwość wpływania na otoczenie materialne poprzez wpływy werbalne. Znajdziesz się w bajecznym super-królestwie, świecie fantazji i marzeń.
  Co ja tam zrobię! W końcu czary są dla mnie tajemnicą za siedmioma pieczęciami.
  -To wciąż tajemnica, a będąc w innym świecie, szybko nauczysz się magii. Sam Harry Potter nie będzie dla ciebie wyzwaniem. Jeśli jednak ten wszechświat Ci nie odpowiada, to znajdziemy dla Ciebie inny. Może lubisz technologię hiperplazmiczną - nauczymy Cię jeszcze trochę, ale na razie nasza trójka ma do wykonania specjalne zadanie i do tego potrzebny jest nam chłopak taki jak Ty.
  -Po co?
  -Ponieważ jesteś człowiekiem.
  -Nasza prędkość osiągnęła dziesięć miliardów parseków na sekundę. A to oznacza, że wkrótce nad nami zaczną wirować gwiazdy. Vint wypuścił z ust kłębek dymu.
  I rzeczywiście, jak w bajce, rozświetliła się przed nimi cudowna świetlna łuska. Prędkość statku kosmicznego spadła, a oni wpadli w baśniowy świat. Gwiazdy tego wszechświata były wyjątkowe nie okrągłe, ale kwadratowe, trójkątne, w postaci stożków i pryzmatów. Każda gwiazda była wyjątkowa i niepowtarzalna, różniła się kształtem lub nieuchwytnym odcieniem światła.
  Glory tak zamarł z otwartymi ustami, że to, co zobaczył, przeszło najśmielsze przypuszczenia.
  Gwiazdy wypływały powoli za burtę, wyglądały jak ogniste wyspy na czarnym aksamitnym morzu.
  Wreszcie ich oczom ukazała się duża planeta o średnicy około dziesięciu słońc, w kształcie walca. W samym środku tego cylindra znajdował się gigantyczny zamek w stylu gotyckim. Jego tysiąckilometrowe ściany były łatwo widoczne z orbity.
  -Tu, w tym zamku, mieszkają król i królowa, którzy naprawdę chcą mieć następców tronu. Ale ciąży na nich straszliwe zaklęcie. Tylko niewinne dziecko z innego wszechświata może złamać to zaklęcie. - powiedział Crore.
  A teraz musimy, jak mówią ludzie, wylądować na powierzchni planety.
  Lądowanie się powiodło, wykonując zakręt, przelecieli obok gigantycznych posągów potężnych orłów.
  - Cała Chwała, wyjdź. Screw podał rękę i pomógł wyskoczyć z małego statku.
  - Pokłoń się planecie.
  Slava skłonił się lekko. Siła była mniej więcej taka sama jak na ziemi, chociaż gigantyczny pałac był szokujący. Wtedy otworzyła się przed nimi długa na kilometr kryształowa brama. Trzej przyjaciele weszli do korytarza bogato wyposażonego w złote i cenne posągi. Były też czteroogoniaste delfiny, obcy żołnierze z bronią megaplazmową. Piękne bukiety naturalnych kwiatów, wyrzeźbione z rubinów, nadal się kołysały i ciągnęły za głowy. Dziwaczne ryby pływały po sali, mieniąc się błyszczącymi łuskami.
  -To dziwne, jak mogą unosić się w powietrzu? Zapytał chłopiec.
  -Antygrawitacja! - odpowiedział Crore. - Jeszcze tego nie zobaczysz.
  Było mnóstwo wszystkiego innego, najróżniejszych rzeczy, urzekających oko i zadziwiających wyobraźnię dziewięcioletniego chłopca, ale opisanie takiej wspaniałości zajęłoby bardzo dużo czasu.
  Przejście stukilometrowym korytarzem było zbyt długie, więc Vint wcisnął przycisk i teleportowali się prosto do sali tronowej. Główna lokalizacja gwiezdnych królów była niesamowita. Pośrodku sali znajdował się imponujący jak góra tron w kształcie spiralnego akweduktu, na którym wytopiono małe, ale jaskrawo urządzone łódki. Od czasu do czasu wybuchały fajerwerki, najjaśniejsza kaskada iskier, która zalewała otaczającą przestrzeń panującego wokół zmierzchu. Potem zaczęła grać wspaniała muzyka i rozbłysnął blask wulkanu. Ognista czerwona lawa przecięła atmosferę, a z oślepiającej chmury wyłoniła się para królewska. Wydawali się młodzi, a jednocześnie bogato ubrani. Na piersi króla widniał łańcuszek ze szmaragdami wraz z wizerunkiem niebieskiego pudla. Natomiast łańcuszek zdobiący szyję królowej został wykonany z szafiru. Pochylił twarz w stronę chłopca, pies zaskowyczał cicho i potrząsnął ogonem. Król uśmiechnął się, a jego zęby świeciły jak żarówki.
  - Witam cię mój gość o imieniu Slava. Ty, jak mówi mój talizman, jesteś bardzo dobrym chłopcem i potrafisz wypełnić swoje przeznaczenie.
  Osoba królewska ułożyła frazy nieco nieludzko, ale znaczenie było jasne nawet bez tłumaczenia. Chociaż to dziwne, jak mieszkaniec innego wszechświata może znać rosyjski.
  -To telepatia. - szepnął Crore.
  - Mamy wielki smutek, kochanie. Jedyna córka jest przetrzymywana w niewoli międzygalaktycznego tyrana Eletromendos. I potrzebujemy rycerza zdolnego ją uwolnić. Wielka przepowiednia mówi, że przyjdzie z małego wszechświata z okrągłymi gwiazdami. Dwóch moich starych przyjaciół, Vint i Krohr, przyprowadziło cię do pałacu, teraz musisz zdać poważny test i pokonać hipertyrana.
  Slava uśmiechnął się, wydawało mu się, że za jego plecami wyrastają skrzydła i całkiem nieźle radzi sobie z potworem terroryzującym cały nieskończony wszechświat.
  -Jestem gotowy do walki z wrogami i uwolnienia twojej córki.
  -Wtedy Vint i Kron są już w drodze i cię poprowadzą, ale najpierw musisz przejść mały test. Swego rodzaju tekst o przydatności zawodowej.
  -Z radością.
  Vint i Krore złapali chłopca za ramiona i wrócili na ministatek.
  -Tex ma SMS-a, a teraz polecimy na planetę, która znajduje się prawie obok dużej gwiazdy.
  Miniaturowy statek zawrócił i znaleźli się przed błękitną planetą pokrytą pieniącymi się chmurami.
  Vint wyjął urządzenie.
  - Żegnaj Śnieżko.
  Pstryknięcie palcami i Glory była, gdziekolwiek myślisz. Przed nim stał szary budynek szkoły, który stanął na krawędzi. Za plecami ma ciężką teczkę, co oznacza, że musi iść na nudne i wściekłe zajęcia. A to jest strasznie niepożądane. Nogi stały się łamliwe i drżały. Czy to naprawdę był tylko sen, czy halucynacja? Chłopak przetarł oczy i niezdarnie próbował się uszczypnąć. Zraniony. Więc to jest rzeczywistość, on naprawdę musi chodzić do szkoły. A niebo płakało, było wilgotne i zimne, wiał chłodny wiatr. W oddali rozległo się wołanie. Nogi mimowolnie przesunęły się do biegu. Musisz być na czas, aby zajęcia się rozpoczęły.
  Chłopak lekko zdyszany wbiegł do klasy. Ponury nauczyciel Rudolf Frankenstein przywitał go zwierzęcym rykiem.
  Znowu głupcze, późno. Szkoda, że stare czasy już minęły i nie można być chłostanym. Zostań po szkole, umyj klasę.
  Jadowity śmiech z tyłu. Baran szepcze, pokazuje pięść i środkowy palec.
  - Pokonamy cię w przerwie. Zamieńmy go na kotleta Królewny Śnieżki.
  I ostry śmiech. Nauczyciel udaje, że nie słyszy.
  Lekcja wydaje się długa i nudna, a na sam koniec "Baran" i jego kompani zaczynają wypluwać przeżuty papier ze słomek.
  Strach mimowolnie wpełza do duszy, boli w żołądku, mrozi ciało. Z dreszczem czekasz na zmianę, gdy nikczemna piątka przylgnie do ciebie. W końcu rozbrzmiewa dzwonek, a jego nogi mimowolnie rzucają się do biegu - chłopiec spieszy się, by znudzić się złowrogim rówieśnikom. Biegnie, próbując ukryć się w najciemniejszym zakątku szkoły, gdzie te wampiry nie mogą go znaleźć. Slava wspiął się pod szopę i znalazł się na ulicy. Przetłumaczył, był oddech, gdy z różnych stron pojawiały się cienie dzieci-potworów, były właśnie tam.
  - Cóż, głupiec uciekł. Byłaś "Królewną Śnieżką" i ta herbata będzie "mokra".
  Baran uśmiechnął się sadystycznie.
  -Stań na mchu, to cię uderzymy, bo inaczej będziesz leżał jak trup.
  - Nie, chłopcy nie. Slava wymamrotał leniwie.
  - Potrzebujemy kozy. I cokolwiek zwolnisz, idź dalej.
  Był baranem prawie o głowę wyższym od Sławy i półtora raza mocniej zadał mocny cios w twarz. Dziecko drgnęło, oko niemal natychmiast spuchło. Potem nastąpiło szturchnięcie w nos, popłynęła Yushka. Partner "Barana" rzucił się do walki, uderzając w żebra, ale potężny przywódca lekko go powstrzymał.
  - Czekaj, niech padnie na kolana. Cóż, "Królewna Śnieżka" stanie się omszała.
  Z nosa Sławy kapała krew, oczy jej łzawiły, ale oprócz strachu w jej duszy zaczęło budzić się inne poczucie dumy i godności.
  Nie, nie będę klękać.
  "Baran" udał zdziwienie.
  - W ten sposób ten palant mi się sprzeciwia. Następnie zjedz przekąskę.
  I poruszył się z całej siły w uchu. Sława zadrżał w głowie, jego ucho zrobiło się purpurowe.
  - Nie, nadal nie będę. W jego głosie była stanowczość, która przezwyciężała strach.
  - Więc nie żyjesz. zabijemy cię.
  Przywódca bandyty ponownie zamachnął się i z całych sił wbił się w kość policzkową. Slava odsunął się nieco na bok i cios wyszedł niewyraźnie.
  - Trzymaj się Śnieżki. "Baran" wykonał groźny gest.
  Chuligan zaatakował Sławę, rozłożył ręce i przygwoździł do ściany. Następnie młody wódz wyjął zapałki i zapalił papierosa.
  -Teraz zrobię ci kauteryzację. Upadnij na kolana lub poczuj szalony szum.
  Slava przestraszył się nieznośnie, miał już ochotę się poddać i uklęknąć, gdy przypomniał sobie wesołą twarz Krory i szydercze spojrzenie Vinta. Szczególnie nie do zniesienia było wspomnienie wyjątkowo surowej i życzliwej twarzy króla z innego rozległego wszechświata. Klęknąć oznacza ich zdradzić. I jakim bohaterem jest wtedy gotowy rzucić wyzwanie tyranowi Eletromendosowi, jeśli najzwyklejsi chuligani doprowadzają go do śmiertelnego dreszczu.
  Kiedy papieros dotknął jego czoła, Slava krzyknął i gwałtownie wyciągnął prawą rękę.
  Mocno zaciśnięta pięść z desperacką wściekłością spadła na szczękę "Barana".
  Wytrzeszczył oczy ze zdumienia, osłupiał i z hałasem upadł na plecy. Tutaj Slava poczuł w sobie niezwykłą wściekłość i siłę. Rzucał się jak zawodowy kickboxer, uderzając i kopiąc. Minęło pół minuty i cała piątka leżała nieprzytomna. Sława stał z dumnie podniesioną głową i rękami w górze.
  -Zwycięstwo! Jak mogłem to zrobić!
  Dzwonek zadzwonił na lekcję, tyle że tym razem nie wywołał zwykłego dreszczu, ale zabrzmiał jak tryl słowika. Chłopiec wleciał do klasy jak na skrzydłach. Tutaj poniósł porażkę nie wiadomo skąd. Slava nawet nie usiadł, żeby wypowiedzieć słowo, gdy znalazł się w kosmosie. Nie bał się - teraz sam diabeł się go nie boi i szeroko otworzył oczy. Gwiazdy wydawały się słodkie i drogie, wcale nie były straszne, wręcz przeciwnie, w nieważkości odczuwa się dziwną lekkość. Dziecko lekko odwróciło głowę. Screw i Krore krążyły obok niego.
  -Ta "Królewna Śnieżka" się przestraszyła. Przepraszamy, ale nie mogliśmy zrobić inaczej: powinieneś pokonać strach w swojej duszy.
  Więc to nie był prawdziwy test.
  -I nie! To wszystko było prawdziwe, mamy moc, aby zabrać was na Ziemię i nawet nieznacznie przesunąć oś czasu. Jak? Oto sekret istot posiadających milion wymiarów. Teraz zdałeś egzamin i możemy przejść do innych, poważniejszych spraw.
  -Co?
  Śruba zaskrzypiała metalicznym głosem.
  -Na przykład uwolnij jedyną dziedziczkę króla Ezarama. Pokonanie Eletromendosa nie będzie łatwe, tryliony światów jęczą pod jego piętą. Ale odniosłeś pierwsze zwycięstwo nad własnym strachem.
  - Lęk przed małą śmiercią - pokonując go zbliżamy się do nieśmiertelności.
  - Skończyła myśl Kroor. Przed nami pojawił się znajomy kształt planety cylindrycznej.
  . EPILOG
  Po serii oszałamiających ciosów i porażek Cesarstwo Niebieskie zgodziło się na pokój i obiecało, że nie będzie już więcej atakować posiadłości carskiej Rosji.
  Wielka Szóstka argumentowała, że jest za wcześnie na podbój Chin i że mogą zgodzić się na korzystne warunki. W rzeczywistości część Mongolii, południowy region Usuri, Primorye, a nawet Korea opuściła Rosję. Były to dochodowe porozumienia - pozwalające carskiej Rosji Aleksieja Michajłowicza zdobyć przyczółek na Syberii i na wybrzeżu Pacyfiku. I czuć się względnie bezpiecznie.
  I na tym zakończyła się chwalebna wojna praktyczna, a na sześciu bohaterów czekały inne rzeczy!
  
  
  NIEŚMIERTELNA KRÓLOWA PRZESTRZENI
  Królowa naprawdę chciała wyglądać młodziej. Wysłała więc całą ekspedycję w poszukiwaniu zwierciadła nieśmiertelności. Patrząc w to, możesz zmienić się w młodą dziewczynę.
  W końcu poszukiwania zakończyły się sukcesem, ale... Dżin w lustrze powiedział do starszej królowej:
  - Przywrócę ci młodość, ale staniesz się niewolnikiem!
  Królowa odpowiedziała z szczerym uśmiechem:
  - Jeśli młodość jest wieczna, to zgadzam się na niewolnictwo!
  Dżin rzucił zaklęcie. Królowa zamieniła się w dziewczynę, która prawie naga w jednej przepasce na biodrach kopała motyką pole. A sama pracowała i ciężko pracowała.
  Tylko młode ciało prawie nie bolało i nie było zbyt zmęczone. Ale to było bardzo upokarzające i nudne. To było na jakiejś planecie z dwoma słońcami. A struktura jest jak w późnym średniowieczu.
  Ponadto zamrożone w formacjach. Królowa pracowała całymi dniami i otępiała. Stała się prawie jak zwierzę, dopiero we śnie przyszła do niej wolność. I zawsze ciężko pracuje w kajdanach. Byłej królowej jest bardzo ciężko. I dotyk bicza nadzorcy na nagim ciele, jak rozżarzone do czerwoności żelazo.
  Wreszcie nastąpiła zmiana w jej życiu. Tylko na gorsze. Właściciel zmarł, a jego spadkobierca został całkowicie zniszczony. A dziewczynę sprzedano do kamieniołomu.
  Teraz musiałam nosić ciężkie kosze, pracować nago w łańcuchach, otrzymywać bicze i spać na kamieniach.
  Królowa była teraz znacznie bardziej udręczona. Dżin oczywiście zastawił na nią pułapkę. Tak, jest nieśmiertelna i nie starzeje się, ale cierpi jak w piekle.
  Chociaż silne ciało jest przyzwyczajone do stresu. A królowa postanowiła uciec.
  Za pomocą długich włosów zaczęła spiłować łańcuszek, którym na noc przykuli jej bose stopy i mocną szyję. Powoli spiłujesz włosy stwardniałym żelazem, ale królowa ma wystarczająco dużo czasu - nieśmiertelna. Inna sprawa, że po ciężkiej pracy w kamieniołomach trzeba spać, a każdego dnia trochę się widziało.
  Ale i tak pijesz.
  Królowa piłowała się, a potem zapadła w sen. Następnie ponownie przepiłowano na następnym.
  Aż w końcu zerwała linki.... Nie udało jej się jednak uciec. Strażnicy podnieśli alarm.
  Królową złapano i bezlitośnie pobito batem. Następnie przypalili pięty rozżarzonym żelazem. Następnie spalili piętno zbiegłego niewolnika. I znowu wysłany do kopalni.
  Niewolnicy umierają tak często, a ona ciężko pracuje od lat. Niech więc pracują w kajdanach.
  I każdej nocy sprawdzali jej łańcuch.
  Królowa spała w kajdanach i była ciągle chłostana.
  Zakuli ją w ciężkie łańcuchy i bili batem, gdy tylko pracowała trochę wolniej.
  Królowa już wyczuła smród i nie była chora. Infekcja nie zniosła tego, przy skromnej i monotonnej diecie nie powodowała bólu brzucha. Wieczna dziewczyna cierpiała, ale nie umarła. A lata mijały i mijały. Kopalnie były stopniowo rozbudowywane i wyczerpywane.
  Tutaj ponownie zostaje przeniesiona do innej pracy. Wyprany z brudu, wystawiony na sprzedaż.
  Tutaj królowej w końcu dopisało szczęście. Kupującym okazał się jeden z dostawców gladiatorów na arenę.
  Królowa była bardzo sucha i żylasta, ponieważ spędziła w kopalniach ponad sto lat, ciężko pracując. Jest bardzo silna i wytrzymała, trzyma ciężki kamień nad głową.
  Oczywiście jej siła przyciągnęła dostawcę. Spojrzał na jej zęby: ani jednej dziurki, a takie duże i mocne. Poczułem stalowe, zalane mięśnie - jak kamień!
  I oczywiście kupiłem tak sprawny egzemplarz!
  Potem zaczęło się kolejne życie królowej. Również surowy w treningu, walkach, znęcaniu się, klapsach, ale o wiele bardziej zabawny.
  Królowa była młoda ciałem przez ponad dwieście lat i wyróżniała się wielką siłą i wytrzymałością, dzięki przymusowemu treningowi w ciągłej ciężkiej pracy.
  To dało jej pewną przewagę nad innymi dziewczynami. Co więcej, wszystkie blizny i skaleczenia na jej umięśnionym ciele zagoiły się bardzo szybko i bez śladu.
  Królowa była również szybka, co było dobrą nieśmiertelną reakcją i uczyła się bardzo pilnie. Nie wszystko od razu jej się udało, ale ma bardzo wytrwałe ciało.
  Z początku więc wygrywała kosztem siły, wytrzymałości i witalności. A potem jej umiejętności zaczęły rosnąć.
  Na początku nie miały najsilniejszych rywalek, ale stopniowo, wraz z doświadczeniem, jej poziom rósł.
  I tak królowa zaczęła zdobywać i wybitne kobiety. A nawet walcz z ludźmi i zwierzętami!
  Zgodnie ze zwyczajem cesarstwa, po stu zwycięstwach w walkach gladiatorów można uzyskać wolność.
  Nieustępliwa królowa, choć otrzymywała rany i zadrapania od kłów, ostatecznie zdołała wygrać setną bitwę.
  Następnie otrzymała wolność z rąk Cezara. I sama mogła już zarabiać pieniądze na bitwach lub uczyć dziewczyny szermierki.
  I wkrótce królowa, piękna i już bogata, a wciąż młoda ciałem, poślubiła szlachetnego patrycjusza.
  I stary i brzydki. Ale nie jest nieśmiertelny i wkrótce zmarł.
  Królowa, obecnie wiecznie młoda wdowa, miała kilkunastu przystojnych młodych mężczyzn jako kochanków.
  I wielkie bogactwo.
  Wygląda więc na to, że znalazła szczęście... No chyba, że owoców postępu było mało - cóż, nauka jakoś nie rozwija się w tym imperium. I ogólnie na planecie. A pistolety i muszkiety są najbardziej prymitywne. Wszystko dosłownie zamarło.
  I tak imperium popadło w ruinę, nowy najazd barbarzyńców... Królowa znów jest w niewoli i niewoli. Ale odkąd była młodą pięknością, została konkubiną miejscowego chana.
  I dopóki nie umarł i nie wydał jej dziedzicowi. I on także zmarł jakiś czas później.
  A królową wystawiono na aukcję. Rozebrany do naga i sprzedany szlachetnemu szejkowi. I była z nim aż do śmierci szejka. I znowu dziewczyna została wystawiona na aukcję. I tym razem trafiła do pałacu sułtana. Będąc nieśmiertelną, mogła owinąć monarchę i zostać pierwszą żoną.
  Ale pech, nieśmiertelna dziewczyna nie mogła urodzić dzieci. A kiedy sułtan umarł, jego spadkobierca nakazał ponownie zakuć królową w łańcuchy i wysłać do kopalń.
  I znowu królowa w piekle. W kajdanach, podczas ciężkiej pracy, ciągnęła w koszu kamienie, rąbała kamień łomem. Do tego skromne, monotonne jedzenie, bicz, smród, łańcuchy. I każdej nocy jest gwałcona przez strażników. Choć królowej nawet to się podobało, jej młode ciało z łatwością osiągało orgazm.
  I tak wieczna dziewczyna spędzała rok po roku, dekadę po dekadzie.
  Aż w końcu ta kopalnia nie została wyczerpana, ale minęło dwieście lat. Nikt nie pamiętał, kim była ta królowa. I ponownie wystawiono go na aukcję. Jak zwykle nagi i muskularny. Oczywiście wcześniej mycie.
  I znowu ją kupili, do wojska, więc była bardzo silna fizycznie. Tak, i zręczna, wiedziała, jak walczyć mieczami.
  A królowa rozpoczęła karierę wojskową. Brała udział w wielu bitwach, była nieustępliwa, silna, wytrzymała, cały czas biegała boso. I stopniowo jej kariera poszła w górę.
  Tutaj jest już dowódcą pułku kobiet i ma znaczny majątek. I znowu znajduje dla siebie dochodową partię i otrzymuje w posiadaniu ogromny majątek.
  Taki jest zygzak nieśmiertelnego życia: raz w górę, raz w dół!
  Królowa oczywiście została wdową, a następnie poślubiła młodego księcia. Chłopiec stracił głowę od doświadczonej, ale na pozór młodej kobiety. I tak wzięli ślub. A potem młody człowiek został królem. A jego żona stała się wielkim wpływowcem.
  Królestwo toczyło wojny i rozwijało się. To stawało się coraz silniejsze. A wczorajsza młodzież najpierw dojrzała, a potem się zestarzała. Zewnętrznie młoda królowa została wyrwana z woli umierającego króla, aby została cesarzową. I on to podpisał.
  Po jego śmierci była królowa została cesarzową. I prowadził wojnę. Będąc wiecznie młodym, w końcu podbiłem cały świat!
  I wydawało się, że znalazła absolutne szczęście... Ale minęło trzysta lat i wylądowali kosmici. I przejęli planetę.
  Cesarzowa znów była w kamieniołomach. I już z kołnierzem, nago, boso, ale bez łańcuchów. Pracowałem przez pewien czas, a potem oglądałem telewizję przed pójściem spać.
  To też takie życie... Odsiedziała ponad sto lat w więzieniu, później została warunkowo zwolniona i mieszkała na okupowanej planecie w kosmicznym imperium.
  Cieszyła się wszystkimi dobrodziejstwami wysoko rozwiniętej cywilizacji i... Tym razem wstąpiła do kosmicznej armii.
  Zaczęła robić karierę w Gwiezdnych Wojnach. Ona jest nieśmiertelna! Nic się nie boi!
  I tak awansowała w swojej służbie, aż została marszałkiem. Potem dostała w posiadanie całą planetę.
  Niektórzy byli gubernatorami. Potem wróciła do wojska. Walczył i dowodził. Został hipersupermarszałkiem.
  A potem przeprowadzili wojskowy zamach stanu i zajęli tron cesarza kosmicznego imperium - przewodzącego galaktyce.
  Potem zaczęła podbijać inne światy. Dowodziła, atakowała, wygrywała, czasem przegrywała, ale się zemściła...
  Wszystko było w porządku, dopóki nie wpadła w imperium hybrydowego komara i pazurów.
  Rozmnażali się zbyt szybko i przytłaczali cywilizację humanoidalną liczebnością.
  I tak toczyły się bitwy, bitwa za bitwą... Aż w końcu ludzie przegrali. A była królowa znów nie została niewolnicą w kopalniach.
  Znów ciężko pracujesz w łańcuchach i śpisz przykuty do głazów. I pod pełną kontrolą robotów.
  Tylko we śnie wieczna dziewczyna widziała siebie wolną i wielką. A przez resztę czasu ciężko pracowała dla siebie, pracowała i ostrzyła kamienie bosymi, stwardniałymi stopami.
  Ale królowa nie traciła nadziei. Jest nieśmiertelna i na pewno zmieni się na zawsze! Niewola nie będzie trwać wiecznie!
  Była królowa nawet zaśpiewała, mimo że na jej nagie, umięśnione plecy spadła plaga:
  Córka Ziemi w odpowiedzi powie: nie,
  Nigdy nie będę niewolnikiem...
  Wierzę, że wolność zaświta -
  Wiatr odświeży świeżą ranę,
  Za świętą bitwę o Ojczyznę,
  Bo Wielki Pan wzywa...
  Powstań dzielny rycerzu o poranku,
  Ciemność odejdzie, majowe róże zakwitną!
  
  
  
  
  NIE UTRZYMAJ SIĘ Z LUDZKOŻERCĄ
  W listopadzie 1941 r. Hitler nieoczekiwanie zaoferował Stalinowi pokój. Decyzja, która wydaje się mało prawdopodobna dla kogoś, kto zna prawdziwą sytuację.
  Wygląda na to, że Niemcy są gotowi zająć Moskwę. I po co oferować pokój w tej sytuacji?
  Ale Hitler, jak wiecie, miał wysoce rozwiniętą intuicję. I czuł, że Moskwa została zajęta, że nie. A jeśli tak, to właśnie wtedy, gdy Stalin jest zastraszony, by zaoferować pokój. Oczywiście nie wszyscy wojskowi zgodzili się z tym, ale Hitler miał władzę i autorytet.
  Co więcej, warunki pokoju zapowiadały się korzystnie dla Niemców. Tak naprawdę Ukraina przechodzi w ręce Niemiec, a wraz z nią czarnoziem i rolnictwo, a także Białoruś, kraje bałtyckie i obwód smoleński.
  Stalin w ogóle zgodził się oddać wszystko, co Niemcom udało się już zdobyć.
  Sewastopol wycofał się do Niemców. W odpowiedzi Fritz opuścił region moskiewski. Leningrad pozostał za ZSRR i prowadził do niego korytarz. Niemcy zgodzili się opuścić obwód leningradzki w zamian za obwody woroszyłogradzkie i donieckie, które Niemcy nie zajęli jeszcze całkowicie.
  Ogólnie rzecz biorąc, naziści otrzymali Donbas z jego węglem, metalami i fabrykami, złożami boksytu i gruntami rolnymi, całym Krymem, a nawet częścią południowego Donu. Niemcy opuścili obwód leningradzki, Moskwę, Tułę, część obwodu Rżewskiego, obwód kaliniński. W zamian za część Donbasu, część Donu z bogatą czarną ziemią i Sewastopol. Finowie zdobyli Pietrozawodsk dla siebie i to, co udało im się zdobyć. Rozstali się polubownie.
  Ponadto ZSRR zobowiązał się dostarczać ropę po cenach niższych od rynkowych i płacić wysoki okup za jeńców wojennych.
  Stalin, obawiając się przegranej wojny i utraty Moskwy, zgodził się na takie warunki. U szczytu sukcesów Wehrmachtu.
  Cóż, a Hitler, który ma nadprzyrodzony instynkt, zdał sobie sprawę, że to najlepsza opcja.
  Wojna z ZSRR dobiegła końca. Naziści przede wszystkim zaczęli przerzucać wojska do Afryki. Co więcej, Brytyjczycy rozpoczęli ofensywę przeciwko Rommelowi. Więc co? A Fritz wziął i wysadził wojska na Malcie. Oczywiście najpierw bombardując tamtejszych Brytyjczyków.
  Dalej oczywiście szturm na Gibraltar. Hitler osobiście spotkał się z Franco.
  Widziałeś, jak silne są Niemcy. Zniszczył ZSRR. Wzięła cztery miliony rosyjskich jeńców i wiele tysięcy czołgów. Dla nas Hiszpania jest jak plama na mapie. Zajmiemy, jeśli nie przepuścicie żołnierzy. A jeśli przegapisz, możesz coś dostać w Afryce. Co więcej, Wielka Brytania jest skazana na porażkę i nigdzie się nie wybiera!
  Franco, zdając sobie sprawę, że Hiszpania może być okupowana i nie ma na to szans, zgodził się.
  Atak na Gibraltar był udany i dość szybki. Cytadela upadła. A potem Niemcy wkroczyli do Afryki Równikowej.
  Brytyjczycy ponieśli ogromne straty. Schwytano ich jak frajerów.
  Rommel pokonał Wielką Brytanię w Libii i przeprowadził ofensywę w Egipcie. Zdobyto Aleksandrię.
  Potem wyszedł i przekroczył Kanał Sueski. Osiągając sukces, Niemcy zajęli Irak, Kuwejt i cały Bliski Wschód.
  Wehrmacht stracił na wschodzie niezbyt wielu żołnierzy i oficerów. A jego żołnierze byli liczniejsi, bardziej doświadczeni i lepiej wyszkoleni niż Anglicy, a zwłaszcza siły kolonialne.
  Brytyjczycy mogli coś takiego powstrzymać i bez wątpienia przegrywali. Bez ZSRR Fritzowi udało się skutecznie walczyć z Wielką Brytanią.
  Ogólnie rzecz biorąc, Wielka Brytania była skazana na utratę swoich kolonii. Jego armia lądowa była zbyt słaba i niewystarczająca, aby utrzymać kolonie przeciwko liczniejszym i bardziej zdyscyplinowanym oddziałom Wehrmachtu.
  A stawka za flotę nie działała. Po upadku Gibraltaru i Malty utrzymanie Afryki stało się niemożliwe. Tutaj Rommel zablokował Kanał Sueski. I nawet na lądzie Niemcy pokonali Brytyjczyków jednym golem. Po wojnie z ZSRR Wehrmacht stał się jeszcze silniejszy i bardziej pewny siebie, zyskał duże doświadczenie bojowe.
  W ten sposób stopniowo podbijano Afrykę. A przez Iran Niemcy weszli do Indii. Tam też miejscowi sipaje nie chcieli umierać za Wielką Brytanię. Ogólnie rzecz biorąc, Niemcom bardziej przeszkadzały odległości, brak dróg, długa komunikacja, problemy z zaopatrzeniem niż wojska brytyjskie.
  Stany Zjednoczone gromadzą kurz, aby uniknąć wojny. Znieśli nawet wszystkie sankcje wobec Japonii.
  Mimo to samuraje zaatakowali port w Peru. Musieliśmy się zabezpieczyć i przejąć brytyjskie posiadłości w Azji. I Japończykom się to udało.
  Krótko mówiąc, w czterdziestym drugim roku i pierwszej połowie czterdziestego trzeciego roku Niemcy i Japończycy zajęli Afrykę, Australię i całą Azję. A we wrześniu 1943 r. nastąpiło lądowanie w Wielkiej Brytanii. Po, oczywiście, masowych bombardowaniach. Niemcy używali Yu-288 i Yu-188 oraz innych maszyn.
  Utraciwszy kolonie i wyczerpana wojną podwodną, Wielka Brytania nie mogła się oprzeć.
  A Niemcy mieli zbyt wiele zasobów, a zwłaszcza siły roboczej. Dosłownie zbombardowali wszystkie miasta i fabryki w Anglii. A potem oczywiście lądowanie i użycie "Panter", "Tygrysów", "Lwów", a nawet "Myszy". No, oczywiście, także pływające czołgi i pojazdy podwodne.
  "Mysz" zdążył zrobić początek operacji, a nawet walczył. Myszy są jednak o wiele za ciężkie.
  Załoga Gerdy na Panterze wyróżniła się w bitwach. Niemcy po zajęciu Wielkiej Brytanii przez pewien czas nadal walczyli ze Stanami Zjednoczonymi. Wyrzucił Amerykanów z Islandii. Jednak ze względu na długość komunikacji zdobycie Ameryki okazało się trudnym zadaniem. Jednak Ocean Atlantycki nie jest żartem. Chyba, że zbombardowali przyjaciela i skaleczyli się na morzu.
  Niemieckie okręty podwodne rozwinęły się, w tym na nadtlenku wodoru, i zatopiły prawie całą amerykańską flotę.
  Jednak Stany Zjednoczone są nadal niezwykle trudne do zdobycia. Wojna przeciągała się, a Niemcy w końcu przejęli i zawarli pokój.
  Po tym jak Niemcy zwrócili się do ZSRR.
  W 1945 roku do produkcji weszły modele E-50 i E-75. Hitler zakazał produkcji, poza niewielką serią pojazdów rozpoznawczych, czołgów lżejszych niż pięćdziesiąt ton.
  Pantera ważyła czterdzieści cztery i pół tony. "Pantera" -2 ma już pięćdziesiąt dwie tony. E-50 uciągnął już prawie sześćdziesiąt pięć ton. Ostatni czołg miał bardzo przyzwoity pancerz przedni wynoszący 150 mm kadłuba przy nachyleniu 45 stopni i 185 mm czoła wieży, również pod kątem. Działo kal. 88 mm z lufą o długości 100 EL. I 82 mm pancerza po bokach, także pod zboczami. W połączeniu z silnikiem, który po doładowaniu rozpędzał się do 1200 koni mechanicznych, powstał bardzo mocny czołg średni.
  Plus dwanaście strzałów na minutę.
  Jeszcze cięższy E-75 ważący ponad dziewięćdziesiąt ton. Czołg ten okazał się niezbyt udany. Działo kal. 128 mm miało mniejszą szybkostrzelność, mniejszą prędkość wylotową i nie miało żadnych zalet na bliskim dystansie w porównaniu z działem 88 mm E-50.
  Przedni pancerz kadłuba jest nieco lepszy niż 160 mm pod kątem 45 stopni. Jednak więcej nie jest potrzebne. Trzyma wszystkie amerykańskie pistolety, a nawet sowieckie. Wieża obronna jest wspaniała: czoło 252 mm, bok i rufę 160 mm. Widać, że przynajmniej jest mniej lub bardziej niezawodna ochrona wieży, zwłaszcza bocznej.
  Bok obudowy ma 120 mm, co jest akceptowalne, poza tym można w nim wieszać ekrany. Silnik jest jednak dość słaby i ma moc 900 koni mechanicznych. Ogólnie rzecz biorąc, zbiornik jest oczywiście niedokończony, dość wysoki. Przypomina mi dość przerośniętego "Tygrysa" -2 z podobnymi problemami.
  Obydwa niemieckie samochody są niedoskonałe, ale E-50 jest oczywiście bardziej praktyczny.
  No i E-100. Ale ten samochód jest jeszcze cięższy i ma gorsze właściwości jezdne niż E-75.
  E-100 ze względu na dużą masę był produkowany w małych ilościach.
  A sami wojsko ogólnie zaakceptowali E-50.
  Wiosną 1946 roku, właśnie 20 kwietnia, w urodziny Führera, Niemcy przenieśli się do ZSRR.
  Posiadali dużą liczbę samochodów i sprzętu. Dziesiątki tysięcy czołgów w różnych wersjach. W ZSRR znajdowały się w służbie także seryjne T-34-85 oraz IS-2 i IS-3. T-44 nie odniósł całkowitego sukcesu. A T-54 nie był jeszcze gotowy.
  Niemcy wyprodukowali E-50 i E-75 w dużych ilościach.
  Stalin po utracie znacznej części kraju zakazał opracowywania maszyn cięższych niż czterdzieści siedem ton.
  Oprócz dużej liczby T-34-85 oraz nieco mniejszych IS-2 i IS-3, seryjnie produkowano SU-100, który był stosunkowo prostym i skutecznym działem samobieżnym.
  Należy zauważyć, że najbardziej masywny czołg T-34-85 mógł przebić niemiecką serię E-50 jedynie w bok, a E-75 nawet z boku był zbyt mocny i tylko SU-100 mógł to zrobić to, a następnie zamknij.
  Zatem siły są wyraźnie nierówne. Same czołgi niemieckie przebijały radzieckie z dużej odległości. I dopiero IS-3 miał mniej więcej zadowalającą ochronę czoła, a potem i górnej części.
  Oto Niemcy na terytorium ZSRR.
  Gerda, Charlotte, Christina i Magda w E-50. Gwiżdżą piosenki i ryczą.
  Wszyscy wątpimy w róg barani,
  Bóg będzie dla nas!
  I jak będą brać i strzelać do wroga.
  Trzydzieści cztery zdmuchnęły wieżę. Tak, załoga bojowa, nic nie powiesz.
  Charlotte zauważyła z niezadowoleniem:
  Nadal nie mamy dużo zbroi. Wróg może, wejść na pokład i zahaczyć!
  Krystyna zauważyła:
  - Ale broń jest celna i zabójcza! Zatem jedno kompensuje drugie!
  Gerda syknęła:
  - Zniszczymy ich wszystkich!
  Tymczasem Natasha wraz ze swoją załogą walczy z Fritzem w SU-100.
  Oleg Rybachenko był piątym członkiem załogi SU-100 wraz z Nataszą, Zoją, Augustiną i Swietłaną.
  Dziewczyny pokiwały głowami z aprobatą.
  - Jesteś wojownikiem, to wspaniale!
  Natasza strzeliła do wroga. Pocisk trafił w czoło niemieckiego samochodu i odbił się rykoszetem. Dziewczyna ze złością tupnęła bosą stopą. I sprawdziła:
  - A teraz jesteś chłopcem! Wydajesz się być mądry, prawda?
  Oleg skinął głową. Jest nieśmiertelnym chłopcem, więc może wiele. Przed nami niemiecki E-75. Jak się przez to przełamać?
  Genialny chłopak to rozpracował i szepnął do pocisku:
  - Jesteśmy metalem, tej samej krwi - ty i ja!
  I przy pomocy swojej bosej, dziecięcej stopy rozłożył celownik i strzelił.
  Nieważne, jak mocny jest niemiecki czołg z przednim pancerzem, ale jeśli trafisz dokładnie od końca do końca lub w kombinację linii sił, czołg się nada. A potem metal pękł i zestaw bojowy zaczął eksplodować.
  Oleg Rybachenko pisnął:
  - To najwyższa klasa!
  Nataszka połaskotała chłopaka w bosą piętę i skinęła głową:
  - Strzelać!
  Oleg Rybachenko ponownie wystrzelił z SU-100. Uderzyli z dużej odległości, a wtedy radzieckie działo kal. 100 mm nie poradziło sobie z najnowszymi niemieckimi czołgami: E-50 i E-75. Ale chłopak jest fenomenalny. I udaje mu się trafić wroga.
  Chłopiec-terminator strzela ponownie. I przebija się przez E-50. Ten czołg jest szybki i trzeba go trafić. A Niemcy trzymają się i trzymają.
  Zosia strzela. I bardzo trafne.
  Uderza wroga w wieży. Następnie Oleg Rybaczenko ponownie strzela. Działo stumilimetrowe czyni cuda.
  Młody geniusz ryczy:
  - Rozerwę cię! rozerwę cię! To nie będzie dobre!
  I znowu, jak dziecko, weźmie to i bardzo trafnie wbije. I naprawdę rozerwij wroga.
  Po czym wyda:
  - Jestem naddźwiękowym wojownikiem!
  I znowu, przy pomocy bosej stopy, strzeli.
  Dzieciak wygląda na dwanaście lat, ale jest bardzo szybki i fenomenalny.
  Tutaj strzeliła za pomocą gołych palców i Augustyna.
  A dziewczyna rozbiła E-50.
  Niemcy ponoszą znaczne straty. Ale ich lawina czołgów jest coraz bliżej. Oto E-100 w ruchu. Również potężna zbroja, broń i tarcze.
  Ale jego dziewczęta i chłopak również się przebijają.
  Niemiecki samochód płonie i zostaje rozerwany na kawałki.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Chwała Świętej Ojczyźnie,
  Z nieziemską wściekłością!
  Chłopak ponownie strzelił, rozwalił faszystę i mrugnął do dziewcząt. I znowu dzieciak strzela i miażdży wroga.
  Walczący, powiedzmy, chłopak. I wystrzeliwuje pocisk. A czołg Tygrys-2, przestarzały, ale potężny, już stał się ofiarą. Niemiecka "Pantera" -2 również ponosi porażkę. Ale sama prawie podbiła Amerykę.
  A teraz ZSRR naciska.
  Z kolei Oleg Rybachenko strzela i uderza zdecydowanie.
  I tak zaczęli po kolei strzelać i śpiewać...
  Natasza kopnęła bosą stopę i krzyknęła:
  - To z tajgi...
  Zoya również uderzyła się w bose palce i pisnęła:
  - Na morza brytyjskie....
  Augustina również wystrzeliła i powiedziała:
  - Armia Czerwona!
  Swietłana strzelała z bosych palców u nóg i powiedziała:
  - Silniejszy niż wszyscy!
  Oleg Rybachenko schrzanił i wydał:
  I niech Czerwony...
  Natasza wystrzeliła i pisnęła:
  - Kompresuje mocno!
  Zoya też klepała i szczekała:
  - Twój bagnet ze zrogowaciałą dłonią!
  Augustyn dzwonił i ryczał:
  - I musimy...
  Swietłana oddała śmiercionośny ładunek i krzyknęła:
  - Nie do zatrzymania!
  Oleg Rybachenko strzelił ponownie, śmiejąc się:
  - Idź do ostatniego...
  Natasza wysłała pocisk i ryknęła:
  - Mordercza bitwa!
  I dziewczyny się rozproszyły, broń miotała się, aż skończyły się naboje.
  Tak, Oleg Rybaczenko znów jest w stanie wojny.
  Ale Armia Czerwona ma trudności. Niemcy postępują. Mają więcej sprzętu i więcej piechoty. A Japończycy nadchodzą ze wschodu.
  Nie stawiajcie oporu takiej mocy.
  Gerda i jej załoga walczą na trasie E-50. Niemcy już szturmują Woroneż. Walka jest zacięta.
  Z jednej strony niemiecki czołg, jako myśliwiec swojego rodzaju, jest bardzo dobry. Ale tablica jest raczej słabo chroniona. I to jest jego minus, więc dziewczyny powinny zachować czujność.
  Nadal wyprodukowano dużo T-34-85. Ta maszyna jest nadal w produkcji masowej, a niemieckie działo 88 mm w kalibrze 100EL zbiera obfite żniwo z dużej odległości.
  Coraz częściej produkowany jest także SU-100, który jako działo samobieżne jest łatwiejszy w produkcji niż czołg, ale działo jest mocniejsze.
  W tej chwili, naciskając dżojstik bosymi stopami, Gerda przedarła się przez radziecką suszarkę. Z bliskiej odległości taka maszyna może być bardzo niebezpieczna.
  Blond terminator wziął go i zaśpiewał:
  - Moje nerwy nie są ze stali,
  Całkowicie mnie masz!
  A potem armata Charlotte wystrzeliła i zmiażdżyła trzydziestu czterech.
  A broń, która wystrzeliwuje dwanaście strzałów na minutę, osiąga dużą odległość.
  Dalej, gdy Christina strzela. I zrobi to też bardzo trafnie i trafnie. Rozbiła czołg Armii Czerwonej i pisnęła:
  - Wściekły ogień! Hurra Stalinie!
  Potem Lupanula i Magda. Zrobiła to bardzo precyzyjnie, za pomocą bosych palców u nóg.
  I zaśpiewała:
  - Na chwałę wiecznej Ojczyzny!
  Wtedy dziewczyna wybucha śmiechem...
  Niemiecka maszyna działa sama bezawaryjnie.
  Tutaj jego ofiarą stał się IS-2, dość potężny i niebezpieczny czołg, ale słabo chroniony przez czoło wieży.
  Tylko IS-3 na czole ma stosunkowo dobrą ochronę, ale ten czołg jest nadal produkowany w małych partiach. Ma zbyt skomplikowany kształt wieży. Chociaż IS-3, jak pokazała praktyka bojowa, ma przynajmniej szansę zmieścić się w pojazdach serii E z bliskiej odległości.
  Cięższych czołgów nie produkowano jeszcze w ZSRR, a nawet ich rozwój został wstrzymany. To oczywiście stwarza problem. Niemcy mają tylko działa samobieżne E-25 z serii lekkiej, ale ich produkcja jest prawie zamrożona. Chociaż maszyna nie jest zła.
  Tylko dwóch członków załogi i półtora metra wzrostu. Mały z działem 75 mm z Pantery. Łowca radzieckich samochodów.
  Ale Führer woli władzę. Nawet E-50 jest stopniowo gorszy od E-75, który również jest zamknięty z boków osłonami.
  E-75 trudno przebić nawet w bok. A Niemcy używają go do przełomów...
  Dwóm niemieckim pilotom Alvina i Albina udało się już przekroczyć liczbę zestrzelonych samolotów ponad trzysta i otrzymali: Krzyż Kawalerski Żelaznego Krzyża ze srebrnymi liśćmi dębu, mieczami i diamentami.
  Dziewczyny są świetnymi wojowniczkami i najfajniejszymi na świecie. Tak, nawet jeśli Huffman ma na razie zestrzelonych więcej samolotów, ale są, ale o wiele piękniejsze.
  I walczą z reguły tylko w jednym bikini i boso.
  Alvina zestrzeliła ze swojego ME-262 X trzy radzieckie samoloty za pomocą dział lotniczych kal. 30 mm i napisała na Twitterze:
  - Jestem pochodnią zagłady!
  Albina prowadząca podobny ogień potwierdziła:
  Jesteśmy totalną zagładą.
  I odcięła cztery kolejne radzieckie samoloty...
  Wojownicy są w nastroju bardzo walczącym, ale ciągle się uśmiechają.
  Bardzo kochają mężczyzn i pracują językiem. I oni to uwielbiają. Takie piękności bojowe.
  Tutaj zestrzelili radzieckiego TU-3 i rozbili go na kawałki... Oto ich ogniste powitanie.
  Dziewczyny, krótko mówiąc, nie poddawajcie się. A Armia Czerwona otrzymuje od nich.
  Ale z drugiej strony Anastasia i Mirabela też walczą w tym samym bikini i boso - zdobywają konta! Te dziewczyny są bardzo agresywne.
  A Anastazja zestrzeliła niemiecki samolot i wydała:
  - Jestem świetnym pilotem!
  Mirabela rzuciła armatę w niemiecki samochód kalibru 37 mm i zapiszczała:
  - Jestem super wojownikiem!
  Dziewczyny a właściwie to czego potrzebujecie....
  Walczą jednak na przestarzałych Jak-9T, które naturalnie nie radzą sobie z niemieckimi pojazdami o napędzie odrzutowym. Ale piękności potrafią walczyć. I unikaj uderzeń.
  I dlaczego? Bo są boso i w bikini. Więc nie obcinaj ich.
  Wojownicy, jak widać, rozumieją, czym jest naga skóra.
  Anastazja zestrzeliła kolejnego niemieckiego myśliwca i pisnęła:
  - Za Ojczyznę!
  Mirabela przerwała HE-162 i ryknęła:
  - Za Stalina!
  Najniebezpieczniejszy niemiecki myśliwiec ME-262 X, ma pięć wiatrówek i dużą prędkość, zatoczył skrzydła, potężny pancerz.
  Łatwiej zestrzelić samochód HE-162, który jest lekki, tani, ale bardzo zwrotny.
  Nie do końca udany dla Niemców okazał się ME-1010, który niewątpliwie jest samolotem doskonałym pod względem właściwości lotnych, jednak jego skrzydła zmieniają swój rozstaw i wymagają wysoko wykwalifikowanych pilotów. TA-183 okazał się bardziej praktyczny, a także idzie do przodu.
  Ale Hitler woli ciężko opancerzony ME-262 X z potężną bronią.
  Jak dotąd maszyny śrubowe Luftwaffe nie zostały jeszcze wycofane z produkcji. TA-152 to odnoszący największe sukcesy pojazd wielozadaniowy, a ME-309 wciąż znajduje się w walce. Przewyższają radzieckie myśliwce szybkością i uzbrojeniem. I chociaż Yu-488 jest maszyną śrubową, radzieckie Jak nie są w stanie jej nawet dogonić. Tak, nawet bardziej zaawansowany LA-7 jest gorszy od tego samochodu pod względem prędkości.
  A co zrobić z bombowcami odrzutowymi: "Arado", Yu-287 i innymi.
  Lotnictwo radzieckie bez samolotów odrzutowych jest słabe.
  Jednak Anastasia i Mirabela wciąż potrafią zdobywać dobre wyniki nawet w takich warunkach.
  Wrócili więc, zatankowali i znów do boju. Ponownie powalić niemieckie samochody. I robią to ze świetnym skutkiem.
  Nikt w lotnictwie radzieckim nie może się równać z ich parą. Ponadto dziewczyny uprawiają seks, aby być silniejszym. I zwykle zawsze mają różnych mężczyzn. I to daje dziewczynom taką siłę!
  To jeden z sekretów ich fenomenalnego sukcesu.
  Dziewczyny otrzymały już złotą gwiazdę bohatera ZSRR i mrugają do siebie.
  Znów polecieli, zestrzelili kogoś.
  Anastasia zestrzeliła Yu-288, dość potężny bombowiec, swoim działem lotniczym kal. 37 mm.
  Mirabela zestrzeliła odrzutowiec Yu-287, również używając tego samego działa kal. 37 mm. Takie działa umożliwiały, z fenomenalną celnością dziewcząt, trafianie pojazdów wroga na odległość. Chociaż amunicja była ograniczona i ryzykujesz śmiercią.
  Dziewczyny biją gołymi stopami i śpiewają:
  - Leć sokoły jak orły,
  Jesteśmy za Stalinem do przodu!
  Nasz sukces nie jest daleko
  Otwórz zwycięskie konto!
  Więc wojownicy oczywiście nie zawiodą faszystów. I uderzą w to tak mocno, że zrani Führera.
  Anastasia Vedmakova oczywiście manewruje. Jak-9 ma ponad sześćset kilometrów, nie przeciśnie się, tym bardziej ciężkim działem, ale mniej więcej podrzuca i obraca.
  Trochę lepszy od Jak-3, który jednak jest droższy i wymaga wysokiej jakości duraluminium. A ZSRR stracił dużo terytorium. A Jak-9 można produkować w ogromnych ilościach.
  Ale Trzeciej Rzeszy i Japonii nie da się utrzymać.
  Mirabela zestrzeliła ME-262 i zaśpiewała:
  - Na chwałę Ojczyzny Rosji
  Uszczęśliwimy cały świat!
  Anastazja przerwała innemu Niemcowi i pisnęła:
  - To imię najbardziej promiennej miłości!
  A także jak ryczeć. I rzuć się na Fritza.
  Dziewczyny są z pewnością bardzo, bardzo fajne.
  Tymczasem Niemcy coraz bardziej wkraczają na terytorium ZSRR.
  Do akcji wkraczają też Japończycy. A jest ich wielu i wyprzedzają Chińczyków.
  Żółci żołnierze naciskają na przełom. I dosłownie rzucają trupami przy każdym podejściu.
  Ale jest ich tak dużo, że w końcu się przebijają.
  Japończycy i ich żółta armia szturmują Chabarowsk. Straty są całkowicie ignorowane.
  Ale spotykają je tam sowieckie dziewczyny.
  Alenka i jej zespół.
  Dziewczyny bronią Chabarowska. Bosymi stopami rzucają granaty we wroga.
  I śpiewają ze śmiechem:
  Jesteśmy dobrymi dziewczynami
  I porażka wszystkich bojowników...
  Głos jest taki głośny
  Na chwałę szalonych ojców!
  I znowu lecą granaty rzucone bosymi stopami piękności.
  Alenka, jak tylko się skręci, kosi chińczyka i piszczy:
  - Chwała naszej ziemi!
  Anyuta rzuci granat bosymi stopami i ryczy:
  - W imię wyższych mocy!
  A także uderz śmiercionośną serią.
  Angelica strzela dalej. A także rzuca granat bosą stopą.
  I krzyczy:
  - O nowe granice!
  A wtedy Maria uderzy. Odcięła też szereg żółtych myśliwców, śpiewając:
  - Ogon za ogonem! Oko za oko!
  I mrugnij do swoich przyjaciół.
  A potem Olimpijczycy rzucą w samurajów i Chińczyków całe pudełko materiałów wybuchowych.
  I ryk:
  - Na chwałę Ojczyzny!
  I znowu cała piątka eksterminuje obcą armię.
  Ale Japończycy zgromadzili już wielu Chińczyków. Wspinają się i wspinają. I rosną całe kopce trupów.
  Alyonka strzela, rzuca bosą piętą i piszczy:
  - Za Stalina!
  Anyut również rzuci granat bosą stopą i warczy:
  - Nauczyciele!
  Angelika wyrzuci kolejkę. Rzuca prezent bosą stopą i piszczy:
  - Za Lenina!
  A potem Maria, niczym miotacz na wroga. A palce bosych stóp zaczną się niszczyć.
  Potem Chińczycy rozpraszają się we wszystkich kierunkach ...
  A potem, jak na olimpiadzie, weźmie i zgasi beczkę nitrogliceryny. I namoczyć wszystkich.
  A militaryści wpadają w siebie ...
  Oleg Rybachenko i jego drużyna wciąż walczą o Tulę. Niemcy próbują otoczyć Moskwę. Miasto Tula odparło już atak Fritza w czterdziestym pierwszym roku.
  Ale wróg jest teraz znacznie silniejszy. I prowadzi agresywny ostrzał. A bomby spadają na Armię Czerwoną i inne śmiercionośne siły.
  Bardzo potężny przeciwnik. I rzucają zbyt wielu czarnych wojowników, Arabów, Indian do walki. I wydaje się, że nie ma przestać.
  Oleg Rybaczenko strzelił do E-75 i zaśpiewał:
  Żołnierz jest zawsze zdrowy
  Żołnierz jest gotowy na wszystko...
  I kurz jak z dywanów,
  Schodzimy z drogi
  I nie przestanie!
  I nie zmieniaj nóg
  Nasze twarze lśnią
  Błyszczące buty!
  I znowu chłopak uderza nazistę z dystansu. Ale siły rzeczywiście są nierówne.
  Choć Tula stoi bohatersko. A na południu naziści zbliżają się do Stalingradu.
  Ale co myślą, że tam wygrają?
  Oleg Rybachenko ponownie strzela do nazistów i śpiewa:
  I taki chaos
  Wypełnił wszechświat...
  Smutny los ludzkości -
  Znosić ból, cierpienie!
  I znowu chłopiec upadł, a faszystowski "Maus" -2, bardzo groźna maszyna, stanął w płomieniach.
  Natasza logicznie zauważyła:
  Żadna siła nie może się nam przeciwstawić!
  I mrugnął do chłopca.
  Dalej lupanula i Zoya. Również ryk:
  - O mój dostęp do zwycięstwa!
  SU-100 działa sam i nie myśli o zatrzymaniu ostrzału.
  Niemcy stopniowo omijają Tułę. Mają dużo sił, dużo piechoty. Oraz przenoszenie czołgów różnych marek.
  Oto na przykład ten sam "Lev" -2, bardzo potężna maszyna: waży sto ton, a przedni pancerz jest przechylony o 300 milimetrów. Nic nie wydaje się pękać.
  Ale Oleg Rybachenko nadal uderza. Pokazuje swoją najwyższą klasę - snajper.
  I bije siebie, i bije...
  Od nazistów odlatują tylko fragmenty. Ale nadal nie chcą zwalniać tempa.
  Oleg Rybaczenko piszczy:
  - Przyszłość jest nasza
  Jesteśmy Orłami, Jedi!
  I znowu chłopiec wsiada na konie. I znowu naziści za grosze.
  A załoga czołgu Gerdy jest już w Stalingradzie. Tutaj takie agresywne walki toczą się pełną parą.
  Gerda, strzelając, krzyczy:
  - Moje ciało jest z żelaza!
  Charlotte nacisnęła przyciski joysticka bosymi palcami i zaćwierkała:
  - Bardzo przydatny w walce!
  I mrugnęła do swojego partnera.
  Potem znowu lupanula i złamała trzydzieści cztery.
  Następnie dał strzał i Christina. Przerwała suszę Armii Czerwonej i zagrzmiała:
  - Jestem szaloną dziewczyną! Rozerwę wszystkich!
  A potem Magda strzeliła bosą stopą.
  Dziewczyny z Niemiec ogólnie radzą sobie dobrze. I posmaruj wroga.
  . ROZDZIAŁ 2
  Ale wtedy ich samochód został uderzony w bok. Musiałem się zatrzymać i naprawić.
  Gerda zauważyła kapryśnie:
  Znowu marnujemy czas!
  Charlotte potarła bosą stopą powierzchnię zbroi i warknęła:
  Zemścimy się i wygramy!
  A potem wzięła to i obnażyła zęby. I emitował promienie słońca z perłowych zębów.
  Christina wzięła go i pisnęła:
  - Za Ojczyznę bez rady!
  A także uderz w zbroję gołą piętą!
  Magda zgodziła się.
  - I żadnych bzdur!
  Dziewczyny postanowiły na razie pograć w szachy. Para dla pary. I zaczęli tam budować strategię.
  Gra jest interesująca. Ale dziewczyny kłóciły się o każdy ruch i kłóciły się głowami.
  Gerda zauważyła z uśmiechem zębów:
  - Będę najwyższym aksjomatem!
  A jak się śmiać..
  Wyobraziłem sobie mojego imiennika z baśni Andersena. Tutaj została złapana w lesie przez rabusiów. Rozebrano powóz, a samej Gerdzie zabrano prawie całe ubranie i drogie buty. Zatem Gerda znów jest bosa i w worze. Tak wyglądała z rękami związanymi za plecami.
  Idzie przez jesienny zimny las. Goła podeszwa czuje każdy guz, każdy guz, każdą gałązkę. Gerda jest przestraszona i chce jeść.
  Udało jej się nawet wyzdrowieć w pałacu. A na jesiennej trawie widać szron, przypominający zimno, którego niedawno doświadczyła.
  Gerda zachichotała... Pomyślała, że w baśni Andersena ewidentnie nie ma dość przypieczonych obcasów. I to byłoby świetne!
  Czołg został szybko naprawiony. Uszkodzenie jest niewielkie. Chociaż pocisk stumilimetrowego działa uderzył w bok. Co może być niebezpieczne.
  Charlotte nacisnęła bosymi palcami na przyciski joysticka i zaśpiewała:
  - Jestem niszczycielem czołgów,
  Serce płonie...
  Broń to mój dom!
  A pocisk rozbił kolejne trzydzieści cztery. Jak dotąd na polu bitwy dominuje T-34-85. A ciężkie pojazdy w Armii Czerwonej są stosunkowo rzadkie.
  Ale potem pojawił się IS-3. Ma słaby punkt: dolną część ciała. Czoło ma duży kąt nachylenia. Ma kształt: szczupakowy pysk. Ale jeśli uderzysz w dolną część czoła, nie będzie litości.
  Magda przy pomocy bosych stóp wycelowała armatę w wroga. I jak uderzył, i pocisk poleciał.
  A radziecki samochód dostał się do żołądka. Wieża została oderwana, a pociski zaczęły pękać.
  Gerda zawołała:
  - A ty jesteś piękną pięknością!
  Magda pisnęła, potrząsając wspaniałymi piersiami:
  - Nikt mnie nie zatrzyma!
  Charlotte z przekonaniem potwierdziła:
  - I nikt nie wygrywa!
  Christina pisnęła w odpowiedzi:
  - Złe wilki miażdżą wrogów!
  Gerda warknęła:
  - Złe wilki - cześć bohaterom!
  Naziści otoczyli Tulę i dzieci, wraz z czterema dziewczynkami, które miały wydostać się z ringu.
  Chłopiec, dziewczynka i dziewczęta biegną do siebie i rzucają granaty gołymi palcami.
  A naziści otrzymują obrażenia i nie mogą ich trafić.
  Oleg, strzelając, zaśpiewał:
  - W imię świętej Ojczyzny,
  Nie rzucaj nas na kolana!
  Margarita rzuciła dar śmierci bosą stopą i pisnęła:
  - NIE! Nigdy nie wkładaj!
  Natasza, strzelając i podskakując, dodała:
  - Niech kłopoty nie przychodzą do naszego domu!
  A także bosą stopą, jak wystrzelić śmiercionośny granat.
  Co więcej, Zoya uniknie fragmentu, a także pozwoli, aby miażdżące rzeczy pękły jej gołymi palcami...
  I ryk:
  - Będzie świetnie!
  A wtedy Angelica strzeli do wroga. Skoś go w dzikiej wściekłości. I znowu ryk:
  - Jestem szalonym pijakiem!
  A granat wyleci z gołej pięty.
  A potem Swietłana, gdy ją bierze i uderza boleśnie.
  Są to oczywiście dziewczyny - to, co śmierć przynosi wrogom.
  Natasza, strzelając do wroga, piszczy:
  - Nikt nas nie powstrzyma, nawet diabeł nas nie pokona!
  I leci z jej bosych stóp, granat po łuku. A lupanet, tak, rozproszy wszystko, a w dodatku daleko.
  Dziewczyny z pewnością są w stanie pokonać dotknięte terytorium. Na południu walki w Stalingradzie, które utrzymuje Armia Czerwona, toczą się pełną parą. Cała kolosalna strata Japończyków zajęła Chabarowsk i natarcie na Władywostok.
  Cóż, tam spotkają tych, którzy tego potrzebują.
  Anna Vedmakova przeżyła niezbyt przyjemną ceremonię pożegnalną ze swoim wiernym latającym koniem. Myśliwiec, który stał się rodzimym MiG-4, na którym zestrzelono tak wiele niemieckich samolotów, po prostu spalił się podczas nalotów japońskiej armady, a także sporej liczby innych pojazdów i statków. Po tym jak sępy z Kraju Kwitnącej Wiśni zadziobały miasto, Władywostok przedstawiał smutny widok. Pogrzeb zmarłych odbył się jednak w sposób wojskowy skromnie i dość szybko. Pilot Vedmakova spalił jej nogi, stopy dziewczyny były pokryte pęcherzami, dlatego szła boso, ostrożnie stąpając po palcach. Japończycy nie powtórzyli jeszcze najazdów, skoncentrowali swoje wysiłki na wsparciu nacierających frontów. Vedmakova ominęła blokadę, została energicznie oczyszczona, wśród robotników była duża liczba dzieci. Chudzi, bosy, z twarzami zaczerwienionymi od świeżego wiosennego słońca, grabili potłuczone dachówki, podnosili powalone słupy telegraficzne, po prostu zamiatali ulice.
  Starszy nad chłopcami w pionierskim krawacie, ale bez koszuli (wisiała osobno, widocznie chłopcy dbali o swój ubiór), podbiegł do pilota.
  - Pracujemy w przyspieszonym tempie, towarzyszu majorze, wkrótce wszystko będzie gotowe! Zamiatamy ulicę do czysta, będzie gładka jak przed wojną!
  Vedmakova uśmiechnęła się i rzuciła mu cukierka:
  - Masz, weź to! To nasza radziecka naturalna czekolada, a nie amerykańska trucizna.
  Chłopak zamrugał namiętnie.
  - I wymyśliliśmy nowy pseudonim dla Amerykanów! Od teraz są razem z Hitlerem i Hirohito, nie są Jankesami, ale Pindosami!
  Dziewczyna-major skłoniła się przed chłopcem:
  - Jak powiedziałeś, kim oni są?
  Młody pionier powtórzył:
  - Pindo! Więc teraz pokonamy Jankesów, którzy nas zdradzili!
  Vedmakova pogładziła głowę chłopca, a potem jej duża, silna dłoń przesunęła się po chudych, żylastych ramionach chłopca. Chłopiec odwzajemnił uśmiech: miał białe zęby i wyciągnął stwardniałą dłoń. Major uścisnął dłoń chłopca i odpowiedział:
  - Musimy zapamiętać to imię! Ale w końcu nie jesteśmy jeszcze w stanie wojny z Ameryką, więc wymyślanie przezwisk jest przedwczesne!
  Chłopiec odpowiedział:
  - Amerykanie są gorsi od Japończyków i Niemców, bo wolą walczyć na zastępstwo. Nieważne, jak okrutni są wojownicy Imperium Wschodzącego Słońca, ich odwaga jest znana każdemu!
  Wiedźmin przerwał:
  - Zabiję tych odważnych ludzi! I to jak najszybciej!
  Nowy pełniący obowiązki garnizon Krotow nieoczekiwanie podpisał nie do końca logiczny rozkaz i wysłał pilota-wojownika z grupą marynarzy do Chabarowska. Rozkaz wykonano natychmiast, należało odzwierciedlić ofensywę jednostek japońskich. Vedmakova oczywiście spodziewała się, że dadzą jej myśliwiec, ale... A front nie miał do dyspozycji wolnych samolotów, a posiłki z ich centrum jeszcze nie dotarły. Podróż z Władywostoku do Chabarowska zajęła trochę czasu i major został dosłownie wyrzucony z torów w wrzącą walkę.
  Japończycy próbowali ominąć dobrze ufortyfikowane miasto i otoczyć je. Wojownik ledwo zdążył wskoczyć do okopu z karabinem maszynowym, zanim rozpoczął się atak.
  Wiedźmin zapytał leżącego obok kapitana Sinitsina:
  - Zatem wróg planuje taktykę Friedricha, a raczej generała Nogi, aby ominąć fortyfikacje i zepchnąć nas na tyły.
  Kapitan chrząknął.
  - Niech spróbuje spalić ogon rosyjskiego konia! Więc zostanie uderzony kopytami, co nie będzie wystarczające!
  As pilot zażartował:
  - Kopyta końskie, chyba nie ze stali Kruppa, ale z naszych sowieckich!
  Jej słowa przerwał huk pocisków. Tutaj leży w długo wykopanym rowie, wokół Chabarowska znajduje się na ogół szlachecka linia fortyfikacji, zagrożenie japońską inwazją istnieje od ponad roku. Pociski wybuchają przed i za okopami, słychać z nich duży ryk. Ogólnie rzecz biorąc, słynna japońska shimosa tworzy dużo dudnienia i dymu. Wojownik patrzy bez strachu, nawet z pewną obojętnością. Eksplozje pocisków powodują powstanie brudnych fontann, tutaj jedna z nich spowodowała drżenie ziemi. Oznacza to, że trafia działo o kalibrze armaty dobrych trzystu milimetrów. Słychać jęki rannych... Przez kanonadę wydają się lekkimi oparami, których nie każde ucho jest w stanie uchwycić. Tutaj pilot-wojownik został posypany ziemią. Jednak dziewczyna, kichając, otrząsnęła kurz z czerwonych warkoczy:
  - Zawsze tak jest, jak się położysz, to się ubrudzisz! A jeśli wstałeś, zostało ci jedno lub dwa!
  Przygotowanie artyleryjskie okazało się krótkie, być może Japończycy nie mieli tak wielu pocisków. Rozpoczął się atak. Przed nimi jechało kilka japońskich tacos. Mały, z lekko zaokrąglonym korpusem maszyny. Najbardziej masywny czołg imperium Wschodzącego Słońca: Chichiha. Vedmakova przypomniała sobie jego cechy. Pancerz przedni 30 mm, działo 47 mm, silnik wysokoprężny 320 koni mechanicznych. Z wyjątkiem właściwości jezdnych, w których maszyna ta nie ustępuje T-34, to jest jeszcze gorsza od niemieckiego T-3 modelu z 1943 roku. Na Dalekim Wschodzie nazywa się go nawet "kichaj!" Ale tak na marginesie, królowa pól nie jest czołgiem, ale piechotą. Tutaj spróbuj podejść do pól minowych. Jak to mówią: gdzie nie przejedzie pociąg pancerny, tam wczołga się żołnierz z karabinem.
  Karabiny Japończyków są kopią niemieckiego Mausera. Pistolet maszynowy wyrwany ze znanego "Schmeistera" z I wojny światowej. Ogólnie rzecz biorąc, osoby z wąskimi oczami mają potrzebę kopiowania tego, co najlepsze, od drugiej strony. Z pewnością japońscy projektanci już pracują nad stworzeniem hybrydy "Pantery" i T-34!
  Japońskich czołgów jest nie więcej niż tuzin, a radziecka artyleria wcale nie spieszy się z nimi na spotkanie. Piechota biegnie za nimi, w tradycyjnym, grubym szeregu. Sami żołnierze Kraju Wschodzącego Słońca ubrani są w mundury lekko zabarwione żółtością, kolorem stepu khaki. Vedmakova przygląda się im, szybko szacując liczbę napastników. Na oko jest ich pięć lub sześć tysięcy, a w okopach, osłaniających ten odcinek frontu, siedzi maksymalnie tysiąc Rosjan. A broń... Armia Dalekiego Wschodu jest wyposażona zgodnie z zasadą szczątkową, a pistolety maszynowe mają tylko oficerowie. Kim ona jest w końcu majorem, jednak bez stanowiska, sprowadzonego do poziomu zwykłego.
  Kapitan Titmouse (jeszcze bardzo młody chłopak) zapytał wiedźmina.
  - Walczyłeś z Niemcami?
  Dziewczyna odpowiedziała:
  - NIE! Pocałowałem je!
  Kapitan, nagle zbladwszy, zauważył:
  - Czy pamiętasz swoje pierwsze zwłoki!
  Vedmakova uśmiechnęła się i pokręciła głową.
  - Jestem pilotem, a kogo zestrzeliłem, potrąciłem, nie mam pojęcia o trupach! Nawiasem mówiąc, przez całą Wielką Wojnę Ojczyźnianą mój samolot nigdy nie został zestrzelony!
  Kapitan gwizdnął nieco niezręcznie.
  - Jesteś tylko asem! A ilu masz wysmarowanych Niemców!
  Wiedźmin uśmiechnął się jeszcze szerzej.
  - Po dwudziestej piątej wręczył gwiazdę bohatera! Tylko dwadzieścia osiem.
  Sinitsin wykrzyknął:
  - Och! Jesteś po prostu mistrzem swojego rzemiosła!
  Dziewczyna odpowiedziała skromnie:
  - Nie trzeba robić bohatera, kogoś, kto po prostu rzetelnie wypełnia swój obowiązek. Teraz piechota zbliży się, a my ich spotkamy.
  Kapitan szarpnął zamek ciężkiego pistoletu maszynowego ważącego dobre dziesięć kilogramów. Dotknąłem psa, start jest bardzo ciasny, tyłek z odrzutem. Niezbyt wygodny kolos, ale uderza... Co prawda, według plotek, Niemcy mają już mocniejszy karabin maszynowy, ale kto wie, czy radzieccy konstruktorzy wymyślą coś lepszego. Sinits nie mógł się oprzeć pytaniu:
  - A dlaczego tak fajnego pilota przeniosłeś do piechoty?
  Vedmakova odpowiedziała półżartem, również stukając zacięcie swojego pistoletu maszynowego:
  - A ja chciałem tylko wiedzieć, jak to jest siedzieć pod ostrzałem! To by było super!
  - A ty najwyraźniej zgubiłeś buty, skoro tak się spieszyłeś na linię frontu!
  W rzeczywistości Vedmakova, próbując przyspieszyć usuwanie pęcherzy, poszła boso. Choć w czasie wojny większość kobiet i dzieci nosiła latem gołe obcasy, nie było to akceptowane wśród oficerów, zwłaszcza w miejscach publicznych. Ale Wiedźmin nawet lubił to podkreślać. Odpowiedziała Sinitsinowi po prostu:
  - W rzeczywistości, aby zaoszczędzić pieniądze, cały kapitalistyczny świat jest przeciwko nam. W końcu buty się zużywają, a to dzieło wielu osób!
  Kapitan zgodził się, mrugając żarliwie.
  - Masz bardzo piękne nogi! Czy mogę je pogłaskać!
  Vedmakova pogroziła palcem:
  - Nie teraz! Jeśli przeżyjesz, ogrzeję cię na noc.
  Sinicin przewrócił oczami.
  - Wow, jesteś szybki! Zwykle kobiety pękają przez długi czas!
  Vedmakova chciała odpowiedzieć, ale słychać było eksplozję, japoński czołg idący przed nami wjechał w minę. Dziewczyna zaśpiewała:
  - Hitler jechał samochodem, drań został wysadzony przez minę! Rozbity na kawałki - ale to na nic!
  Inny japoński czołg wybuchł, zatrzymał się, odwrócił lufę i otworzył ogień do sowieckich okopów. Trzeci poszedł za nim. Japończycy jednak nie myśleli o tym, żeby przestać. Wąskoocy warczeli: zaczęły działać ich karabiny maszynowe, umieszczone na półokrągłych, ruchomych wieżach.
  Kapitan mruknął:
  - To wspaniale! Jak przebiega parada! Oto armia!
  Vedmakova podniosła karabin, ponieważ pozwalała na to odległość do piechoty, i strzeliła do japońskiego oficera. Wąskooki upadł, odrzucając karabin z taką siłą, że ten zaczął bawić się bagnetem w wiosennej trawie. Pozostali Japończycy biegli dalej, jedynie lekko przechylając ciało, najwyraźniej mając nadzieję, że w ten sposób unikną porażki, a raczej zmniejszą jej prawdopodobieństwo. Vedmakova przypomniała, że tak się szkoli żołnierzy armii Quantude, że kto nie ma czasu się schylić, jest bity po głowie bambusowym kijem. Wydaje się, że król-ojciec Herod był bardzo poruszony! To jednak dotyczy Mikołaja II. Teraz znów walczą z Japonią, i to nie na jednym, ale na kilku frontach. Ma to jednak również swoje zalety. Dziewczyna zaśpiewała:
  Nadchodzi - Wehrmacht zostaje pokonany w popiołach,
  Napoleon pokonał niepokonany!
  Wróg nie będzie mógł zdeptać flagi sowieckiej,
  Kiedy naród i partia będą zjednoczeni!
  Jeden po drugim zniszczone japońskie czołgi zatrzymywały się, ale najeżona bagnetami piechota zaczęła biec jeszcze szybciej. Pozycje wojsk radzieckich najeżyły się błyskami, szczękiem karabinów, czasami przeplatanymi automatycznymi seriami. Otworzyła ogień i Vedmakova. Japończycy, przeładowując w ruchu, strzelali z karabinów. Krzyczeli ile sił w płucach:
  - Banzai! Rus odpuść!
  Kule wbijały się w ich tusze jak wycior w manekiny. Pył kostny zmieszany z krwią opadł. Jednak większość kul, jak to bywa w bitwie, przeszła obok. Japończycy przeszli przez pole minowe, mali żołnierze byli zbyt mali, by zdążyć dobiec, by zdetonować prezenty przygotowane dla czołgów.
  Vedmakova poczuła brutalny odrzut karabinu maszynowego na ramieniu, podczas gdy wojownicy kraju Wschodzącego Słońca wydawali się prawdziwymi potworami. Ich histeryczne krzyki stawały się coraz silniejsze, a ich żółte, paskudne twarze lśniły od potu. Vedmakova stara się zabić jak najwięcej żołnierzy wroga na raz. Dziewczyna jest jak zawsze gorąca i strzela w zagnieżdżony sposób. Skończył się jeden klip, włożono inny. Magazynek jest za duży, okrągły, ciężko go wcisnąć do komory. I znowu ogień, Japończycy lecą do góry nogami.
  Vedmakova wystrzeliła drugi ładunek amunicji, pozostawiony bez amunicji. A granaty już się wełnią na nacierających wąskookich. Odpowiadają rzutami, teraz jest znacznie więcej krzyków i jęków, a żołnierze radzieccy padają. Odłamek odciął maleńki kosmyk włosów na głowie Wiedźmy. Dziewczynie siadają nerwy, zrywa się i krzyczy z całych sił:
  - Za ojczyznę dla Stalina!
  Za nią reszta wojowników krzyczy, wyskakując z ukrycia i potrząsając bagnetami. Radzieccy żołnierze uciekają na spotkanie Japończyków, tocząc walkę na bagnety.
  Vedmakova szybkim ciosem przecina brzuch najbliższego "samuraja". Krzyczy i próbuje odpowiedzieć, ale pada jak zarzynany dzik. Dziewczyna radośnie woła:
  - Rosyjska piłka nożna: Rosja - Japonia, dwa-zero!
  I rzeczywiście, inny Japończyk padł z poderżniętym bagnetem gardłem. Cóż, trzeci pilot-wojownik kopnął go w krocze. Wąskooka przeciągnęła się, a dziewczyna, poruszając się bezwładnie, wbiła czubek w oko przeciwnika!
  -Weź Japończyka! Po co stać u odźwiernych!
  Odwetowe uderzenie bagnetem rozerwało tunikę majora, polała się krew, ale to nie tylko nie zawstydziło dziewczyny, ale dodało jeszcze dodatkowej wściekłości.
  - Śmierć Hirohito! - Dziewczyna warknęła, jej goleń uderzyła w wąskooką skroń, a dziewczyna poruszała się z taką szybkością, jakby była śmigłami, najnowszym myśliwcem.
  Japończycy wycofali się, a nawet cofnęli, a zainspirowana dziewczyna ruszyła do ataku, jej karabin maszynowy kręcił się jak maczuga w rękach olbrzyma. Tu nastąpił mocny cios kolbą w tył głowy, zbyt gorliwego oficera. Anna odetchnęła.
  - Oto shahen-hash!
  Ale ogólnie Rosjanie mieli trudności. Po stronie wąskookich, pięciokrotna przewaga, a poziom sprawności fizycznej Japończyków nie jest zły, w dodatku walczą z nimi daleko od najlepszych żołnierzy ZSRR. Naturalnie, podczas tak trudnej wojny, na Daleki Wschód wysyłano poborowych trzeciej kategorii, z najgorszymi danymi, czyli bojowników, którzy zostali ciężko ranni w bitwie z nazistami. Żołnierze padali, czasem w jednego Rosjanina wbijano po kilkanaście bagnetów, dosłownie zbiorowo krwawili, ale walczyli jak bohaterowie i nikt nie prosił o litość.
  Sinitsin przebił japońskiego oficera bagnetem, ale sam otrzymał punkt w bok. Młodzieniec powalił atakującego Japończyka uderzeniem kolbą w klatkę piersiową, jednak krew płynęła z boku zbyt obficie. I czterech samurajów natychmiast rzuciło się na faceta.
  Na ratunek rzuciła się dzielna Wiedmakowa, dźgając oficera bagnetem w łopatkę, a kopnięciem pod kolano powalając kolejnego Japończyka.
  - Trzymaj się, Petruha! powiedziała.
  Natychmiast odbił dwa bagnety wycelowane w pierś i odpowiedział:
  - Nie jestem Piotr, ale Arkady!
  Dziewczyna, która powaliła kolejnego Japończyka warknęła:
  - Na wojnie każde imię jest jak stuknięcie napiętego młota, nie należy go napinać bez wystrzału!
  Arkadij cofnął się nieco i bezlitosny bagnet rozerwał mu policzek. Młodzieniec jęknął z nieznośnego bólu:
  - Matka Boga!
  Vedmakova sprzeciwiła się:
  - Może jestem matką, ale nie Bożą! Ogólnie Boga nie ma i nigdy nie było!
  Arkady cofnął się do Anny i mruknął niewyraźnie:
  - A co nas czeka po śmierci nieistnienia?
  Dziewczyna pokręciła przecząco głową.
  - NIE! Nauka komunistyczna wskrzesi umarłych! A pierwsi do nowego życia powrócą do tych, którzy polegli w walkach o ojczyznę.
  Sinicin potrząsnął głową.
  - Boże błogosław!
  Vedmakova położyła kolejnego Japończyka i zapiszczała:
  - Nie ma Boga! Jeśli tak, to musimy przyznać, że rzekomy twórca wszechświata jest sadystą! I lubi torturować stworzenie!
  W tym momencie bagnetem rozerwano udo Arkadija i aby nie upaść, oparł się o rudowłosego wojownika:
  - A ja cierpię! Po prostu niewyobrażalne!
  Pięciosześciokrotna przewaga żołnierzy wschodzącego słońca odniosła skutek. Ruszyło na nich pięćdziesięciu samurajów, wymachując bagnetami niczym armia jeżozwierzy. Arkady otrzymał kilka ciosów bagnetem w brzuch, po czym wyłupiono mu oko. Kiedy młody człowiek upadł, wstrzyknięto mu dwadzieścia razy, zmuszając go do uspokojenia się na zawsze. Ciekawe, co czuła jego dusza odlatując: zaskoczenie czy strach, a może niesamowita ulga po opuszczeniu lochu ciała.
  Wiedźmin był jak zaczarowany. Oczywiście jej tunika rozpadła się na kawałki, pocięta bagnetami. Wojownik okazał się zupełnie nagi, pokryty wieloma zadrapaniami, ale samuraj nie mógł zadać jej ani jednej poważnej kontuzji! Walczyła, a jej nagie piersi ze szkarłatnymi sutkami trzęsły się jak boje na morzu. I nagie kostki błysnęły. Dziewczyna była naprawdę ucieleśnieniem bestialskiej i erotycznej mocy. Jej bose podeszwy zaczerwieniły się od krwi, co skojarzyło się z wielką boginią zniszczenia i zła: Kali! Prawie wszyscy żołnierze radzieccy zostali już pchnięci, bitwa się skończyła, ale tylko w jej lśniącej urodzie Afrodyty, od czasu do czasu uderza bezczelnie zmrużonymi oczami.
  Japoński generał Nugi patrzył ze zdziwieniem na ten cud. Wtedy przez jego głowę przemknęła myśl. Padł cienkim głosem rozkaz niedożywionego komara:
  Zarzuć na nią sieć, weź ją żywcem!
  Oszczędni Japończycy też mieli sieci. Nagle musisz wziąć żywcem jednego z Rosjan. A sieć jest do tego idealna. Natychmiast kilkunastu łapaczy zarzuciło dziewczynie kajdany
  Vedmakova walczyła jak mogła, ze wszystkich sił próbowała się uwolnić. Ale na próżno sumienni Japończycy stworzyli sieć, wierząc, że wytrzyma słonia. Dziewczynę dokładnie owinięto i wciągnięto w ramiona. Sądząc po wszystkim, sukces taktyczny został osiągnięty, zwłaszcza że kierunku tego nie pokrywała ani artyleria, ani karabiny maszynowe.
  Dziewczyna przypomniała sobie gładko ogoloną twarz Arkadego, który się w niej zakochał, i jej slogan:
  - Na wojnie każde imię jest jak stuknięcie napiętego młota, nie należy go napinać bez wystrzału!
  Pojawiła się niepokojąca i paskudna myśl, czyż ona tego nie wygładziła! W końcu często się to zdarza, po prostu zakochałem się w osobie i umarł!
  Japończycy najwyraźniej zajmowali w tym miejscu słabo osłonięte okopy, nadal omijając pozycje wojsk radzieckich wokół Chabarowska. A jej Vedmakova jest wzięta do niewoli i chociaż jeszcze ich nie wzięto, załadowano ich do poplamionego samochodu pancernego, aby zabrać cię na tyły. Maszyna jest przedpotopowa, prawdopodobnie z I wojny światowej, dlatego niezauważalnie miewała się za piechotą. Prędkość wynosi około 12 kilometrów na godzinę. Brr! Pierwszy czołg na świecie pojazd terenowy Prochorowa ważył nie mniej, ale rozwijał prędkość 40 kilometrów na godzinę na autostradzie i 25 na drodze. Co z jednej strony ZSRR atakuje całą Europę, z drugiej znaczną część Azji. Dziewczyna przewróciła się na bok, najwyraźniej istniała groźba ułożenia jej na plecach. Jak ciemno jest w tej części samochodu pancernego, najwyraźniej mieści się w nim oddział spadochroniarzy lub transport żołnierzy. Byłoby miło oczywiście uciec, pozbywając się najpierw prętów i mocnych lin. Jak to zrobić? Dziewczyna oczywiście ma umiejętności, choć będzie musiała majstrować, jednocześnie ściągając kajdanki i przecinając łańcuch, do którego była przywiązana za nogę. Ale tutaj liny również mogą pasować całkiem nieźle. Praca jest żmudna, ale jeśli zabiorą ją na terytorium Mandżurii, będzie miała czas. Dziewczyna zdjęła liny z mokrej skóry, przepiłowała łańcuch i jednocześnie pomyślała. Hmm, przeciwko Rosji Sowieckiej istniała poważna koalicja: A najpoważniejszym potworem są Niemcy. Kraj z zaawansowaną technologią i silnymi wojskami. Słyszała na przykład o nowym myśliwcu ME-309. Wygląda na to, że już latają. Nie ma dokładnych danych na temat broni, ale według plotek ten samolot ma aż siedem! Punkty ogniowe. To bardzo poważne uzbrojenie, biorąc pod uwagę, że Jak=9 ma ich tylko dwa, a na radzieckich myśliwcach nie ma maszyny, która miałaby więcej niż trzy punkty. Spróbuj pokonać te potwory! Cóż, Fokken-Wulf to bardzo poważna maszyna, przewyższająca uzbrojeniem radzieckie samoloty, a nawet zdolna do przenoszenia prawie dwóch ton bomb. Już pod koniec 1942 roku był uzbrojony w dwie armaty 20 mm i 4 karabiny maszynowe 13 mm. Wydaje się jednak, że pojawił się już nowy typ samolotów myśliwsko-szturmowych i bombowców z dwoma działami kal. 30 mm i czterema działami kal. 20 mm. To już był potwór, potwór dla wszystkich potworów! Według plotek do produkcji wszedł już myśliwiec z ośmioma działami kal. 30 mm! Spróbuj pokonać takiego ghula! Jak sowieccy projektanci chcą na to odpowiedzieć? Vedmakova usłyszała, że na Jak-3 trwają prace. Powiedziano jej o tym kuratorze z oddziału Berii. Wydaje się, że główną zaletą samolotu będzie niższa masa konstrukcji, bez dodatkowych silników i uzbrojenia. Zwrotność jest z pewnością dobra, ale chciałbym zwiększyć uzbrojenie! W końcu w boksie lekki sportowiec w wadze piórkowej jest bardziej zwrotny niż zawodnik wagi ciężkiej, ale prawie na pewno i tak z nim przegra. Nie bez powodu istnieją kategorie wagowe, a wśród zawodowych bokserów najbardziej ceniona jest siła uderzenia. Konieczne jest wzmocnienie uzbrojenia sowieckich samolotów i dopiero wtedy Wehrmacht zostanie pokonany... na równych prawach? Od drugiej połowy 1942 roku przewaga Luftwaffe w powietrzu zaczęła wyparowywać, już w marcu 1943 ZSRR miał przewagę, ale... Zdrada sojuszników zmieniła równowagę sił. No cóż, Hitler zginął 13 marca, a mamy dopiero koniec kwietnia, ale jak poważnie zmienił się układ sił. Tak szybko, od strategicznie zwycięskiej pozycji do strategicznie bliskiej przegranej. Prawie dlatego, że wciąż jest nadzieja, że Niemcy zdołają pokonać, zanim osiągną przewagę strategiczną i technologiczną nad ZSRR. W szczególności alianci mogą dostarczać nazistom samoloty w dużych ilościach, ale niemieccy piloci będą potrzebować czasu, aby nauczyć się nimi latać. Nadal istnieje różnica w technologii, tablicach przyrządów. Czołgi wymagają również przeszkolonej załogi, a ponadto właściwości jezdne Chevronu podczas rosyjskiej zimy nie są szczególnie dobre. Karabin automatyczny M-18... Nieźle, ale pod względem szybkostrzelności ustępuje najlepszym modelom radzieckim, jednak przewyższa celnością! Krótko mówiąc, problem za problemem! Są też naprawdę słynne "Churchills" z potężnym pancerzem i dobrymi właściwościami jezdnymi... Oczywiście wygląda na to, że oni też będą musieli walczyć. A im dłużej będzie trwała wojna, tym więcej sprzętu otrzymają naziści. Wniosek jest więc prosty: trzeba latem zadać Niemcom miażdżącą porażkę. Jeśli chodzi o Japonię, najlepiej ograniczyć się do aktywnej obrony i przeprowadzać kontrataki wykorzystując przewagę jakościową w czołgach. Ale znowu, oszczędzanie energii do maksimum. Nie angażowanie się w przedłużające się bitwy i budowanie obrony na wcześniej przygotowanych liniach. Wciąż jest szansa na wykorzystanie Chińskiej Armii Czerwonej, ale reżim Chiang Kashi rzucił się na nią z całych sił. Na razie możesz polegać na własnych siłach. Kiedy przyjść? Najlepiej pod koniec maja, kiedy w końcu wyschną drogi, a w oddziałach przybywa uzupełnienie. Sama Wiedmakowa zadałaby swój pierwszy cios w kierunku Orła, a następnie w rejonie Charkowa, aby wyprzeć Niemców z przemysłowego Donbasu, a następnie przymusowym marszem przez Ukrainę, w ruchu przekraczając Dniepr i dalej do Rumunii. Można jednak zwrócić się na północ, aby wyzwolić Białoruś i udać się na tyły grupy centralnej. Pomysł w całości jest dobry, choć są i wady, ofensywa w kierunku Orła jest najbardziej oczywista i tam naziści będą na nią czekać. Trzeba będzie przełamać fortyfikacje.
  . ROZDZIAŁ 3
  Tutaj oczywiście przydadzą się pistolety i Katiusze. Ten ostatni system wywołuje silny efekt, zwłaszcza moralny. W każdym razie potrzebujesz dużo broni i "Katyusów", aby rzucać pociskami w obronę wroga. Ogólnie rzecz biorąc, doświadczenie I wojny światowej pokazało, że łatwiej było się bronić niż atakować, a jeśli Cesarz Niemcy nie wyczerpią swoich sił wiosenną ofensywą 1918 r., wojna może trwać jeszcze kilka lat. Ale II wojna światowa pokazała przewagę taktyki ofensywnej nad defensywną. Na przykład szybka porażka Polski, a zwłaszcza uderzenia potężnej zachodniej koalicji sojuszników. Naziści pokonali przeważające siły w ciągu półtora miesiąca, po prostu omijając nie do zdobycia Linię Maginota. Walki w Afryce, gdzie początkowo przeważające siły Włoch zostały pokonane zdecydowanym ciosem Brytyjczyków. A potem Rommel pokonał znacznie silniejsze wojska brytyjskie w szybkiej ofensywie. Ale oczywiście najbardziej uderzającym przykładem ZSRR w 1941 roku była wielka katastrofa potężnej armii. I odwetowe operacje ofensywne, nokautujące jednostki niemieckie. Najważniejsze jest więc trafienie w siebie, nie czekając na napór nowych niemieckich czołgów. Przedłużająca się wojna na wyniszczenie staje się prawie daremna, chyba że sowieccy naukowcy stworzą cudowną broń! To drugie jest w zasadzie możliwe, np. słyszała, że teoretycznie możliwe jest stworzenie bomby zdolnej zniszczyć miasto. Co więcej, taka bomba będzie ważyć od trzech do czterech ton. Wygląda jak bajka, ale... Urodziliśmy się, aby bajka stała się rzeczywistością.
  Jeszcze bardziej atrakcyjną ścieżką jest broń laserowa opisana w Hyperboloidzie Inżyniera Garina. Taka rzecz jest w stanie zniszczyć całą armię czołgów, samolotów, statków. Oczywiście, stworzenie takiej broni, i nie tylko III Rzesza, ale i zdrajcy Pindos, spowoduje koniec całego kapitalistycznego świata. A jasny sztandar komunizmu zabłyśnie nad planetą. Ale z jakiegoś powodu taka broń nie została stworzona. Lustra nie są najlepszym sposobem na zebranie energii spalania w jeden strumień. Tak, i energii, aby przeciąć statki, potrzebujesz znacznie więcej. Chociaż ... jeśli jest skoncentrowany z dokładnością do mikrona, to całkiem możliwe jest cięcie zarówno samolotów, jak i pancerników. Cudowna broń, która pomoże ocalić ZSRR. A oto efekt lasera, w innej formie. W końcu łańcuch ustąpił i jest prawie wolny, a kawałki liny leżą dookoła.
  Wedmakowa powiedziała:
  - Cierpliwości i pracy, jeśli przy tobie nie jesteś trupem!
  Dziewczyna wstała, tupnęła bosą stopą o podłogę. Brak reakcji. Zapukała mocniej. W odpowiedzi rozległo się przekleństwo po japońsku i brak reakcji. Potem Vedmakova zaśpiewała z irytacją. I zaśpiewała na cały głos, niczym primadonna na przyjęciu rocznicowym:
  Hordy Wehrmachtu szaleją,
  Ryk armat i dźwięk mieczy!
  Dym unosi się do miesiąca
  Promienie zniekształcenia z nieba!
  
  W wiekach wieczności ojczyzna będzie sławna,
  Oddam swoje ciało za Rosję!
  Kocham cię Rus'piękno,
  Pan wszystkich królów jest z nami!
  
  O, wy kędzierzawe gaje wiejskie,
  Szelest dzwonienie złotych osik!
  Prawosławni bracia sokoli,
  Bóg natchnął armię do wyczynów!
  
  W zimne lub ciepłe dni
  Może z chmurą przyniesie mgłę!
  Jesteśmy faszystowskimi świniami jak miotły,
  By strząsnąć brud z twojej twarzy!
  
  Nasza partia ma rację
  Walcz za naród radziecki!
  Śpiewamy odważną piosenkę
  Myśl jak orzeł rzucił się w górę!
  
  Stalin jest mądry - ideał władcy,
  Jesteśmy prowadzeni do potężnej śmiertelnej bitwy!
  Sztandar Ojczyzny jest tłuczkiem zwycięzcy,
  Gotowy do kłótni z Pallas-fate!
  
  Czyny Lenina będą wieczne,
  Zbudujemy święty komunizm!
  Uwierz w naukę człowieka,
  Faszyzm zmiażdży w otchłań ciemności!
  
  Cała planeta jest jak wolny ptak,
  Polećmy do odległych gwiazd, do światów!
  Coś jasnego i szlachetnego
  Będziemy tworzyć jako rzeźbiarze!
  
  I Rosja pod czerwonym sztandarem,
  Jak niebiański Eden zakwitnie!
  Sprawa Lenina, wola Stalina,
  Prowadź nas ku doskonałości!
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova oraz cztery legendarne dziewczyny wydostały się z Tuły i dotarły do Moskwy.
  Teraz sytuacja stolicy była najcięższa. Niemcy kończyli już jej okrążanie i powstał korytarz długości trzydziestu, czterdziestu kilometrów, który z każdym dniem stawał się coraz węższy.
  Sześciu wojowników zajęło pozycje obronne na obrzeżach Moskwy. Doszło do gwałtownego ataku.
  Oleg Rybachenko strzelił i nucił do siebie:
  - Przyszłość jest nasza!
  A chłopiec bosą stopą rzuca granat i mówi dalej:
  - I będzie nam wspaniale!
  Margarita Korshunova strzela i piszczy:
  - I stanę się najfajniejszy ze wszystkich!
  I bosą stopą rzuci śmiercionośny granat.
  I rzuca przeciwników w różnych kierunkach.
  A potem, już w bitwie, Natasza, która zmiażdży Niemców karabinem maszynowym, a bosą stopą rzuci dar śmierci.
  To taka kobieta...
  W czterdziestym pierwszym roku Natasza odpłynęła z Twierdzy Brzeskiej. Poszedłem na wschód. Nowe buty szybko przetarły jej stopy, a dziewczyna zdjęła je i chodziła boso.
  Przez kilka godzin nie było nic, a potem bose podeszwy zaczęły swędzieć. Po kilku godzinach paliły się i już eksplodowały bólem.
  Natasza, będąc Moskalką, nie była przyzwyczajona do chodzenia boso. I oczywiście co jakiś czas zanurzał się w strumyku.
  Tak, okazało się to torturą dla jej nóg. Ale młoda dziewczyna szybko się do tego przyzwyczaiła.
  Potem ciągle chodziła boso, nawet po śniegu, i zakładała buty tylko przy silnym mrozie.
  Teraz Natasha walczy jak legendarna bogini.
  A tu Zoja bosą nogą rzuca granat i ryczy:
  - To generalnie super randka!
  I da celny obrót.
  A Niemcy i ich najemnicy padają.
  A potem Angelica prowadzi ogień... I też strzela tak szalenie celnie.
  I granat również leci z jej gołej nogi.
  I rozprasza najemników.
  Co więcej, Svetlana strzela. A jej bosa stopa rzuca tak, że nikt nie jest w stanie się oprzeć.
  I rozprasza przeciwników bardzo daleko.
  I strzela do siebie i miażdży wrogów wybuchową falą.
  To są dziewczyny, które urodziły się w ZSRR!
  Oleg Rybaczenko prowadzi ogień znakujący do piechoty wroga, automatycznie rzuca granaty dziecięcymi stopami. A jednocześnie chłopiec pisze dla siebie.
  Witalij Kliczko w obliczu konfliktu z nowym prezydentem Ukrainy Zełenskim zdecydował się ustąpić ze stanowiska burmistrza Kijowa. Właściwie po co być upartym i trzymać się swojego stanowiska. Lepiej rozwiązać problem samodzielnie.
  A po opuszczeniu stanowiska burmistrza Witalij Kliczko wznowił karierę. I natychmiast Weider budzi sensację. Bez żadnych walk pośrednich! I to po ponad ośmiu latach przerwy.
  Weider oczywiście się z tym zgadza. Wyzwanie przyjęte!
  I nadchodzi chwila prawdy. Z jednej strony wielokrotny mistrz świata nie został pokonany od ponad dwunastu lat. A z drugiej strony czterdziestodziewięcioletni były burmistrz Kijowa. Człowieka, który może pobić rekord Hopinsa, ale którego kondycja jest wysoce wątpliwa.
  Tak naprawdę wielu uważało, że po tak długiej przerwie pójście od razu do Weidera było samobójstwem.
  Ale Witalij Kliczko jest jak Rocky Balboa. Postanowiłem zmierzyć się z najsilniejszym pięściarzem wagi ciężkiej. Denotay Wider to bokser, który stracił wszystkich swoich przeciwników. Absolutnie wszyscy - łącznie z Tysonem Furym!
  A co jeśli Witalij Kliczko dostanie szansę?
  Ale Witalij Kliczko stale trenował, utrzymywał formę, jeździł do pracy na rowerze. I oczywiście nie był taki zły fizycznie. A poza tym miał stalowy podbródek.
  No cóż, Witalij Kliczko przyjmie walkę, nawet jeśli nie jest faworytem.
  Oleg Rybachenko zmienił magazynek karabinu maszynowego. Rzekome walki z bokserami są emocjonujące.
  Rzeczywiście, dlaczego Witalij Kliczko nie wróci na ring i nie spróbuje pobić rekordu Hopinsa?
  To byłby bardzo mocny pomysł.
  Chłopiec-terminator skręcił i skosił kilkudziesięciu kolejnych faszystów.
  Wtedy chłopiec roześmiał się i pokazał język, mówiąc:
  - Mam mężczyznę, który jest super!
  Margarita rzuciła bosą stopą dwie związane cytryny i pisnęła:
  - Jesteś fajniejszy niż jakakolwiek osoba!
  Oleg, kontynuując strzelanie, rozumował ...
  Witalij Kliczko w wieku czterdziestu dziewięciu lat naprawdę zamierzał pobić rekord Hopinsa. Wspominał nawet na konferencji prasowej: "Powiedziałem, że rekordu Foremana nie pobiję, ale o Hopinsie nic nie mówiłem! Więc wezmę to i pobiję jego rekord!"
  O ile jednak znaczna część społeczeństwa mniej więcej wierzyła, że Hopins w wieku czterdziestu ośmiu lat może zdobyć tytuł mistrza świata, o tyle u Witalija Kliczki w wieku czterdziestu dziewięciu lat wiary było znacznie mniej. Między innymi dlatego, że jego przeciwnik jest już bardzo silny.
  Takiego pięściarza w historii wagi ciężkiej jeszcze nie było. To prawda, Wyder nie jest już młody, ale całe trzydzieści pięć lat to nie czterdzieści dziewięć.
  Witalij Kliczko wyraźnie nie traci jednak optymizmu. Trenuj ciężko, nabierz formy. I bardzo się cieszę, że wyrwałem się z rutyny fotela burmistrza Kijowa.
  Tak naprawdę to nie jest wielkie szczęście być burmistrzem na Ukrainie, gdzie jest tyle problemów.
  Ale za walkę z Uyaderem Witalij Kliczko otrzymał bardzo dobre pieniądze. W każdym razie więc nie straciłem portfela. Nazwisko Witalij Kliczko jest znane.
  Złe języki mówiły nawet, że Wyder raz uderzy, a sam Witalij Kliczko się położy. A potem otrzyma pieniądze i będzie pisał wspomnienia lub science fiction.
  A może w filmie.
  Swoją drogą Władimir Kliczko też chciał boksować. Dopiero przebiegły Włodzimierz wybrał słabszego przeciwnika spośród regularnego mistrza świata. Ale tak czy inaczej, cokolwiek by nie powiedzieć, jest mistrzem i to jest fajne!
  Ale Denotay Wyder, cokolwiek by nie powiedzieć, i tak jest najlepszy z najlepszych!
  Ale Witalij trenuje z szaleństwem. Jest jak młody człowiek dający sobie maksymalne obciążenie. Miał też kilka sesji sparingowych, wykazując się doskonałą formą i dobrą wytrzymałością. Nie, Witalij jest gotowy. I nie tylko tak, wchodzi na ring.
  I rzeczywiście, kiedy nadszedł dzień sądu i największy pięściarz Wyder, najlepszy pod tym względem wagi ciężkiej, i Witalij spotkali się. Były burmistrz Kijowa, którego wszyscy już spisali na straty z jego kariery bokserskiej. Ale teraz połączyły się dwie legendarne osobistości.
  Witalij, który po raz pierwszy został mistrzem świata w 1999 roku. Pomyśl tylko, jak dawno to było, a od tego wydarzenia minęło ponad dwadzieścia lat.
  A Wyder jest już posiadaczem tytułu przez bardzo długi czas. A także bliski pobicia rekord Holmesa w najdłuższym posiadaniu tytułu od czasu rozłamu.
  I oczywiście, jeśli Weider się kogoś boi, to nie dziadka Witalija. Tak naprawdę nie każdy może być Hawkinsem. A rywale Hawkinsa nie są tak potężni jak Weider!
  Ale Witalij jako pretendent wchodzi na ring. Jego ciało jest nadal wspaniałe i muskularne, chociaż jego włosy są już siwe. Dziadek Witalij, jak go nazywają z szacunkiem lub z drwiną. Ale ulga mięśni jest jak u młodego.
  Witalij powiedział, że jest gotowy. I nawet on, stawki wzrosły trochę.
  Weider jest również szczupły, wyrzeźbiony i cieńszy w kościach, waży mniej.
  Pomimo tego, że jest potężnym uderzaczem, ma pewne problemy w defensywie i nie zawsze dobrze gra na nogach. Ale ma już duże doświadczenie w walce. Pod względem liczby walk dogonił już Witalija. I jak dotąd nie został pokonany.
  Jednak Witalij Kliczko przegrał dwie walki tylko z powodu kontuzji i skaleczeń. I można też powiedzieć, że nie został pobity.
  Ale ponad osiem lat przerwy i prawie pięćdziesiąt lat. Oczywiście, gdyby Witalij był młody, miałby szansę. Ale czy uda mu się pobić rekord Hopinsa? David Hay, już w wieku trzydziestu pięciu lat, został bokserem zerowym.
  Ale jest dużo gadania i pokaże się tylko pierścionek. Czy Witalij Kliczko pobije rekord Hopinsa, czy też zostanie wyniesiony na noszach, jak obiecał Wyder.
  Tutaj pojawia się w kruczej masce. Wysoki, bardzo suchy, nawet chudy jak Koschey.
  Para bokserów przysporzyła mu poważnych problemów na ringu. To Kubańczyk Ostrix, który prowadził na punkty i pokonał przez nokaut, oraz Tyson Fury, który również prowadził na punkty i zdołał doprowadzić walkę do remisu. Więc największy dziurkacz na świecie może zbankrutować.
  Ale szanse na korzyść Wydera są prawie jak jeden na dziesięć. Niemniej jednak wiek Witalija i duży przełom w jego karierze są zbyt duże. Nawet jego brat Władimir radził rozgrzać się z kilkoma silnymi średnimi chłopami. Rzeczywiście, w Niemczech Witalij Kliczko mógł zarobić więcej pieniędzy w pojedynku z przeciętnym bokserem, wyłącznie ze względu na swoje wielkie nazwisko.
  Przecież Witalij jest znany na całym świecie nie tylko jako bokser, ale także jako polityk, burmistrz stolicy i bohater Majdanu.
  Nie, w każdym razie Witalij Kliczko powinien był się zastanowić, czy warto się spieszyć i napierać na taką górę.
  Ale wybór został dokonany: Witalij Kliczko nie szuka łatwych dróg!
  Walka odbywa się w Ameryce. Odegrane zostaną hymny USA i Ukrainy. Ogłaszane są listy usług. I wreszcie rozbrzmiewa sygnał do bitwy.
  Wielu chce zobaczyć spektakl i krew.
  Weider zaczął ostrożnie, choć może nie mieć racji. I nagle Witalij jest zardzewiały. Kliczko Seniorowi również się nie spieszy. Ale od razu widać, że jest lekki na nogach, szczupły, muskularny i dobrze wyważony. W każdym razie to, czego wielu się spodziewało: mówią, że natychmiast wypłynie, nie stało się.
  Pewnie Kliczko pracował dźgnięciem, trzymał się nieco wyżej niż zwykle, stawiał bloki.
  Pierwsze dwie rundy przebiegły gładko. A potem Wyder, zgodnie z oczekiwaniami, znacznie przyspieszył. Stał się bardziej aktywny w ataku i ataku. Ale Witalij nie stracił głowy. Zablokował cios, spotkał się z lewym dźgnięciem. I nagle, podczas ostrej ośmiornicy, uderzył prawą ręką w ciało. Weider zgiął się z bólu.
  Witalij trzymał dwójkę i po raz drugi w karierze na parkiecie leżał mistrz świata i najlepszy uderzacz wszechczasów.
  Witalij uśmiechnął się... A publiczność ryknęła z zachwytu. Nie tego oczekiwano od starca Witalija. Wow! A przecież wydaje się, że wkrótce pięćdziesiąt lat! A więc wciąż ruszaj się i bij! To trzeba wiedzieć!
  Weider wstał, ale zaczął się wycofywać. Witalij powoli zaczął go kłuć swoim dźgnięciem. I znowu dwa. I uderz ponownie. Pukacz odsuwa się.
  Z trudem, ale Wyder dotarł do końca rundy. Następnie w następnym Witalij pracował jako pierwszy numer. Ale nic, wszystko poszło zgodnie z planem. Przez kilka rund Wyder cofał się i wyglądał na bezradnego. Ale w dziewiątej rundzie znowu wybuchł. I zaczął rzucać ciosami poszedł do przodu. I znowu przegapiłem dwójkę i upadłem. Drugie powalenie.
  Witalij uśmiecha się. Idzie do przodu. Weider chwieje się na nogach. Ponownie pomija dwójkę, nie znajdując antidotum. I od następnego ciosu pada.
  Wstaje z trudem, a sędzia przerywa walkę!
  Zwycięstwo! Witalij Kliczko mistrzem świata! I znowu jego pasek! To prawda, że nie jest to jeszcze absolutne, ale już na koniu!
  Pobił rekord Hopinsa i oczywiście dla wagi ciężkiej Foremana został mistrzem świata po raz czwarty, dorównując Holyfieldowi.
  Wyder oczywiście krzyczy, że walka została zbyt wcześnie przerwana i żąda rewanżu.
  Witalij mówi, że decyzja, czy kontynuować karierę, czy stoczyć jeszcze kilka walk, zapadnie później. Ale wszyscy mu mówią, że jest bardzo dobry, nawet lepszy niż w młodości i że musi kontynuować.
  Zwłaszcza, że nie ma nic do roboty. W Kijowie jest inny burmistrz, do wyborów do Rady i Prezydenta jeszcze daleko, dlaczego by tam nie walczyć?
  Za kolejne trzy walki Witalij otrzymuje aż sto milionów dolarów plus kolejny procent transmisji.
  Oczywiście jackpot jest duży, a były burmistrz Kijowa mówi, co myśli.
  Tak naprawdę pokazał, że wciąż stać go na wiele. Po co więc grzebać talenty w ziemi? A co najważniejsze, i tak nie ma nic więcej do zrobienia!
  Może spróbuj połączyć wszystkie pasy? Byłoby wspaniale!
  Witalij przyjmuje ofertę i podpisuje kontrakt na kolejne trzy walki.
  A jego kolejny przeciwnik... No oczywiście Tyson Fury! Jeszcze nigdy nie pokonany, wielki zawodnik wagi ciężkiej. To prawda, że został powalony przez Uydara i kogoś mniejszego. A co najważniejsze, sprawca jego młodszego brata. No jak tu nie walczyć?
  Oczywiście nowa walka, fantastyczna opłata i wspaniałe widowisko.
  Oleg Rybachenko ponownie strzela do Niemców i zagranicznych bojowników. Ogólnie rzecz biorąc, w piechocie prawie nie ma Niemców. Poruszają się za czołgami E-50 i E-75. I starają się nie ryzykować.
  Tutaj, gdzieś dalej, widać Panterę-2. Ten czołg, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, pojawił się w czterdziestym trzecim roku. A sama Pantera nie była zbyt masywna. Tak, i "Pantera" -2, chociaż wyprodukowano dużo, ale w 1945 r., przygotowując się do wojny z ZSRR, Niemcy zapełnili fabryki czołgami E-50 i E-75.
  Pomimo całej praktyczności lekkich dział samobieżnych: E-10 i E-25, Führer wolał cięższe czołgi. Z trudem Guderian przekonał się do stworzenia najbardziej masywnego, szybkiego E-50. Fuhrerowi natomiast bardziej podobał się E-75, który okazał się niezbyt udany i ważył dziewięćdziesiąt ton.
  Ale teraz pojawiła się modyfikacja E-75 M, z niższą sylwetką, lżejszą i z mocnym silnikiem. Być może w przyszłości stanie się najpopularniejszy.
  Na przykład Oleg Rybaczenko stosuje przebiegłą taktykę. Beret i bosą stopą rzuca granat w gąsienicę E-50. Z tego powodu czołg skręca i zderza się ze swoim kolegą.
  I wynik - dwa mastodonty płoną.
  Oleg, jak widać, jest bardzo przebiegły.
  Tak właśnie postępuje teraz, a Niemcy ponoszą ciężkie straty. Nogi chłopca są zwinne. Dobrze jest być jak on, bosym i przystojnym.
  Ale ogólnie przychodzą mi do głowy myśli o bokserach. Na przykład, dlaczego Denis Lebiediew nie miałby wznowić kariery? Czterdzieści lat to nie tak długo. Co więcej, odeszli główni konkurenci z wagi ciężkiej i można spróbować połączyć pasy.
  Tego naprawdę nie powinieneś robić, więc z władzami to szóstka. Lepiej samemu zaangażować się w szlachetny boks lub przejść do opozycji.
  W taki właśnie sposób Siergiej Kowalow został burmistrzem Moskwy. Chociaż to tylko fantazja.
  A Denis Lebiediew mógłby zrobić coś bardziej konstruktywnego. Co więcej, jest jakoś za wcześnie, aby pozostawić boks nadal niepokonany. Prawdziwy sportowiec musi przejść całą drogę.
  Mógłby powrócić także Władimir Kliczko. Ale niektórzy, jak Aleksander Ustinow, zostali już pobici trzy razy z rzędu, nie przechodzą na emeryturę!
  Rzeczywiście bohaterami nie są ludzie, ale prosto ze stali!
  Ale wyobraźmy sobie taką opcję, Putin rozbił się w samolocie, a w Rosji są nowe wybory prezydenckie.
  A co dzisiaj widzimy? Komuniści nie mają mocnych kandydatów. Grudin został zhańbiony, a zaufanie do niego podważone. Ziuganow jest za stary i zmęczony wszystkimi, a charyzmy jest niewiele. Suraikin poniósł porażkę w poprzednich wyborach. Inne mało znane osobistości. Żyrinowski też jest za stary i zmęczony wszystkimi. Inni członkowie Partii Liberalno-Demokratycznej są mało znani. Kogo jeszcze można polecić z opozycji? Andriej Nawalny jest silny, ale nie zostanie dopuszczony do wyborów. Ksenia Sobczak nie jest poważną kandydatką. Demuszkin przebywał w więzieniu i nie był zbyt popularny. Przebywał w więzieniu, a Udalcow, choć może mógł, zyskał poparcie komunistów i zabrał głos.
  Krótko mówiąc, w opozycji nie ma poważnych konkurentów. Zatem głównym faworytem pozostaje Miedwiediew, pełniący obowiązki prezydenta. A jeśli będzie intryga: druga runda lub od razu w pierwszej.
  Biorąc pod uwagę niską ocenę Miedwiediewa i najprawdopodobniej dużą liczbę kandydatów na prezydenta, druga tura jest całkiem możliwa.
  Jednak Miedwiediew będzie miał w pierwszej rundzie bardzo dużą przewagę, a w drugiej niezbyt przystojnym przeciwnikiem.
  Chociaż jego Zełenski może pojawić się w ostatniej chwili i pomieszać wszystkie karty!
  Oleg Rybachenko ponownie rzucił granat, popychając czołgi nazistów. Dużo huku i ostrzału.
  A ziemia od czasu do czasu wzbija się w powietrze i płonie. I przewrócić, stopić, rozbić.
  Oleg mówi:
  - Chwała naszemu imperium!
  Margarita, rzucając bosą stopą zabójczy prezent, pisnęła:
  -Wielka chwała bohaterom!
  I znowu dziewczyna z gołą piętą rzuci cytrynę.
  Faszyści napływają, och, i napływają.
  Nie ma mowy, nawet przy bombie próżniowej nie da się zatrzymać i wygrać! Tacy fajni wojownicy, po prostu horror!
  Oleg ryczy:
  - Nasze zwycięstwo w świętej wojnie!
  Małgorzata potwierdziła:
  - Z gwarancją stuprocentową!
  I znowu dziewczyna rzuciła granat bosą stopą.
  Nie, te dzieciaki najwyraźniej nie zamierzają się tak po prostu poddać.
  Oleg Rybachenko ryknął:
  - O nowy porządek sowiecki!
  Margarita aktywnie wystrzeliła serię i potwierdziła:
  - Banzai!
  Tymczasem Oleg próbował dalej komponować. Cóż, oto Witalij prowadzący dobrowolną obronę przed Tysonem Furym. Tymczasem Władimir stoczy równie interesującą walkę z Ruizem.
  Tak naprawdę Ruiz był mistrzem świata w trzech wersjach. Dlaczego Vladimir nie może z nim walczyć za duże pieniądze? Tym wygodniejszy przeciwnik - znacznie niższy i gruby. Vladimir może strzelać do niego długimi pchnięciami.
  Szkoda, że Kliczko Jr. przegapił walkę z nim, gdy był mistrzem świata. I powinieneś był się przenieść.
  I jak o tym nie pomyślałeś, Władimirze?
  A mistrzem świata w trzech wersjach został teraz Usyk. Szybko jednak dostał się na tron.
  A walka o zjednoczenie z Witalijem jest możliwa. Ale to na razie tylko spekulacje.
  Vitali musi pokonać Tysona Fury'ego, a rewanż z Weiderem jest interesujący. Jest też wielu innych interesujących wojowników. Ten sam Anthony Joshua. Walka z nim byłaby również niezwykle interesująca. I pomścij także mojego brata.
  Witalij wywołał sensację pokonując Weidera. I to samo może być sukcesem rozwojowym.
  Dlaczego nie zostać pierwszym bokserem na świecie, który po pięćdziesięciu latach wygra walkę o mistrzostwo? Tego nigdy wcześniej nie robiono!
  Hej Witalij! Nie ma znaczenia, jakim byłeś burmistrzem Kijowa, ale teraz zostałeś już bez wątpienia uznany za wielkiego mistrza świata!
  Ale oto pierwsza, dobrowolna obrona tytułu. Przeciwko Witalijowi, większemu i dłużej uzbrojonemu przeciwnikowi. Nie tak potężny cios jak Wyder, ale techniczny i zręczny, z długimi ramionami. I jeszcze nie złamany, chociaż został upuszczony.
  Co najważniejsze, pokonał jeszcze całkiem młodego Władimira Kliczko, co bez wątpienia stawia Tysona Fury'ego na groźnego konkurenta.
  Szanse wynosiły mniej więcej pięćdziesiąt pięćdziesiąt. Oczywiście zwycięstwo przez nokaut nad Wyderem było imponujące. Ale teraz nie będzie to chrząkanie przeciwko niemu, ale utalentowany wojownik, którego nikt jeszcze nie był w stanie pokonać. A co najważniejsze, zwycięzca samego Włodzimierza u zarania swojej siły.
  Czy Witalij będzie w stanie poradzić sobie z taką technologią w wieku pięćdziesięciu lat. To pojedynek intelektów. Że Wyder wyraźnie nie docenił Witalija i próbował to przyjąć bezceremonialnie. A tutaj to już tak nie działa.
  Oto obaj bokserzy przygotowujący się. Witalij jak zawsze jest poważny i skupiony. Jest pewny siebie i spokojny.
  Tyson Fury też się przygotowuje. Jest wyższy od Witalija, ma dłuższe ręce i spróbuje to wykorzystać.
  Ale teraz walka odbędzie się w Wielkiej Brytanii, a transmisja będzie płatna.
  Tyson Fury odpada teraz jako pierwszy. Wykazuje zewnętrzną pewność siebie. Łysy, niezgrabny i niezbyt wysportowany. Jeśli Witalij Kliczko ma farbowane włosy, nie zrozumiesz, który z nich jest starszy, chociaż różnica wynosi siedemnaście lat. Nie jest to jeszcze rekord w walkach mistrzowskich, ale już zbliża się do rekordu.
  No cóż, może Vitali zawalczy też z kimś młodszym od Tysona Fury'ego.
  Tutaj Witalij wychodzi na potężną muzykę. Patrzą na siebie.
  Tyson garbi się i nie wygląda na wyższego. Być może w ramionach Witalija i szerzej. A co najważniejsze, jego sylwetka jest o wiele piękniejsza, a jego mięśnie wyrzeźbione.
  A jak brzmią hymny? Najpierw Brytyjczycy, a potem Ukraińcy.
  Potem wymiana spojrzeń.
  A teraz dźwięk rogu, pierwsza runda.
  Witalij rzuca lekkim ciosem, dobrze się porusza. Tyson próbuje odejść. Ale Vitali jest bardzo zwinny, a jego ciosy poruszają się niezgrabną trajektorią, docierając do głowy Tysona Fury'ego.
  Wszystko idzie zgodnie z przewidywaniami ekspertów. Witalij ma doskonałą prędkość.
  I wszystko się udaje.
  Wygrywa pierwszą rundę... Potem minuta odpoczynku i druga runda. Powtórzę jeszcze raz: Fury nie zmienia taktyki. Najwyraźniej ma nadzieję, że Witalij się zmęczy.
  . ROZDZIAŁ 4
  I znowu Kliczko senior ma lekką przewagę. Bracia dominują na ringu.
  Tydzień temu Władimir wygrał z Ruizem Jr. przez nokaut techniczny.
  No cóż, walka trwa.
  Trzecia runda ponownie jest pod dyktando Witalija. Ale w czwartej rundzie Tyson Fury nagle eksploduje. Biegnie do przodu... I trafia dwójkę. I wpada w powalenie.
  Czego chciał? Witalij jest w pogotowiu.
  Jakimś cudem Tyson obronił tę rundę do końca. Potem na nowo rozpoczęła się jednostronna walka z dominacją Witalija. Co więcej, mistrz świata Kliczko senior wyraźnie się nie spieszył.
  A teraz, po ośmiu rundach, Tyson Fury nagle się wycofuje. Zwycięstwo zostaje ogłoszone przez nokaut techniczny, z powodu odmowy kontynuowania walki.
  W ten sposób Witalij Kliczko ustanawia nowy rekord: jako pierwszy zawodnik w historii boksu obronił tytuł mistrza świata w wieku pięćdziesięciu lat. I bije kolejne osiągnięcie Hopinsa.
  Co teraz naprawdę naprawdę Witalij stał się supermanem. I pomścił swojego brata.
  Ale następna walka to rewanż z Wyderem. Obiecują bardzo wysokie opłaty. Że możesz stoczyć z nim pojedynek, a potem wyjść do Jozuego.
  A potem można już myśleć o walce unifikacyjnej z Usykiem. Ogólnie rzecz biorąc, Witalij Kliczko w zasadzie chciałby zostać absolutnym mistrzem świata. I to pragnienie jest bardzo silne.
  Oleg Rybachenko uśmiecha się do swoich myśli. Tak, to jest możliwe. Chłopiec kosi całą linię faszystów i mówi:
  - Ludzie pamiętają cię Kliczko! Ludzie cię doceniają Kliczko! Ludzie chcą cię Kliczko! Wracaj szybko Kliczko!
  Genialny chłopiec śmiał się ze swojej radosnej piosenki i ponownie z tego, jak wystrzelić najbardziej śmiercionośny ze wszystkich granatów. I zderzają się trzy czołgi nazistów.
  Pomimo bohaterskiego oporu wojsk radzieckich hitlerowcy nadal zdołali przejąć i przeciąć korytarz łączący Moskwę z innymi częściami ZSRR.
  Tym samym stolica Rosji znajduje się w całkowitej blokadzie. W ten sam sposób jak Leningrad jest zablokowany.
  Stalingrad nadal stawia opór. Niemcy szturmują także miasta Grozny i Ordzhonikidze na Kaukazie. Sytuacja jest krytyczna. Zwłaszcza, gdy Moskwa została całkowicie otoczona.
  Ma wielu żołnierzy i setki tysięcy żołnierzy w milicji. Ale w bitwach pociski i naboje zużywają się bardzo szybko. Może zabraknąć amunicji. A wtedy stolica upadnie. A zapasów żywności nie ma zbyt wiele. To też wkrótce się skończy.
  A bez Moskwy będzie to kolejna wojna. I Stalin to rozumie.
  Teraz jest w Kujbyszewie. Ale po tym, jak naziści przedarli się do Wołgi, nie było daleko od linii frontu.
  A plus samurajowie są również naciskani. A oni bombardują i wspinają się z niezliczoną piechotą. Może za mało siły.
  Stalin to rozumie i za kulisami próbuje wynegocjować oddzielny pokój z Japonią. Są nawet gotowi zrezygnować z Dalekiego Wschodu i zapłacić odszkodowanie w złocie.
  Ale Hirohito powiedział: potrzebujemy całej Syberii, aż po Ural. Niestety, nie da się tak wiele ustąpić.
  Władywostok jest już prawie otoczony. I ogólnie wszystko jest bardzo głupie ...
  Ale niektóre bohaterki walczą i nie poddają się faszystom i japońskim militarystom.
  Opancerzony więzienny wagon, w którym podróżowała śpiewająca Wiedmakowa, zatrzymał się, słychać było skrzypienie otwieranych drzwi. Dwóch Japończyków, jeden duży i gruby, drugi mały i chudy, wychyliło się ze światła, które na chwilę oślepiło Anastazję. Wtedy dziewczyna bez wahania pchnęła jednego zamachem goleni w skroń, drugiego pięścią owiniętą łańcuchem w szczękę. Osławieni wojownicy Kraju Wschodzącego Słońca absurdalnie ponieśli nokaut.
  Vedmakova nawet śpiewała:
  - Nazywam człowieka dwunastą rundą! Przecież jestem super kobietą i pełną Atassa, posyłam wroga do głębokiego nokautu, demonstrując niepohamowaną klasę w walce!
  Dziewczyna podniosła japoński karabin maszynowy skopiowany ze Schmeistera i klikając migawkę, rzuciła się do kokpitu. W okolicy wyskoczyło jeszcze trzech Japończyków, Vedmakova posłała w ich stronę serię, celując w ich głowy i uśmiechając się wściekle.
  - Co dostali maczugowaci diabły!
  Transporter opancerzony został schwytany przez nagą wojowniczkę. Wiedźmin warknął:
  Unosił się nad nieszczęsną Rosją,
  Piekielne potwory kipiące ciemnością!
  Okupant ma deszczowy topór,
  Naostrz i odetnij głowę!
  Komunista walczący w piekle nie jest pionkiem,
  Nie zawsze chodzimy po jarzmie!
  Zamień Trzecią Rzeszę w głownie ognia,
  Cóż, uczciwość będzie dobra!
  Pomimo tego, że była zniesmaczona, Vedmakova założyła japoński mundur wojskowy zabrany zmarłym. Jakie to było nieprzyjemne, ci żołnierze dawno się nie myli i strasznie śmierdziało. Dziewczyna-pilot zawyła:
  - Konieczne jest oskotinitsya w takim stopniu! Ale azjatyckie!
  Transporter opancerzony jednak łatwo się zwinął i wyruszył w kierunku północnym. Pojazd był wyposażony w dwa 12-milimetrowe karabiny maszynowe, dzięki czemu czasami można było odeprzeć atak piechoty. Inną rzeczą jest to, że 20-milimetrowy pancerz nie był w stanie wytrzymać kalibru 37-milimetrowych japońskich "dział". Wiedmakowa zastanawiała się: jak dojście komunistów do władzy zmieniło Rosję. Jeśli w czasach carskich armia japońska była znacznie lepsza od rosyjskiej pod względem technicznym, teraz wręcz przeciwnie, pozostaje w tyle. Chociaż nie można powiedzieć, że w kraju Wschodzącego Słońca nie zachęca się do nauki. Pod koniec XIX wieku wprowadzono obowiązek szkolny na poziomie średnim. To prawda, że jakość edukacji w Japonii nie była wysoka. Skopiowali go ze szkoły pruskiej, która była skrajnie pedantyczna, i nieco ją uprościli, tak aby jeden nauczyciel przepuszczał jak najwięcej uczniów, bo nie było wystarczającej liczby wykształconych osób. Ogólnie rzecz biorąc, Japończycy naśladowali Europejczyków, na przykład Brytyjczyków w wyglądzie mundurów khaki, Niemców w formacji i przepisach wojskowych, Amerykanów w mundurze i typie marynarki wojennej oraz systemie instytucji finansowych. To prawda, że \u200b\u200bmieli też swój własny, na przykład kod Bushido, słynne materiały wybuchowe Shimosa (choć nie było wcale lepsze od europejskiego). Do połowy XIX wieku Japonia była zacofanym średniowiecznym krajem, który nie miał nawet kolei, ale był uzbrojony w armaty z kulami armatnimi. Było jeszcze bardziej archaiczne niż Türkiye czy Iran, a jeszcze bardziej carska Rosja. Dziwne, ale to Ameryka pomogła krajowi Wschodzącego Słońca dotrzeć do ludzi i dosłownie zmusić ich do przyłączenia się do cywilizowanego świata. Nowoczesny krążownik parowy z wybuchowymi pociskami wywarł duże wrażenie na zacofanej Japonii. Zwłaszcza, gdy zatopił kilka żaglówek, pokazując całkowitą bezradność armat z kulami armatnimi.
  Być może Amerykanie nie raz będą żałować, że zmusili Japonię do otwarcia się na świat. Że wychowali konkurenta w Azji, ale wtedy trudno było uwierzyć, że za kilka dekad Kraina Wschodzącego Słońca pójdzie taką drogą, jaką Zachód przez wieki podążał.
  Vedmakova jechała autostradą, wypuszczając ciężarówki ze posiłkami, a także pojazdy, i rozumowała. Już za Aleksandra II, a właściwie nawet za Mikołaja I, rząd carski knuł plany przyłączenia Chin do Rosji. Ale Nikołaj jako przedmiot ekspansji wybrał kierunek turecki. W zasadzie było to wygodniejsze. Jednak nienawidząca Rosji Wielka Brytania i znajdująca się pod jej wpływem Francja stanęły w obronie Osmanów. Po raz pierwszy od ćwierć tysiąclecia (od celu z 1612 r.) Rosja przegrała wojnę na dużą skalę (indywidualne bitwy oczywiście się nie liczą, masz na myśli to, że przez prawie ćwierć tysiąclecia Rosja nie przegrywała wojen nawiasem mówiąc, ogólnie rzecz biorąc, pod Mikołajem jako pierwszy osiągnął maksimum pod względem wielkości). Powodów było kilka, a najważniejszym z nich była przewaga mocarstw zachodnich w wyposażeniu technologicznym wojsk. Po samobójstwie Mikołaja I, tron objął Aleksander II, być może najbardziej wykształcony i uczony car w całej historii Rosji. Rozpoczął reformy na dużą skalę, zauważył poddaństwo, pod jego rządami rozpoczął się szybki rozwój przemysłu, budowa kolei i elektrowni! Ale jednocześnie zniesienie pańszczyzny odbyło się kosztem chłopów, doszło do wielu ruin, wybuchły zamieszki, zwłaszcza masowe w Polsce. Aleksanderowi udało się popchnąć Rosję do przodu, ale nie rozwiązał podstawowych problemów, a nawet sprzedał Alaskę Ameryce za grosze i oddał za darmo Wyspy Hawajskie. Co prawda udało mu się pokonać Turcję, ale Imperium Osmańskie było w tym czasie bardzo słabe i wstrząśnięte powstaniami. Tak, straty Rosji w tej wojnie były nieproporcjonalnie duże, co dowodzi, że armia rosyjska, pomimo reform, wciąż jest daleka od doskonałości. Jednak nawet za Suworowa nie wszystko było tak jednoznaczne, jak o tym piszą w książkach. Zwycięstwa oddano sporym kosztem, a na przykład Katarzyna II podczas drugiej wojny rosyjsko-tureckiej ograniczyła się do stosunkowo skromnych zdobyczy terytorialnych, odmawiając nawet roszczeń do Mołdawii. Chociaż ziemie te były zamieszkane przez prawosławnych Słowian, a kiedyś były częścią Rusi Kijowskiej. Ogólnie rzecz biorąc, po wyzwoleniu Rosji spod jarzma mongolsko-tatarskiego podjęto kurs mający na celu zwrot wszystkich pierwotnych ziem słowiańskich. Minęło kilka wieków, np. Galicja została zwrócona dopiero w 1939 roku, po wyzwoleniu spod polskiego jarzma. A miasto Przemyśl wraz z przyległymi ziemiami pozostało w rękach Węgrów i Słowaków.
  Vedmakova spojrzała na autostradę: nie było tak wielu różnych samochodów, tutaj maszerowali japońscy piechurzy. Populacja Japonii wynosi około stu milionów, czyli nawet więcej niż w Niemczech, szkolenie przed poborem zajmuje połowę zajęć w szkole. Wojna z ZSRR jest dla nich wybawieniem, w przeciwieństwie do walki z USA. Można stemplować coraz to nowe podziały.
  Istnieje wielka pokusa, aby oddać serię z dwóch szybkostrzelnych karabinów maszynowych, ponieważ można to zrobić, sterując nimi za pomocą napędu hydraulicznego z kabiny. Ale prawda jest taka, że wtedy ona sama będzie miała niewielkie szanse się stąd wydostać. Nie, nadal lepiej jest to zrobić bliżej linii frontu lub w nocy. Tak, wydaje się, że jest już wieczór... Wtedy wilki zostaną nakarmione, a owce będą bezpieczne. Ale nie, ona nie jest owcą.
  A co z Japonią? Pierwsza wojna 1904-1905 była przegrana, a sama Rosja straciła jako jeńców przeszło dwieście pięćdziesiąt tysięcy żołnierzy i oficerów. Chociaż armia carska miała przewagę liczebną. Z drugiej strony Japonia straciła mniej niż dwa tysiące jeńców, ustanowiono nawet premię w wysokości stu rubli w złocie za każdego wziętego do niewoli żołnierza o żółtej twarzy i tysiąc oficerów. Ta karta historii jest dla Rosji bardzo nieprzyjemna. Co najbardziej irytujące w kraju, wielu życzyło zwycięstwa Japończykom. Na przykład studenci Uniwersytetu Moskiewskiego przesłali mikado gratulacje z okazji upadku Port Arthur. A ile splądrowano: nie sposób wymienić!
  Vedmakova zwolniła gaz, aby nie wpaść na kolejną maszerującą kolumnę. Dziewczyna zaklęła:
  - Cóż, są jak szarańcza! Podstępne stworzenia!
  Ucho rozpoznało już ryk kanonady, zbliżała się linia frontu. Pilot warknął i zaśpiewał:
  Rosyjski wojownik nie jęczy z bólu,
  Rosyjski wojownik niszczy Japończyków!
  I mamy całkowity smutek,
  Cała wygięta tarcza zadrżała!
  Dziewczyna znów zamilkła. Podczas tej wojny Stany Zjednoczone i Wielka Brytania pomogły Japonii pieniędzmi i bronią, ale na zachodzie nie było frontu. Rzeczywiście, Kraj Wschodzącego Słońca spodziewał się, że Niemcy wykorzystają moment i zaatakują Rosję. W zasadzie było to realne i korzystne dla Niemiec. Sojusznicze Austro-Węgry, które kolidowały z interesami na Bałkanach, również mogły przeciwstawić się Rosji. Turcja, historycznie urażona przez Rosję, a nawet będąca pod kontrolą finansową Niemiec, również mogłaby przystąpić do wojny. Nie wyklucza się przystąpienia do wojny Włoch, które były częścią Trójprzymierza i mogły rościć sobie prawa do bogatych ziem ukraińskich. W każdym razie carska Rosja byłaby zła. Nawet gdyby przegrała w sojuszu z Ententą, wojna na dwóch frontach zakończyłaby się katastrofą. Szanse na przyłączenie się Francji do bitwy są nikłe, ponieważ w tym czasie Wielka Brytania była przeciwko Rosji. Ogólnie rzecz biorąc, jest to oczywiście duży błąd w obliczeniach Kaisera, który przegapił taką szansę. Możliwe, że nawet po wybuchu I wojny światowej głównym błędem strategicznym była ofensywa Fritza na Belgię i Francję. Być może, gdyby z całej siły rozpoczęli inwazję na Rosję, sytuacja z Polską z 1939 r. powtórzyłaby się. Na szczęście Niemcy okazali się zbyt pewni siebie, wybierając wojnę na dwóch frontach.
  Wiedźmin, w przeciwieństwie do wielu rodaków, miał szczęście: udało jej się przeczytać Mine Kaif, a nawet w oryginale. Oczywiście Hitler miał rację, gdy mówił, że trzeba albo być razem z Wielką Brytanią przeciwko Rosji, albo razem z Rosją przeciwko Wielkiej Brytanii. I całkiem logicznie, przyszły Führer skrytykował tych, którzy próbowali wyciągnąć na światło dzienne zwłoki Bismarcka.
  Hitler rzeczywiście odrzucił jakąkolwiek możliwość jakiegokolwiek sojuszu z Rosją, zwłaszcza gdy do władzy w niej doszli bolszewicy i uważał, że ziemie rosyjskie powinny stać się koloniami niemieckimi.
  Oznacza to, że był on jednoznacznie wrogiem Rosji, a jakikolwiek traktat dla Führera był zwykłą kartką papieru. Co więcej, Stalin jest idiotą, że nie trafił w tak mocny cios w otwartą brodę, choć musiał przygotować się na odparcie ciosu i postawić żołnierzy w stan gotowości. Albo jeszcze lepiej, włóż to do siebie! Na ofensywny impuls armii radzieckiej nie była także gotowa armia niemiecka. Byłoby to dla nich bardzo trudne, moglibyśmy po prostu otoczyć i zniszczyć wojska niemieckie w kotłach. A co to za wojna! I tak inicjatywa przeszła na Wehrmacht. A front płynął z zachodu na wschód. Nie wiadomo, na co liczył Stalin? A Beria to sukinsyn. Dobrze zna jego łysego mężczyznę. No cóż, dlaczego nie ostrzegł Stalina. Dlaczego nie przekonać Cię do podjęcia działań? Jak to się stało? W końcu Komisarz Ludowy jest osobą przebiegłą i nikomu nie ufał! Przecież naprawdę były poważne dane wywiadowcze, wojska III Rzeszy ciągnięto do granicy, a co druga babcia przepowiadała wojnę. Ogólnie było poczucie, że nadchodzi coś nieprzejednanego, strasznego!
  I tylko Stalin i jego świta biją po wiadrach, jakby celowo chcąc stracić i zabić miliony ludzi. I w ogóle wąsaty Gruzin nie jest takim geniuszem... Nie zdążył ukończyć seminarium duchownego i, jak przyznał jej Beria, często pije. A gdy wojna się zaczęła, w ogóle szumiało... A teraz cały świat jest zbroiony przeciwko Rosji! I tutaj oczywiście winna jest sztywna polityka Stalina. W szczególności, mimo że front dusił się z powodu braku zaopatrzenia, wezwano tysiące pociągów w celu deportacji Czeczenów do Kazachstanu. A działo się to w czasie wojny, kiedy liczy się każdy wagon! Nawiasem mówiąc, z tego powodu Mainsteinowi udało się, pomimo znacznej przewagi liczebnej armii radzieckiej, przeprowadzić kontratak w celu pokonania wojsk czerwonych. Z powodu braku szczebli posiłki nie zostały rozmieszczone na czas, zaopatrzenie wojsk radzieckich zostało zakłócone, w wyniku czego ofensywa zakończyła się fiaskiem. A gdyby nasze wojska były teraz w Kijowie, a może w Rumunii, Wielka Brytania i Stany Zjednoczone mogłyby nie odważyć się zdradzić ZSRR!
  Poza tym, kto prawie zabił Hitlera? Popychając w ten sposób III Rzeszę do nowej agresji?! Najprawdopodobniej była to operacja prowadzona przez Berię... W końcu wymyślił kiedyś, jak wykończyć Trockiego. Wtedy jednak wynikało to z konieczności uniknięcia rozłamu w Międzynarodówce. Teraz doprowadziło to do odwrotnego efektu, wrogowie Rosji zjednoczyli się. I historyczni wrogowie! Muszę powiedzieć, że jej Wiedmakow był bardzo zaskoczony, że Churchill wygłosił sensacyjne przemówienie 24 czerwca, ogłaszając poparcie dla ZSRR. To dziwne, że owca przyszła na sojusz z wilkiem, jeśli oczywiście lwa brytyjskiego można porównać z owcą. Stalin to jednak typowy wilk! Teraz wszystko wróciło do normy, kapitaliści-demokraci i kapitaliści-faszyści razem! Ale komuniści są zjednoczeni i uczciwi, bez kompromisów z sumieniem! Może tego chciał Stalin? W każdym razie siły wrogów pomnożyły się, a na wschodzie Japonia pokazała swoje usta. Ale ogólnie rzecz biorąc, przebieg przywództwa krajów Wschodzącego Słońca jest logiczny: konieczne jest zamknięcie gardła wojsku niezadowolonymi ogromnymi ustępstwami terytorialnymi i faktyczną kapitulacją, obiecali nowe bitwy i ziemie. Gdyby Stany Zjednoczone nie nałożyły 24 lipca sankcji, a raczej blokady na Japonię, to być może samuraje uderzyliby na ZSRR, nawet w sierpniu, nie czekając na zimę! Japończycy to odważny naród i trudno by ich powstrzymało wspomnienie Khalkhina Gola, gdzie, nawiasem mówiąc, walczyły wojska drugorzędne, w tym marionetki mandżurskiego rządu cesarskiego!
  A to mogłoby zagrozić upadkowi Moskwy... Chociaż prawdopodobnie Stalin wolałby oddać całą Syberię pod kapitulację Moskwy. Po prostu zostawiłbym tam schronienie, mając nadzieję, że surowa zima w tajdze nie da Japończykom możliwości przedostania się zbyt daleko i nawiązania kontaktu z Niemcami na Uralu lub w rejonie Wołgi.
  A potem oczywiście pojawiłyby się problemy... Hitler poniósł porażkę pod Moskwą i przeliczył się, wypowiadając wojnę Stanom Zjednoczonym, nie zobowiązując Japonii do odwzajemnienia się ZSRR. Hitlera w ogóle nie wyróżniała logika, bestialski antysemityzm, przeciwstawiający sobie główną elitę finansową, a nawet Watykan. To prawda, że zwiększyło to jego popularność wśród Arabów, ale nie zapewnili oni znaczącej pomocy korpusowi Rommla.
  Samochód pancerny podjechał do byłej granicy sowieckiej. Doszło już do pewnych zniszczeń. Tutaj słupek graniczny wciąż wystający.
  Oraz japońska piechota, a także kilka lekkich tankietek z automatycznymi armatami kal. 20 mm i dwoma karabinami maszynowymi każda. Przeciwko chińskiej piechocie może to być dobra broń, ale przeciwko T-34... To prawda, na Dalekim Wschodzie jest niewiele takich czołgów, główne siły są przygwożdżone na zachodzie. Ponadto widać jeszcze kilka pojazdów opancerzonych i moździerzy przewożonych pojazdami z otwartym dachem. Muszę powiedzieć, że dobre moździerze, pomimo małego kalibru...
  Vedmakova zawahała się: co robić? Japończyków jest sporo i najwyraźniej trzeba skręcić w wiejską drogę. A może jeszcze dać kolejkę dla wąskookich?
  Robi się już ciemno, chmury zakryły niebo, nadchodzi deszcz. Oczywiście można zaryzykować, tym bardziej, że tak tłoczyli się Japończycy, stoi piechota, zwarta w zwarte szeregi. Tak, jest ich cały pułk, żołnierze o żółtych twarzach, raczej paskudni i nie szkoda ich zabić.
  Vedmakova przeżegnała się, mamrocząc:
  - Nie daj Boże umieścić więcej samurajów!
  Dwa karabiny maszynowe dużego kalibru - 12 milimetrów strzeliły w wąskookie stworzenia. Zaczęła się masakra. Dziewczyna nawet zaśpiewała:
  Będziemy walczyć z wrogiem do końca
  Wyczyny żołnierzy - nie licz!
  Rosjanie zawsze potrafili walczyć,
  Nie poddawaj się, gdy nadchodzą kłopoty!
  12-milimetrowy to nabój duży i ostry, przebija korpus, a czasem kilku Japończyków na raz. Vedmakova sterowała bronią za pomocą siłowników hydraulicznych, które Japończycy pożyczyli od lotnictwa. W pierwszych sekundach wojownicy Imperium Wschodzącego Słońca nawet nie rozumieli, co się dzieje i skąd przyszedł atak. Po prostu upadli, uwalniając strużki krwi z żołądków i piersi. Tak nieoczekiwane było nadejście śmierci w tym pozornie spokojnym świecie. Choć nie, to ostatnie stwierdzenie brzmi bardziej jak kpina.
  Vedmakovej udało się skosić kilka linii, zanim wróg zareagował i zaczął się rozpraszać. Pilot kontynuował ostrzał, przesuwając samochód pancerny w taki sposób, aby nie wpaść pod ostrzał tankietek. Niemniej jednak działo lotnicze może przebić nawet taki pancerz. Jednak nadal zależy to od prędkości początkowej pocisku, na tankietkach jest wciąż większa niż na działach myśliwskich.
  Podczas gdy pilot miał szczęście, Japończycy nie od razu zorientowali się, kto zsyła im śmierć, zwłaszcza że wiosenny deszcz kapał, w wyniku czego rozbłyski stały się trudne do rozróżnienia. Prawdopodobnie samurajowie myśleli, że atakuje ich oddział rosyjski, który przedarł się na tyły, więc tankietki otworzyły ogień w krzaki. Vedmakova, zmiażdżył Japończyków i zaśpiewał:
  Z najdalszych zakątków oceanu
  Gdzie łuk wstrząsnął niebem!
  Hordy sułtana zamiatają,
  Jakby antychryst zmartwychwstał!
  
  Wojna jest bezlitosna, zła,
  Jak latawiec spadł na Ruś!
  Moja ziemia jest szara w ranach,
  Ratuj moją matkę, błagam Boga!
  
  Jaki okrutny jest świat, co za horror
  Dziecko upadło i zostało rozerwane na kawałki!
  Rodzili, popychając go bólem,
  Tak zdecydował zły Grzmot!
  
  Tutaj Bóg nie zna miary w gniewie,
  Sprowadził na ludzkość nieszczęście!
  I każdy żywy cierpi
  Tylko smutek liczy zwycięstwo!
  
  Rosja zalana krwią,
  Jaki jesteś okrutny Boże!
  Gdzie podziała się twoja misja?
  Z pewnością Chrystus jest trzeci, zbyteczny!
  
  Dlaczego jesteście piekłem i Ewą
  Wygnani za obrazę ich raju!
  Nadszedł czas na kanibala,
  Z nalotem gwałtowniej Mamai!
  
  Dziewczyny roniły łzy,
  Niemcy zabili rodziców!
  Jest boso i mrozy,
  Ostra, wszystkie rzeki są zamarznięte!
  
  Nikt nie współczuje nam ludziom
  Teraz muszki, potem węże nas żądlą!
  Czasami pojawia się pomysł
  Cóż za kielich cierpienia po brzegi!
  
  Nadzieja daremna dla Boga
  Na pewno nic mu nie jest!
  I lepiej żyć biednie i słabo,
  Ale powiedzieliśmy - dość!
  
  Mamy sztandary komunizmu,
  I to bez odniesienia do wujka!
  Nie toleruj moczu faszyzmu,
  Nasza etyka jest prosta: do diabła z tym!
  
  Nadzieja na ręce w odciskach,
  Na umyśle, który jest w głowie!
  Will prowadzi nas do osiągnięć,
  Umiejętności, entuzjazm w pięści!
  
  I tak mierząc kroki,
  Do wolności i szczęścia na Twojej drodze!
  Staniemy się czerwonymi bogami
  Nikt nie może nas nagiąć!
  Vedmakova śpiewała i bazgrała z karabinów maszynowych, strzelała do tych, którzy już zdążyli się rozproszyć i położyć się z zmrużonymi oczami. Ale potem jej szczęście się odmieniło i kilku japońskich oficerów najwyraźniej zorientowało się, o co chodzi i rzuciło kilka granatów w samochód pancerny. Vedmakova poczuła dreszcz w kadłubie. Jednakże japońskie granaty były granatami odłamkowymi i nie przebijały pancerza, najwyraźniej zaprojektowanego do utrzymywania serii karabinów maszynowych kalibru do 14 milimetrów.
  Wiedźmin zaśmiał się.
  - A oto uparty, zabłąkany, bojowy pocisk! Skorodowany, nagle mądrzejszy i częściej trafiający w cel!
  W transporterze opancerzonym karabiny maszynowe zasilane są za pomocą paska. Daje to duży zapas nabojów, dodatkowo zapewnione jest chłodzenie wodne, co pozwala wydłużyć czas strzelania. Dlatego wojownik bez ceremonii odciął Japończykom rzucającym w nią granaty. Ale reszta wojowników najwyraźniej to zauważyła. Znów poleciały granaty. Słychać było ryk. Wygląda na to, że jeden z granatów okazał się ciężki, około kilograma i przeciwpancerny. Japończycy byli już zaopatrzeni w podobne blankiety. Słaby przeciwko Chevronom i T-34, ale możesz przebić się przez samochód pancerny! Przez przebitą stronę na Vedmakovą spadł kurz. Dziewczyna zaklęła:
  - Tak, Japonia jest mała, ale sprawia duże kłopoty!
  Samochód pancerny zatrzymał się, a para granatów odłamkowych wleciała do środka, gdzie eksplodowała.
  Drzazgi złapały Wiedmakowa, rozdzierającego mu mundur. Na domiar złego zapalił się rozbity zbiornik paliwa. Dziewczyna ponownie zaklęła.
  - Nie samochód - Generale! Dałbym ci gówno!
  Musiałem skosić jeszcze kilkadziesiąt, żeby wyskoczyć z taksówki. Dziewczyna zrobiła to niezauważona przez japońskich żołnierzy i czołgała się. Dla siebie nie martwił się o jej mundur armii kraju Wschodzącego Słońca. A w ciemności i deszczu twarz nie jest zbyt widoczna. Teraz musisz zjechać z autostrady i rozpuścić się w buszu.
  Dziewczyna czołgała się wystarczająco szybko i jednocześnie kilka razy wpadła na zwłoki. Śliczna mruknęła:
  - Nieźle, dałem światło samurajowi! Teraz jedyne, co musisz zrobić, to uratować siebie!
  Wojownik zanurkował w krzaki i wstając, zaczął chodzić. Błazen z nimi, może nie dostaną. Rzeczywiście walczyła przyzwoicie i pomyślała, że to jej wyczyn: najprawdopodobniej w to nie uwierzyli, bo inaczej, kto wie, daliby bohaterowi kolejną gwiazdę!
  W ogóle dziwną rzeczą jest wojna, tutaj zabija się ludzi i nie jest to łatwe normalne, ale męstwo. Jak mówi Biblia: Nie będziesz zabijał! Niemniej jednak Bóg nakazał nie tylko zabijać, ale w ogóle eksterminować Amalekitów, ich żony, dzieci, a nawet bydło! Chociaż nawet w czasie wojny eksterminacja ludności cywilnej jest uważana za czyn niemoralny i podły.
  Jednak zachodni sojusznicy zbombardowali nie tylko i nie tyle obiekty wojskowe, co ludność cywilną. Było to częściowo spowodowane niską celnością bombowców znajdujących się na dużych wysokościach, co utrudniało pokonanie celów czysto wojskowych, ale najważniejsza była zemsta. Japonia również dostała światło od USA. A oni nie mieli nic do powiedzenia! Po prostu nie mieli samolotów na tyle długo, żeby zniszczyć Yankees!
  Najwyraźniej Amerykanie uznali zemstę za port w Peru za wystarczającą, a raczej najwyższa elita finansowa postanowiła jednocześnie działać pragmatycznie i położyć kres Armii Czerwonej Mao. Japonia opuściła Mandżurię jako odskocznię do wojny z ZSRR i otrzymała wolną rękę przeciwko Mongolii, a reszta była dziełem Czang Kaj-szeka! Wtedy będzie można zgarnąć pod siebie całe Chiny. I niech kraj Wschodzącego Słońca wykrwawi się w wojnie z ZSRR. Najciekawsze jest tu prawdopodobnie to, że Japończycy, po pokonaniu Rosji, liczą, że ponownie wyrównają rachunki z Ameryką, korzystając z pomocy Niemiec i Stanów Zjednoczonych, myślą o wyrwaniu Syberii i innych ziem wyczerpanej Japonii.
  Każda ze stron uważa, że zrobiono to bardzo sprytnie, zwłaszcza że Ameryka i Wielka Brytania przejęły kontrolę nad rozległymi terytoriami bez jednego wystrzału. W przeciwnym razie musieliby je odzyskiwać przez długi i żmudny czas, co zajęłoby co najmniej kilka lat, bo to wciąż wyspy!
  Vedmakova szła, mając nadzieję przekroczyć linię frontu. Całkiem możliwe jest wślizgnięcie się w szczelinę i trzymanie się swojej. A może nawet weźmie jednego z jeńców samurajskich. Cóż, to blisko najbardziej wysuniętych pozycji armii radzieckiej. W przeciwnym razie trudno będzie go nieść.
  . ROZDZIAŁ 5
  Tak więc dla Światowej Oligarchii: Niemiec i Europy pod ZSRR, jest to uważane za utraconą strefę wpływów, a nawet zagrożenie dla wzmocnionego imperium komunistycznego i dalszej ekspansji bolszewizmu. A Rosja pod Niemcami to poszerzanie swoich stref wpływów i możliwość wyssania wszelkich soków z bogatych ziem. Ale tak naprawdę to właśnie stracili francuscy oligarchowie, gdy przegrali z Niemcami: musieli trochę podzielić się z Hitlerem, ale zatrzymali większość bogactwa, a nawet łatwiej było wyzyskiwać robotników - Niemcy zmiażdżyli związki zawodowe. Co stracili oligarchowie w krajach bałtyckich? Policz cały kapitał, a kto nie miał czasu na ucieczkę, to wolność lub życie! Niesamowity przykład! Nie ma więc w tym nic dziwnego! A gdyby Hitler nie był tak zagorzałym antysemitą, nikt by nie pomógł ZSRR!
  Trzeba powiedzieć, że jedną z przyczyn stosunkowo łatwego rozpadu Francji był znacznie niższy odsetek Żydów zarówno w ogólnej populacji, jak iw elicie finansowej. W Polsce, Wielkiej Brytanii, USA: było zupełnie na odwrót. Zwłaszcza w USA, co swoją drogą tłumaczy, dlaczego Jankesi, mimo że na Amerykę nie spadła ani jedna bomba, byli jeszcze bardziej okrutni wobec ludności Niemiec niż Brytyjczycy!
  Vishu stał się marionetką Wehrmachtu, a Niemcy jeździli po Paryżu, grając na harmonijkach ustnych. Hitler zaczął przygotowywać inwazję na Anglię, nie zadając sobie trudu przeniesienia gospodarki na poziom militarny i wykorzystania zasobów podbitej Europy. Kosztowało go to drogo, podobnie jak brak chęci do negocjacji z Anglami, przy odrzuceniu antysemityzmu . Być może to drugie pozwoliłoby Führerowi wyzwolić wszystkie swoje siły na wojnę z ZSRR i zaatakować w maju. To prawda, że pokój z Wielką Brytanią mógłby skłonić Stalina do ogłoszenia mobilizacji. Stałoby się to sygnałem, że - jak mówią - wróg jest już u progu.
  Albo nie zostać, a wtedy być może wpłynęłoby to na pozycję Stanów Zjednoczonych w stosunku do Japonii. Nie sprowokowaliby Krainy Wschodzącego Słońca, a potężne imperium mogłoby otworzyć drugi front! Co się teraz stało. Tylko w jeszcze gorszej sytuacji, gdy armia ZSRR jest prawie pokonana, nie uruchomiono jeszcze produkcji broni i nie nauczyli się jeszcze walczyć!
  To nie jest czterdziesty pierwszy rok - wojska radzieckie zdobyły doświadczenie bojowe, nauczyły się walczyć i zwyciężać! Więc teraz nie boją się ciężkich czołgów i samolotów z siedmioma punktami ostrzału na jednej maszynie!
  Samotny Japończyk stoi w pobliżu drzewa. Czyli zwykły żółty manekin.
  Vedmakova podskoczyła za nim. Szarpnęła głową do góry, a potem przekręciła... Kiedy gwałtownie pociągniesz "melonika" wroga do góry, mięśnie szyi nie są już w stanie zapewnić skutecznego oporu, a "głowa" łatwo się składa!
  Cóż, co to znaczy o jednego samuraja mniej! Vedmakova wygląda na pogodną i zadowoloną, nawet szczerzy zęby:
  Japonia nigdy nas nie podbije! Bo jest taki wojownik jak ja!
  Rzeczywiście, w całej historii Rusi tylko Tatarzy Mongołowie potrafili podbić! Dlaczego tak się stało i dlaczego wielki naród słowiański okazał się bezradny, to oczywiście zagadka nie dla jednego pokolenia!
  Głównym powodem jest rozdrobnienie feudalne, kiedy każdy wziął dla siebie kawałek ziemi: założył kurczaki i siedział w nim, strzegąc swojego dziedzictwa: bez pracy!
  Vedmakova poczuła, że obcisłe i niewygodne japońskie buty ocierały ją o nogi. Pilot uznał, że w tym przypadku nie ma sensu znosić tej męki. Po prostu zrzuciła tępe, ściskające i uciskające "poduszki" na palcach. Bosymi stopami poczułem nocny chłód mojej ojczyzny i poczułem się znacznie radośnie! Dodała krok, a nawet zaczęła trochę podskakiwać!
  To, że Rosjanie byli podzieleni, było największą tragedią Słowian. Na zachodzie zostali ujarzmieni przez Litwę i Polskę, a na wschodzie przez okrutnych Tatarów. Jarzmo jednak nie trwało wiecznie: wcześniej Moskwa, małe miasteczko zaczęło się rozrastać, a nawet przekształciło w coś w rodzaju małego imperium. Kolekcjonerem ziem ruskich został Iwan Kalita. Był pierwszy i to nie najbardziej udany, ale co najważniejsze pierwszy! A jak to brzmi w piosence bolszewickiej: lepiej być martwym - niż drugim!
  Stalin nie jest Rosjaninem, to jest jego główna wada! Stąd nieufność wobec tytularnego narodu i masowe, nieuzasadnione represje! Tutaj daj rogi świni, a królestwo klinowi!
  Chuchmek na tronie i Rus na padoku!
  Na przykład zarówno Tuchaczewski, jak i Jegorow byli całkiem zdolnymi marszałkami, co, nawiasem mówiąc, można powiedzieć o pozostałych represjonowanych dowódcach! Nie do porównania z wąsatą małpą! Dlatego utknęliśmy!
  Jak jednak to się naprawdę stało, że Stalinowi udało się zostać suwerennym władcą? Niepiśmienny Gruzin został bogiem!
  Narodem rosyjskim musi rządzić rosyjski car! Nawiasem mówiąc, Romanowowie prawie nie mieli rosyjskiej krwi i może dlatego się zdegenerowali!
  Japonia miała również specyficzną formę rządów, gdzie szogun był zasadniczo wyższy od cesarza, co wiązało się z pewnymi korzyściami, ponieważ mniejsze było prawdopodobieństwo zrujnowania imperium z powodu następcy głupca. Przez stulecia Japończycy nie prowadzili wojny podbojów, ale aktywnie się ze sobą kłócili. Miało to pewien wpływ na mentalność tego narodu. Ale w XX wieku Kraina Wschodzącego Słońca podbiła więcej ziemi niż Aleksander Wielki! Teraz kolej na Rosję. Tylko teraz nie ma czasów carskich, rządzi wielka partia komunistyczna i najbardziej zaawansowany i doskonały system gospodarczy i polityczny na świecie!
  Wiedmakowa jednak nagle potrząsnęła głową. W systemie politycznym iw sposobie rządzenia też nie wszystko jest w porządku! Przykładowo, naród nie wybiera głowy państwa w wyniku alternatywnego wyrażenia woli, ale tak się dzieje... Muszę powiedzieć, że ani prawo, ani konstytucja nie przewidywały utworzenia sztabu i jego uprawnień w sytuacjach nadzwyczajnych uprawnienie. A co do umiejętności na wpół wykształconego seminarzysty, ona osobiście miała duże wątpliwości! A także Beria: przebiegła, ale słabo wykształcona osoba o niezwykle wąskich poglądach i erudycji!
  Ale teraz linia frontu jest jeszcze bliżej, widać rozbłyski, a ryk stał się jeszcze silniejszy. Czas znaleźć język i.... Vedmakova zauważyła oddział pełzających Japończyków. Teraz musisz ostrożnie usiąść na ich ogonie. Mniej więcej w tym samym stylu, w jakim zaatakowała Yu-188, bardzo szybki bombowiec, którego nie jest łatwo dogonić nawet szybkiego MiG-a. Nawiasem mówiąc, dzienniki nie są szczególnie zwrotne i pod tym względem nie są lepsze od Focken-Wulfów! No cóż, oto samurajowie zbliżający się do rowu, wyglądają jak tarany czołgające się do kałuży ropy. Japończyków jest wielu, tutaj trzeba działać ostrożnie... Oto kapitan armii kraju Wschodzącego Słońca, pysk przypomina świstaka. Coś krzyczy, energicznie wymachując pięściami i sztyletem.
  Vedmakova, cierpliwie czekając na atak samuraja, uderzyła go kolbą karabinu w tył głowy. Jednak tak wyliczył cios, aby "jap" nie od razu się poddał. A potem wystrzeliła serię z pistoletu maszynowego do Japończyków, którzy biegli do ataku! krzyknął:
  - Przebiegłość na wojnie jest jak żagiel na statku, ale tylko nadmuchuje, nie ona!
  Chłopiec Oleg i dziewczyna Margarita walczą w Stalingradzie. Będą stać w tym mieście jak tytani.
  Oleg Rybaczenko wygląda na dwanaście lat. A chłopiec rzuca granat bosą stopą.
  Rzuca faszystów i mówi:
  - Chwała wielkiej Ojczyźnie!
  Margarita również wykonuje celny zwrot. Kosi nazistów i śpiewa:
  - Chwała Stalinowi i słońcu komunizmu!
  Oleg Rybaczenko strzela i dodaje:
  - Chwała bohaterom!
  Dziewczyna strzela, kosi nazistów. Rzuca granat bosą stopą i piszczy:
  - I chwała Ojczyźnie przez wieki!
  W ten sposób chłopiec i dziewczyna naprawdę zerwali na poważnie. Strzelają do nazistów i rzucają granaty.
  Bosa stopa chłopca rzuca zabójczy prezent. Chłopiec z dziką furią mówi:
  - Dręczymy wszystkich!
  Margarita, strzelając i kosząc wroga, piszczy:
  - I będzie siano diabła!
  A dziewczyna rzuca bosą stopą dar śmierci. Taki jest wojownik, zdolny właściwie skosić całe wojsko.
  Chłopiec i dziewczynka walczą w Stalingradzie. To prawdziwi bohaterowie. I rycerze pełni śmiałości.
  Co według Hitlera Rosjanie nie nauczyli się niczego po katastrofie w 1941 roku?
  I pierdol się! Armia Czerwona jest gotowa stawić czoła potworom z serii "E", niech kontynuują: E-75 ton za dziewięćdziesiąt i E-100 ton za sto czterdzieści. Od tajgi po Morza Brytyjskie Armia Czerwona jest najsilniejsza ze wszystkich.
  Chłopiec i dziewczynka walczą, aby naziści wydobyli się z nich jak szkło z młota.
  Dzieci są nieśmiertelne i niczego się nie boją. Czym są dla nich ci faszyści? Kolejne króliki na nasionku!
  Oleg Rybachenko zaśpiewał z rykiem:
  - Ech, Hitler, eh Hitler, ty kozie Hitlerze,
  Dlaczego wlazłeś do Rosji tyłkiem...
  Otrzymasz od nas konkretnie za grosze -
  Wpadniesz na silną pięść chłopca!
  A potem muskularny dzieciak rzuca granat bosą stopą. A dwa niemieckie czołgi E-50 i E-75 zderzają się czołowo i eksplodują.
  Oleg Rybachenko mówi z zachwytem:
  - Jestem młodym zawodnikiem superklasy!
  I znowu chłopiec daje kolej.
  I wtedy dziewczyna strzela. Uderza celnie i mocno. A gdy śpiewa:
  - Zmiażdżę wszystkich faszystów, a Adolfowi stracę tłuszcz!
  I znowu dziewczyna jest w pełni podekscytowana eksterminacją. Wszyscy strzelają i strzelają.
  I znowu granat leci z bosej stopy. Pokonuje faszystów. Rzuca jak kręgle po uderzeniu piłki.
  Małgorzata śpiewa:
  - Silny cios jest wyjątkowo celny,
  Najfajniejszy Powietkin wlatuje na ring!
  Strzelający Oleg Rybachenko, łatwo potwierdzony:
  - Godny egzemplarz Povetkina i nie ucieka przed silnymi przeciwnikami!
  Potem chłopiec ponownie rzuca granat bosą stopą i rozbija nazistów jak brukowane butelki.
  I jak sprytnie hals, naziści się zderzają. Czego chcieli? Nie trzeba było wspinać się na ZSRR.
  Zirytowany jest tylko Oleg Rybachenko. Stany Zjednoczone już rozpętały Niemców i Rosja powinna wziąć na siebie karę.
  Chłopiec, ponownie rzucając granat bosą stopą, zaśpiewał:
  - Nie rób z siebie głupca, Ameryko,
  Daj nam teraz Alaskę...
  To jest nasza kraina na dwóch brzegach -
  Nie na próżno niedźwiedź jest dziką bestią!
  I Oleg Rybachenko znów dał kolej... Skosił nazistów. I znowu bose palce chłopca ściskają granat i ciskają nim we wroga. Rozpraszają go w różnych kierunkach.
  Chłopiec krzyczy:
  - Chwała Rosji!
  Margarita znowu rzuciła granat bosą stopą i pisnęła:
  - Za cara Mikołaja II!
  Chłopak poprawił dziewczynę:
  - Tu rządzi Stalin, a nie Mikołaj II!
  Margarita chętnie się zgodziła:
  Tak, Stalinie! Kto zawarł pokój z kanibalem!
  A dziewczyna znów rzuciła bosą stopą zabójczy prezent.
  Oleg Rybachenko logicznie zauważył:
  - ZSRR potrzebuje wytchnienia! Chociaż III Rzesza wykorzystała to lepiej!
  A dzieci znów zaczęły strzelać...
  Niemcy pod Stalingradem i w samym Stalingradzie przeżyli straszne piekło.
  Ale tak naprawdę, z czym przychodzisz, z czym wychodzisz.
  Albo raczej umierają. Walka jest tak krwawa i święta, racja.
  Oleg Rybachenko naprawdę myśli podczas bitwy, że czasami ludzie są zbyt naiwni. Albo zrobią geniusza ze Stalina, albo w ogóle Łukaszenkę. Ale dla Białorusi XXI wieku robienie kultu jednostki z kołchoźnika jest raczej głupie. Najwyższy czas zmądrzeć.
  I wybierzcie nowego, młodego, postępowego przywódcę. A nie po to, żeby wykazać poziom inteligencji dziecka w piaskownicy.
  Poniższa anegdota najlepiej charakteryzuje Łukaszenkę:
  Kiedy na Białorusi wszystko drożeje, co jest najtańsze?
  Obiecuje prezydent Łukaszenka!
  I dlaczego?
  Bo one nic nie kosztują!
  Szkoda Białorusinów, którzy wciąż głosują na takiego dyktatora. Ale najwyższy czas, by zmądrzeć i pokazać, że to naród Europy. Na przykład w Rosji Putinowi przynajmniej udało się zdobyć szacunek dla siebie, anektując Krym bez jednego strzału.
  Ale to dzięki jego fenomenalnemu szczęściu. Powodzenia z Putinem. Na przykład szczęście, że podczas wizyty premiera Izraela doszło do nieprzyjemnego epizodu z żoną w Kijowie. Tak, znowu przejaw fenomenalnego szczęścia. Ale tak mało rzeczywistego zwrotu! A co by było, gdyby car Mikołaj miał takie fenomenalne szczęście. Dokładniej, zrozumiał, że do 1935 roku Rosja opanowała połowę świata.
  I co dalej... Car Mikołaj zaplanował lot w kosmos na 28 maja 1935 roku, w sam raz na swoje urodziny. Pierwszy w historii ludzkości lot rosyjskiej kosmonautki.
  I na tym świecie, podczas gdy ZSRR zajmuje się przetrwaniem.
  Bitwy pod Stalingradem są mniej więcej takie same, jak w prawdziwej historii 1942 roku. Tylko tym razem wróg jest znacznie silniejszy. A ilość wynika z wojsk kolonialnych i technologii.
  Jest to szczególnie trudne na niebie sowieckiej Rosji. Naziści mają dużo silnych, odrzutowych samolotów. I jakoś nie jest łatwo się temu oprzeć.
  Oto niemieccy piloci Albina i Alvina zbierający rachunki dla siebie. Są świetnymi ekspertami w tej dziedzinie.
  Jak na przykład zatrzymać takie Niemki w bikini z gołymi nogami?
  Oleg Rybachenko czuje te dziewczyny.
  Rzuca kolejny granat bosymi stopami. Rozprasza nazistów we wszystkich kierunkach i mówi:
  - Wielkie serce Rosji!
  A terminator to bardzo agresywny ogień. Każdy pocisk trafia w cel. A Arabowie, czarni i Indianie atakują. Nadchodzi ogromny tłum.
  Geniusz ponownie rzuca granat gołą stopą, zsuwa dwa duże niemieckie czołgi i lot:
  Miecz samurajski z tobą
  Serce i umysł są czyste...
  Odważnie prowadzi atak -
  Ścieżka piękna!
  Margarita, strzelając do wroga, wzięła i wystrzeliła do nazistów z bazooki i pisnęła:
  - Niezwykła uroda!
  A wojowniczka rzuciła jej bosymi palcami bardzo niszczycielski dar śmierci. Zmiażdżył przeciwników. Potem znowu, palcami bosych stóp, ponownie rzuciła dziką zagładę. I dwa faszystowskie czołgi wzięły i zderzyły się. Nawet iskry i dym spadały i lały się!
  Oleg zawołał:
  - To wieczna dziewczyna, dobra robota!
  Margarita rzuciła bosą stopą nową zabójczą cytrynę i pisnęła:
  - Jesteśmy wiecznymi dziećmi na drodze mlecznej!
  Terminator skinął głową i sam kontynuował walkę. Wszystko idzie zgodnie z planem. Dokładniej, podczas gdy jest to normalne. A na ich terenie naziści się nie przebiją.
  Zatem naziści, niezależnie od tego, jak bardzo się starają, w rzeczywistości udławią się tylko własną krwią.
  A ich czołgi zamienią się w złom! A flaga Rosji będzie świecić nad planetą!
  Oleg Rybachenko działa z wielką energią. Rzuca granaty z bosych stóp i śpiewa:
  - Zawsze będziemy szczęśliwi
  Będzie jasny sen ...
  I piękno nadejdzie
  Zamieszanie zniknie!
  Chłopiec-geniusz działa z aktywnością, która wzrasta wraz z wściekłością proporcjonalną do napływu Niemców.
  Margarita pełni rolę drugiej liczby. Ale bose stopy dziewczyny coraz aktywniej rzucają granaty.
  A naziści padają pod jej ciosami.
  Oleg Rybachenko też strzela... Ale myśli krążą, wróć do teraźniejszości. Do tego, co jest w rzeczywistości.
  W rzeczywistości Białorusini wydają się mieć największą masę mózgową w Europie, ale dają się założyć na kołnierz, tolerują dyktaturę jednostki.
  A gdyby prezydent był jakimś supermanem! A więc kolektywny rolnik, a nawet bez prawnego ojca. I niech ich prowokują przez tyle lat.
  A poza tym wciąż są ludzie o ograniczonych umysłach, którzy na niego głosują.
  Tak, Oleg Rybachenko miał nawet ditties.
  Powiedzcie mi przyjaciele, jak długo
  Głosy na ojca Kolę...
  Nadszedł czas, abyś wybrał Olega -
  Aby zdobyć więcej pieniędzy!
  Tak, oczywiście, zmiany są potrzebne i to jak najszybciej. Tak naprawdę stagnacja niesie ze sobą złe konsekwencje.
  Co więcej, sam Łukaszenko nie wie, czego chce. Ma rację, odszedł. To idzie do kapitalizmu, a potem do socjalizmu. A on nie ma dobrego zespołu. I nie ma własnej partii i ideologii. Taki jest kult osobowości bardzo przeciętnej i gadatliwej. Stalin i Lenin przynajmniej wiedzieli, czego chcą! A ten dyktator? On nawet nie wie, czy ma rację, czy lewicę!
  Nie, bez ideologii i stabilnej partii nie będzie stabilności w społeczeństwie.
  I także do przodu!
  Stalin niestety stał się także symbolem terroru i zniszczenia, zamieniając komunizm w stracha na wróble.
  Optymalne zarządzanie nie sprawdziło się. A za Breżniewa panowało szaleństwo - jak można było postawić taką głowę ZSRR. A w młodości Breżniew nie przyciągał intelektualisty, ale na starość popadł w szaleństwo. I w ogóle szkoda, że głowa państwa nie potrafiła zawiązać dwóch słów bez kartki papieru. I warto wiedzieć, jak to zrobić!
  Oleg Rybaczenko rzucił bosą stopą śmiercionośny podwójny granat i zaśpiewał:
  Ale wciąż żyj
  Ale żyjcie według Breżniewa!
  Jestem głupia, głupia, nie mogę!
  I nie prowadź zamieci!
  Margarita rzuciła ładunek wybuchowy gołymi palcami. Rozproszyła nazistów jak jabłka strząsane z gałęzi.
  Dziewczyna zaśpiewała:
  - Kwitnące jabłonie
  Sołowjow melodie ...
  Przyjdę do ciebie -
  Będą próby!
  Dziewczyna uśmiechnęła się szeroko i olśniewająco. Jej zęby są jak perły, tak błyszczące.
  Tak, ta para jest świetna.
  Oleg Rybachenko wziął to i zaśpiewał:
  - Nasze pięści ze stali,
  Pazury, zęby i kły...
  Chcą prawdziwej walki!
  I znowu terminator strzela bardzo celnie. I krwawe krople leją się z nazistów.
  Nie, nie będzie litości. Wrogowie się duszą.
  Tymczasem Nataszka i jej zespół walczą w Suchumi.
  Naziści szturmują wybrzeże. Walka jest oczywiście bardzo nierówna
  Ale dziewczyny. Kiedy są prawie nagie, jest super!
  Natasza rzuciła bosą stopą granat, skosiła kilkunastu faszystów i zaśpiewała:
  - Przyszłość świata należy do nas,
  Jesteśmy dziewczynami jak Jedi!
  Zoya również odpaliła granat bosą stopą. Rozproszył nazistów i pewnie pisnął:
  - To ja mogę pochować wszystkich w grobie!
  Aurora strzela dalej. Także dziewczyna, która gdy uderzy, nie jest to już cios od muchy.
  Rudowłosy diabeł wziął go i zabrzęczał:
  - Jestem koloru lisa i największej piękności!
  I znowu weźmie go bosą stopą i wyrzuci dar śmierci! To jest naprawdę dziewczyna, której potrzebujesz.
  A potem jest Svetlana jak bomba! I rozproszy i zniszczy wszystkich, jakby wstąpiły w nią diabły z całego piekła.
  Tak, dziewczyny tutaj oczywiście z takim uśmiechem zębów, że bez problemu rozwalą każdą szczękę.
  A jeśli to konieczne, to pół głowy!
  Natasha strzela do wroga i ryczy:
  - Jestem takim twardym wojownikiem, że nawet byk mnie nie zdepcze! Rozwalę mu głowę!
  Zoya pewnie potwierdziła:
  - Połamię rogi!
  A bosa stopa dziewczyny rzuca granat. A dwa nazistowskie czołgi wezmą i zderzą się.
  A oto jak uderzy Aurora. I też bosą stopą wypuści morderczego.
  I ryk:
  - Chwała Stalinowi, niech zmądrzeje!
  Aurora jest naprawdę zła. Jak to jest walczyć na dwóch frontach? W rzeczywistości oznacza to samobójstwo.
  I dlaczego Stalin doprowadził do tego Rosję?
  Dziewczyna ponownie z bosymi stopami uruchomi zabójczy dar śmierci i pisknie:
  - Chwała nowemu przywódcy!
  No właśnie! Stalin ma nawet niskie czoło. A to oznaka niskiej inteligencji.
  Swietłana strzela do siebie. I rzuca granat bosymi stopami. Rozprasza przeciwników. Niszczy je i piszczy:
  - Chwała rosyjskim bogom!
  I znowu, bosą piętą, rzuci coś bardzo destrukcyjnego.
  Dziewczyny tutaj są takiego kalibru, że Fritz ich nie przyjmie.
  Cztery dziewczyny to ogromna siła. A co najważniejsze, są w tych samych majtkach.
  A to daje im kolosalną zdolność do walki.
  Natasza płonie. Afrykańscy wojownicy poruszają się lawiną, nawet Hindusi i Arabowie.
  Niemcy używają ich jako mięsa armatniego. Bez litości i żalu użycia w bitwach. I oczywiście biorą numer.
  Suchumi zostało już odcięte od lądu. I jest bardzo źle. Wkrótce skończy nam się amunicja i będziemy musieli się wycofać.
  Ale podczas gdy dziewczyny nadal nie chcą się poddać. Marzą o zwycięstwie. Nawet jeśli siły nie są równe. A Moskwa jest otoczona.
  Natasza martwi się tym. Rzuca granat bosą stopą. Łamie wrogów i śpiewa:
  - Jeśli stolica wytrzyma!
  Zoya również rzuciła bosą stopą ładunek wybuchowy i pisnęła:
  - Rzeka Rosji nie wyschnie!
  I strzeliła na wroga ze wszystkich pni, domowej roboty bezodrzutową goryczą.
  I rozbił kilka czołgów ...
  Ale z góry samoloty szturmowe zaczynają naciskać.
  Co z tego, że są reaktywne?
  Aurora wystrzeliła z wyrzutni rakiet. Uderzył w niemiecki samochód. Sprawił, że upadła.
  Wtedy rudowłosa bestia zagruchała:
  - Komunizm bez granic!
  Wtedy Swietłana zaczęła strzelać. I skosił czarne myśliwce. A potem jak bosą stopą rzuci cytrynę.
  I ryk:
  - Chwała nowym bogom!
  Natasza strzeliła do wroga i pisnęła:
  - Rosyjscy bogowie!
  A od rzutu jej bosą stopą samolot eksploduje.
  To są dziewczyny terminatora. Jeśli już walczą, nikt nie może sobie z nimi poradzić.
  Zoya rzuca też we wroga czymś, co zabija wszelkie moce. I coś, co niszczy wroga. A wojownik, szczerząc zęby, piszczy:
  - Samoloty w trumnie!
  I gołe palce rzucają ponownie dar śmierci.
  A wtedy Aurora rzuci we wroga cytrynę. Weź i rycz:
  - Przyszłość jest nasza!
  Swietłana wyszczerzyła zęby i powiedziała:
  - Za komunizm i nowe osiągnięcia!
  I znowu, jak rzucił granat bosą stopą. I zabije wszystkich. No cóż, jeśli nie wszyscy, to niektórzy na pewno.
  Naziści weszli do dzbana. I to jest ich problem. Tutaj widać działo samobieżne Jagdtigr. Przestarzały samochód, ale bardzo zabójczy. Podchodzi do niej pionier. I wpada na minę.
  A działo samobieżne trywialnie eksploduje.
  Chłopiec wysuwa język i śpiewa:
  - Wypijmy za Ojczyznę, wypijmy za Stalina!
  Pijmy i pijmy jeszcze raz!
  My, pionierzy, zabijemy Hitlera!
  Faszyści to rozumieją. Chociaż trudne dla Armii Czerwonej. Miasto Grozny jest otoczone przez nazistów, ale wciąż toczą w nim bitwę. Dziewczyny są tutaj na najwyższym poziomie.
  Oto walka Tamary. Jest w kostiumie kąpielowym i boso. A pogoda jest gorąca, a dziewczyna jest taka zręczna. Piękno płonie. Bosą stopą na nazistach wystrzeliwuje paczki z materiałami wybuchowymi i śpiewa:
  - Hitler wkrótce wbije gwoździe do trumny,
  To będzie jak pająk w ogniu...
  Demony będą dręczyć w podziemiach -
  Ci, którzy czcili szatana!
  I znowu bardzo śmiercionośna cytryna leci z gołej pięty piękna i rozbija nazistów.
  Maryja mówi ze śmiechem:
  - Granaty zabiją!
  I klepie Tamarę po ramieniu. Dwie dziewczyny walczą, a na górze czerwona flaga przebita kulami.
  Dziewczyny są bose i prawie bez ubrań, ale nie zamierzają wydawać sowieckich miast.
  Maria zaśpiewała wesołą piosenkę. A jednocześnie prowadziła bezlitosny i morderczy ogień;
   Jest wielu wielkich ludzi,
  których czyny żyją przez wieki, Jest wiele wielkich imion, Których zwie się nieśmiertelnymi.
  
  Wielu baśniowych bohaterów Zachowało melodię eposów, Ale najprostszy ze wszystkich bohaterów I drogi nam wszystkim - jeden.
  
  Dzieciństwo spędził wśród gór, Śledził lot ptaków, Odziedziczył po górach Piękno orlich skrzydeł.
  
  Jego imię z gromem przetoczyło się przez ocean, Stało się bliskie i znajome proletariuszom wszystkich krajów.
  
  Na kontynencie chińskim, Drogi wszystkim, Ta nazwa zwiastuje Fanzam - pokój, koniec - pałacom.
  
  Stalin jest sztandarem szczęścia, świt ludzkości! Niech ukochany Stalin żyje przez wiele, wiele długich lat!
  Dziewczyny ładnie zaśpiewały. Do Marii i Tamary dołączyły Weronika i Wiktoria.
  Wszystkie cztery piękności są otoczone, ale jak walczą.
  Tutaj Maria bosą stopą rzuca granat i zestrzeliwuje niemiecki samolot szturmowy. A piękność piszczy:
  - Chwała naszej partii!
  Veronica wysyła również dar śmierci bosą stopą, a HE-162 zostaje zestrzelony. A wojownik ryczy:
  - Chwała, która jest wyższa niż chwała!
  . ROZDZIAŁ 6
  Victoria, strzelanie do przeciwników i strzelanie, uśmiechnij się:
  - O przyszłe połacie komunizmu!
  I cztery piękności, prawie nagie i śmiejące się boso.
  To takie orle dziewczyny z najwyższej półki.
  Mirabela i Anastazja walczą na niebie. Robią też pranie mózgów nazistom.
  Mirabela z uśmiechem, tweetuje:
  Wszystko na świecie będzie dobrze
  Kochaj mocno swoją ojczyznę!
  I znowu gołymi palcami, przez otwarte okno, jakby rzucał cytrynę. I uderzyć w faszystów. Spada kolejny zestrzelony samochód.
  To jest sztuczka - musisz się tam dostać.
  Anastazja mówi ze śmiechem:
  - Lenin by cię pochwalił!
  Mirabela zestrzeliła jedną serią kilka niemieckich samochodów i zauważyła:
  - Stalin, bez wątpienia też!
  Anastazja odcięła trzy nazistowskie samoloty i potwierdziła:
  - Bez żadnych wątpliwości!
  Dziewczyny są takie fajne. I co najważniejsze piękne. Są gorące i jednocześnie zimne kalkulacje.
  Mirabela, zestrzeliwując kolejny samolot, zauważyła:
  Wszystko na świecie jest względne...
  Anastazja zachichotała i mruknęła ze złością:
  - Bez dodatkowej filozofii!
  Otworzyła też okno i bosą stopą rzuciła granat. Tym razem ME-262 eksplodował.
  Mirabella pokiwała twierdząco głową.
  - Świetnie się spisałeś!
  Anastazja, obnażając zęby, dodała:
  - Zrobiła, co zrobiła!
  I obaj wojownicy wybuchną śmiechem. I mrugać do siebie.
  Tak, bohaterstwo jest imponujące.
  Latem 1946 r. za miastem nad Wołgą toczyły się zacięte walki. Kobiecy batalion snajperski pod dowództwem kapitan Aleny Ogurtsowej zajął pozycję obronną w ruinach przy ulicy Wołodarskiej. Za ruinami ukryły się dziewczęta z karabinami maszynowymi i karabinami, przewiązane wiązkami granatów.
  Sama Alena ma na sobie tunikę w kropki na nagim ciele, w krótkich spodniach i boso. Piękna i krągła dziewczyna, z mocnymi biodrami, wąską talią, krótką fryzurą pod pół-pudełkiem. Twarz jest bardzo wyrazista, z męskim podbródkiem, szeroko rozstawionymi niebieskimi oczami. Jasnobrązowe włosy posiwiały od kurzu, wysoka klatka piersiowa, twardy wygląd. Kapitan Alena walczy od ponad dwóch lat i mimo młodego wieku widziała już wiele. Nogi dziewczyny są pokryte skaleczeniami i siniakami. Dziewczyna jest bardziej zwinna, jeśli chodzi o poruszanie się boso niż w szorstkich i niezgrabnych butach.
  Naga podeszwa wyczuwa najmniejsze wibracje gleby, ostrzega przed bliskością miny, a sama matka ziemia dodaje wytrzymałości. Z jednej strony stopy dziewczynki stwardniały i nie bały się gorącego metalu ani ostrego gruzu ruin, ale z drugiej strony nie straciły wrażliwości i elastyczności, ostrzegając poprzez ryk ruchu czołgi.
  Kochana Alenka trzyma granat z zawiązaną paczką wybuchową. Trzeba czołgać się do potężnego niemieckiego czołgu "Lion", podlewając ulice karabinami maszynowymi.
  Mary czołga się obok niej. Również boso, więc wszystkie dziewczyny z batalionu okazały się butami, naśladując swojego dowódcę. Jej zakurzone podeszwy ostrzą się, gdy dziewczyna czołga się na czworakach. Żółte włosy Marii są rozczochrane i długie... Trochę kędzierzawe. Sama dziewczyna jest szczupła, szczupła, niskiego wzrostu. Można ją nawet pomylić z dziewczyną o wąskich ramionach i pozornie dużej głowie.
  Ale Maryja doświadczyła już wiele. Udało jej się odwiedzić zarówno faszystowską niewolę, przetrwawszy okrutne tortury, jak i kopalnie, skąd jakimś niezrozumiałym cudem udało jej się uciec. Ale patrząc na jej dziecięcą, czułą twarz, nie można powiedzieć, że bito ją gumowymi kijami po piętach, przez jej ciało przepływał prąd.
  Maria strzela... Żołnierz III Rzeszy, w tym przypadku Arab, pada martwy, a z jego pyska wzbija się piasek i gruz.
  Alenka wrzuca wiązkę granatów pod stertę śmieci. Teraz przypełznie tu dziewięćdziesięciotonowy "Lew" i go wysadzi. Niebieskie oczy dziewczyny błyszczą jak szafiry na jej twarzy, śniadej od oparzeń słonecznych i kurzu.
  Doświadczenie podpowiada, że dobrze chroniony czołg zmieni teraz pozycję. "Lew" ma boczny pancerz o grubości 100 mm, a nawet pod kątem. Trzydzieści cztery nie mogą się przez nią przebić, szansę mają tylko ciężkie Keveshe. Ale celem są gąsienice. Najważniejsze jest pozbawienie samochodu mobilności ...
  Anyuta strzela serią z pistoletu maszynowego... Żołnierz, nie wiadomo jakiej narodowości, upada. Niemcy, podbijając większość półkuli wschodniej, pielęgnują aryjską krew i rzucają do walki wojska kolonialne: Arabów, Afrykanów, Hindusów, różnych Azjatów i Europejczyków. Wzrosła także liczba Polaków, którzy od kołyski przyzwyczajeni są do nienawiści do Rosji bolszewickiej. Walczą tu ukraińscy nacjonaliści, Kozacy Dońscy, Czeczeni i cały Kaganat Kaukaski. Hitler wychował całą Międzynarodówkę.
  Mnóstwo wrogów...
  Anyuta zręcznie unika ognia z karabinu maszynowego. Kula prawie pękła, poczerniała od kurzu, okrągły, dziewczęcy obcas. Piękny kapitan poczuł nawet łaskotanie na myśl o tym, jak blisko przeleciał prezent dużego kalibru. Dziewczyna przeżegnała się, szepcząc:
  Nawet kula nas nie powstrzyma!
  Maria odpowiada... Inna dziewczyna, Alla, jest bardzo ruda, ponadprzeciętnego wzrostu i umięśniona, mimo skromnych racji żywnościowych. Do tego bardzo ładna dziewczyna, z luksusowymi biodrami, podciągniętą talią, niezbyt kobiecymi szerokimi ramionami i wysokim biustem.
  Alla walczy w samych szortach, tunika jest rozdarta na strzępy i rozsypująca się w pył, a przez Wołgę nie dostarcza się nowych mundurów. Nie daj Boże przekazywać więcej amunicji i kroplę żywności dla wyczerpanych żołnierzy radzieckich.
  A więc Alla jest prawie naga, ma podrapane nogi, zwłaszcza kolana. Odłamek trafił w podeszwę prawej stopy, boli, trudno chodzić.
  Rudowłosa, zakurzona, prawie naga Alla wykrzywia swoją śliczną, ale jednocześnie twardą twarz. Strzelająca dziewczyna mówi:
  - Pan, Moskwa i Stalin są nad nami!
  I odcina atakujących nazistów, sama ledwo mając czas na wycofanie się.
  Ruiny i wąskie uliczki utrudniają zawrócenie potężnym niemieckim czołgom. Oto prawie dwustutonowe "Myszy" i w ogóle nie mogą przejść ...
  Tak jak Anyuta się spodziewała, "Lew" trochę pojechał i zakopał się w kupie śmieci. Nastąpił wybuch. Gąsienica pękła, kilka uszkodzonych rolek odleciało.
  Ranny czołg zatrzymał się, a z jego lufy wyleciał pocisk...
  Gdzieś w oddali zadudniło, opuszczając ruiny. Anyuta, jak wąż, syknął:
  - To moja kalkulacja! Otworzył konto...
  Dziewczyna-kapitan ponownie jest zmuszona do odczołgania się. Niemcy i ich satelity nie mogą wykorzystać swojej przewagi technicznej na gruzach. Z winy upartego Hitlera hordy III Rzeszy ugrzęzły w bitwach pozycyjnych w dość dużym i dobrze ufortyfikowanym mieście.
  Maria rzuca granat. Zmuszanie ich do wykonywania salt na powalonych Niemcach lub Arabach, przewracając się. Jeden z hitlerowskich bojowników odrywa mu rękę i zawiesza na niej angielski zegarek z kompasem.
  Maryja mówi z uśmiechem:
  - Co pokazuje kompas - droga do piekła!
  A piękna dziewczyna strząsa kawałek przylegającej ceramiki z zakurzonego obcasa.
  Alla również otrząsa się z kurzu swoimi jędrnymi, pełnymi piersiami. Sutki są prawie czarne od brudu i swędzą. I spróbuj się umyć. Znów trzeba się kopać, gdy niemieckie pistolety maszynowe bazgrają. I czołgamy się po plastuńskim.
  Batalion dziewcząt utrzymuje swoje pozycje, mimo ostrzału. I rozrywają ciężkie pociski, a z nieba spadają bomby... Ale nic nie złamie odwagi sowieckich bohaterek.
  Tutaj Anyuta widzi czołgającą się Panterę. Cóż, ten czołg nie jest już taki straszny.
  Możesz uderzyć go w bok. Dziewczyna kichnęła, wypluła kurz, który dostał się do jej eleganckich ust. Wzięła do ręki granat obciążony paczką wybuchową. Musisz przekraść się niezauważony. Ale wokół jest mnóstwo dymu.
  Anyuta zaczęła się czołgać, opierając się na odpływie gołymi palcami u nóg i łokciami. Zachowywała się jak kot polujący na mysz. Dziewczyna pamiętała wojnę z tego strasznego lata czterdziestego pierwszego roku, kiedy Wehrmacht zdradziecko najechał połacie ZSRR. Czy żadna dziewczyna, prawie dziewczyna, nie była przestraszona? Na początku tak, ale potem można się przyzwyczaić. I już postrzegasz ciągłe wybuchy pocisków jako zwykły hałas.
  A teraz eksplodował bardzo blisko. Dziewczyna poklepała się po brzuchu. Fragmenty pędzą z góry jak stado dzikich pszczół. Anyuta szepcze spierzchniętymi ustami:
  - W imię sprawiedliwości, Panie!
  Dziewczyna przyspiesza czołganie się i rzuca granat z ładunkiem wybuchowym. Teraźniejszość leci po łuku. Słychać eksplozję, cieńszy pancerz boczny Pantery daje radę. Niemiecki czołg zaczyna płonąć, zestaw bojowy eksploduje.
  Anyuta szepcze z uśmiechem:
  Dziękuję Ci Panie Jezu! Wierzę tylko w Ciebie! Modlę się tylko do ciebie!
  Łamie panterę. Oderwany, długi pień jest zakopany w gruzach. Pancerz przedni odłączony od pancerza bocznego przypomina czerpak.
  Anyuta, której oczy, na twarzy brązowej od kurzu i oparzenia słonecznego, błyszczą chabrami, mówi:
  - Im więcej dębów ma wróg, tym silniejsza jest nasza obrona!
  Alla jest bardzo seksowna w swoich czarnych majtkach i nagim, zakurzonym, silnym ciele. Dziewczyna jest bardzo mądra. Potrafi rzucać odłamkami szkła gołymi palcami.
  Teraz rzuciła ostry przedmiot swoją zgrabną, pokrytą kurzem nogą. I utknął prosto w gardle faszysty. Piękna Alla bełkotała:
  - A ja jestem symbolem seksu i symbolem śmierci!
  Dziewczyna, po czym znów się czołgała, strzelając. Anyuta również poprowadziła ogień.
  Piękny kapitan, po zabiciu faszysty, zaćwierkał:
  - Życie to łańcuch, a małe rzeczy w nim są ogniwami...
  Maria strzeliła, rozcięła głowę Fritza i dodała:
  - Nie sposób nie przywiązywać wagi do linku!
  Anyuta, ponownie strzelając celnie, wychrypiała:
  - Ale nie możesz jeździć cyklicznie na drobiazgach ...
  Maria, jakby strzelając, dodała:
  W przeciwnym razie łańcuch Cię owinie!
  Inna dziewczyna Matrena, również bardzo piękna, wraz z pionierem Seryożką przygotowały minę na drucie. We dwójkę ją popchnęli... Podstępny głupek wczołgał się do gąsienicy "Tygrysa"-2. I jak eksploduje ten niemiecki samochód z długą lufą.
  Blond chłopiec Siergiej wykrzyknął:
  - Nasza Rosja, masz wiadro!
  I ledwie miał czas odbić się, błyskając, czarny, opuszczony obcas, od spadającego dachu.
  Matryona pogłaskała chłopca po szyi i powiedziała:
  - Jesteś bardzo mądry!
  Pionier przedostał się na front i wstąpił do batalionu kobiecego. Chłopiec jest także bardzo kreatywny. Na przykład stworzył samoloty, aby zestrzelić faszystowskie samoloty szturmowe. Kiedy Focke-Wulfy, czyli TA-152, powstają, słychać niesamowicie ogłuszający ryk.
  Niemcy uderzają przy akompaniamencie symfonii Wagnera. Taka majestatyczna melodia.
  Matryona mówi z irytacją:
  - Nadal próbują nas zastraszyć!
  Pionier śpiewał z patosem:
  - Rosyjski wojownik nie boi się śmierci,
  Śmierć nie zabierze nas pod rozgwieżdżone niebo!
  Bo święta Ruś będzie walczyć twardo,
  Załadowałem potężny karabin maszynowy!
  Matryona, wysoka, muskularna dziewczyna o szerokich biodrach i ramionach, jest typową wieśniaczką. Ubrania w czasie walki zostały podarte w łachmany, mocne nogi są gołe, włosy splecione w dwa warkocze i mocno przykurzone.
  Sieriożka ma zaledwie jedenaście lat, jest chudy z niedożywienia, porysowany i brudny chłopiec, ubrany tylko w szorty. Naturalnie białe włosy chłopca poszarzały, a żebra prześwitują przez cienką, opaloną i brudną skórę. Nogi strasznie powalone, poparzenia, siniaki, pęcherze. To prawda, że los ustrzegł dziecko przed poważnymi obrażeniami.
  Matryona wydaje się na jego tle duża i gruba, chociaż dziewczyna wcale nie jest gruba, ale ma mocne, wytrenowane mięso na kościach. Co więcej, głód zdawał się w ogóle nie wpływać na jej tęgą i potężną sylwetkę.
  Dziewczyna strzela z ciężkiego karabinu przeciwpancernego. Niemieckich samochodów nie da się przebić w czoło, ale jest szansa w torach.
  A potężny "Lew", otrzymawszy ciężki ładunek wybuchowy w podwoziu, zaczął dymić jak nałogowy palacz.
  Sieriożka śpiewał ze złością:
  - Stinky Fritz bez zastanowienia zapalił papierosa przy wejściu! Oczywiście wpadł w duże tarapaty!
  Migocąca muskularnymi, opalonymi łydkami Matryona wybijała stepowanie gołymi, pięknymi nogami. Dziewczyna zaśpiewała:
  - Z ikony migoczą święte rosyjskie twarze... Nie daj Boże, namocz co najmniej tysiąc Fritza! A jeśli ktoś brzęczy bardziej niż faszyści, nikt, uwierz mi, nie będzie cię za to potępiał!
  Potem przeładowała karabin przeciwpancerny i strzeliła ponownie. Niemiecki transportowiec ponownie wypuścił dym.
  Batalion dziewcząt wyrządził Fritzowi znaczne szkody. Ale poniósł też straty. Tutaj jedna dziewczyna została rozdarta na pół, a jej twarz mimo kurzu stała się blada.
  Większa część Stalingradu została już zajęta przez nazistów, ale to, co pozostało z miasta, nie chce się poddać i poddać.
  Tymczasem Anyuta próbuje przebić się przez "Tygrysa". Potężny niemiecki samochód, dostał granat w bok, ale nie uległ. Odwraca się, żeby wystrzelić z armaty. Dziewczyna musi zakopać się w ziemi i gruzie, aby nie zostać zmiażdżona przez falę uderzeniową wyzwoloną przez teraźniejszość.
  Anyuta szepcze cicho:
  - Mamo, tato, przepraszam!
  Maria rzuciła w Tygrysa granat, który eksplodował jej na czole. Dziewczyna syknęła:
  - O tym, że światło naucza zimą na wiosnę... Powtarzam bez wyjątku, że Hitler to bękart zarazy!
  Alla, załamując wzrok nazistów i polewając ich wodą, napięła się:
  - W trumnie widziałem teraz Fuhrera! I kopnęła biednego człowieka prosto w oko!
  Rudowłosa dziewczyna właściwie rzuciła granat w czołg gołymi palcami. Trafił w lufę... Nastąpiła eksplozja i lufa "Tygrysa" została zmiażdżona.
  Tchórzliwy Niemiec wziął to i cofnął się.
  Anyuta parsknęła przez nos:
  - Nasze, twoje nie ustąpią!
  Maria zastrzeliła kulą hitlerowskiego najemnika i zaśpiewała:
  - A złoczyńca nie żartuje! Ręce i nogi, on skręca rosyjskie liny! Zatapia zęby w samo serce... Ojczyznę pije do dna!
  Anyuta zachichotała i warknęła:
  - Fuhrer wściekle krzyczy, rozdziera się!
  Maria, zwalniając, dodała:
  - Cóż, śmiercionośne kłęby, uśmiechy!
  Pojawił się jeszcze bardziej niebezpieczny "Shtumrtiger". Niszczy całe budynki i bunkry. Co więcej, nie zbliża się do pozycji wojsk radzieckich. Samochód jest chroniony przez niemieckich strzelców maszynowych.
  Anyuta widzi, że zbliżenie się do pozycji Fritza jest nierealne. Ale na niebie Focke-Wulfs. Jedna z tych maszyn leci bliżej pozycji sowieckich. Dziewczyny otwierają do niej ogień.
  Alla rzuca granat i wściekle mówi:
  - W głębokiej śmierci - nie ma przebaczenia!
  Potem dziewczyna odwraca się od karabinu maszynowego. Szybko się odwraca. Szybko podjeżdża stosunkowo nowy niemiecki czołg "Panther" -2 z małą wieżą i niższą sylwetką.
  Kilka dziewcząt rzuca granatami w niemiecki samochód. Ona po otrzymaniu prezentów zamarza i nie może się odwrócić.
  Alla gwizdnęła, sycząc:
  - To nowy atak! Rozerwiemy jej usta!
  Pantera-2 warknęła i wystrzeliła ze swojej potężniejszej broni.
  Kolumna ognia rozcięła powietrze i natychmiast ogrzała i poddała elektrolizie atmosferę.
  Alla zachichotała, pociski przeleciały obok półnagiej dziewczyny. Bezwstydna ruda potrząsnęła biodrami i powiedziała:
  - A Newton pokonał wrogów, zrzucił jarzmo z tronu! Fritz ogłosił swoje prawo Newtona!
  Cały Stalingrad pogrążył się w pożarach, kiedy wydawało się, że języki ognia liżą niebo i trzaskają fioletowymi, pomarańczowymi i szkarłatnymi iskrami! A każda iskra jest jak duch uciekający z piekielnego zamku.
  Anyuta, powalając niemieckiego wojownika, błysnęła niebieskimi oczami i zaśpiewała:
  - Co ty marudzisz zła stara kobieto? Uwierz mi, po prostu szpital psychiatryczny płacze za tobą!
  Maria śpiewała pieśń, strzelając do nazistów:
  - Jak dobrze jest położyć się na trawie i uderzyć Fritza w głowę! Przygotuj okład dla Führera i wyślij kule z karabinu maszynowego!
  Dziewczyna zachichotała dziko i przekręciła się z brzucha na plecy. Zrobiłem rower z nogami. Wyleciał granat. Latający Focke-Wulf, otrzymawszy odłamek pod brzuchem, energicznie wzniósł się wyżej. Widać, że zraniły go ostre odłamki. Faszystowskie stworzenie zapaliło się i zaczęło gubić kawałki połamanych skrzydeł.
  Anyuta, widząc, jak Fokke traci wysokość, zaskrzeczała:
  - To semafor! Na pokładzie wisi topór!
  Niemiecki samolot eksplodował, rozrzucając szczątki we wszystkie odległe zakątki nieba. I gdzie podział się faszystowski as. Zrobiłem swój ostatni zakręt. Kat poszedł w proch, nie pilot!
  Maria kichnęła, rozrzucając kurz i powiedziała:
  - Być albo nie być? To nie jest pytanie!
  Ałła znów rzuciła stopą kawałek szkła, tak bardzo, że trafiwszy w oko, wyleciało Fritzowi przez tył głowy:
  - Jestem armadą czołgów! I trzeba się leczyć!
  Niemcy i ich satelity próbowali posuwać się naprzód, rzucając przed siebie granaty. Taka taktyka wobec dziewcząt nie działała. Tutaj Seryozhka rozmieścił katapultę i jak w odpowiedzi uderza wroga.
  Pionier ryknął:
  - Święty Mikołaj rozdziera usta Hitlerowi!
  Szarża katapulty, wbijając się w tłum nazistów, sprawiła, że rozproszyli się, a jednocześnie przewrócili w powietrze. Fritz upadł i rozbił się o gruz murów.
  Czołg "Tygrys" -2, straciwszy równowagę, zderzył się z "Lwem". Och, Leva, gdzie jest twoje groźne imię?
  Anyuta uśmiechnęła się i odpowiedziała:
  - Cóż, dobra robota Seryozhka!
  Chłopak warknął agresywnie.
  - Pioneer jest zawsze gotowy!
  Dziewczyna-kapitan znów zaczęła przybijać gwoździe. A Matryona połaskotała wąską stopę Sieriożki, jaki on to ma twardy! Nic dziwnego, że chłopiec nie boi się biegać przez ogień.
  Maryja w śpiewie powiedziała:
  - Młodość jest dobra - starość jest zła!
  Alla, ta wesoła ruda, zgodziła się:
  Nie ma nic gorszego niż starość! To rzeczywiście najbardziej obrzydliwy stan ze wszystkich możliwych!
  A dziewczyna wykonała skok z zamachem stanu. Wyobraziła sobie przez chwilę obrzydliwe babcie. Nie, nie porównuj, stara kobieta z dziewczyną. I jaka piękność w smukłych ciałach.
  Allah wziął to i zaśpiewał:
  - Przepływ po roku, lata w przyczepie kempingowej,
  Stara kobieta rozciera hennę w moździerzu...
  A co z moją smukłą sylwetką,
  Nie rozumiem, jak minęła młodość!
  Anyuta błysnęła oczami, ciosem w pachwinę powaliła Niemca i zauważyła:
  - NIE! Jednak na wojnie jest taki urok - pozostać na zawsze młodym! Zawsze pijany!
  Matryona włożyła nowy ładunek do katapulty. To jest coś w rodzaju dobrego zaprawy murarskiej. Dziewczyna syknęła:
  - Nie przechodź, ale przechodź!
  Sieriożka poruszył cienką, ale zwinną stopą i szczeknął:
  - Twarz Fritza!
  A granat wraz z pakietem wybuchowym poleciał pełną parą na pozycje nazistów.
  Tak, Stalingrad nie został im dany. Już trzeci miesiąc od końca czerwca trwa szturm, ale miastu nie udało się wszystkiego zająć. Na innych odcinkach frontu naziści odnieśli sukces, ale nie na tym.
  Anyuta wystrzeliła z pistoletu i warknęła:
  - Wszystko jest niemożliwe, zdarza się, że jest możliwe... Nie ma potrzeby bardzo komplikować wszechświata!
  I uderzył w zbiornik paliwa motocykla. Maszyna eksplodowała, a ogniste wichry rozświetliły zadymiony krajobraz. A Niemiec został rozerwany przez ognistą łapę.
  Kapitan dziewczyna krzyknęła:
  - Kocham zabijać zło! I to jest dobro najwyższe!
  Maria rzuciła się na Niemców serią i syknęła:
  - Zagrajmy w jeżozwierza!
  Dokładniej, Alla otworzyła ogień. Kilku czarnych pozostało na gruzach pokrytych włóczniami:
  - Zabij wroga! - szepnęła dziewczyna.
  Maria żartobliwie śpiewała:
  - Pomalowawszy Hitlera szminką, Mainstein lakierem do włosów, zaciągnę cię do niewoli księżniczki, wierny pies cię gryzie!
  Anyuta, strzelając, syknęła:
  - Przyjdź wieczorem, Adolfie, powieś się... Przestań oszukiwać swoją głowę! Przyjdź wieczorem, lataj jak gyrfalcon - aby mocno pokonać nazistów!
  Maria powiedziała wściekła, zrzucając hełm z głowy szturmowca:
  - Możemy! I będziemy!
  Dziewczęta z batalionu "Lenin" zatrzymały natarcie obcych wojsk. Fritz ruszył do przodu, dosłownie wyrzucając zwłoki w przestrzeń. Nie pomógł także czołg "Lew", z którym wiązano nadzieje. Oto modyfikacja maszyny z armatą 150 mm.
  Alla strąca kamień przyklejony do jej nagiego sutka. Dziewczyna ma takie piękne i pełne piersi. Dziewczyna rzuca granat stopą. Noga jest silniejsza niż ramię, a rzut idzie dalej.
  "Lew" otrzymał przerwę w gąsienicy i zatrzymał się. Strzał z jego potężnych ust. Huk i upadek.
  Allah, plując, mówi:
  - Rosyjski wojownik nie jęczy z bólu!
  A dziewczyna znowu strzela. I robi to wyjątkowo dobrze. Faszysta wychylający się z wieży cofa się.
  Rudowłosa, prawie naga dziewczyna mówi:
  - Na próżno wróg wierzy, że udało mu się rozbić Rosjan! Kto się odważy, atakuje w bitwie, zaciekle pokonamy wrogów!
  A Alla roluje mięśnie prasy, które bardzo wytłoczona.
  Och, jakie piękne są dziewczyny! Nie chcę, żeby którekolwiek z nich zginęło.
  Ekaterina pobiegła... Bardzo piękna dziewczyna o puszystych, białych włosach. Jakoś udaje jej się posmarować je jakimś eliksirem, żeby się nie zabrudziły.
  Dziewczyna jest bardzo piękna, z figurą Wenus, tylko bardziej stonowaną i wytłoczoną. Ubrania na niej, tylko stanik i majtki. Wszystko inne zostało już rozebrane. Ale jak wdzięczne są nogi! To nie jest dziewczyna, ale pieczęć doskonałości, korona piękna.
  Porusza się w szczególny sposób, jak wiewiórka. Bose stopy i migotanie, a obcasy zaskakująco pozostają czyste. Ekaterina strzela, a faszysta dostaje wrzodu w klatce piersiowej.
  Dziewczyna mówi:
  - Lojalność wobec ojczyzny to najwyższe słowo!
  Allah powiedział ze śmiechem:
  - Zdejmij stanik i zostań tak jak ja w szortach!
  Katarzyna pokręciła przecząco głową.
  - To nie jest właściwe!
  Alla potrząsnęła biodrami, celnie wystrzeliła i zaśpiewała:
  - Coś członka Komsomołu stało się niezwykłe! Chodzenie z nagą klatką piersiową w ten sposób jest bardzo nieprzyzwoite!
  Catherine zachichotała i zauważyła:
  - Po co sprawiać radość Fritzowi, spójrz na nasze piękno!
  Allah stanowczo odpowiedział:
  - Nasza uroda jest zabójcza!
  Katya zachichotała i strzeliła do TA-200. Nazistowski samochód zapalił się. A piękna blondynka krzyknęła:
  - Śmierć złu!
  Allah zachichotał.
  - A życie jest dobre!
  Ekaterina widząc, że Niemiec spada, warknęła:
  - To jest najwyższa wartość! Nie myśl, że naziści wygrali!
  Allah zaśpiewa:
  - Czekam na zwycięstwo! Zwycięstwo czeka... Ci, którzy pragną zerwać kajdany! Czekam na zwycięstwo! Czekam na zwycięstwo! Będziemy w stanie pokonać nazistów!
  Piękna dziewczyna, a jej nagie piersi się trzęsą. Dobrze jest z gołym torsem w upale, który potęguje ogień.
  Anyuta wyglądała teraz na znacznie bardziej zdeterminowaną. Strzeliła do Fritza z pistoletu maszynowego i warknęła:
  - Wykastruję cię!
  I rzeczywiście naziści otrzymali śmiercionośne prezenty i trumny! A dziewczyna pokazała im figurę, zbudujmy gołe palce. I gwizdał jak słowik-rabuś. I przez palce kończyn dolnych.
  Kapitan dziewczyna jest bardzo mądra. I błyszczące. I wcale nie okrutny. Ona także czasem współczuje żołnierzom wroga, którzy być może mają dzieci, które będą płakać za zmarłymi ojcami.
  Anyuta jednak odpędza takie myśli od siebie, chce się od nich rozpłakać. Ale to nie Rosjanie przychodzili do Niemców, żeby rabować i zabijać. Nie, to są Niemcy i cała agresywna partia cudzoziemców z całego świata wdarła się na rosyjskie przestrzenie.
  Anyuta przeżegnała się i strzeliła do Fritza, który po cichu próbował zbliżyć się do pozycji Rosjanina Fritza... Jego oko i mózg, które zostały wybite kulą, wyciekły.
  Dziewczyna-kapitan uśmiechnęła się i powiedziała dowcipnie:
  - Prosto oko w oko, głowa w głowę!
  Anyuta celnie strzelił i uderzył w motocykl z wózkiem bocznym. Samochód zaczął się rwać, a karabin maszynowy odleciał, przewrócił się kilka razy. Potem jego pysk zapadł się w gruzy.
  Dziewczyna wytarła swoją bosą, zakurzoną podeszwę o gruz. I znów wycelowała. Jej wesoła, młoda twarz uśmiechała się raczej szeroko. Dziewczyna zaśpiewała:
  - Nie, powiedzieliśmy faszystom, nasi ludzie nie będą tolerować, aby rosyjski pachnący chleb nazywał się słowem ford!
  Maria oddała bardzo celny strzał, z którego Focke-Wulf rozbłysnął i zaćwierkał:
  Dla łajdaka oczywiście wybór jest jasny,
  Za dolary jest gotów zdradzić Rusi...
  Ale Rosjanin jest taki piękny
  Że jest gotowy oddać życie za Ojczyznę!
  Dziewczyna wykonała salto i pokazała nazistom figę, przewinęła się, a kule nie dotknęły piękna.
  Pojawiła się Alla, ta piękność, prawie naga i brudna jak diabeł, od razu rzuciła granat dwoma nogami. I sprawdziła:
  - Mam to... Fritz w ostrej stronie!
  Matrena poprawiła Allę:
  - Ostro, w bok, a nie w ostrą stronę!
  Dziewczyna zachichotała i potrząsnęła arbuzowymi piersiami, po czym wystrzeliła granat używając granatu z ładunkiem wybuchowym. "Tygrys" został trafiony w pysk, a to przekrzywione dzieło sztuki uniknęło.
  Po tym nazistowskie stworzenie wycofało się. Zaczęła się czołgać jak żółw w ogniu.
  Anyuta śpiewała, mrugając wesoło:
  - A "Tygrys" się cofa, a Niemcy się kryją!
  Dziewiczy Batalion manewrował pod ostrzałem, atakami powietrznymi i ciężkimi działami. Tutaj uderzyły bombowce odrzutowe, połamane, rozpalone do czerwoności stromy wznosiły się w niebo. A kamienie płonęły. Na szczęście żadna z dziewcząt nie umarła, za to do innego świata odeszli mężczyźni - którym nie jest tak przykro! A dusze lecą - niektóre do nieba, inne do piekła! Gdzie diabły z widłami czekają już na tych, którzy nie uwierzyli w Jezusa.
  Alla jest najseksowniejszą z wściekłych wojowników: cóż, czy naziści ze swojego "Sturmtigr" mogą strzelać do pozycji wojsk radzieckich i zabijać czerwonych wojowników?
  . ROZDZIAŁ 7
  A dziewczyna chwyciła granat bosymi stopami i wirowała w kaskadach salt. I kręci się coraz szybciej. A potem z całych sił rzuciła dar śmierci w szeroki pysk Stormtigera. Nagie, opalone nogi piękności rozbłysły, a granat poleciał w szeroki pysk. A potężna maszyna najpierw się zakrztusiła, a potem rzuciła. Dwa "Królewskie Tygrysy", które stały po bokach "Sturmtigera", zostały wyrzucone w górę i rozproszone w różnych kierunkach. Wałki zostały z nich wyrwane, a one spadły, lecąc niczym zerwany naszyjnik królowej.
  Fala uderzeniowa rzuciła Allę, a dziewczyna przewróciła się do góry nogami. A ona została przewrócona, kołysana i rzucona. Ale mimo to piękność wylądowała, ostry gruz i pokruszone kamienie wbiły się w jej nagie podeszwy. Dziewczynę bolało i nawet przez zrogowaciałą stopę przekłuł się czubek.
  Ale Alla znalazła siłę, by wstać i krzyknąć:
  - Wy, faszyści, będziecie w popiołach!
  Anyuta i inne dziewczyny zostały wyrzucone przez wybuchową falę, a nawet lekko zmiażdżone. Ale żaden z pięknych wojowników nie umarł. Dziewczyny spotkały się z huraganem i celnym ogniem. Tłumienie wyskakujących nazistów i innych agresywnych owadów oblegających ZSRR.
  Maria śpiewała z wielkim zapałem:
  - A kiedy trąba Pańska zabierze nas do bitwy, zaprzyjaźnimy się z Komsomołem! I za wolą Jehowy będę na niebiańskim apelu!
  Alla, otrząsając się z kurzu z rozbitych we krwi podeszew, zaśpiewała:
  - Lenin, partia, Komsomoł! Wysyłamy Fuhrera do domu wariatów!
  Dziewczyny zaczęły się śmiać ogłuszająco, a Sieriożka powiedział z niepokojem i irytacją:
  - A moja katapulta nie jest tak celna jak nagie i mocne nogi Alli!
  Matryona, napinając mięśnie ramion, powiedziała:
  - To dobrze! Nadal myślisz. Coś chłodniejszego!
  Vedmakova, wracając z linii frontu, otrzymała pilne wezwanie do Władywostoku. Ponosząc ogromne straty i prawie okrążając Chabarowsk (komunikacja z tym miastem była utrzymywana przez Amur), Japończycy zatrzymali swoje wojska, aby przegrupować się i uzupełnić. Co najmniej sto milionów Japonii i kolejne siedemdziesiąt milionów Mandżurii i Tajlandii mogłoby przerzucić piechotę w obfitości. W pewnym sensie łatwiej jest walczyć z ZSRR niż z USA, bo do walki z tym drugim potrzeba dużo drogich statków i bynajmniej nie tanich samolotów. Ale piechota z lekkimi i tanimi karabinami i karabinami maszynowymi skopiowanymi od Schmeisterów może być dostarczana w dużych ilościach! Każdy japoński chłopiec od siódmego roku życia wie, jak złożyć i rozłożyć karabin maszynowy! Tylko oczywiście potrzeba czasu, aby przerzucić wojska z wyspy na kontynent. A otrzymawszy uzupełnienie, ponownie przenieś się w głąb terytorium Związku Radzieckiego!
  Po otrzymaniu wezwania Vedmakova miała nadzieję, że w końcu otrzyma nowego wojownika i będzie walczyć na niebie. Dziewczyna została zabrana do Władywostoku emką. Pilot czuł się jak terminator. Towarzyszem podróży okazał się siwy dziadek, mimo sędziwego wieku, który nosił jedynie pasy sierżanta.
  Oświadczył chełpliwie:
  - O ty młodzieńcze! A wiecie, że walczyłem z Japończykami w czasach carskich!
  Vedmakova zapytała z powątpiewaniem:
  - Naprawdę? A może i Ty otrzymałeś krzyż?
  Dziadek, potrząsając siwą brodą, zaklął:
  - Żadnego krzyża, żadnych medali! Tak więc przez rok i trzy miesiące walczył jako szeregowiec! Jak myślisz, każdy może zdobyć tytuły i medale? Zwłaszcza za cara, kiedy szeregowcy nie byli zbyt uprzywilejowani!
  Vedmakova zgodziła się:
  - Tak, za króla istniała nierówność klasowa! Ale czasy są teraz inne. Swoją drogą, jak się macie, Japończycy! To znaczy, czy wróg był silny?
  Starzec odpowiedział, błyskając żelaznymi zębami:
  - Nie słabi, chociaż gdyby nasze dowództwo było mądrzejsze, nie oddaliby Port Arthur i Mandżurii! Nie są aż tak silnym wrogiem.
  Emka jechała powoli, droga była dziurawa przez bomby i artylerię. Można było porozmawiać.
  Vedmakova zapytała nieco ciszej:
  - A które były nasze silniejsze?
  Starzec energicznie, jak mechaniczna zabawka, kilka razy skinął głową:
  - Poniekąd tak! Na przykład Japończycy mają dwadzieścia razy więcej strzelnic niż nasi. Zanim zostałem wysłany na front, brałem udział tylko w trzech strzelnicach. A potem po pięć strzałów. Jednak w strzelaninie nie można powiedzieć, że byliśmy gorsi od Japończyków. I to pomimo tego, że oni byli w mundurach khaki, a my w białych paltach. Oczywiście po zdobyciu doświadczenia wojskowego. Japończycy mają znacznie mniejsze zdolności w sprawach wojskowych niż nasi, pomimo dłuższego szkolenia. Ale ich karabiny trafiały znacznie celniej niż nasz klub Mostina.
  Vedmakova zgodziła się bez zastrzeżeń:
  - Tak, oczywiście! W tym masz rację! Japończycy, podobnie jak Niemcy, przywiązują zbyt dużą wagę do musztry.
  Starzec potrząsnął głową.
  - Nawzajem! Mało prawdopodobne, że mniej niż mamy w armii carskiej! Cóż, jeśli jeszcze przed I wojną światową zaczęto lepiej szkolić żołnierzy i przynajmniej zmienili mundury, to... Nie armia, ale solidne kroki!
  Wiedmakowa zauważyła nie bez złośliwości:
  - Przed wojną też dużą wagę przywiązywaliśmy do chodzenia w paradach! Podobno mądry uczy się na błędach innych, głupiec na swoich, kto nie uczy się wcale, kto?
  Dziadek zauważył:
  - Nauka przychodzi z czasem! Ale przy dostawie generalnie mieliśmy całkowitą blokadę. Żadnej broni, żadnych kul! Często chodzili głodni, żołnierze chorowali - nie było lekarstw! Więcej ludzi zginęło od tyfusu i innych obrzydliwości niż od japońskich kul. To była taka zła wojna. Kuropatkin to idiota! Bez objazdów, bez kamuflażu, bezpośrednio wrzucał ludzi do okopów pod karabinami maszynowymi. Wykorzystano nas jako mięso armatnie. Wszystko skończyło się bardzo źle, ucieczką. Jak to mówią, ledwo ciągnąłem nogi. To prawda, mogę być całkiem dumny z faktu, że uciekłem z niewoli! Jak ranny też!
  Zaciekawiona dziewczyna zapytała:
  - A sami Japończycy stali się lepsi lub gorsi! Jeśli chodzi o ich walory bojowe.
  Starzec najpierw zapalił papierosa, a dopiero potem odpowiedział:
  - Trudno to obiektywnie ocenić. Zmieniły się armie, pojawiły się czołgi, samoloty, pistolety maszynowe. Statki pod względem postępu nie zmieniły się aż tak bardzo, podobnie jak działa. Ale głupota rozkazu pozostała ta sama, więc schrzań to, atak na Władywostok!
  Zielone oczy wiedźmina rozbłysły.
  - Nie ma na to żadnego usprawiedliwienia!
  Starzec zgodził się.
  - A tak być nie może! Przecież wiedzieli, że wróg szykuje podstęp i nie było jak na to zareagować! Jakby ustawione. Ale rozejm z Pindosami jest wyraźnym sygnałem, że wkrótce nastąpi silny cios.
  Wiedźmin zaśmiał się.
  - Z Pindosem?
  Dziadek potwierdził:
  - Tak, tak teraz nazywają Amerykę i Wielką Brytanię! Nazwa pochodzi od słowa "kraść", czyli kraść. A to są kraje pasożytnicze, złodzieje wysysający krew z głupszych i słabszych!
  Pilot skinął jej czerwoną głową:
  - Tutaj się zgadzam!
  Starzec nalegał:
  - Zgadzam się, że nasze dowództwo to idioci, a nawet zdrajcy! Więc zamień naszą flotę, gorszą niż Pindo!
  Vedmakova sprzeciwiła się:
  "Może nie spodziewali się, że Japończycy zaatakują tak szybko. Ogólnie Daleki Wschód był miejscem odpoczynku, osiedlali się tu tchórze i leniwi ludzie. Przecież w wojsku nie trzeba ciężko pracować jako robotnik lub kołchoz na tyłach, ale dostaje się dobrą rację żywnościową i pensję. Z drugiej strony nie ryzykuje się życia służąc na Dalekim Wschodzie. Tak, raj dla mokasynów i tchórzy.
  Starzec odpowiedział:
  - Żołnierze i oficerowie nie walczą tak źle. Oto Chabarowsk, wciąż nie przeszedł.
  Vedmakova zgodziła się:
  - Rosyjski wojownik, wyjątkowy wojownik! Ale jak powiedział Brusiłow: nasi żołnierze są znakomici, oficerowie dobrzy, generałowie mierni, a car zupełnie zły!
  Dziadek mruknął niezadowolony:
  - Gdyby naszym dowódcą nie był Kuropatkin, ale Brusiłow: wygralibyśmy! Niestety, zostało nadpisane! Muszę powiedzieć, że za cara rosyjscy generałowie stali się mniejsi: za Suworowa była cała galaktyka wybitnych generałów! Stalin jest jednak Gruzinem, ale jak to mówią Gruzini...
  Dziadek przerwał Wiedźminowi:
  - Ostrożnie z takimi stwierdzeniami! Więc możesz dostać się do specjalnego działu! Jednak dla mnie Stalin wcale nie jest geniuszem! Potwierdza to na przykład nieudane uderzenie w linię w lutym! Nawiasem mówiąc, słyszałem, że 1 maja radziecka obrona powietrzna w Moskwie była bezradna i zginęło wiele tysięcy obywateli radzieckich!
  Starzec zauważył:
  - Dziękuję USA i Wielkiej Brytanii! Dali Wehrmachtowi nowe samoloty! Co więcej, słyszałem, że doszło do masowego sabotażu, w wyniku którego Jakowie rozpadli się w powietrzu! I to zupełnie nowy Jak!
  Czarownica skinęła głową.
  - Słyszałem o tym! Naprawdę wstyd! Mam jednak nadzieję, że sprawcy zostaną ukarani i problem zostanie rozwiązany!
  Dziadek skinął głową i nagle powiedział:
  - Główny problem jest w naszych głowach! Coś w rodzaju sowieckiej mentalności! Próba przekształcenia człowieka w trybik, w zwykłego niewolnika!
  Vedmakova nie protestowała. Zatrzymała się, patrząc pustym wzrokiem w okno. Teraz groźba porażki ZSRR stała się znacznie bardziej namacalna. Okazało się, że nawet Moskwa nie jest chroniona przed nalotami. Przynajmniej nie ma wystarczającej niezawodnej ochrony, aby wytrzymać masowy nalot!
  Cóż, wojna wkracza w nieco inny etap... To prawda, że w bitwach pod Stalingradem Niemcy również mieli przewagę w powietrzu, ale nie przyniosło to pożądanego zwycięstwa! Jednak nie tak przytłaczający, Fritz miał przewagę! W końcu na front regularnie przybywały nowe radzieckie samoloty! Ale muszę powiedzieć, że poziom wyszkolenia bojowego wśród pilotów był bardzo niski. Większość początkujących miała nie więcej niż 8 godzin lotu. To duży minus, tym bardziej, że Niemcy mają zazwyczaj aż 250 godzin! Jednak po Stalingradzie Niemcy ograniczyli program do 150, ale teraz z paliwem stało się znacznie łatwiej. Jednak pojawienie się dużej liczby nowych samolotów stworzy problem dla Fritza.
  Nawiasem mówiąc, doniesiono, że wśród pilotów zestrzelonych bombowców schwytano kilku obywateli USA. To, co było ostatnie, nie było zaskoczeniem! Luftwaffe nie ma wystarczającej liczby pilotów na nowe bombowce, więc byli ochotnicy!
  Ciekawe, jak na to zareaguje sowieckie dowództwo? Przecież nie ma nic do zdobycia Berlina? W ZSRR nie opracowano bombowców strategicznych dalekiego zasięgu, z wyjątkiem P-8. Ostatni samolot rozwijający prędkość nieco ponad 400 kilometrów na godzinę, powstały w 1936 roku, jest wyraźnie przestarzały. Ponadto uderzając w Berlin, będzie poruszał się bez eskorty powietrznej, a Niemcy będą mogli go przechwycić swoimi samolotami. Przecież mają już bardzo dobre radary, które będą rejestrować ruch masy latającej w kierunku Berlina. Tak, i wypuszczenie wystarczającej liczby tych maszyn do uderzenia na Niemcy wymaga czasu. Niemcy nie są słabym narodem i kochają technologię! Oni sami są prawdopodobnie najbardziej zdyscyplinowanym i najlepiej zorganizowanym narodem w Europie, a nawet na świecie! Bardzo trudno jest zwyciężyć w pojedynkę, nawet mając na drugim froncie nie słabą Japonię.
  Najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji jest próba wbicia klina pomiędzy aliantami a Niemcami. Ale jak to zrobić? Beria polecił jej już to zrobić przy użyciu otrzymanego od Amerykanów niszczyciela. Dobra prowokacja mogła się okazać, ale Anna nie miała czasu.
  Wydaje się, że nie jest winna - co nie jest losem, ale nadal gryzie nieprzyjemny posmak. Jakby przyjechała dzień wcześniej, wszystko byłoby inaczej!
  Jednak nie jest to wykluczone! Ale przybyła, gdy tylko otrzymała rozkaz od Berii!
  Ogólnie rzecz biorąc, Lavrenty Palych jest mistrzem prowokacji. Japonia zaatakowała port w Peru, nie bez jego udziału!
  Faktem jest, że dokumenty dotyczące amerykańskich planów przeprowadzenia serii ataków prewencyjnych z wykorzystaniem lotniskowców, w tym tych opartych na porcie w Peru, jakby przypadkowo wpadły w ręce wywiadu kraju Wschodzącego Słońca!
  Poza tym Amerykanie są głupcami: sprowokowali Japonię do wojny, razem z Wielką Brytanią nakładając embargo na dostawy ropy i innych surowców, ale sami nie byli gotowi na wojnę!
  Rzeczywiście, Stany Zjednoczone w 1941 roku nie miały wystarczających sił, zwłaszcza w czołgach, na wojnę z Japonią. W 1940 r. mieli tylko 400 czołgów, a informacje o 1941 r. są tajne, ale jest mało prawdopodobne, że nawet wtedy było ich więcej niż tysiąc! Zatem Ameryka przystąpiła do wojny, będąc całkowicie nieprzygotowana! Cóż, Japonia też nie jest zbyt uzbrojona. Gdyby miała około dwóch i pół tysiąca czołgów i lekkich, to na przykład w ogóle nie było lotnictwa dalekiego zasięgu!
  Zatem dzielni piloci amerykańscy z kraju Wschodzącego Słońca nie zbombardowali! I właśnie wpadli w lych! A teraz postanowili odzyskać ZSRR, opierając się przede wszystkim na swojej piechocie, marząc o powtórzeniu sukcesu czasów cara Mikołaja II!
  Wiedźmin znudził się i zaśpiewał:
  Jak skomplikowane jest życie, Panie, niestety,
  Sam założyłeś wieniec cierniowy!
  Nie, nie zawracaj mi głowy
  Nowy dzień zapowiada nam problemy!
  
  Marzenia rozsypały się w pył
  Okrutny robak gryzie z pasją!
  I ból i smutek w twoich oczach
  Co tu ograniczać, nikt nie ma władzy!
  
  Ale co, Boże, możesz
  Sam Kohl wstąpił na krzyż Golgoty!
  O szczęściu, upiornych snach
  Ryczą i jęczą w płaczu wdowy!
  
  Nie ma nic gorszego od ziemi niż świat,
  Szkic wojny umazany krwią!
  Kotwicząca piana eteru,
  Natychmiast rozbijasz sieć!
  
  A jeśli chcesz mojego życia
  Wrzuć mnie więc, Panie, do piekła!
  i tak cię kocham
  W toku, wierzę w zmianę!
  
  Wierzę, że osoba
  Może stać się czystszy, wyższy!
  Aby cierpienia tego wieku się skończyły,
  Będziemy jak brat Najwyższego!
  
  Co rozkażemy
  W przestrzeni statków kosmicznych!
  Ta nasza dzielna armia
  Silniejszy niż Kwazar zabłyśnie!
  
  Życie nigdy nie zniknie
  I wszyscy będą ludźmi!
  Jak niekończący się promień roku
  Z bezgranicznym i błogim wiekiem!
  
  Komunizm staje się faktem
  Uwierz, że będzie lepiej niż marzyłeś!
  Postęp do przodu, w górę, nie w dół,
  Niech będzie radość - bez smutku!
  Vedmakova dokończyła piosenkę i "Emka" w końcu pojechała do Władywostoku. Pilot z zaciekawieniem patrzył na miasto. Zniszczenia we Władywostoku wyraźnie wzrosły, część budynków dymiła, na ulicach pracowały ekipy gaśnicze, było mnóstwo nastolatków z łopatami, kilofami i innymi apteczkami gaśniczymi.
  Dziadek zauważył:
  - Za cara młodzi ludzie też ciężko pracowali, ale bez uśmiechów i zapału! Chociaż na samym entuzjazmie daleko nie zajdziesz!
  Vedmakova sprzeciwiła się:
  - Jeśli przemysł jest motorem gospodarki, to entuzjazm to paliwo o wysokiej liczbie oktanowej!
  Starzec z radością pokiwał głową.
  - No mówisz dziewczyno!
  "Emka" zatrzymała się pod budynkiem komendanta i Wedmakowa prawie z niego wybiegła. Bardzo chciała znowu wsiąść na swojego skrzydlatego konia.
  Dziewczyna zapukała do drzwi gabinetu, do którego przydzielono jej porządek obrad. Następnie rozległ się senny głos.
  - Zalogować się!
  Wiedźmin wszedł, dumnie prostując ramiona. Na krześle siedział mężczyzna w mundurze pułkownika NKWD. Taki łysy i nieprzyjemny typ. Ponuro zapytał pilota:
  - Pełne imię i nazwisko!
  Dziewczyna szybko odpowiedziała:
  -Anna Petrova Vedmakova!
  Pułkownik dodał:
  - Stopień wojskowy?
  - Major Sił Powietrznych i bohater Związku Radzieckiego! - dumnie powiedział pilot.
  Pułkownik podniósł słuchawkę i krótko powiedział:
  - Major Sił Powietrznych Vedmakova już przybyła!
  Następnie zwrócił się do dziewczyny.
  - Jak się czujesz? Mam nadzieję, że zdrowy?
  Pilot obnażyła zęby.
  - Czuję się dobrze! Gotowy do walki jak lwica!
  Pułkownik skinął głową.
  - Świetnie! Myślę, że Japończycy to docenią!
  Rozległ się hałas, stukot butów i do biura wpadło sześciu zwykłych pracowników wydziału specjalnego w towarzystwie mężczyzny w specjalnym mundurze. On zamówił:
  - Zakuj tę sukę w kajdanki!
  Wiedźmin był zdezorientowany:
  - Co to jeszcze jest?
  Pułkownik warknął:
  - I to! Jesteś aresztowany, obywatelko Vedmakova! I zostaniesz wysłany do więzienia!
  Mężczyzna w specjalnym mundurze ostrzegał:
  - Ta kobieta jest bardzo dobra w walce! Bądź więc czujny!
  Wiedźmin uśmiechnął się.
  - Nie będę przedstawicielem naszych dzielnych organów ścigania! Zadzwoń natychmiast do Berii i wyjaśnij to nieporozumienie!
  Pułkownik prychnął pogardliwie.
  - To dla odwrócenia uwagi Berii! Wyślij ją do więzienia, a śledztwo to rozwiąże!
  Czarownica skinęła głową.
  - Jestem bohaterem Związku Radzieckiego i śledztwo oczywiście to rozwiąże, ale z Berii byłoby szybciej! Chcę jak najszybciej znaleźć się za sterami samolotu!
  Pułkownik pocieszał:
  - W czasie wojny nikt nie będzie długo ciągnął! Zabierz ją!
  Vedmakova szła bez oporu i tylko lekko popychały ją lufy karabinów maszynowych skróconego modelu, w które zaczęli wyposażać zwiadowców. Potem wepchnęli mnie do czarnego lejka i zabrali. Anna Pietrowna była spokojna, nie czuła się winna wobec siebie, a NKWD prawdopodobnie wie o jej szczególnym związku z Berią, więc to rozgryzą. Ciekawie jest nawet odwiedzić więzienie. Prawdziwy mężczyzna musi wychować syna, służyć w wojsku i odsiedzieć w więzieniu! Więc prawdopodobnie wojownik! W więzieniach siedziało wielu znanych ludzi: Stalin, Lenin i Hitler!
  Więzienie nie znajdowało się zbyt daleko od biura komendanta, więc Vedmakovą wyciągnięto i zaprowadzono na dziedziniec. Tam psy warczały wściekle, kamienne ściany lochu zbudowanego jeszcze w XVIII wieku były matowe i szare. Dziewczyna poczuła mimowolne podniecenie, kiedy wprowadzono ją do środka i poprowadzono korytarzami. Oto okno rejestracji: pytania dyżurne:
  - Imię, nazwisko, patronimika, płeć!
  Następnie skręć w prawo do wyłożonego kafelkami pokoju. Tam przy stole siedział oficer w mundurze NKWD i skórzanym fartuchu, a z nim lekarz w białym fartuchu i dwie kobiety w średnim wieku, naciągające na ręce cienkie gumowe rękawiczki.
  Strażnik towarzyszący Vedmakovej szybkim, wyćwiczonym ruchem zdjął jej kajdanki. Oficer rozkazał:
  - Rozebrać się!
  Vedmakova była zaskoczona:
  - Co?
  Oficer spokojnie powtórzył:
  - Powiedziałem rozbieraj się! Wymagane jest przeszukanie i oględziny osobiste!
  Dziewczyna zarumieniła się.
  Ale tu są mężczyźni!
  Oficer w fartuchu warknął:
  - Czy mogę ci pomóc! Cóż, zrzuć swoje szmaty, dziwko!
  Vedmakova zadrżała, przypomniała sobie, że tak, po umieszczeniu w więzieniu przeszukanie osobiste jest obowiązkowe i zaczęła zdejmować ubranie. Kobiety brały go i dokładnie sprawdzały każdy szew. Pozostawiona w majtkach Wiedmakowa była zawstydzona, ale oficer warknął:
  - I zdejmij majtki, suko! Wyszukiwanie zostanie zakończone!
  Pozostawiona przed kilkoma mężczyznami zupełnie naga (konwój, który ją przywiózł, stał w miejscu, gotowy w każdej chwili do walki), dziewczyna zawstydziła się i próbowała zasłonić ją rękami.
  Uderzyli ją mocno pałką w pośladek:
  - Ręce w szwach, suko!
  Vedmakova chrząknęła, ale wytrzymała. Kiedy skończyli przeszukiwać jej ubranie i rozdarli buty, funkcjonariusz wydał rozkaz:
  Teraz sprawdź to sam!
  Strażniczki zaczęły od głowy. Potargali włosy palcami w rękawiczkach, a potem zajrzeli sobie do uszu, nawet używając tuby z latarką. Uszy były cofane kilka razy, zginając się i wyprostowując. Następnie zajrzał do nozdrzy:
  - Kaszl, proszę! To jest to, mocniejsze!
  Nos dziewczyny został zmiażdżony. Następnie przeprowadzono badanie jamy ustnej. Było to dość nieprzyjemne, szorstkie dłonie naciskały na język, co jakiś czas go odrywały, potem szarpały mocniej, a nawet prawie wyrywały.
  Oficer przemówił:
  - Musisz być bardziej ostrożny! Ona może być szpiegiem!
  Strażnicy zaczęli przyciskać palce do zębów, sprawdzając, czy nie ma plomb, które mogłyby zawierać ważne informacje. Wedmakowa poczuła się upokorzona i opluta, jej bohatera ZSRR przeszukano jak dziwkę i niczego nie umknęła. Wtedy kobiece dłonie w rękawiczkach zaczęły dotykać nagiej piersi dziewczyny. Zmiażdżyli ją, wyczuli dosłownie każdy milimetr, prześwietlili latarką. Piersi dziewczyny nabrzmiały zdradziecko, a strażnicy naciskali coraz mocniej, po czym wrzeszczeli:
  - NIE! Ona jest tutaj czysta!
  Następnie zbadano pępek i palce. Pępek został odciągnięty, również skręcony, po czym został przebity igłą. Nie mniej dokładnie zbadał palce.
  - A teraz przeszukanie ginekologiczne! - rozkazał oficer.
  Strażnicy nakazali:
  - Pochyl się i rozłóż nogi, proszę!
  Potem nastąpił najbardziej upokarzający, gdy ręka strażnika w rękawiczce dość brutalnie weszła w pierś dziewczyny. Wiedmakowa jęknęła z bólu i upokorzenia. A dłoń sztywno opadała do jaskini, w której kobieta trzyma swój najcenniejszy skarb, z czego bolała i łaskotała jednocześnie. Dziewczyna drgnęła lekko, a funkcjonariusz mruknął złośliwie:
  - Sprawdź to tak dokładnie, jak to możliwe! Przecież to właśnie w intymnych miejscach szpiedzy zazwyczaj ukrywają dokumenty, a czasami wystarczy drobna notatka, aby dowiedzieć się ważnych informacji.
  Jednego strażnika zastąpiono drugim, po czym rewizja stała się jeszcze bardziej bolesna i niegrzeczna. Vedmakova zdała sobie sprawę, że chcieli ją po prostu upokorzyć, zamieniając poszukiwania w tortury.
  Badanie odbytu było nie mniej szorstkie, ponadto wykorzystano jelito i dużą lewatywę. Najwyraźniej pilot rzeczywiście miał poważne podejrzenia. Potem sprawdzenie palców, nóg i stóp wydawało się drobnostką.
  Na tym jednak się nie skończyło, funkcjonariusz rozkazał:
  - Teraz na prześwietleniu żołądka! Niewiele mogła przełknąć!
  Cóż, to nie boli aż tak bardzo. Był tu obecny lekarz, dokładnie wszystko obejrzał, nawet serce i płuca. Wreszcie dał zielone światło:
  Jest czysta i całkowicie zdrowa!
  Oficer warknął gniewnie:
  - Szkoda, że i tak ją zastrzelimy! Jednak pozwólmy mu na razie grać na pianinie!
  Pilot, oszołomiony upokorzeniem, szedł posłusznie jak automat. Ręce wiedźmina były posmarowane farbą i starannie odciśnięte na papierze. Potem następowały wszelkiego rodzaju pomiary, fotografowanie z profilu, na całą twarz. Przez dość długi czas musieli stać nago, przepisując wszystkie znaki, blizny i pieprzyki na ciele. Następnie została spłukana zimnym prysznicem, co, nawiasem mówiąc, jest zwyczajem w ZSRR, nie tylko dla więźniów, otrzymali mundury więzienne.
  - Ubieraj się suko!
  Szata była właściwie workiem, uszytym z płótna i wyhaftowanym numerem więziennym. Nie dali dziewczynie butów, najwyraźniej uznając je za zbędny luksus dla wrogów ludu, więc ledwo zakrytą, zabrali ją do celi.
  Właśnie miały miejsce masowe aresztowania, więzienie było przepełnione i tętniło życiem. Vedmakovą wrzucono do ciasnej klatki, w której przebywało już ponad sto kobiet, głównie młode dziewczyny z wojska i służba. Kiedy pilota wprowadzono do celi, nie mogła zrobić kroku, więzień zagracił całe piętro. W celi było bardzo ciemno, okno zabite deskami, było duszno i mocno śmierdziało, widocznie dawno nie wyciągano wiadra.
  Dziewczyny były półnagie, a niektóre były zupełnie nagie, zabrały swoje ubrania. Kilku z nich majaczyło i poprosiło o drinka. Czarownica zatrzymała się i zapytała:
  - Nie mogę zrobić kroku! Gdzie powinienem pójść!
  - Gdzie tam przywieziono i przestań! - Rozkazał z ciemności, prawdopodobnie najstarszy w celi. - Nie ma dla nas miejsca.
  Vedmakova, zdając sobie sprawę, że to głupie, zapytała jednak:
  - Po co jesteście, dziewczyny?
  Poszły głosy:
  - Tak, tutaj jest artykuł 58, a nawet bez żadnych opłat! Po co jesteś?
  Wiedźmin zażartował:
  - Tak, Beria została zgwałcona!
  Dziewczyny zaśmiały się przyjaźnie i okrzyki:
  - Tak, ona jest nasza!
  Kto zapiszczał z ciemności:
  - Powieś trochę tego Berii!
  Złowieszczy głos przerwał:
  -Wystarczająco! I tak już ponad pół tysiąca mężczyzn rozstrzelano na podwórku! Nas też można zabrać na spacer z całym aparatem!
  Wiedźmin warknął:
  - Cóż, nie, jeśli wezmą mnie na rozstrzelanie, nie poddam się tak!
  . ROZDZIAŁ #8
  Oleg Rybachenko kontynuował walkę o jasne jutro razem z dziewczyną Margaritą Korshunova.
  Walczyli pod Stalingradem. Walczyli z całą kolosalną odwagą. A wieczne dzieci nie myślały o wycofaniu się i poddaniu wrogowi.
  Ale siły były nierówne i naziści stopniowo posuwali się do przodu. Ale bardzo powolne i rzucające się podejścia do domów i ulic ze zwłokami najemników.
  Moskwa była otoczona, ale nadal walczyła. Miał też swoje piękne dziewczyny. którzy są naprawdę bogaci.
  Oleg Rybachenko i Margarita strzelali w Stalingradzie. Według AI w tym samym czasie chłopiec próbował coś skomponować.
  W wyborach nie dopuszczono kandydata na prezydenta Białorusi Aleksandra Łukaszenki. Zawinili w tym, że Katedra Słowiańska wycofała podpisy. W rezultacie nie było sześciu kandydatów, ale pięciu. I główna walka rozegrała się między Zenonem Pozdnyakiem a Kebiczem. Do drugiej tury z niewielką przewagą awansował prorosyjski i bardziej umiarkowany Kebicz. A potem z dużą różnicą wygrał antyrosyjski Poznyak.
  Łukaszenka zaprotestował, twierdząc, że został usunięty nielegalnie. Ale ogólnie nie było nic oprócz hałasu.
  Kebich wygrał bardzo pewnie. I został pierwszym białoruskim prezydentem.
  Wkrótce Białoruś weszła do strefy rubla. Sytuacja w gospodarce pozostawała w stanie kryzysu. Nie starczyło pieniędzy. Ale kraj znajdował się w strefie rubla.
  Kebicz zaproponował proces integracji z Rosją. Rozpoczęła się zbieżność praw, otworzyły się granice, zjednoczyła się gospodarka. Powstały ciała ponadnarodowe.
  W 1999 roku na Białorusi odbyły się nowe wybory prezydenckie. Gospodarka znalazła się w głębokim kryzysie po niewypłacalności Rosji. Ale wpływ komunistów znacznie wzrósł. Łukaszenka natomiast kłócił się ze wszystkimi i nie tworzył własnej partii, został zepchnięty na bok przez inne siły. Główna walka toczyła się między Kalyakinem i Kebiczem. Zenon Poznyak stracił w tym czasie popularność. Jak i cały Białoruski Front Ludowy.
  Komuniści stali się silniejsi.
  W Rosji historia również nieco się zmieniła. Ziuganow zdobył prezydentowi trochę więcej głosów, choć nie udało mu się wygrać. Łebed był jeszcze przez kilka miesięcy sekretarzem Rady Bezpieczeństwa. Ale ogólnie nie jest to tak znaczące. Najważniejsza różnica polega na tym, że Czernomyrdin nie został odwołany. W rezultacie pozostał premierem nawet po niewypłacalności. Kebicz jednak, mimo pomocy Czernomyrdina, wciąż przegrał w drugiej turze, a Kalyakin został prezydentem Białorusi.
  A w Rosji po odejściu Jelcyna Czernomyrdin objął urząd prezydenta. Gospodarka rosyjska weszła już w fazę wzrostu, a Wiktor Stiepanowicz, choć z wielkim trudem, z pomocą Żyrinowskiego, który zajął trzecie miejsce, pokonał Ziuganow.
  Tak więc w Rosji Czernomyrdin został prezydentem, Żyrinowski został sekretarzem Rady Bezpieczeństwa i pierwszym asystentem prezydenta. Putin na razie pozostaje na uboczu. Ziuganow jest liderem opozycji. Primakow nadal jest ministrem spraw zagranicznych.
  Więc wszystko poszło zgodnie z planem. Kalyakin kontynuował proces integracji, ale jeszcze się nie zjednoczył. Gospodarki poszły w górę. Czernomyrdin prowadził wojnę w Czeczenii. Negocjował z Maschadowem. I ostatecznie osiągnął tam stabilność.
  Czernomyrdin wygrał następne wybory z łatwością nad Ziuganowem. Kalyakin został również łatwo wybrany na drugą kadencję. Wszystko szło mniej więcej gładko. Białoruska gospodarka rosła.
  Ale Kalyakin nie poszedł na trzecią kadencję. Jego następcą został kolega Nowikow.
  Czernomyrdin również nie ubiegał się o trzecią kadencję. Następcą Czernomyrdina został Żyrinowski. Ten ostatni stał się oczywiście znacznie bardziej umiarkowany, ale zwiększył presję na Białoruś - domagając się przystąpienia do Rosji.
  Nowicjusz zaprotestował. Z powodu tego, że był objęty sankcjami.
  Żyrinowski był bardziej sztywny i wywierał większy nacisk... W rezultacie siły prorosyjskie przeprowadziły na Białorusi referendum, co zbiegło się w czasie z poważnym kryzysem gospodarczym. A Białoruś stała się częścią Rosji. To wzmocniło nastroje antyzachodnie.
  W 2014 roku Żyrinowski, korzystając z okazji Majdanu na Ukrainie i obalenia Janukowycza, wysłał wojska. Armia ukraińska nie była gotowa do walki i Rosjanie ją rozbroili. Janukowycz i Rada pod groźbą użycia broni ogłosili referendum. Rosja przyłączyła tę republikę do siebie.
  Aby Ukraińcy mniej się buntowali, Żyrinowski przeniósł stolicę Rosji do Kijowa. A to wpłynęło na wyniki referendum. Sam Władimir Wołfowicz w kolejnych wyborach prezydenckich został triumfalnie wybrany na trzecią kadencję, znosząc w referendum wszelkie ograniczenia.
  Aleksander Łukaszenka odszedł na emeryturę i popadł w zapomnienie. Putin był przewodniczącym FSB do 2012 roku, kiedy miał sześćdziesiąt lat. A Żyrinowski, który lubił odmładzać zespół, nie zastąpił go czterdziestoletnim zdolnym oficerem. Odmłodził się także gubernator Białorusi, który zastąpił Nowika.
  Rosja natomiast znalazła się pod sankcjami Zachodu, ale nie były one zbyt znaczące. Żyrinowski walczył w Syrii i Iraku. Stworzył dla Kurdów własne państwo i w sumie działał bardziej zdecydowanie niż Władimir Putin. Ponadto Rosja przeprowadziła atak rakietowy na Arabię Saudyjską i gwałtownie zawyżyła ceny ropy.
  Potem rozpoczęła się wielka wojna między Iranem a Stanami Zjednoczonymi. Co jeszcze bardziej podniosło ceny ropy. Tymczasem Rosja zajęła i zaanektowała państwa bałtyckie i Mołdawię. A potem, korzystając z zamieszania w Kazachstanie po odejściu Nazarbajewa, wprowadziła tę republikę do swojego obiegu.
  Odbyło się także referendum, w wyniku którego Rosja uzyskała kolejną prowincję.
  Stopniowo postępowała odbudowa ZSRR.
  W 2020 roku Żyrinowski zaktualizował rekord w wyborach na IV kadencję Prezydenta Rosji. Dopóki nie odszedł.
  A Rosja przeniosła się przez Azję Środkową. W Uzbekistanie, Tadżykistanie, Kirgistanie, Turkmenistanie pojawiły się wojska rosyjskie i odbyły się referenda w sprawie przystąpienia do Rosji.
  Tak więc kraj został przywrócony do dawnych granic ZSRR.
  Ale to nie wystarczyło Żyrinowskiemu. I bez zbędnych uprzedzeń okupował Finlandię wojskami. I tam oczywiście z prawie 100% wynikiem, przeprowadzając referendum. I do niej dołączyć.
  W ten sposób Rosja zwróciła swoje. Stosunki z Chinami nieco się pogorszyły z powodu roszczeń do Port Arthur i eksmisji żółtych z Syberii.
  Ale podczas gdy Chiny bały się Rosji i gadały.
  Ale na Alasce doszło do wojskowego zamachu stanu i zajęły go wojska rosyjskie. I zorganizowali referendum w sprawie powrotu do Rosji. Jednocześnie Ameryka zmuszona była uznać nieważność umowy sprzedaży Alaski Rosji.
  Zatem...
  Oleg Rybachenko zatrzymał się i ponownie zaczął strzelać.
  Chłopiec oddał serię, po czym bosą stopą rzucił granat. Rozproszył nazistów i napisał na Twitterze:
  - Jesteśmy niepokonani!
  Margarita również oddała serię, rzuciła granat gołymi palcami, zmiażdżyła Fritza i krzyknęła:
  - I zawsze zjednoczeni!
  Dzieci walczyły bardzo dzielnie.
  Chłopiec ponownie ciął wrogów serią. Rzucił granat w gąsienicę gołymi palcami. W rezultacie zderzyły się dwa czołgi. Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Chwała Tobie, nasza rosyjska ziemio,
  W imię świętej Rosji,
  Rodzime rady rodzinne!
  Dziewczyna ponownie rzuciła granat bosą stopą. Zestrzelił tuzin faszystów i śpiewał:
  - Na górze jest krowa,
  Bądźcie zdrowymi dziećmi!
  Chłopiec skręcił, skosił Fritza i zaćwierkał:
  - Ojczyzna w moim sercu,
  Na szczęście otworzymy drzwi!
  A potem jego dziecinna noga rzuciła granat. To dzieciak, który jest naprawdę śmiercionośnym nosicielem zniszczenia.
  Margarita to także strzała o kolosalnej celności.
  Dziewczyna wzięła to i zaśpiewała:
  - Nie, czujny nie zgaśnie,
  Spojrzenie sokoła, orła-
  Głos ludu jest dźwięczny -
  Szept zmiażdży węża!
  Dziewczyna, rzucając granat bosą stopą, wzięła go i ćwierkała dalej;
  Stalin żyje w moim sercu
  Abyśmy nie znali smutku -
  Otworzył drzwi do kosmosu
  Gwiazdy świeciły nad nami!
  A dziewczyna się roześmiała. Rzuciła się na faszystów. Znokautowała ich szeregi i pisnęła:
  Wierzę, że cały świat się obudzi -
  Będzie koniec faszyzmu...
  Słońce będzie jasno świecić
  Droga, oświecająca komunizm!
  I znowu dziewczyna zręcznie rzuca granat bosą stopą. Przepychając się hitlerowskimi czołgami.
  Natasza też walczy. W Stalingradzie dziewczyny są po prostu bohaterkami.
  I śpiewajcie sobie odważnie:
  - Moją ojczyzną jest ciemność wszechświata,
  Mogę zmiażdżyć atak złych wrogów...
  Nie mogę kochać dnia bez ciebie
  Jestem gotowy oddać za Ciebie życie!
  A Natasza rzuca granat bosą stopą.
  Następnie Zoya strzela. Piękna dziewczyna w bikini. Skręcę się, skoszę nazistów.
  A wtedy z jej bosej stopy wyleci zabójczy prezent.
  Zoja śpiewała szczerząc zęby:
  - Uwielbiam niszczyć wrogów! Taka dziewczyna!
  I znowu piękność z gołymi palcami rozpocznie zniszczenie.
  A potem Aurora płonie. Również rudowłosy diabeł, jak najechać na nazistów.
  A bosą stopą wystrzelony granat rozsmaruje bojowników Wehrmachtu na żwirze.
  Dziewczyna piszczy:
  - Tili, tili, włok, wali ...
  Pokonaj nazistów moją siłą,
  Nie mogę teraz odmówić!
  I znowu wojownik strzela celnie.
  Dalszy ogień prowadzi Svetlana. A także gołymi palcami rzuciła wybuchową paczkę.
  Cóż, Fritz to zrozumiał.
  Dziewczyna, szczerze mówiąc, jest wojowniczką rocka.
  I jak śpiewać:
  - Chwała Rusi nad ziemią,
  Zawsze będziemy ze snem!
  I cztery dziewczyny o nazistach io tym, jak uderzą. Ogólnie są jak święci z batalionu aniołów śmierci. A naziści w Stalingradzie to rozumieją.
  Ale jest coraz ciężej i ciężej.
  Stalingrad wciąż się broni, ale nazistom udało się już zdobyć Suchą. Wśród nazistów jest też silna flota z morza. W tym przechwycone brytyjskie statki.
  Dosłownie zranili całe wybrzeże. A Turcy nadciągają z południa. Robi się naprawdę przerażająco.
  Natasza i jej dziewczyny z Suchimi mogły polecieć do Stalingradu, przechwytując niemiecki samolot ze sklejki.
  A teraz także w Stalingradzie. To miasto jest faszystowskie, bez względu na to, jak bardzo starasz się go nie zdobyć.
  Natasza bosą stopą rzuca morderczy prezent, rozdzierając nazistów na kawałki i śpiewa:
  - Nasze życie będzie cudowne!
  Zoya, rzucając bosą stopą granat, dodała, szczerząc zęby:
  - Jeśli oczywiście wygramy!
  A dziewczyna potrząsnęła szkarłatnymi sutkami.
  Aurora, strzelając, ryknęła:
  - I niech nasza Ojczyzna będzie sławna!
  I bosymi palcami rzuci morderczy prezent. Miażdż przeciwników i piszcz:
  - Chwała Wielkiej Rusi!
  A potem Svetlana wzięła linię i wysadziła ją w powietrze. Wyrzeźbiłem setkę nazistów. Potem bosą stopą wystrzeliła granat i zapiszczała:
  - Do nowego światła nauki i dobrobytu!
  A cztery dziewczyny znów walczą i nie zamierzają spuszczać nosa.
  Nataszka podniosła wybuchową paczkę dwiema bosymi stopami. I z całej siły wrzuciła go do nazistowskiego czołgu.
  E-75, otrzymawszy uszkodzenie, zatrzymał się i zaczął dymić.
  Natasza śpiewała:
  - Ruś śmiał się i płakał i śpiewał,
  W każdym wieku, dlatego ona i Rus'!
  Potem Zoya wzięła go i wypuściła zabójczy prezent bosymi stopami. I kolejny czołg nazistów zatrzymał się, wyłożony.
  Zosia napisała na Twitterze:
  - Tak, przyszłość jest nasza!
  Chwała wielkiej Rosji!
  Aurora wystrzeliła z karabinu maszynowego. Wykosił wielu faszystów. Następnie powiedziała agresywnie:
  - Chwała bohaterom ZSRR!
  I od rzutu jej bosej stopy znów leci granat. Oto rudowłosa dziewczyna. Po prostu niepokonany terminator.
  I jak Swietłana to przyjęła i zmiażdżyła nazistów. I powalił ich jak ostre pole siana.
  Potem zaćwierkała:
  - Chwała ziemi rosyjskiej!
  A od rzutu jej bosej stopy leci taki śmiercionośny granat odłamkowy.
  Wojownik pisnął:
  - Za imperium sowieckie!
  Natasza strzela, mówi:
  - Dla największego z imperiów!
  I znowu coś, co zabija nazistów z ogromną gwarancją, leci z jej bosej stopy.
  A dziewczyna śpiewa:
  - Chwała mojej Ojczyźnie -
  Chwała Rosji!
  Zoya również rzuciła granat bosą stopą. Odcięła wielu nazistów i pisnęła:
  - Wielka Rosja - wielka chwała!
  I mrugnęła do swoich towarzyszy.
  Dziewczyny oczywiście prawie nagie. W bikini, opalona, muskularna, piękna i krągła.
  Jak urocze dziewczyny wyglądają, gdy są prawie nagie! A dlaczego nawet ubrania!
  Następnie Aurora aktywnie strzela. I bosą stopą rzuci czymś, co zabije nazistów.
  Następnie śpiewa:
  - Za wielką Ojczyznę!
  Swietłana nadal strzelała. Wycięła nazistów i zaćwierkała:
  - Za wielkie osiągnięcia!
  A bosą stopą, jak wystrzelić granat. I znowu naziści są głupi.
  Brawo Rosjanki. To ludzie akrobacji.
  A potem są piloci: Mirabela i Anastasia. To samo, co uderzenie Fritza.
  Tak, hordy Hitlera rozpraszają się od takich dziewcząt.
  Wojownicy walczą na Jak-9. Samochód wydaje się być przestarzały. Ale dość skuteczny. Chociaż pod względem szybkości i uzbrojenia gorszy od Luftwaffe.
  Tylko jedno działo kalibru 20 mm i karabin maszynowy dla dziewcząt, przeciwko ME-262 z pięcioma działami kalibru 30 mm.
  Ale tutaj Mirabela zręcznie manewruje, wpada w ogon skrzydlatego faszystowskiego sępa. I strzela do niego. Wybija metal, spala wroga na czysto.
  Wtedy Mirabela zaśpiewała:
  - Wyżej i wyżej i wyżej
  Samoloty latają jak ptaki...
  Burzymy faszystowskie dachy
  A męstwo żołnierzy przekracza granice!
  A oto Anastazja, jak to przyjmie i będzie dłubać na nazistach. To dziewczyna terminatora.
  Zmiażdży twarze hitlerowskich bandytów i będzie piszczał:
  - Wielka chwała nadejdzie dla Rusi!
  A także bosymi stopami naciska na pedały. I kolejny Messerschmitt upada.
  Dziewczyny walczą same w majtkach. I są bardzo dobrzy. Trzepotają szybko na słabszych silnikach. I wychodzą przed strzałami wroga.
  Mirabela przerywa Fritzowi, piszczy:
  - Żadnych wron, nie pokonasz nas!
  I znowu wojownik skrada się na śmiertelną odległość.
  I nowa nazistowska machina upada.
  Sandałowa dziewczyna wie, co robi. I ma się świetnie.
  Oto faszysta próbujący osłaniać wojownika z daleka. A ona odchodzi. I jakimś cudem znowu na ogonie wroga.
  I powala Fritza, piszcząc:
  - Dla Rosjan nie ma rzeczy niemożliwych!
  I znowu wojownik desperacko zawraca. I kolejny samochód zostaje przebity.
  Mirabella napisała na Twitterze:
  - Naprawdę świat został stworzony dla Rosji!
  I jeszcze raz, jak się wydostać. I jak poddać się wrogowi!
  Anastazja również przewraca niemiecki samochód i piszczy:
  - Cała nasza ziemia będzie sławna, ale nie będzie dla nas połowu!
  A dziewczyny są coraz bardziej rozbieżne!
  Co może sobie z nimi poradzić? Czy to agresywny huragan!
  Dokładniej, huragan nie jest w stanie ich pokonać!
  Tymczasem Natasza walczy i śpiewa:
  Będziemy walczyć za Rosję!
  A także bosą stopą, jak wystrzelić granat morderczego kalibru.
  I zmielić nazistów na kawałki metalu i krwawe mięso.
  Zoya też bosą stopą rzuci śmiercionośną i rozpaloną do czerwoności, a podskakując, podda się:
  - I za nowy porządek komunizmu na całym świecie!
  I odsłonił zęby.
  Aurora następnie strzela mocno. Strzela do siebie, kosi nazistów i piszczy, szczerząc zęby:
  - O postęp!
  A z jej bosej stopy wyskakuje coś, co jest w stanie rozbić każdą przeszkodę.
  A potem w bitwie Svetlana. Taka zabójcza dziewczyna.
  I też jest blondynką. Jak tnie nazistów... A potem z jej bosej stopy leci morderczy prezent. Zmiażdży nazistów i zamieni ich w diabelskie płomienie.
  Dziewczyny z Terminatora, jak syczeć:
  - Chwała mojemu słowu honoru!
  Słowo Komsomołu!
  Wojownicy jak strzelać do nazistów. I zastrzelmy ich jak wściekłe psy.
  Oto Terminatorzy! I miażdżą nazistów - cóż, diabły!
  Natasza powiedziała z patosem:
  - Będziemy walczyć o socjalizm,
  Za naszą Rosję Sowiecką,
  Na nowe wielkie zamówienie!
  I znowu śmiercionośny prezent wylatuje z jej bosej stopy.
  Zoya działa również dość energicznie. Miażdży faszystów. I nie zawodzi ich. A jej bose stopy trzepoczą jak śmigło.
  Wojownik mówi z zapałem:
  - W imię świętej Rusi,
  Rosja będzie uwielbiona!
  I znów wojownik pełen emocji walczy.
  Następnie Aurora rzuca dar śmierci bosą stopą. Jak to zamiata nazistów we wszystkich kierunkach. I mówi z wściekłością:
  - Jestem mistrzem świata w boksie!
  A wtedy Svetlana uruchomi mordercze i niszczycielskie. A jej bosa stopa jest taka zwinna.
  I wojownik zaćwierkał:
  - Jestem najsilniejszy na świecie,
  Zamoczymy nazistów w toalecie -
  Nie wierzy łzom Ojczyzny,
  I damy złych oligarchów w mózgu!
  . ROZDZIAŁ #9
  Uczestnicząc w ciężkich bitwach, Vedmakova prawie nie spała przez kilka dni, dlatego pomimo skrajnego ciasnoty w celi więziennej, duszności i smrodu prawie natychmiast zasnęła.
  Śniło jej się, że znalazła się w średniowieczu i przewodziła powstaniu niewolników, stając się czymś w rodzaju Spartakusa w spódnicy! Po pierwszym sukcesie odważna wojowniczka, muskularna dziewczyna, zebrała rebeliantów i zaproponowała, że wybierze własnych przywódców.
  Vedmakova, zgodnie z oczekiwaniami, została szefem już dość dużego oddziału i zaproponowała potężnego bohatera Turana jako swojego pierwszego zastępcę.
  I tutaj niewolnicy byli jednomyślni. Następnie wybrali dziesięciu ludzi. System dziesiętny jest najprostszy i Vedmakova uznała, że nic nie powinno być skomplikowane.
  Uzbrojeni w trofea i zabierając ślimaki karaluchowe (w ciężkim śnie wybuchła podświadomość Czarownic) ruszyli dalej.
  Aby wzmocnić swój autorytet i rozprostować nogi, Vedmakova szła, poruszając się jak kot. Wtedy dziewczyna zaczęła biec, czując podeszwami bosych stóp małe, ostre kamyczki kamienistej drogi. Ale wojowniczka nie zwracała uwagi na ból, zresztą wyprzedziła wszystkich. Jak się okazało, nie na próżno. Trzej wrogie myśliwce wpadły w zasadzkę i mogły wywołać przedwczesny alarm. Przywódca powstania wspiął się na drzewo i skoczył z góry na wrogów. Jej ruchy przypominają taniec hybrydy tygrysów i kobr, lekki krzyk i ustaje z odciętymi głowami.
  - Tak przełamuję opór!
  Vedmakova nie mogła się powstrzymać od grania dla publiczności, pokazując niewolnikom odcięte głowy. W odpowiedzi rozległ się ryk aprobaty.
  Wkrótce pojawiły się majątki z plantacjami. Rzeźbione domy to prawdziwe pałace z dekoracjami i posągami. Tu i ówdzie widać było fontanny. Z jednego posągu w postaci Zeusa ze skrzydłami motyla i ustami na brzuchu, nogach i klatce piersiowej: pobito siedem strumieni. Pola są bogate, tłuste, z podobieństwem złotej bawełny, zboża z dużymi kłoskami, ciecierzycy i innych rzeczy. Zatrudniali wielu niewolników. Byli tam zarówno mężczyźni, jak i kobiety, a także wiele dzieci. Oczywiście nadzorcy i strażnicy. Ale ogólnie rzecz biorąc, niewolników jest znacznie więcej, a także z łopatami i motykami.
  Vedmakova podniosła własnoręcznie wykonany sztandar, uszyty naprędce przez niewolnice: Z wizerunkiem miecza i motyki! Inni niewolnicy rzucili się do ataku.
  Tymczasem na słupach wisiało kilku niewolników i niewolnic, których ręce i nogi przekłuto gwoździami. Wydaje się, że te dzieci niesprawiedliwości były skazane na męki. Widząc zbliżających się wyzwolicieli, ukrzyżowana dziewczyna zawołała niespodziewanie mocnym głosem:
  - Nadeszła zemsta, pokonaj właścicieli!
  Przywódca Wiedźmina, jak zawsze przed nami. Jej karaluch ślimak podniósł się i powalił dwóch strażników na raz. Reszta odchyliła się do tyłu, jeden ze strachu, a nawet wpadł na własną włócznię. Z przekłutego brzucha sterczały jelita. Dziewczyna zachichotała.
  - Jesteście słabymi wojownikami, jeśli boicie się konia!
  Miloslava, która została jej giermkiem, walczyła na prawą rękę, toporami w rękach dziewczyny, jak brzytwa sprytnego fryzjera. Tak słynnie odcina wojowników.
  Turan też nie ustąpił. Rzucił kamieniem, który złamał klatkę piersiową strażnika i przyłączył się do walki. Było oczywiste, że ciężka praca dobrze mu zrobiła, a nie mięśnie kamienia młyńskiego. To prawda, że \u200b\u200bVedmakova poruszała się szybciej.
  Niewolnicy przestali pracować, ale jeszcze nie dołączyli do walki. Najwyraźniej byli zdezorientowani. To prawda, ten sam niespokojny chłopiec, podskakując do pracujących chłopców, krzyknął:
  - Wy tchórze! Kto za mną jest bohaterem, kto beze mnie jest wstrętną świnią!
  Pierwsi zareagowali chłopcy. Rzucili się na nadzorców. Oto czternastoletni chłopak, który uderzył swojego "opiekuna" motyką, tak że jego głowa roztrzaskała się jak dynia. Udało się i do walki włączyły się pozostałe niewolnice, nawet zwykle skromne i cierpliwe dziewczyny.
  Teraz bitwa była chaotyczna, ale przewaga liczebna i desperacja były po stronie niewolników. I oczywiście przejęli kontrolę.
  Passa jest tym, czego trudno oczekiwać od dziewczyny, która uczyła się na jej oczach. Szarpała się ze strażnikiem, on zaczął ją popychać. Oszukała go więc, zabrała miecz i uderzyła go prosto w szyję.
  - To się nazywa przekąska! - warknęła dziewczyna. - Słuchaj, nie upijaj się!
  Pierwszy majątek został wyzwolony szybko, oddział rósł na naszych oczach. Powstanie rozprzestrzeniło się jak pożar trawiący pola. Vedmakova pogalopowała do przodu. Jeźdźcy rzucili się na niego, z reguły dotarli na sam czubek głowy. Strażnik jednak nie poddał się. Szczególnie zacięta walka toczyła się w pobliżu siedmiostrunowej fontanny. Tutaj plantatorzy przenieśli rezerwę koni do bitwy.
  Odważna Vedmakova była otoczona ze wszystkich stron. Uratowała ją dopiero niezwykła szybkość specjalnie utuczonego karalucha. Oto dokładny wypad i posiekany przeciwnik upada. Jednak dziewczyna została najpierw zraniona w ramię, potem w brzuch, a potem prawie odcięto jej nogę. Wtedy Vedmakova zaczęła rzucać maleńkimi sztyletami. Ostre jak brzytwa wpadały do oczu, czasem do ust. Jednak większość wojowników była półnaga z powodu upału, a takim żołnierzom wystarczy przebić klatkę piersiową. Kilku jeźdźców upadło, ale reszta parła dalej. Mieczy było tak wiele, że wyglądały jak poruszający się grzebień. Więc leją się ze wszystkich stron.
  Ale Miloslava, Passa, Turan i inni niewolnicy przybyli na czas. Po wcięciu się w szeregi szli jak po lodowisku, widać, jak odlatywały zwłoki, a uzbrojeni niewolnicy w jakiś sposób pospieszyli im z pomocą z całej siły.
  Piechota zaatakowała jeźdźców, wyczerpani niewolnicy mścili się za ból i upokorzenie.
  - Chwyć pierścień wroga i nie puszczaj! - Rozkazał Vedmakova.
  Na jej oczach padł niewolnik z odciętą głową, ale za nim padło kilkunastu strażników.
  - Weź numer! - rozkazał młody przywódca powstania.
  Do bitwy przyłączało się coraz więcej niewolników. Widziano, jak chłopcy wspinali się biegiem na konie, rzucali się na jeźdźców, używali zębów, używali ostrych kamieni.
  Niewolnicy zdawali się nie znać strachu, mścili się za długie lata upokorzenia, kiedy nikt nie uważał ich za ludzi. Ponadto wielu z nich urodziło się wolnych i nie zapomniało jeszcze odurzającego aromatu woli.
  Skończywszy z oddziałem "jeździeckim", Vedmakova ruszyła dalej. Ostatnią poważną przeszkodą na jego drodze była cytadela wycięta z dużych drzew. Było tam całkiem sporo zabezpieczeń.
  - Przeszukaj posiadłości i złap się drabin. krzyknęła. - Jeśli to nie wystarczy, zrób je sam.
  Niewolnicy pospiesznie zbudowali urządzenia szturmowe.
  - Schody powinny być szerokie, aby mogło przez nie przejść jednocześnie wielu wojowników. - zauważyła Vedmakova.
  W innych posiadłościach nadal szalała masakra. W niektórych miejscach służba przechodziła na stronę rebeliantów, ale w wielu przypadkach z przyzwyczajenia stawiali opór. Nadzorcy zostali szybko zabici - daleko im do najtwardszych wojowników. Ostatnim bastionem oporu wroga były detinety. Vedmakova jak zawsze pierwsza wspięła się na ścianę. Został kilkakrotnie trafiony strzałą, ale odpierał śmiercionośne dary tarczą. Najbliższy wojownik został uderzony tak mocno, że choć udało mu się sparować, spadł z muru.
  Miloslavowi udało się podważyć strażnika hakiem, również zrzucając wroga. Śnieżnobiała Passa już swoim wyglądem oczarowała wrogich żołnierzy. Kiedy patrzyli na jej gwałtownie falujące piersi, z uwodzicielskimi piersiami, dziewczyna kopnęła stopą w pachwinę, a potem ciąła. Vedmakova, wspinając się po ścianach, ścina bez litości. Wróg już stracił morale, coraz więcej niewolników wspinało się po murze. Przedarli się, schodów było dużo, a strażnicy nie zdążyli ich wszystkich pokonać. Na dnie prawda leżeli martwi i ranni niewolnicy, szturm nie mógł obejść się bez strat. Tutaj niewolnik i strażnik zwarli się ze sobą i upadli z przyzwoitej wysokości. Byli ranni, ale pozostali przy życiu, nadal się dusili.
  Niespokojny chłopak Vedmakova zapomniał zapytać o nazwisko, również wisiał na ścianie. Wykorzystując swój niski wzrost, wśliznął się pomiędzy nogi funkcjonariusza, po czym kopnął go obiema stopami w plecy, uderzając jednocześnie pod kolanami. Poleciał do przodu, zderzając się z widłami trzymanymi przez dorosłego niewolnika.
  - To jest tak złapane, że boleśnie gryzie! - Chłopak wysunął swój cienki język, drażniąc strażników.
  - Och, ty bosonogi wężu! - Wojownik stojący po prawej stronie przeklął i ciął chłopca mieczem.
  Chłopak odchylił się i splunął mu z fajki w oko. Jak rozpaczliwie krzyczał wróg, załamując się. Dzieciak nie stanął na ceremonii i dobił go mieczem. Dłonie dziecka, choć cienkie, były muskularne i mocne - stwardniałe ciężką pracą.
  Inni chłopcy również wykazywali presję, walczyli jak cholera, piszczeli i przeklinali, wybierając fajne miny!
  Mur został szybko uprzątnięty, wewnątrz bitwa trochę się przeciągnęła, w obawie przed zemstą niewolników właściciele walczyli zaciekle. To prawda, że odrośnięte brzuchy są złymi pomocnikami w walce z wściekłymi niewolnikami.
  Główny właściciel, szejk Samuma, próbował wyjść podziemnym przejściem. Zabrał ze sobą worek kamieni i złota. Może miał szansę, ale chciwość go zawiodła. Piękna dziewczyna Rakhita, mimo miedzianego koloru skóry, jest zbyt wielką pokusą.
  - I chodź za mną suko! - Szejk złapał ją za bujne włosy.
  - Nie trzeba, sam pójdę, proszę pana! błagała.
  - Nie dziwka! Lubię cię nosić! Sadystyczny dygnitarz zachichotał.
  - Ale to boli! - Niewolnica poruszyła gołymi nogami.
  - Kiedy wyjdziemy, każę cię powiesić za włosy i podpalić. Szejk oblizał mięsożernie usta.
  - Jesteś bestią! Ale kocham cię, uwierz mi!
  Dziewczyna przytuliła się do właściciela, który przyłożył swój brudny pysk do jej czystej twarzy i zaczął lizać. Tutaj ręka Rakhity znalazła sztylet za pasem szejka i z całej siły wbiła go w jego nabrzmiały brzuch.
  Oto stworzenie ciemności.
  Szejk upuścił torbę i puścił włosy. Jego dłonie próbowały zamknąć głęboką dziurę, jelita wypadły.
  - Kreatura! Kolczatka! warknął.
  - NIE! Postąpiłem słusznie! Ile dziewcząt i mężczyzn torturowałeś. Nabijał nawet dzieci na pal i przybijał je do słupów. To dopiero zemsta! - zawołała dziewczyna.
  - Cholera!
  - Bogini! Pobiłeś mnie! - Niewolnica kopnęła pulchny, krwawiący brzuch szejka.
  - Mało trafionych! - sapnął.
  - Ale płynie we mnie szlachetna krew! - Bosa niewolnica błysnęła zębami.
  - Nic, kurwa! Żołnierze zmiażdżą bunt, a ty będziesz tak torturowany, że będę ci się wydawał aniołem! - Znalazłem siłę, żeby warczeć Szejk.
  - Czy mają bogatszą fantazję niż Twoja? Dziewczyna wystawiła język.
  - Wystarczająco dla Ciebie! Bogacz wzdrygnął się i jęknął. - Zraniony! Przynieś mi maści Facifi.
  - Dlaczego? - Slyly zapytał dziewczynę.
  - Dam ci ten worek złota. Szejk błagał.
  - On jest mój! Ok, z litości, gdzie jest maść Fatsifi? Dziewczyna uśmiechnęła się przebiegle.
  Czy znacie szafę w kształcie latającej krowy? - Bogacz sapnął, jąkając się.
  - Tak! Widziałem taki piękny z kamyczkami.
  - Więc trzeba włożyć rękę do głowy, a bez problemu zdobędzie się pudełko maści. Przyjdziesz po mnie i posmarujesz. - wymamrotał Szejk, niemal tracąc przytomność.
  "Nawet złoczyńca zasługuje na pomoc medyczną. Zaczekaj na mnie!
  Dziewczyna wbiegła do pokoju. Nie dbała o bogacza, ale tak cenna maść jest bardzo rzadka i przydatna dla buntowników. A potem zdradzi rebeliantom znienawidzonego dziwaka.
  Niewolnicy już uciekli do pokojów. Dwóch z nich zobaczyło piękną półnagą dziewczynę. Rzucili się do niej zdrowi faceci spragnieni kobiecego uczucia. Dziewczyna ciężko pracowała, była muskularna, dlatego z łatwością odepchnęła napastnika silnymi nogami i krzyknęła:
  - Jeśli chcesz zdobyć pieniądze. Wiedz, że tam, w piwnicy, płacze agresywny typ z torbą złota.
  - Nie lubimy agresji! - ironicznie sprzeciwili się chłopaki.
  Ale jest też bogaty! - warknęła dziewczyna.
  - Wtedy będzie lepiej, walczmy! Gdzie jest piwnica? - Zbuntowani niewolnicy paplali.
  - Podążaj tam za moją ręką! Niewolnica machnęła prawą ręką.
  Młodzi, czarni niewolnicy pospieszyli tam, gdzie wskazywał jej tłuczek. Dziewczyna uśmiechnęła się i pobiegła do pokoju. Wyposażenie było dość bogate, choć nieporządne. A oto szafka odlana w złocie. Rakhita, nie zastanawiając się dwa razy, włożyła rękę. Wsunęła się do środka i w tym momencie zacisnęła szczęki.
  Piękno pisnęło, ostre jak brzytwa zęby odcięły jej nadgarstek.
  - Och, jakie to bolesne! - krzyknęła, po czym wypuściła powietrze. - To takie podłe!
  Pomimo dzikiego bólu dziewczyna gorączkowo próbowała zabandażować rękę. Vedmakova, słysząc płacz kobiet, zdecydowała, że ktoś został zgwałcony, i szybko wpadła do pokoju. Widząc piękność pokrytą krwią, krzyknęła:
  - Kto śmiał to zrobić?! Położę mu godność na tyłku! - W przypływie gniewu wojownik może zachować się niegrzecznie.
  Łzy popłynęły z oczu Rakhity, nie tyle nawet z bólu z powodu niej, często biczowana niewolnica nie jest obca, ile ze świadomości, że teraz jest kaleką.
  - To on! Dziewczyna wskazała na szafę.
  Jeśli tak jest, to straszne! - Vedmakova z całej siły ciąła uśmiechniętego owada w głowę. Struktura wygięła się od uderzenia, delikatniejsze złoto zostało przecięte. Wojownik bił dalej, aż roztrzaskała szafkę na kawałki.
  Dziewczyna wyraźnie zbladła, a śnieżnobiała Passa podskoczyła do niej. Zręcznie założyła opaskę uciskową, zatamując krwawienie. Vedmakova wyjęła odciętą rękę, kończyna zbladła, ale wciąż była ciepła.
  - Świetnie! - Musimy zadzwonić do Chirowa. Być może urośnie. Wojownik gwizdnął głośno.
  Pasza zapytał:
  - Kto ci poradził, żebyś tu włożył rękę?
  - Samma!
  - Co sam włożyłeś? - Vedmakova była zaskoczona.
  - Nie, ten dziwak ma na imię Samuma. - Poprawiła dziewczynę.
  - Jeśli tak, to trzeba to poćwiartować. Wojownik przewrócił oczami.
  - Jest w piwnicy i jest ciężko ranny. Będziesz mógł go złapać. Jeśli nie oddychasz.
  Vedmakova próbowała utrzymać pędzel, gdy nagle zamieniła się w śliską jaszczurkę, która próbowała się wymknąć. Gdyby wojowniczka nie była tak zręczna od urodzenia, może by jej się to udało. Zwłaszcza, kto chwycił go nie za ogon, a za szyję.
  - No cóż, dziwna magia. Musimy pokazać Chirowowi.
  Twarz rannej dziewczyny pociemniała, straciła przytomność.
  Passa zauważył to w samą porę:
  - Nerwowa dziewczyna, ale piękna! Szkoda będzie, jeśli pozostanie kaleką.
  Mam nadzieję, że zostanie to naprawione. Dopiero teraz Chirow gdzieś przegapił, obiecał, że będzie obok mnie. - Vedmakova wzruszyła ramionami z niezadowoleniem.
  - Jestem tutaj! Czarodziej wyskoczył zza drzwi. - Czuję magię.
  - I trzymam to w rękach! - warknęła Czarownica.
  - No cóż, nie jest źle! To mieszanka meduzy i jaszczurki, widać, że jest półprzezroczysta, widać, jak biją trzy serca. Czarnoksiężnik zachichotał.
  - Co robi wrażenie. Dziewczyna straciła rękę, a zamiast niej meduzę jaszczurkę. Myślę, że pomimo całej zręczności takiego stworzenia, nie jest to do końca równoważny zamiennik! - Wojownik wcale nie był skłonny do żartów.
  - Ale jedna część ciała może pływać, a to wcale nie jest złe. Jakaś supermoc! Czarodziej mrugnął chytrze.
  - Co to znaczy, czy jest to niepełnosprawność? - Nie rozumiałem Wiedźmina.
  - Jak powiedzieć! W końcu nie jest to już tylko zwierzę, ale część kobiecego ciała. A zarządzanie zwierzętami jest trudne. Teraz ta maleńka jaszczurka może się skurczyć i wśliznąć w dowolną szczelinę lub wspiąć się przez ścianę. Poza tym jest prawie niewidoczny, gatunek ten przypomina kameleona. - Zacząłem wyjaśniać czarownikowi.
  - Pulsarno! - powiedział, demonstrując entuzjazm Passa. - Nie sądziłem, że to możliwe. Odetnij pędzel i spraw, by szpiegował.
  - Zdarza się, że porażka obiecuje duże kłopoty, ale jest to jedynie odzwierciedleniem przyszłego zwycięstwa. Czarownik zauważył.
  - Więc nie zamierzasz jej odczarować? - Wyjaśniła Vedmakova.
  - NIE! Na wojnie odwaga i dobra inteligencja przynoszą zwycięstwo. Aby trafić, musisz najpierw zobaczyć cel, w przeciwnym razie zwichniesz pięść. Ale aby uniknąć kłopotów, rana musi się zagoić. - Hirovo odpowiedział cicho.
  - Niedobrze, żeby dziewczyna była kaleką. W końcu to ją zepsuje! Czy potrafisz sprawić, by wyglądała jak prawdziwa kończyna, ludzka ręka? - zapytała Vedmakova.
  - Pomyślę! Może uda mi się to naprawić. Ogólnie rzecz biorąc, większość magów jest znacznie lepsza w zabijaniu niż uzdrawianiu. - zestresowany Hirovo.
  - Zgadzam się z tym! Każdy głupiec może okaleczyć, nie każdy mądry może wyleczyć. - Vedmakova, dla przekonania, nawet przekręciła palec na whisky.
  - Wielu niegrzecznych oprawców - mało lekarzy!
  Niewolnicy zaciągnęli właściciela Samuma, wygląda na to, że nie żyje. Rakhita opamiętała się, a jej twarz wykrzywiła się z irytacji.
  - Znów wszystkich oszukał! Wyszedł, nie płacąc rachunków.
  - Każę go powiesić! - Powiedziała Wiedmakowa. - Niech jego zwłoki będą przestrogą dla wszystkich podłych i chciwych. Chciwy człowiek jest zawsze hojny i łzami rozczarowania!
  - To jest uzasadnione! Ale kto zwróci mi rękę? Dziewczyna była gotowa płakać.
  - Tutaj jest! - Wskazano przywódcę powstania.
  Chirow pokłonił się, w jego rękach zapalił się sznur.
  - Nie martw się! Nie musisz być kaleką. Zatem Rakhita będzie musiała zostać dla ciebie świetnym szpiegiem. W końcu chcesz zemścić się na wszystkich bogatych i wpływowych w tym imperium.
  - Oczywiście. Nie bądź niewolnikiem upokorzonym w prochu! - zawołała dziewczyna.
  - Więc możesz nam pomóc! To imperium jest źle zarządzane, więc grób naprawi garbaty system! - Czarownik wyemitował wiązkę energii ze swojego palca wskazującego.
  - Dziwny! Widzę w Tobie dużo energii. I mądrość! Jestem gotów do ciebie dołączyć! - wykrzyknął niewolnik.
  - Będziesz zraniony, ale będziesz w stanie zwyciężyć! Bez bólu nie ma męstwa, bez męstwa nie ma zwycięstwa! - oświadczył, demonstrując filozoficzny sposób myślenia czarownika.
  - Jestem kobietą - więc jestem przyzwyczajony do znoszenia. Rakhita skinął głową.
  - Kiedy cierpliwość nie wystarczy, pomoże śpiew! - zażartował Chirow.
  Każdy się śmiał. Vedmakova była w dobrym nastroju. Początek był zwycięski, co oznacza, że nie ma czasu do stracenia. Przede wszystkim konieczne jest utworzenie armii niewolników, zanim się rozproszą. Ludzie są więc jak żelazo, dopóki nie ostygnie, nadadzą mu pożądany kształt. Wojownicza dziewczyna wyszła na ścianę, wspięła się na podwyższenie i grzmiącym głosem rozkazała:
  - Kolekcja trąbek zbierz wszystkich!
  Pasza zapytał:
  - Kobiety też?!
  - Tak! Będziemy potrzebować każdego miecza. Spieszcie się, ale wiedzcie, że rozbojów nie będzie, wszystko podzielimy po równo.
  Odbiór niewolników zajął trochę czasu, musiałem nawet użyć biczów. Sama Vedmakova była zmuszona pomóc kilku tym, którzy nie stracili głów i nie powstrzymali rabunków. Dziewczyna zadała mocny cios w uszy pięciu najgorliwszym bandytom, jednemu nawet odcięła jej głowę. Krople krwi spadały jej na twarz, Wiedmakowa zachłannie je lizała. Zadziałało. Ogólne zgromadzenie odbyło się w ciemności, przy świetle pochodni. Uwolnionych niewolników było tysiące, Wedmakowa nawet naocznie oceniła, że było ich co najmniej dwanaście tysięcy, choć było wśród nich wiele dzieci i kobiet.
  Występowała z najwyższej wieży cytadeli. Czarownik stał po przeciwnej stronie, kontrolował całe zgromadzenie. Niewolników brutalnie wykorzystywano, a słabych zabijano lub zabijano. Ogólnie rzecz biorąc, jeśli weźmiemy pod uwagę parametry fizyczne, wyglądali na dobrych wojowników. Po prostu potrzebują szkolenia. Vedmakova wygłosiła zapalające przemówienie. Szczególnie wytrwale wyjaśniała potrzebę stworzenia dużej armii wyzwoleńczej.
  - Jedność, odwaga, bezinteresowność - klucze do zwycięstwa, wolności, szczęścia! Bez dyscypliny nie ma armii, a bez armii nie można znaleźć wolności! Praca uczyniła nas silniejszymi, pomnożona przez umysł da wolność i wraz z szczęściem przyniesie szczęście!
  Zjednoczmy się więc i zerwijmy łańcuchy! - Wojownik przemówił.
  Niewolnicy wiwatowali, wyrażając aprobatę! Tylko jeden niewolnik, z wieloma bliznami i dumnym spojrzeniem, milczał. Jego spojrzenie wyrażało najwyższy stopień pogardy.
  Vedmakova ponownie zaproponowała wybór jednego przywódcy powstania!
  - Dowódca jest jak szczyt piramidy - powinien być tylko jeden, inaczej nawet tak solidna konstrukcja się zawali!
  Niewolnicy krzyczeli:
  -Prawidłowy! Prowadź nas.
  Ty, wielki wojowniku, będziesz naszym przywódcą! - Niespodziewanie udało się przekrzyczeć całego chłopaka.
  To zaskoczyło Vedmakovą: jak to w ogóle możliwe. Przyjrzała się uważniej, w rękach dziecka znajdowało się coś na kształt rury wiatrowej, tylko grubszej. I za pomocą tego urządzenia zagrzmiał.
  - Chłopak zajdzie daleko! Jak on ma na imię? - zapytał wojownik.
  - Dick! Specjalnie rozpoznałem. - powiedział Pass.
  - Prosta nazwa! - Vedmakova najwyraźniej spodziewała się czegoś bardziej egzotycznego.
  - Dlaczego złożoność!
  - Zagłosujmy! - oznajmił czarodziej. Miał tak grzmiący głos, że palmy się trzęsły. - Ktokolwiek jest za tym, aby przywódcą był wiedźmiński wojownik, niech podniesie prawą rękę! Głosuj na prawdę, wolność i honor! A twoje życie będzie takie, że bogowie pozazdroszczą! -
  Niewolnicy, ogarnięci entuzjazmem, niemal jednogłośnie podnieśli prawe ręce. Wyglądali jak wojownicy, a ich jednomyślność doprowadziła do wniosku, że gdyby Chirow użył tu swoich uroków.
  Czy to nie prawda, że jego przybycie dało im wolność i możliwość poczucia się jak prawdziwi ludzie. Tak więc spotkanie Vedmakovej jest naturalne jak deszcz podczas suszy. Radość odczytywano na twarzach byłych niewolników. To było jak przebudzenie.
  Tutaj, z ogólną radością, potężny niewolnik, bogato ozdobiony bliznami, wystąpił naprzód. Mówił swoim głębokim głosem.
  - Było, jest i będzie wielu, którzy chcą doprowadzić do szczęścia. Ale czy masz do tego moralne prawo!
  - Który!? - Wiedźmin wyszczerzyła usta pełne zębów. Bicepsy na jego nagich ramionach napięły się.
  - Kim jesteś?! Potomek rodziny szlacheckiej lub plebejusz. A może nawet zbiegły niewolnik, taki jak Gissor. Obiecywał też wiele, ale życie zakończył na stosie. A z nim dwadzieścia tysięcy niewolników. - Odcięty przez potężnego niewolnika.
  - Wiele będzie zależało od nas. Widzę na tobie blizny, najprawdopodobniej nie urodziłeś się niewolnikiem, potrafię odróżnić rany zadane batem lub mieczem z włóczniami! - powiedziała Vedmakova.
  - Zgadłeś nieznanego mi wojownika! Jestem hrabia de Forsa, potomek przerażających królów. Ale czy znasz imię swojego ojca? - zapytał szlachetny niewolnik.
  - Szlachetność rodziny ma się tak samo do odwagi, jak długość włosa do rozumu! - Odparował Vedmakova i natychmiast dodał. - Żadne męstwo przodków nie pomoże tchórzowi!
  - Pięknie mówisz. Jak wesoły błazen, jak odważne jest twoje serce? Niewolnik uniósł groźnie brwi.
  - Cóż, jesteś bohaterem! Policz, ale w porównaniu z losem niewolnika, gdzie była twoja duma i odwaga! - Vedmakova już zaczęła się kończyć.
  Miałem ku temu własne powody. A co, nie trzeba wiedzieć, mniej wiedzy - łatwiej jest umrzeć! Wyzywam Cię do walki na śmierć i życie, a jeśli odważysz się nie tylko słowami, to przyjmiesz wyzwanie! - ryknął hrabia de Force.
  - Możesz być tego pewien! Wojownik warknął.
  Niewolnicy oczyścili arenę. Wiedźmin zszedł i sprawdził miecz. Jej przeciwnik stał przed nią. Miał od razu własną broń, dwa ostro zaostrzone miecze. Na wszelki wypadek wojownik wyciągnął z jej piersi kolejny miecz.
  Hrabia de Force był znacznie wyższy od wiedźminów, znacznie szerszy w ramionach, choć nie sprawiał wrażenia tak muskularnego i wypukłego, dziewczyna godna tytułu mistrza świata w fitnessie. Jednak tłuszczu nie było, a więzadła ścięgien były napięte i spuchnięte. Ponadto w każdym ruchu było ogromne przeżycie, a skokowy chód mówił głośno. Na ich twarzach igrał uśmieszek, już nie pogardliwy, a raczej współczujący.
  - Cóż, utknęłaś, dziewczyno! Nie będziesz zazdrościć. Hrabia pokazał jej swoją pięść.
  - Dlaczego jesteś taki pewny siebie? Gniew Wiedźmina nasilił się.
  - Wygrałem wiele walk i turniejów. W moim królestwie uważano mnie za jednego z najlepszych wojowników, wielu uważało mnie nawet za najlepszego. - Forsa potrząsnął mięśniami klatki piersiowej, które wyglądały jak dwie stojące obok siebie tarcze.
  - To dlatego, że walczyliście tylko ze szlachtą, a ona się zdegenerowała i utyła. Jeśli dogadałeś się z utalentowanym plebejuszem, niewiele pozostało z twojej chwały! - Pewnie odpowiedziała Vedmakova.
  - Połóż psa, aż po grzbiecie przeszedł kij, a raczej mój miecz! - Cała pełnia arogancji wróciła do hrabiego.
  - To jest bardzo ciekawe! Ostrze z najmocniejszej stali rdzewieje w rękach gaduły i tchórza! - Vedmakova nie przestała świecić elokwencją.
  - Cóż, najprawdopodobniej dotyczy to ciebie, sukinsynu! - warknął Forsa.
  - Może przestań fechtować się językami i użyj czegoś mocniejszego! - Vedmakova odtworzyła elegancką ósemkę.
  - Wzajemnie!
  Hrabia i przywódca rebeliantów spotkali się twarzą w twarz. Miecze poruszały się szybko, uderzając z pełną siłą. Od uderzeń poleciały iskry, słychać było dzwonienie.
  Hrabia zaatakował kilka razy. Spróbował techniki podwójnej lufy, ale Vedmakova odparła ataki, zauważając, że jej szlachetny przeciwnik miał przyzwoitą prędkość.
  - W co grasz!
  - Na sznurach śmierci!
  Hrabia znów zadał serię ciosów, próbował skomplikowanych kombinacji. Vedmakova nieco się wycofała, wykonała kontratak, lekko chwytając wroga za klatkę piersiową.
  Studiowała ruchy doświadczonego wojownika, nie spiesząc się do łóżka. Hrabia uśmiechnął się, a jego oczy zabłysły:
  - Wcale nie jesteś taki prosty! Może nawet nie do końca niewolnikiem, chociaż chodzisz boso.
  - Urodziłem się wolny i mieszkałem w lesie! Moja szyja nigdy nie zaznała jarzma. Nie do pomyślenia jest poddanie się sile. Prawdziwie wolny człowiek podporządkowuje się trzem rzeczom - rozumowi, miłości, Bogu. Niewolnik w duszy jest uległy - namiętnościom, żądzom, sługom Bożym! - Pięknie odpowiedziała Vedmakova.
  Co do ostatniego masz rację! To ty masz rację, ci księża i księża mnie wystawili! - Hrabia wykonał podwójny wachlarz, a następnie technikę "klapki", ale nie udało się. - Chętnie z tobą porozmawiam przy lampce wina, o ile oczywiście cię nie zabiję.
  - Kubek wina jest jak ocean - jeśli dasz się ponieść, stracisz grunt pod nogami! - Powiedział wojownik.
  - Ale czujesz się bardziej wolny. A co powiesz na takie podejście?
  Trzymał trójząb, a potem motyla. W odpowiedzi Vedmakova mocniej uderzyła w spotkanie. Hrabia cofnął się. Potem walka została wznowiona, Forsa poruszał się jak nakręcany, zdał sobie sprawę, że jego przeciwnik jest zbyt silny, by ją zniweczyć. Następnie, przyzwyczajając Vedmakovą do określonej sekwencji ruchów, hrabia nagle zmienił trajektorię miecza i uderzył dziewczynę w muskularną, ale wraz z kobiecą klatkę piersiową. Krew płynęła, rysa była głęboka. Rana nie złamała Vedmakovej, ale wręcz przeciwnie, dodała jej siły. Dziewczyna przeszła do ofensywy, miecze błysnęły w dziwacznym tańcu. I choć z zewnątrz wydawało się, że wojowniczka zupełnie straciła głowę i była wściekła, to jednak życie w lesie i polowania od niemowlęctwa nauczyły ją zachowywać rozsądek w najbardziej zaciętej walce. Hrabiemu trudno było powstrzymać taką presję, cofał się, z trudem parując. Vedmakova uchwyciła moment, w którym dygnitarz-niewolnik cofnął się, jakby uderzyła go pod kolanem. Uderzenie trafiło w ścięgno i licznik się załamał, jego prędkość spadła. Potem dziewczyna zorganizowała własne przyjęcie, sama to wymyśliła, nazywając to dziewięciogłowym smokiem. Tylko dobrze wyszkolony wojownik mógł wykonać coś takiego. Co więcej, ostatni dziewiąty atak był prawie nie do odparcia. Tutaj była to kwestia mechaniki, odbijania ataku, pędzel był zbyt osłabiony, parował ataki, a co za tym idzie ostatni atak dobił. Po raz pierwszy wojownik urządził przyjęcie raczej zręcznemu i szybkiemu partnerowi, a kiedy sapnął, upuszczając miecz, stało się jasne, że nowość była sukcesem.
  Hrabia zbladł, stracił siły.
  - Jesteś szczęśliwą dziwką!
  - Nie bardzo! Szczęście jest niestałe jak piasek - tylko pracowitość zwiąże je cementem.
  Vedmakova ponownie zraniła wroga, ale niezbyt głęboko - nie chciała zabijać ani okaleczać. Uderzając ponownie, wykonała rzut, hrabia mechanicznie sparował, a wojownik znokautował jej miecz o szpotawej stopie. Dostojnik-niewolnik okazał się zupełnie nieuzbrojony. Vedmakova odrzuciła miecze, rzuciła się na wroga i przerwała odliczanie. Jej dłonie zamknęły jego kończynę w zamku.
  - Poddawać się? Oczy pantery rozbłysły.
  - Jestem hrabią, poddam się bosemu niewolnikowi!
  Vedmakova sprzeciwiła się z zapałem:
  - Nie niewolnik, ale wojownik w słusznej sprawie! Sam byłeś niewolnikiem i rozumiałeś, co to upokorzenie, a przecież to inni ludzie, nie gorsi od nas. Zapytaj więc sumienia!
  . ROZDZIAŁ 10
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova walczyli na linii frontu. Chłopiec i dziewczynka są już dość znudzeni przedłużającą się wojną. Ciągłe zabijanie i strzelanie jest również denerwujące.
  To jak w grze. Ten sam strzelec prędzej czy później się znudzi.
  Dzieci są zmęczone strzelaniem i ciągłym rzucaniem granatów bosymi stopami.
  Chłopak dał swoją kolej. Zabił faszystów.
  I powiedział:
  - Maeta!
  Dziewczyna rzuciła granat bosymi stopami. Rozsypała Fritza i zagruchała z zachwytu:
  - Będziemy mieli nowe, bardzo duże zwycięstwa!
  Ale to już jest nudne. Nawet to, że od rzutu bosymi stopami chłopca nazistowskie czołgi zostają zepchnięte na bok.
  Następnie Oleg zaczął komponować.
  Kolejna alternatywna historia. Ziuganow nie głosował na kandydaturę Stiepaszyna, podobnie jak trzy frakcje komunistyczne.
  Zakończyło się to rozwiązaniem Dumy Państwowej i przedterminowymi wyborami we wrześniu 1999 roku.
  Oczywiście komuniści byli silniejsi niż kiedykolwiek. I poszli na wybory, opierając się na osiągnięciach rządu Primakowa, gdzie odegrali wybitną rolę. Blok Unity nie został jeszcze utworzony. Putin nie pojawił się jako premier. A inwazja bojowników na Dagestan tylko dodała głosów lewicy i zabiła władzę władzy.
  Generalnie rząd okazał się zdezorganizowany. NDR osłabła i upadła, a nowej gotowej partii nie było. Tak, a Stiepaszyn, będąc premierem, nie stanął na czele partii rządzącej. A potem Jelcyn całkowicie go zwolnił.
  Krótko mówiąc, wybory parlamentarne zakończyły się miażdżącym zwycięstwem lewicy.
  Triumf komunistów był imponujący. Ponadto blok Primakow-Łużkow nie miał czasu na odpoczynek. Mimo to udało mu się zarejestrować razem z rolnikami. I zajął drugie miejsce. Trzecim był "Jabłoko", który był dobrze wypromowany. Czwarte miejsce zajęła Partia Liberalno-Demokratyczna. Ale w dużej mierze dzięki temu, że kanały proprezydenckie aktywnie promowały tę partię.
  A Jelcyn wręczył, a dokładniej, przyznał Żyrinowskiemu stopień generała.
  Wszystko działo się więc według specjalnego scenariusza.
  Opozycja przejęła władzę w Dumie Państwowej. A Jelcyn zgodził się dobrowolnie odejść, oficjalnie mianując Primakowa na swojego następcę. Ziuganow został także premierem i prawą ręką.
  To w ogóle odpowiadało komunistom. I osiągnięto kompromis. Basayev i Khattab zostali wypędzeni z Dagestanu. Ale nie wysłali wojsk do samej Czeczenii.
  Wkrótce wybuchła tam wojna domowa i podział na kilka frakcji.
  Rosja pomogła Maschadowowi i Kadyrowowi. Primakow z łatwością wygrał wybory prezydenckie w Rosji. Drugim nieoczekiwanie był Żyrinowski - który nie miał w swoim elektoracie innych konkurentów, a liberalny Jawlinski nie był jego rywalem.
  Oleg Rybachenko przerwał kompozycję. Nie, to nie jest interesujące. Znowu temat już poruszony, po Primakowie, Ziuganowie i restauracji ZSRR. Zmęczony!
  Coś ciekawszego do skomponowania. Na przykład o przestrzeni.
  Chłopak zaczął myśleć.
  Nowa stolica Wielkiego Cesarstwa Rosyjskiego nazywała się Piotrogród-Galaktik. Powstał w gwiazdozbiorze Strzelca, niemal w samym centrum galaktyki. Zarówno gwiazdy, jak i planety były tu znacznie gęstsze niż na obrzeżach Drogi Mlecznej, gdzie stara Ziemia znalazła schronienie. Oddziały Konfederacji Zachodniej zostały całkowicie wyparte z rdzenia. Jednak wojna nie minęła bez śladu: tysiące planet zostało zniszczonych, po Ziemi pozostały tylko wspomnienia. To był główny powód przeniesienia stolicy do najbogatszego i najspokojniejszego miejsca w galaktyce. Bardzo trudno się tu przebić, zatem nawet w warunkach totalnej wojny kosmicznej, gdzie linia frontu jest pojęciem abstrakcyjnym, a tyły umową, trzon stał się główną rosyjską bazą i bastionem przemysłowym. Stolica rozrosła się i całkowicie pochłonęła planetę Kishish, zamieniając się w gigantyczną metropolię. Gigantyczne miasto, które może zaimponować każdemu rozsądnemu człowiekowi. Liczne latające maszyny przecinają fioletowe niebo.
  Marszałek Maksym Troszew został wezwany do Ministra Obrony Narodowej, supermarszałka Igora Roericha. Nadchodzące spotkanie było oznaką gwałtownie wzmożonej aktywności wroga. Wojna, która dręczyła wszystkich, pochłonęła zasoby niczym drapieżny lej, zginęły na niej biliony ludzi i nikt nie mógł osiągnąć upragnionego sukcesu. Militaryzacja odcisnęła piętno na architekturze Piotrogrodu-Galaktik. Ogromne drapacze chmur stoją w równych rzędach, są komórkami na szachownicy miasta. To mimowolnie przypomniało marszałkowi o budowaniu kosmicznych armad. Podczas ostatniej bitwy duże rosyjskie statki kosmiczne również zajęły swoje pozycje, po czym nagle rozbiły szyk, uderzając we wrogi okręt flagowy. Dobrze zaplanowana bitwa przerodziła się w walkę wręcz, gdy kilka statków zderzyło się, eksplodując w potwornie jasnych błyskach. Próżnię malowano tak, jakby na raz wybuchały gigantyczne wulkany i płynęły ogniste rzeki, z brzegów wylewały się strumienie piekielnych płomieni, zalewając niszczycielską falą. W chaotycznej bitwie armia Wielkiej Rosji odniosła sukces, ale zwycięstwo miało niezwykle wysoką cenę. Kilka tysięcy statków kosmicznych zamieniło się w strumienie cząstek elementarnych. To prawda, że wróg poniósł jeszcze większe straty. Rosjanie wiedzieli, jak walczyć, ale konfederacja, składająca się z wielu ras, warknęła wściekle, stawiając zacięty opór.
  Głównym problemem było to, że centrum konfederacji, zlokalizowane w galaktyce Tom, było bardzo trudne do zniszczenia. Starożytna cywilizacja dagów w kształcie klonu, która żyła w tej gromadzie gwiazd przez miliony lat, zbudowała fortecę nie do zdobycia, otoczyła się potężną linią obrony pełną pułapek.
  Aby włamać się do tej przestrzeni "Mannerheim", nie wystarczy cała armia rosyjska. Nie można było zakończyć wojny. Planety i systemy wielokrotnie przechodziły z rąk do rąk. Marszałek rozglądał się po stolicy z nostalgią. Latające samoloty grawitacyjne i flanery pomalowano w kolory kamuflażu, wszędzie można było wyczuć podwójne przeznaczenie samolotów. Część budynków wyglądała jak gigantyczne czołgi lub bojowe wozy piechoty z gąsienicami zamiast wejść. Zabawnie było patrzeć, jak z pyska takiego skrzydlatego zbiornika wystrzelił wodospad, w niebiesko-szmaragdowej wodzie odbijały się cztery "słońca", bawiące się w dziesiątkach odcieni, a na pniu i skrzydłach rosły egzotyczne drzewa i ogromne kwiaty, tworząc dziwaczne wiszące ogród botaniczny. Nowoczesne, tylko gigantyczne czołgi drapaczy chmur z reguły są opływowe i uzbrojone w wiele dział. Mieszkanie w takich domach jest wygodne i wygodne, chociaż w przypadku ataku na stolicę podobny budynek w ciągu pięciu minut zamieni się w potężną jednostkę bojową. Przechodnie wszystkich klas, a nawet małe dzieci, byli w mundurach wojskowych lub w strojach różnych organizacji paramilitarnych. Naprowadzające cyberminy unosiły się wysoko w stratosferze, wyglądając jak kolorowe kule. Oprawy oświetliły sklepienie nieba, zalały gładkie lustrzane bulwary olśniewającymi promieniami. Maxim Troshev nie był przyzwyczajony do takich ekscesów.
  "Gwiazdy są tu zbyt gęste. I jest mi za gorąco".
  Marszałek otarł pot z czoła i włączył wentylację. Dalszy lot minął bez problemów, wkrótce pojawił się budynek Ministerstwa Obrony. Przy wejściu stały cztery wozy bojowe. Luchiary, kłujące w przyssawki - zwierzęta o węchu piętnaście razy silniejszym niż pies - otoczyły Troszewa. Cyklopowy pałac supermarszałka znajdował się głęboko pod ziemią, a jego grube ściany mieściły działka plazmowe i lasery kaskadowe. Wnętrza głębokiego bunkra były proste - nie zachęcano do luksusu. Wcześniej Troshev widział swojego szefa tylko w trójwymiarowej projekcji. Supermarszałek był starszym, doświadczonym wojownikiem w wieku stu dwudziestu lat. Musiałem zjechać na dół szybką windą, penetrując pod ziemią dobre dziesięć kilometrów.
  Po minięciu kordonu elitarnej straży i robotów bojowych marszałek wszedł do biura, gdzie komputer plazmowy symulował rozmieszczony hologram galaktyki ze śladami koncentracji wojsk rosyjskich i miejscami rzekomych ataków wroga. W pobliżu wisiały mniejsze hologramy, widoczne były obrazy innych galaktyk. Kontrola nad nimi nie była ciągła, pomiędzy gwiazdami rozsiane były niezależne państwa zamieszkane przez inteligentne, czasem bardzo dziwne rasy. Troszew nie patrzył długo na tę wspaniałość, musiał złożyć kolejny raport. Igor Roerich wyglądał młodo, jego twarz była prawie bez zmarszczek, gęste blond włosy. Wydawało się, że może żyć i żyć, jednak medycyna rosyjska w warunkach wojennych nie była zbytnio zainteresowana przedłużaniem życia ludzkiego. Wręcz przeciwnie, szybka zmiana pokoleń pobudziła ewolucję, sprzyjającą bezwzględnemu selekcjonerowi wojennemu. Długość życia została ograniczona do stu pięćdziesięciu lat. Nawet dla elity. Cóż, wskaźnik urodzeń pozostał bardzo wysoki, aborcje były tylko dla dzieci niepełnosprawnych, a środki antykoncepcyjne były zakazane. Supermarszałek zwrócił wzrok na Troszewa, który wszedł.
  - I tu jesteś, Maxim. Zresetuj wszystkie dane do komputera, przetworzy je i wyda rozwiązanie. Co możesz powiedzieć o ostatnich wydarzeniach?
  - Konfederaci i ich sojusznicy dostali dobrą lekcję. Wagi przechylają się na naszą korzyść.W ciągu ostatnich dziesięciu bitew zdecydowana większość bitew została wygrana.
  Roerich skinął głową.
  - Wiem to. Ale sojusznicy Konfederacji, Dagi, stali się zauważalnie bardziej aktywni. Zaczynają stanowić poważne zagrożenie.
  - Zgadzać się.
  Roerich odwrócił obraz na hologramie i nieco go powiększył.
  - Przed tobą Galaxy Smoor. Oto druga co do wielkości twierdza Dagów. Tu zadamy główny cios. Jeśli się powiedzie, będziemy w stanie wygrać wojnę w ciągu siedemdziesięciu, maksymalnie stu lat. A jeśli nam się nie uda, wojna będzie się ciągnąć przez wiele stuleci. Udowodniłeś, że jesteś kompetentnym dowódcą, dlatego sugeruję, abyś poprowadził Operację Stalowy Młot. Jest jasne?
  "Tak, dokładnie, Wasza Ekscelencjo.
  Igor zmarszczył brwi.
  Dlaczego takie tytuły? Adres po prostu: Towarzyszu Supermarszałku. Skąd to masz?
  Maksym był zawstydzony.
  - Ja, towarzysz supermarszałek, uczyłem się u Bingów. Głosili stary styl imperialny.
  - Jasne. Ale teraz imperium jest inne, przewodniczący uprościł stare zwyczaje i procedury. Co więcej, wkrótce nastąpi zmiana władzy i będziemy mieli nowego starszego brata i najwyższego dowódcę. Być może zostanę zwolniony, a jeśli Operacja Młot Stali się powiedzie, postawią cię na moim miejscu. Konieczne jest wcześniejsze studiowanie, to ogromna odpowiedzialność.
  Marszałek był ponad trzy razy młodszy od Roericha, dlatego protekcjonalny ton był bardzo odpowiedni i nie powodował obrazy. Chociaż wkrótce nastąpi zmiana lidera, a ich nowy przywódca będzie młodszy od nich obu. Naturalnie, będzie najlepszy.
  - Jestem gotowy. Służę wielkiej Rosji!
  - Więc idź. Moi generałowie przekażą wam szczegóły.
  Salutując, marszałek odszedł.
  Korytarze bunkra pomalowane były na kolor khaki. Siedziba operacyjna znajdowała się poniżej. Liczne komputery fotoniczne i plazmowe przetwarzały w przyspieszonym tempie informacje napływające z różnych punktów metagalaktyki. Czekała nas długa rutynowa praca, a marszałek został zwolniony dopiero po półtorej godzinie. Teraz czekał na przedłużający się hiperskok do sąsiedniej galaktyki. Powinny się tam zgromadzić ogromne siły, prawie jedna szósta całej rosyjskiej floty kosmicznej. Kilka milionów statków kosmicznych. Po ustaleniu drobnych szczegółów marszałek wypłynął na powierzchnię. Głęboki chłód został zastąpiony intensywnym upałem. Czterech luminarzy zebrało się w zenicie i najeżone koronami bezlitośnie liżąc niebo, wylało na planetę strumienie cząstek. Kaskady światła spływały lustrzanymi ulicami. Maxim wskoczył do samolotu grawitacyjnego, w środku było wygodnie i chłodno, i rzucił się na obrzeża. Nigdy wcześniej nie był w Piotrogrodzie-Galaktice, a chciał na własne oczy zobaczyć stolicę, którą zamieszkuje trzysta miliardów mieszkańców. Opuścił sektor wojskowy i wszystko się zmieniło, rozweselił. Pojawiły się budynki o oryginalnej kompozycji, nazwałby je, być może, luksusowe - osiedlali się w nich przedstawiciele klasy uprzywilejowanej. W czasie wojny totalnej warstwa oligarchów zmniejszyła się, lecz nie uległa całkowitemu zniszczeniu. Pałace były prawdziwymi dziełami sztuki. Jeden z nich wyglądał jak średniowieczny zamek, w którym zamiast zębów parapetów rosły palmy. Drugi stał na cienkich nogach, a pod nim rozciągała się autostrada, wyglądał jak jaskrawo ubarwiony pająk w kształcie gwiazdy. Wiele budynków, w których mieszkali biedniejsi ludzie, również nie budziło skojarzeń z koszarami, wręcz przeciwnie, imponujące, lśniące fasady, ozdobione posągami wodzów i generałów minionych wieków. Nie wszystko powinno być pomalowane na kolor khaki, pomyślał Troshev. Poza tym być może najbardziej zaludnione miasto we wszechświecie musi mieć piękną architekturę. Szczególnie kolorowy był sektor turystyczny, z ruchomymi chodnikami, budynkami w kształcie gigantycznych róż, tulipanami w pełnym rozkwicie i splecionymi, stokrotkami nawleczonymi razem i dziwnie przeplatającymi się egzotycznymi zwierzętami. Podobno ciekawie jest mieszkać w niedźwiedziu lub tygrysie szablozębnym, podoba się to dzieciom. Jednak dorośli również są zdumieni, gdy taka konstrukcja się porusza lub bawi. Niezatarte wrażenie na marszałku zrobił dwunastogłowy obracający się smok, z obu ust biły wielobarwne fontanny rozświetlane neonami. Ogólnie rzecz biorąc, było wiele fontann o najdziwniejszych formach, wyrzucających wielobarwne strumienie na setki metrów w niebo. A jakie są piękne, w świetle czterech słońc wplatających się w wodną ozdobę, bajeczna, niepowtarzalna gra kolorów. Tutejsze dzieci były wesołe i piękne: kolorowe stroje nadawały im wygląd baśniowych elfów. Byli tu nie tylko ludzie, połowę publiczności stanowili obcokrajowcy. Jednakże obce dzieci lubiły bawić się z ludzkimi dziećmi. Troshev spotkał także inteligentne rośliny. Bujne mlecze złotogłowe z czterema nogami i dwiema cienkimi rączkami. Ich maluchy miały tylko dwie nogi, a ich złote głowy były gęsto usiane szmaragdowymi plamami. Maxim dobrze znał tę rasę - Gapi, trójpłciowe stworzenia roślinne, pokojowe, ale z woli losu wciągnięte w totalną wojnę międzygwiezdną i stały się naturalnymi sojusznikami Wielkiej Rosji.
  Wystarczająca liczba przedstawicieli innych ras - głównie państw neutralnych i planet. Chcieli zobaczyć niesamowitą stolicę imperium. Tutaj wojna wydaje się odległa i nierealna, oddalona o tysiące parseków, a mimo to niepokój nie opuścił marszałka. W mojej głowie pojawiła się myśl, że inteligentne istoty też żyją na tych planetach, które będą musiały zaatakować, a całe miliardy myślących stworzeń zginą. Popłyną strumienie krwi, tysiące miast i wiosek zostanie zniszczonych. Ale on jest marszałkiem imperium i musi spełnić swój obowiązek.
  Po podziwianiu ośrodka turystycznego marszałek nakazał wystrzelić samolot grawitacyjny i skierować się w stronę dzielnic przemysłowych. Domy tutaj były nieco niższe, o prostym układzie. Fabryki znajdowały się głęboko pod ziemią.
  Gdy tylko graviplan wylądował, natychmiast ruszyło w jego stronę stado bosych facetów ze szmatami i środkami czyszczącymi. Cienkie szmaty w szmatach już zmęczonego, wyblakłego koloru khaki, z dużymi postrzępionymi dziurami. Głęboko opalona, prawie czarna. Wydaje się, że przedłużająca się wojna zmusiła do zaciśnięcia pasa. Troszew miał współczucie. Kierowca, kapitan Fox, nie podzielał takich opinii.
  - Cóż, szczury, wynoś się stąd! Marszałek nadchodzi! on pstryknął.
  Bezdomne dzieci biegały na wszystkie strony, było widać tylko migoczące brudne obcasy. Ciężko jest chodzić boso po powierzchni, na której nagrzewają się cztery "słońca" na raz, a biedne dzieci nie wiedzą, co to za buty. Jeden z chłopców okazał się jednak odważniejszy od pozostałych i odwracając się pokazał środkowy palec. Kapitan wyciągnął blaster i strzelił do bezczelnego chłopca, zabiłby go, ale marszałek w ostatniej chwili zdołał odepchnąć kapitana za ramię. Ładunek przeleciał obok, tworząc lejek w chodniku, kawałki stopionego kamienia spadły na gołe nogi chłopca, a on upadł na asfalt. Wysiłkiem woli przyszły wojownik zdołał powstrzymać krzyk i znosząc ból wstał. Maksym mocno uderzył kapitana w twarz.
  - Trzy dni w wartowni. Cicho, ręce w szwach! - rozkazał marszałek groźnym tonem - Dzieci są naszą własnością i musimy je chronić, a nie zabijać. Rozumiesz, dziwaku?
  Lisa rozłożyła ramiona po bokach. Skinął krótko głową.
  - Odpowiedz zgodnie z kartą.
  - Tak jest.
  Maksym spojrzał na chłopca. Był jasnowłosy, miał przystojną, chytrą twarz, muskularny. Pod podartą koszulką widać mocną prasę wyłożoną tabliczkami czekolady.
  -Jak masz na imię?
  -Janesh Kowalski! - na całe gardło szczeknął ragamuffin.
  - Widzę w tobie zadatki na silnego wojownika. Czy chcesz wstąpić do Szkoły Żukowa?
  Chłopiec był przygnębiony.
  - Byłbym zadowolony, ale moi rodzice są prostymi pracownikami i nie będą w stanie opłacić mojej edukacji.
  Marszałek uśmiechnął się.
  - Zostaniesz zapisany za darmo. Ty, według mnie, jesteś silny fizycznie, a twoje oczy mówią o zdolnościach umysłowych. Najważniejsze to dobrze się uczyć. To trudne czasy, ale kiedy wojna się skończy, nawet robotnicy będą żyć w dobrych warunkach.
  - Wróg zostanie pokonany! Wygramy! - Yanesh znowu krzyknął na całe gardło.
  - W takim razie zajmij miejsce w szeregach, żołnierzu. A na początek - w moim samochodzie.
  Lisa skrzywiła się. Chłopak był brudny i po nim trzeba umyć wnętrze.
  Po wzniesieniu samolot grawitacyjny rzucił się do kwater rządowych.
  Yanesh, wstrzymując oddech, przyglądał się ogromnym, luksusowo udekorowanym domom.
  - Nie wolno nam wchodzić do sektora centralnego i to jest bardzo interesujące.
  - Zobaczysz więcej.
  Mimo to marszałek, kierując się współczuciem, kazał lecieć do ośrodka turystycznego. Chłopak spojrzał mu w oczy, dosłownie pożerając to, co zobaczył. Widać było, że ma ochotę wyskoczyć z samochodu, pobiec po ruchomym chodniku, wspiąć się na jedną z zapierających dech w piersiach kolejek.
  Zwykle surowy Maksym był tego dnia, jak nigdy wcześniej, miły i łagodny.
  - Jeśli chcesz, przejedź się na "górę radości", a potem od razu do mnie. Weź pieniądze, bo cię nie wpuszczą.
  Marszałek wyciągnął kartkę papieru.
  Yanesh rzucił się na przejażdżki, ale jego wygląd był zbyt rzucający się w oczy.
  Przy wejściu do kosmicznej sali ninja zatrzymały go masywne roboty.
  -Chłopcze, jesteś źle ubrany, najwyraźniej pochodzisz z biednych dzielnic. Powinieneś zostać zatrzymany i doprowadzony na komisariat.
  Chłopak próbował uciekać, jednak trafili go paralizatorem, powalając na asfalt. Troshev musiał wyskoczyć z samochodu i udać się na śledztwo.
  - Czekaj, ten kadet jest ze mną.
  Milicjanci, którzy się podciągnęli, zatrzymali się, wpatrując się w marszałka. Maxim był w mundurze polowym, ale epolety dowódcy lśniły jasno w czterech słońcach.
  Najstarszy z patrolujących, porucznik policji, zasalutował.
  "Przepraszam marszałku, ale instrukcja zabrania żebrakom wstępu do ośrodka, w którym przyjmujemy gości z całej galaktyki.
  Sam Maxim zrozumiał, że popełnił błąd, wypuszczając obdartusa w tak szanowanym miejscu. Nie chciał jednak okazywać swojej ignorancji.
  Ten chłopak jest szpiegiem. Wykonywał zadania naczelnego dowództwa.
  Porucznik skinął głową i nacisnął guzik pistoletu. Janesh Kowalski drgnął i odzyskał zmysły. Marshal uśmiechnął się i wyciągnął rękę. W tym momencie cztery Inogalakty nagle najeżyły się promieniami. Zewnętrznie kosmici przypominali z grubsza ociosane pniaki z niebiesko-brązową korą, ich kończyny były sękate i krzywe. Zanim potwory zdążyły otworzyć ogień, Maxim upadł na podłogę, wyciągając swój blaster. Wzdłuż szczytu biegły ogniste smugi, które zderzyły się z kolorowym posągiem, rozpryskując fotony na malowniczym cokole. Troshev odciął dwóch napastników wiązką laserową, dwa ocalałe inogalakty przechyliły się na bok. Jeden z nich również został wyprzedzony przez nieubłaganą belkę, ale drugiemu udało się ukryć za występem fasady. Potwór wystrzelił z trzech rąk naraz i chociaż Maxim poruszał się szybko, został lekko ranny - poparzył sobie bok i zranił prawą rękę. Na stycznej promienie wroga trafiły w atrakcję "szalonej lilii wodnej". Nastąpiła eksplozja.
  Przed oczami marszałka zabłysły, lecz ze zdziwieniem zobaczył, jak Yanesh wyciągnął kawałek płyty i rzucił nim we wroga. Maxim był zdumiony nieludzką mocą drzemiącą w tym wątłym nastolatku... Rzut okazał się celny, prosto w rząd pięciu oczu. Stworzenie drgnęło i rzuciło się do przodu. To wystarczyło, aby celny strzał Maxima zakończył życie potwora.
  Walka szybko się zakończyła. W jego trakcie policja nawet nie próbowała otworzyć ognia. Marszałek natychmiast to zauważył.
  - Wszystkie najlepsze walki na frontach i z tyłu, na ulicach miast, siedzą tchórze.
  Pulchny porucznik zbladł. Poszedłem do Maxima.
  - Towarzyszu Marszałku, przepraszam, ale oni mieli ciężkie miotacze promieni, a my...
  - A co to jest! Maxim wskazał na blaster u pasa patrolującego. - Łopatka na muchy? Szkoda, najwyraźniej w stolicy nie będzie dla Ciebie pracy. Nie będziesz siedział bezczynnie, postaram się wysłać cię na front.
  Przywoławszy chłopca gestem, Maksym pomógł mu wskoczyć na pokład samolotu grawitacyjnego, po czym mocno uścisnął mu dłoń.
  - Cóż, jesteś orłem. Cieszę się, że nie pomyliłem się co do ciebie.
  Kowalski mrugnął przyjaźnie, jego głos brzmiał dość głośno i radośnie.
  - Oddałem tylko jeden udany rzut. Mógłbym...
  - Będziesz miał okazję. Ukończ studia i od razu ruszaj do walki. Masz przed sobą całe życie, nadal będziesz walczyć po same oczy.
  - Wojna jest świetna! - wykrzyknął entuzjastycznie chłopiec. - Chcę natychmiast iść na przód, podnieść pistolet promieniowy ...
  - Nie możesz tego zrobić od razu, zginiesz w pierwszej bitwie. Najpierw zdobądź dyplom.
  Yanesh pociągnął nosem z urazą. Był pewny swoich umiejętności, myślał, że już tak wiele umie, w tym strzelanie. Tymczasem szybowiec grawitacyjny leciał nad ogromnym parkiem Michurinsky. Rosły tam gigantyczne drzewa, niektóre z nich osiągały wysokość kilkuset metrów. A owoce były tak ogromne, że po zjedzeniu środka można było osiedlić się w środku. Genetycznie modyfikowane ananasy ze złotą skórką wyglądały apetycznie. Co prawda, wbrew oczekiwaniom, nie wzbudziły one w chłopcu wielkiego podziwu.
  - Byłem już w takich lasach. - wyjaśnił Janesh. - W przeciwieństwie do kwater centralnych, tam każdy ma wstęp. Chociaż jest to długi spacer, aby się tam dostać.
  - Może! - powiedział Maksym. - A jednak podziwiaj, jakie tu rośliny... Jest grzyb, pod nim zmieści się cały pluton.
  - To tylko wygląd dużego muchomora. Jest niejadalny. Pamiętam, że zebrałam całą torbę pokrojonych kawałków owoców. Lubię pavararę - cienką skórkę, a smak jest po prostu niesamowity. Figi są niczym w porównaniu z nim. Trzeba zachować ostrożność podczas cięcia. Może pęknąć, a tam strumień jest jak wodospad - zdmuchnie cię, nie będziesz miał nawet czasu wypowiedzieć słowa. Owoce tutaj są za duże. Trzeba je nosić kawałek po kawałku w plastikowej torbie, co jest bardzo niewygodne.
  Maxim klepnął Janesh w ramię.
  - Nie wszystko mierzy się jedzeniem. Zejdźmy na dół i zerwijmy kwiaty.
  - Dziewczyna w prezencie! Dlaczego nie!
  Dłonie chłopca sięgnęły kierownicy. Kapitan Fox ze złością klasnął w palce.
  - Nie dotykaj kierownicy, szczeniaku.
  I wtedy w odpowiedzi otrzymał od marszałka kolejną naganę.
  "Odwagę masz tylko, by walczyć z dzieckiem.
  - Przepraszam, Wasza Ekscelencjo!
  Janesh nie mogła powstrzymać się od śmiechu.
  - Jeśli chcesz, spróbuj. - Dozwolone Maksym.
  "Mam doświadczenie w symulatorach" - powiedział Yanesh.
  Bez cienia wątpliwości i strachu Kowalski położył ręce na kierownicy i skierował samochód w dół. Najwyraźniej miał naprawdę niezwykłe zdolności. Grawiplan przeleciał obok wierzchołków gigantycznych drzew.
  Maxim nie wtrącał się, pozwalając chłopcu sterować samolotem. Trzeba przyznać, że poradził sobie ze swoim zadaniem bardzo skutecznie, manewrując pomiędzy gigantycznymi pniami, nigdy się nie rozbił, demonstrując wirtuozowską technikę ponad swoje lata. Jednak nawet jeśli się rozbije, nie jest to duży problem, grawioplan ma doskonały system bezpieczeństwa. W końcu usiedli na polanie usianej małymi, ale bajecznie pięknymi kwiatami. Wydawało się, że dobry czarodziej hojnie rozrzucił klejnoty. Jego oczy falowały od złożonej gamy kolorów, a odurzający zapach wywoływał nieopisaną rozkosz.
  Yanesh nawet gwizdnął z podziwu. Kiedy wylądowali, chłopiec wyskoczył i zaczął zrywać kwiaty, zbierając całe naręcze. Maxim był spokojny, podobał mu się krajobraz, a mimo to coś wywołało niepokój. Poczucie zagrożenia. Marszałek, który przeszedł przez ogień i wodę, zwykł ufać swojej intuicji, rzadko go zawodziła. W zasadzie w stolicy wielkiego imperium nie powinno się spotykać form życia niebezpiecznych dla człowieka. Oto coś innego. Maksym skinął na chłopca i cicho szepnął mu do ucha:
  - Wrogowie są z nami. Schowaj kwiaty i chodź ze mną.
  Oczy Janeza błyszczały.
  - Jestem gotowy.
  Zostawiając bukiet w samochodzie pod okiem Kapitana Lisa, Maxim i Yanesh ruszyli w głąb lasu. Oczywiście należało wezwać wojsko i przeczesać teren. Ale Maxima ogarnęło podniecenie. Janesh miał oczywiście romantyczne aspiracje, wyobrażał sobie siebie jako oficera wywiadu wojskowego i cieszył się z tego. Przemierzali dżunglę, starając się nie hałasować. Yaneshowi udało się poparzyć gołe nogi fioletowymi pokrzywami, ale się powstrzymał, chociaż skóra aż do kolan była pokryta dużymi pęcherzami.
  "Bądź ostrożny" szepnął Maxim. - W lesie, w każdym źdźble trawy kryje się niebezpieczeństwo.
  "Potrzebujemy tutaj ochronnego kamuflażu" - szepnęła Janesh. Szmaty ledwo zakrywały ciało, coś pełzało po nogach. Duże owady, a Janesh nauczyła się tego w szkole, na tej planecie nie je się ludzi. Najniebezpieczniejsze gatunki stawonogów zostały zniszczone na poziomie genetycznym, nie wystarczyło, aby centrum stolicy stało się źródłem infekcji lub epidemii. Szli dalej w milczeniu. Nagle Maksym zamarł. Małe żywe stworzenia zachowywały się niespokojnie, jakby ktoś ją spłoszył. Marszałek wziął chłopca za rękę i szepnął mu do ucha:
  - Przed nami zasadzka!
  Maxim wyjął z kieszeni przetwornik dźwięku i uważnie słuchał otoczenia. Rzeczywiście, w pobliżu leżało pięciu ludzkich wojowników i mniej więcej tyle samo inogalaktów. Cóż, przy takim bilansie sił lepiej nie angażować się w bitwę, ale ominąć wroga.
  I tak też zrobili.
  Doświadczony żołnierz i zielony chłopiec poruszali się synchronicznie. Musiałem przedzierać się przez gęste zarośla krzaków, tonąc po kostki w mchach. Z wielkim trudem marszałek obliczył przerwę w żywym łańcuchu i udało mu się prześliznąć w tym miejscu. Mieli szczęście, żaden z kosmitów nie miał zwierzęcych instynktów ani fenomenalnego słuchu. Odbiornik dźwięku był już w stanie rozróżnić cicho wypowiadane słowa.
  - Panie Rezydencie, żądasz ode mnie niemożliwego.
  W odpowiedzi głos przypominający rechot.
  - A ty, generale, jesteś przyzwyczajony do brania pieniędzy, nie wydając ich w pełni.
  Sądząc po barwie głosu, należał do rasy niehumanoidalnej.
  - Zapłacono ci pół miliona i co? Nieaktualne informacje o satelitach szpiegowskich.
  "To nie moja wina" - ludzki głos nadal leniwie się usprawiedliwiał. - Informacje tego rodzaju w zasadzie bardzo szybko się dezaktualizują. Nie jestem wszechmocny.
  - Od razu to zrozumieliśmy, łatwiej powiedzieć, że jesteś słaby. Jeśli chodzi o atak na system Kremla, ty i twoi wspólnicy będziecie mało przydatni.
  Maksym wzdrygnął się. Czy rzeczywiście dojdzie do ataku na najpotężniejszą linię obrony obejmującą stolicę i całe centrum galaktyki? System "Kremlowski" według jego twórców jest nie do zdobycia, a mimo to aktywacja wrogów w samym sercu imperium prowadzi do smutnych refleksji.
  - Wiedz, stary, wkrótce użyjemy zupełnie nowej broni i przy jej pomocy rosyjskie statki kosmiczne obrócą się w pył, zanim osiągną efektywny zasięg. Wtedy nasza armia, jak wszechprzenikająca fala grawitacyjna, zaleje przestrzeń rosyjską, podbije światy imperialne.
  Maksym usłyszał stłumione westchnienie, najwyraźniej taka perspektywa nie przypadła szczególnie do gustu zdrajcy. Jednakże odpowiedział:
  - Piąta Kolumna jest tak aktywna jak zawsze, a twoja inwazja przebiegnie zgodnie z planem.
  - Twoim zadaniem na najbliższą przyszłość jest stworzenie w stolicy kilkunastu twierdz dla naszych grup uderzeniowych. Najemnicy będą tu infiltrować pod przykrywką turystów, ukrywać się w lasach, a następnie odegrać swoją rolę w strajku generalnym.
  - Tak będzie.
  - I posłuchaj, człowieku, jeśli atak naszych statków nie powiedzie się, będzie dla ciebie gorzej. Własny kontrwywiad rozerwie się na strzępy, a egzekucja będzie powolna i bolesna.
  Chociaż Maxim nie widział, kto mówi, był pewien, że SMERSH będzie w stanie rozgryźć zdrajcę po jego głosie.
  - Potrzebujemy informacji o wszystkich najnowszych nominacjach w kierownictwie wroga. Wszystko, co wiesz.
  - Według moich informacji młody marszałek Maxim Troshev został wyznaczony na dowódcę floty gwiezdnej w galaktyce Smoor. Nie ma o nim dokładnych informacji, ale...
  - Wszystko jest jasne, Rosjanie przygotowują tam wielką ofensywę. Jak zawsze. Nowy dowódca to nagły cios dużych sił.
  Maksym wzdrygnął się, miał ochotę rzucić się do przodu i udusić degenerata. Operacja jest zagrożona.
  - Myślę, że tak. Co do innych zadań...
  Zdrajca wyliczał długo i żmudnie, ale Maksymowi już ułożył się w głowie plan. Po pierwsze musisz po cichu opuścić to miejsce, a po drugie pilnie skontaktować się ze SMERSH. Tam zdecydują, czy natychmiast zneutralizować siatkę szpiegowską, czy poczekać. W końcu zidentyfikowani zdrajcy nie są niebezpieczni, a przez nich może przeciekać dezinformacja. Najważniejsze - brak inicjatywy. Jednak chłopak, który do tej pory siedział spokojnie, poruszył się, widać było, że młodzieńcza energia buzuje pełną parą.
  "Może uderzymy ich laserem, panie marszałku?"
  "Nie, wcale nie" - szepnął Maxim. - Inteligencja do tego i inteligencja do zbierania informacji i raportowania ich właściwej osobie. A jeśli złamiesz rozkaz, osobiście cię zastrzelę.
  Marszałek groźnie uniósł swój pistolet promieniowy.
  Yanesh skinął głową.
  - Zamówienia nie są omawiane.
  Maksym żałował, że zabrał ze sobą chłopca. A co jeśli usłyszą ich szept... Tymczasem w przetworniku dźwięku rozległ się pisk, obcy przemówił ponownie.
  - Powiedz "Jowiszowi", że jeśli nam nie pomoże, możemy go zdradzić, poświęcając tego pionka. Wtedy wasz Najwyższy wpadnie we wściekłość, a miłosierdzie nie będzie jego wadą.
  "Tak", pomyślał Maxim, "przywódca musi być twardy". Kiedyś był jednak jednym z tysiąca wybranych, szansę na zostanie przywódcą miał jednak tylko w przypadku nagłej śmierci rządzącego dyktatora. Każdego roku wybieranych jest tysiąc, a rotacja najwyższej władzy następuje raz na trzydzieści lat. Ale i ta szansa została zmarnowana. Po pierwsze charakter Maxima był zbyt miękki, a po drugie zdolności paranormalne, tak gwałtowne w dzieciństwie, z wiekiem zaczęły słabnąć. Jednak zostać marszałkiem, gdy się nim nie jest, a czterdzieści... to coś mówi.
  - Nie dotykaj Jowisza. On jest twoją główną nadzieją. Bez tego szanse na wygranie wojny są znikome.
  Inogalact cmoknął coś niezrozumiałego w odpowiedzi. Następnie wyartykułował:
  - "Jowisz" jest cenny, gdy jest aktywny. Przez jego bezczynność nasze wojska ponoszą zbyt wiele strat. Tak czy inaczej, wydasz mu nasze instrukcje. Do tego czasu możesz iść.
  - To wszystko, możesz wyjść - Maxim westchnął z ulgą. W tym momencie, obalając jego słowa, zagrzmiała eksplozja. Wywiązała się strzelanina.
  - Cholera! Zmień jeszcze raz...
  Marszałek pochylił się, a w oczach Yanesha błysnęły jedynie radosne iskierki.
  . ROZDZIAŁ #11
  - Mówisz sumieniu! - warknął arogancki niewolnik.
  - Aby szczęście było udziałem wszystkich, a nie garstki wybranych. W tej świętej sprawie wzniosłem miecz! - wykrzyknęła Czarownica.
  Hrabia był sceptyczny:
  - NIE! Wierzę, że kieruje tobą albo uraza, albo żądza władzy! Doszło do powstań niewolników, które zakończyły się dopiero masakrą. Takie są konsekwencje każdego buntu.
  - To nie będą zamieszki, ale rewolucja. Najważniejsze wydarzy się później, po zwycięstwie! - powiedział wojownik z wielkim entuzjazmem.
  - Rewolucja? Dziwne słowo, sam je wymyśliłeś? Forsa był zaskoczony.
  - Nie bardzo! To określenie przywołał mnie anioł we śnie. - Z inspiracji zwróciłem się do Vedmakowa.
  - Anioł lub jeden z czarnych bogów! Prorocze sny są przebiegłe. Hrabia zawahał się.
  - W każdym razie będziesz miał szansę zmienić życie ludzi na lepsze i sam stać się lepszy! Wszystkie kłopoty pochodzą z egoizmu, dobrobyt jest możliwy tylko dzięki wspólnym wysiłkom. Człowiek bez zespołu jest jak żar, bez ognia, daje mało światła i szybko gaśnie! - Wypluł strumień elokwencji Vedmakova.
  - Osoba, o której mówisz, powinna być w zespole. Ale czy wiesz, jaka jest natura zwierząt? - spytał złośliwie Forsa.
  - A zwierzę jest lepsze w stadzie! I w ogóle, skoro jesteś niewolnikiem i nie zostałeś odkupiony, to szlachta odwróciła się od ciebie, innymi słowy, prawdziwi przyjaciele pokazali swoje prawdziwe oblicze. Czas więc poszukać towarzyszy w innym środowisku. - Już spokojniej zasugerowała Vedmakova.
  Hrabia de Bora milczał przez kilka sekund, po czym wyciągnął rękę:
  "Chociaż nie wierzę w ostateczny sukces, przynajmniej moje ostrze wypije krew.
  - Logika nie powinna służyć instynktom - umysłowi pożądania! - Powiedziała Czarownica.
  - Dobra, przestań mnie uczyć! Będzie wojna - będzie wyczyn! Hrabia zaczął sam wycierać krew.
  - Jesteś doświadczonym i odważnym wojownikiem, powinieneś zostać wybrany na dowódcę drużyny! - zasugerował wojownik.
  - Nieźle, ale nie trzeba wybierać każdego dowódcy. Powinna obowiązywać bardziej rygorystyczna zasada jedności dowodzenia. Zostałeś wybrany, więc wyznaczasz! -Hrabia zaczął ubierać się w kolczugę. Kilku chłopców pospieszyło mu z pomocą.
  A co z wolną konkurencją? - Wedmakowa wątpiła.
  - Dla wojska to katastrofa! - Odetnij siłę. - Gospodarka to kłącze wielu gałęzi, armia to jeden pień!
  Wiedźmin zażartował:
  - Ale częściej dąb, i to nie pod względem mocy i postawy, ale poziomu kontroli!
  Półnagi chłopiec dał hrabiemu miecz. Ten w odpowiedzi klepnął go po kości, niejednokrotnie za co został uderzony. Dzieciak wrzasnął i odskoczył, wymachując brązowymi nogami.
  Wiedźmin powiedział stanowczo:
  - Tworzę pięć okrojonych legionów, każdy po dwóch i pół żołnierza. Jesteś przydzielony do dowodzenia trzecim! Resztę niech wybiorą niewolnicy!
  Ostatnia propozycja wywołała kontrowersje, niemal przeradzając się w bójkę. Wtedy faktycznie doszło do bójki, kilku niewolników zostało rannych i Wiedźmin musiał interweniować. Powalając najbardziej rozbrykanego, krzyknęła:
  - Wystarczy rzucić pałeczkę! Przejdźmy do bezpośredniego mianowania dowódców.
  Niewolnicy nie do końca narzekali, ale gdy wojownik poddał taką propozycję pod głosowanie, zgodnie podnieśli ręce.
  Tutaj wiedźmin, który przewodził powstaniu, musiał się mocno napracować. Tak naprawdę na podstawie wzroku trudno jest rozpoznać godną osobę, a on ciągle zadawał pytania potencjalnym kandydatom. Wreszcie przydzielono legionom, a do mniejszych oddziałów powołano tymczasowych dowódców.
  - Kiedy bitwy się zakończą, przyjrzymy się waleczności i pomysłowości wykazanej przez żołnierzy! - wyjaśniła dziewczyna.
  Jeden z legionów składał się wyłącznie z dzieci i młodzieży. Vedmakova powierzyła im dowództwo nad chłopcem Bikiem. Chłopcy byli wściekli:
  - Jest jeszcze za mały! Nie potrzebujemy małego. Postaw nad nami największego i najsilniejszego.
  - A kogo chcesz?
  - Tęsknię za tobą! On jest jak najbardziej zasłużony!
  Atletycznie zbudowany młodzieniec wystąpił naprzód, był jeszcze chłopcem, ale już wysokim jak dąb. To prawda, jego twarz wydawała się ponura. Wiedmakowa, doskonale wiedząc, jak ważny dla dowódcy jest umysł, zapytała:
  - Co to będzie ośmioosobowa rodzina!
  Młody człowiek spojrzał na nią i mruknął:
  - Nie wiem! Główne mięśnie i siła.
  Bick szczeknął do głośnika:
  - Mięśnie bez mózgów, to garść mięsa - na którym płacze patelnia!
  - Zamknij się, robaku! Rozwalę ci szczękę! - ryknął młody bohater.
  - Kto nie wie, że siedemdziesiąt sześć ledwo jest w stanie uderzyć pięścią dalej niż nos! Chłopak pokazał mu język.
  Młody bandyta warknął ile sił w płucach:
  Wzywam cię do walki aż do śmierci!
  - Naśladujesz mnie jak szczur-małpa! - powiedział hrabia de Forsa. - Jednak to jedyne godne wyjście.
  - Z dwóch pojedynkujących się jeden jest głupcem, a drugi łajdakiem! - zauważyła Vedmakova. "Chociaż chłopcy korzystają z rozgrzewki.
  Bik stanął przed swoim wrogiem, różnica wzrostu była ogromna, jego przeciwnik był pięciokrotnie cięższy. Dziecko jednak z pogardą zaglądało w jego odciążone mięśnie, chłopiec był chudy, ale muskularny. Jego okrągła twarz wykrzywiała się w grymasie, a miecz wirował w jego dłoniach.
  - Cóż, jak będziemy walczyć lub znosić! - Zapytał z szyderczym uśmieszkiem.
  - Tak kocham Cię! - Sportowiec zaatakował chłopca. Uderzył z bekhendu, jego miecz był długi i ciężki, najwyraźniej był jednym z dwuręcznych. Bik odbił cios, nawet nie próbując parować, ale po prostu przeskoczył nad trajektorią i wbił miecz w nasadę nosa. Chłopiec bił tylko na podstawie kalkulacji - drapać, ale nie zabijać.
  Bandyta wpadł w jeszcze większą wściekłość, zaczął machać drugim mieczem. Tutaj nawet Buku musiał wywierać presję na odejście. Nagie pięty chłopca stawały się coraz mniejsze, a ostrza pędziły za nimi. Nagle Bik się zatrzymał, w zębach pojawiła mu się fajka. Wróg zamachnął się mocniej i rzucił się w galop z szeroko rozstawionymi grubymi ramionami. Uśmiechając się krzywo, chłopiec splunął i coś małego uderzyło sportowca w twarz. Bick przeszedł bokiem obok ostrzy, a nawet uderzył gołą piętą w pierś przeciwnika.
  Zataczając się, potężny facet wrzasnął dziko, po czym jego nogi osłabły i zaczęły się zapadać.
  Przez armię przetoczyło się przyjazne westchnienie, niewielu spodziewało się, że mały chłopiec pokona olbrzyma. Wtedy z radości krzyknęły dzieci, przede wszystkim oczywiście najmniejszy z niewolników. Ci mniejsi i słabsi cieszą się, że twój główny szef też nie jest świetny. Więc nawet dziecko może zrobić coś dla powstania.
  Do pokonanego sportowca podbiegli niewolnicy, w tym kilku miejscowych lekarzy. Na szorstkiej twarzy młodego bohatera o rzadkich włosach zamazała się fioletowa plama. Lekarz ze zdziwieniem powiedział:
  - Bazylika! Wbito w nią igłę z trucizną, która paraliżuje kończyny.
  - Tymczasowo! - powiedział Bick. - Potem się budzi. Nic nie będzie pamiętał, po prostu nie zauważy swojego wstydu.
  Wiedźmin podszedł do chłopca:
  - Gdzie nauczyłeś się robić trucizny?
  - Nigdzie! Znaleziono na jednym z osiedli. Bogaci nie są też zadowoleni ze swojej pozycji w społeczeństwie. Tutaj wytwarzają wszelkiego rodzaju trucizny. Jeśli eliksir jest zapieczętowany, nie ma problemu, wiem, jak otwierać zamki! - Bik chytrze mrugnął do wiedźmina.
  - Gdzie? - zapytał wojownik.
  - Jeden złodziej nauczył! Chwilowo okazał się niewolnikiem, byłam z nim w jednej parze, ciężko pracowaliśmy, wycinaliśmy las. Powiedział mi, jak otworzyć zamki, a nawet coś mi pokazał. Podziwiałem moją pamięć, a potem uciekłem. Mały chłopiec mrugnął przebiegle.
  - Nie poszedłeś za nim? - Vedmakova była zaskoczona.
  - NIE! Za tę ucieczkę nas wszystkich ukarano chłostą, a gdybym i ja wyciekła, to co piąty zostałby ukrzyżowany na słupach. Dwa to już spisek. - wyjaśnił żylasty chłopak.
  - Barbarzyńcy! Cóż, jeśli jesteś osobą o takiej pamięci, być może poznanie Chirowa będzie dla ciebie przydatne. - zasugerowała Vedmakova.
  - Nie wykluczone! Od dawna chciałem zostać najsilniejszym i najmądrzejszym! - Chłopak pokazał piłkę bicepsa.
  - Silniejszy i mądrzejszy ode mnie? - Żartobliwie rzuć wojownika.
  - NIE! W końcu jesteś liderem! Ale prawą ręką, czemu nie! - Bik wstał na rękach dla większej perswazji.
  - Im wyżej ktoś leci, tym bardziej jest niezadowolony ze swojej pozycji! - zauważyła Vedmakova.
  - Ludzie nie latają! Tylko on ma skrzydła - którego umysł nie jest przyzwyczajony do czołgania się! - Chłopak wykazał się rozwiniętą myślą ponad swój wiek.
  - W naszej armii będą skrzydła! Obiecuję, że coś wymyślę. - obiecała Vedmakova.
  - I wierzę ci, starsza siostro! Przecież jesteś dla nas nie tylko przywódczynią, ale także siostrą, a nawet matką. Będziemy żyć jak jedna rodzina! - powiedział Bick.
  - Przywódca kraju powinien być bratem ludzi, a nie bratem! - Przywódca narodu jest przede wszystkim sługą narodu. Zostawmy jednak wymianę komplementów, broń, którą zaakceptowałeś, powinna zostać użyta przez innych. Zróbmy rury! - Zamówiłem Vedmakovą.
  "Nie są wystarczająco długie!" Przejście zauważone. - Należy poprawić.
  - Już o tym myślę, wszak usta i policzki pozwalają na trafienie z niewielkiej odległości. Ale jeśli coś jest takie, że rozszerza się i uderza z siłą. Trochę minerałów i ziół. - Vedmakova poczuła silne napięcie psychiczne.
  Chłopak najwyraźniej usłyszał jej słowa:
  Zróbmy to, wybierz elementy! Mamy jeszcze czas, wielu niewolnikom trzeba pokazać podstawowe techniki wojenne.
  - Masz rację, mój młodszy bracie, w pewnym sensie czarownik nam pomoże. Dopóki jednak nie rzucą się na nas duże siły, musimy atakować. Musimy się jednak dokładnie przygotować. Łatwiej znaleźć suchą skałę w oceanie niż wynalazek, który nie został wykorzystany do celów wojskowych! - podsumował Wiedmakow.
  Przecież rebelianci spędzili dzień na ćwiczeniach, w tym samym czasie Bik wysłał wywiad.
  Z miasta wyszła armia. Niezbyt duży, ale dobrze uzbrojony. Harcerz jadący na mniejszym karaluchu skorupiaku zwrócił nawet uwagę na jeden absurd:
  - Wojownicy mają pięć mieczy i ledwo się poruszają!
  - Więc jest dobrze! - powiedział Bick. - A raczej to jest nawet cudowne, zanim do nas przyjdą, są wyczerpani nadwagą.
  Vedmakova chytrze zauważyła:
  - Doświadczeni wojownicy mówili: nie bierz broni więcej niż pięć palców prawej ręki. Cóż, na pewno nie jest źle, ich głupota pomoże szybciej wygrać. W międzyczasie pozwól niewolnikom spać przez kilka godzin. Mieli ciężki dzień i walka nie będzie łatwa. Ilu dokładnie żołnierzy mają wrogowie?
  - Pięć i pół tysiąca. - powiedział Bick z przekonaniem. "To oznacza, że jeśli ich wszystkich uszczypniemy, w mieście pozostanie nie więcej niż pięćset osób.
  - To całkiem rozsądne, trzeba będzie iść ze wszystkich stron. W nocy nie odważą się nas zaatakować, odetną sobie. Oznacza to, że staną się obozem, aby później o świcie siekać z całych sił. Może nawet rozdzielimy oddziały w celu okrążenia. - zasugerowała Vedmakova.
  Hrabia de Forsa sprzeciwił się:
  - Znam dobrze zwyczaje panujące w Sułtanacie, nie raz z nimi walczyliśmy. W nocy wyślą do naszego obozu kilku szpiegów z workami ze złotem. Będą próbowali przekupić niewolników, a następnie wbić ich na pal lub w najlepszym przypadku wyrwać im nozdrza.
  - Wysyłanie szpiegów to starożytna taktyka. - zauważyłem, ugniatając palce stóp Wiedmakowa. - Ale oni nie mają czapek-niewidek, strażnicy są na tyle spostrzegawczy i przebiegli, że złapią ich wszystkich. Poza tym uderzymy w nich trochę bliżej świtu. I niewolnicy będą spać lepiej, a wróg zapadnie w sen głębszy.
  - Logicznie! Będę pierwszym, który zaatakuje! - powiedział Bick.
  - Konieczne będzie zdjęcie osłon, a można to zrobić za pomocą wyrzutni. - Vedmakova pokazała urządzenie. - Dołączony jest rodzaj tłoka, trzy rodzaje ziół i olej z węglikiem. Trzeba tylko uważać, inaczej odrzut wybije chłopcom zęby. Zabierz ze sobą najmądrzejsze dzieci.
  - Wielu ma doświadczenie w napadaniu na ogrody i kradzieży. Kto urodził się wolny, a nie kto, zwłaszcza niewolnicy domowi, okradał swoich panów. - Bik uspokoił wszystkich. - Przeszli więc przez szkołę przetrwania.
  - Tym lepiej! Ogólnie myślę, że nie będzie zbyt wielu strażników. W końcu kim dla nich jesteśmy? Niewolnicy są głupi! Głupota jest bliższa pokory, bystrość umysłu nikczemności.
  Do rozmowy włączył się czarodziej Hirow:
  - Mamy w przybliżeniu podwójną lub nieco większą przewagę, ale wróg jest lepiej wyszkolony i uzbrojony. A w armii sułtanatu kobiety służą tylko w osobistym legionie nieśmiertelnych. Jest sześć tysięcy najemników z różnych krajów. W armii będziemy mieć wiele kobiet i z nielicznymi wyjątkami będą one słabsze od mężczyzn.
  Dlatego każda bitwa musi być dokładnie zaplanowana. Zwłaszcza przy pierwszej porażce niewolnicy zaczną się od nas rozpraszać.
  - Zwycięstwo jako kobieta - przyciąga blaskiem, ale odstrasza ceną! - Znowu błysnął dowcip Wiedmakowa.
  - Świetnie! Teraz widzę, że plan działania jest w pełni uzgodniony. Pozostaje tylko doprecyzować szczegóły. Podczas bitwy w szeregach wroga rozpocznie się panika, a większość żołnierzy pobiegnie w stronę miasta Żyt. - zasugerował Chirow
  - Jest jasne! Najsilniejszy oddział niewolników uderzy od tyłu, tuż od strony miasta. Być może to ja go poprowadzę. - zaproponował hrabia Forsa.
  - Niemożliwe, ale ty! - Określił czarnoksiężnika.
  - Dodatkowo mamy garnki z oliwą i każemy przymocować do nich knoty. Wrzuć obóz, zintensyfikuj panikę. - zasugerowała Vedmakova.
  I to też jest rozsądne. Czarownik zgodził się. - Tylko Ty przygotowałeś na razie kilka takich zarzutów.
  - Prawidłowy! Ognisty bóg wojny i podobnie jak inni bogowie wymaga uwagi i poświęcenia! Jednak nie starczyło nam czasu na przygotowanie wszystkiego. - Sama Wiedźmin zawstydziła się swoich ust.
  - Następnym razem bądź bardziej wyrafinowany. Do tej pory nie mogliśmy spać. - Chirow ziewnął bez udawania.
  Wiedźmin skinął głową.
  - Mam zwierzęcy nawyk, śpię mało i wrażliwie, ale nasi bracia zasługują na odpoczynek.
  - Sen jest bronią strategiczną, jego brak jest przyczyną zmęczenia, które z kolei jest zalążkiem porażki. Przejście zauważone.
  Niewolnicy po zajęciach na świeżym powietrzu, spali jak zabici. Tylko strażnicy siedzieli w zasadzce, gotowi do wszczęcia alarmu. Nigdy nie wiadomo, co nagle dowódca wroga okaże się bardziej dalekowzroczny. Okazało się jednak, że najwyraźniej dowódca rządowego legionu, temnik Etirimon, nie chciał nieprzewidywalnej nocnej bitwy. Ponadto w ciemności niewolnikowi łatwiej się ukryć, a następnie go złapać. A więc może po prostu się poddadzą, po czym nastąpią tortury i egzekucje. Temnik Etirimon oblizał usta, szczególnie przyjemnie jest kpić z młodych kobiet, łamać palce u nóg, podpalać włosy - bardzo kuszące.
  Pospiesznie rozbijając namioty, żołnierze zasnęli. Pozostało nie więcej niż dwa tuziny wartowników. Przed pójściem spać Etirimon wraz z tysiącami zorganizował ucztę, nadzy tancerze potrząsali przed nimi swoimi wdziękami. To było piękne i zabawne. Tysiące ludzi rzucało w nich kośćmi, zmuszało do przyjmowania uwodzicielskich póz. Następnie bez wahania wzięli je w posiadanie i zaspokoiwszy zwierzęcą żądzę, zapadli w pijacki sen.
  Ich śmierć przeszła niezauważona. Rebelianci minęli las, stado chłopców ruszyło naprzód. Bik, trzymając się drzewa, chowając się w listowiu, dostrzegł pierwszego wartownika.
  - Tutaj jest cudownie znudzony.
  Trucizna została nieco poprawiona i spowodowała natychmiastowy paraliż. Uderzenie w twarz nie jest konieczne, ponieważ żołnierze Sułtanatu z reguły chodzą lekko i tylko skrzynia jest pokryta pociskiem, a wartownik leży.
  - Jest jeden!
  Sama Vedmakova idzie od tyłu. Usuwa wartownika bez wyrzutni. Po prostu wchodzi od tyłu i skręca szyję.
  - Ruch to życie! Tylko nie śpiewaj - dla pokoju! I takie smutne - w żołądku jest pusto!
  Wojownik stał się trochę zabawniejszy. Drzewa wokół są wysokie, widać liany. Ukochani skradają się w pobliżu i najinteligentniejsi niewolnicy. Dorośli wojownicy są ciężsi i dlatego pozostają w tyle. Ciężka bestia zawsze robi więcej hałasu.
  Po drodze Vedmakova zabiła innego wartownika, który właśnie pił kokosowe piwo z manierki. Obóz otworzył się przed nimi.
  Niezbyt duży obóz, żołnierze spali, czasem w namiotach, a czasem po prostu na gęstej trawie. Noc jest ciepła, niewielu wartowników ziewa, patrzy nieuważnie.
  Najważniejsze jest, aby je natychmiast usunąć, aby nie miały czasu na podniesienie alarmu. Lepiej nadaje się do tego kukułka łabędzia ze swoim przyjemnym głosem. Nie budzi podejrzeń, wręcz przeciwnie, jej gruchanie słychać niemal bez przerwy, ale jeśli zmieni się ton, można wychwycić informację.
  Czarownica właśnie to robi. Odpowiadają mu. Wartownicy nie reagują, co im "szczęście", śmierć okazała się łatwa.
  - Jeden miecz, jak kropla deszczu, spadnie i rozproszy się, a gdy będzie ich wielu, narodzi się zwycięstwo!
  Vedmakova zaczęła mordować śpiących. Z jednej strony nie było to rycerskie, ale z drugiej strony zwycięstwo warto uhonorować! Honor to pojęcie względne i należy je odnosić przede wszystkim do swoich żołnierzy!
  W pierwszej kolejności wykończcie bogatszych, dowódców. Miecze z reguły były ułożone w osobnym stosie.
  Jednak wyrzuty sumienia nie trwały długo, niewolnicy również rozpoczęli rzeź, w wyniku czego podniesiono alarm. Kiedy zostaniesz zaatakowany w nocy, panika jest nieunikniona, zwłaszcza jeśli jest pochmurno . Niewolnicy są wszyscy półnadzy i łatwo się od siebie odróżniają, a wojownicy stają twarzą w twarz ze sobą, często siekając się nawzajem. I ktoś krzyczy:
  - Ratuj siebie!
  - Strażnik! Demony atakują!
  W czasach paniki rola dowódcy jest ważniejsza niż kiedykolwiek. Vedmakova o tym wie i pobiegła do głównego namiotu.
  Etirimon, wciąż na wpół pijany, ledwo otworzył oczy. Ogólnie rzecz biorąc, kto pije przed walką, ma kaca w podziemiach.
  - Co się stało! Dlaczego rury milczą! - krzyknął.
  - Rury milczą, bo ostrza śpiewają - stal jest mocniejsza niż miedź! - Krzyknęła Czarownica. Wskoczyła na Echirimona. Temnik oczywiście umiejętnie władał ostrzem, ale jeszcze nie do końca się pozbierał, a mięśnie wiedźmina były doskonale rozgrzane. Narysowała szalone trio, jej poplamione henną ostrze było ledwie widoczne w ciemności. Głowa pechowego szlachcica odleciała.
  Vedmakova kopnięciem stopy powaliła tysięcznego, który rzucił się na nią. Zdjęła kolejnego dowódcę śliną z tuby.
  - Co za ghule, nie budźcie się!
  Znów wyraźny cios mieczem, przebity wróg padnie! Dwóch tysięczników próbuje wejść do niego od tyłu, ale natrafiają na tancerkę. Piszczy, kopie. Vedmakova nie przegapia chwili, jednego ścina, drugiego wykańcza. Cóż, armia bez dowódców jest jak stado owiec bez pasterza, jeśli jeden wilk nie zje, to przestraszy!
  Teraz zbuntowani niewolnicy, wielu uzbrojonych w pałki, aw najlepszym razie w róg, nabrali skrzydeł. Bardzo skuteczną taktyką było rzucanie się w piątkę na jednego. Łatwiej było więc zrzucić i zdeptać.
  - Nie pozwól im uciec! Odetnij nogi! - wrzasnęła przez wzmacniacz głosu Vedmakova.
  Solntslav został posiekany razem ze wszystkimi. Jak grały mięśnie tej divy. Nie bez powodu wielu uważa wściekłą kobietę za straszniejszą niż demon. Przecięła więc jednego z wojowników na pół, a jej ostrze pod wpływem bezwładności przecięło gardło stojącego za nim oficera. Centurionowie próbowali przywrócić pozory porządku, ale szybko zginęli. Ponadto sułtanat zrobił wszystko, aby żołnierz zapomniał, jaka to inicjatywa. Rebelianci z kolei dość zręcznie odepchnęli wojska Sułtanatu od karaluchów.
  - Nie pozwól im usiąść na siodle! - krzyknął Solntslav.
  Dodano przepustkę:
  - Ogień, puść konie.
  To pomogło, ślimaki karaluchów wpadły w szeregi i zasiały dodatkową panikę. W rezultacie wielu wojowników , nie wiedząc, co robić, rzuciło się do ucieczki. Ale właśnie na to czekał Wiedźmin i niewolnicy. Walka przerodziła się w eksterminację i prześladowania.
  Wojownik mrużył prawe oko, rzucił trzema sztyletami:
  Nie pozwolimy im uciec!
  Ucieczka jest większą głupotą niż tchórzostwem! W końcu większość żołnierzy ginie nie w bitwie, ale podczas pościgu!
  Bik jak bardzo szybki chłopiec wskoczył jednemu z funkcjonariuszy na szyję i najechał na niego:
  - Szybszy karaluch!
  Zamiast ostrogi posłużył sztylet, a biedak nawet nie próbował go zrzucić.
  Wiedmakowa, zauważając to, krzyknęła:
  - Wojna jest jak gra w domino, nie da się już zebrać połamanych kości - ziemia trzyma!
  - Nic, moje kości są młode, mocne! - Chłopak zeskoczył, uderzony w szyję. Potem nawet dodał prędkość.
  Vedmakova potknęła się o zwłoki, wokół leżało kilka ciał, ale diva nie upadła, ale przeskoczyła je. Potem zaatakowała mieczami. Duch walki walczących z nimi żołnierzy wyparował, a teraz wojownik zamienił się w kata. Była nawet niechęć do krwi. Wiedźmin krzyknął:
  - W imię honoru! Kto rzuci broń - przeżyje! Poddaj żołnierzy Sułtanatu.
  Byli tacy, którzy posłuchali rozkazu, ale wielu w desperacji nadal uciekało, a niektórzy padli na kolana.
  Na przykład dziesięciu potężnych bojowników poddało się Bikowi na raz. Może uznali, że bezpieczniej będzie oddać swój los dziecku. Chłopiec krzyknął:
  - Upaść!
  Wojownicy upadli. Bik chodził boso po plecach, mimo niewielkiej wagi dziecka, żołnierze jęczeli ze strachu. Wtedy chłopiec wpadł na pomysł, czy odciążyć pokonanych wrogów w drobnej potrzebie. Ale potem odrzucił podłą pokusę, bo niewolnicy chcą budować lepsze społeczeństwo i nie powtarzać drogi swoich panów.
  - Dobra, żyj - pal niebo!
  Stopniowo bitwa doszła do skutku! Choć wydaje się, że masakra trwa długo. Wiedźmin natknął się na dość utalentowanego wojownika. Po ostrej wymianie ataków nadal go rozbroiła, a następnie ogłuszyła.
  - Potrzebujemy ich!
  Na niektórych z nich zarzucono sieci, więc nie stawiali oporu. Bitwa dobiegała końca, pozostała tylko ucieczka i pościg. Vedmakova osobiście poprowadziła pościg, zabiła wielu, ale nie mogła eksterminować całej armii do ostatniego żołnierza.
  Niemniej jednak młody wojownik wraz z kilkoma setkami niewolników na koniach zdecydował się na śmiałą przygodę, a mianowicie zdobycie miasta, które nie było gotowe do obrony w ruchu.
  - To będzie mocny ruch. Nie pozwolimy, aby bogactwo zostało nam odebrane, a co najważniejsze, pękniemy na barkach.
  Kilkudziesięciu bojownikom pokonanej armii udało się jednak wskoczyć na ślimaki karaluchów i pogalopować do bramy.
  Nie otworzyli od razu, doszło do sprzeczki. Kiedy bramy opadły, Wiedmakowa wyskoczyła zza lasu z jeźdźcami. Krzyknęła, korzystając z urządzenia chłopca:
  - W imię wielkiego sułtana Erifefa! Potężne posiłki pędzą w twoją stronę! Jeśli chcesz obronić miasto, pozwól wojownikom zająć swoje miejsce na murach.
  Budzący się strażnicy nie od razu zdali sobie z tego sprawę, zwłaszcza że Wedmakowa założyła bogatą szatę, którą ściągnęła ze zwłok. Jeden hełm jest coś wart, błyszczy jak sopel lodu w słońcu, cóż, kto odmówi tak szlachetnemu namiestnikowi.
  A panowie, burmistrz i inni szlachcice oczywiście nie spali, "opiekowali się" swoim ludem!
  Na niewielkim wzgórzu stał piękny pałac z kolumnami i posągami, wykonany w mieszance stylów starożytnego Rzymu i starożytnego Wschodu. Przed nim, jak to jest w zwyczaju w tym kraju, stoi ogromny posąg sułtana Erifefa, z jego ust tryska fontanna. W największej sali było gwarno i wesoło, rozbrzmiewała muzyka - biesiada pod górą. Szlachetna szlachta Sułtanatu zorganizowała Sabantuy. W drogich, haftowanych złotem togach leżeli na bujnych poduszkach, na niskich stołach piętrzyły się stosy potraw, win i nalewek. Setki lamp błyszczały na stołach i ścianach. W całej posiadłości iw kolumnadach błysnęły niezliczone rzesze niewolników, niewolników, niewolników i ochroniarzy strzegących pałacu. Dygnitarze wznieśli toast. Naczelny magnat, szejk du Pustemorow, zastygł w ramionach dwóch nagich hetarów. Drgnął i ryknął jak opętany, w końcu uwolnił się i krzyknął.
  - A teraz czas urządzić walki gladiatorów. I tak nudno, bez krwi i wina nie ma w duszy.
  Zabrzmiał róg i wezwano wojowników na arenę. Zgodnie ze zwyczajem pierwsi powinni walczyć najlżejsi i najmłodsi wojownicy. Ale szejk właśnie otrzymał partię wyszkolonych niewolników i chciał połączyć dwa rodzaje rozrywki, erotyczną i krwawą.
  Pośrodku miniaturowego Koloseum płonęło ognisko, wzmocnione szkłem pochodnie dawały dość jasne światło o fioletowej barwie, a biały żwir błyszczał, nadając podium wesoły wygląd. Pierwsza na scenę wbiegła muskularna i szczupła dziewczyna w skórzanym pasie. Ona, jak gimnastyczka pierwszej klasy, wykonała dwa salta i chodziła na rękach. Potem stanęła przed księciem, zamarła, krzyżując miecz i sztylet w takiej broni, nazywali go mirmillonem. Pomimo tego, że dziewczyna mogła wystąpić na konkursie piękności, jak miękką, aksamitną skórę miała, blond włosy, miała już szeroką bliznę na twarzy. Następny skoczek również chodził na rękach. Jego bronią był trójząb i krótka sieć - retiarius. Po rozciągnięciu stanął przed wrogiem. Był to młody mężczyzna, prawie chłopiec, jeszcze bez brody, o delikatnej dziewczęcej twarzy, obecność mieszanych par nadawała akcji szczególnego erotyzmu. Wygląda na to, że partnerzy znali się od dawna i mrugnęli do siebie.
  - Co za Kaiska! Nie sądziłam, że tak się spotkamy! Chłopak powiedział smutno.
  - Byłeś miłym facetem, ale teraz twoja dusza zostanie zabrana do pierwotnego płomienia! - odpowiedziała niegrzecznie dziewczyna.
  - Cóż, dlaczego jesteś taki okrutny! Wciąż jesteśmy dziewicami, musimy żyć! - Z nieśmiałą nadzieją powiedział młodzieniec.
  - To nam nie pomoże! Niewolnicy gardzą nawet bogami!
  Trening w szkole gladiatorów był trudny, a na nagich, błyszczących ciałach młodych wojowników widoczne są blizny.
  Tłum ożywił się, zrobił zakłady, dzikie okrzyki dopingowały młodych gladiatorów, którzy najwyraźniej nie chcieli walczyć.
  Żona szejka wyjęła skórzaną sakiewkę.
  - Pięćdziesiąt złotych dla Kaiski! Błysnęła swoimi wielkimi zębami.
  -Zaczynać! Szejk dał sygnał.
  Tak różni, a jednocześnie mający ze sobą wiele wspólnego, wojownicy zjednoczyli się, ich ruchy były szybkie i chaotyczne. Początkowo wojownik z trójzębem próbował rzucić sieć, ale jego przeciwnik chybił i skacząc dziko na niego, zdołał rozciąć mu brzuch sztyletem. Młody człowiek odskoczył i uderzył trójzębem w klatkę piersiową, jednak tylko lekko podrapał skórę. Jednak jego manewr zmusił wroga do odwrotu. Odsunął się i oparł o siatkę, uniemożliwiając zbliżenie się ukochanemu niegdyś gladiatorowi.
  - Jesteście głupi! Zatem skazany na porażkę! - powiedziała arogancko dziewczyna.
  - Co się urodziło! Młody człowiek wyglądał na zmieszanego.
  Nagle retiarius z trójzębem chwycił w dłoń żwir i rzucił mu go w twarz. Manewr odniósł skutek, dziewczyna zamknęła oczy, w tej samej sekundzie trójząb przebił jej brzuch.
  Krzycząc z bólu, młody gladiator wił się, ale mimo to zdołał wbić ostrze w jej ramię. Retiarius krzyknął i wyciągnął broń. Miecz błysnął jak błyskawica, niemal przebijając mu szyję. Gladiator cofnął się z rozciętą klatką piersiową. Młody człowiek jęknął z bólu i upuścił trójząb. Wtedy przeciwnik skoczył na niego i rzucił sztyletem. Zamach był raczej słaby, a ostrze przebiło ciało nogi. Retiarius krzyknął i upadł, po czym podniósł sztylet, próbował wstać, w tym momencie miecz trafił go w szyję. Już tracąc przytomność, uderzył ostrzem myrmillon w splot słoneczny. Niegdyś kochająca się para (jak Romeo i Julia) padła martwa na żwir. Pijana publiczność śmiała się i pohukiwała. Na arenę wbiegło trzech ponurych niewolników o niskim czole i wystających szczękach, którzy spalili ciała przegranych, ale którzy otrzymali duchową wolność, rozżarzonym do czerwoności żelazem. Upewniwszy się, że nie żyją, zaczepili ich żebrami i ściągnęli ze sceny. Miejsce, gdzie była krew, obrzucono węglem.
  -Idą żywić się owadami. - Żona szejka Demeter obnażyła zęby. - Szkoda, że kości są za małe, zwierzęta będą głodne.
  -Nic nie będzie mięsem i ponavaristey. Szkoda jednak, że kilku z nich mogłoby okazać się całkiem obiecującymi sportowcami! Szejk warknął.
  - W Twoim łóżku? - spytała złośliwie diva.
  - Dlaczego nie! Dziewczyna jest ładna, a chłopak może być twój. - Szejk był dość postępowy w swoich poglądach, wierząc, że żona może dobrze zabawić swoje dobrze odżywione ciało w młodym niewolniku.
  - Mały i kruchy! Nie mamy jeszcze tej samej pary? - spytała Demeter.
  - Niestety nie ma! Spójrzmy na młodą zmianę, która została do nas wysłana z sąsiedniej szkoły. Szejk uśmiechnął się.
  - Może lepiej pozwolić im dorosnąć! A potem zabijemy w ten sposób wszystkich naszych więźniów. - Nieoczekiwanie żona szlachcica okazała współczucie.
  - Wieść o buncie niewolników jest zbyt radosna i chcę ją w pełni uczcić. Dziadek potrząsnął żołądkiem.
  - Chyba że Etimon cię wyprzedzi! - warknęła gruba dama.
  - Co za nicość! Tym lepiej, wykończmy teraz wszystkich gladiatorów i pozbawimy głupca spektaklu. Chodźcie nowicjusze! Szejk warknął.
  - To nie jest całkiem nowicjusz. - Demeter oblizała usta
  Gong rozbrzmiewa ponownie i wojownicy wybiegają na arenę. Wyglądają na czternaście, piętnaście lat, mają raczej szerokie ramiona i klatkę piersiową. Podobnie jak poprzedni zawodnicy, wykonuje salta i biegnie na rękach. Wybiegając już na podium, zakładali broń, hełmy, napierśnik, tarcze i miecze. Jeden ma proste ostrze, drugi zaś jest zakrzywiony jak szabla. Relief naciśnij otwarty i widoczne są na nim blizny. Chłopiec stojący po prawej stronie ma zagojone rany, które przecinają jego klatkę piersiową w trzech liniach.
  Skóra jest mocno natłuszczona i błyszcząca.
  Menedżer ogłasza.
  - Na ringu występują słynni wojownicy Fudoros z zakrzywioną szablą i Saflorow z prostym mieczem. Fudoros ma sześć walk, Saflorov siedem. Wszyscy ich rywale zostali albo zabici na miejscu, albo zasztyletowani decyzją ludu. Steward wskazał palcem na widownię. Znów znaleźli się chętni do obstawienia zakładu. Szejk warknął.
  - Sto złotych monet dla Saflorova.
  Zakłady zostały szybko rozstrzygnięte, przysięgała szlachta. Dwóch nawet walczyło. Jeden oblał kieliszek winem, drugi uderzył grubą nogą w twarz. Getters i strażnicy rzucili się, aby uspokoić wściekłą opinię publiczną. Żona szejka, władcza, bezczelna, gruba, szczeknęła:
  -Do przodu! Zabić!
  Gladiatorzy zebrali się. Tym razem nie spieszyli się, testując siebie nawzajem ostrożnymi ciosami. Kiedy miecze się zderzyły, zaiskrzyły lekko, a tarcze zadrżały. Publiczności ta ostrożność bardzo się nie spodobała, wyła z niezadowolenia, kości leciały w stronę walczących. Szejk przewrócił tacę, całą zalaną winem i dżemem. Potem splunął i wrzasnął ze złością.
  Jeśli nie będziesz walczył, każę cię powiesić do góry nogami. Kilku popychających dzikusów "janczarów" wbiegło na podium, wymachując włóczniami, demonstrując szturchanie w otwarte plecy. Saflorov przeszedł do ofensywy, atakując wściekle, kopnął swojego odpowiednika w kolano. Nastolatek cofnął się, jego miecz lekko przechylił się na bok, jego przeciwnik ciął w poprzek klatki piersiowej. Źle przykręcona płytka spadła na dno. Następne pchnięcie pozostawiło głęboki ślad na skórze, popłynęła gęsta krew. Fudoros cofnął się, jeden z włochatych wojowników kopnął go w nogi. A kiedy chłopiec się zawahał, Saflorov uderzył w hełm z taką furią, że zachwiał się i upadł. Od wstrząsu "hełm" odleciał, odsłaniając białą głowę z opuchniętym guzem na czole. Saflorow przyłożył ostrze do nerwowo falującej piersi. Zmrużył oczy na "publiczność".
  Czekam na znak. Gdy większość przeczesuje sobie włosy, oznacza to zabicie, a gdy składają dłonie w zamku, oznacza to zlitowanie się.
  Jednak w dzikich twarzach nie można było odczytać miłosierdzia. Prawie wszyscy, nawet kobiety i nastolatki, wkładali ręce do gardła.
  -Śmierć! Pobij go!
  Żona szejka drwiąco szczeknęła.
  - Wyszedł za tanio. Daj mi to na jedną noc.
  Saflorow zawahał się, lekko przyciśnięty do nagiej piersi pokonanego nastolatka, poleciała kropla krwi. Potem w rozpaczy odrzucił miecz:
  -Nie mogę! On jest moim przyjacielem.
  Hałas ucichł natychmiast, zapadła śmiertelna cisza.
  -Co! - Szejk wkurzony. "Nie chcesz zabijać pokonanych. Oboje w klatce, po czym na oczach całej szkoły gladiatorów odbędą się straszliwe tortury.
  Wojownicy podskoczyli do Fudorosa, spryskali mu twarz wodą, a następnie, aby szybciej opamiętać się, spalili mu bosą piętę rozpalonym do czerwoności żelazem. Chłopiec krzyknął, podskoczył i natychmiast zarzucił sobie na szyję dwa lassa. Saflorow próbował się opierać, walczył z tuzinem mieczy na raz, strach dodał mu sił. Ale jeden ze strzelców trafił strzałą w nogę. Od trucizny młody człowiek został sparaliżowany, ale nie zabity. Związali ich obu i wsadzili do klatki. Saflorow został dźgnięty w żebra rozpalonym do czerwoności prętem, skóra zaczęła dymić, poobijany chłopiec wytrwale znosił zastrzyki. Ale najwyraźniej tortury dwóch nieposłusznych chłopców odłożono na deser.
  Żona szejka błyszczała oczami:
  - To muszą być mój mąż. Wiesz, że jestem kreatywny.
  - Wiem, ale spójrz, potrafię być zazdrosny. Chłopaki są przystojni i mogą już wyjść za mąż. Szejk uśmiechnął się.
  - Najprawdopodobniej nawet żonaty! W końcu to najsilniejsi i najzdrowsi niewolnicy, którzy powinni być płodni! Gruba kobieta mrugnęła.
  - Gladiatorzy są kolorem niewoli! Oznaczałoby to dręczenie ich żon. Szejk uśmiechnął się.
  - Uda nam się! Swoją drogą, znowu dziewczyny.
  Teraz kobiety musiały walczyć. Na arenę weszły dwie półnagie diwy w takich samych przepaskach na biodrach. Byli zakuci na szyję łańcuchem - żeby ich nie rozerwać. Broń Dwa sztylety w każdej dłoni. Wiadomo, że walka będzie zacięta i niezbyt długa. Jedna dziewczyna była jasna, druga czarnowłosa, obie miały dość długie grzywy.
  -Do bitwy! - zagrzmiał bandyta.
  - Nie założę się! - warknęła żona szejka. "To zły omen.
  Biedne kobiety zebrały się. To było okropne, jednemu niemal od razu pękł brzuch, drugiemu został ranny w klatkę piersiową. Kontynuując cięcie, dziewczyny kopały stopami, dręcząc swoje ciała. Popłynęło dużo krwi, nie mogli wyjść i uciec. W końcu jedna z nich, całkowicie pocięta, upadła na kolana. Czarnowłosy zaśmiał się, próbując dokończyć, po czym otrzymał podstępny cios od dołu, pod żebra. Jęcząc, udało jej się jeszcze uderzyć sprawcę w tył głowy. Obie piękne, okaleczone kobiety upadły na żwir, zadrżały kilka razy, zamarły. Kudłaci "janczarowie" podbiegli do nich i dźgali rozpalonym żelazem. Wojowniczki nie poruszyły się.
  - Znów ani jeden zakład nie zadziałał. Obaj nie żyją.
  Widzowie byli rozczarowani, choć samo oglądanie morderstwa jest bardzo przyjemne. Ale jak dotąd nikt nie wygrał.
  W tej sytuacji jedynie nowa walka może uratować sprawę. Skończyła się łatwa rozgrzewka i czas na poważne sprawy.
  Piętnastu gladiatorów w pomarańczowych tunikach z dziurami i trzema czarnymi piórami na swoich śluzach machało na arenę. Byli uzbrojeni w krótkie, zakrzywione miecze; w rękach trzymali małe kwadratowe tarcze o wypukłej powierzchni, głowy chroniły hełmy bez przyłbicy. Za tą grupą podążali wojownicy w jaskrawoczerwonych tunikach, takich samych z krótkimi, ale prostymi mieczami, z małą okrągłą tarczą i żelaznymi kajdankami zakrywającymi prawą rękę, która nie była chroniona tarczą, oraz rzepką chroniącą lewą nogę. Obrazu dopełniały zielone pióra na śliskich hełmach.
  Stojąc naprzeciwko siebie, ukłonili się. Tym razem zakłady były postawione na znacznie większe sumy, złoto płynęło z rąk do rąk.
  - To nie może być tak, że wszyscy zostali zabici! Powiedziała żona Szejka. Ktoś na pewno wygra!
  - Więc załóż się, że to ostatnia walka. Patrz, już jest jasno! - powiedział zmęczony szejk z irytacją.
  - Więc będzie poważnie! Tysiąc złotych drachm na czerwono. - sapnęła gruba kobieta.
  - A dlaczego na nich? - Dlaczego oni? - Powtórzyłem dwa razy, zdziwiony, szlachcic.
  - Bo oczy są złośliwsze!
  Menedżer coś krzyknął. Rozległ się trzaskający dźwięk trąbki. Nawet pochodnie migotały, jakby potwory miały coś w oczach.
  Ucichły rozmowy, hałas, śmiech, wrzawa: oczy wszystkich skupione były na walczących. Pierwsze starcie było straszne: pośród panującej ciszy, ostro zabrzmiały uderzenia mieczy w tarcze. Pióra, odłamki hełmów, kawałki rozbitych tarcz leciały po arenie, gdy podekscytowani, dyszący gladiatorzy uderzali się nawzajem ciosem za ciosem. Nie minęły nawet trzy minuty od rozpoczęcia bitwy, a już popłynęła krew: czterech gladiatorów wiła się w agonii, a wojownicy deptali ich pod nogami. Jeden z leżących w pobliżu chwycił partnera za nogę i obrócił stopę. Poleciał w dół, rozrywając sobie ramię.
  Żona księcia, nienasycona Demeter, wrzuciła do pierścienia nadgryzioną kość.
  - Czerwoni, jeśli wygrasz, dam ci kieliszek wina!
  Jak to często bywa, stało się odwrotnie, obsadzony został największy zawodnik drużyny, której kibicowała Demeter. Trzy miecze natychmiast przebiły szeroką pierś, a przedwcześnie podniesiona kość pozostała w dłoni nieszczęsnego przywódcy.
  Widzowie z zachwytem i napięciem śledzili krwawe koleje bitwy. Wrzeszczeli jak stado rannych byków. Lokalna elita wściekle, szalała, dopingowała bojowników. Szeregi gladiatorów przerzedziły się, bitwa rozpadła się na osobne potyczki.
  W tym momencie, gdy dostojna publiczność bawiła się i szczerze mówiąc "wariowała" chłpiąc krew, dzielni powstańcy zabili śpiących strażników. Pobedonostsev wraz z garstką dzielnych ludzi, zmiażdżywszy ochroniarzy, jako pierwszy włamał się do pałacu.
  Hałas towarzyszący zbliżaniu się rebeliantów zmusił do przerwania walki. Szlachcice, zataczając się, próbowali podnieść swoje miecze. Młody przywódca rebeliantów krzyknął głośno:
  - Co widzę! Zabijacie się nawzajem dla rozrywki łajdaków! Wskrzeszone dranie, które nie są w stanie nawet unieść miecza, ich brzuchy za bardzo przeszkadzają. Jeśli zachowała się w tobie choć cząstka pychy, odetnij tę obrzydliwość.
  Wydaje się, że gladiatorzy tylko na to czekali: rzucili się do otyłego stada.
  Służący niewolnicy odskoczyli na bok, nie chcąc umierać za znienawidzonych panów, a chłopcy nawet zaczęli rzucać w dygnitarzy tacami i jedzeniem.
  Demeter krzyknęła:
  - Zabić ich wszystkich!
  Wtedy kryształowy kieliszek do wina spadł jej na głowę, powalając sukę.
  Wiedźmin był zły. Wycięła bogatych mieszkańców miasta, siekając ich mięso.
  Nie było to trudne, ale irytujące. Obok niego walczył stały towarzysz Pass. Dziób nie pozostawał w tyle, a gladiatorzy zemścili się na swoich strażnikach.
  Posępni niewolnicy podnieśli stewarda na haku, krzyczeli:
  - Jesteśmy nasi! Niewolnicy tacy jak wy!
  - Więc udowodnij to mieczem! - krzyknęła, aż zatrzęsły się świece na wiedźmińskich żyrandolach.
  Szejk próbował uciec, ale Bik podstawił mu nogę i wylał mu miód na kołnierz:
  - Cóż, gdzie jesteś potrzebny. Bez przypraw.
  Solntslav odciął głowy dwóm szlachcicom na raz, a kolanem zmiażdżył szczękę trzeciego. Jednak nie było już nawet pozorów walki, po prostu niewolnicy zemścili się. Resztki straży uciekły, a biesiadnicy, nawet w najlepszej formie, nie stanowili poważnej siły militarnej. Wszyscy zostali zabici, zanim Vedmakova ochłonęła. Żył tylko naczelny szejk, Bik ciągnął go za włosy. Vedmakova wypędziła bezczelnego chłopca:
  - To szlachetna osoba. Możemy się przydać!
  . ROZDZIAŁ #12
  Niemcy kontynuowali atak na Stalingrad. Wydawało się, że zostało całkiem sporo, ale ostatnie było niesamowicie trudne. Nie pomogło nawet masowe użycie "Sturmtigerów". Chociaż zniszczenia bombowców odrzutowych spowodowały ogromne. Innym środkiem były bomby napalmowe.
  Batalion dziewcząt przerzedził się, ale piękności wciąż walczyły. 20 października spadł śnieg i wszystkie piękności były boso. Pozostawiają wdzięczne ślady na białej narzucie.
  Piękne dziewczyny, potoczyły się trochę w śniegu i stały się czystsze. Matryona po schwytaniu Sieriożki nie mogła znaleźć dla siebie miejsca. Wciąż straciłam tak mądrego i pięknego chłopca. A co go czekało w faszystowskiej niewoli? Najpierw tortury, a potem kara śmierci!
  Chłopiec rzeczywiście był o krok od rozstrzelania, ale trafił do kopalni. Pracując szesnaście godzin dziennie i skromne racje żywnościowe, bicz nadzorcy czekał na Sieriożkę.
  Dokładniej, chłopiec jest już kamieniołomem i pracuje tam ciężko jak osioł. Ale pod ziemią jest znacznie cieplej niż na powierzchni. A wojownicy, aby nie zamarznąć, są zmuszeni skakać i biegać. A dziewczyny walczą. Oto potężny czołg "Lew". Ma działo kalibru 150 mm, skuteczniejsze i bardziej praktyczne w walkach w mieście. Fritz uwielbia ten czołg, ponieważ jest dobrze chroniony ze wszystkich stron.
  "Mysz" skrada się nieco z tyłu. Niemiecka maszyna o wadze poniżej dwustu ton była także uzbrojona w armatę 150-milimetrową i siedemdziesiąt pięć. O wiele bardziej praktyczny. Liczba karabinów maszynowych wzrosła do czterech, a zbliżenie się do czołgu nie było łatwe.
  Anyuta, Maria i Alla wspólnie próbują wydłubać mastodonta. Starannie do niego dobrane.
  Anyuta zaśpiewała z entuzjazmem:
  - Jak żyliśmy walcząc i nie bając się śmierci ... Więc odtąd ty i ja będziemy żyć! I na gwiaździstych wyżynach, i w górskiej ciszy, w bitwach morskich i wściekłym ogniu! I w wściekłości, i w wściekłym ogniu!
  Najnowszą modyfikacją był "Maus", wyposażony w sześć karabinów maszynowych, dwa współosiowe z lufami i cztery obracane na zawiasach.
  Maria, czołgając się po śniegu, syknęła:
  - Nigdy się nie poddamy! Przecież Jezus Najwyższy jest z nami!
  Dziewczyna podchodząc bliżej rzuciła w gąsienicę Myszy paczkę wybuchową. Zagrzmiało pod tarczą i lodowisko pękło.
  Dziewczyny wiwatowały:
  - Weź faszystę!
  Alla zamachnęła się i rzuciła granat odłamkowy w Fritza. Faszystę wyrzuciła wybuchowa fala, a wraz z nim oderwano głowy dwóm czarnym bojownikom z wojsk kolonialnych.
  Rudowłosa piękność gwizdnęła:
  - Za Ojczyznę i Stalina!
  Anyuta ponownie rzuciła ładunek wybuchowy... Tym razem nie tak skutecznie, uderzył w pancerz i eksplodował na powierzchni stalowego łuski.
  Dziewczyna zirytowana powiedziała:
  - Och, rozmazałem się!
  I poczołgałem się po nową porcję domowych materiałów wybuchowych. Jej okrągłe obcasy, czerwone od zimna, zamigotały. Prawie naga dziewczyna, czołgająca się po śniegu, trochę niewygodna. Ale bądź cierpliwy. Zwłaszcza podczas ostrzału śnieg topnieje.
  Anyuta nawet zaśpiewała:
  - Wiem, zimno wkrótce zniknie,
  Potok płynie głośno...
  I już biegną przez kałuże -
  Boso dziewczyny!
  Dziewczyna strzela, a Arab z wojsk kolonialnych upada. Próby działania wroga w małych grupach prowadzą do poważnych strat.
  Krótkie działo Myszy ponownie strzela fragmentacją. Pociski pękają gdzieś w dymie. I dużo przerw...
  Niemcy prawie zdobyli Stalingrad... Niewiele zostało. Ale to właśnie uniemożliwia Wehrmachtowi użycie dużych bomb i ciężkiej artylerii. Fritz pozwolił iść dalej obcokrajowcom, którym nie jest przykro.
  Maria wystrzeliła z karabinu. Faszystowski najemnik upadł i potoczył się po kamieniach ruin.
  Dziewczyna masowała swoje nagie piersi szkarłatnymi sutkami. Całkowicie przebrali wojowników - skaczą w krótkich spodenkach. Ale z drugiej strony prawie nie ma na nich hitów. Podobno nagość w jakiś sposób szczególnie chroni piękności. Skoro są w stanie przetrwać w takim piekle!
  Alla otrząsa się z mieszaniny śniegu i błota i ponownie strzela. Trafił czarnego żołnierza prosto w oko. Zła suko, nic nie mów.
  Trzy dziewczyny ponownie zbliżają się do Myszki. Trudno jest przebić samochód o tak grubym pancerzu ze wszystkich stron. Ale wojownicy są pełni optymizmu. Jeśli nie możesz przebić się przez samą skorupę, to dlaczego nie oderwać lufy.
  Alla, kopiąc bosymi stopami brudne grudy, śpiewała:
  - Nasza prawda, nasza prawda... Jak promienie słońca! Nasze jutro będzie jasne, z gór popłyną strumienie!
  Wojownicy od dawna są uzbrojeni w zdobyte MP-44. Te karabiny szturmowe mają duży zasięg. Piękno pewnie strzela. Czarni znów upadają. Wystrzeliwują fontanny szkarłatnej krwi.
  Strzelająca Maria z karabinem i zdobytym karabinem maszynowym na ramionach śpiewała:
  - Podstępny pająk zaostrzył swoje żądło,
  I pije świętą, rosyjską krew z Rosji!
  Wszystko jest małe i małe dla jego przeciwnika, zabije,
  Kto ma miłość do Rosji!
  Miłość do Rosji!
  Dziewczyna posłała kulę w różnego rodzaju "strażników", którzy wyszli ze szczelin. Piękność uśmiechnęła się, jej twarz, choć wychudzona, zachowała swój urok i urok.
  Ogólnie rzecz biorąc, wszystkie dziewczyny w ich batalionie są piękne. Tutaj na przykład Serafin Tatarski. Jej ojciec jest Tatarem, ale jej matka pochodzi z Białorusi i Serafima odziedziczyła po niej włosy w kolorze dojrzałej pszenicy. Również piękna dziewczyna, bosa i prawie naga. I strzela krótkimi seriami ze zdobytego karabinu maszynowego. A faszyści z innych oddziałów pełzają po nim.
  Serafima strzela dość celnie. Obok niej leżała złotowłosa Mary. Obie dziewczyny strzelają i śpiewają.
  - Ojczyzno! Maria zaczęła...
  - I wojsko! - Kontynuował, strzelając do Serafinów.
  Maria napisała na Twitterze:
  - Ten...
  Prowadząc ogień i uderzając w kolorowych, Serafin relacjonował:
  - Dwa bieguny!
  Maria uśmiechnęła się i zaćwierkała:
  - Na...
  Seraphim wypalił i dodał:
  - Który...
  Maria odcięła pięć, kontynuowała:
  - Trzymać się!
  Serafini, strzelając, salutując:
  - Planeta!
  Maria, strzelając, ćwierkała:
  - Pierś...
  Serafin, strzelając, mruczał:
  - Chronić...
  Maria roztrzaskała głowę faszysty i wydała:
  - My cię ....
  Serafin tnący nazistów kulami, syknął:
  - Kraj!
  Maria, posyłając celne kule, zaćwierkała:
  - Wszyscy....
  Serafin, strzelając coraz celniej, dodał:
  - Ludzie!
  Maria, odgarniając z czoła swoje złociste, brudne włosy, zaśpiewała:
  - Szczur...
  Pocisk Serafina i wysyłanie strzałów wydał:
  - Twój...
  Maria, uderzając faszystę w gardło, mówiła dalej:
  - Ciepły!
  Blond Tatar, wysyłając strzały, mówił dalej:
  - Chmury...
  Maria celnie strzelająca, dodała:
  - Fajny!
  Serafin, szczerząc się, ćwierkał:
  - Dobrze więc...
  Maria, strzelając celnie, warknęła:
  - Słońce!
  Serafini, rzucając się w wybuchach, syknął:
  - Zoja!
  Maria kontynuowała ze śmiechem.
  - Automatyczne...
  Serafin, jakby strzelając, szczekał:
  - Nather...
  Maria dodała celne strzały:
  - Ramię...
  Serafin dodał ze śmiechem:
  - Żołnierzu!
  Maria entuzjastycznie śpiewała, strzelając:
  - Będę kopać...
  Serafima, prowadząc ogień myśliwski, dodała:
  - Grób...
  Maria powaliła Afrykanina i mówiła dalej:
  - Przeciwnik!
  Dziewczynom skończyła się amunicja. I zmuszona była szybko uciekać w poszukiwaniu schronienia. Zaopatrzenie przez Wołgę jest bardzo trudne. Ciągłe bombardowania i ostrzały. Nadchodzi kompania posiłków z drugiej strony.
  Wokół łodzi wznoszą się fontanny sprayu i fragmentów. Szturmowcy ryczą na niebie. Tutaj przylatują Focke-Wulfy. I zrzucają bomby.
  Kilka łodzi się rozpadło. Radzieccy żołnierze toną i umierają.
  Ogień artylerii wroga jest zbyt gęsty.
  Nawet w nocy Fritz trzymają wszystko pod ostrzałem. A ich bombowce nurkujące są zużyte. W tym dziadek Yu-87. Chociaż samoloty odrzutowe weszły już do serii.
  Oto legendarny radziecki Jak-9. Walczy z niemieckim ME-309. Uzgodniona zwrotność w stosunku do prędkości i broni. Niemiec od pierwszego wezwania próbuje pokonać radziecki samochód. Ale mu się to nie udaje. Jak z kolei stara się wpaść w ogon, ale nazista odchodzi z powodu dużej prędkości.
  Szybszy Niemiec, z mocniejszą bronią, przeciwko bardziej zwrotnemu Rosjaninowi. Ale szybki lot trwa. Faszysta używa siedmiu punktów ostrzału przeciwko siedmiu i dotyka radzieckiego samochodu. Traci prędkość i zaczyna spadać.
  Wypuszcza smugi dymu. A silnik pracuje...
  Co to za wojna! Trudno przeciwstawić się maszynie tak potężnej w uzbrojeniu jak ME-309, w której siedem punktów ostrzału rekompensuje nadwagę i słabą zwrotność.
  Duża prędkość pozwala faszyście zanurkować, a czoło niemieckiego myśliwca jest dobrze opancerzone.
  Anyuta ponownie próbuje osłabić Mysz. Dziewczyna ryzykuje życiem. Jest już cała podrapana i czołga się nago przez fortyfikacje. Całe piękno w zadrapaniach i pisudze. Ale potem rzuca granat z paczką dołączoną do eksplozji. Zostaje nawet trafiona serią z karabinu maszynowego. Drapa piękność w ramię.
  Z drugiej jednak strony ładunek wybuchowy trafił w lufę działa kal. 150 mm. A Niemcy otrzymali już znaczne obrażenia. Z wielkim trudem samochód rusza ze swojego miejsca i czołga się z powrotem na miejsce stacjonowania swoich żołnierzy, aby wylizać rany.
  Na niebie pojawiają się Focke-Wulfy i kilka TA-152. Rozpoczynają ostrzeliwanie pozycji sowieckich. Pojawiło się także kilka najnowszych pojazdów odrzutowych HE-183. Sępy te osiągały prędkość do ośmiuset kilometrów na godzinę i prawie niemożliwe było ich trafienie.
  Dziewczyny strzelają do Niemców. Zawsze istnieje szansa na zaczepienie wroga, pomimo potężnej ochrony samolotów szturmowych przed ogniem naziemnym.
  Anyuta i Alla odzyskały schwytanego Luftfausta. Ta broń składa się z dziewięciu połączonych ze sobą dwudziestomilimetrowych bezodrzutowych.
  Możesz strzelać jak małe działo przeciwlotnicze.
  A wojownicy wskazują na wroga. Płynnie wciskają start... Obie piękności oparły bose stopy na gruzach, czując płynny powrót.
  Focke-Wulf z sześcioma wiatrówkami zaczyna palić - ma rozerwany brzuch.
  Dziewczyny krzyczą z zachwytu:
  - Puck! Pralka! Bramka!
  Nad głowami dziewcząt zaczynają krążyć inne niemieckie samoloty. Piękności wpadają do podziemnych korytarzy, unikając rakiet Focke-Wulfa.
  Anyuta otrzymała szorstki obcas z błyskiem. Dziewczyna szepnęła:
  - O, piekielne płomienie!
  Podeszwa dziewczynki była pokryta pęcherzami i boleśnie bolała. Chciałem szturchnąć coś zimnego.
  A na powierzchni luki nadal się utrzymują. Z płomieni syczy śnieg, ruiny rozpadają się. Niemcy zalewają pozycje ogniem, ale nie ma to większego sensu. Wojownicy chowali się jak myszy w norkach. Niech się sami wyprasują.
  Alla szepnęła Anyucie do ucha:
  - Myślę, że wkrótce nazistom w końcu zabraknie pary. Mają dużo siły, ale w Stalingradzie nie mają możliwości zawrócenia!
  Blondynka odpowiedziała z dumą:
  Jesteśmy tu jak trzystu Spartan! Odzwierciedlamy przeważające siły wroga!
  Rudowłosa Alla zachichotała i mrugnęła do swojej partnerki:
  - I nie będziesz nas omijał!
  Kiedy dziewczyny wypłynęły na powierzchnię, nalot się zakończył. Pojawili się nowi czarni żołnierze piechoty. Wspięli się do przodu, a dziewczyny musiały otworzyć ogień, zmuszając wroga do kopania ziemi nosami.
  Ponownie "Lwy" i "Tygrysy" poszły do bitwy. Niemcy próbowali naciskać na armię radziecką ciężkimi czołgami. Co jakiś czas spadały pociski. Bardziej bezbronny "Tygrys" starał się nie odrywać od swoich formacji. Zagrzmiały także moździerze.
  Dziewczyny strzelały do Niemców i ich najemników. Znokautował przeciwników. Alla i Anyuta strzelały parami. Pojawiły się i uspokoiły kagańce wroga. Potem nowa warstwa nacierających wrogów.
  Dziewczyny śpiewały podczas bitwy.
  Alla zaczęła strzelać:
  - Zanim...
  Anyuta, strzelając, mówiła dalej:
  - Przez Ciebie...
  Alla lupanuv dodała:
  - Legia...
  Anyuta, odcięwszy trzy, uciszyła się:
  - Wrogowie...
  Alla, przybijając przeciwników, wypaliła:
  - Oni....
  Anyuta, rozbiwszy połowę czaszki Araba, mówił dalej:
  - Chcą...
  Allah, miażdżąc wroga, kontynuował:
  - Ty...
  Anyuta, strzelając, syknął z wściekłości:
  - Strzęp...
  Allah, przebijając czaszkę Araba, warknął:
  - Zniszcz...
  Anyuta, kontynuując przybijanie, syknęła:
  - Notatki...
  Alla, jakby strzelając, gwizdnął:
  - Nie bój się...
  Anyuta, oddając celny strzał, warknęła:
  - Wróg...
  Alla, strzelając jak snajper, kontynuował:
  - Sztykow...
  Anyuta, strzelając dalej, szczekał:
  - Zdolny do...
  Alla, nie przestając strzelać, syknął:
  - Siła...
  Anyuta, strzelając wściekle, warknęła, poprawiając przyjaciółkę:
  - Odwaga...
  Alla w ciężkiej ekstazie, przestrzeliwszy głowy Afrykanów, szczekała:
  - Wytrzymałość...
  Anyuta, galopując ogniem, syknęła:
  - Zwiększyć...
  Alla, potrząsając rudymi lokami, kontynuowała:
  - A przeciwnicy...
  Anyuta, uderzywszy Araba w brzuch, wydał:
  - Od razu...
  Alla, strzelając ze wszystkich kalibrów, szczekał:
  - Zniszcz...
  Dziewczyny wstrzymały oddech. A po strzeleniu trochę więcej krzyknęli:
  - Jesteśmy rycerzami karabinu snajperskiego, rozlega się głos morderstwa!
  Fala nacierających wojsk kolonialnych nieco osłabła. Naziści ponownie przesunęli czołgi do przodu. Pojawiły się "Tygrysy" -2 ze swoimi długimi pyskami i strzelały do wszystkiego, co udało im się zauważyć.
  "Tygrys" -2 miał pierwotny kształt wieży i pochyłości płyt pancernych od strony boków. To sprawiło, że stał się trochę bardziej wytrwały. Wojowniczki ponownie wybrały jako cel gąsienice czołgu. Faszysta musiał być jak wąż na patelni.
  Anyuta rzuciła wybuchową paczkę, miażdżąc przedni walec "Tygrysa" -2 i zaśpiewała:
  - Spotkałem cię z prezentem... Oczywiście wyznaczyłem miejsce w trumnie!
  Alla syknęła, radośnie rzucając w faszystę dużą, wybuchową paczkę:
  - Ale Pasaran!
  A po eksplozji długa lufa niemieckiego czołgu przekręciła się. A Tygrys Królewski zaczął się wycofywać. Znów faszysta został ciężko ranny. Alla wzięła go i warknęła, rzucając kawałkiem szkła bosymi palcami:
  - Być tobą w dębowej trumnie!
  Szklanka przeleciała obok i wylądowała prosto w gardle Hindusa z kolonialnych oddziałów niemieckich.
  Anyuta mrugnęła do partnera i zaśpiewała:
  - Zanurzę głowę w tej beczce! Zanurzę wszystkich!
  Alla wystrzeliła serię z karabinu maszynowego. Niemcy znów zostali zaatakowani. Dziewczyna syknęła:
  - Możemy zrobić wszystko! I wygramy!
  Anyuta wystrzeliła z karabinu i powiedziała:
  - Czeka Cię wielka wygrana! Niech nasi dziadkowie będą w chwale!
  Alla wykonała salta i przeturlała się, wirując jak choinka. Dziewczyna zaśpiewała z mrugnięciem:
  - Panie sukcesie, dokąd się pan wybiera... Panie sukcesie - śmieją się faszyści...
  Niemieckie czołgi, nie oszczędzając pocisków, zwiększyły ogień. Rozsypali pękające prezenty. I zbliżyli się do stanowisk sowieckich, starając się uniknąć luk.
  Anyuta za pomocą drutu, jak nauczył ich jeniec Seryozhka, podciągnęła ciężką minę. "Lew" powoli czołgał się na pozycje sowieckie. Jego działo kal. 150 mm nieustannie pluło pociskami. Dziewczyny syczały i mrugały.
  Anyuta śpiewała:
  - Niemcy-papryki, faszyści-naziści... Czeka Cię koniec pacyfisty!
  Allah powiedział z uśmiechem:
  - Pacyfizm... Głupotą jest nawet mówienie o pacyfizmie, jeśli chodzi o nazistów!
  Anyuta celnym strzałem trafiła w nos Araba ze straży kolonialnej i zaćwierkała:
  - I są kaleki w myśleniu ... A w sprawach wojskowych nie są tak silni! Już niedługo usuniemy ich z powierzchni planety Ziemia!
  Alla wybuchła jeszcze raz, potarła nagie piersi o żwir i zaśpiewała:
  - Jestem rosyjskim rycerzem na kolanach dzikusów... Zmieszczę wrogów Ojczyzny z powierzchni Ziemi!
  Rudowłosa piękność mrugnęła, spoglądając w niebo. Kręcą się tam "Ramki", niemieccy strzelcy.
  Podpełzałem, co jakiś czas utykając w wiatrochronie niemieckiego "Lwa". A jego pistolet ciągle pluł.
  Anyuta, przesuwając minę pod gąsienicami niemieckiego czołgu, syknęła:
  - Dla Seryozhy ....
  Niemiec zatrzymał się i strzelił ponownie. Pocisk eksplodował za dziewczynami.
  Anyuta powiedziała:
  - Skorupki mleka, kto ma mózg dziecka!
  "Lew" stał przez jakiś czas. Czy doświadczona niemiecka załoga wyczuła zbliżające się niebezpieczeństwo, czy też chciała zużyć zestaw bojowy. Ale "Lew" stał przez jakiś czas nieruchomo i wypluwał śmiercionośne pociski.
  Anyuta zauważył, że niemiecki czołg miał bardziej zaawansowane działo i strzelał częściej niż KV-2. A to oczywiście czyni ten samochód znacznie bardziej niebezpiecznym. Anyuta przeżegnała się i syknęła:
  Niech bezbożni pójdą do piekła!
  Alla strzeliła do faszysty w splot słoneczny i warknęła:
  - Nasze zwycięstwo jest nieuniknione! I wszystko skończy się dobrze!
  Anyuta również odcięła Turka i zaśpiewała:
  - Chociaż wydaje się, że wkrótce życie zostanie przerwane, gdy kłopoty zapukają w jego czarny róg... Konie rżą, a krew płynie jak rzeka i znów ziemia uchodzi spod nóg!
  Alla, namocząc Irańczyka, dodała:
  - Ale ziemia też ma swojego opiekuna... I między gwiazdami się do niego rozciąga... Niewidzialne nici zbawienne wygnania Hitlera na Kołymę!
  Dziewczyny strzelając, zaśpiewały zgodnie:
  - Złammy Adolfa, to go zaboli! Wierzę, że faszyzm zostanie pokonany! A w naszej Rosji pojawi się Mesjasz, Pan narodów wszystkich krajów!
  A wojownicy strzelali dalej. Ale piechota wroga położyła się i zaczęła strzelać i rzucać granaty. Hordy faszystowskie próbowały wypalić dziewczyny ogniem moździerzowym. I rzucam mnóstwo granatów.
  Allah filozoficznie zauważył:
  - Możesz zdobyć liczbę w wyborach, umiejętność w wyborach bez wojny!
  Anyuta zachichotała i zauważyła:
  - Wojna to dziedzina, w której jakość przewyższa ilość, wybory z reguły są odwrotne i to jest żart!
  Wojownicy lekko się wycofali, granaty i ich odłamki sypały się zbyt gęsto. Alla nawet przechwyciła stopą rzucony prezent i odrzuciła go. Granat przeleciał obok i trafił nazistów w hełmy. A jak eksploduje...
  To było tak, jakby gdzieś eksplodowało kolejne ogniwo.
  Allah filozoficznie zauważył:
  - Szczęście to drugie szczęście, sukces to trzecia, ale pierwsza umiejętność!
  Anyuta zachichotała i wtrąciła:
  - Szczęście jest nagrodą za odwagę, ale nie za lekkomyślność!
  Alla wydłubała oko Hindusowi z armii kolonialnej i syknęła:
  - Kto ma szczęście, jego dusza śpiewa!
  Anyuta uśmiechnęła się i zaćwierkała:
  - Dobrze, gdy masz szczęście, to znaczy, że Bóg cię ocali!
  Dziewczyny są trochę bardziej dowcipne. Potem niemiecki "Lew" mimo to ruszył naprzód i uderzył w minę. Gąsienica wpadła na urządzenie wybuchowe i została rozerwana.
  Ranny "Lew" obrócił się i wstał... Wojownicy byli zachwyceni i śpiewali z całych sił:
  - Lew jest kaleką w myśleniu, tygrys jest źródłem wszelkiego rodzaju kłopotów... Nie ma nic ciekawszego na świecie niż człowiek!
  Anyuta wygłosiła długą linię, tylko obca armia ruszyła do szturmu i zaśpiewała:
  Mamy rakiety, samoloty,
  Najsilniejszy rosyjski duch na świecie...
  Na czele najlepszych pilotów -
  Wróg zostanie zmiażdżony w proch i dół!
  "Lew" wydaje się być poważnie uszkodzony. Zamarła, wypluwając jeszcze kilka muszli.
  Pojawiła się zwinna Pantera. Bała się jednak wejść w głąb pozycji wojsk radzieckich, ale zaczęła strzelać. Nad głowami dziewcząt gwizdały pociski. I rozbijali gruz i ognie.
  Anyuta przygotowała granat do rzucenia, gotowa uchwycić moment, gdy faszystowski czołg zbliży się na przystępną odległość. Ale w Panterze też nie ma głupców. Niemcy strzelali, układając pociski w szachownicę, starając się nie ominąć ani jednego kawałka ziemi. I dosłownie wygrzebałem każdy kamień.
  Alla, klepiąc się po nagiej piersi, zauważyła:
  - Taktyka Fritza jest wadliwa... Ile w ten sposób osiągną?
  Anyuta zauważyła dowcipnie:
  - Kura dziobie ziarno po ziarnku i przybiera na wadze znacznie szybciej niż świnia połykająca duże kawałki!
  Pantera oddała ponad osiemdziesiąt strzałów, a gdy skończyła się amunicja, zawróciła, kierując się z powrotem do swojego legowiska. Na jego miejscu pojawił się nowy mastodont "Sturmtiger". Maszyna zakryła swój szeroki pień czapką. Widać więc, że ma nadzieję się uratować.
  "Sturmtigr", strzelając z dystansu do pozycji wojsk radzieckich. Rakieta wystrzelona. Ziemia się podniosła i fontanna ognia wytrysnęła strumieniami ognia.
  Dziewczyny ledwo przeżyły, były dość zakryte. Anyuta był nawet lekko ogłuszony. Dziewczyna nagle zobaczyła siebie galopującą na koniu. I że dowodzi oddziałem, który zaatakował armię tatarską. A wojownicy jeżdżą z nią na koniach. Tatarzy mongolscy, nie mogąc wytrzymać ciosu, wycofują się i giną tysiącami pod kopytami.
  Z drugiej strony Anyuta wymachuje dwoma mieczami i ścina wrogów. Ale wizja została nagle przerwana.
  Alla uderza partnerkę w policzki, potrząsa nią, mówiąc:
  - Cóż, wszystko! A teraz przestań kłamać!
  Anyuta odpowiedział gniewnie:
  - Nie położyłem się, ale walczyłem!
  Dziewczyna podskoczyła z wściekłości i rzuciła granat. Teraźniejszość, przelatując obok, wylądowała w lufie czołgu "Lew". Po otrzymaniu uszkodzenia samochód pomarszczył swój ciężki bagażnik.
  Anyuta wykrzyknęła na całe gardło:
  - Jestem rycerzem Rusi!
  Alla oddała serię z karabinu maszynowego i warknęła:
  - odpowiedział chłopak, marszcząc brwi,
  Chcę służyć Świętej Rusi...
  Niech rozleje się morze krwi
  Ale Bóg może nas uratować!
  Anyuta upadła na gruzy z nagim brzuchem i klatką piersiową. W samą porę, gdy nad jej głową przeleciały setki serii karabinów maszynowych. Dziewczyna wysunęła język i powiedziała:
  - Szaleństwo odważnych żołnierzy ratuje życie zawiłych generałów!
  Allah zgodził się:
  - Żołnierz jest odważny, generał jest rozważny, wróg jest przebiegły, sukces to solidarność tylko z mądrą odwagą!
  Dziewczyny ponownie otworzyły ogień i zaćwierkały solidarnie:
  Nad nim eskadry
  Rycząc zgodnie
  Adolf jest silnym głupcem -
  Sadzenie Sodomy!
  Pojawił się kolejny opancerzony "Lew". Uciekło przed nim dwóch żołnierzy, sądząc po śniadych twarzach, Arabów. Próbowali zarzucić łańcuch na hak, aby wyciągnąć opracowany czołg z pola bitwy.
  Alla i Anyuta wystrzelili, zabijając jednocześnie techników. Wojownicy śpiewali:
  - Nie niszcz siebie i pomóż towarzyszowi, pomóż innym wyjść z pożogi!
  Pojawiło się trzech czarnych. Ścigali się z łańcuchem tak szybko, jak tylko mogli, ale także zostali zastrzeleni przez dziewczyny. Co więcej, Anyuta strzelała z pistoletu, przyciskając psa bosymi stopami.
  I potrafiła uderzać przeciwników niezwykle, jak Robin Hood, trafnie.
  Allah zauważył:
  - Znakiem nie jest ten, kto trafia z powodzeniem, ale ten, kto nie trafia przy pechu!
  Anyuta rzuciła bosą stopą granat i syknęła:
  - Najdokładniejszy z wizją sztyletu może chybić, ale niewybaczalnie bystry umysł może prześliznąć się obok celu!
  Granat trafił w moździerz i zaczął eksplodować, detonując miny.
  Tak, Stalingrad nie był łatwy dla Niemców. Mam ich w upiornej cytadeli śmierci!
  . ROZDZIAŁ #13
  3 listopada Niemcy otoczyli Tichwina, aw samym mieście toczyły się walki. Armia Czerwona powoli się wycofywała. Większość miasta Baku została już zdobyta, wojska radzieckie wycofują się na półwysep. Erewan wciąż ledwo się trzyma. Stalingrad jest na krawędzi zniszczenia.
  Mimo to Stalin nakazał temu miastu się nie poddawać. Rozpoczęły się walki o Astrachań. W tym mieście Fritzowie również próbują awansować. Mocno bombardują wszystkie podejścia i niszczą infrastrukturę.
  Idzie zima... A przebieg wojny staje się coraz mniej przewidywalny. Ale Stalingrad nie wydaje się utrzymać. Dostawy przez Wołgę utrudniają zamrożenie i masowe bombardowania.
  4 listopada dziewięćdziesiąt procent Tichwina było już zajęte. A Niemcy zbliżyli się do terytorium Finlandii. Wojska radzieckie, ponosząc znaczne szkody, nie mogły zgromadzić wystarczającej siły, aby powstrzymać wroga.
  Spotkanie zaatakowali także Finowie i marionetkowe wojska szwedzkie. Użyto znacznych sił.
  5 listopada koalicja niemiecka i wojska fińsko-skandynawskie zjednoczyły się. W ten sposób wokół Leningradu zamknął się podwójny pierścień. Nowe, wielkie zwycięstwo III Rzeszy.
  6 listopada w sektorze północnym nadal trwały walki. Naziści rozbudowali korytarz. Sytuacja była niezwykle trudna. W Tichwinie płonęły ostatnie pozostałości ruchu oporu. Niemcy wystrzelili rakiety balistyczne w stronę Erewania. Wydano trzy prezentacje. Spowodował znaczne szkody wraz z ofiarami. Ale ostatecznie niczego nie zepsuli.
  Miasto Astrachań zostało odcięte lądem od reszty terytorium ZSRR. Sytuacja się zaostrzyła. Nowe niemieckie i brytyjskie pancerniki zbombardowały Murmańsk. Podczas ostrzału zginął komendant garnizonu i wielu oficerów.
  Było jeszcze gorzej.
  A 7 listopada naziści wdarli się do Wołchowa i ostatecznie zmiażdżyli Tichwina oporem wojsk radzieckich. W ten sposób przepaść w stosunku do Leningradu gwałtownie wzrosła. Stało się jasne, że miasto znajdujące się w blokadzie raczej nie przetrwa.
  8 listopada wreszcie odbyły się długo oczekiwane testy czołgu Lew-2. Maszyna miała zmodyfikowany układ. Silnik, skrzynia biegów i skrzynia biegów znajdowały się w jednym miejscu i z przodu, a oddział bojowy z tyłu.
  Niemcy pod wodzą Porsche energicznymi wysiłkami wyprodukowali samochód w rocznicę puczu.
  Rzeczywiście, dzięki niższej sylwetce, przy zachowaniu uzbrojenia i pancerza "Lwa", masę samochodu zmniejszono do sześćdziesięciu ton, przy silniku o mocy 1200 koni mechanicznych. Testy bojowe wykazały, że był to czołg całkowicie akceptowalny. Dokładnie to, czego potrzebujesz!
  Połączenie dobrych właściwości biegowych i pancerza.
  Fuhrer jednak nie był usatysfakcjonowany. Zażądał wzmocnienia pancerza burt i rufy, a także umieszczenia armaty 88 mm z lufą o długości 100 EL.
  Kolejnym pojazdem testowym był E-100. Czołg ten okazał się jednak za ciężki: 140 ton, ale ma doskonałą ochronę pod każdym kątem i uzbrojenie Myszy. Ogólnie seria "E" zapowiadała się niezwykle obiecująco. Niemcy najwyraźniej nie tracili czasu.
  Pokazano także czołg "Bars" z silnikiem o mocy 1000 koni mechanicznych, jednak samochód wydawał się Hitlerowi niewystarczająco chroniony.
  Pokazano na rocznicę i różne rodzaje samolotów. W szczególności samoloty szturmowe i modyfikacje ME-262. A także TA-183. Cała parada technologii.
  Wyposażone w potężne wyrzutnie gazu, są w stanie zniszczyć całe miasta i wsie.
  Tutaj faktycznie zademonstrowali bardzo silne systemy zniszczenia.
  Panther-2 również przeszedł testy, ważąc pięćdziesiąt ton, miał 150-milimetrowy nachylony przedni pancerz i działo King Tiger. Pancerz boczny miał pod kątem 82 mm. Taki czołg mniej więcej odpowiadał Hitlerowi, więc był w stanie wytrzymać trzydzieści cztery w walce w zwarciu.
  Ogólnie rzecz biorąc, naziści przeczesali menażerię.
  Przekazane i przetestowane myśliwce "Gotha" zdolne do osiągnięcia prędkości tysiąca stu kilometrów na godzinę.
  Krótko mówiąc, poddali się.
  Wołchow upadł 9 listopada. Sytuacja osiągnęła punkt kulminacyjny. I znowu sowieckie czołgi próbowały kontratakować.
  Gringeta zamarł w pobliżu pistoletu. "Churchill" -2 stanął przed radzieckimi pojazdami i wypluł amunicję.
  Córka Pana, Jane, liczyła trafienia. Radzieckie czołgi zwolniły, gdy wjeżdżały do rowu. I to było używane przez niemiecką menażerię.
  Nicoletta wzięła go i zaśpiewała:
  - Angielski wojownik nie boi się śmierci,
  Pod rozgwieżdżonym niebem śmierć nas nie zabierze!
  Bo lew w koronie będzie walczył dzielnie,
  Załaduję potężny karabin maszynowy!
  Malania skinęła głową z aprobatą.
  - To wspaniałe! I my też będziemy pobierać opłaty!
  Pistolet działał bardzo aktywnie. Pociski migotały jak zapałki, pozostawiając kontury w powietrzu. Tak, energiczne dziewczyny zostały złapane. I co najważniejsze, dokładne.
  Gringeta kiwając głową, posłała pocisk w podstawę wieży trzydziestu czterech. Wymamrotał:
  - To jest śmierć! Ona przyjdzie do moich wrogów! I wiem, że odtąd czeka na wąsatych wrogów!
  Nicoletta powiedziała z uśmiechem:
  - Wszystkie zwierzęta kłaniały się wąsatemu... Żeby mógł zawieść przeklętego!
  Gringeta roześmiała się znowu i strzeliła, sycząc:
  - Mój pocisk jest najcelniejszy. Na pewno tam dotrzemy!
  Nicoletta podniosła palec wskazujący i powiedziała:
  - Pif, Paf - tęskniliśmy! Szary króliczek zeskoczył!
  Gringeta, strzelając, zaśpiewała:
  Każdy wybiera dla siebie
  Kobieta, religia, droga...
  Służ diabłu lub prorokowi
  Każdy wybiera sam!
  Jane pokręciła głową i zaprotestowała:
  - Na pewno nie w ten sposób! Dziewięćdziesiąt dziewięć procent wiary człowieka zależy od urodzenia, a nie od wiedzy. Tutaj należymy do Kościoła anglikańskiego... A jeśli spojrzysz, na jakiej podstawie? Czy to nasz wybór?
  Gringeta zachichotała i zauważyła:
  - Ja osobiście byłem w rodzinie wierzącej, ale teraz jestem coraz bardziej skłonny do ateizmu!
  Nicoletta zachichotała i wystawiła język.
  - Ateizm... To ciekawe!
  Malania zauważyła filozoficznie:
  I daleko od wszystkiego! Kiedy nie ma Boga i nie ma sił nadprzyrodzonych, wówczas każda religia jest fałszywa!
  Gringeta skinęła głową, chętnie potwierdzając:
  - To tak jak z komunistami! Wpadli na pomysł, że wszystkie religie są tylko ludzkimi fantazjami. I na tym zbudowali doktrynę!
  Malanya sceptycznie wykrzywiła usta.
  - A co ich czeka po śmierci?
  Gringeta zachichotała mięsożernie. Wystrzeliła pocisk, przecinając kadłub innego radzieckiego czołgu i odpowiedziała:
  - Tutaj możesz dużo myśleć ... Nawet o zmartwychwstaniu przez siły nauki!
  Malania wspominała z uśmiechem:
  - Przeczytałem jedną książkę o świecie przyszłości. Istnieje już kosmiczne imperium. Nie ma śmierci, starości, chorób. I oczywiście głód... To prawda, większość populacji nie ma pracy, ale wystarczy dla wszystkich.
  Na przykład samochody są rozdawane za darmo. Są też maszyny elektroniczne, za pomocą których utrzymują kontakt z całym światem.
  Nicoletta zauważyła całkiem poważnie:
  - Postęp jest szybki. Spójrz na te czołgi... Jak się rozwinęły i stały się doskonalsze. Jednak "Churchill" -2 nie może być porównywany z "Matyldą".
  Malania zgodziła się z tym:
  - Tak, czołgi posunęły się naprzód ... To jest szykowne!
  Kolejny atak sowieckich czołgów ugrzązł i nastąpiła przerwa.
  10 i 11 listopada Niemcy przeprowadzili małe operacje ofensywne, wycinając zakręty na północy.
  Wojska radzieckie próbowały kontratakować na północ od Stalingradu, ale nie odniosły większego sukcesu. W mieście stały już ostatnie domy. Zniszczony w tym samym czasie, do ziemi. Ale na razie Stalin kazał dotrzymać tego do końca.
  Miasto Baku jest prawie zdobyte. Ale szyby naftowe płoną, a między nimi wybuchają walki. Niemcy ciągle bombardują.
  Bitwy w Astrachaniu osiągnęły swój szczyt...
  12 listopada Turcy przypuścili atak na Erywań. Nacisk został odparty. Osmanowie cierpieli. Ale fau został ponownie zwolniony. 13 listopada Niemcy zajęli ostatnie kwartały Baku - ogłaszając zdobycie miasta. Tylko na półwyspie walki wciąż trwały, a niebo było czarne od płonących studni.
  14 listopada naziści rozpoczęli atak na Murmańsk. Użyli artylerii i samolotów...
  Stalingrad płonął, ale przesunięte posiłki radzieckie pozwoliły się utrzymać. Choć tylko na obrzeżach miasta i za cenę kolosalnych strat.
  Podczas ataku na Murmańsk zebrała się duża armada pancerników, a także zbliżyły się lotniskowce. Miasto było naciskane jak wałek plazmy. A oni bombardowali i strzelali.
  15 listopada wojska faszystowskie zaczęły się przemieszczać, atakując miasto, jedyny niezamarzający port na Oceanie Arktycznym. W bitwach brały udział "Myszy", a nawet czołg "Szczur", który naziści chcieli wypróbować w praktyce.
  Jednak "Szczur" był nieco rozczarowujący. Najpierw awansowała, a potem utknęła w zaspach. I zatrzymał się na obrzeżach miasta. Niemcy nie byli całkiem gotowi do ofensywy. Ale ostrzał nie ustał. 16 listopada hitlerowcy praktycznie zakończyli oczyszczanie złóż ropy, płonących studni. Ale część półwyspu była dla nich niedostępna z powodu pożarów, które sięgały siódmego nieba.
  17 listopada hitlerowcy zdobyli ostatnią odnogę delty Wołgi i tym samym dokładniej zablokowali Astrachań. Baku już dawno zostało odcięte.
  Erewan również został szturmowany. Miasto położone jest na wzgórzu, bardzo dogodnym do obrony, ale trudno je szturmować, zwłaszcza czołgami.
  18 listopada wojska radzieckie ponownie przetestowały siłę nazistowskiej obrony na północ od Stalingradu. Osłabiło to atak na to, co pozostało z roku nad Wołgą, ale było warte wymiernych strat.
  19 listopada Niemcy przerwali atak na Murmańsk z powodu ciężkich strat.
  Tym samym opętany Führer nie mógł w żaden sposób wyciągnąć ze swojego stanowiska licznych drzazg. Plany nazistów, aby zakończyć ZSRR przed zimą, nie powiodły się.
  Co najgorsze, Japonia zawiesiła ofensywę z powodu zimnej pogody i ogromnych strat w sile roboczej. Jedyną rzeczą jest to, że samurajowie zwiększyli produkcję własnych trzydziestu czterech i licencjonowanych Panter. A latem przyszłego roku mogą sprawić kłopoty.
  20 listopada Niemcy częściowo ugasili pożary i oczyścili większość półwyspu.
  21 listopada wojska radzieckie ponownie zaatakowały Niemców, a nawet zaklinowały się kilka kilometrów na północ od Stalingradu. Naziści musieli osłabić swój atak i spróbować odzyskać swoje pozycje.
  Walki, jak to się mówi w takich przypadkach, są po prostu na poziomie dziwadła!
  22 listopada naziści próbowali nacierać w rejonie Turkmenistanu. I po przejściu dziesięciu kilometrów zostali zatrzymani. Ale 23 listopada, po wprowadzeniu do bitwy brygad szacha, ponownie ruszyli naprzód. Sytuacja w regionie Azji Środkowej stała się niezwykle zaostrzona.
  24 listopada na frontach nie zaszły żadne istotne zmiany...
  25 listopada hitlerowcy wznowili atak na Murmańsk. Wrzuciłem nowe części do bitwy. Ale na razie nie ma to większego sensu.
  Nadszedł 26 listopada - jedenaście lat od wyborów do Reichstagu, po których Hitler został kanclerzem Rzeszy.
  Po raz pierwszy na front wysłano najnowszy czołg E-100.
  Taka była praktyka bojowa takiej maszyny.
  Zbiornik wyglądał na dość długi, niemal spłaszczony. Wystawała z niego długa lufa działa kal. 128 mm. I przedni pancerz pod kątem czterdziestu pięciu stopni. I jest przechylony z boków.
  Czołg E-100 poruszał się dzięki najnowszemu silnikowi o mocy 1500 koni mechanicznych, szybciej niż Maus. I pociski odbiły się od niego.
  A w środku auta pojawiła się wesoła czwórka Magda, Krystyna, Gerda i Charlotte.
  Dziewczyny urodziły dzieci dla Führera i pozostawiły je pod opieką specjalnych niań SS.
  I właśnie przybył na front. Dziewczyny są bardzo zabawne. Tęsknili za bitwami. A tutaj jest tylko okazja do wyrażenia siebie. Weźmy wreszcie ten północny Sewastopol.
  I ustanowienie dominacji III Rzeszy na Oceanie Arktycznym. Jak długo jeszcze wojna może się tak naprawdę ciągnąć? I cała czwórka myśli: czy chociaż razem z nimi coś się zmieni?
  W pobliżu Murmańska nie jest zbyt mroźno - Prąd Zatokowy izoluje. Dziewczyny są w bojowym nastroju. Każdy miał parę - chłopca i dziewczynkę! Więc możesz się cieszyć.
  Magda i Christina krążyły wokół pistoletów. Zbiornik jest nowy i łatwy w obsłudze. Z boków chroni go pochyły pancerz o grubości 120 mm oraz kolejna tarcza o grubości 50 mm. Więc samochód nie może być przebity ze wszystkich stron.
  Dziewczyny gwizdały piosenkę. Są wielkie w sercu.
  Gerda zauważyła z uśmiechem na bursztynowych ustach:
  - Teraz mamy wspólnego potomka z Hitlerem. Jesteśmy członkami rodziny królewskiej!
  Charlotte zachichotała, gdy zauważyła:
  - I dalej - tylko zera!
  Czołg "E" -100 zbliżył się do pozycji sowieckich. Wszystko wokół było tak zniszczone, że strzały z Sowietów były rzadkie, a przeważnie z broni lekkiej.
  Magda wycelowała z armaty 128mm i strzeliła w radziecką srokę. Miodowa blondynka zaśpiewała:
  - Jestem tygrysicą i mam uśmiech... A wściekły tygrys rozerwał wszystkich na strzępy!
  Sowiecka czterdziestka piątka wycofała się, zginęło kilku rosyjskich żołnierzy.
  Magda mruczała jak kot:
  - Jestem supermanem, moja metoda jest prosta... Odgryzę każdemu, kto ma ogon z wełny! I wtedy dziewczyna zaczęła się śmiać. Cóż, zupełnie jak dzika bogini.
  Prostytutki Hitlera wstrząsnęły czołgiem. I oni sami wskoczyli do samochodu z pochyłą zbroją.
  Ale wtedy wojownicy zawrócili samochód. Charlotte, ta piękność o miedzianych włosach, jak śpiewać:
  - Tsok, tsok, tsok... Rzuć strumień! Nazistowska kawaleria zjadła cały piasek!
  A potem, Charlotte, jak ona chce się śmiać... Nawet zacisnęła zęby. I znowu zbiornik się zakręcił. Niemcy zburzyli ogrodzenie z drutu kolczastego. Maszyna wielkości Tyrannosaurus rex warknęła nieprzyzwoicie. A wojownicy obnażyli swoje urocze i mięsożerne twarze.
  Dziewczyny przetrwały w sobie i urodziły dzieci Adolfa Hitlera. A to już o czymś mówi. Piękne ryjówki, ale jednocześnie dziwadła moralne. Tutaj zmiażdżyli żołnierza radzieckiego, który wpadł pod koła. I wbili w ziemię działo 76 mm. Pojechaliśmy nad tym. Spłaszczona stal. Wojownicy pokazali akrobacje figurowe. Muszle wydawały się bardziej nieszkodliwe niż groszek w grzechotce, którą trzęsie się dziecko. Kolejnym działem, które spłaszczył E-100, było działo 85 mm.
  Magda zachichotała.
  - I miażdżymy Rosjan jak pluskwy!
  Christina poprawiła przyjaciółkę:
  - Bardziej jak niedźwiedzie! Niedźwiedź to duże zwierzę!
  Rudowłosa Charlotte dodała, odsłaniając kły:
  - I zębaty!
  Niemieckie czołgi przedarły się przez linie obronne miasta. Wojska radzieckie walczyły bardzo ciężko. Wszyscy chwycili za broń. W milicji walczyli nawet dziesięcioletni chłopcy. Było też wiele dziewcząt. Zebrali się wszyscy mieszkańcy, ale broni nie było wystarczającej. Masowe bohaterstwo przejawiało się we wszystkim. Pionierzy, korzystając z domowych materiałów wybuchowych lub wiązek granatów, zbliżyli się do hitlerowskich czołgów i rzucili się pod tory - umierając za ojczyznę.
  Czołg E-100 otrzymał pewne uszkodzenia. Jednemu z chłopców udało się przedrzeć przez ciężką minę. Sam zginął, ale uszkodził niemiecki samochód. Wałek pękł i część gąsienicy odleciała. Duży samochód zwolnił. Następnie kilku wojowników rzuciło wiązki granatów, rozbijając grube gąsienice.
  E-100 po minięciu linii frontu stracił mobilność.
  Gerda wycelowała sześć karabinów maszynowych i odpaliła je, gdy żołnierze radzieccy próbowali kontratakować. Dziesiątki Rosjan i przedstawicieli innych narodów Rosji upadło, przeszytych kulami z karabinu maszynowego. Radzieccy żołnierze jednak pobiegli naprzód. Rzucili granaty i zginęli. Część fragmentów dotarła do E-100, ale karabiny maszynowe działały prawidłowo. A diabeł Gerda jest taki dokładny. A jej kule prawie nigdy nie lecą na próżno.
  A rosyjscy żołnierze umierają...
  Christina została wystrzelona z szybkostrzelnego działa 75 mm, pocisków odłamkowych i ze współosiowego karabinu maszynowego. Rudowłosa bestia, rozdzierająca kulami radzieckich żołnierzy, syknęła:
  - Jestem nosicielem śmierci ... Sam szatan jest dla mnie rudy!
  Magda nieśmiało zauważyła:
  - Cóż, nie musisz. Szatan jest wrogiem Boga i jest skazany na jezioro ognia!
  Christina uderzyła bosą stopą w metal i ryknęła:
  A co z jeziorem ognia? Moje włosy są jak płomień!
  Gerda powiedziała z uśmiechem:
  - Sam Führer wybaczy nam wszelkie grzechy... A dokładniej samo pojęcie grzechu, czy jest w istocie przestarzałe?
  Magda wzruszyła ramionami.
  - Chcesz powiedzieć, że koncepcja grzechu jest przestarzała...
  Gerda ponownie odpaliła karabiny maszynowe, tłumiąc desperacki kontratak rosyjskich żołnierzy. Kule zabijały ich jak dary z piekła rodem. W tej modyfikacji E-100 jest bardzo mocno chroniony. Aż osiem karabinów maszynowych, dwa współosiowe z armatami, a reszta sterowana była na zawiasach. I uderzyli bardzo mocno.
  Gerda ryknęła z uśmiechem:
  - Grzech, to podstawa istnienia Trzeciej Rzeszy! Nasza religia jest naprawdę wiarą bestii!
  Rudowłosa Christina, strzelając z armaty i zabijając rosyjskich żołnierzy, śpiewała:
  - Moja czuła i łagodna bestio... Uwielbiam twoje kły, uwierz mi! Moja piekielna bestia z zębami!
  Jedno z sowieckich dział przeciwlotniczych ponownie trafiło w lodowiska i je rozbiło. E-100 w końcu się zatrzymał. Magda jednak ukarała irytujące działo przeciwlotnicze, osłaniając je ciężkim ładunkiem. Cóż, tory zostały zerwane.
  Marszcząc brwi, Gerda wezwała holownik i zapytała:
  - Wyciągnij nas, proszę! Umieramy! Tory są zerwane!
  Odpowiedź przyszła natychmiast:
  - Holownik będzie!
  Christina zaśpiewała z uśmiechem:
  - To jest ruch! Wrogów do stracenia!
  Magda strzeliła do pistoletu, który rosyjscy żołnierze próbowali wyciągnąć do bezpośredniego ostrzału. Rozbiła lufę i rozproszyła żołnierzy radzieckich w różnych kierunkach. Jeden z żołnierzy został rozdarty na pół i walczył w agonii.
  Blond chrześcijanka przeżegnała się i wznosząc oczy ku niebu, modliła się:
  - Wybacz mi Panie! Za nieumyślny grzech i morderstwo!
  Christina zachichotała i zauważyła:
  - Nie, to niemożliwe! Musisz być twardy jak skała! Zostań dla nas skałą!
  Magda z przekonaniem odpowiedziała:
  - Jest tylko jedna skała - Jezus Chrystus!
  Rudowłosa diablica warknęła:
  - Jezus był pacyfistą! A nasza wiara i zawód to wojna!
  Czołg E-100 został odholowany i przeciągnięty w stronę pozycji niemieckich. Gerda z uśmiechem królowej śniegu zauważyła:
  - Rolki są najbardziej wrażliwą częścią zbiornika. I z tym trzeba walczyć!
  Charlotte potrząsnęła głową.
  - Nie zakrywać całych rolek osłonami. Nie jest to możliwe, gdyż część gąsienic będzie nadal otwarta!
  Magda zaproponowała:
  - A jeśli zrobisz rolki małe i bez palety?
  Rudowłosa diablica zachichotała i pokazała swoje perłowe zęby:
  - A jak nadać im większą prędkość?
  Magda potarła metal gołą podeszwą i zasugerowała:
  - A jeśli używasz silników elektrycznych?
  Charlotte podciągnęła brzuch i skręciła szyję.
  - Możliwa opcja... A czołgi będą mniej palić!
  Magda powiedziała ze łzami w oczach:
  - Wtedy właśnie trafimy do piekła, ono będzie płonąć i płonąć jak pochodnie!
  Rudowłosa warknęła:
  - No cóż... A anioły powstają z jasnego płomienia! Bądźmy aniołami!
  Christina wzięła go i zaśpiewała ogłuszająco:
  - Nie jestem aniołem, tylko diabłem, ale dla ludzi stałem się świętym.... Doprowadź wrogów kalkulacji do tortury tak nieziemskiego bólu!
  Dziewczyny milczały... Szturmowcy wirowali na niebie, huczała armata. A bomby padały i padały... Jak prawdziwy grad zniszczenia i dewastacji.
  Murmańsk płonął, a ludzie umierali. Niemcy wystrzelili nawet pocisk balistyczny. Mało skuteczna broń. Łatwiej jest zrzucić pięciotonową bombę z Yu-488, będzie to zarówno dokładniejsze, jak i tańsze.
  Christina jako pierwsza wyskoczyła boso w śnieg, gdy czołg został zabrany na parking awaryjny. Byli tam fachowcy. Dziewczyny przeprowadziły się do ciepłej chaty. Połóż się na materacach. Gerda i Charlotte zaczęły grać w szachy kieszonkowe.
  Magda i Krystyna zaczęły robić prasę, żeby ich brzuszki były wypukłe i nie opadały podczas ciąży. Pięknie drżeć w lędźwiach wojownika. Jeszcze świeże, ale to już kobiety, które urodziły dzieci. A umieranie nie jest już takie straszne - jest ktoś, kto będzie kontynuował wyścig! Nawet z nasieniem takiego drania jak Hitler.
  Ale dziewczyny z batalionu SS "Tygrysy" Fuhrera są naprawdę czymś w rodzaju Boga. I już nie pogański bóg, ale coś Wszechmocnego i niepojętego w swoim geniuszu.
  Gerda zagrała w królewski gambit i opracowała silny atak. Charlotte uparcie się broniła. Doszło do wymiany ciosów. Ale wszystko zakończyło się wzajemną eksterminacją i remisem. Następnie Magda i Kristina zaczęły grać w szachy. A Charlotte i Gerda zaczęły robić wyciskanie i pompki. Dziewczyna aktywnie utrzymywała formę.
  Magda bawiąc się i popychając przeciwnika, filozoficznie zauważyła:
  - To wciąż dziwne...
  Christina zapytała z niewinnym uśmiechem na ustach:
  - Co jest dziwne?
  Blond superman odpowiedział:
  - Fakt, że biali są kolorami dobra, ale to oni pierwsi rozpoczynają wojnę!
  Czerwony diabeł racjonalnie zauważył:
  - Ale my też jesteśmy dobrzy... Ale bolszewicy pierwsi zaatakowali Rosję!
  Magda w odpowiedzi zaśpiewała smutnym tonem:
  - Ale wszystko przed nami kwitnie, wszystko płonie za nami...
  Christina odpowiedziała wyraźnym głosem:
  - Nie musisz jęczeć! U nas jest ten, który zadecyduje o wszystkim za nas!
  Gerda śpiewała dalej:
  - Wesołych, nie ponurych, wracamy do domu - blond sportowcy będą naszą nagrodą!
  Po czym cała czwórka wybuchnęła śmiechem... Pojawiła się nastolatka, która opiekowała się dziećmi i podała dziewczynom kanapki z masłem, serem, kiełbasą i suszonymi owocami. Dziewczyny jadły i były wyczerpane upałem. Piękności zasnęły. Dobrze, gdy jesteś młody i zdrowy - możesz spokojnie iść spać.
  Następnego dnia, 27 listopada, E-100 został odrestaurowany tylko częściowo. Dziewczyny nie brały udziału w ataku. Ale z drugiej strony w jednym bikini i boso po zaspach biegli. Patrzono na nich jak na szaleńców, biegających po zimnie prawie nago. Ale dziewczyny to na ogół akrobacje. To wyjątkowi ludzie przyszłości!
  Gerda wystąpiła naprzód. A nie taka bosa Gerda, jak w baśni Andersena. Ale także odważny i zatwardziały. A jednocześnie stała się urodzoną zabójczynią. Szybka dziewczyna o silnych mięśniach.
  Jednak wszystkie cztery dziewczyny są dobre. Pędzili w szybkim tempie pięćdziesiąt kilometrów i wracali. Potem wykonali serię ćwiczeń, śpiewali i kołysali się. Trochę praktyki w strzelaniu.
  Dopiero następnego dnia czołg E-100 został naprawiony. No i nie jest tak źle. Co więcej, w tej superciężkiej maszynie zastosowano oryginalny układ rolek, odmienny od naprzemiennego, co zwiększało właściwości jezdne na śniegu, ale stwarzało pewne problemy dla mechaników z przyzwyczajenia. Chociaż po prostu łatwiej jest zamontować E-100 niż "Tygrysa" czy "Panterę".
  28 listopada hitlerowcy zdołali przedrzeć się nieco głębiej w Murmańsku. Ale opór wojsk radzieckich jest po prostu niezrozumiały. I nawet szesnastocalowe pociski pancerników Wielkiej Brytanii i Niemiec nie były w stanie złamać woli obrony.
  Ale naziści wciąż posuwali się naprzód. Czołg E-100 przejechał kilka przecznic w ciągu dnia, ale ponownie uszkodził gąsienice. Ale tym razem naprawa zajęła tylko kilka godzin. 29 listopada dziewczęta terminatora zderzyły się z czołgiem KV-3. Radziecki samochód kilka razy uderzył w przedni pancerz, ale pociski odleciały ze zbocza. Magda odpowiedziała ogniem na rosyjski czołg, podpalając go jak stos ułożonych pochodni.
  Christina zapytała swojego partnera z kpiącym uśmiechem:
  - Nie żal ci w ogóle tych Rosjan?
  Magda szczerze odpowiedziała:
  - Żal mi wszystkich, nawet tych, którzy nie są godni litości!
  A dziewczyna westchnęła ciężko, zwracając oczy ku niebu. Wojownicy starali się działać coraz ostrożniej. Aby nie rozpraszać się naprawami. Działa kal. 128 mm i 75 mm działały jak osły. Mimo to zbiornik został uszkodzony.
  Jedna ze ścian eksplodowała i runęła na samochód. Porysowany i lekko wgnieciony pancerz.
  30 listopada naziści posunęli się jeszcze dalej. W niektórych miejscach pojechałem nawet do centrum miasta. Ale tego samego dnia dobrze wycelowany strzał z czterdziestu pięciu uszkodził lufę armaty 128 mm, a dziewczyny musiały ponownie wstać, aby dokonać naprawy. I najwyraźniej dłużej.
  Wtedy cała czwórka zdecydowała się walczyć zamiast czołgu, jak zwykła piechota. Piękności próbowały walczyć, walcząc w jednym bikini. Ale na mrozie dziewczyny mogły wytrzymać tylko kilka godzin w takiej półnagiej postaci, a potem pobiegły się rozgrzać.
  Gerda zakopała się w śniegu, strzelała z najnowszego karabinu maszynowego MP-44 i dość aktywnie zabijała rosyjskich żołnierzy. Oto ona, bosa dziewczyna z siwymi włosami, uderzyła w głowę pułkownika Armii Czerwonej. I ona powiedziała:
  - Nie, nadal jestem Aryjczykiem!
  Charlotte, która zbliżała się z drugiej strony, zachichotała:
  - Jesteś wojownikiem, który przynosi śmierć wrogom. - Wtedy rudowłosa, bosonoga dziewczyna strzeliła do majora i trafiła go prosto w oko. Ładnie się uśmiechnął. - Widzisz, strzelam równie dobrze!
  Gerda dała radę, wykańczając członka Komsomołu, a kapitan wojsk rosyjskich pokazał zęby suko:
  - Tak, strzelałeś, a ja widziałem! Jak piła łańcuchowa!
  Charlotte rzuciła odłamkiem szkła bosymi palcami. Uderzył porucznika armii rosyjskiej w szyję i zaćwierkał:
  - A oto ja, bawię się szkłem!
  Gerda biegła po śniegu, zostawiając nagie, pełne wdzięku ślady. Biegła pochylona. Wtedy tygrysica przewróciła się i wykonała salto. Obróciła się i wsunęła głowę w podbródek radzieckiego żołnierza. Splunął krwią. Gerda bosymi stopami ścisnęła jej gardło i udusiła Rosjankę.
  Rudowłosa diablica Charlotte udusiła pioniera. Tak paskudne i złe okazały się dziewczyny.
  Magda także zabijała rosyjskich żołnierzy, ale nie dotykała dzieci. Nie, nigdy nie podniesie ręki na dziecko. I w ogóle przelanie krwi nie sprawiało jej przyjemności. Ale mimo to jest tygrysicą z batalionu SS i musi wykonać rozkaz.
  Tutaj Christina rzuciła sztyletem w chłopca, który wyglądał na około dwanaście lat. Już okrutny. Nie, dorośli nie powinni zabijać dzieci!
  Magda przeżegnała się i szepnęła:
  - Wybacz Panu! Jesteś dla mnie obrzydliwy, ale wojna to wojna!
  I blondyn strzelił do rosyjskiego snajpera, ten upadł, przeszyty celnym trafieniem w nasadę nosa. Niestety, pojawiła się słynna czwórka. Dziewczyny najpierw zabiły Brytyjczyków i częściowo Amerykanów, ale teraz się za to zabrały
  Rosjanie. Takie są grzechoczące uśmiechy drugiej wojny światowej. Uśmiechy ukazujące najbardziej prawdziwe i ostre kły!
  Christina potarła bosą stopę o drewno, wciąż czując chłód, i zauważyła:
  - Brzydki? A czego chcesz od rudowłosych czarownic!
  . ROZDZIAŁ #14
  Niemcy stopniowo wstrzymywali działalność. W tym lotnictwo - i wymuszone ze względu na pogarszające się warunki pogodowe. Nie do końca udało się wypełnić zadania postawione w przededniu ofensywy. To prawda, że \u200b\u200bKaukaz jest praktycznie zdobyty. Produkcja ropy w Baku jest pod kontrolą. ZSRR stracił swoje największe źródło ropy. To prawda, że \u200b\u200bsami Niemcy wciąż muszą spędzać czas na przywracaniu studni. Schwytany i Karelia, Archangielsk, część północnego wybrzeża. Całkowicie odcięty od komunikacji z resztą Rosji Leningrad. Niektóre inne terytoria są przechwytywane w centrum. Okupowana jest również połowa Turkmenistanu. Japonia zdobyła całą Mongolię, a także wcisnęła się do Azji Środkowej i częściowo utworzyła przyczółki za Amurem, w regionie Usuri. To prawda, że \u200b\u200bsamurajom udało się nieco mniej. Władywostok jest całkowicie zablokowany i jest ostrzeliwany.
  Moskwa jest oddalona o około 200 kilometrów. I już Niemcy mogą bombardować stolicę rakietami balistycznymi i bombardować samolotami odrzutowymi. Ale zimą i mrozem Wehrmacht stracił możliwość przeprowadzenia dalszej ofensywy. Zwłaszcza wojska kolonialne: Hindusi, Afrykanie, Arabowie są bardzo zimni. I stracili większość swoich zdolności bojowych. Grzechem jest nie wykorzystać takiej sytuacji. Armia Czerwona, choć poniosła ogromne straty, była też poważnie uszczuplona.
  Rzeczywiście, Sztab Generalny zdecydował się, pomimo wszystkich trudności w zaopatrzeniu i utracie Kaukazu, przeprowadzić zimą kilka dużych operacji ofensywnych. Nawet jeśli faszyści nie odważą się wystawić nosa zimą, ale my ich uszczypniemy i zmiażdżymy.
  Albo w każdym razie zmusimy ich do walki w najgorszych warunkach pogodowych.
  Wasilewski, szef sztabu generalnego i wiceminister obrony, całkiem logicznie sugerował, że ZSRR nie będzie w stanie wygrać wyścigu technologicznego z całą Europą i Afryką, w tym z Azją.
  Pod tym względem w ciągu zimy przewaga wroga, zwłaszcza w lotnictwie, będzie tylko rosła. Tak, oczywiście, radzieccy projektanci już opracowali i nadal rozwijają nowe, bardziej zaawansowane czołgi. W szczególności T-34-85 z większą wieżą i potężnym działem. Cóż, IS-2 ze 122-milimetrowym działem jest już w drodze. Ale Niemcy też nie będą stać w miejscu. Poza tym nawet nowe samochody nie są wystarczająco dobre, aby pokonać Lwa lub jakikolwiek ciężki samochód.
  I jest mało prawdopodobne, aby teraz udało się osiągnąć przewagę liczebną.
  Głos zabrał także Wozniesienski. Opowiadał się także za wczesną ofensywą:
  - Po utracie Kaukazu nasza armia odczuje poważny niedobór paliwa. Dokładniej, już tego doświadczamy w pełni. Jednak zimą dzień jest znacznie krótszy, pogoda nie pozwala na latanie, a zużycie paliwa również zostanie zmniejszone.
  Komisarz ludowy Żdanow także pospieszył dodać:
  - Ponadto nasi bojownicy i saperzy wysadzili wszystkie szyby naftowe na Kaukazie. A to oznacza, że Fritz nie może jeszcze używać naszego oleju. Ale biorąc pod uwagę, jak szybko okrutni faszyści są w stanie wszystko zbudować i odnowić, to wiosną ropa z Baku wpłynie również do tętnicy gospodarki III Rzeszy.
  Stalin podsumował dyskusję:
  - Pod koniec grudnia zadamy pierwszy zimowy cios. Pytanie tylko gdzie?
  Wśród żołnierzy nie było jedności. Żukow zaproponował uderzenie w centrum i wyrzucenie wroga z Moskwy. Wasilewski zasugerował, że lepiej byłoby znaleźć słaby punkt w Tichwinie. Jednocześnie pomóżcie Leningradowi, którego podwójny pierścień blokady może nie przetrwać.
  Rokossowski wezwał do ofensywy w kierunku Woroneża. Pojawiły się pomysły, aby zaatakować nazistów w Astrachaniu, a nawet w pobliżu Archangielska. Stalin wysłuchał wszystkich komentarzy, podrapał coś i zamyślił się.
  Pomysł odepchnięcia wroga od Moskwy wydawał się kuszący i błagalny. Jednak to w centrum naziści są obecnie najsilniejsi i najlepiej umocnieni.
  Atak na Wołgę wydawał się nielogiczny, rzeka była duża i pełna, a pierwsza faza operacji przeciągnęłaby się.
  Możliwy jest wariant ataku między Donem a Wołgą, ale tam nasi zostali już pokonani, a Niemcy też są dobrze ufortyfikowani.
  Pomysł Wasilewskiego wygląda na najbardziej logiczny. Na północy Niemcy są słabsi, a ich wojska mają jakoś mniejsze doświadczenie bojowe. Co więcej, Tichwin był niedawno okupowany, na półce skalnej znajdowały się wojska niemieckie. Ale jest całkiem możliwe, że Fritz tak myśli.
  Dać wszystkie siły w kierunku Woroneża? Balkon uformowany w konfiguracji frontu, który bardzo racjonalnie byłoby próbować ściąć jak skośny oset.
  Jeszcze ciekawsze myśli to ruchanie się w pobliżu Archangielska. Biorąc pod uwagę, że Fritz będzie musiał przewieźć posiłki drogą morską, należy zmierzać w tym kierunku.
  Chociaż trudno jest zaopatrzyć własne wojska, zwłaszcza że na morzu całkowicie dominuje faszystowska flota łodzi podwodnych. Tak, i nowe krążowniki nazistów wchodzą do użytku. Wygląda na to, że prawie zbudowali wcześniej zalany pancernik Bismarck. Co więcej, nowy okręt powinien pobić rekord wielkości i uzbrojenia Yamato.
  Chociaż z drugiej strony, po co Fritzowi pancerniki? Rzucić pył w oczy całemu światu? Bardziej zaniepokojony danymi o nowych rodzajach broni, które są opracowywane w Trzeciej Rzeszy. Zwłaszcza o rakietach i samolotach odrzutowych, a to jest poważna sprawa.
  Po krótkim wahaniu Stalin zatwierdził plan: pod koniec grudnia rozpocząć ofensywę w rejonie Tichwina, a na początku stycznia wyczuć wroga pod Woroneżem.
  W sumie wyglądało to logicznie... Tymczasem niemal zapomniane cztery dziewczyny kontynuowały swój bohaterski czyn na froncie wschodnim. Gerda i Charlotte oraz Christina i Magda von Singer - po przerwie spowodowanej faktem, że wszystkie niemal jednocześnie zaszły w ciążę; potem urodziła zdrowe dzieci, wróciła na front.
  Pogoda była zimna, piękności przybyły dopiero dwudziestego piątego grudnia. Pada śnieg i wiatr wieje lokami. I nie wybrali dla siebie najcieplejszego miejsca - tuż pod Leningradem.
  Po przybyciu na miejsce dziewczyny w bikini pobiegały przez zaspy śniegu. Tak naprawdę prawdziwi Aryjczycy muszą pokazać, że nie boją się żadnego, nawet najcięższego przeziębienia. Razem z nimi uciekł przybyły z Japonii chłopiec ninja, którego wszyscy nazywali Karasem.
  Ten dzieciak zasłynął z udziału w operacjach specjalnych. Przyjemne orientalne rysy twarzy w połączeniu z blond włosami odziedziczonymi po nieznanym ojcu nadawały chłopcu bardzo przystojności.
  Dziewczyny w odpowiedzi nawet na niego spojrzały, chociaż być może Karaś nie jest dla nich jeszcze parą. Ale ulga mięśni działa jak drut, że nawet te zatwardziałe i doświadczone tygrysy nie są w stanie za nią nadążyć.
  Dziewczyny po porodzie w bazie treningowej całkowicie odzyskały formę, jednak nie każdy superman jest w stanie wytrzymać tak lodowate tempo.
  Christina, która podobnie jak Magda von Singer zdołała walczyć z Rosjanami, zauważyła:
  - Mróz i śnieg są ich głównymi sprzymierzeńcami. A więc nie ma nic fajniejszego niż Brytyjczycy!
  Magda słusznie zauważyła:
  - Nie powiedziałbym tego. Rosjanie są znacznie silniejsi, a jednostki prawie nigdy się nie wycofują!
  Charlotte podczas joggingu wykonała salto i chichocząc, zauważyła:
  - Ale to raczej ich słabość niż zaleta... Nie rozumiem takich metod dowodzenia i kierowania wojskami, jak tworzenie oddziałów zaporowych i egzekucje dowódców wycofujących się jednostek.
  Sama Bosonoga Gerda, przewracając się podczas biegu i rozciągania, zgodziła się:
  - Oczywiście - spod kija dobrych wojowników nie dostaniesz. - Tutaj blondynka była jednak zmuszona to przyznać, ściskając serce. - Ale Rosjanie dobrze walczą, skoro wytrzymali już dwa i pół roku. Pragniemy ich witalności!
  Christina parsknęła pogardliwie.
  - Mówisz do nas?
  Gerda zachichotała, zauważając:
  Jesteśmy elitą! Zwłaszcza Marsylia!
  Najlepszy as wszechczasów i narodów, pomimo kategorycznego zakazu Hitlera, który chciał, aby ten symbol niezwyciężoności skupiał się wyłącznie na pracy dydaktycznej - wszak nadal był generałem porucznikiem, mimo to przedarł się na front.
  A raczej Führer łaskawie pozwolił mu wrócić, jeśli Niemcy gdzieś poczuli się źle.
  Naziści oczywiście na wszelki wypadek wzmocnili obronę i przygotowali się na zimę, ale mocno wątpili, czy Rosjanie będą mieli środki na działania ofensywne na dużą skalę.
  Inteligencja jednak zadziałała. Oznacza to, że mimo to wyciekły informacje o zbliżającej się ofensywie mającej na celu wyzwolenie Tichwina. Co więcej, wojska radzieckie rozpoczęły potężne przygotowania artyleryjskie w samą porę na Boże Narodzenie.
  Katiuszy zostali zmiażdżeni, a nawet kilka pierwszych wyrzutni odrzutowych dużej mocy Andriusza. A huk był taki, że bose, na wpół zmarznięte dziewczęta go pochwyciły.
  Na szczęście mają doskonały słuch, a ich oczy błyszczą iskrami.
  Patrząc na siebie, dziewczyny doszły do wniosku:
  - Co teraz będziemy walczyć, tak jak powinno!
  A chłopiec ninja Karas powiedział:
  - Moim zadaniem będzie wjazd do Leningradu i dokonanie tam rozpoznania. Jesteś zbyt piękna dla harcerzy!
  Magda leniwie uniosła rzęsy i odpowiedziała:
  - I ty też... A jeśli Rosjanie wydają się dziwni, to twój akcent?
  Karas logicznie zauważył:
  - Kiedy mówisz po rosyjsku zbyt poprawnie, zdradza to w tobie obcokrajowca. W każdym razie pobiegłem, ale ostrożnie zmiażdż przeciwnika z flanki ...
  Dziewczyny pobiegły do swojego zbiornika. W końcu to czołgiści testowi. I wybrali dla siebie coś nowego. Dokładniej, nawet dwa początkujące czołgi naraz, które należy przetestować z przodu.
  Mianowicie "Łasice", samochody dwuosobowe z załogą o bardzo niskiej sylwetce. Pierwsze modele czołgów nowej generacji, w których Niemcy naprawdę poważnie zajęli się zagęszczaniem układu. I trochę ciekawego know-how w zarządzaniu. W szczególności przekładnia elektryczna i lokalizacja skrzyni biegów zamontowanej w silniku. A sami cysterny, para, faktycznie leżały. Jednocześnie skrzynię biegów i silnik umieszczono z tyłu, a dziewczyny wygodnie ułożyły się na brzuchach. A ich nogi zmiażdżyły tryby i przyciski z tyłu, a ręce, wręcz przeciwnie, poruszały się wygodnie podczas zmiany biegów. Najbardziej leżące siedzenie jest robione na zamówienie i kopiuje kształt ich ciał. Tak naprawdę nie ma wieży - okazało się, że to działa samobieżne i tak niskie, że rolki znajdują się na zewnątrz.
  Działo oczywiście nie może się obracać, ale może się trochę obrócić. Cóż, sam myśliwiec słynnie obraca się wokół własnej osi, rekompensując w ten sposób brak wieży.
  Magda wyjaśniła dziewczynom do towarzystwa:
  - Tam, bez wieży, czołgi są coraz tańsze i niższe. Tutaj możemy regulować wysokość, obniżając ją do 1,2 metra i podnosząc do 1,5... Prawie jak partyzanci czołgamy się po plastunie.
  Przy masie 12 ton samochód miał doskonały przedni pancerz o grubości 82 milimetrów przy kącie nachylenia 40 stopni od poziomu u góry. Dolny jest bardzo mały. Boki są gorzej chronione na 60 milimetrach, ale same rolki nadal kryją. Silnik o mocy 400 koni mechanicznych zapewnia doskonałe osiągi podczas jazdy. Dodatkowo umiejscowienie rolek i zawieszenia pozwala nie tylko na zmniejszenie sylwetki, ale także zapewnia doskonałe cross-drifty.
  Czy ci się to podoba, czy nie, ale cięższa menażeria, poczynając od Pantery, znacznie bardziej nieporęczna i niezgrabna. A na zaspach i całkowicie trumnie.
  Gerda, która zamieszkała ze swoją wieloletnią partnerką Charlotte, mimowolnie poczuła dyskomfort w ciasnym, zwartym i podłużnym pudełku zbiornika. Chociaż oczywiście trzeba oddać hołd temu, że samochód z uzbrojeniem T-4 i najlepszym opancerzeniem zmieścił się w wadze 12 ton. Blond terminator zauważył:
  - Najwygodniejszymi czołgami były "Tygrys" i "Lew". W tym samochodzie nawet nam, dziewczynom, ciężko jest zawrócić.
  Charlotta odpowiedziała:
  - Ale ochrona ... Jak najnowsza "Pantera", która dopiero od listopada zaczęła wchodzić do żołnierzy z 60-milimetrową obudową... To prawda, czoło jest lepiej zamknięte niż nasze 120-milimetrowe, ale nadal potrzebujesz uderzyć. Pod takim kątem jak nasz 85-milimetrowe działo odbije się rykoszetem nawet przy strzelaniu z bliska.
  Gerda podrapała się stopą za uchem, ale mimo tego ruchu jej palec u nogi oparł się o pochyły dach i zauważyła:
  - Rosjanie ostrzegli nas, że mogą pojawić się czołgi kalibru 122 milimetry. Inteligencja nie śpi!
  Charlotte powiedziała pewnie, wydymając policzki i wykrzywiając ze złości usta:
  - Nasza inteligencja jak zawsze jest na szczycie. Tylko my byliśmy zamknięci w ciasnej klatce.
  Nowy silnik o mocy 400 koni mechanicznych, zgodnie z instrukcją, można było na krótki czas doładować mieszaniną wody i metalu lub azotu. W tym przypadku czołg mógł pędzić przez kilka minut z prędkością ponad 100 kilometrów.
  Wojska radzieckie dokonały przełomu, wcześniej przeszukały wszystkie okopy i bunkry nazistów. Ale hitlerowcy wycofali większość żołnierzy na drugą i trzecią linię. Następnie próbowali stawić czoła piechocie ogniem artyleryjskim i szeregami karabinów maszynowych.
  Przed nami oczywiście poruszały się czołgi. Ponieważ potężniejszy T-34-85 nie wszedł jeszcze do masowej produkcji, zaatakował mniejszy i bardziej mobilny T-34-76. Bez względu na straty wspięli się na linię okopów i wykorzystali swoje doskonałe właściwości jezdne na śniegu.
  A oto niemieckie samochody, które próbują odpowiedzieć. T-4 został już wycofany z produkcji, ale kilka z nich nadal jest w służbie. Co dziwne, poruszają się lepiej w zaspach niż nowsze potwory. Należy je jeszcze uruchomić, aby usunąć śnieg, który zalegał pomiędzy lodowiskami. To nawet zabawne, jak Fritz gotują wodę w bojlerach, a potem wylewają ją na tory, żeby zeszła ta okropna skorupa.
  Nawet najlepszy niemiecki czołg "Lion" cierpi z powodu takich rolek. To prawda, że \u200b\u200bw większości modyfikacji Francuzi już to wzięli pod uwagę, a sama maszyna jest w stanie pokonać trzydzieści cztery ... Ale to tylko warunkowo tak proste.
  Ale tutaj kilka niemieckich czołgów wciąż się porusza... Ale reszta, jakby to powiedzieć... Na górze! To prawda, że fajni czołgiści "Lwa" próbują trafić w T-34-76 z dużej odległości. Należy zauważyć, że biorąc pod uwagę kruchość pancerza odlewanej wieży radzieckiej konstrukcji, niestety istnieje szansa na trafienie.
  Brak pierwiastków stopowych jest tak dotkliwy, że nawet działa 50 mm Fritza są niebezpieczne. Jednak trafienia z małego działa kal. 37 mm również powodują zawalenie się i utratę pancerza lub pęknięcie kadłuba wieży.
  Względna słabość "trzydziestu czterech" doprowadziła do tego, że pomysł ponownego wyposażenia "Panter" w potężniejsze działo odłożono na lepsze czasy. A raczej te najgorsze - jeśli adresy IP trafią do serii. Ale jak dotąd IS-1 nie stał się serią masową. Ale informacje wyciekły już na konto IS-2. Ponieważ wielu generałów już zrozumiało, że ZSRR jest prawie skazany na zagładę i nie uważało za wstyd zdradzać ojczyzny za pieniądze. Tak więc liczba szpiegów, w tym Sztabu Generalnego, znacznie wzrosła.
  Oto ciężka modyfikacja "Lwa" z armatą 128 mm. Swoją długą łapą próbuje dosięgnąć trzydziestu czterech... Ale spróbuj trafić.
  Jednak radzieccy czołgiści sami decydują się na atak na Fritza. Nawet biorąc pod uwagę szybkostrzelność dział Wehrmachtu, jest to samobójstwo.
  Tutaj "Lewowi" udało się zedrzeć wieżę i czwórka przyjaciół odleciała jak gołębie do następnego świata... Ale inne czołgi jeszcze aktywniej uciekają... Tutaj rzemieślnicy się zdenerwowali, żeby jakoś doładować silniki diesla, że oni, choć przez krótki czas, ale bez żadnych mieszanek, przyspieszają czołg do 70 kilometrów. Po tym pozwól silnikowi się zepsuć. Ale tutaj do ataku wkraczają zdesperowani faceci, którzy nie mają odwrotu. Więc co? Jeśli nie da się żyć inaczej, zapomnij o przetrwaniu.
  A teraz, jak demon ze śnieżnego świata, radziecki czołg, wybierając dla siebie najdroższą ofiarę, taranuje ciężkiego i śmiercionośnego "Lwa". Niemiecki samochód właśnie zaczął opuszczać hangar.
  Uderzenie jest mocne, lufa radzieckiej maszyny jest wygięta. "Lew" jest dość niski, a kadłuby obu maszyn są spłaszczone. A potem eksploduje niemiecki silnik z przodu. I zaczyna się ogień i ucieczka nazistów przez dolny właz.
  Oczywiście nie wszystkie radzieckie czołgi były w stanie przedrzeć się na odległość taranowania. Narzędzia Fritza pracują i szlifują. Ale komu się uda, jakże uderzy!
  Gerda i Charlotte trochę wyprzedziły swoje koleżanki i mieściły się w granicach, kiedy radzieckie samochody były już widoczne. Cóż, możesz strzelać, ale lepiej podejść bliżej. Z pięciu kilometrów nawet kruchy pancerz trzydziestu czterech jest problematyczny.
  Ognista Charlotte zauważyła filozoficznie:
  - Tak jest zawsze. Nie można strzelać z dystansu!
  Gerda odpowiedziała:
  - Możesz, jeśli jesteś wystarczająco ostrożny!
  Ale jak dotąd sytuacja nie zmusiła ich do otwarcia ognia z dużej odległości. I mało kto zauważy ich pomalowany na biało czołg. A samochód jeździ tak dobrze. Nikt nie będzie winił podwozia.
  I tak, jazda jest płynna. Sowieckie pojazdy też nie są złe, a tu już zhakowały pierwszą linię niemieckiej obrony i przebijają się przez drugą. A pogoda nie lata, wzrosła burza śnieżna, a liczne samoloty Wehrmachtu są wyłączone.
  Biorąc pod uwagę słabość liczebną czerwonego lotnictwa i dotkliwy brak paliwa, nie ma lepszej pogody.
  Niech Fritz się ukryje. Już niektórzy z nich zaczęli nawet machać białymi szmatami. Hitler będzie kaput...
  Gerda strzeliła z dwóch kilometrów. W zasadzie nie jest to na pewno jeszcze porażka, ale biorąc pod uwagę, ilu Niemców Rosjanom udało się okaleczyć, to czego się spodziewać. Co więcej, trzydziestu czterech jest jeszcze mniej wytrwałych niż na początku wojny i nie udało im się jeszcze zagospodarować nowych złóż. Więc...
  Blond terminator był bardzo zmartwiony, kiedy pociągnęła za spust pistoletu. Straciła już nawyk strzelania na żywo - poza szturmem na Murmańsk, chociaż nadal ćwiczyła na strzelnicach i poligonach w czasie ciąży, a także w pierwszych miesiącach panowania. Ale podobno łatwiej walczyć w bikini i boso, stajesz się jednością z samochodem... Pocisk uderzył i wypaczył wieżę... Nie, nie zapalił się, ale przyjaciel i tak musiał się zatrzymać. A teraz kolejna ofiara...
  Charlotta szepcze:
  - Kto jest przyzwyczajony do walki o zwycięstwo. Pójdzie z nami do grobu... - wypaliła Gerda, a rudowłosy wojownik poprawił. - A raczej wszyscy razem sprowadzimy wrogów do grobu.
  Królewna Śnieżka Terminator przerwała ze złością:
  - Tak, nie ma inspiracji, nie rozpraszaj piosenki!
  Charlotta błagała:
  - Zaśpiewaj to sam! Jesteś taki zdolny!
  A Gerda, prowadząc ogień, śpiewała;
  Ojczyzna i wojsko to dwa filary,
  Na którym spoczywa planeta!
  Będziemy Cię chronić naszymi piersiami,
  Twoja armia jest ogrzewana przez wszystkich ludzi!
  
  Chmury są chłodne i świecił upał,
  Karabin maszynowy potarł ramię żołnierza!
  Na zawsze Ojczyzno jesteśmy z Tobą,
  Kopiemy grób dla złoczyńcy!
  
  Tak, czasami oblicze losu jest okrutne,
  Kula stara się przebić nasze serce!
  Małość cofnęła się i wojownik zginął,
  Otwórz drzwi Pana bohaterowi!
  
  W bezdennym niebie mamy spokój,
  Raj, błogosławiony wojowniku, nie świeci!
  Pokój w ojczyźnie niosę ze sobą,
  Nasze dzieci zakosztują owocu zwycięstwa!
  Śpiewając, Gerda pokonała jeszcze dziewięć czołgów, znacznie poprawiając swój wynik.
  Następnie Charlotte zaśpiewała:
  kuszące gwiaździste wysokości,
  Przyciągaj na nieskończone odległości!
  A nasi ludzie ze świata myśli,
  Sen o latającym Ikarze!
  
  Moje oczy są utkwione w niebie
  Kula jest trudna w dotyku.
  Od pierwszych śrub Archimedesa -
  Planowałem je długo i żmudnie!
  Wtedy dziewczyna nie mogła się oprzeć i zaczęła sama celować i strzelać... Radzieccy czołgiści nie zwracali uwagi na strzały, chociaż dołączyło także działo samobieżne Magdy. Mimo to podczas zamieci tak naprawdę nie widać, gdzie, co i jak uderza. Poza tym oba czołgi usiadły i stały się prawie nie do odróżnienia od zaspy śnieżnej. Tak, a nowe działo było bardziej niepozorne, a na końcu znajdował się tłumik z wylotem światła. To najbardziej podstępny samochód, jaki stworzył Fritz.
  Karaś, który w tej chwili unosił się u jego boku, śpiewał z podekscytowaniem:
  - Jeśli kobiety walczą, lepiej nie walczyć!
  Wydawało się, jakie szkody mogą spowodować dwa samochody o wadze zaledwie dwunastu ton każdy? Jednak w tym przypadku ramki są wszystkim. Dziewczyny praktycznie nie chybiły, chociaż nie wszystkie trafienia okazywały się zabójcze. Trzy lub cztery skośne pancerze trzydziestu czterech odbiły się rykoszetem, kilkanaście lądowań doprowadziło do uszkodzeń pojazdów o różnym stopniu, ale z kategorii tych, które łatwo naprawić w terenie. Ale około pięćdziesiąt kiepskiej jakości opancerzenia pojazdów radzieckich zostało poważnie uszkodzonych.
  Tutaj na przykład trzydzieści cztery dowódcy zaczęły się rozdzierać, gdy wybuchła amunicja. Wieża została wyrzucona daleko, a lufa zamieniła się w kierownicę. Ludzie też umierali.
  Radzieccy czołgiści z opóźnieniem zdali sobie sprawę, że zostali użądleni i próbowali kontratakować.
  Tygrysie są bardzo zatłoczone, ale ładunek amunicji wynoszący 82 pociski jest porównywalny z Panterą. Chociaż amunicja spoczywa na nosie, a dziewczyny odrywają łokcie od nich. Ale wciąż jest do czego strzelać, a zbliżając się, łatwiej trafić Rosjan.
  Gerda bardzo szybko żegna się i wysyłając kolejny czołg na złom, szepcze:
  - Boże wybacz mi! To odważni faceci, ale jeden z ich dowódców jest całkowicie szalony!
  Charlotte zauważyła histerycznie szepcząc:
  - Jeśli wejdą na nasz pokład, to koniec!
  Rzeczywiście, trzydzieści cztery strzelały w ruchu, spowite dymem, trzęsąc się od wstrząsów. Oczywiście ich trafienia są rzadkie, strzały niecelne, ale czołg brzęczy.
  Czoło jest nadal doskonale chronione, a zbroja, cokolwiek by nie mówić, jest wysokiej jakości, cementowana. A to oznacza, że powierzchnia o podwyższonej twardości daje doskonałe odbicie, niczym skaczący królik.
  Ale mimo wszystko jest to głupie w środku, to jakby wejść na bęben i bić go ciężkimi pałkami.
  Co prawda w kabinie zrobiło się bardzo gorąco od uderzeń, ale w bikini jest miło nawet po nurkowaniu w zaspach. Ale o wiele bardziej nieprzyjemne jest to, że radziecki pocisk trafił w prawy fartuch lodowiska. To jest dla osiągów auta, jak łom pod okiem. Chociaż biorąc pod uwagę, że rolki to nie szachy, ale oddzielny wózek, czołg nadal może się poruszać. Odwróć się i wyjdź. Należy to zrobić wcześniej. I tak ochrona rufy jest słabsza. A kąt nachylenia jest mniejszy. Jeśli trafi, może się przebić. Rosyjskie działa nie są takie słabe.
  Gerda wyszeptała, po raz kolejny uwalniając dar piekła z ich półautomatycznego działa:
  - Ale Pasaran!
  Chociaż to słowo, a raczej motto hiszpańskich komunistów dla niemieckich tygrysich wojowników, nie wygląda wcale na właściwe. Przecież naziści walczyli po stronie Franco. Chociaż czasami żołnierze chętnie przejmują sztuczki innych ludzi.
  Podczas strzelania Charlotte obracała nieco działo samobieżne Laska, złamanie prawego wałka pociskiem stwarzało im problem w tym zakresie.
  Sowieckie czołgi nie pędziły przez zaspy śnieżne tak szybko jak po autostradzie, ale mimo to ich szybkie skoki przeszkadzały w widoku i były szybkie.
  Tutaj muszle są faktycznie wylewane z bliskiej odległości.
  A Gerda strzela na najwyższych obrotach, mokra od potu. pochylona zbroja
  zbiórki na czole, ale jeśli trafią prosto w boki...
  Charlotta krzyknęła:
  - A choćbym wpadł w otchłań piekielną - do kołyski nie wrócę!
  Dziewczyny strzelają do końca, ale pociski pędzą z boków i przebijają łamiąc rolki. Pancerz pęka, a samochód zapala się.
  Gerda postanawia:
  - Podważamy samochody i odchodzimy!
  Charlotte woła z udręką:
  - Chcesz rzucić żelazo?
  Gerda stanowczo mówi:
  - Są rzeczy ważniejsze od metalu, na przykład ramy!
  Charlotte wyrywa małą kamerę filmową i krzyczy:
  - Ale nasze wyczyny zostaną zapisane na zawsze!
  Gołymi palcami Gerda przekręciła dźwignię, która aktywowała ładunek wybuchowy zdolny rozbić eksperymentalny czołg o podstawy. Tygrysicy było bardzo przykro, że zniszczyło takie dzieło sztuki, ale dokąd można się udać, jeśli w przeciwnym razie radzieccy wojownicy, którym nie można odmówić odwagi, wykorzystają unikalne technologie.
  Wysadzili więc Łaskę i zanurzyli się w zaspie, aby ocalić swoje wyjątkowe życie.
  Magda von Singer i Christina również nie chciały się wycofać, a ich samochód został rozerwany przez celne pociski. Taki jest los - bezlitosny Pallas każdej wojny. Kiedy musisz się wycofać, zostawiając swoje serce. Ale dziewczyny walczyły umiejętnie i zdołały zużyć prawie cały ładunek amunicji. Ale teraz musieli zakopać się jak węże w zaspie śnieżnej i tam próbować uciec przed nieubłaganymi sowieckimi działami.
  Gdy jesteś spocony i masz na sobie bikini, wejście w głąb śniegu nie należy do najprzyjemniejszych pomysłów. Ale jak często w naszym świecie robisz to, co ci się podoba. W każdym razie światło na przykład poważnie przypaliło Christinie podeszwy, boskie nogi, strzelając do końca. Ale dziewczyna z tego rozgniewała się jeszcze bardziej i krzyknęła:
  - Honor i odwaga na wagę nie są sprzedawane!
  Magda, która również została podpalona, nawet na jej opalonej skórze pojawiły się pęcherze, wykrzyknęła:
  - Ogień to ciepło, a nie ogień!
  Jednak radzieckie czołgi same w sobie ułatwiły to zadanie. Wściekli bez litości zastrzelili porzucone "Łasice", wkładając w rozbity metal dziesiątki pocisków. W tym samym czasie z włazów wychyliła się część cystern i niczym kaskada wodospadu wychyliły się skrzydła samych niemieckich samochodów i tych, którzy używali wulgarnego języka.
  Magda skrzywiła się, zauważając:
  - Oni, bolszewicy, oczywiście, są odważni, ale wyjątkowo niekulturalni!
  Christina, plując śniegiem w usta, niespodziewanie okazała surową sprawiedliwość:
  - Czy myślisz, że nasi wojownicy są lepsi?
  Magda zauważyła żartobliwie:
  - Oczywiście, będzie lepiej, jeśli wygramy. Kaukaz jest już nasz, dalej do Moskwy zaledwie kilkaset kilometrów... - A miodowa blondynka surowo obnażyła swoje długie kły. - A może chcesz wygłaszać przemówienia o zdradzie?
  Christina, która widziała już dość wszystkiego i wszystkich, jedynie uniosła stopą fontannę śnieżnego pyłu i zachichotała, zauważając:
  -Czasami milczenie jest najstraszniejszą formą zdrady.
  Noc, zawieja i zaspy dały czterem dziewczynom duże szanse na przeżycie.
  . ROZDZIAŁ 15
  Co więcej, przeciwnikom nie przyszło do głowy przeczesywać śnieg i szukać w zaspach gołych diabłów. Tak więc wojownicy zasypani śniegiem usiedli, a radzieckie czołgi ruszyły dalej, dokonując przełomu. Chociaż ponad sto samochodów pozostało połamanych i wypaczonych,
  w wyniku działania tygrysich dziewcząt.
  Ogólnie rzecz biorąc, wojska radzieckie odniosły pewien sukces w ciągu pierwszych kilku dni i zdołały zauważalnie przebić się przez formacje wroga.
  Fritz wycofał się do samego Tichwina i próbował zdobyć przyczółek w mieście. Oczywiście domy i obszary mieszkalne same w sobie stanowią już dość poważną ochronę przed nacierającymi wojskami radzieckimi.
  Dzielnej czwórce tygrysich dziewcząt udało się wycofać do Tichwina. Ale musieli chwycić za pistolety maszynowe, aby bronić miasta. A dla czołgistów nie jest to najprzyjemniejsza rozrywka.
  Charlotte, strzelając z nacierającej piechoty, wysyłając kolejnego czerwonego żołnierza do innego świata, wyraziła się:
  - Cóż, czyż nie jesteśmy potworami... I my też chcemy zdobyć skarb!
  Tichwin odniósł poważne szkody podczas zdobywania miasta przez Niemców.
  Teraz Fritz osiodłał barykady i spodziewał się zbudować nie do zdobycia linię obrony.
  Gerda otworzyła ogień pojedynczymi strzałami - trzeba było ratować naboje. Wojska radzieckie straciły zbyt wiele czołgów i dlatego piechota przeszła do ataku.
  Oczywiście nie było wystarczającej liczby transporterów opancerzonych modeli radzieckich. Dlatego perłowali żołnierzy na rzeź. I spotkali się z karabinami maszynowymi i karabinami maszynowymi. Cała czwórka dobrze strzelała i zręcznie ukrywała się na barykadach.
  Gerda położyła kolejnego sowieckiego żołnierza i zaśpiewała:
  - Musimy dokonać wyczynu zbrojnego - inaczej nie będziemy mieli sensu żyć!
  Bitwa szalała w całym mieście. A bomby już sypały się z góry, zwłaszcza że pogoda wyraźnie się poprawiła, a Fritz uzyskał przewagę.
  Gerda, wściekła, rzuciła sztylet zgrabnymi gołymi palcami i krzyknęła:
  - Nasza bitwa zakończy się zwycięstwem, inaczej jest to niemożliwe!
  Charlotte, równie dobrze strzelając, dodała:
  - Jedno zwycięstwo, ale wielkie!
  Gerda, odcinając w krótkim czasie kilku myśliwców, dodała:
  Ale porażka nigdy nie jest mała!
  Radzieckie działa samobieżne ostrzelały Tichwin, artyleria polowa i oblężnicza zatrzymała się nieco później. Fritz wzmocnił obronę i ciśnienie powietrza. Wojska radzieckie wyciągnęły nowe samoloty.
  Pojawienie się legendarnej Marsylii radykalnie zmieniło równowagę sił.
  Wielki as latał na ME-309, bardzo potężnej broni pod względem uzbrojenia. I dosłownie zmiótł każdego na swojej drodze. Nawet w armii radzieckiej specjalnie ostrzegali, że taki potwór pojawił się w powietrzu.
  Sam Marcel w żadnym wypadku nie uważał się za osobę złą, a tym bardziej okrutną. Uważał, że walcząc z Armią Czerwoną, wypełnia jedynie swój święty obowiązek wobec Ojczyzny. Co więcej, wiele faktów na temat okrucieństw nazistów nie było mu znanych. Tak, i zbyt wiele przypisywano wojnie.
  Ale oto pierwsza superasowa walka po powrocie. Latające radzieckie bombowce, samoloty szturmowe i myśliwce. Wyraźnie chcą stoczyć zaciętą bitwę z jednostkami naziemnymi Wehrmachtu. Ale Marcel to wszystko widzi i otwiera ogień z odległości pięciu, sześciu kilometrów, a nawet gwiżdżąc przez nos.
  Radzieckie samochody i odważne asy nadal tak naprawdę nie widziały wroga, ponieważ ich samoloty zaczęły eksplodować, a ich skrzydła rozpadły się. Marsylia strzeliła bez celu, ale intuicyjnie. Wydawało się, że z góry wie, dokąd poleci każdy pilot i pokieruje swoim skrzydlatym potworem. Okazało się więc, że młody człowiek o dziecięcej twarzy zmiata skrzydlatą armadę.
  Nowy rok, choć mroźny, okazał się gorący. Wojska radzieckie desperacko i uparcie atakowały, próbowały zdobyć Tichwina. Fritz uparcie bronił się, starając się pozostać w mieście, gdzie znajdowała się arteria, zasilająca niezdobyty Leningrad. Ponadto chodziło o prestiż wojsk niemieckich, którym trudno i wstydzi się rezygnować z dużych miast.
  Na szczęście pogoda się poprawiła i liczne bombowce wroga, zwłaszcza potężny Yu-288, uderzyły w pozycje wojsk radzieckich i zbombardowały łączność.
  Radzieckie samoloty Jak-9 i Łagg-5 były znacznie gorsze od wroga pod względem uzbrojenia i prędkości. W szczególności ME-309 niczym smok powalał słabsze radzieckie pojazdy. Ponadto Niemcy opracowali taktykę podwójnego skrzydłowego, która pozwoliła skutecznie wykorzystać przewagę liczebną i zmniejszyć część problemów ze zwrotnością wytrwałych, ciężko uzbrojonych, ale ciężkich niemieckich pojazdów najnowszych Focke i ME. Ponadto na frontach zaczęły pojawiać się odrzutowe ME-262, choć maszyna ta nie jest jeszcze w pełni niezawodna technicznie, a także lżejsza, bardziej zwrotna i tańsza modyfikacja HE-162. Te ostatnie maszyny były łatwiejsze w produkcji i technicznie bardziej niezawodne niż odrzutowe Messerschmites. Ale do jego zarządzania potrzebni byli piloci o dość wysokich kwalifikacjach. Co nieco straciło na wartości, takie pozytywne cechy tego rozwoju, jak niska masa samolotu - tylko 1,6 tony w stanie pustym, niski koszt i produktywność produkcji oraz najlepsza zwrotność na świecie.
  Ale ci niemieccy asy, którzy opanowali ten samochód, nie szczędzili mu pochwał. Szczególnie udany był Huffman, pilot numer dwa po Marsylii, który pozostawał poza zasięgiem. Po przekroczeniu wyniku 300 zestrzelonych samochodów Huffman otrzymał wysoką nagrodę Krzyża Kawalerskiego Żelaznego Krzyża z liśćmi dębu, mieczami i diamentami. Jego taktyka polegająca na zbliżeniu się do minimum, a następnie uderzeniu i odlocie jest najwygodniejsza na HE-162. Huffman okazał się więc wybitnym mistrzem walki w zwarciu. Choć wynik Marsylii w 3117 r. - zestrzelonego samolotu, jest nadal nieosiągalny.
  Co więcej, 2 stycznia 1944 roku na niebie pojawił się ten legendarny pilot, mimo to przekonał Hitlera, przypominając, że wojska niemieckie źle się czuły, a potężniejszy sprzęt niemiecki wyraźnie przelatywał po śniegu. Konieczne jest więc zapewnienie dopływu powietrza do otoczonego Tichwina, gdzie osiedliły się wojska niemieckie i zbombardowały wszystkie podejścia do miasta.
  Tygrysice strzelały na ziemię, a superace zdobywał punkty na niebie.
  Już pierwszego dnia Marsylia wykonała sześć lotów bojowych i zestrzeliła ponad sto radzieckich samolotów. To prawda, że 4 stycznia pogoda gwałtownie się pogorszyła... Rozpętała się burza śnieżna, a wojska radzieckie zaatakowały miasto.
  Wspaniała czwórka terminatorów wolała walczyć razem - ramię w ramię. Tak wyjątkowo piękny i zabójczy. Z powodu zimna zmuszeni byli założyć kamuflaż i walczyć w bieli.
  Na ratunek przybył też chłopiec ninja, Karas. Nieustraszony terminator, nie bał się zimna i walczył w samych szortach. Jego jedynym źródłem ciepła był krem maskujący, który sprawiał, że jego spalona czekoladą skóra była biała pod śniegiem, który wciąż padał, pokrywając wszystkie ulice. Ponadto w walce używał rzucania bardzo cienkimi metalowymi dyskami i mieczem katana. Ale oczywiście strzelał doskonale i ze zdobytej broni. Jednak dziewczęta nie ominęły również używania karabinów automatycznych.
  Taka broń jest dokładniejsza niż pistolety maszynowe i, co najważniejsze, bardziej niezawodna. Jednak karabiny szturmowe MN-44 z reguły nie zawiodły Niemców. Trzeciej zimy dobrze naoliwiona niemiecka machina wojenna była gotowa. W szczególności, nawet podczas burzy śnieżnej, Focke-Wulf i ME, korzystając z ogrzewania, zdołali zadać żołnierzom radzieckim bolesne, choć ograniczone, zastrzyki.
  Gerda, strzelająca bezceremonialnie, starając się nie patrzeć w kierunku, w którym padali żołnierze radzieccy. Wielu bojowników było bardzo młodych, siedemnaście lub szesnaście lat. Piechota była rekrutowana przez osuwiska, pochłaniając wszystkie zasoby. Rzeczywiście, wiele zostało straconych.
  Ale wśród Fritzów jest pełno obcokrajowców. W szczególności Szwecja, w której naziści wygrali ostatnie wybory i to marionetkowe terytorium znajduje się pod kontrolą III Rzeszy. Cóż, jako ochotnicy przyjechały już dwie dywizje i cztery brygady ze Szwecji. W samym kraju odbywają się wiece i masowe marsze żądające wojny. I noszą portrety Hitlera i Karola XII.
  Zatem wejście Szwecji w bezpośrednią wojnę jest kwestią czasu. Hiszpania i Portugalia są już w stanie wojny, ale wysyłają wojska dalej na południe. A teraz zimą na ogół próbują wspinać się gdzieś poza pasmem Kaukazu. Korpus brazylijski jest najwyraźniej gotowy do skoku do Azji Środkowej, gdzie ruch Basmachi już rozpala się z nową energią.
  Ale to wszystko szczegóły, dywizje Własowa też walczą w Tichwinie. Ci faceci walczą ze złem, zdając sobie sprawę, że w niewoli czekają ich straszne tortury i nieunikniona pętla. A co z Niemcami? Jednak bez cukru! Im też będzie ciężko, wielu zginie na Syberii, ale i tak nie zostaną powieszeni bez wyjątku.
  Gerda, po zmianie klipsa i skoszeniu żołnierzy ubranych w szare płaszcze - Rosjanie nie dla wszystkich mają dość kamuflażu, wyobraziła sobie, co może ich czekać w przypadku schwytania... I uśmiechnęła się na myśl o możliwej seksualnej, fajnej przygodzie . To prawda, że \u200b\u200bna Syberii będzie gorzej. Jak robi się ten mróz - ciepło miotacza ognia jest jeszcze lepsze. Tu na pustyni szybko przyzwyczaili się do gorącego piasku i biegali boso, ale tak nie wyszło. Po kilku godzinach w bikini na mrozie zaczęło się trząść i trzeba było się rozgrzać w wannie. Tam ich młodzieńcy z elitarnego batalionu SS rozgrzewali ciała uderzeniami świerkowej miotły. No i nie tylko oczywiście z miotłą - są wybrani przystojni aryjscy faceci, czego potrzebujesz!
  Całkowicie stracili dawną nieśmiałość, a może wręcz przeciwnie, nabrali luzu kobiecego macho. Ale teraz muszą się trochę wycofać - radziecka piechota, zapełniając podejścia trupami, podeszła zbyt niebezpiecznie blisko i zaczęła rzucać granaty.
  Trzeba było pokonać dystans, żeby nie wpaść pod grad fragmentacyjny.
  Magda została lekko zraniona odłamkiem iw odpowiedzi wystrzeliła osiem kul w ciągu trzech sekund. Żołnierze radzieccy uciekli prawie bez łamania się, tylko lekko kucając i klip znalazł swoje ofiary. Wyładował osiem nabojów i Christinę. Agresywna rudowłosa diablica wyraziła:
  - Do szaleństwa odważnych śpiewamy piosenkę!
  Ale sowieccy żołnierze najwyraźniej postanowili udowodnić, że na tym polega mądrość życia. Niemiecki szturmowy karabin maszynowy miota się z całych sił, a jego strzały zdają się być ignorowane. Choć żołnierze padają, ci, którzy przeżyli, nadal uciekają, a nawet rzucają granaty niemal z bliska, chociaż można to zrobić wcześniej.
  Karaś bardzo zręcznie rzuca dyskami, odcinając jednym z dwóch lub trzech żołnierzy. Następnie atakuje mieczem, który tnie karabiny maszynowe i karabiny - tak łatwo jak zapałki!
  Chłopiec ninja jest jeszcze dość mały, wygląda na jedenaście lub dwanaście lat, ale jest taki szybki... Nie mają czasu, by go uderzyć lub się bronić. Dziecko wychowywano i szkolono od urodzenia, rzucając w niemowlaka mieczami, zmuszając do rozplątywania i przecinania wstążek, zanurzając się w lodowej dziurze, ustawiając specjalnie wyszkolone koty. Cóż, i wiele więcej, zmieniając genetycznie uzdolnionego chłopca w prawdziwą maszynę śmierci. Jego matka jest ninja dwudziestego piątego pokolenia, ojciec potężnym syberyjskim czarnoksiężnikiem i ideologicznym wrogiem sowieckiej, "sowieckiej" władzy. Doskonała genetyka i trening z magią sprawiły, że chłopak stał się najlepszym wśród ninja. I oczywiście cesarz Hirohito, aby pokazać Niemcom, że nie są najfajniejszymi nadludźmi, ale że w Japonii są twardziele, wysłał chłopca na front niemiecko-sowiecki.
  A Karas (karp symbolizuje dumę i witalność samuraja!) okazał się godnym wojownikiem.
  Na przykład gołymi palcami, lekko zaczerwienionymi od wielogodzinnego przebywania na przenikliwym mrozie, rzuca stalowy krążek cieńszy od włosa. I w rękach dwóch mieczy na raz, żeby łatwiej było ciąć grube szeregi wrogów. Jak straszne jest to dziecko terminatora, że po raz pierwszy żołnierze radzieccy, będąc bezbronnymi pod ciosami mieczy i wyrzutni dysków, odchylili się do tyłu, doświadczając prawdziwego strachu.
  Dziewczyny, zmieniając klipy, zaczęły promieniować jeszcze szybciej, a raczej nigdzie.
  Zwłoki żołnierzy piechoty usypano w kopcach. Niemal natychmiast zamarli z zimna i wspięli się na nie kolejni żołnierze. Tak się wspinali i liczyli ze stratami. Ale ninja wkroczył do walki i znowu, jakby wyemitowano fale strachu.
  Desperacki atak trwał prawie cały dzień. Kosztem największych strat wojska radzieckie zajęły kilka kwartałów, spychając Niemców na wielu liniach. Jednak słabe wsparcie artylerii - lotnictwo niemieckie w przeszłości bombardowało tory kolejowe, pozbawiając zaopatrzenia i powodując wiele strat wśród nacierających jednostek, zmusiło do czasowego zawieszenia ruchu piechoty.
  Pomimo ryzyka takiej taktyki, czołgi zostały rzucone do bitwy. Trzeba było rozbić wroga w pobliżu Tichwina, dopóki Fritz, wykorzystując swoją przewagę technologiczną, nie odblokują miasta.
  I w tym ataku podjęto dość ryzykowną decyzję - użyć czołgu IS-2. Pojazd specjalnie zaprojektowany jako czołg przełomowy. Ponieważ potężne działo, ze względu na małą szybkostrzelność i stosunkowo słabą celność ognia, słabo nadaje się do walki z czołgami innych ludzi, może jednak skutecznie niszczyć cele nieopancerzone.
  Tak więc, mimo że czołgi w warunkach miejskich są zamachowcami-samobójcami, trzeba przebijać się przez pozycje, nawet czołem.
  Trzydziestu czterech ruszy się jako pierwszych. Po wąskim torze ścigały się stosunkowo lekkie i niezbyt duże samochody... Z dachów spadały na nie granaty i koktajle Mołotowa. Następnie eksplodowały ukryte zbiorniki z benzyną i napalmem. Ale ciężkie straty nie powstrzymały tankowców ZSRR. Straciwszy setki samochodów, wdarli się do centrum miasta i tam rozpoczęli zawziętą wymianę ciosów. Nawet skuteczni faustpatronowie, którzy rozbili słaby boczny pancerz trzydziestu czterech, nie przestraszyli radzieckiego żołnierza.
  Trzy armie czołgów zostały rzucone do bitwy jednocześnie. Stalin zdecydował się nawet odmówić drugiego uderzenia w kierunku Woroneża w imię zdecydowanego zwycięstwa nad Tichwinem i uratowania "kolebki rewolucji". Nawet jeśli paliwo jest wydawane w ściśle określonych granicach, przez kilka godzin jazdy dziennie kaukaska ropa jest tracona, a zagospodarowanie nowych złóż wymaga czasu i pieniędzy, których zasoby ludzkie bardzo brakuje imperium sowieckiemu z powodu wojny na dwóch frontach.
  Ale Tichwin jest arterią Leningradu i drogą życia, a co najważniejsze, jest symbolem tego, że wojska radzieckie mogą i są w stanie pokonać licznych i dobrze uzbrojonych faszystów. Więc nie wytrzymamy tej ceny...
  Czołg IS-2 wygląda imponująco - też wygląda jak trzydziestoczterolatek, tyle że wieża jest jeszcze bardziej przesunięta do przodu. Oczywiście sama lufa jest gruba i długa, nieporównywalna z T-34-76, który wciąż dominuje na polu bitwy. Przez cały styczeń gigantyczne wysiłki T-34-85 wyprodukują nie więcej niż sto.
  Prawda jest uderzająca, że czoło wieży jest podatne na uszkodzenia - płaskie i niezbyt grubo opancerzone.
  Karaś, który rzucał w czołgi małe, ale bardzo potężne granaty wybuchowe, podbiegł do dziewcząt i zasugerował:
  - Złapiemy IS-2 i pojedziemy nim?
  Magda poparła pomysł:
  - Oczywiście, jedziemy! Brakowało nam kabiny.
  Gerda ostrzegła chłopca:
  - Ten czołg ma cztery karabiny maszynowe!
  Karas mrugnął do dziewcząt, zauważając:
  - Więc jest dobrze. Wkrótce piechota ponownie zaatakuje, a ty ją skosisz!
  Magda trąciła chłopca ninja.
  - Pospiesz się terminatorze!
  Różowe obcasy błysnęły jak skrzydła komara, dzieciak karate biegł szybciej niż mistrz olimpijski w sprincie. Na początek wrzucił małą bryłę z wiązką dymu do budzącego grozę IS. Wybuchła reakcja, pojawił się gęsty dym. W tym samym czasie czarne odrzutowce rozproszyły się w różnych kierunkach, oślepiając strzelców maszynowych.
  Po zabiciu kilku piechurów Karas poleciał niczym bruk wypuszczony z balisty i wspiął się na wieżę. Specjalnym hakiem podważył właz i odrzucił ciężką pokrywę. Co więcej, wszystko jest proste - kilka zamachów dwoma mieczami i pięciu członków załogi ciężkiego czołgu rozchyliło głowy. W ślad za nim wskoczyły także dziewczyny, które po zrzuceniu futrzanego kamuflażu ponownie wylądowały w bikini. Co jest ciepłe w zbiorniku podczas jazdy. Silnik wysokoprężny o mocy 520 koni mechanicznych dobrze nagrzewa metal. Tak, na gołej dziewczęcej podeszwie czuje się samochód znacznie lepiej niż przez specjalne buty zimowe z prążkowaną podeszwą z gumy syntetycznej. Niemiecka służba kwatermistrzowska wzięła pod uwagę doświadczenia surowych zim i stworzyła nową amunicję, w której nogi na mrozie nie są tak zimne. A szkoda, Fritz zabrali miejscowej ludności filcowe buty i sami je nałożyli. Lub owinięte w futrzane szaliki.
  Karaś pocałował Magdę na pożegnanie w usta i powiedział:
  - Cóż, zbiornik jest dla ciebie! Będę walczyć tam, gdzie będę wiedział, jak lepiej zabijać.
  Gerda z podziwem pocałowała chłopca na śliskim, elastycznym obcasie i powiedziała:
  - Jesteś cudem!
  Krystyna dodała:
  - Standard Aryjczyka!
  - Ja wiem! - powiedziała chłopczyca i jednym skokiem wyskoczyła na mróz z na wpół otwartego włazu... Potem pokrywa opadła z hukiem... I dziewczyny dostały okazję do walki na broni wroga. A broń jest naprawdę potężna. Mocniejszy jest dopiero niedawno pojawiający się Lew-3, czyli jak go nazywano "Królewskim Lwem" z armatą kal. 128 mm. Ale ten czołg nadal jest na frontach w pojedynczych egzemplarzach. Podczas uroczystości 8 listopada pokazano go opętanemu Führerowi. Oczywiście, dopóki nie jest jeszcze w serialu. Swoją drogą, IS-2 właśnie mija, jest to jego pierwsze starcie.
  Jak dotąd nawet radzieccy czołgiści nie oddali ani jednego strzału, najwyraźniej wybierając cel z armaty.
  Christina zauważyła sarkastycznie, obracając mechanizm:
  - Oj, śmieci... Tu nie ma automatyzacji i wszystko trzeba robić ręcznie...
  Gerda, która zjadła psa wskazując, zauważyła:
  - A widok jest gallimowy, a widoczność nieistotna. Nie są zbyt dobrzy w celowaniu.
  Magda dotykając bosą stopą skrzyni biegów i obracając skrzynkę zauważyła:
  - A jednak w porównaniu z trzydziestoma czterema jest pewien postęp. W szczególności zmiana biegów jest łatwiejsza. W kabinie jest ciasno, ale mniej więcej można się poruszać. Amunicji jest naprawdę mało. Dwadzieścia osiem rund...
  Gerda logicznie zauważyła:
  - Może wystarczyć do strzelania do ograniczonej liczby bunkrów, ale zdecydowanie nie wystarczy do pełnoprawnej bitwy pancernej.
  Charlotte znalazła coś dobrego w zbiorniku:
  - Ale uzbrojenie z karabinów maszynowych jest na górze! Cztery karabiny maszynowe mogą zapewnić dobrą ochronę. A potem spojrzałem na tę "Mysz" - są w niej tylko dwie "plujące" jak na taki samochód...
  Christina, przyspieszając silnik, potwierdziła:
  - Otóż to! Czy to jest uzbrojenie dla tak ciężkiego czołgu ważącego sto osiemdziesiąt ton?
  Magda niczym pantera, która zabiła bawoła, warknęła:
  - Kurczaki się śmieją!
  Silnik wysokoprężny mocno przyspiesza czołg. Widać, że IS-2 nadal porusza się po autostradzie, ale w terenie wpływ ma przesunięcie środka ciężkości do przodu. Ale nic, o ile możesz się zrelaksować i wybrać dla siebie godny cel...
  Magda otworzyła wieżę czołgu, żeby lepiej widzieć.
  A oto kolejny IS-2, warto używać tego typu czołgów masowo. Za nim stoją jeszcze trzy IS, ale jeden z lżejszym działem kal. 85 mm. Nawiasem mówiąc, najniebezpieczniejszy, tak zdolny do zderzenia z samochodem i uderzenia szybciej...
  Magda zdecydowała się oddać strzał z odległości dwóch kilometrów. Rozkazał łagodnym tonem:
  - Strzel dokładnie w czoło wieży... I... Rozumiesz!
  Samochód zatrzymał się, więc nie było gładko, a Gerda, narzekając na słabą jakość optyki, którą zapewne polerowali niewyszkoleni nastolatkowie, wskazała na lufę. Dziewczyny pomogły załadować muszlę o wadze półtora funta. Blond wojowniczka przyłożyła policzek do zamka i próbowała wyczuć cudzy samochód. Przecież nigdy wcześniej nie strzelała z tej armaty model 1931. Potężny, ale przestarzały, ze spiczastym pociskiem wrażliwym na rykoszet. Ogólnie rzecz biorąc, broń oczywiście nie była planowana dla czołgów. Ale najwyraźniej modyfikacja przeciwpancerna działa 107 mm, opracowana w 1940 roku, okazała się zbyt zawodna i musiała zostać porzucona. I tutaj w warunkach słabej widoczności konieczne jest trafienie w cel z odległości 2000 metrów. Tak, i wróg będzie miał trudności z odpowiedzią i uderzeniem, ale...
  Gerda pocałowała zamek pistoletu, szybko wyjrzała przez właz, chwyciła językiem garść śniegu, połknęła go, oparła bose pięty o dźwignie i... wystrzeliła!
  Ustąpiło, tak że kłuło go w nadgarstki i łydki i śmierdziało dymem.
  Prezent przeleciał długim łukiem i... IS-2, który szedł z przodu, zatrzymał się, zaczął dymić, po czym ładunek amunicji zaczął pękać...
  Magda odpowiedziała radośnie:
  - To właśnie im daliśmy! - I logicznie, raczej nielogicznie myląc pojęcia - dodała. - To nie człowiek maluje broń, ale broń mężczyzny!
  Gerda warknęła:
  - Załaduj ponownie!
  A dziewczyny się spięły... Oczywiście to nie jest "Tygrys", muszą się pocić, ale tak jest zabawniej, zwłaszcza, że stojący zbiornik szybko się wychładza. Żelazo jest dobrym przewodnikiem.
  Za drugim razem Gerda strzeliła szybciej i pewniej. IS nadal się poruszały i najwyraźniej nie zorientowały się jeszcze, skąd strzelają działa. Tak, a przystanek nie jest w rosyjskim zwyczaju. Skoro jest rozkaz... A drugi pocisk już pewnie trafia w cel...
  Gerda oblizuje wargi i wydaje komendę:
  A trzeci tutaj...
  Czwarty IS-1 z dużym opóźnieniem otworzył ogień w ruchu... I o dziwo trafił, choć z takiej odległości od jadącego samochodu jest to prawie niemożliwe, ale o wszystkim decydują strzały! Jednak odległość działa 85 mm jest zbyt duża, poza limitem penetracji. Ale w wieży rozległ się poważny łomot i przedni pancerz zapadł się. Gerda wysłała w odpowiedzi czwartą "paczkę listową" o wadze półtora funta... Czoło czołgu IS-1 pękło, a pomarańczowe języki wzbiły się wysoko w niebo.
  Dziewczyny pięknie walczą... Tego dnia miały szczęście. Ale możliwości armii radzieckiej nie są współmierne.
  Pomimo wszystkich wysiłków Fritza, 13 stycznia kosztem największych wysiłków kolosalnych strat Tichwin został wzięty ... Oddzielne jednostki niemieckie próbowały wyrwać się z okrążenia, wybito w ich stronę korytarz - sześć niemieckich dywizji od razu z wybranymi czołgami Lew, próbując uratować bohaterską obronę.
  Chłopiec ninja i cztery dziewczyny udali się w oddzielnym oddziale w stylu trzech muszkieterów. Mianowicie tam, gdzie nie dało się spokojnie przejść bójką i po trupach. Naturalnie IS-2 trzeba było porzucić, ale po drodze niespodziewanie natknęli się także na rzadki czołg T-34-85, pojazd, który powinien zastąpić przestarzałe i niewystarczająco mocne działa T-34-76 pod względem penetracji .
  Maszyna miała podobny kadłub i podwozie, ale większą wieżę z długą lufą i grubym działem. Broń miała nieco gorszą penetrację niż Pantera, zarówno ze względu na mniejszą prędkość wylotową, jak i jakość amunicji. Ale i tak różnica nie wyglądała tak przytłaczająco jak na papierze milimetrowym 76.
  Dla zwykłego "Tygrysa" jest to już niebezpieczne, dla "Lwa" jeszcze nie - więc przechylono o 100 - milimetrów. Chociaż pod pewnym kątem była szansa. Lub w dolnej części kadłuba, ale także osłony gąsienic.
  Czołg został wprowadzony na pokład i oczyszczony z załogi. Oczywiście w środku była bryzgająca krew. Sama maszyna jest fabrycznie nowa, ale ładunek amunicji jest raczej skromny - tylko 35 pocisków. Kabina nie jest zbyt przestronna, ale lepsza niż stara trzydzieści cztery.
  Gerda zauważyła:
  - A oto wieża dowódcy. Oznacza to, że mamy mocnego konkurenta. Teraz Rosjanie nie będą już tak ślepi.
  Magda uśmiechnęła się złośliwie i zauważyła:
  - A Rosjanie już dobrze strzelali, choć przy gorszej widoczności. Dodatkowo wieża stała się większa i łatwiejsza do trafienia!
  Gerda roześmiała się głośno.
  - No tak! To największy problem naszych czołgistów i prawdopodobnie koronna godność tego czołgu! Spróbuj, uderz!
  Szarlotka zaśpiewała:
  - Raz, dwa, pięć! "Tygrys" wyszedł strzelać!
  Krystyna odebrała:
  - Aby spotkać T-4, nogi są szersze niż ramiona!
  I tak rzucili się na czołg, który poruszał się lżej niż IS... Gerda pamiętała, jak uderzali w radziecką piechotę czterema karabinami maszynowymi. Kosili przyzwoicie, a Rosjanie nawet nie zorientowali się, gdzie spadł na nich taki atak. Ale z drugiej strony, wyruszywszy, przeszli do ataku, rzucając granaty... Kilka kawałków, mimo przyzwoitej odległości, wzbiło się eksplodując na wieżę. Oczywiście dla pancerza 100 i 90 milimetrów IS to jak śrut dla słonia, ale nieprzyjemnie brzęczy. Tak, a gąsienice można ciąć.
  Musiałem więc uruchomić silnik i wycofać się. A potem skończyła się amunicja. Skosili ponad stu czerwonych żołnierzy.
  Gerdę uderzyła taka pogarda dla śmierci wśród narodu radzieckiego. Arabowie, obiecując haremy i perłowe pałace, nie mieli takiego poświęcenia. Ale to są ateiści - ludzie, którzy nie wierzą w życie pozagrobowe i bajki o Ogrodach Edenu. A co motywuje ich do tak zawziętej walki, gdy wynik wojny jest już przesądzony i nie jest to nic innego jak wściekłość skazanych na zagładę?
  Jest to niezwykle trudne do zrozumienia i zrozumienia.
  Chociaż oczywiście wśród rosyjskich zdrajców jest wielu. "Armia Wyzwolenia" Własow przez sześć miesięcy istnienia utworzyła sześć dywizji i dziewięć oddzielnych brygad. Choć oczywiście wiadomo, że łatwiej jest być żołnierzem Wehrmachtu, niż pracować piętnaście, szesnaście godzin przy maszynie przy znacznie gorszym lutowaniu, ale jednak... Z jakiegoś powodu niemieckie dywizje z byłych jeńców wojennych nie są widoczne na fronty...
  Chociaż, nawiasem mówiąc, w niewoli jest niewielu Niemców, ale sowieckich... Wydaje się, że już ponad sześć i pół miliona. Może nie tak wielu Własowitów, choć wielu więźniów rozproszyło się do oddziałów narodowych i legionów kontrolowanych przez SS. Ponadto część Rosjan została wysłana do formacji szlachty i monarchistów.
  Ale w każdym razie udało im się w ten sposób zdobyć Tichwin, pomimo poprawy pogody i masowych bombardowań. Choć zapłacili za to ogromną cenę.
  Gerda otrzymała rozkaz i strzeliła do zapalniczki trzydzieści cztery. Szybkostrzelność działa jest większa, dzięki czemu możesz czuć się pewniej. Raz, potem drugi i w końcu trzeci zbiornik na śmietnik...
  Więc musisz być bardziej ostrożny. W przeciwnym razie zostaną uderzeni tutaj w samochód, tylko przedni pancerz wieży stał się mocniejszy i grubszy, więc jest to prawie ten sam format. Organizm jest szczególnie wrażliwy. A wśród rosyjskich czołgistów są rzemieślnicy. Jednak w przypadku tak rzadkiego czołgu jak IS-2 czy IS-1 słabeusz nie zostanie uwięziony. A trzydzieści cztery w zwykłym formacie może być z prostymi wojownikami. Przez szparę wieży dowódcy wyglądają jak kagańce koni, z kagańcem pyskowym. Celowanie w takie piękności jest nawet w jakiś sposób niewygodne.
  Crucian tym razem w wieży z dziewczynami, wyszedł, by służyć jako ich przewodnik i nie może zostawić dziewcząt w kotle. To prawda, Magda logicznie zauważyła:
  - I tak możemy wyjść, bez strzelania i bez prowokowania...
  Crucian, dziecinnie wykręcając pysk, jęcząco oświadczył:
  - Nie - nie strzelać, nie będzie ciekawie!
  Magda mimo wszystko ostrzegła dziewczyny:
  - Otwieraj ogień, aby zabić tylko wtedy, gdy nie ma więcej niż trzy lub cztery samochody. Musimy sprowadzić ten nowy czołg z powrotem do naszych jednostek w stanie nienaruszonym.
  Gerda zgodziła się.
  - Na razie tej nowości nie ma wśród trofeów, co oznacza, że jeszcze nam się przyda.
  Tygrysie z umiarkowanym entuzjazmem kontynuowały polowanie. Nie poszło im zbyt dobrze, ale dodali do swoich zasobów jeszcze siedem czołgów i pięć ciężarówek. Kiedyś musiałem walczyć na zewnątrz auta, żeby zdobyć paliwo do tankowania.
  Krótko mówiąc, czterech złośliwych dowcipnisiów wydostało się z kotła i prawie zginęło od ognia swojej artylerii. Uratowany tylko na czas, aby podnieść flagę ze swastyką-pająkiem.
  Teraz przechodzą przez rów i nawet jest tam kilka bukietów z papierowymi kwiatami, które wręczane są bohaterkom-wojownikom.
  Oleg Rybachenko, zmęczony oglądaniem tego drwiącego filmu, krzyknął:
  Dlaczego pokazujesz mi te wszystkie cholerne suki! Ile można oglądać zabijanie Rosjan!
  . ROZDZIAŁ #16
  Wojna dała Jane i jej zespołowi szansę na odnalezienie się w życiu. Dlatego dziewczęta chętnie wzięły udział w wyprawie na wschód. Czemu nie? To pieniądze i sława.
  Arsenał radzieckich czołgów niewiele się zmienił. Głównym czołgiem jest nadal T-34-85. Opancerzenie podwozia i kadłuba pozostało z lat czterdziestych. Ten sam silnik wysokoprężny o mocy pięciuset koni mechanicznych, ten sam 45-milimetrowy pochylony przedni pancerz. Słabsza ochrona boków kadłuba, narażona na niemieckie faustpatrony.
  Zainstalowano jedynie większą wieżę z przednim pancerzem o grubości 90 mm i armatą kal. 85 mm. Czołg jest oczywiście przestarzały i wcale nie niebezpieczny dla Niemców!
  Dziewczyny jadą samochodem Goering-5 w późniejszej modyfikacji. Pancerz boczny zwiększono do 178 milimetrów, a pancerz przedni do 250 jest pochylony. Sam czołg wyposażony jest w silnik z turbiną gazową i rozpędza Brytyjczyków do 60 kilometrów na godzinę.
  Jane zapytała strzelca Gringetę:
  - Czy dobrze widzisz?
  Chłopski wojownik z pewnością odpowiedział:
  - Widoczność tutaj jest doskonała! Widzę wszystko!
  Malanya zachichotała i warknęła:
  - Zmiażdżymy Rosjan!
  Matylda z przekonaniem potwierdziła:
  - Tak, będziemy!
  "Goering" -5 obrotów, pistolet wypluwa pocisk. Od sowieckiej trzydziestu czterech burzy się wieża. Dziewczyny krzyczą z zachwytu. Oni naprawdę myślą, że to wszystko jest świetne. A to, że radzieccy czołgiści umierają, nawet się podoba.
  Jane zaćwierkała słodkim głosem:
  - Obrócimy wszystkich w popiół... A Moskwa będzie pod nami!
  Jednak po natknięciu się na pola minowe niemiecki czołg musiał się zatrzymać. Rosjanie byli bardzo mocno umocnieni. I mnóstwo jeży przeciwpancernych. Artyleria prowadzi aktywny ostrzał.
  Gringeta zirytowana mówi:
  - Tak się okazuje... Natknęliśmy się na twardy blok!
  Jane odpowiada z ostentacyjną pewnością siebie:
  - Nie, stanie się to dopiero rano... Przebijmy się przez operę!
  Niemiecka machina wojenna nieco się zatrzymała. Na niebie pojawiły się samoloty szturmowe odrzutowe i użyto teleczołgów. Najwyraźniej próbowali zniszczyć pola minowe.
  Kontrolowane samochody z materiałami wybuchowymi drogą radiową. Wykorzystano także mobilne wyrzutnie gazu. Dosłownie bombardowali pozycje Armii Czerwonej ogniem i płomieniami.
  Gringeta zauważyła z niezadowoleniem:
  - Na wojnie jest coraz więcej brudu i coraz mniej męstwa!
  Jane była zmuszona zgodzić się z tym:
  - Selyavi! Niestety, jakoś przegrywamy!
  Gringeta poprawił dowódcę:
  - Raczej nie my, ale nasi przeciwnicy! Teraz nic, wyjdźmy z impasu, a będzie walka...
  Niemiecki czołg wystrzelił, choć tak naprawdę nic nie było widać. Jane potarła bosymi stopami i zaśpiewała:
  - Nie myślimy źle - na pewno się zgubimy! Jest wyjście z labiryntu, z każdego impasu!
  Gringeta zaćwierkała z uśmiechem:
  - Kto jest wesoły, śmieje się ...
  Kto chce - osiągnie ...
  Kto szuka, zawsze znajdzie!
  Malanya, melodyjna i lśniąca zębami, dodała:
  - Kto jest przyzwyczajony do walki o zwycięstwo, niech śpiewa razem z nami!
  Kanonada trwała kilka godzin, po czym niemieckie czołgi mimo to ruszyły dalej. Spotkała ich radziecka artyleria i działa przeciwpancerne różnych kalibrów. Odczuwano jednak, że siła penetracji jest wyraźnie niewystarczająca. Niemcy posuwali się naprzód... Dopiero gdy 203-milimetrowe działa zaczęły strzelać, od nazistów pojawiły się pierwsze wraki pojazdów.
  Jane szepnęła niepewnie:
  - Panie... Niech ten kielich mnie ominie!
  Gringeta z przekonaniem powiedziała:
  - Nie mogą zdarzyć się dwie śmierci, jednej nie da się uniknąć! Więc jeśli w ogóle, będziemy żyć w następnym świecie!
  Malania zapytała szeptem:
  Jakie jest to światło?
  Gringeta nie mówiła zbyt pewnie:
  - Myślę, że jest lepiej niż u nas!
  Malanya szepnęła w odpowiedzi:
  - Nie daj Boże niewidomym otwierać oczy i prostować plecy do garbatych!
  Rzeczywiście, Jane zastanawiała się, co to może być za światło. Może ten świat jest jeszcze bardziej irracjonalny i mniej bezpieczny. Jane skręciła talię, poruszyła biodrami i zaćwierkała:
  - To bardzo interesująca opcja - umrzeć i znaleźć się w następnym świecie! Co nas tam czeka? Czy spotkamy tam tych, którzy byli nam bliscy na Ziemi, czy też będziemy musieli poznać nowych przyjaciół?
  Gringeta poruszyła psem bosą stopą i syknęła:
  - Nastaną nowe stulecia, nastąpi zmiana pokoleń... Ale imienia Lenina nikt nie zapomni!
  I wybuchnęła śmiechem, tym swoim nieco szalonym śmiechem. Była wojowniczą wieśniaczką, która aktywnie pieściła swoje nagie, zgrabne nogi i bawiła się palcami.
  Tutaj złapałem IS-3 w lunetę... Daleko od prawdy. Nie każdy trafi, a jeśli tak się stanie, wówczas pocisk wpadający w pysk szczupaka może odbić się rykoszetem. Ale dziewczyna wiedziała, co robi. Strzeliła i szepnęła:
  - Wybrzeże mgieł, miażdżymy przynętą!
  Matylda dodatkowo zaśpiewała:
  - A ten "Agdam", wypijmy za panie! Super pani!
  Strzał Gringety był celny. Pocisk trafił w dolną część przedniego pancerza wieży, dokładnie w szczelinę. I wywarł niszczycielski wpływ, nie powodując rykoszetu. Taka sytuacja powstała. Dokładniej, pięciu radzieckich czołgistów zginęło niemal natychmiast. A Angielki dodały do swojej listy przestępstw.
  Malanya ryknęła, gdy wystrzeliły jej karabiny maszynowe. Kilku żołnierzy-żołnierzy chciało doczołgać się do taknu Hitlera.
  - Ale pasaran, nie zbliżaj się chłopcze! - krzyknęła ładna dziewczyna i zasypała seriami z karabinu maszynowego, dzielni pionierzy.
  Jane zaćwierkała, stukając bosym obcasem o zbroję.
  - Och, chłopcy, chłopcy, chłopcy... Nagle staliście się nie do przyjęcia! Widać to po tej przeklętej krainie, jesteś zbyt szlachetny!
  A dziewczyna, córka pana, współczuła tym bosym, podrapanym, brudnym chłopcom, których przeszyły bezlitosne kule. Jakie to wszystko smutne i trudne.
  Gringeta strzelił ponownie, przebił działo samobieżne SU-100 i zaćwierkał:
  - A konik polny pobiegnie oddać butelki!
  Malanya oblizała wargi szkarłatnym językiem i napiła się z plastikowej butelki Coca-Coli, mówiąc:
  - Oczywiście nie! Daj mi wino i paczkę papierosów!
  Matylda, ostrożnie przesuwając czołg do przodu, syknęła:
  - Papierosy to trucizna...
  Jane podchwyciła rytm i mówiła dalej:
  - Zgadza się, mówią ludzie!
  Gringeta w odpowiedzi strzela i syczy:
  Nie ma nic gorszego niż nikotyna!
  Malanya zachichotała i warknęła:
  - Paczka papierosów w piecu!
  Matylda dodała w odpowiedzi, drapiąc się po szkarłatnym sutku piersi:
  Tak, ludzie mówią...
  Jane zakończyła z uśmiechem, wystawiając język.
  - Ale ja palę....
  Malanya zakończyła spotkanie ze spokojem.
  - I bardzo się cieszę!
  Dziewczyny roześmiały się, pokazując swoje długie, wiśniowe języki. Jane zauważyła z uśmiechem:
  - Papieros to najskuteczniejszy zabójca, zwłaszcza wobec klienta!
  Malania dodała:
  - Papieros jest jak cichy karabin, ale w rękach amatora jest zabójczy!
  Gringeta wystrzeliła z armaty i zauważyła z uśmiechem:
  - Papieros to najbardziej niezawodny snajper, zawsze zabija!
  Matylda lekko wyhamowała czołg na pagórku, uciszyła się:
  - Papieros ma gorzki smak, ale przyciąga więcej niż słodycze!
  Jane wzięła głęboki oddech i wymamrotała:
  - Papieros jest jak zła dziewczynka, tylko rozstanie z nim jest o wiele bardziej bolesne!
  Gringeta zachichotała, strzeliła i ryknęła:
  - Papieros, w przeciwieństwie do granatu, rzucony, przedłuża życie!
  Dziewczyny ucichły. Ich czołg ponownie się zepsuł i wylądował w rowie. Musiałem wyjść. Wojownicy byli trochę zdenerwowani. Obrona radziecka jest bardzo silna.
  Jane zauważyła filozoficznie:
  - Na wojnie najkrótsza droga do celu to objazd, a czysta prawda to podłe oszustwo!
  Gringeta, rozbiwszy dobrze celnym strzałem sowieckie działo, zauważył:
  - Wykonując manewr o rondzie, najprawdopodobniej odetniesz drogę do celu!
  Malanya wystrzeliła z karabinu maszynowego i zaćwierkała:
  - Życie jest czerwone, ale odchodzi ze szkarłatną krwią!
  Matylda podsumowała osobliwy wniosek:
  - Na wojnie życie traci wartość, ale nabiera sensu!
  Dziewczyny kontynuowały wojnę. Strzelali, a jednocześnie w biegu komponowali aforyzmy.
  Jane strzeliła z bosej stopy i upadła:
  - Wojna jest jak oblubieniec, chciwy zdrady, ale nie pozwala zestarzeć!
  Gringeta strzelił i powiedział dowcipnie:
  - Wojna jest pożądliwą kobietą pożerającą męskie ciała!
  Malanya syknęła w odpowiedzi:
  - Wojna, podobnie jak miłość, jest uległa wszystkim wiekom, ale rozrywka nie jest przyjemna!
  Matylda uznała za stosowne dodać:
  - Wojna, jak kurtyzana, jest kosztowna, zmienna, ale zawsze pozostawia po sobie heroiczną pamięć!
  Jane odwróciła psa swoimi wdzięcznymi, gołymi palcami i zagruchała:
  - Wojna nie jest jak sen, nie można obejść się bez silnych emocji!
  Gringeta strzeliła z uśmiechem i odpowiedziała:
  - Świat jest nudny i relaksujący, wojna jest interesująca i ekscytująca!
  Matylda, popijając z przyjemnością Colę, kontynuowała:
  - Wojna to krew i pot, zapładnia pędy rodzące odwagę!
  Malanya zachichotał i zauważył:
  - Bez względu na to, jak ciekawy jest proces wojny, każdy chce jej końca!
  Jane ponownie przesunęła bosymi stopami po zamku pistoletu i zaśpiewała:
  - Wojna to nie książka, nie można jej zatrzasnąć, nie można jej schować pod poduszką, można ją tylko zepsuć!
  Gringeta szczebiotał z rozmachem:
  - Wojna jest religią: wymaga fanatyzmu, dyscypliny, bezwarunkowego posłuszeństwa, ale jej bogowie są zawsze śmiertelni!
  Malanya zaśmiała się cicho i zauważyła:
  - Na wojnie, jak w kasynie, ryzyko jest wielkie, a zysk niewielki!
  Matylda uśmiechnęła się i szczeknęła:
  - Żołnierz jest śmiertelny, chwała odchodzi w zapomnienie, trofea się zużywają i tylko powody do rozpoczęcia nowej masakry są nieusuwalne!
  Jane przemówiła subtelnie:
  - Gardzimy mordercą, chyba że jest żołnierzem na froncie, gardzimy złodziejem, jeśli jest rabusiem na polu bitwy podwójnie!
  Gringeta znowu przybiła i syknęła:
  - Żołnierz to rycerz, którego zbroja ma odwagę i honor! Generał baronie, który ma koronę: roztropność i inteligencja!
  Malanya powiedziała z uśmiechem:
  - Żołnierz brzmi dumnie, szeregowy pejoratywnie!
  Matylda mądrze odpowiedziała:
  - Pierwszy w ataku może umrzeć, ale ostatni nie pozostanie w pamięci!
  Jane bez tchu zagruchała:
  - Lepiej być pierwszym w podziale trofeów niż w ataku!
  Gringeta dodała z uśmiechem:
  - Wojna jest jak kobieta, tylko poniża mężczyzn bez załamywania się!
  Malanya odpowiedział z godnością:
  - Kobieta, w przeciwieństwie do wojny, nie spieszy się, by położyć mężczyznę do łóżka!
  Matylda powiedziała ze śmiechem:
  - Wojna, w przeciwieństwie do kobiety, nigdy nie zadowala się liczbą przydzielonych mężczyzn!
  Jane ponownie obróciła dźwignię gołymi palcami i powiedziała:
  -Wojna jest najbardziej nienasyconą kobietą, zawsze ma niewielu mężczyzn i nie odmówi kobiecie!
  Gringeta uznała za stosowne odtworzyć ten dowcipny aforyzm:
  - Kobiety nie lubią się kłócić, ale chęć powalenia mężczyzny nie jest dużo gorsza od kuli!
  Malanya syknęła niczym kobra, wypluwając swój różowy język:
  - Połóż mężczyznę, może małą kulkę, uszczęśliw kobietę o wielkim sercu!
  Matylda dodała z sardonicznym uśmiechem:
  - Wielkie serce często prowadzi do małego egoizmu!
  Dziewczyny skończyły wymieniać dowcipne uwagi i zaczęły skupiać się na polu bitwy. Po niebie latały samoloty szturmowe TA-311, które ostrzeliwały pozycje wojsk radzieckich. Choć powoli, koalicja III Rzeszy posuwała się naprzód. I miała czas, żeby trochę zjeść, połykając zwłoki.
  Znudzone dziewczyny znów zaczęły żartować aforyzmami:
  Jane gruchała:
  - Wojna nie ma kobiecej twarzy, ale wykrwawia mężczyzn gwałtowniej niż żona!
  Gringeta strzelił i syknął:
  - Wojna nie przynosi radości, ale zaspokaja agresywne instynkty!
  Malanya gwizdnęła w odpowiedzi:
  - Radość z wojny, zwłoki wrogów tylko w cenie!
  Matylda, przewijając utwory, dodała:
  - Wojna jest oraniem pola: zapłodniona jest trupami, nawadniana jest krew, ale powstaje w zwycięstwie!
  Jane wystrzeliła i odwzajemniła mruczenie.
  - Zwycięstwo rośnie na trupach i krwi, ale na słabych owocuje!
  Gringeta strzelił, rozbijając trzydzieści cztery jak szklany kamień i syknął:
  - Wojna jest jak kwiat kanibala, jasny, mięsożerny i śmierdzący!
  Malanya wytarła pedał bosą stopą i krzyknęła:
  - Wojna jest matką postępu i macochą lenistwa!
  Matylda to weźmie i jak będzie ryczeć:
  - A na wojnie życie żołnierza nie jest w cenie, ale od generałów i w ogóle strata!
  Jane przesunęła dłonią po piersi i zaćwierkała:
  - Jeśli chcesz pokoju - wzbudzaj strach, jeśli chcesz wojny - wywołaj śmiech!
  Gringeta wzięła go i strzeliła, celując bosą stopą w pistolet, śpiewając:
  - Śmiech nie jest grzechem, jeśli nie jesteś pośmiewiskiem w sprawach wojskowych!
  Malanya zachichotała i warknęła z sukcesem:
  - Wojna jest jak cyrk, tylko zwycięzca śmieje się ostatni!
  Matylda prowadziła czołg, miażdżąc kilku pionierów, wychrypiała:
  - Na wojnie, jak w cyrku, tylko zakryty dywanem, poważny zabójca!
  Dziewczyny znów milczały. Są zmęczeni byciem ostrymi. Ogólnie rzecz biorąc, wojna nie jest zbyt piękna.
  Jane pomyślała z irytacją: Wielka Brytania oddała się Niemcom. Chociaż ile ziem podbili Brytyjczycy. A ile tego Niemiec! Wielka Brytania stała się kolosalnym imperium. Ale nie była w stanie strawić swoich kolonii. Trzecia Rzesza przewyższyła potęgę Anglików i nawet dowódcy okazali się znacznie silniejsi i sprawniejsi.
  A kiedy naziści przybyli do Londynu, historia Anglii się skończyła. Powstało nowe imperium o niespotykanej dotąd potędze. Ich oddziały służą wielu narodom i krajom. I co możemy powiedzieć: Trzecia Rzesza, rozkładając skrzydła, zagłuszyła Wielką Brytanię.
  Ale w czterdziestym roku, po podbiciu Francji, Hitler hojnie zaoferował Churchillowi pokój. I trzeba było to zaakceptować: zdrowy rozsądek podpowiadał, że Wielka Brytania nie może nic zyskać na wojnie, nawet teoretycznie, ale może ją stracić. Hitler stoczył bitwę powietrzną z Anglią w połowie sił. Z wielkim opóźnieniem przerzucił wojska do Afryki. Pojechał do Związku Radzieckiego. Ale to wszystko tylko opóźniło katastrofę.
  Niemcy korzystając z okupowanych terytoriów znaleźli siłę do walki na dwóch frontach, Japonia pewnie pokonała Amerykanów. A potem Stalin zdradził, zawierając rozejm. Brytania padła na kolana i stała się częścią III Rzeszy.
  Wiele zwycięstw zapewniło Wehrmachtowi chwałę niezwyciężoności. Jane i jej przyjaciele chętnie poszli do armii hitlerowskiej - aby zdobyć szczęście i stopnie. I w pewnym stopniu im się to udało.
  Więc co? Teraz mają dwie Ojczyzny: Wielkie Niemcy, Małą Brytanię.
  Jane pociągnęła z gardła coca-colę i zaćwierkała:
  - Miłość i śmierć, dobro i zło... Co jest święte, co grzeszne, zabójców to nie obchodzi!
  W odpowiedzi Gringeta zaśpiewała, wysyłając kolejny pocisk:
  - Kochaj i odważ się, pozwól złu rządzić i wybieraj, dane nam jest tylko jedno!
  Dziewczyny trochę się ożywiły. Właściwie, o ile to możliwe, dostrój się w niewielkim stopniu. Są młodzi, pogodni, energiczni i mają sporo szczęścia. Tyle walk i ani jednego zadrapania. Chyba, że porysują się na zbiorniku.
  Malanya ostro zauważył:
  - Ech, Churchill powinien był przyjąć propozycję Hessa i przystąpić do wojny z ZSRR. Wtedy rządzilibyśmy całą planetą i ostatecznie Niemcy zostałyby zmiażdżone!
  Matylda śpiewała z zachwytem:
  - Niemcy są dobrzy w bitwie, lew brytyjski jest najlepszy!
  Malania potwierdziła:
  - Tak, nasz lew z Wielkiej Brytanii jest najlepszy!
  Jane powiedziała z uśmiechem:
  - Wciąż mamy szansę! Tutaj Hitler umrze, a Cesarstwo Niemieckie się rozpadnie!
  Gringeta wystrzelił pocisk i częściowo się zgodził:
  - Niech się rozpadnie! W końcu to mięsożerne drapieżniki, ale czy tak będzie lepiej dla nas?
  Malanya zauważył filozoficznie:
  - Jedność w trybie twardym, lepsza niż bałagan i niechlujstwo w trybie miękkim!
  Matylda nacisnęła gołymi podeszwami na pedały i warknęła:
  Będziemy też na Marsie! I poza układem słonecznym!
  Jane odpowiedziała z uśmiechem Mony Lisy:
  - Najpierw musisz ustanowić jeden tryb na planecie Ziemia!
  Gringeta wzięła go i gorąco zaśpiewała:
  - A my jesteśmy takim reżimem, nie pozwolimy, żeby to się zmieniło!
  Malanya zauważył dowcipnie:
  - Ale żeby zostawić cię z nosem, muszę zmienić nos!
  Dziewczyny mają szczęście jak nigdy dotąd. Tutaj ich czołg dociera do pierwszej linii okopów. I rozbija ziemię gąsienicami. Wojownicy śmieją się.
  - Zabierzemy ich wszystkich!
  Jedno z dział utknęło pomiędzy rolkami i czołg się zatrzymał. Dziewczyny wysiadły z samochodu, ale w zbiorniku było zbyt tłoczno i zbyt gorąco. A na zewnątrz jest ryzykowne, można się poparzyć.
  Wojownicy pobiegli, machając bosymi obcasami i śpiewając:
  - Jesteśmy rozbrykanymi dziewczynami, dobrymi przyjaciółkami, cóż, ale na bosych nogach, niech biją, energicznie straszą!
  Jane pobiegła i zauważyła:
  - Oto jesteśmy kosmiczni marines!
  Malanya potwierdziła z uśmiechem:
  - I w kosmosie i na lądowaniu!
  A Gringeta wzięła go i szła na rękach, wyjąc:
  - Jestem super wojownikiem! Wątpię w każdego!
  Matylda odpowiedziała i syknęła:
  - Kropla trucizny do Führera!
  Jane zachichotała i zaśpiewała:
  - Cios jest mocny, a Führer to wędzidło wszechpotężne!
  Wojownicy uciekli, chodząc boso, po gruzach, pokruszonym, mocno nagrzanym żelazie, wszelkiego rodzaju belkach i połamanych czaszkach.
  Jane śpiewała:
  - Zrozumiesz mnie... Zrozumiesz mnie... Zrozumiesz mnie i lepszego kraju nie znajdziesz!
  Dziewczyna z przyjemnością biegnie niezbyt stwardniałymi nogami po ostrej ścieżce i gruzach. Rzeczywiście, to wielka przyjemność.
  Gringeta śpiewała:
  - Lato, słońce świeci wysoko...
  Malanya wspierała piosenkę:
  - Wysoko wysoko!
  Matylda dodała:
  - Lato, jesteśmy daleko od śmierci! Daleko!
  Wojownicy wyraźnie się ożywili. Rzeczywiście, co za przyjemność tak energicznie się poruszać i skakać.
  Jane zachichotała i zauważyła:
  - Śmierć to konwencja, hańba to absolut!
  Gringeta potarł jedną bosą stopą o drugą i syknął:
  - Będziemy mieć wakacje! A wraz z nim zwycięstwo!
  Malania powiedziała sceptycznie:
  - Nasz czy niemiecki?
  Matylda uśmiechnęła się i zaśpiewała:
  - Czeka nas śmiertelny ogień...
  Jane odpowiedziała:
  Ale on jest bezsilny...
  Gringeta zawył jak pantera:
  - Każdy ma osobną trumnę...
  Malanya wzięła go i strzelając, syknęła:
  - Batalion Boshey zatonął w grobie!
  Matylda odkrzyknęła:
  "Cały legion wpadł do grobu!"
  A dziewczyny to przyjęły i miauczały... Są jak smukłe konie. I takie urocze, nogi są gołe, opalone.
  Jane wzięła go i syknęła z przyjemności:
  - A ja jestem kobrą! A ja jestem kobrą! Wcale nie niedźwiedź!
  Gringeta odkrzyknęła:
  - I fajnie, że kobra wzbija się w chmury!
  A dziewczyny zderzą się czołami. Iskry tryskają z oczu, jakby nadeszła godzina!
  Malanya wzięła go i syknęła:
  - Hitler kaput!
  Matylda ją wspierała:
  - I Stalin kaput!
  Jane potrząsnęła biodrami i zaćwierkała:
  - Jestem wojownikiem światła, dzikusy na kolanach... Wszystkich, którzy oczerniają, zmiotę z powierzchni Ziemi!
  Malanya wzięła go i ryknęła:
  - A Hitler jest głupcem, pali tytoń! Kradnie zapałki, nie śpi w domu!
  Matylda uśmiechnęła się złośliwie i zapytała:
  - Jak myślisz, czy Fuhrer ma?
  Gringeta tupała bosą nogą po popiołach i warknęła:
  - Oczywiście nie! Zrobimy mu czwórkę, obciąganie!
  Malanya, przewracając oczami, szepnęła:
  - Och, jak miło jest trzymać w ustach pulsujący jadeitowy pręt i czuć go językiem!
  Matylda szepnęła bez tchu:
  - I jakie to wspaniałe! I wszystko będzie po prostu świetnie!
  Dziewczyny skakały coraz wyżej. Ale ich czołg został naprawiony i musiał wrócić. Wojownicy wsiedli z powrotem i syknęli:
  - To jest nasz czołg! Będzie po prostu świetny!
  Jane nagle przypomniała sobie historię o Robin Hoodzie. Mały Joe tam jest, chłopiec został wzięty do niewoli przez szeryfa. Chłopca torturowano: wciągano go na stojak, obsmażano mu pięty.
  Kiedy płomienie lizały bose, stwardniałe podeszwy stóp chłopca... Jane poczuła tutaj podniecenie i naprawdę miała ochotę na seks. Tutaj weszli. Zwłaszcza japoński ninja Karas. Ten blondyn, taki przystojny i ma bardzo dużą męską doskonałość. A tak miło jest dotykać piersiami tak czystej i gładkiej skóry.
  Jane chciała włożyć palec u nogi między nogi, ale zawstydziła się i zmieniła zdanie. Chociaż rzeczywiście, takie działanie jest niezwykle przyjemne!
  Córka pana powiedziała:
  - W morskiej fali i wściekłym ogniu! I wściekły, i wściekły ogień!
  Dziewczęta ponownie przeniosły swoje "Goering" -5 na pozycje wojsk radzieckich. Prawdopodobnie sam Stalin był dość przerażony, gdy dowiedział się o postępach nazistów. Naprawdę, jak tu się nie zgubić. Kolos pędzi na ciebie, ale nie ma nic do odpowiedzi. Trzydzieści cztery, nie możesz pokonać serii E. A tym bardziej od piramidalnych AG.
  A Stalin najwyraźniej jest w szoku. Przynajmniej wezwij karalucha do swoich doradców. Żadnego dźwięku, żadnego znaczenia, żadnego plusku wody! Wygląda na to, że dostaniesz krany!
  Jane zauważyła z uśmiechem:
  - A Stalin, w przeciwieństwie do Churchilla, zawsze chętnie przyjmował jałmużnę od Hitlera i zawierał pokój!
  Gringeta zaśpiewała entuzjastycznie:
  - Powiedz mi, jaki jest świat! Odpowiedzą ci - słońce i wiatr!
  Malanya entuzjastycznie zauważyła:
  - I będziemy mieć silne, zdrowe dzieci!
  Matylda zachichotała i szepnęła:
  - Świat nie jest szachownicą, a Hitler nie jest królem!
  Jane poprawiła przyjaciółkę:
  Jest wyższy od króla! I zmieciemy go z powierzchni planety!
  Gringeta wzięła go i ryknęła:
  - Wielkość Brytyjczyków uznała planetę! Faszyzm został zmiażdżony ciosem miecza!
  Malanya dodała entuzjastycznie:
  - Jesteśmy kochani i doceniani przez wszystkie narody świata!
  Matylda z entuzjazmem dziewczyny, która znalazła swoją pierwszą miłość, dodała:
  - Wierzę, że zbudujemy święty komunizm!
  Jane wybuchła śmiechem i zauważyła:
  - I rzeczywiście pod przywództwem Niemców można zbudować komunizm!
  Gringeta uderzyła czołem w zamek pistoletu i zaśpiewała:
  - Żartujemy z komunizmu, teraz go zbudujemy! A Stalin będzie naszym superbohaterem!
  Malanya dodał, wyjaśniając:
  - Oczywiście w trumnie!
  Gringeta chętnie potwierdził:
  - Oczywiście, w trumnie!
  Jane zauważyła filozoficznie:
  - Bez względu na to, jak wielki jest król, pójdzie do trumny, jak do budy!
  Gringeta dodała z chytrym uśmiechem:
  - Polityk zawsze kłamie, umiera tylko naprawdę!
  Malanya pstryknęła gołymi palcami u stóp i powiedziała:
  - Nieśmiertelność jest prawdziwa, ale śmierć jest iluzoryczna!
  Matylda wydała także aforyzm:
  - Królowie mogą wszystko, ale ani jeden, ani jeden król nie może opuścić trumny na ziemi!
  Jane napisała na Twitterze:
  - Wkrótce życie się skończy ....
  Gringeta wspierana z rozmachem:
  - Wkrótce!
  Malanya strzelał z karabinów maszynowych do sowieckiej piechoty i syknął:
  - O matko, matko, zlituj się nad synem!
  Matylda, z trudem powstrzymując śmiech, dodała:
  - W końcu musiał przeżyć ani jeden dzień!
  Jane pomyślała filozoficznie:
  - Każdy chce żyć pięknie, ale tylko nieliczni umierają z godnością!
  Gringeta odpowiedziała z uśmiechem:
  - Śmierć obiecuje kłopoty, chyba że błyszczy promieniami osiągnięć!
  Malanya syknęła z wściekłym uśmiechem zębów:
  "Dobra śmierć jest lepsza niż złe życie!"
  Matylda rzuciła wyzwanie:
  - Dobrze być Bogiem, w dziczy, źle dla diabła w strefie!
  Gringeta zauważył z jadowitym uśmiechem:
  - I zabrakło nam muszli ... Zgadzam się, to ogromna tragedia! Żadnego prezentu anihilacji!
  Jane parsknęła pogardliwie.
  - Będą nowe prezentacje i inni prezydenci!
  . ROZDZIAŁ 17
  Friedrich tego dnia, 10 października 1947 r., jak zawsze chart i niestrudzony, szybko ścigał się na powietrznym koniu Me-362. Chłopak nie czuł nawet cienia zmęczenia, był zbyt podekscytowany, a mimo to strzelił bez pudła. W nocy ekipy remontowe, głównie amerykańskie, odbierały część uszkodzonego sprzętu. W szczególności "Pattons" ponownie zakręcono gąsienicami, a ponadto kilkaset takich maszyn weszło do eksploatacji, przetransportowanych zza oceanu wzdłuż już zdebugowanych linii kolejowych. Partyzanci oczywiście próbowali, ale spisali się znacznie gorzej niż zwykle. Bandera pokonał w wyborach ukraińską Batkę, aw szeregach partyzantów narastała zdrada i dezercja. Poza tym dowódca ruchu partyzanckiego Woroszyłow zachorował ... I nie znaleźli dla niego zastępstwa na czas ... Tak więc podaż szokującej międzynarodowej grupy faszystów była całkiem zadowalająca. Tak, dzielni robotnicy podziemia i bohaterscy sabotażyści osiągali czasem sukcesy, ale nie powyżej poziomu taktycznego. Ponadto pojawienie się nowych sojuszników, którzy skapitulowali, spowodowało gwałtowny spadek wiary w zwycięstwo ZSRR, a to doprowadziło do tego, że chwiejne elementy jawnie lub nawet skrycie przeszły na stronę nazistów.
  Szczególnie wzrosła liczba dezerterów wśród Armii Czerwonej Krajkowa i Wojska Polskiego. Polacy wierząc w obietnice nazistów, a zwłaszcza zachodnich kapitalistów, poważnie liczyli na utworzenie na wschodzie wielkiego imperium kosztem Rosji! Nie wszyscy oczywiście polscy komuniści pozostali wierni Sowietom, ale reszta odcieni politycznych... Szczególnie niesolidni są liberałowie... Dlatego też polskie jednostki zaczęły się poddawać na Wybrzeżu Moskiewskim niemal natychmiast od początku wojny ofensywa... Na szczęście było ich niewielu i nie miało to jeszcze decydującego wpływu na przebieg wojny.
  Friedrich sam wykonał kilka pierwszych lotów, odrywając się od reszty pilotów. Widział, że wróg nie spotyka się już tak gęsto z nazistowskimi hordami ognia, a na ścieżce klinów czołgów prawie nie ma już pól minowych. Ale radzieccy żołnierze walczyli dzielnie. Piechota nie otwierała ognia i próbowała, pozwalając czołgom się zamknąć, podważyć ich gąsienice lub wiązkę granatów lub podpalić je butelkami z łatwopalną mieszanką.
  Chłopiec-terminator w zasadzie podwyższył wynik dzięki sowieckim działam. Co więcej, strzelanie z płaszczyzny poziomej pozwala uniknąć straty czasu na nurkowanie. To prawda, że zniszczono także kilka czołgów znajdujących się w zasadzce. Lotnictwo ZSRR działało biernie. Już rano pojawiło się tylko siedem samolotów U-2, potem cztery Laggi. W ogóle Friedrich odbył z nimi krótką rozmowę, lekko naciskając spust... A potem, jak zawsze!
  Po stłumieniu osłabionych już punktów bojowych hitlerowskie czołgi ruszyły dalej przez pole i do okopów... Jednak na tej już szóstej i częściowo piątej linii obrony napotkano rowy przeciwpancerne i jeże (w sumie było ich osiem ). Radzieccy strzelcy zdenerwowali się i zaczęli strzelać z daleka. Artyleria nazistów była bezwzględna, a lotnictwo... Do tej pory, jak lodowisko, wszystko było strzępione. Cóż, Friedrich, jak zawsze, wyprzedza wszystkich, jest szybszy i fajniejszy. Nastąpiły zmiany w formacji wojsk, Pattonowie z potężnym uzbrojeniem karabinów maszynowych ruszyli do przodu. Wymuszona decyzja o zmniejszeniu strat żołnierzy piechoty kamikaze, którzy poświęcają się, ale nie chcą się poddać...
  Friedrich odbył trzeci wypad ze swoją dziewczyną Helgą. Tutaj po raz pierwszy spotkali mniej więcej dużą partię radzieckich samolotów. Wśród nich było nawet pięć Br-3 (skąd zostały wykopane). Dziwne, ale bombowce ZSRR natychmiast odwróciły się na widok niemieckich asów, a myśliwce rzuciły się im na spotkanie.
  Friedrich z zimną krwią strzelał do samochodów, które próbowały się zbliżyć. W tym as z gwiazdą bohatera ZSRR na kadłubie. Doświadczony wojownik próbował jednak wznieść się w chmury, ale w starciu z takim potworem jak Fryderyk Bismarck wyszło tylko gorzej. Chłopiec terminator, który nie zaginął, zestrzelił jednocześnie trzydzieści sześć myśliwców i cztery samoloty szturmowe, włączając się, forsiv i rzucił się za bombowcami.
  Tutaj jednak Friedrich odkrył, że jego samochód nie spieszył się tak bardzo i nie przejechał szacunkowych 740 kilometrów nawet na wymuszonym silniku. Powód jest jasny, 30-milimetrowe działa Friedricha Mr-108 zostały zastąpione przez Mr-103, które przy początkowej prędkości pocisku wynoszącej 960 metrów na sekundę znacznie skuteczniej penetrują dach czołgów i myśliwców wroga z bardzo dużej odległości, ale prawie półtora razy cięższy i mniejszy, z szybkostrzelnością 420 strzałów na minutę (chociaż Friedrich na ogół wolał, wpadając w trans, uderzać pojedynczymi pociskami!). Tak, specjalnie dla Friedricha zwiększono ładunek amunicji do dział. Dogonić bombowce nie było więc łatwo. Kilka zwinnych He-362 wyprzedziło dzielnego, młodego asa. Spadały niczym grad na zboża, miażdżąc i dręcząc sowieckie samochody. Co więcej, Br-3, jako wolniejszy i słabo uzbrojony, stał się łatwym łupem dla pilotów terrorystów. Pod koniec uczty Fryderyk był już dojrzały, ale dokończył jeszcze kilkanaście dystansów, znokautując pięćdziesiąt. Chłopcu nie udało się jednak pobić swojego poprzedniego rekordu wynoszącego dwieście pięćdziesiąt trzy samochody.
  Friedrich wrócił z wielkim entuzjazmem w duszy. Wygrał i wygrywa! A myśli o jego zdradzie całkowicie zniknęły. Młody człowiek powiedział nawet do siebie:
  - A po co te uprzedzenia! Dom jest tam, gdzie dorastają twoi przyjaciele i dzieci! A ZSRR nie jest Ojczyzną, ale więzieniem narodów!
  Helga usłyszała te słowa, ale nie rozumiejąc ich prawdziwego znaczenia, potwierdziła:
  - Masz rację! I wkrótce będziemy mieć dzieci! Chociaż nie chcę dostać żołądka, podczas gdy wciąż jest taka wojna!
  Friedrich zaśmiał się.
  - To zależy od woli Boga Wszechmogącego. Jednak Papież i wielu metropolitów jest po naszej stronie!
  Czwarty lot szturmowy Fokken-Wulf-5 z napędem odrzutowym zamienił się w polowanie na broń, ponieważ złapano tylko kilka czołgów. Ale prawdziwy test miał dopiero nadejść.
  5. Armia Pancerna Gwardii Rotmistrowa zakończyła transfer podcięcia w rejon Krasnogwardejski. Całkowitego zaskoczenia nie udało się jednak osiągnąć. Nazistowskie lotnictwo rozpoznawcze zarejestrowało ruch dużej masy czołgów, a naziści pośpieszyli z podjęciem odwetowych środków zaradczych. Około pięciuset jednostek SS 2. Armii Pancernej SS, a także dwieście pojazdów z rezerwy strategicznej, wyszło na spotkanie dziewięćset pięćdziesiąt czołgów i dział samobieżnych wzmocnionych rezerwami pancernej pięści Rotmistowa. W szczególności bitwa toczyła się na polu, w pobliżu kołchozu Pervomaisky, gdzie na zdobytej linii znajdowali się niemieccy grenadierzy i działa.
  Friedrich i najlepsze niemieckie asy zostały wezwane do odparcia potężnego ciosu z lądu i powietrza.
  Generał porucznik Rotmistrow, bohater bitwy pod Stalingradem, wykonał rozkaz samego Naczelnego Wodza, szczerze wierząc, że bitwa pod Moskwą nie została jeszcze przegrana. Miał władzę w rękach, błyszczała nadzieja, że ZSRR odzyska to, co utracił wcześniej. Jednak kolumna, poruszając się o własnych siłach, była dość rozciągnięta. Częściowo wynikało to z chęci ominięcia samolotów rozpoznawczych III Rzeszy, przy innym czasie trwania marszu spowodowanym uszkodzeniem linii kolejowych na skutek uderzenia samolotów wroga.
  Uderzenia ciężkich bombowców zmusiły duże siły pancerne do przemarszu o własnych siłach setek kilometrów. Co więcej, marsz miał maksymalną prędkość ... Biorąc pod uwagę pewną niejednorodność floty czołgów, niektórym samochodom udało się wymienić filtry, podczas gdy inne, wręcz przeciwnie, stare typy, w tym niedoskonałe skrzynie biegów, spowalniały silniki Diesla.
  Ze względu na brutalne i masowe uderzenie samolotów wroga, piąta armia uderzeniowa została umieszczona wystarczająco daleko od linii frontu, co zmusiło to stalowe lodowisko do działania od wieczora do rana.
  Bardziej zwarta grupa nazistów czekała już na Rotmistrowa. Uzyskując ogólną liczbę czołgów, naziści byli lepsi pod względem jakości: mając około półtora setki "Panter" -5 i "Tygrysów" -5, a także kilkanaście "Goeringów" L (angielskich pojazdów o długości 17 stóp działa, w przybliżeniu równe sile penetracji działa "Pantery"), E-50, AG-50 i "Patton". Niszczyciele czołgów Superferdinanda wciąż były w drodze.
  Oczywiście lepiej byłoby masowo zaatakować nazistów, ale groźny Żukow za bardzo pospieszył Rotmistrow, słusznie obawiając się, że naziści podejmą energiczne środki zaradcze. Jednak to już zostało zrobione...
  Ale tutaj armia radziecka miała jeden atut - to była poważna osłona powietrzna ... Samoloty usunęły zarówno kierunek Ural, jak i rezerwę szybkości, a nawet pojazdy szkoleniowe, a także sprzęt zostały wrzucone do bitwy bezpośrednio z linii montażowej . To była szansa na przebicie się przez prawą flankę i tył faszystowskiego klina, który rzucił się daleko do przodu.
  Generał Gota i inni dowódcy już podczas wstępnych rozmów na temat planu operacji moskiewskiej zakładali, że Krasnogwardejsk z pewnością stanie się miejscem bitwy pancernej z rezerwą bojową armii radzieckich, co oznacza, że trzeba mieć osłonę plan.
  Specjalne niemieckie samoloty, zwłaszcza Xe-362, monitorowały przestrzeń powietrzną, dzięki czemu bitwa na Krasnogwardejskim miała stać się największą nie tylko czołgową, ale także bitwą powietrzną II wojny światowej!
  Fryderyk został powołany do walki z wrogiem, jest najlepszym asem Luftwaffe, król bitew powietrznych był symbolem zwycięstwa III Rzeszy. A obok, lub prawie obok niego, po prawej stronie, podczas ataku, a zatem szczególnie potężnej modyfikacji Fokken-Wulf-5, Helga rzuciła się.
  Chłopiec nawet zaśpiewał:
  - Na statkach kosmicznych pędzimy przez fale! Kwarki pienią się w wirach eterowych!
  Helga potwierdziła:
  - Czerwone stworzenia, będzie dla Was Hak! Do dzieci piekielnego świata podziemnego!
  Friedrich roześmiał się i podał swój ulubiony:
  - Cóż, od śruby! Aniele śmierci, po prostu zagwiżdż, aby się pojawił! Rozerwę całą szumowinę na kawałki!
  Helga zaśmiała się w odpowiedzi.
  - Cóż, jesteś dowcipny!
  Friedrich był nieco zaniepokojony wzrostem masy swojego samolotu, związkiem z instalacją broni dalekiego zasięgu i wzrostem amunicji. W końcu pocisk z armaty 30 mm, trzykrotnie cięższy od armaty 20 mm, a być może czterokrotnie silniejszy pod względem siły rażenia, jest bronią uniwersalną przystosowaną do przenoszenia pancerza zarówno na powierzchni planecie iw powietrzu! Młody as chciał nawet zrezygnować z karabinów maszynowych, usunąć swoje cztery wielkokalibrowe, ale... Helga sprzeciwiła się przed lotem:
  - W końcu może dojść do walki w zwarciu. Lepiej zachować ten atut...
  - Wystarczy na Siłę Wyższą i dwóch "strzelców"! Fryderyk przerwał. Dla mnie co strzelać z bliska - to wystarczy. Generalnie uważam, że broń maszynowa jest tu zbędna.
  Helga zachichotała wesoło i poklepała chłopca po plecach.
  - Nie wszyscy, niestety, są tak niezwyciężonymi rycerzami jak ty! Wiele asów to wciąż osoby początkujące, potrzebują gęstszego ognia, aby z pewnością trafić...
  Friedrich całkiem słusznie sprzeciwił się:
  - Tak drogiego samochodu jak ME-362 U nie dostanie początkujący pilot. Ten wojownik jest dla asów.
  Helga, zamiast odpowiedzieć, wpadła na swój samolot szturmowy, migocząc, nagie, różowe obcasy. I co jeszcze robić, zabrzmiało wezwanie pomocy.
  Friedrich był ogólnie zadowolony, że usunął dwa ekstremalne karabiny maszynowe, masywna maszyna łatwiej się uruchamiała, prędkość wzrosła, a lżejsze skrzydła poprawiły zwrotność. Choć same stanowiska strzelnicze zostały osłonięte owiewkami, ich zmniejszenie znacząco poprawiło aerodynamikę samochodu. Choć Me-362 pod względem właściwości aerodynamicznych nadal nie ma sobie równych wśród silników tłokowych, jest to uniwersalny koń bojowy.
  Poniżej przemykają rzadkie drzewa, pola... Dzień jest upalny i wygląda na to, że nie będzie łatwo z nim walczyć. Zwłaszcza Rosjanie, którzy przegrywają tę straszliwą bitwę. Tutaj, na lewo i nieco niżej, leci stado wron... Duże stado, a niektóre wrony są bardzo duże... Złowieszczy znak, wrony towarzyszą wszystkim wojnom, temu okrutnemu światu pozbawionemu sentymentalizmu. Jak Boyarsky śpiewał w słynnym musicalu:
  - Ale dlaczego! Nie da się żyć umysłem! Ale dlaczego - życie niczego nas nie uczy!
  To przemoc, przemoc i jeszcze raz przemoc! Okrucieństwo, okrucieństwo i jeszcze raz okrucieństwo cementujące naród!
  Stado wron wydaje się nie mieć końca, jest ich dziesiątki, setki tysięcy i rechoczą tak, że nawet w hermetycznie zamkniętej kabinie słychać. Friedrich zapytał Helgę przez radio:
  - Czy możemy ich trafić z karabinów maszynowych?
  Asowa dziewczyna sprzeciwiła się:
  - Nie! Tutaj liczy się każdy pocisk!
  Fryderyk zaśmiał się.
  - Co jest całkiem możliwe! Król pod tronem leży w torbie z nabojami.
  Zza stada sępów wyskoczyła nagle pierwsza partia sowieckich samolotów. Po raz pierwszy spotkały je Salamandry. Straty były po obu stronach, zginęło więcej Rosjan. Friedrich otworzył ogień późno i zestrzelił tylko osiem pojazdów. Ale to wciąż zły początek. Ale zestrzelono parę niemieckich "Salamandrów" -3, a także Me-262, nie jest jasne, jak udało im się wyprzedzić wszystkich.
  Ale najważniejsze miało dopiero nadejść. Stado wron skończyło się, niemieccy piloci wyskoczyli w przestrzeń nad polem Krasnogvardeisky i rozpoczęli.
  Cała armia rzuciła się w kierunku niemieckiej eskadry, a tutaj faktycznie było lotnictwo z kilku armii powietrznych ZSRR. Ogromna armada samolotów wszelkiego rodzaju, ale przede wszystkim Jakow i trochę mniej Laggs.
  Friedrich otworzył ogień z odległości ponad sześciu kilometrów. Znów pogrążył się w strumieniach dzikiego transu, kiedy nie celowałeś, a twoje palce naciskały automatycznie. Kiedy nie ma już żadnych rozważań, myśli, ciało wydaje się być twoje, ale jesteś już jak marionetka nieznanych sił... Oznacza to, że ciało nie jest twoje, ale duch podziemnego świata - nieczyste, złe siły ...
  No i w głowie chłopca-terminatora, ile razy zabrzmiała piosenka:
  W gronie przyjaciół, ale jednocześnie samotnie,
  W niewoli cierpienia, bolesnych zmartwień!
  Nasz świat jest tak zmęczony karceniem,
  Nie widać ani przestrzeni, ani piękna!
  Dokąd nas zaprowadziłeś - zły zły diabeł?
  Kiedy zły demon odwraca armię!
  Poluje na nas oczywiście chwała wojskowa,
  Chociaż moja dusza jest ohydnym pasożytem!
  
  Taka pustka w umierającym duchu
  Wokół bagna nie widać drogi!
  I śmierć, ten kołek dla bezlitosnej staruszki,
  Co zbiera daniny w świętej Rusi!
  
  Proste zrozumienie nie świeci,
  Wszystko w sieci, nieograniczona moc!
  Pragnienie życia w ziemskiej siedzibie,
  Smakując słodką słodyczą, radością, szczęściem!
  
  Ale los wysłał syna na wojnę,
  Gdzie musieliśmy zapomnieć o spokoju!
  Nie trzeba za to przeklinać szatana,
  Nie chcieliśmy niczego innego!
  
  W samolocie przeciąłem się przez wicher,
  Wykonałem sztuczkę, a przyjęcie jest koroną!
  Uwierz mi, wojownik Ojczyzny nie umarł,
  Zagrajmy marsz pogrzebowy dla szumowin!
  
  Wróg jest liczny, silny,
  Samochody, myśliwce, rakiety!
  Rozbijemy piekielny Wehrmacht na kawałki,
  Wyczyny Rosji będą śpiewane!
  Przyjdzie na Ziemię, wierzę, że komunizm,
  Będziemy żyć szczęśliwie - wiem to na pewno!
  Kat ludzi upadnie - faszyzm,
  Zwycięstwo będzie w dobroci, w świetle maja!
  
  Ojczyzno, szybki lot,
  Dało nam święte życie!
  W naszych sercach śpiewa hymn Ojczyzny,
  W końcu zaciekle o nią walczę!
  
  I nadejdzie czas, wierzę, że jasny,
  Nie będzie morderstw, starość zniknie w otchłań!
  Rodzaj będzie się rozwijać bez krawędzi,
  Top będzie spieszyć się z osiągnięciami linii!
  
  Abyśmy mogli przybliżyć ten czas;
  Trzeba walczyć jak żołnierz Rusi!
  Aby dotarło do każdego, kto nie jest kretynem,
  Żeby Rosjanie zawsze umieli walczyć!
  W głowie Fryderyka zabrzmiała dobra pieśń patriotyczna, lecz zdradzieckie ręce i nogi zrobiły coś zupełnie odwrotnego. Mianowicie wysyłali pociski do radzieckich samolotów wszystkich typów i marek. Radzieccy piloci próbowali się zbliżyć i rozpocząć wysypisko... Volka, po zastrzeleniu w ruchu ponad pięćdziesięciu samochodów, skręcił i uniknął strzałów oraz próby taranowania (odciął tego kamikaze krótkimi seriami z karabinu maszynowego) . Potem samolot młodego asa przesunął się i będąc w transie bojowym, chłopak oddał mnóstwo wiatrówek. Bardzo skoszono wiele radzieckich myśliwców wychodzących z tyłu.
  Tutaj Fryderyk prawie się staranował, ale udało mu się wśliznąć na linię ognia i kontynuować eksterminację przeciwników. Tym razem jego ofiarami padły dwusilnikowe "Pionki". Przez głowę chłopaków przemknął aforyzm (pionki też nie są wariatami, przyszłe królowe!). Helga pisnęła do radia.
  - Och, droga mamo! Jak oni naciskają!
  Friedrich, wykonując niedokończoną martwą pętlę, odciął radzieckie myśliwce z dużej odległości, próbując przejść za tyły Helgi. Jeden z nich "Sklepikarz" (Lagg-5), miał na kadłubie wielką czerwoną gwiazdę... A więc bohater ZSRR. Sama dziewczyna, na modyfikacji szturmowej Fokken-Wulf, strzelała do czołgów armii Rotmistrowa zbliżającej się do pozycji Niemców. A przy tym uderzała dość celnie, z powodzeniem nurkując.
  Friedrich tymczasem walczył z samolotami wroga, w myślach dziękując dostawom za zwiększenie amunicji. Udało mu się nawet umieścić terminatora zdrajcy w czołgu T-34-85 i wybierając terminatora dowódcy (widać to po antenach, które pomimo kurzu i odległości, bystre oczy Friedricha były łatwo widoczne!).
  Pokrywa włazu została przebita trzema pociskami na raz i czołg się zatrzymał...
  Na dole też było gorąco, awangarda 5. Armii Pancernej Gwardii wtoczyła się już na grenadierów SS i część drugiego korpusu.
  Pierwsze radzieckie pojazdy wjechały do rowu przeciwpancernego i zwolniły. Padły na nich szybkostrzelne działa "Tygrysy" -5 i "Pantery" -5. W tym właśnie tkwi siła nowych Niemców, czyli w walce na dystans, aby zyskać nad nimi przewagę, radzieckie czołgi musiały przystąpić do walki w zwarciu. Zorganizuj wysypisko... Ale taktycznie decyzja była błędna, przedrzeć się przez otwarte pole, na którym kopano rowy, na spotkanie samochodów czekających na "ofiarę". Tak, nie nakładaj jednocześnie masowo?
  To prawda, że radziecki Ils, pomimo wymiernych strat, przedarł się jednak niczym mały bokser nurkujący pod dżemem giganta do czołgów wroga, powodując uszkodzenia, w tym małe bomby. To prawda, że \u200b\u200bniektóre "Tygrysy" -5 stały na szczycie siatki, ale wiele pojazdów, niemiecka piechota, było zmuszonych do ustanowienia ochrony dosłownie w ruchu.
  Friedrich pomyślał, że gdyby Rosjanie przeprowadzili bardziej skoncentrowany atak, mieliby znacznie większe szanse na "bandę małych" i opłacalną walkę w zwarciu.
  Taranowanie przez czerwonych pilotów trwało nadal, ale np. przeciwko bardzo zwinnemu "Salamandrze" -3 taktyka ta nie przyniosła oczekiwanych rezultatów. Rosły straty lotnictwa niemieckiego, a jeszcze bardziej radzieckiego. Ale to już nie była walka bez odpowiedzi. Wielu sowieckich pilotów miało przyzwoite doświadczenie, nie bez powodu osłaniali Moskwę, więc naziści byli bardzo źli.
  Friedrich, którego talent niesamowicie się wyostrzył, zawsze unikał trafień i intuicyjnie uderzał w najniebezpieczniejsze radzieckie myśliwce. Próbujemy znokautować liderów. Zrobił to i zadziałało bez przerw zapłonu. Swoją drogą w mojej głowie była pustka i brak postrzegania bitwy jako takiej. Organizm zareagował, cele zostały złapane, nie było żadnych chybień. Kilka razy dostałem nawet czołgi.
  I setki, jeśli nie tysiące wszelkiego rodzaju samolotów migotało i migotało przed moimi oczami. Tutaj na przykład Huffman na swoim Non-362... Walczy w szczególny sposób, z szybkością, szarpnięciem maszyny odrzutowej, a gruz leci na wszystkie strony... A Rosjanie też nie są źli.... Właśnie tam jest Kozhedub, czas by go pozbawić energii... Friedrich porusza się co najmniej, teraz nie ma potrzeby skręcać, bić oszczędnie, ale tylko tak lekko odsuwając się od porażki..
  Amunicja się kończy, podobnie jak paliwo w zbiornikach, a z pozycji niemieckich nadchodzą imponujące posiłki. Salamandry, a nawet kilka groźnych Me-362, jako pierwsze wchodzą do bitwy, a za nimi reszta nazistowskiego obozu komarów. Znowu od wybrzeża do wybrzeża... Radzieckie samoloty również zaczynają się wycofywać. Kończy się im paliwo, a straty przekroczyły: wszelkie możliwe i niewyobrażalne granice. Friedrich wraca i pyta Helgę:
  - Wszystko w porządku?
  Dziewczyna odpowiada:
  - Samolot leci! Znokautowałem sześć czołgów i jednego myśliwca...
  Fryderyk gwizdnął:
  - Tak, przewyższyłeś nawet mnie pod względem liczby zniszczonych czołgów. Osobiście zniszczyłem tylko pięć samochodów kagańcami!
  Helga zachichotała.
  - A ile samolotów?
  - Samoloty? - W głowie Fryderyka błysnęły cyfry... - Dokładnie trzysta jeden! Nowy rekord świata. Oto osiągnięcie...
  Helga zawołała:
  - Tak, jesteś tylko rycerzem! Nie, wkrótce bóg zniszczenia. Sam wielki Kali... uniwersalny wojownik!
  Friedrich grzecznie poprawił:
  - Właściwie Kali nie jest bogiem, ale boginią zła. Czyli kobieta, choć w hinduizmie bóstwo bardzo czczone i popularne. Zbudowano dla niej wiele świątyń i zanosi się modlitwy.
  Chłopiec nagle zauważył, że mocno zadrapał sobie kolano o dźwignię. I przeklęty:
  - Cholera! Nie warto było skręcać w tak uzbrojonym pojeździe.
  Helga powiedziała z troską:
  - A następny lot masz beze mnie?
  Friedrich chętnie potwierdził:
  - Tak, twój Fokken będzie nadal tankowany i ładowany, a mój jest już gotowy. Tylko nie mów, tylko uważaj na siebie!
  Helga powiedziała z naciskiem:
  - NIE! Moja rada dla ciebie to walczyć i walczyć najlepiej jak potrafisz... Jeśli to w ogóle możliwe.
  Samoloty wylądowały, a Friedrich pobiegł do następnego samochodu. Wybrana kombinacja Me-362 i szturmowego F -490 była optymalna dla superasów wszystkich czasów i narodów.
  Friedrich, czując bosymi stopami ostre, szorstkie pedały Fokken-Wulf-4, zaczął zwiększać prędkość i śpiewać:
  - Idę walczyć! Zmiażdżę to stworzenie w pył!
  Bitwa pod Krasnogwardejskiem trwała nadal. Oprócz czołgów samej armii Rotmistrow, na pole bitwy przybyło na czas półtora setki pojazdów radzieckich, zabranych z południowej flanki i obszaru Frontu Radzieckiego w Kashirnie. To prawda, że do tej pory dotarła tylko pierwsza partia samochodów. Lotnictwo radzieckie również nie myślało o poddaniu się, ale jak dotąd nie było szczególnie aktywne.
  Friedrich zabrał się do pracy przy czołgach, korzystając ze specjalnie zaprojektowanych do tego celu dział. Jego zdaniem w dalszym ciągu optymalnie nadawał się do tego celu kaliber 37 milimetrów. Tutaj na przykład Rudel z takimi działami, bez żadnego transu bojowego, zniszczył, a raczej, co bardziej sprawiedliwe, w ciągu całej wojny zniszczył 534 czołgi. Ale to był zwykły człowiek, a nie Friedrich. Chłopiec pamiętał, jak ojciec powiedział matce, że łączny wpływ na płód niesiony w łonie dziecka, oprócz manifestacji fenomenalnych zdolności w okresie dojrzewania, może zmienić potomstwo w psychopatę...
  Być może jego trans bojowy i ta supermoc wojownika to także konsekwencja uderzenia, którego natura jest mu nieznana.
  Ale teraz zbliżają się czołgi, dla pilota ich ruchy wydają się powolne, a dla Friedricha jeszcze bardziej. Młody as zaczął odrywać się od poziomej płaszczyzny. Po prostu pali i miota się. Błyski światła, małe eksplozje, przebite włazy. W tym samym czasie zapala się wiele samochodów, ponieważ zbiorniki gazu znajdują się w przedziale bojowym. I zniszczenie, T-34 odleciał jak lufa procy.
  Często trafienie pociskami powodowało detonację amunicji. A to z kolei...
  Fryderyk nie myślał o takich drobnostkach, oglądał obraz, gdy ponosząc ciężkie straty i zdając sobie sprawę z daremności prób przedostania się przez rowy wykopane przez naród radziecki, czołgi strażników poruszały się.
  Ale i tutaj czekała ich niemiła niespodzianka. Zdążyło podejść dwa tuziny "Superferdynandów". Miały one niestety mocniejsze właściwości jezdne, dzięki zastosowaniu amerykańskich silników.
  Pojazdy radzieckie poruszały się po otwartym polu, co oznacza, że legendarne myśliwce mogły uderzać już z odległości trzech kilometrów. Oczywiście "Superferdynandy" chybiły, ale wysoka szybkostrzelność dział przeciwlotniczych pozwalała im uderzać dość często. Ponadto pole było mocno wykopane i zaorane pociskami, a T-34-85 nie mógł przyspieszyć. Ale nadal poruszały się jak fale podczas erupcji. A Pantery -5 i zwinne Amerykańskie Czarownice -5, szybkie niszczyciele czołgów, pospieszyły na pomoc Ferdynandom -4.
  Friedrich próbował znokautować (czysto podświadomie) dowódców. Nawet palce mi swędziały z napięcia. I były owoce! Młody terminator w rzucie poziomym zestrzelił czterdzieści dwa czołgi T-34, trzy KV i dwa Su-122. Mogły to być jeszcze trzy samochody, ale ich uwagę rozproszył nalot sowieckich myśliwców, a co najważniejsze - samoloty szturmowe. Według nich Friedrich zaczął sadzić zarówno 37-milimetrową wiatrówkę, jak i dwie 20-milimetrowe (również dość efektowne, jeśli trafi się latarnię, zbiornik paliwa lub silnik).
  Tylko dwadzieścia siedem samolotów, w tym osiemnaście Ils... Nieźle, biorąc pod uwagę znaczenie każdego czołgu, nawet uszkodzonego w tej upartej bitwie... Oto kilka przyspieszonych T-34-85, które wciąż przedarły się do zamknięcia zakres. Tutaj płonęły słabo opancerzone amerykańskie "Witches" -5.
  Friedrich widział samolot szturmowy Hansa-Ulricha Rudla. Wygląda na to, że ten już od dawna znany as, postanowił również zastąpić "Shtukę" silniejszym i szybszym Focken-Wulf-5. Jego emblemat pochodni jest znany wszystkim. Zapytał Fryderyka:
  - Jak się masz, aniele śmierci!
  Chłopiec Terminator odpowiedział:
  - Sprawy w Gestapo, a ja mam osiągnięcia!
  Rudel zapewnił:
  - I dobrze! Ale jak udaje Ci się strzelać tak celnie i szybko, a nawet z płaszczyzny poziomej?
  As chłopiec, śmiejąc się, odpowiedział, a nawet zaśpiewał:
  - Wszystko niemożliwe jest możliwe, wiem to na pewno! Znajdź diament królów ziemi w bieżącej wodzie!
  - Nic, dojdę do trzydziestki do końca dnia! Rudel obiecał.
  Powrót, wymiana samolotu i znowu rodzimy Me-362, samolot, który poza dziurami po kulach na skrzydłach nie odniósł żadnych uszkodzeń pod dowództwem Volki. I oczywiście bitwa pancerna....
  W Krasgvardeisky było gorąco. Podciągnęły się kolumny 5. Armii Gwardii i brygad usuniętych z innych frontów. Do Niemców podpełzły posiłki, w tym kilkanaście amerykańskich niszczycieli czołgów, najnowsze M-18 z działami kal. 110 milimetrów. Maszyny te nie ustępowały w zabójczej sile działam Tiger-5 kalibru 105, a nawet lepiej pokonywały T-34, ponieważ były mniej podatne na rykoszet. Samo działo również pochodzi z przerobionego amerykańskiego działa przeciwlotniczego, co oznacza, że jest szybkostrzelne. Tylko tutaj pancerz jest słabszy od niemieckich, ale i tak 186 milimetrów wystarcza, aby utrzymać pocisk w czole. Szczególnie w podróży T-34-85 jest bardzo często rozmazany.
  Friedrich nawet z daleka czuł zbliżające się tsunami, nową falę samolotów Armii Czerwonej. Oznacza to, że to nie zależy od czołgów, które prawie się zwarły, więc niech zajmą się nimi samoloty szturmowe. Nawiasem mówiąc, wśród nich widoczne są bardzo ciężko uzbrojone i opancerzone He-329. Ponieważ samoloty szturmowe i niszczyciele czołgów są silne. Zwłaszcza z działami 88 mm Ra-44, które przebijają nie tylko dach czołgu, ale także czoło. Tylko tutaj w walce powietrznej ta maszyna, delikatnie mówiąc, nie jest tak wszechstronna jak "robocza klacz" Fokken-Wulf.
  Wśród samolotów szturmowych Friedrich dostrzegł samolot Helgi. Cóż, oczywiście, z powrotem w szeregach.
  Chłopiec terminator, schodząc trochę po drodze, rozetniemy trzy czołgi i działa samobieżne-76, zaśpiewał:
  - Zrobimy przedstawienie! Po prostu najwyższa superklasa!
  . ROZDZIAŁ 18
  Helga odpowiedziała chętnie:
  - Oczywiście, że ci wierzę! Nie oddałem serca bestii! Odpowiedź zostanie ci dana - wierzysz w to czy nie?
  Friedrich zamiast odpowiedzieć zaczął strzelać z dużej odległości od dołu... A potem nabierając wysokości.
  Było całkiem sporo radzieckich samolotów, ale wciąż mniej niż za pierwszym razem. Piloci Luftwaffe czuli się dość pewnie, jak pierwszoklasista, który pokonał irytującego rówieśnika w nieznanej szkole, po czym dosłownie ogarnęła go siła.
  Radzieccy piloci stali się bardziej przebiegli i padając pod ciosami, natychmiast podzielili się na grupy, próbując przyciągnąć Niemców do siebie. Friedrich zaatakował ich, wspinając się na wzgórze. Dla niego jednak odmowa wroga prostego ataku jedynie ułatwiła taktykę. Ale do bitwy włączyli się inni niemieccy bojownicy.
  Friedrich zauważył z irytacją, że He-362 zwykle był przed nim. Ale nic to, z dużej odległości kilku kilometrów i tak nikt nie wie, jak ciąć.
  A "Salamandry" -3, zupełnie jak papierowe samoloty dla dzieci, skaczą, skaczą jak rekin po falach, a same dostają...
  Friedrich wybrał swoją ofiarę, samolot dowodzenia, zanim zdążył pomyśleć o tym, jak zestrzelono ten samochód. Chłopiec wyciągnął morał:
  - Na wojnie możesz przegrać, w przeciwieństwie do sportu, raz wygrywasz na wojnie, w przeciwieństwie do gry, bez końca! Jednak pionki z planszy odlatują tylko od przegranego, zwycięzca umieszcza na planszy nawet zestrzelone wcześniej jednostki bojowe!
  Jednak walkę dało się wyczuć na boisku. Przykładowo Wittmann jest już dość zahartowanym asem czołgowym, walczył na "Tygrysie". On wraz z strzelcem również dość często spudłował, chociaż czołg łatwo się obracał. Gunner Schleich ledwo zdążył otrzeć pot z twarzy. Czoło tego stalowego potwora zostało już trafione kilka razy, ale jak dotąd udało mu się odbić. Wittmann wrzasnął na całe gardło:
  - Niech podejdą bliżej, nie denerwuj się, proszę...
  Wrażenia uczestnika bitwy, zastępcy szefa sztabu 31. brygady, który niedawno został Bohaterem Związku Radzieckiego, Grigorija Peneżki, także mówiły o stanie człowieka w tych strasznych warunkach. ... Przed obrazami mentalnymi były ciężkie obrazy ... Był taki ryk, że membrany naciskały, krew płynęła z uszu. Ciągły ryk silników, brzęk metalu, ryk, eksplozje pocisków, dziki grzechot rozdzieranego żelaza... Od strzałów z bliska, obracających się wież, pokręconych dział, pęknięć pancerza, eksplodujących czołgów.
  Nieprzenikniony ciężki "Patton" -3 niemal z bliska próbował zdobyć radziecki T-34-85. Warknął, a jego zbroja tarczowa wybrzuszyła się. "Czarownice" -4 poślizgnęły się i same próbowały zastosować manewr. To było tak, jakby była to armia kawalerii starożytnych rycerzy, która miała się nawzajem pozabijać. Często oba czołgi strzelały z bliska i wysadzały się w powietrze.
  Od strzałów do zbiorników z gazem, zbiorniki natychmiast eksplodowały. Włazy otworzyły się i załogi czołgów próbowały się wydostać. Grigorij zobaczył młodego porucznika, na wpół spalonego, wiszącego na zbroi. Ranny nie mógł wydostać się z włazu. I tak umarł. W pobliżu nie było nikogo, kto mógłby mu pomóc. Żołnierze stracili poczucie czasu, nie czuli ani pragnienia, ani gorąca, ani nawet uderzeń w ciasnym kokpicie czołgu. Jedna myśl, jedno pragnienie - za życia pokonaj wroga. Radzieccy czołgiści, którzy wychodzili z rozbitych pojazdów, przeszukiwali pole w poszukiwaniu załóg wroga, również pozostawieni bez wyposażenia, bili ich pistoletami, chwytali wręcz.
  Wizerunek w stylu surrealizmu kapitana, który w swego rodzaju szaleństwie wspiął się na pancerz rozbitego niemieckiego "Tygrysa" -5 i uderzył karabinem maszynowym w właz, aby "wydymić" nazistów z Tam. Jak odważnie zachował się dowódca kompanii czołgów Czertoriżski. Znokautował przez wir pocisków, wbijając się w bok wroga "Tygrysa" -5, ale sam został trafiony. Wyskakując z samochodu, cysterny ugasiły ogień. I znowu ruszyli do bitwy.
  Helga przebiła już dach czołgu Grigorija Peneżki ostatnim pociskiem. Pocisk trafił w zbiornik paliwa i wszystko stanęło w płomieniach. Płomienie przypaliły radzieckie tankowce, zmuszając je do wyskoczenia z włazów. Ale sam Grigorij, który został ranny, nie miał czasu wyskoczyć ... Spłonął żywcem, zdając sobie sprawę, czym jest podziemny świat ...
  Friedrich, widząc, że lotnictwo wroga już zmądrzało i próbuje odlecieć w sposób kombinowany, sam zaatakował czołgi... Niemcom naprawdę było ciężko, chociaż do bitwy weszły najciężej uzbrojone angielskie czołgi Challenger (The załogi są również z synów Wielkiej Brytanii i strzelają niezwykle celnie!).
  Friedrich jest pełen demonicznej energii i podniecenia, jest gotowy w pojedynkę zmieść wszystko i wszystkich, nawet jeśli trzeba będzie walczyć całą armią pancerną, a tym bardziej powietrzną. Ale trzeba wracać, kończy się paliwo i amunicja, do tego lot, zestrzelenie pięćdziesięciu siedmiu samolotów i zniszczenie trzydziestu jeden czołgów i sześciu dział samobieżnych oraz jeszcze dwóch transporterów opancerzonych, trzech Katiuszy, cztery Andryushy, samochody, które próbowały wjechać na tyły.
  Helga zauważyła:
  - Rosjanie mają piosenkę o kobietach w naszych wioskach! I mamy nie tylko walczące kobiety, ale i mężczyzn, czego potrzebujesz!
  Fryderyk zgodził się:
  - Nasi mężczyźni, czego potrzebujesz, ale kobiety są lepsze!
  Helga powiedziała chytrze:
  - Kobieta wygrywa, wylewając łzy, mężczyzna, zmuszając je do wylania!
  Friedrich, szczerząc zęby, zauważył:
  - Skoro jesteśmy bystrzy, to dzisiaj nie jest tak źle!
  Na następny lot trzeba lecieć samotnie... No cóż, skoro tak, to nie ma co tracić serca... W Focken-Wulfie z silnikiem chłodzonym powietrzem jest już gorąco. Bardzo gorąco, motorowo, plus słońce, plus mało czasu na ochłodzenie. Sam Friedrich był nawet zdziwiony, że jeszcze nie upadł z tak dzikim ciężarem. W końcu to elementarne ... zjada wszystkie wnętrzności ...
  Radzieckie czołgi zostały całkowicie przerzedzone ... Niemniej jednak do Niemców ponownie przybyły posiłki i prawie wszystkie samoloty szturmowe zostały rzucone do bitwy ... Ale posiłki są również odpowiednie dla Rotmistrowa ... Te same czołgi z innego frontu.
  Ale powietrze jest znacznie spokojniejsze, chociaż są osobne partie myśliwców, czy samolotów szturmowych.
  Friedrich powtarza starą sprawdzoną taktykę, już wie, że ona go nie zawiedzie. A Niemcy...
  Następuje także przegrupowanie, skoro większość radzieckich czołgów została już zniszczona, to wtedy można spróbować zaatakować siebie... Wittmann ponuro zauważył:
  - Zestrzelono osiem czołgów... Na jeden dzień jest dobrze, ale na taki dzień jest źle...
  Przewodnik poprawił:
  - Właściwie dwanaście....
  Wittmann przerwał:
  - Cztery zniszczone samochody, gdy Rosjanie przedostali się przez głęboki rów przeciwpancerny - nie licz! To było elementarne. Tak, a amunicję należy uzupełnić ...
  Ale sowieckie czołgi ponownie ruszyły naprzód, gdy szczególnie samoloty szturmowe zaczęły je dopadać. W szczególności Friedrich, który wystrzelił pięćdziesiąt pięć pocisków, w tym czterdzieści dziewięć czołgów T-34 i sześć dział samobieżnych. I zajęło mu to pięć i pół minuty... Taka jest bitwa... Oczywiście, mogło być więcej... Friedrich pomyślał, dlaczego miałby strzelać z dwóch dział jednocześnie? I jeden wystarczy... A tymczasem...
  Helga spotkała go na lotnisku, pocałowała go tak namiętnie, szepnęła:
  - Oto ucieleśnienie rycerskości - Don Kichot!
  - Co powiedziałeś? - warknął Fryderyk.
  Dziewczyna natychmiast się otrząsnęła:
  - Przepraszam, wilczurku... Chciałem powiedzieć Lancelot!
  As chłopiec warknął:
  - No to kolejna sprawa! W końcu Don Kichot jest parodią rycerza. Głupia rycerskość i bezinteresowna szlachta są w pewnym sensie wyśmiewane!
  Helga zgodziła się.
  - Ogólnie rzecz biorąc, rozumiem to! Ale...
  Fryderyk przerwał dziewczynie:
  - W samolotach żyje!
  Wydaje się, że załogi radzieckich czołgów i piloci podjęli ostatnią próbę odwrócenia losów niezwykle nieudanej bitwy. Generał Gota, jako doświadczony dowódca, który dokładnie przestudiował już taktykę Rosjan, nie spieszył się z atakiem, a nawet odchylił się nieco do tyłu, aby w stu procentach wykorzystać przewagę w sile ognia. I oczywiście rezerwacja. To taktyka wysokiego boksera, który wycofuje się przed niskim mężczyzną, działa jak druga liczba, ale nie pozwala niewymiarowemu pinczerowi na zmniejszenie dystansu i zdobycie przewagi. Cóż, Rotmistrov nie ma innego wyboru! Albo zaatakuj, albo zgiń! To drugie jest lepsze, chociaż oba mogą być razem!
  Cóż, Friedrich też musi walczyć samolotami... To też walka, a wróg jest dzielny...
  Ale najpierw chłopiec-terminator zastrzelił piętnaście atakujących czołgów T-34-85. Tak eteryczny w jednym wybuchu...
  Helga zawołała:
  Jesteś cesarzem powietrza! Tak będzie sławna Trzecia Rzesza!
  Friedrich odpowiedział jej:
  - I już jest sławny! I nie musisz się chwalić!
  Helga krzyknęła:
  - I jeszcze bardziej go wychwalasz!
  - Spróbuję! - warknął Friedrich.
  Wpadł z powrotem w ultra-bojowy trans. W głowie chłopca kłębiły się dziwne myśli. Na przykład, co się z nim stanie po zwycięstwie III Rzeszy? Oczywiście patronat żony cesarza zapewni mu najwyższą pozycję, a jego syn zostanie spadkobiercą Wielkiego Cesarstwa. Ekscytujące widoki! A Rosjanie wreszcie uczą się porządku i dyscypliny, do których nawet Stalin, cholerny Gruzin, nie mógł ich przyzwyczaić.
  Chociaż oczywiście zwycięstwo jest jeszcze daleko... Albo może przejąć myśliwiec i zamienić go w Fritza. W ten sposób zabić kilkadziesiąt faszystowskich pojazdów i wrócić do ZSRR jako bohater?
  Ale czy pomoże mu rozstrzelanie bohaterów wojny, którzy uciekli z niewoli, ale... Stalin w ogóle nikomu nie ufa, powiedział, że nie ma syna Jakowlewa! Więc nie może już wrócić do Friedricha... Zwłaszcza po tym co zrobił... Można było od razu uciekać do ZSRR, kiedy właśnie dali mu "Stuka". Chłopcu by się wybaczyło... No, może posłali go do batalionów karnych, a gdyby jeszcze zestrzelił kilku hitlerowców... Tak, miał szansę wrócić... Ale teraz, w ZSRR, nie oszczędzi go, stał się zbyt krwawy....
  Friedrich pomyślał, cóż, dlaczego nie przeszedł na stronę Sowietów. No cóż, wstąpił do Hitlerjugend, będąc w centrum Berlina, to wtedy nie miał innego wyjścia, jak przeżyć. Ale dlaczego zabił komisarzy? Można by to po prostu wyłączyć... Dlaczego nagle zbudziła się w nim dzika bestia... Nawet nie bestia, bo zwierzęta zazwyczaj zabijają, żeby zjeść, albo z poczucia głodu. Człowiek natomiast zamienił zabijanie w zabawę, stając się gorszym od tygrysa...
  Co się z nim stało, że morderstwo zaczęło sprawiać radość, a chęć wywyższenia się w III Rzeszy, zrobienia kariery uchwyciła całą istotę? Kim się stał.. Dlaczego stracił poczucie patriotyzmu i przywiązania do swojego ludu?
  Czy jednak taki posiada? Oto ten sam generał Własow lub Borys Aleksiejewicz Smysłowski. Tutaj także obca osoba wydawała się wzorowym przedstawicielem korpusu szlacheckiego carskiej Rosji. I musiał przejść na stronę Hitlera i innych faszystów. Oficer Rosyjskiej Armii Cesarskiej, kapitan. Po wojnie domowej był internowany w Polsce, następnie wyemigrował do Niemiec. Wstąpił do służby w armii niemieckiej. W latach 1928-1932 studiował na Wyższych Kursach Wydziału Wojskowego (Akademii Sztabu Generalnego) Reichswehry. Podczas II wojny światowej brał czynny udział w tworzeniu rosyjskich oddziałów ochotniczych. Wierzył, że Niemcy mogą przyczynić się do odbudowy Rosji: "Zwycięstwo wojsk niemieckich powinno doprowadzić nas do Moskwy i stopniowo przekazywać władzę w nasze ręce. Niemcy, nawet po częściowej klęsce Rosji Sowieckiej, będą musieli długo walczyć ze światem anglosaskim. Czas będzie działał na naszą korzyść, a to nie od nas będzie zależało. Wzrośnie nasze znaczenie jako sojusznika i będziemy mieli pełną swobodę działań politycznych".
  Głowa chłopca unosiła się nad tym, co przeczytał wcześniej w Internecie... Całkiem przypadkiem jego wzrok przeleciał po stronie podręcznika - "wspólnicy nazizmu - hańba narodu!"
  To prawda, że jednocześnie nigdy nie współpracował z generałem A. A. Własowem, ponieważ nie podzielał ani jego poglądów, ani planu działania, ale osobiście spotkał się z nim trzykrotnie, głównie na polecenie niemieckiego Sztabu Generalnego.
  Rozmyślania przerwał Fryderyk... Zestrzelono 83 samoloty radzieckie, do czołgów ładuje się już ostatnie pociski i można już wracać... No cóż, co to za drań... Jak on to zrobił? upadł... Cholerna dziwka! Oczy natychmiast zrobiły się mokre... Słone kropelki łez spłynęły po gładkich chłopięcych policzkach... Jakże gorzko, nawet się zastrzel!
  Po powrocie widok zmęczonej, ale wesołej Helgi od razu podniósł go na duchu i ponownie rzucił się do walki... Jest wojownikiem! Urodził się więc, by zwyciężać, a którego naród jest słabszy, nie przyjaźni się z nią!
  Helga nagle zauważyła:
  - Płaczesz?
  Friedrich potrząsnął głową.
  - Już mi oczy łzawią, ze zmęczenia! Co za bitwa! Od sześciu dni nie zamykam oczu! A wcześniej prawie nie spałem!
  Helga pocieszała:
  - Tutaj kocioł się zamknie i trochę pośpimy... Trochę zostało. Wystarczy trochę, aby wygrać!
  Lot na Focken-Wulfach-4, wrogie samoloty są niewidoczne, a z czołgów niewiele zostało. Ale nawet te, które są, trzeba wykończyć.
  Helga szepcze do radia:
  - Cóż, weźmy ich! Więc przekręcamy ósemkę!
  Fryderyk chichocze.
  - Lepsze jest skręcenie ósemki niż szóstki na szelkach!
  Dziewczyna, uderzywszy samochód z nurkowania, warknęła:
  - Nie, nie można cię sobie wyobrazić jako szóstkę. Masz rasę króla.
  Z Piątej Armii Gwardii były rogi i nogi. Teraz Gotha wydał rozkaz marszu, zwłaszcza, że był już wieczór, czas minął już dawno po obiedzie i zaczął nadchodzić zmrok.
  Na polu bitwy znajdowało się ponad tysiąc sto rozbitych i zniszczonych czołgów radzieckich oraz około trzystu czołgów niemieckich, które otrzymały jakieś uszkodzenia. Spośród nich około sześćdziesięciu pięciu samochodów w żadnym wypadku nie poddano renowacji.
  A Friedrich, zostawiając swoją dziewczynę do spania na łóżku, nadal leciał. Tym razem został przekierowany do tłumienia artylerii. Desperacki marsz Rotmistowa odwrócił uwagę części sił, armii Meinsheina, i posunęły się one nie więcej niż dwanaście kilometrów dziennie i wieczorem. Zapadła noc, ale szturmowcy nadal pracowali. Po prostu zmienili pilota.
  Po raz kolejny Friedrich napotkał nocne bombowce U-2. Samochody leciały prawie blisko ziemi - lot na niskim poziomie. W takim przebraniu mieliby szansę prześliznąć się, jednak w tej sytuacji zadziałał diabelski instynkt młodego terminatora.
  Poza tym Fryderyk nagle poczuł się bardzo zawstydzony swoimi łzami i wpadł we wściekłość... Nawet wygląd chłopca się zmienił. I zupełnie inne słowa innej piosenki przeleciały mi przez głowę;
  Gniew rozprzestrzenia się po ciele ognistą falą,
  Nie da się tego zrozumieć i tego, co się teraz ze mną dzieje!
  Tutaj podziemie otworzyło całą ciemność w duszy,
  Chcę pałaców - nie wystarczy mi ukochana i raj w chacie!
  
  A jak to się stało, nawet Bóg nie wie,
  Zostałem draniem-zdrajcą, ale jak dotąd nie żyję!
  Skąd jest to objawienie, kto je zrodził,
  Czerpię inspiracje z miski - potężne siły!
  
  Diabeł zaciągnął nas w sieć, wrzucając w błędne koło,
  Tak się złożyło, że zostałem złapany w sieć!
  Ale przełamię sieć i sercem przyjmę Boga,
  Nie przeklinaj niebiańskiego księżyca!
  A to są towarzysze broni, których znam na pewno!
  
  Och, daj mi szansę, święty Panie
  Moja natura, jesteś zdradą i hańbą!
  Chciałem mięsa, tylko ciała,
  I skończył w otchłani, gdzie zasnęła mądrość!
  
  Faszysta powiedział: służysz nam -
  Otrzymasz ziemię, pieniądze, uznanie tytułów!
  Ale porzuć swoją duszę
  I to jest najgorsza kara na świecie!
  
  Ale jestem słaby, wpakowałem się w kłopoty,
  I zniszczył w sobie życie, honor i sumienie!
  Niech tak będzie, twardy fakt
  W końcu to nie powieść, to tylko opowiadanie!
  
  Co powinienem zrobić dawno temu;
  Nie ma już więcej, a teraz przynajmniej szyja jest w pętli!
  Ale demon powiedział, zakończ ten bałagan,
  Takiego tchórzostwa, wierz nam, nie przyjmę!
  Friedrich dokończył ten "wokal", zatykając "uszy" i poczuł już ogromne zmęczenie... I co już rozkwitło, czyli 11 lipca nastał nowy dzień. I od siedmiu dni jest na nogach...
  Po wylądowaniu chłopiec ledwo zdążył dobiec do pryczy i natychmiast upadł;
  Sen okazał się bardzo napięty... Fryderykowi śniło się, że jest studentem i słucha wykładu. Co więcej, nauczyciel gigantycznego wzrostu opowiada to z takim entuzjazmem i zapałem, że mimowolnie słuchasz. Mówimy tam o wieloletnim historycznym wrogu Rosji, Stanach Zjednoczonych. Wydaje się, że w jego ojczyźnie w końcu wymyślono godną broń odwetu;
  - Powinieneś mieć świadomość, że Armia Pentagonu wysłała swoje najlepsze siły uderzeniowe do walki z naszym pragnieniem przełamania ścieżki do innych światów. Wysłałem telegram do wojska NATO, w którym oświadczyłem, że nie mam zamiaru zagarniać ziemi, że prowadzę pokojowe badania mające na celu dobro całej ludzkości. Nie zrozumieli mojego przesłania, mierzą wszystkich swoją wątpliwą i samolubną skalą wartości. Ci megalomani myślą, że mogą kontrolować całą ludzkość. Myślą, że skoro oni mają maniakalną pasję chwytania i niszczenia, to inni przedstawiciele innych światów powinni mieć tę samą zwierzęcą pasję.
  Mówca zrobił pauzę i usłyszał hojną falę oklasków. I Volka również gorąco mu oklaskiwał, choć nie lubił rozpoznawać stojących za nim autorytetów. Cóż, potężny olbrzym mówił dalej:
  - Nie jestem bestią ani drapieżnikiem, ale umiem i zamierzam się bronić, od mojej walki zależy dobro mojej cywilizacji, a jeśli moi wrogowie i wrogowie mojej cywilizacji zamierzają zaatakować, to zamierzam się bronić ja. Zniszczę tych, którzy stoją między mną a wolnością. Ci, którzy niemal zniewolili ludzkość, uważając się za najwyższy naród, znajdujący się poza jurysdykcją ludzi, spotkają się z odwetem. Dałem już grupie oligarchów po groszu, pokażę im przykład człowieka, który potrafi walczyć, a nie idzie pod topór jak uległa owca. Wszyscy musimy się zjednoczyć, bo to jest nasza wspólna sprawa, bo na Ziemi już niedługo nie będzie czym oddychać. Teraz do interesów. Aby pokonać flotę amerykańską i NATO, potrzebujemy dużych, nieograniczonych rezerw energii, całkowicie nowej broni i ją mamy. Dla wielu, nawet najlepszych z Was, bomba wodorowa wydaje się czymś ostatecznym. Wielu, nawet najlepsi z Was, zakłada, że nie ma innego, potężniejszego sposobu na uzyskanie energii, z wyjątkiem anihilacji, która może być trudna do wdrożenia w praktyce. Wszyscy znacie reakcje termojądrowe, łączenie się atomów wodoru i powstawanie helu. Cóż, inne elementy aż do żelaza. Fuzja jądrowa daje światło gwiazdom przez miliardy lat. I dla wielu z Was wydaje się niewiarygodne , że można przeprowadzić zasadniczo nowe reakcje syntezy: praktycznie nie istnieją w przyrodzie. Wielu z Was jest pełnych stereotypowych myśli, że jeśli reakcja nie istnieje w naturze, to nie może w zasadzie istnieć. Cóż za absurdalne złudzenie, nauka o supercywilizacjach zapewnia sposób na uzyskanie gigantycznych mas energii na skalę i reakcje, które nie istnieją w naturze. Wiesz już o istnieniu kwarków: minicząstek tworzących cząstki elementarne. Nawet wasza nauka odkryła setki cząstek elementarnych. Oprócz nich, które również odnotowała wasza nauka, istnieją cząstki różnego rodzaju, z których wiele wydaje wam się dziwnych, a nawet zbędnych. Uderza Cię różnorodność kwarków, którą trudno wyjaśnić w zwykły logiczny sposób. Niedawno wasi naukowcy odkryli cząstki zwane preonami, cząstki tworzące kwarki, do których nie udało się wam dotrzeć i odpowiednio je zbadać. No cóż, nie udało się jeszcze wydobyć z jądra nie tylko preonów, a nawet kwarków. No cóż, jaką energię można uzyskać w wyniku ich stopienia lub rozszczepienia: niezmierzoną nawet w porównaniu z reakcją termojądrową. Nawet przy współczesnym, raczej niskim poziomie wiedzy o Ziemi, istnieją obliczenia teoretyczne, które pokazują, że im mniejsza cząstka, tym więcej energii pobiera. Sugeruje to, że gdyby udało się opanować taką energię, wówczas możliwe byłoby uzyskanie niemal nieograniczonego źródła surowców energetycznych. Jednak żadnemu ziemskiemu naukowcowi nie udało się nie tylko odtworzyć reakcji syntezy mikrocząstek, ale nawet wydobyć wolnego kwarku z jądra.
  Nawet zdobycie wolnego, niezwiązanego kwarka nie jest jeszcze sukcesem. Jaki jest powód, dla którego reakcja polegająca na rozbijaniu lub łączeniu ultralekkich cząstek wciąż nie jest możliwa, nie tylko do powtórzenia, ale nawet do utrwalenia w naturze. Przyczyna tkwi w tym: dlatego reakcja termojądrowa jest tak trudna, że w przenośni nazywa się ją nawet bohaterem z bardzo krótkimi ramionami. Aby wywołać reakcję termojądrową, potrzebna jest energia bomby atomowej; aby wybuchła bomba atomowa, potrzebne są konwencjonalne materiały wybuchowe. Aby wywołać reakcję syntezy kwarków, nie ma wystarczającej reakcji eksplozji ładunku termojądrowego, jego moc nie wystarcza do zajścia reakcji, dlatego superciężkie kwarki nie występują w przyrodzie. Nie ma etapu pośredniego, etapu, który oddziela i klasyfikuje reakcje w ramach syntezy jądrowej. Fuzja termojądrowa składa się z następujących po sobie etapów, których ilość uwalnianej energii wzrasta. Reakcja, która uwalnia znacznie więcej energii niż eksplozja termojądrowa i jest niezwykle rzadka: reakcja anihilacji. Powstaje w wyniku kontaktu materii i antymaterii. W naturze jest to rzadkie, niezwykle rzadkie, ponieważ w prawdziwym świecie prawie nie ma antymaterii. Reakcja anihilacji jest z natury rzadka, nie ma etapu pośredniego między reakcją syntezy pierwiastków a reakcją termojądrową. Istota problemu polega na tym, że sama antymateria nie jest zbudowana z prostej materii. W naszym widzialnym systemie nie możemy tego zaobserwować. Ale gdybyś przeniósł się w kosmos i znalazł na styku wszechświatów, na granicy świata i antyświata, to zobaczyłbyś, jak przebiega proces anihilacji na wielką skalę. Istotą problemu okazało się pozyskanie odpowiedniej ilości antymaterii, czyli materii, która nie mogłaby istnieć w realnym świecie. Stale stykałby się z rzeczywistą zwykłą materią, musiałby anihilować lub eksplodować, tak jak eksplodują dwa oddzielnie nieszkodliwe pierwiastki chemiczne, gdy się zetkną. Protony, neutrony, elektrony w kontakcie z pozytonami, antyneutronami, antyelektronami zamieniłyby się w fotony i inne cząstki pędzące w różnych kierunkach. Ich prędkość ekspansji jest kolosalna i przekracza prędkość światła. Tak, podczas anihilacji na dużą skalę cząstki przechodzą do superlekkich prędkości, oddalając się od siebie. Trudno jest otrzymać antymaterię w prosty sposób, przyspieszając cząstki na akceleratorach. Uzyskany w ten sposób wynik nigdy nie usprawiedliwi kosztów. Niemniej jednak eksperymentalnie znaleziono skuteczny sposób pozyskiwania antymaterii w skali stałej. Jej istota polega na tym, że prawdopodobieństwo otrzymania antymaterii, jak i materii, jest w przybliżeniu takie samo, co oznacza, że różnica między antymaterią a zwykłą materią nie jest duża i potrzeba niewiele energii, aby zmienić biegunowość materii. Można to zrobić za pomocą niezbyt silnego promieniowania specjalnego pola i fali o szczególnym charakterze. Oprócz kwarków, preonów istnieją kreony, rezony, forkony, ryumony, chorodony, romony itp. Promieniowanie na specjalnym poziomie telepatycznym zmienia strukturę materii na poziomie kreonowo-rezonansowym, tylko nieznacznie zmieniając, przesuwając strukturę układ mikrocząstek. Odkrycie specjalnych fal zrewolucjonizowało naukę i społeczeństwo. Ale czyje promieniowanie, na jakim poziomie mogłoby zmienić rodzaj materii, przenosząc ją na jakościowo nowy poziom, zmieniając właściwości materii. W badaniu ludzkich zdolności odkryto nowy rodzaj promieniowania, jego niezwykłe zdolności. My, Hitlernatorzy, zanim inne narody i ludy opanowali dodatkowe zdolności. Nowe promieniowanie telepatyczne penetrowało ołów i jeszcze gęstsze stałe supermateriały, co samo w sobie wskazywało na inny system i inny zakres promieniowania. Nawet na waszym poziomie nauki i cywilizacji istnieje i powstaje promieniowanie przekraczające prędkość światła. Z promieniowania radioaktywnego Alpha, Beta, Gamma, już Beta promienie poruszają się nieco szybciej niż prędkość światła, a przy promieniowaniu Gamma-AS przekroczenie prędkości światła jest prawie półtora raza. Na planecie Ziemia już eksperymentalnie odkryli promieniowanie fal Klekon i Der, które dwukrotnie przekraczają prędkość światła. To prawda, że chociaż są generowane w mikrodawkach, nie są nawet świadome perspektyw. Powiem więcej między prędkością promieniowania a jego zdolnością do penetracji materii istnieje bezpośredni związek. Im krótszy zasięg fal, tym większa siła przenikania, tym większa prędkość promieniowania. Promienie gamma dopiero po przejściu centymetra ołowiu ulegają osłabieniu o połowę. W przypadku promieniowania Klecon i Der siła przenikania jest jeszcze większa. Promieniowanie spoza zasięgu, czy to aura, teleportacja, telekineza, telepatia, cyberkineza, tormokineza, plazmokineza, mają najwyższą prędkość i cały zasięg penetracji. Oznacza to, że w tak zwanej nadbudowie duchowej leży klucz do kontrolowania światów, do opanowania niespotykanych dotąd form energii. Najnowsze formy energii otwierają drogę do najnowszych form pomiarów, pomiarów mikroświata, które są w stanie zakorzenić się i realizować w makrokosmosie, przenosząc pomiary między mikrocząstkami elementarnymi do świata rzeczywistego, tzw. przestrzeni. Nowy rodzaj energii da nową broń, wyemituje promienie Z-56 i zmiażdży armadę agresora w proch. Mógłbym teraz bardziej szczegółowo wyjaśnić istotę nowej energii i szczegółowo opisać, jak powstaje, a także efekt połączenia, ale już postawiono nam ultimatum. Te goryle chcą nas przestraszyć, ale nawet jeśli skapitulujemy, nie mogą oprzeć się pokusie zaorania wyspy i uzbrojenia jej bombami i salwami ciężkich dział. Jeśli nie ma akcji militarnej, to po co Jankesi zgromadzili taką armadę, potrzebny im akt zastraszenia, przykład dla całego świata. Wasze życie zależy ode mnie. Dam agresorowi lekcję, którą zapamięta na całe życie, a kto pozostanie przy życiu, będzie zazdrościł umarłym!
  Na te słowa sen Fryderyka został przerwany. Gorączkowo otworzył oczy. Helga stanęła przed nim i trzymała w dłoniach bukiety kwiatów, a w palcach gołej, dziewczęcej nogi znajdowała się róża, którą czule łaskotała goły, różowy obcas chłopca.
  - No to idź spać. Czas na obiad!
  Friedrich podskoczył i od razu zaczął wciągać żołądek... Ale tak, od tygodnia prawie nic nie jadł. Pił tylko wzmocnioną czekoladę rozcieńczoną wodą. Chłopiec spojrzał na słońce i zdziwił się:
  - To dziwne, spędziłem około pięciu godzin, ale wydaje się, że znacznie mniej. Nie zdążyłem nawet wysłuchać najciekawszego wykładu na temat nowej broni!
  Helga zachichotała.
  - O nowej broni? Tak, gdy walczą wielcy wojownicy, najstarsza technika pozwala każdemu wygrać. Ale najpierw zjedz zupę rybną. Kilka dziewczyn, twoich fanów, zostało specjalnie dla ciebie przyspawanych. Jedz, a przyjdą nowe siły.
  Fryderyk z przyjemnością zabrał się za zupę rybną, która wydawała mu się najsmaczniejszą potrawą na Ziemi. Chłopiec opróżnił melonik i poczuł ciężar w żołądku. Ale mimo to ochoczo poderwałem się i pobiegłem do samochodu.
  - No cóż, Helga, znów się pokłócimy!
  Dziewczyna żartobliwie odpowiedziała:
  - I jak!
  A teraz niezawodny koń Me-362 wraz z nieodłącznym satelitą Fokken-Wulf-4 ponownie dręczą atmosferę śmigłami. I to na wojnie, jak i na wojnie. Friedrich zapytał Helgę:
  Jaka jest Twoja ulubiona rozrywka poza walką?
  Dziewczyna zaśmiała się cicho i odpowiedziała:
  - Trudno nawet powiedzieć! Chociaż wiesz. Zajmowałem się rzeźbą w drewnie. Wyszły takie piękne wzory... A ja też próbowałam pisać fantastyczne historie. Dopiero gdy napisałem parę, wszyscy zaczęli się ze mnie śmiać. I było mi tak wstyd, że przestałem je komponować. Czy wiesz, jakie to nieprzyjemne, kiedy się z ciebie śmieją!
  Fryderyk zgodził się:
  - Tak, rozumiem! Chociaż teraz jestem u szczytu sławy! Ale jak tylko umrę, jestem prawie...
  Helga przerwała:
  - NIE! Zaufaj mi, nie zapomną! Myślę, że twoje imię zostanie nazwane armią powietrzną lub niektórymi zdobytymi wschodnimi miastami. A może ulica w Berlinie!
  Friedrich roześmiał się.
  - Tak, pocieszyłeś mnie!
  Helga dodała całkiem poważnie:
  - Może nawet zamówienie w lotnictwie zostanie zatwierdzone z twoim portretem. Po pierwsze, masz taką słodką twarz, a po drugie, twój wynik, już ponad dwadzieścia tysięcy pięćset samolotów wroga, raczej nie zostanie przez nikogo przekroczony!
  Friedrich również dość poważnie sprzeciwił się:
  - Nie, mogą przewyższyć, jeśli wojna z ZSRR będzie się ciągnęła bardzo długo lub jeśli będą musieli jeszcze radzić sobie z wczorajszymi sojusznikami. A więc wszystko jest możliwe... Ale w zasadzie możliwe jest dotarcie do tysiąca samolotów! Co mogę zrobić i to!
  Rozmowa została przerwana, mały eskadra wrogich myśliwców leciała przed siebie, a potem musieli poważnie chwycić za broń.
  Pomimo skrajnego zmęczenia i wyczerpania armii nazistowskiej, zwycięstwo pod Krasnogwardijskimi zainspirowało Fritza i wieloplemienną sforę do nowych wyczynów.
  Naziści nie odważyli się zaatakować Moskwy i zaatakowali położone na wschodzie miasto Pavlovsky Posad i ufortyfikowali przylegające do niego tereny.
  Żołnierze radzieccy, inaczej nie dałoby się z tym walczyć odważnie, ale korytarz między niemieckimi klinami zwęził się pod wieczór tak bardzo, że już go ostrzelano.
  Friedrich i Helga ponownie musieli stawić czoła czołgom, które próbowały kontratakować i załatać lukę. A potem pokazali się i to doskonale. Młody człowiekowi udało się przekroczyć pięćset w zbiornikach! A to generalnie osiągnięcie ultraklasy!
  Friedrich naprawdę poczuł radość, że jest taki fajny! To, że jest najlepszym wojownikiem wszechczasów i narodów, oznacza klasę klas! I jakie to uczucie być wyższym i fajniejszym od wszystkich! Friedrich jest Wilkiem, co oznacza Wilk!
  Było już ciemno, a bitwa wciąż nie wygasła. Kolumny niemieckie od północy, gdzie rozerwały się hordy słynnego Rommla, i od południa, gdzie Przełęcz Mainstein otaczała miasto Pawłowski Posad. Już o północy czołgi Gothy, a przede wszystkim kilka Ferdinandów-4 wdarły się na obrzeża tej wioski... Ale zmuszono ich do zatrzymania się. Następnie Gota wydał rozkaz ominięcia najbardziej uporczywych umocnień. O drugiej w nocy na wschód od Pawłowskiego Posadu na spotkanie wyszły części drugiego korpusu SS i pierwszego korpusu pancernego, również z ZSRR. I tak w nocy 12 października 1947 r. wokół moskiewskiej grupy wojskowej zamknął się pierścień blokady!
  . ROZDZIAŁ 19
  Rankiem 13 października 1947 roku Friedrich walczył, jak zawsze bezinteresownie i umiejętnie. Jego wierny latający koń był rozdarty na wysokość, a silnik, mimo że chłopiec zmuszał go nie raz, pracował bezawaryjnie...
  Opór wojsk radzieckich wyraźnie osłabł... Naziści nie odważyli się jeszcze zaatakować Moskwy, która została zamieniona w fortecę nie do zdobycia, ale ruszyli na wschód. W Pawłowskim Posadzie bitwy wciąż toczyły się pełną parą, faszystowscy dowódcy całkiem rozsądnie odmówili użycia czołgów w mieście, pozostawiając Rumunów, Włochów, Arabów, Hindusów i inne zagraniczne jednostki do szturmu.
  Friedrich brał udział w dwóch lub trzech małych potyczkach powietrznych i bez trudu odciął kilkanaście samolotów. Inne cele były naziemne: armaty, haubice, moździerze, katiusza, a jeśli masz szczęście, czołgi.
  Te ostatnie nie zdarzały się natomiast często. Wygląda na to, że rada się wyczerpała. Do południa, kiedy parowanie października stało się nie do zniesienia, nastąpiła krótka cisza i Fryderyk, lub jak go oficjalnie nazywano Fryderyk Wielki Bismarck, został wezwany do Smoleńska.
  Młody as-terminator wyglądał na bardzo zadowolonego i pogodnego. Choć Fryderyk był bardzo zgorzkniały i zawstydzony swoją zdradą, perspektywa otrzymania faszystowskich nagród ucieszyła chłopca.
  Razem z nim wezwano Helgę. Dziewczyna również była podekscytowana, a jej perłowe zęby błyszczały czarującym, panterkowym uśmiechem. Powiedziała:
  - Widzisz, wilczy chłopcze, pokonaliśmy Rosjan!
  Friedrich nie podzielał optymizmu w tej sprawie:
  - Na razie to tylko pośredni sukces i walka... Bitwy i bitwy dopiero nabierają rozpędu. Ale początek i właściwie z powodzeniem ...
  Do nagrody wybrano budynek komitetu regionalnego KPZR. Na ogromnym parkingu stało wiele luksusowych samochodów, głównie produkcji amerykańskiej.
  Rzeczywiście, w sali zgromadzeń byli obecni marionetkowi generałowie armii amerykańskiej, Imperium Brytyjskiego i Dominium Kanadyjskiego. Był nawet jeden z książąt angielskich... I oczywiście sam Hermann Goering i Adolf Hitler... Tylko to zaskoczyło Fryderyka, Małgorzaty nie było z nim. To dziwne, może po prostu będąc w ciąży, ta wybitna, wyjątkowa kobieta nie chce narażać siebie i dziecka otrzymanego od asa... Przecież wojna to wcale nie żart!
  A może nie chce komunikować się z nowym ulubieńcem Hitlera ze swoim mężem? Tutaj na ogół wszystko jest możliwe i prawie niemożliwe jest odczytanie, co jest w umyśle kobiety pięknej, jak Afrodyta i podstępnej jak Hera ...
  Jednak nawet Friedrich jest z tego powodu szczęśliwy. Nie wystarczyło w obecności Führera narazić siebie i ją na ryzyko zdrady jego emocji mimowolnym gestem, nieprzemyślanym słowem. W końcu rogaci mężowie, zwłaszcza w osobie władcy półświata, są bardzo niebezpieczni. Nawet dla takiego twardziela jak On jest żołnierzem numer jeden Trzeciej Rzeszy!
  Większość przybyłych po nagrodę stanowili piloci - sam Góring był asem, zagorzałym wielbicielem teorii generała Dua - lotnictwa, boga wojen, oczywiście, przede wszystkim przydzielonych sił powietrznych. Ale byli też tankowcy, wśród nich słynny Wittmann. A uroczystość wręczenia nagród rozpoczęła się od krzyży rycerskich.
  Kiedy zawołano Helgę, dziewczyna dosłownie podskoczyła jak koń, tupiąc piętami. Została odznaczona krzyżem rycerskim i specjalną odznaką wojownika, czołgu... Oprócz tego sam Führer Adolf wręczył dziewczynie nominalną szablę z brylantami, jako najlepsza kobieta, która wyróżniła się walką w Bitwa pod Moskwą.
  Wittmann otrzymał krzyż z liśćmi dębu, mieczami i brylantami, Gwiazdę Krzyża Rycerskiego ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i brylantami otrzymał także "mały" Huffman. Amerykański as w swojej niezmiennej kowbojskiej koszuli również otrzymał nagrodę.
  Fryderyk został nagrodzony jako ostatni... Było to całkiem logiczne, bo był najlepszy z najlepszych. Wysoka nagroda, Wielka Gwiazda Krzyża Kawalerskiego Żelaznego Krzyża oraz liście dębu, miecze i diamenty, zostały wręczone przy groźnych dźwiękach hymnu nazistowskiego. Ponadto przyznano cztery odznaki za czterysta pięćset samolotów i czterysta pięćset czołgów. Te odznaki też były złote, a pięćset nawet z drobnymi diamentami.
  Hitler długo ściskał dłoń Friedricha i mówił coś entuzjastycznie... Chłopiec oczami pożerał słynny krzyż. Diamenty zdobiły platynowe liście dębu i rękojeści mieczy. Błysnęła mi w pamięci cyfra, że nawet zwykłe krzyże rycerskie z brylantami, w ciągu całej wojny nadano tylko dwadzieścia siedem takich orderów. Cóż, w tej chwili to jeszcze mniej... Wyższego stopnia odznaczenia, Krzyża Kawalerskiego, w którym srebrne listki zastępują złote, jeszcze nie ustalono.
  Na tym jednak nagrody się nie skończyły. Hitler ogłosił, że Friedrich otrzymał stopień majora feldmarszałka Sił Powietrznych i Gwardii SS, z nagrodą w postaci spersonalizowanej broni i premią w wysokości miliona pięciuset tysięcy marek (koszt piętnastu najnowszych Panter).
  Bronią nominalną była ta sama szabla podarowana Heldze, wykonana ze stali damasceńskiej, z rękojeścią pięknie ozdobioną diamentami i szmaragdami.
  Fryderyk nie mógł oprzeć się pokusie i kilkakrotnie machał bronią godną sułtana. Rękojeść była wygodna, a szabla doskonale wyważona i wydawała się lekka jak na silną chłopięcą dłoń.
  Następnie głos zabrał amerykański generał Mankurt, który przeszedł do historii jako autor popularnego wyrażenia: niech mój kraj się myli, ale to jest mój kraj!
  Ponadto dowódca ten zasłynął z potwornego okrucieństwa, w tym wobec jeńców wojennych.
  Mankurt powiedział szorstko:
  - Rosyjscy barbarzyńcy zagarnęli mnóstwo ziemi, tworząc jeden ogromny barak, w którym panuje wieczny bałagan. Jak długo ich terrorystyczny reżim będzie dręczył jedną szóstą ludzkości? Narody Rosji czekają na wyzwolenie i nadejście na ich ziemie armii wolnej Europy i Stanów Zjednoczonych. I dlatego Ameryka dołoży wszelkich starań, aby pokonać ZSRR. Napływ naszego sprzętu i wolontariuszy z całego świata będzie się nasilać i zwiększać! (burzliwe oklaski). Wszystkie kraje świata zjednoczyły się przeciwko bolszewickiej zarazie. Pan Bóg i niebiańska armia są z nami. Naprzód po zwycięstwo!
  Ruszył za nim Anglik, po czym Führer przerwał oficjalną część uroczystości, ogłaszając początek balu. Natychmiast pojawiło się wiele dziewcząt i kobiet gotowych zrobić parę słynnych bohaterów.
  Friedrich chciał wybrać Helgę na partnerkę, ale ona niespodziewanie odmówiła - twierdząc, że zwyczaj nie nakazuje tańca z partnerami, ani partnerami w broni wojskowej. No cóż, dlaczego chłopak wybrał inną panią, zwłaszcza, że wszystkie kobiety tutaj są piękne - najwyraźniej zostały specjalnie wybrane. Friedrich uśmiechnął się i tańczył lekko, ale chłopak myślał o czym innym.
  Otrzymał więc wysoki stopień i jest obecnie majorem feldmarszałkiem... Jego kariera nabiera tempa, a pod względem liczby zestrzelonych samolotów i rozbitych czołgów nie ma sobie równych na świecie! Wszystko wydaje się być w porządku, ale z jakiegoś powodu koty drapią się po sercach... Ale jeśli weźmiemy pod uwagę znane postacie, na przykład Roberta Artroisa, księcia krwi z królewskiej gałęzi Kapetyngów. Przecież walczył przeciwko swojej ojczyźnie Francji i ani trochę nie cierpiał, chociaż krew jego rodaków była na jego rękach.
  A setki tysięcy Rosjan walczą po stronie nazistów. Nawet wielki książę Cyryl Romanow oficjalnie ogłosił swoje poparcie dla kampanii wschodniej i wyzwolenia ojczyzny od bolszewików. Romanowowie są za nazistami i stojącymi za nimi krajami Zachodu.
  Cóż, jeśli znamienici książęta i Trzecia Rzesza są przeciwko Stalinowi, to dlaczego Fryderyk miałby cierpieć. Co więcej, możliwe jest, że jego przodkowie w ogóle nie mieszkali w ZSRR. No cóż, pomyślmy logicznie... Przecież bieg historii zmienił się już w najpoważniejszy sposób. Teraz świat już nigdy nie będzie inny, więc bitwa pod Moskwą została przegrana przez Sowietów... A co to oznacza? A fakt, że po pierwsze, w świecie, który znacząco się zmienił, prawdopodobieństwo, że jego rodzice (swoją drogą, urodzeni w różnych miastach) spotkają się i założą rodzinę, gwałtownie spada. Ale także tata i mama nie urodzili się w 1947 roku... Oznacza to, że prawdopodobieństwo spotkania dwóch dziadków i dwóch babć będzie jeszcze mniejsze!
  Poza tym każde dziecko pod względem zestawu genów jest wyjątkowe i czysto indywidualne. A to oznacza, że jeśli moment poczęcia zmieni się choćby na godzinę, czy nawet dziesięć minut, to już nie będzie to on... Nie Friedrich z wyjątkową osobowością i zestawem genów, ale zupełnie inny, może nawet nie na zewnątrz podobny chłopak.
  Oznacza to, że interwencja zabójcy w przeszłości, zgodnie z logiką rzeczy, powinna doprowadzić do zniknięcia gwałciciela nienaruszalnych praw czasu ... To znaczy Friedrich, który stał się ulubieńcem Hitlera, powinien po prostu zniknąć! I on, i jego brat, i może rodzice i inni.
  Ale skoro młody as żyje i jest silny, zdrowy jak nikt inny na tej nieszczęsnej planecie, to może ta przeszłość wcale nie jest jego światem! Może to nawet nie jest jego wszechświat, jakiś równoległy wszechświat, a nawet z opóźnieniem czasowym. Oznacza to, że nie zabija Friedricha, jego przodków, nie jego rodzimych rodaków, ale obce jednostki, które mają tylko ogólne podobieństwo do abstrakcyjnej przeszłości chłopca-terminatora.
  Oznacza to, że tak naprawdę nie jest on zdrajcą, a jedynie osobą niczym zabójcy z różnych seriali science fiction, która w przeszłości korzystała z wiedzy teraźniejszości, a nawet obdarzona była opatrznością o niesamowitej mocy. Cóż, jeśli jego przeznaczeniem jest posiadanie supermocy, grzechem jest ich nie używać! Cóż, skoro los, prawa ręka samego nieba, wysłała go najpierw do Hitlerjugend, a potem do III Rzeszy, to trzeba dołożyć wszelkich starań, aby zrobić karierę. Dobrze jest być feldmarszałkiem majorem w wieku czternastu lat, czyli chłopięcych lat, ale w wieku dwudziestu lat lepiej być pełnoprawnym generałem, a nawet feldmarszałkiem. I kto wie, może Trzecia Rzesza i Ameryka w końcu to przetrawią, a wtedy jego syn zostanie pierwszym światowym dyktatorem!
  Wtedy nagle pojawił się ten, którego młody człowiek najmniej spodziewał się ujrzeć: Eugene Porsche... Wysoki, piękny, silny, nawet trochę rustykalny i o dziwo nie arystokratyczny jak na córkę jednego z największych magnatów III Rzeszy.
  Co prawda w przeciwieństwie do poprzedniego spotkania dziewczyna założyła bardzo drogie, z brylantami, ale jednocześnie były przezroczyste i nie ukrywały wdzięku zgrabnych, choć nie małych nóżek.
  Ze względu na wysokie obcasy i tak już wysoka dziewczyna sprawiała wrażenie niemal olbrzymki. Sam Friedrich był zwyczajnym i jeszcze mniejszym nastolatkiem jak na swój wiek, był od niej niższy, jakieś dwadzieścia trzy, dwadzieścia pięć centymetrów, a biorąc pod uwagę obcasy i nie tylko...
  Friedrich był nawet zawstydzony, co jeśli nigdy nie urośnie więcej niż ta sześciokilogramowa dziewczynka (która odniosła sukces po ojcu Porsche, przecież nie olbrzym, choć nie wiadomo, jaką była matką i kto wszedł jej pod spódnicę !), będzie nad nim zawsze wstawać. Tak, lepiej, żeby ona, podobnie jak ostatnim razem, szła boso ...
  Evgenia natomiast spojrzała na młodego asa z podziwem i wyciągając ręce, pocałowała go w usta:
  - Jesteś moim rycerzem! Światło nie jest ziemskie!
  Fryderyk był zdezorientowany:
  - Tak, ja....
  Eugeniusz przerwał:
  - Nie potrzeba słów! Zasługujesz na pochwałę. I nie tylko jako pilot.... - Córka potentata potrząsnęła włosami. - Pomyśl tylko, masz fantastyczny dar inżyniera i projektanta. Proponuj takie pomysły... Geniusz! Nad Leonardo Davincim.
  Fryderyk wtrącił się:
  - No tak! Zgadzam się, ten artysta nie wygrał ani jednej wojny. Chociaż jego arcydzieła podbiły cały świat!
  Zaczęli tańczyć. Evgenia była równie piękna, łyżwiarka figurowa, ale dla Volki wydawała się za duża... A perfumy pachniały odurzająco... Chłopiec, patrząc na dekolt jej luksusowej piersi, poczuł całkiem naturalne pragnienie silnej fizycznie i rozwiniętej nastolatek. Co więcej, Helga wyzywająco udawała, że niczego nie zauważa. Jednak młodsze pokolenie Niemców uczono, że nieprzyzwoite jest, aby kobieta odczuwała, a tym bardziej okazywała zazdrość, a mężczyzna, jeśli jest bohaterem wojennym, ma wręcz obowiązek oszukiwać . Co ulepszyć rasę! Jak powiedział Hitler: nie jest grzechem, aby zamężna kobieta urodziła dziecko innemu mężczyźnie, jest taki, który ma lepsze dane fizyczne niż jej mąż. Evgenia jednak całkiem poważnie zapytała chłopca:
  - A gdzie się uczyłeś, że tak dobrze znasz zasady sterowania czołgami i działami samobieżnymi, wymyślając takie know-how?
  Fryderyk nie mógł i nie chciał powiedzieć prawdy, i to nieznanej dziewczynie, nawet jeśli jej ojciec był magnatem, jednym z dziesięciu najbogatszych ludzi III Rzeszy i ulubieńcem Hitlera i Góringa. Odpowiedział wymijająco:
  - Hobby z dzieciństwa odgrywają tu rolę... Różnorodna literatura naukowa, chęć wymyślania! Nie trzeba siedzieć przy biurku, żeby stworzyć coś sensownego...
  Evgenia skinęła głową.
  - Tak, ja też lubię sport, a jednocześnie gryzę, a nawet żuję granit nauki... Czy jednak pani Piston wygląda na biurowego szczura?
  Friedrich, obnażając wilcze zęby, potwierdził:
  - Tak, na szczurze, a nie tylko na szafce, wcale nie wyglądasz! Najprawdopodobniej nawet ciebie można porównać ...
  Jewgienija ostrzegała:
  - Tylko nie porównuj z krową! To dość paskudna wskazówka!
  Friedrich zauważył filozoficznie:
  - Kto znęca się nie w interesach, otrzymuje rangę kozła! Czyli... Mamy głupi bazar.
  - Bazar to slang? - domyśliła się Evgenia. - Ogólnie mowa niemiecka wydaje się poprawna, ale jakoś... Zbyt poprawne, dokładnie rozmieszczone akcenty, jasne słowa, napięcie mowy... I nie ma akcentu, ale czuć w tej poprawności coś nie do końca rodzimego.. .
  Friedrich nie okazywał żadnych oznak zmartwienia:
  - Nu i to z tym? Może podejrzewasz, że to był sowiecki szpieg, a Rosjanie ofiarowali dwadzieścia tysięcy, razem z amerykańskimi i pół tysiąca ich niezliczonych samolotów, żeby zinfiltrować mnie na szczycie Trzeciej Rzeszy?
  Eugenia potrząsnęła głową.
  - Nie, nie sądzę! To było za dużo, nawet dla Rosjan. Chociaż jest znane powiedzenie: Rosji nie da się zrozumieć umysłem. Ale tutaj wydaje mi się, że jest coś innego, może ty, jakby to powiedzieć... Produkt inżynierii genetycznej SS. Jakiś przyszły człowiek? Czytałem prace naukowe z zakresu genetyki i wiem, że naturę człowieka można zmienić, ulepszyć lub pogorszyć poprzez sztuczną interwencję. A twoje nadludzkie cechy wojownika... To prawda...
  Zamiast odpowiedzieć, Friedrich pochylił głowę przed wysoką dziewczyną i namiętnie pocałował ją w pełne usta. Wtedy powiedział:
  - Nie rób sobie ładnej głowy. Jeżeli boicie się, że dostaniecie ode mnie wadliwe dzieci, to uwierzcie, że tak nie jest! Generalnie możemy zmienić temat rozmowy.
  Ewgienia zgodziła się:
  - Lepiej się zmienić! A mowa o czołgach... W szczególności główne dowództwo operacyjne pod przewodnictwem Guderiana postawiło zadanie konkursowe: dwa typy czołgów... Jak średnia "Imperial Panther" z 88-milimetrową armatą El 100 lub krótszą, ale przebijającą pancerz, oraz przedni nachylony pancerz co najmniej 250 milimetrów i ciężki "Royal Tiger" z armatą kalibru 105 mm El100, z przednim pancerzem co najmniej 300... Co więcej, masa pierwszego czołgu nie przekracza pięćdziesięciu ton, a drugi to 65.
  Fryderyk parsknął pogardliwie, jak lew przed susłem:
  - Czy coś takiego nie jest prawdziwe? Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że stało się znacznie łatwiej z deficytowymi materiałami, a alianckie bombowce nie niszczą ziem Trzeciej Rzeszy!
  Eugenia odpowiedziała z westchnieniem:
  - W zasadzie jest to możliwe, ale nie mieliśmy czasu, a raczej nie mamy czasu, aby w odpowiednim czasie wykonać prototyp w metalu. W jakiś sposób przekazałeś nam swoją błyskotliwą wiedzę zbyt późno. A Hitler chce, aby jeszcze w tym roku najnowsze czołgi zaczęły wchodzić na uzbrojenie armii III Rzeszy.
  Młody as był zaskoczony:
  - Dlaczego wykonanie prototypu zajmuje tyle czasu?
  Dziewczyna skinęła głową.
  - Ani trochę, zwłaszcza jeśli model jest zasadniczo nowy... To jak ludowa rzecz: jeśli pojedziesz, wpadniesz do wąwozu!
  Friedrich pomyślał: oczywiście, że są tu problemy... Na przykład radzieccy projektanci cierpieli przez tyle lat przy tworzeniu czołgu IS-10 lub spędzili całe dwa lata na majstrowaniu przy T-54. Co więcej, czołg ten został zaprojektowany już po wojnie i mający doświadczenie w walkach II wojny światowej. Poza tym nie był to zasadniczo nowy model, a jedynie dalsza ewolucja T-34. Tutaj na przykład T-44 nie odniósł pełnego sukcesu i praktycznie nie był używany w działaniach wojennych... Nie należy więc spodziewać się żadnych specjalnych cudów.
  Czołg Tygrys, biorąc pod uwagę brak doświadczenia Niemców w tworzeniu tego typu maszyn (o ile oczywiście nie liczyć podwozia, istniał już 150-tonowy Colossal stworzony w czasie I wojny światowej).
  Friedrich zauważył:
  - Konieczne jest zaprojektowanie na podstawie już stworzonej "Pantery" -5, czyli AG. Jego podwozie pozwala na przewożenie nie tylko armaty kalibru 88 mm, ale nawet 128, czy 150 haubic...
  Eugenia zachichotała.
  Ale właśnie to robimy! Jednak Porsche ma już własnego "Królewskiego Tygrysa", choć z działami kalibru 88 milimetrów. Ale może jako model pośredni sprawdzi się ten. Wykonano w nim początkowe zadanie rezerwacji 250 milimetrów, choć waga jest dość duża - 63 tony. Z drugiej strony wieża o bardzo dużym kącie racjonalnego nachylenia pancerza, elegancka i opływowa... Być może uda się wygrać konkurencję na poziomie pośrednim, ale problemy pojawią się w przyszłości. Ale zgodnie z twoją wiedzą możliwe jest stworzenie czołgu nieprzeniknionego ze wszystkich stron, niszczącego każdą obronę. Rzeczywiście, w przypadku przełomowej maszyny bardzo ważne jest posiadanie dobrej ochrony bocznej, czym niestety Pantera bardzo długo nie mogła się pochwalić.
  Friedrich zauważył:
  - Może na razie nie będziemy poruszać tematu czołgów... A raczej dokończymy dyskusję. Jesteśmy starymi profesorami lub młodymi chłopakami i dziewczętami.
  Ewgienia zgodziła się:
  - Masz rację, jak zawsze, porozmawiajmy o czymś bardziej świeckim. Na przykład o brytyjskim domu królewskim.
  Friedrich skrzywił się.
  - Cóż, temat! Tak, nadejdzie czas od Winsorów, nic nie zostanie. A może myślisz, że po zdobyciu Moskwy nasze czołgi nie będą w stanie zmieść w proch już zdobytego Londynu?
  Evgenia błysnęła zębami:
  - Oczywiście, że mogą!
  Po balu nastąpiła zacna kolacja z samymi wystawnymi daniami, ale bez mocnych alkoholi. Nic silniejszego niż sześć stopni. Cóż, więc Fryderyk i Evgenia, jak przystało na faceta i dziewczynę, przeszli do osobnego pokoju.
  Choć powszechnie przyjmuje się, że wysokie blondynki nie różnią się temperamentem, Evgenia przez kilka godzin niezwykle przekonująco udowadniała coś przeciwnego. Cóż, Frederick oczywiście również nie stracił twarzy. Więc zasnęli, mocno się przytulając.
  Chłopcu śniło się, że jest japońskim ninja, który otrzymał od cara Rosji Mikołaja II rozkaz zabicia mikado, czyli cesarza.
  Friedrich marzył o wspinaniu się po szorstkich ścianach, chwytając się palcami u rąk i nóg najmniejszej szczeliny lub szczeliny. Chłopiec wszedł do pałacu, gdzie rozpoczęła się zacięta walka...
  Młody ninja jak zwykle siekał, dźgał, odstrzeliwał głowy wrogom... Sen był zbyt chaotyczny, za dużo krwi, cięć i mało znaczenia. Do tego skaczące wszędzie dziewczyny z gołymi nogami i mieczami... Krótko mówiąc...
  Udało nam się przespać nie więcej niż trzy, cztery godziny... Friedricha obudziła gońca mówiąca:
  - Bitwa trwa pełną parą! Nie ma ludzi niezastąpionych, z wyjątkiem takich jak Ty, Fryderyku Bismarcku.
  Chłopak zerwał się i nawet się nie żegnając, pobiegł na najbliższy pas startowy.
  I jak się okazało, nie na próżno został wezwany... Generał armii Rokossowski otrzymał od Stalina rozkaz, nie czekając na pełną koncentrację sił, aby uderzyć w grupę armii Rommla. W tym przypadku obliczenia oparto na fakcie, że Niemcy nie zdążyli jeszcze rozmieścić swoich wojsk do ataku na Woroneż. Istniała więc szansa na wykonanie niskiego kopnięcia wzdłuż rozciągniętej flanki, wyczerpanej dotychczasowymi walkami wojsk niemieckich.
  Friedrich został zmuszony do siedzenia na Focken-Wulfie, a nie modyfikacji szturmowej, ale zwykłym modelu z czterema dwudziestmilimetrowymi armatami i dwoma karabinami maszynowymi. Tak więc przez nadmierny pośpiech chłopiec został pozbawiony broni, która tak skutecznie sprawdziła się w walce z czołgami. To prawda, że \u200b\u200bw kadłubie wciąż miał dziesięć bomb ...
  Niebo też było gorące, były radzieckie samoloty szturmowe i myśliwce Yaki-9. Jednak najnowsze pojazdy, ze względu na słabą ochronę i przeżywalność, były również podatne na ataki z dużej odległości, w przypadku dział kalibru 20 mm. Friedrich najpierw dał wojownikom rogi, które oczywiście wyprzedziły wolniejsze Ilysy. Cztery działa lotnicze, to jest moc... Pierwsze dwa tuziny jaków rozpadły się, nawet bez sprytnego podejścia do ogona.
  Friedrich nie kręcił się, nie manewrował, po prostu lekko przesunął wiatrówki i wibrował korpus swojej masywnej maszyny.
  Dwadzieścia pięć, dwadzieścia sześć, dwadzieścia siedem... Bez spudłowania dla bezczelnych Jaków, którzy ponosząc straty, mimo to nie wyłączają, a nawet próbują przyspieszyć... Friedrich był nawet nieco zaskoczony dlaczego w radzieckiej literaturze wojskowej ta chwalebna maszyna Fokken była tak bagatelizowana - Wulf. Tak, w przypadku Jaków wykonuje pełny obrót w 22 sekundy w porównaniu z 19 sekundami (a w lekkiej modyfikacji Jaka jest w stanie to zrobić nawet w 17 sekund!). Ale Friedrich nie musi manewrować, po prostu zwalnia i leci w ich stronę. W ciągu jednej sekundy możesz zniszczyć od siedmiu do ośmiu samochodów.
  Czas dla Friedricha w stanie bojowego transu płynął strasznie wolno, a on miał czas na przemyślenie i rozbrojenie amunicji. W zasadzie powszechnie przyjmuje się, że nawet najbardziej zręczny as, w tym nawet takie zjawiska jak Rudel, nie jest w stanie poważnie wpłynąć na przebieg wojny. Tutaj, w prawdziwej historii, sześć najlepszych niemieckich asów zniszczyło całą armię powietrzną, ale naziści beznadziejnie przegrali walkę o dominację w atmosferze.
  Ale w tym przypadku rzucenie tak wielu jaków w jedno miejsce na człowieka jest obarczone... Sześćdziesięciu jeden myśliwców zostało zestrzelonych w niecałą minutę . Tak po prostu odpadają skrzydła lub pęka pancerne szkło kabin. To drugie jest jeszcze gorsze, ponieważ w tym przypadku pilota nie da się uratować. A w Armii Czerwonej zostało już niewielu doświadczonych asów.
  Wśród zestrzelonych pojazdów cztery należały do strażników, którzy zestrzelili ponad pięć samolotów... Tylko znowu to nie pomogło, bo Volka wiedział, gdzie i jak trafić... Jak myśliwy strącający stado gęsi z karabin maszynowy. To tyle, stado, w jednej serii, intuicyjnie, instynktownie określając i kierując ruchami lufy, do pożądanego celu, gdy nie przelatuje ani jedna kula. Gęsi, a w tym przypadku radzieckie samoloty są zestrzeliwane, a tam, gdzie kokpity są połamane, a przez zszytych pilotów, lecą jeszcze przez jakiś czas prosto. Ale niektóre skrzydła tracą...
  Friedrich przypomniał sobie tutaj filmy o celnych amerykańskich kowbojach i słynny film z DiCaprio w roli głównej - "Szybcy, ale martwi!". Ale w tamtych czasach amerykańscy kowboje nie znali automatycznych karabinów maszynowych i szybkostrzelnych wiatrówek. W przeciwnym razie zdaliby sobie sprawę, jak potworna jest broń pod względem mocy zniszczenia.
  Jak w bliskim widoku skończyły się i Friedrich przerzucił się na Ilę. Tutaj najlepiej jest atakować ich od góry lub od tylnej półkuli. I tak też byłoby optymalnie, bez zmniejszania odległości.
  Innym sposobem jest odstrzelenie słabszych skrzydeł, na których nie można powiesić zbroi.
  IL-2 jest nazywany garbaty. Po zainstalowaniu w nim drugiego miejsca początkującemu trudniej było zestrzelić podobny samochód dla początkującego, ale dla strzelca, który chronił tylną półkulę, ale ... Oczywiście aerodynamika tego samolotu pogorszyła się . Więc z nimi będzie jeszcze łatwiej...
  Bardziej logiczne byłoby, gdyby Ilam rozproszył się w różnych kierunkach, ale oto system... Krótko mówiąc, zaczęło się od pokonania legendarnego samolotu szturmowego. Jednak zwinne "Salamandry" -3 przybyły już na czas. Zabrali też muły...
  Friedrich nawet myślał, że mogliby go wyprzedzić, spotkawszy jaków, wciąż się zbliżając... Chociaż kto wie... Piloci Luftwaffe nie są odważnymi żołnierzami rosyjskimi i zwykle nie wchodzą do bitwy z przewagą liczebną, ale może z wyjątkiem gdy istnieje zbyt duże zagrożenie dla sił lądowych.
  Friedrich jednak również nie doświadcza problemów... Przełożenie armat w tylną półkulę pancerną lub tapicerowanie skrzydeł - efekt jest ten sam. A jak te samochody potem się staczają, to nawet zostawiają ślad w powietrzu... Jak paski na plecach pobitego niewolnika.
  Friedrich zestrzelił trzydzieści siedem mułów i złapał jeszcze dwa pionki. Znów tkanie, choć dotychczasowy rekord stu jeden nie został pobity. Tyle, że wróg ma jeszcze samoloty. Teraz po prostu zrzuć bomby i wracaj.
  Radzieckie czołgi ruszyły teraz do ataku, bez wsparcia lotnictwa, a tym bardziej artylerii. Samoloty szturmowe i bombowce spadły na nich. Na szczęście dla radzieckich czołgistów udało im się wykorzystać właściwości jezdne pojazdów. Jednak liczba samolotów wszelkiego rodzaju stale rosła.
  Friedrich zrzucił wszystkie bomby i skierował się w stronę lotniska. Udało mu się jednak zobaczyć Focken-Wulf-4 Rudel, słynny niszczyciel czołgów.
  Młody as wrócił na swoje "rodzime" lotnisko, gdzie czekał na niego terminator Pegasus Me-362.
  Friedrich po wylądowaniu Focken-Wulfa krzyknął do sąsiedniego pilota:
  - Ten, kto ma czelność twierdzić, że F -490 jest złym myśliwcem, kłamie. Nie ma złych samolotów, są tylko źli piloci.
  Następny wypad został zredukowany wyłącznie do walki z czołgami. Na razie Niemcy nie zdążyli wycelować potężną pięścią w twarz ze zbroją i rzucili się na samoloty.
  Dzielne załogi radzieckich czołgów przekroczyły już nierówną linię frontu i zaatakowały jednostkę piechoty złożoną z arabskich ochotników.
  Muzułmanie wbrew oczekiwaniom walczyli dzielnie i nie myśleli o ucieczce, ale jednocześnie zachowali się wyjątkowo nieudolnie. W szczególności amerykańska bazooka była używana jakoś nie po ludzku, a tym bardziej granaty.
  Ale atak jednostek radzieckich zakończył się fiaskiem. W szczególności faszystowscy szturmowcy używali wielu małych bomb z ładunkami kumulacyjnymi, pomysł skopiowany od radzieckich projektantów, ale z bardziej umiejętnym wdrożeniem. Ale radzieccy czołgiści nie otrzymali rozkazu zawieszenia sieci z góry.
  A Friedrich właśnie umieścił na dachach armaty powietrzne. To najprostsza taktyka. Przebij się przez właz do wieży i odnieś zwycięstwo. A ile samochodów można w ten sposób porzucić, jeśli uderzysz z płaszczyzny poziomej...
  A prędkość czołgu nie oszczędza, jeśli myśliwiec uderza intuicyjnie, bez celowania, dla kaprysu...
  To jak symulator z czołgami, tylko że masz tryb boga, a każdy strzał jest celny, a strzelasz często, często...
  Tutaj liczba rozbitych czołgów przekroczyła pięćdziesiąt, więc Rudel odpoczywa... Ale teraz musiałem zrobić dygresję. Pojawił się od strony "Uszy". Zestrzelono sześć części, a reszta niech zniszczy Salamandry. Ogólnie rzecz biorąc, robotnicy zbożowi mogą brać udział w bitwach w ciągu dnia, co jest czystym samobójstwem.
  Czołgi są ważniejsze...
  Powrót... Lot na Focken-Wulf-4, a obok niego Helga.
  Dziewczyna zapytała go:
  - Cóż, co ci się podobało Evgeniya?
  Friedrich parsknął pogardliwie do radia:
  - O co jesteś zazdrosny?
  Dziewczyna zachichotała.
  - Oczywiście nie! Jesteśmy wolni i nie jesteśmy małżeństwem. Zastanawiam się tylko, kto jest lepszy w łóżku, ja czy ona!
  Fryderyk odpowiedział gwałtownie:
  - Oczywiście, że jesteś! Nie jesteś taki duży i dużo zwinniejszy!
  Helga roześmiała się wesoło.
  - Nie spodziewałem się po tobie niczego innego! Ale oczywiście najlepsze ze wszystkiego... Fu to szczur projektowy i jedna z niewielu kobiet odznaczonych Krzyżem Kawalerskim Żelaznego Krzyża!
  Fryderyk zauważył:
  - Myślę, że liście dębu, jesteś tuż za rogiem!
  Bitwa pokazała, że być może chłopiec miał rację. Helga pewnie miotała czołgami. Najwyraźniej chciała udowodnić, że wojownik może być bardziej gwałtowny niż wojownik. Chociaż oczywiście nie można jej porównać z Friedrichem.
  Wkrótce pojawiły się duże kolumny czołgów pojazdów niemieckich i amerykańskich. Szczególnie zwinne i zabawne amerykańskie niszczyciele czołgów "Witches" -3. To było poważne, zwłaszcza że radzieckie pojazdy zostały już w dużej mierze zniszczone przez naloty. Pantera-5 również okazała się problematyczna ... Jej długolufowa szybkostrzelna armata i nieprzenikniony przedni pancerz ... Wydaje się, że czas otwarcia migawki zaczął zawodzić, załogi radzieckich czołgów. Niektórzy, nie słuchając dowódców, zawrócili, próbując uciec z tego technotronicznego piekła.
  I znowu powrót i wyjazd, atak na czołgi...
  Było już południe, ściemniało się... Kontratak Armii Czerwonej stracił impet. On i Helga zostali przekierowani na kierunek wsparcia, grupy wojsk niemieckich zmierzającej w stronę Riazania. W tym samym czasie żołnierze Vatutina w kotle również próbowali zacisnąć ...
  Na wschodzie Niemcy nadal powoli posuwają się naprzód. Tutaj przeszkadza im wytrzymałość wojsk radzieckich i linie obronne Frontu Stepowego, choć nie tak gęste jak na obrzeżach Moskwy.
  Wojska hitlerowskie dostały jednak większe pole manewru, a Goth próbował takimi kolumnami ominąć główne węzły obronne. W niektórych miejscach natarcie jednostek niemieckich przyspieszyło...
  Friedrich zapytał Helgę:
  Czy jesteś zmęczony dziewczyną moich marzeń?
  Blond wojownik odpowiedział:
  - Radosny nastrój odpędza zmęczenie, lepiej niż biczowanie krów! Choć zmęczenie zamiast mleka powoduje krwawą ropę!
  Fryderyk zgodził się:
  - Nie ma już deptania prawdy!
  W nocy młody kontynuował lot, mimo że na niebie pojawiły się chmury i lunął deszcz. Zgodnie z niemiecką doktryną wojskową lotnictwo służyło także do tłumienia obrony na froncie... I w przeciwieństwie do czterdziestego pierwszego roku Luftwaffe dzięki pomocy Pindostana dysponowała dużą ilością samolotów.
  Fryderyk atakował teraz bunkry, a nawet mniejsze cele... W nocy bitwa nie ustała, a wojska radzieckie rozpoczęły kontrataki. Niech będą mali i raczej chaotyczni, ale nie mniej odważni w tym celu ...
  W nocy, z wyjątkiem dywizjonu U-2, nie natrafiono na żadne cele powietrzne. I zbombardowali bunkry... Lekko.
  Rankiem 15 października 1947 r. wybuchła bitwa o miasto i jednocześnie o węzeł kolejowy: Elektrostal. Było tam bardzo gorąco i co najważniejsze do Fryderyka dołączyła jego nieodłączna przyjaciółka Helga.
  - No cóż, jaki wspaniały rycerz, naciskamy na wrogów?
  Fryderyk odpowiedział radośnie:
  - Koledzy napierają na stoisko z piwem i wygrywamy. A jak wygramy...
  Samo miasto Elektrostal było przyzwoicie ufortyfikowane. Oprócz oddziałów wojskowych w jej obronie brały udział także dwie świeże dywizje NKWD. Chociaż na ogół nie byli tak elitarną gwardią wojskową jak SS, byli uzbrojeni zarówno w artylerię, jak i lekkie czołgi.
  Naziści z kolei próbowali stworzyć własny kocioł... Omiń cytadelę, przykryj ją kleszczami...
  Tutaj oczywiście wsparcie powietrzne odgrywa znaczącą rolę, zwłaszcza jeśli szyja jest rozciągnięta.
  Helga, jak to przystało na dziewczynę, zapewniła:
  - Zwycięstwo będzie nasze! Przygotuj swoje sanie na lato!
  Fryderyk zgodził się:
  - I nie tylko latem! Będziemy używać czołgów ciężkich i pocisków powietrznych.
  Chłopak myślał, że wrócili do armii Mainsteina, jednak na Zachodzie bardziej znany jest Rommel. Skoro podczas bitwy młody człowiek zachowywał się bardziej w transie, prowadzony przez piekielnego ducha, to dlaczego nie miałby pamiętać chwalebnych czynów tego dowódcy. Tym przyjemniej wspomina się pobitych Brytyjczyków niż pokonanych Rosjan!
  Rommel, dotarwszy do Linii Marreta, zdał sobie sprawę, że znajduje się na napoleońskiej "centralnej pozycji" pomiędzy dwiema armiami wroga i może teraz, zadając decydujący cios, pokonać jedną z nich, a dopiero potem odwrócić się i stawić czoła drugiej.
  Fryderyk zachichotał sam do siebie: Napoleon, choć Lew Tołstoj w to wątpił, był niewątpliwie wielkim wodzem i władcą. Zwłaszcza jeśli spojrzeć na osiągnięcia. Tylko, że ich nie trzymał. Hitler, jeśli o to chodzi, jest jeszcze gorzej.... Ale w zasadzie można porównać Führera z Napoleonem!
  Utalentowany dowódca Rommel zrozumiał także coś jeszcze: Amerykanie i Francuzi przenieśli się daleko na wschód, do środkowej Tunezji i zajęli wschodnie wąwozy grzbietowe w Fonduk, Faid i Gafs, obejmując zachodnie wąwozy grzbietowe 60-70 mil na zachód.
  Wydawało się, że gdyby wojska włosko-niemieckie zdobyły Faid i Gafsę, a następnie ruszyły na zachód, mijając Ferianę i Kasserine, mogłyby udać się prosto do ogromnej amerykańskiej bazy zaopatrzeniowej i ich kwatery głównej w Tebesse. W Tebesse wojska włosko-niemieckie znalazły się daleko na zachód od linii aliantów w Tunezji i praktycznie w zasięgu ich komunikacji. Gdyby Rommel zawrócił następnie swoje czołgi i wysłał je na północ, w stronę morza, sto mil od tego miejsca, Niemcy mogliby odciąć całą armię aliantów w Tunezji lub zmusić ją do wycofania się do Algieru.
  Rozmyślania Friedricha przerwało pojawienie się dwóch Laggów uciekających zza chmur... Są w konsumpcji... A potem celne strzały w armaty... Tylko on tak potrafi strzelać... Jeszcze cztery Jake... i są, tak.... A teraz w Katiuszy strzelaj... Aby fragmenty latały we wszystkich kierunkach... Kolejna wyrzutnia odrzutowa... Więc Helga próbuje z boku. Krzyczy do niego:
  - Bohaterze, naciskajmy mocniej!
  . ROZDZIAŁ 20
  Misja Olega Rybachenko i Margarity Korshunovej w świecie równoległym jeszcze się nie zakończyła.
  Niemcy posuwali się w kierunku miasta Gorki. Zabrali go w kompletne okrążenie. Chłopak i dziewczyna bronili tego wielkiego miasta.
  Całkowicie otoczona i zduszona Moskwa. Naziści już miejscami przedarli się na Kreml. Sytuacja stolicy ZSRR była praktycznie beznadziejna. Pociski garnizonu moskiewskiego dobiegały końca. A wraz z upadkiem stolicy byłaby to kolejna wojna.
  Oleg Rybaczenko i Margarita Korszunowa walczyli o miasto nad Wołgą.
  Chłopak i dziewczyna jak zawsze są w bojowym nastroju.
  Strzelają i śpiewają:
  Pionierzy nie poddają się
  Nie boją się tortur...
  Walczą jak orły
  Wysyłanie Fritza do piekła!
  
  Wielu z nich to bohaterowie
  Mnóstwo szalonych dzieciaków...
  Jeśli musisz iść w formacji -
  Ładowanie maszyny!
  A teraz chłopiec, który wygląda na około dwanaście lat, ale w rzeczywistości zatwardziałego weterana, który ma już wiele lat, Oleg Rybachenko dał zwrot, skosząc nazistów.
  A potem jak rzuca granatem we wroga bosą stopą.
  I rozproszyć Fritza we wszystkich kierunkach.
  Wtedy chłopiec zaśpiewa:
  - Jestem rosyjskim wojownikiem na kolanach dzikusów,
  wrogów Rosji, zmiotę z powierzchni ziemi!
  Margarita, ta dziewczyna-bohaterka, również rzuca bosą stopą zabójczy prezent śmierci. Znokautuje masę nazistów i zaćwierka:
  - Za wielką Ruś!
  I znowu jak się śmiać.
  Chłopak i dziewczyna walczą bohatersko. Chociaż wojna jest prawie przegrana. Niemcy zajęli już Orenburg i przeciskali Armię Czerwoną, gdzie tylko się dało.
  Dokładniej, Orenburg od dawna jest zajęty. Stoi tam tylko jeden zamek. Naziści otoczyli już Ufę.
  Co więcej, ich wojska z południa zbliżają się już do Kazania. Sytuacja jest więcej niż krytyczna.
  A sytuację pogarsza fakt, że ze wschodu nadchodzą samuraje, a w Azji Środkowej dołączyli już do Niemców.
  Ale odważne dzieci poległych walczą. Wierzą w swoje zwycięstwo. Albo przynajmniej są gotowi umrzeć z podniesioną głową. Jak jednak wygląda śmierć? Są nieśmiertelni!
  I jesteśmy dziećmi od lat. A gdzieś są inne światy i misje.
  Oleg daje kolejną szansę. Następnie rzuca granat bosymi palcami i śpiewa:
  - Stalin będzie z nami na zawsze!
  Margarita zmrużyła oczy i pisnęła:
  - Nie daj Boże! Ten kanibal dla nas!
  A dziewczyna w gniewie rzuciła granat bosą stopą.
  Oleg Rybachenko dość logicznie zauważył:
  - Wszyscy jesteśmy w pewnym stopniu kanibalami!
  A chłopiec rzucił prezent śmierci gołymi palcami.
  Margarita zgodziła się z tym:
  - W pewnym stopniu tak!
  A także wystrzeliła bosą stopą zabójcę, z którego zderzyły się dwa niemieckie samochody.
  Oleg Rybachenko strzelił i pomyślał, że być może sytuacja w ZSRR jest już beznadziejna i nie ma sensu prowadzić wojny. Dlatego zabijają ludzi za darmo.
  Chłopiec rzucił bosą stopą dwa granaty. Uderz w gąsienicę, niemieckie czołgi serii "E" zderzyły się ze sobą.
  Dziecko Terminatora zaśpiewało:
  - Kiedy nadejdzie czas
  Będziemy walczyć dzielnie!
  Powstanie bojowników rano -
  I walcz dobrze!
  W rzeczywistości chłopiec był gotowy rozbić każdą armię w ciągu kilku minut.
  Margarita również rzuciła prezent śmierci z bosej stopy i pisnęła:
  - Za Wielką Ruś!
  Dzieci są tak odważnymi wojownikami, że nikt ich nie zdepcze. To tacy wspaniali wojownicy.
  Chłopiec i dziewczynka jak zawsze są szalenie podekscytowani. A wraz z nimi odwaga, honor i odwaga. Walczą z nazistami jak tytani. I jasne jest, że wróg nie przejdzie, gdzie stoi jak skała. Może nawet coś silniejszego niż skała i monolit.
  Strzelająca Margarita powiedziała:
  -Bądźmy mistrzami świata
  Jesteśmy gigantami liceum!
  A dziewczyna znów rzuca dar śmierci swoją bosą, wyrzeźbioną stopą. I zmiażdżył wroga.
  Ta dziewczyna jest tak fajna, że nie możesz użyć niczego przeciwko niej.
  Ponieważ nie ma odbioru złomu. Chociaż to nie jest złom, ale coś jeszcze bardziej zabójczego i fajnego.
  Oleg Rybaczenko, strzelając, wychrypiał:
  - Nie jestem chłopcem, jestem super chłopcem i będę ponad wszystkimi na świecie!
  I znowu, jak bosą stopą rzuca niszczycielski grudkę materiałów wybuchowych. I znowu zderzają się dwa niemieckie czołgi.
  Młody wojownik jest ustawiony w sposób bardzo bojowy. Ale czuje, że tutaj tyłka biczem nie da się złamać. Choć nie ma sytuacji beznadziejnych i przeciwników niepokonanych też.
  Chłopiec pamiętał, jak wymyślił piosenki na wybory prezydenckie na Białorusi:
  Za szóstym razem słuchanie bzdur nie jest interesujące,
  I nie rozumiem, jak bardzo wierzę "tacie"!
  Raj obiecał zbudować Łukaszenkę -
  Ale razem ze światłem idziemy w ciemność!
  Tak, to było wyzwanie dla systemu i kultu jednostki. Rzeczywiście, dlaczego kraj europejski miałby tolerować dyktatora, jak w średniowieczu?
  Tak, a Stalin jest także dyktatorem iw tym wszechświecie stopniowo obniża wojnę do klęski...
  Dzieci-bohaterowie walczyli jeszcze przez trzy dni. Tymczasem naziści otoczyli Kazan i zajęli Ufę.
  Walki toczyły się już na samym Kremlu. Cztery czarownice walczyły z nazistami za pomocą mieczy i cienkich dysków do rzucania, bosymi stopami.
  Kreml został poważnie uszkodzony przez ostrzał "Sturmlionów", "Sturmtigerów", bombardowania i ogromne armaty.
  Sam Stalin oczywiście nadal przebywa w Swierdłowsku. A pozycja ZSRR wygląda praktycznie beznadziejnie. Ale na razie Czerwony Sztandar wciąż wisi nad stolicą Rosji, a to oznacza, że nie wszystko stracone!
  Ludzie wierzą, że wkrótce nadejdzie punkt zwrotny!
  Natasza przecina Araba na pół. Rzuca dysk bosą stopą i piszczy:
  - Chwała nieśmiertelnej Ojczyźnie! Hitler nie może nas złamać!
  Zoya również przecięła faszystę dwiema szablami i zaćwierkała:
  - Nie, nie łam nas!
  Następnie jej bosa stopa rzuciła w nazistów morderczy dysk.
  I kilku czarnych bojowników upadło ze zniszczonego muru Kremla.
  Aurora strzeliła dalej. Strzelała rzadko, ale celnie. A potem wystrzeliła swoje szable. A gwiazdy i ostre, cienkie swastyki leciały z jej nagich palców u nóg.
  I tutaj Swietłana rzuci bosą stopą ostry dysk i rozetnie Fritza. Następnie śpiewa:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat jest obrońcą Ojczyzny, Perun jest żołnierzem!
  Kołowrat! Jewpatij Kołowrat! Heroes of Rus zbiera alarm!
  Tutaj cała czwórka walczy. Prawie cała Moskwa jest już zajęta, skończyły się dostawy amunicji. A rosyjscy chłopcy i dziewczęta umierają. Ale oni się nie poddają. Chociaż jak długo trwało oblężenie.
  Dziewczyny na murze Kremla walczą. Jak bogacze. I mimo grudnia są boso iw jednym bikini. Ale nie czują zimna. Wręcz przeciwnie, ich energia tylko wzrasta.
  A ostre, bardzo płaskie dyski odlatują z bosych stóp. Które są rozdzierane przez obce wojska Wehrmachtu.
  Wojownicy walczą jak bohaterowie wojny. I przy minimalnym ubiorze. Takich piękności nie zawstydzają ani ogromne czołgi z serii E i AG, ani inne straszne wynalazki nazistów.
  Żadna dziewczyna nie jest w stanie pokonać jakiejkolwiek formy faszyzmu. Nawet jeśli jest tak doskonały, jak na tym świecie.
  Natasza ciąła mieczem, bosą stopą rzuciła dyskiem, odcinając nazistom i śpiewała:
  - Jak miło jest żyć w kraju sowieckim,
  A jak pięknie jest zmiażdżyć Wehrmacht!
  Zoja, mijając młyn ze swoimi szablami, zauważyła:
  - Wehrmacht stał się boleśnie silny! Tutaj bronimy Kremla!
  I dziewczyna rzuciła gołymi palcami gwiazdkę uderzającą we Fritza.
  Następnie zaśpiewała:
  - To dzikie polowanie na wrogów!
  A potem jest Aurora w bitwie. Cóż, dziewczyna jest czerwona i fajna. Na zimowym wietrze jej miedzianorude włosy powiewają jak sztandar bojowy. Nie, taka dziewczyna nie ugnie się przed nikim.
  A od rzutu jej bosej stopy, tnącej ciało i krew, leci najostrzejszy dysk.
  Tnie ciała przeciwników. A Aurora krzyczy:
  - Jestem super dziewczyną!
  A jak Swietłana wygląda w bitwie?
  Ten blond terminator to po prostu diabelski ogień i tornado zagłady.
  A spod jej bosej stopy leci także śmiertelna niespodzianka. I dziewczyna na pełnych obrotach w walce.
  Cała czwórka w bitwie. I nie powinna się wycofywać ani poddawać.
  To cztery czarownice - po prostu super! Prawdziwy kwartet zniszczenia wszystkiego i wszystkich!
  Wojownicy utrzymują sektor obronny. Ale Kreml jest duży i wszędzie nie może się oprzeć. Siły są bardzo nierówne.
  Natasza zauważyła z irytacją:
  Zabijamy, nie wygrywamy!
  A dziewczyna ponownie rzuciła śmiercionośny ładunek bosą stopą.
  Logicznie zauważyła Zoya, siekając wroga:
  - Nie można wygrać wszystkiego... Chyba że w grze komputerowej!
  A złotowłosa dziewczyna ponownie rzuciła dyskiem śmierci.
  Aurora, tnąc przeciwników szablami, zaćwierkała:
  - Wierzę, że zwycięstwo będzie nasze! W imię Świętej Rosji!
  A z rzutu jej bosych stóp leci dar zniszczenia.
  A pokrojeni naziści upadają.
  A potem Swietłana w bitwie. Tnie faszystów swoimi rzutami. I działa niezwykle, a nawet nieskończenie zręcznie. Jej bose stopy są takie zwinne. I pokazać straszliwe zniszczenia.
  A potem dziewczyna śpiewa:
  - Chwała Ojczyźnie i nowym światom!
  I znowu z jej bosych stóp leci niespodzianka śmierci.
  I tutaj Natasha znów walczy. I tnie Fritza, pędząc jak kometa. I krzyczy ile sił w płucach:
  - Chwała największej Ojczyźnie!
  A jej miecze startują jak kosiarka.
  A dziewczyna nawet śpiewa:
  - Bądź uwielbiona, Rosjo, jak przez wieki,
  Nasze marzenie się spełni!
  A dziewczyna dała ostry bumerang bosą piętą. I przekręcił się i odciął tuzin czarnych i śniadych głów.
  Oczywiście dziewczyny nie zabijały Niemców, ale jednostki kolonialne, które zostały użyte przeciwko nim. Ale wojownicy nawet z tego są tylko fajniejsi.
  Są błyszczące i rozbrykane.
  Natasza ponownie zabija wrogów. I jest boso i rzuca takimi rzeczami.
  I ryk:
  - Stalin i chwała!
  A potem Zosia. A także jak uwolnić mordercę. A jej bose palce wypluwają wiadomość o śmierci.
  A wojownik jak ryczeć:
  - Dla takiej Ojczyzny jak nasza śmierć nie jest straszna!
  A wtedy Aurora również go weźmie i wejdzie do bitwy. A także bosymi stopami uruchomi bumerang. I przekształcaj wrogów.
  Następnie, gdy śpiewa:
  - Za Ruś Sowiecką! Co zawładnie wszechświatem!
  A potem w bitwie Svetlana. Również dziewczyna, której nie da się zatrzymać i nie spowolnić. Oto jak bije. Po prostu nie mogę ocalić przed takim wojownikiem!
  I bosymi stopami rzuca śmiercionośne paczki. I zabija swoich wrogów bez litości.
  Chociaż wtedy Yarile może się za nich modlić. A może Perun. Grzesznikom po śmierci jest ciężko, czeka na nich królestwo Czarnoboga! Ale jest to nawet interesujące na swój sposób - wojny toczą się cały czas! I tyle walk! Może więc nie warto zbyt gorzko opłakiwać losu grzeszników?
  Swietłana poczuła się nawet trochę zabawnie: nie będziesz zazdrościł chrześcijanom - zostaną pozbawieni wielu radości w wieczności. Nawet to, co mieli na planecie Ziemia.
  Ach, biedni grzesznicy! A jeszcze bardziej nieszczęsny sprawiedliwy!
  I dziewczyna znów rzuca prezent śmierci swoją wyrzeźbioną, bosą stopą. Potem mówi:
  - Świat będzie nasz! Chwała Rosji!
  Natasza narysowała mieczami potrójnego motyla i zaćwierkała:
  - Niech będzie wieczna chwała wielkiej Rosji!
  A jej bose stopy zdają się wyrzucać to, co mordercze i niepowtarzalne. Następnie bosy obcas dziewczyny uderzył w czoło czarnego mężczyzny i strącił go z muru oraz pięciu kolejnych Arabów.
  Następna w walce jest Zoya. Nic jej nie powstrzyma. Walczy z hordami nazistów. I wydaje potrójny młyn. Zawodnicy przerwali jej upadek.
  Wtedy dziewczyna mówi:
  - Wieczna Ruś, będzie ze Svarogiem!
  I mruga do swoich partnerów.
  Następna w bitwie jest Aurora. Pędziła niczym pantera. Przecięła wszystkich. I bosymi stopami rzuciła dar śmierci. Wycięła wielu faszystów i zaśpiewała:
  - O najwyższą formę Ojczyzny!
  A potem w bitwie i Svetlana. Jak tnie wrogów. I to działa bardzo dobrze.
  Potem dar śmierci leci z jej bosej stopy. I tnie nazistów dokładnie, jak brzytwa fryzjera.
  A dziewczyna krzyczy:
  - Mój wiek i moja prawda! Chwała Wielkiej Rosji!
  Tak, ta czwórka walczy naprawdę heroicznie. Ale cztery bose i prawie nagie piękności nie mogą wygrać drugiej wojny światowej. I tak upadła Moskwa.
  Dziewczęta przedarły się ze zdobytej stolicy, używając zarówno mieczy, jak i peleryny niewidki.
  Ogólnie potrafią wiele. Dziewczyny o najwyższej inicjatywie, że nie można ich znaleźć wyższych i piękniejszych.
  A Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova opuścili zdobyte miasto Gorki.
  Naziści, niestety, odnieśli sukces prawie wszędzie.
  Chłopiec i dziewczynka wyszli i bosymi stopami rzucali igłami, eksterminując Fritza.
  Oleg Rybaczenko śpiewał:
  - Nie, czujny nie zgaśnie,
  Spojrzenie sokoła, orła...
  Głos ludu jest dźwięczny -
  Szept zmiażdży węża!
  
  Wierzę, że cały świat się obudzi -
  Będzie koniec faszyzmu...
  I zaświeci słońce
  Droga, oświecająca komunizm!
  Margarita rzuciła palcami bosych stóp kilka igieł i potwierdziła:
  - Nie, nie zniknie!
  I wystrzeliła serię z karabinu maszynowego, zabijając dwa tuziny faszystów.
  Takie są dzieci. Twardy, niewzruszony. Chociaż tak naprawdę to nie jest taka wojna. I muszą uciekać.
  Moskwa upadła, miasto Gorki upadło. Naziści szturmują Kazań. To ostatnie radzieckie miasto nad Wołgą. Opór jest heroiczny, ale powoduje coraz większe poczucie beznadziei.
  Naziści otrzymali bardziej zaawansowane czołgi piramidalne z serii AG, których nie jest w stanie przebić żadna radziecka broń. I to, muszę powiedzieć, jest bardzo złe.
  Dopiero gdy bose stopy chłopca i dziewcząt rzucają granaty w gąsienice, dochodzi do zderzenia niemieckich potworów. Ale co może zrobić tylko jedna para, gdy prawie cały świat wystąpił przeciwko ZSRR!
  Oleg Rybachenko rzucił granat bosą stopą, czołem odepchnął AG-50 i AG-75, po czym powiedział:
  - Jeśli twierdza jest w drodze,
  Wróg zbudował...
  Konieczne jest ominięcie od tyłu -
  Zabierz ją bez strzału!
  Margarita zgodziła się z tym:
  - Oszukiwanie wojny to wielka sprawa! Zwłaszcza jeśli siły są nierówne!
  Oleg Rybaczenko zauważył:
  - A ja grałem w strategię Ententy. Równą bronią zniszczył sto czternaście milionów żołnierzy wroga, a sam stracił tylko zero. Dzięki taktyce możesz walczyć z całym światem!
  Margarita zgodziła się z tym:
  - Całkiem możliwe! I walcz i zwyciężaj!
  Oleg Rybachenko rzucił igły gołymi palcami. Zabił trzech tuzinów faszystów i powiedział:
  - Wygramy w imię Świętej Rosji!
  Chłopiec i dziewczynka kontynuowali bieg... Niestety, siły są naprawdę zbyt nierówne.
  Kazań został zniszczony przez wszelkiego rodzaju broń. Stalin kazał ją trzymać do ostatniej kropli krwi. Ale w rzeczywistości duch walki Armii Czerwonej po upadku Moskwy był zbyt złamany. Każdy coraz mniej chciał umrzeć. Tak, a naziści mają zbyt dużą przewagę liczebną i uzbrojenia.
  A ich samoloty odrzutowe bombardują wszystkie miasta i wsie, których nazistom nie udało się jeszcze zająć.
  Zanim Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova dotarli do Kazania, miasto to upadło.
  Zabrano także Ufę. Tak więc, pomimo ostrej zimy, naziści zbliżali się do Swierdłowska.
  Mieściła się tam główna siedziba Stalina. A od wschodu wspiął się samuraj. Japończycy też są silni.
  Szczególnie niebezpieczni są ich wojownicy - dziewczyny ninja. Pomimo syberyjskiej zimy biegają po śniegu boso, a sami są w tych samych strojach kąpielowych. Aż strach wyobrazić sobie takich wojowników. Chociaż są bardzo piękne.
  Oto jeden z nich z niebieskimi włosami, drugi z żółtymi, trzeci z czerwonymi, czwarty z białymi.
  Tacy są najpiękniejsi zabójcy. Działają jednym mieczem i rzucają w piechotę cienkimi dyskami lub czakrami. A w czołgi rzucane są materiały wybuchowe ninja - są wielkości ziarnka grochu, ale najcięższe sowieckie czołgi latają wysoko i rozrywają je na strzępy.
  Nawet budzący grozę IS-7 dziewczyny ninja nie są przeszkodą. Są wojownikami tak wysokiego rzędu, że nawet strażnicy są wobec nich bezsilni.
  Oto dziewczyna ninja o niebieskich włosach, która z gołymi palcami rzuciła na raz groszek i trzy radzieckie czołgi, poleciał wysoko w górę i eksplodowała na części.
  A potem jest dziewczyna z żółtymi włosami i bosą stopą rzucającą groszek. I znowu radzieckie samochody lecą w różnych kierunkach i rozbijają się na ciasta. Powiedzmy, że tacy wojownicy jak ten tutaj - nawet najodważniejszy rycerz będzie przed nimi nieśmiały.
  Ale w bitwie i dziewczynie ninja z rudymi włosami. Zupełnie jak rzucanie bosymi stopami zabójczego groszku. A po jej trafieniu pękł pancerz ogromnego IS-12.
  To jest dziewczyna terminatora.
  A potem dziewczyna ninja z białymi włosami. W ten sam sposób przyjmie to i ze wszystkich sił wbije miecze w bojowników Armii Czerwonej. Posiekaj je i zaśpiewaj:
  - Nie jestem żałosnym owadem, ninja, ale nie żółwiem!
  I znowu w bitwie, wszystkie cztery zabójcze dziewczyny.
  Armia Czerwona przegrywa wojnę na wszystkich frontach. Ale wciąż próbuje walczyć.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova wędrują po zimowym śniegu. To biedne bosonogie dzieci. Dla nieśmiertelnych ciał mróz nie jest taki straszny. Aby zachorować lub przeziębić się, ci nadludzie nie mogą zamarznąć. Ale mimo wszystko, gdy zbliżasz się do Uralu, mróz jest nieprzyjemny i gryzie nagie pięty dzieci.
  Oleg ze smutkiem zauważył:
  - Nie wiesz, co jest gorsze - zimno i głód, czy świadomość, że Twoja święta ojczyzna przegrywa!
  Margarita całkiem logicznie zauważyła:
  - Dla nas zimno i głód to nic... Ale fakt, że przegraliśmy z nazistami, jest naprawdę zły!
  Oleg zgodził się z tym:
  - Nie jest gorzej! Ogólnie rzecz biorąc, dlaczego Trzecia Rzesza generalnie odnosi większe sukcesy we wszechświatach równoległych niż w naszym?
  Margarita przyjęła logiczne założenie:
  - Ponieważ naziści są bardzo silni i zorganizowani. I wiele razy mieliśmy szczęście. Zwłaszcza ze Stalingradem!
  Oleg Rybachenko kopnął śnieżkę bosą stopą i zauważył:
  - Tak, mieliśmy szczęście ze Stalingradem! Sami Fritz głupio wskoczyli w pułapkę!
  Małgorzata zagruchała:
  - Staram się nie wpadać w kłopoty,
  Aby się nie pomylić i nie zgubić ...
  Trzeba by zbierać grosz za grosz,
  Albo raczej narodzić się na nowo!
  Po drodze dzieci zaatakowały oddział nazistów. Zabił ponad stu żołnierzy. Jeden pozostał w niewoli. Margarita zmusiła młodzieńca do pocałowania ich bardzo elastycznych, czerwonych od zimna podeszew. Zrobił to potulnie. I powiedział, że Niemcy już zbliżają się do Swierdłowska i go otaczają.
  Oleg zauważył:
  - To dziwne, że ty i ja Margot jesteśmy szybsi, ale coś porusza się jak zwykli ludzie, a nawet wolniej!
  Małgorzata zgodziła się:
  - Złapany na fali porażki! Najwyraźniej w tym wszechświecie wszystko jest przeciwko ZSRR. Nawet przyroda i przestrzeń!
  Następnie Oleg zasugerował:
  - A jeśli zabicie Hitlera będzie dla nas trywialne?
  Margarita pokręciła głową negatywnie.
  - Hiper-wiedźma nie wydała nam takiego rozkazu! Pozbądźmy się więc własnej aktywności. Poza tym co to daje?
  Oleg Rybachenko odpowiedział pewnie:
  - Bardzo! Co więcej, Führer, to jest Führer w Afryce!
  Małgorzata zaproponowała:
  - Na razie powalczmy na froncie, a potem, kosztem Hitlera, zobaczymy! Jak to mówią - spiesz się powoli!
  Oleg zaśpiewał:
  - Szybkość jest dobra, nie łam dłuta... Człowiek nie jest dzięciołem i szybko oszalał!
  Chłopiec i dziewczynka uciekli z całym moczem. I udało się spieszyć do Swierdłowska. I zaczęli bronić miasta szturmowanego przez nazistów.
  Atak następował jeden po drugim.
  Dzieci były boso. Margarita jest w tunice, a Oleg Rybachenko to chłopiec w szortach. Ale walczyli jak najbardziej prawdziwi i nieugięci bohaterowie.
  Oleg rzucił igłę gołymi palcami u nóg, przebił Fritzowi gardło i zaćwierkał:
  Nie oddamy ani centymetra ziemi!
  Margarita rzuciła bosą stopą granat i zapiszczała:
  - Ani kropli, ani rozpiętości, ani centymetra!
  Chłopiec i dziewczynka walczyli na zimnie. A wraz z nimi byli inni pionierzy. A także wielu chodzi boso pomimo dzikiego zimna. A jeśli nieśmiertelne dzieci nie boją się dzikiego mrozu, w każdym razie nie mogą zaszkodzić, to jest to dość niebezpieczne dla zwykłych dzieci.
  Oto bosy pionier, którego palce były sine od zimna, miał katar w zębach i spuchniętą szczękę. Chłopiec bardzo cierpi. Mimo to wściekle bierze wiązkę granatów i wrzuca pod nazistowski czołg, a sam pada przeszyty serią z karabinu maszynowego.
  To odważny chłopak...
  Albo dziewczyna, której bose stopy płoną jak szkarłatne maki, wpycha minę pod gąsienice niemieckich mastodontów. Ona sama umiera, płacząc:
  - Za Ojczyznę i Stalina!
  Bardzo bolesne jest chodzenie boso zimą na Syberii, gdy nie chroni cię nieśmiertelne ciało.
  Nawet Oleg i Margarita podczas silnych mrozów nie są tak zadowoleni z bycia półnagim. Ale uśmiechają się i śpiewają, chcąc rozweselić chłopaków:
  - Ech, mrozie, mrozie, nie zamrażaj mnie,
  nie zamrażaj mnie! Mój koń! Mój koń!
  Białogrzywy!
  Chłopcy i dziewczęta, trzęsąc czerwonymi i niebieskimi nogami z przenikliwego zimna, śpiewali:
  Śnieg nas nie powstrzyma! Mróz nas nie pokona! Jesteśmy pionierami Fritz! Faszysta zostanie mocno pobity!
  Dzieciaki dzielnie walczą! Ale boleśnie nierówne siły. Stalin uciekł z okrążonego Swierdłowska do Nowosybirska. Jednak Japończycy już zbliżają się do tego miasta od wschodu. Nie boją się nawet mrozów Syberii.
  Tak, wojna dobiega końca.
  Ale pionierzy nie poddają się. I nawet w trudnych chwilach dzieci odważnie śpiewają;
  Jesteśmy pionierami dzieci komunizmu -
  Ognisko, namiot i trąbka!
  Inwazja przeklętego faszyzmu -
  Kto czeka na wściekłą pogrom!
  
  Co straciliśmy w tych bitwach?
  A potem w bitwach z nabytym wrogiem?
  Kiedyś byliśmy tylko dziećmi świata -
  A teraz wojownicy ojczyzny!
  
  Ale Hitler zrobił krok w stronę naszej stolicy,
  Zrzucone bomby, nie licząc wodospadu!
  Jesteśmy Ojczyzną piękniejszą niż niebo -
  Teraz nadszedł cholerny zachód słońca!
  
  Na agresję odpowiemy ostro -
  Chociaż oni sami są niskiego wzrostu!
  Ale miecz w rękach kruchego nastolatka -
  Silniejszy niż legiony szatana!
  
  Niech czołgi pędzą lawinę za lawiną,
  I dzielimy karabin na trzy!
  Niech policja złośliwie celuje w plecy,
  Ale Święty Bóg ukarze ich surowo!
  
  Co zdecydowaliśmy? wykonywać dzieło świata
  I do tego niestety musiałem strzelać!
  Spokój jest już obrzydliwy.
  Jest też przemoc!
  
  Z dziewczyną biegamy razem boso -
  Mimo że padał śnieg, zaspa pali się jak węgiel!
  Ale nie bój się, poznaj dzieci -
  Faszysta zostanie śmiało wbity kulą do trumny!
  
  Tutaj umieścili podłą firmę Fritz,
  A reszta tchórzy ucieka!
  Piechotę miażdżymy jak kosę w bitwie -
  Nie jesteśmy przeszkodą dla młodych wakacji!
  
  Zwycięstwo nastąpi w maju,
  Teraz zamieć to kłujący, twardy śnieg!
  Chłopiec jest bosy, jego siostra jest bosa,
  W szmatach dzieci spotkały się z rozkwitem!
  
  Skąd się biorą te moce?
  Znosić ból i zimno, to potrzeba!
  Kiedy przyjaciel zmierzył dno grobu,
  Kiedy przyjaciel jęczy - umrę!
  
  Chrystus pobłogosławił nas pionierów,
  Powiedział: Ojczyzna jest wam dana przez Boga!
  To jest pierwsza wiara ze wszystkich,
  Sowiecki, święty kraj!
  I umierają z uśmiechem na ustach. Dzieci nie znają słabości... Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova walczyli przez cały tydzień. Ale Swierdłowsk upadł. Część garnizonu poddała się - w poczuciu beznadziejnej sytuacji. Tylko pionierzy nie zgodzili się na kapitulację.
  I garstka odważnych, bosych facetów dokonała desperackiego przełomu. Biegli przez zaspy śnieżne, dosłownie sine od straszliwego zimna. I ginęli pod karabinami maszynowymi i armatami.
  Oleg Rybachenko i Margarita również zostali nieźle podrapani, ale mimo to uciekli ze Swierdłowska. Następnie przenieśliśmy się do Nowosybirska. Mróz, zima, długie noce.
  Chłopiec i dziewczynka biegną do siebie, są smutni i bardzo źli.
  Małgorzata zauważyła:
  - Hiperwiedźma mogłaby pomóc temu światu! A wtedy naziści zwyciężą! To naprawdę powszechna niesprawiedliwość!
  Oleg Rybaczenko podskoczył wyżej, wykonał siedmiokrotne salto i całkiem logicznie zauważył:
  - Ogólnie rzecz biorąc, na świecie jest mało sprawiedliwości! Na przykład, dlaczego cierpią starzy ludzie? I prawie bez wyjątku! A kiedy ktoś jest młody, pali i pije, a nawet pogarsza sytuację, i jest zdrowy! Gdzie jest sprawiedliwość, której doświadczają starzy ludzie?
  Margarita chętnie się z tym zgodziła:
  - Nie ma sprawiedliwości we wszechświecie!
  Oleg Rybachenko zapytał nieco naiwnie:
  - A gdzie patrzy Bóg?
  Margarita, bosa dziewczyna w dziurawej tunice, zaproponowała:
  - Prawdopodobnie sami musimy stać się jak bogowie, aby na świecie zapanowała sprawiedliwość! Oto mądrość Stwórcy!
  Oleg Rybachenko z pewnością potwierdził:
  - Wierzę, że wskrzeszymy umarłych!
  Terminator Girl potwierdzona:
  - Tak, oczywiście, że w to wierzę!
  Dzieci uciekły do Nowosybirska i wzięły udział w obronie tego miasta.
  Walczyli w niemal ostatnim większym mieście znajdującym się pod kontrolą Armii Czerwonej.
  Stalin negocjował już z Hitlerem, zgadzając się na kapitulację, jeśli zapewnione zostanie mu bezpieczeństwo osobiste. Führer był na to gotowy, zwłaszcza jeśli partyzanci się uspokoili.
  Japończycy zaatakowali już Nowosybirsk od wschodu. Nie było więc praktycznie szans na ucieczkę. ZSRR umierał.
  Oleg Rybachenko i Margarita Korshunova strzelali do nazistów, rzucali granaty bosymi stopami. A oni wciąż na coś liczyli.
  Obok nich byli pionierzy. W czasie silnych mrozów na Syberii wszystkie dzieci chodziły boso, a latem w pionierskich mundurach z krawatami. Zginęli jak bohaterowie.
  Ich stopy były czerwone jak stopy gęsi, a palce u nóg zrobiły się niebieskie.
  Ale pionierzy nie poddali się.
  Ulegną faszyzmowi!
  Oleg Rybachenko rzucił granat bosą chłopięcą stopą. Odepchnął czołem trzy niemieckie czołgi naraz i szepnął:
  - Wierzę w zwycięstwo!
  Margarita również rzuciła gołymi palcami zabójczy prezent i zaćwierkała:
  - Ja też uwierzyłem i będę wierzyć do końca!
  I z wściekłością rozpaczy walczyli o ostatnie, sowieckie miasto. A jednak nie zamierzali się ugiąć.
  Oleg Rybachenko, chcąc pocieszyć niemal śmiertelnie zamarznięte dzieci pionierów, śpiewał z wielkim entuzjazmem;
  Jestem młodym wojownikiem Matki Rosji,
  Potężne kraje, ojczyzny wszystkich krajów...
  Nie ma ojczyzny we wszechświecie, wiedz, że jest piękniejsza,
  Pod górą Stalin zawiązał krawat!
  Bycie pionierem to radość i powołanie,
  W końcu oznacza to, że jesteś sługą kraju.
  I możesz pomnożyć wszechświat -
  Zniszczenie machinacji piekła-Szatana.
  Kiedy lato nadeszło w czterdziestym pierwszym
  Czerwcowa burza szaleje za nami...
  Nie chcemy, aby region stał się biedny,
  Dla szczęścia wierzcie - Ojczyzna jest stworzona!
  Z dziewczyną czekamy na nazistów w zasadzce,
  Wcześniej mieliśmy karabin maszynowy.
  I ku szalonej irytacji Hitlera,
  Nasz oddział skutecznie pokonuje nazistów!
  Dziewczyny boso szorstkie,
  Śnieg już kłuje pod bosą podeszwą.
  Z zimna i ruiny zsiniały,
  Ale święty ogień ogrzewa naszą duszę!
  Bijemy nie znając miar przeciwników,
  Nie dajemy odpoczynku w dzień iw nocy!
  Lecą na szczeble w roju granatów,
  I oficerowie z karabinem snajperskim.
  Nigdzie faszyści nie mogą znaleźć wsparcia,
  Nasz pionier, dzielny oddział...
  Zdolny, jeśli chcesz ciąć góry,
  Oto czołgi Hitlera płonące jak świece.
  Ludzie w przypływie wściekłości zebrali się -
  O sprawiedliwość, odwagę i honor.
  I nie ma rafy w morzu burz -
  Co sprawiłoby, że usiedlibyśmy!
  Weszliśmy do Berlina, wstępujemy do Komsomołu,
  Od tupania boso z dziewczynami na całym świecie!
  Wdychamy miód zwycięstwa w niebiański maj,
  Teraz stał się wieczny, nasz jasny sukces!
  
  
  
  
  . ALEKSANDER III ŻYŁ SZEŚĆDZIESIĄT OSIEM LAT
  Król wzmocnił imperium także gospodarczo. Nie było zamieszek i rewolucji, więc gospodarka rosła. A Rosja do I wojny światowej i ludności miała więcej ze względu na niższą śmiertelność i aneksję północnych regionów Chin i Korei. A armia była większa. I pojawiły się pierwsze czołgi lekkie z tej serii oraz wiele samolotów różnych marek.
  Niestety, Aleksander III nie dożył triumfu w pierwszej wojnie światowej, ale Mikołaj II już to osiągnął.
  Nowy król miał solidny tron, kolejną żonę, wielkiego spadkobiercę, dwieście osiemdziesiąt milionów ludzi i dwa i pół miliona żołnierzy w stanach pokoju.
  Możesz więc walczyć odważnie i umiejętnie! Poza tym Rosjanie mają też czołgi z lekkimi karabinami maszynowymi, ale dopiero co się pojawiły i ciężkie. Został opracowany przez syna Mendelejewa.
  Więc nie zatrzymuj armii królewskiej!
  Mikołaj II przystąpił do wojny z Niemcami i Austriakami... Wojska rosyjskie zdobyły Galicję, Bukowinę i zadały Austriakom szereg klęsk. Najpierw zostali pobici w Prusach Wschodnich, ale potem zemścili się i odcięli Królewiec. Alianci odepchnęli Niemców od Paryża... Wojska rosyjskie zajęły Kraków i mając przewagę liczebną, mimo zimy kontynuowały ofensywę, zbliżając się do Budapesztu. Niemcy zaoferowały się, widząc, że pachnie to porażką pokoju na umiarkowanych warunkach.
  Niemcy zgodzili się oddać Rosji Kłajpedę i część ziemi w Polsce, a także zapłacić odszkodowanie. Francji zwrócono część terytorium zajętego wcześniej przez Bismarcka i trochę Danii.
  Austro-Węgry oddały Galicję, część Bukowiny i Kraków. Ale imperium nie upadło. Rosja odzyskała ziemie Słowian, wszystko co kiedyś było częścią Rusi Kijowskiej i powiększyła królestwo Polskie.
  Türkiye i Japonia nie miały czasu przystąpić do wojny, podobnie jak Włochy. Oznacza to, że pierwsza wojna światowa w rzeczywistości nie istniała. Tak mało kłopotów. Mikołaj II umocnił swoją władzę i przez dłuższy czas rządził pokojowo.
  Rosja natomiast prowadziła wojnę w Afganistanie - ostatecznie dzieląc go z Brytyjczykami. Następnie Iran został podzielony przez Wielką Brytanię.
  W ten sposób Rosja powiększyła swoje posiadłości. Ale nadszedł kryzys gospodarczy i Wielki Kryzys 1929 roku... W 1931 roku Japonia w sojuszu z Turcją rozpoczęła wojnę z carską Rosją. Ale w rzeczywistości było to samobójstwo. Carska flota na Pacyfiku pod dowództwem Kołczaka pokonała Japończyków. A armia lądowa była na ogół wielokrotnie silniejsza.
  To samo można powiedzieć o Turkach. Najwyraźniej wspinali się nie przeciwko temu wrogowi.
  Carska Rosja była w stanie wylądować wojska i zdobyć Japonię. A potem wojska rosyjskie ostatecznie zajęły Turcję. Tak zakończyła się era Imperium Osmańskiego.
  A car Mikołaj II zwiększył swoją chwałę i potęgę Rosji. Ten chwalebny cesarz rządził do 1936 roku i również zmarł w wieku sześćdziesięciu ośmiu lat.
  Jego następcą został Aleksiej II. Ogólnie rzecz biorąc, całkowicie zdrowy mężczyzna w wieku trzydziestu dwóch lat. Jego matka była inna, więc Aleksander Trzeci nie pozwolił na fatalne małżeństwo.
  Aleksiej II zakończył podbój Arabii Saudyjskiej, dzieląc ją z Wielką Brytanią.
  Wilhelm II rządził w Niemczech do 1941 roku. Ten monarcha sprawuje władzę od pięćdziesięciu jeden lat! Całkiem długo!
  Ale tutaj na tronie jest jego syn Ferdynand. Nie pachnie Hitlerem. Inna historia.
  Dopóki panuje spokój. Wszystkie kolonie zostały podzielone. Mussolini podbił Etiopię.
  Nie ma już czym się dzielić... Wielka Brytania przeżywa jednak ciężkie czasy. I jest w kryzysie gospodarczym.
  I tak Ferdynand zaproponował Aleksiejowi II podział posiadłości kolonialnych Francji i Wielkiej Brytanii. Tak naprawdę, ile można patrzeć na te krainy.
  W ten sposób Mussolini, Ferdynand i Aleksiej II zawarli pakt.
  Ale oczywiście już w tym czasie Rosji udało się podbić prawie całe Chiny i wielokrotnie stać się silniejszym od wszystkich w gospodarce, sferze militarnej i populacji.
  Car Aleksiej w ogóle zaakceptował taką propozycję i zdecydował, że wspólnie zaczną.
  Ferdynand nie był już młody. I był ostrożny.
  Jednak 15 maja 1945 roku rozpoczęła się wojna. Niemcy znowu ruszyli
  Przeciwko Belgii...
  A armia carska przeszła przez kolonie brytyjskie i ruszyła przez Egipt.
  Rosja miała dziesięć milionów żołnierzy i pięćset dywizji, i to pewnie
  Wygrał. Wydawało się, że nikt nie jest w stanie jej powstrzymać.
  W ciągu dwóch miesięcy armia carska zdobyła Indie, południowy Iran, posiadłości Brytyjczyków w Arabii Saudyjskiej, Egipcie, Sudanie i większości Indochin.
  Ale Niemcom udało się zająć jedynie Belgię i na obrzeżach Paryża zostali zatrzymani. Holandia również przystąpiła do wojny.
  Rosja carska na kolejne dwa miesiące przejęła posiadłości Wielkiej Brytanii w Azji i wykończyła Indonezję. Potem wylądowała w Australii, przemierzyła Afrykę.
  Niemcy próbowali zająć Paryż, ale ich atak został odparty. Jednak wojna została przegrana. Włochy zagarnęły także afrykańskie posiadłości Wielkiej Brytanii i Francji.
  Dopiero w piątym miesiącu do Europy zaczęły napływać wojska carskie. Jak dotąd bitwy toczyły się pełną parą w Afryce i Australii, ale już się kończyły. Austro-Węgry, bardzo osłabione utratą ziemi, również przystąpiły do wojny po stronie koalicji.
  Niemcom udało się zdobyć Holandię. I poprawili swoją pozycję.
  Przez kolejne dwa miesiące carska Rosja dokończyła zdobywanie Australii i Afryki. I dopiero pod koniec listopada, akurat na mrozie, rozpoczęła się nowa ofensywa wojsk niemiecko-rosyjskich, omijając Paryż.
  W tym przypadku siły były już zbyt nierówne. Wojska francusko-angielskie zostały pokonane. A Paryż jest otoczony.
  A w nowym roku garnizon skapitulował... Następnie wojska carskie i niemieckie w ciągu trzech tygodni zdobyły całą Francję. Potem rozpoczęło się bombardowanie Wielkiej Brytanii... I wszystkie kolonie zostały przejęte przez koalicję.
  Wielka Brytania już w maju 1946 r., wykrwawiona i powalona bombami
  skapitulował.
  Tak zakończyła się kolejna wielka wojna. Rosja zajęła prawie wszystkie kolonie. Niemcy otrzymały stosunkowo niewiele, Włochy coś zgarnęły, Austro-Węgry dostały symboliczną część.
  Pomimo tego, że Niemcy spodziewali się dużych kolonii, a tylko Maroko w całości otrzymało znacznie mniej, Niemcy włączyły w swój skład: Belgię, Holandię i Francję do Port de Calais.
  Ponadto carska Rosja zwróciła Niemcom Namibię i to, co wcześniej posiadali.
  Krótko mówiąc, jakoś się dogadaliśmy i pogodziliśmy...
  Nastał pokój... W 1953 roku Rosja miała bombę atomową, a rok później Niemcy. USA otrzymały broń nuklearną w 1960 roku.
  W ten sposób powstała równowaga strachu.
  A w 1955 roku pierwszy rosyjski kosmonauta poleciał w kosmos, lecąc wokół piłki. A w 1961 roku Rosjanie postawili stopę na Księżycu.
  A w 1983 na Marsa! Amerykanie polecieli na Księżyc w 1971 r., a Niemcy w 1984 r. Austro-Węgry i Niemcy połączyły się w jedno państwo. Szwecja i Norwegia stały się częścią Rosji z autonomią i samorządem.
  Inne kraje stopniowo traciły niepodległość.
  W 1987 roku rosyjscy kosmonauci polecieli na Wenus w górę góry. W 1992 roku na Merkurym. A w 1999 roku Pluton.
  Układ słoneczny został opanowany.
  Były trzy imperia nuklearne: Wielkie Niemcy, USA i Wielka Rosja.
  Aleksiej II również zmarł w 1972 roku w wieku sześćdziesięciu ośmiu lat. Jego następcą został jego syn Aleksander IV. W chwili wstąpienia na tron król ten miał czterdzieści jeden lat. Dziwne, ale Aleksander czwarty również skończył sześćdziesiąt osiem lat i zmarł w 1999 roku. A na tron wstąpił jego syn Włodzimierz III. W 2013 roku obchodzono czterysta lat dynastii Romanowów.
  Jak dotąd Rosja stoi mocno na nogach. Ale na świecie są jeszcze Niemcy i Stany Zjednoczone ich konkurenci. Cesarstwo carskie wraz z koloniami obejmuje nieco ponad połowę terytorium świata i ponad dwie trzecie ludności świata. Rosja jest silna, ale jeszcze nie jedyna.
  Rządzi Rosją, Władimir trzeci w 2019 roku skończył sześćdziesiąt siedem lat. Wielu zastanawia się, czy będzie żył, jak poprzedni królowie, sześćdziesiąt osiem lat, czy też przerwie te dziwne zbiegi okoliczności?!
  W międzyczasie Rosja pracuje nad bronią antynuklearną. Oczywiste jest, że nie będzie broni nuklearnej, a Rosja całkowicie poradzi sobie z Niemcami i Stanami Zjednoczonymi. Ma większą populację i więcej żołnierzy. A jakość broni jest lepsza!
  Ale chociaż istnieje broń nuklearna, i nie wszystkie z nich zostały jeszcze zdobyte. Ale bardzo aktywnie rozwijają broń antynuklearną, więc są pewne szanse na wygraną.
  
  UPADEK GIBRALTARU
  Hiszpański dyktator Franco, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, zgodził się, aby wojska niemieckie zaatakowały angielską fortecę Gibraltar. W zamian Hiszpania otrzymała część ziem brytyjskich i francuskich w Afryce.
  Atak pod dowództwem Mainsteina miał miejsce w nocy z 25 listopada 1940 na 26 listopada. Jak się okazało, Brytyjczycy nie byli całkiem gotowi na taki ruch militarny, a nazistom udało się zdobyć tak potężną fortecę z ataku.
  Jego upadek miał znaczący wpływ na przebieg wojny. Wehrmachtowi udało się przerzucić siły na najkrótszą odległość do Afryki, a Brytyjczykom zablokowano wejście na Morze Śródziemne od wschodu.
  Dowództwo niemieckie wysłało kilka dywizji do Afryki równikowej. Ponadto korpus Rommla został przeniesiony do Libii kilka miesięcy wcześniej niż było to w rzeczywistości.
  Brytyjczycy z kolei porzucili ofensywę przeciwko Włochom w Etiopii i zaczęli wzmacniać swoje pozycje w Egipcie. Rommelowi udało się jednak ich wyprzedzić i w wyniku uderzenia wyprzedzającego pokonał wojska kolonialne, zdobywając Aleksandrię i Kair. Pozycja Wielkiej Brytanii w Afryce stała się bardziej skomplikowana. Niemcy dotarli już do Kanału Sueskiego i zagrozili dalszym posunięciem się na Bliski Wschód. Ponadto możliwe stało się przemieszczanie w kierunku Sudanu.
  To prawda, że sprawy Włochów w Grecji nie były zbyt udane, ale podejście dodatkowych sił z Niemiec uratowało sytuację.
  Hitler miał dylemat: zaatakować ZSRR czy wykończyć Wielką Brytanię? Sukcesy Wehrmachtu w Afryce skłoniły go do podjęcia drugiej decyzji - rozwiązania rąk na Zachodzie. Chociaż przygotowania wojskowe ZSRR wzbudziły strach u Führera.
  Armia Czerwona rosła w siłę, ale i Niemcy nie siedzieli bezczynnie. Produkcja czołgów w 1941 r. podwoiła się w porównaniu z 1940 r., a lotnictwo wzrosło prawie dwuipółkrotnie.
  Naziści przeprowadzili bombardowanie i lądowanie na Malcie. Następnie Rommel przedarł się przez obronę Kanału Sueskiego i wkroczył do Iraku, który zbuntował się przeciwko brytyjskim rządom. Niemcy stosunkowo łatwo podbili zarówno Kuwejt, jak i cały Bliski Wschód. Stalin natomiast stosował taktykę wyczekiwania. Ale Churchill uparcie kontynuował wojnę. Wehrmacht po dotarciu do Iranu zwrócił się do Republiki Południowej Afryki.
  Rok 1941 dobiegał końca. Wzrosła produkcja łodzi podwodnych, a Wielka Brytania traciła swoje kolonie. USA zachowały bierność. Japonia nie mogła jednak pozostać bezczynna i 7 grudnia zaatakowała port w Peru. Rozpoczęła się nowa wojna na Pacyfiku. A Hitler musiał ponownie porzucić plany ataku na ZSRR.
  Trzeba pomóc Japończykom, zająć Iran i Indie, a także RPA. A co najważniejsze, sama Wielka Brytania. Co więcej, amerykańskie bombowce to nie zabawka. Mogą sprawić Trzeciej Rzeszy wiele kłopotów. A najwygodniej jest przeprowadzać ataki bombowe z terytorium Wielkiej Brytanii.
  Dlatego w 1942 roku Führer został zmuszony do porzucenia pomysłu inwazji na wschód.
  Istniało ryzyko, że sam Stalin otworzy front, ale... Trzeba znać charakter Stalina. W polityce zagranicznej jest bardzo powściągliwy. Wojna z Finlandią sprawiła, że Czerwony Dyktator stał się jeszcze bardziej ostrożny.
  Podczas gdy ZSRR buduje siłę. Stan lotnictwa na dzień 1 stycznia 1942 r. osiągnął trzydzieści dwa tysiące pojazdów, a czołgów ponad dwadzieścia pięć tysięcy i kolejne trzy tysiące tankietek. W sumie Stalin planował zakończyć pobór 20 korpusów zmechanizowanych, dysponujących łączną liczbą czołgów 32 tys. pojazdów, z czego najnowsze KV różnych marek i T-34 - 16,5 tys. Poza tym rozwój czołgów T-50 nadal trwał, chociaż samochód okazał się lekki.
  Niemcy, po napotkaniu Matyldy i niektórych czołgów krążowników oraz mając informację, że Brytyjczycy opracowują czołgi ciężkie, również zaczęli tworzyć własne mastodonty. Przede wszystkim "Tygrys" z 88-milimetrową armatą i pancerzem z nieprzeniknioną armatą 75-milimetrową z długą lufą.
  Dostępne były także informacje na temat budowy radzieckich czołgów. Czołg KV-2 maszerował na paradzie z okazji Pierwszego Maja na Placu Czerwonym i trzydziestu czterech miało pewne dane.
  W każdym razie, gdy Speer stał na czele cesarskiego ministerstwa uzbrojenia i amunicji, rozwój technologii postępował szybciej. Hitler chciał mieć najlepsze czołgi na świecie i cięższe. Ale podczas gdy Niemcy były wyraźnie gorsze od ZSRR. Oraz liczba samochodów i ich jakość. W sierpniu 1941 roku rozpoczęto produkcję czołgu KV-3. Samochód okazał się dość ciężki - 68 ton, ale uzbrojony w armatę 107 mm o początkowej prędkości pocisku 800 metrów na sekundę. To zapewniło jej przewagę nad "Tygrysem", który, nawiasem mówiąc, nie został jeszcze wprowadzony do serii.
  Jeszcze potężniejszy był KV-5 o masie 125 ton i dwóch działach. To prawda, że \u200b\u200btaka ciężka maszyna przysporzyła armii radzieckiej więcej problemów niż pożytku. A w 1942 roku przyjęto wersję KV-4 o masie 107 ton. ZSRR mógł słusznie być dumny ze swoich najcięższych, a nawet najpotężniejszych czołgów na świecie.
  Ale z drugiej strony Niemcy całkiem nieźle rozwinęły się w lotnictwie. Yu-188, po wejściu do serii, rozwinął prędkość porównywalną z myśliwcami. DO-217 też wyglądał przyzwoicie. Aktywnie rozwijano także samoloty odrzutowe. Ponieważ głównym celem była Wielka Brytania, bombowcom odrzutowym poświęcono znacznie więcej uwagi niż w prawdziwej historii.
  Niemcy aktywnie korzystali z pracy niewolniczej. Przywieziono z Afryki ogromną liczbę czarnych. Czarni robotnicy byli posłuszni, odporni, ale niewykwalifikowani. Służyły do prac pomocniczych.
  Ale kontrolując Europę, Niemcy mogliby rekrutować wystarczającą liczbę i wykwalifikowaną siłę roboczą.
  Speerowi udało się nawet przekonać Hitlera, który nie prowadził jeszcze programu eksterminacji Żydów, ale wykorzystania ich do produkcji samolotów i sprzętu.
  Zakład postawiono na ofensywę powietrzną przeciwko Wielkiej Brytanii i masową wojnę podwodną.
  Jednak wejście Ameryki do konfliktu spowodowało ból głowy Fritza i wymusiło gwałtowny wzrost liczby watah wilków.
  Niemcy z opóźnieniem zostały zmuszone do zwiększenia produkcji bombowców i samolotów strategicznych. Przede wszystkim Yu-288 i Yu-488 - z czterema silnikami. Jednak ich opracowanie i przypomnienie wymagało czasu. Modyfikacja ME-109 "F" jako całość była godnym przeciwnikiem dla brytyjskich samochodów. Ale rozwój ME-209 nie powiódł się, podobnie jak ME-210.
  Bombowiec nurkujący XE-177 również nie powiódł się. Speer jednak bawił się ilością. Ponadto Focke-Wulf stał się najpotężniejszym myśliwcem pod względem uzbrojenia, kompensując niektóre słabości ME-109. Tak, a szkoła lotnicza Niemców okazała się lepsza niż angielska, a jeszcze bardziej amerykańska. W maju 1942 roku hitlerowcy zajęli Afrykę Południową. A amerykańska eskadra przybyła na Madagaskar. Bitwa o Midway okazała się przegrana przez Amerykanów: więc kapitan trzeciego stopnia, który odegrał decydującą rolę w tej bitwie, znalazł się, jak na ironię, na Madagaskarze. Stany Zjednoczone chciały utrzymać bazę w Afryce i nie pozwolić nazistom odpocząć. Ale to znacznie pogorszyło ich pozycję na Pacyfiku.
  To prawda, że Japończycy nie zachowali się całkiem na równi. Bitwa o archipelag hawajski przeciągała się.
  Naziści zdobyli kontrolę nad Afryką i ogromne rezerwy surowców strategicznych, a także zajęli Indie i Iran. Zasoby znajdujące się pod kontrolą III Rzeszy są ogromne, ale nadal wymagają przetrawienia.
  Bitwa powietrzna o Wielką Brytanię nie jest taka prosta. Stale zwiększając produkcję samolotów Niemcy wywierali presję, ale nie było całkowitej dominacji. Dotknięty jest brak siły lotnictwa strategicznego i pomoc Stanów Zjednoczonych, a nawet wtedy nie ma wystarczającej liczby okrętów podwodnych. A cudowna torpeda, z którą wiązano tyle nadziei, zawiodła nas.
  Führer nie odważył się wylądować w Wielkiej Brytanii w 1942 roku. Postawiono na wzmocnienie potęgi morskiej i floty okrętów podwodnych. W tym samym czasie budowano lotniskowce i pancerniki. Możliwości produkcyjne były wystarczające, ale wszystko wymagało czasu.
  Pociski balistyczne klasy A również wymagały dostrojenia. Ale pociski robotyczne FAU-1 zaczęto produkować masowo. Stosunkowo tanie samochody, zużywające proste paliwo, miały tę niewątpliwą zaletę, że nie potrzebowały pilotów.
  Hitler, mając dostęp do nieograniczonych zasobów naturalnych i rezerw siły roboczej, chciał ratować życie niemieckich pilotów. V-1 równie łatwy w produkcji i bezzałogowy wydawał się najlepszym rozwiązaniem. Od jesieni 1942 roku na Londyn spadły tysiące takich automatycznych pocisków.
  W tym samym czasie Niemcy przyspieszyli rozwój bombowca odrzutowego Arado i pocisków balistycznych.
  Stalin nadal czekał i gromadził siły. W 1942 roku ZSRR wyprodukował pięć i pół tysiąca nowych czołgów KV i T-34 oraz około tysiąca starych marek, około pięciuset nowych lekkich T-50 i T-60 oraz dwieście amfibii. Zwiększyła się także flota samolotów - do służby weszło około piętnastu tysięcy nowych i starych samolotów. Brakowało nawet pilotów. Produkcja katiuszy rosła powoli.
  Nazistowskie Niemcy wyprodukowały ponad trzydzieści tysięcy samolotów, ale poniosły znaczne straty w bitwach. Niemcy wyprodukowali około sześciu i pół tysiąca czołgów. Przede wszystkim T-3 i nowa modyfikacja T-4 z długolufową armatą 75 mm. Najnowsze "Tygrysy" wyprodukowały nieco ponad setkę, a "Pantery" są wciąż tylko w prototypach.
  Ale karabin szturmowy MP-44 zaprojektowany przez Schmeistera zaczął wchodzić do serii. W przeciwieństwie do prawdziwej historii, maszyna nie musiała być rozwijana z uwzględnieniem niedoboru metali nieżelaznych. A to przyspieszyło rozwój prostszego karabinu szturmowego ze stali stopowej.
  Tak więc w broni ręcznej Niemcy zaczęli zdobywać przewagę. Ale potrzebowali też czasu, aby maszyna przezbroiła wszystkie oddziały.
  Ale we flocie okrętów podwodnych, gdzie uwalnianie osiągnęło czterdzieści lub pięćdziesiąt okrętów podwodnych miesięcznie, Niemcy naprawdę nie mają sobie równych.
  Były nawet bardzo szybkie łodzie podwodne na nadtlenku wodoru. Przyspieszenie prac w programie nuklearnym. Na szczęście istnieje wiele zasobów. I nawet błąd niemieckich fizyków, że grafit nie nadaje się na moderatora, nie okazał się katastrofalny. Powstało kilka fabryk do produkcji ciężkiej wody, m.in. w Afryce.
  Czyli nie przez pranie, tylko przez walcowanie, ale nazistowski reaktor jądrowy zaczął działać w grudniu 1942 roku. Nawet trochę wcześniej niż Amerykanie. Po porażkach na Pacyfiku rozpoczęli poważny demontaż. A finansowanie programu nuklearnego zostało drastycznie obcięte.
  Początek 1943 roku upłynął pod znakiem wypowiedzenia przez Hitlera wojny totalnej i wprowadzenia powszechnej służby pracy na terenach okupowanych. Masowe ataki V-1 na Londyn nie do końca się usprawiedliwiały. Brytyjczycy nauczyli się częściowo odpierać takie ciosy, ale Niemcy przejęli ich liczbę.
  Ale wojna podwodna okazała się naprawdę katastrofalna dla Wielkiej Brytanii. Produkcja broni na wyspie gwałtownie spadła z powodu braku surowców. Metropolia była na skraju upadku. Ponadto naziści zajęli Madagaskar, a Japończycy wraz z nazistami najechali Australię i stosunkowo szybko doprowadzili do jej kapitulacji.
  Choć Stalin rozumiał niebezpieczeństwo taktyki czekania, pozostał wierny sobie i nie wdawał się w bójkę. Lepiej niech kapitaliści wyniszczą się do końca. I będziemy oglądać...
  Ale ta taktyka miała też swoje wady. Wykorzystując ogromne środki, III Rzesza przygotowywała już wojnę z ZSRR. Produkcja czołgów w III Rzeszy w 1943 roku sięgała średnio 1200 pojazdów dziennie oraz trzysta pięćdziesiąt dział samobieżnych. Co więcej, działa samobieżne wcale nie są słabe. "Ferdynand", "Trzmiele", "Jagdpanther". Biorąc pod uwagę, że Niemcy prawie nie ponieśli strat w czołgach, ich uzupełnienie panzvale było już dwukrotnie szybsze niż Armia Czerwona. A ilościowa luka w technologii na korzyść ZSRR zaczęła się zmniejszać.
  Pod względem jakości Fritz otrzymał "Królewskiego Tygrysa", mającego podobną wagę do KV-3, pod względem siły penetracji działo było nawet nieco lepsze ze względu na jakość pocisku i mocniejszy przedni pancerz. Cóż, superciężkie radzieckie KV-5 i KV-4 okazały się bardzo zawodne technicznie, zwłaszcza ich podwozie. Dlatego użycie bojowe takich potworów było wątpliwe.
  Stalin nakazał także stworzenie KV-6 z siedmioma działami i dwiema wyrzutniami rakiet. Zrobili samochód. Okazało się jednak tak ciężkie i długie, że nie można było go przewieźć pociągiem ani wykorzystać w bitwie. T-34-76 to całkiem udany pojazd, ale słabszy w walce czołowej niż Pantera czy Tygrys. A KV-1 i KV-2 są porównywalne z Niemcami pod względem masy, ale pod względem wytrzymałości są gorsze od Panter i Tygrysów. Niemiecki T-4 dogonił trzydzieści cztery pod względem opancerzenia i przewyższał uzbrojeniem, widocznością i optyką, a to przy tej samej masie lub nawet mniejszej, jeśli porównamy cięższe modyfikacje.
  Krótko mówiąc, Fritz został podciągnięty, a jakość była na równi. A pojawienie się ME-309 i ME-262 dało przewagę w jakości lotnictwa. Podobnie jak Yu-488, najlepszy czterosilnikowy bombowiec. A za nimi stoją modele reaktywne. Takie jak Yu-287 i Arado.
  We wrześniu 1943 r. naziści ostatecznie przeprowadzili udane lądowanie w Wielkiej Brytanii. Po dwóch tygodniach walk - Anglia skapitulowała. I chociaż Churchill uciekł do Kanady, wynik wojny na Zachodzie wydawał się przesądzony.
  Roosevelt, utraciwszy głównego sojusznika i obawiając się rosnącej potęgi III Rzeszy, poprosił o pokój.
  Hitler po rozmowach ze swoją świtą postawił Stanom Zjednoczonym warunek: odrzucenie programu nuklearnego i uznanie wszystkich podbojów Japonii i III Rzeszy. A także wycofanie wojsk z Islandii, co Fritz już faktycznie nałożył na flotę łodzi podwodnych. Kontrola Krainy Wschodzącego Słońca nad Gają, gdzie walki jeszcze nie ustały. Ponadto Hitler zażądał materialnego odszkodowania dla III Rzeszy i Japonii za wszelkie zniszczenia i wydatki wojskowe spowodowane przez Stany Zjednoczone i Wielką Brytanię.
  Chociaż warunki pokoju były niezwykle trudne, Rooseveltowi z wielkim trudem udało się przeforsować ich przyjęcie w Kongresie i Senacie.
  Dużą rolę w podporządkowaniu się USA odegrały aluzje Stalina, że nie jest przeciwny przystąpieniu do koalicji państw Osi i przynajmniej jest gotowy odbić Alaskę.
  Zwyciężył amerykański pragmatyzm, który okazał się wyższy niż entuzjazm i emocje. Ponadto niemiecki program nuklearny rozwijał się szybciej niż amerykański, co było obarczone katastrofą w przyszłości.
  Zakończył się pierwszy etap II wojny światowej. Ale teraz Führer chciał zakończyć ZSRR.
  Nieoczekiwana taktyka Stalina na wyczekiwanie i jego oddanie sprawie pokoju na świecie odegrały złowieszczy żart. Józefowi sprzeciwiały się Trzecia Rzesza i Japonia wraz ze wszystkimi zasobami półkuli wschodniej, w tym Australią, i niektórymi przyczółkami w świecie zachodnim.
  Jednakże Kraina Wschodzącego Słońca nie wykończyła jeszcze Chin, ale mogła otworzyć drugi front. Hitler natomiast aktywnie formował wojska kolonialne i zagraniczne legiony. Jednocześnie wzrosła także produkcja broni.
  W pierwszej połowie 1944 roku produkcja czołgów i dział samobieżnych w III Rzeszy sięgała i przekraczała sto pojazdów dziennie. Panther-2 na swoim poziomie ominęła wszystkie radzieckie samochody. Pojawił się bardziej zaawansowany niemiecki czołg "Lion", a wkrótce "Royal Lion".
  A co najważniejsze, lotnictwo odrzutowe zostało opracowane seryjnie. W odpowiedzi czołgi T-34-85 oraz IS-1 i IS-2 weszły do produkcji w ZSRR i nikt też nie usunął serii KV z produkcji. Najbardziej masywnym seryjnym czołgiem Trzeciej Rzeszy w 1944 roku była Panther-2, a ZSRR T-34-85. Cięższe modele były produkowane znacznie - mniej więcej razy, w dziesięciu mniejszych ilościach. A Niemcy nie bardzo chcieli jeździć ciężarami po sowieckich drogach, a Stalin zaczął nie ufać serii KV, a ISy okazały się zbyt surowe.
  Jednak niemiecka "Pantera" -2 z 88-milimetrową armatą kalibru 71 L przewyższyła T-34-85 pod względem siły przebijania pancerza armaty, w przednim pancerzu i trochę z boku, a także nie ustępować w osiągach jazdy z silnikiem o mocy 900 koni mechanicznych i masie 47 ton. Nawet gdy masa niemieckiego czołgu wzrosła do 50,2 tony, okazało się, że nie jest to śmiertelne.
  A niemiecki samolot odrzutowy wcale nie miał godnego przeciwnika.
  Hitler uznał, że lepiej nie ciągnąć gumy i rozpoczął wojnę 22 czerwca 1944 r. Rzucając na ZSRR trzysta pięćdziesiąt dywizji własnych i zagranicznych oraz sto dwadzieścia dywizji satelickich. Po stronie III Rzeszy stanęły: Rumunia, Węgry, Słowacja, Chorwacja, Finlandia, Szwecja, Włochy, Portugalia, Hiszpania, Bułgaria, Argentyna, Turcja.
  Niemcy wykorzystali także w Wehrmachcie ogromną liczbę cudzoziemców i hiwi. Ogółem III Rzesza, tylko na pierwszym szczeblu, rzuciła do bitwy dwanaście i pół miliona żołnierzy, z czego nie więcej niż czterdzieści procent stanowili Niemcy według narodowości. Satelity dodały kolejne trzy miliony. W sumie w pierwszym rzucie jest prawie szesnaście milionów piechoty, około trzydzieści trzy tysiące czołgów, ponad pięćdziesiąt pięć tysięcy samolotów, około dwieście pięćdziesiąt armat i moździerzy.
  ZSRR po mobilizacji rozmieścił trzynaście i pół miliona żołnierzy, ale część sił musiała zostać zatrzymana na Dalekim Wschodzie i w okręgach wewnętrznych. W pierwszym rzucie było osiem milionów żołnierzy, około trzydziestu tysięcy czołgów, prawie czterdzieści tysięcy samolotów i około dwustu tysięcy dział i moździerzy.
  Zatem po stronie III Rzeszy istnieje podwójna przewaga piechoty i pięciokrotna przewaga w mobilności sił, z lepszym karabinem maszynowym. To prawda, że ZSRR ma dużo karabinów maszynowych, prawie parytet.
  Różnica w czołgach nie jest duża, ale odsetek przestarzałych pojazdów w ZSRR jest wyższy, podobnie jak czołgi z wcześniejszych wersji.
  Niemieckie lotnictwo odrzutowe nie ma przeciwnika, a śmigłowce III Rzeszy są szybsze i lepiej uzbrojone. To prawda, że radzieckie pojazdy są lepsze pod względem zwrotności poziomej.
  W artylerii i moździerzach układ sił jest najbliższy równości. Zarówno ilość, jak i jakość.
  To prawda, że \u200b\u200bflota III Rzeszy jest szczególnie podwodna, wielokrotnie silniejsza niż radziecka. Podobnie jak w przypadku Japonii.
  Poza tym naziści mają już w masowej produkcji pociski balistyczne klasy A, a pierwsze dyskietki wystartowały.
  Ogólnie rzecz biorąc, naziści będą silniejsi, a Stalin dość rozsądnie przygotował, choć z opóźnieniem, obronę. Ale wiele nie zostało zrobione. Linia Stalina nie została w pełni przywrócona, a co najważniejsze, żołnierze nie byli wystarczająco wyszkoleni, aby utrzymać tę linię. Chociaż byli desperacko przeszkoleni.
  Linia graniczna Mołotowa, przez trzy lata obowiązywania, była w zasadzie ukończona, lecz znajdowała się zbyt blisko granicy i nie miała wystarczającej głębokości. Ponadto Stalin nakazał budowę trzeciego szczebla za Dnieprem, ale rozpoczęto to dopiero po kapitulacji Stanów Zjednoczonych.
  To prawda, że oprócz wojsk radzieckich można liczyć na części NKWD, których liczebność wzrosła do miliona żołnierzy i milicję. To około czterech milionów ludzi, tylko w miastach zachodnich. Chociaż oczywiście ich skuteczność bojowa jest znacznie gorsza niż zwykłych jednostek.
  Niemcy, podobnie jak prawdziwa historia, główny cios zadali w centrum, przecinając półkę białostocką i lwowską pięść. Już pierwsze dni walk pokazały, że Niemcy, pomimo dużej liczby obcych jednostek, mniej więcej sprawnie prowadzili ofensywę. Ale wojska radzieckie często giną.
  Ponadto wątpliwa okazała się zdolność bojowa ukraińskich jednostek. Wielu dezerterów poddało się już w pierwszych dniach wojny.
  Nie można było powstrzymać wroga w bitwach granicznych. I wtedy Stalin popełnił błąd, zabraniając wycofania jednostek na główną linię i żądając wyprostowania frontu. Błąd został jednak naprawiony, ale z opóźnieniem. Niemcom udało się zdobyć Mińsk już 28 czerwca, po przełamaniu linii Stalina w centrum.
  Zamieszanie tylko się nasiliło. 30 czerwca nastąpiło oczekiwane wejście do wojny Japonii i jej satelitów. O przerzuceniu wojsk z Dalekiego Wschodu musieliśmy więc chwilowo zapomnieć.
  Niemiecki przełom w centrum pogłębiał się. Powstała ogromna luka, którą desperacko próbowano załatać. Ale hitlerowcy posunęli się dalej i 16 lipca wdarli się do Smoleńska.
  Rzucając do walki wszystkie dostępne rezerwy i oddając milicję pod broń, Stalinowi i Żukowowi udało się zatrzymać natarcie Fritza w centrum. Ale Hitler skierował swoje wojska na południe. Naziści stworzyli w Kijowie ogromny kocioł i zajęli prawie całą Ukrainę.
  Zablokował Leningrad, najechał Krym. Przebieg działań wojennych bardzo przypominał rok 1941, jak nieubłagana karma. Ale różnice były również dość znaczące. ZSRR w 1941 roku miał trochę wolnych rezerw, a teraz wszystko było już zmobilizowane. A gdy w październiku doszło do szturmu, okazało się, że nie ma już prawie czym utrzymać obrony.
  Na początku listopada 1944 r. hitlerowcy otoczyli Moskwę, zmuszając Stalina do ucieczki do Kujbyszewa.
  Naziści, w przeciwieństwie do prawdziwej historii, mieli znaczną przewagę liczebną. Mieli wystarczającą liczbę dywizji, aby ominąć Moskwę od północy i południa. Ale jednostki radzieckie za bardzo rozprzestrzeniły się na różnych frontach.
  W rzeczywistości w 1941 roku, po mobilizacjach, Stalin uzyskał przewagę liczebną nad Wehrmachtem i dysponował czterokrotnie większą liczbą samolotów i czołgów niż III Rzesza od początku wojny. A w ciągu pierwszych pięciu miesięcy wojny w prawdziwej historii wyprodukowano więcej radzieckiego sprzętu.
  Ale teraz wszyscy naziści są atutami, zarówno pod względem ilości, jak i jakości broni i personelu. A Armia Czerwona ma te same rany, co w 1941 roku. Włącznie z niechęcią Ukraińców, Bałtów i wielu małych narodów do umierania za ustrój sowiecki. Masowa zdrada stanu i bieganie po ofiarach represji, wywłaszczonych i innych obrażonych na wszelkie sposoby. Łącznie z ideologicznymi wrogami reżimu sowieckiego.
  A fakt, że Niemcy pokonali także Zachód, tylko zwiększa liczbę zdrajców.
  Nic więc dziwnego, że Moskwa jest otoczona, a Niemcy zajęli Donbas, Woroneż i zmierzają w kierunku Stalingradu.
  Zima 1944 roku niestety nie była tak mroźna i śnieżna jak w 1941 roku. Jednak Moskwa bohatersko wytrzymała do końca grudnia 1944 roku. Stalingrad upadł w styczniu 1945 roku, a walki o niego nie trwały zbyt długo. W lutym i na początku marca Niemcy i ich satelity całkowicie zajęli Kaukaz i szyby naftowe w Baku.
  Następnie ofensywa poszła wzdłuż Wołgi. Do Saratowa, do Kujbyszewa i dalej do Orenburga i Kazania.
  Stalin uciekł do Swierdłowska. Kazań upadł w maju. Latem Niemcy i Japończycy nadal wkraczali w głąb Rosji. Opór wojsk radzieckich spadł. 5 sierpnia 1945 r. zajęto Swierdłowsk. A 3 września 1945 roku Stalin ostatecznie zgodził się na kapitulację. W zamian za własne życie i wolność.
  II wojna światowa dobiegła końca. Ale spokój nie trwał długo. Po przetestowaniu broni nuklearnej Hitler przekonał się o jej fenomenalnej niszczycielskiej sile.
  Teraz okazało się, że Japonia i Stany Zjednoczone wciąż są na drodze do dominacji nad światem przez Trzecią Rzeszę. I chociaż Führer podbił więcej ziem niż Czyngis-chan, Aleksander Wielki, Napoleon, Cesarz Trojan i Sulejman Wspaniały razem wzięci, postanowił pokonać także Japonię.
  Dokładnie trzy lata po zakończeniu II wojny światowej sto balistycznych, międzykontynentalnych pocisków z potężnymi ładunkami nuklearnymi jednocześnie objęło Kraj Kwitnącej Wiśni.
  A potem rozpoczęła się ofensywa jednostek lądowych Wehrmachtu i floty. Niemcy stosunkowo szybko zajęli posiadłości Japonii w Azji, a sama metropolia została zrównana z ziemią bombami atomowymi.
  Mniej lub bardziej długotrwały opór stawiały posiadłości Pacyfiku w kraju Wschodzącego Słońca. Ale w czerwcu 1949 roku było już po wszystkim. Teraz pozostało tylko pokonać Stany Zjednoczone. Co więcej, był powód. Amerykanie, wbrew umowie, opracowali jednak broń nuklearną i przeprowadzili tajny test.
  Hitler rozpoczął wojnę 1 stycznia 1950 roku, zrzucając jednocześnie w nowym roku trzysta rakiet nuklearnych.
  Niszczycielski atak nuklearny zniszczył sto głównych amerykańskich miast i zabił kilkadziesiąt milionów ludzi. Do najdłuższej listy najbardziej odrażających okrucieństw dodano jeszcze jedną z największych zbrodni Adolfa Hitlera.
  Potem przyszła inwazja na Kanadę, a od południa wraz z dyktaturami Ameryki Łacińskiej. Amerykanie byli osłabieni i zszokowani, ale walczyli desperacko. Rozumieli, że porażka oznacza dla nich jedynie niewolę i powolną, bolesną śmierć.
  Dlatego była to najbardziej desperacka ze wszystkich wojen. Trwało to ponad rok, zmuszając Trzecią Rzeszę do zrzucenia około dwustu kolejnych ładunków nuklearnych i przekształcenia wielu żyznych ziem w radioaktywną pustynię.
  Jednak cel został osiągnięty i ostatni wróg III Rzeszy został pokonany. A potem rozpoczął się proces tak zwanej globalizacji świata. Marka niemiecka stała się jedyną walutą światową. Nawet formalnie niepodległe państwa sprowadzono do poziomu kolonii III Rzeszy, zachowując jedynie ograniczoną samorządność lokalną.
  Żydzi i Cyganie zostali wyjęci spod prawa: wyszukiwano ich i niszczono. SS przeprowadziło masowe czystki i wpadło we wściekłość. Nadszedł prawdziwy koszmar - godzina smoka. Albo, ściślej, epoka. Fuhrer budował totalitarne imperium w prawdziwym świecie, żądając ekspansji kosmicznej.
  W 1959 roku, podczas obchodów siedemdziesiątych urodzin Führera, odbyła się oficjalna koronacja, ogólnoświatowy plebiscyt, który legitymizował tytuł supercesarza. A kiedy Adolf Hitler zmarł w 1967 r., jego syn odziedziczył tytuł i władzę.
  W tym czasie planeta Ziemia założyła już osady na Księżycu i na Marsie z Wenus i aktywnie przygotowywała się do ekspansji na zewnętrzne światy gwiezdne ... Naziści chcieli uniwersalnego imperium - budowy Gwiezdnej Rzeszy, aby pogrążyć cały wszechświat w koszmarze.
  
  NOWE PRZYGODY RYCERZÓW CZTERDZIEŚCIA WYSP
  Dimka roztrzaskał swój miecz na kawałki i osłupiały, mrugając oczami, stanął na ulicy. Jego ręce były pokryte krwią, a to, co pozostało z miecza, było zakrwawione. Zawyły syreny. Letnia ulica miasta. I biegnąca policja. Następnie następuje cios pałką w plecy. Ledwo słyszalny Dimka mówi:
  - Poddaję się!
  Cofają mu ręce i zatrzaskują kajdanki. Chłopiec czuje ból od metalu wstrzykniętego w jego nadgarstki. Zabierają go do furgonetki - czarnej wrony.
  Dimka czuje mieszankę złości i strachu. Przypomina przeszłość. Wyspa, na której dzieci walczyły mieczami o byt. Drewniane, ale kiedy chłopca ogarnia wściekłość, zamieniają się w ostro oszlifowaną stal. Dimka przebywał tam przez ponad kilka miesięcy. Walczył, walczył, był ranny i sam się ranił. Nawet osobiście zabił zdrajcę. Wszystko było. I w końcu wygrali.
  Szkoda, że na zniszczonym statku pozostały tylko dzieci. I udało mu się uciec tylko ze swoją dziewczyną. Po takich przygodach więzienie przestało przypominać wieś.
  Uderzył łobuza mieczem i zobaczył, że leży, i popłynęła kałuża krwi.
  Czy cios był śmiertelny? Tak pechowy, Dimka, jakby wcześniej nie było dość przygód na jego głowie. A jeśli zabił to co? Więzienie? Czy zabiorą go do brudnej, śmierdzącej celi z kryminalistami?
  A jak daleko będzie siedział? Ma zaledwie czternaście lat. Więcej niż dziesięć, zgodnie z prawem, nie mają prawa dawać. Może wszystko się ułoży!?
  Na dziedzińcu dziewięćdziesiątego drugiego roku. Czas, kiedy tyle mówi się o demokracji i wolności, a bandytyzm nabiera tempa.
  Lejek się zatrzymał, a Dimkę wyjęto. Przystojny, opalony chłopak o czarnych włosach nie wygląda jak bandyta, ale raczej na ofiarę zakutą w kajdanki.
  Dimkę niemal natychmiast zabrano do śledczego i prokuratora.
  Posadzili mnie na krześle.
  Śledczy zadał kilka rutynowych pytań i powiedział z uśmiechem:
  - Dzieciak zraniony przez ciebie umiera! Więc módl się do Boga, żeby nie umarł!
  Dimka odpowiedział z westchnieniem:
  - Nie chciałem...
  Prokurator wyciągnął dokument:
  - To jest wyznanie. Jeśli podpiszesz, zostaniesz zwolniony za kaucją do czasu rozprawy. A tam, biorąc pod uwagę młody wiek i brak podjazdów na policję, dostaniesz go warunkowo!
  Dimka spojrzał na gazetę i szybko ją przeczytał, i potrząsnął głową przecząco:
  - Tu jest napisane, że nastolatek sam zaatakował firmę. I właśnie mnie zaatakowali!
  Przesłuchujący o mysiej fizjonomii i grubych brwiach, zabulgotał:
  - Podpisz, jak radzimy! Inaczej skończysz w więzieniu. Teraz jesteśmy dosłownie zapchani sprawami i będziesz musiał siedzieć przed sądem bardzo długo. A tam w celi trzy rzędy pryczy na deskach, wiadro na śmieci w rogu i pięćdziesięciu zdenerwowanych, głodnych chłopców takich jak ty. Różni przestępcy. I nawet jeśli chłopiec, którego zraniłeś, przeżyje, śledztwo będzie trwało trzy lata, a potem kolejny rok i proces! Najlepsze lata swojego życia spędzisz w piekle!
  Prokurator skinął głową, zgadzając się i potwierdził:
  - Środek zabezpieczający dla Ciebie lub zatrzymanie, albo pisemne zobowiązanie, że nie będziesz opuszczać domu, a mama i tata zabiorą Cię. Wybór nalezy do ciebie! I uwierz mi, kolonie dla nieletnich są już przepełnione i chętnie przyznają ci okres próbny. Ale jeśli się z nami pokłócisz, na pewno będzie miejsce!
  Dimka miał wrażenie, że śledczy i prokurator nie żartują. I rzeczywiście, mogą zgnić w więzieniu. Chociaż z drugiej strony nie jest faktem, że zostaną zwolnieni, jeśli podpisze. Czy jest wiele przykładów oszukiwania przez policję? Ale najważniejsze w Dimce był upór i upór, który wyraźnie objawił się po pobycie na wyspach śmierci. A chłopak powiedział stanowczo:
  - NIE!
  Badacz warknął ostro:
  - Co nie jest?
  Dimka powiedział ostro:
  - Nie podpiszę! Zaatakowali mnie, chcieli zranić łańcuchem i to była samoobrona!
  Badacz warknął:
  - Dobrze! W więzieniu, usiądź tydzień mądrzejszy!
  Prokurator skinął głową i podpisał:
  - Będąc na dwóch miesiącach aresztu. Ale oczywiście możesz zwolnić wcześniej!
  Badacz warknął:
  - Myślę, że areszt dobrze zrobi chłopcu!
  Dimkę wyprowadzono z biura i zabrano do więzienia. Kajdanki zadzwoniły i jedyne, co musiał zrobić Chłopiec, to przejść przez łańcuch przez jezdnię. Tam powinien był zostać przyjęty.
  Dimka szedł z łańcuchem, przykuty łańcuchem do dwóch policjantów. Poczułem się całkiem źle. Więzienie, cela, źli skazańcy. Tak, i wpakował się w kłopoty, odmawiając podpisania zeznań. Chociaż z drugiej strony po tym nie odczepisz się.
  Dimę zabrano do dyżurki. Imię, nazwisko, patronimika, kosztowności z tobą.
  Następnie shmon. Policjant wraz z dwiema kobietami w białych fartuchach zabrali chłopca do pokoju z lustrem i włączyli dodatkowe lampy. Następnie pojawiło się polecenie:
  - Rozebrać się!
  Dimka westchnął - shmon! Zastanawiam się tylko, dlaczego kobiety? Chłopak zdjął dżinsy, T-shirt, tenisówki, kurtkę. Zostały mu same spodenki.
  Młoda kobieta w białym fartuchu zauważyła:
  - Jest dobrze zbudowany!
  Oficer zawołał:
  - I zdejmij majtki! Żywy!
  Dimka, płonąc ze wstydu, również je zdjął. Mimowolnie zarumienił się i zakrył. Policjant zawołał:
  - Cicho! Ręce w szwach! Przyjrzyj się bliżej - to zabójca!
  Kobieta w białym fartuchu przypominającym pielęgniarkę uśmiechnęła się i założyła cienkie, medyczne rękawiczki, zagruchała:
  - Nie widzieliśmy takiego! Spokojnie chłopcze, ciocia cię poczuje!
  Zaczęła badać ciało Dimy. Przeszłam po włosach chłopca, które urosły podczas jego pobytu na wyspach. Ostrożnie przeczesałem każde pasmo, szukając czegoś ukrytego. Może nawet pieniądze. Następnie zaświeciła w uszach i nozdrzach chłopca. Zrobiła to ostrożnie, jakby miała nadzieję, że coś znajdzie.
  Następnie kazała położyć głowę na otworze i wsunęła dłonie w podbródek. Włożyła rękę do ust. Dimka poczuł językiem i poczuł smak gumy. Kobieta macała się za dziąsłami, zębami, za policzkami. Kiedy nacisnęła nasadę języka, chłopiec poczuł atak wymiotów. Tak, jakie to żenujące. Jego dłoń powędrowała aż do migdałków i ciężko było mu oddychać.
  W końcu kobieta wysłała jej to i uśmiechnęła się:
  - Tam nic nie ma!
  Oficer rozkazał:
  - Kontynuuj Olga! Wyszukiwanie osobiste ze względu na szczególne niebezpieczeństwo związane z tematem musi być jak najdokładniejsze!
  Kobieta w bieli zaczęła dotykać piersi Dimki. Uniosła ręce i zajrzała pod pachy. I z nieoczekiwaną siłą wciśnięty w pępek. Dimka westchnął...
  Wtedy kobieta zatrzymała się i zapytała:
  - Cóż, teraz pozwól mu przykucnąć!
  Policjant warknął:
  - To mało wiarygodne! Spójrz też na jego odbyt!
  Kobieta w białym płaszczu potrząsnęła głową.
  - To wymaga specjalnego zezwolenia! Podobnie w celu sprawdzenia miejsc intymnych chłopca!
  Oficer rozkazał leniwie:
  - Siadaj, mały diable...
  Dimka odpowiedział z godnością:
  - Jestem chłopcem!
  I stało się łatwe do przysiadu. Siedział dziesięć razy. Następnie kobiety badały jego podeszwy i przechodziły między palcami.
  Po tym Dimka był w sąsiednim pokoju. Tam inny dzieciak, w mundurze więziennym, wycięty do zera z maszyną do pisania w dłoniach, powiedział:
  - Co nowego?
  Policjant odpowiedział:
  - Tak, i bardzo chart!
  Chłopak zaśmiał się i zauważył:
  - On nie jest taki straszny! Cóż, usiądź na krześle i obetnij włosy!
  Dimka usiadł. Nie jest miło być nago. A potem cię ogołocą jak przestępcę. Na dodatek maszyna była tępa i strzyżenie było bolesne. Gęste, czarne włosy opadły na podłogę. Podeptały po nich przewrócone buty młodego skazańca. Wydawało się, że z każdym kosmykiem włosów odchodzi cząstka nieśmiertelnej duszy, a Ty stajesz się coraz mniej wolny. Nastrój Dimy był przygnębiony. Przed nim była cela więzienna i spotkanie z młodocianymi przestępcami.
  Jednak Dimka nigdy nie bał się swoich rówieśników. A po utwardzeniu Czterdziestu Wysp już nie jest straszny. Jeśli tak, będzie walczył. A więzienie?
  Co to jest kolejny test. Ma dopiero czternaście lat i całe życie przed sobą.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"