Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Вазъияти Бачахо Ба Мукобили Ачрибон Ва Корт

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Ҷанговарони ҷавон бо роҳбарии Эдуард Осетров бар зидди артиши бегонагон, пеш аз ҳама циклҳо меҷанганд. Бо вуҷуди ин, пас писари ҷасур бояд ҳиндӣ шавад ва дар якҷоягӣ бо олиҳаҳо бар зидди артиши Кортес, ки мехоҳад давлати Майяро забт кунад, мубориза барад!

  ВАЗЪИЯТИ БАЧАХО БА МУКОБИЛИ АЧРИБОН ВА КОРТ
  АННОТАЦИЯ
  Ҷанговарони ҷавон бо роҳбарии Эдуард Осетров бар зидди артиши бегонагон, пеш аз ҳама циклҳо меҷанганд. Бо вуҷуди ин, пас писари ҷасур бояд ҳиндӣ шавад ва дар якҷоягӣ бо олиҳаҳо бар зидди артиши Кортес, ки мехоҳад давлати Майяро забт кунад, мубориза барад!
  . БОБИ Љ1
  Чанговарони чавони отряди махсуси бачагона мардонавор мечангиданд. Бо вуҷуди ин, дар паси якуним майдони қувва, онҳо амалан имкони мурдан надоштанд. Аммо давраҳои ҳамла зарари калон диданд ва воқеан аз буғ тамом шуданд. Аз ин рӯ, то ҳол метавон баҳс кард, ки қаҳрамони воқеӣ кист.
  Вале мо бояд хичмат дихем, писарону духтарон дар либоси чангй дуруст тир холй карданд. Ҳис карда мешуд, ки бозиҳо дар компютерҳо беҳуда нестанд ва онҳо танҳо муборизони аҷибанд.
  Адала, ки аз дасти рости Эдик тир мезад, мӯзаашро аз пои кӯдакаш гирифта партофт. Ва бо чусту чолокии маймун ба суи душмани пешомада чанд дона кукнор партофт.
  Командир бача бо сараш ишора кард.
  - Ин хайр, гуем, тудфаи нестшавй аст! Аммо беҳтар аст, ки онро ҳангоми ҳамла ба қалъа истифода баред.
  Адала мантиқан қайд кард:
  - Шумо захираи бепоёни ногаҳонӣ доред. Ҳамин тавр, на ҳама кортҳои козир гузошта шудаанд. Ва козир низ аз ҳад зиёд нест!
  Ва тухми кӯкнори ночизи нобудшавӣ ба давраҳо зада, ҷанговарони калонро ба пораҳои хурду рахна пора карданд. Ана, харобй меояд.
  Духтарак ба пои фарзандаш зада, хиҷир зад:
  Интизори пирӯзӣ бар давраҳо, ман боварӣ дорам
  Сурудхои нав мебароянд...
  Ман худро ба ғуломии ҳайвони ваҳшӣ намедиҳам,
  Ман ба шумо баландтаринро нишон медиҳам, бидонед, дар ҷанг!
  Писарбачае, ки аз тарафи чап чанг мекард, бо табассум гуфт:
  -Чаро дастатро напартофтӣ, пои худро?
  Адала хандида чавоб дод:
  - Ва ин шавқовартар аст!
  Эдик сар ҷунбонд.
  -Бале, ®ар нодон дасташро мепартояд, вале бо пои худ кѓшиш кун!
  Кӯдакон бо хор хитоб карданд:
  - Шаъну шараф ба ҷанговарони нур,
  Шаъну шараф ба Ватани дурахшонам...
  Корҳои мо суруд хоҳанд шуд,
  Ғолибият ҳадафи асосӣ аст!
  Сиклҳо, воқеан, зарари калон дида, ба ақибнишинӣ шурӯъ карданд. Аммо деворҳо боз баланд шуданд. Ва мошинҳои нав ҳаракат карданд. Онҳо мисли пирамидаҳои ҳамвор дар куртҳо буданд ва андозаи калон бо танаи онҳо буданд.
  Вақте ки сарбозони нерӯҳои махсуси бачагона аз туфангчаҳо ба сӯи онҳо тир холӣ карданд, амалан зараре нарасонданд. Шуъбахо аз зиреҳи пӯлодӣ парид.
  Яке аз духтарон хитоб кард:
  - Ана боз як шӯхӣ аз душман! Ва ё ҳатто як тармаи пурраи шӯхгарон!
  Писарбачаи чанговар хитоб кард:
  Бар пои худ мурдан беҳтар аст аз болои зону зиндагӣ кардан! Ман аллакай дар асорат будам ва онҳо маро бо ҷараёни барқ зада, аз тамоми баданам аз забонам то пошнаам разрядҳо мегузаронданд. Ва он қадар бемор аст, ки марг беҳтар аст!
  Духтар сар ҷунбонд.
  - Бале, ва маро шиканҷа карданд! Гузашта аз ин, нозук, вазнинии тағйирёбанда ва бевазнии пулсатсия. Ва он қадар дард мекунад ва зиёда аз он, ба ҷуз хобҳои даҳшатнок ҳеҷ осоре намемонад!
  Хайр, ба фикрам командири човидон ва бузурги мо чизе мебарояд!
  Эдик бо сари сафедаш розигй нишон дода фармон дод:
  -Ана акнун бачаҳо, биниҳоятонро гитик кунеду атса кунед!
  Адала, он духтари чанговар бо тааччуб пурсид:
  - Ва чаро ин?
  Командир бача дилпурона чавоб дод:
  - Дар ин ҷо шумо хоҳед дид, ки таъсир чӣ хоҳад буд!
  Бачахои чанговар бахс на-карданд. Аз ин рӯ, онҳо бо нӯги ханҷарҳои ночиз бинии кӯдаконаи зебои худро гирифта, тик карданд. Ва чӣ тавр онҳо онро гирифта атса мекунанд.
  Атмосфера якбора ба ларза омад. Ва хошок бо нуги тези бисьёре аз боло борид. Онхо ба танкхои пирамидахо зарба заданд. Ва онҳоро мисли хорпушт бо сӯзанҳо мезаданд. Ва ҳаюлоҳои азим бозистоданд.
  Эдик сар ҷунбонда, қайд кард:
  - Акнун биё, рафта суруд мехонем!
  Ва чанговарони отряди махсуси бачагона онро гирифта, бо завк месароянд;
  Маликаи ман, ту гул ҳастӣ
  Дурахшон дар боғи Худованд!
  Нигохи ту мисли насими тару тоза аст
  Оташи дӯзахро пароканда кунед!
  
  Духтарони муқаддас дӯст медоранд
  Шамшери кахрамон, бо шаъну шараф фишурда!
  Дар ҷӯй хун мерезам
  Фаришта то абад бо шумо хоҳад буд!
  
  Сирре бо хоб равшан шуд
  Симои ту, бӯи хуш!
  Туро офаридгори олам канда буд
  Ҳама бандагони бадӣ палид намешаванд!
  
  Шояд танҳо дар осмон
  Тақдир дӯстдоронро муттаҳид хоҳад кард!
  Аммо Худо намегузорад, ки мо хок шавем
  Иттиҳоди дилҳоро дар ҷудоӣ муттаҳид кунед!
  Баъди ин гуна суханони ачоибу олимаъно муъчизае руй дод. Армадаи томи танкхои пирамида мисли каскади гулзор шукуфт. Ва гулҳои сероб танҳо зебо буданд. Ва онҳо бо як қувваи девона ва бениҳоят тӯфонӣ ба воя мерасанд. Ва он хеле зебо шуд.
  Адала аз рухсораи командири писарак бусида гуфт:
  - Шумо танҳо як тӯмори беназир ҳастед!
  Эдди бо табассум сар  унбонд.
  - Техномагия!
  Писарбачаи чанговар хитоб кард:
  - Ну, ва ҳоло дар ҳамла! Бо як зарба душманони худро нест кунед!
  Командир писар эътироз кард:
  - Не! Хеле барвакт аст. Аввалан, шумо бояд ба саргузаштҳои қаблии ман назар кунед. Онҳо бояд дар он ҷо ҳатто бидуни нанотехнологияи пешрафта амал мекарданд ва ин, бояд қайд кард, хеле душвор аст!
  Адала табассумкунон гуфт:
  - Албатта, мефахмам, ки бе техника душвортар аст. Аммо ту барин писарбача ба фикрам хар мушкилиро хал мекунад.
  Эдик бо табассум, ки мисли марвориди баҳри интихобшуда дар овози нуқрааш дурахшид, месуруд:
  Ҳарчанд мо ҳама мушкилотамонро ҳал карда наметавонем,
  Ҳама мушкилотро ҳал накунед!
  Аммо ҳама хушбахттар хоҳанд буд
  Ҳама хурсандӣ хоҳанд кард!
  Баъди ин писар голограммаро даргиронд. Нерӯҳои махсуси кӯдакон хомӯш шуданд.
  Чашмони сапфиру зумуррадонаи писарону духтарон манзараро ба коми худ мебурд.
  Хуб, писарбачае, ки дар қисматҳои гуногуни олам буд ва беш аз як нишон дод, вақте ки ӯ ҳанӯз ин қадар ба камол нарасидааст. Ва он давраи асрҳои миёна дар Ҷаҳони нав буд, як навъ таърихи алтернативӣ, ба монанди сайёраи Замин.
  Дар ин ҳолат нишон дода шуд, ки Эдик бачаи ҳиндӣ шуда, як даста чеҳраҳои рангпаридаро дар камин пайгирӣ мекунад. Ӯ дар тан кӯтоҳ, пойлуч аст, зеро моказинҳо танҳо садди роҳ мешаванд, аммо аз сар то по бо расмҳои ранга ранг карда шудаанд. Ҳатто чеҳраи кӯдак дар татуировкаҳои даҳшатовар бо аждаҳо ва фариштаҳои шамшер.
  Ҳарчанд чунин расмҳо, аз афташ, хоси ҳиндуҳо нестанд. Аммо ба он ҷое, ки танҳо Эдик ҳазорон саргузашту саёҳатҳоро тақдир накардааст. Ҳама давру замонҳо, сайёраҳо ва замонҳо омехта шуданд, омехта шуданд ва ба як навъ тӯби зич пайваст шуданд.
  Дар паҳлӯяш як духтари мушакдоре хобидааст, ки паҳлӯҳои васеъ, пошнаҳои бараҳна, мудаввар ва дилфиреб қариб дар зери биниаш дорад. Аз чй сабаб бошад, ки чанговар, гарчанде ки вай бояд хиндй бошад хам, малламуй аст. Вай қариб ҳеҷ либосе надорад, танҳо шимҳои аз маҷмӯи бикини, сатри марворид дар синаи пур.
  Вақте ки вай баргашт, Эдвард чеҳраи зебоеро дид, ки манаҳи мардона ва сандуқи калон, вале муқаррарӣ дорад. Дастони ҷанговар мушакӣ, пӯсташ шоколад аст, ки дар якҷоягӣ бо сафед, бо каме ламси зардӣ, дурусттараш, мӯйҳои гардолуди тиллоӣ хеле ҷолиб ба назар мерасанд.
  Ҷанговари малламуй бошад, бо изтироб пичиррос мезанад:
  - Чеҳраҳои рангпарида ба ин ҷо меоянд, эй Фонтани писарбача!
  Чизе ба паҳлӯи мушакҳои ҷавони ҷанговар зад... Эдуард қад кашид ва пои латиф, урёну духтарчаеро дид. Инчунин мушакӣ ва қавӣ. Ва он гоҳ худи хонум бо мӯйҳои сурхи оташин. Чунин зебоӣ дар ин ҷо. Малламуй асал ва сурхрӯй, ҳам нимбараҳна, мушакӣ ва варзишӣ. На ҷанговарон, балки худоёни камондор.
  Эдвард аввал як ва баъд пои духтари дигарро эхтиёткорона сила кард. Онҳо мисли гурбаҳоро сила кардан бо қаноатмандӣ гиря мекарданд. Хуб, дуруст аст, зани оддӣ набояд аз навозишҳои мардон худдорӣ кунад. Ва он гоҳ ҳама гуна одамони ламс ба воя расидаанд, ки барои хурдтарин лагадкӯбӣ ё флирт, онҳо омодаанд ба додгоҳ муроҷиат кунанд. Аммо барои мард хоҳиши сила кардан ва навозиш кардани як духтари зебо ва ҳатто ду духтарро якбора табиист.
  Дуруст аст, ки ӯ дар бадан кӯдак аст, аммо ӯ аллакай ба қадри кофӣ пир шудааст ва солҳо ва дар хотира ӯ хеле калонсол аст, бинобар ин ....
  Дуруст, хеле мушакдор, вале варзишгар Эдвард, танҳо занони тавоноро дӯст медошт, ки қодир ба таваллуди насли қавӣ аст.
  Аммо баъд зебоии оташин ба Эдвард бо лабонаш ишорае дод - ях кунед! Душман ба зудӣ меояд!
  Воқеан, дар канори он отряд пайдо шуд... Вой, чунин полковники нерӯҳои махсус интизор набуд. Не, онҳо умуман троллҳо ё гномҳо набуданд - одамони хеле оддӣ, аммо ... Дар зиреҳҳои асримиёнагӣ, мушкетҳо мисли калтакҳои каннибалӣ ва шамшерҳои дароз. Ҳамаи ин лашкар таассуроти чизи бениҳоят ғайривоқеӣ ва сюрреалистиро ба вуҷуд овард. Ва хеле архаикӣ. Дар баробари ин, вай бо шумораи зиёди худ, гарчанде аз ҳад зиёд набуд, фарқ мекард. Дар савори асп, дар тан зиреҳҳои вазнин, торафт бештар рыцарҳо савор шуданд. Дар омади гап, самандранг, муболигаи сахт - муйаш даббоист, тира, ришаш сиёх.
  Худи ҷанговари шайтони сурх ба саволе, ки омода буд аз забони Эдвард канда шавад, ҷавоб дод:
  - Ин отряди Испания Кортес мебошад. Натарсед, ки онҳо ҳамагӣ чорсад нафаранд ва онҳо ҳанӯз барои пур кардани ҳиндуҳои маҳаллӣ вақт надоранд.
  Писарбачаи ҷанговар ҳуштак зад ва пичиррос зад:
  - Дилрабо... Ва мо чанд нафарем?
  Ин дафъа малламуй асал ҷавоб дод:
  - Бо шумо панҷ нафар хоҳанд буд! - Ва нигоҳи ошуфтаи Эдикро боздошта, илова намуд вай. - Раками аз хама дуруст, пентаграмма!
  Чанговари чавон андаке ларзид. Таносуби куввахо аз чихати микдор ба нафъи онхо нест. Ва муҳимтар аз ҳама он аст, ки онҳо на тарканда, на майдони қувва ва ҳатто гранатаҳои зиддиматерӣ надоранд. Ва ин даҳшатнок аст. Масалан, як гипербласт тамоми отрядро бурида метавонад, ки дар он чо дар як дакика энергияи дах бомбаи атомии ба Хиросима партофташуда партофта мешавад.
  Шайтони сурхрӯй ба Эдвард хотиррасон кардан лозим буд:
  - Камон доред, эй пешво... Ба фармони ман оташ кушоед!
  Малламуй шарҳ дод:
  - Писарак пойлуч аст ва либоси хеле хоксорона дорад, ин барои як пешвои бузург фармон нест, ҳатто агар ҳоло бо ӯ артиш набошад ҳам. Духтар ангуштони пои урёнашро канда. Ва чизе дигар шуд ва Эдуард ҳис кард, ки чизе дигар пештара нест.
  Писарбачаи чанговар навакак диккатро ба худ чалб кард. Ӯ воқеан ҷома надорад, аммо дар тан шими буффало ва моказинҳои ҷавоҳирот дорад. Дар сари гулчанбаре ҳаст, ки аз он се пар мебарояд. Не, лочин не, балки як навъ паррандаи пар аст, ки дар замин бетағйир аст.
  Худи бадан мушакҳои хеле барҷастатар ва азимтар шуданд, гарчанде Эдвард ҳамеша бо рушди аълои мушакҳо фарқ мекард, аммо дар солҳои охир он хеле хушк шуда буд, ки қабурғаҳо аз набудани ғизо ва ҳаракати доимӣ худро нишон медоданд. Аммо дар ин ҳолат, ӯ мисли як қаҳрамони фитнес касбӣ ба назар мерасид - рельефи комил ва на як фарбеҳ ва пӯсташ бо ранги сурх-қаҳваранг рехта шудааст.
  Дар сари синааш татуировка бо ягуар - рамзи Хурон буд. Боқимондаи татуировкаҳо дар ҷое тақсим карда шуданд, гӯё бо ҷодугарӣ. Ҷанговарон бошанд, пӯсти комил, ҳамвор ва сайқалёфта, шоколади ранги тиллоӣ доштанд ва пӯсташон дар шаби шоми гарми Мексика медурахшид.
  Пойҳои онҳо луч мемонданд, аммо ин танҳо самаранокии ҷангии онҳоро афзоиш дод.
  Онҳо камонҳои худро кашиданд. Ду духтари дигар ва Эдуард бо кадом сабабҳо боварӣ дошт, ки ин духтарони зебои он ҷо ҳастанд, чунон эҳтиёткорона пӯшида буданд, ки онҳо намоён набуданд. Аммо он ду чунин камонҳои боҳашамат доранд, мисли камонҳои маликаҳо ва паллаи тирҳо бо алмос, топаз, ёқуту зумуррад зич печонида шудаанд.
  Ва камони Эдвард низ аз лиҳози ҳашамат кам нест, аммо он дорои сапфир ва сангҳои қиматбаҳо дар тобишҳои торик бештар аст. Ва духтарони зебо ранги равшантар доранд.
  Дар пеши назари онхо аллакай отряди истилогарони испанй пурра чойгир буд. Чорсад кабалерои кастилия. Чунин ба назар мерасад, ки баҳр аз ин ҷо дур нест, гарчанде ки бӯи хос шунида намешавад, шамол танҳо аз соҳил мевазад. Аммо бӯи бадани духтарча чунон дилфиреб, комилан ғайриинсонӣ, мисли омехтаи асал, гул, каме чормағз ва ҳанут аст.
  Худи ҷанговарон хеле сарданд ва яке ҳашаротро бо ангуштони пои урёнаш гирифта, ба торт кӯфт.
  Рақибони онҳо, ҷанговарон, дар он вақт, империяи пурқудрати Испания, ҳанӯз вақт надоштанд, ки дар маърака чанг зананд ва хеле таъсирбахш бошанд.
  Пеш аз хама савораи тавоно, китфпуш, коматбаланд, риши дарозу сурх дорад. Эҳтимол, ин граф Кортес аст, ки дар оянда унвони герцогро мегирад ва сарвати афсонавиро ба даст меорад.
  Чунин менамуд, ки ӯ танҳо сурх ва хеле солим аст. Танхо зирех як центнер вазн дорад ва дар зери он на оддй, балки аспи чустучуи костюми пиеболист.
  Полковник писарбача гранди испаниро бо силоҳ гирифта, ба оташ тайёр шуд.
  Эдик аллакай бисьёр чизхоро дида, аз камон нагз тир холй мекард, гарчанде ки бо ин навъи ярок муддати дароз машк на-карда бошад хам, он замонавй ва аз чихати истифо-да мукаммалтар буд, аз ин ру боварии хоса ба задани у вучуд надошт.
  Зебои сурхи оташин фармонро гирифт. Вай аввал тир зад ва тир бо траекторияи тангенси парвоз кард. Мӯйҳои тиллоранг дар ҷое ба паҳлӯ тир холӣ кард ва аз теппаҳои муқобил мисли кометаҳо парвоз карда, шуоъҳои энергияи нобудкуниро мешиканад.
  Эдвард, ки барои тирпарронӣ вақт надошт, гавҳаракҳои чашмонашро ба секунҷа мубаддал кард. Вай инро пештар ҳеҷ гоҳ надида буд. Тири духтари оташ-сурх дарида, мавчхои сиёх пахн шуд. Чанговарони испанӣ, ки ба ин обхезӣ гирифтор шуданд, якбора сӯхта шуданд ва ҳамроҳи аспонашон ба хок пошида шуданд. Факат скелетхои дар хаво яхкарда монданд.
  Тӯҳфае, ки аз ҷониби духтаре бо мӯи ранги барги тилло бароварда шудааст, ба қадри имкон таъсири харобиовар мерасонад. Фақат он каме дигар хел ифода шудааст. Мавчи сафед гузашту боз сад чанговар ногахон гул кард. Ва, ба маънои аслӣ. Махз, навдаи боллазату ша®дбори ва дурахшон конкистадор®ои империяи Кастилияро аз сар то по фаро гирифта буданд. Ва он гоҳ, навдаҳои тез рафтанд, хиёбони зебоии аҷиб ба воя мерасанд. Ва роҳзанон ва ғоратгарони эҳтимолӣ табдил ёфтанд , ки ҳар яки онҳо ба як буттаи гулҳои афсонавӣ бо рангҳои бойтарин табдил ёфтанд ...
  Дигар тухфахо хам хуб кор карданд... Тири сеюм бо баркхои аргувонй парешон шуд ва испанихо чун чароги машъал, сайру гашти бутпарастон афрухта, баъд ба сад гулхан мубаддал шуданд... Ва шуълаи хар оташ рангу сояе дошт. ва шарорахо парида, кушиш мекарданд, ки ба осмони сиёхи баландтар баранд.
  Хайр, тухфаи чорум боз хам ачоибтар шуд. Аз тир, мисли булӯр, калидҳо ва болтҳо дурахшон парвоз мекарданд! Ва онҳо ба думи отряди Кортес афтоданд. Аспхо ба кирмак ва саворахо ба экскаватор табдил ёфта, садхо машинаи конструк-цияи ачоиб аз кор истода, дар рохи васеи байни теппахо часпида монданд.
  Акнун чорсад нафар чанговарони тавоно ва ҷасури империяи Испания вуҷуд надоштанд.
  Эдик бо тааҷҷуб хитоб кард:
  - Техномагия! Ана мӯъҷиза!
  Факат як Кортес монд, вай мисли як блоки бехаракат дар болои аспи азими худ, мисли тури немисхо яхоб монд ва бомуваффакият кушиш мекард, ки оромии худро нигох дорад.
  Эдуард ба сӯи ӯ тир зад, аммо ду пошнаи бараҳна ва пошнаи кандашуда дурахшиданд ва духтарони тиллои мӯйсафед ва сурхмӯй моҳирона бо ангуштони пои худ тиреро гирифтанд ва баъд аз он бо як овоз хитоб карданд:
  - Не! Шумо бояд фаҳмед, ки хуни киро олиҷанобтар доред, дар шамшерҳо!
  Хуб, дар шамшерҳо чӣ аст, дар шамшерҳо. Эдвард дорои маҳорати мубориза бо чӯб, бели сапёр ва инчунин корди найдор буд. Кош шамшерро ёфта метавонист...
  Писарак саволомезона ба  анговарон нигарист, гѓё интизори он буд, ки шамшери се®рнок ба ѓ меди®анд - як чавгонї ва сад сар аз китфаш!
  Аммо шайтони сурхпӯхта ба теғи оддии испание, ки дар натиҷаи мавҷи таркиши техно-ҷодугарӣ ба ақиб партофта шуда буд, ишора карда, бо оҳанги даҳшатовар пичиррос зад:
  - Акнун шумо дар баробарй!
  Пас аз он шамол самти худро иваз карда, дар як шоми тропикии гарм сардии дилхоҳро овард. Аз бахр хавои тоза меомад, буи йод, майгу, алафхои бахри мисли карамели чормагз ширин.
  Эдвард оҳиста-оҳиста ба силоҳҳои дастгиршуда гузашт, худро ҳамчун пӯсти ҳақиқӣ ҳис мекард. Ва Кортес, чаро ӯ ҳатто ба Мексика баромад? Мехоҳад фарҳанги қадимаи Майяро нест кунад? Кисаҳои худро бо тилло пур кунед, ки онро ҳиндуҳои маҳаллӣ металли муқаддас медонанд. Динҳои кӯҳнаро нест кунед ва ҳукмронии боз ҳам бераҳмонаи инквизиторҳо ва иезуитҳоро ҷорӣ кунед ...
  Дар ин ҷо Эдвард ногаҳон худро дастгир кард, ки барои ҷанг дар давраи дигар эҳсосоти ӯ хеле воқеӣ аст. Вай бо тани бараҳна ва мушакҳои худ нафаси ҳавоеро ҳис мекунад, ки салқини фораму баҳрро мебардорад ва пораи қатрони гарм ба китфи қавӣ мечакад.
  Не, ин ба хоб монанд нест. Дар хоб, шумо одатан ё беҳуш ҳастед ё огоҳии шумо барои муддати хеле кӯтоҳ давом мекунад. Ва баъд чизи дигар... Њатто мокасин®о як нороҳатиро ба вуҷуд меоранд ва шумо худатон аслан бачае нестед, ки тақрибан дувоздаҳсола ба назар мерасад, балки ҷавоне нестед, ки дигар аз гӯшти бистсола ҷавонтар нест. Хамин тавр хаёлоташ ба зе-бои духтаракона нигариста, ба амал омад.
  Яъне, тан аз они нест, гарчанде умуман, Эдик то вактхои охир аз камолот хеле дур буд. Ва ӯ ҷанговар буд на танҳо дар асри бисту як, балки дар даврони сардтар ва кайҳон, бо шӯҳрат барои як артиши том. Аммо ҳоло, воқеан, ё ӯ аст, ё баръакс, ӯ нест ... Гӯшт бегона аст, гарчанде солим бошад ва дар он нерӯи зиёд мавҷуд аст. На ончунон, ки дар ду соли охир, вақте ки Эдуард каме сардӣ ба ҷангҳо ва набардҳо ва муборизаи пайваста барои зинда мондан, коҳиши шавқу рағбат, танбалии часпак дар машқ ва майл надоштан ба бархостан ва машқ карданро ҳис мекард. . Бале, ва хоб ба навъе часпак шудааст, вақте ки шумо ҳамон нерӯ ва хоҳиши ҷаҳиданро ҳис намекунед, аммо хоб кардан мехоҳед ва фикр мекунед - шумо аллакай дар набардҳои гуногун таҷриба доред, оё вақти ба нафақа баромадан нест .
  Барои бозӣ кардан ба пуррагӣ, бе хатар, бе дард ва танҳо бо лаззат. Ва дар ҳақиқат, ба писари абадӣ чӣ лозим аст? Дар як ҷаҳони аз ҷиҳати технологӣ пешрафта ва нисбатан бехатар ҷойгир шавед ва барои худ зиндагӣ кунед, аз вақтхушӣ ва бекории шодӣ лаззат баред.
  Аммо Эдвард вазъи нафақааш то андозае боздошта шудааст. Ба таври расмй, вай хамчун гражданини элвин, ки дар Мечня зиёда аз як сол мубориза бурда, дусаду панчох давра кор кардааст, гуё дар он чо нафака мегирад. Аммо ҳоло ӯ дар артиши офтобии як давлати эътирофнашуда хидмат мекунад. Пас, вазъи ҳуқуқии ӯ ...
  Эдвард аз ҳад зиёд парешон буд ва Кортес тавонист барқарор шавад. Бузургии бузурги испанӣ мушаки вазнини худро ба он нафаре, ки гӯё ҳиндуист, нишон дод. Ҳанӯз чунин чизе ба монанди механизми қуфл вуҷуд надошт ва Кортес кӯшиш кард, ки бо истифода аз механизми кафш оташ занад. Хуб, не, ин як силоҳи хеле ибтидоӣ аст, ки аз камони муқаррарии тирҳо ба таври возеҳ пасттар аст. Ягона бартарии ин гуна мушак дар он аст, ки вай бо сурбдори худ ба андозаи тухми мурғ ҳатман ба ҳар зиреҳ ворид мешавад. Аммо бо ин рох ба хиндуи чолок ва чолок зарба задан нихоят душвор аст.
  Аз ин рӯ, Эдвард асабонӣ нашуд, балки оромона ба сӯи шамшер ҳаракат кард. Ба ҳар ҳол, шумо метавонед танҳо ҳангоми фурӯзон кардани сӯзишворӣ тир парронед ва ин вақтро мегирад.
  Кортес ба забони испанӣ чизе дод. Эдвард ин забонро намедонист. Аммо аз сӯйи дигар, ӯ бо забонҳои олмонӣ ва инглисӣ ва каме фаронсавӣ ҳарф мезад. Писарбачаи ҷанговар дар Кортес ва умуман дар ҳама ҷангҳои мустамликавӣ коршинос набуд. Ман медонистам, ки дар китобҳои дарсии мактаб чӣ навишта шудааст. Хуб, ва чизи дигаре мувофиқи китоби машҳур: "Духтари Монтезума". Аммо дар он чо, албатта, маълумот пора-пора ва бо адабиёти бадей омехта буд.
  Дар назария, Кортес бояд фаронсавиро донад, зеро испанҳо аксар вақт бо кишвари савсан ҷанг мекарданд.
  Ва Эдвард, бо забони фаронсавӣ, ки чандон хуб ҳарф намезад, гуфт:
  - Ба ман ягон савол доред, монсинёр?
  Кортес аз ошуфтагӣ фитили даргирондаро ба мушак зад ва ин тупи хурдакак таркид... Хуб, гурриш, ҳатто аз як тир. Шояд ®амин садое буд, ки мисли лѓла®о ®инду®оро афтиданд, ва«те худи тир®о аз пеш гузаштанд!
  Дар ин маврид пораи сурби мудаввар ба масофаи зиёда аз сад метр хуштак зад ва барои Эдвард тамоман хавфнок набуд. Писарбачаи чанговар кадам нагузошта, ба суи шамшер баромад ва ярокро ба осонй бардошт, гарчанде ки вазнаш даххо килограмм буд. Албатта, ҷанги хеле тӯлонӣ, ҳатто аз ҷониби рыцарҳои таълими сахттаршуда, бо чунин шамшерҳо мубориза бурда наметавонад. Сабер, албатта, хеле амалӣ аст.
  Кортес ниҳоят ба забони фаронсавӣ гуфт:
  - Шумо кӣ?
  Эдвард бо услуби Мефистофелес ҷавоб дод:
  - Ман як «исми «удрате ®астам, ки ®амеша орзуи бади, некї мекунад!
  Ҳарчанд фаронсавии ӯ чандон хуб нест, аммо испанӣ, албатта, мефаҳмад. Бо вуҷуди ин, хуб аст, ки дар як литсейи ҳарбӣ яке аз воқеиятҳои алтернативӣ ба онҳо забонҳои душмани эҳтимолиро таълим медоданд. Пеш аз ҳама, англисӣ ва олмонӣ, инчунин хитоӣ. Забони охирин барои омӯзиш мушкилтарин аст ва онро қариб ҳеҷ кас намедонист. Испанияро як рақиби ҷиддӣ намешумориданд, ҳарчанд паҳншавии ин забон дар саросари ҷаҳон аз забони олмонӣ бештар аст. Аммо бо немисҳо, ҷанг, аз афташ, боварӣ дошт, ки аз он канорагирӣ кардан ғайриимкон аст.
  Кортес табассум кард ва бо забони фаронсавӣ, гарчанде ки он қадар тоза нест, пешниҳод кард:
  - Мехоҳед бо шамшер ҷанг кунед?
  Эдвард мухтасар чавоб дод:
  - Найтс!
  Кортес боз хам васеътар табассум кард. Ӯ яке аз шамшербозони қавӣ дар Испания ба ҳисоб мерафт. Ва ҳиндӣ кист? Танҳо як ваҳшӣ, ки ҷуръат кард, ки ба империяи Кастилия муқобилат кунад. Пас, ӯ сари холӣ аз даст хоҳад дод, бо маҷмӯи парҳо.
  Эдвард гуё акидаи дигар дошт ва ба харифаш наздик мешуд.
  Граф Кортес ба осонӣ ба қадри кофӣ, зеро як марди ҷасур ва зиреҳпӯши азим аз асп ҷаҳида.
  Вай назар ба рақибаш як сар баландтар буд, ҳатто агар ба шарофати ҷодугарӣ ва дар як муддати кӯтоҳ ҳамчун калонсолон ва ҳадди аққал ду баробар вазнинтар буд. Аммо Эдвард инчунин, махсусан дар бадани нав, бо чусту чолокй ва мушакнокй фарк мекард. Ва бигзор шумори мутакаббир кӯшиш кунад, ки онро беэҳтиётона қабул кунад.
  Шамшер, албатта, аз чуб вазнинтар аст, мисли ломбарон аст. Аммо аслихаи душман боз хам вазнинтар аст. Ва новобаста аз он ки Кортес то чӣ андоза қавӣ аст, манёври ҷисми калон ҳанӯз ҳам камтар хоҳад буд.
  Эдвард наздик мешуд, душман дар як ҷо истода, кӯшиш мекард, ки мувозинатро нигоҳ дорад ва интизор шавад.
  Ҷанговарони Испанияи мағрур баъди ҳар як тирандозӣ ҷисми худро аз даст доданд, аммо худи Кортес аз ин ба ҳеҷ ваҷҳ хиҷолат наовард. Баръакс, испанӣ махсусан ҷамъоварӣ ва дабдабанок менамуд.
  Эдвард ногаҳон суръат гирифт ва як зарбаи ҳамларо анҷом дод. Граф ӯро бо як ҳаракати базӯр даркшавандаи шамшераш боздошт. Писарбачаи ҳинду хандид-душман аз гумонаш беҳтар буд.
  Кортес, дар навбати худ, қабули вилка баргузор кард, аммо ба ҳадаф низ нарасид. ҷавоб дод Эдвард.
  Ҳардуи ҳарифон ба девор задан шурӯъ карданд, аммо ба таври хос. Эдуард сабуктару чусту чолоктар дар назди душман давр мезад, Кортеси азим бе харакат меистод, танхо гох-гох ним кадам ба пеш рафта, ба душман расидан мехост.
  Хар ду чанговар дах дакикаи аввал хомуш истода, хеле эхтиёткорона амал карданд. Эдвард ба зиреҳ чанд маротиба зад, аммо шамшери асиршуда натавонист ба зиреҳи моҳирона сохта шавад. Ва ҳангоме ки Кортес ҷанговари ҷавонро бо мавҷи тез дастгир кард, дар тани урёни ҷанговари ҳинд хун пайдо шуд.
  Баъд аз ин испани тактикаро дигар кард, дидани хуни каси дигар уро аз даст дод ва ногахон пеш рафт. Эдвард аз чихати манёвркунй хануз аз душман зиёд буд. Вай мисли паланг акиб мегашту акиб мегашт, таълими коман-дабача таъсир расонд.
  Шумо метавонед Кортесро танҳо бо задани рост ба рӯи ӯ нокаут кунед, зиреҳ ҳам дастҳо ва пойҳои ӯро фаро гирифт, аммо ба ин васила душманро маҷбур кард, ки оҳистатар ҳаракат кунад.
  Дар ин ҷо Эдвард эътимод пайдо кард, новобаста аз он ки граф чӣ қадар қавӣ ва тобовар бошад ҳам, вай хаста мешуд. Хатто чемпионхои чахон дар байни боксчиёни касбй хаста мешаванд ва на хамеша суръатро дар дувоздах раунд нигох медоранд. Аммо онҳо дар як шортҳои варзишӣ мубориза мебаранд. Ҳамин тавр, ин ҳаюло аз буғ тамом мешавад.
  Воқеан, Кортес ба нафаси сахт ва арақи сахт оғоз кард ва суръати ҳаракаташ коҳиш ёфт.
  Хатто дар рухсорахои гафс сурхи носолим пайдо шуд.
  Эдвард боз фаъолтар шуд ва ба хучум гузашт. Дар айни замон, терминатори ҷавон на он чизеро, ки дар қувваҳои махсус таълим дода буд, истифода бурд, балки усулҳоеро, ки аз адабиёти моҷароҷӯӣ таъкид шудааст, истифода бурд. Хусусан, ба зери пояи боли шамшер зарба мезананд, то ки душман ва алалхусус дасти уро харчи бештар хаста кунад.
  Кортес каме ақибнишинӣ кард ва сипас Эдвард қудрати суханро ба даст овард:
  - Чй, нонпазй?
  Дар ҷавоб, граф як зарбаи тез кард, ки қариб чашми Эдвардро сӯрох кард, аммо худи ӯ шамшерро дар ангуштонаш гирифт. Ҷанговари ҷавон бе ҷунбиш аз ҳад зиёд зад, чарми буффали дастпӯшакҳо танҳо канда шуд, аммо фармондеҳ як ҷуфти фалангҳои Кортезро шикаст. Дар дасти росташ шамшер доштан дарднок шуд ва сарвари испониҳо силоҳро ба дасти чапаш партофт.
  Аммо, албатта, буридан бо чап нисбат ба рост хеле душвортар аст, ҳатто агар шумо аллакай омӯзонида шуда бошед.
  Эдвард каме эътимод пайдо кард. Вай ба душман аз сараш хучум карда, дар айни замой ба зери зону лагад зад.
  Табақи зиреҳ каме баландтар буд, аммо ба ҳар ҳол буффало зарбаро нарм кард. Аммо аз тарафи дигар, Кортес ба ларза даромад ва шамшераш каме дур шуд ва Эдвард ҳангоми анҷом додани маҷмӯи зарбаҳо техникаи мухлисиро иҷро карда, ҳисоби испаниро ба рухсорааш сахт харошид.
  Зарба каме поёнтар аз абрӯвон афтод, аммо хун ҳамоно мерехт ва сухан гуфтани душман мушкил шуд ва худи дард аз дуэл парешон шуд.
  Кортес ҳоло, воқеан, хашмгин буд, аммо хашми ӯ хаста ва гӯё беқувват буд. Якчанд маротиба граф нагузашт ва ниҳоят Эдвард мисли моҳӣ моҳирона ғарқ шуда, бо теғ ба рӯи душман зад.
  Абрӯи рост мисли тӯби пур аз хун дарида, Кортес дар ҳақиқат шино кард. Эдвард аҳволи ӯро дида, дасташро зад. Пӯсти буйвол каме "сурнай" карда буд, душман ҳанӯз шамшерро дар дасти чапаш нигоҳ дошт.
  Чаҳор зани ҷанговар ба пойҳои бараҳна ва кандашудаи худ муҳр зада, бо баландӣ фарёд заданд:
  - Офарин, писари мо! Шумо хеле оқилона баромадед!
  Баъд чанговари чавон боз зарбаи ангуштонашро такрор кард. Вай, аслан, метавонад дар сари ҳамла ҳамла кунад, аммо ӯ мехост, ки Кортесро зинда дастгир кунад.
  Шамшери вазнини пешвои испанӣ ба лой афтид ва ваҳшӣ боз ақиб гашт ва хастагӣ ба фаронсавӣ ҷавоб дод:
  -Хайр, аз ту гум шудам, вахшй!
  Эдвард мантиқан ҷавоб дод:
  - Ваҳшӣ бо забони фаронсавӣ гап намезанад. Ва умуман, шумо ба мулки бегона барои гулом кардану куштан омадаед!
  Раҳбари Испания гуфт:
  - Мо ба ту имон овардем, ки туро аз азоби абадї ва дѓзахї на от меди®ад!
  Эдвард бо табассум ҷавоб дод.
  -Шумо аллакай азоби ҳамагон шудаед, ҳатто абадӣ набошед!
  Ҳарду ҷанговар дар муқобили ҳамдигар меистоданд. Ҳарду дар хун пӯшонида шуданд, гарчанде ки Кортес, албатта, ғафстар ва захмдортар буд. Як гранди испании бесилоҳ бар зидди як ҳинду бо шамшери на он қадар тез, балки хеле марговар.
  Кортес танҳо бо як чашм дида метавонист, аммо сарфи назар аз рухсораи буридааш, вай хеле равшан сухан мегуфт. Эдвард намедонист, ки бо графи испанӣ чӣ кор кунад. Уро асир гирифтан лозим мебуд, вале дар ин маврид ба кучо бурданаш маълум нест.
  Гарчанде, ки дар асл, он бояд ба ҷанговарони империяи Майя дода мешуд. Воқеан, пойтахти онҳо чӣ ном дорад? Аз сари ман парвоз кард! Ва воҳидҳои ҳиндуҳои Мексика ҳоло дар куҷоянд. Империяи ба ном онҳо аллакай дар таназзул қарор дорад, ягон посбонии соҳил ё артиши муқаррарӣ дида намешавад. Ҳамин тариқ, чаҳорсад испанӣ, ки бо мушакҳои калон мусаллаҳ буданд, барои онҳо қувваи бузурге буданд.
  Эдвард муддати тӯлонӣ китоберо дар бораи ҷанги Кортес хонда буд, бинобар ин ӯ дақиқ дар хотир надошт, ки ҳиндуҳо дар он вақт кӣ подшоҳ доштанд ва ҳадди ақалл, тақрибан кадом артиш бузургтарин артиш доштанд. Аммо дар назария, як қудрати бузургтар аз худи Испания (бе моликияти хориҷӣ!) Набояд хурд ва аҳолӣ бошад.
  Кортес сукутро вайрон карда, чандон равшан нагуфт:
  - Агар ғолиб шавӣ, бикуш!
  Эдвард дар посух табассум кард ва бо камоли майл пурсид:
  "Шояд шумо барои худ фидяи калон пешниҳод кунед!"
  Графи испанӣ софдилона ҷавоб дод:
  - Ман ба гайр аз карзхое, ки аз давлат мондаанд, чизе надорам, хамаашро ба экспедиция ва отряди зархарид сарф кардам!
  Эдвард барои худи Кортес ҷавоб дод:
  - Подшох бошад, танхо маглубро ба катл мерасонад... - Ва баъд ба сари чанговари чавон андешаи ачоиб омад. - Ва агар шумо ба хидмати подшоҳи маҳаллӣ дохил шавед? Чунин ба назар мерасад, ки шумо илоҷи дигаре надоред!
  Кортес дар ин бора фикр кард. Сарват харч мешавад, карзхо калонанд, фоизи онхо меафзояд. Дар Испания зиндони қарздор ӯро интизор аст ва эҳтимол, шиканҷа. Албатта, отряди мурдаро хохиш мекунанд - афв намекунанд. Ба хидмати подшоҳи маҳаллӣ равед? Оё кам испаниҳое ҳастанд, ки ҳамчун зархарид хизмат мекунанд ва дар отряди ҳоло харобшудаи ӯ аз ҳама зодагони империяи Кастилия дуранд.
  Дар ҳар сурат, ҳеҷ гуна маҳдудияти ахлоқӣ вуҷуд надорад. Оё он подшоҳи маҳаллӣ, эҳтимол аз як навъ бутпарастон. Аммо худи Кортес аслан эътиқоди масеҳиро намефаҳмид ва бале, Худое, ки мисли марди беҳифозат дар салиб овезон шуда, саволҳои зиёдеро ба миён овард. Дар ҳақиқат, оё Худои Қодири Мутлақ иҷозат медиҳад, ки худро маслуб кунад? Ва чаро Худое, ки Садӯму Амӯроро сӯзонд, қариб тамоми инсониятро дар сел ғарқ кард, ногаҳон чунин майлҳои аҷибро бедор кард?
  Дар ҳар сурат, Кортес назар ба католикӣ бештар агностик буд. Гузашта аз ин, дар вақти ҷанг ӯ аз ҳад зиёд азоб накашид - ангуштони шикаста зуд шифо меёбанд ва абрӯ низ. Чӯтка, хушбахтона, ҳарчанд кӯфта буд, бетағйир монд.
  Граф табассум кард ва хушмуомила пурсид:
  - Агар ба хизмати шумо равам, пас чй маош медихед?
  Эдвард норавшан ҷавоб дод:
  - Ва ин подшоҳи маро ҳал мекунад!
  Ҷанговари сурхмӯй мисли занбӯруғе пайдо шуд, ки аз зери ҷӯйбор ҷаҳида баромад ва хитоб кард:
  -Ин кори писар не, шавҳар аст! Биёед, маро пайравӣ кунед!
  Ва зебоӣ пои урёнашро ҷунбонд. Раҳбари Испания бо ӯ нопадид шуд. Ҳамон тавре ки дар филмҳо - ногаҳон ва истеъфо!
  Аммо духтаре буд, ки мӯйҳои тиллоранг дошт. Вай ғамгинона ба Эдвард нигарист ва оромона пурсид:
  -Ба шумо пешниҳод карданд, ки як амали хиёнаткорӣ кунед?
  Ҷанговари ҷавон итоаткорона сар ҷунбонд ва ҳайрон шуд:
  - Бале... Аммо шумо инро аз кучо медонед!
  Ҷанговар бо оҳанги соддатаре гуфт:
  Он чизе, ки шумо ҳоло мебинед, хоб нест! Ин як воқеияти мувозӣ аст, ки худоёне, ки мо бар он хидмат мекунем, қудрати назаррас доранд ...
  Духтари мушакдор бо мӯи тиллоранг хомӯш монд ва дигаре бо мӯи сабз ва чашмони ёқути дурахшон пайдо шуд. Вай охиста гуфт:
  - Одамон гуногунанд. Худоҳо ҳам... Ва одатан, онҳо баръало дахолат намекунанд... ба истиснои ҳолатҳое, ки дахолат зарур аст. Ва он гоҳ, дар ин ҳолат онҳо одамонро афзалтар медонанд!
  Духтари дигаре, ки мӯйи сараш аз марворид сафедтар буд, пайдо шуда, нафас кашида ҷавоб дод:
  - Ва шумо хушбахт будед, ки чунин гороскоп доштед, ки Шӯрои худоён шуморо ба вазифаи муҳимтарин интихоб кардааст!
  Эдвард ба духтарон дар камар хам шуда, тарсончакона чавоб дод:
  - Хайр, бевосита намедонам... Оё меарзад?
  Духтари сурхмуйсафед боз пайдо шуд, ки муйхояшон аз машъали олимпй равшантар буд ва сахт чавоб дод:
  - Албатта на! Ва эҳтимоли он, ки шумо аз ӯҳдаи ин вазифа мебароед, ба на бештар аз як шонс дар як триллион баробар аст!
  Эдвард гулӯгир шуда, шиква кард:
  - Аммо баъд?
  Шайтони сурхрӯй сахт ҷавоб дод:
  - Ва шумо дигар илоҷ надоред! Ту маро интихоб накарди, ман туро интихоб кардам!
  Духтари тиллоранг бо оханги хеле нарм шарх дод:
  - Мо шуморо ба яке аз оламҳои бешумори параллелӣ интиқол медиҳем, ки дар он шумо бояд кореро анҷом диҳед, ки бо дониш ва малакаи худ амалан қариб ғайриимкон аст!
  Духтаре бо мӯи зумуррад гуфт:
  - Хуб, чаро - ин имконнопазир аст! Дар асархои гуногуни фантастикй чанговарон аз дониши оянда истифода бурда, корхои гуногун, баъзан ба назар чунин менамуданд, ки тамоман боваринок менамуданд. Гузашта аз ин, ин одамон аз як ҷанговари ҷавон, писари абадӣ, қувваҳои махсус ва ҳатто номзади илмҳои техникӣ, ки аз онҳо хеле олиҷаноб дифоъ карда, нишон додед, ки майнаи шумо аслан кӯдакӣ нест!
  Ҷанговари сафедпӯст тасдиқ кард:
  - Бале, ин чаҳорчӯба на танҳо аз рӯи гороскоп интихоб шудааст, балки дар худ хеле арзишманд аст! Ҳамин тавр, имконият зиёд мешавад!
  Духтари тиллоранг оҳе кашид ва гуфт:
  -Вақт кам аст! Мо наметавонем ӯро то 1-уми июн тарк кунем, ин маънои онро дорад, ки имкони ҳатто огоҳ кардани Сталин бо пешрафти сифр кам мешавад!
  Эдвард кирпони сиёхашро сахт мижжа зад ва ѓурѓур кард:
  Ман комилан намефаҳмам, ки чӣ мешавад?
  Чаҳор духтари ҷодугар ба ҳамдигар нигаристанд ва сипас сурхрӯйтарини онҳо пешниҳод карданд:
  - Биёед ба ӯ нишон диҳем. Калимаҳо танҳо садои яхбандиҳо дар биёбони Сахара мебошанд!
  Дар ин ҷо, дар ҷои ҷолибтарин гонг садо дод, ки эълон кард:
  Вақти он расидааст, ки ин пахши фароғатӣ қатъ карда шавад.
  
  ГУЛЛИВЕР БАЧАИ ЧАВОН ШУД
  АННОТАЦИЯ
  Ин дафъа сайёҳи афсонавӣ Гулливер ба ғуломи ҷавон табдил ёфта, ба писарбачае табдил ёфт, ки пойҳои урёнашро ба сангҳои тез мӯҳр мезанад. Ва он гоҳ ӯ писари кабина дар киштии роҳзан шуд.
  . БОБИ Љ1
  Гузариш хеле дароз буд. Роҳ санглох ва сангҳои гарм иқлими тропикӣ мебошанд. Ва офтоб ба ғуруб наздик буд.
  Писарбача Гулливер хамрохи духтараки хонум кадам мезад. Вай бо пойҳои урёнаш нисбат ба ҳамтои худ, ки хеле ҷавон шуда буд, тақрибан дувоздаҳсола менамуд, хеле дилпуртар мезад.
  Писарбача Гулливер гур-гур кард:
  - Ман хаставу ташна шудаам!
  Духтар бо ханда чавоб дод:
  -Ту гулом ҳастӣ! Ва ғуломон наметавонанд чизе аз хоҷагони худ талаб кунанд!
  Писарак нафас кашид. То вактхои охир у калонсол ва капитан буд, вале акнун вай танхо як шкети пои луч шуд, ки уро чи тавре ки хоханд, ташвик мекунанд!
  Аммо баъд таваққуф омад. Колонна карор дод, ки дам гирад ва як луқма хӯрад. Бачахои асир, ки калонсол буданд, чанд соат пеш аз он бозистоданд.
  Ва ба онҳо иҷозат дода шуд, ки каме об бинӯшанд ва як tortilla бо панир ва сирпиёз бихӯранд.
  Ба назари Гулливер таомҳои маҳаллӣ болаззат менамуданд. Илова бар ин, ӯ қадр кард, ки ҳоло вай дандонҳои ҷавон, солим ва комилан пурра дорад. Баъд у ба хаячон омад.
  Факат кафи пои барахна хеле афтида, сангрезахоро харошида буд.
  Баъд онхо боз ба рох баромаданд.
  Дар ин ҷо чанд рӯзҳои тӯлонӣ буданд, ё ин тавр ба назар мерасид?
  Духтар Гулливер пурсид:
  - Пас шумо ба Худои худ бовар мекунед, аммо шумо метавонед, масалан, барои имон ба сутун биравед!
  Мусофири ҷавон ҷавоб дод:
  -Ман зидди ифротгароӣ ва мутаассиб ҳастам!
  Духтар розй шуд
  - Ин дуруст аст! Аммо дар байни шумо касоне буданд, ки ба марги худ рафтанд!
  Гулливер бо табассум ҷавоб дод:
  - Онҳо гуногун буданд! Ки ба марги дарднок рафт ва кй хиёнат кард! Ва на танҳо бо силоҳ, балки барои манфиати худ!
  Духтар табассум кард. Пойҳои урёнаш ба шағалҳои ноҳамвор торсакӣ мезаданд ва аз афташ, ин ба ӯ ҳатто маъқул буд.
  Вай месуруд:
  Муҳаббати Масеҳ зебо ва пок аст,
  Вай як зебоии устувор ва дурахшон аст ...
  Дар баробари ин, дар ҷаҳони мо бадӣ зиёд аст,
  Эҳтимол ҳанӯз Шайтони қавӣ аст!
  Писарбача Гулливер ҳайрон шуд:
  Ин тарона аз куҷост?
  Духтар бо табассум ҷавоб дод:
  - Худам навиштаам! Чӣ хуб аст?
  Гулливер бо табассум ҷавоб дод:
  - Рости гап, бад не! Аммо оё шумо ба Масеҳ бовар мекунед?
  Виконтессаи ҷавон мантиқан қайд кард:
  - Ба кадом маъно?
  Капитан писар гуреза кард:
  - Ну, ки ӯ Худо!?
  Духтар китф дархам кашид ва чавоб дод:
  - Ки ӯ Худои Мутаъол ва офаринандаи олам аст. Аммо далели он, ки ӯ, шояд, як навъ қобилиятҳои ҷодугарӣ дошт - комилан!
  Гулливер тавзеҳ дод:
  Чаро ба табиати илоҳии Ӯ бовар намекунед?
  Духтар дилпурона ҷавоб дод:
  -Зеро беақл ба Худованди Мутаъол розӣ шавед, ки ба салиб равед! Хеле аблаҳӣ, қувват дорад, ки худро муҳофизат карда наметавонад!
  Капитан писар ҷавоб дод:
  -Ин корро барои он кард, ки тамоми гуно®они моро ба гардани худ бигирад!
  Виконтест ҷавон хандид ва ҷавоб дод:
  - Бовар кардан чандон душвор нест, ки Худои Мутаъол барои наҷоти инсоният ба ҷуз аз рафтан ба салиб роҳи дигаре надошт. Аммо хиради бепоёни офаридгор чи мешавад?!
  Гулливер китф дархам кашида, чавоб дод:
  - Хуб... Асрор®ое ®астанд, ки ®атто фаришта®о низ рахна кардан мехо®анд! Ва умуман, ин дар ҳақиқат метавонад дар акси ҳол бошад ва ин ғайриимкон аст!
  Духтар сар ҷунбонд.
  - Ана, ман ба ту амр медиҳам, ки бо чӯбҳоро дар пошнаи бараҳнаат ҷойгир кун, ва он гоҳ имконпазир мешавад!
  Хомушии дарднок хукмфармо буд. Гулливер намедонист чӣ илова кунад. Воқеан, диншиносон дар тӯли асрҳо баҳс мекунанд. Ва ин дар ҳақиқат як парадокс аст: бо илова кардани ҷинояти хеле калон, одамон имкони наҷот пайдо карданд. Дар бораи бахс кардан хануз бисьёр аст. Ва дар бораи он ки оё Писар бо қурбонии худ фидя наовардааст? Фақат ба кӣ? Барои Падар - ин аҷиб аст, оё Падар чунин фидияро ба мисли марги Писар мегирифт. Аммо ин барои Шайтон низ куфр ба назар мерасад.
  Ва ҳамин тавр бад мешавад ва он қадар бад мешавад.
  Гулливер бо оҳе месуруд:
  Чӣ қадар одамон ин қадар фикру ақида доранд
  Сирри осмони муқаддас
  Ман мехоҳам, ки ҳама донанд ...
  Дар чустучуи хакикат, торики шохахо,
  Дев дар ғазаб мешавад,
  Мехоҳад нақшае ҷорӣ кунад,
  Орзуи гирифтани нури ишки наслхо,
  Ҷавобашро танҳо Худованди Мутаъол дода метавонад!
  Виконтессаи чавон бо ишораи сар ҷунбонд.
  -Туро хуб мебинам, бихӯр!
  Гулливер қайд кард:
  -Бале, бо ту барин духтараки зебою нимбараҳна, зери офтоби тафсон сайру гашт кардан ҳатто хуш аст!
  Ва боз бача ба санги тез кадам зада, нафас кашид. Ва ӯ бадбахт менамуд.
  Виконтесса қайд кард:
  - Албатта, имон бояд ба далелҳои оқилона асос ёбад! Масалан, Исо даъво мекунад, ки Худои Таоло аст. Бо вуҷуди ин, ӯ таълим медиҳад: агар ба рухсораи ростат зананд, чапатро гардон! Ва дар Аҳди Қадим, баръакс, фармон медиҳад, ки ҳам занону кӯдакон ва ҳатто ҳайвоноти хонагӣ нобуд карда шаванд!
  Гулливер ҷавоб дод:
  - Аз афташ, шумо Китоби Муқаддасро хуб медонед!
  Виконтесса сар ҷунбонд.
  - Бале, хондам. Ва бераҳмӣ ва бемаънӣ зиёд аст! Мисли фармони ба шавҳар додани фоҳишаҳо, ё фармони куштани бегуноҳ. Ва Элишоъ хирсҳоро болои кӯдакон гузошт, ки танҳо барои мӯйсафедаш ӯро масхара мекарданд!
  Писарбача Гулливер қайд кард:
  - Ва одамон баъзан ин корро мекунанд, бераҳмӣ эҷод мекунанд!
  Духтар тасдиқ кард:
  - Бале, мекунанд! Аммо ин ба онҳо эътибор намедиҳад!
  Капитан писар гуфт:
  - Мутаассифона, баъзан чунин ходисахое хам мешавад, ки аз берахмй истифода бурдан лозим меояд. Хуб, агар дигар роҳи тарбия набошад! Ва умуман, чӣ шуморо ба иштибоҳ меорад?
  Виконтисса қайд кард:
  - Аз як тараф, бераҳмии шадиди Аҳди Қадим ва ҳамзамон нарм будани Исои Масеҳ, ки ҳатто дар маслуб дуо мекард, дар ҳаққи чаллодонаш!
  Гулливер дастонашро дароз карда, чавоб дод:
  - Ман намедонам! Дар ҳоле ки гуфтан душвор аст, ки чаро ва чӣ ... Мо бояд фикрҳои худро ҷамъ кунем. Аммо ба ҳар ҳол. Дар ин ҷо савол ба миён меояд, аммо ҳаёт бо Замин тамом намешавад. Ва шояд, ки кӯдакро бо ёрии хирс Элишоъ кушта, ӯро аз азоби абадӣ дар дӯзахи оташин раҳо карда, фавран ба биҳишт интиқол дод?
  Виконтесса хандид ва гуфт:
  - Пас ҳар як қотил метавонад бигӯяд - Ман нагузоштам, ки ӯ гуноҳ кунад! Ва ба биҳишт кӯчид!
  Писарбача Гулливер мехост эътироз кунад, вале бо кадом рох фикрхо ба сараш намедаромаданд. Ва дар бораи чӣ гап ҳаст? Дар ин ҷо шумо бояд теологи ботаҷриба бошед. Ҳатто диншиносон ва диншиносон наметавонанд ба ҳама саволҳо посухи қонеъкунанда диҳанд. Масалан, чаро бадӣ дар ҳузури Худои тавоно ва меҳрубон вуҷуд дорад? Оё Худо мехоҳад, ки бадӣ вуҷуд дошта бошад ё ӯ наметавонад онро хотима диҳад?
  Ва дар ин ҷо ба таври мушаххас ҷавоб додан хеле душвор аст. Ё ин ки маълум мешавад, ё ба таври дигар. Аммо як парадокс вуҷуд дорад, ки ҳама гуна ҷавоб ба ҳама мувофиқат намекунад.
  Капитан писарбача бо табассуми ғамангез гуфт:
  - Ана, шумо, масалан, хазор сол бе пирй зиндагй мекунед. Пас аз он шод бошед. Зеро Худованд ба ту файзу ҷавонии абадӣ ато кардааст. Вале онро ба одамони оддй надод. Ва ин тиҷорати ӯ аст!
  Виконтесса сар ҷунбонд.
  - Омин! Ин хуб аст!
  Гулливер месуруд:
  Худо бузургтарин раҳмати бепоён аст,
  Ту заминро офаридаӣ, баландии осмонҳо...
  Ба хотири мардум, Писари ягонаи Ту,
  Ӯ ба салиб рафт ва баъд аз нав бархост!
  Духтар сар ҷунбонд ва чирк зад:
  Дар даъвати рол осмонӣ
  Ҳама дӯстонам ҷамъ мешаванд
  Дар даъвати рол осмонӣ
  Дар он ҷо, бо файзи Худованд,
  хоҳам кард!
  Гулливер ба вай чашмак зад ва дар ҷавоб суруд хонд:
  Худоё, ин Ту ҳастӣ, ин Туӣ
  Ман туро дар ҳама ҷо мебинам...
  Вақте ки ман гулҳоро дар гузар мекунам,
  Ва бо муҳаббат Туро ибодат мекунам!
  
  Худованд тоҷи зебоӣ аст,
  Дар партави рӯз ва нисфи шаб ...
  Инҳо фикрҳо ва орзуҳои мананд
  Ин ҷавон орзуи дурахшон аст!
  Духтар бо табассуми дурахшанда сар ҷунбонд.
  -Бале, суруди хуб доред, аммо ман мехоҳам, ки шумо бештар суруд хонед!
  Гулливер бо табассум месуруд:
  Чӣ зебост он ҳама аз они Ту,
  Овози туро дар ҳама ҷо мешунавам...
  Дар дили дасти рости Худо месарояд,
  Ва пичиррос мезанад ба ҷон мисли колосси пухта!
  
  Инҳо кӯҳҳои пур аз мос ҳастанд,
  Инҳо мавҷҳое мебошанд, ки кафкҳои хашмгин доранд ...
  Ин соҳили реги гарм аст
  Ин офтоб аз олами бепоён аст!
  Баъд духтар бо ғазаб пои лучашро зад ва сухани Гулливерро бурид ва пурсид:
  - Ва пиразанҳои зишт, офариниши Худованд Худо, ки онҳо низ зебоанд?
  Гулливер китф дархам кашид ва гуфт:
  - Агар сокинони дигар оламу сайёрахо бошанд ва онхо ба мо монанд набошанд, шояд онхо хам гумон кунанд, ки моро ифшокорем. Гузашта аз ин, ҳатто дар робита ба духтарони зеботарин!
  Виконтесса розӣ шуд:
  - Аз нуктаи назари диалектика - манти-кй садо медихад!
  Гулливер бо табассум месуруд:
  Худованди бузург мунаввар,
  Дар Масеҳ сулҳ ёфтан...
  Ман ҳис кардам, ки гунаҳкорам,
  Ки Худованд наҷотдиҳандаи ман аст!
  Духтар сар ҷунбонда ва дандонҳояшро нишон дода суруд мегуфт:
  Дар тахти осмонй
  Подшоҳи Бузург нишаста буд...
  Бо иродаи бузурги шумо
  Масеҳ моро ҳукмронӣ кард!
  
  Онҳо Худоро дар салиб маслуб карданд
  Исо ба Падар дуо кард...
  Барои он ки моро сахт доварӣ накунад,
  Гуноҳ моро то охир бахшид!
  
  Шафқат беканор аст
  Писарашро ба марг фиристод...
  Барои ба Худо шахсан хизмат кардан,
  Ва ҷуръат накунед, ки бимиред!
  Ва духтарон ба ҳамтои худ чашмак заданд.
  Гулливер қайд кард:
  - Бале, зебост. Шеър, биёед бигӯем - ин олиҷаноб аст! Аммо оё шумо Исои Масеҳро ҳамчун Худованд ва Наҷотдиҳандаи худ эътироф мекунед?
  Духтар хандид ва суруд гуфт:
  Исо комилият,
  Исо комил ...
  Аз табассум то имову ишора
  Пеш аз ҳама ҳамду сано...
  Оҳ чӣ баракат
  Оҳ чӣ баракат
  Бидонед, ки Худо комил аст!
  Бидонед, ки Худо идеал аст!
  Гулливер тасдиқ кард:
  - Хуб, ва ифоданок суруд хондед! Ман дар шумо потенсиали бузургро мебинам.
  Духтар бо завк месарояд:
  Дар пахнои Ватани ачоиб,
  Дар ҷанг ва меҳнат дилсӯзӣ...
  Мо суруди шодмонй эчод кардем
  Дар бораи Худованди мутаъол ва пешво...
  
  Нури Худо ҷалоли ҷанг аст,
  Худоё нури парвози чавонии мо...
  Муборизаву пирӯзӣ бо суруд,
  Мардуми мо аз паи Худованд!
  Гулливер бо табассум ҷавоб дод:
  - Аҷаб месуруд! Танҳо супер!
  Духтар хандид ва гуфт:
  Суруд ба мо кӯмак мекунад, ки бунёд ва зиндагӣ кунем,
  Мо далерона ба саёҳат бо суруд шитобем ...
  Ва он касе, ки бо суруд дар умри худ мегузарад,
  Ӯ ҳеҷ гоҳ ва ҳеҷ гоҳ нопадид нахоҳад шуд!
  Бачахо бо рохи санглох кадам мезаданд. Пойҳои афтидаи писарбача дардовар буд, аммо тоқат карда, роҳ мерафт. Ва сухбат аз азобу укубат парешон шуд.
  Илова бар ин, далели он, ки шумо ҳама дандонҳои худ ва ҷавон доред, аллакай рӯҳбаландкунанда аст. Ва ҷисми ҷавон тобовар ва солим аст. Ва ҳама чиз дар гирду атроф чунин тафаккури дурахшон, равшан ва таровати ҷаҳон аст.
  Виконтисса пурсид:
  - Ва чаро, масалан, агар Масеҳ Худост ва тамоми қудрат дар замину осмонро дар ихтиёр дорад, муваффақтарин ҳоким ва ғолиби тамоми замонҳо ва халқҳо Чингизхон аст? Кист ҳам барбар ва ҳам бутпараст ва бисёр золим ва бисёрзанӣ!?
  Гулливер бо табассуми кӯдакии ҳайронона ҷавоб дод:
  - Хайр, ин саволи душвор аст... Ростӣ, дар Китоби Муқаддас гуфта мешавад, ки Шайтон Худои ин замон аст ва шояд Чингизхон барои муваффақияташ аз Иблис қарздор бошад!
  Духтар ҷавоб дод:
  - Оҳ не! Ҳеҷ чиз дар Библия навишта нашудааст - Шайтон худои ин аср аст! Ман як хотираи абадӣ ҷавон дорам ва аз шумо, ки пиру зишт мешавед, беҳтар аст!
  Капитан писар гуфт:
  - Навиштаанд - худои ин аср акли онхоро кур кардааст!
  Виконтесса хандида ҷавоб дод:
  - Нагуфтаанд, ки шайтон аст! Шояд ин маънои эгоизми инсониро дошта бошад. Ё шояд, масалан, ғурури аз ҳад зиёд, ё дигар камбудиҳои хислат.
  Гулливер қайд кард:
  - Ин қисман дуруст аст! Шояд ин ҳардуро дар назар дошт!
  Духтар дандонҳояшро нишон дода, месуруд:
  Худованд чиро дар назар дошт?
  Гулливер парешонхотирона чавоб дод:
  - Шумо дар бораи чӣ мегӯед?
  Виконтесса табассум карда ҷавоб дод:
  - Бале, дар бораи чизҳои гуногун! Ман ҳатто дар бораи он суруд дорам!
  Капитан писар китф дархам кашида, таклиф кард:
  - Биё, аввал ман месароям!
  Духтар бо табассум сар ҷунбонд.
  - Агар хоҳед, суруд хонед
  Фақат барои истироҳат суруд нахон!
  Гулливер бо овози равшану бачагонаи худ месуруд;
  Марди куфр бадбахт аст
  Бо шаҳвати гуноҳ зиндагӣ кардан ғайриимкон аст...
  Зеро ғазаби Худо сахт аст
  Зеро Худои сахтгир довар аст!
  
  Гӯшт дар дӯзах аз гармӣ лоғар мешавад,
  Ва вақти он расидааст, ки ҳамаи мо барои муддати тӯлонӣ дарк кунем ...
  Онҳое, ки имон ба Худовандро намедонанд
  Дар зери юғи ҷаҳаннам биафтед!
  
  Одами гунаҳкор ба дасташ меояд
  Он мисли тортанак дар оташ хоҳад буд...
  Девҳо дар ҷаҳони зер азоб хоҳанд кашид,
  Онон, ки шайтонро мепарастиданд!
  
  Тарс ва тавба кунед душмани Худованд -
  Шуморо рост ба дӯзах мепартоянд...
  Кӣ рӯзи шанберо эҳтиром намекунад -
  То абад дар оташ хоҳад буд!
  
  Ту бутро эҳтиром кардӣ ва барои ин дар ранҷ,
  Дар дӯзах печидан он қадар дардовар аст..
  Бад хоҳад буд, илм -
  Ман бутро аз Масеҳ афзалтар донистам!
  
  Ба фармони Худо бовар намекардам
  Ман намехостам рӯзи аввалро эҳтиром кунам ...
  Умед нашавед, шумо дарҳол намесузед -
  Ҷовидонӣ дар азоби гунаҳкор тақдир аст!
  
  Бовар дорам, ки замони қасос фаро мерасад,
  Исо Худои Бузург меояд
  Ва қиёмат фаро мерасад
  Ӯ ба одамон наҷот хоҳад овард!
  
  Худои муқаддас мурдагонро эҳьё хоҳад кард,
  Касоне, ки имон доранд, ба фаноро газида нахоҳанд шуд ...
  Бовар дорам, ки ман ҳам бо Худованди Қодир хоҳам буд,
  Дар осмон - бигзор ҷисм фурӯ ғалтад!
  Духтар бо табассум, ки мисли марворид медурахшид, тасдиқ кард:
  -Суруди хеле хуб! Аммо шумо танҳо аз сурудҳо пур нахоҳед шуд! Ба чизи ҷолибтар ва беназир лозим аст!
  Гулливер қайд кард:
  - Беақлӣ ҳам беназир аст!
  Виконтса чир-чир кард:
  - Агар каме хам бошад кудак шавем, хамааш чй хел хуб мешавад!
  Ва пешниҳод кард:
  - Биё, чизи дигаре месарояд!
  Капитан писар китф дархам кашид.
  - Мехоҳед?
  Духтар сар ҷунбонд.
  - Ростӣ, ман мехоҳам, ки шумо суруд хонед!
  Ва Гулливер гирифта суруд хонд;
  Мӯъҷизаҳо дар ҷаҳони нав
  Он мисли афсонаи ранга аст...
  Чунин зебоӣ вуҷуд дорад
  Бо нишондиханда камбудие наёбед!
  
  Хуб, агар рӯзи нав бошад, чӣ мешавад
  Дар болои замин меояд ...
  Пас, мо барои бархестан танбал нестем,
  Дар ҷаҳон сардтар нест!
  
  Дар ҷалол нури нав хоҳад шуд,
  Дар он ҷое, ки дарахтон мисли қанд ҳастанд...
  Мо субҳро пешвоз мегирем
  Дар саодати абадй фарзандони мо!
  
  Давраи нав меояд
  Ин ҷой хеле зебост ...
  Одам хушбахт мешавад
  Бигзор роҳ хатарнок бошад!
  
  Бигузор сайёра шукуфон бошад
  Ба наздикӣ биҳишти сарсабз мешавад...
  Ҳисоби бурднок кушоед
  Дунё нурон бод!
  
  Чӣ хуб аст
  Агар офтоб дурахшон шавад ...
  Чӯбкӯл чизел парма мекунад
  Ҳама дар сайёра аҷибанд!
  
  Чӣ қадар хурсандӣ дорем
  Хушбахтии пур аз водии...
  Ин аст, бовар кун, ки айёми обод,
  Маънои тиллоӣ!
  
  Тақдири моро кӣ созад,
  Зебои хеле далер ...
  Агар аз нав таксим карда шавад
  Он гоҳ шумо тавонотар мешавед!
  
  Мо сари худро паст намекунем
  Бо ифтихор пуштро рост карда...
  Барои панир кардани равған, косибӣ,
  Дарҳол соҳибхона илова мекунад!
  
  Ҳамин тавр, хушбахтӣ хоҳад буд
  Ва нур бо номи Сварог...
  Биҳишти ҳақиқӣ хоҳад буд
  Мардум ба Худо дуо мекарданд!
  
  Худованд як посух дод:
  Мо бояд хушбахтона кор кунем...
  Ва он гоҳ салом меояд -
  Чеҳраҳо равшан хоҳанд шуд!
  
  Ана духтари пойлуч
  Ман сангпуштро зин кардаам...
  Онро бо мушт задан лозим аст
  Бисёр тарсу ҳарос!
  
  Дар куҷо оташ рӯй медиҳад
  Хуб, оташ дар куҷост ...
  зарбаи сахт,
  Душмани берахм хучум мекунад!
  
  Мо ба душман таслим намешавем,
  Ин орзуро ба назар гиред ...
  Карибро рост мекунад
  Бол ва омурзиш ба душманон!
  
  Бигӯ, ки ба зудӣ мешавад
  Он чиро ғалаба меноманд...
  Сирк Чапито аст,
  Ва баъзан сагҳо аккос мекунанд!
  
  Ба қарибӣ он мисли дар биҳишт хоҳад буд
  Биёед дунёро зебо кунем..
  Лада ман миннатдорам -
  Каррубиён бо тилло медурахшад!
  Писарак зебо суруд хонд, овозаш бачана шуд. Хеле баланд ва сӯрох.
  Виконтса чир-чир кард:
  - Хуб бихӯр! Ва хуб аст!
  Капитан писарак пичиррос зада:
  Ман месароям, месароям ва ҳама девҳоро мекушам!
  Духтар хам суруд:
  Мо духтарони ифтихори Сварог ҳастем,
  Ҷанговарони далер, ҷасур...
  Мо содикона хизмат мекунем, Мо ба номи оила,
  Бигузор бобою падарон сарбаланд бошанд!
  
  Худо Сварог ва ақли одамон,
  Дунёро шод кун...
  Мо маглуб намешавем, ба бадкирдор бовар кун,
  Ин кор ва эҷоди мост!
  Гулливер хуштак кашид ва бо муҳаббат бо овози худ қайд кард:
  - Суруди олӣ!
  Виконтесса бо сар ҷунбонд ва чир-чир кард:
  - Бале, зебоии он дар он аст. Шумо чӣ мехӯред, то суруд хонед.
  Писару духтар рохро давом доданд. Пойҳои кӯдаки онҳо бо боварии бузург худро мӯҳр заданд. Ва онҳо бешубҳа хеле зебо суруд хонда метавонистанд.
  Ба назар чунин мерасад, ки кӯдакон ҳама чиз ҳастанд. Ва ин як ҷаҳони аҷиб аст. Ҳатто агар дар он ғуломӣ вуҷуд дошта бошад.
  Гулливер бо завк месуруд:
  Ҳамаи одамон дар як сайёра
  Шумо бояд донед, ки дӯстона зиндагӣ кунед ...
  Кӯдакон бояд ҳамеша ханданд
  Ва дар ҷаҳони осоишта зиндагӣ кунед
  Кӯдакон бояд ханданд!
  Кӯдакон бояд ханданд!
  Кӯдакон бояд ханданд!
  Ва дар ҷаҳони осоишта зиндагӣ кунед!
  Пас, онҳо роҳ рафтанд, роҳ рафтанд ва боз роҳ рафтанд ...
  Ниҳоят шом фаро расид. Ва колонна бо кӯдаконе, ки асир шудаанд, барои хӯроки шом сохта шудааст.
  Ба онхо як навъ шурбои шартан хурокхурй ва бештар кулча бо шир дода шуд. Ғуломон хӯрданд. Ва бо хоҳиши худ ба хоб рафт.
  Дар хакикат, пас аз марши рузи душвор ба истирохат лозим омад.
  Гулливер хам биниашро канда, хобхои ачоиб мебинад.
  Дар он духтарони нимбараҳна суруд мехонданд;
  Коинот пора-пора шуд
  Ситорахо пажмурда шуданд, фалокат-марг!
  Гиряву нола дар азоби дури ҷаҳаннам,
  Ва барои онҳое, ки зинда мондаанд: танҳо тоб овардан шармовар аст!
  
  Мисли Худо - ҳукмронии ҳама қонунҳо,
  Фаромӯш кардани виҷдон ва рад кардани номус!
  Нажодҳои бегона дунёи нав меорад,
  Ба мо як мушкилот гузошт - хабари даҳшатовар!
  . БОБИ Љ 2
  Писарбачаи кабина, ки Гулливер ба вай табдил ёфт, дар бригантини зебо ва хеле шево шино мекард. бодбонҳои ӯ хеле рангин буданд, аҷиб, аҷиб, расмҳои дар шакли гулу шабпаракҳо ва аждаҳо, инчунин духтарони шамшердор.
  Ва он бо экипаж хеле мувофиқ буд. Дар ин ҷо низ танҳо духтарон буданд. Ва онҳо қариб урён буданд, танҳо синаҳо ва камонҳо бо ресмонҳои заргарӣ пӯшида буданд. Ва пӯсташ даббоб, тобнок, мисли ҳайкалҳои биринҷӣ аст.
  Духтарони роҳзан бо пойҳои бараҳна, хеле зебо ва дилфиребашон кӯфтанд.
  Ва суруд хонданд:
  Мо бечораем, мо камбағалем, роҳзан,
  Мо хеле, хеле, хеле пушаймонем,
  Нагузоред, ки духтарон ҷазоро медонанд,
  Аммо барои он ки дар мо ахло« наовардаанд!
  
  Пайратҳо ба илм ниёз надоранд
  Ва маълум аст, ки чаро ...
  Мо пойҳо ва дастҳо дорем
  Ва сар барои мо нест!
  Ва он гоҳ як галлон дар пеш пайдо шуд, духтари боло аввал ӯро пай бурд. Вай пошнаҳои бараҳна ва мудавварашро дурахшида, парид.
  Умуман, дар ин ҷо чӣ зебоиҳо буданд ва мӯйҳои онҳо хеле равшананд. Аксари малламуйҳои асал мӯй доранд, ки мисли барги тилло медурахшад, аммо духтарони мис-сурх ва ҳатто мӯйҳои зумуррадранг низ ҳастанд.
  Баъзеҳо гӯшворҳои брошӣ мепӯшанд. Ва чӣ гуна хатҳои комил доранд!
  Ва мушакҳои онҳо мисли тӯбҳои симоб дар зери пӯсти биринҷии тобнок меғеланд. Инҳо дар ҳақиқат духтарон ҳастанд, ки қодиранд барои воқеӣ мубориза баранд.
  Холо бошад, бри-гатин аз паси галлон мешитобад. Ва дар ин киштӣ хирсҳои оркҳои мӯйсафед дар гирду атроф давида, бодбонҳо илова мекунанд ва кӯшиш мекунанд, ки дур шаванд.
  Духтари капитан бо мӯйҳои барги тиллоӣ, ки дар шамол он қадар зебо мевазад ва пойҳои луч, ки мардонро мисли наъра девона мекунад:
  Мо хирсхои лаъинро нест мекунем! Бигзор дастаи аждаҳо дар оташ бошад!
  Дар ин чо бригантин масофаро кутох мекунад. Ва се духтар аз тупи камон пои урёнашонро дар болои майдон гузошта, тир меандозанд.
  Ва он гоҳ ядро парвоз мекунад ва камонро тавсиф карда, мустақиман ба галлеи галони душман мезанад. Ва киштӣ, ки зарбаи сахте гирифт, чаппа шуд.
  Духтарон пошнаҳои бараҳнаю мудаввари худро дурахшанда, ба ҷаҳидан шурӯъ карданд:
  Шаъну шараф ба рохзанхо, шаъну шараф!
  Духтарон пеш мераванд...
  Мо дар зери байраки сурх мубориза мебарем
  Армия дар ҳамла аст!
  Холо бошад, бри-гатин ба галлон торафт наздик мешавад. Ва духтарон ба киштии душман қалмоқ мепартоянд. Ва онҳо бригантинро ба қурбонии худ ҷалб мекунанд. Ва он гоҳ flickering луч, пойҳои луч. Онҳо ба он ҷаҳида, бо оркҳо меҷанганд. Ва дар он ҷо як савори ваҳшӣ идома дорад. Духтарон худро бо шамшер бурида, душманро дар ҷӯйҳои сӯзон хун мебурданд. Ва онҳо меафтанд, ки оркҳо сарашонро буриданд.
  Ва сари онҳо дар рӯи фарш меғелонад.
  Ин воқеан нобудӣ ва нобудшавӣ аст. Акнун чанговарон худро бо тамоми шухрати худ нишон доданд. Ва пойҳои урёну дабзадаи онҳо мисли болға зарбаҳои сахт мезаданд.
  Духтарон хеле зебоанд ва пӯсти биринҷии онҳо дар офтоб медурахшад, ки се нафаранд.
  Ҷанговарон ҳуштак зада фарёд мезананд:
  - Мо душманонро мекушем, ин ҳамеша эътиқоди мост. Ҳама имтиҳонҳо дар панҷ, Ватани мо муқаддас аст!
  Духтарон дар ҳақиқат аҷиб шуданд. Ва онҳо бурида мешаванд, ки гардишҳоро боздошта натавонанд.
  Ва писарбачаи пойлуч Гулливер бо онҳо меҷангад. Кӯдаки хеле далер, биёед бигӯем.
  Ва пошнаи урёни писарбача гирифта, ба манаҳаш мушт мезанад. Ва даҳони ӯ афтод.
  Гулливер месуруд:
  -Чӣ хел ҷанг мекардем,
  Ва аз марг наметарсад...
  Пас аз ин ба баъд ману ту зиндагӣ хоҳем кард!
  Дар баландиҳои пурситора ва хомӯшии пурситора,
  Дар мавҷи баҳр ва оташи хашмгин!
  Ва оташи хашмгин ва хашмгин!
  Писарбачаи кабина хакерӣ мекард ва пойҳои урёнаш зарба мезад.
  Ҳарчанд кӯдак будан хуб аст. Шумо чӣ гуна ҷисми тез доред.
  Ин дар ҳақиқат як писари супермен аст.
  Ва дар болои шуш месарояд:
  - Ман рыцари нур дар зонуи ваҳшиёнам,
  Душманони Ватанро аз руи замин хохам бурд!
  Бача хамин тавр чанг мекунаду месарояд. Ва буришҳо ва кунҷҳо.
  Ва духтарони дигар бо ӯ ҷанг мекунанд. Ки хеле зебо ва ширинанд.
  Албатта, дар баландии баланд мубориза баред. Ба маънои маҷозии ин калима.
  Ана чанговарон. Мо дар бораи онҳо гуфта метавонем: супер ва гипер.
  Агар онҳо ба ҷанг шурӯъ кунанд, пас ҳеҷ чиз онҳоро боздошта наметавонад.
  Ва акнун охирин оркҳо зери зарбаҳои зебо афтоданд. Ва дар байни чанговарон хурсандии бузурге ба амал омад.
  Ва суруд хонданд:
  Мо ҳамаро мекушему мебурем,
  Мо ҳамаро мекушем! Мо ҳамаро мекушем!
  Ва баъд аз ин онҳо дар гирду атрофи галлон ва ҷустуҷӯи сайд оғоз карданд. Дар баробари ин чанговарон суруд мехонданд:
  - Аз шаб то саҳар роҳгузаронро меҷӯем,
  Биёед фераро рахна кунем! Биёед фераро рахна кунем!
  Дар ин чо Гулливер бо шавку завк месуруд;
  Бародар даст ба додар бардошт:
  Ҷанги бераҳмона - гурриши душман!
  Мошин дӯсти ту шуд,
  Барои сабукӣ интиқом омад!
  
  Чӣ бояд кард, агар одамон вайрон шаванд
  Ҳангоме ки тирҳо дар атроф хуштак мекунанд!
  Худо беҳтараш ҷангро бо зӯр вайрон кунад -
  То ки айёми аждахои дарранда гузашт!
  
  Аммо ҷаҳаннам андоза ва хатро намедонад,
  Замин дар напалм сухта, бачахо гиря мекунанд!
  Дар ин ҷо хусусиятҳои духтарон саманд шуданд -
  Кӣ, Парвардигори муқаддас, барои ин ҷавоб хоҳад дод?
  
  Хуб, шумо чӣ қадар азизонро кушта метавонед,
  Охир, одам барои хушбахтй ба дунё меояд, бовар кунед!
  Модар писарашро ба фронт намегузорад,
  Ва ҳатто дар тобистон ҳавои бад дар ҷанг вуҷуд дорад!
  
  Аммо вазифаи сарбоз вазифаи боэътимод аст:
  Ба шумо чй лозим аст, ки дар чанг барои Ватан мубориза баред!
  Дар шонздаҳ, аллакай маъбади хокистарӣ,
  Бевахои чеҳраи бадбахт аз ашк варам мекунанд!
  
  Аммо ин чист, бародар девона ҳастӣ?
  Не, шумо девона ҳастед, дӯстдоштааш ҷавоб медиҳад!
  Зи пастӣ, ки дар тахт аст, сипоҳи мо,
  Гумон мекунад, ки додарарӯсаш Қобил палид аст!
  
  Дар замин рагҳои хун рагҳоро мешиканад,
  Ва набзи ядро бо зарба ҷавоб хоҳад дод ...
  Плуге, ки дар сахро аз снаряд шикаста буд, ях кард,
  Оҳ, офтоб чӣ қадар арғувон шудааст!
  
  Аммо имон вуҷуд дорад, ки Исо меояд -
  Бародаронро оштӣ диҳед, наҷот биёред!
  Пас биёед интиқомро фаромӯш кунем -
  Дар рӯҳи ҳамаи мо ҳукмфармост, бигзор омурзиш!
  Баъд аз ин, духтарони роҳзан ба писарбачаи кабина хандиданд. Ва он танҳо олӣ буд.
  Пас аз он бочкахои пивою майро аз анбори галлон берун кашиданд, онхо нушидан ва хашмгин шуданд.
  Ва чї ра«се, ки пои луч мераксид, пой®ои духтараки зебо®о. Чӣ қадар олиҷаноб менамуд.
  Ва гӯсолаҳои мушакашон дурахшид. Ин воқеан ба духтарон лозим аст.
  Писарбача Гулливер низ менӯшид ва бо шавқ месарояд;
  Ҳар як шахс назари шахсии худро дар бораи муҳаббат дорад -
  Консепсияи зебоӣ ва идеал!
  Ҳарчанд мардум ба ӯ калон нашудаанд,
  Аммо одам дигар маймун нест!
  
  Ва дар ин ҷо, албатта, метавонед каме афоризмҳо бигиред ва чунин афоризмҳоро илова кунед;
  Пошнаи луч духтар ба эҳтимоли зиёд пойафзоли муд ба даст!
  Аммо чизи аслй ба хотир намеояд
  Дар ин ҷо, масалан:
  Муҳаббат барои ҳама синну сол,
  Ва писарак хеле ифтихор мекунад ...
  Чашмонаш дар торикй медурахшанд
  Натиҷа сард хоҳад буд!
  Ҳарчанд ин ҳама аст, биёед ин тавр гӯем - аблаҳӣ ва беақлӣ.
  Бо вуҷуди ин, аз тарафи дигар, мо гуфта метавонем, ки ҳатто сард.
  Гулливер месуруд:
  Ман ҷаҳида истодаам. Аммо ман ба таври дигар меҷаҳидам
  Дурусттараш, ман мисли латма ҷаҳидаам...
  Ва ман метавонам ба таври махсус тағирот ворид кунам,
  Ту писарбачаи пойлуч ларзида нест!
  Ва баъд Гулливер чизи мутамаддинтар месарояд;
  Мо мехоҳем дар ҷаҳони зебои биҳишт зиндагӣ кунем -
  ки дар он ягон касалй нест, говхои фарсуда...
  То риштаи зиндагӣ беохир гардад,
  То ки ҳар рӯз шоду шодмон бошад!
  
  Дар он ҷо, ки ранг мисли рангинкамон дар фасли баҳор аст
  Сабсанҳои обӣ, мисли тилло бо зумуррад.
  Дар он ҷое, ки воқеият дер боз ба хоб монанд буд ...
  Ҳар як кӯдак метавонад мӯъҷиза кунад!
  
  Эй Ватан, ғами муқаддаси Худо;
  Берчҳои ту доғдор, дурахши металл ...
  Ва ман барои як чиз ба Худованд дуо мекунам,
  То ки Ватан шукуфон гардад!
  
  Аммо дар ин ҷо ҷанговар аллакай ба маърака рафтааст,
  Вай мисли чанговари вахшиёна харакат мекунад!
  Мо ба сайёра некӣ хоҳем кард -
  То ки тир ба модари худат назанад!
  
  Ҳамлаи троллҳо, фишори хашмгин;
  Рақибони шитобон девори тарма!
  Ва аз ин рӯ, чаро мо ба баҳси шадид ниёз дорем?
  Вакте ки Ватан дар як мушт!
  
  Аммо боз ҳам шайтонҳои орк табассум мекунанд,
  Он®о одаманд, мисли устухони дар гулѓяш часпида!
  Ва гоблин бо хашми ваҳшӣ наъра зад,
  Аммо мо аз тӯҳфаи rati муроҷиат кардем!
  
  Аммо ғалаба бар душман наздик аст,
  Мо Русияро аз ботлоқ раҳо мекунем!
  Ҷазои нопок фаро расид,
  Мӯйсафедашон пора-пора шуд!
  
  Духтари байзавии чеҳраи зебо -
  Ба ман имон ва қуввати бузург бахшид!
  Ана хамин тавр Гулливер бо хиссиёти бузург ва шавку хавас суруд. Ва сурудхонии ӯ бениҳоят зебо буд.
  Пас аз он писар-капитан баъд аз як пиёла пиво ва як луқма аз моҳии хушк боз ба суруд сар кард;
  Кишвари бузург, тавоно, муқаддас,
  Дар зери осмони кабуд дигар нуре нест!
  Вай аз ҷониби Худои Қодири Мутлақ ба мо то абад ато шудааст -
  Нури бепоён, Масеҳи олӣ!
  
  Ҷаҳон чунин қудратро надидааст, намедонад
  То ки мо фазой кайхонро сарбаландона поймол кунем!
  Ҳар ситораи олам бароят суруд мехонад,
  Бигзор Ан бо мо хушбахт бошад!
  
  Охир ин Ватани мост, чунин такдир аст,
  Фазои ҳама корҳоро фармон диҳед!
  Ҳар яки мо, бовар кунед, инро мехоҳам,
  Бе ягон беақлӣ, хурофоти занона!
  
  Фариштагон карнайи пурқуввати худро навохтанд,
  Онхо марши армияхои моро бо камоли гайрат васф мекунанд!
  Ва душман насиби худро дар тобути аспен хоҳад ёфт,
  Ва ӯ андоз ва хироҷ нахоҳад гирифт!
  
  Ин Ватани мост, ҳама чиз дар он аст, бовар кунед, зебост,
  Вай тамоми коинотро бемалол гардонд!
  Духтарон бо мӯйҳои хеле вазнин,
  Вайро шикор кунед, то баррел қавӣ бошад!
  
  Ватан, ин нигохи чашмони кабуди модар,
  Дасти вай хам нарм ва хам сангин аст!
  Ва ҷавони рақиберо, ки шумо бо тир мекушед, -
  То ки шуъла дар дил равшантар шавад!
  
  Савганд ба Ватани беканор,
  Ин барои шумо низ хуб аст, албатта!
  Гарчанд хун дар оташи набард,
  Интиқом акнун ба душман меояд!
  
  Силоҳ ва далерӣ чунин хӯлаи пурқувват аст,
  Шахси бадӣ наметавонад онро мағлуб кунад!
  Дар як ҳавопаймо бо бомбаҳо ман оқилона парвоз кардам,
  Ва вақте ки он таркид, онҳо жолаи тирезаҳоро мерезанд!
  
  Аммо фармони ҳоким - кӯдакро ба Миррих парвоз кунед -
  Вақти он расидааст, ки шумо ҷой гузоред!
  Ва такаббури марсий ба чашм сахт хоҳад шуд,
  Он гоҳ мо фаротар аз Плутонро мебинем!
  
  Мо ба куллахои кайхон меоем, канори коинотро дида,
  Вазифаи инсонии мо чунин аст!
  Ва аз ин рӯ, ба писар дар бораи истисмор ҷуръат кунед,
  Охир бидонед, ки подош аз фоида аст!
  Духтарон низ поймол карда, каф заданд. Ва пойҳои урёнашон хеле чолоканд. Ва пошнаҳои урён дар офтоб медурахшад.
  Гулливер бо онхо, дар бадани бачае, ки пойлуч, чунон зиндаю хушахлок аст.
  Аммо онҳо дар рақами аввал рақс карданд.
  Баъд мо тасмим гирифтем, ки корт бозӣ кунем. Ва ин ҳам кори хеле бузург аст.
  Ва шумо дар ҳақиқат метавонед худро бигиред ва тадҳин кунед. Ва бо духтарон ба ғазаб хеле frolic.
  Духтари рохзан пои урёну бачагонаи Гулливерро ба даст гирифта, ба масх кардани пошнаи мудаввари гулобии у шуруъ кард.
  Писарбачаи кабина бо завк хандиду пур-хурд кард. Ин хеле бузург буд. Ин дар ҳақиқат танҳо як писари мӯъҷиза аст.
  Ва пойҳои урёну хеле зебои ӯ танҳо як мӯъҷиза мебошанд.
  Гулливер бо табассум месуруд:
  Пой луч, танхо пои луч
  Дар зери раъдҳои моҳи июл ва зери садои серф ...
  Пой луч, танхо пои луч
  Мо рақс мекунем, мо бо шумоем!
  Инҳо сурудҳои хандоваранд. Ва ҳанӯз ҳам писар будан хуб аст. Ва дар айни замон шумо корнамоиҳои бузург нишон медиҳед.
  Аммо, албатта, ин ҳама нест. Он чизеро, ки танҳо Гулливер ҳанӯз анҷом надодааст.
  Ва ӯ месуруд ва мерақсид ва бо пойҳои бараҳнаи кӯдакона ҷудоӣ мекард. Ки низ хеле олиҷаноб ва то андозае нафратангез ба назар мерасид.
  Дар ин чо капитан писарбачае буд, ки ба бисьёр мамлакатхо сафар карда, на як бору ду бор ба укьёнус шудгор кардааст.
  Бале ва табъи у, рости гап, хеле хашмгин аст.
  Аммо аз ин рӯ, ҳанӯз духтарро ба парчами роҳзан намегиред ва аз таппончаҳои хурд акулҳоро парронед. Дохил шудан осон нест, аммо зебоии он дар он аст.
  Писарбача Гулливер пои урёнашро дам гирифта, пойхои бачагонаи уро гирифта тир холй кард. Мадз ба наҳанг зад. Ва пушташро шикаст, рӯдаҳояшро кӯфт. Кӯдак дод зад:
  - Писар ҷасорати сард пайдо кард,
  Ва экипаж ба тобут ронда шуд!
  Духтар капитани рохзанхо писари кабинаро бо ангуштони пои урёнаш аз бинии кудак гирифту наър кард:
  -Хайр, бачачон, чои маро гирифтан мехохи. Ман дар шумо шӯҳратпарастии зиёдеро мебинам!
  Писарбача Гулливер ҷавоб дод:
  - Ба ман лоиқ аст, ки ҳадди ақал хурд, вале ба ҳар ҳол мард бошам. Ва зан ...
  Боз як паҳлавони сурхрӯй месуруд:
  Дар дунё бе зан зиндагӣ карда наметавонед, не,
  Офтоби май дар онхост, ишк дар онхо гул мекунад!
  Гулливер бо табассуми хеле дилрабо, ки ҳам кӯдакӣ ва ҳам дар айни замон далерона аст, пешниҳод кард:
  Мамлакат дар замони душвор аст
  Хун мисли сел равон аст!
  То нафаси охиринат мубориза баред
  Ва бигзор хушбахтӣ, сулҳ, муҳаббат биёяд!
  
  Мо фарзандони коммунизми бадкирдорем
  Писарони бепоёни Ватан...
  Ҳарчанд лашкари реваншизм омада истодаанд -
  Ба ватани худ содиқ бошем!
  
  Дар даврони бузург ва кайҳон,
  Квазарҳо бояд аз ангушт сохта шаванд ...
  Бо мо ҳама чиз хуб аст, бовар кунед,
  Гарчанде ки лашкари ҷаҳаннам ба ҳамла оварда истодааст!
  
  Мо лашкари тачовузкорро мекушем,
  Ва мо аз кваркҳо лазерҳо эҷод мекунем ...
  Ва одам ҳар гуна қаҳрамон мешавад,
  Дар болои мо карруби зар-болдор аст!
  
  Гарчанд абрхо бар сарн Ватан,
  Омода ба ҷанг бо душман...
  Як отряди чанговароне, ки боварй доранд, ноустувор,
  Бо мӯза канори дунёро поймол накунед!
  
  Мо медонем, ки душман тавоно ва маккор аст,
  Мо ба ӯ замин намедиҳем...
  Ва инсон бо пешрафти пурифтихор тавоно аст
  Ва танҳо ба як Парвардигор имон биёвар!
  
  Мо коммунизми бузург месозем,
  Ватан обод мешавад...
  Ҳарчанд душман хеле ваҳшӣ аст,
  Такдири мо дар хучум пеш рафтан аст!
  
  Пионер бачаи далери далер,
  Ки ӯ ҳамеша барои ҷанговар таваллуд шудааст ...
  Шер харгӯши тарсончак нест,
  Бигзор орзу амалӣ шавад!
  
  Мо ба таҳқир тоқат намекунем бародарон
  Барои Ватан ҳама чун кӯҳ бархезем...
  Биёед, дигар таҳқирро қабул накунем
  Биёед, душманро бо дасти пулод торумор кунем!
  
  Агар хамаи мо даст ба даст гирем
  Ҳашаротҳоро мағлуб кардан мумкин аст...
  Ватани муқаддас чун офтоб
  Ва шикорчӣ ба бозӣ табдил меёбад!
  Ана сурудеро, ки писарбачае месарояд, ки то вактхои охир капитан буд ва ашроф дошт. Ва он сард аст.
  Аммо дар уфук фрегат пайдо шуд. Гузашта аз ин, синфи калон - шасту чор таппонча. Чӣ ҷиддӣ аст. Ва ӯ мисли китфае меояд, ки чӯҷаҳоро мебинад.
  Духтар капитан гуфт:
  - Ин барои мо як даъват аст! Мо ҷанг мекунем ё...
  Духтараки мӯйи сурх гуфт:
  "Фирор кардан ғайриимкон аст!"
  Духтаре, ки мӯйи кабуд дошт, дандонҳои марвориди худро, ки дурахшанда ва дурахшид, баровард, месуруд:
  Мо бояд эҳтиром кунем, битарсем,
  Корнамоии духтаронро ҳисоб кардан мумкин нест...
  Духтарон ҳамеша мубориза бурданро медонанд
  Метавонанд мисли халтаи хар зананд!
  Ва забони дарозу газидаашро нишон дод.
  Хуб, як бор ҷанг мешавад, пас чаро табъи хеле хашмгини худро нишон надиҳед. Ва ин барои душманон хеле дардовар хоҳад буд. Бале, ва дӯстон ғамгин хоҳанд шуд.
  Ва ҷанг албатта интихоби ҷой ва манёври дурустро талаб мекунад.
  Холо бошад, духтарон бри-гадахои худро хеле мохирона харакат мекунанд ва дар айни замой суруд хонданро фаромуш намекунанд;
  Ту комсомолеци Ватан,
  Оё шумо барои Элф далерона мубориза бурданро дӯст медоред?
  Метавонӣ ёрӣ ба Ватан,
  Рыцар бо ҷони буфон нест!
  
  Духтар сарояндаи зебост
  Пой бараҳна дар миёни тӯфонҳои барф шитобон...
  Шумо маликаи дурахшон ҳастед -
  Орколфро бо мушти худ занед!
  
  Вай бо пошнаи луч граната партофт,
  Даҳҳо сарбозро аз ҳам ҷудо кард...
  Фюрер ба наздикӣ музд дода мешавад,
  Рыцар автоматро тайёр мекунад!
  
  Мо дар чанги комсомол духтаронем,
  Бузургтарин муборизони ҷангро баррасӣ кунед ...
  Овози зебоихо гушвор аст,
  Бигузор бобою падарон сарбаланд бошанд!
  
  Дар зери Элфскэй онҳо хеле сахт мубориза бурданд,
  Ва онҳо тавонистанд оркҳои бадро далерона нигоҳ доранд...
  Мо духтарон равшан галаба мекунем
  Ҳама имтиҳонҳоро танҳо панҷ!
  
  Мисли тундбодхо дар рагхои мо
  Дурахши барқ дар рагҳо медонад ...
  Дар ҷаҳон кишварҳои хеле қавӣ хоҳанд буд,
  Аз хирсу сагон ва маймунхо!
  
  Вермахт духтаронро ба зону намегузорад,
  Мо ҳеҷ гоҳ хам намешавем, шумо медонед ...
  Сталин ва донотарин Ленин бо мост,
  Бигзор асрҳо ва солҳо гузаранд!
  
  Худо оламро аз фотон офаридааст,
  Зиндагии бе марг абадиро ба дунё овард...
  Тартибро медонем, нав месозем,
  Ва карруб болҳои худро дар болои мо мекушояд!
  
  Дар номи падар қаҳрамонҳо зиёданд,
  Комсомолецхо хамеша аввалин...
  Армия дар сафхои пурчушу хуруш меравад,
  Муҳофизати элфҳои шаҳр!
  
  Мо бо Фриц зери Элфскэй мубориза мебарем,
  Ва онҳо тавонистанд пойтахтро муҳофизат кунанд ...
  Духтар бо пои луч бастаро партофт,
  Ва биёед ба ҳаюлоҳо тир андозем!
  
  Мо бисьёр оркшистонро даравидаем,
  Бисёр панкҳо бурида шуданд ...
  Миқдори минбаъдаи чархзанӣ
  Мо легионҳои шайтонро буридаем!
  
  Мо ҳама дандонҳои Орктлерро канда кардем,
  Президенти аждаҳо мағлуб шуд ...
  Духтар лаб кушод
  Ҳармиҷидӯни бузург аланга зад!
  
  Ба Фюрер раҳм накун
  Шумо духтарон хамеша далер бошед...
  Мукофоти саховатманд интизори зебоиҳост,
  Ва бовар кунед, ки мо орзуи амалӣ шуданро дорем!
  
  Худои офаринандаи тамоми ҷаҳониён,
  Элфинист баракат гирифт...
  Бо қудрати худ дар набардҳо бетағйир,
  Духтар орцизми бадро нест мекунад!
  
  Вай бо пошнаи луч граната партофт,
  Ва "Паланг" -и пурқувватро гардонд ...
  Ва он гоҳ онҳоро ба ресмонҳо пахш карданд,
  Зебоӣ бисёр бозиҳоро медонад!
  
  Ҳамин тавр, оркшистҳо зуд гурехтанд,
  Чӣ танкҳо ва снарядҳо мепартофтанд ...
  Мо мебинем, ки коммунизм дода шудааст,
  Ва онҳо як қатор троллҳоро буриданд!
  
  Пас он чизе, ки шумо ба даст овардед,
  Сталинград бар гулӯят истода буд ...
  Мо шамоли машҳури мил,
  Ва акнун Свароги Бузург хушбахт аст!
  
  Ба қарибӣ имони Исо меояд
  Ва дигар худоёни зебо ...
  Элфҳо нури санъатро инкишоф медиҳанд,
  Парвариш, гург ва филҳои бад!
  
  Дар охир мо як мешавем
  Дар ҷалоли Падари хирадманд,
  Духтарон дар набард маглубнопазиранд,
  Мо то охир дар имони Лада хоҳем буд!
  Ана хамин тавр чанговарону рохзанхо суруд мехонданд. Хуб, албатта, Гулливер ҳама чизро намефаҳмид. Фикр мекард, ки агар асир шавад, албатта бо пошнаи бараҳнаи кӯдаконааш бо чӯб мезананд. Гузашта аз ин, зарбаҳо қавӣ ва дар айни замон хоҳанд буд, то маъюб нашаванд. Ва он гох чаллод точкахои сурх-гармро гирифта, ба шикастани устухонхои бача шуруъ мекунад. Ва Гулливер, албатта, онро каме пайдо намекунад.
  
  
  Вақте ки онҳо роҳзан мешаванд, бо писарони абадӣ ҳамин тавр мешавад. Ҳарчанд дастаи ин ҷо хеле хуб аст - танҳо духтарони бикини доранд. Ва дар айни замон онҳо шитоб мекунанд ва ғавғо мекунанд, пойлуч, пошнаҳои мудаввар, гулобӣ медурахшад.
  Писарбача-капитан онро гирифту суруд гуфт:
  Духтарон гуногунанд
  Ва ҳамаи онҳо бузурганд ...
  Пистони синаашон сурх аст,
  Ва онҳо хеле дуранд!
  Хуб, бачаҳо хунрезанд,
  Онҳо троллҳоро бо зарбаҳои бад заданд!
  Ва агар орк пайдо шавад,
  Ин ба шумо хеле сахт хоҳад зад!
  
  МУЗОДА БАРОИ БАНДАИ ЧАВОНИ ЗЕБО
  АННОТАЦИЯ
  Ҷавони хеле зебо Славка ба музояда гузошта мешавад. Дар рафти савдо марди зебои мушакҳои намоёнро кашида, ба занҳо ба маблағи зиёд мефурӯшанд.
  . БОБИ Љ1
  Ана, лахзаи хакикат фаро мерасад, сармудир дар бораи кушода шудани музояда эълон кард. Як шаб бокираи ҷавони зебо ва мушакдорро ба як зан фурӯхтаанд. Албатта, ин маънои онро дошт, ки ин анъана барои ҳама стриптизерҳои нав аст.
  Аммо ҷавон он қадар зебо ва шаҳвон буд, ки як толори азим барои занон ҷамъ омада буд. Ва мардонро танҳо иҷозат намедоданд. Ва ин, албатта, аз як тараф фоидаро махдуд мекард, вале аз тарафи дигар, ба гиголхо писанд омад.
  Баъд аз ҳама, аксари мардон духтаронро дӯст медоранд. Гузашта аз ин, аксар вақт ҷавонмардон зид нестанд, ки бо зани калонсол ботаҷриба дӯстӣ кунанд.
  Дар ин чо бачае, ки бо кати кат пушонда буд, базур ба камол расида буд, мӯзаашро тамға зада, ба поя баромад. Ва ӯ боз ҳам ҷавонтар менамояд. Уро тамоман пушида буд, вале уро аллакай занони зиёде дар як танаи шиноварй дида, аз хаячон месузанд.
  Ва ин хонумҳо ба кор даромаданд. Худи Славка хам ларзид. Дили чавони у дар вакти чанг мисли наброн таппиш мекард. Онҳо одамро мефурӯшанд - мисли як намуди ҳайвонот.
  Ва бояд гуфт, ки ин қадар ғайриоддӣ ва беназир аст.
  Дар ду тарафи чавон духтаре меистод, ки дар тан костюмхои чармини сиёх, ботинкаю дастпушак дошт ва дар руяшон никобхои сурх дошт. Он®о бояд о®иста-о®иста  авонмарди зеборо фош кунанд, то мардумро боз ®ам бештар нафсонанд. Занҳо дар фасод ва ташнагии алоқаи ҷинсӣ баъзан аз мардон пештар мегузаранд ва оргазми онҳо хеле қавӣ ва тӯлонитар аст. Аз ин рӯ, набояд тааҷҷуб кард, ки бисёре аз онҳо барои дидани як марди ҷавон ва хеле зебо ҷамъ омадаанд ва пас, агар маблағ иҷозат диҳанд, онҳо метавонанд онро харанд.
  Варблер як ҳаяҷони хеле сахт ва бӯи атри гаронбаҳоро ҳис кард, ки ин ҷавонмарди гиперсексуалро боз ҳам бештар кард.
  Дар ин ҷо мудири асосӣ эълон шудааст:
  - Мард Вячеслав Котовский ба музояда гузошта шуд. Хаждахсола, чисман комилан солим. Хеле зебо, curvy, нав дар бари рахи ва санобар. Танҳо барои як шаб бо зане, ки метавонад ба ӯ ҳама кор кунад - танҳо накушед ё маъюб накунед!
  Чун анъана, нархи ибтидоӣ даҳ доллар аст!
  Ва ду духтарак костюми чармин, ботинка ва ниқобпӯшро бодиққат сарпӯши аввалро бардоштанд.
  Пешонии зебои баланди чавон, муйхои тиллорангу дарози у кушода шуда буданд.
  Фикри он, ки вай акнун дар назди садхо занхои шахватпараст урьён хохад буд, ба Славка таъсири хаячоновар расонд ва у ларзид.
  Ин ларзиш эҳсосеро ба вуҷуд овард, ки бокира ба музояда гузошта шудааст, ки занонро хеле ба ҳаяҷон меорад.
  Ва нидоҳо баланд шуданд:
  - Понздах доллар!
  - Бист!
  - Бисту панҷ!
  - Сӣ!
  Як гови фарбех аккос кард:
  - Панҷоҳ!
  Чӯҷаи дигар садо дод:
  - Шаст!
  Нидое шунида шуд:
  - Ҳафтод!
  - Ҳаштод!
  - Навад!
  - Сад!
  Танаффус ба амал омад. Ба писар лозим омад, ки тадриҷан фош кунад, ки ҷинси одилонаро ба вуҷуд овард.
  Инак, ду духтарак, ки аз поёни рӯйи худ парда бардоштанд. Бинии зебо, дахони нафис ва манахи далери чавон, инчунин гардан кушода шуд.
  Занхо хурсанд шуданд.
  Яке гур-гур кард:
  - Саду бист!
  Дигаре хиҷир зад:
  - Саду сӣ!
  Саввум фарёд зад:
  - Саду панҷоҳ!
  Зани фарбеҳ пичиррос зада:
  - Саду ҳаштод!
  Ва зани хеле ҷавон ва хушрӯй дод:
  - Дусад!
  Боз як таваққуф буд. Духтарони хизматгор акнун китфу бозуи чавонро кушоданд. Онҳо дар шакли мушакӣ, зебо ва зебо буданд. На як бодибилдер, балки як муборизи ҳунарманди зебо. Ва пӯст хеле дилфиреб тобнок аст.
  Зане, ки ба гиппопотам монанд буд, ѓурѓур кард:
  - Дусаду панҷоҳ!
  Зан каме хушҳолтар гуфт:
  - Дусаду хафтод!
  Духтари ҷавони дигар хиҷир зад:
  - Сесад!
  Зан, баръакс, дар синну солаш хира кард:
  - Сесаду панҷоҳ!
  Намояндаи ҷинси одилона инҳоро дод:
  -Чорсад!
  Худи зани ҷавон, зоҳиран стриптизист, гурехун зад:
  -Чорсаду панҷоҳ!
  Дар бозор занони ҷавону зебо бисёр буданд. Шумо ҳатто ҳайронед, ки чаро онҳо ба гиголҳои фасодзада ва фарсуда ниёз доранд, ки аз онҳо шумо метавонед сироятро гиред.
  Як хонуми хеле гиромӣ гуфт:
  - Панҷсад!
  Ва боз як таваққуф ба амал омад. Маблағ ҳанӯз ҳам он қадар калон нест, махсусан бо назардошти таварруми доллар. Бале, ва наметавонад интизори дидани ҳама гуна хонумон, ҳамчун ҷавон, gigolo зебо.
  Дар ин ҷо ду духтарак дар тан костюмҳои сахт, ботинка ва ниқобпӯшанд, ки рӯйпӯши дигарро аз тан кашидаанд.
  Ва тамоми танаи писарбачаи хеле зебою кандакор урён аст. Ва шумо метавонед шикамҳои ӯро бубинед, ки мисли воридшавии шоколад гузошта шудаанд. Ва чӣ гуна пӯсти ҳамвор ва тобнок, ки дар маркази диққат медурахшад.
  Яке аз занон гуфт:
  - Шашсад!
  Дигаре садо дод:
  - Ҳафтсад!
  Саввум гур-гур кард:
  - Ҳаштсад!
  Пиразан хиҷил кард:
  - Нӯҳсад!
  Зани хеле ҷавон ва зебое, ки гӯшвораҳои алмосӣ дошт, садо дод:
  - Ҳазор!
  Ва боз як таваққуф ба амал омад. Ҳама бесаброна буданд, то бубинанд, ки баъд чӣ мешавад. Ин ҷавон танҳо аҷиб аст. Беҳтар аз ҳама Аполлон.
  Ҳамсари миллиардер Елена ӯро қадр мекард, аммо то ҳол ба муомилот нарафтааст. Дарвоқеъ, ҷолибтарин дар охир хоҳад буд. Ва акнун ба куҷо шитоб кардан лозим аст. Ин дар ҳақиқат як моли хеле арзишманд аст. Ҳарчанд, аз тарафи дигар, Елена то ҳол он қадар зебо ва шаҳвонист, ки агар вай паҳлӯяшро ҷунбонад, як галаи ҷавонони зебо давида меоянд, ки барои алоқаи ҷинсӣ бо ӯ пул медиҳанд.
  Ва ду духтарак дар тан костюму ниқобҳои чармӣ боз аз Славики хушрӯй парда гирифтан гирифтанд.
  Ва ҳамин тавр онҳо пойҳои мушакҳои зебои ӯро ба зонуҳо нишон доданд. Ва танаи шиноварӣ. Писарак чунон ба ҳаяҷон омад, ки камолоти мардиаш варам кард. Ва он калон буд ва ба зан имкон дод, ки шодии комил бахшад.
  Садои гурриш тамоми залро фаро гирифт.
  Зани гиппопотам ѓурѓур кард:
  - Якуним хазор!
  Беҳтараш борик дод:
  - Ду ҳазор!
  Зани ниқоби гурба дар Твиттер навишт:
  - Ду панчсад!
  Зани чодарпуш гуфт:
  - Се ҳазор!
  Зани гӯшвораи алмосдор гуфт:
  - Се панчсад!
  Пиразан гур-гур кард:
  -Чор ҳазор!
  Духтаре, ки хеле ҷавон ба назар мерасид, хиҷир зад:
  -Чоруним!
  Ва зане, ки дар тан чодарпѓш дошт, чир-чир:
  - Панҷ ҳазор!
  Ва боз як таваққуф ба амал омад. Ин дафъа, дар як шаб бо гиголо, маблағи хеле арзанда номида шуд. Барои панҷ ҳазор доллар метавон панҷоҳ танфурӯши сатҳи пасттаринро иҷора гирифт. Ва як гиголои оддии ботаҷриба барои ду соат дусад доллар арзиш дорад. Хуб, баъзеҳо гаронтаранд ва баъзеҳо арзонтаранд. Ва ҳоло маблағи он озода шудааст, ва на он қадар кам. Гузашта аз ин, ҷанг аст ва рубли русӣ поин мераваду доллар боло меравад. Барои фарбеҳ вақт нест, ман зиндагӣ мекардам!
  Аммо, албатта, на ҳама козирҳо ҳанӯз гузошта шудаанд. Духтарон мӯзаҳои калонро аз пои писар мебароранд. Ва онҳо шакли зебоеро, ки ба пойҳои духтарона монанданд, фош мекунанд. Ва ҳеҷ мӯй - мисли ҳайкали биринҷӣ. Даббона, пойҳои урён, як ҷавони афсонавӣ зебо, бисёр занонро девона мекунад.
  Ва зал боз гурриш мекунад.
  - Шаш ҳазор! - фарьёд зад хонуми мухтарам.
  Духтараки ҷавон дандонҳояшро нишон дода, чир-чир кард:
  - Ҳафт ҳазор!
  Зани ҷавон, вале фарбеҳ бо чеҳраи ногувор гурриш кард:
  - Ҳашт ҳазор!
  Як зани ҷавонтар ва зеботар бо гӯшвораҳои алмосӣ дар Твиттер навишт:
  - Нӯҳ ҳазор!
  Ва зане, ки синну солашро аз рӯйи ғафс муайян кардан ғайриимкон аст, чир-чир кард:
  - Даҳ ҳазор!
  Аммо овози вай ҷавон буд. Ва Слава шод шуд. Фикр кардан, ки алокаи чинси бо зани мусалмон барои ин пул бузург аст! Ва аллакай дар кисааш дуюним ҳазор доллар дорад.
  Дуруст, ин ҳама нест. Писарбачаи мушакдор, хеле зебо, мисли хайкали худои юнони кадим медурахшид, дар танаи шиноварй буд. Ва шаъну шарафи зебои у хануз бо тамоми шухраташ намоён буд.
  Ва ду духтараки костюму ниқоби сурхпӯшро гирифта, бо як ҳаракати шево ва ҳамвор сандаҳои шиновариро аз дасти ҷавон дур карданд.
  Як рахи матоъ ба пои урён, даббохта, мушакдор ва хеле зебою дилфиреб афтода, Славкаро комилан фош кард.
  Ӯ ҳисси амиқи шармро ҳис кард. Сухранг чун духтари бокира, ки то бадани занро начашидааст.
  Ба ларза ларзид дилаш чун санги ларза.
  Ва ҷунбиш, шарм ва хиҷолати ошкори ӯ бар занон таъсири ҷодугарӣ мекард. Дарвоқеъ, ин як писарбачаи ширин, ҳайратангези зебо бо мӯи тиллоӣ ва ба ғайр аз он, бокирае аст, ки ҷинси одилонаро дар ларза меларзад.
  Зане мисли бегемот фарбеҳ дод зад:
  - Понздах хазор сум!
  Зан каме лоғартар дод:
  - Бист ҳазор!
  Зане, ки либоси роҳиб дар бар дошт, ѓурур кард:
  - Бисту панҷ ҳазор!
  Духтари ҷавон хиҷир зад:
  - Сӣ ҳазор!
  Пиразан хиҷил кард:
  - Сиву панҷ!
  Зане, ки гӯшвораҳои алмосдор дошт ва хеле хушрӯй буд:
  - Чиҳил!
  Намояндаи дигари ҷинси одилона бо гарданбанди калони марворидҳои интихобшуда дар гарданаш хиҷил кард:
  - Чилу панҷ ҳазор!
  Ва ниҳоят, як зани ҷомапӯш ва бо овози хеле ҷавон бераҳмона ва равшан дод:
  - Панҷоҳ ҳазор!
  Чун одат дар ракамдои мудаввар таваккуф ба амал омад. Дарвоқеъ, бо чунин маблағ шумо метавонед мошини хубу нав бихаред. Ё панчсад на бадтарин зани фохишаро як соат ичора. Ё дусаду панҷоҳ гиголои мардонаи ботаҷриба дар давоми ду соат, ё панҷсад на он қадар таҷриба ва дараҷаи олӣ. Оё барои оғоз кардан меарзад.
  Гузашта аз ин, ин ҷавони зеборо дертар ба маблағи камтаре иҷора гирифтан мумкин аст.
  Елена, ки дер боз интизор буд, аз бесабрй ларзид. Ӯ чӣ қадар зебост. Ва дар айни замон вай мисли духтари чавон сурх шуда, пеш аз забх чун барра меларзад.
  Мудири идора кафи худро бардошт ва ба сухан оғоз кард:
  - Панҷоҳ ҳазор доллар! Панчох хазор доллар ду... Панчох хазор доллар...
  Елена бо овози худ фарьёд зад:
  - Шаст ҳазор!
  Ҳама рӯй гардонданд. Мо як зани борикро дар ниқоб дидем. Ва бо овози хеле форам ва ошно.
  Славка воқеан мехост, ки ин зебои бо ниқоб пӯшида, ақаллан як шаб ӯро бихарад.
  Ва баъд вохӯрӣ бо зани араб ӯро тарсонд. Дар худи Шарқ бераҳмӣ фарқ мекунад. Ва метавонад танҳо таҳрифҳои даҳшатнок бошад. Ҳарчанд ӯро куштан ва маъюб кардан мумкин нест, вай бояд ҳар чизеро, ки зане, ки ӯро харидааст, иҷро кунад.
  Ва ҳеҷ чизро рад накунед.
  Бо вуҷуди ин, зебоии парда кӯшиш накард, ки таслим кунад:
  - Ҳафтод ҳазор!
  Елена гур-гур кард:
  - Ҳаштод!
  Зани пӯшида ногаҳон партофт:
  - Сад ҳазор доллар!
  Садои гурриш тамоми залро фаро гирифт. Бале, маблағи танҳо як шаб бо гиголо бесобиқа аст. Аммо вақте ки музояда баргузор мешавад, ҳаяҷони савдогарӣ ба вуҷуд меояд, ки мубориза бо он душвор аст.
  Ва бисьёр занхо хануз шавхар надоранд. Онҳо ё бевазананд, ё сармояи худро сохтанд, ё пеш аз издивоҷ карданашон мерос гирифтаанд. Ё шавҳарони сохта.
  Пас, касе буд, ки ба савдо ворид шавад.
  Духтари ҷавон дод зад:
  - Саду даҳ ҳазор!
  Зани чодарпуш гиря кард:
  - Саду бист!
  Зани гӯшвораи алмосдор гуфт:
  - Саду панҷоҳ!
  Пас зани чодарпуш фарёд зад:
  - Дусад ҳазор!
  Елена бо ҳаяҷон гиря кард:
  - Дусаду панҷоҳ!
  Духтари гарданбанди ёқутдор гуфт:
  - Сесад хазор!
  Зани фарбеҳ дод зад:
  -Чорсад ҳазор!
  Пас зани буркапуш аз болои шуш дод зад:
  - Миллион доллар!
  Ин аллакай маблаги чиддй ва калон аст. Ба ин маблағ онҳо расмҳо, аспҳои зотӣ ё як лашкари фоҳишаҳоро мехаранд. Барои шаб шумо метавонед як фоҳиша элитаи барои ҳазор фармоиш. Гузашта аз ин, қурби рубл поин меравад ва ҷанг мешавад ва интизор меравад, ки он танҳо бадтар шавад.
  Танаффуси сахт ба амал омад. Барои шавҳари миллиардери Елена як миллион доллар он қадар маблағи марговар нест. Аммо танҳо барои шавҳарам. Ва ин барои вай хеле равшан аст. Ва як миллиони комиле, ки ҳисобҳоро тарк кардааст, наметавонад ба осонӣ пинҳон карда шавад ва асоснок карда нашавад.
  Ва дигар занҳо аз чунин маблағ ба таври равшан хиҷолат мекашиданд.
  Сардор гурзро бардошт ва ба хондан шурӯъ кард:
  - Як миллион доллар як бор, миллион доллар ду, миллион доллар се...
  Елена бо овози баланд дод зад:
  - Як миллион доллар ва як доллари дигар!
  Менеҷери оғоз:
  - Як миллион доллар ва як доллари дигар ... Як миллион ...
  Зани бурқапӯш аккос зад:
  - Ду миллион доллар!
  Садои гурриш тамоми залро фаро гирифт. Маблағ чунон буд, ки даҳ ҳазор гиголои касбӣ барои ду соат иҷора гирифтан мумкин буд, ё бист ҳазор танфурӯшро барои як соат. Ба чунин маблағҳо расмҳо, аспҳои гаронбаҳои зотӣ харида шуданд ва аллакай мумкин аст, ки вилла сохта, на хурдтарин яхта ба даст орем. Ва танҳо барои як шаб.
  Слава дар хайрат монд ва чашмонаш калон шуданд: ана хамин кадар кимат аст! Як сарват.
  Яке аз духтарони ҷавоне, ки аз толор буд, шояд ба ҳаяҷони додугирифт тоб оварда бошад, бо лаби шуш:
  - Ду миллиону як доллар!
  Менеҷер ба шиор оғоз кард:
  - Ду миллиону як доллар! Ду миллиону як доллар ду! Ду миллиону як доллар - се ...
  Зани бурқапӯш дод зад:
  - Панҷ миллион!
  Дар зал дар байни занон гурриш ба амал омад. Ин аллакай маблаги калон аст, гуфтан мумкин аст, ки сарват. Ва ин ҳама дар як шаб аст. Шумо метавонед танҳо девона гӯед. То панҷ миллион!
  Писарбача, ки сараш чарх мезад ва аз хиҷолат сурх шуда, аз шарму ҳаяҷон меларзид, писарак хиҷил кард:
  Метарсам аз ин торикии ноумед ва даҳшатнок,
  Аз он ҷое ки ман ҳеҷ гоҳ барнамегардам...
  Ин шӯхӣ, чӣ шӯхӣ хуб
  Ва хоб хоб аст ва акнун ман бедор мешавам!
  Ва сардор ба эълон кардан шурӯъ кард:
  - Панҷ миллион доллар! Панҷ миллион доллар - ду! Панҷ миллион доллар се...
  Пас яке аз занҳои гӯшвораи алмосдор гирифта дод дод:
  - Панҷ миллиону як доллар!
  Садои гурриш тамоми залро фаро гирифт. Маблағҳо танҳо девона буданд. Ҳарчанд, масалан, дар асри гузашта касе аз Ҷопон барои як расми Ван Гог яксаду чаҳор миллион доллар пардохт карда, рекорд гузошт. Аммо дар он чо чй гуна сурат буд: даб! Тааҷҷубовар нест, ки ҳеҷ кас дар тӯли умраш Ван Гог хариданӣ нест.
  Аммо ба ҳар ҳол, барои як шаб бо гиголо, шумо ин қадар пул медиҳед.
  Идоракунанда боз тоҷи худро боло бардошта, ба суруд шурӯъ кард:
  - Панҷ миллиону як доллар - як! Панҷ миллиону як доллар - ду! Панҷ миллиону як доллар - се ...
  Зани бурқапӯш дод зад:
  - Даҳ миллион доллар!
  Боз як садои дигар дар толор. Ва баъзе занҳо дигар худро дошта натавониста, ангуштон ё вибраторҳоро байни пойҳояшон мечаспонанд, то ҳаяҷони шадидро бартараф созанд. Ҳамин тавр, ин савдои ғайричашмдошт онҳоро ба даст овард. Ин воқеан дар ҳақиқат аҷиб буд.
  Шӯҳрат девона шуд: даҳ миллион доллар! Ва чоряки ин маблағ ба ӯ тааллуқ дорад. Вай на танҳо ба мафия пардохт хоҳад кард, балки худи вай ба шахси сарватманд ва эҳтиром табдил меёбад. Ва он гоҳ ӯ ояндаи хеле дурахшонро интизор хоҳад шуд. Зани зери бурқапуш овози ҷавону форам дошт ва ҳатто маълум нест, ки чӣ ӯро аз наворбардории мардҳо беҳуда бозмедорад. Дуруст аст, ки бисёре аз занон дӯст доранд, ки бар мардон қудрати комил дошта бошанд ва онҳоро дар бистар фармон диҳанд. Ва аз ин рӯ, ба ҷои вибратор ё мардони кӯча гиголо мехаранд.
  Ва Слава ҳанӯз хеле ҷавон ва зебо аст. Ва ҳангоме ки ӯ табассум мекунад, дандонҳояш чӣ қадар дурахшонанд. Воқеан, як ҷавони бениҳоят гуворо ва зебо, бомаърифат. Хуб, чӣ тавр аз ин гузаштан ва гузаштан мумкин аст? Ин дар ҳақиқат бузургтарин тӯҳфа дар олам аст.
  Маблағ аллакай манъ буд. Ва халалдор кардани чунин хеле хатарнок.
  Ва идоракунанда дандонҳояшро нишон дода ба сухан оғоз кард:
  - Даҳ миллион доллар! Даҳ миллион доллар ду! Даҳ миллион доллар се...
  Елена, пеш аз он ки гурз афтад, ноумедона дод зад:
  - Ёздаҳ миллион!
  Садо дар зал баландтар мешавад. Яке аз занон хитоб кард:
  - Ана то ир дар юбка!
  Славка гур-гур кард:
  - Гиголои шумо гаронтар аст,
  Чӣ воқеан арзанда аст!
  Сардор гурзро бардошт ва ба хондан шурӯъ кард:
  - Ёздаҳ миллион бор, ёздаҳ миллион ду! Ёздаҳ миллион се...
  Дар ин ҷо Елена ба ҳарос афтод. Вай шахсан чунин маблағ надошт, танҳо аз якравӣ дод зад. Ва агар шавхараш аз ин хабар фахмад, ба сари у мешавад. Ҳарчанд дар сурати талоқ, вай эҳтимолан як қисми давлатро ба додгоҳ кашад. Ва озод шавед. Ва ҳадди аққал ӯ дар саросари ҷаҳон сафар хоҳад кард, ки ин хеле аҷиб хоҳад буд.
  Ва шавҳараш ӯро аз Маскав намегузорад - то зудтар мурад, харом!
  Аммо дар сонияи охир, пеш аз он ки гурз бори сеюм зад, зани чодарпуш чир-чир:
  - Бист миллион доллар!
  Занхо чунбонда даромаданд. Уокер. Ва он гоҳ Елена ҳаяҷон ва эътимод ба худ ҳис кард. Эҳтимол ин зани рӯпӯш ба таври афсонавӣ сарватманд аст. Пас, бигзор вай барои ҳаваси худ кушояд. Бигзор вай барои лаззати писари зебо, зебо ва мушакдор пурра пардохт кунад.
  Ва Елена гуфт:
  - Сад миллион доллар!
  Зал ба кор даромад ва дод зад. Вой! Хуб, маблағи барои шаб бо писари хеле зебо ва curvy. То чӣ андоза ба шумо лозим аст, ки шаҳватпараст бошед ё ошиқ бошед, то ба як гиголи ҷавон ин қадар ваҳшӣ сармоягузорӣ кунед.
  Сардор гурзро бардошта ба сухан оғоз кард:
  - Сад миллион доллар! Сад миллион доллар ду! Сесад миллион доллар...
  Зани бурқапӯш дод зад:
  - Дусад миллион! - Ва илова кард. - Сиркро тамом кунед. Шумо ин қадар маблағ надоред ва шарманда мешавед!
  Елена гур-гур кард:
  - Шумо инро аз куҷо медонед?
  Зани чодарпуш чавоб дод:
  - Медонам! Вақте ки ман мегӯям, ман медонам!
  Мудири идора кафи худро бардошт ва ба сухан оғоз кард:
  - Дусад миллион доллар! Дусад миллион доллар ду! Дусад миллион доллар се...
  Баъд яке аз занони зал чир-чиррос зад:
  - Дусад миллиону як доллар!
  Мудир хотиррасон кард:
  - Агар шумо маблағро пурра напардоед, шуморо берун мепартоянд ва ҳеҷ гоҳ ба утоқи музояда роҳ дода намешаванд.
  Зани айнаки сиёҳпуш сар ҷунбонд.
  - Медонам! Аммо комилан омода!
  Менеҷер ба шиор оғоз кард:
  - Дусад миллиону як доллар бор! Дусад миллиону як доллар ду! Дусад миллиону як доллар се...
  Зани чодарпуш гуфт:
  - Панҷсад миллион доллар!
  Садои гурриш тамоми залро фаро гирифт. Занон байни пои худро масҳ кардан гирифтанд ва вибраторҳоро сахттар истифода бурданд.
  Славка ногаҳон дид, ки камолоти мардонааш паст шудан гирифт. Он муддати тӯлонӣ дар ҳолати изтироб буд. Ва он гоҳ он сӯхт.
  Ва гурриши ноумедӣ дар байни занони шаҳватпараст дар минбарҳо фаро гирифт.
  Сардор гурзашро бардошт ва дандонҳои марворидашро нишон дода, ба суруд шурӯъ кард:
  - Панҷсад миллион доллар! Панҷсад миллион доллар ду! Панҷсад миллион доллар се!
  Танаффуси сахте ба амал омад ва идоракунанда эълон кард:
  - Гиголои ҷавон, Вячеслав Колобкови ҳаждаҳсоларо ба як хонуми пардапӯш ба маблағи панҷсад миллион доллар фурӯхтаанд!
  Зан сар ҷунбонд.
  -Ман аз ҳисоби шумо пул мегузаронам! Ва акнун ӯ тамоми шаб аз они ман хоҳад буд!
  Ба болои Славка парда партофтанд. Ва занҷир ба гардани қавӣ ва мушакӣ гузошта шуд.
  Писарак пои урёнашро аз паси маъшукаи наваш зад.
  Мудир қайд кард:
  - Вай барои шаб гуломи шумост! Фақат ӯро накушед ё маъюб накунед!
  Ба назди чавон зани чодарпуш омад. Дасти вай барои камолоти мардона бачаро гирифту гирифт. Он дарҳол боз баланд шуд ва варам кард. Ва Славка аз хичолат ва шарм сахт сурх шуд.
  Зан чеҳраашро кушод. Вай як зебои хеле зебо, шарқӣ, сиёҳпӯст буд, ки аз бисту панҷсола зиёд набуд. Бале, вай воқеан хеле зебо буд, ҳарчанд дар чеҳрааш осори косметика набуд.
  Славка бо овози баланд баромад:
  - Бале, худи шумо метавонед барои шаб пул гиред!
  Зан сар ҷунбонд.
  - Медонам! Ман ба шумо баъдтар мегӯям, ки чаро ман барои шумо ин қадар маблағи ваҳшӣ гузоштам! То он вақт, биёед ба ҳуҷра равем! Вақт кам аст ва ман мехоҳам бори охир дар умрам аз ишқ лаззат барам!
  Писар ҳайрон шуд
  - Чаро охирин?
  Зан ҷавоб дод:
  -Чунки ман, малика Эсмигул, барои зино ба катл хукм шуда будам! Ва пас аз пагоҳ саҳар сари маро хоҳанд бурид!
  Славка таклиф кард:
  Пас шумо бояд гурезед!
  Малика бо оҳе ҷавоб дод:
  -Ба Худо қасам хӯрдам, ки намегурезам! Аз ин рӯ, шавҳарам пеш аз маргаш ҳисоби худро ба ман дод ва ба ман иҷозат дод, ки дар ин рӯзҳо ҳама чизеро, ки мехоҳам, бихарам!
  Слава хандид:
  - Барои хамин хам шумо ин кадар саховатмандед! Сарфа кардан фоидае надорад!
  Вай сар ҷунбонд ва ҷавоб дод:
  - Агар ба ман нагз хизмат кунй, ба ман писанд меояд, ман ба ту як касру як яхта ва боз чй мехохй, як парки мошинхо мехарам! Пас кӯшиш кунед!
  Ҷавон сар ҷунбонд.
  - Ман тайёрам ва шодам, ки ба шумо хизмат кунам!
  Дар ин чо ба хонаи алохидаи бохашамат даромаданд. Зан бо ӯ танҳо монд. Вай боэҳтиром либосҳояшро кашид, бадани комилан зебои даббоғро ошкор намуд. Камолияти мардонагии Славка чунон варам кард, ки он барои даридан омода буд.
  Маликаи бараҳна сар ҷунбонд.
  -Биё бо ман душ гир!
  Чавонписару духтаре пурра бо зар пушонда ба хаммом даромаданд.
  Дарьёхои гарм чорй шуданд. Ва онҳо ба шустани ҷисмҳои зебо шурӯъ карданд.
  Зан сар ҷунбонд.
  - Шумо чй тавр истифода бурдани забонро медонед!
  Славка сар ҷунбонд.
  - Албатта!
  Малика Эсмигул сар ҷунбонд.
  - Пас, сахт кор кунед! Биё бачаи зебоям!
  Љавон зону зада, рѓяшро дар миёни пой®ои вай, ба  инаки зебо тарошидаи зебоманзар андохт ва бо забонаш ба кор, фидокорона ва бо шав« ба кор даромад.
  Зани ҷавону зебо бо хоҳиши худ нола кард. Ва вай хеле хурсанд буд.
  Слава хам кувват гирифт. Шаъну шарафи аз ҳад зиёд ҳаяҷонангези ӯро то чӣ андоза тоқатфарсо месӯхт. Ва ӯ кор кард ва баракат гирифт.
  Малика нола кард ва дар охир баландтар дод зада, дар оргазми сахт ба ларза даромад ва овезон шуд.
  Баъд худаш ба зону нишаст ва чеҳрааш ба паҳлуи ҷавон наздик шуд. Ва акнун вай хурӯси ҳаяҷонангез, гарм ва хушбӯй, аспи ҷавону зеборо бо лабонаш ба оғӯш гирифт. Ва бо забони худаш ба кор шуруъ кард.
  Варблер худро зуран мачбур кард, ки хануз тухмиро напартояд. Бигзор зан аз раванди лесидан, ҳамвор, ширин, иштиҳо, сари камолоти мард, зеботарин ва зеботарин ҷавони Маскав ҳаловат барад.
  Ва малика девона шуд, бо узв, забону лаб кор мекард. Ин барои ӯ бениҳоят зебо ва зебо буд.
  Варблер, нихоят, хануз худро дошта натавониста, ба охир расид. Вай тухми тундбод, гиёҳи ширин ва ҷавонро партофт. Малика хасисона уро бо забонаш лесид ва нагузошт, ки як катрае аз дасташ равад. Ва он гоҳ вай фармон дод:
  - Ва акнун биёед дар ҳолати зоғ! Ман туро мелесам ва ту маро мелесӣ!
  Слава бо розигӣ сар ҷунбонд. Забонаш боз моҳирона ва бо шиддат ба масҳ кардани клитори малика шурӯъ кард. Дар ҳоле, ки забону лабони зани ҷавону зебо боз маҷбур шуданд, ки варам кунанд ва гарм шаванд, узви ҷавони чандири мушакӣ ва хеле зебо ва моҳир гигол!
  
  МАЛИКА ВА ҒУЛОМАИ БАХШ.
  АННОТАЦИЯ
  Як ҷавони замони мо, аввал малика мешавад. Аммо барои бераҳмии аз ҳад зиёд худоён ӯро ба ғуломи пойлуч табдил медиҳанд. Бо вуҷуди ин, як зани ҷавон аз ғуломии элфҳо озод карда мешавад ва саргузаштҳои супер оғоз меёбад.
  . БОБИ Љ1
  Агрипина маросими ботантана тамошо кард. Гӯё ба тахт мебарояд ва бар тахти бо ҷавоҳирот печида менишинад. Ва бар сари ӯ тоҷе гузошта шудааст, ки бо ситораҳо пӯшонида шудааст. Ва ҳама президентҳо, подшоҳон ва дигар ҳокимони ҷаҳон зону зада, ӯро ситоиш мекунанд.
  Ва салют ба осмон бурда мешавад, ва тупҳо мезананд. Ва ҳама чиз медурахшад. Ва ӯ ҳоло императори сайёраи Замин аст. Ва ба вай фанфархо месароянд, оркестрхо менавозанд. Ва утоқи тахти он, ки вай дар он нишастааст, аз варзишгоҳи Лужники панҷоҳ маротиба калонтар аст. Ва ӯ як лашкари комил дорад. Хазорон духтарони зебою юбка дар бар, пои урён, пулемётхо дар паси худ салом дода, суруд мехонанд:
  Ту олиҳаи бузург ҳастӣ
  Императори тамоми мардум ...
  унсури беканор,
  Ҳама душманони худро бикушед!
  Агрипина дандонҳояшро баровард ва гурриш кард:
  Ман душманонро дар тангент буридам
  Ман онҳоро чунон зуд задам ...
  Ҳама чиз олиҷаноб мешавад
  Ман малика ҳастам, на ҳама тамошобинонро мешиносам!
  Баъд аз ин, қурбонии аввалинро ба назди ӯ оварданд. Ин Павлуша буд, ки навраси зебо, мӯйсафед ва мушакҳои тақрибан чордаҳсола буд. Ӯ танҳо дар танои сурхи шиноварӣ ва дасту пойҳои завлона дорад. Бачаро бо қамчин зада, ба зонуяш гузоштанд.
  Агрипина тозиёнаи вазнини сими чӯбро ба даст гирифта, Павлушаро зад. Писарбача аз дарди токатфарсо дод зад. Ва як зани ҷавону тавоно ва мушакзанӣ тозиёна задани ӯро идома дод ва дандонҳояшро нишон дода, месуруд:
  - Бачаҳоям, кӯдакам,
  Дар ин соат шумо хоб намеравед
  Ва шумо шишиши намоён хоҳед гирифт,
  Қамчин дар қафо!
  Ва зани тавоно писарро мезад. Ва ба тавре ки пӯст дарида ва хун дар ҷараён ҷорӣ шуд. Ва Павлуша аз азобҳои тоқатфарсо дод зад.
  Ногахон гурриши дахшатангез шунида шуд. Каср фурӯ рехт ва деворҳо фурӯ рехтанд. Ва дар пеши вай фариштаи бузурги дурахшон бо ду шамшер пайдо шуд.
  Овози пурталотум гуфт:
  - Шумо, императори ҷаҳонӣ, ҳама маҳдудиятҳоро убур кардаед! Шумо барои ин ҷазо хоҳед гирифт. Худованди мутаъол тамоми қудратро аз ту дур мекунад ва касеро, ки худро баланд мекунад, хору залил месозад.
  Барк зад. Қаср ва ҳама хизматгорон ва сарварони давлатҳо рафтанд.
  Ва Агрипина ба чои чомахои бохашамат ва точ гуломи нимбарахнае, ки дар занчир баста шудааст, баромад. Дар пойҳои урён ва дастони вай занҷирҳои вазнини пулодӣ буданд. Ҷасад қариб бараҳна буд - танҳо як камар.
  Ва ӯ дар баробари дигар канизони қариб урён занҷир баста буд. Ва пойҳои урёну пурқуввати вай реги тафсони биёбонро сӯзонданд.
  Агрипина, зани тавоно ва хеле мушак, бо сари баланд, худаш гулом шуд. Ва тозиёнаи нозир бар пушташ кандакориаш афтод.
  Ва қамчин ҳуштак зад. Нозир ҳатто одам набуд. Ин як хирси азим, шаккушо ва бо кружкаи хеле бад ва зишт аст. Вай дар болои шутур нишаста, бо тамоми кувва ба императрицаи пештараи чахонй зарба мезад.
  Агрипина дардманд буд ва нола мекард. Вай ба ёд овард, ки чӣ тавр пас аз боздошт ӯро ба утоқи ҷустуҷӯ бурданд. Онҳо маро маҷбур карданд, ки тамоми либосҳоямро бардорам ва ба тафтиш кардани ҷисми қавӣ ва духтарак шурӯъ карданд. Ин корро чанд зани хилъати сафедпуш анҷом медоданд. Гӯё ин беморхона аст, на зиндон ва на шмон, балки ташхиси тиббӣ.
  Сипас онҳо фармуданд, ки дар назди оина нишинанд ва бо прожекторҳо равшан кунанд. Агрипина устухон, албатта, осон аст. Аммо нохушоянд аст, ки чанд зани хилъатпуш ба ту бо хавас менигаранд. Онҳо ба мушакҳои пурқувват ва қаҳваранг, ки барои мард нисбат ба духтар мувофиқтаранд ва ҳангоми ҳаракат ин қадар ғелонда мешаванд, ҳайрон мешаванд.
  Ва чашмонашон шаҳватангез аст. Агрипина дорои ҷисми ҷавони хеле қавӣ бо мушакҳо аст, на духтар, гарчанде ки пӯст ҳамвор, тоза, қафаси сина ва паҳлӯҳои васеъ дорад. Аммо китфҳо васеъанд.
  Агрипина хам мешавад, аммо на ҳама ба ӯ фармон медиҳанд, ки истад. Вай аллакай арақ карданро сар кард ва пӯсти даббохтааш дурахшид, аз ин рӯ, вай бештар ба ҳайкали олиҳаи ҷанговари юнонӣ ва қадимӣ монанд аст.
  Ниҳоят, вай аз хӯрдани чашмонаш хаста шуд. Ва нозири зани либоспӯшӣ фармон дод, ки дар як майдон истода, манаҳашро дар як танаффуси махсус гузорад. Баъд аз ин, дастпӯшакҳои борику резиниашро норозӣ аз тан кашид ва манаҳашро гирифта, бо ангуштонаш ба даҳони Агрипина расид.
  Ва онҳо ношуста, арақ мекунанд. Ва вай ба рухсораҳо ва зери забон баромад. Агрипина ба ғазаб омад ва ӯро тела дода, гиря кард:
  - Дастпӯшак бипӯш, канҷа! Шумо сироят хоҳед кард!
  Вай пас аз ин ба навъе хиҷолат кашид ва ҷустуҷӯ қатъ шуд. Аксҳо, вале бараҳна, то ки tattoos намоён буданд,. Онхо на танхо ангуштон, балки таги урёни пойро хам мепечонданд. Ва ҳатто меъдаро бо рентген мунаввар карданд, ки зоҳиран гумон доштанд, ки дар он ҷо маводи мухаддир ҳаст.
  Баъди ин маро ба душ бурданд. Хатто собун ва баъд дастмол доданд. Баъдан либоси ягона омад.
  Агрипина махсусан аз зиндон наметарсид. Баръакс, вай боварӣ дошт, ки ӯ аз ҳама муҳим ва сард хоҳад буд.
  Аммо дар камера каме серодам буд, дувоздаҳ духтар буданд ва буи сатил ба гӯш мерасид.
  Вай фавран онҳоро сохт ва тоза кард. Баъд аз ман хоҳиш кард, ки ҳоҷатхонаро таъмир кунам. Ва онҳо ба вай гӯш доданд.
  Агрипина датто дар СИЗО хунук буд. Ва ӯ метавонист маро итоат кунад.
  Аммо ҳоло дар атрофи ӯ ду даҳҳо духтарон дар занҷирҳо ва як дастаи оркҳо бо қамчин ҳастанд.
  Ва ин хирсхо ба Агрипина сахт задан гирифтанд. Ва он чунон аламовар буд, ки ҳатто ин зани қаҳрамон аз азоб нола карда, раҳм хост. Дар асл, ин як навъ хоби даҳшатнок буд. Баъд гардани уро хам занчир карданд, ки ин тамоман токатнопазир аст.
  Агрипина аз болои рег гузашт. Ва кайфияти вай ночиз буд. Вайро латукӯб ва харошида, дар доғҳои хунолуд пӯшонидаанд. Ва занҷирҳо занг мезананд ва металл медурахшад.
  Агрипина хомушона пой мезанад. Реги тафсон буда, пойҳои урёнро дард мекунад. Ҳарчанд вай то ҳол чизе надорад - пойҳои ӯ ҳангоми задухӯрдҳо ва машқҳо пур мешаванд. Ва дар бораи канизони каниз чӣ? Бисьёрии онхо на хамеша пои луч ме-рафтанд, пояш он кадар нохамвор нест. Ва он чунон сахт месузад, ки ҳатто блистерҳо пайдо мешаванд.
  Љавонзан «адам мезанад ва бо ва®шат фикр мекунад: вай дар зан ир аст ва ѓулом аст, ки го®-го® ба пушташ тозиёна меафтад. Аммо ба зудӣ вай исён бардошта, қудратро бар ин сайёра ба даст хоҳад овард.
  Як хонуми тавоно ва мушакӣ диққати оркҳоро ба худ ҷалб мекунад. Ва гох-гох ба вай тозиёна ё сими чӯб мезананд.
  Агрипина чавоб дод:
  - Заиф заиф!
  Ва дар он лаҳза ҳама чиз тағйир ёфт. Аниктараш, тирхои тезу тунд аз паси кум ба суи оркхо парвоз мекарданд. Онҳо ба хирсҳои кӯзадор мушт зада, аз чашмон баромада, аз қафо ва қафаси сина дӯхтанд.
  Агрипина онро гирифта, занҷирҳоро пахш карда, ба сӯи орк шитофт. Вай сари ӯро бо занҷир сӯрох кард.
  Ва ӯ суруд:
  -Ман мисли шайтонам! Ман пойтахтро вайрон мекунам!
  Элфҳо аз камин ба суи оркҳои зиндамонда ҷаҳиш карданд. Онҳо намояндагони ин халқи зебо буданд, ки дар як шохаҳои хурд ва зебо буданд.
  Оркҳо зуд кушта ва бурида шуданд. Пас аз ин, духтарон аз занҷирҳо озод карда шуданд. Инчунин, бо ёрии ҷодуи асои ҷодугарӣ Агрипина низ занҷир кушода шуд.
  Зани ҷавон озод шуд. Ва тавоно, бо туберкулҳои мушакҳо.
  Баъд аз ин вай як дастаи тамоми духтарон дошт. Ва инак, чанговарони зебо пои барахна ва чисели худро дар биёбон мӯҳр заданд.
  Агрипина дандонҳояшро нишон дода, гурусна зад:
  Роҳ аз қад-қади каҷ мегузарад,
  Духтарони пойлуч...
  Хаста аз бистари бадрафтор,
  Ман мехоҳам хушбахтии худро таассурот кунам!
  Духтарон низ хеле хашмгин ва мубориз буданд. Онҳо мехостанд суруд хонанд ва ҷаҳанд. Ва пойҳояшон, дарвоқеъ, латифанд, ҳарчанд хаста шудаанд, чаппа шудаанд, сӯрох шудаанд.
  Дар ин ҷо як даста роҳ аст. Ва бо онҳо элфҳо бар unicorns ва бо камонҳо.
  Агрипина дар худ кувваро хис карда, месарояд:
   Аз замони Спартак - ин имон зинда аст,
  Ки дар дунё ҳеҷ гоҳ ғулом набошад!
  Агар усто бепарво бошад, шиками худро бо оташдон гарм мекунад,
  Ва деҳқон дар сармо ях кард - бовар кунед, ки ин тақдир нест!
  
  Бачаи рус Спартак - вай барои мо шамшер кашид,
  Ва аз паси у дарьёи мазлум беохир баланд шуд...
  Агар мард бошӣ, шараф аз ҷон азизтар аст,
  Агар хохи, ки зиндаги дар саодати дунё равон шавад!
  
  Стенка Разин мехост лагери гуломонро рост кунад,
  То ки ирода вуҷуд дошта бошад, ҳама метавонад идора кунад ...
  Ва мисли ӯ наметавонист шармро қабул кунад,
  Ва дар паси онҳо мардум - лашкари бешуморе буд!
  
  Шиканҷа, раф ва сутун - далелҳои подшоҳон,
  Ҳар кас мехоҳад, ки садсолаҳо ҳама чизро ба даст орад!
  Аммо озодӣ, бовар кунед, як километр нону асал аст,
  Ва чунин орзу кайхо боз дар дили мо месузад!
  
  Раъд омад - Октябрь, акнун кувваи мо,
  Мамлакат дар оташ аст, хуну дарди зиёд!
  Аммо Исо намегузорад, ки вартаи рост дар дӯзах,
  Касе, ки сахт тозиёна занад, дар некӣ хушбахт мешавад!
  
  Ленин дарро кушод, Сталин далерона рохбарй мекунад,
  Бо хар кадам мо ба максади мукаддас торафт наздик мешавем!
  Аммо шайтон омад, ки чилу як соли шарир,
  Ва акнун хуни мо мисли ҷӯйбор аз рагҳо қай мекунад!
  
  Мо бо шумо як кишварем; шаъну шарафи мо хаёти шумост,
  Халкхои Русро харгиз ба зону нагузоред!
  Руссияро нигоҳ доред, барои Ватан ҷанг кунед,
  Маъною намаки шучоати наслхо хамин аст!
  
  Фюрер ҷасади зишт аст ва Рус азимҷусса аст,
  Ва чечен бо узбеку рус якдил аст!
  Коммунизм як монолит, идеали ҷон аст,
  Ва полкҳои душманон ба торт зада мешаванд!
  
  Космос чавононро даъват мекунад - шох карнайхо даъват мекунанд,
  Сарҳади нав берун аз Миррих хоҳад буд!
  Мо коммунизм месозем - рублро бекор карданд,
  Ягон шаҳрвандӣ аҳамият надорад!
  
  Тамоми олам, бовар кун, акнун сурх мешавад,
  Дарҳои биҳишт - ситораҳои сурх хоҳанд буд.
  Одам бародари дигарон аст - дар гузашта ҳайвони девона,
  Ва ишқ, зебоӣ дар таронаҳои пок месароянд!
  
  Пас, беодобӣ ва танбалии худро дареғ надеҳ,
  Барои Ватани мо мисли лочин чангида!
  Ва шумо ҷанговарон ҳам шабу рӯз кор мекунед,
  Боғи Адан чӣ мешукуфад ва шарбати ширин медиҳад!
  Агрипина хамрохи дастаи пойлучаш суруд мехонад. Ва ногаҳон вай ба худ афтод, ки гӯё вай тарафдори коммунизм аст. Хуб, Агрипина замони шӯравиро намедонист: вай хеле ҷавон буд. Ба қарибӣ вай сию ҳафтсола мешавад ва ҳоло соли 2023 аст. Пас, вай дар бораи Ҳокимияти Шӯравӣ чӣ ёд карда метавонад? Ин афсона аст, дар назари ӯ ва ақидаи ӯ. Агрипина, чунон ки мегуянд, фарзанди замони худ аст. Ва, албатта, ман беҳтарин баррасиҳоро дар бораи замони шӯравӣ нашунидам. Мисли, ва дар асл, ҳатто чунин чизе ба мисли банан дар камбудӣ буд. Бале, қандҳо ва сақичҳо низ. Ва ҷинсҳо кам буданд. Ва дар замони Горбачёв аз рафхо хатто араку сигаретхои талх нопадид шуданд. Навбатхои тулонй, талонхо, карточкахо, дуконхои холй, камомади куллй - одамон замони советиро хамин тавр ба хотир меоваранд.
  Ва ҳеҷ кас намехост, ки онҳоро баргардонанд. Дар ҳар сурат, дар Маскав коммунистон ҳатто дар солҳои душвори навадум фоизи ночизи овозҳоро ҷамъ карданд. Аммо Агрипина хеле бой буд ва албатта барои капитализм. Пас, чаро вай ногаҳон дар бораи ғояҳои чап суруд сар кард?
  Ҷавонзан бо мушти худ ба манаҳаш зад ва пичиррос зад:
  Подшоҳи мо, баргузидаи осмон,
  Подшоҳи мо мисли деви арвоҳ аст...
  Подшоҳи мо, фиристодаи тақдир
  Подшоҳи мо танҳо шумост!
  Люсифер! Люсифер! Люсифер! Люсифер!
  Агрипина онро бо хурсандии вахшй гирифта, месуруд:
  - Ту Люсифери бузург ҳастӣ, ба рӯшноӣ нуре рехт,
  Ва шамшери муқаддаси ҷанг - сирро буред!
  Ва боз духтарак, дурусттараш, зани болиғ ва ботаҷриба ба сурудхонӣ шурӯъ кард;
  Подшоҳи мо, фиристодаи осмон,
  Подшоҳи мо мисли деви арвоҳ аст.
  Подшоҳи мо, ки аз ҷониби тақдир интихоб шудааст,
  Подшоҳи мо танҳо шумост!
  Люсифер! Люсифер! Люсифер! Люсифер!
  Ана хамин тавр чанговар дар биёбон суруд мехонд ва пой мезад. Ва кайфияти вай баланд буд. Чаро ӯ бояд ноболиғ бошад.
  Аммо дар ин чо боз нооромй дида мешавад. Элфҳо дар бораи наздик шудани оркҳо сигнал гирифтанд. Ва дар нимдоира саф ороста. Нисфи саворон, онҳо элфҳо буданд. Духтарони зебо, қариб бараҳна, вале бо ҷавоҳироти қиматбаҳо пӯшидаанд.
  Онхо равшан ба чанги марговар тайёр буданд.
  Агрипина пои урёну пуркуввати уро дакконд. Ва дар дасти вай камони вазнин пайдо шуд. Як калоне, ки метавонад тирҳои зиёде дошта бошад.
  Духтар, аниктараш зан-кахрамон месуруд:
  Абрҳо парида аз хунхорҳо,
  Дӯзах аз Замин дуртар нест!
  Мор дар панзвале мехазад, харомхури чирчирак,
  Абрҳо бо хун равшан шуданд!
  
  Мавҷҳо мисли тӯфони дӯзах мепаранд,
  Ва ӯ бо лашкари далертарин далерҳо мулоқот хоҳад кард!
  Мо занони зебои зеборо муҳофизат хоҳем кард
  Мо сазовори корнамоии падарон хохем шуд!
  
  Эй сарзамини ман чи кадар нола карди
  Рақиб сад захми осор гузошт!
  Аммо биёед оркҳоро партоем, дарҳол мо аз поя дурем,
  Вабои солҳои тӯлонӣ дер нахоҳад шуд!
  
  Ва марг аллакай дар паси абрҳо сафед мешавад,
  Аммо фикрҳои мо ба осмон канда шудаанд!
  Биё, бадхоҳони бадномро ба хок пошем,
  Ва канда, бидонед, оркҳо дар нимсола!
  
  Мо намедонем сулҳу пирӣ пӯсида,
  Мо фарзандони Ватани мукаддаси худем!
  Ҳама равшан бо хирс ҷангид,
  Мо ин решаҳоро пурқувват мекунем!
  
  Ва он ки бомбаи бад бо зӯр таркид,
  Ба мо чи даркор, ин раъду барк!
  Муборизони Элфи қодиранд,
  Ва боло барои Фюрер поён хоҳад буд!
  
  Ҷаҳаннам ҷаҳони зеризаминӣ, ҷаҳаннам аланга зад,
  Бо мушаки даррандаи "Паланг" дар рокад хазида шуд!
  Ва ҳама хастагӣ дар як лаҳза аз мо дур шуд,
  Вақти бозиҳои шавқовар ба охир расид!
  
  Норинҷак дар даст, партоби марговар,
  Ин аст, ки "Паланг" дар бӯй сахт қабул карда шуд!
  Ва Фюрер дар дегхонаи дегхонаи Тартар,
  Барои он ки ҷаҳонро ба элфҳо ошкор накунанд!
  
  Хирс аз тирҳои хашмгин меларзад,
  Ана, дар болои рейхстаги эльфхо байрак чилвагар аст!
  Ва офтоб бар сарн Ватан шуълад,
  Охир, Орк Рейх ба хоку хокистар афтод!
  Агрипина месуруд, канизони дигар ва элфҳо бардошт. Ҳама чиз олиҷаноб ва танҳо аҷиб менамуд.
  Ва канизон дар даст камон доштанд ва зану шавхар хатто аробача доштанд. Ва онҳо ресмонро кашида, ба тирандозӣ шурӯъ карданд. Онҳо дар як камон давида, оркҳои пешқадамро сӯрох карданд.
  Ин ҳайвони ваҳшӣ, ки бӯй ва бӯй доранд, бо хашми ваҳшӣ ва девонавор ба ҷанг шитофтанд.
  Ин дар ҳақиқат ҷанг буд. Элфҳо, ки қариб бараҳна буданд, аз камонҳояшон тир мепарронданд. Ва элфҳои мард арбобони пурқувваттар ва марговарро истифода мебурданд.
  Онхо бо кувваи калон болтхо партофтанд. Ки оркҳоро, ки ба тӯфон мебароянд, чарх зад ва сӯрох кард. Ва ба онҳо зарбаҳои сахт заданд.
  Яке аз элфҳо, ки тоҷи ҷавоҳирот дар бар дошт, бонг зад:
  - Дар чанги мукаддас галабаи мо хохад буд! Парчами Элвиш ба пеш - шаъну шараф ба кахрамонони халокшуда!
  Ҳамин тавр, вай тири калонеро партоб карда, бо пои луч ресмонро кашид.
  Ва боз, чун наъра мезанад:
  - Ҳеҷ чиз моро боздошта наметавонад! Ҳеҷ кас моро мағлуб намекунад!
  Ва элфҳо ҳамроҳи ғуломон, оркҳоро бо тирҳо парронданд. Ва онҳоро бодиққат пур кард. Ин панорамаи хеле хашмгини чанги онхо буд.
  Ҷанговарон танҳо супер буданд, ки қувваи аҷоиб ва нофаҳмо нишон доданд.
  Баъд боз сурудхои одамони дилкаш ва хеле бозича.
  Ҳеҷ чизи аниқтар аз танга вуҷуд надорад
  Вай дар ҳақиқат бе дурӯғ дурахшид!
  Дар асл, дублон ҳокими ҷаҳон аст,
  Дастгирии ӯ шамшеру сипари қавӣ аст!
  
  Дар он худоёни бутпарастӣ пинҳон шудаанд,
  Мисли хуршед, чехраи заррини мунаввар...
  Ҳарчанд то ҳол роҳзанҳо-паразитҳо ҳастанд,
  Ки дар савдои нафс ба роҳ афтод!
  
  Танга, ин бут ва фаришта аст,
  Ӯ наҷотдиҳанда, нобудкунандаи ҳама аст.
  Бе зар, дамаски кироя лоғар мешавад,
  Бе пул, муваффақият дар ҷанг ба даст намеояд!
  
  Аммо чи мехоҳӣ эй дили инсон,
  Шикор барои харидани ҷовидонӣ барои шумо ...
  Дари бахту саодатро бахилона кушояд,
  Барои бофтани риштаи умри чандинасра!
  
  Аммо як дублон низ метавонад онро ба даст орад?
  Оё ҳалқаи тиллоӣ қодир аст орзу кунад?
  То ки пирамард бо дасту салом наояд.
  Ва дар мурдахона ба пешониаш мӯҳр нагузоштааст!
  
  Ҳарчанд танга ба хушбахтии зиёд ниёз дорад,
  То ки мо ба гуноҳ даст занем!
  Аммо одам бар ҳавас қудрат надорад,
  Вай духтарон, мисли арзан ба хурӯс!
  
  Ӯ мехоҳад, ки ба меъда бисёр расад,
  Бихӯред фазанҳо, мино ананас.
  Ҳарчанд шумо наметавонед ба қабр хӯред,
  Ҳатто агар шумо бо пул бениҳоят хуб бошед!
  
  Ва тобут, ҳатто арзишаш аз ҳад зиёд,
  Зеро он ҷо барои подшоҳон дорад!
  Охир, фаришта дар шакл сифр мекашад,
  Зарба ба пешонӣ ва чӯб ба майна!
  Ҷанговарон, албатта, дар ҷанг кам нестанд. Ва ҳангоме ки оркҳо талафоти вазнин дода, то масофаи ҷангро рахна карданд, зебоиҳо шамшерҳои худро партоб карданд.
  Альбина табассум кард. Дарҳол дар дасташ ду шамшер пайдо шуд. Вай онҳоро чарх зад, осиёбро гардонд, як-ду сари оркро бурида партофт:
  -Шумо ба хатогӣ дучор шудед!
  Ва баъд аз ин, вай онро бо пошнаи урёнаш гирифт ва ба манаҳи генерали орк лагад зад. Он мисли халтаи рег афтод. Ва дандонҳо аз даҳони шикастааш афтоданд. Ва ин ҳама хеле зебо ва зебо менамуд. Духтарон бо шавқу завқи беандоза бо хор месуруд:
  Хоҳӣ мекунам, эй Худованд, он рӯз пажмурда нашавад,
  То ки нигоҳи духтар ҳамеша ҷавон бошад!
  Ба тавре ки рыцари мо аз болои сангхо парвоз кунад,
  То ки сарпӯши кӯлҳо аз булӯр тозатар бошад!
  
  Чи дунёи зебоеро Худованд офаридааст
  Дар он нуқра хӯрданд ва хордор ёқут аст!
  Дар ҷустуҷӯи дӯстдухтар, идеали Худо -
  Барои ин, ӯ душманонро дар набардҳо буридааст!
  
  Дар дили ҷавон чӣ сахтгир аст?
  Ӯ дар ин ҷаҳон чӣ пайдо кардан мехоҳад?
  Хуб, чаро байк шикастааст?
  Як печи мушкилоти калонро чӣ гуна бояд ҳал кард?
  
  Худоё ман ҳам мехоҳам хушбахт бошам,
  Орзуи осмонии худро пайдо кунед!
  То ки барори кор ришта наканда,
  Барои ба зери рох, балласт-хат!
  
  Аммо дар ченаки бе ишқ чӣ бояд ҷӯям,
  Барои духтар чӣ гаронтар шуда метавонад?
  Душвор аст хушбахтиро бар хун бунёд кардан,
  Дар он шумо метавонед танҳо дар дӯзах шино кунед!
  
  Ҷудоӣ барои ман шиканҷа аст
  Ҷанг то ҳол чунин даҳшат аст!
  Ана, пои дар узанагӣ, аспро зин карда,
  Харчанд орки бадкирдор ба чаллод табар овард!
  
  Духтарони моро пурра мегиранд,
  Онхоро азобу шиканча медиханд, баданашонро дар оташ месузонанд!
  Аммо мо ба Фюрер мағлуб мешавем,
  Бидонед, ки Элфи мо ҳеҷ гоҳ намемирад!
  
  Пас аз ҷанги бад тӯй кунем,
  Он гоҳ кӯдакон ханда хоҳанд дод!
  Ҳама бо ман хеши хунанд,
  Ман дар шикор ҳастам, бозии фарбеҳ хоҳад буд!
  
  Ва дуб, мисли зумуррад, барги он,
  Гуфт, ки бача кори хуб кард!
  Бигзор виҷдон мисли булӯр пок бошад,
  Ва танҳо дар плюсҳо рақамҳо дар тавозун хоҳанд буд!
  Инҳо сарояндагон дар ин ҷо ҳастанд, ин духтарони зебо ва нотакрор. Ки агар онҳо аллакай ба ҷанг шурӯъ карда бошанд, хирсҳои ларза ба онҳо муқобилат карда наметавонанд.
  Агрипина, чеҳраашро кушода, пичиррос зад ва бо шамшераш боз чанд сари оркро буриданд:
  -Ман ҳама корро карда метавонам ва шумо инро хоҳед дид!
  Баъд вай пои урёнашро дар пусти афсаре, ки яке аз хирсхои хашмгин ва ларзанок буд, харакат кард. Ва вай дар ҳақиқат тӯбҳои ӯро гирифт ва зад. Ин дар ҳақиқат як духтар буд - Супермен.
  Ва бар зидди чунин, эҳтимолан, ҳама лашкари хирсҳои мӯйсафед беқувват хоҳад буд.
  Агрипина табассум кард ва ангуштонашро ба даҳонаш бурд. Ва вай бо тамоми кувва дамид. Овози даҳшатнок, хашмгин ва харошида баромад. Ин мисли он буд, ки аз ҳаво пӯст канда шуд.
  Ва чандсад гусфанди азим, ки дар болои майдони набард давр мезаданд, сактаи дил гирифта, мисли жола афтоданд. Ва нӯгҳои тези онҳо ба косахонаи косахонаи оркҳои хазанда зада, устухонҳоро пора карданд. Ва, айнан, шикастани мағзи сар.
  Агрипина бо шамшерҳои худ техникаи шабпаракро иҷро карда, чанд сари ин хирсҳои як гурӯҳи калонро бурида, наъра кард:
  - Ман хубам, ҳама чиз ба ман итоат мекунад,
  Равшан аст, равшан аст!
  Ва тамоми замин меларзад,
  Онҳоро бо пошнаи урёни худ пора кунед!
  Баъд аз ин, оркҳо тоқат карда натавониста, ба парвози яклухт табдил ёфтанд. Духтарон ва элфҳо ба таъқиби онҳо шитофтанд ва дар айни замон суруди ҷангӣ ва хашмгинона иҷро мекарданд;
  Кобус ҳамеша мисли мор меояд
  Шумо ӯро интизор нестед, аммо ӯ аз дар медарояд!
  Шумо оилаи хушбахту сераҳолӣ ҳастед,
  Шумо намедонед, ки одамон ҳайвонанд!
  Дар ин ҷо ҳамлаи лашкари лашкар оғоз ёфт,
  Тоторхо ба мо тирхо мерезанд!
  Аммо мо барои корнамоии далерона таваллуд шудаем,
  Ва мо ба зарбаҳои сахт тоб меоварем!
  
  Ҳеҷ кас намедонад, ки Худои хуб аст
  Ҳамин тавр одам бераҳм шуд!
  Марг остонаро мезанад -
  Ва Веселвул шохҳояшро аз оташ берун кард!
  
  Бале, ин замонҳои қадиманд,
  Дар он мо хеле олӣ будем!
  Охир, ин орзуи ман набуд,
  Мо ба ин чо нарафтем, аз байни кух-хои дур!
  
  Аммо агар шумо дар дӯзах бошед
  Балки дар олами дарду ғуломӣ, ҷанг!
  Ман то ҳол умед дорам
  Бигзор дили шумо тамоми ритмҳоро бизад!
  
  Аммо озмоишҳо, ин занҷири мост,
  Ки намегузорад, ки фикрҳо осон бошанд!
  Ва агар лозим бошад, мо бояд сабр кунем,
  Ва агар фарьёд занед, пас бо тамоми кувваи шушатон!
  
  Шоире, ӯ сароянда ва зулм аст,
  Аммо на дар майдони ҷанги гарм!
  Душманони ашаддии Ватан мемуранд,
  Онхо зуд ва бепул дафн карда мешаванд!
  
  Акнун онро бигир, ба сӯи Масеҳ саҷда кун,
  Худро убур кунед, бӯсаҳоро кунед!
  Ман бовар дорам, ки ба мардум рост мегӯям,
  Ҳамчун мукофот, Худованд бисёр-peculia хоҳад дод!
  
  Дарт Вадер VS Шайтон
  Киштии размии Дарт Вадер, ки ба охани азим монанд буд, ба сайёраи Замин наздик мешуд. Дар паси ӯ киштиҳои дигаре, ки маргро ба галактика ва таҳкурсии аҷиби коинот аз як ҷаҳони зидди ҷаҳони дигар мебурданд, ҳаракат мекарданд. Империяи кунҷӣ, кайҳонӣ Сит. Ва дар паҳлӯи онҳо, соддакардашуда, ба пиранхаҳои дарранда монанд - тоталитар Стелзанати берун аз таҳсилот.
  Як авбоши думетраи ниқобдор, ки китфҳои васеъ ва шохҳои калон дар кулоҳаш дошт ваҳшиёна хитоб кард:
  Шумо наметавонед аз Люк Скайволкер дур шавед! Ин ё ту ё ман, аммо ҳардуи мо дар галактика ҷой надорем!
  Дар баландӣ ва паҳнои китф аз Дарт Вейдер камтар нест, Лира Велимара каҷ ва варзишӣ нимпайкараи бошукӯҳи ӯро фаъолона такон дод. Либоси ҷангии генералдухтар комилан шаффоф буд ва як хат, ҷисми мушакӣ ва духтаракии ӯро пинҳон намекард. Пӯсти биринҷии ӯ бенуқсон буд ва пистонҳояш дар маркази диққат чун ёқут медурахшиданд.
  Дарт Вейдер ба зебоӣ чашм пӯшид. Генерали дуситораи Сталзан (империяи кайҳонӣ ба ҳадде хунхор ва ба забт кардан майл дорад, ки қудрати сиёҳи Сит дар заминаи ӯ тифли бегуноҳ аст!), Ба таври дағалона шаҳвонӣ менамуд.
  Аммо вай, инвалиди бадбахт чй метавонад? Истифодаи протези кибернетикӣ?
  Лира андешаҳои ӯро гирифта, бо оҳанги зафаровар эълон кард:
  - Ноумед нашав, дӯстам... Дар рӯи замин ҳалқаи Сулаймон ҳаст, ки он чунон ҷодугарии тавоно дорад, ки дар пасманзари он қудрати Люк Скайволкер танҳо як пораи дуди сигор аст!
  Дарт Вейдер зӯроварона ҳаворо аз зери ниқоби худ берун карда, хиҷил кард:
  - Оё ман метавонам худро бадани воқеии зинда пайдо кунам?
  Лира, ки тӯбҳои мушакҳояш дар зери пӯсти биринҷиаш ба таври машҳур ғелонда мешаванд, бо ханда гуфт:
  - Ҷин ва ифрит ҳама кор карда метавонанд! Ин қудрат бар коинот аст!
  Дарт Вейдер бе оҳанг месуруд:
  - Бале, олами бадбахт овезон буд,
  Торикии бешумори ҷинҳои бад!
  ҳалқаи манфури Сулаймон -
  Ба кор андохта шуд ва сари бурида!
  
  Аммо бидонед, Вадер албатта гарав нест,
  Ва то абад зери юғ роҳ надиҳед ...
  Душманони бадро ба оташи оташ табдил медиҳад,
  Ҳокими ҷаҳониён хоҳад шуд!
  Лайра дар ҷавоб рақсид ва бо ангушти зебо, дароз ва тезаш ба тӯби кабуд ишора кард:
  - Ин Замин аст!
  Варзишгари зебо бо овози баланд месуруд:
  - Замин дар иллюминатор, замин дар иллюминатор, Замин дар иллюминатор намоён аст... Мо таркандахоро нишон додем, масофаро чен кардем, хонаи одамро ба хок яксон мекунем!
  Бо вуҷуди ин, ғарибон хеле зуд шод шуданд. Хабари пайдо шудани даҳҳо киштиҳои бузурги ҷангӣ, ки аз торикии кайҳон дар мадори замин берун омадаанд, дар байни ҳама тарсу ҳарос ва ҳукуматҳои сайёраи кабуд воҳимаи сахттаринро ба бор овард. Киштиҳои ситораҳои бегона бо ҳазорон аслиҳаи ҷангӣ, бисёр эмитентҳо ба одамон таассуроти раднашаванда гузоштанд.
  Панҷоҳ киштӣ - бисту панҷ Империал ва бисту панҷ Стелзанат.
  Қудрати ҷаҳаннам бар рӯи замин... Ва аз чӣ сабаб бошад, одамон аслан бовар намекарданд, ки ғарибон ба сулҳ омадаанд.
  Лира Велимара, ба Дарт Вейдер пешниҳод кард:
  - Ичозат дихед ба замнихо мурочиатнома хонам!
  Худованди сиёҳ аз ин порча хашмгин шуд:
  -Ва чаро шумо? Мо киштиҳои баробар дорем!
  Духтари зебо гардани пурқудрат ва болиғашро ҷунбонда, хандид:
  - Бале, чеҳраи шуморо дида, метарсанд...
  Дарт Вейдер гурриши гӯшношунид кард ва овозаш мисли палангҳои дар ҳалқа буда пахш мешуд:
  - Ва мо бояд заминиёнро битарсонем! Бигзор онҳо фавран панҷаҳои худро баланд кунанд!
  Лира Велимара, ки аллакай таҷрибаи несту нобуд ва забт кардани сайёраи заминро дошт, бо хандон гуфт:
  - Вакти он расид, вакт расид, дар радио - Боярский ба сухан баромад... Бо овози масти худ - тамоми оламро тарсонд!
  Лорд сиёҳ ба сӯи голограмма шитофт ва кӯшиш кард, ки сканери идоракуниро гирад. Лайра Дартро бо ангуштони пойҳои бозичааш аз паси ниқоб гирифта, авбошро партофт. Либоси ҷангии Вейдер баланд садо дод ва шарораҳо хомӯш шуданд.
  Ва харпи биринҷӣ Лира хандид:
  - Магар ту, эй нозанин, дон, ки аввал хонумро гузоранд!
  Силоҳҳои гиперионии империяи Сталзанат оташи сӯзони худро ба моҳвораҳо ва дигар маҳсулоти партовҳои инсонӣ, ки дар мадори замин чарх мезананд, ба вуҷуд оварданд.
  Ва он гоҳ худи Лира Велимара пайдо шуд. Он фавран дар ҳама экранҳо пайдо шуд, ҳатто телевизорҳо ва мониторҳои компютериро хомӯш кард. Вай бараҳна ва зебо ба назар мерасид, ки дар мӯяш чор мӯи кибернетикӣ дошт, ҷодугарӣ ва ҷодугарии нобудкунандаро паҳн мекард. Худои воқеӣ дар олами қувваи бераҳмона!
  Вики тобовар бо чир-чири булбул сар дод:
  - Заминиён! Мо дуньёи кучаки бадбахти шуморо забт карданй нестем. Шумо аз мо хеле дур ҳастед, ки империяро бо гарнизони калон андоза кунед. Чашмони сапфир, топаз ва зумуррадҳои духтар бо хашм медурахшиданд ва ё ҳатто мисли шуоъҳои гиперлазерӣ медурахшиданд. Ва овоз хеле сардтар шуд. - Мо шуморо ба таври ночиз ба кваркҳо пароканда мекунем ва бо ёрии гипермагогравитатор ҷонҳои шуморо ба олами зеризаминӣ, ба азоби ҷаҳаннам ҷовидона мефиристем!
  Ин даҳшатнок менамуд, вале он ки чунин ахлот аз ҷониби як зани урён ва хеле иштиҳо, боиси даҳшат на он қадар ханда!
  Дар ин лаҳза чеҳраи таҳдидомез дар ниқоби сиёҳ пайдо шуд ва мисли ғурриш аз байни гулӯлаҳои гипертитанӣ:
  - Хулоса, пеш аз он ки туро тамоман нобуд кунем, ангуштарини Сулаймонро ба мо дех!
  Лайра синаи даббохтаашро чунбонда, фишурда:
  - Хеле дарднок нобуд шуд!
  Дарт Вейдер мушти худро ҷунбонда, илова кард, ки шамшере, ки дар он нури сурх медурахшад, сахт часпида буд:
  - Ва мо бе наркоз кастатсия мекунем!
  Кӣ дар сайёраи Замин хандид, кӣ гиря кард ва кй ба бемории асаб гирифтор шудан гирифт. Ва танҳо як нафар дар зери моҳвораи кабуд дар худ шодии ҳақиқиро ҳис мекард. Президенти Туркия Эрдуғон оҳиста ба оина наздик шуд. Ва худаш кукиро нишон дод. Ман санги дурахшандаеро, ки бо ангушти ишорати дасти ростам хеле мувофиқ ороста шуда буд, ба ваҷд меовардам.
  Вориси султонҳои усмонӣ гуфт:
  -Ту ангуштарини Сулаймонро мехоҳӣ? Чаро як wigwam олмонӣ барои пурбор намедиҳад?
  Дарт Вейдер аз тасвирҳои голографӣ аксуламали хеле шодмононаи заминиёнро дида, хитоб кард:
  - Ба мардум ультиматум эълон кардан лозим!
  Лира Велимар Зенкиро бо ҳама рангҳои рангинкамон ба вуҷуд овард:
  - Ва ин чист?
  Дарт Вейдер бо оҳанги зафаровар дар чоҳҳои бепоёни чашмонаш шарҳ дод:
  -Ин як калимаи байналмиллалӣ аст. Нобудкунӣ кафолат дода мешавад!
  Лайра хандид ва шарораҳоро аз нохунҳои дарози моноатомиаш пай бурд:
  - Эй писарон! Танҳо гӯштро нест кардан мумкин аст... Ва Магогравитация - он боз ҳам сардтар мешавад!
  Дарт Вадер, бо як қудрати нав ва аҷиб, ҳама эмитентҳои гравомагро фаъол кард. Ва ӯ гӯшношунид ба тела додани белуга оғоз кард.
  Ва чӣ овозе дошт оғои сиёҳ, ҳатто зиреҳаш сафед буд:
  - Ультиматум! Ультиматум! Ман туро ба як несту нобуд хоҳам кард!
  Лира Велимара нимпайкараи бошукӯҳи худро ба ларза андохта, паҳлӯҳои боҳашаматашро печонд. Дар баробари ин вай фольклори заминиро ба ёд оварда, фиѓир мезад:
  -Мафияи рус, ту марг таваллуд кардӣ! Арақ бо гидроген - узви мардум хароб! Ва мо қудрати кайҳонии Сабантуя дорем!
  Ва ҷанговарони Стелзанати бузург месароянд:
  - Мо ҳашароти бадбахт нестем - сангпуштҳои суперниня ... Тупҳо - гӯшҳои Чебурашка - ҳамаро мисли бӯйгир месузем!
  Ғарибони кайҳон ультиматум доданд, аммо натиҷае надод. Ва он гоҳ Лира Велимара пешниҳод кард:
  - Ва биёед инро ба таври сард иҷро кунем ... Оё мо BASIC-ро банг мекунем?
  Дарт Вейдер, барои тамоми аблаҳии худ - бе пуркунии гиперплазма, аз майна чӣ гирифтан мумкин аст, шиква кард:
  - Вакте ки гуфтушуниди тачовузкорона бо ёрии шамшер сурат мегирад?
  Лира чашмак зад, бо пои урёнаш саги шашкади сари аспро тела дод. Омехтаи тахтаи шохмот, асп ва тимсох чир-чир-чир-чир карда, бо ранчу газаб болои он чарх мезад. Генералдухтар пои уро чунон часпонд, ки ультраплазмаи тафсон пошнаи урёнашро тик карда, сари хафтрангаашро чунбонд:
  - Не зебо! Ба ҷои шамшер, мо бомбаи термокваркро мепартоем!
  Дарт Вейдер забони клоншудаи дарози ба мор монандро берун кард ва онро дар канори шӯри ниқоби худ давид. Ва самимона мисли муҳаррики шикастаи дарунсӯзӣ садо медиҳад:
  - Ман бомбаҳои термокварк ва бомбаҳои термопреонро бештар дӯст медорам!
  Лайра инҷизона ғазаб кард, боз пои худро ҷунбонд, ин дафъа ба гурбае, ки бо баргҳои нефт фаро гирифта шудааст:
  -Ту бо преон пухтанро намедони!
  Лорд сиёх мантикона чавоб дод:
  -Агар намедонӣ, мо туро ёд медиҳем, агар нахоҳӣ, маҷбур мекунем!
  Лира чанголи аскари чанговарашро чунбонд.
  - Таркиби гиперплазма! Як снаряди термокварк!
  Аз долони васеи таппончаи гравитационй мавчи кабуд бемалол аланга зад. Ракетаи хурде, ки ба андозаи тарбузи оддй баробар аст, ба сатхи сайёраи Замин шитофт.
  Лири Велимара мисли ажнашак парида, чанд нафар чанговарони урёни Стелзанат хамрохи у.
  Дарт Вейдер ниқоби худро бо табассуми ғазаб тоб дод.
  - Ва ҳоло чӣ мешавад?
  Аммо тири нобудшавӣ ҳатто ба радарҳо намоён нест - суръате, ки аз суръати ситораи парвози фотон фаротар аст!
  Владимир Путин барои фаҳмидани ин ҳамла вақт надошт. Баъзан нодонӣ охирин амали раҳмати Худост.
  Гиперплазми Геенна Фармондеҳи олии артиши пуриқтидортарин дар сайёраи Заминро фурӯ бурд. Миллионҳо одамон пеш аз фаҳмидани фалокати рухдода ба плазма ва гиперплазма бухор шуданд.
  Гулбаргҳо бо садҳо ҳазор забонҳои нобудкунандаи марговар шукуфтанд, ки ҳар кадоме бо рангҳои беназири худ ва шакли динамикии нобудшавӣ.
  Як занбӯруғи азими қаҳваранг ба баландии беш аз 500 километр баромад ва мавҷи таркиш дар саросари ҷаҳон якчанд маротиба давр зада, тамоми тирезаҳоро ҳатто дар Иёлоти Муттаҳида кӯфт. Дурахш тамоми ионосфера, дар тамоми рангхои беандоза ва гулу гулзорро фаро гирифт. Мавчхои азими цунами аз ларза бархост. Зиёда аз дусад метр шохаи обй тамоми китъахоро фаро гирифта, даххо хазор киштиро ғарқ кард. Хатҳои барқ хомӯш карда шуданд, шаҳрҳо ба торикӣ ғарқ шуданд, танҳо дар ин ҷо ва он ҷо бо оташи сӯхтор қатъ карда шуданд.
  Аз холо дар сайёраи Замин давраи нав cap шуд. Соати аждаҳо фаро расид.
  Дар посух ба ҷараёнҳои девонаи гиперэнергия, ҳалқаи Сулаймон разряди сахт гирифт.
  Эрдуғон ҳис кард, ки қудрати садҳо ҳазор ҷин ба ӯ ворид мешавад. Президенти Туркия якбора сурх шуд ва варам кардан гирифт. Марди оддї бо мѓйлаби хурди таракан (ба ѓро ба Адольф Гитлер шабо®ат меди®ад!), мисли тармае, ки аз Эверест меафтад, калон мешавад.
  Даъвои граждании диктатори усмонӣ дарида, мушакҳо гӯё дар як ҷаҳиш ба воя мерасанд. Ва, дар ин ҷо китфҳои васеъшудаи Эдроган ба ганҷи қасри бостонии Султон такя мекарданд.
  Чанд муддат ҳубобчаи варамкунанда васеъ шуд ва ниҳоят деворҳои мармарӣ фурӯ рехт. Мухофизони сершумори турк ба самтхои гуногун пароканда шуда буданд. Ва ғуломони нимбараҳна, аз ҳарами диктатори усмонӣ, бо тарс пойҳои урёнашонро ҷунбонда, пароканда мешуданд ва ё хазида мерафтанд, агар бахташон нарасид, кӯфта шавад.
  Ва Одроган мисли як супермен дар андоза афзоиш ёфт. Биноҳои пойтахти Туркия Анқара зери мӯзаҳои ӯ ҳамвор шуданд. Дар ин ҷо диктатори усмонӣ аллакай аз Эверест баландтар аст. Ва аз киштиҳои ситораи Сталзанат ва империяи Сиёҳ Сит, силуэти баланди ӯ хеле равшан намоён аст.
  Лира Велимара хашмгинона хитоб кард:
  - Чӣ бача бузург... Ӯ шаъну шараф дорад - шояд бисёр!
  Дарт Вейдер, ки худро ба ниқоб зад, - ҳамин тавр тасвир дар он лойолуд шуд, хирир-ҳирҷирӣ кард:
  - Ин як бузургест бо пойҳои гил!
  Лира як-ду баркро аз чашмонаш раҳо кард ва хитоб кард:
  - Ва аз афташ овоз бояд фаришта бошад! - Пас аз чашмак задан, ки хоси як фоҳишаи ниҳоят гаронбаҳост. -Гул суруд хонед, шарм надоред!
  Ва диктатори турк Эдроган мисли як ҳубобчаи шамолкашӣ босуръат варам карданро идома дод. Ва он чизе ки аз ҳама хатарнок аст, дар дасти ӯ шамшери дароз ва инчунин зуд афзоишёбанда пайдо шуд.
  Холо нашъунамои Едроган хазор мил бахрй аст ва ин хадди хадди он нест. Ва то чӣ андоза мушакҳои диктатори турк шудааст - мушакҳои азим аслан қад кашида ва меларзанд - ҳама, ҳатто як бодибилдинги аз ҳама ларзон ба онҳо ҳасад мебарад.
  Ва шамшери вай мисли ситорахо, ки дар гулдастаи хазинадори маглубнашаванда ба хам печидаанд, дурахшид.
  Ва дандонҳои раисиҷумҳури Туркия дароз шуда, ба дандонҳои хеле тезу ҷӯши вампири мушакӣ мубаддал мешаванд. Ва батири тозапухта шамшери азимашро ба задан оғоз мекунад.
  Лира Велимара гушношунидона дод мезанад:
  - Заряди термокварк ба Фюрер... Уф, бар Султони турк - оташ!
  Дарт Вейдер бо дастпӯшаки худ ба джойстики калон ва тиллоранг ламс кард ва тамасхуромез хитоб кард:
  - Ва чаро Гиперплазма не! Оташ аллакай ифодаи заминии кӯҳна аст!
  Лира Велимара, ки чӣ тавр пойҳои шево ва духтарчааш, пойҳои бараҳна ва гулобӣ ба фарши металлӣ мекӯбанд:
  - Ба оташфишонии гармӣ диҳед! Хатогиҳои зидди пульсар!
  Ва мушакҳои термокварк, ки дар паси худ изи оташин ва пайраҳае чун думи арӯс паҳн шуда буданд, ба сӯи Эдроган шитофтанд, ки аз шумораи зиёди рӯҳҳо ва ҷинҳо, ки ба он ворид шуда буданд, варам карда буданд.
  Диктатори усмонӣ, ки андозаи он аллакай ба моҳ баробар буд, шамшери кайҳонии худро ҷунбонд. Ва киштии ситораи империяи Сит - крейсери ракетии "Бабун" дар зери зарбаи сахт шикаст. Парраҳои гиперплазмӣ пошида шуданд... Ва чизи аҷиб ва фазмогорӣ афтод.
  Ва дар айни замон, ин хеле ночиз аст - зеро сарбозони клон хеле прозавӣ мурданд. Намоиши эҳсосот на бештар аз биороботҳо. Аммо фармондеҳи онҳо Санта, ки клон набуд, ба таври возеҳ асабӣ буд. Ва ӯ ба ёд овард, ки чӣ қадар ғуломони ҳатамро пинҳонӣ фурӯхтааст. Хуб, ҳоло ӯ бешубҳа интизори дӯзахии зидди коинот ва азоби тарафи торикии қувва буд!
  Мушакҳои термокварки Эрдуғон. Хар кадоми онхо энергияи сад миллиард бомбаи атомии ба Хиросима партофташударо мебурд. Ва танаи тавоно ва мушакҳои диктатори усмонӣ бо захмҳо ва дурахши бомбаҳои таркандаи ултра-ядроӣ фаро гирифта шуда буд.
  Лира Велимара пои урёнашро болои бинии зебояш давонда, хичиррос зад:
  - Албатта на! Ман май мехоҳам - як қуттӣ сигорҳои Camel!
  Дарт Вейдер панҷаи чанголи худро ба пушташ урёну мушакҳои духтар гузошт ва онро болои ӯ гузаронд ва суруд гуфт:
  - Ҳушёрӣ меъёри зиндагӣ аст!
  Лайра рақиби эҳтимолии лорди сиёҳпӯстро ба ҷоғ зону зад ва хитоб кард:
  - Фармон, пеш аз хама!
  Ҳарчанд Эрдуғон бо зарбаҳои кофӣ барои несту нобуд кардани моҳ сӯрох карда шуда буд, бо Меркурий барои пурборкунӣ, Султони Усмонӣ боз ҳам калонтар шуд. Ӯ ҳоло дар ҳақиқат ба ифрити бузурги афсонавӣ монанд буд. Ва шамшери ӯ фаъолона қурбониёнро дар байни киштиҳои Стелзанат ва Империяи Сит меҷуст.
  Дарт Вейдер ба он нигоҳ кард, ки чӣ тавр мушакҳои термокварк ба ин мастодон аз афсона заррае зараре нарасондаанд ва суперлазер ҳатто қудрати Эрдуғонро ғизо медиҳад, ба Лира пешниҳод кард:
  - Оё мо чидду чахдамонро якчоя кунем?
  Зебоии бараҳна аз империяи Сталзан оғои сиёҳро тамоман нафаҳмид:
  - Чӣ хел? Мо ин қадар муттаҳид ҳастем!
  Генерал Астара, ки дар тан бикини пӯшонида шуда буд, ин духтари ҷанговари говҷусса варианти худро пешниҳод кард:
  - Биёед, ба у заряди термопреон партоем!
  Дарт Вейдер, ки кунҷковии пажӯҳишгар ва олими паҳлӯи торикии қувваро бедор кард, аз ниқоб хирир карда пурсид:
  - Оё ин силоҳ дар асоси раванди синтези преон аст?
  Астара, ки тамоми танаи мушак ва риштахои худро камон карда, ба лорди сиёх cap хам кард.
  - Ҳа, ҳазрат! Чунин реакция имкон медихад, ки дар ракета энергияи ба 1000 пентатон баробар истифода шавад. Ё даҳ, сад триллион бомбаи атомӣ ба Хиросима партофта нашудааст!
  Ақли тези лорд сиёҳ як лаҳза ҳисоб кард ва Дарт Вейдер бо тааҷҷуб ҳуштак зад:
  - Вой! Аз чунин таркиш, ҳатто сайёраи Муштарӣ ба кваркҳо меафтад!
  Бо баъзе сабабҳо, Лира Велимара чунин хушбиниро аз ҳад зиёд мубодила намекард:
  - Сайёраи Замин аз чунин зарба месузад. Тамоми ҳаёт дар системаи офтобӣ нест карда мешавад!
  Дарт Вейдер чанги кайхониро тамошо кард. Эрдуғон кӯшиш мекард, ки киштии ҷангии Стелзанатро, ки ба пиранҳаи гӯштхӯр монанд буд, бибурад. Вай аз манёври аҷоиб истифода бурда, сахт кӯшиш мекард, ки мағлубиятро пешгирӣ кунад.
  Аммо, силоҳҳои гиперионӣ ва батареяҳои суперлагер бар зидди ҷисми ултра-магоплазмии Эрдуғон комилан бефоида буданд. Он энергияи миллиардҳо ҷинҳоро ҷамъ кард ва суръат аз рӯшноӣ зиёдтар буд.
  Ҳамин тавр, як armadillo чолок буд, ки мисли ҳасиб бо корд бурида. Ва дар айни замон шарорахои азим ба масофаи садхо километр дур парида баромаданд.
  Диктатори усмонӣ бо гӯшношунид фарёд зад:
  - Банзай! Шумо тарҳи тобутро хоҳед дошт!
  Дарт Вейдер масофаро ҳисоб карда, бо нигаронии самимӣ қайд кард:
  - Агар заряди термопреон таркад, мо худамон мисли машъали шабпаракхо ме-равем!
  Лира Велимара шармгинона ба хоҷаи сиёҳ чашмак зад ва дилпурона гуфт:
  - Натарс, терминатори тираи ман! Термпреон дорои нӯги маҷмӯӣ!
  Лорд Вейдер дасташро ноумедона ҷунбонд.
  - Хуб, оташ! Дар ҳамин ҳол, ман тамоми паҳлӯҳои торикии қувваро ҷамъ мекунам!
  Эрдуғон, ки ҳамаи ҳафтоду ду қабилаи арвоҳи париро дар бар мегирифт, дар болои замин парвоз кард.
  Султони Туркия дар дарозии худ аз диаметри Моҳ ду маротиба зиёдтар буд ва танҳо бо қудрати девона ва аҷоиб дурахшон буд. Чунин мубориза холо дар кайхон давом дорад. Шамшери Эрдуғон нисбат ба барқ тезтар парвоз мекунад ва киштиҳои ситораҳои девонаворро шикаст медиҳад.
  Ҳатто заррачаҳои нимнаҳшаванда дар муқобили чунин қудрати оддии ваҳшиёнаи ҷинҳо комилан бефоидаанд. Киштии азими империяи кайхонй, ки ба нуги теча афтода буд, бо шуълаи зарду кабуд аланга зад ва хатто пора-порахо нагузошт.
  Аммо Лира Велимара "трамп-эйс"-и худро аз остини худ - ракетаи термопреон кашид. Термопреон ҳангоми пурра озод шудан қодир аст, ки нисбат ба реаксияи термоядроӣ 7 квадриллион маротиба зиёдтар энергия тавлид кунад.
  Зарбаи маҷмӯии термопреон каме заифтар аст, аммо он нобудшавиро ба таври муқоисавӣ дақиқтар равона мекунад. Ва ҳоло шиками онҳо аз киштиҳои ҷангии флагман як доғи шоҳзодаи плазма хориҷ карда шудааст.
  Ин аст он чизест, ки мушаки термопреони дар асоси синтези идорашаванда ва оқилона нигаронидашуда берун аз қуттӣ ба назар мерасад. Он материяи устувор надорад, бинобар ин онро паст кардан қариб ғайриимкон аст. Аммо дар айни замон, худи заряд ҳадафро интихоб мекунад.
  Принцесса-плазма доғи Эрдуғонро метарсонад. Ӯ дудила мекунад, ки гурезад, аммо ҷавҳари ултра пешрафта тезтар буд. Ва мисли тортанак, як бомбаи гиперядроӣ ба танаи тавонои подшоҳи нав пухта ва императори ҷинҳо фурӯ рафт!
  Лира Велимара бо ча-пакзании гарму чушон чапакзанй кард ва месуруд:
  - Ман онро пора мекунам! Биёед онро ба кваркҳо тақсим кунем!
  Эрдуғон ҳамчун Ҳеркулес тавоно буд, сахт каҷ буд ва ӯ мисли тӯби гуттаперча дар нимсола хам шуд.
  Як супернова таркид. Якчанд киштии ситораи Сталзанат ва Империяи Сит дар наздики ба ақиб партофта шуданд, чоҳи гиперплазми платформаҳо ва баррелҳои бисёр батареяҳоро сӯзонд. Бисёр клонҳо ва духтарони зебои Амазонка аз империяи Сталзанро шикастанд.
  Худи Эрдуғон чарх зад, гардиш кард ва... Боз ҳам калонтар ва даҳшатноктар шуд. Шамшери дуюм мисли навдаи растании паразитии гуштхур аз дасти росташ сурох шуд.
  Ва диктатори Императори Усмонӣ гӯшношунид хандид:
  - Эй бадбахт ғарибони кайҳон.... Шумо танҳо хизматгори Шайтон ҳастед, аммо дар асл Шайтон бандаи ман аст!
  Дар ҳамин ҳол, дар сайёраи Замин гирдбод ба амал омад. Мавҷҳои уқёнуси ҷаҳонӣ якбора аз хуруҷи гиператомӣ гарм шуданд ва бо оби ҷӯшон, ки тамоми мавҷудоти зиндаро сӯзонд, ҷӯшид. Ва чангалзорхо ва бинохои баландошьёна аланга заданд.
  Сад триллион Хиросима аз дурии мадори Мох аланга зад - ин шӯхӣ нест! Ва оташе, ки тамоми Заминро фаро гирифт, айнан онро ба дӯзах сӯзонд.
  Дар чои Вашингтон шуълаи равшани шадиди нури дурахшида, баъд гули азими бунафш-кахранг пайдо шуд. Ҳафт гулбаргҳои гиперплазмаӣ аз навдаи ҳайратангез ҷудо шуда, ба баландиҳои осмонӣ парвоз мекунанд. Онҳо даҳ сония бо тамоми рангҳои рангинкамон дурахшиданд ва сипас, якбора хира шуда, афтоданд ва дар стратосфера танҳо шарораҳои азими бунафш-сурх шино мекарданд.
  Дар як мижа задан даххо, садхо миллион одамон сухта, заррачахои элементариро пароканда карданд. Онҳое, ки дуртар буданд, нобино буданд ва мисли машъалҳои зинда аланга заданд. Оташ гӯшти одамро бо дард фурӯ бурд. Пӯсти одамон пошида, мӯй ба хок табдил ёфт, косахонаҳо сӯхта шуданд. Мавчи таркиш гуё аккордеон барин бинохои осмонбусро печонда, бисьёр одамони зиндаю бепарворо то вактхои охир дар кабрхои бетонии гарм зинда ба хок мебурд.
  Дастаи мактаббачагони малламуй ва нимбараҳнаи Техас аз паи тӯб буданд ва мавҷи ҷозиба аз миёни онҳо гузашта, дар болои алафҳои сӯхта танҳо силуэтҳои хокистарӣ боқӣ мондааст. Бечора бачаҳо, дар лаҳзаҳои охир дар бораи чӣ фикр карданд: шояд модари худ ё яке аз қаҳрамонони филм, бозиҳои компютерии бешумор гуфтаанд.
  Духтаре, ки аз мағоза бо сабад бармегашт, табассумкунон, ҳатто вақти доду фарёд надошт, ба дунёи дигар рафт. Кӯдак танҳо ба фотонҳо пора-пора шуд ва танҳо як лентаи камон ба таври мӯъҷизавӣ наҷотёфта дар гирдоби атмосфера чарх мезад. Одамоне, ки дар метро пинҳон шуда буданд, сафеду ранга зери фишор мисли пашшаҳо пахш мешуданд, онҳоеро, ки дар он вақт дар ҳавопаймо парвоз мекарданд, гирдбодҳои ҷаҳаннам ба берун аз стратосфера партофтанд ва ин марги боз ҳам бадтар ва сусттар аст... Вақте ки дар як вакууми хунуккунанда боқимондаҳои ҳаворо пиранҳаи дарранда мехӯрад, одамон сари худро ба деворҳои дуралюмин мезананд ва чашмонашон аз ҷӯякҳо меафтанд.
  Марг камбағалон ва миллиардер, сенатор ва маҳбус, ситораи филм ва ифлоскунандаро баробар кард. Ба назар чунин менамуд, ки миллионҳо рӯҳ ба осмон нола мекард, ҷаҳон чаппа шуд ва шояд бори аввал одамон эҳсос карданд, ки риштаи зиндагӣ то чӣ андоза нозук аст ва ба ҳамдигар ниёзманданд. Модару кудак дар зери харобахо нафасгир шуда, чунон бо кувва ба хам часпида буданд, ки тамоми куввахои олами зеризаминй онхоро канда натавонистанд.
  Ҳатто ҳаюло ниммеханикӣ Дарт Вейдер, ки бо тарафи торикии қувва ба чашмонаш ғарқ шудааст, дард ва ранҷу азоби миллиардҳо замини нобудшавандаро ҳис мекард.
  Ва дар ноумедӣ ӯ тамоми нахҳо ва оммаи зуҳуроти феноменалии тарафи тираи қувваро ба худ даъват кард.
  Лира Велимара дар ин бобат уро дастгирй карда, ба лорди сиёх дасти мустахкам дароз кард. Онҳо аз ҷиҳати равонӣ муттаҳид шуданд. Майдонҳои биоплазми онҳо якбора омехта шуданд, принсипҳои занона ва мардона якҷоя шуда, иттиҳоди қувваҳои теоплазмиро ташкил доданд.
  Ва пас аз он, як суқути азими гипергравиомагикӣ ба вуҷуд омад, ки тағироти аҷиб ва аслан хеле афсонавӣ ба амал овард.
  Киштиҳои ситораҳои императории кайҳонӣ ва Стелзанат ба мисли тӯбҳои симоб ҷамъ шуда буданд. Онҳо зуд муттаҳид шуда, ба пластилини принсеп-плазма фишурда, дар байни онҳо як тамоми ягона ва монолитӣ ба вуҷуд меоранд.
  Заррачаҳо дар тамоми фазо чарх зада, мисли арра дар печи индуксионӣ берун меомаданд. Ва он гоҳ, ба ҷои ситораи барҷастаи Империяи Сит, як тири пулемёт мисли дурахшҳо ба амал омад ва пас аз он як марди бузурге пайдо шуд.
  Симои ӯ аҷиб буд. Тана ва пойҳо ба монанди Лира Велимара бараҳна ва дилфиреб мебошанд, аммо сар, китф ва дастҳо дар либоси сиёҳи ҷангии Дарт Вадер пӯшидаанд.
  Он гибриди даҳшатовар пайдо шуд: оғои қувваҳои сиёҳ, ҷанговари нерӯҳои SS Стелзанат Велимара. Гузашта аз ин, андозаҳои дузд дар диаметри бо Venus. Чунин ҳаюло таваллуд шудааст ва аз ҷониби зуҳуроти шадид, ҷодугарии гипергравитатсия офарида шудааст.
  Дар дасти Дарт-Лира ду шамшер дурахшид, яке сурх ва дигаре арғувон. Хар ду аслиха хеле дурахшон ва пуршиддат медурахшиданд ва медурахшиданд. Духтари ним викс, ним организми кибернетикй ба суи Эрдугон харакат кард.
  Дар зери похои зебою барахна ва духтарона чангкашак ба таври гушношунид садо медод. Ба назар чунин менамуд, ки ин ҳаюло танҳо аз майдони мина гузашта истодааст, ки дар он маводи тарканда ноаён аст, аммо ин онҳоро боз ҳам харобиовартар мекунад.
  Диктатори турк, ки бо диаметри Зухра низ варам карда буд, ба суи хамтои худ кадам зад. Наздик шуданд ва яке зери поҳои урёну духтарча ва дигаре дар зери мӯзаҳои баланд мисли миллион раъду барк садо медод... холӣ!
  Дарт Вадер ва Лайра дар як шиша Эрдуғон бо шамшер салом доданд.
  Диктатори усмонӣ танҳо дар посух аккос зад:
  - Ба душман раҳм нест!
  Дарт Вейдер бо дашном ҷавоб дод:
  - Модари такрорӣ - кабанения!
  Ва шамшерҳои онҳо бо гурриши ваҳшӣ, таркишҳои як миллиард вулқони Кракатау убур карданд. Ва вакуум ба ларза омад. Кваркҳо дар гирдоби эфир рақс мекарданд.
  Эрдуғон ҳис кард, ки гӯшти ӯро лашкари сершумори бадиҳо ва рӯҳҳои неки онҳо бофтааст, аз зарба ба ларза даромада, гиря кард:
  - Ба Шайтон! Шумо қавӣ ҳастед!
  Дарт Вадер ҳамлаи худро идома дод ва аккос зад:
  - Ва ӯ ҳеҷ гоҳ заиф набуд!
  Гибриди лордҳои сиёҳпӯст ва як ҷанговари викс ба Эрдуғон ҳамла карданд. Ва ҳарчанд рақибаш аз ҷиҳати қувват ва суръат, балки дар ҳунари шамшербозӣ камӣ надошт, албатта, президенти Туркияро бо ҷанговаре муқоиса кардан мумкин набуд, ки аз ҷониби беҳтарин ҷанговарону шамшербозони галактика - Ҷеди таълим гирифта шудааст.
  Овози Лира аллакай шунида шуд. Ин духтараки дузах низ хуб мехонд. Азбаски дар империяи онҳо мардон набуданд, духтарон дар батни кибернетикӣ тарбия мешуданд. Ба онҳо ҳатто вақте ки ҷанин дар муҳити ғизоӣ бо ёрии барномаҳои компютерӣ ба вуҷуд омадааст, куштан ва мубориза бурданро таълим медоданд .
  - Ки писари як шаҳрванди Туркия ба шумо маъқул нест, шумо чунин қабул доред!
  Ва шамшери принцепс-плазма кружкаи серғизошудаи Эрдуғонро пора кард. Мӯйлабҳои буридаи диктатори усмонӣ ба замин афтода, дар гирдоби эфир печида, ба пора-пора шудан шурӯъ кард ва мисли як даста бомбаҳои нобудкунанда фурӯ рехт. Ва хун аз рухсораи бурида рехт. Гузашта аз ин, дар ҳар қатра ҷинну ҷодугарон бо ҷорӯб мечакиданд.
  Диктатори турк хост чавоб дихад, вале Дарт Вейдер ба зери ка-тори шамшер-кайф хеле мохирона ғарқ шуд ва худаш душманро аз паҳлӯ зада, як қабати тамоми мушакҳои душманро бурида партофт. Эрдуғон боз ҳам баландтар ғуррон карда, дубора ҳамла кард.
  Дарт Вейдер гардишро парешон кард ва пои луч лира ба душман рост ба пусти худ зад.
  Эрдуғон бо дард гиря кард ва бо нолаи ваҳшӣ, ки дар он нотаҳои чирҷилӣ эҳсос мешуд, хиҷил кард:
  - Акнун шумо мурдаед!
  Дарт Вейдер ҳамлаи худро суръат дод ва ҳангоми ҳамла суруд хонд:
  - Ва аммо интиҳо нест, ин охир нест! Интиҳо танҳо ибтидо аст!
  Ва ҳоло ӯ иқдоми имзои худро нигоҳ медорад, ки бо кӯмаки он Граф Дюко мағлуб шуд. Дасти бурида дар баробари шамшер дар мавҷи холигӣ овезон аст. Ва он гоҳ он низ канда мешавад. Гӯё дар як ҷо онҳо аз нав истифодашаванда, реактивӣ, партовгоҳҳо - суперновавҳои дурдаст ба даст овардаанд.
  Эрдуғон, ки чашмонашро аз дарди тоқатфарсо тоб дода, ақибнишинӣ кард ва сарашро ба Моҳ зад.
  Хамрохи сайёраи Замин аз таъсири он деформация шуда, онро бо тарқишҳои васеъ фаро гирифт ва таркиши фаъоли магма оғоз ёфт. Моҳ ба чеҳраи сахт латукӯб монанд шудан гирифт. Лира боз пои Эрдуғонро зери зону ҷунбонд ва шамшери Вейдер аз тарафи беҳифозат китфашро гирифта, як пораи ғафси гӯшт ва мушакҳоро бурида бурд.
  Диктатори усмонӣ аллакай равшан шино мекард, шамшери ягонаи зинда мондаи ӯ дар амплитудаи васеъ парвоз мекард, аммо нӯги шамшери сурхи лорди сиёҳ рост ба дасти ҳариф сӯрох шуд. Сипас як гардиши равшан ва боз як панҷаи буридаи Эрдуғон ба замин меафтад, то дар он ҷо ба кандашавӣ оғоз кунад, бо нобудкунӣ ва оташбозиҳои ҷодугарӣ.
  Диктатори усмонӣ безарар карда мешавад ва охирин кӯшиши ноумедии ӯ, мисли аждаҳо, бо шарорае оташ задан аст.
  Мисли он буд, ки як триллион оташборон якбора ба кор даромаданд. Ва таркиши плазма қариб тамоми системаи офтобиро зери об пахш кард. Мавчхои алангаи пурталотум дар давоми якчанд сония ба мадори Плутон шитофтанд. Ниқоб ва дастҳои Дарт Вейдер зинда монданд, аммо пошнаҳои бараҳна ва духтаронаи Лира комилан сӯхта шуданд.
  Генералдухтар аз дард фарьёд зад, - оташ пояшро сахт месӯзонд, хатто ғуссаҳои калон якбора варам карданд, дар пойҳо ва пояҳои сӯхта ва сиёҳшудаи занона. Ба зонуям расид...
  Аммо Дарт Вадер бо як ҳаракати ҳирфаӣ, дар як ҷаҳиш ва гардиши бадан ва як ҳаракати шамшерҳо сари калону шохдори раисиҷумҳури Усмонӣ Эрдуғонро вайрон кард.
  Сари бузурге, ки аз моҳ кам нест, ҷанговар ва ҳокими бузургвор ғелонда, лабони ғафси кабуд пичиррос заданд:
  - Ҳама тамом!
  Пас аз он таркиш раъд кард, чунон гӯшношунид, харобиовар ва азим буд, ки ҳама чизе, ки қаблан рух дода буд, дар пасманзари бомбаи водородии дар кайҳон озмудашуда оташи гугирди бадбахт буд. Ҷараёнҳои гиперплазмаи нестшавӣ фазоро аз Офтоб пур карданд, баъд Афла-Кентавр ва Сириус...
  
  
  
  
  ПИСАРИ БАДБАХТ
  Дар он ҷо як писарча зиндагӣ мекард, ки ӯ ҳанӯз хурд буд, аммо хеле бадбахт буд. Дар мактаб хафа ва таъқиб мешуд, дар хона волидонаш ҳамеша банд буданд ва ӯро барои баҳои бад сарзаниш мекарданд ва ҳатто барои дузанагӣ бо камар мезананд. Ва ҳама аблаҳи ӯ, ақлӣ, тарсончак - заҳролуд ва латукӯб.
  Писарбача аз ин безор шуда, тасмим гирифт, ки шаҳри бадашро тарк кунад ва аз мактаби нафратовар ба ҳар куҷое, ки чашмаш нигоҳ кунад, дур шавад.
  Писарак хануз хурд ва соддалавхона буд. Гумон мекард, ки танхо дар шахри у чунин одамони бадкирдор ва махсусан кудакон зиндагй мекунанд ва дар дигар шахрхо хама хайрхох ва мехрубонанд. Ва дигар хел шуданаш мумкин нест, зеро куттии телевизиони мураббаъ бо хаячон такрор мекунад, ки кишвари онхо инсондусттарин, мехрубон, зеботарин ва бехтарини чахон аст. ки дар мамлакати вай хамаи бачахо хушбахтанд ва ё хатман хушбахт мешаванд ва партия ва пешвои муаззами он ба суи коммунизм мебарад - вакте ки хар кас чизи дилхохашро мегирад.
  Ва писараки латукӯбшуда ва таъқибшуда самимона фикр мекард, ки кӯдакони мактаб чунон бераҳм ва бадкоранд, ки онҳоро CIA ва Моссад ба кор ҷалб кардаанд, дар шаҳр айби буржуазии фарбеҳи Амрикост, ки рафҳо ва одамон холӣ буданд. дар катори тулонй истода буданд. ки хама чиз хуб буд, агар буржуазй ва диверсантхое, ки шабона аз сархад мегузаранд. Ки айби онхост, ки картошка пусида, дандони бачахо дард мекунад. Ва зоҳиран сӯзандоруҳо низ барои шиканҷа кардани одамон дар ИМА ихтироъ шудаанд.
  Аммо то он дараҷае бошад, ки бадӣ дар тамоми шаҳрҳои Ватани пахновараш ҳукмронӣ кунад, то ки агентҳои бади CIA ҳамаи кӯдаконро фирефта ва ғорат кунанд, ба онҳо ҷанг кардан ва латукӯб кардани хобонро таълим диҳанд.
  Не, дар беҳтарин ва инсонпарвартарин кишвари дунё бояд шаҳре бошад, ки дар он ҳама меҳрубон ва ба ҳамдигар табассум мекунанд ва шумо бе тарси он, ки дар миёни ангуштони шумо пинҳон пинҳоншуда ба он часпида мешавад, бемалол дастфишорӣ кунед.
  Писарбача ба ин боварии катъй дошт, ки хануз шахрхои мехрубону осоишта мавчуданд. Ва ӯ рӯзҳои аввали гарми баҳорро базӯр интизор шуда, пинҳонӣ аз падару модараш ҳама чизро аз яхдон берун овард. Ва дар мамлакати инсондусттарин, бойтарин, мехрубон ва сулхдусти чахон ин кадар махсулот набуд. Ман сумкаю сумкаамро бо хамин пур карда, китобхои дарсию дафтархоро пешакй ларзондам, ки онхо вазнинии иловагй ба вучуд меоварданд ва... Гох-гох ба атроф тарсончакона нигох карда, дарро кушода, ба куча баромад.
  Писарак аз берун баромадан ба ҳавлии худаш метарсид. Ба назараш чунин менамуд, ки дар он ҷо ҳатман ӯро мезананд, маъюб мекунанд, хор мекунанд, туф мекунанд, ё кори дигар бадтар мешавад. Аммо ҳанӯз субҳи барвақти баҳор аст, ҳама ба мактаб мераванд, фурсат ҳаст, ки аз пеши авбошони ҳавлӣ гузашта, дуртар равад. Аз ин чое, ки у дар он чое, ки овора ва масхара шуда буд, ба он чое, ки то хол намедонанд. Дар он чое, ки вай факат як писарбачаи муй-сафед бо кадбаландй cap мешавад.
  Чаро одамон ин қадар хашмгинанд? Ӯ бо онҳо чӣ кор кард, ки онҳо аз ӯ ин қадар нафрат доранд? Гузашта аз ин, онҳо нафрат доранд, дар кишвари инсонпарвартарин, меҳрубонтарин, инсонпарвартарин ва одилтарин дар рӯи замин? Ӯ ба онҳо чӣ кор кард? Оё касеро хафа кардааст, тухмат кардааст, хор кардааст, туф кардааст, хиёнат кардааст?
  Магар ба хама нагуфтааст, ки кас бояд мехрубон, дилсуз бошад, ба хамдигар ёрй расонад. Ин ҷанг бад аст ва нотавон ба кӯмак ниёз дорад? Аммо барои ин ҳамаро беақл, нотавон, нодон... ва дигар калимаи печида ва нофаҳмо - пацифист медонистанд?
  Вале магар ачиб нест, ки хамаи афсонахои бачагона, китобхо ва телевизион ба мо инро омузонданд. Наход, ки одамон хамин тавр зарба зананд: оличаноб, ба фидокорй майл доранд, ба чониби хамдигар чун кух истодаанд. Магар одам бародари одам нест? Магар маънои аслии зиндагӣ некӣ кардан нест?
  Пас чаро дар асл он чизе, ки дар китобҳо, дар филмҳо ва ҳатто дар дарси информатика таълим дода мешуд, рад карда мешавад? Он беақл, бемаънӣ, хандаовар, бад ҳисобида мешавад!
  Чаро дар фарзандони мо ва ҳамсолони ӯ ин қадар хашм ва нафрат, нахоҳандагӣ ба гӯши виҷдони онҳо, майли хушунат ва харобкорӣ вуҷуд дорад? Маориф ба кучо меравад ва парастиши кори хайр дар кувваи инсондусттарин ва инсондусттарини онхо. Дар куввае, ки дар тамоми гушаю канорхои кураи замин ба мазлумон ёрй мерасонад ва мухофизат мекунад. Ки сиёҳпӯстон, ҳиндуҳо, ҳамаи онҳоеро, ки танг ва бемор аз гуруснагӣ ва офатҳои табиӣ наҷот медиҳанд.
  Бачаро даъват карданд... У тарс хис кард. Акнун онхоро дастгир карда, тахкир мекунанд.
  Вай вонамуд кард, ки нашунида бошад ва кадамашро тезонд.
  Дар ҷавоб гурриши ваҳшӣ:
  - Тормозро нигоҳ доред! Мо туро мекушем!
  Девони ваҳшӣ дар овози ӯ зарба мезанад, ин қадар нафрат нисбат ба ӯ? Барои чӣ? Ӯ ба онҳо чӣ кор кард? Ва аз ӯ нафрат доранд, ки ҳамеша дар бораи меҳрубонӣ, дар бораи дӯстӣ, раҳмдилӣ сухан мегуфт, то аз бевафо, модари худро куштан нафрат накунанд.
  Аммо бача аллакай тасмим гирифта буд, ки ин шаҳрро тарк кунад, дигар ба ин мактаби лаънатӣ, нафратовар наравад. Аз ин канализатсияи ҷаҳаннам гурезед ва ягон шаҳри дигари меҳрубон, тоза ва дӯстона пайдо кунед. Охир, шояд дар кишвари хайрхоҳи ӯ чунин шаҳрҳо набуданд.
  Писарбача хеле метарсид, ки аз он нотавон ва нотавон ба ӯ расида меоянд ва ба гарданаш мезананд, ки баромада наметавонад. Аммо автобус ҳам ҳаст. Шумо танҳо лозим аст, ки ба он ҷаҳида шавед, он гоҳ тарсонанда ва роҳзан паси сар мешаванд.
  Ин дафъа бахти бача омад ва дар лахзаи охирин ба у муяссар шуд, ки ба болои тахтаи пушидашудаи автобус чахида шавад. Дарро дасти тунуки бачагона фишурда, хушбахтона чандон не, ба у муяссар шуд, ки халтаи пур аз озукаворй дошта бошад.
  Сафар бо автобус дар он рӯзҳо ҳам маблағи ночиз арзиш дошт ва дар шаҳраки хурдакак додани маош ба кондуктор фоидаовар набуд. Зиёда аз ин, одамон халолкоранд ва ба чор тин хам дилашон намехурад. Якчанд ҳамсолон ба писар расида натавониста, ғазаби худро дар қуттии партов хамир карданд. Вайро бо пойҳояш бераҳмона лагадкӯб карданд, ки гӯё дар лағжидани сайди дилхоҳ оҳан гунаҳкор бошад. Ва писарак мошинро ронда, ба Худованд Худо дуо мекард (дар омади гап, тавре ки онҳо таълим медоданд, вай тамоман вуҷуд надорад!), то дари хона ба зудӣ кушода шавад ва ӯ дасташро озод кунад.
  Ниҳоят, истгоҳи навбатӣ, даст озод аст ва шумо метавонед дар курсӣ нишинед ва нафас гиред. Писарак аз ҳавлии манфури худ ҳар қадар дуртар шавад, рӯҳаш ҳамон қадар оромтар мешуд. Дар ҷое, ки онҳо намедонанд, он ҷо бехатартар аст.
  Ҳарчанд шояд писари дигар, баръакс, ба ҷои ӯ орзуи наздиктар ба хона буданро дошта, дар деворҳои дастнорасаш паноҳгоҳ меҷуст. Аммо ҳавлии хона ҳамеша тарси писарро ба вуҷуд меовард. Ӯ ҳатто хобҳои даҳшатнок ва ҳамсолони дузахию бераҳмашро орзу мекард. Писарак кӯшиш мекард, ки дар кӯча ҳарчи камтар роҳ равад. Пас аз дарсҳо ҳарчи зудтар ба сӯйи утоқи либоспӯшӣ давидам, то пеш аз он ки ҳамсолони манфуру бераҳм берун омада, ба тамасхур ва ҳатто дарҳол латукӯб кунанд, сари вақт бошам. Писарак танҳо аз китобҳо тасаллӣ ёфт. Он вақт на компютер, на интернет, на ҳатто дар телевизион - ҳамагӣ се канал, ки дар беҳтаринашон пешравони донишҷӯёни аълохонро нишон медиҳанд ё хори сурудхонӣ - чӣ хуб аст, ки дар кишвари инсонпарвартарин ва инсонпарвартарин онҳо дар ҷаҳон зиндагӣ кардан хуб аст. . Ва бадтарин, гузоришҳои дилгиркунанда аз саҳроҳо ва муборизаҳои доимӣ барои ҳосил. Ва танҳо як маротиба дар як ҳафта, рӯзи якшанбе метавон ба таври қатъӣ мувофиқи маҳдудият ягон филми ҷолиб, бадеӣ ё барномаи тамошои афсонаро тамошо кард.
  Ва писарак дӯст медошт худро дар китобҳо дафн кунад ва дар онҳо чизҳои олиҷаноб, олиҷаноб ва афсонавӣ кашад.
  Ва ӯ аксар вақт дар дарс, агар ҳамсолонаш аз лӯла туф мекунанд ё бо резинӣ тир мепаранд, хаста нашаванд, ӯ низ дар бораи олами афсонавӣ ва меҳрубонона фикр мекард. Дар бораи он, ки вакте ки коммунизм нихоят сох-та мешавад ва бародарии умумихалкй, умумичахонй ба вучуд меояд.
  Ва он гоҳ кӯдакон аз Алфа Кентаврӣ, Сириус, Урса Майор, бурҷи Қавс якҷоя мешаванд. Ва табассуми васеъ, онҳо даст ба даст доранд. Масалан, кӯдакони аз бурҷи Моҳҳо сарашон бо тарозуҳои нуқрагин ва қанотҳои тиллоии дурахшон доранд. Ва дар Бурҷи Қавс, онҳо эҳтимолан ба Кентаврҳо монанданд.
  Ҳама чиз хеле осоишта ва зебо аст. Ба хамдигар тухфахо медиханд, суруд мехонанд. Хеч кас душманй нест, кина нест, касе ба пушти дигаре тугма намегузорад ё курбокаи мурда.
  Коммунизм ба наздикй меояд ва ЦРУ-и манфур, ки тамоми чахонро дар торхои кинаю адоват печонда гирифта, ба фарзандони советии мо нафрат ба некиро ёд додааст - бигзор вай нобуд шавад ва нест шавад! Охир, онхо амрикоихое хастанд, ки аз нобудшавии хиндухо то Афгонистон хобхои дахшатангези чангро ба вучуд овардаанд. Дар садои радиои худ мардумро девона мекунанду даст боло мекунанд, бародар бар зидди бародар, аз гахвора нафрат меангезанд!
  Автобус бо маршрут охиста-охиста харакат мекунад. Берун аз май, субх - руз нав огоз меёбад. Бале, писарбача аз торикй наметарсад. Баръакс, вақте ки торик аст, имкони лағжидани ҳамсолони гузаштаи нодида, дар торикӣ пароканда шудан бештар вуҷуд дорад. Дар зимистон, вақте ки ҳаво сард аст ва шабҳо дароз аст, ва махсусан дар сардиҳои шадид, шумо метавонед ба кӯча баромада, ҷиддӣ интизор шавед, ки аз пеши бачаҳои пур аз ғазаб лағжед.
  Дар фасли зимистон авбошон низ хунук мешаванд ва кам ба куча мебароянд. Аммо дар фасли гармо танҳо азоб оғоз мешавад. Ва танҳо рафтан ба мағоза ба шиканҷа табдил меёбад. Ва писарак фикр мекунад, ки як навъ модули гузариши сифрӣ ихтироъ кунад, то вақте ки шумо аллакай дар мағоза ҳастед ва пас тугмаро пахш мекунед ва шумо аллакай дар хона ҳастед.
  Шояд хуб бошад, ки болҳои сунъӣ ҳанӯз ихтироъ нашудаанд, дар хонаи худ, дар ошёнаи баланд, писар метавонад бехатарии нисбӣ эҳсос кунад. Вакте ки шумо аз дави тез арак мекашед, нихоят дарро мекушоед ва ба квартира мечахидед, худро гуё чемпиони олимпй хатти марраро убур кардааст - шумо дар хона хастед ва дар амон хастед. Шумо ниҳоят метавонед нафас гиред ва аз мутолиаи як китоби муқаррарӣ тасаллӣ ёбед. Хушбахтона, аз бобои худ китобхонае гузоштаанд, ки академик ба он ҳасад мебарад.
  Ронанда ишора кард, ки онҳо аллакай дар истгоҳи ниҳоӣ ҳастанд ва ҳама бояд рафтанд. Писарак худро дар мавзеи ношинос дид. Ӯ то охир дар он ҷо наистод. Ва ин навоварй гуворо ва тааччубовар менамуд. Гӯё ки як қадам гузоштан меарзад ва шумо мисли Элӣ аз ҷодугари шаҳри зумуррад худро дар як кишвари афсонавӣ ва хушбахт хоҳед ёфт.
  
  ЧАНГ ТО ОХИРИ ГАЛАБА
  13 апрели соли 1945. Шаҳри Берлин, бинои канцлери император.
  Вазири корхои хоричй Риббентроп навакак аз гуфтушуниде, ки вай бо хайати вакилони советй бо сардории чанговар ва душмани машхури Германия Молотов гузаронда истодааст, баргашт. Бо вучуди он ки дар чангхои охир чор армияи танкии советй кариб тамоман нест карда шуда буд. Ва 1 апрел, расонидани кӯмаки Ғарб дар доираи Lend-Lease қатъ шуд, Сталин талабҳои дидаву дониста пурзӯрро пеш овард.
  Риббентроп бо таассуф ба Роммел гуфт:
  - Гуфтушунид бо хайати вакилони советй ба бунбаст расид. Варианти сифрӣ - бозгашт ба сарҳадҳои июни соли 1941 ба Сталин мувофиқ набуд. Коба талаб мекунад - вилояти Клайпеда, Пруссияи Шаркй ва тамоми Польшаро дар сархадхои соли 1939. Он ҳамчунин ба заминҳои Словения, як қисми Маҷористон ва конҳои нафти Руминия даъво дорад. Вай изхор мекунад, ки миллионхо нафар солдатхои советй барои расидан ба он чое, ки хамаи ин сар шуда буд, намурда буданд. Илова бар ин, Юсуф аз мо ҷуброн талаб мекунад, озод кардани тамоми низомиён ва ғайринизомиён ... Ва ӯ ваъда медиҳад, ки моро танҳо барои фидя озод мекунад! Ғайр аз он, Сталин инчунин мехоҳад, ки аз Финландия ба даст овардани ҳудудҳоро гирад.
  Фельдмаршал Фюрер Роммел андухгинона кайд кард:
  - Баъди табаддулоти мохи июни соли 1944 мо мачбур шудем, ки дар фронти шаркй акибнишинии суст ва якравро давом дихем. Харчанд иттифокчиёне, ки дар Нормандия маглуб шуда буданд, бо мо ба сулхи нисбатан пуршараф барои онхо рафтанд, вале... Армияи Сурх хеле пуркувват аст ва мо дар хакки чанговарон ба таври максималй гамхорй мекардем, мудофиаи фаъол ва хучуми кутохи чавобиро афзалтар медонистем. Оре, русхо ба Висла рафтанд ва хатто бо талафоти калон аз он гузаштанд, ба Словакия зада даромаданд, Румынияро кариб ишгол карданд... Вале хамаи ин муваффакиятхо ба онхо гарон афтид. Мо хам хунравй мекардем, вале ба ман муяссар шуд, ки каму беш му-дофиаи каноатбахш барпо карда, коэффи-циенти талафотро ба фоидаи мо се-чор баробар кам кунам. Аммо Сталин зоҳиран намефаҳмад, ки кишвараш ҳам хаста шудааст ва иттифоқчиён аз кӯмак ба Русия даст кашида, ба мо такя мекунанд?
  Риббентроп бо табассуми шодона ҷавоб дод:
  - Шаркхои калонтарини хоричй аз холо ба мо ваъда медиханд, ки ба ивази заминхое, ки мо бо рохи забт кардани СССР ба даст меорем! Хукумати лейбористй дар Британия то хол дудила аст, вале бисьёр структурахои хусусй тайёранд, ки моро дастгирй кунанд! Бразилия, Испания, Португалия ва махсусан Аргентина ба мо ёрй ваъда мекунанд. Перрон хатто истисно намекунад, ки вай ошкоро ба чанг аз тарафи мо дохил мешавад. Финҳо низ қасам медиҳанд, ки то ба охир бираванд! Дар Италия мавқеъҳои Муссолини дар шимол мустаҳкам шуданд, дар ҳоле ки нерӯҳои ғарбгарои ҷанубро то ҳол назорат мекунанд. Мо тайёрем чангро давом дихем, фюрер!
  Роммел мухтасар фармон дод:
  - Ба ман бигӯ!
  Вазири бомахорат, мехнатдуст ва боистеъдоди империалистии яроку аслиха ва лавозимоти харбй дар чои худаш нишаст. Спер, сарфи назар аз ҳама мушкилот, тавонист, ки истеҳсоли аслиҳаро ба таври назаррас афзоиш диҳад ва хеле зуд ба истеҳсоли силсилавии силоҳҳои пешрафтаи худгард - "e", "LEV" ва "Panther" -2 -ро ворид кунад.
  Диктатори иқтисодии рейхи сеюм ҳанӯз ҷавон ва хеле пурқувват чунин хабар дод:
  - Дар сохаи танксозй на фацат пешравии сифатй, балки аз чихати микдорй хам ба даст омад. Мохи декабри соли 1944 1960 танк ва тупхои худгард истехсол карда шуд. Ва ин сарфи назар аз ҳама мушкилоти низомӣ ва роҳандозии беҳтарин мошинҳои ҷаҳон ба истеҳсоли оммавӣ! Аз ҷумла, E-25, Leo ва Panther-2!
  Дар айни замон истеҳсоли танкҳо ва таппончаҳои худгард дар як моҳ тақрибан ду ҳазорро ташкил медиҳад, ки дар моҳи март мошинҳои охирин: E-10, E-25, Lev, Panther-2 бештар аз се ду ҳиссаи флоти танк!
  Роммел хушку холй пурсид:
  - Боварй доред, ки танкхои мо аз танкхои советй бартарй доранд?
  Спир, ки оханги худро асоснок карданй шуда, гуфт:
  - Конструкторони мо, гарчанде дер бошад, тавонистанд мошинҳоеро бо тарҳрезӣ, зиреҳпӯшӣ, аслиҳа ва қобилияти ронандагӣ камтар ё муваффақ созанд. Махсусан E-25 муваффақ буд. Ҳангоми брон кардани пешонии 100 миллиметр бо кунҷи оқилонаи тамоили чил дараҷа, паҳлуҳо ва қафо 60 миллиметр ва мусаллах кардани тупи 88 мм калибри EL 71 - таппончаҳои худгард, захираи тири 80, танҳо вазн доранд. 26,6 тонна. Бо муҳаррики 700 қувваи асп, мошин беш аз 75 километр дар як соат суръат мегирад. Илова бар ин, бо назардошти захираи вазн, паҳлӯҳои таппончаи худгард ба таври иловагӣ бо экранҳои 30 мм мустаҳкам карда мешаванд. Хамин тавр, хам роллерхо ва хам экран пахлуро мепушонанд, ки ин маънои онро дорад, ки машина зарбаи снарядхои Т-34-85-ро на танхо дар пешона, балки дар пахлуяш нигох медорад. Худи ҳамон таппончаи 88-миллиметрӣ зиреҳи 150-148 мм бо тамоили 60 дараҷа сӯрох мекунад. Бо назардошти суръати оташ, дақиқии тупи 88 мм, беҳтарин таппончаи зидди танкӣ дар ҷаҳон! Ва муҳофизати пешонӣ ба шумо имкон медиҳад, ки ҳатто IS-2 гиред. Гузашта аз ин, снарядҳои кандашудаи тупҳои шӯравӣ ба рикошет хеле ҳассосанд. Ва зиреҳи баландсифати цементшудаи мо сахтии сатҳи баланд дорад ва дар кунҷи майли оқилона ба таври комил рикошетҳо дорад!
  Роммел мантиқан қайд кард:
  - Ва хамаи ин ба шарофати он ба даст омад, ки двигатель, трансмиссия ва редуктор якчоя, дар як блок чойгиранд. Хамин тавр, онхо дар шахтаи кардан сарфа карда, баландии машинаро ба 144 сантиметр расонданд. Машина аз хамаи моделхои советй пеш гузашт ва истехсоли он нисбатан осон аст. Ҳарчанд, масалан, шумо то ҳол чунин як зарфро эҷод карда наметавонед!
  Спир ҷавоб дод:
  - "Пантера"-2 ва махсусан танки "Лев" навтарин таҳаввулот ва такмилҳоро ба назар мегиранд. Аз ҷумла, "Пантера" -2 тавонист вазни 47 тоннаро қонеъ гардонад, силоҳ ва захираи снарядҳоро ба сатҳи "Паланги шоҳона" афзоиш диҳад ва дар зиреҳ каме пасттар бошад. Ва ин бисту як тонна фарк аст. Моторе, ки 700 кувваи асп дорад, суръати харакатро дар рохи шоссе 55 километр ва дар рок 30 километр дар як соат медихад. Мошинҳои нав аллакай бо муҳаррики 900 қувваи асп ба силсила мебароянд ва метавонанд то 70 километр дар як соат суръат гиранд. "Шер" бо тупи 105-мм дар аслиҳа баробар надорад, дар зиреҳи пешина аз "Паланги Подшоҳ" бо паҳлӯҳои баробар ва қаиқ пештар аст. Ва ҳама бо вазни 51 тонна, бо муҳаррики 900 қувваи асп. Танкҳои нави мо - дорои қобилияти аълои ронандагӣ мебошанд, ки ин маънои онро дорад, ки онҳо метавонанд дар ҷанги ҳамла истифода шаванд!
  Роммел табассум кард ва боз донишмандиро нишон дод:
  - Ва дар ин бак двигатель, трансмиссия ва редуктор дар пеши кузови наклиёт чойгир шуда, манора ба акиб кучонда мешавад. Онҳо инчунин тарҳрезиро пурзӯр карданд. Аммо ба мо "Шер" лозим аст, ки зиреҳи пурқувваттари паҳлӯӣ дорад!
  Спир таъзим карда гуфт:
  - Дар танки Е-50 мо муҳофизат ва мусаллахшавии Маусро таҷассум хоҳем кард, на бештар аз ҳафтод тонна вазн!
  Роммел Спирро озод кард ва вазири ҳавоии император Саурро даъват кард. Инчунин як мудири хеле бомаҳорат ва қобилиятнок.
  Вазири император бо як ҳавои пирӯзӣ гуфт:
  -Авиацияи мо бартарии куллии ҳаворо ба даст овард! Ва пеш аз хама ба саноати кахрамони Германия ташаккур! Ҳавопаймоҳои нави реактивӣ, ки дар соли 1944 ба хидмати Luftwaffe ворид шуданд, ба таври оммавӣ истеҳсол карда мешаванд ва ҳаҷми мунтазам меафзояд. Онхо нисбат ба машинахои советй дар як соат 200-350 километр бартарии суръат доранд ва бо тупхо ва ракетахои пуриктидори 30 миллиметра мусаллах мебошанд! Чанговарони МЕ-163, Ме-262, БА-349 ва махсусан самолётхои арзон, сабук, идорашаванда ва истехсолшавандаи HE-162 бартарии беандозаи худро нисбат ба лаггхо ва яксхои душман исбот карданд. Самолётхои разведкавй ва бомбаандози тезпарвози Ар-234 чунон суръате доранд, ки ба он ягон самолёти киркунандаи советй расида наметавонад!
  Дар баробари ин, аз хама мухимаш он аст, ки мо дар истехсоли микдори машинахо бо душман баробарй ба даст оварда тавонистем. Дар як ҳафта 150 ҷангандаи ME-262 истеҳсол мешавад, аслиҳаи хеле пурқувват ва дар ҷанг зинда мондан, аллакай 300 адад ва ин рақам HE-162 ва бо афзоиши АП-234 120 адад меафзояд. Моделҳои пешрафтаи ME-262 бо болҳои тозашуда, ME-1010 бо болҳо, ки дар он ҷорӯбкунӣ танзимшаванда аст, He-262 бо хусусиятҳои беҳтари мусаллахшавӣ ва парвоз ва муҳимтар аз ҳама Ю-287 дар роҳ ҳастанд. Мошини навтарин бо болҳои баргардонидашуда дақиқии аълои бомбаборонро хоҳад дошт.
  Умуман, мо ният дорем, ки истехсоли самолётхои реактивиро дар як шабонаруз ба дусад самолёт расонем, душманро тамоман фуру нишонда!
  Роммел мантиқан қайд кард:
  - Ва дастгоххои буранда-гии мо хеле муваффакиятноканд. Масалан, эволюцияи Фок-Вулф - ТА-152. Бале, ва TA-400 дар версияи бомбаандози реактивӣ бо шаш муҳаррик ваъдаи бузург медиҳад!
  Заур бо ифтихор хитоб кард:
  - ТА-400 метавонад заводхои советии берун аз Уралро бомбаборон карда, суръати то 800 километрро расонад ва зиёда аз 10 тонна бомба кашонад! Хамин тавр самолёти бомбаандози бе дум ХО-18, ки масофаи парвоз ба 16.000 километр мерасад! Ва самолётхои реактивии ТА-183 ва дигар машинахо! Мо дар ҳаво ҳукмрон хоҳем шуд!
  Фельдмаршал Фюрер Заурро озод кард. Акнун вакти сухбат кардан бо Шмайсер расид.
  пулемёти немис
  StG 44 ( олмонӣ : Sturmgewehr 44 - 1944 ) як милтиқи ҳамлагари олмонист, ки дар давраи Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ таҳия шудааст. Кариб 850 хазор дона истехсол карда шуд. Дар байни типи хозиразамони автоматхо он аввалин конструк-цияе гардид, ки ба таври оммавй истехсол карда шуд.
  Он аз автоматҳои (ППШ ва ғ.) Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ бо масофаи хеле тӯлонии оташфишонӣ фарқ мекунад, пеш аз ҳама бо истифодаи ба истилоҳ мобайнӣ, тавонотар ва баллистикии беҳтар аз патронҳои таппончае, ки дар автомат истифода мешаванд. силоҳ.
  Автоматикунонии StG 44 - навъи вентилятсия бо хориҷ кардани газҳои хока тавассути сӯрохи девори бочка. Бори бочка бо хам кардани болт дар як ҳамвори амудӣ баста мешавад. Каҷшавӣ дар натиҷаи таъсири мутақобилаи ҳавопаймоҳои моил дар дарвоза ва барандаи болт ба амал меояд. Камераи газ - бе имкони танзим. Пули камераи газ бо штангаи ёрирасон бо дрейфи махсус танхо хангоми тоза кардани машина кушода мешавад. Барои партоб кардани гранатаҳои милтиқ патронҳои махсус бо заряди хокаи 1,5 г (барои пораҳо) ё 1,9 г (барои гранатаҳои зиреҳбурӣ-кумулятивӣ) лозим буд. Вазни стандартии яроқ дар патрон 7,92x33 Курц 1,57 грамм аст Поршени газ бо шток бо пояи болт муттаҳид карда мешавад.
  Шмейсер инчунин изхори некбинй кард, ки машинаи нав - St 54 боз хам боэътимодтар ва бехтар, бо дакикии баланди оташ хохад буд.
  Фон Браун инчунин изхори некбинии хакикй кард - ракетахои А-10 ва А-11 ваъда дода буданд, ки дар масофаи то 1000 километр парвоз карда, бо рохбарии радио бо дакикии калон зарба мезананд.
  Бо бомбаи атомӣ, вазъ то он даме, ки реактори ҳастаӣ нав оғоз ёфт, бадтар буд. Аммо дар тӯли якчанд сол онҳо ваъда доданд, ки маликаи бомбаҳо ба силсила мебарояд!
  Вале аз хама мухимаш он аст, ки америкоихо ва англисхо ваъда доданд, ки ба рейхи сейум ва хамрохони он дар мубориза ба мукобили коммунизми чахонй ёрй расонанд!
  Фельдмаршал Фюрер Роммел карор дод:
  - Ба Сталин гуед, ки мо амалиёти чангро пурра аз нав cap карда истодаем, баъд тамоман ва тамоман нест кардани коммунизм!
  13 апрели соли 1945 рузи радди калон буд!
  Чанги Германия зарбаи асосиро аз Венгрия зад, то ки ба Висла пур-ра мачбур нашавад. Хучум 20 апрель, вакте, ки дивизияхои фашистй бо кувваи худ кам буданд, cap шуд.
  Ба немисхо муяссар шуд, ки хатти якуми мудофиаро рахна карда, кариб дар харакат. Онхо тактикаи хучуми шабонаро фаъолона ба кор мебурданд, то ки русхо аз артиллерияи сершумори худ истифода набаранд. Шабона, албатта, сухтор он кадар таъсирбахш нест ва фашистон асбобхои шабонаи бинй доранд.
  Хеле зуд хатти дуюми мудофиа низ канда шуд, ду дегхона ташкил карда шуд. Аммо бо фармони штаб резервхои калон ба чанг дохил шуданд. Гарчи торумор кардани фашистон имконнопазир бошад хам, хучуми Майнштейн боздошта шуд.
  Немисхо баъд аз якмохаи чангхои якрав танхо аз 70-80 километр пеш на-шуда, як кисми территорияи Словакияро аз нав ишгол карда тавонистанд.
  Ҳамлаи Фриц дар Пруссияи Шарқӣ боз ҳам камтар муваффақ буд. Онхо танхо хатти якуми мудофиаро рахна карда, ба мудофиаи зич дучор шуданд. Маълум шуд, ки Армиям Сурх чй тавр кофта ва мудофиа карданро медонист. Ва зарари ҷиддӣ расонед.
  Факат дар Румыния Киссельринг муваффакиятхои калон ба даст овард. Кушунхои фашистй се дегхона сохта, кариб тамоми Молдавия ва Буковинаро ишгол карданд. Аммо ҳатто дар он ҷо ба онҳо иҷозат надоданд, ки ба Одесса рахна гузаранд ва дар Буг - як садди обии табииро истанд! Аммо ба немисхо муяссар шуд, ки бисьёр заминхоро забт кунанд. Аз чумла дар сохили бахри Сиёх ва вилояти Черновцыи Украина. Хамин тавр, аз конхои нефти Румыния дур кардани хатти фронт. Аммо муваффакиятхои апрель ва май бо хамин махдуд шуданд.
  Армияи Сурх дар мудофиа буд ва саноат бисьёр техникам чангй мебарорад. Хусусан самолётхои киркунандаи Як-9 ва танкхои Т-34-85.
  Тобистон Роммел дар вазъияти душвор дучор шуд - захирахои инсонии Германия аллакай тамом шуда буданд ва хучум боиси талафоти калон гардид. Ба такрори соли чилу якум умед бастан лозим набуд. Кушунхои советй дар мухорибахо обутоб ёфтаанд, генералхо тачриба андухтаанд, мудофиаи хеле зич ва чукур сохта шудааст.
  Ҳамин тавр, шумо бояд барои ҳаракат ба шарқ пардохт кунед.
  Дар марказ аскарони советй хануз дар болои Висла плацдармхо доштанд. Сталин акиб шудан намехост.
  Роммель карор дод, ки ба СССР хучуми хавой cap кунад. Азбаски бомбгузорӣ ҳадди аққал як шуғли гаронбаҳост, аммо талафоти инсонӣ дар чунин ҳамла хеле камтар аст! Зиёда аз он, Штатхои Муттахида ва Англия бо мустамликахо ва хукмронихои худ бо яроку аслиха, захирахо ва хатто ихтиёриён торафт фаъолонатар ёрй расонданд.
  Хучуми хавоии самолётхои реактивй ва кушишхои эхтиёткорона рахна кардани армияхои калони танкй.
  Аммо Сталин нахост, ки пассив нишаста, мунтазири маглубият бошад! 22 июнь аскарони у дар самти Словакия ба хучум cap карданд. Дар чавоб америкоиён ба кредит ба Германия хазор самолёти бомбаандози В-29 фурухтанд.
  Немисхо дар хаво бартарй доштанд ва то хол бо истифода аз бартарии сифатй дар танку тупхои худгард хучумхои Армияи Сурхро зада гардонда метавонистанд. Дар охири моҳи июл, гурӯҳи артиши Олмон дар ҷануб бо кӯшиши сохтани кисаи дигар ба ҳамла рафт. Ба кушунхои советй муяссар шуд, ки хучуми немисхоро боздоранд. Фашистон кариб сӣ километр пеш рафта, талафоти зиёдро пешгирӣ карда, бозистоданд. Дар мохи август Армиям Сурх дар Пруссияи Шаркй хам пеш рафт.
  Дар давоми тобистон хатти фронт чандон тагьир наёфтааст.
  Дар айни замон Штатхои Муттахида ба болои Япония ду бомбаи атомй партофтанд. Хирохито 16 август таслим шудани худро эълон кард. Америка дастони худро кушода, бо технология, ашьёи хом ва тачхизот таъмин кардани рейхи сеюмро вусъат дод.
  Фишори авиацияи немис шиддат гирифт. Фашистон умед доштанд, ки СССР-ро бомбаборон кунанд. Тирамох аз хар ду тараф ба табодули зарбахо ва кушишхои хучумкунанда гузашт. Хар ду тараф кушиш мекарданд, ки талафоти нолозимро пешгирй кунанд.
  Аммо умуман бартарии люфтваффе дар хаво маълум гардид. Дар давоми соли 1945 рейхи сейум ва хамрохони сунъй зиёда аз шаст хазор самолёт, асосан самолётхои реактивй истехсол карданд ва аз иттифокчиён боз 30 хазор самолёт гирифтанд. СССР хамагй чилу панч хазор машина истехсол мекунад. Гузашта аз ин, аз душман дар суръат, силоҳ ва зиреҳ пасттар аст.
  Соли 1946 низ бо кӯшиши ҳамлаи бузурги Артиши Сурх оғоз ёфт. Аммо немисҳо беҳтарин танки пирамидаии Е-50-и худро ба ҷанг андохтанд ва тавонистанд, ки қисмҳои шӯравиро шикаст дода, онҳоро ба Лаҳистон ва Словения тела кунанд. Аммо бориши барфи зиёд ва кахрамонии оммавии кушунхои советй лашкари фашистонро дар Неман ва андаке дуртар аз Гродно боздоштанд! Бо дастгирии Бандера фриц ба Львов ворид шуд. Бо вуҷуди ин, ҳамлаи васеъмиқёс, дурусттараш нокомии он ба он оварда расонд, ки СССР дар Аврупои Шарқӣ пойгоҳҳои худро аз даст дод ва ҳоло ҷанг боз комилан ба қаламрави империяи болшевикии Русия гузашт!
  Чанговарони Роммель кушиш карданд, ки му-ваффакиятхои худро афзун гардонанд, вале баъд аз якчанд мохи чанг танхо ба хатти Барановичи, Вильна расида, баъд ба Рига наздик шуданд. Фашистхо дар Чануб каме муваф-фак шуданд - Винница ва Житомирро гирифта, ба Киев наздик шуданд! Ва Одесса аз кушунхои советй чудо карда шуд.
  Аммо немисхо хам талафоти калон доданд - наврасони аз чордахсолагй ва дедконон аз синни шасту панч-солагй ба армия даъват карда шуданд. Ҳатто якчанд дивизияҳои занона таъсис дода шуданд, инчунин полкҳои алоҳидаи снайперӣ ва авиатсионӣ, ки дар он ҷинси заифтар меҷангиданд!
  Тирамох немисхо худро мухофизат карданд ва чанговарони советй онхоро хис карданд. Зимистон хам мухорибахо дар авч буданд. Немисҳоро, ки бартарии азими ҳаворо нигоҳ доштаанд, шикастан мумкин набуд. Шаҳрҳои дар муҳосира қарордоштаи Рига ва Одессаи шӯравӣ фурӯ рехтанд, аммо Фриц ҳамларо минбаъд инкишоф дода натавонист.
  Дар соли 1947, танки шӯравии Т-54 ба истеҳсоли силсилавӣ шурӯъ кард, ки бояд бо асосии олмонӣ, пирамидаҳои E-50 рақобат кунад. Дуруст аст, ки мошини шӯравӣ дар зиреҳ ва аслиҳа ҳанӯз ҳам аз мошини олмонӣ пасттар буд, аммо арзонтар ва сабуктар буд. Истеҳсоли оммавӣ дар моҳи июл оғоз ёфт.
  Дар авиатсия вазъият бадтар буд, аммо 30 декабри соли 1947 парвози аввалин ҳавопаймои ҷангии шӯравии МИГ-15 ниҳоят сурат гирифт.
  Ин чунин маъно дорад, ки монополияи фашистй дар хаво ба охир мерасад.
  Истеҳсоли оммавӣ моҳи майи соли 1948 оғоз ёфт. Худи мошин аз ME-362 аз ҷиҳати суръат ва силоҳ каме пасттар буд. Дуруст аст, ки немисҳо ҳанӯз дар таҷрибаи хуб ба роҳ мондашудаи истеҳсолӣ ва ҷангии асҳо ибтидо гузоштанд. Аммо маълум шуд, ки дар хавои СССР ба паритет расидан аст.
  Тирамохи соли 1948 гуфтушуниди нав cap шуд.
  Германия аз байн рафт, аммо СССР хам хунаш хушк шуд. Гайр аз ин, физикхои немис тавонистанд, ки аз физикаи советй пеш гузаранд ва рейхи сеюм аллакай бомбаи ядроиро бомуваффакият озмуда буд.
  Роммел як варианти мӯътадилро пешниҳод кард - олмонҳо ҳама чизеро, ки аллакай ғолиб омадаанд, мегиранд. Аз Рига ба Одесса.
  Сталин дар ҷавоб ба варианти сифр розӣ шуд. На мо ба ту, на ту ба мо!
  Гуфтушунид боз ба бунбасти комил расид.
  Коба дар навбати худ бо ҳар як саноатчӣ, конструктор ва коршиноси ҳарбӣ мулоқот кард.
  Баъд аз он ки вай нуткро дар назди омма хонда дод: вай эълон кард, ки ба мукобили фашизм то охирн талх чанг хохад кард!
  7 ноябри соли 1948. Рӯзи тағирот ва қарори бузург шуд!
  Эпилог
  21 декабри соли 1954... Нью-Йорк... Баландтарин бинои осмонхарош дар Штатхои Муттахида бо байракхои сурх овезон аст.
  Сталин, ки симои у дар экранхои азим ва дар тамоми лавхахои республикаи халкии Америка намоиш дода мешавад, бо табассум ба суи кушунхои советй, ки аз хиёбони Ленин мегузашт!
  Тамоми чахон рафиц Сталин - аввалин императори сайёраи Замин хафтоду панчсоларо чашн мегирад!
  
  ТАШДИЛ ШУДАНИ ЛЮСИФЕР
  Ҳарчанд ин барои ӯ осон набуд, аммо ҳанӯз нисбатан ҷавон буд ва барои сахт кардани рӯҳаш вақт надошт, ба ҷанговар Палпатин тавонист аз садди қафо қадам занад.
  Каролина бояд бо дастони худ ва бо шамшер кушта мешуд. Аммо барои пинхон доштани осор дар худи каср заряди хурди ядрой гузошта шуд.
  Дарт Сидиус аллакай бо шамшери шамшер хуб сӯҳбат мекард ва дар роҳ ба сӯи малика посбонҳои шахсии ӯро буридааст. Сипас, фармуд, ки зону зада, кафшҳои гаронбаҳояшро аз танаш кашад, то ӯ аз рӯи одат, пойлуч дар болои чӯб бимирад.
  Каролина нишон дод. Палпатин чеҳраи воқеии худро ба ӯ ошкор кард ва шахси августа сахт ашк рехт. Пас аз он, Дарт бори аввал дар ҳаёти худ барқро истифода бурд ... Ва ҳангоме ки маликаи сӯхташуда ором шуд, лорд Сит бераҳм ба детонатор силоҳи ҳастаӣ гузошт ва қасрро тарк кард.
  Сокинони олами зериобӣ ба саботаж айбдор карда шуданд, ки аз ин сабаб дар байни ду олами сайёра ҷанги шадид сар зад. Сарфи назар аз бартарии технологии онҳо, мусобиқаи зериобӣ тавонист зинда монад. Гайр аз ин, намояндагони сенати республикавй дахолат карданд, ки ба геноцид рох дода наметавонистанд.
  Палпатин сазовори ҷоизаҳои сулҳҷӯ шуд ва ҳоло ба сатҳи галактикӣ расидааст, то ҳол танҳо дар нақши як ёрдамчии хоксори сенатор аз Набу, аммо хеле зуд барои худ маъруфият пайдо кард.
  Устодаш Плагаст баланд шудани шогирдро маъкул донист, вале худи у ба омузиши илмии магохлориён торафт бештар машгул мешуд. Ӯ мехост, ки худаш ҷовидона ба даст оварад ва мурдагонро эҳё карданро ёд гирад. Илова бар ин, Плагаст бо бераҳмонаи зоҳирӣ нисбати баъзе хешовандонаш дилбастагӣ ҳис мекард ва орзуи эҳёи зудтари онҳоро мекард.
  Духтари Палпатин калон шуд ва малика шуд. Ва вай ба зудӣ насли худро дошт. Шавҳар расман подшоҳ нашуд, аммо ӯ ҳамсари комилан қонунӣ ва афсари собиқи Ҷеди буд, гарчанде ки сатҳи баланди маҳорат надошт. Ба таври расмӣ, ӯ унвони шоҳзода ва ҳокими хурдиро гирифт - таҳти роҳбарии малика.
  Аммо Палпатин домоди ғайрирасмии худро дӯст намедошт: хеле меҳрубон, олиҷаноб, зоҳиран хеле зебо ва аз синну солаш хеле ҷавонтар буд.
  Бале, духтари ҳокими сиёҳпӯст бениҳоят меҳрубон ва дилсӯз ба воя расидааст. Дар хислат ба падараш хеле монанд аст, ки шояд орзу мекард, ки бадтарин одам дар олам шавад.
  Ба ҳар ҳол, ба Плагаст дигар лозим набуд, ки шогирди худро бовар кунонад. Палпатин худаш тасмим гирифт - ҳам духтараш ва ҳам шавҳарашро нест кунад.
  Аммо албатта ба тавре ки худатро равшан накунад. Ва ин осон нест, бинобар ин, пас аз ҳама нооромиҳо ва диверсияҳо муҳофизати қаср хеле пурзӯр карда шуд.
  Палпатин тасмим гирифт, ки дар киштии ситораҳо садама кунад. Вай бо истифода аз нуфузи худ тавонист ба парвози оилаи шоҳона ба Корузан, сайёраи метрополия ва пойтахти ҷумҳурӣ ноил шавад. Гуё даъват ба иди бузург - хазорсолаи формациям бузург.
  Вай дарси устод Плагастро нагз омухт;
  Муаллим ба шогирд ваъда дод, ки ҳарчанд омӯзиши ӯ ҷиддӣ бошад ҳам, онҳо аз ҳукми ду озод хоҳанд буд. Бо шикастани доирае, ки Дарт Бэйн муқаррар кардааст, онҳо чизеро аз ҳамдигар пинҳон намедоштанд, дар муносибатҳои худ ҳасад ва нобоварӣ нахоҳанд дошт ва ба ин васила якҷоя ба тарафи торик хидмат мекарданд. Сидиус даҳсолаҳо дар зери Муун таҳсил мекард ва дар давоми он Плагаст ба шогирди худ ҳама чизеро, ки худ медонист, меомӯхт, то тамоми қудрати нави пайдошудаи Плагаст аз даст наояд. Дарсҳои Plagueast Палпатинро маҷбур карданд, ки бо тарсу ҳаросаш рӯ ба рӯ шавад, ӯро аз ҳама шодии худ маҳрум кард ва ҳама чизеро, ки ӯ азиз дошт, ғорат кард. Худованди торик ба Сидиус таълим дод, ки эҳсосот ба монанди ҳасад ва нафрат, гарчанде ки барои азхуд кардани паҳлӯи торик заруранд, танҳо василаи даст кашидан аз мафҳумҳои маъмулии ахлоқ бо ҳадафи бузургтар буданд. Плагаст инчунин ба шогирди худ дар бораи воситаҳои ба даст овардани қудрат бо ҳадафи ниҳоии назорати галактика лексия дод.
  Аммо роҳи самараноктарини омӯзиш гузаштан аз монеаҳои виртуалӣ ва кинои бисёрҷанба буд.
  Ҳангоми кӯмак дар пешравии Палпатин дар сафҳо, устод ба Талер Сидиус ба голокрони Сит ва инчунин бисёр дигарон дастрасӣ дод. Вай Палпатинро дар ҷанги шамшерӣ омӯзонд, бо истифода аз барқи қувва, ӯро маҷбур кард, ки ҳама гуна донишҳоро дар бораи силоҳҳои гуногун ва техникаи торикӣ аз худ кунад, аммо ба онҳо танҳо арзише диҳад, ки барои ҳадафи аслии орден зарур аст. Дар айни замон, Плагаст зери ниқоби Гранди Димишқ ҳама кори заруриро анҷом дод, то ҳеҷ кас гумонбар нашавад, ки ӯ бо Палпатин робита дорад.
  Ҳамин тавр, дар ин ҷо як чизи оддӣ рӯй дод - киштии ситора ба ҷараёни астероид бархӯрд. Гузашта аз ин, аллакай ҳангоми бозгашти киштии ситоравӣ, вақте ки бисёре аз халабонҳо нӯшокиҳои сахт гирифтанд.
  Ва Палпатин на танҳо гумонбар нашуд, балки ҳатто барои изҳори нигаронӣ ва баргардонидани ӯ аз роҳи хатарнок бо орден мукофотонида шуд. Аммо чунин роҳҳои узр вуҷуд доранд, ки шахс ҳатман баръакс мекунад. Ва иғвогарӣ кор кард ва дар он ҷо дастгоҳҳо каме осеб диданд.
  Ҳам ворисон ва ҳам ҳамсараш мурданд, танҳо маликаи хурдакак Падме Амидала, набераи Палпатин зинда монд. Вай тахти Набуро мерос гирифт.
  Ва Дарт Сидиус ба рӯйхати ҷиноятҳои худ илова кард. Бо вуҷуди ин, на ҳама аз ҷониби Plagast тасдиқ карда шуд.
  "Шумо Қувва, шогирд ва истеъдоди роҳбарӣ доред. Муҳимтар аз ҳама, шумо хунхорӣ ба як қотили силсилавӣ доред, гарчанде ки мо бояд онро дар захира нигоҳ дорем - ба шарте ки зӯроварӣ ба ягон ҳадафи истисноӣ хидмат накунад. Мо қассоб нестем, Сидиус. баъзе аз Ситхои гузашта Мо меъморони оянда хастем".
  "Чанд муддат?"
  "Дар дахсола - на як руз пештар".
  Аммо сабр дар худдорӣ кардан намехост, ки худро зоҳир кунад. Ҳарчанд баъзан худи Витт ҳайрон мешуд, ки чаро ӯ ногаҳон ин қадар бераҳм шуд. Оё вай аз таваллуд ин қадар таҷовуз дорад? Зиёда аз ин, дар доираи дустона Пальпатин таассуроти одами мехрубон бахшид.
  Дарт Сидиус ҳатто як назарияи навро ҷорӣ кард: Сити ҳақиқӣ бояд фикрҳои худро чунон моҳирона пинҳон кунад, ки ҳатто муаллим сайдро намефаҳмад! Ҳатто агар ӯ худро Плагасти ҳаким номид!
  Ҳангоме ки Палпатин вориди сиёсати галактикӣ буд, мураббии ӯ дар таҳқиқоти худ як пешравии нав кард. Иродаи Инчорри чинояткор, ки хайати вакилони як нажод ба Димишк пешниход карда буд, сарфи назар аз муковимати дохилии хазандагон дар зери таъсири Кувва шикаста шуд. Плагаст инчунин дар дигар намунаҳо таҷрибаҳои зиёде гузаронида, қобилияти худро санҷидааст. Дар вохӯрии навбатӣ дар кэш, Плагаст ба Сидиус дастурҳоеро шарҳ дод, ки мувофиқи он Сит бояд амал кунад, дар бораи барҳам додани дарозмуддати Керред Санте сухан гӯяд ва ба Сидиус амр дод, ки куштори сенатор Видар Кимро фармоиш диҳад, то Палпатин ҷои ӯро бигирад. . Худи Плагаст ба сайёраи Камино ташриф овард ва дар он ҷо бо нажоди маҳаллии клонсозон гуфтушунид кард, то лашкари итоаткор Инчорри эҷод кунад. Баъдтар, Димишқ ва зердастонаш ба Серенно рафтанд, ки дар он ҷо Плагуест шахсан бо Ҷеди ҳозир дар он ҷо сӯҳбат кард. Ҳамин тавр, ӯ фаҳмид, ки Ҷеди Кви-Гон Ҷин ба корпоратсияҳо нафрат дорад ва устоди собиқи ӯ Дуку мавқеи ҷумҳуриро ноустувор меҳисобад. Плагаст дар дили устод Сифо-дяс мохирона тухми шубха шинонда, бо нармй бовар кунонд, ки ба республика армия лозим аст.
  Дуруст, кй барои сохтани мошини гаронбахои харбй бе чанг меравад? Ва ситҳо мехостанд, ки маҳз усули зӯровариро назорат кунанд, зеро роҳи дигар хилофи таълимоти онҳост.
  Дар ҷаласаи сиёсии қабули зиёда аз даҳҳо федератсияи савдо ба ҷумҳурӣ, Плагуест ва Сидиус боз зери ниқоби Димишқ ва Палпатин мулоқот карданд. Пас аз як нақшаи пешакӣ тартибдодашуда, Палпатин як суханронии аҷибе кард, ки дар Сенат фарёд ва бесарусомониро ба вуҷуд овард. Плагаст хушнуд шуд, зеро сайёрахои Федерацияи савдо ба хайати республика дохил шуданд ва дар оянда Сит метавонист бо дастони худ чанги галактикиро сар кунад. Аммо Плагаст медонист, ки сенатори хашмгин Пакс Тим бо дигар душманони Димишқ - сохтори амниятии Санте - мусоҳиба кардааст ва акнун барои аз байн бурдани Димишқ чораҳои фаъолтар меандешад. Аз ин рӯ, Плагаст дидаву дониста Палпатинро бо Тим дар ҷаласаи сиёсӣ гузошт ва ҳангоми санҷиши ӯ донишҷӯро ҳамчун дом истифода бурд. Сарфи назар аз амалҳои бомуваффақияти Сидиус, Тим тавонист бо фармони қотилони Маладяни Плагаст ҳарду Ситро мағлуб кунад. Азбаски охирин тамоми қувваи худро барои боздоштани одамрабоӣ ва пайдо кардани Тим равона кард, ӯ намедонист, ки ҳамлаи дуввум алайҳи ӯ тарҳрезӣ шудааст.
  Ва Дарт Сидиус инро ҳис кард, аммо аллакай дар бораи раҳоӣ аз сарпарастии мураббӣ фикр мекард.
  Дар маросими муаррифии Ларш Ҳилл дар ложаи орден дар Корускант, Дарт Плагаст аз ҷониби зархаридон қариб кушта шуд. Ёрдамчии Палпатин Пестадж бо маладиён тамос гирифт ва маълумоти заруриро гирифта, дар ин бора Палпатинро фавран хабардор кард. Ҳарду ба ҷои куштор расиданд ва танҳо Плагасти захмдор ва базӯр нафаскашидаро зинда диданд, ки захмро бо Қувва печонд; бокимондаи Муунси пойтахтхои Димишк кушта шуданд. Баъдтар, Палпатин аз Тим қасос гирифт, ки худи Тим ва бисёре аз аъзои дигари Протекторати Гран дар сафорати Маластаре дар Корускантро кушт. Пулис бо вуҷуди таъсиси як гурӯҳи вижа барои таҳқиқи ин маргҳо дар пайи қатли сенатор Ким омилони ин ҷиноятро пайдо накардааст. Дар натиҷа, Димишқ Пойтахтҳо пешвои худро аз даст надод, аммо Ҳего Димишқ аз корҳои Галактика истеъфо дод.
  Дарт Сидиус нақшаҳои хеле маккорона ба амал овард. Вай наберааш Падваро накушт, балки бо вай дустй пайдо кард. Ва бо майли зоҳирӣ ӯ сенатор шуд.
  Таъсири лорди сиёҳ афзоиш ёфт, сеюм Сит Дарт Маул пайдо шуд. Инчунин усулҳои ваҳшиёна ва як ҷанговари хеле қобилиятнок омӯхта шудааст. Аммо, истеъдоди Маул дар қувват он қадар бузург нест, ки вай вориси комилҳуқуқ гардад.
  Илова бар ин, ҳам Плагаст ва ҳам Талер ҳоло ҳам одамонанд ва на бе нишонаҳои нажодпарастон. Онҳо аслан намехостанд, ки тахти империяи ояндаи Сит аз насли ғайриинсон мерос гирифта шавад.
  Аз ин рӯ, шояд марги Дарт Маул пешакӣ муайян карда шуда бошад. Илова бар ин, Палпатин дар давоми дуэл бо шогирди худ қариб мурд ва танҳо бартарии қувват императори ояндаро аз марг наҷот дод.
  Дарт Сидиус хашмгин шуд, ки касе дар олам дар истифодаи шамшери худ беҳтар аст. Ва ин низ осори худро гузошт. Хушбахтона, барои як ҷуфти инсонӣ, Маул аз сабаби маҳдудиятҳои худ, дар донистани паҳлӯи торикии қувва аз онҳо пеш гузашта наметавонист!
  Димишқ ва Палпатин ҳама корро карданд, то бӯҳрони Набу ба ҳардуи онҳо нафъ расонад. То он даме, ки Дарт Моул амалиёти Набуро барои нест кардани Ҷеди оғоз кард, Димишқ барои ташкили бӯҳрони нав чораҳои фаъол андешид. Димишқ бо сарони иттиҳодияҳои корпоративӣ, гильдияи тиҷорат, иттиҳодияи техно ва дигар корпоратсияҳо тамос гирифта, онҳоро ба кирдорҳои ваҳшиёнаи ҷумҳурихоҳон нисбат ба ҷаҳониёнашон бовар кунонд. Палпатин, ки интихоб шуданашро ба сифати канцлери олии Ҷумҳурии Галактикӣ таъмин кард, қарор кард, ки вақти он расидааст, ки нақшаи бузургро танҳо ба анҷом расонад. Пас аз он ки аз Plagueast ҳама чизеро, ки ба ӯ лозим буд, омӯзад ва пайвастҳои устодашро барои ба даст овардани мавқеи дилхоҳаш истифода бурд, Палпатин пиршавии Муунро танҳо як монеа ҳисобид. Плагаст бошад, гуё ба шогирди худ боварии комил дорад.
  Гузашта аз ин, Дарт Маул мурд ва ҳукмронии ду нафар ба таври худкор барқарор карда шуд.
  Ҳанӯз кор ва вақти зиёд дар пеш буд ва Дарт Сидус танҳо имкони таълим додани донишҷӯи навро надошт.
  Пас, чаро тандеми онҳо чанд соли дигар вуҷуд надорад - то он даме, ки тартиботи Ҷеди ниҳоят нест карда шавад?
  Аммо аз ҳама муҳим ин набуд. Плагаст ниҳоят як сирри даҳшатнокро ошкор кард: "Ӯст, ки падари воқеӣ ва биологии Палпатин - Витт Талер аст."
  Оре, модараш - зани хеле зебои дехкон, сари лорди бои савдогари Димишкро гардонд. Ва у шавку хавасро дошта натавонист.
  Умуман, пас аз ворид шудан ба Сит, қобилияти такрористеҳсоли насл якбора коҳиш меёбад. Ва он гоҳ чунин хушбахтӣ - шумо як писар доред! Ва хеле қобилиятнок ва на танҳо дар қувват, балки дорои истеъдоди барҷастаи сиёсӣ.
  Ин сабаби рақами як буд, ки ӯ ҷавонро наҷот дод. Кори хунари шахсии худро гузаштан хеле гуворотар аст. Ҳарчанд аз сабаби он, ки Ситҳои сатҳи баланд қариб безурёт шуданд, робитаҳои оилавӣ ҳеҷ гоҳ робитаҳои асосӣ ҳисобида намешаванд.
  Плагаст чуқур ҳис кард ... Шояд ӯ воқеан тасмим гирифт, ки писари худаш ба ӯ даст нарасонад.
  Аммо ин маҳз ҳамон чизест, ки Дарт Сидиусро ба амал водор кард. Содир кардани чунин ҷиноят, ба монанди куштори падари худ, орзуи ҳар як устоди Сит аст.
  Шаби пеш аз интихобот, Димишқ аввалин маротиба дар тӯли солҳо танҳо бо сенатор Палпатин баромад кард: онҳо якҷоя дар премераи намоиши нави Мон Каламари дар Театри Операи Галактикӣ ширкат карданд. Пас аз муаррифӣ, ду Лордҳои Сит ба пентхауси Димишқ дар бинои Калдани Спайр ба нафақа баромаданд, то муваффақияти дарпешистодаи Палпатинро ҷашн гиранд. Палпатин бо шароб дар атрофи муаллим давр зада, барои суханронии дар пешистодаи сенат машқ мекард.
  Плагаст, ки бесарпаноҳ буд, ба Палпатин гуфт, ки таҷрибаи ӯ бо Магохлорианҳо муваффақтар буд. Писарбача Анакин дар мусобиқа ғолиб омад ва муҳимтар аз ҳама, тавонист як артиши роботҳои ҷангиро хомӯш кунад. Ин маънои онро дорад, ки писарбача нисбат ба ҳамаи онҳое, ки дар коинот зиндагӣ мекунанд, қувват дорад. Ба гайр аз чуфт кардан бо бача, ба у муяссар шуд, ки бо магохлорианхо ва намояндаи нажоди Тогрута бордор кунад. Бо дарназардошти он, ки намояндагони ин нажоди инсонмонанд, вале ғайриинсонӣ аз назари мағолориён нисбат ба мардум фақиртаранд, аммо дар баробари ин, дар байни онҳо фоизи Ҷедиён бо теъдоди ба маротиб камтар аз одамон хеле зиёд аст, пас ...
  Духтари нав Ахсока Тано дар оянда метавонад ба қуллаҳои фавқулоддаи қаблан номаълум ноил шавад. Омезиши роҳҳои алтернативии дарки қудрати Тогрута ва фаровонии Магохлориён метавонад мӯъҷизаи воқеии табиати инсониро ба вуҷуд орад.
  Баъд чӣ? Вай таҷрибаҳоро идома медиҳад ва нажоди нави одамонро ба вуҷуд меорад - қувваи он ба худоён баробар аст. Ва ӯ қодир хоҳад буд, ки мавҷудоти сатҳи боз ҳам баландтар аз магоҳлориён - теохлориёнро синтез кунад, ки ба Сит имкон медиҳад, ки қонунҳои физикии оламро тағир диҳад ва шояд оламҳои нав эҷод кунад!
  Чизе буд, ки аз лорд сиёх метарсад ва ба тааччуб меомад.
  Оҳиста-оҳиста маст шуда, Плагаст дар тӯли солҳои зиёд бори аввал ба хоб афтод ва пас аз чанд лаҳза, Сидиус, пас аз дудилагӣ (шояд танҳо сарашро бо шамшер буридан беҳтар аст?) Вай як ҷараёни Нерӯро ба поён овард. барк ба болои муаллим.
  -Падарат барои ҳамааш ҷавоб хоҳад дод! Барои он ки маро тарк кардед, барои як соли ҷаҳаннам дар таҳхонаҳои шоҳона шиканҷашуда зиндагӣ карданам! Чаро ӯ маро маҷбур кард, ки ягона ишқи ҳақиқии ман Каролинаро бикушам!
  Сити сиёҳ наъра зада, ба волидайнаш барқ мепошид. Ӯ дар ҳақиқат аз ӯ нафрат дошт.
  Дарт Сидиус аз дарди Плагаст лаззат бурда, оҳиста-оҳиста ӯро то ба марг шиканҷа дод ва ӯ бо ёрии Қувва хаста шуда, коре карда натавонист ва мурд.
  Дар сонияҳои охир лорд сиёҳ гуфт:
  "Шумо дар рӯзе, ки шумо тасмим гирифтед, ки ба ман ҳукмронии Галаксиро омӯзед, ин бозиро аз даст додед. Шумо падари худро дар паҳлӯи худ доред - ё аниқтараш, дар зери пошнаи худ. Шумо муаллими ман будед, падар - бале, барои ин ман ба шумо ҳамеша мегӯям. , бигзор ӯ ҳамеша миннатдор бошад, аммо шумо ҳеҷ гоҳ оғои ман нахоҳед шуд ".
  - Палпатин бо мурдагон ва сӯхтагон дар оташи қувваҳои барқ дарт Плагаст видоъ кард.
  Ва ҳамин тавр ихтироъкори Сит ҳаёти нооромашро хотима дод. Ва бо у сахифаи таърихи умумибашариро боз кард.
  Аммо ду офаридаи нави бузург вуҷуд доштанд: Ахсока ва Анакин, инчунин донишҷӯе, ки тавонист бар галактика қудратро ба даст орад ва Ҷедиро мағлуб кунад.
  Ҳамин тариқ, Люк Скайволкер набераи Палпатин ва писари Дарт Вадер буд.
  Аз ин рӯ, оғои сиёҳи Сит наметавонист фармон диҳад, насли мустақими худро, ки дар қувват аст, бигирад ва нобуд кунад. Гузашта аз ин, ҳар чӣ гӯяд - Луқо сад фоиз инсон аст ва фарзандони худаш ним Тогрутаанд. Аммо император Палпатин аллакай қонунҳоеро ҷорӣ карда буд, ки ҳуқуқҳои ғайриинсониро маҳдуд мекунанд ва ба таври умум кӯшиш мекард, ки дар давлати нав қонунҳои нажодпарастиро ҷорӣ кунад.
  Дарвоқеъ, вақте ки одамон дар галактикаи сершумортарин нажод ҳастанд ва худи император ҳам мард аст, инчунин атрофиёни ӯ, он гоҳ нажодпарастии шадид ва таҳқири нажодҳои дигар комилан ба рӯҳияи Ситҳост. Дӯст доштани саркӯб кардан ва ҳукмронӣ кардан.
  Маршали бузург Таркин барои сафед кардани нажодпарастӣ як назария ва идеологияи том таҳия кардааст...
  Аммо онҳо мероси тахт шуданд, танҳо нисфи мардум. Хол он ки Ахсока аз нашъунамои зишт халос шуда бошад хам, пусти хамелеонаш зебо менамояд.
  Император ба таври махсус фарзандони худро фиристод, ки ҳаёт дар сайёраи Шило, ки дар он ҷо Тогрута зиндагӣ мекарданд, нобуд карда шаванд. Ва насли хоҷаи сиёҳ инро бо шодӣ иҷро карданд.
  Онҳо аз таваллуд хизмат мекарданд ва танҳо тарафи торикии қувваро медонистанд. Палпатин дар айёми чавонй на як бору ду бор корхои нек карда буд. Ва агар ӯ ба таҳхонаи шиканҷа ворид мешуд, агар ба Плагаст дучор намешуд, ҳеҷ гоҳ қотили бузургтарин дар галактика намешуд.
  Оре, фарзандонаш кори неку накарданд, хушнудона ба хар бад даст заданд. Аммо аз чй сабаб бошад, ки барои император махз хамин чиз ногувор аст. Толя ва дар у некй то охир намурд. Толи Палпатин боварӣ дошт, ки бе мубориза бо худ, вақте ки шумо паҳлӯи рӯшноиро дар худ мағлуб мекунед, Сити воқеӣ шудан ғайриимкон аст.
  Фарзандони ӯ хидмати бадро ҳамчун як чизи табиист, ки дар коинот бе эҳсоси изтироби рӯҳӣ ва пушаймонӣ қабул карданд.
  Аммо Палпатин бо худ мубориза бурд ва танҳо Худои Қодири Мутлақ медонад, ки куштани Каролина ба ӯ чӣ арзиш дошт.
  Илова бар ин, император ҷуръат накард, ки модарашро бикушад. Аз афташ, Плагаст низ нисбат ба ӯ эҳсоси дилбастагӣ дошт ва ҳеҷ гоҳ чунин саволе нагузоштааст.
  Ва модари Палпатин ҳанӯз зинда аст ва бо вуҷуди он, ки вай аз сад сол гузаштааст, ба пиразани амиқ монанд нест. Баръакс, вай назар ба писараш ҷавонтар ба назар мерасад, малламуй қавӣ - на бештар аз сӣ сол аз намуди зоҳирӣ. Пас аз озод шудан аз меҳнати вазнин вай дар як вилояти дурдаст маскан гирифт ва дар он ҷо ба ҷодугарӣ машғул шуд.
  Бале, як зани оддӣ, деҳқон, балки як зани ғайриоддӣ, ки дар генетикаи худ тағир ёфтааст. Вагарна вай базӯр аз хоҷаи сиёҳ ҳомиладор шуда метавонист.
  Пойлуч, тан®о дар тан камар, камари борик мисли камари духтарак дар са®ро сахт кор мекард, шаб®о ба се®ру се®р машѓул буд. Аммо вақте ки Витт бо ӯ зиндагӣ мекард, модараш таҳсилашро пинҳон кард ва писарашро ба ҳеҷ чиз намебахшид.
  Дуруст аст, ки вай як-ду бор ба он рох дод: шояд ба вай на танхо наздиконаш, балки фарзандону наберахояшон низ ба хок супурда шавад.
  Палпатин ҳамагӣ як сол пеш ба назди модараш омада буд - вақте ки Набуро аз ҳамлаи исёнгарон муҳофизат кардан лозим буд. Онҳо низ дар ҷустуҷӯи асрор дар сайёраи хонаи императори сиёҳ буданд. Шояд мехостанд заифии ӯро донанд, ё хешу табор пайдо кунанд?
  Император бародари нимсола дошт. Дар ин ҷо Палпатин онро чанде пеш аз бӯҳрон дар Набу ба қувваҳои сиёҳ қурбон кард - чӣ гуна гуфтан мумкин аст, ки бахт табассум кард.
  То ин вақт, бародар аллакай набераҳо ба даст оварда буд, бинобар ин, тактикаи интизории Дарт Сидиус асоснок карда шуд. Ҳатто бештари қурбониҳо ва пур кардани пантеони хуни кушташуда.
  Он гоҳ ӯ мехост, ки дар як вақт, ва анҷом додани модараш. Аммо Палпатин интизор дошт, ки бо пиразан вохӯрад: аммо модараш дар солҳои тӯлонии ҷудоӣ тамоман тағир наёфта буд. Симои духтараку мушакдор, хеле тира аз сӯхтаи офтоб ва пӯсти ҳамвор, чеҳраи зебои манаҳи мардона. Аз дур, умуман, вайро духтарча иштибох кардан мумкин аст, аммо аз наздик, чеҳраи вай намоён аст: хеле баркамол, ташаккулёфта ва ҳадди аққал сӣ сол дорад. Ва агар шумо ба чашмони зумуррад-сафир нигоҳ кунед, он боз ҳам бештар ба назар мерасад.
  Витт Талер, ки интизор набуд, ки модараш он қадар содда нест, ба ҳайрат афтод ва аз куштан ё ба қавли ӯ, қурбонӣ ба нерӯҳои сиёҳ худдорӣ кард.
  Вай он вакт дар худ чуръат наёфт, ки акаллан бо модар-чодугар як-ду сухан бигуяд ва аз тамос худдорй карда, ба рафтан шитофт. Модар шояд писарашро шинохт, аммо вай низ худро сарду бепарво вонамуд мекард.
  Ва ҳангоми сафари охирин ба Набу, вай дар лаҳзае пайдо шуд, ки корвони императорӣ ба камин афтод. Палпатинро қариб дар қаср дафн карданд, аммо зани пойлуч ба ӯ зоҳир шуд, ки баромади пинҳониро нишон дод ва дар куҷо ҷойгир будани камини шӯришиёнро нишон дод.
  Баъд бо вай чанд ибора иваз карданд.
  Модари нопадид даст ба пешонии Палпатин гузошта, бо алам гуфт:
  Чӣ қадар сахт ранҷидӣ, писарам. Дар шумо ягон хусусияти шинохташаванда боқӣ намондааст!
  Дарт Сидиус бо ғазаб ба модараш ҷавоб дод:
  -Ман танҳо ба як пирамарди амиқ монандам! Дарвоқеъ, ҷисми ман кайҳо аз рӯи қонунҳои инсонӣ зиндагӣ мекунад. Ва ман то ҳол қодирам бо шамшер ҳама гуна Ҷедиро мағлуб кунам. Ва мӯҳлати мавҷудияти ҷисми ман беш аз як аср хоҳад буд!
  Модари ҷавон ба писари чиркинаш ишора кард.
  "Оё шумо қарор додед, ки бо вампир шудан мавҷудияти ҷисмонии худро дароз кунед?" Албатта, вампирҳо нисбат ба одамон бартарӣ доранд. Ба ҷуз аз зарурати нӯшидани хун се бор дар як рӯз ва парҳез аз нури офтоб. Аммо ин ҳаёт нест!
  Император Палпатин аз модараш хафа шуд ва ҳатто мехост ӯро занад, аммо худро нигоҳ дошт. Вай бо ғазаб гурехт:
  "Ман назар ба он вақте ки ҷавон будам, тавонотарам, ба ҷуз нуқраи стерлинг бо чизе куштан душвортар аст. Ва дар ҳама гуна офтоб шумо метавонед костюми бароҳат бо филтрҳо пӯшед ва нури сунъӣ барои ман хатарнок нест.
  Дар ин чо оханги Дарт Сидиус нарм шуд.
  -Инаш беҳтар аст, бигӯед, ки шумо як одами оддӣ буда, ҷавонии худро чӣ гуна нигоҳ доштаед?
  Лада Талер бо табассуми ширин ва дандонҳои сафед ҷавоб дод:
  - Тамоми умр дар болои Набу пои луч кадам зада, тамоми умр кор кардам, хуроки солим мехурдам, факат шарбату шир менушидам. Ҳамеша дар берун - дур аз шаҳр. Фақат як бор ба пойтахт рафтам ва баъд занҷирбанд, вақте маро барои шунидани ҳукм оварданд. Ва он ҷо боз ба деҳа бо калтак!
  Ман аз ҳама тарзи ҳаёти солимтаринро пешбарӣ мекунам ва чаро бояд пир шавам?
  Палпатин ин дафъа ҳатто хашмгин набуд, худро каме хандаовар ҳис кард ва аз рӯи мантиқ, тавзеҳот пурсид:
  - Миллионхо занхои дехкон мисли шумо тарзи зиндагиро пеш мебаранд, аммо ин монеа намешавад, ки онхо бар хилофи шумо пиразанхои зишт гарданд. Сирри он чист - ба ман бигӯед!
  Модар бо оханги худ бо тахкир чавоб дод:
  -Му®имтарин суол ин аст, ки чаро одам пир мешавад? Давра дар табиат абадӣ аст ва ҷисми инсон ба чунин давра шабоҳат дорад. Агар ба таври объективй гуем, дар худи бадани инсон чизе нест, ки пир шавад. Зани ҷавондухтар таваққуф карду бо боварии олиҳа суханашро идома дод. - Гап дар бораи фикр кардан ва бовар кардан аст. Бовар кун, ки пирӣ ғайритабиист ва ҷавонии абадӣ, баръакс, намуна асту пир намешавӣ!
  Палпатин бо ин комилан розӣ набуд:
  - На танҳо одамон пир мешаванд, балки металлҳо, ашёҳо, киштиҳои кайҳонӣ, роботҳои ҷангӣ. Чаро шумо фикр мекунед, ки инсон бо талоши ирода ва имон метавонад аз ин ҷилавгирӣ кунад?
  Ҷавонзан дилпурона ҷавоб дод:
  - Ҷисми инсон, бар хилофи металл, системаи барқароршаванда аст. Ҳуҷайраҳо метавонанд дар тӯли миллиардҳо миллиард сол тақсим шаванд ва худро нав кунанд. Ҳар як олим мегӯяд, ки захираи поя дар бадан барои миллионҳо миллионҳо ҳаёт боқӣ мемонад. Шумо танҳо лозим аст, ки чӣ гуна як чизи муҳимро иҷро кунед - барқарорсозӣ ва нав кардани ҳуҷайраҳои асаб низ. Он гоҳ ҷовидонӣ ба воқеият табдил меёбад!
  Палпатин бо камоли майл пурсид:
  -Ва ин корро чӣ тавр мекунед модар?
  Зан хандид ва бо пичиррос ҷавоб дод:
  Чаро вампир бояд донад? Ва ҳамин тавр, шумо дар ин ҷисм панҷ ё шаш аср дароз хоҳед кард. Ва шумо як тағйироти олиҷаноб парвариш карда истодаед ... Оё шумо ба ҳар ҳол лозим аст, ки сирри ҷавонии ҷовидонаро азхуд кунед. Хусусан бо назардошти худпарастии шумо?
  Дарт Сидиус мисли мори буғишуда фишурда, теғи арғувонии худро кашид.
  - Ман метавонам туро ба қувваҳои сиёҳ қурбонӣ кунам!
  Модар бе сояи кишвар ба писари императораш нигарист. Вай бо табассуми боз ҳам васеътар ҷавоб дод.
  -Ин фидокорӣ дар муборизаатон ба шумо кумак намекунад! Гарчи золими хунин, Дуои ман туро аз марг начот медихад. Дар як сол шумо дар канори варта меравед. Ва танҳо модарат метавонад ҷони туро аз дӯзах наҷот диҳад!
  Палпатин таслим шуд ва дасташро бепарвоёна ҷунбонд.
  "Хуб, чунон ки шумо гуфтед, вампир ҳанӯз панҷ ё шаш аср боқӣ мондааст. Ва шояд дар он ҷо ман роҳи муассиртари дароз кардани умрро пайдо кунам. Ғайр аз он, аллакай таҷрибаҳо барои ворид кардани рӯҳ ба клон гузаронида мешаванд!
  Модар Палпатинро бӯсид ва ба ӯ барори кор орзу кард. Аз вай бӯи тару тоза ва форам меомад. Ва Дарт Сидиус орзу мекард - дар некӣ зебоӣ вуҷуд дорад.
  Бадӣ бад аст ва зиндагӣ ҳангоми торикӣ ва шағолҳои ваҳшиёна дар атроф хеле хаста аст. Баъзан тарсу ҳарос печида мешавад... Дардовар ва даҳшатнок.
  Гузашта аз ин, император Палпатин мехост, ки ситҳо, ки бадии холис нестанд, муваффақ шаванд ва вориси ворисон метавонад ҳадди аққал як чизи эҷодиро ба ҳаёти як қудрати кайҳонӣ ворид кунад.
  Люк Скайволкер сад фоиз инсон аст ва ин бартарии муҳими ӯ аст.
  Илова бар ин, хуни Анакин ва Палпатин ҳанӯз дар вай ҷорӣ буд. Ва ба тарафи тира овардани ин писар кӯшишҳои ҷиддиро талаб мекард.
  
  
  ТАВАЛЛУДИ ШАЙТОН
  Чӣ тавр Палпатин - як ҷавони хоксор, донишҷӯи аълохон ва бо рафтори намунавӣ фарқкунанда, таҷассуми умумибашарӣ ва шарир гардид ва ба тарафи торикии қувва гузашт?
  Ҳаёт дар сайёраи Набу нисбатан хуб буд - иқлими мулоим, замини саховатманд, қариб ҳеҷ исён ва талабот барои тағирот вуҷуд надошт. Шакли ҳукумат монархияи конститутсионӣ аст... Аммо қудрати подшоҳ бузург аст, фармонҳои ӯ бо қонунҳо баробаранд ва танҳо ба Падла Амидала тағирот ворид карда шуд, ки ҳам мӯҳлати ҳукмронии монарх ва ҳам ваколатҳои ӯро маҳдуд кунад.
  Палпатин дар айёми чавониаш чавони хеле зебо, лоғар ва албатта, аз чихати чисмонй баркамол буда, дар мусобикахои байнисайёравй дар Авиабол голиб баромад. Ин буд, ки Палпатин, ки дар охирин лаҳза ба дастаи Набу шомил шуд, ба қувва ҳассосият ҳис кард. Вай дар мураккабтарин бозии виртуалӣ парвозҳои пулсарҳо ва гардиши астероидҳоро пешакӣ дид. Ва у фахмид, ки вай хис карда метавонад, ки вакти задани зарбаи халкунанда ва халкунанда расидааст. Ва он гоҳ номи ӯ каме дигар буд: Витт Талер. Модари оддӣ ва падари номаълум. Дуруст аст, ки ба шарофати қобилиятҳои модарзод ва меҳнатдӯстӣ, Витт тавонист ба факултаи ройгони коллеҷи бонуфуз дохил шавад. Барои ин бахои хеле баланд чамъ кардан лозим буд.
  Аз ҳисоби падари худ, модари хеле зебо ва қубури худ, ӯ гуфт, ки ӯ як ҷаноби олиҷаноб аст, шояд ҳатто аз Ҷедҳои хуб таваллудшуда бошад.
  Аммо вай номашро гуфта натавонист. Аммо Витт дар майнаи худ фарзияҳои гуногунро пеш овард - шояд падараш умуман император аз галактикаи ҳамсоя бошад?
  Ҳатто дар кӯдакӣ, Талер - оянда Палпатин қобилияти хондани китоби дарсии пӯшида - дар шакли коғаз ё китоби электронӣ - ба ҳар ҳол эҳсос мекард. Вай дӯстони худро бо қобилияти пешгӯӣ кардани натиҷаи варзиш ба ҳайрат овард, ё дар як ҷасорат - ба монанди он ки дар мушт пинҳон карда шудааст.
  Аммо дар ин бозӣ фаҳмид, ки як тӯҳфаи нодир дорад. Ғалабаи ҳаяҷоновар Витт Талерро қаҳрамони Набу гардонд ва... Хуб, ҳамон тавре ки дар афсона буд, ин боиси он шуд, ки зеботарин духтари шоҳзода Каролин Амидала ба ӯ сарусадо шуд.
  Ва худи Витт, бо хуни ҷавони гарми худ, афзоиши ҳамдардӣ ва мутақобиларо ҳис кард. Онҳо ба қадри девонавор ба ҳамдигар ошиқ шуданд ва вориси расмии тахт Каролина Амидала Наберри аз як писари оддӣ ҳомиладор шуд.
  Подшоҳ хашмгин шуд. Тибқи урфу одат ва қонуни сайёраи Набу исқоти ҳамл қатъиян манъ аст, аммо шоҳзодаи валиаҳд ва авлоди ӯ аз ҳуқуқи тахт маҳрум шуданд. Витт Талер, пас аз шиканҷаи сахт, бояд бо дардноктарин ба қатл расонида мешуд. Ва Каролина, пас аз таваллуди кӯдак, ҳамчун ғулом ба киштзорҳо фиристода шуд. Маликае ҳаст: пои луч, танҳо дар тан куртаи пора-пора, ӯ бояд дар қатори дигар духтарони зиндонӣ сахт меҳнат мекард. Барои шабро дар казарма, дар тахтахои урён гузарондан ва хурдани хуроки оддию дагал. Маликаи ояндаро назоратчиён агар андаке хам сусттар кор мекарда бошанд, бо тозиёна мезананд.
  Яке аз навъҳои муҷозот овехтани ғуломон дар рахт ва бо шуълаи машъал пошнаи урёнро тик кардан аст.
  Худи Витт дар зиндон шиканҷа шуд. Онҳо маро бераҳмона, нозук, вале хеле ҳирфаӣ шиканҷа карданд, ки аз ҳуш рафтан ва ё бармаҳал мурданам монеъ шуданд.
  Витт Талер ҳазорон доираҳои дӯзахро аз сар гузаронидааст. Пеш аз ба қатл расонидан ӯро як соли пурра шиканҷа карданд. Ва он гоҳ ӯ бояд дар назди миллионҳо сокинони Набу аз ҷониби як каламуш зинда мехӯрд.
  Аммо хангоми цатл ногахон монстр таркид... Ва вакте ки дуд тоза шуд Витт Талер бе асар гайб зад. Бисёриҳо инро ҳамчун нишона аз боло қабул карданд ва ба зону афтоданд. Подшоҳ ба ҷунбиш рафт, чеҳрааш кабуд шуд - инсулт шуд.
  Ва аз шиканҷаҳои чандинмоҳа маъюб шуда, Витт дар як ғоргоҳи намӣ, ки бо растаниҳои дурахшон фаро гирифта шудааст, бедор шуд. Ин барои ӯ хеле дардовар буд, аммо дар айни замон эҳсоси қувваи хашмгин баргашт. Бо баъзе сабабҳо, ҳангоми шиканҷа дар таҳхонаи шиканҷа Витт натавонист қобилияти худро истифода барад ва чаллодонро сӯзонад.
  Ҳарчанд он ба таври намоён оташи аз худ парида, таркиши пулсарҳо ва ҷараёнро аз силоҳи даҳшатноки плазма тасвир мекард (дар ҷумҳурии кӯҳна манъ карда шудааст - аз сабаби қудрати бениҳоят бузурги харобиовар!). Аммо баъд эҳсоси қувват баргашт.
  Ва захмхои чукури чаллодон охиста-охиста, вале катъиян шифо ёфтанд.
  Дар паҳлӯи Витт як канистри омехтаи ғизоӣ буд ва ӯ гоҳ-гоҳ онро ҷаббида, ба хоб мерафт.
  Дар ин чо вай, масалан, орзу мекард... Хаёлпараст ва дар айни замон кахрамонй;
  Хӯрдани ҷасад як раванди босуръат буд, шери мутант то даме ки гӯшт тару тоза ва гарм буд, шитоб мекард. Вақте ки ӯ ниҳоят анҷом дод, скелет боқӣ монд. Якчанд ҷанговарони сиёҳпӯст дар тан либоспӯшӣ, ки бо асои ҷодугарӣ мусаллаҳ буданд, ӯро ронда, баъд скелетро бардошта бурданд.
  - Гладиатори ҷасур, ки бо марги мардона кушта шудааст, тибқи расму оинҳои маҳаллӣ бо тамоми эҳтиром дафн карда мешавад. - бо оханги шавкангез эълон кард шореҳ.
  - Аҷиб! Охири он қадар бад нест! - гуфт императори ояндаи кайхон. Витт ҳанӯз ҷавоне дар хоб аст, ба ӯ чунин менамояд, ки ӯ дар гузаштаи наздики худ аст.
  Ва шореҳи ношинос аз шодии хашмгин гулӯяшро идома дод:
  - Холо бошад, идомаи конкурсро эълон менамоем. Дар айни замон, ҳар кас дар ҷомеа метавонад бо шери қотил мубориза барад.
  Витт Талер дарҳол аз ҷояш бархоста, бо ғазаб фарёд зад:
  - Ман мехоҳам!
  - Фаҳмост, ки шумо мехоҳед гуноҳи худро, ки ба касе шарт нагузоштаед, ҷуброн кунед. - Малика Каролин Амидала ӯро масхара кард.
  Ҷавон бо ғазаб дод зад:
  - Ва агар ин тавр бошад! Ҳайвоне, ки одамро кушт, сазовори зиндагӣ нест!
  - Аммо шумо рақибон доред, инҷо бубинед. - Малика Каролин ба ҳайвони эҳёшуда ишора кард, ки ба тимсоҳи рост бо даҳони фил шабоҳат дорад. Ин мард ҳам мехоҳад ҷанг кунад!
  Шорех эълон кард:
  - Инак, якбора ду нафар хохиши ба чанг хамрох шуданро баён карданд, баъд аввал бояд бо хам чанг кунанд.
  Ахли чамъият ин карорро маъкул донист, боз хам бештар тамошобин ва хунар!
  Ҷанговар Витт ба ҳаюло бо танаи бо зиреҳи пулакдор нигариста, дар сонияҳои аввал шикамро нофорам мемакид. Баъд чавон ба хаячон галаба кард, гарчанде ки душман бешубха хавфнок буд.
  - Ба шумо силоҳи муқаррарӣ дода мешавад! - бо овози сард эълон кард шореҳ.
  Ҷанговарон аз рӯи одат таъзим мекарданд. Сипас ба онҳо шамшеру сипар доданд. Баъд Виттро боз як ногаҳонӣ интизор буд, ба ӯ як шамшер, ба дасти росташ дода шуд ва душман якбора ду шамшерро гирифта, силоҳи дуюмро дар танаи худ гирифт.
  - Ин одилона нест! - эътироз кард чавон. - Ду теғ бар зидди як.
  - Ин Мурда-макка аст, у хамеша дар чангхо биниро истифода мебарад. Чунин одат! - чавоб дод шореҳи ноаён, дар овозаш нафраташро пинҳон накарда, силоҳҳоро духтарони зебову қариб бевазн, ки ба нимфаҳо хеле монанд буданд, супурданд. Ба онҳо нигариста, Витт (Палпатини оянда) як хоҳиши дилчаспро ҳис кард ва аз он хеле шарм дошт, ки шиддати ӯ мушоҳида мешавад. Пас ӯ бо хашм сухан гуфт.
  - Пас ба ман ба ҷои сипари бесарусомон шамшери дуюм деҳ. - Ман намехоҳам ғазаб шавам.
  - Шумо чунин ҳуқуқ доред! - гуфт, каме подрев, шореҳ.
  Нимфа шамшери дуюмро ба чавон доду бо пафос гуфт:
  - Чанг, рыцарь, шаъну шарафро паст назан.
  Шорех боз эълон кард:
  - Ҳуқуқи куштан ё авф кардан ба ҷанговаре тааллуқ дорад, ки силоҳи пирӯзӣ дорад! Ва инчунин ба омма. Ба фикрам, ин бояд ба назар гирифта шавад.
  -Ман ҳатман марди зебои ҷасоратро тамом мекунам. - гуфт ҷасад.
  - Бе сохтани болға, шумо қалъаро тақсим намекунед! - Гуфт, афоризми шӯхӣ Витт.
  Онҳо бархостанд, фили тимсоҳ аз бача хеле калонтар буд ва ба интизори сигнал шурӯъ карданд.
  Нур чун пар, парида ба назди у парида, аз рухсораи гулгуни чавон бусид.
  Витт сурх шуда, ним кадам монд, дар хамин лахза сигнали чанг садо дод. Ҷасадхӯр шамшерҳояшро зада, ба сӯи ӯ шитофт ва интизор дошт, ки онро бетартибона мегирад. Ҷавон ҳушёр буд ва ба як тараф ҷаҳида, ҳангоми баромадан лагадкӯб кард. Зарба ба сипар афтид, бо садои нохуш садо дод.
  - Эй писар! Пойафзолҳои худро нигоҳубин кунед, онҳо зебоанд.
  Витти ҷавон воқеан афсӯс мехӯрд, ки кроссовкаҳояшро накашидааст, онҳо тӯҳфа барои зодрӯзи ӯ буданд, рангҳои ғайриоддӣ буданд ва бо вуҷуди пӯсти қавӣашон намехостанд, ки онҳоро вайрон кунанд. Писари зани камбагал аст, азизам кафши хуб. Ва ӯ Витт ҳанӯз писарбача аст, то ки аз рафтани пойлуч худдорӣ накунад.
  Чанг давом кард, баъд чавон кайд кард, ки душман танаи уро хеле мохирона сохиби мекунад. Шамшер чӣ қадар зуд ҳаракат мекунад, дар ҳоле ки дастҳо он қадар мобилӣ нестанд ва ҳатто бартарии дарозӣ.
  - Тамоми умр орзу доштам, ки ба фил савор шавам, на чанг. Шумо аллакай нафратовар ҳастед.
  Дар посух чир-чири хирург:
  - Чизе, ки ба одам маъкул нест. Ин аст, ки нажоди шумо пасттар аст.
  Витт дигар кардани траекторияро давом дода, ба фрезерчие кард, ки яке аз найрангхои самарабахш буд
  Кендо, вале аз афташ шухрати чанговари мохир ба харифаш бехуда наомадааст. Ӯ тавонист ҳама чизро бартараф кунад ва ҳатто худаш зарбаҳои ҳассос зад. Дар ин ҷо, масалан, яке аз ҳамлаҳо ба қафаси синаи Витт бархӯрд, футболка бурида шуд, ҷавон ба ақиб афтид, базӯр аз шикасти ҷиддӣ канорагирӣ кард. Уқоби дусари рус осеб дида, ним бурида шуд.
  - Ин ҳаром аст! - гуфт Витт ва техникаи "Бабочка"-ро ичро кард, вале боз хамаи хучумхо маълум шуд
  дафъ намуд. - Шайтони бинӣ.
  Боз захмдор шуд, дасташро харошида, баъд ба китфаш зад. Витт ақибнишинӣ кард, ӯ ногаҳон фаҳмид, ки дар ҷанг ноумедона мағлуб мешавад ва бо шарики душмани моҳиртар аз худ рӯ ба рӯ мешавад. Гузашта аз ин, ҷавон ҳанӯз дар кендо таҷриба надошт.
  Маликаи Каролин низ хавотир буд:
  -Ман охирин аблаҳ ҳастам, ки дӯстдоштаамро манъ накардааст. Дар ин коинот вай комилан аст
  Alien, ва фидо сараш дар бораи чӣ маълум нест.
  Вай мехост аз майдон барояд. Дар ин ҷо, бахт омад, як ҷодугари шинос пайдо шуд.
  -Чӣ зебоӣ, аз чӯб тир паррондан ё ҷунбонидан ба ӯ нест. Ман ҷасадро медонам! Чӣ, ӯ ҳатман мекушад ва ҳатто ҷасадро масхара мекунад. Пас, хоҳ хоҳӣ, нахоҳӣ, бояд ба ман таслим шавӣ.
  - Ҳеҷ гоҳ! Малика Каролин гуфт.
  Ҷодугари тарафи торикии қувва пичиррос зад:
  - Дар ин сурат туро ба полк фурухтан мумкин аст ва ту дар як руз бист солдат хизмат мекунй. Ё баръакс ба харами хоҷа, ки ҳазорон ту ҳастӣ ва аз ҳасрату парҳез пажмурда мешавӣ.
  Малика далерона бонг зад:
  - Ман ҷанговар мешавам!
  Ҷодугар хандид:
  - Шумо як духтари нозук ҳастед, ки ҳилаҳои ҷодугарии ибтидоӣ надоред. Бале, шумо дар ҷанги аввал сӯзон хоҳед шуд.
  Каролина хафа шуд:
  - Устоди шӯҳрат ба ман таълим медиҳад! Ва ҳа, ман аз ҷиҳати ҷисмонӣ қавӣ ҳастам!
  Ҷодугар нафратангез хандид:
  - Устоди шӯҳрат? Ва ҳа, вай худхоҳ аст. Гумон аст, ки вай дар кори арзанда муваффақ шавад. Ҳамин тавр, ман метавонистам туро зан созам ва маҳоратамро ҳамчун модарӣ гузаронам.
  Малика кинояона табассум кард.
  -Оё шумо худо шудан мехоҳед?
  Ҷодугар дабдабанок бонг зад:
  - Барои чӣ не! Оё ман аз дигар довталабон бадтарам?
  Каролина самимона ва бо ифодаи нафрат гуфт:
  - Шумо манфуред. Ман ламси туро бад мебинам.
  Чашмони васвасакунанда аз нури арғувон дурахшид.
  - Хайр, ман инро дар ёд дорам.
  Вакте ки онхо сухбат мекарданд, захмхои Витт зиёд шуд. Ҷавон ақибнишинӣ кард, аллакай аз талафоти хун сараш чарх мезанад. Мурда-макка боз як лахзае кард, лахзаи мудхиш кариб сарашро бурид, рухсораи бачаро бурид.
  - гуфт бечора. - Дар рафти набардҳо velcro дар яке аз кроссовкаҳои ӯ канда шуд.
  Ва пойафзол базӯр мувофиқат мекунад. Аммо чавони кобилиятнокро илхом гирифта, якбора аз чояш хест. Вай пои худро ҷунбонд ва кроссовка мисли санги фалаҳона ба мӯзаи Мурдахур парвоз карда, ба пошнаи чӯбдаст бо парчинҳо дар чашмаш зад. Вай дод зад, як сония парешон шуд.
  Витт яке аз душвортарин ҳаракатҳои Ҷеди Кендо - Фанҳои сегонаро иҷро кард ва танаи ҳаюлоро бурида бурд. Чашмаи хун фаввора зад ва Мурдахур, пойхояшон аз хам чудо шуда, акиб кадам монд. Гулӯяш як гурриши даҳшатборе кашид.
  Витт хашмгинона нигох кард.
  - Душман дар арафаи нобудшавй аст! Ман ғолиб мешавам!
  Чавон ба душман хамла кард, бо як шамшер дахшатнок набуд. Мурда акибнишинй карда, ларза ме-шуд ва зарбахо намедихад. Дере нагузашта вай чандин захми сахт гирифт ва шамшерашро ба замин партофт. Пас аз он ӯ танҳо ба ларза вокуниш нишон дод, сипарро гардонд. Витт дар ҳаяҷон техникаи калтакро иҷро карда, аввал ба сари душман корд зад, ки ба ӯ муяссар шуд, ки ба он вокуниш нишон диҳад ва баъд ба шикам. Пунксия чукур буда, рудахо баромад. Сипае, дид, ки душман нихоят заиф шудааст, Витт техникаи "чутка"-ро ичро карда, косахонаи сарашро сурох кард. Ӯ мурдааст.
  - Чанговар Витт, ки лакаби арвох дошт, галаба кард. Рақиби ӯ, Трубосос, ки баданро мешиканад, қариб мурдааст. Акнун ҷавони ғолиб ҳақ дорад, ки ӯро тамом кунад ё на.
  Издиҳом пурғавғо буд, як қисми шарт бурд ва як қисми он бохт, аммо ҳама ташнаи хун буданд.
  Юнайтед, дар як такони ваҳшӣ ва фарёди девонавор:
  - Зан ӯро! Сарро бурида ба сутун овезон кун! - дод заданд. "Ин аст суннати муомила бо зиёнкорон.
  Витт сарашро ҷунбонд, дар оташи ҷанг ӯ метавонист кушад ва аз ин рӯ, вақте ки ҳама чиз тамом шуд, хашми ӯ бухор шуд. Сарро бо хуни сард буридан ва то ҳол сӯиистифода кардан дар қоидаи ӯ нест. Чавон сари нурониашро хам карда бо катъият гуфт:
  -Не, ман махлуки бечораро намекушам.
  - Нобуд кун! Анҷом кун! - издихомро давом медоданд, узвхои гуногун аз чо бархостанд. Ва садо медиҳад - Моро ҳаловат деҳ!
  Императори оянда Палпатин ашрофи бехабарро нишон дод:
  - Душман маглуб, хатто маъюб шуд, боз чй даркор!
  -Дӯстат аблаҳ аст. Корпсесукерро зинда гузошта, худро душмани марговар месозад.
  хорй ва талафи танаро намебахшад. - гуфт чодугар бо хи-чири зангзада. Чаро ту аблаҳӣ. Фарьёд накун, тамом кун?! Ӯ шуморо гӯш хоҳад кард!
  - Хуни ба кадри кифоя ran зад! - ҷавоб дод духтари малика. -Ва чаро ҳамаатон ин қадар бераҳм ҳастед? Оё дар ҳақиқат роҳи дигари фароғат вуҷуд надорад?
  Ҷодугаре, ки ниқобаш дар зери ҷома пинҳон буд, хиҷир зада:
  - Аммо чун?
  Каролин хашмгинии худро базӯр пинҳон карда, ҷавоб дод:
  - Сурудҳо, масалан, барои гӯш кардан! Ё худ намоиши номерахои бадей, хар гуна барномахои фарогат бо хайвонхо имконпазир аст.
  Ҷодугаре, ки чеҳрааш ниҳон аст, аммо сарҳои сӯзон то ҳол дар торикӣ медурахшанд, месуруд:
  - Ин чӣ гуна қаллобӣ аст? Не, ҷолиб нест! Хама гуна буфону буфонхо чои тамошои хунарро гирифта наметавонанд.
  Малика чеҳраашро хира кард.
  - Дар ҳақиқат?
  Ҷодугар, ки абрӯ печида ва дурахшон буд, наъра зад:
  -А, сароянда®о бо гулѓи «ѓйборашон чї? Бо ёрии ҷодугарӣ ва ҷодугарӣ шумо метавонед ҳама гуна мусиқӣ ва овозро дубора эҷод кунед. Мо инро карда метавонем. Ва агар хохем, ху-урихои урён мераксанд.
  Ҷодугар ангушти дарози чанголашро боло бардошт.
  -Не, духтарак муборизаи ҷиддии гладиатор беҳтарин аст.
  Малика Каролин бо ин қатъиян розӣ набуд, аммо эътироз накард.
  Витт Талер барои мубориза пул гирифт, дар ҳоле ки чизе дар лотереяҳо кам карда шуд. Он гох чавоне, ки хануз аз чанги пештара набаромада буд ва ярадоршудагон бояд бо
  Мутанти шер. Аммо агар дарранда ҳама захмҳоро бо ҷодугарӣ шифо дода бошад, пас ҷавон ҳама дар буридани тару тоза баромад. Витт футболкаи рахнашударо аз тан кашид ва кроссовкахояшро аз тан кашид ва бо эхтиёт ба як тараф гузошт ва шамшерро ба ду даст гирифт. Нимбараҳна дар тан ҷинсҳои печонидашуда, ӯ ба маликаи Каролин махсусан зебо менамуд. Дар танаи релефй буришхои васеъ намоён буданд. Писарак китфҳои тобнокашро дар ҳам кашида, кӯшиш мекард, ки дард ба ғазабаш хизмат кунад. Пойҳои урёнаш сатҳи гарми фарши сунъӣ гармшударо ҳис мекард.
  Витт Талер бӯса баровард. Хозирон чапакзанй карданд.
  Бо овози баланд нола кард:
  - Чанговаронро шинос кардан лозим нест! Бигзор мубориза ҷолиб бошад!
  Шер мунтазири бугл бепарво шуда, бо шамшер-фангхо душманро парешонданй шуд. Ба ӯ муваффақ нашуд, баргашт, Витт тавонист ӯро бо пошнаи чашмаш занад. Дарранда ба ғазаб омада, ба пеш парид ва дар дами шамшер пешпо хӯрд. Дар ин чо бачаи гладиатор аллакай дар хайрат монд - хуне, ки пештар сурх буд, сабз шуд.
  -Ин ҳама аз чӣ? - пурсид маликаи ҳайратзада Каролин.
  - Ин аз он гувохй медихад, ки хайвон боз хам устувору пуркувват шудааст, кобилиятнокй зиёд шудааст. - бо оҳанги хира ҷавоб дод ҷодугар.
  Духтар ба хулосае омад:
  - Ин бад аст!
  Овози ҷодугар хеле хушҳолтар шуд:
  - Чаро! Дӯстдоштаи шумо муборизи олӣ аст, танҳо он ки дашном додан ҷолибтар мешавад.
  Шери аждаҳо ба хун аҳамият надода, ҷаҳиданро идома дод, он хеле тез буд ва ҷавон базӯр фурсат дошт, ки гурезад. Дар ин чо Витт сальто кард, чахида баромад: мисли акробат, баъд мисли лочка ба об часпида, шиками шерро шикофт. Терминатори дандондор гӯё ба ин аҳамият надода, дар атрофи ҳалқа таъқиби ҷавонро идома дод.
  - Бало занад! - бо хашм гуфт Витт. - Ту, ки майса намегирад.
  Аз талафи хун чавон хаста шудан гирифт. Бо як зарбаи дақиқ, ӯ тавонист чашми шерро сӯрох кунад, аммо ҳатто бо як чашм, дарранда хатарнок боқӣ монд ва ин лаҳзаро дастгир карда, панҷаи чанголи худро ба қабурғаҳо буриданд. Чангҳо шаш рахи чуқур гузоштанд.
  - Ин ҳаром аст! Гӯштро пора кунед! - хитоб кард чавон.
  Ба назар чунин менамуд, ки шер аз талафи хун бояд муддати дароз заиф мешуд, вале хучумхои у торафт тезтар мешуданд. Чандин маротиба дандонҳо қариб ки прессро сӯрох мекарданд ва яке ба мушакҳои синаи Талер сӯрох шуда, онро сахт харошидааст. Љавон  а®зада шуд ва дандон®ояш бар вай дурахшид,
  дар китфаш часпид. Витт арақолуд, хунолуд буд ва тавонист ба берун лағжад ва ҳатто гулӯяшро бо теғ занад. Дарранда хун мехурд, артерияи асосй канда шуда бошад хам, суръатро гум намекард.
  - Шумо мисли зомби ҳастед, новобаста аз он ки чӣ қадар реаксияҳо вуҷуд доранд. Шояд шумо шери дуруст нестед. - гуфт чавон.
  Ӯ кӯшиш кард, ки ҳамлаи ҷавобиро бикӯбад, то чашми охиринро бикӯбад, аммо онро аз даст дод ва боз як рахи хунинро дар муза гузошт. шер
  бори дигар ба ӯ даст зад.
  - Инҳо аз куҷо пайдо шудаанд? - Чавонмард дар ноумедй бо тамоми кувва ба харифаш ба дандонаш зад. Аз зарбаи сахт устухон кафид ва аз он шарбати сафед баромад.
  - Эге! - Бо оханги бенихоят хурсанд, гуфт чодугар. - Дӯстат гӯиё тасмим гирифтааст, ки теғро тез кунад, дар ҳар сурат як такаббурии ҷиддӣ эҳсос мешавад.
  -Ту чӣ мехостӣ? Витка кӯдаки оқил аст. - ҷавоб дод малика Лея, балки гирякунон.
  Зарбаи навбатӣ, ниҳоят фангро буриданд. Ҳайвони ваҳшӣ дар ҳамон ҷо ба чарх задан шурӯъ кард, ки гӯё пояшро гум карда бошад. Витт фишор меовард, зарбахояш торафт тезу тундтар мешуд, дид, ки шери мутант шино мекунад, чавон кувват зам кард.
  -Чӣ гӯшти шер, маъкул нест! - фарьёд зад чавони далер.
  - Ӯро мағлуб кунед Витек, шумо хеле шаҳвонед. Малика Каролин фарьёд зад.
  Ҷавон ба дандони дуюм зад, зеро ҳадаф қулай буд. Аз бори аввал устухон наафтид ва ман бояд онро илова кунам. Нихоят ин нукта фурУ рафт, шер баръало хира шуд.
  - Ҳоло чӣ хел шумо бе дандонҳо танҳо як гурбаи калоне, ки ба марг маҳкум шудааст! - гуфт хашмгин Витт.
  Гиросидани дандон ва нолиш ҷавоби ӯ буд. Мубориза ба таври возеҳ идома дошт, шер-аждаҳо гӯё ҳамла мекард, аммо ҳаракаташ тезии худро гум мекард. Писарбача, дар навбати худ, қувваташро ҳис мекунад
  пайваста ба хучуми чавобй баромад ва дар охир чашми охиринро сурох кард. Ин дафъа ба назар мерасад, ки теғ хеле амиқтар рафта, ба майна расидааст.
  - Браво, тар! - хитоб кард малика Каролин.
  Тамоми зал бо хор хамрох шуд.
  - Уро тамом кун, тамом!
  Гладиатори чавон боз бо пои худ лагад зад ва аз паси худ чахида, аз гардишгар лагад зад. Ба назар чунин менамуд, ки шери мутант худашро аз даст дода, даҳони худро чанд бор мезад. Ниҳоят, вақте ки писар ба ин одат кард, теғро ба синааш андохт ва кӯшиш кард, ки ӯро амиқтар, то ба дил сӯрох кунад. Панҷаҳои чанголуд ба қабурғаҳо зада, онҳоро харошида, сипас гӯштро сӯрох карданд, аммо Витт якравона теғро раҳо накард, гарчанде ки аслан пора-пора шуда буд. Дар ин ҷо ҳама чизро аллакай бо ирода ҳал мекард, чанголҳо ба харидани гӯшти ҷавон идома медоданд.
  - Бипартоед! Малика Каролин аккос зад. Гиряи ӯ танҳо монд.
  - То охираш биёр! - издихом гурриш карданд.
  Ниҳоят, теғи Витти хашмгин ба дил сӯрох шуд ва ҳайвони ваҳшӣ охирин бор чанголи худро аз болои гӯшти пурсабр гузашта, хомӯш монд.
  - Бале, ҳамааш ба назар мерасад! Ҷавон нафас кашид. - Махлуки зулмот ба хок партофта мешавад.
  Шарҳи ҷодугар эълон кард.
  - Боз ғолиб Витт буд - арвоҳи марг; ситораи афзояндаи арена. Вай мукофоти ба даст овардаашро мегирад.
  Дар ин ибора, биниши Талер чун туман пароканда шуд, вақте нақби пуриқтидори шамол ба кор андохта шуд.
  Ва аз ин туман ба воситаи ... симои пурқудрати баланди одам ё махлуқи одамшакл дар сарпӯш пайдо мешавад. Овози чир-чиррос садо медиҳад, ки ба овози он ҷодугар дар хоб хеле монанд аст.
  - Хуб чанг кардед Витт... Дар ту махорати чанговари зодаро мебинам!
  Талер бархост. Ҳангоми хоб захмҳои ӯ қариб сиҳат мешуданд ва доғҳо ранга шуда, камтар намоён мешуданд.
  Чавон даст ба мард дароз карда гуфт:
  Ташаккур ба шумо барои наҷоти ман ҷаноб...
  Мард кафи ҷавонашро дағалона ба қафо партофт ва пичиррос зад:
  - Не ташаккур! Ҳама шукрона ба раҳмату заъф мебарад!
  Витт мачбуран табассум кард ва ѓурур кард:
  -Аммо шумо ҷони маро наҷот додед... Пас, ман бояд ба ҳар навъ ташаккур!
  Мард ногаҳон кулоҳашро ба ақиб партофт. Чавон ба чехраи кушода нигарист. Мард симои наҷиб дошт, каме бештар аз чиҳилсола, гардани тавоно ва риши ҷингилаву кӯтоҳ дошт. Ниго®и чашмонаш хеле имти®он аст, дар®ол маълум мешавад, ки ѓ ба фармонфармої одат кардааст ва чеҳрааш ирода, қавӣ.
  Ҳарчанд ин ҷаноб барои Витт ношинос буд, аммо ба назари ҷавон чунин менамуд, ки ӯро қаблан дар ҷое дидааст. Ҳарчанд фаромӯш кардани чунин хислатҳои чеҳраи зоҳирӣ ва иродаи қавӣ, ҳолати шоҳона, чашмони ҳоким аз гаҳвора хеле душвор аст. Аммо дар айни замон, сарфи назар аз намуди олиҷаноб, садо хирург, бад, гӯё дарида бошад, сарфи назар аз баландӣ.
  Мард ба Витт нигариста, чеҳраи сахташро тағир надода, гуфт:
  -Ман туро на барои ишқ, балки барои он ки ба ту ниёз дорам!
  Чашмони нотик дурахшид.
  -Ман туро шогирди худ мегирам ва дониши «удратеро мекушоям, ки  еди®о  уръати орзу кардан надоранд... Аммо бидонед, ки он чизе, ки шумо дар та®хонаи шикан а аз сар гузаронидаед, дар баробари он чизе, ки шуморо интизор аст, ®анѓз гул аст!
  Витт аз чо бархоста, бо катъият гуфт:
  - Ман омода! Ба ҳама чиз омодаед - танҳо Каролинаро наҷот диҳед!
  Мард бо нафрати бепоён хурӯшид.
  - Замима заъф аст! Бузургтарин заъфи Sith метавонад қодир бошад! - Дар ин чо овози хокими сиёх тахдидноктар шуд. - Аниқтараш, онҳо наметавонанд, онҳо набояд онро пардохт кунанд, аммо ... Аҷиб, ман Каролинаро аз ғуломӣ озод мекунам! Фақат ба ивази итоати комили худ, то қасам хӯред, ки дар вақти лозима ҳама фармонҳои маро иҷро хоҳед кард!
  Витт итоаткорона зону зада, қасам ёд кард.
  Ва он гоҳ мард гуфт:
  - Минбаъд номи нави шумо Дарт Сидиус аст! Ман Дарт Плагуи муаллим ва устоди шумо ҳастам!
  Аз он рӯз Витт, ё ҳоло Дарт Сидиус, ба тамрини шамшербозӣ ва қудрати торикӣ шурӯъ кард. Доктринаи бераҳм ва бераҳм. Аммо лорди нави сиёҳ дар дохили ӯ қудрати босуръат афзоишёбандаро ҳис кард. Вай хар руз, хафта ва мох боз кувват ва мукаммалтар мешуд.
  Дарт Плагеис, илова бар орзуи ҷовидонӣ, нақшаҳои барқарор кардани ҳукмронии Ситро дошт. Витт Талер номи худро ба Палпатин иваз кард ва намуди зоҳирӣ ва инчунин изи ангуштонашро каме тағир дод. Вай шахси дигар шуд ва ба ҷои шахси шабеҳи оилаи ашроф Палпатин.
  Вай ба мансаби бетаъхир ҳамчун мансабдор оғоз кард ва ҳамзамон маҳорати худро дар қудрати торик такмил дод. Илова бар ин, Дарт Плагеис, ки мақоми комилан ҳуқуқии як соҳибкори бузург дошт, ба ваъдааш вафо кард.
  Пас аз марги подшоҳ писари хурдиаш муваффақ шуд. Дарт Плагеис ба ҳамлаи Ҳуттҳо ба қаср ташвиқ кард. Ворис, хоҳар, бародар ва амакаш кушта шуданд.
  Пас аз он капитани генерали посбонони қаср Каролинаро, ки дар байни мардум машҳур буд, ба тахт нишаст.
  Чанд соли асирӣ танҳо зани пурқувватро рӯҳбаланд кард ва ӯ боз ҳам сахттар ҳукмронӣ кард. Ва духтараш Серафим, ки дар дайр тарбия ёфта буд, вориси салтанати Набу шуд.
  Ҳарчанд ошиқи собиқ ба қудрат баргашт, Палпатин маҷбур шуд, ки шахсияти худро пинҳон кунад ва ҳоло дар канор бимонад. Ҳарчанд нуфузи ӯ дар подшоҳӣ пайваста мустаҳкам мешуд.
  Капитан-генерал дере нагузашта вафот кард - аз афташ аз садама, аммо дар паси ин Палпатин буд. Ва дере нагузашта, Лорд Сит аз Витт Талер талаб кард, ки муҳаббати аввалини худ - Малика Каролинро қурбон кунад.
  Он ба дуэли марг бо Плагеис омад. Гузашта аз ин, қувваҳо тақрибан баробар буданд. Вақте ки ҳарду Сит аз ҷанг хаста шуданд, Палпатин таслим шуд ва ғур-ғур кард:
  -Ман ишқи худ ва ҳамзамон боқимондаҳои инсонеро, ки дар ман то ҳол месӯзад! - Ана, лорди сиёх овозашро баланд карда, бо катъият илова кард. -Аммо қасам, ман барои ин туро намебахшам ва ҳатман нобуд мекунам!
  Хоҳиши аз байн бурдани онҳое, ки дар мақоми баландтаранд, ба табиати Сит хос аст. Қудрати дастнораси ман ҳасадро ба вуҷуд меорад; ҳикмати ман ташнагии шуморо ба дониш сер мекунад; комьёбихои ман хохиши пурчушу хуруши такрори онхоро бедор мекунанд! - гуфт Дарт Плагеис ба Дарт Сидиус ва бо табассум идома дод. - Бо куштани наздиктарин ва азизтарин одамони ба худ, шумо дар худ як манбаи қувватеро кашф хоҳед кард. Ман ҳис мекунам, ки шумо бузургтарин Сит мешавед - вақте ки шумо охирин заъфи инсониро дар худ нест мекунед!
  
  
  БА таври мӯъҷиза таваллуд шудааст
  - Боре як полковники Нерӯҳои Ҳавоӣ буд, ки ҳангоми ҷанги Афғонистон зарбаи сахти снарядро гирифт. Ва ӯ имкони соҳиби фарзандони худро аз даст дод, ҳарчанд дар ҳақиқат мехост. Зан полковникро хеле дуст медошт ва ба пешвозаш мерафт, тарбияи ду писари бакуввати хонаи бачагонро ба души худ гирифтанд. Падари фарзандхондаашон онҳоро ҳамчун спартагӣ ба воя расонд. Аммо ба ҳар ҳол ин тавр набуд. Бачаҳо қавӣ, солим ба воя расиданд, аммо қудрати махсусро нишон надоданд.
  Ва бибии Ванга ба полковник пешгӯӣ кард, ки намояндаи насли ӯ ҳаками сарнавишти аҷиб ва коинот мешавад. Сипас полковник тасмим гирифт, ки ба назди як ҷодугари машҳур равад, то ба занаш ба таври мӯъҷизавӣ ҳомиладор шавад.
  Ҷодугар воқеан қобилиятҳои назаррас дошт, аммо аслан вай шарлатани сатҳи баландтарин буд. Вай изҳор дошт, ки ин корро карда метавонад ва ба полковник писаре диҳад, аммо маблағи калон талаб кард.
  Полковник дар Маскав чанд амволи ғайриманқул ва инчунин тӯҳфаҳои қиматбаҳое дошт, ки дар ҷанг бо душманон ва чеченҳо бозпас гирифта буданд.
  Ӯ ин маблағи ваҳшӣ ҷамъоварӣ - якуним миллион доллар ... Ин ҳатто тааҷҷубовар аст, ки шахси ботаҷриба, ва то ба фиреб харида. Аммо, аз афташ, ҷодугар барои гипноз, пешниҳод, маҳорат як тӯҳфаи ҷиддие дошт, ки ба аҳмақ кардан худи Кашпировский ё сиёсатмадори сатҳи ҷаҳонӣ ҳасад мебарад.
  Дар ҳамин ҳол, ҷодугар як маросими хеле рангоранги саҳнадорро иҷро карда, зани полковникро ба таври ночиз хобонд. Ва он гоҳ вай танҳо як тухми донорро ба синаи Зуҳра ворид кард.
  На он қадар мураккаб як қаллобӣ шуд. Аммо самаранок. Зан, (мисли Марями бокира) кӯдакро бенуқсон ҳомила кард - вай, дар омади гап, бокира монд, аз ин рӯ шавҳар аз ҷароҳати ҷисмонӣ қувваи мардонаи худро комилан аз даст дод.
  Ҳама қаноатманд буданд ва дар вақти дақиқ зан аз бори духтари солим озод шуд. Аммо вай аз падари брюнетка ва модари сиёҳпӯсташ комилан фарқ мекард. Аммо падар, гарчанде ки ба писаронаш умед мебандад, духтарашро дӯст медошт. Танҳо ба таври худ, ӯро ҳамчун спартанӣ тарбия мекунад - табъ ва омӯзиш.
  Духтар зуд инкишоф ёфт, майлу қобилиятҳои баланд нишон дод. Хусусан чизҳои ҷисмонӣ. Мӯйи вай ғафс, мавҷнок, тиллоранг ва аҷиб зебост.
  Аммо вақте ки духтарак, чун пойлуч буд, аз болои барфи моҳи январ давидан гирифт - маъмулан соати панҷи саҳар аз хоб бедор шуд - ҳодисае рух дод. Рузи вай одатан хамин тавр cap шуд. Чунин дави субҳ, ҳанӯз дар торикии пеш аз субҳ. Хеле спартан.
  Вай дар хар гуна обу хаво масофаи дахюним километри анъанавиро тай кард, то ки тамоми руз кувваи пурчушу хуруш ба даст оварад. Табиист, ки ин танхо ибтидои машк аст, зеро Владлен (ном ба шарафи Ленин ва Сталин!) ба санъати чангй чиддй машгул буд. Вай ҳатто дар мусобиқаҳо иштирок мекард - духтаронро мезад, то аз ӯ калонтар ва калонтар бошанд.
  Аммо вай ҳанӯз духтари тақрибан даҳсола аст ва танҳо дар танаи шиноварӣ давида меравад. Ва мӯи тиллоӣ мисли шӯъла аст. Ва маняки лаънатӣ кӯдакро дар камин интизор аст. Аз афташ, вай домро пешакй тайёр карда бошад, зеро духтар чунон тез мешитобад, ки на хар як калонсол ба он мерасад.
  Якчанд домҳои хуб пӯшидашуда дар сари роҳи духтар хобидаанд. Вазъият аз он сабаб боз хам тезутунд шуд, ки барф борид, тамоми осорхо пушонда шуданд. Ва Владлен, духтаре, ки дар ҳар ҳаво, пойлуч ва нимбараҳна шитофт, ҳатто аз чунин шадид шодӣ мекард. Баъд аз ҳама, душвориҳо танҳо рӯҳафтода мешаванд ва он чизе ки моро намекушад, моро танҳо қавӣ мегардонад.
  Дом кор карда, пои духтарро сахт пинхон кард. Хушбахтона, тавассути омӯзиш устухонҳо ба қадри кофӣ қавӣ буданд, ки дар доми хирс наканда шаванд.
  Аммо Владлен таъмири асосиро гирифт. Ва хеле дард мекард. Ва бадхоҳ кӯшиш кард, ки як духтари каратэро партояд ва таҷовуз кунад. Владлен фавран вокуниш нишон дод, бо пошнааш манаҳашро зад. Аммо ҷинояткор қавӣ буд. Гиря карда, чоғи латхӯрдаашро молида, ба қафо ҷаст. Пас аз он корд баровард.
  Духтар худро дар доми беило® ва «ариб бараҳна, бар зидди як маньяк бо корди дароз дид.
  Аз паи хучуми пурчушу хуруш cap шуд ва Владлен хам шуда, душманро бо сари худ ба плекси офтобй зад. Корд гузашта, пушти духтарро харошидааст. Владлен хаскаро гирифта, самти зарбаро дигар кард. Нӯги чинояткорро рост ба гулӯ зад. Маньяк хуни худашро пахш карда, ногаҳон гузашт.
  Ва духтарак интиқоми аввалини худро дода, хитоб кард:
  - Иҷро шуд!
  Бо вуҷуди ин, ин куштор буд ва пои дар дом сахт захмдор шуд.
  Мутаассифона, маняк волидони хеле бонуфуз дошт ва Владлен дар мушкилоти ҷиддӣ қарор дошт. Ба ӯ суиқасд карда, дар хонаи онҳо маводи мухаддир гузоштаанд. Полковник маҷбур шуд, ки духтарро ба ҷойҳои дуртар фиристад. Ба мактаби санъати харбии рус дар Сибирь.
  Дар он чо, дар чукури зеризаминй родно-рон асрхо боз зиндагй ва хизмат мекунанд.
  Аммо ин полковникро начот дод. Ӯ аз тири снайпер кушта шуд ва ҳамсараш бо иттиҳоми қочоқи маводи мухаддир боздошт шуд. Чунин ба назар мерасад, ки касе дар ҳақиқат бо оилаи худ баҳо додааст. Бародари хурдӣ низ боздошт шуд, бародари калонӣ, хушбахтона, аллакай дар артиш хидмат карда буд. Писарбачаи чордахсоларо ба колонияи наврасон фиристоданд. Инчунин доруҳои таъиншуда.
  Ҳарчанд парванда дар аввал қалбакӣ буд. Аммо хушбахтона, тибқи қонунҳои нав, ба ӯ аз шаш сол зиёд мӯҳлат дода намешуд.
  Модар як зани варзишгар буд ва инчунин мисли спартакиҳо машқ мекард. Аз ин ру, дар колон-наи занон дере нагузашта сохиби нуфуз шуда, ба кори хуб сохиб шуд. Бародари хурдй, ки тавоно ва техникаи чангиро нагз омухтааст, низ яке аз чанговарон шуд, баъд командири отряд шуд. Пас аз адои сеяки мӯҳлат, ӯ ба шартан озод карда шуд, ки пеш аз мӯҳлат озод карда шуд. Дар Русия қонунҳо барои ҷинояткорони ноболиғон инсондӯстонаанд ва ҳатто метавон гуфт, ки хушбахтона ӯ дар чордаҳсолагӣ ба сафари аввал баромад.
  Умуман, далели он, ки полковник, аз рӯи анъана, мухлиси ашаддии маорифи Спарта буд, ба оилаи ӯ равшан фоида овард. Қувватҳо дар зиндон нисбатан хубанд, аммо заифону тахтҳо нисбатан бад ҳастанд! Кӯдак бидуни зарар ба худ аз минтақа гузашт ва ҳатто маълумоти олии ҳуқуқӣ (!) гирифт. Аз афташ, романтикаи дуздон ӯро ба худ ҷалб накардааст ва замон дигар шудааст - роҳзан будан аз мӯд шудааст. Баръакс, он тиҷоратро ҷалб кард.
  Маълумоти ҳуқуқӣ барои соҳибкор муҳим аст. Бо модар вазъият мураккабтар буд - он вақт вай калонсол аст ва ҷиноят дар парвандаи сохта ба гардани ӯ овехта шудааст. Аслан ташкилкунандаи синдикат оид ба интиқол ва фурӯши маводи мухаддир. Ва аз нав дида баромадан қариб ғайриимкон аст. Пас, бисёр рутбаҳои баландтар нодон мешаванд.
  Вале модар муяссар шуд, ки вайро ба минтакаи хуби назди бахри Каспий гузаронданд ва дар он чо ба сифати посбони общак ба кор даромад. Зиндонбон чанд китоб навишт ва ҳатто дар филмҳо нақш бозидааст. Барои чӣ не?
  Вай аз синну солаш нозук, аз чихати чисмонй бакувват, зани зебое бо чехраи ифоданок ва манахи мардона аст.
  Пас, аслан, вай дар зона бад наменишаст, аз ҳаёт дур намешуд. Ва ҳатто насл гирифт. Писарбача аз гахвора машк карда, хаёти рузмарраи зиндонро равшан мекард. Аммо, чунон ки ба падари ху-нарй мувофик аст, модараш кор намекард, аз ин ру вакти холй бисьёр дошт.
  Владлен пас аз ҳафт сол баргашт - аз сатҳи баландтарин дар санъати ҳарбӣ гузашт. Ҳарчанд таҳдиди интиқом ҳанӯз пурра аз байн нарафтааст, ҷанговар танҳо насабашро ба Шаманова иваз кард - номи пештараашро боқӣ гузошт.
  Азбаски падараш бо генерали маъруф Шаманов воқеан дӯстона буд, иваз кардани насаб хеле рамзӣ буд.
  Владлен, ки қобилияташ аҷиб аст ва мактаб хеле сахтгир ва ҳамзамон хеле оқилона аст, дар санъати ҳарбӣ баробар набуд. Вай услуби ба худ хоси гуштини русиро омухт. Номи задухурд, албатта, шартй, ё монанди рускундо аст.
  Владлен ҳунарҳои ҳарбии шабеҳи Техвандо - як усули хеле пешрафтаи лагадзанӣ, бо мушти русӣ, гӯштини шабеҳи Айкидо - усулҳои партоб ва истифодаи инерцияи рақиб, аз бокси Тайланд - оринҷ, зону, зарбаи сариро азхуд кардааст. Родноверие санъати чангии синкретиро ба вучуд овард, ки техникаи он дар давоми асрхо сайкал дода шуда буд ва чодугарони мохир аз дигар халкхо ва мактабхо тамоми бехтарини онро гирифтанд.
  Албатта, Владлен Шамановаро таълим медоданд ва доштани аслиха... Вале хама чизро донистан ва азхуд кардан мумкин нест. Ҳунарманди ҳақиқии ҳарбӣ бояд дар ҳама чиз, бидуни истисно, дар арсенал моҳир бошад. Аммо ҳилаҳои инфиродӣ ва микросхемаҳои онҳо ба таври аъло иҷро мешаванд.
  Владлен бештар аз ҳама дӯст медошт, ки бо пойҳояш мубориза барад ва бо ангуштони бараҳнааш ашёҳои марговар партояд, гарчанде ки вай дар ҳама чиз қавӣ буд.
  Духтаре, ки каратэчи ном дошт, гарчанде ки умуман каратэро нахондааст, мактаби худро кушод. Вай дар озмунҳои гуногун ширкат мекард, аммо барои шӯҳрат ва унвонҳо талош намекард.
  Гарчанде ки вай дар баъзе мусобиқаҳои тиҷоратӣ ва ҳатто дар задухӯрдҳои зеризаминӣ бидуни қоида ширкат мекард, ба ӯ пул лозим буд.
  Владлен ҳанӯз духтари хеле ҷавон буд, ки ба издивоҷ ва соҳиби насл шитоб намекард. Вай худро дар санъати ҳарбӣ такмил дода, ба кӯдакон таълим медод. Волка Рыбаченко махсусан умеди калон нишон дод. Дар омади гап, вай инчунин бо пои худ чизхои тезро беандоза мохирона мепартофт. Писарбачаи каратэ (боз як лақабе, ки ба воқеият ҳеҷ иртиботе надорад!) Ваъда дод, ки устоди бузургтар мешавад.
  Ва ногаҳон Волкаро ба филмҳо даъват карданд ва бародараш Олег Рыбаченко ва Владлен Шаманова ҳамроҳи ӯ рафтанд. Ва ин ҳикояи дигар аст.
  
  
  ХАВАСКОР
  Ин бештар воқеӣ ва боварибахш аст. Махз, рухи оддитарин ва оддитарин ба тани Сталин ворид шуд. Ва азбаски ӯ танҳо як одами миёна, як сокин буд. Ва у фацат медонист, ки Гитлер 22 июни соли 1941 зарба мезанад ва натицахои он фалокатовар буданд.
  Немисҳо тавонистанд Маскавро забт кунанд ва қотилони миёнарав аз ҷониби атрофиёни худ заҳролуд карда шуданд. Аммо баъди суқути пойтахт барои ислоҳи чизе аллакай дер шуда буд. Японхо аз чануб ба Шарки Дур, Тур-кия зарба заданд. Кавказ низ афтод.
  Ва Сталинро дар ибтидо ҳамчун як шахси созиш Молотов иваз кард. Аммо баъд Берияи шӯҳратпараст сари худро зад. Ва Жуков уро пеш гирифт. Ва ригмароле сар шуд. Хулоса, немисхо тобистон ва берун аз он ба Урал рафта, бо японхо пайваст шуда, хар гуна зухуроти муковиматро пахш мекарданд.
  Аммо дар Гарб чанг давом кард. Амрикоиҳо дудила карданд - Франклин Рузвелт, тавре интизор мерафт, то охир кашид. Ҳанӯз дар Мавлуди соли 1941 немисҳо ба Гибралтар ҳамла карданд. То ин вакт Москваю Ленинградро гирифтанд ва дар чануб немисхо то Волга ва Терек гулдӯзӣ карданд. Ба онҳо бештар аз муқовимати суст ташкилкардаи аскарони шӯравӣ алоқаи васеъ ва фазои васеи Русия халал мерасонд.
  Гитлер шахсан бо Франко вохурда, перспективаро ба вай нишон дод: СССР хамчун кувваи харбй вучуд надорад. Штатхои Муттахида ба хар хол аввалин шуда ба чанг дохил намешаванд. Аз ин рӯ, Бритониё комилан хатарнок нест. Гузашта аз ин, дар моҳи ноябр, пас аз забт кардани Маскав, Роммел қувваҳои иловагӣ, якчанд дивизияҳои интихобшуда ва як артиши тамоми ҳавоиро барои пурбор кардан гирифт. Ва Бритониё мисли хок афтод. Немисхо аллакай дар Искандария мебошанд... Пас, Франко барои тарси хашму газаби Гитлер назар ба интикоми Англия бештар асос дорад. Аммо агар вай то ҳол аз колонияҳои Африқо ва Англия гирифтан мехоҳад, пас ...
  Франко фахмид, ки дастони вермахт кушода шудаанд ва худаш хама чизро аз даст дода метавонад, аввал розй шуд, ки кушунхои немисро аз он чо гуза-ронад ва баъд худаш ба мукобили Англия чанг эълон кард. Дар баробари ин мавкеи англисхо руз аз руз бадтар мешуд. Гибралтар дар се руз гирифта шуд. Ва дере нагузашта немисҳо Фаластин ва Сурияро бо туркҳо ва Ироқро бо Ховари Миёна ишғол карданд.
  Амрико 4 июли соли 1942 ба ҷанг ҷалб карда шуд. Япония дар рузи истицлолият ба Перу-Хабар хучум кард.
  Немисхо аз захирахои Россия, Европа ва баъд Африкаю Осиё истифода бурда, хучуми хавой ва чанги зериобиро пеш гирифтанд.
  Германия истехсоли яроку аслихаро зиёд карда, ба хучуми Африкаи Чанубй рохбарй мекард.
  Дар охири соли 1942 Африка дар зери назорати пурраи фашистон буд, зеро, дар омади гап, Хиндустон. Ва Ҳиндухитой, Сингапур ва ҷазираҳои то Австралия зери назорати Ҷопон қарор гирифтанд. Дуруст аст, ки кӯшиши зимистон барои забт кардани архипелаги Ҳавайӣ аз сабаби ташкили нокифояи самурайҳо бебарор буд.
  Аммо ба ҳар ҳол, японҳо, ки таҷрибаи бештари низомӣ доранд, дар баҳр бартарӣ доштанд. Илова бар ин, флоти зериобии Олмон хеле зуд афзоиш ёфта, қудрати Бритониё ва Иёлоти Муттаҳидаро коҳиш дод.
  Мохи май соли 1943 дар метрополияи Англия десанти немисхо ба амал омад. Немисхо планерхои десантй, танкхои зериобй ва хатто аввалин самолётхои реактивии бомбаандози АП-161 ва чормоторли Ю-488-ро истифода бурданд.
  Англия аз чанги зериобии зериобй хаста шуда, муддати дароз тоб оварда натавонист, вале хеле сахт мубориза бурд.
  Пас аз якмоҳаи ҷангҳои хунин Лондон фурӯ ғалтид ва ҷанг барои Англия анҷом ёфт.
  Амрико қадами навбатӣ буд. Канада дар тарафи Штатхои Муттахида, ки Черчилл аз он чо гурехта буд, чанг мекард, вале мамлакатхои Америкаи Лотинй аз cap кардани чанг бо рейхи сеюм даст кашиданд. Ва Аргентина ва баъд аз он Бразилия ба немисхо базахои харбии иттифокчиёни худро дар территорияи худ таъмин карданд.
  Чанг характери тулонй гирифт. ИМА дар хориҷа. Армияи хушкигарди онхо пурзур аст, флот хеле зуд сохта мешавад.
  Аммо охиста-охиста немисхо ва японхо cap карданд. Дар тарафи онҳо тамоми захираҳои нимкураи шарқӣ ва як қисми ғарбӣ буданд. Оре, чанги умумии эълоншуда самара мебахшид.
  Амалиёти "Икар" бомуваффакият гузашт ва Исландия фуру рафт. Пас аз он, Фриц ба Гренландия гузашт. 1944 бошад, ба касе бартарии халкунанда надод. Аммо Япония ва Рейхи сеюм дар нимкураи Шаркй мавкеи худро пайдо карда, дар Америкаи Лотинй мустахкам шуданд. Дар зимистони чилу панч сол самурайхо хамрохи фашистон чазирахои Гавайиро ишгол карданд. Ва дар фасли баҳор онҳо ба исмуси Панама кӯчиданд.
  Пас аз марги Рузвелт, Иёлоти Муттаҳида ба ҷустуҷӯи сулҳ бо Рейхи сеюм ва Ҷопон оғоз кард. Аммо ёфтани созиш душвор аст. Хусусан аз он вакте ки Гитлер бӯи хун меомад. Барракудаи фашизм аз хад зиёд мехост. Чанг давом кард. Фашистхо дар Гренландия чойгир шуда, тобистони соли 1945 ба Канада фуруд оварданй шуданд, вале ба бахр партофта шуданд. Канада таслим шудан намехост. Дуруст аст, ки дар тирамоҳи соли чилу панҷум Австралия афтод - охирин такягоҳи муҳими ҷаҳони ғарбӣ дар нимкураи Шарқӣ. Ҷопон ва Олмон дар баҳр комилан ҳукмрон буданд. Флоти зериобии онхо бемислу монанд буд.
  Илова бар ин, киштиҳои зериобии пероксиди водород хеле қавӣ ва ҳаракаткунанда буданд. Суръати онхо дар як соат ба чил узел расид.
  Ва дар зимистони чилу панҷ-чилу шаш, навбат ба Зеланд расид. Бахори соли 1946 Штатхои Муттахида кариб ба хамаи мамлакатхои Американ Лотинй чанг эълон карданд.
  Ва лоиҳаи эҷоди бомби атомӣ аз сабаби коҳиши маблағҳо натиҷаҳои назаррас надод. Аз ин рӯ, амрикоиҳо натавонистанд ин шайтонро дар бозии бохт партоянд!
  Ва дар соҳаи танксозӣ, Рейхи сеюм аз Иёлоти Муттаҳида ба таври назаррас пеш гузашт. Беҳтарин танки истеҳсолии амрикоӣ "Першинг", ки вазнаш чилу ду тонна вазн дошт, 102 миллиметр зиреҳи фронталӣ ва тупи 90 мм бо суръати 810 километр дар як соат дошт. Ва беҳтарин ва аз ҳама аз ҳама дар соли 1946, танки олмонии "Royal Lion" - бо вазни 65 тонна, зиреҳи пеши 250 миллиметр дошт. Инчунин паҳлӯҳо ва қафои 200 мм ва таппончаи 105 мм бо дарозии баррел 100 EL.
  Бо назардошти шакли пирамидаии танк, онро аз Першинг аз ягон кунҷ ворид кардан мумкин набуд.
  Кӯшиши ба кор андохтани танкҳои пурқувваттар аз як силсила ноком шуд. Дар омади гап, танҳо Т-93, ки ҳамагӣ 93 тонна вазн дошт, зиреҳи пешинааш 305 миллиметр ва таппончаи 120 калибрӣ ҳангоми зарба задан ба немисҳо шонси муайяне дошт. Аммо корнамоии хеле пасти рондани мошин, инчунин набудани манораи даврзананда онро рақиби арзанда нагардонд.
  Таҳияи "Супершинг" муддати тӯлонӣ кашол ёфт ва ба ҳар ҳол ин танк аз танки олмонӣ пасттар буд.
  Ва авиатсияи реактивӣ, бартарии куллӣ аз ҷиҳати сифат дар тарафи фашистон аст. Амрикоиҳо танҳо метавонистанд ба миқдор муқобилат кунанд. Аммо немисхо, ки захирахои дуньёи кухна доранд, метавонистанд дар як руз сесад-чорсад машина бардоранд, ки аз чихати шумора аз Штатхои Муттахида кам нестанд. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - ин ҳавопаймоҳои реактивӣ ба муқобили номукаммалии амрикоӣ - класси "F" аз рақобат берунанд!
  Ва самолётхои реактивии бомбаандози ТА-400, ТА-500, Ю-387, АР-383, ОД-18, ГО-270 низ аз конкурс берунанд. Штатхои Муттахида хануз самолёти пуриктидори реактивии бомбаандоз надоранд. Оё ин B-29. Дуруст аст, ки дар лоиҳа B-36 мавҷуд аст, аммо то ҳол он аз истеҳсоли силсилавӣ дур аст.
  Ва ракетахои баллистикии класси "А"-и олмонй дар чахон тамоман монанд надоранд.
  Дискҳо - инчунин рақибон надоранд ...
  Аз ҷиҳати технологӣ, Рейхи сеюм Амрикоро ҳамаҷониба муҷаҳҳаз кардааст ва аз ин рӯ, Гитлер тасмим гирифтааст, ки ИМА-ро то охир ба анҷом расонад. Ва ҳеҷ созиш. Дар соли чилу шашум ба мукобили Мексика ва Куба хучум cap шуд. Дар тирамоҳ, дар Техас ва Калифорния ҷангҳо дар авҷ буд. Ва немисҳо ва Ҷопон аз Аляска ба Канада ҳамла карданд.
  Аммо холо соли чилу шашум гузашт. Ҷанги дуюми ҷаҳонӣ ҳоло ҳам идома дорад. Соли чилу ҳафтум барои Канада марговар буд, ки ниҳоят онро Фритс ишғол карда, аз шимол ворид карда буд.
  Самолёти бомбаандози реактивии В-36 нихоят дар Америка пайдо шуд, аммо хануз хам Германия ва Японияро ба даст овардан мум-кин набуд. Илова бар ин, як танки Вашингтон дар охири сол бо як таппончаи дарозии 120 мм ва зиреҳ ва қобилияти ронандагии нисбатан қобили қабул, ки вазни шаст се тонна вазн дошт, пайдо шуд. Ҳарчанд он муҳофизат шуда буд ва аз немисҳо бадтар буд, аммо аз ҷиҳати қувваи зиреҳпӯшӣ дигар кам набуд.
  Аммо дар охири соли чилу хафтум Штатхои Муттахида аллакай бештар аз нисфи территориям худро аз даст дода буданд ва ба халокат дучор гардиданд.
  Ба немисхо хатто муяссар шуд, ки танкхои хеле вазнини "Рат" ва "Монстр"-ро хангоми хучуми шахрхои калон санчида. Охирин як бомбгузори дошт, ки заряди вазнаш даҳ тоннаро баровард!
  Тасаввур кунед, ки силоҳ чӣ қадар даҳшатнок шуд!
  Ва дар арафаи Соли нав Нью-Йорк афтод ва дар даҳуми январ Вашингтон.
  Бо вуҷуди ин, Янкиҳо то ҳол тақрибан шаш моҳи дигар нигоҳ доштанд. Аҷиб аст, ки ҷанги дуюм маҳз 9 майи соли 1948 ба охир расид.
  Аммо баъд аз ин хам сулху осоиш дер давом накард. Гитлер писанд наомад, ки Япония аз чихати иктисодй назар ба рейхи сейум хеле акибмонда буд, барои худ ин кадар заминро забт кард.
  Фашистон харчанд дер бошад хам, мохи августи соли 1948 бомбаи атомии худро доштанд. Як қисми таъхир аз он сабаб буд, ки Фюрер дар бораи идеяи силоҳи қатли ом сард буд. Гитлер боварй дошт, ки мамлакатхоро нест кардан не, балки забт кардан лозим аст.
  Аммо барои баъзе сабабҳо, золими бераҳм барои Ҷопон иттифоқчӣ тасмим гирифт, ки истисно кунад.
  Фашистхо 4 июли соли 1951 ба ракетахои калони баллистикй ва зарядхои ядрой мухр зада, чанги сейуми чахонро сар карданд.
  Ба Токио ва дигар шахрхои Япония зарбахои пуриктидори ядрой расонд. Баъд кушунхои бахрй ва хушкй зарба заданд.
  Ҷанги сеюми ҷаҳонӣ дар давоми шаш моҳ ба охир расид, умуман, он дар як самт мерафт. Ва марҳилаи фаъоли амалиёти ҷангӣ се моҳ давом кард.
  Ҳамин тариқ, Рейхи сеюм гегемонияи ниҳоии ҷаҳонро таъсис дод. Чунин беадолатй аз он сабаб руй дод, ки миёнаравй ба бадани Сталини бузург дохил шуд. Ва ҳеҷ донише дар бораи оянда ба ӯ кӯмак накард! Хусусан, хаваскор карор дод, ки самолётхои реактивиро ба вучуд оварад ва ба хамаи заводу фабрикахо чунин супориш дод. Маълум шуд, ки винт хомуш карда шуда, реактивро набаровардаанд.
  Ва қарорҳои стратегии қатл дар ҳеҷ ҷо беақл нестанд. Бесабаб нест, ки Армияи Сурхро торумор карда буд. Ва бе он касе нест, ки ба Германия, иттифокчиёни он ва Япония мукобилат кунад.
  Хуб, худи Гитлер дар бораи муттаҳидшавии император тасмим гирифт. Махз ба вучуд овардани як давлати ягонаи чахонй, ки дар он тамоми куввахои сайёраи Замин, бидуни истисно, ба таври ихтиёрй-мачбурй дохил карда шудаанд. Бо як пули ягона, албатта, ва барномаи ваҳшиёнаи интихоби генетикӣ.
  Ва инчунин бо омодасозии васеъшавии азими кайҳон!
  
  
  ПИСАР ШОҲИ РОССИЯРО НАҶОТ ДОРАД
  Дар берун моҳи январ сард аст. Ана, писарбача Олег Рыбаченко аз куча ба мактаб меравад ва ногахон мебинад, ки девори хонаи панелии хамсоя ба таври ачибе медурахшад. Писарбача занги махсусро эҳсос мекунад - ба он ҷо давед, шумо ҳакам мешавед. Писарак бо тамоми кувва давид.
  Хуб аст, ки мошинҳо ба таври ҳайратангез кам буданд ва ӯ тавонист ба зери бинии онҳо лағжад. Ғаввоси моҳирона ва шумо дар инъикоси сабзи девор ҳастед.
  Писар ба вай мепартояд. Дастҳо, гӯё дар филми Гарри Поттер, бе ягон мушкилӣ ба ин желе медароянд ва сонияе пас худи писарбача аз сардиҳои бисту панҷ дараҷа худро дар як алафи сабзи тобистон мебинад.
  Хатто бо инерция писарбача ба болои алаф меафтад ва дархол аз чо бармехезад. Дар оғӯши тобистоне будан хуб аст, ки ҳанӯз пас аз сармо намурдааст. Ҳатто агар аз болои тоҷи худ ҷаҳида бошад.
  Писарак ба атроф нигарист - дар гирду атроф одам набуд, танхо дарахтоне, ки аллакай зард шуда буданд, ва... сохили рохи охан. Кадбаланд, ки бо гранит печонда шуда, дар пешаш сими чӯбдор хатто ба сутунҳои рахдор печонида шудааст.
  Олег Рыбаченко хис кард, ки хамаи ин на танхо хамин тавр аст. Ва дар хакикат бо як чизи халкунанда ру ба ру мешавад... Дар сараш фармоне шунида мешавад: ба рохи охан наздик шавад. Ин корро кардан чандон осон нест, дар рох кабати гафси сим - спирали Бруно.
  Худи гармӣ ба писарак роҳи халосиро пешниҳод кард. Вай зуд ба кашидани либосхои зимистона шуруъ кард. Ва онро ба хоре партоед. Кӯдак шакли махсуси тартиботи равониро ҳис мекунад. "Шумо акнун метавонед эҷодкунандаи таърих шавед. Шумо дигар танҳо як мактаббачаи дорои тасаввуроти аз ҳад зиёд инкишофёфта нестед, Олег Рыбаченко корҳои бузург хоҳад кард!"
  Писарак симро пур карда, дар танаш шими ҷинс ва футболка монд. Дар мӯзаҳои гарми зимистона низ гарм буд ва кӯдак аз хоб бедор шуд. Алафи тезу сабзро пои луч хис кардан хеле гуворо аст. Дар моҳи август хок ба таври комил гарм мешавад ва писарча дар он роҳ рафтанро дӯст медорад.
  Зимистон бошад, дар муқоиса бо тобистони ширин як фасли сол аст. Аммо писарбача вақт надорад, ки даҳонашро кушода истад, зеро ӯ ҳакам аст. Писарбача зуд аз байни сим мебарояд. Ба воситаи вай қувваи барқ фиристода шуд ва шарораҳо дар либосҳояш дар пошнаи урёнаш париданд.
  Писарбача фарьёд зад, зарбаи дардоварро гирифт ва ба рун матои парид. Пойҳояшро сангҳои тез сӯрох мекарданд. Аммо писарбача зуд аз болои обанбор давид. У хис мекард, ки хамаи ин бесабаб нест, балки як кисми накшаи бузург аст!
  Дар ин чо рельсхои гарм, офтоб аллакай аз нисфирузй гузаштааст, аз хаво буи линден ва асал меояд. Ончунон ором, ки садои дури занбӯри асалро мешунавӣ.
  Писарбача пои луч болои охани тафсон истода, фармони навро шунид: "ба хар як рельс хафт санг гузоред". Писарак дудила шуд ва бо овози баланд гуфт:
  - Вале баъд поезд аз рельс баромада метавонад?
  Овоз ба пардаи гӯшам расид:
  - Маҳз ҳамин чиз ба шумо лозим аст! Душманони Русия ба ин ҷо хоҳанд рафт!
  Писарак дигар бахс накард. Ва овози Худо равшан кард: танҳо сангҳои пӯлодро интихоб кунед.
  Дастҳо аллакай ҳаракат мекарданд. Олег Рыбаченко аз худ шодй хис кард - вай хакам аст, мактаббачаи оддй дар таърих мемонад!
  Сангҳо дар ҳарду роҳи оҳан сабуканд: маҳз чордаҳ дона - аз ҳар як ҳафт дона. Ва онҳо амалан фарқнопазиранд!
  Он иҷро шуд! Писарак ниҳоят худро дубора убур карда, хонд - "Падари мо" ва пошнаҳои бараҳнаашро пошида, баргашт. Вай бо давидан ба сангҳо ва пойҳои дарднок гурехт. Ман қариб аз болои соҳил ҷаҳида будам...
  Ман намехостам, ки дубора ба воситаи ҷараён бароям, аммо роҳи халосӣ набуд. Писарбача бо истифода аз давидан, қариб дар як лаҳза аз соҳил то садди охирин парвоз кард. Каме дар ҳайрат афтодам, аммо ин даҳшатнок нест. Ва инак, боз Олег Рыбаченко дар замини гарми тобистон аст. Дар пеш, рост дар ҳаво тумани сабз медурахшад: роҳи бозгашт.
  Писар воқеан намехоҳад аз тобистони гарм ба сармову зимистон баргардад. Аммо баъд овози пурасрор фармони охирин медиҳад:
  - Шитоб кунед, вагарна портал баста мешавад ва шумо ҳамеша дар соли 1914 мемонед ва ҳеҷ гоҳ волидонатонро нахоҳед дид.
  Олег Рыбаченко саросемавор аз сим либос канда, ба таври тасодуфй мекашад. Портал пажмурда мешавад ва писарбача бе пойафзол ба сӯи баромад мешитобад. Он ба чизи чандир меафтад ва бо саъю кӯшиш ба берун мебарояд. Пойхои урён аз барфи поймолшудаи шахр сухтаанд. Шумо бояд рост дар кӯча пойафзол пӯшед ва куртаи зимистона кашед - нигоҳи ҳайратангези раҳгузаронро ҷалб кунед.
  Хатто касе дод зад: "девона". Аммо бача ахамият намедихад - кори худро карда, рисолати бузургро ичро кард...
  22 августи соли 1914 қатора хароб шуд, ки дар он Ҳинденбург ва Эрих Людендорф, Макс Хоффман пайравӣ карданд. Хар се командири харбй, ки дар мухорибахои фронти шаркй - аз амалиёти Пруссияи Шаркй cap карда ва гайра роли халкунанда бозиданд, халок гардиданд.
  Дар натича кушунхои немисхо муташаккил торумор карда шуданд. Кенигсберги беҳифозат ба ҳаракат дароварда шуд ва аскарони немис қисман ихота карда шуданд ва қисман нобуд карда шуданд ё асир шуданд.
  Галабаи кушунхои рус ба тамоми рафти чанг таъсири халкунанда расонд. Ва пеш аз хама, аз чихати рухияи аскару офицерон. Пӯшида нест, ки пас аз шикасти Ҷопон нуфузи артиши Русия хеле паст шуд. Баъзе аз осиёгиҳои тангчашмро касе рақиби ҷиддӣ намешуморад. Ва баъд русхо дар чор чанги калон маглуб шуданд ва дар хамаи мухорибахо бартарии шумора доштанд.
  Ва дар баҳр низ, онҳо комилан мағлуб шуданд, ба истиснои он, ки муваффақиятҳои алоҳида, хусусӣ буданд. Крейсерхои Владивосток махсусан фарк карда буданд.
  Хуб, бо немисҳо, ки беҳтарин аскарони хушкигарди ҷаҳон ба ҳисоб мерафтанд, дар куҷо бояд ҷанг кард?
  Ва он гоҳ маълум шуд, ки Фрицро шикастан ва рондан ва даҳҳо ҳазор асирро гирифтан мумкин аст!
  Шавку хаваси харбиён ва ахолии Россия чандин баробар афзуд. Дар фронти Австрия пешравй босуръат давом мекард. Австрия-Венгрия ба чанг тайёр набуд. Ва рӯҳияи воҳидҳои славянӣ, махсусан, хеле паст аст. Бисьёрии онхо дар зери садои барабанхо ва садои оркестр таслим шуданд. Славянхо ба мукобили бародарони худ, барои австрияхои манфур чанг кардан намехостанд. Факат подразделенияхои венгерй ва этникии немис каму беш ба чанг тайёр буданд.
  Армияи рус кушунхои Австрияро торумор карда, дархол Львов, калъаи Пржемысльро ишгол кард ва бо муваффакият тараккй карда, ба Венгрия дохил шуд. Фронти немисхо ба гуш мерасид. Кушунхои бартарии рус пруссхоро дар Познань торумор карда, ба тарафи Одер шитофтанд. Немисхо шаш корпусро ба Австрия гузаронданд.
  Аммо ин кифоя набуд. Зиёда аз ин, барои ишгол намудани мавкеъхо дар марказ кувва намерасид. Ва дар гарб задухурди шадид давом кард.
  Он гоҳ Олмон маҷбур шуд, ки қувваҳои навро ба шарқ интиқол диҳад. Вазъият дар натичаи ба чанги зидди Австрия даромадани Италия тезу тунд гардид. Ин кишварҳо дар тӯли асрҳо муносибатҳои душманона доштанд. Ва иттифоқи сеҷониба аз бисёр ҷиҳат ташаккули сунъӣ буд. Гарчанде ки ҷанг барои Олмон ва Австрия мусоидтар буд, Италия ба қавитарин ҳамроҳ мешуд. Ва инак, кушунхои рус аллакай ба Будапешт наздик шуда истодаанд ва корхои давлатхои марказй ахлотанд! Румыния шитобкорона ба чанг хамрох шуд.
  Маълум аст, ки подшохи Румыния хеши Николаси II аст ва у мехохад аз хисоби империяи пошхурдаистодаи Австрия заминхои худро васеъ кунад.
  Ва Булғористон, бар хилофи таърихи воқеӣ, дар тарафи Русия вориди ҷанг шуд.
  Танҳо империяи Усмонӣ ба немисҳо содиқ буд. Ва ин танҳо аз он сабаб аст, ки вазири дифоъ фармон дод, ки амалиёти ҷангӣ оғоз карда, сарвазир ва Султонро пеш аз воқеият гузошт. Артиши Туркия чандон пурқувват нест, аммо дар таъмини Русия бо Антанта мушкилот эҷод мекард. Аммо аз сӯи дигар, ин як шонси бузург барои Русия барои ба таври қобили мулоҳиза васеъ кардани қаламравҳои худ ба ҷануб аст. Япония, албатта, ба Германия ва Австрия чанг эълон кард. Барои забт кардани мустамликахои немисхо дар укьёнуси Ором.
  Ин дасти Россияро дар Шарки Дур озод кард. Ва дар гарб немисхо торумор карда шуданд.
  Факат дар дарьёи Одер ба Германия муяссар шуд, ки хучуми кушунхои русро боздорад. Барои ин тамоми амалиёти тачовузкоронаро дар Гарб бас кардан лозим буд. Кариб нисфи территориям Австрия-Венгрияро кушунхои рус озод карданд.
  Ҳамин тариқ, империяи Австрия воқеан бозиро тарк кард ва ба бори гарони Олмон табдил ёфт. Булгорхо ба мукобили Истамбул хучум карданд.
  Дар зимистон дар Европа амалиёти чанг сукут ба амал омад. Аммо артиши Русия ба муқобили Туркия ҳамла кард. Ва дар ин ҷо ҳама чиз бомуваффақият инкишоф ёфт. Гузашта аз ин, арабҳо ва арманиҳо бар зидди ҳукмронии усмонӣ шӯриш карданд.
  Нерӯҳои Русия дар моҳи феврал аллакай дар Бағдод буданд ва Бритониё Басраро ишғол карданд. Дар охири моҳи март Русия тамоми Осиёи Хурдро ишғол кард ва ҳамроҳ бо булғорҳо ва сербҳои Истамбул ба ҳамла оғоз кард. Туркия аз бозӣ берун аст. Сурия, Фаластин, ҷануби Ироқ ба Бритониё ва Фаронса рафтанд - Русия ҳама чизро гирифт. Арабистони Саудӣ - то ҳол як қаламрави мустақили расмӣ боқӣ монд, аммо он ҳам бояд пас аз таслими Олмон тақсим карда шавад. Ва вай дур набуд. 25 апрели соли 1915 ШМА бо немисхо ба чанг даромад. Маълум аст, ки америкоиён одамони амалй буда, мехостанд, ки дар вакти таксим кардани пирожни галаба бошанд. То баҳор артиши Русия ба миқдори зиёд навъи нави аслиҳа истеҳсол кард: мошинҳои ҳаматарафаи "Луна" -2 бо пулемётҳо. Танкхои нав гарчанде сабук бошанд хам, дар рохи шоссе суръати 40 километрро ташкил медоданд ва характеристикаи аълои ронандагй доштанд.
  Кушунхои рус дар аввали мохи май баробари хушк шудани роххо дар Венгрия ва дар тамоми фронти чанубй ба хучум cap карданд. Армияи Австрия торумор шуд, кушунхои немис барои нигох доштани фронт кифоя набуданд.
  22 июн аскарони рус вориди Вена шуданд. Ва 24 июнь батальонхои Англия, Франция, Бельгия ва аввалин батальонхои Америка вориди Брюссель шуданд. Ҳолланд ба ҷанги зидди Олмон ва каме дертар Шветсия бо Дания ворид шуд. Немисхо садди кад-кади дарьёи Одерро базур нигох дошта наметавонистанд, аммо армияи рус, подшохй ба мукобили Мюнхен хучум кард. Калонтарин шаҳр дар ҷануби Олмон 7 августи соли 1915 афтод. Ва 11 август , Олмон дар вазъияти комилан ноумедонаи худ таслим шуд.
  Баъд аз ин таксимоти территория огоз ёфт. Австрия-Венгрия ва Империяи Усмонӣ аз харитаи сиёсии ҷаҳон нопадид шуданд. Булғористон он бахше аз қаламрави Туркия буд, ки Усмониён дар соли 1913 аз он забт карда буданд. Сербия хеле васеъ шуда, ба Югославия табдил ёфт. Румыния Трансильванияро кабул кард. Русия ба ҳайати он дохил шуд: Буковина, Галисия, Чехословакия, вилояти Краков ва нисфи Венгрия, то худи Будапешт, ки онҳо сарҳадро кашиданд. Германия территориям худро хеле кам кард. Дар ғарб вай бояд Элзар ва Лотарингияро ба Фаронса, заминҳои қаблан забтшудаи Дания баргардонад. Шарқ душвортарин аст.
  Русия исрор мекард, ки сарҳадро дар қад-қади Одер ва барои Фаронса қад-қади Рейн кашад. Аммо ШМА ва Англия намехостанд, ки Россия ва Францияро аз хад зиёд мустахкам кунанд ва Германияро хеле суст кунанд. Дар натича созиш кабул карда шуд. Русия тамоми заминҳои Шарқро мегирад, ки дар онҷо полякҳо аксариятро ташкил медиҳанд.
  Пруссияи Шарқӣ Клайпеда, Данцигро аз даст дод ва маълум шуд, ки аз Олмон ҷудо карда шудааст, аммо ҳадди аққал дар шакли бурида зинда монд. Кенигсберг Олмон боқӣ монд. Аммо Германия замини зиёдеро аз даст дод. Сархад хеле вайрон шуд. Дар баъзе ҷойҳо он ҳатто ба Одер расид ва бештар ба таркиби этникии аҳолӣ вобаста буд. Бо вучуди ин немисхо Помнрро кариб тамоман нигох дошта. Аммо аз Берлин то сарҳади Русия сад километр зиёд набуд.
  Ҳамин тавр, немисҳо дар ҳолати силоҳ қарор доранд. Шумораи армияи немис ба сад хазор солдату офицер махдуд буд. Ба немисхо товони калон дода шуд. Ҷанг каме бештар аз як сол давом кард.
  Империяи рус, подшохй барои ба вазъияти бухрон афтодан фурсат наёфта, бо азхудкунии калони территориявй баромад. Хокимияти подшохй мустахкам гардид, мавчи харакати революционй паст шуда, дар иктисодиёт бошад, баръакс, давраи афзоиши босуръати гайримукаррарй cap шуд.
  
  
  ЧИ ГУНА ЛЕНИН ПРЕЗИДЕНТИ МО ШУД
  Владимир Ильич Ленин баландтар зохир карданй шуда, бо тамоми кувва кадашро рост мекард. Дастони хушку хурд, вале хеле ҳаракаткунандааш дар болои мизи ҷилодор ва сиёҳе, ки аз сандалҳои камёфт сохта шуда буд, асабонӣ мезаданд. Дар ру ба руи у марди азиме, ки дар тан костюми сафедпуш дошт, занчири тиллои вазнин дар гардани барзагов нишаста буд:
  - Хуб, чаноби Ульянов. Ман ба шартҳои шумо розӣ ҳастам - панҷ ҳазор доллар дар як моҳ, илова бар он, фоизи ҳар як тиҷорате, ки зери болға гузошта мешавад! - Дар ин чо овози авбош сахттар шуд ва хатто занчири вазнинро сахт такон доданд. - Факат хамон рафик Ленини бедуруг ва чанг!
  Владимир Ильич дастони араки худро бо каноатмандй молида гуфт:
  - Албатта, чаноби Рокфеллер, танхо дар кори мо бе дуруг кор кардан мумкин нест! Ҳама чиз бояд дӯстона ва хеле самимона бошад!
  Ва ҳарду қаллобон бо овози баланд хандиданд...
  ----------------------------------
  Революцияи Октябрь дар Россия ба амал наомадааст. Дар фронтхои чанги якуми чахон оромии муваккатй ба амал омад. Немисхо ва австрияхо кушиш мекарданд, ки дар Гарб муваффак шаванд.
  Артиши рус тан®о дар фронти Туркия фаъол буд ва дар он  о муяссар шуд, ки ни®оят бо инглис®о пайваст шуда, ба душман як «атор торумор карда, аксарияти Осиёи Хурдро ишѓол намояд.
  Аммо баъд Мачлиси муассисон чамъ шуд, ки дар он большевикон дар акаллияти ноумедй дучор шуданд ва социалист-революционерон бартарй доштанд.
  Яке аз аввалин карорхо ин буд: ба дехконон додани замин ва давом додани чанг то ба охир расидани галаба!
  Мохи июли соли 1918 хучуми немисхо ба мукобили Париж барбод рафт ва армияи зафарбахши рус аввал ба Австрия, баъд ба немисхо зарба зад.
  Олмон сахт муқовимат кард, аммо дар моҳи декабр, вақте ки нерӯҳои Русия дар шарқ Варшава ва Краковро ишғол карданд, иттифоқчиён дар ғарб Брюсселро ишғол карданд - онҳо ҳанӯз таслим шуданд. Дуруст аст, ки пас аз ду ҳафта - набудани инқилоб таъсир расонд.
  Вале Вильгельм мачбур шуд, ки кариб аз тамоми ваколатхои худ даст кашад ва монархи соф номиналй монд.
  Ва генерал Корнилов президенти ҷумҳурии нави Русия шуд. Дар моҳи августи соли 1917 шӯриши ӯ муваффақ буд, гарчанде Керенский расман сарвазир боқӣ монд, аммо ӯ аллакай вазифаи президентро ба Корнилов дода буд.
  У Корнилов сарфармондехи олй гардид.
  Дар пайи ин интихоботи сартосарии президентӣ дар Русия ва раъйпурсӣ оид ба қабули Қонуни асосии нав баргузор шуд.
  Одамоне, ки шакли авторитарии ҳукумат ба онҳо хеле шинос аст, - варианти Корниловро дастгирӣ карданд.
  Русия дороии худро аз ҳисоби Олмон, Австрия-Венгрияи пароканда ва Туркия, ки аз харитаи ҷаҳон ғайб зада буд, васеъ кард.
  Охирин дар байни давлатҳои бузург тақсим карда шуд. Русия Осиёи Хурд, гулӯгоҳҳо ва Константинополро гирифт. Фаронса Сурияро, Бритониё Фаластин ва Ироқро гирифтанд.
  Соли 1926 дар байни Россия ва Япония боз чанг cap шуд. Сабаби ин мақоми Манчурия ва Порт-Артур буд. Мувофики шартнома хукуки ичораи Порт-Артур ба Япония гузашт ва мухлати ичора ба охир расид. Аммо японхо он чиро, ки забт карда буданд, ба Хитой баргардонданй набуданд.
  Гузашта аз ин, Хирохитои ҷавон навакак қудрат гирифта буд - дар бораи ғалабаҳои нав орзу мекард.
  Аммо, рус аллакай дигар буд. Вай дар фронтҳои Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ бо фармондеҳони ботаҷриба, танкҳо ва ҳавопаймоҳои нав сахтгир шуда, ба Ҷопон бомуваффақият ҳамла кард.
  Баъди чоруним мох армиям рус Порт-Артурро гирифта, японхоро аз китъа пеш кард!
  Якчанд вакт Япония хануз дар бахр истода монд - то даме ки киштихои эскадрильяхои Балтика ва Бахри Сиёх наздик шаванд.
  Баъди ин мамлакати тулуи офтоб cap кард.
  Русия хеле зуд инкишоф ёфт, аммо дар соли 1929 дар тамоми ҷаҳон депрессияи бузург оғоз ёфт.
  Шӯришҳо империяи Русияро низ фаро гирифтанд. Гузашта аз ин, Корнилов русизатсияро фаъолона анҷом дод.
  Аммо ба у муяссар шуд, ки дар тахт бимонад ва дар ШМА... большевикони Америка бо сардории Ленин ба сари хокимият омаданд!
  Режими нави большевикон аз депрессия баромада, ба ҷанги нав омодагӣ гирифт!
  Революция дар Испания бо галабаи коммунистон анчом ёфт ва бо хамин дар Европа такьягохи тавонои болшевики ба вучуд омад...
  1 январи соли 1938. Владимир Ильич Ленин дар атрофи идораи азими Касри Сафед бо асабоният кадам мезанад. Вазъият дар саросари ҷаҳон гарм мешавад. Аз паси Испания коммунистон дар Франция муваффакият ба даст оварданд.
  Россия, ки дар он генералиссимус ва президент Корнилов хукмронй мекунад, аз ин пеш маълум кард, ки ба вусъати большевизм дар Европа рох намедихад. Панчсад дивизия дар дах миллион армияи рус аслан шухй нест!
  Владимир Ильич инро мефахмад. Ва иттиҳоди тактикии Бритониё алайҳи Русияро пешниҳод мекунад.
  Бритониё ҳамеша аз густариши Русия хеле эҳтиёткор аст. Аммо коммунизми радикалӣ онҳоро боз ҳам бештар тарсонд. Дар байни онҳо ва Русия як кандакорӣ бояд буд.
  Ленин тайёрй медид, ки вазири мудофиа Черчилльро кабул кунад ва дар айни замой ба англисхо далели иктидори шикастнопазири Штатхои Муттахидаро дихад.
  Ва диктатори сарсала барои аввалхо маърузаро дар бораи яроки нав - "бомбаи атомй" шунид.
  Оппенгеймер маърузаи худро бо оханги хеле худдорй баён кард. Бале, аллакай муваффакиятхо хастанд ва хатто реактори атомй ба кор андохта шудааст, вале пайдоиши бомбаи атомй хануз хеле дур аст. Проблемаи асосй ба даст овардани урани ғанишуда ва плутоний мебошад. Илова бар ин, ҳатто ин хабар комилан гуворо нест - як чунин бомба ҳамон қадар киштиҳои ҷангӣ арзиш дорад. Пас, ҳатто савол чист - оё барои як бомбаи калон пул сарф кардан меарзад - агар шумо сад ҳазор бомбаи хурд созед?
  Ленин муйсафеди хурдакак, бемӯй, вале ҳанӯз ҳаракаткунанда (воқеан, шасту ҳафтсола, ҳанӯз аз пирӣ дур аст!) дар толори калони кабинеташ пурқувват қадам зада, қайд кард:
  - Ту рафик, диалектикаро намефахмй! Бале, бомба то ҳол гарон хоҳад буд, аммо пас аз гузаштан ба истеҳсоли оммавӣ арзиши он бо фармоиши камон арзон хоҳад шуд!
  Оппенгеймер тарсончакона қайд кард:
  - Ва русхо хомуш наменишинанд!
  Аз Владимир Ильич хулосаи мантикй ва чиддие омад:
  "Пас, шумо бояд ба ҳар ҳол аз онҳо пеш шавед!"
  Дар ин ҷо ёрдамчии сиёҳпӯсти Оппенгеймер месарояд:
  - Охир, ба мо галаба даркор! Як барои ҳама, мо барои нарх намехоҳем! Як барои ҳама, мо барои нарх намехоҳем!
  Оппенгеймер ба президента ШМА Ленин таъзим карда, гуррос зад:
  - Ту нобиға ҳастӣ! Албатта мо ба нарх намехохем ва аз русхо пеш меравем, аммо пул даркор!
  Ленин ба пошнахои худ туфлихои аз пусти тимсох духташударо зада, дилпурона гуфт:
  - Пул мешавад!
  - Ва ғуломон!
  Владимир Ильич чунин ибораи таърихиро ба забон овард:
  - Ман шуморо дар восита маҳдуд намекунам! Ман вақти шуморо маҳдуд мекунам!
  Фишандҳои мошини фармондеҳӣ ва маъмурии империяи ИМА ба гардиш даромаданд.
  Аммо ин чизи аз ҳама муҳим нест. Владимир Ильич, монанди хеч каси дигар, мефахмид, ки барои маглуб кардани Россия онро аз дарун вайрон кардан лозим аст.
  Владимир Ильич пешонии баланд, дарозу нобароба-ри худро чинчин карда, бо гайрат гушаки телефонро гирифта, ба Даллес занг задан гирифт.
  Вакте ки сарчосус ба аппарат наздик шуд, Ленин бо гушаш фарьёд зад:
  - Ба мо шахсе лозим аст, ки аз чихати кобилияти исьён кардан, мардумро фиреб додан ва фирефтан аз ман баробар ва ё акаллан камтар кам бошад!
  Даллес бо оханги хеле дилпурона чавоб дод:
  - Ман чунин одамро мешиносам Владимир Ильич!
  Ленин шайтон барин чахида, наъра кард:
  -Пас ӯ кист? Ин нобиғаи инсонӣ кист?
  Даллес ҳиҷоро ба суруд дароз карда гуфт:
  - Иосиф Виссарионович Сталин! Шумо шояд уро мешиносед, Владимир Ильич!
  Ленин дар оинаи зару алмос ба худ чашмак зад ва бонг зад:
  -Ин ошпаз танҳо хӯрокҳои тунд тайёр мекунад!
  Даллес дилпурона табассум карда, тасдик кард:
  Аммо ин маҳз ҳамон чизест, ки ба мо лозим аст!
  Ленин боз чашмак зад ва гуррос зад:
  - Ҳама чизеро, ки ӯ мепурсад, ба Сталин диҳед. Ва ба ӯ ҷои он генерали ночиз генералиссимо Корниловро ваъда диҳед!
  Даллес бо гушношунид гурриш кард:
  - Владимир Ильич ичро карда мешавад!
  
  Хеч гох аз ВИТЯЗ даст накашед
  Бисёриҳо баҳс мекунанд, ки оё русҳо дар Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ бидуни кӯмаки Ғарб мустақилона пирӯз мешуданд? Аз ин рӯ, худоён тасмим гирифтанд, ки онро дар амал санҷанд. Ва дар як коиноти параллелӣ, онҳо дар байни нерӯҳои муттаҳид, колонияҳо ва Рейхи сеюм дар якҷоягӣ бо СССР садд гузоштанд. Ва ин барои тозагии таҷриба дар моҳи июни соли 1941 рӯй дод.
  То ки иттифокчиён на ба СССР ёрй расонанд ва на ба Рейхи сеюм. Ва барои покии комили озмоиш Ҷопон низ дар паси садде пинҳон карда шуд. Мисли, бигзор ҳама чиз комилан пок бошад, мисли лаборатория.
  Дар худи рузхои аввал аз вокеаи хакикй хеч чиз фарк намекунад. Фриц, чунон ки дар таърихи хакикй, дар як шабонаруз такрибан 30-40 километр пеш мерафт, вале охиста-охиста суръати харакатро суст мекард. Албатта, набудани бомбаборони Бритониё ва мухолифон дар назди корпуси Роммел имкон дод, ки як қисми қувваҳо - махсусан авиатсия озод карда шавад. Аммо немисҳо ҳанӯз ин корро накардаанд, бинобар ин корҳо дар фронтҳо ба ҳар ҳол хеле муваффақ буданд. Аммо дар охири мохи июль мухорибаи Смоленск пешравии Фрицро суст кард. Гитлер карор дод, ки Роммел ва дивизияхои вайро аз Либия барорад ва карор дод, ки куввахои истилогари Италия кифояанд. Рохбарияти фашистй бо максади аз даст надодани вакт ба гузарондани куввахои мусаллах ва махсусан авиация аз Франция ва Балкан шуруъ кард. Гитлер хануз умедвор буд, ки вай дар марказ кушунхои советиро рахна карда, пеш аз зимистон ба он расида метавонад.
  Фриц ба чои он ки ба чануб равад, хучуми худро дар марказ аз нав давом дода, кушиш кард, ки кушунхои советиро, ки аз канот ба Смоленск хучум карда истодаанд, фаро гирад. Ва 13 август корпуси Роммель ба хучум гузашта, аз Днепр гузашта, кушиш кард, ки ба акибгохи гурухи советй, ки Киевро мухофи-зат мекунад, дохил шавад.
  Сталин аз даст дод. Қариб тамоми моликияти Аврупо ва Фаронса дар Африқо ногаҳон ба муқобили ӯ баромад, на иттифоқчии ягона.
  Оё ин ҳоло аз Ҷопон хатар интизор нест. Ва Сарфармондехи Олй фармон медихад: хамаи дивизияхо аз Шарки Дур бароварда шаванд.
  Кушунхои немис, ки кариб ба худи Москва зада даромаданд, аз тарафи корпуси Сибирь боздошта шуданд. Аммо дар ҷануб, ба шарофати тағйири фармондеҳӣ ва амалиёти Роммел, фрицҳо тавонистанд гурӯҳи ҷанубии шӯравиро қатъ кунанд.
  Ба рафти амалиёти ҷангӣ дар Украина он низ таъсири манфӣ расонд, ки Сталин тамоми захираҳоро тарсончакона ба Маскав кашид ва бо ҳамин тариқ пуштибонии худро фош кард.
  Аниқтараш, на ба худ, балки ба гурӯҳи ҷанубӣ. Маълум шуд, ки вазъияти бад аст. Аммо дар таърихи воқеӣ дифоъи Киев ба шикаст табдил ёфт. Факат дар ин чо як нозуки ба назар мерасид, ки немисхо аллакай дар наздикии Москва буданд ва фашистон аз хисоби Европа, назар ба Сталин аз хисоби Шарки Дур тезтар мустахкам шуданд. Ва ба немисхо лозим омад, ки масофаро камтар тай кунанд ва роххо дар Европа бехтаранд. Ва кӯшиш кунед, ки ҳама чизро дар роҳи оҳани Транссибирӣ як ба як зуд интиқол диҳед.
  Дар натича немисхо муяссар шуд, ки назар ба таърихи хакикй хатто барвакттар ба Харьков ва Ворошиловград рахна зада, бисьёр саноат ва заводхоро забт кунанд.
  Ленинград низ банд шуд, вале нагирифтанд. Ва немисҳо ба Қрим ворид шуданд. Ва Фриц муяссар шуд, ки Воронежро дар чануб забт карда, аз кад-кади Дон ба Сталинград харакат кунад.
  Бо вуҷуди ин, Маскав муҳофизат карда шуд ва дар зимистон онҳо ҳатто ба ҳамлаи ҷавобӣ гузаштанд. Аммо дар каноти чануби ба Роммел муяссар шуд, ки то Сталинград рахна кунад. Хамин тавр, десант дар Керчь сурат нагирифт. Чанговарони советй бо душвории зиёд душманро аз Сталинград дур зада пеш карданд. Ва ин танҳо аз он сабаб буд, ки иқлим дар тарафи Вермахт набуд ва онҳо гунг буданд, ки дар шабнам ва тӯфони барф мубориза баранд.
  Бале, Роммел бояд аз Дон берун равад. Ва ин як торсакӣ ба рӯи фюрер буд.
  Аммо дар бахори соли 1942 таносуби куввахо тагьир ёфт. Немисхо ба иттифокчиёни худ сахт фишор оварда, шумораи кушунхои худро, аз он чумла аз хисоби Хива ва микдори спутникхоро зиёд карданд. Махсусан ба маблаги Италия ва Франция илова карда шудааст. Дар фронти шаркй низ дивизияхои сиёх пайдо шуданд. Хушбахтона, фронти Англия ва Америка аз Африка ба гузарондани кушунхо ва ресурсхо халал нарасонданд.
  Ва де Голль, вакте ки аз дастгирии иттифокчиён махрум шуд, шарикони худаш хиёнат карданд.
  Ҳамин тариқ, бар зидди СССР назар ба воқеият бештар қувваҳои назаррас ҷамъ карда шуданд. Fritz махсусан дар ҳавопаймо илова карда шуд, дар ҳоле ки бартарии худро дар ҳаво нигоҳ медоштанд. Ва куввахои хушкигард аз 5,6 миллион нафар солдатхои советй аз хафт миллион гузашт.
  Ва фашистон дар чануб ба хучум cap карданд. Роммел муяссар шуд, ки 27 июнь Сталинградро ишгол намояд. Фриц тавонист дар як вақт садҳо танкро дар шаҳр ҷамъ кунад. Бартарии авиацияи душман дар хаво низ таъсир расонд, ки ин ба воситаи дарьёи васеи Волга гузарондани куввахои мусаллахи советиро душвор мегардонд.
  Афсус, ки Сталингради кахрамон дар ИИ чо руй надод. Ва Роммел дар нақшаҳои поёнии Волга ва ба баҳри Каспий бо роҳи латукӯб ҳаракат кард.
  Кушишхои рахна кардани немисхо бо хучуми чавобй дар марказ барбод рафтанд. Зиёда аз ин, рахтаи Ржев ташкил карда нашудааст. Ҳамин тавр, Фриц дар замони ҳамлаи муқобили Шӯравӣ ҷабҳаи бештаре дошт ва онҳо ҳам баробартар ақибнишинӣ карданд. Вале Ржев, мутаассифона, бо фашистон монд.
  Фрицро рахна кардан мум-кин набуд ва баъд аз торумор карда шудани Сталинград Кавказро нигох доштан хеле душвор аст. Азбаски артерияи таъминот дар Волга бурида шудааст. Ва вакте ки дар охири мохи июль немисхо ба бахри Каспий расиданд, вазъият кариб ноумед шуд. Акнун танхо бо об таъмин кардан мумкин буд.
  Бо дарназардошти он, ки фашистон бартарии ҳавоӣ доштанд, ҳодиса дар байни онҳо чизи ниҳоят душвор ва ноумед гардид.
  Моххои августу сентябрь дар мухорибахои шадид гузашт, то ки душман дар сохили Каспий ба Боку расид. Ва дар он ҷо, бо Роммел, онҳо то охири моҳи октябр муқовимат карданд. Дар натичаи ба чанг дохил шудани Туркия вазъият тезу тунд гардид.
  Аз ҳисоби Ҷопон, худоёни таҷрибавӣ ғамхорӣ карданд, аммо на аз ҳисоби Усмонӣ. Аммо дар зимистон фашистон хануз ба Москва хучум кардан чуръат намекарданд, зимистонро бас карданд.
  Армияи Сурх чандин маротиба кушиши хучум кард. Аммо душман аз чихати кувваи корй, аз чихати шумораи кадрхои пуртачриба ва авиация бартарй дошт. Дар СССР то хол бештар танкхо ва артиллерия истехсол карда мешуданд. Аммо танкҳо асосан сабук буданд ва сифати зиреҳ хеле муҳим набуд. Чунин ба назар мерасад, ки ҳавопаймоҳои зиёде низ истеҳсол карда мешаванд, аммо аз сабаби нарасидани дюралюмин, онҳо нисбат ба ҳавопаймоҳои истинодӣ вазнинтар ва камтар маневр мебошанд. Як-9 хам кариб пурра аз чуб баромад. Ва ин, албатта, як манфии он буд.
  Гитлер инчунин ба танкхои нави машхури худ - "Пантера" ва "Палангхо" умед мебандад.
  Онхо ба микдори зиёд истехсол карда мешуданд. Пайдо шуд ва намояндаи сеюми менеҷер: "Шер". Дар таърихи воқеӣ, чунин мошин дар соли 1942 таҳия шуда буд, аммо аз сабаби набудани захираҳо ва вазни вазнин, ҳаюло вазнинтарин рад карда шуд.
  Аммо дар ин чо "Шер"-и вазнаш 90 тонна ба серия даромад. Афзалиятҳои он, зиреҳи пурқувват ва таппончаи 105-мм, ки қисман барои бадтарин иҷрои ронандагӣ ҷуброн карда шуданд. Тупҳои сериали 76 мм-и шӯравӣ натавонистанд ба "Шер" аз ҳар тараф ворид шаванд.
  Пас, он танки рахнашавии бад набуд, агар хатти мудофиа хеле пуриктидор ва эшелонхои чукур бошад.
  Ва фармондехии советй дар зери пойтахти советй хаматарафа мустахкам гардид. Ва кӯшиш кунед, ки ин ҷоро рахна кунед.
  Намояндаи чоруми менажер: "Маус", бо оғози силсила то андозае ба таъхир афтод.
  Шумораи Армияи Сурх ба шаш миллион зиёд карда шуд, гарчанде ки бисьёр солдатхо навоварон буданд.
  Ба онҳо беш аз нӯҳ миллион нафар муқобилат мекарданд, аммо бартарии шумора қисман табиати хеле рангоранги артиши душманро ҷуброн кард.
  Дар авиация душман хам аз чихати шумора ва хам аз чихати сифат пурзуртар аст. Навтарин ME-309 ва Ю-288 пайдо шуд. Дар чавоби ин машинахои советй, ки сифати паст доранд, аз сабаби нарасидани кувваи кобили мехнат ва масолехи камёб мубориза мебаранд. Танкҳо ҳанӯз ҳам кӯҳнаи Т-34 ва аксари танкҳои сабук, инчунин КВ мебошанд.
  Дар тобистон Вермахт ба хучум рохбарй кард: хучум ба Москва ва хучум аз Волга то Саратов. Москва баъди чангхои шадид то охири тирамох ихота карда шуд. Саратов, Куйбышев, Пенза, Ульяновск низ забт карда шуданд. Сталин ба Свердловск гурехт. Вазъият вазнин гардид.
  Ба пойтахт фармон дода шуд, ки дар ҳеҷ ҳолат таслим нашаванд. Немисҳо ҳамла карданд, аммо бозгаштанд ё дар ҷангҳои кӯчагӣ ғарқ шуданд. Дар зимистон хучуми Вермахт боздошта шуд. Дуруст аст, ки немисхо дар як ринг на танхо пойтахти советй, балки Ленинградро ба охир расонданд.
  Мохи май хучуми фашистон боз огоз ёфт, вале аллакай дар самти шахри Горький ва Казон. Танксоэони советй, сарфи назар аз тамоми душворихо, тавонист дар истехсолот чорй карда шавад: Т-34-85 ва ИС-2, вале ба микдори кам.
  Горький танхо дар мохи июль афтод, Казон бошад, то охири мохи август тоб овард.
  Дар Ленинград гуруснагии мудхиш хукмрон буд ва фрицхо хатто кушиш накарданд, ки ба он зарба зананд. Ва Маскав тадриҷан зери назорат гирифта шуд. Ва 30 сентябрь, пас аз як хучуми нихоят хунин Кремль фуру рафт.
  Калъаи класси якум сахт хароб гардид. Ва ин ба халки советй зарбаи нав буд. Немисхо ба Урал кучиданд, вале дар он чо дар ботлоки барф монданд. Бо СССР мубориза бурдан душвор аст. Сталин тарафдори то охир истодан буд. Аммо ин барои худи мамлакат ва махсусан барои немисхо нихоят кимат буд.
  Дар чануб фашистон хам аз Осиёи Миёна пеш мерафтанд.
  Дар соли 1945 СССР СУ-100 ва ИС-3 гирифт, аммо танҳо дар силсилаи хурд. Афсус, ки дар охири мохи июнь фашистон Осиёи Миёнаро хам забт карда буданд. Ва дар мохи июль Свердловск хам афтод. Дар мохи август немисхо Кургон ва Тюменро ишгол карданд. Ва 3 сентябрь низ Тобольск. Дар охири мохи сентябрь, Ханти-Майсийск. Ва дар нимаи мохи октябрь ва Омск.
  Новосибирск бошад, то хол ба фашистон итоат накардааст. Сардиҳои хеле шадид Фрицро маҷбур карданд, ки ба шаҳрҳо часпида гиранд.
  Ҳамин тариқ, то моҳи майи соли 1946 фашистон амалиёти ҷангии фаъол надоштанд.
  Баъд мо ба Новосибирск рафтем. Дар чангхо вертолётхои дискшакл ва танкхои охирини серияи "Е" иштирок доштанд. Аммо ин ба фюрер чандон ёрй нарасонд. Краутхо дар охири мохи июнь Новосибирскро гирифтанд. Дарьёи Обро мачбур кард. Минбаъд дар моҳи июл, ҳаюлоҳо ҳам Кемерово ва Томск ва қаламрави Олтойро забт карданд. Баъди задухурдхои шадид Абакан дар мохи август афтод ва дар мохи сентябрь ба Иркутск хучум карда шуд.
  Немисхо хуни сахт кай карда, уро низ бурданд. Аммо онҳо боз ғазаб карданд. Дар алоқа паҳн шудааст. Ҳамин тавр, мо дар наздикиҳои Чита таваққуф кардем. Аммо принципан онхо ба кучо шитоб мекунанд? Шумо метавонед тобистонро интизор шавед ва таҷҳизоти навро санҷед.
  Хоҳ дискотека ё ҳавопаймо. Дар соли 1947 конструкторони советй танкхои ИС-4, ИС-7 ва Т-54-ро ба як катор бароварданд. Дуруст, дар ҷилдҳои сирф рамзӣ. Одамон ва захираҳо кофӣ набуданд. Фашистон пешравии худро боз давом доданд. Агинское дар охири моҳи июн Благовещенск забт карда шуд. Хабаровск дар мохи июль ва Владивосток дар мохи август. Хамин тавр, фашистон кариб хамаи шахрхои калони советиро ишгол карданд. Шояд гайр аз Пертопавловск. Моҳи сентябри соли равон Магаданро шайтонҳо забт карданд. Аммо ба ҳар ҳол, Сталин ба таслим нарафт.
  Дар охир, фашистон хануз хам маглуб шуданд!
  
  
  ЧАНГХОИ САМТИ КАЙХОНОН
  Пас аз чанд соли нисбатан шукуфон, барои Русия озмоишҳои сахт фаро расид. Империяи осмонй бо истифода аз захирахои бузурги инсонй ва бартарихои системаи сиёсии тоталитарй тавонист ба гегемони чахон табдил ёбад. Дар Русия дар сарҳадҳои ҷанубӣ куштори ваҳшиёна ба амал омад. Ва ҳарчанд шӯриши исломгароён саркӯб шуда бошад ҳам, ҷанг бо терроризм захираҳои зиёдеро сарф кардааст. Вазъият дар натичаи конфронтацияи сахт бо Гарб тезу тунд гардид.
  То он даме, ки хама чиз ба боздоштани яроки ядрой асос ёфта буд, чангхои калон микьёс набуданд. Аммо олими америкой Веллингтон фикр кард, ки дар руи элементи радиоактивии ба таври сунъй синтезшуда ба Меркурий як навъи махсуси ракета партояд.
  Аммо дар паймоиш хатогӣ рух дод. Ракета аз раф-ти он дур шуда, ба руи Офтоб афтод... Дар ин чо плазмаи нихоят камьёфт, ки барои организмхои зинда хавфнок набуда, сохти атомиро вайрон карда, алокахои байни нейтронхои ядрои атомро андаке тагйир дод, таркиш ба амал омад. Факат кифоя аст, ки реак-цияхои беиазорати ядрой ва термоядроиро номумкин гардонад.
  Ва дар натичаи ин: яроки ядрой ба тудаи ахлотхои бефоида табдил ёфтааст.
  Кишвари аз чихати харбй ва иктисодй тавонотарин дар чахон: Империяи Осмонй, ки аз сабаби зиёд будани ахолй ба камбуди шадиди об ва энергияи ширин дучор омад, барои ба ичора гирифтани Сибир ультиматум пешниход кард.
  Русия бо радди қатъӣ посух дод ...
  Чанги калон сар шуд: коалицияи Осиё ба мукобили Гарб. Ватани мо ба майдони асосии чангхои калон табдил ёфтааст. Зиндагии осоишта як чизи гузашта аст: дӯзах дар ҳама ҷо ҳукмрон буд. Задухурдхои шадид аз сутун ба сутун дар авч буданд.
  Вазъият дар фронтхо хеле вазнин буд: Иттиходи Осиё аллакай ба куххои Урал наздик мешуд.
  Дар наздикии Екатеринбург тӯби оташи дурахшон афтод ва минтақаи марговаре ба миён омад, ки дар он ҳеҷ як нафар ҳатто як дақиқа зиндагӣ карда наметавонист.
  Ватан, Русия муқаддас -
  Дилам барои ту боз аст...
  Хуни майдони набард обшор шуд -
  Дар мехри Ватан гул кардан!
  
  Набзи Замин бо нолаи пурчушу хуруш мезанад,
  Душвор аст, вақте ки ҷанг оташ мезанад ...
  Аммо офтоби пурҷалол бар Русия тулӯъ хоҳад кард -
  Ту модари ягонаи ҷовидонаи мо ҳастӣ!
  
  Чавдор дар сахрохои беканор зар аст,
  Барф нуқраи дурахшон медурахшад.
  Ва чеҳраҳо аз нишонаҳо бо ифтихор назар мекунанд -
  Найт, дар ҷанг уқоб бош!
  
  Мо дар чанги душман галаба мекунем,
  Орзуи болдорро дифоъ кунем.
  Аз аскари рус далертар нест,
  Ман ба Худо дуо хоҳам кард!
  . Мазмуни асосӣ.
  Вакте ки дил пур аз мехрубон аст, аз чи сабаб хамён холист!
  Қуллаҳои кӯҳҳои Урал ба дандонҳое шабоҳат доранд, ки аз даҳон мебароянд, ки онҳоро кариес мехӯрад. Ҷангиёни думдори рус дар сатҳи паст парвоз мекунанд. Ба монанди лочинҳои тез, рыцарҳои рус ба киштиҳои ҷангии болдор, вале пурқуввати зиреҳпӯши Империяи Осмонӣ ҳамла мекунанд.
  Лётчики куввахои харбии хавой Андрей Огнев гардиши душворро ичро мекунад. Тупи вазнини панҷ-чашмадори чинӣ, ки оташ ва металлро мепарад. Тӯфони оташсӯзӣ аслан чанд миллиметрро аз зиреҳи шаффофи як ҷангандаи рус фаро мегирад. Думи бепоён дар посух гуррос мезанад. Пулсари пора-пора аз бинии тунд мерезад. Манораи чархзанандаи чархболи азими чинӣ зери зарба мезанад... Садои фарёди хомӯш ба гӯш мерасад.
  Чеҳраи тираи Андрей бо пешонии баланд табассуми сафеди дандондорро мешиканад.
  Шарики ӯ, малламуйи зебои зебо Васса Колтсова бочка сохта, пиранҳаи пӯлоди ракетаи идоранашавандаро маҷбур мекунад, ки аз пеш гузарад ва ба яке аз дувоздаҳ винти азими чархболи киштии ҷангӣ "тӯҳфа" мефиристад.
  Пропеллер азим, бо катори сека-торахо канда мешавад. Васса, бесабаб нест, ки номи вай ҳамчун малика тарҷума шудааст, чӣ гуна заданро медонист. Вай ҳамеша танҳо дар як юбкаи кӯтоҳ ва футболкаи хаки мубориза мебурд, аммо дар пошнаҳои бараҳна худ ва муборизи ягонаро ҳис мекард.
  Бисёре аз лётчикҳои зан ба ӯ тақлид карда, кӯшиш мекарданд, ки ҳассосияти аҷоибро ба даст оранд. Чархболи киштии ҳарбӣ яксаду бист нуқтаи оташфишон аст, ки ба рӯи замин фуроварда мешавад - майдони оташнишонӣ. Мошине, ки бо чанги ангишт кор мекунад, вале дар айни замон хазорхо тонна металлро мекашонад, мухофизати динамикиро ба кор мебарад.
  Тарроҳони Ҷопон, Чин ва Ҳинд як мошинро ба системаҳои дифоъи ҳавоии Русия осебпазир сохтанд, аммо ғайричашмдошт мавриди ҳамлаи ҳавоӣ қарор гирифтанд.
  Генерал Макли аз хашми ваҳшӣ ғазаб шуда, бо дасти сиёҳпушаш наъра кард:
  - Онҳоро нест кунед! Он ҳаюлоҳоро об кунед!
  Полковники синаи пур, вале камари лоғар Ҳинд гуфт:
  - Ин ҷуфт як шоҳзода ва маликаи сиёҳ аст. Ҳеҷ кас ҳеҷ гоҳ онҳоро назадааст!
  Мак нобоварона табассум кард ва норозигӣ кард:
  - Мумкин нест. Зичии оташро зиёд кунед.
  Ва боз киштии харбй-вертолёт ларзид. Манораи даврзананда баста шуд ва корпуси титан оташ гирифт. Сарбозони зарду дорчини алангазан бо нола аз наздаш гузаштанд. Таркиш ба амал омад ва дар дохили корпуси чархболи азим мушаки напалмдор оташ гирифт.
  Васса техникаи "слайд"-ро такрор карда, аз назди пайраҳаҳои оташ гузашта, гуфт:
  - Ҳама синну солҳо ба ҷанг итоат мекунанд, танҳо шумо рӯзи охирини худро зин карда наметавонед, бе вақт мағлуб шудаед!
  Эндрю хуб аст. Падари ӯ ҷавонтарин генерали артиши Ангола буд ва барои таҳсил ба Маскав омадааст. Дар он чо ба Лидия Огнева, спортсмени машхур, номзади илмхои фалсафа хонадор шуд. Баъд падараш вафот кард ва модари сиёху мӯи ҷингила ӯро ба воя расонд. Дар мактаб онҳо кӯшиш карданд, ки Андрейро масхара кунанд, аммо писар ҳанӯз дар кӯдакистон ба санъати ҳарбӣ машғул буд. Модараш чӣ гуна мубориза бурданро медонист, ва падарандараш қаҳрамони услубҳои омехта буд.
  Андрей хуб мехонд, хотираи аҷибе дошт ва дере нагузашта худи ӯ сарвари писарон, роҳбари онҳо шуд. Албатта, вай мактаби авиациониро интихоб карда, ба мубориза барои Ватани худ - Россия рафт. Вай сохиби шухрат ва эхтиром гардид. Ва ҳеҷ кас ҷуръат намекард, ки қаҳрамони Русияро бо пӯсти сиёҳ сарзаниш кунад, бахусус аз он сабаб, ки чеҳраи негрҳо бо чеҳраи славянӣ омехта шудаанд ва ин халабони аз ҷиҳати варзишӣ сохташударо хеле зебо гардонд.
  Дар бораи ишқи ӯ нисбат ба корнамоиҳои ҳарбӣ афсонаҳо камтар набуданд. Ҳарчанд худи Андрей нисбат ба он нисбат ба ӯ нисбат ба ӯ хоксортар буд.
  Акнун вай рохи несту нобуд кардани киштии чангии бетаъсирро мечуст. Зиреҳи фаъоли бисёрқабата ҷузъҳои асосии мошини пуриқтидортарин империяи осмониро фаро гирифт.
  Савва ба суи пропеллерхо тир холй карда, конструкцияро бехаракат карданй шуд...
  Дар ин миён чанг дар замин аланга гирифт. Танкхои манорахои блоки Шаркй ба хучум гузаштанд. Баъзеҳо бузурганд, дар ҳоле ки дигарон аз як метр зиёд нестанд.
  Ба мукобили онхо чанговарони коалицияи Гарбй минахои сайёр ва снарядхои идорашавандаро бе акиб ба кор бурданд.
  Дар ин ҷо на танҳо русҳо, балки аврупоиҳо низ меҷангиданд: Бритониё, Фаронса, Шведҳо ва бисёр дигарон.
  Душмани умумӣ одамонро бо пӯсти сафед ва ахлоқи масеҳӣ ҷамъ овард. Баҳс дар бораи демократия коҳиш ёфт. Гузашта аз ин, дар Русия эҳсосоти зидди Ғарб, пас аз он ки таҷовуз аз шарқ омад, барҳам хӯрд. Воқеан, Аврупои сулҳҷӯ ва таҳаммулпазир ба Шарқ аз куҷо баромада метавонад. Онҳо ва мардум асосан чӣ гуна ҷанг карданро фаромӯш карданд. Ва ҳангоме ки силоҳи ҳастаӣ аз байн рафт, Осиёи пуриқтидор ва сераҳолӣ лашкари бешумори худро ба шимол ва ғарб интиқол дод.
  Дар байни онҳое, ки дар мавқеъҳои Русия пеш мераванд, арабҳо низ зиёданд. Баъзе фанатхо дар тан либоси сафед ба хучум мебароянд, пинхон накарда. Маргро бо табассум дар лабонашон қабул кунед.
  Ҳазорон танкҳои пешқадам ва мошинҳои ҷангии пиёда аз нигоҳи парранда мисли мӯрчаҳо ба назар мерасанд. Савва, ки боз як винти дигарро вайрон карда, андаке рангоранг шуда, пичиррос зад:
  - Ба ҳар ҳол, онҳо хеле зиёданд... Худоё Русияро ёрӣ кунад.
  Худи духтарак дид, ки дар шаҳрҳои аз ҷониби эътилофи Осиё забтшуда чӣ рӯй дода истодааст. Погромҳои оммавӣ, кушторҳо, кушторҳо. Мардонро ба сим овехта, занону бачагонро ба лагерьхои махсус мебурданд. Ва он гоҳ онҳоро ба баъзе корҳо мефурӯхтанд ё тақсим карданд. Ва шиканҷаи асирони ҷангӣ аллакай маъмул ва ҳатто ҳатмист.
  Генерал Макли хатто худро дарег намедорад. Дар як девонаворе, ки онҳо бо ҷангандаҳои хурди Чиж-3 тоб оварда наметавонанд, вай шамшерро аз девор гирифта, дасти араберо, ки таппончаи зенитиро идора мекунад, мебурад. Вай дод зада, кундаи хунолудро ба синааш зер мекунад.
  Ва фармондеҳи пурқуввати дасте, ки навакак бурида шуда буд, бо мехҳои дароз ба самти асҳои дурушти рус таҳдид карда, фарёд мезанад:
  - Нобуд кун! Бисӯзед! Бисӯзед!
  Савва дар хашму газаб боз мушак парронд... Тираш тамом мешавад. Аммо киштии ҳавоӣ низ устувории худро аз даст медиҳад.
  Артиллерияи марговари он аз бозӣ берун аст... Ҳиссаи шерро аз қудрати ҷангии худ аз даст дода, Ҳулк ба ақиб бармегардад. Онҳо бояд барои таъмир ва таъминот ҳарчи зудтар ба база баргарданд.
  Дар поён тупхои рус ба танкхои кунчй ва оханини душман аник оташ мезананд. Якчанд мошинхо бозистода, дуд ба осмон мебаромаданд. Дар як "бандура" тир ба таркиш сар кард. Вай парвоз карда, мисли музаи гимнастхо чаппа шуд, то ба теппаи шагал бархурд.
  Тупи дурпарвози рус снарядро ба самти сутуни парчам мефиристад. Духтари тирандозе, ки доси малламуй дорад, бо ду ангушташ убур мекунад ва ба забони немисӣ пичиррос мезанад:
  - Барори мо насиб бошад!
  Парчами Иттифоқи Осиё зарди дурахшон буда, дар мобайн доирае сурх аст. Ин ба Ҷопон наздиктар аст, аммо ин рамзест, ки эътилоф интихоб кардааст. Снаряди хурде, ки аз тупхои дакики баланд асои гафсро мешиканад ва рони азим, ки фарши стадионро пушонда метавонад, ба поён меафтад. Даҳҳо танки осиёӣ якбора бо пардаи махмалӣ пӯшидаанд.
  Аз ҷониби эътилофи ғарбӣ ва мавқеъҳои Русия садои якдилона шунида мешавад:
  - Ура!
  Дар ҳақиқат рамзӣ. Ва бигзор душман дах баробар зиёд бошад, аммо кувваи рухи рус бепоён аст.
  Ҳарду ҷангиёни рус як лаҳза худро бол ба бол меҳисобанд. Ягона ягона - лочинҳои қариб секунҷа - муҳофизони Русия. Савва аллакай тасаввур карда буд, ки Андрей чй тавр дасти пурзури сиёхашро ба китфи у мегузорад. Ин марди воқеан қавӣ аст, ки шумо метавонед ба он такя кунед.
  Аммо маҳз дар ҳамин лаҳза, гӯё ҳазорон аксҳои блитс якбора дурахшиданд. Ва дар чашмони ҷуфти ҷанганда тира шуд. Пас аз он сиёҳӣ бо доғҳои гуногунранг ранг карда шуд, ба монанди он, ки ҳангоми ба об рехтани равған пайдо мешавад.
  Андрей кушиш кард, ки чашмонашро молад. Дасти у бо душворй му-кобилатро бартараф карда, гуё обро тарошида мекард.
  Гӯё аз дур садои Савва хомӯш мешавад:
  - Мо мурдаем?
  Капитани сиёҳ бо овози баланд ҷавоб медиҳад:
  - Не! Мо зиндаем.
  Ногаҳон, ин ҳисси ғафси часпак аз байн меравад ва онҳо гӯё дар ҳолати афтодани озод қарор доранд. Хатто чанд лахза сабук шуд, гуё дар бевазнй.
  Савва хатто каме хафа шуда бо овози сурудхонй пичиррос зад:
  Чунин ба назар мерасад, ки ҷаҳон ноумедона гум шудааст
  Ва роҳ ба сӯи ситораҳои рыцар баста шудааст ...
  Дар ин гардишҳои мадорҳои беохир,
  Тақдир нест - имон ғарқ шудан аст!
  Ва он гоҳ вай нафас кашид ва бо пойҳои бараҳнааш ба сангҳои тези кӯҳӣ фуруд омад. Торикӣ, ки бо доғҳои равшан ва мавҷҳо омехта шуда буд, пароканда шуд.
  Чашм аз нури май, нисфирузй андаке дард мекунад. Савва чорпоён буд ва дархол аз чо бархост.
  Андрей дар чахидан бо камоли кордонй пойхои худро хам карда, мохирона ба замин фуруд омад. Чеҳраи ӯ бо манаҳи мардона ва пешонии баланди фарох ифодаи оромро нигоҳ дошт. Вай хатто ба шарикаш табассум кард.
  - Шумо мебинед! Он нур вуҷуд дорад ва чунон ки ман кайҳо гумон мекардам - ин биҳишт нест!
  Савва, ки ба ларза афтода буд, чанд кадами дудила пеш гирифт. Ҳангоми фуруд омадан вай пойҳои бараҳнаашро бо дард кӯфт ва зонуашро пора кард. Аммо духтарак бо як кушиши одатии ирода аз чехрааш ифодаи шахидиро дур кард ва ангушташро ба руяш нишон дода, хитоб кард:
  -Вой!
  Андрей ба он чое, ки Савва нишон дод, нигарист. Пеши онхо теппаи харобае буд. Ва дар болои он, дар тарқишҳо шикаста, як тӯб ором гирифт. Аниқтараш, як дастгоҳи сферикӣ, ним сурб, ним платина ранга, бо нӯги тез дар боло ва даҳҳо танчаҳои борик дар канори ин объекти ояндасоз баробар ҷойгир шудаанд.
  Духтар парешон шуда, пичиррос зад;
  - Ин биомаи Нютон аст! Ва ӯ чӣ гуна осеб дид?
  Андрей бодиккат нигариста, сарашро ба китфаш зер кард, хаворо бӯй кард. Аз хаво бӯи озон ва чархҳои сӯхта меомад. Капитан бо эхтиромона ба атроф нигариста, бо овози базӯр шунида гуфт:
  - Ана, мо метавонем ба камин дучор шавем!
  Савва дилпурона ба суи туб кадам гузошт ва овозашро паст накарда гуфт:
  - Не! Ман медонам, ки мо дар куҷоем! Махз хамин минтакаи аномалияест, ки дар он киштии фалакпаймо афтид. Он танҳо сад мил дар шимоли он ҷое, ки мо ҷанг мекардем!
  Капитан боз китф дархам кашид ва дар овозаш зухуроти оромиро нигох дошта гуфт:
  - Зиёда аз як дакика дар минтакаи аномалй касе зинда монда наметавонист. Ҳатто роботҳо шикаста, ба занг заданд!
  Савва харчанд барояш осон набуд, мардонавор хитоб кард:
  -Ва мо зинда мемонем!
  Ва вай ба сӯи теппа давид. Пошнаи чанголуд ва мудаввараш, ки аз тирамоҳ харошида буд, зуд дар болои пуштаи ноҳамвору санглох дурахшид.
  Эндрю ҳайрон шуд. Магар пои луч ба сангхои тез дард намекунад? Умуман, рафтори Кольцова ба бисёриҳо аҷиб менамуд, вақте ки вай либоси муқаррарии парвозро сарфи назар мекард, қариб дар либоси урён меҷангид. Ва агар дар ҷое дар Месопотамия ё Африқо, он метавонад дар як футболкаи камуфляжӣ бароҳат бошад, аммо дар Урал дар фасли баҳор ҳанӯз сард аст.
  Духтар аз сарҳади ҷанубӣ омадааст. Нерӯҳои Русия ва Аврупо дар Сурия, дар Ироқ меҷангиданд ва кӯшиш мекарданд, ки пешравии эътилофи осиёиро нигоҳ доранд. Гузашта аз ин, як қисми нерӯҳои исломӣ дар тарафи Русия ва як қисми Осиё буданд.
  Дар чануб хатто хатти муайяни фронт вучуд надошт. Умуман дар Африка, хатто дар як мамлакат кабилахои гуногун бо хам мечангиданд. Зиёда аз он, дин роли халкунанда бозид. Бисёре аз насрониён, инчунин бутпарастон, зери шиорҳои гӯё чапгароён ба осиёгиҳо пайравӣ мекарданд. Африқо воқеан мисли суруди карикатурае дар бораи Айболит шудааст.
  Аммо, шояд, дар биёбон пойлуч давидан аз давидан дар доманаи кӯҳҳо ҳам душвортар аст. Ва Савва, ин ваҳшӣ, ки дараҷаи магистр, номзади илмҳои биологӣ буд, на дардро медонист ва на тарс.
  Андрей аз паси вай шитофт ва хост ба шайтон расид. Киштии кайхонй назар ба он ки дар назари аввал менамуд, хеле дуртар баромад.
  Одатан духтар муй-хояшро бофта мебурд, вале холо муйхояшон пош мехурд, поезди заррин чун шуълаи машъал дар шамол мепарад.
  Ҳеҷ гоҳ капитани сиёҳпӯст дӯстдухтари худро ин қадар зебо наёфта буд.
  Андрей харчанд спортсмени заиф набошад хам, фацат бо машаккати зиёд масофаро кутох карда тавонист, вале хеч гох ба у расида натавонист, гарчанде пешпо хӯрда, биниашро захмӣ мекард (Дар омади гап, на африқоӣ, балки бо андаке. камбар ва каме чаппашуда, ҳатто , мисли тамоми бадан.) Ва пойҳои бараҳна ва шоколади ранги Савва, қариб дар сари ҷаноби сиёҳпӯст дурахшиданд ва ... духтарак аз девор гузашт, гӯё вай танҳо голограмма буд .
  Андрей аз он ки вай аз ӯ пеш гузаштааст, асабонӣ шуда, аз паси ӯ парид. Бепарвоӣ, вале хеле ҷасур.
  Сатхи сурб чун оби гарми бахр шуста, баъд дар болои фарш парвоз карда, чеҳраашро дар пойҳои урёни Савва дафн кард. Механик Андрей аз пойҳои ӯ мебӯсид, аммо духтар бо ғазаб ӯро лагадкӯб кард ва хитоб кард:
  - Ана, дар ин ҷо чӣ чизҳои ҷолиб ҳастанд!
  Ҳарчанд Огнев мехост бигӯяд, ки вақте ки чунин зебоӣ дар паҳлӯи шумост, чизи ҷолибтаре нест, аммо пошнаи бинӣ гирифта, зуд аз ҷояш ҷаст. Ва ноумед нашуд.
  Дар деворхо хайвонот ва хашарот овезон буданд. Гузашта аз ин, онҳое, ки берун аз рӯи замин вуҷуд надоштанд ва вуҷуд надоштанд. Ва сабзӣ бо даҳҳо чанголи харчанг ва кактус бо пойҳои қурбоққа ва хурӯсҳо ва тараканҳои парӣ бо даҳони тимсоҳ бо забонҳои кандашаванда. Агар, албатта, инро бо шоҳзодаи пухта муқоиса кардан мумкин нест.
  Андрей бо тааҷҷуб аз ҷояш бархост ва бо овози баланд хитоб кард:
  - Салом бародарон дар хотир!
  Дар посух сукут... Савва комилан мантиқӣ ва оқилона қайд кард:
  - Мо набояд дод задем, беҳтараш киштии ситораро аз назар гузаронем.
  Дар дохили киштии фалакпаймо назар ба он ки аз берун менамуд, хеле калонтар буд. Коридорхо тангу васеъ мешуданд. Вақте ки одамон ба онҳо наздик мешуданд, дарҳои зиреҳпӯш ҷудо шуданд. Ва он чизе ки танҳо дар он ҷо пайдо нашуд.
  Ҳама гуна ҳайвонҳои пуршуда, ҳайкалҳо ва голограммаҳо. Инчунин расмхо: харакаткунанда ва бо равган ва бо мозаикаи кибернетикй. Голограммаҳо филми ҳақиқиро бо ранг нишон доданд. Ва саҳнаҳои ҷанг, ва намудҳои гуногуни тасвирҳои осоишта, хеле ғайриоддӣ.
  Эндрю бо тааҷҷуб гуфт:
  - Аҷиб. Он ба осорхонаи парвозкунанда монанд аст.
  Савва хеле оқилона эътироз кард:
  - Дар олами мо хама чиз хам музей асту хам партовгоҳ! Биёед беҳтар хӯрок хӯрем ...
  - Силоҳ! - хитоб кард капитани сиёҳ. Ва зуд илова кард. - Мо бояд ба Ватанамон ёрй расонем, ки дар чанги сейуми чахон галаба кунад.
  Савва боло нигаристу дод зад:
  Ба мо кӯмак кунед, ки тамаддунро наҷот диҳед! Инсоният дар хатар аст!
  Дар ҷавоб, бассҳои паст ва ғайриоддӣ чуқур шунида шуд:
  -Шумо, сокинон, аз афташ аз мо чизе гирифтан мехоҳед?
  Духтар дастонашро ба пеш дароз карда, бо илтиҷо пичиррос зад:
  - Мо не! Сухан дар бораи такдири тамоми инсоният меравад. Ҷанги сеюми ҷаҳонӣ ҳал мекунад - чӣ пирӯз хоҳад шуд: муносибати ваҳшиёна, бераҳмона ё гуманизм ва тамаддун?
  Басс ба як сопранои борик ва оҳанги аҷибе табдил ёфт:
  - Оҳ, ҳамин тавр? Баъд аз ҳама, шахс хато мекунад, аз ҷумла дар бораи ниятҳои худ. - шамолхои норанчй аз хаво гузаштанд ва овоз ним октава паст шуда, давом дод. - Чун ҳамеша, аксарияти кулли нажодҳо дар олам майл доранд: худро, агар забонатро истифода кунӣ, ҳамчун инсондустӣ ва душманро танҳо ҳамчун шайтон муаррифӣ кунанд.
  Савва бо пои худ асабонй набурда, дар болои металли номаълум гур-гур кард:
  - Ва шумо худатон мебинед! Бубинед, ки бо чй гуна усулхои вахшиёна ба мукобили мо чанг мекунанд!
  Овоз андаке гарм шуд ва хаво нармтар менамуд:
  -Бале, душмани шумо бераҳм аст, аммо шумо ҳам фаришта нестед. Дар ниҳоят, математика нест, ки кадоме аз шумо дар рӯи замин қудрат дошта бошад!
  Андрей аллакай садо дод:
  - Пас кӣ?
  Аммо ба ҷои ҷавоб фарши зери онҳо ҷунбид ва духтар ҳамроҳи бачаи сиёҳпӯст бо рӯи онҳо шифтро пешвоз гирифт. Баъд ҳама чиз якбора тағйир ёфт. Онҳо худро дар маркази шаҳри бузурги харобиовар диданд. Тупхо ба таври гушношунид гурриш мекарданд. Снарядхои калон тарки-да, бомбахо афтоданд. Гуруххои солдатхои рус ва европой пеш мерафтанд. Сарбозони зарду қаҳваранги Иттиҳодияи Осиё талафот дода, ақибнишинӣ карданд ва роҳро бо кӯҳҳои мурдаҳо пӯшиданд. Савва кадам зада, ба руйи хунолуд кадам гузошт.
  Не, ин, албатта, ҷанговареро, ки аз қубурҳои оташ, об ва мис гузаштааст (охирин то ба ҳадди ақалл!) Аммо дилам хуб набуд. Аммо Андрей шод шуд, бо дасти росташ ба руи зарди аскари тангчашм, ки пулемёташро боло бардошт, санг партофт, афтод. Капитан хитоб кард:
  - Ин Пекин аст! Ҷавонони мо ғолибанд!
  Воқеан, як ишораи каҷ бо иероглифи шабеҳ дар оташи кабуд сӯхт. Савва аз чй сабаб бошад, ки шодиро хис намекард. Ҳарчанд вай дар интернет расмҳоро аз Пекин ва биноҳои хоси пойтахти Чин дида буд.
  Аммо ин ҷо даҳшатнок аст. Занхо месузанд, кудакон гиря мекунанд. Ва ҷасадҳои зиёде. Мурдагон аслан ҳама равишҳоро пур карданд ва шумораи онҳо афзоиш ёфт. Духтар пештар боре надида буд, ки мурдаҳо дар теппаҳо ҷамъ шудаанд.
  Андрей аллакай пулемётеро, ки касе партофта буд, гирифта, барои куштан тир кушод. Ӯ ҷанговари таваллуд аст. Аз  ониби падар аз «абилаи Зулу, аз  ониби модар: бобои бузург ду маротиба Ќа®рамони СССР, бобояш дар Ветнаму Афѓонистон  ангидаанд, падар дар Сурия, Донбасс ва Чеченистон.
  Дар сари Савва дурахшид:
  Ҳар кӣ мард бошад, ҷанговар таваллуд мешавад,
  Ҳамин тавр шуд - горилла сангро гирифт!
  Вақте ки душманони бе ҳисоб легион ҳастанд,
  Ва дар дил шуълаи гарм фурузон мешавад!
  Ва худи духтарак пулемётро ба даст гирифт. Дастони пурқувват одатан дар даста сабуканд. Дар сарам маршхои диловарона садо медоданд: вайрон кунед, ба Ватани кабир хизмат кунед.
  Аммо чир-чир-чиши сусти гайричашмдошт духтарчаро ях кард. Аз тарафи рост гирья ва гирьяи бачагон равшан шунида мешуд. Савва гардонд ва нигоҳи уқоби вай аз байни дуди ҳама чизро фаро гирифта, рақамҳои хурди зардрангро ба вуҷуд овард. Кӯдакони зардчашми танг гиря мекарданд ва аз хонаи сӯхта берун рафтанӣ мешуданд. Аммо роҳи онҳоро баста шудани чӯбҳои бо қатрон пошидашуда баста буд. Ва аз паси бачаҳо оташи гӯштхӯрро паҳн карданд.
  Аждаҳои оташнафас ба назар чунин менамуд, ки ба ҷаҳаннам қурбонӣ кардан мехоҳад...
  Ба ин тоб овардан аз кувваи Савва болотар буд. Духтар ба тарафи оташ давид. Кӯдаконро наҷот додан лозим: русӣ аст ё чинӣ муҳим нест!
  Ногахон сели напалм рохи чанговарони пойлучро баст.
  Бо фарёди ваҳшӣ
  -Худованд нигаҳбон!
  Вай худро ба оташ партофт. Сад пинхони сурху тафсон гуё ба таги урён сурох шуда буд, аланга зонухои бедифоъро месузонд. Пӯсти нозуки зайтун, ки бо блистерҳои бад ва арғувон фаро гирифта шудааст. Барои Савва чй кадар дарднок буд. Вахшитарин фарьёд аз шуш гурехт. Мехостам баргардам ва аз оташи дӯзах ҷаҳида шавам.
  Аммо духтар хис кард: як сония хам таъхир кардан мумкин нест. Кӯдакон метавонанд бимиранд. Ва муҳим нест, ки онҳо аз они кӣ ҳастанд. Достоевский гуфтааст: тамоми сарвати дунё ба як ашки рехтаи кӯдак намеарзад. Дард аз пошнаи урён то пушти сар мисли галаи аспҳо бо туғҳои тези пӯлодӣ дар нуғҳои асаб мезананд.
  Мӯйҳои аҷиби тиллоии ӯ аллакай оташ гирифтаанд ва алангагирӣ кӯшиш мекунад, ки даррандаро дар рӯи он лесад. Вай дигар ҳеҷ гоҳ ҳамон зебоӣ нахоҳад буд. Ана захми бунафшест, ки бар рухсораи нозуки махмали вай паҳн шудааст.
  Савва ноумедона мепарад, ки то куҷо ба ҳадаф мерасад. Омезиши дуд ва ҳавои сӯзон ба шушҳо медарояд. Майкаи доғдор дар рӯи шумо аллакай сӯхтааст ва шумо мисли Жанна Д дар оташи дардовар ҳастед. Каме бештар, каме бештар. Худоё, баданаш захми махав аст.
  Девори оташин канда мешавад ва Савва ба сардӣ мебарояд. Вай аллакай сухтааст, бадани ачоибаш мисли захми давомдор аст ва кафи сухтааш гуё ба ханчархои тезтар кадам мезананд. Дар пеш банд аст. Ва ба шумо лозим аст, ки дубора ба оташи пурталотум ва бераҳмона ҷаҳед.
  Ва духтарак хис мекунад, ки кувваю далераш тамом шуда истодааст. Вай аз зарбаи дард қариб аз худ меравад. Аммо аз байни тира дух-тареро дидан мумкин аст, ки дастони хурдакаки худро кашида, бо чир-чир аз оташ мепарад ва писарбачае бо сари риштарошта ва хеле хурдакаке, ки рох рафтанро базур ёд нагирифтааст.
  Савва боқимондаи қувваи худро ҷамъ карда, ҷаҳад, ғазаб ва ҳисси адолат ба ӯ ҷасорат мебахшад, ки дарди тоқатфарсоро паси сар кунад. Чубу тахтахои аловй ба тарафхо парвоз мекунанд. Каме кӯшиши бештар. Дастони сухтаи духтараки бегунох рахи сухтаро ба даст мегиранд. Дард мисли рамаи сад-тоннагй ба сар, сина, тамоми бадан то хучраи охирин меафтад. Панҷара ҳаракат намекунад ва баъд Савва онро бо дандонаш мегирад. Шумо метавонед аз чунин ранҷу азоб девона шавед, охирин зебоиҳои ҷисмониро, ки аз оташ даст нарасидааст, пошед ва ғарқ кунед. Аммо баъд, нихоят, Худованд саъю кушишро подош дод, торчае, ки аз гармо сурх шуда буд, аз пояи семент парид.
  Духтари маъюб, ки дандонҳояш шикаста ва аз гармӣ кафида буд, аз ҳуш меравад. Дар риштаи охирини шуур пӯсти шикасташуда худро кӯдаки озодшуда ҳис мекунад, ки аз болои пойҳои сӯхтаи қаҳрамони афтода ҷаҳида мешавад.
  Савва аз хоб бедор шуд... Вай хамрохи Андрей дар баландтарин куллаи барфист. Раъд, мисли хори ҳазорон овози фариштагон, овоз эълон кард:
  - Шумо аз имтиҳон гузаштед! Дар сайёра сулҳ ҳукмфармо хоҳад буд! Россия модари тамоми одамони руи замин мегардад!
  Чавони сиёхпѓст ва малламуй, ки боз хам нозуктар ва зеботар мешуд, богхои гул-гулшукуфон, дар пеши назари мо фу-рушхои сералафро дида, ярок партофта, солдатхоро ба огуш кашиданд. Давраи адоват ва чанг абадй ба охир расид.
  Ва он дар тамоми сайёра садо дод;
  Русия ва Чин то абад муттаҳид шуданд,
  Ислом, насроният: дӯстони беадаб!
  Биёед номи Худованди Таолоро ҳамду сано хонем -
  Хамаи халкхои чахон - Оилаи зодгох!
  
  Пётри III - ПОДШОҲИ БУЗУРГ
  Пётри сеюм муяссар шуд, ки генерали маъруфи ислоҳотро водор созад, ки ба дастаи худ ҳамроҳ шавад ва рутбаи фельдмаршалро қабул кунад. Николай Папин вазири мудофиа шуд ва як катор ислохот ба амал овард. Ин марди тавоно ва бонуфуз ба Пётри III кӯмак кард, ки фитнаи бародарон Орловҳоро ошкор ва пахш кунад. Хамаи панч нафар суикасдчиён ба дор кашида шуданд. Кэтрин барои зино талоқ гирифт ва ба дайр бадарға шуд.
  Петруси сеюм қудрати худро мустаҳкам кард ва тоҷ гирифт. Ва бо ба сари қудрат омадани ӯ дар Русия дигаргуниҳои назаррас ба амал омаданд. Воқеан, Петри сеюм, мисли бобояш, ислоҳоти бунёдиро нишон дод. Илова бар ин, тағйирот ба сиёсати хориҷӣ таъсир расонд.
  Пётр тарафдори иттифоқ бо Фредерик II ба Румянцев фармон дод, ки ҳамроҳи немисҳо австрияҳоро мағлуб кунад. Баъд аз ин, Олмон бештар аз заминҳои қаблан аз даст додашударо баргардонд.
  Аммо Русия инчунин назорати гулӯгоҳҳоро аз Дания гирифт ва онро бо Пруссияҳо тақсим кард. Аммо Петрус зиракии амалй нишон дод ва кариб тамоми моликияти ин давлатро гирифта, танхо як кисми рамзии молу мулки точро ба Фредерик "дӯстдоштаи" худ гузошт. Бояд гуфт, ки таъсири Папин ба набераи Пётри Кабир фоида овард.
  Яке аз идеяҳои Пётри сеюм идеяи тақсим кардани Полша байни Русия ва Пруссия буд. Соли 1965 бо Иттиходи Давлатхои Муттахида чанг cap шуд. Дар он бри-гаданок Александр Суворов зуд пеш рафт. Пётри сеюм доно буд ва тавонист, ки заминҳои ибтидоии Русияро ба империяи худ гирад ва пруссияҳо қисми этникии Полшаро медонистанд.
  Чун дар таърихи воқеӣ, Русия маҷбур шуд, ки бо империяи Усмонӣ мубориза барад. Мубориза барои русхо боз хам муваффакиятноктар буд. Ислохоти Папин, истеъдоди Румянцев ва Суворови тез пеш рафтаистода таъсир расонданд. Ба подшох Александр Васильевичи бекарор - Пётри сейум писанд омад ва худи у хеле сергайрат буд ва хамеша дар по буд. Ҳамин тавр, онҳо воқеан хуб муносибат карданд.
  Дар дохили кишвар император Петр як қатор ислоҳотро анҷом дод. Аз помещикони бепарво ба фоидаи хазинаи давлат моликият мусодира карда шуд, дар бобати corvée ва фурухтани дехконон як катор махдудиятхо чорй карда шуданд. Аммо то хол Петрус чуръат накард, ки крепостнойро пурра нишон дихад.
  Илова бар ин, ислоҳоти калисо боиси мухолифати шадиди Синодҳои православӣ гардид. Подшоҳ бо далели он ки Китоби Муқаддас ибодат ва хидмат ба ғайр аз Худоро манъ мекунад, парастиши муқаддасонро аз байн бурд.
  Дар ин як чизи лютеранизм вуҷуд дошт - мубориза бо реликҳо ва нишонаҳо.
  Фақат Худованд Худоро ибодат кунед, танҳо Ӯро ибодат кунед!
  Аммо ин муқовиматро бедор накарда наметавонист. Дар баъзе ҷойҳо ҳатто рӯҳониён мардумро ба исён барангехт.
  Бо вуҷуди ин, ислоҳот гузашт ва дар калисоҳо, ҷойҳои ибодат танҳо тасвирҳои Масеҳ ва Марями бокира боқӣ монданд.
  Мардум одатан гӯш кардани шоҳро афзалтар медонанд. Илова бар ин, Пётри сеюм ҳамчун ҳокими ғамхор машҳур шуд. Ҷиддӣтар мусодираи тамоми заминҳо аз дайрҳо ва калисоҳо буд.
  Баъди галаба бар Туркия нуфузи подшох боз хам афзуд. Перти Сеюм ниҳоят тасмим гирифт, ки крепостнойро барҳам диҳад. Чунин карор наметавонист, ки дар давлат нооромхои чиддй ба амал оварад. Помещикхо талафоти калон доданд, вале революциям саноатй огоз ёфт. Мамлакат аз тамоми душворихо катъиян ва суст пеш рафт.
  Ҷанги дуюм бо туркҳо боз ҳам кӯтоҳтар буд ва аскарони рус таҳти фармондеҳии Суворов зуд пирӯз шуданд. Зиёда аз он, революция дар Франция диккати Европаро ба дигар тараф кашид.
  Пётри сеюм аз ин истифода бурда, ба тахти Константинопол, писари хурдии худ Константин Воронина, султони туркро гузошт.
  Ҳамин тариқ, империяи Усмонӣ худро, гӯё бо Русия дар як иттиҳод пайдо кард.
  Баъд дар Миср ҷанг ба амал омад. Султони махаллй хукмронии Россияро бар Африка эътироф кардан нахост. Ва дар ин чо аввалин бор нобигаи Суворов ва Наполеон Бонапарт бо хам бархурд.
  Дар давоми 70 сол дар он вақт хеле зиёд зиндагӣ карда, Петруси сеюм мурд. Вай ба таърих бо номи озодкунандаи бузург дохил шуд. Ки хеле шарафманд аст!
  Шояд аз бобои харизматии худ болотар бошад! Ва император Павлус ба тахт нишаст. Суворов Наполеони ҳанӯз хеле ҷавон ва камтаҷрибаро мағлуб карда, шимоли Африқо ва ҳатто Марокашро забт кард.
  Азбаски дар ин таърихи алтернативӣ ягон маъракаи машҳури Швейтсария вуҷуд надошт, ки саломатии Суворовро халалдор кунад, фельдмаршали машҳури сахттар умри дарозтар дошт.
  Наполеон императори Фаронса нагардид, зеро ӯ барои маъруф шудан ба сифати фармондеҳ вақт надошт ва на як маротиба зада шуд. Пас аз фурӯпошии директория, Луис ҳаждаҳум қудратро ба даст овард. Исло®от, яъне бар«ароркунии ®окимияти подшо®ї ба амал омад.
  Павлуси якум то ҳол аз тавтиъа гурехта натавонист, аммо ин пас аз панҷ сол рӯй дод. Ва писараш Искандар император шуд. Дар ин ҷо гардиш сар шуд. Константин наврас буд ва инчунин султони руси Империяи Усмонӣ буд, ки қудратро ба даст овард.
  Аммо Александр Суворов ҳанӯз зинда буд ва муяссар шуд, ки бародарзода ва амакашро оштӣ диҳад. Ҳарчанд, албатта, мухторияти дохилии Империяи Усмонӣ ихтилофро ба вуҷуд овард.
  Гайр аз ин, Русия ба мукобилияти Англия дучор омад. Иктидори афзудаистодаи Англия аз хамсояи худ хушнуд набуд. Ва ҳатто ҷанги дуюми калон бо ИМА оғоз ёфт. Шояд бритониёиҳо интизор буданд, ки пас аз марги Ҷорҷ Вашингтон бесарусомонӣ ва нангин ба Амрико меоянд. Аммо ҳисоб асоснок нашуд.
  Халки Штатхои Муттахида ба тахти подшохи Англия баргаштан намехост. Ҷанг даҳ сол бо муваффақиятҳои гуногун давом кард ва дар ниҳоят, Англия қувваҳои худро тамом карда, ҳамларо қатъ кард.
  Аммо америкоиён ором нашуданд ва ба мукобили Канада хучумро вусъат доданд. Вазъияти Англияро мавкеи Россия, ки ба америкоиён ёрй расонд, тезу тунд кард.
  Ёздаҳ соли дигар ҷанги хунин ва Амрико Канадаро дубора забт кард. Бритониё заиф шуд, аммо як ҳаюло нави геополитикӣ пайдо шуд: Иёлоти Муттаҳида.
  Русия бо Австрия ҷанг кард ва онро забт кард ва қисман онро бо Пруссия тақсим кард.
  Дар айни замон, васеъшавӣ ба Канада идома ёфт. Мамлакат ба дарачаи баланди индустриявй табдил ёфт. Флоти пуриктидор ва сершумор барпо карда шуд. Русҳо ба Австралия фуруд омада, ба Африқо паҳн шуданд.
  Пас аз марги Искандари Якум, дар байни шохаҳо боз барои қудрат мубориза бархост. Бародари Искандар Константин аз тахт даст кашид ва писари Константини дигар Андрей ба тахт баромад ва бо Николас мубориза бурд.
  Расман Николасро подшоҳ эълон карданд, аммо ҳангоми тоҷгузорӣ подшоҳ кушта шуд.
  Дар нофаҳмиҳои минбаъда, Эндрю аввалин касе буд, ки ба таври қонунӣ тахтро ишғол накард. Подшоҳи нав қариб дарҳол ҷангро бо Эрон оғоз кард ва ба муқобили Ҳинд ҳамла кард. Бритониё ҳанӯз дар Канада ҷанг буд ва худро баста дид. Ва маъракаи шарқӣ қудрати Андрей Якумро мустаҳкам кард ва ба ӯ имкон дод, ки шохаи худ аз сулолаи Романовҳоро оғоз кунад. Дар айни замон, Русия ва Империяи Усмонӣ ниҳоят ба як давлати ягона муттаҳид шуданд. Бале, ва ҳамроҳ кардани Форс ва Ҳиндустон.
  Ҷойи Эндрюи якум Искандари дуюм шуд. Дар тахти ин подшох Россия экспансияро ба Хиндхитой ва дар худи Хитой давом дод. Пруссия инчунин ба тавонотарин империя табдил ёфт, ки заминҳои Олмонро муттаҳид кард ва Фаронсаро мағлуб кард.
  Бо вуҷуди ин, Бритониё Фаронсаро дастгирӣ кард ва ҷанги интиқомӣ вуҷуд дошт. Империяи Британия муқовимати якрав нишон дод. Чанг якчанд дах сол давом кард.
  Русия бошад, Осиёро комилан забт карда, ба Сингапур расид. Вай бузургтарин ва пурқувваттарин қудрати ҷаҳон гардид, ки дар Осиё ва Африқо ҳаракат мекард.
  Аммо дар баробари ин Штатхои Муттахида хам баланд шуданд. Амрикоиҳо рушди Канадаро ба анҷом расониданд, ки дар он ҷо онҳо бо Русия доираҳои таъсиррасониро тақсим мекарданд. Сипас онҳо аз Мексика штатҳои Техас ва Калифорнияро забт карданд.
  Иёлоти Муттаҳида шакли ҷумҳуриявии ҳукуматро нигоҳ дошт, дар ҳоле ки Русия то ҳол монархияи мутлақ боқӣ монд. Александр II, ба ҷои Андрей II. Романовхо давом дод.
  Чанги дуру дарози байни Англия ва Франция ба мукобили Германия ба он оварда расонд, ки немисхо заминхои пештар забт кардашу-да, аз он чумла Лотарингияро нигох дошта, минбаъд хам пеш рафта натавонистанд ва худро тамоман хаста карданд. Бо вуҷуди ин, Бритониё ва Фаронса низ хеле хунрезӣ карданд.
  Дар ин шароит Россияи подшохй хукмронии худро дар чахон давом дода, нуфузи худро зиёд мекард.
  Дуруст аст, ки дар симои Штатдои Муттадида дайду ба воя мерасид. Гузашта аз ин, Амрико аз ҳисоби Канада нисбат ба таърихи воқеӣ васеътар буд.
  Аммо ин хануз ба дарачаи ташвишовар нарасидааст. Илова бар ин, дар Иёлоти Муттаҳида ҷанги шаҳрвандӣ сар зад, ки боиси талафоти оммавӣ ва харобиҳо гардид. Гузашта аз ин, бар хилофи достони воқеӣ, генерал Ли тавонист Конгресси Конфедератсияро рахна кунад, ҳуқуқи сиёҳпӯстоне, ки дар артиши иёлоти ҷанубӣ хидмат кардаанд: озодӣ ва шаҳрвандӣ.
  Ва ин чангро хеле кашол дод ва албатта курбониро зиёд кард. Дипломатияи маккоронаи рус, ки ба кашол додани мунокиша низ манфиатдор буд, низ таъсир расонд. Ва сирф тактикӣ, ҷанубиҳо дар марҳилаи аввали ҷанг ба муваффақияти бузург ноил шуданд ва тавонистанд Вашингтон ва Ню Йоркро гиранд. Филаделфия пойтахти нави Иттифоқи Шимолӣ гардид.
  Худи чанги гражданй ба давраи баъдтар: солхои 1881 - 1905 рост омад ва дар он динамит ва хатто пулемётхо торумор карда шуданд.
  Дар Русия шоҳ Андрейи 2-ро Александри III иваз кард. Подшоҳи нав тамоман ором набуд. Русия дар Африқо бо Фаронса ва Англия, ки кӯшиш мекарданд, ки мустамликаҳои нав бунёд кунанд, рӯ ба рӯ шуд. Ва дар муноқиша бо онҳо овезон.
  Ҷанги нав барои аз нав тақсим кардани ҷаҳон оғоз ёфт, ки дар он Пруссия одатан дар иттифоқ бо Русия амал мекард. Ин дафъа немисхо дуруст фахмиданд. Франция хамрохи русхо дар давоми якчанд хафта маглуб шуд. Бритониё дар хориҷа нишаст, аммо тамоми колонияҳояшро дар Африқо ва Австралия ва дар уқёнуси Ором аз даст дод.
  Немисҳо азони худро гирифтанд ва васеъ шуданд ва сарҳади наздикии Париж ва ба Порт-де-Кале бурданд ва ҳатто Нормандияро дар бар гирифтанд. Ва чизе дар худи Африка.
  Ва Бритониё ба сатҳи як қудрати хурд ғарқ шуд, Фаронса комилан ба шохоб табдил ёфт.
  Аммо ҷанги навбатӣ аллакай бо Пруссия, таҳти роҳбарии Владимир Сеюм рух дод. То ин вақт, чунин навъҳои силоҳ ба монанди танкҳо, ҳавопаймоҳо, киштиҳои зериобӣ пайдо шуданд.
  Пруссияхо дар иттифок бо Япония амал мекарданд. Ҷанг дар аввал барои Русия чандон муваффақ набуд. Фасод дар армияи подшохй, консерватизми генералхо, ёрии фаъолонаи ШМА ба Япония таъсир расонд. Илова бар ин, Шветсия ва Норвегия ва Англия ва Фаронса ба Русия мухолифат карданд.
  Чанг дар соли 1921, ба таври игвогарй дар рузи тацдири 22 июнь cap шуд. Ин қариб як ҷанги умумиҷаҳонӣ буд. Он чизе, ки аз Аврупо ва Осиё боқӣ монда буд, ба муқобили Русия рафт. Испания ва Португалия низ ба чунин саргузашт рафтанд. Португалия худро дар Африқо дар канор монда ҳис мекард ва испаниҳо орзу мекарданд, ки шӯҳрати пешинаи худро дар асрҳои миёна барқарор кунанд.
  Аз ин лаҳза дар нимкураи Шарқӣ он қадар фазо вуҷуд надорад, ки аз ҷониби подшоҳи Русия идора карда нашавад.
  Дар омади гап, бартарии бепоёни Россиян подшохй аз чихати кадрхо, сохти пурзури худкома, сустии оппозицияи дохилй дар чанг роли халкунанда бозид.
  Оре, ба танкхои немис муяссар шуд, ки дар ду мохи аввал аз Неман то Днепр рахна карда, Ригаро мухосира кунанд ва дар чануб кушунхои русро аз Венгрия пеш кунанд. Ва худоён ба сарзамини Офтоб имконият доданд, ки флоти Россияро маглуб кунанд. Аммо боз, барои дамин дам.
  Генералҳои беистеъдод метавонанд дар ҷанг пас аз ҷанг мағлуб шаванд. Аммо як нав ба воя мерасид. Подшох бошад, нихоят муборизаи зидди фасодро пурзур намуда, каму беш таъминоти токатфарсо ташкил намуд. Ва захирахои инсонй: дивизияхои хитой, хинду араб дар харакат буданд. Немисхо аз Днепр гузашта натавонистанд ва дар зимистон кушунхои рус ба хучуми чавобй cap карданд.
  Бояд гуфт, ки Шветсия ва Норвегия рақибони хеле қавӣ нестанд, аллакай дар моҳи марти соли 1922 Стокголм гирифта шуда буд. Ва Осло дар моҳи май афтод. То июни соли 1922 кушунхои подшохй тавонистанд вазъияти пеш аз чангро баркарор карда, пруссиёнро ба хатти ибтидоии худ баргардонанд.
  Франция ин инкишофи вокеахоро дида, шитобон аз чанг баромад. Дар чавоб шохи Пруссия Вильгельм Париж ва районхои чанубии онро ишгол кард. Кушунхои рус пеш мерафтанд. Дар мохи сентябрь ба Висла гулдузй кашиданд. Ҷангҳо барои Пруссияи Шарқӣ вусъат ёфтанд. Кенигсберг дар мохи декабрь афтод... Ва Вена барои соли нав озод карда шуд.
  Барои японхо хам осон набуд, ки флоти онхо зарари калон дида, ташаббусро аз даст дод.
  Соли 1923 бо хучуми калони кушунхои рус дар Польша ва дар давоми се мох ба Одер ва Алп дар чануб баромадан огоз ёфт. Немисҳо имкон доштанд, ки дар наздикии Берлин истодагарӣ кунанд, аммо нерӯҳои Русия моҳи апрел ба Бавария ҳамла карданд. Кушунхо охиста-охиста ва устуворона пеш рафта, дар охири тобистон русхо ба Рейн расиданд. Тирамох райони Рур аз немисхо гирифта шуд ва дар мохи декабрь баъди чангхои шадид Берлин ихота карда шуд.
  Германия дигар имконият надошт, ки дар чанг галаба кунад. Шаш мохи дигар дар соли 1924 дар китъа то он даме, ки Испания, Португалия, Германия, ки пештар немисхо забт карда шуда буданд: Голландия ва Бельгия тобе карда шуданд.
  Танҳо Бритониё боқӣ монд ва Ҷопон аллакай Окинава ва Ҳоккайдоро аз даст дода буд.
  Черчилл ба мудофиаи метрополия рохбарй мекард. Аммо бритониёиҳо имкон надоштанд.
  Дуруст аст, ки онхо ба десанти тирамохй cap карданд.
  Соли 1925 фаро расид. Дар ИМА дар бораи чӣ кор кардан ягон ягонагӣ вуҷуд надошт. Ба Англия ва Япония ичозат дихед. Ё ҳанӯз ба ҷанги душвор ворид мешавед?
  Ақли солим гуфт, ки сарфи назар аз саноати пешрафта, Амрико аз рӯи рақамҳо ба таври ночиз шикаста хоҳад шуд. Аммо танҳо будан бо хирси рус бениҳоят даҳшатнок аст.
  Дар моҳи июн, нерӯҳои Русия анҷом, ин дафъа як фуруд бомуваффақият дар Бритониё, Лондон афтод. Ва дар моҳи август, Ҷопон низ анҷом ёфт.
  Бо хамин чанги дигар ба охир расид.
  Русия тамоми кишварҳои нимкураи шарқиро зери назорат гирифт. Дар баробари ин, худи империя худкома ва ягона буд. Ё қариб унитарӣ. Моликиятҳои аврупоӣ баъзе хусусиятҳои берунии автономия доштанд. Аммо дар хама чо хокимияти подшохй хукмрон буд. Новобаста аз он ки ин Подшоҳии Полша аст, ё Шветсия бо подшоҳи Владимир.
  5 марти соли 1933 подшох Владимири Кабир вафот кард ва писараш Кирилл подшохи нав шуд. Аммо хукмронии подшохи нав кутох, расо сад руз буд. Ва дар тахт Искандари понздаҳсола чорум буд. Ва баъд аз панҷоҳ рӯз ба садама дучор шуд. Николаси II дар синни ҳамагӣ даҳсолагӣ ба тахт нишаст. Дар як сол чор император... Хайр, чй мешавад!
  Танҳо хеле кам, албатта, ва на дар ҳама кишварҳои ҷаҳон!
  Ҳарчанд, албатта, бисёриҳо дар хотир доштанд, ки Николайи Якум дар муддати хеле кӯтоҳ ҳукмронӣ карда, дар натиҷаи хушунат фавтидааст.
  Аммо оғози ҳукмронии Николас II хеле хуб буд. Баъди ду сол дар таърихи сайёраи Замин аввалин хамрохи сунъй cap дода шуд, ки вай дар атрофи сайёрахо парвоз мекард.
  Ва соли 1937 на он қадар бадбахтона буд, ки дар таърихи воқеӣ. Аз ҳамин сол буд, ки аввалин бача рус ба кайҳон парвоз кард. Не, Гагарин не, балки княз Игорь Трубецкой. Юрий Гагарин хануз насиб нашудааст. Ва шумо ба куҷо меравед?
  Русия, империяи васеътарин, метавонад барои тавсеаи кайҳон маблағҳои бузург ҷудо кунад.
  Соли оянда, соли 1938, аввалин бомбаи атомии Русия озмуда шуд.
  Подшоҳи нав Николай II ҳанӯз хеле ҷавон буд ва, албатта, бесаброна буд. Илова бар ин, Иёлоти Муттаҳида ягона рақиби хатарноки Русия боқӣ монд. Гап нест, ки америкоиён хам шояд бомбаи атомй дошта бошанд.
  1 марти соли 1940 бо фармони подшоҳи Николай II, ки аллакай расман ба камол расида буд, ҳамла ба Иёлоти Муттаҳида оғоз ёфт. Сабаби расмӣ пуштибонии амрикоиҳо аз мухолифони ҷумҳурихоҳ дар Русия бо талабҳои интихоботи парлумонӣ буд.
  Эҳтимол меравад, ки тасмими ҷавонмарди Николайи II қадами оқилонатарин буд. Охир, имкон додан мумкин нест, ки ба харифи потенсиал хам яроки ядрой сохиб шавад.
  Ҳамлаи нерӯҳои Русия бо истифода аз сутунҳои бузурги танкӣ дар аввал бомуваффақият ва зуд инкишоф ёфт. Аммо баъд муковимати америкоиён пурзур шуд. Дар давоми якчанд мох пешравии кушунхои рус нихоят суст буд. Аммо ба хар хол душман маглуб мешуд ва ба микдори кувваи корй таслим мешуд ва сифати флоти танкй хам халок мегардид.
  Аммо дар Африка ва Хитой исьён ба амал омад. Илова бар ин, барои пахш кардани исён қувваҳои назаррас равона карда шуданд.
  Дар соли 1941 кушунхои Америка ба хучуми чавобй cap карданд, вале ба максади худ хам расида натавонистанд. Якчанд ҳамлаҳо ва баъд зимистони солҳои 1941-1942, ки дар давоми он амрикоиҳо қариб тамоми Канадаро аз даст доданд. Ва дар моҳи апрел, Торонто ва Квебек қариб дар як вақт афтоданд.
  Чанг дар территориям анъанавии Америка аллакай cap шудааст. Мубодилаи зарбахо ба амал омад. Аммо муштзани калонтари рус бар хурӯси амрикоӣ ғолиб омад.
  Филаделфия дар моҳи августи соли 1942 афтод. Ва дар моҳи октябри соли 1942 аскарони рус ба Ню-Йорк наздик шуданд. Баъд хукумати ШМА карор дод, ки яроки ядроиро истифода барад.
  Аммо онҳо то ҳол камтарин имкони ба даст овардани қаламрави Русияро надоштанд, бинобар ин, шартгузорӣ ба зарба ба нерӯҳои ҳамлакунанда дода шуд.
  Бомба шабона парронда шуд. Ин тасмим ба далели он аст, ки як дурахши дурахшон сарбозонро кӯр мекунад.
  Таъсири он чандон назаррас набуд, каме бештар аз ҳазор нафар фавтиданд, бист ҳазор нафар нобино шуданд, гарчанде аксари онҳо муваққатӣ буданд. Аммо чунин зарбаро халкунанда номидан мумкин нест.
  Зиёда аз он, дар Россиян подшохй зарядхои ядрой хеле зиёд аст, бинобар ин кушодани ин гуна мубодилаи рациони ядрой хануз далели окилона нест.
  Аммо шумо ба куҷо меравед? Дар мавқеъи бад ҳама ҳаракатҳо бад аст ва сиёсатмадорони оқил ба мавқеи бад намеафтанд.
  Дар моҳи декабр, Ню Йорк ва Вашингтон афтоданд ва пеш аз он, амрикоиҳо боз панҷ бомбаи на он қадар пурқувват ва муваффақи худро дар тарҳрезӣ истифода карданд. Ва посухи генералҳои подшоҳӣ бист иттиҳоми онҳоро лағв кард. Пас маълум шуд, ки бомбаи даҳшатбор ба таври силсилавӣ истифода шудааст.
  Чанг то 23 феврали соли 1943 давом кард, вале касе бомбаи атомй напартофт.
  Америка аз хукмронии капитал комилан озод шуда, ба зери хукмронии монархияи худкома дароварда шуд.
  Подшох заминхои нав ва шухрати бузург гирифт. Ва акнун касе ҷуръат намекард, ки бо ӯ баҳс кунад.
  Соли 1945 кайхоннавардони рус ба Мох фуруд омаданд. Ва дар соли 1947 артиши Русия вориди Мексика шуд. Подшох карор дод, ки вацти он расидааст, ки ба чунин бокимонда, монанди мавчудияти бисьёр давлатхо дар як сайёра хотима дода шавад. Ва лашкари ӯ барои забт кардани ҳар он чизе, ки метавон ғалаба кард, ҳаракат кард.
  Дар соли 1949, Аргентина охирин кишвари соҳибихтиёре гардид, ки ба империяи Русия ҳамроҳ шуд.
  Ва дар тамоми чахон сулх хукмфармо буд. Соли 1953 кайхоннавардони рус низ ба сатхи Миррих кадам гузоштанд. 1956 - Венера бо мард. 1960 - Меркурий. 1961 - яке аз моҳвораҳои Миррих. 1967 - Одам дар Нептун ва соли 1968 - дар Сатурн. Соли 1970 - Уран ва соли 1971 - Плутон.
  Николаси II ба таърих тахти тахаллуси дохил шуд: ба охиррасида! Дар соли 2016, подшоҳ аллакай наваду сесола буд. Аммо комьёбихои тибби замин хануз ба мо имкон намедиханд, ки подшохро хеле фарсуда ва заиф хисоб кунем. Ӯ 83 сол дар сари қудрат аст, ки ин рекорди мутлақ дар байни он ҳокимон аст, ки мӯҳлати ваколаташон каму беш боэътимод аст. Ҳарчанд дар таърих, мегӯянд онҳо, ҳолатҳое буданд, ки онҳо дарозтар ҳукмронӣ мекарданд.
  Дар рӯи замин корҳо қариб хуб пеш рафта истодаанд. Дуруст аст, ки дар бобати афзудани ахоли, ки аллакай аз хашт миллиард гузаштааст, мушкилие ба миён меояд. Умедхои калон бо васеъ кардани кайхон алокаманданд.
  Дар руи Мох аллакай якчанд шахрхо сохта шудаанд. Чунон ки маълум гардид, бо кувваи вазнини назар ба Замин шаш маротиба камтар сабзавоту мевахое, ки дар гармхонахо парвариш карда мешаванд, метавонанд ба хачми хеле калон расанд.
  Дар Миррих ва Зухра шахрхо, инчунин дар Меркурий заводхо сохта шудаанд. Ин сайёра, ки ба Офтоб наздиктар аст, барои истехсол ва прокати металл хеле кулай аст. Бо ин максад аз энергияи офтоб истифода бурда мешавад.
  Дар радифи сунъии Юпитер, Уран, Сатурн низ пунктхои ахолинишин мавчуданд. Кайҳон тадриҷан ба андозаи бештар азхуд карда мешавад.
  Ва маҳз дар соли 2016 нахустин экспедитсияи байниситоравӣ ба ситораи Сириус аз Моҳ оғоз шуд. Монарх бисёр интизор аст, ки то чунин як воқеаи хурсандиовар, ба монанди барқарор кардани робита бо бародарон, зиндагӣ кунад.
  
  
  
  Кобуси КОИНОТ
  Диктатори Испания Франко, бар хилофи воқеияти воқеӣ, ба аскарони немис розӣ шуд, ки ба қалъаи Гибралтар Англия ҳамла кунанд. Ба ивази ин Испания як кисми заминхои Англия ва Францияро дар Африка гирифт.
  Хучум дар тахти фармондихии Майнштейн шабона аз 25 ноябри соли 1940 ба амал омад.Чунон ки маълум гардид, англисхо ба ин гуна харакати харбй чандон тайёр набуданд ва ба фашистон муяссар шуд, ки чунин калъаи пуриктидорро аз як зарба забт кунанд.
  Фурӯпошии он ба рафти ҷанг таъсири калон расонд. Вермахт тавонист қувваҳои худро дар масофаи кӯтоҳтарин ба Африқо интиқол диҳад ва ба Бритониё аз шарқ ба баҳри Миёназамин ворид карда шуд.
  Фармондехии немис ба Африкаи экватории якчанд дивизия фиристод. Илова бар ин, корпуси Роммел чанд моҳ пештар аз воқеият ба Либия интиқол дода шуд.
  Англия дар навбати худ аз хучуми зидди итальянхо дар Эфиопия даст кашида, мавкеъхои худро дар Миср мустахкам кардан гирифт. Аммо ба Роммель муяссар шуд, ки аз онхо пеш гузарад ва дар натичаи зарбаи пешгирикунанда ба кушунхои мустамликадорон торумор карда, Искандария ва Кохираро ишгол намуд. Мавкеи Англия дар Африка мураккабтар гардид. Немисхо аллакай ба канали Суэц расида буданд ва тахдид мекарданд, ки минбаъд ба Шарки Наздик пеш мераванд. Илова бар ин, ба суи Судон ҳаракат кардан имконпазир шуд.
  Дуруст аст, ки корҳои итолиёвӣ дар Юнон чандон муваффақ набуданд, аммо наздик шудани нерӯҳои иловагӣ аз Олмон вазъиятро наҷот дод.
  Гитлер як дилемма дошт: ба СССР хучум кардан ё Англияро тамом кардан? Муваффакиятхои вермахт дар Африка карори дуйумро водор карданд - дастони худро дар Гарб кушоянд. Гарчанде тайёрии чангии СССР дар фюрер тарсу вахмро ба амал овард.
  Армияи Сурх пурзур мешуд, вале немисхо хам аз ин хол хомуш наменишастанд. Истехсоли танкхо дар соли 1941 назар ба соли 1940 ду баробар, авиация кариб дуним баробар афзуд.
  Фашистхо бомбаборон карда, ба Мальта фуроварданд. Баъд Роммел мудофиаи канали Суэцро шикаста, ба Ирок, ки ба мукобили хукмронии Англия исьён баромада буд, дохил шуд. Немисхо хам Кувайт ва хам тамоми Шарки Наздикро нисбатан ба осонй забт карданд. Сталин бошад, тактикаи интизориро риоя мекард. Аммо Черчилл чангро якравона давом дод. Вермахт ба Эрон расида, ба Африкаи Чанубй ру овард.
  Соли 1941 ба охир расида истода буд. Баровардани киштиҳои зериобӣ зиёд шуд ва Англия мустамликаҳои худро аз даст дод. ИМА пассив буд. Аммо Япония ором нишаста натавонист ва 7 декабрь ба бандари Перу хучум кард. Дар укьёнуси Ором чанги нави пуршиддат cap шуд. Ва Гитлер маҷбур шуд, ки аз нақшаҳои ҳамла ба СССР даст кашад.
  Ба японхо ёрй расондан, Эрон ва Хиндустон, инчунин Африкаи Чанубиро забт кардан лозим аст. Ва муҳимтар аз ҳама, худи Бритониё. Зиёда аз он, самолётхои бомбаандози Америка бозича нестанд. Онҳо метавонанд ба Рейхи сеюм душвориҳои зиёд расонанд. Ва аз территорияи Британия расондани зарбахои бомбаборон аз хама мувофик аст.
  Ҳамин тавр, Фюрер дар соли 1942 маҷбур шуд, ки аз идеяи ҳамла ба шарқ даст кашад.
  Хавф дошт, ки худи Сталин фронт кушояд, вале... Характери Сталинро бояд донад. Вай дар сиёсати берунй хеле худдорй мекунад. Чанг бо Финляндия диктатори сурхро боз хам эхтиёткортар кард.
  Вакте ки СССР иктидорро мустахкам карда истодааст. Шумораи авиация то 1 январи соли 1942 ба 32 хазор автомашина ва танкхо бештар аз бисту панч хазор ва илова ба се хазор танкети дигар расид. Дар маҷмӯъ, Сталин ба нақша гирифта шудааст, ки 20 корпуси механиконидашуда, шумораи умумии танкҳо 32 ҳазор автомашина, аз он ҷумла КВ-и навтарини тамғаҳои гуногун ва Т-34, 16,5 ҳазор. Илова бар ин, таҳияи танкҳои Т-50 ҳанӯз идома дошт, гарчанде ки мошин сабук буд.
  Немисхо бо "Матилда" ва баъ-зе танкхои крейсер дучор омада, маълумот гирифтанд, ки англисхо танкхои вазнинро месозанд, инчунин ба сохтани мастодонхои худ шуруъ карданд. Пеш аз хама "Паланг" бо тупи 88 миллиметра ва зиреҳи тупи гузарнашавандаи 75 миллиметрии тупи дароз.
  Дар бораи танксозии советй низ маълумот мавчуд буд. Танки КВ-2 дар паради Якуми Май дар Майдони Сурх баромад ва 34-ум маълумот дошт.
  Дар ҳар сурат, вақте ки Спир вазорати императории аслиҳа ва лавозимоти ҷангиро сарварӣ мекард, пешрафт дар технология тезтар рафт. Гитлер мехост, ки танкхои бехтарини чахон ва танкхои вазнинтар дошта бошанд. Аммо дар холе ки Германия аз СССР баръало пасттар буд. Ва шумораи мошинхо ва сифати онхо. Моҳи августи соли 1941 истеҳсоли танки КВ-3 оғоз ёфт. Мошин бо вазни 68 тонна хеле вазнин буд, аммо бо тупи 107 мм бо суръати ибтидоии снаряд 800 метр дар як сония муҷаҳҳаз буд. Ин ба вай бартариятро нисбат ба "Паланг", ки дар омади гап, ҳанӯз ба силсила оғоз накарда буд, фароҳам овард.
  КВ-5 бо вазнаш 125 тонна ва ду туфанг боз хам тавонотар буд. Дуруст аст, ки ин гуна машинаи вазнин барои Армияи Советй аз хубй дида, бештар мушкилй ба вучуд овард. Ва дар соли 1942 версияи КВ-4 бо вазни 107 тонна қабул карда шуд . СССР бо танкхои вазнинтарин дар чахон ва хатто тавонотарин танкхои худ ба таври хакконй фахр карда метавонад.
  Аммо аз тарафи дигар, Олмон дар авиатсия хеле хуб рушд кардааст. Ю-188, ки ба силсила даромад, суръатеро ба вуҷуд овард, ки бо ҷангандаҳо муқоиса карда шавад. ДО-217 низ хуб менамуд. Самолётхои реактивй низ фаъолона инкишоф дода шуданд. Азбаски ҳадафи асосӣ Бритониё буд, ба ҳавопаймоҳои реактивӣ назар ба таърихи воқеӣ бештар таваҷҷӯҳ зоҳир карда шуд.
  Немисхо мехнати гуломро фаъолона истифода мебурданд. Аз Африка шумораи зиёди сиёҳпӯстон ворид карда шуданд. Коргарони сиёҳпӯст итоаткор, тобовар, вале беихтисос буданд. Онҳо барои кори ёрирасон истифода мешуданд.
  Аммо бо назорати Аврупо, олмонҳо метавонистанд шумораи кофӣ ва коргарони ботаҷрибаро ҷалб кунанд.
  Спир ҳатто Гитлерро бовар кунонд, то ҳанӯз барномаи несту нобуд кардани яҳудиёнро иҷро накарда, онҳоро дар истеҳсоли ҳавопаймо ва таҷҳизот истифода барад.
  Шарт ба ҳамлаи ҳавоӣ алайҳи Бритониё ва ҷанги азими зериобӣ гузошта шуда буд.
  Бо вуҷуди ин, ворид шудани Амрико ба низоъ ба Фритс дарди сар зам кард ва маҷбур кард, ки шумораи гургҳо якбора афзоиш ёбад.
  Германия мачбур шуд, ки истехсоли самолётхои бомбаандоз ва самолётхои стратегиро зиёд кунад. Пеш аз хама Ю-288 ва Ю-488 - бо чор мотор. Аммо инкишоф ва ба хотир овардани онҳо вақт лозим буд. Модификатсияи ME-109 "F" дар маҷмӯъ рақиби арзандаи мошинҳои Бритониё буд. Аммо таҳияи ME-209, мисли ME-210, ноком шуд.
  Самолёти бомбаандози XE-177 низ ноком шуд. Аммо Спир бо миқдор бозӣ кард. Илова бар ин, Focke-Wulf аз ҷиҳати силоҳ ба ҷангандаи тавонотарин табдил ёфт, ки баъзе камбудиҳои ME-109-ро ҷуброн кард. Бале, ва мактаби парвози олмонҳо беҳтар аз забони англисӣ ва ҳатто бештар аз Амрико буд. Мохи май соли 1942 фашистон Африкаи Чанубиро ишгол карданд. Ва эскадрильяи Америка ба Мадагаскар омад. Ҷанги Мидуэй аз ҷониби амрикоиҳо мағлуб шуд: аз ин рӯ, капитани дараҷаи сеюм, ки дар ин ҷанг нақши ҳалкунанда бозид, ба таври аҷиб дар Мадагаскар анҷом ёфт. Штатхои Муттахида мехостанд дар Африка базаи худро нигох доранд ва нагузоранд, ки фашистон ором шаванд. Аммо ин мавқеъи онҳоро дар Уқёнуси Ором хеле бадтар кард.
  Дуруст аст, ки японҳо ба қадри кофӣ амал накарданд. Мубориза барои архипелаги Гавайй кашол ёфт.
  Фашистхо Африка ва захирахои бузурги ашьёи хоми стратегиро ба даст оварда, Хиндустон ва Эронро низ забт карданд. Захираҳои зери назорати Рейхи сеюм бузурганд, аммо онҳо бояд ҳазм шаванд.
  Муборизаи ҳавоӣ барои Бритониё он қадар осон нест. Истехсоли самолётхоро доимо зиёд карда, немисхо фишор меоварданд, вале бартарии куллй вучуд надошт. Набудани қудрати авиатсияи стратегӣ ва кӯмаки Иёлоти Муттаҳида ва ҳатто дар он сурат киштиҳои зериобии кофӣ нестанд, таъсир расониданд. Ва торпедои мӯъҷизае, ки бо он умедҳои зиёд алоқаманд буданд, моро ноумед кард.
  Фюрер дар соли 1942 чуръат накард, ки ба Англия фуруд ояд. Шарт барои таҳкими қудрати баҳрӣ ва флоти зериобии зериобӣ гузошта шудааст. Дар айни замой авианосецхо ва киштихои харбй сохта шуданд. Иктидори истехсолй ба кадри кифоя буд, вале хама чиз вакт талаб мекард.
  Ракетахои баллистикии класси "А" низ танзими дурустро талаб мекарданд. Аммо снарядхои роботии ФАУ-1 ба истехсоли оммавй шуруъ карданд. Мошинхои нисбатан арзон, ки сузишвории оддиро истифода мебурданд, бартарии бешубха доштанд, ки онхо ба лётчикхо лозим набуданд.
  Гитлер ба сарватхои номахдуди табий ва захирахои мехнатй сохиб шуда, мехост хаёти лётчикхои немисро начот дихад. V-1 ҳамчун осон барои истеҳсол ва бесарнишин роҳи беҳтарин ба назар мерасид. Ва ҳазорҳо чунин снарядҳои роботӣ аз тирамоҳи соли 1942 дар Лондон афтодаанд.
  Дар баробари ин немисдо истедсоли самолётдои реактивии бомбаандоз ва ракетадои баллистикиро тезонданд.
  Сталин интизор шуданро давом медод ва кувва чамъ мекард. Дар соли 1942 дар СССР панчуним хазор танки нави КВ ва Т-34, кариб хазор маркаи кухна, кариб панчсад самолёти нави сабуки Т-50 ва Т-60 ва дусад амфибия истехсол карда шуд. Парки хавопаймохо низ афзуд - кариб понздах хазор самолёти наву кухна ба кор даромад. Хатто лётчикхо намерасанд. Истехсоли катюшахо суст афзуд.
  Германияи фашистй бештар аз сй хазор самолёт истехсол кард, вале дар мухорибахо талафоти калон дод. Немисхо кариб шашуним хазор танк истехсол карданд. Бештар аз ҳама, T-3 ва як модификацияи нави Т-4 бо таппончаи 75 мм дароз. Каме бештар аз сад навтарин "Палангҳо" истеҳсол карда шуданд ва "Пантера" ҳоло ҳам танҳо дар прототипҳо ҳастанд.
  Аммо милтиқи ҳамлаи MP-44, ки аз ҷониби Шмейстер тарҳрезӣ шудааст, вориди силсила шуд. Бар хилофи вокеаи хакикй машинаро бо назардошти нарасидани металлхои ранга кор карда баромадан лозим набуд. Ва ин рушди як милтиқи оддитарро бо пӯлоди хӯлаи тезтар кард.
  Ҳамин тавр, дар аслиҳаи хурд немисҳо бартарӣ пайдо карданд. Аммо ба онҳо инчунин вақт лозим буд, ки мошин ҳамаи қӯшунҳоро аз нав мусаллах кунад.
  Аммо дар флоти зериобие, ки раҳоӣ дар як моҳ ба чиҳил ё панҷоҳ киштии зериобӣ мерасад, немисҳо дар ҳақиқат баробар надоранд.
  Дар болои пероксиди водородй хатто киштихои зериобии хеле баландсуръат мавчуд буданд. Тезонидани кор дар программам ядрой. Хушбахтона, захираҳои зиёде мавҷуданд. Ва ҳатто иштибоҳи физикҳои олмонӣ, ки графит ҳамчун модератор мувофиқ нест, фалокатовар набуд. Якчанд заводхои истехсоли оби вазнин, аз чумла дар Африка сохта шудаанд.
  Пас, ин на бо шустан, балки бо ғелонда, аммо реактори ҳастаии фашистон моҳи декабри соли 1942 ба кор даромад. Ҳатто каме пештар аз амрикоиҳо. Пас аз шикастҳо дар Уқёнуси Ором онҳо ба тақсимоти ҷиддӣ шурӯъ карданд. Ва маблағгузории барномаи ҳастаӣ башиддат коҳиш ёфтааст.
  Ибтидои соли 1943 бо эълони чанги умумй аз тарафи гитлерй ва дар территорияхои ишголшуда чорй намудани хизмати умумии мехнатй кайд карда шуд. Зарбаҳои азими V-1 ба Лондон худро комилан сафед накарданд. Англисҳо қисман дафъ кардани чунин зарбаҳоро ёд гирифтанд, аммо немисҳо рақамро гирифтанд.
  Аммо ҷанги зериобӣ барои Бритониё воқеан фалокатовар гардид. Истехсоли ярок дар чазира аз сабаби нарасидани ашьёи хом хеле кам шуд. Метрополия дар арафаи харобшавӣ қарор дошт. Гайр аз ин, фашистон Мадагаскарро забт карданд ва японхо хамрохи фашистон ба Австралия хучум карда, нисбатан зуд ба таслими он ноил гардиданд.
  Сталин хавфи тактикаи интизориро дарк карда бошад ҳам, ба худ содиқ монд ва ба ҷанг набаромад. Бехтараш бигузор капиталистон худро то охир нест кунанд. Ва мо тамошо мекунем ...
  Аммо ин тактика нуқсонҳои худро низ дошт. Рейхи сеюм аз захирахои бузург истифода бурда, аллакай ба мукобили СССР чанг тайёр мекард. Истехсоли танкхо дар Рейхи сеюм дар соли 1943 ба хисоби миёна дар як шабонаруз ба 1200 автомашина ва илова бар он сесаду панчох автомати худгард расид. Гузашта аз ин, таппончаҳои худгард тамоман суст нестанд. "Фердинандхо", "Занбурхо", "Ягдпантер". Бо назардошти он, ки немисҳо дар танкҳо қариб талафот надоданд, пурра кардани панзвале аллакай ду маротиба тезтар аз Артиши Сурх буд. Ва тафовути миқдорӣ дар технология ба фоидаи СССР коҳиш ёфт.
  Аз ҷиҳати сифат, Фриц як "Кинг паланг" гирифт, ки вазн ба КВ-3 монанд аст, аз ҷиҳати қудрати воридшавӣ таппонча аз сабаби сифати снаряд ва зиреҳи қавитари фронталӣ ҳатто каме бартарӣ дошт. Хуб, КВ-5 ва КВ-4 хеле вазнини шӯравӣ аз ҷиҳати техникӣ хеле ноустувор баромад, хусусан мошини зеркашии онҳо. Ҳамин тавр, истифодаи ҷангии чунин ҳаюлоҳо шубҳа дошт.
  Ва Сталин ҳамчунин дастур дод, ки як КВ-6 бо ҳафт таппонча ва ду мушакандоз сохта шавад. Онҳо мошин сохтанд. Аммо он чунон вазнин ва тӯлонӣ буд, ки шумо онро дар қатора бардошта наметавонед ё дар ҷанг ҷойгир кунед. T-34-76 як мошини хеле муваффақ аст, аммо дар набардҳо нисбат ба Пантера ё Паланг заифтар аст. Ва КВ-1 ва КВ-2 аз лиҳози вазн бо олмонҳо муқоиса карда мешавад, аммо дар кӯфтан аз Пантера ва Палангҳо кам аст. Т-4-и олмонӣ дар зиреҳи сию чаҳор нафарро гирифт ва дар аслиҳа, намоёнӣ ва оптика бартарӣ дошт ва ин дар вазни баробар ё ҳатто камтар, агар мо тағироти вазнинро муқоиса кунем.
  Хулоса, Фриц кашида шуд ва сифаташ дар сатҳи баланд буд. Ва пайдоиши ME-309 ва ME-262 дар сифати авиатсионӣ бартарӣ дод. Мисли Ю-488, беҳтарин бомбаандози чормоторӣ. Ва дар паси онҳо моделҳои реактивӣ ҳастанд. Ба монанди Ю-287 ва Арадо.
  Дар мохи сентябри соли 1943 фашистон нихоят ба Англия бомуваффакият десант карданд. Пас аз ду ҳафтаи ҷанг - Англия таслим шуд. Ва гарчанде Черчилл ба Канада гурехт, нати аи  анг дар Ѓарб як хулосаи пешакї ба назар мерасид.
  Рузвелт, ки шарики асосии худро аз даст дод ва аз қудрати афзояндаи Рейхи сеюм тарсид, сулҳ хост.
  Гитлер баъд аз сухбат бо хамрохони худ дар назди Ташкилоти Давлатхои Муттахида шарт гузошт: рад кардани программаи ядрой ва эътироф намудани хамаи истилохои Япония ва Рейхи сейум. Инчунин аз Исландия баровардани кушунхо, ки Фриц онро аллакай бо флоти зериобии зериобй фаро гирифта буд. Назорати Сарзамини Офтоб бар Гаиа, ки дар он чо чанг хануз бас нашудааст. Гайр аз ин, Гитлер талаб кард, ки ба рейхи сейум ва Япония барои тамоми харобй ва харочоти харбие, ки Штатхои Муттахида ва Англия ба амал овардаанд, товони моддй диханд.
  Гарчанде ки шартҳои сулҳ бениҳоят душвор буданд, Рузвелт бо душвориҳои зиёд тавонист, ки онҳоро дар Конгресс ва Сенат қабул кунад.
  Маслиҳатҳои Сталин дар бораи он, ки ӯ ба эътилофи меҳвар мухолиф набуд ва ҳадди аққал барои бозпас гирифтани Аляска омода буд, дар риояи қоидаҳои ИМА нақши бузург бозид.
  Прагматизми амрикоӣ ғолиб омад, ки он аз шавқу ҳавас ва эҳсос баландтар буд. Илова бар ин, барномаи ҳастаии немисҳо назар ба барномаи ҳастаии Амрико зудтар инкишоф ёфт ва ин дар оянда боиси фалокат буд.
  Давраи якуми чанги дуйуми чахон ба охир расид. Аммо фюрер акнун мехост СССР-ро бархам дихад.
  Тактикаи гайричашмдошти мунтазири Сталин ва садокати у ба кори сулху осоиши тамоми чахон шухии дахшатангезе бозид. Ҷозеф аз ҷониби Рейхи сеюм ва Ҷопон бо тамоми захираҳои нимкураи Шарқӣ, аз ҷумла Австралия ва баъзе плацдармҳо дар ҷаҳони Ғарб муқобилат карданд.
  Мамлакати Офтоб то хол Хитойро ба охир нарасонда бошад хам, вале вай метавонист фронти дуйумро кушояд. Гитлер бошад, кушунхои мустамликадорон ва легионхои хоричиро фаъолона ташкил мекард. Дар баробари ин истехсоли ярок низ афзуд.
  Дар нимаи аввали соли 1944 истехсоли танкхо ва тупхои худгард дар Рейхи сейум дар як шабонаруз ба сад машина расид ва аз он хам гузашт. "Пантера-2" дар сатхи худ хамаи мошинхои советиро давр зада гузашт. Инчунин як танки пешрафтаи олмонии "Lion" ва ба зудӣ "Шер Шер" мавҷуд буд.
  Ва аз хама мухимаш он аст, ки авиацияи реактивй пай дар пай инкишоф ёфт. Дар посух танкҳои Т-34-85 ва ИС-1 ва ИС-2 дар СССР ба истеҳсолот даромаданд ва ҳеҷ кас силсилаи КВ-ро низ аз истеҳсол хориҷ накард. Бузургтарин танки истеҳсолии Рейхи сеюм дар соли 1944 Пантера-2 ва СССР Т-34-85 буд. Моделҳои вазнинтар ба таври назаррас - тақрибан маротиба, ба даҳ миқдори камтар истеҳсол карда шуданд. Ва немисҳо намехостанд, ки дар роҳҳои шӯравӣ вазн ронанд ва Сталин ба силсилаи KV нобоварӣ кард ва ИС-ҳо хеле хом буданд.
  Аммо, "Пантер"-и олмонӣ -2 бо тупи 88 мм-и калибри 71 L, аз Т-34-85 аз ҷиҳати қувваи зиреҳи сӯрохии таппонча, дар зиреҳи пеши ва каме дар паҳлӯ пеш гузашт ва инчунин не. дар кори ронандагӣ бо муҳаррики 900 қувваи асп ва вазнаш 47 тонна розӣ шуд. Ҳатто вақте ки вазни танки Олмон ба 50,2 тонна расид, он марговар набуд.
  Ва самолёти реактивии немис умуман харифи арзанда надошт.
  Гитлер карор дод, ки каучукро кашола накардан бехтар аст ва 22 июни соли 1944 чангро cap кард. Ба СССР сесаду панчох дивизияхои худй ва хоричй, яксаду бист дивизиям спутникхоро партофта. Дар тарафи Рейхи сеюм инҳо буданд: Руминия, Венгрия, Словакия, Хорватия, Финландия, Шветсия, Италия, Португалия, Испания, Булғористон, Аргентина, Туркия.
  Немисҳо инчунин шумораи зиёди хориҷиён ва хивиҳоро дар Вермахт истифода бурданд. Умуман, рейхи сеюм танхо дар эшелони якум дувоздахуним миллион солдатро ба чанг партофт, ки на бештар аз чил фоизи онхо аз руи миллат немисхо буданд. Спутникхо боз се миллион илова карданд. Умуман, дар эшелони якум кариб шонздах миллион аскари пиёда, кариб 33 хазор танк, зиёда аз панчоху панч хазор самолёт, кариб дусаду панчох туп ва миномёт мавчуд аст.
  СССР пас аз сафарбаркунӣ 13,5 миллион солдатро ҷойгир кард, аммо як қисми қувваҳо бояд дар Шарқи Дур ва ноҳияҳои дохилӣ нигоҳ дошта шаванд. Дар эшелони якум хашт миллион солдат, кариб 30 хазор танк, кариб чил хазор самолёт, кариб дусад хазор туп ва миномёт мавчуд буд.
  Ҳамин тариқ, дар тарафи Рейхи сеюм бартарии дукарата дар пиёдагардон ва панҷ баробар бартарии ҳаракати қувваҳо бо пулемёт беҳтар аст. Дуруст аст, ки СССР бисьёр пулемётхо дорад, кариб паритет.
  Тафовут дар танкхо калон нест, аммо фоизи мошинхои кухнашуда дар СССР, инчунин танкхои баровардашудаи пештара зиёдтар аст.
  Авиацияи реактивии Германия рақиб надорад ва ҳавопаймоҳои Рейх бо пропеллер идорашаванда тезтар ва беҳтар мусаллах мебошанд. Дуруст аст, ки машинахои советй аз чихати манёври горизонталй бартарй доранд.
  Дар артиллерия ва миномёт таносуби куввахо ба баробарй наздиктар аст. Хам микдор ва хам сифат.
  Дуруст аст, ки флоти рейхи сейум махсусан дар зери об буда, назар ба флоти советй чандин баробар пуркувват аст. Чунон ки дар Япония.
  Гайр аз ин, фашистон аллакай ракетахои баллистикии класси "А"-ро дар истехсоли оммавй доранд ва аввалин дискетхо ба хаво баромаданд.
  Умуман, фашистон қавитар хоҳанд шуд ва Сталин ба мудофиа, ҳарчанд дер бошад, хеле оқилона омода шудааст. Аммо кори зиёде ба чо оварда нашудааст. Хатти сталинй пурра баркарор карда нашуд ва аз хама мухимаш он аст, ки кушунхо барои нигох доштани хат ба кадри кифоя тайёр карда нашудаанд. Ҳарчанд онҳо аз нав таълим гирифта шуданд.
  Хатти сарҳадии Молотов, ки дар тӯли се сол мухолиф аст, умуман анҷом ёфт, аммо он ба сарҳад хеле наздик ҷойгир буд ва чуқурии кофӣ надошт. Илова бар ин, Сталин фармон дод, ки эшелони сеюм дар паси Днепр бунёд карда шавад, аммо ин танҳо пас аз таслим шудани Иёлоти Муттаҳида оғоз шуд.
  Дуруст аст, ки ба гайр аз кушунхои советй, ба кисмхои НКВД, ки шумораи онхо то ба як миллион нафар солдатхо ва милисахо расонда шудааст, умед бастан мумкин аст. Ин тақрибан чор миллион нафар аст, танҳо дар шаҳрҳои ғарбӣ. Ҳарчанд, албатта, самаранокии ҷангии онҳо нисбат ба воҳидҳои муқаррарӣ хеле бадтар аст.
  Немисхо, хамчунин таърихи хакикй, дар марказ зарбаи асосиро зада, канори Белосток ва мушти Львовро буриданд. Худи рузхои аввали чанг нишон дод, ки немисхо сарфи назар аз бисьёр будани подразделенияхои хоричй хучумро каму беш бемайлон мегузаронанд. Аммо кушунхои советй аксар вакт талаф мешаванд.
  Илова бар ин, қобилияти ҷангии воҳидҳои украинӣ шубҳанок буд. Бисьёр дезертирхо ва дар худи рузхои аввали чанг таслим шуданд.
  Дар мухорибахои сархаддй душманро нигох доштан мум-кин набуд. Ва баъд Сталин хато карда, ба хатти асосй баровардани кисмхоро манъ карда, рост кардани фронтро талаб кард. Бо вуҷуди ин, хатогӣ ислоҳ карда шуд, аммо ба таъхир афтод. Немисҳо 28 июн тавонистанд Минскро ишғол кунанд ва хатти Сталинро дар марказ шикастанд.
  Бетартибӣ танҳо шиддат гирифт. Рӯзи 30 июн вуруди интизорӣ ба ҷанги Ҷопон ва моҳвораҳои он сурат гирифт. Инак, барои дамин дам ба мо лозим омад, ки аз Шарки Дур аз Шарки Дур фиристодани кушундоро фаромуш кунем.
  Пешрафти немис дар марказ вусъат меёфт. Дар он ҷо як холигии бузурге буд, ки сахт кӯшиш кард, ки васл кунад. Аммо фашистон пеш рафта, 16 июль ба Смоленск зада даромаданд.
  Сталин ва Жуков тамоми захирахои мавчударо ба чанг андохта, милиционерхоро ба зери аслиха гузошта, тавонистанд пешравии Фрицро дар марказ боздоранд. Аммо Гитлер кушунхои худро ба чануб гардонд. Фашистон дар Киев дегхонаи азим сохта, кариб тамоми Украинаро ишгол карданд.
  Ленинградро баста, ба Қрим зада даромад. Рафти амалиёти ҷангӣ ба соли 1941, мисли кармаи беист ба назар мерасид. Аммо фарқиятҳо низ хеле назаррас буданд. СССР дар соли 1941 баъзе захирахои озод дошт ва холо хама чиз аллакай сафарбар карда шуда буд. Ва ҳангоме ки ҳамла дар моҳи октябр сурат гирифт, маълум шуд, ки ҳеҷ чиз барои нигоҳ доштани дифоъ вуҷуд надорад.
  Дар ибтидои мохи ноябри соли 1944 фашистон Москваро ихота карда, Сталинро мачбур карданд, ки ба Куйбышев гурезад.
  Фашистхо бар хилофи таърихи реалй аз чихати шумора бартарии калон доштанд. Онхо дивизияхои кифоя доштанд, ки аз Шимол ва Чануб Москваро давр зада гузаранд. Аммо кисмхои советй дар фронтхои гуногун аз хад зиёд пахн шудаанд.
  Дар хакикат, дар соли 1941, баъди сафарбаркунй Сталин аз чихати шумораи хайати шахсон нисбат ба Вермахт бартарй пайдо кард ва вай назар ба рейхи сеюм аз аввали чанг чор баробар зиёд самолёту танк дошт. Ва дар панч мохи аввали чанг дар хакикат бештар техникаи советй истехсол карда шуд.
  Аммо холо нацистхо хам аз чихати микдор ва хам аз чихати си-фати аслиха ва хайати шахсй хама козир мебошанд. Ва Армияи Сурх хамон захмхои соли 1941 дорад. Аз чумла, майл надоштани украинхо, бальтхо ва бисьёр миллатхои хурд барои сохти советй мурдан. Хиёнати оммавӣ ва давидан дар байни қурбониёни репрессия, аз мулки маҳрумшуда ва дигар хафашудагон аз ҳама ҷиҳатҳо. Аз чумла, душманони идеологии Хокимияти Советй.
  Ва он ки немисхо хам Гарбро маглуб карданд, шумораи хоинонро зиёд мекунад.
  Бинобар ин тааччуб нест, ки Москваро ихота кардаанд ва немисдо Донбасс, Воронежро ишгол карда, ба суи Сталинград пеш рафта истодаанд.
  Зимистони соли 1944, мутаассифона, мисли соли 1941 он кадар шабнам ва барфбор набуд Аммо, Москва то охири мохи декабри соли 1944 кахрамонона тоб овард. Сталинград мохи январи соли 1945 зад ва мухорибахо барои он чандон тулонй набуданд. Дар моххои февраль ва аввали март немисхо ва хамрохони онхо Кавказ ва чоххои нефти Бокуро пурра ишгол карданд.
  Баъд хучум кад-кади Волга гузашт. Ба Саратов, ба Куйбышев ва минбаъд ба Оренбург ва Казон.
  Сталин ба Свердловск гурехт. Қазон дар моҳи май афтод. Дар тобистон немисҳо ва японҳо ба қаъри Русия ҳаракат карданд. Мукобилати кушунхои советй барбод рафт. 5 августи соли 1945 Свердловск гирифта шуд. Ва 3 сентябри соли 1945 Сталин ниҳоят ба таслим шудан розӣ шуд. Ба ивази хаёт ва озодии худ.
  Чанги дуйуми чахон ба охир расид. Аммо сулх дер давом накард. Гитлер яроки ядроиро озмуда, ба кувваи харобиовари афсонавии онхо боварй хосил кард.
  Акнун ба назар мерасид, ки Япония ва Штатхои Муттахида хануз дар рохи хукмронии чахонии Рейхи сеюм мебошанд. Ва гарчанде Фюрер аз Чингизхон, Искандари Мақдунӣ, Наполеон, император Троян ва Сулаймони Мақдунӣ бештар заминро забт карда бошад ҳам, ӯ тасмим гирифт, ки Ҷопонро низ мағлуб кунад.
  Расо баъди се соли ба охир расидани чанги дуйуми чахон сад ракетаи баллистикии байникитъавии дорой зарядхои пуриктидори ядрой мамлакати Офтобро якбора фаро гирифт.
  Ва он гоҳ ҳамлаи қисмҳои заминии Вермахт ва флот оғоз ёфт. Немисхо моликияти Японияро дар Осиё нисбатан зуд забт карданд ва худи метрополия бо бомбахои атомй ба хок яксон карда шуд.
  Муқовимати каму беш тӯлонӣ аз ҷониби мулкҳои Уқёнуси Ором дар кишвари Офтоби тулӯъшуда таъмин карда шуд. Аммо то июни соли 1949 хамааш ба охир расид. Акнун факат маглуб кардани Штатхои Муттахида буд. Гузашта аз ин, сабаб дошт. Американхо бар хилофи шартнома, бо вучуди ин яроки ядроиро ба вучуд оварда, озмоиши махфии худро гузаронданд.
  Гитлер 1 январи соли 1950 ба чанг cap карда, дар соли нав якбора сесад ракетаи ядроиро партофт. Зарбаи харобиовари ядрой сад шахри калони Америкаро хароб кард ва чандин даххо миллион нафар одамонро куштанд. Боз як ҷинояти бузургтарини Адольф Гитлер ба рӯйхати тӯлонитарин ваҳшиёнатарин ваҳшиёна илова карда шуд. Баъд хучуми Канада ва аз чануб хамрохи диктатурахои Американ Лотинй cap шуд. Американхо суст шуда, ба хайрат афтода буданд, вале онхо сахт мубориза мебурданд. Онҳо фаҳмиданд, ки мағлубият барои онҳо танҳо ғуломӣ ва марги сусту дардоварро дорад. Аз ин рӯ, он аз ҳама ҷангҳо ноумедтарин буд. Ва он бештар аз як сол давом кард ва рейхи сейумро мачбур кард, ки кариб дусад заряди ядроиро партояд ва бисьёр заминхои хосилхезро ба биёбони радиоактивй табдил дихад. Вале бо вучуди ин максад ба амал омад ва охирин душмани рейхи сеюм маглуб гардид. Ва баъд аз он раванди ба истилоҳ ҷаҳонишавии ҷаҳонӣ оғоз ёфт. Маркаи Олмон ягона пули ҷаҳонӣ гардид. Хатто мамлакатхои мустакили расмй ба дарачаи мустамликахои рейхи сейум фуроварда шуда, танхо худидоракунии махаллиро махдуд нигох медоштанд. Яҳудиён ва ҷӯгиҳо ғайриқонунӣ буданд: онҳоро ҷустуҷӯ ва несту нобуд карданд. SS тозакунии азимро анҷом дод ва хашмгин шуд. Як хоби ҳақиқӣ фаро расид - соати аждаҳо. Ё, дурусттараш, давру замон. Фюрер як империяи воқеии тоталитарии ҷаҳонро бо даъвои васеъ кардани кайҳон бунёд мекард. Соли 1959 ҳангоми таҷлили ҳафтодсолагии Фюрер тоҷгузории расмӣ баргузор шуд, ки плебиссити умумиҷаҳонӣ баргузор шуд, ки унвони суперимператорро қонунӣ кард. Ва вақте ки Адольф Гитлер дар соли 1967 даргузашт, писараш унвон ва қудрати ӯро ба мерос гирифт. То он вакт сайёраи Замин аллакай дар Мох ва Миррих бо Зухра пунктхои ахолинишин барпо карда буд ва барои васеъ шудан ба олами ситорахои беруна фаъолона тайёрй медид... Фашистхо империяи универсалй - барпо намудани Рейхи Ситорадорро мехостанд, то ки бо максади он. ки тамоми коинотро ба хоби дахшатангез гардонад.
  
  
  САД ХАЗОР ДУХТАРОНИ ЗЕБО
  Элфарая худро дар чанг медид... Вай холо чанговар ва сардори лашкари сусти не.
  Духтарони зебо: онҳо танҳо сина ва рон доранд, ки бо плитаҳои зиреҳпӯши сабук пӯшидаанд. Ва дасту пой ва шикам луч, даббоб аст.
  Ва ин духтарон бо пои урён мезананд. Онҳо сад ҳазор нафар буданд. Ва ҳамаи духтарон, на як мард! Ва ҳама зебо, борик, варзишӣ, мушакӣ, даббоғ, бо дандонҳои марворид!
  Мисли амазонкахо... Дар дастахо саф оростаанд. Шамшер дар даст, аз паси камон. Сипар нест - ҷанговар бовар дорад, ки шамшер аз сипар дурусттар аст.
  Ва дар болои духтарон байракхо бо ифтихор чилва мекунанд. Онхо ба мубориза тайёранд ва дилпурона галаба кардан мехоханд!
  Аммо аз дур лашкарҳои оркҳо ҳаракат мекунанд. Хирсҳои мӯйсафед, бадбахт. Ва тақрибан сад маротиба камтар троллҳое, ки фармондеҳи онҳо хидмат мекунанд.
  Ва холо ин лашкар ба суи духтарон харакат мекунад.
  Элфарая фармон медихад:
  - Тир аз камон, дар камон баланд!
  Духтарак бо ангуштони бараҳнаи пойҳои зебои худ ресмони камонро мекашад. Ва тирҳои марговарро парронед.
  Дар баробари ин чанговарон дандон зада, гурриш мекунанд:
  Биёед чемпион бошем!
  Ва онхо бо тирхои гафс ба суи душман парвоз мекунанд. Онҳо душманонро мисли хорпушт бо сӯзан мезананд.
  Оркҳо ва троллҳо меафтанд, ки ба куштор ва бераҳм дучор мешаванд.
  Ва Элфарая мегӯяд:
  - Барои сархадхои нави империя!
  Ҷанговарон дар ҳамоҳангӣ амал мекунанд. Бадани онҳо даббоб, хеле зебо ва дурахшон. Ва пойҳои луч медурахшад тағоям даббоб. Ва ангуштон дар узвҳои поёнӣ устуворанд. Ва тӯҳфаҳои ҳалокат ба худ парвоз карда, ба рақибон зарба мезананд.
  Оркҳо ва троллҳо шикаста мешаванд. Ва онҳо чеҳраи ҳайвонҳоро аз дард каҷ кардаанд.
  Ҷанговарон танҳо сазовори таърифанд. Онҳо камарҳои борик, мушакӣ ва пойҳои тобнок мебошанд. Чӣ тавр ҳазорон тир якбора парронда мешавад.
  Ва онҳо ба оммаи оркҳо зарба хоҳанд зад. Ва суруд хонед:
  - Барои шарафи бузурги мо,
  Биёед бандитҳоро бихӯрем!
  Ва боз тирҳои зиёде, ва онҳо онро озод хоҳанд кард. Ва онҳо тамоми наздикиҳои теппаҳоеро, ки онҳо ҷойгиранд, бо ҷасадҳо мепартоянд.
  Бале, онҳо ҷанговарони аҷибанд. Дар он чунин табассуми ваҳшӣ ва бадан бо нобуд кардани рақибон ба самти дуруст табдил меёбад.
  Худи Элфарая камон мепарронад. Вай бо ангуштони бараҳнааш ресмонро кашида, хеле дақиқ мезанад.
  Дар баробари ин духтар ба худ месарояд:
  - Зӯроварӣ ҷаҳонро нигоҳ медорад,
  Вулқони ғазаб ба таври бузург зарба мезанад!
  шиддати баландтар,
  Бо дарду тарс бедор мешавад!
  Ва боз тире, ки аз пои урёни паҳлавон парида буд. Ва якбора се оркро мушт мезанад.
  Онҳо аз чашмаҳои хун гулӯ мешаванд. Ва Элфарая чи тавр чир-чир кардан:
  - Шаъну шараф ба ҷодуи ман!
  Ва боз бо пои луч тир меандозад. Ин духтарак - аз синфи олӣ, вай ҳам ҷисм дорад ва ҳам ҳама чизи дигар.
  Мавҷи аввалини ҳамлаҳои оркҳо ва троллҳо ба ғазаб омад. Танҳо як ҷасади ҷасад боқӣ мондааст. Аммо холо отрядхои нави махлукхои пух-та пайдо мешаванд.
  Элфарая боз тир меандозад ва онро аник мекунад ва дар айни замой гуррос мезанад:
  - Шаъну шараф ба олами мо!
  Ва барқ аз пои урёнаш парвоз мекунад. Ва оммаи оркҳоро оташ зада, пора-пора мекунанд.
  Бале, ин маликаи ҷанговар аст. Бо вай, ҳар як мард худро бехатар ҳис мекунад.
  Ва сад хазор духтарони дигар аз ин хам бадтар нестанд. Ва онҳо хеле хуб тир меандозанд. Ва муҳимтар аз ҳама, зуд.
  Пойҳои бараҳна ва мушакҳои онҳо танҳо вақт доранд, ки милт-милт кунанд.
  Дар ин ҷо онҳо яксонанд:
  - Мо гузарномаи фаъол медиҳем,
  Мо рост ба чашми душман задем!
  Ва боз онҳо тӯҳфаҳои нави маргро бо пойҳои луч мебароранд. Ин одатан оғози энергияи ҷангии онҳост.
  Ҳатто Элфарая месуруд:
  - Оркҳо наъра мекунанд - чеҳраҳои ғамгин,
  Бидонед, рафикон, ман котил хастам!
  Ман ҳамаро мекушам, ҳамаро нест мекунам,
  Ва ман ҳар кӣ рӯйи мӯйсафедро мешиканам!
  Бале, духтар воқеан бениҳоят ҷанговар аст. Ва ҳангоме ки лашкари оркҳо ба наздикӣ давида меомаданд, ба онҳо мисли пулсар бархӯрд. Ва дарҳол панҷоҳ махлуқро бо гӯшт пора-пора карданд.
  Элфарая гиря кард:
  - Барои ғояҳои бузург, то ҳама мавҷудот сӯзанд!
  Пас ҷанговар аз ноф барқро гирифта раҳо кард. Ва якчанд даҳҳо оркҳо ба мисли қӯчқорҳое буданд, ки бо шпиш сурохта шудаанд. Онҳо қариб дарҳол бирён карданд.
  Ва духтарони боқимонда бонг заданд:
  - Барои сарзамини муқаддас!
  Ва ман ҳам онро мегирам ва онҳо аз пошнаи луч лахтаҳои энергияро мепартоянд! Ва бисьёр муборизони куркуро пора-пора кард.
  Элфарая оташро давом дода, ин дафъа риштаи камонро бо дастонаш кашида чир-чир кард:
  - Барои ҷодугарии мо!
  Ва вай инчунин як барқро аз пошнаи бараҳнааш ларзонд ... Ва ӯ чунон сахт зад, ки садҳо оркҳо ва троллҳо сӯхта шуданд. Мисли лӯхтакҳое, ки дар оташгиранда афтодаанд.
  Элфарая бонг зад:
  - Ман як ҷодугари бузург ҳастам!
  Ва боз, чй тавр ба душман зарба мезанад. Ва чашмонаш дурахшиданд. Ва духтарон бо ишқи бузурги худ ба сӯи оркҳо ва троллҳо тирҳо мепартоянд.
  Аз ҷасадҳо теппаҳо мерӯянд. Х,амаи онхо чамъ шуда, чамъ шуда истодаанд. Ва бештар ва бештар мурдагон.
  Элфарая онро гирифта, бо ханда гуфт:
  -Чї бояд кард, агар дар сари шумо подшо® бошад?
  Пас барои ӯ қаср созед!
  Ва боз, малика бо пои лучаш тӯҳфаи кушанда ва марговарро аз нобудшавӣ оғоз хоҳад кард.
  Ин духтар танҳо таҷассуми марг аст. Вале дар баробари ин чашмони нурони у чунон мехрубонанд.
  Ва духтарони боқимонда бисёр мавҷудоти ҳайвонотро нест мекунанд, чунин мавҷи сунамӣ ба болои онҳо медарояд, ин умуман олӣ аст. Ва чунон хашмгинона душманро бо тирҳо бор кунед. Аксар вақт мушт рост ба воситаи.
  Элфарая фарёд мезанад:
  -Ман дар чунин замонҳо таваллуд шудаам,
  Ки кишвари азизам маро ёд кунад!
  Ва ҷанговар болои дастонаш истода, пойҳои урёнашро ба сараш печонд ва як пораи азими оташинро печонд. Ва чӣ гуна он ба рақибон як лахтаи энергия меандозад.
  Ва дарҳол ҳазор орк таркид. Ва пӯстҳои онҳоро оташ зада, дарҳол пӯст карданд.
  Элфарая фарьёд зад:
  "Ман ҷанговари дараҷаи G ҳастам!"
  Ва чӣ тавр ӯ механдад.
  Он гоҳ барқ аз забон озод мешавад. Ва душманони зиёдеро сӯзондан.
  Баъд маликаи духтар наъра зад:
  - Барои ман тамоми дунё!
  Ва аз чашмони сабзи зебой барк афтид... Ва чй гуна онхо ба хамаи ин махлукхои бешуморе заданд.
  Элфарая хатто суруд:
  - Миллиардҳо шағол, шайтонҳо! Ва шиори ман оддӣ аст - ҳамаро бикушед!
  Ва бо ангуштони луч духтари малика пулсари дигари хеле қотилро озод кард.
  Ва чӣ гуна он ҳамаро ғарқ мекунад ...
  Ва духтарони дигар аз у кам нестанд. Ҳама бо тирҳои худ рақибонро торумор мекунанд. Бо истифода аз, албатта, хеле nimble худ, бе пойафзоли нолозим по.
  Оркҳо равшан нафас мекашанд. Аммо ин қадар зиёданд. Ва торафт бештар полкхои нави махлукхо хазида истодаанд.
  Аммо ин гуна духтаронро хичолат кашидан мумкин нест. Агар онҳо ҷанг кунанд, онҳо ҷанг мекунанд. Ва онҳо намедонанд, ки чӣ тавр тарсиданд. Дурусттараш, донистан намехоҳанд.
  Дар ин ҷо пойҳои луч онҳо тӯҳфаҳои марговарро оғоз мекунанд. Ки пешонихои оркхоро чудо кард.
  Инҳо духтаронанд - онҳо дар ҳақиқат суперменҳои доманҳои хеле кӯтоҳ доранд. Ва он қадар ҷолиб ва зебо.
  Ва сад ҳазор духтар як қувваи бузург аст! Бар зидди он ҳеҷ чиз мубориза бурда наметавонад!
  Элфарая хитоб кард:
  - Шаъну шараф ба падидаи мо!
  Ва аз пошнаи урён боз як пулсари харобиовар баромад. Ва оммаи оркҳо, сокинони ҷаҳаннам шуданд.
  Ва чаро ба биҳишт иҷозат дода мешавад, ки ин гуна афроди сояафкан?
  Элфарая аз болои шуш наъра мекунад:
  - Ман чемпиони мутлаки чахон хохам шуд!
  Ва боз духтарон пулсари сурх-гарм ва марговарро бо ангуштони пойи худ озод мекунанд.
  Он ҳамаро сӯзонд ва онҳоро сӯзонд.
  Элфарая бо завк месуруд:
  -Ман духтари оддӣ нестам,
  Ва тоҷи тиллоӣ!
  Ва боз барк аз нофи зебой парвоз мекунад. Он ба махлуқоти мӯй бархӯрда, онро мисли ҳезуми сӯхта сӯзонд.
  Элфарая наъра мезанад:
  Туро месузам, хокистар хоҳам кард!
  Ва аз ноф боз барқ мефиристад ...
  Ва як оммаи оркҳо мисли котлетҳо дар табақ бирёнанд.
  Элфарая онро гирифта, бо завк суруд:
  - Орк худро дар ҳалқа вазн мекунад,
  Онро дар оташ бирён кунед!
  Ва акнун аз пошнаи урёни духтар як чизи хеле сахт ва марговар парвоз хоҳад кард. Аз он чизе, ки аз он дифоъ кардан мумкин нест.
  Бори дигар сад орк якбора сӯхта шуд. Ва он ба хокистар табдил ёфт, ва бо пашм.
  Ва духтарон чӣ тавр чир-чир мекунанд:
  - Барои Ватани бузург!
  Ва боз, пошнаи луч онҳо атои маргро бо суръати дӯзах мепартоянд. Инҳо духтаронанд, ки онҳоро тӯфон, тӯфон ва монеаҳо боздошта наметавонанд!
  Ана Терминаторҳо!
  Ҷанговарон ба оркҳо намегузоранд, ки ҷанги наздик гузаронанд ва душманро дар масофаи дур нигоҳ доранд.
  Аммо ба ҳар ҳол, махлуқҳои мӯйсафед сахт кӯшиш мекунанд, ки аз наздиктар гузаранд. Аммо ҷанговарон онро ба онҳо аниқ намедиҳанд.
  Элфарая боз ба огуши худ омада, бо пои урёнаш хаштторо такрор мекунад. Ва абри оташин пайдо мешавад. Ва он мисли ҷараёни ваҳшӣ ба болои оркҳо меафтад.
  Ва як-ду хазор махлуки курку якбора гирифта сухт.
  Элфарая бонг зад:
  - Махлукхои сиёх мисли пашша фарьёд мекунанд! Чиро аз гуруснагӣ халос кардан мумкин нест!
  Ва акнун ҷанговар якбора се тир меандозад ва бо пои луч риштаи камонро кашад ва даҳҳо оркҳо рахна мекунанд!
  Ин духтари терминатор аст. Ва он дорои чунин энергияи ваҳшӣ ва девона аст.
  Элфарая онро гирифта суруд:
  -Духтарон гуногунанд
  Танҳо онҳо сирояткунанда нестанд!
  Агар афтад,
  Ин дар дӯзах наҷот нахоҳад ёфт!
  Ва пулсари қотил аз пошнаи урёни духтар мешитобад. Ва хирсҳои рахнадорро ба ҳар тараф пароканда мекунад.
  Элфарая дар ҳаяҷони ваҳшӣ мегӯяд:
  -Ман аз чунин «абила ®астам, ки ба хотири Худо туро мекушам!
  Ва боз, ҷанговар тирҳоеро мебарорад, ки ҳама зиреҳҳоро сӯрох мекунанд ва гӯшти оркҳои кандашуда ва сояафкан.
  Шарики у, духтари хеле зебои муйхои сурх, фарьёд зад:
  - Барои дустии мустахкам!
  Ва он инчунин як пулсари харобиовар мефиристад!
  Ва оммаи марговари душманро пахш хоҳад кард.
  Элфарая чир-чир кард:
  - Барои дунёи девонаи ман!
  Пас аз он, духтари малика, вақте ки ӯ оғоз мекунад, устухонҳоро ба қум дубора кашида хоҳад кард. Ҷанговари маросимҳо намедонад.
  Шарики сурхмуйсафед, малика де Ла Вальер хичиррос мекунад:
  - Оянда азони мост!
  Элфарая дар посух, пеш аз он ки болти ваҳшии пулсари қотилро раҳо кунад, гуреза кард.
  - Ва гузашта танхо ба галабахои ояндаи мо ёрй мерасонад!
  Ва ҳоло духтарон ҳама сад ҳазоранд, зеро онҳо онро мегиранд ва бо ангуштони бараҳнаи худ барқи ваҳшӣ мебароранд.
  Ва лашкари оркҳо гирифта сӯзонда хоҳанд шуд. Бале, тахти таксимоти ин гуна чанговарон афтодан дахшатнок аст.
  Ва онҳо инчунин табассум мекунанд ва дандонҳоеро нишон медиҳанд, ки нурҳои ситораҳоро инъикос мекунанд.
  Ва он гоҳ духтарон онро гирифта, бо пошнаҳои бараҳна поймол мекунанд ва мавҷ аз болои замин мегузарад ва тамоми лашкари оркҳоро фаро мегирад. Ва дафн кунед!
  Ҷанговарон аз дандонҳои дурахшон нурҳои офтобро раҳо мекунанд ва сафҳои сарбозони куркуро кӯр мекунанд.
  Элфарая чир-чир кард:
  - Барои карору рафторам!
  Духтарон торафт бештар мубориза мебаранд. Ва хамин тавр бо пои луч дискхоро гирифта мепартоянд. Онҳо аз назди онҳо мегузаранд ва шумораи оркҳо коҳиш ёфт.
  Малика аз болои шуш наъра зад:
  - Мебурам, мебурам, зуд ҳамаатро мебурам!
  Ман туро мекушам, мекушам, мекушам!
  Ва акнун ҷанговар бо пошнаи бараҳнаи худ нури офтобро инъикос мекунад ва ба монанди лазер, ба оркҳо.
  Ва як хати пурраи шаффофро буред. Ва оркҳо фиғон заданд ва ин лашкарро ба наҷосат печонданд.
  Ва боз оркҳо дар ҳамлаи ваҳшӣ қарор доранд ва духтарон бо пойҳои луч ба онҳо чизҳои марговар мепартоянд.
  Ва синаҳо меларзанд. Ҳамин тавр, ҳар як сандуқ як манораи томи танк аст!
  Ва инак, духтарон онро гирифта, аз нофашон барк мепарронданд. Хамаи сад хазор нафар духтарон бо нофхояшон бо нурхои лазерй бурида шуданд.
  Ва якбора ним миллион оркҳо пухта шуданд. Ва танҳо фазо метавонист онҳоро ҳазм кунад.
  Элфарая бонг зад:
  - Ман туро кандаму сӯзондам,
  Ман духтарам - танҳо Шайтон!
  Ва боз аз ноф барқ раҳо хоҳад кард. Ва он марговар мезанад. Ва он гоҳ тирҳо чӣ гуна парвоз мекунанд. Ва ҳамаи онҳо панҷара шуданд.
  Ва ҳоло оркҳо мисли панҷараҳои пур аз сӯрохҳо ҳастанд.
  Ва духтарон нимпайкараҳои худро бо ҷодугарӣ мезананд ва бисёр оркҳои бадбӯйро мешикананд. Ва онҳо нокаут шуданд.
  Элфарая месуруд:
  - Мо ҳамаро мекушем!
  Шумо чунин духтар ҳастед - танҳо як малика!
  Ҷанговар наъра зад:
  -Ман туро пора мекунам ва раҳм намекунам!
  Ва ҳамин тавр ӯ нимпайкараи худро меҷунбонад. Ва боз озод, он марги воқеӣ меорад.
  Оркҳо кӯшиш мекунанд, ки ба таври аслӣ мавқеъҳои душманро бо ҷасадҳо бор кунанд. Ва онҳо идома медиҳанд ва идома медиҳанд. Дар ин чо куххои нави мурдахо нашъунамо меёбанд. Аммо оркхо таслим намешаванд.
  Онхо пеш рафта, пеш рафта истодаанд. Ва онҳо бе раҳм мемиранд. Аммо чанговарон ба оркхо чун жолаи тирхо рехт. Ва чанговарон ин ифлосиро боздошта наметавонанд. Аммо мавҷи пурталотум ба сӯи худ мешитобад. Ва ин бахри чангзада харакат мекунад.
  Духтарон дар ҳаяҷони ваҳшӣ. Ва мушакҳои онҳоро боздоред. Ва оркҳо барои худ ҳаракат мекунанд, гӯё мавҷи дигари сунамӣ рафта бошад. Аммо ин касеро ба ташвиш намеандозад.
  Элфарая хатто месуруд, пеш аз ин бо панч камон якбора ресмонро кашида, тирхои сехрнок мепарронданд:
  - бевосита бо дастони урён,
  Ман бо сунамӣ мубориза бурдам ...
  Ман ягон мавҷи нӯҳум ҳастам,
  Ошиқам пора кард!
  Ҷанговар ҳатто аз ҷояш ҷаҳида, дарҳол аз ноф об мебарорад. Ва душманро торумор мекунад.
  Ва гиря:
  - Армияи ман пурқувват аст,
  Вай ҷаҳонро забт мекунад!
  Элфарая тамоман пароканда шуд. Онҳо ва духтарони дигар, албатта, як синфи олиҷаноби ҷанговаранд. Ки ба касе заррае раҳм намекунад.
  Онҳо танҳо ҳайвонҳои ваҳшӣ ҳастанд. Ё шояд ҳатто чизе монанди оркҳо! Танҳо зебо, на зишт.
  Элфарая чи тавр баркро аз дахонаш рахо кунад. Ва сад оркро сӯзонда, суруд бихон:
  - Барои ҷони ширинам!
  Ва ба душман чашмак занед!
  Пас аз ин, ангуштони урёнаш пулсарҳоро мепартоянд. Ва онҳо тамоми бастаро ба қисмҳои хурди канда мепартоянд.
  Баъд Элфарая чир-чир мекунад:
  - Куштор эътиқоди ман аст!
  Шарики сурхрӯяш аккос мекунад:
  - Ман хам, дар майдон!
  Элфарая як каскади харобиоварро баровард ва гуфт:
  - Ва ман умуман дар як мукааб аст!
  Ва ҳарду ҷанговар пойҳои лучашонро мезананд. Мавҷи нави ҷодугарӣ баланд шуд.
  Ва акнун аз orcs боз, чипҳо ва гӯшти канда пашшаҳо. Ва он гоҳ онҳо дар як табақ пухта мешаванд.
  - хичиррос зад Элфарая.
  - Рекордхои нав гузоред!
  Шарики сурхмуйсафед бо гурриш тасдиқ кард ва бо ангуштони бараҳнааш пулсарҳои оташинро парронданд:
  - Барои руёндани замин!
  Элфарая ба оркхо зада чир-чир кард:
  - Аз норма ду, се баробар зиёд!
  Ҷанговари сурхмӯй бо пошнаи урёнаш як ҳубоби неруи ҷодугарӣ дод ва бо ҳаяҷон илова кард:
  - То ки кишвари ман гул кунад!
  Ҳамин тавр, духтарон ҷудо шуданд ва хеле бодиққат. Ва онҳо ин лашкари махлуқҳои дуруштро бо дастовардҳои бузург барои худ нест мекунанд.
  Элфарая боз аз нофаш лазери сеҳрнокро берун партофт ва чашмони дурахшонро фиғон кард:
  - Дар як шиша кобра ва гюрза дорам!
  Ва чӣ гуна ӯ як нури нави он чизеро, ки оркҳоро ба сӯи душман зинда месузонад, мебарорад.
  Шарики маликаи сурхрӯй, ки ногаҳон эълон кард:
  - Акнун номи ман де Лавалье аст!
  Элфарая ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Де Лавалье, ҳамин тавр де Лавалье! Пас боз ҳам зеботар!
  Ҷанговари сурхрӯй хиҷир зад:
  - Ман рыцари нур дар зонуи ваҳшиёнам,
  Ман ин оркҳоро аз рӯи замин мерӯфтам!
  Ва чй тавр вай пойхои барахна ва кандашудаи худро дар баробари онхо харакат мекунад... Ва бокимондаи духтарон, тамоми лашкари садхазорнафарй онро гирифта, дахон мекушоянд ва аз онхо оташ мебароранд.
  Ва боз як каскади шуъла ба болои оркҳо афтода, бе ягон дудилагӣ сӯзонда мешавад ва имкон намедиҳад.
  Дарҳол се миллион махлуқҳои кандакор якбора оташ гирифтанд. Гӯё онҳо бо напалм пошида шуда буданд. Ё ҳатто фосфор дар баробари сулфур. Ва ҳама чиз мисли як миллиард гӯгирд якбора аланга гирифт.
  Ва ин омма чӣ гуна равшан хоҳад шуд. Ва аз ин ҳама якбора чӣ қадар доду фиғон ва лаънат.
  Элфарая аккос зад:
  - Ба оркҳо раҳм накунед
  Онҳоро бикушед ҳарчанд...
  Чӣ тавр решакан кардан мумкин аст -
  Мисли тараканҳо шикофт!
  Ва ӯ ангуштони бараҳнаашро гирифта, барқро раҳо хоҳад кард. Ва лутфан як троли хеле калон. Ӯ хоҳад гирифт ва парвоз мекунад. Тасаввур кунед, ки динозавр тарконда шудааст.
  Шарики муйсафед чир-чиррос зад:
  - Ин гулистон аст!
  Элфарая дар чавоб бо пошнаи лучаш пуфаки магоплазма дод, дод зад:
  - Мо ба гурхо чавоб дорем!
  Ҷанговари оташин бонг зад:
  - Ва барои ӯ тобут гузошта мешавад ва дар гулчанбар салом!
  Элфарая кайд кард:
  - Гулчанбар метавонад ҳам маросими дафн ва ҳам лавр бошад! Пас аз ҳад зиёд ҳаяҷон нашавед!
  Маликаи сурхрӯй наъра кард ва инчунин аз ноф барқ пардохт ва чанд оркҳои зиндамондаро афтонд:
  - Мо барои онхо аз гулчанбар хам вазннтаре тайёр кардаем!
  Ва акнун чанговарон, хама сад хазор духтарон онро гирифта, бо фармони Элфарой аз чояшон парида, пойхои урёну мушакхои худро ба хаво печонда мепартоянд. Дар натиҷа, тӯфон ва тӯфони воқеии ҷодугарӣ ба амал меояд. Ва мавҷи қувваи азим меравад ва чоҳи миллионуми сунамии ҷодугарӣ.
  Дар натиҷа, оркҳои охирин нобуд карда мешаванд ва комилан ҳамвор мешаванд.
  Бирён ва котлетҳо шуданд.
  Элфарая бо ғамхорӣ мегӯяд:
  - Суруди Ватан дар дилхо месарояд,
  Мо ҳама чизро дар олам хушбахт хоҳем кард...
  Биёед Муҳаммади афсонавиро гирем,
  Осмон ва замин дар қудрати бузурганд!
  
  Лётчики ЭЛФ ЗИДДИ САШКА
  Дар яке аз оламҳои алтернативӣ, дар давоми Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ, як элф омад. Вай ба Нерӯҳои Ҳавоии Ҷопон дохил шуд ва дар натиҷа дар он ҷо рақами як шуд. Баъд аз ҳама, элфҳо хеле қобилиятнок, тез, чолок ва қавӣ мебошанд. Онҳо реаксия доранд ва ҳама рефлексҳо нисбат ба одамон хеле беҳтаранд ва инчунин рӯъёи ҷодугарӣ дар бораи ҷанг. Вақте ки элф мебинад, ки душман чӣ кор хоҳад кард.
  Хулоса, элф, ки лақаби Конанро гирифтааст, бо осонӣ ҳавопаймоҳоро паррондааст, ки гӯё тухмҳоро мешиканад.
  Ва ба туфайли ӯ Ҷопон дар ҷанги баҳрии Мидуэй пирӯз шуд. Галабаи калон ба тамоми рафти чанги дуйуми чахон таъсир расонд. Аввалан, японҳо дар ҳавзаи Уқёнуси Ором ташаббусро ба даст оварданд. Ва флоти онҳо тавонист, ки Архипелаги Ҳавайиро забт кунад, мавқеи хеле қавӣ гирифта, сохтмони периметри мудофиаро дар баҳрҳо анҷом диҳад.
  Аммо, агар баъд аз ин галабахо самурайхо дар бораи кушодани фронти дуйум ба мукобили СССР карор намедоданд, шояд ин ахамияти халкунанда надошт.
  Дар Шарки Дур хучуми ногахонй ба амал омад. Ва аскарони Империяи Офтоб низ ба Владивосток хучум карданд. Сарфи назар аз он, ки хавфи хучуми Японияи милитаристй баъди галабаи Мидуэй тамоман реалй шуд, агентхои Микадо бо ёрии ришвахорй ва хиёнат ба ватан фармондихии Владивостокро бовар кунонданд, ки кушунхоро ба тайёрии пурраи чангй наоварад. Ва дар натича шамшери Дамокл аллакай оварда шудааст ва онхо дар ресторан зиёфат мекунанд. Майор Сталинградова аз муйхои офицери чавон гирифт, ки вай аз у як сар баландтар ва баръало зуртар буд:
  - Чй бадбахт ва майзада! Чаро шумо чунин дастаи пароканда доред! Ин бача назар ба афсар бештар ба писари кабина монанд аст. Шояд барои оғоз, онро хуб тарконед, то ҳама ҳопҳо берун оянд.
  Полковник Палацев дар хичолат монд:
  - Ин Саша Соколовский аст. Вай аз руи программам кутохшуда бевосита аз мактаби Суворов ба курсхо фиристода шуд. Ӯ ҳанӯз хеле писарбача аст, баъди ду моҳ зодрӯзаш понздаҳсола мешавад.
  Сталинградова нороҳатона табассум кард:
  - Вой! Дар чордаҳсола ва аллакай афсар! Ин аст он чизе ки ҷанг мекунад! Ва ман намедонистам, ки ширхо аллакай унвонхои пур-ра мегиранд.
  Пальцев китф дархам кашид.
  - Дар чанг бачахо барвакт калон мешаванд! Гузашта аз ин, бо ӯ як ҳикояе рӯй дод, ки ӯ беҳтарин ҳикояро дар бораи дифоъи Маскав навишт ва Жуков инро қайд карда, ба ӯ маслиҳат дод, ки писарро аз курсант ба афсарон гузаронад.
  Сталинградова аз ин суханон меҳрубонтар шуд:
  - Хуб! Ки ӯ беақл нест. - бо ангушташ мисли муаллими мактаб тахдид кард. - Умуман, бад нест, аммо дигар нӯшидан нест! Ман бӯи онро ҳис мекунам ва бинии ман мисли саг аст, фавран дар зери трибунал! - зани бақувват, баркамол, вале ҳамоҳангӣ ва таровати варзиширо гум накардааст, ангушти худро ба сӯи полковник зад. "Дар асл, шумо барои ин пардохт мекунед. Аллакай марди миёнсол, вале рафтор мекунад.
  Палацев бо газаб сулфа кард:
  "Аслан, ман сию сесолаам, аммо ман аллакай ҳафт маротиба захмӣ шудаам, аз ин рӯ пир шудаам ...
  Сталинградова дар чавоб чизе гуфтан мехост, ки ногахон гурриши пурдахшат хомушии пеш аз субхро вайрон кард. Гӯё аз осмон сангҳои вазнин меафтанд, шишаи тиреза якбора канда шуд. Парраҳои жола болои миз зада, ҳатто ба дасту рӯи афсарони майзада меафтид. Сталинградова мисли командир фарьёд зад:
  - Ҳама фавран берун.
  Пальцев дар чавоб чунон фарьёд зад, ки вай кариб буд, ки риштаи овози худро канда:
  - Инҳо снарядҳои дувоздаҳ ва ҳаждаҳ дюйманд! Ба назар чунин мерасад, ки киштиҳои ҷангии Ҷопон аз ҳама тоннаж дар шикор ҳастанд, ки ин маънои онро дорад.
  Сталинградова аз хашму газаб бо ботинкааш ба девор зад. Аз як луқма бо доно, дар омади гап, трофи мӯза, черепица кафид:
  - Оғоз кардем, аммо на ончунон ки мо нақша доштем! Умуман не! Лаънат, ба шумо лозим аст, ки фавран эскадрильяро ба бахр кашед ва флоти мамлакати чанговарони тангчашмро ғарқ кунед.
  Капитани рутбаи якум (Вагарна полковник) чор по афтода, ѓурѓур кард:
  - Факат дар эсминеци ман ва як-ду охурчаи хурд ярок мавчуд аст. Мо ҳатто ҷавоб надорем.
  Сталинградова мушти вазнин нишон дод:
  - Хайр, шумо ва харҳо! Ҷанговари зан бо мӯйи кабуд мисли сунамӣ ғуррон мекард. - Аммо шумо бояд артиллерияи соҳилӣ дошта бошед! Охир, на хама ба фронти гарбй, инчунин авиация фиристода шуданд. Охир, дар бораи он ки Япония дар хар лахза ба чанг даромада метавонад, солхо боз гап мезад.
  Палатцев аллакай ба таври одилона захмдор шуда буд, вай гуфтан мехост, аммо боз гурриш шуд, пораҳо афтоданд. Сирена фарьёд зада, аз омадани самолёт огох кард. Полковники флот бо душвории зиёд аз чо бархоста, садои гурриши Сталинградоваро боздошта, дод зад:
  - Мо авиация дорем ва аккумуляторхои сохилй, гарчанде дар комплект набошанд хам, мавчуданд. Биёед ҷавоб диҳем!
  Лётчик хангоми давидан аз кучахо гуррос зад:
  - Ман танҳо ба назди ҷанговари худ давида, ин самурайҳоро мешинонам, ин кофӣ нахоҳад буд. Онҳо ҳоло ҳам барои Tsushima ва Miduen пардохт хоҳанд кард.
  Сашка Соколовский, ки дар хоб аллакай офицер буд, на ғулом, ки нисфи гӯшашро бурида буд, розӣ шуд:
  - Бале, пардохт мекунанд! Бале, ҳатто бо фоиз!
  Дар ин чо таркишхо ва чир-чир-чир-тир-хези тупхои зенитй ба гуш мерасид. Умуман, кисми зиёди куввахои мудофиаи хавоии Владивосток дар соли чилу якум барои мустахкам намудани мудофиаи Москва бароварда шуда буданд, бинобар ин ба пунктхои сершумори колонияи магасхои мамлакати Офтоб чандон эътибор намедоданд. ба чунин "гавго". Самолётхои бомбаандози гавхзании Япония "тухфахои" бахориро бо ни-риши пурталотум партофтанд. Зарба хам ба шахр ва хам ба флот расонда шуд. Самолётхои Япония на он кадар калон, балки чусту чолок, вале киштихои чангй, баръакс, зуранд. Дар ин чо калонтарини онхо хатто дар укьёнус танг аст, дарозиаш сесад метр ва тупхо 460 миллиметр аст. То ҳол ба амрикоиҳо муяссар нашудааст, ки ҳеҷ яке аз ин зебоиро ғарқ кунанд ва наҷотёфтагон ҳамроҳ бо крейсерҳо соҳилро хароб мекарданд. Он ба ҳамлаи ваҳшиёнаи Сарзамини Офтоб дар 27 январи соли 1904 сахт шабоҳат дошт. Танҳо дар он вақт авиатсия вуҷуд надошт.
  Пальцев хис кард, ки аз давидан нафасгир мешавад. Вай супермен нест, балки одами оддиест, ки шушаш бемор аст, ба вазъияти душвор дучор шудааст. Вале Виктория Сталинградова аз вай бисьёр пеш нарафт. Аҷиб, синнаш чанд аст, аз сӣ базӯр зиёд ба назар намерасад, синаҳояшон калон, китфҳояш мисли китфҳои мардона васеъ аст.
  Сталинградова ногахон ба акиб гашту дасташро ишора кард:
  -Муйсафед давида нашав, аз паси ман рав! - чунон зур дод вай, ки мавчи садо ба гушаш расид. - Эсминецро харчи зудтар ба бахр бароред.
  Дар наздикии он таркишхо садо баланд карданд, пора-порахо афтоданд, яке аз онхо рост ба болои Сталинградова афтод ва вай онро бо дастони худ механиконида гирифт. Духтари терминатор худро ҳамчун дарвозабоне ҳис кард, ки бомуваффақият пеналтиро ба даст овард, порча мудаввар, гарм ва мисли тӯб буд. Виктория ногаҳон ҳис кард, ки чизе моеъ аз дастонаш ҷорӣ мешавад. Духтар ба порае нигарист ва баъд хатто чанговари оханиаш, ки аз чанги се соли чанг сахт шуда буд (Бо хамрохии испанихо ва гражданинхо боз хам зиёд мешавад) дилбехузурй ба гулуяш омад. Дар дасташ сари кӯдак дошт. Духтараки бечора (инро аз чуякхои кутох, чашмони кандашуда дидан мумкин аст. Сталинградова бо эхтиёт сарашро болои асфальти кафида гузошта, худашро убур кард:
  -Ту вақт надоштӣ, ки гуноҳ кун, зиндагӣ накунӣ! Аммо гуноҳкор бузургтар аз Худо нест, аз ин рӯ гуноҳи бузургтар аз бепарвоӣ ба ранҷу азоби кӯдакон нест.
  Боз гурриш ва пора-пораҳо, яке ба ботинкаи духтарак зада, пӯстро харошидааст. Сталинградова аллакай мехост, ки ба ақиб баргардад ва ҳарчи зудтар ба суи хати парвоз шитофт, ки дар он ҷо МИГ-и ӯ бо сабр интизори соҳибхоназани хашмгин буд, аммо ...
  Нигохи чанговар мисли теги ханчар тезу тунд, дар чехраи капитани рутбаи якум Владимирович, вакте ки кисми болоии бадани буридаи у аз мавчи таркиш парида, парида буд, як табассуми токатнопазири дард ба назар мерасид. Худи духтарак базӯр аз пора гурехт. Гарчанде ки вай чӣ гуна духтар аст, вай бори аввал дар замони Русия-Ҷопони Николас II силоҳ ба даст овард. Вай аллакай дар як вақт, ҳатто ҳангоми ҷанги байналмилалӣ дар Испания рухсораи ӯро гирифт. Дар натиҷа, захми амиқ боқӣ монд, ки муддати тӯлонӣ намуди зоҳирии ӯро вайрон кард. Илова бар ин, боздошт ва фиристодани полковник ба лагери консентратсионӣ. Дуруст аст, ки дар Сибир дар як макони дарахтбурӣ ӯро бо як ҷодугари хеле қавӣ шинос карданд, ки бо ёрии атрафшон ва даъвати рӯҳҳо тавонист, ки гӯё ҳеҷ гоҳ ин захм ва чанде дигарро надида бошад, шифо бахшад. Шарҳҳо дар набардҳо бо японҳо, немисҳо, чехҳои сафед, аскарони Колчак, Деникин, Врангел гирифта шудаанд. Ва вай ба вай бисьёр чизхоро омузонд, бинобар ин Сталинградова, аз афташ, ба одамони интихобшуда тааллук дошт.
  Вай имкон дошт, ки бо истифода аз тӯмори занона пеш аз мӯҳлат тарк кунад, бинобар ин, сарфи назар аз моддаи душвор ӯро авф карданд. Гап, албатта, на дар он аст, ки одамро бовар кунонад, балки дар он аст, ки ташкилотчии партиявй аз ин хабар нагирад. Ва он қадар қаллобон аз ҳама ҷиҳатҳо зиёданд, ки як шӯҳратпараст, бар як ифротгаро, онҳоро меронад. Пас шумо аслан суръат намедиҳед, агар касбатон барои шумо азиз бошад.
  Ин чунин маъно дорад, ки Япония дар аскарони пиёда, авиация ва хатто дар танк бартарии калон дорад. Хуб, дар танкҳо, аз ҷониби мо он бо бартарии сифатӣ ҷуброн карда мешавад ва боқимонда хеле бадтар аст. Гарчанде ки агар шумо силоҳи тирандозӣ гиред, Ҷопон низ аз рӯи шумораи пулемётҳо ақиб мемонад, асосан он силоҳ дорад. Аммо дивизияхои Шарки Дур бо автоматхо суст таъмин карда шудаанд. Барои хама машинахо намерасанд. Пас... Аз чихати сифат дар аскарони пиёдагард бартарй нест, балки аз ин хам бадтараш, хамаи офицерони бехтарин ба фронти советй фиристода мешаванд, дар ин чо аскарони бедтарин, чун коида, тир холй намекунанд, минимум доранд . тайёрии харбй. Ин чунин маъно дорад, ки чанг дар вазъияти басо номусоид барои СССР cap мешавад. Ва чанде аз захираҳои навтаъсис ба шарқ партофта мешаванд...
  Сталинградова ногахон ба сухтор зад. Беморхонаи шаҳрии бомбабороншуда оташ гирифт. Манзара воқеан қиёмат аст ва занҳо, кӯдакон ва пиронсолон зинда сӯзонанд. Дар ин чо тифл рост ба оташ афтод ва дар гирду атроф гурриши дадшатангез ба гуш мерасид.
  Сталинградова дар сари худ карнайхои арбобонро хис карда, худро ба оташ партофт. Забонхои оташ дастони урён ва чехраи кушоди духтаракро лесид, вале лётчик чунон тез харакат кард, ки ба у муяссар шуд, ки кудакро дошта, аз огуши харобй берун кашад.
  Духтарак аз берун ҷаҳида, дар пӯсташ каме хоришро ҳис карда, ба кӯдак нигоҳ кард. Афсӯс, ки дер шуда буд, писарак нафасгир шуда, ба шушаш шуъла кашид, рӯйи гирдаш сӯхтааст. Чунин луобҳои даридаи пӯст нисбат ба навдаи ромашка нармтаранд. Сталинградова дод зад:
  - Ана, бетартибиҳои инсонӣ!
  Вай бо мӯзааш як тӯдаи ахлотро зад ва пас аз он ӯ шитофт, то кӯмак кунад, ки боз киро наҷот додан мумкин аст. Ин мисли кобра дар байни сӯзишворҳои газ мерақсид, духтар хеле аҷибу ғариб мегашт ва мерақсид. Сӯхт, мӯзааш об шуд, куртааш сӯхт, аммо барои ҳар ашки кӯдак, барои ҳар тапиши дили кӯчак, барои ҳар як зиндагии нозук, вале барои ватан ин қадар зарур мубориза мебурд! Мӯзаҳо пора-пора шуданд ва ҳоло духтарак аз байни гирдоби шуъла, пойҳои урёну дилрабоаш мерақсид. Вай шаҳид буд, аммо на танҳо як роҳибае, ки худро бо рӯза ва тозиёна азоб медод, ки на ба Худо ва на ба одамон фоидае надорад, як муборизи марговар, ки ҷони мушаххасро наҷот медиҳад. Пойҳои духтари ҷанговарро як қабати луобҳои хурд фаро гирифта буданд, вале онҳо аз дард боз ҳам тезтар ва дақиқтар ҳаракат мекарданд.
  Капитани хизмати тиббй аз сумкааш мӯзаҳои калон бароварда ба вай дод зад:
  - Бигиред, зуд пӯшед! Ту, ки дар болои шуъла мераксй, маъюб мешавй.
  Ҷанговари рутбаи майор дарҳол ҷавоб дод:
  - Аз ҷиҳати ахлоқӣ инҷиқӣ шудан, ҷисман маъюб шудан беҳтар аст! Як сония барои худ не, ҳама чиз барои фронт, ҳама чиз барои ғалаба!
  Капитани хизмати тиббй чавоб дод:
  - Ин одами хакикии советй аст!
  Сталинградова оташро поймол карда, лаънат гуфт:
  -Ва ту чӣ истодаӣ, наҷоти мардум!
  Капитан нафас кашид.
  - Ман протез дорам, ба ҷои по!
  Сталинградова духтари дигареро, ки чехраи нимсӯхта ва аз ҳуш бехабар буд берун кашида, бо хашм фарёд зад:
  Худо чӣ қадар бераҳм аст!
  Капитан китф дархам кашид.
  Айби Худо не, айби мардум аст!
  Сталинградова хеле асоснок ва дилпурона эътироз баён кард:
  -Ин ҳамон гап аст, - на падару модар, балки фарзандон гунаҳкоранд!
  Капитан чизе гуфтан мехост, аммо абрхои дуд ба гулуяш даромада, бо газаб сулфа кард.
  Таркишхо паст шуд, вале тирпарронй давом кард. Тупҳои киштӣ бо снарядҳои муносиб таъминанд, аммо ҳоло оташ бештар ба киштиҳои шӯравӣ нигаронида шудааст. Ямамото фаҳмид, ки бартарӣ дар баҳр ташаббусро дар ин ҷанг ба Ҷопон барои муддати тӯлонӣ интиқол медиҳад. Ва барои сохтани киштиҳо, раванд гарон ва тӯлонӣ аст, гарчанде масалан, киштиҳои зериобӣ, шояд мӯҳр осонтар бошанд. Инро, албатта, низ бояд ба назар гирифт, вале вайрон кардани структура зарур аст. Адмирал Ямамото, қудратмандтарин шахси Ҷопон пас аз император Ҳироҳито, худро худое ҳис мекард. Худои воқеӣ, аз ин рӯ дини кишвари тулӯи офтоб таълим додааст, ки беҳтарин роҳи илоҳӣ маҳорати низомӣ аст! Ва акнун фармондеҳи бузург метавонист худсарона фазои гирду атрофашро азоб дода, вайрон кунад. Дар болои Владивосток дар тули чандин километр дуди гафси сиёх пайдо шудааст, ки инхо анборхои нефть ва анборхои сузишворй мебошанд. Садҳо, ҳазорон одамон месузанд, ҷаҳаннам, хайр, баъд аз ин чӣ гуна худро худое ҳис намекунед, ки дар тӯли асрҳо таҳқири русҳо интиқом гирифтааст, як халқи бузург маҷбур аст дар як қатор ҷазираҳои ночиз дар муқоиса бо минтақаҳои Русия. Ҳоло флоти Русия ғарқ мешавад ва ба фарқ аз бандари Перу онҳо як киштиро тарк намекунанд.
  Дар мухорибаи Халхин Гол Ямамото таклиф кард, ки ба Владивосток хамин гуна зарба занад, ки барои он плани муфассал тартиб дода шуда буд. Аммо Гитлер ғайричашмдошт бо Сталин сулҳ кард. Умуман, Гитлери аблаҳ куштори яҳудиёнро оғоз кард ва бо ҳамин ҳам Полша ва ҳам кишварҳои Ғарбро зидди худ гузошт. Ва чаро ба ӯ лозим буд? Оё шумо мехостед сарвати яҳудӣ ба даст оред? Аммо беҳтар буд, ки аввал як қудрати ҷаҳонӣ шуда, СССР ва шояд дигар кишварҳоро шикаст дод. Ғарб ғолиб шудан осонтар аст, зеро тафаккури он аз фанатизм ва майли фидокорӣ хеле камтар аст. Оё ҳадди аққал як ҳодисаи зарба задани лётчикҳои амрикоӣ маълум аст? Дуруст аст, ки як ду бархӯрд вуҷуд дошт, аммо ин ба эҳтимоли зиёд садама аст. Русҳо мутаассиб ҳастанд, ки аҷиб аст, зеро эътиқоди православӣ худкуширо қабул надорад ва ҳеҷ гоҳ фикр намекунад, ки бо корнамоии силоҳ ба биҳишт роҳ ёфтан мумкин аст. Умуман, таълимоти Масеҳ бениҳоят аблаҳона ва амалан ғайриимкон аст. Вай Ямамото Китоби Муқаддасро хонд ва аз аблаҳии одамон дар ҳайрат монд, ки чунин як Худои сулҳҷӯёна ҳисобида мешавад. Масалан, таълим медихад: ба рухсораи ростат мезананд - чапатро мегардонанд, як курта мепурсанд - ду дод, душманатро дуст дор! Танҳо шахси бемори рӯҳӣ метавонад Худои Масеҳро ҳисоб кунад. Чунин дин танҳо барои ғуломон, вассалҳои банда хуб аст. Ва бояд тамоми Аврупо ва нисфи ҷаҳон бовар кунанд. Дуруст аст, таълимоти Исо, сарфи назар аз он, ки он принсипи Аҳди Қадимро, ки чашм ба чашм аст, рад мекунад ва ба шумо дӯст доштани душманони худро меомӯзад, ба бритониёӣ монеа нашуд, ки сеяки тамоми сайёраро забт кунанд, империяи васеътарин дар таърихи инсоният. Ва ин дар ҳолест, ки диндории Бритониё, ки Худо ҳатто дар суруди миллӣ зикр шудааст. Аҷиб аст, ки президентҳои ИМА ба Библия савганд мехӯранд, аммо бо вуҷуди ин шаҳрҳои Ҷопонро бо бомбаҳои напалм тирборон карда, ҳазорон занон ва кӯдаконро зинда сӯзонданд. Зиёда аз ин, одамони осоишта на тасодуфан, балки дидаю дониста кушта шуданд, ки ин як тактикаи террори ахолии осоишта буд: барбод додани захирахои инсонй ва иктисодй. Аммо японхо хануз Штатхои Муттахидаро бомбаборон накардаанд. Аммо онҳо хоҳанд кард! Ва онҳо инчунин бераҳмии махсусро ба самурайҳо нисбат медиҳанд. Дар ниҳоят, вай Ямамото, агар мехост, метавонист бо ҳавопаймоҳои бомбаандоз ба шаҳрҳои ИМА, махсусан пас аз шикасти флоти янки дар наздикии бандари Перу рахна кунад. Бале, аврупоиҳо ҳаромҳои ахлоқӣ ҳастанд. Онҳо ақл, имон ва таълимоти нодуруст доранд, на кор! Дар Ҷопон ин тавр нест! Он чизе ки ба мо таълим дода мешавад, он чизест, ки мо мекунем. Ҳеҷ чиз нест, ки Худо гуфт, ки рӯяшро гардон, аммо хизматгоронаш дидаву дониста кӯдакони хурдсолро куштанд. Бале, дар маҷмӯъ, эътиқод ба он ки Худои якто аст ва Худои бузург ҳақиқӣ буда наметавонад. Агар танҳо мебуд, албатта ғамхорӣ мекард, ки мардум ӯро дуруст, дар имон ва ҳақ ибодат кунанд ва як таълимот дошта бошанд. Ва аз ин рӯ, ҳар кас ҳар чӣ бихоҳад, намоз мехонад. Ва дунё хеле зишт ва нодуруст аст, ки Худои ягонаи тавоно офарида шавад. Охир, хар як рохбари масъул дар навбати аввал барои тартиботу адолат кушиш мекунад. Мехоҳад, ки дар ҷои аввал афроди тавоно, доно, олиҷаноб, поквиҷдон бошанд ва боқимондаҳо ё худро ислоҳ кунанд, ҷисман ва рӯҳонӣ ба воя расанд, ё... Аммо, агар Худованди мутаъол ва офаринандаи олам бошад, намехоҳад. эҷоди инҷиқиҳои ҷисмонӣ ва рӯҳӣ. Баъд аз ҳама, чаро император баъзан маҷбур мешавад, ки ба заъфҳои одамон тоқат кунад? Чунки роҳи дигари раҳоӣ нест, ӯ наметавонад дар як мижа задан ба ҷасуронро ба мардони зебо ва тарсончакро ба ҷасур табдил диҳад. Аммо агар метавонистам, дарҳол ин корро мекардам!
  Афсӯс, ман бояд он чизеро, ки ҳаст, қабул кунам ва бо маводи инсоние, ки ҳамчун дода шудаам, муносибат кунам. Аммо аз кї гирифтааст, саволи дигар аст. Бале, худи император хам камбудихо дорад: вай танхо одам аст - пир мешавад, бемор мешавад, фарсуда мешавад. Аҷиб он аст, ки императори илоҳӣ аксар вақт аз як ходими оддӣ камтар зиндагӣ мекунад, нисбат ба аксари генералҳо ва сарбозон малакаҳои силоҳи камтар дорад. Хуб, дар он чӣ аз ҷониби Худои бузург аст. Аммо сафед беҳтар нест! Дар тамоми таърихи Европа аз Гитлер фатхкунандаи дахшатноктар ва бомуваффакияттар набуд. Оре, вай дар хакикат рамзи корнамоии чангии одамони сафедпуст! Ва, бо вучуди ин, бузургтарин фармондехи тамоми давру замонхо, хатто гимназияро хатм карда, маълумоти миёна гирифта натавонист, ки дар Япония хатмист!
  Гузашта аз ин, Гитлер бо сабабҳои саломатӣ ба артиш қабул карда нашуд. Аҷиб он аст, ки ин ғарази парастиши қувва, шери ҷанг аз ҷиҳати ҷисмонӣ чунон заиф шуд, ки ҳатто дар Олмон, ки дар ҳар як пост постгоҳи низомӣ ҳаст, ӯро ҳамчун аскари қаторӣ даъват намекарданд. Европа чй кадар таназзул аст.
  Аммо Сталин, дигар аз сиёсатмадорони барҷастаи замони мо, низ маълумоти миёна надошт, нуқра буд. Ва ҷолиб он аст, ки ӯро низ ба сабаби саломатӣ ба артиш даъват накардаанд. Аҷиб, тасодуф, ду душмани ашаддӣ маълумоти миёна надоштанд, бо сабаби саломатӣ ба хидмати ҳарбӣ даъват нашудаанд, падарони майзада доштанд ва падари Гитлер низ дар аввал пойафзолдузӣ мекард!
  Ана, чунин як тасодуф, аҷиб, даҳшатовар. Дасти рости Геринг Гитлер ин тавр нест. Вай аз оилаи аристократҳо буда, аҷдоди Геринг муовини ҳокими воқеии Олмон Бисмарк буд. Геринг як соҳибкор, олигарх, аристократ ва прагматист аст. Онҳо инчунин имкон медиҳанд, ки Фюрери мубталошударо иваз кунанд. Америка ва Англия низ, харчанд пинхонй бошад хам, новобаста аз режими хукмрон ба Россия хотима додан мехоханд, вале онхо мехоханд ба коммунистоне, ки худи мафхуми моликияти хусусиро инкор мекунанд, ба андозае хотима диханд, ки аз тахкими аз ҳад зиёд чашм мепӯшанд. Германия.
  Аммо Олмон як ра«иби геополитикї аст, вале ра«обат дар доираи «оида®ои бозии капиталистї ва аристократї ва Русияи болшевикї комилан бегона ва душманист. Ҳатто тааҷҷубовар аст, ки худи Черчилл аз чиҳил аввал ба Сталин кӯмак пешниҳод кард, ки ин бо тамоми нафрати зиддикоммунизми анъанавӣ ва инглисӣ нисбат ба Русия. Охир, Олмон дар зери сурхҳо аспи ҷангӣ аст, ки ба аробаи шӯравӣ савор шудааст ва СССР дар зери қаҳварангҳо як минтақаи абадзиндаи партизанист. Охир, большевикони мутаассиб муросо нахоханд кард ва чанги дуру дарози партизаниро, ки рейхи сеюмро чунон хаста мекунад, ки хамаи орзухои вусъати минбаъда чун рангинкамон баъди раъду барк аз байн мераванд! Русия зери Олмон, беҳтар аз Олмон дар зери Русия! Инро фахмида, маълум мешавад, ки чаро ШМА ва Англия рохи аз чанг баромаданро чустучу мекунанд.
  Ямамото прагматист аст, вай бо ИМА ва Бритониё дар ҷанг буд. Аммо худи ин ду империя Японияро ба игво андохта, ба таъминоти махсулоти нефть эмбарго чорй карданд . Охир, мамлакати Офтоб чохи худ ва бисьёр ашьёи хоми дигар надорад. Япония гуфтушу-нид мекард, америкоиён торафт бештар талабдои хоркунандаро ба миён мегузоранд.
  Ва дар айни замой янкихо, ки ба чанг игво андохта буданд, дар бораи ба тайёрии чангй расондани армия ва флот тамоман гамхорй намекарданд. Васвасаи он аз ҳад зиёд буд, боз ҳам нури умеде ба чашм мерасид, ки Маскав дар ҳоли фурӯпошӣ аст ва Олмон ва иттифоқчиёнаш ба кӯмак меоянд. Гайр аз ин, умеде ба амал омад, ки Штатхои Муттахида, ки хануз мамлакати нисбатан демократй буда, ба афкори чамъиятй хеле вобастаанд, агар чанг кашол ёбад, ба чазирахои одамони дигар хун рехтан намехохад. Воқеан, чаро як шаҳрванди оддии Амрико бо хешовандони худ тобутҳои руҳӣ мегирад, агар сухан дар бораи ҳифзи қаламрави худи Иёлоти Муттаҳида ва ҳатто пардохти андозҳои хеле калони ҳарбӣ набошад! Шояд аз хамин сабаб бошад, ки Россияи подшохй бо аскарони зиёд дошт, маглуб шуд, вале халки рус Манчурияро сарзамини худ на-шуморид, барои манфиатхои абстрактй бо хуну арак пул додан намехост. Афсус, ки Гитлер аз сабаби тайёр набудан ба зимистони сахт ва цисман аз фанатизме, ки ба большевикон хос буд, Москваро нагирифт. Вале на танхо большевикон, халки рус барои максадхои бузург ба фидокорй майл дорад. Охир, аввалин рами пневматикиро бачаи рус Мессер сохта буд. Ҳатто тааҷҷубовар аст, ки ӯ ин корро на ба хотири Ҳуриёни биҳишт, балки ба хотири Ватан кардааст. Харчанд... Мессер кисман беакл бошад хам, охир вай устоди аэробатика, ихтироъкор, конструктор аст ва албатта, зинда ба Ватан хеле бештар фоида меовард. Шояд янкиҳо он қадар хато намекунанд, ки принсипро такрор мекунанд: чизи асосӣ дар ҷанг зинда мондан аст! Охир, мурдагон дигар кушта наметавонанд!
  Адмирал Наумо чунин гуфт:
  - Мо аллакай бештар аз се ду хиссаи лавозимоти чангиро ба кор бурдем. Тупхо хеле гарманд, ба онхо сатилхо об мерезанд!
  Ямамото бо ангушташ дар ҳаво салиб кард ва бо овози паст ва андаке хирирӣ гуфт:
  - Ба фикрам, тупхо ба сеяки охирини снарядхо тоб меоваранд. Ҳарчанд не, нокаут то наваду панҷ фоиз.
  Адмирал Наумо китф дархам кашид ва араки пешонаашро пок кард.
  - Оё меарзад, ки дар рӯзи аввал ҳама чизи беҳтаринро диҳед?
  Ямамото муштҳои худро фишурд.
  - Хароҷот! Албатта меарзад! Мо русхоро ба хайрат андохтем, чунон ки дар соли 1904, немисхо дар соли 1941 буд, вале Сталин фармондихиро сахт чазо медихад ва ин дигар такрор намешавад. Пас аз он истифода бурдан лозим аст, ки думи аждаҳо хоб рафтааст. Воқеан, ман Сталинро мефаҳмам, ҷанг бо Олмон таваҷҷуҳи ӯро ба дараҷае ба худ ҷалб кард, ки аз нигоҳи Шарқи Дур даст кашид. Ва атрофиёнаш бе рохбар аз ташаббускорй метарсанд. Дар ин ҷо мо зарбаи худро аз даст додем. инчунин америкоиён. Ба ҳама маълум буд, ки кор омода шуда истодааст, абрҳо ҷамъ мешаванд, ба зудӣ раъду барқ ба амал меояд, аммо ...
  Наумо ба домани шамшери самурай, ки дар камараш овезон буд, ламс кард, ё чунон ки онро маъмулан катана низ меноманд:
  - Русхо хамеша дер кор мекунанд! Чанг чандон тулонй нахохад буд ва мо ба Урал мерасем.
  Ямамото чашмонашро ба осмон бардошт.
  "Бигзор худоён дар ин кор ба мо кӯмак кунанд, аммо ман фикр намекунам!" Онхо зуд ёд мегиранд, Халхин Гол нишон дод, ки дарачаи русхо назар ба солхои чанги солхои 1904-1905 баландтар аст. Илова бар ин, ман ба шумо як сирро мегӯям. Агенти махфии мо дар Владивосток андаке ёрй расонд, ки артиллерияи начандон пуриктидори сохил снаряд надошт ва самолёт дар вакташ ба хаво баромада натавонист. Ин ҷанги пинҳонӣ аст.
  Наумо ҳайрон шуд:
  - Ва СМЕРШ ва НКВД ба куҷо нигоҳ карданд?
  Ямамото ангуштонашро ҷунбонда хандид.
  "Кадрдои бедтарини Россия дар ин чо дар Шарки Дур хизмат мекунанд, ондое, ки дар фронти советию германй аз марг метарсанд, барои Владивосток саъю кушиш мекунанд. Аз ин рӯ, дар ин ҷо дар боло хоин ё аблаҳ, инчунин шахси худхизматро ёфтан хеле осонтар аст. Ва НКВД ба фош кардани дасисахои хаёлй чунон одат кардааст, ки дигар хоинони хакикиро пай намебарад. Пас, кор кардан комилан имконпазир аст. Воқеан, агар чанд генерал ба тарафи немисҳо гузашта бошанд, сарфи назар аз он, ки оилаҳо, хешу табор ва дӯстони онҳо барои ин ба қатл таҳдид мекунанд, пас аз боло ба касе пора додан мумкин аст. Ё онро дар торикӣ истифода баред, ки ин беҳтар аст. Инак, мо бисьёр корхоро анчом додем. Ба мо, японхо, умуман дар бораи амалиёти харбй бодиккат фикр кардан ва ба хисоб гирифтани хамаи майда-чуйдахо хос аст.
  Наумо банди катанаашро молид.
  - Дуруст! Аммо шарми Халхин Гол хиссиёти алам ва хашму газаби сахтро ба амал меоварад! Чӣ тавр мо метавонем ...
  Ямамото тасаллӣ дод:
  - Манчжурхо назар ба японхо бештар буданд ва умуман, хама вакт галаба кардан мумкин нест. Бояд қайд кард, ки бо вуҷуди ин, на беҳтарин ҷузъу томҳо дар тарафи мо меҷангиданд ва русҳо дар авиатсия ва танкҳо бартарии калон доштанд.
  Наумо катанаашро ним кашид.
  - Моро сафед намекунем! Самурай ҳеҷ гоҳ ба теғи кунд ва аспи хаста, душманони зиёд ва силоҳи заиф ишора намекунад!
  Ямамото ислоҳ кард:
  -Албатта самурай не, аммо мард мутаассифона ҳа! Одамон одатан хато мекунанд!
  Ямамото парешон шуда, ба қубурҳо чизе дод ва сипас идома дод:
  - Самурай ҳеҷ гоҳ аслан хам намешавад! Вай ба рам ва ба мукобили чараён меравад.
  Наумо сар ҷунбонд.
  - Дар ҳақиқат! Аммо мо бо ИМА ва Шери Бритониё ҷанг кардем.
  Ямамото бо ангушти худ хонаи чархро пахш кард.
  - Ҳа! Дуруст аст, аммо ИМА ба дандон зарба зад, Британия мустамликаҳояшро аз даст дод ва Олмон ба мушкил дучор шуд. Мо мехостем, ки аз Гарби Россия харчи бештар куввахоро бароварем, то ки ба хучум гузаштани вермахт осонтар шавад. Зарба барои май, вакте ки роххо хушк мешуданд, ба накша гирифта шуда буданд, аммо амрикоихо монеъ шуданд.
  Наумо катанаашро кашид ва ба хаво зад:
  - Марг ба ИМА! Онхо хамеша ба Япония халал мерасонанд.
  Ямамото маккорона табассум кард.
  - На хамеша, албатта, масалан, вакте ки мо бори аввал бо Россия чанг мекардем, янкихо ба мо бо карз, инчунин бо яроку аслиха ёрии калон расонданд. Зиёда аз нисфи флоти мо бо пули ШМА ва Англия ва дар корхонахои киштисозии худи онхо сохта шуда буд. Пас, Амрико на ҳамеша бад аст, аммо на дар ин ҳолат.
  Наумо бо тааҷҷуб пурсид:
  -Ва чаро?
  Ямамото бо таваҷҷуҳ ба тавзеҳ гуфт:
  - Селаи самолётхои бомбаандози дурпарвоз ба Токио зада даромада, бо бомбахои напалм ба пойтахт зарбаи маккорона заданд. Садҳо хонаҳои чӯбӣ сӯхта шуданд ва император фармон дод, ки ба ҳар қимате, ки минтақаи назоратро аз пойтахт дур кунад. Ва пеш аз ҳама, барои забт кардани маҷмӯи ҷангии пойгоҳҳои амрикоӣ дар архипелаги Мидуэй, ки ба скелетҳои Ҷопон наздиктар аст. Ва мо муваффақ шудем!
  Наума шамшерашро дар ҳаво ҷунбонд:
  Мо ҳоло ҳам ғалаба кардем!
  Ямамото суханашро қатъ кард:
  - Дар байни сафедпустон низ доно хастанд! Тааҷҷубовар нест, ки император дар идораи худ нимпайкараи Наполеон гузошт. Аммо қайсари дигаре буд, гуфт ӯ: Нигоҳ доштани забтшуда аз ғалаба душвортар аст. Дар ин маврид ин дар навбати аввал ба мо дахл дорад. Наума рақами ҳаштро бо шамшер такрор кард:
  Ман бо ақл мефаҳмам, аммо бо дилам!
  Ямамото бархост ва ба китфи хамкасбаш чапак зад.
  - Бале, хафа нашавед, дар ин сурат мо барои баргаштан меравем. Мо СССР-ро мағлуб мекунем ва боз ба ИМА ва Бритониё мешитобем, аммо аллакай якҷоя бо олмонҳо ва макарон.
  Адмирал Наума бо як ҳаракати қариб нонамоён, катанаро дар ғилофаш пинҳон кард ва лаб-лабу пичиррос зад:
  - Оянда хуб аст, аммо ҳозира беҳтар аст! Дар бораи авианосецҳо гӯш кунед, ки тамоми захираи бомбаҳо тамом шудааст ва дар ...
  Ямамото мухтасар фармон дод:
  -Ба саҳни киштӣ биёед ва ба атроф назар андозед, пас аз ним соат мо гардиш мекунем ва ба пойгоҳи наздиктаринамон меравем.
  Наума аз бинии у хуштак зад:
  - Ба гапи командир гуш кун!
  Адмирал дарро нигоҳ дошта, ба берун ҷаҳида баромад, то дарро пахш накунад. Пеш аз он ки садои пои ӯ хомӯш нашавад, сояе аз дар берун баромад, вай бо нӯги по қадам зада, ҷомаро партофт.
  Хуб, чӣ вақт аст, ва ишқ шаб аст.
  Дар ҳамин ҳол, Саша Соколовский ба ҳавопаймои LAGG-5 баромад.
  Писар мехост ҷанг кунад. Вай ба пешвози Конан пурқувват парвоз кард. Аз ин рӯ, ин хоб аст, ки тасодуфҳои беақл вуҷуд доранд.
  Конан аллакай панчсаду шаст самолёти Америка ва Англияро зада галтондааст. Ва у бо аскарони советй нУги худро убур кард.
  Бо вуҷуди ин, ӯ гумон намекунад, ки ӯро чӣ сюрприз интизор аст.
  Худи Саша Соколовский зидди вай аст.
  Писарак танҳо дар танаи шиноварӣ аст, ин қулайтар ва оқилонатар аст. Вай ба чанги шадид медарояд.
  Рақиби ӯ Конан низ мӯйсафед буда, ба писари тақрибан чордаҳсола монанд аст, танҳо хеле зебо ва мушакҳои намоён дорад.
  Ҳарду писарон терминатор мебошанд.
  Онхо аз масофаи дур ба суи якдигар тирпарронй мекунанд. Ва онҳо ҳамзамон гурезанд.
  Аз роҳи тирҳо дур шавед.
  Саша фарёд мезанад:
  - Барои Ватан барои Сталин!
  Конан ба қафо бонг мезанад:
  - Барои Япония, барои император!
  Гарчанде ки вай умуман самурай нест, балки элф аст. Ана, бача Конан мошини советиро чаппа карда истодааст.
  Саша ба таври симметрӣ ҷавоб медиҳад - ҷопониро бурида.
  Хар ду чанговар сазовори кахрамонанд.
  Онҳо ё ҷамъ мешаванд, сипас ба самтҳои гуногун пароканда мешаванд, аммо ҳеҷ кадоме дигарро зер карда наметавонад.
  Саша фарёд мезанад:
  - Мубориза бо тарсончак!
  Конан ҷавоб медиҳад:
  - Ин шумо ҷанги тарсончак ҳастед!
  Онҳо боз ба ҳам меоянд. Онҳо қариб ба ҳамдигар мезананд, аммо боз ба самтҳои гуногун пароканда мешаванд. Не, касе ба касе зада наметавонад. Афсус, ки ин барои онхо имконнопазир аст.
  Ва боз пароканда шуданд.
  Саша гиря кард:
  - Барои Руси мукаддас!
  Конан бонг зад:
  - Не, Ҷопон муқаддастар аст!
  Саша ҳуштак зад ва ҷавоб дод:
  Аммо шумо японӣ нестед! Ва ҳатто инсон нест!
  Конан бо дандонҳои бараҳна гуррос зад:
  - Ва ман кистам?
  Саша ростқавлона ҷавоб дод:
  - Шумо аз як навъ элфҳои сабук ҳастед!
  Конан хандид ва чавоб дод ва боз як самолёти советиро бурид:
  - Хамин тавр медонй!
  Сашка бо табассуми дандонҳои марворид қайд кард:
  - Ман бисёр медонам!
  Сипас Конан пешниҳод кард:
  - Биёед, ин корро кунем! Барои ман шахсан ин ҷанг бештар ба бозӣ ва вақтхушӣ монанд аст, ту ҳам фарзанди асри бисту як ҳастӣ! Шумо барои Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ чӣ мехоҳед?
  Саша мантиқан қайд карда, мошини япониро чаппа карда гуфт:
  - Ман аз Русия омадаам ва пештар Русия СССР буд. Пас ман гуфта метавонам, ки ман барои Ватанам мубориза мебарам!
  Конан хандид ва қайд кард:
  - Ва маро як элфи ҷопонӣ Конан ихтироъ карда, дар аниме кашидам. Барои ҳамин ман барои Ҷопон мубориза мебарам. Пас ин ҳам то андозае Ватани ман аст!
  Саша боз барои наздик шудан фиристод. Онхо аз паси хамаи пулемётхо тир холй мекарданд, вале ба хамдигар зада наметавонистанд.
  Онҳо аз лавозимоти ҷангӣ тамом шудаанд.
  Конан пешниҳод кард:
  - Биё! Ману шумо Ҷанги Дуюми Ҷаҳониро тарк мекунем! Ман дар ҷаҳони худам ва шумо дар ҷаҳони худ ... Ва бигзор воқеаҳо худашон гузаранд!
  Саша ҷавоб дод:
  - Не, ин тавр намешавад! Япония аллакай ба СССР хучум карда, дар ин бобат проблемахо ба вучуд овард. Ё мо онро тавре месозем, ки шумо дар Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ ҳастед, гӯё ин тавр набуд. Ё ман дар ин ҷо мемонам, то ҷанг кунам!
  Конан хандид ва ҷавоб дод:
  - Вақти ҳардуи мо дар Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ тамом мешавад! Ва мо ба ҷаҳони худ бармегардем! Дар хусуси тагйирот бошад, ман аз шумо афсари чавон бештар муваф-фак шудаам, зеро ман элф хастам! Бале, онхо шуморо фавран ба сари рули самолёт нагузоштанд!
  Саша гиря кард:
  - Ту бошӣ...
  Аммо пеш аз он ки вай фурсат наёфт, дурахш ба амал омад ва хар ду самолёт - пилот-эйсхо аз хаво гайб заданд.
  Баъд чанг бе ду чанговар аз оламхои гуногун давом кард. Яке аз мультфильмҳои анимеи ҷопонӣ ва писари дигар, ки дар асри бисту як таваллуд шудааст, ба замони худ баргаштанд.
  Аммо ин кор аллакай ичро шудааст ва Япония дар бахр ШМА-ро маглуб карда, аз шарк ба СССР хучум мекунад.
  Сталин мачбур мешавад, ки куввахои калонро ба Шарк гузаронад ва хучуми назди Сталинградро ба таъхир андозад. Дуруст аст, ки амалиёти Ржев-Сычов хануз давом дорад, вале назар ба таърихи реалй хам муваффакияти камтаре дорад. Ба немисхо муяссар шуд, ки хучуми кушунхои советиро зада гардонда, ба онхо зарари калон расонанд.
  Дуруст аст, ки дар Африка иттифокчиён ташаббусро ба даст гирифтанд. Аммо аз сабаби набудани зарурати начот додани Паулус аз дегхона, Роммел куввахои иловагй гирифт ва ба америкоиён дар Алчазоир хучуми хеле самарабахш гузаронда, зиёда аз панчох хазор солдату офицеронро асир гирифт.
  Зарари вазнин боиси ихтилофот дар фармондеҳии Амрико шуд ва Рузвелт интиқоли нерӯҳо ба Африқоро қатъ кард ва умуман изҳор дошт, ки уқёнуси Ором барои Амрико муҳимтар аст.
  Як кисми харбии ШМА ва аксарияти саноатчиён низ исрор ме-карданд, ки диккатро ба Япония чалб кунанд.
  Дар натича дар Штатхои Муттахида ба тарафдорони яккаю танхой муяссар гардид, ки лоихаи дар чанг иштирок накардани Америкаро дар Европа рахна кунанд. Ҳатто ба Вермахт созиш пешниҳод карда шуд.
  Гитлер, ки бо захираҳо мушкилот дошт, бо амрикоиҳо ба созиш розӣ шуд.
  Бритониё низ намехост, ки бидуни Иёлоти Муттаҳида ҷанг кунад ва инчунин барои як сол созиш пешниҳод кард.
  Фюрер бо ин розй шуд. Дар зимистон немисхо тавонистанд фронтро нигох доранд. Факат дар наздикии Ленинград "Амалиёти "Искра" бомуваффакият cap шуд ва аз коридор гузаштан мум-кин буд.
  Немисхо дар мохи декабрь муяссар шуд, ки Сталинградро пурра ишгол кунанд, вале минбаъд пеш нарафтанд.
  Дар охири мохи февраль Армиям Сурх дар назди Воронеж бомуваффакият хучум карда, хеле пеш рафта тавонист. Аммо Майнштейн бо зарбаи чавобй дар мохи март тавонист кушунхои советиро ихота карда, вазъиятро баркарор намояд.
  Сурх зарари калон дид. Ва муддате ором шуд.
  Дар ҳамин ҳол, немисҳо дар моҳи феврал ҷанги умумӣ эълон карданд. Ва иттифокчиён бомбаборон кардан ва чангро бас карданд.
  Дар рейхи сеюм истехсоли ярок, хусусан танкхо хеле афзуд.
  Фриц нақша дошт, ки "Палангҳо", "Пантерҳо" ва "Фердинандҳо" -ро истифода баранд, то натиҷаи ҷангро ба фоидаи худ ҳал кунанд.
  Аммо ин албатта кифоя набуд. Онхо зарбаи асосиро дар райони Сталинград, кад-кади сохили Волга, ба самти бахри Каспий заданд.
  Дар план пешбинй шуда буд, ки Кавказ ба воситаи хушкй аз тамоми СССР чудо карда шавад. Ва баъд ба Боку қад-қади соҳили Каспий ҳаракат кунед.
  Дар баробари ин немисхо барои ба чанг чалб намудани Туркия кушиши дипломатй карданд.
  Онхо аллакай ваъдаи принципиалй дода буданд, ки агар Вермахт ба бахри Каспий барояд, зарба зананд.
  Ҷопон ҳанӯз дар ҷанг буд. Вай тавонист Владивостокро бурида, Муғулистонро забт кунад.
  Самурайҳо аскарони пиёдагард доранд ва фанатона меҷанганд. Танкҳо хеле заифанд, аммо онҳо сабук, мобилӣ ва истеҳсоли арзон мебошанд. Ва муҳимтар аз ҳама бо трафики хуб.
  Хулоса, кувваи душман бузург аст. Сталин бошад, чй кор карданашро намедонад.
  То ҳол, тамоми шартгузорӣ ба сию чор аст. Аммо онҳо аз мошинҳои олмонӣ заифтаранд, бахусус Tigers. Танки КВ аз ин хам бадтар ва вазнинтар аст.
  Тупи 45 мм кӯҳна шудааст ва 76 мм ба қадри кофӣ қавӣ нест.
  Авиация аз чихати амалй бад нест. Хусусан Як-9, аммо дар аслиҳа хеле заиф аст.
  Немисҳо табиатан ба Фокке-Вулф шарт гузоштанд! Аммо идора кардани мошин душвор буд. Гарчанде ки хеле пурқувват ва зуд.
  ME-309 ба омадан шурӯъ кард, мошини тез бо ҳафт нуқтаи оташфишон, аммо рондан чандон осон нест ва вазнин. Ва ин маънои онро дорад, ки манёври бадтар.
  Каму беш аз кашфиёти нав самолётхои Ю-188 ва Ю-288 бомуваффакият баромаданд, ки самолётхои бомбаандози хубанд.
  Ва, албатта, аввалин мошинҳои реактивӣ пайдо шуданд. Аммо ҳанӯз ба таври оммавӣ нест.
  Немисҳо ба ҳамла танҳо 15 июн оғоз карда, миқдори зиёди танкҳоро интиқол доданд. Ва албатта, аз худи аввал интизор буданд. Мудофиаи мустахкам сохта шуд.
  Як қалъаи воқеӣ.
  Илова бар ин, ИЛ-2 барои немисҳо дар шакли бомбаҳои хурди ҷамъӣ як сюрпризи хуб омода кард.
  Аммо ин кифоя нест... Немисхо боз хам пурзуртар буданд. Онхо аскарони пиёдагарди пуртачриба ва чи авиационй ва танкиро торафт бештар чамъ кардаанд.
  Бе фронти гарбй фашистон дар хаво пурзуртаранд. Дар танкҳо онҳо аз рӯи шумора бартарии хурд доранд, аммо аз ҷиҳати сифат аз ҳисоби мошинҳои вазнин.
  Дар артиллерия, хатто андаке бештар аз СССР. Аммо аз чихати калибр, албатта, душман пеш аст.
  Факат ба мудофиаи тавоно ва устувории халки советй умед бастан мемонад.
  
  
  
  НАПОЛЕОН ДАР ЗЕРИ ВАТЕРЛО ГАЛАБ КАРД
  Наполеони Бузург чанд соат пеш ба Гамильтон ҳамла кард ва пеш аз наздик шудани Блюхер тавонист ӯро мағлуб кунад. Ва он гоҳ вай Блюхерро мағлуб кард.
  Дар ин шароит Россия бо сардории Искандари Якум карор дод, ки ба Наполеон набарояд. Австрихо, ки гуё бо у хешу табор доранд, бо шартхои муътадил сулхнома пешниход карданд.
  Фаронса ду минтақаи хурди Италияро, ки дар он фаронсавӣ зиндагӣ мекарданд, ва Нидерландияро ба ҳайати худ баргардонд. Аз он ҷубронпулӣ бардошта шуд ва қудрати Наполеони Якум эътироф карда шуд.
  Мувозинати муваққатӣ муқаррар карда шудааст. Фаронса аз ҷангҳо хеле хаста шуда буд ва Наполеон муддате ором нишаст. Гарчанде баъзе ислохот ба амал бароварда мешуд. Яке аз муҳимтаринҳо ҷорӣ шудани расмии бисёрзанӣ бо ҳуқуқи доштани то чаҳор шарик аст.
  Ҳарчанд калисои католикӣ муқовимат мекард, нуфузи папа хеле поин рафт. Ва протестантҳо дар ин масъала чандирӣ нишон доданд.
  Худи Наполеон кариб атеист буд. Вай калисоро аз давлат сахт ҷудо кард. Мисли, қонунҳои дунявӣ ба шумо дахл надоранд.
  Наполеони Бузург қудрати Фаронсаро каме барқарор карда, ба Алҷазоир ва Марокаш ҳамла кард. Вай ба моликияти худ дохил кардани колонияҳои Африкаро оғоз кард. Дере нагузашта аскарони у Либияро забт карданд. Аммо Мисрро аз гирифтани Англия, ки худаш ба он назаре надошт, монеъ шуд.
  Наполеон ба хулосае омад, ки беҳтар аст, ки дар баҳр ҷангро оғоз накунад, ки вай аз душман хеле заифтар буд. Ғайр аз он, он чизеро, ки дар Африқо забт карда шудааст, ҳазм кардан лозим аст.
  Французхо карор доданд, ки ба Нигер кучида, заминхои Гарб ва маркази Африкаро забт кунанд.
  Наполеон муяссар шуд, ки бо Русия, махсусан баъди ба сари қудрат омадани Николайи I, ки бо ӯ дӯстӣ пайдо карданд ва бо Австрия муносибатҳои хуб барқарор кунад. Зиёда аз он, дар соли 1829 Австрия ва Франция аз тарафи Россия ба мукобили Туркия ба чанг даромаданд. Ки дар маҷмӯъ як иқдоми қавӣ гардид.
  Ниҳоят Туркия аз Балкан ронда шуд. Босния ва Ҳерсеговина ба Австрия дохил шуд, Русия қисми шарқии Руминияро гирифт ва қисми ғарбии Австрия шуд.
  Булғористон ва Сербистон расман истиқлолият ба даст оварданд, аммо булғорҳо тобеи Русия ва сербҳои Австрия шуданд. Фаронса дар зери назорати худ Подшоҳии Сардиния ва Неаполро гирифт. Илова бар ин, фаронсавӣ Критро аз Юнон ва як қисми ҷазираҳо забт карданд. Худи Юнон дар китъа ба таври расмй истиклолият ба даст овард, вале дар зери сарпарастии Франция.
  Туркия дар Аврупо танҳо дар ихтиёри Истамбул боқӣ монд.
  Россия инчунин Закавказье, Батуми, Карс ва Эрзурум - кариб хамаи заминхоеро, ки арманихо ва курдхо зиндагй мекарданд, гирифт. Шимоли Ироқ ба Русия табдил ёфт ва ҷануб ба инглисҳо ҳамроҳ шуд.
  Туркия ба категорияи ваколатҳои хурд дохил карда шуд. Ва Русия, баръакс, қавитар аз таърихи воқеӣ шуд. Наполеон дар соли 1837 вафот кард ва Францияро як давлати бузург ва тавоно бо мулки мустамликадорон дар Африка, Аврупо ва як кисми Осиё гузошт.
  Пас аз он писари ӯ Наполеони II ба сари қудрат омад. Кадбаланд, малламуй, аз падараш амбисхои бузургро ба мерос гирифтааст. Ва ӯ кӯшиш кард, ки эътилофи зидди Бритониёро таъсис диҳад.
  Австрия бо ин розӣ шуд ва Русия, ки он вақт дар ҷанги Қафқоз дармонда буд, аз ҷанги эътилофӣ даст кашид. Баъд дар соли 1846 Австрия ва Франция бо Германия чанг карданд. Он хануз дар зери Пруссия муттахид нашудааст. Бале, ва қувваҳо нобаробар буданд. Австрия дар авҷи қудрати худ қарор дорад ва Фаронса ҳам... Пруссия бошад, чандон тавоно нест.
  Дар натичаи чанг хамаи заминхои Германия забт карда шуда, дар байни французхо ва австрияхо таксим карда шуданд. Сипас Наполеони II зуд Данияро ба худ ҳамроҳ кард. Соли 1851 Норвегияро французхо забт карданд.
  Ва дар соли 1853 Николас I ниҳоят ба эътилоф ҳамроҳ шуд. Русия, Австрия ва Фаронса бар он чизе, ки аз Туркия ва Бритониё боқӣ монда буданд, афтоданд.
  Дар хушкй муваффакият ба иттидодия мусоидат кард. Дар баҳр, корҳо барои Бритониё каме беҳтар буданд. Аммо эътилоф тамоми Шарқи Наздик, Миср, Судонро забт кард. Ва баъд Эрон. Ва соли 1857 Русия, Фаронса ва Австрия ба Ҳиндустон кӯчиданд. Ва онҳо тавонистанд онро низ забт кунанд.
  Бо пешравии ҷануб ба Африқо забт карда шуд. Ва худи Британияро муҳосираи континенталӣ буғӣ карда буд. Дар айни замон, се империя флотҳо месозанд.
  Бартарии онхо дар кувва ва захирахои чангй торафт мустахкамтар мешуд.
  Ва дар соли 1862, бо назардошти хатари фуруд омадани Русия, Фаронса ва Австрия ба худи метрополия, Бритониё сулҳ хост. Англия лозим омад, ки ба як катор шартхои тахкиркунанда розй шавад ва аз мустамликахои худ даст кашад.
  Николаси якум соли 1864 вафот кард... Искандари II ба тахти худ нишаст. Аммо ин шоҳ боз бахт надод. Хануз дар мохи апрели соли 1866 уро дворян Караказов тирборон карданд ва озодкунии деринтизори дехконон ба амал наомад.
  Ва подшохи нави чавон Александри сейум ба мукобили озодии дехконон буд. Ва курси консервативиро давом дод. Бо вуҷуди ин, Русия дар Осиё ва Чин пеш мерафт.
  Дар ШМА чанги гражданй кашол ёфт. Хусусан баъди кушта шудани Авраам Линколн. Дар байни шимолиён ихтилофхои чиддй ба амал омаданд. Ҷанг зиёда аз даҳ сол давом кард ва Иёлоти Муттаҳида пароканда боқӣ монд. Ба кашол ёфтани чанг ёрии Наполеони II ба чанубиён ва нахостани Штатхои Муттахидаи пуркувват дар сархадди мустамликаи Францияи Канада ва Мексика вассал мусоидат кард. Наполеони II то соли 1879 ҳукмронӣ кард ва ҳукмронии ӯ хеле тӯлонӣ буд: чилу ду сол ва пурифтихор. Французхо Африкаро тамоман забт карданд, танхо Австрия андаке ба худ гирифт, аз Сурия, Фаластин, Хиндухитой, кисман Хиндустон, Эрон ва гайра фоида гирифт.
  Дар Канада мустахкам шуда, Мексика ба Америкаи Лотинй дохил шудан гирифт. Дар Испания ва Португалия подшоҳони тарафдори Фаронса ҳукмронӣ карданд. Бритониё ба як кишвари хурдсол табдил ёфт.
  Дуруст аст, ки Русия мустахкам шуд, Австрия бошад. Аммо ин даҳшатнок нест.
  Наполеони III, писари Наполеони II, ба тахт нишаст. Вай аллакай сию ҳаштсола буд. Императори хеле баркамол, ӯ сиёсати падарашро идома дода, дар Амрикои Лотинӣ ҷангҳо бурда, Австралия ва Уқёнуси Оромро азхуд мекард.
  Россия дар он вакт Хитой ва Хиндустон, заминхои бисьёреро забт карда, хазм кард. Соли 1904 русхо хам ба Япония фуруд омаданд, ки пештар Кореяро забт карда буданд. Ҷанг бо Ҷопон каме тӯл кашид ва ба марҳилаи партизанӣ гузашт. Наполеони III Америкаи Лотиниро, кариб тамоми китъаи Сурхро забт кард. Аммо вай барои ворид шудан ба Иёлоти Муттаҳида вақт надошт ва соли 1909 мурд.
  Наполеони чорум - ҳама писарони калонтаринро чун анъана Наполеон меномиданд, барои ба итмом расонидани таҳкими замин ба Иёлоти Муттаҳида ҳамла карданд. Штатхои Муттахида бошад, ба се кисм таксим шуда, нисбатан акибмонда монданд. Ва артиши сершумори Фаронса онҳоро забт карданд.
  Россия хануз ба мукобили партизанхои Япония муддати дароз чанг мекард ва дар Хитой доимо исьёнхо ба амал меомаданд.
  Соли 1913 Александри III вафот кард ва Николаси II ба тахт нишаст. Подшоҳи нав роҳи падарашро идома дод.
  Баъди забт шудани Штатхои Муттахида Наполеони чорум бештар мехост. Англия, ки хануз мустамликахо надорад, чандон пуркувват нест. Австрия ва Русия, ин ду қудрати асосӣ дар ҷаҳон ба ҷуз аз Фаронса мебошанд.
  Зиёда аз он, дар хар ду империя монархияхои мутлак вучуд доранд ва дар Россиян подшохй низ крепостной амал мекунад!
  Наполеони чорум дар ин бора фикр мекунад... Аммо дар як вакт мубориза бурдан бо ду монстр кори номумкин аст. Ё хеле мураккаб. Яке аз онхоро интихоб карда, якчоя задан лозим аст.
  Пас аз марги император Франц Йозеф дар соли 1916, ки шасту ҳашт сол - яке аз тӯлонитарин салтанатҳо дар ҷаҳон ҳукмронӣ кард, бародарзодаи ӯ Чарлз I ба тахт нишаст. Ва баъд аз он бархӯрдҳо дар Австрия оғоз ёфтанд. На ҳама вориси навро, ки ягона бобои бузургаш Франци II император буд, эътироф мекарданд.
  Ва чандин шӯриш ва табаддулот ба амал омад.
  Фаронса ва Русия ба Австрия нерӯ фиристоданд. Зарбаи якчоя боиси шикасти босуръати империяи патчворй ва таксим шудани он гардид. Ва дере нагузашта Шветсия тақсим шуд.
  Фаронса инчунин Испания ва Португалияро дар бар гирифт.
  Ҳамин тариқ, дар ҷаҳон танҳо ду кишвар боқӣ мондааст: Фаронса ва Русия, ки тамоми қаламравҳоро тақсим кардаанд ...
  Николас II ва Наполеони IV. Чунин аст комбинатсияи. Ва ду монарх дар ру ба руи хам меистанд... Аммо чанг хеч гох сар нашуд... Николаси II соли 1936 вафот кард. Ҷои ӯ Алексей II шуд. Ва Наполеони чорум пас аз як сол дар соли 1937 вафот кард. Ҷои ӯро на писари калонӣ, ки ӯ низ мурд, иваз кард, балки миёнаи Луис нуздаҳум.
  Подшоҳи нав ҷавон ва Алексей ҷавон буд. Ва соли 1941 онхо аз май то декабрь чанд мох чанг карданд... Баъд аз он бо шартхои бе аннексия ва товони зарар сулх бастанд.
  Ин аллакай ҷанги охирини ду империяи ҷаҳонӣ буд. Соли 1943 французхо ба суи Мох парвоз карданд. Ва русхо соли 1945. Тавсеаи кайҳон оғоз ёфт.
  Ва ду империя: Русия ва Фаронса, сулолаҳои Бонапарт ва Романовҳо бо ҳам тинҷ зиндагӣ мекарданд.
  Инак, умуман дар системаи дигари коиноти заминй хаёт хеле оромона инкишоф ёфт.
  Дар охири асри бистум ба русҳо ва фаронсавӣ муяссар шуд, ки қариб тамоми сайёраҳои системаи Офтобро тамошо кунанд ва саноати кайҳонро инкишоф диҳанд.
  Умуман дар руи замин ягон эпидемия ва гуруснагй набуд. Сатҳи таваллуд дар ҳарду империя таҳти назорат гирифта шуд ва динҳо дар доираи маҳдуд буданд.
  Калисо аз давлат ҷудо шуда, атеизм ва бутпарастии нав ба мӯд табдил ёфт.
  Ва ҷангҳо комилан аз байн рафтанд, ҳамон тавре ки тақрибан бетартибиҳои ҷиддӣ вуҷуд надоштанд.
  
  АГАР РАСПУТИН ЗИНДА МЕКАРД
  Распутин бо ягон мӯъҷиза, сарфи назар аз заҳр ва захм дар меъда, пас аз сӯиқасд ҳанӯз зинда монд. Дар нати аи ®амро®ии дерина ба на«ша гирифташудаи подшо®и Николай II табаддулоти «асри сурат нагирифт. Подшох аз давраи душвортарини таърихи Россия бомуваффакият гузашт. Ва дар охири моҳи апрел, ҳамин ки роҳҳо хушк шуданд, ҳамлаи деринтизор дар ҷануб оғоз ёфт.
  Самаранокии чангии армияи подшохй бо декретхои беаклонаи Хукумати Муваккатй суст нашуда, дар тахти фармондехии фармондехи барчаста Брусилов муваффакиятхои калон ба даст овард. Воқеан, дар таърихи воқеӣ аввалҳо муваффақиятҳои калон ба даст оварда шуданд, ҳамла дар натиҷаи саботажи болшевикон ва дигар унсурҳои харобкор, аз ҷумла буржуазияи калон ва вазирони Ҳукумати Муваккатӣ барбод рафт.
  Ва инак, диверсия нест, армия хануз бо интизоми генералхои подшохй мустахкам аст. Ва рӯҳияи австриҳо ва бахусус воҳидҳои славянӣ паст мешавад.
  Брусилов Львовро гирифт ва то cap шудани Пржемысль пеш рафт.
  Факат дар марказ фронтро ба таври чиддй суст карда, немисхо хучуми русхоро бо рохе боздоштанд.
  Аммо кушунхои рус ба Румыния хам зарба заданд. муваффакиятхои калон ба даст оварда шуданд. Ва ҳатто Бухарест ва Трансилванияро бозпас гирифтанд.
  Немисҳо инчунин нерӯҳои худро аз дигар бахшҳо бароварда, австрияҳоро наҷот доданд. Вазъияти Германия дар натичаи ба чанг даромадани Штатхои Муттахида дар мохи апрели соли 1917 тезу тунд гардид. Чаро ба амрикоиҳо ҳамроҳ намешавад? Дидан мумкин аст, ки Олмон аллакай шино карда истодааст ва дар байни ғолибон будан хуш аст.
  Дар тирамоҳ, вақте ки барф борид, ҳамлаи аскарони рус дар марказ ба муқобили қисмҳои воқеии немисҳо оғоз ёфт.
  Дар зери барфи тар суст на-моён ба кори пулемётчиён ва артиллеристхои немис халал расонд. Илова бар ин, дар сардиҳо, Фриц ҳамеша аз русҳо бадтар мешавад, ки ба иқлими сахт одат кардаанд.
  Ҳамин тавр, фармондеҳи қатъӣ ва қобилиятноктар Корнилов ба фронти марказӣ ва ғарбӣ фармон дод, ки пешгузаштаи на он қадар ҷасурро аз худ дур кард.
  Чанговарони рус мудофиаи заифшудаи немисхоро рахна карда, бомуваффакият пеш рафта, шумораи зиёди асирон ва трофейхоро асир гирифтанд.
  Факат дар дарьёи Висла кушунхои худро дар гарб суст карда, ба немисхо муяссар шуд, ки пешравии кушунхои русро боздорад. Армияи подшохй мамлакатхои Балтикаро озод карда, ба Пруссияи Шаркй дохил шуд.
  Русхо дар сектори чанубии фронт ба мукобили Туркия низ муваффакиятхои калон ба даст оварданд. Дар охири сол онхо хамрохи англисхо ва французхо Осиёи Хурдро кариб тамоман забт карда, ба Истамбул наздик шуданд.
  Моҳи январ Истанбул асосан таҳти фишори нерӯҳои рус қарор гирифт ва империяи Усмонӣ таслим шуд.
  Соли 1918 фаро расид. Дар Россия ба галабаи зуд боварй доштанд ва мамлакат ба тамоми душворихои харбй нигох накарда, устувор монд. Иттифокчиён хам дар Гарб ба немисхо каме фишор меоварданд ва ба муваффакияти онхо боварй доштанд.
  Амрико ҳарчи бештар дивизияҳои навро интиқол дод. Австрия-Венгрия пора-пора мешуд ва лашкари он тарк мешуд. Булгория ба Германия ва Австрия-Венгрия чанг эълон карда, аз иттифоки давлатхои марказй баромад. Ва Туркия мағлуб шуд.
  Албатта, дар Германия кайфият пайдо шуд, ки ин чангро харчи зудтар хотима дихад.
  Аммо ҳанӯз каме тасмим нагирифтааст. Ва шумо ба куҷо меравед? Ҳанӯз дар моҳи март, бе интизории ҳавои гарм, Русия ба Австрия-Венгрия, ки аллакай шикаста буд, зарба зад ва фронтро рахна кард. Немисхо ба хучум тоб наоварда, равон шуданд. Онхо бо талафоти калон торумор карда шуданд. Будапешт суқут кард ва империяи Австрия таслим шуд.
  Баъди чанде дар Германия табаддулот ба амал омад ва 9 май соли 1918 империяи Германия таслим шуд.
  Бо хамин чанги якуми чахон ба охир расид. Пас аз ин гуфтушунид дар Версаль ва имзои системаи нави сулх.
  Империяи Усмонӣ аз харита нест шуд. Онро Русия, Бритониё, Фаронса тақсим карданд. Империяи подшохй Константинополро, Осиёи Хурдро бо Арманистон баргардонд. Бритониё Ироқ, Фаластин, мулкҳои усмонӣ дар Арабистони Саудӣ ва Фаронса Сурия. Австрия-Венгрия низ аз харитаи Аврупо нопадид шуд. Россия Галисия, Буковина, Краковро бо заминхои Польша кабул кард. Чехословакия як қисми автономияро нигоҳ дошта, қисми Русия шуд, аммо Николайи II шоҳи Ҷумҳурии Чех ва Словакия шуд. Краков ба Подшоҳии Полша, ҳамчун Познань ва як қисми заминҳои Олмон дохил шуд. Аз чумла Данциг. Русия вилояти Клайпедаро низ гирифт. Хеле васеъ кардани моликият.
  Дар Ғарб, Олмон моликияти Фаронса ва Данияро, ки таҳти роҳбарии Бисмарк гирифта шудаанд, баргардонд. Ва вай инчунин маҷбур шуд, ки ба минтақаи аз демилитаризатсияшуда дар ҳавзаи Рейн розӣ шавад. Германия инчунин мачбур шуд, ки ба мамлакатхои голиб товони калон дихад. Пеш аз ҳама, Русия ва Фаронса ҳамчун Олмон аз ҳама бештар осеб дидаанд.
  Югославия низ пайдо шуд, ки худро як вассали Русия эътироф кард, вале расман ба он дохил нашуд. Маҷористон бурида шуд ва худро ҳамчун вассали Русия эътироф кард. Австрия расман мустақил монд, вале товони зарарро пардохт кард. Румыния Трансильванияро кабул кард.
  Ҳама каму беш қаноатманд буданд, ба ҷуз аз мағлубшудагон. Туркия ва Австрия-Венгрия аз харитаи Аврупо ва Осиё нопадид шуданд. Ва Русия ҳам аҳолӣ ва ҳам қаламрави худро зиёд кардааст. Инчунин Франция, Япония, Англия ва тандо Штатдои Муттадида фадат як кисми ками товони зарарро гирифтанд. Моликияти Германия дар укьёнуси Ором байни Япония ва Англия таксим карда шуд. Дар Африка, асосан Англия.
  Пас аз чанд моҳ Русия ба ҷониби Бритониё дар ҷанги Афғонистон ҳамроҳ шуд. Галабаи тез ба даст омад ва бори аввал дар чанг танки аз тарафи писари Менделеев сохташуда санчида шуд. Мошини нав хеле самаранок ва дорои хусусиятҳои хуби ронандагӣ буд.
  Вай ба шарафи вориси тахт "Алексей" ном гирифт. Ва ин мошин хеле умедбахш менамуд.
  Баъди забт ва таксим шудани Афгонистон давраи осоишта огоз ёфт. Гарчанде чанд чанги хурд гузашта бошад хам. Русия ва Бритониё Эронро тақсим карданд. Ва он гоҳ иттифоқчиён тақсими Арабистони Саудиро анҷом доданд.
  Иктисодиёти Россия дар як сол такрибан дах фоиз афзуд ва дар соли 1929 ба чои дуйум баромад. Иёлоти Муттаҳида низ бо суръат боло мерафт, каме камтар аз Фаронса ва ҳатто камтар аз Олмон. Ва Англия комилан рукуд буд, базур ба дарачаи пеш аз чанг расид.
  Аммо, вақте ки Депрессияи Бузург сар зад, он боз душвортар шуд ва шӯриш ва нооромиҳо афзоиш ёфт.
  Николаси II бо пирӯзӣ дар Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ қудрати худро мустаҳкам кард. Подшох рузи кориро то дах соат ва дар рузхои шанбе ва пеш аз ид ба хашт соат кам кард. Музди меҳнат дар Русия афзоиш ёфт. Нарххо муътадил буданд ва рубли подшохй пурзуртарин пули руи замин буд.
  Гайр аз ин шох дар соли 1925 таълими бепули хафтсоларо чорй кард. Ва соли 1929 таълими хафтсинфй хатмй гардид. Хизматрасонии тиббии ройгон низ дастрастар гардид.
  Ва ройгон гирифтани маълумоти олӣ хеле осонтар шудааст. Ва нафака зиёд карда, хатто ба коргарону сохибхоназанон ва инвалидон дода мешуд.
  Аммо депрессияи бузург тамоми мушкилотро боз ҳам шадидтар кард. Ва боз онҳо Думаро ба ёд оварданд, ки подшоҳ онро пароканда кард, аммо ҳеҷ гоҳ интихоботи нав баргузор нашуд. Он чизе ки боиси эҳёи абсолютизм гардид.
  Подшоҳ боз ҳуқуқи қонунгузориро гирифт ва ба фаъолияти намоён шурӯъ кард. Аммо бе Думаи Давлатй боз хам бехтар шуд, Шурой Давлатй кор кард ва Кодекси граждании империяи Россия кабул шуд.
  Аммо буржуазияи нав бештар демократия ва лоакал аз нав баркарор кардани дукуматро мехост. Дар давраи таназзул хам пролетариат ва хам дехконон ба шуриш шуруъ карданд.
  Тамоми кишлок, синфи кулак хеле мустахкам гардид. Аммо помещикон то хол моликияти заминро нигох медоштанд. Сатҳи таваллуд баланд боқӣ монда, фавт коҳиш ёфт, махсусан дар сурати беҳтар шудани хизматрасонии тиббӣ. Ин боиси афзоиши аҳолӣ ва парокандашавии замин гардид. Дуруст, як кисми ин афзоишро шахр азхуд кард. Дар давраи депрессия шумораи бекорон хеле баланд шуд.
  Аммо хукумати подшохй бо чорахои пурчушу хуруш окибатхои таназзулро бартараф карда тавонист. Соли 1931, вакте ки Япония ба Хитой хучум кард ва кушиш кард, ки дар Манчурия хукумати лухтакмонанд барпо намояд. Ин созишномаҳои қаблиро вайрон карда, сабаби ворид шудани Русия ба ҷанг гардид.
  То ин вакт армияи подшохй дар чахон танкхои пешкадам ва пуриктидортарин, самолётхои бехтарин, аз он чумла шаш самолёти бомбаандози мотордор дошт. Хамин тавр, дар Россиян подшохй аввалин дар чахон вертолётхои истехсолии оммавй ва му-ваффакиятноктарин - тупхои акибнишинй пайдо шуданд.
  Гайр аз ин, дар Россиян подшохй дарачаи генералхо баланд шуд. Ва флотро адмирали гениалй Колчак фармон медод.
  Армияи подшохй дар солхои чанги якуми чахон гидросамолётхоро такрор карда, онхоро ба камол расонд. Ва японҳоро дар баҳр фаъолона шикаст дод.
  Аз худи аввал чанг барои японхо номусоид гузашт. Дар замони подшох боз як магистрали Байкалу Амур сохта шуд ва таъминоти армияи рус бе мушкилот сурат гирифт.
  Деникин ва Корнилов аз фельдмаршалхои Япония хам аз чихати микдор ва хам аз чихати сифат пеш гузашта, ба хучуми бомуваффакият cap карданд. Дар байни генералхои чавон Василевский, ки дар солхои чанги якуми чахон дар синни бисту сесолагй полковник шуда буд, намоён буд. Ва дар синни бисту панҷсолагӣ ӯ аллакай генерал буд.
  Албатта, командирони дигар низ буданд. Тухачевский низ бо суръати тез пеш рафтани касбро хис кард. Ба Будённый баромад. Силсилаи галабахо ва аз худи аввал лашкари подшохй ташаббусро ба даст оварда, дегхо сохта, Порт-Артурро мухосира кард. Бо вуҷуди ин, муҳосира дер давом накард, дар ҷараёни ҳамла ин қалъаи шикастнопазир дар ду ҳафта афтод. Ва танҳо дар давоми чор моҳи ҷанг, Чин ва тамоми Корея озод карда шуданд.
  Подшоҳ Николаси II аз он ки Иёлоти Муттаҳидаи Амрико дар натиҷаи депрессияи бузург заиф шуда буд, инчунин Англия ба ҷанг дахолат карда натавониста, фармон дод, ки Ҷопонро комилан забт карда, ба империяи Русия ҳамроҳ карда шавад.
  Колчак дар бахр самурайхоро комилан маглуб кард, аз чумла, аз чумла, бехтарин гидросамолётхои чахонро истифода бурд. Гайр аз ин, аз Балтика ва бахри Миёназамин флот омад.
  Ва дар мохи марти соли 1932 армиям подшохй ба Япония фуромад. Баъди се мохи чанги якрав Сарзамини Офтоб забт карда, ба губернияи Россия табдил ёфт. Дар он ҳамапурсӣ оид ба пайвастан ба Русия баргузор шуд. Ва Николас II микадо ва императори Ҷопон шуд. Русия инчунин мулкҳоро дар уқёнуси Ором забт кард.
  Гитлер дар мохи январи соли 1933 дар Германия ба сари хокимият омад. Ва албатта, ҳамроҳшавии ӯ метавонад боиси фалокатҳо шавад.
  Фюрер фавран ба Николаси II савганд ёд кард ва бо Русия иттифоқ эълон кард.
  Гитлер дар мачлиси шахсии худ таклиф кард, ки мустамликахои Франция ва Англияро аз хам чудо кунанд.
  Николас II розӣ шуд. Ва иттиҳоди Италия, Олмон ва Русия баста шуд. Албатта, ба мукобили Англия ва Франция. Соли 1937 Олмон Австрияро ба худ даровардааст. Дар айни замон, Николас II, ки тақрибан чилу се сол ҳукмронӣ мекард, мурд. Дар тахт набераи хурдсоли ӯ - Искандари чорум буд. Ворис ба Алексей тавонист издивоҷ кунад, худро писар кунад ва инчунин аз бемории табобатнашаванда мурд. Набера ҳамагӣ шашсола буд ва бародари подшоҳ Михаил Романов ҳоким ва регент шуд. На ҷавон, балки умуман шоҳи ботаҷриба. Дар омади гап, ӯ буд, ки роҳбарии умумиро барои забти Ҷопон анҷом дод ва унвони маршали бузург, ба монанди генералиссимо дошт.
  Регент Михаил Романов роҳи иттифоқро бо Олмон ва Италия идома дод. Ва 15 майи соли 1940 Рейхи сеюм ба Фаронса, Белгия ва Ҳолланд ва инчунин Бритониё ҳамла кард. Русия инчунин ба мустамликаҳои Бритониё ҳамла кард. Ва Италия ба Африқо кӯчид.
  Чанг хеле бомуваффакият инкишоф ёфт. Русхо дар давоми се мох тамоми мулкхои Англия ва Францияро дар Осиё забт карданд. Ва баъд ба Австралия фуруд омад. Россия дар Африка хам пеш рафт.
  Немисхо баъди шикасти бошитоби Франция ва ишгол кардани Бельгия ва Голландия ба Англия аз хаво хучум карданд. То он даме, ки авиацияи Русия ба ҷанг дохил шуд, он чандон муваффақ набуд.
  Ва Бритониё хеле бад шуд. Ва онҳо ҳама чизро бомбаборон карданд. Австралияро аскарони рус зуд забт карданд. Африка бошад, на аз сабаби муковимати кушунхои Англия ва Франция, балки аз сабаби дурии калон ва набудани роххо, Африка сусттар cap шуд.
  Онҳо барои забт кардани Бритониё дар соли 1940 вақт надоштанд, аммо дар тобистони чилу як десант ба амал омад ва бо бритониёиҳо он ниҳоят анҷом ёфт.
  Пас аз ҷанг бо Иёлоти Муттаҳида. Рузвелт нохост ба задухурд даромад, ва дер. Ва Русияи подшохй мехост Аляскаро аз нав ба даст оварад.
  Аммо на танхо ин... Дар зимистони соли чилу як - чилу ду кушунхои подшохй аз ях гузашта, ба территорияи Штатхои Муттахидаи Америка даромада, дар он чо чангхо cap карданд.
  Дар тарафи аскарони рус бартарй аз чихати микдор ва сифати кушунхо.
  Амрикоиҳо мағлуб мешуданд. Ва немисҳо аз Канада ворид шуданд ва инчунин муваффақияти бузург ба даст оварданд. Соли 1942 охирин соли Америкаи мустакил буд. Дар зери зарбаҳои Русия ва Олмон Иёлоти Муттаҳида то 8 октябр, вақте ки пас аз суқути Ню Йорк ва Вашингтон таслим шуданд, тоб овард.
  Бо хамин чанги дуйуми чахон ба охир расид. Кӯтоҳтар аз таърихи воқеӣ, пирӯзии Русия ва Рейхи сеюм. Дар рафти чанг немисхо Испания ва Португалияро низ ишгол карда, мустамлика-хои онхоро ба худ хамрох карданд.
  Дар ҷаҳон дигаргунӣ ба амал омад. Россиян подшохй хамаи мустамликахои Англия ва Францияро дар Осиё ва укьёнуси Ором, инчунин Австралияро ба худ дароварда буд. Аляска, аксарияти Канада ва Иёлоти Муттаҳида Русия шуданд ва Олмон танҳо як қисми камро гирифт. Аксарияти Африка русхо шуданд. Аммо немисҳо як қисми мустамликаҳои Фаронса, Бельгия, Португалия, Испанияро гирифтанд.
  Немисҳо ҳам Дания ва ҳам Норвегияро забт карданд. Ва Шветсия бо Русия тақсим шуд. Франция, Бельгия, Голландия, Испания, Португалия ба иттиходи махсуси давлатхои минтакаи марка дохил шуданд. Фашистхо онхоро бо кушунхо ишгол карда буданд, гарчанде ки онхо хукуматхои расмии лухтакмонандро нигох доштанд. Айнан ҳамин чиз дар Дания ва Норвегия бо як қисми Шветсия.
  Русия Бритониёро зери назорат гирифт. Азбаски шоҳ Искандари чаҳорум бо шоҳони Англия хешовандӣ дошт, ӯ ҳамчун монархи Британия эътироф карда шуд.
  Италия дар Африка баъзе моликият ба даст оварда, дар Эфиопия мавкеъ пайдо кард.
  Россиян подшохй бешубха пуриктидортарин ва васеътарин империяи чахон аст. Аммо Рейхи сеюм қавӣ аст. Ва як таваққуфи муваққатӣ вуҷуд дошт. Дастовардҳои навро ҳазм кардан лозим аст. Регент Михаил ҳатто як қадами бесобиқаеро пеш гирифт, ки ба як рус иҷозат дод, ки чаҳор зан дошта бошад.
  Хатто синод мачбур шуд, ки ба ин икрор шавад, то ки азхудкунии канорхоро тезонад.
  Ва чӣ фикри хуб! Искандари Чаҳорум дар ҷавонӣ ҳатто ду маротиба издивоҷ кард, то ба тобеонаш намуна бошад. Инак, вазъият муътадил шуд.
  Михаил дар соли 1947 мурд ва подшоҳи Искандар воқеан ба ӯҳда гирифт. Ва то ҳол ӯ муваффақ шудааст. Аммо замин барои Гитлер кифоя набуд ва Фюрери молида дар бораи хукмронии чахон орзу мекард.
  Ва 20 апрели соли 1955 ба мукобили Россиян подшохй чанги калон cap шуд. Рейхи сеюм ва Италия, ки дар он ҷо писари Муссолини хурдӣ аллакай ҳукмронӣ мекард, ба империяи шоҳ Искандари чорум ҳамла карданд.
  Ҷанги сеюми ҷаҳонӣ оғоз ёфт. Аргентина, Бразилия, Венесуэла, Мексика ва як катор мамлакатхои Американ Лотинй низ ба тарафи рейхи сейум баромаданд. Ва Ҷанги сеюми ҷаҳонӣ сар шуд...
  
  
  ХАТОГИ РОКОСОВСКИИ
  Олами мувозӣ, ҷаҳони заминӣ. Дар солхои Чанги Бузурги Ватанй бо таърихи хакикй танхо як тафовути хурд мавчуд буд. Рокоссовский муяссар шуд, ки Сталинро бовар кунонад, ки Армияи 2-юми Гвардияро ба мукобили Паулюс ва дигар запасхо пеш аз наздик шудани Майнштейн нобуд созад. Баҳс, ки нақши ҳалкунанда бозид: "Агар мо Паулусро несту нобуд кунем ва Сталинградро то соли нав озод кунем, ин таъсири бузурги сиёсӣ хоҳад буд! Мавлуди католикӣ дар Сталинград ҷашн гирифта мешавад!".
  Сталин розӣ шуд, ки сиёсатмадорон пеш аз ҳама ба ҳамла ба Паулус фармон доданд, дар ҳоле ки Майнштейн ҳоло худро боздошта буд. Аммо дар натичаи ин карори стихиявй ходисаи зерин руй дод. Хануз дар мохи декабрь аскарони Паулус ба сохти мудофиавии тавонои нисбатан ба чанг тайёр буда, му-кобилати якрав нишон дода, мавкеи худро нигох дошта тавонистанд. Ва 25 декабрь Майнштейн як коридорро рахна карда, ба Сталинград андаке ба чануб гузашт.
  Ва задухурдхои шадид cap шуданд. Гитлер фармон дод, ки плацдармро дар Волга бо хар рох нигох дорад, Сталин фармон дод, ки Сталинградро бо хар рох ба даст оварад. Чангхо чун дар замони штурми Сталинград аз тарафи немисхо ба чуш меомаданд, холо бошад, тамоман баръакс аст.
  Чанговарони советй ба пеш рахна зада, немисхо ба чанги катъй дучор шуданд.
  Дар давоми сеюним мох чангхои сахттарин давом карданд. Ба чанг торафт бештар резервхо дохил шуданд. Нихоят, дар охири мохи март немисхо аз Сталинград бароварда шуданд ва онхоро мачбур карданд, ки ба Дон акибнишинй кунанд. Аммо талафоти аскарони шӯравӣ хеле зиёд шуд ва таваққуфи тӯлонии амалиётӣ дар ҳамла ба амал омад.
  Немисхо низ армияи худро бо сафарбаркунии умумй мустахкам намуда, танкхои вазнини "Тигр" ва "Пантера"-ро гузаронданд, захмхои онхоро лесид. Аммо таносуби талафот дар набардҳо барои Фриц назар ба таърихи воқеӣ мусоидтар буд. Азбаски фашистон ба дегхонахо наафтида, барои худ дар шароити му-соиди мудофиавй чанг мекарданд. Ва ин ба онҳо кӯмак кард, ки хати пешро дар хатҳои барои худ мусоидтар нигоҳ доранд.
  Оре, иттифокчиён дар Африка на он кадар катъй амал карданд. Набудани фалокат барои немисҳо дар шарқ номуайянӣ ва ихтилофро дар сафҳои онҳо ба вуҷуд овард. Амрикоиҳо аз талафоти вазнин тарсиданд, пассив рафтор карданд ва баъзе аз Бритониё қувваи кофӣ надоштанд.
  Мувофики ин гитлерчиён хануз дар Тунис мавкеи худро дошта, аз Италия хавотир шуда наметавонистанд.
  Ва 6 июль хучуми нави фашистон дар назди Сталинград cap шуд. Аммо ин дафъа фриц маккоронатар баромад ва ба хучум чуръат на-кард, чунон ки хайати фармондихии советй худи шахрро интизор буд, пинчахои зирехпушашонро ба тарафи чануб кучонданд. Ва тавонист хатти мудофиаро рахна кунад.
  Майнштейн ба пеш харакат карда, ба Волга, сад километр чанубтари Сталинград расид ва баъд ба чануб гашт. Ин як манёври далерона ва ғайричашмдошт буд. Ба гайр аз ин, дар мухорибахои хучумкунанда "Паланг" кувваи беандозаи худро хамчун танки рахнакунанда бо му-хофизати пурзури пахлухо ва сахт нишон дод.
  Фармондеҳии шӯравӣ дер кӯшиш кард, ки бо ҳамлаи ҷавобӣ, дар як минтақаи пурқуввати мустаҳкам ҷавоб диҳад. Ҷангҳои танкӣ, ки дар он аввалин бор Пантера қудрати худро дар мудофиа ва камин нишон дод. Немисхо бо танкхои навтарини худ хучуми чавобии кушунхои советиро мохирона пеш гирифтанд. Фердинанд хам бад набуданашро исбот кард.
  Аммо бартарии шумора хануз дар тарафи СССР мебошад. Немисхо дур пеш рафта натавонистанд ва мачбур шуданд, ки бас кунанд. Вазъият дар Волга гуё ях карда мешуд. Аммо дар Чеченистон шуриши зиддисоветй cap шуд. Ва шаҳри Грозний дар натиҷаи зарбаи дукарата, бо суқути дарвозаҳои Тереки Қафқоз гирифта шуд. Вазъият нихоят тезутунд шуд. Туркия ба ларза омад. Яке аз генералҳои усмонӣ як агенти Олмон буд. Вай факат ба корпуси худ фармон дод, ки худсарона ба кушунхои советй хучум кунанд ва бо хамин рохбариро аз факти ба чанг чалб карданй худ гузошта. Черчилл ва Рузвелт хомуш монданд ва 30 дивизиям турк, ки кариб як миллион солдат дошт, ба хучум гузаштанд.
  Ин зарбаи хоинона ба пушт ва дар айни замон фишурда шудани артерияи таъминоти кад-кади Волга вазъиятро хеле тезу тунд гардонд.
  Майнштейн кушиши кушунхои советиро, ки уро аз Волга дур гардонанд, зада гардонда, кушиш кард, ки хучумро вусъат дихад. Баъд фармондехии советй кисмхои фронти даштро ба чанг партофт. Немисҳо боздошт шуданд, ҳаштод дивизияи шӯравӣ ба панҷоҳ дивизияи немисӣ. Аммо ба онхо танхо суръати пешравии худро суст карда тавонистанд, вале душманро маглуб карда натавонистанд. Дар вакти дар Кавказ буданаш вазъият бадтар шуд. Туркхо Ереванро ихота карда, Батумиро кариб тамоман забт карданд. Дар Закавказье захирахои советй хеле каманд, баъд аз забт шудани Грозный понздах дивизиям немисхо харакатро ба самти чануб давом дода, ба Тбилиси наздик шуда, гирду атрофи онро гирифт.
  Ногахон Сталин фармон дод, ки дар марказ ба хучум cap кард, амалиёти сеюми Ржев-Сычов. Аммо немисхо ба ин тайёр буданд ва барои гузарондани ин гуна хучуми катъй кувваи кофй чудо карда нашуда буд. Вазъият дар натичаи ба чанг дохил шудани Япония тезу тунд гардид. Дуруст аст, ки самурайхо ба худи СССР хамла накарда, ба мукобили Мугулистон хучум карданд. Аммо фармондеҳии шӯравӣ дар посух, албатта, қӯшунҳоро интиқол дод ва бо японҳо ба ҷанг даромад. Мушти шашсаду хазоруми армияи Япония ба ин зарба нигаронида шуда буд ва боз бисту панч дивизияро фавран ба Шарки Дур гузарондан лозим омад, ки куввахои онхоро ба мукобили Фриц суст карда.
  Дар мавриди бадӣ бошад, аммо иттифоқчиён ба тактикаи интизорӣ риоя карда, ҳатто шиддати бомбаборони қитъаи Аврупо ва шаҳрҳои Олмонро коҳиш доданд. Ва ба плацдарм дар Тунис хануз хам хучум карда нашудааст. Умуман, иттифокчиён барои аз сухтор баровардани каштан шитоб намекарданд. Ва амалан чангро саботаж кард. Ва немисхо ва хамрохони онхо тадричан дар Кавказ галаба карданд.
  Баъд Сталин карор дод, ки мисли Солон амал кунад ва Гитлерро таклиф кард, ки сулхномаро ба даст орад. Гузашта аз ин, барои немисҳо шароит хеле мусоид аст. Ҳама асирони ҳарбӣ ба онҳо ройгон дода мешаванд, дар ҳоле ки русҳо барои фидияи калон баргардонида мешаванд. Гайр аз ин СССР Ухдадор шуд, ки дар мудлати сулд ба давлатдои сеюм нефть ва мадсулоти нефть, инчунин як катор категориядои ашьёи хомро бепул дихад.
  Гитлер мағзи пораскинув тасмим гирифт, ки пешниҳоди Сталинро қабул кунад. Созиш барои як сол бо имкони тамдиди он буд. 1 сентябри соли 1943 чанг дар шарк бас карда шуд. Ва чанг бо кувваи нав аз нав cap шуд. Факат ин дафъа дар Гарб. Пеш аз ҳама, дар баҳр. Тунис барои истилогарони фашистй як нукта ва трамплин гардид.
  25 ноябри соли 1943 куввахои олии немисхо тахти фармондихии Майнштейн ба Гибралтар хучум кардан гирифтанд. Франко ультиматум гирифт, ки ба фашистон иҷозат диҳад, вагарна ӯро бо сарнагуншавӣ таҳдид мекарданд. Дар давоми се шабонаруз хучуми шадид ба амал омад. Дар он немисхо бори аввал як навигариро истифода бурданд: Штурмтигр, ки бо бомбаи реактивй мусаллах буд. Ин машина факат мавкеъхои Англияро аз хам чудо карда, душманро беандоза нест кард.
  Гибралтар калиди назорати Баҳри Миёназамин аст ва ҳарду ҷониб инро фаҳмиданд. Афсус, ки немисхо барои чамъ кардани куввахои худ имкониятхои бештар доштанд. Ва қалъа афтод.
  Дар бахр низ чанг вусъат ёфт. Истехсоли киштихои зериобй дар Рейхи сейум дар як мох аз чил адад гузашт ва торафт меафзояд. Аз даст додани иттифоқчиён дар афзоиши баҳр. Ва дар Африка чанги хакикй cap шуд. "Пантера" ва "Палангон"-и немис бартарии худро бар душман намоиш доданд. Ҳамлаи Олмон ҳамчун як гурӯҳи сӣ дивизия бо ҳамла аз Марокаш ва бисту панҷ дивизия бо ҳамла ба Алҷазоир оғоз ёфт ...
  Соли нави 1944 ҳамаро вақте пайдо кард, вақте ки ҷанг ба таври комил идома ёфт ...
  Дар охири мохи январи соли 1944 дар Алчазоир кисаи калони кушунхои Америка ва Англия ташкил карда шуд. Ва ин қувваҳо пас аз муқовимати нисбатан кам танҳо таслим шуданд. Баъд немисхо хамрохи итальянхо ба Либия хучум карданд. Савгандҳои нави африқоӣ ҷамъ шуданд. Гурӯҳи Роммел ба сӯи Миср ҳаракат кард ва Мейнштейн ба ҳалқаи Нигер.
  Немисҳо бо "Пантера" -2 бо зиреҳи пурқувваттар ва таппонча, инчунин муҳаррики 900 қувваи асп мусаллаҳ буданд. Ва америкоиён ба гирифтани танки "Шерман М 4" шуруъ карданд.. Сталин дар навбати худ муштхои танкии Т-34-85 ва ИС-2-ро аз нав мусаллах кард. Боз як танки олмонии "Tiger" - 2 аз лаҳзаи ба истеҳсоли силсилавӣ гузоштан аз ҷиҳати ахлоқӣ кӯҳна шуд. Мастодони олмонии "Тигр"-2, ки бо аслиҳаи баробар бо "Пантера" -2 ва бисту як тонна вазнинтар буд, дар зиреҳпӯш аз ҳамтои ҷавони худ каме пеш гузашт, ки ҳам аз ҷиҳати қобилияти рондан ва ҳам эътимоднокии техникӣ хеле пасттар аст.
  Аммо самолёти навтарини реактивии ME-262 на дар мусаллахшавй ва на аз чихати суръат баробар набуд. Ҳамин тавр, бартарии сифатии ӯ бояд бартарии миқдории иттифоқчиёнро ҷуброн кунад. Умуман, шумораи зиёди самолётхои кушунхои коалицияи Гарб дар майдони чанг бартарии катъй дода наметавонистанд. Астҳои олмонӣ аз рӯи маҳорат нисбат ба ҳамтоёни ғарбии худ бартарӣ доштанд ва ин ба омори набардҳои ҳавоӣ таъсир расонд. Ва артиллерияи зенитии фашистон дар боло. Илова бар ин, иттифоқчиён аз ноустувории фармондеҳии онҳо, ки қувваҳоро қисм-қисм ба ҷанг оварданд, аз ин сабаб талафоти зиёд доданд. Ва дар Африка ҷойгир кардан номувофиқ буд.
  Роммел дар нимаи моҳи март Либияро забт кард ва ба Эл-Аман рафт. Дар ин чо брита-ниён як посёлкам пуриктидори мудофиавй доштанд. Ва Монтгомери хеле самаранок фармон медод, хусусан вақте ки ӯ тақвият меёфт. Аммо немисхо он кадар бахшанда нестанд. Немисхо дар охири мохи апрель лавозимоти харбй ва сузишвории иловагй гирифта, аз байни биёбон манёври гардишро пеш гирифта, ба саргахи дарьёи Нил расида, аз мудофиаи Англия гузашт. Дар мохи май Искандария фуру рафт ва немисхо ба канали Суэц расиданд. Туркия инчунин Сурия ва Фаластинро забт кард.
  Июнь дар мубориза барои Шарки Наздик нуктаи гардиш гардид. Ба он зиёда аз хафтод дивизияи немис ва бист дивизияи турк дохил мешуд. Англия ва америкоиён маглуб шуданд. Ва дар моҳи июл, Арабистони Саудӣ низ таҳти назорати Рейхи сеюм қарор гирифт ва нерӯҳои фашистӣ ба Эрон ворид шуданд ва дар он ҷо ҳаракат карданд ва танҳо ба муқовимати марказии нерӯҳои Бритониё дучор шуданд. Дар мохи август немисхо кариб ба масофаи бештар аз хазор километр тай карда, ба Хиндустон дохил шуданд. Дар мохи сентябрь кариб тамоми Хиндустон ишгол карда шуд. Ахолии махаллй бо вермахт хамчун озодкунанда пешвоз гирифт. Ва Ҷопон дар ниҳоят бо иттифоқчии хеле қавӣ сарҳади заминиро ба даст овард.
  1 октябрь расид. Соли бо СССР эълон карда шудани сулхнома. Немисҳо бо японҳо муттаҳид шуда, заминҳои аз Марокаш то Бирма, аз ҷумла Ҳиндустонро забт намуда, ба экватор расида, қисми зиёди Африқоро барои худ гирифтанд. Хамин тавр, Рейхи сеюм васеъ шуд, вале аз тарафи дигар кушунхои худро дар тамоми китъахо пароканда кард.
  Дар ин муддат Сталин кариб сесад дивизия, аз он чумла дивизияхои танкй тайёр карда, ташкил кард. Ва шумораи умумии армияи советй ба ёздах миллион расонда шуд, ки аз он хашттоаш дар фронти Германияи Советй истифода мешуд. Аммо Вермахт низ мустахкам шуд, гарчанде ки вай дар хайати худ дивизияхои хоричиро сахт чустучу мекард. Гайр аз ин иктидори самолётхои реактивй афзуд. ME-262 аллакай дар як рӯз ҳазорҳо 30-40 ҳавопаймо истеҳсол мешуд ва бешубҳа беҳтарин ҷангандаи Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ буд. Ду двигатели он ба суръати 900 километр дар як соат мерасид ва чор тупи 30-мм ва плюс ракетахо мошинро барои хар як самолёт ракиби хеле чиддй мегардонд.
  "Пантера"-2 аз рӯи хусусиятҳои маҷмӯии танк беҳамто буд, ки дар аслиҳа ва зиреҳ аз "Шерманҳо" М 4 ва Т-34-85 хеле бартарӣ дорад. Дуруст, бо вазни 47 тонна, аммо муҳаррики 900 қувваи асп бештар аз ин ҷуброн карда шуд. Гузашта аз ин, Пантер-2 аз лиҳози зиреҳпӯшӣ ва зиреҳи фронталӣ аз IS-2 бартарӣ дошт, ба истиснои қобилияти ронандагӣ.
  Ин, албатта, Сталинро ба ташвиш андохт. Аммо рейхи сеюм хануз дар давраи ибтидой аст.
  Дивизияхои нави хоричй ва мустамликавй барпо карда мешаванд. Дар робита ба таҳияи танкҳои силсилаи E, бо муҳаррикҳои боз ҳам пурқувват, зиреҳи ғафс ва силоҳҳои пурқувват. Ва моделҳои нави ҳавопаймоҳо эҷод кунед. Фашистхо аллакай самолётхои реактивии бомбаандози "Арадо" дар истехсоли серия мавчуданд ва НЕ-162 пайдо шуданд. Ва бартарии Вермахт зиёд мешавад.
  Бинобар ин, Сталин бояд дар бораи он фикр мекард: таклифи Гитлерро дар бораи боз як сол дароз кардани мухлати сулхнома кабул кардан ё на-кард. Аз як тараф, намехостам, ки халкамро боз ба вартаи чанг партоям. Аз тарафи дигар , маълум аст, ки ин боз хам бадтар мешавад - вакт ба мукобили СССР кор мекунад.
  Бо вуҷуди ин, Сталин созишро дароз кард. Ӯ қарор дод, ки хирадмандон ҷанг намекунанд.
  Аммо фюрер дар моҳи декабри соли 1944 ғайричашмдошт ба Бритониё фуруд омад. Ҳеҷ кас интизор набуд, ки фашистон дар фасли зимистон меоянд. Ва бритониёиҳоро ногаҳонӣ гирифта тавонистанд. Тааҷҷубовар, ташкили хуб, таппончаҳои хеле самараноки хурди худгард E-10, ҳамаи ин дар дасти Фриц бозӣ карданд.
  Ва аслан дар як ҳафта Бритониё забт карда шуд! Ин умуман комьёбии бузурги Вермахт аст!
  Лондон афтод! Ва Фюрер худро маглубнашаванда тасаввур мекард! Дар моҳи март, Исландия забт карда шуд.
  Баъд аз ин фашистон ба Америка таклиф карданд, - мегуянд, ки шумо чй мехохед: минбаъд мубориза баред ё шумо то хол доирахои таъсиррасониро таксим мекунед? Пас аз марги Рузвелт дар Иёлоти Муттаҳида як равиши прагматикӣ ҳукмфармо шуд - сулҳ ба немисҳо пешниҳод карда шуд. Аммо фюрер як катор шартхои берахмона - аз он чумла додани товони зарар ва товони зарари бомбаборонкунии шахрхои Германияро ба миён гузошт.
  Амрикоиҳо каме дудилагӣ карданд, аммо пас аз шикасти навбатии бераҳмона дар баҳр оштӣ карданд. Ва онхо шартхои Гитлерро кабул карданд.
  Фюрер дар чанг каме танаффус гирифт... Забтшудагонро хазм карда, мавкеи худро дар Европа, Африка ва Осиё мустахкам намуд.
  Аммо 1 май соли 1947 фашистон кувваи худро чамъ карда, ба танки асосии Е-75 - аз хама аз хама дар Вермахт - ба СССР хучум карданд.
  Аниктараш, дар он чо хучумро давом доданд. Ва бисёр танкҳои нав ҷойгир карда шуданд.
  E-75 асосии он гардид, зеро Гитлер мошинҳои калонро хеле дӯст медошт. Ҳарчанд мастодон комилан муваффақ набуд: ҳама беш аз навад тонна, бо муҳаррики ҳамагӣ 900 қувваи асп - яъне танк хеле зуд набуд ва аксар вақт вайрон мешуд. Тупи пуриқтидори 128 мм назар ба 88 мм миқдори камтари снаряд ва тирандозӣ сусттар дошт.
  Манора муҳофизати хуб дошт - пешонии 252 мм, паҳлӯҳои 160 мм дар кунҷ, аммо корпусаш бадтар буд - пешонии 160 мм, гарчанде ки дар майли 45 дараҷа, ҳамагӣ 120 мм тараф ва хеле баланд буд.
  Умуман, E-75 як "Подшоҳи паланг" хеле калон буд, ки аз ин сабаб мушкилоти муайян дошт. Аз рӯи адолат, бояд қайд кард, ки муҳаррик ва трансмиссия якҷоя ҷойгир буданд, ки тарҳи зарфро фишурда карданд. Гайр аз ин дар сахро мухофизати корпусро бо сипархо пурзур кардан мумкин буд.
  Ҳамин тавр, E-75 хуб муҳофизат карда шуд, пурқувват мусаллаҳ буд, аммо хеле вазнин, на он қадар мобилӣ ва аксар вақт вайрон мешуд.
  E-50, албатта, хурдтар, сабуктар, бо муҳаррики қолибдор ва суръаташ беш аз шаст километр дар як соат буд. Ва ӯ як таппончаи 88 мм ва дарозии баррел 100EL дошт. Ва вай дар як дакика 12 тир гузаронд. Зиреҳи фронталии корпуси E-50 тақрибан бо E-75 якхела аст, муҳофизати тарафҳо ва манора бадтар аст. Аммо дар амал, E-50, дар ҳар сурат, бо ҳаракат, вазни камтар ва эътимоднокии бештар, нисбат ба E-75 самараноктар аст.
  Аммо Гитлер фармон дод, ки мошини оммавии бештар вазнинтар шавад. Умуман, Фюрер истеҳсоли танкҳои сабуктар аз панҷоҳ тоннаро манъ кард. Барои ҳифзи хуни ориёӣ. Танҳо шумораи ками разведкаҳои E-10 ва E-5 истеҳсол карда шуданд.
  Танки E-100 низ ҳамин тавр буд. Ва якчанд тағйироти он, аз ҷумла онҳое, ки бо партоби бомба.
  Фюрер умуман ҳама чизро дӯст медошт. Модификатсияи реактивии TA-400 аз ҳама бомбгузори азимтарин гардид. Бале, ин як қудрати даҳшатнок аст.
  Ю-488 базӯр ба хидмат ворид шуд, кӯҳна ҳисобида шуд ва бо ҳамтои реактивӣ иваз карда шуд. Немисхо самолётхои бомбаандози Б-2 ва В-18 доштанд. Инчунин мошинҳои хеле муассир қодиранд, ки Иёлоти Муттаҳидаро аз Аврупо бомбаборон кунанд.
  Ва он чизе ки он танҳо дар ҳаво набуд. Ҳатто дискотекаҳо пайдо шуданд, ки аз сабаби реактивии ламинарӣ ба силоҳҳои хурд осебпазиранд.
  Хулоса, куввахо нобаробаранд. Ва Гитлер интизор аст, ки СССР-ро ба осонӣ ба итмом расонад.
  Аммо он ҷо набуд. Дуруст аст, ки дар Кавказ фашистон хамрохи туркхо пеш мерафтанд. Боку, Ереван ва тамоми чоххои нефтиро ишгол карданд. Ва аз шарк Приморьеро забт карда, Владивостокро мухосира карда, Япония пеш рафт.
  Аммо чор духтар: Наташа, Зоя, Августина ва Светлана ба фашистон мукобил баромаданд ва вакте ки хучуми калон ба мукобили Москва cap шуд, онхо ба чанг дохил шуданд.
  Наташка тир холй карда, бо пои луч гранатаи марговар партофт. Вай фашистонро партофт ва чир-кис зад:
  - Шаъну шараф ба Россиян Советй!
  Зоя низ хатти Фрицро гирифта, даравид. Ва бо ангуштони урён туҳфаҳои маргро партофт. Бисьёр фашистонро куштанд.
  Ва ӯ суруд:
  - Барои муваффакиятхои нав!
  Оянда Августин дар ҳаракат аст. Душманонро торумор кард. Онҳоро бо зарбаҳои пурқуввати мушт ба самтҳои гуногун пароканда карданд. Ва инчунин бо пои луч тӯҳфаи ҳалокатро оғоз хоҳад кард.
  Ва суруд хонед:
  - Мо ҳамлаи лашкари бадро нест мекунем!
  Ва дар ин ҷо ҳамла Светлана аст. Вай бисьёр фашистонро бурид. Ва пас аз ин, ангуштони пойи вай боз як тӯҳфаи қотилро оғоз карданд.
  Ва чанговар хитоб кард:
  - Ман супер чемпион ҳастам!
  Чор нафар чанговарзанон дар хакикат дар тамоми дивизия мехнат карданд. Аммо як дивизия ва хатто чор дивизия ба мукобили тамоми Вермахт хеле кам аст. Хусусан бо силоҳҳои пурқувваттар ва пешрафта.
  Ҳамин тариқ, дар охири моҳи август фашистон Москваро ихота карданд. Ва ин хеле аламовар аст. Ва дар охири моҳи декабри соли 1947 пойтахти СССР афтод. Ва мархилаи навбатии чанг ба охир расид.
  Пас аз он он чизе, ки пештар буд, набуд... Дар давоми соли 1948 кушунхои фашистй хамрохи японхо тамоми территориям СССР-ро пурра забт карданд. Ва боз ҳам бадтар шуд...
  Чанд вакт фашистон бо партизанхо чанг карда, Сталинро дастгир карданд, ки вай якравона ба ин токат кардан намехост. Пас аз он, ки дар моҳи апрели соли 1951 раҳбари СССР бо вуҷуди несту нобуд карда шуд, ҷанги партизанӣ коҳиш ёфт.
  Немисхо хукумати лухтакмонанди Россияро ташкил карда, бо кушунхои махаллй ба мукобили партизанхо чангиданд. Ва онҳо муваффақ шуданд ... Иёлоти Муттаҳида то ҳол дар хориҷа боқӣ монд ва силоҳи ҳастаӣ гирифт.
  Гитлер марши худро ба Америка хеле дуру дароз кашол дод. Ва Штатхои Муттахида тавонистанд истехсоли оммавии бомбахои атомй ва баъд водородиро ба рох монанд. Ва он гоҳ онҳо, ҳарчанд дертар аз немисҳо, ракетаҳои баллистикӣ эҷод карданд.
  Ҳарду ҷониб тасмим нагирифтанд, ки ба ҷанг раванд. Тақсимоти доираҳои таъсир вуҷуд дошт. Ҳам ИМА, ҳам Олмон ва ҳам Ҷопон бисёр чизҳоро забт карданд ва аз ин рӯ, дар айни замон дороиҳоро ҳазм мекунанд.
  Гитлер 20 апрели соли 1957, махз дар рузи шасту хаштсолагиаш ба фалокат дучор шуд. Пас аз ӯ, Регент Шелленберг ба қудрат расид, ки Ҳиммлерро иваз кард. Ва Геринг аз нашъамандӣ мурд.
  Шелленберг дар территорияхои ишголшуда кисман либерализацияро ба амал овард. Ва дар колонияхо худидоракунии бештар чорй карда шуд. Сензура низ нармтар шудааст. Ба гайр аз партияи нацистй дигарон низ буданд.
  Шелленберг назарияи нажодпарастиро нарм кардан гирифт. Иктисодиёти рейхи сейум бо рохи рельсхои капитализм тадричан тараккй карда, дар айни замон мувофики план дарачаи зиндагониро баланд бардошт.
  Кушунхои партизанхо меафтиданд. Одамон ба интизом ва тартиботи нав одат карданд. Дар соли 1961 аввалин парвоз ба Мох ба амал омад. Ва дар соли 1976 ба Миррих.
  Бо кадом рох проблемахои гуруснагиро хал карда, таваллудро ба тартиб андохтанд.
  Пас аз Шелленберг, Клейман ҳукмронӣ кард. Вай инчунин либерализатсияро идома дод.
  Рейхи сеюм ба империяи бисёрпартиявии демократӣ табдил ёфт. Вале аз у чудо шудан мумкин набуд.
  Ҷопон низ демократияро аз сар гузаронидааст. Ва Амрико дер боз як давлати демократӣ буд.
  Дар ин чо, дар рейхи сеюм, баъд аз Клейман, президенти нав интихоб карда шуд. Ва онҳо шуданд - Наташа Rostova. Ки дар ҳақиқат аҷиб аст!
  Ва давраи демократиконй ва баробархукукй фаро расид.
  Ҷанговар ҳатто месуруд;
  Мардуми мо ба ранҷу азоб тоқат намекунад,
  Бигзор силоҳҳо - садои даҳшатангези ҷанг садо диҳад!
  Мо истодаем: бо умеди нидо,
  Китф ба китф: гирдиҳамомада, пиру ҷавон!
  
  Баланд бардоштани найзаҳо дар зангҳо,
  Нигохи сахти чанговарон - танхо бачахо!
  Замин аз ғам ҳама муйсафед шуд,
  Духтарон braids метарсанд!
  
  Мо фарзандони халки пуршарафи советй,
  Моро шикастан мумкин нест, на пулод ва на оташ!
  Барои озодй бо тамоми кувва мубориза мебарем!
  Як рамаи фашизм - бовар дорам, ки мо онро мешиканем!
  
  Бигзор онҳо ба хидмат гирифта нашаванд - талх аз озор,
  Аммо пионер худро ба чанг чамъ кард!
  Галстук дар оташ аст - ҳама чашмҳо дар он кушодаанд,
  Бо пои пуршарафи большевикон!
  
  Андиуми сарбозон бо хашм ба сӯи ҳамла фирор карданд,
  Фашистон хомушанд, гурриши тупхо канда мешавад!
  Аз неруи сурхи шикастаи металл,
  Парчами шикаста бо свастика фуромадааст!
  
  Дар куҷо батареяҳои мо аниқ медонистанд
  Ва чаро? писари далер,
  Гарчи барф пора аст, дард мекунад, бадиро азоб медоданд,
  Вақте ки дар шаб пойлуч буд, ӯ дар халта роҳ мерафт!
  
  Вақте ки шумо хурдед, ҷустуҷӯ кардан осонтар аст, осонтар аст,
  Дар ҳама гуна тарқишҳо шумо метавонед бинии худро часпонед!
  Савганд кардӣ дар сармо, дар боғ,
  Аммо касе хандид: бача ба қадри кофӣ пухта нашудааст!
  
  Духтарон ҳам тарсончакиро намедонистанд,
  Онхо аз ин хам бадтар чанг накарданд, бачахои диловар!
  Дар таътил мо ҷуфт-ҷуфт мерақсидем,
  Онхо кам-кам сухбат мекарданд - суханро бехуда сарф кардан афсус!
  
  Гитлери бераҳм - хизматгори шайтон,
  Мардуми бе ҳисоб, харом хароб!
  Аммо озодкунанда лашкарро нест мекунад,
  Охир, дар советхои куввахо хадду канор нест!
  
  Партияи Коммунистй дуст медошт ва тарбия мекард,
  Мо, пионерон барои ин диловарем!
  Барои он ки ба ҷаноби Фритс тоб наоваред,
  Мабодо юғро ба гардан нагиред!
  
  Ба мо таълим дода шуд, ки дар хоб муқаддасона бовар кунем,
  Ва аз талошҳо барои кишвар пушаймон нашавед!
  Он чизеро, ки мо тоб овардем, ҳисоб кардан мумкин нест,
  Азиз писарони Армиям Советй!
  
  Ҳеҷ яке аз мо ба синну сол ишора накардем,
  Ба худ пушаймон шавед - дигаронро эҳтиром накунед!
  Мурдан даҳшатнок аст, аммо ман наметарсам
  Рус маглубнопазир аст - армияи советхо!
  
  Ва дунёи хушбахт дар рӯи замин меояд,
  На дард, на ашк, на гам, на зарурат!
  Байрак дар тамоми сайёраи коммунизм,
  Онҳое, ки афтодаанд, дар мулки зебоӣ зинда мешаванд!
  
  
  Фюрерро пора-пора кунед
  Фюрер аз вокеаи хакикй каме дур шуда, ба Роммел пас аз таслим шудани гарнизони Толбук фармон дод, ки бе таваккуф ба суи англисхо пеш равад. Ба хамин тарик, ба онхо монеъ шудан дар хатти мудофиавй ва ишгол намудани хатхои пешакй тайёршуда.
  Ҳамларо идома дода, Роммел бо вуҷуди қувваи хеле камтар тавонист, ки Бритониёро мағлуб кунад ва аскарони мустамлика қариб бидуни ҷанг таслим шуданд.
  Дар натича Англия аз Миср ва назорат аз болои канали Суэц махрум шуд. Аммо хатто бо хамин хам душворихои коалицияи зидди гитлерй хотима наёфт.
  Фюрер армияи чоруми танкиро ба чануб нагардонд ва илова бар ин, хучумро ба Сталинград ба кахрамони Крим Майнштейн супурд. Дар натичаи ин ба немисхо муяссар гардид, ки кариб дархол шахри сохили Волгаро ишгол кунанд ва кушунхои советй барои дар он чо мавкеъ пайдо кардан вакт надоштанд.
  Муваффакиятхои кушунхои Майнштейнро мустахкам намуда, онхо кад-кади Волга пеш рафта, ба бахри Каспий расиданд. Ва баъд Туркия бо артиши миллионнафара зарбаи сахт зада, вориди ҷанг шуд. Ҷопон низ пеш аз он дар ҷанги Мидуэй пирӯз шуд ва архипелаги Ҳавайиро забт кард.
  Ва хамин тавр самурайхо дар Шарки Дур фронти дуйум кушоданд. Онхо дар сафхои сершумори аскарони пиёда пеш мерафтанд. Ва онҳо тавонистанд Владивостокро бурида, Хабаровскро забт кунанд ва инчунин қисми зиёди Муғулистонро забт кунанд.
  Дар натича СССР барои хучуми чавобии зимистона кувва пайдо накард. Ва немисхо, туркхо ва дигар хамрохони рейхи сеюм дар фасли зимистон кариб тамоми Кавказро забт карда, дар Боку нефтьро ишгол карданд.
  Россиян советй дар мавкеи фишори стратеги карор гирифт. Сталин хатто бо хар гуна шартхо ба сулхномаи алохида бо Германия розй шуд.
  Фюрер маълумоти разведкавй гирифт, ки дар Штатхои Муттахида кори ба вучуд овардани бомбаи атомй давом дорад. Ва аз ин хавотир шуда, ба сулхномаи алохида бо СССР розй шуд. Аммо, албатта, бо назардошти ҳама чизи аллакай забтшуда, инчунин Ленинград ва тамоми Карелия, то ба Архангелск. Ба Россиян Советй тух-ми бузург гузошта шуд. Ҷопон соҳили баҳр ва як қисми дигар заминҳои Шарқи Дурро ишғол кард.
  Сталин ноумед будани чангро дар ду фронт дарк карда, инчунин аз танкхои нави немисхо - "Пантера" ва "Паланг" тарсида, ба шартхои нихоят душвори сулху амонй кабул кард, вале Москва ва кувваи шахсии худро нигох дошт.
  Ва Фриц ҳамлаи худро дар Африқо идома дод ва ба Ҳиндустон кӯчид. Дар аввал, онҳо нақша доштанд, ки тамоми колонияҳоро аз Бритониё бигиранд ва сипас кишвари модариро забт кунанд.
  Англия дар Африка истода натавонист. Фашистхо бо мукобилияти нихоят суст тамоми китъаи сиёх, инчунин Хиндустонро ишгол намуда, бо японхо муттахид шуданд.
  Фуруд ба Англия дар мохи июни соли 1944 ба амал омад, ки дар он вакт немисхо самолётхои реактивиро ба вучуд оварда буданд ва аз чихати бартарии сифатии худ дар бахр ва хаво бартариятро пурра ба даст оварданд.
  Амрико низ то кунун ба японҳо мағлуб мешуд, зеро онҳо флоти янкиро қисм-қисм задаанд. Ва ин имкон дод, ки потенсиали хурдтари и«тисодї  уброн карда шавад.
  Англия дар мамлакати модарй зуд маглуб шуд. Ва баъд аз ин, дар он ҷо подшоҳи нави немиспарастӣ ва ҳукумат бо сардории Мосли таъин карда шуд. Аксари киштиҳои флоти Англия зери рейхи сеюм қарор гирифтанд. Моҳи август немисҳо Ирландияро забт карданд ва дар моҳи сентябр амалиёти "Икар" бо тасарруфи Исландия сурат гирифт.
  Ҳамин тариқ, Рейхи сеюм худро аз бомбаборони Иёлоти Муттаҳида эмин кард.
  Аммо ин барои Фюрер кофӣ набуд ва Фриц ба ҳамла ба Амрико шурӯъ кард.
  Як кисми кушунхо ба Аргентина ва Бразилия гузаронда шуданд. Ва қисме аз Гренландия ва Канада кӯчид.
  Албатта, дар баробари япониҳо немисҳо низ Австралияро забт карданд.
  Дар соли 1945 ба фашистон муяссар шуд, ки дар нимкураи Гарбй террито-рияхои калонеро ишгол кунанд. Амрико бо танкҳои нави немисҳои E-силсила дучор шуд, ки аз Шерманҳо ва ҳатто Першингҳо хеле бартарӣ доштанд. Э-75-и гитлерй аз хар гуна зовия аз тупхои америкой амалан гузаштанашаванда буд ва зуд ба танки асосии немис табдил ёфт. Дар мохи марти соли 1946 Штатхои Муттахида таслим шуданд.
  Ва танаффуси муваққатии ҳарбӣ вуҷуд дошт. Сталин дар ҳоле ки ором нишаста, қаиқро намеҷунбонд.
  Гитлер панч сол дам гирифт ва молу мулкро хазм кард. Ва он гоҳ, бо вуҷуди ин, ӯ танҳо 20 апрели соли 1951 Ҷопонро гирифт ва ҳамла кард. Вай дороии аз ҳад зиёд буд.
  Ҷанг ҳашт моҳ давом кард ва бо тасарруфи Ҷопон ва тамоми мустамликаҳои он анҷом ёфт.
  Баъд аз ин фюрер дар Американ Лотинй боз якчанд амалиёт гузаронда, Испания ва Португалия ва дигар мамлакатхои бетарафро забт кард.
  Туркия низ забт карда шуд.
  Маълум шуд, ки империяи Рейхи сеюм қариб универсалӣ буд. Аммо ҳанӯз ҳам СССР барҳамхӯрда буд.
  Сталин дар моҳи марти соли 1953 фавтид ва баъдан Берияро низ парронданд. Никита Сергеевич Хрущев хокимиятро ба дасти худ гирифт. Ки конгресси 20-умро бо фош кардани парастиши шахсияти Сталин ташкил кард ва ҳатто шармандавор ҷангро бохт.
  Ва Гитлер тасмим гирифт:
  - Охирин қудрати мустақил дар ҷаҳонро забт кунед.
  Хамин тавр, 1 май соли 1956 хучуми бузурги армияи азими умумичахонии рейхи сейум ба болои СССР cap шуд. Боз чанг ва хуни калон.
  Гитлер ба карибй шасту хафтсола буд, аммо каннибал ором шудан намехост.
  Сархад аз Москва хеле наздик - хамагй дусаду бист километр дар масофаи кутохтарин гузашт. Ржев аллакай шахри немис буд. Ҳамин тавр, Фриц интизор буд, ки ҳатто пеш аз тобистон онҳо пойтахти СССР-ро мегиранд ва дар ниҳоят муттаҳидшавии империяро дар миқёси сайёра анҷом медиҳанд.
  Аммо чор духтар бо сардории Наташа садди рохи онхо шуданд.
  Духтарони зебою пойлуч дар тан бикинидор шахри советии Калининро химоя карданд ва 4 майи соли 1956 аскарони немис ба он рахна зада, хучум карданд.
  Дар пеш танкҳои олмонӣ, пирамидаҳои силсилаи AG буданд. Онҳо тавоно буданд ва ҳангоми аз ҳама ҷиҳат тирандозӣ кардан ба тупҳои шӯравӣ комилан осебпазир буданд.
  Аммо дар ин маврид ба фашистон нарасид: зеро ба онҳо чор духтар - ҷодугарони хеле қавӣ муқобилат мекарданд. Ва ин чанговарон бо душман чй тавр чанг карданро медонистанд.
  Наташа бо пои луч граната партофт. Вай ба курти танки пирамидашудаи олмонй зад. Дар натиҷа, мошин ба тарафи чап ҳаракат карда, ба ҳамсояаш зад.
  Ва хар ду танк якбора таркид.
  Ва Наташа хитоб кард:
  - Ин стратегияи ман аст!
  Шарики у Зоя низ бо ангуштони барахнааш граната партоб кард. Ва вай ба кирмакхои мастодони пирамидаи фашистй зад. Ин шикаст гашту гашт ва ҳамсояашро зад. Ва боз ду танк таркид.
  Зоя фарёд мезанад:
  - Шаъну шараф ба СССР!
  Оташи минбаъда Августинро мебарад. Вай инчунин пои луч партофт, чизи хеле марговар. Ва як мошини олмониро дар катрон канда. Ва дар натича танкхои фашистй боз ба хам бархурданд.
  Ва шайтони сурхрӯй месуруд:
  Мо ғулом намешавем
  Биёед пои луч мепартоем!
  Ва он гох Светлана ба душман зарба зад. Бале, хеле дақиқ ва дақиқ. Ва инчунин бо ёрии ангуштони луч. Ва машинахои фашистй ба хам бархурданд. Ва онҳо чӣ гуна таркиш мекунанд.
  Ва Светлана месарояд:
  - Шаъну шараф ба Ватанам!
  Духтарон далерона мубориза мебаранд!
  Наташа боз бо пои луч граната партофта, ду танки немисхоро ба хам тела дода, хитоб мекунад:
  - Шаъну шараф ба Сталин!
  Зоя низ бо ангуштони бараҳнааш чизи марговаре мепартояд ва аз болои шуш хитоб мекунад:
  - Барои Руси мукаддас!
  Августина бо пошнаи барахнааш граната дода, мастодонхои фашистиро тела дода, чир-чир мекард:
  - Барои сархадхои нав!
  Светлана дар ғазаби ваҳшӣ туҳфаи маргро бо ангуштони бараҳнаи пои зебои худ партофт ва пичиррос зад:
  - Барои галабаи калон!
  Духтарон бо мошинҳои пирамида мубориза мебурданд, хеле хуб. Аммо ба мукобили ин гуна куввахои калон чй кор кардан мумкин аст? Ва акнун фашистон Калининро пурра ихота карданд ва ба чанговарон лозим омад, ки аз мухосира рахна шаванд.
  Немисхо дар давоми май Саратов, Куйбышев, Тула, Пензаро ишгол карда, Москваро пурра ихота намуда, шахрро аз хар тараф ихота карданд.
  Ва дар моҳи июн ҳамла ба пойтахт рух дод.
  Чаҳор нафари далер боз меҷанганд ва ноумедона меҷанганд.
  Наташа навбат дода, бо пои луч граната партофт ва месуруд:
  - Шаъну шараф ба олами мо!
  Зоя хам тир холй карда, боз бо пои луч граната пар-тофт ва аз болои шуш чир-чиррос зад:
  - Сталини нав бути ман аст!
  Баъд Августин оташ мезанад ва инчунин фаъолона тир мезанад. Ва бо ангуштони бараҳнааш граната мепартояд ва наъра мезанад:
  - Зафархои нав ба нав ба даст меоянд! Муборизони нав эҳё хоҳанд шуд!
  Баъд Светлана тир меандозад, рақибонро месӯзонад. Ва бо пои луч қотилро ба сӯи рақибони худ мепартояд ва нола мекунад:
  - Ин галабаи мо дар чанги мукаддас хохад шуд!
  Чор нафар дар Москва сахт чанг карданд. Аммо куввахо баробар нестанд. Шаҳр аслан аз ҷониби лашкарҳо, ҳама навъҳои ҷангҷӯёни сиёҳ, зард ва қаҳваранг, ки ба мисли хӯроки туп истифода мешуданд, фаро гирифта шуд.
  Ва 3 июль нихоят Москва фуру рафт... Дар хамин лахза немисхо Казону Ульяновск ва шахри Горькию Рязань ва дар хакикат замини то дарьёи Уралро гирифта, аллакай ба Оренбург зада даромада буданд.
  Аз шарк хам хучуми куввахои калон ба амал омад. 4 июли соли 1956 Никита Сергеевич Хрущев таклиф кард, ки ба ивази кафолати бехатарии худ ва дигар аъзоёни Бюрои Сиёсй ба рейхи сеюм таслим шавад.
  Гитлер ба ин розй шуд... Чанг баъди каме бештар аз ду мох ба охир расид. Ва таносуби куввахо аз аввал ноумед буд.
  Бо вуҷуди ин, чаҳор духтар бохтро қабул накарданд. Модоме ки СССР аллакай пурра забт карда шудааст, оё Гитлерро гирифта куштан мумкин аст?
  Ва 9 августи соли 1956 чор духтари ошно бо хамрохии писарбача Олег Рыбаченко карор доданд, ки ба бункери гитлерй хучум карда, чинояткори асосии тамоми давру замонхоро нест кунанд.
  Ҳамин тариқ, чор духтар ва як писарбачае, ки тақрибан дувоздаҳсола буданд, хеле мушакдор, танҳо кӯтоҳ дар тан ба манзили Гитлер, ки онро дар Кипр интихоб карда буданд, кӯчиданд.
  Духтар пойлуч буд ва дар бикини, писар кӯтоҳ дар тан буд ва инчунин пойлуч буд. Ҳамин тавр, ҳамаи панҷ нафар бо ҷодугарӣ айбдор карда шуданд.
  Як кӯдак ва чаҳор духтар дар ҳамла.
  Олег Рыбаченко пулсари пойлуч ва бачагона партофт, фашистонро парешон карда, чир-чир мекард:
  - Барои бузургии Россия!
  Наташа барқро аз ноф раҳо карда, Фрицро сӯзонд ва бо ангуштони бараҳнааш тӯби оташро сар дода, фашистонро сӯзонд ва суруд хонд:
  - Барои русии нав!
  Зоя хам дар хучум аст. Бо ангуштони бараҳна ӯ як тӯҳфаи қотил мепартояд. Ва синаро фош мекунад, аз он барқ мепошад!
  Баъд вай суруд хонд:
  - Бале, бо русй машхур бош!
  Августин низ синаҳояшро кушод. Вай аз пистони арғувонаш пулсар партофт. Ва вай бо ангуштони бараҳнааш барқ мепошид.
  Ва ӯ суруд:
  - Лочини якум - Ленин, дуюм - Сталин!
  Ва холо Светлана дар хучум аст. Пулсарро бо ангуштони луч чй тавр партофтан мумкин... Фашистонро торумор мекунад. Ва он гоҳ бо зипри пистони арғувонӣ. Ва вай бисьёр фашистонро несту нобуд мекунад.
  Ва суруд хонед:
  - Барои Ватан ва Сталин!
  Олег Рыбаченко боз ба хучум. Вай бо шамшерхои сехрнок фашистонро мебурад, бо ангуштони барахнааш барк мебарорад.
  Ва писар фарёд мезанад:
  - Бузургии Ватан!
  Наташа, ки фашистонро бо шамшер торумор карда, бо пои луч пулсархои дузах мепартофт, хич-чир мекунад:
  Мо фарзандони Шайтон ҳастем!
  Ва футури марговар аз пошнаи урёни духтар парид. Ва ҳамаро об кард.
  Зоя хам дар хучум аст. Ҳамаро бо шамшер мезанад. Ва бо барқи оташин аз пистонҳои арғувонӣ Фрицро об мекунад. Ва бо ангуштони бараҳна пулсарҳои ҷаҳаннамро мепартояд.
  Дар ҳоле, ки ғуррон:
  - Барои Ватани хакикй!
  Августин низ дар ҳамла аст. Ва пистонҳои ёқути вай кор мекунанд, ки барқҳоро мепошанд. Ва дастҳо мухолифонро бо шамшер мебуриданд. Ва ангуштони бараҳна пулсарҳоро мепартоянд.
  Зебои оташин фарьёд мезанад:
  - Барои Худои сиёҳ!
  Ва дар ин ҷо Светлана дар ҳамла аст. Инчунин як духтари терминатор. Аз пистони тарбуз барк ва пулсархо парвоз мекарданд. Ҳама чизи атрофи духтарро сӯзонданд. Фашистхо махсусан азобу укубат мекашиданд ва рыцархои рейхи сеюм.
  Ва духтар онро гирифта фарёд мезанад:
  - Барои Россиян бузург! Ман мубориза мебарам!
  Як писар ва чор духтар дар ҳуҷум.
  Онхо дар рохравхои бункер харакат мекунанд. Фашистонро несту нобуд мекунанд. Ба Гитлер мераванд. Дар хакикат, ин морел дар ин дунё шасту хафт сол умр дида тавонист. Ва ҳамин тавр, панҷ терминатор тасмим гирифтанд: Гитлер бас аст ва онҳо ӯро мекушанд! Инак, духтарон ва писарбачаҳо ҳаракат мекунанд.
  Олег фашистонро бо шамшер бурида, бо пои урёнаш лахтахои энергетики мепартояд ва месарояд:
  - Шаъну шараф ба Рус" бузург!
  Наташа аз пистонхои аргувонии синааш истифода бурда, инчунин фашистонро бо шамшер бурида, бо ангуштони пои урён пулсар партофта, фарьёд мезанад:
  - Барои Руси Сафед!
  Зоя дар хучум аст. Вай хам бо шамшер мебурад ва бо пистони аргувонй ба суи фашистон барк мепартояд. Ва ба худ наъра мезанад:
  - Худои Сафед галаба кунад!
  Ва бо пои урён, мисли пулсар оғоз хоҳад кард.
  Ва ин ҷо Августин дар ҳамла аст. Ҳамин тавр шадид ва зуд. Он инчунин аз пистонҳои арғувонӣ барқ мерезад, гӯё аз гӯсфанд. Ва фашистонро бо шамшер несту нобуд мекунад. Ва бо ангуштони урён чизе сӯзонда, гӯё берун партофта шудааст.
  Он гоҳ сурхсард месарояд:
  - Худои сиёҳ ғалаба хоҳад дод!
  Ва дар хучуми зидди фашистон Светлана. Ӯ онҳоро низ бо шамшер мебурад. Аз пистонҳои ёқут барқ мерезад ва бо пойҳои луч пулсарҳои зарбазананда мекунад.
  Ва аз болои шушаш фарёд мезанад:
  - Шаъну шараф ба Сварог!
  Панч нафар хашмгин мешаванд, танкхоро чаппа мекунанд, бункерхои фашистиро нест мекунанд ва гайра. Рақибонро мисли малах нест мекунад.
  Олег дар хучум. Писарбача мисли шамшер мезанад. Ва бо ангуштони урён пойҳои кӯдаконро мепартояд. Фашистон бошад, бе ягон мушкилй ба замин меафтанд.
  Ва он гоҳ суруд хонед:
  - Бале, руси бузург! Ман бо ту!
  Наташа хам дар хучум аст. Фашистон худро торумор карда истодаанд. Пулсарҳоро бо пои урён мепартояд. Пистони арғувонӣ, барқҳои барқ мепошанд.
  Ва ба худ месарояд:
  - Бузургии Россия, Сварог - маси-хи ман!
  Зоя дар хучум аст. Инчунин барқ мепартояд. Ва пистонҳои ёқути вай аз ҷараёнҳои энергия мисли қафаҳои серфинг меларзанд.
  Ва ангуштони пой, лахтаҳои оташини пулсарҳо барои худ пахш мекунанд.
  Зоя фарёд мезанад:
  - Шаъну шараф ба кайхонии Россия!
  Ва чун пошнаи луч дар миқёси бузург, ҳалокат бигирад ва таслим мешавад.
  Ва дар ин ҷо дар ҷанг ва Августин. Вай инчунин бо ангуштони бараҳна ба сӯи душман силоҳҳои харобиовар ва марговар мепартояд. Ва пистонхои аргувонии вай, гуё аз пулемёт ба сари душман чараёни кувваи девонавор ва харобй меоваранд. Ана, сурхчатоб, ки чй тавр вай фашистонро торумор мекунад. Аслан ошиқ шавед.
  Ва чӣ гуна ӯ бо пошнаи урёнаш мезанад!
  Ва гиря:
  - Барои кувва ва хиради Худои сиёхи рус1
  Ва он гоҳ Светлана дар ҳамла аст. Инчунин фашистонро бо шамшер несту нобуд мекунад. Ва пистонҳои арғувон тӯҳфаҳои маргро мепошанд. Ва чӣ гуна ӯ мегирад ва месарояд:
  - Шаъну шараф ба Россиян бузурги мо.
  Ва бо пошнаи урёнаш ба душман пулсар мезанад. Ва ӯ шамшерҳоро гирифта, хоҳад бурид ...
  Бале, панч нафар гвардиячиёни гитлерй хеле машхур ме-раванд. Ин воқеан ба духтарон лозим аст.
  Ва писарбача бо ӯ Олег Рыбаченко хеле хуб аст! Ва фашистон хеле машхуранд.
  Ин писари терминатор аст.
  Шамшерҳо мисли slash. Ва вай чарх мезанад ва фашистонро бо шамшер мебурад. Ва пулсар бо пои урён мепартояд.
  Ва гиря:
  - Барои бузургии Европа!
  Ва дар ин ҷо Наташа дар ҳамла аст. Ҳамин тавр хашмгин. Ва инчунин аз пистонҳои арғувон пулсарҳо мебароянд. Ва фашистонро торумор мекунад. Ва чунин пулсарҳои марговарро бо пои урён мепартояд.
  Ва аз болои шуш наъра мезанад:
  - Шаъну шараф ба худоёни рус!
  Худи Зоя дар хучум аст. Ва вай тамоми фашистонро бо шамшер куштааст. Ва пӯсти онҳоро ба барабан бурида. Ё дурусттараш дар ҷумбонидан. Ва бо пошнаи урён, гуё аз фашистон таслим мешавад. Ва аз пистонҳои арғувонӣ бо ҷараёнҳои энергия пур кунед. Хуб, фашистон бояд дар ҳақиқат зарар расонанд.
  Ва Зоя худ ба худ фарьёд мезанад:
  - Барои Руси муқаддас!
  Ва он гоҳ Августин боз ҳам фаъолтар шуд. Вай инчунин бо ангуштони бараҳнааш пулсарҳоро сар дод. Ва аз пистонхои аргувонй чун барк барк. Ва гӯё аз пошнаи урён пулсари барқро фурӯзон мекунад.
  Ва фарёд занед:
  - Файзи Худои Сиёҳ бо мост!
  Ва иблиси сурхрӯй душманро гирифта торсакӣ мезанад.
  Ва дар ин ҷо Светлана дар ҳамла аст. Духтаре, ки танҳо як гули ранги дурахшон аст.
  Фашистон дилпурона месузанд. Ва аз пистони ёқут чунин таркишҳои пулемёт мефиристад. ки тамоми коинотро оташ задан мумкин аст. Ва онро гирифтанд, тамоми фашистонро оташ заданд.
  Бале, Гитлер душворй мекашад, зеро ин гуна кувва ба мукобили вай аст.
  Аммо Светлана дод зад:
  -Ва ишқи Худои Сафед бо мост!
  Панҷ ҳаракат ба худ. Фашистонро бе рахм торумор мекунад. Ва нобудшавии ҷаҳаннамро нишон медиҳад. Ана, ки ҷуръат мекунад, ки пеши роҳи ин гуна духтарон биистад, ӯ мемирад.
  Олег дар хучум. Наздиктару наздиктар писарбача ба идораи Гитлер меояд. Чӣ тавр ӯ шамшерҳои худро ваҳшӣ мезанад. Ва пойҳои урёни кӯдак пулсарҳо мефиристанд.
  Оре, ба фашистон насиб на-кард, бо чунин духтарони далокатовар ва бачадое алока пайдо карданд.
  Дар ин чо Наташа аз пистонхои арғувонаш чунин тумани оташинро раҳо мекунад. Ва ин кадар фашистон сухтаанд. Ин духтар аст, як терминатори ҳақиқӣ вуҷуд дорад.
  Ва ин аст, ки чӣ тавр қотилро бо ангуштони урён ба душман сар кунед. Ва махсусан.
  Пас аз он Наташа чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба СССР!
  Зоя хам дар хучум аст. Дар ин ҷо аз пистонҳои Тарбуз ҷараёнҳои оташин медиҳад. Ва рақибони худро мағлуб мекунад. Ва пас аз навбат навбат медиҳад. Ва пистонҳои арғувонӣ гирифта, ба душман тир холӣ мекунад.
  Ва бо ангуштони урён ба душман зарба мезанад.
  Баъд месарояд:
  - Шаъну шараф ба замини мо!
  Минбаъд дар ҳамлаи Августин. Инчунин дар тарафи ваҳшӣ. Ба рақибони худ зарба мезанад. Ва пистонҳои арғувонро ба душманон мепартояд, дискҳои хеле сӯзон. Онхо фашистонро ба таври хакконй сухта хокистар мекунанд.
  Ва ҷанговар наъра мезанад:
  - Барои галабаи калон!
  Аммо дар ҳамла Светлана. Ҳамин тавр шадид ва хашмгин. Вай Фрицро бо пойҳои урёнаш мепӯшонад. Ва аз пистонакҳои Тарбуз, чунон ки он озод хоҳад кард, чизи хеле марговар.
  Ва гитлерчиёнро гирифта месузонад, баъд чанг.
  Духтар онро гирифту бонг зад:
  - Барои худоёни қавӣ, рус!
  Панҷ нафар гирифта, ба идораи Фюрер даромаданд. Гитлер пир аст. Мӯйҳои сафед пайдо шуда, дар пешониаш доғҳои бемӯй пайдо шуданд. Марди кӯтоҳ. Дар пеши назари духтарону писар ба зону афтод.
  Наташа пои урёну хунолуди худро ба дастони у бурда, фарьёд зад:
  - Сагро бибӯсед!
  Гитлер аз бӯса метарсид...
  Зоя низ фюрерро мачбур кард, ки пошнаи урёнашро бибӯсад. Гитлер торумор карда шуд.
  Баъд аз таги бараҳнаву дағалии Августин низ бӯсид. Вай каме пухтааст.
  Светлана низ маҷбур шуд, ки пойҳои урёнашро бибӯсад. Баъд духтарони фюрер онро аз дасту пояш гирифтанд. Ва ҳангоме ки кашиданд, онҳо ба чаҳор қисм пора шуданд.
  Ва Гитлер аз як зарбаи дардовар танҳо 9 августи соли 1956 гирифт ва мурд.
  Давраи хукмронии чинояткори бузургтарини тамоми замонхо ва халкхо, ки тамоми чахонро забт карда буд, ба охир расид.
  Ҷойи диктатори бузург ва хунхорро Шелленберг гирифт, ки Ҳимлерро иваз кард. Ва кобилиятноктарин писарони Гитлер, ки бо рохи бордоркунии сунъй ба даст оварда шудаанд, вориси расмй эълон карда шуданд.
  Аммо... Мубориза барои хокимият сар шуд, Шелленбергро Майнштейн сарнагун кард ва задухурдхои хунин огоз ёфт.
  
  КЛИПИ ДУЗАХ ТЕРМИНАТОР
  Дар баҳори соли 1942 яке аз коршиносони олмонӣ кашф кард, ки вай дар ҳуҷҷатҳои қалбакии олмонӣ аз пӯлоди зангногир истифода мебарад, дар ҳоле ки русҳо танҳо аз оҳани оддӣ истифода мекунанд. Ва баъд аз ин ба фармондеҳи олӣ хабар дод.
  Пас аз он, ин нюанс ба назар гирифта шуд ва агентҳои олмонӣ камтар ноком шуданд.
  Ва дар натиҷа, Фриц нақшаҳои ҳамларо дар канори назди Сталинград ошкор кард. Ва қӯшунҳо дубора ҷамъ карда шуданд. Вакте ки хучум 19 ноябрь cap шуд, Армияи Сурх ба мудо-фиаи хеле мустахкам дучор омад. Гузашта аз ин, дар рӯзи ҳамла ҳаво ғайрипарвоз шуд ва ин авиатсия маъюб шуда, таъсири омодагии артиллерияро коҳиш дод.
  Он гох немисхо тоб оварда метавонистанд ва чанг зиёда аз як мох давом кард, ки Армияи Сурх муваффакияти калон ба даст наовард.
  Африқо низ каме фарқ мекунад. Роммел аз Аврупо қувваҳои бештар гирифт ва тавонист бар зидди амрикоиҳо ҳамлаи олиҷаноб кунад. Зиёда аз яксаду панчох хазор солдатхои камтаълим ва камтачрибаи Америка асир шуданд. Ва сарбозони Роммел Алҷазоир ва Марокашро низ забт карданд.
  Баъди ин Штатхои Муттахида бо Вермахт бастани сулхномаро талаб карданд. Немисхо аз чанг баромадани Америка истифода бурда, Роммелро боз хам мустахкам карда, Англияро дар Либия ва Миср маглуб карданд. Дар айни замой немисхо хучуми аскарони сурхро дар назди Ленинград, кушиши нави хучуми назди Сталинград ва дар самти Ржев - Сычовро зада гардонданд. Бахор нисбатан ором гузашт. СССР дар зимистон муваффакият ба даст наоварда, кувваи худро сарфа кард. Ва немисҳо дар Африқо ва Шарқи Наздик пеш мерафтанд. Пас аз суқути Миср, Ироқ ва Кувайт забт карда шуд. Як қисми Сурия аз ҷониби Туркия ишғол карда шуд. Ки ба ҷанг бо Бритониё рафт.
  Тобистон хам дар фронти шаркй оромй ба амал омад. Фашистхо дар Судон пеш рафта, ба Эрон ва Шарки Наздик пеш рафтанд. Танхо дар мохи август кушунхои сталинй кушиш карданд, ки дар назди Сталинград пеш раванд. Аммо онҳо боз дар як муҳофизати сахти Олмон дучор шуданд.
  "Пантера", ки тупхои зирех-нок, дакик ва тезпарвоз дошт, махсусан дар мухорибахои мудофиавй махорати хуб нишон дод.
  Немисхо тамоми соли чилу сеюмро дар шарк барои мудофиа гузаронданд. Дар ин миён онҳо Африқоро забт карданд ва пас аз ворид шудани Эрон ба Ҳиндустон бо Ҷопон муттаҳид шуданд.
  Дар зимистон Армияи Сурх кариб пеш намерафт. Сталин имкониятхои сулхро санчида баромад. Ва немисхо мустамликахои Англияро хазм карданд. Черчилл бемор шуд ва худро ноамн ҳис карда, пас аз аз даст додани колонияҳо бо немисҳо созиш баст. Ин дасти фашистонро дар шарк кушод.
  Ва дар моҳи майи соли 1944 ҳамлаи Вермахт дар самти баҳри Каспий оғоз ёфт.
  Дар набардхо "Пантера" -2 ва "Паланг" -2 иштирок доштанд. Ин машинахо кувваи худро нишон доданд, вале чизи асосй самолёти реактивй мебошад, ки дигар баробар набуд. Аз ҷумла, ME-262 ва XE-162.
  Бале, бисьёр арабхо, африкоихо, хиндухо ба аскарони пиёда кабул карда шуданд. Онхо мисли хуроки туп ба пеш баромаданд.
  Хуб, дар ҷанг чӣ гуфтан мумкин аст, то дар ҷанг!
  Душман ҷасадҳоро партофта, ба баҳри Каспий рахна зада, Кавказро тавассути хушкӣ рад кард. Ва туркҳо аз ҷануб зарба заданд ва лашкари Роммел.
  Бастани пурра...
  Вермахт бештар аз сесад дивизияро ба хучум партофта, асосан аз хоричиён иборат буд. Ва ӯ пешравии назаррас ба даст овард.
  Гарчанде ки Армиям Сурх кахрамонона чангид.
  Хусусан чор духтар - Наташа, Зоя, Августин ва Светлана.
  Онхо махсусан бо пои луч ба суи душман тухфахои марг мепартофтанд.
  Аммо ҳатто чор ҷодугари ҷасур ва зебо, умуман, беқувват буданд.
  Кавказ дар тобистон пурра забт карда шуд. Дар тирамох фрицхо аз чануб пеш рафта, Саратов ва Куйбышевро низ ишгол карданд. Ва инчунин Уротеппа, Гурьев ва ба Оренбург наздик шуданд.
  Дар зимистон онҳо қатъ шуданд. Оромии муваккатй хукмфармо буд. Танхо дар худи Оренбург чангхо ба амал омаданд. Ва ин шаҳр боз афсонавӣ шуд. Онхо дар вай давраи Емельян Пугачёвро ба хотир оварданд.
  Фюрер чанд муддат кушиш мекард, ки бо Штатхои Муттахида ва Англия дар бораи сулхи охирин гуфтушунид кунад. Сипас онҳо ҷангро бо Ҷопон идома доданд. Ҳарчанд бе муваффақият. Самурайҳо дар баҳр якчанд ғалаба ба даст оварданд.
  Бахори соли 1945, 20 апрели соли чорй амалиёти "Кремль" бо хучуми Москва cap шуд.
  Мубориза хеле шадид гардид. Немисхо ба чангхои хунин кашида шуданд. Чанговарони советй кахрамонона мечангиданд. Бо вучуди ин немисхо баъди се мохи чангхои якрав бо истифода аз самолётхои реактивй, танкхои охирини серияи Е Москваро ихота карданд. Дар дигар самтхо ба онхо муяссар шуд, ки Тамбов, Пенза, Ульяновскро гирифта, ба суи Уфа пеш раванд.
  Дар моҳи август Рязань афтод ва фосила бо Маскав боз ҳам васеътар шуд.
  Сталин бо хар шароит сулхро таклиф мекард. Фюрер ба ин эътибор надод. Аммо Маскав то моҳи декабр тоб овард, ки дар ниҳоят он гирифта шуд.
  Фриц низ то охири сол Горький ва Казонро ишгол кард.
  Пас аз танаффуси зимистона дар моҳи майи соли 1946, Фриц ба Урал кучид. Ҷангҳо аллакай дар авҷ буданд, на он қадар пуршиддат. Бисьёр генералхо хиёнат карда, бе чанг таслим шуданд. Бале, худи Сталин низ ба сактаи мағзӣ гирифтор шуд ва он қадар ба ҷанг омода набуд.
  Баъди забт шудани Свердловск хукумати СССР ба Новосибирск кучид.
  Аммо армияи вермахт аз паси онхо рафтанд.
  Дар давоми сол шаҳрҳо забт карда шуданд. Пас аз он ки Новосибирскро тӯфон гирифт, Сталин розӣ шуд, ки ба ивази амнияти шахсӣ таслим шавад.
  Ва дере нагузашта созишномаи сулҳ байни Ҷопон ва Иёлоти Муттаҳида баста шуд. Англия ва Америка дар охир хамаи музаффариятхои Вермахтро эътироф карданд.
  Гитлер бисьёр территорияхоро забт карда, хамрохи японхо империяи мустамликавии худро ба вучуд овард.
  Аммо ба вай дер нагузашта буд. 20 апрели соли 1957 духтарони ҷодугар тасмим гирифтанд, ки бар зидди Фюрер амалиёт гузаронанд. Дар манзили як диктатори аллакай миёнсол чор ҷодугар ҳамла карданд.
  Ҷанговарон, ки дар тан бикини доранд, дар даст шамшерҳои ҷодугарӣ доранд ва бо пойҳои луч барқ ва пулсарҳоро мепаронанд.
  Наташка осиёби бодиро идора карда, фашистонро бурида, бо ангуштони пои урёнаш лахтаи энергия андохт ва фарьёд мекард:
  - Шаъну шараф ба Ватан!
  Зоя бо шамшерҳои ҷодугарӣ мезад. Вай шиками фашистонро шикофта, чир-чир мекард:
  - Барои сархадхои нав!
  Ва бо ангуштони луч чӣ гуна пулсарро озод кардан мумкин аст.
  Баъд дар ҳамлаи Августин. Вай инчунин осиёбро бо шамшерҳои ҷодугар идора мекунад. Баъд бо пои луч чизи марговар мепартояд.
  Баъд харфи сурх мегуяд:
  - Барои Худои сиёҳ!
  Баъд дар хучум Светлана. Он инчунин бо шамшер мебурад ва бо ангуштони бараҳна раъду барқро раҳо карда, фашистонро мебурад.
  Баъд Наташа ба хучум cap карда, мухофизони гитлериро торумор карда, фарьёд зад:
  - Ва ман як калом, хама фашистонро мерезам!
  Ва бо пойҳои луч мисли духтари pulsar, ва ӯ хоҳад партофт.
  Ва инак, Зоя дар ҳамла аст. Шамшерҳо мисли ресандагӣ, ва буридан гӯшт. Ва бо ангуштони бараҳна ӯ барқро раҳо хоҳад кард.
  Он гоҳ фарёд мезанад:
  -Ман як духтари олӣ дорам!
  Минбаъд дар ҳамлаи Августин. Он ҳам чарх мезанад... Ва ӯ аз синааш як-ду барк партофт. Ва пулсар бо пойҳои урён мепартояд ва фарёд мезанад:
  - Ман як ҷанговари олӣ ҳастам!
  Ва муйхои сурхи у мисли байраки пролетарй чилва мекунанд.
  Ва дар ин ҷо Светлана дар ҳамла аст.
  Шамшерҳои вай чарх мезанад ва пойҳои урёнаш лахтаҳои энергияро пароканда мекунанд ва барқ аз ноф парвоз мекунад.
  Духтар месарояд:
  - Мо аждаҳоро бурида, Фюрерро мекушем!
  Наташа хам шамшерхои худро дар хучум зада, фашистонро торумор мекунад. Ва пойҳои урёнаш снарядҳои марговар мепартоянд.
  Ва тобут дар гвардиячиёни фашистй меронад.
  Ва духтар ба худ месарояд:
  - Ман як муборизи нобудкунанда ҳастам,
  Ва терминатори бузург ...
  Атомро якбора пора кард,
  Ва ба девор сар кунед!
  Зоя дар ҳуҷум, онро гирифта, бо ангуштони бараҳнааш партофт, чизе ки бомро вазад.
  Ва чӣ тавр суруд:
  - Шаъну шараф ба масофахои кайхонй!
  Ва боз шамшерҳои вай душманонро ба пораҳои хурд ва гӯшти пора-пора пора карданд.
  Ва дар ин ҷо дар ҳаракати Августин. Чӣ тавр вай фашистонро торумор мекунад. Ва пораҳои гӯшти хунолуд ба ҳар тараф парвоз мекунанд.
  Ва духтараки пои урён низ ба пулсар таслим шуда, аккос мекунад:
  - Ман як зебоии олӣ ҳастам! Ки ҳама дӯст медоранд!
  Ва дар ин ҷо Светлана дар ҳаракат аст. Он инчунин барқро аз ноф раҳо мекунад. Ва бо пои луч пулсар ба фашистон меафтад. Ва шамшерҳои вай, хуб, танҳо чаллодон.
  Он гоҳ духтар чир-чир-чиррос мезанад:
  - Шаъну шараф ба Ватан!
  Наташа дар як девонавор аст. Ба Фриц ҳамла мекунад. Онҳоро мерезад ва футурҳои оташинро бо пошнаи луч мепартояд.
  Ва ба худ месарояд:
  - Шаъну шараф ба хонаи мо!
  Ва ӯ низ аз ноф як лахтаи энергияро партофт.
  Зоя бо шамшер осиёби бодиро идора мекунад. Як даста фашистонро махв мекунад. Ва он гоҳ, чун бо ангуштони урён, он ба душман мепартояд. Ва душманонро ба ҳар тараф пароканда кунед.
  Баъд месарояд:
  - Шаъну шараф ба подшохони рус!
  Ана Августин дар як ҳамлаи сахт аст. Рақибонро маҳв мекунад. Ва акнун пои урёнаш барк мепартояд... Ва пулсар аз нофи урёнаш мебарояд. Ва ба самти мухофизони гитлерй пароканда мешаванд.
  Баъд духтари сурхруй суруд хонд:
  - Аз ман ра®матро интизор нашав!
  Светлана хам дар хучум аст... Харифонро торумор кардан, торумор кардан. Аз ноф барк мепартояд. Ва бо ангуштони бараҳна, гӯё дурахшон, тамоми каскадҳои энергия ҷараён доранд.
  Ва ба худ суруд мехонад:
  - Ман хеле миннатдорам
  Ман аз маймун сардтарам!
  Наташа хам дар хучум аст... Чи тавр вай бо шамшер мебурад. Ва бо пойҳои луч, қотил оғоз хоҳад кард. Ва инак парвози барк аз ноф.
  Баъд духтар гиря мекунад:
  - Барои шаъну шарафи Ватан!
  Баъд Зоя меояд. Он инчунин душманонро нест мекунад. Барк аз паси дахон мерезад. Вай бо ноф лахтахои энергия мепартояд. Ва ба худ наъра мезанад:
  - Ман чемпиони партовҳо ҳастам!
  Ва пойҳои луч мисли ресандагӣ.
  Минбаъд Августин дар ҳуҷум. Вай фашистонро бо шамшер мезанад ва онхоро ба салати хурд мебурад. Ва бо пои урён мисли пулсар мепартояд. Ва хатто ду барк аз ноф... Ва даххо фашистон дар хамон чо бирьён шудаанд!
  Ҷанговар месарояд:
  - Ба номи Модар Модар!
  Ва боз, пойҳои луч мисли болға задани пулсар!
  Ва он гоҳ дар ҳамлаи Светлана. Ин гуна духтарест, ки сардтар буда наметавонад. Ин ҷанговар онро гирифта, бо пойҳои луч барқ парад. Ва футурҳои нобудшавӣ аз ноф берун хоҳанд рафт. Ва ин аст, ки ҷанговар фарёд мезанад:
  - Ба сарам фахмид, ки чубчук чизел дорад!
  Наташа дар харакат аст. Харакат карда, даххо фашистонро буриданд. Ва духтарак, ҳанӯз бо ангуштони урёнаш, маҳсулоти нобудкуниро баровардааст. Аз ноф як пораи барқ, ва суруд:
  - Подшоҳи ман, бузургтарин подшоҳи ҷаҳон!
  Ва пулсар аз пошнаи урёни духтарак парид.
  Зоя харакат мекард. Вай онро бо шамшерҳои худ гирифта, бурида. Душманон кӯфта, чашмони ёқути чашмак заданд. Ва аз ноф сутуни неру. Ва пулсарҳои ҳалокати пойлуч.
  Ва чӣ тавр суруд:
  - Ман чемпион мешавам!
  Ва он гоҳ дар ҳаракати Августин ... Шамшерҳои вай, мисли теғҳои осиёб. Вай бе ягон дудилагй худро мебурад. Ва аз ноф тирҳои тез аз оташи ҷодугарӣ магасе. Ва пои бараҳнаи духтар ин гуна туҳфаҳои нобудиро медиҳад.
  Ва худи сурхча наъра мезанад:
  - Чемпионати калон!
  Светлана низ тӯҳфа нест. Вай онро гирифт ва бо пои урёнаш пораҳои шишаи шикастаро партофт. Ва ду дазор фашистон мурда хобидаанд. Ва чӣ гуна аз ноф он як хатти пурра медиҳад. Ва он бе мушкилот тамоми фашистонро даравад.
  Ва бо чашмак зада мегуяд:
  - Ман орзуи калон дорам!
  Наташа бо шамшерҳои ҷодугарӣ осиёби сегонаро чарх мезанад. Бо ангуштони бараҳна тӯҳфаҳоро гирифта мепартояд. Ва бо пошнаи бараҳнаи худ, оташин чанд ҳубоб хоҳад дод ...
  Ва аз ноф як каскади тамоми барк.
  Баъд месарояд:
  - Шамшери лазерӣ,
  Душманонро буридан мехоҳад!
  Зоя дар хучум аст. Ва шамшерҳои вай пармаҳои воқеии алмос мебошанд. Ва Фрицро мисли садафи сад фунт пора кунед. Аммо вакте ки духтарон пои урёнро гирифта, чизи хунинро партофтанд.
  Ва он гоҳ он гирифт ва шикаст.
  Зоя бонг зад:
  Мо чемпионҳои нав ҳастем!
  Ва ин ҷо Августин дар ҳаракат аст. Чӣ тавр вай душманонро буридааст. Ва шамшерҳои вай ҳамаро мебурад.
  Ва бо пойҳои луч, ҳама гуна ҳадяҳои марг парвоз мекунанд.
  Ва Августин месуруд:
  - Барқи муқаддаси ман!
  Ва аз даҳони ӯ оташ мебарояд!
  Ва дар ин ҷо Светлана дар ҳаракат аст. Ҳамон тавре ки аз ноф як ҳадяи қудрати кушанда раҳо шуд.
  Баъд духтар суруд хонд:
  - Ман қаҳрамони мутлақ ҳастам!
  Ва вай пойҳои урёнашро гирифта, пулсар фиристод. Ва оташи дӯзах аз гулӯяш берун рафт. Ва акнун пошнаи луч ба футурҳо таслим шуд.
  Ва аз ноф барқи марговар ва кушанда мепарад.
  Наташа низ шамшерро истифода мебурд. Бисьёр фашистонро торумор карданд. Ва он чи гуна аз ноф бо барқ озод мешавад. Ва муҳофизони Фюрерро ба қисмҳои хурд пора кунед.
  Пас аз он ӯ месарояд:
  - Барои Ватан ва озодй то охир!
  Ва бо ангуштони луч, чизи комилан марговар озод карда мешавад.
  Зоя, ки ба душманон ҳамла карда, дандонҳояшро нишон дода, гурриш кард:
  - Экипажи ваҳшӣ! Душманро торумор кунед!
  Ва ӯ низ онро бо пойҳои луч берун хоҳад кард. Ва аз ноф чунин навбатхои марговар мерафтанд.
  Духтар дод зад:
  - Шарманда!
  Ва он гоҳ Августин ҳаракат кард. Вай инчунин чашмони зумуррадро дурахшид. Ва аз ноф як даста барқро партофт. Ва бо ангуштони бараҳна ба сӯи душман зад.
  Ва вай бо шамшер зад ва дод зад:
  - Ман аз ҳама чемпионҳои ҷаҳон боло ҳастам!
  Ва он гоҳ дар ҳамла Светлана. Хамин тавр, хама хирман ва мебуранд. Ва ӯ як духтари ҷасур ва ҷасур аст. Инчунин аз ноф, айнан тири пулемёт мепарад. Ва бисьёр фашистонро торумор мекунад. Ва пойҳои луч чунин бастаҳои энергияро дар ҷӯйҳо мепартоянд.
  Ҷанговар месуруд:
  - Мақсад наздик аст!
  Ва барои партофт қувват ҷамъ кунед!
  Бале, нихоят чор нафар ба кабинети Гитлер даромаданд. Ҳама посбонҳояшро куштанд. Ва фашисти раками як аз зери кат бароварда шуд.
  Гитлер гиря кард:
  - Полша медихам!
  Наташа бо киноя пурсид:
  - Ё шояд Қафқоз?
  Фюрер бонг зад:
  - Бале, акаллан ду Кавказ, танхо накушед!
  Духтарон бо як овоз ҷавоб доданд:
  - Пойҳои моро бибӯсед!
  Гитлер оҳу нола, навакак шасту ҳаштсола шуда буд, ба зонуяш хазида, пойлуч ва пошнаи мудаввари духтаронро мебӯсид. Онҳо хандиданд ва хандиданд.
  Фюрер хар як таги чанголуду хунолуди духтарро се бор бусид.
  Баъд аз ин Наташа Гитлерро бо ангуштони бараҳнааш аз дасти рост, Зояро аз чап, инчунин бо пои урён гирифт. Августина ва Светлана Фюрерро бо ангуштони бараҳнаашон аз тағояш гирифтанд.
  Пас аз ин, духтарон бузургтарин ҷинояткори ҳама давру замонҳоро ба ҳар тараф мекашанд ва онро мегиранд, пора-пора мекунанд.
  Ҳарду дасту пои Гитлер канда шуданд ва аз зарбаи дард ҳокими аждаҳо дар ҳамон ҷо ҳалок шуд.
  Он қасос қотил ва бузургтарин ҷаллодро дар таърихи ҷаҳон ёфт.
  Дар ин ҷо афсона ба охир мерасад, гарчанде ки дар ин сайёра он як воқеияти даҳшатнок шудааст ва ҳар кӣ гӯш кард, иҷро шуд!
  
  
  СОХИРХО БА ЗИДДИ ГИТЛЕР
  Дар соли чилу якум Гитлер баъди забт шудани чазираи Крит фикри худро дар бораи ба СССР рафтанаш дигар кард. Далели он, ки Сталин ҳангоми ҳамла ба Югославия ба Олмон ҳамла накардааст, Фюрерро бовар кунонд, ки нақшаи аз шарқ дучор шудан ба ӯ нест.
  Гайр аз ин пешгуихо нишон медоданд, ки дар шарк галабаи осон ба даст намеояд ва ба он чо нарафтан бехтар аст.
  Фриц гурӯҳи Роммелро мустаҳкам кард ва тавонист Туркияро ба иҷозаи нирӯҳо ба Шарқи Наздик водор кунад. Англия дар Миср комилан маглуб шуда, аз Ирок ва Шарки Наздик пеш карда шуд. Дере нагузашта Франко ба забти Гибралтар розӣ шуд.
  Баъд аз ин, немисҳо аллакай метавонистанд нерӯҳои худро бидуни мушкилот ба Африқо ва минбаъд ба Шарқи Наздик интиқол диҳанд.
  Пал Ҳиндустон. Ва баъд аз он, бидуни мушкилоти нолозим, танҳо дар шаш моҳ, Қитъаи Сиёҳ забт карда шуд. Ва авҷи авҷи ҳамла алайҳи Бритониё ва фуруд омадани қӯшунҳо ба кишвари модар дар моҳи ноябри соли 1942 буд.
  Дар давоми ду ҳафта Англия афтод. Ва Фриц ниҳоят худро дар нимкураи шарқӣ ҷойгир карданд.
  Аммо чанг бо Штатхои Муттахида хануз давом мекард. Ва он аз сабаби дур будани укьёнус ва душворихои интиколи кушунхо кашол ёфт.
  Немисхо ба сарватхои Африка, кис-ми зиёди Осиё ва Австралия такья карда, флоти калони харбии бахрй барпо мекунанд. Онхо якчоя бо Япония чанги зериобй бурда истодаанд.
  Солхои чилу сеюм ва чилу чорум дар мухорибахо дар бахр гузашт. Исландия ва Гренландия забт карда шуданд. Ва дар чилу панҷум, ки аллакай дорои танкҳои силсилаи "Е" буданд, немисҳо ба Канада фуруд омаданд ва қувваҳои худро дар Аргентина мутамарказ карданд.
  Нақшаҳои онҳо чунин буданд. Гарчанде ки алокаи тулонй хучум кардан ба Штатхои Муттахидаро душвор гардонд.
  Аммо дар моҳи сентябр қисми зиёди Канада ишғол карда шуд.
  Немисхо ва хам кушунхои Япония ба районхои шимолии Штатхои Муттахида дохил шуданд.
  Аммо баъд Фрицро чор духтар пешвоз гирифтанд.
  Моника, Лея, Гертруда ва Анжелина.
  Чаҳор зебосанам вориди ҷанг шуданд. Моника, Лиа, Гертруда малламуй ва Анжелина сурх аст.
  Ва бигзор духтарон лашкари бузурги Рейхи сеюмро несту нобуд кунанд.
  Онхо аз пулемётхо тир холй мекунанд.
  Дар ин ҷо Моника бо пои луч норинҷак партоб мекунад ва месарояд:
  - Шаъну шараф ба қуввати ман! Ҳама даравида шудаанд!
  Лея навбат медихад. Он инчунин душманонро дар як зарба мезанад ва дар болои шушаш чир-чир мекунад:
  - Армиям пурзур аст!
  Ва бо пои урёнаш туҳфаи маргро мепартояд.
  Анжелинаи оташин ё сурхмӯй бо ангуштони бараҳна ва чир-чирросҳои худ тӯҳфаи маргро оғоз мекунад:
  - Ғалабаи ман!
  Ва инчунин навбат медиҳад!
  Ғайр аз он, Гертруда аллакай бо пои луч атои маргро мезанад ва чӣ тавр гӯшношунид нола мекунад:
  - Ман чемпионам!
  Ва боз як хати қотилро оғоз хоҳад кард.
  Моника боз ба суи лашкари фашистон тир холй карда, месарояд:
  - Шаъну шараф ба олами ман!
  Ва бо ангуштони бараҳна ӯ тӯҳфаи марговари маргро мепартояд, рақибонро зарба мезанад.
  Ба оташ ва Лея роҳбарӣ мекунад. Вай духтари хеле доно аст. Ва пои луч ба суи душман мисли граната партофтан.
  Ва духтар наъра мезанад:
  - Ман як ҷанговари гипери ИМА ҳастам!
  Баъд Ангелина тир холй мекунад. Ин корро хеле дуруст мекунад. Ва тӯҳфаи марговар аз ангуштони бараҳнааш парвоз мекунад.
  Ва духтари зебо наъра мезанад:
  - Ман чемпиони мутлаки чахон хохам шуд!
  Ва чӣ гуна ҷанговар забони дарози худро нишон хоҳад дод!
  Ва он гоҳ Гертруда кӯшиш кард. Ва инчунин чӣ гуна навбат хоҳад дод. Ва он гоҳ, бо ангуштони бараҳна, ӯ ҳадяи маргро мепартояд.
  Ва ҳамаи мухолифонро ба пораҳои гӯшт пароканда кунед.
  Инак, чор нафар духтарон фаъолона мехнат мекунанд. Фишор, армияи душман равшан тамом мешавад.
  Ҳарчанд не, танкҳои пурқувват пайдо мешаванд, силсилаи E. Хайр, духтарон онҳоро интизоранд.
  Моника бо пои бараҳнааш граната мепартофт ва чир-чир мекунад:
  - Мо дар кайхон чанг мекунем!
  Ва аз пошнаи урёнаш атои марг аз кирми E-50 парид. Ин мошин вайрон шуда, бозистод.
  Ҷанговар дод мезанад:
  - Супер!
  Лея оянда дар ҷанг. Инчунин бо пои урён, чун туҳфаи марг мепартояд. Душманро мешиканад. Ва танк танг шуд.
  Ва ҷанговар наъра мезанад:
  - Ман духтари бикинидор ҳастам!
  Оянда Ангелина аст. Вай инчунин бо пои луч ба суи самолёти Е-75 граната мепартояд ва вампири немис душворй мекашад.
  Ва ҷанговар фарёд мезанад:
  - Ман ҳамонам, ки дараҷаи олӣ нишон медиҳам!
  Ва Гертруда ҷанг мекунад. Ҳамчунин ҷанговаре, ки раҳм ва шубҳаро намедонад.
  Зебоӣ онро гирифта, чир-чир кард:
  - Регата калон!
  Ва гранатаи марговар аз пои луч парвоз кард.
  Моника боз тир мезанад ва чир-чир мекунад:
  - Аэробатика ва экипаж!
  Дасти урёни вай низ мегирад ва ҷараёни марг мепартояд. Ва ҳамаи душманонро нест кунед.
  Пас аз он ҷанговар вякнет:
  - Ман як духтари олӣ ҳастам!
  Ва Лея кахрамони хакикии чанг аст. Ва зарба задан ба душманон. Ва бо пои урён граната мепартояд ва як даста душманро гирифта, пора-пора мекунад. Ва пас аз дод задан:
  - Ман он духтари Супермен ҳастам!
  Ва дар ҷанг, Ангелина, инчунин бо пои луч тӯҳфаи маргро мепартояд. Душманро пора-пора карда суруданд:
  -Ҷаҳаннам, ман дев ҳастам!
  Ва ба душман дар як таркиш таркиш кунед.
  Ва ин ҷо Гертруда дар тӯби кюи аст. Вай бе ягон маросим ва бадгумонй худашро парронад. Ва ӯ онро мегирад, бо ангуштони бараҳнааш, ӯ тӯҳфаи маҳв хоҳад кард ва душманонро пора-пора хоҳад кард. Оё ин хеле ҷанговар аст?
  Чаҳор духтар мисли рыцарҳо ё фариштаҳо меҷангиданд. Аммо ҳама чиз маҳдудият дорад. Ва ҳамин тавр, ҷанговарон ақибнишинӣ карданд ...
  Тирамоҳу зимистони соли чилу панҷум, дар ҷангҳои якрав гузашт. Қувваҳо нобаробар буданд. Немисҳо танкҳои силсилаи E доранд, нисбат ба Шерманҳо ва ҳатто Першингҳои хурд хеле қавитаранд. Ва авиацияи реактивй умуман баробар надорад. Ва ҳатто ҳавопаймоҳои дискӣ пайдо шуданд, ки ба ҳама гуна силоҳҳои хурд комилан осебпазиранд.
  Ҳамин тариқ, ИМА тадриҷан аз ҷониби ҳама гуна дивизияҳои хориҷии Рейхи сеюм забт карда мешавад.
  Аксарияти Амрико дар тирамоҳу зимистон забт карда мешавад. Илова бар ин, шӯришҳо дар ҷануби Иёлоти Муттаҳида ва хиёнати генералҳо бо решаҳои олмонӣ. Инчунин бартарии бешубҳа пулемётҳои нав ва ҳатто танкҳои зеризаминии Вермахт.
  Ва дар баҳори апрели соли 1946, пас аз он ки лашкари рейхи сеюм Вашингтон ва Ню-Йоркро ихота кард ва гирифт, Иёлоти Муттаҳида таслим шуд.
  Хамин тавр, боз як сахифаи чанг варак зада шуд.
  Аммо дар соли 1947, дар мохи май, ин дафъа бо Япония чанги дигар cap шуд.
  Ва маъракаи зидди СССР боз мавкуф гузошта шуд.
  Ва холо чор нафар духтарони ШМА таслим нашуда, боз ба мукобили душман чанг карда истодаанд.
  Тобистони чилу хафт ва гармй, чанговарони бикини. Ва онҳо бо худ мубориза мебаранд.
  Моника бо пои бараҳнааш граната мепартофт ва чир-чир мекунад:
  - Ман терминатор ҳастам!
  Ва навбат медиҳад.
  Лея низ тир меандозад ва хеле хуб мекунад. Ва боз пои урёнаш чизе мепартояд. Ва онҳо нобуд мекунанд.
  Ва духтар фарёд мезанад:
  - Бо аэробатика мубориза баред!
  Ғайр аз он, Ангелина тирандозӣ мекунад. Рақибонро шикаст медиҳад. Онҳоро гурӯҳ-гурӯҳ берун мекунад. Ва ангуштони бараҳнаи вай боз чизеро бераҳмона қотил мепартоянд.
  Ҷанговар дод мезанад:
  - Ман чанголи пӯлодӣ ҳастам!
  Ва Гертруда худашро парронад ва душманонро даравад. Пас аз ин бо пои урён туҳфаи маргро мепартояд ва мегӯяд:
  - Мавзӯи ҳарбӣ ва математика!
  Ва боз, чӣ гуна ӯ ҳамаро мегирад ва ба девонаворӣ медарояд!
  Бале, чор нафар мубориза мебаранд. Аммо куввахо баробар нестанд. Танкҳои нави силсилаи E-50 U, ки дорои тарҳбандии зичтар, камтар аз ду метр баландӣ ва зиреҳи паҳлӯии 170, пешонии 250 мм ва вазнаш шасту панҷ тонна бо муҳаррики 1800 қувваи асп мебошанд.
  Ба ин гуна япониҳо муқовимат накунед. Инчунин ба мукобили ME-462, ки бе ягон маросим хамаи самолётхои душманро монанди колобокхо несту нобуд мекунад.
  Ва бар зидди, инчунин дискҳои парвоз. Ва онҳо ҳама чизро вайрон мекунанд.
  Хулоса, дар зарфи шаш мох Япония тамоман маглуб шуд ва хамаи мустамликахояшон забт карда шуданд.
  Ва чӣ шуд. Фюрер дере нагузашта, гайр аз СССР хамаи мамлакатхои чахонро забт кард.
  То хол хама чиз каму беш осоишта буд. Аммо баъдан Сталин мурд ва Никита Хрущев ҳокимиятро ба дасти худ гирифт. Ва боз муносибатҳои мураккаб бо Рейхи сеюм.
  Ногуфта намонад, ки СССР яроки ядроиро ба вучуд оварда истодааст. Ва инчунин съезди бистум барпо гардид, ки сиёсати пештараро махкум кард.
  Ва 22 июни соли 1956 Рейхи сеюм бо фармони Гитлери аллакай миёнасол, вале хеле хашмгин ба хучум cap кард. Дастаи ӯ ба ғалабаи зуд умед мебахшид, аммо ӯро сюрпризи ғайричашмдошт интизор буд!
  Бо лашкари Вермахт на танҳо чор духтари амрикоӣ, балки чаҳор зебову ҷодугари рус низ ба ҷанг рафтанд. Ва як гурӯҳи тамоми духтарон дар шохаҳои гуногуни артиш ва инчунин ҳама ҷодугарон!
  
  ПИСАРИ НАПОЛЕОН АЛЕКСАНДРИ I
  Наполеон ба Русия нарафт ва умуман бо хоҳари хурдии Искандари Якум издивоҷ кард. Ин ба баъзе тағйирот дар таърих оварда расонд.
  Аввалан, Россияи подшохй ба мукобили Австрия чангида, Галисияро забт кард. Дуюм, Фаронса Италияро ташкил карда, писари Наполеон ва маликаи русро ба он ҷо гузошт.
  Ва баъдан Русия ва Фаронса Туркияро забт карданд ва тақсим карданд.
  Минбаъд бо саъю кушиши якчоя Англия забт карда шуд. Колонияҳои Испания ниҳоят Фаронса шуданд, мисли аксари Африқо. Ва баъд Ҳиндустон ва Эрон ишғол карда шуданд!
  Пас аз марги Искандари Якум ва аз тахт даст кашидани Константин табаддулот ба амал омад ва сезари румӣ Наполеони 2-и чордаҳсола ба тахти Русия нишаст. Ва пас аз марги Наполеон дар соли 1836 Наполеони II ҳокими Фаронса ва тамоми Аврупо ва мустамликаҳои зиёде шуд.
  Як империяи ягона ба вуҷуд омад, ки густаришро идома дод. Наполеони II баъдтар Хитой ва Хиндохин ва тамоми Африкаро забт кард. Ва Австралия ва Канада. Ва соли 1879 дар синни кариб шасту хаштсолагй вафот кард.
  Сипас ба тахт Наполеони III нишаст. Ӯ ҳам мехост ҷанг кунад. Аммо дар тамоми чахон танхо территориям Штатхои Муттахида аз Франция забт нашуда монд!
  Ва Наполеони сеюм дар соли 1890 ҷангро бо Амрико оғоз кард. Охирин кишваре, ки моликияти Фаронса набуд.
  Ва армияи азими панч миллионнафараи солдатхои тамоми чахон ба хоки Штатхои Муттахида даромад.
  Қувваҳо нобаробар хоҳанд буд. Аммо америкоиён ба мукобили Наполеони III хеле кахрамонона чангиданд.
  Махсусан чор духтар: Моника, Лея, Гертруда, Анна! Ва онҳо мисли кобра ва қаҳрамонон меҷангиданд.
  Моника бо шамшерҳо ва бо ангуштони металлии бараҳна дискҳои тезро мезад. Ва ба рақибон мушт зад.
  Ва ҷанговар месуруд:
  - Шаъну шараф ба Америка!
  Лея низ худро бо лашкари хориҷӣ бо шамшер бурида, хашмгинона хитоб кард:
  - Шаъну шараф ба беҳтарин кишвари ҷаҳон!
  Ва низ бо пои луч як куштори сар зад.
  Гертруда бо лашкари азим ва инчунин бо пои урён меҷангид, сӯзанҳои хеле тез мепартофт ва ба душманон зарба мезанад.
  Дар баробари ин духтар хичиррос зад:
  -Ман як муборизи чунин синф ҳастам, ки супер!
  Анна низ бо пои урёнаш туҳфаҳои кушанда мепартофт.
  Ва дод зад:
  - Муваффакиятхо моро калон мекунанд!
  Аммо новобаста аз он ки онҳо чӣ гуна меҷангиданд ва ҳатто хеле қаҳрамонона, ин чаҳор нафар, аммо қувваҳои бартарии фаронсавӣ ба ҳар ҳол онҳоро мағлуб карданд.
  Духтарон асир шуданд. Дар он чо онхоро пушонда, берахмона шиканча мекарданд. Дастонашонро дар болои раф печонданд, бо тозиёна ва сими сурх мезаданд. Пойхои урёнро оташ месухтанд, ба пошнахои урён охани сурх мемолиданд. Аммо духтарон ҳеҷ гоҳ ҳукмронии нави Наполеони III-ро эътироф накарданд.
  Баъд аз ин онхоро кариб барахна дар конхо ба кор фиристоданд. Ва Амрико як вилояти нави Фаронса шуд.
  Вақте ки Наполеони III дар соли 1903 дар синни шасту ҳаштсолагӣ вафот кард, Наполеони IV император шуд. омадани ӯ ҳукмронии навро нишон дод. пурзур намудани роли парламент, кам кардани таъсири дворянхо. Оҳиста-оҳиста империяи ҷаҳонӣ бештар демократӣ шуд.
  Ва соли 1917 аввалин одам ба кайхон парвоз кард. Хамин тавр давраи кайхоннавардй кушода шуд.
  Дар соли 1922 одамон ба суи Мох парвоз карданд. Ва соли 1933 ба Миррих. Ва то соли 1950 онхо хамаи сайёрахои системаи Офтобро тамошо карданд. Аммо дар соли 2000 аввалин парвоз ба ситораҳо, як экспедитсияи кайҳонӣ оғоз ёфт. Дар ин ҷо чунин як AI танҳо ба сабаби як издивоҷи Наполеон Бонапарт бо маликаи рус аст.
  Такдири тамоми инсоният чй тавр ба хурдтарин имконият вобаста аст.
  
  БА МУКОБИЛИ ХИТОЙ МЕАФТАД
  АННОТАЦИЯ
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова дар асри XVII ба Сибирь кучида, дар он чо бо империяи Хитой, ки тахти назорати сулолаи Манчжурхо буданд, ба чанг рафтанд. Тирчиёни ҷовидона ҷараёни таърихро тағир медиҳанд, на танҳо дар Чин.
  Чанг мисли туфон давом дорад
  Писарбача бо лашкари калон меҷангад...
  Мо тумани хашмгинро аз байн бурдем
  Гарчанде ки ин баъзан ҳатто хеле душвор аст!
  
  Душман сахт девона аст,
  Тармаи пай дар пай меояд...
  Дар зери садои парчамхои сурхи дурахшон,
  Вале мо, боварй дорам, ба май му-бориза мебарем!
  
  Гумон накунед, ки моро маглуб кардан мумкин аст
  Мо ҷанговарони бузурги Худо ҳастем...
  Ва канда намешавад, риштаи зиндагиро медонам,
  Гарчанде ки баъзан он метавонад хеле сахт бошад!
  
  Бузургии Русияро дар ин донед
  ки Ватан аз хама азизтар аст...
  Ва як хонаи хеле қавӣ Русия хоҳад буд,
  Ва бадкирдори фашистиро дар ру ба ру гардонед!
  
  Бовар макун, Орда Русро мешиканад,
  Ки зону намезанад...
  Бе худдорӣ мубориза баред, натарсед,
  Ба номи наслҳои нави Genus!
  
  Барои хонаи Русия, барои хирманаш,
  Мо хеле сахт мубориза хоҳем бурд...
  Орзуи бепоён ба амал меояд
  Шумо ҷанговар нестед бо ҷони буфон!
  
  Ана, савганд мехӯрӣ ба Ватан,
  Ҷанговари Свароги бузург шавед...
  Не, хушбахтиро бар хун насоз,
  Вақте ки дар дили Исо Худо нест!
  
  Мо метавонем роҳҳои нав ба даст орем,
  Бузургии кишваре, ки гул-гулшукуфон аст ...
  Ва ҳайвони айнакчашмро бикушед,
  То ки сайёра ба зудӣ биҳишт шавад!
  . БОБИ Љ1
  Як писару як духтар, инчунин чор духтари чодугар ба Сибири Чанубй омада, хучуми хитоиро дафъ карданд. Ин як ҷанги кам маълум буд, вақте ки манчжурҳо дар Чин дар сари қудрат буданд, ки дар минтақаҳои гуногуни Осиё фаъолона паҳн мешуданд.
  Ва ҳамин тавр онҳо дар минтақаи Тибет ба русҳо ҳамла карданд. Ва достони воқеӣ, онҳо тавонистанд як қисми қаламравро аз худ кунанд. Гузашта аз ин, Русия дар он лаҳза аз ҷониби зани деҳқон ва ҷанги казакҳои Стенка Разин суст шуда буд. Бале, ва қӯшунҳо бояд ба масофаи хеле дур интиқол дода шаванд.
  Аммо писару духтари абадзинда ва чор духтари терминатор ба калъаи рус ёрй расонданд.
  Армияи бузурги Хитой ба калъаи навбуньёди рус зада даромад. Ва қувваҳо ба таври равшан нобаробар буданд.
  Дар он ҷо ҳамагӣ ҳазор рус ва дусад ҳазор чинӣ ҳастанд. Ва ба назар чунин менамуд, ки ҳеҷ гуна имконият вуҷуд надорад.
  Аммо ҷанговарони шашуми синф ба ҷанг омодаанд.
  Олег Рыбаченко дар девор. Писарбачаи ҷовидона, ки тақрибан дувоздаҳсола аст, бо ангуштони бараҳна сӯзан мепартояд. Ва ба хитойхои пеш-кадам зарба мезанад. Якбора даҳҳо.
  Сӯзанҳо ва Маргаритаро бо ангуштони урён мепартояд. Духтар рақибонро несту нобуд мекунад ва хиҷил мекунад:
  - Қувваи бузурги ман!
  Ва далерона мубориза мебарад.
  Наташа инчунин бо ангуштони бараҳнааш бумеранги пурқувватро мепартояд. Чӣ тавр рақибонро мағлуб кардан ва чирк кардан:
  - Ба номи шухрати бузург!
  Баъд Зоя хитоиро бо шамшер мебурад ва дар айни замон бо пои луч сузанхои захрдор мепартояд. Ва ба худ месарояд:
  - Дар паҳнои Русия,
  Мо ҳамаро наҷот дода метавонем!
  Ва боз шамшер ба сари харифон меафтад. Ва агар решакан кунанд, бе раҳм.
  Аммо вақте ки Аврора ба нобуд кардан оғоз кард ва бо ангуштони пойи худ бумерангҳоро партояд, ин комилан харобист. Ва чиноии кушташуда зери зарбаи шайтони сурх меафтанд.
  Ва духтар наъра мезанад:
  -Ман ҳама чизро майда карда мерезам!
  Ва чӣ гуна ӯ гирифта, бо ҳар ду шамшер хоҳад бурид!
  Ва аз пошнаи бараҳнаи вай диски тезу сӯрох мепарад. Ин одатан духтари марги пурра аст.
  Ва инак, Светлана дар чанги халкунанда. Чи хел хитойхоро азоб дихем, бо шамшер пора-пора кунем.
  Духтар шабпаракро чарх зад ва ҳафт ҷанговари Империяи Осмонӣ ба қатл расиданд.
  Ва он гоҳ сӯзанҳои тезу заҳрнок аз ангуштони пой парвоз мекунанд. Ва хитоиро ба ҳайрат меоранд.
  Олег Рыбаченко бо чанговарони зард мубориза мебарад. Шамшерхои у мисли винт милт-милт мекунанд.
  Писарак бо завк месарояд:
  - Ман қавитарин қаҳрамони ҷаҳон хоҳам буд,
  Мо Америка, Хитойро маглуб мекунем!
  Ва боз писарбача бо ангуштони бараҳнаи пойҳои кӯдакон бозиҳои тез мепартояд. Ва ду даҳҳо кушта Чин якбора афтод.
  Дар ин ҷо чунин ҷанг аст. Дар таърихи реалй Россиян подшохии пеш аз Петрин як кисми территорияи худро аз даст дод. Аммо дар ин чо чанговарони рус чанг мекунанд ва таслим шуданй нестанд.
  Олег Рыбаченко чанг карда месарояд:
  - Аммо мо рыцарҳои пур аз рӯҳи рус ҳастем,
  Оҳу нолаи буғии моро ҷаллодон ҳаргиз намешунаванд!
  Ва боз писарак хеле тез мепартояд ва бо заҳри қавӣ, ки аз ҷониби ҷодугарон ҷӯшонида шудааст, сӯзанҳои хеле борик!
  Дар пахлуи у духтар Маргарита аст. Ва инчунин пойҳои ӯ чунин сӯзанҳои марговар мепартоянд. Ва дастҳо чиноиҳои ҳамлакунандаро буриданд. Ҷанговар душманонро несту нобуд мекунад ва месарояд:
  - Ман хеле сардам, мисли деви тамоми кишварҳо ...
  Дима, Дима, Билан! Дима, Дима Билан!
  Ҳокими тамоми кишварҳо!
  Наташа низ хитоиро бурида, месарояд:
  - Дар сахари бегохй мо намегузорем, ки Шайтон галаба кунад!
  Ва сӯзанҳои марговар низ аз пойҳои урёнаш парвоз мекунанд.
  Минбаъд Зоя душманонро несту нобуд мекунад. Ва аз ин духтар, ба назар чунин менамояд, ки ларзишҳои энергияи азим мебароянд.
  Ва бумерангҳо ва сӯзанҳои тез аз пойҳои урёни зебо парвоз мекунанд.
  Ҷанговарон гиря мекунанд:
  - Ман як орзуи бузурги пойлуч ва зебоям!
  Ва боз ба рақибони худ чизи бениҳоят марговар мепартояд.
  Аммо вакте ки Аврора осиёбро ба кор мебарад ва хитоихоро мебурад, пас ин авомили нестшави аст.
  Ва он гоҳ сурхча бо ангуштони пойи худ сӯзанҳои сӯрохро мепартояд. Ва чанговарони зард мурда меафтанд.
  Аммо вақте ки Светлана лупанет. Ва дар баробари ин аз пойҳои урёнаш як даста сӯзанҳо парвоз мекунанд, ки ҳама чизро сӯрох карда мекушанд.
  Ва ҷанговарон чир-чир мекунанд:
  - Х,амин тавр, фа-шизмро дар як тин гиред!
  Ва пойҳои урёни вай боз ба сӯи чиниҳо марговар хоҳанд афтод.
  Наташа чанговарони зардро бо шамшер бурида истода, гуфт:
  - Бо фашистон осонтару душвортар буд!
  Светлана баъди аз назди осиёб гузашта истода гуфт:
  - Ва ин бо мо духтарон ҳамеша осон аст!
  Аврора, қабули мухлисонро такрор кард ва гурехт:
  - Аз ман тамоман дилгир намешавед!
  Ва аз пои урёнаш неши марговар мепарад.
  Ва Зоя онро гирифта чир-чир мекунад:
  - Мо таракан нестем, мо духтаронем - шухрати бузург!
  Ва боз аз пои урёнаш чизе парида, ба душман мезанад.
  Духтарон ин корро бо дилу чон кабул карданд.
  Ин калъа дар ин район кариб ягона калъаи русхо мебошад. Боз як-ду шахри дигар сохта шуда истодааст. Хуб аст, ки хитоиҳо сари Амурро назананд. Аммо Русия дар таърихи воқеӣ як порча қаламрави худро аз даст додааст. Як сулолаи хеле хашмгин дар қудрат дар Чин. Бо вуҷуди ин, духтарон он чизе ҳастанд, ки қодиранд полкҳои Люсиферро ба парвоз гузоранд.
  Олег Рыбаченко хитоиро бурида. Ва ҳангоме ки писар месарояд:
  - Синфи олӣ хоҳад буд ...
  Ва он гоҳ бумеранге, ки аз ҷониби пои урёни писарак партофта шуда буд, парида, фарёд мезанад:
  - Кирпуш ҳамаро бурида хоҳад кард!
  Маргарита низ ба душман партофт, ки куштор аст. Вай онро пора-пора кард ва чир-чир кард:
  -Ман хоби пойлуч ва зебоманзарам!
  Ва пои вай дискҳои ваҳшӣ хоҳад партофт.
  Дар ҷанг Наташа оянда аст. Ва он инчунин ба душман мепартояд, ки рақибонро тақсим мекунад.
  Ва вай ин корро хеле мохирона мекунад.
  Ва пойҳои урёнаш сӯзанҳои муқаррарии марговар мепартоянд.
  Баъд, Зоя дар ҷанг. Ва инчунин ба душман, ҳар гуна свастика ва бумерангҳоро мепартояд.
  Ва душманро даравад.
  Пас, вақте ки мегузарад:
  - Шаъну шараф ба подшоҳи нек!
  Аммо дар ҷанг ва Аврора. Он инчунин душманонро аз Хитой нест мекунад. Ва агар партофт, бо қувваи марговар мепартояд.
  Ва ҳангоми суруд:
  - Бале, ба номи сарзамини рус!
  Ва, инчунин, аз пойҳои урёни вай зарядҳои марговар парвоз мекунанд.
  Светлана хам душманро рухафтода намекунад. Ва аз пои луч чизе мепарад, ки марги ошкоро меорад.
  Ва ҷанговар месарояд:
  - Мо ҳеҷ гоҳ таслим намешавем! Мушкилот ба Рус намеояд!
  Ва боз хитоихо зарар мебинанд. Ва онро бе тантана гирифта реза мекунад.
  Шаш паҳлавону паҳлавон зарбаи сахт заданд. Ва душманро бурида, пойҳои луч мепартояд.
  Олег Рыбаченко хитоиро бурида, месуруд:
  - Муборизи ситорагарм, шохи ту беҳуда мезанад -
  Сарзамини шумо дар ҷалоли шубҳанок дур аст...
  Оташи чанг дар байни каторхо меларзад -
  Дар бозии яктарафа бидуни қоида!
  Ва боз як бумеранг бо пои урёни бача, ки гулӯи даҳҳо чиниро буридааст, парвоз мекунад.
  Бача, чунон ки мебинем, мубориз аст.
  Ва Маргарита низ дар ҷанг аст. Ва ҳамин тавр пойҳои урёнаш кор мекунанд. Вай душманонро бе ягон шак хеле сард нест мекунад.
  Ва шамшерҳои вай мисли чаллодонанд.
  Ҷанговар хиҷил мекунад:
  - Шаъну шараф бод!
  Наташа низ бо пои урёнаш оташ мезанад ва марговарро мепартояд. Ва дар айни замон бо шамшер фаъолона мебурад.
  Дар як вақт садо медиҳад:
  - Хамрохи ман - экипажи давлатй!
  Баъд дар мубориза Зоя аст. Инчунин шайтони баландтарин дараҷаи нобудшавӣ. Чӣ тавр бабочкаро бо шамшерҳо нигоҳ доштан мумкин аст. Ва он гоҳ ӯ бо пои луч унсурҳои зарбазанандаро гирифта мепартояд.
  Пас аз он мегузарад:
  - Армия шод мешавад - пеш меравад!
  Ва як хати пурраи чинӣ меафтад.
  Духтар худ ба худ месарояд:
  - Зоя куштанро дӯст медорад! Оҳ, он Зоя!
  Ва ин ҷо Аврора дар як ҳамлаи зуд аст. Ё ин ки муҳофизати хашмгин. Ва бо ёрии пои урён душманонро торумор мекунад.
  Ва дар баробари ин чир-чир мекунад. Ва ҳангоме ки шамшерҳои вай мисли теғҳои культиватор мегузарад, се даҳҳо чинӣ пора-пора мешаванд!
  Ва Аврора фарёд мезанад:
  - Аккордхои хамоханг, парчами Россия хеле фахр мекунад!
  Ва акнун пошнаи урёнаш ба манаҳи генерали чинӣ мувофиқ хоҳад шуд. Ӯ мегирад ва меафтад.
  Зоя дар мубориза хашмгин аст. Ӯ душманони худро бурида, фиғон мекунад:
  - Мо шубха карда, хамаро мекушем!
  Ва аз пои урён чунин ханчархо мепаранд.
  Светлана низ касеро рухафтода намекунад. Ва душманонро несту нобуд мекунад, ки гӯё досро алаф мебурад. Чинҳо ноком мешаванд.
  Духтар дод мезанад:
  - Сӯзани девона! Аз ҳавлӣ дафъ шав!
  Олег Рыбаченко як даста чанговарони зардро бо шамшер мебурад. Ва он гоҳ бо пойҳои луч ситорача мепартояд ва фарёд мезанад:
  - Армияи ман пурзуртарин аст!
  Писарбачаи терминатор, чунон ки шумо мебинед, дар авҷи маҳви душманон қарор дорад. Ва вай ин корро бо шавку хаваси бузург мекунад.
  Ва аз ангуштони бараҳнааш боз як атои марг парвоз мекунад. Ва он чӣ гуна пур мекунад, ки Чин ба девор мебарояд.
  Ҷанговарони зард фанатиканд. Онхо алла-кай теппахои томи мурдахоро чамъ кардаанд. Ва онҳо кӯҳнавардӣ ва кӯҳнавардӣ ва кӯҳнавардиро идома медиҳанд!
  Аммо писар ва духтар танҳо таҷассуми қудрати марговаранд. Вакте ки онхо мебуранд, лаппиши хун ба хар тараф ва хеле дур парвоз мекунад.
  Олег Рыбаченко месуруд:
  - Қаҳрамонӣ ҷасорат аст,
  Мо фатхкунандагони сайёрахоем!
  Маргарита, ин духтари беқарор месуруд:
  Мо як лаҳза бас намекунем.
  Фарьёди хомѓши касе шунида мешавад!
  Ва низ аз пои урёни духтар сӯзанҳои харобиовар ва қотил парвоз мекунанд. Хитоиёнро чун бандҳои гандум заданд. Бале, духтар Маргарита як терминатори воқеӣ аст.
  Наташа хитоиро бурида, месуруд:
  - Ва духтарак зард зада фикр кард,
  Зиндагй хуб асту зиндагонй!
  Баъд боз аз пои урёнаш сузанхо парида.
  Зоя бо шамшераш аз назди осиёб бод гузашта, чир-чиррос зад:
  -Ман ҳама душманонро мекушам ва бовар кунед, ки шӯхӣ намекунам!
  Ва пои ҷанговар чанд ситораро сар дод.
  Ва зебоӣ месуруд:
  - Амалиёти ҳарбӣ - Ман никел задам!
  Аврора, буридани бе эҳсосоти нолозим, бароварда шуд:
  - Моро муваффакияти калон интизор аст! Ба ман бовар кунед, он беҳтар намешавад!
  Ва инчунин мисли пойҳои урён, он чизе ки мекушад, оғоз хоҳад кард.
  Он гоҳ чир-чир мекунад:
  - Ман як кобраи хунин ҳастам!
  Светлана ба хитой раҳм намекунад. Ва он мисли мӯрчагон нест мешавад. Ва дар баробари ин месарояд:
  - Ба ахлот рох намемонад,
  Ба зудй пои худро дур кун!
  Ва акнун, аз ангуштони бараҳнааш боз тӯҳфаҳои қотил парвоз мекунанд. Ин зани зебост!
  Ва инчунин наъра мезанад:
  - Дар чанги мукаддас галабаи мо мешавад!
  Олег Рыбаченко торафт фаъолтар шуда истодааст. Ва бо ду дасташ мебурад, хатто ба дахон най гирифта, бо сузан ба руи хитоихо туф мекунад. Рақибонро несту нобуд мекунад ва ба худ хиҷир мезанад:
  - Ин ғалабаи мост -
  Пурра гардед ва равед!
  Ва боз, писарбачаи терминатор мисли девона мезанад. Ва дар айни замон он чизеро, ки бе раҳм мекушад, бипартоед.
  Маргарита низ дар мубориза аст. Духтари ноумед. Ва агар вай бо пои луч бумерангро партоб кунад, пас ин на камтар аз даҳҳо чинии буридашуда аст.
  Он гоҳ духтар месарояд:
  - О, вертолёти калон дорам,
  Хайр, дилам аз шодй месарояд!
  Ва ситораи марговар аз пошнаи урёни духтар парвоз мекунад. Бале, ин зебоии баландтарин аэробатика аст. Ва марг ба росту чап мекорад.
  Наташа инчунин хитоиро аз хар чихат нест мекунад.
  Ва ҳангоме ки ӯ месарояд:
  - Хирҷир, чир-чир, чир-чир...
  Оливер Twist ёфт!
  Ва туҳфаи марговар аз пои урёнаш парвоз мекунад.
  Хамин тавр Зоя худро ба по хезонд... Вай онро гирифта, аз пахол ба суи душман туф кард. Баъд осиёбро бо шамшер буриданд. Пас аз он пойҳои урёнаш гирифта, ҳадяи марговарро оғоз карданд.
  Ва чиниҳо афтоданд. Мисли он, ки оташгиранда лесида буд.
  Ва дар ин ҷо дар ҷанг ва Аврора. Инчунин духтари тезкор. Ва марги сурх ва нури сӯзони ҷаҳаннам. Ва вай онро мегирад, вай онро бурида хоҳад кард.
  Не, ҳеҷ чиз ба он халал намерасонад.
  Ҳатто танки Маус.
  Дар ин ҷо Аврора ва мехҳо чинӣ. Ки хеле аҷиб аст ва бо рамзҳои девона ва шамшер.
  Ва шамшерхои харпи сурх лахзае хам хомуш намешаванд.
  Дар баробари ин Аврора чир-чир мекунад:
  - Ватани ман - ватани коммунизм!
  Ва инчунин аз пойҳои урёнаш, мисли парвози чизи бениҳоят марговар.
  Ва боз духтарак дар ҳаво аст.
  Ва он гоҳ Аврора ба ёд овард, ки чӣ гуна ӯ дар яке аз ҳикояҳои алтернативӣ бо Муш ҷанг мекард. Сипас, иттифоқчиён бо Рейхи сеюм созиш бастанд ва аз набудани бомбаборон истифода бурда, немисҳо мушро ба истеҳсолот оғоз карданд.
  Бале, ин танкҳо воқеан мисли ҳайвонот марворид буданд. Ва пешрафти онҳо даҳшатнок буд.
  Аммо на барои духтарони терминатор. Онхо дар як вакт ба мукобили фашистон бо хуни сард ва зуд чангиданд.
  Ва модари Кузьмаро нишон доданд! Ва чанговарон далерона чангиданд.
  Ва холо "Аврора-и сурх" бо шамшер мебурад. Ва душманонро мисли культиватор дарав кунед.
  Он гоҳ чир-чир мекунад:
  - Ман онро мекушам!
  Светлана низ дар чанг шармгин нест. Хитойро несту нобуд мекунанд. Ва дар айни хол бо пои урён он чи марг мекорад, мепартояд.
  Ва дар айни замон фарьёд мезанад:
  - Шуҷоати кайҳонӣ -
  Серенада калон мешавад!
  Ва ба душманон чашмак занед!
  Он гоҳ ӯ аз найча туф мекунад!
  Ва баъд Олег Рыбаченко пароканда мешавад. Ва биёед ба суи хитоихо на танхо сузан мепартоем, балки бо пои худ бумеранг хам мепартоем.
  Чунин аст писарбачаи терминатори зуд дастгиршуда.
  Ва дар баробари ин месарояд:
  - Душман моне нахохад шуд,
  Агар нотавон ёрй расонад!
  Ва на давида, на давида...
  Агар на ба пеш!
  Ва Олег ҳуштак мезанад.
  Ва Маргарита онро гирифт ва бо ангуштони бараҳнааш куштори харобиовар ва марговарро партофт. Ва дар айни замон вай суруд:
  - Ин паёми кобра хоҳад буд!
  Ва духтарак чашмак мезанад ва чир-чир мекунад!
  Наташа низ дар набард пазмон нест. Вай онро гирифт ва бо ангуштони урёнаш свастикаи тез партофт. Вай ба бисёр чинӣ мушт зада, хиҷир зад:
  - Барои Ватанам!
  Ва он гоҳ Зоя дар ҷанг аст. Ва ӯ инчунин бо пойҳои урён ба душманон ҳамла мекунад.
  Ва бо табассуми дандон чир-чир мекунад:
  - Ман чунин ҷанговарам, воқеан терминатор!
  Пас аз ин, духтар бо шамшер мезанад. Ва дар болои шушаш фарёд занед.
  - Банзай!
  Духтар, чунон ки мебинед, чангро бас намекунад. Ва у бе сурмаи нолозим мебурад.
  Аврора низ аз байн мебарад. Хитоихо бе ягон киноя худашонро торумор мекунанд. Ва чанговарони зард меафтанд, ки гуё аз ним канда шуда бошанд.
  Ва духтари сурхрӯй дод мезанад:
  - Оташи коммунизм дар тамоми чахон!
  Ва боз гирифта, бо ду шамшер хоҳад бурид. Ва он гоҳ аз найча туф кунед. Ва онро ба болои душман шинонед.
  Бале, Аврора худи зебоӣ ва камолот аст.
  Гарчанде ки Светлана аз ин бадтар нест. Ва вай инчунин ташкил кард, ки чиниҳо латукӯб ва кушта шаванд.
  Ва пойҳои урёнаш ба сӯи ҷанговарони зард ҳадяҳои ҳалокат меандозанд. Бале, онхо хамаи ин корро дар мавчи баланд мекунанд.
  Светлана фарёд мезанад:
  - Мубориза хунин, мукаддас ва дуруст мешавад!
  Ва аз пои урёнаш боз чизи марговар шикаст. Ва чӣ гуна ӯ Чинҳоро гирифта, мезанад!
  Дар ин ҷо духтарон воқеан аз ҳам ҷудо шуданд. Ва онҳо як қатра намедиҳанд. Ана, занон - хамаи занхо!
  Олег Рыбаченко дар хучуми далокатовар. Онхо аллакай хазорхо хитоиро куштаанд. Хучуми чанговарони ин империяи зард суст шуд.
  Олег хичиррос зад:
  - Андозаи олии галаба!
  Маргарита онро гирифта, бо ангуштони бараҳнааш марговар ва он чиро, ки аз риштарош тезтар буд, партофт.
  Баъд духтар суруд хонд:
  - Мо ба тӯфонҳо даъват мекунем,
  Чаро ва чаро?
  Зиндагӣ дар ҷаҳон бе сюрприз -
  Барои касе ғайриимкон аст!
  Маргарита як қатор қубурҳоро ба сӯи хитоиҳо туф карда, идома дод:
  - Муваффақият - нокомиҳо,
  Ва боло ва поён ҷаҳида!
  Танҳо бо ин роҳ, на ба таври дигар -
  Танҳо бо ин роҳ, на ба таври дигар ...
  Зинда бод сюрприз!
  Ҳайратовар! Ҳайратовар!
  Зинда бод сюрприз!
  Ҳайратовар! Ҳайратовар!
  Зинда бод сюрприз!
  Ва танҳо боло - на як миллиметр поён!
  Духтар хеле рӯҳияи ҷангӣ нишон дод.
  Наташа низ дар маркази маркази ҷанг аст. Мисли вулқони оташфишон. Ва сӯзанҳоро бо ангуштони урён мепартояд. Ба рақибон зарба мезанад. Ва ҷасадҳоро аз онҳо берун мегузорад.
  Баъд духтарак бо дандонҳои худ суруд хонд:
  - Мо чунин терминаторҳо ҳастем, ба монанди роботҳои хоб ва зебоии бузург!
  Ва инак, духтарак, ки бо шамшерҳо ба ақиб зарба мезанад. Ва бисёр одамонро ихтисор кунед.
  Зоя низ дар ин мубориза аст. Вай барои худ мубориза мебарад ва дандонҳояшро нишон медиҳад ва наъра мекунад:
  - Моро касе боздошта наметавонад!
  Ва аз пои урёнаш як диски чиноихоро рахна кард. Ки гулӯҳои зиёдеро буридааст. Ва лашкарҳои империяи осмонӣ пахш карданд.
  Ва духтарон торафт бештар тела медиханд.
  Ин аст Аврора чӣ гуна чизеро оғоз кунад, ки металлро буридааст. Ӯ массаи каллаҳоеро, ки ба теппаҳо табдил ёфтаанд, бурида хоҳад кард. Ва он ҷаҳида, парвоз мекунад ва онро мегирад, ғуррон мекунад:
  -Номи ман мушти ман аст!
  Ва боз ду шамшер ҷунбонд, ва чиниҳо рӯдаҳоро озод карданд. Аммо дар баробари ин, каме хиҷолат накашед.
  Ва пойҳои урёни вай бумерангҳои марговарро ба вуҷуд меоранд. Кадом сар-сафхо даравида мешаванд.
  Он гох чанговарн сурхчатоб хи-чир мекунад:
  - Мо дар кабель намешавем!
  Бигузор дар руи замин хушбахтй бошад!
  Ва бо даҳони арғувонаш аз қубур бештар гирифта, туф хоҳад кард. Ва ҷанговарони империяи осмонӣ, ба монанди орди орд фурӯ хоҳанд рафт.
  Ҳамин тавр, Светлана дар ҷанг нишон дод ..
  Вай рақибони оби ҷӯшонро шикаст. Ва он сӯзондагон онро гирифта хеле ваҳшӣ фарёд мекунанд.
  Светлана гиря мекунад:
  - Бикушам!
  Ва бо пои урёнаш як-ду бумеранг мепартояд. Бисёр Чинро бурида хоҳад кард.
  Ва ҷасадҳои зиёдеро фишурда мекунад.
  Хиттерҳо ҳамин тавр кор мекунанд.
  Ва онхо императории Хитойро барои худашон бурида, бе ягон гапи дигар. Не, онҳо ҳатто як тактикаи махсус доранд.
  Аллакай шумораи кушташудагони чинӣ ба даҳҳо ҳазор нафар мерасад. Ва духтарон танҳо хурсандӣ мекунанд ва мисли тӯб меҷаҳиданд.
  Олег Рыбаченко инчунин олитарини аэробатикаро, ки шумо тасаввур карда метавонед, нишон медихад.
  Ва писарак бо ду шамшер мебурад, то дасту по ва сар ба ҳар тараф парвоз кунанд.
  Олег фарёд мезанад:
  - Ин мешавад, ба галабаи катъии мо боварй дорам!
  Маргарита бо пои урёнаш харобиоварро партофта, тасдиқ кард:
  - Ҳа, мешавад!
  Ва тамоми шаш нафар боз хам фаъолонатар ба буридан шуруъ карданд.
  . БОБИ Љ 2
  Пас аз он ки қариб тамоми лашкари дусад ҳазорнафарии Чин несту нобуд карда шуд, шаш ҷанговар ба қаъри Империяи Осмонӣ ҳаракат карданд. Барои он ки хитоихо боз ба шахрхои руси Сибирь баргарданд.
  Дар ин чо чанговарон дар наздиктарин шахри калон ба чанговарони зард хучум карданд.
  Олег Рыбаченко чанговарони зардро бурида, хар ду шамшерро ба гуш андохта, дод зад:
  - Дар ва подшохони рус!
  Ва сузанхои тез аз пои урёнаш парвоз мекарданд. Онхо ба чанговарони Хитой зарба заданд.
  Маргарита, ки чанговарони зардро бо шамшераш бурида, онро гирифта месуруд:
  - Ҳоло мо таърих месозем!
  Ва сӯзанҳо аз пои урёнаш ба ҷанговарони зард мерехтанд.
  Баъд аз он Наташа дар ҷанг аст. Вай инчунин тӯҳфаҳои маргро мепартояд ва фиғон мекунад:
  - Оянда азони мост! Шаъну шараф ба Россиян бузург!
  Ва пои бараҳна ва буридаи вай инро бо қувваи даҳшатбор берун мекунад. Ва хитоиро ба як бесарусомонии хунин бурид.
  Зоя низ ноумедона мебурад. Ва як генерали хитоиро дар нимсола партофт. Ва устухонҳояшро бурид.
  Пас аз он вай дод зад:
  - Барои галабаи бузурги ман!
  Ва бо пои луч боз як тӯҳфаи кушандаро оғоз хоҳад кард. Ва бисьёр чанговарони Хитойро нокаут карда.
  Аммо вақте ки Аврора дар ҷанг аст, ин умуман даҳшатнок аст. Вай сарбозони чиниро ду баробар бурида, бо пойҳои луч тӯҳфаҳои қотилонро мепартояд. Ва ҳамин тавр лашкари зардро торумор мекунад.
  Не, Аврора воқеан ҷодугари сурх номида мешавад. Ва вай маглубнопазир аст.
  Ва сӯзанҳои марговар аз ангуштони урёнаш парвоз мекунанд. Онҳо ба чиниҳо задаанд ва онҳо мисли халтаҳои рег меафтанд.
  Аврора аз болои шушаш наъра мезанад:
  Русҳо маро мешиносанд
  Ва онҳо онро олӣ меноманд!
  Ва боз зебоӣ мисли партоби сӯзани марговар аст. Ва душман мисли гамбуск махкам аст.
  Аврора гиря кард:
  - Орзу кардан мумкин, бад хоб!
  Ва боз духтарак мисли бумеранг мезанад.
  Бале, ин сурхсар - дар корҳои ҳарбӣ як фунт намак нахӯрдааст. Агар хирман куфта бошад, пас куфта мешавад.
  Ва боз духтари тезкору оташин дар ҳамла аст.
  Ва дар ин чо Светлана ба чанг майл дорад. Ва ҳамин тавр ҳамаро бурида ва нобуд мекунад. Ва шамшерҳои вай мисли барқи дурахшонанд.
  Ва сӯзанҳо аз пойҳои луч парвоз мекунанд.
  Духтар дод зад:
  - Қуввати бузурги ман -
  Бо ман бозӣ кун, то бо тимсоҳ дӯст шав!
  Бача Олег Рыбаченко чун харвакта дар хучум аст. Вай монгуси тезкор аст. Ситораҳоро ба душман мерезад ва мепартояд.
  Ва ҷанговари ҷавон фарёд мезанад:
  - Биёед, ба хучум меравем
  Биёед тамоми хитоиро мағлуб кунем!
  Ва дар ин ҷо писарбача дар ҳамла аст.
  Ва духтарак Маргарита дар ҳаяҷони зиёд аскарони зардро торумор мекунад. Ва ангуштони урёнаш атои маргро мепартоянд.
  Ва духтар наъра мезанад:
  - Ман ғолиб мешавам!
  Ва боз аз пои урёнаш борони пур аз сузан мерезад.
  Ва сӯзанҳо марговар ва заҳролуд мебошанд.
  Маргарет дар ҳуҷум. Чиниҳо бар зидди вай хеле сахтгиранд. Ва духтар таҷассуми даҳшат аст.
  Ҳарчанд як ҷанговари зебо.
  Ва акнун пораи марг боз аз пои урёнаш парвоз мекунад. Ки ба душманон зарба мезанад.
  Наташа дар парвози ваҳшӣ. Чинхоро пора-пора мекунад. Ва шамшерҳои вай шафқат намедонанд.
  Ҷанговар наъра мезанад:
  - Ин галабаи калони мо мешавад!
  Ва аз пои урёни зебой боз сузанхои басо марговар ва хавфнок парвоз мекунанд.
  Онхо ба хитоихо ба микдори зиёд зарба заданд. Чӣ духтарон дар ҳақиқат сард ҳастанд.
  Ва дар ҳуҷум онҳо ба касе насаб намедиҳанд.
  Аммо Зоя намедонад, харгиз гап нест. Вай ба рақибон мегузарад. Ва шамшерҳои вай мисли чаллодонанд.
  Зоя аз болои шуш фарёд мезанад:
  -Ман шафқатро намедонам - танҳо марг!
  Ва пойҳои урёнаш чунон мепартоянд, ки чиниҳо муқобилат карда наметавонанд!
  Баръакс, чанговар хар дакика суръат мегирад. Дар ин ҷо майдони яхбандӣ дар ҳамла аст.
  Аврора низ чунин духтари дилчасп аст. Акиб намемонад ва таслим намешавад. Ва вай дар ҳама чиз муваффақ мешавад.
  Дар ин чо бо ангуштони барахнааш вентилятори пулодй партофт. Вай аскарони хитоиро бурида, хитоб кард:
  - Дар империяи сурх оташе ба амал меояд, ки тамоми сайёраро гарм мекунад!
  Ва боз чизе, ки махсусан мекушад, аз пои урёнаш пашша мекунад.
  Ва ҷанговар боз дар мақоми баланд аст.
  Ва инак, Светлана дар ҷанг аст. Аз план дур намешавад. Ва ӯ бо фишори ваҳшӣ худро бурида. Ва як диски тез аз пойҳои урёнаш парвоз мекунад. Ки ба таври машҳур рақибонро буридааст.
  Светлана бо хашми ваҳшӣ хиҷир мезанад:
  -Ман ҳамаатонро пора-пора мекунам!
  Ва духтар дар ҳамла аст. Ва пойҳои урёнаш хеле чолоканд.
  Минбаъд дар ҷанг Олег Рыбаченко канда мешавад. Дар ин ҷо як писар-терминатори ноумед аст. Он қувваҳои бузург ва фишори писари ваҳшӣ дар бар мегирад.
  Ана, кудак бо пои луч бумеранг мепартояд. Бале, харифон бошад, якбора ду дазор сарро аз даст доданд.
  Ин дар ҳақиқат қувваи марговар аст.
  Олег месуруд:
  - Дастнависи ман оддӣ аст -
  Ман думи гурбаро кашиданро дӯст намедорам!
  Ва аз пошнаи урёни бача теғ парид ва чи тавр чиниҳо мезананд. Онхо айнан руху далерии худро гум карданд.
  Олег бо хашму газаб гуфт:
  - Ҳеҷ гоҳ калимаи не нагӯед!
  Писарак хучум мекунад... Баъд Владимир Кличко ба ёдаш омад. Бале, ин боксчй метавонад ба ринг баргардад. Ва чаро кӯшиш накунед? Агар саломат боши, худат худо фармудааст, ки чанг кун!
  Писарбачаи Терминатор дар ҳамла. Чиниёнро пахш карда месарояд:
  Дӯсти ҷавон ҳамеша ҷавон бошад
  Ба истироҳат шитоб накунед...
  Хушбахт, далер, ғавғо бошед -
  Шумо бояд мубориза баред - пас мубориза баред!
  Марди сахтгир -
  Барои он ки ҳама шуморо дар як саф зада!
  Ман писари ҷовидон бо ҷонам,
  Чӣ натиҷа медиҳад!
  Писари абадӣ ман ҷонам
  Ва ба ақиб қадам назанед!
  Ҷанговари ҷавон ва кӯдаки абадӣ дар ҳамлаи хашмгин ба Чин. Ӯ худро аз беҳтарин тараф нишон хоҳад дод.
  Маргарита низ чанговарони зардро торумор карда, месарояд:
  - Мо ҳеҷ гоҳ таслим намешавем!
  Ва вай бисёр хитоиро бурида, бо хандон илова кард:
  - Не, ҳеҷ гоҳ ба ман бовар кунед!
  Ва духтарак боз сӯзанҳои тези захрнокро партофт.
  Вай дар як ҳаракати зуд ва беназир аст.
  Наташа дар набард зуд ва пурқувват аст, мисли Валкири. Далерона мубориза мебарад. Ва хитоиро торумор мекунанд.
  Вай аксар вақт дар осмон ҷанг мекард. Вай як лётчики аъло буд. Ба вай лозим омад, ки дар аскарони пиёдагард чанг кунад.
  Аммо акнун Наташа хитоиро кабул кардааст. Ва биёед бо тамоми ғазаб хирман кунем.
  Ва аз пои урёнаш бумеранг ва сӯзанҳо парвоз мекунанд. Вай душманро торумор мекунад.
  Духтар месарояд:
  -Аммо ман ба тулӯи офтоб бовар дорам,
  Торикии зиндони зиндонро пароканда мекунад!
  Зоя ба хитоиҳо ҳамла мекунад. Ва сахт мешиканад. Ва пойҳои урёнаш душманонро бе ягон таваққуф торумор мекунанд.
  Ҷанговар дар ҳаракат. Вай мисли кобра аст, ки ҷаҳида ба худ ҷаҳад.
  Духтараки мӯи тиллодор дод мезанад:
  - Оянда азони мост
  Мо мисли Ҷеди Найтс ҳастем!
  Ва акнун вай онро аз навбат гирифта, торсакӣ мезанад.
  Баъд аз ҳамла Аврора аст. Духтари сурхранг ва чанговар. Вай ба хучум гузашта, суръатро боз хам баландтар бардошт. Шамшерҳои вай мисли теғи осиёб бод.
  Зебоии оташин нашр шудааст:
  - Дар тамоми олам чунин хушбахтй мешавад!
  Ва боз духтарак ба суръати ваҳшӣ меравад. Ин олиҳаи воқеии ҷанг аст.
  Светлана низ месарояд ва аз ҷояш ҷаст:
  - Сад пас аз сад, полк ба полк,
  Рыцарҳои рус бо шамшер буриданд!
  Ва акнун ангуштони бараҳнаи вай он чизеро, ки сипар дафъ карда наметавонад, мепартояд.
  Ана духтар. Як муттаҳиди воқеӣ.
  Наташа бо дандон хандид:
  - Ба ман таълим надиҳед!
  Ва бо пои луч маргро мепартояд.
  Аврора розӣ аст:
  - Аслан чизе ба мо таълим додан нест!
  Чанговарон харакати худро тезонда. Холо кариб тамоми шахр пур аз мурдахо мебошад. Бале, хитоихо ба нобудшавй ran заданд. Хамагй шаш кас, вале барои як армияи том кор мекунанд.
  Олег Рыбаченко саргузашти як нафар аз насли эльфхоро ба хотир овард. Вай дар Рейхи сеюм ба охир расид ва тавонист ӯро бовар кунонад, ки ба Луфтваффе фиристода шавад.
  Бале, элф, гарчанде ки қадаш хурд бошад ҳам, хеле зуд, қавӣ ва аксуламали аъло аст. Умуман, элфҳо дар ҳолати ҷисмонӣ ва суръати фикр аз одамон бартарӣ доранд. Ва дар ҳавопаймо, элф ва ҳатто хуни шоҳона, худро уқоб ҳис мекунад.
  Ва ин чанговар 20 апрели соли 1944 дар рузи таваллуди Фюрер 538 самолёти душманро зада галтонда тавонист ва худи у ягон бор зада галтонда нашуд.
  Дар давоми дусад ҳавопаймои аввал, элф Салиби Найт Салиби оҳанро бо баргҳои дуб, шамшерҳо ва алмосҳо гирифт. Зиёда аз сесад нафар аллакай ордени Уқоби Олмон бо алмос. Зиёда аз чорсад Салиби Найтс аз Салиби оҳан бо шамшерҳои барги дуби тиллоӣ ва алмосҳо. Ва барои панҷсад ҳавопаймои хотиравӣ - Салиби бузурги оҳанин. Ҳамин тариқ, элф миқдори рекордии ҷоизаҳоро ҷамъоварӣ кард ва дар ин замина ӯ ҳатто Ҳерман Герингро зада, рутбаи полковникро гирифт.
  Хол он ки у дар самолёт хамчун аскари каторй чанг мекард.
  Ҳамин тариқ, гарчанде ки дар Люфтваффе чунин як аскари барҷаста пайдо шуд, вай ба рафти ҷанг аз ҳад зиёд таъсир нарасонд. Воқеан, агар мо шаш аси аввалини Luftwaffe-ро дар таърихи воқеӣ гирем, онҳо дар маҷмӯъ зиёда аз якуним ҳазор ҳавопайморо задаанд. Хуб, вай ба вермахт чй кадар ёрй расонд?
  Гарчанде шумораи самолётхои зада галтондашударо пропагандаи Геббельс аз будаш зиёд нишон дода бошад хам.
  Бисёре аз ин рақамҳо сахт шубҳа доштанд.
  Аммо элф ин қадар мошинро ростқавлона зад, аммо худи ӯ ягон ҷанговарро талаф надодааст.
  Аммо баъд Олег Рыбаченко бо у вохурда пурсид:
  - Чаро шумо ба Рейхи сеюм, ки қувваи шарир маҳсуб мешавад, часпидаед?
  Элф мантиқан қайд кард:
  - Чунки дар дуньё умуман кувваи нек нест! Оё шумо фикр мекунед, ки Сталин ва иттифоқчиён муқаддасанд?
  Олег бо табассум гуфт:
  - Аммо дар СССР шумо, ки ин кадар самолётхоро зада галтонда будед, бо харфи калон худой хисоб мешудед! Ва аз ин рӯ, шумо бояд туф кунед ва лаънат кунед!
  Элф ростқавлона қайд кард:
  - Мохи октябри соли чилу дуюм, вакте ки вай барои рейх ба чанг cap кард, нати-чаи чанг хануз маълум набуд. Ба фикри шумо, ман имкони дар қатори ғолибон буданро надорам?
  Олег Рыбаченко софдилона чавоб дод:
  - Агар шумо ба СССР гузаштед, ба фикрам шуморо мебахшанд ва кабул мекунанд. Қаҳрамонон ва ҷанговарони бузург дар ҳама ҷо қадр карда мешаванд!
  Элф табассуми дурахшон кард ва ҷавоб дод:
  -Ташаккур барои пешниҳод! Аммо вакте ки чанги дуйуми чахон ба охир мерасад, ман бо мукофотхо ба сайёраи худ бармегардам... Ва албатта, барои ман мухим нест, ки Германия бохт. Муҳим он аст, ки ман худро ҳамчун қаҳрамон нишон додам ва ба таърихи авиатсия ҳамчун беҳтарин эйси ҳама давру замон ворид шудам!
  Олег Рыбаченко бо таассуф гуфт:
  Чи кадар бачахои хуб ба хотири ту мурданд!
  Элф хиҷил зада, мантиқан ба ёд овард:
  - Рудель ҳам ҳаст... Вай ҳам супермен аст!
  Олег сар ҷунбонд.
  - Рудель... Бале, ин мисли қаҳрамони комикс аст!
  Элф ғур-ғур кард:
  -Ман ҷанговар будам ва ҳастам ва хоҳам буд! Пас, ман кӯшиш мекунам, ки ҳисоби худро ба ҳазор расонам!
  Олег Рыбаченко шубҳа кард:
  - Метавонӣ тавонӣ? 9 май соли 1945 Рейхи сеюм таслим мешавад!
  Элф бо камоли майл пурсид:
  - Метавонед аниктар гуед, ки сурххо ва иттифокчиён кай ва дар кучо ва дар кадом вакт бо кадом кувва хучум мекунанд?
  Олег бо тааччуб пурсид:
  -Чаро лозим аст?
  Элф ростқавлона ҷавоб дод:
  - Ман мехоҳам ҷангро ба таври ночиз кашола кунам, то фароғат дарозтар давом кунад!
  Баъд Олег таппонча бароварда чавоб дод:
  -Ман метавонистам туро парронам, аммо ин корро намекунам!
  Элф ҳайрон шуд
  -Ва чаро?
  Олег Рыбаченко катъиян изхор намуд:
  - Бигузор вичдонат чазо дихад!
  Ва онҳо ҷудо шуданд ...
  Олег Рыбаченко гумон мекард, ки ин элфро бехуда накуштааст. Боз чанд самолётро зада галтонад. Ин танҳо даҳшатнок хоҳад буд.
  Ва писарак боз бо ангуштони бараҳнааш бумеранги маргро сар дод.
  Маргарита хитоиро дар чанг фаъолона нест мекунад. Пойҳои урёни ӯро бо тӯҳфаҳои қотил чунон мезананд, ки шумо танҳо дар ҳайрат мешавед.
  Духтари Супермен.
  Ва фаъолияти вай дар набард, мисли ҳайвони молик.
  Не, ин хел духтаракро хеч кас наметарсонад, ду миллиард хитой бошад хам.
  Аммо Маргарет бояд чӣ кор кунад?
  Вай ватани худро муҳофизат мекунад.
  Олег Рыбаченко хитоиро бурида, месуруд:
  - Ватани зебои Русия вуҷуд надорад,
  Барои вай мубориза баред ва натарсед ...
  Дар коинот кишвари зеботаре нест -
  Тамоми коинот машъали нури Рус аст!
  Писарак аз ҷояш ҷаҳида суръат мегирад ва ҳамаро бо пои худ мекушад.
  Наташа низ мубориза мебарад ва месарояд:
  Соли марговар, шумо наметавонед ба ман бовар кунед
  Ҳазору нуҳсаду наваду нӯҳ...
  Дар давраҳо рафтанро бас кунед
  Шайтон бо шохҳои тиллоӣ бармегардад!
  Ва духтар боз бо пои урёнаш тӯҳфаи қотил мепартояд.
  Зоя низ дар чанг аст, захмдор шуда, чанг мекунад. Духтари фаъол. Ва агар бо шамшер бибурад, ҳама чиз то кунун парвоз мекунад.
  Ва пойҳои урёнаш ин қадар фаъолона тӯҳфаҳо мепартоянд. Ва бисёриҳо душманонро аз байн мебаранд.
  Бале, хитоихо равшан рузхои тира доранд.
  Аврора бе ягон раҳм мезанад. Ва пойҳои урёни вай чизе бештар аз марговар аст. Ин одатан олиҳаи нестшавӣ аст.
  Ва дар он ҳазор шайтон ҳаст.
  Светлана хитоихоро бо шавку хаваси калон торумор карда, фарьёд мезанад:
  - Оянда аст
  Барои он ки мо набояд гурба бошем!
  Ва пои урёнаш боз чизе мепартояд ва душманон пора-пора мешаванд.
  Духтари мубориз - аэробатика дар вай!
  Шаҳрро аз чиниҳо тоза карда, шаш нафар истироҳат карданд. Дарҳол пур, то хук, ва бирён он пурра.
  Онро пора-пора карда, ба хӯрдан шурӯъ карданд.
  Наташа қайд кард:
  - Дар ин ҷо, дар Уолтер Скотт рыцарҳо дар як вақт бисёр хӯрок мехӯрданд!
  Олег Рыбаченко хандид ва хотиррасон кард:
  - Дюма хам! Ҳамин тавр Портос як қӯчқорро пурра хӯрд!
  Наташа хандид.
  - Гӯсфанд? Чаро хук нест?
  Олег дар чавоб суруд:
  Ҳама оилаи лаънатии шумо
  Амаки ман, ки хукро гирифтааст ...
  Вақте ки ӯ зинда буд, - ӯ маро огоҳ кард -
  Аз одамхурон зан гирифтан мумкин нест!
  Маргарет тасдиқ кард:
  - Ин суруди ваҳшӣ аст! Ва ман чизи рӯҳбаландтар мехоҳам!
  Олег қайд кард:
  -Раҳонӣ? Ин хуб аст!
  Ва писар чизе месуруд ...
  Аммо Аврора сухани уро бурида гуфт:
  - Суруд не, амал кардан лозим.
  Ва духтарак аз камарбандаш айфон баровард. Олег табассум кард, Наташа табассумашро ба ӯ дода, пешниҳод кард:
  - Бо сурхчаҳо танкҳо бозӣ кунед!
  Аврора розӣ шуд:
  - Ман ин бозиро дӯст медорам!
  Ва духтари қаҳрамон ба даст овардани параметрҳо оғоз кард.
  Олег Рыбаченко флоти танкиро кабул кард.
  Аврора огоҳ кард:
  - Як танк барои як! Дуэлро санҷед!
  Писар розй шуд.
  - Ин дуруст аст!
  Олег танки олитарини советии солхои чилум - ИС-7-ро интихоб кард. Мошини аҷибе, ки ҳеҷ гоҳ силсилавӣ набуд. Вай ҳама чиз ва зиреҳ, силоҳ ва суръат дорад. Галои воқеӣ!
  Аврора Е-75. Мошин бадтар аст. Ва вазнинтар ва суръати камтар, захираи барқ, каме заифтар ва таппонча. IS-7 дар муқоиса бо 128 барои E-75 130 миллиметр дорад. Зиреҳи немисҳо шояд ғафстар бошад, аммо ин бо нишебии калони IS-7 ҷуброн карда мешавад. Ва паҳлӯҳои Фритс баландтаранд ... Ҳама чиз чунин аст, аммо ...
  Аврора E-75-ро ба сатҳи M тарҷума мекунад ... Ва мошин такмил меёбад. Ва муҳаррик пурқувваттар аст ва силуэт хеле пасттар аст ва таппонча баррел дарозтар шудааст. Ва акнун зиреҳ ғафс шудааст. Вазни танки олмонй то хол наваду панч тонна вазни танки советй шасту хашт тонна аст. Ва пас аз такмил, он дорои тарҳбандии шабеҳ аст ва акнун пурқувваттар хоҳад шуд.
  Ва IS-7 ба ҳар ҳол бидуни таҳия монд. Пас, дар таърихи воқеӣ, ҳеҷ кас онро пешгӯӣ намекард.
  Хуб, Олег, биёед худатро истифода барем.
  Аммо писарбача гум нашудааст. Азбаски душман модернизатсия шудааст, он гоҳ кӯдак коре мекунад ва снарядҳои парро истифода мебарад. Ва он гоҳ муборизаи хеле хуб хоҳад буд.
  ИС-7 наздик шуда истодааст. Аммо ба ҳар ҳол, нишондиҳандаи ронандагии Олмон ҳанӯз беҳтар аст.
  Аврора аз тупи дарози тупаш тир холй мекунад. Аммо то ҳол ворид шуда наметавонад.
  Ва писарбачаи терминатор наздик мешавад ва рогҳоро шамол медиҳад. Ба назар чунин мерасад, ки бачаи хурдакак комилан бовар дорад.
  Аврора пас аз тири дигар ахлоқиро баровард:
  - Муш метавонад филро бикушад!
  Ва чанг давом кард, Олег снаряди 130-милли-метриро ба узели корпус зада бурд ва галаба кард. Бо вуҷуди ҳама имтиёзҳо.
  Аммо умуман дар танкхои солхои чилум мошинхои гуногун хастанд. Лоиҳаи хеле даҳшатнок - "Шоёни Шер". Вазнаш сад тонна, таппончаи калибри 210 мм, зиреҳи пеши 300 мм майл, паҳлӯҳо 200 мм ва муҳаррикаш 1800 қувваи асп аст.
  Ин мошин аст - хатто ИС-7 хам танхо аз пахлу даромада ме-тавонад. Ва он дар ҳақиқат бузург аст!
  Аврора бо табассуми дандон месуруд:
  - Ин уқоб аст, ки аз болои офтоб парвоз мекунад!
  Ва хомӯш бош...
  Пас аз хӯрокхӯрӣ шаш нафар ба шаҳрҳои Чин рафтанд. Дар айни хол ба сулху осоиш ноил шудан ва манчжурхоро аз хучум ру гардондан лозим аст.
  Духтарону писарбача ба хитоихо хамла карда, боз бисёрихоро бо шамшеру ангуштони пой куштанд.
  Баъд чанговарон аз тупхои асиршуда тир холй карданд. Ва бисьёр хитоихо кушта шуданд.
  Олег Рыбаченко чунин гуфт:
  -Шояд ҳимоявӣ бозӣ кардан беҳтар аст? Ва он гоҳ он ба таври зишт пайдо мешавад?
  Аврора ҷавоб дод:
  - Мафхуми чанги пешгирикунанда вучуд дорад!
  Олег хотиррасон кард:
  - Виктор Суворов хам исбот карданй шуд, ки чанги Германияи фашистй ба мукобили СССР пешгирикунанда буд!
  Аврора табассум кард ва гиря кард:
  - Хамин тавр нест?
  Олег сарашро ҷунбонд.
  - Шубҳанок!
  Маргарет ба ёд овард:
  - Ман ин китобро хондам. Вай дар назари аввал боварибахш менамояд. Аммо агар шумо чуқуртар кобед ...
  Аврора бо розй сараш  унбонд.
  - СССР ба чанги хучумкунанда тайёрй медидад ва ин факт аст!
  Маргарет қайд кард:
  - СССР хатто баъди чанг ба чанги хучумкунанда тайёрй медид. Аммо ҳамла ҳеҷ гоҳ сар нашудааст!
  Олег мантикона кайд кард:
  - Агар Сталин хучумро ба накша гирифта бошад, пас дар давраи баъдтар, аввал бо танкхо ва дигар техника таъмин намудани дивизияхои худро анчом дода. Ва ҳавопаймоҳои навтарин ба қисмҳо ворид шуданро оғоз карданд, ҳатто пилотҳо онро азхуд накардаанд!
  Аврора низ мантиқан эътироз кард:
  - Агар армиям советй аз нав мусаллах мешуд, пас армияи немис хам дар як чо намеистод. Вакте ки СССР самолётхои навтаринро мебарорад, Фриц истехсоли техникаи навтаринро зиёд мекард.
  Афзалияти Сталинро таъхир намедихад. Баръакс, фашистон, ки дорои потенсиали Аврупо буданд, метавонистанд дар микдори тачхизот бо сифати хубтар ба Русия расида гиранд!
  Олег Рыбаченко шубҳа кард:
  - Чӣ шуморо водор мекунад, ки сифати онҳо беҳтар буд?
  Аврора софдилона чавоб дод:
  - Вале онхо дар соли чилу якум галаба карданд! Агар онхо аз чихати шумора камтар зада шуда бошанд, пас шояд аз чихати сифат хам бартар буданд!
  Писари нобиға шубҳа кард:
  - Ман чунин фикр намекунам!
  Маргарет қайд кард:
  -Соли чилу як аср сир аст. Чаро Армияи Сурх, ки расман пурқувваттар буд, пас аз ҷанг дар ҷанг мағлуб мешуд. Ва он гоҳ, ки ба таври расмӣ ва дар асл заифтар шуд, оё вай ғолиб шуданро оғоз кард?
  Олег Рыбаченко чунин чавоб дод:
  - Ин як сирри бузурги чанги дуйуми чахон аст!
  Наташа таклиф кард:
  - Дахолати куввахои боло буд!
  Олег сар ҷунбонд.
  - Дар ҳақиқат чизе буд!
  Августин гиря кард:
  - Бутхои мо дар хунанд, худоёни мо худоёни чанганд!
  Зоя розй шуд.
  - Бо хун ва худоёни ҷанг пӯшонида шудаанд!
  Пас аз он, ки Олег ва Аврора ба бозӣ стратегияи Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ шурӯъ карданд. Аврора барои Гитлер, Олег барои Сталин.
  Аллакай мубоди-лаи зарбахои хакикй ба амал омад. Аврора рамзи фиребгарона ва массаи танкҳои силсилаи "Е" -ро истифода бурда, то Маскав рахна кард. Того ва Олег рамзи қаллобӣ ва IS-7-ро истифода бурданд, зеро онҳо немисҳоро мешикананд. Ва досу бар санг ҷамъ шуд. Ва бисьёр тобутхо. Бигзор ва виртуалӣ.
  Олег Рыбаченко бо шавку завк бозй мекунад ва аскарони у мудофиаи немисхоро рахна мекунанд. Дегхонаҳо созед. Аврора рамзи фиребгарро дубора оғоз мекунад. Мубодилаи хеле ваҳшӣ вуҷуд дорад.
  Писарбачаи нобига месуруд:
  - Дар ҷое дар Кама - мо худамонро намедонем,
  Дар ҷое дар дарёи Кама модарон!
  Бо даст даст нарасон, бо пой даст нарасон,
  Хуб, агар лозим бошад, покерҳоро ҳаракат кунед!
  Ва танкхои советй фашистонро торумор мекунанд. Ҳеҷ чиз беҳтар аз IS-7 нест. Ва шумо метавонед бо "Мушҳо" ва "E" -100 бехатар мубориза баред. Танки советй аз ин гуна дайвонот наметарсад.
  Онҳо вазнинтаранд, аммо ин маънои онро надорад, ки онҳо қавитаранд.
  Олег бошад, бо машинахо босуръат пеш рафта истодааст. Ва он мисли ҳазор шайтон аст.
  Писарбача месарояд:
  - Биёед, Фрицро шикастем, чики-чики-чики-та!
  Ва акнун кушунхои советй боз як садди дигаре гирифтанд. Онҳо мисли нобиғаҳои ҷангу ҷанҷол ҳастанд!
  Бо вуҷуди ин, Аврора низ оддӣ нест. Ва он хашмгинона кор мекунад. Ба зери чархи Армияи Сурх куввахои наву нав ва нав мепартояд.
  Ва паҳлавони сурхрӯй месарояд:
  - Душманон маро боздошта наметавонанд! Ман фарохи коинотро фатх хохам кард!
  Ва полкхои наву нав ба чанг дохил мешаванд.
  Олег Рыбаченко хурсандона месуруд:
  Фриц дар хашм,
  Душмани полк пеш мерафт...
  Аммо ориёиҳои девона -
  Русҳо бо душманӣ рӯ ба рӯ мешаванд!
  Пӯсти хук мекананд,
  Душман ба хок мерезанд -
  Русҳо бо хашм мубориза мебаранд
  Мушти аскари тавоно!
  Ва писарак боз як манёври гардишро анҷом дода, аскарони Аврораро ба ҳалқа мебарад.
  Бале, бача доно аст, гап нест.
  Аврора гиря кард:
  -Не, таслим намешавам, вале ман ®амеша мубориза бурданро медонистам!
  Олег Рыбаченко розй шуд:
  - Биёед таслим нашавем! Мо туро танҳо нест мекунем!
  Ва холо кушунхои советй боз ба хучум гузаштанд. Ва аллакай рамзи қаллоб ба Фриц кӯмак намекунад.
  Он гоҳ Аврора маккорона вариантро тағир медиҳад. Ва Бритониё ва Иёлоти Муттаҳида ба ҷанг дар тарафи худ ворид мешаванд. Чанговарони ин армия ба чанг шитофтанд. Ва биёед душманро пахш кунем.
  Аммо танкхои советии ИС-7 бо осонии боз хам бештар Шерманхо ва Першингхои Америка, инчунин танки Черчилли Англияро несту нобуд мекунанд.
  Худашон ягон зарар намебинанд.
  Аврора гиря кард:
  - Хуб, шумо ва императори хурдакак!
  . БОБИ Љ3
  Ҷанговарони асри бисту як боз бо хитоиҳои асри XVII бархӯрд карданд.
  Дар Империяи Осмонӣ сарбозон хеле зиёданд. Онхо чун дарьёи бепоён равонанд.
  Олег Рыбаченко хитойхоро бо шамшер бурида истода, гуфт:
  - Ҳаргиз ноумед нашав!
  Ва диски тез аз пои урёни писарак парид!
  Маргарита, ки рақибони худро торумор карда, гурехт:
  - Дар ҷаҳон ҷой барои ҷасорат вуҷуд дорад!
  Ва сӯзанҳои захрнок аз пои урёни духтарак ба чиниҳо меафтанд.
  Наташа низ ангуштони бараҳнаашро партофт, куштор ва дод зад:
  Мо ҳеҷ гоҳ фаромӯш намекунем ва намебахшем.
  Ва шамшерҳои вай аз осиёб бар чиниҳо гузаштанд.
  Зоя душманонро бурида, хиҷир зад:
  - Барои фармоиши нав!
  Ва сӯзанҳои нав аз пойҳои урёнаш пароканда шуданд. Ва чй дар чашм, чй дар гулуи аскарони Хитой.
  Оре, маълум буд, ки чанговарон ба хаячону хашму газаб меоянд.
  Аврора аскарони зардро бурида, чир-чир кард:
  - Иродаи оханини мо!
  Ва аз пои урёнаш тӯҳфаи нави марговар парвоз мекунад. Ва чанговарони зард меафтанд.
  Светлана осиёбро мебурад, шамшераш барк аст.
  Хитоихо мисли банд меафтанд.
  Духтарак бо пои урён сӯзан мепартояд ва чир-чир мекунад:
  - Барои Модар Россия галаба мекунад!
  Олег Рыбаченко бар зидди чиниҳо пеш меравад. Писарбачаи Терминатор аскарони зардро пора мекунад.
  Ва дар баробари ин, ангуштони пойҳои урёни писар сӯзанҳои заҳрдорро берун мекунанд.
  Писар наъра мезанад:
  - Шаъну шараф ба ояндаи Рус!
  Ва дар ®аракат сари ®ар касро мебурад.
  Маргарита инчунин рақибонро мағлуб мекунад.
  Пойҳои урёнаш меларзанд. Чиниҳо шумораи зиёди одамон мемиранд. Ҷанговар дод мезанад:
  - Барои сархадхои нав!
  Ва он гоҳ духтар мегирад ва мебурад ...
  Оммаи ҷасадҳои солдатҳои Хитой.
  Аммо Наташа дар хучум аст. Вай хитоии худро бурида месарояд:
  - Рус бузург ва дурахшон аст,
  Ман як духтари хеле аҷибам!
  Ва дискҳо аз пойҳои урёни вай парвоз мекунанд. Ки гулӯи хитоҳоро буриданд. Бале, ин духтар аст.
  Зоя дар хучум аст. Сарбозони зардро бо ду даст мебурад. Туф кардан аз қубур. Ва сӯзанҳои марговарро бо ангуштони луч мепартояд.
  Ва дар баробари ин ба худ месарояд:
  - Э, лутф, биёед,
  Оҳ, дӯстдоштаи ман меравад!
  Аврора хитоиро бурида, аскарони зардро несту нобуд карда, хитоб мекунад:
  - Ҳама сояафкан ва дар пӯсти ҳайвон,
  Ӯ бо калтак ба сӯи полис шитофт!
  Ва бо ангуштони бараҳна, чӣ гуна ба душман ворид шудан мумкин аст, чизе, ки филро мекушад.
  Ва баъд чир-чир:
  - Гургҳо!
  Светлана дар ҳуҷум. Чинҳоро буридан. Бо пойҳои урён ӯ ба болои онҳо тӯҳфаҳои маргро меандозад.
  Бо шамшер осиёб идора мекунад.
  Вай бисьёр чанговаронро торумор кард ва чир-рос зад:
  - Галабаи калон дар пеш аст!
  Ва боз духтарак дар ҳаракати ваҳшӣ аст.
  Ва пойҳои урёнаш сӯзанҳои марговарро мепартоянд.
  Олег Рыбаченко аз чо бархост. Писарак дар сальто чарх зад. Дар ҷаҳидан бисёр чинӣ бурида.
  Сӯзанҳоро бо ангуштони бараҳнааш партофт ва гулӯла зад:
  - Бо ҷасорати зебои ман машҳур шав!
  Ва боз писарбача дар ҷанг аст.
  Маргарита ба хучум мегузарад. Ҳама душманонро дар як саф мерезад. Шамшерҳои вай аз теғи осиёби бод сахттаранд. Ва ангуштони пой туҳфаҳои маргро мепартоянд.
  Духтар дар ҳуҷум аст. Ҷанговарони зардро бе маросим нест мекунад.
  Ва гоҳ-гоҳ ҷаҳиш мекунад ва печутоби!
  Ва тӯҳфаҳои нобудшавӣ аз вай парвоз мекунанд.
  Ва худи хитоиҳо мурданд. Ва теппаҳои тамоми ҷасадҳо ҷамъ мешаванд.
  Маргарита гиря мекунад:
  - Ман як ковбойи амрикоӣ ҳастам!
  Ва боз пои урёнаш сӯзанро партофт.
  Ва боз як даҳ сӯзани дигар!
  Наташа дар ҳуҷум низ хеле хуб аст.
  Ва бо пои урён мепартояд ва аз коҳ туф мекунад.
  Ва аз болои шушаш фарёд мезанад:
  - Ман марги дурахшонам! Шумо танҳо бояд бимиред!
  Ва боз зебоӣ дар ҳаракат.
  Зоя ба бастаи ҷасадҳои чинӣ ҳамла мекунад. Ва бумерангҳои ҳалокат низ аз пойҳои урёни вай парвоз мекунанд.
  Ва чанговарони зард меафтанду меафтанд.
  Зоя фарёд мезанад:
  - Духтараки пойлуч, ту голиб мешавй!
  Ва аз пошнаи урёни духтарак даддо сузан мепарад. Ки бевосита ба гулӯи Чин кофта.
  Онҳо мурданд.
  Дурусттараш, комилан мурдааст.
  Аврора дар хучум. Сарбозони зардро торумор мекунад. Шамшерҳои вай дар ду даст бардошта мешаванд. Ва вай чунин як ҷанговари бузург аст.
  Тӯфоне аз сарбозони Чин мегузарад.
  Духтараки мӯи сурх бонг баланд мекунад:
  - Оянда пинҳон аст! Аммо он пирӯз хоҳад шуд!
  Ва дар ҳамла, як зебоӣ бо мӯйҳои оташин.
  Аврора дар экстази ваҳшӣ наъра мезанад:
  -Худои ҷанг ҳама чизро пора мекунанд!
  Ва ҷанговар дар ҳамла.
  Ва пойҳои урёнаш бисёр сӯзанҳои тезу заҳрнокро мепартоянд.
  Светлана дар ҷанг Ва ин қадар дурахшон ва мубориза. Пойҳои урёнаш бисёр чизҳои марговарро берун мекунанд. Мард не, балки марг бо мӯйи зард.
  Аммо агар он вайрон шавад, шумо онро боздошта наметавонед.
  Светлана месарояд:
  - Ҳаёт асал нахоҳад буд,
  Ин ҷаҳиш дар рақси мудаввар!
  Бигзор орзу амалӣ шавад -
  Зебоӣ одамро ба ғулом табдил медиҳад!
  Ва дар харакати духтар бештар хашму газаб.
  Олег дар хучум хама чизро метезонад. Писарбача хитоиро мезанад.
  Пойхои урёнаш сузанхои тез мепартоянд.
  Ҷанговари ҷавон хиҷил мезанад:
  - Империяи хашмгин - ҳамаро пароканда мекунад!
  Ва боз писарбача дар харакат аст.
  Маргарита дар фаъолияти худ як духтари тӯфон аст. Ва душманонро зарба мезанад.
  Дар ин ҷо вай бо пои урёнаш, нахӯд бо маводи тарканда парронд. Вай таркиш мекунад ва дарҳол сад чиниро ба боло мепартояд.
  Духтар дод мезанад:
  - Ба хар хол галаба ба сари мо меояд!
  Ва осиёбро бо шамшер идора кунед.
  Наташа харакати худро тезонд. Духтарак чанговарони зардро мебурад. Ва дар ҳоле, ки дод зада:
  - Империяи Россияро галаба интизор аст.
  Ва биёед хитоиро бо суръати тез нест кунем.
  Наташа духтари терминатор аст.
  Фикр намекунад, ки бозистед ва суст шавад.
  Зоя дар хучум аст. Шамшерҳояш гӯё салати гӯштро мебуранд. Духтар аз болои шуш фарёд мезанад:
  - Начоти мо амал мекунад!
  Ва ангуштони луч низ чунин сӯзанҳоро мепартоянд.
  Ва оммаи одамоне, ки гулӯяшон сӯрох шудаанд, дар теппаҳои мурдаҳо хобидаанд.
  Аврора духтари девона аст. Ва он ҳамаро мисли робот аз гиперплазма пахш мекунад.
  Он аллакай сад нафар чиниро шикастааст. Аммо ҳама чиз суръат мегирад. Ва ҷанговар ҳанӯз наъра мекунад.
  - Ман мағлубнашавандаам! Зеботарин дар ҷаҳон!
  Ва боз, зебоӣ дар ҳамла.
  Ва аз ангуштони бараҳнааш нахӯд мебарояд. Ва сесад хитои аз таркиши пурзур пора шуд.
  Аврора месуруд:
  - Шумо барои гирифтани замини мо чуръат намекунед!
  Светлана низ дар ҳуҷум аст. Ва як грамм мӯҳлат намедиҳад. Духтари ваҳшӣ Терминатор.
  Ва душманонро бурида, хитоиро нест мекунад. Ва оммаи чанговарони зард аллакай ба хандак ва кад-кади роххо афтодаанд.
  Шаш нафар хашмгин шуданд. Муборизаи ваҳшӣ кард.
  Олег Рыбаченко ба кор баргашт. Ва пешравиҳо ҳарду шамшерро ҷунбонда. Ва писарбачаи терминатор осиёбро идора мекунад. Чиноиҳои мурда меафтанд.
  Оммаи ҷасадҳо. Тамоми куххои танхои хунолуд.
  Писарбача як стратегияи ваҳшӣ дар хотир дорад. Дар он чо хам аспу одамон ба хам омехта.
  Олег Рыбаченко чир-чир мекунад:
  - Вой аз ақл!
  Ва пули зиёд хоҳад буд!
  Ва писари терминатор дар ҳаракати нав. Ва пои урёнаш чизе гирифта мепартояд.
  Писарбачаи нобига наъра зад:
  - Мастер-класс ва Adidas!
  Иҷрои воқеан олӣ ва олӣ ба назар расид. Ва чанд нафари Чинро куштанд. Ва шумораи зиёди бузургтарин ҷангиёни зардро куштанд.
  Маргарита низ дар мубориза аст. Артиши зард ва наъраҳоро нест мекунад:
  - Полки зарбаи бузург! Мо ҳама ба тобут меравем!
  Ва шамшерҳои вай ба чиниҳо ҳамла мекунанд. Оммаи чанговарони зард аллакай фурУ рафтааст.
  Духтар гиря кард:
  - Ман ҳатто аз пантерҳо сардтарам! Исбот кунед, ки ҳама беҳтаринанд!
  Ва аз пошнаи урёни духтар мисли нахѓд бо маводи таркандаи пурқувват парвоз мекунад.
  Ва ба душман зарба занед.
  Ва ӯ баъзе аз рақибонро гирифта, зарба мезанад.
  Ва Наташа дар қудрат аст. Ва вай рақибонро мағлуб мекунад ва худаш ба касе фуромадан намедиҳад.
  Чи кадар хитоихо аллакай халалдор шудаанд.
  Ва дандонҳояш хеле тезанд. Ва чашмон сапфир мебошанд. Ин духтарак - ҷаллоди асосӣ аст. Хол он ки хамаи шариконаш чаллоданд!
  Наташа фарёд мезанад:
  - Ман девона! Шумо ҷазо хоҳед гирифт!
  Ва боз духтарак бисёр хитоиро бо шамшер мебурад.
  Зоя дар харакат аст ва бисьёр чанговарони зардро бурида.
  Ва пойҳои луч сӯзан мепартоянд. Ҳар як сӯзан якчанд чиниро мекушад. Ин духтарон дар ҳақиқат зебоанд.
  Аврора рақибонро пеш мебарад ва нест мекунад. Ва дар баробари ин фарьёд заданро фаромуш намекунад:
  - Аз тобут гурехта наметавонед!
  Ва духтар дандонҳояшро гирифта, дандонҳояшро луч мекунад!
  Ва чунин сурхчатоб... Мӯйҳои вай мисли байраки пролетарӣ дар шамол мепарад.
  Ва ҳама чиз аслан аз хашм меояд.
  Светлана дар ҳаракат Дар ин чо вай косахонаи бисьёреро бурид. Ҷанговаре, ки дандонҳояшро бардошт.
  Забон нишон медиҳад. Ва он гоҳ аз як коҳ туф мекунад. Сипас фарёд мезанад:
  -Оё шумо мурдаед!
  Ва боз сӯзанҳои марговар аз пойҳои урёнаш парвоз мекунанд.
  Олег Рыбаченко чахидан ва чахидан.
  Писарбачаи пойлуч як даста сӯзан мебарорад ва месарояд:
  - Биё, ба хайма меравем, хисоби калон кушоем!
  Ҷанговари ҷавон дар беҳтаринаш аст.
  Вай хеле пир аст, аммо ба назар кӯдаке монанд аст. Танҳо хеле қавӣ ва мушакӣ.
  Олег Рыбаченко месуруд:
  - Бигзор бозӣ мувофиқи қоидаҳо набошад - мо аз фраера мегузарем!
  Ва боз сӯзанҳои марговар ва шикаста аз пойҳои урёнаш парвоз карданд.
  Маргарита бо завк месуруд:
  - Ҳеч чиз номумкин нест! Ман боварӣ дорам, ки озодӣ субҳ хоҳад шуд!
  Духтар боз ба суи хитоихо сузанхои марговар партофт ва идома дод:
  - Торикӣ аз байн меравад! Бигузор садбарги гул гул кунад!
  Ва ҳамин ки ҷанговар бо ангуштони пойи худ нахӯд партофт, ҳазор нафар чинӣ фавран ба ҳаво парвоз карданд. Оре, дар пеши назари мо лашкари империяи Осмон об мешавад.
  Наташа дар ҷанг. Мисли кобра ҷаҳида мешавад. Душманонро метарконад. Ва ин қадар чиниҳо мемиранд.
  Духтар ва шамшерҳои онҳо, ва донаҳои ангиштсанг ва найзаҳо. Ва сӯзанҳо.
  Дар баробари ин, он низ наъра мекунад:
  - Бовар дорам, ки галаба меояд!
  Ва шаъну шарафи русхо пайдо мешавад!
  Ангуштони луч сӯзанҳои нав мепартоянд, рақибонро мезананд.
  Зоя дар як ҳаракати ваҳшӣ. Ба Хитой ҳамла мекунад. Онҳоро ба қисмҳои хурд тақсим мекунад.
  Зани ҷанговар бо ангуштони урён сӯзан мепартояд. Рақибҳоро рахна мекунад ва чӣ гуна ғуррон кардан:
  Ғалабаи комили мо наздик аст!
  Ва осиёб ваҳшӣ бо шамшер идора мекунад. Ин дар ҳақиқат як духтар мисли духтар аст!
  Аммо кобра Аврора ба хучум гузашт. Ин як зан аст - даҳшат барои ҳама хобҳо.
  Ва агар онро бурид, ин маънои онро дорад, ки онро буридааст.
  Пас аз он сурхчаро гирифта месарояд:
  - Ман ҳама косахонаҳоро мекушоям! Ман як орзуи бузург ҳастам!
  Ва ҳоло шамшерҳои вай дар амал ва бурида гӯшт.
  Светлана хам ба хучум меравад. Ин духтар тормоз надорад. Чӣ тавр ба решакан, то омма ҷасадҳои аст, яклухт.
  Терминатори малламуй наъра мезанад:
  - Чӣ хуб мешавад! Ин чӣ қадар хуб хоҳад буд - ман инро медонам!
  Ва акнун аз вай нахӯди қотил парвоз мекунад.
  Олег боз сад чиной, ки метеор мебурд, буриданд. Ва ӯ бомбаро бардошта мепартояд.
  Андозаи хурд, вале марговар...
  Чӣ тавр ба қисмҳои хурд тақсим кардан мумкин аст.
  Писарбачаи терминатор дод зад:
  - Ҷавонони тӯфони мошинҳои даҳшатбор!
  Маргарита ин корро боз дар чанг мекунад.
  Ва бисьёр чанговарони зардро бурида. Ва холигии калонро бурида.
  Духтар дод мезанад:
  - Ламбада рақси мо дар болои рег аст!
  Ва бо кувваи нав зад.
  Наташа дар хучум боз хам хашмгинтар аст. Ҳамин тавр, чинӣҳоро зарба мезанад. Муқовимат ба чунин духтарон барои онҳо чандон хуб нест.
  Наташа онро гирифта суруд хонд:
  - Дар чои ran давидан муросочии маъмул аст!
  Ва духтари ҷанговар бо чунин зарбаҳои шадид ба ҳарифон зад.
  Ва ӯ дискҳоро бо пои урён мепартояд.
  Дар ин чо вай осиёбро идора мекард. Сарони лашкари зард ба қафо печид.
  Вай зебои мубориз аст. Худро чунин армада зард зада.
  Зоя дар харакат аст, бе истисно хамаро пахш мекунад. Ва шамшерҳои вай мисли кайчи марг аст.
  Духтар танҳо зебост. Ва пойҳои урёнаш сӯзанҳои хеле захролуд мепартоянд.
  Рақибонро мағлуб кунед. гулӯяшонро сӯрох карда, тобут месозанд.
  Зоя онро гирифту хичиррос зад:
  - Агар дар кран об набошад...
  Наташа бо хурсандй фарьёд зад:
  Пас айби шумост!
  Ва бо ангуштони луч чизе мепартояд, ки бодиққат мекушад. Ин дар ҳақиқат як духтари духтарон аст.
  Ва аз пойҳои урёнаш, ки теғ чӣ гуна парвоз хоҳад кард. Ва бисьёр чанговаронро зад.
  Аврора дар ҳаракат. Бо зебогии худ зуд ва беназир.
  Чӣ мӯи дурахшон дорад. Монанди байраки пролетарй чилва мекунад. Ин духтарак воқеист.
  Ва вай рақибонро мебурад - гӯё вай дар даст шамшерҳо таваллуд шудааст.
  Рӯзамарди лаънатӣ!
  Аврора онро гирифту хичиррос зад:
  - Сари гов мешавад - чанговарон девона намешаванд!
  Ва дар ин чо вай боз бисьёр муборизонро торумор кард.
  Олег Рыбаченко шиква кард:
  - Чӣ ба шумо лозим аст! Ана духтар!
  Маргарита бо пои луч ханҷар партофта, тасдиқ кард:
  - Духтари калон ва хушрӯ!
  Аврора бо ин розӣ шуд:
  -Ман  анговаре ®астам, ки ®ар касро газад!
  Ва боз, бо ангуштони луч, ӯ як қотилро оғоз хоҳад кард.
  Светлана дар ҷанг аз рақибон кам нест. Духтар не, балки алангаи оташ.
  Ва фарёд мезанад:
  - Чӣ осмони кабуд!
  Аврора теғро бо пои луч раҳо карда, тасдиқ кард:
  - Мо тарафдори горатгарй нестем!
  Светлана душманонро торумор карда, хитоб кард:
  - Ба аблаҳ корд лозим нест...
  Зоя бо пойҳои урёну дабзадааш сӯзан мепартофт:
  - Аз се қуттӣ ба ӯ дурӯғ мегӯӣ!
  Наташа хитоиро бурида, илова кард:
  - Ва бо ӯ ба як динор кор кунед!
  Ва ҷанговарон гирифта ҷаҳида хоҳанд шуд. Онҳо хеле хунолуд ва сарданд. Уму-ман, онхо хаячонн калон доранд.
  Олег Рыбаченко дар чанг хеле зебо менамояд.
  Маргарита месуруд:
  - Зарба сахт аст ва бача шавқ дорад ...
  Бачаи нобига бо пои худ он чизеро, ки ба вертолёт монанд буд, парронд. Аз чиниҳо як-ду сад сар бурида, хиҷир зад:
  - Хеле варзишӣ!
  Ва ҳарду - як писар ва як духтар дар кори кушод.
  Олег, ки аскарони зардро пора-пора карда, гуррос зад:
  - Ва барои мо галабаи калон хохад шуд!
  Маргарита дар посух хитоб кард:
  - Мо ҳамаро мекушем - бо пои урён!
  Духтар дар ҳақиқат чунин як терминатори фаъол аст.
  Наташа дар ҳуҷум месуруд:
  - Ҷанги муқаддас!
  Ва чанговар диск-бумеранги тезро сар дод. Вай дар камон парвоз кард, бисьёр чиниро бурид.
  Зоя нобудкуниро давом дода, илова кард:
  - Ин галабаи мо мешавад!
  Ва сузанхои нав аз пои урёнаш парвоз мекарданд. Ва онхо ба бисьёр чанговарон зарба заданд.
  Духтараки малламуй гуфт:
  - Рақибро санҷед!
  Ва забонашро нишон дод.
  Аврора, пойҳояшро ҷунбонда, свастикаҳои бурро мепартофт, гуреза мекард6
  - Парчами император ба пеш!
  Светлана ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Шаъну шараф ба кахрамонони халокшуда!
  Ва духтарон бо як овоз хитоихоро торумор карда фарьёд заданд:
  - Моро касе боздошта наметавонад!
  Холо бошад, диска аз пои урёни чанговарон парвоз мекунад. Гӯшт дарида шудааст.
  Ва боз нола:
  - Хеч кас моро маглуб карда наметавонад!
  Наташа ба хаво парвоз кард. Вай рақибонро пора кард ва гуфт:
  - Мо вай-гургонем, душманро бирён кун!
  Ва аз ангуштони урёни вай як диски хеле марговар парвоз мекунад.
  Духтар ҳатто аз ваҷд печида мешавад.
  Ва баъд шиква мекунад:
  - Пошнаи мо оташро дуст медорад!
  Бале, духтарон воқеан шаҳвонанд.
  Олег Рыбаченко гиря кард:
  - Оҳ, барвақт, амният медиҳад!
  Ва ба ҷанговарон чашмак зад. Онҳо дар ҷавоб механданд ва дандонҳои худро луч мекунанд.
  Наташа хитоиро пора-пора карда, чир-чир кард:
  - Дар олами мо шодй, бе мубориза нест!
  Писар ҷавоб дод:
  "Баъзан ҷанг ҳам шавқовар нест!"
  Наташа розӣ шуд:
  - Агар қувват набошад, пас ҳа ...
  Вале мо чанговарон хамеша солимем!
  Духтарак ангуштони пои бараҳнаашро ба сӯзанҳои ҳарифон партофта, месуруд:
  - Аскар хамеша саломат,
  Ва омода барои амал!
  Баъд аз ин Наташа боз ба душманон зарба зад.
  Зоя кӯдаки хеле тезкор аст. Дар ин ҷо тамоми баррел дар Чин оғоз ёфт. Ва аз як таркиш чанд ҳазор пора кард.
  Баъд вай хиҷил зад:
  - Наистед, пошнахои мо газворанд!
  Ва духтаре дар тӯри ҷангӣ!
  Аврора дар ҷанг низ заиф нест. Ҳамин тавр, чинӣҳоро зарба мезанад. Гӯё аз як банди занҷир кӯфт.
  Ва рақибонро буридан - месарояд:
  - Эҳтиёт, муфид мешавад,
  Дар тирамоҳ пирожни мешавад!
  Иблиси сурхрӯй воқеан дар набард мисли шайтон дар қуттии сӯзанак шудгор мекунад.
  Ва ин аст, ки Светлана чӣ гуна мубориза мебарад. Ва чиниҳо онро аз вай мегиранд.
  Ва агар вай занад, вай мезанад.
  Аз он лапшахои хунин парида мебароянд.
  Светлана сахт пай бурд, ки аз пои урёнаш пошидани филизҳо парида, косахонаи сарашро об мекунанд:
  - Шаъну шараф ба Русия, ҳатто ҷалол!
  Танкҳо ба пеш ҳаракат мекунанд ...
  Дивизия дар куртаҳои сурх -
  Салом ба мардуми рус!
  Дар ин чо духтарон хитоиро кабул карданд. Ҳамин тавр, онҳо бурида ва реза карда мешаванд. На ҷанговарон, балки воқеан пантераҳое, ки занҷирро шикастанд.
  Олег дар чанг аст ва ба хитоихо хамла мекунад. Бе раҳму шафқат онҳоро мезанад ва фарёд мезанад:
  Мо мисли говҳо ҳастем!
  Маргарита лашкари зардро торумор карда, бардошт:
  Мо мисли говҳо ҳастем!
  Наташа онро гирифта, фарьёд зад ва чанговарони зардро бурида партофт:
  - Дурӯғ гуфтан аз даст нест!
  Зоя хитоиро пора-пора карда, чир-чир кард:
  - Не, аз даст нест!
  Ва ӯ инчунин бо пои луч ситорачаро гирифта, озод мекунад.
  Наташа онро гирифта, хичиррос зад:
  - Телевизиони мо фаъол аст!
  Ва аз пои урёнаш як бастаи сӯзанҳо парвоз мекунад.
  Зоя хитоиро хам торумор карда, чир-чир кард:
  - Дустии мо якдилии мост!
  Ва боз чунин партофт, ки доирахо ба хар тараф хира мешаванд. Ин духтар аст - маҳв кардани рақибон.
  Духтар бо ангуштони урён се бумерангро гирифта ба сар мебарад. Ва ҷасадҳо аз ин боз ҳам бештар шуданд.
  Пас аз он, зебоӣ ба худ хоҳад дод:
  - Мо ба душман раҳм намекунем! Дар он ҷо ҷасад хоҳад буд!
  Ва боз чизи марговар аз пошнаи урён парвоз мекунад.
  Аврора низ комилан мантиқӣ қайд кард:
  - Фа«ат як  асад не, балки бисёр!
  Пас аз ин духтарак онро гирифта, пои луч аз байни кӯлҳои хунолуд гузашт. Ва бисёр хитоиро куштанд.
  Ва чӣ гуна ғуррон мекунад:
  - Қатли оммавӣ!
  Ва баъд сарашро ба як генерали чинӣ мезанад. Косахонаи сарашро шикаста, берун кунед:
  - Банзай! Шумо ба осмон меравед!
  Светлана, ки аз ин хучум хеле хашмгин шуда, чир-чир мекунад:
  - Шуморо раҳо намекунед!
  Ва даҳҳо сӯзан аз ангуштони урёнаш парвоз мекунанд. Чӣ тавр вай ҳамаро мезанад. Ва ҳатто ҷанговар кӯшиш мекунад, ки пора кунад ва бикушад.
  Олег Рыбаченко чир-чир мекунад:
  - Гурзандози пуршараф!
  Ва писарак низ бо пои луч чунин ситораи сардро дар шакли свастика мепартояд. Гибридии мураккаб.
  Ва оммаи чиниҳо фурӯ рехт.
  Олег бонг зад:
  - Банзай!
  Ва писарак боз дар ҳамлаи ваҳшӣ қарор дорад. Не, он танҳо бо қувва мерӯяд ва вулқонҳо ҷуръат мекунанд!
  Маргарет дар ҳаракат. Шиками ҳамаро медарад.
  Духтаре, ки пояш дорад, якбора панҷоҳ сӯзан мепартояд. Ва омма аз ҷониби ҳар гуна душманон кушта мешавад.
  Маргарита аз чихати хушахлокй суруд:
  - Як ду! Ғам мушкил нест!
  Шумо ҳеҷ гоҳ рӯҳафтода нашавед!
  Бини ва думро бо қубур баландтар нигоҳ доред.
  Бидонед, ки дӯсти ҳақиқӣ ҳамеша бо шумост!
  Ин як ширкати хашмгин аст. Духтар гиря карда дод мезанад:
  "Президенти аждаҳо ҷасад мешавад!"
  Наташа дар ҷанг танҳо як навъ истинодкунанда аст. Ва гуррос зад:
  - Банзай! Зудтар гиред!
  Ва норинҷак аз пои урёнаш парид. Ва чиниҳо мисли механд. Ва шикаст.
  Ана ҷанговар! Ба ҳама ҷанговарон - ҷанговар!
  Зоя хам дар хучум аст. Чунин як харҷи хашмгин.
  Ва вай онро гирифта, гуреза кард:
  - Падари мо худи Худои Сафед аст!
  Ва ӯ барои чиниҳо як осиёб сегонаро бурид!
  Ва Аврора дар посух наъра зад:
  - Ва Худои ман сиёҳ аст!
  Дарвоқеъ, сурхрӯй таҷассуми макр ва зишт аст. Барои душманон, албатта. Ва барои дӯстон, вай азиз аст.
  Ва чӣ гуна бо ангуштони урён ӯ гирифта мепартояд. Ва шумораи зиёди ҷанговарони империяи осмонӣ.
  сурхчатоб дод зад:
  - Русия ва Худои сиёҳ пушти мост!
  Ҷанговар бо иқтидори хеле баланди ҷангӣ. Не, дар зери ин беҳтар аст, ки дахолат накунед.
  Аврора хитоб кард:
  - Мо хамаи хоинонро хока мерезем!
  Ва ба шариконаш чашмак мезанад. Бале, ин духтари оташин маҳз чизе нест, ки оромӣ диҳад. Магар сулх марговар набошад!
  Светлана, душманонро торумор карда, дод:
  - Мо туро дар навбат мерӯфтаем!
  Аврора тасдиқ кард:
  - Мо ҳамаро мекушем!
  Ва аз пои урёнаш атои нобудии куллӣ боз парвоз мекунад!
  Олег дар чавоб суруд:
  - Банзаи пурра хоҳад буд!
  Аврора бо дастони бараҳнааш хитоиро канда, шамшерҳоро кӯфта, бо ангуштони бараҳнаи худ сӯзан мепартофт:
  - Кӯтоҳаш! Кӯтоҳаш!
  Наташа чанговарони зардро нобуд карда, чир-чир мекард:
  - Хулоса - банзай!
  Ва биёед рақибонро бо талхии ваҳшӣ бурем.
  Олег Рыбаченко рақибони худро бурида, интишор дод:
  - Ин гамбит чинӣ нест,
  Ва дебют, ба ман бовар кунед, Тайланд аст!
  Ва боз аз пои урёни бача диски тезу металлбури парида баромад.
  Маргарита ҷанговарони Империяи Осмонро бурида, месуруд:
  - Ва дар ҷанг киро хоҳем ёфт,
  Ва дар ҷанг киро хоҳем ёфт ...
  Биёед бо ин шӯхӣ накунем -
  Биёед онро пора кунем!
  Биёед онро пора кунем!
  . БОБИ Љ3
  Пас аз задани чиниҳо, шумо метавонед каме истироҳат кунед. Аммо афсӯс, ки шумо барои истироҳати зиёд вақт надоред.
  Гуруххои нави зард медароянд.
  Олег Рыбаченко онхоро боз бурида, гурриш мекунад:
  - Дар чанги мукаддас - русхо маглуб намешаванд!
  Маргарита бо ангуштони бараҳнааш тӯҳфаҳои марговар мепартояд ва тасдиқ мекунад:
  - Ҳеҷ гоҳ аз даст надиҳед!
  Олег чизи дигаре гуфтан мехост...
  Аммо ҳоло онҳо бо ҷодугар муваққатан ба моддаи дигар интиқол дода шуданд.
  Ва Олег Рыбаченко дар яке аз лагерьхои немис пионерй шуд. Ва Маргарита бо ӯ ҳаракат кард.
  Хуб, на ҳама вақт бо чиниҳо бурида мешавад.
  - Шаъну шараф ба Ватан! - фарьёдашро такрор кард пионер Олег Рыбаченко ва хомушона ба китфаш тоб овард, гарчанде ки махз ба яке аз доги варамидаи гузашта афтод. Ва аз дуюм ва умуман диссексия - хун ҷорӣ шуд! Маргарита бо тааччуб ва миннатдорй ба Олег Рыбаченко нигариста, ба забони англией чизе пурсид. Кӯдаки продюсер Олег Рыбаченко фикр кард, - эҳтимол, ӯ боз мепурсад, ки ман дар хоб чӣ дидам - оё синхронизм вуҷуд дорад? Писарбача ба хоҳари дар оғӯшдоштааш табассум кард ва барои кӯдаки даҳсола китфҳои хеле васеъашро кашид. Аз афти кор, Маргарита фахмид, ки Олег Рыбаченко танхо нишон доданй аст, ки таслим нашудааст ва намефахмад, ки чй уро ба услуби кинои пролетарй доду фарьёд кардан водор кардааст.
  Ва на танхо у, балки ин Марат Казеи лоғар, бемӯй. Аммо вай бо чашмакзании рӯҳбаландкунанда бо сари писари далер ишора кард...
  Олег Рыбаченко ногахон хафа шуд ва дарди овозашро пахш карда, гуфт:
  - Бравадо ҳама чиз аст!
  Маргарита бо пичиррос эътироз кард:
  - Не, шуҷоъ не! Ин мисли гуфтан аст, ки калима аз шӯх бӯй мекунад!
  Олег ба таври чиддй гуфт:
  - Як фашистро куштан бехтар аст, аз лаънат ба сад краут!
  Садо, гурриши моторҳо ва садо баланд шуд, саворони SS ва табибони чаллодон ба замин ҷаҳида, мутантҳои худро аз аспҳои ҳайвонот бештар аз зин кушоданд. Асиронро дар болои алаф-дар занчир шинонда буданд. Занҷирҳоро тафтиш карданд: бинобар ин онҳоро сахт занҷир баста буданд. Ва Олег Рыбаченко аз дидани он ки чӣ тавр яке аз духтурони хурди SS ба ӯ наздик шуд, хеле ҳайрон нашуд. Ба забони немисй дагалона гуфт - хез, тифли примат - писари пионериро бо ангушти ботинкаи нарм ба рон ё хатто каме баландтар, ба гурда тела дод. Олег Рыбаченко шиддат гирифт... ва баъд авро-раи салкин дахолат кард. Иблиси оташин (Бинобар ин ӯро дар аскарон аз сабаби ранги мӯйҳои ғайритабиӣ ва дурахшонаш ва истодагарӣ ва тавоноии ғайримодарияш лақаб гузоштаанд!) Чизеро тамасхуромез шарҳ дод - ва ин тамасхур аз болои Олег набуд. Дидан мумкин аст, ки духтури фашист хам инро хис кард! Фашист бо пои худ ба китфи мушакхои Аврора зад. Вай танҳо хандид. Баъд фашистон аз гардиш зарба зада, пуштаи чандири духтари далерро сахт зер кард. Олег аз ларзиш як тараф ҷунбид. Аврора дархол боз нишаст ва хомушона дастони занчири худро нишон дод. Профессори фарбеҳ ба ҳамтои хурдиаш, ки ногаҳон ба поён нигарист, фарёд зад. Баъд шохаи гили хушкро шикаста, ба Олег Рыбаченко нишон дод. Вай дар пеши бинии у ишора кард - писарбача беихтиёр акиб кашид. Духтури фашист боз вонамуд кард, ки даст ба даст гирифта бошад, сар ҷунбонд, як ҳаракати аҷибе кард. Нафаҳмед, гӯё марди SS бо қошуқ мехӯрад ...
  Олег Рыбаченко бо хашму газаб ба забони немисй гуфт:
  Шумо худро бо ибораи инсонӣ баён карда наметавонед.
  Фриц баромад: одамизод, забони нажоди устодро медонад?
  Рыбаченкои хурдсол фахмид, ки бехуда ба худ хиёнат кардааст, ошкор кард, ки чиро ки сир нигох доштан бехтар аст, аммо... Сухан гунчишк нест - пазмон мешавй, ба даст намедихй. Дуруст аст, ки табиби фарбеҳу қоматбаланд ба ҳавои бепарвоӣ гузошт, ин калима ибораи немисии бачаро пахш кард. Боз ишораи пешинаро такрор намуда, дастони печида нишон дод.
  Ва Олег Рыбаченко фаҳмид - онҳо ӯро ҳамчун хидматгор барои ҳезум мефиристанд ...
  Нахостам, ки баъд аз радди мағрурӣ дубора латукӯб шаванд. Ва ҳа, шумо наметавонед фурсатро аз даст диҳед.
  Хуб, чӣ ифтихори мирисад, дурусттараш патрисиро шикастан. Фикри гурехтан, албатта, ба миён омад - хамин ки завлонахои вазнин зери калиди калон пахш карданд, омад. Ҳарчанд мантиқтар аст, агар бигӯям, ки вай тамоман нарафтааст! Аммо андешаи андак мисли харгӯши тарсидае шуд, ки дар чароғҳои пеш давида, намедонист, ки аллакай, воқеан, дастгир шудааст. Ва аммо - хамин ки Олег Рыбаченко аз истгох дур шуд, писарбача дид, ки гург аз пасаш меояд. Яке аз он мутантҳои аҷибу омӯзонидашуда, ки корвони SS-ро посбонӣ мекунанд. Дар баробари ин ягон нафар аз колонна ба суи писарбачаи пойлуч, ки саросемавор ба болои хирман мебарояд, бепарво нигох намекунад. Ҳарчанд Олег Рыбаченко эҳсос мекард, ки ба эҳтимоли зиёд камераи пинҳонӣ ҳаракатҳои ӯро сабт мекунад. Ҳатто ҳайратовар аст, ки Фриц чӣ гуна аз ҷиҳати техникӣ пешрафт кардааст. Агар мо ба таври кофӣ ҷавоб надиҳем, бад мешавад.
  Шидда ба кафи пойҳои беҳифозати кӯдакона, ки аллакай шифо ёфтааст, бо дард сӯрох мекард. Пойҳои сахт афтида аллакай дағал шудан гирифтанд, аммо ин раванд ҳангоми қадам задан ба сангҳои тез хеле дардовар аст. Олег оромона оҳу нола мекард ва кӯшиш мекард, ки дардманд буданашро нишон надиҳад ва ба хуне, ки аз нав баромада буд, нигоҳ накунад. Аммо он гоҳ он мисли сунамии нофаҳмо бар сари ӯ печид.
  Тарс дархол ва ба таври нофахмо писари пионериро аз фикру хохиши худ махрум кард. Танҳо мехостам, ки ба самти гург (?) гарданд. Дар зери нигохи чашмони гайриинсонии даррандаи фашистй Олег Рыбаченко беихтиёр лахза ме-монд. Аммо дархол гармии сузон болои пионери навкорамро шуста, бача мисли автомат аз завод харакат кард. Вай танаи хушки тӯсу сарвиро, ки дар рахҳо мерӯяд, пас аз зимистон ҳанӯз сабз нашуда буд - бисёр шикаста, базӯр мекашид. Ман онро ба халтаи калону шаффоф печонида, роҳро ба истгоҳ фарқ накарда, кашола кардам.
  Олег Рыбаченко дар рох бемайлон кушиш мекард, ки дахшати дилсузкунандаро бартараф намояд. Пионер-аъло вай ё не! Аммо ин як шиноваре буд, ки беэътиноӣ мекард, ки дар рӯи об монад. Он пайдо мешавад, пас аз нав пур мешавад ...
  Гург аз паси у меомад: гох-гох бозистод ва изи пои урёни бачаро бӯй мекард.
  Пионери гениалй танхо вакте ки ба лагерь баргаштан аз мавчи дахшат озод шуд.
  Фашистони нафратангез ба Олег Рыбаченко ба назар намерасид. Хол он ки дар хакикат як-ду нафар мардони СС чашми худро наканда. Танхо вакте ки чизи овардаашро хам печонд, духтур-чаллодони калон кутох нигох карда, ба бача чизе партофт... э! Олег нихоят ба худ омад. Бо тамаъкорона онро гирифт ва фикр кард, ки шояд шоколад ё чизе ба ғайр аз кафшер барои кор дода бошанд. Ва hatched - фидо, чахин ва пӯлод. Эҳтимолияти зиёд кварц офлит буд. Ва курсӣ ба як пораи файл монанд аст. Чӣ тавр истифода бурдани ҳамаи ин - пешрави инкишофёфта Олег медонист, ки дар назария ва ҳатто бо шавқ, ӯ низ Робинсонҳои Полесье кӯшиш мекард ... агар барои ҳолатҳои аҷиб.
  Олег бо пояш, баъд бо дасташ ба шохаҳои намӣ даст расонд ва сар ҷунбонд.
  - Tinder... - оромона бо забони русй гуфт пионер ва ногахон сулфа кард ва такрор кард. - Tinder лозим аст. - Ва бо душворӣ аз гузаштан ба суханронии олмонӣ худдорӣ кард. - Он равшан намешавад.
  Олег ба онхо нигарист... Маълум нест, ки ба Фриц, ки хам оташак ва хам гугирд доранд ва эхтимол, хатто оташгиранда бо худ доранд, ба ин тарзи кухнаи оташгирй лозим буд. Онхо заковати пешкадамонро санчидан мехоханд. Оё онхо инкишофи психикии одами советиро чен мекунанд? Ё бемаънӣ як писари асирро тамасхур кардан? Кӣ онҳоро мисли сайёраи дигар мефаҳмад!
  Фашистхо ба хамдигар нигариста, дандон мекашиданд. Аҷибтарин ва ... ва даҳшатноктаринаш барои Олег Рыбаченко он аст, ки чеҳраи онҳо на бад, на бераҳм ва ҳатто масхаракунанда набуд, не! Хеле кунҷкобу, ки гӯё ҳайвони бегонаро ба назар гирифта, дар назди профессори калон таваҷҷӯҳи махсус зоҳир мешавад ва гӯё қасдан айнакашро кашида гирифт. Як қатра бепарвоӣ нест, хеле ҷолиб аст, ки олимон чӣ гуна таҷрибаро пайгирӣ мекунанд.
  Олег Рыбаченко бо пичиррос такрор кард ва кушиш кард, ки хаячонро дар овозаш идора кунад:
  Дар зимистон ҳама чиз нам шуд! намеравад!
  Дар чашмон, назар ба нофаҳмии самимӣ, балки боз ҳам бе хашм. Аммо баъд яке аз ҷавонон - на он касе, ки Олегро аз занҷир канда буд, ѓур-ѓур карда, аз  ояш хест, дароз кашид, хари задаашро ба зин молида ба хандаи дигар мардони СС... Олег он «адар таа  уб накард, ки баъзе аз немисхо барои харакат кардан аз асп истифода мебаранд- дефицити сузишворй. Хол он ки аз паси онхо наклиёт аз чй сабаб бошад? Душмани фашистй аз зинхои катшуда куттй овард, ки аз он чизе баровард... Пионер гумон кард, ки пахтай махиннах аст, вале не. Он аз дур ба пораи риштаҳои борик монанд аст. Олег Рыбаченко онро ба даст гирифта, фахмид - моси хушк.
  Боз, вундеркинд бачахои пионерй дар хайрат монд, ки чаро ин Фриц аст ва хатто духтуре, ки дар плуг алаф мебурд... Шояд ин мох он кадар оддй набошад?
  Хайр, бас фикр кун, сарам дард мекунад. Чунин ба назар мерасад - соддатар ва беақлтар аз шумо. Тааҷҷубовар он аст, ки гулӯла дарҳол ба кор даромад - Олег ба чахидаш нахӯрд, балки ба осонӣ канда шуд (дар ҷое хонед) - ва шарораҳо мисли жола борид. Ва ӯ тавонист, ки дар давоми чанд сол, бештари умраш, оташсӯзӣ кунад (ҳоло "кулба"-и оддӣ сохтааст). Дере нагузашта оташ бо кувва ва асосй ракс кард - Берч хуб месузад ва нам аст. Дар ин чо гвардиячиёни чавони СС ба боло бархоста, дар пахлуи оташ ба замин стоянкахои металлй задан гирифтанд.
  Ва сари Олег Рыбаченко чарх зад, чизи бениҳоят каустикӣ ба бинии ӯ даромад ва дарҳол шуури ӯро аз воқеият ҷудо кард. Аммо дарҳол як рӯъёе, ки дар реализм ҳайратангез буд, ғарқ шуд.
  Ҳатто шахсияти кӯдак дигар шуд, худро ятими бадбахт, бо падару модари зинда тасаввур мекард. Гузашта аз ин, падар ва модар ҳеҷ чиз нагузоштанд - онҳо аҷдодони худро аз ҳуқуқи қарзи худ маҳрум карданд ва писарро ба паноҳгоҳи ислоҳӣ, зиндон фиристоданд. Бе гуноҳ, аммо азбаски волидонатон қарздор ҳастанд, пас шумо бо қарори суд дар империяи диктаторӣ, кайҳон ҷинояткори ноболиғ ҳастед.
  Хонаи кӯдакон барои кӯдакон дар минтақаи саноатии пойтахт ҷойгир буд ва воқеан ба зиндон монанд буд. Дар хама чо казармахо, камера-хо. Олег Рыбаченко бо диди реалистй шабро дар болои рахти чубини суст тарошида гузаронд. Дар наздикии онҳо писарони дигар ҳам аз насли инсонӣ ва ҳам бегонагон буданд. Кӯрпаву матрас, болишт набуд, ҷисми аз ҳад зиёд коркардашуда ва аксаран латукӯбшуда рӯи дарахти урён хобидааст. Шаб бошад, пояшро ба занчир мебанданд, то гурез накунанд. Дар хучра кариб сад бача хает, хеле сероб аст, баданхо арак мерезанд, дар кунчи сатил дар пахлуи хамдигар мезананд, хатто канализация нест. Ва ин дар Давлате аст, ки киштиҳои ситорааш фарохҳои галактикаро шудгор мекунанд ва парчамҳои он даҳҳо ҳазор олами истиқоматиро дар бар мегиранд! Бо вучуди ин бачахо кушиш мекунанд, ки худро дар куча сабук кунанд, кариб аз се ду хиссаи руз бо кор машгуланд. Душвортаринро дар цех, чанголуд ва дилгирона мешуморанд. Пушт ва дастҳо аз он хеле хаста шудаанд ва дар пеши чашмонаш ба "нокомӣ" оғоз мекунад, амалиётҳо оддӣ, вале заҳматталабанд, такрорро талаб мекунанд. Кори ҷолибтар, дар беруни саҳро ё дар майдони сохтмон. Барои он ки онҳо камтар хаста шаванд ва истироҳат кунанд, онҳо кӯшиш мекунанд, ки дар равандҳои гуногуни меҳнат иваз шаванд. Аммо ба хар хол бадан дард мекунад, бачахои бисьёр, дар хонаи бачагон - кариб нисфи одамон дар хоб нола мекунанд.
  Олег Рыбаченко бо асабоният партофт ва гардиш кард, занҷир занг зад, ҳалқа пояшро ба хун молид. Сирена садо медиҳад, яъне баланд шудан, кор кардан. Бадани кудак хануз дам нагирифтааст, писарони дигар - одами урён ва насли муйсафеди дигар оламхо барои баланд шудан мубориза мебаранд. Хастагии дар тӯли моҳҳои ғуломӣ ҷамъшударо ба дарди кунд дар мушакҳо медиҳад. Занҷирҳое, ки тавассути чипи дарунсохт идора мешаванд, ба таври худкор аз пойҳояшон парвоз мекунанд, онҳо аз хӯлаи хеле қавӣ сохта шудаанд, ки онро буридан мумкин нест. Нозирон пайдо мешаванд, нидохои тахдидкунанда садо медиханд.
  Бачаҳоро ба оббозӣ мебаранд, дер намемонад, оби зарфҳо занг мезанад. Олег Рыбаченко дахонашро шуста, лаппиш мекунад, то аракро шуст. Дар хучра вентилятсия нест, хучраи арак буи хобро тароват дода наметавонад. Пас аз он онҳоро ба субҳона мебаранд, бояд дар истода хӯрок хӯранд, барои ноболиғони маҳкумшуда курсӣ лозим нест. Онхоро бо нону силос сер мекунанд, гушт кимат асту бачахо набояд аз ин сабаб чарогохи шинокунандаро афзалтар медонанд. Бо вуҷуди ин, асп гиёҳхор аст ва он чӣ гуна кор мекунад, дар ҳоле ки даррандаҳо гӯшт мехӯрданд, хоб мераванд. Дар паҳлӯи Олег дӯсташ Тимур аст. Ҳардуи онҳо дар ин рӯъё дувоздаҳсолаанд, дақиқтар аз воқеияти дигар, синну соли писарбачаҳои тавоно як нуқтаи гардиш аст, ки ба созиш омадан бо қуръа банда хеле мушкил аст.
  Темур, ки дар як стакан камшуста шарбати нешро менӯшиду бо оҳу нола гуфт:
  - Ва боз дар ин цех кор кардан! Ман намехоҳам!
  - Ман намехоҳам истода, як ҳаракатро даҳ ҳазор маротиба такрор кунам. - аз хотирахои нохуш ларзида чавоб дод Олег Рыбаченко.
  - Шояд кори сахроро талаб кунем! - Темур орзумандона ба осмон, ки дар ин сайёра якбора се ситора медурахшиданд, нигарист. - Махсусан, карп-шафтолуро тоза кунед. Онҳо хеле болаззатанд, махсусан онҳо, ки қанотҳои тилло доранд, аммо азбаски нозир ҳарисона нигоҳ намекунад, ба ҳар ҳол метавонед дар даҳони худ чизе бичинед.
  Олег Рыбаченко сахт нафас кашид:
  - Ман хам махз хамин гуна корро дар огуши табиати нарм авлотар медонам. - Ва он гох пионери мучассам хуштар шуд. - Робот-нозирро фиреб додан мумкин аст, дар ин чо кисми зиёди тачхизоти назорат аллакай дуздида шудааст!
  Субҳона тамом шуд ва онҳоро ба сими ноқил бурданд ...
  Кӯдакон дар майдони парад саф оростаанд, писарони насли башар кӯшиш мекунанд, ки бо ҳам бипайванданд, ғарибон мувофиқи баландии худ формаро нигоҳ медоранд. Онҳо аз рӯи синну сол ва андоза ба гурӯҳҳо тақсим карда мешаванд. Дар ин чо писарони аз панч то шонздахсола ва на-мояндагони чахонхои дигар чаво-нони пустпуш ва пушту паланг хастанд.
  Ягона чизе, ки онҳоро муттаҳид мекунад, ин либос аст, дурусттараш, қариб пурра набудани он, танҳо шорт бо рақами мушаххаси писарон аст.
  Империя ба онҳо аз рӯи принсипи фишурдани манфиатҳои бештар барои худ аз онҳое, ки шаҳрвандиро қатъ кардаанд, муносибат мекунад! Пасандоз дар ҳама чиз, дар либос, пойафзол, аммо баъзе писарон дар ҳаёти озоди худ ҳеҷ гоҳ пойафзолро намедонистанд.
  Аммо бо чӯбҳо ва чӯбчаи резинӣ дар пошнаи луч онҳо аксар вақт гирифтанд. Сарҳо тарошида мешаванд, ҳар ду ҳафта як ванна, ки дар он онҳо сӯзонда мешаванд. Он гоҳ онҳо дарҳол бо як мошини кунд риштарошида, баъд аз он чандон муяссар нашуд, ки баргашт. Бачахо пои луч дар болои сангхои тез кадам мезананд. Агар Олег ба ин одат карда бошад ва пои дағалкардааш дард накунад, хурдтарин бачаҳо пошнаҳои худро меафтонанд ва ангуштони урён то хунравӣ мекунанд.
  Тамоми посбон аз ғарибон иборат аст, ки золимтарин нажодҳои оламро намояндагӣ мекунанд, танҳо сардори паноҳгоҳ, пиронсол Фрау Понтус бо чашмони бераҳмонаи худ ба садист менигарад.
  Паланг-рух, ки роли назоратчй мебозад, дастур медихад, ки имруз кй дар кучо кор мекунад, дурусттараш, то аз худ шуданаш бо гайрати калон мехнат мекунад. Олег китфхои устухонашро паст карда, ба нимаи дуюми хавлй менигарад. Духтарон ҳастанд, аз хурд то калонсолон. Онҳо мисли гадоён дар тан либоси пора-пораи катони дағалона доранд. Чеҳраҳо хушк, чашмон калон ва ғамгин ба назар мерасанд. Палос кӯтоҳ, борик, вале аз зери он пойҳои риштадор намоёнанд. Духтарон низ пойлучанд ва бидуни истисно ҳама мӯйсафед ришдор шудаанд. Ин аз афташ ба хотири он аст, ки онҳоро хору залил кунад, бори дигар нишон диҳад, ки онҳо ҳеҷ нестанд. Аммо дар ин чо ба хеч вачх чинояткорон - бачахои партофташудаи бадбахт чамъ намешаванд.
  Дар ин чо эълон мекунанд, ки як гурух писарбачагон ба цехи дузандагй рафта, дар профили аз хама дилгиркунанда ва хасташаванда кор мекунанд. Дар ин чо Темур тоб наоварда, бо алам фарьёд зад:
  - Ман ин тавр кор кардан намехохам! Маро ба киштзор ё бог фиристед.
  Писарбачаҳо ях карданд, даббӣ карданд, ҷисмҳои борик танг шуданд.
  Понтус аз фурсати нави қатл ба таври возеҳ шод буд:
  -Дируз хомуш будед ва ман тарсидам, ки оилаатон бе дарси аёнй мемонад. Ки писарбачаро панч маротиба аз байни каторхо меронанд.
  Аз байни бачахо хаячон гузашт.
  - Ин дуруст аст. - гуфт матрос оҳанги иҷборӣ. - Ба ҳама асоҳо диҳед.
  Зарбахо бо чубхои махсуси сутундор дода мешуданд. Одатан онхоро худи бачахо аз чуякхо, дар даврахое, ки кор набуд. Аммо, дар хакикат, дар хамон вакт хам кудакон мачбур мешуданд, ки агар ба империя фоидае набахшад хам, масалан, ним руз чукур кофта, ним руз ба хок супоранд.
  Олег Рыбаченко ба дастони фарзандонаш нигарист, онхо дар каллус афтода буданд.
  Бачаҳо ба таври автоматӣ панҷараҳоро пора карданд, ба назари Олег чунин менамуд, ки онҳо, асбобҳои шиканҷа, ангуштони худро сӯзонданд ва пойҳояшон вазнин шуд. Дугонаашро задан намехост, аммо ҷуръати эътироз кардан надошт. Кариб чизеро надид ва ангушти калонашро ба санги хобида сахт дард зад. Аҷиб, аммо эҳсоси дард ба ҷамъ омадан мусоидат кард ва туман пеши чашмонам тоза шуд. Қадам устувортар шуд, ҳарчанд ангушт кабуд шуд.
  Онхо дар нимдоира дар катори дароз сохта шуда буданд. Дастонаш Темурро бо чубҳо баста, китфҳояшро печонида буданд, то барои задани писарбачаи хафакор қулайтар шавад. Бачаҳо чашмони худро ҷӯянд ва кӯшиш мекунанд, ки ба дур нигоҳ кунанд. Бо фармони Фрау Понтус, онҳо намакоб пошида, ба пушташ лоғар, вале тобнокаш намаки кабуд мепошанд. Аз афташ, ки писарбача ғазаб кард, ӯ сӯхтан гирифт.
  Сохибхона ба лабонаш зад.
  - Акнун ҳамаатон дарс мегиред. Сахттар занед, ҳар кӣ фиреб кунад, ба интиқом гирифтор мешавад.
  Ёрдамчӣ дар ин ҳолат каламуш дандонҳояшро нишон дод:
  Мо ҳоло бо онҳо кор хоҳем кард! - ѓурѓур кард а  уло.
  Писарбачаро дар байни каторхо гузаронд. Бачаҳо оҳиста-оҳиста чӯбҳоро бардоштанд ва зарбаҳои аввал ба пушти Темур мерасиданд. Аз рӯи доғҳои пушт ва паҳлӯҳо, писарбача на як бору ду бор ҷазо гирифтааст, бинобар ин ӯ ҳам мисли ҳамаи бачаҳое, ки доду фарёдро нигоҳ доштанӣ мешуданд, танҳо оҳ кашид ва нафаси сахт гирифт.
  - Сахттар занед! - дод зад Понтус. - Бигзор вай дод занад.
  Зарбаҳои аввалинро хурдтарин писарон заданд, ки онҳо танҳо қувваи дарди шадидро надоштанд. Аммо баъд бачаҳои калонсол маро заданд. Пушти кӯдакро рахҳои сурх бурида, хун мечакид. Дарде, ки намаки кабуд шиддат гирифт, Темурро ба дод зад, ҳатто афтод, тахта бо мехҳо дар зер зада, синаашро мезад.
  - Даркор нест! - дод зад писар. - Ҳар ҷое, ки мегӯӣ, кор мекунам.
  - Албатта мехоҳӣ! - ҷавоб дод Понтус. - Аммо аввал, як задан.
  Рафикони дируза аз хад зиёд ба хаячон омада, бародари дирузаи худро лату куб карданд. Ҳам одамон ва ҳам ғарибон бо ҳамон ваҳшиёна зарба заданд. Писарак дод мезад, пои урёнаш изи хунолуд мемонд. Каламуш-каргоихо наъра зада, бачаро бо калтак ба пои урёну даббо-шаш зад. Ӯ мехост, ки ба писар бештар дард кунад. Зарба ба пойҳои ришвадор ва баъд ба пошнаҳо мерасид. Темур чир-чиррос зада, овезон шуд. Сипае, шиканҷа сӯзани ғафсро ба кунҷ андохт, моеъро рехт.
  - Дуруст! Понтус гуфт. - Акнун вай мурданро афзалтар ме-донад, ки аз афтид. Ҳеҷ кас аз ҷазо раҳо намешавад.
  Олег Рыбаченко кариб дар охири катор меистод ва ба назари у чунин менамуд, ки махз зарбаи тозиёна ба сари у меафтад. Темурро ноумед карданд, худи писарак танҳо меҷуст, дод мезад ва гиря мекард. Чеҳраи мудаввараш аз дард арғувон шуд, як ранҷи ранҷ онро печонд.
  Вай Олегро дида, бо лабони рангпарида пичиррос зад:
  - Раҳмат кунед!
  Писарак дудилагӣ кард: вай ях кард.
  Каламуши каргоду фарьёд зад:
  - Хайр, чӣ интизоред! Бай!
  Олег Рыбаченко чунин чавоб дод:
  - Не ман наметавонам! Ӯ дӯсти ман аст!
  Калламуши каркон хандид:
  Оё шумо ҳам барои шумо мехоҳед?
  Олег ларзида, рангаш ранга шуд:
  -Не, аммо!
  Понтус сухани ӯро бурид:
  - Кофӣ! Писар ба ҳукми худ имзо гузошт. Шумо чӣ арзише доред mordovorot. Онро хуб резед ва ба тахта овезон кунед, то дигарон аз он мафтун кунанд.
  Олегро аз кор тела дода, ба бузхо кашид. Писарак кӯшиш кард, ки муқовимат кунад, аммо палангҳои карғон бо ӯ мисли гӯрбача муносибат мекарданд. Дастхо бо дард печида, устухонхо хира шуданд. Онро ба тахтаҳо гузоштанд, писарбача ноҳамвории нӯги нохунҳои барҷастаро дар рухсора ва шикамаш ҳис кард. Онҳо ба мушакҳо, сина, манаҳ, пеши ронҳо, зонуҳо сӯрох карданд. Рухсораш то ба дараҷаи хун харошида буд.
  - Оҳ, накун! - пурсид Олег.
  - Зарур! - гуфт каламушхо, то хама намуна бошанд.
  Писарбача ҳис кард, ки ба пушт намакоб рехтанд ва баъд намак рехтанд. Он мисли гаҷҳои хардал неш мезанад. Олег табассум кард, пойҳои зангаш молиданд (охирин бор дар он хотираи аҷибе, ки дар ин рӯъё пайдо шуда буд - ӯ тақрибан шаш сол пеш пойафзоли худро пӯшида буд), қариб дарҳол ваҳшӣ ба хориш даромаданд. Каламуш-қарғон сӯзанро ба кунҷи худ меандохт, дағалона ва дарднок мезад, моеъи сӯзон ба дарун даромад.
  - Акнун ту хеле ба вахшат меафтй, аз худ намеравй. - Љир-ѓир-ѓиррос карда, чеҳраашро воз карда, канда мезад ва продюсери филми даҳшатовар!
  - Барои чӣ? - нола кард кӯдаки бегуноҳ зиндонӣ. - Ба хотири Масеҳ раҳм кун.
  Каламуши каркон, ки оби даҳон пошида буд, ҷавоб дод:
  - Ман ба ин афсонаҳои Исои нек бовар надорам! Умуман, агар Худо вуҷуд дошта бошад, вай бад ва бераҳм аст. Ва ҳар қадар ба ёри худ бадӣ ва ранҷу азоби бештаре бирасонӣ, дар дунёи охират ҳамон қадар қудрат ва саодати бештаре ба даст меорӣ.
  - Бемаънӣ! - гуфт у аз вахшат рангаш ранг карда, ногахон дар хакикат Худо хамин хел бача аст.
  - Мебинӣ! - хандид насли Тартаруси кайхонй. -Аммо умед накун, имрӯз намемирӣ.
  Понтус бо оханги аккос фармон дод:
  - Сар кардан! Бигзор вай то абад дар ёди буссаи қамчин бошад!
  Вудри пионерии асир хангоми шунидани садои сурохкунанда ларзид ва баъд зарбаи сахти контузия, ки аз он пусти пушташ дарида шуд. Каламушхо сахт зада, аммо дар айни замон кувваи худро махкам мекарданд, то накушанд. Аз гулуи бача фарьёд гурехт, ларзид, ашк баромад. Лабашро то хунаш газида, писар худро нигоҳ дошт. Пас аз лахзае зарбаи дигаре омад, ки тамоми баданро ларзонд. Олег Рыбаченко нафаси чукуре кашид, дард, ки бо намак ва намак шиддат гирифта буд, токатнопазир буд.
  Понтус фарьёд зад:
  - Давом!
  Боз ҳуштак занед ва зарба занед! То устухон мебурад. Писарбача то дарун сӯхтааст. Чунин ба назар мерасид, ки меъда мезад. Бо вуҷуди кӯшишҳои зиёд, як қисми доду фарёд аз лабони тангаш берун баромад.
  - Модар!
  Боз зарбаҳо! Дар пушт, дар байни китфҳои тез ва ниҳоят, дар пошнаи урён. Писарак дод мезанад, дигар кувваи худро доштан надорад. Фарёд мисли вулқон аз гулӯ ва он чизе, ки бинӣ ба назар мерасад, мебарояд. Понтусс қаноатманд аст:
  "Ҳоло ман мебинам, ки шумо ӯро то ба охир мезанед. Ӯро хуб латукӯб кунед, аммо ӯро накушед!
  Бо хар як зарба дард бештар мешавад. Ашк бо хун омехта шуда, болои кат мерезад. Хатҳои хунини пушт ба ҳам мепайвандад, ба як бесарусомонии арғувонӣ ҳамроҳ мешаванд, устухонҳои тунуки сафеди писарбача кушода мешаванд. Олег Рыбаченко нафасгир мешавад, хаво намерасад, сим ба пои хамшудааш кофтааст. Пошнаҳои бараҳна бо пӯсти ғазаб, ноҳамвор ва зангзада дарҳол ҳаракат намекунанд, аммо қатраҳои хун то ҳол берун меоянд. Зарбахо тезу тунд мешаванд, ба назар чунин мерасад, ки барк аз нугхои асаб ба худи пушта мегузарад. Дигар бачаҳо хомушанд, виҷдон иҷозат намедиҳад, ки тасдиқ кунад, тарси интиқомро маҳкум кардан мумкин нест. Дидан мумкин аст, ки чӣ гуна сарҳои писарон ба хам афтодаанд, аммо чашмонашон аз паи қатл меравад. Аҷиб ва асабонияткунанда, ки аксарият аллакай ба ҳамин тарз ё мураккабтар қамчин зада шудаанд. Шумо фикр мекунед, ки агар ин барои ман намебуд ва баъзан дар андешаҳои шумо кинае ҳаст: вай фарёд мезанад, аммо албатта ба ин тоб оварда метавонист, на ин ки Олег барин нотавон.
  Зарб аллакай дар устухонҳои урён, пушт, паҳлӯҳо, ронҳо захми сахт аст. Агар сӯзандоруи стимулятор намешуд, писарбача ба марг мерасид - ӯ аз зарбаи дардовар фавтид. Ва аз ин рӯ, ӯ ба чизи бадтар аз дӯзахи Данте афтод. Ин аст, ки ҳар як молекула, ҳар як ҳуҷайра, ҳар як раг бо дарди даҳшатовар сер мешавад.
  Пионер Олег Рыбаченко сахт кушиш мекард, ки худро аз дард дур кунад. Падару модараш, даврони хушбахтонаи бачагии дурро ба ёд оварда, гӯё бо пои худ аз лаваи сурх-гарми ҷӯшони ранҷ дур мешуд, аммо вай боз ӯро ба дарун мемакид, сарашро мепӯшонд. Ҳамин тавр, онҳо аз баҳри шиканҷа, орзуи марг ҳамчун раҳокунанда аз азоб шино карданд. Ман суханони Ваҳйи Юҳанноро ба ёд овардам. - Ва онҳо мехоҳанд бимиранд, аммо наметавонанд. Чунин аст, ки сарнавишти гунаҳкороне, ки кӯдаконро азоб медиҳанд, интизор аст. Худованд ба онҳо сад баробар подош медиҳад ва ҷазои муҳимтарин, чунон ки Исо дар Инҷили Матто мегӯяд, абадӣ хоҳад буд. Ва баъзеҳо ба ҳаёти ҷовидонӣ хоҳанд рафт, дигарон ба азоби абадӣ. Ин як навъ тасаллӣ, бедор кардани нафрат нисбат ба душманон, хоҳиши зинда мондан ва ғалаба кардан аст. Писарбача тавонист дод занад:
  -Инашро мепардозед, барои ҳар ашки рехтаи кӯдак дар рӯзи қиёмат ҷавоб медиҳед.
  - Хомӯш шав! - наъра мекунад каламуши каргос.
  -Шумо ҳақиқатро пахш карда наметавонед. Пионер ох кашид.
  - Бештар гиред!
  Онҳо бори дигар ӯро зада, тамоми хашмро сарф карда, устухонҳоро шикастанд, аммо дард аллакай ба дараҷае расидааст, ки он наметавонад қавитар шавад. Ин оҳанест, ки онро то ҳарорати муайян гарм кардан мумкин аст ва баъд паҳн мешавад.
  Понтус инро мефаҳмад, пиразан (дурусттараш, синнаш аз чиҳилсола зиёд нест, аммо воқеан аз ду аср гузаштааст) ҳамчун ҷаллод таҷрибаи зиёд дорад:
  - Хайр, бас аст! Ва он гоҳ он мемирад! Биёед, як маҳбуси хурдакакро шифо диҳем ва бо ёрии компютер ӯро шиканҷа кунем. Ман танҳо як барномаи "шиканҷаи олимпӣ" дорам.
  Рат Рино, дидаву дониста ёш карда, мегӯяд:
  - Акнун куҷост? Ба беморхона?
  - Не дар раф! - Матрон бидуни шикоят суханашро бурида. Бигзор он ҳамчун огоҳӣ ба дигарон овезон шавад. Танҳо сӯзандоруҳо барои дастгирии дил. Ва бигзор, ки Темурро боз аз сафи сафҳо биронанд ва зарбаҳои боқимондаро аз ту бигиранд. Боре як тамошобин ба насл. Кор кардан лозим!
  Аҷнабие, ки тозиёна дошт, сарашро хам карда, гӯшҳои мӯяшро ҷунбонд:
  - Ба гапи соҳибхона гӯш кунед. Хуб, онро дубора иҷро кунед.
  Ба сари Темур зарбаҳои нав мезаданд. Ин дафъа касе чуръат накард, ки эътироз кунад. заррае хохиши ба дасти чаллодон афтодан набуд. Темур гох-гох дод мезанад. Ӯро бардошта, боз мезананд. Силсилаи дуйуми корпартой аллакай ба охир расида истодааст. Танҳо чанд писар боқӣ монданд. Яке аз онҳо калонӣ, шонздаҳсола аст, аллакай ришаш дарида, муйлабаш намоён аст. Вай баръало дудила мекунад, зарба мезанад, аммо ин корро ба осонӣ мекунад, базӯр даст мезанад.
  Фрау Понтус хашмгин аст:
  -Ин ҷавони танбалро ба рахт овехта, ба пояш санг баста кун. Бигзор вай азоб кашад.
  Писарбачаро ба даст гирифта, мушакҳои сабукрав, самараи меҳнати худро кашид ва фарёд мезанад:
  - Хайр, ба чї нигарї, бача®о он®оро задаанд!
  Писарон ба ларза меафтанд, гурриш аз байни қаторҳо мегузарад, аммо азми шитобон ба суи азобдиҳандагонашон намерасад.
  Ҷавонро кашола мекунанд, ҳар як каламуши каргоду аз ӯ камаш ҳафт маротиба вазнинтар аст. Ҷанг кардан бемаънӣ аст. Аммо пас аз он воқеаҳо дар сатҳи онҳое, ки сарнавишти империяро тағир медиҳанд, рӯй медиҳанд. Ду тир садо дод ва каламушҳои карғон меафтанд, пушти ҳаюлоҳо бурида мешаванд, кратерҳои амиқ кушода мешаванд. Ҷавон худро озод карду афтод, вале дарҳол аз ҷояш ҷасту дод зад:
  - Бубинед, адолати Худост.
  Духтари тиллоранг, ки аз торикй чун фариштае пайдо шуда, ба хохари хамсараш Маргарита хеле монанд буд, чавоб дод:
  - Баръакс инсонӣ. Бидонед, ки муомила бо Иблис биҳиштро дар рӯи замин ва ҷои гармро дар дӯзах кафолат намедиҳад. Ба Шайтон такя кардан мисли нишастан дар курсии барқӣ аст!
  Дуюм ба ин Аврораи оташин бо овози баланд:
  - Дар ин чо сюжети фильми дахшатангез аст. Ин корро бо кӯдакон кунед. Писарбачаро аз тахта дур кунед.
  Олег Рыбаченко сарашро чунбонду... бедор шуд. Вай ҳангоми дидани рӯъё на хобида, балки танҳо истода буд...
  Ва хеле вақт гузашт. Фашистон хануз хам машгул буданд
  Тайёрҳои хӯрокворӣ. Аммо ин допи даҳшатнок, ки аз нафаскашии дуди моси аҷибе аз ҷониби табибони SS ба вуҷуд омадааст, ба ҳеҷ ваҷҳ кӯтоҳ ба назар намерасид.
  Олег Рыбаченко дархол фикр кард, ки чаро ин Краутхо ягон таъсире надоранд. Оё онҳо бе ниқобҳои филтрӣ? Ва чаро чунин хоб дар ин галлюцинация. Онҳо бо он чӣ кор мекунанд?
  Аммо худи фашистон ба таври табий рафтор мекарданд, хатто ба навъе дустонатар шуда, ишора мекунанд, ки, мегуянд, ки онхо бо мо хурок хурдан мумкин аст.
  Дарвоқеъ, онҳо як ҷуфт ронҳои вазнини гови аз сокинони маҳаллӣ дуздидашударо кашида гирифтанд. Баъд як фашист як дегчаи пурзуреро кашола кард, фашисти дуйум хамрохи Олег ба об рафт. Боз ба пионери кунчков, ду сатили чармин ва бадтарин металл ё чубу тахта бегона менамуд. Гузашта аз ин, як марди SS, ки он ҳам хос набуд, худро кашола мекард.
  Пионер ба пои худ чандон боварӣ надошт, зарбаҳои ин қатл аз ҳад зиёд воқеӣ буданд ва авлоди Ломоносов тахмин мезад, ки дар паси ин як галлюцинатсияи оддӣ ё ҳатто ғайриоддӣ чизе бештар аст.
  Об аз бошишгох сад кадам дур мерехт, аз зери ду санги балкон овезон як реактиви булури нукрагуну дурахшанда мерехт. Олег Рыбаченко хасисона ба суи у хам шуд. Писарак акнун ҳис кард, ки ҳама чиз дар дохили он ба санг, дурусттараш ангишт пухта шудааст. Ба хунукии форам часпида... ба гуш даромад.
  Яке аз мардони СС, ки дар паси девори санглох пинхон шуда буд, ба панели асбоби мураккаб чизе пахш кард ва мисли каламуш хандид.
  Зарбаро фашистон бе кина зада буд, вале бо чунон куввае, ки Олегро ба болои сангхо партофтанд, бо гуши чапаш шуниданашро бас кард ва ин тарафи сар хакикатан карахт шуд.
  Духтуре, ки дар тан халат ва занҷири тиллоӣ дошт, хандид ва гиря кард:
  - Бокс! Бокс!
  . БОБИ Љ 4
  Пионерписар аз чояш хест ва ба суи чавони СС шитофт. Бо дасти рост ба зери меъда фиребанда ҳадаф гирифта, бо дасти чап маккорона дар паси худ пинҳон мешавад. Вай дар як ду дарсҳои бокс иштирок кард, аммо хотираи ӯ комилан аст. Масалан, як зарбаи қалбакӣ ва нимпайкараи тез ва ним тарафи чап дасти чап. Сипас бадан, рон, абс ва ҳатто васеъшавии пой ба зарба дохил карда мешаванд. Ва - муҳимтар аз ҳама - одатан муштзанҳое, ки бо дасти рост мубориза мебаранд, интизор нестанд, ки бо сармоягузории дасти чап зарба зананд. Омили ногаҳонӣ кор кард, Олег Рыбаченко ин корро кард! СС-и чавону бомаърифат намедонист, ки акаллан Олег чапдаст нест, вале ба тарафи чап "туп" партофта метавонад. Ва қалмоқе дар даҳон гирифт. Ва сардтарин - сарбози SS танҳо аз он сабаб бар пои худ истод, ки дубора ба блоки сангини шаффоф бархӯрд ... Ва вазни як писари нимгурусна барои партофтани як сарбози интихобшуда ба SS кофӣ набуд, онҳо не. нотавононро гиред!
  Агар Олег Рыбаченко дар ин харакат чанговари тачрибаноктар мебуд, эхтимол вай ба як катор харакатхои хотимавй мерафт. Аммо маҳорат таъриф нест ва хусусиятҳои ҷисмонӣ низ.
  Аммо вай ин корро хеле хуб кард, хусусан бо назардошти он, ки зарба дар машк машк карда нашудааст ва худи Олег Рыбаченко бо вучуди кобилиятхои бузурги табииаш ба бокс хунукназарй мекард.
  Акнун у хатто афсУс мехурд, ки ба секция, ки дар он чо тренер Фараненко гуфта буд, дохил нашуда буд, - ту бачаи калон мешавй, вале бо реак-цияи тезу сабук. Ба наздикӣ СССР дар Бозиҳои олимпӣ иштирок мекунад ва шумо метавонед барои медал ба таври кофӣ мубориза баред!
  Чӣ мегӯед? Олег Рыбаченко ба ин чунин чавоб дод:
  "Ман беҳтар медонам, ки сарамро барои чизҳои муфидтар барои кишвар сарфа кунам, аз тоза кардани никелҳои якдигар!" Масалан, агар шумо тракторе созед, ки дар болои хок ё ҳатто дар партовҳои оддӣ кор мекунад, пас бисёр чизҳои дигар.
  Ватан нафъ хоҳад дод!
  Аммо акнун худи писарак сармоя гирифт.
  Инак, Олег Рыбаченко дар умраш ягон маротиба лату куб надида буд. Марди СС-и калонсол му-кобилати муташаккилонаи бачаи дахсоларо, харчанд ба синну солаш кадбаланд бошад хам (бо вучуди ин вай нишон дод ва як-ду маротиба бомуваффакият зад) зуд торумор кард ва муштхои худро мохирона зад - афтидаро баланд бардошта, боз зад. Вақте ки Олег Рыбаченко муқовиматро бас кард (Яъне ӯ қариб аз ҳуш рафт, яъне дар сарат ҳанӯз фикрҳо ҳаст, ту дар сиёҳӣ нестӣ, вале баданат дигар итоат намекунад. Онҳое, ки дар ринг ҷиддан мубориза бурданд, шояд медонанд, ки ин чист? дӯст медорам, ки дар grog бошад.). Фашист ба вай ичозат дод, ки афтидан ва ачоиб, вай ягон маротиба ба афтида-шуда нарасид. Аммо табиб-ҷаллодон бо забони анаграммавӣ ба ӯ чизе дод. Сатилро гирифта, ба рӯи кӯфтааш об рехт.
  Эҳсоси гӯрбачаи ғарқшуда ва оби яхе, ки нав об шудааст, хеле сард аст - танҳо шиноварии зимистона!
  Олег худро чунбонда, бархост ва хуни рухсораи чапаш аз дарун дарида ба мӯзааш туф кард. Марди SS дигар ӯро намезанад - ногаҳон оҳ кашид, ки бо назардошти он ки дар кадом аскарон, ҳаюло ҳайратовар, қариб дилсӯзона хидмат мекунад ва худаш ба сатилҳои аз тимсоҳ сохташуда (инчунин аз афташ чунин исрофкорӣ нест) об кашид. ...
  Рыбаченкои хурдсол ин вазъиятро дам хуб ва дам бад кайд кард. Хабари хуш ин аст, ки онҳо ҳадди аққал то ба охир расидани мантиқии озмоиш кушта намешаванд. Дуруст аст, ки хати марра метавонад хеле тангфикрон бошад ва эҳтимолан аз ранҷу азоб халос шавад! Бадии кор дар он аст, ки онҳоро сахт посбонӣ хоҳанд кард ва барои гурехтан, дарвоқеъ бояд аз заковати заковаткор истифода барад!
  Дере нагузашта Олег Рыбаченко боварй хосил кард, ки хуки гвиней будан маънои афзалияти муайянеро нисбат ба асирони дигари харбй дорад.
  Маълум шуд, ки асиру асиронро низ гарм мехуранд. Эҳтиром, ин маънои онро дорад, ки посбонони SS кайҳо аз банкаҳо чизе хӯрда, танҳо дар болои ягон кат хобида, фарёд зада ё хобида буданд. Хуб, гургҳо дар гирду атроф гаштугузор мекарданд - ё шикор, ё посбон ё ҳарду . Бо вуҷуди ин, Олег қаноатманд набуд. Вай дар болои пои бараҳнаи ҷобаҷошудаи Аврора ва духтари ҷавони дигар (ба замини намнок ва ҳанӯз сард наафтад?) дароз кашид ва пичиррос зад - Маргарита бо лаби пальтои матрос, ки дар оби обшуда тар карда, аз Олег Рыбаченко гирифта шуда буд, рӯяшро пок кард. , бо тасдик гуфт:
  Шумо ҳоло марди ҳақиқӣ ҳастед. Бо мушт мағлуб шуд, бар беақл бурд!
  Аврора таклиф кард:
  -Бале, ба ӯ масҳҳои рӯй месозам, буриш тезтар сиҳат мешавад.
  Олег Рыбаченко бо зурй табассум кард. Хеле ғайритабиӣ. Ӯ бемор шуд, то ба дараҷае ки шайтонҳо бо конкиҳои плазма дар пояшон рақсиданд. Ва дар айни замой... оё хозир вай худро хуш-тар хис мекард? Ман каме тарсидам, ки идома диҳам: ҳоло онро болои сангҳо мегузоранд ва бо камчинҳо аз дил мезананд, ё шояд бо як чашмак мезананд. Аммо фашистон ба ин ҷо нигоҳ накарда, дар бораи чизе бо лаҳҷаи мурғони худ сӯҳбат мекарданд, бо навбат аз дег чашидаанд.
  Маргарита ба гушаш пичиррос зад:
  - Албатта, офарин... Аммо донотар бош! Вақте ки қавӣ ба назар заиф менамояд ва баръакс!
  Олег Рыбаченко шиква кард:
  -Мутаассифона, худро нотавон вонамуд кардан фоида надорад, зеро чунин аст!
  Хайр, ба шоххо сахт мезаданд... Ба замми рухсораи бурида боз хам ларза ме-карданд, харчанд бисьёр набошанд хам, сутунмӯҳрааш мустаҳкам аст-ду дандон. Қабурғаҳо дард мекунанд, гӯш дард мекунад.
  Бо вуҷуди ин, қатл дар як рӯъёи афсонавӣ боиси ранҷу азобҳои бештар гардид.
  - Бас, хуб, - Олег Рыбаченко ангуштони дарози Аврораро бо дастони нав занчирдораш дур карда, бо домани костюми матросиаш нишаст. Меларзид. - Не, хунук аст. Ва шикор бихӯред ...
  Охир, шуур чй тавр аз мавчудият вобаста аст - шумо беихтиёр марксист мешавед. Кош зинда мемонӣ!
  Гули зиндонро ба косаҳои алюминӣ андохтанд - онҳо дар яке аз нақлиёти зиреҳпӯш интиқол дода шуданд. Аммо қошуқ набуд. Эҳтимол, боварӣ дошт, ки ғуломон ба ҳар ҳол кабуди ғафс мехӯранд. Ё тасмим гирифтанд, ки масхара кунанд, зеро ин қошуқҳо он қадар кам нестанд. Хуб... ин беҳтар аст!
  Ту як ваҳшии ҳақиқӣ мешавӣ-писар хандид ва дарҳол даҳонашро маҳкам кард, то ба даст наояд.
  Пушти ҷави марворид омехта шуд - ғафс, қариб намакин ва албатта, бе гӯшт ё чизи шабеҳ, хуб, шояд онҳо барои бӯй каме моҳӣ илова карданд. Омехтаи ибтидоӣ, қариб холӣ аз ду дона (ва онҳо худашон бо гӯшти дуддодашуда, аз рӯи бӯй доварӣ мекунанд). Аммо шиками бачаи пионерй кайхо ба хадди худ расида буд: ба тавре ки гуруснагй андаке кам шуд, танхо бо дидани кашка, вале бо кувваи се баробар баргашт.
  Ростӣ, хӯрдан бад буд - як-ду бор омехтаи гарм аз дарун ба рухсораи захмдор афтид ва аз дард ашк дар чашмонаш ҷорӣ шуд - аммо ин чист ?! Бале ва "дастпонахо" халал мерасонданд, Олег Рыбаченко дастонашро ҷунбонда, бо хашм аз чашмонаш ба атрофаш шарораҳо мепартофт... ва замоне фаҳмид, ки дасти росташ аз яке аз ин ҷунбишҳо то миёна ба ҳалқа даромадааст!
  Аҷоиб - оё SS воқеан ин қадар ибтидоӣ сӯрох кард. Ин инчунин гургҳоеро, ки ҷазодиҳандагон таълим додаанд, халос мекунад!
  Олег Рыбаченко яхоб монд. Дарҳол худро маҷбур ба хоидан, дар паси коса пинҳон. Ва бо дасти росташ печид, то он даме, ки пӯлоди сахтшуда ба пӯст хеле тоқатфарсо канда шавад.
  Дар SS, чунин ба назар мерасад, ки на ҳама он қадар олӣ ҳастанд!
  Ва ӯ фаҳмид, ки шояд дасташро берун кашад. Ҳалқае, ки барои дасти калонтар тарҳрезӣ шудааст - мард ё ҷавони маҳаллӣ, шояд ҳатто писари калонсоле, ки бисёр кор мекард. Аммо барои дас-тони араккашидаи писарбачаи то-наврас Олег Рыбаченко дамаи васеъ баромад.
  Писарак пичиррос зад:
  - Интизори пирӯзӣ! Интизори ғалаба! Онҳое, ки мехоҳанд занҷирҳоро шикастанд! Бобоҳо дар Fritz ғолиб шуданд! Мо онҳоро низ мисли бозӣ пур мекунем!
  Аврора бо мехру мухаббат ба Олег Рыбаченко нигариста, бо як харакати нарм дасташро ба акиб тела дод (аз буриши васеъ ва абрешими дасташ хун баромад). Ҳамсояи дуюм дар ин лаҳза ҳаракат кард ва воқеаро пӯшонд. Олег ба чашмони шайтони оташин нигарист, чашмак зад. Ва вай инчунин ба пармакунии лазерҳои зумуррад дар масофаи холӣ, ба монанди кобра - ҷудонашаванда оғоз кард. Баъд вай сарашро ҷунбонда, бодиққат ба гургон ишора кард. Сипас, бидуни қатъ, хӯрок хӯрдан - мустақиман бо исфанҷҳои арғувонӣ аз косае, ки дар зонуи боло истода буд, гирифта, дастонашро паст кард ва ба кашидани хатҳои печидае, ки ба мавҷҳо табдил меёбанд, дар замини тар оғоз кард.
  Олег Рыбаченко чизеро нафахмид, вале дар сараш аллакай суруди зафарбахш садо медод;
  Ҷавон, ширин, пок;
  Мамлакати советй!
  Офтоб нурпошй мебарояд
  Бо дили ту дода шудааст!
  
  Кӯлҳои мо софанд
  Булури пуртуфони дарё!
  Писарон бо тӯб дар гирду атроф медаванд
  Якҷоя ба теппа давед!
  
  Сина аз ҳаво медарояд,
  Баҳор дар ҳар теппаи алаф!
  Ман ба Худованд муроҷиат мекунам
  Бигзор аз бадӣ, бало бод!
  
  Замони сахт фаро расид
  Фашизм ба Рус хучум кард!
  Мо барои ҷанг як нав месозем,
  Бигузор коммунизм хукмрон бошад!
  
  Якҷоя, чизҳо ҳамеша баҳс мекунанд,
  Мо мисли мушти фишурдаем!
  Саворахо савор мешуданд
  Хуб, акнун як зарфи пӯлод!
  
  Кори бузурги Ленин
  Мо ҳамон тавре ки ҳастем идома хоҳем дод!
  Сталин гениалии хирадманд
  Он чизе, ки ба мо ғолиб омад!
  
  Ва дар охир, ман ба шумо мегӯям
  Кӣ наҷот дод - гум шуд!
  Аниқтараш фикр кардам - баён мекунам,
  Финал ба зудӣ меояд!
  Олег Рыбаченко, баъди ин гуна рег аллакай ба назар чунин менамуд, ки бахр то зону чукур аст! Ва кӯҳҳо бешубҳа, дар китф!
  Духтарон низ бархоста, аз гуш ба гуш пичиррос заданд. Ҳама умед доштанд.
  Авлоди Ломоносов ва Стенка Разин рухсораҳояшро пуф карда, баъд нафас кашид - буриши лаънатӣ дард мекунад.
  Чӣ мешавад, агар шумо гурехта тавонед? Олег Рыбаченко зуд ба тарафи тараф нигарист, гӯё фикраш метавонад (ва кй медонад, агар онҳо ба ӯ хато фиристанд, пас маълум нест, ки онҳо чӣ гуна таҷҳизот доранд!) эскортҳои SS-ро шуниданд.
  Иблиси оташин, ки дар чашмонаш дурахши дузах дошт, ба ҳалқаҳои пулодини дасти писарбачаи пионерӣ даст зада, бо маъсият ҷунбонд: мегӯянд, ҳа, метавонӣ кӯшиш кун! Ин датто бидуни мудокима ва бе та-лаботи бештар равшан аст.
  Ҷанговари рӯбоҳрӯй пичиррос зад:
  - Агар касе зинда монад ҳам... Касе пайдо мешавад, ки қасос гирад!
  Аммо баъдан Олег Рыбаченко дарун ба санг табдил ёфт, гӯё аз яхкунӣ. Ва як андешаи одди уро сарнагун кард: дастонашро мечуфт. Ва он гоҳ ... аммо он гоҳ ба духтарони боқимонда барои озод кардани худ кӯмак кардан лозим аст. Вагарна вай пионер-аълочй нест, аммо кй?!
  Сухан ба ёдам омад: рохбар он нест, ки худаш пеш меравад! Ва кӣ қадам мезанад ва ба дигаре кӯмак мекунад!
  Ва онҳо барои шумо кистанд - чунин духтарони зебое, ки пойҳояшон дар хун шикастаанд. Дар даруни ленинчии чавон чизе ба газаб омад - бо гурриши хазорон тундбод исьён кард! Маълум мешавад - ҳарчи зудтар давед ва ...
  Дар хакикат, агар мо гурехтем, пас кай имкони дигар намемонад. Дар акси ҳол, ин хиёнат аст.
  Вай бори дигар ба чашмонаш аввал бо Маргарита ва баъд ба Аврора, ки вай низ баръало шод буд, косаро бо завк лесид. Ва вай бинии худро аз коса берун карда, чашмак зад.
  - Мо шуморо нигоҳ намедорем! - илова кард шайтони оташин. -Агар равед, ҳатман ба кумак меоед!
  Олег Рыбаченко сарашро  унбонда  авоб дод:
  - Савганд мехӯрам! Пионери поквичдон бо партизанхо алока мекунад ва шумо начот медихед!
  Хуб, ин аст он чизе ки мо тасмим гирифтем! Ғайр аз он, он хеле прозаӣ шуд. Аллакай хуб буд, ки косаҳоро на Олег бишӯяд - аз афташ онҳо ё метарсиданд, ки ӯро дубора кушоянд ё тасмим гирифтанд, ки духтаронро сахт кор кунанд. Як чизи ночиз, аммо дар ин мавқеъ он гуворо аст. Бадии кор дар он аст, ки боз ман бояд равам ва вакте ки ин фашистон ором мешаванд. Ҳеҷ чизи бештар ё камтар устувор пайдо карда наметавонад.
  Каме сард аст ва гарчанде шамол паст шуда бошад ҳам, абрҳо ба болои асп мебаромаданд ва аз онҳо борони сард борид. Ба назар чунин мерасад, ки мардони SS ҳоло ҳатто хурсанданд, гарчанде ки онҳо ва гургҳои гургашон бӯи тар доштанд.
  Ман бояд бисёр равам. Чунин дуньё дар ин чо микроиклими махсуси Крим мебошад. Одатан борон намеборад, аммо дар ин ҳолат бо вазиши шамол.
  Духтарон аллакай нагз хоб карда буданд ва хунук ба онхо кувва мебахшид.
  Аммо аз чй сабаб бошад, ки Олег Рыбаченко хобидан мехост, чашмонаш хиёнаткорона ба хам часпиданд.
  Оре, чунин вазн, ки гуё лошаи сад-тонна ба ту зер карда, чукур нафас намекашад.
  Оҳ, ман бемор мешавам, фикр мекард Олег Рыбаченко пойҳояшро сахт ба тартиб андохта, боз ба сахтӣ шурӯъ карданд. "Ман ҳоло бешубҳа бемор мешавам, аммо баъд чӣ?" Фашистҳо бешубҳа аспиринро истифода намебаранд ва ё сӯзандоруи пенициллин намекунанд ва шояд ҳатто асал пушаймон шаванд. Ё ҳоло ҳам нест? Барои озмоиш захира карда шудааст? Мо бечораҳо ҳоло куҷо меравем?!
  Боз во«еият бо борону ран  аз байн рафт ва дар ро® хобаш бурд. Ки, шояд, танҳо дар ин мавқеъ судманд аст;
  Фазо ба як маъно - ҷанг;
  Пионерон Дмитрий ва Олег Рыбаченко хамчун талабагони аълочй ва спортсменхои барчаста хукук гирифтанд, ки дар мусобикахои дустонаи боксчиёни байни клубхои спортии бачагонаи СССР ва Германия ташкил карда шуда, аз номи мамлакати худ дар СССР баромад кунанд. Ҳарду кишвар то ҳол иттифоқчӣ ҳисобида мешаванд ва овозаҳо дар бораи ҷанги дарпешистода хомӯш шудаанд. Дар хакикат, кушунхои немис аз сархад бароварда шуданд ва Вермахт дар Африка хучуми музаффарона бурда истодааст ва аллакай Мисрро забт кардааст ва дар бораи забт шудани Гибралтар хабар дода шуд. Робитаҳо, ки бо онҳо Сталин шахсан Фюрерро табрик кард!
  Бинишҳои фиребанда ҳеҷ калима нест, аммо он чизе, ки дар коинот рӯй намедиҳад. Олег худро ба худ мекашад, ки - боз аз таъсири сунъии баъзе нурҳо ё чизи дигар илҳом гирифта шудааст. Аммо ҳама чиз он қадар воқеӣ аст, ки қувваи муқобилат кардан ба ин гумроҳӣ нест.
  Ҳамин тавр, шумо метавонед бехатар ба кишвари қариб дӯст парвоз кунед. Дар матбуоти немис дар бораи Иттифоки Советй факат суханони нек гуфта мешавад, коммунизм хатто дар байни идеологияи бародарии национал-социализм гузошта мешавад. Гузашта аз ин, як ҳаракати монанд ба Стаханов пайдо шуд ...
  Дмитрий ва Олег Рыбаченкоҳо муштзанҳои гурӯҳи хурдтарин мебошанд, онҳо ҳамагӣ ёздаҳсолаанд, ки ин маҳдудияти поёнии баромадҳо дар мусобиқаҳо мебошад. Аммо писарон аз рӯи синну солашон хеле калонанд ва ҳатто даврони он дар охири асри бисту як суръатбахшии босуръат нест.
  Аммо Олег хурдтар, бориктар, аз категорияи вазни сабуктар, вале хеле зуд аст. Дмитрий калонтар, устухонаш васеътар аст, ба ӯ намуди қаҳрамони писарбачаро ҳадди аққал чордаҳ додан мумкин аст.
  Писарон дар ранги мӯй фарқ мекунанд. Олежек сабук аст, мисли малламуй табиӣ, мисли тӯби барфӣ. Дмитрий бо мӯйҳои қаҳваранг, мӯйҳои қаҳваранг. Олег чанд моҳ ҷавонтар аст ва бо чеҳраи мудаввараш ҳанӯз ба кӯдак монанд аст ва Дмитрий танҳо зебост ва сазовори плакати таблиғотист. Духтарон аллакай ба ӯ нигоҳ карда, бовар намекунанд, ки ин кӯдаки калон аст.
  Бо вуҷуди ин, Олег Рыбаченко назар ба Дмитрий хеле донишмандтар аст, гарчанде ки ҳарду писар хеле оқил ҳастанд ва барои як панҷоҳ таҳсил мекунанд. Дар хакикат, дар мамлакати советй спортсменхои хуб бояд шогирдони аълохон бошанд.
  Бачаҳои боқимонда калонтаранд, аммо то ҳаждаҳсолаанд, гарчанде ки як ҷуфт қаҳрамонон ду метр қад ва як сентнер вазн доранд ...
  Боксчиён, бехтарин кадрхои чавони мамлакат... Ва чемпионхои Германия ва мамлакатхои тобеи он бо онхо мубориза мебаранд... Дар байни бачагон, албатта, ё наврасон.
  Онхо дар ка-лонтарин лайнери пассажиркашонии рейхи сейум дар рохи Москва - Берлин беист парвоз мекунанд.
  Боксчиён алохида-алохида менишинанд, вале дар ин чо гуштингирон, вазнбардорон, футболбозон, шиноварон низ хастанд. Ҳама наврасон ва иҷрои аъло. Сталин фармудааст, ки насли нави мо, ки дар замони Хокимияти Советй ба дунё омадаанд, хама чизи бехтаринро нишон диханд ва обрую эътибори худро гум накунанд. Ва, албатта, ҳама хоҳиши мубориза бурдан доранд ...
  Дмитрий аз Олег пурсид:
  - Накшаи тактикии чангро тартиб додаед?
  Пионерписар чавоб дод:
  - Ман барои хар як ракиб даххо накша дорам... Аммо шумо бояд аввал ба у нигаред ва танхо баъд карор кабул кунед... Барои хар як муносибати индивидуалй кучактарин харакат ва хусусиятхо, аз чумла сохти физиологии душман, сирф дикта мекунад. тактикаи инфиродӣ.
  Димитри нафратона хурӯшид:
  - Аммо ман хеле осонтар кор мекунам! Бе тактика ба суи душман мешитобам, бештар ва тез-тез зарба мезанам ва мешиканам.
  Олег Рыбаченко чунин гуфт:
  -Дар синну соли шумо барин бачаҳои калон ва чисманӣ баркамол каманд. Бинобар ин, тактикаи фишороварӣ мегузарад. Шумо метавонед танҳо ғелонда. Аммо ман дар ин ҷо қади қариб муқаррарӣ ҳастам, хуб, шояд аз миёна каме болотар бошад ва барои чемпиони СССР, чунин кишвари азим шудан як фишор кофӣ нест. Дар ниҳоят, шумо душманро бо қувваи бераҳмона гирифта наметавонед, зеро ӯ инчунин машқ мекунад, тарзи ҳаёти солимро пеш мебарад, дуруст мехӯрад, тактикаро меомӯзад. Ва баъд онро мисли бозии шохмот такрор кардан лозим аст. Баъзан ҳатто чизе, қурбонӣ ба хотири мат.
  Дмитрий сахт эътироз кард:
  - Ва рақибони ман тамрин мекунанд ва дар финал писарбача аз ман ҳам калонтар ва вазнинтар буд. Бисёр чиз аз он вобаста аст, ки шумо чӣ гуна машқ мекунед. Баъзехо чунин мешуморанд, ки дар давоми ду хафта то хол кор карда, чемпиони олимпй шудан мумкин аст... Ин фиреб аст. Дар ниҳоят, чизи аз ҳама муҳим дар тарбияи варзишӣ на он қадар зиёд аст, ки супербор карда шавад, балки он аст, ки супер-барқароркунӣ. Аммо маҷмӯи дурусти инфиродӣ интихобшудаи машқҳо вуҷуд доранд ва аз ҳама муҳимаш барқароршавии минбаъда ва ба даст овардани қувват аст ... Баъд аз ин, шумо дар як нафас мубориза мебаред, дар се давр садҳо зарба мезанед, дурусттараш, дар асл , хеле камтар.
  Олег Рыбаченко чунин гуфт:
  Бале, ин ҳам албатта дуруст аст! Махсусан, сирри нафаскашии дуруст ва сузандору ба нуктахои нашъунамои бадани кудак... Дар ин чо чанд ноу-хауи гу-рухи мо хастанд. Аммо ман намефаҳмам, ки чаро ӯ онҳоро бо дигар мураббиён мубодила намекунад?
  Дмитрий пичиррос зад:
  - У ба ман бо боварй гуфт, ки мо хамрохи шумоем... На танхо боксчиён, балки пеш аз хама солдатхо. Мо хануз бояд кори махсусе кунем... Хеле мухим, хатто аз тиллои олимпй хам мухимтар!
  Олег сари дурахшонашро хам карда гуфт:
  - Чизи му-химтаре.... Шояд у ба ман хам хаминро гуфта бошад... Ки такдири инсоният ба кори ду писари пионерии советй вобаста бошад. Мисли афсона.
  Дмитрий фалсафӣ қайд кард:
  - Ва афсонахо аз кучо пайдо мешаванд, агар аз хаёт набошад. Шояд ин дар ҳақиқат чунин бошад! Харчанд мо мургобихои зишт нестем, аммо ... Хануз барвакт аст, ки моро Уқобҳо хонем.
  Олег Рыбаченко мавзуи сухбатро бемайлон тагьир дод:
  - Ба фикри шумо, хавфи хучуми немисхо нихоят аз байн рафтааст?
  Димитри бо тааҷҷуб китф дарҳам кашид.
  - Ана, ба назари ман, шумо бештар мутахассис хастед. Ман худам фикр мекунам, ки шумо наметавонед фавран бо тамоми дастҳо ва пойҳои худ зарба занед, пас ба ҳама самтҳо ҳамла кардан ғайриимкон аст. Дуруст, агар шумо дар як ҷаҳиш ҳаракат кунед ...
  Олег Рыбаченко хандид:
  - Ин хеле мантиқӣ садо медиҳад ... Аммо мо намедонем, ки Гитлер махсусан чӣ дар назар дошт, аммо шиддат воқеан паст шуд ва ҳавопаймоҳои Олмон ҳарими ҳавоии моро вайрон карданд ва садои тирпарронӣ дар хориҷа шунида намешавад, ин ҳақиқат аст. Бале, фюрер, баъзе коргарон боз ба сари дастгоххо баргаштанд. Яъне, Рейхи сеюм дандонҳои худро пинҳон кард... Аммо мо набояд истироҳат кунем.
  Дмитрий аз сумкааш бутерброди пухта бо мохй ва панири махсуси бе равган бароварда ба Олег дод. Баъд барои худ ду баробар зиёд пул баровардааст. Пешниҳод карда мешавад:
  - Бихӯред ... Шумо наметавонед дар ғизо ва истеъмоли сафеда танаффусҳои тӯлонӣ гиред. Вақте ки консентратсияи аминокислотаҳо дар бадан паст мешавад, мушакҳо қуввати худро гум мекунанд.
  Олег Рыбаченко чунин гуфт:
  - Барои бодибилдероне, ки бисёр кор мекунанд, ин комилан дуруст аст, аммо барои боксчиён ... Дар ниҳоят, мо гӯшт надорем, бадан ранг мекунад ва аз ин рӯ, самаранокии ҷангро зиёд мекунад!
  Дмитрий бутерброд газида, ба он помидор илова кард, розӣ шуд:
  - На ҳама чиз, аммо... Ман ҳатто шабона сафедии тухмро мехӯрам ё менӯшам, то консентратсияи аминокислотаҳо паст нашавад. Ва аз ҳама беҳтараш, на тухми мурғ, балки тухми бедона ё тухми шутурмурғ, хуб, инҳо воқеан каманд... Ҳарчанд дар Осиёи Марказӣ ба назар чунин мерасад, ки шутурмурғ аллакай ба насл шурӯъ кардааст...
  Олег хеле ҷиддӣ (бо оҳанг) шӯхӣ кард:
  - Протеини хеле пурарзиш дар пойҳои пеши қурбоққа. Ман тавсия медиҳам, ки кӯшиш кунед!
  Димитрий мисли писарбача хандид:
  - Бале, аммо аз ин ҳам бештар дар устухонҳо бо «аламфури сурхи ҳиндӣ!
  Аммо Олег аз сэндвич боэҳтиёт луқма гирифт ва пораеро ба худ гирифт. Моҳӣ сурх, болаззат буд, ки дар кетчуп бо сирпиёзи кӯфта тар карда шуда буд. Ин мумкин буд, ки каме қувват илова кунед ... Мисли Винни Пух, масалан ...
  - Винни Пух дар ҷаҳон хуб зиндагӣ мекунад! Вай зану фарзанд дорад, бурдо!
  Олег ногахон таклиф кард:
  - Метавонем суруд хонем?
  Дмитрий, бе шавку хаваси зиёд гуфт:
  - Барои сурудхонй хануз барвакт нест?
  Олег Рыбаченко табассум кард:
  - Дуруст, алалхусус, ки мо аз болои сархадди СССР парвоз кардем!
  Дмитрий аз шарики худ пурсид:
  - Кайчи ё когаз?
  Олег ишора кард.
  "Шояд бе шӯхиҳои кӯдакона кор кардан беҳтар аст. Мо одамони осоишта хастем, вале поезди зирехпуши мо муяссар шуд, ки ба суръати рушной суръат гирад...
  Димитри суханашро бурид:
  - Не! Ба мо ин хел сурудхои бачагона даркор нест. Биё, як чизи дигар... ватандӯстӣ!
  Олег шуши пурашро пуф кард ва ба суруд сар кард ва ҳангоми рафтанаш оҳанг эҷод кард. Данка хам дар навбати худ хеле хуб месарояд. Дурусттараш, овози ӯ мисли карнайи маршал ва шояд ҳатто садои Ериҳӯ буд;
  Пионер калимаи пурифтихор аст
  Галстук ба Сталин Родной бастааст.
  Дар хона ҷуз базм нест,
  Барои ман идеали коммунист!
  
  Савганд додам, ки то абад ба Ватан хизмат кунам
  То ки Ватан шукуфон гардад,
  Барои беҳтар кардани он барои ҳама дар зиндагӣ,
  То ки парвоз аз уқоб ногаҳонтар шавад!
  
  Раъд - ҷанг омад,
  Пас, далерона, писарон ба хайма мераванд!
  Вермахт бӯи бадбӯй гузошт,
  Пас, мо онро ба хароҷот мефиристем!
  
  Ба бачаҳо милтиқ надоданд,
  Ҷавоб буд, ки шумо солҳо - хурдед!
  Бо вуҷуди ин, онҳо ба назди сарбозон гурехтанд,
  Чунки найчаҳо хеле лозиманд!
  
  Дар наздикии Москва мо дар болои барфхо чанг кардем,
  Онҳо пои луч аз сардиҳо шитофтанд ...
  Пешравони зебо дар тан либос медаванд -
  Норинҷак нест, пас бо мушти худ занед!
  
  Катхои фашистй чй кадар берахманд -
  Чӣ қадар метавонӣ хуни онҳоро бинӯшӣ,
  Аммо фашистон ба интиқом меоянд,
  Тухмҳо ба бозӣ табдил меёбанд!
  
  Барои хӯроки нисфирӯзӣ, ғизои хоксорона - гуруснагӣ,
  Сарбозон пои сармо гирифтанд...
  Ман аслан кӯдак ҳастам
  Аммо падарон аз ин кор фахр мекунанд!
  
  Танк мешитобад, "Паланг" музаро тела дод,
  Аммо чанговари чавон гранатаро пахш кард!
  Ва харомхури фашистй ба мина дучор омад:
  Ана, машъали гарми уро ба огуш гирифт!
  
  Ҳатто хурдӣ бузургҷусса хоҳад буд
  Агар шумо далерро тарбия мекардед!
  Пешравон ҳамчун пайвандҳо муттаҳид шудаанд,
  Рӯҳ қавитар аст: титан - металл!
  
  Вермахт нагузашт, дар пешона гирифтанд,
  Тобутҳои пӯлод пахш шуданд!
  Дар Русия чунин бачаҳо ҳастанд
  Наслхои авлод фахр мекунанд!
  
  Боз чанг, ин дафъа, дар Волга,
  Пионер - терминатор табдил ёфтааст!
  Фашистон моргхои пур-ра доранд
  Ва девори марг дар соҳил шикастааст!
  
  Чанд нафари мо мурданд - ҳисоб нест,
  Боз чанд нафар мемиранд - ашк нест ...
  Аммо ин гуна муборизон ба кор боварй доранд;
  Эҳё кунед, ки лоиқи Масеҳ аст!
  
  Онхо дар Берлин комсомолец шуданд,
  Дар он ҷо ӯ савганд ёд кард!
  Нисфи Аврупо бо Иттиҳодияи пойлуч,
  Дастаи ҷавони мо ба майдон баромад!
  
  Ва акнун мо дунёи нав месозем,
  Ҳама як эҷодкор-демиург мешаванд....
  Ба вартаи ранҷу азоб ғарқ шавед - ҷанг,
  Мо намедонем, ки тарс чӣ маъно дорад!
  
  Некӯӣ дар олам ҳукмронӣ мекунад
  Ва он гоҳ дард аз байн меравад, ба ман бовар кунед ...
  Бо мост беҳтарин нобиға, Сталин,
  Хайвони дузахии Гитлерро маглуб кард!
  
  Мо барои ин далерона мубориза бурдем.
  То абад шарафманд...
  Ва фаҳмед, ки ҳизб муҳим аст -
  Коинот ба орзу мебарад!
  Ҳавопаймои хабарӣ ин сурудро бо ҳам садо дод. Он чунон ботантана садо медод, ки кас ашк рехт...
  . БОБИ Љ 5
  Биниш нопадид шуд ва писарбачаи нависанда ва нобиға боз худро дар воқеияти сутуни саргардон дид.
  Аз имконнопазирии гуфтугуи майда-чуйда бо касе (баъди дидан забон тамоман карахт шуд!) Олег Рыбаченко ба таври илова хашм гирифт. Ва гӯё ман ҳатто дарҳол нафаҳмидам, ки онҳо ба ҷангал наздик мешаванд. Ба охир расид, - тар шуд ва дар зери пои он роди пуртаъсис, гарчанде намнок бошад дам, вале шаффоф буд, дар ин чо ва он чо осори аробаю мошиндо, кирми танкдои сабук, мотоциклдо ва датто наъли асп бурида мешуд.
  Лойи хунук, ки ба собуни бадбахт монанд буд, хамон кадар лағжиш баромад, Олег Рыбаченко ба таври мӯъҷизавӣ чанд маротиба мувозинатро нигоҳ дошт ва дар колонна ду-се духтар афтода, зуд аз ҷой бархостанд.
  Худи Маргарита хеле хаста шуда, бародарашро рӯҳбаланд кард:
  - Ҳаво торик мешавад, ба зудӣ истироҳат мекунанд!
  Пас аз якуним соати саршавии борон онҳо аз он чизе гузаштанд, ки аз дур як қатор теппаҳо ба назар мерасид. Дар назди Олег Рыбаченко фахмид, ки инхо теппахо не, балки шахта бо манорахои пулемётхо мебошанд. Як қалъаи қадимаи Қрим, ки ба шарқу ғарб то ҷое ки чашм мебинад, тул кашидааст. Дар фосилаи муайян дар "теппаҳо" ҳалқаҳои сангини хокистарранг, ки қариб бо замин ҳамвор буданд, - харобаҳои манораҳои посбонӣ намоён буданд. Аз байни дуи инхо - ба ковок, ки як вактхо, эхтимол, кушодани дарвоза буд, сутуни асир гузашт.
  Баъд онхоро боз ба хоб бурданд. Онҳо ҳатто занҷирҳоро нагирифтанд ва ба ғизо шурӯъ накарданд. Хоб духтаронро чун боли зоғ фаро гирифт;
  Ногаҳон, манзараи пеши духтарон тағйир ёфт (ва ин хобҳо аксар вақт худхоҳонаанд!) Ва онҳо дар баҳр, аниқтараш дар пирс бо манзараи баҳр ва салқин анҷом ёфтанд.
  Комсомолецхо ба бандар рафтанд, силуэти эсминец дур набуд, такрибан як-ду километр буд, вале бо хатти уфук кариб як шуда буд. Дар ин чо ба онхо боз якчанд маротиба панч каламуши таракан хамла карданд. Инҳо чунон махлуқҳои нафратоваранд, ки шаш пояш доранд, ки назар карда, қайкунӣ мекашед. Бо вуҷуди ин, ин кори ду сония аст, бо ханҷарҳо корд мезанад ва ҳамааш тамом мешавад.
  Маргарита зебо ҳатто месуруд:
  - Ва барои ман, ба мисли эметик, пас як неруи ишқ!
  Аврораи Сурх аз бинии худ хуштак баровард:
  -Аммо рафтораш хуб аст-ва ман бо пояш дар даҳони гиря дорам!
  Махлуқҳои хатарноктар табарҳои моҳӣ буданд. Онҳо қобилияти тирандозиро бо нӯги худ доштанд. Нуқтаро берун партофта, пӯстро сӯрох карда, кислотаро сӯзонданд. Сипас мурғи табар болои қурбонии мағлубшуда нишаст - гӯштро пора кард. Дуруст аст, ки дар ин ҷо онҳо асосан тирандозӣ карда шуданд. Аммо чор даррандае, ки сарашон ба хам тез карда шуда буданд, ба разведкачиён хучум карданй шуданд.
  - Ана, боз як вайронкунии табиат! - Шайтони оташин Аврора пай бурд ...
  - Он ки онҳоро офаридааст, ҳеҷ гоҳ чизеро таҳриф намекунад! - Дар миссияи нави Маргарита боз эҳсосоти динии атавистӣ пайдо шуданд. Шахсият тағир меёбад, агар қувваҳои муайян дар зери шуур бедор шаванд. - Пас Худои Мутаъолро хушнуд мекунад!
  Девони сурхмуй дар домани кутох ва муйхои аз оташгиранда гармтар сузонда боз эътироз кард:
  - Не, ин бори дигар кувваи тавонои мутатсияро нишон медихад. Як қатор таъсироти шабеҳ метавонанд боиси ҳаёт шаванд!
  Ду чакра партофта, духтарон даррандаҳоро буриданд ва сипас дискҳоеро, ки ба онҳо баргаштанд, гирифтанд.
  - Мисли бумеранг, аммо титан бурида мешавад! Шайтони оташин табассум кард.
  - ДУРУСТ! Ки танҳо ин титан бурида намешавад, ин металл заифтар аз blotter аст.
  Духтарон ба гардиши киштӣ шурӯъ карданд. Шайтони оташин ногаҳон илтиҷо карда пурсид:
  - Биёед, дар охир суруд эчод кунем Маргарита!
  Малламуй сафеди барфӣ табассуми равшантар аз офтоб пурсид:
  - Барои мо барори кор оварад!
  Аврораи сард хитоб кард:
  - Айнан! Бигзор зиёндида гиря кунад - ҳасад аз бадкор!
  Комсомолдухтар ба акиб такья карда, охиста суруд мехонд, суханон шино карда, медурахшиданд:
  Oracle дар байни сангҳои ҷодугарӣ,
  Аз туфон зодаи офтоби дурахшон!
  Мо зулмот нестем - торикии иллатнок,
  Чӣ гуна ранг дар як шуоъ суруд бод!
  
  Баъзан санг албатта зараровар аст -
  Мо дар мусибат, ғам, марг, пешгӯӣ ҳастем!
  Ва арвоҳ дар дурахши саманд,
  Ҳамчун нишона дар шаб дурахшон шавед!
  
  Аммо мо хурофотпараст намешавем
  Ҷанговари рус - шамшер дар даст!
  Ба Исо содиқона хизмат кунед
  Бигзор шайтон то абад аҳмақ кунад!
  
  Ватани тавонотар нест,
  Охир, иродаи мо мисли металл аст!
  Сталини хирадманд ба ҳамла сарварӣ мекунад,
  Тӯфони "Андрюша" дар металли Кельн!
  
  Мо ба Русия муқаддас хизмат мекунем,
  Ман орзу мекардам, ки диламро ба вай мебахшам!
  Сарбоз найи тезтарин дорад,
  Ва аланга дар диктор - нуткхо!
  
  Ситоиш ба ту Рус' бо гимн,
  Мо ба ӯ суруд мехонем,
  Интиқом ба рақибон меояд -
  Биёед бо зоғ сарукор кунем!
  
  Мо ҷаҳони нави муқаддасро месозем,
  Худо моро нигахбон бошад!
  Духтарон боҳашамат ва навсозиҳо,
  Як соат халифа намешави!
  
  Моро бо биниши аҷиб мукофот диҳед -
  Овози Худованд ба шамшер даъват мекунад!
  Ҳаёт ба мураббои қанд табдил меёбад
  Вақте ки ту мисли "КАМАЗ" қавӣ ҳастӣ!
  
  Ватани бешазори дуб,
  Бо ҷони худ аз куҷо донӣ, ором мешавӣ!
  Шумо уқёнусҳоро хоҳед гирифт - ҷалол,
  Шумо хамчун устод ба Кремль медаромед!
  
  Ту як рыцарӣ - як қабилаи бузургҷуссаҳо,
  Фасоҳатии баҳрҳо ва яхбандон дурахшонанд!
  Реги биёбони бузурги тиллоӣ,
  Ва бо махмали зумуррад - ҷангал!
  
  Мо далерона ба чанги хунин меравем,
  Гарчанде ки "Палангҳо" наъра мекунанд!
  Чангалхои панчахои фашистон,
  Дар намуди зоҳирӣ, Адольф албатта олӣ аст!
  
  Аммо мӯйлаб дар рӯи,
  Фиш каҷ шуд, даҳон каш!
  Ва мардуми мо бузург, сарбаланд,
  Қудрати ошкоршуда ба махлуқи фашистӣ!
  
  Акнун вақти равшанӣ аст
  Файзи биҳишт омад...
  Дар шеърҳо ҷасоратҳо месароянд -
  Масеҳи муқаддас дар ҷон эҳьё шуд!
  Аврора кафкубй карда, кафкубй кард, то ки абри пашша бархост:
  - Маргарита хуб месуруд, аммо дар хори калисо таронаҳо хондан лозим аст. Ҳама фикрҳо дар мавзӯи динӣ печида шудаанд!
  - Гуноҳатро бояд кафорат кунӣ. - гуфт Коршунова, ки боз ба вачди динй афтода буд, ба камол расид. - Касе, ки ҷони худро мефурӯшад, ҳамеша дар зиён мемонад - барои миранда ҷовидона медиҳад!
  Шайтони оташин хандид.
  - Мебинам, шумо ҳам зебо сухан гуфта метавонед! Хуб, азизам, ҳоло мо сайру гашт дорем.
  Комсомолецхо дар киштии шамолхурда, ки бо радархои рангаш дар зери шабпараки шаб фарк на-мекунанд, нишаста, ба суи эсминеци вазнин шино карданд. Акнун ба онхо лозим омад, ки кори бузургеро анчом диханд. Дар лахзаи хавф хамаи рефлексхо ва реаксияхо тезу тунд шуданд. Комсомол-духтарон дар тули километрхои зиёд садохо, пошидани мавчхо, фарьёд задани мохихо ва хатто ёши мохихоро хис мекарданд. Онҳо шуниданд, ки касе шино мекунад! Комсомолецхо пулемётро пар-тофта, бачаеро дар руи пневматик диданд. Вай ниқоби худро кашид ва симои Денис Баранов пайдо шуд. Афсари зомби, ки қаблан маҳкумшуда буд, дар ин рӯъё ба таври назаррас ҷавонтар ва хеле зеботар ба онҳо чашмак зад.
  У бо овози хирурге, ки хаворо чир-чир мекард, гуфт:
  - Маро Фюрери бузурги сиёх фиристод!
  - Аммо мо чизе нанавиштаем! Духтарон бо як овоз хитоб карданд.
  Мирабела аз пайдо шудани чинояткори сахтгир аз батальони онхо дар ин чо асло розй набуд, вале Аврора, баръакс, табассуми каноатбахш намуд. Дар омади гап, тааҷҷубовар аст, ки маҳкумшуда якуним даҳсоларо партофта, аз доғ халос шуд, ӯ ба як бачаи зебо табдил ёфт. Агар пешакй намедонистанд, шояд Барановро намешинохтанд.
  - Ва ин лозим нест! - хитоб кард собик махкумшуда. -Мақсади ман танҳо мурдан аст! Дар умри дигарам султон шавам, Сад ҳазор духтар дар ҳарамам.
  - Ақаллан бо як нафар муомила кунед. Вагарна ништяк мешавад, баръакс! - из®ор намуд вай, кѓшиш мекард, ки аз Маргарита шав«овартар ба назар расад.
  Денис хомӯш монд, одатан чунин зомбиҳо махсусан гапзан нестанд. Ҳарчанд ин дафъа, он як мошини ҷанг буд.
  -Шумо таҷрибаи хуби ҳарбӣ доред? - пурсид Аврора. Дар хакикат, онхо аллакай чанги дуйуми чахонро аз cap гузаронда, худро дар оянда диданд. На он қадар зебои футуристӣ, ки нависандагони фантастикаи шӯравӣ тасвир кардаанд, инчунин пур аз ҷангҳо ва муҳимтар аз ҳама, мавҷудоти мухталифи мутатсияшуда.
  Чунин чиз вуҷуд дорад - магорарадиатсия ва радиатсионӣ.
  Магорарадиатсия радиатсияест, ки зиндаро намекушад, балки хосиятҳои материяро тағйир медиҳад, аз ҷумла дигаргуниҳо, ба ҳам пайвастани шаклҳои гуногуни ҳаёт - аз ҷумла зинда ва беҷон.
  Радиатсияи ѓайрирадиатсия - бар хилофи радиатсияи оддӣ на боиси ионизатсияи атомҳо, балки аз нав ҷойгиршавии онҳо дар молекулаҳо ва бештар дар ДНК ва ҳуҷайраҳое мегардад, ки иттилооти ирсӣ доранд. Дар баъзе мавридҳо он метавонад барои мақсадҳои тиббӣ, барои барқарорсозии зуд истифода шавад.
  - Албатта! Бо камоли боварй гуфт Баранов. - Ман борхо чанг кардам!
  Аврораи Сурх шубҳа дошт:
  - Ва шумо киро куштаед?
  Собик махкум ба сухан баромада гуфт:
  - Кофирлар!
  Шайтони оташин фуни вайро чин кард:
  - Чӣ тавр шумо афсари рус ҳастед?
  -Ман му о®иддин ®астам ва вазифаи ман нест кардани кофирон аст! - хитоб кард Баранов. - Пас, ман то абад тақдир шудаам.
  Аврора ба гуши Маргерит пичиррос зад:
  - Баҳс накун! Бехтараш кор кунед.
  Зомби, ки зери лаб бо забони арабӣ чирк мезад. Радио хабархои охиринро шунавонд.
  - Дар Чеченистон ҷангҷӯён ба таври назаррас фаъол шудаанд. Аз чумла, кушиши тирборон кардани хонаи давлатй сурат гирифт. Дар ҷараёни набард панҷ пулис кушта ва 11 нафар маҷрӯҳ шуданд, талафоти ҷангҷӯён мушаххас мешавад. Тибқи бархе хабарҳо, раиси пешини додгоҳи шариат аз сарпарастони хориҷӣ ҳудуди сад миллион доллар гирифтааст ва барои аз байн бурдани онҳо фаъолона талош дорад. Дар кухсор амалиёти махсус гузаронда шуд: рохзанон пароканда карда шуданд.
  Зомби эҳё шуд:
  "Ба зуди бевафоонро мезанем, то ба суи хуштак гурезанду масхара кунанд!" Суханони ӯро мавҷи чархзананда қатъ карда, қаиқро ба боло партофт ва дорупошӣ кард. - Дуруст, мегуям!
  - Аслан, дуруст! Аврора аз чашмонаш шарора мебаровард. - ИМА як душмани бузурги ислом аст. Вай онро бо ёрии Ҳолливуд, рӯзномаҳои порнографӣ, силсилаи мистикӣ таҷзия мекунад. Акнун мо бояд чанд янкиро парронем.
  Духтарон ба суи эсминец шино карданд. Капитани рутбаи якум Рудольф Рейган пас аз як нӯшидани коняки дӯстдоштааш (хайр, ин ҳама амрикоиҳо маст мешавад, бесабаб нест, ки Иёлоти Муттаҳида рамзи тарзи ҳаёти носолим ва фано шудааст!), дар кат хобида, истироҳат кард. сараш бар сари синаи фоҳиша. Вақте ки дар ҷавонӣ ӯ ба бачаҳо дӯст медошт ва пас аз он ки Франклин Труман ба ҳамҷинсгароён иҷозат дод, ки дар артиш хидмат кунанд, ӯ ҳатто бо адмиралҳо таҷрибаи муносибат дошт. Ва гӯё ҳатто бо қаҳрамони чорситораи ҷанги Ҳиндустон. Аммо дар замони президенти терминатор ва ҳатто як мусалмон, ахлоқ дигар шуд ва ҳамҷинсгароён фишор меоварданд. Пас аз он, Рудолф Рейган тасмим гирифт, ки бо даъвати фоҳишаҳо ҳамаҷонибаи худро нишон диҳад. Бо вуҷуди ин, навозиш ба бадани нозуки зан, ӯ тасаввур кардани бачаҳои мушакӣ, сиёҳпӯсте, ки қодир ба расонидани лаззати баённашаванда аст, бас намекард.
  Ҳарчанд албатта онҳо як фоҳиша ҳастанд!
  Рудолф Рейган ба фоҳиша иҷозат дод, ки ӯро савор кунад, аммо ӯ худро холӣ карда натавонист ва хаста шуд. Не, ба ӯ зуд ба дӯстдухтар ниёз дорад. Гарчанде ки мардон нисбат ба занон то андозае бадтаранд, онҳо пули кам доранд - онҳо мехоҳанд, ки касб кунанд. Галина кайд кард, - ин барои нест кардани душманони Россиян Советй ёрии калон мерасонад; Америка ва иттифокчиёни онхо.
  Посбонхо бепарво рафтор мекунанд. Ҳаво сард аст ва онҳо бо вискии ҳалнашуда гарм карданро афзалтар медонанд. Маргарита абрӯ зад (дар ин ҷо мастҳои тайёр ҳастанд - охир, молекулаи спирт рамзи нобудшавии бадан, махсусан зан аст), янкиҳо аблаҳанд!
  Дар мониторхо мавчхо медурахшиданд, баъзан махлукхо пайдо мешуданд. Яке аз ин ҳайвонҳои хатарнок арра-харчанг ва ҳамзамон наҳанги нетал буд. Ҳайвони даҳшатбор, ҳам дар хушкӣ ва ҳам дар баҳр хатарнок. Бо чанголи худ бо сӯзанҳои нешзананда, он метавонад одамро дар ним ва ҳатто заҳри бадтар газад. Духтаронеро дидан мумкин набуд, онҳо бо рефлектор пошида буданд ва зомбиҳо ҳарорати муҳити атрофро ҳатто якчанд дараҷа сардтар доранд.
  Рудольф Рейган фохишаро ба як тараф партофта, бо овози хирург гуфт:
  -Рав, хоб рафтан мехоҳам. Бале, ва шумо ба бистари калон меравед!
  - Чи тавре, ки хохй, факат пул дихад! - фоҳишаҳои парешон чирк мезаданд.
  - Ту ба кадри кофй махорат нест, ним дарави алафдаравй бас аст! - чавоб дод Рудольф Рейган ва баъд бо душворй худро аз гуруснагй нигох дошт. - Чӣ тавре ки шумо мехоҳед! Аммо ин ғорат аст.
  -Бо кадом нақша? - фоҳишаҳои солдат ҳайрон шуданд.
  - Кори хуб доред. - гиря кард Рудольф. - Ҳазрат ва ғанӣ, ва ман мисли дӯзах меларзад! Генерал воқеан ларзид, манаҳи дугонааш меларзид.
  - Бараҳна нашавед! - ноумедона дод заданд фоҳишаҳо (ва чӣ шарм аст, вақте ки ахлоқ ворид мешавад!). -Ман меравам, мизоҷи дигарро меҷӯям!
  - Аммо фикр кунед, матросхои мо табъу табъанд. - бо тахдиди норавшан кайд кард Рудольф Рейган.
  Комсомолкахо аллакай наздик буданд. Зомби ба ҷанговар Галина такя карда, сарашро ба китфи вай гузошт. Афсари мурда рухсораашро ба мӯи абрешими хушбӯи вай зер карда, болои сари ӯро бӯсид. Лабхои сард нофорам муйашро месухтанд, афсар буи мурда.
  - Бозгашт! - бо тахдид гуфт Маргарита хашмгин, - ман хам маъшука ёфтам.
  - Ман туро хафа карданй набудам! Шумо танҳо ба гурия монанд мешавед. - Намуди ҷасади оқил ба ҳирс кардан шурӯъ кард.
  Мо дар ниқобҳо мубориза хоҳем бурд. Касе набинад, ки мо духтарем. - Дӯсташ Аврора Файрфайр колбаеро бо стимулятор баровард. Вай як-ду нӯшокӣ нӯшид. Колба махсусан маккорона нест, ки бо аккордеон сохта шудааст, то дар он ҳаво набуд. Ҳамин тавр, моеъи ҳаётбахш худ аз худ тамом мешавад. Ҷанговар худ як ёддошт - илова. - Баробари холй шуданаш хурд мешавад: дар натича об пошида намешавад, хомуш харакат кардан мумкин аст.
  Дар дигар ҷиҳатҳо, ҳатто садоҳо гуногунанд, каранд, гӯё аз қудрат маҳруманд. Овозҳои зангзании духтарона хиррӣ ба назар мерасанд. Мавчхо мисли курпаи сиёхест, ки дар торикии он чарогхо гох-гох милт-милт-милт-милт мекунанд, мохихои кариб чоркунча кушиш мекунанд, ки аз дахонашон чизе туф кунанд. Дар ин чо силуэти дурахшанда аз об парида, дар натичаи таркиши Аврора кариб нисфи он бурида шуд. Ин моҳӣ қанотҳои тез дорад ва намехост, ки ба онҳо осеб расонад.
  Комсомол-духтарон ба назар намерасанд, киштй ба таври автоматй ба манзараи бахр ранги дигар мегирад, чунон ки дар либос хислатхои хамелеон нишон дода шудаанд. Ниқоб комил аст. Махсусан дидан мумкин аст, ки матросхо мохихои мутантро чй тавр сайд мекунанд. Онхо ин корро хеле оддй мекунанд: Аввал резинро тар карда, онро бо равгани мотор ва бензин гафс молиданй мешаванд: бӯй ба дур паҳн мешавад. Сангпушти каламуш ӯро дӯст медорад, вай умуман химияро мисли таракан мехӯрад. Мегирад, фурӯ мебарад, ба қалмоқ часпида. Ҳақиқат ин аст, ки шумо ин лӯбиёро хӯрда наметавонед. Аммо доми зинда бад нест. Моҳии калон ба он сӯзанак мекунад, баъзан андозаи дельфин. Баъзе аз онҳо хӯрдан мумкин аст ва ҳатто як лазиз ҳисобида мешавад.
  Заҳролуд низ ҳастанд, аммо ошпазҳои ботаҷриба метавонанд онҳоро безарар созанд ва ин онҳоро боз ҳам гаронтар мекунад. Аз ҷумла, моҳии зумуррад танҳо дар кӯли радиоактивии Радикали мавҷуд аст, ки онро бо Байкал ҳамзамон меномиданд, танҳо ҳоло ифлос шудааст. Карпи зумуррад, ки бо уран пайдо шудааст, боиси заҳролудшавии маводи мухаддир мегардад, ман дуруст бирён мешавам, хато ҳатто дар як дақиқа боиси марги дардноки гурман мегардад. Ва ин гуна "нобудиҳо" ғайриоддӣ, ранги дурахшон доранд, шумо инро ҳатто дар блокбастер хоҳед дид. Моҳигирии хеле фоиданок, мутантҳои мета-квази марговар, зумуррад ва радиоактивӣ ҳангоми истеъмол хатарнок буданд ва дар айни замон онҳо кӯшиш карданд, ки карпҳои калон мисли моҳӣ берун аз минтақа парвариш кунанд, аммо онҳо дар он ҷо мурданд.
  Духтарон инро дида, тупхояшонро бардоштанд. Маргарита ногаҳон ақиб кашид; дар гушам чир-чири борик баланд шуд:
  - Чорсад метр то киштй.
  Терминатори малламуй аз шодӣ ҷавоб дод:
  - Мо наздикшавиро давом дода истодаем.
  Аврора ва Маргарита ҳам дар торикӣ метавонистанд ва ҳам чашмони гурба, агар беҳтар набошад. Дар ин киштй боз андаке бештар одамон буданд, кариб сию панч нафар, аз чумла, мохигирони зархарид, ки аксарияташон маст буданд. Зомби низ рақибашро ҳадаф қарор дод, афсари собиқи маҳкумшуда автомат бо садои хомӯшкунанда дошт.
  Ӯ бӯса гирифт, оромона ба сайди бехатарӣ пахш кард, шишаи шабро даргиронд. Ӯ нисбат ба ӯ эҳсоси касбӣ дошт, махсусан вақте ки чашмаки резиниро ба рӯи худ нигоҳ дошт, то мавқеъашро ба бинандагон бо нури сабзранг надиҳад.
  Духтарон ба воситаи оптикаи компютерӣ ба рақибони худ нигоҳ мекарданд. Вай фавран ҳадафҳоро муайян карда, онҳоро ба ҳадди максималии оташ гузошт: як ҳазору панҷсад тир ба як мина. Дар баробари ин, духтарон қурбониёнро тақсим карданд, якбора сию чор нафарро хориҷ кардан лозим буд. Компютер дар бораи чӣ гуна ва ба кӣ тирандозӣ кардан маслиҳат дод.
  Нозири солдат дар назди вентилятори девор истода, сигор мекашид ва гох-гох аз колба виски мехурд.
  - Америкахо бепарво хизмат мекунанд! - Аврора пайхас кард ва бо заҳр дар овозаш бадқасдона илова кард. - Ин натичаи демократияи пусидаи либералии онхост.
  - Мо бехтар фикр мекунем! Маргарет табассум кард. - Хусусан онҳое, ки ба артиш ҷалб шудаанд, ки аслан славянӣ нестанд?
  - Нӯшидан ҳам аблаҳ нашавед! - биниашро молиш дод комсомолка. - Хориш мекунад, шояд борон меборад. Ё шояд як хит калон!
  - Ман онро мебардорам! Мухолифи Рейхи сеюм... - пичиррос зад махкумкунандаи зомби.
  - Умуман, тамокукашӣ аксуламалро суст мекунад ва чашмҳоро кӯр мекунад! Маргарет гуфт. - Ман шахсан сигорро манъ мекардам.
  Дар қафои киштии бузурги эсминец бартерӣ намоён аст, якчанд таппончаи дугоникҳои зудпарронанда мавҷуданд, синфи Линколн - дар паҳлӯи онҳо бо якчанд тупчиён дар курсӣ. Ду нафари дигар ба моҳидорӣ машғуланд. "Грободон"-и ҷуфтшуда дар тарафи рост. Ва баъд як америкоӣ мисли як негр аз "телефони мобилӣ" чизеро дида, аз он ҷо рафт. Зоҳиран "порнух", як навъ видео. Умуман, таппончаҳо дар сурати тирандозӣ хатарноканд, маълум нест, ки оё "зиреҳ" сангҳоро наҷот медиҳад ва киштии шамолкашӣ бешубҳа кранти аст.
  - Ҳамин тавр, ҳадафҳо тақсим карда шуданд. Мо наздиктар мешавем. - гуфт шайтони оташин. - Чорвои ибтидоиро дидан лозим аст, ки хафа шавад.
  - Мисли морҳо пинҳон шавед! - камарашро печонда дастгирй кард Маргарита.
  Зомби ба таври возеҳ сухан мегуфт.
  Аврораи сурхрӯй чун ҳамеша бодиққат таппончаҳои камонро бо мушоият ва то ҳол бехатар қайд кард. Якчанд пулемётҳои вазнин, шояд аз PKM пурқувваттаранд. Ва он гоҳ экипаж, як бача намоён аст, эҳтимолан хитоӣ, посбони хеле муташанниҷ ва ҳатто асабонӣ. Эҳтимол, навҷавон дар ин ҷо чӣ гуна дароз кашидааст. Дар наздикии он афсаре меистад, ки бепарвоёна ба панҷара такя мекард, аз назди ӯ як радиоприёмник бо антеннаҳо мегузашт.
  Биёед ҳадафҳоро тақсим кунем! - пешниҳод лой, бозӣ бо са«ич®о Аврора.
  - Ман ба тарафи рост пеш меравам, шумо ба тарафи чап территорияи калонро ишгол мекунед! - дами дасташро болои гулуяш давид Маргарита.
  Киштии шамолкаш ба ду қисм тақсим шуд, духтарон ба ақиб гашт.
  - Ман пулемётчиёнро меруфтам! Аврора дандонҳояшро дурахшид.
  - Ва ман тирандоз ҳастам! Маргарет хандид.
  Эсминец ҳеҷ гоҳ хурд нест ва хеле муҳим аст, ки ногаҳон ба он рахна карда, онро халалдор кунед ва ба кабинаҳо афтед. Комсомол-духтарон асабонй мешуданд, тачрибаи кушторхо кам набуд, вале ба хар хол дилхояшон тез таппиш мекард, сархояшон аз рехтани хун садо медод.
  Онҳо ба худ фармони равонӣ медиҳанд, ки ором шаванд ва хунукназарона рафтор кунанд. На ҳар як ҷанговар ё духтури ботаҷриба ин корро карда метавонад, аммо набз ором мешавад. Гӯши тез сӯҳбатҳоро мегирад, зеро на ҳама янкиҳо намоёнанд, аммо онҳо бояд якбора хориҷ карда шаванд.
  Ки махсусан дар надстройкадои болой. Дар он ҷо, аз афташ, онҳо ба кортҳо бурида мешаванд. Бале, ҳатто дар як аблаҳи ибтидоӣ. Янкихо чи кадар таназзул доранд, мукобилони Россиян Советй. Ҳамин тавр, суханони пурқуввати амрикоӣ аллакай шунида мешаванд. То панҷ сарбоз ва онҳо низ бояд хориҷ карда шаванд.
  - Факат чунин ба назар мерасад, ки мо амалиёти оддй дорем! Маргарет пай бурд. - Ва аз ин рӯ, аз садои нолозим худдорӣ кунед, ки ҳеҷ мушкиле набуд!
  - Мо дар нақши шоҳи диверсияи Thunder Wind ҳастем! Факат дар ин чо мо янкихоро маглуб кардем. Ҳарчанд, рости гап, кишваре, ки ин гуна филмҳои олиҷанобро ба навор мегирад, бояд иттифоқчӣ ва дӯсти наздики мо бошад. - Комсомолец Аврора абрувони худро дар як хамии махсуси пуртаъсис чинад.
  - Агар ман дар СССР таваллуд намешудам, дар ШМА таваллуд шуданро афзалтар ме-доштам. Тамаддуни Амрико садҳо фарҳангҳо аз тамоми ҷаҳон аст! - Маргарита касеро масхара карда, забони дароз нишон дод.
  - Ғалаба бар рақиби қавӣ одатан қиматтар аст, аммо шумо онро бефоида намедиҳед! Хурд кард Аврора.
  - Ба гайр аз Чанги Бузурги зидди гурбахо ва троллхо, ки мевахояшон гум шуда буд. Маргарет сахт нафас кашид.
  - Муваккатан! - Шайтони оташинро сахт буред.
  Духтарон таваккали калон гирифтанд. Ба онҳо аҳамият диҳед, пулемётҳои вазнин фавран ба кор медароянд. Онҳо ҳатто аз тӯпҳо хатарноктаранд, ба онҳо вақт лозим аст, гарчанде ки ҳадафи он қадар зиёд нест. Инчунин, баъд аз ҳама, Янкиҳо компютерҳо ва инчунин дастгоҳҳои биниши шабона доранд. Ва ба шумо чанд снаряд лозим аст, то ки онҳо зебои онҳоро паҳн кунед? Он гоҳ онҳоро ҳатто бо тирандозии кӯр ё ба кор андохтани радарҳои пурқувват ғарқ кардан мумкин аст. Бале, ва як нуқтаи назар, шумо метавонед чизи норавшан, аз ҷумла, зомбиҳоро бинед. Ин бача разведкачиёни комсомолиро мекушояд. Дар боло як навъи дигар пайдо шуд, муза мисли кабуд ранг карда, ба назди сайёҳон рафт.
  Мо боз дар мушкилӣ қарор дорем! - дар овози Маргарита хавотир буд.
  - Мо ҳама чизро якбора акс мегирем! Ин як масъалаи панҷ сония аст! Аврора аз стимулятори худ як нӯшоба гирифт. Вай шарики худро бо оринҷаш тела дод. - Бале, ва шумо менӯшед!
  Дар наздикии худи он як рахи нур вуҷуд дорад, аммо ин мушкилот нест.
  Маргарита мегӯяд, дурусттараш, ба зомбиҳо фармон медиҳад:
  - Бе фармон тир напарронед.
  - Гӯш кунед, хонум! - чавоб дод "лухтаки махкумшуда".
  Ҳоло ҳама ҳадафҳо ба даст омаданд ва ин ҷо бахт омад. Дар болои "мохигирон" хайвони даррандаеро мекашам, ки бо ёкут медурахшид: хамираи мохии муъчиза. Ҳатто чаҳор бача аз пинҳон такя карданд, ҳоло ҳама ҳадафҳо забт шудаанд.
  - Вақти он расидааст! Гиперволей! - пичиррос мезанад Аврора. - Вай фарқ карданро дӯст медорад.
  Пулемётхо пошидани мавчхоро хомуш зада, ба тирпарронии онхо тамоман халал расонданд. Дар як сония бисту панҷ тир ва дар ду сония панҷоҳ тир мепарад. Ва шумо бояд чилу шаш нафарро якбора хориҷ кунед. Ҳатто бо пазмонҳо ва дубляжҳои ногузир, ду сония барои тоза кардани пурра кофӣ аст. Факат як ҳуштаки тунуки ҳаракати тирҳо, ҳатто пардаҳо ҳам пахш намекарданд. Чапакзанӣ базӯр дарк карда мешавад, танҳо кунҷи он каме ба китф зер карда шудааст.
  - Ин маънои электромагнит ва шитобро дорад! - бо тааҷҷуб гуфт шайтони оташин.
  - Ва инчунин қобилиятҳои мо! Маргарет гиря кард. -Сипос ба офарандаи бузург!
  - Худо надодааст, илм! Эътироз кард Аврора.
  Гарчанде ки онҳо аз нуқтаҳои гуногун зарба заданд, онҳо ҳатто дар масофаи дур тавассути мини-волки-талкиҳо хеле гуфтугӯ мекарданд.
  - Нагузоред, ки касе аз меъёр зиёд на-равад, биёед ба фуромадан шуруъ кунем! - фармон дод комсомолец.
  Хандаовар аст, ки хамаи десантчиён се нафар, ду нафар комсомолкахо ва як мурдаи зиндаи махкумшудаанд. Занони посбонҳо аломатҳои ҳадафро мепартоянд. Дар ин чо мебинед, ки боз се сиёхпуст баромад.
  - Худоё маро бубахш! - пичиррос зад Маргарита диндор ва чанговаронро ба дуньёи хубтар фиристод.
  Зомби танҳо ду нафареро, ки дар паҳлӯяш тамокукашӣ мекарданд, тир парронданд ва ба дур нигоҳ мекарданд. Дар ин чо, умуман, чизи шоёни тахеин буд ва кй бахрнавардонеро, ки дар бандари дустона истирохат мекарданд, махкум мекард.
  Маргарита бо кунҷи чашмаш тавонист абрҳои хунолудро пай бурд, ки аз сари холӣ парвоз мекунанд.
  - Ҳисоб меояд! - мегуяд терминатори малламуй. - Кушодани ҳисоб!
  - Чунин ба назар мерасад, ки шумо як сонияро ҳам беҳуда сарф намекунед! - фармон дод Аврора.
  Борти эсминец якбора дар пеши назари разведкачиён баланд шуд. Дар саҳни киштӣ танҳо ҷасадҳо ҳастанд, ки одатан ором нестанд, танҳо моҳии ҷингила думашро ба паҳлӯ мезананд.
  Боз дар ҷои ҷолибтарин бедор шудан. Комсомолецхо саросема аз чо бархоста, аз чояш чахида, боз давиданд. Ба онҳо ҳатто иҷозати наҳорӣ надоданд, бинобар ин онҳоро дар болои реги тафсон пои луч гурусна монданд. Пас, боз давед ва суръатро суст накунед. Чунин ба назар мерасад, ки онҳо бояд сахт кор кунанд ...
  Аврора дӯсташро рӯҳбаланд кард:
  - Биниатро боло кун, зани советй! Он гоҳ мо зери танк намеканем!
  Маргерит бо ғазаб зад:
  - Бале, ман фикр накардаам, ки шикастам! - Ва маънои дугонаи ин гуна ибораро фахмида, фахмонда илова кард. - Ва боз ҳам бештар хам кунед!
  Комсомолецхо худро дар пахлуи худ дафн карданд. Лаҳзае, ки қафо нури бе ин ҳам хирашударо маҳкам кард. Скаутҳои шӯравӣ бо истифода аз мӯзаҳои Velcro мисли одами тортанак ба кӯҳ мебароянд. Маргарита инчунин ба "баласт" кӯмак мекунад: зомби қариб аз гарданаш мекашад. Хуб аст, ки ин мард аз намунаҳои калон нест. Дар ин ҷо онҳо дар саҳни киштӣ ҳастанд. Яке аз чанговарон сарашро мебардорад, комсомолка бо диски бумеранг вайро бурид.
  - Ором шав харом! - Вай ба ӯ мегӯяд.
  Онхо зуд ба дарун баромаданд ва дар айни замон киштихоро часпида. Акнун ҳама чиз дуруст аст! Тамоми саҳни зери силоҳи зебоиҳост. Дар ин чо ду бахрнавард хам шуда рафтанд, ним сония ва дар сари онхо сурохихо пайдо шуданд, ба онхо танхо муяссар шуд, ки чак-чак кунанд.
  - Душманро дар сари ярок нигох медорам! Ва акнун ҳамаро хомӯшона нест кунед! Августин фармон дод. - Умуман, вай вазифаи фармондеҳи калонро ба ӯҳда гирифт, аз тарси он, ки Маргарита аз ҳад зиёд "мехрубон" ва диндор чизеро вайрон мекунад. Коршунова кушиш мекунад, ки инро пай набарад. Гузашта аз ин, чунон ки яке аз маршалхои советй гуфта буд - ду кас отряд нест, се нафар рота нестанд!
  Маргарита мӯзаҳояшро кашида, ба ҷузвдони худ гузошт ва пои луч дар канораш рафт. Вай зуд пулемётчии дар хучра пинхон шударо аз тан кашид, гуё вай то хол дарк накардааст, ки чй шуд. Комсомолецхо пулемётхои ачоиби худро аз паси худ кашида, табассум карданд, яке аз онхо тамоми рохро ба нишон гирифт, тамоми рохро тоза кардан лозим аст.
  Аврора ногаҳон аз спринти олимпӣ тезтар давид. Як-ду ва вай дар назди таппончаҳои камон аст. Дар ин чо кариб дувоздах нафар чанговарон хастанд, ки нисфи онхо дар "панохгох" меистанд, дигарон ба карта бурида шудаанд. Онҳо бо худ ду фоҳиша доранд. Афсус барои духтарон, аммо сарнавишти талхи фоҳиша чунин аст. Пардохт алоҳида аст, ва демонтаж яклухт аст. Аврора ҳамаро бо як таркиши кӯтоҳ аз силоҳи хомӯш буридааст. Вай дар ин ҷо ба манзараи коллиматор ниёз надорад, бинобар ин чароғи қафо вуҷуд дорад ва маллоҳон ҳамларо аз қафо интизор нестанд. Оре, умуман, магрури бузург роль мебозад: кй чуръат мекунад ба эсминец пур аз солдатхо ва матросхо хучум кунад.
  - Мисли рӯбоҳ аз растаи рост ҳаракат кунед! Аврора оҳиста-оҳиста шиква мекунад. - Бигзор зомби ором истад, вай танҳо бо мӯзаҳои чинии худ дода мешавад.
  - Албатта, ман худам тоза мекунам. Маргарита ҷавоб медиҳад.
  Ҳаракатҳои духтарон дар мошинҳои сершумори виртуалӣ кор карда шуданд, онҳо ба забти киштиҳо, танкҳо, ҷанг дар лабиринтҳо, ҳавопаймоҳои тӯфонӣ, насб кардани маводи тарканда таълим дода шуданд.
  Бале, чунин як хотираи бардурӯғ ё ҳақиқӣ аз ҷаҳони дигар дар ин рӯъёи афсонавии футуристӣ пайдо мешавад.
  Агар хохиш карда шавад, разведкачиён метавонистанд "Г-2"-ро фиреб дода, ба кабинети сарвазири Британия моддаи тарканда оваранд ва бисьёр корхои дигарро анчом диханд. Инак, Маргарита аз байни посбонҳо ҳаракат карда, зуд гузаргоҳҳоро аз кунҷи мусоид зери оташ гирифт. Як-чанд сиёҳпӯст ва як зард баромад. Маргарита наздиктар пазмон шуд. Панҷ нафари дигар пайравӣ карданд. Баъд як бор навбати кутох хамаро ба чо гузошт.
  - Ҳама чиз осон мешавад! - чавоб дод вай. Аз чй сабаб бошад, ки вичдон ба гуш мерасид, майлу хохиши харчи бехтар ба чо овардани кори худ пайдо мешуд.
  . БОБИ Љ6
  Комсомолка ба танк давид, бинобар ин боз хафт нафар чанговар. Ман онҳоро пас аз давидан ба бинӣ гирифтам, аммо аз тарафи дигар. Зомби, сарфи назар аз фармон, дар як ҷо намеистод, балки дар саҳни қад-қади қад-қади қафо қадам мезад, аммо хушбахтона вай намоён набуд.
  Ба назди бинии Маргарита рафта, боз чор донаи дигар гузошт, зеро онҳо ба оғӯш мерафтанд, ҳатто гӯё мебӯсиданд.
  - Ман ба дар рафтам! - Терминатори малламуйро партофт.
  Аврора, ки аз у акиб намемонд, тасдик кард:
  - Ва ман силоҳҳоро тоза кардам.
  - Янкихоро тар кунед! Маргарита забонашро берун кард.
  - Ва хеле самаранок! - Аврора бо ангушти пои барахнааш кундаи тамокуи афтодаро бардошта, чунон партофт, ки бевосита ба нӯги "уқоби"-и амрикоӣ афтод.
  - Ман аз тараф ҳаракат мекунам! - Вай laconically деви оташин партофт.
  Зебохо пеш рафтанд. Аврора қариб бо як бачаи сиёҳпӯст рӯ ба рӯ мешуд. Мехост дод занад, аммо духтар даҳонашро бо буса пӯшид:
  - Ором шав китча.
  -Ту худои ман ҳастӣ! - гуфт у.
  - Лабҳои хуб дорӣ, писарам, вале ман вақт надорам. - Комсомолка бо ангуштонаш раги назди бинии худро фишурда. - Баъзан афсус мехурам, ки касби чемпиони теннисро интихоб накардаам. Пул, шӯҳрат, бисёр бачаҳои зебо ва одамкушӣ набуд.
  Бача ба қафо такя кард, забонаш аз паси даҳон баромад.
  Аврора мӯйсафед як ҷуфтро ба зону зада, беихтиёр тир холӣ кард ва бачаҳои ояндаро нобуд кард. Фармуд:
  - Галина давр зада, ба кафо наздик мешавад.
  - Албатта, ин барои мо аз хама мухим аст. - Аз ҷониби Мирабела дода шудааст
  Комсомолдухтаре бо сандал аз марказ гузашта, дар рох боз чанд нафар чанговаронро кушт, аз чумла, аз болои надстройка давид. Ва он гоҳ суръат дар тарафи вай аст, як-ду фарёди нофаҳмо, ҳатто касе барои тирандозӣ вақт надошт.
  - Ва наслхо мегуянд, говчушхоро зуд аз кор холй мекунанд. Дурӯғ, эҳтимол!
  Пулемёт (силохе, ки дар хоб гап меза-над, харгиз намедонй, ки вай ба чй кодир аст, зехн!) ба чунин эрод тоб оварда натавонист:
  Кордонии шумо аз таъриф берун аст.
  -Шояд чизи дигаре бигуед! Мирабела бо пои бараҳнааш ба шамшери афтидаи оташгиранда қадам гузошт ва аз дард майна зад.
  - Ту худ комил ҳастӣ, худат камол ҳастӣ,
  аз табассум то як имову ишора аз таъриф аст!
  Бо душман бераҳмӣ кунед, як фанатизми бузург,
  Ва борони сурбро бо хокистари сузон - напалм фуроваред!- Асбоби кибернетикии пулемёт охиста-охиста ба гушнавор суруд зад.
  - Шумо хирадмандона зарбаро таҳриф мекунед! Мирабела хандид (аммо дар хотир надошт, ки сурудро аз куҷо шунидааст!) ва пошнаи дардмандашро ба металли ноҳамвор молид.
  Мошин ҷавоб дод:
  - Барнома мазхака дорад. Барои баланд бардоштани рухияи чанговарон!
  - Пештар, филмҳо сардтар буданд, то рӯҳ ҳар рӯз қувват дошта бошад,
  аммо ба ман бигӯй, ки чӣ эҳё хоҳад кард, порнофилми "Эммануэль"! - бо шухй чавоб дод Мирабела (Ва Эммануил кист, аз кучо чунин тасвир дар сарам пайдо шуд. Шояд аз калимаи Эммануэл?).
  Ва вай ба шӯхӣ хандид.
  Духтар аз канори девор баланд шуда, чор рафиқи камбағалро дастгир карда, худро дар префикси стратегия буриданд.
  - Даста комилан хароб шудааст! Хуб аст, ки охирин лаҳзаи шумо хушбахт хоҳад буд!
  Аврора хомӯшона аз нардбон фуромада, дар назди дари макон мавқеъро ишғол мекунад. Аз яксаду шаст килограмм негр мебарояд. Комсомолкае аз боло ба болои вай овезон шуда, думбаашро ба деворхои канори коридор гузоштааст. Ғизо, ғур-ғур.
  - Факю! Чаро ин қадар ором! - Аврора - ӯро бо кунҷи маъбад мезанад. Пас аз он ӯ лошаро мегирад ва имкон медиҳад, ки нармӣ паст шавад.
  Зеро ишқ ба ту омад! - чавоб медихад вай.
  Комсомолка хам моро дар ин чо нагузошта, чун шамол, навбат даромада, ду дазор донаро даравад, ки нисфи ондо хоб буданд. Бӯи сахти машрубот мегуфт, ки янкиҳо барои ҷашн гирифтани чизе вақт доранд.
  Хоб халалдор мешавад, сирена бо тембри паст садо медиҳад. Духтаронро дар пояш қамчинҳои резинӣ аз хоб бедор мекунанд ва маҷбур мешаванд, ки саф шинанд.
  Онҳоро бардошта, боз занҷир мезананд ва ба пеш тела медиҳанд.
  Аммо пеш аз ин, ғизо дод. Боз porridge омехта бо моҳии хеле тару тоза нест. Аммо ин аз норма зиёд намак аст. Аз афташ консерви кухнаю мухлаташ гузашта аз байни кубокхо ба чав партофта мешуд. Ва онҳо барои безараргардонӣ ба моҳӣ намак илова карданд. Кадрхои асиршуда то хол барои фашистон кимати худро гум накардаанд!
  Олег Рыбаченко хамрохи онхо гавго мезанад. Ҳарчанд барои хоб вақти кофӣ ва ҳатто бештар ба назар мерасад, аммо хушҳолӣ нест. Дарднок, хоб бачаро хаста кард.
  Пас, у хамин тавр рох ме-равад ва хис мекунад, ки гуё ба сараш зада, хотирахои мевахои галлюцинацияхои ачиберо, ки тачриба-чиёни фашистй ба у илхом ме-бахшанд;
  Ана дар хобаш Дмитрийро мебинад. Вай ба он писарбачаи лоғар ва қоматбаланде монанд аст, ки дар баробари онҳо занҷир бастааст, аммо баландтар ва мушакдор. Бо вуҷуди ин, чеҳра ва ном монанданд. Инчунин як тасодуфи аҷиб. Ва ин писарбача як-ду задухурди осон дошт, бо командаи писарони Словения ва баъд Румыния. Ҳарду ҷанг нокаутҳои зуд ва дар дақиқаи аввал! Муборизаи сеюм сахттар буд. Итолиёии лоғар муҳофизат ва ҳаракати пои аъло дошт. Вай нагузошт, ки худро фавран нокаут кунад ва хуб рафт. Ҳарифи Дмитрий даври аввалро бо по ба анҷом расонд...
  Пас аз он писарбача дар раунди дуюм ба эҳтимоли ба рақиби сахт ворид шудан аҳамият надода, аз ҳарду дасташ зарба зада, ба тарафи рақиб давид. Ва ӯ як зарбаи дақиқ ва зуд ба сӯи ӯ, рост дар нуқтаи манаҳ гирифт.
  Бори аввал боксчии ҷавон ба ларза омад, аммо ин танҳо Дмитрийро ба хашм овард. Вай мисли паланг чахида, харифашро бо росташ часпид.
  Вис-а-виз ларза шуда, ба зону афтод... Довар нокдаунро хисоб карда, сигнал дод:
  - Бокс!
  Итолиёвӣ, аз афташ, ҳаракаташро гум кард ва пас аз зарбаи зуд ба маъбад ва устухони рухсора афтода, дастонашро чунон бесамар дароз кард, ки довар ҳатто ба ҳисоб кардан шурӯъ накард, аммо дарҳол муборизаро қатъ кард. Трибунахое, ки бештар аз мактаббачагон пур буданд, хуштак зада, гурриш мекарданд. Бо вуҷуди ин, дар байни мардум офицерони баландрутбаи SS буданд. Писарбачаи мағлубшударо насос кардан гирифт, духтар рухсораҳои ӯро масҳ кард ва гарданашро хамир кард ...
  Дмитрий ҳатто тарсид:
  - Оё ман ӯро куштам?
  Аммо пас аз як дакикаи манипуляцияи пуршиддат чеҳраи боксчии ҷавон гулобӣ шуд ва чашмонашро кушод. Вай охиста-охиста чизеро гуш кард. Дмитрий ба у ёрй расонд ва писарбача дустона ба огуш гирифт.
  Олег Рыбаченко бошад, дар навбати худ боксро бодиккат ме-гузаронд, мухорибахо хаваскорон буданд, чор се дакика давом мекард.... Бача ду харифи аввалини худро дар раундхои сейум ва чорум фиристод. Ба ман лозим омад, ки бо сейум кор кунам... Ва гарчанде ки Олег Рыбаченко мудофиаи ачоиб нишон дода, дилпурона пеш-воз гирифт, даври панчум таъин шуд.
  Бадани бачахои то камар барахна ва даббохта аз арак медурахшиданд, мушакхо меларзиданд, рагхо ва рагхо боз хам тезтар ба назар мерасиданд. Ҳариф Олег Рыбаченко ба он умед мебандад, ки дар сурати фаъолият ба ӯ ин раунд дода мешавад, ба пеш шитофт. Аммо пионери далер пай бурд, ки хамкасби у аллакай хаста шудааст ва реаксияаш суст мешавад. Аз паи як тарафи босуръат ба тарафи чапи манаҳ ва ҳаракати рӯ ба рӯ. Рақиби ҷавон ба қафо афтода, ба пеш афтод... Аз афташ, нокаут буд, бинобар ин ӯ ба ҳисоби даҳ аз ҷой набаромад.
  Баъд танаффус шуд, се задухурд дар як руз дар системаи кубок бисьёр аст!
  Дмитрий бо миқдори муайяни истеҳзо қайд кард:
  - Дар ин чо мутахассисон понздах раунд мубориза мебаранд ва пеш аз чанги якуми чахон бошад, умуман мухлати махдуд набуд. Боксчиён то он даме, ки яке аз онҳо дар ҳолати хастагӣ афтода, мубориза бурданд.
  Олег Рыбаченко дар ин ҷо танҳо қисман розӣ шуд:
  -Медонед, ин бокси ҳирфаӣ аст, ба ман чӣ хел маъқул нест. Дар бокси ҳаводор шумо танҳо дар атрофи шабака ҳаракат мекунед, аммо дар бокси профессионал, аз ҳад зиёд аз промоутерҳо вобаста аст. Масалан, онҳо метавонанд як муштзани хеле боистеъдодро бидуни набард пусида кунанд. Бале, ва қаҳрамонҳо имкон доранд, ки рақиби аз ҳад хатарнокро аз мубориза пешгирӣ кунанд. Масалан, танхо бо ёрии таъхирхои гуногун аз бастани шартнома даст кашидан.
  Дмитрий мушт афшонд:
  - Бигзор вай кӯшиш кунад!
  Дар вакти хуроки нисфирузй ба спортсменхои чавон ба таври бояду шояд хурок дода мешуданд... Дар ин чо хатто афлесун ва барои ширинй банан, кокос ва манго мавчуд буданд, ки пештар спортсменхои навраси советй нахурда буданд.
  Аз афти кор, ташкилкунандагони нацистни мусобика кушиш мекарданд, ки нишон диханд, ки Рейхи сеюм, хама чиз хуб, хеле каноатбахш аст ва шумо метавонед бо айшу ишрат ба даст оред.
  Дмитрий ва Олег Рыбаченкоҳо бори аввал кокос ва бананро дар бадани нав ва ананасро бори дуюм озмуданд (хуб, бо афлесун дар СССР, дар Осиёи Марказӣ хӯрдани онҳо хеле осонтар аст!). Дар ин ҷо бачаҳо хатои хеле маъмулӣ карданд - онҳо аз ҳад зиёд мехӯрданд... Ва дар даста ягон мураббии калонсол набуд... Агар "Ҷавонони гитлерӣ" шиор дошта бошанд - ҷавононро бояд ҷавонон идора кунанд, пас ҳайати варзишии шӯравӣ тасмим гирифт, ки ба ин мисол пайравӣ кунед.
  Шояд ин беҳтарин идеяи пайравӣ кардан набуд!
  Дар ҳар сурат, пас аз хӯроки шом бо шириниҳо ва тортҳо, боз се задухӯрд баргузор мешуд (агар шумо мағлуб нашавед!) ... Ва бо бачаҳои қавӣ!
  Пас аз хӯрокхӯрӣ, писарон хеле ғамгин шуданд, Олег Рыбаченко ҳатто гумон мекард, ки онҳоро бо чизе омехта кардаанд ...
  Ба хар хол, холо класси спортсменхои чавони советй паст шуда, онхо яке аз паси дигар маглуб шудан гирифтанд... Зиёда аз ин, судьяхо хамрохи довар тамоман берахмона шуданд.
  Бале, ва шӯравӣ аллакай бар зидди немисҳо меҷангиданд ....
  Дар аввал Дмитрий худро таҳаммулпазир ҳис кард ва дар даври аввал ба чорякфинал гузашт...
  Бо вуҷуди ин, аллакай дар нимфинал ӯ дар дасту пойҳои худ заифиро ҳис мекард ... Заъфи бузург ва сустшавии ҳаракатҳо ... Аммо Дмитрий гурурро нигоҳ дошта, бо вуҷуди он ки ӯ бисёр пазмон шуда буд, пеш рафт .. .Аммо писарбача сари пуркувват дошт ва зарбахои дакики харифи калон, техникй ва тезкор уро танхо ба газаб меовард... Ва газаб ва магрур дар навбати худ ба у имкон дод, ки муборизаро дилпурона давом дихад....
  Ниҳоят, Дмитрий дар раунди севум рақибашро ба қалмоқ андохта, бинии ӯро шикаст...
  Немисро андаке ба тааҷҷуб овард ва дар манаҳ қабул кард. Писарбача аз Рейхи сеюм баргашт, ӯ бофта шуда буд. Дмитрий муваффақиятро инкишоф дод, ба қадри кофӣ тез набуд, аммо дар айни замон сегонаи моддӣ ... Рақиб афтод, довар хеле оҳиста нокдаунро ҳисоб кардан гирифт ... Писарбачаи немис аз ҷо бархост, аммо дар пои худ устувор намеистод. ...Дмитрий илхом гирифта шитофт, ки суханашро ба охир расонад. Чанд гардиши дақиқ... Кудак меафтад...
  Довар барои наздик шудан ба ӯ шитоб намекунад. Ӯ дар бораи чизе ба тарафи тараф мепурсад. Онҳо ба ӯ ҷавоб медиҳанд ...
  Ҳисоби нави лоғар оғоз мешавад... Дар ҳисоби нуҳ писар ҳанӯз дурӯғ мегӯяд... Аммо сигнали анҷоми давр садо медиҳад. Уро бардошта мебаранд...
  Дмитрий дилпурона мегуяд:
  - Даври чорум нест! Он танҳо берун нахоҳад омад!
  Дар ин маврид бачаи рус дуруст мебарояд, сонияхо рох доданд...
  Олег Рыбаченко бошад, дар навбати худ, гуё хеч чиз руй надода бошад, чанг мекунад... Вай бо хуни сард хол мегирад ва баъд дар даври чорум ба охир мерасад... Ва харакатхо хануз дуруст ва тезанд...
  Аз спортсменхои советй - намо-яндагони синну соли хурдтарин танхо ду нафари онхо ба финал баромаданд. Вазни вазнин дар байни кӯдакон ва миёнавазни миёна ... Чемпиони вазн чанд соат пеш аз сафар маҷрӯҳ шуд ва онҳо барои пайдо кардани ивазкунандаи ӯ вақт надоштанд ...
  Ҳамин тавр, танҳо ду рус ба финал баромаданд ва ҳама боқимондаҳо, албатта, олмонҳо ҳастанд, ки дар байни худ тилло бозӣ мекунанд ...
  Мусобика фаъолона ба навор гирифта мешавад... Дмитрий бо нафрат майна зад:
  - Хамин тавр моро расво карданй мешаванд! Гуё мо русхо аз немисхо бадтарем на ориёихо!
  Олег Рыбаченко сарашро чунбонд.
  - На дарвоқеъ! Ҳама гуна тақсимоти миллатҳо ба комилҳуқуқ ва ғайримукаммал аллакай аз ҷониби худи худи савол бемаънӣ аст. Ва чй гуфта метавонам, агар идеяхои мо умуман интернационалй бошанд!
  Димитри хандид ва розӣ шуд.
  - Ва мо онҳоро дар сатҳи байналмилалӣ мағлуб хоҳем кард ...
  Пеш аз чанги хотимавй, албатта, танаффус буд... Баъд немисхо барои бачахои советй боз як найранги ифлос сохтанд... Гӯё онҳо пешниҳод кардаанд, ки кроссовкаҳои худро бо ҷилодор ранг кунанд. Аммо дар натиҷа, пойафзоли пойҳои писарбачаҳо ногаҳон нарм шуда, пошида шудан гирифт...
  Ман маҷбур будам, ки онро партоям ва давида онро дар раковина шустам... Дмитрий сахт хашмгин шуд:
  - Чаро ин корро карданд? Мехостанд, ки моро ба чанг барангехта, баъд моро аз озмун дур кунанд?
  Олег Рыбаченко комилан мантики кайд кард:
  - Бале, на танҳо ин! Онхо инчунин нишон доданй мешаванд, ки дар СССР кашшокй вучуд дорад ва хатто спортсменхои пешкадам мачбур мешаванд, ки пойлуч иштирок кунанд. Мисли, дар Русия чӣ кӯдакони бечора ҳастанд!
  Дмитрий таклиф кард:
  - Шояд аз рафикони калонсоламон кроссовка пурсем? Дуруст аст, ки онҳо барои шумо бузург хоҳанд буд, аммо барои ман хоҳад буд!
  Олег Рыбаченко сарашро манфй чунбонд.
  - Арзиш нест! Мо ба онхо нишон медихем, ки мо дар шароити душвортарин хам галаба карда метавонем. Илова бар ин, барои писарони синну соли мо пойлуч рафтан шарм надорад... Чуноне ки мегуянд, бачагии пойлуч...
  Дмитрий муштхояшро чунон бо куввае фишурд, ки дасту пояш хич-чир шуд. Боксчии ҷавон гуфт:
  - Хайр, маро ба хашм оварданд! Не, онҳо танҳо ба хашм омадаанд!
  Олег Рыбаченко чунин чавоб дод:
  - Пас бигзор ғазаб ба ману ту қувват бахшад.
  Сипас хотираро ламси Дима, ки дар паҳлуяш занҷир баста буд, халалдор кард, писар пичиррос зад:
  - Шумо ҳам инро дидед?
  Олег Рыбаченко мухтасар чавоб дод:
  -Ҳа!
  Боз борон борид, ки ин барои бахори Крим чандон хос нест. Ин ҳам нафратовар ва сард аст. Он ҳатто ифлос аст ва зангҳое, ки дар пояҳо пайдо мешаванд, аз оби хунук тар карда ба таври нафратовар дард мекунанд. Колоннае, ки асирони пойлуч дошт, баъди чанд соат, аллакай нисфирузй ба чангал даромад. Аз афташ, аскарони СС барои аз борон пинхон шудан шитоб мекарданд. Писарбачаи пионерй, ки бо у руй дода буд, кариб фаромуш кард. Оре, ба чехраи ленинчии чавон дар бораи сармо фикр кардан, либосе, ки аз даруни он тар аст, пойхои сахт ва занчирхои пулодии аз пулоди зангногир тобовар сохташуда, ки дастонро ба хун тоза мекард.
  Дмитрий хомуширо вайрон карда гуфт:
  - Чунин ба назар мерасад, ки дар фасли зимистон ба ман муяссар шудам, ки атрофи Кримро тай кунам, аммо... Ин гӯё дар рӯи замин нест!
  Олег Рыбаченко сарашро  унбонда, розї шуд:
  - Ва дар мо, умуман, хама чиз мисли одамон нест!
  Чангал калон буд. Дар пахлуи рох дарахтони санавбар - се-чор гирех-ташаккул меистоданд, ки пѓсти сурху қаҳваранг ё зарду норанҷӣ мисли пулакҳои калони моҳӣ дошт, ки тоҷҳои паймонсабзи ҳамешасабз ё кабудро ба баландии ваҳшӣ мебароварданд.
  Ва дар шохаҳо низ гулҳо ҳастанд, ки ба назар петуния мебошанд. Чангал не, балки афсона, хисси афтодан ба олами дигар. Аммо як минус низ ҳаст - дар хоки роҳ хорҳои зиёд, тез мисли сӯзанҳои пӯлодии мошини дарздузӣ буданд.
  Баъзе духтарон аллакай ба болои онҳо қадам зада оҳу нола мекарданд. Дима дасташро фишурда, ба Олег Рыбаченко гуфт:
  - Ин даҳшат аст! Ба рӯъёҳо бовар накунед!
  Мирабела дасташро ба хорпуши малламуй Дима, ки аллакай ба воя расида буд, гузошта, пичиррос зад:
  - Бовар кунед ё не! Ва ба зери пои худ нигоҳ кунед! Барои ба худ сироят кардан кофӣ набуд!
  Арча дар зери буттаҳо ғафс сабзид ва ... аллакай Клубничкаи ёбоӣ бо Клубничка пухтааст. Рӯҳ меистод - омехтаи санавбарҳои баҳорӣ ва тарбузи баҳорӣ ва накҳати арча. Ба назар чунин менамуд, ки хаво боз хам гармтар мешавад. Ва ман бовар карда наметавонистам, ки сад кадам аз ин чо - нам, агар тундра набошад, дар Крим чй гуна тундра буда метавонад? Вале хануз хам обу хавои бад ва сангхои сарди сиёх, ки дар зери онхо лашкари фашистй кадам мезананд. Афсус, ки мафтуни он дер давом накард - дарди дасту дахон ва пушт, хунукй, намй баргашта, Олег Рыбаченко худро хеле бадбахт хис кард. Танҳо ба ҳадди.
  Вале... студент-пионери аълочй ногахон хандид. Дар муддати кутохе, ки дар ин чо дар асорат буд, на як бору ду бор фикр мекард: хуб, хамааш бад аст, дигар ва аз ин хам бадтар рафта наметавонад! Ва ҳар дафъае, ки он рӯй дод - ҳатто бисёр аст.
  Аҷиб, ин фикр ӯро каме тасаллӣ дод. Олег хатто харитаи Кримро аз Атлас ба ёд овард. Аммо вай инро ба ёд оварда наметавонист - ва дар бораи он ки чизи тамоман ғайриимкон рух додааст, ба фикрҳои печида афтод. Шумо метавонед ба замони дигар ворид шавед - ин фантастикаи илмӣ аз замони Марк Твен ошиқ шуд. Ба фазой дигаре, ки муосиртар аст, ба сайёраи дигар - фарз кунем! Ба ҷаҳаннам бо он, бо ақл - ҳама ногаҳон он тамаддунҳои олӣ; одамоне, ки дар тараккиёт аз инсоният миллион сол пеш гузаштаанд! Ҳама чиз имконнопазир аст - ман аниқ медонам !!!! Аммо то ин ки дар айни замон мохият, хотира, тамоми ифодаи ту ва на танхо ифодаи ту дигар шавад?! Ин комилан - беканор ва транссендент аст ...
  Олег Рыбаченко аз Дмитрий пурсид:
  - Нақшаи муборизаро доред?
  Писар ҷавоб дод:
  - Нақша оддӣ аст - зарба занед! - лоғарро, ки ҳар устухонаш бо пушт намоён аст, ҷунбонда, афзуд ӯ. - Аммо ин хуб аст, вақте ки шумо на танҳо як скелет, балки мушакҳои пурқувват бар шумо бозӣ мекунанд. Хоби хуб... Аммо шумо хурдтар шудаед!
  - Хурд, вале далер! - Сафед, вале дуруст чавоб дод Олег.
  Ва рох хамвор шуд, дар айни хол тезтар шуд. Ва он қадар аҷиб аст, ки дар Қрим, аммо ба назар чунин мерасад, ки ҳама чиз аз байн рафтааст. Як-чанд маротиба мотоциклронхо бо свастикаи сиёхи нафратовар ба суи мо чахиданд. Ва баъд кариб панч дакика корвоне ба суи онхо кашола шуд - вагонхои калоне, ки битюгхои фалсафй ва багочи пушида баста буданд, дар болои онхо милисахо - милисахои пушида, ки дар тан куртахои камуфляжй ва бинти хиёнат доранд, нишаста буданд. Хамрохи транспортёр хам. Баръакси танкҳо, Гитлер шумораи зиёди онҳо дорад. Баъд отряди дигар бо мошинхои боркаш ва ба замми ин мотоциклхо бо вагонча ба осонй канизони асирро пеш гирифтанд. Сад мошин кам не, кариб хамааш бо ранги хаки ранг карда шудааст.
  Дар харакат фашистон бо колоннахои асирон дар сар ба хамдигар занг мезаданд ва дар хакикат саворахо, гуломхо ва Олег Рыбаченко касам мехурданд, ки ин овозхо масхара мекунанд. Посбонони СС хомуш монданд. Духтурон ба як навъ мошинҳои зиреҳпӯш, ки ба сангпуштҳо монанд буданд ва киртичаҳои вазнину вазнинро мекашиданд. Онхо бо пулемётхо чанг мезаданд. Аммо аз афти кор, - фикр мекард Олег, ки ба онхо ин роль - посбон-хоскортхо аслан маъкул нест... Онхо хатто музахои хайвонии худро пинхон доштанд.
  Дима қайд кард:
  - Дар Олмон ҳам ҷаллодро эҳтиром намекунанд!
  Мирабела аз паси аскарони нафратангези СС сар ҷунбонда, боз чизе гуфт. Олег нафас кашид.
  - Бикушед! Ҳама ба як, ба Гитлер!
  Дима бо нафас кашид:
  - Э, ман забони онҳоро намефаҳмам. Ва он гоҳ ман мепурсам, ки оё мо ба зудӣ меоем ...
  Олег Рыбаченко бепарвоёна кайд кард:
  - Ман забони немисиро медонам, аммо фоидааш кам аст!
  Дар ин миён борон қатъ шуд ва осмон аз болои дарахтон соф шуд, офтоб пайдо шуд. Олег Рыбаченко боз як мушкилй дошт - вай бо хар ду рох бештар ба туалет рафтан мехост. Ва чизе водор кард: гумон аст, ки онҳо аз ин сабаб қатъ шаванд. Аз чй сабаб бошад, ки имконнопазирии чунин як масъалаи элементарй, аз он ки дар ин чо хам ба хохиши каси дигар вобаста аст, пионерписар тамоман ба газаб омад. Илова бар ин, хоҳиш хеле дарднок мешуд. Ҳам мардони SS ва ҳам шарикони онҳо ин масъаларо бидуни таваққуф ҳал карданд, аммо ин танҳо нафрат ба вуҷуд овард, на хоҳиши пайравӣ аз онҳо.
  Баъзан шумо пушаймон мешавед, ки шумо ба қадри кофӣ ғизо медиҳед, ки эҳтиёҷро ба вуҷуд меорад. Фашистон медонанд, ки чӣ гуна мушкилот эҷод кунанд - садистҳои таваллуд. Ё ин ки партия онхоро хамин тавр тарбия кард?
  Олег Рыбаченко аллакай таъқиби ҷиддиро оғоз карда буд, вақте ки ӯ ногаҳон ба ҳавои намнок, дуд кашид, аккоси саг ва садои одамон шунида шуд, аз тарафи рост, якбора тозакунӣ оғоз шуд, ки дар он сарбозон коре мекарданд - хамагй дах-се нафар ва аз паси он дуд аз болои сангу бинохои азим мебаромад. Кӯдаконе, ки дар тан камуфляж доштанд, аз роҳ ба сӯи онҳое, ки дар саҳро воқеанд, сарлавҳа давиданд. Русҳо не, аз рӯи доду фарёду дастбандҳои бо свастика ба назар мерасанд, онҳо бист нафар буданд - давидаву дод заданд. Вакте ки колонна ба кишлок наздик шуд, аллакай камаш дазор нафар солдатдо ба пешвози ондо баромада буданд - гранатомётдои калон ва пулемётдои сайёр, ки бо гранатомётдои васеъ чихозонида шудаанд. Онҳоро як пирамарди қадбаланд, ки либоси генерали SS дошт, роҳбарӣ мекард.
  Ё шояд на бобо, балки танҳо мӯйсафед, зеро дар ӯ дигар нишонаи пирӣ набуд ва имову ишораи дасти дарози гиреҳ, ки бо дастбандҳои тиллоӣ оро дода шуда буд, шоҳона ва фармонбардор ба назар мерасид.
  Ва ӯ мукофотҳо дорад ... Олег Рыбаченко дар китоби маълумотнома хонд ва дар ҳайрат монд - ки ин қадар зиёдро дар маҷмӯа ҷамъ кардан мумкин аст. Баландтарин Салиби Найт бо баргҳои дуб ва шамшерҳост. Дар боло танҳо ҳамон, аммо бо алмосҳо, инчунин Салиби бузурги салиби оҳан, аммо танҳо Геринг чунин ҷоиза дорад. Ситораи Салиби калони Салиби оҳанин боз ҳам баландтар аст ва дар тӯли таърихи Олмон ба ҳар ду нафар - фельдмаршалҳо Блюхер ва Гинденбург дода шудааст. Хуб, тартиби уқоби бо алмос баландтар мешавад.
  Колоннаи махбусон бозистод. "Духтур-сардор"-и деги дег, ки Олег Рыбаченко сардори колонна ном гирифт, аз асп фаромад ва бо муйсафед сухан гуфт. Дигарон ба колонна бо чашмоннхй ва пуртачрнба нигох карданд. Олег Рыбаченко пай бурд, ки хама дар сахро корашонро партофта, бачахои гурехта кариб ба наз-дик меомаданд. Аввалин немис, онхо дар колонна пеш мерафтанд. Ва дар паси онҳо сокинони маҳаллӣ ҳастанд - лоғар: пойлуч ё пойафзоли бофташуда. Бачахои гадои махаллй танхо дар тан куртахои шашкашаки рангоранг - сиёху сафед пайдо шуданд.Чунин ранч-порахо, ки дар кучо будани писарон, духтарон дар кучо буданашон маълум нест; ҳама паҳлавон, мӯйсафед, аммо хокистарранг бо хок ё қаҳваранг-сурх, мӯйҳои дароз, даҳшатнок ифлос, вале бо чашмони зинда ва равшан - кунҷкоб, каме тарс ва равшан раҳм. Олег Рыбаченко инчунин пай бурд, ки колоннаи СС кушиш мекунад, ки харчи бештар ба гуломон наздик ва аз мардуми махаллй дур бошад. Фашистон доду фарьёд намекарданд, зуроварй намекарданд ва умуман оромона рафтор мекарданд.
  Маргарита ба ин нигоҳ карда, қайд кард:
  - Шуравони SS ба кучо рафт?
  Олег Рыбаченко окилона чавоб дод:
  - Ба тозиёна ва ҳалқаҳо рафт!
  Дар ин миён генерали муйсафед танҳо як-ду бор ба суи SS-ҳои бӯи фаношуда ишора кард ва баъд, вақте ки марди фарбеҳ аз даҳон кафк бо чизе эътироз кардан гирифт, дасташро тез ҷунбонд, гӯё бо зарбаи ғазабӣ кӯфта бошад. шамшер. Ва он марди фарбеҳ низ дасташро ҷунбонд, вале бо нигоҳи нороҳатона розӣ шуд ва баъд кӯтоҳ фармон дод. Мошинхои зирехпуш гуррос заданд ва Саворони Гург дар сари рох давиданд. Аз паси ним дазор нафар солдатдои мадаллй. Бокимонда гуломони асирро ихота карда, колонна боз харакат кард. Мӯйсафед ҳам ба бачаҳо ва ҳам ба коргарони саҳро дод зада, худаш дар паҳлӯи ҳамроҳони одами аз асп фаромада мерафт.
  Дима ларзида қайд кард:
  -Чизе, ки онҳо тақсим накардаанд!
  Мирабела бо табассум гуфт:
  - Бале, бигзор чанчол кунанду рудаи якдигарро озод кунанд!
  Чавони ришдоре аз чанговарони махаллии СС, ки дар пахлуи Олег Рыбаченко чои худро ишгол карда, ба пионе-ри пионер чашм пушида, автомати сабукро чунбонда, баъд дар сараш дод зад:
  - Оё шумо хуки рус ҳастед, ки ҳадди аққал чизеро фикр кунед?
  Ва табассумкунон илова кард:
  - Мо дар Москваю Вашингтон ме-шавем ё не?
  Олег Рыбаченко фахмид, ки аз у чй мехоханд, зуд сарашро гардонда, ба нигохи Маргарет дучор шуд - ноумедона ва дар айни замон гуё мегуфт: "Бахт - моро корхои бузург интизоранд!". - аммо генерали муйсафед бо ишораи он даст кашид ва ришдор аз чизи дигар ѓур-ѓур карда, бо таассуф ба Олег нигаристу дигар чизе нагуфт. Олег Рыбаченко кариб фахмид, ки чй мехохад... Бигзор он хатто норавшан бошад.
  Аммо ин қадар беҳтар аст, пас таҷрибаҳо то ҳол маъно доранд? Оё немисхо дар хакикат ояндаро хамин тавр донистан мехоханд? Аммо он як зиддият пайдо мешавад. Мусобикаи дустонаи боксчиён баъди ин гуна чанг аз имкон берун аст. Фашизм ва коммунизм абадй душмананд. Ё чизи дигаре ҳаст... Чӣ қадар дардовар буд маъбадҳо.
  Посёлкаи ҳарбӣ дар паси як палисаи паст, вале мустаҳкам - бо платформа барои сарбозони созмони даҳшатноки SS, бо дарвозаҳои пурқувват, аммо васеъ кушода буд. Факат як чиз ба назари Олег Рыбаченко ачоиб менамуд - сутунхои дарвозаи сангин, ки бо накшу нигор дар шакли гулу пояхои беохир печонида шудаанд. Ин сутунҳо ба манзараи умумии деҳа, ки дар он ҷо ифлос буд (вале, шояд пас аз зимистон бошад?) тамоман мувофиқат намекарданд ва хонаҳое, ки аз черепицаҳои сангин сохта шудаанд, дар тарқишҳои васеъ бо моси зардранг қаҳваранг шудаанд. бо бомхои хамвор бо хамвор.
  Аммо як ACS вуҷуд дошт. Ягон таппончаи худгард вуҷуд надорад ва дар роҳи катерпиллар, як модификация ба Олег Рыбаченкои кунҷкобу ношинос нест. Дар ин ҷо, масалан, силоҳ - миномёт на камтар аз 350 миллиметр намуди зоҳирӣ. Ӯ иқрор шуд, ки ҳеҷ гоҳ дар бораи чунин чизе нашунида буд.
  Гузашта аз ин, мошин ба назар чунин менамояд, ки вазнаш камтар аз ҳаштод тонна аст ва онро умуман дар кӯҳҳои Қрим чӣ гуна кашиданд? Мехоҳед Севастополро ҳангоми ҳамла ҳис кунед? Аз ин тахмин каме дарди меъдаи холӣ. Сарбозони рус дар зери чунин зарбаҳо чӣ кор хоҳанд кард. Дар ин чо хама чиз аз асрхои миёна нафас мекашид, ки бо замонавй ва навоварихои техникй омехта шудааст. Мисли сӯрохиҳо бо зангу ҳуштакҳо. Шумо ҳатто ҳайрон намешавед, агар дар ин ҷо телевизор ва ҳатто ранга бошад. На сиёҳу сафед.
  Утоқ ҳамон хел шуд, ки онҳо ба он ҷо овардаанд, дурусттараш, ғуломонро меронданд. Аммо, не, аз ин хам бадтар, зеро дар ин чо касе барои бо махлули цемент печондани таришхо машгул нашуд ва он ба Олег Рыбаченко - хукхо хеле шинос буд. Дар зери ангар, ғуломон тасмим гирифтанд, ки як анбори партофташуда ё муваққатан холӣ (бӯй аз чунин ҷойҳо қариб ҳеҷ гоҳ нест намешавад).
  Маргарита ончунон рӯяшро кашид, ки даҳшатнок шуд ва нола кард:
  - Ана, боз паст шудем! Хуб, Гитлер, шумо танҳо маро мегиред!
  Аммо ин бом болои сари онҳо буд. Илова бар ин, ғуломон аз занҷир кушода буданд. Ҳарчанд, чунон ки Олег метарсид, дар ин ҷо ҳоҷатхона надодаанд. Дар биноҳои қаблӣ, ки зиндон замонавӣ буд, он хеле бароҳаттар аст. Фриц, гарчанде ки хук лойро дӯст намедорад.
  Бо вуҷуди ин, ӯ дар ин бора фикр мекард, ки аллакай дар девори дур корашро анҷом додааст. Ва оҳ кашид. Чй гуям... Ин пешрав нест, тамоман зебо нест. Ҳама чиз дар шим нест, аллакай як ғалабаи хурд. Ва духтарон низ, аз афташ, бояд дар ин ҷо бошанд ... Беҳтар аст, ки нигоҳ накунанд ...
  Аммо Аврора дилашро гум намекунад:
  - Боз як саргузашти... Мо дар ин хушбахтй зиндагй ва нафас мекашем!
  Олег Рыбаченко бепарво гуфт:
  - Ва дар дунёи дигар метавонад хеле беҳтар бошад!
  Шайтони оташин ба писарак чашмак зад:
  - Ман омодаам баҳс кунам, имкони санҷидани он, ки чӣ тавр дар дунёи оянда он аз мо дур намеравад!
  Дар чавоб Олег Рыбаченко охиста суруд хонд. Он барои мубориза бо таҳқиру шарм кӯмак мекард;
  Ман ба Ватан мебахшам бе нишона -
  Бигзор корнамоӣ бошад, ҷанговар сарбаланд!
  Зарбаи шамшеру дастпӯшак андохта мешавад,
  Подшоҳи бераҳм Қонуни Замин!
  
  Вулқон даргир аст - об ҷӯшид,
  Лабхои мухаббати кахроби ман!
  Ман мехоҳам як лаҳзаи озодӣ дошта бошам
  Чӣ қадар ҳавову покиза ҳастӣ!
  
  Сӯхта чун мӯи гаронбаҳо,
  Вай дастонашро ҷунбонд - бол калон шуд!
  Худованд ба ман тӯҳфаи бебаҳо дод
  Ва он дарҳол шодӣ шуд, нур!
  
  Аз он ҷое ки Худо гузашт: дар он ҷо водие мерӯяд;
  Гул-гулшукуфта, садбарги сафед!
  Шаъну шараф хоҳад буд - миёнаи ҷаҳониён -
  Тӯҳфа дар қурбонгоҳе, ки ман пешкаш кардам!
  
  Бале, медонам, гунаҳкор, бо ҷодугарӣ алоқаманд,
  Ва сазовори биҳишт ва теппаҳо нест!
  Аммо дар Калвари бо Масеҳ,
  Ман гиря кардам, ки иконаро ба чодар печонда истодаам!
  
  Ту беҳтарин симои ҳама арӯсон ҳастӣ,
  Ман боварӣ дорам, ки Худои Қодир, рӯҳ дигар мешавад!
  Ман салиби нолоиқамро мебардорам,
  Ва сипари аз дастам афтодаро боло хоҳам кард!
  . БОБИ 7
  Онхо дар огилхона маскан гирифтанд, пас чаро токат кардан лозим аст, агар фашистон хатто ба чорво назар ба гражданинхои советй нагзтар муносибат кардан одат карда бошанд.
  Се писарбачаи маҳаллӣ, ки таҳти назорати SS буданд, дар дохили коҳ кашида шуданд. Онхо тезу тунд шитофтанд, пошнахои урёну чанголудашонро дурахшиданд, огуши калон оварданд. Соли гузашта онро кашола карданд, вале бисьёр, кариб як хирман. Ва ҳафт-ҳашт дақиқа пас аз ин, дигар на, зане пайдо шуд, ки ҳамроҳи ду духтари маҳаллӣ пирожни азими ҳамвор ва ду ҳалқаи панирро овард. Вай бо забони украинӣ сухан ронда, ғизоро барои ҳама тақсим кард. Олег Рыбаченко кунчков шуд: бисьёрихо хам аз у ва хам бачахо дар бораи чизе пурсиданд ва хар се бо майли том чавоб доданд.
  Немисҳо зиёданд ва онҳо дар ин ҷо чизе мемонанд. Аммо боз, касе намедонад! Нихоят хамон бачахо як сатил обро кашола карда, дархоро сахт махкам баста. Аз рафтори хамсафаронаш Олег Рыбаченко фахмид: ин берун аст, имруз онхоро ба хеч кучо намеронанд.
  Маргарита ба бародараш об дода гуфт:
  - Тароват кардан зарар надорад!
  Нон тару тоза, вале ғайриоддӣ, як навъ вазнин баромад (он порчаи кӯҳнае, ки субҳ хӯрда буд, Олег Рыбаченко таъми муқоисаро дар хотир надошт). Ё пухтупаз, ё ҳамеша дар ин ҷо мехӯранд (ё дурусттараш, дуюмаш, дигарон хӯрданд ва норозигӣ нишон надоданд). Аммо панир бешубҳа дар маҳаллӣ истеҳсол шудааст - хеле хуб, ба панири фета, ки Олег Рыбаченко онро дӯст медошт, монанд аст. Афсӯс, ки порча танҳо сеяки хурмо буд. Бале, ҳатто писари наврас, на мард.
  Маргарита бародари хастаро дастгирй кард. Ба болои кох афтода, гӯё бурида шуд, чизи гирифтаашро хоидан, хобида, ҳатто ба нӯшидан шурӯъ накард. Олег Рыбаченко ногахон фахмид, ки у меларзид. Танҳо метавон умед дошт, ки ин танҳо як ларзиш пас аз сармо буд ва махсусан рӯъёҳои ваҳшӣ. Ки баъди хоб ин ларзиш мегузарад. Рыбаченко Олег кушиш мекард, ки барои худ бештар кох монад ва агар имкон бошад, онро канад. У дар хеч кучо иштихо гум накардааст, худро таскин медод, вале чун одамонро мешунид; дар ҳарорат, аввалин чизе, ки хоҳишро қатъ мекунад, хурдан аст. Худи Олег Рыбаченко ҳеҷ гоҳ бемор набуд - ба шарофати сохтори генетикӣ. Дуруст аст, ки ман дар болои ӯ чунин таҷрибаҳо, аз ҷумла соатҳои зиёде дар сармо сайру гашт накардаам. Пас... Аммо шояд мешавад. Ва агар не, пас имкон дорад, ки ба хотири илм ӯро табобат кунанд ...
  Баъзе духтарон ҳамон қадар меларзанд, аммо касе сулфа намекунад.
  Ох, чй кадар хастагй бар сари писари пионерй аз сар то по афтод! Дастҳо ба хун молида, доғҳои варамкардаи пушт, захмӣ, афтида ва пойҳои гарм шуданро сар карданд - ҳама чиз дард мекард, аммо ин нола кардан хоҳиши хобу хобро зиёд мекард.
  Ва хоб рафтан даҳшатнок аст - шумо шояд бедор нашавед, ё ҳатто бадтар, боз дар рӯъё бошед. Бо вуҷуди ин, хеле ҷолиб.
  Олег Рыбаченко чашмонашро пушид ва дархол ба огуши Морфей шино кард, - пур аз орзухо, рангоранг ва гушношунид.
  Як ва озмоишҳо бо ин тамом нашуданд ... Сарпӯши ҳалқа тавассути насб кардани варақҳои оҳанин бо хушаҳо, ки бераҳмона ба пошнаи урёни писарон кофта буданд, иваз карда шуд ...
  Олег Рыбаченко ҳатто нафас кашид, аммо тоқат кард, гарчанде ки дар як ҷо истода наметавонист ва Дмитрий ҳатто рақс кард ва ба гиря оғоз кард ...
  Рақибони онҳо қавӣ буданд ва баръало назар ба расман эълоншуда калонтар буданд. Масалан, рақиби Дмитрий аз ӯ як сар баландтар аст ва антеннаҳо аллакай мешикананд... Аммо, дар синни ёздаҳсолагӣ чӣ гуна метавонад антеннаҳоро рахна кунад?
  Рақиби Олег Рыбаченко низ хеле калонтар ва вазнинтар аст ва дар баробари ин, чеҳраи гангстер кӯдакона нест.... Аммо, писарбача бегона нест, ҳалқа ҳалқа аст, дар он ҷо ҳама гуна одамон вомехӯранд!
  Ҳарду ҷанг дар як вақт сурат гирифт .... Мо бояд зудтар анҷом диҳем, зеро нисфи шаб аллакай наздик мешавад ...
  Димаи тағирёфта қариб дарҳол зарбаҳои вазнинро дар рӯи он аз даст дод. Рақиби ӯ дар дарозии дастонаш, дар вазн бартарӣ дошт ва ба назар чунин менамуд, ки ҳам аз ҷиҳати ҷисмонӣ ва ҳам аз ҷиҳати техникӣ ба таври комил омодагӣ дидааст... Мушакҳо умуман ба мушакҳои питчинии варзишгар монанданд... Аммо , Димка хеле ҳайкалтарош аст ва тез ... Вай тез буд, ҳоло суст ...
  Дмитрийи захролуд дар даври аввал зарбаҳои яккаву дукаратаро аз даст дод. Ҳатто дар зери чашми рост, гематома варам кардан гирифт ...
  Рауди дуюм аз ин ҳам бадтар шуд, рақибаш пеш рафт ва мезад, мезад, мезад... Ва Дмитрий қариб худро дифоъ намекард, танҳо ба ақиб партофтани сараш зарбаҳоро нарм мекард, кам, вале ғайричашмдошт дар ҷавоб тела медод ва баъзан берун мекашид. харифаш... У ба забони немисй гуррос зад:
  -Ту русӣ маънои комил нест!
  Дмитрий сахт ба забони немисӣ ҷавоб дод:
  - Ва шумо немис ҳастед, шумо комилан аз рус хоҳед гирифт!
  Вай хашмгин шуд ва оринҷашро ба бинӣ бурд...
  Одатан бинии Дмитрий дар ин коинот хеле қавӣ аст ва ҳеҷ гоҳ шикаста нашудааст, ҳатто агар занад, аммо дар ин маврид на зарбаи нармкардаи дастпӯшак, балки нуқтаи устухони сахти оринҷ буд.
  Ва хун ба руи бача чорй шуда, онро мачбур кард, ки лесад... Чавоб дод Димка... Ба суи Душман каме ларзида, ба ларза рафт, вале кувваи кофй надошт, ки ба комь-ёбихо такья кунад - пойхои пояш сурохшуда ба назар мерасид. падлу шудан.
  Рауди сеюм камтар душвор набуд, рақиб сахт фишор медод, аммо Дмитрий бештар зарбаҳоро бозмедорад... Қоидаҳои финал иваз карда шуданд, зеро сухан дар бораи медали тиллои байналмилалӣ меравад, шумораи давра ба понздаҳ зиёд шуд ... Мисли профессионал. Ман бояд як тасмими хеле бераҳмонаеро нисбат ба наврасоне бигӯям, ки он рӯз аллакай панҷ маротиба ҷангидаанд... Ростӣ, Димка ҳам зуд ба анҷом расид ва рақибаш бе муборизаи зиёд ба таври равшан рӯҳафтода шуд...
  Аммо пас аз чор рауди ав-вали хеле фаъол харифи Дмитрий суръатро то андозае суст кард. Ӯ низ худро хаста ҳис мекард, нафасаш хеле нооромтар ва ҳамзамон вазнин мешуд...
  Димка, сарфи назар аз гематомаҳо ва сӯзиши шадид дар пойҳои бараҳнааш, ҳатто афзоиши қувваи иловагиро ҳис мекард. Дар раундҳои шашум ӯ ҳатто ба даҳони рақиб чанд маротиба зад... Аммо ӯ ҳам устувор, калон буд ва эҳтимолан допинг ҳам дошт...
  Дар раунди хафтум харифи ашаддии Дмитрий тактикаро каме тагйир дод ва бар хилофи коида харчи бештар зарба заданро бо оринч ё хатто бо сараш задан гирифт... Дима боз хам тез-тез зарба задан гирифт ва дар. рауди хаштум муваффакияти шахей ба даст овард, нихоят аз бинии калони хариф юшка чорй шуд... Ва вакте ки вай бори дигар оринчашро хезонд, худаш ба сутуни наз-дик дучор омад... Дмитрий масхаракунон ба у гуррос зад:
  - Ну, он сайд, ки газидан!
  Немис боз ҳам парокандатар буд, ӯ ҳанӯз ба қалмоқе тирандозии алоҳида ҳисоб мекард!
  Олег Рыбаченко боз хам баробартар мубориза бурда, кариб аз даст надодааст ва аз он ки харифаш хеле васеъ ка-шиданаш истифода бурда, ба манахаш бо чапи чап ва ё салиби рост бархурд... Аммо бачаи немис ба ин зарбахо вокуниш нишон надод. ба хар рох. Баъд Олег Рыбаченко тактикаашро тагьир дода, дар болои бинии хамворшудаи харифонаш ба кор шуруъ кард... Снаряди немисхо муддати дароз давом кард, вале то рауиди хафтум лахза мекашид...
  Бояд бигуям, ки харифи Олег Рыбаченко ба чои дигар бачаи сабуктару сабуктар баромад. Собик гуё захмдор шуда буд (Гарчанде ки ин як найранги нацистй аст!)... Бинобар ин, вай дар ибтидои чанг тару тоза буд ва метавонист суръати тезу тундро пеш кунад.
  Аммо дар раундн нухум Олег Рыбаченко хам андаке холй карда, зарбае нахурд, ки аз он нокаут афтид... Пойхои урёну афтидаи писарбачагон беихтиёр чарх заданд... Аммо Олежек зуд аз чо бархост, ки нокаут ҳисоб карда намешавад. Партофтан, ба душман овезон...
  Вай онро ҷунбонда, шитофт, то ба анҷом расонад... Шохи тақрибан ба охир расидани даври нӯҳум садо дод, аммо довар вонамуд кард, ки нашунид...
  Олег Рыбаченко чанд зарбаи сахтро аз даст дод, вале онро нигоҳ дошта, сар ҷунбонда, онҳоро нарм мекард. Душман ба хашму газаб даромад, аллакай чизеро пай набурд. Дар ин чо бачаи советй ба таври рефлексивй, вале хеле сахт ба бадан ба суи у зад... Зарба рост ба чигар расид... Зарбаи хеле хавфнок...
  Рақиб боз чанд зарба зад ва рӯи калонаш бунафш шуд. Ҳаворо ларзонда фурӯ бурда, ба пеш афтид ва ба чарх задан шурӯъ кард... Довар дарҳол муборизаро қатъ кард ва табибон ба ринг давиданд... дрочи...
  Ин ба дӯсти Дмитрий таъсири бераҳмона расонд ва ӯ ба муқобили рақиби ба таври қобили мулоҳиза хасташуда ба ҳуҷум гузашт... Раундҳои даҳум, ёздаҳум, дувоздаҳум... Мубодилаи зарбаҳои сахт, вале бо бартарии аниқи Дмитрий... Рауди сездаҳум то андозае баробар шуд. хомӯш, аз сабаби ҳаштпои ноумедӣ немис ва бачаҳои шӯравӣ абрӯяшро буриданд .... Аммо дар чордаҳ Димка, ки шодӣ карда буд, боз ташаббусро ба дасти худ гирифт. Ин бачаҳо то ҳол чизе намедонистанд, масалан, дар бораи Муҳаммад Алӣ, аммо аз бисёр ҷиҳат тактикаи ӯро нусхабардорӣ карданд.
  Дар даври понздаҳум дастҳои немисҳо аз хастагӣ афтоданд ва ӯ дигар ба зарбаҳо вокуниш нишон надода, танҳо истода, истодагарии ориёиро нишон медод.... Илова бар ин, Дмитрий аз пошидани дору ва хастагии даҳшатбор, одатан зарбаҳои зарбазананда хеле заифтар мешуданд. . Бигзор шавад! Аммо аз тарафи дигар, бисьёр буданд, бисьёр буданд ва ба мана-ли душман борон мерехтанд. Ниҳоят сарвар, немис тоқат накард, хадди тоқат тамом шуд ва намояндаи миллати "ориёӣ" буд, ҳамон тавре ки хоку лой афтид, тақрибан понздаҳ дақиқа пеш аз анҷоми даври охирин...
  Довар оҳиста-оҳиста ҳисоб карданро оғоз кард, аммо пас аз ҳисоб кардани панҷ, дид, ки ҳарифи Дмитрий Лебедев то чӣ андоза даҳшатнок беҷуръат аст, бозистод ва дод зад:
  - Бештар ба духтур монанд!
  Ва боз як "супермен"-и наврасро ба беморхона бурданд.... Баъд аз ин, голиб ба суи колонна саф ороста, ба марш шуруъ карданд... Аз боло гулбарги садбарг борид.
  Писарбачаи қоматбаланд Дмитрий табассум кард, хушҳол буд. Аммо баъд ногаҳон пай бурд, ки камера ба онҳо наздик шуда, пойҳои бараҳна, сахт печида ва каме хуншори бачаҳои шӯравиро аз наздик ба навор гирифта истодааст... Дарҳол кайфияташ бад шуд ва ӯ кӯшиш кард, ки дасту пойҳояшро дар паси камера пинҳон кунад. кроссовкаҳои боҳашамати тиллоии дигар варзишгарони ҷавони Олмон ё онҳоро дар гулбаргҳо дафн кунед.
  Олег Рыбаченко аз дасташ кашид:
  - Накун! Ин хиҷолати шумост, ки боиси хандаю шубҳа мегардад... Илова бар ин, дар Олмон пас аз эълони ҷанги куллӣ қариб ҳамаи кӯдакон пои луч мегарданд, ки худатон дар кӯчаҳои Берлин дидаед. Пас, пуштро сарбаландона рост кунед.
  Медалҳои ба онҳо додашуда дар лентаҳои қаҳваранг ва тиллои ҳақиқӣ, тақрибан панҷоҳ грамм вазн ва 900 ҷарима буданд. Албатта, барои бачахои советй ин маблаги калон - такрибан... Хисоб кардан хам душвор аст, зеро ба назар чунин менамуд, ки пули советй ба таври расмй таъмин карда шуда буд, аммо дар асл ин эмиссия бе захираи тилло сурат гирифтааст.
  Вакте ки пионерони советй ба перрон баромаданд, Гимни СССР баланд шуд. Воқеан, он ҳанӯз мусиқии Александров набуд, чизе монанди интернационалист. Олег дар ин ҷо илҳоми бузургеро ҳис кард ва барои суруд иҷозат пурсид...
  Гиммлер, ки дар мусобика хозир буд, бо камоли эхтиром ичозат дод:
  - Мо аз шунидани хайати мехмонони худ аз Россиян Кабир хеле шод мешавем.
  Олег Рыбаченко аввал ба рост ва баъд ба чап хам шуда, хамрохи Дмитрий суруд хонданд;
  Дар зиндагӣ ту рыцарӣ, мисли уқоб мепарӣ -
  Ва шумо намехоҳед фурудгоҳҳоро бидонед!
  Барои мо, ҷоизаҳо аслан фетиш нестанд -
  Мо ба шоҳон танҳо як роҳи қобили қабул дорем!
  
  Аввал галстуки сурх баста,
  Вакте ки чанг cap шуд...
  Писари лоғаре бел ба даст гирифт -
  То ки сӯзан ба сина наафтад!
  Бачахо пои луч хандак кофтаанд,
  Як пораи кӯҳна барои се ...
  Дар сармо бо оби ҷӯшон гарм шуд,
  Аз бастаҳои газидан, хеле хашмгин!
  
  Чанговар мурд ва пулемёт афтод,
  Писари хурдиаш онро бардошт!
  Қудратманд чун "Катюша" зарбае шуд,
  Натарс, коллективи чавон!
  
  Ман ба занҷири сояҳои сиёҳ тир мезанам
  Дурустии худро аз куҷо гирифтед?
  Чун дар замонҳои қадим шамшери тез,
  Шумо давидаед, ки ҷазоро бидонед!
  
  Ҷанги бе раҳм, афсӯс, модар нест,
  Дар он хушкии биёбон гармии сахт аст!
  Аммо барои Ватан ҷони худро фидо кардан лозим аст,
  Он гоҳ шумо хушбахтиро ҳамчун тӯҳфа хоҳед гирифт!
  
  Аммо ошиқ будан чӣ гуна аст?
  На ҳар писар инро медонад ...
  Вақте ки ҷӯйҳо хун мерезанд -
  Нацистхо вахшиёна мекушанд!
  
  Аммо Ватан ишқ аст,
  Дар он шаъну шарафи наслхои дурахшон аст...
  Ва аз дили худ нагузаред
  Дар он Сталин - Пулод ва аланга - Ленин!
  
  Замони дурахшон бошед -
  кори мукаддаси коммунизм...
  Сипоҳи бад шикастааст -
  Ва нацизмро решакан кард!
  
  Тамоми инсоният...
  Шӯроҳо муттаҳид шуданд!
  Бигзор биҳишт дар сайёра бошад
  Ман рыцарам - Рус маглубнопазир аст!
  Олег Рыбаченко ва Дмитрий дар суханони охирин баландтар чахида, бо хамин таассуроти суруди худро боз хам баланд бардоштанд.
  Трибунахо хуштак зада, чапакзанй карданд...
  Ҳангоме ки писарон дар маҷмӯъ хоби хеле ҷолиб ва мусоидро барои онҳо диданд, духтарон ба забти қаблан қатъшудаи киштӣ баргаштанд. Намоишҳои силсилавӣ хеле каманд, аммо дар паси он чизе бештар буд.
  Аниқтараш, на рафтор, балки иҷрои рисолати Гипер-Ҷодугар ва худоёни Демиурги рус. Амал кардани ҷовидонии худ.
  Акнун купеи навбатй, дар ин чо проблемахое хастанд, ки дари кадом тараф кушода ва аз он чо ба поён меафтанд. Беҳтараш аз он канорагирӣ кунед ё таваккал кунед. Бо вуҷуди ин, хуб нест, агар вай тугмаро гардонад, онҳо ӯро ҳамчун майзадааш мегиранд. Пас аз таги иллюминатор касе риштароштанашуда ба берун нигарист, духтарак базӯр вақт дошт, ки ғусса кунад. Бо вуҷуди ин, вай онро ин қадар зуд баррасӣ намекунад. Дари он баста аст ва шумо бояд дарро бикӯбед.
  - Он ҷо кист? - садои пуртаъсис хичир мекунад.
  - Аз шумо! - бо оҳанги равшани Тексанӣ бо забони англисӣ ҷавоб дод Аврора, ки истеъдоди ғайричашмдошти забонҳоро нишон дод. -Роми маҳаллӣ овардем, виски дардовар аст.
  - Оҳ Бале! Тезтар! Матрос дар паси дар хук барин чир-чир мезад. - Албатта ром!
  Дарҳои азим, ки шумо онҳоро бо граната шикаста наметавонед, кушодаанд. Навъи бо намуди ошуфташуда интихоб карда мешавад, ки бо ӯ боз чанд субъекти нимпӯшида. Аз онҳо, гӯё ҳангоми ҳамлаи газ, вай бо дуди дуд мебарад, ё дурусттараш бошиддат зарба мезанад,
  -Ром куҷост! бо як овоз дод заданд.
  - Шумо хеле хубед! - "Аврора" муйсафед бо хушнудии бузург тир мепарронад, ки стеллахои бахрнавардонро гузошта. Ман сеюним даҳҳо гузоштам, ман бояд клипро иваз кунам. Хуб аст, ки тирҳо хурд, паймонанд, шумо метавонед бо худ бисёр чизҳоро гиред.
  - Купеи дигар тоза карда шуд! - Дар овозаш як андоза сардии тирамохй, гуфт вай. - Ба мо муяссар шуд, ки як-чанд тир гузаронем, аммо дар ин чо умедворам, ки он садо намедихад.
  Терминатори барфин Сафед ҷавоб дод:
  - Ва онҳое, ки шуниданд - кар шаванд!
  Маргарита Аврора аз купеи навбатй гузашта, андаке печутоб кард, дар долон каме тир холй карда, ба акиб рафт ва дид, ки чй тавр шарики зомбиаш бо янкихо чанг карда истодааст. Марди мурда, аммо қувваи зиёд нишон дода, сутунмӯҳраҳои гарданаки бачадонро шикаст.
  Хайр, шумо қариб ба мо хиёнат мекардед! - чир-чиррос зад духтарак комсомолец.
  - Ва чй кор монд! Ӯ маро пай бурд ва қариб буд, ки бонги изтиро баланд кунад! - Зомби шакли саги хафашударо гирифт.
  - Хайр, шумо як фикр доред! Бихобед ва хоксор бошед. - бо ангушташ "хизматгор"-ро тахдид карда, охиста пои уро ба сахни сахро зад.
  Мо лозим омад, ки ба қафо тир холӣ кунем, яке аз сарбозон граната партофт, таҳдид мекард, ҳамааш фурӯ меравад. Аналоги амрикоии F-1 мисли ҳаракати суст парвоз мекард. Қарор ғайричашмдошт таваллуд шуд, ин дар қувваҳои махсус таълим дода нашудааст. Маргарита ногаҳон бумеранг дискро партофт. Вай чашми сеюмашро гардонд ва аслан бо як пораи тунуки металли вазнин омехта шуд. Чашми ақл ҳаракати дискро пайгирӣ мекард ва сипас нӯги он дар байни плитаҳо часпида, таппончаро бурида, дастрасиро ба кислота манъ мекунад. Як маҳтоби арақ аз пешонии Терминатори малламуй ғарқ шуд.
  - Вой, ман «ариб «ай кардам! Ин танҳо як мӯъҷиза аст. Ташаккур ба модари Худо, ки маро гунаҳкор наҷот дод.
  Аврораи сурхрух уро шунида бо ташвиш гуфт:
  - Чӣ ҳаст?
  - Граната партофтанд! - чавоб дод Грейхат Маргарита.
  - Ман садои таркишро нашунидам! - хайрон шуда хирс- комсомолец.
  - Бовар намекунед, ман онро диски бумеранг сохтам. Ҷанговари сафед хандид.
  - Хамин тавр мешавад. Аслан, ин ба қонунҳои табиат мухолифат намекунад, агар шумо дар байни сафолҳо ба даст оред. - Аврора бо ангуштони бараҳнааш ба анҷир монанд кард.
  - Ва ҳамин тавр маълум шуд! - табассумкунон хандид Маргарита.
  Шайтони оташин кунҷков шуд:
  - Чанд нафар кушта шуданд?
  Коршуноваи зебо бо ифтихор чавоб дод:
  - Бисту ҳашт нафар, ва бисту нӯҳумро зомби буғи кард.
  - Бисёр не! Ҳоло ман аз кабинаҳо ҳаракат мекунам, то тамоми киштӣ тоза карда шавад. Ба ман кӯмак кунед! - Дар овози "Аврораи сурх" акнун бесаброна садо медод.
  - Хайр, ман бо ту меравам. - ногахон пораи устухони хунолударо аз мӯяш партофт Маргарита.
  Аврораи оташин зуд ба кабинет даромад, дар ин чо аллакай якчанд офицерхо хоб буданд ва посбонон аз майнушй аз он тараф ба он тараф харакат мекарданд. Бо вуҷуди ин, онҳо фарёд заданд:
  - Шумо ба ин ҷо омада наметавонед!
  - Гузориши фаврӣ аз Хэмилтон. - чавоб дод комсомолдухтари оташин ва такрибан нм-шон дод. Тирхо хомуш парвоз мекунанд, чарог хам дуруст нест, дархол намефахмй, ки ин пулемёт ба суи ту тир мезанад. Пас, аҷиб буд, агар касе вокуниш нишон диҳад. Ҳаждаҳ ҷасад буд ва дере нагузашта ба онҳо чор нафари дигар илова шуданд, аз ҳаммом, ҳатто шаш нафар - як-ду ҷасад аз бочка ба оғӯш афтоданд. Яке аз хокистар ба як танфурӯш тааллуқ дошт.
  Қабри хомӯш дар гардиш,
  Ҳалокатро ёфтанд - ҳайвони ваҳшӣ!
  Имрӯз як доллар - фардо тир дар пешонӣ,
  Чунин касби хатарнок!
  
  Бале, духтар туро намехост
  Шиканҷа, супоридани имтиҳонҳо...
  Дигар хобҳои ошуфта ҳам буданд
  Танҳо харҳои тезро чарх занед!
  
  Барои он ки дарёи шампан ҷорӣ шавад
  Яхтаҳо, мошинҳо - ҳама шараф!
  Бакҳоро бе ҳисоб аз даст гирифтанд,
  Духтар дар бораи бадкорӣ қарор кард!
  
  Аммо танҳо як аблаҳ фикр мекунад
  Фоҳишахона хуб ва бисёр шавқовар аст!
  Ман даҳонамро бо икраи сиёҳ пур кардам -
  Ман намедонистам, ки ту худатро СПИД кардаӣ!
  
  Ва ҳеҷ кас ба сари қабр нахоҳад омад,
  Аз тарси таъмид гирифтан, падар!
  Оқибат хеле бад буд.
  Мизоҷи собиқ ҳатто нанг!
  
  Фарзандони ту хуб ёд нахоҳанд кард,
  Ин хел модарро донистан айб аст!
  Он чизе ки барои онҳо боқӣ мондааст - як паноҳгоҳи зиндон -
  Хомӯшона ба ҷазо тоқат кунед ...
  
  Ва аз ин рӯ, духтарам, шумо хонед
  Ва мехнат кардан ба Ватан-зебои!
  Он гоҳ роҳи боло бе таназзул хоҳад буд...
  Дар акси ҳол, то абад дар ҷаҳони зеризаминӣ бирён кунед!
  Иблиси оташин ба фоҳишаи афтода таъзим карда, хулоса кард.
  Ва ҳамин тавр вай гузашт, мисли сояе, ки ба девор часпида буд ва аз болои долон. Мухлис аз паҳлӯ мевазид, гармиро ба даст меорад, Аврора мӯяшро ба гулӯи газанда бофтааст, то эҳсосот форам аст. Вай ба сӯи дар меравад, агар ҳавои гарм кушода шавад, он метавонад онҳоеро, ки дар паси пештаҳо ҳастанд, бедор кунад. Каме дудилагӣ мекунад, баъд ҳамвор як тарқишҳои танг мекунад ва дар баробари он хазида мешавад. Ман ноҳамвор будани гилемро бо пахши луч ҳис кардам. Ман навакак аз нардбон поин шудам, бисёриҳо аллакай дар ин ҷо хобидаанд, дар пештахта пиво мехӯранд. Дар садои сабук пойҳои бараҳнашудаи Аврора ба гӯш намерасанд, пояи луч назар ба пойафзол беҳтар садо медиҳад, бинобар ин духтар пойлуч роҳ мерафт. Аллакай харобии якранг дар як таркиш, кӯшиш ба харҷ на бештар аз як тир. Умуман, хобкунандагонро куштан мумкин аст. Агар шумо фавран рагҳои каротидро фишурда кунед, он гоҳ аз душман ҳадди аксар ёвон мешавад.
  Ва он гоҳ Аврора бараҳна кор мекард, дар киштӣ, ба ғайр аз янкиҳо, тақрибан ним нолаи ҷангиёни устувор буданд, аммо онҳо танҳо интизомро паст карданд.
  - Ин маънои онро дорад, ки вақте ки шумо экипажро иҷозат медиҳед, кй медонад.
  Духтар ба нардбон баромад, нури пароканда аз боло меафтад. Садои мукаррарй, зери по гилем аз кучо канда мешавад. Мувофиқи рақами Ироқ. Ба маънои он чӣ аст
  низ бад нест, гарчанде ки дар бораи тачрибаи коллектив сухан меравад. Аммо майли бароҳатии аз ҳад зиёд барои янкиҳо марговар аст. Аз ин рӯ, вай ба зина баромад ва истод. Се нафар дар болои купрук ва ду нафар дар либоси сангпушт ҳастанд. Хуб, костюми сангпушт ҳатто танк нест, шумо метавонед онро аз гранатомёт гиред, аммо садо мисли риштароши хук хоҳад буд. Аз ин рӯ, ҳеҷ хоҳиши халалдор кардани чунин амалиёти хуб нест.
  Ман ба дустам Маргарита барои ёрй мурочиат кардам:
  - Дар ин ҷо якто дорем, дурусттараш дуто дар сангпушт!
  - Фаҳм! - Маргарита кӯшиш мекунад, ки сард бозӣ кунад. хандид.
  Шайтони оташин дод зад:
  - Чӣ тавр партофтан?
  Маргарита чашмонашро чеҳра карда, бо шубҳа аз Сфинкс, ки буз дар болои он хазида буд, пурсид:
  - Норинҷакандоз истисно аст?
  - Хеле ғавғо! Аврора нафаси чукур кашид.
  - Беҳтар аст, ки бумерангро дар рӯи он бо буридани зиреҳ-визор дар минтақае, ки шиша аст, оғоз кунед. Сипас се тирро дар он ҷо дар ҳолати сегона гузоред. Бояд кор кунад. Маргарет дилпурона гуфт.
  - Ба наздам биёед, бо хамдигар ин корро кунем! - асабонӣ ангуштонашро кафида пурсид шайтони оташин.
  - Албатта, ман шитоб дорам! - Маргарита боз чандто дароз карда, аз тарафи мукобил даромад. Аврора пойлуч тамаркуз кард ва бо оҳанги паст илова кард:
  - Шумо ин ҷоро аз даст дода наметавонед.
  - Дуо кун, кумак мекунад! - Таклиф кард, боз ба вачди динй афтода комсомолец Маргарита.
  -Ман ба Худо бовар надорам! - Ҷанговари хирсро буред. - Ин нишонаи заъф аст!
  Ҷанговари малламуй аломати салибро нишон дода, пешниҳод кард:
  - Пас ёрӣ пурсед - ақли олии инсонӣ. Бигузор вай барои галаба ба номи Россиян Советй ёрй расонад.
  Духтарон панч дакика ях карда, пичиррос заданду баъд планро ичро карданд. Диски бумеранг, мисли торҳои борик, дар нури паҳншуда қариб ноаён аст. Як бор ва ду бути бехаракат дар визор зад. Онхо ба вокуниш фурсат наёфтанд, зеро тирхои хомуш ба висори андаке бурида мерасид, снарядхоро рахна карда, майнахоро ба гирду атроф мегардонданд. Хуб, сеюмӣ ҳамзамон кушта шуд, бинобар ин ӯ вақт надошт, ки вокуниш нишон диҳад. Дуруст аст, ки костюмҳои сангпушт афтода, садо медод. Маллоҳи кунҷкобу кунҷкоб аз берун ҷаҳида, Аврораи сурхпӯхта бо як ҷаҳида ва бо ангушти ишораташ ба пушти сар аз ӯ пеш гузашт.
  - Хоб шав писарам!
  Пас аз он, дар поён чанд сар, хати дукарата ва хомӯшӣ пайдо шуданд.
  - Маргарита аз ин марҳила гузашт!
  - Ана, дар пахлуи кабинаи капитан уро хамрохи санг-порахо дастгир мекунем. - таклиф кард комсомолеци малламуй хашмгин.
  - Худ аз худ.
  Барои ба кабинаи капитан расидан ба ман лозим омад, ки ду маротиба тозакуниро анҷом диҳам, як фоҳиша фидокорона дар болои марди сиёҳпӯсти думетра кор мекард, Маргарита Коршуноваро амон дод. Вай хеле ҷавон буд, аз ҳаждаҳ, шояд ҳатто шонздаҳсола набуд. Вай чунон илтимос менамуд.
  - Ман чизе намегӯям, ҷанговарон...
  - Аллоҳ! Маглубнопазир ва дар болҳои бахт бурданд. - бо забони арабй чавоб дод Маргарита маккор.
  Дар ҳақиқат, чеҳраи онҳо намоён нест, ки норавшан аст, духтар ҳанӯз эътироф намекунад ва версияи он ки ин Султони турк аст, қавӣ хоҳад шуд.
  - Капитан дар куҷост? Аврора ба забони англисӣ бо лаҳҷаи арабӣ пурсид.
  Коҳини ишқ духта гуфт:
  - Дар кабинаи люкс! Ин "педрил" дар ишқ тамоман ором нест. Бале, агар хоҳед, ман ба шумо хизмат мекунам, бепул!
  -Дар биҳишт духтарон моро аз ту ҳазор бор беҳтар интизоранд! - Ҷанговарони хирс ба канор рафтанд.
  Путана намехост қотилонро озор диҳад, аммо рефлекси фоҳиша аз овози ақл қавитар буд:
  - Ман ба шумо танҳо он чизеро, ки аз дастам меояд, нишон медиҳам! Забони ман чун пар сабук ва асал ширин аст!
  Маргарита ҷиддан хашмгин шуда, ангушташро ба пилки чашм зад ва фоҳишаро хомӯш кард:
  Каме бештар ва мо бояд ӯро бикушем. - Комсомолеци динй Кракатау аз дидани ин гуна бадкирдорй ба газаб омад.
  Дар даромадгох ду посбонро бепарво гузошта, аз паси худ чахида, гарданашонро мешикастанд.
  Капитан аллакай мисли харчони шуста хурѓс мекашид, ки ду навъ, як марди сиёҳпӯст ва тайро ба оғӯш гирифта буд. Он®о, бо ву уди он, ки он®о низ таслим шуданд, бо асабонї парешон гаштанд.
  Духтарон дар компютер акси капитанро диданд ва бидуни ҳеҷ дудилагӣ ҳарду "транс-бача"-ро хобондаанд. Капитани рутбаи якум, шахеи дуюм пас аз адмирал аз чояш хеста, бо як-ду торсакй ба худ овард. Ин махлуқи зиште, ки бори аввал ба асир афтода буд, ҷунбонда, танҳо бо чашмони ҳайратзада ба маргаш менигарист.
  Маргарита ӯро бо дастони дароз бардошта, даҳонашро бо дастпӯш пӯшонд ва Аврора ба чашмонаш ханҷаре, ки теғи дурахшон дошт, бардошт. Бо кобра ваҳшиёна ҳирс кард:
  - Як сухан ва як чашм канда!
  Маргарита чоғашро каме воз кард, аммо капитан хомӯш монд.
  - Инҷо шумо ҳастед! - Иблиси оташин оханги овозашро боз хам дахшатноктар кард. - Фармондеҳи дардро истифода баред.
  Галина нӯги асабро каме пахш карда даҳонашро маҳкам кард, бинобар ин аз гулӯи онҳо доду фарёди капитани амрикоӣ берун баромад.
  - Хайр, акнун оромтар мешавад. - Аврораи сурх бо ангуштони бараҳна дар фарш як ритми хоси маршҳои маросими дафнро задан гирифт. - Гапи хато гап зан! Ё шаъну шарафи туро бурида ба дахон меандозем.
  Вақте ки капитани гумроҳ каме ором шуд, Маргарита каме фишурд. Ҷанговари малламуй низ тасмим гирифт, ки дар пурсиш саҳми шифоҳӣ гузорад:
  - Саг худро баён кунед, агар хоҳед, ки аз азоб дурӣ ҷӯед. Дар акси ҳол, шумо танҳо моро шод хоҳед кард.
  Капитан равшан сухан нагуфт.
  - Ман ҳамаашро ба ту мегӯям!
  - Хайр, ин беҳтар аст. Пурсиш, ки чӣ тавр бо роҳи осон гуфтан мумкин аст! Духтарон тамасхуромез табассум карданд.
  Капитан гушхои харгушаш ларзида нола кард:
  - Фақат ҳаётро тарк кунед!
  Аврора мантиқан қайд кард:
  -Ин гаронбаҳотарин таом аст, шумо бояд бештар пул кор кунед!
  -Ман як одами тиҷоратӣ ҳастам. - Чаро америкоии асиршуда шод шуд. - Агар хоҳед, ман хизмат карда метавонам!
  -Инаш ҳам онҷо туф кун, бе нарафт, фоҳиша мард! - ғазаб билан таъкидлади Маргарита.
  Хатто таракани киштй ба пусти хамвори пои духтарак дучор шуда, аз чунин таклиф ба газаб омада, боз ба холигох даромад.
  - Дар киштй чанд кас хает? - Аврораи сурхмӯйи мағрур вонамуд кард, ки ҳукми охиринро нашунида бошад.
  Пиразанаки америкой дудила шуд, чехрааш бемаънӣ шуд, гӯё саволро нашунида бошад, чашмонаш чапакзанӣ мекунанд, чапакзанӣ мекунанд!
  Иблиси оташин ангушти хурдашро бо ханҷар кӯфт, хун ҷорӣ шуд. Вай дархол ба худ омад:
  - Хуб, дар эсминец чанд кас аст?
  - Кариб чорсад! Ман аниқ намедонам, ки ҷангҷӯёни "субот" аз соҳил омадаанд. Аммо фоҳишаҳо каманд. Онҳо ҳатто барои бачаҳои соҳилӣ кофӣ нестанд. - вонамудгару девонавор нола карда, гардани хукашро кашиданд.
  . БОБИ Љ8
  - Биёед, тафсилотро фаромӯш кунем! - Оташи Аврора фавран ба масъалахои амалй ру овард. - Артефактҳо дар куҷо?
  Капитан аҳмақ карданӣ шуд:
  - Кадом осорҳо?
  Аврора пойлуч зонуяшро андаке фишурда, устухонаш хира шуд.
  - Акнун фаҳмидед?
  Дард воситаи муассиртарин барои мубориза бо допинг мебошад:
  - Бале, онхо дар сейфи киштй хастанд.
  Хурд кард Аврора:
  - Ва сейф?
  - Ана, паси дар! - хичиррос зад примати хукбача.
  Ҷанговари хирс чашмони сабзашро дурахшид. Маргарита дари титанро ба тарафи худ кашид ва ноумедона хитоб кард:
  - Код карда шудааст!
  Капитан барои зинда мондан сахт кӯшиш мекард:
  - Бале, калид дорам.
  - Дар куҷо? - Духтари чанговари ангушти пои урён курсиро аз пояш бардошт.
  Ҳайвон норавшан гуррос зад:
  - Дар ҷевон!
  Аврора пойлуч зуд ба ҷевон ҷаҳид ва дастгоҳеро бо чип баровард.
  - Ин?
  - Ҳа! - чир-чир кард каламуш.
  - Худам мекушоям! - Аврора далокатовар ба дастони капитан зад. - Ана, доно бош.
  - Чаро шумо танҳо ду нафаред? - Хук ҷуръат карда буд, ки шавқ дошта бошад.
  - Аз ҳад зиёд кунҷков нашавед. Шумо умри дарозтар хоҳед дошт. Пошнаи бараҳнаи Аврора ба шиками лоғаршудаи Форлейнд зад, ки ӯро аз дард печонд. Духтар дари сейфро кушод. Дар дохили хона якчанд ноутбук, гранатомётхо буданд. RPG шӯравӣ - 39, дар як нусха ва ҳамтои амрикоии мураккабтари он.
  Оё шумо рамзи бехатарро медонед? - хитоб кард Хирс Хирс.
  - Ба гайр аз ду раками охир дар бораи онхо танхо командир маълумот дорад. - Адмирали мо Ҷорҷ Арнолд.
  - Ба ман занг занед! - Маргарита пои худро ба даҳони ларзиши асир зад ва бо ангуштони урён бинии ӯро гирифт.
  Амрикои асир пешпо хӯрда, комбинатсияи он қадар дароз набуд, номбар кард. Аврора чашмонашро андаке равшан кард.
  -Офарин, дуруг нагуфта. Нуқта ба фоидаи шумо.
  - Ва баъд чй тавр гуем... Акнун, агар се маротиба ракамро нодуруст гн-ред, занги занг мезанад. - ногахон хитоб кард капитани тарсида.
  - Мо аллакай ӯро мешиносем! - Комсомолка зуд кодро зада, дари гафсии чорсад миллиметрро кушод. Сангхоро дар куттихои алохида нигох дошта, эхтиёткорона кашонданд.
  - Нешиҳои беохир, оё шумо онҳоро то ҳол коркард кардаед?
  - Бештари ҳа! - чир-чир кард каламуши асир. - Бегохй санчида шуд.
  Шайтони оташин шод шуд:
  - Аҷаб, нешҳо дар куҷо нигоҳ дошта мешаванд?
  Капитан духта шуда, нафас кашид:
  - Дар ангар, ки дар он ҷост. Он мухри "Орлан"-ро хамрохи ду танки "Першинг" дорад.
  Ин қуттиҳо танҳо барои металлпораҳо мувофиқанд. Аммо модели мукаммали "stingers" хеле мувофиқ аст. - девона Аврора махбусро тамасхур карда, забонашро нишон дод.
  - Онҳо бо микросхемаҳои компютерӣ ҳастанд, то махсус, ки онҳо сайд silhouette. - гурех-та кард америкой, ки чонашро хариданй шуд.
  - Мо медонем! - шайтони оташин ба шарикаш ру овард. - Фикри ту, Мирабела, аз чорсаду панчох нафар чанд нафар мондааст?
  - Камтар аз нисфи. Дар маҷмӯъ, мо дусаду сию ҳашт ҷасад дорем. - хатто аз завк хандид комсомолка.
  Аврораи хашмгин аз худ нафас кашид:
  - Барои бор кардани "нешиканхо" асирон лозим мешавад, барои олимон коре хаст.
  Мардуми асир гурехта гуфт:
  - Шумо рус ҳастед?
  -Чї шуморо водор месозад, ки мо му о®идин ®астем. - нанг мезаданд комсомолецхо.
  Капитан аклу заковати гайричашмдошт нишон дод:
  - Танҳо русҳо метавонанд чунин ҷангиёни пурқувват дошта бошанд, ки қодиранд як киштии хеле калонро дар якҷоягӣ забт кунанд!
  Аврора сахт розӣ набуд:
  - Ва ҷанговарони Султони бузурги турк бо осор!
  - Хамин тавр? Ҳама чиз имконпазир аст, аммо шумо барои арабҳо хеле доно ҳастед. - Примати хук бепарво шуд. - Ҳарчанд шояд шумо Олмон бошед?
  Свифт Аврора суханони уро рад карда, ба шиками пояш зад, баъд ду пояш шикаст, капитани буз аз зарбаи дард аз худ рафт.
  - Умуман, ба мо лозим нест, ба кадри кифоя медонем. - хулоса кард чанговари сурхмуй. "Ҳоло ба мо лозим аст, ки экипажро гирем.
  Маргарита дарҳол пешниҳод кард:
  - Ба кабинахо меравем, калидхо дорем!
  Аврора шод шуд:
  - Бале, кушодашавии фаврии электронӣ вуҷуд дорад.
  Комсомол-духтарон оромона ба поён фуромаданд, дари кабинаро кушода, боз харобй карданд. Танҳо як навъ хирман, на ҷанг, балки гандум.
  - Кабинаи рақами шаш тоза аст! - гуфт Аврора ва дандонхояшро хира карда.
  - Шояд дар ҳуҷраи рақами шаш! Маргарет хандид. - Биёед беҳтар равем.
  - Мо гус-фанд нестем, ки дар туда чарида шавем. - наъра зад шайтони оташин. - Ё дурусттараш гусфандҳо, вале ваҳшӣ!
  - Дуруст нест! - Дар ин ҷо терминатори малламуй аллакай хафа шуда буд. - Он зархаридон барои пул мубориза мебаранд, мо бошад, факат барои Ватани коммунистй.
  Комсомол-духтарон аз майдонн экипаж дуртар харакат карда, яккаю тирпарронй мекарданд. Маргарита ҳарчи зудтар ба мошинҳо, анборҳо, анборҳо ва галлезҳо шитофт. Ҳарбиёнро бодиққат банд карда, қисм-қисм-пора мекарданд. Факти суст будани чароги навбатдор танхо ба дасти разведкачиён бозид, душман дар масофаи дах метр ба гайр аз ларзиш чизе намебинад ва онхо ба назар намоён мешаванд.
  Компютер ба таври худкор фикри худро дод.
  - Ва агар шумо модели вирусро истифода баред.
  - Ва мо аллакай телефони интеллектуалии батареяро истифода мебурдем. - гуфт аз робот хафа шуда Маргарита Коршунова. - Дар ин ҷо шумо тамоми системаҳои назоратро дар хоби хоб мебинед.
  - Монанди ин! - хайрон шуд дастгохи чипдор.
  - Боз дар кабинети адмирал ба воситаи канал гибриди кирм ва вирусро фиристоданд. Чунин ба назар мерасад, ки он ба назар намерасад, ягон барномаи антивирус ҳушдор намедиҳад. Чунин аст кори пок, ноаёнӣ тамоми системаҳои назоратро хомӯш кард. - Комсомолдухтар барои боварибахштар ба дасташ дучархахои тези худро нишон дод.
  - Оҳ, шумо медиҳед! - гуфт у аз заковати духтарон - автомат дар хайрат монда. - Метавонед маро дубора барномарезӣ кунед?
  - Хеле воқеӣ аст! Ва шумо чӣ мехоҳед?! - Маргарита дар ин чо чехраи хеле мехрубон намуд.
  - Худро ҳамчун шахс эътироф кунед! - Тачхизоти электрониро пурсид.
  - Ин зиёдатист, хангоми тирандозй. - Терминатори малламуй беақл нест, ки корҳои аблаҳона кунад. - Баъдтар ман ба шумо дар бораи Масеҳ нақл мекунам.
  Маргарита бо пушт ба гангпанг ҷой гирифт ва барои устуворӣ ба як зону нишаст ва музаро ба дари муқобил нишон дод. Бачае баромад, ки ин дафъа сафедпӯст, танҳо андаке "лоп" аз афташ допи дуд мекард.
  - Нашъамандон вориси салтанати Худо нестанд. - сухани онхоро бурид комсомолец. - Вай ҷасадҳоро партофт ва зуд худро убур кард.
  Аврора пойлуч дар периметри дигар зигзаг карда, ба назди дар рафт, он қуфл буд ва бо калиди универсалӣ кушода шуд. Негр ба суи вай болишт партофт.
  - Китти Скат!
  Комсомолдухтар дархол вокуниш нишон дода, хам болиштро канда, хам африкону шариконашро канда, - Аз нисф кам. Дар маҷмӯъ, мо дусаду сию ҳашт ҷасад дорем. - хатто аз завк хандид комсомолка.
  Ох, ба кат кашидан, шарикон.
  - Ана, гекҳо, тавонистанд тарсонанд! - чавоб дод чанговари хирси сурх. - Акнун ба куҷо равам? Аз афташ, дар кабинаи депутат. Чунин ба назар мерасад, ки ӯ хоб аст.
  Манзили ҳамсари капитан он қадар васеъ нест, аммо аз он ҷо мусиқӣ садо медиҳад. Меломания маънои онро дорад? - Корҳоро осон мекунад.
  Комсомолкае, ки пои луч барин соя даромада, як чанговарро аз торумор фуровард ва капитани рутбаи дуюмро каме бугй карда, оринчашро печонида:
  - Мехоҳед зиндагӣ кунед?
  - Мехоҳед! - У чавоб дод, ки умуман америкоиёнро интизор шудан мумкин буд.
  - Имконият пайдо мешавад! - Ҳангоми шитоб кардан, Аврора хомӯш кардани онро интихоб кард, аммо барои муддати тӯлонӣ нест. - Ба Кент биёед! Вай пеш рафт, долон танг шудан гирифт ва ба таври возеҳ матросҳоро дар дараҷа паст кард. Комсомолдухтар дари дурро ба нишон гирифта, аз болои сари посбон бардошт. Ҳамин тавр, тир хомӯш буд, вай бо пичиррос гуфт.
  - Банг!
  Комсомолдухтар дастаки дари кабинаро эхтиёткорона месанчад. Бастан. Хайр, ин ним сония аст, дар кабина хафт нафар, се нафарашон хобанд, дигарон домино мебуранд, комилан ба забони руси. Маргарита триггерро бо зӯр мекашад, дар ин ҳолат куштор шодӣ намеорад. Аммо кор шуд, хатто як катра хун ба руяш рехт.
  - Мурдаҳои бофташуда истода, хомӯш шаванд! - хандид комсомолка.
  Кабинаи нав, дар ин ҷо Маргарита ҳаётро ба ду нафари хуфта гузошт, вай танҳо онро хомӯш кард, онҳо метавонанд муфид бошанд.
  - Куштор нафъи нафс ва фоидаро сафед карда наметавонад - танхо номусу озоди ва Ватан тарафдори зуроварист! - гуфт вай - як файласуф-терминатори дилрабо.
  Аврора инчунин тавассути интихоби қубури вентилятсия ҳаракат кардан осон аст. Он хеле танг аст ва ба ҷузвдон халал мерасонад. Ман ҳатто маҷбур шудам, ки мошинро пӯшам, то ки онро хурд кунам. Холо комсомолдухтар харчанд таваккал карда бошад хам, хеле сергайрат шудааст. Дар ин ҷо, гӯё муқаддасон аз гунаҳкор хашмгин шуда бошанд, як тортанаки мутант ҳамла кард. Ва ҳангоме ки ӯ танҳо тавонист ба воситаи. Дард газида, як-ду бор мушт монда. Комсомолдухтар сарашро харошид, вале муяссар шуд, ки аз нӯги чаманҳо дошта, зери оринҷаш ҳаракат кунад. Вай дасташро кашид ва вақте ки қуттии мустаҳкамаш дарида, ӯро зад ва оринҷи пуркардаашро осеб дид.
  - Даҳшатнок! - чавоб дод чанговари хирс. - Ман ба худ доруи зидди дору медиҳам.
  Маргарита бо кадом роҳе берун шуд ва ба кабина, ки дар он ҷо аскарон хурӯш мекарданд, рахна кард. Вақте ки дар кушода шуд, онҳо хостанд аз ҷояшон ҷаҳида шаванд, аммо дарҳол борони маргбор онҳоро фаро гирифт. Факат яктоашро монда, бачаро хомуш карда, комсомолдухтар рохи худро давом дод.
  Дар ин ҷо дари чапи вай ба гардиш шурӯъ мекунад. Дидан мумкин аст, ки бачаи дандони риштарошта пешоб кардан мехост.
  - Дар ин ҷо кӣ ҳаст? - бо овози масти пурсид матрос.
  - Орзуи пойлуч ту! - Комсомолка бо пружа хам шуда, дарро пароканда карда, ба пешонааш зад. Он то ҳол пӯлоди хӯлаи аст. Пешонааш якбора варам кард, ба навъи "боксёр" монанд, илова бар ин, бо пушти сараш бурида шуд. Маргарита дарун мепарад, бо зонуи оҳании худ ба ҷоғ мезанад, дар ҳоле ки хеле тез дандонҳояшро мекӯбад. Он масса надорад, аммо суръати онро бештар ҷуброн мекунад.
  - Чунин ба назар мерасад, ки тайёр аст. - хулоса кард котил бо симои олиха.
  Дар пушт боз панч нафари дигар. Ҳамин тавр, яке дар тӯбҳо, қабули хуб. Боз як хароме, ки мушти пешона дорад, то ки ӯро бикӯбад. Канори сеюми хурмо дар гардан. Шумо бояд худро такрор кунед, аммо ин техника марговар аст. Як навъ аз рафи боло меафтад, аммо дар парвоз Маргарита ӯро бо сари худ ба плекси офтобӣ мезанад.
  - Каме истироҳат кунед кӯдак. - мегуяд комсомолка.
  Навъи охирин бо се ошёнаи фаҳш, омехтаи калимаҳои инглисӣ ва русӣ қасам мехӯрад. Магар резидент нест? Маргарита кобра мегузаронад, зарбаи ангуштонаш дар чашм, қариб марговар аст. Хамаи "шарикхо" хомуш шуданд. Ростй, дар кабинаи навбатй овоз баланд шуд.
  - Чӣ ҳаст!
  - Ҷанги осон! - ҷавоб дод бадхоҳона, гӯё бо овози маст, ҳиҷил зада, Маргарита. Ба захмиён кумак кунед. -
  Дарҳои кабина кушода мешаванд ва гардиш мегиранд, боз ҷангиён меафтанд.
  Хуб бояд бо пулемёт бошад,
  Марги бад ба душманони Ватан!
  Барои парвоз ба сӯи ситораҳо,
  Барои фатх кардани он фалак дар осмон!
  
  Мо фарзандони Коммунизми Офтобем,
  Муборизон мисли тундбод таваллуд мешаванд...
  Фашист ба наъраи гург чавоб медихад,
  Хирси калон ӯро меканад!
  
  Нек қавитар аз бадӣ,
  Ҳарчанд сахттар метавонад бад бошад ...
  Мо дар зери осмон мубориза мебарем
  Баҳори шукуфон фаро расид!
  
  Дар он таронаҳои булбул - триллҳо,
  Ва занги нуқраи ҷӯйҳо!
  Ях, барф ва барфу барф кам мешавад,
  Дар зери офтоби гарм!
  
  Блум - ромашка, кӯкнор, садбарг,
  Чунин марғзори тобистона!
  Ва агар бидонед, шабнам меояд!
  Ҳатто дар ин сурат, натарсед!
  
  Гурбаҳои калон - ин "Палангҳо",
  Онҳо ғуррон мекунанд ва мезананд - онҳо меларзанд!
  Онҳо Фритсро ба бозиҳои бад мепартоянд,
  Аммо капут ба ҳар ҳол меояд!
  
  Биёед тулӯи офтобро интизор шавем!
  Қӯшунҳо вориди Берлини Русия мешаванд,
  Ватан бо гимн сароида мешавад -
  Ва дар вартаи Тартарус ҳавас аст!
  
  Он гоҳ халқҳои кишварҳо ба ҳам мепайванданд,
  Бародарӣ ва муҳаббат меояд!
  Асалро ба пиёлаҳо, табақчаҳо рехт -
  То ки хун дар ҷӯйҳо ҷорӣ нашавад!
  Маргарита мисраи охиринро бо наъра суруд хонд ва боқимондаи мисраъҳо мисли аспҳо дар сари ӯ давид. Вақте ки шумо бо суруд тирандозӣ мекунед, ҳамеша ҷолиб аст:
  - Ин кадар берахмй бошад хам, бо одамони зинда ин тавр рафтор кардан! - Аллакай бо таассуф гуфт: "Христиан".
  Духтарон хар кадар кушиш кунанд, ки хама чизро пайгирй кунанд ва назорат кунанд, бо чор чашм имконнопазир аст. Зомби беақл ҳисоб карда намешавад. Шахси номаълум тавонист бонги хатарро баланд кунад. Чарогҳои ёрии таъҷилӣ фавран фурӯзон шуданд ва сирена садо дод.
  - Ҳодисаи ногузир рӯй дод ва ин хеле хушбахт буд. - гуфт Аврораи сурхмӯй.
  Комсомолдухтар ба кабинахо шитофт, матросхо ва отрядхои махсус аз онхо давиданд. Вай бетаъсир ба онҳо тир холӣ кард. Ин кадар одамон гузошта шуданд, янкихо ба даххо афтоданд.
  Таркишхои автоматй ба гуш мерасид, гранатахо тарки-данд, якбора якчанд маротиба. Бо вуҷуди ин, ҷангиён метавонанд ба худ бештар зарар расонанд. Хомушкунандагон низ дар ин ҷо нақши худро бозиданд,
  Нерӯҳои махсуси ҷиноӣ инро фавран нафаҳмиданд, марг онҳоро аз дарун интизор аст. Маргарита баромади аскаронро баста, худаш як-ду гранатахои асир гирифташударо пар-тофт. Фарьёд порахои хунини устухонхоро парешон мекунад, дар ин чо комсомолка як сари буридаро бо пои урёнаш гирифт. Он чизе ки пои мобилии вай шудааст, дар ҳар кунҷ хам мешавад. Шумо шояд фикр кунед, ки қонунҳои физикӣ тағир ёфтаанд ва гӯшт гуттаперча аст.
  Навбатхо аз тарафи душман, вале аксаран кур-курона. Маргарита оташ мезанад, кариб бе пинхонй, сангхои сехрноки "Колчуга" хамаи тирхоро боэътимод ба дигар тараф мегардонанд.
  - Афсус, ки номи шарики ман Маликаи Барфй нест. Пас, ҷуфти мо бештар рамзӣ хоҳанд буд!
  Бедор шуд, ин дафъа Олег Рыбаченко на аз буг ва зарбаи қамчин, балки аз гиряи худаш - ором ва тасаллӣнопазир. Духтарон хануз дар хоб буданд, корнамоихо мекарданд.
  Ва кахрамонии уро хоби дахшатнок иваз кард, чунон ки аксар вакт вакте ки фашистон шуморо масхара мекунанд.
  Олег Рыбаченко ҳис кард, ки гӯё ба қатрони сиёҳ афтода бошад ва ҳатто аз чашмонаш хӯрдан гирифт. Баъд вай дар хакикат тарсид ва ногахон фашистон бар олами дигар хокимият пайдо карданд. Садои харошидан ба ву уд меояд, ба монанди саге, ки болои стелла харошида истодааст, фа«ат хеле баландтар аст, ки ба гѓш®о газида, онро печонида мегирад. Пардаҳои гӯш бо пичка шикастаанд. Пас аз торикй дахоне мебарояд, ки дандонхои мисли лаваи вулкан дурахшиданд. Ҳеҷ гоҳ Олег Рыбаченкои хурдӣ чунин кружаи нафратангези ҳаюлоро надидааст, қаҳрамонҳои филмҳои даҳшатовар дар пасманзари ӯ танҳо як пародияи фотетикии хоби даҳшатовар буданд.
  Пас аз он ҷоғҳои дигари даҳшатноктар пайдо шуданд, ки баъзеҳо мисли Эверест бузург буданд ва дигарон мисли сагҳои хеле бераҳм хурд буданд. Ана, онхо бо дандонхои захрноки ка-чорашон ба гушти у часпида-анд. Рыбаченкои хурдсол бо тамоми хакикати худ дар умри кутохаш чунин дардро надида буд. Муҳим он аст, ки аналоги эҳсосотро пайдо кардан ғайриимкон буд. Он ҳам алангаи сӯзон ва ҳам кислотаи зангзананда, дар айни замон солҳои яхкунӣ ва арраи буриши кундзебист.
  Ва уро азоб доданро давом медоданд, маълум буд, ки чй тавр гушт аз дастонаш канда мешавад, устухонхо кушода ме-шаванд, рудахо аз шиками кушод чй тавр хазида мебароянд. Ҳайвоноти бад онҳоро газида, дар атрофи дандонҳояшон печонда мегиранд. Рыбаченкои хурдй оҳу нола мекунад, ашк аз чашмонаш ҷорӣ мешавад.
  - Худоё, барои чӣ. Охир, ман дар умрам касеро накуштаам, хиёнат накардаам.
  Хид-ках ба гуш мерасад ва аз у гуё сузанхои сурх-тафс пардаи гушро сурох мекунанд. Ниҳоят, даҳони азиме пайдо мешавад, ки ӯро пурра фурӯ мебарад. Олег Рыбаченкои хурдй дар гулуяш шӯълаеро мебинад, ки он ба ҳафт гулбаргҳои рангҳои тамоман гуногун мешиканад.
  - Ана, оташи афсонавии олами зеризаминй. - пичиррос зад писарак, пӯсти дастонаш ба ҳам омехта, бо доғҳои зишт пӯшида буд. Вай парвози худро суст карданй мешавад, вале бефоида аст, ки вай хатто як миллиметр харакат карда наметавонад. Ана, бадани чавонии дустдоштаи у, ки дарьёи оташфишон ламс кардааст. Ӯ ҳеҷ гоҳ чунин чизеро надида буд, чашмонаш тира шуданд ва ба назар чунин менамуд, ки дар даҳонаш таркиш оғоз ёфт ва меъдааш исён кард ва бо силоҳи ҳастаӣ ҳамла кард. Ин шӯъла чӣ қадар гарм буд, дар пӯсти урён абсцессҳои калон пайдо шуда, устухонҳо тира ва кафида, азобу машаққат меоварданд.
  - Не, намехохам, лозим нест - бо овози баланд дод зад пионер. - Лутфан маро озод кунед!
  Ҳар як ранги оташ як намунаи махсуси беназири дард аст. Ба азобу уқубат тобишҳои гуногун додан мумкин аст, гуногунии онҳо аҷиб аст, ҳатто Маркиз де Сад фикр намекард, ки заковати сокинони олами зеризаминӣ то куҷо мерасад.
  - Хайр, шумо метавонед бо ҳам шинос шавед. - Овози профессори шиноси SS нафратангез чир-чир мекунад.
  Намуди зоҳирии онҳо, вале даҳшатнок аст, аммо ба даҳонҳои чиркин, ки аз дур ба омехтаи акулаҳо ва тимсоҳҳо монанданд, нохушоянд аст. Аммо шоххо, ачоиб, таскин медоданд. Пионерписар барои парешон шудан аз дарди сӯрох, фолклорро ба ёд меорад, ки ин шайтонҳои хурдакаки хандаовар, гоҳе зишт, гоҳе баръакс хандаовару соддалавҳона, гоҳе кумак мекунанду гоҳе ба одамон зарар мерасонанд. Хикояи махсусан фаромушнашаванда дар бораи "Рохин ва коргари у Балда". Бо ин гуна "одамон" муомила кардан комилан мумкин аст. Ва дар ин ҷо онҳо танҳо медонанд, ки бо қубур сӯрох кунед.
  - Ки чони гунахкор ба национал-социалистон гуш надод? - Шохи шайтон калон шуда, ба як навъ нӯг ва тирк дар пора табдил ёфтааст.
  Вақте ки устухон дар сар мешиканад, он қадар дард мекунад, ки бо сухан тасвир кардан ғайриимкон аст. Аммо дар баробари ин, шуур хира нашуд, агар Олег Рыбаченко дар ҷисми оддии одам мебуд, бешубҳа аз шок мемурд. Ва ҳамин тавр ӯ як ламси дағалонаро ба майнааш ҳис кард, пас ҳаюло майнаҳоро нӯшидан гирифт. Вай ин корро охиста-охиста ичро мекард, гуё ки гуш карда истода бошад. Як деви дигар ба парма кардани нохунҳо шурӯъ карда, ба зери онҳо сӯзанҳои тез мезад.
  Олег Рыбаченко дод мезанад, дахонаш худ аз худ мекушояд.
  - Нагузоред.
  Аз забонаш гирифта мекашанд ва оҳиста-оҳиста аз тагаш дур мекунанд.
  Инчунин дард, вале каме дигар, ва дигар доду фарёд нест, танҳо гиряву нола.
  Шайтонҳо ҷаста карданро идома дода, аз паи нохунҳо шикананд ва оҳиста-оҳиста ин корро карда, аз азобҳо лаззат мебаранд.
  -Бузи бешо® насибаи шуморо ®амин тавр мегирад. - Эҳтимол як императори калон дар рутбаҳо фарёд мезанад.
  Олег Рыбаченко аллакай ба холати девонаворй расида, мавчи азобу укубатро фаро гирифт. Аммо шайтонҳо ақиб наменишинанд, онҳо аллакай ба кашидани дандонҳо шурӯъ кардаанд, сипас онҳоро парма карда, милки резиниро бо нуқта сӯрох мекунанд.
  -Чӣ тавр ба ин гуна бераҳмӣ ғарқ мешавӣ, оё онҳо воқеан модар надоранд. - фикр кард пионери шиканчашуда. Аз афташ фикрхои уро хонда, шайтонхо фарьёд заданд.
  - Модар нест, падар Гитлер-Шайтон.
  Баъд орди нав ёфтанд, пармаро гарм карданд, дандонхои охиринро бо буранда ба охир расонданд. Баъд навбати устухонҳо фаро расид. Онхоро бо точкахои аз гармо сурхшуда шикастанд. Пӯст дуддодашуда, устухонҳо сӯхтаанд. Ба назар чунин мерасид, ки дилаш дарояд, чун бомба таркад.
  Дар ин чо Олег Рыбаченко ногахон хис кард, ки забонаш калон шудааст ва чизе гуфта метавонад.
  - Ба хотири Масеҳ марҳамат кунед.
  Дар ҷавоб девҳо чӯберо ба даруни ӯ андохтанд.
  - Шумо гунаҳкор ҳастед ва бояд бидонед, ки Масеҳ ихтирои одамони бадбахт аст. Худоёи ҳақиқӣ аз ду нафар як нафаранд ва тамоми коинотро, инчунин фашистонро дар симои худ ва шабоҳати худ офаридаанд. Ва шумо одамед ва махлуқотро хонед, онҳо бояд бандаҳое бошанд, ки ҳар фармонро иҷро мекунанд ва хору зор мешаванд. Ту ғуломи ночиз ба ҳастии мо бовар накардӣ ва акнун ҳамаашро дар пӯсти худ эҳсос карда истодаӣ.
  - Акнун бовар дорам! - фарьёд кард пионери тарсонда.
  - Дер! - хитоб кард шайтон аз SS. -Шумо имконият надоред.
  Онхо Олег Рыбаченкоро азобу шиканча карданро давом дода, чандин бор пай дар пай шикастанд, сузонданд, баъд ба таври гайричашмдошт шифо ёфтанд. Баъд онро ба тарзи нав майда карданд. Сипас худи SS-шайтонҳо аз он хаста шуданд ва ӯро ба ҳаво бардошта, ба воситаи олами зеризаминӣ бурданд.
  "Бубинед, ки нофармон чӣ гуна ҷазо дода мешавад.
  Олег Рыбаченко духтаронеро, ки дар салиб маслуб шудаанд, дид. Бадани як вактхо зебои онхо хеле пора-пора ва хун мечакид. Хукҳои калон салиб мешинонданд, баъзан қурбониён меафтиданд ва хукҳо ба болои онҳо зада, гӯшти модаро пора мекарданд. Ин махлуқҳои бадбахт чӣ гуна азоб мекашиданд, ашки бо арақу хун омехта аз рухсораҳои баъзеи онҳо мерехт. Дар чашмонаш ноумедӣ медурахшид. Гӯё гадоӣ мекарданд: мо бегуноҳем, моро раҳо кун.
  Чаро ин бадбахтонро чазо мегиранд?
  Демон бо тамоми кувва ба пионер-писари пойлуч бо ломи сурхи тафсон ба пошна зада, суруд хондааст:
  - Амалҳои гуногун. Яке нисбат ба соҳибхона дағалӣ кард, дигаре гулдони дӯстдоштаашро шикаст, сеюмӣ аз алоқаи ҷинсӣ саркашӣ кард, чорумӣ ақибнишинӣ кард. Яъне барои расидан ба ин ҷо гуноҳи калон шудан шарт нест, гуноҳҳои хурд кофӣ аст.
  -Ва азоби онҳо ҳеҷ гоҳ тамом намешавад? - нола кард Олег Рыбаченко.
  - Ва ин барои Худои Мутаъол ва Фюрери раҳм аст. Агар Аълохазрат Адольф аввалин шуда фармони авф содир кунад, он гох онхоро ба чои дигаре гузарондан мумкин аст, ки он кадар дарднок нест.
  - Ба биҳишт!? - бо боварй гуфт Олег Рыбаченко.
  Марди SS нопок ғелонда шуд:
  - Барои шумо, приматҳо биҳишт нест. Фақат ҷойҳое ҳастанд, ки ҳар сония шуморо латукӯб ва азоб намедиҳад ва дар он ҷо шумо метавонед пас аз марг ба оғоёнатон хидмат кунед.
  Олег Рыбаченко аз даҳшат ларзида пурсид:
  - Ва одамонеро, ки чинояташон вазнинтар аст, чй интизор аст.
  Мо инро низ ба шумо нишон медиҳем.
  Шайтон бо калтак ба чашмаш зад, себҳо дарида, моеъ рехтанд, писарбача карахт шуд. Сипас, пас аз чанд сония ӯ қобилияти диданро барқарор кард, аммо ҳар як чашмак задан боиси хориши тоқатфарсо мешуд. Боз парвоз карданд ва махлукхои аз ин хам нафратангезтар ба пешвози онхо парвоз карданд.
  Олег Рыбаченко онхоро бодиккат аз назар гузаронд. Намуди зоҳирӣ воқеан ҳеҷ чиз нест: косахонаи бараҳна, бемӯй ва косахонаи сар; чашмони аз нури дӯзах сӯзонда; кутох, мисли бинии бурида, дар мобайнаш сиёх. Ва, шояд аз ҳама бадтарин - набудани ҷоғи поён, ки ба ҷои онҳо панҷ танчаҳои ғафси ситорашакл овезон ва ҳаракат мекунанд. Инак, вай ба Олег Рыбаченко часпида, дандонашро ба лабонаш андохта, бӯсаи машҳури худро дар хикӣ дод. Баъд чангча-дастони у устухонхоро шикаста гирифтанд. Нависандаи пионерй Олег аз дарди шадиди оринҷаш нафас кашид, буғумҳояшон пахш шуд.
  - Хамин тавр авлавият ме-шавад, биё ба ошно шавем.
  Рыбаченкои нависандаро канда, ҳаюло дасташро ба коса дароз кард ва он дарҳол аз шароб пур шуд. Вай вайро ба руи пионерй зад.
  Ман ҳатто дод зада наметавонистам. Гуё дар бинии вулкан оташ зада бошад, аз гирьяи у писарбачаи пионериро бедор кард.
  Мирабела, ки дар болои пойҳои харошидааш сари Олег Рыбаченко мехобид, танҳо аз ларза ларзид ва дар хобаш табассумашро идома дод. Духтари хушбахт, то даме, ки фашистон ба дузах афтоданд. Ин аст он чизе ки технологияи даҳшатноки онҳо ба даст омадааст - шумо бар фикрҳои худ қудрат надоред!
  Аммо ба ҳар ҳол, воқеият: пурбор ва дар айни замон хеле сард - ҳазор маротиба беҳтар аз хоби девона буд. Хунукй дар бача-пионер-нависанда, гуё шамол канда бошад. Бо вуҷуди ин, баъзан ӯ ҳатто мехост, ки бемор шавад, то ба ӯ раҳм кунанд, ба ӯ шоколад диҳад. Аммо агар шумо бемор набошед, ин як баракат аст! Писарак нафас кашид ва дасташро болои чеҳраи бориктараш, ки аз ашк тар шуда буд, давид ва одат кард, ки гӯё ваҳшати ҷадиди фашистиро танҳо дар хоб дидааст. Аз гуломй дида бадтар чизе нест, - аз дил гузаронд Олег ва ларзид. Маълум мешавад, ки чизҳое ҳастанд, ки дар муқоиса бо онҳо ғуломӣ танҳо дар сухан бадтар мешавад... Ҳарчанд, албатта, дӯзах шояд воқеӣ нест. Аммо чй мешавад, ки фашистон уро боз ба он чо ва бо шиддати аз ин хам зиёдтар баргардонанд.
  Онҳо занг намезананд. Ба хар кимат зинда мондан, аз ин краутхо маглуб шудан лозим аст. Ӯ ҳатто метавонад вонамуд кунад, ки шикаста бошад ё аз худ хоҳиш кунад, ки ба онҳо хидмат кунад. Албатта муваққатӣ!
  Аммо... ин аҷиб аст. Қариб дарҳол, чизе дар Олег Рыбаченко аз ин фикр саркашӣ кард. На мисли рӯзҳои гузашта, бо ларзишҳои ларзиши омехта бо тарс, балки оштинопазир ва хашмгинона исён карданд. Вай нафрати худро нисбат ба одамони СС, ки уро ва устоди лаънатии онхо Фюрерро дастгир карда буданд , на танхо дар сухан - хатто дар фикру хаёл пушонд. Ман тавзеҳот ё баҳона наҷустам. Аммо барои худам аниқ қарор додам: дар аввалин имкони воқеӣ давидан. Ва болотархо дода мешаванд ва акаллан хурдтарин фурсат мешавад, ба дигарон барои фирор кардан кумак мекунад. Чаро?! Зеро вай пешрав аст! Пионер бояд ба рафикони худ - аъзоёни комсомол ёрй расонад! Ва факат барои он ки вай хамин тавр мехохад, аммо фашист тамоман намехохад! Эх!!! Бо касе гап назанед ва бехабар аз олами зеризаминие, ки ба он афтода буд, давидан душвор аст... Олег Рыбаченко кохро реза карда, болиштро бо мушт кӯфт. Вай ғуломи Гитлер ва паллаи ӯ нахоҳад буд! Пионери Мамлакати Советхо: вай хору зорй ва дардро намехохад - бас аст ва хама чиз то ба марра мерасад!!!
  Баъзе духтарон аллакай аз хоб бедор шуда буданд... Бечорахо хаста шуданд, махсусан пошнаи шахр кафид.
  Аммо, афсӯс, шумо бояд вонамуд кунед. То он даме, ки ниқоби хоксорӣ дар бар дорад! Ман намехоҳам ба таҳхонаи Гестапо равам ва мушт задан ба рӯи он хушнудии бузург нест ...
  Аз ин рӯ, ӯ ҳанӯз имкони худро пайдо хоҳад кард.
  Аз ҳама бадтарин - ин гургҳои гургҳо. Чашмонро ба ёд овардам ва акнун, пеш аз давраи гул-гулшукуфон, ки хиссиёт тезу тунд мешавад, нависанда-писар-пионерй равшан фахмид: инхо аслан гургхо не, балки махлукхои зирактар, махсули мутатсия равонашуда мебошанд. Аз ҷойивазкунии генҳо - нисбат ба саворони SS таназзули онҳо хеле оқилтар аст. Саволе ба миён меояд, ки оё онхо аз одамони советй донотаранд?
  Он аллакай равшан шудан гирифт ва мо бояд шитоб кунем.
  Олег Рыбаченко ба паҳлуяш ғелонда, ба чор пой нишаст ва байни хобҳо ба тарафи девори кафида даромад. Он моҳирона сохта шуда буд, қавӣ, гарчанде ки сӯрохиҳо ва бе семент - шумо онро бе садо такон дода наметавонед. Деха хануз дар хоб буд, вале дар назди дарвоза оташ месухт ва дар назди он сояхо ба назар мерасид. Мотоцикл ва мошинхои зирехпуш дар кучо дида намешаванд... Посбонони махаллй, ё чй?
  Духтарон изи пои урён гузоштанд.
  Олег Рыбаченко ларзид - аз китфаш гирифта, акибнишинй карда, ба мудофиа тайёрй диданд. Аммо дар тафаккури фосила чашмони Аврораи сард медурахшиданд.
  Шайтони оташ пурсид:
  - Марди бемӯй куҷо меравад?
  - Ман бисьёр мехохам, ки ran занам, - оромона пичиррос зад Олег Рыбаченко, вале бо хашм. Ту мефаҳмӣ, ки чӣ тавр маро ба ин ҷо оварданд!?
  Аврора сард бо табассум гуфт:
  - Њол он ки ин гург®о моро мечаронанд... Њарчанд умуман гург не, балки чизе... - Духтар дар  усту ѓи тавзе®от парешон шуд. Баъд нобоварона илова кард. - Дар онхо чизи кайхонй. Ман худамро намедонам...
  Худи Олег Рыбаченко чунин хулоса кард:
  - Ба шумо иҷозат намедиҳад, ки тарк кунед!
  Духтараки сурхча китф дархам кашид.
  - Онҳо на танҳо медиҳанд, балки имкон ҳамеша меояд! То он вақт, қувваи худро ҷамъ кунед. Роди Офаридгор медидад, мо ба Крим омада, арвдои нацистиро руфта мепартоянд.
  Пагохй дар Крим офтобй ва хунук, вале бе-шамол шуд. Лойи борони дируза шабнамро гирифт. Хайр, зимистон бе чанг рафтан намехост. Сардиди ғавғо мисли нуқраи пароканда ва овезон дурахшон медурахшид, аммо ин зебоӣ ӯро нороҳат мекард. Гузашта аз ин, се писарбачаи дувоздаҳсола, нони қаҳваранг ва як дегчаи калонро бо бӯи хушбӯй, гӯё маҳбас наоварда оварда (аз паси яке аз мушоияти СС-и хеле бадназар бо косаҳо) ба духтарони дувоздаҳсола равшан фаҳмонданд. анбор-касемат, ки берун аз Хунук. Дуруст аст, ки худи онхо хам ба фарзандони зери истилои фашистй мувофик пои лучанд. Ҳатто чунин ба назар мерасад, ки чунин тартибот вуҷуд дорад, то ҷавонон пойафзоли худро камтар дарранд. Аммо онҳо наметавонанд дар ҳеҷ ҷое аз хона зананд.
  . БОБИ Љ 9
  Бо вуҷуди ин, ҳеҷ чиз, ин сармои воқеӣ нест, балки шабнам аст. Зимистон аллакай гузашт ва дар Қрим баҳор тӯфон аст!
  Олег Рыбаченко ногахон хост дандонашро тоза кунад. Дар даҳони даҳшатнок талх аст. Ҳатто бештар аз он - дастҳо барои харошидан дандон дароз карданд.
  Пионер ба суи дар давид, аз чо хеста, яхчаро шикаст. Онро дар ҷинсаш гузошта, хоидан ва туф кардан. Сипас боз да®онро ва боз бигзор фаввора. Дарҳол тару тоза ва, дар ҷони ман, бигзор loach дар моҳи апрели соли.
  Дар дег чизи моеъ - орд ва, аз афташ, занбуруг буд. Маҷбур шудам, ки онро аз канори косаҳо хӯрдам ва дар омади гап, табақ болаззат баромад. Дар ҳақиқат бо ҳавас, на танҳо бо гуруснагӣ. Эскорти таназзули SS бо тамоми даҳони рахна ва ғамгинаш ёш зад ва хоболуд ба атроф нигарист. Аммо акнун онро печонед ва дар сари Олег Рыбаченко ногаҳон нони украиниро хоидан фикр кард.
  Аммо вай ба куҷо меравад? Онҳо бо як рота ва ҳатто бо гарнизони маҳаллӣ фаро хоҳанд гирифт. Ва барояшон аз ин бадтар мешавад... Дар он руъё - дар он чое, ки фашистон онро мисли шланг партофтаанд.
  Ки вай ахмак аст, ки худро ин тавр фош кунад... Худашро не, дигар духтарону се бача. Бале, худам хам - вай то хол ба мамлакат фоиданок аст.
  Олег Рыбаченко ба андеша даромад. Масалан, як ҳавопайморо гирем, оё он бояд дар тарҳрезии он дюралюмин дошта бошад? Оё мумкин аст, ки онро пурра аз чӯб сохтан, аммо ба он сахтии титан дода шавад! Аз ҷиҳати назариявӣ, дарахт дар формула ва молекулаҳои худ чунон валентӣ дорад, ки он воқеан метавонад аз титан аз ҷиҳати қувват бо вазни камтар бартарӣ диҳад.
  Ҳамин тариқ, ҳавопаймоҳо манёврро илова мекунанд ва зинда монданро ба даст меоранд.
  Бале, ва камарбанди тирро ҷангиёни дараҷаи олӣ сохта метавонанд ва чунин танкҳо ...
  Шумо онҳоро вайрон намекунед. Ҳатто "Паланги шоҳона", ки дар рӯъёҳо дидааст, ноком мешавад. Танкхои мо бошад, аз хок наметарсанд. Ва аз ин рӯ, снарядҳо онҳоро намегиранд.
  Олег Рыбаченко хурокхурй карда, аз хохари дар дасташ буда, бо овози тахеин пурсид:
  - Гӯш кунед, агар шумо хокро бо реактивҳо дар оби региа пайваст кунед, шумо чӣ гуна натиҷа мегиред?
  Маргарита дарҳол ҷавоб дод:
  - Тамоку... - хайрон шуд духтар. - Шумо чӣ кӯшиш кардаед?
  Олег Рыбаченко бо пичиррос гуфт:
  - Рохи зиёд кардани кувваи дарахтро чустучу мекардам. Ва ба ман бовар кунед, ҳавопаймои ман имкони амалии бе қисмҳои металлиро нишон дод!
  - Шумо Ломоносови хакикй Олег хастед... - Хохари огуш ангушташро ба лабонаш гузошта, аз пешонии писарак бусид.
  Дар ҳоле ки онҳо хӯрок мехӯрданд, ду мушовири дигари SS наздик шуданд. Бо онхо генерали дирузаи немис буд. Дар паси у ду чанговар - як чавон ва духтаре, ки симои гуворо доранд. Инчунин SS, аммо аз бахши дигар. Дар ин чо хар панч нафар кружкахо доштанд, ки дар даст чизе сигор мекашид. Ва боз як фашисти чавон шарики худро овард. Аз байни каземат буи буи дорчину асал, харбузаю себ шино мекард. Генерал бо оханги саволомез гуфт:
  -Биёед духтарҳоро дарҳол ба дор овезем ё аввал кайф кунем!
  Асирони гирду атроф хандиданд ва ҳатто аскарони SS дастгирӣ карданд ва генерали муйсафед ин қадар содда хандиданд ва даҳонашро мисли булдог бо дандонҳои ҳайратовар қавӣ ва дароз, бутун ва калон, мисли аспсавор кушоданд.
  Шояд девона бошад, ки духтарон ба ин ханда ханданд, аммо... Ин беҳтар аст аз гурришу ашк ба фашистон.
  Олег Рыбаченко ба андеша даромад: онхоро дар ин чо мемонанд ё боз меронанд? Хуб, дар асл, дар гузариши онҳо чӣ маъно дорад, агар чизи асосӣ таҷрибаҳо бошад, ки ҳадафи дақиқ надоранд. Чаро немисхо хангоми рондани техника сузишворй месузанд. Ва агар онҳо ҳадди аққал ба ҷое расонида шаванд, пас шояд чизи соддатарро ихтироъ кардан мумкин аст. Ба мошинҳои боркаш ё қатораҳо бор кунед. Бале, ва як ҳавопаймои нақлиётӣ, агар таҷрибаҳо ин қадар муҳим бошанд, чаро пушаймон мешавед?
  Чӣ маъно дорад, ки гӯсфандонро дар занҷир мебаранд. Ё онҳо истодагарии худро месанҷанд? Дарвоқеъ, ҳеҷ кадоме аз духтарон то ҳол наафтидаанд. Бале, дар давраи гузариши аввал афтоданд, аммо чизе нашуд. Пас чаро ҳоло тафтиш кунед?
  Ё шояд тобоварӣ аз таъсири дастгоҳҳои бесобиқа беҳтар шавад. Оё ин таъсир чен карда мешавад? Ва аз ин рӯ, онҳо пои луч, қад-қади роҳи печида мераванд ва маълум нест, ки ба зудӣ ба макони мушаххас бирасанд?
  Ва ин мантиқист - агар шумо озмоиш кунед, пас то ба охир. Ва барои санҷидани хурдтарин нозукиҳо. Бигзор, чи тавре ки мегуянд - хама чиз нафъ мебахшад.
  Шояд аскарони онхоро хамин тавр ба асорати советй ва ба Сибирь бадарга кардан тайёр карда бошанд!
  Дар паси ин ҳама фикрҳо Олег Рыбаченко лаҳзаеро аз даст дод, ки онҳо онҳоро занҷир зада, ба таври дағалона тела доданд. Такрор модари дард аст! Гили яхбаста бо пораҳои ях бараҳна, пойҳои кӯдакон мисли шишаи шикаста.
  Маргарита бо гайрати калон бародари чанговарашро ташвик кард:
  - Массажи хуби рӯҳбаландкунанда, чунин аппликатор бо сӯзанҳо, ки маликаи барфӣ ба мо додааст!
  Олег Рыбаченко низ тамасхур кард:
  -Дарди даҳшатнок нест ва ҳатто он чизе, ки боиси он мешавад - бадтарин чизе, ки ҷасоратро аз даст медиҳад, тарси дард аст!
  Боз як шиканҷаи нав, дурусттараш кӯҳна - хуб, ҳисоби таҳқир бештар хоҳад шуд. Ҳа, ғалабалар ҳам.
  Баъд аз ҳама, ӯ, ҳамин тавр, одат мекунад, ки тоқат кунад ва ҳатто беҳтар аст, ки агар имкони қасос гирифтан бошад!
  Ва шояд кӯшиш кунед, ки барои шодмонӣ суруд хонед. Ин танҳо ангезаи аввалини гирифтан аст.
  Деха кайхо боз бедор буд. Корвонро танҳо кӯдакони ҳама ҷо гусел карданд. Нихоят: аллакай дар чангал яке аз онхо ба сари фарбехи колонна поруи тару тоза андохт ва тамоми кудаки пойлуч бо ханда шитофт. Ва аллакай дар паси канори он ман ба писари қоматбаланде дучор омадам, ки тақрибан чордаҳсола буд. Асирони бемадор, вале зебо, ки дар даст найза доштанд ва ду саги сафеди лоғар, ки дар паҳлӯи соҳибаш меистоданд, бо ҷингилаҳои сиёҳ ва либосҳои чиркин, мӯзаҳои чиркин, базӯр пайдо шуданд. Дасти рости писарбачаи сиёхчашм бо латтаи хунолуд печонда шуда буд, умуман вай бепарво ва бепарво менамуд. Равшан аст, ки цыганҳо ё ҳатто цыганҳо: гардан, дастҳо ва гӯшҳо бо гривени ғафси печида, остинҳои азим ва гӯшвор оро дода шудаанд. Пас аз он чор писарбачаи сиҷҷини хурдсол пайдо шуданд - бо талош, вале бо хушҳолӣ хуки азимро дар кашола кашола карда, ҳангоми дидани раҳпаймоӣ дар ҳамон ҷо яхбандӣ карданд.
  Онхо бо ангуштон ишора карда, хуштак заданд. Дар хакки асирони нимчабха шӯхиҳои зишт шунида мешуд. Гузашта аз ин, як матои ошкоро сеошёна.
  Мардони SS дар ҷавоб наъра заданд ва ҳатто ба тирпарронӣ шурӯъ карданд, ки бефарҳанг буданд
  кӯдакон имову ишораҳои қабеҳ нишон медиҳанд. Чунин ба назар мерасад, ки дар Олмон нишон дода шавад.
  Писарбачаи калони сиган ба панкхо чизе дод. Онхо ногахон ором шуданд
  Хомуш бошед ва оромона бархезед.
  Мирабела бо пичиррос гуфт:
  - Шояд писари барон! Гарчанде ки ин чӣ аҳамият дорад?
  Олег Рыбаченко мантикона кайд кард:
  - Гитлер аз сиганхо нафрат дорад. Бинобар ин, сығанҳо иттифоқчиёни мо ҳастанд. Аммо бо чунин рафтори онҳо оилаи Ромулусро беобрӯ мекунанд!
  Олег Рыбаченко аз рох гузашта истода, ба чашмони кабуду танги пешвои сиган дучор омад. Ифтихор дар онҳо буд - ғурури модарзод ва бешууронаи ҷавони дарранда, ки ҳанӯз дар зиндагӣ мағлубиятро надониста буд. Нафрати амиқ вуҷуд дошт, аммо на нисбат ба Олег ва на ба асирони занҷирбанд.
  Нависандаи пионерй аз пешвои озод пурсид:
  - Биёед ба Фриц нафас диҳем! Оё мо сагҳоро мезанем?
  Ӯ кӯтоҳ ҷавоб дод:
  - Тобут аллакай фармоиш шудааст!
  Ва онхо беихтиёр дар сармо кадам заданд, чунон ки пионерон мегуянд, мо укоб хастем, харгуши кур не.
  Олег Рыбаченко ҳатто тасмим гирифт, ки барои пурқувваттар суруд бихонад, ҳатто агар он то ҳол шунида шавад. Шумо бояд худро барои ғалаба омода кунед;
  Раъду барк ба амал меояд ва шоххо гурриш мекунанд
  Ҷаҳон боз дар ҷанг аст!
  Дар он чо отряди мо аз Октябрь буд,
  Вакте ки лашкар ба Ватан хучум кард!
  
  Галстук баста - Фриц дар назди Москва,
  Волейболҳои таппонча бо оташ пошида шуданд ...
  Бо духтари пойлуч хандак меканам,
  Барои мухофизати наздик шудан ба дили Россия!
  
  Касе кушта мешавад, аммо Ленин зинда аст,
  Дар хар табассум ва хар табассум!
  Овози карнай пурқувват аст - ба зудӣ дар маърака,
  Мо пешравони шуҷоати оташин ҳастем!
  
  Танкҳо фурӯзонанд, Фриц капут,
  Мо далерона задем - фарзандони халк!
  Катюшаи даҳшатбор зиштро нест мекунад -
  Мо ҳамду санои Парвардигори бузург - Род!
  
  Мо таваллуд шудаем - ғолиб шуданро медонем
  Тарсонагӣ авфнопазир аст!
  Аз имтиҳон гузашт - ба таври возеҳ дар панҷ,
  Хуб, Адольф ба раке қадам гузошт!
  
  Сарбози рус қаҳрамони ҳақиқӣ аст,
  Вай калимаро намедонад - AWOL!
  Бидон, ки ту бо орзуи сурх таваллуд шудаӣ,
  Мо метавонем гурги сахтшударо ба кор андозем!
  
  Сталингради мо, Ленингради мо,
  Ҳама ҷо сарзамини муқаддаси бузургон аст!
  Снарядҳо мисли жолаи хашмгин мезананд,
  Ва пионерон бо Ватан муттахиданд!
  
  Мо метавонем, ман бовар дорам, ки ба Миррих парвоз кунем,
  Мо метавонем ба Венера ракета созем!
  Хайр, фашист ба чашми ту корд мезанад,
  Дар имон касе аз рус пурқувваттар нест!
  
  Шикаста, ба устухони Фриц бовар кунед,
  Мо ғолиб мешавем, ҳоло ҳам мо гуруснаем!
  Ҳайвони девона кӯфта мешавад,
  Хайр, галаба дар май гарм меояд!
  
  Барои модар гиря макун, ашк нарез,
  Агар бимирам, маро коммунист шуморед!
  Ба худ раҳм кард, мисли ширеше вайрон,
  Фацат ба фашистон фоида мебахшад!
  Дар болои барф роҳ рафтан душвор аст, аммо хушбахтона, лой ба қадри кофӣ зуд об шуд.
  Ва он гоҳ, ҳама чиз, мисли пештара. Мунтазам тавассути кӯчаҳои қафои кӯҳистон, канорагирӣ аз маҳалҳои аҳолинишин, бо поймолкунӣ, қариб дар давра.
  Не, онҳо роҳ мерафтанд, агар шумо ба Офтоб бо як намуди спирал нигоҳ кунед. Дар самти Севастополь ва ин бешубҳа.
  Аммо дар айни замой сутун хамоно камон меистод. Транспортёрхои гурриш, локаторхои пургавго. Ва боз озмоишҳо.
  Онҳоро дубора ба каземат бурданд, танҳо ин дафъа ба хунрезии пештара. Хатто буи пору нарафтааст.
  Аммо хошок бисьёр аст, хоб нарм мешавад. Занҷир бе маросимҳои нолозим ва амр дод, ки барои хӯроки шом интизор шавед.
  Ва онҳо воқеан эҳтиром мекарданд: панҷ зани маҳаллӣ пайдо шуданд, ки консерваи калони пур аз шӯрбои шириро бардоштанд.
  Маргарита ҳайрон шуд ва капитан Наташа пурсид:
  - Дар ҷумбонидан ё бе ҷумбонидан мӯъҷизаҳо вуҷуд доранд. Аммо дар ҳақиқат, ё немисҳо нисбат ба таблиғоти мо хеле меҳрубонтаранд ё мо паррандагони арзишмандем!
  Аврораи сурхмӯй дағалона гуфт:
  - Аз ҳад зиёд худатро таъриф накунед! Ба хукхои Гвинея хамеша бо хуроки мутаносиб хурок дода мешавад.
  Олег Рыбаченко ба чои нодуруст гузоштааст:
  Ва ҳатто бештар хукҳо! Ҳамин тавр, ин вазн зудтар ба даст омад!
  Ҷанговари сурхрӯй тасдиқ кард:
  - Ҳақиқат аз даҳони кӯдак мегӯяд! Аз кафшери саховатмандона шод нашавед! Хусусан, ки вай дар зиндон аст!
  Олег Рыбаченко ба таври мантикй таклиф кард:
  - Бехтараш мехурем, баъд мебинем!
  Дар шӯрбо вермишелӣ ғафс шино мекард ва ҳатто асал низ ба назар мерасид. Ва нони хеле тару тоза, хушбӯй оварда шуд. Чунин аст, ки онҳо дар курорт ҳастанд. Дар анбор гарм аст. Ва ба назар гиред, ки баҳор аллакай баргашта, зимистони модарро ба як тараф тела додааст.
  Олег Рыбаченко косаро нушида, баъд дид, ки банкаи калон хануз холй нест, боз талаб кард.
  Баъд аз ин хам ба у ва хам ба духтарон хоб чун мавч аз афтидани метеорит омад - ногахон ва ногузир.
  Терминатори зомби аз қафо ҷаҳид. Ман хатто ба Дмитрий Баранов дилам меояд. Тир рост ба мобайни синааш расид. Аммо зомби қаблан маҳкумшуда пай намебарад ва оташ мезанад.
  - Бадани ман ҳама барвақт мурдааст ва сурб зиёдатӣ ба ҳеҷ ваҷҳ, бор намекунад. - табассум кард Дмитрий, вале чунон дахшатнок, мисли одами мурда.
  - Фу ва даҳшат! Ба ман Ҳадесро ба хотир меорад. - ман пайхас кардам, хитоб кард Маргарита.
  Аврораи сурхчатоб дар зинаи болои купрук хобида, на танхо баромадгох аз купеи харбй, балки кисми зиёди коридорро хам зери оташ гирифт. Аз ин ҷо бачаҳои рангорангро, ки аз кабинаҳо бо оташ ҷаҳида мебароянд, тоза кардан қулай аст. Дар айни замон, ба ӯ лозим аст, ки худаш ҳаракат кунад ва мавқеи худро иваз кунад:
  - Парво нашав, хохар Маргарита, аллакай аз сад душман кам аст. Мо ягон хел идора мекунем!
  -Ҳафтод камтар бошад ҳам, ман як "садои баланд" сар мекунам! - хирс-комсомолец фу-шашро бардошт.
  - Ба утоқи муҳаррик ҳаракат кунед, душман метавонад дегҳоро тарконад ва кӯшиш кунад, ки киштиро зери об гузорад! - Холо "Аврора-и сурх" ба ташвиш афтода-аст. Аммо, албатта, вай бадтар напаррондааст, баръакс, вай онро мисли занг бо арра тоза мекунад. Ва хун аз бӯсаҳои нобудии вай - ванна бо баррел!
  - Биё! Бо мурватҳо! Маргарита ибораеро аз мультфильми дустдоштааш гуфт. Аниқтараш, мультфильме, ки дар ин воқеияти фашистиро бераҳмона таҳриф кардааст. - Ҷасадҳои мурда!
  Комсомолка чун гирдоби нобудшавй аз долон кадам мезад. Дар ин ҷо бахшҳо, дарҳои титанӣ, қисмҳои оҳанӣ ҳастанд. Зомбиҳо дар паси вай ҳастанд. Вай пинхон наме-шавад ва дар ин чо навбат меояд. Туфангчаи М-18, калибри 7.45. Он маҳз дар пеши дил мезанад. Ҷинояткори зомби афтида мешавад, меафтад, аммо баъд аз ҷой бармехезад. Граната мепартояд.
  - Хайр, шумо ва мачо-раи бехамто. Маргарет ҳайрон.
  Ана, комсомолка дари зали моторро куфт. Диски бумеранг бароварда, чанд нафарро буриданд. Боқимондаашро вай бо як задани ханҷар анҷом дод. Ҷасади як ҷанганда бо хусусиятҳои японӣ ба буғи ғафс афтод. Дарҳол даҳони ӯ сӯхта шуд ва аз шок худашро аз даст дод ва шояд ҳатто канда шуд.
  - Тозакунй нагз давом дорад! - ба Маргарита хабар дод.
  -Ман ҳам хато намекунам! - Ҷавобҳо, шодӣ Аврора. Аз боло садои тирпарронии дуру дарози пулемёт, баъд боз ду садои дигар шунида мешавад. Комсомолдухтар тирпарронй карда, харифро мачбур мекунад, ки хомуш шавад.
  - Аз ҳар тараф рахна кунед. Мисли он ки шумо дар бозии Аннихилатсия ҳастед. - вазида шайтони оташин.
  -Ман ҳам ҳаракат мекунам. Якчанд ҷасадҳо намоёнанд. Вале харифони асосй аллакай ором шуданд. Маргарет хабар дод.
  Порчаи граната Дмитрийро захмдор кард. Он аз қафо сӯрох шуда, аз қафо парвоз мекард. Маҳбус Баранов танҳо ангушташро ба лабонаш пахш кард:
  -Фирьёд накун, ба ман зарар намерасонад.
  - Дар гармо пеш аз хола на-рав!.. - гуфт вай чашми росташро парида Маргарита.
  - Ман гӯш мекунам! - Аммо зомби тамоман баръакс амал кард.
  Маргарита аз долон гузашт, боз як таркиши дигар, доду фарёди касе, ки гӯё мехҳоро кашида истодаанд, гранатаи вазнин таркид.
  Аврора пои урён гурезаҳоро кушта, ба кабина даромад, яке, дигаре, сеюм. Танхо дар чорум мехостанд уро бо оташ бирён кунанд, вале комсомолдухтар аз онхо пеш гузашта, душманонро мачбур кард, ки абадй ором шаванд.
  - Кам шуда истодаанд, вале баъзеашон дар хучраи назди анбор пинхон шуданд. Аврора фарьёд мезанад. - Партофтани граната хатарнок аст, тамом.
  - Ба овози капитани ин бадбӯй, ҷӯйбор тақлид кунед. - маслихат дод Мирабела Коршунова. Онҳо онро барои шумо мекушоянд ва сипас онро бо як таркиш бодиққат бурида мепартоянд. Стингҳо набояд ғарқ шаванд. Ман ҳоло дар паси муҳаррик ҳастам, бо истифода аз бумеранг. Порчаи граната Димаи сахтро захмдор кард. Он аз қафо сӯрох шуда, аз қафо парвоз мекард. Маҳбус Баранов танҳо ангушташро ба лабонаш пахш кард:
  ng, ман боз се бор гирифтам.
  Аврора бо нигаронии воқеӣ хиҷир зад:
  - Офарин, ба наздикй вертолётхо пайдо мешаванд, аз ин хам бадтар мешавад.
  Дар ҷавоб ғавғо:
  - Мисли он ки шумо намедонед!
  & Flame Devil Terminator розӣ шуданд:
  -Медонам, умед ҷонро гарм мекунад!
  Гранатхои сабуку садоии МЕ-198 ба суи Аврора парвоз карданд. Комсомолка ба пешвози онхо шитофт ва онхоро бо танаш дафъ кард. Майдони шаш санг мисли каучук кор карда, гранатахоро баргардонд. Боз ҷасадҳо парвоз мекунанд, ҳатто аз ҳисоб кардан хаста шудам.
  Комсомолдухтаре давида, дар кунчи худ хобида, тир холй мекард, онхоеро, ки аз кафо даромаданй мешуданд, даравидааст. Дар либоси ҳайвонӣ як тип пайдо шуд, аммо Аврораи девонавор ӯро интизор буд ва боре вай бо ҳамон гранатомёте, ки аз сарбози янки афтода буд, парвоз кард. Тир хеле пурқувват аст ва дар қисми осебпазиртарин - визор. Фарши сараш дамида, матои азими филизй, ки дар зиреҳ занг зада буд, фурӯ рехт.
  - Шумо бояд бихӯред! - тамасхур кард мурги Аврора.
  Акнун комсомолка ба анбор наздик шуда, ба овози командир таклид карда гуфт:
  - Ман захмӣ кардам! Муҷоҳидин аз паси ман ҳастанд! Бигзор ин фармон ворид шавад.
  Хуб, кӣ ҷуръат мекунад, ки итоат накунад. Комсомолдухтар ба шифт чахида, худро эмин гирифт ва аз болои дар тир холй карда, нуздах нафар чанговарони тарсондаро нест карда, ба сари онхо зад.
  - Давраи якуми тоза кардани чои хавфноктарин ба охир расид. - эълон кард комсомолка.
  Дар паҳлӯи Маргарита таркиш ба амал омад ва ӯ ба дари кушод ҷаст. Дар ин анбор аз он бӯи металли сахт сӯзон меояд ва маводи таркандаро сӯрох мекунад. Каси дигар кӯшиш мекунад, ки "дарида" кунад ва меафтад. Ду бача, ки ошкоро нобино буданд, дастонашонро бардошта, ба забони англисӣ фарёд мезананд:
  - Тир накун! Биёед таслим шавем! Моро ба номи конвенсияи Женева раҳо кунед.
  Мехрубонтарин Маргарита Коршунова наметавонист, ки силоҳбадастонро бикушад ва аз ин рӯ, бо пахшкунии муқаррарии ангуштонаш онҳоро хомӯш кард. Овози чанговари хирс пушаймон шуд:
  Мо ҳоло ҳам чунин писарони ҷавонем. Хуб, ба шумо ин артиши НАТО барои чӣ лозим аст. Агар шумо худо накунад, як иғво ташкил кунед, мо шуморо мисли гурбачахо пахш мекунем. Бигӯед, Аврора норанҷӣ, мо қариб ки тозакунӣ ба охир расидем.
  - Душман пинхон шуда метавонад. Кӯшиш кунед, ки гӯш кунед ва нафаси ташвишоварро гиред, ва бӯи мо аъло аст! - ғазаби сурхрӯй дидаву дониста баланд хурӯш кард.
  - Бале, бӯи бӯйро ба худ кашидам. Ҷасадҳо ба пошидан шурӯъ мекунанд, пас қобилиятҳо бар зидди мо бозӣ хоҳанд кард! - Мирабела худро ба худ нишон дод, аммо бо овози баланд гиря кард.
  Комсомолецхо аз назди кабинахо гу-заштанд. Аврора махсусан тез давида буд. Ана буи адреналин, инак се муборизи тару тоза. Омода, дар камин яхбаста.
  - Ин чидди нест, - Дар чавоб садои тир аз як РПГ баланд шуд. Снаряд аз наздаш парвоз кард, вале як кисми пластинкаи зирехро сурох кард. Бо вуҷуди ин, ин қудрат барои тирандозӣ бар зидди T-7 пешбинӣ шудааст. Комсомолка кариб кур-курона диск-бумеранг партофт, касеро бурид, доду фарьёд ба гуш расид. Вай бо як-ду тир даромада, далеронро кушт. Дигарон фарёд заданд:
  - Мо хам таслим мешавем!
  Аврора аз ғазаб бо пои урёнаш чунон зад, ки якбора се зарба зад.
  - Некӯаҳволии мардумро вайрон кунед! - гурусна зад комсомол-терминатор.
  Танҳо як ҷавони маҳкумшуда ба по монд.
  Маргарет дар нигоҳдорӣ низ ба муқовимат дучор шуд. Дар роҳ вай як сарбозеро, ки бари сабз дошт, паррондааст. Онхо нидо мекарданд: "Даст ба даст!".
  Маргарита бо гурриш ҷавоб дод:
  - Барори кор! - Техникаи "чанги дугона"-ро ичро кард. Дар натича гардани бертаи сабз шикаста шуд.
  Ман гранатаҳоро гирифтам, дар ин ҷо каме бехатартар шуд, даҳҳо аскарон аз афташ кӯшиш карданд, ки қоидаи разведкачиёнро дар амал татбиқ кунанд: зинда мондан ба ҳар сурат. Аммо ба Маргарита ҳатто ин бозӣ ба таври худ писанд омад:
  - Хайр, агар исрор кунед. Биёед ба бейсбол равем, амрикоии дӯстдоштаи шумо, нақши кӯза.
  - Агар хоҳед, ман онҳоро мебинам, ки бозӣ мекунанд! Аврораи сурхча хандид.
  - Зид нашав! Қотили малламуй боз ҳам баландтар хандид.
  - Ман аз долон рафтам, хануз кабинахои тозанашуда хастанд. - Комсомолка аллакай харакат мекард, таркишхои кутох ба гуш мерасид, онхо охирин буданд. Аврораи нотарс хатто худро пинхон накарда, бо ифтихор синаи худро пуф мекард.
  - Ман мисли роботи терминатор ҳастам. -Танҳо дар ман ҳатто дандонҳо боқӣ намемонанд.
  Комсомолдухтар хомушона аз зинапоя фуромад. Рефлектори инфрасурх ба кор андохта шуд. Ман кабинаҳоро тафтиш кардам. Чунин ба назар мерасад, ки онҳо ҳоло ҳам ҳаракат мекунанд. Аврора чусту чолок аз болои ҷасадҳо қадам зада, мисли кану ё ниндзя ҷаҳид. Вай намехост, ки лавозимоти ҷангиро сарф кунад ва ӯ танҳо ба кабина парвоз кард. Вай бо ханҷар роҳ мерафт, ва душманон хомуш шуданд. Сипас ба тактикаи навбатии монанд.
  Маргарита хам вактро бехуда сарф намекунад, гранатахоро ба камон каҷ мепартояд. Як таркиш баъд дигар. Сарбозе, ки аз пораҳои пора хӯрда буд, аз долон давида баромад ва ба диски бумеранг дучор шуд.
  - Ва ин ҳам он ҷо! Маргарет ҳайрон шуд. - Чӣ тавр ҳамаи шумо тундро дӯст медоред.
  Дар пеши вай зомбиҳои ҳанӯз рӯҳафтода нашуданд. Вай аз автомати исроилӣ, ки зоҳиран дар байни тӯҳфаҳо гирифта шуда буд, бо номи пурқуввати "Армагеддон" оташ кушод. Ва аз афташ касеро гу-зошт, тирхо аз пахлуяш канда шуда, доги нави хунро канда партофтанд.
  Маргарита бӯи ҷасадро аз зомбиҳо гирифт, вай равшантар мемурд. Дар ин ҷо боз як тир ва пораҳои устухонҳои гӯл боз мерезанд.
  Маргарита дар атрофи долон давида, аз самолёти асиршудаи М-18 тир холй мекард. Хеле бад шумо бояд дубора бор кунед. Аммо шумо метавонед гранатаҳои дастгиршударо истифода баред. Ба худат пушаймон нашав. Духтар бо ангуштонаш пойҳои урёну духтарчаашро бардошта, онҳоро ба таври хос мепартояд.
  "Лимонхо" парвоз карда, рудахоро печутоб медиханд. Ҷасадҳо намоёнанд ва ҳама чиз ором аст. Набояд ҳеҷ кас зинда монд.
  Чунин ба назар мерасад, ки онҳо ором шудаанд. - мегуяд комсомолка.
  Agile Aurora тасдиқ мекунад:
  - Ман дар роҳ ҳастам. - Скаути терминатор бо як даста дигар сару кор дошт. Ҳоло тафсилот боқӣ мемонад. Мисли рӯбоҳ, ки харгӯшро шикор мекунад, ба дари охирини тарафи чап медавад. Вай ҳатто месуруд:
  -Дар шогирдонам хоби даҳшатангез ҳукмфармост, туро зарбаи пулодӣ пахш мекунӣ! Ман тухмҳои Ремборо тир мезанам ва устухонҳоро майда мекунам! Ман ҳамаро ба ҳайрат хоҳам дод!
  Аз он чо граната ба долон мебарояд. Аврора ваҳшиёна ӯро ҳангоми рафтанаш меафтонад. Таркиш, порахо парвоз мекунанд. Дигаре ба девор бархӯрд, парида, бо даст идора карда ба ақиб парвоз кард.
  Дар ифтитоҳ гулӯла кард. Фарьёдхо шунида мешаванд. Комсомолка ба кабина нигарист. Офицер кушиш мекунад, ки кувваи худро чамъ кунад. Сурати даҳшатнок.
  Бале, шумо худатонро ҷазо додед. - Даshing Аврора бо ҳисси марҳамат анҷом дод. - Умуман, ба назари ман, гранатахо аз чихати эстетикй писанд нестанд. Бо вуҷуди ин, аз як мушти оддӣ беҳтар аст. Кабинаи охирин тоза карда шуд! Саломатӣ, Маргарита?
  - Маҳбусро кашола кардан! - гуфт комсомолка. - Чунин ба назар мерасад, ки ҳамааш тамом шудааст.
  Аврора ба воситаи радио ба вай занг фиристод:
  - Маро гӯш кунед Дон Кихот. Мо навакак амалиётро ба охир расондем, хама чиз тоза шуд, мо метавонем десанти командаро ба чо орем.
  - Киштии зериобии миниатюрӣ дар роҳ аст. Аммо бо чархболҳои Blink кор карданро фаромӯш накунед. - Овози металлӣ, буриши кунд ба назар мерасад.
  - Албатта, мо аллакай онхоро интизорем. - ба итмом расонд хайвони сурхпуш.
  Се "Сачков" дар хакикат омада, ба наздикй омада буданд. Маргарита ва Аврора як RPG - "суперкобра", аналоги RPG бисту нӯҳ ва шашро гирифтанд. Се гранатомёт тайёр карда шуд. Мухим аст, ки душман масофаро махкам карда, суръатро суст кунад. Пеш аз ҳама, "Нет" кӯшиш мекунад, ки пасттар равад, то саҳни киштӣ ва роҳзанонро, ки ҷуръат карданд, ки ба беҳтарин артиши ҷаҳон ҳамла кунанд. Варианти такмилёфтаи Net дорои силоҳҳои пурқувват аст, на зиреҳи бад ва се пропеллер. На ҳар як комплекси зиддиҳавоӣ онро қабул мекунад, шумо мебинед, ки мушакҳои термикӣ чӣ гуна ҷавоб медиҳанд. Бар зидди гардиши RPG чӣ бад аст? Он чизе, ки худ ҳидоят намекунад. Пас аз он баромадан душвортар аст. Бо вуҷуди ин, духтарон ҳадаф мегиранд, пешқадамро ба назар мегиранд.
  Маргарита боз дуо мекунад. Охир, бачахои хуб дар вертолётанд. Аллакай пӯст ҷунбиши майсаҳоро ҳис мекунад. Дастрасии шамол форам ва ташвишовар аст.
  - Э, боз як асари санъатро вайрон мекунам! Як тасаллии ҳарбӣ!
  Аврораи шод табассум кард:
  - Аз хамаи асархои санъат махз шохасархои харбй бештар дар хотираи одамон махкам чой гирифта, бештар ашк меоранд!
  - Дуруст! Расми бо хун навишташуда: аз равған равшантар аст ва хеле сусттар пажмурда мешавад! - Маргарита аз бераҳмии маҷбурӣ ғамгин шуда, розӣ шуд. Пас, ҳама чиз ба инобат гирифта мешавад, шумо метавонед тир!
  - Бигузор адолати Техас пойдор шавад! - Мисли харвакта Аврора шухй худро гум накардааст.
  Снарядхо шиками мошинхоро пора-пора карданд. Табдилчаҳо ба пораҳои хурд пора-пора шуданд. Шайтони оташ якбора аз ду даст тир холӣ кард ва аз ин рӯ ҳар се мошинро пӯшида буданд.
  Порчаҳо ба духтарон нарасиданд, аз пеш парвоз мекарданд.
  Аз дур Кара-132 пайдо шуд. Самолётхои аз Аргентина харидашуда дар баландии баланд парвоз карданд. Дар парвози девонаашон ба нобиноён тир мепарронданд.
  - Ин боз як бачапартой аст. Маргарет пай бурд. - Кам шудани ақл.
  Комсомолеци сурхчатоб розй шуд:
  - Ба гумонам, ҳа! Онҳоро аз RPG хориҷ кардан душвор хоҳад буд.
  - Ба ҳар ҳол ман кӯшиш мекунам! - Маргарита, ки акнун мехрубониро фаромуш карда, ба газаб омад. - Аммо аз дигар гранатомётҳои хашмгинтар ва дурпарвоз, ки бар зидди танкҳои вокуниши зуд сохта шудааст. - Комсомолеци малламуй аслихаи таъсирбахш нишон дод.
  - Ё шояд хосиятҳои беҳтаршудаи "нешиҳо"-ро бисанҷед? - пешниҳод кард, дандонҳояшро аз марворид Аврора.
  - Ба ин хел харочот сарф кардан сад афсус! - гуфт Маргарет.
  - Ба ҳар ҳол, намоиши беҳтаршуда хоҳад буд. Бигзор бачаҳои мо ҳамзамон як назар андозанд. - Хирс-терминатор ханҷаре бо ангуштони кандашудаи пояш партофт, нӯги он рост ба чашми марди сиёҳпӯст сӯрох шуд, ки мехост аз паси қубур ба берун нигоҳ кунад.
  - Пас танҳо як Стингер, ва ман бо гранатомёт меравам. - чавоб дод рафики равшан.
  - Хуб, биёед ин корро кунем. Аврора ба суи анбор шитофт. Аз назди онхо собик чаримаи пора-порашуда Дмитрий Баранов ё ҷасади зиндае мегузашт, ки гӯё қасдан худро ба тир холӣ кардааст. Шояд бо ёрии таҷҳизоти навтарини компютерӣ зомбиҳо сарфи назар аз масофа дидан тавонистанд. Пулемётхои калонкалибр зада шуданд, аксари тирхо аз пеш борон мерехтанд. Аммо ҳашт тирпарронӣ вуҷуд дорад ва ҳазорон тир ба вуҷуд меояд. Онҳо ба зомби мушт заданд, ӯ афтод! Аскари тамоман маглуб пичиррос зад:
  Ман вазифаи худро иҷро кардам!
  - Чунин ба назар мерасад! Куҷост "Аврора" ғуррон, агар "зиреҳ" намебуд, кайҳо ба ман мезаданд. Маргарита ба қафо нигарист.
  - Ман дар ҳаминҷоям! - Комсомолка як гранатомети "Бумблби" ва "Стингер"-ро ба даст овард. - Акнун ҳадаф кун.
  Маргарита боз бо аслихаи худ пайваст, хар як харакати душманро медид, стартро нарм пахш мекард. Снаряд парвоз мекунад! Аммо "Стингер" кор кард ва вай хеле пештар ба суи максад шитофт. Яроқу аслиҳаи амрикоӣ чунон таркид, ки ҳатто як чархболи наздик ба ақиб партофта шуд. Дар натиҷаи ин ҳолати ғайричашмдошт, Маргарита аз даст дод:
  - Даҳшатнок! Ин бори аввал аст, ки бо ман рӯй медиҳад!
  - Траекторияро дигар кард, хафа нашав, комсомолдухтар ! - пичиррос зад Дмитрий Баранов, ки мурда истодааст.
  - Мумкин ки! Аммо интуисия маро ноком кард. - Маргарита акнун ба гиря кардан тайёр буд.
  - Як бори дигар санҷед. Аврора ташвиқ кард.
  Аммо Кара-132, аз афташ, аз пораҳои як ҳамтои афтода зарар дида, ба паҳлӯ рафт ва коҳишро оғоз кард. Маргарита аз изтироб ошуфта шуда гуфт:
  - Шояд ин холо басанда бошад!
  Духтари сурхрӯй бо кори хайр гурусна зад:
  - Хуб, вақти холӣ кардани Стингерҳо. Рох равшан аст.
  Қариб дар як вақт бо суханони вай як киштии зериобӣ баромад. Чаҳор муборизи хурд, вале хеле ҳаҷм, ки дар тан костюмҳои электронӣ доштанд, мисли катапульт ба берун баромаданд. Маргарита ба онхо нигарист: онхо дар тан костюмхои зирехпуш доранд, вале онхо мисли моделхои пештара кафо-монда нестанд.
  - "Стинг"хоро бор кунем? - пурсид набераи Ломоносов ва Стенка Разин.
  - Анбор кушода аст! - чавоб дод Аврораи сурхчатоб. - Биёед онро ба шумо диҳем!
  . БОБИ Љ10
  Командири десантчиён полковник хунукназарона изхор намуд:
  - Хуб, биёед онро зуд бор кунем ва кӯшиш кунем, ки бо ин силоҳи маккор мубориза барем.
  Кад-кади сахни майдон комсомолка кадам мезад, милтики немиси Г-5 мехобид. Дар наздикии он боз як гранатомёт аст. Тавре ки хоси Олмон аст, он сифати хеле баланд аст, шояд ҳатто беҳтар аз M-18 ё, дар ҳар сурат, боэътимодтар. Модели навтарини муосири MG-8, инчунин олмонӣ, захмдор шуд, аммо барои муҳаққиқон таваҷҷӯҳи хосае надорад.
  Стингерҳо дар зарфҳои дарозрӯя нигоҳ дошта мешуданд, бодиққат ҷойгир карда шуда буданд, бо истифода аз болишти гидролизшуда бо тӯрҳои амортизатсияшуда пӯшонида шуданд. Онҳоро ҷудо карда, якҷоя карданд. Комсомолецхо ба бачахои зирехпуш фаъолона ёрй расонданд. Яке аз бозёфтҳо як RPG-49-и ғайричашмдошт буд, ки модели охирин аст.
  - Аҷиб аст, ки мо онҳоро ин тавр содир накардаем. - пай бурд полковник, ки ба амалиёт масъул аст. Баъд ба духтарон ру оварда, бо шавку завк чавоб дод:
  -Дар ягон филми боевикӣ бо занҳое мисли шумо вонамехӯред. Садҳо ҷасад ва забти киштии бузург. Фикр мекунам, ба наздикӣ дар мавзӯи шумо филме ба навор мегирад. - Ва фарёди раъд. - Онҳо Маргарита ва Аврораро даъват хоҳанд кард, ки минтақаро пинҳон мекунанд!
  Дар ҳақиқат, он чизе, ки дар ин ҷо нест;
  Инчунин моделҳои такмилёфтаи OG ва PG, моделҳои дорои маводи тарканда пурқувваттар буданд. Аз ҷумла, PG чор намуди кислота ва индуксияи электрикиро истифода бурд, ки имкон дод, ки мавҷи тарканда, зиреҳи фаъоли чандқабатаро дар як самти тангтар дар баробари экрани антикумулативӣ рахна кунад (Ва Маргарита чунин афсонаро дар куҷо хондааст? ). Каме гаронтар, вале самаранок.
  - "Першинг" аллакай кӯҳна шудааст. - Духтари Ломоносов ва Коршуновро дидам, ки хотираи бардуругро бедор кардаанд. - Танкҳои пешрафтаи Пауэлл дар хидмат пайдо шуданд, ки онҳо ҳамагӣ ду узви экипаж доранд ва онҳо хобида ҷойгиранд. Ба ИС-10-и шӯравии мо хеле монанд аст, танҳо зиреҳаш каме ғафстар аст. Ин як чизи хубе буд, ки ба даст гирифтан.
  - На хама чизро дар зона гирифтан мумкин аст. Мо каме барои Антарктида мегирем. - шӯхӣ кард вай ва бо дандонҳои Аврора дурахши офтоб фиристод. Мо аз шабнам наметарсем.
  - Ман медонам ин чӣ! Маргарита дандонҳои марворидашро боз ҳам дурахшонтар кард.
  Дар рафти сухбат "Стингерхо" фуроварданд. Дар ин ҷо маҳз яксаду панҷ нафар буданд. Панҷ нафар бояд ба Русия меомаданд ва боқимонда пас аз коркард ба дасти террористон супурда шуданд.
  Комсомолецхо аз полковник пурсиданд:
  - Сангҳо куҷоянд?
  Як ҷанговари ботаҷрибаи нерӯҳои махсус ба зебоиҳо оқилона шарҳ дод:
  - Гап дар сари он, ки агар ба Русияи Шӯравӣ бурда шаванд, зуд моликияти худро аз даст медиҳанд ва маълум нест, ки кай барқарор мешаванд.
  - Албатта! - Хирсхои комсомолецхо тасдик карданд.
  Полковник Юрий (дар ин ҷо Маргарита ба хотир овард, ки ӯ насаб Петухов хандовар дорад!), Варианти Солоновиро пешниҳод кард:
  "Пас, бигзор онҳо муддате бо шумо бимонанд. Фақат ба Султони турк ҳафт не, шаш нафар бидеҳ. Бо вуҷуди ин, ӯ наметавонад зиреҳпӯшҳо ва нешиҳоро истифода барад ва сатҳи эътимод ба шумо аз террористон афзоиш хоҳад ёфт.
  Иблиси оташин, албатта, ба ин таклиф розй шуд:
  - Бешубха. Ва кадом сангро тарк кардан лозим аст?
  Полковник пешонии баландашро чинс кард, доғҳо дар нури моҳ мисли мавҷҳои баҳр қад кашида, баъд ҳамвор мешуданд. Бо вуҷуди ин, ӯ тасмим гирифт:
  - Касе, ки радиатсияро ҷабб мекунад, шояд ба шумо лозим шавад. Ва шаш нафари боқимонда пас аз анҷоми Султони турк ба мо бармегарданд. Полковник дами дасташро болои гулӯяш давид.
  Акнун Маргарита шавку хавасро бедор кард:
  - Бозсозии Стингер чанд вақт лозим аст?
  - дилпурона изхор кард полковник ва болои алафи зарду норанҷии зона моли кунҷи мӯзаашро молида.
  - На чандон зиёд, мо ин корро бо робот-конструкторони махсус мекунем. Ва ӯ мушти худро ҷунбонд. Мо инро дар як соат ё якуним соат мекунем! Мо ба шумо хабар медиҳем.
  Аврора ҷаҳида, дандонҳояшро нишон дода, хандид:
  - Хуб, аммо вазифаи мо чй?
  Фармондеҳи СВАТ гуфт:
  - Ба шаҳр рав, ҳамаро дар роҳи худ бикуш! Ҳамин тариқ, шумо гурӯҳи тарафдори амрикоии "Constancy" -ро заиф карда, садои бештар эҷод мекунед. Оре, султони турк аз ту миннатдор мешавад.
  - Оё ин мантиқ аст? - Харду комсомолецхо ба ин фикрхо равшан шубха карданд.
  Полковники куввахои махсус сахт хандид.
  - Мо аз руи мантик хисоб карда баромадем! Пас, Рэмбо Русия дар доман ба шикор.
  - Хайр, холо умедворам, ки душманонро аз шумо дур мекунем. Чашмони Аврора аз дурахши носолим медурахшид.
  - Ба шумо тир лозим аст? - пурсид полковники чангй.
  Ҳарду ҷабрдида бо ризо сар ҷунбонданд.
  - Дард намекунад, гарчанде ки барои ду нафар аз хазор сум зиёд харч накардем.
  Полковники руҳонӣ бо оҳанги ғазаб сухан гуфт.
  - Дасти бахшанда ноком намешавад! Парво накунед, бучети УРШ хеле зиёд шудааст.
  - Аммо ин чунин маъно дорад, ки харбиён ё нафакахурон, коркунони сохаи ичтимой пули иловагй намегиранд! Маргарита чеҳраашро печонд.
  Худи полковник нороҳат шуд ва бо парешон эълон кард:
  - То нефт тамом нашавад, ба мо тахдид намекунад. Хеле хуб аст, ки шумо санги амрикоиҳоро шикастед. Кй медонад, нефти арзон ба даст оварданд, ки ин ба даромади мо таъсири манфй расонд. Дар ин чо мо чунон фатххо ва платформахои азимро азхуд кардем, ки онхо бевосита аз замин сузишворй мекашанд. - Полковник дар китф ситорахо дурахшид.
  -Кишвари мутараққӣ ном бурдан ғайриимкон аст, ки қисми зиёди даромади буҷети он аз нафту газ иборат аст. - бо оханги катъй пай бурд Маргарита Корушнова. - Илмро дар сохаи гражданй пеш бурдан лозим аст, вагарна хама чиз ба милитаризм меравад.
  Ин аст он чизе ки шумо духтарон мекунед. Мо аллакай суперменҳои навро парвариш карда истодаем. Он метавонад бо нах ё ҳатто металлҳои моеъ омехта шавад. Полковник гѓё дарди дандон дошта бошад, май-шур кард. Вай сачичро бароварда ба дахонаш зад. Манзара хира шуд.
  - Ва он гоҳ, ки дар "Васвасаи Худо" ё дигар номи "Қавӣтар аз Худои Мутаъол"! бисёртеогиперплазма ба Офаридгор табдил меёбад! Маргарет пай бурд.
  Командир бо парешонй чашмонашро пушид.
  - Ман чунин роман нахондаам, аммо теогиперплазма чист?
  Ҳарду духтар дар як вақт ғазаб карданд:
  - Энергияи оянда! Ҷуле Верн чӣ гуна барқ буд, ба навъҳои нави материя табдил ёфт.
  Бо вуҷуди ин, мо барои сӯҳбат вақти зиёд надорем. - гуфт комсомолка ва "нешика"-ро аз киштй холй карда.
  - "Васвасаи Худо"-ро хондан лозим аст. - беихтиёр ларзида гуфт полковник.
  - Барои стратегияи мубориза хеле муфид аст. Аврора пай бурд. - Умуман, чанги сейуми чахонии мо ба мукобили Штатхои Муттахида ва Англия чунон бесалохона бурда шуд, ки аз он баръало буи хиёнат мебарояд.
  - Эътироф кунед, ки ҳамин тавр буд! Генералхои мо он кадар беакл нестанд, ки хатто асосхои ибтидоии стратегия ва тактикаро надониста бошанд. кайд кард полковник.
  Чаро касе боздошт нашуд? Аврора сахт мушташро сахт афшонд.
  Полковник парешонхотирона ѓурѓур кард:
  - Тартиби сиёсӣ вуҷуд надошт, илова бар ин, онҳо намехостанд, ки преседент эҷод кунанд, афроди хеле бонуфуз метавонистанд азият кашанд.
  - Одами босало« адолатро аз муносибат®ои оилавї ва дѓстона болотар мегузорад! Конун барои душманону дустон бояд як шавхар ба зан бошад! Мавҷудияти қонунҳои гуногун адолатро ба фоҳиша табдил медиҳад! - бо оханги пуртаъсир изхор намуд Маргарита.
  Полковник воқеан ҳайрон шуд:
  - Вой, ман Екатерина олмониро мебинам. Шумо адолат мехоҳед!
  - Ман хакикат, тартиб ва албатта озодиро мехохам! - гуфт Маргарита хитоб карда.
  - Кадом партия? Полковник ҳайрон шуд.
  - Аз ҳозира! - Набераи чавони Михаил Ломоносов ва Стенька Разинро даргиронд. Вай аспашро зин кард. - Он бояд як харакати наве гардад, ки дар он чавонони зиёй бартарй доранд. Ва пеш аз хама ба мукобили ориентациям ашьёи хоми иктисодиёт мубориза бурдан лозим аст. Гитлерро сарзаниш кардан одат аст, аммо дар зери он саноат, алалхусус мошинсозӣ, аз сифр ҷаҳиши бузурге ба амал овард. Вай тавонист, ки кишварро бидуни ҳеҷ гуна доллари нафтӣ навсозӣ кунад. Мутаассифона, дар замони Штах ба экспорти ашьёи хом ва импорти молхои сермасриф, озукаворй шарт гузошта шуд. Ва мутаассифона, ин сиёсат то имрӯз идома дорад. Ман олимонро сарватмандтарин одамони кишвар мекардам. Профессорҳои олигарх қоида хоҳанд буд, на истисно. Илова бар ин, та®силоти олї бояд на тан®о ройгон, балки ®атмї бошад ва директори корхона бояд рисолаи номзадї дошта бошад ва онро ба компютере супорад, ки ришва дода намешавад. Умуман, сатҳи интеллектуалии ҷавононро хеле баланд мебардорем, то ки принсип ҳукмрон нашавад: хариду фурӯш!
  - Бале, аксарият, хатто маълумоти олй дошта бошанд хам, дар чустучуи нони осон хастанд, сохаи савдо баръало сербор аст. - бо оҳе розй шуд полковник ва боз ҳам аламноктар илова кард. - Ба соҳаи илм эътибори баланд дода намешавад.
  Яроқу аслиҳа зуд пур карда шуд. Комсомолецхо дар як вакт кор карда, сухбат мекарданд:
  - Ба фикрам, ба мо барои иктисодиёти бозорй махдудиятхои сахттар лозим аст ва. - ба сухбат дохил шуд Аврораи зирак. -Чӣ намебуд, ки ин қадар сарватманд нест. Ва он гоҳ як олигархи рус бо решаҳои яҳудӣ дорои дороии он аст, ки дарҳол дусад сарватмандтарин одамони Чин.
  Полковник аллакай худашро гум мекард, аммо дар айни замон худдории камназир нишон дод:
  - Дуруст аст ва ҳатто аксарияти миллиардерҳо миллати славянӣ нестанд. Мо дар ин бора фикр мекунем ва кушиш мекунем, ки онхоро чичем.
  - Чимчи суст! Оре, дар ин чо аз алафхои бегона тоза кардан лозим аст. Маргарет эътироз кард. - Хайр, хамаи "Стингер-крекерхо" борхоро холй карданд, вакти зада галтондани душман аст.
  Дар соҳил онҳо аллакай дар бораи ҳамла огоҳ буданд ва янкиҳо қувваҳоро ҷамъ мекарданд. Марги чархболҳо душманро нишон дод, онҳо хеле қавӣ ҳастанд ва амрикоиҳо чунин миллате нестанд, ки сар ба ҷаҳаннам канда шаванд. Онҳо омода буданд, ки ҳатман зарба зананд. Гайр аз ин, гурухи "констанцй" кисмхои худро мекашид.
  Дар ин ҳолат, шумо бояд ба худ ҳамла кунед. Он гоҳ афзалият пайдо мешавад. Ин аст, ки чӣ тавр ба пеш рафтан ё манёври гардиш кардан лозим аст. Маргарита Коршунова таклиф кард:
  - Биёед рост ба бандар равем ва ҳамаро дар он ҷо кушем!
  - Идеяи бад нест, аммо дарҳол зери оташи ханҷар афтода метавонед. Ман як варианти мулоимро пешниҳод мекунам. Бозгашти зуд, даромадан аз тарафи ҷангал. - Аврора бо ангуштони бараҳнааш доирае сохт ва баъд панҷоҳангро такрор кард.
  -Магар вақтро беҳуда сарф кардан меарзад!? - дар овози олим Маргарита шубханок садо дод.
  - Шаби зимистон хеле дароз аст. Эътироз кард Аврора. - Гайр аз ин, душман набояд донад, ки мо ду нафарем. Чунин хаёлеро ба вучуд овардан лозим аст, ки гуё хучум аз тарафи замин хам меояд, гуё ба мукобили онхо куввахои калон мавчуд бошанд.
  -Ин дафъа ба фикри шумо розиям, меравем! - Маргарита объекти шиновариро зуд ба тайёрии чангй овард.
  Комсомол-духтарон бо киштии дамгиранда бо суръати тез харакат мекарданд. Ҳанӯз сарбозони ноаён, барои назорати виртуалӣ ва радар.
  Онҳо аз ҳаво бурида, якчанд киштиро давр зада, аз биноҳо гузашта, худро дар обҳои озодтар диданд. Дар рох онхоро акулхои мутант пешвоз гирифтанд, вале бар хилофи Анаконда комсомолдухтарон буи хун набурданд. Аз ин рӯ, онҳо кӯшиши ҳамла карданро надоштанд. Илова бар ин, Аврора бо ангуштони бараҳнааш як бумеранг дискро сар дод:
  - Бигузор ба онхо максади нав дихад.
  Наҳангро маҷрӯҳ карда, як чашмаи хунро аз бадани вай берун кард. Ҳайвон ҷунбиш кард ва ҳамроҳонаш дарҳол бо даҳони бозгардондашаванда ва дандонҳои мамонтҳо латма заданд. Ин даҳшатнок ба назар мерасид, ҳайвонҳои даҳшатбор дӯсти худро ба сутун овезон карданд, вай дар ҷавоб бо дандонаш зад ва зад. Хуни сабзранг, равганолуд дар руи замин пахн шуд. Даррандаҳо ба ҷанг ворид шуданд ва шумораи маъюбон афзоиш ёфт; онҳо дар навбати худ аз ҷониби дигарон ба анҷом расиданд.
  - Вой, Маргарет ! Аммо бо онҳо мубориза бурдан осон аст. Ӯ гирифт, як нафарро захмӣ кард, ва дигарон худашон мемиранд. - Аврора бо овози баланд пошида, пойҳои урёнашро поймол кард.
  -Мебинед, ки ахлоқи шайтон нақш мебозад. Зарурати мавъиза кардани нафрат нисбати ёри худ ва хоҳиши ба итмом расонидани заифҳо нест. Сафеди барфӣ Терминатор чашмак зад.
  Мо бо сустиҳо мубориза намебарем. - Аврора, ки аз чашмони зумуррад дурахшид, хеле бо ифтихор гуфт. -Чорсаду ҳаштод нафари онҳо алайҳи ҳардуи мо буданд ва дар пеш ҷанг аст, ки ҳадди ақал ду ҳазор нафар аст, ки сесаду панҷоҳ нафари онҳо неруҳои махсус интихоб шудаанд, ки аз Ироқ, Афғонистон, Сомалӣ гузаштаанд. Ва дигар чанговарон бетачриба нестанд.
  - Рақиби пурқувват ҷисму иродаро ба табъ мебахшад, қувват мебахшад - нотавон рӯҳро фосид ва ҷисмро заиф мекунад, нотавонтар мекунад! Ҳамин тавр, роҳи душвор ғалабаи осонтар медиҳад! - гуфт Маргарита доно.
  Бандари комсомолдухтарро давр зада, ба суи канал рафтем. Он аз бандар дур набуд, хатто гурриши киштихо ба гуш мерасад. Чанговарони разведка дар канал буданд. Он хеле тӯлонӣ ва ба таври аҷиб печида буд. Дар рох комсомолдухтарон кариб ба як аномалия дучор шуданд. Вай ҳаворо мисли чашмаи шаффоф каҷ кард. Ҳашарот ба сӯи ӯ парвоз карда, бо икраи дурахшон аланга заданд. Бо вуҷуди ин, вай офаридаҳои болдорро ҷалб кард.
  -Ин чизе монанди несткунандаи пашша аст. - Диккатро ба худ кашид Аврора пошнаи барахнаашро дурахш зада.
  - Шояд ягон хел радиация хашаротро ба худ кашад. Ман ларзишҳои ултрасадои ҳаворо бо пӯстам ҳис мекунам. - Маргарита ҳатто тарсончакона ғазаб кард.
  - Барои мо мушкили нав! Умуман, ин табиати аҷиби минтақа метавонад боиси сактаи дил гардад. - дар овози Аврораи оташин иронй садо дод.
  - Ману ту ду дил дорем, дархол намемирем! - Хушбахт шуд Маргарита.
  Шайтони оташин дар ин бора дод зад:
  - Розй! Ва он гоҳ вай дар назди оташдон меистод ва ҳатто ҳомиладор буд!
  Бо ву уди ин, ба духтарон лозим омад, ки бозистоданд, аз ѓунча®о дур шаванд, чанд маротиба ба як  ониб ®аракат карда, ба а«иб лагад заданд.
  Дар паси як аномалия фавран дигаре пайдо шуд, ин дафъа байзавии фосилавӣ. Хамаи ин харакатро душвор мегардонд. Бо ву уди ин, гузаштанд, пешопеши он®о шабе®и  араён буд.
  Ба он баромадан душвор аст, харакати наклиёти аз пеш омада истодааст, вале ягон аномалия нест. Дар болои алафи аз яхбандии хокпушшуда изи пои урён мемонад.
  Комсомолецхо пеш аз он ки аз он рафтанд, бозистоданд. Дидан мумкин аст, ки чанд сари "карам" чй тавр давида. Растаниҳои мутант духтарони қариб фарқнашавандаро надиданд, як ҷуфти онҳо ба мӯза пешпо мехӯрданд (Ҷанговарони хирс навакак барои пинҳон кардани бӯй пойафзоли худро пӯшида буданд ), аммо аз афташ мутмаин шуда буданд, ки онҳо нохӯрда буданд, онҳо ба қафо афтоданд.
  - Мо бояд каме пеш шино кунем! - гуён табассуми хайвони Аврораро партофта. - Мо қаиқро дар он ҷо пинҳон мекунем.
  - Бо худ бурдан кори осон нест! - розй шуд Маргарита Коршунова.
  Хомӯш кардани муҳаррики реактивӣ барои конструкторҳо кори осон нест, аммо моҳии буридан аз ҳамон принсип истифода мебарад ва шикорчии дараҷаи аввал аст.
  Ҷустуҷӯи ҷои пинҳонӣ, то як шахси тасодуфӣ онро дастгир накунад, он қадар осон нест. Дар ин ҷо лонаи ҳайвони хатарнок беҳтарин мувофиқ аст. Масалан, як каламуши гӯсфанд. Ҳайвон хатарнок аст, куштан душвор аст ва андозаи хуки ваҳшӣ. На тарозуи пашм, як фрейри муқаррарӣ ба лонааш часпида наметавонад. Хусусан шабона. Ҳамин тавр, духтарон қаиқро пинҳон карда, ба мисли киса фикр мекарданд. Дар он чое, ки буттахо аз боло об овезонанд. Дар он ҷо духтарон ганҷҳои худро гузоштанд, ки бо шохаҳои буттаҳо пӯшонида шудаанд.
  - Хуб пинҳон? - дар рох машк карда пурсид Маргарита.
  - То саҳар бихобед ва субҳ шуста мешавем! Аврораи хашмгин сангро бо пошнааш рост кард.
  - Ва агар каламуш-раккои рахна кунад! - Чанговар - комсомолец чинояткор.
  - Биё тирпарронем! Пӯсти он аз пӯсти аллигатор мустаҳкамтар аст ва баҳои баланд дорад. Аврора мисли кӯдак чашмони зумуррадашро чашмак зад.
  - Биёед фурӯшем! Биёед, никобамонро дигар кунем, касе моро нашиносад! - игвогарона забонашро нишон дод Маргарита Корушнова.
  Хурд кард Аврора.
  - ДУРУСТ!
  Духтарон каме акиб рафтанд, зеро худи каламуш-рак пайдо шуд. Онҳо ях бастаанд ва тасмим гирифтанд, ки ҳайвони ваҳшӣ то ҳол зинда нигоҳ доранд. Аз баъзе ҷиҳат, онҳо ба як роҳзан шабоҳат доштанд, ки як оиларо кушт, аммо паррандаеро аз қафас раҳо кард. Рачаб бӯи қариб норавшани духтаронро гирифта натавонист, илова бар ин, ӯ сер шуда буд, ки мурғро чашида, ба хоб рафт.
  Хурраи ғайриоддии ӯ ба чир-чири скрипканавози миёнарав шабоҳат дорад.
  Комсомолецхо кушиш мекарданд, ки зуд харакат кунанд ва дар айни замон касе онхоро надид, харакат ин кадар пинхонй буд. Онҳо ҳатто мӯзаҳои худро кашиданд.
  Аврора пои луч аз дугонааш на ба максади гирифтани маълумот, балки танхо барои рафъи шиддат пурсид:
  - Хуб, гардиш чй тавр барор мегирад?
  Маргарита бепарво ҷавоб дод:
  - Агар мо ба аномалия дучор нашавем.
  Шайтони оташин ангушташро ба лабонаш бурд:
  - Ва инак, яке аз чунин хазандагон.
  Марвориди аномалия аз зери замин. Вай хатто заминро нарм кард. Мисли моле азим, қум, гил, алаф. Як чизи лоғар монанди равғанро тела дод. Пас аз сар задани зарба.
  - Ин нафратангез аст! - гуфт Аврораи оташин. Мисли бусидани ду хук аст.
  Аномалия онхоро шунид ва ба изтироб афтода, ба тарафи духтарон харакат кард.
  - Биёед, ба тарафҳо меравем! - фармон дод Маргарита.
  Agile Aurora нафаҳмид:
  - Ва чаро ин?
  Сафеди барфӣ Терминатор табассум кард.
  - Биёед, шуморо маҷбур кунем, ки ду харгӯшро таъқиб кунед!
  Комсомолдухтар забоиашро нишон дода, бо он занбурро сайд карда, хоидан гирифт, аз ин гуна таклиф ба хайрат омад. Разведкачиён пароканда шуданд ва аномалия ях карда монд. Каме ларзиду афтидан гирифт, алангаи хурде аз чӯҷаи равған гузашт. Аммо баробари фурузон шуданаш низ зуд хомӯш шуд.
  - Ин Пиромания нест! - Ман пайхас кардам, ки чашмони пойлуч Аврораро ҷаҳиш карда, дарҳол ҷаҳида, ба қафо печида рафтам.
  - Бале, аномалияи Пиромания метавонад ба фалокат оварда расонад! Маргарет розӣ шуд. - Акнун тезтар ба пеш, ва аз ин ру мо вактро бехуда сарф мекунем.
  Хамин ки комсомолецхо ба гафси буттахои навдахо, дарахтон, лианахои мутант ба хам печида даро-маданд, онхоро торикии кариб касногузар ихота кард. Танҳо пӯсти дарахтон медурахшид, ки ба манзара як ҳисси даҳшатнок ва дигар ҷаҳониён мебахшид. Бо вуҷуди ин, духтарон ба монокулярҳои шабона ниёз надоранд, ин барои одамони заиф аст, ки қобилияти мустақилона қабул кардан надоранд ва дар торикӣ мебинанд. Аврора қариб ба дарахт зад, нури паси радиоактив масофаро фиреб медод ва аксар вақт масофаро фиреб медод.
  - Бало занад! - Иблиси оташин дар бораи нопок хеле дуруст зикр кард. Чунин ба назар мерасад, ки ягон аномалия нест, аммо нур хам шудааст.
  - Ин фосген ва фосфор аст! - гуфт Маргарита ва гардани зебояшро печонд. Баъд аз ҳама, онҳо аксар вақт параметрҳои ҳаворо иваз мекунанд.
  - Пас инро бояд ба назар гирифт! - бо кинояхои суст пинхоншуда розй шуд Аврораи Сурх.
  Ҷанговар дасташро дар ҳаво ҷунбонд.
  - Аввал оҳиста, баъд одат кун.
  Комсомолецхо охиста-охиста суръатро тезонда, кушиш мекарданд, ки хатто бо гирехи зери пояш наканда. Тарс на он қадар нозирони тасодуфӣ ба монанди мавҷудоти гуногун, ки метавонанд ба садо вокуниш нишон диҳанд.
  Дар аввал хушк буд, аммо пас аз он, ки духтарон буттаҳоро кӯчонданд, ба болои онҳо шаршараи воқеӣ рехт!
  - Об, ба гумонам, вазнин аст! Аврора таклиф кард.
  - Даҳ фоиз аниқ! Маргарет розӣ шуд.
  Шайтони оташин ҳашаротро бо пошнаи гипертитанӣ афтонда, фикри худро баён кард:
  - Аз ин ру, шабнам ин кадар калон асту бухор намешавад!
  Гил дар зери кафи мӯзааш часпид. Ранги он ранги сабзу бунафшранги ғайриоддӣ, мисли қабр аст. Ин дар ягон ҷои рӯи Замин набуд, ба истиснои ҷои минтақа.
  Пойҳо кӯшиш карданд, ки онро ба паҳлӯҳо ҷудо кунанд, аммо пайраҳаҳо якбора зиёд шуданд, ки ин разведкаро осон кард. Ҳаракат кардан душвор аст, он ба пойафзол мечаспад ва шуморо маҷбур мекунад, ки кӯшишҳоро беҳуда сарф кунед. Аврора ва Маргарита ҳатто шоколади консентратро фурӯ бурданд. Грасс баъзан вомехӯрд ва асосан дарранда буд. Вай дар болои гил хазида рафт ва кӯшиш кард, ки ҳашаротҳоро бигирад. Нозукиҳои лианаҳои баланд, буттаҳо, шохаҳо, баргҳо, ки гоҳ бебӯй ва гоҳе бо накҳати қавӣ доранд.
  - Ва хазандагон аз куҷоянд? - пурсид Маргарита. - Минтакаи муътадил аст.
  - Натиҷаи мутатсия, реша гиред. Илова бар ин, минтақа нисбат ба он гармтар аст! Кариб понздах дарача. Дар ин чо тобистон назар ба Африкаи экваторий гармтар аст. Ё на дар бораи ҳарорати якхела. - Аврораи зебое, ки аз афташ он чизеро, ки боре хонда буд, ба хотир овардан мехост, пешонаашро чин карда.
  Маргарита хеле дилпурона гуфт:
  - Ин чизе нест! Ақаллан барои мо.
  Аврораи пои урён дар ҳаво чарх зада, чарх заданд ва нола кард:
  - Мо хирси комсомолем ва ин хама чизро мегуяд!
  - Дар хотир дорам, ки моро бо кадом рох ба Сахара бурданд. Ман як ҳафта бе хӯрдану нӯшидан гузаронидам, роҳамро дар қум пеш гирифтам, ки табақи нонпазиро мисли болои бухорӣ пойлуч сӯзонд ва ҳеҷ чиз зинда намонд! - Ман пай бурдам, ки шарораҳоро аз чашмонам дур карда (ва ба маънои маҷозӣ не, балки айнан!) Маргарита. - Факат албатта гуворо буд, кифоя набуд.
  - Албатта! Ман ҳам аз он гузаштам! Пойҳо зуд одат мекунанд, аммо танҳо баъд хориш мекунанд. Ва пӯст дар офтоб тира мешавад. - Тасдиқ, шодмон ва бозича ҳамчун гурба аз Viria Aurora.
  - Сафед будани бадан ба ман маъқул нест, аз ҳад зиёд латофат менамояд. - Маргарита вонамуд накард, ки майлаш.
  - Дар айни замон танӯр шоколад мода аст. - шайтони оташин дандонҳои пантераро ғурр кард. -Ин маънои онро дорад, ки шумо барои рафтан ба ҷануб пул доред.
  Духтарон кариб аз нозукихои чанги Чернобыль баромада рафтанд. Дар назди соҳили як канали васеъ ҷойгир буд. Буттаи зиччи, ки реша мекашид, як плантаи мутант, бо баргҳои васеъаш - мавқеи пӯшидаи қулайро фароҳам овард.
  Маргарет хитоб кард:
  - Хайр, дар пеши назари мо Вижница.
  - Бале, шахри пештараи советй! Чаро Украина фахр мекунад, вай дар хайати Иттиходи Шуравй кариб як кишвари алохида шудааст. Охир, мо асрхо боз бо онхо чанг кардаем ! Аз ин чост, ки СССР галаба кард ва холо украинхо бародарони мо мебошанд. Аврораи сурх дастонашро васеъ кушода, хост парвоз кунад.
  - Ва пештар ба онҳо бародарони рус буданд. Ҳар як кӯдак медонад, ки Киев модари шаҳрҳои Русия аст. - гуфт вай васеътар табассум карда Маргарита. - Онҳоро эътиқоди муқаддаси православӣ ва решаҳои славянӣ муттаҳид карданд. Худи худо фармудааст, ки СССР давлати ягона бошад. Аммо Бандера омад ва бедлам кард - ин ҷанг шуд. Бо вуҷуди ин, мо ғалаба кардем.
  - Тартиб бар пояе бунёд мешавад, ки семент имон аст ва қум ирода аст! Ва барои ин бисёр бадкирдорон бояд шинонда шаванд! - чавоб дод, сахт ги-рифтор Аврора.
  Дидани шахр душвор нест. Дар ин чо хандак ифлос аст, аз девор гузаштан мушкил нест. Хонаҳо асосан кӯҳнаанд, биноҳои панҷошёна ва биноҳои осмонбӯси замони сталинӣ ба назар мерасанд. Духтарон аллакай бинохои замонавиро тамошо карданд. Баъд Маргарита ба ёдаш омад:
  - Мо бояд хаждах кудакро берун кунем-ку?
  - Бачахои мо ёрй мерасонанд! Биёед дар шаҳр чунон воҳима эҷод кунем, ки онҳо ҳаракати моро пайгирӣ карда натавонанд! Аврора пойлуч таппончаашро чунбонд.
  Чанговари барф-сафед ба атроф нигарист ва магасро бурида, овозашро паст карда пурсид:
  -Чӣ мешавад, агар ӯ чаппа шавад?
  Шайтони оташин мантиқан гуфт:
  - Ман ба тамаъкории ибтидоии ӯ умед мебандам. Ба гайр аз ин, ман хозир ба ин дукмро даъват мекунам. Ман рӯҳияи ҷангии ӯро дастгирӣ мекунам.
  Маргарита Коршунова тамоман беақл гурусна зад:
  - Бехтараш ин корро бо як торсакй задан ба руяш.
  Аврора бо тез давидан аз ангуштони пои урёнаш рақамеро бо тугмачаҳо зада, бо овози баланд гуфт:
  - Шумо омодаед!
  - Бале, аммо чунин бесарусомонӣ буд! - Дар чавоб чир-чир-чирчи лоғар шунидам.
  - Дар он ҷое, ки баровардан осонтар аст, ноумед нашавед. Ба гайр аз ин, пас аз чунин шаби пуртурон аз набудани бачагон касе тааччуб наме-кунад. Вай-шайтони маккору сурхпуш оханги уро паст кард.
  - Розй! Онҳо дигар ба мо вобаста нестанд! - Дномпинг пурред - мутахассиси кидемпинг.
  - Моро мунтазир бошед, чи мешавад! Шояд боз панҷ фоизи дигар илова кунед. - бо камоли майл гуфт Аврора.
  Суханони охирин таъсири ҷодугарӣ доштанд. Роззани девонавор хитоб кард:
  -Интизор мешавам, охирзамон омада бошад ҳам!
  Аврораи салкин, ки абрӯвони дарозро бо истеҳзоангез баланд карда, паст мекард, фикр мекард: "чизе ба ман хотиррасон мекунад, ки Яҳудо дар интизори сутуни аспен интизор аст".
  - Хайр, акнун мо америкоихо ва думравони онхоро торумор мекунем, - катъиян гуфт Аврораи сабзчашм.
  - Оё медонӣ, ки ман Америкаро ба ҳеҷ ваҷҳ бахшида наметавонам? Галина муштхои худро фишурд.
  - Чӣ? - хайрон шуд хирси сурх - комсомолец.
  - Ба шахрхои мо ва Япония бомбаборон кардан! Ин ваҳшӣ аст! Ман ҳатто шеър навишта будам! - Маргарита гранатаашро чунбонд ва хатто бо хашму ғазаб як селаи ҳашароти мутантҳои мӯяшро ба замин афтод.
  Аврора аз ҷояш парид ва шод шуд:
  - Биё суруд мехонем! Ин ҷолиб аст.
  Ва Коршунова месарояд, овозаш чун хамеша аз Химолой баландтар аст;
  Ситораи Ватан аз ҷониби Худованд дода шудааст,
  Бовар кунед, вай аз Офтоб нуртар аст!
  Ту ватани ман -
  Ба ту бидон, дил аз алам мезанад!
  
  Дар шумо мо комсомолецхоем чун укобон,
  Мо фашистонро торумор карда, пора-порахоро руфта мебарем!
  Мо ҳатто дар Юпитер муваффақ шудем,
  Меваҳоро парвариш кунед - биҳишти ғайри қобили амал!
  
  Венера ҷои муҳаббат аст
  Дар Миррих эҳсоси ҷанговар баландтарин аст!
  Ту занҷирҳои бадро мешиканӣ, шубҳа,
  Баъд аз ҳама, Худо мехоҳад, ки беҳтарин кор кунад!
  
  Фишори кайхониро нест кунед
  Биёед манаҳро бо қалмоқе сахт бигирем!
  Душман аз қудрати ҷаҳон торумор мешавад,
  Ва Юнкерҳо бо камони оддии кӯдакона парронданд!
  
  Ҳамоҳангӣ як - бигир ва ғолиб,
  Мо наметавонем натиҷаи дигарро бидонем!
  Ва шумо гурги рейхро намеканед,
  Аз мубориз ба руяш най бардор!
  
  Ва най барои оянда ба шумо мувофиқат намекунад,
  Ба бульдозер динамит меандозем!
  Пас парвози тез
  Вакте ки пролетариат болгаро зад!
  
  Харакати навбатй мисли туфон мегузарад
  Ва бозии ниҳоӣ ҳамсари ғолиб хоҳад буд!
  Охир, ғазаби мо вулқони девона аст,
  Қатли ҳаром, гурбаи даҳшатбор!
  
  Мо дар Берлин миқдорро пахш кардем,
  Париж зери парчами Русия озод аст!
  Мо духтарони Ватану писаронем,
  Вақте ки мо зиёфат мекунем, асалро бо завқ мехӯрем!
  
  Альбиони туман акнун мисли бародар аст,
  Ню Йорк мисли пирог дар табақ шуд!
  Парчами сурху арғувонии кӯкнори мо,
  Зери он хамаи одамони озодй хушбахтанд!
  . БОБИ Љ12
  Олег Рыбаченко хам орзуе дорад, ки хатто оддй не, балки ачоиб аст. Гӯё ӯ ва Дима фаъолияти низомии худро идома медиҳанд;
  Ҳардуи онҳо ҳамчун ихтиёриён дар дивизияи кӯдаконаи SS, ки аз ҷониби Фюрер девона ташкил карда шудааст, номнавис шуданд. Чунин ба назар мерасад, ки дар ин воқеият Гитлер ниҳоят ба девонавор афтод. Ростй, аз тарафи дигар, вай эхтиёткорона дошт, ки бо СССР чанги ноумедона cap накунад.
  Аз тарафи дигар, чаро писарбача сахтгиршавии ҳарбӣ надорад? Чаро онҳо бояд ҳамшираҳои шафқатро бигузоранд ва мисли барчукҳо бӯй кунанд?
  Олег Рыбаченко ва Дмитрий хамрохи дигар батальони хурдсолон ба Африка парвоз карданд. Наклиёти шашмотории немис метавонад то дусад десантчии мусалладро кашонад. Аммо дар ин чо як батальони пур аз сесад нафар чанговарони версияи чавони чавонони гитлерй мавчуд буд. Сесад писарбачаи тахминан дувоздаҳсола, ки зоҳиран ҳанӯз бинии дамида буд, аммо дар асл онҳо писарони махсус интихобшуда буданд, ки аллакай тайёрии ҳарбӣ суст нагирифтаанд.
  Фюрер мехост, ки дар чанг харчи бештар наврасон иштирок кунанд. Дар Африка кушунхои асосии Англия аллакай торумор карда шудаанд, гарчанде ки дар Судон хануз гарнизонхои пурзур мавчуданд. Дуруст аст, ки кушунхои мустамликадорон тамоман эътимоднок нестанд ва дар хакикат подразделенияхои Англия. Онҳо комилан англисӣ нестанд. Онҳо он қадар хуб мусаллаҳ нестанд, алахусус бо танкҳо, онро санҷед, бинобар ин таҷҳизотро дар саросари метрополия интиқол диҳед. Аз ин рӯ, хатари талафоти калон дар писарон хеле кам аст. Гуфта мешавад, ки он дар сатҳи машқҳои тактикии муқаррарӣ қарор дошта, насли наврас дар ҷанг таҷруба хоҳад гирифт.
  Олег Рыбаченко ва Дмитрий бо забонҳои олмонӣ (душмани эҳтимолӣ), инчунин англисӣ, испанӣ ва фаронсавӣ хуб медонанд. Мактаби онҳо низ элита аст ва фарзандони шӯравӣ, аз рӯи назария, бояд аз ҳама оқил бошанд.
  Бачаи немисй, ки аз афташ яке аз рохбарон буд, Ханс Фейер ко-дбаланду мушакдор даст фишурда, самимона гуфт:
  - Мо интизор набудем, ки русхо ин кадар тавоно ва доно бошанд. Масалан, рохи моро мисли немисхои дарачаи якум туф кунед!
  Олег Рыбаченко хоксорона гуфт:
  - Ва чӣ тааҷҷубовар аст. Шояд мо бояд ҷанг кунем, аммо агар шумо ба разведка равед ва забони немисиро надонед, чӣ қадар маълумот ҷамъ мекунед?
  Ҳанс розӣ шуд:
  - Ин дуруст аст! Аммо дар маҷмӯъ ба мо таълим медоданд, ки шумо як инсони рус ҳастед. Славянҳо як марҳилаи гузариш байни маймунҳо ва одамон мебошанд. Яъне аз нигоҳи рушди зеҳн забони русӣ каме болотар аз пет аст.
  Димитри хашмгинона муштҳояшро фишурд.
  - Бале, ман метавонам барои ин гуна суханон эмбед кунам.
  Ханс муштхои худро фишурда далерона чавоб дод:
  - Тан®о интихоби асли®а ба ман вобаста аст. Бо дастпӯшакҳо шумо қаҳрамони нимҷаҳон ҳастед, аммо дар бораи дуэл оид ба нунчакҳо чӣ гуфтан мумкин аст?
  Дмитрий ҳайрон шуд:
  - Ва он чӣ аст?
  Кӯдаки элитаи олмонӣ мехост посух диҳад ва донишмандии худро нишон диҳад, аммо Олег Рыбаченко аз ӯ пеш буд:
  - Ин асбоби хочагии кишлок аст, ки дар Хитой бандхоро ме-партояд. Муғул-тоторҳо ба чиниҳо бурдани силоҳро манъ карда буданд, бинобар ин онҳо ин дастгоҳи аз ҷиҳати зоҳирӣ безарарро ба каллаи марговар табдил доданд. Системаи томи мубориза дар нунчукхо тартиб дода шуд. Пас аз он дар охири асри нуздаҳум аз ҷониби Ҷопон қабул карда шуд. Эҳтимол, он аз онҳо ба нерӯҳои SS рафтааст.
  Ҳанс ҷавоб дод:
  - Албатта, на ин тавр. Даҳ сол пеш Фюрери бузург аз Чин чанд гурусна даъват карда, фармон дод, ки мактаби ҷангии тан ба тан аз Рейхи сеюм дар ҷаҳон пешрафтатарин бошад. Набояд фикр кард, ки мо, немисхо, миллати олй буда, аз дигар халкхо чизе ёд гирифтан намехохем. Мактаби харбии немиси мо талаб мекунад, ки омили инсонй харчи бештар ба назар гирифта шавад.
  Дмитрий бо ҷидду ҷаҳд сар ҷунбонда, фикрашро тасдиқ кард:
  - Ва советй хам. Сталин гуфта буд, - техника дар давраи бозсозй хама чизро хал мекунад! Ва баъд дар панчсолаи дуйум чунин фикрро ба вучуд овард - хама чизро кадрхо хал мекунанд!
  Олег Рыбаченко ба таври дигар гуфт:
  - Бояд бигуям, ки бо омили инсонй хама чиз дуруст нест. Масалан, дарачаи тайёрии техникии чанговарон дар СССР акиб мемонад. Аммо дар маҷмӯъ, мо олӣ ҳастем!
  Ҳанс пешниҳод кард:
  - Оё шумо мехостед Гитлер-хаш бозӣ кунед?
  Бачахои советй дар хайрат монданд:
  - Ва он чӣ аст?
  Ҳанс чашмак зад.
  - Охирин ихтирооти Фюрери бузург. Монанди шоҳмот, ки онро на ду, балки чор, ду ба ду бозӣ мекунанд. Аммо дар як тахта чорсад ҳуҷайра. Он дорои танкҳо, SAU ва киштиҳои ҷангӣ мебошад. Дар маҷмӯъ, ҳар як рақам чиҳил ва ҳамагӣ саду шаст дорад. Баъзеҳо мисли шоҳмот ҳаракат мекунанд, дигарон не. Гайр аз ин, боз чанд навигарии дигар... Масалан, танку киштии харбиро танхо танкхо, тупхои худгард ва Линкхо ва аскарони пиёдагард ё якчоя паррондан мумкин аст ва ё агар ба хатти муайян расанд, яроки худро мустахкам мекунанд. Умуман, бозӣ хеле душвор аст, на ба шоҳмот монанд аст.
  - Ба вай нишон диҳед. - пурсид Олег Рыбаченко.
  Ханс аз борхалтааш тахтаи катшавандаро баровард. Он ҳалқадор ва хеле паймон буд. Рақамҳо магнитӣ карда шудаанд. Чиҳил якхела ҳар як. Худи тахта хеле консервативӣ, росткунҷаест. Қоидаҳо ҷолибанд, аз ҷумла, қариб ҳама пораҳо мисли ҳаракат намезананд, ба истиснои танкҳо. Онҳо ҳам метавонанд бо забт заданд ва роҳ гарданд.
  Тавре ки интизор мерафт, пурқувваттарин порча киштии ҷангӣ, заифтарин аскари пиёдагарди сабук аст. Тупхои худгард дар ин чо пайдо шуданд, ки ба самолётхо шавку хавас доранд ва як-як, вале аз тарафи дигар самолётхои хучумкунанда, киркунанда, бомбаандоз ва гидропланхо. Ба гайр аз киштихои харбй, эсминецхо низ хастанд. Чанговарони пиёда низ гуногун, механиконидашуда, оддй ва савора мебошанд. Яъне, фаҳмидани қоидаҳо осон нест. Олег Рыбаченко дархол кайд кард:
  -Не, ин бозии шоҳмотро дар маъруфият мағлуб кардан мумкин нест. Сатҳи душворӣ танҳо болотар аст!
  Ҳанс розӣ шуд:
  - Бале, дар ин ҷо таҳияи стратегия осон нахоҳад буд. Ва шумо наметавонед китобҳои оқилона нависед. Аммо ин барои ориёиҳост!
  Дмитрий розӣ шуд:
  - Бале, барои ориёиҳо! Биёед бозӣ кунем!
  Олег Рыбаченко огоҳ кард:
  -Лаззат кам мешавад!
  Ҳанс писари дигареро даъват кард ва ҷуфти худро ташкил карда, бар зидди писарон бозӣ кардан гирифт. Дар ин ҳолат ман қаҳварангро интихоб кардам. Олег ва Данка табиатан сурханд!
  Бозӣ дар аввал ҳаяҷоновар набуд, вале баъд бачаҳо иштирок карданд. Олег Рыбаченко хамчун стратеги зодаи худ ташаббусро ба дасти худ гирифта, душманонро аз канот пеш гирифт. Дар бозии фюрер, умуман, подшох набуд ва штабро аз даст надодан мумкин буд.
  Аммо ба писарон иҷозат надоданд, ки бозӣ кунанд. Ҳушдор садо дод...
  - Ҳамлаи ҳавоӣ!
  Писарон фавран ба суи иллюминаторхо шитофтанд. Ҳарчанд тирезаҳо танг буданд, шумо наметавонистед аз онҳо хуб дид, ва ҳатто як пажмурда шуд.
  Самолётхои десантй дар колонна ва албатта бо хамрохии чанговарони хуб мусаллах парвоз мекарданд.
  Дар ин чо зиёда аз дах нафар англисхо набуданд. Спитфайрсхо диданд, ки немисхо боз аз пулемёт оташ кушода, аз масофаи дур зарба заданй мешуданд. Аммо худи онхо чавоб гирифтанд. Се ҳавопаймои нерӯҳои ҳавоии шоҳона ба тамокукашӣ шурӯъ карданд ва боқимонда гурехт.
  Писарон бо овози баланд ҳуштак заданд, аммо касе ба фаҳш - интизом қасам нахӯрд. Аммо онхо бо ботинкахояшон пой-тахт карда, чанд шухихои намакро бароварданд.
  Албатта, нақлиёт ҷангиёнро таъқиб карда наметавонад, фарқияти суръат фармоиши бузург аст, бинобар ин писарон бояд ором шаванд ва ба кори худ баргарданд. Баъзеҳо ҳатто ба пушидан аз фарш шурӯъ карданд, дигарон ба пресс.
  Аммо Олег Рыбаченко чунон илҳом гирифта буд, ки бо овозе месуруд, ки қодир аст на танҳо шоҳ, балки императори дурӯғгӯёнро (Гитлер!) аз худ дур кунад;
  Мо ба ҷанги шадид ва марговар парвоз мекунем,
  Пионерон - фарзандони коммунизм!
  Худованди мо Сварог ҳамеша бо ман аст,
  Асосхои реваншизмро торумор кунем!
  
  Мо далерй ва матонат дорем
  Ҳар як мошин чӣ гуна васл карданро медонад!
  Фашистонро шикасти хашмгин интизор аст,
  Бемаънии Fritz -ро набаред!
  
  Дар наздикии Москва Вермахт сахт зада шуд,
  Мо шуҷоати далерона нишон додем!
  Паразити лағжишро кӯфтаанд
  Мо ғалаба кардем, мо комилан ҳисоб мекунем!
  
  Фриц минбаъд чӣ кор карда метавонад?
  Танҳо пойҳо ба боло - зуд таслим шавед!
  Ва Адольф дар гулӯ - як Шпиц тез,
  Бигзор хари масхарабоз нақш бозад!
  
  Нақши мо он аст, ки шохи зафароварро навозем,
  Ҷамъоварии легионҳои сурх!
  Ва бераҳмона сари таҷовузкорро буриданд,
  Акаллан аз мактаб рост ба фронт омадаанд!
  
  Мо хазандагонро мезанем, ки гуё аз Миррих таваллуд шуда бошанд,
  Ва дар ҳама ҷо Fritz раҳмат мепурсанд!
  Мо фарзандони бузургем, ки дар он хамаи мамлакатхои баробархукук -
  Бигзор онҳо маршро аз тасвири чеҳра тасдиқ кунанд!
  
  Гитлер фикр мекард, ки Замини моро забт кунад,
  Ва ҳоло ӯ дар зери зарбаи худ як зарба дорад!
  Охир, немисхо мехостанд хамаро ба бози табдил диханд,
  Ва онҳоро як писари оддӣ гузоштааст!
  
  Бо "Паланг" чӣ шуд - ӯ ба металл даромад,
  Аз он самовор бо чойи ширин мепазем!
  Фриц онро ба даст овард - шикасти шадид дар шохҳо,
  Мо дар Берлин дар май-донн дурахшону гарм!
  
  Ва Адольф ба ҷои галстук ҳалқа шуд,
  Гардани душмани чаллодро танг кард!
  Барои гуноҳҳояш ҷазои сангин омад,
  Холо бошад, бо танкхо Германияро поймол карда истодаам!
  
  Худи Сталини кабир комсомолецро мукофотонид.
  У фармон дод - ситораи калони "Победа"!
  Чӣ қадар мо - ба Ватани муқаддаси қувваҳо,
  Ки бобоёни мо дар дунёи дигар шод шаванд!
  Аҷиб аст, аммо барои ин гуна суруди фитнаангез ӯро сахт кафкӯбӣ карданд - дар ин ҷо ҳама тамоман карахтанд, ё чӣ?
  Вақте ки Олег Рыбаченко сурудхониро тамом кард, хоб халалдор шуд ва онҳо боз аз хоб бедор шуданд, ин дафъа на ба таври маъмулӣ, балки гирифта, бо оби хунук пошиданд. Пас аз он, боз ин занҷирҳо, ки аз абрҳои даҳшатнок дар дастҳо пур шуда буданд ва сутун ронда шуд ... Онҳо ба ман ҳатто субҳона надоданд! Давра! Дуруст аст, ки немисҳо дар ҷои худ монданд ва маҳбусон оҳиста-оҳиста бо роҳи ҳалқа ҳаракат мекарданд. Ин чӣ маъно дорад, маълум нест. Рох бо асфальту сангфарш. Пас аз чанд соат пошнаҳои урён сӯхта ва сахт хориш карданд. Бисёре аз духтарон хунравӣ мекарданд.
  Баъд, гарчанде ки то бего®ї ®анѓз дур буд, бе тантана ѓро пеш бурданд ва саросемавор аз зан ир кушоданд ва фармуданд, ки хобад.
  Олег Рыбаченко ва дигар духтарон саросемавор итоат карданд. Ва гарчанде ки ман умуман хоб карданро ҳис намекардам, бозуҳои худои хоб ва рӯъёҳои Гипноз (ки онро худи Зевси Қодири Мутлақ барои пӯшидани чашмонаш сохтааст!) ногаҳон ва ногузир ғелонда шуданд.
  Ва боз писарони пионерй дар корхои пуршарафи харбй, гарчанде ки ба армияи хоричй тааллук доранд;
  Батальони сесаду дувоздахсолаи писарони Юнгволк дар худи хамин чо аз нав сохта шуда, ба чанубтар харакат кард. Дар аввал, писарон якчанд километрро бо мошинҳо ронданд, аммо баъдан роҳбарият аз афташ ақидаи худро дигар кард ва тасмим гирифт, ки барои бачаҳо як дави зинда монданро ташкил кунад.
  Писарон маҷбур шуданд, ки либосҳояшонро пӯшанд, дар бар баъзе шортҳои ҳарбӣ монданд ва тақрибан бараҳна ва пойлуч бо халтаҳо дар китфашон ба ҷануб давида рафтанд.
  Албатта, ба онҳо иҷозат дода шуд, ки худро бо офтобпарасти нави хеле муассир молиш кунанд ва масир на аз биёбон, балки аз алафҳои нармтар ва на он қадар сӯзон, чуноне ки дар қад-қади дарёи Нил мегузашт ва дар гирду атрофи оби пуроб мегузашт. сарчашма, алаф ва дарахтон сабзид, аммо ба ҳар ҳол озмоиш аз ҳама душвор буд. Зеро ба ман лозим омад, ки дар шароити гармои ваҳшии африқоии июл ва ҳатто бо автоматҳо, инчунин рюкзакҳо бо лавозимот гурезам.
  Албатта, дар як батальони махсус писарбачаҳое буданд, ки ранги миллати немис ва тарбияи ҷисмонии шоиста доштанд, вале ба ҳар ҳол.
  Ҷанговарони ҷавон сохта шуданд ва фармондеҳи онҳо, ҳамон ҷавоҳироте мисли онҳо, гарчанде қоматбаланд, мушакҳои Аполлон, фармуд:
  - Хайр, бародар! Ман медонам, ки барои ту душвор хоҳад буд, аммо қарз қарз аст! Панчох хашт километр бояд то бегох тай карда шавад! Ин фармон аст.
  Олег Рыбаченко чунин гуфт:
  - Хмм ҳа! Калимаи ин фармон мисли имло садо медиҳад! Онро сарфи назар кардан мумкин нест.
  Дима қайд кард:
  - Ман омодаам шартгузорӣ кунам, ки мо ин корро намекунем!
  Ханс Фейер эътироз кард:
  - Муваззаф ба иҷро, зеро мо ориёӣ ҳастем! Ва шумо хам русхо хастед ориёихо агар дар бехтарин батальони юнгфолк нависед.
  Борхалтаи паси пушт бо тир, об ва кафшер, хаждах кило ва илова бар он автомати се килограммй мебошад. Бисту як килограмм, барои калонсолон душвор аст, агар шумо муддати тӯлонӣ роҳ равед ва сипас давед ва ҳатто дар зери офтоби сӯзон.
  Олег Рыбаченко пои худро ба алаф молид. Писарон бо шавқу рағбат аз кафш халос мешуданд, мӯзаҳои чармӣ мепӯшиданд (пӯст дар ҳақиқат сунъӣ аст, аммо ба ҳар ҳол ягон намуди кирзач нест), давидан дар ин ҷо душвор аст. Пойафзолҳои варзишӣ ё пойафзоли теннис беҳтар мебуданд, аммо дар шароити Олмони ҷангӣ ин як айшу ишрат аст ва онҳо тасмим гирифтанд, ки писаронро вайрон накунанд.
  Фармон садо дод ва ҷанговарони Ҷунгволк ба давидан шитофтанд, дар ҳоле ки кӯшиш мекарданд, ки намуди ташаккулро нигоҳ доранд.
  Насими тару тоза аз дарёи Нил вазида, бар танҳои бараҳна ва мушакҳои писарбачаҳои ҷанговар вазида, ба таври форам мевазид. Онҳо то андозае титанҳои наврасиро ба хотир меоварданд, ки омодаанд ба осмон ҳамла кунанд. Онҳо давида, ченак нафас мекашиданд, қариб по ба по. Дар пеш аз хама баландтарин ва, албатта, Димка кадбаланд буданд, гарчанде шаш писар, аз чумла командир, аз у баландтар буданд. Олег Рыбаченко, ки аз меъёр каме болотар буд, афзоиши ёздахсолаи худ (дар муқоиса бо воқеияте, ки дар гузаштагони қаҳрамони худ пайравӣ мекард!) маҷбур шуд, ки қариб дар ниҳоят шитоб кунад. Ростӣ, ин бартарӣ буд, шонси кам кардани пошна, ё зери пои нишастанашон. Вай дар ин ҷо ҷавонтарин аст, аммо бешубҳа заифтарин ва ҳатто беақлтар нест.
  Сарборӣ намоён аст, аммо ба ҳар ҳол қобили қабул аст ва ҳама таҷрибаи давидан бо бор доранд. Ҳатто бо вазни зиёд, вақте ки онҳо, масалан, шарикро дар китфи худ мебурданд.
  Дар зери пои луч гох-гох гох-гох рахи-ча ё кафида, ба шохахои шикастаи хурмо ё конусхо мерезанд, баъзан гиёххои хоре пайдо мешаванд, ки писарбачагон кушиш мекунанд, ки гирду атроф гузаранд. Алаф гарм мешавад, аксар вақт хушк мешавад, аммо албатта мисли реги биёбон намесузад. Умуман, шумо метавонед ҳоло ҳам зиндагӣ кунед, танҳо Офтоб баромада, гармиро шадидтар мекунад.
  Ханси қадбаланд, тақрибан баробари Дмитрий ва онҳо китф ба китф медаванд. Писарбачаи чанговари немис аз аскари чавони советй мепурсад:
  - Хуб, ҳоло шумо дар ҷанг ҳастед! Туп, албатта, хануз набурдааст, вале мо хама чиз дар пеш аст. Оё шумо ягон намуди ҳаяҷонро эҳсос мекунед?
  Дмитрий ростқавлона ҷавоб дод:
  - Ҳоло не! - Ва боз сарашро гардонда илова кард. - Рости гап, не!
  Ханс нафратангезона гиря кард.
  - Ман мекунам! Ман ростқавлона мегӯям, ҳа! Хуб, кадоме аз писарони ҳамсоли ман қонунӣ ба ҷанг рафта метавонад. Мубориза, тирандозӣ, куштан, таркондан, забт кардан. Охир, ин романтика аст. Охир, шумо ва Олежка низ мехостед худро чанговарони зинда хис кунед, аз одат дур шавед!
  Димка катъиян эътироз кард:
  Ҳаёти мо муқаррарӣ нест. Умуман, пешрав будан, хатто рохбар ва спортсмен будан хеле шавковар аст.
  - Пас чӣ, шумо бо мо имзо кардаед? Оё шумо аз кушта шудан ё маъюб шудан метарсанд? - бо киноя тамасхур кард Ханс.
  Димка, ки лақаби Илья Муромец буд, тамасхур кард:
  - Барои хамин хам ман барои нишон додани он имзо гузоштам, ки русхо аз немисхо дида бадтар чанг карда наметавонанд. Ва он гоҳ тамоми ҷаҳон дар бораи ғалабаҳои шумо менависанд ва мегӯянд ...
  Ханс хандид.
  - Бале, ҳа! Дар бораи галабахои мо, шухрат дар тамоми коинот. - писарбачаи чанговари коматбаланди синаи васеъашро бо ифтихор пуф кард. - Ва шумо, русҳо, артиши хурди Финландияро базӯр тела дода метавонед. Шумо чизе барои фахр кардан надоред!
  Дмитрий хафа шуда, худро бо душворӣ боздошт, то ки муштҳояшро истифода набарад, эътироз кард:
  - Мо хам Халхин Гол дорем!
  Ханс нафратангезона гиря кард.
  - Задухӯрди хурд, дар ҷое дар Осиё. Ва бачаҳои мо аллакай Аврупо ва қариб тамоми Африқо ва Осиёро гирифтанд. Ва мо Русияро забт мекунем, вақти туф кардани мо расидааст!
  Чашмони Дмитрий хашмгинона дурахшид:
  - Нагиред, дастхо кутоханд!
  Ханс хандид.
  - Ва чй тавр мо шуморо мачбур кардем, ки шартномаи Брест-Литовскро имзо кунед? Шумо ба мо замин додед, то Днепр хисоб кунед, се баробар зиёд найду шамшер доред. Дар ин маврид дар бораи рус ҳамчун сарбоз чӣ гуфтан мумкин аст?
  Димка гурух-гурух шуда, ният дошт, ки Гансро мушт занад ва кувваи худро хамчун чемпиони "нимчахон" медонист, албатта, писари немисро нокаун месохт, вале... ман шикастан намехостам. хати ва ташкили мубориза. Бале, ва ҳангоми баҳсу мунозира истифода бурдани мушт хуб нест. Ба истиснои ин ҳолат, эҳтимоли зиёд ӯро дастгир мекунанд ва ӯ вақт надорад, ки нишон диҳад, ки русҳо аз немисҳо бадтар меҷанганд. Бинобар ин, Дмитрий оромона эътироз кард:
  - Мо русхо шуморо дар замони Фредерик II зада, хатто Берлинро гирифтем. Ва вакте ки Наполеони Бузург ба шумо фармон дод, нисфи армияи у немисхо буданд ва дар чанги якуми чахон рахнашавии Брусиловский буд. Бале, ва шумо Парижро нагирифтед, зеро кушунхои мо Кенигсбергро кариб cap карда буданд.
  Ҳанс як далели хеле вазнин пайдо кард:
  - Вале ба хар хол дар чангхои охир бо мо маглуб шуда будед! Ва шахс ва миллатро дар навбати аввал аз рӯи амалҳои ниҳоӣ доварӣ мекунанд!
  Дмитрий ба таври асоснок эътироз кард:
  - Дар замони подшох мо саноати акибмонда, махсусан дар сохаи харбию техникй доштем. Холо бошад, мо саноати чиддиро тараккй додем. Масалан, шумо танки КВ-2-ро дидед. Он бо гаубицаи 152 мм чихозонида шудааст. Оё шумо, олмониҳо, чунин чизе доред?
  Ханс хандид.
  - Фаронса дар танкҳои S-2 инчунин гаубицаҳои ҳатто калонтар аз калибри 155 миллиметрӣ доштанд, аммо ин моро аз мағлуб кардани қурбоққаҳо, ки дорои таҷҳизоти заифтар аз ҳозира буданд, бозмедорад. Кувваи асосии Вермахт бартарии омили инсонист!
  Дмитрий чеҳраашро бо зарби ҳамвор печонд:
  - Ва чаро шумо гумон мекунед, ки агар чемпиони "ним чахон" шуда бошед, аз чихати омили инсонй аз мо бартарй доред? Ва мағлуб кардани беҳтарин бачаҳои шумо?
  Ҳанс комилан оқилона изҳор дошт:
  - Истисноҳо баъзан танҳо қоидаҳоро тасдиқ мекунанд. Дар асл қариб ҳамеша! Акнун, агар на ходисахои алохида, балки дарачаи тайёрии харбиро умуман гирем, пас ин чо...
  Дмитрий хашмгин шуд:
  - Шумо намедонед, ки мо дар кадом дарачаи тайёрии чангй дорем ва машкхо дар Армияи Советй чй тавр гузаронда мешаванд. Шунинг учун тахмин қилиш шарт эмас!
  Ханс мантиқан қайд кард:
  - Дар Испания мусобикаи мактаби харбии советй, доктрина ва олмонй барпо гардид. Мо техника ва яроки худро санчида. Натичаи ин галабаи мактаби харбии мо, санъати стратеги ва мустахкам гардидани режими Франко мебошад. Ҳамин тавр, мо аллакай бо бачаҳои шумо мубориза бурдем ва ғалаба кардем!
  Дмитрий Муромец бо таассуф гуфт:
  - Шумо аз мо хеле зиёд аскарон доштед! Шумо танҳо маблағи гирифтаед!
  - Ман инро намегӯям. - Ганс сарашро паст карда, хомуш шуд, аввалин аломатхои хастагй пайдо шуданд ва сухан гуфтан душвор шуд.
  Бадтарин қисми он, албатта, гармӣ аст. Офтоб бемайлон ба зенит баромад. Ҳеҷ яке аз писарон ба ӯ одат накарда буданд. Олмон ва Русия кишварҳои шимолӣ ҳастанд ва дар тобистон онҳо хеле кам аз сӣ дараҷа боло мераванд. Ва ин Африқо дар моҳи июл аст ва насими аз Нил кашиданро қатъ кардааст.
  Пойхои урёни писарбачахо аз алафи хушк бештар чиркинтар шуда, баъд ногахон ба охир расида, тамоми километрро шагалхои сузон пушонданд. Хеле дардовар буд, баъзе бачаҳои на он қадар худдорӣ чир-чир мезаданд. Аз онхо арак мерехт ва бо ииш-ла ба руи шагалхои тафсон мерехт.
  Олег Рыбаченко ва Дмитрий ва аксар писарони дигар, ки дар рухи спарта-нй тарбия ёфтаанд, кушиш мекарданд, ки табассум кунанд ва орд надиханд. Онхо дар бораи чизи дигар фикр мекарданд. Инак, Олег Рыбаченко хаёл кард, ки пои урёнашро шуълаи болои раф лесида, сирри мухими давлатиро аз у кашида гирифтан мехостанд. Ва ӯ бояд ба он таҳаммул кунад ва нишон надиҳад, ки озор дорад ё метарсад. Илова бар ин, писарбачаҳо дар шароити сангин ба воя расидаанд ва пошнаашон он қадар нарм набуд, ҳарчанд шоир ва шағалҳои сиёҳ сӯхта, аммо на он қадар пӯсти ноҳамвор пошида мешуд.
  Дере нагузашта зарбаҳои гармӣ ба амал омаданд. Тақрибан дар як вақт чанд писарбачаҳои аз ҳад гарм аз ҳуш рафтанд ва онҳоро лозим омад, ки ба замбураки сабуки қатшаванда бардоштанд.
  Олег Рыбаченко худ ба худ кайд кард, ки немисхо умуман техникаи хуб доранд. Оё мумкин аст, ки дар Армияи Сурх шумо асбоберо пайдо кунед, ки ярадоронро аз дюралюмин кашед, ки дар айни замон дар халта ба осонй пинхон карда мешавад.
  Аммо бо бори иловагӣ дар даст давидан душвортар аст ва пошнаи бараҳнаатон сахттар сӯхта мешавад, зеро фишор зиёд мешавад. Ҳамин тавр, онҳо дар ҷаҳаннам ихтиёрӣ ҳастанд. Олег Рыбаченко хатто фикр мекард: рафиконаш ба ин гуна озмоиш чй гуна муносибат мекунанд, хама зинда мемонданд.
  Майдонҳои васеи шағалҳои сурх-тафсон ва сиёҳшуда бо алафҳои хушкшуда омехта шуданд. Илова бар ин, фармондеҳ бачаҳоро оҳиста-оҳиста аз дарёи Нил дур мекард, аз афташ, ба шаҳракҳои Миср надарояд.
  Боз чанде аз бачаҳо ба ларза даромаданд ва бачаҳо, ки аз тӯдаи офтобӣ хаста ва ё ҳайратзада шуда буданд, сарашонро бо латтаи дар об таршуда пушонда, ба замир гузоштанд. Баъзедо, ки пештар зарбаи сабук дида буданд, аз чо бархоста давиданро давом доданд.
  Аммо кувваи чавонон кам шуда, кариб нисфаш аз кор баромад.
  Нихоят командир хам хеле хаста шуда гуфт:
  -Ба ҳама амр мекунам, ки истироҳат кунанд! Мо ба ҳадди ниҳоӣ расидем! Худро бо сояафканҳои офтобӣ пӯшонед, оби сирко ва шоколадро бинӯшед. Пас шумо хобида машқҳои нафаскашӣ мекунед!
  Бачахои чанговар бо хори заиф хитоб карданд:
  - Мо ба ичрои хар як супориш тайёрем!
  Сарфи назар аз нури офтоб, пӯсти кӯдак сурх ва кӯфта шудааст. Дар болои алафи хушк хобидан ногувор буд, писарон ба таги худ селофан мемонданд.
  Дмитрий ва Олег Рыбаченко дар як хайма пахлуи хамдигар чой гирифтанд. Ба назар чунин менамуд, ки бачаҳо каме хушк шуда, пӯсташ тира шуд. Пойҳои урёнам сӯхта, сахт хориш мекарданд, пойҳоямро боло бардоштан лозим омад, то хунаш берун равад ва каме ҳам осонтар шуд.
  Дмитрий қайд кард:
  - Он ки чанг асал нест, мо медонистем, вале ба ин дарача не!
  Олег Рыбаченко гамгинона ваъда дод:
  - Ин ҳанӯз гул аст. Агар хунро бинед ва ба ҷасади аввалини худ нигоҳ кунед, мефаҳмед, ки ин ҳама дар рӯи тафсон давидан чизе нест!
  Дмитрий шикамашро ба дарун кашид ва гуфт:
  - Дар китобҳо, албатта, дар бораи он менависанд, ки вақте ки шумо бори аввал одамро кушед, чӣ ҳис мекунад. Ҳатто як шахси бад ва душмани шумо, омода аст, ки рӯдаҳоро озод кунад. Аммо ба ҳар ҳол он аст..
  Олег Рыбаченко чунин гуфт:
  - Дар китоби Буссенард "Капитан Даредевил" низ як баталиони пурраи шербачаҳо мавҷуд буд, ки бо бритониёиҳо меҷангиданд. Чизе ба мо хотиррасон мекунад. Аммо дар он ҷо ба мушкили равоншиносӣ, мегӯянд, ки куштани одам чӣ гуна аст, танҳо вақте ба таври мухтасар сухан меравад, ки тир ногаҳон наврасро даравид. Ва аз ин рӯ, дар маҷмӯъ муносибати хеле сабук ба марг вуҷуд дорад. Чунин ба назар мерасад, ки ин ҳатто ҷанг нест, балки ид аст!
  Дмитрий мантиқан эътироз кард:
  - Ин китоб барои кӯдакон ва наврасон; ки аз хондани тачрибахои психологй дилгир шудаанд. Ва оқибаташ аллакай бад аст, қариб тамоми батальони ширҳо мурданд ва идомааш ҳеҷ гоҳ навишта нашудааст!
  Олег Рыбаченко бо ифодаи чукур гам-хории самимй гуфт:
  -Аммо ин китоб чунон аст, ки афсӯс мехӯред, ки чӣ тавр зуд тамом шуд. Аммо аксар вақт баръакс рӯй медиҳад, ки шумо айнан азоб мекашед, кӯшиш кунед, ки ин ё он корро бартараф кунед!
  - Агар шумо романи Лев Толстой "Чанг ва сулх"-ро дошта бошед, пас Олежек бешубха хак аст! Дмитрий розй шуд.
  Баъд шарики ҷавон эътироз кард:
  - Дар китоби "Чанг ва сулх" интрига, якчанд сюжет, характерхо муфассал кушода шудаанд. Не, вай холӣ нест. Ба ҳеҷ ваҷҳ дилгиркунанда! Ҳарчанд албатта дар ибтидо дур аз ҷолибтарин аст.
  Дмитрий розӣ шуд:
  - Бале, дуруст аст... Бисёр нависандагон бо як сюжети суст гуноҳ содир мекунанд, вақте ки пеш аз оғози амали ҷолибтарин, шумо метавонед як китоби ба назар дилгиркунандаро партояд.
  Ба писарон имкон дод, ки дар қуллаи офтоб мунтазир шаванд, командир Гург Штич, кӯдаки хеле мушакдор, ки зоҳиран тақрибан чордаҳсола буд, буд. Чеҳраи зебо, вале сахтгир, кӯдакӣ ва ҳамзамон калонсол аст. Худи Гург ҳанӯз аз Ҷунгволк аст, аммо принсипи фармони ӯ ин аст, ки ҷавонон бояд ҷавононро роҳбарӣ кунанд. Ва он ки Штих тачриба надорад ва ба назар гиред, ки кудак касеро ба ташвиш намеорад. Муҳим он аст, ки ӯ ориёӣ аст ва ба ориёиҳо фармон медиҳад, яъне аз ӯҳдаи иҷрои корҳои номумкин аст, ба мардуми оддӣ. Ва чӣ? Онҳо ин корро мекунанд!
  Боз давида, дарди фаромӯшӣ, хастагӣ, писарбачаҳое, ки ҳатто шарм доранд (ин гуна тарбия аст!), Ба ёди модар, падар ё дар бораи чизи нозук фикр кардан. Ин аст, ки қобилияти тоқат кардан ба ранҷу азоб ва худи имтиҳон неъмати бузург аст.
  Ҷанговарони ҷавон дар бораи беитоатӣ фикр накарда давида, агар чизе бихоҳанд, ин ҷанг аст!
  Гармо ҳанӯз хеле сахт аст ва боз бачаҳо ба рӯи шағали тафсон медаванд. Ва ӯ ҳатто охири онро намебинад. Дард тоқатнопазир мегардад ва бисёре аз ҷанговарони ҷавон дигар нолаи дардро нигоҳ дошта наметавонанд.
  Баъд Олег Рыбаченко ба сурудани суруди дар рох эчодкардааш шуруъ намуд, марши хакикй;
  Шаъну шарафи Ватани советй бузург аст-
  Мо сазовори бовари дорем, мо ин шӯҳрат хоҳем буд!
  Мо душмани бераҳмро дар ҷанг мағлуб мекунем,
  Ба хотири рус, Кувваи дурахшонтарин!
  
  Дар Ватан чи аст, ки месарояд,
  Дар дили пионери поквичдон, пойлуч!
  Мо мисли парранда ба парвоз мешитобем,
  То чӣ андоза имони мо муқаддас шудааст!
  
  Автомат ба ман бовар кунед бародари калон
  Ва гранатаҳо тамоман зиёдатӣ нестанд!
  Агар шумо далер бошед, пас натиҷа
  Ин, сарфи назар аз он ки шумо писар ҳастед!
  
  Пешрав ҷасур ва сахтгир аст ...
  Аммо табассуми Худо моро равшан мекунад!
  Афсӯс, ки дар ҷаҳон асҳои бад бисёр аст,
  Онҳо мехоҳанд ҷои биҳиштро вайрон кунанд!
  
  Шаголи фашистй панчаашро ба суи мо мекашад,
  Мехо®ад дили кѓдакро канад!
  Ва хукҳои ӯ табассум карданд,
  Бигузор вай бо овози баланд як торсакӣ занад!
  
  Танкҳои "Палангҳо" "мӯза",
  Бемаънӣ - бениҳоят кунҷӣ!
  Ва ту аз онҳо гурехта наметавонӣ,
  Хуб, гранатаҳоро беҳтар тайёр кунед!
  
  Мо чунин дунёро меофарем, бовар кунед,
  Дар куҷо миллионҳо хушбахт хоҳанд буд!
  Ҳайвони ваҳшии дарранда ба лона гурезад,
  Мо легионҳои нафратоварро мезанем!
  
  Дар Ватан чи аст, ки месарояд,
  Ва ҳама фашистонро ба таври машҳур торумор мекунад ...
  Туфангчаи Рэй рыцари пурқувватро пахш кунед ...
  Ва то ки он дар сайёра осоишта ва ором гардад!
  
  
  
  
  Байраки сурх медурахшад
  Дар он номи муқаддаси Исо аст!
  Имтихони пионериро барои панч-
  Барои машҳур шудан - Русияи шумо!
  
  Аммо он имтиҳон дар тахтаи синф нест -
  Онро аз хандак супурдан лозим меояд!
  Мӯйҳои хокистарӣ ба сӯи писарбача дар виски мешитобанд,
  Як дӯст мурд - акнун дар сари қабр мотам гиред!
  
  Паки чанги лаънатй чист,
  Ҳатто сазовори номи ҳайвони ваҳшӣ нест!
  Ва лашкар чӣ гуна нигоҳ доштанро намедонад
  Гарчанде ки Адольф баъзан аз буфон хандаовартар аст!
  
  Мо медонем, ки мо набояд ақибнишинӣ кунем,
  Пешравон то абад аз каси дигар метарсанд!
  Мо бачаҳо самимона дӯстем,
  Ва аз ҷиҳати ахлоқӣ ман ба маъюбон бовар намекунам!
  
  Мо марши пуршарафро дар Берлин анчом медихем,
  Мо ҳамеша боварӣ дорем, чӣ гуна мубориза бурданро медонистем!
  Ва якбора далерии далерона гирифт,
  ПКК дар халта дар давидан!
  Олег Рыбаченко суруди шучоатнок ва далеронаро ба охир расонд ва бачахои немис онро бо хуштак ва ханда маъкул донистанд. Гӯё онҳо пай набурдаанд, ки Фюрери пуртаъсири онҳо аз сар то по лоғар шудааст!
  Давидан шавковартар шуд, кувваи бештар зам шуд... Ва дере нагузашта шагал тамом шуду алафи нарм рафт, ки шодии пои сухта бачахои далер гардид.
  Димитрий бо табассум гуфт:
  - Мегуянд, ки суруд ба зиндагонии мо кумак мекунад, аммо дар бораи он ки он хам бори гаронеро, ки пушти сари моро сабук мекунад, чизе нагуфтаанд!
  Олег Рыбаченко эътироз кард:
  - Ҳатто дар замони тамаддуни Мисри қадим дар бораи таъсири ҳаётбахши мусиқӣ ба бадани инсон ва сурудҳо низ маълум буд. Масалан, ѓуломон ва ѓуломони хурдакак, ки ®анѓз дар са®рою кон®о самаранок кор карда наметавонистанд, ма бур мешуданд, то гуломони болиѓро шод кунанд. Охир, чунин илми валиология аз Миср пайдо шудааст.
  Командир Вольф фарьёд зад:
  - Барои афзоиш аз нав барқарор кунед! Ва гап назан!
  Бачахои чанговар якбора аз нав ташкил карда, баъд хомуш ran заданд.
  Офтоб аллакай ба ғуруби офтоб рафтааст (дар Африқои Шимолӣ дар моҳи июл назар ба хатти миёна барвақт торик мешавад.). Таваққуф аллакай наздик буд, ки ногаҳон сигнал садо дод.
  -Ҳама хобида худро ниқоб кунед!
  Чунон ки бо сабабе маълум шуд. Дар пеш садои дуру дарозе ба гуш мерасид. Бачахо бошад, бо белхои сапёрй фаъолона кор карда, болои худ алаф мепартофтанд. Он аллакай торик буд ...
  Ханс қайд кард:
  - Шояд аз они мо бошад! Вай хануз ба хатти фронт хеле дур аст, зеро Вермахт ба таври бояду шояд пеш рафтааст.
  Димитрий бо табассум гуфт:
  "Аммо омӯзиши санъати ниқобкашӣ ҳеҷ гоҳ дард намекунад!" Дар ҷанги воқеӣ ин муфид хоҳад буд!
  Ҳанс розӣ шуд:
  -Бале, ҳаргиз, вале ман боварӣ дорам, ки ин аз они мост!
  Гург пичиррос зада:
  - Боз як гапи дигар, ман туро дар хамон чо мепарронам! Ҳама дар интизоранд! Ва анор созед.
  Тавре ки ба зудӣ маълум шуд, Ҳанс ва, дар асл, хато кардааст. Танкхои Англия пайдо шуданд. Бо вуҷуди ин, бачаҳо оромона дар камин нишаста буданд: чӣ мешавад, агар онҳо дар мошинҳои дастгиршуда худашон мебуданд.
  Хол он ки танкхо ба шимол рафта истодаанд. Факат чортои онхо, сетои сабук ва яктоаш душворгузар "Матилда". Танки охирин як мушкили калон аст, зеро гранатаҳо танҳо ба роҳҳои он осеб расонида метавонанд. Аз тарафи дигар, шушҳо метавонанд бо партовҳои дақиқ ба бом ё ба қафо зада шаванд. Агар "Матилда" рохро вайрон кунад, вай метавонад бо ду пулемёт ва тупи худ ба бачахо зарар расонад.
  Гург намехост, ки дӯстонаш аллакай дар рӯзи дуюм, дурусттараш дар рӯзи сеюми пас аз расидан ба Африқо мурданд. Дуруст аст, ки пулемётҳо метавонистанд зарбаҳои дақиқро хомӯш кунанд. Аммо саволе ба миён меояд, ки ин танкхо азони кист? Ногаҳон, тӯҳфаҳое, ки аллакай немисҳо забт кардаанд?
  Гург фармуд:
  - Аскари каторй Юнгфолковец Олег. Бе яроку халта ба назди танкхо баромада, кй будани онхоро фахмед!
  Олег пичиррос зад:
  - Ба гапи командир гуш кун!
  Писарбача нимбараҳна дар шорти сиёҳ дар тан аз креми муҳофизатӣ сиёҳ буд ва барои пинҳон кардани мӯйҳои зарди худ аз рӯзномаҳо як навъ салла ба бар кард. Акнун вай ба як бачаи оддии араби бечора менамуд. Аз эҳтимол дур нест, ки ӯро душман бигиранд.
  Танкхо бо суръати суст харакат карда, ба фишанг мегузаранд, ки дар он двигательхо камтар садо медоданд, ки ин хам шубхаро ба амал овард. Ба назди онҳо чаҳида, Олег дастонашро сахт ҷунбонд ва бо забони англисӣ шикаста дод зад.
  - Минаҳо ҳастанд! Минаҳо ҳастанд!
  Танкҳо бозистоданд, сари кулоҳпӯше аз Матильда берун баромад ва овози хашмгин ба забони англисӣ ҷавоб дод:
  - Чаро арапчонок, ту мехохй?
  Писарбачаи ҷанговар дод зад:
  - Немисхо дар сари рох мина гузоштанд! Қӯшунҳои шоҳона эҳтиёт шавед!
  Аз китф каллаи дуюм пайдо шуд, шунидам, чавоб медихад:
  Бигзор он немисҳои бадхоҳ бимиранд! Подшоҳи ман бо мост! Акнун мо онҳоро мехӯрем!
  - Биё, ин ҷо шин! - Фармон дода шудааст, ки аз рӯи эпаулетҳо, полковники артиши шоҳии танкии Бритониё!
  Писарбача ба болои манора баромад ва сардии гуворо зиреҳро дар пойҳои урёну ночизи лӯндааш эҳсос кард. Пас аз он ӯ ба ақиб такя карда, ба Бритониё роҳ нишон дод.
  Онҳо панҷ нафар буданд ва дар манораи на он қадар васеъи танки миёнаи "Матилда" каме танг буд. Дар ин чо Олег Рыбаченко карор дод, ки кахрамон шавад. Дастони чолоку машккардаи у мисли дастони кисаи касбй ба камарбанд даст дароз карда, револьверхоро бароварданд. Ангуштхо якбора прогулхоро канда.
  Албатта, ин зишт буд, вале васвасаи ба чо овардани "корнамои" чунон сахт буд, ки Олежек аз хар як таппонча як-ду маротиба тир холй карда, дар зери китфи чап нишон медод.
  Аз чунин масофа пазмон шудан душвор аст ва танҳо девона ё тарсончаки охирин метавонад ҳангоми дар танк нишаста, камарбанди тир ба бар кунад. Полковник дар тааҷҷуб афтод ва аз паси гардан оқлаи таппончаро ҳис кард. Писарак бо лаҳҷаи тозатарини лондонӣ пичиррос зад:
  - Агар зинда монданй бошй, ба се танки дигар амр кун, ки таслим шаванд! Дар акси хол батальони мо онхоро хамрохи экипажхо нест мекунад!
  Полковник ҳайрон шуд:
  - Шумо кӣ?
  Олег Рыбаченко руирост чавоб дод:
  - Имконияти охирини шумо барои зинда мондан! Се танки сабук бо граната тирборон карда мешавад ва туро оташ шиканча мекунанд. Одамон мемиранд! Ман то се ҳисоб мекунам, ё фармон медиҳӣ, ки таслим шаванду аз мошин фуроянд, ё ба гӯшти пои ту тир мезанам ва дархостро аз аввал такрор мекунам! Як ду...
  Полковник гиря кард.
  - Розй! Фақат моро накушед!
  Олег Рыбаченко бо ифтихор изхор намуд:
  - Мо немисхо асиронро намекушем! Ва он гоҳ пас аз таслим шудани Бритониё, шумо метавонед дубора дар Қувваҳои Шоҳии нав, Бритониёи нав хидмат кунед.
  Полковник бо овози ларзон фармон дод. Танкчиён итоаткорона аз танкхо баромада, яроку аслихаи худро гузоштанд. Якчанд писарони калонтарини немис, ки алафи камуфляжии худро партофта, ба сӯи онҳо давида, барои қабули аввалин гурӯҳи маҳбусон дар ҳаёташон омодагӣ медиданд.
  . БОБИ Љ13
  Шаш нафар боз бо хитоихо чанг мекунанд. Боз, гиперҷодугари онҳо онҳоро ба асри XVII партофт. Душман аллакай муяссар шуд, ки армияи азимро чамъ кунад. Кушунхои империяи Осмон шахри Россияро мухосира карданд.
  Ва акнун як писару як духтар ва чор духтар лашкари зардро бо шамшер пахш мекунанд.
  Олег Рыбаченко осиёби бодро идора карда, якчанд чиниро бурида, суруд мехонд:
  - Ба ҷанги хунин...
  Ва писарак бо пои луч чанд сӯзани захролуд партофт.
  Маргарита, ки бо шамшерҳо зуд ҳамла карда, осиёбро дар даст дошт, тасдиқ кард:
  - Мукаддас ва рост!
  Ва инчунин бо ангуштони пои бараҳнааш сӯзан мепартофт. Якчанд даҳҳо чинӣ заданд.
  Наташа, ки душманонро бо шамшер торумор карда, илова кард:
  - Март, март, пеш ...
  Ва инчунин пойҳои луч сӯзанро оғоз кунед.
  Духтарон бо ду дасту по кор карда, хитоиро хеле машхур карданд.
  Зоя низ бо ангуштони бараҳнааш сӯзан партофт ва чир-чир кард:
  - Мардуми мехнаткаш!
  Аврора, ки бо пои луч бумерангро сар дода, ҷанговарони зардро буридааст, ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Март, март, пеш ...
  Светлана хитойхоро торумор карда, бо ангуштони барахнааш ситорахои пулодро озод карда, ба душман зарба зада, хич-чир-чиррос зад:
  - Мардуми мехнаткаш!
  Духтарон мисли уқобҳои ҷангии ҳақиқӣ рафтор мекарданд. Ва аз зарбаи шамшерҳо ва партоби унсурҳои зарбазани онҳо душманон афтода афтоданд.
  Олег техникаи "Бабочка"-ро бо шамшерҳо нигоҳ дошта, месуруд:
  - Чеҳраи марг!
  Ва писарбача бо пои луч боз қотилро партофт.
  Маргарита дар комбинат зиёфат барпо кард. Вай рақибонро торумор кард ва хашмгинона хиҷир зад:
  - Ин рох ва муборизаи мост!
  Ва аз ангуштони бараҳнаи вай якчанд дискҳои марговар афтоданд.
  Олег Рыбаченко писари терминатор аст, боз он чизеро мепартояд ва месарояд:
  - Якуми Май иди мехнат аст!
  Ва аз пойҳои урёни қотили ҷавон, дискҳо боз парвоз карда, ҷанговарони Империяи Осмонро буриданд.
  Наташа боз марговарро мепартояд ва чир-чир мекунад:
  - Ин кори ман аст!
  Ва пошнаи урёнаш ба манаҳи генерали чинӣ зада, ҷоғашро мешиканад.
  Зоя бо шамшерҳо шабпарак қабул мекунад ва фарёд мезанад:
  - Ман пантераи девонаам!
  Ва аз ангуштони бараҳна вай солҳо қотили диски тез. Ва ҳамин тавр онҳо ҳамаро гирифта буриданд.
  Он гоҳ боз шамшерҳо ба амал меоянд ва ҳама бурида мешаванд. Ин духтари терминатор аст.
  Аврора хитоихоро торумор кард, бадани онхоро пора-пора кард ва гур-гур кард:
  Мо интихоб шудаем...
  Ва атои марг аз пошнаи урёнаш парвоз мекунад.
  Светлана ҷанговарони империяи зардро бурида, дандонҳои марворидашро нишон дода тасдиқ мекунад:
  - Мо интихоб мекунем!
  Ва аз пои бараҳнаи вай боз парвози ҳалокат.
  Олег Рыбаченко, рақибонро шикаст дода, илова мекунад:
  Чанд маротиба ...
  Ангуштони бараҳнаи писарбача хабари маргро оғоз карданд.
  Маргарита, ки рақибонро несту нобуд мекунад ва намоишҳои нобудкуниро оғоз карда, илова кард:
  - Муносиб нест!
  Мисли духтаре, ки пойҳои чолок дорад.
  Наташа, ки ба душман тир холй карда, тухфахои маргро сар дода, чунин дод:
  - Ман аз паси ту...
  Ва чун ҳамеша дар тиҷорат пойҳои луч.
  Зоя пас аз он ки душманонро пора-пора кард, онро гирифт ва бо хашмгинона бо кобра ҳушдор дод:
  - Аз паи соя...
  Ва пойҳои урёнаш ба тиҷорат баргаштанд ...
  Аврора аслиҳаи худро бо дасту пои бараҳнаи худ ба сӯи душманон партофт ва онро бодиққат реза карда, хашмгинона хиҷир зад:
  - Ман одат карда истодаам ...
  Светлана бо пои бараҳнааш даҳҳо сӯзанро гирифта партофт ва ба як даста чинӣ зада, хиҷир зад:
  - Барои номувофиқӣ!
  Олег Рыбаченко боз ба хучум. Душманони худро бурида, гох-гох месарояд:
  - Фариштагони некӣ, ду боли сафед, ду боли сафед бар ҷаҳон!
  Ва аз пои урёнаш боз бахшоиши ҳалокат мепарад.
  Писарбача, чунон ки мебинем, хеле хоксор аст. Ва ҳама вақт пойлуч ва сахт. Мачо ҳақиқӣ. Гарчанде ки вай дувоздахсола менамояд. Аммо ин таҷассуми харобшавӣ аст.
  Маргарита низ бо пои луч сӯзан мепартояд ва чир-чир мекунад:
  - Орзуи девона! Зебоии комил!
  Ва боз чизе комилан марговар аз пошнаи луч мепарад.
  Ин духтар таҷассуми марг ва ҳалокат аст.
  Ва ин хитоиҳо, бале, онро мегирад.
  Наташа дар харакати босуръати терминатори зебо. Рақибонро мебурад, бо шамшер мебурад ва месарояд:
  - Шоҳ Алексей!
  Ва сӯзанҳо аз пойҳои урёнаш парвоз мекунанд.
  Зоя хитойхоро торумор карда, душманро нест карда, тасдик мекунад:
  - Бадкирдор мағлуб хоҳад шуд!
  Ва аз пойҳои урёни вай мебарояд, ҳадяи марги ваҳшӣ.
  Аврора, душманонро торумор карда, хашмгинона тасдиқ мекунад:
  - Ва аз душман раҳмат нахоҳед!
  Ва пои луч вай, мепартоӣ берун боз, чизе комилан марговар. Ва рақибонро ба пораҳои гӯшт дарида мезанад.
  Светлана рақибонро торумор карда, ба душман сӯзанҳои нав меандозад, мисли кобра садо медиҳад:
  - Ба моҳ дод назан!
  Ва тӯҳфаҳои марги хатарнок аз ангуштони урёни вай парвоз мекунанд. Ки ҳамаро озор медод ва мекушад.
  Олег Рыбаченко дар харакат аст... писарбача мисли харвакта монда нашуда...
  Хитоихо душворй мекашанд. Ӯ онҳоро чунон майда мекунад ва мебинад.
  Писари нобиға хиҷил мекунад:
  - Ин муборизаи ман аст!
  Ва боз аз пои урёнаш бахшоишҳои маҳв мепаранд.
  Ва чанговари чавон мисли кахрамони катъй ва хашмгин мечангид. Ва шамшерҳои вай мисли калтакҳои Худои сиёҳанд.
  Маргарита онро гирифта, аз ҷояш хест ва як қатор чиниҳо буриданд. Қабули қабул, гӯё қувваи марговар.
  Баъд вай боз ангуштони урёнашро зада, мисли деви хунолуд амал мекард.
  Ҷасадҳои чинӣ аллакай теппаҳои бутун ба вуҷуд омадаанд. Ҷанговари ҷавон пичиррос зад:
  - Ҳаёти ман дар ғалаба бар душманон!
  Ва духтарак боз аз пои урён абри сӯзанҳоро мебарорад. Ва чанговарони зард мурданд.
  Наташа аз ҷасадҳои ҷанговарони зард дар пеши назараш долонеро бурид. Вай дискҳои тезу тозашуда партофт ва хиҷир зад:
  - Ба Миррих партоед, ва он ҷо синф хоҳад буд!
  Ва аз пои урёнаш боз як тӯҳфаи қотили марги хеле ногувор парвоз мекунад.
  Ва чӣ қадар чиниҳо мемиранд. Садхо, хазорхо, дар зери зарбаи шашкасбон.
  Зоя хам дар харакат аст. Чун кобра савор мешавад, ба душман заррае имкон намедиҳад. Ва суқути чинӣ ҳакер шуд.
  Духтарак бо пои урён сӯзанҳои заҳролудро ба кор андохта, месуруд:
  - Қаҳрамонони рус бо шамшер буриданд!
  Ва ҷанговар, ки гӯё мавҷ баланд мешавад, пас меафтад.
  Ва Аврора ба суи душман кадам мегузорад ва бе ягон гапи дигар уро мебурад.
  Чиниёнро мекушад ва фишурда мекунад:
  - Кахрамонии бузурги ман!
  Ва аз пои луч вай, боз парвоз берун чӣ smashes дона ба crayons.
  Духтари сурхруй хитоиро дарег намедорад. Дар ин чо якбора хафт касро бурида.
  Ва пошнаи урёнаш генерали Империяи Осмонӣ пешонии ӯро шикаст. Вай, албатта, мурд.
  Светлана хам харакат карда, душманонро мекушояд. Ду шамшери вай мисли кайчи катшаванда бадани чиниёнро бурида мебурд.
  Дар ҳаракат духтар даҳҳо рақибашро торумор кард. Ва вай дискҳоро бо пойҳои луч гирифта, ба кор андохтааст. Ва вай бисёр хитоиро буридааст.
  Вай ҳама дар як девонавор аст.
  Светлана мегӯяд:
  - Душманон намегузаранд!
  Аврора розӣ шуд:
  - Албатта, намегузаранд - бе фурсат!
  Ва калочи сурхрӯй, ки боз ваҳшӣ нола карда, хитоиро бо шамшер мезанад. Ва он гоҳ ангуштони урён чанд сӯзанро раҳо мекунанд. ки як-ду дазор хитои ба олами дигар фиристода мешавад.
  Олег Рыбаченко чанговарони зардро бурида, онро гирифта чир-чир кард:
  - Нобудшавии ақл!
  Ва боз писарбача бо ангуштони бараҳна сӯзанҳои даҳшатангез ва марговарро партофт.
  Ва он гоҳ ӯ хитоб кард:
  - Дар орзуи ман - хамеша галаба!
  Маргарита, ки бо душман меҷангид ва мухолифонро нест карда, розӣ шуд:
  - Ҳатто ғалабаи хеле калон!
  Ва духтарак боз бо ангуштони бараҳнааш, вақте ки онро гирифта, марговарро ба сӯи душман партоб мекунад.
  Ин қадар чинӣ аллакай аз ҷониби ҷуфти онҳо кушта шудаанд. Бале, ва чор духтар камтар нест.
  Наташа бо пои луч гранатае, ки аз чанги ангишт сохта шуда буд, партофт. Яке таркида, аскарони Хитойро пора-пора мекунад.
  Ва духтар дод мезанад:
  - Ман уқоби қудрат дар ҷаҳон ҳастам!
  Зоя дар нест кардани кушунхои Хитой низ хеле чусту чолок аст. Вай шамшерҳоро ба ҷунбонд ва месарояд:
  - Мо уқобҳоем!
  Ва боз аз пои урёнаш чизи хеле марговар мепарад. Ва чиниҳо куштори хеле мушаххасанд.
  Духтаре, ки дар вачди вахшиёнаи харакати чолок ва хашмгин аст, ки хатто як сузан афтида намемонад, бе зарба.
  Аврора хам харакат мекунад. Пойҳои урёнаш сӯзанҳои тезро партоб мекунанд. Духтари сурхрӯй мисли пантера рафтор мекунад, ки шағолҳоро таъқиб мекунад. Вай хитоиро мисли найшакар мебурад.
  Ва аз болои шушаш фарёд мезанад:
  - Оянда аз они ман аст!
  Ва забонашро берун мекунад.
  Светлана инчунин хитоиро нест мекунад. Ва пойҳои урёнаш ҳаракати босуръати онҳоро метезонанд.
  Духтари малламуй мисли кобра. Ва рақибонро бидуни раҳм мебурад.
  Шамшерхои вай чун осиёби бодй чарх мезананд. Ва нагузоред, ки душман дар осоишгох ях кунад. Магар сулху осоиш комилу абадй нагардад.
  Светлана хитоиро бурида, хабар медихад:
  - Шакли мо баландтарин аст!
  Ва аз пои урёнаш марговар ва нофаҳмо мепарад. Чӣ тавр ба рақибон зарба задан мумкин аст, то рост ба марг.
  Аврора тасдиқ мекунад:
  -Мағлубияти холис!
  Ва аз пои урёни духтар як дад сузан мепарад. Бале, чунон дуруст аст, ки панҷоҳ нафар чинӣ якбора афтод.
  Наташа инро пай бурда, ҷанговарони Империяи Осмонро пора-пора мекунад:
  - Ғазаби шумо бузург аст!
  Ва ангуштони пои луч дискҳоро оғоз мекунанд.
  Зоя мухолифонро бурида, хитоб мекунад:
  - Бигзор орзуҳо амалӣ шаванд!
  Ва инчунин пои луч, мисли ҳалокати кушанда хоҳад фиристод.
  Ва оммаи чиниҳо ба ҷасадҳо табдил меёбад.
  Аврора чанговарони зардро бурида, месарояд:
  - Ба душман раҳм нест!
  Ва аз пои урёнаш чизе мепарад, ки ҷангиёни зардро ба ҳалокат мерасонад.
  Ва як ҷанговари сурхмуй дар як ҳаракати ваҳшӣ.
  Светлана як даста душманонро бурида, онро гирифт ва дандонҳои марворид ва дурахшонашро нишон дод:
  - Мо ҳеҷ гоҳ бас намекунем! Пас, артиши Русия барои ғалаба таваллуд шудааст!
  Ва баъд духтарак бо пои луч гранатаи ангиштро мепартояд ва харифонашро ба порахои хунолуди гушт мезанад.
  Олег Рыбаченко хитойхоро маглуб карда, чусту чолокона амал кард.
  Ва писараки терминатор месуруд:
  - Артиши Русия барои ғалаба таваллуд шудааст!
  Ва пошнаи урёни писарбача дар як ҷаҳиш ба манаҳи мандарин бархӯрда, айнан ӯро пахш кард.
  Ҷанговари ҷавон бо овози баланд хитоб кард:
  - Ғалаба барои мо хоҳад омад!
  Маргарита хитоихоро пора карда, сари онхоро бурида гуфт:
  -Агар ҳаст...
  Ва духтарак бо пои урёнаш як даста сӯзан партофт...
  Олег Рыбаченко дар чавоб чунин гуфт:
  -Кӣ ба назди ту меояд!
  Ва баъд пои урёни писарак абри сӯзанҳоро берун кард. Дарҳол сад нафар чинӣ зада шуд.
  Маргарита аз болои шушаш чир-чир кард:
  - Он ҷо хоҳад буд ...
  Ва ангуштони урёни вай бумеранги марговарро сар карданд.
  Олег, ҷанговарони Империяи Осмонро бурида, тасдиқ кард:
  - Кӣ ба назди шумо меояд!
  Ва пойҳои луч писар қотил ва беназир оғоз хоҳад кард. Чизе, ки устухони чиноихоро майда мекунад.
  Ва онҳоро заҳролуд кунед.
  Бале, писар аз даҳҳо тарсончак нест ...
  Наташа кабули дугонаи бочка барпо кард - чинихоро бурида, чир-чир мекард:
  - Инҳо духтарони мо ҳастанд!
  Ва аз пойҳои луч вай, парвоз ҳадяи нобудии комил аст.
  Ва духтар хиҷил мекунад:
  - Даҳонатро пӯш!
  Ва шамшерҳои вай сари ҳамаро буриданд.
  Зоя рақибонро дар ҳаракат бурида, месарояд:
  - Иш«и ман дар ошёнаи пан ум аст!
  Ва боз пои бараҳнаи духтар бумерангро сар мекунад. Ва тудаи чанговарони зарди шиками кушод фуру рафт.
  Наташа зардхоро бурида, ба сухан баромад:
  - Муҳаббат? Дар бораи тухмҳои Faberge чӣ гуфтан мумкин аст?
  Ва боз, аз пошнаи луч марг озод.
  Зоя хитоиҳоро бурида, қайд кард:
  - Ва шумо махсусан аллакай карахтед!
  Ва ба дӯсташ чашмак зад!
  Духтарон аз афти кор содда нестанд. Ва албатта на қурбоққаҳо.
  Пои луч Зоя як унсури зараровар мебарорад. Ва бисёре аз хитоиҳо тарки мактаб мекунанд.
  Аврора дар ҳамла. Нодир ва харобиовар. Душманонро мезанад ва шамшераш мисли болҳои осиёби бод аст.
  Иблиси сурхрӯй, дар ҳаракати классикии ҳамлаи зуд. Агар дар ҳақиқат бурида шавад, он гоҳ махсус бурида мешавад.
  Ва фарёд занед:
  - Таваккал сабаби наҷиб аст!
  Ва аз пои урёнаш боз тухфа ба пашшахои чинй. Ҳар кас бурида ва кӯфта мешавад.
  Светлана дар ҳаракат Сарбозони империяи осмониро торумор мекунад. Ба шумо хурдтарин имконият намедиҳад.
  Ва акнун пойҳои урёни вай хеле ҳунарманданд ва қотилон партофта мешаванд. Ва чиниҳо он қадар даравида хоҳанд шуд, ки шумо танҳо ҳайрон мешавед.
  Ва духтарак Светлана фарёд мезанад:
  - Бо ифтихор дар болои сайёра парвоз мекунад...
  Ва бо пошнаи урёнаш гардани фармондеҳи чиниро шикаст.
  Олег Рыбаченко душманонро торумор карда, месуруд:
  - Уқоби дусари рус ...
  Ва аз пои урёни писарбача боз як тӯҳфаи марг барои лашкари Чин парвоз мекунад.
  Маргарита душманонро бурида, дандонҳояшро нишон дода, илова кард:
  - Дар сурудҳои мардум ....
  Ва лимӯи ангишт аз пошнаи урёни ҷанговар парида, рақибонро шикаст.
  Наташа дар хаво чарх зада, якуним чинакро бурид. Вай душманони зиёдеро бурида, чир-чир мекард:
  Вай бузургии худро дубора ба даст овард!
  Ва духтар боз дар ҳаракат ва рақси марг аст.
  Ва пойҳои урёни вай чизеро берун мепартоянд ва душманон махсусан кушта мешаванд.
  Бале, барои чиниҳо рӯзи сиёҳ аст.
  Зоя хам онхоро майда карда, пора-пора карда, чир-чир мекунад:
  - Бузургии империям Россия!
  Ва ангуштони пойи вай боз як бумеранги марговарро оғоз мекунанд. Ки мухолифонро аз сарлавҳа маҳрум мекунад.
  Ва худи духтар онро гирифта, бо дасти худ мекашад.
  Аммо дар чанг Аврора шармгин нест. Агар халок dolbanet, то бе ягон раҳм. Ва шамшерҳои ӯро буред - ба мисли ҷаллодон.
  Иблиси сурхрӯй аз болои шуш наъра зад:
  - Ман дар ҳақиқат танҳо Шайтон ҳастам!
  Ва боз шамшерхои вай бархоста ба болои чанговарони Хитой меафтанд.
  Даррандаи оташин наздик аст, ки нола кунад ва аз пои урёнаш норинҷаки партов парвоз мекунад.
  таркиш ба амал меояд. Ва бисёр чиниҳо аллакай дар тобут ҳастанд.
  Аниқтараш, ҷасади онҳо дар ҳама ҷо пароканда аст.
  Аврора чир-чир мекунад:
  - Эътиқоди ман маҳв аст!
  Ва аз пои урёнаш мисли туҳфаи марги марговар парвоз хоҳад кард.
  Ва фоҳишаи сурх танҳо динамити куштор аст!
  Светлана, чизе низ ҳаст, ки ба ту дилгир шудан намегузорад, балки метавонад кушад.
  Вай онро мегирад, бо пои луч бумерангро сар мекунад. Ва бисёр хитоиро бурида. Ин духтарак танҳо як малламуй табъ аст.
  Ва дар ин тамоюли ҷанговарон бо арраи тез дандондор ва сӯзон сар буридан аст.
  Ва ҷанговар месарояд:
  - Шуморо раҳо намекунед! Мо хеле хурсанд хоҳем шуд!
  Ва боз духтарак иқдомҳои хеле ҷасорат ва оқилона мекунад. Ва рақибонро мешиканад, ба онҳо имкон намедиҳад, ки ба атроф нигоҳ кунанд.
  Духтарон дар ҳамла ба артиши Чин. Онҳо душманонро бо шамшер мебурданд ва бо пои луч ҳадяҳои ҳалокат мефиристанд.
  Олег Рыбаченко мисли пантера харакат мекунад. Ва ӯ душманонро бурида, пас аз мавҷ мавҷ эҷод мекунад. Дар як сония писари ҷовидона метавонад понздаҳ ё бист маротиба гардиш кунад.
  Ва бисёр ҷанговаронро бо косахонаи сарашон бурида партоед.
  Писари абадӣ хитоб мекунад:
  - Фалокати орзу!
  Бори дигар шамшери ӯ дар ҳаракат аст ва тамоюли нобуд кардани рақибонро нишон медиҳад.
  Маргарита низ худро бурида, чир-чир мекунад:
  -Ман вулқони маргам ва ба ту мисли хонумҳо шохҳо медиҳам!
  Ва пойҳои урёни вай дискҳои тезеро мепартоянд, ки душманонро ба марг мезананд.
  Ва духтар фарёд мезанад:
  - Галабахои нав ба даст меоянд - чанговарони нав пайдо мешаванд!
  Ва ҷанговар ҳамаро бо як ҳамлаи хашмгин нобуд мекунад.
  Ва поҳои бараҳнаву кандашудаи ӯ ба тобут мех мезананд.
  Наташа як даста хитоиро пора-пора карда, чир-чир кард:
  - Барои галабаи мо!
  Ва аз пои урёнаш парвоз кард, боз як атои марг.
  Зоя инчунин харифонро бурида. Бо ҳама таҷовузҳои имконпазир ва ғайриимкон амал мекунад.
  Ана, пои лучаш ба болои ангишт лиму зад. Ва дархол сад аскари зард парронданд.
  Духтар бо табассум месарояд:
  - Аспро гарав мегирам, бахт маро интизор аст!
  Ва боз духтар ба душман зарба мезанад. Ва ӯ роҳ хоҳад кард, душманонро бурида, ба онҳо ҳеҷ гоҳ имкон намедиҳад.
  Аврора ҳайвони пок дар ҷанг аст. Ин терминатори зан танҳо таҷассуми ақли шайтонист.
  Ва агар вай бурид, вай бурида мешавад.
  Ва аз чиниҳо танҳо гӯшти дарида рехта мешавад.
  Аврора, ки рақибонро несту нобуд карда, бонг зад:
  - Мизоҷи кобра!
  Ва баъд пои урёнаш бомбаи воқеӣ партофт. Ва бисьёр аскарони зард канда шуданд.
  Светлана хитоиро торумор мекунад. Онҳоро бо шамшер бурида месарояд:
  - Оянда гузашта аст, танҳо вақте ки хуб аст!
  Ва ҳоло як тӯҳфаи қотил боз аз пои урёни вай парвоз мекунад. Вай рақибонро пароканда мекунад. Ва аз дасту по ва дигар кафкхои хунин порахое хастанд.
  Духтарон дар ҷанг хеле ваҳшӣ ҳастанд, ҳамеша дар ҳамла.
  Аммо хитоиҳо хеле зиёданд ва аз ин рӯ несту нобуд кардан одаткунанда аст. Харчанд шамшеру кор.
  Олег, махсусан, аз кох туф кардан гирифт. Ки он инчунин нобудкуниро илова мекунад.
  Рост мебарем, ки писарбача хеле хоксор аст. Ҳаракатҳои ӯ мисли чархзании маятник мебошанд.
  Ва ин аз соатҳо хеле зудтар аст. Ва онҳо шамшерҳоро хеле зуд ва зуд буриданд.
  Писарак пичиррос зада:
  - Ин орзуи мост, галаба кардану нобуд кардан!
  Ва боз пои урёнаш тӯҳфаи марговарро кӯфт.
  Маргарита дар як ҳаракати ваҳшӣ. Душманон ва фарёдҳоро бурида:
  -Галаба мешавад, ман аниқ медонам!
  Ва духтар норинҷаки марговар мепартояд.
  Ва қисмҳои ҷанговарони зардро пора кунед.
  Наташа хам дар харакат аст. Монеаҳо ва тарсончакиро намедонад. Шамшерҳои вай рақибонро буриданд. Ва осиёби сегонаро гузаронед.
  Баъд духтар мегуяд:
  - Каскади калон!
  Ва пои урён бумеранг мепартояд. Даххо хитоихо бе гол мемонанд. Ана, ҷанговар бо онҳо сарукор дорад.
  Зоя хам дар харакат аст. Рақибонро пахш мекунад ва чир-чир мекунад:
  - Хунрезона ва дуруст мубориза баред!
  Пои урёнаш дар харакат аст, чизе мепартояд. Ва оммаи ҷанговарони империяи осмониро пора кунед.
  Аврора хам харакат мекунад. Ва он инчунин нобуд кардани хитоиҳоро анҷом медиҳад. Ва ин корро, гуё бо хасу рак мезанад.
  Ва фарёд мезанад:
  - Тамоюли банзай!
  Ва аз пои урёнаш боз граната мепарад. Ва бисёр душманони шикасташударо несту нобуд хоҳад кард.
  Светлана низ дар чанг аст. Ва бе маросими зиёд таслим намешавад. Ва шамшерҳо мисли буриш. Ва бо пои урён онро гирифта, раҳо мекунад. Ва аз он чунин баркҳои энергия ба вуҷуд меоянд.
  Аврора дӯсташро рӯҳбаланд мекунад:
  - Мулоқот ҳаст!
  Светлана, фармондеҳи Чинро ним бурида, тасдиқ кард:
  - Мулоқот ҳаст!
  Ва ҳарду духтар пошнаҳои урёнашонро ба ҳамдигар заданд.
  Аврора боз дар харакат аст. Бетаваҷҷуҳ ва мағлубнашаванда. Ҳеҷ заъф ва шубҳаро намедонад.
  Шамшерҳои вай гӯшти одамро буриданд.
  Иблиси сурхрӯй дигар хитоиро пахш карда мепурсад:
  - Дар ҳақиқат, шумо чӣ фикр доред?
  Светлана ҷавоб дод:
  - Ростй, мафхум нисбист!
  Аврора хандида гуфт:
  - Бале, дуруст аст!
  Ва аз пои урёнаш як гранатаи дигар парид. Ва чӣ гуна вай душманонро зад. Аз чиниҳо танҳо пораҳои гӯшти дарида ба самтҳои гуногун парвоз мекарданд.
  Светлана бо табассум қайд кард:
  - Куштану офариниши мо хамин аст!
  Ва духтар низ бо пои луч ҳадяи марги марговар ва бераҳмона оғоз кард.
  Наташа хитойхоро бо шамшер зада, мантикона кайд кард:
  Онҳо ҳақиқати худро доранд, мо ҳақиқати худро дорем!
  Ва аз пои урёни духтар як гранатаи дигар парида баромад.
  Зоя бо майли том ба ин розй шуда, душманро пора-пора кард:
  - Ҳар кас ба худ хос дорад. Ва ҳақиқати хеле бузург!
  Ва аз пои урёнаш боз як каси бениҳоят марговар парвоз мекунад. Ва гӯштро ба пораҳои хурди анор канда.
  Наташа мантиқан қайд кард:
  - Ин аст он чизе, ки илму худо ба мо додааст!
  Зоя мухолифонро нест карда, розӣ шуд:
  - Вай бисёр дод!
  Ва пои урёнаш боз чанд дискро партофт. Ва ба як даста рақибон зарба зад.
  Наташа дандонҳояшро нишон дода қайд кард:
  - Аммо тамоюл!
  Ва ангуштони урёнаш даҳҳо сӯзани дигарро партофтанд. Онхо сиёсати марговар ва вахшиёна нишон доданд.
  Аллакай даххо хазор хитоихо кушта шудаанд. Шаш як кори бузургеро эҷод кард, ки таърихи алтернативӣ эҷод кард.
  Ва албатта, духтарон ва писар як қувваи хеле бузург ва бузурганд!
  . БОБИ Љ14
  Хитоихо то хучум кардан сабаки берахмона гирифтанд, писарбача Олег Рыбаченко боз як шохасари дигарро хат-то кард;
  ВАҚТИ Тӯҳфа!
  ПРОЛОГ
  Дар арафаи Соли нав пойтахти Москва ба занбури азиме монанд аст, ки бо чарогхо саховатмандона ранг карда шудааст. Ҳама шитоб мекунанд, то чизҳои сершумори дар тӯли сол ҷамъшударо ба анҷом расонанд, то ба гирдоби ширини фароғати идона ғарқ шаванд.
  Ва Алекси ҷавон бо дӯстдухтари худ Ангелина маҷбур шуд, ки тӯҳфаҳои сершумор диҳанд. Барфи часпаку чиркин аз таги мӯзаҳои намадӣ чир-чирир мезад, дар паҳлӯи гӯсфандони Падари Мороз гарм буд ва дар зери риши нахдор рухсораҳои сурхранг ва ришвахӯри ҷавон аз арақи шӯр неш мезад. Ангелина, дар либоси як духтари барфӣ, ин каме осонтар аст, гарчанде ки пас аз хонаи бистум шумо ба таври рамзӣ аз пои худ афтода намешавед.
  Аммо чӣ гуна бояд аз имкони ба даст овардани пули иловагӣ ҳамчун ҷуфти солинавӣ даст кашад?
  Барои навсозиҳои нав пул кофӣ нест ва стипендия хеле хурд аст, бо нархҳои девона ...
  - Ин шумо кудлатӣ дар куҷо чапает? - Ман овози нохунро шунидам.
  Фонус ногаҳон хомӯш шуд ва сояҳои даҳшатнок дар торикӣ мепариданд. Роззани ришдору тангчашм ханҷари дарозеро чунбонд, ки аз паси онҳо боз чанд нафари дигар ба назар мерасид, ки аз олами зеризаминӣ иблисҳо гурехтаанд.
  - Кофиронро бибуред! - Садо мекунад, ки пардаи гушро азоб медихад, зишт, мисли чир-чирроси арраи зангзада ба овози бетонй.
  Ҳарчанд, албатта, мувофиқи сенарияи Ҳолливуд, ҷуфти ҳамсарон маҷбур буданд, ки якбора бархоста, роҳзанони хашмгинро нокаут кунанд, аммо зиндагӣ бештар прозаӣ аст. Алекс ва Анжелина гусфанд доданд. Албатта, онҳо ҷавонанд, варзишгаранд, аммо халтаҳои вазнин бо тӯҳфаҳо дар паси пушт ва ҷомаҳои калон давиданро хеле мушкил мекунанд...
  Аз паси у садои дуди вазнин, тахтачахои чиркин шунида мешавад, дар ин чо чавонеро бо ханчар дар пушт бурида, куртаашро мебурид...
  Чизи хокистарранг дар зери пои талабагони гурехта мепарад, ки гуё он каламушест, ки думдораш дурахшон (пгохак месузад!) аст. Ангелина фарёд зад: вай каламушҳоро дӯст намедошт, аммо он чизе ки воқеан даҳшатноктар буд ...
  Гиряфт! Асфальтпуш, ки якбора баланд шуда истода буд, ба рӯяш зад ва баданро дарди шадиди ҳуҷайраҳои пора-пора сӯрох кард ...
  ИМКОНИЯТИ ОХИРИН ИНСОНИЯТ
  Вакте ки ин гуна армадаи бешумор наздик мешавад, дахшатовар аст, аз дур ба назар чунин менамуд, ки тумани рангоранги дурахшанда хазида истодааст. Гузашта аз ин, ҳар як шарора як деви ваҳшиёна ё рӯҳи ларзон аст, ки аз ҷодугарии ҷодугаре ба вуҷуд омадааст. Фронт чанд парсек тӯл кашид, дар чунин миқёс, ҳатто киштиҳои флагмании ултра ҷангӣ ба донаи қум дар Сахара монанданд.
  Конфедератсияи инсонӣ бо дигар нажодҳое, ки дар метагалактика зиндагӣ мекунанд, ба ҷанги ҳалкунанда ворид шуданд.
  Дар ин ҷо киштиҳои зиёде мавҷуданд, ки аҷибанд, гарчанде ки дар аксари мавридҳо танҳо гуногунрангии самараноки ҷангиро халалдор мекунанд. Хуб, масалан, киштии ситорагард дар шакли клавесин ё музаҳои дароз ба ҷои торҳои арфа ё ҳатто контрабас бо манораи танкии росткунҷа ба рамрод ғелонда шудааст . Ин метавонад ба одамони сустдил таъсир расонад ва мекунад, аммо эҳтимоли бештар аз тарс, махсусан дар байни ҷанговарони ботаҷриба боиси ханда мегардад.
  Рақиби онҳо як империяест, ки бешармона худро қудрати универсалӣ эълон мекунад. Тобути бузург, ки дар он хама чиз ба хизмати чанг гузошта шудааст, шиори асосй самаранокй ва ба максад мувофик аст. Баръакси Иттифоқ, киштиҳои ситораи тобут танҳо аз рӯи ҳаҷм фарқ мекунанд. Ва шакл тақрибан якхела аст - намуди хеле дарранда, моҳии чуқури баҳр. Шояд ба истиснои ягона: ба ханҷарҳои ғафси аз пӯлоди рехташуда монанд бошанд - аннигеланҳо.
  Ситорахо дар ин кисми коинот дар руи осмон чандон зич пароканда нашудаанд, вале онхо рангоранганд, дар доираи нури худ хосанд. Аз чї сабаб бошад, ки ба ин рѓшанфикрон ниго® карда, гѓё ба чашмони фаришта®о нигаристаї як ®исси аламоваре ба ву уд меояд, ки он®о зиндагонии оламро барои рафтори нопок, дар ®а«и«ат ва®шиёнаашон ма®кум мекунанд.
  Армияи Гробзагонат ба пешвозгирй шитоб намекард, танхо подразделенияхои сайёри алохида бо суръат аз суръати баланди худ истифода бурда, ба душман хучум карда, зарари калон расонда, акибнишинй карданд. Дар ҷавоб, онҳо кӯшиш карданд, ки онҳоро бо оташи барраӣ пешвоз гиранд, аммо бункерҳои тобутҳои аз ҷиҳати технологӣ пешрафта хеле самараноктар амал мекарданд. Минахо гуё тарконда шуда, дар гейзери порчахои крейсер ва эсминецхо тарконда мешуданд. Аммо дар ин ҷо ба худпартоҳо ва бозии калон имконпазир буд. Яке аз киштихои бузурги чангии конфедерацияи башарй зада галтонда шуд, киштй гафс дуд мекунад ва дар болои киштии азими "Сталинград" ноором хукмфармост.
  Онхо бо тамоми кувва кушиш мекунанд, ки уро начот диханд, пусти духтарону писарон аслан аз гармои сахт канда мешавад. Ва дар ҳаво, мисли як муд, оби садбарг пошида шуд, як молекулаи нитроген ва оксиген реаксия карда, ҳарорати бе ин ҳам манъшударо барои одам боло бурд. Дар ин ҷо духтар ба зону афтода, ба тӯмори Перун такя карда, қатраҳои ашк бухор мешаванд, то ба рӯйпӯши металлии вазнин вақт наёбанд. Ана марг, ҷавоне, ки ним соат пеш хост онро бардоштанӣ шуд, ба фарш меафтад ва аланга мезанад, гӯшти сурх аз устухонҳо мерезад...
  Роботи ҷангӣ, қатраҳои молиданро аз даҳони васеъ мепартояд, ба назар чунин мерасад, ки ин мошин ғуррон мекунад, азоб мекашад ва ба худоёни электронӣ дуо мефиристад, дар асоси рамзи дуӣ. Системаи вентилятсия вайрон шуда, ба як навъ сӯрохиҳои сиёҳи хурд, вале сершумор мубаддал мешавад ва хавфи азхудкунии ҳама чиз ва ҳама чизро дорад.
  Дар ин ҷо ду ҷанговари зани дилрабо ҳастанд, ки бо дастони худ ба миномётҳои саворӣ бемуваффақият часпида, маргро ба таъхир андохтанӣ мешаванд. Чеҳраи нозуку гулобии онҳо вайрон шуда, симои зебояшон аз дарди тоқатфарсо вайрон шудааст. Аммо фишори тундбоди соркунанда зиёд мешавад. Ӯ ангуштонашро канда, аз мушакҳо ва риштаҳои дарида хуни арғувон ҷараён мегирад ва духтарон ба суи гӯштфурӯш мешитобанд. Дар парвоз духтари сурхрӯй ба ҷавоне бархӯрда, сари рӯбоҳмонандашро ба шикам мезанад.
  Онҳо пеш аз рафтан ба ҷои бозгашт ба ҳамдигар табассум мекунанд. Зани дигаре, ки аллакай беш аз ним сӯхта буд, бо дастони сӯзон ба девор кашидааст: "Ҷасорат як бор мемирад, аммо ҷовидона зиндагӣ мекунад, тарсончак як бор зинда мешавад, аммо ҳамеша мурдааст". Шӯълаи кабуд-сабз ба гармӣ илова мекунад ва бадани зебоеро, ки чанд лаҳза пеш сазовори подиумҳои бонуфуз аст, фаро мегирад. Дар ин чо устухонхои дух-тарона кушода шуда, мушакхои пуркуввате, ки аз кудакй сахт шуда буданд, хокистари сафед мерезанд.
  Киштии ҷангӣ сахт оташ зада, футурҳои ҳавои дурахшонро ба вакуум берун кард ва баъд таркид ва пораҳои зиёде пора-пора шуд.
  Шоҳзода Гипермаршал Гробзагонат "Майси азим" фармон дод:
  - Панҷ миллиону ҳаштсаду панҷоҳ ҳазор суперфрегатҳо, инчунин интиқолдиҳандагони аннигенро ба пеш ҳаракат кунед. Бигзор лашкари оламҳо дар пушти душман гарданд!
  Фрегатхо кушиш мекарданд, ки формацияро нигох дошта, дар каторхои алохида саф кашанд. Крейсерхо ва грепперхои ракетй якчоя бо чанговарон як навъ сети торхои хуб ташкил карданд. Дар аввал онхо кушиш мекарданд, ки душманро аз масофаи дур бомбаборон карда, бо яроке, ки акнун барои коинот нав набуда, балки нихоят харобиовар: ракетахои термо-кваркро истифода баранд. Мисли тактикаи бокси муштзани калон: Як зарбаи дарози чапро партоед ва шарики худро дар халиҷ нигоҳ доред. Киштихои коалиция акиб шуданд, кисми посбонии акибгохи киштихои ситорагард ба пеш давида, кушиш мекарданд, ки сари вакт ба майдони чанг рахна зананд. Тобутҳо бартарии худро дар ташкил ва манёврӣ истифода бурда, мисли ҷаллод бо табар, ташаккули возеҳтари қувваҳои ба онҳо муқобилро буриданд. Дар байни онҳое, ки ба хориҷиён ҳамла карданӣ буданд, талафот афзоиш ёфт.
  Генерал-зебои шайтонӣ герцогиня де Фурия ба интиқолдиҳандаи баландсуръати аннигени худ шитофт. Ин як навъ киштии ситораи ҷангӣ аст, ки бар хилофи крейсерҳои муқаррарӣ, ба ҷои туфанг, эмитентҳои антенна доранд, ки ҳангоми дар ҷанг истифода бурдан зиреҳи киштиҳои душманро бо таъсири худ занг мезананд. Дар ин ҷо мавҷҳои гравиоплазмӣ меоянд, ки зуд аз вакуум мегузаранд. Фазои сиёҳ аз ҳаракатҳои обхезии кайҳонии онҳо мисли оби бензини рехташуда ранг мешавад. Амалиёт хеле харобиовар аст. Онҳо силоҳҳои ғарибонро вайрон мекунанд, ки бомуваффақият ба онҳо муқобилат кунанд, ба роҳнамоии компютер халал расонанд ё ҳатто дар шиддати баланд боиси таркиш дар паҳлӯҳои нобудкунандаи ракетаҳои термокварк мешаванд. Киштиҳои ситораи душман мисли моҳӣ дар зери плёнкаи равғани мотор ҳастанд, ки баъзеи онҳо на аз металл ё сафолӣ, балки пайдоиши биологӣ сохта шудаанд ва ба таври воқеӣ дар ларзишҳои даҳшатнок чарх мезананд.
  Дар ин чо боз як киштии харбй хароб шуда, аланга мезанад, ки гуё киштии азими диаметраш дар пахнои Канал аз доминое, ки бо бензин пошида шудааст, сохта шуда бошад. Дар бораи талафот аз киштиҳои хурдтар чизе гуфтан мумкин нест. Эътилофи ғарибон ва заминиён ба таври возеҳ таслим мешавад, аз афташ силоҳи навтарини сталзанҳо - гравиоплазмаи партофташуда, қувваҳои кайҳонии якчанд сад империяро ба ҳайрат овард.
  Конт де Барсов оташро бо роҳи ҳаракат кардани ангуштон дар назди сканер бо тартиби муайян идора мекунад. Аз берун, қуттии тобути генералии шаш ситора ба як сохтори тавоно ва қаҳрамононаи одами чеҳраи палангдор монанд аст. Ҳайвони ваҳшии зебо, аммо ин зебоии бад аст - Люсифер. Гробзагон бо хашму газаб табассум карда, зарбахои берахмона мезанад. Ӯ ошуфтагии раббҳои аз якчанд галактикаҳо ҷамъшударо ҳис мекунад. Хуб, бигзор онҳо боз ҳам бештар ҷамъ шаванд, воҳимаро зиёд кунанд. Вақте ки қувваҳои асосии империяи бераҳм ва қабр ба ҷанг ворид мешаванд, барои баъзеҳо анҷоми пирӯзӣ ва шодмонӣ ва барои дигарон ғамангез хоҳад буд.
  Эътилоф то андозае бетартибона амал мекунад, ба ҷои зарбаи муташаккил, манёврҳои норавшан, ҳатто ду киштии бузурги ҷангӣ, сарфи назар аз масофаҳои кайҳонӣ, кӯр шуда, ба сӯи ҳамдигар шино мекарданд, баъд бо гурриш, тавассути мавҷҳои гравитатсионӣ, дар гӯшҳояшон дарднок мепардохтанд. ки чанговарони ба хам наздик вокеъ гардидаанд, бархурд.
  Дар дохили онҳо ҳиҷобҳо шикаста, купеҳои ҷангӣ, кабинаҳои казармаҳо, толорҳои таълимӣ ва фароғатӣ хароб шуданд. Ин ҳама бо суръати ҷараён ба амал омад, ки ба қадри кофӣ барои куштани ҳама гуна имкони гурехтан гурез буд, аммо ба ҳар ҳол ба таври бениҳоят суст ва ба миллионҳо мавҷудоти зиндаи дармондашуда имкон медиҳад, ки тарси даҳшатноки марги оштинопазирро эҳсос кунанд.
  Ин аст графинияи нажод чип, хеле монанд ба як гулдастаи бунафша бо пойҳои қурбоққа гулобиранги дар curls тиллоӣ, қабул марги дардовар, иқрор ... ба эмитент ҷангии худ. Голограммаи компютерӣ бо суръати тез дуоҳоро мехонад ва гуноҳҳоро мағфират мекунад. Чунин аст дини ин миллати шуҷоъ, аслиҳаи баландтехнологии шумо нақши коҳинро мебозад, танҳо иктишофи кибернетикӣ чунин ҳисобида мешавад, ки он муқаддасӣ ва покии кофӣ дорад, то миёнарав байни организми зинда ва Худои Қодир хизмат кунад. Суханони охирини коҳин-эмиттер инҳо буданд:
  - Дунё аз дилрабо нест, вале зишт қурбони Худо нест!
  Герцог де Фури як ёри борик ва варзишии даста дар реҷаи махсус аст, рамзи фишурдашудаи нутқ, ки нақши дугона дорад. Аввалин сипари шифр аз гӯш кардани телефонҳои эҳтимолии даста. Импулси дуюми маготелепатикӣ.
  Крейсерҳо, эсминецҳо, бригантинҳо ва ҳатто як киштии кайҳонӣ, инҳо киштиҳое мебошанд, ки аз киштии ситораи ӯ осеб дидаанд ё комилан хароб шудаанд. Де Фурия мантиқан қайд мекунад:
  - Далерӣ метавонад омодагии нокофиро ҷуброн кунад, аммо омӯзиш ҳеҷ гоҳ ҷасоратро ҷуброн намекунад!
  Муборизаи онҳо аллакай энергияи термокварки (ҳанӯз мукаммал нест) реакторро то ҳадди ниҳон хароб кардааст ва бесаброна мунтазири фармон аст. Бисьёр садхо хазор киштихои душмани синфхои асосй аллакай несту нобуд карда шудаанд, чанг дар фронти васеътарин давом дорад.
  Фармон дода шуд, шитофтанд, ба акибнишинй ташкил карданд, то ки дар станцияхои боркаш - контейнерхои киштии махсуси ситорахо пур карда шаванд.
  Ва шоҳзодаи "Giant Mace" қувваҳои навро ба ҷанг партофт:
  Аз ҷумла, флагмани шахсии ӯ ультра-ҷангии "Beast".
  Баъд боз ду бузургҷуссаи дигари "Шок ва даҳшат" ва "Гулчаи сурх" пеш рафтанд. Онҳо дар даҳҳо ҳазор тупҳои хурду калон ва эмитентҳо ҷойгир карда шуданд. Дар болои онҳо якчанд қабатҳои муҳофизатӣ мепаранд: гравиоматриса, майдонҳои магозавӣ (материаи гузаранда танҳо дар як самт), инъикоскунандаи қувва. Ҳама дастгоҳҳои кибернетикӣ дар теоплазмаи зерсатҳӣ кор мекарданд, ки ба интерференсия муқовимат медоданд. Дар баробари ин радархои азим ба кор бурда мешуданд, ки худи онхо барои электроникаи душман иезуитхо ба вучуд меоварданд.
  Гуё жолаи марговар ба киштзор борид, "тухфахо"-и маргбор афтид... Се бузургвор кушиш мекарданд, ки душманро харчи зудтар нест кунанд, васеътар пароканда шаванд. Онҳо амалан осебпазиранд, ба монанди раъди тӯб, парвоз, сӯзонданҳои сафедоре, ки дар фазо парвоз мекунанд, чунин таъсири марговари онҳо ба киштиҳои кайҳонии ғарибон аст. Мачбур кардани онхо дар вохима ба акибнишинй. Модулҳои бешумори наҷотдиҳии ҳабшакл дар вакуум пароканда мешаванд ва шумораи бештари онҳо аз таркиши мушакҳо ба мисли ҷӯйборҳо дар баҳрҳои ноҳамвор меларзанд. То хол тобутхо ба онхо ахамият намедиханд, пеш аз хама хавфноку пуркувватро мешиканад, пас он гарибонеро, ки бокимондахои акли худро аз вахшат гум кардаанд, ба охир расондан мумкин аст. Дар ҷанг ҳанӯз ғолиб наомадааст, аскарони Империяи беҳамто низ дар муқоиса бо душман талафоти ночиз мебинанд.
  Аммо дар айни замой дар киштихои фалакпаймои оташфишон хеч гуна таш-виш ва вахм дида намешавад. Эвакуация хеле бемайлон давом мекунад, гуё инхо организмхои зинда не, балки биороботхо бошанд. Гузашта аз ин, ақибнишинӣ, ки гӯё дар тамасхури марг аст, бо сурудҳои шуҷоатангез ҳамроҳ мешавад.
  Ана, анниген-бардори де Фурия: чунин барандаи махсуси плазмаи гравитационй, ки аз чихати кувваи харобиовар гайричашмдошт шуд. Пур кардани энергияи харобшавӣ қариб дарҳол ва боз дар ҷанг сурат гирифт.
  Киштии ситораҳо суръатбахшии максималиро ба даст оварда истодааст, герцогия ҳатто стабилизаторро нигоҳ медорад, тавассути матои шаффофи костюми ҷангӣ, шумо мебинед, ки бицепсҳои калони вай чӣ гуна танг шудаанд, на ба таври занона. Вай ва дигар аъзоёни экипаж бояд кӯшиш кунанд, ки ба пушт наафтанд. Герцоги бо сари паланг бемисл аст, мисли як ҷанговари комиксҳо, чашмонаш сӯрох аст, аз ҳавои омадаистода мӯйҳои хеле дурахшон, дарозу ғафс мепарад.
  Бовар кардан душвор аст, ки ин духтари кахрамон аллакай дусад циклро зада бошад. Чеҳраи ӯ чӣ қадар тару тоза ва тоза аст, хеле ҳаракаткунанда, гоҳ бо як изҳори хашмгин, гоҳ баръакс фариштаи ё бозича аст. Дар паси вай набардхои бисьёре истодаанд, вале вай хеч гох аз онхо хаста намешуд. Ҳар як муборизаи нав чизи махсусест, ки бо зебоии тасвирнашаванда ва боигарии тасвир, ритми ҳаяҷоновар.
  Ва холо онхо аз чихати принципи амалиёт яроки навтарин доранд, ки душман ба гумон аст, ки ба мукобили онхо, акаллан то галабаи охирини Гробзагонат му-хофизати самарабахш пайдо карда тавонад.
  Чи кадар нотавон аст дахшатангези нажоди Физт. Кӯр, гум кардани самт. Бо диске, ки варзишгар ба кор андохтааст, пас аз чанд лаҳза қисмҳои таркибии он дар саросари галактика пошида шуданд. Ё боз як қурбонии бадбахт, се эсминец якбора дар огуши гравиоплазма мемиранд, киштиҳо мисли чарбҳои дар болои реги сӯзон партофтаи серф ларзону ҳамвор мешаванд.
  Барон де Аллигатор ҳадафи эмитентҳоро ислоҳ карда (ва бемуваффақият, аз крейсери нави сӯзондашуда танҳо чӯбҳои моноблок боқӣ монданд) бо таассуф қайд кард:
  - Куштан осон аст, зинда кардан душвор аст ва умуман бе зуроварй зиндагй кардан мумкин нест!
  Дефурия, ки гурӯҳи киштиҳои ситораи худро идора карда, ҷараёни дигари харобиоварро холӣ мекунад ва ба киштии аз нақлиёти боркаш табдилшуда монанд аст, инчунин дар шабакаи плазма печида аст, нишон дод:
  - Марг ®амчун дѓсти вафодор ®атман меояд, вале агар хо®ї, ки бо ®аёти ин икона гашти дарозтар бикашї, садо«ати худро ба а«лу  асорат собит кун!
  Конт де Барсов хати лафзии худро давом дода, хирург-хурд аккос кард:
  -Қонунҳо барои аблаҳона навишта нашудаанд, балки барои вайрон кардани онҳо низ барои он одамони оқил, ки ин қонунҳоро навиштаанд, ҷазо мегиранд!
  Муқовимати муташаккилонаи армадаҳои гуногун шикаста шуд. Гурехтан дар фазо хатто фу-руши кух аст, он гирдбодест, ки дархол мактаби мидчхоро фаро гирифта, хамаро яку якбора торумор карда, мебардорад... Таькиб огоз ёфт. Мисли гургхое, ки рамаи гусфандонро меронанд. Танхо тобутхо нисбат ба гургхо хеле бадтар, берахмтаранд. Барои онҳо, ин ҳатто масъалаи зинда мондан нест, балки нишон додани иродаи устувор ва хашми бераҳмона аст. Таъқиб кунед, азоб диҳед, раҳо накунед. Ва ҳарчанд кӯдакони зиёде мунтазири волидайни худ нахоҳанд буд (ва дар ин ҷо махлуқҳои ҳамҷинс то даҳҳо ҷинс ҷамъ омадаанд), аммо модарон, падарон, бетарафҳо, писарон, духтарони онҳо ва кӣ медонад, ки боз чӣ гуна шуҷоат. куштор, вакте ки хатто тирпарронй ба каякхо махорат ва кушиши бештар талаб мекунад. Хораҳо фазоро зери об монда, ба рӯшноӣ меафтанд, ки боиси халалдор шудани тоҷҳо, баромадҳо ва гирдоби плазма дар рӯи замин мешаванд. Ситораҳои алоҳида ҳатто аз бисёр чизҳои бегонае, ки ба рӯи онҳо афтодаанд, рангҳоро иваз мекунанд. На ҳама мефаҳманд, балки онҳое, ки дил доранд: махсусан даҳшатнок аст, агар махлуқе, ки шахсият дорад, зинда сӯзонад ва шахсият як ҷаҳони ғайримантиқӣ ва пешгӯинашаванда аст.
  Хатто чангкаса хам гиря карда метавонад, аз чунин рахна...
  Донишҷӯёни курси якум Алекс ва Ангелина ин ҳамаро дидаанд, на ҳатто мисли филм, балки якбора, дар бисёр нуктаҳо ва ҷузъиёт, вақте ки ҳама чиз ворид мешавад, тафаккурро бо калейдоскопи дарк пур мекунад.
  Баъд пай бурданд, ки яке аз киштихои ситорагарми инсонй - бригантин, ки контури бачахои дельфин дорад, ба суи... Ба суи квазари хобида, ки бо тамоми рангхои рангинкамон медурахшид, харакат мекунад. Чизе ба талабагон мегуфт, ки ин квазар аст, гарчанде бо чунин шуоъхое, ки тамоми мавчудоти зиндаро месузонанд. Аммо ҳатто дар шакли камшуда, ӯ хатари марговарро барои ҳама ашё пинҳон кард. Ва ин бригантин худкушии далерона менамуд.
  Аннигенос таҳти фармондеҳии герцогиня де Фурия фармон гирифт: "Киштии ситораи заминӣ боздошт!". Ва се ҳазор сарбози азим ва даҳҳо ҳазор роботҳои ҷангӣ дар киштӣ, ки қариб осеб наёфта буданд, аз паси бригантин шитофтанд.
  Гӯё наҳангҳои дарранда дар обҳои пуртуфони уқёнуси пурталотум мурғчаи хурдакакро таъқиб мекунанд.
  Алекс ногаҳон ҳис кард, ки вай на танҳо парвоз кардан, балки ҳаракат карданро дорад, ба дӯсташ дод зад: "Биёед, фаришта аз онҳо пайравӣ кунад". Духтар ҷавоб дод: Бале, ман ҳис мекунам, ки метавонам.
  Бигзор Михаил Боярский бихонад: "Гарчанде ки тан бе рух тан нест, аммо рухи бе тан чй кадар заиф аст!". Шояд ин дуруст бошад, аммо... Рӯҳ метавонад ба ҷисми каси дигар ворид шуда, онро идора карда, дар қудрати афсонавӣ зоҳир шавад...
  Дар байни се ханчар чараёни сузони радиа-цияи нобудкунанда партофта мешуд ва ба назар чунин менамуд, ки бригантини инсонй бо сардории капитани шучоъ Алена Снегова заррае фурсат надошт. Аллакай мавчхои магоплазмй ба корпус сурох шуда, зиреҳи нуқрарангро деформатсия карда, бочкаҳои тупҳои сабукро маҷбур мекарданд, ки мисли макарон аз ҳад пухта афтанд. Аъзоёни экипаж дарди даҳшатоварро аз сар мегузаронанд, костюмҳои ҷангӣ пошида меафтад, пӯст медарояд, чашмонаш кӯр мешаванд.... Чунин ба назар мерасад, ки имкон нест... Бригантин ба дурахши он шурӯъ мекунад, ки дар паси он дудкашӣ бо икраи антиматерия гузошта шудааст.
  Аммо дар ин лаҳзаи охирин, вақте ки шумо ба вартаи ноумеди дӯзахи нестӣ меафтед, ду интиқолдиҳандаи анниген, ки дар паҳлӯҳо ҷойгиранд, бидуни гардиш ба мобайни радиатсионӣ мегузоранд.
  Ва он сар шуд, мавҷҳои нуронӣ аз ханҷари марказӣ гузаштанд, автоматика ба муҳофизат гузашт. Ва киштии инсонӣ, ки дар пасманзари бузургҷуссаҳо хурд ба назар мерасид, қисматҳои сохтори худро гум карда, аз шабакаи магоплазмии нури дурахшон раҳо ёфт.
  Алекс дар бадани Барон де Аллигатор нишаст ва Ангелина шуури граф де Барсовро зин кард. Тобутчиёни оддй мисли офицерон одат кардаанд, ки фармони командиронро мухокима на-муда, онхоро ичро кунанд. Агар зарбазанон дар баданхо аз хотираи "аспхои худ" истифода бурда, фармон дода бошанд, ки объекти оташфишониро иваз кунанд, пас... Бинобар ин зарур аст. Чун қоидаи асосии Гробозагонат мегӯяд: "Ман қасам мехӯрам, ки ба Гипер-император, шахсан ба ӯ, инчунин ба ҳар сардоре, ки аз ҷониби ӯ таъин шудааст, бечунучаро итоат кунам!".
  Фармон дода шуд ва ичро шуда истодааст... Аммо шахсиятхои тобуткашон бо он чиз муросо кардан намехоханд, ки рухи гайричисмии ча-вонони махбусон ба баданашон сохиб шуда бошад. Муборизаи шадид сар мешавад, Аллигатор ва Барсов ях мекунанд, чашмони паланг хира мешаванд. Фармон аллакай дода шудааст ва он то лағви он иҷро карда мешавад ...
  Аммо брига-тин аллакай захмхои марговар гирифт, каме бештар... Алена Морозова бо кувваи охиринаш ба риштаи тунуки шуур часпида. Костюмаш дар баробари либосаш сӯхтааст ва алангаи оташ бадани аллакай комилан урёнашро бераҳмона навозиш мекунад. Пӯст бо блистерҳои калон пӯшонида мешавад, сипас пӯст мекунад. Порчахои cap меафтанд... Каме дигар...
  Ана ин думи тунуки квазар аст, ки дар он бригантинаш бояд ба даст ояд, дурусттараш аз он чи бокй мондааст... Шахсиятхои Аллигатор ва Барсов аллакай баргаштанд, магоплазма боз дар... устухонхои сухтаи Алена бурида мешавад. пора-пора мешаванд ва шуури вай ба як воҳиди сиёҳ сӯхта шудааст ... Ва барои як қисми ночизи як наносония, нобудшавии ниҳоӣ, пораи командири бригантин ба пробомерани квазар парвоз мекунад...
  Ҳама чиз ногаҳон қатъ шуд, гӯё он ҳеҷ гоҳ сар нашудааст. Армадаи Флоти Бурҷи Бунафш ях кард ва ҳарифони он якбора ғайб заданд. Чунин менамуд, ки болҳо барин буданд ва панҷаҳои гӯсфандони кайҳонӣ ба кайҳон часпида, ҳаракат карда наметавонистанд. Ва дар айни замон касе хурдтарин ларзиш ё ларзишро хис намекард. Ҳама он чизе, ки рӯй дод, аз доираи физикаи оддӣ берун буд.
  Герцогиня де Фюри сахт гиря кард:
  -Ин кист, хушҳол, ки тавонист моро боздорад?
  Генхир Вулф бо нафрати бепоён нигарист:
  - Маи фахмо надорам... Принципан имконнопазир бошад хам... - Мошини гене-рали тобут овозашро паст кард, аз афташ, аз пичиррос тарсид, уро асабонй давидан бо чашмони яхбаста ба атроф хиёнат кард, илова намуд. - Агенти мо хабар дод, ки замин метавонад бо мурури замон шӯхӣ кунад.
  Герцог оромона, хатто бепарвоёна чавоб дод:
  - Ин, албатта, дилгиркунанда аст, аммо касе ба одамони зинда чанг карданро манъ карда наметавонад, мо бошад, тобут ба галаба кардан!
  Аллигатор беэътиноёна эсна кард ва ба даҳони ӯ чизе партофт, ки ба сэндвичҳои пуртаҷриба монанд буд. Мӯйҳои беитоати паланг- адъютантро сила карда, маҳсулоти кулинариро бо ғавғои баланд, вале дар айни замон бо овози комилан фаҳмо ва қавӣ чакида, хулоса кард:
  - Душмани нотамом ба бемории табобатнашуда монанд аст - мушкилотро интизор шавед!
  Дар паҳлӯи рӯҳҳои зарбхӯрдаи Ангелина ва Алекс, гӯё аз сӯрохи ях, ҷавҳари дурахшони рӯҳи Алена пайдо шуд. Чеҳраи рӯҳи озодшуда чун офтоб медурахшид. Капитандухтар аз нигоххои нофахмо-ни хамсинфони хамкасбон бо шавку завк шарх дод:
  - Мо бурдем! Таҳдид ба инсоният, ҳам ин ва ҳам мушкилоти оянда бартараф карда шуд.
  Ангелина парешонхотирона хитоб кард:
  - Ва чй тавр?
  Аленка ба шарх додан шуруъ кард:
  - Олими бузург Павел Карпов кашф кард, ки замон сохте дорад, ки ба дарьёи пуробу беканори беканор, ки миллионхо мачрои мустакил дорад, монанд аст. Ва ин имкон дорад, ки бо гузоштани як навъ обхезӣ ба ҷараёни ҷараёни муайян таъсир расонад. Мутаассифона, у мурд ва бо хамин механизмхои таъсиррасониро то охир ошкор намуд ва дигар чунин нобига набуд. Аммо ин аст, ки як роҳи эҷоди чунин обхезӣ ва аз ҷониби ӯ ошкор карда шудааст. Агар шумо энергияи квазари хуфтаро дар доираи муайян ва танҳо ҳангоми ҷашни маҳз нисфи шаб дар сайёраи Замини Соли Нав хориҷ кунед, он гоҳ энергияи озодшуда як навъ баландшавии дар гузаштаи сайёра ва дучандшавии он мегардад. ҷараёни вақт дар системаи офтобӣ рух медиҳад ...
  Алекс парешон шуд ва пилкҳои эфирии худро мижа зада, пичиррос зад:
  - Ва ин чӣ муҳим аст?
  Ҷанговар Алена шарҳ дод:
  - Хамаи одамони системаи Офтоб як соли умри иловагй мегиранд, яъне Павел Карпов барои ба анчом расондани кашфиётхои беназири худ вакт хохад дошт... Дурусттараш, вай аллакай дорад, дар пеши мо ягон армияи душман нест!
  Ангелина бо ларза хитоб кард:
  - Хамаи онхоро нест кардй!
  Капитани бригантин мехрубонона табассум кард ва дар чавоб чашмак зад:
  - Ба фикрам не! Танҳо як обхезӣ, ки дар дарёи замон ҷойгир шуда буд, ҷараёни хронологиро дар як давра барои онҳо печонд. Ин маънои онро дорад, ки қуттиҳои тобут то абад дар як давра зиндагӣ хоҳанд кард ва дар ҳамон сол шумораи беохир зиндагӣ мекунанд!
  - Ва мо? - пурсид Алекс.
  -Шумо ба замони худ бармегардед ва ман умедворам, ки дафъаи дигар бо роҳзанон ба кӯча намеравед...
  Чавонписар ва духтар рост дар назди Цасри Кремль, дар Майдони Сурх аз хоб бедор шуданд. Соати азим нисфи шабро ченакко-на ва бохашамат задан гирифт.
  Соли нав омад.
  . БОБИ Љ15
  Пас аз таваққуф амалиёти ҷангӣ дубора оғоз шуд. Хитоихо боз кушиш карда, куввахо чамъ карда, ба мулкхои дури Россия хучум карданд.
  Ин дафъа шаш нафар боз якчанд аслихаи замонавиро гирифтанд.
  Дар ин сурат хамаи шаш нафари онхо бо снаряду патронхои ивазнашавандаи сехрнок ба болои самолёти ИС-7 баромаданд.
  Ва онҳо бидуни маросимҳои нолозим ба тирандозӣ ба артиши Чин шурӯъ карданд ва онро бо тирҳо пахш карданд.
  Ва Олег Рыбаченко хам аз туп тир холй карда, гурриш кард:
  - Галабаи мо ногузир аст, холо хам мисли пештара намешавад!
  Бо вуҷуди ин, ҳангоми тирандозӣ ва ҳатто вақте ки шумо бо навбат тир мепардозед, шумо метавонед дар бораи чизи дигар фикр кунед.
  Воқеан, чаро Владимир Владимирович Путин ин қадар сиёсатмадор ва президент хушбахт аст? Махсусан, аз ибтидои таъин шуданаш ба унвони вориси расмии Ельцин ҳама чиз хуб буд.
  Чунин менамуд, ки коммунистон ва "Яблоко" мебоист ҳамчун як формация амал мекарданд - вориси Елтсин душмани рақами як аст.
  Аммо суханронӣ сурат нагирифт. Ва Собчак, ки дузди кард, ба ёд наомад. Тасдиқ мунтазам сурат гирифт. Хол он ки коммунистон мебоист фахмиданд: ин кабркани ояндаи онхост!
  Бале, ва Явлинский - ки кӯшиш мекард, ки худро мухолифтарин сиёсатмадор нишон диҳад, ки ҳеҷ гоҳ ба ҷонибдории буҷа овоз надодааст, чаро эътироз накард.
  Ин танҳо хеле аҷиб шуд.
  Ва он гоҳ гӯё бахт омад. Доғистони зӯровар ва гурусна аз амали ваҳҳобиён пуштибонӣ намекард, ҳарчанд, эҳтимол, Басаев ва Хаттоб ба ин умед мебанданд. Мухолифат дар Дума бо ҳукуматдорон даргир набуд. Ё аз омили чечен истифода баред.
  Хулоса, ҳама чиз аз аввал ба нафъи Путин буд. Ва мухолифин дар Дума кӯшиш накарданд, ки таркишҳои Маскав ва Волгодонскро алайҳи мақомот истифода баранд.
  Гарчанде коммунистон бояд фахманд хам, онхо ба акиб мондаанд.
  Явлинский инро хеле дер фахмид.
  Олег ба суи хитоихо тир холй кард, чанговарони зардро бо снаряд пора-пора кард.
  Ва нафас кашид...
  ДУРУСТ. Фикр кардан дар бораи сиёсат як каме дилгиркунанда аст. Масалан, Гердаро гирем. Вай дар яке аз расмҳо ҳамчун асири роҳзанҳо бо дастонаш аз паси пои луч баста тасвир шудааст. Пойхо бошад, хатто сурханд, онро дар боги хайвоноти гармнашаванда бо оху дидан мумкин аст, рохзан хунук аст, пои Герда хеле хунук аст.
  Духтари бечора, кафшашро аз ӯ гирифтаанд, ки аз малика зорӣ карда буд. Ва ҳоло вай дар асорат азоб мекашад.
  Писарбача боз ба лашкари империяи осмонӣ тир холӣ карда, ангуштони пои урёнашро ба тугмаи джойстик пахш кард.
  Сипас онҳо ба самти дигар рафтанд.
  Жириновский бевосита Елтсинро дастгири накард ва ягон навори видеоие нест, ки дар он чо ин гуна изхорот кунад! Аз сӯйи дигар, интихоботи нав ва ҳатто дар рӯйхатҳои ҳизбӣ барои ӯ хеле судманд буд. Дарвоқеъ, табаддулоти ҳарбӣ анҷом дода, Елтсин ҳокимиятро ғасб кард ва ба диктатори комилҳуқуқ табдил ёфт, ки расман бо ҳеҷ чиз номаҳдуд набуд! Ҳатто фаъолияти суди конститутсионӣ боздошта шуд ва президент расман ваколатҳои номаҳдуд пайдо кард! Дар ин шароит ба зудй кабул шудани конституциям нав хокимияти диктаторро махдуд кард, ки онро мукар-рар кард! Ҳамчунин бояд гуфт, ки тибқи назарсанҷиҳо, то 80 дарсади мардуми Русия барои раъйдиҳӣ ба тарҳи Қонуни Асосии президентӣ омода буданд. Аз ин рӯ, Жириновскийро барои пуштибонӣ аз конститутсия ба таври қатъӣ маҳкум кардан мумкин нест. Аввалан, дар акси ҳол, ба ӯ танҳо имкони иштирок дар интихоботро дода наметавонист, дуюм, Владимир умедвор буд, ки баъзе аз ҷонибдорони сершумори Елтсинро дастгирӣ кунад. Дар бораи номи хизб бошад, дар он вакт дар байни мардум як хаёл пайдо шуд - парламенти коммунистию фашистй (медиа истилоҳ) пароканда шуд, касе ба ислоҳот халал намерасонад ва ба зудӣ мо мисли Амрико зиндагӣ мекунем! Дар ин шароит, номи Либерал-Демократӣ дар интихобот хеле фоиданок буд! Блоки интихоботй партияи хукмрон гардид: Интихоби Россия бо сардории Гайдар! Ба шонси Ҳизби либерал-демократӣ касе бовар намекард, бисёриҳо фикр мекарданд, ки Жириновский ҳатто садди панҷдарсадиро ҳам намегирад!
  Бале, ба назар чунин мерасид, ки Жириновский шонси хеле заиф дошт. Ва Интихоби Русия ҳама козирҳоро дар дасти худ дорад. Ба гайр аз он, ки шояд аз хама му-химтараш он аст, ки дар иктисодиёт муваффакиятхои реалй ба даст наомадаанд. Вале баъд дар дасти аппарати азими пропагандистй ва ресурсхои маъмурй. Таҷрибаи Қазоқистон ва дигар кишварҳо нишон медиҳад, ки аксар вақт ин барои пирӯзӣ дар интихобот, ҳатто барои ба даст овардани натиҷаҳои сенсатсионӣ кофӣ аст!
  Аммо Владимир Волфович кобилияти барчастаи сиёсии худро нишон дод: алалхусус, ба вай муяссар шуд, ки атрофиёни Ельцинро ба садокати худ бовар кунонад ва ба вай монеъ нашуданд, ки масалан, дар блоки Бабурин ва баъзе дигарон! Ба ӯ муяссар шуд, ки сарпарастонро ба дурнамои худ барои вақти эфирии пулакӣ бовар кунонад (ва худаш бо тиҷорат коре ба даст овард!). Ва аз хама му-химтараш он аст, ки вай дар рафти интихобот тухфаи олихимматонаи суханронй нишон дода, маъракаи мафтункунандаи интихоботро анчом дод! Дар вебсайти LDPR шумо метавонед сабтҳои кӯҳнаи маъракаи интихоботии соли 1993-ро пайдо кунед: ин суханрониҳои воқеан қавӣ ҳастанд, ки дар муқоиса бо онҳо Гитлер танҳо як сояи ғамангези сухангӯ аст. Демократҳо бо ҳам ҷанҷол карданд ва афзоиши маъруфияти Ҳизби либерал-демократиро бо таъхири тӯлонӣ мушоҳида карданд! Бояд бигӯям, ки ҷомеашиносон манзараи воқеиро нишон надоданд, ки мақомот онро дидан мехостанд! Гайдар Жириновскийро гитлер номида, аз Ельцин талаб кард, ки партияи либерал-демократиро аз кайд бароранд. Аммо таҳлилгарони наздик ба раисиҷумҳур гузориш доданд, ки рейтинги маҳбубияти Елтсин поин рафта , ҳимоят аз Қонуни асосӣ коҳиш меёбад. Дар ин шароит дисквалификация метавонад барои мақомот мушкилот эҷод кунад. Илова бар ин, дар соли 1993 технологияи тақаллуби оммавии интихобот ба ҷуз аз ба қуттиҳои интихоботӣ партофтани баргаҳои ибтидоӣ ҳанӯз коркард нашудааст, аз ин рӯ иродаи мардум нисбатан ростқавл буд! Жириновский дар навбати худ ваъда дод, ки Руцкой ва дигар мухолифинро озод мекунад!
  Олег Рыбаченко дар ин чо парешон шуда, аз снаряди зарурй боз тир холй кард.
  Вакте ки духтар Маргарита бо пои урёнаш таппончаро нишон медод, писарбача фикр карда, фахмид.
  Натичаи интихобот хаячоновар буд ва ба пешвои партияи либералй-демократй хам душманони режим ва хам тарафдорони бисьёри Ельцин овоз доданд! Ҳизб аз 13 узви худ тақрибан 24 дарсадро ба даст оварда, дар ҷои аввал қарор гирифт. Аммо ба далели низоми омехтаи интихоботӣ Жириновский ҳамагӣ 60 курсӣ ё 15 дарсади Думаи давлатӣ, палатаи поёнии парлумонро соҳиб шуд! Илова бар ин, салоҳиятҳои Думаи давлатӣ бо конститутсияи нав ба таври ҷиддӣ маҳдуд карда шуданд, то дар асл Жириновский қудрати назаррас нагирифт. Ба эҳтимоли зиёд, фраксияи ӯро дар Думаи давлатӣ метавон танҳо як трамплин барои ҳамлаи минбаъда ба қудрат арзёбӣ кард! Хуб, худи Жириновскийро бештар бо Гитлер муқоиса мекарданд! Воқеан, дар соли 1930 Гитлер 18 фоизи овозҳоро ба даст оварда, дар интихобот ҷои дуюмро ишғол кард, вале дар айни замон фишангҳои воқеии қудратро ба даст овард. Якум, дар Рейхстаг танҳо як палата буд, дуюм, интихобот танҳо аз рӯи низоми таносубӣ баргузор мешуд ва саввум, қудрати парлумон нисбат ба Русия бемисл қавӣ буд! Жириновский бошад, дар вазъияти хеле бадтаре пайдо шуд: зухури галаба интизорихои аз ҳад зиёди интихобкунандагонро ба вуҷуд овард, аммо қудрати воқеӣ ва имкони тағир додани чизе аз бинии гугулкин!
  Дар ин ҷо, албатта, мӯъҷизаҳо оғоз мешаванд: Жириновский, ки қаблан ҳамчун як сиёсатмадори оқил баромад мекард, ногаҳон бепарво ва бениҳоят бемантиқӣ шуд. Махсусан, вайро ба гитлеризм айбдор мекарданд, бинобар ин вай риторикаи зидди-Гарбро пурзур намуда, тарсро ба вучуд овард, ки агар вай ба сари хокимият ояд, чанги сейуми чахонро cap мекунад! Ва баъзе изҳоротҳо комилан девона буданд, аз ҷумла истифодаи бомбаи атомӣ алайҳи Қазоқистон ва дигар кишварҳо. Аз ҷумла, Жириновский ҳатто эълом дошт, ки ба Тбилиси бомбаи атомӣ мепартояд! Дар баробари ин баъзе муваффакиятхо ба даст омаданд: авфро ичро кардан, ваъдахои интихоботй ичро кардан мумкин буд.... Аммо дар маҷмӯъ, Владимир Волфович холҳоро ба даст наовард, пайваста ба ҷанҷолҳо дучор мешуд ... Бале! Албатта, ӯро ба иғво андохтанд, аз ҷониби CIA ва мухолифони Ҳизби либерал-демократӣ, пеш аз ҳама, аз байни демократҳои ғарбӣ дар дохили Русия, бисёр ҳолатҳои ҷанҷолӣ эҷод карданд, аммо ба ҳар ҳол, як сиёсатмадори оқил ва прагматик набояд ба ин дода шавад ё ҳадди аққал. имкони-яти игвогарй ба хадди минимум кам карда шавад! Дар ин ҷо, масалан, Зюганов, сарфи назар аз он, ки ҳабдаҳ сол аст, ки ӯ рақиби асосии сиёсии Кремлро дар бар мегирад, ба гунае тавонистааст, ки аз ҷанҷолҳо канорагирӣ кунад, ӯ ҳеҷ гоҳ худро ба таври калон нишон надодааст ва обрӯе надорад. ҳамчун сиёсатмадори фасодкор! Дуруст аст, ки коммунистон низ як лаҳза бо таъсиси Ходорковский, ки гӯё маблағгузори асосии Ҳизби коммунисти Федератсияи Русия буд, доштанд, аммо дар ин маврид Зюганов ҳеҷ изҳороти бадномкунанда нагузоштааст. Сиёсатмадори хеле боэҳтиёт Геннадий Андреевич, баъзан ҳатто хеле эҳтиёткор! Аз ҷумла, дар моҳи майи соли 1999, вақте ки Елтсин номзадии Степашинро пешниҳод кард, коммунистон мебоист аз ӯ ҷилавгирӣ мекарданд ва ё ба гузаштҳо маҷбур мешуданд ва ё барангехтани Думаи давлатӣ ва интихоботи пеш аз муҳлати порлумонӣ мешуданд. Аммо Зюганов таваккал накунад, гарчанде ки агар он вақт Думаи давлатӣ пароканда мешуд, коммунистон назоратро аз болои он нигоҳ медоштанд ва ҳатто онро васеъ мекарданд. Бале, дар моҳи августи соли 1999 коммунистон Путинро бидуни ҷанҷол тасвиб карданд, ҳарчанд Елтсин ӯро вориси худ эълон кард, танҳо аз мухолифин тақозо мекард, ки дар муқобили ин номзад ҳамчун як ҷабҳаи ягона амал кунанд. Аммо Зюганов ба хулосае омад, ки беҳтар аст, ки ба интихобот равад, бо истифода аз имтиёзҳое, ки мақоми депутат медиҳад ва Путин метавонад дар тӯли се моҳ ба қаҳрамони миллӣ табдил ёбад, ҳатто наметавонад ба сари Кремли далертарин ворид шавад. таҳлилгарон.
  Олег Рыбаченко бо пои барахна ба тарафи хитоихо боз тир холй карда, фикрашро давом дод.
  Писарбачаи нобига самимона бовар мекард, ки Жириновский ба кадри хол нест;
  Хулоса, мо®и декабри соли 1993 ав и карераи сиёсии ро®бари ®изби либерал-демократї буд, пас таназзул оѓоз ёфт, ®арчанд дар аввал бо таѓйироти гуногун лаѓжда набуд. Ельцин хам обрую эътибори худро зуд гум мекард: аз кризиси иктисодиёт рафъ кардан мум-кин набуд, баръакс, вай торафт бадтар мешуд. Дар ин чо Жириновский боз як хатой хисоб карда, шартномаи сулху амониро имзо кард. Охир, уро аллакай барои дастгирй кардани конститутсия, ки салохияти бузурги президентро конунй мегардонд (аз тарафи дигар, агар конститутсия кабул намешуд, чй мешуд? Э®тимолияти зиёд дошт, ки  анги ша®рвандї бошад!) ва баъд созишномаи сулхнома имзо карда шуд. Дуруст аст, ки Жириновский онро тирамоҳ тарк кард. Аммо дар маҷмӯъ, барои мушаххасан тавсиф кардани раҳбари ЛДПР ба чӣ хатогиҳо роҳ дод ва чаро ӯ президент нашуд, вақти хеле тӯлонӣ лозим аст. Хатои асосии ӯ PR-и аз ҷиҳати стратегӣ нодуруст аст! Пас аз интихоботи соли 1993 бояд симои душмани асосии ҳукумати феълӣ ва шахсан Елсинро ташаккул дод! Яъне Антиелсин шудан, бо гапҳои популистӣ, бо интиқод дар навбати аввал аз душманони дохилӣ, фасод, дуздӣ ва ғайра! Ва шиори асосӣ - Ганг Елтсин дар додгоҳ! Ва дар айни замой аз шиорхои чапгаро-нй, демагогияи социалй, ваъдаи адолат нахурдан! Аз ҷумла, дар Беларус Лукашенко дар даври дуюми интихоботи президентӣ беш аз 80 дарсад ба даст овардааст, ки барои як сиёсатмадори мухолиф хеле олист ! Аммо шумо наметавонед бигӯед, ки Лукашенко дар суханварӣ аз Жириновский қавитар аст, баръакс, Владимир Волфович хеле босаводтар ва зеҳнӣ рушд кардааст! Аммо Жириновскийро хислати аз ҳад хашмгин ва зудтаъсираш, аз сӯи дигар, бовари он, ки атрофиёни Елтсин ва худи Елсин ба ӯ таваҷҷуҳ карда, ӯро вориси худ интихоб мекунанд, ноумед кард. Кӣ ин ҳикояро медонад: онҳо эҳтимол муносибати байни Гитлер ва Гиндебрунерро дар хотир хоҳанд дошт, дар аввал эҳтиёткор ва сипас шарик! Аммо гап дар он аст, ки Гиндебруг кахрамони чанги якуми чахон, ватандусти мамлакати худ ва аллакай пирамарди фарсуда буд. Ва Елтсин, харобкори СССР ва душмани ашаддии идеологияи императорӣ барои Жириновский рақиби стратегӣ буд. Бале, атрофиёни Елтсин аз он метарсиданд, ки Жириновскийи он замон ҷавон ва хашмгин ба барқарории тартибот шурӯъ мекунад ва баъд сарҳо мепечад! Инак, атрофиёни Елсин хохиши тела додани Волфовичро ба курсии президент ё сарвазири кишвар надоштанд ва шонси вокеии хокимияти у танхо аз ҷасади Елсин буд. Яъне, Жириновский бояд ҳадди ақалл зоҳиран ба баландтарин сатҳи мухолифат бо режим тақлид мекард! То мардум фикр кунанд, ки аз Жириновский дида душмани бузургтар аз ҳукуматдорон нест ва иттиҳодияе пайдо шавад: Жириновский ё Елтсин, Жириновский алайҳи Елтсин! Аммо Владимир Волфович ё дар му®ити худ та®лилгари «авї ва пиар надошт ва ё ба гапи касе гѓш кардан намехост. Ё шояд вай ҳатто аз Елсин метарсид, гарчанде ки бояд гуфт, ки Елсин ҳанӯз аз афв даст кашад ва душманонаш: Руцкой ва Макашовро озод кунад, то ҳол як золим нест. Бале, Елтсин ба пароканда кардани парламент рафт, зеро мардум, гӯё, дар раъйпурсии 25 апрели соли 1993 ба ӯ иҷозати ин корро дода буданд. Илова бар ин, қатли парлумон ва худи Елтсин ӯро чунон тарсонданд, ки азми худро аз даст дод. Инак, Жириновский хеле хуб рақиби асосии ӯ шуда метавонист, бахусус азбаски Зюганов Елтсинро чӣ қадар сӯзонд, ҷазо гирифт!
  Писарак боз бо пои луч аз паси духтарон снаряди вазнин парронду ба фикраш идома дод.
  Иштибоҳи дигари Жириновский ин мавқеъест, ки дар ҷанги Чеченистон ишғол кардааст. Чунин ба назар мерасад, ки миллатгаро бошад, вай мебоист тарафдори барпо намудани сохти конститутсионӣ мешуд, аммо дар кадом шакл! Чанг аз худи аввал бад гузашт, кушунхои рус, пеш аз хама, аз миёнаравии чинояткоронаи фармондехии Ельцин талафоти калон доданд. Зиёда аз он, генералхое, ки дар чанги Афгонистон тачриба доранд, масалан, вазири мудофиа Грачёв нисбат ба хонандагони синфи якум бадтар фармон медоданд. Ҳатто журналистон ба генералҳо чӣ гуна ҷанг карданро ёд медоданд! Ин парадокс буд!
  Дар ин шароит мавкеи ишгол кардан лозим буд: барои талафоти калони армияи рус Ельцин ва дастахои у айбдоранд! Танкиди режими хукмронро пурзур кардан лозим буд, вале дар айни замон, ба армия дахл накарда. Хол он ки Грачёвро хам химоя кардан лозим набуд! Зюганов мавқеи беҳтарини ғолибро гирифт! Ельцинро танкид кардан, бо армия чанчол накардан, сепаратистонро дастгирй накардан. Умуман, Зюганов рохи дурусти амалро интихоб кард: масофаи максималй аз сиёсати Ельцин, конфронтация. Аммо коммунистони дукумати даъвати якум на дама вацт дар мукобилати худ устувор буданд. Аз ҷумла, пешниҳоди Жириновский дар бораи беэътимод ба ҳукумати Черномирдин пуштибонӣ нашуд. Умуман, коммунистон бори аввал ба тарафдории нобоварӣ танҳо дар моҳи октябри соли 1994, пас аз рӯзи сешанбеи сиёҳ овоз доданд, ки тасдиқи ғайрифаъолонаи сиёсати иқтисодии Черномирдин метавонад ба онҳо гарон афтид. Дар Думаи давлатии даъвати дуюм, ки коммунистон бо сардории Зюганов аллакай аксариятро ташкил медоданд, ҳеҷ гоҳ (!) овоздиҳии нобоварӣ гузошта нашудааст! Ва порлумон ҳамаи панҷ номзади нахуствазирро тасдиқ кард, аммо ин гапи дигар аст! Шахсияти Зюганов сазовори як мақолаи алоҳида аст, инчунин чаро ӯ ҳанӯз дар соли 1996 аз Елтсин мағлуб шудааст.
  Худи Жириновский, аз афташ, мехост, ки бо атрофиёни Ельцин созиш кунад ва умед дошт, ки олигархҳоро ба садоқати ӯ бовар кунонанд, то ӯро ягона шахсе таъин кунанд, ки тавонистанд коммунистонро аз сари тахт гирифтан боздорад. Вале масъала дар он аст, ки атрофиёни Ельцин дар он вакт дигаргуниеро намехостанд ва ба Вольфович, ки дар омади гап, муяссар шуд, муносибаташро дар Гарб бадтар кунад, боварй надоштанд. Бисёре аз олигархҳои наздик ба президент дар Ғарб тиҷорат доштанд ва тавонистанд дар он ҷо қарзҳои ҳангуфт ҷамъ кунанд. Бале, ва нархи нафт тақрибан 10 доллар барои як баррел буд, бинобар ин, гази арзон вуҷуд дошт ва элита ба қарзҳои кишварҳои НАТО хеле ғарқ шуд. Ва дар Ғарб возеҳ гуфтанд, ки Жириновский барои онҳо қобили қабул нест.
  Дар ин шароит такя кардан ба иттифок бо элитаи Ельцин обруи рохбари партияи либералй-демократиро вайрон карда, ба блоки коммунистон ва миллатчиён халал расонд. Инчунин бояд гуфт, ки талафоти зиёди артиши Русия, майл надоштан ба мағлубият, умуман, душманони кам ва махсусан хуб мусаллаҳ набуда, маъруфияти шиорҳои ҷангҷӯён ва хоҳиши бо роҳи ҷанг ба хушбахтӣ расиданро коҳиш дод. Халк дид, ки армияи рус барои шустани пои худ дар укьёнуси Хинд ва бо захираи нефти худ Шарки Наздикро забт кардан тайёр нест. Бале, аз ҷиҳати назариявӣ, забт кардани Ховари Миёна метавонад аз ҳисоби долларҳои нафтӣ ва ҷаҳиши ногузир дар қимати нерӯи барқ пули зиёд диҳад, аммо ҳатто агар Чеченистонро мағлуб кардан ғайриимкон бошад ... Эҳсосоти сулҳҷӯёна афзоиш ёфт ва Жирик бо талафоти ҷиддии интихоботӣ дучор шуд!
  Кӯдаки продюсер боз рост тир мезанад. Як снаряд аз тупи 130-миллиметрй хитоиро пароканда кард.
  Маргарита маъкул дониста гуфт:
  - Ту доно ҳастӣ!
  Ва ӯ бо истифода аз ангуштони пои бараҳнааш барои оташ задан оғоз кард.
  Ва Олег Рыбаченко фикрашро давом дод.
  Вале бояд гуфт, ки Зюганов нихоят эхтиёткор буд. Масалан, вақте Борис Федоров пешниҳод кард, ки ба тарафдории рейтинги эътимод ба ҳукумат овоз дода шавад, Ҳизби коммунисти Федератсияи Русия аз ин ҷонибдорӣ накард. Умуман, Зюганов ва хамсафарони у нисбат ба Черномырдин хеле эхтиёткорона муносибат мекарданд, гарчанде ки охирин сиёсати худро ба манфиати олигарххо давом дода, ба Ельцин садокати худро нишон медод. Аммо ҷолиб он аст, ки Зюганов тавонист ба оппозиционери рақами як ва зидди Елтсин табдил ёбад. Гузашта аз ин, таблиғоти ҷонибдори президент низ дар ин кор ба ӯ кӯмак кард, шояд дидаву дониста, зеро коммунист Зюганов дар даври дуюм аз номзади бекоммунист беҳтар аст.
  Ҳизби ЛДПР дар зимистон ва баҳори соли 1995 бӯҳрони ҷиддиро аз сар гузаронд, якчанд вакилон онро тарк карданд, аз ҷумла Маричеви дурахшон ва харизматик.
  Аммо ҷанг дар Чеченистон оҳиста-оҳиста пирӯз шуд, ҷангиён низ талафоти зиёд доданд ва хунравӣ ва рӯҳафтода шуданд, артиши Русия пеш мерафт. Моҳи июн Шамил Басаев як таваллудхонаи Буденовскро забт кард. Аслан чунин иқдоми ҷангҷӯён аз ҷиҳати низомӣ чизе надод ва аз ҷиҳати таблиғот ҳатто ба манфиати ҳизби ҷанг буд... Аммо Ельцин, аз афташ, воқеаҳои 3-4 октябр ва лаънати миллионҳоро шикаст. Русҳо ӯро чаппа карданд ва ӯ ба Черномырдин фармон дод, ки ҷангро бас кунад ва гуфтушунид оғоз кунад ...
  Артиши Русия амалиёти ҷангиро яктарафа қатъ кард. Ва Думаи давлатӣ билохира раъйи кофӣ ҷамъоварӣ кард, то райи нобоварӣ ба ҳукуматро тасвиб кунад ва истеъфои теъдоде аз маъмурони амниятро тақозо кард. Ельцин таслим шуд ва танхо Грачёвро нигох дошт, вале Егоров, Ерин, Степашинро таслим кард. Дар ин чо Жириновский дар аввал мавкеи дурустро ишгол кард: вай созишро махкум карда, ба тарафдории овози нобоварй овоз дод. Ва ҳангоме ки Черномырдин блуф карда, таҳдид мекард, ки масъалаи эътимод ба кабинетро ба овоздиҳии Думаи давлатӣ мегузорад (як огоҳӣ вуҷуд дорад, агар аз 450 овоз камтар аз 226 овоз барои эътимод ба ҳукумат бошад, пас президент вазифадор аст дар доираи як ҳафта барои пароканда кардани ҳукумат ё пароканда кардани Думаи давлатӣ), Жириновский устуворӣ ва омодагии худро ба интихоботи пеш аз муҳлати парлумонӣ нишон дод. Бартарии интихоботи пеш аз мӯҳлат тасвири шаҳидон, набудани муваффақият аст - Ельцин ва ҳукуматро айбдор мекунанд, барои пешбурди лоиҳаи Кремлии Конгресси ҷомеаҳои Русия вақт намедиҳанд ва ҳизби қудрат: Хонаи мо Русия аст . Ва албатта дигар ташкилотҳо - хурдтар!
  Черномырдин фахмид, ки блеф ба кор намеояд ва парламенти нав боз хам мухолифтар мешавад, овоздихиро пас гирифт. Думаи давлатӣ бори дигар нобоварӣ дод, Жириновский хеле хашмгинона амал кард, аммо овозҳои кофӣ набуданд. Дар ин ҷо бояд гуфт, ки Яблоко тарсид, Явлинский намехост, ки бартариҳои курсиҳои парлумониро аз даст диҳад. Илова бар ин, рейтинги воқеии ӯ баланд набуд, хатари танҳо таркидан вуҷуд дошт.
  Маҳбубияти Жириновский дарҳол афзоиш ёфт, аммо Волфович бо бозпас гирифтани имзоҳои ҳизби худ, тибқи расмиёти импичмент, боз як хато кард. Муҳим набуд, мухолифон то 300 овоз доштанд, то комиссияи иттиҳомро таъсис диҳанд, аммо ин рейтингро вайрон кард! Жириновский бори дигар ба худ далел овард, ки худро ба сиёсати созишгарӣ муттаҳам кунад, ки қисмате аз интихобкунандагони афзояндаи эътирозиро аз худ дур мекунад.
  Бо вуҷуди ин, оташбас дар Чеченистон, ки ҷангҷӯён онро бешармона вайрон карданд, ҳамлаҳои гуногуни террористӣ, бахусус алайҳи Романов, қурбониёни тирпарронӣ боиси боло рафтани рӯҳияи ҷангҷӯён дар ҷомеа гардид ва Жириновский ба гирифтани холҳо шурӯъ кард. Илова бар ин, дар моҳи сентябри соли 1995 НАТО ба бомбаборони сербҳои боснӣ шурӯъ кард, ки эҳсосоти зидди Ғарбро тақвият дод, ки рейтинги Ҳизби либерал-демократиро низ боло бурд.
  Дуруст аст, ки Жириновский ба як иғво дода шуда, як занро дар порлумон латукӯб карда, беш аз ду бор ӯро сабук дар партовгоҳи умумӣ интиқол дод. Баъдан матбуоти Елтсин ин ҳамаро ифшо карда, Жириновскийро роҳзан нишон дод! Бо вуҷуди ин, чунин порча метавонад ба баъзеҳо ҷолиб бошад: бахусус он мардоне, ки аз занҳо азоб мекашанд ё онҳое, ки аз ҳама номзадҳо диктатори ваҳшитаринро меҷустанд ва умедвор буданд, ки ӯ корҳоро ба тартиб меандозад! Ба хар хол "сталинчиён" барои Жирик буданд.
  Олег Рыбаченко оташро давом дод. Писарбача бо торумор кардани лашкари Хитой дар зери сулолаи Манчжурия ин корро карда, фикр карданро давом дод.
  Моҳи октябри соли 1995 Ҳизби Либерал-Демократӣ 100 имзо ҷамъоварӣ кард, то дар Думаи давлатӣ раъйи нобоварӣ ба ҳукуматро пешниҳод кунад, аммо бори охир Жириновский аз ин ният худдорӣ кард.
  Ман бояд бигӯям, ки ин хатои ӯ буд ва ҳеҷ чиз асоснок нест. Аввалан, Жириновский дар остонаи интихобот раъйи нобоварӣ гузошта, ҳамдардии интихобкунандагони эътирозиро ба худ ҷалб кард, ки он замон аксариятро ташкил медоданд. Сониян, овоздихй ба мукобили ракиби асосии Жириновский Черномырдин нигаронида шуда, ба кушишхои пасипарда барои бовар кунондани Ельцин ва атрофиёнаш барои вориси худ шудани Жирик халал нарасонд.
  Илова бар ин, Жириновский бояд фаҳмид; ки вай дар интихоботи Дума хар кадар баландтар натича нишон дихад, "оила" ба у шарт мегузоранд!
  Барои он лаҳза беҳтарин тактикаи пешазинтихоботӣ бозӣ кардани нақши оппозисиюни рақами як буд, ки аз сатҳи муқовимати коммунистон боло хоҳад рафт.
  Жириновский, умуман, инро фахмид, вале вай дар ду курсй нишастан хост ва номувофих буд. Интихоботи нав назар ба интихоботи пештара хеле душвортар буд! Аввалан, ба фарқ аз соли 1993 имкон надоштанд, ки истеъдоди суханварии худро то ҳадди имкон нишон диҳанд, ба шабнишиниҳо вақти хеле кам доданд, ки теъдоди онҳо аз 13 ба 44 (!) расид. Сониян , дар муқобили Жириновский омили умеду интизориҳои амалӣнашуда бозид. Охир, вай гӯё аввалин буд, аммо зиндагии мардумро беҳтар накард... Ҳарчанд ба одами оқил маълум буд, ки Жирик қудрати воқеӣ надорад ва ҳамон коммунистон назар ба ҳизби либерал-демократӣ хеле бештар овозҳоро назорат мекунанд. : 102 ба мукобили 60, вале... Он вакт, махсусан дар солхои навадум чй кадар одамони доно буданд.
  Сабаби сеюм, ки онҳо ба сарвари ЛДПР лой рехтанд, симои як ҳаюло ва тарс буд, ки ӯ ҷанги сеюми ҷаҳониро оғоз мекунад.
  Сабаби чорум низ яке аз сабабҳои асосии пайдоиши шумораи зиёди рақибон аст. Маъруфтаринашон инҳоянд: Конгресси ҷамъиятҳои русӣ таҳти сарварии Скоков (дабири собиқи шӯрои амниятии Елтсин) ва Александр Лебед, инчунин шахси Елсин, ки нақши ӯ дар Приднестровье аз ҷониби ВАО хеле боло бурда шуд. Ин як блоки PR фаъол аст, аммо чунин ба назар мерасад, ки онҳо ба қадри кофӣ доштанд. Охир, мардум он кадар бад нест, ки макомот гумон мекунанд ва аксарияташон дарк карданд, ки КРО умуман оппозиция нест, балки лоидаи Кремль аст, ки пеш аз дама ба мукобили Хизби либерал-демократй ва Партияи Коммунистии РФГ нигаронида шудааст. Аммо ба ҳар ҳол, ин созмон беш аз чор фоизро кашид!
  Ва дар болои бом дигар рақибон буданд, Держава-Руцкой, ки дар он ҷо Марычев гурехта буд, Блок барои СССР - Тюлкин-Ампилов, Ҳизби миллии ҷумҳуриявии Лысенко ва бисёре аз ҳама намудҳо. Бояд гуфт, ки коммунистон низ интихобкунандагони худро пароканда карданд: Блоки СССР бештар аз чоруним фоизи овозхоро гирифт, вале ба парламент дохил нашуд, овозхо ба тарафдории Партияи Коммунистии Федерацияи Россия, партияи аграрй аз даст дода шуданд. низ мисли дигар ташкилотхои чап монеаи панч фоизро нагирифтанд. Аз чумла, маълум нест, ки сарвазири собик Рыжков дар интихобот бо блок ба кадом умед умед мебандад: ба иттифоки мехнат ё блоки Говорухин! Аммо интихоботи соли 1995 заъифтарин натоиҷи ҳизби қудрат дар тамоми таърихи Русия ва бештарин дарсади раъйи эътирозиро нишон дод.
  Писарак боз тир холй карда, тугмаи джойстикро бо ангуштони пои урён зер карда, ба фикраш идома дод;
  Жириновский дар маъракаи интихоботӣ умуман мақомотро сарзаниш мекард, аммо ин корро ба қадри кофӣ хашмгин накард. Илова бар ин, фраксияи ӯ аз буҷаи соли оянда пуштибонӣ карда, далели дигареро барои иттиҳомоти тамоюли ҷонибдори Кремл баён кард. Бо назардошти кайфияти эътирозии тақрибан тамоми интихобкунандагон дар ин интихоботҳо, бо ин ҳукумат созиш кардан лозим набуд! Илова бар ин, Думаи давлатӣ ғайричашмдошт Дубининро ба осонӣ ба ҳайси раиси Бонки марказӣ тасдиқ кард, гарчанде ки охирин шахс аз доираи Елтсин, ҷонибдори ислоҳоти бозор дар версияи радикалии Гайдар буд. Зимнан, Зюганов хам аз ин номзадй тарафдорй кард, гарчанде ки Дубинин дар "Сешанбеи сиёх" иштирок карда, нишон дод, ки вай хам оппозиционери принципиалй нест!
  Дар ҷараёни интихобот Жириновский нахост, ки ягон блоки интихоботӣ таъсис диҳад, ҳарчанд чанд ҳизби хурдтари миллатгаро хоҳиши худро дар ин бора изҳор доштанд. Ба гайр аз ин, Венгеровский маслихат дод, ки номи партияро ба номе, ки аз чихати сиёсй мувофиктар ва евфонй бошад - масалан, "Русияи Кабир" иваз карда шавад! Жириновский дар ин бобат якравӣ нишон дод, гарчанде ки то ин вақт калимаи демократи либералӣ аллакай таҳқиромез шуда буд!
  Илова бар ин, овозхонҳо ва ё ҳунармандони маъруф ба рӯйхати ҳизбии ЛДПР шомил нашуданд, ҳарчанд хоҳишмандон кофӣ буданд. Аз ҷумла, Алла Пугачёва, ки ба ҷалби таваҷҷӯҳи матбуот хеле дӯст дошт, метавонад ба ҷои дуюм дар рӯйхати ҳизбии ЛДПР розӣ шавад. Ин ба ҳеҷ ваҷҳ ба вай халал намерасонд, аммо он метавонад сабаби иловагии иттилоотиро барои зикри худ эҷод кунад. Илова бар ин, имконияти пешниҳоди лоиҳаҳо ва қонунҳои муайян барои муҳокима аз ҷониби Думаи давлатӣ. Хатто бастакор Антоновро танхо ба руйхати вилоятй дохил карда буданд ва баъд тамоман чанчол карданд. Умуман, Жириновский: дар характер як хислати хеле бад мавчуд аст: майл надоштан ба шахсиятхои пуркувват дар мухити худ, онхое, ки нуктаи назари худро химоя мекунанд. Масалан, махз аз хамин сабаб гипнозчии машхур Анатолий Кашпировский аз партия баромад; ки Владимир Вольфовичро ба усулхои авторитарии идоракунй ва майлу хохиши худро бо фиребгарон ихота кардан айбдор кард. Зимнан, бояд бигӯям, ки ҳатто Гитлер бо одамони ба ӯ лозимӣ созиш мекард ва то он даме, ки онҳо барои ӯ бефоида ё хатарнок нашаванд, дар муҳити худ таҳаммул мекард. Рем, Штрассер, Геббельсро ба хотир орем, ки бо чапгарй ва мукобилияти худ ба хукуматдорон фарк мекарданд. Аммо маҳз ба шарофати чунин шахсиятҳо ба Гитлер муяссар шуд, ки ҳадди аксар овозҳоро аз коммунистон ва сотсиал-демократҳо бигирад. Хаминро хам бояд бигуям, ки Жириновский бисьёр мегуфт: бе фикру андеша Сталинро ё таъриф мекард ё таъна мекард. Дар маҷмӯъ, худи раҳбари Ҳизби либерал-демократӣ то андозае ба Сталин тақлид карда, мазҳаби худро эҷод карда, пайравӣ ба усулҳои авторитарии ҳукуматро нишон дод, аммо дар айни замон коммунистонро ба хушунат муттаҳам кард, гарчанде ки худаш танҳо хушунат, хушунатро ҷонибдорӣ мекард. ва зӯроварии бештар!
  Дар шароити афзояндаи афкори чапгароӣ Жириновский бояд нисбат ба ғояҳои коммунистӣ муносибати мутавозинтар дошта, дар хотир дошт, ки бахши қобили мулоҳизаи интихобкунандагон ҳасрати замони шӯравӣ доранд. Илова бар ин, сифатҳои берунии чапгароӣ халал намерасонанд: масалан, ранги кабуд барои парчами LDPR бениҳоят бадбахт аст! Аввалан, ин робитаро бо ҳамҷинсгароён, ки онҳо низ "кабуд" ҳастанд, бедор мекунад ва дуюм, ранги кабуд ором мешавад, ки бо суханрониҳои оташангези Жириновский мувофиқат намекунад! Беҳтарин вариант барои ҳизби ӯ арғувон-сурх хоҳад буд. Рухбаландкунанда, ба истисмор даъват кардан, вале хануз хам мисли коммунистон нест! Илова бар ин, арғувон рамзи подшоҳӣ аст ва метавонад садои тарафдорони соҳибихтиёрӣ, монархистӣ ва эътиқоди ғайрикоммунистиро ҷалб кунад!
  Писарбачаи нобига боз тугмахои джойстикро зер карда, хичиррос зад:
  - Галабаи ман шухратманд хохад буд!
  Ва ба андешаи оқилона идома дод.
  На беҳтарин идея ин видеоҳо буданд, ки дар он Жириновский шӯхӣ бозӣ мекард, алалхусус, ӯ чандон хуб намесарояд! Дар ин маврид ин беҳтарин иқдом набуд, зеро он замон дар соли 1995 мардум гурусна буданд ва мехостанд тағйироти ҷиддие ва раҳбари ҷиддиро тақозо мекард ва ӯ дар ҳолати шӯхӣ набуд! Бояд гуфт, ки расонаҳои ҷонибдори Кремл аллакай кӯшиш мекарданд, ки аз Жириновский як масхарабоз ва масхарабоз созанд ва ин таассуротро пурзӯр карда, ба душманонашон туфангҳои нав пешкаш кардан намеарзад!
  Дар интихоботи соли 1995 КМИ аввал аз сабти номи "Держава" - Руцкой ва баъдан "Яблоко" худдорӣ кард. Пас аз ин, ҳарду ҳизб тавассути Суди Олӣ барқарор карда шуданд. Якчанд версияҳо дар бораи ин эпизод вуҷуд доранд: аз ҷумла, Кремл ва пиардорони он мехостанд ба Явлинский дар интихоботи Дума ҳамчун демократ ва ғарбгаро кӯмак расонанд ва Руцкой, ба назар мерасад, бояд раъйи коммунистонро ба даст оварад. ба худаш ....
  Версия дар назари аввал мантиқист, агар онҳо воқеан мехостанд, ки Яблоко ва Держава хориҷ карда шаванд, он гоҳ Суди Олӣ, ки бо дастури оилаи Елтсинҳо таъсис ёфтааст, онҳоро барқарор намекард! Охир мисолҳои ахирро ба ёд овардан мумкин аст, ки бе ягон асосҳои қонунӣ ба "Яблоко", "Русияи дигар" ва "Ватан" иҷозати иштирок дар интихоботро надоданд. Масалан, дар соли 2006 аз интихоботи Маскав хориҷ шудани блоки "Модар Ватан" аз нигоҳи ҳуқуқӣ комилан ғайриқонунӣ буд! Ҳамин тавр, дар он навор, ки сабаби маҳрумият аз ҳаққи ширкат гардид: ягон даъвати мустақим ба хушунат, погром, поккории нажодӣ ва ҳатто депортатсияи "қафқозиён" набуд. Факат дар бораи аз ахлот тоза кардани Москва сухан мерафт... Бале, як ишораи зарурати баркарор намудани тартибот ва мухочирон буд. Аммо... Аввалан, ин хилофи қонун нест, дуюм, дар ҳама наворҳои безарартарин шумо метавонед ишораи чизеро пайдо кунед. Шумо метавонед, масалан, ҳатто мультфильми "Танҳо шумо интизор шавед!" манъ ҳамчун таблиғи педофилия. Ва он ки харгӯш мисли кӯдак аст, бо билети кӯдакона сафар мекунад ва гург бо ӯ ишқбозӣ мекунад, навозиш мекунад... Дар ин маврид судя ҳуқуқи қонунӣ надошт, ки блоки Родинаро аз қайд хориҷ кунад! Мурофиаи додгоҳии Ходорковский як мавзӯи алоҳида аст, мо дар ин мақола дар ин бора сӯҳбат намекунем. Аммо чунин ба назар мерасад, ки ҳама дарк мекунанд, ки бидуни таҳрими Кремл ин рӯй намедод ...
  Бале, бале, аммо аслан не! Махсусан, он вакт Руцкой душмани ашаддии Ельцин хисоб меёфт - он холо хам ба мукобилияти мусаллахи бевосита мерасид! Рейтинги қудрат хеле баланд буд ва имкони гузаштан аз монеаи панҷ фоиз баланд аст! Хуб, чаро Кремл шонси душмани худро фиреб медод? Бале, ҳарчанд "Яблоко" як ҳизби демократӣ аст, аммо комилан мухолиф аст: як бор ҳам аз буҷа пуштибонӣ накардааст, чӣ дар ин Дума ва чӣ дар Дума, Явлинский эълон кард, ки барои курсии президенти Русия мубориза мебарад. Пас, сабаби махсуси таҳкими "Яблоко" чист: махсусан дар шароити интихоботи ояндаи президентӣ, ин ниҳоят зиёновар аст! Явлинский дар даври аввал овозҳоро аз Елсин гирифт ва раҳбари ҷавон ва варзишгари "Яблоко" назар ба Елсин бадномшуда ва фарсуда хеле ҷолибтар ба назар мерасид.
  Ҳамин тавр, варианти аввал комилан боварибахш нест ва додгоҳҳои Русия ҳанӯз аз президенти Русия он қадар сахт вобаста набуданд. Аз чумла, генерали армия Вареников, аъзои ГКЧП сафед карда шуд, дигар мисолхоро овардан мумкин аст, ки суд на хамеша тарафи хукуматдоронро мегирифт.
  Ба эҳтимоли зиёд, вокуниши манфии Ғарб ба барканории Явлинский нақш бозид ва режими Елтсин дар остонаи интихобот ба қарз ниёз дошт, то дар кишвар симои ободӣ эҷод кунад. Хуб, Руцкой дар ҳамон маврид хориҷ карда шуд, бинобар ин онҳо ба ширкат барқарор карда шуданд. Аммо ин ба Держава барои гирифтани 5-фоиза кумак накард. Натиҷаи 2,7 дарсади Руцкойро метавон универсалӣ арзёбӣ кард, бахусус бо назардошти он, ки ӯ то чӣ андоза машҳур буд. Аммо лоихаи КРО-и Кремль низ аз даст дод. Жириновский аз минбари Дума ба кадри кифоя самаранок истифода набурд, вале бояд гуфт, ки вай аз он манфиат мебурд, ки тамоми пропагандаи тарафдорони Кремль ба мукобили у кор мекард. Чунин ба назар мерасид, ки имиҷе эҷод мекард, ки Жириновский душмани рақами яки мақомот аст ва агар Владимир Волфович дар мухолифаташ устувортар мебуд, натиҷааш хеле баландтар мешуд.
  Олег Рыбаченко боз хеле мохирона полки Хитойро бо снаряди пора-пораи тарканда фаро гирифт. Баъди ин фикру зикраш боз хам хамохангтар шуд.
  Аммо суханрониҳои кӯтоҳи раҳбари Ҳизби либерал-демократӣ дар телевизион бо таҳдидҳо алайҳи ҳукуматдорон, даъватҳои начандон ҷанговарона умуман дуруст буданд, танҳо, шояд Елсин ва Елсин шахсан бояд фаъолонатар таъна мекарданд.
  Хулоса, дар интихоботи мо®и декабри соли 1995 Њизби коммунисти Федератсияи Русия бо «ариб 23 фоиз, ЛДПР дуюм 11,5 фоиз, НДР сеюм 10,3 фоиз ва "Яблоко"-и чорум 6,7 фоиз  ойи аввалро ишѓол карда буданд.
  Чиҳил ҳизби боқимонда ба ҳадди 5% нарасиданд!
  Натиҷаи мушобеҳи Жириновскийро чӣ гуна метавон арзёбӣ кард? Ба хисоби фоиз назар ба интихоботи аввал ду баробар кам шудааст. Аммо агар афзоиши тақрибан 12 дарсади раъйдиҳандагонро ба назар гирем, Жириновский тақрибан 62 дарсади натиҷаи соли 1993-ро гирифтааст. Оё бисёр аст ё кам?
  Бо назардошти ҳамаи ҳолатҳои номусоид, ин натиҷа байни қаноатбахш ва танҳо хуб аст. Омилҳои бад:
  1. Норозигии интихобкунандагон аз фаъолияти Ҳизби либерал-демократӣ дар Думаи давлатӣ. Мардум аз номзаде, ки чои якумро гирифт, бештар интизор буд, вале зиндагонй бехтар нашуд. Ростӣ, аксари мардум фаҳмиданд, ки Жириновский қудрати воқеӣ надорад, аммо ноумедӣ ҳанӯз ҳукмрон буд.
  2. Тарси он, ки рохбари чангчуи партияи либералй-демократй чанги сейуми чахонро cap мекунад, ки окибатхои фалокатовар дорад. Илова бар ин, бисёриҳо аз худдории Жириновский наметарсиданд ва метарсиданд, ки ӯ диктатураи тоталитарӣ барқарор мекунад ва кишварро ба хун мерезад. Истерияи ӯ бисёриҳоро тарсонд.
  3. Мухолифати пешвои партияи либералй-демократй кифоя нест. Махсусан бори аввал, моҳҳои ҷанг дар Чеченистон ва худи таблиғоти ҷонибдори Кремл барои ин Жириновскийро гунаҳкор карда, садоқати ӯро ба ҳукуматдорон хеле боло бурд. Аммо худи Владимир Волфович хостори дӯстӣ бо Кремл буд ва симои душмани асосии ҳукумати кунуниро аз даст дод.
  4. Самаранокии нокифоя истифода бурдани фишангдои дукумат барои ба амал баровардани сиёсати популистй, молиявй. Аз чумла, ба овоз мондани конуни популистй яке аз паси дигаре, ки барои омма кор мекард, мумкин буд. Махсусан, Ельцин дар съезд чизеро пешни-ход кард, ки ичроаш реалй набуд ва барои худ хол гирифт. Бале, Ельцин дар давраи интихобот маошу нафа«аи ®амаро боло бурд ва баъд ё нади®ад, ё он®оро таваррум хӯрда буд. Лукашенко ва дигарон низ ҳамин тавр карданд, аммо Юлия Тимошенко аз сиёсати сахти пулии худ даст накашид ва дар интихобот мағлуб шуд ва ҳамзамон озодии худро аз даст дод!
  5. Жириновский нисбат ба намуди зоҳирии худ боз як хатои дигар кардааст. Вай беасос фарбех шуд ва дар натича хеле бадтар шуд. Илова бар ин, одамони гурусна шиками деги ва фарбеҳро дӯст намедоранд. Зимнан, Жириновский дар ин ҷо як камбудии дигари худ, набуди мутаассибӣ дар сиёсат, ирода нарасидааст, ки баданашро дар шакл нигоҳ дорад ва аз ҳад зиёд нахӯрад. Зимнан, Жириновский ҳатто дар интихоботи соли 1991 дар синни 45-солагӣ нозук, ҳатто лоғартар аз меъёр буд. Ин аз он шаҳодат медиҳад, ки табиатан "Жирик" ба вазни зиёдатӣ майл надорад ва ин маънои онро дорад, ки бар хилофи мисол, Гайдар нигоҳ доштани шакли худро барои ӯ он қадар душвор набуд.
  Ин ҳам як камбудии назаррас аст!
  7. Дар муқоиса бо интихоботи аввал, миқдори эфире, ки Жириновский метавонист истифода кунад, ба маротиб коҳиш ёфт. Ва«ти эфири бепул байни 44 ®изб та«сим шуда буд ва ва«ти пулакї аз ва«ти бепул зиёд буда наметавонад ва онро тан®о шабона харидан мумкин буд. Аз ин рӯ, Жириновский натавонистааст аз неъмати барҷастаи суханварии худ, мисли соли 1993 пурра истифода барад. Ҳарчанд, масалан, ӯ аз он вақт зиёдтар пул дошт!
  6. Шояд ҳатто муҳимтаринаш: рақобати сиёсӣ хеле афзоиш ёфт ва дар майдони интихоботии Ҳизби либерал-демократӣ як даста ҳизбу блокҳои тақлидгарон пайдо шуданд. Аз ин®о пеш аз ®ама КРО, Ќувват, ТЭЦ ва як даста ®изб®ои дигар. Ва ҳукуматро ба ҷуз аз ҳизби ҳокими "Мост Хонаи Русия" ҳама танқид карданд. Дар робита ба басомад, онҳо дар телевизион Борис Федоров ва блоки "Ба пеш Россия" бо танқиди Черномырдин ва ҳукумат бисёр чизҳоро тарғиб ва нишон доданд. Дуруст аст, ки худи Борис Федоров танхо бо умеди ба даст овардани интихобкунандагони эътирозй мухолифат мекард. Аммо бештари мардум ба ӯ бовар накарданд! Баъд Борис Федоров хатто ба НДР дохил шуд. Ҳизби миллии ҷумҳуриявии Лысенко низ хеле фаъол буд ва раҳбари он девонавори эҳсосотии Жириновскийро нусхабардорӣ мекард ва аз таваҷҷуҳи расонаҳо ҳеҷ гоҳ хафа нашуд. Гайр аз ин, блоки Веденкин, ки хамчунин ёрдамчии собики рохбари партияи либерал-демократй ва миллатчии ифрот буд, инчунин блоки Бабурин фаъол буд. Бабурин хам одами сергайрат аст, як вактхо ба чои Хасбулатов кариб нотик мешуд. Хулоса, интихобкунандагони Жириновский аз ҷониби ҳамин гуна дугонаҳо ва тақлидгарон тақрибан пароканда карда шуданд. Илова бар ин, чап равияҳои нав, аз ҷумла равияҳои эътиқоди сталинӣ низ дошт.
  Дар чунин шароит, 11,5 дарсад аз 44 нафар дар ҳақиқат натиҷаи муносиб аст, гарчанде ки бо сиёсати оқилонаи интихоботӣ аз имкон камтар аст. Масалан, ба Зюганов муяссар шуд, ки холаш аз 13,5 фоиз ба 22,9 расад, хол он ки шумораи хаммусобикахо зиёд шуд. Як блоки "Барои СССР!". бештар аз 4,5 фоизи интихобкунан-дагонро гирифт! "Яблоко" зиён дид, вале камтар аз як фоиз ва бо назардошти тарафхое, ки дар паси садда гайб заданд, фраксияи худро зиёд кард. Якҷоя, онҳо 46 нафар вакилони якмандро доштанд. Аммо "Интихоби Русия" пас аз тақсимот аз байн рафт, мисли пресси Шахрай.
  . БОБИ Љ16
  Артиши Хитой дар танки ИС-7 пурра нест карда шуд. Ва боз дар набард бо Империяи Осмон таваққуф ба амал омад. Ва Олег Рыбаченко ду бор фикр накарда, як вокеаи зебою шавковарро накша кашид;
  Рузхои сахти тирамох дер буданд. Осмон гирья карда, заминро бо қатраҳои сурб фаровон об медод. Дунё хокистарранг буд, баргхои тиллоранг реза мешуданд, шохахои дарахтон чун чорчубаи урён дар шамол меларзиданд. Барфи нуқрагин об шуда, барои кашидани нақшҳои печидаи худ дар тирезаҳо, замини қаҳваранги хокистаррангро бо гилеми чашмрас пӯшидан фурсат наёфт.
  Писарбачаи нухсола Слава Иванов гамгин буд, ба назар чунин менамуд, ки тамоми коинот бо симхои хорй печонда шудааст. Бо сари хам аз мактаби нописанд баргашт ва дар онҷо ҳамсинфонаш ӯро низ латукӯб карданд. Дар чеҳра доғҳо хира пайдо мешаванд, портфел дарида, хоҳиши ба хона рафтан нест, ки дар он ҷо шуморо саволҳои дахолатнопазири волидон интизоранд. Ва боз ҳам бадтараш, пагоҳ шумо бояд боз ба мактаб равед ва дар ҷаҳаннам Данте барои ҷавонон ғарқ шавед. Дар ҳамин вақт, вақте ки бачае бо намуди гӯсфанди ба забҳ рондашуда аз даромадгоҳ даромад, як марди хурдакак мисли шайтон аз қуттии сӯзанда ба пешвозаш баромад. Вай ба писарбача шабоҳат дошт, аммо дар айни замон вай бинии тези Пиноккио набуд, се чашмони пурталотум - сурх, зард, сабз пайваста чашмак мезад.
  -Салом! - гуфт марди хурдакак бо чашмони светофор. Ва ӯ дароз кашид, чунон ки ба ламс дастони чӯбин менамуд.
  Слава онҳоро дилпурона ба ларза наовард, вай аллакай дар синну соле буд, ки кӯдакон мефаҳманд, ки мӯъҷизаҳо рӯй намедиҳанд ва ӯ аз чунин маскарад хеле ҳайрон буд.
  - Вай бояд чашмони кибернетикй дошта бошад" ва худро бо костюми махсуси картонй пушонд.
  - Хайр, чаро ин кадар хира! Биёед ман худро муаррифӣ кунам, ман Кроре аз сайёраи Chrome ҳастам. Шумо ба таври конкретй мебинед, ки аз атмосфераи нафасгирандаи сайёра фаро гирифта шудааст. Номи шумо чӣ.
  -Слава ё Вячеслав. - норозиёна ѓурѓур кард писарак.
  -Пас ин шӯҳрат аст. Мо - ман ва Винт - аз назди сайёраи шумо парвоз кардем, мардуми бумӣ онро Замин меноманд ва мо онро Эрбана меномем. Диски гипертелепатикии мо қариб тамоми қувваи худро аз даст дод. Ин боиси он аст, ки мо метавонем то абад дар сайёраи шумо часпида бошем. Ба мо ёрӣ диҳед. -Аммо ман кӯдак ҳастам ва муҳаррикҳои кайҳонӣ намефаҳмам.
  Писарак китфҳои борикашро нофаҳмо дар ҳам кашид.
  - Ба шумо лозим нест, ки онро муайян кунед. Ана Винт меояд, вай ҳама чизро ба шумо мефаҳмонад.
  Дар назди онҳо мавзӯъе пайдо шуд, ки ба Самоделкин аз маҷаллаи "Pictures Merry" сахт шабоҳат дорад. Он як болт барои бинӣ, даҳони салибшакл дошт ва танҳо се чашми чароғи светофор дар шакли табақи парвозкунанда ба он намуди ғайриоддии кайҳонӣ дод. Ангуштони дастҳо дар шакли калидҳои бо буғумҳои зиёд хамшуда буданд. Ҳарчанд онҳо худро мисли пӯлод ҳис мекарданд, Винт дастони худро хеле нарм фушурд.
  -Дӯсти инсонии мо, ҷисми нозук.
  Дар овози Винт пушаймонй буд.
  -Ва аз ӯ ба ман хеле маъқул аст ва аз андӯҳ нафас мекашад, ӯ хеле табънок аст.
  Кроре дустона китфашро сила кард. Винт бо оханги каме тагьирёфта давом дод.
  -Бача он, ту мехо®ї бо мо дар як  ой парвоз намої, дунё®ои дигарро бубинї.
  Шӯҳрат ларзид. Ба назараш чунин менамуд, ки у хоб рафта хоб дидааст. Дидани воқеият беҳтарин роҳи фишурдани худ аст. Ки ӯ кард. Он чандон дард накард, аммо Винт ва Кроре ҳанӯз ҳам паҳлӯ ба паҳлӯ истода буданд, ки дар баландии ӯ хурд бо табассуми васеъ ва каме cheeky буданд.
  -Не, мо аз мум нестем ва дар офтоб об мешавем.
  Винт хандид.
  -Акнун канда мекунем.
  Сегона аз даромадгоҳ баромад, дар ҳавлӣ ботлоқа буд, мӯзаҳо аз байни кӯлҳо ғусса мекарданд.
  - Аз тарзи ибтидоии на«лиётатон хаста шудам. Крохр гуфт ва аз кисааш асбоберо баровард, ки ба куби рубик монанд аст.
  Хуштаи тез хомуширо вайрон кард. Панҷ нафар ҳамсинфони Слава онҳоро дар вохӯрӣ фуроварданд. Ин ҳамон Losers dashing буд, ки ӯро зада. Ва акнун дар музахои онхо табассуми садистй пайдо шуд.
  -Он Сафед барфин (Слава мӯи зард дошт) ва шумо ду ғазаби либоспӯшӣ. Ширкати аз ҳама мувофиқ
  Наздик омаданд, калонтарини онҳо, марди фарбеҳ бо номи "Баран" хост ба сӯрохи Крор торсакӣ занад. Вай якбора ангуштонашро бо фишурда гирифт.
  - Эй ту "Пиноккио". Қӯчқор аслан аз хашм пахш шуд. - Хайр, раҳо кун, вагарна меёбӣ.
  Дӯсти қӯчқор хост ба рӯи ӯ лагад занад, аммо Кроҳ ҷунбиш кард ва ба шикамаш сахт лагад зад. Писарбачаи авбош бо дахони васеъ кушода нафас кашида, афтод.
  - Ҳисоб кушода аст. Пиноккио табассум кард.
  Баъд бо ангуштонаш ®аракате кард: Баран аз дард «аш зада, ®ушашро гум кард.
  - Аз лаблабуи худаш, бигзор вай ташаккур гӯяд, ки мо онро ба фотонҳо дар саросари галактика пошидаем.
  Се писарбачаи дигар ба як нуктаи му«арраршуда нигариста, ях баста буданд ва сипас ба самт®ои гуногун шитофтанд.
  - Хамин тавр онхо мисли кекиль пора-пора шуданд. Магар ман ба ту нагуфтам, Слава, фарзандони инсон тарсончаканд.
  Писар дудила кард.
  -Ман намедонам.
  - Пас бидонед. Дар ҳамин ҳол, мо каме сайру гашт мекунем.
  винт фишангро гардонд ва онхо гуё ба замин афтодаанд. Дар атроф кариб торикии кайхонй хукмфармо буд.
  Слава ка-шида, ба сипар даромад, гуё дар хайрат афтода бошад, зарба чунон сахт буд. Тамоми ҳуҷра ларзид ва аз сурх пур шуд, чеҳраи ҳаҷвии дӯстони навкор бо оҳангҳои арғувонӣ рақсиданд.
  -Шумо девона кардед. Кроре бо завк гуфт. Аммо ба шумо лозим нест, ки ин корро кунед, шумо танҳо ях кардан лозим буд. Ҳоло мо чӣ кор мекунем?
  -Ҳеҷ чиз. Винт гиря кард. Биёед, барқро пур кунем ва баъд мебинем.
  Винт ба сари Слава кулоҳ гузошт.
  -Батареяи квазарамон фикр кунем.
  -Дар бораи чӣ фикр кардан.
  - Дар бораи ҳар чизи бад ва таҳқиромез. Дар хотир доред, ки чӣ шуморо аз ҳама бештар хафа мекунад.
  Ва он ба шумо чӣ кӯмак хоҳад кард? Чашмони Глорей аз тааччуб калон шуданд.
  Крох пои худро ба акиб гузошт, "светофор"-аш аз хаячон фурузон шуд.
  -Албатта, генератори гипертелепатикии мо аз эҳсосоти манфӣ ғизо мегирад. Ӯ онҳоро ба қуввае табдил медиҳад, ки қодир ба тағир додани ситораҳо аз мадори онҳост. Баъд аз ҳама, маҳз ҳамон чизест, ки шумо ҷолиб будед - шумо эҳсосоти манфии зиёде доред.
  Аз ин ҳама Слава фаҳмид, ки дар ӯ як нерӯи бесобиқа пинҳон аст ва аз чӣ сабаб бошад, ки ҳама бадтаринҳо дар ӯ чунин қодиранд, ки задухӯрдҳои хурдсол мисли шамъ дар офтоб хомӯш шаванд.
  - Ва ман қавӣ ҳастам.
  Писарак муштҳояшро фишурд.
  -Шумо майдони пуриқтидор доред, - ҷавоб дод Скру. Киштии хурди ситораи мо ба суръати суперкосмикӣ суръат мегирад.
  Дар кабинаи киштии ситорагарм якбора равшан шуд. Слава дастгоҳҳои тозаву озода дар толори мошини бозӣ дид. Крор ба чашмаш афтода, дастгоҳи голографиро даргиронд. Осмони пурситора чун чароги прожектор мунаввар гардид.
  -Ин галактикаи шумост, мебинӣ, бачаам, дар шакли спирал печида аст.
  Писарак бо тааҷҷуб ба фазое, ки то ҳол номаълуме аз мардум номаълум аст, нигоҳ кард. Вай аз дидани ин мӯъҷизаи технологияи бегона хурсанд ва каме тарсид.
  -Ин нуқтаи сурх ҷойест, ки дар айни замон киштӣ ҷойгир аст.
  -Ман мефаҳмам ва дар айни замон дар рӯи замин.
  - пурсид Шӯҳрат.
  - Не, мо дар моҳ ҳастем. Ва агар хоҳед, шумо метавонед манзараи моҳро тамошо кунед.
  Бурда киберсканерро ба кор андохта, деворхои киштй шаффоф гардид ва манзараи ачоиби Мох тамоми сатхи кабинаро равшан кард.
  -Он марди хурдакаке, ки шумо мехоҳед аз кратерҳои кайҳонӣ гузаред.
  Винт бо оханги гарм таклиф кард.
  Шӯҳрат дудилагӣ кард.
  Аммо дар он ҷо ҳаво нест.
  - Аммо қум ҳаст. Аз тамом шудан натарсед, дар ҳоле ки вакуум бар шумо даҳшатнок нест.
  Писарбача дархол ба гапи дусти бегонааш бовар кард. Хамин ки у ба сатхи Мох баромад, баданро сабукии нофахмо гирифт. Ба назар чунин менамуд, ки вай на дар фазой бехаво, балки дар руи об шино мекард. Як ҷаҳиши тез ба боло ва шумо ҳамвор ба замин фуруд меоред. Слава хис кард, ки дар ягон чо хамин гуна хиссиётро аз сар гузарондааст. Ин маҳз дар куҷост - дар карусел, swings? Не, ин бештар ба ҷаҳидан дар хоб монанд аст. Ҳамон эҳсоси оҳиста-оҳиста афтидан, ту мисли барге дар ҳаво шино мекунад. Вай то чӣ андоза баланд ҷаҳида метавонад. Ин танҳо барои ақл нофаҳмо аст.
  -Супермен! Писарак бо тамоми кувва дод зада, лагад мезанад.
  -Вақте ки шумо ба астероид бархӯред, эҳтиёт шавед ва шумо метавонед парвоз кунед.
  -Пас биёед ба бозии кофтукоб машғул шавем. Глори таклиф кард.
  -Чӣ фикр. Винт чашмони светофорро чашмак зад.
  -Пас биё, ®ар кї ба кї даст занад, сайд мекунад.
  Бозӣ оғоз шуд ва ҳарчанд Винт ва Кроре назар ба бача хеле тезтар буданд, ӯ хеле моҳирона таслим шуд, ки дар натиҷа бозӣ шавқовар шуд. Ва ҳангоме ки Крор ба Слава пешниҳод кард, ки чизеро дар кулоҳ иваз кунад, ӯ ҳис кард, ки қувваи пурқуввате ба камари бадан ҷорӣ мешавад.
  -Вой! Бори аввал ман дигаргунии комилро дар худ ҳис мекунам.
  Писарбача дарҳол сӣ метр ба ҳаво ҷаҳида, баъд хеле якбора ба рӯи замин баромад ва изи пои амиқ гузошт.
  - Э, кӯшиш кунед, ки ба ман расида гиред.
  Бо вуҷуди ин, Вирдат каме аз ҷаҳиши тез шарм накарда, ба писарча расид ва бо ангуштонаш ба қафаси синааш сабук зад.
  -Бачаҷон, туро ҳоло ҳам бо мо муқоиса мекунанд. Ҳар қадар кӯшиш кунед, мо ба шумо расида мегирем.
  Баъд аз ин, Слава аз бозӣ бемор шуд, ӯ дастонашро ба ҳам печонд, сарашро хам кард.
  -Маълум мешавад, ки шумо ба ман таслим шудаед-дурӯғгӯён.
  - Чаро мо дурӯғ мегӯем, зеро ин бозӣ аст ва дар бозӣ онҳо ҷанг мекунанд ва ҳар кас ҳақ дорад тактикаи худро дорад. Ва стратегияи мо якест, ки ба ҳама мавҷудоти заиф дар коинот кӯмак мекунад.
  Ман фикр мекунам, ки мо аз моҳ кофӣ будем. Фикрашро давом дод Винт. Мо ҳама корро карда метавонем, оё шумо мехоҳед, ки писарбача дигар оламу оламҳоро бубинад?
  -Албатта мехоҳам! Чеҳраи Славик аз шодӣ боз равшан шуд. Хатто захмхо гуё чехраи гулобро оро медоданд.
  -Пас ба киштӣ савор шав ва рав.
  Славик ба курсии сар-лётчик нишаста, манзараи бошукухи ос-монро тамошо кард. Дар руи замин якбора ин кадар ситорахои дурахшонро дидан мум-кин нест, атмосфераи гафси замин мушохида намудани бузургии бузурги осмони пурситорадорро душвор мегардонад.
  Ва дар ин ҷо шумо метавонед ҳама чизро то хурдтарин санги ситорагон бинед. Слава ба осмон мафтун мекард, худро хуб ва хушнуд хис мекард, зеро вай он чиро мушохида мекард, ки танхо якчанд дазор, максимум садхо одамон дида метавонистанд.
  -Акнун киштии кайҳонӣ ба гипердрифт меравад ва шумо метавонед чизеро мушоҳида кунед, ки то ҳол ҳеҷ кас надида буд.
  Слава ангуштонашро ба панел дароз кард.
  Винт чашмонашро чарх зад. Баъд бо нарм, вале сахт дастонашро зад.
  -Ба асбобҳо даст нарасонед. Шумо метавонед қалмоқро нодуруст табдил диҳед ва нисфи коинотро ба сӯрохи сиёҳ афтонед.
  Славик чашмонашро калон кушод.
  - Ҳуштак.
  -Не, мо аз дигар коинот омадаем, ки нисбат ба ин коинот бемислтар пешрафтатар аст. Ва дар мо захираи бузурги энергияе ҳаст, ки дар муқоиса бо он миллиардҳо ситораҳо чанг мебошанд. Бубинед, ки мо чӣ гуна суръат мегирем.
  Дар аввал  исм®ои осмонї конденсация шуданд, ба назар чунин мерасид, ки он®о дар пешанд ва спектр ба тарафи кабуд гузашт. Дар паси он, баръакс, ситорахо камёфт ва хира шуда, ранги сурх гирифтанд.
  - Суръатро баланд бардоред. Крор хичир кард.
  Ситорахо зуд дурахшиданд, спектри онхо дигар шуда, ба дурахши сахти бунафш мубаддал мешуд. Шӯҳрат ба ақиб нигарист. Дар он ҷо холигии мутлақ вуҷуд дошт. Ситораҳо дар паҳлӯҳо нодир ва хира буданд. Ба писарбачае, ки бо тааҷҷуб даҳон кушод, нигоҳ карда, Винт ҳатто шарҳ надод.
  - Ин суръатҳои суперлюминалӣ мебошанд. Фотонҳои ситораҳое, ки дар паси мо қарор доранд, аз киштӣ ақиб мемонанд, яъне мо онҳоро намебинем. На танхо ин, ки мо ба фотонхое, ки ба пеш парвоз кардаанд, расида мегирем, яъне шумо хамаи ситорахоро дар як вакт хам аз акиб ва чи аз пеш ва кисман аз пахлу парвоз мекунанд, мебинед. Дар ин ҷо онҳо дар назди шумо дар монитор ҷамъ шудаанд. Агар мо суръати каме зиёдтарро илова кунем, он гоҳ онҳо ба қисми ултрабунафши спектр дохил шуда, барои шумо ноаён хоҳанд шуд. Нигоҳ кунед.
  Бурда рульро гардонд ва нури бунафш якбора хира шуда, баъд тамоман аз байн рафт.
  - Хуб, аз винт. Акнун шумо ҳеҷ чизро дида наметавонед.
  Фазои сиёх якбора тира ва тира шуд. Кроре маккорона чашмак зад.
  -Акнун мо суръатро илова мекунем. Киштии фалакпаймо аз шарорахо гузашт ва экран боз дурахшид.
  - Мо будем, ки конвертери гамма-радиацияро ба нури оддй ба кор андохта будем. Акнун шумо боз осмони пурситорадорро мебинед.
  Ситораҳо воқеан дар ҳолати девонавор аз болои киштӣ парвоз мекарданд. Онхо аллакай аз кисми галактикаи ба замин хамсоя гузашта, ба маркази он гузаштанд. Дар ин чо суръати корро андаке суст карданд. Барои мафтуни inflorescence бегона. Чашмонамро дарднок кард, ки чӣ тавр ғафси ғафс дастаҳои бешумори ситораҳо дурахшиданд. Зиёда аз як нафар дар рӯи замин ин гуна гулшустаи аҷибро надидааст. Ёқуту алмосҳо, сапфирҳо, топазҳо, зумуррадҳо, агатҳо ва дигар сангҳо ба назар мерасид, ки дар фазо пора шуда медурахшад. Нури дурахшо-ни онхо рох дод, аз тамоми дарун дурахшид. Шӯҳрат чашмак зад. Вид хандид, аз шиддат печида шуд
  - Он мард ҳеҷ гоҳ чунин чизеро надидааст. Ин маркази галактика аст. Нигоҳ кунед, кӯр нашавед.
  "Мардони шух" бо хандахои бесадо хандиданд.
  - Мо чй кадар тез парвоз мекардем?
  Хурдтарин ҳазор парсек дар як сония аст. Як парсек тақрибан се соли рӯшноӣ аст. Яъне дар як сония мо рохеро тай мекунем, ки нур кариб се хазор соли Заминро тай мекунад.
  Шӯҳрат ҳеҷ гоҳ аз ҳайрат монд - Вой, хуб, суръат.
  Винт маккорона чашмак зад.
  -Суръат ҳанӯз барои парвоз аз коинот ба коинот кофӣ нест, аммо мо метавонем суръатро чанд маротиба зиёд кунем. Оё шумо мехоҳед дар саросари ҷаҳон мусобиқа кунед?
  - Ман аллакай гуфтам, ки мехоҳам!
  -Пас сахт нигоҳ доред, шитоби нав назар ба пештара нишебтар мешавад.
  Ситорахо лахзае пажмурда шуданд ва баъд онхо дар катори кавалледи девонавор шитофтанд. Харакати мини-ситорахо тезу тунд мешуд. Тамоми галактикахо аз болои киштй шитофтанд. Нур норавшан ва медурахшид ва дави девонавори киштии ситорагарм меафзуд.
  Мо аллакай бо суръати як миллион парсек дар як сония харакат мекунем. Ин ҳанӯз як overclock калон нест. Барои ба канори олами хурди худ парвоз кардан як рӯз лозим аст. Аммо мо Винт ангушти худро ба лабонаш пахш кардем - агар суръатбахшҳои гиперультраплазмиро ба кор андозем, мо метавонем суръатро боз ҳам зиёдтар кунем.
  Славаро каме ба курсӣ пахш карданд ва ӯ маҷбур шуд, ки рӯяшро бо дастонаш пӯшонад, то аз фаровонии шуоъҳои ситораҳо кӯр нашавад. Хатто ангуштон хам медурахшиданд.
  - Суръати мо дар як сония дах миллион парсек аст. Мо суръатро давом дода истодаем.
  Дурахши оташин гарм шуд, нури дарун месӯхт. Инро дида, Крор филтри рӯшноиро даргиронд.
  - Гуфтам, ки заминиён заифанд. Зарур аст, ки боз хам бештар суръат бахшида, майдони кувваро пурзур намуда, онро ба шуоъхо касногузар гардонад.
  - Суръати мо сад миллион парсек аст. Гичиррос зад винт.- Ба наздикй мо ба суръати субтелепатикй наздик мешавем.
  - Аммо ин ба гумон аст, суръати фикр беохир аст ва мотори гипертелепатикӣ метавонад то беохир суръат бахшад. Ба гайр аз ин, шумо намедонед, ки IН то чи андоза сергизо аст. Мо аллакай нисфи коинотро тай кардаем ва хануз садяки фоизро истифода набурдаем.
  Кро ҷавоб дод.
  -Бале, ин писарбача як ганҷест. Дар омади гап, Славка, суръати мо дар як сония ба миллиард парсек расид.
  Ногаҳон бозии рӯшноӣ аз болои киштӣ қатъ шуд, торик шуд ва танҳо нури дохили киштии ситораи минётуравӣ холигии сиёҳро равшан кард.
  -Мо дар куҷоем? - бо овози соддалавхона пурсид Слава.
  - Ва дар ҳеҷ куҷо дар фазои байниҷаҳонӣ. Киберсканерҳо ҳанӯз намурдаанд, аммо дар атроф қариб ҳеҷ чиз нест, танҳо вакуум, гиперфазо ва майдонҳои зиёд вуҷуд дорад.
  -Мо дар холӣ ҳастем. Писарак тарс ҳис кард.
  -Инро метавон гуфт. Аммо натарсед, ба зудӣ мо худро дар дигар олами бузургтар аз ҷаҳони шумо хоҳем ёфт. Дар он ҷо мо барои фаъолияти эҷодӣ ҷой хоҳем дошт.
  -Коинот хеле зиёданд ва онхо на танхо дар сеченака, балки дар фазой бисёрченака чойгиранд. Миллионҳо ченакҳо вуҷуд доранд, ки онҳо доимо тағйир меёбанд, табдил меёбанд. Барои он ки шуморо бо шаклҳои гуногун ба ҳайрат наоваред, мо ба олами муқаррарии се андоза меравем. Чизи асосй, фарки он аз доираи шумо дар он аст, ки дар он чодугарй ва сехрнокй хеле инкишоф ёфтааст. Ин ҳама фитнаҳои телепатия, имкони таъсир расонидан ба муҳити моддӣ тавассути таъсири шифоҳӣ мебошанд. Шумо худро дар як салтанати афсонавӣ, ҷаҳони хаёл ва орзуҳо хоҳед ёфт.
  Ман дар он ҷо чӣ кор мекунам! Охир, ҷодугарӣ барои ман дар паси ҳафт мӯҳр асрор аст.
  -Ин то ҳол асрор аст ва як бор дар дунёи дигар ҷодугарӣ меомӯзӣ. Худи Гарри Поттер барои шумо мувофиқат намекунад. Аммо, агар ин коинот ба шумо мувофиқат накунад, мо барои шумо як олами дигарро меёбем. Шояд шумо технологияи гиперплазмиро дӯст медоред - мо ба шумо тарзи иҷрои онро меомӯзонем, аммо ҳоло ҳар сеи мо як вазифаи махсус дорем ва барои ин ба мо бачае мисли шумо лозим аст.
  -Барои чӣ?
  -Барои он ки шумо одамед.
  - Суръати мо дар як сония ба дах миллиард парсек расид. Ва ин маънои онро дорад, ки ба зудӣ ситораҳо дар болои мо гардиш хоҳанд кард. Винт аз дахонаш пораи дуд баромад.
  Ва дар хакикат, гуё дар афсона бошад, дар пеши назари онхо тарозуи равшани ачоиб фурузон шуд. Суръати киштии ситорахо паст шуд ва онхо ба олами афсонавй афтоданд. Ситорахои ин коинот на мудаввар, балки чоркунча, секунча, дар шакли конус ва призмахо махсус буданд. Ҳар як ситора махсус ва беназир буд, ки аз рӯи шакл ё дар сояҳои дастнорас фарқ мекард.
  Шӯҳрат бо даҳони кушода ончунон ях кард, он чизе ки дид, аз гумонҳои далертарин гузашт.
  Ситорахо охиста-охиста дар болои бахр шино мекарданд, онхо мисли чазирахои оташ дар бахри махмали сиёх менамуданд.
  Нихоят, дар пеши назари онхо сайёраи калоне пайдо шуд, ки диаметраш такрибан дах офтобро ташкил медихад, ба шакли силиндр монанд аст. Дар маркази ин силиндр як қалъаи азими услуби готикӣ буд. Деворхои хазор километраи он аз мадор ба осонй намоён буданд.
  -Дар ин қалъа шоҳ ва малика зиндагӣ мекунанд, ки воқеан мехоҳанд ворисони тахт дошта бошанд. Аммо як ҷодуи даҳшатнок бар онҳо вазн мекунад. Танҳо кӯдаки бегуноҳ аз олами дигар метавонад ин ҷодуро бишканад. Крое гуфт.
  Ва акнун мо бояд, чунон ки одамон мегуянд, ба сатхи сайёра фуруд оварем.
  Фуруд бомуваффакият гузашт, гардиш карда, аз назди хайкалхои азими укобонхои тавоно парвоз карданд.
  - Ҳама ҷалол берун равед. Screw даст дод ва кӯмак кард, ки аз киштии хурд ҷаҳида шавад.
  - Ба сайёра таъзим кунед.
  Слава андаке таъзим кард. Қувват тақрибан ҳамон тавре ки дар рӯи замин буд, ҳарчанд қасри азим ҳайратовар буд. Баъд дар пеши назари онхо дарвозаи булурин километр кушода шуд. Се дӯст вориди долон шуданд, ки бо муҷассамаҳои тиллоӣ ва қиматбаҳо муҷаҳҳаз шудаанд. Инчунин делфинҳои чордумдор, сарбозони бегона бо силоҳҳои мегаплазма буданд. Гулдастахои зебои гулхои табий, ки аз ёкут тарошида шуда буданд, ба чушу хуруш давом медоданд ва сар мекашиданд. Мохихои бегона дар гирди толор шино карда, бо тарозуи дурахшон медурахшиданд.
  -Аҷиб аст, ки чӣ тавр онҳо дар ҳаво шино мекунанд? Писарак пурсид.
  - Антигравитация! Кро ҷавоб дод. - Шумо ҳоло онро намебинед.
  Дар ин ҷо ҳама чизи дигар, ҳар гуна чизҳои гуногун, ки чашмро ба ваҷд меовард ва тасаввуроти кӯдаки нӯҳсоларо ба ҳайрат меовард, аммо тавсифи чунин шукӯҳу шукӯҳу шаҳомат хеле тӯл мекашид.
  Қад-қади долони сад километр роҳ рафтан хеле тӯлонӣ буд, бинобар ин Винт тугмаро пахш кард ва онҳо рост ба ҳуҷраи тахт телепортатсия карданд. Ҷойгиршавии асосии шоҳони ситораҳо аҷиб буд. Дар мобайни зал тахте, ки чун кух баркамол буд, ба шакли акведуки спиралй вокеъ гардида буд, ки дар болои он киштихои хурд, вале зебои чихозонидашуда гудохта мешуданд. Гоҳ-гоҳ онҳо дар оташфишонӣ оташ мезаданд, тобиши дурахшонтарин шарораҳо, ки фазои гирду атрофро зери об мемонд. Баъд мусикии бошукух ба навохтан гирифт ва шуълаи вулкан аланга гирифт. Лаваи сурхи оташин атмосфераро бурида, як ҷуфти шоҳона аз абри дурахшон баромад. Онҳо дар айни замон ҷавон ва сарватманд ба назар мерасиданд, ки либоси зебо доштанд. Дар сари синаи подшоҳ занҷир бо зумуррадҳо дар баробари тасвири пуди кабуд буд. Ва занҷире, ки гардани маликаро зеб медод, баръакс, аз ёқут буд. Руяшро ба тарафи писарак хам кард, саг оҳиста дод зад ва думашро ҷунбонд. Подшоҳ табассум кард, дандонҳояш мисли лампочкаҳо медурахшиданд.
  - Слава ном мехмонамро хуш омадед. Ту, чи тавре ки тилмари ман мегуяд, ту бачаи хеле хуб хастй ва аз ухдаи ичрои такдир баромада метаво-нистй.
  Шахси шоҳона ибораҳоро то ҳадде ғайриинсонӣ тартиб додааст, аммо маъно ҳатто бидуни тарҷума равшан буд. Ҳарчанд аҷиб аст, ки сокини дигар коинот чӣ гуна забони русиро донад.
  -Ин телепатия аст. Пичиррос зад Кро.
  - Мо як кӯдаки ғамгин дорем. Духтари ягона дар асорати золими байнигалактикӣ Элетромендос аст. Ва ба мо як рыцаре лозим аст, ки қодир аст ӯро озод кунад. Пешгӯии бузург мегӯяд, ки ӯ аз олами хурд бо ситораҳои гирд меояд. Ду дӯсти деринаи ман Винт ва Кроҳ шуморо ба қаср оварданд, акнун шумо бояд аз имтиҳони ҷиддӣ гузашта, гипер-золимро мағлуб кунед.
  Слава табассум кард, ба назараш чунин менамуд, ки дар пушти ӯ болҳо мерӯянд ва ӯ қодир аст бо як ҳаюло, ки тамоми олами бепоёнро ваҳшатзада мекунад, мубориза барад.
  -Ман омодаам, ки бо душманон биҷангам ва духтаратро озод кунам.
  -Пас Винт ва Крон дар роҳ ҳастанд ва шуморо роҳнамоӣ мекунанд, аммо аввал шумо бояд аз имтиҳони хурд гузаред. Як навъ матн дар бораи мувофиқати касбӣ.
  - Бо хурсандй.
  Винт ва Кроре писарро аз дастонашон гирифтанд ва онҳо ба киштии хурди ситора баргаштанд.
  -Текс матн дорад ва ҳоло мо ба сайёрае парвоз мекунем, ки қариб дар паҳлӯи ситораи калон ҷойгир аст.
  Киштии миниатюрй ба акиб даромад ва онхо дар назди сайёраи кабуди абрхои кафккунанда буданд.
  Винт дастгохро баровард.
  - Салом барфи сафед.
  Ангуштони ангуштон ва Шӯҳрат дар ҳар ҷое, ки шумо фикр мекунед, буд. Дар ру ба руи у бинои мактаби хокистарранг, ки дар канор гузошта шуда буд, меистод. Дар паси ӯ портфели вазнин аст, ки маънои онро дорад, ки ӯ бояд ба дарси дилгиркунанда ва хашмгин равад. Ва ин хеле номатлуб аст. Пойхо шикананд ва ларзиданд. Оё ин дар ҳақиқат хоб буд ё галлюцинация? Писарак чашмонашро молида, беақлона кӯшиш кард, ки худро чичад. Дард. Пас, ин воқеият аст, ӯ дар ҳақиқат бояд ба мактаб равад. Ва осмон гиря мекард, намнок ва хунук буд, шамоли хунук мевазид. Аз дур садои занг баланд шуд. Пойхо беихтиёр ба ran гузаштанд. Шумо бояд дар вақти оғоз кардани дарс бошед.
  Писарбача каме нафас кашида, ба синфхона давид. Муаллими хира Рудольф Франкенштейн уро бо наъраи хайвонй пешвоз гирифт.
  Шумо боз дер аҳмақед. Афсӯс, ки ҳоло замонҳои кӯҳна гузаштанд ва шуморо тозиёна задан мумкин нест. Пас аз дарс мемонӣ, синфхона мешуӣ.
  Ханди заҳролуд аз қафо. Рач пичиррос мезанад, мушту ангушти миёнаашро нишон медихад.
  - Дар танаффус туро мезанем. Биёед, онро ба кӯзаи барфии барфӣ табдил диҳем.
  Ва хандаи сахт. Муаллим вонамуд мекунад, ки намешунавад.
  Дарс ба назар тӯлонӣ ва дилгиркунанда ба боло "Баран" ва ширкати ӯ оғоз туф кардани коғази хоидан аз кох.
  Тарс беихтиёр ба ҷон медарояд, дар шикам дард мекунад, баданро хунук мекунад. Бо ларза, шумо интизори тағиротро интизор мешавед, вақте ки панҷ нафари зишт ба шумо часпиданд. Нихоят занг мезанаду пойхояш беихтиёр ба гурез медароянд - бача шитоб мекунад аз хамсолони бадкирдори худ хаста шавад. Вай давида, кӯшиш мекунад, ки дар ториктарин гӯшаи мактаб пинҳон шавад, ки ин вампирҳо ӯро пайдо карда наметавонанд. Слава ба зери сарой баромад ва худро дар куча дид. Вай тарчума кард, нафасе пайдо шуд, чун сояи бачахои монтаж аз тарафхои гуногун пайдо мешуданд, онхо дар хамон чо буданд.
  - Хайр, нодон гурехт. Ту "Сафеди барфӣ" будӣ ва ин чой "тар" мешавад.
  RAM садистй табассум кард.
  -Дар болои мос биист, мо туро мезанем, вагарна мурда мисли мурда хобида мемонӣ.
  -Не, писарон не. Слава оҳиста ғур-ғур кард.
  - Ба мо буз лозим аст. Ва ҳар чизе, ки шумо суст кунед, давом диҳед.
  Вай аз Слава кариб як сар баландтар буд ва якуним маротиба сахттар ба руяш зарбаи сахт зад. Кӯдак кашид, чашмаш қариб дарҳол варам кард. Пас аз паи як poke дар бинӣ, ҷорист Юшка. Шарики "Баран" ба чанг даромада, ба кабургахо зад, вале рохбари зурталаб уро каме акиб монд.
  - Истед, бигзор вай зону занад. Хуб, "Сафеди барфӣ" мос мегардад.
  Аз бинии Слава хун мерехт, чашмонаш об мерехт, вале дар рУяш бар замми тарс хисси ифтихору шаъну шарафи дигар бедор шудан гирифт.
  Не, ман зону намезанам.
  "Баран" вонамуд мекард, ки хайрон шуда бошад.
  - Ана хамин кадар ба ман эътироз мекунад. Он гоҳ як газак бихӯред.
  Ва бо тамоми кувва дар гуш харакат мекард. Сари Слава меларзид, гушаш бунафш шуд.
  - Не, ман то ҳол намехоҳам. Дар овози у матонате буд, ки тарсу вахмро тасхир мекард.
  - Пас шумо мурдаед. Мо туро мекушем.
  Сардори даста боз чарх зад ва бо тамоми қуввааш ба устухони рухсора даромад. Слава каме канор рафт ва зарба норавшан баромад.
  - Сафед барфиро нигоҳ доред. "Баран" ишораи тахдидона кард.
  Авбош ба Слава хучум карда, дастони онхоро дароз карда, ба девор махкам кард. Баъд саркори чавон гугирд бароварда, сигор даргиронд.
  -Акнун ман ба шумо доруи каутеризатсия медиҳам. Ба зону нишинед ё садои девонаро эҳсос кунед.
  Слава тоқатфарсо тарсид, ӯ аллакай мехост таслим шавад ва зону занад, зеро чеҳраи шодмононаи Крора ва нигоҳи масхараомези Винтро ба ёд овард. Махсусан хотираи чеҳраи беҳамто ва меҳрубони шоҳи як олами беканори дигар тоқатнопазир буд. Ба зону нишастан маънои хиёнат ба онҳо дорад. Ва ӯ чӣ гуна қаҳрамон аст, пас вай омода аст, ки ба золим Элетромендос муқобилат кунад, агар авбошони оддӣ ӯро ба ларзиши марговар расонанд.
  Вакте ки сигарет ба пешониаш расид, Слава дод зада, дасти росташро сахт берун кашид.
  Як мушти сахт фишурда бо хашми ноумедона ба даҳони "Баран" афтод.
  Вай аз тааҷҷуб чашмонашро пора-пора карда, ҳайрон шуд ва бо садо ба пушт афтид. Дар ин ҷо Слава дар худ хашм ва қуввати ғайриоддӣ ҳис кард. Ӯ мисли кикбоксчии касбӣ зарба зада, мушту лагад мезад. Аз байн ним дакика гузашту панч нафар бехуш хобиданд. Слава сарашро бо ифтихор афканда, дастонашро дар ҳаво боло меистод.
  - Ғалаба! Чӣ тавр ман ин корро карда метавонистам!
  Занги дарс садо дод, танхо ин дафъа он ларзиши мукаррариро ба вучуд наовард, балки мисли трили булбул менамуд. Писарбача гӯё дар болҳо ба синфхона парвоз кард. Дар ин ҷо ӯ аз ҳеҷ ҷо ноком шуд. Слава хатто нанишаст, ки сухане бигуяд, ки вай дар фазой кайхон ба охир расид. У наметарсид - акнун худи шайтон аз у наметарсад ва чашмонашро калон кушод. Ситорахо ба назар ширину азиз ба назар мерасиданд, хеч вахшатнок набуданд, баръакс, дар бевазнй як сабукии ачибе хис карда мешавад. Кӯдак каме сарашро гардонд. Скру ва Кроре дар паҳлӯи ӯ нишаста буданд.
  -Он "Сафеди барфӣ" тарсид. Бубахшед, аммо мо дигар тавр карда наметавонистем: шумо бояд тарсу ҳаросро дар ҷони худ мағлуб мекардед.
  Пас, ин озмоиши воқеӣ набуд.
  -Ва не! Ин ҳама воқеӣ буд, мо қудрат дорем, ки шуморо ба Замин барем ва ҳатто ҷадвали вақтро каме тағир диҳем. Чӣ хел? Ин сирри мавҷудотест, ки миллионҳо андоза доранд. Акнун шумо аз санҷиш гузаштед ва мо ба дигар масъалаҳои ҷиддитар мегузарем.
  -Чӣ?
  Бурд бо овози металлӣ чир-чир кард.
  -Масалан, ягона вориси шоҳ Эзарамро озод кунед. Мағлуб кардани Элетромендос осон нахоҳад буд, квинтиллионҳо ҷаҳониён зери пошнаи ӯ нола мекунанд. Аммо шумо пирӯзии аввалини худро бар тарси худ ба даст овардед.
  - Тарс аз марги хурд - мағлуб кардани он, мо ба ҷовидонӣ наздик мешавем.
  - Фикр кард Кроор. Дар пеш, шакли шиноси сайёраи силиндрӣ пайдо шуд.
  . ЭПИЛОГ
  Империяи Осмонй баъди зарбахои хайратовар ва маглубият ба сулху осоиш розй шуда, ваъда дод, ки ба мулки Россияи подшохй дигар хамла на-мекунад.
  "Шашгонаи бузург" чунин мешуморанд, ки забт кардани Хитой хануз барвакт аст ва онхо метавонанд ба шартхои мусоид розй шаванд. Дарвоқеъ, як қисми Муғулистон, вилояти ҷанубии Усури, Приморье ва ҳатто Корея аз Русия рафтанд. Ин созишномахои фоиданок буданд - ба Россиян подшохй Алексей Михайлович имкон медоданд, ки дар Сибирь ва дар сохили укьёнуси Ором мавкеъ пайдо кунад. Ва худро нисбатан бехатар ҳис кунед.
  Ва бо хамин чанги пуршарафи амалй ба охир расид ва шаш кахрамонро дигар чизхо интизор буданд!
  
  
  Маликаи кайҳон ҷовидонӣ
  Малика воқеан мехост ҷавонтар бошад. Ҳамин тавр, вай як экспедитсияи пурраро барои ҷустуҷӯи оинаи ҷовидонӣ фиристод. Ба он нигоҳ карда, шумо метавонед ба як духтари ҷавон табдил диҳед.
  Дар охир кофтуков бомуваффакият гузашт, вале... Цин дар оина ба маликаи солхурда гуфт:
  -Ҷавонии туро барқарор мекунам, аммо ту гулом мешавӣ!
  Малика бо табассуми дандони холӣ ҷавоб дод:
  - Агар ҷавонӣ ҷовидона бошад, ман ба ғуломӣ розӣ ҳастам!
  Ҷин ҷоду кард. Малика ба духтаре мубаддал шуд, ки кариб дар як камар барахна бо калтак киштзор кофта буд. Ва худаш кор мекард ва сахт меҳнат мекард.
  Танҳо ҷисми ҷавон қариб дард намекард ва аз ҳад зиёд хаста набуд. Аммо ин хеле хоркунанда ва дилгиркунанда буд. Он дар ягон сайёра бо ду офтоб буд. Ва сохтор ба асрҳои миёна монанд аст.
  Гузашта аз ин, дар шаклҳои яхкардашуда. Малика рузхо кор карду кунд шуд. Вай қариб мисли ҳайвон шуд, танҳо дар хоб озодӣ ба ӯ омад. Ва у хамеша дар завлона мехнат мекунад. Барои маликаи собиқ хеле душвор аст. Ва ламси тозиёнаи нозир ба бадани урён, мисли оҳани тафсон.
  Ниҳоят, дар ҳаёти ӯ тағйирот ба амал омад. Танҳо барои бадтар. Соҳибхона мурд ва вориси ӯ комилан хароб шуд. Ва духтаракро ба маъдан фурухтанд.
  Акнун ба ман лозим омад, ки сабадҳои вазнинро бардошта, бараҳна дар занҷир кор кунам, тозиёна гирам ва болои сангҳо хоб кунам.
  Малика акнун бештар азоб мекашид. Ҷин, албатта, барои ӯ дом гузошта буд. Бале, вай ҷовидона аст ва пир нашудааст, балки дар азоб, гӯё дар дӯзах.
  Гарчанде ки ҷисми қавӣ барои стресс истифода мешавад. Ва малика тасмим гирифт, ки гурезад.
  Бо кӯмаки мӯйҳои дароз, вай занҷиреро оғоз кард, ки бо он онҳо пойҳои урён ва гардани мустаҳками ӯро барои шаб занҷир карданд. Шумо оҳани сахтшударо бо мӯи худ оҳиста ҷӯед, аммо малика вақти кофӣ дорад - ҷовидона. Дигар ин, ки баъди кор дар конхо хоб кардан лозим, хар руз каме медидед.
  Аммо шумо ба ҳар ҳол менӯшед.
  Малика худашро медид ва баъд ба хоб афтод. Сипас дар бораи навбатӣ боз арра.
  То он даме, ки дар ниҳоят, вай пайвандҳоро вайрон кард .... Аммо вай гурехта натавонист. Посбонон бонги изтироб баланд карданд.
  Маликаро дастгир карда, бе раҳм бо қамчин заданд. Баъд пошнаҳоро бо оҳани сурх сӯзонданд. Сипас, онҳо тамғаи ғуломи гурезаро сӯзонданд. Ва боз ба конхо фиристода шуд.
  Ғуломон зуд-зуд мемиранд ва вай солҳо боз сахт меҳнат мекунад. Пас бигзор онҳо дар занҷир кор кунанд.
  Ва ҳар шаб занҷири ӯро тафтиш мекарданд.
  Малика дар занҷирҳо хобидааст ва ӯро доимо қамчинкорӣ мекарданд.
  Занҷирҳои вазнинро ба сараш гузоштанд ва ҳамин ки каме сусттар кор мекард, бо қамчин заданд.
  Малика аллакай бӯи бадро бӯй карда буд ва бемор набуд. Инфексия онро нагирифтааст, дар ғизои ночиз ва якрангӣ дар меъда дард намекард. Духтари човидона азоб кашид, аммо намурд. Ва солҳо пеш мерафтанд. Шахтаҳо тадриҷан азхуд карда мешуданд.
  Дар ин чо уро боз ба кори дигар мегузаронанд. Аз лой шуста, ба фурӯш гузошта шудааст.
  Дар ин ҷо малика ниҳоят бахт омад. Харидор яке аз таъминкунандагони гладиаторҳо ба майдон баромад.
  Малика хеле хушк ва сероб буд, ки зиёда аз сад солро дар конҳо бо меҳнати вазнин гузаронд. Вай хеле пурқувват ва тобовар аст, санги вазнинро болои сараш нигоҳ медорад.
  Албатта, қувваи вай таъминкунанда ҷалб кард. Ӯ ба дандонҳои вай нигарист: як сӯрох нест ва он қадар калон ва қавӣ. Ман пӯлод, мушакҳои рехташударо ҳис кардам - мисли санг!
  Ва, албатта, ман чунин нусхаи қобилиятро харидам!
  Пас аз ин барои малика зиндагии дигар оғоз шуд. Инчунин бо машқҳо, задухӯрдҳо, таҳқир, латукӯб, вале хеле шавқовартар аст.
  Малика бештар аз дусад сол боз дар бадан чавон буд ва ба шарофати таълими мачбурй дар мехнати доимй бо кувваю устувории бузург фарк мекард.
  Ин ба ӯ як оғози муайяне ба духтарони дигар дод. Гузашта аз ин, тамоми доғҳо ва захмҳои бадани мушакҳояш хеле зуд ва бе осор сиҳат шуданд.
  Малика низ тез, реаксияи хуби ҷовидона буд ва хеле боғайратона меомӯхт. На ҳама чиз дарҳол барои ӯ кор кард, аммо вай ҷисми хеле устувор дорад.
  Аз ин рӯ, дар аввал вай аз ҳисоби қувва, тобоварӣ ва зиндадилӣ ғолиб омад. Ва он гоҳ маҳорати вай афзоиш ёфт.
  Дар аввал онҳо рақибони пурқувват надоштанд, аммо тадриҷан бо таҷриба сатҳи вай боло рафт.
  Ҳамин тавр, малика ғолиб шудан ва занони барҷастаро оғоз кард. Ва ҳатто бо одамон ва ҳайвонот ҷанг кунед!
  Тибқи анъанаи империя, пас аз сад ғалаба дар задухӯрдҳои гладиаторӣ, шумо метавонед озодӣ ба даст оред.
  Подшоҳи матин, гарчанде ки вай аз дандонҳо захмҳо ва харошидаҳо гирифт, дар ниҳоят тавонист дар ҷанги садум ғолиб ояд.
  Сипас вай аз дасти қайсар озод шуд. Ва ӯ аллакай метавонист дар набардҳо пул кор кунад ё ба духтарон шамшербозиро ёд диҳад.
  Ва дере нагузашта малика, ки зебо ва аллакай сарватманд ва дар бадан ҳанӯз ҷавон буд, бо як патриси олӣ издивоҷ кард.
  Ва кӯҳна ва зишт. Аммо ӯ ҷовидона нест ва ба зудӣ мурд.
  Малика, ки ҳоло бевазани ҳамешагӣ ҷавон буд, даҳҳо ҷавонмарди зеборо дӯст медошт.
  Ва сарвати бузург.
  Ҳамин тавр, ба назар чунин мерасад, ки вай хушбахтӣ пайдо кардааст ... Агар самараи пешрафт кофӣ набошад - хуб, илм дар ин империя ба гунае рушд намекунад. Ва умуман дар сайёра. Ва таппонча ва мушакҳо ибтидоӣтаринанд. Ҳама чиз аслан ях кард.
  Ва ҳамин тавр, империя ба таназзул афтод, рейди нави барбарҳо ... Малика боз дар асирӣ ва ғуломӣ аст. Аммо аз зебоии ҷавон, вай канизи хони маҳаллӣ шуд.
  Ва то даме ки мурд ва ӯро ба вориси таслим кард. Ва ӯ низ пас аз чанде мурд.
  Ва малика ба музояда гузошта шуд. Бараҳна карду ба шайхи бузургвор фурӯхт. Ва то мурдани шайх бо ӯ буд. Ва боз духтарак ба музояда гузошта шуд. Ва ин дафъа вай ба қасри Султон расид. Чун ҷовидона, вай тавонист монархро печонад ва зани аввал шавад.
  Аммо бадбахтӣ духтари ҷовидона фарзанд таваллуд карда натавонист. Ва чун султон даргузашт, вориси ӯ амр фармуд, ки маликаро дубора занҷирбанд кунанд ва ба конҳо фиристанд.
  Ва боз малика дар дӯзах. Дар занҷир, дар вақти кори вазнин, вай сангҳоро дар сабад мекашид, сангро бо лом реза мекард. Инчунин ғизои ночиз, якранг, қамчин, бадбӯй, занҷирбанд. Ва ӯро ҳар шаб посбонҳо таҷовуз мекунанд. Ҳарчанд ба малика ҳатто писанд омад, ҷисми ҷавонаш ба осонӣ ба оргазм расид.
  Ҳамин тавр, духтари абадӣ сол ба сол, даҳсола пас аз даҳсоларо гузаронд.
  То охир, ин кон тамом нашуд, балки дусад сол гузашт. Касе ба ёд наовард, ки ин малика кист. Ва боз ба музояда гузошта шуд. Чун маъмулӣ бараҳна ва мушакӣ. Албатта, пеш аз он шустан.
  Ва онҳо ӯро боз барои артиш хариданд, бинобар ин вай аз ҷиҳати ҷисмонӣ хеле қавӣ буд. Бале, вай бо шамшер чанг карданро медонист.
  Ва малика ба кори ҳарбӣ шурӯъ кард. Вай дар набардхои бисьёр иштирок карда, матонат, бакувват, тобовар буд, хамеша пои луч медавид. Ва тадриҷан касбаш боло рафт.
  Дар ин чо вай аллакай командири полки занон буда, сарвати калон дорад. Ва боз ӯ худро як ҳизби фоидаовар мебинад ва моликияти азимро соҳиб мешавад.
  Чунин аст зигзаги ҳаёти ҷовидонӣ: ҳоло боло, ҳоло поён!
  Малика, албатта, бева монд ва сипас бо шоҳзодаи ҷавон издивоҷ кард. Писарак аз зани ботаҷриба, вале зоҳиран ҷавон сарашро гум кард. Ва ҳамин тавр онҳо издивоҷ карданд. Ва он гоҳ ҷавон подшоҳ шуд. Ва зани ӯ таъсири бузург гашт.
  Подшоҳӣ ҷангҳо мебурд ва васеъ мешуд. Он боз ҳам пурқувваттар шуд. Ва чавонони дируза аввал ба камол расиданд, баъд пир шуданд. Дар берун, маликаи ҷавон аз иродаи подшоҳи мурдан латукӯб карда шуд, ки вай императрица шавад. Ва ӯ имзо кард.
  Пас аз марги ӯ, маликаи собиқ император шуд. Ва ҷанг кард. То абад ҷавон будан дар ниҳоят тамоми ҷаҳонро забт кард!
  Ва чунин менамуд, ки вай хушбахтии мутлақро пайдо кард ... Аммо пас аз сесад сол гузашт ва ғарибон ба замин афтоданд. Ва онҳо сайёраро гирифтанд.
  Ва императрица боз дар конхо буд. Ва аллакай бо гиребон, бараҳна, пойлуч, вале бе занҷир. Муддати муайян кор кардам ва баъд пеш аз хоб телевизор тамошо мекардам.
  Ин ҳам чунин ҳаёт аст ... Вай беш аз сад солро дар зиндон адо кард, баъдтар бо шартан озод карда шуд ва дар сайёраи ишғолшуда дар як империяи кайҳонӣ зиндагӣ мекард.
  Вай аз тамоми неъматхои тамаддуни хеле тараккикарда бахраманд буд ва... Ин дафъа вай ба армияи кайхонй дохил шуд.
  Вай ба касб дар Ҷангҳои Ситора шурӯъ кард. Вай ҷовидона аст! Ҳеҷ чиз метарсад!
  Ҳамин тавр, вай дар хидмати худ пешрафт кард, то маршал шуд. Сипас вай тамоми сайёраро барои соҳиб шудан гирифт.
  Баъзеҳо ҳоким буданд. Баъд вай ба армия баргашт. Ҷанг кард ва фармон дод. Гипер-супермаршал шуд.
  Ва он гоҳ онҳо табаддулоти низомӣ анҷом доданд ва тахти императори як империяи кайҳонӣ - галактикаро ба даст оварданд.
  Сипас вай ба забт кардани ҷаҳонҳои дигар шурӯъ кард. Вай фармон дод, ҳамла кард, ғолиб омад, баъзан мағлуб шуд, аммо қасос гирифт ....
  Ҳама чиз хуб буд, то он даме ки вай ба империяи магас ва чанголи гибридӣ давид.
  Онҳо хеле зуд афзоиш ёфтанд ва тамаддуни инсониро бо рақамҳо фаро гирифтанд.
  Хамин тавр чангхо давом карданд, чанг ба паси чанг... То охир одамон маглуб шуданд. Ва маликаи пештара боз гуломи конхо нагардид.
  Боз дар занҷир сахт меҳнат мекунед ва дар сангҳо занҷир карда хоб мекунед. Ва дар зери назорати пурраи роботҳо.
  Танҳо дар хоб духтари абадӣ худро озоду бузург дид. Вакти бокимонда бошад, барои худ сахт мехнат мекард, кор мекард, сангхои тезро бо пойхои сахти урёнаш.
  Аммо малика умедашро гум накард. Вай ҷовидона аст ва бешубҳа то абад тағир меёбад! Ғуломӣ абадӣ нахоҳад буд!
  Маликаи собик, сарфи назар аз он, ки ба пушташ урёну мушакаш бало афтод, хатто месарояд:
  Духтари Замин дар ҷавоб мегӯяд: Не,
  Ман ҳеҷ гоҳ ғулом намешавам...
  Ман боварӣ дорам, ки озодӣ субҳ хоҳад шуд -
  Шамол захми тозаро тароват мекунад,
  Барои чанги мукаддаси Ватан,
  Зеро Худованди бузург даъват мекунад...
  Дар соатҳои барвақт рыцари далер бархез,
  Торикй меравад, садбарги май мешукуфад!
  
  
  
  
  БО ОДАМХУР НИГОҲ НАКУНЕД
  Мохи ноябри соли 1941 Гитлер гайричашмдошт ба Сталин сулх таклиф кард. Қароре, ки барои касе, ки бо вазъияти воқеӣ ошноӣ дорад, гумон аст.
  Немисхо гуё Москваро гирифтан мехоханд. Ва чаро дар ин вазъият сулҳ пешниҳод мекунад?
  Аммо Гитлер, чунон ки шумо медонед, интуисияи хеле инкишофёфта дошт. Ва ӯ ҳис кард, ки Маскавро гирифтаанд, намехоҳад. Ва агар ин тавр бошад, ҳамон вақт, вақте ки Сталин метарсонад, сулҳ пешниҳод кунад. Табиист, ки на хамаи харбиён ба ин розй буданд, вале Гитлер кувва ва кудрат дошт.
  Зиёда аз он, шартхои сулх ваъда медоданд, ки барои немисхо фоиданоканд. Воқеан, Украина ба Олмон ва бо он замини сиёҳ ва кишоварзӣ, инчунин Белоруссия ва кишварҳои назди Балтика ва вилояти Смоленскро мегузарад.
  Сталин, умуман, розй шуд, ки хамаи он чиро, ки немисхо аллакай забт карда тавонистанд, дихад.
  Севастополь ба тарафи немисхо акибнишинй кард. Дар чавоб фрицхо райони Москваро тарк карданд. Ленинград дар паси СССР монд ва долон ба он мебурд. Немисхо розй шуданд, ки ба ивази вилоятхои Ворошиловоград ва Донецк, ки немисхо хануз пурра ишгол накарда буданд, вилояти Ленинградро тарк кунанд.
  Умуман, фашистон Донбассро бо ангишт, металлу заводхо, конхои бокситхо ва заминхои хочагии кишлок, тамоми Крим ва хатто як кисми чануби Донро кабул карданд. Немисхо аз вилоятхои Ленинград, Москва, Тула, як кисми Ржев, вилояти Калинин рафтанд. Ба ивази як кисми Донбасс, як кисми Дон бо замини сиёхи бой ва Севастополь. Финхо барои худ Петрозаводск гирифтанд ва он чиро, ки ба онхо муяссар шуд. Онхо дустона чудо шуданд.
  Гайр аз ин СССР Ухдадор шуд, ки нефтьро аз нархи бозор арзонтар дихад ва барои асирони харбй товони калон дихад.
  Сталин аз тарси он ки дар чанг маглуб шавад ва Москваро аз даст дихад, ба чунин шартхо розй шуд. Дар айни авчи муваффакиятхои Вермахт.
  Хуб, ва Гитлер, ки ғаризаи ғайриоддӣ дорад, дарк кард, ки ин беҳтарин вариант аст.
  Чанг бо СССР ба охир расид. Фашистхо пеш аз хама ба Африка гузарондани кушунхо шуруъ карданд. Гузашта аз ин, Бритониё ба муқобили Роммел ҳамла карданд. Хуб, чӣ? Ва Фриц ба Малта аскарон гирифт ва фуруд овард. Албатта, аввал бо бомбаборон кардани англисҳо дар он ҷо.
  Минбаъд, албатта, ҳамла ба Гибралтар. Гитлер бо Франко шахсан вохурд.
  Мисли, шумо дидед, ки Олмон чӣ қадар қавӣ аст. СССР-ро вайрон кард. Вай чор миллион асири рус ва ҳазорҳо танкро гирифт. Барои мо, Испания мисли доғ дар харита аст. Мо ишғол мекунем, агар шумо ба аскарон иҷозат надиҳед. Ва агар шумо пазмон шавед, шумо метавонед дар Африқо чизе ба даст оред. Гузашта аз ин, Бритониё ба ҳалокат расидааст ва ба ҳеҷ куҷо намеравад!
  Франко фахмида буд, ки Испанияро ишгол кардан мумкин аст ва имконият нест, розй шуд.
  Ҳамла ба Гибралтар бомуваффақият ва хеле зуд буд. Калъа афтодааст. Ва он гоҳ немисҳо ба Африқои Экваторӣ ворид шуданд.
  Англия талафоти калон дод. Онҳо мисли маккандаҳо асир шуданд.
  Роммел Англияро дар Либия маглуб кард ва дар Миср хучум кард. Искандарияро забт карданд.
  Баъд вай баромада, аз канали Суэц гузашт. Муваффақият инкишоф ёфта, немисҳо Ироқ, Кувайт ва тамоми Шарқи Наздикро забт карданд.
  Вермахт дар шарк бисьёр солдату офицеронро талаф дод. Ва сарбозони ӯ назар ба инглисҳо ва махсусан нерӯҳои мустамликадор бештар ва ботаҷрибатар ва хубтар омӯзиш дида буданд.
  Бритониё метавонист чунин чизеро дар бар гирад ва бешубҳа, онҳо мағлуб мешуданд. Бе СССР Фриц муяссар шуд, ки бо Англия бомуваффакият мубориза барад.
  Умуман, Англия махкум буд, ки мустамликахои худро аз даст дихад. Армияи хушкигарди он хеле заиф ва нотавон буд, ки колонияҳоро бар зидди қӯшунҳои сершумор ва боинтизоми Вермахт нигоҳ дорад.
  Ва меъёри дар парк кор намекунад. Пас аз суқути Гибралтар ва Малта, нигоҳ доштани Африқо ғайриимкон шуд. Дар ин чо Роммель канали Суэцро бастанд. Ва хатто дар хушкй хам немисхо дар як гол бри-танияхоро маглуб карданд. Баъд аз чанг бо СССР Вермахт боз хам мустахкамтар ва ба худ боварии калон пайдо кард, тачрибаи калони чангй гирифт.
  Хамин тавр Африка тадричан забт карда шуд. Ва тавассути Эрон немисҳо вориди Ҳиндустон шуданд. Дар он ҷо низ сепоҳои маҳаллӣ барои Бритониё мурдан намехостанд. Умуман, ба немисҳо назар ба нерӯҳои бритониёӣ масофаҳо, набудани роҳҳо, алоқаи тӯлонӣ, мушкилоти таъминот бештар халал мерасонданд.
  ШМА барои пешгирй кардани чанг чанг чамъ мекунанд. Онҳо ҳатто тамоми таҳримҳои зидди Ҷопонро лағв карданд.
  Аммо ба ҳар ҳол, самурайҳо ба бандари Перу ҳамла карданд. Ба мо лозим омад, ки худро таъмин кунем ва мулки Англияро дар Осиё ба даст гирем. Ва японҳо ин корро карданд.
  Хулоса, дар соли чилу дуюм ва нимаи аввали соли 43 немисхо ва японхо Африка, Австралия, тамоми Осиёро забт карданд. Ва дар моҳи сентябри соли 1943 ба Бритониё фуруд омад. Пас аз, албатта, бомбаборони азим. Немисхо Ю-288, Ю-188 ва дигар машинахоро истифода бурданд.
  Британия мустамликаҳояшро аз даст дода, аз ҷанги зериобии зериобӣ хаста шуда, муқобилат карда натавонист.
  Ва немисҳо захираҳои зиёд ва махсусан қувваи корӣ доштанд. Онхо тамоми шахрхо ва заводхои Англияро айнан бомбаборон карданд. Ва он гоҳ, албатта, фуруд омадан ва истифодаи "Пантера", "Палангҳо", "Шерҳо" ва ҳатто "Мушҳо". Хуб, албатта, инчунин танкҳои шинокунанда ва мошинҳои зериобӣ.
  "Муш" барои анчом додани огози амалиёт фурсат ёфт ва хатто чанг кард. Аммо мушҳо хеле вазнинанд.
  Экипажи киштии "Герда" дар "Пантера" дар чангхо фарк карда буд. Немисҳо пас аз забт шудани Бритониё муддате то ҳол бо Иёлоти Муттаҳида ҷанг мекарданд. амрикоиҳоро аз Исландия пеш кард. Аммо аз сабаби дарозии муошират, забт кардани Амрико кори душвор гардид. Бо вуҷуди ин, уқёнуси Атлантик шӯхӣ нест. Магар ин ки онҳо як дӯстро бомбаборон карда, худро дар баҳр буриданд.
  Киштиҳои зериобии олмонӣ, аз ҷумла дар пероксиди гидроген инкишоф ёфта, қариб тамоми флоти Амрикоро ғарқ карданд.
  Бо вуҷуди ин, Иёлоти Муттаҳидаро забт кардан ҳоло ҳам хеле душвор аст. Чанг кашол ёфт ва немисхо дар охир ба даст гирифта, сулх карданд.
  Баъди он ки немисхо ба СССР мурочиат карданд.
  Дар соли 1945 E-50 ва E-75 ба истеҳсолот ворид шуданд. Гитлер гайр аз як катор машинахои разведкавй истехсоли танкхои аз панчох тонна сабуктарро манъ кард.
  "Пантера" чилу чору ним тонна вазн дошт. "Пантера" -2 аллакай панчоху ду тонна аст. Е-50 аллакай кариб шасту панч тонна бор кашид. Танки охирин зиреҳи хеле хуби фронталӣ дошт, ки 150 мм корпус дар нишебии 45 дараҷа ва 185 мм пешонии манора низ дар кунҷ буд. Як таппончаи 88 мм бо дарозии баррел 100 EL. Ва зиреҳи 82 мм дар паҳлӯҳо, инчунин дар зери нишебиҳо. Дар якҷоягӣ бо муҳаррике, ки ҳангоми пурзӯр кардан то 1200 қувваи асп суръат мебахшид, он як танки миёнаи хеле пуриқтидор буд.
  Илова бар ин, дувоздаҳ тир дар як дақиқа.
  Як мошини боз ҳам вазнинтар E-75, ки вазнаш аз навад тонна зиёд аст. Ин танк чандон муваффақ набуд. Тупончаи 128 мм суръати сусттар аз тирандозӣ, суръати пасти даҳон дошт ва дар масофаи наздик нисбат ба 88 мм E-50 бартарият надошт.
  Зиреҳи фронталии корпус каме беҳтар аз 160 мм дар кунҷи 45 дараҷа аст. Бо вуҷуди ин, бештар лозим нест. Ӯ ҳама силоҳҳои амрикоӣ ва ҳатто силоҳҳои шӯравиро дар даст дорад. Манораи мудофиа олиҷаноб аст: 252 мм пешонӣ, 160 мм паҳлӯ ва қафо. Дидан мумкин аст, ки акаллан барои манора, алалхусус, тарафаш каму беш му-хофизати боэътимод мавчуд аст.
  Паҳлӯи парванда 120 мм аст, ки қобили қабул аст, инчунин шумо метавонед экранҳоро овезон кунед. Бо вуҷуди ин, муҳаррик дар 900 қувваи асп хеле заиф аст. Умуман, албатта, танк нотамом аст, хеле баланд аст. Ба ман як "Паланг" -2-ро бо мушкилоти шабеҳ хеле зиёд ба хотир меорад.
  Ҳарду мошини олмонӣ номукаммаланд, аммо E-50, албатта, амалӣтар аст.
  Хуб, ва E-100. Аммо ин мошин нисбат ба E-75 ҳатто вазнинтар ва дар кори ронандагӣ бадтар аст.
  E-100 аз сабаби массаи калонаш ба миқдори кам истеҳсол карда шуд.
  Ва худи низомиён умуман E-50-ро тасдиқ карданд.
  Бахори соли 1946, танхо 20 апрель, дар рузи таваллуди Фюрер, немисхо ба СССР кучиданд.
  Онхо микдори зиёди машинаю тачхизот доштанд. Даҳҳо ҳазор танкҳои версияҳои гуногун. Дар СССР инчунин силсилаи Т-34-85 ва IS-2 ва IS-3 истифода мешуданд. Т-44 комилан муваффақ набуд. Ва T-54 ҳанӯз омода набуд.
  Немисхо самолётхои Е-50 ва Е-75-ро ба микдори зиёд истехсол карданд.
  Сталин баъди аз даст додани як кисми зиёди мамлакат сохтани машинахои аз чилу хафт тонна вазнинтарро манъ кард.
  Илова ба шумораи зиёди Т-34-85 ва то андозае хурдтар IS-2 ва IS-3, СУ-100 ба таври оммавӣ истеҳсол карда шуд, ки як таппончаи нисбатан содда ва самараноки худгард буд.
  Бояд қайд кард, ки аз ҳама танки Т-34-85 метавонад танҳо ба силсилаи E-50-и Олмон ворид шавад ва E-75, ҳатто аз паҳлӯ, хеле сахт буд ва танҳо СУ-100 тавонист. он, ва сипас пӯшед.
  Ҳамин тавр, қувваҳо ба таври равшан нобаробаранд. Худи танкхои немис танкхои советиро аз масофаи дур сурох карданд. Ва танҳо ИС-3 муҳофизати пешонии каму беш қаноатбахш дошт ва баъд қисми болоӣ.
  Ана, немисхо дар территориям СССР.
  Герда, Шарлотта, Кристина ва Магда дар E-50. Сурудхо хуштак зада, наъра мекунанд.
  Мо ҳама ба шохи қӯчқор шубҳа дорем,
  Худо барои мо хоҳад буд!
  Ва онхо чй тавр гирифта ба суи душман тир холй мекунанд.
  34 нафар аз манора парвоз карданд. Бале, экипажи чангй, шумо чизе намегуед.
  Шарлотта бо норозигӣ гуфт:
  Мо то хол зиреҳи зиёд надорем. Душман метавонад, ва савор ва қалмоқе!
  Кристина қайд кард:
  - Аммо таппонча дақиқ ва марговар аст! Пас яке дигарашро ҷуброн мекунад!
  Герда хитоб кард:
  - Мо ҳамаашонро мешиканем!
  Дар ҳамин ҳол, Наташа бо экипажи худ дар СУ-100 бар зидди Фриц меҷангад.
  Олег Рыбаченко ҳамроҳи Наташа, Зоя, Августина ва Светлана панҷумин узви экипажи СУ-100 буд.
  Духтарон бо тасди« сар  унбонданд.
  -Шумо мубориз ҳастед, ин олиҷаноб аст!
  Наташа ба суи душман тир холй кард. Снаряд ба пешонии мошини немис бархурда, канда шуд. Духтар бо ғазаб пои урёнашро пахш кард. Ва вай тафтиш кард:
  - Ва акнун ту писар ҳастӣ! Шумо ба назар оқил ҳастед, ҳамин тавр не?
  Олег сар ҷунбонд. Вай писари ҷовидона аст, бинобар ин ӯ метавонад корҳои зиёдеро анҷом диҳад. Ана, E-75-и Олмон дар пеш аст. Чӣ тавр онро рахна кардан мумкин аст?
  Бачаи нобига инро фахмида, ба снаряд пичиррос зад:
  - Мо металлем, аз як хун - ману ту!
  Ва бо пои бараҳнаву кӯдаконааш манзараро кушода, тир холӣ кард.
  Новобаста аз он ки танки олмонӣ бо зиреҳи фронталӣ то чӣ андоза қавӣ аст, аммо агар шумо ба охири он ё маҷмӯи хати қувваҳо зарба занед, танк ба худ қарз медиҳад. Ва он гоҳ металл дарида, маҷмӯаи ҷангӣ ба таркиш шурӯъ кард.
  Олег Рыбаченко чир-чир кард:
  - Ин дараҷаи олӣ аст!
  Наташка пошнаи бараҳнаи писаракро тик карда, сар ҷунбонд:
  - Тир!
  Олег Рыбаченко аз СУ-100 боз тир холй кард. Онҳо аз масофаи дур зарба заданд ва сипас тупҳои 100 миллиметрии шӯравӣ навтарин танкҳои Олмонро нагирифтанд: Е-50 ва Е-75. Аммо писарак аҷиб аст. Ва у муяссар мешавад, ки ба душман зарба занад.
  Писарбачаи терминатор боз тир мезанад. Ва он тавассути E-50 мегузарад. Ин танк тез аст ва бояд зада шавад. Ва олмониҳо ҳама чӯб ва чӯб мебошанд.
  Зоя тир холй мекунад. Ва хеле мувофиқ.
  Душманро дар манора мезанад. Баъд Олег Рыбаченко боз тир холй мекунад. Тупи сад миллиметрй муъчизахо ба амал меоварад.
  Писари нобиға наъра мезанад:
  - Ман туро мерезам! Ман туро меканам! Ин хуб нахоҳад буд!
  Ва боз, мисли кӯдак, вай онро мегирад ва хеле мувофиқ гурз медиҳад. Ва дар ҳақиқат душманро пора кунед.
  Пас аз он он мебарорад:
  - Ман як муборизи фавқулода ҳастам!
  Ва боз бо пои луч тир мезанад.
  Кӯдак ҳамагӣ дувоздаҳсола ба назар мерасад, аммо вай хеле зуд ва аҷиб аст.
  Дар ин ҷо вай бо ёрии ангуштони бараҳна ва Августин тир холӣ кард.
  Ва духтарак E-50-ро суқут кард.
  Немисхо зарари калон мебинанд. Аммо тармаи танкхои онхо торафт наздик мешавад. Дар ин ҷо E-100 дар ҳаракат аст. Инчунин зиреҳ, силоҳ ва сипарҳои пурқувват.
  Аммо духтарон ва писари ӯ низ шикаста мешаванд.
  Мошини олмонӣ оташ зада, пора-пора шудааст.
  Олег Рыбаченко месуруд:
  - Шаъну шараф ба Ватани муқаддас,
  Бо ғазаби ғайриоддӣ!
  Боз писарбача тир холй карда, фашистро торумор кард ва ба духтарон чашмак зад. Ва боз бача тирпарронй карда, душманро торумор мекунад.
  Мубориза, биёед танҳо мегӯянд, писар. Ва снаряд мепарронад. Ва танки Tiger-2, ки кӯҳнашуда, вале пурқувват аст, аллакай қурбонӣ шудааст. "Пантера"-2-и немис низ аз маглубият азоб мекашад. Аммо худи вай кариб Америкаро забт кард.
  Холо бошад, СССР зур мезанад.
  Олег Рыбаченко бошад, хатман туб ме-занад.
  Ва ҳамин тавр онҳо ба навбат тирандозӣ карданд ва сурудхонӣ карданд ...
  Наташа пои урёнашро лагад зада, бонг зад:
  - Ин аз тайга аст ...
  Зоя хам бо мушт ангуштони пои урёнашро зада чир-чир кард:
  - Ба баҳрҳои Бритониё ....
  Августина низ снаряд парронду гуфт:
  - Армияи Сурх!
  Светлана бо ангуштони бараҳнааш снаряд парронду гуфт:
  - Аз ҳама қавитар!
  Олег Рыбаченко ғазаб кард ва гуфт:
  Ва бигзор Red...
  Наташа тир холй карда, чир-чир кард:
  - Ба таври пурқувват фишурда мешавад!
  Зоя хам торсакй зада аккос кард:
  - Штайи шумо бо дасти занг!
  Августин бо овози баланд садо дод:
  - Ва мо бояд...
  Светлана зарбаи марговар зад ва дод зад:
  - Боздоштнопазир!
  Олег Рыбаченко хандида боз тир холй кард:
  - Ба охир...
  Наташа снаряд фиристод ва гуррос зад:
  - Ҷанги марговар!
  Ва духтарон пароканда шуданд, таппонча то ба охир расидани снарядҳо зад.
  Бале, Олег Рыбаченко боз дар чанг аст.
  Аммо Армиям Сурх душворй мекашад. Немисхо пеш рафта истодаанд. Онҳо бештар техника, бештар пиёдагардон доранд. Ва японҳо аз шарқ ворид мешаванд.
  Ба ин гуна қудрат муқобилат накунед.
  Герда ва экипажи вай дар самолёти Е-50 мубориза мебаранд. Немисхо аллакай ба Воронеж хучум карда истодаанд. Мубориза шадид аст.
  Аз як тараф, танки немис хамчун чанговари навъи худ хеле хуб аст. Аммо тахта хеле суст муҳофизат карда шудааст. Ва ин минуси ӯ аст, бинобар ин, духтарон бояд ҳушёр бошанд.
  Хануз бисьёр самолётхои Т-34-85 истехсол карда мешаванд. Ин мошин ҳоло ҳам дар истеҳсоли оммавӣ аст ва таппончаи 88 мм Олмон дар 100EL аз масофаи дур ҳосили фаровон ҷамъоварӣ мекунад.
  СУ-100 низ бештар ва бештар истеҳсол мешавад, ки он таппончаи худгард буда, нисбат ба танк осонтар аст, аммо таппонча мустаҳкамтар аст.
  Худи хозир Герда бо ангуштони барахнааш тугмаи джойстикро пахш карда, хушккунаки советиро шикаст. Дар масофаи наздик чунин мошин метавонад хеле хатарнок бошад.
  Терминатори малламуй онро гирифта суруд хонд:
  -Асаби ман аз пӯлод нест,
  Шумо маро комилан гирифтед!
  Ва он гох тупи Шарлотта тир холй карда, сию чор нафарро торумор кард.
  Ва таппончае, ки дар як дакика дувоздах тир холй мекунад, ба масофаи калон мерасад.
  Ғайр аз он, вақте ки Кристина тир мезанад. Ва он инчунин онро хеле дуруст ва дақиқ иҷро мекунад. Вай як танки Армияи Сурхро зада, чир-чир кард:
  - Оташи оташ! Вой Сталин!
  Сипас лупанула ва Магда. Вай ин корро бо ёрии ангуштони бараҳнааш хеле дақиқ анҷом дод.
  Ва ӯ суруд:
  - Барои шаъну шарафи Ватани човидона!
  Пас аз он духтар хандида мешавад...
  Мошини немис худаш бенуксон кор мекунад.
  Дар ин ҷо, IS-2 қурбонии он гардид, як танки хеле пурқувват ва хатарнок, аммо бо пешонии манора суст муҳофизат карда шуд.
  Танхо самолёти ИС-3 дар пешона му-хофизати нисбатан хуб дорад, аммо ин танк холо хам дар партияхои хурд истехсол карда мешавад. Он шакли манораи аз ҳад зиёд мураккаб дорад. Гарчанде ки IS-3, тавре ки таҷрибаи ҷангӣ нишон дод, ҳадди аққал имкон дорад, ки ба мошинҳои силсилаи E дар масофаи наздик ҷойгир шавад.
  Дар СССР танкхои вазнинтар хануз истехсол карда намешаванд ва хатто коркарди онхо боздошта шудааст. Ин, албатта, мушкилотро ба вуҷуд меорад. Немисҳо дар силсилаи сабук танҳо таппончаҳои худгард E-25 доранд, аммо истеҳсоли он қариб ях карда шудааст. Хол он ки машина бад нест.
  Факат ду аъзои экипаж ва якуним метр баландй. Хурд бо таппончаи 75 мм аз Пантера. Шикорчй барои мошинхои советй.
  Аммо Фюрер қудратро афзалтар медонад. Ҳатто E-50 тадриҷан аз E-75 пасттар аст, ки он низ аз паҳлӯҳо бо пардаҳо пӯшида аст.
  E-75-ро ҳатто ба паҳлӯ ворид кардан душвор аст. Ва олмонҳо онро дар пешрафтҳо истифода мебаранд ...
  Ду халабони олмонӣ Алвина ва Альбина аллакай тавонистанд аз шумораи ҳавопаймоҳои сарнагуншуда беш аз сесад нафар зиёдтар шаванд ва соҳиби салиби оҳанин шуданд: Салиби оҳанин бо баргҳои дуби нуқрагӣ, шамшерҳо ва алмосҳо.
  Духтарон чунин ҷанговарони олӣ ва олитарин дар ҷаҳон ҳастанд. Бале, ҳатто агар Ҳаффман ҳоло ҳавопаймоҳои бештаре дошта бошад, аммо онҳо ҳастанд, аммо хеле зеботаранд.
  Ва онҳо, чун қоида, танҳо дар як бикини ва пойлуч мубориза мебаранд.
  Алвина аз ME-262 X-и худ се ҳавопаймои шӯравиро бо таппончаҳои 30 миллиметрӣ зада галтонда, дар твиттер навишт:
  - Ман машъали нобудшавй!
  Альбина, ки ҳамин гуна оташро мегузаронад, тасдиқ кард:
  Мо комилан несту нобуд ҳастем.
  Ва ӯ боз чаҳор ҳавопаймои шӯравиро буридааст ...
  Ҷанговарон дар рӯҳияи худ хеле мубориза мебаранд, аммо онҳо доимо табассум мекунанд.
  Онҳо мардонро хеле дӯст медоранд ва бо забон кор мекунанд. Ва онҳо онро дӯст медоранд. Чунин зебоиҳои ҷангӣ.
  Дар ин чо самолёти советии "ТУ-3"-ро зада галтонданд, онро пора-пора карданд... Ин саломи оташини онхост.
  Духтарон, хулоса, таслим нашавед. Ва Армияи Сурх аз онхо кабул мекунад.
  Аммо аз тарафи дигар, Анастасия ва Мирабела низ дар ҳамон бикини ва пойлуч меҷанганд - онҳо ҳисобҳои худро ба даст меоранд! Онҳо духтарон хеле хашмгин ҳастанд.
  Ва Анастасия як ҳавопаймои Олмонро сарнагун кард ва дод:
  - Ман лётчики олиҷаноб ҳастам!
  Мирабела тупро ба мошини немиси 37 миллиметра партофта, чир-чиррос зад:
  - Ман як ҷанговари олӣ ҳастам!
  Духтарон ва дар асл он чизе ки ба шумо лозим аст ....
  Аммо онҳо дар Як-9Т-ҳои кӯҳна ҷанг мекунанд, ки табиатан ба мошинҳои реактивии немисҳо намекашанд. Аммо зебоиҳо мубориза мебаранд. Ва аз зарба дурӣ ҷӯед.
  Ва чаро? Чунки онҳо пойлуч ва дар бикини ҳастанд. Пас, онҳоро бурида нашавед.
  Ҷанговарон, чунон ки мебинем, чӣ будани пӯсти лучро мефаҳманд.
  Анастасия боз як чанговари немисро зада галтонда, чир-чир мекард:
  - Барои Ватан!
  Мирабела HE-162-ро бурида гуфт:
  - Барои Сталин!
  Хавфноктарин ҷангандаи олмонӣ ME-262 X, дорои панҷ таппончаи пневматикӣ ва суръати баланд, болҳои тозашуда, зиреҳи пурқувват аст.
  Мошини HE-162 сабук, арзон, вале хеле маневршавандаро тирборон кардан осонтар аст.
  ME-1010 барои немисҳо комилан муваффақ набуд, ки бешубҳа аз ҷиҳати хусусияти парвоз ҳавопаймои олӣ аст, аммо болҳои он гардиши худро иваз мекунанд ва лётчикҳои баландихтисосро талаб мекунанд. TA-183 бештар амалӣ шуд ва инчунин ба фронт меравад.
  Аммо Гитлер зиреҳпӯши ME-262 X-ро, ки дорои силоҳи пурқувват аст, бартарӣ медиҳад.
  То хол дастгоххои бур-дакунандаи Luftwaffe аз истехсолот бароварда нашудаанд. TA-152 муваффақтарин мошини бисёрмақсад аст ва ME-309 то ҳол дар ҷанг аст. Онхо дар суръат ва мусаллахшавй аз чанговарони советй бартарй доранд. Ва гарчанде ки Ю-488 мошини буранда аст, яксони шӯравӣ ҳатто ба он расида наметавонанд. Бале, ҳатто ЛА-7 пешрафтатар аз ин мошин аз ҷиҳати суръат пасттар аст.
  Ва ба мукобили самолётхои реактивии бомбаандоз чй бояд кард: "Арадо", Ю-287 ва гайра.
  Авиацияи советй бе самолётхои реактивй суст аст.
  Бо вуҷуди ин, Анастасия ва Мирабела ҳанӯз ҳам дар чунин шароитҳо холҳои хуб ба даст оварда метавонанд.
  Пас, онҳо баргаштанд, сӯзишворӣ гирифтанд ва боз ба ҷанг омаданд. Боз мошинҳои немисҳоро чаппа кунед. Ва ин корро бо самараи калон ичро мекунанд.
  Дар авиацияи советй хеч кас бо чуфти онхо мукоиса карда наметавонад. Илова бар ин, духтарон барои қавитар шудан алоқаи ҷинсӣ мекунанд. Ва одатан онҳо ҳамеша мардони гуногун доранд. Ва ин ба духтарон чунин қувват мебахшад!
  Ин яке аз асрори му-ваффакияти феноменалии онхост.
  Духтарон аллакай ситораи тиллои кахрамони СССР-ро кабул карда, ба хамдигар чашмак мезананд.
  Боз парвоз карданд, касеро парронданд.
  Анастасия як ҳавопаймои Ю-288, як бомбаандози хеле пурқувватро бо таппончаи ҳавопаймоии 37 мм-и худ буридааст.
  Ва Мирабела як ҳавопаймои Ю-287-ро сарнагун кард, ки бо истифода аз ҳамон таппончаи 37 миллиметрӣ. Чунин тупхо имкон доданд, ки бо дакикии шоёни тахеини духтарон дар масофаи дур ба мошинхои душман зарба зананд. Гарчанде ки лавозимоти ҷангӣ маҳдуд буд ва шумо хавфи маргро доред.
  Духтарон бо пои урён мезананд ва месароянд:
  - Шоҳинро мисли уқобҳо парвоз кунед,
  Мо тарафдори Сталин хастем!
  Муваффакиятхои мо дур нест
  Ҳисоби бурднок кушоед!
  Аз ин ру, чанговарон, албатта, фа-шистонро рухафтода намекунанд. Ва ба он чунон сахт мезананд, ки ба Фюрер зарар мерасонад.
  Анастасия Ведмакова, албатта, маневрҳо. Як-9 зиёда аз шашсад километр аст, вай берун намеафтад, ҳатто камтар бо таппончаи вазнин, балки каму беш партоб ва гардиш мекунад.
  Каме бехтар аз Як-3, ки гаронтар аст ва дуралюминии хушсифатро талаб мекунад. Ва СССР территориям бисьёреро аз даст дод. Як-9 бошад, ба микдори зиёд истехсол кардан мумкин аст.
  Аммо Рейхи сеюмро дар баробари Япония нигох доштан мумкин нест.
  Мирабела ME-262-ро сарнагун карда, месуруд:
  - Барои шаъну шарафи Ватани Россия,
  Мо тамоми оламро шод мегардонем!
  Анастасия сухани як немиси дигарро бурида, хиҷир зад:
  -Ин аст номи иш«и дурахшонтарин!
  Ва инчунин чӣ гуна ғуррон кардан. Ва ба Фриц зарба занед.
  Духтарон бешубҳа хеле ва хеле олӣ ҳастанд.
  Немисхо бошад, ба хоки СССР торафт бештар чукуртар медароянд.
  Японияликлар ҳам бу ҳаракатда иштирок этмоқда. Ва онхо бисьёранд ва хитоихоро аз худ пеш меронанд.
  Чанговарони зард барои пешравии кор зур зада истодаанд. Ва онҳо аслан дар ҳама равишҳо ҷасадҳоро мепартоянд.
  Аммо онҳо чунон зиёданд, ки онҳо дар ниҳоят рахна мекунанд.
  Японхо ва армияи зарди онхо ба Хабаровск хучум мекунанд. Талафот тамоман ба назар гирифта намешавад.
  Аммо дар он чо онхоро духтарони советй пешвоз мегиранд.
  Аленка ва дастаи вай.
  Духтарон Хабаровскро мухофизат мекунанд. Онхо бо пои урён ба суи душман гранатахо мепартоянд.
  Ва бо ханда месароянд:
  Мо духтарони хубем
  Ва шикасти ҳамаи ҷангиён ...
  Овоз хеле баланд аст
  Дар шаъну шарафи падарони девонавор!
  Ва боз гранатахои аз пои урёни зебохо партофташуда парвоз мекунанд.
  Аленка хамин ки гардиш дод, чинакхоро даравида, чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба сарзамини мо!
  Анюта бо ангуштони бараҳнааш граната мепартояд ва гурриш мекунад:
  - Ба номи хокимиятхои олй!
  Ва инчунин як таркиши марговарро занед.
  Анжелика навбатӣ мепарад. Ва низ бо пои луч граната мепартояд.
  Ва фарёд мезанад:
  - Барои сархадхои нав!
  Ва он гоҳ Мария мезанад. Ва вай инчунин як қатор ҷангиёни зардро бурида, суруд:
  - Дум ба дум! Чашм ба чашм!
  Ва ба дӯстони худ чашмак занед.
  Ва он гоҳ Олимпиада як қуттии маводи таркандаро ба самурайҳо ва чиниҳо мепартояд.
  Ва гиря:
  - Барои шаъну шарафи Ватан!
  Ва боз панҷ нафар артиши хориҷиро несту нобуд мекунанд.
  Аммо японхо аллакай хитоихои зиёде чамъ кардаанд. Онҳо ба боло мебароянд ва мебароянд. Ва тамоми теппаҳои мурдаҳо мерӯянд.
  Алёнка тир мезанад, пошнаи урёнашро мепартояд ва чир-чир мекунад:
  - Барои Сталин!
  Анют низ бо пои луч граната мепартояд ва гуш мекунад:
  - Муаллимон!
  Анжелика навбатро мепартояд. У бо пои луч тухфа мепартояд ва чир-чир мекунад:
  - Барои Ленин!
  Ва он гоҳ, Мария, мисли thrasher ба душман. Ва ангуштони пойҳои луч ба ҳалокат шурӯъ мекунанд.
  Пас аз ин, чиниҳо ба ҳар тараф пароканда мешаванд ...
  Ва он гоҳ, мисли Олимпиада, ӯ як бочка нитроглицеринро гирифта хомӯш мекунад. Ва ҳамаро тар кунед.
  Ва милитаристҳо ба худ афтодаанд ...
  Олег Рыбаченко ва бригадаи у холо хам барои Тула мубориза мебаранд. Немисхо кушиш доранд, ки Москваро ихота кунанд. Шахри Тула аллакай дар чилу як хучуми Фрицро дафъ кард.
  Аммо душман холо хеле пурзуртар аст. Ва тирпарронии хашмгинона мегузаронад. Ва ба болои Армияи Сурх ва дигар куввахои марговар бомбахо борида истодаанд.
  Рақиби хеле пурқувват. Ва аз ҳад зиёд ҷангҷӯёни сиёҳпӯст, арабҳо, ҳиндуҳоро ба ҷанг мепартоянд. Ва он ба назар намерасад.
  Олег Рыбаченко ба суи Е-75 тир холй карда, суруд гуфт:
  Аскар хамеша саломат аст
  Сарбоз ба ҳама чиз омода аст ...
  Ва хок мисли қолинҳо,
  Мо аз роҳ меравем
  Ва бас нахоҳад шуд!
  Ва пойҳоро иваз накунед
  Чеҳраи мо медурахшад
  Мӯзаҳои дурахшон!
  Ва боз писарбача аз дур ба фашист мушт мезанад. Аммо қувваҳо воқеан нобаробаранд.
  Гарчанде Тула кахрамонона истода бошад хам. Дар чануб бошад, фашистон ба Сталинград наздик шуда истодаанд.
  Аммо онҳо чӣ фикр мекунанд, ки дар он ҷо ғолиб хоҳанд шуд?
  Олег Рыбаченко боз ба суи фашистон тир холй карда, месарояд:
  Ва чунин бесарусомонӣ
  коинотро пур кард ...
  Тақдири ғамангези инсоният -
  Ба дарду ранҷу азоб тоб овар!
  Ва боз писарбача афтид ва "Маус"-2-и фашистй машинаи хеле пуртаъсир оташ мегирад.
  Наташа мантиқан қайд кард:
  Ягон кувва бар зидди мо истода наметавонад!
  Ва ба писарак чашмак зад.
  Минбаъд лупанула ва Зоя. Инчунин бо овози баланд:
  - Барои дастрасии ман ба ғалаба!
  СУ-100 барои худ кор мекунад ва дар бораи бас кардани тирпарронй фикр намекунад.
  Немисхо тадричан аз Тула гузашта истодаанд. Онхо куввахои зиёд, бисьёр аскарони пиёдагард доранд. Ва танкхои харакаткунандаи тамгахои гуногун.
  Дар ин чо, масалан, худи хамон "Лев"-2, машинаи хеле пуриктидор: вазнаш сад тонна, зирехи фронталй 300 миллиметр хам карда шудааст. Ҳеҷ чиз ба назар намерасад.
  Аммо Олег Рыбаченко хануз мушт мезанад. Синфи олии худ - снайперро нишон медихад.
  Ва ӯ худашро мезанад ва ӯ мезанад ...
  Аз фашистон факат пора-порахо парвоз мекунанд. Аммо онхо хануз суръати корро суст кардан намехоханд.
  Олег Рыбаченко чир-чир мекунад:
  - Оянда азони мост
  Мо уқобҳо ҳастем, Ҷеди!
  Ва боз писар ба аспҳо бармехезад. Ва боз, фашистон дар як тин.
  Ва экипажи танкии Герда аллакай дар Сталинград аст. Дар ин чо чунин задухурдхои пуршиддат дар авч аст.
  Герда, тирандозӣ мекунад, фарёд мезанад:
  -Бадани ман оҳан аст!
  Шарлотта бо ангуштони бараҳна тугмаҳои джойстикро пахш карда, чир-чир кард:
  - Барои мубориза хеле муфид!
  Ва ба шарикаш чашмак зад.
  Сипас вай боз лупанула ва сию чорро шикаст.
  Сипас як зарбаи ва Кристина дод. Вай хушк шудани Армияи Сурхро шикаста, гурриш кард:
  -Ман духтари девонаам! Ман ҳамаро мерезам!
  Ва баъд Магда бо пои урёнаш тир холӣ кард.
  Духтарони Олмон, умуман, хуб кор мекунанд. Ва душманро дашном диҳед.
  . БОБИ Љ 2
  Аммо баъд мошини онҳо аз паҳлӯ бархӯрд. Маҷбур шудам ва таъмир кунам.
  Герда бо ғазаб гуфт:
  Мо боз вақтро беҳуда сарф мекунем!
  Шарлотта бо пои бараҳнааш рӯи зиреҳро молида, нанг зада гуфт:
  Мо қасос мегирем ва ғалаба хоҳем кард!
  Ва он гоҳ вай онро гирифт ва дандонҳояшро бардошт. Ва нурҳои офтобро аз дандонҳои марворид мебароварданд.
  Кристина онро гирифта, хиҷир зад:
  - Барои Ватан бе маслихат!
  Ва инчунин бо пошнаи бараҳнааш ба зиреҳ зарба занед!
  Магда розӣ шуд.
  - Ва ҳеҷ сафсата!
  Духтарон барои дамин дам шохмотбозй карданй шуданд. Як ҷуфт барои як ҷуфт. Ва онҳо дар он ҷо ба сохтани стратегия шурӯъ карданд.
  Бозӣ ҷолиб аст. Аммо духтарон дар хар як харакат бахсу мунозира мекарданд ва сар мезаданд.
  Герда бо дандон хандида гуфт:
  - Ман аксиомаи олӣ хоҳам буд!
  Ва чӣ тавр хандидан..
  Ман номбардори худро аз афсонаи Андерсен тасаввур кардам. Дар ин чо уро рохзанон дар чангал дастгир карданд. Вагонро канда, кариб тамоми либосу мӯзаҳои гаронбаҳоро аз худи Герда гирифта буданд. Ҳамин тавр, Герда боз пойлуч ва палос пӯшидааст. Вай чунин менамуд, ки дастонаш аз пушт баста буданд.
  Вай аз байни чангали хунуки тирамохй мегузарад. Пойтахти урён хар як лахза, хар як лахза, хар як навдаро хис мекунад. Герда метарсад ва хӯрдан мехоҳад.
  Вай ҳатто тавонист дар қаср барқарор шавад. Ва дар болои алафи тирамоҳӣ сармо вуҷуд дорад, ки сардие, ки ба наздикӣ аз сар гузаронида буд, ба хотир меорад.
  Герда хандид... Вай гумон кард, ки дар афсонаи Андерсен пошнаи тостӣ кофӣ нест. Ва ин олиҷаноб мебуд!
  Танк зуд таъмир карда шуд. Зарар кам аст. Харчанд снаряди тупи садмиллиметрй ба тарафаш бархурд. Ки метавонад хатарнок бошад.
  Шарлотта ангуштони пои урёнашро ба тугмаҳои джойстик пахш карда, месуруд:
  - Ман як танксоз ҳастам,
  Дил дар оташ аст...
  Туфанг хонаи ман аст!
  Ва снаряд сию чори дигарро шикаст. То ҳол дар майдони ҷанг маҳз Т-34-85 ҳукмфармост. Ва мошинҳои вазнин дар Артиши Сурх нисбатан каманд.
  Аммо баъд ИС-3 пайдо шуд. Ӯ як нуқтаи заиф дорад: қисми поёнии бадан. Пешона як кунҷи калони майл дорад. Он шакл дорад: мори кӯза. Аммо агар шумо ба қисми поёнии пешонӣ занед, он гоҳ раҳм намешавад.
  Магда бо пои луч ба суи душман туп нишон дод. Ва чӣ гуна торсакӣ заданд ва снаряд парвоз кард.
  Ва мошини советй ба гуша даромад. Манора канда шуд ва снарядхо ба таркиш даромаданд.
  Герда хитоб кард:
  - Ва ту зебои зебо ҳастӣ!
  Магда синаи боҳашаматашро ҷунбонда, фарёд зад:
  - Ҳеҷ кас маро манъ намекунад!
  Шарлотта дилпурона тасдиқ кард:
  - Ва ҳеҷ кас ғолиб намешавад!
  Кристина дар посух хиҷил зад:
  - Гургҳои бад душманонро пахш мекунанд!
  Герда гиря кард:
  - Гургони бад - салом ба қаҳрамонон!
  Фашистхо Тула ва бачагонро ихота карда, хамрохи чор духтар бояд аз ринг берун оянд.
  Писару духтару духтарон ба суи худ давида, бо ангуштони пояш граната мепартоянд.
  Ва фашистон зарар мебинанд ва ба онхо зарба зада наметавонанд.
  Олег, тирандозй, месуруд:
  - Ба номи Ватани муқаддас,
  Моро ба зону нагузоред!
  Маргарита туҳфаи маргро бо пои луч партофт ва чир-чир кард:
  - Не! Ҳеҷ гоҳ нагузоред!
  Наташа, ки тирпарронӣ мекард ва ҷаҳид, илова кард:
  - Ба хонаи мо мусибат наояд!
  Ва инчунин бо пои луч, чӣ гуна норинҷаки марговарро партояд.
  Ғайр аз он, Зоя аз порча гурезад ва инчунин бигзорад, ки чизҳои мазлумонро бо ангуштони пойи худ шикастанд ...
  Ва гиря:
  - Ин хеле хуб мешавад!
  Ва он гоҳ Анжелика ба душман тир холӣ мекунад. Онро бо хашми ваҳшӣ даравед. Ва боз наъра:
  - Ман майнушии девонаам!
  Ва граната аз пошнаи урён парвоз мекунад.
  Ва он гоҳ Светлана, вақте ки вай онро мегирад ва бо дард мезанад.
  Инҳо, албатта, духтаронанд - марг ба душманон чӣ меорад.
  Наташа, ки ба суи душман тир холй мекунад, хич-чир мекунад:
  -Ҳеҷ кас моро боздорад, ҳатто шайтон моро мағлуб намекунад!
  Ва аз пойҳои урёнаш парвоз мекунад, норинҷак дар камон. Ва lupanet, бале, он ҳама чизро пароканда мекунад ва, илова бар ин, дур.
  Духтарон бешубҳа қодиранд, ки қаламрави зарардидаро паси сар кунанд. Дар чануб, дар Сталинград, ки Армиям Сурх дар ихтиёри он аст, чанг дар авч аст. Тамоми талафоти бузурги японхо Хабаровскро гирифт ва ба Владивосток пеш рафт.
  Хуб, дар он ҷо онҳоро онҳое, ки ба он ниёз доранд, пешвоз мегиранд.
  Анна Ведмакова бо аспи пар-вози вафодори худ маросими видоъкунии на чандон гуворо гузашт. Ҳавопаймо, ки ба ватани МиГ-4 табдил ёфт, ки дар он шумораи зиёди ҳавопаймоҳои олмонӣ зада шуда буданд, ҳангоми зарбаҳои ҳавоии армадаҳои Ҷопон, инчунин миқдори зиёди мошинҳо ва киштиҳои дигар сӯхта шуданд. Пас аз он ки тухфахои аз Замини Офтоб ба шахр cap заданд, Владивосток манзараи аламоваре гардид. Бо вуҷуди ин, маросими дафни мурдагон ба таври хоксорона ва ба қадри кофӣ зуд баргузор шуд. Лётчик Ведмакова пойхояшро сухт, пои духтаракро луоб пушонда буд ва бинобар ин у пойлуч кадам зада, бо эхтиёт ба ангуштони пой кадам мезад. Японхо рейдхоро хануз такрор накардаанд, онхо чидду чахди худро ба дастгирй кардани фронтхои пеш-кадам равона кардаанд. Ведмакова аз банд гузаштанд, онро бо чиддият тоза карданд, дар байни коргарон шумораи зиёди бачагон буданд. Тунук, пои луч, бо чехрахо аз офтоби тозаи бахор сурх шуда, черепицахои шикаста, сутунхои афтидаи телеграфро бардоштанд, кучахоро меруфтанд.
  Дар болои писарбачаҳои галстуки пионерӣ, вале бе курта (алоҳида овезон буд, аз афташ, бачаҳо либосҳояшонро нигоҳубин мекарданд) ба назди лётчик давид.
  - Мо бо суръати тез кор карда истодаем, рафик майор, ба зудй хама чиз тайёр мешавад! Кучаро тоза мекунем, мисли пеш аз чанг хамвор мешавад!
  Ведмакова табассум карда, ба у як конфет партофт:
  - Ана, бигир! Ин шоколади табиии советии мост, на заҳри амрикоӣ.
  Писарак чашмак зад.
  - Ва мо барои амрикоиҳо лақаби нав пайдо кардем! Азбаски ҳоло онҳо бо Гитлер ва Хирохито якҷоя ҳастанд, онҳо янкиҳо нестанд, балки Пиндосҳо мебошанд!
  Духтар-майор пеши писар таъзим кард:
  - Чӣ тавр гуфтед, ки онҳо кистанд?
  Пионери чавон такрор кард:
  - Пиндос! Пас, ҳоло мо янкиҳоро, ки ба мо хиёнат кардаанд, нест мекунем!
  Ведмакова сари бачаро сила кард, баъд дасти калону пурзураш аз болои китфхои борику раги бача гузашт. Писарбача дар ҷавоб табассум кард: дандонҳояш сафед шуда, кафи кабудашро дароз кард. Майор дасти писаракро фишурд ва чавоб дод:
  - Мо бояд номро дар хотир дорем! Аммо дар ниҳоят, мо ҳоло бо Амрико дар ҷанг нестем, бинобар ин, бо лақабҳо пайдо кардан бармаҳал аст!
  Писар ҷавоб дод:
  - Американхо аз японхо ва немисхо бадтаранд, зеро онхо ба воситаи вакил чанг карданро афзалтар медонанд. Новобаста аз он ки чанговарони Империяи Офтоб чй кадар берахм бошанд хам, шучоати онхо ба хама маълум аст!
  Witcher халалдор кард:
  - Ман ин мардони шуҷоъро мекушам! Ва ҳарчи зудтар!
  Гарнизони нави амалкунанда Кротов гайричашмдошт фармони на он кадар мантикиро имзо карда, лётчики чанговарро бо як гурух бахрнавардон ба Хабаровск фиристод. Фармон фавран иҷро шуд, зарур буд, ки ҳамлаи воҳидҳои Ҷопонро инъикос кунад. Ведмакова, албатта, интизор буд, ки ба вай чанговар медиханд, вале... Ва фронт дар ихтиёри худ ягон самолёти озод надошт ва куввахои такьягохи маркази онхо хануз наомада буданд. Сафар аз Владивосток ба Хабаровск андаке вакт гирифт ва майор аслан аз рельс ба чанги пурталотум афтод.
  Японхо кушиш карданд, ки аз шахри мустахкам-шуда гузашта, онро ихота кунанд. Чанговар пеш аз cap шудани хучум базур бо пулемёт ба окоп партофт.
  Ҷодугар аз капитан Синицин, ки дар паҳлуяш хобида буд, пурсид:
  - Инак, душман тактикаи Фридрих, дурусттараш генерал Ногиро ба накша гирифта истодааст, ки аз истехкомхо гузашта, моро ба акибгох гузорад.
  Капитан гурехт.
  - Бигузор думи аспи русро сузонданй шавад! Аз ин рӯ, ӯро бо наёҳон мезананд, ки ин кофӣ нахоҳад буд!
  Лётчик шӯхӣ кард:
  - Нахуи асп, эхтимол аз пулоди Крупп не, балки советии мо!
  Суханони уро доди снарядхо буриданд. Дар ин чо вай дар хандаки дуру дароз кофта вокеъ аст, дар атрофи Хабаровск умуман хатти пуршарафи истехкомхо мавчуд аст, хавфи хучуми Япония зиёда аз як сол боз вучуд дорад. Пешу аз паси хандакхо снарядхо канда, аз онхо гурриши зиёд ба гуш мерасад. Умуман, шимосаи машҳури ҷопонӣ садои зиёд ва дуд ба вуҷуд меорад. Ҷанговар бе тарсу ҳарос, ҳатто бо каме бепарвоӣ нигоҳ мекунад. Таркиши снарядхо фавворахои ифлосро ба вучуд меоваранд, ана яке аз онхо заминро ба ларза овард. Ин маънои онро дорад, ки таппонча бо калибри туп сесад миллиметри хуб мезанад. Нолаи захмиён ба гуш мерасад... Аз тупхо онхо ба мисли бухорхои сабуке ба назар мерасанд, ки на хар гуша онро гирифта метавонад. Дар ин чо ба лётчик-чанговар замин пошида шуд. Бо вуҷуди ин, духтарак атса зада, чанги бофтаҳои сурхашро афшонд:
  - Њамеша ®амин тавр аст, агар бихобед, чиркин мешавад! Ва агар шумо бархезед, як ё дуто мондаед!
  Тайёрии артиллерия кутох шуд, шояд японхо ин кадар снаряд надошта бошанд. Ҳамла сар шуд. Якчанд такоҳои японӣ пеш мерафтанд. Хурд, бо корпуси мошини каме мудаввар. Бузургтарин танки империяи Офтоб: Чичиха. Ведмакова хислатхои уро ба хотир овард. Зиреҳи фронталӣ 30 мм, таппонча 47 мм, муҳаррики дизелӣ 320 қувваи асп. Ба гайр аз кори ронандагй, ки дар он ин мошин аз Т-34 кам нест, пас он аз Т-3-и олмонии соли 1943 хам бадтар аст. Ӯро ҳатто дар Шарқи Дур меноманд, атса! Аммо дар омади гап, маликаи сахро танк не, балки аскарони пиёда аст. Ана, кӯшиш кунед, ба майдонҳои мина наздик шавед. Чунон ки мегуянд: аз он чое, ки поезди зирехпуш нагузашта бошад, аскари милтикдор хазида меравад.
  Туфангҳои ҷопонӣ аз Маузери олмонӣ нусхабардорӣ шудаанд. Автоматҳо, ки аз "Шмейстер"-и маъруфи Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ канда шудаанд. Умуман, тангчашмҳо ҳаваси нусхабардории беҳтаринро аз дигар тараф доранд. Бешубҳа, конструкторҳои Ҷопон аллакай дар сохтани гибридии "Пантера" ва Т-34 кор карда истодаанд!
  Дар ин чо зиёда аз дах танки японй нест ва артиллерияи советй ба пешвози онхо харгиз шитоб намекунад. Аскарони пиёда аз паси онхо, дар хати гафси анъанавй давида меоянд. Худи аскарони мамлакати Офтоб дар тан либосе доранд, ки каме зард, ранги дашти хакиро мебахшад. Ведмакова ба онхо нигох карда, шумораи хучумкунандагонро зуд тахмин мекунад. Ба чашми худ панч-шаш хазор нафаранд ва дар окопхо максимум хазор нафар русхо нишаста, ин сектори фронтро фаро мегиранд. Ва силоҳҳо ... Армияи Шарки Дур аз руи принципи боцимонда мусаллах буда, танхо офицерон автомат доранд. Вай чй бошад, ки майор бошад хам, бе мавкеъ ба дарачаи оддй паст шудааст.
  Капитан Титмоус (ҳанӯз бачаи хеле ҷавон аст) аз Ҷодугар пурсид.
  - Шумо бо немисхо чанг кардед?
  Духтар ҷавоб дод:
  - Не! Ман онҳоро бӯсидам!
  Капитан, ки ногаҳон ранг шуда, гуфт:
  - Дар хотир доред, ки ҷасади аввалинатон!
  Ведмакова табассум карда, сарашро чунбонд.
  -Ман лётчик ®астам ва ѓро паррондам, як о задам, маф®уми  асад надорам! Зимнан, дар давоми тамоми Чанги Бузурги Ватанй самолётам ягон маротиба зада галтонда нашудааст!
  Капитан каме нороҳатона ҳуштак зад.
  - Шумо танҳо як асед! Ва шумо чӣ қадар немисҳои олуда доред!
  Witcher боз ҳам васеътар табассум кард.
  - Баъди бисту панчум ситораи кахрамонро дод! Ҳамагӣ бисту ҳашт.
  Синицин хитоб кард:
  - Оҳ! Шумо танҳо устоди кори худ ҳастед!
  Духтар хоксорона ҷавоб дод:
  - Кахрамон кардан лозим нест, касе, ки вазифаи худро софдилона ичро мекунад. Акнун аскарони пиёда наздиктар меоянд ва мо бо онхо пешвоз мегирем.
  Капитан болти автомати вазнинро, ки вазнаш дах килой хуб буд, чашид. Ман ба саг ламс кардам, ифтитоҳи хеле танг аст, кунҷи бо бозгашт. На он қадар колоссуси мувофиқ, аммо он зарба мезанад ... Дуруст аст, ки тибқи овозаҳо, немисҳо аллакай пулемети пурқувват доранд, аммо кй медонад, ки оё конструкторҳои шӯравӣ чизи беҳтареро пешниҳод мекунанд. Синитс ба савол муқобилат карда натавонист:
  - Ва чаро ин хел лётчикро ба аскарони пиёда гузаронд?
  Ведмакова нимшухиомез чавоб дод ва хам ба банди автоматаш пахш кард:
  -Ва ман танҳо мехостам бидонам, ки дар зери оташ нишастан чӣ гуна аст! Ин хуб мебуд!
  - Ва аз афти кор, шумо ботинкаатонро гум кардаед, агар барои ба хатти фронт расидан шитоб мекардед!
  Ведмакова дар хакикат кушиш мекард, ки луобро тезтар фуроварад, пои луч рафт. Ҳарчанд дар солҳои ҷанг бештари занону кӯдакон дар тобистон пошнаҳои бараҳна нишон медоданд, аммо ин дар байни афсарон, бахусус дар ҷойҳои ҷамъиятӣ пазируфта нашуд. Аммо Witcher ҳатто мехост, ки онро бо ин роҳ таъкид кунад. Вай ба Синицин содда чавоб дод:
  - Барои сарфа кардани маблаг дар хакикат тамоми чахони капиталистй ба мукобили мо. Охир, мӯза фарсуда мешавад ва ин кори бисёр одамон аст!
  Капитан чашмак зада, розй шуд.
  - Шумо пойҳои хеле зебо доред! Оё ман метавонам онҳоро гирам!
  Ведмакова ангушташро чунбонд:
  - Ҳозир не! Пас, агар зинда бошӣ, шабатро гарм мекунам.
  Синицин чашмонашро ғилоф кард.
  - Вой, ту тез! Одатан занҳо муддати дароз мешикананд!
  Ведмакова чавоб додан мехост, аммо садои таркиш шунида шуд, танки японй пеш мерафт, ба мина зад. Духтар суруд хонд:
  - Гитлер бо мошин ме-рафт, бечораро мина тарконд! Ба пораҳо пора-пора шудаанд - аммо ин танҳо фоидаи андак аст!
  Боз як танки японй тарконда, истод ва музаашро гардонд ва ба суи окопхои советй оташ кушод. Сеюмӣ аз паси ӯ рафт. Бо вуҷуди ин, японҳо фикр накарданд, ки бас кунанд. Чашмони танг гурехта ме-гуфтанд: пулемётхои онхо дар болои манорахои нимдоираи сайёр гузошта шуда, ба кор даромаданд.
  Капитан хитоб кард:
  - Аҳсан! Парад чӣ гуна мегузарад! Ана армия!
  Ведмакова милтикро ба даст гирифт, зеро масофа то аскарони пиёда имкон медод ва ба офицери япон тир холй кард. Чашмони танг афтода, милтикро бо чунон зур партофт, ки вай дар алафи бахорй бо найча мезад. Ҷопониҳои дигар давиданро идома медоданд, танҳо каме баданашонро чаппа карда, аз афташ бо ин роҳ умед доштанд, ки мағлубиятро пешгирӣ кунанд, дурусттараш эҳтимолияти онро коҳиш диҳанд. Ведмакова ёдовар шуд, ки аскарони армияи "Квантуд" ана хамин тавр таълим мегиранд, хар касе, ки дар вакташ хам шуда натавонад, бо чуби бамбук ба сари сараш мезанад. Чунин ба назар мерасад, ки подшоҳ-падар Ҳиродус хеле рӯҳафтода шудааст! Аммо ин вай дар бораи Николас II. Холо онхо ба мукобили Япония боз на дар як фронт, балки дар якчанд фронт мубориза мебаранд. Бо вуҷуди ин, ин низ бартариҳои худро дорад. Духтар суруд хонд:
  Меояд - Вермахт дар хокистар мағлуб мешавад,
  Наполеон мағлубнашавандаро мағлуб кард!
  Душман байраки советиро поймол карда наметавонад,
  Вакте ки халк ва партия муттахиданд!
  Танкхои харобгардидаи Япония яке аз паси дигар бозистоданд, вале аскарони пиёда, ки бо найчахои чанговар чангида буданд, боз хам тезтар давидан гирифтанд. Мавқеъҳои аскарони шӯравӣ аз дурахшиҳо, милтиқҳо чапакзанӣ мекарданд, гоҳ-гоҳ бо тирҳои автоматӣ пароканда мешуданд. Вай оташ кушод ва Ведмакова. Ҷопон, ки дар ҳаракат дубора бор карда, аз милтиқ тир холӣ кард. Онхо аз болои шушашон фарьёд заданд:
  - Банзай! Рус таслим!
  Тирхо лошахои онхоро мисли рамрос ба мучас-сахо медароварданд. Хоки устухон, ки бо хун омехта шуда буд, ба замин афтод. Бо вуҷуди ин, аксари тирҳо, чунон ки дар ҷанг рӯй медиҳанд, гузаштанд. Ҷопониҳо аз майдони мина гузаштанд, аскарони хурдсол хеле сабук буданд, то довталабонашон ҳадяҳои барои танкҳо омодашударо тарконанд.
  Ведмакова дар китфаш акибнишинии вахшиёнаи пулемётро хис мекард, чанговарони мамлакати Офтоб гуё хайвонхои хакикй менамуданд. Фарёди ғазабангези онҳо қавитар ва наздиктар мешуд, чеҳраҳои зарду бадбахташон аз арақ медурахшид. Ведмакова кушиш мекунад, ки дар як вакт харчи бештар аскарони душманро торумор кунад. Духтар мисли ҳамеша гарм аст ва ба таври лона мепарад. Як клип тамом шуд, дигараш ворид шуд. Маҷалла хеле калон, мудаввар аст, онро ба камера печонидани он осон нест. Ва боз оташ, японхо чаппа парвоз мекунанд.
  Ведмакова бори дуюми тирро тир холй карда, бе тир монд. Ва норинҷакҳо аллакай пашм дар пешрави танг-чашм. Онхо бо партовхо чавоб медиханд, холо фарьёдхои оху нолахо зиёд мешаванд ва аскарони советй меафтанд. Реша як тори ночизи мӯйи сари Ҷодугарро бурид. Асабҳои духтар аз кор мебароянд ва ӯ аз ҷояш ҷаҳида аз болои шуш фарёд мезанад:
  - Барои Ватан барои Сталин!
  Аз паси вай, боқимондаи ҷангиён фарёд зада, аз пӯшиш берун ҷаҳида, найҳои худро ҷунбонданд. Чанговарони советй ба пешвози японхо гурехта, дар чангхои чангй иштирок мекунанд.
  Ведмакова бо зарбаи тез шиками наздиктарин "самурай"-ро мебурад. Вай дод зада, чавоб доданй мешавад ва мисли хуки кушташуда меафтад. Духтар хурсандона хитоб мекунад:
  - Футболи Русия: Русия - Ҷопон, ду-сифр!
  Ва воқеан, як ҷопонии дигар бо гулӯяш бо корд бурида афтод. Хайр, лётчики сейуми чанговар уро лагадкуб кард. Чашмони танг кашид ва духтарак бо инерция ҳаракат карда, нуқтаро ба чашми душман часпид!
  - Ҷопонҳоро гиред! Чаро дар назди посбонон истодаед!
  Зарбаи чавобии штанга куртаи майорро пора-пора кард, хун баромад, аммо ин на танхо духтарро хичолат на-кард, балки хашму газаби иловагиро низ ба амал овард.
  - Марги Хирохито! - аккос зад Духтарак, шинаш ба маъбади тангчашм бархурд ва духтарак бо чунин чусту чолокй харакат мекард, ки гуё вай пропеллерхо, охирин чанговар бошад.
  Ҷопониҳо ақибнишинӣ карданд ва ҳатто ақибнишинӣ карданд ва духтари илҳомбахш ба ҳамла рафт, пулемёташ дар дасти бузургҷусса мисли калтак чарх мезад. Дар ин ҷо аз паи як зарбаи сахт бо кунҷи дар пушти сар, афсари хеле ғаюр. Анна нафас кашид.
  - Ана, шахен-хаш!
  Аммо умуман, русхо душворй кашиданд. Дар тарафи тангчашм, бартарии панҷ баробар ва сатҳи омодагии ҷисмонии японҳо бад нест, илова бар ин, аз беҳтарин аскарони СССР дур ба муқобили онҳо мубориза мебаранд. Табиист, ки дар чунин чанги душвор ба Шарки Дур даъватшавандагони разряди сейум бо маълумотдои бедтарин ё чанговароне фиристода мешуданд, ки дар набард бо фашистон сахт ярадор шудаанд. Аскарон меафтиданд, баъзан ба як рус даҳҳо шанд мезаданд, ба таври куллӣ хун мерехтанд, вале онҳо мисли қаҳрамон меҷангиданд ва касе раҳм намехост.
  Синицин як офицери япониро бо шанд сурох кард, вале худи у дар пахлуяш хол гирифт. Ҷавон бо зарбаи кунҷи қафаси синааш Ҷопони ҳамлакунандаро афтонд, аммо хун аз паҳлӯ хеле зиёд ҷорӣ шуд. Ва чор самурай якбора ба бача шитофтанд.
  Ведмаковаи диловар ба ёрй шитофт ва бо найча ба китфаш зад ва як Jap дигарро бо лагад зери зону зер кард.
  - Петруҳаро нигоҳ доред! ӯ гуфт.
  Вай дарҳол ду найи ба сари сина нигаронидашударо инъикос намуда, ҷавоб дод:
  - Ман Петрус не, балки Аркадий!
  Духтаре, ки як япони дигарро афтонд, гуррос зад:
  - Дар  анг ®ар ном мисли пахши гурз аст, бе тир набояд хурѓс кард!
  Аркадий андаке ақиб гашт ва найи бераҳмона рухсораи ӯро пора-пора кард. Ҷавон аз дарди тоқатфарсо нола зад:
  - Модари Худо!
  Ведмакова эътироз кард:
  -Шояд ман модарам, аммо аз они Худо не! Умуман, Худо вуҷуд надорад ва ҳеҷ гоҳ набуд!
  Аркадий ба сӯи Анна баргашт ва нофаҳмо ғур-ғур кард:
  - Ва баъд аз марги нестӣ моро чӣ интизор аст?
  Духтарак сарашро манфй ҷунбонд.
  - Не! Илми коммунистй мурдагонро зинда мекунад! Ва аввалин ба хаёти нав ба онхое, ки дар мухорибахо барои Ватан халок шудаанд, баргардонда мешаванд.
  Синицин сарашро чунбонд.
  - Худованд мададгорат!
  Ведмакова як япони дигарро ба по гузошта, хичиррос зад:
  -Худо нест! Агар ӯ ҳаст, пас мо бояд эътироф кунем, ки гӯё офаридгори коинот садист аст! Ва ӯ шиканҷа кардани офаринишро дӯст медорад!
  Дар хамин вакт рони Аркадий бо найча канда шуд ва барои наафтидан ба чанговари сурхпуш такья кард:
  - Ва ман дард дорам! Танҳо тасаввурнопазир!
  Панч-шаш бартарии аскарони офтоби тулуъй таъсир расонд. Панчод самурай ба суи онхо шитофтанд, чанговарони худро чун лашкари кирмакхо зада. Аркадий ба шикамаш як-ду зарба зад ва баъд чашмаш канда шуд. Вақте ки ҷавон афтид, бист маротиба сӯзандоруҳо карда, ӯро маҷбур карданд, ки ҳамеша ором шавад. Ҷолиб он аст, ки рӯҳи ӯ ҳангоми парвоз чӣ ҳис мекард: тааҷҷуб ё тарс, ё шояд сабукии бениҳоят пас аз тарк кардани зиндони бадан.
  Ҷодугар гӯё ҷоду шуда буд. Албатта, куртаи вай пора-пора шуд, бо найчаҳо бурида шуд. Ҷанговар комилан бараҳна буд, ки бо харошиданҳои зиёд фаро гирифта шудааст, аммо самурай натавонист ба вай ягон осеби ҷиддӣ расонад! Вай мубориза мебурд ва синаҳои бараҳнааш, ки пистонҳои арғувонӣ доранд, мисли ҷӯякҳои баҳр меларзиданд. Ва пойҳои бараҳна дурахшиданд. Духтар воқеан таҷассуми қудрати ҳайвонӣ ва эротикӣ буд. Пойҳои лучаш аз хун сурх шуда буданд, ки аз он бо олиҳаи бузурги ҳалокат ва бадӣ робита вуҷуд дошт: Кали! Қариб ҳамаи сарбозони Шӯравӣ аллакай корд зада шудаанд, ҷанг ба охир расид, аммо танҳо дар зебоии дурахшони Афродита, он гоҳ-гоҳ ба чашмони тангдастаи худсарона мезанад.
  Генерали япон Нуги ба ин муъчиза бо тааччуб нигох кард. Баъд дар майнааш фикре падид омад. Бо овози борик аз магасҳои камғизо фармон дода шуд:
  Ба сараш тӯр парто, зинда бигир!
  Ҷопони сарфакор низ тӯр дошт. Ногаҳон шумо бояд яке аз русҳоро зинда бигиред. Ва веб барои ин комил аст. Дарҳол даҳҳо сайд ба духтарча занҷир партофтанд
  Ведмакова ба кадри имкон мубориза мебурд, бо тамоми кувва кушиш мекард, ки худро озод кунад. Аммо беҳуда, ҷопони бовиҷдон торро дар асоси он сохтанд, ки он ба фил тобовар аст. Духтарро бодиққат ба оғӯш кашида, ба оғӯш кашиданд. Аз рӯи ҳама чиз, муваффақияти тактикӣ ба даст омад, хусусан аз он ки ин самт на аз тӯпҳо ва на пулемётҳо фаро гирифта нашуда буд.
  Духтар чеҳраи ҳамвортарошидаи Аркадийро, ки ба ӯ ошиқ шуда буд ва ибораи ҷолибашро ба ёд овард:
  - Дар  анг ®ар ном мисли пахши гурз аст, бе тир набояд хурѓс кард!
  Як андешаи ташвишовар ва бадбахт ба миён омад, оё вай онро ҳамвор накард! Охир, ин зуд-зуд руй медихад, факат ба одам ошик шуду у мурд!
  Япония, аз афташ, дар ин чо хандакхои суст пушондашударо ишгол карда, мавкеъхои кушунхои советиро дар атрофи Хабаровск давом дода. Ва Ведмаковаи вайро асир мегиранд ва гарчанде ки онҳо ҳоло гирифта нашудаанд, онҳоро ба мошини зиреҳпӯши ранга бор карда буданд, то шуморо ба ақиб баранд. Мошин пеш аз Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ аст, бинобар ин, ӯ дар паси аскарони пиёдагард ба таври ноаён кӯфт. Суръат кариб 12 километр дар як соат аст. Брр! Худи аввалин танк дар чахон машинаи сермах-сули Прохоров вазнаш кам набуд, вале дар рох 40 километр ва дар рох 25 километр суръат дошт. Чи, ки аз як тараф, СССР ба тамоми Европа, аз тарафи дигар, ба кисми зиёди Осиё хучум мекунад. Духтар ба паҳлӯяш рӯй гардонд, аз афташ таҳдиди пушт гузоштанаш буд. Чй кадар тира аст, дар ин кисми зиреҳпӯш, аз афташ, дар он шӯъбаи десантчиён, ё кашонидани сарбозон ҷойгир аст. Хуб мебуд, албатта, гурехтан, аввал аз чуб ва ресмонхои мустахкам халос шудан. Ва чӣ тавр бояд кард? Духтар, албатта, махорат дорад, гарчанде ки вай бояд кандакорй кунад, дар айни замой занчирро кашад ва занчиреро, ки аз пояш ба он баста буд, арра кунад. Аммо дар ин ҷо ресмонҳо низ метавонанд хеле хуб мувофиқат кунанд. Кор дилгиркунанда аст, вале агар вайро ба территорияи Манчурия баранд, вай вакт меёбад. Духтар ресмонхоро аз пусти тараш канда, занчирро арра кард ва дар як вакт фикр кард. Хм, ба мукобили Россиян советй коалицияи чиддй ба амал омад: Ва аз хама чиддитараш Германия аст. Кишваре, ки технологияи пешрафта ва аскарони пурқувват дорад. Масалан, вай дар бораи самолёти нави ME-309 шунид. Чунин ба назар мерасад, ки онҳо аллакай парвоз мекунанд. Вай дар бораи аслиҳа маълумоти дақиқ надорад, аммо тибқи овозаҳо, ин ҳавопаймо то ҳафт дона дорад! Нуқтаҳои оташ. Ин як аслиҳаи хеле ҷиддӣ аст, агар ба назар гирем, ки Як=9 танҳо дутои онҳо дорад ва дар ҷангиёни шӯравӣ ягон мошине нест, ки аз се хол зиёд бошад. Кӯшиш кунед, ки ин ҳаюлоҳоро мағлуб кунед! Хуб, "Фоккен-Вулф" машинаи хеле чиддй буда, аз чихати мусаллахшавй аз самолётхои советй бартарй дорад ва хатто кодир аст, ки кариб ду тонна бомба кашонад. Аллакай дар охири соли 1942 вай бо ду тупи 20 миллиметра ва 4 пулемёти 13 мм мусаллах буд. Аммо чунин ба назар мерасад, ки аллакай як навъи нави ҳавопаймоҳои ҷангӣ ва бомбаандоз бо ду тупи 30 мм ва чор туп 20 мм пайдо шудааст. Ин аллакай як ҳаюло буд, барои ҳама ҳаюлоҳо! Ва тибқи овозаҳо, як ҳавопаймои ҷангӣ бо ҳашт таппончаи 30-мм аллакай ба истеҳсолот гузошта шудааст! Кӯшиш кунед, ки чунин гулӯларо мағлуб кунед! Конструкторони советй ба ин чй тавр чавоб додан мехоханд? Ведмакова шунид, ки дар самолёти Як-3 кор давом дорад. Ба вай дар бораи ин куратор аз кафедраи Берия хабар доданд. Чунин ба назар мерасад, ки бартарии асосии ҳавопаймо вазни камтари сохтор, бидуни муҳаррикҳои иловагӣ ва силоҳ хоҳад буд. Манёвр, албатта, хуб аст, вале ман зиёд кардани мусаллахшавиро мехохам! Дар ниҳоят, дар бокс, албатта, варзишгари сабук дар вазни пар нисбат ба вазнҳои вазнин маневртар аст, аммо ӯ ба ҳар ҳол қариб ба ӯ мағлуб мешавад. Бесабаб нест, ки категорияҳои вазн вуҷуд доранд ва дар байни муштзанҳои касбӣ қудрати зарбазанӣ бештар қадр карда мешавад. Мусаллахшавии авиацияи советиро пурзур кардан лозим аст ва танхо дар хамин сурат ба Вермахт... дар асоси баробар зада мешавад? Аз нимаи дуюми соли 1942 бартарии люфтваффе дар хаво бухор шудан гирифт, хатто то мохи марти соли 1943 СССР бартарй дошт, вале... Хиёнати иттифокчиён таносуби куввахоро дигар кард. Вой, Гитлер 13 март кушта шуд ва холо хамагй охири мохи апрель аст, вале таносуби куввахо то чи андоза ба таври чиддй тагьир ёфтааст. Ҳамин тавр зуд, аз мавқеи аз ҷиҳати стратегӣ ғолиб ба мавқеи стратегӣ наздик. Кариб аз он сабаб, ки хануз хам умед мавчуд аст, ки Германия пеш аз ба даст овардани бартарии стратегй ва технологи нисбат ба СССР галаба карда метавонад. Аз чумла, иттифокчиён метавонанд ба фашистон ба микдори зиёд самолёт диханд, вале ба лётчикхои немис барои омухтани тарзи парвоз кардани онхо вакт лозим аст. Бо вуҷуди ин, дар технология, панелҳои асбобҳо фарқият вуҷуд дорад. Танкҳо инчунин экипажҳои омӯзонидашударо талаб мекунанд, илова бар ин, кори ронандагии Chevron дар зимистони Русия чандон хуб нест. Туфангчаи автоматии М-18 ... Кори бад нест, аммо аз ҷиҳати суръати оташ он аз беҳтарин моделҳои шӯравӣ пасттар аст, аммо аз ҷиҳати дақиқӣ бартарӣ дорад! Хулоса, мушкилот ба мушкилот! Инчунин "Черчиллҳо" -и воқеан машҳури дорои зиреҳҳои пурқувват ва қобилияти хуби ронандагӣ мавҷуданд ... Албатта, ба назар чунин мерасад, ки онҳо низ бояд ҷанг кунанд. Ва чанг хар кадар зиёд давом кунад, фашистон хамон кадар бештар техника мегиранд. Пас, хулоса оддй аст, дар тобистон ба Германия маглубияти харобиовар расондан лозим аст. Дар мавриди Ҷопон, беҳтар аст, ки худро бо дифоъи фаъол маҳдуд кунед ва бо истифода аз бартарии сифатӣ дар танкҳо ҳамлаҳои муқобилро оғоз кунед. Аммо боз, сарфа кардани қувваи барқ ба ҳадди аксар. Дар набардҳои тӯлонӣ иштирок накардан ва дар хатҳои қаблан омодашуда мудофиа бунёд кардан. Хануз имкони истифода бурдани Армияи Сурхи Хитой мавчуд аст, вале режими Чан-Кашй бо тамоми кувва ба он зарба зад. Ҳамин тавр, ҳоло шумо метавонед ба қувваи худ такя кунед. Кай бояд биёяд? Беҳтар аз ҳама дар охири моҳи май, вақте ки роҳҳо ниҳоят хушк мешаванд ва ба қувваҳои мусаллаҳ ворид мешаванд. Худи Ведмакова зарбаи аввалини худро дар самти Орёл ва баъд дар вилояти Харков зада метавонист, то немисҳоро аз Донбасси саноатӣ берун кунад ва сипас бо як марши маҷбурӣ аз Украина, дар ҳаракат аз Днепр убур кунад ва минбаъд. ба Румыния. Вале барои озод кардани Белоруссия ба тарафи шимол ру оварда, ба акибгохи гурухи марказй рафтан мумкин аст. Умуман, идея хуб аст, гарчанде ки камбудиҳо вуҷуд доранд, ҳамла дар самти Орёл равшантар аст ва фашистон онро дар он ҷо интизоранд. Истеҳкомҳоро шикастан лозим меояд.
  . БОБИ Љ3
  Дар ин ҷо, албатта, силоҳ ва катюшаҳо муфид хоҳанд буд. Системаи охирин таъсири қавӣ, махсусан ахлоқӣ медиҳад. Дар ҳар сурат, ба шумо силоҳҳои зиёде ва "Катюшаҳо" лозим аст, ки ба муҳофизати душман снарядҳо партоед. Умуман, тачрибаи чанги якуми чахон нишон дод, ки мухофизат кардан назар ба хучум осонтар аст ва агар Германияи кайзерй бо хучуми бахории соли 1918 куввахои худро тамом накарда бошад, чанг боз якчанд сол давом карда метавонад. Аммо чанги дуйуми чахон бартарии тактикаи хучумро нисбат ба тактикаи мудофиавй исбот кард. Масалан, маглубияти босуръати Польша ва махсусан коалицияи тавонои гарбии иттифокчиён. Фашистхо дар зарфи якуним мох куввахои бартариро торумор карда, аз хатти маг-лубнашавандаи Магинот гузаштанд. Мубориза дар Африка, ки дар он чо аввал куввахои бартарии Италия бо зарбаи халкунандаи англисхо зада шуда буданд. Ва он гоҳ Роммел аскарони хеле пурқуввати Бритониёро дар як ҳамлаи зуд мағлуб кард. Вале, албатта, мисоли барчастаи СССР дар соли 1941 фалокати бузурги армияи тавоно буд. Ва амалиётҳои ҳамлаи ҷавобӣ, ки қисмҳои немисҳоро задаанд. Бинобар ин чизи асосй он аст, ки мунтазири фишори танкхои нави немисхо худамон зарба занем. Чанги дуру дарози вайронкорй кариб бефоида мегардад, агар олимони советй, албатта, яроки муъчизае ба вучуд наоваранд! Охирин дар асл имконпазир аст, масалан, вай шунид, ки аз ҷиҳати назариявӣ сохтани бомбае, ки қодир ба хароб кардани шаҳр аст, имконпазир аст. Зиёда аз ин, чунин бомба се-чор тонна вазн дорад. Чунин ба назар мерасад, ки афсона аст, аммо... Мо барои он таваллуд шудаем, ки афсонаро ба амал барорем.
  Роҳи боз ҳам ҷолибтар ин силоҳи лазерӣ мебошад, ки дар гиперболоиди инженер Гарин тасвир шудааст. Чунин чиз кодир аст, ки тамоми армияи танкхо, самолётхо, киштихоро нест кунад. Албатта, ин гуна ярокро ба вучуд оваред ва на танхо рейхи сейум, балки хоинони пиндос хам, тамоми чахони капиталистй ба охир мерасад. Ва байраки дурахшони коммунизм дар руи сайёра чилвагар хохад шуд. Аммо аз чй сабаб бошад, ки ин гуна ярок сохта нашудааст. Оинаҳо роҳи беҳтарини ҷамъ овардани энергияи сӯзишворӣ дар як ҷараён нестанд. Бале, ва энергия, барои буридани киштиҳо ба шумо чизи бештар лозим аст. Гарчанде ... агар он ба андозаи як микрон мутамарказ бошад, он гоҳ ҳам ҳавопаймоҳо ва ҳам киштиҳои ҷангиро буридан комилан имконпазир аст. Яроки муъчизае, ки ба начот додани СССР ёрй мерасонад. Ва ин аст, ки эффекти лазерӣ дар шакли дигар. Ниҳоят, занҷир роҳ дод ва қариб озод аст ва пораҳои ресмон дар атроф хобидаанд.
  Ведмакова гуфт:
  - Сабру кор, агар бо ту, мурда нестӣ!
  Духтарак аз чо бархоста, пои урёнашро ба фарш зад. Реаксия нест. Вай сахттар зад. Дар посух ба забони японӣ қасам хӯрданд ва ҳеҷ вокуниш нишон надод. Баъд Ведмакова бо хашму газаб суруд хонд. Ва ӯ бо овози баланд мисли примадонна дар як ҷашни солрӯзӣ месуруд:
  Сипоҳи Вермахт ба хашм омадаанд,
  Гурриши тупхо ва садои шамшерхо!
  Дуд то як моҳ баланд мешавад
  Нурҳои таҳриф аз осмон!
  
  Дар айёми абадй Ватан шухратманд мешавад,
  Ман ҷисми худро барои Русия медиҳам!
  Ман туро дӯст медорам Рус-зебоӣ,
  Худованди тамоми подшоҳон бо мост!
  
  Эй боғҳои ҷингилаи кишвар,
  Садои занги аспенҳои тиллоӣ садо медиҳад!
  бародарони православӣ,
  Худо артишро ба корнамоиҳо илҳом бахшид!
  
  Дар рӯзҳои хунук ё гарм
  Шояд бо абр он туман оварад!
  Мо мисли ҷорӯб хукҳои фашистем,
  Барои он ки ифлосиро аз рӯи худ биҷунбонад!
  
  Партияи мо дуруст аст
  Барои халки советй мубориза баред!
  Мо суруди далерона мехонем
  Андеша мисли уқоб шитофт!
  
  Сталин хирадманд аст - идеали ҳукмрон,
  Моро ба ҷанги марговари марговар бурданд!
  Парчами Ватан паллаи голиб аст,
  Омодагӣ ба баҳс бо Паллас-тақдир!
  
  Корнамоии Ленин абадй хохад монд,
  Коммунизми мукаддас месозем!
  Ба таълимоти инсон бовар кун,
  Фашизм ба вартаи зулмот торумор мекунад!
  
  Тамоми сайёра мисли мурғи озод аст,
  Ба суи ситорахои дур, ба чахониён парвоз кунем!
  Чизи дурахшон ва олиҷаноб
  Мо ҳамчун ҳайкалтарошҳо эҷод мекунем!
  
  Ва Русия зери парчами сурх,
  Мисли Адан дар осмон гул мекунад!
  Парвандаи Ленин, васияти Сталин,
  Моро ба суи камолот расонед!
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова ва чор нафар духтарони афсонавй аз Тула баромада, ба Москва расиданд.
  Акнун вазъияти пойтахт аз хама вазнин буд. Немисхо аллакай мухосираи вайро ба охир мерасонданд ва дар ин чо коридори 30-40 километр тул дошт, ки он руз то руз тангтару тангтар мешуд.
  Шаш нафар чанговарон дар канори Москва мавкеи мудофиавиро ишгол карданд. Дар он чо хучуми шадид ба амал омад.
  Олег Рыбаченко тир холй карда худ ба худ хитоб кард:
  - Оянда азони мост!
  Ва писарак бо пои луч граната мепартояд ва идома медихад:
  - Ва мо олӣ хоҳем буд!
  Маргарита Коршунова тир мезанаду чир-чир мекунад:
  - Ва ман аз ҳама олӣ хоҳам шуд!
  Ва бо пои луч гранатаи марговар мепартояд.
  Ва рақибонро ба самтҳои гуногун мепартояд.
  Ва он гоҳ, ки аллакай дар ҷанг, Наташа, ки немисҳоро бо пулемёт даравида, бо пои луч туҳфаи маргро мепартояд.
  Ин чунин зан аст...
  Дар соли чилу якум Наташа аз калъаи Брест гурехта рафт. Шарқ рафт. Туфлиҳои нав зуд ба пойҳояш молида, духтарак онҳоро кашида, пойлуч роҳ мерафт.
  Дар давоми як-ду соат чизе набуд, ва баъдан пои бараҳна ба хориш даромад. Пас аз як-ду соат онҳо оташ гирифтанд ва аллакай аз дард метаркиданд.
  Наташа, ки москваги буд, ба пойлуч рох рафтан одат накарда буд. Ва, албатта, ҳар вақт ва гоҳ ба ҷараён меафтад.
  Бале, ин шиканҷаи пойҳояш будааст. Аммо духтараки ҷавон зуд ба ин одат кард.
  Баъд вай пайваста пои луч, ҳатто дар барф роҳ мерафт ва танҳо дар сардиҳои шадид пойафзоли худро мепӯшид.
  Холо Наташа мисли олихаи афсонавй мубориза мебарад.
  Ана, Зоя бо пои луч граната партофта, гурриш мекунад:
  - Ин умуман санаи олӣ аст!
  Ва гардиши хубе хоҳад дод.
  Ва немисхо ва зархаридони онхо меафтанд.
  Ва он гоҳ Анжелика оташро пеш мебарад ... Ва ӯ инчунин ба таври ваҳшӣ тир мезанад.
  Ва норинҷак низ аз пои урёнаш мешитобад.
  Ва зархаридонро пароканда мекунад.
  Минбаъд Светлана тир холй мекунад. Ва пои урёнаш чунон мепартояд, ки касе муқовимат карда наметавонад.
  Ва рақибонро хеле дур пароканда мекунад.
  Ва худаш тир мезанад ва душманонро бо мавҷи тарканда торумор мекунад.
  Инхо духтароне, ки дар СССР таваллуд шудаанд!
  Олег Рыбаченко ба суи аскарони пиёдагарди душман тирандозй мекунад, бо пои бачагон автоматй граната мепартояд. Ва дар баробари ин бача барои худ менависад.
  Виталий Кличко, ки бо низоъ бо президенти нави Украина Зеленский рӯбарӯ шуд, тасмим гирифт, ки аз мақоми мири Киев истеъфо диҳад. Вокеан, чаро якравй карда, ба вазифа часпида. Беҳтар аст, ки мушкилотро худатон ҳал кунед.
  Ва баъди тарки мақоми шаҳрдорӣ Виталий Кличко ба фаъолияти худ идома дод. Ва дарҳол як ҳассос ба Вайдер занг мезанад. Бе ягон ҷанги мобайнӣ! Ва ин пас аз беш аз ҳашт соли танаффус.
  Вайдер, албатта, розй мешавад. Майдонталабӣ қабул!
  Ва лаҳзаи ҳақиқат фаро мерасад. Аз як тараф, чемпиони чандинкаратаи чахон зиёда аз дувоздах сол боз ягон маротиба маглуб нашудааст. Ва аз тарафи дигар, собик мири Киев, чилу нухсола. Марде, ки метавонад рекорди Хопинсро шикаст диҳад, аммо фитнесаш хеле шубҳанок аст.
  Дарвоқеъ, бисёриҳо фикр мекарданд, ки пас аз чунин танаффуси тӯлонӣ рост ба Вейдер рафтан худкушӣ аст.
  Аммо Виталий Кличко мисли Рокки Балбоа аст. Қарор дод, ки бар зидди қавитарин муштзани вазн барояд. Денотай Уайдер муштзанест, ки тамоми рақибони худро бохт. Мутлақо ҳама, аз ҷумла Тайсон Фьюри!
  Пас чӣ мешавад, агар Виталий Кличко имкон дошта бошад?
  Аммо Виталий Кличко пайваста машқ мекард, шакли худро нигоҳ дошт, ба кор бо велосипед мерафт. Ва албатта, аз чихати чисмонй он кадар бад набуд. Ва гайр аз ин, манахи пулодй дошт.
  Хуб, Виталий Кличко ҷангро чӣ гуна қабул мекунад, ҳатто агар ӯ фаворит набошад ҳам.
  Олег Рыбаченко клипи пулемётро иваз кард. Ҷангҳои эҳтимолӣ бо боксчиён ҳаяҷоноваранд.
  Воқеан, чаро Виталий Кличко ба ринг бармегардад ва кӯшиш намекунад, ки рекорди Хопинсро шикаст диҳад?
  Ин як идеяи хеле қавӣ хоҳад буд.
  Писарбачаи терминатор навбат дода, боз чанд даэор фашистро торумор кард.
  Пас писар хандида забонашро нишон дода гуфт:
  - Ман як одами олӣ дорам!
  Маргарита ду лимуи ба хам баста бо пои урёнаш партофт ва чир-чир кард:
  -Шумо аз ҳама одам сардтаред!
  Олег, тирандозиро идома дода, далел овард ...
  Виталий Кличко дар синни чилу нӯҳ воқеан мехост рекорди Хопинсро шикаст. Вай хатто дар конференцияи матбуот ба хотир оварда гуфт: "Ман гуфтам, ки рекорди Форманро шикаста наметавонам, вале дар бораи Хопинс чизе нагуфтам! Пас, ман онро гирифта, рекорди ӯро мезанам!"
  Бо вуҷуди ин, агар як қисми назарраси ҷомеа каму беш бовар дошта бошанд, ки Хопинс дар синни чилу ҳаштсола метавонад унвони қаҳрамони ҷаҳонро ба даст орад, аммо ба Виталий Кличко дар чилу нӯҳ бовари камтар буд. Аз ҷумла аз сабаби он, ки рақибаш аллакай хеле қавӣ аст.
  Дар таърихи варзиши вазнин ҳеҷ гоҳ чунин муштбардор набуд. Дуруст аст, ки Вайдер дигар ҷавон нест, аммо тамоми сию панҷ сол чилу нӯҳ нест.
  Аммо Виталий Кличко, бешубҳа, хушбиниро аз даст намедиҳад. Сахт машқ кунед, шакл гиред. Ва ман хеле шодам, ки аз реҷаи курсии раиси Киев дур шудам.
  Воқеан, дар Украина, ки ин қадар мушкилиҳо вуҷуд доранд, шаҳрдор будан хушбахтии бузург нест.
  Аммо барои мубориза бо Уядер ба Виталий Кличко пули хеле хуб пешниҳод шудааст. Ҳамин тавр, дар ҳар сурат ман бо ҳамёнам гум накардаам. Номи Виталий Кличко машҳур аст.
  Забонҳои бад ҳатто мегуфтанд, ки Вайдер як маротиба мезанад ва худи Виталий Кличко хобида хоҳад буд. Ва он гоҳ ӯ пул мегирад ва хотираҳо ё фантастика менависад.
  Ё шояд дар филм.
  Зимнан, Владимир Кличко ҳам мехост бокс кунад. Факат Владимири маккор аз байни чемпиони доимии чахон харифи заифтареро интихоб кард. Аммо ба ҳар ҳол, ҳар чӣ гӯяд, ӯ қаҳрамон аст ва ин хуб аст!
  Аммо Денотай Вайдер, ҳар чизе ки гӯяд, ҳамоно беҳтарини беҳтарин аст!
  Аммо Виталий бо хашму газаб машк мекунад. Ӯ мисли ҷавонест, ки ба худ ҳадди аксарро медиҳад. Ва ӯ якчанд спаррингҳо гузаронида, шакли аъло ва устувории хуб нишон дод. Не, Виталий тайёр аст. Ва на танҳо ин тавр, ӯ вориди ринг мешавад.
  Ва дар ҳақиқат, вақте ки рӯзи қиёмат фаро расид, ва бузургтарин муштзан Вайдер, беҳтарин вазнбардор дар ин робита ва Виталий ҷамъ омаданд. Собиқ шаҳрдори Киев, ки ҳама аллакай аз карераи боксаш хориҷ шудаанд. Аммо акнун ду шахсияти афсонавӣ ба ҳам омаданд.
  Виталий, ки бори аввал дар соли 1999 чемпиони чахон шуда буд. Тасаввур кунед, ки аз ин ходиса чй кадар гузашт ва зиёда аз бист сол гузашт.
  Ва Уайдер аллакай унвони худро барои муддати хеле дароз нигоҳ доштааст. Ва инчунин ба шикастан наздик аст, рекорди Холмс барои нигоҳ доштани унвони тӯлонитарин пас аз тақсимшавӣ.
  Ва албатта, агар Вейдер аз касе метарсад, ин бобои Виталий нест. Дар асл, на ҳама метавонад Ҳокинс бошад. Ва рақибони Ҳокинс мисли Вейдер тавоно нестанд!
  Аммо Виталий хамчун довталаб ба ринг мебарояд. Ҷисми ӯ ҳоло ҳам олиҷаноб ва мушакӣ аст, гарчанде мӯяш аллакай хокистарранг аст. Бобо Виталий, чунон ки уро бо эхтиром ва ё бо тамасхур мегуянд. Аммо сабукии мушакҳо мисли мушакҳои ҷавон аст.
  Виталий гуфт, ки тайёр аст. Ва ҳатто ӯ нест, меъёрҳо каме боло рафтаанд.
  Вайдер инчунин лоғар, бурида ва дар устухонҳо бориктар аст, вазнаш камтар аст.
  Сарфи назар аз як муштзани пурқувват буданаш, вай баъзе мушкилоти муҳофизатӣ дорад ва на ҳамеша дар пои худ хуб аст. Аммо аллакай тачрибаи чанговар бисьёр аст. Аз руи шумораи задухурдхо вай аллакай ба Виталий расид. Ва то хол вай маглуб нашудааст.
  Аммо Виталий Кличко дар ду набарди худ танҳо бар асари захм ва буридан шикаст хӯрд. Ва шумо низ метавонед бигӯед, ки он латукӯб нашудааст.
  Аммо зиёда аз хашт соли танаффус ва кариб панчохсолагй. Агар Виталий чавон мебуд, албатта, имкон дошт. Аммо вай метавонад рекорди Хопинсро шикаст диҳад? Дэвид Ҳей, аллакай дар сию панҷсола, боксчии сифр шуд.
  Аммо гап бисёр асту танҳо ҳалқа нишон медиҳад. Оё Виталий Кличко рекорди Хопинсро шикаст медиҳад ё вайро, тавре ки Уайдер ваъда дода буд, бо замбур мебаранд.
  Дар ин ҷо ӯ дар ниқоби зоғ мебарояд. Баланд, хеле хушк, ҳатто лоғар мисли Кошей.
  Як ҷуфт муштзанҳо дар ринг барои ӯ мушкилоти ҷиддӣ эҷод карданд. Ин Острикси кубагӣ аст, ки аз рӯи холҳо пешсаф шуда, нокаутро мағлуб кард ва Тайсон Фьюри низ дар холҳои пешқадам ва тавонистаанд, ки муборизаро ба мусовӣ расонад. Ҳамин тавр, бузургтарин муштзан дар ҷаҳон метавонад шикаст хӯрад.
  Аммо эҳтимолиятҳо тақрибан аз даҳ як ба фоидаи Вайдер аст. Бо вуҷуди ин, синну соли Виталий ва танаффуси калон дар касбаш хеле бузург аст. Ҳатто бародараш Владимир маслиҳат дод, ки бо як ҷуфт деҳқонони миёнарав гарм шавад. Воқеан, дар Олмон Виталий Кличко метавонист дар дуэл бо муштзани миёнарав, сирф аз ҳисоби номи бузурги худ пули бештар ба даст орад.
  Охир, Виталийро дар тамоми чахон на танхо хамчун боксёр, балки хамчун сиёсатмадор ва раиси пойтахт ва кахрамони Майдон низ мешиносанд.
  Не, дар ҳар сурат, Виталий Кличко бояд фикр мекард, ки оё ин шитоб кардан меарзад ва ба муқобили чунин кӯҳ тела диҳад.
  Аммо интихоб карда шуд: Виталий Кличко роҳҳои осонро намеҷӯяд!
  Ҷанг дар Амрико аст. Гимнхои ШМА ва Украина навохта мешаванд. Рӯйхати хидматҳо эълон карда мешавад. Ва ниҳоят, сигнал барои ҷанг садо медиҳад.
  Бисёриҳо мехоҳанд тамошобин ва хунро бубинанд.
  Вайдер боэҳтиёт оғоз кард, гарчанде ки ӯ дуруст нест. Ва ногаҳон Виталий занг зад. Ҷаноби Кличко низ шитоб намекунад. Аммо шумо дарҳол мебинед, ки ӯ дар пойҳояш сабук, лоғар, мушакҳо ва мутавозин аст. Дар ҳар сурат, он чизе ки бисёриҳо интизор буданд: онҳо мегӯянд, ки он фавран шино мекунад, рӯй надод.
  Кличко дилпурона бо чаб кор мекард, аз мукаррарй каме баландтар нигох дошта, блокхо мегузошт.
  Ду даври аввал бомуваффақият гузашт. Ва он гоҳ Вайдер, тавре ки интизор мерафт, суръатро хеле баланд кард. Вай дар хучум ва хучум фаъолонатар шуд. Аммо Виталий сарашро гум накард. Зарбаро банд кард, бо чаби чап вохурд. Ва ногаҳон, ҳангоми ҳаштпои тез, ӯ дасти росташро ба бадан зад. Вайдер аз дард дучанд шуд.
  Виталий дуччатро гузаронд ва бори дуюм дар карераи худ чемпиони чахон ва бехтарин муштбардори тамоми давру замон ба фарш баромад.
  Виталий табассум кард... Ва тамошобинон аз завк наър заданд. Инро аз пирамард Виталий интизор набуд. Вой! Ва баъд аз ҳама ба назар мерасад, ки ба қарибӣ панҷоҳ сол! Ва то ҳол ҳаракат кунед ва бизанед! Бояд маълум бошад!
  Вайдер аз ҷо бархост, вале ақибнишинӣ кардан гирифт. Виталий охиста-охиста уро бо чанголи худ неш задан гирифт. Ва боз ду. Ва боз зад. Мушкаш ақиб меравад.
  Бо душворӣ, вале Wyder онро ба охири даври дод. Баъд, дар навбати дигар, Виталий ҳамчун рақами аввал кор кард. Аммо ҳеҷ чиз, ҳама чиз мувофиқи нақша рафт. Дар тӯли якчанд давр, Вайдер ақиб гашт ва нотавон менамуд. Аммо дар даври нухум боз таркид. Ва ба партофти муштҳо шурӯъ кард, пеш рафт. Ва боз аз дею пазмон шуд ва афтод. Нокаунти дуюм.
  Виталий табассум мекунад. Ба пеш меравад. Вайдер дар пои худ ноустувор аст. Вай боз даворо на-ёфт, дуччатро тай мекунад. Ва аз зарбаи навбатӣ меафтад.
  Вай бо душворӣ аз ҷой бармехезад ва довар муборизаро қатъ мекунад!
  Ғалаба! Виталий Кличко, ҳоло қаҳрамони ҷаҳон! Ва боз камарбанди ӯ! Дуруст аст, ки он ҳанӯз мутлақ нест, аммо аллакай савори асп аст!
  Рекорди Хопинсро шикаст дод ва албатта барои вазнбардорони Форман бори чорум чемпиони чахон шуд ва ба Холифилд баробар шуд.
  Вайдер, албатта, фарёд мезанад, ки мубориза хеле зуд қатъ шудааст ва бозии ҷавобиро талаб мекунад.
  Виталий мегӯяд, ки тасмим дар бораи идомаи кораш ё чанд задухӯрди дигар дертар қабул мешавад. Аммо ҳама ба ӯ мегӯянд, ки ӯ хеле хуб аст, ҳатто аз ҷавонӣ беҳтар аст ва бояд идома диҳад.
  Хусусан, зеро ҳеҷ коре нест. Дар Киев, як шаҳрдори дигар, пеш аз интихоботи Рада ва президент ҳанӯз дур аст, дар он ҷо чаро ҷанг накунед?
  Барои се задухӯрди навбатӣ ба Виталий то сад миллион доллар пешниҳод карда мешавад, бо иловаи фоизи дигари пахши барномаҳо.
  Албатта, jackpot калон аст ва собиқ шаҳрдори Киев чӣ фикр мекунад, мегӯяд.
  Дар хакикат вай нишон дод, ки хануз ба бисьёр чиз кодир аст. Пас, чаро истеъдодро дар хок гӯронем? Ва муҳимтар аз ҳама, ба ҳар ҳол дигар коре нест!
  Шояд кӯшиш кунед, ки ҳамаи камарҳоро якҷоя кунед? Ин хеле хуб мебуд!
  Виталий ин таклифро кабул карда, барои се чанги дигар шартнома бает.
  Ва рақиби навбатии ӯ... Хуб, албатта Тайсон Фьюри! То ҳол ҳеҷ гоҳ латукӯб накардаам, вазни вазнин. Дуруст аст, ки уро Уйдар ва як нафари хурдтараш чаппа карданд. Ва муҳимтар аз ҳама, ҷинояткори бародари хурдии худ. Хуб, бо ин чӣ гуна мубориза бурдан мумкин нест?
  Албатта, муборизаи нав, ҳаққи афсонавӣ ва тамошои олӣ.
  Олег Рыбаченко боз ба немисхо ва чанговарони хоричй тир холй мекунад. Умуман дар аскарони пиёда немис кариб нест. Онхо аз паси танкхои Е-50 ва Е-75 харакат мекунанд. Ва онҳо мекӯшанд, ки таваккал накунанд.
  Дар ин чо, дар ягон чо дуртар "Пантера-2" намоён аст. Ин танк бар хилофи вокеаи хакикй дар соли чилу сеюм пайдо шуд. Ва худи Пантера хеле калон набуд. Бале, ва "Пантера" -2, гарчанде истеҳсоли зиёд буд, аммо дар соли 1945, Олмон ба ҷанг бо СССР омодагӣ дида, заводҳоро аз танкҳои Е-50 ва Е-75 пур карданд.
  Сарфи назар аз ҳама амалии силоҳҳои худгард: E-10 ва E-25, Фюрер танкҳои вазнинтарро афзалтар донистанд. Гудериан бо душворӣ водор сохт, ки аз ҳама баландсуръати E-50-ро созад. Фюрер бошад, Е-75-ро бештар дуст медошт, ки он чандон му-ваффакиятнок набуд ва навад тонна вазн дошт.
  Аммо ҳоло як модификацияи E-75 M пайдо шуд, ки силуэти пасттар, сабуктар ва муҳаррики пурқувват дорад. Шояд он дар оянда маъмултарин гардад.
  Масалан, Олег Рыбаченко аз тактикаи маккорона истифода мебарад. Берет ва бо пои луч гранатаро ба суи кирми Е-50 мепартояд. Аз ин сабаб танк чарх мезанад ва бо хамкасби худ бархурд.
  Ва натича - ду мастодон оташ мезананд.
  Олег, чунон ки мебинем, хеле маккор аст.
  Холо вай хамин тавр рафтор мекунад ва немисхо талафоти калон дода истодаанд. Пойхои бача чолок. Хуб аст, ки мисли ӯ, пойлуч ва зебо.
  Аммо умуман фикрҳо дар бораи боксчиён ба сарам меоянд. Масалан, чаро Денис Лебедев ба карераи худ шуруъ накунад? Чил сол ин кадар дароз нест. Гузашта аз ин, рақибони асосӣ аз вазни вазнин рафтанд ва шумо метавонед кӯшиш кунед, ки камарҳоро якҷоя кунед.
  Ин аст он чизе, ки шумо дар ҳақиқат набояд кор кунед, аз ин рӯ бо ҳукуматдорон шаш нафар бошед. Беҳтар аст, ки худатон ба бокси шариф машғул шавед ё ба мухолифат равед.
  Ҳамин тавр Сергей Ковалев шаҳрдори Маскав шуд. Гарчанде ки ин танҳо як фантазия аст.
  Ва Денис Лебедев метавонист кори созандатареро анҷом диҳад. Гузашта аз ин, ҳанӯз барвақт аст, ки боксро мағлуб накунем. Варзишгари ҳақиқӣ бояд тамоми роҳро тай кунад.
  Владимир Кличко низ метавонад баргардад. Аммо баъзехо, мисли Александр Устинов, аллакай се маротиба пай дар пай задаанд, нафака намебароянд!
  Дар ҳақиқат, қаҳрамонҳо одамон нестанд, балки рост аз пӯлод мебошанд!
  Аммо биёед чунин вариантро тасаввур кунем, Путин дар ҳавопаймо суқут кард ва дар Русия интихоботи нави президентӣ баргузор мешавад.
  Ва мо имрӯз чӣ мебинем? Ба коммунистон номзадхои пуркувват надоранд. Грудинро шарманда карданд ва боварй ба у суст шуд. Зюганов хеле пир ва аз хама хаста шудааст ва харизма кам аст. Сурайкин дар интихоботи пештара ноком шуда буд. Дигар шахсиятҳои каме маълум. Жириновский низ хеле пир ва аз ҳама хаста шудааст. Дигарон дар ҳизби либерал-демократӣ кам маълуманд. Аз мухолифин боз киро тавсия кардан мумкин аст? Андрей Навалний қавӣ аст, аммо ба ӯ иҷоза намедиҳад, ки дар интихобот ширкат кунад. Ксения Собчак номзади ҷиддӣ нест. Демушкин дар зиндон буд ва он қадар машҳур набуд. У дар махбас буд ва Удалцов, харчанд шояд тавонист, коммунистон дастгирй карда, сухан мегуфтанд.
  Хулоса, дар мухолифин рақибони ҷиддӣ вуҷуд надоранд. Аз ин рӯ, Медведев, иҷрокунандаи вазифаи президент то ҳол фаворити асосӣ аст. Ва агар интрига вуҷуд дошта бошад: даври дуюм ё фавран дар аввал.
  Бо дарназардошти рейтинги пасти Медведев ва ба эҳтимоли зиёд шумораи зиёди номзадҳо ба мақоми президентӣ, даври дуввум комилан имконпазир аст.
  Бо ин ҳол, Медведев дар даври аввал бартарии хеле калон хоҳад дошт, на рақиби хеле зебо дар даври дуввум.
  Гарчанде ки Зеленскийи ӯ метавонад дар лаҳзаи охирин пайдо шавад ва ҳама кортҳоро омехта кунад!
  Олег Рыбаченко боз граната партофта, танкхои фашистонро тела дод. Гурриш ва тирпарронии зиёд.
  Ва замин гох-гох ба хаво мебарояд ва рост дар хаво месузад. Ва чаппа кардан, гудохтан, пораҳо.
  Олег мегӯяд:
  - Шаъну шараф ба империяи мо!
  Маргарита, ки туҳфаи қотилро бо пои луч партофт, хиҷир зад:
  - Шаъну шарафи бузург ба кахрамонон!
  Ва боз духтарак бо пошнаи урёнаш лиму мепартояд.
  Фашистхо мерезанд, ох, мерезанд.
  Ҳеҷ роҳе нест, ҳатто бо бомбаи вакуумӣ, шумо наметавонед бозистед ва ғолиб шавед! Чунин ҷанговарони олӣ дар ин ҷо, танҳо даҳшат!
  Олег наъра мезанад:
  - Галабаи мо дар чанги мукаддас!
  Маргарет тасдиқ кард:
  - Бо кафолати сад фоиз!
  Ва боз духтарак бо пои луч граната партофт.
  Не, ин кӯдакон бешубҳа ин тавр таслим намешаванд.
  Олег Рыбаченко наъра зад:
  - Барои тартиботи нави советй!
  Маргарита фаъолона тир зад ва тасдиқ кард:
  - Банзай!
  Дар ҳамин ҳол, Олег кӯшиш кард, ки минбаъд эҷод кунад. Хуб, ин ҷо Виталий ихтиёрӣ зидди Тайсон Фьюри дифоъ мекунад. Дар ҳамин ҳол, Владимир бо Руис муборизаи ҷолиб дорад.
  Дар асл, Руиз дар се версия чемпиони ҷаҳон буд. Дар он чо чаро Владимир барои пули зиёд бо у чанг карда наметавонад? Ҳама рақиби қулайтар - хеле кӯтоҳтар ва фарбеҳ. Владимир метавонад ӯро бо зарбаҳои тӯлонӣ парронад.
  Афсӯс, ки Кличкои хурдӣ дар ҳоле, ки қаҳрамони ҷаҳон буд, бо ӯ набард. Ва шумо бояд ҳаракат мекардед.
  Ва чӣ тавр шумо дар ин бора фикр накардед, Владимир?
  Ва чемпиони чахон дар се версия акнун Усик аст. Бо вуҷуди ин, зуд ба тахт расид.
  Ва муборизаи муттаҳидшавӣ бо Виталий имконпазир аст. Аммо инҳо танҳо тахминҳо ҳастанд.
  Виталӣ бояд Тайсон Фьюриро мағлуб кунад ва вохӯрии реванш бо Вайдер таваҷҷӯҳ дорад. Ва бисьёр дигар муборизони шавковар хастанд. Ҳамон Энтони Ҷошуа. Бо ӯ мубориза бурдан ҳам бениҳоят ҷолиб мебуд. Ва интиқоми бародарамро низ гиред.
  Виталий бо маглуб кардани Вайдер сенсация ба вучуд овард. Ва ин метавонад муваффақиятро инкишоф диҳад.
  Чаро аввалин муштзан дар ҷаҳон нашавед, ки пас аз панҷоҳ сол дар мубориза барои қаҳрамонӣ ғолиб омад? Ин пештар ҳеҷ гоҳ карда нашудааст!
  Эй Виталий! Муҳим нест, ки шумо чӣ гуна шаҳрдори Киев будед, аммо ҳоло шумо аллакай ҳамчун қаҳрамони бузурги ҷаҳон эътироф шудаед!
  Аммо дар ин ҷо аввалин, ихтиёран дифоъ аз унвон аст. Бар зидди Виталий, як рақиби бузургтар ва дарозтар силоҳ. На он қадар муштзани пурқувват ба мисли Вайдер, балки техникӣ ва моҳир, бо дастҳои дароз. Ва инчунин ҳанӯз шикаста нашудааст, гарчанде ки он партофта шуда буд.
  Муҳимтар аз ҳама, ӯ Владимир Кличкои ҳанӯз хеле ҷавонро мағлуб кард, ки бешубҳа Тайсон Фьюриро рақиби пурқувват месозад.
  Имкониятҳо тақрибан ба панҷоҳу панҷоҳ расид. Албатта, ғалабаи нокаут бар Вайдер таъсирбахш буд. Аммо ҳоло ин на ба муқобили ӯ, балки як муборизи бомаҳорат хоҳад буд, ки то ҳол ҳеҷ кас натавонистааст ба ӯ хабар диҳад. Ва муҳимтар аз ҳама, ғолиби худи Владимир дар субҳи қувваташ.
  Оё Виталий дар синни панчохсолагй аз ухдаи чунин техника баромада метавонад. Ин дуэли ақл аст. Он Вайдер Виталиро ба таври возеҳ нодида гирифт ва кӯшиш кард, ки онро бетарафона қабул кунад. Ва дар ин ҷо дигар ин тавр кор намекунад.
  Дар ин ҷо ҳарду боксчиён омодагӣ мебинанд. Виталий, чун харвакта, чиддию чиддист. Вай дилпур ва ором аст.
  Тайсон Фьюри ҳам тайёргарлик кѓрмоқда. Вай аз Виталий баланд, дастони дарозтар дорад ва кушиш мекунад, ки онро истифода барад.
  Аммо ҳоло мубориза дар Бритониё баргузор мешавад ва пахши пулакӣ.
  Тайсон Фьюри ҳоло дар ҷои аввал баромад. Вай эътимоди зоҳириро нишон медиҳад. Бемӯй, заҳматталаб ва на он қадар варзишгар. Агар мӯйи Виталий Кличко ранг карда шавад, пас шумо намефаҳмед, ки кадоме аз онҳо калонтар аст, гарчанде ки фарқият дар синни ҳабдаҳсолагӣ аст. Ин ҳанӯз рекорди муборизаҳои қаҳрамонӣ нест, аммо аллакай ба рекорд наздик шуда истодааст.
  Хуб, шояд Виталӣ низ бо касе аз Тайсон Фьюри хурдтар мубориза барад.
  Дар ин ҷо Виталий ба мусиқии пурқувват мебарояд. Онхо ба хамдигар нигох мекунанд.
  Тайсон қад кашидааст ва баландтар ба назар намерасад. Дар китфи Виталий, шояд, ва васеътар. Ва аз ҳама муҳимаш ин аст, ки пайкараш хеле зеботар аст ва мушакҳояш кандакорӣ шудаанд.
  Хуб, гимнҳо чӣ гуна садо медиҳанд? Аввал бритониёӣ ва баъд украинӣ.
  Баъд мубодилаи назар.
  Ва акнун садои шох, даври якум.
  Виталий зарбаи сабук мепартояд, нагз харакат мекунад. Тайсон кӯшиш мекунад, ки тарк кунад. Аммо Виталий хеле чусту чолок аст ва зарбахои у бо траекторияи ноором харакат карда, ба сари Тайсон Фьюри мерасад.
  Ҳама чиз тавре пешгӯӣ шудааст, ки коршиносон пешгӯӣ кардаанд. Виталий суръати аъло дорад.
  Ва ҳама чиз муваффақ мешавад.
  Вай дар даври якум голиб меояд... Баъд як дакикаи истирохат ва даври дуйум. Боз, Фьюри тактикаро тағир намедиҳад. Вай аз афташ умедвор аст, ки Виталий хаста мешавад.
  . БОБИ Љ 4
  Ва боз Кличко бартарии андаке дорад. Бародарон дар ринг бартарӣ доранд.
  Владимир як ҳафта пеш Руизи хурдиро бо нокаути техникӣ ба даст овард.
  Хуб, мубориза идома дорад.
  Даври сеюм боз бо диктати Виталий мегузарад. Аммо дар даври чорум Тайсон Фьюри ногаҳон таркиш мекунад. Шитоб ба пеш ... Ва зад як deuce. Ва ба нокаун меафтад.
  Ӯ чӣ мехост? Виталий дар ҳолати ҳушёр аст.
  Тайсон ин раундро то охир ҳимоя кард. Баъд муборизаи яктарафа бо бартарии Виталий боз cap шуд. Гузашта аз ин, қаҳрамони ҷаҳон Кличко Ср ошкоро шитоб намекард.
  Ва акнун, пас аз ҳашт раунд, Тайсон Фьюри ногаҳон даст кашид. Ва пирӯзӣ ба далели саркашӣ аз идомаи мубориза бо нокаути техникӣ эълом шудааст.
  Ҳамин тариқ, Виталий Кличко рекорди нав гузошт: аввалин мубориз дар таърихи бокс, ки дар синни панҷоҳсолагӣ унвони ҷаҳониро ҳимоя кард. Ва боз як дастоварди Хопинсро мағлуб мекунад.
  Чӣ ҳоло вай воқеан Виталий супермен шудааст. Ва интиқоми бародарашро гирифт.
  Аммо муборизаи навбатӣ як вохӯрии ҷавобӣ бо Вайдер аст. Онҳо ҳаққи хеле баланд ваъда медиҳанд. Ки шумо метавонед бо ӯ дуэл кунед ва сипас назди Еҳушаъ равед.
  Ва он гоҳ шумо метавонед аллакай дар бораи муборизаи муттаҳидшавӣ бо Усик фикр кунед. Умуман, Виталий Кличко, аслан мехост, қаҳрамони мутлақи ҷаҳон шавад. Ва ин хоҳиш хеле қавӣ аст.
  Олег Рыбаченко аз фикрхои у табассум мекунад. Бале, ин имконпазир аст. Писарак як катор фашистонро даравида, мегуяд:
  - Мардум туро ёд мекунанд Кличко! Мардум туро қадр мекунанд Кличко! Мардум туро мехоҳанд Кличко! Ба зудӣ баргардед Кличко!
  Писарбачаи нобиға аз суруди форамаш хандид ва боз чӣ гуна аз ҳама гранатаҳои марговарро партоб кард. Ва се танки фашистон ба хам бархурд.
  Фашистхо сарфи назар аз мукобилати кахрамононаи кушунхои советй коридореро, ки Москваро бо дигар районхои СССР мепайвандад, гирифта ва буранд.
  Ҳамин тариқ, пойтахти Русия дар муҳосираи пурра қарор дорад. Хамин тавр, ки Ленинград баста мешавад.
  Сталинград холо хам мукобилат мекунад. Немисхо ба шахрхои Грозный ва Орчоникндзеи Кавказ хам зада даромада истодаанд. Вазъият вазнин аст. Хусусан вакте ки Москва комилан ихота карда шуд.
  Он дорои аскарони зиёд ва садҳо ҳазор солдат дар милитсия мебошад. Аммо дар ҷангҳо снарядҳо ва патронҳо хеле зуд истеъмол мешаванд. Мумкин аст, ки лавозимоти ҷангӣ тамом шавад. Ва он гоҳ пойтахт фурӯ хоҳад рафт. Ва захираи озуқаворӣ он қадар зиёд нест. Ин ҳам ба зудӣ тамом мешавад.
  Ва бе Москва ин чанги дигар мешавад. Ва Сталин инро мефахмад.
  Холо у дар Куйбышев аст. Аммо баъд аз он ки фашистон ба Волга зада даромаданд, он вакт аз хатти фронт дур набуд.
  Ва плюс самурайҳо низ пахш карда мешаванд. Ва бомбаборон мекунанд ва бо аскарони бешумори пиёда ба боло мебароянд. Шояд қувваи кофӣ нест.
  Сталин инро мефахмад ва кушиш мекунад, ки дар паси парда бо Япония дар бораи сулхи алохида гуфтушунид кунад. Мисли он, ки онҳо ҳатто омодаанд, ки аз Шарқи Дур даст кашанд ва ҷуброни тиллоро пардохт кунанд.
  Аммо Хирохито гуфт: ба мо тамоми Сибирь, то Урал лозим аст. Афсус, ки ин кадар хосил гирифтан мумкин нест.
  Владивосток аллакай кариб дар ихота шудааст. Ва дар маҷмӯъ, ҳама чиз хеле гунг аст ...
  Аммо баъзе духтарони кахрамон чанг карда, ба фашистон ва милитаристони Япония таслим намешаванд.
  Мошини зиреҳпӯши зиндон, ки дар он Ведмакова сурудхонӣ мерафт, аз кор монд, садои чирҷиши дари кушода шунида шуд. Ду японй, ки яке калону фарбех, дигаре хурду борик, аз нуре, ки Анастасияро лахзае кур карда буд, ба канор афтоданд. Баъд духтарак бе ягон дудилагӣ якеро бо як ҷунбиш ба сӯи маъбад, дигареро бо мушти занҷир дар ҷоғ печонд. Чанговарони шухратманди Сарзамини тулуи офтоб хандаоварона ба нокаут афтоданд.
  Ведмакова хатто месуруд:
  - Ман одамро даври дувоздахум мегуям! Баъд аз ҳама, ман як зани олӣ ва пур аз Атас ҳастам ва ман душманро ба нокаути амиқ мефиристам ва дар ҷанг синфи бемаҳдудро нишон медиҳам!
  Духтар пулемёти япониро, ки аз "Шмейстер" нусхабардорй карда шуда буд, гирифт ва пардаро пахш карда, ба суи кабина шитофт. Боз се нафар японӣ ба он ҷо ҷаҳида, Ведмакова ба сӯи онҳо зарба зада, ба сари онҳо нигаронида, табассуми ваҳшиёна зад.
  - Динбони клубхо чй гирифтанд!
  БТР-ро бонуи чанговари урён дастгир кард. Witcher аккос зад:
  Дар болои Русияи бадбахт нишастед,
  Аъҷубаҳои дӯзахӣ торикиро меҷӯянд!
  Истилогар теша борон аст,
  Саратонро тез кунед ва буред!
  Коммунист дар чанг дар дузах пиёда нест,
  Мо на ҳамеша дар болои юғ қадам мезанем!
  Рейхи сеюмро ба оташдонҳо табдил диҳед,
  Хуб, ростқавлӣ некиро нишон медиҳад!
  Сарфи назар аз он ки вай нафрат дошт, Ведмакова либоси низомии япониро, ки аз мурдагон гирифта шудааст, ба бар кард. Чи кадар нофорам буд, ин аскарон муддати дароз нашуста буданд ва бад буи. Духтар-пилот дод зад:
  - Ба ин дарача оскотинитсия кардан лозим! Осиё, аммо!
  Брон-транспортёр бошад хам, ба осонй аз кор баромада, ба самти шимол баромад. Мошин ду пулемети 12 миллиметра дошт, то ки баъзан хучуми пиёдагардхоро зада пеш кардан мумкин буд. Чизи дигар ин аст, ки зиреҳи 20 миллиметрӣ ба калибри 37 миллиметрии "тупҳои" японӣ тоб оварда натавонист. Ведмакова чунин фикр мекард: ба сари хокимият омадани коммунистон Россияро чй тавр тагьир дод. Агар дар замони подшохй армиям Япония аз чихати техникй аз русхо хеле бартарй дошта бошад, хозир, баръакс, акиб монда истодааст. Ҳарчанд наметавон гуфт, ки илм дар кишвари рӯ ба рӯ нест. Таълими хатмии миёна дар охири асри XIX чорй карда шуд. Дуруст аст, ки сифати таълим дар Ҷопон чандон баланд набуд. Онро аз мактаби пруссия, ки то хадди ифротӣ буд, нусхабардорӣ карда, каме соддатар карданд, то як муаллим ҳарчи бештар талабагонро гузарад, зеро одамони босавод намерасиданд. Умуман, японхо ба аврупоихо, масалан, ба англисхо дар намуди либоси хаки, ба немисхо дар ташкил ва низомномаи харби, ба амрикоихо дар либос ва намуди флоти харби, низоми муассисахои молияви таклид мекарданд. Дуруст аст, ки онҳо низ худро доштанд, масалан, рамзи Бушидо, маводи таркандаҳои машҳури Шимоса (ҳарчанд он беҳтар аз аврупоӣ буд). То нимаи асри XIX Япония як кишвари кафомондаи асримиёнагӣ буд, ки ҳатто роҳи оҳан надошт, вале бо тӯпҳои тӯпдор мусаллах буд. Он ҳатто аз Туркия ё Эрон ва ҳатто бештар аз Русияи подшоҳӣ архаиктар буд. Аҷиб аст, аммо маҳз Амрико буд, ки ба кишвари Офтоби тулӯъшуда кӯмак кард, то ба мардум бирасад ва онҳоро водор кард, ки ба ҷаҳони мутамаддин ҳамроҳ шаванд. Крейсери хозиразамони паровози дорой снарядхои тарканда ба Японияи акибмонда таассуроти калон бахшид. Хусусан вакте ки вай якчанд киштии бодбондорро гарк карда, тамоман бе-чора будани тупхоро бо тирхои туп нишон медод.
  Шояд амрикоиҳо на як бору ду бор пушаймон шаванд, ки онҳо Ҷопонро маҷбур кардаанд, ки ба ҷаҳон кушода шавад. ки онҳо дар Осиё рақиберо ба вуҷуд оварданд, аммо баъд бовар кардан душвор буд, ки пас аз чанд даҳсола Сарзамини Офтоб ба роҳе меравад, ки Ғарб садсолаҳо пеш гирифта буд.
  Ведмакова дар кад-кади роди мошингард савор шуда, мошиндои боркаш бо арматура, ин-чунин воситадои надлиётро ба пеш гуэошта, мулохиза ронданд. Њатто дар замони Александри II, дурусттараш дар замони Николайи 1 ®укумати подшо®ї на«ша®ои ба Русия ®амро® шудани Чинро ба амал овард. Аммо Николай самти туркро ҳамчун объекти васеъ интихоб кард. Дар асл, он қулайтар буд. Аммо Англия ва Фаронса, ки ба Русия нафрат дорад, зери нуфузи худ ба ҳимояти усмонӣ баромаданд. Аввалин бор дар давоми чорьяки хазорсола (аз соли 1612) Русия чанги васеъмиқёсро аз даст дод (ҷангҳои инфиродӣ, албатта, ба ҳисоб намераванд, шумо дар назар доред, ки дар тӯли чоряки ҳазорсола Русия ҷангҳоро аз даст надод. дар маҷмӯъ, дар омади гап, он дар зери Николас аввалин буд, ки он аз ҷиҳати андоза ба ҳадди аксар расид). Якчанд сабабҳо буданд, аз ҳама муҳимаш бартарии давлатҳои ғарбӣ дар таҷҳизоти технологии қӯшунҳо. Пас аз он ки Николай аввалин худкушӣ кард, тахтро Александри II гирифт: шояд подшоҳи аз ҳама босавод ва донишманд дар тамоми таърихи Русия. Вай ислохоти калонро ба амал овард, кайд кард крепостной, дар тахти у суръати тез тараккй кардани саноат, сохтмони роххои охан ва станцияхои электрик! Аммо дар баробари ин аз хисоби дехконон бархам додани крепостной ба амал омад, харобахо бисьёр буданд, бетартибихо, махсусан дар Польша ошубхои оммавй ба амал омаданд. Искандар тавонист Русияро пеш барад, аммо мушкилоти бунёдиро ҳал накард ва ҳатто Аляскаро ба як тин ба Амрико фурӯхт ва ҷазираҳои Ҳавайиро ройгон дод. Дуруст аст, ки ӯ тавонист Туркияро мағлуб кунад, аммо империяи Усмонӣ то ин вақт хеле заиф буд ва аз шӯришҳо ба ларза афтод. Бале, талафоти Русия дар ин ҷанг ба таври номутаносиб бузург буд, ки бо вуҷуди ислоҳот артиши Русия ҳанӯз аз комилият дур нест. Аммо, ҳатто дар замони Суворов ҳама чиз он қадар равшан набуд, чунон ки дар китобҳо навишта шудааст. Ғалабаҳо бо арзиши назаррас дода шуданд ва Екатерина дуюм, масалан, дар давоми ҷанги дуюми Русия ва Туркия, худро танҳо бо ба даст овардани ҳудуди нисбатан хоксор маҳдуд карда, ҳатто даъвоҳо ба Молдоваро рад кард. Ҳарчанд дар ин сарзаминҳо славянҳои православӣ зиндагӣ мекарданд ва дар як вақт бахше аз Руси Киев буданд. Умуман, пас аз озод шудани Русия аз асорати муғул-тоторҳо курси баргардонидани тамоми сарзаминҳои аслии славянӣ гузаронида шуд. Ин якчанд аср лозим шуд, масалан, Галисия танҳо дар соли 1939, пас аз озод шудан аз юғи Полша баргардонида шуд. Ва шахри Пржемысль бо заминхои хамсоя дар ихтиёри венгерхо ва словакхо монд.
  Ведмакова ба роди автомобильгард нигарист: дар ин чо машинадои гуногун чандон зиёд набуданд, дар ин чо аскарони пиёдагарди Япония марш мекарданд. Аҳолии Ҷопон тақрибан сад миллион аст, ҳатто аз Олмон бештар аст, таълими пеш аз даъват нисфи дарсҳои мактабро мегирад. Чанг бо СССР бар хилофи мубориза бо ШМА, барои онхо неъмати худоест. Шумо метавонед мӯҳр, бештар ва бештар шӯъбаҳои нав.
  Васвасаи бузурге вуҷуд дорад, ки ду автомати оташфишони худро тарк кунед, зеро ин метавонад тавассути идоракунии онҳо бо гардонандаи гидравликӣ аз кабина анҷом дода шавад. Аммо ҳақиқат ин аст, ки он гоҳ худи вай имкони аз ин ҷо берун рафтан кам хоҳад дошт. Не, боз хам ба фронт наздиктар ё шабона кор кардан бехтар аст. Бале, гуё бегох шуда бошад... Он гох ба гургхо сер мешаванду гусфандон сихат мешаванд. Аммо не, вай гусфанд нест.
  Пас дар бораи Ҷопон чӣ гуфтан мумкин аст? Чанги якуми солхои 1904-1905 барбод рафт ва Россия танхо дар асир бештар аз дусаду панчох хазор солдату офицерашро талаф дод. Гарчанде ки армияи подшохй аз чихати шумора бартарй дошт. Ҷопон бошад, камтар аз ду ҳазор асирашро талаф дод, ҳатто барои ҳар як сарбози зардрӯй ва ҳазор афсари асиршуда сад рубли тилло мукофотпулӣ муқаррар карда шуд. Ин саҳифаи таърих барои Русия хеле ногувор аст. Он чизе, ки дар дохили кишвар аз ҳама дилгиркунанда аст, бисёриҳо ба ҷопиҳо пирӯзӣ таманно мекарданд. Масалан, сту-дентони университети Москва ба микадо ба муноси-бати афтидани Порт-Артур табрикнома фиристоданд. Ва чӣ қадар ғорат шудааст: шумо номбар карда наметавонед!
  Ведмакова суръ-ати газро суст кард, то ки ба дигар колоннам марш дучор нашавад. Духтар лаънат кард:
  - Хайр, онҳо мисли малах ҳастанд! Махлуқҳои маккор!
  Гӯш аллакай гурриши тупро фарк мекард, хати фронт наздик мешуд. Лётчик гуррос зад ва баъд суруд гуфт:
  Ҷанговари рус аз дард нола намекунад,
  Ҷанговари рус японҳоро нест мекунад!
  Ва мо андӯҳи тамом дорем,
  Тамоми сипари хамида ларзид!
  Духтар боз хомуш шуд. Дар он чанг ШМА ва Англия ба Япония бо пул ва ярок ёрй расонданд, вале дар гарб фронт вучуд надошт. Воқеан, кишвари Офтоб интизор буд, ки Олмон аз фурсат истифода бурда, ба Русия ҳамла мекунад. Дар асл, ин воқеӣ буд ва барои Олмон фоидаовар буд. Австрия-Венгрияи муттаҳид, ки бо манфиатҳои Балкан бархӯрд мекард, низ метавонад ба Русия муқобилат кунад. Туркия, ки таърихан аз Русия хафа шуда буд ва ҳатто таҳти назорати молиявии Олмон қарор дошт, метавонад ба ҷанг ворид шавад. Дохил шудани Итолиё ба ҷанг, ки бахше аз Иттиҳоди сегона буд ва метавонад ба сарзаминҳои сарватманди Украина даъво кунад, истисно нест. Ба хар хол Россиян подшохй бад мебуд. Ҳатто агар вай дар иттифоқ бо Антанта мағлуб шавад, он гоҳ ҷанг дар ду фронт бо фалокат анҷом меёфт. Имконияти ба ҷанг ҳамроҳ шудани Фаронса кам аст, зеро он вақт Бритониё бар зидди Русия буд. Умуман, албатта, ин хатои калони кайзерист, ки чунин фурсатро аз даст дод. Мумкин аст, ки хатто баъд аз cap шудани чанги якуми чахон хам хатои асосии стратеги хучуми Фриц ба мукобили Бельгия ва Франция буд. Шояд агар онхо бо тамоми кувва ба хучуми Россия шуруъ мекарданд, вазъияти Польша дар соли 1939 такрор мешуд. Хушбахтона, немисҳо аз ҳад зиёд эътимод доштанд ва ҷангро дар ду фронт интихоб карданд.
  Дар Witcher, бар хилофи бисёре аз ҳамватанон, бахти буд: вай муяссар шуд, ки Mine Kaif хонда, ҳатто дар асл. Албатта, Гитлер дуруст гуфта буд, ки бояд ё бо Англия бар зидди Россия якчоя бошад, ё бо Россия ба мукобили Англия. Ва комилан мантиқӣ, Фюрери оянда онҳоеро танқид кард, ки ҷасади Бисмаркро ба рӯшноӣ кашиданӣ буданд.
  Гитлер дар хакикат хар гуна имкони-яти иттифокро бо Россия рад мекард, хусусан вакте ки большевикон дар он ба сари хокимият омаданд ва чунин мешумориданд, ки заминхои рус бояд ба мустамликахои немисхо табдил ёбанд.
  Ин чунин маъно дорад, ки вай бечунучаро душмани Россия буд ва хар як шартнома барои Фюрер як когаз буд. Зиёда аз ин, Сталин ахмак аст, ки вай чунин зарбаи сахтро ба манахи кушод аз даст додааст, гарчанде ки ба вай лозим омад, ки зарбаро дафъ кунад ва кушунхоро ба холати тайёрй дихад. Ё беҳтараш, онро дар худ гузоред! Армияи немис низ ба такони хучуми армияи советй тайёр набуд. Барои онхо хеле душвор мебуд, мо метавонистем кушунхои немисхоро дар дегхо ихота ва нобуд кунем. Ва ин чӣ ҷанг аст! Хамин тавр, ташаббус ба дасти Вермахт гузашт. Ва фронт аз гарб ба шарк мерехт. Маълум нест, ки Сталин ба чӣ умед мебандад? Ва Берия писари харом аст. Вай мӯйсафеди ӯро хуб мешиносад. Хайр, чаро Сталинро огох накард. Чаро водор накарданд, ки чора бинанд? Ин чӣ гуна рӯй дод? Охир, Комиссари Халк одами маккор аст ва ба касе бовар намекард! Дар ниҳоят, дар ҳақиқат маълумоти ҷиддии иктишофӣ вуҷуд дошт, аскарони Рейхи сеюм ба сарҳад кашида мешуданд ва ҳар бибии дуюм ҷангро пешгӯӣ мекард. Умуман, эҳсосе вуҷуд дошт, ки чизи оштинопазир, даҳшатнок меояд!
  Ва танхо Сталин ва хамсафарони у сатилхоро мезананд, ки гуё дидаю дониста миллионхо одамонро аз даст додан ва куштан мехостанд. Ва умуман грузии муйлабдор он кадар нобига нест... У семинарияро тамом карда натавонист ва чунон ки Берия ба у икрор шуд, тез-тез менӯшад. Ва ҳангоме ки ҷанг оғоз шуд, он дар маҷмӯъ садо дод ... Ва ҳоло тамоми ҷаҳон ба муқобили Русия муқовимат мекунад! Ва дар ин чо, албатта, сиёсати ноустуворонаи Сталин айбдор аст. Аз ҷумла, бо вуҷуди он ки фронт аз нарасидани мавод нафас мекашид, ҳазорон қаторҳо барои ба Қазоқистон депорт кардани чеченҳо бозхонд шуданд. Ва ин дар давраи чанг, вакте ки хар вагон ба хисоб меравад! Аз ин сабаб, дар омади гап, Майнштейн сарфи назар аз бартарии назарраси ададии артиши шӯравӣ тавонист як ҳамлаи ҷавобиро барои шикаст додани аскарони сурх анҷом диҳад. Аз сабаби нарасидани эшелонхо куввахои мус-тахкамро дар вакташ сафарбар накарданд, таъминоти кушунхои советй вайрон шуд ва дар натича хучум бархам хурд. Ва агар кушунхои мо хозир дар Киев ва шояд дар Румыния мебуданд, Англия ва ШМА ба СССР хиёнат кардан чуръат намекарданд!
  Гайр аз ин, кй кариб Гитлерро кушта буд? Хамин тавр рейхи сеюмро ба тачовузи нав тела додан?! Эҳтимол, ин амалиёте буд, ки Берия сарварӣ мекард... Охир, дар як вақт ӯ фаҳмид, ки Троцкийро чӣ тавр ба охир расонад. Аммо, пас, ин ба зарурати пешгирӣ кардани ҷудоӣ дар Байналмилалӣ вобаста буд. Акнун ин боиси баръакс шуд, душманони Русия муттаҳид шуданд. Ва душманони таърихӣ! Вай Ведмаков, бояд гуфт, ки Черчилл 24 июнь нутки пурха-нузкоронае карда, дар бораи тарафдории СССР эълон кард, хеле дар хайрат монд. Аҷиб аст, ки гӯсфанд барои иттифоқ бо гург омадааст, агар, албатта, шери Бритониёро бо гӯсфанд муқоиса кардан мумкин аст. Аммо Сталин як гурги маъмулист! Акнун хама чиз ба холати муътадил баргашт, капиталистхо - демократхо ва капиталистхо - фашистон якчоя! Аммо коммунистон якдил ва поквичдонанд, бе муросо бо вичдон! Шояд Сталин хаминро мехост? Ба хар хол куввахои душманон зиёд шуданд ва дар шарк Япония дахон нишон дод. Аммо, дар маҷмӯъ, рафти роҳбарияти кишварҳои Офтоб мантиқист: бояд гулӯи низомиёнро бо гузаштҳои азими ҳудудии норозӣ ва таслими воқеӣ баста, онҳо ҷангҳо ва заминҳои навро ваъда доданд. Агар Штатдои Муттадида 24 июль ба мукобили Япония санк-ция чорй намекарданд, дурусттараш ба мукобили Япония блокада наме-карданд, он год шояд самурайхо хатто дар мохи август ба зимистон мунтазир нашуда, ба СССР зарба мезаданд! Японхо халки далеранд ва онхоро ёди Халхин Гол, ки дар он чо, дар омади гап, кушунхои дуюмдарача, аз он чумла бо лухтакхои хукумати империалистии Манчжурия мечангиданд!
  Ва ин метавонад суқути Маскавро зери хатар гузорад... Ҳарчанд, эҳтимол, Сталин бартарӣ медод, ки тамоми Сибирро ба таслими Маскав диҳад. Ман танҳо дар он ҷо сарпӯшро мемондам ва умедворам, ки зимистони сахти тайга ба японҳо имкон намедиҳад, ки дуртар пеш раванд ва бо немисҳо дар Урал ё Поволжье пайваст шаванд.
  Ва он гох, албатта, проблемахо пеш меомаданд... Гитлер дар назди Москва барбод рафт ва ба мукобили ШМА чанг эълон карда, Японияро ухдадор на-муд, ки ба мукобили СССР чавобгарй кунад. Гитлер аз рӯи мантиқ, бо антисемитизми ҳайвониаш, ки бар зидди худ элитаи асосии молиявӣ ва ҳатто Ватиканро гузошт, фарқ намекард. Дуруст аст, ки ин обрую эътибори уро дар байни арабхо зиёд кард, вале онхо ба корпуси Роммел ёрии калон намерасонданд.
  Мошини зиреҳпӯш то сарҳади собиқ Шӯравӣ рафт. Аллакай баъзе харобиҳо вуҷуд доранд. Дар ин ҷо пости сарҳадӣ то ҳол дар канор мондааст.
  Ва аскарони пиёдагарди Ҷопон, инчунин якчанд танкетҳои сабук бо тупҳои автоматии 20 мм ва ҳар кадоме ду пулемёт. Ба мукобили аскарони пиёдагарди Хитой ин яроки хуб буда метавонад, аммо бар зидди Т-34... Дуруст аст, ки ин гуна танкхо дар Шарки Дур каманд, куввахои асосй дар гарб махкам карда шудаанд. Ба гайр аз ин, боз якчанд мошини зирехпуш ва миномётхо ба назар мерасанд, ки бо мошинхои болояш кушода кашонда мешаванд. Ман бояд бигӯям, ки миномётҳои хуб, сарфи назар аз калибри хурд ...
  Ведмакова дудила шуд: чй бояд кард? Ҷопониҳо зиёданд ва аз афташ ба шумо лозим меояд, ки ба роҳи деҳот баргардед. Ё шояд то ҳол барои тангчашм навбат диҳед?
  Аллакай торик мешавад, осмонро абрхо фаро гирифтаанд, борон меборад. Албатта, шумо метавонед як имкониятро ба даст оред, хусусан аз он сабаб, ки Ҷопон чӣ гуна серодам, аскарони пиёда, дар сафҳои зич ҷамъ омадаанд. Бале, як полки онҳо, аскарони зардрӯй, хеле бад аст ва куштани онҳо афсӯс нест.
  Ведмакова худашро гузашта, гур-гур кард:
  - Худо накунад, ки бештар самурайҳо гузоранд!
  Ду автомати калибри калон - 12 миллиметрй ба суи махлукхои танг-чашм зада галтонданд. Қатли ом оғоз ёфт. Духтар ҳатто суруд хондааст:
  Мо ба мукобили душман то охир мубориза мебарем
  Корнамоии аскарон - шумораро хисоб накунед!
  Русҳо ҳамеша тавони ҷанг буданд,
  Вақте ки мушкилот меояд, таслим нашавед!
  12 - миллиметр як картриджи калон ва тез аст, он аз бадан ва баъзан якчанд японӣ дар як вақт сӯрох мекунад. Ведмакова ярокро бо ёрии гидравлики, ки японхо аз авиация карз гирифта буданд, идора мекард. Дар сонияхои аввал чанговарони Империяи тулӯъи офтоб ҳатто нафаҳмиданд, ки чӣ рӯй дода истодааст ва ҳамла аз куҷост. Онҳо танҳо афтода, аз меъдаву қафаси синаашон ҷараёнҳои хунро бароварданд. Омадани марг дар ин ҷаҳони ба назар ором хеле ғайричашмдошт буд. Ҳарчанд не, изҳороти охирин бештар ба масхара монанд аст.
  Ведмакова муяссар шуд, ки якчанд хатро даравад, пеш аз он ки душман реак-ция карда, пароканда шавад. Лётчик хангоми харакат кардани мошини зирехпуш тирпарронй давом дод, ки ба зери оташи танкетхо наафтад. Бо вуҷуди ин, тупи ҳавопаймо метавонад ҳатто чунин зиреҳҳоро сӯрох кунад. Бо вуҷуди ин, ин ҳанӯз аз суръати ибтидоии снаряд вобаста аст, дар танкетҳо он нисбат ба силоҳҳои ҷангӣ зиёдтар аст.
  Дар ҳоле, ки бахти лётчик буд, японҳо дарҳол нафаҳмиданд, ки кӣ ба онҳо марг мефиристад, хусусан аз он ки борони баҳорӣ мечакад, дар натиҷа дурахшҳоро фарқ кардан душвор мешавад. Шояд самурайхо гумон карда бошанд, ки ба онхо отряди рус, ки ба акибгох рахна зада буд, хучум мекунад, аз ин ру танкетхо ба суи буттахо оташ кушоданд. Ведмакова, японхоро торумор карда, месуруд:
  Аз канорхои дури укьёнус
  Дар он ҷо, ки арк осмонро ларзонд!
  Сипоҳи Султон ҷорӯб мезанад,
  Гӯё Даҷҷал эҳьё шудааст!
  
  Ҷанг бераҳм, бад аст,
  Мисли китраке, ки ба Рус фуромад!
  Замини ман дар захмхо хокистар аст,
  Модарамро начот дихед, аз Худо хохиш мекунам!
  
  Дунё чӣ қадар бераҳм аст, чӣ даҳшат аст
  Кудак афтоду пора-пора шуд!
  Онҳо зоид, ӯро бо дард тела доданд,
  Ҳамин тавр, Thunderer бад қарор дод!
  
  Дар ин ҷо Худо андозаи хашмро намедонад,
  Ба сари насли инсоният бадбахтӣ овард!
  Ва ҳар як зинда азоб мекашад
  Фақат ғам ғалаба ҳисоблайди!
  
  Русияро бо хун фаро гирифтааст,
  Чӣ қадар бераҳм ҳастӣ Худоё!
  Миссияи шумо куҷо рафт?
  Албатта Масеҳ сеюм аст, зиёдатист!
  
  Чаро шумо ҷаҳаннам ва Ҳавво ҳастед
  Барои гуноҳи биҳишташон бадарға шудаанд!
  Вақти одамхӯрӣ расидааст,
  Бо рейд якбора бештар Мамай!
  
  Духтарон ашк рехтанд,
  Немисҳо волидонро куштанд!
  Вай пойлуч аст ва сармо мезанад,
  Сахт, ҳама дарёҳо ях кардаанд!
  
  Ҳеҷ кас ба мо раҳм намекунад
  Акнун миджҳо, баъд морҳо моро газанд!
  Баъзан идея ба миён меояд
  Чй коса азобу машаккат!
  
  Аз Худо умеди бефоида
  Ӯ бешубҳа дард намекунад!
  Ва бечора зиндагӣ кардан беҳтар аст,
  Вале мо гуфтем - бас аст!
  
  Мо байракхои коммунизм дорем,
  Ва ин маънои онро дорад, ки бе истинод ба тағо!
  Ба пешоби фашизм токат накун,
  Этикаи мо оддӣ аст: ба ҷаҳаннам!
  
  Умеди даст дар ҷуворимакка,
  Ба ақл, ки дар сар аст!
  Ирода моро ба комёбиҳо мебарад,
  Махорат, шавку хавас дар мушт!
  
  Ва ҳамин тавр, чен кардани қадамҳо,
  Ба роҳи озодӣ ва хушбахтии шумо!
  Мо худоёни сурх мешавем
  Моро касе хам карда наметавонад!
  Ведмакова аз пулемётхо месуруд ва харф мезад, онхоеро, ки аллакай парешондан тавонистаанд, тир меандозанд ва бо чашмони танг мехобиданд. Аммо баъд бахти вай дигар шуд ва аз афташ чанд афсари ҷопонӣ фаҳмиданд, ки қазия чӣ будааст ва ба сӯи мошини зиреҳпӯш чанд граната партофтанд. Ведмакова ларзаеро хис кард. Бо вуҷуди ин, гранатаҳои Ҷопон гранатаҳои пора-пора буданд ва ба зиреҳҳо намедаромаданд, ки аз афташ барои нигоҳ доштани таркишҳои пулемётҳои калибри то 14 миллиметр пешбинӣ шудаанд.
  Витчер хандид.
  - Ва дар ин ҷо як тири аблаҳии ҷанги якрав аст! Занг зад, ногаҳон оқилонатар ва зуд-зуд ба ҳадаф зарба занед!
  Дар транспортёри зирехпуш пулемётхо бо камар дода мешаванд. Ин миқдори зиёди тирҳоро медиҳад, илова бар ин, хунуккунии об дода мешавад, ки ба шумо имкон медиҳад, ки давомнокии тирандозиро зиёд кунед. Аз ин рӯ, ҷанговар бидуни маросим норинҷакҳои ҷопонӣ ба сӯи вайро буридааст. Аммо боқимондаи ҷанговарон аз афташ пай бурдаанд. Боз гранатахо парвоз карданд. Гурриш шунида шуд. Ба назар чунин мерасад, ки яке аз гранатахо вазнин, такрибан як килограмм вазн ва зидди танк буд. Ба японхо аллакай хамин хел бланкахо дода шуда буданд. Дар муқобили Шевронҳо ва Т-34ҳо заиф, аммо шумо метавонед мошини зиреҳпӯшро рахна кунед! Аз тарафи сӯрохшуда ба болои Ведмакова чанг мерехт. Духтар лаънат кард:
  - Бале, Ҷопон хурд аст, аммо боиси мушкилоти зиёд мешавад!
  Мошини зирехпуш аз харакат монд ва як чуфт гранатахои пора-пора ба дарун парвоз карда, дар он чо таркид.
  Шикастаҳо Ведмаковро дастгир карда, либоси ӯро пора-пора карданд. Ба болои он, зарфи шикастаи газ оташ гирифт. Духтар боз дашном дод.
  - Мошин не - Генерал! Ман ба ту ғазаб мекардам!
  Ба ман лозим омад, ки боз як-ду дадто дигар дарав кунам, то аз кабина ҷаҳида шавам. Духтар ин корро аскарони Япония нодида гирифта, хазида рафт. Барои худ, вай дар бораи либоси артиши кишвари Офтоб ғамхорӣ намекард. Ва дар торикй ва дар борон чеҳра аз ҳад зиёд фарқ намекунад. Акнун ба шумо лозим аст, ки аз шоҳроҳ дур шавед ва дар бутта об шавед.
  Духтар ба қадри кофӣ зуд хазида рафт ва дар айни замон ба ҷасадҳо ду маротиба дучор омад. Хеле гиря кард:
  -Бад не, ба самурайҳо нур додам! Акнун шумо бояд танҳо худро наҷот диҳед!
  Ҷанговар ба буттаҳо ғарқ шуд ва бархоста, ба роҳ даромад. Jester бо онҳо, шояд онҳо даст нахоҳанд дод. Дарвоқеъ, вай ба таври шоиста мубориза мебурд ва фикр мекард, ки корнамоии ӯ: эҳтимол онҳо ба ин бовар намекунанд, вагарна, кй медонад, боз як ситораи қаҳрамонро медоданд!
  Умуман, чизи аҷибе ҷанг аст, дар ин ҷо шумо одамонро мекушед ва ин оддӣ нест, балки шуҷоат аст. Чӣ тавре ки Китоби Муқаддас мегӯяд: "Ту накуш! Бо вуҷуди ин, Худо амр дод, ки на танҳо куштан, балки умуман, Амолеқиён ва занону кӯдакон ва ҳатто чорвои онҳоро нест кунанд! Харчанд хатто дар давраи чанг хам нобуд кардани ахолии осоишта кори бадахлокй ва зишт дониста мешавад.
  Аммо иттифокчиёни гарбй на танхо объектхои харбиро, балки ба ахолии осоишта бомбаборон карданд. Ин қисман ба дақиқии пасти бомбаандозҳои баландкуҳ вобаста буд, ки шикаст додани ҳадафҳои сирф ҳарбиро душвор мегардонд, аммо чизи асосӣ интиқом буд. Ҷопон низ аз ИМА нур гирифт. Ва онҳо чизе барои ҷавоб додан надоштанд! Онҳо танҳо барои баровардани янкиҳо ҳавопаймоҳои кофӣ надоштанд!
  Аз афти кор, америкоиён интиком гирифтанро барои бандари Перу кифоя мешумориданд, дурусттараш, олитарин элитаи молиявй карор дод, ки дар як вакт ба таври прагматикй амал карда, ба Армияи Сурхи Мао хотима гузорад. Япония Манчжурияро хамчун плацдарми чанги зидди СССР тарк кард ва ба мукобили Мугулистон дасти озод дода шуд ва бокимондааш кори Чан Кайши буд! Он гох тамоми Хитойро ба зери худ даровардан мумкин мешавад. Ва мамлакати Офтоб дар чанг бо СССР хуншор шавад. Аз ҳама ҷолиб дар ин ҷо, шояд, он аст, ки японҳо Русияро мағлуб карда, дубора бо Амрико бо истифода аз кӯмаки Олмон ва Иёлоти Муттаҳида ҳатто ба даст меоранд, онҳо фикр мекунанд, ки Сибир ва дигар заминҳоро аз Ҷопони хасташуда забт кунанд.
  Хар як тараф чунин мешуморад, ки ин кор хеле мохирона анчом дода шудааст, хусусан аз он вакте ки Америка ва Англия дар территорияхои васеъ бе тирпарронй тахти назорат гирифтанд. Дар акси ҳол, онҳо маҷбур мебуданд, ки онҳоро барои муддати тӯлонӣ ва дилгиркунанда бозпас гиранд, ки ҳадди аққал чанд сол лозим буд, зеро инҳо ҳанӯз ҷазира ҳастанд!
  Ведмакова ба умеди гузаштан аз хатти фронт кадам мезад. Ба холигоҳ афтодан ва ба худ часпидан комилан имконпазир аст. Ва шояд ҳатто яке аз асири самурайҳоро бигиред. Хуб, дар наздикии мавкеъхои пешкадами армияи советй. Дар акси ҳол, бурдани он душвор хоҳад буд.
  . БОБИ Љ 5
  Ҳамин тавр, барои Олигархияи Ҷаҳонӣ: Олмон ва Аврупо дар зери СССР, ин минтақаи гумшудаи таъсир ва ҳатто таҳдид ба империяи пурқуввати коммунистӣ ва густариши минбаъдаи болшевизм ҳисобида мешавад. Ва Русия дар зери Олмон густариши доираи нуфузи худ ва имкони ба макидани тамоми шарбатҳои заминҳои сарватманд аст. Аммо дар хакикат хам он чизе, ки олигарххои Франция аз Германия маглуб шуданд, аз даст доданд: ба онхо лозим омад, ки бо Гитлер каме шарик шаванд, вале кисми зиёди сарватро дар худ нигох медоштанд ва истисмор кардани коргарон хатто осонтар шуд - немисхо иттифокхои касабаро торумор карданд. Олигарххо дар Прибалтика чиро гум кардаанд? Ҳама сармояро ҳисоб кунед ва кӣ барои фирор вақт надошт, пас озодӣ ё ҳаёт! Як мисоли аҷиб! Пас, дар ин ҳеҷ чизи тааҷҷубовар нест! Ва агар Гитлер ин кадар антисемити оташин намебуд, хеч кас ба СССР ёрй намерасонд!
  Бояд гуфт, ки яке аз сабабҳои нисбатан ба осонӣ шикастани Фаронса ин фоизи хеле пасти яҳудиён дар байни аҳолӣ ва элитаи молиявӣ буд. Дар Полша, Англия, ШМА: ин тамоман баръакс буд. Хусусан дар ШМА, ки дар омади гап, чаро янкихо, сарфи назар аз он ки ягон бомба ба болои Америка наафтида бошад хам, нисбат ба ахолии Германия нисбат ба англисхо дида берахмтар буданд!
  Вишу, дар зери Вермахт лухтак шуд ва немисхо гармоника навохта, аз Париж гузаштанд. Гитлер ба тайёр кардани хучуми Англия шуруъ карда, барои ба пояи харбй гузарондани иктисодиёт ва истифода бурдани захирахои Европаи забтшуда гам нахурд. Ин ба вай гарон афтод, инчунин набудани майли гуфтушунид бо Ангел, бо рад кардани антисемитизм. Охир, шояд, ба Фюрер имкон медод, ки тамоми куввахои худро барои чанги зидди СССР барорад ва дар мохи май ба хучум барояд. Дуруст аст, ки сулҳ бо Бритониё метавонад Сталинро ба эълони сафарбаркунӣ водор кунад. Ин як сигнале мешавад, ки ба гуфтаи онҳо, душман аллакай дар остона аст.
  Ё нашаванд ва он гох шояд ин ба мавкеи Штатхои Муттахида нисбат ба Япония таъсир расонад. Онҳо сарзамини тулӯи Офтобро ба хашм намеоварданд ва империяи тавоно метавонист фронти дуюмро кушояд! Ҳоло чӣ шуд. Факат дар вазъияти аз ин хам бадтар, вакте ки армияи СССР кариб маглуб шудааст, истехсоли ярок хануз ба рох монда нашудааст, чанг карданро ёд нагирифтаанд!
  Холо соли чилу якум нест - кушунхои советй тачрибаи чангй гун кардаанд, чанг кардан ва галаба карданро ёд гирифтанд! Инак, холо онхо аз танкхои вазнин ва самолётхои дорой хафт нуктаи оташфишонй, дар як машина наметарсанд!
  Як марди ҷопонӣ дар назди дарахт меистад. Ҳамин тавр, як dummy зард оддӣ.
  Ведмакова аз паси у парид. Вай сарашро ҷунбонд ва сипас каҷ кард... Вақте ки шумо "калон"-и душманро шадидан боло мекашед, мушакҳои гардан дигар муқовимати муассир нишон дода наметавонанд ва "сар" ба осонӣ печонида мешавад!
  Хуб, як самурай камтар чист! Ведмакова хушхол ва каноатманд ба назар мера-сад, хатто дандонашро ме-бардорад:
  Ҷопон ҳеҷ гоҳ моро забт намекунад! Чунки ман барин мубориз ҳаст!
  Дар хакикат, дар тамоми таърихи Рус танхо мугул-тоторхо забт карда тавонистанд! Чаро ин тавр шуд ва чаро миллати бузурги славянӣ нотавон шуд, ин албатта сирре аст, ки на барои як насл!
  Сабаби асосй парокандагии феодалй аст, ки хар кас як порча заминро барои худ гирифт: мург cap карда, дар он чо нишаста, меросашро посбонй мекард: аз кор!
  Ведмакова хис кард, ки мӯзаҳои тангу нороҳати ҷопонӣ пойҳояшро молиш медоданд. Лётчик карор дод, ки дар ин сурат ба азобу укубат тоб овардан маъно надорад. Вай танҳо кунд партофт, танг ва пахш кардани "подҳо" дар ангуштони худ. Ман салкинии шаби диёри зодгохамро бо пои барахна хис кардам ва хеле хуштар мешудам! Вай як қадам илова кард ва ҳатто каме ба ҷаҳиш оғоз кард!
  Ҷудо шудани русҳо бузургтарин фоҷиаи славянҳо буд. Дар гарб онхоро Литва ва Польша, дар шарк ба тоторхои берахм мутеъ карда буданд. Аммо юг абадй давом накард: пеш аз ин Москва, шахрчаи хурдакак нашъунамо ёфт ва хатто ба як навъ империяи хурд табдил ёфт. Иван Калита коллектори заминхои рус гардид. Вай аввалин буд ва на муваффақтарин, балки муҳимтар аз ҳама аввалин! Ва ин дар суруди болшевики чй гуна садо медихад: мурда будан бехтар аст - аз дуюм!
  Сталин рус нест, ин камбудии асосии вай аст! Аз ин ҷост, ки нобоварӣ ба миллати титулӣ ва саркӯбҳои оммавии беасос! Ана, шохҳоро ба хук диҳед, ва салтанатро ба чок!
  Чучмек дар тахт ва Рус дар падлу!
  Масалан, ҳам Тухачевский ва ҳам Егоров маршалҳои қобилиятнок буданд, ки дар омади гап, дар бораи боқимондаи фармондеҳони таъқибшуда гуфтан мумкин аст! Бо маймуни муйлабдор муқоиса кардан мумкин нест! Барои ҳамин мо дармондем!
  Аммо, чӣ тавр воқеан рӯй дод, ки Сталин тавонист як ҳокими соҳибихтиёр шавад? Гурҷии бесаводро Худо карда буданд!
  Халки русро бояд подшохи рус идора кунад! Романовҳо, дар омади гап, қариб хуни рус надоштанд ва шояд барои ҳамин онҳо таназзул кардаанд!
  Ҷопон низ як шакли ба худ хоси ҳукумат дошт, ки дар он сегун моҳиятан аз император баландтар буд ва аз ин рӯ баъзе бартариҳо вуҷуд дошт, зеро он эҳтимоли аз сабаби вориси аблаҳ хароб шудани империя кам аст. Дар давоми асрхо японхо чанги истилогарона намебурданд, балки бо хамдигар фаъолона мубориза мебурданд. Ин ба тафаккури ин миллат то андозае таъсир расонд. Аммо дар асри бистум сарзамини тулӯи офтоб назар ба Искандари Мақдунӣ бештар заминҳоро забт кард! Акнун навбати Русия аст. Факат хозир замони подшохй нест, партияи бузурги коммунистй хукмронй мекунад, системаи пешкадам ва мукаммалтарини иктисодию сиёсии чахон аст!
  Ведмакова бошад, якбора сар чунбонд. Дар низоми сиёсӣ ва дар роҳи ҳукумат ҳам на ҳама чиз дуруст аст! Масалан, дар натичаи ифодаи алтернативии иродаи халк сардори давлатро интихоб намекунад, балки чунин мешавад... Бояд бигуям, ки на дар конун ва на дар конститутсия таъсиси штаб ва ваколати он бо вазъияти фавкулодда пешбинй нашуда буд. ваколатхо. Ва дар бораи қобилиятҳои семинари ниммаълумот, вай шахсан шубҳаҳои калон дошт! Инчунин Берия: як одами маккор, вале каммаърифат бо чахонбини ва дониши нихоят танг!
  Аммо холо хатти фронт боз хам наздиктар аст, дурахшхо намоён мешаванд, гурриш боз хам пурзуртар шудааст. Вақти он расидааст, ки забон пайдо кунем ва .... Ведмакова отряди ха-зандагонн япониро мушохида кард. Акнун ба шумо лозим аст, ки бодиққат, дар думи онҳо нишастед. Тақрибан дар ҳамон услубе, ки вай ба Ю-188 ҳамла кард, бомбаандози хеле зуд, ки расидан ба МиГ-и тезкор ҳатто осон нест. Воқеан, логҳо, дар маҷмӯъ, махсусан маневр нестанд ва дар ин бобат аз Фокен-Вулфҳо беҳтар нестанд! Хуб, ана самурайҳо ба хандақ наздик мешаванд, онҳо мисли қӯчқорҳои латукӯбкунандае ҳастанд, ки то кӯли равған хазида мешаванд. Ҷопониҳо зиёданд, дар ин ҷо бодиққат амал кардан лозим аст... Ана капитани артиши кишвари Офтоб, музааш мисли мармо. Чизе фарьёд мезанад, ки мушту ханчарашро бо зур мезанад.
  Ведмакова бо сабру токат мунтазири хучуми самурайхо бо кундаи милтик ба пушти сари у зад. Вале у зарбаро тавре хисоб карда баромад, ки "яп" дархол ба хандак набаромад. Ва он гоҳ вай аз автомат ба сӯи япониҳо, ки ба ҳамла медавиданд, тир холӣ кард! дод зад:
  - Макр дар ҷанг мисли бодбон дар киштӣ аст, аммо он танҳо варам мекунад, на вай!
  Писарбача Олег ва духтар Маргарита дар Сталинград чанг мекунанд. Онҳо дар ин шаҳр мисли титанҳо хоҳанд истод.
  Олег Рыбаченко дувоздахсола менамояд. Ва писарак бо пои луч граната мепартояд.
  Фашистонро мепартояд ва мегуяд:
  - Шаъну шараф ба Ватани кабир!
  Маргарита низ навбати хуб медихад. Фашистонро торумор карда, месарояд:
  - Шаъну шараф ба Сталин ва офтоби коммунизм!
  Олег Рыбаченко оташ зада, илова мекунад:
  - Шаъну шараф ба кахрамонон!
  Духтарак тирпарронй мекунад, фашистонро даравидааст. Бо пои луч граната мепартояд ва чир-чир мекунад:
  - Ва шаъну шараф ба Ватани асрхо!
  Ҳамин тавр, писару духтар воқеан аз ҳам ҷудо шуданд. Онхо ба суи фашистон тирпарронй мекунанд, гранатахо мепартоянд.
  Пойи урёни писарбача туҳфаи қотилро мепартояд. Писарбача бо хашми ваҳшӣ мегӯяд:
  - Мо ҳамаро азоб медиҳем!
  Маргарита душманро тирборон карда, даравида, чир-чир мекунад:
  - Ва хошоки шайтон хоҳад буд!
  Ва духтарак бо пои луч ҳадяи маргро мепартояд. Чунин аст ҷанговаре, ки қодир аст воқеан тамоми қӯшунҳоро нест кунад.
  Писару духтар дар Сталинград чанг мекунанд. Улар ҳақиқий қаҳрамонлар. Ва рыцарҳои пур аз рӯҳи далер.
  Гитлер чй фикр мекард, ки русхо баъди фалокати соли 1941 чизе наомухтаанд?
  Ва лаънат туро! Армияи Сурх тайёр аст, ки ба муцобили монстрхои серияи "Е" дучор шавад, бигузор онхо давом диханд: Е-75 тонна барои навад ва Е-100 тонна ба саду чил. Армияи Сурх аз тайга то бахри Британия аз хама пурзуртарин аст.
  Писару духтар чанг мекунанд, то ки фашистон мисли шишаи болга аз онхо гиранд.
  Кӯдакон ҷовидонанд ва аз ҳеҷ чиз наметарсанд. Ин фашистон барои онҳо чӣ ҳастанд? Харгӯшҳои навбатӣ дар тухм!
  Олег Рыбаченко бо наъра месуруд:
  - Э, Гитлер, эй Гитлер, ту бузи Гитлер,
  Чаро шумо хари ба Русия даромадед?
  Шумо аз мо махсусан дар як динор мегиред -
  Шумо ба мушти писари қавӣ дучор хоҳед шуд!
  Ва баъд бачаи мушакдор бо пои луч граната мепартояд. Ва ду танки олмонии Е-50 ва Е-75 сар ба бархӯрда ва таркиш мекунанд.
  Олег Рыбаченко бо хурсандй мегуяд:
  - Ман як муборизи ҷавони суперкласс ҳастам!
  Ва боз бача навбат медихад.
  Ва он гоҳ духтар тир холӣ мекунад. Вай зарбаи дақиқ ва сахт мезанад. Ва ҳангоме ки ӯ месарояд:
  - Хамаи фашистонро торумор карда, ба Адольф фарбех хохам кард!
  Ва боз духтарак дар ҳаяҷони пурраи нобудшавӣ аст. Ҳама тир мепарронанд ва мепарронанд.
  Ва граната аз пои урён боз парвоз мекунад. Вай фашистонро торумор мекунад. Аз задани туб мисли скитл мепартояд.
  Маргарет месарояд:
  - Зарбаи сахт ба таври бениҳоят хуб ҳадаф дорад,
  Беҳтарин Поветкин ба ринг парвоз мекунад!
  Олег Рыбаченко, тир холй карда, ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Нусхаи арзандаи Поветкин ва аз рақибони қавӣ гурезад!
  Баъди ин писарбача боз бо пои луч граната мепартояд ва фашистонро мисли шишахои сангфарш торумор мекунад.
  Ва чй кадар мохирона такья карда, фашистон бархурд мекунанд. Онҳо чӣ мехостанд? Ба болои СССР баромадан лозим набуд.
  Факат Олег Рыбаченко ба хашм меояд. Иёлоти Муттаҳида аллакай Олмонро озод кардааст ва Русия бояд барои онҳо рэп гирад.
  Писарбача, ки боз бо пои луч граната партофта, месуруд:
  - Дар Амрикои аблаҳ бозӣ накунед,
  Ҳоло ба мо Аляска диҳед...
  Ин замини мо дар ду сохил аст -
  Бехуда нагуфтаанд, ки хирс даррандаи бераҳм аст!
  Ва Олег Рыбаченко боз навбат дод... Фашистонро торумор кард. Ва боз ангуштони пои бараҳнаи писарбача гранатаро фишурда, ба сӯи душман мепартоянд. Онҳо онро ба самтҳои гуногун пароканда мекунанд.
  Писар наъра мезанад:
  - Шаъну шараф ба Россия!
  Маргарита боз бо пои луч граната партофт ва хичиррос зад:
  - Барои шоҳ Николай II!
  Писарак духтарро ислох кард:
  - Дар ин ҷо Сталин ҳукмронӣ мекунад, на Николайи II!
  Маргарита ба осонӣ розӣ шуд:
  Ҳа, Сталин! Кӣ бо одамхӯр сулҳ кард!
  Ва духтарак боз бо пои луч тӯҳфаи қотил партофт.
  Олег Рыбаченко мантикона кайд кард:
  - Ба СССР нафасгирй лозим аст! Гарчанде ки Рейхи сеюм аз он беҳтар истифода бурд!
  Ва кӯдакон боз ба тирандозӣ шурӯъ карданд ...
  Немисхо дар назди Сталинград ва дар худи Сталинград дузахи сахт гирифтанд.
  Аммо дар ҳақиқат, он чизе, ки шумо бо он меоед, он чизест, ки шумо бо он меравед.
  Ба ҷои ин, онҳо мемиранд. Мубориза хеле хунин ва муқаддас аст.
  Олег Рыбаченко дар хакикат дар вакти чанг фикр мекунад, ки одамон баъзан хеле соддалавх мешаванд. Ё аз Сталин як нобиға месозанд, ё умуман Лукашенкоро месозанд. Аммо барои Белоруссияи асри 21 аз колхозчй парастиши шахсият кардан хеле гунг аст. Вақти он расидааст, ки доно шавед.
  Ва рохбари нав, чавон ва пешкадамро интихоб кунед. Ва на барои нишон додани сатҳи зеҳнии кӯдак дар қуттии қум.
  Лукашенкоро аз ҳама латифаҳои зерин тавсиф мекунанд:
  Вақте ки ҳама чиз дар Беларус гарон мешавад, арзонтарин кадом аст?
  Президент Лукашенко ваъда медиҳад!
  Ва чаро?
  Зеро онҳо ҳеҷ арзише надоранд!
  Барои белорусҳо, ки то ҳол ба чунин диктатор овоз медиҳанд, шармовар аст. Аммо вакти он расидааст, ки хирадмандтар шавем ва нишон дихем, ки онхо халки Европа мебошанд. Масалан, дар Русия Путин бо аннексия кардани Қрим ҳадди ақалл тавонист ба худ эҳтиром бигузорад.
  Аммо ин аз сабаби барори аҷиби ӯ аст. Муваффақият ба Путин. Масалан, хушбахтона буд, ки ҳангоми сафари сарвазири Исроил дар Киев як эпизоди нохуш бо занаш рӯй дод. Бале, боз як зуҳури бахти аҷоиб. Аммо бозгашти воқеӣ ин қадар кам! Ва чӣ мешуд, агар подшоҳ Николас чунин бахти аҷибе дошта бошад. Аниктараш, вай фахмид, то соли 1935 Россия нисфи чахонро азхуд карда буд.
  Ва боз чй... Подшох Николас 28 май соли 1935 ба коинот парвоз карданро дар вакти зодрузаш таъин кард. Дар таърихи инсоният аввалин парвози зани кайхоннаварди рус.
  Ва дар ин дунё, дар ҳоле ки СССР бо зинда мондан машғул аст.
  Мухорибахо дар Сталинград такрибан ба мисли таърихи хакикии соли 1942. Факат ин дафъа душман хеле пурзуртар аст. Ва микдоре, ки ба кушунхои мустамликавй ва технологй.
  Махсусан дар осмони Россиян Советй душвор аст. Фашистон бисьёр самолётхои пуриктидори реактивй доранд. Ва гӯё ба ин муқовимат кардан осон нест.
  Ана, лётчикхои олмонй Альбина ва Альвина барои худ хисобу китоб чамъ мекунанд. Онҳо мутахассисони бузург дар ин соҳа мебошанд.
  Чӣ тавр, масалан, боздоштани чунин духтарони олмонӣ дар бикини бо пои урён?
  Олег Рыбаченко ин духтаронро хис мекунад.
  Боз як гранатаро бо ангуштони луч мепартояд. Фашистонро ба хар тараф пароканда мекунад ва мегуяд:
  - Дили бузурги Русия!
  Ва писари терминатор оташи хеле хашмгин аст. Ҳар як тир ба ҳадаф мерасад. Ва арабҳо, сиёҳҳо ва ҳиндуҳо дар ҳамла ҳастанд. Анбӯҳи бузурге меояд.
  Писарбачаи гениалй боз бо пои луч граната партофта, ду танки калони немисхоро ба хам тела медихад ва парвоз мекунад:
  Шамшери самурайӣ бо шумо
  Дилу ақл пок аст...
  Далерона ҳамларо пеш мебарад -
  Роҳи зебоӣ!
  Маргарита ба суи душман тир холй карда, аз базуки фашистон гирифта, ба суи тир холй кард ва чир-чир кард:
  - Зебоии ғайриоддӣ!
  Ва ҷанговар бо ангуштони бараҳнааш атои хеле харобиовари маргро партофт. Рақибонро шикаст дод. Боз бо ангуштони пои урён вай боз харобии ваҳшӣ партофт. Ва ду танки фашистй гирифта, бархурд. Ҳатто шарораҳо ва дуд афтода рехтанд!
  Олег хитоб кард:
  - Ин духтари абадӣ офарин!
  Маргарита бо пои луч лимӯи нави қотилро партофт ва хиҷир зад:
  - Мо фарзандони абадй дар рохи кахкашонем!
  Писарбачаи терминатор бо сар ҷунбонд ва худаш муборизаро идома дод. Ҳама чиз мувофиқи нақша меравад. Аниқтараш, дар ҳоле ки он муқаррарӣ аст. Ва дар минтакаи онхо фашистон рахна нахоханд кард.
  Пас фашистон хар кадар кушиш кунанд хам, вале дар хакикат танхо хуни худро пахш мекунанд.
  Ва танкҳои онҳо ба металлпораҳо табдил меёбанд! Ва парчами Русия дар болои сайёра дурахшон хоҳад шуд!
  Олег Рыбаченко бо кувваи калон амал мекунад. Бо пои урён граната мепартояд ва месарояд:
  - Мо хамеша хушбахт хохем буд
  Орзуи дурахшон хоҳад буд ...
  Ва зебоӣ меояд
  Ғамхорӣ аз байн хоҳад рафт!
  Писарбача-гениалӣ бо фаъолият амал мекунад, ки он бо хашм мутаносибан ба вуруди немисҳо меафзояд.
  Маргарита ҳамчун рақами дуюм амал мекунад. Аммо пои луч духтар гранатахоро торафт фаъолонатар мепартояд.
  Ва фашистон дар зери зарбахои вай меафтанд.
  Олег Рыбаченко хам тир мепарад... Аммо фикрхо парида, ба хозира бармегарданд. Ба он чизе ки дар асл.
  Воқеан, белорусҳо ба назар мерасад, ки бузургтарин массаи мағзи сар дар Аврупо доранд, аммо онҳо имкон медиҳанд, ки худро ба гардан пӯшанд, диктатураи шахсро таҳаммул кунанд.
  Ва агар президент як навъ супермен мебуд! Хамин тавр колхозчй ва хатто бе падари конунй. Ва бигзор онҳо солҳои зиёд онҳоро ғамхорӣ кунанд.
  Ва гайр аз ин, хануз хам одамони тангназаре хастанд, ки ба вай овоз медиханд.
  Бале, Олег Рыбаченко хатто дит-те дошт.
  Ба ман бигӯед дустон то кай
  Овозҳо ба падар Коля ...
  Вақти он расидааст, ки шумо Олегро интихоб кунед -
  Барои гирифтани пули бештар!
  Бале, албатта, тағирот лозим аст ва ҳарчи зудтар. Дар хакикат, рукуд окибатхои бад дорад.
  Гузашта аз ин, худи Лукашенко намедонад, ки чӣ мехоҳад. Ӯ рост, ӯ чап. Ин ба капитализм, баъд социализм меравад. Ва ӯ дастаи хуб надорад. Ва ®изби худї ва идеологияи худї нест. Чунин аст парастиши як шахсияти хеле миёнарав ва сухангӯ. Сталин ва Ленин акаллан медонистанд, ки чи мехоханд! Ва ин диктатор? Ӯ ҳатто намедонад, ки ӯ рост аст ё чап!
  Не, бе идеология ва хизби пойдор дар чомеа субот вучуд надорад.
  Ва ҳам ба пеш!
  Сталин, мутаассифона, хамчунин рамзи террор ва харобй шуда, коммунизмро ба дахшатнок табдил дод.
  Идоракунии оптималй натичае набахшид. Дар замони Брежнев бошад, девонаворй буд - чй тавр метавон чунин сарвари СССР-ро гузошт. Брежнев бошад, дар айёми чавонй интеллигенцияро ба худ накашид, вале дар пиронсолй ба девонаворй афтод. Ва умуман, сад афсӯс, ки сарвари давлат бе коғаз ду калимаро баста натавонист. Ва шумо бояд бидонед, ки чӣ тавр ин корро кунед!
  Олег Рыбаченко бо пои луч гранатаи дукафарии марговар партофт ва месуруд:
  Аммо то ҳол зинда
  Аммо ба гуфтаи Брежнев зиндагӣ кунед!
  Ман гунг ҳастам, гунг, наметавонам!
  Ва борони барф назанед!
  Маргарита бо ангуштони бараҳнааш бастаи таркандаро партофт. Вай фашистонро мисли себхое, ки аз шоха меларзиданд, парешон кард.
  Духтар суруд хонд:
  - Дарахтони себ гул мекунанд
  Соловьев оҳангҳои...
  Ман назди ту меоям -
  Машқҳо хоҳанд буд!
  Духтарак табассуми васеъ ва чашмгирона кард. Дандонҳояш мисли марворид, чунон дурахшонанд.
  Бале, ин ҷуфти олӣ аст.
  Олег Рыбаченко онро гирифта месуруд:
  - Муштҳои мо бо пӯлод,
  чанголҳо, дандонҳо ва дандонҳо ...
  Онҳо муборизаи воқеӣ мехоҳанд!
  Ва боз, писарбачаи терминатор хеле дақиқ оташ мезанад. Ва аз фашистон катрахои хунин мерезанд.
  Не, ҳеҷ шафқат нахоҳад буд. Душманон нафас мекашанд.
  Дар ҳамин ҳол, Наташка ва дастаи ӯ дар Сухуми мубориза мебаранд.
  Фашистон ба сохил зада даромада истодаанд. Мубориза, албатта, хеле нобаробар аст
  Аммо духтарон. Вақте ки онҳо қариб бараҳна ҳастанд, ин олиҷаноб аст!
  Наташа бо пои луч граната партофт, даххо фашистонро даравида, месуруд:
  - Ояндаи ҷаҳон аз они мост,
  Мо духтарони мисли Ҷеди ҳастем!
  Зоя низ бо пои луч граната парронд. Фашистонро пароканда карда, дилпурона чир-чир мекард:
  -Ман ҳамон касе ҳастам, ки ҳамаро дар гӯр дафн карда метавонам!
  "Аврора" боз оташ мепарад. Ҳамчунин духтаре, ки ҳангоми заданаш дигар зарбаи пашша нест.
  Иблиси сурхрӯй онро гирифта садо дод:
  - Ман ранги рӯбоҳ ҳастам ва аз ҳама зебоӣ!
  Ва боз онро бо пои луч гирифта, атои маргро мепартояд! Ин дар ҳақиқат як духтар аст, он чизе ки ба шумо лозим аст.
  Ва он гоҳ Светлана ҳамчун таркиш вуҷуд дорад! Ва вай ҳамаро пароканда мекунад ва пора-пора хоҳад кард, гӯё шайтонҳо аз тамоми ҷаҳаннам ба даруни ӯ омадаанд.
  Бале, духтарони ин чо, албатта, аз чунин дандонхо, ки ягон чогиро бе мушкилот вайрон мекунанд.
  Ва агар лозим бошад, пас нисфи сар!
  Наташа ба суи душман тир холй карда, гурриш мекунад:
  - Ман чунон чанговари сахтгирам, ки барзагов хам маро поймол намекунад! Сарашро мешиканам!
  Зоя дилпурона тасдик кард:
  - Ман шохҳоро мешиканам!
  Ва пои урёни духтар граната мепартояд. Ва ду танки фашистй хам мегиранд ва хам бархурда мешаванд.
  Ва он гоҳ ин аст, ки чӣ тавр Аврора зарба мезанад. Ва инчунин бо пои луч як қотилро оғоз хоҳад кард.
  Ва гиря:
  - Шаъну шараф ба Сталин, бигзор вай доно шавад!
  Аврора дар ҳақиқат бад аст. Дар ду фронт мубориза бурдан чй гуна аст? Дар асл, ин маънои худкуширо дорад.
  Ва чаро Сталин Русияро ба ин оварда расонд?
  Духтар боз бо ангуштони бараҳнааш тӯҳфаи қотили маргро оғоз мекунад ва хиҷил мекунад:
  - Шаъну шараф ба рохбари нав!
  Хуб, дуруст! Сталин хатто пешонии паст дорад. Ва ин нишонаи паст будани интеллект аст.
  Светлана худро паррондааст. Ва бо пои урён граната мепартояд. Рақибонро пароканда мекунад. Онҳоро несту нобуд карда, фарёд мезанад:
  - Шаъну шараф ба худоёни рус!
  Ва боз бо пошнаи урёнаш чизи хеле харобиовар мепартояд.
  Духтарони ин ҷо чунон калибр доранд, ки Фриц онҳоро қабул намекунад.
  Чор духтар як қувваи бузург аст. Ва муҳимтар аз ҳама, онҳо дар як panties мебошанд.
  Ва ин ба онҳо қобилияти бузурги мубориза мебахшад.
  Наташа дар оташ аст. Чанговарони африкой, хатто хиндухо ва арабхо дар зери тарма харакат мекунанд.
  Немисхо онхоро хамчун хуроки туп истифода мебаранд. Бе ягон раҳм ва пушаймон истифода дар ҷангҳо. Ва албатта, онҳо рақамро мегиранд.
  Сухуми аллакай аз замин бурида шудааст. Ва хеле бад аст. Мо ба наздикӣ лавозимоти ҷангӣ тамом мешавад ва мо бояд ақибнишинӣ кунем.
  Аммо дар ҳоле ки духтарон то ҳол таслим шудан намехоҳанд. Онхо галабаро орзу мекунанд. Ҳатто агар қувваҳо баробар набошанд. Ва Москваро ихота кардаанд.
  Наташа аз ин хавотир аст. Вай бо пои луч граната мепартояд. Душманонро мешиканад ва месарояд:
  - Агар пойтахт истода бошад!
  Зоя хам бо пои луч бастаи таркандаро партофт ва чир-чир кард:
  - Дарьёи Россия хушк намешавад!
  Ва вай ба душман аз ҳама тана, талхии бебозгашти хонагӣ таркиш мекард.
  Ва якчанд танкро шикастанд ...
  Аммо аз боло ҳавопаймоҳои ҳамла ба пахш кардан шурӯъ мекунанд.
  Пас чӣ мешавад, агар онҳо реактив бошанд?
  "Аврора" ракетаи худро парронд. Мошини немисиро пахш кард. Вайро афтод.
  Баъд ҳайвони сурхрӯй хитоб кард:
  - Коммунизми бе сархад!
  Баъд Светлана оташ задан гирифт. Ва ҷангиёни сиёҳпӯстро даравид. Ва баъд мисли пои луч лиму мепартояд.
  Ва гиря:
  - Шаъну шараф ба худоёни нав!
  Наташа ба суи душман тир холй карда, чир-чир кард:
  - худоёни рус!
  Ва аз партофти пои урёнаш ҳавопаймо таркиш мекунад.
  Инҳо духтарони терминатор мебошанд. Агар онҳо аллакай ҷанг карда бошанд, пас ҳеҷ кас бо онҳо мубориза бурда наметавонад.
  Зоя хам ба душман чизе мепартояд, ки хар як кувваро мекушад. Ва чизе, ки душманро нобуд мекунад. Ва ҷанговар дандонҳояшро нишон дода, хиҷил мекунад:
  - Самолётхо дар тобут!
  Ва ангуштони урён боз атои маргро мепартоянд.
  Ва он гоҳ Аврора ба душман лиму мезанад. Гирифтан ва ғуррон кардан:
  - Оянда азони мост!
  Светлана дандонҳояшро нишон дода гуфт:
  - Барои коммунизм, муваффакиятхои нав ба нав!
  Ва боз чй тавр бо пои луч граната партофт. Ва ӯ ҳамаро мекушад. Хуб, агар на ҳама, пас баъзеҳо бешубҳа.
  Фашистон ба куза баромаданд. Ва ин мушкили онҳост. Дар ин чо тупхои худгард "Ягдтигр"-ро дидан мумкин аст. Мошини кӯҳна, вале хеле қотил. Ба назди вай писарбачаи пионерй хазида меояд. Ва мина мезанад.
  Ва таппончаи худгард ночиз таркид.
  Писарак забонашро берун карда месарояд:
  - Барои Ватан менушем, барои Сталин!
  Биёед бинӯшем ва боз бинӯшем!
  Мо, пешравон Гитлерро мекушем!
  Фашистон онро мефахманд. Гарчанде барои Армияи Сурх душвор бошад хам. Шаҳри Грознийро фашистон ихота кардаанд, аммо онҳо то ҳол дар он мубориза мебаранд. Духтарон дар ин ҷо дараҷаи олӣ мебошанд.
  Ана, Тамара чанг мекунад. Вай дар тан либоси оббозӣ ва пойлуч аст. Ва ҳаво гарм аст ва духтарак хеле моҳир аст. Зебоӣ дар оташ аст. Бо пои урён ба фашистон бастаҳои тарканда партоб мекунад ва месарояд:
  - Гитлер ба зудӣ дар тобут мехҳо хоҳад гирифт,
  Он мисли тортанак дар оташ хоҳад буд ...
  Девҳо дар ҷаҳони зеризаминӣ азоб хоҳанд дод -
  Онон, ки шайтонро мепарастиданд!
  Ва боз лимуи хеле марговар аз пошнаи урёни зебой парида, фашистонро торумор мекунад.
  Марям бо ханда мегӯяд:
  - Гранатаҳо мекушанд!
  Ва ба китфи Тамара торсакй мезанад. Ду духтар чанг мекунанд ва дар боло Байраки Сурхи тирхо сурох аст.
  Духтарон пойлуч ва кариб бе сару либосанд, вале онхо шахрхои советиро супурданй нестанд.
  Мария суруди шух месарояд. Ва дар айни замон вай оташи бераҳмона ва кушторро пеш бурд;
   Бузургон бисьёранд,
  Аъмоли онхо асрхо зинда аст, Номхои бузургон бисьёранд, Ки номашон човидона аст.
  
  Афсонадои бисьёре Оханги достондоро нигод доштаанд, Вале аз дама соддатарин кахрамонон Ва азизи мо - як.
  
  Бачагии худро дар байни куххо гузаронд, Аз паи парвози паррандагон, Аз кухсор мерос гирифт зебогии болхои укоб.
  
  Номи у бо раъду барк, Дар укьёнус гашт, Ба пролетархои хамаи мамлакатхо наздику ошно шуд.
  
  Дар китъаи Хитой, Ба хама дилхо азиз, Ин ном мужда медихад Фанзам - сулх, охир - ба касрхо.
  
  Сталин байраки бахту саодат, субхи инсоният аст! Бигузор Сталини махбуб солхои дуру дароз зинда бод!
  Духтарон хуб месароянд. Мария, Тамара, ҳам Вероника ва ҳам Виктория ҳамроҳ шуданд.
  Ҳама чор зебоӣ иҳота кардаанд, аммо онҳо чӣ гуна ҷанг мекунанд.
  Дар ин чо Мария бо пои луч граната мепартояд ва самолёти хучуми немисхоро зада галтонад. Ва зебоӣ чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба партияи мо!
  Вероника инчунин бо пои луч тӯҳфаи марг мефиристад ва HE-162 тирборон карда мешавад. Ва ҷанговар наъра мезанад:
  - Шаъну шараф, ки аз ҷалол болотар аст!
  . БОБИ Љ6
  Виктория, тир ба рақибон ва тирандозӣ, табассум мекунад:
  - Барои фазой ояндаи коммунизм!
  Ва чор зебоманзар, ки «ариб бараҳнаву пойлуч хандиданд.
  Онҳо чунин духтарони уқобдори дараҷаи олӣ мебошанд.
  Мирабела ва Анастасия дар осмон меҷанганд. Ва онҳо инчунин мағзи фашистонро мешӯянд.
  Мирабела бо табассум, твиттер:
  Ҳама чиз дар ҷаҳон хуб мешавад
  Ватани худро бо дилу чон дуст доред!
  Ва боз бо ангуштони луч, аз тирезаи кушода, гӯё лимуро партофта. Ва ба фашистон торсакй занед. Боз як мошини чаппашуда афтод.
  Ин ҳиллаест - шумо бояд ба он ҷо расед.
  Анастасия бо ханда мегӯяд:
  - Ленин шуморо таъриф мекард!
  Мирабела бо як таркиш чанд мошини немисиро зада галтонда, пай бурд:
  - Сталин хам, бешубха!
  Анастасия се самолёти фашистиро бурида, тасдик кард:
  - Бе шубҳа!
  Духтарон хеле хубанд. Ва муҳимтар аз ҳама зебо. Онҳо гарм ва дар айни замон ҳисоб сард мебошанд.
  Мирабела самолёти дигарро зада галтонда, пай бурд:
  Ҳама чиз дар ҷаҳон нисбӣ аст...
  Анастасия хандид ва бо хашм ғур-ғур кард:
  - Фалсафаи иловагӣ нест!
  Ва вай низ тирезаро кушод ва бо пои урён норинҷак партофт. Ин дафъа ME-262 таркид.
  Мирабелла бо розигӣ сар ҷунбонд.
  - Аъло кардед!
  Анастасия дандонҳояшро нишон дода, илова кард:
  -Вай он чи карда буд, кард!
  Ва ҳарду ҷанговар хандиданд. Ва ба якдигар чашмак мезанад.
  Оре, кахрамонй таъсирбахш аст.
  Тобистони соли 1946 дар беруни шахри сохили Волга мухорибахои шадид ба амал омаданд. Батальони снайперхои занона бо сардории капитан Алена Огурцова дар харобахои кучаи Володарский мавкеи мудофиавиро ишгол кард. Духтарони пулемёту милтикдор, ки бо даста-даста граната баста буданд, дар паси харобахо пинхон шуданд.
  Худи Алена дар болои бадани урёнаш куртаи холӣ, шими кӯтоҳ ва пойлуч дорад. Духтари зебо ва ҷигарбанд, бо камари қавӣ, камари борик, мӯйи кӯтоҳ дар зери нимкоса. Чеҳра хеле ифоданок, манаҳи мардона, чашмони кабуд аз ҳам дур. Мӯйҳои қаҳваранги сабук бо хок, қафаси баланд, нигоҳи сахт хокистарранг шуданд. Капитан Алена зиёда аз ду сол боз мубориза мебарад ва ба чавонй нигох накарда, бисьёр чизхоро дидааст. Пойҳои духтарча дар захмҳо ва захмҳо мондаанд. Духтарак дар ҳаракат кардани пои луч назар ба мӯзаҳои ноҳамвор ва бесамар чолоктар аст.
  Пояи луч хурдтарин ларзиши хокро хис мекунад, аз наздик будани мина огох мекунад ва худи замини модар токат мебахшад. Аз як тараф пои духтарак сахт шуда, аз филизи тафсон ва ё харобаҳои тези харобаҳо наметарсиданд, вале аз тарафи дигар ҳассосият ва чандириро аз даст надода, аз гурриши ҳаракати занҳо огоҳӣ медоданд . танкхо.
  Аленкаи азиз дар даст граната бо бастаи таркиш баста аст. Ба суи танки пурзури немиси "Лон" хазида рафтан, кучахоро бо пулемётхо об додан лозим аст.
  Марям дар паҳлӯяш хазида меравад. Инчунин пойлуч буданд, аз ин рӯ, ҳама духтарони батальон аз мӯза буданд, ки ба командири худ таклид мекунанд. Вакте ки духтар чор по хазида меравад, кафи чанголудаш тез мешавад. Мӯйҳои зарди Мария бесарусомон ва дарозанд... Каме ҷигарбанд. Худи духтарак борик, борик, қадаш хурд аст. Уро хатто бо китфхои танг ва сари ба назар калон духтаре иштибох кардан мумкин аст.
  Аммо Марям аллакай бисёр чизҳоро аз сар гузаронидааст. Вай муяссар шуд, ки ҳам асири фашистиро боздид кунад, ҳам аз шиканҷаҳои бераҳмона ва ҳам аз минаҳо наҷот ёбад, ки аз он ҷо бо ягон мӯъҷизаи нофаҳмо гурезад. Аммо ба чехраи бачагонаи нозуки у нигох карда, харгиз гуфтан мумкин нест, ки уро бо калтакхои резинй ба пошнааш задаанд, аз баданаш чараён гузаштааст.
  Мария мепарронад... Солдати рейхи сейум, ки дар ин маврид араб аст, меафтад, музааш регу хокро баланд мекунад.
  Аленка як даста гранатаро ба зери тудаи ахлот мепартояд. Акнун "Шер"-и навад тоннагй дар ин чо хазида, онро тарконданй мешавад. Чашмони кабуди духтарак дар чеҳрааш мисли сапфир медурахшад, ки аз сӯзиши офтоб ва чанг сиёҳ шуда буданд.
  Таҷриба нишон медиҳад, ки танки хуб муҳофизатшуда ҳоло мавқеъро иваз мекунад. "Шер" зиреҳи паҳлӯии 100 мм ва ҳатто дар кунҷ дорад. 34 нафар онро рахна карда наметавонанд, танхо Кевешехои вазнин имконият доранд. Аммо кирмакҳо ҳадаф мебошанд. Муҳим он аст, ки мошинро аз ҳаракат маҳрум созед ...
  Анюта аз автомат тир холй мекунад... Солдат, касе намедонад, ки кадом миллат меафтад. Немисхо кисми зиёди нимкураи Шаркиро забт карда, хуни ориёиро азиз медоранд ва кушунхои мустамликавиро ба чанг мепартоянд: арабхо, африкоихо, хиндухо, осиёгихои гуногун ва аврупоихо. Шумораи полякхо хам зиёд шуд - онхо аз гахвора ба нафрат ба Россиян большевики одат кардаанд. Дар ин чо миллатчиёни украин, казокхои Дон, чеченхо ва тамоми Хоганати Кавказ мубориза мебаранд. Гитлер тамоми интернационалиро ба воя расонд.
  Душманони зиёд...
  Анюта аз оташи пулемёт мохирона гурез мекунад. Тир кариб ЧУДО шуд, аз чанг сиёх шуд, пошнаи мудаввари духтаракона. Капитани зебо ҳатто ҳис кард, ки тӯҳфаи калибри калон аз наздик парвоз мекунад. Духтар ба худ часпида, пичиррос зад:
  Ҳатто як тир моро боздошта наметавонад!
  Мария ба акиб мепарад... Духтари дигар - Алла, бо ву-чуди хуроки ночизаш хеле сурх-муйсафед, аз миё-на баландтар буда, мушакдор аст. Инчунин як духтари хеле зебо, ки бо камари боҳашамат, камари пӯшида, китфҳои васеъи занона набуда ва синаи баланд дорад.
  Алла танҳо бо шорти худ ҷанг мекунад, куртааш пора-пора шуда, ба хок пошида мешавад ва либосҳои нав аз Волга намерасанд. Худо накунад, ки барои аскарони советии хасташуда бештар лавозимоти ҷангӣ ва як қатра ғизо интиқол дода шавад.
  Инак, Алла қариб урён аст, пойҳояш харошидаанд, махсусан зонуҳояш. Як пораи пора ба таги пои рост бархурда, дард мекунад, роҳ рафтан душвор аст.
  Мӯйҳои сурхрӯй, чанголуд, қариб бараҳна Алла чеҳраи зебо, вале дар айни замон дурушти ӯро мепечонад. Духтаре, ки тирпарронӣ мекунад, мегӯяд:
  -Худованд, Маскав ва Сталин болои мо ҳастанд!
  Ва ӯ фашистони ҳамлакунандаро бурида, худаш барои баргаштан базӯр вақт надорад.
  Харобахо ва кучахои танг гардиши танкхои пурзури немисхоро душвор мегардонанд. Дар ин ҷо қариб дусад тонна "Мушҳо" ҳастанд ва онҳо умуман гузашта наметавонанд ...
  Чи тавре ки Анюта интизор буд, "Лев" андаке ронд ва худро дар як тудаи ахлот дафн кард. Таркиш ба амал омад. Кирмак дарида, як-ду ролики вайроншуда парвоз кард.
  Танки ярадоршуда истод ва аз бочкааш снаряд парид...
  Дар ягон чо аз дур гурриш карда, харобазорро тарк мекард. Анюта мисли мор пичиррос зад:
  - Ҳисоби ман ҳамин аст! Ҳисоб кушода шуд...
  Духтарак-капитан боз мачбур мешавад, ки ба дур равад. Немисхо ва хамсафарони онхо бартарии техникии худро дар харобахо истифода бурда наметавонанд. Бо айби Гитлери якрав лашкари рейхи сеюм дар набардхои мавкеъй дар як шахри хеле калон ва мустахкамшуда торумор карда шуд.
  Мария граната мепартояд. Онҳоро маҷбур мекунанд, ки ба немисҳо ё арабҳои сарнагуншуда тоб оваранд ва гардиш кунанд. Яке аз чанговарони нацистй дасташро канда, дар он соати англисй бо компас овехта мешавад.
  Марям бо табассум мегӯяд:
  - Чизе, ки қутбнамо ба шумо нишон медиҳад - роҳи ҷаҳаннам!
  Ва духтараки зебо аз пошнаи чанголуд пораи сафолии часпидаро меҷунбонад.
  Алла хам бо синаи мустахкаму пури худ чангро мечунбонад. Пистонҳо аз лой ва хориш қариб сиёҳ шудаанд. Ва кӯшиш кунед, ки бишӯед. Боз, вақте ки автоматҳои немисҳо шитоб мекунанд, шумо бояд ҷӯед. Ва дар роҳи plastunski хазандагон.
  Батальони духтарон мавкеи худро ишгол мекунад, гарчанде ки тирборон карда мешавад. Ва онхо снарядхои вазнинро канда, аз осмон бомбахо меафтанд... Вале хеч чиз диловарии кахрамонони советиро шикаста наметавонад.
  Дар ин чо Анюта пантераро мебинад, ки аз он чо хазида истодааст. Хайр, ин танк дигар он кадар дахшатнок нест.
  Шумо метавонед онро ба паҳлӯ партоед. Духтарак атса зад, чангеро, ки ба дахони шевоаш баромад, туф кард. Вай дар даст норинҷак гирифт, ки бо бастаи таркиш вазн дошт. Шумо бояд беэътиноӣ кунед. Аммо дар атроф ин кадар дуд аст.
  Анюта бо ангуштони бараҳна ва оринҷҳои худ дар рӯдхона хобида, ба боло рафтан гирифт. Вай мисли гурбае буд, ки мушро таъқиб мекард. Духтар чангро аз он тобистони мудхиши соли чилу якум, ки вермахт хиёнаткорона ба фазой СССР хучум карда буд, ба хотир овард. Магар на духтар, на кариби духтар тарс надошт? Дар аввал ҳа, аммо баъд одат мекунед. Ва шумо аллакай таркишҳои доимии снарядҳоро ҳамчун садои оддӣ қабул мекунед.
  Ва акнун он хеле наздик таркид. Духтарак ба шикамаш зад. Пораҳо аз боло мисли рамаи занбӯри ваҳшӣ мешитобанд. Анюта бо лабони дарида пичиррос мезанад:
  - Ба номи адолат, Худовандо!
  Духтарак хазидани худро тезонда, гранатаеро бо бастаи тарканда мепартояд. Хозир дар камон парвоз мекунад. Садои таркиш шунида мешавад, зиреҳи борикии паҳлӯи Пантера ба худ қарз медиҳад. Танки немис ба сӯхтан оғоз мекунад, маҷмӯаи ҷангӣ таркиш мекунад.
  Анюта бо табассум пичиррос мезанад:
  Ташаккур ба Худованд Исо! Ман танҳо ба ту бовар дорам! Ман танҳо ба ту дуо мекунам!
  Пантераро мешиканад. Дарида, танаи дароз дар зери харобазор гӯр шудааст. Зиреҳи фронталӣ, ки аз зиреҳи паҳлӯ ҷудо карда шудааст, ба кока шабоҳат дорад.
  Анюта, ки чашмонаш дар чеҳрааш қаҳваранг аст, ки аз чангу ғубор ва офтоб сӯхтааст, аз ҷуворимакка медурахшад, мегӯяд:
  - Душман хар кадар бештар дуб дошта бошад, мудофиаи мо хамон кадар мустахкамтар мешавад!
  Алла дар труси сиёҳаш хеле ҳассос аст ва бадани бараҳна, чанголуд ва қавӣ. Духтар хеле оқил аст. Вай метавонад бо ангуштони бараҳнааш пораҳои шиша партояд.
  Акнун вай бо пои пурфайзу чанголуд чизи тезро партофт. Ва рост дар гулӯи фашист часпида. Аллаи зебо гуфт:
  - Ва ман як рамзи ҷинсӣ ҳастам, ва рамзи марг!
  Духтаре, ки пас аз он боз хазида рафт, тир мезад. Анюта низ ба сухтор рохбарй мекард.
  Капитани зебо, ки фашистро торумор карда, хитоб кард:
  - Ҳаёт як занҷир аст ва чизҳои хурд дар он пайванданд ...
  Мария оташ зада, сари Фрицро бурид ва илова кард:
  - Ба звено ахамият надодан мумкин нест!
  Анюта, ки боз дакик тир холй карда, хитоб кард:
  - Аммо шумо наметавонед дар давраҳои майда-чуйдаҳо равед ...
  Мария, гуё тир холй карда, илова кард:
  Дар акси ҳол, занҷир шуморо фаро мегирад!
  Духтари дигар Матрена, ки хам хеле зебост, хамрохи пионер Серёжка дар сими сим шахта тайёр кард. Хар ду уро тела доданд... Буги маккор ба кирми "Паланг"-2 даромад. Ва чӣ тавр ин мошини тӯлонии олмонӣ таркида мешавад.
  Писарбачаи малламуй Сергей хитоб кард:
  - Россияи мо, сатил доред!
  Ва ӯ базӯр вақт дошт, ки аз боми афтода пошнаи сиёҳ ва пошна парида парад.
  Матрёна гардани бачаро сила карда гуфт:
  - Шумо хеле доноед!
  Пионер ба фронт рафта, ба батальони занон дохил шуд. Писар низ хеле эҷодкор аст. Масалан, вай барои зада галтонданн самолётхои хучуми фашистй самолётхо сохт. Вақте ки Focke-Wulfs ё TA-152 баланд мешавад, гурриши бениҳоят гӯшношунид ба гӯш мерасад.
  Немисхо бо хамовозии симфонияи Вагнер зарба мезананд. Чунин оханги муътабар.
  Матрёна бо ғазаб мегӯяд:
  - Хануз моро тарсонданй мешаванд!
  Пионерписар бо пафос месуруд:
  - Ҷанговари рус аз марг наметарсад,
  Марг моро зери осмони пурситора намебарад!
  Барои Руси муқаддас мубориза хоҳад бурд,
  Ман автомати пурқувватро бор кардам!
  Матрёна, духтари «оматбаланди мушакдор, китфи васеъ ва китф®ояш зани маъмулии де®«онист. Либосхо хангоми чанг пора-пора мешуданд, пойхои пуркувват урён, муйхо ду бофта бофта шуда, чанголуд карда шудаанд.
  Серёжка ҳамагӣ ёздаҳсола, лоғар аз камғизоӣ, бачаи харошидаву чиркин, ба ҷуз шорт дар тан. Мӯйҳои табиатан сафеди писарак хокистарранг шуданд ва қабурғаҳо аз пӯсти борик, даббоб ва чиркин зоҳир мешаванд. Пойҳо сахт афтид ва дар сӯхтаҳо, кӯфтаҳо, бо блистерҳо. Дуруст аст, ки тақдир кӯдакро аз ҷароҳатҳои вазнин нигоҳ дошт.
  Матрёна дар заминаи худ калон ва фарбеҳ ба назар мерасад, гарчанде ки духтар тамоман фарбеҳ нест, балки дар устухонҳо гӯшти қавӣ ва омӯзонидашуда дорад. Гузашта аз ин, гуруснагӣ ба ӯ тамоман таъсир намерасонд.
  Духтар аз милтики вазнини зидди танк тир мепарад. Мошинҳои немисиро дар пешонӣ сӯрох кардан мумкин нест, аммо дар трек имкон дорад.
  Ва "Шер"-и гаронбаҳо, ки дар мошини зеризаминӣ маводи таркандаи вазнинро гирифтааст, мисли сигоркашҳои вазнин дуд ба ҳаво додан гирифт.
  Серёжка бо кина месуруд:
  - Фриц бадбӯй бе андеша, дар даромадгоҳ сигор даргиронд! Албатта, вай ба душвории калон дучор шуд!
  Матрёна, ки бо гӯсолаҳои мушакҳои даббохтааш милт-милт мекард, бо пойҳои урёну зебои худ рақси таппониро шикаст. Духтар суруд хонд:
  - Чеҳраҳои муқаддаси рус аз нишона милт-милт мекунанд ... Худо накунад, ки шумо ҳадди аққал ҳазор Фрицро тар кунед! Ва агар касе бештар аз фашистон садо диҳад, ҳеҷ кас, бовар кунед, шуморо барои ин маҳкум намекунад!
  Баъд вай милтики зиддитанкиро аз нав бор карда, боз тир холй кард. Наклиёти немис боз дуд баровард.
  Батальони духтарон ба Фриц зарари калон расонд. Аммо вай хам талафот дод. Дар ин чо як духтарак аз ним канда шуду чеҳрааш ба чанг нигоҳ накарда, рангубор шуд.
  Кисми зиёди Сталинградро аллакай фашистон ишгол кардаанд, вале он чи ки аз шахр бокимондааш таслим шудан ва таслим шудан намехохад.
  Анюта бошад, кушиш мекунад, ки "Паланг"-ро рахна кунад. Мошини тавонои олмонӣ дар паҳлӯ граната гирифт, аммо таслим нашуд. Ба гирду атроф тоб мехӯрад, ки тупро тирборон кунад. Духтар бояд ба замин ва харобазор ғарқ шавад, то мавҷи таркиши ҳозираро пахш накунад.
  Анюта оҳиста пичиррос мезанад:
  - Модар, падар, бубахш!
  Мария ба суи "Паланг" граната партофт, ки он дар пешонааш таркид. Духтар пичиррос зада:
  - Дар бораи он, ки нури таълим дар фасли зимистон дар бахор... Бе истисно такрор мекунам, ки Гитлер як вабои вабо аст!
  Алла дидаи фашистонро шикаста, ба болои онхо об рехт, зур зад:
  -Дар тобут, ман ҳоло Фюрерро дидам! Ва рост ба чашми бечора лагад зад!
  Духтараки сурхрӯй воқеан бо ангуштони урёнаш ба сӯйи танк граната партофт. Он ба бочка бархурд... Аз паи таркиш ба амал омад ва музаи "Паланг" парешон шуд.
  Немиси тарсончак онро гирифта, акиб рафт.
  Анюта аз сӯрохи бинии худ хурӯшид:
  - Мо, аз они ту таслим намешавад!
  Мария зархариди гитлерчиро бо тир бурида, месуруд:
  - Ва бадкирдор шӯхӣ намекунад! Дасту по, ресмони русиро мепечонад! Дандонашро ба дилаш мерезад... Ватанро то поён менӯшад!
  Анюта хандид ва аккос зад:
  - Фюрер ваҳшона дод мезанад, ашк мерезад!
  Мария, оташ зада, илова кард:
  - Хуб, марг, табассум!
  "Штумртигер" аз ин хам хавфноктар пайдо шуд. Вай тамоми бинохо ва бункерхоро вайрон мекунад. Зиёда аз он, вай ба мавкеъхои кушунхои советй наздик намешавад. Мошинро пулемётчиёни немис дар зери пӯшиш нигоҳ медоранд.
  Анюта мебинад, ки ба мавкеъхои Фриц наздик шудан гайриреалй аст. Аммо дар осмон Фок-Вулфс. Яке аз ин машинахо ба мавкеъхои советй наздиктар парвоз мекунад. Духтарон ба суи вай оташ мекушоянд.
  Алла граната мепартояд ва хашмгинона мегуяд:
  - Дар марги амиқ - бахшиш нест!
  Баъд аз ин духтар аз пулемёт навбат медихад. Зуд бармегардад. Танки нисбатан нави олмонии "Пантера" -2 бо манораи хурд ва силуэти пасттар зуд ба боло мебарояд.
  Якчанд духтарон ба суи мошини немис граната мепартоянд. Вай тӯҳфаҳоро гирифта, ях мекунад ва наметавонад ба ақиб баргардад.
  Алла ҳуштак зада, фишурда:
  - Ин як ҳамлаи нав аст! Мо даҳони ӯро меканем!
  "Пантера-2" наъра зада, аслиҳаи пурқувваттарашро тирборон кард.
  Сутуни оташ хаворо ЧУДО карда, атмосфераро якбора гарм ва электролиз кард.
  Алла хандид, снарядҳо аз назди духтараки нимбараҳна гузаштанд. Духтари бешарму беномус паҳлӯяшро чунбонда гуфт:
  - Ва Нютон душманонро мағлуб кард, юғро аз тахт партофт! Фриц вай қонуни Нютони худро эълон кард!
  Сталинград хамаро оташи оташфишонй фаро гирифта буд, ки забонхои оташ гуё осмонро лесида, шарорахои бунафш, афлесун ва аргувонй чакира мекарданд! Ва ҳар як шарора мисли арвоҳест, ки аз қалъаи ҷаҳаннам фирор мекунад.
  Анюта чанговари немис-ро зада галтонда, чашмони кабудашро ду-рахшонда, месуруд:
  -Чӣ нола мекунӣ кампири бад? Бовар кунед, танҳо як беморхонаи рӯҳӣ барои шумо гиря мекунад!
  Мария ба суи фашистон тир холй карда, суруд мезад:
  - Чй хуб аст, ки болои алаф хобида, ба сари Фриц зарба занед! Барои Фюрер порча ташкил кунед ва аз пулемёт тирхо фиристед!
  Духтар бениҳоят хандид ва аз шикам ба пушт ғелонда шуд. Ман велосипед бо по сохтам. Як граната парвоз кард. Фок-Вулфи парвозкунанда, ки дар зери шикам пора-пора гирифта буд, бо суръат баланд шуд. Дидан мумкин аст, ки пораҳои тез ӯро захмӣ кардаанд. Махлуки фашистй оташ гирифт, порахои болхои шикастаро гум кардан гирифт.
  Анюта дид, ки чӣ тавр Фокке баландиро аз даст дода истодааст, хиҷил кард:
  - Ин семафор аст! Табар дар болои киштӣ овезон аст!
  Самолёти немис таркида, ба тамоми гушаю канорхои дурдасти осмон партовхо пошида шуд. Ва аскари фашистй ба кучо рафт. Навбати охиринамро кардам. Ҷаллодон хокистар шуд, на лётчик!
  Мария чанг зада, атса зада гуфт:
  - Будан ё набудан? Ин савол нест!
  Алла боз як пораи шишаро бо пои худ партофт, ки он ба чашм бархӯрда, аз пушти сар ба Фриц баромад:
  - Ман армиям танкист! Ва шумо бояд табобат кунед!
  Немисхо ва хамрохони онхо гранатахо партофта, пеш рафтанй мешуданд. Чунин найрангҳои зидди духтарон натиҷа надод. Дар ин чо Серёжка катапультро ба кор андохта, дар чавоб ба душман чй тавр зарба мезанад.
  Пионерписар бонг зад:
  - Бобои Барфӣ даҳони Гитлерро медарорад!
  Зарбаи катапульт, ки ба анбӯҳи фашистон зада даромад, онҳоро водор кард, ки пароканда шаванд ва дар айни замон дар ҳаво чарх зананд. Фриц афтода, ба харобаҳои деворҳо шикаст.
  Танки "Паланг"-2 мувозинати худро гум карда, ба "Шер" бархурд. Оҳ, Лева, номи пурҷалоли шумо куҷост?
  Анюта табассум карда чавоб дод:
  - Офарин, Серёжка!
  Писарак хашмгинона гиря кард.
  - Пионер хамеша тайёр аст!
  Духтар-капитан боз мехкӯб кардан гирифт. Ва Матрёна пои танги Серёжкаро тикка кард, чй кадар сахт аст! Бесабаб нест, ки писарбача аз давидан аз байни оташ наметарсад.
  Марям дар як суруд гуфт:
  - Ҷавонӣ хуб аст - пирӣ бад аст!
  Алла, ин сурхсарӯси хушҳол розӣ шуд:
  Аз пирӣ дида бадтар чизе нест! Ин дар ҳақиқат нафратовартарин ҳолати имконпазир аст!
  Ва духтарак бо табаддулот ҷаҳиш кард. Вай лахзае бибихои нафратангезро тасаввур кард. Не, му«оиса накунед, пиразан бо духтар. Ва чӣ зебоӣ, дар ҷисмҳои борик.
  Худованд онро гирифт ва суруд:
  - Ҷараён ба сол, солҳо дар корвон,
  Пиразане дар миномет хна мемолад...
  Ва чеҳраи боризи ман чӣ мешавад?
  Ман намефаҳмам, ки ҷавонӣ чӣ гуна гузашт!
  Анюта чашмонашро парешон карда, немисро бо зарба ба қафо афтид ва гуфт:
  - Не! Бо вуҷуди ин, дар ҷанг чунин ҷаззоб вуҷуд дорад - то абад ҷавон мондан! Ҳамеша маст!
  Матрёна ба катапульта заряди нав гузошт. Ин чизе монанди миномет хуб аст. Духтар пичиррос зада:
  - Нагузаред, балки гузаред!
  Серёжка пои борик, вале чусту чолокашро яксон карда, аккос зад:
  - Чеҳраи Фриц!
  Ва граната бо якчоягии таркиш ба мавкеъхои фашистон бо суръат парвоз мекард.
  Оре, Сталинград ба онхо дода нашудааст. Моҳи сеюм аст, ки аз охири моҳи июн ҳамла идома дорад, аммо шаҳр ҳама чизро гирифта натавонист. Фашистон дар дигар сохахои фронт хам муваффакият ба даст оварданд, вале на дар ин соха.
  Анюта аз таппончааш тир холй карда гуррос зад:
  - Хама чиз номумкин аст, мумкин мешавад... Коинотро хеле мураккаб кардан лозим нест!
  Ва ба баки гази мотоцикл зад. Мошин таркид ва гирдоби оташин манзараи дуддоро равшан кард. Ва немисро панчаи оташин пора кард.
  Духтарак капитан дод зад:
  - Ман куштани бадро дӯст медорам! Ва ин беҳтарин неъмат аст!
  Мария немисхоро бо зарба зада, хитоб кард:
  - Биё кирмак бозӣ мекунем!
  Алла, дурусттараш оташ кушод. Чанд нафар сиёхпустон дар болои харобахои найза пушонда монданд:
  - Душманро кушед! - пичиррос зад духтар.
  Мария бозичаона месуруд:
  - Гитлерро бо лаб, Майнштейнро бо лак ранг карда, туро ба асорати малика мекашам, саги вафодор туро газад!
  Анюта, тир холй карда, пичиррос зада:
  - Бего®ї биё, Адольф, худро ба дор овехт... Саратро фиреб нади®! Биё, бегохй, мисли гир-фоль парвоз кун - фашистонро сахт зада зада!
  Мария бо хашму ғазаб кулоҳро аз сари штурман зада гуфт:
  - Мо метавонем! Ва мо хоҳем кард!
  Духтарони батальони "Ленин" пешравии кушунхои хоричиро боздоштанд. Фриц пеш рафта, ҷасадҳоро ба фазо партофт. Танки "Лев", ки ба он умед баста буд, низ ёрй нарасонд. Дар ин ҷо як модификацияи мошин бо таппончаи 150 мм аст.
  Алла санги ба пистони урёнаш часпидаро мекӯбад. Духтар чунин синаҳои зебо ва пур дорад. Духтар бо пои худ граната мепартояд. Пой аз даст қавитар аст ва партофт дуртар меравад.
  "Шер" дар курта холй гирифт ва бозистод. Тир аз даҳони пурқувваташ. Ғарб ва фурӯпошӣ.
  Худованд туф карда мефармояд:
  - Ҷанговари рус аз дард нола намекунад!
  Ва духтарак боз тир мепарад. Ва ӯ ин корро хеле хуб мекунад. Фашист, ки аз манора хам шуда, ба акиб меафтад.
  Духтари сурхмуйсафеде, ки қариб урён аст, мегӯяд:
  - Бехуда душман бовар дорад, ки вай русхоро шикаста тавонист! Кӣ ҷуръат мекунад, ӯ дар ҷанг ҳамла мекунад, мо душманонро сахт мезанем!
  Ва Алла мушакҳои прессро меғелонад, ки вай хеле рельеф кардааст.
  Оҳ, духтарон чӣ қадар зебоанд! Ман намехоҳам, ки ҳеҷ яке аз онҳо бимиранд.
  Екатерина ran... Духтари хеле зебое, ки муйхои сап-сафед дошт. Вай бо кадом роҳе ба онҳо муяссар мешавад, ки бо ягон дору пошида, чиркин нашаванд.
  Духтарак хеле зебост, бо расми Зуҳра, танҳо бештар оҳанг ва кандакорӣ дорад. Либосҳо дар болои ӯ, танҳо як бюстгалтер ва panties. Ҳама чизи дигар аллакай канда шудааст. Аммо пойҳо чӣ қадар зебост! Ин духтар не, балки мӯҳри камолот, тоҷи зебоист.
  Вай ба таври махсус харакат мекунад, мисли мург. Пойҳои урён ва flicker, ва пошнаҳо, тааҷҷубовар тоза боқӣ мемонанд. Екатерина тир холй мекунад ва фашист дар сари синааш захми мешавад.
  Духтар мегуяд:
  - Садокат ба Ватан сухани олист!
  Худованд бо ханда гуфт:
  - Бюстгалтеркамро каш ва мисли ман шорт дар тан бимон!
  Кэтрин сарашро манфӣ ҷунбонд.
  - Ин мувофиқ нест!
  Алла паҳлӯяшро ҷунбонда, ба таври мувофиқ тир холӣ кард ва суруд хонд:
  - Чизи комсомолец гайриоддй шудааст! Бо сина бараҳна роҳ рафтан хеле зишт аст!
  Кэтрин хандид ва гуфт:
  - Чаро ба Фриц шодй оваред, ба зебоии мо нигар!
  Аллоҳ таоло қатъий жавоб берди:
  - Зебоии мо марговар аст!
  Катя хандид ва ба суи ТА-200 тир холй кард. Мошини фашистй оташ гирифт. Ва малламуй зебо дод зад:
  - Марг ба бадӣ!
  Аллоҳ хандид.
  - Ва зиндагӣ хуб аст!
  Екатерина дид, ки немис афтода истодааст, гиря кард:
  - Ин арзиши олӣ аст! Фикр накунед, ки фашистон шумо ғолиб омадаед!
  Худованд месарояд:
  - Интизори пирӯзӣ! Галаба дар пеш аст... Онхое, ки ба шикас-тани занчирхо майл доранд! Интизори ғалаба! Интизори ғалаба! Мо бар зидди фашистон галаба карда метавонем!
  Духтари зебо ва синаи урёнаш меларзад. Хуб бо танаи урён дар гармӣ, ки аз оташ пурзӯр мешавад.
  Анюта акнун хеле катъитар менамуд. Вай ба суи Фриц бо автомат тир холй карда, аккос зад:
  - Ман туро акстат мекунам!
  Ва дар хакикат фашистон тухфахои марговар ва тобутхо гирифтанд! Ва духтарак ба онҳо як расм нишон дод, биёед ангуштони пойлуч созем. Ва чун булбули горатгар хуштак зад. Ва ба воситаи ангуштони узвҳои поён.
  Духтари капитан хеле доно аст. Ва дурахшон. Ва умуман бераҳм нест. Вай низ гоҳо ба аскарони душман, ки шояд фарзандоне дошта бошанд, ки барои падари мурдаашон гиря мекунанд, дилаш мехӯрад.
  Анюта бошад, ин гуна фикрхоро аз худ дур мекунад, кас аз онхо ашк рехтан мехохад. Аммо на русхо ба назди немисхо барои горат кардан ва куштан омада буданд. Не, инҳо немисҳо ҳастанд ва як гурӯҳи таҷовузкоронаи хориҷиён аз тамоми ҷаҳон ба қаламрави Русия ворид шуданд.
  Анюта аз худ гузашта, ба суи Фриц, ки оромона ба мавкеъхои Фрици рус наздик шудан мехост, тир холй кард... Чашм ва майнаи у, ки аз тири тир канда шуда буд, берун баромад.
  Духтар-капитан табассум кард ва бомахорат гуфт:
  - Чашм ба чашм, сар ба сар!
  Анюта аник тир холй карда, ба мотоцикл бо аробача бархурд. Мошин канда шуд ва пулемёт парида, якчанд маротиба чаппа шуд. Баъд музааш ба харобахо афтод.
  Духтар таги урёну чанголудашро ба харобазор молид. Ва ӯ боз ҳадаф гирифт. Чеҳраи шодмону ҷавони вай табассум мекард. Духтар суруд хонд:
  - Не, ба фашистон гуфтем, халки мо токат намекунад, ки нони хушбуи русро форд меноманд!
  Мария як зарбаи хеле дақиқ кард, ки аз он Фок-Вулф сӯхта, чир-чир кард:
  Барои харом, албатта, интихоб равшан аст,
  Барои доллар вай омода аст ба Русия хиёнат кунад ...
  Аммо марди рус хеле зебост
  Ки вай тайёр аст чони худро барои Ватан!
  Духтар сальто кард ва ба фашистон анҷир нишон дод ва чарх зад ва тирҳо ба зебоӣ нарасиданд.
  Алла пайдо шуд, ин зебои кариб урёну чирки мисли шайтон бо ду пояш якбора граната партофт. Ва вай тафтиш кард:
  - Он чизе ки ман дорам, ин аст ... Фриц дар канори тез!
  Матрена Алларо ислох кард:
  - Тунд, дар паҳлӯ, на дар паҳлӯи тез!
  Духтар хандид ва синаи тарбузашро ҷунбонд ва бо истифода аз граната бо бастаи таркиш норинҷак партоб кард. "Паланг" ба му-зааш зад ва ин асари каҷ-калиб гурехт.
  Баъди ин махлуки фашистй акиб рафт. Вай мисли сангпушт, ки дар оташ гирифта шудааст, ба хазидан шурӯъ кард.
  Анюта шодона чашмак зада суруд мегуфт:
  - Ва "Паланг" акиб ме-шаваду немисхо пинхон мешаванд!
  Батальони "Духтарон" дар зери хучум, зарбахои хавой ва тупхои вазнин манёвр мекард. Дар ин чо самолётхои бомбаандози реактивй бархурда, куллахои шикаста, сурх-гарм ба осмон баромаданд. Ва сангҳо дар оташ буданд. Хушбахтона, ҳеҷ кадоме аз духтарон мурданд, аммо мардон ба дунёи дигар рафтанд - онҳо ин қадар пушаймон нестанд! Ва ҷонҳо парвоз мекунанд - баъзе ба биҳишт ва дигарон ба дӯзах! Дар он ҷое, ки иблисҳо бо чӯбчаҳо аллакай интизори онҳое ҳастанд, ки ба Исо имон намеоварданд.
  Алла аз байни чанговарони хашму газаб секситарин аст: хуб, оё фашистон аз "Штурмтигр"-и худ ба мавкеъхои кушунхои советй оташ зада, чанговарони сурхро кушта метавонанд?
  . БОБИ Љ7
  Ва духтарак бо пои урёнаш норинҷакро гирифт ва дар як қатор чархболҳо чарх зад. Ва тезтар ва тезтар чарх мезанад. Ва он гох вай бо тамоми кувва тухфаи маргро ба дахони васеи Паланг партофт. Пойхои урёну даббохтаи зебой дурахшиданд ва граната ба музаи васеъ парида. Ва машинаи пуриктидор аввал пахш карда, баъд шитофт. Ду "Палангҳои шоҳона", ки дар паҳлӯҳои "Штурмтигер" меистоданд, ба самтҳои гуногун парешон шуданд. Роликхо аз онхо канда шуда, чун гарданбанди шикастаи малика парида, ба поён меафтиданд.
  Мавчи таркиш Алларо партофт, духтар чаппа парид. Ва вай чаппа шуда, ларзонда шуд ва партофта шуд. Аммо зебоӣ ба ҳар ҳол ба замин афтод, харобаҳои тез ва сангҳои кӯфта ба пойҳои бараҳнааш кофтанд. Духтар дард мекард ва хатто аз пои каллус нӯги он сӯрох мешуд.
  Аммо Алла қувват ёфт, ки бархезад ва дод зад:
  - Шумо фашистон хокистар мешавед!
  Анюта ва духтарони дигарро мавҷи тарканда ба боло партофтанд ва ҳатто андаке пахш карданд. Аммо ҳеҷ яке аз ҷанговарони зебо нарафтанд. Духтарон бо тундбод ва оташи ҳадафмандона рӯ ба рӯ шуданд. Фуруш кардани фашистоне, ки ба берун парида буданд ва дигар хашароти тачовузкор СССР-ро ихота кардаанд.
  Мария бо шавку хаваси калон месуруд:
  - Ва вакте ки карнайи худованд моро ба чанг мебарад, мо бо комсомол дуст мешавем! Ва бо иродаи Яҳува, ман дар даъвати осмонӣ хоҳам буд!
  Алла ғубори пойҳои ба хун рехтаро афшонда, месуруд:
  - Ленин, партия, комсомол! Мо Фюрерро ба девонахона мефиристем!
  Духтарон гушношунидона хандиданд ва Серёжка бо изтироб ва нороҳатӣ гуфт:
  - Ва катапульти ман мисли пойҳои бараҳна ва мустаҳками Алла дақиқ нест!
  Матрёна мушакхои дасташро хам карда гуфт:
  - Ин хуб аст! Шумо ҳоло ҳам фикр мекунед. Чизи сардтар!
  Ведмакова, ки аз хатти фронт бармегашт, ба Владивосток таъчилй занг зад. Ҷопониҳо бо талафоти калон ва қариб ки Хабаровскро ихота карда буданд (бо ин шаҳр ба воситаи дарёи Амур нигоҳ дошта мешуд) японҳо аскарони худро барои аз нав ҷамъ кардан ва пурра кардан боздоштанд. Ҳадди ақал сад миллион Ҷопон, бо ҳафтод миллиони дигар Манчурия ва Таиланд, метавонистанд аскарони пиёдагардиро ба таври фаровон интиқол диҳанд. Ба як маъно, назар ба ШМА мубориза бурдан бо СССР осонтар аст, зеро барои мубориза бо охирин ба шумо бисьёр киштихои киматбахо лозиманд ва ба хеч вачх самолётхои арзон лозим нестанд. Аммо аскарони пиёдагард бо милтикҳои сабук ва арзон ва пулемётҳои аз Schmeisters нусхабардорӣшуда метавонанд ба миқдори зиёд таъмин карда шаванд! Ҳар як писари ҷопонӣ аз синни ҳафтсолагӣ чӣ гуна ҷамъ кардан ва ҷудо кардани пулемётро медонад! Фақат, албатта, барои интиқоли нерӯҳо аз ҷазира ба қитъа вақт лозим аст. Ва бо гирифтани пуррагӣ, боз ба қаламрави шӯравӣ ҳаракат кунед!
  Ведмакова занг зада, умедвор буд, ки нихоят чанговари нав кабул карда, дар осмон чанг мекунад. Духтарро бо эмка ба Владивосток бурданд. Лётчик худро хамчун терминатор хис мекард. Ҳамсафари ҳамсафари бобои мӯйсафед бо вуҷуди синну соли зиёдаш, ки танҳо рахҳои сержант дошт, маълум шуд.
  Ӯ бо фахр эълон кард:
  - Эй ҷавонӣ! Ва шумо медонед, ки ман дар замони подшоҳӣ бо Ҷопон ҷанг карда будам!
  Ведмакова бо шубха пурсид:
  - Дар ҳақиқат? Ё шояд шумо низ салиб гирифтаед?
  Бобо риши сафедашро чунбонда лаънат гуфт:
  - На хач, на медаль! Хамин тавр, як солу се мох хамчун аскари каторй чанг кард! Ба фикри шумо, ҳама метавонанд унвону медал гиранд? Хусусан дар замони подшох, вакте ки ба катори одамон чандон маъкул набуданд!
  Ведмакова розй шуд:
  - Бале, дар замони подшох нобаробарии синфй буд! Аммо ҳозир замон дигар аст. Воқеан, шумо японҳо чӣ гунаед! Дар назар дорам, оё душман қавӣ буд?
  Мӯйсафед дандонҳои оҳанинашро пошида, ҷавоб дод:
  - Заиф не, гарчанде ки агар фармондеҳи мо оқилтар мебуд, Порт-Артур ва Манчурияро намедоданд! Онҳо ин қадар душмани қавӣ нестанд.
  Эмка охиста харакат мекард, рохро бомбаю артиллерия канда буд. Гап кардан мумкин буд.
  Ведмакова каме оромтар пурсид:
  - Ва мо аз чй пурзуртар будем?
  Мӯйсафед бо ҷидду ҷаҳд, ки гӯё бозичаи механизми соат бошад, як-ду бор сар ҷунбонд:
  - То андозае ҳа! Масалан, японхо аз тири мо бист баробар зиёдтар тир доранд. То ба фронт фиристода шуданам хамагй дар се тирпарронй иштирок доштам. Ва он гоҳ ҳар як панҷ тир. Бо вучуди ин, дар як оташфишонй гуфта наметавонем, ки мо аз японхо бадтар будем. Ва ин дар ҳолест, ки онҳо дар либоси хаки буданду мо шинелҳои сафед дар бар доштанд. Табиист, ки баъд аз он ки мо тачрибаи чангй гирифтем. Ҷопонҳо, сарфи назар аз тамрини тӯлонӣ, дар умури низомӣ нисбат ба мо қобилиятҳои камтар доранд. Аммо милтикхои онхо назар ба клуби "Мостина"-и мо хеле дакиктар мезаданд.
  Ведмакова бе ягон шарт розй шуд:
  - Ҳа, албатта! Дар ин шумо ҳақ ҳастед! Ҷопониҳо, мисли немисҳо, ба пармакунӣ аз ҳад зиёд аҳамият медиҳанд.
  Пирамард сар ҷунбонд.
  - Баръакс! Ба гумон аст, ки мо дар армияи подшохй камтар дорем! Хуб, агар пеш аз Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ онҳо ба таълим додани сарбозон шурӯъ карданд ва ҳадди аққал либоси худро иваз мекарданд, пас ... Армия не, балки қадами устувор!
  Ведмакова бе бадкирдорй кайд кард:
  - Мо пеш аз чанг ба сайру гашт дар парадхо низ диккати калон медодем! Зоҳиран, оқил аз хатои дигарон, нодон аз хатои худ меомӯзанд, ки умуман дарс намегирад, кӣ?
  Бобо қайд кард:
  - Омӯзиш бо мурури замон меояд! Аммо бо таъминот, мо умуман монеаи пурра доштем. На силоҳ, на тир! Онхо тез-тез гурусна мемонданд, солдатхо бемор мешуданд - дору набуд! Аз домана ва дигар чизҳои зишт назар ба тирҳои Ҷопон бештар одамон мурданд. Ин чунин ҷанги бад буд. Куропаткин ахмак аст! На рохи гардиш, на камуфляж, вай одамонро бевосита дар зери пулемётхо ба окопхо мепартофт. Моро хамчун хуроки туп истифода мебурданд. Ҳамааш хеле бад анҷом ёфт, шикаст. Чи хеле ки мегуянд, ман базур по кашидам. Ростӣ, ман метавонам аз он фахр кунам, ки аз асорат халос шудам! Ҳамчун захмдор!
  Духтарак кунчковона пурсид:
  - Ва худи японҳо беҳтар ё бадтар шудаанд! Аз чихати хислатхои чангии онхо.
  Мӯйсафед аввал сигор даргиронд ва танҳо баъд ҷавоб дод:
  - Ба ин объектив бахо додан душвор аст. Армияхо дигар шуданд, танкхо, самолётхо, автоматхо пайдо шуданд. Киштиҳо аз ҷиҳати пешрафт он қадар тағир наёфтаанд, инчунин яроқҳо. Аммо аблахии фармондех як хел монд, пас онро бархам дихед, хучум ба Владивосток!
  Чашмони сабзи Ҷодугар дурахшид.
  - Инро бахонае нест!
  Пирамард розй шуд.
  - Ва ин тавр шуда наметавонад! Охир, онхо медонистанд, ки душман найранг тайёр мекунад ва ба он чорае на-меёбад! Гӯё танзим. Аммо сулхнома бо Пиндосхо далели равшани он аст, ки зарбаи сахт дар пеш аст.
  Витчер хандид.
  - Бо Пиндос?
  Бобо тасдиқ кард:
  - Бале, холо Америка ва Англияро хамин тавр меноманд! Ном аз калимаи "дуздӣ", яъне дуздидан гирифта шудааст. Ва инхо давлатхои паразит, дуздоне, ки хуни онхое, ки гунгтару нотавонтаранд!
  Пилот сари сурхашро ҷунбонд:
  - Ана ман розӣ!
  Пирамард исрор кард:
  - Розй, ки фармондихии мо ахмак ва хатто хоинанд! Пас, флоти моро иваз кунед, бадтар аз Пиндос!
  Ведмакова эътироз кард:
  "Шояд онхо фикр намекарданд, ки японхо ин кадар зуд зарба мезананд. Умуман, Шарки Дур макони истирохат буд ва дар ин чо тарсончакону танбалхо маскан гирифтанд. Охир, дар армия дар акибгох коргару колхозчй сахт мехнат кардан шарт нест, балки рацион ва маоши хуб мегирй. Аз тарафи дигар, шумо дар Шарқи Дур хидмат карда, ҳаёти худро дар хатар намегузоред. Бале, биҳишт барои лоферон ва тарсончакҳо.
  Пирамард ҷавоб дод:
  - Солдату офицерон чандон бад мубориза намебаранд. Ана Хабаровск, хануз нагузаштааст.
  Ведмакова розй шуд:
  - Ҷанговари рус, ҷанговари махсус! Аммо, чунон ки Брусилов гуфта буд: солдатхои мо аъло, офицерон хуб, генералхо миёна, подшох тамоман бад!
  Бобо норозиёна гиря кард:
  - Агар командири мо Куропаткин не, балки Брусилов мебуд: мо галаба мекардем! Афсӯс, аз болои он навишта шудааст! Бояд бигӯям, ки дар замони подшоҳ генералҳои рус хурдтар шуданд: дар замони Суворов як галактикаи пурраи фармондеҳони барҷаста вуҷуд дошт! Бо вуҷуди ин, Сталин гурҷӣ аст, аммо чунон ки гурҷӣ мегӯянд...
  Бобо сухани Витчерро бурид:
  - Аз ин гуна суханхо эхтиёт бошед! Пас шумо метавонед ба шӯъбаи махсус дохил шавед! Бо вуҷуди ин, барои ман, Сталин ҳеҷ гоҳ нобиға нест! Ва масалан, хатти пазмоншуда дар моҳи феврал инро тасдиқ мекунад! Дар омади гап, ман шунидам, ки 1 Май дар Москва чанги мудофиаи зидди хавоии советй бетаъсир монд ва чандин хазор нафар гражданинхои советй халок шуданд!
  Пирамард қайд кард:
  - Ташаккур ба ШМА ва Англия! Онхо ба Вермахт самолётхои нав доданд! Гузашта аз ин, шунидам, ки диверсияи оммавӣ сурат гирифтааст, ки қутосҳо дар ҳаво пароканда шудаанд! Ва он якҳои нав аст!
  Ҷодугар сарашро ҷунбонд.
  - Ман дар ин бора шунидам! Дар ҳақиқат шармандагист! Вале умедворам, ки гунахкорон чазои сазовор мегиранд ва мушкилихо ислох мешаванд!
  Бобо сар ҷунбонда, баъд ногаҳон гуфт:
  - Мушкилоти асосй дар сари мост! Як навъ тафаккури советй! Кушиши ба дандон, ба гуломи оддй табдил додани одам!
  Ведмакова бахс накард. Вай таваққуф кард ва ба берун ба тиреза нигоҳ кард. Холо хавфи маглубияти СССР хеле равшантар гардид. Маълум шуд, ки ҳатто Маскав аз ҳамлаҳои ҳавоӣ эмин нест. Ҳадди ақал, он барои тоб додан ба ҳамлаи азими ҳавоӣ муҳофизати боэътимоди кофӣ надорад!
  Хуб, чанг ба мархалаи каме дигар мегузарад... Ростй, дар мухорибахои назди Сталинград хам немисхо бартарии хавой доштанд, вале ин галабаи дилхох наовард! Аммо, на он қадар бузург, Фриц бартарӣ дошт! Охир, самолётхои нави советй мунтазам ба фронт меомаданд! Аммо бояд гуфт, ки сатҳи омодагии ҷангии лётчикҳо хеле паст буд. Аксари навгониҳо на бештар аз 8 соат парвоз доштанд. Ин як минуси калон аст, хусусан азбаски олмониҳо одатан то 250 соат вақт доранд! Аммо баъд аз Сталинград немисхо ин программаро ба 150 расонданд, вале холо бо сузишворй кор хеле осон шудааст. Бо вуҷуди ин, пайдоиши шумораи зиёди ҳавопаймоҳои нав барои Fritz мушкилот эҷод мекунад.
  Дар омади гап, хабар дода шуд, ки дар миёни халабонҳои ҳавопаймоҳои бомбгузори кушташуда чанд шаҳрванди Амрико низ асир шудаанд. Охирин чӣ аст, тааҷҷубовар набуд! Дар Luftwaffe пилотҳои кофӣ барои бомбаандозҳои нав надоранд, бинобар ин ихтиёриён буданд!
  Аҷоиб, фармондеҳии шӯравӣ ба ин чӣ ҷавоб хоҳад дод? Охир, барои гирифтани Берлин чизе нест? Дар СССР самолётхои бомбаандози стратегии дурпарвоз ба гайр аз самолётхои П-8 сохта нашудаанд. Ҳавопаймои охирин бо суръати каме бештар аз 400 километр дар як соат ва соли 1936 сохта шудааст, бешубҳа кӯҳна шудааст. Гайр аз ин, хангоми ба Берлин зарба задан вай бе хамрохии хавой харакат мекунад ва немисхо бо самолётхои худ онро боздошта метавонанд. Охир, онхо аллакай радархои хеле хуб доранд, ки харакати массаи парвозкунандаро ба суи Берлин кайд мекунанд. Бале ва барои ба мукобили Германия зарба задан ба кадри кофии ин машинахо вакт лозим аст. Немисҳо миллати заиф нестанд ва технологияро дӯст медоранд! Эҳтимол худи онҳо дар Аврупо ва ҳатто дар ҷаҳон аз ҳама боинтизомтарин ва муташаккилтарин миллатанд! Танҳо ғолиб омадан хеле душвор аст ва ҳатто дар ҷабҳаи дуввум Ҷопони заиф нест.
  Беҳтарин коре, ки дар ин вазъият анҷом дода мешавад, кӯшиш кардан аст, ки байни иттифоқчиён ва Олмон монеа эҷод кунад. Аммо ин корро чй тавр бояд кард? Берия аллакай ба ӯ дастур дода буд, ки ин корро бо истифода аз эсминеци аз амрикоиҳо гирифташуда анҷом диҳад. Як иғвои хуб метавонист рӯй диҳад, аммо Анна вақт надошт.
  Чунин ба назар мерасад, ки вай гунаҳкор нест - он чизе, ки тақдир нест, аммо вай то ҳол таъми ногуворро газад. Гӯё шояд як рӯз пештар меомад, ҳамааш дигар мешуд!
  Бо вуҷуди ин, он истисно нест! Аммо вай хамин ки аз Берия фармон гирифт, омад!
  Умуман, Лаврентий Палыч устоди игвогарист. Ҷопон ба бандари Перу ҳамла кард, на бе иштироки ӯ!
  Гап дар сари он аст, ки хуччатхо дар бораи ШМА бо истифода аз киштихои авианосец, аз чумла дар бандари Перу, ки гуё тасодуфан ба дасти разведкахои мамлакати "Офтоби тулуъ" афтода бошанд, як катор зарбахои пешгирикунандаро пешбинй мекунанд!
  Гайр аз ин, америкоиён аблаханд: онхо Японияро ба чанг игво андохта, хамрохи Англия ба додани нефть ва дигар ашьёи хом эмбарго чорй карданд, вале худи онхо ба чанг тайёр набуданд!
  Дар ҳақиқат, Иёлоти Муттаҳида дар соли 1941 барои ҷанг бо Ҷопон қувваҳои кофӣ надошт, хусусан дар танкҳо. Дар соли 1940, онҳо ҳамагӣ 400 танк доштанд ва маълумот дар бораи соли 1941 махфӣ аст, аммо гумон аст, ки ҳатто дар он вақт зиёда аз ҳазор нафар буданд! Ҳамин тавр, Амрико комилан омода набуд, ба ҷанг даромад! Хуб, Ҷопон низ чандон мусаллаҳ нест. Агар вай тақрибан дувуним ҳазор танк ва танкҳои сабук дошта бошад, пас, масалан, умуман авиатсияи дурпарвоз вуҷуд надошт!
  Инак, лётчикхои диловари америкоии мамлакати Офтобро бомбаборон накарданд! Ва онҳо танҳо худро дар лих гирифтанд! Ва акнун онҳо тасмим гирифтанд, ки СССР-ро баргардонанд, пеш аз ҳама ба аскарони пиёдагарди худ такя карда, орзу доранд, ки муваффақияти замони шоҳ Николаси II такрор шаванд!
  Witcher дилгир шуда суруд хонд:
  Зиндагӣ чӣ қадар мураккаб аст, Худовандо, афсус,
  Ту худат гулчанбар гузори аз хор!
  Не, сарамро назанед
  Рӯзи нав ба мо мушкилот ваъда медиҳад!
  
  Орзухо ба хок пора-пора шуданд
  Кирми бераҳм бо ишқу ишқ газад!
  Ва дарду алам дар чашмони ту
  Чӣ ҷилавгирӣ кард, касе дар қудрат нест!
  
  Аммо Худоё, ту чӣ метавонӣ
  Худи Коль ба салиби Голгото баромад!
  Дар бораи хушбахтӣ орзуҳои арвоҳӣ
  Дар гиряи бевазан наъра мекунанд ва нола мекунанд!
  
  Ҳеҷ чиз бадтар аз замин нест,
  Нақшаи ҷанг ҳама дар хун аст!
  Лангари кафк аз эфир,
  Шумо вебро якбора мешиканед!
  
  Ва агар шумо ҳаёти маро мехоҳед
  Пас маро ба дӯзах бипарто!
  Ман туро ба ҳар ҳол дӯст медорам
  Дар пешрафт, ман ба тағирот бовар дорам!
  
  Ман бовар дорам, ки шахсе
  Метавонед тозатар, баландтар шавад!
  Ки азоби даврон тамом шавад,
  Мо мисли бародари Ҳаққи Таоло хоҳем буд!
  
  Мо чй фармон медихем
  Дар фазой киштихои ситорахо!
  ки армияи диловари мо
  Қавитар аз Квазар дурахшид!
  
  Ҳаёт ҳеҷ гоҳ аз байн нахоҳад рафт
  Ва ҳама инсон мешаванд!
  Мисли нури беохири сол
  Бо синни беканор ва хушбахтӣ!
  
  Коммунизм хакикй мегардад
  Бовар кунед, ки он аз орзуи шумо беҳтар хоҳад буд!
  Пешравӣ ба пеш, боло, на поён,
  Бигзор шодӣ бошад - ғам нест!
  Ведмакова сурудро ба охир расонд ва нихоят "Эмка" ба Владивосток рафт. Лётчик бо кунчковй ба шахр нигарист. Дар Владивосток харобшавӣ ба таври назаррас афзоиш ёфт, баъзе биноҳо тамокукашӣ мекарданд, дар кӯчаҳо дастаҳои сӯхторхомӯшкунӣ кор мекарданд, наврасони зиёде дар даст белу калтак ва дигар асбобҳои сӯхторхомушкунӣ буданд.
  Бобо қайд кард:
  - Дар замони подшохй чавонон хам сахт мехнат мекарданд, вале бе табассум ва шавку хавас! Гарчанде ки шумо ба шавқу рағбати бараҳна дур намеравед!
  Ведмакова эътироз кард:
  - Агар саноат двигатели иктисодиёт бошад, гайрат сузишвории дорой октани баланд аст!
  Муйсафед хушнудона сарашро  унбонд.
  - Хайр, духтарак мегӯӣ!
  "Эмка" дар назди бинои комендатура истод ва Ведмакова кариб аз он баромада рафт. Вай хеле мехост, ки боз ба аспи болдораш барояд.
  Духтар дари кабинетро куфт, ки вайро дар рузнома фиристоданд. Аз паи овози хоболуд баромад.
  - Даромад!
  Witcher бо ифтихор китфҳояшро рост карда ворид шуд. Дар курсй марде дар тан либоси полковники НКВД нишаста буд. Чунин намуди бемӯй ва ногувор. Вай гамгинона аз лётчик пурсид:
  - Номи пурра!
  Духтар зуд ҷавоб дод:
  -Анна Петрова Ведмакова!
  Полковник афзуд:
  -Утбаи низомӣ?
  - Майори куввахои харбии хавой ва кахрамони Иттифоки Советй! - бо ифтихор гуфт лётчик.
  Полковник гушаки телефонро бардошт ва мухтасар гуфт:
  - Майори авиация Ведмакова аллакай омад!
  Баъд ба духтарак ру овард.
  - Шумо худатонро чи тавр ҳис мекунед? Умеди саломат?
  Пилот дандонҳояшро бардошт.
  - Ман худамро нағз ҳис мекунам! Омода ба ҷанг мисли шер!
  Полковник сар ҷунбонд.
  - Аҷоиб! Ман фикр мекунам, ки Ҷопон онро қадр хоҳад кард!
  Садои гуш-куб, садои ботинкахо ба гуш мерасид ва шаш нафар корманди оддии шуъбаи махсус бо хамрохии як нафари либоси махсус дар бар ба кабинет даромаданд. Фармуд:
  - Ба дасташ занед!
  Ҷодугар парешон шуд:
  - Ин боз чй?
  Полковник аккос зад:
  - Ва он! Шумо дар ҳабс ҳастед, гражданин Ведмакова! Ва шумо ба зиндон фиристода мешавед!
  Марде, ки дар тан либоси махсус дошт, ҳушдор дод:
  - Ин зан дар чанг хеле хуб аст! Пас, ҳушёр бошед!
  Witcher табассум кард.
  - Намояндаи органхои хифзи хукуки диловари мо намешавам! Ба Берия ва ин нофаҳмиро якбора занг занед, равшан кунед!
  Полковник таҳқиромез хурӯшид.
  - Ана барои парешон кардани Берия! Вайро ба зиндон фиристед ва тафтишот инро муайян мекунад!
  Ҷодугар сар ҷунбонд.
  - Ман Қаҳрамони Иттиҳоди Шӯравӣ ҳастам ва тафтишот, албатта, инро муайян мекунад, аммо бо Берия тезтар мешавад! Ман мехоҳам, ки ҳарчи зудтар дар идораи ҳавопаймо бошам!
  Полковник тасалло дод:
  - Дар вацти чанг ягон кас муддати дароз намекашад! Вайро дур кунед!
  Ведмакова бе му-кобилият кадам мезад ва уро бо бочкахои пулемётхои модели кутохшуда каме тела дода, бо онхо разведкачиёнро мусаллах кардан гирифтанд. Баъд маро ба як воҳиди сиёҳ андохт ва бурданд. Анна Петровна ором буд, худро дар хакки худ гунахгор хис намекард ва шояд НКВД аз муносибати махсуси вай бо Берия хабар дошта бошад, бинобар ин онхо инро мефахманд. Боздид аз зиндон ҳатто ҷолиб аст. Марди ҳақиқӣ бояд писарашро тарбия кунад, дар артиш хизмат кунад ва дар зиндон хизмат кунад! Пас, эҳтимол, ҷанговар! Бисьёр одамони машхур дар зиндон буданд: Сталин, Ленин ва Гитлер!
  Зиндон аз комендатура чандон дур набуд, Ведмаковаро берун кашида, ба хавлй бурданд. Дар он чо сагхо вахшиёна гур мезаданд, деворхои сангини зиндоне, ки дар асри XVIII сохта шуда буданд, хира ва хокистарранг буданд. Духтарак ҳаяҷони беихтиёр ҳис кард, ки ӯро ба дарун оварданд ва аз долонҳо пеш бурданд. Ин аст равзанаи бақайдгирӣ: саволҳои навбатӣ:
  - Ном, насаб, номи падар, ҷинс!
  Пас аз рост ба як ҳуҷраи сафолӣ табдил диҳед. Дар он чо дар сари миз афсаре дар тан либоси НКВД ва пешдомани чармин ва хамрохи у духтури куртаи сафедпуш ва ду зани миёнакад дастпушакхои тунуки резиниро ба даст мекашиданд.
  Посбоне, ки ҳамроҳи Ведмакова буд, бо як ҳаракати тез ва машқӣ дастони ӯро бардошт. Саркор фармуд:
  - Либосашро каш!
  Ведмакова дар хайрат монд:
  - Чӣ?
  Саркор оромона такрор кард:
  - Гуфтам, ки либосашро каш! Ҷустуҷӯ ва тафтиши шахсӣ лозим аст!
  Духтар сурх шуд.
  Аммо дар ин ҷо мардон ҳастанд!
  Сардори пешдомандор аккос зад:
  - Мумкин аст ман ба шумо кӯмак кунам! Хуб, фоҳишаи латтаҳои худро парто!
  Ведмакова ларзид, ба хотир овард, ки ҳа, ҳангоме, ки дар зиндон ҷойгиранд, кофтукови шахсӣ ҳатмист ва либосҳояшро кашидан гирифт. Занон онро гирифта, ҳар дарзро бодиққат тафтиш мекарданд. Ведмакова дар танаш монда, хиҷил шуд, аммо афсар аккос зад:
  - Ва пинхони худро каш! Ҷустуҷӯ пурра хоҳад шуд!
  Дар пеши назари чанд нафар тамоман бараҳна монда (колоннае, ки ӯро овардааст, дар ҳоли ҳозир истода, дар ҳар лаҳза ба ҷанг омода буд) дар хиҷолат монд ва хост ӯро бо дастонаш пӯшонад.
  Онҳо бо калтак ба кунҷи вай сахт заданд:
  -Дастҳо дар дарзҳо!
  Ведмакова ка-чир кард, вале токат кард. Вақте ки онҳо тафтиши либоси вайро ба итмом расонида, мӯзаҳояшро пора карданд, афсар фармон дод:
  Акнун онро худатон санҷед!
  Занони зиндонбон аз сар сар карданд. Онҳо мӯйҳои худро бо ангуштони дастпӯшак торик карданд, сипас ба гӯшҳояшон нигоҳ карданд, ҳатто бо истифода аз найчаи чароғак. Гӯшҳо чанд маротиба ба ақиб мемонданд, хам шуда, хам намешуданд. Баъд ба сӯрохи бинӣ нигарист:
  - Сулфа, лутфан! Ҳамин аст, қавитар!
  Бинии духтарак кӯфта буд. Пас аз ин муоинаи дахон гузаронида шуд. Хеле нофорам буд, дастони ноҳамвор забонро пахш мекарданд, гоҳ-гоҳ онро мекашиданд, баъд сахттар мекашиданд, ҳатто қариб ки канда мегирифтанд.
  Саркор ба сухан баромад:
  - Эҳтиёттар будан лозим! Вай шояд ҷосус бошад!
  Зиндонбонҳо ангуштони худро ба дандонҳои худ пахш карда, тафтиш карданд, ки ҳама гуна пуркунӣ, ки маълумоти муҳимро дар бар мегирад, тафтиш мекарданд. Ведмакова худро хору зор карда, туф кард, кахрамони СССР-ро мисли фохиша мекофтанд, чизеро гум накардааст. Баъд дастони дастпӯшаки занона синаи урёни духтарро эҳсос карданд. Онҳо ӯро пахш карданд, ҳар як миллиметрро ҳис карданд, тавассути чароғак дурахшиданд. Синаҳои духтар хиёнаткорона варам карданд ва зиндонбонон ҳарчи бештар фишор меоварданд ва баъд хиҷир мезаданд:
  - Не! Вай дар ин ҷо пок аст!
  Минбаъд ноф ва ангуштон муоина карда шуданд. Нофро акиб кашида, хам печонда, баъд онро бо сӯзан сӯрох мекарданд. На камтар бодиққат ангуштони тафтиш.
  - Ва акнун ҷустуҷӯи гинекологӣ! - фармон дод офицер.
  Зиндониён фармуданд:
  - Хам шуда, пой®оятонро дароз кунед, лутфан!
  Пас аз ин нангинтарин буд, вақте ки дасти зиндонбон дар дастпӯшак ба оғӯши духтар даромад. Ведмакова аз дарду хорй оху нола мекард. Ва дасташ сахт ба ғор меафтид, ки дар он зан гаронбаҳотарин ганҷинаи худро нигоҳ медорад, ки аз он ҳам дарднок ва ҳам гиладор буд. Духтарак андаке каҷ кашид ва афсар бадхоҳона ғур-ғур кард:
  - То ҳадди имкон бодиққат тафтиш кунед! Дар ниҳоят, ҷосусҳо одатан дар ҷойҳои маҳрамона ҳуҷҷатҳоро пинҳон мекунанд ва баъзан як ёддошти хурд барои фаҳмидани маълумоти муҳим кифоя аст.
  Як зиндонбонро дигаре иваз кард, ки пас аз он кофтуков боз ҳам дардноктар ва дағалонатар шуд. Ведмакова фаҳмид, ки онҳо танҳо мехостанд ӯро таҳқир кунанд ва ҷустуҷӯро ба шиканҷа табдил диҳанд.
  Муоинаи мақъад камтар ноҳамвор буд, зиёда аз он, рӯда истифода бурда шуд, ва як enema калон. Аз афташ, дар хакикат халабон сахт гумонбар шуда буд. Баъд аз ин, тафтиши ангуштон, пойҳо ва пойҳо як чизи хурде ба назар мерасид.
  Аммо ин бо ин тамом нашуд, офицер фармон дод:
  - Акнун дар рентгени меъда! Вай чизи зиёдеро фурӯ бурда наметавонист!
  Бале, ин қадар дард намекунад. Дар ин чо духтуре буд, хама чизро, хатто дилу шушро бодиккат аз назар мегузаронд. Ниҳоят иҷозат дод:
  Вай пок ва комилан солим аст!
  Саркор бо ғазаб гурусна зад:
  - Афсӯс, ки ба ҳар ҳол ӯро мепарронем! Бо вуҷуди ин, бигзор вай ҳоло фортепиано бозӣ кунад!
  Лётчик, ки аз тахкир дар хайрат монда буд, мисли автомат итоаткорона кадам мезад. Дастони Witcher бо ранг молиданд ва бодиққат ба коғаз фишурданд. Пас аз паи ҳама гуна андозагирӣ, аксбардорӣ дар профил, дар рӯи пурра. Дар тӯли муддати тӯлонӣ онҳо маҷбур шуданд, ки бараҳна истода, тамоми аломатҳо, ҷароҳатҳо ва рагҳои баданро дубора навишт. Пас аз он, вай дар души хунук шуста шуд, ки ин, ногуфта намонад, ки дар СССР одат шудааст, на танҳо барои маҳбусон, балки ба онҳо либоси маҳбас дода мешуд.
  - Либос пӯш!
  Дар асл ҷома палос буд, ки аз лӯла дӯхта ва бо рақами зиндон гулдӯзӣ карда мешуд. Онҳо ба духтар пойафзол надоданд, аз афташ, барои душманони халқ як айшу ҳашамати нолозим донистанд ва базӯр пӯшиданд ва ӯро ба камера бурданд.
  Навакак ҳабсҳои оммавӣ буданд, зиндон пур аз одам ва садо баланд буд. Ведмаковаро ба кафаси танг партофтанд, ки дар он аллакай зиёда аз сад нафар занон, асосан духтарони чавони харбию хизматчиён буданд. Вақте ки лётчикро ба камера оварданд, вай як қадам гузошта натавонист, маҳбус тамоми фаршро парешон кард. Дар камера ҳаво хеле торик буд, тиреза бо тахтаҳо пӯшонида шуда буд, бӯй ва буи сахт меомад, аз афташ, кайҳо боз сатилро набаровардаанд.
  Духтарон нимбараҳна ва баъзеҳо тамоман урён буданд, либосҳояшонро гирифтанд. Чанд нафари онҳо девона шуда, нӯшидан хостанд. Ҷодугар бозистод ва пурсид:
  - Ман як қадам гузошта наметавонам! Ба куҷо равам!
  - Дар куҷо овардед ва истед! - Фармуд аз торикӣ, шояд калонӣ дар камера. - Барои мо чой нест.
  Ведмакова, ки ин беақлӣ буд, фаҳмид, вале бо вуҷуди ин пурсид:
  - Духтарон барои чи хастед?
  Овозҳо аз паи:
  - Бале, дар ин чо моддаи 58, хатто бе ягон айб! Шумо барои чӣ ҳастед?
  Witcher тамасхур кард:
  - Бале, Берияро таҷовуз карданд!
  Хандахои дустонаи духтарон ва нидохо баланд шуд:
  - Бале, вай аз они мост!
  Кӣ аз торикӣ чир-чир кард:
  - Аз ин Берия каме овезон кун!
  Овози дахшатангез канда шуд:
  -Кофӣ! Ва ҳамин тавр, аллакай зиёда аз ним ҳазор мард дар ҳавлӣ парронданд! Моро низ бо тамоми камера ба сайру гашт бурдан мумкин аст!
  Witcher аккос зад:
  - Хайр, не, агар маро ба тирпарронӣ баранд, ман ин тавр таслим намешавам!
  . БОБИ Љ8
  Олег Рыбаченко бо хамрохии духтарак Маргарита Коршунова барои фардои дурахшон муборизаро давом дод.
  Онхо дар Сталинград чангиданд. Онхо бо тамоми шучоати бузург мубориза бурданд. Ва фарзандони абадй акибнишинй ва ба душман таслим шуданро дар назар надоштанд.
  Аммо куввахо нобаробар буданд ва фашистон тадричан ба пеш харакат мекарданд. Аммо хеле суст ва партофт наздикшавӣ ба хонаҳо, ва кӯчаҳо бо ҷасади зархаридон.
  Москваро ихота карда буданд, вале то хол чанг мекар-данд. Ва он ҳам духтарони зебои худро дошт. ки хакикатан бой мебошанд.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита дар Сталинград тирпарронй мекарданд. Дар айни замон, писарча кӯшиш кард, ки чизе эҷод кунад, мувофиқи АИ.
  Номзад ба мақоми раисиҷумҳури Беларус Александр Лукашенко иҷозаи ширкат дар интихоботро надоданд. Онҳо айбро дар он ёфтанд, ки калисои славянӣ имзоҳоро бозпас гирифтааст. Дар натича шаш нафар не, балки 5 нафар номзадхо пайдо шуданд. Ва муборизаи асосй дар байни Зенон Поздняк ва Кебич cap шуд. Кебич тарафдори Русия ва мӯътадилтар бо як имтиёз ба даври дуввум баромад. Ва баъд дар Позняки зидди Русия бо фар«ияти калон ѓолиб омад.
  Лукашенко эътироз кард, ки ӯро ғайриқонунӣ барканор кардаанд. Аммо умуман, гайр аз садо дигар чизе набуд.
  Кебич хеле дилпурона галаба кард. Ва ӯ аввалин президенти Беларус шуд.
  Дере нагузашта Белоруссия ба минтақаи рубл дохил шуд. Вазъияти иктисодиёт дар холати кризисй монд. Пули кофӣ набуд. Аммо кишвар дар минтақаи рубл буд.
  Кебич таклиф кард, ки процесси интеграция бо Россия. Конвергенцияи конунхо сар шуд, сархадхо кушода шуданд, иктисодиёт муттахид шуд. Органхои болой ташкил карда шуданд.
  Соли 1999 дар Беларус интихоботи нави президентӣ баргузор шуд. Иқтисодиёт пас аз дефолти Русия дар бӯҳрони амиқ қарор дошт. Аммо таъсири коммунистон хеле афзуд. Лукашенко бошад, бо ҳама ҷанҷол мекард ва ҳизби худро намеофарид ва аз ҷониби дигар қувваҳо ба як сӯ тела дода шуд. Муборизаи асосй дар байни Калякин ва Кебич cap шуд. Зенон Позняк то ин дам маъруфияти худро гум карда буд. Хамчун фронти халкии Белоруссия умуман.
  Коммунистон пурзур гардиданд.
  Дар Русия таърих низ каме тағйир ёфтааст. Зюганов ба президент каме бештар овоз гирифт, гарчанде ки ба вай муяссар нашуд. Лебед ду мох боз котиби Совети Амният буд. Аммо, дар маҷмӯъ, ин чандон муҳим нест. Мухимтарин фарк дар он аст, ки Черномырдинро аз кор озод накардаанд. Ва дар натиҷа, ӯ ҳатто пас аз дефолт сарвазир боқӣ монд. Аммо Кебич, сарфи назар аз кумаки Черномырдин, дар даври дуюм шикаст хӯрд ва Калякин президенти Беларус шуд.
  Ва дар Русия, пас аз рафтани Елтсин, Черномырдин ба курсии президентӣ рафт. Иқтисоди Русия аллакай ба пешравӣ рафт ва Виктор Степанович бо мушкили зиёд бо кумаки Жириновский, ки ҷои сеюмро гирифт, Зюгановро мағлуб кард.
  Ҳамин тариқ, дар Русия Черномырдин президент шуд, Жириновский котиби Шӯрои амният ва ёвари аввали президент шуданд. Путин то ҳол дар канор монд. Зюганов рохбари оппозиция мебошад. Примаков холо хам вазири корхои хоричй мебошад.
  Хамин тавр, хама чиз мувофики план рафт. Калякин процесси интеграцияро давом дод, вале хануз муттахид нагардидааст. Иқтисодиёт боло рафт. Черномырдин дар Чеченистон чанг кард. Масхадов гуфтушунид кард. Ва дар ниҳоят дар он ҷо субот ба даст омад.
  Черномырдин дар интихоботи навбатй ба осонй бар Зюганов галаба кард. Калякин низ ба муддати дуюм ба осонӣ интихоб шуд. Ҳама чиз каму беш бемаънӣ мерафт. Иктисодиёти Белоруссия дар авч буд.
  Аммо Калякин ба давраи сеюм нарафт. Чонишини у хамкораш Новиков буд.
  Черномырдин низ ба даври сеюм номзадиашро пешбарй накард. Черномырдинро Жириновский иваз кард. Охирин, албатта, хеле мӯътадилтар шуд, аммо фишор болои Беларусро афзоиш дод - талаби пайвастан ба Русия.
  Навоварда ғазаб кард. Аз сабаби он ки ӯ таҳти таҳримот қарор дошт.
  Жириновский сахттар буд ва сахттар фишор медод... Дар натиҷа нерӯҳои тарафдори Русия раъйпурсӣ дар Беларус баргузор карданд, ки бо бӯҳрони шадиди иқтисодӣ рост омад. Ва Белоруссия як қисми Русия шуд. Ин эҳсоси зидди Ғарбро шадидтар кард.
  Дар соли 2014 Жириновский бо истифода аз фурсати Майдон дар Украина ва сарнагунии Янукович нирӯҳои худро фиристод. Артиши Украина омодаи ҷанг набуд ва русҳо онро безарар карданд. Янукович ва Рада бо истифода аз силоҳ раъйпурсӣ эълон карданд. Русия ин ҷумҳуриро ба худ ҳамроҳ кард.
  Барои он ки украиниҳо камтар исён кунанд, Жириновский пойтахти Русияро ба Киев кӯчонд. Ва ин ба натиҷаҳои раъйпурсӣ таъсир расонд. Худи Владимир Волфович дар интихоботи навбатии президентӣ бо пирӯзӣ барои давраи сеюм интихоб шуд ва ҳама маҳдудиятҳоро дар раъйпурсӣ бекор кард.
  Александр Лукашенко ба нафақа баромад ва ба фаромӯшӣ афтод. Путин то соли 2012, ки шастсола буд, раиси ФСБ буд. Ва Жириновский, ки нав кардани командаро дуст медошт, ба чои вай афсари кобилияти чилу-соларо нагузошт. Губернатори Белоруссия, ки Новикро иваз кард, низ ҷавонтар шуд.
  Аммо Русия зери таҳримҳои Ғарб афтод, аммо онҳо чандон муҳим набуданд. Жириновский дар Сурия ва Ироқ ҷангидааст. Вай барои курдхо давлати худро барпо кард ва умуман аз Владимир Путин катъитар амал кард. Гузашта аз ин, Русия ҳамлаи мушакӣ ба Арабистони Саудӣ кард ва нархи нафтро якбора боло бурд.
  Баъдан ҷанги бузург миёни Эрон ва Амрико оғоз шуд. Он чизе ки нархи нафтро боз ҳам бештар боло бурд. Дар ҳамин ҳол, Русия Кишварҳои Балтика ва Молдоваро ба худ гирифт. Ва баъдан бо истифода аз нооромиҳо дар Қазоқистон пас аз рафтани Назарбоев ин ҷумҳуриро ба муомилоти худ дохил кард.
  Раъйпурсӣ низ баргузор шуд ва Русия як вилояти дигарро гирифт.
  Оҳиста-оҳиста барқарорсозии СССР идома ёфт.
  Дар соли 2020 Жириновский рекорди интихоботи даври чоруми президенти Русияро нав кард. То он даме, ки ӯ рафт.
  Ва Русия дар Осиёи Миёна ҳаракат кард. Дар Узбакистон, Тоҷикистон, Қирғизистон, Туркманистон нерӯҳои Русия пайдо шуданд ва барои пайвастан ба Русия ҳамапурсӣ баргузор шуд.
  Ҳамин тариқ, кишвар то сарҳадҳои собиқи СССР барқарор карда шуд.
  Аммо ин барои Жириновский кофӣ набуд. Ва ӯ бидуни таассуби нолозим, Финландияро бо сарбозон ишғол кард. Ва он ҷо, албатта, бо натиҷаи қариб 100%, бо баргузории раъйпурсӣ. Ва ҳамроҳ шудан ба ӯ.
  Ҳамин тариқ, Русия ба худаш баргашт. Муносибатҳо бо Чин ба далели даъвоҳо ба Порт-Артур ва аз Сибир хориҷ кардани зардҳо то андозае бадтар шуданд.
  Аммо дар ҳоле ки Чин аз Русия метарсид ва бадгӯӣ мекард.
  Аммо дар Аляска табаддулоти низомӣ ба амал омад ва нерӯҳои Русия онро ишғол карданд. Ва онҳо барои бозгашт ба Русия раъйпурсӣ баргузор карданд. Ҳамзамон Амрико маҷбур шуд, ки беэътибор будани созишномаи фурӯши Аляска ба Русияро эътироф кунад.
  Ҳамин тариқ...
  Олег Рыбаченко бозистод ва боз ба тирпарронй шуруъ кард.
  Писарак тир холй карда, баъд бо пои луч граната партофт. Фашистонро пароканда карда, дар твиттер навишт:
  - Мо маглубнашавандаем!
  Маргарита низ тир холӣ кард, бо ангуштони бараҳнааш граната партофт, Фрицро пахш кард ва дод зад:
  - Ва ҳамеша муттаҳид!
  Бачахо хеле диловарона чангиданд.
  Писарбача боз ба суи душманон зарба зад. Бо ангуштони бараҳнааш ба сӯи кирт граната партофт. Дар натича ду танк ба хам бархурд. Олег Рыбаченко месуруд:
  - Шаъну шараф ба ту, сарзамини руси мо,
  Ба номи Русияи муқаддас,
  Оилаи Советхои махаллй!
  Духтар боз бо пои урён гранатаро партофт. Даххо фашистонро зада галтонда, месуруд:
  - Дар кӯҳ гов ҳаст,
  Фарзандони саломат бошед!
  Писарак гардиш дод, Фрицро даравид ва чир-чир кард:
  - Ватан дар дилам,
  Хушбахтона, мо дарро мекушоем!
  Ва баъд аз ин пои кӯдакиаш норинҷак партофт. Вай кӯдакест, ки воқеан ҳам барандаи марговар аст.
  Маргарита инчунин як тир бо дақиқии бузург аст.
  Духтар онро гирифту суруд гуфт:
  -Не, ҳушёр пажмурда намешавад,
  Нигохи лочин, уқоб-
  Овози мардум баланд аст -
  Пичиррос морро пахш мекунад!
  Духтарча бо пои луч граната партофта, онро гирифта, боз чир-чир-чих кард;
  Сталин дар дили ман зинда аст
  То ки мо ғамгиниро надонем -
  Дари кайхонро кушод
  Дар болои мо ситорахо медурахшиданд!
  Ва духтар хандид. Вай ба фашистон зарба зад. Вай сафхои онхоро канда, чир-чир кард:
  Ман боварӣ дорам, ки тамоми ҷаҳон бедор мешавад -
  Фашизм тамом мешавад...
  Офтоб нурпошй мекунад
  Рохи равшанкунандаи коммунизм!
  Ва боз духтарак бо пои луч мохирона граната мепартояд. Танкхои фашистиро ба хамдигар тела дода.
  Наташа низ мубориза мебарад. Дар Сталинград духтарон факат кахрамонанд.
  Ва бо далерона суруд мехонанд:
  -Ватанам зулмати олам аст,
  Ман метавонам ҳамлаи душманони бадро нест кунам ...
  Бе ту як руз дуст дошта наметавонам
  Ман тайёрам, ки ҷонамро барои ту фидо кунам!
  Ва Наташа бо пои луч граната мепартояд.
  Баъд Зоя тир холй мекунад. Духтари зебо дар бикини. Навбат хохам дод, фашистонро даравад.
  Ва он гоҳ тӯҳфаи қотил аз пои урёнаш парвоз мекунад.
  Зоя дандонҳояшро нишон дода месуруд:
  - Ман нест кардани душманонро дӯст медорам! Чунин духтар!
  Ва боз, зебоӣ бо ангуштони бараҳнааш нобудшавӣ оғоз мекунад.
  Ва он гоҳ Аврора оташ мезанад. Инчунин як шайтони сурхрӯй чӣ тавр ба фашистон ронда мешавад.
  Ва бо пои луч гранатае, ки чанговарони вермахтро ба шагал мерезад.
  Духтар гиря мекунад:
  - Тили, тили, трал, вали ...
  Фашистонро бо кувваи худ зада,
  Ман ҳоло рад карда наметавонам!
  Ва боз чанговар дакик тир мекунад.
  Оташи минбаъдаро Светлана роҳбарӣ мекунад. Ва низ бо ангуштони луч, вай як бастаи таркишро партофт.
  Хуб, Фриц онро гирифт.
  Духтар, руирост гуям, чанговари рок аст.
  Ва чӣ тавр суруд:
  - Шаъну шараф ба Русия дар рӯи замин,
  Мо ҳамеша бо орзу хоҳем буд!
  Ва чор духтар дар бораи фашистон ва чӣ гуна онҳо мезананд. Умуман, онҳо мисли авлиё аз баталйони фариштаҳои марг мебошанд. Ва фашистони Сталинград онро мегиранд.
  Аммо он торафт душвортар ва душвортар мешавад.
  Сталинград то хол тоб оварда истодааст, вале фашистон аллакай тавонистанд, ки Хушкро гиранд. Дар байни фашистон аз бахр низ флоти пурзуре мавчуд аст. Аз чумла киштихои асиршудаи Англия.
  Онхо тамоми сохилро аслан ярадор карданд. Ва туркҳо аз ҷануб пеш мераванд. Ин воқеан даҳшатнок мешавад.
  Наташа ва духтарони у аз Сухими муяссар шуд, ки самолёти фанерии немисро гирифта, ба Сталинград парвоз кунанд.
  Ва холо хам дар Сталинград. Мисли ин шаҳр фашист аст, ҳарчанд кӯшиш кунед, ки онро нагиред.
  Наташа тухфаи котилро бо пои луч мепартояд ва фашистонро ба гушти дарида мерезад ва месарояд:
  - Ҳаёти мо аҷиб хоҳад буд!
  Зоя бо пои луч граната партофта, дандонҳояшро нишон дода илова кард:
  - Агар, албатта, галаба кунем!
  Ва духтар пистони арғувонашро чунбонд.
  Аврора, тирпарронӣ кард, наъра кард:
  - Ва бигузор Ватани мо шухратманд бошад!
  Ва, бо ангуштони бараҳна, ӯ тӯҳфаи қотилро мепартояд. Рақибонро торумор кунед ва чир-чир кунед:
  - Шаъну шараф ба Руси Кабир!
  Ва баъд Светлана хатро гирифта, онро тарконд. Сад фашистро канда кардам. Баъд вай бо пои луч граната парронд ва хичиррос зад:
  - Ба нури нави илму шукуфон!
  Ва чор духтар боз чанг мекунанду бинии худро паст карданй нестанд.
  Наташка бо ду пои луч бастаи таркандаро бардошт. Ва аз тамоми куввааш онро ба танки фашистй партофт.
  E-75, ки зарар дидааст, бозистод ва тамокукашӣ кард.
  Наташа месуруд:
  - Рус хандид ва гиря кард ва суруд хонд,
  Дар хама асрхо аз хамин сабаб вай ва Рус'!
  Баъд Зоя онро гирифта, бо ангуштони бараҳнааш тӯҳфаи қотилро сар дод. Ва боз як танки фашистон истод, саф ороста буд.
  Зоя дар Твиттер навишт:
  - Бале, оянда азони мост!
  Шаъну шараф ба Россиян бузург!
  Аврора аз пулемёт тир холй кард. Бисьёр фашистонро торумор кард. Баъд вай хашмгинона гуфт:
  - Шаъну шараф ба кахрамонони СССР!
  Ва аз партофти пои урёнаш боз граната мепарад. Ана духтари сурхчатоб. Танҳо як терминатори мағлубнашаванда.
  Ва чй тавр Светлана онро гирифта, фашистонро торумор кард. Ва онҳоро чун алафзори тез афтонд.
  Баъд вай чир-чир кард:
  - Шаъну шараф ба сарзамини Россия!
  Ва аз партофти пои урёнаш чунин гранатаи пора-пораи марговар парвоз мекунад.
  Ҷанговар хиҷир зад:
  - Барои империям советй!
  Наташа тирандозӣ мекунад, мегӯяд:
  - Барои бузургтарин империяҳо!
  Ва боз чизе, ки фашистонро бо кафолати азим мекушад, аз пои урёнаш парвоз мекунад.
  Ва духтар месарояд:
  - Шаъну шараф ба Ватан -
  Шаъну шараф ба Россия!
  Зоя хам бо пои луч граната партофт. Вай бисьёр фашистонро бурида, чир-чир мекард:
  - Россиян бузург - шухрати бузург!
  Ва ба ҳамроҳонаш чашмак зад.
  Духтарон, албатта, қариб бараҳнаанд. Дар як бикини, даббоғ, мушакӣ, зебо ва curvy.
  Вақте ки қариб бараҳна духтарони дилрабо ба назар мерасанд! Ва чаро ҳатто либос!
  Баъд, Аврора фаъолона тир мепарад. Ва бо пои луч чизе мепартояд, ки фашистонро мекушад.
  Баъд месарояд:
  - Барои Ватани бузург!
  Светлана оташ заданро давом дод. Вай фашистонро бурида, хитоб кард:
  - Барои муваффакиятхои калон!
  Ва бо пои луч, чи тавр граната партофтан мумкин аст. Ва боз, фашистон гунганд.
  Офарин духтарони рус. Онхо одамони аэробатика мебошанд.
  Ва баъд лётчикхо: Мирабела ва Анастасия. Ҳамон тавре ки ба Фритс торсакӣ заданд.
  Оре, лашкари гитлерй аз ин гуна духтарон пароканда мешавад.
  Чанговарон дар самолёти Як-9 мечангиданд. Ба назар чунин мерасад, ки мошин кӯҳна шудааст. Аммо хеле самаранок. Ҳарчанд аз ҷиҳати суръат ва силоҳ аз Luftwaffe пасттар аст.
  Факат як тупи 20 мм ва пулемёт барои духтарон, бар зидди ME-262 бо панч тупи 30 мм.
  Аммо дар ин чо Мирабела мохирона манёвр карда, ба думи гусфанди болдори фашистй медарояд. Ва ӯро парронад. Металлро зада мепартояд, душманро пок месузонад.
  Баъд Мирабела суруд хонд:
  - Баланду баланд ва баландтар
  Самолётхо мисли паррандахо парвоз мекунанд...
  Мо бомхои фашистиро вайрон мекунем
  Ва шуҷоати сарбозон берун аз марз аст!
  Ана, Анастасия, ки чӣ тавр вай онро гирифта, ба фашистон зарба мезанад. Вай духтари терминатор аст.
  Вай чехраи рохзанони фашистиро пахш карда, чир-чир мекунад:
  - Шухрати бузург ба Рус меояд!
  Ва инчунин бо пойҳои урён ба педальҳо пахш мекунанд. Ва дигар Мессершмит меафтад.
  Духтарон дар тан®о дар тан®о  анг мекунанд. Ва онҳо хеле хубанд. Онҳо дар муҳаррикҳои заифтар зуд парвоз мекунанд. Ва аз тири душман мераванд.
  Мирабела Фрицро бурида, хиҷил мекунад:
  -Не зоғҳо, ту моро зада наметавонӣ!
  Ва боз ҷанговар ба масофаи марговар мебарояд.
  Ва мошини нави фашистй меафтад.
  Духтараки сандалӣ чӣ кор карданашро медонад. Ва вай хуб кор мекунад.
  Ана, фашисте, ки чанговарро аз дур рупуш карданй мешавад. Ва вай меравад. Ва бо ягон мӯъҷиза, боз дар думи душман.
  Ва Фрицро афтонда, чир-чир мекунад:
  - Барои русҳо ҳеҷ чиз ғайриимкон нест!
  Ва боз ҷанговар як гардиши ноумедона мекунад. Ва боз як мошини дигар сӯрох меафтад.
  Мирабелла дар твиттер навишт:
  - Дар хакикат чахон барои Россия офарида шудааст!
  Ва боз, чӣ тавр ба берун баромадан. Ва чй тавр ба душман таслим шавад!
  Анастасия низ як мошини немисиро чаппа карда, хиҷил мекунад:
  - Хама сарзамини мо машхур мешавад, аммо ба мо сайд намерасад!
  Ва духтарон бештар ва бештар фарқ мекунанд!
  Бо онҳо чӣ кор кардан мумкин аст? Оё ин тӯфони хашмгин аст!
  Аниктараш, туфон аз онхо маглуб шуда наметавонад!
  Дар ҳамин ҳол Наташа меҷангад ва месарояд:
  Мо барои Русия мубориза хоҳем бурд!
  Ва инчунин бо пои луч, чӣ гуна норинҷаки калибри қотилро партояд.
  Ва фашистонро ба микросхемаҳои металлӣ ва гӯшти хунолуд.
  Зоя низ бо пои урёнаш марговару сурх-гармро мепартояд ва аз чояш чахида, ходиш мекунад:
  - Ва барои сохти нави коммунизм дар тамоми чахон!
  Ва дандонҳояшро луч кард.
  Баъд Аврора сахт тир холй мекунад. Вай худашро тирборон карда, фашистонро даравида, дандонҳояшро нишон дода, чир-чир мекунад:
  - Барои пешрафт!
  Ва аз пои урёнаш чизе мешитобад, ки қодир ба шикастани ҳама гуна монеа аст.
  Ва он гоҳ дар ҷанг Светлана. Чунин духтари қотил.
  Ва ӯ низ малламуй аст. Чӣ тавр вай ба фашистон зарба мезанад ... Ва он гоҳ тӯҳфаи қотил аз пои урёнаш парвоз мекунад. Вай фашистонро торумор карда, онхоро ба оташи шайтон табдил медихад.
  Духтарони терминатор чӣ гуна фишурдан:
  - Каломи фахрии маро таъриф кунед!
  Каломи комсомол!
  Ҷанговарон чӣ тавр ба фашистон тирпарронӣ мекунанд. Ва биёед онҳоро мисли сагҳои девона парронем.
  Ана Терминаторҳо! Ва онхо фашистонро торумор мекунанд - Хайр, шайтонхо!
  Наташа бо таассуф гуфт:
  - Мо барои социализм мубориза мебарем,
  Барои Россиян советии мо.
  Барои фармоиши нави олӣ!
  Ва боз аз пои урёнаш тӯҳфаи марговар парвоз мекунад.
  Зоя низ хеле пурқувват амал мекунад. Фашистонро торумор мекунад. Ва онҳоро ноумед намекунад. Ва пойҳои урёнаш мисли винт милт-милт-милт-лак мезананд.
  Ҷанговар бо шавқ мегӯяд:
  - Ба номи Руси муқаддас,
  Русия ҷалол хоҳад ёфт!
  Ва боз ҷанговар бо ҳаяҷони пурра мубориза мебарад.
  Баъд Аврора тухфаи маргро бо пои луч мепартояд. Он чи тавр фашистонро ба хар тараф торумор мекунад. Ва бо хашм мегуяд:
  - Ман чемпиони чахон оид ба бокс хастам!
  Ва он гоҳ Светлана қотил ва харобиоварро оғоз мекунад. Ва пои урёнаш хеле чолок аст.
  Ва ҷанговар хитоб кард:
  - Ман дар дуньё зуртаринам,
  Фашистонро дар туалет тар мекунем -
  Ба ашки Ватан бовар надорад,
  Ва мо ба олигархҳои бад дар майна медиҳем!
  . БОБИ Љ 9
  Ведмакова дар набардхои вазнин иштирок карда, чанд руз базӯр хобидааст ва аз ин рӯ, сарфи назар аз тангии шадид дар камераи зиндон, бӯй ва бадбӯй, вай қариб дарҳол хоб рафт.
  Вай орзу мекард, ки вай дар асрҳои миёна аст ва ба шӯриши ғуломон роҳбарӣ карда, як навъ Спартак дар доман мешавад! Пас аз муваффакияти аввалин чанговардухтари далер - духтари мушакчй исьёнгаронро чамъ карда, таклиф кард, ки сарварони худро худашон интихоб кунанд.
  Ведмакова, чунон ки интизор мерафт, сардори отряди бе ин хам калон шуд ва кахрамони тавоно Туранро чонишини якуми худ пешниход кард.
  Ва дар ин ҷо ғуломон якдилона буданд. Баъд дах нафарро интихоб карданд. Системаи даҳӣ соддатарин аст ва Ведмакова тасмим гирифт, ки ҳеҷ чиз набояд мураккаб бошад.
  Онҳо бо тӯҳфаҳо мусаллаҳ шуданд ва рахҳои тараканро гирифта (дар хоби вазнин, шуури ҷодугарон ба вуҷуд омад), онҳо ба пеш рафтанд.
  Ведмакова барои мустахкам намудани хокимият ва дароз кардани пойхояшон мисли гурба харакат мекард. Баъд духтарак сангҳои хурди тези роҳи санглохро бо кафи пои бараҳна ҳис карда, ба давидан шурӯъ кард. Аммо чанговар ба дард эътибор надод, зиёда аз ин, вай аз хама пеш буд. Чунон ки маълум шуд, бехуда не. Се чанговари душман дар камин нишаста буданд ва онхо метавонистанд бонги хатари пеш аз мухлат баранд. Сардори шуриш ба дарахт баромада, аз боло ба болои душманон чахида баромад. Ҳаракатҳои вай мисли рақси дурагаи палангҳо ва кобраҳо, каме гиря ва бо сарҳои буридашуда хомӯш мешаванд.
  - Хамин тавр ман муковиматро мешиканам!
  Ведмакова ба бозй барои омма, каллахои буридаро ба гулом нишон дода натавонист. Дар чавоб садои тасдик баланд шуд.
  Дере нагузашта заминхои киштзор пайдо шуданд. Хонаҳои кандакорӣ қасрҳои ҳақиқӣ бо ороишҳо ва ҳайкалҳо мебошанд. Дар ин чо ва он чо фавворахо намоён буданд. Аз як муҷассамаи Зевс бо болҳои шабпарак ва даҳон дар меъда, пойҳо ва қафаси сина: ҳафт реактивӣ заданд. Майдонхо сералаф, фарбех, ба пахтай заррин шабохат доранд, галлаи хуша-калон, нахуд ва дигар чизхо доранд. Онҳо ғуломони зиёдеро ба кор мебурданд. Дар он чо хам занону мардон ва хам кудакони бисьёре буданд. Албатта, назоратчиён, посбонон. Аммо умуман, албатта, ғуломон хеле зиёданд ва бо белу каланд.
  Ведмакова байраки хонагиеро, ки канизхо саросемавор духтаанд, барафрохтааст: Бо симои Шамшеру калла! Дигар гуломхо ба хучум шитофтанд.
  Дар ин миён чанд ғуломи марду зан дар сари сутунҳо овезон буданд, дасту пои онҳо бо мехҳо сӯрох шуда буданд. Чунин ба назар мерасад, ки ин фарзандони беадолатӣ ба азобу шиканҷа маҳкум шудаанд. Духтари маслубшуда наздик омадани озодкунандагонро дида, бо овози ғайричашмдошт сахт дод зад:
  - Ќасом омад, со®ибонро занед!
  Пешвои Witcher, чун ҳамеша дар пеш аст. Таронаи тараканаш бархоста, якбора ду посбонро зер кард. Боқимондаҳо ба ақиб такя карданд, яке аз тарс, ҳатто ба найзаи худаш ran мезад. Аз шиками сӯрохшуда рӯдаҳо баромада буданд. Духтар хандид.
  - Шумо чанговарони заифед, агар аз асп метарсанд!
  Милослава, ки ба вай муйсафед табдил ёфт, дар дасти рост, табархо дар дасти духтар, мисли риштаи сартароши зирак мечангиданд. Ҳамин тавр машҳур ба ҷангиён бурида мешавад.
  Турон низ таслим нашуд. Ӯ сангеро парронд, ки синаи посбонро шикаст ва ба ҷанг ҳамроҳ шуд. Маълум буд, ки кори душвор ба у нафъи мушакхои санги осиёб овардааст. Дуруст аст, ки Ведмакова тезтар харакат мекард.
  Ғуломон аз кор даст кашиданд, вале ҳанӯз ба ҷанг ҳамроҳ нашудаанд. Аз афташ, онхо парешон шуда буданд. Ростй, хамон бачаи бекарор ба назди бачахои мехнаткаш чахида, дод зад:
  - Эй тарсончак! Кӣ дар пушти ман аст қаҳрамон, Ки бе ман хуки бадбахт аст!
  Писарон аввалин шуда ҷавоб доданд. Онхо ба назди назоратчиён шитофтанд. Ана, як бачаи чордахсолае, ки "хосият"-ашро бо калтак зад, ки сараш мисли каду пора-пора шуд. Ин кор кард ва ғуломони дигар, ҳатто духтарони хоксор ва пуртоқат, ба ҷанг шитофтанд.
  Акнун ҷанг бесарусомонӣ буд, аммо бартарии шумора ва инчунин ноумедӣ дар тарафи ғуломон буд. Ва, албатта, онҳо ба ӯҳда гирифтанд.
  Пасса он чизест, ки аз духтаре, ки дар пеши назари ӯ таҳсил кардааст, интизор шудан душвор аст. Вай бо посбон мубориза бурд, ӯ ӯро тела додан гирифт. Пас вайро фиреб дода, шамшерро гирифта, рост ба гарданаш зад.
  - Инро ман газак мегуям! - зад духтар. - Ана, маст нашав!
  Аввалин мулк зуд озод карда шуд, отряд дар пеши назари мо калон шуд. Исьён мисли оташи бешазор сахроро фаро гирифт. Ведмакова ба пеш давид. Чанговарон ба суи у шитофтанд, чун коида, ба куллаи сари он мерасиданд. Аммо посбон таслим нашуд. Махсусан дар назди чашмаи хафт катор чанги якрав ба амал омад. Дар ин чо нихолпарварон заповедники аспро ба чанг кучонданд.
  Ведмаковаи диловар аз хар тараф ихота карда шуд. Вайро фацат чусту чолокии фавкулоддаи таракани махсус фарбехшуда начот дод. Дар ин ҷо як зарбаи дақиқ аст ва рақиби бурида меафтад. Аммо духтар аввал аз китф, баъд аз меъда захмдор шуда, баъдан пои ӯро қариб буриданд. Пас аз он Ведмакова ба партофтани ханҷарҳои хурдакак шурӯъ кард. Чун риштарош тез, ба чашм, гохе ба дахон меафтиданд. Аммо аксари чанговарон аз гармо нимбараҳна буданд ва барои ин гуна сарбозон сӯрох кардани сина басанда аст. Чанд савора афтоданд, вале боқимондаҳо пеш рафтанд. Шамшерҳо он қадар зиёд буданд, ки мисли шона дар ҳаракат буданд. Аз ин рӯ, онҳо аз ҳар тараф мерезанд.
  Аммо Милослава, Пасса, Туран ва дигар гуломхо сари вакт омаданд. Сафҳоро бурида, мисли майдони конькикашӣ қадам мезаданд, мебинед, ки ҷасадҳо чӣ гуна парвоз мекарданд ва ғуломони мусаллаҳ аз тамоми қувваи худ чӣ гуна ба кӯмаки онҳо мешитобанд.
  Пиёд ба саворон ҳамла карданд, Ғуломони хасташуда аз дарду хорӣ интиқом гирифтанд.
  - Ҳалқаи душманро гиред ва раҳо накунед! - фармон дод Ведмакова.
  Дар пеши чашмаш гуломе, ки сари бурида афтода буд, афтод, вале даҳҳо посбон аз паси ӯ афтоданд.
  - Рақамро гиред! - фармон дод сарвари чавони шуриш.
  Ғуломон торафт бештар ба ҷанг ворид шуданд. Дида мешуд, ки бачахо бо давидан ба аспхо мебароянд, ба суи саворон мешитофтанд ва дандонхояшонро ба кор медароранд, сангхои бурро ба кор медароранд.
  Ғуломон гӯё тарсу ҳаросро намедонанд, барои солҳои тӯлонии хорӣ, ки касе онҳоро одам намешуморад, қасос гирифтанд. Илова бар ин, бисьёрии онхо озод ба дуньё омадаанд ва нак-шаи мафтуни иродаро хануз фаромуш накардаанд.
  Ведмакова кори отряди "ас-падварон"-ро ба охир расонда, пеш рафт. Охирин монеаи чиддй дар сари рохаш калъае буд, ки аз дарахтони калон бурида шуда буд. Дар он ҷо амният хеле зиёд буд.
  - Амволро ҷустуҷӯ кунед ва нардбонҳоро гиред. - дод зад вай. - Агар ин кифоя набошад, худатон тайёр кунед.
  Ғуломон шитобкорона дастгоҳҳои ҳамларо сохтанд.
  - Зинаҳо бояд васеъ бошанд, то ки дар як вақт ҷанговарони зиёде аз онҳо гузаранд. - нишон дод Ведмакова.
  Дар дигар мулкҳо куштор идома дошт. Дар баъзе ҷойҳо хизматгорон ба тарафи исёнгарон гузаштанд, вале дар як қатор мавридҳо, аз рӯи одат, онҳо муқобилият нишон доданд. Нозирон зуд кушта шуданд - инҳо аз ҷанговарони сахтгир дуранд. Охирин такьягохи муковимати душман детинет буд. Ведмакова чун харвакта аввалин шуда ба девор баромад. Ба ӯ чанд маротиба тир зада шуд, аммо бо туҳфаҳои марговар бо сипар мубориза бурд. Ба ҷанговари наздиктарин он қадар зарбаи сахт расид, ки ҳарчанд тавонист аз девор парида шуд.
  Милослава муяссар шуд, ки посбонро бо қалмоқ дур кунад ва душманро низ партофт. Пассаи барф-сафед аллакай бо намуди зоҳирии худ аскарони душманро ба ваҷд овардааст. Ҳангоме ки онҳо ба синаҳои шадидан ҷунбонда, бо синаҳои дилфиреб нигоҳ мекарданд, духтарак бо пойҳояш ба риштаи лагадкӯбӣ зад ва сипас кӯфт. Ведмакова, ба девор баромада, бе рахм бурида. Душман аллакай рухашро гум карда буд, торафт бештар гуломон ба девор мебаромаданд. Онҳо рахна карданд, зинапояҳои зиёде буданд ва посбонон фурсат наёфтанд, ки ҳамаро зада бардоранд. Дар поён, ҳақиқат ғуломони мурда ва маҷрӯҳ хобида буданд, ҳамла бе талафот наметавонист. Дар ин чо гулом ва посбон бо хам чанг карда, аз баландии муътадил ба замин афтоданд. Онҳо осеб диданд, аммо зинда монданд ва якдигарро буғи карданро идома доданд.
  Бачаи бекарор Ведмакова фамилияашро пурсиданро фаромуш кардааст, низ дар девор буд. Вай аз қади хурдиаш истифода бурда, дар байни пои афсар лағжида, баъд бо ду по ба пушт лагад зад ва ҳамзамон ба зери зонуҳо зад. Ӯ ба пеш парвоз карда, ба сандуқе бархӯрд, ки дар дасти ғуломи калонсол буд.
  - Ин қадар дардовар газидан аст! - Писарак забони борикашро берун карда, посбононро масхара мекард.
  - Эй мори пойлуч! - Чанговаре, ки дар тарафи рост истода буд, лаънат карда, бачаро бо шамшер зад.
  Писарак ба қафо такя карда, аз лӯлааш ба чашмаш туф кард. Душман чй кадар сахт фарьёд зад, шикаста. Кӯдак дар маросим наистод ва ӯро бо шамшер ба анҷом расонд. Дастони кудак харчанд борик бошанд хам, риштаю пуркувват буданд - бо мехнат сахт шуда буданд.
  Дигар писарбачаҳо низ фишор нишон медоданд, мисли ҷаҳаннам мубориза мебурданд, ғиҷир мезаданд ва дашном медоданд, ибораҳои сард интихоб мекарданд!
  Девор зуд тоза карда шуд, дар дохили ҷанг андаке кашола карда, аз тарси интиқоми ғуломон, соҳибон сахт меҷангиданд. Дуруст аст, ки шиками дубора калоншуда дар мубориза бо ғуломони девона ёварони бад ҳастанд.
  Соҳиби асосӣ Шайх Самума кӯшиш кард, ки тавассути гузаргоҳи зеризаминӣ биравад. Бо худ як халта сангу тилло гирифт. Шояд фурсате дошт, аммо хасис ӯро ноумед кард. Духтараки зебо Рахита ва хатто бо ранги мисии пусташ аз хад зиёд васваса аст.
  - Ва аз паси ман сукут! - Шайх аз мӯи сарсабзаш гирифт.
  -Даркор нест, худам меравам, ҷаноб! илтимос кард вай.
  -Фоҳиша нест! Ман туро бардоштанро дӯст медорам! Олими садистӣ хандид.
  - Аммо дард мекунад! - Ғуломон пойҳои урёнашро ҷунбонд.
  - Вақте ки мо рафтем, ман туро аз мӯят овехта оташ мезанам. Шайх лабонашро лесид ва хӯрда.
  -Ту ҳайвони ваҳшӣ! Аммо ман туро дӯст медорам, бовар кун!
  Духтарак ба назди сохибаш овезон шуд, ки фуни чиркинашро ба чехраи покаш гузошта, лесидан гирифт. Ана, дасти Рахита дар камарбанди шайх ханчаре ёфт ва бо тамоми кувва ба шиками варамидааш зад.
  Дар ин ҷо як махлуқи зулмот аст.
  Шайх халтаро партофт ва мӯяшро раҳо кард. Дастонаш сурохии чукурро махкам карданй шуданд, рудахо афтид.
  - Махлук! Эхидна! - гуррос зад у.
  - Не! Ман кори дуруст кардам! Чи кадар духтарону мардонро азоб додаед. Ӯ ҳатто кӯдаконро ба сутун мехкӯб карда, ба як чӯб мехкӯб кард. Ин танҳо қасос аст! - хитоб кард духтар.
  - Шайтон!
  - Худоё! Шумо маро задед! - Каниза шиками пуролудаи хуншори шайхро лагад зад.
  - Каме зад! - хиҷил зад ӯ.
  -Аммо хуни наҷиб дар ман ҷорӣ мешавад! - ғуломи пойлуч дандонҳояшро дурахшид.
  - Ҳеҷ чиз фоҳиша! Сарбозон исёнро саркӯб хоҳанд кард ва шумо чунон азоб мекашед, ки ман ба назаратон фариштае метобам! - Ман кувват ёфтам, ки Шайхро наъра кунам.
  -Оё онҳо аз фантазияи шумо бойтар доранд? Духтар забонашро берун кард.
  - Ба ту бас аст! Марди сарватманд чашида, нола кард. - Дард! Ба ман атрафшони фасифи биёред.
  - Чаро? - маккорона пурсид духтарак.
  -Ин халтаи тиллоро ба ту медиҳам. Шайх илтимос кард.
  - Вай аз они ман аст! Хуб, фа«ат аз ра®м, фатсифи мар®ам ку ост? Духтар маккорона табассум кард.
  Оё шумо шкафро дар шакли гови парвоз медонед? - хи-чиррос зад бой.
  - Ҳа! Ман чунин зебоеро дидам, ки сангреза дорад.
  -Пас, шумо бояд даст ба сари худ гузоред, ва шумо метавонед ба осонӣ як қуттии равғани атрафшон гиред. Ту ба назди ман омада, молиш мекунӣ. - гушашро аз даст додан кариб буд шайх.
  "Ҳатто як бадкирдор сазовори ёрии тиббӣ аст. Маро мунтазир шав!
  Духтар давида ба ҳуҷра даромад. Вай ба марди сарватманд парвое надошт, аммо ин гуна мархами киматбахо ба исьёнгарон хеле кам ва фоиданок аст. Ва он гоҳ вай ба инҷиқии нафратовар ба исёнгарон хиёнат хоҳад кард.
  Ғуломон аллакай ба ҳуҷраҳо гурехтаанд. Ду нафари онҳо духтари зебои нимбараҳнаро диданд. Бачаҳои солим гуруснаи меҳри зан ба сӯи ӯ шитофтанд. Духтарак сахт мехнат мекард, мушакдор буд ва бинобар ин хучумкунандаро бо пойхои мустахкам ба осонй тела дода, дод зад:
  - Агар шумо хоҳед, ки пул гиред. Бидонед, ки дар он ҷо, дар таҳхона, як навъи хашмгин, бо як халтаи тилло гиря мекунад.
  - Мо тачовузро дуст намедорем! - бачаҳо бо таассуф эътироз карданд.
  Аммо ӯ ҳам бой аст! - зад духтар.
  - Пас бехтар аст, чанг мекунем! Таҳхона дар куҷост? - ғуломони саркаш гап заданд.
  - Он ҷо дасти маро пайравӣ кунед! Ғулом дасти росташро ҷунбонд.
  Ғуломони ҷавони сиёҳпӯст ба он ҷое, ки пести вай нишон медод, шитофтанд. Духтар табассум карду давида вориди ҳуҷра шуд. Мебелхо хеле бой, вале бетартиб буданд. Ва дар ин ҷо шкафе, ки аз тилло рехта шудааст. Рахита ду бор фикр накарда, дасташро ба дарун часпид. Вай ба дарун лағжид ва дар ҳамин лаҳза даҳонаш баста шуд.
  Зебоӣ хиҷил зада, дандонҳои тези риштаи дасташро буриданд.
  - Оҳ, чӣ қадар дардовар! дод зад вай ва баъд фишурда баромад. - Ин хеле бад аст!
  Ба дарди ваҳшӣ нигоҳ накарда, духтар девонавор кӯшиш кард, ки дасташро бибандад. Ведмакова гирьяи занонро шунида, карор дод, ки касе тачовуз карда истодааст ва зуд ба хона даромад. Зебоии дар хун олуфтаро дида, фарьёд зад:
  - Кй ба ин кор чуръат кард?! Ман шаъну шарафи ӯро бар хараш мегузорам! - Дар ғазаб ҷанговар метавонад дағал бошад.
  Ашк аз чашмони Рахита мерехт, на ҳатто аз дард барои ӯ, борҳо ғуломи қамчинкорӣ бегона нест, чун дарк кард, ки ҳоло вай маъюб аст.
  - Вай аст! Духтар ба ҷевон ишора кард.
  Агар ин тавр бошад, ин даҳшатнок аст! - Ведмакова бо зурй ба сари хашароти хандон зад. Сохтор аз зарба хам шуд, тиллои мулоимтар бурида шуд. Ҷанговар то он даме, ки ҷевонро пора-пора кунад, заданро идома дод.
  Духтарак ба таври назаррас ранга шуд ва Пасса барф сафед ба сӯи ӯ ҷаст. Вай моҳирона ҷӯйбор карда, хунравиро боздошт. Ведмакова дасти буридаашро баровард, узваш ранга шуд, вале хануз гарм буд.
  - Аҷоиб! - Мо бояд ба Хиров занг занем. Шояд вай онро парвариш кунад. Чанговар бо овози баланд хуштак зад.
  Пасса пурсид:
  - Кй ба ту маслихат дод, ки дастатро дар ин чо гузорй?
  - Самма!
  -Дар худатон чӣ гузоштаед? - хайрон шуд Ведмакова.
  -Не, номи ин ҷабрдида Самума аст. - ислох кард духтар.
  - Агар ин тавр бошад, пас онро чорьяк кардан лозим. Ҷанговар чашмонашро чарх зад.
  - Вай дар таҳхона аст ва сахт маҷрӯҳ шудааст. Шумо метавонед ӯро дастгир кунед. Агар шумо нафас накашед.
  Ведмакова хасткаро доштан хост, ки ногахон ба калтакалоси лағжиш мубаддал шуд, ки вай пинҳон шудан мехост. Агар ҷанговар аз таваллуд ин қадар моҳир намебуд, шояд муваффақ мешуд. Хусусан, ки онро на аз дум, балки аз гардан гирифт.
  - Вой, ҷодуи аҷиб. Хировро бояд нишон дихем.
  Чеҳраи духтари захмдор хира шуда, аз ҳуш рафт.
  Пасса онро сари вақт гирифт:
  -Духтари асабонї, вале зебо! Афсус, ки агар вай маъюб монад.
  Хуб, ман умедворам, ки ин ислоҳ мешавад. Факат холо Хиров аз кучо пазмон шуд, ваъда дод, ки дар пахлуи ман мешавад. - норозй китф дархам кашид Ведмакова.
  - Ман дар ҳаминҷоям! Ҷодугар аз паси дар берун баромад. - Ман ҷодугарӣ ҳис мекунам.
  - Ва ман онро дар дасти худ дорам! - хиҷил кард Ҷодугар.
  - Бале, ин бад не! Ин омехтаи медуза ва калтакалос аст, мебинед, ки шаффоф аст, мебинед, ки се дил чӣ гуна метапад. Сарбоз хандид.
  -Чӣ таъсирбахш аст. Духтар бозуяшро гум кард ва ба чои у медузаи калтакалос. Ман фикр мекунам, сарфи назар аз тамоми маҳорати чунин махлуқ, ин ивази комилан баробар нест! - Ҷанговар ҳеҷ гоҳ ба шӯхӣ майл надошт.
  -Аммо як узви бадан шино карда метавонад ва ин асло бад нест. Як намуди абарқудрат! Ҷодугар маккорона чашмак зад.
  -Ин чӣ маъно дорад, ин маъюб аст? - Ман ҷодугарро нафаҳмидам.
  -Чӣ хел гуфтан! Охир, он акнун на танхо хайвон, балки як кисми бадани зан аст. Ва идора кардани ҳайвонот душвор аст. Ҳоло ин калтакалоси ночиз қодир аст, ки хурд шавад ва ба ҳар холигоҳ лағжад ё аз девор гузарад. Илова бар ин, он қариб ноаён аст, ин намуд ба хамелеон монанд аст. - ба фахмондадихии чодугар шуруъ кард.
  - Пулсарно! - гуён рухбаландии Пассро намоиш дода. - Ман фикр намекардам, ки ин имконпазир аст. Чӯткаро буред ва онро ҷосус кунед.
  - Чунин мешавад, ки маглубият душворихои калонро ваъда медихад, вале ин танхо инъикоси галабаи оянда аст. Ҷодугар пай бурд.
  "Пас, шумо ӯро рӯҳафтода намекунед?" - равшан кард Ведмакова.
  - Не! Дар чанг шучоат ва заковати хуб галаба меорад. Барои зарба задан аввал шумо бояд ҳадафро бубинед, вагарна мушти худро ҷудо мекунед. Аммо барои он ки ба мушкилот дучор нашавед, захм бояд шифо ёбад. - охиста чавоб дод Хирово.
  -Маюб будан барои духтар хуб нест. Охир, ин вайро вайрон мекунад! Оё шумо метавонед онро ба узвҳои воқеӣ, дасти инсон монанд кунед? - пурсид Ведмакова.
  - Ман фикр мекунам! Шояд ман онро ислоҳ карда метавонам. Умуман, аксари ҷодугарон дар куштор нисбат ба табобат беҳтаранд. - бо фишор таъкид кард Хирово.
  - Ман ба ин розӣ ҳастам! Ҳар як аблаҳ метавонад маъюб кунад, на ҳар як оқил метавонад табобат кунад. - Ведмакова, барои бовар кунондан, хатто ангушташро ба виски печонд.
  - Бисьёр чаллодони дагал - кам духтур!
  Ғуломон соҳиби Самумро кашиданд, гӯё мурдааст. Рахита ба худ омад, чеҳрааш аз ғазаб печида буд.
  - Боз хамаро фиреб дод! Вай пулашро напардохта рафт.
  - Ман ӯро ба дор мекашам! - гуфт Ведмакова. - Бигзор ҷасади ӯ барои ҳама бадкирдорону тамаъкорон огоҳӣ бошад. Одами хасис ҳамеша бо ашки навмедӣ саховатманд аст!
  - Ин оқилона аст! Аммо кӣ дасти маро баргардонад? Духтар ба гиря омода буд.
  - Ана вай! - нишон дод сардори шуриш.
  Хиров хам шуд, дар дасташ ресмоне оташ гирифт.
  - Хавотир нашав! Шумо набояд маъюб шавед. Пас, Рахита бояд барои шумо ҷосуси бузург гардад. Дар ниҳоят, шумо мехоҳед аз ҳама сарватмандон ва тавоноёни ин империя қасос гиред.
  - Албатта. Дар хок хору ғулом мабош! - хитоб кард духтар.
  - Пас шумо метавонед ба мо кӯмак кунед! Ин империя бад идора карда мешавад, аз ин рӯ қабр системаи қафоро ислоҳ хоҳад кард! - аз ангушти ишораташ шуои энергия баровард чодугар.
  - Аҷиб! Ман дар шумо энергияи зиёдеро мебинам. Ва ҳикмат! Ман омодаам ба шумо ҳамроҳ шавам! - хитоб кард гулом.
  - Хафа мешавед, вале галаба мекунед! Бе дард шучоат нест, бе шучоат галаба нест! - изхор намуд у, тафаккури фалсафии чодугарро нишон дода.
  -Ман занам - пас одат кардаам тоқат кунам. Рахита сарашро  унбонд.
  -Чун сабру то«ат намерасад, сурудхонї кумак мекунад! - тамасхур кард Хиров.
  Хама хандиданд. Ведмакова табъи хуш буд. Ибтидо бурднок буд, яъне вакти бехуда сарф кардан нест. Пеш аз хама пеш аз он ки пароканда шаванд, лашкари гуломонро ташкил кардан лозим аст. Пас, мардум мисли оҳан ҳастанд, то хунук нашавад, ба он шакли дилхох диҳед. Духтари чанговар ба девор баромада, ба сутун баромад ва бо овози раъду барк фармон дод:
  - Коллексияи карнай ҳамаро ҷамъ кунед!
  Пасса пурсид:
  - Занҳо ҳам?!
  - Ҳа! Ба мо ҳар як шамшер лозим аст. Шитоб кунед, аммо бидонед, ки ғорат нест, ҳама чизро баробар тақсим мекунем.
  Ҷамъоварии ғуломон каме вақт гирифт, ман ҳатто бояд тозиёна истифода кунам. Худи Ведмакова мачбур шуд, ки ба чанде аз онхое, ки сарашро гум накарданд, ёрй расонад ва аз горатгарй мубориза барад. Духтар ба гӯши панҷ ғаюртарин роҳзан як зарбаи хубе дод, ҳатто яке сарашро буридааст. Ба руяш катрахои хун мерехт, Ведмакова харисона лесид. Он кор кард. Мачлиси умумй дар торикй дар партави машъалхо гузашт. Ҳазорҳо ғуломони озодшуда буданд, Ведмакова ҳатто бо чашми худ тахмин карда буд, ки ҳадди аққал дувоздаҳ ҳазор нафар буданд, гарчанде ки дар байни онҳо кӯдакон ва занон зиёданд.
  Вай аз манораи баландтарини калъа баромад кард. Ҷодугар дар тарафи муқобил истода, тамоми ҷамъомадро идора мекард. Ғуломонро бераҳмона истисмор мекарданд, заифонро ба қатл мерасониданд ё куштанд. Пас, умуман, агар параметрҳои физикиро гирем, онҳо ба ҷангиёни хуб монанд буданд. Фақат онҳо ба омӯзиш ниёз доранд. Ведмакова нутки гарму чушон эрод кард. Вай махсусан дар фахмонда додани зарурияти барпо намудани армияи калони озодихохй суботкорона буд.
  - Ягонагй, далерй, фидокорй - калиди галаба, озодй, бахту саодат! Бе интизом лашкар нест ва бе лашкар озодй намеёбад! Мехнат моро боз хам пуркувват гардонд, бо акл афзун гар-донда, озодй мебахшад ва якчоя бо бахту баракат бахту саодат мебахшад!
  Пас биёед як шавем ва занҷирҳоро бишканем! - гуфт чанговар.
  Ғуломон ризоияти онҳоро шод карданд! Танхо як гулом, ки захмхои зиёд ва нигохи магрур дошт, хомуш буд. Нигоҳаш шадидтарин дараҷаи нафратро ифода мекард.
  Ведмакова боз таклиф кард, ки рохбари ягонаи шуриш интихоб карда шавад!
  - Командир ба куллаи пирамида монанд аст - бояд якто бошад, вагарна чунин сохтори мустадкам хам вайрон мешавад!
  Ғуломон фарёд заданд:
  -Дуруст! Моро роҳбарӣ кунед.
  Шумо ҷанговари бузург пешвои мо хоҳед буд! - ногахон муяссар шуд, ки тамоми писарбачаро фарьёд занад.
  Ин Ведмаковаро ба ҳайрат овард: ин чӣ тавр имконпазир аст. Вай бодиққат нигоҳ кард, дар дасти кӯдак чизе монанд ба қубури бодӣ танҳо ғафстар буд. Ва бо ёрии ин дастгох гурриш кард.
  - Писарак дур меравад! Номи вай чист? - пурсид чанговар.
  - Дик! махсусан эътироф кардам. Пас гуфт.
  - Номи оддӣ! - Ведмакова баръало чизи экзотиктарро интизор буд.
  - Чаро мураккабӣ!
  - Овоз дихем! - эълон кард ҷодугар. Вай чунон овози раъдборе дошт, ки дарахтони хурмо ба ларза медароянд. - Ҳар кӣ тарафдори сарвар будани ҷанговари Witcher аст, дасти рости худро баланд кунед! Ба тарафдории ҳақиқат, озодӣ ва шаъну шараф овоз диҳед! Ва зиндагии шумо чунон хоҳад буд, ки худоён ҳасад мебаранд! -
  Ғуломон, ки аз шавқу завқ фаро гирифта шуда буданд, қариб якдилона дастони рости худро боло карданд. Онхо мисли чанговар буданд ва якдилии онхо чунин фикрро ба миён овард, ки агар Хиров дар ин чо зе-бои худро ба кор бурда бошад.
  Оё дуруст нест, ки омадани ӯ ба онҳо озодӣ ва имкони худро ҳамчун одамони воқеӣ эҳсос карданро фароҳам овард. Пас, табиист, ки бо Ведмакова чун борон дар хушксолй вомехурад. Дар чехраи гуломони собик шодй хонда мешуд. Ин мисли бедор шудан буд.
  Дар ин чо бо шодии умумй гуломи тавоное, ки бо захмхо зебу зинат дода шуда буд, ба пеш кадам гузошт. Вай бо овози баландаш сухан гуфт.
  - Бисёре буданд ва хоҳанд буд, ки мехоҳанд ба сӯи хушбахтӣ бираванд. Аммо оё шумо ҳуқуқи маънавии ин корро доред!
  - Кадом!? - Ҷодугар даҳони пур аз дандон табассум кард. Дучастаи дастони бараҳнааш қад кашиданд.
  - Шумо кӣ?! Насли оилаи ашроф ё як одами оддӣ. Ё шояд ғуломи гурезае мисли Ҳисор. Ӯ ҳам ваъдаи зиёд дод, аммо умри худро дар сутун ба охир расонд. Ва бо ӯ бист ҳазор ғулом. - Аз ҷониби ғуломи тавоно бурида шуд.
  - Аз мо бисьёр чизхо вобаста аст. Ман дар ту доғҳо мебинам, ба эҳтимоли зиёд ғулом таваллуд нашудаӣ, ман метавонам захмҳоеро, ки аз қамчин ё шамшер бо найза гирифта бошад! - гуфт Ведмакова.
  - Шумо ҷанговареро, ки барои ман номаълум аст, тахмин кардаед! Ман Конт де Форса, насли подшоҳони даҳшатнок ҳастам. Аммо шумо номи падаратонро медонед? - пурсид ғуломи шариф.
  -Ашибияти хонавода ба мардонагӣ, дарозии мӯй ба ақл ҳамон муносибат дорад! - паррид Ведмакова ва дархол илова кард. -Ҳеҷ ҷасорати ниёгон ба тарсончак кумак намекунад!
  -Шумо зебо гап мезанед. Мисли шӯхии ярмарка, дилат чӣ қадар далер аст? Гулом абрувони тахдидона бардошт.
  - Бале, шумо қаҳрамон ҳастед! Ҳисоб кун, аммо бо сарнавишти банда чен кард, Куҷо буд ифтихору ҷасорати ту! - Ведмакова аллакай ба бо-шад.
  Барои ин ман сабабҳои худро доштам. Ва чї, донистан лозим нест, дониши кам - мурдан осонтар аст! Ман шуморо ба мубориза то марг даъват мекунам ва агар шумо на танҳо дар сухан ҷуръат кунед, пас шумо даъватро қабул мекунед! - гурриш кард конт де Форс.
  - Ба ин боварй доштан мумкин! Ҷанговар зад.
  Ғуломон майдонро тоза карданд. Witcher поён омад ва шамшерро тафтиш кард. Рақибаш дар пешаш меистод. Вай якбора аслиҳаи худро дошт, ду шамшери тез тез. Ба хар хол чанговар аз синааш шамшери дигар баровард.
  Граф де Форс аз Witchers хеле баландтар буд, китфҳояш хеле васеътар буд, гарчанде ки вай он қадар мушакӣ ва рангоранг ба назар намерасид, духтаре сазовори қаҳрамони ҷаҳон оид ба фитнес шудан буд. Аммо чарб набуд, риштахои риштахо тангу варам карда буданд. Илова бар ин, дар ҳар як ҳаракат таҷрибаи бузург вуҷуд дошт ва гашти ҷаҳиши он чизҳои зиёдеро баён мекард. Дар чеҳраи онҳо табассум навозиш мекард, дигар на таҳқиромез, балки ҳамдардӣ буд.
  - Хайр, дармондї, духтарам! Шумо ҳасад намебаред. Граф мушти худро нишон дод.
  -Чаро ин «адар ба худ боварї доред? Ғазаби Witcher шадидтар шуд.
  - Ман дар бисьёр чангхо ва мусобикахо голиб омадаам. Дар салтанати худ маро яке аз муборизони беҳтарин меҳисобиданд, бисёриҳо маро ҳатто беҳтарин медонистанд. - Форса, мушакхои синаашро, ки ба ду сипар дар пахлуи якдигар меистод, чунбонд.
  - Барои он ки шумо танхо бо ашрофиён чанг кардаеду онхо таназзул ва фарбех шудаанд. Акнун, агар шумо бо як одами боистеъдод муошират карда бошед, аз шӯҳрати шумо каме боқӣ монд! - дилпурона чавоб дод Ведмакова.
  - Сагро то он даме, ки асо аз пушт қадам занад, дурусттараш шамшери ман! - Хамаи пурифтихор ба граф баргашт.
  - Ин хеле ҷолиб аст! Теғи аз пӯлоди пурқувват сохташуда дар дасти сухангӯ ва тарсончак занг мезанад! - Ведмакова бо сухано-нии сухан дурахшоиро бас на-кард.
  - Хайр, ин ба ту бештар дахл дорад, зани харом! Форса гиря кард.
  - Шояд шамшербозиро бо забонҳо бас кунед ва чизи сахттарро истифода баред! - Ведмакова раками хашт-ми шеворо такрор кард.
  - Хамдигар!
  Граф ва сардори шуришгарон ру ба ру вохурданд. Шамшерхо босуръат харакат карда, бо кувваи тамом зарба мезаданд. Аз зарбахо шарора парид, садои занг ба гуш расид.
  Граф якчанд маротиба хучум кард. Вай техникаи ду-чандро санчид, вале Ведмакова хучумхоро зада дафъ намуда, кайд кард, ки харифи олихимматаш суръати шоёни тахеин дорад.
  -Чӣ бозӣ мекунед!
  - Дар риштаи марг!
  Граф боз як катор зарбахоро зада, комбинацияхои мураккабро санчид. Ведмакова андаке акиб шуда, ба хучуми чавобй гузашт ва душманро каме аз синаи сина гирифт.
  Вай ба хоб шитоб накарда, харакатхои чанговари пуртачрибаро меомухт. Граф табассум кард ва чашмонаш дурахшид:
  -Шумо ин қадар содда нестед! Шояд ҳатто ғулом нест, гарчанде ки шумо пойлуч роҳ меравед.
  - Ман озод ба дунё омадаам ва дар чангал зиндагй кардам! Гардани ман ҳеҷ гоҳ юғро нашинохт. Ба зӯрӣ итоат кардан ғайриимкон аст. Одами воқеан озод ба се чиз итоат мекунад - ақл, ишқ, Худо. Банда дар нафси худ мутеъ аст - ба нафсу нафс, бандагони Худо! - зебо чавоб дод Ведмакова.
  Шумо дар бораи охиринаш дуруст ҳастед! Дар ҳақиқат ин ту ҳақ ҳастӣ, ин коҳинон ва коҳинон маро гузоштаанд! - Граф вентилятори дукарата, баъд техникаи "кламшер" кард, вале муяссар нашуд. -Ман бо ту дар сари як пиёла май сӯҳбат мекунам, агар албатта туро накушам.
  - Як кружка май ба уқёнус монанд аст - агар бурда шавӣ, замини зери по гум мешавад! - гуфт чанговар.
  - Аммо шумо худро озодтар ҳис мекунед. Дар бораи ин равиш чӣ гуна аст.
  Ӯ дар даст сегона, баъд шабпарак дошт. Дар чавоб Ведмакова ба мачлис сахттар зарба зад. Граф як лахза баргашт. Пас боз боз шуд озмун, Форса чун бод андаромад, фаҳмид, ки рақибаш сахт аст, ки ӯро аз ғафлат барорад. Баъд, граф Ведмаковаро ба пайдарҳамии муайяни ҳаракатҳо одат карда, ногаҳон траекторияи шамшерро тағйир дод ва духтарро ба мушак, вале дар баробари синаи занона зад. Хун равон шуд, харошидааш амиқ буд. Захм Ведмаковаро нашикаст , балки баръакс кувват дод. Духтар ба ҳуҷум рафт, шамшерҳо дар рақси аҷибе медурахшиданд. Ва ҳарчанд аз берун ба назар чунин менамуд, ки ҷанговар сарашро комилан аз даст додааст ва хашмгин шудааст, аммо зиндагӣ дар ҷангал ва шикор аз овони тифлӣ ба ӯ ёд додааст, ки дар набардҳои шадидтарин ақл нигоҳ дорад. Барои граф нигоҳ доштани чунин фишор душвор буд, ӯ ақиб рафт ва бо душворӣ парронд. Ведмакова лахзаеро, ки олихимматои гулом ба акиб кашид, гуё ба зери зонуаш мушт зада бошад. Зарба ба ришта зад ва ҳисоб канда шуд, суръаташ паст шуд. Пас аз он духтар қабули худро баргузор кард, вай худаш онро ихтироъ карда, онро аждаҳои нӯҳ сардор номид. Чунин корро танхо чанговари хуб тайёр карда метавонад. Гузашта аз ин, ҳамлаи охирини нӯҳум тақрибан тоқатнопазир буд. Дар ин ҷо сухан дар бораи механика буд, ки ҳамларо инъикос мекард, хас хеле заиф шуда буд, ҳамлаҳоро парронд ва аз ин рӯ ҳамлаи охирин ба анҷом расид. Бори аввал ҷанговар ба як шарики хеле моҳир ва тезтар зиёфат дод ва вақте ки ӯ шамшерро партофта, шамшерро партофта, маълум шуд, ки навоварӣ муваффақ аст.
  Граф ранг шуд, кувваашро аз даст дод.
  - Ту фоҳишаи бахт ҳастӣ!
  - На дарвоқеъ! Хушбахт мисли рег ноустувор аст - танҳо кӯшиш онро бо семент мепайвандад.
  Ведмакова душманро боз ярадор кард, вале чукур не - куштан ё маъюб кардан намехост. Вай бори дигар зарба зада, як зарба зад, граф ба таври механикӣ рафъ кард ва ҷанговар шамшери калтакпояшро кӯфт. Муътабари гулом тамоман бе яроку аслиха баромад. Ведмакова шамшерхои худро партофта, ба суи душман шитофт ва хисобро пеш гирифт. Дастонаш дасту пояшро дар қуфл баста буданд.
  - Таслим? Чашмони пантера дурахшид.
  - Ман графам, ба гуломи пойлуч таслим мешавам!
  Ведмакова бо хашму газаб эътироз кард:
  - Гулом не, балки муборизи кори одилона! Ту худат гулом буди ва фахмиде ки хорй чист, вале онхо одамони дигаранд, аз мо бадтар нестанд. Пас аз виҷдон бипурс!
  . БОБИ Љ10
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова дар хатти фронт чангиданд. Писару духтар аз ҷанги тӯлонӣ аллакай хеле дилгир шудаанд. Мудом куштан ва тирпарронӣ кардан низ дилгиркунанда аст.
  Ин мисли як бозӣ аст. Ҳамон тирандоз дер ё зуд дилгир мешавад.
  Бачахо аз тирпарронй хаста шуда, бо пои луч пайваста граната мепартоянд.
  Писарбача навбаташро дод. Фашистонро куштанд.
  Ва гуфт:
  - Маета!
  Духтар бо пои урён граната партофт. Вай Фрицро парешон карда, бо хурсандй хитоб кард:
  - Мо галабахои нави хеле калон хоханд дошт!
  Аммо он аллакай дилгиркунанда аст. Хатто аз партофти пои урёни писарбача танкхои фашистиро ба як тараф тела медиханд.
  Баъд Олег ба эчод кардан шуруъ кард.
  Дигар таърихи алтернативӣ. Зюганов ба тарафдории номзадии Степашин ва се гурухи коммунистон овоз надоданд.
  Он бо пароканда шудани Думаи давлатӣ ва интихоботи пеш аз мӯҳлат дар моҳи сентябри соли 1999 анҷом ёфт.
  Албатта, коммунистон аз харвакта дида тавонотар буданд. Ва онхо ба комьёбихои хукумати Примаков такья карда, ба интихобот рафтанд, ки дар он роли намоён бозиданд. Блоки ягонагй хануз ташкил нашудааст. Путин нахуствазир баромад. Ва ҳуҷуми ҷангҷӯён ба Доғистон танҳо овозҳоро ба чап илова кард ва қудрати мақомотро кушт.
  Умуман, хукумат номуташаккил гардид. НДР суст шуда, хароб шуд, партияи нави тайёр набуд. Бале ва Степашин, ки сарвазир таъин шуда буд, ба партияи хукмрон рохбарй намекард. Ва баъд Елцин уро тамоман аз кор холй кард.
  Хулоса, интихоботи парламент бо галабаи куллии чапга-рон гардид.
  Галабаи коммунистон таъсирбахш буд. Илова бар ин, блоки Примаков-Лужков барои истироҳат кардан вақт надошт. Аммо ба хар хол муяссар шуд, ки хамрохи дехконон ба кайд гирифта шавад. Ва чои дуюмро гирифт. Сеюм "Яблоко" буд, ки хуб пешбарй карда шуд. Чои чорумро Партияи либерал-демократй ишгол кард. Аммо асосан аз он сабаб аст, ки шабакаҳои президентӣ фаъолона ин ҳизбро таблиғ мекарданд.
  Ва Елсин ҳатто, аниқтараш, ба Жириновский рутбаи генерал дод.
  Ҳамин тавр, ҳама чиз аз рӯи сенарияи махсус рӯй дод.
  Мухолифин дар Думаи Давлатӣ қудратро ба даст оварданд. Ва Ельцин розӣ шуд, ки ихтиёран тарк кунад ва Примаковро расман вориси худ таъин кард. Зюганов хам сарвазир ва дасти рост шуд.
  Ин умуман ба коммунистон мувофик буд. Ва созиш ба даст омад. Басаев ва Хаттоб аз Догистон фишурда шуданд. Аммо онҳо ба худи Чеченистон аскарон нафиристоданд.
  Дере нагузашта дар он чо чанги гражданй cap шуд ва ба якчанд гурух таксим шуд.
  Русия ба Масхадов ва Қодиров кумак кард. Примаков дар интихоботи президентии Русия ба осонӣ пирӯз шуд. Дуввум, ғайричашмдошт Жириновский буд, ки дар интихобкунандагонаш рақиби дигаре надошт ва Явлинскийи либералӣ рақиби ӯ набуд.
  Олег Рыбаченко ба композиция халал расонд. Не, ҷолиб нест. Боз як мавзӯъе, ки аллакай пас аз Примаков, Зюганов ва барқароршавии СССР фаро гирифта шудааст. Хаста!
  Эҷод кардани чизе шояд ҷолибтар бошад. Масалан, дар бораи фазо.
  Писарак фикр кардан гирифт.
  Пойтахти нави империяи бузурги Россия Петроград-Галактик ном дошт. Он дар бурҷи Қавс, тақрибан дар маркази галактика таъсис ёфтааст. Дар ин ҷо ҳам ситораҳо ва ҳам сайёраҳо назар ба канораҳои Роҳи Каҳкашон, ки Замини кӯҳна дар он ҷо паноҳ ёфт, зичтар буд. Кушунхои Конфедерацияи Гарбй аз аслиха тамоман бароварда шуданд. Аммо чанг бе асаре нагузашт: хазорхо сайёра нобуд шуд, аз Замин танхо хотирахо бокй монданд. Ин сабаби асосии ба ганйтарин ва осоиш-татарин чои галактика гузарондани пойтахт буд. Аз ин чо гузаштан хеле душвор аст, бинобар ин, хатто дар шароити чанги умумии кайхонй, ки хатти фронт мафхуми абстрактй ва акибгох конвенция аст, ядро ба базаи асосии Россия ва такьягохи саноатй табдил ёфтааст. Пойтахт калон шуда, сайёраи Кишишро тамоман фуру бурда, ба як метрополияи азим табдил ёфт. Шаҳри азим, ки қодир аст ба ҳар як фарди оқил таъсир расонад. Мошинхои сершумори парвозкунанда осмони бунафшро буриданд.
  Маршал Максим Трошев ба вазири мудофиа супермаршал Игор Рерих даъват шуд. Вохурии дар пешистода аломати хеле баланд шудани фаъолияти душман буд. Ҷанг, ки ҳамаро ба ташвиш меовард, захираҳоро мисли як воҳиди дарранда фурӯ бурд, дар он триллионҳо одамон кушта шуданд ва ҳеҷ кас ба муваффақияти дилхоҳ ноил шуда натавонист. Милитаризация дар меъмории Петроград-Галактик осори худро гузошт. Осмо-харошхои азим дар катори баробар истода, хучрахои тахтаи шохмотн шахр мебошанд. Ин беихтиёр ба маршал сохтани армадахои кайхониро хотиррасон кард. Дар чанги охирин киштихои калони ситораи рус низ мавкеъхои худро ишгол карда, баъд ногахон таркибро шикаста, ба флагмани душман зарба заданд. Ҷанги хуб ба нақша гирифташуда ба тирпарронӣ табдил ёфт, вақте ки якчанд киштиҳо ба ҳам бархӯрданд ва дар дурахши даҳшатангез таркиш карданд. Вакуум чунон ранг карда шуда буд, ки гуё якбора вулконхои азим баромада, дарьёхои оташин чорй мешуданд, дарьёхои оташи дузах аз сохилхояшон пур шуда, мавчи харобиоварро фаро мегирифт. Дар чанги бесарусомонй армияи Россиян кабир бомуваффакият баромад, вале галаба бахои нихоят гарон омад. Якчанд хазор киштии фалакпаймо ба чараёни заррачахои элементарй табдил ёфтанд. Дуруст аст, ки душман аз ин хам зиёдтар талафот дод. Русҳо чӣ гуна ҷанг карданро медонистанд, аммо конфедератсия, ки нажодҳои зиёдеро дар бар мегирифт, ба хашм омада, муқовимати якрав нишон дод.
  Масъалаи асосй дар он буд, ки маркази конфедерация, ки дар галактикаи Том вокеъ аст, вайрон кардани он хеле душвор буд. Тамаддуни бостонии дагҳои чиноршакл, ки миллионҳо сол дар ин ҷамъи ситораҳо зиндагӣ карда, қалъаи шикастнопазир бунёд карда, худро бо хати тавонои дифоъи пур аз домҳо ихота кардааст.
  Барои ворид шудан ба ин фазо "Маннерхайм" тамоми артиши Русия кофӣ нест. Ба чанг хотима додан мумкин набуд. Сайёраҳо ва системаҳо борҳо дасти худро иваз карданд. Маршал ба гирду атрофи пойтахт бо хисси хастй назар кард. Самолётхои грав-ваторй ва фланерхои шитобкунанда бо рангхои камуфляжй ранг карда шуда буданд, максади ду-русти самолётхо дар хама чо хис карда мешуд. Баъзе биноҳо ба танкҳои азим ё мошинҳои ҷангии пиёда монанд буданд, ки ба ҷои даромадгоҳҳо курт доранд. Тамошои дидани он, ки чӣ тавр аз даҳони чунин зарфи болдор шаршарае ҷараён гирифт, оби кабуду зумуррад чаҳор "офтобро инъикос карда, дар даҳҳо сояҳо бозй мекард ва дар тана ва болҳо дарахтони экзотикӣ ва гулҳои азим сабзида, овезонҳои аҷиберо ба вуҷуд меоварданд, шавқовар буд. богхо. Танкҳои осмонбӯси муосир, танҳо азимҷусса, чун қоида, ба тартиб оварда шудаанд, ки бо силоҳҳои зиёд муҷаҳҳаз шудаанд. Зиндагӣ дар чунин хонаҳо қулай ва бароҳат аст, ҳарчанд дар сурати ҳамла ба пойтахт, ҳамин гуна бино дар панҷ дақиқа ба як воҳиди пурқудрати ҷангӣ табдил ёфт. Раҳгузарон аз ҳама синфҳо ва ҳатто кӯдакони хурдсол дар тан либоси артиш ва ё дар тан либоси созмонҳои гуногуни ҳарбӣ буданд. Кибер-минаҳои хонагӣ дар стратосфера баланд буда, мисли тӯбҳои рангоранг ба назар мерасанд. Нурихо ганбори осмонро мунаввар мегардонданд, гулгаштхои оинадори хамворро бо шуоъхои дурахшо-н пур карданд. Максим Трошев ба ин гуна зиёдаравй одат накарда буд.
  "Ин ҷо ситораҳо хеле зичанд. Ва он барои ман хеле гарм аст."
  Маршал араки пешонаашро пок карда, вентиляцияро ба кор бурд. Парвози минбаъда бе мушкилот гузашт, дере нагузашта бинои Вазорати мудофиа пайдо шуд. Дар даромадгоҳ чор мошини ҷангӣ меистод. Трошевро лучиархо, ки дар маккахо чиркин доранд, - хайвонхои бӯйашон аз бӯйи саг понздаҳ баробар қавӣ будаанд. Қасри сиклопедии супермаршал дар зери замин буд, деворҳои ғафси он тупҳои плазма ва лазерҳои каскадиро дар бар мегирифтанд. Даруни бункери амиқ оддӣ буд - айшу ишрат ташвиқ карда нашуд. Пеш аз ин, Трошев саркорашро танҳо дар проекцияи сеченака медид. Супермаршал як ҷанговари солхӯрда ва ботаҷрибаи яксаду бистсола буд. Ба ман лозим омад, ки ба лифти баландсуръат фуромада, ба масофаи дах километр хуб ба зери замин даромадам.
  Маршал аз кордони посбонони элита ва роботҳои ҷангӣ гузашта, вориди офис шуд, ки дар он як компютери плазма голограммаи ҷойгиршудаи галактикаро бо нишонаҳои тамаркузи нерӯҳои Русия ва ҷойҳои эҳтимолии зарбаи душман тақлид кард. Дар наздикии он голограммаҳои хурдтар овезон буданд, тасвирҳои галактикаҳои дигар намоён буданд. Назорати онҳо пайваста набуд, дар байни ситораҳо давлатҳои мустақил, ки дар онҳо нажодҳои соҳибақл, баъзан хеле аҷиб зиндагӣ мекарданд, пароканда буданд. Трошев ба ин шукУх дуру дароз нигох накарда, боз маъруза кардан лозим омад. Игорь Рерих ҷавон ба назар мерасид, чеҳрааш қариб бе чинҳо, мӯйҳои зарди ғафс буд. Ба назар чунин менамуд, ки ӯ метавонад зиндагӣ ва зиндагӣ кунад, аммо тибби русӣ дар шароити ҷанг ба дароз кардани умри инсон чандон манфиатдор набуд . Баръакс, ивазшавии босуръати наслҳо таҳаввулотро ба вуҷуд овард, ба манфиати селектори ҷанги бераҳмона буд. Муддати умр ба саду панчод сол маддуд шуд. Ҳатто барои элита. Хуб, сатҳи таваллуд хеле баланд боқӣ монд, исқоти ҳамл танҳо барои кӯдакони маъюб буд ва доруҳои зидди ҳомиладорӣ манъ карда шуданд. Супермаршал нигоҳашро ба Трошев кард, ки даромада буд.
  - Ва инак, Максим. Ҳама маълумотро ба компютер аз нав танзим кунед, он коркард ва ҳалли худро медиҳад. Дар бораи рӯйдодҳои ахир чӣ гуфта метавонед?
  - Конфедерация ва иттифокчиёни онхо дарси хуб гирифтанд. Тарозу ба нафъи мо печида истодааст.. Дар давоми дах чанги охир аксарияти куллии чангхо голиб омадаанд.
  Рерих сар ҷунбонд.
  - Ман медонам ин чӣ. Аммо иттифоқчиёни конфедератсия, дагиҳо, ба таври назаррас фаъол шуданд. Онҳо ба таҳдиди ҷиддӣ шурӯъ мекунанд.
  - Розй.
  Рерих тасвирро дар голограмма варақ зада, каме калон кард.
  - Пеш аз шумо Galaxy Smoor. Дар ин чо дуюмин калъаи калонтарини дагхо мебошад. Дар ин чо мо зарбаи асосиро мезанем. Агар муваффак шавем, мо дар давоми хафтод, максимум сад сол дар чанг галаба карда метавонем. Ва агар мо муяссар нашавем, чанг чандин аср давом мекунад. Шумо худро як фармондеҳи босалоҳият исбот кардед ва аз ин рӯ ман тавсия медиҳам, ки ба шумо Амалиёти Steel Hammer роҳбарӣ кунед. Он равшан аст?
  "Ҳа, аниқ, Ҷаноби Олӣ.
  Игорь абрӯ зад.
  Чаро чунин унвонҳо? Ба оддй мурочиат кунед: рафик супермаршал. Шумо инро аз куҷо гирифтед?
  Максим хиҷил шуд.
  - Ман, рафик Супермаршал, бо Бингс хондам. Онҳо услуби императориро таблиғ мекарданд.
  - Равшан. Аммо акнун империя дигар аст, раис урфу одатхои кухнаро содда кард. Гузашта аз ин, ба зудӣ тағйироти қудрат дар пеш аст ва мо бародари нав ва фармондеҳи олиро соҳиб мешавем. Шояд маро аз кор баркананд ва агар амалиёти "Гурзандаи пӯлод" муваффақ шавад, туро ба ҷои ман мегузоранд. Пешакй омухтан даркор, ин масъулияти калон аст.
  Маршал аз Рерих бештар аз се маротиба ҷавонтар буд ва аз ин рӯ, оҳанги сарпарастӣ хеле мувофиқ буд ва боиси хафагӣ набуд. Ҳарчанд дар пеш аст, ки раҳбар иваз шавад ва раҳбари нави онҳо аз ҳарду ҷавонтар хоҳад буд. Табиист, ки он беҳтарин хоҳад буд.
  - Ман омода. Ман ба Русияи бузург хизмат мекунам!
  - Пас рав. Генералҳои ман ба шумо маълумоти муфассал медиҳанд.
  Салом маршал ба истеъфо баромад.
  Коридорхои бункерро хаки-кй ранг карда буданд. Дар поён штаби оперативй вокеъ буд. Компютерҳои сершумори фотоникӣ ва плазмаӣ иттилоотеро, ки аз нуқтаҳои гуногуни метагалактика ворид мешаванд, бо суръати тез коркард мекарданд. Дар пеш кори дуру дарозе буд ва маршал факат баъди якуним соат озод карда шуд. Акнун вай мунтазири ҷаҳиши тӯлонӣ ба галактикаи ҳамсоя буд. Дар он чо бояд куввахои бузург, яъне кариб шашьяки тамоми флоти кайхонии Россия чамъ шаванд. Якчанд миллион киштии ситорахо. Пас аз он ки ҷузъиёти хурд ҳал карда шуд, маршал ба рӯи замин баромад. Сармои сахтро гармии шадид иваз кард. Чаҳор нурони дар зенит ҷамъ омада, бо тоҷҳое, ки осмонро бераҳмона лесида буданд, ҷараёнҳои зарраҳоро ба рӯи сайёра мерехтанд. Каскадхои нур аз кучахои оинанок чорй мешуданд. Максим ба ҳавопаймои ҷозиба ҷаҳида, дарунаш бароҳат ва салкин буд ва ба канора шитофт. Вай аз ин пеш хеч гох ба Петроград - Галактика наомада буд ва мехост пойтахтеро, ки сесад миллиард нафар ахолй дорад, бо чашми худ бинад. Ӯ бахши низомиро тарк кард ва ҳама чиз дигар шуд, рӯҳбаланд шуд. Биноҳои дорои таркиби аслӣ пайдо шуданд, вай онҳоро, шояд, боҳашамат меномад - дар онҳо намояндагони табақаи имтиёзнок маскан гирифтанд. Дар давраи чанги умумй кабати олигарххо кам шуда бошад хам, вале тамоман нест карда нашудааст. Қасрҳо асарҳои ҳақиқии санъат буданд. Яке аз онҳо ба қалъаи асримиёнагӣ шабоҳат дошт, ки дар он ба ҷои дандонҳои парапет дарахтони хурмо бархоста буданд. Дигаре дар пойҳои борик меистод ва дар зери он роҳи мошингард дароз карда, ба тортанаки рангоранг ва ситорашакл монанд менамуд. Бисёре аз биноҳое, ки дар он мардуми камбағал зиндагӣ мекарданд, бо казармаҳо алоқаманд набуданд, баръакс, фасадҳои муҷассама дурахшида, бо ҳайкалҳои пешвоён ва генералҳои асрҳои гузашта оро дода шудаанд. Хама чизро бо хакй ранг кардан лозим нест, фикр мекард Трошев. Илова бар ин, шояд дар ҷаҳон сераҳолӣтарин шаҳр бояд меъмории зебо дошта бошад. Бахши сайёҳӣ махсусан рангин буд, ки бо гузаргоҳҳои ҳаракаткунанда, биноҳои шаклаш ба садбарги азим, лолаҳои пуршукуф ва ба ҳам печида, ромашкаҳои ба ҳам пайвастшуда ва ҳайвонҳои экзотикӣ ба таври аҷиб омехта шудаанд. Аз афташ, дар хирс ва ё паланги дандондор зиндагӣ кардан ҷолиб аст, ба кӯдакон маъқул аст. Аммо, вақте ки чунин сохтор ҳаракат мекунад ё бозӣ мекунад, калонсолон низ ҳайрон мешаванд. Аждахои даврзанандаи дувоздах-сараш ба маршал таассуроти фаромушнашаванда бахшид, аз хар дахон фаввора-хои гуногунранг, ки бо неон мунаввар мешуданд, мезананд. Умуман, дар ин чо фавворахои бисьёри шаклхои ачоибтарин мавчуд буданд, ки самолётхои реактивии гуногунрангро ба баландии садхо метр мепартофтанд. Ва онхо чй кадар зебоанд, дар партави чор офтоб, ки зебу зинати обй, як бозии афсонавию нотакрори рангхо мебофанд. Бачахои ин чо хушхолу зебо буданд: либосхои рангоранг ба онхо ба элфхои афсона шабохат медод. Дар ин чо на танхо одамон буданд, нисфи тамошобинони он хоричиён буданд. Бо вуҷуди ин, кӯдакони бегона аз бозӣ бо кӯдакони инсон лаззат мебурданд. Трошев бо растанихои интеллектуалй низ вохурд. Данделионҳои сарвари тиллоранг бо чор по ва ду дастаки борик. Кӯдакон ҳамагӣ ду по доштанд ва сари тиллоии онҳо бо доғҳои зумуррад ғафс печида буданд. Максим ин мусобиқаро хуб медонист - Гапи, мавҷудоти растании сеҷинсӣ, осоишта, аммо бо иродаи тақдир ба ҷанги умумиҷаҳонии байниситораӣ кашида шуда, иттифоқчиёни табиии Русияи Кабир шуданд.
  Намояндагони дигар нажодҳо - аксарият давлатҳо ва сайёраҳои бетараф. Онҳо мехостанд пойтахти аҷиби империяро бубинанд. Дар ин ҷо ҷанг дур ва ғайривоқеӣ ба назар мерасад, онро ҳазорон парсекҳо дур мекунанд, аммо эҳсоси ногувор аз маршал дур намешуд. Дар сари ман фикре пайдо шуд, ки мавҷудоти соҳибақл низ дар он сайёраҳо зиндагӣ мекунанд, ки онҳо бояд ҳамла кунанд ва миллиардҳо мавҷудоти мутафаккир бимиранд. Дарьёхои хун рехта, хазорхо шахру кишлокхо вайрон мешаванд. Аммо вай маршали империя аст ва бояд вазифаи худро ичро кунад.
  Маршал баъди тамошои маркази туристй фармон дод, ки самолёти гравитационй ба кор андохта шавад ва ба районхои саноатй равон шуд. Хонаҳо дар ин ҷо каме пасттар, тарҳи оддӣ буданд. Корхонаҳо дар зери замин ҷойгир буданд.
  Баробари ба замин фуромадани гравиплан рамаи бачахои пойлуч фавран бо латтаю воситахои тозакунанда ба суи он шитофт. Рагамуффинҳои борик дар латтаҳои хаки пажмурдашудаи аллакай хаста, бо сӯрохиҳои калон. Чуқур даббоғ, қариб сиёҳ. Ба назар чунин мерасад, ки чанги тулонй мачбур кард, ки камарашонро сахттар кунанд. Трошев хамдардй баён карданд. Ронанда капитан Фокс ба ин гуна хиссиёт шарик набуд.
  - Хайр, каламушҳо, аз ин ҷо равед! Маршалл меояд! зад у.
  Кӯдакони бесарпаноҳ ба ҳар тараф шитофтанд, танҳо он чизе ки ба чашм мерасид, он буд, ки пошнаҳои чиркин чи тавр милт-милт мезананд. Дар руи он, ки якбора ба чор "офтоб" тафсон аст, пойлуч рох рафтан душвор аст ва бачахои бечора чй будани пойафзолро намедонистанд. Аммо яке аз бачахо аз дигарон далертар баромад ва ба акиб гашта, ангушти миёнаро нишон дод. Капитан таркандаашро кашид ва ба тарафи писарбачаи бесабаб тир холӣ кард, ӯ ӯро мекушт, аммо маршал дар охирин лаҳза тавонист бозуи капитанро тела диҳад. Зарба аз наздаш гузашта, дар сангфарш порчаҳои санги гудохта ба пойҳои урёни писарак афтода, ба сари асфальт афтод. Бо талоши ирода ҷанговари оянда муяссар шуд, ки гиряашро боздорад ва ба дард тоб оварда, аз ҷой бархост. Максим ба капитан як зарбаи сахт зад.
  - Се руз дар посбонй. Оромона, дастҳо дар дарз! - бо оханги тахдидомез фармон дод маршал - Кӯдакон моли мо ҳастанд ва мо бояд онҳоро муҳофизат кунем, на куштан. Фаҳмидам, ғазаб?
  Лиза дастонашро ба паҳлӯяш дароз кард. Вай мухтасар сарашро  унбонд.
  - Мувофики оиннома чавоб дихед.
  - Ҳа ҷаноб.
  Максим ба писарак нигарист. Вай муйсафед, чехраи зебою маккор, мушакдор буд. Дар зери майкаи кандашуда пресси пурқуввате намоён аст, ки бо барҳои шоколад пӯшонида шудааст.
  -Номи шумо чӣ?
  - Ҷанеш Ковальски! - дар болои шушаш рагамуффин аккос зад.
  - Ман дар шумо сохти чанговари пуркувватро мебинам. Оё шумо мехоҳед, ки ба мактаби Жуков дохил шавед?
  Писарак ноумед шуд.
  - Хурсанд мешудам, вале падару модарам коргари оддй буда, пули хониши маро дода наметавонанд.
  Маршал табассум кард.
  - Шумо бепул номнавис мешавед. Шумо, чунон ки ман мебинам, аз ҷиҳати ҷисмонӣ қавӣ ҳастед ва чашмонатон дар бораи қобилиятҳои ақлӣ сухан мегӯянд. Чизи асосиаш хуб хондан аст. Ин рузхои душвор аст, вале вакте ки чанг cap мешавад, хатто коргарон дар шароити хуб зиндагй хоханд кард.
  - Душман маглуб мешавад! Мо ғалаба хоҳем кард! - боз бо овози баланд дод зад Янеш.
  - Пас, дар саф чой гир, солдат. Ва барои шурӯъкунандагон - дар мошини ман.
  Лиза гиря кард. Писарак чиркин буд ва пас аз ӯ шумо бояд дарунро бишӯед.
  Ҳавопаймои гравитатсионӣ баланд шуда, ба манзили ҳукумат шитофт.
  Янеш нафаси худро дошта, хонахои азими бохашамат ороёфтаро аз назар мегузаронд.
  - Моро ба сектори марказй рох намедиханд ва ин хеле шавковар аст.
  - Шумо бештар хоҳед дид.
  Бо вуҷуди ин, маршал бо эҳсоси раҳмдилӣ фармон дод, ки ба маркази сайёҳӣ парвоз кунад. Писарбача ба чашмони ӯ нигарист ва он чизеро, ки дида буд, хӯрд. Ба назар мерасид, ки вай мехост аз мошин ҷаҳида, қад-қади пиёдагардҳои ҳаракаткунанда давида, ба яке аз аттракционҳои ҳайратангез баромад.
  Максим маъмулан сахтгир буд он рӯз, мисли пештара, меҳрубон ва нарм буд.
  - Агар хохй, ба "кухи шодй" савор шав ва баъд аз он фавран ба ман. Пулро гиред, вагарна ба шумо иҷозат намедиҳанд.
  Маршал когазеро дароз кард.
  Янеш ба суи аттракторхо шитофт, вале симои у хеле намоён буд.
  Дар даромадгоҳи толори ниндзяҳои кайҳонӣ ӯро роботҳои азим боздоштанд.
  -Бача, либоси бад доштӣ, аён аст, ки аз маҳаллаҳои камбағал. Шуморо бояд дастгир карда, ба истгоҳ биёранд.
  Писарак хост гурезад, вале онҳо ӯро бо ҳайрат зада, ба асфалт афтонданд. Трошев лозим омад, ки аз мошин фаромада, тафтиш кунад.
  - Истед, ин курсант бо ман аст.
  Милисахое, ки худро ба чо меоварданд, бозистода, ба маршал нигох карданд. Максим дар тан либоси саҳроӣ буд, аммо погонҳои командир дар чор офтоб дурахшон медурахшиданд.
  Калонтарини патрульчиён - лейтенанти милиция салом дод.
  "Мебахшед, маршал, аммо дастурҳо вориди гадоҳоро ба марказе, ки мо аз тамоми галактика меҳмононро қабул мекунем, манъ мекунад.
  Худи Максим фахмид, ки дар чунин участкаи муътабар рагамуффин бароварда, хато кардааст. Аммо нахост, ки бехабарии худро нишон диҳад.
  Ин писарак ҷосус аст. Вай супориши фармондихии олиро ичро кард.
  Лейтенант сарашро  унбонд ва тугмаи таппончаашро зер кард. Ҷанеш Ковальски ҷунбонд ва ба худ омад. Маршал табассум кард ва дасташро дароз кард. Дар хамин лахза чор Иногалакт ногахон аз нурхои нурй пур шуд. Аз берун, ғарибон ба кундаҳои тақрибан тарошидашуда бо пӯсти кабуд-қаҳваранг шабоҳат доранд, дасту пойҳояшон гиреҳ ва каҷ буданд. Пеш аз он ки ҳаюлоҳо барои оташ кушодан фурсат наёфт, Максим ба фарш афтод ва таркандаи худро берун кашид. Роҳҳои оташин аз болои боло гузашта, ба ҳайкали рангоранг афтода, пояи хушманзараро ба фотонҳо мепошиданд. Трошев ду хучумкунандаро бо нури лазерй бурид, ду иногалакти зиндамонда ба тарафе майл карданд. Яке аз онҳоро низ нури ногусастанӣ пеш гирифт, вале дуюмӣ тавонист паси паҳлӯи фасадро пӯшонад. Ҳайҷуба якбора аз се даст тир холӣ кард ва Максим зуд ҳаракат карда бошад ҳам, каме осеб дид - паҳлӯяшро сӯхт ва дасти росташро захмӣ кард. Дар як тангенс шуоъхои душман ба аттракциони "сасанси оби девона" мерасиданд. Аз паи таркиш ба амал омад.
  Пеш аз он ки чашмони маршал шино мекарданд, вале вай дар хайрат монд, ки Янеш чи тавр як пораи плитаро кашида ба суи душман пар-тофт. Максим аз қувваи ғайриинсоние, ки дар ин навраси нотавон ниҳон буд, дар ҳайрат монд... Партофтан дар як қатор панҷ чашм дақиқ баромад. Махлук ка-шида, ба пеш кадам зад. Ин барои зарбаи одилонаи Максим кифоя буд, то ба ҳаёти ҳаюло хотима бахшад.
  Мубориза зуд ба охир расид. Дар ҷараёни он пулис ҳатто кӯшиши оташ кушодан ҳам накардааст. Маршал инро фавран пай бурд.
  - Хамаи бехтарин чангхо дар фронтхо ва дар акибгох дар кучахои шахрхо тарсончакхо мешинанд.
  Лейтенанти пурталотум рангаш ранг карда шуд. Ба Максим рафт.
  - Рафик маршал, бахшиш мепурсам, вале дар онхо шуоъ-парронхои вазнин доштанд ва мо...
  - Ва ин чӣ гап! Максим ба тарканда ба камарбанди посбон ишора кард. - Пашаи пашша? Афсус, аз афташ, дар пойтахт ба шумо кор намеояд. Шумо бекор наменишинед, ман кушиш мекунам, ки шуморо ба фронт фиристам.
  Максим бачаро бо имо ишора карда, ба вай ёрй расонд, ки ба самолёти гравитационй чахида гирад ва баъд дасташро сахт фушурд.
  - Хайр, ту уқоб ҳастӣ. Ман шодам, ки дар бораи ту хато накардаам.
  Ковальский дУстона чашмак зад, овози у хеле баланд ва шодмон буд.
  - Ман танҳо як партоби бомуваффақият анҷом додам. Ман метавонам...
  - Шумо имконият пайдо мекунед. Коллеҷро хатм кунед - ва фавран ба ҷанг. Тамоми умрат дар пеш аст, то ба чашм мехӯрӣ.
  - Ҷанг бузург аст! - бо шавк хитоб кард писарак. - Ман мехоҳам фавран ба фронт равам, таппончаи чӯбро гирам ...
  - Шумо инро дарҳол карда наметавонед, шумо дар набарди аввал кушта мешавед. Аввал диплом гиред.
  Янеш хафа шуда бӯй кард. Вай ба кобилиятхои худ боварй дошт, фикр мекард, ки ин кадар корхоро, аз чумла тирандозиро аллакай медонад. Дар ин вакт планерн гравитационй аз болои боги азими Мичуринский парвоз мекард. Дар он чо дарахтони азиме нашъунамо ёфтанд, ки ба-ландии баъзеи онхо ба чандсад метр мерасид. Ва меваҳо он қадар бузург буданд, ки мобайни онро хӯрда, шумо метавонед дар дохили он ҷойгир шавед. Ананасҳои аз ҷиҳати генетикӣ тағйирёфта бо пӯсти тиллоӣ иштиҳо ба назар мерасиданд. Дуруст аст, ки бар хилофи интизориҳо, онҳо нисбат ба бача мафтуни зиёд ба вуҷуд наоварданд.
  - Ман пештар дар чунин чангалзорхо будам. - фаҳмонд Ҷанеш. - Баръакси бинои марказӣ, ба он ҷо ҳама иҷозат дода мешавад. Ҳарчанд барои расидан ба он ҷо роҳ рафтан аст.
  - Мумкин ки! - гуфт Максим. - Ва аммо, ҳайрон шавед, ки чӣ гуна растаниҳо дар ин ҷо ҳастанд ... Як занбӯруғ мавҷуд аст, як взвод метавонад дар зери он ҷойгир шавад.
  - Танҳо як шабоҳати пашшаи калон. Ӯ ғайриимкон аст. Дар ёд дорам, ки ман як халтаи пурраи меваҳои буридашударо ҷамъ карда будам. Ман паварараро дӯст медорам - пӯсти борик ва таъми он аҷиб аст. Анҷир дар баробари ӯ ҳеҷ чиз нест. Ҳангоми буридан шумо бояд эҳтиёт бошед. Он метавонад дарида шавад ва дар он ҷо ҷӯй ба шаршара монанд аст - он шуморо парида мебарад, шумо ҳатто вақти гуфтани ҳарфро надоред. Мева дар ин чо хеле калон аст. Шумо бояд онҳоро пора-пора дар халтаи пластикӣ бардоред, ки ин хеле нороҳат аст.
  Максим ба китфи Ҷанеш торсакӣ зад.
  - На ҳама чиз бо ғизо чен карда мешавад. Биёед, ба поён фаромада, гул чинем.
  - Духтар ҳамчун тӯҳфа! Барои чӣ не!
  Дастони писарбача ба руль расиданд. Капитан Фокс ангуштонашро бераҳмона зад.
  - Ба чарх даст нарасон, сагбача.
  Ва баъд дар чавоб аз маршал выговори дигар гирифт.
  "Шумо танҳо ҷасорат доред, ки бо кӯдак мубориза баред.
  - Бубахшед, Чаноби Оли!
  Ҷанеш худро нигоҳ дошта натавониста, хандида бошад.
  - Агар хоҳед, кӯшиш кунед. - Максим иҷозат дод.
  - Ман дар тренажерхо тачриба дорам, - гуфт Янеш.
  Ковальский бе сояи шубҳа ва тарсу ҳарос дастонашро ба руль гузошт ва мошинро ба поён ронд. Эҳтимол, ӯ дар ҳақиқат қобилиятҳои аҷибе дошт. Гравиплан аз болои сари дарахтони азим мегузашт.
  Максим халал нарасонда, ба писарбача имкон дод, ки ҳавопайморо идора кунад. Бояд гуям, ки вай аз ухдаи вазифаи худ хеле бомуваффакият баромад, дар байни танаи азим маневр мекард, хеч гох ба фалокат дучор намешуд, техникаи виртуозиро дар давоми солхо нишон медод. Бо вуҷуди ин, ҳатто агар он суқут кунад, ин мушкилии бузург нест, гравиоплан системаи мукаммали амният дорад. Ниҳоят, онҳо дар як гулзоре нишастанд, ки бо гулҳои хурд, вале афсонавӣ зебо паҳн шудаанд. Ба назар чунин менамуд, ки ҷодугари хуб ҷавоҳиротро саховатмандона пароканда кардааст. Чашмонаш аз як қатор рангҳои мураккаб ҷунбиш мешуданд ва бӯи масткунанда боиси завқи бебаҳо мегардид.
  Янеш ҳатто дар ҳайрат ҳуштак кашид. Вақте ки онҳо ба замин фуромаданд, писарбача аз берун ҷаҳида, ба кандани гулҳо шурӯъ кард ва як даста пурра гирифт. Максим сард буд, манзара ба ӯ маъқул буд ва бо вуҷуди ин, чизе ба ташвиш афтод. Эҳсоси таҳдид. Аз байни оташу об гузашта, маршал ба интуисияаш бовар мекард, хеле кам ӯро рухафтода мекард. Аслан, шаклҳои ҳаёт барои одамон хатарнок набояд дар пойтахти як империяи бузург пайдо шаванд. Ин ҷо чизи дигар аст. Максим ба писарак ишора карда, оҳиста ба гӯшаш пичиррос зад:
  - Душманон бо мо. Гулҳоро пинҳон кун ва бо ман биё.
  Чашмони Янес барканд.
  - Ман омода.
  Гулдастаро дар мошин зери назорати капитан Фокс гузошта, Максим ва Янеш ба чуқурии ҷангал ҳаракат карданд. Албатта, бояд аскарон даъват карда, районро шона мекарданд. Аммо Максимро ҳаяҷон мафтун кард. Ҷанеш, албатта, дорои орзуҳои ошиқона буд, ӯ худро афсари разведкаи ҳарбӣ тасаввур мекард ва аз ин шодӣ мекард. Онҳо аз ҷангал гузаштанд ва кӯшиш карданд, ки садо набаранд. Янеш тавонист, ки пойҳои урёнашро дар неталҳои бунафш сӯзонад, аммо худро нигоҳ дошт, ҳарчанд пӯсти то зонуҳо бо луобҳои калон пӯшида буд.
  - Эҳтиёт бошед, - пичиррос зад Максим. - Дар чангал, дар хар як дамаи алаф хатар нихон аст.
  "Дар ин ҷо ба мо камуфляжи муҳофизатӣ лозим аст" гуфт Ҷейнеш. Латтаҳо ҷасадро базӯр пинҳон мекарданд, чизе аз пойҳо боло мегашт. Ҳашароти калон ва Ҷанеш инро дар мактаб омӯхтааст, одамон дар ин сайёра хӯрок намехӯранд. Намудҳои хатарноктарини буғумбурҳо дар сатҳи генетикӣ нобуд карда шуданд, барои маркази пойтахт ба манбаи сироят ё эпидемия табдил додани он кофӣ набуд. Онхо хомушона рох мерафтанд. Ногаҳон Максим ях кард. Ҳайвоноти хурдакак бепарво рафтор мекарданд, ки гӯё касе ӯро тарсонда бошад. Маршал аз дасти писарак гирифта ба гушаш пичиррос зад:
  - Дар пеш камин аст!
  Максим аз кисааш телефони садоиро бароварду атрофро бодиккат гуш кард. Дар ҳақиқат, дар наздикии он панҷ ҷангандаи инсонӣ ва тақрибан ҳамин миқдор иногалактҳо хобидаанд. Хуб, бо чунин таносуби қувваҳо беҳтар аст, ки ба ҷанг машғул нашавед, балки душманро давр занед.
  Ва чунин карданд.
  Аскари пур-тачриба ва бачаи сабзу хуррам хамзамон харакат карданд. Маҷбур шудам, ки аз байни буттаҳои зич гузашта, дар мосҳо ғарқ шудам. Маршал бо душвории зиёд фосилаи занҷири зиндаро ҳисоб кард ва тавонист дар ин ҷой лағжад. Онҳо хушбахт буданд, ҳеҷ яке аз ғарибон инстинктҳои ҳайвонӣ ё шунавоӣ надоштанд. Пикапи садо аллакай тавонист калимаҳои нарм гуфташударо фарқ кунад.
  - Ҷаноби резидент, шумо аз ман чизи ғайриимконро талаб мекунед.
  Дар ҷавоб овозе мисли чиррос.
  - Ва шумо, генерал, одат кардаед, ки пулро пурра истифода набаред.
  Аз рӯи тембр, ӯ ба нажоди ғайриинсонӣ тааллуқ дошт.
  - Ба шумо ним миллион маош доданд, пас чй? Маълумоти кӯҳна дар бораи моҳвораҳои ҷосусӣ.
  - Ин айби ман нест, - овози одамй худро сафед карданро давом медод. - Ин гуна маълумот аслан хеле зуд кӯҳна мешавад. Ман қодир нестам.
  - Мо инро даррав фахми-дем, гуфтан осонтар аст, ки шумо нотавонед. Вакте ки сухан дар бораи хучум кардан ба системаи Кремль меравад, шумо ва шарикони шумо фоидаи кам нахохед гирифт.
  Максим ларзид. Оё он воқеан ба ҳамла ба хати пуриқтидори мудофиа, ки пойтахт ва тамоми маркази галактикаро фаро мегирад, меояд? Системаи "Кремл", ба гуфтаи созандагони он, дастнорас аст ва бо вуҷуди ин, агар душманон дар худи империя фаъол шаванд, ин боиси андешаҳои ғамангез мегардад.
  - Бидонед, одам, ба наздикй мо яроки принципан навро ба кор мебарем ва бо ёрии он киштихои ситораи рус пеш аз расидан ба масофаи самарабахш ба чанг табдил меёбанд. Он гоҳ армияи мо мисли мавҷи ҷозибаи ҳамаҷониба фазоҳои Русияро зери об хоҳад гирифт, ҷаҳони императориро мутеъ хоҳад кард.
  Максим як оҳ кашид, аз афташ, чунин дурнамо махсусан ба хоин маъқул набуд. Бо вуҷуди ин, ӯ ҷавоб дод:
  - Сутуни панҷум мисли пештара фаъол аст ва ҳамлаи шумо мувофиқи нақша мегузарад.
  - Вазифаи шумо дар ояндаи наздик аз он иборат аст, ки дар пойтахт барои гуруххои корпартоии мо даххо такьягохи такьягохй. Зархаридон дар зери никоби туристон ба ин чо дохил шуда, дар чангалхо пинхон мешаванд ва баъд дар корпартоии умумй хиссаи худро мегузоранд.
  - Хамин тавр мешавад.
  - Ва бубин, одам, агар хучуми киштихои ситораи мо барбод равад, ба ту бадтар мешавад. Контрразведкаи худ пора-пора мешавад ва иҷрои он суст ва дардовар хоҳад буд.
  Ҳарчанд Максим надидааст, ки кӣ гап мезанад, ӯ боварӣ дошт, ки SMERSH метавонад хоинро аз овозаш муайян кунад.
  - Ба мо дар бораи хамаи таъинотхои охирини рохбарияти душман маълумот лозим аст. Ҳар чизе ки шумо медонед.
  - Мувофики маълумоти ман, маршали чавон Максим Трошев ба фармондехи флоти ситорахо дар галактикаи Смур таъин шудааст. Дар бораи ӯ маълумоти дақиқ вуҷуд надорад, аммо ...
  - Хама чиз равшан аст, русхо дар он чо хучуми калон тайёр мекунанд. Мисли ҳамеша. Командири нав зарбаи ногахонии куввахои калон аст.
  Максим ларзид, мехост ба пеш шитоб кунад ва таназзулро буги кунад. Амалиёт дар зери хатар аст.
  - Ба фикрам, хамин тавр аст. Дар мавриди дигар вазифаҳо...
  Хоин дуру дароз ва дилгирона номбар кард, аммо Максим аллакай дар сараш нақша тартиб дода буд. Аввалан, шумо бояд оромона ин ҷойро тарк кунед ва дуюм, фавран ба SMERSH муроҷиат кунед. Дар он ҷо онҳо тасмим хоҳанд гирифт, ки шабакаи ҷосусиро фавран безарар созанд ё интизор шаванд. Дар ниҳоят, хоинони муайяншуда хатарнок нестанд ва метавонанд тавассути онҳо маълумоти бардурӯғ паҳн карда шаванд. Чизи асосй - ташаббус нест. Аммо бача, ки то ин дам ором менишаст, ба хаячон меомад, ба назар мерасид, ки кувваи чавонй дар авч аст.
  "Шояд мо онҳоро бо лазер зарба занем, ҷаноби Маршал?"
  - Не, асло не, - пичиррос зад Максим. - Маълумот барои ин ва иктишофӣ барои ҷамъоварӣ ва гузориш додани он ба шахси зарурӣ. Ва агар шумо фармонро вайрон кунед, ман шахсан шуморо мепарронам.
  Маршал милтики рейашро тахдидона баланд кард.
  Янеш сар ҷунбонд.
  - Фармонхо мухокима карда намешаванд.
  Максим пушаймон шуд, ки писарбачаро бо худ бурд. Ва чӣ мешавад, агар онҳо пичирроси худро бишнаванд ... Дар ҳамин ҳол, дар пикап садои чиррос шунида шуд, бегона боз сухан гуфт.
  - Ба "Юпитер" гуед, ки агар ба мо ёрй нарасонад, мо метавонем ин пиёдаро курбон карда, ба у хиёнат кунем. Он гоҳ Оли ту хашмгин мешавад ва раҳмат аз камбудиҳои ӯ нест.
  "Бале, - фикр кард Максим, - рохбар бояд сахтгир бошад". Аммо замоне ки ӯ яке аз ҳазорони интихобшуда буд, танҳо дар сурати марги ногаҳонии диктатори ҳоким имкон дошт, ки пешво шавад. Ҳар сол ҳазор нафар интихоб мешаванд ва гардиши қудрати олӣ дар сӣ сол як маротиба сурат мегирад. Аммо ин фурсат низ аз даст дода шуд. Аввалан, хислати Максим хеле нарм буд ва дуюм, қобилиятҳои ғайриоддӣ, ки дар кӯдакӣ хеле зӯроварӣ буданд, бо синну сол суст шудан гирифтанд. Аммо, маршал шудан вакте ки набошед ва чил... чизе мегуяд.
  - Ба Юпитер даст нарасонед. Ӯ умеди асосии шумост. Бе он, имкони пирӯзӣ дар ҷанг ночиз аст.
  Inogalact дар ҷавоб чизи нофаҳмо зад. Он гоҳ ӯ изҳор намуд:
  - "Ҷупитер" дар вақти фаъол арзишманд аст. Аз бефаъолиятии у аскарони мо талафоти зиёд дода истодаанд. Ҳарчӣ бошад, ба ӯ дастурҳои моро медиҳед. То он вақт, шумо метавонед биравед.
  - Хамин аст, рафтан мумкин, - охи сабук кашид Максим. Дар хамин лахза суханони уро рад карда, раъду таркиш садо дод. Тирпарронй ба амал омад.
  - Бало занад! Боз иваз кунед...
  Маршал хам шуда, дар чашмони Янеш танхо шарорахои шодй медурахшиданд.
  . БОБИ Љ11
  -Шумо аз рӯи виҷдон гап мезанед! - гурусна зад ғуломи мутакаббир.
  - Пас, ин хушбахтй ба хама тааллук дорад, на ба як каф интихобшудагон. Барои ин кори мукаддас шамшерамро бардоштам! - хитоб кард Ҷодугар.
  Граф шубҳа кард:
  - Не! Ман бовар дорам, ки шуморо ё кина ва ё ҳаваси қудрат ба вуҷуд овардаанд! Шӯришҳои ғуломон буданд ва он танҳо бо қатли ом анҷом ёфт. Ин окибати хар як исьён аст.
  - Ин шӯриш не, балки инқилоб мешавад. Аз хама мухимаш баъд аз галаба ба амал меояд! - бо шавку хаваси сахт гуфт чанговар.
  -Инқилоб? Калимаи ачибе, ки худатон фахмидаед? Форса ҳайрон шуд.
  - На дарвоқеъ! Ин истилоҳ маро фариштае дар хоб хонда буд. - Ман бо илхом ба тарафи Ведмаков.
  - Фаришта ё яке аз худоёни сиёҳ! Хобҳои пайғамбарӣ маккоранд. Граф дудила кард.
  -Ба ®ар ®ол, шумо имкон пайдо мекунед, ки ®аёти мардумро ба  ои дигар таѓйир ди®ед ва худатон бе®тар шавед! Ҳама мусибатҳо аз худхоҳӣ пайдо мешаванд, ободӣ танҳо бо кӯшиши умумӣ имконпазир аст. Одами бе даста мисли чӯб аст, бе оташ кам равшанӣ медиҳад ва зуд хомӯш мешавад! - чараёни суханронии Ведмаковро баровард.
  - Шахсе, ки шумо дар борааш мегуед, бояд дар коллектив бошад. Аммо шумо медонед, ки табиати ҳайвонот чист? Форса бадхоҳона пурсид.
  - Ва чорво дар рама бехтар аст! Ва умуман, азбаски шумо гулом хастед ва фидия наёфтаед, он гох ашроф аз ту ру гардонданд, ба ибораи дигар, дустони хакикй симои аслии худро нишон доданд. Инак, вакти он расидааст, ки рафиконро дар мухити дигар чустучу кунем. - аллакай оромонатар таклиф кард Ведмакова.
  Конт де Бора чанд сония хомуш монд ва баъд дасташро дароз кард:
  "Ҳарчанд ман ба муваффақияти ниҳоӣ бовар надорам, ақаллан теғи ман хун мехӯрад.
  -Манти« набояд ба ѓариза - а«ли ша®ват хидмат кунад! - гуфт Ҷодугар.
  - Хуб, ба ман таълим доданро бас! Ҷанг мешавад - ҷасорат хоҳад буд! Граф ба пок кардани хуни худ шуруъ кард.
  -Шумо як ҷанговари ботаҷриба ва ҷасур ҳастед, шуморо сардори отряд интихоб кардан лозим аст! - таклиф кард чанговар.
  - Бад не, вале хар як командирро интихоб кардан шарт нест. Принципи катъии ягонагии фармонфармой бояд вучуд дошта бошад. Шумо интихоб шудаед, пас шумо таъин мекунед! -Граф дар почтаҳои занҷирӣ пӯшиданро сар кард. Якчанд писарбача ба ёрии у шитофтанд.
  Дар бораи рақобати озод чӣ гуфтан мумкин аст? - шубха кард Ведмакова.
  - Барои армия ин фалокатовар аст! - Қувваро қатъ кунед. - Иктисодиёт ризомаи бисьёр сохахо, армия як танаи ягона аст!
  Witcher масхара кард:
  - Аммо бештар дуб, на дар қудрат ва мавқеъ, балки дар сатҳи назорат!
  Бачаи нимбарахна ба граф шамшер дод. Ӯ дар ҷавоб бо як торсакӣ ба устухонаш, беш аз як маротиба зада бозгашт. Кӯдак дод зад ва ба ақиб ҷаҳида, пойҳои қаҳварангашро ҷунбонд.
  Witcher бо қатъият гуфт:
  "Ман панҷ легионҳои буридашудаи ҳар кадоме аз дувуним сарбозро ташкил мекунам. Ба шумо фармондеҳи сеюм таъин шудааст! Бигзор дигаронро бандаҳо интихоб кунанд!
  Пешниҳоди охирин боиси баҳсу мунозира шуда, қариб ба занозанӣ табдил ёфт. Сипас, воқеан, задухӯрд сар зад, якчанд ғуломон маҷрӯҳ шуданд ва Witcher маҷбур шуд, ки дахолат кунад. Вай аз ҳама ғазабноктаринро зада, дод зад:
  - Бас аст, ки эстафетаро печонед! Ба масъалаи бевосита таъин кардани командирон мегузарем.
  Ғуломон чандон нолиш накарданд, вале вакте ки ҷанговар чунин пешниҳодро ба овоз гузошт, онҳо якдилона даст боло карданд.
  Дар ин ҷо ба Ҷодугар, ки ба шӯриш сарварӣ мекард, бояд сахт меҳнат кунад. Воқеан, бо чашм муайян кардани шахси арзанда мушкил аст ва ӯ пайваста ба номзадҳои эҳтимолӣ савол медод. Ниҳоят, ба легионҳо супориш дода шуд ва ба шӯъбаҳои хурдтар командирони муваққатӣ таъин карда шуданд.
  - Вакте ки чангхо ба охир мерасанд, мо ба шучоат ва заковати аскарон ни-гох мекунем! - фаҳмонд духтар.
  Яке аз легионхо комилан аз бачагону наврасон иборат буд. Ведмакова писарбача Бикро ба сардории онхо гузошт. Писарон хашмгин шуданд:
  - Вай ҳанӯз хеле хурд аст! Ба мо як каме лозим нест. Бузургтарин ва қавитаринро болои мо ҷойгир кунед.
  - Ва шумо кӣ мехоҳед?
  - Ман туро пазмон шудам! Ӯ сазовортарин аст!
  Ҷавонмарди варзишӣ ба пеш қадам гузошт, ӯ ҳанӯз бача буд, аммо аллакай чун дуб қоматбаланд буд. Ростй, чехраи у хира менамуд. Ведмакова, ки барои командир чй кадар ахамият доштани аклро нагз медонист, пурсид:
  - Оилаи хаштнафара чй мешавад!
  Ҷавон ба ӯ нигариста, ғусса кард:
  - Ман намедонам! Мушакҳои асосӣ ва қувва.
  Бик ба баландгӯяк аккос зад:
  - Мушакҳои бе майна, ин як каф гӯшт аст - дар болои он табақи нонпазӣ гиря мекунад!
  - Хомӯш шав, ғазаб! Ман даҳони туро мезанам! - гурриш кард кахрамони чавон.
  - Кӣ намедонад, ки ҳафт - панҷоҳу шаш базӯр метавонад мушти худро аз бинӣ дуртар занад! Писарак ба ӯ забонашро нишон дод.
  Чавони авбош бо сари шуш аккос зад:
  Ман шуморо даъват мекунам, ки то марг мубориза баред!
  -Шумо мисли маймуни каламуш ба ман тақлид мекунед! - гуфт конте де Форса. - Бо вуҷуди ин, ин ягона роҳи арзанда аст.
  - Аз ду дух-тар яке беакл, дигаре харом! - пай бурд Ведмакова. "Гарчанде ки писарбачагон аз гармкунй манфиат мегиранд.
  Бик дар пеши душманаш меистод, фарки кад калон буд, харифаш панч маротиба вазнинтар буд. Кӯдак, аммо бо таҳқиромез ба мушакҳои сабуки худ нигоҳ кард, писарбача лоғар, аммо ғафс буд. Чеҳраи мудаввараш майзада, шамшер дар дасташ чарх мезад.
  - Хайр, чй хел чанг мекунем ё токат мекунем! - бо тамасхур, пурсид у.
  - Ҳа, ман туро дӯст медорам! - Варзишгар ба писарбача хучум кард. Вай аз паси даст зад, шамшераш дарозу вазнин буд, аз афташ яке аз ду-дастхо буд. Бик зарбаро барбод дода, хатто кушиш накарда, аз траектория боло чахида, шамшерашро ба купруки биниаш зад. Писарак танхо аз руи хисоб - харошидан, аммо куштан не.
  Калобакаш боз хам бештар хашм гирифт, шамшери дуюмро ба чуш задан гирифт. Дар ин ҷо ҳатто Буку маҷбур шуд, ки ба дурӣ фишор оварад. Пошнаи бараҳнаи писарбача хурдтар мешуд ва теғҳо аз паси онҳо мешитобанд. Ногаҳон Бик истод, дар дандонаш қубур пайдо шуд. Душман боз хам сахттар зада, бо дастони гафсаш аз хам чудо шуда, ба даврон шитофт. Писарак хандаомез табассум кард, туф кард ва ба рӯи варзишгар чизи хурде зад. Бик аз паҳлӯи теғҳо гузашт ва ҳатто бо пошнаи урёнаш ба сари синаи ҳарифаш зад.
  Ҳайрон шуда, бачаи тавоно ваҳшиёна дод зад, баъд пойҳояш заиф шуда, фурӯ рехтанд.
  Оҳи дӯстӣ сипоҳро фаро гирифт, Каме интизор буданд, ки писарбача бузургҷуссаро мағлуб мекунад. Баъд бачахо бо хурсандй фарьёд заданд, пеш аз хама, албатта, хурдтарин гулом. Онҳое, ки хурдтар ва заифтаранд, аз дидани он ки роҳбари асосии шумо низ бузург нест, хушҳол мешаванд. Пас, ҳатто кӯдак метавонад барои исён коре кунад.
  Ғуломон ба сӯи варзишгари мағлуб, аз ҷумла чанд табиби маҳаллӣ давида рафтанд. Дар чехраи нохамвори кахрамони чавони муйхои камёфт доги бунафш хира. Духтур бо тааҷҷуб гуфт:
  - Базилика! Ба он сӯзани заҳрдор часпида буд, ки дасту пойҳоро фалаҷ мекунад.
  - Муваккатан! Бик гуфт. - Баъд аз хоб бедор мешавад. Вай чизеро ба ёд намеорад, вай танҳо шармгинии худро пайхас намекунад.
  Ҷодугар ба назди писар рафт:
  - Захрсозиро аз кучо ёд гирифтед?
  - Ҳеҷ ҷо! Дар яке аз мулкҳо пайдо шудааст. Сарватҳо низ аз мавқеъи худ дар ҷомеа қаноатманд нестанд. Дар ин чо хар гуна захр тайёр мекунанд. Агар потсион мӯҳр баста бошад, ҳеҷ мушкиле нест, ман медонам, ки чӣ тавр қуфлҳоро кушоям! - Бик маккорона чашмак зад ба Ҷодугар.
  - Дар куҷо? - пурсид чанговар.
  - Як дузд таълим дод! Вай муваккатан гулом шуд, ман бо у дар як чуфт будам, сахт мехнат мекардем, чангал мебурдем. Чӣ тавр кушодани қуфлҳоро ба ман гуфт, ҳатто чизе нишон дод. Аз хотирам ҳайрон шуда, сипас гурехт. Писарак маккорона чашмак зад.
  - Аз паси у нарафтед? - хайрон шуд Ведмакова.
  - Не! Барои ин фирор ҳама моро қамчинкорӣ карданд ва агар ман ҳам фош кунам, пас ҳар панҷум дар сутунҳо мехкӯб мешуданд. Ду аллакай як тавтиъа аст. - фахмонд бачаи пуртаъсир.
  - Барбарҳо! Хуб, агар шумо чунин одами хотиравӣ бошед, шояд шинос шудан ба Хиров бароятон муфид бошад. - таклиф кард Ведмакова.
  - Истисно нест! Ман кайҳо боз мехостам тавонотарин ва донотарин шавам! - Писарбача туби бись-ёрро нишон дод.
  - Аз ман қавитару донотар? - Ҷанговарро бозӣ кардан.
  - Не! Охир, шумо пешвоед! Аммо бо дасти рости худ, чаро не! - Бик барои боварибахштар ба дастонаш бархост.
  -Одам ®ар «адар баланд парвоз кунад, ®амон «адар аз мав«еъаш норозї мешавад! - пай бурд Ведмакова.
  - Мардум парвоз намекунанд! Танхо бол дорад-ки аклаш ба хазидан одат накардааст! - Писарак аз синну соли худ як мулоҳизаҳои инкишофёфта нишон дод.
  - Дар армияи мо болхо пайдо мешаванд! Ман ваъда медиҳам, ки чизе пайдо мекунам. - ваъда дод Ведмакова.
  -Ва ман ба ту хоҳари калонӣ бовар дорам! Охир, шумо барои мо на танхо рохбар, балки хохар ва хатто модар хастед. Мо ҳамчун як оила зиндагӣ хоҳем кард! Бик гуфт.
  -Роҳбари кишвар бояд бародари мардум бошад, бародар не! - Пешвои миллат пеш аз ҳама хидматгори халқ аст. Бо вуҷуди ин, биёед мубодилаи таърифро тарк кунем, он силоҳеро, ки шумо қабул кардед, бояд дигарон истифода баранд. Биёед қубурҳо созем! - фармон дод Ведмакова.
  "Онҳо дароз нестанд!" Гузариш мушоҳида шуд. - Такмил додан лозим аст.
  - Ман аллакай дар ин бора фикр мекунам, охир, лабу рухсора имкон медихад, ки ба масофаи кутох зарба занем. Аммо агар чизе бошад, ки он васеъ мешавад ва бо зӯр мезанад. Баъзе минералҳо ва гиёҳҳо. - Ведмакова шиддати рухии сахтро хис кард.
  Писарбача аз афташ суханони уро шунид:
  Биёед ин корро кунем, унсурҳоро интихоб кунед! Мо хануз вакт дорем, ба бисьёр гуломхо усулхои асосии чангро нишон додан лозим аст.
  -Дуруст гуфтед, додари хурдиам, аз кадом ҷиҳат ҷодугар ба мо кӯмак мекунад. Аммо, то даме ки куввахои калон ба суи мо партофта шаванд, мо бояд хучум кунем. Бо вуҷуди ин, мо бояд бодиққат омода созем. Дар уқёнус пайдо кардани санги хушк назар ба ихтирооте, ки барои мақсадҳои ҳарбӣ истифода нашудааст, осонтар аст! - хулоса кард Ведмаков.
  Охир, исьёнгарон рузро дар машк гузаронданд, дар айни замон Бик разведка фиристоданд.
  Сипоҳ аз шаҳр берун шуд. На он қадар калон, вале хуб мусаллаҳ. Писарбачаи разведкачӣ, ки савори таракани хурдтаре буд, ҳатто ба як бемаънӣ таваҷҷӯҳ кард:
  - Ҷанговарон панҷ шамшер доранд ва базӯр ҳаракат мекунанд!
  - Пас, хуб аст! Бик гуфт. - Ва дурусттараш, ин ҳатто аҷиб аст, пеш аз он ки онҳо ба мо оянд, онҳо аз вазни зиёдатӣ хаста шудаанд.
  Ведмакова маккорона кайд кард:
  - Чанговарони пуртачриба гуфтаанд, аз панч ангушти дасти рост ярок нагиред. Хуб, албатта бад нест, аблаҳии онҳо барои зудтар ғолиб шудан кӯмак мекунад. Дар ин миён бигзор гуломхо як-ду соат хоб кунанд. Онҳо рӯзи душворро аз сар гузарониданд ва мубориза осон нахоҳад буд. Душманон чанд солдат доранд?
  - Панҷуним ҳазор. Бо боварй гуфт Бик. "Ин маънои онро дорад, ки агар ҳамаи онҳоро чичем, дар шаҳр беш аз панҷсад нафар намемонад.
  - Хеле окилона аст, аз хар тараф рафтан лозим меояд. Шабона онҳо ҷуръат намекунанд ба мо ҳамла кунанд, худашонро мебуранд. Ин чунин маъно дорад, ки онхо ба лагерь табдил меёбанд, то ки баъдтар сахар бо тамоми кув-ваашон бурида шаванд. Шояд ҳатто қӯшунҳоро бо мақсади муҳосира ҷудо кунанд. - таклиф кард Ведмакова.
  Конте де Форса эътироз кард:
  - Ман одатхоеро, ки дар Султоният хукмфармост, нагз медонам, мо бо онхо на як бору ду бор чанг кардаем. Шабона ба лагери мо чанд чосусро бо халтахои тиллой мефиристанд. Онҳо кӯшиш мекунанд, ки ба ғуломон ришва диҳанд ва сипас онҳоро ба сутун бизананд ва ё дар беҳтарин ҳолат сӯрохи бинии онҳоро мекананд.
  - Фиристодани ҷосусҳо як тактикаи қадимист. - ангуштони пои Ведмаковро хамир карда, пай бурдам. - Аммо онхо cap ноаён надоранд, посбонбачахо ин кадар мушохидакору маккоранд, хамаро дастгир мекунанд. Гайр аз ин, мо ба онхо каме наздиктар ба сахар мезанем. Ва ғуломон беҳтар хоб мекунанд ва душман амиқтар хоб хоҳад бурд.
  - Мантиқан! Ман аввалин шуда ҳамла мекунам! Бик гуфт.
  - Мухофизатхоро дур кардан лозим меояд ва ин корро бо ёрии трубахои оташзананда кардан мумкин аст. - Ведмакова дастгохро нишон дод. - Дар ин чо як навъ поршен, се хел гиёх, равгани карбид васл карда шудааст. Шумо танҳо бояд эҳтиёт бошед, вагарна ақиб дандонҳои писаронро мекӯбад. Бачаҳои оқилтаринро бо худ гиред.
  - Бисёриҳо таҷрибаи рейдерӣ ба боғҳо ва дуздӣ доранд. Кӣ озод таваллуд шудааст, на кӣ, махсусан ғуломони хонагӣ, аз оғоёни худ дуздидаанд. - хамаро бовар кунонд Бик. - Хамин тавр онхо мактаби зинда монданро гузаштанд.
  - Ҳама беҳтар! Умуман, ман фикр мекунам, ки посбонҳо зиёд нестанд. Охир, мо барои онхо кистем? Ғуломон беақл ҳастанд! Беақлӣ ба фурӯтанӣ наздиктар аст - тези ақл ба бадкорӣ.
  Ба сухбат чодугар Хиров даромад:
  - Мо такрибан дучанд ва ё андаке бештар бартарй дорем, вале душман нагзтар тайёр ва мусаллад аст. Ва дар артиши султон занон танҳо дар легионҳои шахсии ҷовидона хизмат мекунанд. Шаш хазор зархарид аз мамлакатхои гуногун. Мо дар артиш занони зиёде хоҳем дошт ва ба истиснои ҳолатҳои нодир, онҳо аз мардон заифтаранд.
  Пас, ҳар як ҷанг бояд бодиққат ба нақша гирифта шавад. Хусусан дар шикасти аввал ғуломон аз мо пароканда мешаванд.
  - Ғалаба ҳамчун зан - бо дурахши худ ҷалб мекунад, аммо нархро метарсонад! - боз хитоб кард Ведмаков.
  - Аҷоиб! Холо мебинам, ки накшаи амалиёт комилан мувофик аст. Танҳо барои равшан кардани ҷузъиёт боқӣ мемонад. Дар рафти чанг дар сафхои душман вохима сар мешавад ва аксари аскарон ба суи шахри Жит медаванд. - таклиф кард Хиров
  - Он равшан аст! Отряди пурзуртарини гуломон аз акибгох, танхо аз тарафи шахр зарба мезанад. Шояд ман ӯро роҳбарӣ кунам. - таклиф кард граф Форса.
  - Мумкин нест, вале шумо! - нишон дод ҷодугар.
  - Гайр аз ин, мо дегхои равган дорем, фармон додем, ки ба онхо пилта часпонанд. Дар лагерь партоед, воҳимаро пурзӯр кунед. - таклиф кард Ведмакова.
  Ва ин ҳам оқилона аст. Ҷодугар розӣ шуд. -Танҳо шумо то ҳол чанд гуна иттиҳом омода кардаед.
  - Дуруст! Худои оташи ҷанг ва мисли дигар худоён таваҷҷӯҳ ва қурбониро талаб мекунад! Аммо барои тайёр кардани ҳама чиз вақти кофӣ надоштем. - Худи Ҷодугар аз даҳони худ шарм кард.
  - Дафъаи дигар бештар мукаммалтар шавед. То хол мо хоб набаромадаем. - Хиров бе хеч як бахона мехезид.
  Witcher сар ҷунбонд.
  -Ман як одати ҳайвонӣ дорам, кам ва ҳассос хоб мекунам, аммо бародаронамон сазовори истироҳатанд.
  - Хоб аслиҳаи стратегӣ аст, набудани он сабаби хастагӣ аст, ки дар навбати худ тухми шикаст аст. Гузариш мушоҳида шуд.
  Ғуломон пас аз фаъолиятҳои берунӣ, мисли мурдагон хобидаанд. Танхо посбонхо дар камин нишаста, барои баланд кардани бонги хатар омодаанд. Шумо намедонед, ки чй ногахон командири душман дурандештар мешавад. Аммо маълум шуд, ки аз афташ командири сардори легионн хукуматй, темник Этиримон чанги шабо-навозиро намехохад. Илова бар ин, дар торикӣ барои ғулом пинҳон шудан ва сипас онҳоро дастгир кардан осонтар аст. Ва аз ин рӯ, шояд онҳо танҳо таслим шаванд, пас аз он шиканҷа ва қатл хоҳанд шуд. Темник Этиримон лабонашро лесид, махсусан чавонзанонро масхара кардан, ангуштони пойро шикастан, муйхоро оташ задан - хеле дилкаш аст.
  Сарбозон саросема хайма зада хобиданд. Зиёда аз ду дазор посбон намонда буд. Этиримон пеш аз хоб рафтан хамрохи хазорон нафар раккосони урён зиёфат ороста, дар пеши назари онхо дилрабояшонро мечунбонд. Ин зебо ва шавқовар буд. Ҳазорон нафар ба онҳо устухон партофта, маҷбур мекарданд, ки позаҳои дилфиреб бигиранд. Сипас, бе ягон дудилагӣ онҳоро соҳиб шуданд ва нафси ҳайвонии худро сер карда, ба хоби мастӣ афтоданд.
  Марги онҳо нодида гирифт. Исьёнгарон аз чангал гузаштанд, рамаи писарон пеш мерафтанд. Бик, ки ба дарахт часпида, дар баргхо пинхон шуда, посбони аввалинро дид.
  - Дар ин ҷо ӯ дилгир лазиз аст.
  За®р каме бе®тар шуд ва боиси фала и фаврї гардид. Зарба ба руяш лозим нест, зеро аскарони султон чун коида сабук кадам мезананд ва танхо сина бо снаряд пушонда шуда, посбон дар атроф хобидааст.
  -Яке ҳаст!
  Худи Ведмакова аз акибгох харакат мекунад. Вай посбонро бе ягон найчаи тирандозй мебарад. Он танҳо аз қафо медарояд ва гарданро печонад.
  - Ҳаракат ҳаёт аст! Танҳо суруд нахонед - барои сулҳ! Ва хеле ғамгин - дар меъда холӣ аст!
  Чанговар андаке шухтар шуд. Дарахтони гирду атроф баланд, лианахо намоёнанд. Маҳбуб дар наздикӣ мехезад ва ғуломи боақлтарин. Ҷанговарони калонсол вазнинтаранд ва аз ин рӯ қафо мемонанд. Ҳайвони вазнин ҳамеша садои бештар мекунад.
  Ведмакова дар сари рох боз як посбонеро, ки аз колба пивои кокос мечушид, кушт. Дар назди онхо лагерь кушода шуд.
  Лагери махсусан калон набуда, солдатхо гох дар хаймахо ва гохе танхо дар болои алафи гафс мехобиданд. Шаб гарм аст, бисёр посбонҳо ёна мекунанд, бепарво нигоҳ мекунанд.
  Дар ин ҷо чизи асосӣ ин аст, ки онҳоро якбора нест кунед, то онҳо барои баланд кардани ҳушдор вақт надиҳанд. Ба ин кокули қувон бо овози форамаш беҳтар мувофиқ аст. Вай ягон шубхаро ба вучуд намеоварад, баръ-акс, гурриши у кариб пайваста шунида мешавад, аммо агар охангро тагьир дихед, маълумотро гирифтан мумкин аст.
  Ҷодугар маҳз ҳамин тавр мекунад. Онҳо ба ӯ ҷавоб медиҳанд. Посбонҳо вокуниш намекунанд, онҳо чӣ "бахт" доранд, марг осон шуд.
  -Як шамшер мисли «атраи борон мерезаду парешон мешавад ва ва«те ки он®о зиёданд, пирѓзї ба дунё меояд!
  Ведмакова ба куштани хуфтагон шуруъ намуд. Аз як тараф чавварй набуд, вале аз тарафи дигар, пирузй арзанда аст! Шаъну шараф мафҳуми нисбист ва бояд пеш аз ҳама ба сарбозони худ татбиқ карда шавад!
  Пеш аз хама онхоеро, ки сару либоси бойтар доранд, тамом кунед, командирхо. Шамшерҳо, чун қоида, дар як тудаи алоҳида ҷамъ карда мешуданд.
  Вале дарди вичдон дер на-шуд, гуломхо хам ба катли ом шуруъ карданд ва дар натича бонги изтироб баланд шуд. Вақте ки шумо шабона ҳамла мекунед, воҳима ногузир аст, хусусан агар ҳаво абрнок бошад, абрнок аст . Ғуломон ҳама нимбараҳна буда, якдигарро ба осонӣ фарқ мекунанд ва ҷанговарон бо ҳам рӯ ба рӯ мешаванд ва аксар вақт ба ҳамдигар ҳак мекунанд. Ва касе фарёд мезанад:
  - Худро наҷот диҳед!
  - Посбон! Девҳо ҳамла мекунанд!
  Дар замони воҳима нақши командир аз ҳарвақта бештар аст. Ведмакова инро медонад ва ба суи хаймаи асосй шитофт.
  Этиримон, ки хануз ниммаст буд, чашмонашро базур кушод. Умуман, ки пеш аз ҷанг менӯшад - hangover дар ҷаҳони зеризаминӣ.
  - Чӣ гап шудааст! Чаро кубурхо хомушанд! - дод зад у.
  - Кубурхо хомушанд, зеро течахо месароянд - пулод аз мис мустахкамтар аст! - фарёд зад Ҷодугар. Вай ба Эчиримон ҷаҳида. Темник, албатта, майсаро мохирона идора мекард, вале вай хануз худро пурра чамъ накарда буд ва мушакхои чодугар ба таври комил гарм шуданд. Вай сегонаи девонаворро кашид, ки теғи аз хна оғуштааш дар торикӣ базӯр намоён буд. Сари ашрофи бадбахт парвоз кард.
  Ведмакова хазорумеро, ки бо лагади по ба суи у шитофт, зада галтонд. Вай командири дигарро бо туф аз найча бардошт.
  -Чӣ ғавғоҳо, бедор нашавед!
  Боз як зарбаи равшани шамшер, Душмани сӯхта меафтад! Ду ҳазор нафар аз ақиб ба ӯ ворид шуданӣ мешаванд, вале ба як раққоса пешпо мехӯранд. Вай хиҷил мекунад, пас бармегардад. Ведмакова лахзаро аз даст надода, якеро мебурад, дигареро ба охир мерасонад. Хуб, лашкари бе сардор мисли рамаи гӯсфанди бе чӯпон аст, агар як гург нахӯрад, туро метарсонад!
  Акнун ғуломони саркаш, ки бисёре аз онҳо бо калтак, ё ҳадди аққал шох мусаллаҳ буданд, болҳо гирифтанд. Як тактикаи хеле муассир буд, ки панҷ нафари мо худро ба як партофтем. Аз ин рӯ, партофтан ва поймол кардан осонтар буд.
  - Нагузоред, ки онҳо дур шаванд! Пойҳои худро буред! - фарьёд зад вай ба воситаи кувваи овози Ведмаков.
  Солнтславро хамрохи хама буриданд. Чӣ тавр мушакҳои ин дива бозӣ мекарданд. Бесабаб нест, бисёриҳо зани хашмгинро аз дев даҳшатноктар медонанд. Ҳамин тавр, вай яке аз ҷанговаронро ним бурид ва теғи вай бо инерсия гулӯи афсареро, ки дар паси ӯ истода буд, бурид. Мирисадҳо кӯшиш карданд, ки як намуди тартиботро барқарор кунанд, аммо зуд нобуд шуданд. Илова бар ин, Султон ҳама чизро кард, то сарбоз чӣ гуна ташаббусро фаромӯш кунад. Шуришгарон, дар навбати худ, кушунхои султонро хеле мохирона аз таракан дур карданд.
  - Нагузоред, ки болои зин шинанд! - дод зад Солнцлав.
  Pass илова карда шуд:
  - Оташ, аспҳоро банд кунед.
  Ин кӯмак кард, snails таракан ба саф дарида ва ваҳми иловагӣ кошт. Дар натича бисьёр чанговарон чй кор карданашонро надониста, ба давидан шитофтанд. Аммо ин маҳз ҳамон чизест, ки Witcher ва ғуломон интизор буданд. Мубориза ба несту нобуд ва таъкиб табдил ёфт.
  Ҷанговар чашми росташро канда, се ханҷар андохт:
  Мо намегузорем, ки онҳо бираванд!
  Парвоз беақлӣ аст аз тарсончакӣ! Охир, аксар солдатхо на дар чанг, балки дар вакти таъкиб халок мешаванд!
  Бик мисли бачаи хеле чусту чолок ба гардани яке аз офицерон чахида, савор шуд:
  - Таронаи тезтар!
  Ханҷар ба ҷои шпор хизмат мекард ва бечора ҳатто кӯшиши партофтани онро надошт.
  Ведмакова инро пай бурда, фарьёд зад:
  - Ҷанг ба бозии домино монанд аст, танҳо устухонҳои шикаста дигар ҷамъ карда намешаванд - замин нигоҳ медорад!
  -Ҳеҷ чиз, устухонҳоям ҷавон, қавӣ! - Писарак аз по хеста, ба гарданаш зад. Баъд аз ин вай хатто суръатро афзуд.
  Ведмакова ба болои ҷасад пешпо хӯрд, чанд ҷасад дар атроф хобидааст, аммо дива наафтида, аз болои онҳо ҷаҳид. Баъд вай бо шамшерҳои худ зад. Рӯҳи ҷангии лашкарҳое, ки ба муқобили онҳо меҷангиданд, бухор шуд ва акнун ҷанговар ба чаллод табдил ёфтааст. Ҳатто як нафрат ба хун вуҷуд дошт. Witcher фарёд зад:
  - Ба номи шараф! Кӣ силоҳро мепартояд - зинда хоҳад монд! Сарбозони султонро таслим кунед.
  Онҳое буданд, ки фармонро иҷро карданд, вале бисёриҳо ба ноумедӣ фирор карданд ва баъзеҳо ба зону афтоданд.
  Масалан, дах чанговари тавоно якбора ба Бик таслим шуданд. Шояд онҳо фикр мекарданд, ки тақдири худро ба дасти кӯдак додан бехатартар аст. Писарак дод зад:
  - Ба поён афтидан!
  Ҷанговарон афтоданд. Бик пои луч ба пушт кадам мезаданд, сарфи назар аз вазни хурди кудак, аскарон аз тарс нола мекарданд. Он гоҳ писарбача фикр кард, ки оё душманони мағлубшударо аз эҳтиёҷоти хурд халос кардан мумкин аст. Аммо баъд аз он васвасаи зиштро дур кард, зеро ғуломон мехоҳанд ҷомеаи беҳтареро бунёд кунанд ва роҳи хоҷагони худро такрор намекунанд.
  - Хуб, зинда - осмонро дуд кунед!
  Оҳиста-оҳиста, ҷанг барбод рафт! Ҳарчанд ба назар мерасад, ки куштор тӯлонӣ аст. Witcher ба як ҷанговари хеле моҳир дучор омад. Пас аз мубодилаи сахти ҳамлаҳо, вай то ҳол ӯро халъи силоҳ кард ва сипас ӯро ба ҳайрат овард.
  - Мо ба онҳо ниёз дорем!
  Ба баъзеи онҳо тӯр партофтанд, инҳо муқобилат намекарданд. Чанг кариб ба охир расид, танхо парвоз ва таъкиб кашол ёфт. Ведмакова шахсан ба таъқиб роҳбарӣ мекард, бисёр одамонро куштааст, аммо вай тамоми артишро то сарбози охирин нест карда натавонист.
  Бо вуҷуди ин, ҷанговари ҷавон бо якчанд сад ғуломони аспҳо ба як саёҳати далерона, яъне забт кардани шаҳре, ки дар ҳаракат ба мудофиа омода набуд, тасмим гирифт.
  - Ин як иқдоми қавӣ хоҳад буд. Мо намегузорем, ки сарват гирифта шавад ва аз ҳама муҳимаш, мо ба китф медарем.
  Ба чанд нафар чанговарони лашкари маглубшуда, бо вучуди ин тавонистаанд, ки ба сутуни таракан чахида, ба суи дарвоза давиданд.
  Дарҳол накушоданд, ҷанҷол ба амал омад. Вакте ки дарвозаро паст карданд, Ведмакова бо саворахо аз паси чангал берун баромад. Вай бо истифода аз дастгоҳи писарбача дод зад:
  - Ба номи султони бузург Эрифеф! Қувваҳои пурқувват ба сӯи шумо шитоб мекунанд! Агар шумо хоҳед, ки шаҳрро муҳофизат кунед, бигзор ҷанговарон дар деворҳо ҷои худро гиранд.
  Посбонони бедор дарҳол дарк накарданд, хусусан вақте ки Ведмакова ҷомаи бойеро пӯшида буд, ки аз ҷасадҳо кашида буд. Як кулоҳ арзише дорад, чун яхбандӣ дар офтоб медурахшад, хайр, кй аз чунин ҳокими шариф даст мекашад.
  Ва ҷанобон, бургомистр ва дигар ашрофзодаҳо, албатта, хоб накарданд, мардуми худро "ғамхорӣ" мекарданд!
  Дар як теппаи хурд қасри зебо бо сутунҳо ва ҳайкалҳо мавҷуд буд, ки дар омехтаи услубҳои Рими қадим ва Шарқи қадим сохта шудаанд. Дар ру ба руи у, чун анъана дар ин кишвар, мучассамаи бузурги Султон Эрифеф гузошта шудааст, ки аз дахонаш фаввора мепошад. Дар толори калонтарин садои баланд ва хушҳол буд, мусиқӣ садо дод - зиёфат дар назди кӯҳ. Бузургони ашрофи султон як сабантуй барпо карданд. Дар тогахои гаронбахои зардузй руи болиштхои сералаф мехобиданд, дар руи мизхои паст тудахои табак, вино ва tinctures буданд. Дар руи столу деворхо садхо чарогхо дурахшиданд. Дар саросар мулк ва дар колоннадо гуломдо, гуломдо, писарбачадо ва посбонони бешумори шадрро посбонй мекарданд. Ходимони олй тост карданд. Сардор Шайх дю Пустеморов дар огуши ду хетайраи урён шах шуда монд. Ӯ мисли одами девона қад-қаза зада, фиғон зад, ниҳоят худро озод кард ва дод зад.
  - Ва акнун вақти ташкили задухӯрдҳои гладиаторҳо расидааст. Ва ин қадар дилгиркунанда, хун нест ва шароб дар ҷон нест.
  Садои сур, чанговарон ба майдон даъват карда шуданд. Мувофики одат аввал чанговарони сабук ва чавонтарин бояд чанг кунанд. Аммо шайх навакак як даста ғуломони таълимдида гирифта буд ва ӯ мехост, ки ду намуди вақтхушӣ, эротикӣ ва хунинро ба ҳам бипайвандад.
  Дар маркази Колизейи миниатюрй гулхане меафзуд, машъалхои аз шиша мустахкамшуда нури хеле равшани бунафш мебахшиданд, шагалхои сафед медурахшиданд ва ба минбар намуди шодмонй бахшиданд. Аввалин шуда ба сахна духтари му-шаккалу борик дар тан камарбанди чармин дошт. Вай мисли гимнасткаи разряди якум ду маротиба сальто карда, бо дастонаш кадам мезад. Баъд вай дар пеши шоҳзода истода, дар ин гуна силоҳҳо шамшеру ханҷарашро убур карда, мирмиллон мегуфтанд. Сарфи назар аз он, ки духтар метавонад дар озмуни зебоӣ баромад кунад, чӣ қадар пӯсти мулоим, махмалӣ, мӯйҳои зардча дошт, дар рӯи ӯ аллакай доғи васеъ дошт. Ҷаҳидаи навбатӣ низ бо дастонаш қадам мезад. Яроқу аслиҳааш тридент ва тӯри кӯтоҳ - ретиарӣ буданд. Пас аз дароз кардан дар пеши душман меистод. Ин як ҷавони қариб писарбача буд, ки ҳанӯз ришу ришу рӯи нарми духтаракона дошт, ҳузури ҷуфтҳои омехта ба ин амал эротикаи хоса бахшидааст. Ба назар чунин мерасад, ки шарикон кайҳо боз ҳамдигарро мешиносанд ва чашмак заданд.
  - Чӣ Кайка! Ман фикр намекардам, ки мо чунин вохӯрем! Писар бо алам гуфт.
  -Шумо як бачаи хуб будед, аммо акнун ҷони шумо ба шӯълаи аслӣ бурда мешавад! - дагалона чавоб дод духтар.
  - Хайр, чаро ин кадар берахмй! Мо ҳанӯз бокираем, бояд зиндагӣ кунем! - бо умеди тарсончак гуфт чавон.
  - Ин ба мо кӯмак намекунад! Ғуломон ҳатто худоёнро хор мекунанд!
  Машқ дар мактаби гладиаторҳо сахт буд ва дар бадани бараҳнаи ҷилодори ҷанговарони ҷавон доғҳо намоёнанд.
  Издиҳом бархоста, шартгузорӣ карданд, гиряҳои ваҳшӣ гладиаторҳои ҷавонро шод карданд, ки аз афташ ҷанг кардан намехостанд.
  Зани Шайх як халтаи чармин баровард.
  - Барои Кайска панҷоҳ тилло! Вай дандонҳои калонашро дурахшид.
  -Оғоз! Шайх ишора кард.
  Ин қадар гуногун ва дар айни замон дорои умумияти зиёд, ҷанговарон ба ҳам мепайванданд, ҳаракатҳои онҳо босуръат ва бесарусомон буданд. Нахуст чанговаре, ки сегиранда дошт, хост тӯр партояд, аммо рақибаш аз даст дод ва ваҳшиёна ба сӯи ӯ ҷаҳида, тавонист бо ханҷар шикамаш кунад. Ҷавон ба ақиб ҷаҳида тридантро ба қафаси сина зад, аммо пӯстро каме харошидааст. Аммо манёври у душманро мачбур кард, ки акибнишинй кунад. Вай дур шуд ва ба тӯр такя кард ва аз наздик шудани гладиатори як замон маҳбуб монеъ шуд.
  - Шумо мардони беақл ҳастед! Пас, маҳкум ба ноком! - бо такаббур гуфт духтар.
  -Чӣ таваллуд шудааст! Љавон парешон ба назар мерасид.
  Ногох як ретиарй бо сегона шагал ба дасташ гирифта, ба руяш партофт. Манёвр таъсир расонд, духтар чашмонашро пушид, дар худи хамон сония тридент шиками уро сурох кард.
  Гладиатори ҷавон аз дард фарьёд зада, ҷуръат кард, аммо ба ҳар ҳол тавонист теғро ба китфи худ биронад. Ретиариус дод зада, силоҳашро кашид. Шамшер мисли барк дурахшид ва кариб ки гарданашро сурох мекард. Гладиатор қафо гашт, синааш кушода шуд. Ҷавон аз дард оҳу нола карда, секаро партофт. Баъд хариф ба болои у чахида, ханчар партофт. Савганд хеле заиф буд ва нуқта гӯшти поро сӯрох кард. Ретиарй дод зада афтода, баъд ханҷарро бардошта, аз ҷой хестан хост, дар ҳамин вақт шамшер ба гарданаш зад. Вай аллакай ҳушашро гум карда, теғи мирмиллонро дар плексуси офтобӣ зад. Ҷуфти як вақт дӯстдошта (монанди Ромео ва Ҷулетта) дар болои шағал афтоданд. Тамошобинони маст хандида, ғазаб мекарданд. Се ғуломи хира, ки пешонаҳои паст ва ҷоғҳои барҷаста доранд, ба майдон давида, ҷасади зиёндидагонро сӯзонданд, вале озодии маънавӣ гирифтаанд, бо оҳани тафсон. Пас аз боварӣ ҳосил кардан, ки онҳо мурдаанд, онҳоро бо қабурғаҳояшон аз сурмҳо часпида, аз саҳна берун кашиданд. Чое, ки хун буд, ангиштсанг мепошид.
  -Онҳо ба ғизои ҳашарот мераванд. - зани Шайх Деметер дандонашро бардошт. - Афсӯс, ки устухонҳо хеле хурд ҳастанд, гурусна мемонанд.
  -Ҳеҷ чиз гӯшт ва ponavaristey хоҳад буд. Афсӯс, ки чанде аз онҳо метавонанд варзишгарони хеле умедбахш гарданд! Шайх гиря кард.
  - Дар бистари шумо? - бадхоҳона пурсид дива.
  - Барои чӣ не! Духтар зебо аст ва писар метавонад аз они шумо бошад. - Шайх дар ақидаҳои худ хеле пешрав буд ва боварӣ дошт, ки зан метавонад ҷисми серғизоашро дар ғуломи ҷавон ба хубӣ лаззат барад.
  - Хурд ва нозук! Мо то ҳол ҳамон ҷуфтро надорем? - пурсид Деметер.
  - Мутаассифона, нест! Ба сменаи чавоне, ки аз мактаби хамсоя ба мо фиристода шуда буд, назар мекунем. Шайх табассум кард.
  -Шояд беҳтар аст, ки онҳо калон шаванд! Ва он гоҳ ҳамаи маҳбусони худро ҳамин тавр мекушем. - Нохост хамсари ашроф дилсузй кард.
  - Хабари шуриши гуломхо хеле хурсандиовар аст ва мехохам онро пурра кайд намоям. Бузургвор шикамашро чунбонд.
  - Магар, албатта, Этимон аз ту пеш намеравад! - зад зани фарбеҳ.
  - Чунин беасос! Пас, беҳтар аст, ки биёед ҳамаи гладиаторҳоро ҳоло тамом кунем ва нодонро аз тамошо маҳрум кунем. Биёед навоварон! Шайх гиря кард.
  - Ин аслан навхонадорон нест. - лабонашро лесид Деметр
  Боз садои гонг садо медиҳад ва бачаҳои ҷанговар ба майдон мебароянд. Онҳо тақрибан чордаҳ ё понздаҳсола ба назар мерасанд, китфҳо ва синаи хеле васеъ доранд. Вай мисли чанговарони пештара сальто карда, бо дастонаш медавад. Аллакай ба минбар баромада, яроку кулоҳ, зиреҳи сина, сипар ва шамшер ба бар карданд. Яке теғи рост дорад, дигаре мисли шамшер каҷ аст. Пресси рельефӣ кушода ва дар он доғҳо намоён мешаванд. Писарбачае, ки дар тарафи рост истодааст, захмҳоеро, ки қафаси синаашро дар се хат мегузаранд, шифо додааст.
  Пӯст ба таври фаровон равган ва ҷилодор аст.
  Мудир эълон мекунад.
  - Дар ринг чанговарони машхур Фудорос бо шамшери каҷ ва Сафлоров бо шамшери рост баромад мекунанд. Фудорос шаш, Сафлоров 7 набард доранд. Хамаи ракибонашон бо карори халк ё дар худи хамон чо кушта шуданд ва ё бо корд зада кушта шуданд. Стюард бо ангушташ ба тамошобинон ишора кард. Боз касоне буданд, ки хоҳиши ба шартгузорӣ карданро доранд. Шайх гиря кард.
  - Сад танга барои Сафлоров.
  Шартҳо зуд анҷом ёфтанд, ашроф қасам хӯрданд. Ду нафар ҳатто ҷанг карданд. Яке пиёла май пошид, дигаре ба пои фарбеҳ ба рӯяш зад. Гирандагон ва посбонҳо барои ором кардани ҷомеаи хашмгин шитофтанд. Зани шайх, ки фармонраво, бешарм ва фарбеҳ аккос зад:
  -Ба пеш! Бикушед!
  Гладиаторҳо ҷамъ омаданд. Ин дафъа онхо вактро гирифта, якдигарро бо зарбахои эхтиёткорона месанчанд. Вакте ки шамшерхо ба хам мехурданд, андаке шарора мерехт, сипархо меларзиданд. Ба мардум ин эҳтиёт чандон писанд наомад, вай бо норозигӣ дод зад, устухонҳо ба сӯи ҷангиён парвоз карданд. Шайх табақаро чаппа кард, Ҳама бо шароб ва мураббо. Баъд туф карду бо газаб дод зад.
  Агар ҷанг накунӣ, ман туро чаппа овезон мекунам. Якчанд нафар вахшиёни телазанандаи "янисор" ба минбар баромаданд, онхо найза зада, дар пуштаи кушоди худ чанг нишон медоданд. Сафлоров ба хучум гузашта, бо хашму газаб хучум кард, ба зонуи хамкасбаш лагад зад. Наврас ба қафо қадам зад, шамшераш каме паҳлӯ шуд, рақибаш аз сари синааш зад. Табақи ноқис ба поён афтод. Зарбаи навбатӣ дар пӯст осори амиқ гузошт, хуни ғафс рехта шуд. Фудорос акиб рафт, яке аз чанговарони мӯйсафед ба пойҳояш лагад зад. Ва вакте ки бача дудила шуд, Сафлоров бо хашму газаб ба кулоҳ зад, ки ба як ғазаб афтода, афтод. Аз мағзи сараш "хелка" парида, сари сафеде пайдо шуд, ки дар пешонии варамида буд. Сафлоров теғи худро ба сари синаи аз асабоният меларзид. Чашмашро ба "омма" нигарист.
  Интизории аломат. Вақте ки аксарият аз мӯи худ мегузаранд, ин маънои куштан аст ва вақте ки кафҳои худро дар як қалъа якҷоя мекунанд, маънои раҳм карданро дорад.
  Аммо дар чеҳраи ваҳшиёна шафқат хонда нашуд. Қариб ҳама, ҳатто занону наврасон, дастҳояшон ба гулӯяшон мерехт.
  - Марг! Ӯро латукӯб кунед!
  Зани шайх тамасхуромез аккос зад.
  - Вай хеле арзон фуромад. Як шаб онро ба ман деҳ.
  Сафлоров дудила шуда, ба сари синаи урьёни навраси маглуб каме зер кард, катраи хун баромад. Сипас шамшерашро ноумед партофт:
  -Наметавонам! Ӯ дӯсти ман аст.
  Садо якбора канда шуд, хомушии марговар хукмфармо шуд.
  -Чӣ! - хашмгин шуд Шайх. "Шумо аз куштани мағлубшуда даст мекашед. Ҳардуи онҳо дар қафас, ки пас аз он дар назди тамоми мактаби гладиаторӣ шиканҷаи даҳшатовар хоҳад буд.
  Чанговарон ба суи Фудорос чахида, ба руяш об мепоши-данд ва баъд барои тезтар ба худ омадан пошнаи урёнашро бо охани сухта сузонданд. Писарак дод зада, аз ҷояш хест ва дарҳол ду лассо ба гарданаш партофт. Сафлоров мукобилат карданй шуд, якбора даддо шамшер зад, тарс ба у кувва дод. Аммо яке аз тирандозон бо тир ба пои у зад. Аз захр ҷавон фалаҷ шуд, аммо кушта нашуд. Ҳардуро баста, ба кафас андохтанд. Сафлоровро бо асои сурх-тафс ба гаду-рахояш заданд, пуст дуд мекашид, писарбачаи латхурда ба сузандору устуворона тоб меовард. Аммо зоҳиран шиканҷаи ду писари нофармон барои шириниҳо ба таъхир афтод.
  Зани шайх бо чашмонаш дурахшид:
  - Онҳо бояд шавҳари ман бошанд. Шумо медонед, ки ман эҷодкор ҳастам.
  -Медонам, аммо як бингар, ман метавонам рашк кунам. Бачаҳо зебо ҳастанд ва аллакай издивоҷ карда метавонанд. Шайх табассум кард.
  - Ба эҳтимоли зиёд, ҳатто оиладор! Охир, инхо бандахои пуркуввату солимтаринанд, ки бояд пурсамар бошанд! Зани фарбеҳ чашмак зад.
  - Гладиаторҳо ранги асир ҳастанд! Ин аст, ки занонашон ба азоб гирифтор шаванд. Шайх табассум кард.
  - Метавонем! Дар омади гап, боз духтарон.
  Акнун занхо бояд чанг кунанд. Ду диваи нимбараҳна дар як камар ба майдон даромаданд. Онхоро бо занчир ба гардан занчир баста буданд- то ки канда нашавад. Силоҳ Ду ханҷар дар ҳар даст. Равшан аст, ки мубориза шадид хоҳад буд ва на он қадар тӯлонӣ. Як духтарак одилона буд, дигараш сиёҳпӯст, ҳарду бо манҳои хеле дароз.
  -Ба ҷанг! - раъд дод авбош.
  - Ман шарт намегузорам! - аккос зад зани шайх. "Ин як фоли бад шудааст.
  Занони бечора ҷамъ шуданд. Даҳшатнок буд, қариб дарҳол як шикам кушода шуд, дигаре аз қафаси синааш захмӣ шуд. Буриданро давом дода, духтарон бо пояшон лагад мезаданд, гӯшти онҳоро азоб медоданд. Хуни зиёд равон шуд ва аз он ҷо баромада гурехта натавонистанд. Ниҳоят, яке аз онҳо комилан бурида ба зону афтод. Сиёхмӯй хандиду суханашро ба охир расонданӣ шуд ва баъд аз поён ба зери қабурғаҳо зарбаи маккорона зад. Оҳу нола карда, вай то ҳол тавонист ба пушти сари ҷинояткор зарба занад. Ҳарду зани ҷасади зебое ба рӯи шағал афтода, чанд бор ларзиданд, ях баста буданд. Шагги "Янисархо" ба назди онхо давида, онхоро бо охани тафсон сухт. Духтарони чанговар харакат накарданд.
  - Боз як гагз барор нагирифт. Ҳарду мурдаанд.
  Тамошобинон ноумед шуданд, гарчанде худи дидани куштор хеле гуворо аст. Аммо то ҳол касе пирӯз нашудааст.
  Дар ин вазъият танҳо муборизаи нав метавонад парвандаро наҷот диҳад. Гармкунии осон ба охир расид ва вақти он расидааст, ки тиҷорати ҷиддӣ оғоз кунед.
  Понздах гладиатор дар тан куртаи норанҷӣ, ки дар танаш сӯрохҳо дошт, се пари сиёҳ дар лоғарҳояшонро нишон медоданд, ба майдон ишора мекарданд. Онҳо бо шамшерҳои кӯтоҳи каҷ мусаллаҳ буданд; дар дасташон сипархои чоркунчаи хурди руй-дошта, сарашонро кулохи бе визор хифз мекарданд. Аз паси ин гурѓ®  анговарон дар тан®ои сурхи дурахшон, ®амон бо шамшер®ои кѓто®, вале рост, бо сипари хурди мудаввар ва дастони о®анини дасти рост, ки аз сипар ®ифз намешуд ва зонуи пои чапро ®ифз мекард, мерафтанд. Парҳои сабз дар кулоҳҳои лағжиш тасвирро пурра карданд.
  Дар муқобили ҳамдигар истода, таъзим карданд. Ин дафъа шартгузориҳо ба маблағи хеле калонтар гузошта шуданд, тилло аз даст ба даст мерехт.
  -Наметавонист, ки ҳама кушта шудаанд! Зани Шайх гуфт. Касе бешубҳа ғалаба мекунад!
  - Пас шарт, ин охирин мубориза аст. Бинед, он аллакай равшан аст! - бо хашм гуфт шайхи хаста.
  - Он гоҳ ҷиддӣ мешавад! Ҳазор драхмаи тилло бар сурх. - хиҷил зад зани фарбеҳ.
  - Ва чаро бар онҳо? - Чаро онҳо? -Ду бор такрор кард, ҳайрон, ашроф.
  - Чунки чашмҳо бадтаранд!
  Мудир чизе дод. Садои карнайн карнай ба гуш расид. Хатто машъалхо хам мисли он ки дар чашмони хайвонхо чизе дошта бошанд, мепариданд.
  Сухбатхо, гавгохо, хандахо, чемпингхо катъ шуданд: тамоми чашмон ба чанговарон духта шуданд. Задухурди аввал дадшатнок буд: дар байни хомушие, ки хукмрон буд, зарбаи шамшер ба сипархо сахт садо медод. Пар, пораҳои кулоҳҳо, пораҳои сипарҳои шикаста аз ҳаяҷон дар арса мепариданд, гладиаторҳои нафасгиранда пас аз зарба ба ҳамдигар зарба мезаданд. Аз огози чанг хатто се дакика нагузашта бошад хам, аллакай хун рехта буд: чор гладиатор аз алам чарх мезад, чанговарон онхоро зери по мекарданд. Яке аз онхое, ки дар атроф хобида буданд, аз пои шарикаш гирифта, поро гардонд. Ӯ ба поён парвоз кард, дасташро канда.
  Зани шоҳзода Деметри серношуда устухони газидаро ба ҳалқа партофт.
  - Сурхҳо, агар ғолиб шавед, ман ба шумо як пиёла шароб медиҳам!
  Тавре ки аксар вақт рӯй медиҳад, баръакс рӯй дод, бузургтарин муборизи дастае, ки Деметр барои он реша давонда буд, пур шуд. Дарҳол се шамшер сари синаи васеъро сӯрох кард ва устухони нобаҳангом гирифта дар дасти сарвари бадбахт монд.
  Тамошобинон бо завк ва таш-виш аз паси чангхои хунини чанг мерафтанд. Онхо чун галаи говхои захмдор дод мезаданд. Элитаҳои маҳаллӣ бо хашм, хашмгин шуданд, ҷангиёнро рӯҳбаланд карданд. Сафи гладиаторхо кам шуд, чанг ба задухурдхои алохида чудо шуд.
  Дар ин лахзае, ки ахли чамъият халоват мебурд ва руирост "девона" хун мехурд, шуришчиёни далер посбонони хоболудро куштанд. Победоносцев хамрохи чанд нафар мардони шучоъ посбононро торумор карда, аввалин шуда ба каср зада даромаданд.
  Садои наздикшавии исьёнгарон мачбур кард, ки чанг катъ карда шавад. Бузургон, ки ларзон шуда, шамшери худро бардоштанӣ шуданд. Сардори чавони исьёнгарон бо овози баланд дод зад:
  - Он чизе ки ман мебинам! Якдигарро мекушед, барои масхарабозихо! Ҳарчандҳои эҳёшуда, ки ҳатто шамшер бардошта наметавонанд, шиками онҳо аз ҳад зиёд халал мерасонад. Агар дар ту лоақал заррае ғурур ҳифз шуда бошад, ин зиштро бибур.
  Гладиаторхо гуё хаминро интизор буданд: ба суи галаи фарбех шитофтанд.
  Ғуломони ғулом ба як сӯ парида, намехостанд, ки барои оғоёни нафратовар бимиранд ва писарон ҳатто ба сӯи меҳмонони олӣ табақ ва ғизо партофтанд.
  Деметр дод зад:
  - Ҳамаашонро бикушед!
  Пас аз он як пиёла майи булӯрӣ ба сараш афтода, канҷаро кӯфт.
  Witcher хашмгин шуд. Вай шаҳрвандони сарватманди шаҳрро бурида, гӯшти онҳоро реза мекард.
  Ин мушкил набуд, вале дилгиркунанда буд. Дар пахлуи у хамсафари доимии гузар мечангид. Беак акиб намонд ва гладиаторхо аз зиндонбонони худ интиком гирифтанд.
  Ғуломони ғамгин идоракунандаро ба қалмоқе бардошта, фарёд заданд:
  - Мо аз они моем! Ғуломон мисли шумо!
  - Пас инро бо шамшер исбот кун! - фарьёд зад вай, бинобар ин шамъхои люстрахои чодугар ба ларза даромаданд.
  Шайх хост гурезад, вале Бик ӯро пешпо хӯрд ва асал ба гиребонаш рехт:
  - Хайр, ба куҷо лозим шудӣ. Тадбир нест.
  Солнтслав сари ду ашрофро якбора бурида, чоги сеюмро бо зонуаш пахш кард. Бо вуҷуди ин, дигар ҳатто як намуди ҷанг набуд, танҳо ғуломон қасос гирифтанд. Боқимондаҳои посбонон гурехтанд ва идҳо, ҳатто дар беҳтарин шакли худ, як қувваи ҷиддии ҳарбӣ набуданд. Хамаи онхо пеш аз хунук шудани Ведмакова кушта шуданд. Танхо сар-шайх зинда буд, Бик баркашид муй. Ведмакова бачаи бегайратро пеш кард:
  - Ин одами шариф аст. Мо шояд муфид бошем!
  . БОБИ Љ12
  Немисхо хучуми худро ба Сталинград давом доданд. Чунин ба назар мерасид, ки каме боқӣ мондааст, аммо гузаштан аз охирин хеле душвор буд. Ҳатто истифодаи оммавии "Sturmtigers" кӯмак накард. Гарчанде ки нобудшавии самолётхои реактивии бомбаандоз боиси азим гардид. Воситаи дигар бомбахои напалм буданд.
  Батальони духтарон лоғар шуда буд, аммо зебоиҳо то ҳол ҷанг мекарданд. Рӯзи 20 октябрь барф борид, ҳама зебоманзарон пойлуч буданд. Дар рӯйи кати сафед осорҳои зебо мегузоранд.
  Духтарони зебо каме дар барф ғелонда тозатар шуданд. Матрёна баъди он ки Серёжкаро дастгир карданд, барои худ чое наёфт. Ҳанӯз чунин писари оқилу зеборо аз даст додан. Ва уро дар асорати фашистй чй интизор буд? Аввал шиканҷа ва баъд ҳукми қатл!
  Писарбача воқеан наздик буд, ки тир холӣ кунад, аммо дар минаҳо монд. Дар як шабонарӯз шонздаҳ соат кор кардан ва ризқи ночиз, тозиёнаи нозир Серёжкаро интизор буд.
  Аниктараш, бача аллакай кон аст ва дар он чо мисли хар мехнат мекунад. Аммо дар зери замин назар ба руи замин хеле гармтар аст. Ва чанговарон барои ях накардан мачбур мешаванд, ки чахидан ва давиданд. Ва духтарон ҷанг мекунанд. Ана танки тавонои "Лион". Вай як таппончаи 150 мм дорад, ки барои набардҳо дар шаҳр бештар муассир ва амалӣ аст. Фриц ин танкро дӯст медорад, зеро он аз ҳама ҷонибҳо хуб муҳофизат карда шудааст.
  "Муш" андаке қафо мемонад. Мошини олмонӣ дар зери дусад тонна, инчунин бо тупҳои 150-миллиметрӣ ва ҳафтоду панҷ муҷаҳҳаз буд. Ин қадар амалӣ бештар. Шумораи пулемётхо ба чор нафар расид ва ба танк наздик шудан осон набуд.
  Анюта, Мария ва Алла кушиш доранд, ки мастодонро якчоя кананд. Бодиққат ба ӯ интихоб кард.
  Анюта бо шавку завк месуруд:
  - Чй хел мо бо чанг зиндагй мекардему аз марг натарсида... Пас, аз ин ба баъд ману ту зинда мемонем! Ва дар баландиҳои ситораҳо ва хомӯшии кӯҳҳо, дар ҷанги баҳрӣ ва оташи хашмгин! Ва дар ғазаб ва дар оташи хашмгин!
  "Маус" навтарин тағирот буд, ки дорои шаш пулемёт, ду коаксиалӣ бо баррел ва чаҳор чархзананда дар болга буд.
  Мария, ки дар байни барф хазида мерафт, хичиррос зад:
  - Мо ҳеҷ гоҳ таслим намешавем! Охир, Исои Таоло бо мост!
  Духтар наздиктар шуда, ба суи кирти Муш бастаи маводи тарканда партофт. Гир-гуррос зад, дар зери сипар ва майдонча канда шуд.
  Духтарон хурсанд шуданд:
  - Фашистро гиред!
  Алла ба сӯи Фриц гранатаи пора-пора партофт. Фашистро мавчи тарканда ба боло партофта, хамрохи у сари ду чанговари сиёхпусти кушунхои мустамликавй канда шуд.
  Зебои сурхрӯй ҳуштак зад:
  - Барои Ватан ва Сталин!
  Анюта бастаи таркандаро бори дигар партофт... Ин дафъа он кадар бомуваффакият наомада, ба зиреҳ бархӯрд ва дар рӯи снаряди пулодӣ таркид.
  Духтар бо ғазаб гуфт:
  - Оҳ, палид кардам!
  Ва барои як қисми нави маводи тарканда худсохти хазандагон. Пошнаи мудаввараш, ки аз сармо сурх шуда буд, милт-милт мезад. Духтари қариб урён, дар барф хазида, каме нороҳат аст. Аммо сабр кунед. Хусусан хангоми тирпарронй барф об мешавад.
  Анюта ҳатто месуруд:
  -Медонам, сармо зуд нест мешавад,
  Дарё бо овози баланд мешитобад...
  Ва онҳо аллакай аз кӯлҳо медаванд -
  Духтарони пойлуч!
  Духтар тир мепарад ва араб аз кушунхои мустамликадорон меафтад. Кушиши дар гуруххои хурд амал кардани душман боиси талафоти чиддй мегардад.
  Тупи кутохи Муш бори дигар пора-порахо мекунад. Дар дуд дар ягон чо снарядхо канда шуданд. Ва танаффусҳои зиёд ...
  Немисхо кариб Сталинградро ишгол карданд... Хеле кам мондааст. Аммо махз хамин чиз ба вермахт аз истифодаи бомбахои калон ва артиллерияи вазнин халал мерасонад. Фриц ба хориҷиён иҷозат дод, ки пеш раванд, ки пушаймон нестанд.
  Мария аз милтикаш тир холй кард. Зархариди фашистй ба замин афтода, аз болои сангхои харобахо печутоб мехурд.
  Духтар бо пистони арғувонӣ синаҳои урёнашро молид. Онҳо ба ҷанговарон комилан либос мепӯшиданд - онҳо дар шорти худ меҷаҳиданд. Аммо аз тарафи дигар, дар бораи онҳо қариб ягон хит вуҷуд надорад. Зоҳиран бараҳна, ба гунае махсусан зебоиҳои зеборо муҳофизат мекунад. Чунки онҳо қодиранд дар чунин дӯзах зинда монад!
  Алла омехтаи барфу лойро ларзонда, боз мепарад. Он рост ба чашми сарбози сиёҳпӯст бархӯрд. Хоки бад, чизе нагӯй.
  Се духтар боз ба Муш наздик мешаванд. Ба мошине, ки чунин зиреҳи ғафс дорад, аз ҳар тараф даромадан душвор аст. Аммо чанговарон пур аз оптимизм мебошанд. Агар шумо худи снарядро шикаста натавонед, пас чаро бочкаро канда нашавед.
  Алла бо пои урёнаш пораҳои чиркинро лагад зада, месуруд:
  - Хакикати мо, хакикати мо... Мисли нурхои офтоб! Фардои мо равшан бошад, аз кухсор ҷӯйҳо ҷорӣ шавад!
  Чанговарон кайхо боз бо самолётхои асиршудаи МП-44 мусаллах буданд. Ин таппончаҳо масофаи дур доранд. Зебоӣ дилпурона оташ мегирад. Сиёҳҳо боз меафтанд. Онҳо чашмаҳои хуни арғувонро мепарронанд.
  Мария, ки тирпарронй дошт, милтик ва пулемёт дар китфаш дошт, суруд мехонд:
  - Тортанаки маккор неши худро тез кард,
  Ва аз Русия хуни мукаддаси русро менушад!
  Ҳама чиз барои рақибаш хурду хурд аст, мекушад,
  Кӣ ба Русия муҳаббат дорад!
  Муҳаббат ба Русия!
  Духтар тиреро ба "посбон"-и гуногуне фиристод, ки аз тарқишҳо баромад. Зебоӣ табассум кард, чеҳрааш ҳарчанд лоғар бошад ҳам, ҷаззоб ва дилрабоии худро нигоҳ дошт.
  Умуман, хамаи духтарони батальонашон зебоанд. Дар ин ҷо, масалан, Seraphim тоторӣ. Падараш тотор, вале модараш аз Белорус ва аз Серафима аз мӯяш ранги гандуми пухта мерос гирифтааст. Инчунин як духтари зебо, пойлуч ва қариб урён. Ва аз пулемёте, ки ба асир гирифта шуда буд, бо тирхои кутох тир мепарад. Ва фашистони кушунхои дигар дар болои он хазида мешаванд.
  Серафима хеле дақиқ тир мезанад. Дар пахлуи у Марияи муйхои тиллоранг мехобид. Ҳарду духтар оташ мезананд ва месароянд.
  - Ватан! Мария оғоз кард ...
  - Ва армия! - идома дод, тир Серафим.
  Мария дар твиттер навишт:
  -Ин...
  Серафим оташро пеш бурда, ба рангоранг зарба зада, хабар дод:
  - Ду сутун!
  Мария табассум кард ва чирк зад:
  - Дар...
  Серафим аз кор баромад ва афзуд:
  - Кадом...
  Мария панҷумро бурида, идома дод:
  - Истодан!
  Серафим оташ зада, салом дод:
  - Сайёра!
  Мария, тирпарронӣ карда, чир-чир кард:
  - Сина...
  Серафим, тирпарронӣ карда, гиря мекунад:
  - Муҳофизат...
  Мария сари фашизмро пора-пора карда, дод:
  - Мо шумо...
  Серафим фашистонро бо тир бурида, пичиррос зад:
  - Кишвар!
  Мария, ки тирхои ба максад мувофикро мефиристод, чир-чиррос зад:
  - Ҳама....
  Серафим торафт аниктар тирпарронй карда, илова кард:
  - Мардум!
  Мария муйхои тиллоранг ва чиркинашро аз пешонааш партофта, месарояд:
  - Каламуш...
  Тири Серафим ва фиристодани тирҳо дод:
  - Шумо...
  Мария ба гулӯи фашист зарба зада, идома дод:
  - Гарм!
  Тотори малламуй тирборон карда, давом дод:
  - Абрҳо...
  Мария дақиқ тир зад, илова намуд:
  - Хуб!
  Серафим табассумкунон чирк зад:
  - Хуб ва...
  Мария, ки тирпарронӣ мекард, гурусна зад:
  - Офтоб!
  Серафим, ки ба ларза даромада, хиҷил кард:
  -Зой!
  Марям бо ханда идома дод.
  - Автомат...
  Серафим гуё тир холй карда, аккос зад:
  -Надар...
  Мария зарбаҳои хубро илова кард:
  - Китф...
  Серафим хандида илова кард:
  - Аскар!
  Мария бо шавқ месарояд, тир мезад:
  - Ман кофта...
  Серафима, ки оташи ҷангандаро пеш мебарад, илова кард:
  - Қабр...
  Мария африкоиро ба замин зада, суханашро давом дод:
  - Рақиб!
  Духтарон аз лавозимоти ҷангӣ тамом шудаанд. Ва ӯ маҷбур шуд, ки зуд давида барои пӯшиш гузарад. Таъминот дар Волга хеле душвор аст. Доимо бомбаборон кардан ва тирборон кардан. Ана, аз тарафи дигар як ротаи арматура меояд.
  Дар атрофи киштихо фавворахои дорупошй ва пора-порахо чуш мезанад. Туфончиён дар осмон наъра мекунанд. Дар ин чо Фок-Вулфхо парвоз мекунанд. Ва онҳо бомба мепартоянд.
  Якчанд киштй вайрон шуд. Чанговарони советй гарк шуда, халок мешаванд.
  Оташи артиллерияи душман хеле зич аст.
  Ҳатто шабона, Фриц ҳама чизро дар зери оташ нигоҳ медорад. Ва самолётхои бомбаандози онхо фарсуда шудаанд. Аз чумла бобои Ю-87. Гарчанде ки самолётхои реактивй аллакай ба силсила дохил шудаанд.
  Ана, ЯК-9-и афсонавии советй. Вай бо ME-309-и олмонӣ меҷангад. Манёври мувофиқашуда, бар зидди суръат ва силоҳ. Немисхо аз худи занги аввал машинаи советиро маглуб карданй мешаванд. Аммо ӯ муваффақ намешавад. Кутос дар навбати худ кушиш мекунад, ки ба думча равад, аммо фашист аз сабаби суръати баланд баромада меравад.
  Олмони тезтар, бо силоҳҳои пурқувват, бар зидди як руси манёвртар. Аммо парвози босуръат давом дорад. Фашистй ба мукобили хафт нуктаи оташфишонй ба кор бурда, ба машинаи советй даст мезанад. Вай суръатро гум карда, ба афтидан сар мекунад.
  Он дуддодадои дуд мебарорад. Ва муҳаррик фаъол аст...
  Ин чӣ ҷанг аст! Муқовимат кардан ба мошини пуриқтидори мусаллаҳона мисли ME-309 душвор аст, ки дар он ҳафт нуқтаи тирандозӣ вазни зиёдатӣ ва манёври сустро ҷуброн мекунанд.
  Суръати баланд ба фашистон имкон медихад, ки ба гавб дарояд ва пешонии чанговари немис нагз зирехпуш карда шудааст.
  Анюта боз кушиш мекунад Мушро вайрон кунад. Духтар ҷони худро дар хатар мегузорад. Вай аллакай харошида, бараҳна дар байни қалъаҳо медарояд. Ҳама зебоӣ дар харошидан ва писуга. Аммо баъдан норинҷакро бо бастаи ба таркиш басташуда мепартояд. Вай хатто аз тири пулемёт бархурд. Китфи зебоиро харошида.
  Аммо аз тарафи дигар, бастаи тарканда ба даҳони тупи 150-мм бархӯрд. Ва Олмон аллакай зарари назаррас гирифтааст. Мошин бо душвории зиёд аз ҷои худ ҳаракат мекунад ва барои лесидани захмҳо ба ҷои аскаронаш бармегардад.
  Дар осмон Фок-Вулф ва якчанд самолётхои ТА-152 пайдо мешаванд. Онхо мавкеъхои советиро тирборон мекунанд. Якчанд мошини охирини HE-183 низ пайдо шуданд. Суръати ин мургхо дар як соат то хаштсад километр мерасид ва ба онхо задан кариб номумкин буд.
  Духтарон ба суи немисхо тирпарронй мекунанд. Бо вуҷуди муҳофизати пурқуввати ҳавопаймоҳои ҳамла аз оташи замин, ҳамеша имкони ба даст овардани душман вуҷуд дорад.
  Анюта ва Алла Луфтфаусти забтшударо аз худ карданд. Ин аслиҳа, ки аз нӯҳ бо ҳам пайвасти бист миллиметрии бебозгашт иборат аст.
  Шумо метавонед мисли як таппончаи хурди зенитӣ тир парронед.
  Ва чанговарон ба душман ишора мекунанд. Оғозро ҳамвор пахш мекунанд... Ҳарду зебо пои урёнашонро болои харобазор гузошта, бозгашти ҳамворро эҳсос мекунанд.
  Фок-Вулф бо шаш таппончаи пневматикӣ тамокукашӣ мекунад - шикамаш дарида мешавад.
  Духтарон аз шодӣ наъра мекунанд:
  - Шайба! Мошин! Гол!
  Самолётхои дигари немис дар болои сари духтарон давр заданро сар мекунанд. Зебоҳо ба гузаргоҳҳои зеризаминӣ меафтанд ва аз ракетаҳои Фок-Вулф гурехтаанд.
  Анюта пошнаи ноҳамворро бо дурахши чашм гирифт. Духтар гиря кард:
  - Эй алангаи оташ!
  Поёни духтарак аз оболуд ва дарднок буд. Ман мехостам, ки чизи сардро пора кунам.
  Ва дар рУи он камбудихо давом доранд. Барф аз шӯъла ҳушдор мезанад, харобаҳо пора-пора мешаванд. Немисҳо мавқеъҳоро бо оташ пахш карданд, аммо аз ин хеле кам маъно дорад. Ҷанговарон мисли мушҳо дар минка пинҳон шуданд. Бигзор худашон дарзмол кунанд.
  Алла ба гуши Анюта пичиррос зад:
  - Ба фикрам, ба наздикй гитлерчиён нихоят аз чанг тамом мешаванд. Онхо кувваи зиёд доранд, вале дар Сталинград имконият надоранд, ки гардиш кунанд!
  Духтари малламуй бо ифтихор чавоб дод:
  Мо дар ин ҷо мисли сесад спартанӣ ҳастем! Мо куввахои бартарии душманро инъикос мекунем!
  Аллаи сурхрӯй хандида ба духтари шарикаш чашмак зад:
  - Ва шумо дар атрофи мо намеравед!
  Вақте ки духтарон ба рӯи замин баромаданд, рейд анҷом ёфт. Аскарони нави пиёдагарди сиёх пайдо шуданд. Онхо ба пеш баромаданд ва духтарон мачбур шуданд, ки оташ кушоянд ва душманро мачбур карданд, ки бо бинии худ замин кананд.
  Боз "Шерхо" ва "Палангхо" ба чанг даромаданд. Немисхо бо танкхои вазнин ба кушунхои советй фишор оварданй мешуданд. Гох-гох снарядхо борид. "Паланг"-и осебпазиртар кӯшиш мекард, ки аз сохторҳои худ дур нашавад. Миномётхо хам гурриш карданд.
  Духтарон ба суи немисхо ва зархаридони онхо тир холй карданд. Рақибонро нокаут карданд. Алла ва Анюта ҷуфт-ҷуфт тир холӣ карданд. Музахои душман пайдо шуда, карор гирифтанд. Сипас як қабати нави душманони пешрафта.
  Дар рафти чанг духтарон суруд мехонданд.
  Алла тирборон карда гуфт:
  - Пеш аз ...
  Анюта, тирпарронй давом дода гуфт:
  - Аз ҷониби шумо...
  Алла Лупанув афзуд:
  - Легион...
  Анюта се нафарро бурида, хомӯш монд:
  - Душманон...
  Алла, ки рақибонро мехкӯб карда, бедор кард:
  -Онҳо....
  Анюта нисфи косахонаи арабро вайрон карда, суханашро давом дод:
  - Онҳо мехоҳанд...
  Худованд душманро торумор карда, идома дод:
  - Шумо...
  Анюта тирпарронӣ карда, бо хашм хиҷил дод:
  -Коред...
  Худованд косахонаи сари арабро шикаста, хитоб кард:
  - Нобуд кардан...
  Анюта мехкӯб карданро давом дода, пичиррос зад:
  - Қайдҳо...
  Алла мисли тирпарронй хуштак зад:
  -Натарс...
  Анюта, ки тири дакик зада, гуррос зад:
  -Душман...
  Алла мисли снайпер тирпарронӣ карда, идома дод:
  - Штыков...
  Анюта боз тир холй карда, аккос зад:
  - Метавонед...
  Алла тирпаррониро бас накарда, пичиррос зад:
  - Маҷбур...
  Анюта бо хашму газаб тир холй карда, дугонаашро ислох кард:
  - Далерӣ...
  Алла дар вачди сахт ба сари африкоихо тир зада, аккос зад:
  - Қувват...
  Анюта, ки бо оташ давида, хиҷил дод:
  - Афзоиш...
  Алла лӯхтакҳои сурхашро ҷунбонда, идома дод:
  - Ва душманон ...
  Анюта ба шиками араб зарба зада гуфт:
  - Фавран...
  Алла бо тамоми калибрхо тир холй карда, аккос зад:
  - Нобуд кардан...
  Духтарон нафас гирифтанд. Ва баъди каме тирпарронӣ фарёд заданд:
  -Мо рыцарҳои милтиқи снайпер ҳастем, садои куштор садо медиҳад!
  Мавчи тела додани кушунхои мустамликавй як кадар паст шуд. Фашистон боз танкхоро ба пеш харакат карданд. "Палангхо" -2 бо музахои дарози худ пайдо шуда, ба хар он чизе ки пай бурданд, снарядхо мепарронданд.
  "Паланг" -2 шакли аслии манора ва нишебиҳои плитаҳои зиреҳпӯшро аз паҳлӯҳо дошт. Ин ӯро каме устувортар кард. Чанговарони зан боз рохи танкро максади худ интихоб карданд. Фашист бояд мисли мори дар табақ пазмонда бошад.
  Анюта як бастаи таркандаро партофта, ғалтаки пеши "Паланг"-2-ро пахш карда, месуруд:
  -Ман туро бо тӯҳфа пешвоз гирифтам... Албатта, ман дар тобут ҷойеро нишон додам!
  Алла пичиррос зада, бо хушнудӣ бастаи калони таркандаро ба сӯи фашист партофт:
  - Аммо Пасаран!
  Ва аз таркиш музаи дарози танки немис печида шуд. Ва шоҳ паланг ба бозгашт сар кард. Боз фашизм сахт ярадор шуд. Алла онро гирифта аккос зад ва бо ангуштони пои бараҳнааш як пораи шиша партофт:
  - Барои он ки шумо дар тобути дуб бошед!
  Шиша, ки аз канори он гузашта буд, рост ба гулӯи як ҳинду аз байни аскарони мустамликавии немис афтод.
  Анюта ба шарикаш чашмак зад ва суруд гуфт:
  - Сарамро ба ин бочка меандозам! Ман ҳамаро ғарқ мекунам!
  Алла аз автомат тир холй кард. Немисхо боз дар зери хучум шуданд. Духтар пичиррос зада:
  - Мо ҳама чизро карда метавонем! Ва мо ғалаба хоҳем кард!
  Анюта милтикашро парронду гуфт:
  - Ғалабаи калон интизор аст! Бобои мо сарбаланд бошанд!
  Алла сальто кард ва чарх зад, мисли арчаи солинавӣ чарх зад. Духтар бо чашмак зад:
  - Чаноби муваф-факият, кучо меравед... Чаноби муваффакият - фашистон механданд...
  Танкхои немис снарядхоро сарфа накарда, оташи худро зиёд карданд. Онхо тухфахои дар-кандаи худро рехтанд. Ва онхо ба мавкеъхои советй наздик шуда, кушиш мекарданд, ки ба камбудихо рох надиханд.
  Анюта симро истифода бурда, чунон ки Серёжка асир ба онхо таълим медод, минаи вазн-неро кашид. "Шер" охиста-охиста ба мавкеъхои советй баромад. Тупчаи 150 миллиметрии он доимо снарядхо туф мекард. Духтарон пичиррос зада чашмак заданд.
  Анюта месуруд:
  - Немисхо - мурчхо, фашистон - фашистхо... Шуморо охири пацифист интизор аст!
  Худованд бо табассум гуфт:
  - Пацифизм... Вакте ки сухан дар бораи фашистон меравад, дар бораи пацифизм сухан рондан хатто аблацист!
  Анюта ба купруки бинии араб аз гвардиячиёни мустамликадор бо тири хубе бархурд ва чир-чир кард:
  - Ва онҳо дар тафаккур маъюб ҳастанд ... Ва дар корҳои низомӣ онҳо он қадар қавӣ нестанд! Ба наздикӣ мо онҳоро аз рӯи сайёраи Замин нест мекунем!
  Алла боз як тарошида, синаҳои урёнашро ба шағал молида суруд хонд:
  - Ман як рыцари рус дар сари зонуи вахшиёнам... Душманони Ватанро аз руи замин хохам бурд!
  Зебои сурхрӯй чашмак зад, ба осмон нигарист. Дар он чо "Чорчумхо", тупчиёни немис чарх мезаданд.
  Хеззада, гох-гохе, ки дар рахи шамоли олмонии "Шер" часпида. Ва таппончааш туф мекард.
  Анюта, ки мина-ро дар зери изи танки немис мегуза-ронад, хитоб кард:
  - Барои Серёжа ....
  Немисхо истод ва боз тир холй кард. Снаряд аз паси духтарон таркид.
  Анюта гуфт:
  - Санафаҳои шир, ки мағзи кӯдак дорад!
  "Шер" чанд муддат истода буд. Новобаста аз он ки экипажи ботаҷрибаи олмонӣ хатареро дар пеш ҳис мекунад ё онҳо мехостанд маҷмӯаи ҷангиро истифода баранд. Аммо "Шер" чанд вакт дар чо истода, снарядхои марговарро туф кард.
  Анюта кайд кард, ки танки немис тупхои мукаммалтар дошт ва назар ба КВ-2 тез-тез тир холй мекунад. Ва ин, албатта, ин мошинро хеле хатарноктар мекунад. Анюта аз худ гузашта, пичиррос зад:
  Бигзор бадкорон ба ҷаҳаннам бираванд!
  Алла дар плекси офтобй ба суи фашист тир холй карда, аккос зад:
  - Галабаи мо ногузир аст! Ва ҳамааш хуб анҷом меёбад!
  Анюта хам туркро бурида, суруд:
  - Ҳарчанд, ба назар мерасад, ки ба зудӣ зиндагӣ қатъ мешавад, ки мусибат шохи сиёҳашро бикӯбад... Аспҳо кина мекунанду хун чун дарё равон мешавад ва боз замин аз зери пои ту меравад!
  Алла эрониро тар карда, афзуд:
  - Аммо замин низ муҳофизи худро дорад ... Ва дар байни ситораҳо ба ӯ дароз кашид ... Риштаҳои наҷотбахши ноаён барои бадарға кардани Гитлер ба Колима!
  Духтарон тирпарронй карда, бо як овоз суруд мехонданд:
  - Биёед, Адольфро шикастем, ин ба ӯ зарар мерасонад! Ман боварй дорам, ки фашизм маглуб мешавад! Ва дар Россиян мо масих пайдо мешавад, Худованди халкхои хамаи мамлакатхо!
  Ва чанговарон тирпарронй давом доданд. Аммо аскарони пиёдагарди душман хобида, ба тирандозй ва партофтани гранатахо шуруъ карданд. Кушунхои фашистй бо оташи миномётхо духтаронро дуд карданй шуданд. Ва бисьёр гранатахо партофта.
  Аллоҳ таоло фалсафий марҳамат қилган:
  - Шумо метавонед дар интихобот шумора гиред, махорат дар интихобот бе чанг!
  Анюта хандид ва гуфт:
  - Ҷанг майдонест, ки сифат аз миқдор пеш меояд, интихобот, чун қоида, баръакс аст ва ин шӯхӣ аст!
  Ҷанговарон андаке ақибнишинӣ карданд, гранатаҳо ва пораҳои онҳо хеле ғафс мерехтанд. Алла ҳатто ҳадяи партофташударо бо пои худ гирифта, ба ақиб партофт. Граната аз пахлуяш парвоз карда, ба кулохи фашистон бархурд. Ва он чӣ гуна таркид ...
  Гуё дар ягон чо звенои дигар таркида бошад.
  Аллоҳ таоло фалсафий равишда қайд этган:
  - Бахт дуюм хушбахтист, муваффақият сеюм аст, аммо маҳорати аввал!
  Анюта хандида гуфт:
  - Бахт мукофоти далерї аст, аммо барои бепарвої не!
  Алла чашми як ҳиндуро аз лашкари мустамликавӣ канда, фишурда дод:
  -Кї бахт,  онаш месарояд!
  Анюта табассум кард ва чир-чир кард:
  - Хуб аст, ки насиб шавӣ, ин маънои онро дорад, ки Худо туро наҷот медиҳад!
  Духтарон каме заковат мекунанд. Баъд "Шер"-и немис ба хар хол пеш рафта, ба мина бархурд. Катерпил ба асбоби тарканда даромада, пора шуд.
  "Шер"-и захмдор чарх зада, аз чо бархост... Чанговарон шод шуда, бо камоли майл суруд мехонданд.
  -Шер дар андеша маъюб аст, паланг сарчашмаи ҳар гуна балоҳост... Дар ҷаҳон аз одам дида ҷолибтар нест!
  Анюта хатти дароз дод, танҳо лашкари хориҷӣ ба тундбод бархост ва суруд:
  Мо ракетахо, самолётхо,
  Қавитарин рӯҳи рус дар ҷаҳон...
  Дар сари рохбарии бехтарин лётчикхо -
  Душман ба хоку хок торумор карда мешавад!
  Ба назар чунин мерасад, ки "Шер" сахт осеб дидааст. Вай ях карда, боз якчанд снарядро туф кард.
  Пантераи чолок пайдо шуд. Бо вуҷуди ин, вай метарсид, ки ба мавқеъҳои аскарони шӯравӣ ворид шавад, аммо ба тирандозӣ шурӯъ кард. Дар болои сари духтарон снарядхо хуштак мезаданд. Ва харобазорҳо ва оташро шикастанд.
  Анюта гранатаеро тайёр кард, ки барои паррондан лахзае, ки танки фашистй ба масофаи дастрас наздик мешуд, онро дастгир кунад. Аммо дар Пантера низ беақл нест. Немисхо тирпарронй мекарданд, снарядхоро ба шакли шахмат гузошта, кушиш мекарданд, ки ягон порча заминро аз даст надиханд. Ва айнан ҳар як сангро рахна кард.
  Алла ба сари синаи урёнаш зада, гуфт:
  - Тактикаи Фриц нуксон аст... Ин тавр онхо чй кадар муваффак мешаванд?
  Анюта бомахорат гуфт:
  - Мурғ гандумро ба дан мехӯрад ва назар ба хук, ки пораҳои калонро фурӯ мебарад, хеле зудтар вазн мегирад!
  Пантера беш аз ҳаштод тир холӣ кард ва пас аз тамом шудани лавозимоти ҷангӣ ба ақиб баргашта, ба лонааш бармегашт. Ба чои он мастодон нави "Штурмтигер" пайдо шуд. Машина танаи васеи худро бо cap пушонд. Ин мумкин аст, дида мешавад, ҳамин тавр, умед ба наҷот худ.
  "Штурмтигр", аз дур ба суи мавкеъхои кушунхои советй тир холй кард. Ракета парронда шуд. Замин бархост ва фаввораи оташборе аз шуъла берун рехт.
  Духтарон базӯр зинда монданд, онҳо хеле пӯшида буданд. Анюта хатто андаке кар шуда буд. Духтар ногаҳон дид, ки худро ба асп давида истодааст. Ва он ки вай ба як даста, ки ба артиши тоторҳо ҳамла кардааст, фармон медиҳад. Ва ҷанговарон бо ӯ ба асп савор мешаванд. Муғул-тоторҳо ба зарба тоб оварда натавониста, ақибнишинӣ мекунанд ва ҳазорон нафар дар зери нағол мемуранд.
  Анюта бошад, ду шамшер зада, душманонро торумор мекунад. Аммо дидани он ногаҳон қатъ шуд.
  Алла ба рухсораҳои шарикаш зада, ӯро меҷунбонад ва мегӯяд:
  - Бале, ҳама чиз! Акнун хобиданро бас кунед!
  Анюта бо ғазаб ҷавоб дод:
  - Ман хобидаам, балки чанг кардам!
  Духтарак аз ғазаб аз ҷояш хеста, граната партофт. Тухфа, ки аз наздашон гузашта рафта, ба банди танки "Лев" фуруд омад. Пас аз осеб дидани мошин, бағоҷи вазнини худро чин кард.
  Анюта дар болои шуш хитоб кард:
  - Ман рыцари Рус ҳастам!
  Алла аз пулемёт тир доду фарёд зад:
  - абрӯвонашро канда ҷавоб дод писарак,
  Ман мехоҳам ба Русияи муқаддас хизмат кунам...
  Бигзор бахри хун резад
  Аммо Худо метавонад моро наҷот диҳад!
  Анюта бо шикам ва синаи холаш ба руи харобахо афтод. Хамин вакт, ки садхо тири пулемёт болои сари вай гашт. Духтар забонашро берун карда гуфт:
  - Девонагии сарбозони шуҷоъ наҷотбахши генералҳои беист аст!
  Аллоҳ рози бѓлди:
  - Аскар далер, генерал доно, душман маккор, муваффадият тандо бо далерии хирадмандона якдилй аст!
  Духтарон боз оташ кушода, бо якдилй хитоб карданд:
  Дар болои у эскадронхо
  Гурриш дар як овоз
  Адольф як аблаҳи қавӣ аст -
  Шинонидани Садом!
  Боз як "Шер"-и зирехпуш пайдо шуд. Ду лашкар аз ӯ гурехтанд, Аз рӯйи сиёҳпӯст - арабҳо. Онҳо кӯшиш карданд, ки занҷирро ба қалмоқ партоянд, то танки таҳияшударо аз майдони ҷанг кашанд.
  Алла ва Анюта тир холй карда, дар як вакт техникхоро куштанд. Ҷанговарон месуруд:
  - Худатро хароб накун ва ба рафицат ёрй расон, ба дигарон аз оташи оташ ёрй расон!
  Се сиёхпуст пайдо шуданд. Онҳо ҳарчи зудтар бо занҷир давиданд, аммо аз ҷониби духтарон низ тир холӣ карда шуданд. Гузашта аз ин, Анюта аз таппонча тир холӣ карда, сагро бо ангуштони бараҳнааш пахш мекард.
  Ва ӯ тавонист рақибони худро ба таври бениҳоят зарба занад, ба монанди Робин Гуд.
  Аллоҳ таъоло фармуд:
  - Нишон онест, ки бомуваффақият мезанад, балки он аст, ки бо бадбахтӣ пазмон мешавад!
  Анюта бо пои барахнааш граната партофт ва хитоб кард:
  - Дақиқтарин бо биниши ханҷар метавонад аз даст афтад, аммо ақли нобахшида метавонад аз ҳадаф гузашта тавонад!
  Граната ба миномёт бархурда, ба таркиш шуруъ кард ва минахоро тарконд.
  Оре, Сталинград барои немисхо осон набуд. Онҳоро дар он қалъаи даҳшатноки марг қарор доданд!
  . БОБИ Љ13
  3 ноябрь немисхо Тихвинро ихота карданд ва дар худи шахр чанг cap шуд. Армияи Сурх охиста-охиста акибнишинй кард. Кисми зиёди шахри Боку аллакай забт карда шудааст, кушунхои советй ба нимчазира акибнишинй мекунанд. Ереван то ҳол базӯр нигоҳ дошта мешавад. Сталинград дар арафаи харобй мебошад.
  Аммо ба ҳар ҳол, Сталин ба ин шаҳр амр дод, ки таслим нашавад. Мубориза барои Астрахань вусъат ёфт. Дар ин шаҳр фритцҳо низ кӯшиш мекунанд, ки пеш раванд. Онҳо ҳама равишҳоро сахт бомбаборон мекунанд ва инфрасохторро хароб мекунанд.
  Зимистон меояд... Ва рафти чанг торафт кам пешгуишаванда мегардад. Аммо Сталинград ба назар намерасад. Таъминот тавассути Волга ях кардан ва бомбаборони азимро мушкил мекунад.
  4 ноябрь аллакай навад фоизи тихвин гирифта шуд. Ва немисхо ба территориям Финляндия наздик шуданд. Чанговарони советй зарари калон дида, барои боздоштани душман кувваи кофй чамъ карда натавонистанд.
  Финхо ва кушунхои лухтакмонанди Швеция хам ба мачлис хучум карданд. Куввахои калон ба кор бурда шуданд.
  5 ноябрь коалициям Германия ва кушунхои Финляндия - Скандинавия муттахид шуданд. Хамин тавр, дар гирду атрофи Ленинград як ҳалқаи дукарата баста шуд. Галабаи нави калон барои Рейхи сеюм.
  6 ноябрь дар сектори шимолй чанг хануз давом дошт. Фашистон коридорро васеъ карданд. Вазъият нихоят душвор буд. Дар Тихвин бокимондахои охирини муковимат сухт. Немисҳо ба сӯи Ереван мушакҳои баллистикӣ партоб карданд. Се презентатсия бароварда шуд. Бо талафот хисороти калон расонд. Аммо дар охир чизеро нашиканданд.
  Шахри Астрахань бо замин аз дигар территорияи советй чудо карда шуд. Вазъият тезу тунд шуд. Киштихои нави чангии Германия ва Англия Мурманскро тирборон карданд. Дар вакти тирборонкунй коменданти гарнизон ва бисьёр офицерон кушта шуданд.
  Аз ин хам бадтар шуд.
  Ва 7 ноябрь фашистон ба Волхов зада даромада, нихоят бо муковимати кушунхои советй Тихвинро торумор карданд. Хамин тавр, фарк бо Ленинград хеле афзуд. Маълум шуд, ки шаҳре, ки дар муҳосира қарор дорад, ба гумон аст, ки зинда монад.
  8 ноябрь нихоят озмоишхои деринтизори танки Лев-2 барпо гардиданд. Мошин тарҳи тағирёфта дошт. Мотор, трансмиссия ва қуттии редуктор дар як ҷо ва дар пеш ҷойгир буданд ва қисми ҷангӣ дар қафо.
  Немисхо дар тахти рохбарии Порше дар солгарди фатш машинаро бо чидду чахди пурчушу хуруш сохтанд.
  Дар ҳақиқат, ба шарофати силуэт пасттар, ҳангоми нигоҳ доштани аслиҳа ва зиреҳи "Лон", вазни мошин ба шаст тонна, бо муҳаррики 1200 қувваи асп кам карда шуд. Санҷишҳои ҷангӣ нишон доданд, ки он як танки комилан қобили қабул буд. Маҳз он чизе ки ба шумо лозим аст!
  Омезиши сифатҳои хуби давидан ва зиреҳ.
  Аммо Фюрер аз ин каноатманд набуд. Вай талаб кард, ки зиреҳи паҳлуҳо ва қафо мустаҳкам карда шавад, инчунин тупи 88 миллиметрӣ бо дарозии тупаш 100 ЭЛ гузошта шавад.
  Мошини дигари озмоишӣ E-100 буд. Бо вуҷуди ин, ин танк хеле вазнин шуд: 140 тонна, аммо он аз ҳама ҷонибҳо муҳофизати аъло ва силоҳи муш дорад. Умуман, силсилаи "E" ваъда дод, ки хеле умедбахш хоҳад буд. Немисхо аз афти кор вактро бехуда сарф накардаанд.
  Танки "Барс" бо двигатели иктидори 1000 кувваи асп низ намоиш дода шуд, вале ба назари Гитлер машина ба кадри кифоя мухофизат карда нашудааст.
  Дар юбилей ва навъхои гуногуни самолёт нишон дода мешавад. Аз ҷумла, ҳавопаймоҳои ҳамла ва модификацияи ME-262. Ва инчунин ТА-183. Тамоми паради технология.
  Аз чумла, аппаратхои пуриктидори газ, онхо кодиранд, ки тамоми шахру кишлокхоро вайрон кунанд.
  Дар ин чо онхо дар хакикат системахои хеле мустахками вайронкориро намоиш доданд.
  Пантера-2 низ аз озмоишҳо гузашт, ки вазнаш панҷоҳ тонна буд, зиреҳи пеши 150-миллиметрии нишебӣ ва як таппончаи King Tiger дошт. Зиреҳи паҳлӯ 82 мм дар кунҷ буд. Чунин танк каму беш ба Гитлер мувофик буд, бинобар ин вай дар чанги наздик ба сию чор тоб оварда тавонист.
  Умуман, фашистон хайвонотро шона карданд.
  Чанговарони "Гота" аз гузашта ва озмуда шудаанд, ки қодир ба як ҳазору сад километр дар як соат мерасад.
  Хулоса, таслим шуданд.
  Волхов 9 ноябрь афтод. Вазъият ба авҷи худ расидааст. Ва боз танкхои советй ба хучуми чавобй гузаштанй шуданд.
  Грингета дар назди таппонча ях карда монд. "Черчилль" -2 дар назди мошинхои советй истода, лавозимоти харбиро мепартофт.
  Духтари лорд Ҷейн хитҳоро ҳисоб кард. Танкхои советй хангоми ба хандак даромадан суръати харакатро суст карданд. Ва ин аз ҷониби менажери Олмон истифода мешуд.
  Николетта онро гирифта суруд хонд:
  - Ҷанговари англис аз марг наметарсад,
  Дар зери осмони пурситора марг моро намебарад!
  Зеро шери тоҷдор далерона ҷанг мекунад,
  Ман автомати пурқувватро бор мекунам!
  Малания маъкул донист.
  - Аҷоиб аст! Ва мо низ пардохт мекунем!
  Туп хеле фаъолона кор мекард. Снарядхо мисли гугирд милт-милт мезаданд, ки дар хаво контур мемонданд. Бале, духтарони пургайрат ба даст афтоданд. Ва муҳимтар аз ҳама, дақиқ.
  Грингета сарашро  унбонда, снарядро ба пояи манораи сию чорум фиристод. Гиря кард:
  - Ин марг аст! Вай назди душманони ман хоҳад омад! Ва ман медонам, ки вай аз ин пеш душманони мӯйлабдорро интизор аст!
  Николетта бо табассум гуфт:
  - Ҳама ҳайвонҳо ба муйлабдор таъзим карданд ... То он ки лаънатӣ ноком шавад!
  Грингета боз хандид ва тир холӣ кард ва хиҷил кард:
  - Снаряди ман дакиктарин аст. Мо бешубҳа ба он ҷо хоҳем расид!
  Николетта ангушти ишораташро бардошта гуфт:
  - Пиф, Паф - пазмон шудам! Харгӯши хокистарӣ парид!
  Грингета, оташ зада, месуруд:
  Ҳар кас барои худ интихоб мекунад
  Зан, дин, роҳ...
  Ба шайтон ё паёмбар хидмат кунед
  Ҳар кас барои худ интихоб мекунад!
  Ҷейн сар ҷунбонда ва эътироз кард:
  - Албатта, ин тавр нест! Наваду нӯҳ дарсади имони инсон аз рӯи таваллуд муайян мешавад, на аз дониш. Дар ин ҷо мо ба калисои Англикан тааллуқ дорем... Ва агар нигоҳ кунед, дар кадом асос? Оё ин интихоби мост?
  Грингета хандид ва қайд кард:
  -Ман шахсан дар оилаи муъмин будам, вале акнун бештар ба бединӣ майл дорам!
  Николетта хандид ва забонашро берун кард.
  - Атеизм... Аҷиб аст!
  Малания ба таври фалсафӣ қайд кард:
  Ва дур аз ҳама чиз! Вақте ки Худо вуҷуд надорад ва қувваҳои ғайриоддӣ вуҷуд надоранд, пас ҳама дин ботил аст!
  Грингета сарашро ҷунбонд ва бо омодагӣ тасдиқ кард:
  - Ин мисли коммунистон! Онҳо чунин ақидаеро ба миён оварданд, ки ҳама динҳо танҳо хаёли одамонанд. Ва бар ин онҳо таълимот сохтанд!
  Маланя бо шубҳа лабонашро печонд.
  -Ва пас аз марг онҳоро чӣ интизор аст?
  Грингета гушнахурона хандид. Вай снарядро паррон-да, корпуси дигари танки советиро бурида, чавоб дод:
  - Дар ин чо дар бораи бисьёр фикр кардан мумкин аст... Хатто зинда кардани мурдагон аз тарафи куввахои илм!
  Малания табассумкунон ба хотир овард:
  - Як китоб дар бораи дунёи оянда хондам. Аллакай як империяи кайҳонӣ вуҷуд дорад. Марг, пирӣ, беморӣ нест. Ва, албатта, гуруснагй... Ростй, аксарияти ахолй чои кор надорад, вале барои хама кифоя аст.
  Масалан, мошинхо бепул дода мешаванд. Ва мошинхои электроние хастанд, ки бо онхо бо тамоми чахон алока доранд.
  Николетта хеле ҷиддӣ қайд кард:
  - Пешравй тез аст. Ба ин танкхо нигаред... Чи тавр онхо пеш рафта, мукаммалтар шудаанд. Бо вуҷуди ин, "Черчилл"-2-ро бо "Матилда" муқоиса кардан мумкин нест.
  Малания бо ин розӣ шуд:
  - Бале, танкҳо пеш рафтаанд ... Ин зебост!
  Боз як хучуми танкхои советй ботлок шуд ва танаффус ба амал омад.
  10 ва 11 ноябрь немисхо амалиёти хурди хучумкунанда гузаронда, дар шимол гушахои худро буриданд.
  Чанговарони советй ба хучуми чавобй ба шимоли Сталинград кушиш карданд, вале муваффакияти калон ба даст наоварданд. Дар шахр аллакай хонахои охирин мавчуд буданд. Дар як вакт вайрон карда, ба замин. Аммо холо Сталин фармон дод, ки онро то охир нигох доранд.
  Шахри Боку кариб ишгол карда шудааст. Аммо чоҳҳои нафтӣ оташ задаанд ва дар байни онҳо задухӯрд ба амал омадааст. Немисхо доимо бомбаборон мекунанд.
  Ҷангҳо дар Астрахан дар авҷи худ ҳастанд...
  12 ноябр туркҳо ба Ереван ҳамла карданд. Фишор зада гардонда шуд. Усмонӣ азоб кашид. Аммо фау боз аз кор холй карда шуд. 13 ноябрь немисхо кварталхои охирини Бокуро ишгол карда, аз забт шудани шахр хабар доданд. Танхо дар нимчазира чанг хануз давом дошт ва осмон аз чоххои оташгиранда сиёх буд.
  14 ноябрь фашистон ба хучуми Мурманск шуруъ карданд. Онҳо артиллерия ва ҳавопаймоҳоро истифода бурданд ...
  Сталинград оташ мезад, аммо куввахои тачдизонидашудаи советй имкон доданд, ки дар он чо истодан. Ҳарчанд танҳо барои канори шаҳр ва ба ҳисоби талафоти бузург.
  Дар вакти хучум ба Мурманск армияи калони киштихои харбй чамъ омада, авианосецхо хам наздик мешуданд. Шаҳрро мисли ғалтаки плазма пахш карданд. Ва бомбаборон карда, тир холй карданд.
  15 ноябрь кушунхои фашистй ба харакат даромада, ба шахр - ягона бандари яхдоннашуда дар укьёнуси Шимолй хучум карданд. "Мушхо" дар чангхо ва хатто танки "Рат", ки фашистон онро дар амал санчидан мехостанд.
  Бо вуҷуди ин, "Каламуш" то андозае ноумед шуд. Вай аввал пеш рафт ва баъд дар туфони барф часпид. Ва дар канори шаҳр истод. Немисҳо ба ҳамла чандон омода набуданд. Аммо тирпарронй бас нашуд. Фашистон 16 ноябрь тоза кардани нефть, чоххои алангаро амалан ба охир расонданд. Аммо як қисми нимҷазира барои онҳо дастнорас буд, зеро оташе, ки то осмони ҳафтум афзоиш ёфтааст.
  17 ноябрь фашистон шохаи охирини дарьёи Волгаро ишгол намуда, бо хамин Астраханьро мукаммалтар мухосира карданд. Боку кайхо канда шудааст.
  Ереван хам хучум карда шуд. Шаҳр дар теппае ҷойгир аст, ки барои мудофиа хеле қулай аст, аммо ба он ҳамла кардан, махсусан бо танкҳо душвор аст.
  18 ноябрь кушунхои советй дар шимоли Сталинград кувваи мудофиаи фашистиро боз санчи-данд. Ин ҳамларо ба он чизе, ки дар Волга боқӣ монда буд, суст кард, аммо ба талафоти назаррас арзиш дошт.
  19 ноябрь немисхо ба сабаби талафоти калон хучум ба Мурманскро бас карданд.
  Ҳамин тариқ, Фюрери мубтало ба ҳеҷ ваҷҳ натавонист пораҳои сершуморро аз мавқеъаш берун кашад. Накшахои фашистон дар бораи пеш аз зимистон ба охир расондани СССР барбод рафтанд.
  Аз ҳама бадтар аз ҳама, зеро Ҷопон ҳамларо ба сабаби сардии ҳаво ва талафоти зиёди қувваи корӣ боздошт. Ягона чиз ин аст, ки самурайҳо истеҳсоли сию чор ва пантераҳои иҷозатномаи худро зиёд карданд. Ва онҳо метавонанд тобистони оянда мушкилот эҷод кунанд.
  20 ноябрь немисхо сухторро кисман хомуш карда, кисми зиёди нимчазираро тоза карданд.
  21 ноябрь кушунхои советй боз ба немисхо хучум карда, хатто чанд километр шимолтар аз Сталинград хамла карданд. Ба фашистон лозим омад, ки хучуми худро суст карда, мавкеи худро аз нав ба даст оваранд.
  Ҷангҳо, тавре ки мегӯянд, дар ин гуна ҳолатҳо, танҳо дар сатҳи инҷиқиҳо ҳастанд!
  22 ноябрь фашистон кушиш карданд, ки дар минтакаи Туркманистон пеш раванд. Ва дах километр рох тай карда, онхоро боздоштанд. Аммо 23 ноябрь бригадахои шохро ба чанг дароварда, боз пеш рафтанд. Вазъият дар минтақаи Осиёи Марказӣ хеле тезутунд шудааст.
  24 ноябр дар ҷабҳаҳо тағйироти назаррас ба амал наомадааст ...
  25 ноябрь фашистон хучумро ба Мурманск аз нав cap карданд. Қисмҳои навро ба ҷанг партофтанд. Аммо то ҳол чизи каме вуҷуд дорад.
  26 ноябрь - ёздах сол аз интихоботи рейхстаг гузашт, ки баъд аз он Гитлер рейх-канцлер таъин шуд.
  Бори аввал навтарин танки Е-100 ба фронт сафарбар карда шуд.
  Ин таҷрибаи ҷангии чунин мошин буд.
  Танк хеле дароз, қариб ҳамвор менамуд. Музаи дарози тупи 128 мм аз он берун баромад. Ва зиреҳи фронталӣ дар кунҷи чилу панҷ дараҷа. Ва ӯ аз паҳлӯҳо чаппа шудааст.
  Танки E-100 ба шарофати навтарин муҳаррики иқтидори 1500 асп, тезтар аз Maus ҳаракат мекард. Ва снарядхо аз у парида.
  Ва дар дохили мошин чор нафари шодравон Магда, Кристина, Герда ва Шарлотта пайдо шуданд.
  Духтарон барои Фюрер кӯдакон таваллуд карда, онҳоро дар зери нигоҳубини няняҳои махсуси SS гузоштанд.
  Ва нав ба фронт расид. Духтарон хеле хандоваранд. Онҳо ҷангҳоро аз даст доданд. Ва дар ин ҷо танҳо имкони баён кардани худ аст. Нихоят, ин шимоли Севастопольро гирем.
  Ва дар укьёнуси Шимолй хукмронии рейхи сейум мукаррар карда шавад. Чанг дар хакикат боз чй кадар давом карда метавонад? Ва чаҳор нафар фикр мекунанд: оё бо онҳо ақаллан чизе тағйир меёбад?
  Дар наздикии Мурманск хаво чандон шабнам нест - дарьёи Халичи стрим изоляция мекунад. Духтарон дар табъи чанганд. Ҳар кадом як ҷуфт дошт - як писар ва як духтар! Пас шумо метавонед шод бошед.
  Магда ва Кристина дар атрофи таппончаҳо мегаштанд. Танк нав аст ва идора кардан осон аст. Аз паҳлӯҳо он бо зиреҳи нишебӣ 120 мм ва сипари дигари 50 мм муҳофизат карда шудааст. Аз ин рӯ, мошинро аз ҳар тараф сӯрох кардан мумкин нест.
  Духтарон сурудеро хуштак мезаданд. Онҳо дар дил бузурганд.
  Герда бо табассум дар лабони кахрабоаш гуфт:
  - Холо мо бо Гитлер насли умумй дорем. Мо аъзои оилаи шоҳона ҳастем!
  Шарлотта хандид, вақте ки ӯ қайд кард:
  - Ва дар пеш - танҳо сифрҳо!
  Танки "Е" -100 ба мавкеъхои советй наздик шуд. Ҳама чиз дар гирду атроф чунон хароб шуда буд, ки тир аз ҷониби Шӯравӣ хеле кам ва маъмулан аз туфангчаҳои сабук садо медод.
  Магда тупи 128 миллиметрии худро нишон дода, ба суи магпи советй тир холй кард. Духтари малламуй асал месуруд:
  - Ман паланг хастам, як табассум дорам... Ва паланги бадкирдор хамаро аз хам чудо кард!
  Чилу панҷуми Шӯравӣ ба ақиб афтод, чанд сарбози рус кушта шуданд.
  Магда мисли гурба гиря кард:
  -Ман суперменам, усули ман оддист... Касонеро, ки аз пашм думдоранд, мегазам! Ва он гоҳ духтар ба хандидан шурӯъ кард. Хуб, мисли олиҳаи ваҳшӣ.
  Фохишахои гитлерй танкро ба ларза андохтанд. Ва онҳо худашон ба мошини зиреҳи моил ҷаҳида шуданд.
  Аммо баъд чанговарон машинаи худро гардон-данд. Шарлотта, ин зебоӣ бо мӯйҳои мис, ки чӣ тавр суруд:
  - Цок, тсок, тсок ... Ҷараёнро ғелонед! Савораи фашистй тамоми регро хурд!
  Ва баъд аз ин, Шарлотта, чӣ гуна вай ханда кардан мехоҳад ... Вай ҳатто дандонҳояшро зад. Ва боз танк чарх зад. Немисхо сим-торхои симдорро канда партофтанд. Мошин, ки андозаи Тираннозавр рекс аст, ба таври фаҳш гурусна зад. Ва чанговарон чехраи дилрабо ва гуштхури худро бар-доштанд.
  Духтарон дар худ тоб оварда, фарзандони Адольф Гитлерро таваллуд карданд. Ва ин аллакай чизе мегӯяд. Занҳои зебо, аммо дар айни замон инҷиқиҳои ахлоқӣ. Дар ин чо аскари советиро, ки ба зери чарххо афтода буд, пахш карданд. Ва онхо тупи 76 миллиметриро ба замин зер карданд. Мо аз болои он рафтем. Пӯлоди ҳамворшуда. Чанговарон фигураи пилотаж нишон доданд. Снарядҳо аз нахӯд безарартар менамуданд, дар рахнае, ки кӯдак меларзад. Тупи навбатӣ, ки E-100 ҳамвор карда буд, 85 мм буд.
  Магда хандид.
  - Ва мо русхоро мисли катхо торумор мекунем!
  Кристина дӯсташро ислоҳ кард:
  - Бештар ба хирс монанд аст! Хирс ҳайвони калон аст!
  Шарлоттаи сурхрӯй дандонҳояшро нишон дода, илова кард:
  - Ва дандон!
  Танкхои немис аз хатти мудофиаи шахр гузаштанд. Кушунхои советй хеле сахт мечангиданд. Хама ярок ба даст гирифтанд. Хатто бачахои дахсола дар сафи милиция мечангиданд. Духтарон хам бисьёр буданд. Ҳама сокинон ҷамъ шуданд, аммо силоҳ намерасид. Кахрамонии оммавй дар хама чо зухур меёфт. Пионерон бо истифода аз моддахои таркандаи худсох ё богча гранатахо ба танкхои фашистй наздик шуда, худро ба зери рох партофтанд - барои Ватан чон ме-карданд.
  Танки Е-100 каме осеб дид. Яке аз бачаҳо тавонист аз минаи вазнин тела диҳад. Ӯ худаш мурд, вале як мошини немисро вайрон кард. Роль дари-да, як кисми кирмак парида баромад. Мошини калон суръатро паст кард. Баъд чанд нафар чанговарон даста-даста гранатахо партофта, пайрахахои гафсро шикастанд.
  E-100, ки аз хатти пеши гузашта, ҳаракати худро гум кард.
  Герда шаш пулемётро ба нишон гирифта, хангоми ба хучуми чавобй гузаштан аскарони советй онхоро ба кор андохтанд. Даххо нафар русхо ва намояндагони халкхои дигари Россия, ки аз тирхои пулемётхо сурох шуда буданд, ба замин афтоданд. Чанговарони советй бошанд, ба пеш давиданд. Онҳо гранатаҳоро партофта, мурданд. Як кисми порахо ба Е-100 расид, вале пулемётхо дуруст кор мекарданд. Ва шайтон Герда хеле дақиқ аст. Ва тирҳои ӯ қариб ҳеҷ гоҳ беҳуда намепаранд.
  Ва сарбозони рус мемиранд...
  Кристина аз тупи тезпарвози 75 мм, снарядхои пора-пора ва аз автомати коаксиалй тир холй карда шуд. Даррандаи сурх-муйсафед, ки аскарони советиро бо тир канда, шитоб мекард:
  - Ман барандаи маргам... Худи Шайтон барои ман сурхрӯй аст!
  Магда тарсончакона гуфт:
  - Хайр, лозим нест. Шайтон душмани Худост ва ба кӯли оташ маҳкум шудааст!
  Кристина бо пои урёнаш металлро зад ва бонг зад:
  Дар бораи кӯли оташ чӣ гуфтан мумкин аст? Мӯйи ман мисли шӯъла аст!
  Герда бо табассум гуфт:
  - Худи Фюрер ҳар гуна гуноҳи моро мебахшад... Аниқтараш, худи мафҳуми гуноҳ, оё он аслан кӯҳна шудааст?
  Магда китф дархам кашид.
  - Мехоҳед бигӯед, ки мафҳуми гуноҳ кӯҳна шудааст...
  Герда боз пулемётхои худро ба кор андохта, хучуми чавобии аскарони русро пахш кард. Тирҳо онҳоро мисли тӯҳфаҳои дӯзах куштанд. E-100 дар ин тағирот хеле сахт муҳофизат карда шудааст. Ҳамагӣ ҳашт пулемёт, ду коаксиалӣ бо туп ва боқимонда аз болга идора карда мешуданд. Ва онҳо хеле сахт заданд.
  Герда бо табассум гуррос зад:
  - Гуноҳ, ин асоси мавҷудияти Рейхи сеюм аст! Дини мо дар хакикат имони хайвонхо аст!
  Кристинаи сурх, ки аз туп тир холй карда, аскарони русро мекушад, месуруд:
  -Хайвони мехрубону наризам... Ман дандонхои шуморо дуст медорам, бовар кунед! Ҳайвони ваҳшии ман!
  Яке аз зенитиҳои шӯравӣ боз тавонист ба майдончаҳо бархӯрда, онҳоро шикаст. E-100 ниҳоят қатъ шуд. Аммо Магда зенити озордиҳандаро бо зарбаи вазнин пӯшонидан ҷазо дод. Хуб, пайраҳаҳо шикаста буданд.
  Герда руяшро печонда, буксирро даъват карда пурсид:
  - Марҳамат, моро берун кунед! Мо мемирем! Роҳҳо шикастаанд!
  Дарҳол ҷавоб омад:
  - Тухфа мешавад!
  Кристина бо табассум месуруд:
  - Ин ҳаракат аст! Душманони барбод рафтанд!
  Магда таппончаеро, ки сарбозони рус мехостанд, барои тирандозии мустақим берун баранд, тир холӣ кард. Вай бочкаро шикаста, аскарони советиро ба самтхои гуногун пароканда кард. Яке аз аскарон аз ним канда шуд ва бо азобу машаққат меҷангид.
  Насронии малламуй худро убур карда, чашмонашро ба осмон боло карда, дуо кард:
  - Маро бубахш Худовандо! Барои гуноҳ ва куштори беихтиёрона!
  Кристина хандид ва қайд кард:
  - Не, ин мумкин нест! Шумо бояд мисли санг сахт бошед! Барои мо санг шавед!
  Магда дилпурона ҷавоб дод:
  - Танҳо як санг вуҷуд дорад - Исои Масеҳ!
  Шайтони сурхрӯй аккос зад:
  - Исо сулҳҷӯ буд! Ва имон ва касби мо ҷанг аст!
  Танки Е-100 кашола карда, ба суи мавкеъхои немисхо кашола карда шуд. Герда бо табассуми маликаи барфй гуфт:
  - Роллерҳо қисми осебпазиртарини зарф мебошанд. Ва бо ин бояд мубориза бурд!
  Шарлотта сарашро ҷунбонд.
  - Тамоми роликҳоро бо сипар напӯшонед. Ин имконнопазир аст, зеро як қисми катерпилларҳо ҳанӯз кушода хоҳанд шуд!
  Магда пешниҳод кард:
  - Ва агар шумо роликҳоро хурд ва бе паллета созед?
  Шайтони сурхрӯй хандид ва дандонҳои марворидашро нишон дод:
  - Ва чӣ тавр ба онҳо суръат бештар дод?
  Магда бо таги урёнаш металлро молида, таклиф кард:
  - Ва агар шумо двигательхои электрикиро истифода баред?
  Шарлотта шикамашро боло кашида, гарданашро печонд.
  - Варианти имконпазир... Ва танкхо камтар месузанд!
  Магда гирякунон гуфт:
  -Ин аст, ки ба дӯзах медарем, он мисли машъалҳо сӯхтаву фурӯзон мешавад!
  Сӯхсафед гиря кард:
  - Хуб, пас чӣ ... Ва фариштагон аз шӯълаи дурахшон офарида шудаанд! Биёед фариштаҳо бошем!
  Кристина онро гирифта, гӯшношунид месуруд:
  - Ман фаришта нестам, балки шайтонам, аммо барои мардум авлиё шудам.... Душманони ҳисобро дар зери шиканҷаи ин гуна дарди ғайриоддӣ гиред!
  Духтарон хомуш буданд... Дар ос-мон штурмчиён чарх мезаданд, туп гурриш мекард. Ва бомбахо пай дар пай борон мерехтанд... Мисли жолаи хакикии харобй ва харобй.
  Мурманск месӯхт ва одамон мемурданд. Немисхо хатто ракетаи баллистикй cap доданд. На як силоҳи хеле муассир. Аз Ю-488 партофтани бомбаи панҷтонна осонтар аст, он ҳам дақиқтар ва ҳам арзонтар хоҳад буд.
  Вақте ки танкро ба таваққуфгоҳи фавқулодда бурданд, Кристина аввалин шуда пои луч ба болои барф ҷаҳида шуд. Таъмиргарон дар он чо буданд. Духтарон ба кулбаи гарм кучиданд. Дар болои матрасҳо хобед. Герда ва Шарлотта шохмотбозии кисаиро сар карданд.
  Магда ва Кристина ба пресскунӣ шурӯъ карданд, то шиками онҳо набард шуда бошад ва ҳангоми ҳомиладорӣ наафтад. Зебо ба ларзон дар камари ҷанговар. Ҳанӯз тару тоза, аммо инҳо аллакай заноне ҳастанд, ки кӯдак таваллуд кардаанд. Ва мурдан ҳоло он қадар даҳшатнок нест - касе ҳаст, ки мусобиқаро идома диҳад! Хатто бо тухми чунин хароме, ки Гитлер барин.
  Аммо духтарони батальони SS "Палангҳо", Фюрер воқеан ба Худо монанданд. Ва акнун на як худои бутпарастӣ, балки чизи Қодири Мутлақ ва нофаҳмо дар нобиғаи худ.
  Герда гамби подшохро бозй карда, хучуми пурзурро вусъат дод. Шарлотта якравона худро дифоъ кард. Мубодилаи зарбахо ба амал омад. Аммо ин ҳама бо нобудии ҳамдигар ва дуранг анҷом ёфт. Баъд Магда ва Кристина ба бозии шоҳмот шурӯъ карданд. Ва Шарлотта ва Герда ба пресс ва push-up шурӯъ карданд. Духтар дар шакли фаъолона нигоҳ дошт.
  Магда харифро бозй карда, тела дода, ба таври фалсафй кайд кард:
  - Ҳанӯз аҷиб аст...
  Кристина бо табассуми бегуноҳ дар лабонаш пурсид:
  - Чӣ аҷиб аст?
  Супермени малламуй ҷавоб дод:
  - Он, ки сафедпӯстон ранги некӣ ҳастанд, аммо онҳо аввалин шуда ҷангро оғоз мекунанд!
  Иблиси сурх оқилона қайд кард:
  - Вале мо хам хубем... Вале большевикон аввал ба Россия хучум карданд!
  Магда дар ҷавоб бо оҳанги ғамгин суруд хонд:
  - Аммо ҳама чиз дар пеши мо мешукуфад, ҳама чиз дар паси мо месузад ...
  Кристина бо овози равшан ҷавоб дод:
  - Ба шумо нола кардан лозим нест! Бо мо касе ҳаст, ки ҳама чизро барои мо ҳал мекунад!
  Герда сурудро давом дод:
  - Хушбахт, хира не, ба хона меравем - мукофоти мо варзишгарони малламуй мешаванд!
  Баъд аз ин, чор нафар хандиданд... Навраси хизматчӣ пайдо шуда, ба духтарон бутербродҳои равған, панир, ҳасиб ва меваҳои хушк дод. Духтарон хӯрок мехӯрданд ва онҳо аз гармӣ хаста шуданд. Зебохо хобиданд. Ин хуб аст, вақте ки шумо ҷавон ва солим ҳастед - шумо метавонед ба осонӣ хоб равед.
  Рӯзи дигар, 27 ноябр, E-100 танҳо қисман барқарор карда шуд. Духтарон дар ҳамла иштирок накарданд. Аммо аз тарафи дигар, онҳо дар як бикини ва пойлуч дар байни барфҳо давида рафтанд. Ба онҳо гӯё девона шуда, дар сармо қариб бараҳна мешитобанд, нигоҳ мекарданд. Аммо духтарон умуман аэробатика мебошанд. Онҳо одамони махсуси ояндаанд!
  Герда ба пеш кадам зад. Ва на он қадар духтари пойлуч Герда, ки дар афсонаи Андерсен буд. Аммо инчунин далер ва сахтгир. Ва дар айни замон, вай қотили таваллуд шуд. Духтари тезкор, бо мушакҳои қавӣ.
  Бо вуҷуди ин, ҳар чор духтар хуб аст. Онхо бо суръати тез панчох километр давида, баргаштанд. Баъд онхо як катор машкхоро ичро карданд, суруд мехонданд, чавчуданд. Як каме машқ дар тирпарронӣ.
  Танхо рузи дигар танки Е-100 таъмир карда шуд. Хуб, ва он қадар бад нест. Гузашта аз ин, дар ин мошини хеле вазнин сохтори аслии роликҳо мавҷуд буд, ки аз тартиби ғафс фарқ мекунад, ки қобилияти ронданро дар барф зиёд мекард, аммо аз одати таъмиргарон мушкилоти муайяне ба вуҷуд овард. Ҳарчанд насб кардани E-100 нисбат ба "Тигер" ё "Пантера" осонтар аст.
  28 ноябрь ба фашистон муяссар шуд, ки дар Мурманск каме чукуртар рахна шаванд. Аммо муқовимати аскарони шӯравӣ танҳо нофаҳмо аст. Ва ҳатто снарядҳои шонздаҳ дюймии киштиҳои ҷангии Англия ва Олмон иродаи мудофиаро шикаста натавонистанд.
  Аммо фашистон хануз хам пеш мерафтанд. Танки Е-100 дар як руз якчанд блокро тай кард, вале боз роххоро вайрон кард. Аммо ин дафъа таъмир хамагй чанд соат давом кард. 29 ноябрь духтарони терминатор бо танки КВ-3 бархурданд. Мошини советй ба зиреҳи пешина ду бор бархӯрд, аммо снарядҳо аз нишебиҳо парвоз карданд. Магда ба суи танки рус тир холй карда, онро мисли тудаи машъалхои чУсташуда оташ зад.
  Кристина бо табассуми тамасхур аз шарики худ пурсид:
  - Ба он русхо тамоман дилсуз нестед?
  Магда самимона чавоб дод:
  - Ба хама, хатто ба онхое хам, ки лоики рахму шафкат нестанд!
  Ва духтарак чашмонашро ба осмон гардонд, сахт оҳ кашид. Чанговарон кушиш мекарданд, ки торафт бештар бодиккат амал кунанд. Барои он ки аз таъмир парешон нашавад. Тупҳои 128 ва 75 мм мисли хар кор мекарданд. Аммо ба ҳар ҳол танк осеб дидааст.
  Яке аз деворҳо таркида, болои мошин фурӯ рехт. Зирехро харошида, андаке канда.
  30 ноябрь фашистон боз хам бештар пеш рафтанд. Дар баъзе чойхо хатто ба маркази шахр рафтанд. Аммо худи хамон руз тири ба максад мувофик аз чилу панч ба музаи тупи 128 миллиметра осеб расонд ва духтарон мачбур шуданд, ки боз барои таъмир бархезанд. Ва, аз афташ, дарозтар.
  Баъд чор нафар карор доданд, ки ба чои танк мисли аскарони оддии пиёдагард чанг кунанд. Зебоҳо кӯшиш карданд, ки дар як бикини мубориза баранд. Аммо дар сармо духтарон дар чунин шакли нимбараҳна ҳамагӣ чанд соат тоб оварда, баъд барои гарм шудан давиданд.
  Герда ба болои барф афтода, аз автомати навтарини МП-44 тир холй кард ва аскарони русро хеле фаъолона кушт. Ана, вай духтари пойлуч бо муйхои сафед ба сари полковники Армияи Сурх зад. Ва вай гуфт:
  -Не, ман то ҳол ориёӣ ҳастам!
  Шарлотта, ки аз он тараф пеш мерафт, хандид:
  -Шумо ҷанговаред, ки ба душманон марг меоред. - Баъд духтараки сурхчаю пои урён ба суи майор тир холй карда, рост ба таги чашмаш зад. Хеле табассум кард. -Мебинед, ман ҳам тир мезанам!
  Герда навбат дода, сухани комсомолецро тамом карда, капитани кушунхои рус дандонашро нишон дод:
  - Бале, шумо тир мезанед ва ман дидам! Мисли арра!
  Шарлотта бо ангуштони бараҳнааш пораи шиша партофт. Вай ба гардани лейтенанти лашкари рус зад ва чир-чир кард:
  - Ва инак, ман дар шиша шавк!
  Герда аз миёни барф давида, изи пои бараҳнаю зебое гузошт. Вай хам шуда давид. Баъд палангдухтар тоб хурда, сальто кард. Вай каҷ карда, сарашро ба манаҳи аскари шӯравӣ бурд. Вай хунро туф кард. Герда бо пои луч гулӯяшро фишурда, русро буғи кард.
  Вай-иблиси сурхмӯй Шарлотта пионерро буғи кард. Хамин тавр духтарон бадкирдор ва бадкор шуданд.
  Магда аскарони русро хам мекушт, вале ба бачагон даст нарасонд. Не, вай ҳеҷ гоҳ ба кӯдак даст намебарад. Ва умуман, рехтани хун ба вай лаззат намедод. Бо вуҷуди ин, вай паланг аз батальони SS аст ва ӯ бояд ба фармон итоат кунад.
  Дар ин ҷо Кристина ба сӯи писарбачае партофт, ки тақрибан дувоздаҳсола буд. Аллакай бераҳм. Не, калонсолон набояд кӯдаконро кушанд!
  Магда худро убур карда, пичиррос зад:
  - Худовандо бубахш! Ту барои ман нафратовар ҳастӣ, аммо ҷанг ҷанг аст!
  Ва малламуй ба снайпери рус тир зад, ӯ афтод ва бо зарбаи дақиқ ба пули бинӣ сӯрох шуд. Афсус, чор нафари машхур пайдо шуданд. Духтарон аввал бритониёӣ ва қисман амрикоиҳоро куштанд, аммо ҳоло онҳо ба кор даромаданд
  русхо. Чунинанд табассуми пурчушу хуруши чанги дуйуми чахон. Табассуме, ки дандонҳои воқеӣ ва тезро нишон медиҳанд!
  Кристина пои урёнашро ба ҳезум молид ва ҳанӯз худро хунук ҳис кард ва гуфт:
  - Зишти? Ва аз ҷодугарони сурхрӯй чӣ мехоҳед!
  . БОБИ Љ14
  Немисхо охиста-охиста фаъолиятро махкам карданд. Аз он ҷумла авиатсия - ва маҷбурӣ аз сабаби бад шудани шароити обу ҳаво. Ичрои вазифахое, ки дар арафаи хучум гузошта шуда буданд, комилан имконнопазир буд. Дуруст аст, ки Кавказ амалан забт карда шудааст. Истехсоли нефти Боку тахти назорат аст. СССР манбаи калонтарини нефтьро аз даст дод. Дуруст аст, ки худи немисхо барои баркарор намудани чоххо хануз вакт сарф мекунанд. Забт карда шуд ва Карелия, Архангельск, кисми сохили шимолй. Аз ало-ка бо тамоми Россиян Ленинград тамоман канда шуд. Дар марказ баъзе дигар территорияхо ишгол карда шудаанд. Нисфи Туркманистон низ ишғол шудааст. Ҷопон тамоми Муғулистонро забт кард ва инчунин ба Осиёи Миёна дохил шуд ва қисман дар канори Амур, дар минтақаи Усури плацдармҳо сохт. Дуруст аст, ки самурайҳо каме муваффақ шуданд. Владивостокро тамоман мухосира карда, онро тирборон мекунанд.
  Москва кариб 200 километр дур аст. Ва аллакай немисхо метавонанд пойтахтро бо ракетахои баллистикй ва бо самолётхои реактивй бомбаборон кунанд. Аммо дар зимистон ва дар сармо, Вермахт имкони анҷом додани ҳамлаи минбаъдаро аз даст дод. Хусусан кушунхои мустамликадорон: хиндухо, африкоиён, арабхо хеле сарданд. Ва онҳо аксари қобилияти ҷангии худро аз даст доданд. Аз чунин вазъият истифода набурдан гуноҳ аст. Армияи Сурх гарчанде талафоти калон дода бошад хам, вай хам хеле кам шуд.
  Дар хакикат, штаби генералй карор дод, ки сарфи назар аз хамаи душворихои таъминот ва талафоти Кавказ, дар зимистон якчанд амалиёти калони хучум гузаронад. Ҳатто агар фашистон дар фасли зимистон ҷуръат накунанд, ки бинии худро берун кунанд, аммо мо онҳоро чичмоқ карда, пахш мекунем.
  Ё ба хар хол мо онхоро мачбур мекунем, ки дар бадтарин шароити обу хаво мубориза баранд.
  Сардори штаби генералй ва чонишини вазири мудофиа Василевский комилан манти-кй чунин фикр баён кард, ки СССР дар мусобикаи технологии тамоми Европа ва Африка галаба карда наметавонад, ки Осиёро пурбор кунад.
  Дар ин бобат дар фасли зимистон бартарии душман, махсусан дар авиация факат меафзояд. Бале, албатта, конструкторони советй танкхои нави мукаммалтарро аллакай кор карда баромадаанд ва тайёр карда истодаанд. Хусусан, Т-34-85 бо турети калонтар ва як таппончаи пуриқтидор. Хуб, ИС-2 бо таппончаи 122 миллиметрӣ дар роҳ аст. Аммо немисхо хам дар як чо истода наме-монанд. Ба гайр аз ин, хатто мошинхои нав ба кадри кифоя нест, ки Лион ё ягон мошини вазнинро зада баранд.
  Ва аз эҳтимол дур нест, ки ҳоло ба бартарии ададӣ ноил шудан мумкин бошад.
  Вознесенский низ ба сухан баромад. Вай инчунин ба тарафдории ҳамлаи барвақт сухан гуфт:
  - Баъди аз даст додани Кавказ армияи мо ба камбуди сахти сузишворй дучор мешавад. Аниқтараш, мо аллакай онро пурра эҳсос мекунем. Аммо дар фасли зимистон давраи рӯзона хеле кӯтоҳтар аст, ҳавои ғайрипарвоз маъмул аст ва сарфи сӯзишворӣ низ кам мешавад.
  Комиссари Халкй Жданов низ шитобкорона илова кард:
  - Гайр аз ин, чанговарону сапёрхои мо тамоми чоххои нефти Кавказро тарконданд. Ва ин маънои онро дорад, ки Фриц ҳанӯз нафти моро истифода бурда наметавонад. Аммо ба назар гирем, ки фашистони берахм хама чизро то чй андоза зуд сохта, баркарор карда метавонанд, пас дар бахор нефти Боку хам ба артерияи хочагии рейхи сейум чорй мешавад.
  Сталин мухокимаро чамъбаст намуд:
  - Охири моди декабрь мо аввалин корпартоии зимистона мекунем. Ягона савол ин аст, ки дар куҷо?
  Дар байни харбиён ягонагй набуд. Жуков таклиф кард, ки ба марказ зарба зада, душманро аз Москва дур партояд. Василевский таклиф кард, ки дар Тихвин нуктаи заифро ёфтан бехтар аст. Дар баробари ин ба Ленинград, ки ҳалқаи дукаратаи блокада метавонад наҷот наёбад, кӯмак кунед.
  Рокоссовский даъват кард, ки дар самти Воронеж хучум cap шавад. Идеяхои дар Астрахань, хатто дар наздикии Архангельск хамла кардан ба фашистон пайдо шуданд. Сталин хамаи эродхоро гуш карда, чизеро харошида фикр мекард.
  Идеяи аз Маскав дур кардани душман ба назар дилфиреб ва гадоӣ менамуд. Аммо, дар марказ холо фашистон аз хама пуркувват ва мустахкам чой гирифтаанд.
  Волгаро мачбур карда, хучум кардан бемантик менамуд, дарьё калону пуроб буд ва худи давраи аввали амалиёт кашол меёбад.
  Варианти ҳамлаи байни Дон ва Волга имконпазир аст, аммо мо аллакай дар он ҷо зада шудаем ва немисҳо низ мустаҳкам карда шудаанд.
  Идеяи Василевский аз хама мантикй менамояд. Дар шимол, олмонҳо заифтаранд ва аскарони онҳо ба гунае таҷрибаи ҷангии камтар доранд. Гузашта аз ин, Тихвин ба наздикӣ ишғол карда шуд, аскарони немис дар болои канор ҷойгир буданд. Аммо комилан имконпазир аст, ки Фриц чунин фикр кунад.
  Тамоми кувваро ба самти Воронеж дихед? Балконе, ки дар конфигуратсияи пеш ташкил карда шудааст, хеле оқилона мебуд, ки кӯшиши буридан ба мисли чӯби қаҳваранг мебуд.
  Якчанд фикрҳои ҷолибтар дар наздикии Архангелск ҳастанд. Бо дарназардошти он, ки Фриц бояд арматураҳоро тавассути баҳр интиқол диҳад, дар ин самт ғаллаи оқилона вуҷуд дорад.
  Гарчанде ки кушунхои худамонро таъмин кардан душвор бошад хам, алалхусус, зеро дар бахр флоти зериобии фашистон тамоман хукмфармост. Оре, крейсерхои нави фашистон ба кор медароянд. Чунин ба назар мерасад, ки онҳо ҳатто тақрибан киштии ҷангии "Бисмаркро" сохтанд. Гузашта аз ин, киштии нав бояд аз андозаи рекордӣ ва силоҳи Ямато бартарӣ диҳад.
  Гарчанде ки аз тарафи дигар, чаро Фриц ба киштиҳои ҷангӣ ниёз дорад? Ба чашми тамоми олам чанг андохтан? Бештар дар бораи маълумот дар бораи навъҳои нави силоҳ, ки дар Рейхи сеюм таҳия карда мешаванд, нигарон аст. Хусусан дар бораи ракетахо ва самолётхои реактивй ва ин чиддй аст.
  Сталин баъд аз андаке дудилагй планро тасдик кард: дар охири мохи декабрь ба минтакаи Тихвин хучум кардан ва дар аввали мохи январь дар назди Воронеж душманро хис кардан.
  Умуман, ин мантиқӣ менамуд... Дар ҳамин ҳол, чор духтари қариб фаромӯшшуда қаҳрамонии худро дар Фронти Шарқӣ идома доданд. Герда ва Шарлотта ва Кристина ва Магда фон Сингер - пас аз таваққуф, ки ҳама қариб дар як вақт ҳомиладор шуданд; баъд фарзандони солим таваллуд кард, ба фронт баргашт.
  Ҳаво сард буд, зебоиҳо ҳамагӣ бисту панҷуми декабр омаданд. Барф меборад ва шамол курраҳоро вазад. Ва онхо барои худ чои гармтаринро интихоб на-карданд - дар назди Ленинград.
  Пас аз расидан духтарони бикинипӯш дар байни тӯфонҳои барф давида рафтанд. Воқеан, ориёиҳои ҳақиқӣ бояд нишон диҳанд, ки аз ҳеҷ чиз, ҳатто аз сардии сахттарин наметарсанд. Якҷоя бо онҳо писарбачаи ниндзя, ки аз Ҷопон омада буд, ки ҳама ӯро Карас меномиданд, гурехт.
  Ин кӯдак бо иштирок дар амалиёти махсус машҳур шуд. Хусусиятҳои шарқӣ дар якҷоягӣ бо мӯйҳои зардие, ки аз падари ношинос мерос мондаанд, писарбачаро хеле зебо мегардонд.
  Духтарон дар ҷавоб ҳатто ба ӯ нигоҳ карданд, гарчанде ки Карас, шояд, ҳанӯз барои онҳо ҷуфт нест. Аммо рельефи мушакҳо мисли сим медавад, ки ҳатто ин палангҳои сахтгиру пуртаҷриба ба он расида наметавонанд.
  Духтарон пас аз таваллуд дар базаи таълимӣ шакли худро комилан барқарор карданд, аммо на ба ҳар як супермен дода мешавад, ки ба чунин суръати яхбандӣ тоб оварад.
  Кристина, ки мисли Магда, фон Сингер, тавонист бо русҳо мубориза барад, қайд кард:
  - Шабнам ва барф шарики асосии онхост. Ва аз ин рӯ, ҳеҷ чиз аз Бритониё сардтар нест!
  Магда дуруст кайд кард:
  - Ман инро намегӯям. Русҳо хеле пурқувваттаранд ва қисмҳо қариб ҳеҷ гоҳ ақиб намешаванд!
  Шарлотта сальто кард ва ҳангоми давидан, хандида гуфт:
  - Аммо ин бештар заъфи онҳо аст, на плюс .... Ман чунин усулҳои фармондеҳӣ ва назорати қӯшунҳоро, ба монанди таъсиси отрядҳои барражӣ ва қатл кардани фармондеҳони қисмҳои ақибнишиниро намефаҳмам.
  Худи Герда пойлуч, дар давидан ва дароз кашидан чаппа шуда, розй шуд:
  - Албатта, аз таги чуб чанговарони хуб намеёбед. - Дар ин чо духтари малламуй бошад, мачбур шуд икрор шавад, дилашро сузонда. - Аммо русхо хуб мубориза мебаранд, агар дуюним сол тоб оварда бошанд. Мо тавоноии онҳоро мехоҳем!
  Кристина таҳқиромез хурӯшид.
  -Ту бо мо гап мезанӣ?
  Герда хандид ва қайд кард:
  Мо элита ҳастем! Хусусан Марсель!
  Бехтарин аскари тамоми замонхо ва халкхо, сарфи назар аз манъи катъии Гитлер, ки мехост, ки ин рамзи маглубнопазирй танхо ба кори омузгорй тамаркуз кунад - Охир, вай хануз генерал-лейтенант буд, бо вучуди ин ба фронт баромад.
  Дурусттараш, Фюрер бо меҳрубонӣ ба ӯ иҷозат дод, ки агар немисҳо дар ҷое худро бад ҳис кунанд, баргардад.
  Фашистхо, албатта, ба хар хол мудофиаро мустахкам карда, ба зимистон тайёрй диданд, вале онхо сахт шубха доштанд, ки русхо барои амалиёти калони хучумкунй захирахо доранд.
  Бо вуҷуди ин, разведка кор кард. Яъне, маълумот дар бораи ҳамлаи дарпешистода барои озод кардани Тихвин ба ҳар ҳол берун рафтааст. Зиёда аз он, кушунхои советй ба тайёрии пуриктидори артиллерия, дар арафаи иди Мавлуди Исо шуруъ карданд.
  Катюшахо ва хатто чанде аз аввалин самолётхои пуриктидори реактивии "Андрюша" торумор карда шуданд. Ва гурриш чунон буд, ки духтарони пойлуч ва нимшахмонда онро гирифтанд.
  Хушбахтона, шунавоии онҳо аъло аст ва чашмонашон аз шарора медурахшад.
  Духтарон ба хамдигар нигариста ба хулоса омаданд:
  - Акнун чй хел мубориза мебарем, чунон ки бояд бошад!
  Ва писари ниндзя Карас гуфт:
  - Вазифаи ман аз он иборат аст, ки ба Ленинград дохил шуда, дар он чо разведка шавам. Шумо барои скаутҳо хеле зебоед!
  Магда оҳиста кирпӯконашро хам карда, ҷавоб дод:
  - Шумо ҳам... Ва агар русҳо аҷиб ба назар мерасанд, лаҳҷаи шумо?
  Карас мантиқан қайд кард:
  - Вақте ки шумо забони русиро аз ҳад зиёд дуруст мегӯед, дар шумо ба як хориҷӣ бештар хиёнат мекунад. Дар ҳар сурат, ман давида будам, аммо бодиққат рақибро дар паҳлӯ торумор кардам ...
  Духтарон ба суи танки худ шитофтанд. Охир, онхо танкчиёни озмоишй мебошанд. Ва онҳо барои худ чизи навро интихоб карданд. Аниқтараш, ҳатто ду танки навкор, ки бояд дар фронт санҷида шаванд.
  Маҳз, "Weasels", мошинҳо бо ду аъзои экипаж бо силуэти хеле паст. Аввалин моделҳои танкҳои насли нав, ки дар он олмонҳо воқеан ба таври ҷиддӣ ба фишурдани тарҳ машғул буданд. Ва баъзе ноу-хауи ҷолиб дар идоракунии. Аз ҷумла, интиқоли барқ ва ҷойгиршавии қуттии редуктор дар мотор насб карда шудааст. Ва худи танкчиён, як ҷуфт, воқеан хобида буданд. Дар баробари ин, трансмиссия ва муҳаррик дар қафо ҷойгир карда шуданд ва духтарон бароҳат дар шикам ҷойгир карда шуданд. Ва пойҳояшон фишанду тугмаҳои қафоро пахш мекарданд ва дастонашон баръакс ҳангоми иваз кардан роҳат мегаштанд. Аз ҳама нишастгоҳ аз рӯи фармоиш сохта шудааст ва шакли бадани онҳоро нусхабардорӣ мекунад. Дар ҳақиқат ягон манора вуҷуд надорад - он таппончаи худгард буд ва он қадар паст аст, ки роликҳо дар берун ҷойгиранд.
  Албатта, туп чарх зада наметавонад, аммо каме давр зада метавонад. Хуб, худи мубориз ба таври машҳур дар атрофи меҳвари худ гардиш мекунад ва ба ин васила набудани манораро ҷуброн мекунад.
  Магда ба духтарони ҳамсафар фаҳмонд:
  - Дар он чо, бе манора танкхо арзонтар мешаванд. Дар ин чо баландиро дуруст карда, онро то 1,2 метр паст карда, ба 1,5 ме-расонем... Мо кариб мисли партизанхо дар болои пластуна мехазем.
  Бо вазни 12 тонна, мошин зиреҳи аълои пешинаи 82 миллиметр дар кунҷи майли 40 дараҷа аз уфуқӣ дар боло дошт. Поёни он хеле хурд аст. Тарафҳо дар 60 миллиметр бадтар муҳофизат карда мешаванд, аммо худи роликҳо ҳанӯз ҳам пӯшидаанд. Мотори 400 кувваи асп кори аълои ронандагиро таъмин мекунад. Илова бар ин, ҷойгиршавии роликҳо ва суспензия имкон медиҳад, ки на танҳо силуэт кам карда шавад, балки инчунин дрейфҳои аълоро таъмин кунад.
  Мехоҳед ё не, аммо менажери вазнинтар, ки аз Пантера сар карда, хеле калонтар ва бесарусомонтар аст. Ва дар бораи барфпӯшҳо ва комилан тобут.
  Герда, ки бо шарики деринаи худ Шарлотта маскан гирифт ва беихтиёр дар куттии тангу паймон ва дарози танк нороҳатиро ҳис кард. Гарчанде, албатта, мо бояд ба он эҳтиром гузорем, ки мошин бо силоҳи T-4 ва зиреҳи беҳтарин ба вазни 12 тонна мувофиқат мекунад. Терминатори малламуй қайд кард:
  - Танкхои кулайтарин "Паланг" ва "Шер" буданд. Дар ин мошин хатто мо-духтарон хам бо душворй гардиш мекунем.
  Шарлотта ҷавоб дод:
  - Аммо муҳофизат ... Мисли навтарин "Пантера", ки танҳо аз моҳи ноябр ба сарбозон бо корпуси 60-миллиметрӣ ворид шуданро оғоз кард .... Ростӣ, пешона аз мо бо 120 миллиметр беҳтар баста аст, аммо шумо ба ҳар ҳол лозим аст. ба он задан. Дар чунин кунчи мисли мо, тупи 85-миллиметра хатто хангоми тирандозй аз нуктаи хол рикош хохад кард.
  Герда пои худро аз паси гушаш харошид, вале аз ин харакат ангушти пои у ба болои боми нишеби афтода, гуфт:
  - Русхо моро огох карданд, ки танкхои калибри 122 миллиметр пайдо шуда метавонанд. Интеллект хоб намекунад!
  Шарлотта дилпурона гуфт ва рухсораҳояшро пуф карда, даҳонашро бо хашм печонда гуфт:
  - Интеллигенциям мо чун хамеша дар боло аст. Фақат моро дар қуттии танг баста буданд.
  Двигатори нави иктидораш 400 кувваи асп, чунон ки дар дастур гуфта мешавад, метавонист дар муддати кутох бо омехтаи об-металл ё азот пурзур карда шавад. Дар ин сурат танк метавонад якчанд дакика бо суръати зиёда аз 100 километр шитоб кунад.
  Чанговарони советй ба пешравй гузаштанд, пеш аз ин тамоми окопхо ва бункерхои фашистонро торумор карданд. Аммо фашистон кисми зиёди кушунхоро ба катори дуйум ва сейум бароварданд. Пас аз ин онхо кушиш карданд, ки бо тири тупхо ва пулемётчиён ба аскарони пиёда пешвоз гиранд.
  Дар пеш, албатта, танкхо харакат мекарданд. Азбаски Т-34-85 пуриқтидортар ба истеҳсоли оммавӣ наомада буд, Т-34-76 хурдтар ва бештар мобилӣ ба ҳамла. Онхо сарфи назар аз талафот ба хати хандак баромаданд ва дар барф аз корнамоихои аълои ронандагиашон истифода бурданд.
  Ва дар ин ҷо мошинҳои Олмон кӯшиш мекунанд, ки ҷавоб диҳанд. Т-4 аллакай аз истеҳсол хориҷ карда шудааст, аммо чанде аз онҳо то ҳол дар хидмат ҳастанд. Аҷиб аст, ки онҳо дар тӯфонҳои барфӣ назар ба ҳаюлоҳои нав беҳтар ҳаракат мекунанд. Барои тоза кардани барф, ки дар байни майдончаҳои яхмолак баста шудааст, онҳоро ҳанӯз оғоз кардан лозим аст. Ҳатто хандаовар аст, ки чӣ тавр Фриц обро дар дегҳо ҷӯшонида, сипас онро ба роҳҳо мерезад, то ин қабати зишт берун шавад.
  Ҳатто беҳтарин танки Олмон "Lion" ҳатто бо чунин роликҳо азоб мекашад. Дуруст аст, ки дар аксари тағйиротҳо, фаронсавӣ аллакай инро ба назар гирифтаанд ва худи мошин қодир аст сию чорро зада тавонад ... Аммо ин танҳо шартан хеле содда аст.
  Аммо дар ин чо як-ду танки немисхо хануз харакат мекунанд... Аммо бокимондааш, чй тавр гуфтан... Дар боло! Дуруст аст, ки аз "Лон" танкчиёни салкин Т-34-76-ро аз масофаи дур зада заданй мешаванд. Бояд гуфт, ки бо дарназардошти ноустувории зиреҳи зиреҳпӯши аз ҷониби шӯравӣ сохташуда, мутаассифона, имкони зарба задан вуҷуд дорад.
  Набудани элементҳои хӯлакунанда он қадар шадид аст, ки ҳатто таппончаҳои 50 мм Фриц хатарноканд. Бо вуҷуди ин, зарбаҳо аз тупҳои хурди 37 мм низ боиси фурӯпошӣ ва рехтани зиреҳ ё корпус бо манора кафида мешаванд.
  осебпазирии нисбии "сию чор" ба он оварда расонд, ки идеяи аз нав муҷаҳҳаз кардани "Пантера" бо таппончаи пурқувваттар то замонҳои беҳтар мавқуф гузошта шуд. Ва дурусттараш, бадтаринҳо - агар IP-ҳо ба силсила дохил шаванд. Аммо то ҳол IS-1 ба силсилаи оммавӣ табдил наёфтааст. Аммо маълумот аллакай ба ҳисоби IS-2 фош шудааст. Азбаски бисёр генералҳо аллакай фаҳмиданд, ки СССР қариб ба ҳалокат расидааст ва барои пул хиёнат кардан ба Ватанро шармовар намедонист. Инак, шумораи чосусон, аз чумла, штаби генералй хеле афзуд.
  Дар ин ҷо як модификацияи вазнини "Лон" бо тупи 128 мм аст. Вай кушиш мекунад, ки бо панчаи дарози худ ба сию-чор ра-сад... Аммо кушиш кун.
  Аммо танкчиёни советй карор доданд, ки худашон ба Фриц хучум кунанд. Ҳатто агар суръати оташфишонии таппончаҳои Вермахт дода шавад, ин худкушӣ аст.
  Дар ин чо ба "Шер" муяссар шуд, ки манораро канда гирад ва чор дуст мисли кабутархо ба олами дигар парвоз карданд... Аммо танкхои дигар боз хам фаъолонатар тамом мешаванд... Дар ин чо устохо барои пуркувват кардани двигательхои дизелй сахтгир шудаанд. онхо дар муддати кутох бошад хам, вале бе ягон омехта, суръати танкро то 70 километр метезонанд. Бигзор мотор баъд аз он вайрон шавад. Аммо дар ин ҷо бачаҳои ноумед ба ҳамла меоянд, ки бозгашт надоранд. Хуб, чӣ? Агар ба таври дигар зиндагӣ кардан ғайриимкон бошад, пас зинда монданро фаромӯш кунед.
  Ва акнун, мисли деви олами барф, як танки шӯравӣ қурбонии гаронарзишро барои худ интихоб карда, "Шер"-и вазнин ва марговарро мезанад. Мошини немис навакак аз ангар баромада рафтан гирифт.
  Зарба сахт аст, музаи мошини советй хам мешавад. "Лион" хеле паст буда, корпуси хар ду машина хамвор карда шудааст. Ва он гоҳ муҳаррики олмонӣ дар пеш таркиш мекунад. Ва оташ сар мешавад ва парвози фашистон аз люки поёнӣ.
  Албатта, на ҳама танкҳои шӯравӣ тавонистанд то масофаи зарбазаниро рахна кунанд. Асбобхои Фриц кор ва суфта мекунанд. Аммо касе, ки муваффақ мешавад, ӯ чӣ гуна мезанад!
  Герда ва Шарлотта аз дӯстони худ каме пештар буданд ва дар доираи ҳудуди он буданд, ки мошинҳои шӯравӣ аллакай намоён буданд. Хуб, шумо метавонед тирандозӣ кунед, аммо беҳтар аст, ки наздиктар шавед. Аз панҷ километр ҳатто зиреҳи нозуки сию чорро гирифтан мушкил аст.
  Оташи Шарлотта фалсафӣ қайд кард:
  - Ҳамеша чунин аст. Аз дур тир паррондан мумкин нест!
  Герда ҷавоб дод:
  - Метавонед, агар шумо ба қадри кофӣ эҳтиёт бошед!
  Аммо то ҳол вазъият онҳоро маҷбур накардааст, ки аз масофаи дур оташ кушоянд. Ва базӯр касе танки сафеди онҳоро пайхас намекунад. Ва мошин хеле хуб кор мекунад. Ҳеҷ кас шассиро айбдор намекунад.
  Ва ҳа, савор ҳамвор аст. Мошинхои советй хам бад нестанд ва дар ин чо аллакай хатти якуми мудофиаи Германияро рахна карда, хатти дуйумро рахна карда истодаанд. Ва ҳаво парвоз намекунад, тӯфони барфӣ баланд шуд ва ҳавопаймоҳои сершумори Вермахт парвоз мекунанд.
  Бо назардошти заъфи рақамии авиатсияи сурх ва норасоии шадиди сӯзишворӣ, ҳавои беҳтаре нест.
  Бигзор Фриц пинҳон шавад. Аллакай, баъзеи онҳо ҳатто ба мавҷи латтаҳои сафед шурӯъ карданд. Гитлер мағлуб хоҳад шуд ...
  Герда аз ду километр тир холй кард. Аслан, ин ҳанӯз мағлубият нест, аммо диданд, ки русҳо чӣ қадар немисҳоро маъюб карданд, пас чиро интизор шудан мумкин аст. Зиёда аз он, сию чор-хо нисбат ба аввали чанг боз хам камтар матонат доранд ва хануз ба азхудкунии конхои нав муяссар нашудаанд. Пас...
  Терминатори малламуй вақте ки триггери таппончаро кашид, хеле нигарон буд. Вай аллакай одати тирпарронии зиндаро аз даст дода буд - гайр аз штурми Мурманск, гарчанде ки вай дар давраи хомиладорй ва инчунин дар моххои аввали хукмрониаш машкро дар тирпарронй ва майдончахои машк давом медод. Аммо аз афташ дар бикини ва пойлуч мубориза бурдан осонтар аст, шумо як бо мошин мешавед ... Снаряд манораро бархурд ва манораро хароб кард ... Не, оташ нагирифт, аммо дӯстро ба ҳар ҳол маҷбур кард. Ва ҳоло як қурбонии дигар ...
  Шарлотта пичиррос мезанад:
  - Кй ба мубориза барои галаба одат кардааст. Вай хамрохи мо ба сари кабр меравад... - парронд Герда ва ислох кард чанговари сурх. - Дурусттараш, хама якчоя душманонро ба сари кабр меорем.
  Сафеди барфӣ Терминатор бо ғазаб суханашро бурида гуфт:
  - Бале, илҳом нест, сурудро парешон накунед!
  Шарлотта илтимос кард:
  - Худатон суруд хонед! Шумо ин қадар тавоно ҳастед!
  Ва Герда, ки оташро пеш бурда, месуруд;
  Ватану лашкар ду сутун аст,
  Дар он сайёра такя мекунад!
  Мо туро бо синаи худ муҳофизат мекунем,
  Армияи шуморо тамоми халк гарм мекунад!
  
  Абрҳо салкинанд ва гармӣ медурахшиданд,
  Пулемёт китфи солдатро молид!
  Ватан то абад мо бо туем,
  Барои бадкирдор кабр кофтаем!
  
  Оре, гохе чеҳраи бахт бераҳм аст,
  Тир мекӯшад дили моро сӯрох кунад!
  Хурдї ақиб гашт ва мубориз мурд,
  Дари Худовандро ба рӯи қаҳрамон кушоед!
  
  Дар осмони бепоён сулҳ дорем,
  Биҳишт, ҷанговари муборак, нур намепошад!
  Сулх дар ватан бо худ мебарам,
  Фарзандони мо самараи галабаро мечашад!
  Герда хангоми сурудхонй боз 9 танкро зада, холашро хеле бехтар кард.
  Сипас Шарлотта суруд хонд:
  баландиҳои ситораро даъват мекунад,
  Ба масофаҳои беохир ҷалб кунед!
  Ва мардуми ҷаҳони андешаи мо,
  Орзуи Икари парвозкунанда!
  
  Чашмам ба осмон духта шудааст
  Дастрас кардани кура душвор аст.
  Аз винтҳои аввалини Архимед -
  Онҳоро дароз ва дилгиркунанда ба нақша гирифтанд!
  Баъд духтарак тоб оварда натавониста, худро ба нишон гирифта, оташ паррондан гирифт... Танкчиёни советй ба тирпарронй ахамият надоданд, гарчанде тупи худгарди Магда хам хамрох шуд. Бо вуҷуди ин, дар тӯфон шумо аслан намефаҳмед, ки он дар куҷо, чӣ ва чӣ тавр мезанад. Илова бар ин, ҳарду танк нишаста, аз тӯфони барфӣ қариб фарқ намекарданд. Бале, ва таппончаи нав бештар ноаёнтар буд ва дар охир як хомӯшкунаки дорои васлаки рӯшноӣ буд. Ин маккоронатарин мошинест, ки аз ҷониби Фриц сохта шудааст.
  Сазани хач, ки дар хамин лахза аз пахлуяш парида меистод, бо хаячон месуруд:
  -Агар зан®о  анг кунанд,  анг накунанд, бе®тараш!
  Ба назар чунин менамуд, ки ду мошини хар кадомаш хамагй дувоздах тоннагй чй гуна зарар расонда метавонад? Аммо, дар ин ҳолат, чаҳорчӯба ҳама чиз аст. Духтарон амалан аз даст надоданд, гарчанде ки на ҳама хитҳо марговар буданд. Се ё чор зиреҳи ҳамвор аз сию чор рикошет, тақрибан даҳҳо фурудгоҳҳо ба дараҷаҳои гуногуни мошинҳо зарар расониданд, аммо аз категорияи онҳое, ки дар саҳро ислоҳ кардан осонанд. Аммо тақрибан панҷоҳ зиреҳи пастсифати мошинҳои шӯравӣ осеби ҷиддӣ дидааст.
  Дар ин чо, масалан, хангоми таркондани лавозимоти чангй сию чор-сафари командир канда шуд. Манора ба дур партофта шуд ва муза ба руль табдил ёфт. Одамон низ мурданд.
  Танкчиёни советй дер фахмиданд, ки ба онхо неш зада истодаанд ва кушиш мекарданд, ки ба хучум чавоб диханд.
  Духтарони паланг хеле серодаманд, аммо сарбории лавозимоти ҷангии 82 снаряд бо Пантера хеле муқоиса карда мешавад. Ҳарчанд лавозимоти ҷангӣ ба бинӣ такя мекунад ва духтарон дар бораи онҳо оринҷҳои худро мекашанд. Аммо боз чизе барои тирандозӣ ҳаст ва ҳангоми наздик шудан ба русҳо задан осонтар аст.
  Герда хеле зуд худро убур мекунад ва як танки дигарро барои партов фиристода, пичиррос мезанад:
  - Худоё маро бубахш! Инҳо бачаҳои ҷасур ҳастанд, аммо яке аз фармондеҳони онҳо комилан девона аст!
  Шарлотта бо ҳаяҷон пичиррос зад:
  - Агар ба мо савор шаванд, охир!
  Воқеан, сию чор нафар дар ҳаракат тирпарронӣ карданд, дар дуд печида, аз ларзиш меларзиданд. Албатта, зарбаи онхо кам аст, тирхо носахех, вале танк садо медихад.
  Пешона холо хам ба таври комил хифз карда мешавад ва зиреҳ, ҳар чизе ки гӯяд, сифати баланд, семент карда шудааст. Ва ин маънои онро дорад, ки сатҳи сахтии баландшуда ба мисли харгӯш ҷаҳиши аъло медиҳад.
  Аммо ба ҳар ҳол, дарун гунг аст, ба барабан баромадан баробар аст ва онро бо калтакҳои вазнин мезананд.
  Дуруст аст, ки кабина аз хитҳо хеле гарм шуд, аммо вақте ки шумо дар бикини ҳастед, пас аз ғарқ шудан ба тӯфонҳои барфӣ ҳатто хуб аст. Аммо он чиз бештар ногувортар аст, ки снаряди советй ба пешдомани рости майдонча бархурд. Ин барои кори ронандагии мошин, ба монанди чӯби зери чашм аст. Хол он ки бо назардошти он, ки роллерхо шохмот не, балки аробаи алохида мебошанд, танк холо хам харакат карда метавонад. Ба ақиб равед ва тарк кунед. Ин корро бояд пештар анчом медоданд. Ва аз ин рӯ, муҳофизати қафо сусттар аст. Ва кунҷи майл хурдтар аст. Агар он зада шавад, он метавонад рахна кунад. Тупҳои русӣ он қадар заиф нестанд.
  Пичиррос зад Герда ва бори дигар тӯҳфаи дӯзахро аз тупи нимавтомати худ раҳо кард:
  - Аммо Пасаран!
  Хол он ки ин калима, дурусттараш шиори коммунистони Испания барои чанговарони палангхои немис тамоман мувофик нест. Охир, фашистон дар тарафи Франко мечангиданд. Гарчанде ки баъзан солдатхо найрангхои одамони дигарро бо хохиши худ кабул мекунанд.
  Ҳангоми тирандозӣ Шарлотта таппончаи худгарди "Ласка"-ро каме гардонд ва ғалтаки ростро бо снаряд шикаста, дар ин замина барояшон мушкил эҷод кард.
  Танкхои советй аз байни тудахои барфй мисли кад-кади рохи шоссе тез давида на-мегузаштанд, вале бо вучуди ин чахиши тези онхо ба дидан халал мерасонд ва тез буд.
  Дар ин ҷо снарядҳо воқеан дар масофаи холӣ рехта мешаванд.
  Ва Герда бо суръати баланд оташ мепарад, ки аз арақ тар шуда буд. зиреҳи нишеб
  ба пешонӣ бармегардад, аммо агар онҳо ба паҳлӯҳои он зарба зананд ...
  Шарлотта дод зад:
  -Ва агар ба қаъри дӯзах афтидам ҳам - ба гаҳвора барнамегардам!
  Духтарон то охир тир мепаронанд, аммо снарядҳо аз паҳлӯҳо мешитобанд ва роликҳоро мешиканад. Зирех кафида, мошин оташ мегирад.
  Герда қарор мекунад:
  - Мо мошинҳоро вайрон мекунем ва меравем!
  Шарлотта бо изтироб хитоб мекунад:
  - Мехоҳед оҳанро тарк кунед?
  Герда бо катъият мегуяд:
  - Аз металл чизи муҳимтаре ҳастанд, масалан чаҳорчӯба!
  Шарлотта камераи хурди филмро канда, дод мезанад:
  - Аммо корнамоихои мо абадй сабт хоханд шуд!
  Герда бо ангуштони бараҳнаи худ фишангеро, ки маводи таркандаро фаъол мекард, тоб дод, ки зарфи таҷрибавиро ба пойгоҳҳо шикаста тавонист. Духтари паланг аз нобуд кардани чунин асари санъат хеле пушаймон буд, аммо ба куҷо рафтан мумкин аст, агар дар акси ҳол ҷанговарони шӯравӣ, ки ҷасоратро рад кардан мумкин нест, технологияҳои беназирро ба даст меоранд.
  Ҳамин тавр, онҳо Ласкаро тарконданд ва ба тӯдаи барф ғарқ шуданд, то ҷони беназири худро наҷот диҳанд.
  Магда фон Сингер ва Кристина низ намехостанд, ки ақибнишинӣ кунанд ва мошини онҳо бо снарядҳои дақиқ пора шуд. Чунин аст тақдир - Палласи бераҳмонаи ҳама гуна ҷанг. Вақте ки шумо бояд ақибнишинӣ кунед, дили худро тарк кунед. Аммо духтарон мохирона чангида, кариб тамоми лавозимоти чангиро истифода бурданд. Аммо акнун ба онҳо лозим омад, ки мисли мор ба тӯфони барф ғарқ шаванд ва дар он ҷо кӯшиш мекарданд, ки аз тупҳои тоқатфарсои шӯравӣ берун нишинанд.
  Вақте ки шумо арақ мезанед ва дар бикини ҳастед, пас ба қаъри барф баромадан аз ҳама ғояи гуворо нест. Аммо дар ҷаҳони мо чӣ қадар вақт шумо он чизеро мекунед, ки ба шумо маъқул аст. Дар ҳар сурат, барои мисол, нур ҷиддӣ идора ба сӯзондан пойҳои Кристина, пойҳои илоҳӣ, тир то ба охир. Аммо духтар аз ин боз хам хашмгин шуда дод зад:
  - Шаъну шуҷоат бо вазн фурӯхта намешавад!
  Магда, ки ӯро низ оташ зада буданд, ҳатто пӯсти даббохтааш бо блистерҳо пӯшида буд, хитоб кард:
  - Оташ гармист, оташ не!
  Вале худи танкхои советй ин корро осон карданд. Онхо дар хашму газаб "Вазельхо"-и партофташударо бе рахм парронданд, ба металли шикаста даххо снарядхо андохтанд. Дар баробари ин як кисми танкчиён аз люкхо хам шуда, мисли сели шаршара болхои худи мошинхои немисхо ва онхое, ки суханхои фахш мезаданд.
  Магда табассум кард ва гуфт:
  - Онхо, большевикон, албатта, далер, вале нихоят бемаданиятанд!
  Кристина, барфро ба даҳонаш туф карда, ногаҳон адолати дағалона нишон дод:
  - Ба фикри шумо чанговарони мо бехтаранд?
  Магда шӯхиомез гуфт:
  - Албатта, агар галаба кунем, бехтар аст. Кавказ аллакай аз они мост, дуртар то Москва хамагй як-дусад километр дур аст... - Ва малламуй асал дандонхои дарози худро сахт бардошт. - Ё шумо мехоҳед суханрониҳои хиёнаткорӣ кунед?
  Кристина, ки аллакай ҳама чиз ва ҳамаро ба қадри кофӣ дида буд, танҳо бо пои худ чашмаи ғубори барфро баланд кард ва хандид ва қайд кард:
  - Баъзан хомӯшӣ даҳшатноктарин намуди хиёнат аст.
  Шабу барфу туфони барф ба чор духтар имконияти хуби зинда монданро дод.
  . БОБИ Љ15
  Гузашта аз ин, ба хаёли мухолифон наомадааст, ки барфро шона карда, дар гирдоби барф шайтонҳои пойлучро ҷустуҷӯ кунанд. Инак, чанговароне, ки дар зери барф дафн шуда буданд, нишастанд ва танкхои советй пеш рафта, пешравиро инкишоф доданд. Ҳарчанд зиёда аз сад мошин дар гирду атроф шикаста, каҷ шуда хобида буданд,
  дар натичаи амалиёти духтарони паланг.
  Умуман, кушунхои советй дар рузхои аввал баъзе муваффакиятхо ба даст оварда, тавонистанд, ки ба отрядхои душман ба таври намоён рахна кунанд.
  Фриц ба худи Тихвин акибнишинй карда, кушиш мекард, ки дар шахр мавкеъ пайдо кунад. Табиист, ки хонахо ва махаллахои истико-матй дар худи худ аз кушунхои пеш-рафтаи советй хеле мухофизати чиддй мебошанд.
  Ба чор нафар духтарони далери паланг муяссар шуд, ки ба Тихвин акиб шаванд. Аммо ба онхо лозим омад, ки барои мухофизати шахр автоматхо гиранд. Ва барои танкчиён бошад, ин кори гуворотарин нест.
  Шарлотта, ки аз аскарони пиёдагарди пешрав оташ зада, боз як аскари сурхро ба он дунё фиристод, худро баён кард:
  - Хайр, мо ҳаюло нестем... Ва мо ҳам ганҷ гирифтан мехоҳем!
  Тихвин дар вакти аз тарафи немисхо забт карда шудани шахр зарари калон дид.
  Акнун Фриц ба баррикадаҳо нишаст ва интизор буд, ки як хати муҳофизати муҳофизатшаванда бунёд кунад.
  Герда бо як тир оташ кушод - патронхоро сарфа кардан лозим буд. Чанговарони советй бисьёр танкхоро талаф доданд ва аз ин ру аскарони пиёда ба хучум гузаштанд.
  Албатта, бронетранспортёрҳои моделҳои шӯравӣ кофӣ набуданд. Аз ин рӯ, онҳо сарбозонро барои куштан гавҳар доданд. Ва онхоро пулемёту пулемётхо пешвоз гирифтанд. Чор нафар нагз тир холй карда, мохирона дар баррикадахо пинхон шуданд.
  Герда боз як солдати советиро ба замин гу-зошт ва месуруд:
  - Ба мо лозим аст, ки корнамоии яроку аслиха анчом дихем - вагарна мо хеч маъное нахохем ёфт, ки зиндагй кунем!
  Ҷанг дар тамоми шаҳр идома дошт. Ва аллакай аз боло бомбаҳо борида буданд, хусусан аз он ки ҳаво ба таври назаррас беҳтар шуд ва Фриц оғоз ёфт.
  Герда хашмгин шуда, бо ангуштони бараҳнааш ханҷарашро партофт ва дод зад:
  - Ҷанги мо пирӯз мешавад, вагарна имконнопазир аст!
  Шарлотта, инчунин тирандозӣ карда, илова кард:
  - Як галаба, вале галабаи калон!
  Герда, чанд чанговарро дар як кутох бурида, илова кард:
  Аммо мағлубият ҳеҷ гоҳ хурд нест!
  Тупхои худгарди советй ба суи Тихвин тир холй карданд, артиллерияи сахрой ва мухосира каме дертар баромад. Фриц мудофиа ва фишори хаворо мустахкам кард. Чанговарони советй самолётхои навро бароварданд.
  Пайдоиши Марсели афсонавӣ таносуби қувваҳоро ба таври назаррас тағйир дод.
  Асли бузург самолёти ME-309-ро, ки аз чихати мусаллахшавй хеле пуриктидор аст, парвоз кард. Ва аслан ҳамаро дар роҳи худ ғарқ кард. Ҳатто дар артиши Шӯравӣ, онҳо махсусан огоҳ карда буданд, ки чунин ҳаюло дар ҳаво пайдо мешавад.
  Худи Марсель худро ба ҳеҷ ваҷҳ бад ҳисоб намекард, балки як одами бераҳм. Вай боварй дошт, ки ба мукобили Армияи Сурх чанг карда, танхо вазифаи мукаддаси худро дар назди Ватан ичро мекунад. Зиёда аз он, бисьёр фактхо дар бораи вахшигарихои фашистон ба у маълум набуданд. Бале, ва аз ҳад зиёд ба ҷанг мансуб карда шуд.
  Аммо дар ин ҷо аввалин муборизаи superass пас аз бозгашт аст. Самолётхои бомбаандози советй, самолётхои хучумкунанда ва киркунанда. Онхо равшан мехоханд, ки ба подразделенияхои хушкигарди Вермахт чанги шадид диханд . Аммо Марсель хамаи инро дида, аз масофаи панч-шаш километр оташ мекушояд ва хатто аз биниаш хуштак мезанад.
  Мошинхои советй ва аскарони диловар хануз душманро дар хакикат намедиданд, зеро самолётхояшон ба таркиш шуруъ карда, болхояшон пора-пора мешуданд. Марсель бе нишон додан, вале интуитивй тир холй кард. Вай гуё пешакй медонист, ки хар як лётчик ба кучо парвоз мекунад ва монстри болдори худро роч медихад. Пас маълум шуд, ки чавонмарди чехраи бачагона армадаи болдорро руфта мебарад.
  Соли нав гарчанде шабнам бошад хам, гарм шуд. Чанговарони советй ноумедона ва якравона хучум карда, Тихвинро гирифтан мехостанд. Фриц якравона худро дифоъ карда, кӯшиш мекард, ки дар шаҳре бимонад, ки артерияи он ҷое хобида, Ленингради дастнорасро ғизо медиҳад. Гайр аз ин, сухан дар бораи обрую эътибори кушунхои немис мерафт, ки ба онхо додани шахрхои калон душвор ва шарм ме-кард.
  Хуш омад, ки обу хаво бехтар шуд ва самолётхои сершумори бомбаандози душман, махсусан самолёти азими Ю-288 мавкеи кушунхои советиро газида, алокаро бомбаборон карданд.
  Самолётхои советии Як-9 ва Лагг-5 аз чихати мусаллахшавй ва суръат аз душман хеле кам буданд. Махсусан, ME-309 мисли аждаҳо мошинҳои заифтари шӯравиро аз байн бурд. Илова бар ин, олмонҳо тактикаи дучандонро таҳия карданд, ки ин имкон дод, ки бартарии рақамии худро самаранок истифода баранд ва баъзе мушкилоти манёврии мошинҳои устувор, сахт мусаллаҳ, вале вазнини немисҳои навтарини Focke ва ME-ро коҳиш диҳанд. Гайр аз ин, дар фронтхо самолётхои реактивии ME-262 пайдо шуданд, гарчанде ки ин машина хануз аз чихати техникй комилан эътимоднок нест, инчунин модификацияи сабуктар, маневрпазиртар ва арзонтари HE-162 нест. Мошинхои охирин назар ба самолёти реактивии Messerschmites истехсол кардан осонтар ва аз чихати техникй боэътимодтар буданд. Аммо барои идоракунии он пилотҳои дорои тахассуси баланд лозим буданд. Он чизе, ки то андозае беқурб шуд, чунин сифатҳои мусбати ин рушд, ба монанди вазни ками ҳавопаймо - ҳамагӣ 1,6 тонна дар шакли холӣ, арзиши паст ва истеҳсоли маҳсулот ва беҳтарин маневр дар ҷаҳон.
  Аммо он асксҳои олмонӣ, ки ин мошинро азхуд кардаанд, таърифи онро баланд карданд. Хусусан бомуваффақият Ҳаффман, лётчики рақами дуюм пас аз Марсел, ки аз дастнорас монд. Аз натиҷаи 300 мошини сарнагуншуда гузашта, Ҳаффман ҷоизаи баланди Салиби оҳанинро бо баргҳои дуб, шамшерҳо ва алмосҳо гирифт. Тактикаи ӯ барои наздик шудан ба ҳадди ақал ва сипас зарба задан ва бозгаштан аз ҳама мувофиқ дар HE-162 аст. Ҳамин тавр, Хаффман худро устоди барҷастаи муборизаи наздик нишон дод. Гарчанде, ки натиҷаи Марсел дар 3117 - ҳавопаймои задашуда ҳанӯз дастнорас аст.
  Гузашта аз ин, 2 январи соли 1944 ин лётчики афсонавӣ дар осмон пайдо шуд, бо вуҷуди ин, ӯ Гитлерро бовар кунонд ва хотиррасон кард, ки аскарони немис худро бад ҳис мекунанд ва техникаи пурқувваттари немис дар барф равшан мегузарад. Бинобар ин ба Тихвини ихоташуда, ки дар он чо кушунхои немис карор гирифта, тамоми наздикшавихои шахрро бомбаборон кардаанд, бо хаво таъмин кардан лозим аст.
  Духтарони паланг ба замин тир мепарронданд, суперас дар осмон гол мезад.
  Дар худи рузи аввал Марсель шаш маротиба парвоз карда, зиёда аз сад самолёти советиро зада галтонд. Ростй, 4 январь обу хаво якбора бад шуд... Туфони барф баланд шуд, кушунхои советй ба шахр зада даромаданд.
  Чаҳор нафари бошукӯҳи духтарони терминатор якҷоя мубориза бурданро афзалтар донистанд - китф ба китф. Ин қадар зебо ва марговар. Аз сармо онҳо маҷбур шуданд, ки дар тан либоси сафед ба бар кунанд.
  Писарбачаи ниндзя Карас низ ба ёрй омад. Кӯдаки терминатори нотарс, аз сармо наметарсид ва танҳо дар танҳо бо шорт мубориза мебурд. Ягона манбаи гармии ӯ қаймоқи камуфляжӣ буд, ки пӯсти аз шоколад сӯхтаи ӯро дар зери барф, ки идомаи боридани он тамоми кӯчаҳоро фаро мегирифт, сафед мекард. Гузашта аз ин, ӯ дар ҷанг дискҳои металлии хеле тунук ва шамшери катанаро ба кор мебурд. Аммо, албатта, вай комилан тир холӣ кард ва аз аслиҳаи дастгиршуда. Бо вуҷуди ин, духтарон низ истифода аз милтиқи автоматиро аз даст надоданд.
  Чунин аслиха назар ба автоматхо дакиктар ва аз хама мухимаш боэътимодтар аст. Аммо автоматхои МН-44, чун коида, немисхоро рухафтода накарданд. Дар зимистони сейум машинаи чангии немис нагз равгандор тайёр буд. Аз ҷумла, ҳатто дар тӯфони барфӣ, Фок-Вулф ва ME бо истифода аз гармӣ тавонистанд, ки ба сарбозони шӯравӣ сӯзандоруҳои дарднок, гарчанде маҳдуд бошанд.
  Герда, тир холй карда, кушиш мекард, ки ба он тарафе, ки аскарони советй меафтанд, нигох накунад. Аксари чанговарон хеле чавон, хабдах-шонздахсола буданд. Кушунхои пиёдагард аз рУи заминхо ба кор андохта шуданд, тамоми захирахоро ба кор андохтанд. Дарвоқеъ, бисёр талаф шудааст.
  Аммо дар байни фрицхо аз хоричиён пуранд. Аз чумла, Швеция, ки дар интихоботи ба карибй дар он фашистон галаба карданд ва ин территорияи лухтакмонанд дар зери назорати рейхи сейум аст. Хуб, аллакай ду дивизия ва чор бригада аз Швеция хамчун ихтиёрй омаданд. Дар худи мамлакат митингу маршхои оммавй бо талаби чанг барпо мегарданд. Ва онҳо портретҳои Гитлер ва Карли дувоздаҳумро мепӯшанд.
  Бинобар ин ба чанги бевосита дохил шудани Швеция масъалаи замон аст. Испания ва Португалия аллакай дар ҳоли ҷанг ҳастанд, аммо онҳо ба ҷануби дуртар нерӯ мефиристанд. Ва ҳоло дар зимистон онҳо одатан кӯшиш мекунанд, ки ба ҷое берун аз қаторкӯҳҳои Қафқоз бираванд. Корпуси Бразилия аз афти кор тайёр аст, ки ба Осиёи Миёна, ки дар он чо харакати босмачиён аллакай бо кувваи нав авч гирифта истодааст, кадам занад.
  Аммо ин хама тафсилот аст, дивизияхои Власов дар Тихвин хам чанг мекунанд. Ин бачаҳо бо бадӣ мубориза мебаранд ва дарк мекунанд, ки шиканҷаҳои даҳшатбор ва ҳалқаи ногузир онҳоро дар асирӣ интизоранд. Ва дар бораи немисҳо чӣ гуфтан мумкин аст? Аммо, шакар нест! Онхо хам душворй мекашанд, дар Сибирь бисьёрихо мемуранд, вале ба хар хол онхо бепарво ба дор овехта намешаванд.
  Герда клипро иваз карда, сарбозони дар тан шинелҳои хокистарранг дар баршударо даравид - русҳо барои ҳама ҷомаҳои камуфляжӣ надоранд, тасаввур карданд, ки дар сурати асир шудан онҳоро чӣ интизор аст ... Ва ӯ ба саёҳати эҳтимолии ҷинсӣ ва ҷолиб табассум кард. . Дуруст, он гох дар Сибирь бадтар мешавад. Чӣ тавр ин шабнам ба даст меояд - гармии оташдон боз ҳам беҳтар аст. Дар ин чо дар биёбон ба реги тафсон зуд одат карда, пойлуч давида рафтанд, аммо ин тавр нашуд. Пас аз чанд соат дар бикини дар хунук, он ба ларза оғоз кард ва дар ванна гарм кардан лозим буд. Дар он ҷо ҷавонони онҳо аз батальони элитаи СС бо зарбаҳои ҷорӯби арча ҷасадҳоро гарм мекарданд. Хуб, ва на танҳо, албатта, бо ҷорӯб - бачаҳои зебои ориёӣ интихоб шудаанд, ки ба шумо чӣ лозим аст!
  Онҳо шармгинии пештараи худро комилан аз даст додаанд, ё шояд, баръакс, онҳо сустии маҷози занро ба даст овардаанд. Аммо акнун ба онхо лозим меояд, ки андаке акиб гарданд - аскарони пиёдагарди советй наздикшавиро бо мурдахо пур карда, ба таври хавфнок наздик омада, гранатахо партофтанд.
  Масофаро шикастан лозим буд, то зери жолаи пора-пора наафтад.
  Магда пора-пораи хурдеро гирифт ва дар чавоб дар давоми се сония 8 тир холй кард. Сарбозони шӯравӣ қариб бе шикаст гурехтанд, танҳо каме хам шуда гурехтанд ва клип қурбонии худро ёфт. Ҳашт патрон ва Кристинаро холӣ карданд. Вай-иблиси таҷовузкоронаи сурхрӯй изҳор дошт:
  - Ба девонагии далер, суруд мехонем!
  Аммо аскарони советй аз афташ карор доданд, ки хикмати хаёт хаминро исбот кунанд. Пулемети штурмкунандаи немис бо тамоми кувва торумор мекунад ва ба тирхои он ахамият намедихад. Ҳарчанд сарбозон меафтанд, онҳое, ки зинда мондаанд, давиданро идома медиҳанд ва ҳатто норинҷакҳоро тақрибан ба таври холӣ мепартоянд, гарчанде ки ин корро пештар анҷом додан мумкин аст.
  Кручи хеле мохирона дискхоро мепартояд, ду-се солдатро бо як кас мебурад. Баъд вай бо шамшери худ, ки пулемёту милтикхоро мебурад - мисли гугирд ба осонй хучум мекунад!
  Ниндзябача хануз хеле хурд аст, ба назараш ёздах-дувоздахсола бошад хам, чунон чусту чолок аст... Барои зада задан ва химоя кардан вакт надоранд. Кӯдакро аз таваллуд тарбия ва таълим медоданд, шамшерҳоро ба сӯи тифл мепартофтанд, маҷбур мекарданд, ки лентаҳоро кушояд ва бурида, ба сӯрохи ях ғӯтонда, гурбаҳои махсус омӯзонидашударо гузоранд. Хуб, ва бисёр чизҳои дигар, табдил додани писарбачаи аз ҷиҳати генетикӣ боистеъдод ба мошини воқеии марг. Модараш ниндзяи насли бисту панҷум, падараш як ҷодугари пурқудрати сибирӣ ва душмани идеологии ҳукуматҳои шӯравӣ, "советӣ" аст. Генетикаи аъло ва омӯзиши ҷодугарӣ - писарро дар байни ниндзяҳо беҳтарин кард. Ва албатта, император Хирохито барои ба немисхо нишон додани он ки онхо супермардони олитарин нестанд, балки дар Япония бачахои сахтгир хастанд, писарбачаро ба фронти Олмону Шӯравӣ фиристод.
  Ва Карас (мохии карп рамзи сарбаландй ва зинда-гии самурайхо аст!) чанговари арзанда баромад.
  Масалан, бо ангуштони урёнаш, ки аз соатҳои зиёд дар сармои сахт буд, каме сурх шуда, диски пӯлодро аз мӯй бориктар мепартояд. Ва якбора дар дасти ду шамшер, то ки хатҳои ғафси душманонро буридан осонтар шавад. Чӣ даҳшатнок аст ин кӯдаки терминатор, ки аскарони шӯравӣ бори аввал дар зери зарбаҳои шамшеру дискҳо бедифоя буда, ба ақиб такя зада, тарси воқеиро эҳсос мекарданд.
  Духтарон, пас аз иваз кардани клипҳо, боз ҳам тезтар, дурусттараш, дар ҳеҷ ҷо ба нур шудан шурӯъ карданд.
  Ҷасадҳои аскарони пиёдагард дар теппаҳо ҷамъ шуда буданд. Онҳо қариб дарҳол дар сармо ях карданд ва аскарони бештар ба болои онҳо баромаданд. Хамин тавр онхо ба боло баромаданд ва талафотро хисоб карданд. Аммо ниндзя вориди задухӯрд шуд ва боз гӯё мавҷҳои тарс паҳн мешуданд.
  Қариб як рӯз ҳамлаи ноумедона давом кард. Бар ивази талафоти калонтарин, аскарони шӯравӣ як ду чорякро ишғол карда, немисҳоро ба як қатор хатҳо тела доданд. Аммо дастгирии сусти артиллерия - авиацияи немис дар гузашта роххои рохи оханро бомбаборон карда, аз таъминот ва талафоти зиёди подразделенияхои пешбаранда махрум карда, мачбур шуд, ки харакати аскарони пиёдагардро муваккатан боздорад.
  Бо вучуди хавфи чунин тактика танкхо ба чанг андохта шуданд. Душманро дар назди Тихвин шикастан лозим буд, то он даме, ки Фриц бартарии худро дар технология истифода бурда, блоки шахрро кушояд.
  Ва дар ин ҳамла қарори хеле хатарнок қабул карда шуд - истифодаи танки IS-2. Мошине, ки махсус ҳамчун зарфи рахнашаванда тарҳрезӣ шудааст. Азбаски таппончаи пуриқтидор аз сабаби паст будани суръати оташ ва дақиқии нисбатан пасти оташ барои мубориза бо танкҳои одамони дигар чандон мувофиқ нест, аммо вай метавонад ҳадафҳои зиреҳнашударо бомуваффақият нест кунад.
  Ҳамин тавр, гарчанде ки танкҳо дар шароити шаҳр бомбгузорони маргталабанд, шумо бояд мавқеъҳоро рахна кунед, ҳатто бо пешонии худ.
  34 нафар аввал харакат мекунанд. Мошинхои нисбатан сабук ва на он кадар калон бо рохи танг давиданд... Аз бомхо гранатаю коктейлхои Молотов ба болои онхо борид. Баъд бакхои никобкардаи бензин ва напалм таркиданд. Аммо талафоти калон танкчиёни СССР-ро боздошта натавонист. Онҳо садҳо мошинро аз даст дода, ба маркази шаҳр ворид шуданд ва дар он ҷо ба табодули зарбаҳои якрав ворид шуданд. Хатто фаустпатронхои таъсирбахше, ки зиреҳи сусти паҳлӯии сию чорумро шикастаанд, аскари советиро натарсонданд.
  Се армияи танкй якбора ба чанг андохта шуд. Сталин барои галабаи катъй бар Тихвин ва начот додани "Гахвораи революция" хатто карор дод, ки аз зарбаи дуюм ба самти Воронеж даст кашад. Ҳатто агар сӯзишворӣ бо лимити қатъӣ дода шавад ҳам, дар як рӯз як-ду соат рондани нафти Қафқоз талаф мешавад ва азхудкунии конҳои нав вақт ва маблағро талаб мекунад, ки захираҳои инсонии империяи Шӯравӣ аз сабаби ҷанг хеле намерасанд. дар ду фронт.
  Аммо Тихвин артерияи Ленинград ва рохи хаёт аст ва аз хама мухимаш ин рамзи он аст, ки кушунхои советй бар фашизми сершумор ва мусаллах мусаллах шуда метавонанд ва торумор карда метавонанд. Пас, мо ба нарх тоб нахоҳем дод...
  Танки ИС-2 ба назар таъсирбахш ба назар мерасад - он низ ба сию чор ба назар мерасад, танҳо манора боз ҳам бештар ба пеш ҳаракат мекунад. Албатта, худи баррел ғафс ва дароз аст, онро бо Т-34-76 муқоиса кардан мумкин нест, ки то ҳол дар майдони ҷанг ҳукмфармост. Дар давоми тамоми мохи январь саъю кушиши титании Т-34-85 на бештар аз сад дона мебарорад.
  Ҳақиқат ҳайратовар аст, ки осебпазирии пешонии манора аст - ҳамвор ва на аз ҳад ғафси зиреҳпӯш.
  Кручие, ки ба суи танкхо гранатахои хурд, вале хеле пуриктидори тарканда мепартофт, ба назди духтарон давида, таклиф кард:
  - Биёед, ИС-2-ро гирифта савор шавем?
  Магда ин идеяро дастгирӣ кард:
  - Албатта, савор шавем! Мо аз кабина пазмон шудем.
  Герда бачаро огоҳ кард:
  - Ин танк чор пулемёт дорад!
  Карас ба духтарон чашмак зад ва пай бурд:
  - Пас хуб аст. Дере нагузашта аскарони пиёдагард боз хамла мекунанд ва шумо онро хохед зад!
  Магда писарчаи ниндзяро тела дод.
  - Шитобед терминатор!
  Пошнаи гулобӣ мисли болҳои магас медурахшиданд, бачаи каратэ нисбат ба қаҳрамони спринтҳои олимпӣ тезтар давид. Барои оғоз, ӯ як пораи хурде бо як бастаи дуд ба ДОИШ партофт. Реакция ба амал омад, дуди гафс баромад. Дар хамин вакт самолётхои реактивии сиёх ба су-ратхои гуногун пароканда шуда, пулемётчиёнро кур мекарданд.
  Карас якчанд аскарони пиёдагардиро бурида, мисли санги аз баллистка озодшуда парвоз карда, ба манора баромад. Ӯ бо як қалмоқе махсус люкро канда, сарпӯши вазнинро ба ақиб партофт. Ғайр аз он, ҳама чиз оддӣ аст - як ҷуфт чарх бо ду шамшер ва панҷ аъзои экипажи як танки вазнин дар сари онҳо ҷудо шуданд. Дар пайи ӯ, духтарон низ ҷаҳишиданд, ки камуфляжи куркуи худро партофта, боз ба бикини афтоданд. Хангоми рондан дар бак чй гарм аст. Мотори дизелии иктидораш 520 кувваи асп металлро нагз гарм мекунад. Бале, пойҳои духтаронаи луч худи мошинро назар ба мӯзаҳои махсуси зимистона бо кафи резинии синтетикии риштадор хеле беҳтар ҳис мекунанд. Хидмати кварталии немис тачрибаи зимистони сахтро ба назар гирифта, як тири наве ба вучуд овард, ки дар он пойхо дар сармо чандон хунук нестанд. Ва ин дар ҳақиқат шармовар аст, Фриц аз аҳолии маҳаллӣ мӯзаҳои намӣ гирифта, болои худ кашиданд. Ё дар рӯймолҳои курку печонидашуда.
  Карас аз лабони Магда хайрухуш карда, гуфт:
  - Хайр, танк барои шумост! Ман дар ҷое мубориза хоҳам бурд, ки чӣ тавр куштанро беҳтар медонам.
  Герда писаракро аз пошнаи лағҷану чандирӣ бо тааҷҷуб бӯсид ва гуфт:
  - Ту мӯъҷиза ҳастӣ!
  Кристина илова кард:
  - Меъёри ориёиҳо!
  - Медонам! - гуфт томбача ва бо як чахидан аз люки нимкушода ба сармо баромад... Баъд сарпуш бо гурриш афтод... Ва духтарон фурсат ёфтанд, ки бо яроки душман чанг кунанд. Ва таппонча дар ҳақиқат пурқувват аст. Танҳо Лев-3, ки ба наздикӣ пайдо шуд, ё тавре ки онро "Шери Шоҳӣ" низ меномиданд, бо тупи 128 мм пурқувваттар аст. Аммо ин танк дар як нусха дар фронтҳо боқӣ мемонад. Ӯро дар ҷашни 8 ноябр ба Фюрери девона нишон доданд. Албатта, дар ҳоле ки ӯ ҳанӯз дар силсила нест. Дар омади гап, ИС-2 гузар мекунад, аввалин парвози он.
  То хол хатто танкчиёни советй ягон тир напаррондаанд, аз афти кор, аз таппонча максади худро дуруст интихоб кардаанд.
  Кристина механизмро тоб дода, истеҳзоомез гуфт:
  - Оҳ, партовҳо ... Дар ин ҷо автоматизатсия вуҷуд надорад ва ҳама чизро дастӣ кардан лозим аст ...
  Герда, ки сагро нишон дода хӯрд, пай бурд:
  - Ва дидгоҳ галлим аст ва дидан муҳим нест. Онҳо дар ҳадаф гирифтан чандон хуб нестанд.
  Магда бо пои бараҳнааш ба трансмиссия ламс карда, қуттиро гардонд, пай бурд:
  - Ва хол он ки нисбат ба соли сию чор пешравй дида мешавад. Махсусан, иваз кардани фишангхо осонтар аст. Кабина танг аст, аммо каму беш ҳаракат кардан мумкин аст. Лавозимоти муҳим дар ҳақиқат хурд аст. Бисту ҳашт давр...
  Герда мантикона кайд кард:
  - Шояд барои тирпарронӣ дар шумораи маҳдуди бункерҳо кофӣ бошад, аммо барои ҷанги пурраи танкӣ кофӣ нест.
  Шарлотта дар зарф чизи хубе ёфт:
  - Аммо аслихаи пулемёт дар боло аст! Чор автомат мухофизати хуб дода метавонад. Ва он гоҳ ман ба ин "Муш" нигоҳ кардам - барои чунин мошин дар он танҳо ду "туф" ҳаст ...
  Кристина моторро тезонда, тасдиқ кард:
  - Ана тамом! Оё ин аслиҳа барои чунин як танки вазнини яксаду ҳаштод тонна аст?
  Магда мисли пантера, ки буффалоро куштааст, хурӯшид:
  - Мурғҳо механданд!
  Моторҳои дизелӣ зарфро сахт метезонанд. Дидан мумкин аст, ки ИС-2 то ҳол дар шоҳроҳ ҳаракат мекунад, аммо ҳангоми берун аз роҳ, маркази вазнинии он ба пеш ҳаракат мекунад, таъсир мерасонад. Аммо ҳеҷ чиз, то он даме, ки шумо метавонед истироҳат кунед ва барои худ ҳадафи арзанда интихоб кунед ...
  Магда манораи танкро кушод, то ки вай хубтар бинад.
  Ва инак боз як ИС-2 аст, ки ин гуна танкхоро оммавй истифода бурдан хуб аст. Дар паси вай боз се ДИ-и дигар, вале як тупи сабуктари 85 мм. Воқеан, хатарноктарин, он қадар қодир аст, ки мошинро ба сар барад ва тезтар зарба занад...
  Магда карор дод, ки аз масофаи ду километр тирпарронй кунад. Вай бо оҳанги ночиз фармон дод:
  - Айнан ба пешонии манора тир занед... Ва... Фахмед!
  Мошин истод, аз ин ру, хамворй набуд ва Герда аз сифати пасти оптика, ки эхтимол онро наврасони нотаълим сайкал додаанд, шикоят карда, бочкаро нишон дод. Духтарон барои бор кардани снаряди вазнашон якуним кило ёрй расонданд. Ҷанговари малламуй рухсораашро ба тахта гузошта, мехост мошини ягон каси дигарро ҳис кунад. Охир, вай аз ин туп, ки модели соли 1931 буд, аз ин пеш хеч гох тир холй накарда буд. Снаряди пуркувват, вале кухнашуда, бо снаряди кандашуда, ки ба рикошета хассос аст. Умуман, таппонча, албатта, барои танкҳо ба нақша гирифта нашудааст. Аммо аз афташ, тағироти зидди танкии таппончаи 107 мм, ки дар соли 1940 таҳия шуда буд, хеле эътимоднок буд ва бояд тарк карда шавад. Ва дар ин ҷо лозим аст, ки дар шароити бадбинӣ аз масофаи 2000 метр ба ҳадаф зада шавад. Бале, ҷавоб додан ва зарба задан барои душман душвор хоҳад буд, аммо ...
  Герда камини милтикро бусида, зуд аз люк берун нигарист ва бо забонаш як каф барф бардошта, фуру бурд, пошнахои урёнашро ба фишангхо монда,... тир холй кард!
  Он дод, ки ба банди дастҳо ва гусолаҳои ӯ газида, ва бӯи дуд.
  Тухфа дар камони тулонй парвоз кард ва... Самолёти ИС-2, ки пеш мерафт, бозистод, дуд кашид ва баъд борхои тирхо ба кафид...
  Магда хурсандона ҷавоб дод:
  - Ин аст он чизе ки мо ба онҳо додем! - Ва аз ҷиҳати мантиқӣ, мафҳумҳои ба таври мантиқӣ печида, илова намуд ӯ. -Одам не, аслиҳаро ранг мекунад, аслиҳаи мард аст!
  Герда гиря кард:
  - Аз нав бор кунед!
  Духтарон бошад, шиддат гирифтанд... Албатта, дар ин чо "Паланг" не, онхо бояд арак кашанд, вале ин тавр шавковартар аст, махсусан, ки танки истода зуд хунук мешавад. Охан барандаи хуб аст.
  Бори дуюм Герда тезтар ва дилпуронатар тир холй кард. ДИИШ ҳаракатро идома медод ва зоҳиран онҳо ҳанӯз нафаҳмиданд, ки силоҳҳо аз куҷо тирандозӣ мекунанд. Бале, ва таваққуф дар урфу одати русҳо нест. Азбаски фармоиш ҳаст ... Ва снаряди дуюм аллакай дилпурона ба ҳадаф мерасад ...
  Герда лабонашро лесида фармуд:
  Ва сеюм дар ин ҷо ...
  Бо таъхири зиёд, чорумин ИС-1 дар ҳаракат оташ кушод ... Ва аҷиб он аст, ки он бархӯрд, гарчанде ки аз чунин масофа аз мошини ҳаракаткунанда ин қариб ғайриимкон аст, аммо тир ҳама чизро ҳал мекунад! Бо вуҷуди ин, масофа барои таппончаи 85 мм хеле калон аст, аз ҳадди вуруд берун аст. Аммо дар манора гурриши бузурге ба амал омад ва зиреҳи фронталӣ ғарқ шуд. Герда чавобан чорум "пакет-нома"-ро фиристод, ки вазнаш якуним килограмм буд... Пешонии танки ИС-1 ЧУДО шуда, забонхои афлесун ба осмон парида.
  Духтарон зебо чанг мекунанд... Он руз бахташон омад. Аммо иктидори Армиям Советй ба он мувофик нест.
  Сарфи назар аз тамоми кӯшишҳои Фриц, 13 январ, ба арзиши бузургтарин талафоти бузург, Тихвин гирифта шуд ... Қисмҳои ҷудогонаи Олмон кӯшиш карданд, ки аз муҳосира берун шаванд, долон ба сӯи онҳо зада шуд - шаш дивизияи Олмон. якбора бо танкхои интихобшудаи Лев, барои начот додани мудофиаи кахрамонона кушиш мекунанд.
  Ниндзяписар ва чор духтар дар як отряди алохида бо услуби се мушкетёр рох пеш гирифтанд. Махз, дар он чое, ки оромона бо чанг ва болои ҷасадҳо гузаштан мумкин набуд. Табиист, ки IS-2 бояд партофта шавад, аммо дар роҳ онҳо инчунин ба таври ғайричашмдошт ба як танки нодири Т-34-85 дучор шуданд, ки мошине, ки бояд силоҳҳои кӯҳна ва нокифоя тавонои Т-34-76-ро аз ҷиҳати воридшавӣ иваз кунад. .
  Машина корпуси якхела ва фу-руши зеризаминй дошт, вале манораи калонтаре дошт, ки милтики дарозу гафс дошт. Тупон ҳам аз сабаби суръати пасти даҳон ва ҳам сифати лавозимоти ҷангӣ дар қудрати воридшавӣ ба Пантера каме пасттар буд. Аммо ба ҳар ҳол фарқият ҳамчун коғази графикии 76 бениҳоят бузург ба назар намерасид.
  Барои "Паланг"-и оддӣ ин аллакай хатарнок аст, барои "Шер" он ҳанӯз ҳам нест - то 100 - миллиметр. Ҳарчанд дар зери як кунҷи муайян имконият вуҷуд дошт. Ё дар қисми поёнии корпус, балки инчунин посбонҳои катерпиллар.
  Танк савор карда, аз экипаж тоза карда шуд. Албатта, дар дохили он хун пошида буд. Худи мошин комилан нав аст, аммо сарбории лавозимоти ҷангӣ хеле хоксор аст - ҳамагӣ 35 снаряд. Кабина он кадар васеъ нест, вале аз кабинаи сию чоруми кухна бехтар аст.
  Герда қайд кард:
  - Ана манораи командир. Ин маънои онро дорад, ки мо рақиби қавӣ дорем. Акнун русхо ин кадар кур нахоханд шуд.
  Магда бад табассум кард ва гуфт:
  - Ва русҳо аллакай хуб тир мепарронданд, ҳарчанд бо дидани бадтар. Илова бар ин, манора калонтар шуд ва задан осонтар шуд!
  Герда аз ин бо овози баланд хандид.
  - Бале, ҳа! Ин бузургтарин мушкили танкчиёни мо ва шояд, шаъну шарафи ин танк аст! Кӯшиш кунед, онро пахш кунед!
  Шарлотта месуруд:
  - Як, ду, панҷ! "Паланг" барои тирпарронӣ баромад!
  Кристина бардошт:
  - Барои пешвози Т-4 пойҳо аз дастҳо васеътаранд!
  Хамин тавр онхо ба танке шитофтанд, ки аз ДО сабуктар харакат мекард... Герда ба хотир овард, ки чи тавр онхо бо чор пулемёт ба аскарони пиёдагарди совети зарба заданд. Онхо нагз даравида буданд ва русхо хатто нафахмиданд, ки чунин хучум ба онхо аз кучо афтод. Аммо аз тарафи дигар онхо ба рох баромада, ба хучум гузаштанд, гранатахо партофтанд... Як-ду порча ба масофаи муносиб нигох накарда, дар болои манора таркида парвоз карданд. Албатта, барои зиреҳҳои 100 ва 90 миллиметрии ИД, ин ба фил барои фил монанд аст, аммо он ба таври нохуш садо медиҳад. Бале, ва курт метавонад бурида шавад.
  Хамин тавр, ба ман лозим омад, ки моторро ба кор андозам ва акиб равам. Ва он гоҳ лавозимоти ҷангӣ тамом шуд. Онхо бештар аз сад аскари сурхро даравида.
  Гердаро чунин нафрат нисбат ба марг дар байни одамони советй ба хайрат овард. Арабҳо бо ваъдаи ҳарамҳо ва қасрҳои марворид чунин фидокорӣ надоштанд. Аммо инҳо атеистҳо ҳастанд - одамоне, ки ба ҳаёти охират ва афсонаҳо дар бораи боғҳои Адан бовар надоранд. Ва чй онхоро водор мекунад, ки ин кадар якравона мубориза баранд, вакте ки натицаи чанг аллакай хулосаи пешакй асту ин гайр аз хашму газаби махкумшудагон чизи дигаре нест?
  Инро фаҳмидан ва дарк кардан бениҳоят душвор аст.
  Ҳарчанд дар байни хоинони рус албатта зиёданд. "Армияи озодкунанда" Власов дар давоми шаш мохи мавчудият шаш дивизия ва 9 бригадаи алохида ташкил кард. Ҳарчанд, албатта, маълум аст, ки сарбози вермахт будан аз кори понздаҳ ё шонздаҳ соат дар сари дастгоҳ барои кафшери хеле бадтар осонтар аст, аммо ба ҳар ҳол... Аз кадом сабабҳо дивизияҳои олмонӣ аз асирони собиқи ҳарбӣ дар рӯи замин намоён нестанд. фронтҳо ...
  Ҳарчанд, дар омади гап, немисҳо дар асирӣ каманд, аммо шӯравӣ ... Чунин ба назар мерасад, ки аллакай беш аз шашуним миллион нафар. Шояд на он қадар Власовитҳо, гарчанде ки бисёре аз маҳбусон ба дивизияҳо ва легионҳои миллӣ, ки таҳти назорати SS буданд, пароканда шуданд. Гайр аз ин, як кисми русхо ба ташкили дворянхо ва монархистхо фиристода шуданд.
  Аммо ба хар хол ба бехбудии обу хаво ва бомбаборонкунии азим муяссар шуд, ки Тихвинро бо хамин рох гиранд. Гарчанде ки онҳо баҳои баланд доданд.
  Герда фармонро гирифта, ба суи оташгирандаи сию чор тир холй кард. Суръати оташфишонии таппонча баландтар аст, бинобар ин шумо метавонед худро бештар боварӣ ҳис кунед. Як бор, баъд дуюм ва ниҳоят бак сеюм ба партовгоҳ...
  Пас шумо бояд бештар эҳтиёт бошед. Дар акси ҳол, онҳо дар ин ҷо ба мошин зада мешаванд, танҳо зиреҳи пеши манора қавитар ва ғафс шудааст ва аз ин рӯ, он тақрибан як формат аст. Бадан махсусан осебпазир аст. Ва дар байни танкчиёни рус устохо хастанд. Бо вуҷуди ин, барои чунин як танки нодир, ба монанди IS-2 ё IS-1, як заиф зиндонӣ нахоҳад шуд. Ва сию чор формати муқаррарӣ метавонад бо муборизони оддӣ бошад. Аз сурохии манораи командир онхо ба музахои аспхо монанданд, ки музача доранд. Ба ин гуна зебоиҳо зарбаи ҳадафмандона задан ҳатто то андозае нороҳат аст.
  Crucian ин дафъа дар бурҷ бо духтарон, ӯ ба сифати роҳбалади онҳо баромад ва наметавонад духтаронро дар дегхона тарк кунад. Дуруст, Магда мантиқан қайд кард:
  - Ба ҳар ҳол, мо метавонем бе тирпаронӣ ва бе иғвоангез равем...
  Круциан бачадона музаашро печонда, ши-носомез гуфт:
  - Не - напаррондан, шав«овар намешавад!
  Бо вуҷуди ин Магда духтаронро огоҳ кард:
  - Барои куштан танҳо вақте оташ кушоед, ки аз се ё чор мошин зиёд набошад. Мо бояд ин танки навро солим ба кисмхои худ баргардонем.
  Герда розй шуд.
  - То хол ин навоварй дар катори кубокхо нест, яъне ба мо хануз фоиданок хохад буд.
  Духтарони паланг бо шавку завки муътадил шикори худро давом доданд. Ондо нагз кор накарданд, вале ба дисоби маблаги худ боз 7 танк ва 5 автомашина илова карданд. Боре ба ман лозим омад, ки дар назди мошин барои гирифтани сӯзишворӣ барои сӯзишворӣ ҷанг кунам.
  Хулоса, чор нафар масхарабозон аз дег баромада, аз оташи тупхо кариб халок шаванд. Наҷот танҳо дар сари вақт барои баланд бардоштани байрақ бо свастика-тортанак.
  Холо онхо аз хандак мегузаранд ва хатто як-ду даста гулхои когазй мавчуданд, ки онхоро ба чанговарони кахрамон медиханд.
  Олег Рыбаченко, ки аз тамошои ин филми масхараомез хаста шуда буд, дод зад:
  Чаро шумо ба ман ҳама фоҳишаҳои лаънатиро нишон медиҳед! Куштори мардуми русро чи кадар тамошо кардан мумкин!
  . БОБИ Љ16
  Ҷанг он чизест, ки Ҷейн ва дастаи ӯ имконият дод, ки худро дар ҳаёт пайдо кунанд. Аз ин ру, духтарон бо майли том дар маъракаи шарк иштирок карданд. Ва чаро не? Ин пул ва шӯҳрат аст.
  Арсенали танкии советй чандон тагьир наёфтааст. Танки асосӣ ҳоло ҳам Т-34-85 аст. Шасси ва зиреҳи корпус аз соли чилум боқӣ монданд. Хамон двигатели дизелии панчсад кувваи асп, хамон 45 миллиметр зирехи фронталии нишеби. Муҳофизати заифтари паҳлӯҳои корпус, осебпазир ба фаустпатронҳои олмонӣ.
  Танҳо як манораи калонтар бо зиреҳи пеши 90 мм ва таппончаи 85 мм насб карда шуд. Танк, албатта, кӯҳна шудааст ва барои немисҳо тамоман хатарнок нест!
  Духтарон мошини "Геринг-5"-ро, ки дар модификацияи дертар сохта шудаанд, идора мекунанд. Зиреҳи паҳлӯӣ то 178 миллиметр зиёд карда шуд ва зиреҳи пеши то 250 майл карда шудааст. Худи танк бо двигатели турбинии газ тачхизонида шуда, суръати харакати британияро то 60 километр дар як соат метезонад.
  Ҷейн аз тирандоз Грингета пурсид:
  - Хуб мебинй?
  Чанговари дехкон дилпурона чавоб дод:
  - Намоиш дар ин ҷо аъло аст! Ман ҳама чизро мебинам!
  Маланя хандид ва аккос зад:
  - Мо русхоро торумор мекунем!
  Матильда дилпурона тасдик кард:
  - Ҳа, хоҳем кард!
  "Горинг" -5 гардиш, таппонча снарядро туф мекунад. Аз советй сию чор манора мешиканад. Духтарон аз хурсандй фарьёд мезананд. Онҳо дар ҳақиқат фикр мекунанд, ки ин ҳама олӣ аст. Ва ин ки танкчиёни советй халок шуда истодаанд, аз ин хам хурсанд аст.
  Ҷейн бо овози ширин чир-чир кард:
  - Мо хамаро хокистар хохем кард... Ва Москва дар зери мо хохад буд!
  Вале танки немисхо ба майдонхои мина дучор омада, мачбур шуд, ки бозистад. Русҳо хеле мустаҳкам буданд. Ва бисьёр хорпуши зидди танк. Артиллерия тирпарронии фаъолона мегузаронад.
  Грингета хашмгин шуда мегуяд:
  - Хамин тавр мешавад... Мо ба блоки сахт дучор омадем!
  Ҷейн бо эътимоди барҷаста ҷавоб медиҳад:
  - Не, то сахар намешавад... Операро рахна мекунем!
  Мошини чангии немис то андозае аз кор монд. Дар осмон самолётхои хучуми реактивй пайдо шуданд, телетанкхо истифода шуданд. Аз афти кор онхо майдонхои минаро вайрон карданй буданд.
  Мошинҳои дорои маводи тарканда тавассути радио идора карда мешаванд. Мошинхои сайёри газ низ ба кор андохта шуданд. Онхо мавкеъхои Армияи Сурхро бо оташ ва аланга тирборон карданд.
  Грингета бо норозигй кайд кард:
  - Дар чанг беш аз пеш чирк, кам ва кам шучоат!
  Ҷейн маҷбур шуд, ки бо ин розӣ шавад:
  - Селяви! Вой, мо гӯё аз даст медиҳем!
  Грингета командирро ислох кард:
  - Балки мо не, харифони мо! Ҳоло ҳеҷ чиз нест, биёед аз бунбаст раҳо шавем ва ҷанг мешавад ...
  Танки немисҳо тир холӣ кард, гарчанде ки воқеан чизе дида намешуд. Ҷейн пойҳои урёнашро ба ҳам молид ва суруд хонд:
  - Мо бад фикр намекунем - бешубха гум мешавем! Роҳи баромадан аз лабиринт вуҷуд дорад, аз ҳар гуна бунбаст!
  Грингета табассум кард:
  - Кӣ хушҳол аст, вай механдад ...
  Кӣ мехоҳад - ӯ ба даст меорад ...
  Касе, ки меҷӯяд, ҳамеша меёбад!
  Малания, ки бо дандонаш навозанда ва дурахшон аст, илова кард:
  - Кй ба мубориза барои галаба одат кардааст, бигузор хамрохи мо суруд хонад!
  Туп чанд соат давом кард ва баъд танкхои немис бо вучуди ин пеш рафтанд. Онхоро артиллерияи советй ва тупхои зиддитанкии калибрашон гуногун пешвоз гирифтанд. Бо вуҷуди ин, эҳсос мешуд, ки қудрати воридшавӣ ба таври возеҳ кофӣ нест. Немисхо пеш мерафтанд... Факат вакте ки аз тупхои 203 миллиметрй ба тирпарронй шуруъ карданд, аввалин машинахои вайроншуда аз фашистон пайдо шуданд.
  Ҷейн нобоварона пичиррос зад:
  -Худовандо... Ин коса аз ман бигзарад!
  Грингета дилпурона гуфт:
  - Ду марг шудан мумкин нест, як нафарро пешгирй кардан мумкин нест! Пас, мо, агар чизе бошад, дар дунёи дигар зиндагӣ хоҳем кард!
  Малания бо пичиррос пурсид:
  Ин нур чӣ гуна аст?
  Грингета чандон дилпурона нагуфт:
  - Ба фикрам, аз мо бехтар аст!
  Маланя дар чавоб пичиррос зад:
  - Худоё, нобиноёнро накунад, ки чашмонашонро кушоянду пушт ба суи камхунҳо рост кунанд!
  Дар ҳақиқат, Ҷейн ҳайрон буд, ки ин чароғ чист. Шояд ин ҷаҳон боз ҳам беақлтар ва бехатартар бошад. Ҷейн камарашро печонд ва паҳлӯяшро ҷунбонд ва чирк зад:
  - Ин як варианти хеле ҷолиб аст - мурдан ва ба дунёи дигар рафтан! Дар он ҷо моро чӣ интизор аст? Оё мо дар он ҷо бо онҳое вомехӯрем, ки дар рӯи замин барои мо азиз буданд ё мо бояд дӯстони нав пайдо кунем?
  Грингета бо пои урёнаш сагро ба ҷунбонд ва садо дод:
  - Асрхои нав мешавад, наслхо иваз мешаванд... Аммо номи Ленинро хеч кас фаромуш намекунад!
  Ва хандид, хандаи каме девонаи вай. Вай як ҷанговар-деҳқон буд, ки ба пойҳои бараҳна ва зебояш ангуштони фаъол дошт ва ангуштонаш бозӣ мекарданд.
  Дар ин ҷо ман IS-3-ро дар доираи худ гирифтам ... Аз ҳақиқат дур. На ҳама мезананд, ва агар ин шавад, снаряд ба фунии курак бархӯрда метавонад рикош кунад. Аммо духтар чи кор карданашро медонист. Вай тир парронд ва шиква кард:
  - Соҳили туманҳо, мо бо дом мезанем!
  Матильда ба таври илова месуруд:
  - Ин "Агдам" бошад, барои хонумхо бинӯшем! Супер хонум!
  Зарбаи Грингета дуруст баромад. Снаряд ба кисми поёнии зиреххои фронталии манора, рост дар фосила бархурд. Ва бидуни ворид шудан ба рикошет таъсири харобиовар кард. Чунин аст вазъияте, ки ба амал омадааст. Аниктараш, панч танкчии советй кариб дархол халок шуд. Ва занони англис ба рӯйхати ҷиноятҳои худ илова карданд.
  Маланя хангоми ба кор даромадани пулемётхо гурриш кард. Якчанд солдатхои писарбача мехостанд, ки ба такнуси Гитлер оянд.
  - Аммо пасаран, бача наздик нашав! - фарьёд зад духтари хушруй ва рех-тани пулемётхо, пионерони далер.
  Ҷейн чирк зад ва пошнаи лучашро ба зиреҳи худ зад.
  - Оҳ, бачаҳо, бачаҳо, бачаҳо ... Шумо ногаҳон эътироз кардед! Аз ин сарзамини лаъин дида мешавад, аз ҳад шариф ҳастӣ!
  Ва духтарак, духтари хоҷа, ба ин бачаҳои получ, харошида, чиркин, ки аз тирҳои бераҳмона сӯрох шуда буданд, раҳм кард. Ҳамааш чӣ қадар аламовар ва сахт аст.
  Грингета боз тир холй карда, таппончаи худгард СУ-100-ро сурох кард ва чир-чир кард:
  - Ва малах барои додани шишаҳо давида меравад!
  Маланя бо забони арғувонӣ лабонашро лесид ва аз шишаи пластикии кока-кола хӯрда гуфт:
  - Албатта на! Ба ман май ва як қуттӣ сигор деҳ!
  Матильда танкро эхтиёткорона ба пеш харакат карда, хитоб кард:
  - Сигор заҳр аст...
  Ҷейн ритмро бардошт ва идома дод:
  - Дуруст, мегуянд мардум!
  Грингета дар посух, тирандозӣ ва фишурда:
  Аз никотин бадтар нест!
  Малания хандид ва гиря кард:
  - Як қуттӣ сигор дар танӯр!
  Матильда пистони арғувонии синаашро харошида, дар ҷавоб илова кард:
  Бале, одамон мегӯянд ...
  Ҷейн бо табассум ба анҷом расонд ва забонашро берун кард.
  - Аммо ман тамоку ....
  Малания бо камоли кордонй ба охир расид.
  - Ва хеле шод!
  Духтарон забонҳои дарозу гелоси худро нишон дода хандиданд. Ҷейн бо табассум гуфт:
  - Сигор қотили аз ҳама самаранок аст, хусусан бар зидди муштарӣ!
  Малания афзуд:
  - Сигор мисли милтиқи хомӯш аст, аммо дар дасти ҳаваскор марговар аст!
  Грингета тупашро тир холй карда, бо табассум гуфт:
  - Сигор боэътимодтарин снайпер аст, ҳамеша мекушад!
  Матильда танкро дар болои теппа каме суст карда, хомуш шуд:
  -Ташки сигор талх аст, аммо аз шириниҳо бештар ба худ ҷалб мекунад!
  Ҷейн нафаси чуқур гирифт ва шиква кард:
  - Сигор мисли духтари бад аст, танҳо ҷудо шудан аз он хеле дардноктар аст!
  Грингета хандид, тир холӣ кард ва ғуррон кард:
  - Сигор бар хилофи норинҷак, ҳангоми партофтан умрро дароз мекунад!
  Духтарон хомуш шуданд. Танки онхо боз аз кор монд ва дар чукуре шуд. Ман бояд берун равам. Чанговарон андаке асабонй буданд. Мудофиаи советй хеле мустахкам аст.
  Ҷейн фалсафӣ қайд кард:
  - Дар чанг кутохтарин рох ба суи максад - гаштугузор ва хакикати соф фиреби зишт аст!
  Грингета тупхои советиро бо тири хуб зада зада, кайд кард:
  - Бо як манёври гардиш, шумо эҳтимолан роҳи ҳадафро буред!
  Маланья аз пулемёташ тир холй карда, хитоб кард:
  - Ҳаёт сурх аст, аммо баргҳо бо хуни арғувонӣ!
  Матильда як хулосаи хосеро ҷамъбаст кард:
  - Дар чанг хаёт киматашро гум мекунад, аммо маънй пайдо мекунад!
  Духтарон чангро давом доданд. Онхо тирпарронй карданд ва дар баробари ин дар рох афоризмхо эчод мекарданд.
  Ҷейн бо пои урёнаш тир холӣ кард ва афтод:
  - Ҷанг мисли домод аст, ба хиёнат тамаъ мекунад, аммо намегузорад, ки кӯҳна шавад!
  Грингета тир холй карда, бо камоли майл гуфт:
  - Ҷанг зани шаҳватпараст дар хӯрдани ҷисми мардон аст!
  Малания дар посух садо дод:
  - Ҷанг мисли ишқ ба ҳар синну сол мутеъ аст, аммо вақтхушӣ гуворо нест!
  Матильда мувофиқ дид, ки илова кунад:
  - Ҷанг, ба мисли хушбӯй, гаронбаҳо, тағйирёбанда аст, аммо ҳамеша аз худ хотираи қаҳрамонона боқӣ мемонад!
  Ҷейн сагро бо ангуштони зебо ва бараҳнааш гардонд ва хитоб кард:
  - Ҷанг мисли хоб нест, бе эҳсосоти сахт кор кардан мумкин нест!
  Грингета бо табассум тир холй карда, чавоб дод:
  - Ҷаҳон дилгиркунанда ва истироҳат аст, ҷанг ҷолиб ва шавқовар аст!
  Матильда кокаро бо завқ хӯрда, идома дод:
  - Чанг хуну арак аст, навдахои шучоатро бордор мегардонад!
  Маланя хандид ва қайд кард:
  - Новобаста аз он ки раванди ҷанг чӣ қадар ҷолиб бошад ҳам, ҳама мехоҳанд хотима ёбад!
  Ҷейн бори дигар ангуштони пои бараҳнаашро болои банди таппонча давид ва суруд хонд:
  - Ҷанг китоб нест, онро бо зарба зада наметавонӣ, дар зери болишт пинҳон кардан мумкин нест, метавонӣ онро парешон кунӣ!
  Грингета бо камоли майл хитоб кард:
  - Ҷанг дин аст: мутаассибӣ, интизом, итоаткории бечунучаро талаб мекунад, аммо худоёни он ҳамеша марговаранд!
  Маланя оҳиста хандида гуфт:
  - Дар ҷанг, мисли казино, хатар бузург аст ва фоида кӯтоҳ аст!
  Матильда хандид ва аккос зад:
  - Сарбоз миранда аст, шӯҳрат фаромӯш мешавад, тӯҳфаҳо фарсуда мешаванд ва танҳо сабабҳои оғози куштори нав бартарафнашавандаанд!
  Ҷейн нозук гуфт:
  - Котилро хор мекунем, магар аскари фронт набошад, дуздро хор мекунем, агар дар майдони чанг горатгар бошад, дучанд!
  Грингета боз мехкӯб зад ва хиҷил кард:
  - Сарбоз рыцарест, ки зиреҳи ӯ ҷасорат ва шаъну шараф дорад! Барон генерал, ки точ: эхтиёткорй ва зирак!
  Малания бо табассум гуфт:
  - Сарбоз бо ифтихор садо медихад, аскари каторй!
  Матильда оқилона ҷавоб дод:
  - Аввалин дар ҳамла, метавонад бимирад, аммо охирин дар хотир намемонад!
  Ҷейн нафас кашид:
  - Дар тақсими ҷоизаҳо аввалин шудан беҳтар аз ҳамла!
  Грингета бо табассум илова кард:
  - Ҷанг ба зан монанд аст, танҳо мардонро шикаста зер мекунад!
  Маланя бо камоли эхтиром чавоб дод:
  - Зан бар хилофи чанг барои хобондани мард шитоб намекунад!
  Матильда хандида гуфт:
  - Ҷанг, бар хилофи зан, ҳеҷ гоҳ бо шумораи мардони таъиншуда қаноат намекунад!
  Ҷейн фишангро бо ангуштони бараҳнааш бозгардонд ва гуфт:
  -Ҷанг бепарвотарин зан аст, ҳамеша мард кам аст ва занро рад намекунад!
  Грингета барои такрор кардани ин афоризми пурмаъно мувофиқ дид:
  - Занхо чанг карданро дуст намедоранд, аммо майли ба замин гузоштани мард аз тир чандон кам нест!
  Маланя мисли кобра садо дод ва забони гулобии худро берун баровард:
  - Мардро гузор, шояд тири хурд, шод кун, зани дилбар!
  Матильда бо табассуми хандаовар илова кард:
  - Дили калон, аксар вақт ба манфиати хурди худ мебарад!
  Духтарон мубодилаи афкорро ба охир расонда, ба майдони чанг машгул шуданд. Самолётхои хучумкунандаи ТА-311 дар осмон парвоз мекарданд, ки мавкеи кушунхои советиро тирборон мекарданд. Ҳарчанд оҳиста-оҳиста, эътилофи рейхи сеюм пеш мерафт. Ва ӯ вақт дошт, ки ҷасадҳоро каме фурӯ барад.
  Духтарон дилгир шуда боз бо афоризмҳо шӯхӣ карданд:
  Ҷейн гуфт:
  - Ҷанг чеҳраи зан надорад, аммо аз зан ногаҳон мардонро хун мекунад!
  Грингета парронд ва хитоб кард:
  - Ҷанг шодӣ намеорад, аммо инстинктҳои хашмгинро конеъ мекунад!
  Малания дар посух ҳуштак зад:
  - Хурсандии чанг, ҷасадҳои душманон танҳо ба қимат!
  Матильда, паймоиши роҳҳоро, илова кард:
  - Чанг шудгори киштзор аст: ба он лашкар пору меандозанд, хун об мешавад, вале дар галаба мехезад!
  Ҷейн тир холӣ кард ва баргашт.
  - Ғалаба бар мурдаву хун мерӯяд, аммо бо заиф мева медиҳад!
  Грингета тир холй карда, сию чорро мисли санги шишагй пора-пора кард ва хичиррос зад:
  - Ҷанг мисли гули одамхӯр аст, дурахшон, гӯштхӯр ва бӯи бад!
  Маланя бо пои луч педальро пок кард ва дод зад:
  - Ҷанг модари пешрафт ва модарандари танбалӣ аст!
  Матильда онро мегирад ва он чӣ гуна ғуррон мекунад:
  - Ва дар  анг ®аёти сарбоз на ба «имат, балки аз генерал®о ва умуман талафот аст!
  Ҷейн канори дасташро болои синааш давид ва чир-чир кард:
  - Агар сулх хохй - тарсу вахм кун, агар чанг хохй, ханда овар!
  Грингета онро гирифта тир холй кард ва бо пои лучаш таппончаро нишон дода, суруд хонд:
  -Агар дар корҳои ҳарбӣ масхара набошӣ, ханда гуноҳ нест!
  Малания хандид ва бо муваффақият гурусна зад:
  - Ҷанг мисли сирк аст, хандаи охиринро танҳо ғолиб дорад!
  Матильда танкро пеш бурда, як-ду пешравро пахш карда, хитоб кард:
  - Дар ҷанг, мисли сирк, танҳо як қотили ҷиддӣ!
  Духтарон боз хомуш монданд. Онхо аз тезу тунд будан хаста шудаанд. Умуман, ҷанг чандон зебо нест.
  Ҷейн бо ғазаб фикр мекард: Бритониё ба немисҳо дода буд. Хол он ки Англия чй кадар заминхоро забт карда бошад хам. Ва чӣ қадар аз ин Олмон! Бритониё ба як империяи бузург табдил ёфт. Аммо вай колонияхои худро хазм карда наметавонист. Рейхи сеюм аз қудрати бурҷҳо гузашт ва ҳатто фармондеҳон хеле қавӣ ва қобилиятноктар шуданд.
  Ва вакте ки фашистон ба Лондон омаданд, таърихи Англия ба охир расид. Империяи нав бо қудрати бесобиқа ба вуҷуд омад. ки кушунхои онхо ба бисьёр халкхо ва мамлакатхо хизмат мекунанд. Ва мо чӣ гуфтан мумкин аст: Рейхи сеюм, болҳои худро паҳн карда, Бритониёро ғарқ кард.
  Аммо дар соли чилум Францияро забт карда, Гитлер саховатмандона ба Черчилл сулх таклиф кард. Ва инро кабул кардан лозим буд: акли солим чунин мешуморад, ки Англия аз чанг хатто аз чихати назариявй хеч чиз ба даст оварда наметавонад, балки онро аз даст медихад. Гитлер дар чанги хавой бо Англия бо ним кувва мечангид. Бо таъхири зиёд ӯ қӯшунҳоро ба Африқо интиқол дод. Ба Иттифоки Советй рафт. Аммо хамаи ин фалокатро танхо ба таъхир андохт.
  Немисхо аз террито-рияхои ишголшуда истифода бурда, кувваи муборизаро дар ду фронт ёфтанд, Япония ба америкоиён дилпурона галаба кард. Ва он гоҳ Сталин хиёнат карда, сулҳ бастааст. Британия ба зону афтода, як қисми рейхи сеюм гардид.
  Бисьёр галабахо ба вермахт шаъну шухрати маглубнашавандаро ба даст оварданд. Ҷейн ва дӯстони ӯ бо омодагӣ ба артиши фашистӣ рафтанд - барои ба даст овардани хушбахтӣ ва сафҳо. Ва то андозае муваффак шуданд.
  Хайр чӣ? Ҳоло онҳо ду Ватан доранд: Олмони Бузург ва Британияи хурд.
  Ҷейн аз гулӯяш як кока-кола нӯшид ва чир-чир кард:
  - Ишку марг, неку бад... Чй мукаддас аст, чй гунох аст, ба котилон парвое надорад!
  Грингета дар ҷавоб суруд хонд ва снаряди дигар фиристод:
  - Муҳаббат ва ҷуръат кунед, бигзор бад ҳукмронӣ кунад ва интихоб кунед, ба мо танҳо як дода шудааст!
  Духтарон каме шод шуданд. Хуб, дар асл, то ҳадди имкон, худро ба таври ночиз ҷӯр кунед. Онҳо ҷавон, хушҳол, пурқувват ва хеле хушбахтанд. Ин қадар задухӯрдҳо ва як харошидан нест. Ба чуз он ки худашон ба танк харошида шаванд.
  Маланя бо катъият кайд кард:
  - Э, Черчилл мебоист таклифи Гессро кабул карда, бо СССР ба чанг даромад. Он гох мо дар тамоми сайёра хукмрон мешудем ва дар охир Германия торумор мегардид!
  Матильда бо завк месуруд:
  - Олмон дар ҷанг хуб аст, шери Бритониё беҳтарин аст!
  Малания тасдиқ кард:
  - Бале, шери мо аз Бритониё беҳтарин аст!
  Ҷейн бо табассум гуфт:
  - Мо хануз имконият дорем! Дар ин ҷо Гитлер мемирад ва империяи Олмон пароканда мешавад!
  Грингета снарядро парронд ва кисман розй шуд:
  - Бигзор он пароканда шавад! Охир, онхо хайвонхои дарранда хастанд, вале барои мо бехтар мешавад?
  Малания ба таври фалсафӣ қайд кард:
  - Ягонагӣ дар ҳолати сахт, беҳтар аз бесарусомонӣ ва бетартибӣ дар ҳолати нарм!
  Матильда пойҳои бараҳнаашро ба педальҳо зер карда, аккос зад:
  Мо низ дар Миррих хоҳем буд! Ва берун аз системаи офтобӣ!
  Ҷейн бо табассуми Мона Лиза ҷавоб дод:
  - Аввалан ба шумо лозим аст, ки дар сайёраи Замин як режими ягона таъсис диҳед!
  Грингета, онро гирифта, бо оташин суруд:
  - Ва мо чунин режимем, ба тагйир додани он рох намедихем!
  Малания бо хирад гуфт:
  -Аммо барои он ки туро бинӣ гузорам, ман бояд биниамро иваз кунам!
  Духтарон мисли пештара хушбахтанд. Дар ин чо танки онхо ба хатти якуми хандакхо мерасад. Ва заминро бо кирмак мешиканад. Ҷанговарон механданд.
  - Мо ҳамаашонро мегирем!
  Яке аз тупхо дар байни роликхо часпида, танк аз кор монд. Духтарон аз мошин фуромаданд, вале танк хеле серодам ва гарм буд. Ва берун аз он хатарнок аст, шумо метавонед сӯзонд.
  Ҷанговарон шитофтанд ва пошнаҳои бараҳнаяшонро нишон дода, суруд хонданд:
  - Мо духтарони ҷасур ҳастем, дӯстони хуб, хуб, аммо дар пои урён, бигзор онҳо тозиёна зананд, зуд тарсонанд!
  Ҷейн давида, қайд кард:
  - Ана, мо бахрчиёни кайхонй!
  Малания бо табассум тасдиқ кард:
  - Ва дар кайхон ва дар фуруд!
  Ва Грингета онро гирифта, болои дастонаш қадам зада, фарьёд зад:
  - Ман як ҷанговари олӣ ҳастам! Ман ба ҳама шубҳа дорам!
  Матильда ҷавоб дод ва фишурда кард:
  - Қатра ба қатра заҳр ба Фюрер!
  Ҷейн хандид ва суруд хонд:
  - Зарба сахт аст, фюрер бошад, датто тавоно аст!
  Чанговарон пои луч, аз болои харобазорхо, охани майдашуда, сахт тафсонда, хар гуна болор, косахонаи сари шикаста гурехтанд.
  Ҷейн месуруд:
  - Маро мефахмй... Маро мефахмй... Маро мефахмй ва аз ин бехтар кишвари бехтаре намеёбй!
  Духтар хушнуд аст, ки бо пойҳои на он қадар сахтгираш, бо роҳи тез ва хошок давида шавад. Дар хакикат ин як хушнудии бузург аст.
  Грингета месуруд:
  - Тобистон, офтоб баланд медурахшад ...
  Малания сурудро дастгирӣ кард:
  - Баланд... Баланд!
  Матильда илова кард:
  - Тобистон, мо аз марг дурем! Дур!
  Ҷанговарон ба таври намоён рӯҳбаланд шуданд. Воқеан, ин қадар пурқувват ҳаракат кардан ва ҷаҳидан чӣ хуш аст.
  Ҷейн хандид ва қайд кард:
  - Марг конвенсия аст, бадномӣ мутлақ аст!
  Грингета як пои бараҳнаро ба дигараш молида, пичиррос зад:
  - Мо истироҳат мекунем! Ва бо он ғалаба!
  Малания бо шубҳа гуфт:
  - Мо ё немис?
  Матильда табассум карда суруд хонд:
  - Моро оташи марговар интизор аст ...
  Ҷейн ҷавоб дод:
  Аммо ӯ беқувват аст ...
  Грингета мисли пантера дод зад:
  - Ҳар кас тобути алоҳида дорад ...
  Малания онро гирифт ва тирпарронӣ кард:
  - Батальони Бошей ба кабр афтод!
  Матильда чавоб дод:
  "Тамоми легион ба қабр афтодааст!"
  Ва духтарон онро гирифта мияв карданд... Онҳо мисли аспҳои борик ҳастанд. Ва хеле зебо, пойҳо луч, даббоб мебошанд.
  Ҷейн онро гирифта, бо хушнудӣ пичиррос зад:
  - Ва ман кобра ҳастам! Ва ман кобра ҳастам! Аслан хирс нест!
  Грингета бо хиҷил ҷавоб дод:
  - Ва барои кобра ба болои абр парвоз кардан хуб аст!
  Ва духтарон ҳам пешона хоҳанд гирифт ва ҳам бархӯрд мекунанд. Аз чашмон шарора мерезад, гуё соате расида бошад!
  Малания онро гирифта, фингонд:
  - Гитлер фатх!
  Матильда ӯро дастгирӣ кард:
  - Ва Сталин капут!
  Ҷейн паҳлӯяшро ҷунбонда, чир-чир кард:
  - Ман чанговари нур, вахшй бар зону... Хама он ки тухмат мекунад, аз руи Замин хохам бурд!
  Малания онро гирифта, бонг зад:
  - Ва Гитлер ахмак аст, тамоку мекашад! Гугирд медуздад, дар хона хоб намекунад!
  Матильда бад табассум карда пурсид:
  - Фикри шумо чй, фюрер дорад?
  Грингета бо пои урёнаш хокистари хокистарро поймол карда, фарёд зад:
  - Албатта на! Мо ба ӯ чорсӯзӣ медиҳем, минет!
  Маланя чашмонашро канда, пичиррос зад:
  - О, дар дахон ни-гох доштан ва бо забон хис кардан хеле хуб аст!
  Матильда нафасгирона пичиррос зад:
  - Ва чӣ қадар бузург аст! Ва ҳама чиз танҳо бузург хоҳад буд!
  Духтарон торафт баландтар чахиданд. Аммо танки онхо таъмир шуда, мачбур шуд. Чанговарон боз ба дарун баромаданд ва хитоб карданд:
  - Ин танки мост! Ӯ танҳо бузург хоҳад буд!
  Ҷейн ногаҳон афсонаи Робин Гудро ба ёд овард. Ҷои хурдакак дар он ҷост, писарбачаро шериф асир гирифт. Писарбачаро шиканҷа карданд: ӯро ба релка кашиданд, пошнаҳояш бирён буданд.
  Ҳангоме ки алангаи оташ кафи пойҳои урёну сахтшудаи писарбачаро лесид... Ҷейн дар ин ҷо ҳаяҷонро ҳис кард ва ӯ воқеан ҳам алоқаи ҷинсӣ кардан мехост. Ана онхо даромаданд. Махсусан ниндзяҳои ҷопонӣ Карас. Ин писарбачаи малламуй, хеле зебо ва дорои камолоти хеле калони мардона. Ва хеле хуш аст, ки бо синаҳои худ ба чунин пӯсти тоза ва ҳамвор ламс кунед.
  Ҷейн мехост, ки ангушти пои худро дар байни пойҳояш часпонад, аммо хиҷолат кашид ва аз ақидааш дигар шуд. Гарчанде ки дар ҳақиқат, чунин амал бениҳоят гуворо аст!
  Духтари худованд гуфт:
  - Дар мавҷи баҳр ва оташи хашмгин! Ва оташи хашмгин ва хашмгин!
  Духтарон боз "Горинг"-5-и худро ба мавкеъхои кушунхои советй гузаронданд. Эҳтимол худи Сталин аз пешравии фашистон хабардор шуда, хеле ба ғазаб омада буд. Воқеан, чӣ тавр дар ин ҷо гум нашавед. Колоссус ба сӯи шумо мешитобад, аммо чизе барои ҷавоб додан нест. 34, шумо наметавонед силсилаи E-ро мағлуб кунед. Ва ҳатто бештар аз AGs пирамида.
  Ва Сталин, аз афташ, дар шок аст. Ақаллан як тараканро ба мушовирони худ даъват кунед. На садо, на маъно, на чакидани об! Чунин ба назар мерасад, ки шумо кранҳо хоҳед гирифт!
  Ҷейн бо табассум гуфт:
  - Ва Сталин, бар хилофи Черчилл, ҳамеша бо омодагӣ варақаҳои Гитлерро қабул мекард ва ба сулҳ мерафт!
  Грингета бо шавку завк месуруд:
  - Ба ман бигӯй, ки дунё чист! Онҳо ба шумо ҷавоб хоҳанд дод - офтоб ва шамол!
  Маланья бо рухбаландй кайд кард:
  - Ва мо фарзандони тавоною солим хохем дошт!
  Матильда хандид ва пичиррос зад:
  - Дунё тахтаи шохмот нест ва Гитлер шох нест!
  Ҷейн дӯсташро ислоҳ кард:
  Ӯ аз подшоҳ баландтар аст! Ва мо ӯро аз рӯи сайёра мерӯфтем!
  Грингета онро гирифта бонг зад:
  - Бузургии бритониёиҳо, сайёраро эътироф карданд! Фашизм бо зарбаи шамшер торумор карда шуд!
  Малания бо шавк илова кард:
  - Моро хамаи халкхои чахон дуст медоранд ва кадр мекунанд!
  Матильда бо шавқу ҳаваси духтаре, ки ишқи аввалини худро пайдо кардааст, афзуд:
  - Бовар дорам, мо коммунизми мукаддас месозем!
  Ҷейн хандид ва гуфт:
  - Ва дар тахти рохбарии немисхо дар хакикат коммунизм сохтан мумкин аст!
  Грингета ба пешонии худ ба камари таппонча зад ва суруд гуфт:
  - Коммунизмро шухй мекунем, акнун онро месозем! Ва Сталин қаҳрамони мо хоҳад буд!
  Малания илова карда, равшан кард:
  - Албатта, дар тобут!
  Грингета ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Албатта, дар тобут!
  Ҷейн фалсафӣ қайд кард:
  - Подшох чй кадар бузург бошад хам, ба тобут медарояд, мисли сагхона!
  Грингета бо табассуми маккорона илова кард:
  -Сиёсатмадор ҳамеша дурӯғ мегӯяд, ӯ танҳо барои воқеӣ мемирад!
  Маланья ангуштони пои урёнашро пахш карда гуфт:
  -Ҷовидонӣ ҳақиқӣ аст, аммо марг фиреб аст!
  Матильда инчунин як афоризм дод:
  - Подшо®он ®ама корро карда метавонанд, вале на як, на як подшо® тобутро дар замин гузошта наметавонад!
  Ҷейн дар твиттер навишт:
  - Ба қарибӣ ҳаёт ба охир мерасад ....
  Грингета бо афсӯс дастгирӣ карда мешавад:
  - Ба зудӣ!
  Маланья ба суи аскарони пиёдагарди советй аз пулемётхо тир холй карда, хитоб кард:
  - Оча, модарҷон, ба писар раҳм кун!
  Матильда хандаи худро бо душворӣ нигоҳ дошта, илова кард:
  - Охир, ӯ бояд зиндагӣ мекард, як рӯз не!
  Ҷейн фалсафӣ фикр мекард:
  -Ҳар кас мехоҳад зебо зиндагӣ кунад, аммо танҳо чанд нафари онҳо бошарафона мемиранд!
  Грингета бо табассум чавоб дод:
  - Марг душвориро ваъда медиҳад, магар он ки аз нурҳои комёбӣ дурахшид!
  Малания бо дандонҳои хашмгин садо дод:
  "Марги хуб аз зиндагии бад беҳтар аст!"
  Матильда эътироз кард:
  -Худо будан хуб аст, дар ваҳшӣ, ба шайтон дар зона бад!
  Грингета бо табассуми заҳролуд гуфт:
  - Ва мо аз снарядҳо тамом шудем... Розӣ, ин як фоҷиаи бузург аст! Тӯҳфаи нестшавӣ нест!
  Ҷейн таҳқиромез хурӯшид.
  - Пешниҳодҳои нав ва дигар президентҳо хоҳанд буд!
  . БОБИ 17
  Фридрих дар ин руз, 10 октябри соли 1947, чун хамеша мург ва монданашуда, бо аспи хавоии Ме-362 зуд давид. Писарак ҳатто сояи хастагиро ҳис намекард, аз ҳад зиёд ба ҳаяҷон омада буд ва ҳоло ҳам бе пазмон тир мезад. Шабона отрядхои таъмиркунй, пеш аз хама америкой, як кисми тачхизоти вайроншударо ба истифода доданд. Махсусан, "Паттонхо" боз бо катерпиллахо чарх заданд, гайр аз ин, якчанд сади ин машинахо аз он тарафи укьёнус, ба кад-кади роххои охани аллакай бартараф кардашуда ба кор даромаданд. Партизанхо, албатта, кушиш мекарданд, вале аз мукаррарй хеле бадтар кор карданд. Бандера дар интихобот Баткаи Украинаро маглуб кард ва дар сафхои партизанхо хиёнат ва фирорй вусъат ёфт. Илова бар ин, фармондеҳи ҳаракати партизанӣ Ворошилов бемор шуд ... Ва онҳо сари вақт ивазкунандаи ӯро нагирифтанд ... Ҳамин тариқ, таъминоти гурӯҳи шокии байналхалқии фашистон хеле қаноатбахш буд. Оре, коргарони диловари зеризаминй, диверсантхои кахрамон баъзан муваффакият ба даст меоварданд, вале на аз сатхи тактикй. Ба гайр аз ин, пайдо шудани иттифокчиёни нави таслимшуда боиси якбора паст шудани боварй ба галабаи СССР гардид ва ин боиси он гардид, ки унсурхои муътадил ошкоро ва хатто пинхонй ба тарафи фашистон гузаштанд.
  Шумораи дезертирхо махсусан дар байни Армиям Сурхи Крайков ва Армиям Польша афзуд. Полякхо ба ваъдахои фашистон ва махсусан капиталистони Гарб бовар карда, ба барпо намудани империяи азим дар шарк аз хисоби Россия ба таври чиддй умед баста буданд! Албатта, на хамаи коммунистони поляк ба Советхо содик монданд, вале бокимондаи сояхои сиёсй... Хусусан либералхо беэътимод мебошанд... Бинобар ин подразделенияхои полякхо кариб дархол аз огози чанг дар Булгаи Москва таслим шудан гирифтанд. ҳуҷумкунанда ... Хушбахтона, шумораи онҳо кам буданд ва ин ба рафти ҷанг ҳанӯз таъсири ҳалкунанда надошт.
  Фридрих як ҷуфти аввалинро худаш анҷом дода, аз боқимондаи лётчикҳо ҷудо шуд. У медид, ки душман дигар бо лашкари фашистй ин кадар зич оташ намегирад ва дар сари рохи чанговарони танкхо кариб ягон мина намонда буд. Аммо чанговарони советй сахт чанг карданд. Аскарони пиёдагард оташ накушода, кушиш мекарданд, ки танкхо баста шаванд, изи онхо ё як даста гранатахоро вайрон кунанд ё бо шишахои омехтаи сузишворй оташ зананд.
  Писарбачаи терминатор асосан аз ҳисоби силоҳи шӯравӣ ҳисобро зиёд кард. Ғайр аз он, аз ҳавопаймои уфуқӣ тирандозӣ карда, аз талафоти вақт барои ғаввосӣ канорагирӣ мекунад. Дуруст аст, ки якчанд танке, ки дар камин буданд, низ нобуд карда шуданд. Авиацияи СССР гайрифаъолона амал кард. Худи пагохй хамагй хафт самолёти "У-2", баъд чор "Лагга" пайдо шуд. Умуман, Фридрих бо онхо сух-бати кутохе дошт, триггерро сабук зер кард... Ва баъд, чун хамеша!
  Нуқтаҳои ҷангии бе ин ҳам заифшударо пахш карда, танкҳои фашистӣ боз ҳам аз майдон гузашта, ба окопҳо шитофтанд... Аммо, дар ин хатти шашум ва қисман панҷуми мудофиа (ҳамагӣ ҳашт нафар буданд) хандакҳои зиддитанкӣ ва хорпуштҳо низ дучор шуданд. ). Тупчиёни советй асабонй шуда, аз дур тирпарронй карданд. Артиллерияи фашистон берахмона буд ва авиация .... То ин дам, мисли майдони коньки, ҳама чиз реза карда шуд. Хуб, Фридрих, чун ҳамеша, аз ҳама пештар, тезтар ва сардтар аст. Дар ташкили кушунхо дигаргунихо ба амал омаданд, Паттонхо бо яроку аслихаи пуриктидори пулемёт ба пеш рахна карданд. Қарори маҷбурӣ дар бораи кам кардани талафот аз пиёдагардони камикадзе, ки худро қурбонӣ мекунанд, аммо намехоҳанд таслим шаванд ...
  Фридрих бо дӯстдухтараш Ҳелга сафари сеюмро анҷом дод. Онхо дар ин чо бори аввал бо партияи каму беш калони самолётхои советй вохурданд. Дар байни онхо хатто панч самолёти Бр-3 (аз он чое, ки онхоро кофта буданд) буданд. Аҷиб он аст, ки ҳавопаймоҳои бомбаандози СССР бо дидани ассҳои немис фавран баргаштанд ва ҷанговарон ба пешвози онҳо шитофтанд.
  Фридрих мошинхоеро, ки наздик шудан мехостанд, хунукназарона тир холй кард. Аз чумла эйс бо ситораи кахрамони СССР дар фюзеляж. Аммо як ҷанговари ботаҷриба кӯшиш кард, ки ба абрҳо биравад, аммо бар зидди чунин ҳаюло ба монанди Фридрих Бисмарк, ин танҳо бадтар шуд. Писарбачаи терминатор бе гум шуда, якбора сию шаш чанговар ва чор самолёти хучумкунандаро зада галтонда, ба кор андохта, мачбур карда, аз паси самолётхои бомбаандоз шитофт.
  Аммо дар ин ҷо Фридрих фаҳмид, ки мошини ӯ ин қадар шитоб намекунад ва ҳатто дар муҳаррики маҷбурӣ 740 километри тахминиро напартофт. Сабаб маълум аст, ки тупхои 30 миллиметрии Фридрих М-108 бо Mr-103 иваз карда шуданд, ки бо суръати ибтидоии снаряд 960 метр дар як сония ба боми танкхо хеле самараноктар медароянд ва чанговарони душман аз масофаи хеле дур. вале кариб якуним маротиба вазнинтар ва камтар бо суръати оташфишонии 420 тир дар як дакика (аммо, Фридрих умуман афзалтар дониста, ба транс афтода, бо снарядхои яккаса зада шавад!). Бале, ва сарбории лавозимоти ҷангӣ барои силоҳ махсусан барои Фридрих зиёд карда шуд. Инак, ба бомбаандозон расида гирифтан осон набуд. Якчанд самолёти чусту чолок He-362 аз эйси далеру чавон пеш гузаштанд. Онхо мисли жола ба сари киштзор рехта, машинахои советиро майда карда, азоб медоданд. Гузашта аз ин, Br-3, ки сусттар ва суст мусаллаҳ буд, тӯъмаи осон барои халабонҳои террористӣ гардид. Фредерик то охири ид аллакай пухта шуда буд, аммо ӯ даҳҳо масофаи дигарро ба итмом расонида, панҷоҳро нокаут кард. Аммо писарбача рекорди пештараи худро, ки дусаду панҷоҳу се мошин дошт, натавонист.
  Фридрих бо рухбаландии бузург дар рухи худ баргашт. Вай ғолиб омад ва ғалаба мекунад! Ва хаёли хиёнаташ тамоман аз байн рафтааст. Ҷавон ҳатто ба худ гуфт:
  -Ва чаро ин таассубҳо! Хона он ҷоест, ки дӯстон ва фарзандони шумо ба воя мерасанд! СССР бошад, Ватан не, балки зиндони халкхо аст!
  Ҳелга ин суханонро шунид, аммо маънои аслии онҳоро нафаҳмида, тасдиқ кард:
  - Шумо ҳақед! Ва мо ба зудӣ соҳиби фарзанд мешавем! Ҳарчанд ман шикам гирифтан намехоҳам, дар ҳоле ки ҳанӯз чунин ҷанг ҳаст!
  Фридрих хандид.
  -Ин ба хости Худованди мутаъол вобаста аст. Аммо папа ва як катор метрополияхо тарафи мо мебошанд!
  Навъи чоруми ҳамла, ҳавопаймои реактивии Фоккен-Вулф-5 ба шикори силоҳ табдил ёфт, зеро танҳо якчанд танк дастгир карда шуд. Аммо имтиҳони ҳақиқӣ ҳанӯз дар пеш буд.
  Армияи панчуми танкии гвардиягии Ротмистров ба райони Красногвардейский гуза-рондаии каминро ба охир расонд. Бо вуҷуди ин, ба ҳайрат комилан ноил шудан мумкин набуд. Авиацияи разведкавии фашистй харакати оммаи калони танкхоро ба кайд гирифт ва фашистон барои дидани чорахои чавобй шитофтанд. Кариб панчсад подразделениям СС-и армиям 2-юми танкии СС, инчунин дусад мошини запаси стратегй ба пешвози нухсаду панчох танк ва тупхои худгард, ки бо за-хираи мушти зирехпуши Ротмистров мустахкам шудаанд, баромаданд. Махсусан, чанг дар сахро, дар назди колхози "Первомайский", ки дар хати ишголшуда гранатачиён ва тупхои немис чойгир буданд, вусъат ёфт.
  Фридрих ва беҳтарин ассҳои олмонӣ барои рафъи зарбаи азим аз замин ва ҳаво даъват карда шуданд.
  Кахрамони мухорибаи назди Сталинград генерал-лейтенант Ротмистров фармони худи Сарфармондехи Олиро ичро карда, аз самими калб боварй дошт, ки мухорибаи назди Москва хануз талаф нашудааст. Хокимият дар дасташ буд, умед медурахшид, ки СССР он чиро, ки пештар аз даст дода буд, бармегардонад. Бо вуҷуди ин, сутун, ки зери қудрати худ ҳаракат мекард, хеле дароз карда шуд. Ин қисман ба хоҳиши канорагирӣ аз ҳавопаймои разведкавии рейхи сеюм, бо давомнокии дигари марш дар натиҷаи осеб дидани хатҳои роҳи оҳан аз таъсири ҳавопаймоҳои душман буд.
  Зарбахои вазнини бомбаандоз куввахои калони танкиро мачбур карданд, ки бо кувваи худ садхо километр масофаро тай кунанд. Гузашта аз ин, марш аз ҷиҳати суръат ҳадди аксар буд ... Бо назардошти якхела будани муайяни парки танкӣ, баъзе мошинҳо тавонистанд филтрҳоро иваз кунанд, дар ҳоле ки дигарон, баръакс, навъҳои кӯҳна, аз ҷумла трансмиссияҳои номукаммал, муҳаррикҳои дизелиро суст карданд.
  Бар асари зарбаи бераҳмона ва оммавии ҳавопаймоҳои душман артиши панҷуми зарбазанӣ аз хатти пеш ба қадри кофӣ дур ҷойгир буд ва ин майдони оҳаниро маҷбур сохт, ки аз шом то субҳ равад.
  Ротмистровро аллакай гурухи зичтари фашистон интизор буданд. Дар шумораи умумии танкҳо, фашистон аз ҷиҳати сифат бартарӣ доштанд: тақрибан якунимсад "Пантера" -5 ва "Паланг" -5, инчунин даҳҳо "Горингҳо" L (мошинҳои англисӣ бо 17 фут) таппончаҳо, ки тақрибан дар қудрати воридшавӣ ба таппончаи "Пантерс"), E-50, AG-50 ва "Паттон" баробаранд. Киштихои танкии "Суперфердинанда" хануз дар рох буданд.
  Албатта, ба мукобили фашистон ба таври оммавй хучум кардан бехтар мебуд, вале Жукови дахшатнок Ротмистровро аз хад зиёд шитоб мекард ва дуруст метарсид, ки фашистон чорахои пурчушу хуруш ме-бинанд. Бо вуҷуди ин, он аллакай анҷом дода шудааст ...
  Аммо дар ин ҷо артиши шӯравӣ як козир дошт - ин як пӯшиши ҷиддии ҳавоӣ буд ... Самолётҳо ҳам самти Урал ва ҳам захираи ставкаро аз байн бурданд ва ҳатто мошинҳои таълимӣ, инчунин таҷҳизот бевосита аз конвейер ба ҷанг партофта шуданд. . Ин фурсати рахна кардани каноти рост ва акибгох буд, ки чанговарони фашистиро, ки хеле пештар шитофтанд.
  Генерал Гота ва дигар фармондеҳон, аллакай ҳангоми муҳокимаи пешакии нақшаи амалиёти Маскав, тахмин мезаданд, ки Красногвардейск бешубҳа ба макони ҷанги танкӣ бо захираҳои ҷангии артиши шӯравӣ табдил меёбад, ки ин маънои онро дорад, ки шумо бояд сарпӯш дошта бошед. план.
  Ҳавопаймоҳои махсуси Олмон, махсусан Xe-362, фазои ҳавоиро назорат мекарданд, то ки ҷанг дар Красногвардейский на танҳо бузургтарин танк, балки ҷанги ҳавоии Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ гардад!
  Фридрихро ба мубориза бо душман даъват карда буданд, ӯ беҳтарин асси люфтваффист, подшоҳи ҷангҳои ҳавоӣ рамзи ғалабаи рейхи сеюм буд. Ва дар паҳлӯи ӯ ё қариб дар паҳлӯи ӯ дар тарафи рост, дар ҳамла ва аз ин рӯ, махсусан пурқуввати модификацияи Фоккен-Вулф-5, Ҳелга шитофт.
  Писарак ҳатто месуруд:
  - Дар киштиҳои ситоравӣ мо аз мавҷҳо мешитобем! Кваркҳо дар гирдоби эфир кафк мекунанд!
  Ҳелга тасдиқ кард:
  - Махлуқҳои сурх, ба шумо Ҳук хоҳанд буд! Ба фарзандони олами ҷаҳаннам!
  Фридрих хандид ва дӯстдоштаи худро дод:
  - Хуб, аз винт! Фариштаи марг, танҳо хуштак кунед, то пайдо шавад! Ҳама кафкро пора-пора хоҳад кард!
  Ҳелга дар ҷавоб хандид.
  - Бале, шумо зирак ҳастед!
  Фридрих аз зиёд шудани вазни самолёташ, алока бо гузоштани яроки дурпарвоз ва зиёд кардани лавозимоти чангй то андозае нигарон буд. Охир, снаряди тупи 30-миллиметра, ки аз тупи 20 миллиметра се баробар вазнинтар ва аз чихати кувваи харобиовар шояд чор маротиба пуркувваттар аст, аслихаи универсалие мебошад, ки барои хам дар руи замин зиреҳпӯшҳо мутобиқ карда шудааст. сайёра ва дар ҳаво! Эйс чавон хатто мехост аз пулемёт даст кашад, чор автомати калонкалибро аз худ дур кунад, аммо... Хелга пеш аз парвоз эътироз кард:
  - Охир, он метавонад ба ҷанги наздик ояд. Беҳтар аст, ки ин козирро нигоҳ доред ...
  - Барои Форс-мажор ва ду "тирандоз" бас аст! Фридрих кӯтоҳ кард. Барои ман чӣ бояд аз наздик тир афтад - ин кофӣ аст. Умуман, ба фикрам, дар ин чо мусаллахшавии пулемётхо зиёдатист.
  Хелга шодона хандид ва ба пушти писарча зад.
  - На ҳама, мутаассифона, мисли шумо рыцарҳои шикастнопазиранд! Бисёр асҳо ҳоло ҳам шурӯъкунандагон ҳастанд, ба онҳо оташи зичтар лозим аст, то ҳатман зарба зананд ...
  Фридрих ба таври оқилона эътироз кард:
  - Чунин мошини гаронбахо, монанди ME-362 U ба лётчики навкор дода намешавад. Ин мубориз барои асҳост.
  Ҳелга ба ҷои ҷавоб додан, ба ҳавопаймои ҳамлаи ҷангии худ, ки пошнаҳои бараҳна ва гулобӣ дошт, давид. Ва боз чй бояд кард, занги таъчилй садо дод.
  Фридрих умуман аз он хушнуд буд, ки вай ду пулемёти экстремалиро дур кард, машинаи азим осонтар ба кор даромад ва суръат баланд шуд, равшан шудани болхо кобилияти манёврро бехтар кард. Ҳарчанд худи нуқтаҳои оташфишонӣ бо пардаҳо фаро гирифта шуда буданд, камшавии онҳо ба аэродинамикаи мошин ба таври назаррас илова карда шуд. Гарчанде ки Me-362 аз ҷиҳати сифатҳои аэродинамикӣ дар байни муҳаррикҳои поршенӣ то ҳол баробар нест, чунин аспи универсалии ҷанг аст.
  Дар поён дарахтони нодир, киштзорхо дурахшанд... Руз гарм аст ва гуё мубориза бурдан осон нест. Хусусан русҳо, ки дар ин ҷанги азим мағлуб мешаванд. Дар ин чо, ба тарафи чап ва каме поёнтар, рамаи зоғҳо парвоз мекунанд... Рамаи калон ва баъзе аз зоғҳо хеле калонанд ... Аломати зишт, зоғҳо ҳама ҷангҳоро ҳамроҳӣ мекунанд, ин ҷаҳони бераҳм аз эҳсосот холӣ аст. Чунон ки Боярский дар мусикии машхур сурудааст:
  - Аммо барои чӣ! Дар ақл зиндагӣ кардан ғайриимкон аст! Аммо чаро - зиндагӣ ба мо чизе намеомӯзад!
  Ин зӯроварӣ, зӯроварӣ ва хушунати бештар аст! Золимӣ, бераҳмӣ ва бори дигар бераҳмӣ миллатро мустаҳкам мекунад!
  Селаи зоғҳо беохир ба назар мерасанд, даҳҳо, садҳо ҳазорҳо ҳастанд ва онҳо гурриш мекунанд, ки ҳатто дар кабинаи ба таври герметикӣ пӯшидашуда шунидан мумкин аст. Фридрих ба воситаи радио аз Ҳелга пурсид:
  - Оё мо онхоро бо пулемёт зада метавонем?
  Духтараки ошик эътироз кард:
  - Накун! Ҳар як тир дар ин ҷо ҳисоб карда мешавад!
  Фридрих хандид.
  - Чӣ хеле имконпазир аст! Подшоҳ зи тахт, Дар халтаи патрон хобид.
  Аз паси рамаи гусфандон ногахон навбати якуми самолётхои советй парида баромад. Онҳоро аввал саламандрҳо пешвоз гирифтанд. Аз ҳарду ҷониб талафот дода шуд, бештари русҳо кушта шуданд. Фридрих дер оташ кушода, факат хашт машинаро зада галтонд. Аммо ин ҳанӯз оғози бад аст. Аммо як ҷуфти немис "Саламандр" -3, инчунин Me-262 зада шуд, маълум нест, ки чӣ гуна аз ҳама пеш гузаштааст.
  Аммо чизи асосӣ ҳанӯз дар пеш буд. Селаи зогхо ба охир расид, лётчикхои немис ба фазой болои киштзори Красногвардейский парида, шуруъ карданд.
  Тамоми армия ба суи эскадрильяи немисхо шитофт ва дар ин чо дар хакикат авиацияи якчанд армияи хавоии СССР мавчуд буд. Армадаи бузурги ҳавопаймоҳои ҳама намудҳо, аммо бештар аз ҳама он Яков ва каме камтар Лаггҳо буд.
  Фридрих аз масофаи бештар аз шаш километр оташ кушод. Ӯ боз ба ҷараёнҳои транси ваҳшӣ афтод, вақте ки шумо ҳадаф намедиҳед ва ангуштони шумо ба таври худкор пахш мешаванд. Вақте ки дигар баррасиҳо, фикрҳо вуҷуд надорад, ҷисм гӯё аз они шумост, аммо шумо аллакай мисли лӯхтаки қувваҳои номаълум ҳастед ... Ин маънои онро дорад, ки ҷисм аз они шумо нест, балки рӯҳи олами зеризаминӣ - қувваҳои нопок ва бад аст. ...
  Хуб, ва дар сари писари терминатор, барои шумораи маротиба суруд садо дод:
  Дар доираи дӯстон, вале дар айни ҳол танҳоӣ,
  Дар асири ранҷу ғамҳо!
  Дунёи мо аз сарзаниш хаста шудааст,
  На васеъ ва на зебоӣ дида мешавад!
  Ту моро ба куҷо бурдӣ - иблиси шарир?
  Вақте ки деви бад лашкарро бармегардонад!
  Моро шикор кардан, албатта, шӯҳрати низомӣ,
  Ҳарчанд ҷони ман паразити зишт аст!
  
  Чунин холӣ дар рӯҳияи мурдан
  Дар гирду атрофи ботлоқ роҳро дида наметавонед!
  Ва марг, ин ҳезум ба пиразани бераҳм,
  Дар Руси муқаддас чӣ хироҷ ҷамъ мекунад!
  
  Фаҳмиши оддӣ дурахшон нест,
  Ҳама дар интернет, қудрати бепоён!
  Хоҳиши зиндагӣ дар манзили заминӣ,
  Чашидан бо ширинии ширин, шодй, шодмонй!
  
  Аммо тақдир писарашро ба ҷанг фиристод,
  Дар куҷо мо бояд сулҳро фаромӯш кунем!
  Барои ин шайтонро лаънат кардан лозим нест,
  Мо дигар чизе намехостем!
  
  Дар ҳавопаймо ман гирдбодро буридам,
  Бо як ҳила иҷро, ва қабули тоҷи аст!
  Бовар кунед, муборизи Ватан намурдааст,
  Биёед марши дафнро барои ифлосҳо бозӣ кунем!
  
  Душман зиёд, қавӣ,
  Мошинхо, чанговархо, ракетахо!
  Мо Вермахтро пора-пора мекунем,
  Корнамоиҳои Русия суруд хоҳанд шуд!
  ба замин меояд, ба коммунизм боварй дорам,
  Хушбахтона зиндагӣ хоҳем кард - Ман аниқ медонам!
  Ҷаллоди мардум шикаста мешавад - фашизм,
  Зафар дар мехрубонй, нури май!
  
  Ватан, парвози тез,
  Он ба мо ҳаёти муқаддас дод!
  Суруди Ватан дар дили мо месарояд,
  Охир, ман барои вай сахт мубориза мебарам!
  
  Ва замоне, ки бовар дорам, равшан хоҳад шуд,
  Нахохад куштор, пирй ба варта нобуд мешавад!
  Насл бе канор инкишоф меёбад,
  Боло комёбиҳои хатҳоро шитоб мекунад!
  
  Ва то он замонро наздик кунем;
  Шумо бояд мисли аскари рус чанг кунед!
  То он ки ба ҳар касе, ки девона нест, бирасад,
  Ки русҳо ҳамеша чӣ гуна ҷанг карданро медонанд!
  Дар сари Фридрих суруди хуби ватандӯстона садо дод, аммо дасту пойҳои хоин баръакси онро карданд. Махз онхо ба самолётхои советии хамаи намудхо ва маркахо снарядхо фиристоданд. Лётчикхои советй кушиш карданд, ки наздик шаванд ва партовро ба кор андозанд... Волка дар харакат зиёда аз панчох мошинро тирборон карда, гардиш кард ва аз тир ва кушиши зарбазанй канора гирифт (вай ин камикадзеро бо таркишхои кутохи пулемёт бурид). . Пас аз он, ҳавопаймои Эйс ҷавон ба ҷои дигар шуд, ва дар як транс ҷангӣ, писарбача бисёр силоҳи пневматикӣ дод. Як катор чанговарони советиро, ки аз акибгох мебароянд, хеле торумор карданд.
  Дар ин ҷо Фридрих қариб ки худро зад, аммо тавонист ба хатти оташ афтода, нобуд кардани ҳарифонро идома диҳад. Ин дафъа думотори "Пояхо" курбони у шуданд. Аз сари писарбачаҳо афоризме дурахшид (пояҳо ҳам чормағз нестанд, маликаҳои оянда!). Хелга ба радиои худ чир-чир кард.
  - Эй модари азиз! Чӣ тавр онҳо пахш мекунанд!
  Фридрих як ҳалқаи мурдаи нотамомро иҷро карда, ҷанговарони советиро аз масофаи дур бурида, кӯшиш мекард, ки аз паси Ҳелга гузарад. Яке аз онхо "Магазиндор" (Лагг-5) бо ситораи калони сурх дар фюзеляж буд... Инак, Кахрамони СССР. Худи духтарак дар модификацияи хучуми "Фоккен-Вульф" ба танкхои армияи Ротмистров, ки ба мавкеъхои немисхо пеш мерафт, тир холй кард. Ва дар айни замон вай хеле дақиқ зарба зад, бомуваффақият ғарқ шуд.
  Дар айни замон Фридрих бо самолётхои душман чанг карда, ба захирахо барои афзудани лавозимоти харбй аз чихати маънавй миннатдорй баён мекард. Вай ҳатто тавонист ба танки Т-34-85 як терминатори хиёнаткорро гузорад ва яке аз командирро интихоб кунад (инро аз антеннаҳо дидан мумкин аст, ки сарфи назар аз чанг ва масофа чашмони тези Фридрих ба осонӣ дида мешуданд!).
  Сарпӯши люк якбора се снарядро сӯрох кард ва танк аз кор монд...
  Дар поён хам хаво гарм буд, пешохангони армияи панчуми танкии гвардия аллакай ба гранатачиёни SS ва кисмхои корпуси дуйум да-ромаданд.
  Аввалин машинахои советй ба хандаки зиддитанк даромада, суръатро паст карданд. Тупхои тезпарронандаи "Паланг" -5 ва "Пантера" -5 ба сари онхо афтоданд. Ана он чи ки немисхои навбаромад дар масофа чанг мекунанд, барои он ки бар онхо бартарй пайдо кунад, танкхои советй бояд ба чанги наздик дохил шаванд. партовгоҳ ташкил кунед... Аммо аз ҷиҳати тактикӣ қарор нодуруст буд, дар майдони кушод, ки дар он хандакҳо канда шуда буданд, канда, бо мошинҳои интизори "тъор" пешвоз гирифтан. Бале, дар як вақт ба таври оммавӣ ҷамъ накунед?
  Дуруст аст, ки Илсхои советй ба талафоти чиддие нигох накарда, ба мисли боксчии хурде, ки дар зери рохбандии гигант ғарқ шуда буд, ба танкҳои душман зада, хисорот, аз ҷумла бомбаҳои хурд мерасонданд. Дуруст аст, ки дар баъзе "Палангон" -5, онҳо дар болои шабака меистоданд, аммо бисёре аз мошинҳо, аскарони пиёдагарди Олмон маҷбур шуданд, ки аслан дар роҳ муҳофизат кунанд.
  Фридрих фикр мекард, ки агар русҳо як зарбаи мутамарказтар меоварданд, онҳо имкони бештари "як даста кам" ва набардҳои наздики фоидаовар доштанд.
  Тачовузи лётчикхои сурх давом кард, вале масалан, бар зидди "Саламандер"-3 хеле чусту чолок, ин тактика натичахои чашмдошт наовард. Талафоти авиацияи немис ва аз ин хам зиёдтари авиацияи советй меафзуд. Аммо ин дигар муборизаи беҷавоб набуд. Бисьёр лётчикхои советй тачрибаи хуб доштанд, Бесабаб набуданд, ки онхо Москваро фаро гирифтанд, бинобар ин фашистон хеле бад шуданд.
  Фридрих, ки маҳорати ӯ ба таври бениҳоят тезутунд шудааст, ҳамеша аз зарбаҳо канорагирӣ мекард ва ба таври интуитивӣ ба ҷангиёни шӯравии хатарнок зарба мезад. Кӯшиш мекунад, ки роҳбаронро аз байн барад. Вай ин корро кард ва он бе хатогиҳо кор кард. Дар сари ман, дар омади гап, холӣ ва дарки набард ба ин монанд буд. Бадан вокуниш нишон дод, ҳадафҳо гирифта шуданд, ҳеҷ гуна талафот набуд. Чанд маротиба ҳатто танкҳо гирифтанд.
  Ва садхо, на хазорхо самолётхои хар гуна самолётхо дар пеши назари ман милт-милт мезаданд. Дар ин чо, масалан, Хафман дар самолёти "Нон-362"-и худ... Ба таври махсус чанг мекунад, суръат, як зарбаи мошини реактивй ва хошок ба хар тараф парвоз мекунанд... Ва русхо хам бад нестанд.... Маҳз ҳамон ҷое, ки Кожедуб аст, вақти он расидааст, ки ӯро аз нерӯи барқ холӣ кунем ... Фридрих ба ҳадди ақал ҳаракат карда истодааст, ҳоло ҳоҷат ба гардиш кардан, аз ҷиҳати иқтисодӣ задан нест, аммо танҳо, то каме аз мағлубият гузаштан ..
  Лавозимоти лавозимоти ҷангӣ ва сӯзишвории танкҳо тамом мешавад ва аз мавқеъҳои немисҳо қувваҳои таъсирбахш ворид мешаванд. Саламандерхо ва хатто якчанд самолётхои пуртаъсири Ме-362 аввалин шуда ба чанг дохил мешаванд ва дар паси онхо лагери мушунгихои фашистй. Боз сохил ба сохил... Самолётхои советй хам ба акибнишинй шуруъ мекунанд. Сузишвории онхо тамом мешавад, талафот аз ин хам зиёд шудааст: хамаи хаддхои тасаввуршаванда ва акибмонда. Фридрих бармегардад ва аз Ҳелга мепурсад:
  - Ҳамааш хуб аст?
  Духтар ҷавоб медиҳад:
  - Самолёт дар харакат аст! Ман шаш танк ва як ҷангандаро нокаут кардам...
  Фридрих хуштак зад:
  - Бале, шумо дар шумораи танкхои нобудшуда аз ман хам пеш гузаштед. Ман шахсан танҳо панҷ мошини музадорро нест кардам!
  Хелга хандид.
  - Ва чанд самолёт?
  - Ҳавопаймоҳо? - Сари Фридрих ракамхо медурахшид... - Махз сесаду як! рекорди нави ҷаҳонӣ. Ин аст дастовард...
  Хелга хитоб кард:
  - Бале, шумо танҳо як рыцар ҳастед! Не, ба зудӣ худои ҳалокат. Худи Калинини бузург... муборизи универсал!
  Фридрих хушмуомила ислоҳ кард:
  - Вокеан, Кали худо не, олихаи бадй аст. Яъне зан, гарчанде дар ҳиндуҳо як худои хеле гиромӣ ва маъмул аст. Барои вай маъбадҳои зиёде сохта шудаанд ва дуоҳо дода мешаванд.
  Писарбача ногаҳон пай бурд, ки зонуашро дар фишанг сахт харошидааст. Ва лаънат:
  - Бало занад! Дар чунин мошини мусаллах мусаллах гардиш кардан бамаврид набуд.
  Хелга бо ташвиш гуфт:
  - Ва парвози навбатии шумо бе ман доред?
  Фридрих ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Бале, Фоккени шумо ҳоло ҳам сӯзишворӣ пур мешавад ва бор карда мешавад ва ман аллакай омода аст. Фақат гап назан, худатро эҳтиёт кун!
  Хелга бо катъият гуфт:
  - Не! Маслиҳати ман ба шумо ин аст, ки ҳарчи бештар аз дастатон меҷангед ва мубориза баред... Агар имконпазир бошад.
  Самолётхо ба замин фуромаданд ва Фридрих ба суи мошини дигар давид. Комбинатсияи интихобшудаи Me-362 ва ҳамлаи F -490 барои ҳама давру замонҳо ва халқҳо беҳтарин буд.
  Фридрих, ки бо пои луч педальхои тезу нохамвори "Фоккен-Вульф-4"-ро хис карда, суръатро фишурдан гирифт ва суруд мехонд:
  - Ман ба ҷанг меравам! Ман махлукро ба хок мерезам!
  Чанг дар Красногвардейск давом кард. Ба гайр аз танкхои худи армияи Ротмистров, якунимсад машинам советй, ки аз каноти чанубй ва райони фронти советии Каширна гирифта шуда буд, сари вакт ба майдони чанг омаданд. Дуруст аст, ки то хол фацат партияи якуми машинахо омадаанд. Авиацияи советй хам дар бораи таслим шудан фикр намекард, вале то хол он махсусан фаъол набуд.
  Фридрих ба кор дар болои танкхо шурУъ намуда, аз тупхои барои ин максад махсус сохташуда истифода бурд. Ба фикри у, калибри 37 миллиметр барои ин максад хануз мувофик буд. Дар ин чо, масалан, Рудель бо чунин тупхо, бе ягон транси чангй, несту нобуд кард, дурусттараш, одилонатар аст, дар давоми тамоми чанг 534 танкро зада галтондааст. Аммо вай як одами оддӣ буд, на Фридрих, ки. Писарбача ба ёд овард, ки чӣ тавр падараш ба модараш гуфтааст, ки таъсири якҷоя ба ҳомила дар батни кӯдак, илова бар зуҳури қобилиятҳои аҷоиб ҳамчун балоғат, метавонад наслро ба психопат табдил диҳад ...
  Шояд транси ҷангии ӯ ва ин абарқудрати ҷанговар низ натиҷаи таъсире бошад, ки табиати он ба ӯ номаълум аст.
  Аммо хозир танкхо омада истодаанд, барои лётчик харакати онхо суст ба назар мерасад ва барои Фридрих аз ин хам зиёдтар. Аси ҷавон аз як ҳавопаймои уфуқӣ ба пошхӯрӣ шурӯъ кард. Он танҳо оташ мезанад ва мезанад. Дурахши нур, аз таркишҳои хурд, люкҳо сӯрох шуданд. Дар айни замон, бисёр мошинҳо фурӯзон мешаванд, зеро зарфҳои бензин дар қисми ҷангӣ ҷойгиранд. Ва нобудшавӣ, Т-34 мисли як баррели найча парвоз кард.
  Аксар вакт снарядхо ба таркиши тирхо сабаб мешуданд. Ва ин дар навбати худ...
  Фридрих дар бораи ин гуна майда-чуйдахо фикр намекард, вай манзараеро тамошо мекард, ки хангоми талафоти калон дода, бехуда будани кушиши рахна карданро фахмида, назар ба хандакхое, ки одамони советй кофта буданд, танкхои гвардиячиён дар атроф харакат мекунанд.
  Аммо дар ин чо хам онхоро сюрпризи ногувор интизор буд. Ду дазор "Суперфердинанд" муяссар шуд, ки наздик шаванд. Онҳо, мутаассифона, ба туфайли истифодаи муҳаррикҳои амрикоӣ дорои хусусиятҳои пурқуввати ронандагӣ буданд.
  Мошинҳои шӯравӣ дар майдони кушод ҳаракат мекарданд, ки ин маънои онро дорад, ки ҷанговарони афсонавӣ аллакай аз се километр дуртар зада метавонанд. Албатта, "Суперфердинандҳо" аз даст доданд, аммо суръати баланди оташфишонии зенитҳо ба онҳо имкон дод, ки зуд-зуд зарба зананд. Гайр аз ин, киштзорро сахт кофта, бо снаряд шудгор карданд ва самолёти Т-34-85 суръатро баланд карда натавонист. Аммо онҳо ҳанӯз ҳам мисли мавҷҳо ҳангоми таркиш ҳаракат мекарданд. Ва "Пантера" -5 ва чодугарии чусту чолоки Америка -5, танкчиёни тезпарвоз ба ёрии Фердинандхо -4 шитофтанд.
  Фридрих кӯшиш кард, ки фармондеҳонро (соф ба таври худкор) нокаут кунад. Ҳатто ангуштонам аз шиддат танг шуданд. Ва меваҳо буданд! Терминатори чавон аз проекцияи горизонталй чилу ду танки Т-34, се КВ- ва ду самолёти Су-122-ро аз байн бурд. Ин метавонист боз се мошини дигар бошад, вале онхоро рейди чанговарони советй ва аз хама мухимаш самолётхои хучумкунанда парешон карданд. Ба гуфтаи онҳо, Фридрих ба шинондан ҳам як таппончаи пневматикии 37-миллиметрӣ ва ду таппончаи 20-миллиметрӣ шурӯъ кард (инчунин хеле аҷиб аст, агар шумо ба фонус ё баки бензин ё муҳаррик бархӯред.
  Ҳамагӣ бисту ҳафт ҳавопаймо ва ҳаждаҳтои онҳо Илс ... Бад нест, бо назардошти аҳамияти ҳар як танк, ҳатто дар ин ҷанги якрав осеб дидаанд ... Дар ин ҷо чанд Т-34-85 суръат гирифтаанд ва то ҳол рахна карданд. диапазон. Дар ин чо "чодугар"-5 и заиф зирехпуши америкой оташ мезад.
  Фридрих самолёти хучуми Ханс-Ульрих Руделро дид. Ба назар чунин мерасад, ки ин эйс, ки аллакай машҳур аст, инчунин тасмим гирифтааст, ки "Штука" -ро бо қавитар ва тезтар Фокен-Вулф-5 иваз кунад. Герби машъали у ба хама маълум аст. Вай аз Фридрих пурсид:
  - Чй хел, фариштаи марг!
  Писари Терминатор ҷавоб дод:
  - Корҳо дар гестапо ва ман муваффақиятҳо дорам!
  Рудель итминон дод:
  - Ва ман хубам! Аммо чй тавр шумо метавонед ин кадар аник ва зуд ва хатто аз самолёти горизонталй тир парронед?
  Писарбача хандида, ҷавоб дод ё ҳатто суруд:
  - Ҳама чиз имконнопазир аст, ман аниқ медонам! Дар оби равон алмоси подшоҳони Заминро пайдо кунед!
  - Ҳеҷ чиз, ман то охири рӯз то сӣ мерасад! Рудель ваъда дод.
  Бозгашт, иваз кардани ҳавопаймо ва боз ҳам ватании Ме-362, ҳавопаймо, ки ба ҷуз сӯрохиҳои тир дар болҳо, таҳти роҳбарии Волка ҳеҷ осебе надидааст. Ва албатта ҷанги танкӣ....
  Дар Красгвардейский хаво гарм буд. Колоннахои армияи панчуми гвардиявй ва бригадахое, ки аз дигар фронтхо бароварда шудаанд, ба майдон баромаданд. Куввадои мусаллад ба назди немисдо, аз он чумла дазордо самолётдои танки америкой, навтарин самолётдои М-18, ки тупдои 110-миллиметрй доранд. Ин машинахо аз чихати кувваи марговар аз таппончахои "Тигер-5", калибри 105 кам набуданд ва хатто Т-34-ро хубтар зада буданд, зеро онхо ба рикошет камтар майл доштанд. Худи таппонча, дар айни замон, инчунин аз таппончаи зиддиҳавоии амрикоист, ки ин маънои онро дорад, ки он зуд тирандозӣ мекунад. Факат дар ин чо зиреҳи зиреҳ аз зиреҳҳои немисӣ заифтар аст, аммо барои дар пешонӣ нигоҳ доштани снаряд 186 миллиметр кифоя аст. Хусусан дар вакти сафар Т-34-85 зуд-зуд пошида мешавад.
  Фридрих, хатто дар масофаи дур хам хис мекард, ки цунами наздик шуда истодааст, мавчи нави самолётхои Армияи Сурх. Ин маънои онро дорад, ки ин ба танкҳо вобаста нест, ки қариб ба як танк дучор шудаанд, бинобар ин бигзор ҳавопаймоҳои ҳамла ба онҳо ғамхорӣ кунанд. Дар байни онхо, дар омади гап, самолётхои хеле вазнин ва зирехпуш Хе-329 намоёнанд. Чунки самолётхои хучумкунанда ва танкхои нобудкунанда пурзуранд. Хусусан бо тупхои 88-миллиметрии Ра-44, ки на танхо боми танк, балки пешониашро хам сурох мекунанд. Факат дар ин чо дар чанги хавой, ин машина, агар нарм карда гуем, мисли "марди коргар" Фоккен-Вулф чандон серсоха нест.
  Дар байни самолётхои хучумкунанда Фридрих самолёти Хельгаро дид. Хуб, албатта, боз ба саф.
  Писарбачаи терминатор, ки дар рох андаке фуромада, се танк ва автоматхои худгард-76-ро мекушоем, месуруд:
  - Мо намоиш медиҳем! Танҳо олитарин синф!
  . БОБИ 18
  Ҳелга ба осонӣ ҷавоб дод:
  - Албатта, ба ту боварй дорам! Ман диламро ба ҳайвони ваҳшӣ надодам! Ҷавоб ба шумо дода мешавад - бовар мекунед ё не?
  Фридрих ба ҷои ҷавоб додан аз поён аз масофаи дур ба тирпарронӣ шурӯъ кард... Ва баъд баланд шудан гирифт.
  Ҳавопаймоҳои шӯравӣ хеле зиёд буданд, аммо нисбат ба бори аввал камтар буданд. Ҳавопаймоҳои Люфтвафф худро мисли хонандаи синфи якум, ки ҳамсолони озори худро дар мактаби ношинос латукӯб карда буданд, комилан дилпур ҳис мекарданд, баъд аз ин, ӯ аслан аз қувват фаро гирифта шуд.
  Лётчикхои советй маккоронатар шуда, дар зери зарбахо афтода, дархол ба гурух-гурух чудо шуда, немисхоро ба суи худ кашонданианд. Фридрих ба теппа баромада, ба онхо хучум кард. Аммо барои у аз хучуми рост даст кашидани душман танхо тактикаро осон кард. Аммо чанговарони дигари немис ба чанг баромаданд.
  Фридрих бо ғазаб қайд кард, ки He-362 одатан аз ӯ пеш буд. Аммо хуб аст, аз масофаи дуру дарози чанд километр касе намедонад, ки чӣ тавр бурида шавад.
  Ва "Salamanders" -3, мисли ҳавопаймоҳои коғазии кӯдакон, ҷаҳида, мисли акула дар мавҷҳо ҷаҳида мешаванд ва худашон ...
  Фридрих қурбонии худ, ҳавопаймои фармондеҳиро интихоб кард, пеш аз он ки вақт дошт, ки дар бораи он ки ин мошин чӣ гуна парронда шудааст, фикр кунад. Писар ахлоқиро берун овард:
  - Шумо метавонед дар ҷанг мағлуб шавед, баръакси варзиш, як маротиба дар ҷанг, бар хилофи бозӣ, беохир ғолиб мешавед! Бо вуҷуди ин, донаҳои тахта танҳо аз мағлубшуда парвоз мекунанд, ғолиб ба тахта мегузорад, ҳатто воҳидҳои ҷангии қаблан задашуда!
  Аммо дар сахро мубориза хис карда мешуд. Масалан, Виттманн аллакай як танки сахтгир аст, вай дар "Тигр" ҷанг кардааст. Вай хамрохи тупчиён низ тез-тез пазмон мешуд, гарчанде танк ба осонй чарх мезад. Ганнер Шлейх, базӯр вақт дошт, ки арақи рӯяшро пок кунад. Ба пешонии ин ҳаюло пӯлодин аллакай чанд маротиба зарба зада шудааст, аммо то ҳол тавонист рикош кунад. Виттман дар болои шушаш дод зад:
  -Бигзор наздик шаванд, асабонӣ нашавед, лутфан...
  Таассуроти иштирокчии чанг, чонишини сардори бригадаи раками 31, ки чанде пеш Кахрамони Иттифоки Советй гардид, Григорий Пенежко низ аз ахволи одам дар он шароити дахшатнок накл мекунад. ...Пеш аз тасвирҳои равонӣ расмҳои вазнин буданд... Чунин гуррише ба амал омад, ки пардаҳо пахш шуданд, аз гӯшҳо хун ҷорӣ шуд. Гурриши пай дар паи двигательхо, садои металл, гурриш, таркиши снарядхо, гурриши вахшиёнаи охани канда... Аз тирхои холй, манорахо ба гардиш омаданд, тупхои печкахурда, таркиши зиреҳҳо, таркишҳои танкҳо.
  Самолёти вазнини касногузар "Паттон" -3, ки кариб холй буд, кушиш кард, ки самолёти советии Т-34-85-ро гирад. Ӯ нафрат кард, зиреҳи сипардор. "Ҷодугар" -4 лағжида, худашон манёврро ба кор бурданӣ шуданд. Гӯё он лашкари савораи рыцарҳои қадимӣ буд, ки ҳамдигарро куштанӣ буданд. Аксар вакт хар ду танк хам як-дигарро тарконда, тир холй мекард.
  Аз тир ба бакҳои газ, танкҳо якбора аланга заданд. Люкхо кушода шуданд ва танкчиён кушиш карданд, ки аз он берун бароянд. Григорий лейтенанти чавони нимсухтаро дид, ки дар зиреҳи худ овезон буд. У ярадор шуда, аз люк баромада натавонист. Ва ҳамин тавр ӯ мурд. Дар атроф касе набуд, ки ба у ёрй расонад. Солдатхо хисси вактро гум карданд, дар кабинаи танги танк на ташнагиро хис карданд, на гармй ва на зарбаро хис карданд. Як фикр, як хохиш - дар вакти зинда душманро зада. Танкчиёни советй, ки аз машинахои харобшуда баромада, дар майдон экипажхои душманро чустучу мекарданд, низ бе техника монда, онхоро бо таппонча зада, даст ба даст гирифтанд.
  Тасвири шеваи сюрреализми капитан, ки дар як навъ девонавор ба зиреҳи харобшудаи немисии "Паланг"-5 баромада, бо мақсади "дуд баровардани" фашистон ба люк бо пулемёт зад. Он ҷо. Командири ротаи танкй Черторижский чй кадар далерона рафтор кард. Вай аз гирдоби снарядхо ба тарафи душман "Паланг"-5 зада даромад, вале худаш зарба зад. Танкчиён аз мошин чахида оташро хомуш карданд. Ва онҳо боз ба ҷанг рафтанд.
  Хельга аллакай боми танки Григорий Пенежкоро бо снаряди охирин сурох карда буд. Снаряд ба баки газ бархурд ва хама чиз аланга гирифт. Оташ танкчиёни советиро месӯзонд ва онҳоро маҷбур кард, ки аз люкҳояшон берун оянд. Аммо худи Григорий, ки маҷрӯҳ шуда буд, вақт надошт, ки аз берун ҷаҳида шавад... Вай зинда сӯзонд ва дарк кард, ки олами зеризаминӣ чист...
  Фридрих дид, ки самолёти душман аллакай донотар шуда, ба таври якчоя парвоз карданй шуда, худаш ба танкхо хучум кард... Немисхо дар хакикат душворй кашиданд, гарчанде ки танкхои ваз-нинтарин танкхои Челленджери англисй мусаллах шуда буданд. экипажҳо низ аз писарони Бритониё ҳастанд ва хеле дақиқ тир меандозанд!) .
  Фридрих пур аз нерӯи девона ва ҳаяҷон аст, вай омода аст, ки ҳама чизро ва ҳамаро якка нест кунад, ҳатто агар шумо бо тамоми артиши танкӣ ва ҳатто бештар бо ҳаво ҷанг кунед. Аммо шумо бояд баргардед, сӯзишворӣ ва лавозимоти ҷангӣ тамом мешавад, барои ин як парвоз, панҷоҳу ҳафт ҳавопайморо сарнагун карда, сию як танк ва шаш таппончаи худгард, инчунин ду мошини зиреҳпӯши дигар, се Катюша, чор Андрюша, мошинҳое, ки мехостанд ба ақиб раванд.
  Ҳелга қайд кард:
  - Дар кишлокхои мо русхо дар бораи зан суруд доранд! Ва мо на танҳо бо занон мубориза мебарем, балки мардон ҳам, ба шумо чӣ лозим аст!
  Фридрих розӣ шуд:
  - Мардони мо, ба шумо чй лозим, вале занхо бехтар!
  Хелга маккорона гуфт:
  -Зан бо рехтани ашк пирӯз мешавад, мард бо рехтан!
  Фридрих дандонҳояшро нишон дода гуфт:
  - Модоме, ки мо бурро ҳастем, пас ҳама чиз имрӯз чандон бад нест!
  Шумо бояд барои парвози навбатӣ танҳо парвоз кунед ... Хуб, агар ин тавр бошад, пас аз даст додани дил ҳеҷ маъно надорад ... Дар Фокен-Вулф бо муҳаррики ҳаво хунукшуда аллакай гарм аст. Хеле гарм, мотор, плюс офтоб, илова бар он вақти каме барои хунук шудан. Худи Фридрих ҳатто ҳайрон буд, ки чӣ тавр ӯ то ҳол бо чунин бори ваҳшӣ наафтида буд. Баъд аз ҳама, он ибтидоӣ аст ... он ҳама дарунҳоро мехӯрад ...
  Танкхои советй тамоман тунук шуданд... Бо вучуди ин боз ба тарафи немисхо куввахои арматура омаданд ва кариб хамаи самолётхои хучумкунанда ба чанг андохта шуданд... Аммо куввахои такьягохй ба Ротмистров хам мувофиканд... Хамин танкхои фронти дигар.
  Аммо ҳаво хеле оромтар аст, гарчанде ки дар он ҷо гурӯҳҳои алоҳидаи ҷангандаҳо ё ҳавопаймоҳои ҳамлакунанда мавҷуданд.
  Фридрих тактикаи кӯҳнаи собитшударо такрор мекунад, ӯ аллакай медонад, ки вай ӯро ноумед намекунад. Ва немисҳо ...
  Бозсозӣ низ ҷараён дорад, зеро аксари танкҳои шӯравӣ аллакай несту нобуд шудаанд, пас шумо метавонед худатон ҳамла кунед... Виттман ғамгинона қайд кард:
  - Ҳашт танкро аз кор баромаданд... Як рӯз хуб аст, аммо барои чунин рӯз бад ...
  Роҳнамо ислоҳ кард:
  - Дар асл, дувоздаҳ ....
  Виттман суханашро бурида гуфт:
  - Вакте ки русхо ба воситаи чохи чукури зидди танкй баромаданд, чор мошини харобшуда - хисоб накунед! Он ибтидоӣ буд. Бале, ва лавозимоти ҷангӣ бояд пур карда шавад ...
  Аммо танкхои советй боз ба пеш шитофтанд, ки самолётхои хучумкунанда махсусан онхоро гирифтан гирифтанд. Аз чумла, Фридрих, ки панчоду панч снаряд, аз он чилу нух танки Т-34 ва шаш тупи худгард паррондааст. Ва ба вай панчуним дакика вакт лозим шуд... Ин чанг... Албатта, аз ин хам зиёдтар мешуд... Фридрих фикр мекард, ки чаро вай дар як вакт аз ду туп тир холй кунад ? Ва як кофӣ аст ... Дар ҳамин ҳол ...
  Хелга уро дар фурудгох пешвоз гирифт, чунон бо шавк бусиду пичиррос зад:
  - Ана, тачассуми чанговарй - Дон Кихот!
  - Шумо чӣ гуфтед? Фикр кард Фридрих.
  Духтар дарҳол сиҳат шуд:
  - Мебахшед бачаи гург... Ман мехостам Ланселот бигӯям!
  Писарбачаи асил гуш кард:
  - Пас масъалаи дигар! Охир, Дон Кихот пародияи рыцарист. Ранги беақл ва ашрофи беғаразро ба таври масхара мекунанд!
  Ҳелга розӣ шуд.
  - Умуман, ман инро мефаҳмам! Аммо...
  Фридрих сухани духтарро бурид:
  - Дар ҳавопаймоҳо зинда!
  Экипажи танкхо ва лётчикхои советй гуё бори охи-рин кушиш карданд, ки мавчи чанги нихоят бебарорро дигар кунанд. Генерал Гота хамчун фармондехи ботачриба, ки аллакай тактикаи русхоро хаматарафа омухта буд, ба хучум шитоб намекард ва хатто андаке акиб мемонд, то ки бартарии оташфишониро сад фоиз истифода барад. Ва албатта, фармоиш. Чунин аст тактикаи муштзани қоматбаланд, ки дар пеши марди кӯтоҳ ақибнишинӣ мекунад, ҳамчун рақами дуюм кор мекунад, аммо ба пиншери камқад имкон намедиҳад, ки масофаро наздик кунад ва бартарӣ ба даст орад. Хайр, Ротмистров дигар илоче надорад! Ё ҳамла кунед ё бимиред! Охирин беҳтар аст, гарчанде ки ҳарду метавонанд якҷоя бошанд!
  Хуб, Фридрих низ бояд бо ҳавопаймо ҷанг кунад ... Ин ҳам ҷанг аст ва душман далер аст ...
  Аммо аввал писарбачаи терминатор ба понздах танки хучуми Т-34-85 тир холй кард. Ҳамин тавр эфирӣ дар як таркиш ...
  Хелга хитоб кард:
  Шумо императори ҳаво ҳастед! Ҳамин тавр Рейхи сеюм машҳур хоҳад шуд!
  Фридрих ба вай ҷавоб дод:
  - Ва ӯ аллакай машҳур аст! Ва шумо набояд таъриф кунед!
  Хелга дод зад:
  - Ва шумо ӯро боз ҳам бештар ҷалол медиҳед!
  - Кӯшиш мекунам! Фридрих гиря кард.
  Ӯ дубора ба транси ултра-ҷангӣ афтод. Дар сари писарбача фикрхои ачоиб печиданд. Масалан, пас аз галабаи рейхи сеюм ахволаш чй мешавад? Албатта, сарпарастии зани император ӯро бо мақоми олӣ таъмин мекунад ва писараш вориси Империяи бузург мешавад. Манзараҳои ҳаяҷоновар! Ва русҳо, ниҳоят, тартибу интизомеро меомӯзанд, ки ҳатто Сталини хунини гурҷӣ онҳоро ба он одат карда натавонист.
  Ҳарчанд, албатта, ғалаба ҳанӯз дур аст ... Ё он метавонад бигирад ва табдил ҷанганда суқути ба Fritz. Хамин тавр, чандин даххо мошини фашистиро кушта, хамчун кахрамон ба СССР баргардед?
  Аммо оё ин ба ӯ кӯмак мекунад, ки агар қаҳрамонони ҷанг, ки аз асорат гурехта буданд, парронанд, аммо .... Сталин умуман ба касе бовар намекунад, гуфт, ки писар надорад, Яковлев! Аз ин рӯ, ӯ дигар ба назди Фридрих баргашта наметавонад... Хусусан баъди он коре, ки ӯ карда буд... Дарҳол ба СССР фирор кардан мумкин буд, вақте ки онҳо ба ӯ танҳо "Стука" доданд. Писарбачаро мебахшид... Хайр, шояд уро ба батальонхои чазодихй фиристоданд ва агар вай хам чанде аз фашистонро зада зада партофт... Бале, имкони баргаштан дошт... Аммо холо дар СССР онхо. раҳм намедиҳад, аз ҳад зиёд хунолуд шудааст....
  Фридрих фикр кард, хуб, чаро вай ба тарафи Советхо нагузаштааст. Хуб, хуб, вай ба Ҷавонони Гитлер ҳамроҳ шуд, ки дар маркази Берлин буд, пас ӯ роҳи дигари зинда мондан надошт. Аммо барои чй у комиссархоро кушт? Шумо метавонед онро хомӯш кунед ... Чаро ҳайвони ваҳшӣ ногаҳон дар он бедор шуд ... Ҳатто ҳайвони ваҳшӣ нест, зеро ҳайвонот одатан барои хӯрдан ё аз ҳисси гуруснагӣ мекушанд. Одам, аз тарафи дигар, кушторро ба масхара табдил дода, аз паланг бадтар шуд ...
  Бо ӯ чӣ шуд, ки куштор ба шодӣ шурӯъ кард ва хоҳиши баланд бардоштани дар Рейхи сеюм, касб кардан тамоми моҳиятро фаро гирифт? Кӣ шуд, .. Чаро ҳисси ватандӯстиву дилбастагӣ ба халқашро гум кардааст?
  Бо вуҷуди ин, оё ӯ як дорад? Ана, хамон генерал Власов ё Борис Алексеевич Смысловский. Дар ин чо хам одами ачоиб намояндаи намунавии корпуси ашрофи Россиян подшохй менамуд. Ва ба вай лозим омад, ки ба тарафи Гитлер ва дигар фашистон гузарад. Офицери Артиши Императории Россия, капитан. Пас аз ҷанги шаҳрвандӣ, ӯ дар Полша интернатсион шуда, сипас ба Олмон муҳоҷират кард. Ӯ ба хидмат дар артиши Олмон дохил шуд. Солхои 1928-1932 дар курсхои олии назди шуъбаи харбии (Академияи генералии) Рейхсвер тахсил кардааст. Дар солхои чанги дуйуми чахон дар ташкил намудани отрядхои ихтиёрии рус фаъолона иштирок кард. Вай бовар дошт, ки немисҳо метавонанд дар барқарорсозии Русия саҳм гузоранд: "Ғалабаи артиши Олмон бояд моро ба Маскав расонад ва тадриҷан қудратро ба дасти мо гузаронад. Немисхо, хатто баъди кисман маглуб шудани Россиян Советй хам бояд ба мукобили чахони англо-саксон муддати дароз мубориза баранд. Вакт ба нафъи мо кор мекунад ва онхо ба мо вобаста нестанд. Аҳамияти мо ҳамчун иттифоқчӣ меафзояд ва мо озодии комили амалиёти сиёсӣ хоҳем дошт".
  Сари писарбача дар болои он чизе, ки қаблан дар интернет хонда буд, шино кард... Тасодуфан, чашмонаш ба саҳифаи маълумотнома - "шарикони нацизм - шармандагии миллат!" давид.
  Дуруст аст, ки дар айни замон вай ҳеҷ гоҳ бо генерал A. A. Власов ҳамкорӣ накардааст, зеро ӯ на ақидаи худ ва на нақшаи амали худро мубодила намекард, аммо шахсан бо ӯ се маротиба, асосан бо дастури Ситоди генералии Олмон мулоқот кард.
  Фридрих ба фикраш халал расонд... Хаштод се самолёти советй зада галтонда шуд, аллакай дар танкхо снарядхои охирин гузошта шуда истодаанд ва аллакай баргаштан мумкин аст... Хайр, вай чй хел харом аст... Вай чй тавр. афтода... Фоҳишаи хунин! Чашмон дархол тар шуд... Катрахои оби ашк аз рухсорахои хамвор бача-гй мерехт... Чй талх, хатто худатро тир!
  Баъди баргаштанаш дидани Хелгаи хаста, вале шодравон дархол рухашро баланд кард ва боз ба чанг шитофт... Вай чанговар аст! Пас барои пирӯзӣ таваллуд шудааст ва миллаташ заифтар аст, бо ӯ дӯст нест!
  Ҳелга ногаҳон пай бурд:
  -Гиря мекунӣ?
  Фридрих сарашро ҷунбонд.
  - Аллакай чашмонам об мешавад, аз хастагӣ! Чӣ ҷанг! Ман шаш рӯз боз чашмонамро напӯшидаам! Ва пеш аз ин, қариб хоб накардааст!
  Ҳелга тасаллӣ дод:
  - Ана, дег баста мешаваду каме хоб мекунем... Каме мемонад. Танҳо як каме барои ғалаба!
  Парвоз дар "Фоккен-Вульфач-4" самолётхои душман намоён нестанд ва аз танкхо кам мондааст. Аммо ҳатто онҳое, ки дар он ҷо ҳастанд, бояд анҷом дода шаванд.
  Хелга ба радио пичиррос мезанад:
  - Хайр, биёед онҳоро гирем! Ҳамин тавр, ҳаштро печонед!
  Фридрих хандид.
  - Ҳаштро печидан беҳтар аз гирифтани шаш ба китф аст!
  Духтарак, ки мошинро аз ғаввосӣ пахш кард, аккос зад:
  -Не, шуморо шашкаса тасаввур кардан мумкин нест. Шумо зоти подшоҳ доред.
  Аз армияи панчуми гвардия шоху пояш буд. Акнун Гота фармон дод, ки пеш равед, хусусан азбаски шом буд, вақт аз хӯроки шом хеле гузашта буд ва торикӣ наздик шудан гирифт.
  Дар майдони чанг зиёда аз хазору сад танки харобшуда ва харобшудаи советй ва кариб сесад танки немис мавчуд буд, ки як навъ хисорот дидаанд. Аз ин шумор тақрибан шасту панҷ мошин ба ҳеҷ ваҷҳ барқарор карда нашуданд.
  Ва Фридрих, ки дӯстдухтари худро дар кат хоб карда, ҳанӯз парвоз мекард. Ин дафъа он барои пахш кардани артиллерия равона карда шуд. Марши ноумедонаи Ротмистов як кисми куввахо - кушунхои Майншеинро аз дигар тараф дур кард ва онхо дар як шабонаруз бештар аз дувоздах километр пеш намерафтанд. Шаб фаро расид, вале аскарони штурман хануз кор мекарданд. Онҳо танҳо лётчикҳоро иваз карданд.
  Фридрих бори дигар бо самолётхои бомбаандози шабонаи У-2 дучор омад. Мошинхо кариб ба замин наздик парвоз мекарданд - парвози сатхи паст. Онҳо имкон доштанд, ки бо чунин ниқоб лағжиш кунанд, аммо дар ин вазъият ғаризаи шайтонии терминатори ҷавон кор мекард.
  Илова бар ин, Фридрих ногаҳон аз ашкҳои худ хеле шарм кард ва ӯ ба хашм омад... Хатто симои писарбача дигар шуд. Ва суханони тамоман дигар, аз суруди дигар аз сарам шитофтанд;
  Ғазаб дар бадан дар мавҷи оташ паҳн мешавад,
  Чунин ходисаро фахмидан мумкин нест ва холо ба ман чй мешавад!
  Дар ин ҷо ҷаҳони зеризаминӣ ҳама сиёҳиро дар ҷон кушод,
  Ман қасрҳо мехоҳам - барои ман бо дӯстдошта ва биҳишт дар кулба кофӣ нест!
  
  Ва ин ҳама чӣ гуна рӯй дод, ҳатто Худо намедонад,
  Ман як хароми хоин шудам, аммо то хол мурдаам!
  Ин ваҳй аз куҷост, кӣ онро зоид,
  Ман илҳомро дар як коса мекашам - қувваҳои тавоно!
  
  Иблис моро дар тӯр кашид, ба гирдоби ваҳшатнок андохт,
  Ҳамин тавр шуд, ман дар шабака афтодам!
  Аммо ман торро мешиканам ва Худоро бо дил қабул мекунам,
  Фақат ба моҳи осмонӣ лаънат назанед!
  Ва инҳо бародарони ҳамдил ҳастанд, ки ман аниқ медонам!
  
  Эй Парвардигори муқаддас ба ман имконият деҳ
  Табиати ман, ту хиёнат ва бадномӣ!
  Ман гӯшт мехостам, ҷуз гӯшт,
  Ва ба варта расид, ки хирад дар он ҷо хобидааст!
  
  Фашист гуфт: шумо ба мо хизмат мекунед.
  Шумо замин, пул, эътирофи унвонҳоро хоҳед гирифт!
  Аммо ҷони худро таслим кунед
  Ва ин бадтарин чазои дунёст!
  
  Аммо ман нотавон ҳастам, ба бесарусомонӣ афтодам,
  Ва зиндаю номусу вичдонро дар худ нобуд кард!
  Ин тавр бошад, далели сахт
  Баъд аз ҳама, ин роман нест, ин танҳо як ҳикоя аст!
  
  Ман бояд чӣ кор кунам, роҳи бозгашт;
  Дигар намондааст ва акнун лоақал гарданаш дар ҳалқа аст!
  Аммо дев гуфт, ба бесарусомонӣ хотима диҳед,
  Чунин тарсончакӣ, ба мо бовар кунед, ман қабул намекунам!
  Фридрих ин "вокал"-ро ба охир расонда, "гӯш"-ҳояшро зер кард ва баъд худро бениҳоят хаста ҳис кард... Ва он чизе, ки аллакай гул карда буд, ин маънои онро дорад, ки рӯзи нав 11 июл фаро расидааст. Ва ӯ ҳафт рӯз аст, ки по хеста...
  Баъди ба замин фуруд омадан бача базӯр тавонист ба қафо гурезад ва дарҳол ба замин афтод;
  Хоб хеле тезу тунд шуд... Фридрих хоб дид, ки студент аст ва лекция мешунавад. Гузашта аз ин, муаллими нашъунамои азим онро бо чунон шавқу ҳавас мегӯяд, ки шумо беихтиёр гӯш мекунед. Дар он ҷо сухан дар бораи душмани деринаи таърихии Русия, Иёлоти Муттаҳида меравад. Ба назар чунин мерасад, ки дар ватанаш нихоят яроки сазовори чавобй пайдо кардаанд;
  - Шумо бояд донед, ки армияи Пентагон бехтарин кувваи зарбазани худро дар мубориза ба мукобили хохиши мо барои шикастани рохи чахони дигар сафарбар кардааст. Ман ба харбии НАТО телеграмма фиристодам, ки дар он гуфтам, ки заминро ишгол карданй нестам, тадкикоти осоиштаеро, ки ба манфиати тамоми инсоният нигаронида шудааст, мегузаронам. Онҳо паёми маро нагирифтанд, онҳо ҳамаро аз рӯи миқёси шубҳанок ва худхоҳонаи арзишҳои худ чен мекунанд. Ин ҳаромҳои мегаломанӣ фикр мекунанд, ки онҳо метавонанд тамоми инсониятро идора кунанд. Онҳо фикр мекунанд, ки агар дар онҳо ҳаваси маникӣ ба асирӣ ва нобудӣ дошта бошанд, пас намояндагони дигар ҷаҳониён бояд ҳамон ҳаваси ҳайвонӣ дошта бошанд.
  Маърузачй сукут карда, мавчи чапакзании пурмавчро шунид. Ва Волка низ ӯро сахт кафкӯбӣ кард, гарчанде ки ӯ намехост, ки мақомот аз паси худ эътироф кунад. Хуб, бузургҷусса идома дод:
  - Ман хайвон ва ё дарранда нестам, вале ман худамро мухофизат карда метавонам ва ният дорам, некии тамаддуни ман аз муборизаи ман вобаста аст ва агар душманонам ва душманони тамаддуни ман хамла карданй бошанд, пас ман ният дорам, ки дифоъ кунам. худам. Ман онҳоеро, ки дар байни ман ва озодӣ истодаанд, нобуд мекунам. Онхое, ки башариятро кариб гулом карда, худро миллати олй, берун аз салохияти одамон медонанд, ба чазо дучор мешаванд. Ман аллакай ба як гурѓ® олигарх®о як тин додам, ба он®о намунаи шахси «обилияти  ангро нишон меди®ам, ки мисли гѓсфанди мутеъ зери табар намераванд. Хамаи мо бояд муттахид шавем, зеро ин кори умумии мост, зеро дар Замин ба наздикй чизи нафасгирй намемонад. Акнун ба тиҷорат. Барои торумор кардани флотхои Америка ва НАТО ба мо захирахои калони энергиям бе-махдуд, яроки принципан нав лозим аст ва мо онро дорем. Барои бисёриҳо, ҳатто беҳтарини шумо, бомбаи H-бомбаи ниҳоӣ ба назар мерасад. Бисёриҳо, ҳатто беҳтарини шумо, гумон мекунанд, ки роҳи дигари пурқувваттар барои ба даст овардани энергия вуҷуд надорад, ба истиснои нестшавӣ, ки дар амал татбиқ кардан душвор аст. Хамаи шумо бо реакцияхои термоядрой, ба хам пайвастани атомхои гидроген ва ба вучуд омадани гелий шиносед. Хуб, унсурҳои дигар то оҳан. Омезиши ҳастаӣ ба ситораҳо дар тӯли миллиардҳо сол рӯшноӣ медиҳад. Ва барои бисёре аз шумо чунин ба назар мерасад , ки реаксияҳои принципан нави синтезро амалӣ кардан мумкин аст: онҳо амалан дар табиат вуҷуд надоранд. Аксари шумо пур аз фикрҳои стереотипӣ ҳастед, ки агар реаксия дар табиат вуҷуд надошта бошад, пас он дар асл вуҷуд дошта наметавонад. Чӣ як фиреби бемаънӣ, илми тамаддунҳо роҳи ба даст овардани массаҳои бузурги энергияро дар миқёс ва реаксияҳое, ки дар табиат вуҷуд надоранд, фароҳам меорад. Шумо аллакай мавҷудияти кваркҳоро медонед: мини-заррачаҳое, ки зарраҳои элементариро ташкил медиҳанд. Ҳатто илми шумо садҳо зарраҳои элементариро кашф кардааст. Ба ҷуз аз онҳо, ки илми шумо низ сабт кардааст, зарраҳои навъҳои гуногун мавҷуданд, ки бисёре аз онҳо барои шумо аҷиб ва ҳатто зиёдатӣ ба назар мерасанд. Шуморо гуногунрангии кваркҳо ба ҳайрат меоред, ки онро бо роҳи маъмулии мантиқӣ шарҳ додан душвор аст. Чанде пеш олимони шумо заррачаҳоеро кашф карданд, ки преонҳо ном доранд, зарраҳоеро, ки кваркҳоро ташкил медиҳанд, кашф карданд ва шумо натавонистед ба онҳо дуруст ворид шавед ва омӯзед. Хуб, шумо то ҳол муваффақ нашудаед, ки аз ядро на танҳо преонҳо, ҳатто кваркҳоро низ ба даст оред. Хуб, аз ҳисоби омехта ё тақсим шудани онҳо чӣ гуна энергия ба даст овардан мумкин аст: ҳатто дар муқоиса бо реаксияи термоядроӣ беандоза аст. Ҳатто бо сатҳи муосир ва хеле пасти илми рӯи замин, ҳисобҳои назариявӣ мавҷуданд, ки нишон медиҳанд, ки зарра чӣ қадаре ки хурдтар бошад, ҳамон қадар энергияи он зиёдтар мешавад. Ин аз он гувохй медихад, ки агар ин гуна энергияро азхуд кардан мумкин мебуд, он гох манбаи кариб номахдуди ресурсхои энергетикиро ба даст овардан мумкин мебуд. Аммо, ягон олими руи замин на танхо реаксияи синтези микрозаррачахоро аз нав ба вучуд оварда натавонист, балки хатто аз ядро кварки озодро ба даст оварад.
  Ҳатто ба даст овардани кварки ройгон ва бебанд ҳанӯз муваффақ нест. Сабаб чист, ки реаксия бо роҳи шикастан ё муттаҳид кардани заррачаҳои ултра сабук, на танҳо такрор шудан, балки ҳатто дар табиат мустаҳкам шудан имконнопазир аст. Сабаб дар хамин аст: махз аз хамин сабаб реакцияи термоядрой чунон душвор аст, ки онро ба таври образнок хатто кахрамони дастони хеле кутох меноманд. Барои ба вучуд овардани реакцияи термоядрой энергияи бомбаи атомй, барои таркидани бомбаи атомй моддахои таркандаи мукаррарй лозиманд. Барои ба амал омадани реаксияи синтези кварк реаксияи таркиши заряди термоядрой нокифоя аст, «увваи он барои реаксия кифоя нест, аз ин рѓ дар табиат кварк®ои хеле вазнин пайдо намешаванд. Қадами мобайнӣ вуҷуд надорад, қадаме, ки реаксияҳоро дар синтези атомӣ ҷудо ва тасниф мекунад. Дар синтези термоядрой мархилахо паи хам ба амал меоянд, ки аз чихати энергияи озодшуда зиёд мешаванд. Реаксияе, ки назар ба таркиши термоядрой хеле зиёдтар энергия мебарорад ва нихоят нодир аст: реаксияи аннигиляция. Он аз тамоси материя ва антиматерия бармеояд. Дар табиат он нодир, бениҳоят нодир аст, зеро дар ҷаҳони воқеӣ антиматерия тақрибан вуҷуд надорад. Реаксияи аннигилятсионӣ дар табиат нодир аст, дар байни реаксияи синтези элементҳо ва реаксияи термоядроӣ марҳилаи мобайнӣ вуҷуд надорад . Мохияти масъала дар он аст, ки худи антиматерия аз моддаи оддй сохта нашудааст. Дар дохили системаи намоёни мо, мо онро мушоҳида карда наметавонем. Аммо агар шумо дар фазо ҳаракат мекардед ва худро дар ҳамбастагии коинот, дар сарҳади ҷаҳон ва зиддиҷаҳон меёфтаед, он гоҳ медидед, ки раванди нестшавӣ чӣ гуна дар миқёси васеъ идома дорад. Мохияти масъала дар ба даст овардани микдори кофии антиматерия, яъне материяе буд, ки дар олами реалй вучуд дошта наметавонад. Вай доимо бо материяи оддии хакикй алока ме-кард, вай бояд несту нобуд ё таркида ме-шуд, чунон ки ду элементи химиявии алохида безарар хангоми ба хам дучор омадан метаркид. Протонҳо, нейтронҳо, электронҳо дар тамос бо позитронҳо, антинейтронҳо, антиэлектронҳо ба фотонҳо ва зарраҳои дигар табдил меёбанд, ки ба самтҳои гуногун шитоб мекунанд. Суръати васеъшавии онҳо бузург аст ва аз суръати рӯшноӣ зиёдтар аст. Бале, хангоми нобудшавии мичёси калон заррахо ба суръати хеле равшан гузашта, аз хамдигар дур мешаванд. Бо роҳи оддӣ, тавассути суръатбахшии заррачаҳо дар акселераторҳо ба даст овардани зидди модда душвор аст. Натичаи бо ин рох ба даст овардашуда харочотро хеч гох сафед намекунад. Бо вуҷуди ин, роҳи самараноки ба даст овардани антиматтер дар миқёси сахт ба таври таҷрибавӣ ёфт шуд. Мохияти он дар он аст, ки эхтимолияти ба даст овардани антиматерия, инчунин материя такрибан як хел аст, яъне фарки байни зидди модда ва материяи мукаррарй калон нест ва барои тагйир додани кутбнокии материя энергияи зиёд лозим нест. Инро бо истифода аз радиатсияи на он қадар сахти майдони махсус ва мавҷи дорои хусусияти махсус анҷом додан мумкин аст. Ба гайр аз кваркхо, преонхо, креонхо, резонхо, форконхо, рюмонхо, хородонхо, ромонхо ва гайра мавчуданд. Шуоъ дар сатхи махсуси телепатики сохтори материяро дар сатхи креон-резонанс тагйир медихад, танхо каме тагйир меёбад, сохтори онро тагйир медихад. ҷойгиршавии микрозаррачаҳо. Кашфи мавчхои махсус илм ва чамъиятро дигаргун сохта. Аммо радиацияи кй, кадом дарача метавонад намуди материяро тагьир дода, онро ба дарачаи сифатан нав гузаронад, хусусиятхои материяро тагьир дихад. Дар тадкики кобилиятхои одам, кобилиятхои фавкулоддаи вай навъи нави шуоъ кашф карда шуд. Мо, гитлерчиён, пеш аз миллату халкхои дигар кобилиятхои иловагиро азхуд кардем. Радиатсияи нави телепатикӣ ба сурб ва ҳатто зичтари суперматериалҳо ворид шуд, ки худ як системаи дигар ва доираи гуногуни радиатсияро нишон медод. Ҳатто дар сатҳи илму тамаддуни шумо радиатсияе вуҷуд дорад ва аз суръати рӯшноӣ зиёдтар аст. Аз шуоъҳои радиоактивии Альфа, Бета, Гамма, аллакай нурҳои бета аз суръати рӯшноӣ каме бештар ҳаракат мекунанд ва бо радиатсияи Гамма-АС зиёда аз суръати рӯшноӣ қариб якуним баробар аст. Онхо дар сайёраи Замин аллакай ба таври тачрибавй шуоъхои мавчхои Клекон ва Дерро кашф карданд, ки онхо аз суръати рушной ду баробар зиёданд. Дуруст аст, ки онҳо дар микродозаҳо тавлид мешаванд, онҳо ҳатто аз дурнамо огоҳ нестанд. Ман бештар дар байни суръати радиатсионӣ ва қобилияти он ба материя дохил шуданро мегӯям, робитаи мустақим вуҷуд дорад. Чӣ қадаре ки доираи мавҷҳо кӯтоҳтар бошад, қудрати воридшавӣ ҳамон қадар баландтар, суръати радиатсия ҳамон қадар баландтар мешавад. Нурҳои гамма танҳо пас аз гузаштани як сантиметр сурб нисфи кам мешаванд. Барои радиатсияҳои Klecon ва Der, қудрати воридшавӣ боз ҳам баландтар аст. Радиатсияи берун аз масофа, хоҳ аура, телепортатсия, телекинез, телепатия, киберкинез, тормокинез, плазмокинез, суръати баландтарин ва ҳама диапазони воридшавандаро доранд. Яъне маҳз дар болои сохтори ба ном рӯҳонӣ калиди идоракунии ҷаҳониён, азхуд кардани шаклҳои бесобиқаи энергия аст. Шаклҳои навтарини энергия ба шаклҳои навтарини андозагирӣ, андозагирии ҷаҳони микро, ки метавонанд дар макрокосм реша гиранд ва амалӣ карда шаванд, ченакҳоро байни зарраҳои микрофундаменталӣ ба ҷаҳони воқеӣ интиқол медиҳанд, ба истилоҳ ғелонда. аз фазо. Навъи нави энергия яроки нав медихад, нурхои Z-56 мебарорад ва армадаи тачовузкорро ба хок торумор мекунад. Ман акнун метавонистам мохияти энергияи навро муфассалтар шарх дихам ва чй тавр ба вучуд омадани он, инчунин самараи муттахидшавиро муфассал тасвир кунам, вале ба мо аллакай ультиматум дода шуда буд. Ин гориллаҳо фикр мекунанд, ки моро тарсонанд, аммо ҳатто агар мо таслим шавем, онҳо наметавонанд ба васвасаи шудгор кардани ҷазира ва дарзмол кардани он бо бомбаҳо ва тупҳои вазнин муқобилат кунанд. Агар ягон амалиёти харбй набошад, пас чаро янкихо ин гуна армадаро чамъ кардаанд, ба онхо акти тарсондан лозим аст, ки барои тамоми чахон ибрат аст. Ҳаёти шумо аз ман вобаста аст. Ба таҷовузкор дарсе медиҳам, ки як умр дар ёдаш мемонад ва ҳар кӣ зинда монад, ба мурда ҳасад мебарад!
  Бо ин ибора орзуи Фридрих канда шуд. Вай бо хашмгинона чашмонашро кушод. Хелга дар ру ба руи у истода, дар даст дастахои гул дошт ва дар ангуштони пои барахнаи духтар гули садбарг буд, ки бо мехру мухаббат пошнаи урёни гулобии писарбачаро тик мекард.
  - Хайр, каме хоб кун. Вақти хӯроки шом аст!
  Фридрих ҷаҳид ва дарҳол шиками худро макид... Аммо бале, ӯ дар давоми як ҳафта қариб чизе нахӯрда буд. Ӯ танҳо шоколади пурқувватро, ки бо об маҳлул карда шудааст, менӯшид. Писарбача ба офтоб нигаристу хайрон шуд:
  - Аҷиб, ман тақрибан панҷ соат вақт сарф кардам, аммо хеле камтар ба назар мерасад. Ман ҳатто вақт надоштам, ки лексияи ҷолибтаринро дар бораи силоҳҳои нав гӯш кунам!
  Хелга хандид.
  - Дар бораи яроки нав? Бале, вақте ки ҷанговарони бузург меҷанганд, техникаи қадимтарин имкон медиҳад, ки ҳама ғолиб шаванд. Аммо аввал, шӯрбои моҳӣ бихӯред. Якчанд духтарон, мухлисони шумо, махсус барои шумо кафшер карда шуданд. Бихӯред ва қувваҳои нав меоянд.
  Фридрих бо хушҳолӣ ба шӯрбои моҳӣ бурд, ки ин ба назари ӯ болаззаттарин таоми сайёраи Замин менамуд. Писарак кулоҳро холӣ кард ва дар меъдааш вазниниро ҳис кард. Вале ба ин нигох накарда, хушхолона аз чо бархоста, ба суи мошин шитофт.
  - Хуб, Ҳелга, мо боз ҷанг мекунем!
  Духтар бозикунон чавоб дод:
  - Ва чӣ тавр!
  Ва холо аспи боэътимоди "Ме-362" хамрохи хамрохи сунъии чудонашавандаи "Фоккен-Вульф-4" атмосфераро бо винтхо боз азоб медихад. Ва он дар чанг, чунон ки дар чанг. Фридрих аз Ҳелга пурсид:
  Ба ғайр аз ҷанг кардан, чӣ кори дӯстдоштаи шумост?
  Духтар оҳиста хандид ва ҷавоб дод:
  - Ҳатто гуфтан душвор аст! Ҳарчанд шумо медонед. Ман ба кандакории чӯб машғул будам. Чунин нақшҳои зебо пайдо шуданд ... Ва ман ҳам кӯшиш кардам, ки ҳикояҳои афсонавӣ нависам. Танҳо вақте ки ман як ҷуфт навиштам, ҳама ба ман хандиданд. Ва ман чунон хиҷил шудам, ки эҷод кардани онҳоро бас кардам. Оё медонӣ, вақте ки онҳо ба ту механданд, чӣ қадар нохушоянд аст!
  Фридрих розӣ шуд:
  - Ҳа, мефаҳмам! Ҳарчанд ҳоло ман дар қуллаи шӯҳрат ҳастам! Аммо вақте ки ман мемирам, ман қариб ...
  Ҳелга суханашро бурида:
  - Не! Ба ман бовар кунед, онҳо фаромӯш намекунанд! Фикр мекунам, номи шумо артиши ҳавоӣ ё баъзе аз шаҳрҳои шарқии забтшуда номида мешавад. Ё шояд як кӯчаи Берлин!
  Фридрих хандид.
  - Ҳа, маро тасаллӣ додӣ!
  Хелга ба таври чиддй илова кард:
  - Шояд ҳатто фармоиш дар авиатсия бо портрети шумо тасдиқ карда шавад. Аввалан, шумо чунин чеҳраи ширин доред, дуюм, натиҷаи шумо, ки аллакай беш аз бист ҳазору панҷсад ҳавопаймои душман аст, гумон аст, ки аз касе пеш ояд!
  Фридрих низ ба таври ҷиддӣ эътироз кард:
  - Не, агар чанг бо СССР хеле дуру дароз кашол ёбад ва ё бо иттифокчиёни дируза мубориза бурдан лозим бошад, аз онхо пеш гузашта метавонанд. Пас, хама чиз имконпазир аст... Вале принципан ба хазор самолёт расидан мумкин аст! Ман чӣ кор карда метавонам ва ин!
  Сухбат катъ гардид, эскадрильяи хурди чанговарони душман ба пеш парвоз кард ва баъд ба онхо лозим омад, ки ярокро чиддй ба даст гиранд.
  Сарфи назар аз хастагӣ ва хастагии шадиди артиши фашистӣ, ғалаба дар Красногвардейский Фриц ва дастаҳои бисёрқабиларо ба корнамоиҳои нав рӯҳбаланд кард.
  Фашистон ба хучум кардан ба Москва чуръат накарда, ба шахри Павловский Посад, ки дар шарк вокеъ аст, хучум карда, районхои наз-ди онро мустахкам карданд.
  Чанговарони советй, вагарна далерона чангидан мум-кин набуд, вале долони байни кушунхои немис то бегох чунон танг шуда буд, ки аллакай аз он тир холй карда мешуд.
  Фридрих ва Хельга боз мачбур шуд, ки танкхоеро ба душ гиранд, ки онхо ба хучуми чавобй гузашта, фосиларо пур кардан мехостанд. Ва он гоҳ онҳо худро ва ба таври комил нишон доданд. Ҷавон тавонист дар танк аз панҷсадсад гузашт! Ва ин умуман дастоварди синфи ултра аст!
  Фридрих дар ҳақиқат шодӣ ҳис мекард, ки ӯ ин қадар олӣ аст! ки вай бехтарин чанговари хамаи давру замонхо ва халкхо мебошад, маънои синфи синфхоро дорад! Ва аз ҳама баландтар ва сардтар будан чӣ ҳис мекунад! Фридрих Гург аст, яъне гург!
  Ҳаво аллакай торик буд ва ҷанг ҳанӯз хомӯш нашудааст. Колоннахои немисхо аз шимол, ки дар он чо аскарони машхури Роммель канда шуда буданд ва аз чануб, ки агбаи Майнштейн шахри Павловский Посадро ихота кардаанд. Аллакай нисфи шаб танкхои Гота ва пеш аз хама якчанд самолёти "Фердинанд-4" ба канори ин деха зада даромаданд... Аммо онхо мачбур шуданд, ки бозистоданд. Он гоҳ Гота фармон дод, ки аз муҳофизати якрав аз ҳама саркашӣ гузарад. Дар соати дуи пагохй дар шарки Павловский Посад кисмхои корпуси дуйуми СС ва корпуси якуми танкй, ки аз СССР низ ба пешвози якдигар баромаданд. Инак, шаби 12 октябри соли 1947 дар гирду атрофи гурухи харбии Москва як катор мухосира баста шуд!
  . БОБИ Љ19
  Пагохии 13 октябри соли 1947 Фридрих мисли хамеша фидокорона ва мохирона чангид. Аспи парвозкунандаи вафодораш қад канда шуд ва муҳаррик, сарфи назар аз он, ки писарбача онро на як бор маҷбур кардааст, бе хато кор мекард ...
  Мукобилияти кушунхои советй ба таври намоён суст шуд... Фашистон хануз ба Москва, ки ба калъаи шикастнопазир табдил ёфта буд, чуръат накарда, ба суи шарк харакат мекарданд. Дар Павловский Посад мухорибахо хануз вусъат меёфт, командирони фашистй аз истифода бурдани танкхо дар шахр комилан окилона даст кашида, румынхо, итальянхо, арабхо, хиндухо ва дигар подразделенияхои хоричиро ба штурм гузоштанд.
  Фридрих дар ду-се задухурди хурди хавой иштирок карда, бе душворй кариб як дазор самолётро буридааст. Ҳадафҳои дигар замин буданд: тупҳо, гаубицаҳо, миномётҳо, Катюшаҳо ва агар бахт дошта бошед, танкҳо.
  Охир, аз тарафи дигар, зуд-зуд ба амал намеомад. Чунин ба назар мерасад, ки маслиҳат аз байн рафтааст. То нисфирӯзӣ, вақте ки ҷуфти октябр тоқатфарсо шуд, оромии кӯтоҳе ба амал омад ва Фредерикро, ки расман Фредерик Бисмарк ном дошт, ба Смоленск даъват карданд.
  Ас-терминатори чавон хеле хушнуд ва хушхолона ба назар мерасид. Ҳарчанд Фридрих аз хиёнати худ хеле алам ва шарм дошт, аммо умеди гирифтани мукофотҳои фашистӣ писарро шод кард.
  Ҳелгаро ҳамроҳи ӯ даъват карданд. Духтар низ ба ҳаяҷон омада, дандонҳои марворидаш бо табассуми дилрабои пантера медурахшиданд. Ӯ гуфт:
  - Дидед, гургбача, мо русхоро маглуб кардем!
  Фридрих дар ин маврид ба хушбинӣ шарик набуд:
  - То хол ин факат муваффакият ва муборизаи мобайнист... Чангхо ва чангхо торафт авч мегиранд. Аммо ибтидо ва дар асл, бомуваффақият ...
  Барои гирифтани мукофот бинои комитети вилоятии КПСС интихоб карда шуд. Дар таваққуфгоҳи азим мошинҳои зиёди боҳашамат, асосан истеҳсоли амрикоиҳо ҷойгир буданд.
  Дар хакикат генералхои лухтакмонанди Армияи Америка, Империяи Британия, Доминиони Канада дар толори мачлис хозир буданд. Ҳатто яке аз шоҳзодаҳои Англия буд... Ва, албатта, худи Ҳерман Геринг ва Адольф Гитлер... Фақат ин Фридрихро ба ҳайрат овард, Маргарет бо ӯ набуд. Аҷиб аст, шояд танҳо ҳомиладор аст, ин зани барҷаста ва нотакрор намехоҳад худаш ва кӯдаки аз асс гирифташударо зери хатар гузорад... Охир, ҷанг аслан шӯхӣ нест!
  Ё шояд вай намехоҳад бо дӯстдоштаи нави Гитлер бо шавҳараш муошират кунад? Дар ин ҷо, дар маҷмӯъ, ҳама чиз имконпазир аст ва хондани он чизе, ки дар зеҳни як зани зебо, мисли Афродита ва маккорона мисли Ҳера аст, қариб ғайриимкон аст ...
  Бо вуҷуди ин, Фридрих аз ин ҳатто хурсанд аст. Дар хузури Фюрер кифоя набуд, ки бо як ишораи беихтиёр ё як сухани беандеша худ ва уро ба хатари хиёнат ба хиссиёташ фош созад. Охир, шавхарони шохдор, махсусан дар симои хокими нимчахон хеле хавфноканд. Ҳатто барои чунин як бачаи сахтгир мисли ӯ сарбози рақами яки Рейхи сеюм аст!
  Аксари онҳое, ки барои гирифтани мукофот омадаанд, лётчикҳо буданд - Худи Геринг як асс, мухлиси ашаддии назарияи генерал Дуа - авиатсия, худои ҷангҳо, албатта, пеш аз ҳама қувваҳои ҳавоӣ буд. Аммо танкчиён низ буданд, ки дар байни онхо Виттманн машхур. Ва маросими ҷоизасупорӣ бо салибҳои рыцарӣ оғоз ёфт.
  Вақте ки Ҳелгаро даъват карданд, духтар аслан мисли асп ҷаҳид ва ба пошнаҳояш зарба зад. Вай бо салиби рыцарй ва нишони махсуси чанговар мукофотонида шуд, танкхо... Ба болои ин худи фюрер Адольф ба духтар як шамшери номиналии бриллиантро супурд, ки хамчун зани бехтарине, ки дар натичаи чанг дар чанг фарк карда буд. Ҷанги Маскав.
  Виттман як салиб бо баргҳои дуб, шамшерҳо ва алмосҳо гирифт, Ситораи Салиби Найт бо баргҳои тиллоии дуб, шамшерҳо ва алмосҳо низ ба Ҳуффмани "тифлӣ" мукофотонида шуд. Асси амрикоӣ дар куртаи ковбойи тағйирнопазираш низ ҷоиза гирифт.
  Фридрих мукофоти охирин гирифт... Ин комилан мантиқӣ буд, зеро ӯ беҳтарини беҳтарин буд. Мукофоти олй - Ситораи калони салиби рыцарии Салиби охан ва баргхои дуб, шамшеру алмосхо дар зери садои тахдиди гимни фашистй супурда шуданд. Гайр аз ин барои чорсаду панчсад самолёт ва чорсаду панчсад танк чор нишони сарисинагй дода шуд. Ин нишонҳо низ тилло буданд ва панҷсадто ҳатто бо алмосҳои ночиз.
  Гитлер дасти Фридрихро дуру дароз фишурда, бо шавку хавас чизе гуфт... Писарак салиби машхурро бо чашмони худ хӯрд. Алмосҳо баргҳои дуби платина ва гулӯлаҳои шамшерро оро медоданд. Дар хотираи ман як рақам дурахшид, ки ҳатто кроссҳои оддии рыцарӣ бо алмосҳо, дар тӯли тамоми ҷанг ҳамагӣ бисту ҳафт чунин орден дода шудаанд. Хуб, дар ин лаҳза он боз ҳам камтар аст ... Дараҷаи баландтари ҷоиза, Салиби Найт, ки дар он баргҳои нуқра бо баргҳои тилло иваз карда мешаванд, ҳанӯз таъсис дода нашудааст.
  Бо вуҷуди ин, мукофотҳо бо ин қатъ нашуданд. Гитлер эълон кард, ки ба Фридрих рутбаи майор-фелдмаршали Нерӯҳои Ҳавоӣ ва Гвардияи SS бо мукофоти силоҳи шахсӣ ва мукофоти як миллиону панҷсад ҳазор марка (арзиши понздаҳ пантераи навтарин) дода шудааст.
  Яроқи номиналӣ ҳамон як шамшере буд, ки ба Ҳелга дода шуда буд, ки аз пӯлоди Димишқ сохта шуда буд, ки бо гулӯяш зебо бо алмос ва зумуррад оро дода шуда буд.
  Фридрих ба васвасаҳо тоб оварда натавонист ва чандин маротиба силоҳи сазовори Султонро ҷунбонд. Дастак бароҳат буд ва шамшер комилан мутавозин буд ва барои дасти пурқуввати писарбача сабук менамуд.
  Баъд генерали америкой Манкурт, ки хамчун муаллифи ибораи маъмул дар таърих сабт шудааст, сухан гуфт: бигзор кишвари ман хато кунад, аммо ин кишвари ман аст!
  Илова бар ин, ин фармондеҳ бо бераҳмии даҳшатноки худ, аз ҷумла ба асирони ҳарбӣ машҳур шудааст.
  Манкурт сахт гуфт:
  - Барбарҳои рус заминҳои зиёдеро забт карда, як казармаи азимеро ба вуҷуд оварданд, ки дар он бесарусомонии абадӣ ҳукмфармост. То ба кай режими террористии онхо шашьяки инсониятро азоб медихад? Халкхои Россия мунтазири озод шудан ва ба сарзамини худ омадани армияи Европаи озод ва ШМА мебошанд. Аз ин ру, Америка барои маглуб кардани СССР тамоми кувваро ба кор мебарад. Ҷараёни таҷҳизоти мо ва ихтиёриёни мо аз тамоми ҷаҳон афзоиш меёбад ва афзоиш хоҳад ёфт! (чапакзании пурмавч). Хамаи мамлакатхои чахон ба мукобили чанги большевикй муттахид шуданд. Худованд Худо ва лашкари осмонӣ бо мост. Барои ғалаба ба пеш!
  Як англис аз паси у омад ва баъд аз ин фюрер кисми расмии маросимро катъ намуда, саршавии тубро эълон кард. Дарҳол, бисёр духтарон ва занон барои сохтани як ҷуфт қаҳрамонони машҳур омода шуданд.
  Фридрих мехост, ки Ҳелгаро шарик интихоб кунад, аммо вай ба таври ғайричашмдошт рад кард - гуфт, ки одат бо шарикон ё шарикони силоҳи низомӣ рақс карданро намефармояд. Хуб, чаро писарак хонуми дигарро интихоб кард, махсусан, зеро ҳамаи занони ин ҷо зебоанд - аз афташ, онҳо махсус интихоб шуда буданд. Фридрих табассум кард ва сабук рақс кард, аммо андешаи писарбача дар бораи чизи дигар буд.
  Аз ин рӯ, ӯ ордени баланд гирифт ва ҳоло фельдмаршали бузург аст... Карераи ӯ дар ҳоли афзоиш аст ва аз ҷиҳати шумораи ҳавопаймоҳои задашуда ва танкҳои харобшуда дар ҷаҳон ба ӯ баробар нест! Ба назар чунин менамояд, ки хама чиз хуб аст, аммо аз чй сабаб бошад, ки гурбахо дилашонро мехарошиданд... Аммо агар шахсиятхои машхурро гирем, масалан, шохзодаи хунари шохзодаи капетихо Роберт Артроисро гирем. Охир, вай ба мукобили ватани худ - Франция чангида, заррае азоб накашид, гарчанде хуни хамватанонаш дар дасташ буд.
  Ва садхо хазор нафар русхо дар тарафи фашистон чанг мекунанд. Ҳатто Герцог Кирилл Романов расман ҷонибдории худро аз маъракаи шарқӣ ва озод кардани ватан аз болшевикон эълон кард. Романовхо тарафдори фашистон ва мамлакатхои Гарб дар паси онхо мебошанд.
  Хуб, агар шоҳзодаҳои номдор ва Рейхи сеюм зидди Сталин бошанд, пас чаро Фредерик азоб кашад. Гузашта аз ин, мумкин аст, ки аҷдодони ӯ дар СССР умуман зиндагӣ намекунанд. Хуб, биёед мантикона фикр кунем... Охир, рафти таърих аллакай ба таври чиддитарин тагьир ёфтааст. Акнун дуньё харгиз дигар нахохад шуд, бинобар ин мухорибаи Москваро Советхо барбод доданд... Ва ин чй маъно дорад? Ва он, ки, аввалан, дар ҷаҳоне, ки ба таври назаррас тағйир ёфтааст, эҳтимолияти вохӯрдан ва бунёд кардани оилаи волидонаш (дар омади гап, дар шаҳрҳои гуногун) якбора коҳиш меёбад. Аммо инчунин падар ва модар соли 1947 таваллуд нашудаанд ... Ин маънои онро дорад, ки эҳтимолияти вохӯрӣ бо ду бобо ва ду бибиаш боз ҳам камтар хоҳад буд!
  Илова бар ин, ҳар як кӯдак аз рӯи маҷмӯи генҳо беназир ва сирф фардӣ аст. Ва ин маънои онро дорад, ки агар лаҳзаи бордоршавӣ ҳатто барои як соат ё ҳатто даҳ дақиқа тағир ёбад, пас он дигар ӯ нахоҳад буд ... На Фридрих бо шахсияти беназир ва маҷмӯи генҳо, балки комилан дигар, шояд ҳатто на зоҳиран. писари монанд.
  Яъне, дахолати котил дар гузашта, аз руи мантики чизхо, бояд боиси аз байн рафтани вайронкори конунхои вайроннашавандаи замон гардад... Яъне Фридрих, ки дустдоштаи Гитлер шуда буд, бояд оддй аз байн равад! Ва ӯ ва бародараш ва шояд падару модар ва дигарон.
  Аммо азбаски аси ҷавон зинда, қавӣ ва солим аст, мисли ҳеҷ каси дигар дар ин сайёраи бадбахт, пас шояд ин гузашта дунёи ӯ нест! Шояд ин ҳатто коиноти ӯ нест, як навъ олами мувозӣ ва ҳатто бо таъхири вақт. Яъне, вай Фридрихро аҷдодони худ нест, на ҳамватанони худ, балки афроди бегонаро, ки танҳо ба гузаштаи абстрактии писарбачаи терминатор шабоҳати умумӣ доранд, мекушанд.
  Ин маънои онро дорад, ки вай, дар асл, хоин нест - танҳо шахсе аст, ки ба мисли гитменҳои силсилаи фантастикаи гуногун, ки дар гузашта донишҳои ҳозираро истифода мебарад ва ҳатто бо қудрати бебаҳо дода шудааст. Хуб, агар ӯ дорои қудратҳои абарқудрат бошад, пас истифодаи онҳо гуноҳ аст ! Хуб, азбаски тақдир, дасти рости осмон, ӯро аввал ба Ҷавонони Гитлер фиристод, баъд ба Рейхи сеюм, пас шумо бояд тамоми кӯшишро ба харҷ диҳед, то касб кунед. Дар чордаҳсолагӣ писарбача будан хуб аст , аммо дар бистсолагӣ генерали комилҳуқуқ ё ҳатто фельдмаршал беҳтар аст. Ва кӣ медонад, шояд Рейхи сеюм ва Амрико ниҳоят ҳазм кунанд ва баъд писараш аввалин диктатори Ҷаҳон шавад!
  Он гоҳ ногаҳон касе пайдо шуд, ки ҷавон аз ҳама кам интизор буд, ки онро бубинад: Евгений Порше ... Қадбаланд, зебо, қавӣ, ҳатто каме рустик ва барои духтари яке аз калонтарин магнатҳои Рейхи сеюм ба таври аҷиб аристократӣ нест.
  Ростӣ, бар хилофи вохӯрии қаблӣ, духтарак либосҳои хеле гаронбаҳо, бо алмосҳо ба бар кард, аммо дар айни замон онҳо шаффоф буданд ва ҷаззобҳои зеборо пинҳон намекарданд, ҳарчанд пойҳои хурд набошанд.
  Аз сабаби пошнаҳои баланд, духтари аллакай қоматбаланд қариб як бузургҷусса менамуд. Худи Фридрих як навраси оддӣ ва ҳатто хурдтар аз синну солаш буд, аз ӯ кӯтоҳтар буд, тақрибан бисту се, бисту панҷ сантиметр ва бо назардошти пошна ва бештар ...
  Фридрих ҳатто хиҷолат мекашид, чӣ мешавад, агар ӯ ҳеҷ гоҳ аз ин духтараки шашкало (ки ба падараш Порше муваффақ шудааст, охир, бузургҷусса нест, гарчанде ки маълум нест, ки ӯ чӣ гуна модар буд ва ба зери доманаш баромад) !), бар ӯ хоҳад буд, то ҳамеша эҳьё шавад. Бале, беҳтар аст, ки вай мисли бори охир пойлуч рафт ...
  Аммо Евгения ба эйси ҷавон бо тааҷҷуб нигоҳ кард ва дастонашро дароз карда, аз лабони ӯ бӯсид:
  -Ту рыцари ман ҳастӣ! Нур заминӣ нест!
  Фридрих ошуфта шуд:
  - Ҳа ман....
  Евгений суханашро бурида:
  - Ба гап лозим нест! Шумо сазовори таъриф ҳастед. Ва на танхо хамчун лётчик .... - Духтари магнат муйашро чунбонд. -Фикр кунед, шумо як тӯҳфаи афсонавии муҳандис ва конструктор доред. Чунин идеяҳоро пешниҳод кунед ... Гений! Дар болои Леонардо Давинчи.
  Фридрих хитоб кард:
  - Бале, ҳа! Ман розӣ ҳастам, ки ин ҳунарманд дар ягон ҷанг пирӯз нашудааст. Ҳарчанд шоҳасарҳои ӯ тамоми ҷаҳонро забт карда буданд!
  Онҳо ба рақс шурӯъ карданд. Евгения ҳамон қадар зебо, конькибози фигурӣ буд, аммо барои Волка вай хеле калон ба назар мерасид ... Ва атр бӯи масткунанда дошт ... Писарбача, ба гардани синаи боҳашамати вай нигоҳ карда, хоҳиши табиии аз ҷиҳати ҷисмонӣ қавӣ ва инкишофёфтаро ҳис кард. наврас. Гузашта аз ин, Ҳелга худсарона вонамуд кард, ки ҳеҷ чизро пайхас намекунад. Бо вуҷуди ин, ба насли навраси немисҳо таълим медоданд, ки барои зан эҳсос кардани рашк ва ҳатто бештар нишон додани рашк ношоиста аст ва мард, агар ӯ қаҳрамони ҷанг бошад, ҳатто вазифадор аст, ки фиреб диҳад . Чӣ гуна зотро беҳтар кардан лозим аст! Тавре Гитлер гуфтааст: барои зани шавҳардор аз марди дигар фарзанд таваллуд кардан гуноҳ нест, касе ҳаст, ки аз шавҳараш маълумоти ҷисмонӣ беҳтартар дорад. Аммо Евгения хеле ҷиддӣ аз писар пурсид:
  - Ва шумо дар кучо хондед, ки принципхои идора кардани танку тупхои худгардро ин кадар хуб медонед, чунин ноу-хау ихтироъ мекунед?
  Фридрих наметавонист ва намехост, ки ҳақиқатро бигӯяд ва ба духтари ношинос, ҳатто агар падараш магнат, яке аз даҳ сарватмандтарин одамони Рейхи сеюм ва дӯстдоштаи Гитлер ва Геринг бошад. Ӯ бепарво ҷавоб дод:
  - Дар ин ҷо маҳфилҳои кӯдакӣ нақш мебозанд... Адабиёти гуногуни илмӣ, хоҳиши ихтироъ кардан! Барои эҷод кардани чизи оқилона дар сари миз нишастан шарт нест ...
  Евгения сар ҷунбонд.
  - Бале, ман низ ба варзиш майл дорам ва дар баробари ин гранити илмро мепазам, ё хатто мечакам... Бо вучуди ин, хонуми Пистон ба каламуши идора монанд аст?
  Фридрих, дандонҳои гург нишон дода, тасдиқ кард:
  - Бале, дар каламуш ва на танҳо ба кабинет, шумо тамоман монанд нестед! Эҳтимол, ҳатто шуморо метавон муқоиса кард ...
  Евгения огоҳ кард:
  - Факат бо гов мукоиса накун! Ин як ишораи хеле бад аст!
  Фридрих ба таври фалсафӣ қайд кард:
  -Касе, ки ба кор набарояд, рутбаи бузро мегирад! Пас... Мо бозори беақл дорем.
  -Бозор латиф аст? - тахмин кард Евгения. - Умуман, суханронии олмонӣ дуруст ба назар мерасад, аммо ба гунае ... Аз ҳад зиёд дуруст, таъкидҳои дақиқ ҷойгиршуда, калимаҳои равшан, шиддати нутқ ... Ва аксент вуҷуд надорад, аммо шумо дар ин дурустӣ чизеро комилан модарӣ ҳис мекунед.. .
  Фридрих нишонаи хавотириро нишон надод:
  - Ну ва он бо ин? Шояд шумо гумон доред, ки ин ҷосуси шӯравӣ буд ва русҳо дар баробари ҳавопаймоҳои амрикоӣ бист ҳазор ҳавопаймо ва ним ҳазор ҳавопаймои бешумори худро ҳадя карданд, то дар болои Рейхи сеюм ба ман ворид шаванд?
  Евгения сар ҷунбонд.
  - Не, ман чунин фикр намекунам! Ин ҳатто барои русҳо хеле зиёд буд. Ҳарчанд як мақоли маъруф ҳаст: Русияро бо ақл фаҳмидан мумкин нест. Аммо дар ин ҷо ба назари ман чизи дигаре ба назар мерасад, шояд шумо, чӣ тавр гуфтан мумкин аст ... Маҳсулоти муҳандисии генетикии SS. Як намуди одами оянда? Ман асарҳои илмиро оид ба генетика хондаам ва медонам, ки табиати инсонро тавассути дахолати сунъӣ тағир додан, беҳтар кардан ё бадтар кардан мумкин аст. Ва хислатҳои ғайриинсонии шумо як ҷанговар... Ин дуруст аст...
  Фридрих ба ҷои ҷавоб додан ба дӯстдухтари қоматбаланди худ сарашро хам карда, аз лабони пураш бо ҳавас бусид. Сипас гуфт:
  - Ба худ сари зебо надиҳед. Агар метарсид, ки аз ман фарзандони ноқис мегири, бовар кун, ки ин тавр нест! Умуман, мо метавонем мавзӯи сӯҳбатро дигар кунем.
  Евгения розӣ шуд:
  - Дигаргун кардан беҳтар аст! Гап дар бораи танкхо... Аз чумла, штаби асосии оперативй бо сардории Гудериан супориши конкурс дод: ду навъи танк... Мисли "Пантераи империалй" бо тупи 88 миллиметрии Эль 100 ё кутохтар, вале зирех-сурх, ва зиреҳи пеши майли на камтар аз 250 миллиметр ва вазнини "Паланги шоҳона" бо таппончаи калибри 105 мм El100, бо зиреҳи пеши на камтар аз 300 ... Гузашта аз ин, вазни танки аввал аз панҷоҳ тонна зиёд нест ва дуюм 65 аст.
  Фридрих, мисли шер дар назди гофер нафратона хурӯшид:
  -Оё чунин чизе воқеӣ нест? Хусусан бо назардошти он, ки шумо бо маводи камёфт хеле осон шудаед ва бомбаандозҳои иттифоқчиён заминҳои Рейхи сеюмро хароб намекунанд!
  Евгения бо оҳе ҷавоб дод:
  - Принципан мумкин аст, вале мо вакт на-доштем, дурусттараш барои дар сари вакт дар металл прототип тайёр кардан вакт надорем. Шумо ба мо як навъ ноу-хауи дурахшони худро хеле дер додед. Ва Гитлер мехоҳад, ки танкҳои навтарин имсол ба артиши Рейхи сеюм ворид шаванд.
  Эйс ҷавон ҳайрон шуд:
  - Чаро барои сохтани прототип ин кадар вакт лозим аст?
  Духтар сар ҷунбонд.
  - Кам не, алалхусус, агар модели принципан нав бошад... Ин мисли кори халкй аст: мошин ронед, ба дара меафтед!
  Фридрих фикр мекард: албатта, дар ин чо проблемахо хастанд... Масалан, конструкторони советй бо офаридани танки ИС-10 ин кадар солхо азоб кашиданд ва ё ду соли тамом бо Т-54 машгул шуданд. Гузашта аз ин, ин танк пас аз ҷанг тарҳрезӣ шуда, дар набардҳои Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ таҷриба доштааст. Илова бар ин, он модели комилан нав набуд, балки танҳо таҳаввулоти минбаъдаи T-34 буд. Дар ин ҷо, масалан, T-44 комилан муваффақ набуд ва амалан дар амалиёти ҷангӣ истифода нашудааст ... Пас шумо набояд ягон мӯъҷизаи махсусро интизор шавед.
  Танки паланг, бо дарназардошти набудани таҷрибаи немисҳо дар сохтани мошинҳои ин навъи (агар шумо, албатта, шассиро ҳисоб кунед, масалан, аллакай як Колоссали 150-тонна дар давоми Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ сохта шуда буд).
  Фридрих қайд кард:
  - Лозим аст, ки дар асоси "Пантера" -5 ё AG аллакай сохташуда тарҳрезӣ карда шавад. Пойгоҳи он ба шумо имкон медиҳад, ки таппончаи калибри 88 мм на танҳо, балки ҳатто 128 ё 150 гаубица дошта бошед ...
  Евгения хандид.
  Аммо ин маҳз ҳамон чизест, ки мо мекунем! Бо вуҷуди ин, Porsche аллакай дорои "Royal Tiger" -и худро дорад, ҳарчанд бо таппончаҳои калибри 88-миллиметрӣ. Аммо шояд, ҳамчун модели миёна, ин кор мекунад. Вазифаи аввалини фармоиши 250 миллиметр дар он иҷро карда шуд, гарчанде ки вазни он хеле калон аст - 63 тонна. Аз тарафи дигар, манора бо кунчи хеле калони майли окилонаи зиреҳҳо, шево ва ба тартиб оварда шудааст... Шояд дар рақобати мобайнӣ ғолиб омадан мумкин бошад, аммо дар оянда мушкилот пеш меоянд. Аммо мувофики дониши шумо танкеро сохтан мумкин аст, ки аз хар тараф гузаштаннашаванда буда, хар як мудофиаро вайрон мекунад. Воқеан, барои як мошини рахнашаванда, доштани муҳофизати хуби паҳлӯ хеле муҳим аст, ки мутаассифона, Пантера муддати тӯлонӣ бо он фахр карда наметавонист.
  Фридрих қайд кард:
  - Шояд, холо ба мавзуи танкхо дахл накунем... Дурусттараш, мухокимаи онро ба охир мерасонем. Мо профессорони куҳансол ё бачаҳо ва духтарони ҷавонем.
  Евгения розӣ шуд:
  -Дуруст мегӯед, чун ҳамеша, биёед дар бораи чизи дунявӣ сӯҳбат кунем. Масалан, дар бораи хонаи подшоҳии Бритониё.
  Фридрих табассум кард.
  - Хуб, мавзӯъ! Бале, вақт аз Винсорҳо меояд, ҳеҷ чиз намемонад. Ё гумон мекунед, ки Москваро забт карда, танкхои мо Лондони аз ин пеш забтшударо хошок зада наметавонанд?
  Евгения дандонҳояшро дурахшид:
  - Хуб, албатта метавонанд!
  Пас аз тӯб, зиёфати олиҷаноб бо таомҳои боҳашамат, аммо бидуни нӯшокиҳои спиртии сахт. Ҳеҷ чиз аз шаш дараҷа қавӣ нест. Хуб, пас Фридрих ва Евгения, мувофиқи як бача ва духтар, ба як ҳуҷраи алоҳида рафтанд.
  Гарчанде ки ба таври умум эътироф карда мешавад, ки малламуйҳои баланд аз ҷиҳати табъашон фарқ намекунанд, Евгения дар тӯли якчанд соат баръакси онро хеле боварибахш исбот кард. Хуб, Фредерик, албатта, чеҳраи худро гум накард. Ҳамин тавр онҳо сахт ба оғӯш гирифта хоб рафтанд.
  Писарбача хоб дид, ки вай ниндзяи ҷопонӣ аст, ки аз подшоҳи Русия Николайи II барои куштани микадо, яъне император фармон гирифтааст.
  Фридрих орзу мекард, ки ба деворхои нохамвор баромада, бо ангуштони ангуштонаш ба хурдтарин шикоф ё рахна часпида гирад. Писарбача вориди қаср шуд, ки дар он ҷо ҷанги шадид оғоз шуд ...
  Ниндзяҳои ҷавон чун одат, буриданд, корд мезаданд, сари душманонро мебурданд... Хоб хеле бесарусомонӣ, хуни зиёд, буридан ва кам маъно дошт. Илова бар ин, духтарони шамшердори пои бараҳна ба ҳар ҷо ҷаҳида... Хулоса...
  Ба мо муяссар шуд, ки се-чор соат дигар хоб накунем... Фридрихро як хабарчй бедор карда гуфт:
  - Ҷанг дар авҷ аст! Дигар одамони ивазнашаванда нест, ба чуз шумо барин одамон, Фридрих Бисмарк.
  Писарбача аз ҷояш ҷаст ва ҳатто хайрухуш нагуфта, ба наздиктарин хати парвоз шитофт.
  Ва чунон ки маълум шуд, бехуда уро даъват накардаанд... Генерали армия Рокоссовский аз Сталин фармон гирифт, ки мунтазири пурра чамъ шудани куввахо ба мукобили гурухи армияи Роммель зарба занад. Дар ин маврид хисобу китоб ба он асос меёфт, ки немисхо барои хучум кардан ба Воронеж кушунхои худро ба кор андохтан хануз вакт надоштанд. Аз ин рӯ, имкон пайдо шуд, ки дар паҳлӯи дароз, ки аз набардҳои қаблии немисҳо хаста шуда буд, зарбаи паст занед.
  Фридрих маҷбур шуд, ки дар Фокен-Вулф нишинад ва на як модификацияи ҳамла, балки модели оддӣ бо чаҳор тупи бистмиллиметрӣ ва ду пулемёт. Ҳамин тавр, ба сабаби шитобкории аз ҳад зиёд, писарбача худро бе силоҳе ёфт, ки худро барои мубориза бо танкҳо хеле самаранок исбот кардааст. Дуруст аст, ки ӯ ҳанӯз дар фюзеляж даҳ бомба дошт ...
  Осмон хам гарм буд, дар ин чо самолётхои хучуми советй, самолётхои киркунандаи "Яки-9" буданд. Бо вуҷуди ин, мошинҳои навтарин, аз сабаби муҳофизати заиф ва зинда мондан, инчунин дар масофаи дур барои таппончаҳои калибри 20-мм осебпазир буданд. Фридрих аввал ба чанговарон шоххо дод, ки онхо, албатта, аз Илси сусттар пеш гузаштанд. Чор самолет, ин иктидор... Ду дазор кутосдои аввал датто бе думболи маккорона ба думбадо чудо шуданд.
  Фридрих чарх намезад, маневр намекард, вай пневматикхоро каме ба чои дигар гу-заронд ва корпуси машинаи азими худро ларзиш дод.
  Бисту панҷ, бисту шаш, бисту ҳафт... Бесавод, барои қутосҳои бетаваҷҷӯҳ, ки ҳангоми талафот ба ҳар ҳол хомӯш намешаванд, балки ҳатто кӯшиш мекунанд, ки суръатро баланд кунанд... Фридрих ҳатто то андозае ҳайрон шуд. чаро дар адабиёти харбии советй ин машинаи пуршарафи Фоккен ин кадар паст карда шудааст-Вульф. Бале, вай як гардиши пурраро дар 22 сония дар муқобили 19 сония анҷом медиҳад, барои қутосҳо (ва дар тағири сабук, Як қутос ҳатто метавонад ин корро дар тӯли 17 сония иҷро кунад!). Аммо ба Фридрих лозим нест, ки манёвр кунад, вай суръати корро суст карда, ба суи онхо парвоз мекунад. Дар як сония, шумо метавонед воқеан аз ҳафт то ҳашт мошин поён кунед.
  Вақт барои Фридрих дар ҳолати транси ҷангӣ хеле оҳиста ҷараён дошт ва ӯ вақт дорад, ки фикр кунад ва лавозимоти ҷангии худро безарар созад. Дар асл, ба таври умум эътироф карда мешавад, ки ҳатто ace моҳиртарин, аз ҷумла чунин зуҳуроти ба монанди Rudel, қодир нест, ки ба таври ҷиддӣ ба рафти ҷанг таъсир расонад. Дар ин ҷо, дар таърихи воқеӣ, шаш беҳтарин аскари олмонӣ як артиши тамоми ҳавоиро несту нобуд карданд, аммо фашистон дар мубориза барои бартарӣ дар атмосфера ноумед шуданд.
  Аммо дар ин сурат ба мукобили одам дар як чо партофтани ин кадар кутосхо пурбор аст... Дар муддати камтар аз як дакика 61 нафар чанговар зада галтонда шуд . Хамин тавр болхо меафтанд, ё шишаи зирехпуши кабинахо мешиканад. Охирин боз ҳам бадтар аст, зеро дар ин ҳолат лётчикро наҷот додан мумкин нест. Ва дар Армияи Сурх ацсхои пуртачриба аллакай кам мондаанд.
  Дар байни мошинхои зада галтонда чортоаш ба посбонхо тааллук дошт, ки зиёда аз панч самолётро зада галтонданд... Факат ин боз хам ёрй нарасонд, зеро Волка медонист, ки ба кучо ва чй тавр зарба занад... Мисли шикорчй рамаи гус-фандро аз болои гусфанд афтонда. пулемёт. Хамин аст, рама дар як лахза, беихтиёрона, беихтиёр харакати бочкаро муайян ва ба максади дилхох равона мекунад, дар сурате, ки ягон тир аз пеш намегузарад. Гозхо ва дар ин сурат самолётхои советиро зада галтонда, дар он чое, ки кабинахо шикаста, бо лётчикхои духташуда боз як муддати дигар рост парвоз мекунанд. Аммо баъзе болҳо гум мешаванд ...
  Фридрих дар ин ҷо филмҳоро дар бораи ковбойҳои некхоҳи амрикоӣ ва филми машҳуре, ки дар он Ди Каприо иштирок кардааст - "Зуд вале мурда!"-ро ба ёд овард. Аммо дар он рузхо ковбойхои ШМА пулемётхои автоматй ва пулемётхои тезпарвозро намедонистанд. Дар акси хол, онхо дарк мекарданд, ки аз чихати кувваи харобиовар чй гуна яроки дахшатовар аст.
  Қутос дар намуди наздик ба охир расид ва Фридрих ба Ила гузашт. Дар ин ҷо беҳтар аст, ки ба онҳо аз боло ё аз нимкураи ақиб ҳамла кунед. Ва он ҳам бе кам кардани масофа оптималӣ мебуд.
  Роҳи дигар ин аст, ки болҳои нозуктарро парронед, шумо наметавонед ба онҳо зиреҳ овезед.
  ИЛ-2 лақаби камбар дорад. Пас аз он ки ҷои дуюм дар он насб карда шуд, барои як навкор тирпарронии як мошини монанд барои навовар душвортар шуд, аммо барои тирандоз, ки нимкураи ақибро муҳофизат мекард, аммо ... Албатта, аэродинамикаи ин ҳавопаймо бадтар шуд. . Ҳамин тавр, бо онҳо боз ҳам осонтар хоҳад буд ...
  Барои Илам ба самтҳои гуногун пароканда шудан мантиқтар мебуд, аммо ин система ... Хулоса, он аз задани ҳавопаймои афсонавӣ оғоз ёфт. Вале чусту чолок "Саламандерхо" -3 аллакай дар сари вакт расидаанд. Онҳо инчунин лойро гирифтанд ...
  Фридрих ҳатто фикр мекард, ки онҳо ҳангоми наздик шудан бо қутосҳо рӯ ба рӯ шуда, аз ӯ пеш гузашта метавонанд... Ҳарчанд, кӣ медонад... Лётчикҳои Люфтвафф аскарони далери рус нестанд ва маъмулан онҳо ба ҷанг камшумор намеоянд, аммо шояд ба ҷуз вакте ки ба куввахои хушкигард хавфи хеле чиддй мавчуд аст.
  Аммо, Фридрих, инчунин мушкилотро аз сар намегузаронад ... Бай аз тупҳо ба нимкураи зиреҳпӯши пушти сар, ё болҳоро мепӯшонад - натиҷа як аст. Ва чӣ гуна ин мошинҳо баъдан ба поён меғеланд, онҳо ҳатто дар ҳаво нишоне мегузоранд... Мисли рахҳо дар пушти ғуломи латукӯбшуда.
  Фридрих сию хафт силтро зада галтонда, боз ду пиёдаро ба даст гирифт. Боз бофанд, гарчанде рекорди пештараи саду як на-шудааст. Факат дар душман самолётхо мондаанд. Акнун танҳо бомбаҳоро партоед ва баргардед.
  Танкхои советй хозир бе мадади авиация ва хатто бештар артиллерия дар хучум буданд. Самолётхои хучумкунанда ва самолётхои бомбаандоз ба болои онхо афтоданд. Хушбахтона танкчиёни советй аз хусусиятхои рондани мошинхо истифода бурда метавонистанд. Аммо шумораи ҳар гуна ҳавопаймоҳо афзоиш ёфт.
  Фридрих тамоми бомбахои худро партофта, ба суи аэродром ру овард. Вале ба вай муяссар шуд, ки киштии машхури танки "Фоккен-Вульф-4 Рудель"-ро бинад.
  Эйс чавон ба аэродроми "модарии" худ баргашт, ки дар он чо Уро самолёти "Пегасус-терминатор Ме-362" мунтазир буд.
  Фридрих киштии Фокен-Вулфро ба замин фуроварда, ба лётчики хамсоя фарьёд зад:
  - Касе, ки ҷуръат дорад иддао кунад, ки F -490 ҷангандаи бад аст, дурӯғ аст. Ҳавопаймоҳои бад вуҷуд надоранд, танҳо лётчикҳои бад ҳастанд.
  Навбати навбатӣ танҳо ба муборизаи зидди танкҳо кам карда шуд. Холо немисхо вацт на-доштанд, ки мушти пуркуввате ба пешвози зирех оваранд ва дар болои самолётхо чамъ шуданд.
  Экипажхои танкчиёни диловари советй аллакай аз хатти рахнашудаи фронт гузашта, ба подразделениям аскарони пиёда, ки аз ихтиёриёни араб иборат аст, хучум карданд.
  Мусулмонон бар хилофи чашмдошт, далерона меҷангиданд ва дар фикри гурехтан набуданд, вале дар айни замон ниҳоят бемаънӣ амал карданд. Аз ҷумла, базукаи амрикоиро ба таври инсонӣ истифода мебурданд ва ҳатто гранатаҳо.
  Аммо хучуми кисмхои советй барбод рафт. Штурмператорони фашистй махсусан бомбахои сершумори хурди дорой зарядхои шаклдорро истифода мебурданд, ки идеяи конструкторони советй нусхабардорй карда шуда буд, вале бо мохирона амалй гардондани онхо. Аммо танкчиёни советй дар бораи аз боло овехтани тор фармон нагирифтанд.
  Ва Фридрих танҳо дар болои бомҳо тупҳои ҳавоӣ шинонд. Ин соддатарин тактика аст. Ба воситаи люки манора ва ғалабаи худ. Ва агар шумо аз ҳавопаймои уфуқӣ бархӯрда бошед, чанд мошинро ба ин монанд партофтан мумкин аст ...
  Ва суръати танк сарфа намекунад, агар ҷанганда ба таври интуитивӣ, бидуни ҳадаф, ба ҳавас зарба занад ...
  Ин ба як симулятор бо танкҳо монанд аст, танҳо шумо режими худоӣ доред ва ҳар як тир дуруст аст ва шумо зуд-зуд ва аксар вақт тир мепаред ...
  Дар ин чо шумораи танкхои вайроншуда аз панчох гузашт, то ки Рудель истирохат кунад... Аммо акнун ба ман лозим омад, ки аз он дур равам. Аз тарафи "Гӯшҳо" пайдо шуд. Шаш дона тир афтид ва боқимондаҳо Саламандҳоро нобуд кунанд. Умуман, ин коргарони корн дар давоми рӯз ба ҷанг иҷозат дода мешавад, худкушии пок.
  Танкҳо муҳимтаранд ...
  Бозгашт... Парвоз бо киштии Фокен-Вулф-4 ва дар паҳлӯи ӯ Ҳелга аст.
  Духтар аз у пурсид:
  - Хайр, Евгения ба ту чй маъкул шуд?
  Фридрих бо таҳқиромез ба радио шитоб кард:
  -Ту ба чӣ ҳасад мебарӣ?
  Духтар хандид.
  - Албатта на! Мо озодем ва издивоҷ накардаем. Танҳо ҳайронам, ки кӣ дар бистар беҳтар аст, ман ё вай!
  Фредерик бо ғазаб ҷавоб дод:
  - Албатта шумо! Шумо он қадар калон нестед ва хеле чусту чолоктар!
  Хелга шодона хандид.
  -Ман аз ту дигар чизе интизор набудам! Аммо, албатта, аз ҳама беҳтар ... Фу вай каламуши тарроҳӣ аст ва яке аз занони хеле кам ба Салиби Найтс Салиби оҳан мукофотонида шудааст!
  Фридрих қайд кард:
  - Ба фикрам, барги дуб, шумо дар сари кунчед!
  Ҷанг нишон дод, ки писарбача, шояд, дуруст аст. Хельга танкхоро дилпурона торумор кард. Эҳтимол вай мехост исбот кунад, ки ҷанговар метавонад ногаҳонтар аз ҷанговар бошад. Гарчанде ки, албатта, вайро бо Фридрих муқоиса кардан мумкин нест.
  Дере нагузашта колоннахои калони танкии машинахои Германия ва Америка пайдо шуданд. Махсусан чусту чолоку бозичахои танки америкоии "Чо-дугарон" -3. Ин хеле ҷиддӣ буд, махсусан, зеро мошинҳои шӯравӣ аллакай аз зарбаҳои ҳавоӣ асосан нобуд карда шуда буданд. "Пантера-5" низ проблемавй шуд... Тупи дароз-лухтаи тезпарвози он ва зиреххои пешинаи касногузар... Ба назар чунин мерасад, ки суръати пардоздихй барбод рафтан гирифт, экипажхои танкхои советй. Баъзехо ба гапи командирон гуш надода, аз ин дузахи техно-троникй гурехтанй шуда, акиб гаштанд.
  Ва боз бозгашт ва рафтан, ҳамла ба танкҳо ...
  Аллакай нисфирузй шуда буд, торик мешуд... Дар хучуми чавобии Армиям Сурх кувва тамом шуда буд. Ӯ ва Ҳелга ба самти дастгирӣ равона карда шуданд, гурӯҳи лашкарҳои немис ба сӯи Рязань ҳаракат мекарданд. Ҳамзамон, сарбозони Ватутин дар дег низ кӯшиш карданд, ки сахттар кунанд ...
  Ба тарафи шарк немисхо хануз суст пеш рафта истодаанд. Дар ин чо ба онхо матонати кушунхои советй, хатти мудофиавии фронти даштй, гарчанде ки дар канори Москва зич набошад хам, халал мерасонад.
  Бо вуҷуди ин, аскарони фашистӣ барои манёвр фазои бештар пайдо карданд ва Гот кӯшиш кард, ки бо чунин сутунҳо гиреҳҳои асосии мудофиаро давр занад. Дар баъзе ҷойҳо пешравии қисмҳои Олмон суръат гирифт ...
  Фридрих аз Ҳелга пурсид:
  Аз духтари орзуи ман хаста шуди?
  Ҷанговари малламуй ҷавоб дод:
  - Кайфияти шодмонӣ хастагиро дур мекунад, беҳтар аз қамчин задани гов! Ҳарчанд хастагӣ ба ҷои шир бо чирки хунолуд меояд!
  Фридрих розӣ шуд:
  - Дигар поймол кардани хакикат нест!
  Шабона чавон бо вучуди он ки ба осмон абрхо омада, борон борида бошад хам, парвозро давом медод. Мувофики доктринаи харбии немис авиация инчунин барои пахш кардани мудофиа дар сафи пеш истифода мешуд... Ва бар хилофи соли чилу якум, Люфтваффе ба шарофати ёрии Пиндостон бисьёр самолётхо дошт.
  Фридрих акнун ба бункерхо ва хадафхои аз ин хам хурдтар хамла мебурд... Шабона чанг хомуш нашуд ва аскарони советй ба хучуми чавобй cap карданд. Бигзор онҳо хурд ва хеле бетартиб бошанд, аммо барои ин ҷасур набошанд ...
  Шабона, гайр аз эскадрильяи У-2, ягон нишони хавой дучор нашуд. Ва бункерхоро бомбаборон карданд... Каме.
  Пагохии 15 октябри соли 1947 барои шахр ва дар айни замон узели рохи охан: Электросталь чанг cap шуд. Дар он чо хаво хеле гарм буд ва аз хама мухимаш, ба Фридрих дусти чудонашавандааш Хельга хамрох шуд.
  - Хуб, чӣ рыцари бузург, мо душманонро пахш мекунем?
  Фридрих хушхолона чавоб дод:
  - Бумхо ба дУкони пиво тела медиханд ва мо галаба мекунем. Ва чӣ гуна мо ғолиб мешавем ...
  Худи шахри Электросталь ба таври сазовор мустахкам карда шуд. Дар мудофиаи он гайр аз кисмхои армия ду дивизиям нави НКВД низ иштирок дошт. Гарчанде, ки онҳо, умуман, он гуна посбонони низомии элитаи SS набуданд, онҳо ҳам бо артиллерия ва ҳам бо танкҳои сабук мусаллаҳ буданд.
  Фашистҳо дар навбати худ кӯшиш карданд, ки дегхонаи худро созанд ... Қалъаро давр занед, онро бо тикҳо пӯшонед ...
  Дар ин ҷо, албатта, дастгирии ҳаво нақши муҳим мебозад, хусусан агар гардан дароз карда шавад.
  Ҳелга, чунон ки хоси духтар аст, итминон дод:
  - Ғалаба азони мо хоҳад буд! Чанаатонро ба тобистон омода кунед!
  Фридрих розӣ шуд:
  - Ва на танҳо дар тобистон! Мо танкхои вазнин ва снарядхои хавоиро истифода мебарем.
  Писар фикр мекард, ки онҳо ба артиши Майнштейн баргаштаанд, аммо машҳуртарин Роммел дар Ғарб машҳуртар аст. Модоме, ки дар чанг чавонмард бештар дар лахзае амал мекард, ки бо рохбарии рухи дахшатангезе буд, пас чаро аз корнамоихои пуршарафи ин командир ёд накунад. Ба ёд овардани бритониёҳои лату кӯб аз русҳои мағлубшуда бештар хуштар аст!
  Роммель ба хатти Маррет расида, фахмид, ки вай дар байни ду армияи душман дар "мавкеи марказй"-и наполеонй карор гирифтааст ва акнун метавонад, зарбаи катъй зада, яке аз онхоро маглуб кунад ва танхо баъд ба акиб тоб оварда, ба дуюмаш ру ба ру шавад.
  Фридрих худ ба худ хандид: Наполеон, гарчанде Лев Толстой ба ин шубҳа мекард, бешубҳа, фармондеҳи бузург ва ҳоким буд. Хусусан, агар шумо ба дастовардҳо назар кунед. Танҳо ӯ онҳоро нигоҳ надошт. Гитлер барои ин, ҳатто бадтар .... Аммо дар асл, шумо метавонед Фюрерро бо Наполеон муқоиса кунед!
  Фармондехи боистеъдод Роммел боз як чизи дигарро фахмид: америкоихо ва французхо ба шарки дурдаст ба маркази Тунис кучида, дарахои Дорсали Шаркиро дар Фондук, Фаид ва Гафс нигох дошта, дарахои Дорсали Гарбиро 60-70 миль ба гарб фаро гирифта буданд.
  Чунин ба назар мерасид, ки агар кушунхои Италия-Германия Фаид ва Гафсаро забт карда, баъд ба тарафи гарб аз Фериана ва Кассерин мегузаштанд, онхо метавонистанд рост ба базаи азими таъминоти Америка ва кароргохи худ дар Тебессе раванд. Дар Тебессе, кушунҳои Италия-Германия худро дар ғарби хати муттаҳид дар Тунис ва амалан дар алоқаи худ пайдо карданд. Агар баъд Роммел танкхои худро гардонд ва онхоро ба тарафи шимол ба бахр, аз ин чо сад мил дуртар фиристад, немисхо метавонистанд тамоми кушунхои иттифокчиёнро дар Тунис буранд ва ё онхоро мачбур кунанд, ки ба Алчазоир бароянд.
  Фикрҳои Фридрихро пайдо шудани ду Лагг, ки аз паси абрҳо гурехтаанд, халалдор кард... Инҳо дар истеъмоланд... Ва он гоҳ тирҳои хуб ба сӯи силоҳҳо... Фақат ӯ метавонад ҳамин тавр парронад... Боз чаҳор як қутос... ва дар ин ҷо ҳастанд, ҳа.... Ва акнун, дар Катюша, оташ ... То ки пораҳо ба ҳар тараф парвоз кунанд ... Боз як ҳавопаймои реактивӣ ... Ҳамин тавр, Ҳелга аз паҳлӯ кӯшиш мекунад. Ба ӯ нидо мекунад:
  - Кахрамон, биёед сахттар тела дихем!
  . БОБИ 20
  Миссияи Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова дар ҷаҳони параллелӣ ҳанӯз ба охир нарасидааст.
  Немисхо ба тарафи шахри Горький пеш мерафтанд. Уро ба мухосираи комил гирифтанд. Писару духтар ин шахри калонро химоя мекарданд.
  Москваро комилан ихота ва бугй карда буданд. Фашистхо аллакай дар чойхо ба Кремль зада даромаданд. Вазъияти пойтахти СССР амалан ноумед буд. Снарядхои гарнизони Москва ба охир мерасид. Ва бо суқути пойтахт ин ҷанги дигар мешуд.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова барои шахри сохили Волга мубориза бурданд.
  Писару духтар чун харвакта табъи чанговаранд.
  Онҳо оташ мезананд ва месароянд:
  Пионерон таслим намешаванд
  Онҳо аз шиканҷа наметарсанд...
  Мисли уқобҳо меҷанганд
  Фиристодани Фритс ба ҷаҳаннам!
  
  Бисьёрии онхо кахрамонанд
  Бисёр кӯдакони девона ...
  Агар ба шумо лозим ояд, ки ба ташаккул равед -
  Боркунии мошин!
  Ва акнун писарбачае, ки тахминан дувоздахсола ба назар мерасад, вале дар хакикат ветерани сахтгир, ки аллакай чандинсола аст, Олег Рыбаченко гитлерчиёнро торумор карда, навбат дод.
  Ва баъд чй тавр бо пои луч ба суи душман граната мепартояд.
  Ва Фрицро ба ҳама самтҳо пароканда кунед.
  Он гоҳ писарак месарояд:
  - Ман як чанговари рус дар зонуи вахшиёнам,
  Душманони Россия, аз руи замин руфта мекунам!
  Маргарита, ин қаҳрамон-духтар низ бо пои луч ҳадяи қотили маргро мепартояд. Вай як зумра фашистонро нокаут мекунад ва чир-чир мекунад:
  - Барои Руси бузург!
  Ва боз чӣ тавр хандидан.
  Писару духтар кахрамонона мубориза мебаранд. Харчанд чанг кариб талаф шуда бошад хам. Немисхо аллакай Оренбургро зер карда, Армияи Сурхро дар хама чо фишурданд.
  Аниктараш, Оренбург кайхо гирифта шудааст. Дар он ҷо танҳо як қалъа боқӣ мондааст. Фашистон аллакай Уфаро ихота кардаанд.
  Гузашта аз ин, аскарони онҳо аз ҷануб аллакай ба Қазон наздик мешаванд. Вазъият аз ин хам вазнинтар аст.
  Ва вазъиятро боз ҳам бадтар мекунад, ки самурайҳо аз шарқ меоянд ва дар Осиёи Марказӣ аллакай ба немисҳо пайвастаанд.
  Аммо фарзандони диловари халокшуда мубориза мебаранд. Онхо ба галабаи худ боварй доранд. Ё ҳадди ақал онҳо бо сари баланд мурдан омодаанд. Аммо, марг чӣ гуна аст? Онҳо ҷовидонаанд!
  Ва солҳои тӯлонӣ кӯдак буданд. Ва дар ҷое дигар ҷаҳонҳо ва миссияҳо ҳастанд.
  Олег боз як зарбаи дигар медихад. Баъд бо ангуштони бараҳнааш граната мепартояд ва месарояд:
  - Сталин абадан бо мо хохад буд!
  Маргарита чашмони Фрицро нигарист ва чир-чир кард:
  -Худо нигах дорад! Ин одамхӯр барои мо!
  Ва духтарак дар ғазаб бо пои урён норинҷак партофт.
  Олег Рыбаченко комилан мантики кайд кард:
  - Хамаи мо то андозае одам одамем!
  Ва писарбача бо ангуштони бараҳнааш ҳадяи маргро партофт.
  Маргарита бо ин розӣ шуд:
  - То андозае, ҳа!
  Ва вай инчунин бо пои луч қотилро сар кард, ки аз он ду мошини олмонӣ ба ҳам бархӯрданд.
  Олег Рыбаченко аз кор холй карда, фикр мекард, ки вазъият дар СССР, шояд, аллакай ноумед шуда бошад ва чанг кардан фоидаи зиёд надорад. Барои хамин хам одамонро бехуда мекушанд.
  Писарак бо пои луч ду граната партофт. Ба катер зада, танкхои немисхои серияи "Е" ба хам бархурданд.
  The Terminator Child месуруд:
  - Вакти он мерасад
  Мо далерона мубориза мебарем!
  Бархостани чанговарон дар субх -
  Ва хуб мубориза баред!
  Бача, дар хакикат, тайёр буд, ки дар як-ду дакика хар як лашкарро торумор кунад.
  Маргарита низ туҳфаи маргро пои урёнашро ба замин партофт ва хиҷир зад:
  - Барои Россиян бузург!
  Бачахо чунон чанговарони далеранд, ки касе онхоро поймол намекунад. Онҳо чунин муборизони бузурганд.
  Писару дух-тар чун харвакта ба хаячон омадаанд. Ва бо онхо шучоат, шаъну шучоат. Онхо мисли титанхо ба мукобили фашистон мубориза мебаранд. Ва маълум аст, ки душман аз он чое, ки мисли санг меистад, намегузарад. Шояд ҳатто чизи қавитар аз санг ва монолит.
  Маргарита оташ зада гуфт:
  -Биёед қаҳрамони ҷаҳон бошем
  Мо бузургони мактаби миёна ҳастем!
  Ва духтар боз бо пои бараҳнааш атои маргро оғоз мекунад. Ва душманро торумор кард.
  Ин духтар хеле хуб аст, шумо наметавонед ҳеҷ чизро бар зидди ӯ истифода баред.
  Азбаски ҳеҷ гуна қабули зидди брак вуҷуд надорад. Гарчанде ки ин пора нест, балки чизи боз ҳам марговартар ва сардтар аст.
  Олег Рыбаченко тир холй карда, хитоб кард:
  - Ман писар нестам, ман писари олӣ ҳастам ва дар ҷаҳон аз ҳама болотар хоҳам буд!
  Ва боз чй тавр бо пои луч лахтаи харобиовари тарканда мепартояд. Ва боз ду танки немис ба хам бархурд.
  Ҷанговари ҷавон ба таври хеле ҷанговар ташкил карда шудааст. Аммо ӯ ҳис мекунад, ки дар ин ҷо шумо метавонед бо қамчин шикастан мумкин нест. Гарчанде ки вазъиятҳои ноумед, инчунин рақибони мағлубнашаванда вуҷуд надоранд.
  Писарбача ба ёд овард, ки чӣ тавр ӯ барои интихоботи президентии Беларус матолибе пайдо кардааст:
  Бори шашум гӯш кардани сафсата ҷолиб нест,
  Ва ман намефаҳмам, ки чӣ қадар "падар" бовар дорам!
  Биҳишт ваъда дод, ки Лукашенкоро бунёд кунад -
  Аммо бо нур, мо ба торикӣ меравем!
  Бале, ин чолиш ба система ва парастиши шахсият буд. Воқеан, чаро як кишвари аврупоӣ бояд диктаторро, гӯё дар асрҳои миёна таҳаммул кунад?
  Бале, ва Сталин низ як диктатор аст ва дар ин коинот ӯ оҳиста-оҳиста ҷангро барои мағлубият паст мекунад ...
  Бачахо - кахрамонхо се руз боз чанг карданд. Дар хамин вакт фашистон Казонро ихота карда, Уфаро гирифтанд.
  Чанг аллакай дар худи Кремль ба амал меомад. Чор ҷодугардухтарон бо шамшер ва дискҳои борик барои партофтан бо пои луч бо фашистон меҷангиданд.
  Кремль аз тирборонкунии "Штурмльон", "Штурмтигер", бомбаборон ва тупхои азим зарари калон дид.
  Худи Сталин, албатта, хануз дар Свердловск мебошад. Ва мавкеи СССР амалан ноумед менамояд. Аммо барои дамин дам Байраки Сурх дар болои пойтахти Россия афрохта истодааст, ки ин маънои онро дорад, ки на дама чиз барбод рафтааст!
  Одамон боварӣ доранд, ки нуқтаи гардиш наздик аст!
  Наташа арабро ду баробар бурида. Вай бо пои луч дискро партофта, чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба Ватани човидона! Гитлер моро шикаста наметавонад!
  Зоя низ фашистро бо ду шамшер бурид ва чир-чир кард:
  -Не, моро нашикан!
  Пас аз ин пои урёнаш диски кушандаро ба суи фашистон партофт.
  Ва як-ду нафар чанговарони сиёхпуст аз девори хароби Кремль афтоданд.
  Аврора боз тир холй кард. Вай кам-кам, вале дақиқ тир меандозад. Ва он гоҳ вай шамшерҳои худро сар дод. Ва аз ангуштони пояш ситораҳо ва свастикаҳои тунуки тунд парвоз мекарданд.
  Ва дар ин ҷо Светлана бо пои луч диски тезро партофта, Фрицро мекушояд. Баъд месарояд:
  - Коловрат, Евпатий Коловрат - мудофизи Ватан, Перун - солдат!
  Коловрат! Евпатий Коловрат! Қаҳрамонони Рус ҳушдор медиҳанд!
  Дар ин ҷо ҳар чор ҷанг мекунанд. Қариб тамоми Маскав аллакай гирифта шудааст, таъминоти лавозимоти ҷангӣ ба охир расидааст. Ва писарону духтарони рус халок мешаванд. Вале онхо таслим намешаванд. Хол он ки мухосира чй кадар давом кард.
  Духтарон дар девори Кремль чанг мекунанд. Мисли одамони сарватманд. Ва сарфи назар аз декабр, онҳо пойлуч ва дар як бикини ҳастанд. Вале онхо хунукиро хис намекунанд. Баръакс, энергияи онҳо танҳо меафзояд.
  Ва дискҳои тезу хеле ҳамвор аз ангуштони пойҳо парвоз мекунанд. ки онхоро кушунхои хоричии Вермахт пора-пора кардаанд.
  Ҷанговарон мисли қаҳрамонони ҷанг меҷанганд. Ва бо либоси ҳадди ақал. Чунин зебоиҳо на аз танкҳои азими силсилаи E ва AG ва на аз дигар ихтирооти даҳшатноки фашистон шарм намекунанд.
  Ягон духтар чизе нест, ки ягон шакли фашизмро маглуб карда тавонад. Ҳатто агар он мисли ин ҷаҳон комил бошад.
  Наташа бо шамшер зада, бо пои урёнаш дискро партофт ва фашистонро бурида ме-суруд:
  - Дар мамлакати советй зиндагй кардан чй хуш аст,
  Ва торумор кардани Вермахт чй кадар зебост!
  Зоя бо шамшер аз назди осиёб гузашта истода, гуфт:
  - Вермахт ба таври дарднок қавӣ шуд! Ана, мо Кремльро мухофизат мекунем!
  Ва духтарак бо ангуштони бараҳнааш ситорачае партофт, ки ба Фриц бархӯрд.
  Баъд вай суруд хонд:
  - Ин шикори ваҳшӣ барои душманон аст!
  Ва он гоҳ Аврора дар ҷанг аст. Хуб, духтар сурх ва хунук аст. Дар шамоли зимистон муйхои мисию сурхи у чун байраки чангй ме-раванд. Не, ин хел духтар пеши касе хам намешавад.
  Ва аз партофти пои урёнаш, ки гӯшту хунро мебурад, тезтарин диски парид.
  Он бадани рақибонро мебурад. Ва Аврора фарёд мезанад:
  - Ман як духтари олӣ ҳастам!
  Ва Светлана дар ҷанг чӣ гуна ба назар мерасад?
  Ин терминатори малламуй танҳо як оташи ваҳшиёна ва гирдбоди нобудшавӣ аст.
  Ва ногаҳонии марговар аз пои лучаш низ парвоз мекунад. Ва як духтар бо суръати пурра дар мубориза.
  Ҳама чор дар ҷанг. Ва ӯ набояд ақибнишинӣ кунад ва таслим нашавад.
  Онҳо чор ҷодугар мебошанд - танҳо олӣ! Квартети воқеии нобуд кардани ҳама чиз ва ҳама!
  Ҷанговарон соҳаи мудофиаро нигоҳ медоранд. Аммо Кремл бузург аст ва дар ҳама ҷо муқобилат карда наметавонад. Қувваҳо хеле нобаробаранд.
  Наташа бо ғазаб гуфт:
  Мо мекушем, мо ғалаба намекунем!
  Ва духтарак боз бо пои луч зарбаи марговар партофт.
  Зоя душманро торумор карда, мантикона кайд кард:
  -Дар ҳама чиз ғолиб омада наметавонед... Магар дар бозии компютерӣ!
  Ва духтараки зарринпуш боз диски маргро партофт.
  Аврора, ки бо шамшери худ рақибонро бурида, чир-чир кард:
  - Галаба, боварй дорам, аз они мост! Ба номи Русияи муқаддас!
  Ва аз партофтани пойҳои урёнаш атои ҳалокат парвоз мекунад.
  Ва фашистони бурида меафтанд.
  Ва он гоҳ Светлана дар ҷанг. Фашистонро бо партовхои худ мебурад. Ва он бениҳоят ва ҳатто беохир амал мекунад. Пойхои урёнаш чунон чолоканд. Ва харобии даҳшатнокро нишон диҳед.
  Ва он гоҳ духтар месарояд:
  - Шаъну шараф ба Ватан ва оламхои нав!
  Ва боз аз пои урёнаш ногаҳонии марг парвоз мекунад.
  Ва дар ин ҷо Наташа боз дар ҷанг аст. Ва буриш Fritz, шитобон мисли комета. Ва аз болои шушаш фарёд мезанад:
  - Шаъну шараф ба бузургтарин Ватан!
  Ва шамшерҳои вай мисли алафдарав мебароянд.
  Ва духтарак ҳатто месарояд:
  - Русияро чун садсолаҳо шӯҳратманд кунед,
  Орзуи мо амалӣ мегардад!
  Ва духтарак бо пошнаи урёнаш бумеранги тез дод. Ва каҷ кард ва даҳҳо сари сиёҳу сиёҳро бурида бурд.
  Албатта, духтарон немисхоро не, балки подразделенияхои мустамликавиро, ки ба мукобили онхо истифода бурда мешуданд, куштанд. Аммо ҷанговарон ҳатто аз ин танҳо сардтар.
  Онҳо дурахшон ва дурахшон мебошанд.
  Наташа боз душманонро торумор мекунад. Ва вай пойлуч аст, чунин чизҳоро мепартояд.
  Ва гиря:
  - Сталин ва шаъну шараф!
  Ва он гоҳ Зоя. Инчунин чӣ гуна як қотилро озод кардан мумкин аст. Ва ангуштони пои урёнаш паёми маргро туф мекунанд.
  Ва ҷанговар чӣ гуна ғуррон мекунад:
  - Барои Ватан барин Ватан мурдан дахшатнок нест!
  Ва он гоҳ Аврора низ онро гирифта, ба ҷанг дохил мешавад. Ва инчунин бо пойҳои луч бумерангро оғоз хоҳад кард. Ва душманонро тағир диҳед.
  Сипас, вақте ки ӯ месарояд:
  - Барои Россиян Советй! Бар олам чӣ ҳукмронӣ хоҳад кард!
  Ва он гоҳ дар ҷанг Светлана. Инчунин духтаре, ки боздошта намешавад ва суст намешавад. Ин аст, ки вай чӣ тавр мезанад. Фа«ат аз чунин  анговар на от дода наметавонам!
  Ва бо пойҳои урён вай посылкаҳои марговар мепартояд. Ва душманонашро бе рахм мекушад.
  Ҳарчанд он гоҳ Yarile метавонад барои онҳо дуо гӯяд. Ё шояд Перун. Барои гунаҳкорон пас аз марг душвор аст, салтанати Чернобог онҳоро интизор аст! Аммо он ҳатто ба таври худ ҷолиб аст - ҷангҳо ҳамеша идома доранд! Ва ин қадар ҷангҳо! Пас, шояд аз сарнавишти гунаҳкорон мотам гирифтан аз ҳад зиёд намеарзад?
  Светлана ҳатто каме хандаовар ҳис кард: шумо ба масеҳиён ҳасад намебаред - онҳо дар абадият аз шодии зиёд маҳрум хоҳанд шуд. Ҳатто он чизе ки онҳо дар сайёраи Замин доштанд.
  Эй бечора гунаҳкорон! Ва бадбахттар аз он одил!
  Ва духтар боз туҳфаи маргро бо пои бараҳнааш мепартояд. Сипас мегӯяд:
  - Дунё азони мо мешавад! Шаъну шараф ба Россия!
  Наташа бо шамшераш шабпараки сегонаро кашид ва чир-чир кард:
  - Бигузор шаъну шарафи Россиян бузург абадй бод!
  Ва пои урёнаш гуё қотил ва нотакрорро берун мепартояд. Пас аз ин пошнаи урёни духтар ба пешонии марди сиёҳпӯст бархӯрда, ӯро аз девор афтонд ва панҷ араби дигар.
  Баъд дар мубориза Зоя аст. Ҳеҷ чиз барои боздоштани вай нест. Вай бо лашкари фашистй чанг мекунад. Ва осиёб се баробар сарф мекунад. Ҷангҷӯён бо суқути вай буриданд.
  Баъд духтар мегуяд:
  - Руси абадӣ, бо Сварог хоҳад буд!
  Ва ба шариконаш чашмак мезанад.
  Оянда дар ҷанг Аврора аст. Вай мисли пантера мерӯфт. Вай ҳамаро буридааст. Ва бо пойҳои луч вай атои маргро оғоз кард. Вай бисьёр фашистонро бурида, месуруд:
  - Барои шакли олии Ватан!
  Ва он гоҳ дар ҷанг ва Светлана. Чӣ тавр вай душманонро буридааст. Ва он хеле хуб кор мекунад.
  Пас аз ин аз пои урёнаш атои марг мепарад. Ва фашистонро чун муйхои риштарош бодиккат мебурад.
  Ва духтар фарёд мезанад:
  - Синну соли ман ва ҳақиқати ман! Шаъну шараф ба Россиян бузург!
  Оре, ин чор хакикатан кахрамонона мубориза мебарад. Аммо чор зебои пойлуч ва қариб урён дар Ҷанги дуюми ҷаҳонӣ ғолиб омада наметавонанд. Ва ҳамин тавр Маскав афтод.
  Духтарон хам шамшер ва хам чомаи ноаёнро ба кор бурда, аз пойтахти забтшуда рахна карданд.
  Умуман, онҳо ба бисёр чиз қодиранд. Духтарони оли ташаббускор, ки онхоро баландтару зеботар ёфтан мумкин нест.
  Ва Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова шахри забтшудаи Горькийро тарк карданд.
  Фашистон, афсус, кариб дар хама чо муяссар гардид.
  Писар ва духтар рафтанд ва дар роҳ бо пойҳои луч сӯзанҳо партофта, Фритсро нобуд карданд.
  Олег Рыбаченко месуруд:
  -Не, ҳушёр пажмурда намешавад,
  Нигохи лочин, уқоб...
  Овози мардум баланд аст -
  Пичиррос морро пахш мекунад!
  
  Ман боварӣ дорам, ки тамоми ҷаҳон бедор мешавад -
  Фашизм тамом мешавад...
  Ва офтоб дурахшон хоҳад шуд
  Рохи равшанкунандаи коммунизм!
  Маргарита бо ангуштони пои бараҳнааш чанд сӯзан партофт ва тасдиқ кард:
  - Не, пажмурда намешавад!
  Ва вай аз пулемёт тир холй карда, ду дазор фашистро торумор кард.
  Чунинанд кӯдакон. Сахт, ноустувор. Ҳарчанд дар ҳақиқат, ин гуна ҷанг нест. Ва онҳо бояд гурезанд.
  Москва афтод, шахри Горький афтод. Фашистон ба Казон зада даромада истодаанд. Ин охирин шахри советй дар сохили Волга мебошад. Муқовимат қаҳрамонона аст, аммо бештар ва бештар ва бештар ҳисси ноумедӣ.
  Фашистҳо аз силсилаи AG танкҳои пирамидаии пешрафта гирифтанд, ки ҳеҷ як силоҳи шӯравӣ ба онҳо ворид шуда наметавонад. Ва ин, бояд гуфт, ки хеле бад аст.
  Танхо вакте ки пои урёни писару духтарон ба суи кирмак гранатахо мепартоянд, монстрхои немис ба хам бархурда мешаванд. Аммо як ҷуфт чӣ кор карда метавонад, вақте ки қариб тамоми ҷаҳон ба муқобили СССР баромад!
  Олег Рыбаченко бо пои луч граната партофт, самолётхои АГ-50 ва АГ-75-ро бо пешониашон тела дод ва баъд гуфт:
  - Агар қалъа дар роҳ бошад,
  Душман сохт...
  Аз қафо гузаштан лозим аст -
  Вайро бе тир бигиред!
  Маргарита бо ин розӣ шуд:
  - Ҷанг фиреб додан кори бузург аст! Хусусан, агар қувваҳо нобаробар бошанд!
  Олег Рыбаченко чунин гуфт:
  - Ва ман стратегияи Антантаро бозӣ кардам. Вай бо яроку аслихаи баробар яксаду чордах миллион аскари душманро несту нобуд кард ва худи у бошад хамагй нул талаф дод. Ҳамин тавр, ба туфайли тактика, шумо метавонед воқеан бо тамоми ҷаҳон мубориза баред!
  Маргарита бо ин розӣ шуд:
  - Мумкин! Ва мубориза баред ва ғалаба кунед!
  Олег Рыбаченко сузанхоро бо ангуштони барахнааш партофт. Вай се дазор фашистро кушта, гуфт:
  - Мо аз номи Россиян мукаддас галаба мекунем!
  Писару духтар давиданашонро давом доданд... Вой, куввахо дар хакикат хам нобаробаранд.
  Қазон бо ҳама гуна аслиҳа хароб карда шуд. Сталин фармон дод, ки ӯро то қатраи охирини хун нигоҳ доранд. Аммо дар хакикат рухияи чангии Армияи Сурх пас аз суқути Маскав хеле шикаста буд. Ҳама мехостанд, ки камтар ва камтар бимиранд. Оре, фашистон аз чихати шумора ва яроку аслиха хеле бартарй доранд.
  Ва самолётхои реактивии онхо хамаи шахру кишлокхоеро, ки хануз ба фашистон муяссар нашудааст, бомбаборон мекунанд.
  То ба Қазон расидан Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова ин шаҳр афтод.
  Уфаро низ гирифтанд. Инак, фашистон ба зимистони сахт нигох накарда, ба суи Свердловск харакат мекарданд.
  Дар он чо штаби Сталин вокеъ буд. Ва аз шарқ самурайҳо баромаданд. Японияликлар ҳам кучли.
  Ҷанговарони онҳо махсусан хатарноканд - духтарони ниндзя. Сарфи назар аз зимистони Сибирь, онхо пои луч аз болои барф мешитобанд ва худашон дар як либоси шиноваранд. Чунин чанговаронро хатто тасаввур кардан дахшатовар аст. Гарчанде ки онҳо хеле зебоанд.
  Ана, яке аз онҳо бо мӯйҳои кабуд, дигаре бо зард, сеюмӣ бо сурх, чорумӣ бо сафед.
  Чунинанд зеботарин қотилони. Онхо бо як шамшер кор карда, ба аскарони пиёда диску чакрахои тунук мепартоянд. Ва маводи таркандаи ниндзяҳо ба муқобили танкҳо партофта мешаванд - онҳо танҳо ба андозаи нахӯд ҳастанд, аммо вазнинтарин танкҳои шӯравӣ ба баланд парвоз мекунанд ва онҳоро пора мекунанд.
  Ҳатто IS-7, духтарони ниндзя монеа нестанд. Онхо чанговарони дарачаи олй хастанд, ки хатто посбонхо дар баробари онхо нотавонанд.
  Ана, духтараки ниндзя бо муйхои кабуд, бо ангуштони пояш якбора нахѓд ва се танки советиро партофт, ба баланд парвоз кард ва ба кисмхо таркид.
  Ва баъд духтаре бо мӯйҳои зард ва пои урён нахӯд мепартояд. Ва боз мошинхои советй ба самтхои гуногун парвоз карда, ба торт пора-пора мешаванд. Биёед танҳо ҷанговаронро дар ин ҷо бигӯем - ҳатто рыцари ҷасур дар пеши онҳо шарм хоҳад дошт.
  Аммо дар ҷанг, ва як духтари ниндзя бо мӯйҳои сурх. Ҳамон тавре ки нахӯди қотилро бо пои луч партофтан. Ва аз зарбаи вай зиреҳи азими IS-12 канда шуд.
  Ин духтари терминатор аст.
  Ва он гоҳ як духтари ниндзя бо мӯйҳои сафед. Хамин тавр вай онро мегирад ва бо тамоми кувва шамшерхои худро ба суи чанговарони Армияи Сурх мезанад. Онҳоро бурида, суруд хонед:
  - Ман як ҳашароти дарднок нестам, ниндзя, аммо сангпушт нест!
  Ва боз дар ҷанг, ҳамаи чор духтари қотил.
  Армияи Сурх дар тамоми фронтхо чангро маглуб мекунад. Аммо то ҳол кӯшиш кардан ба мубориза бурдан.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова дар байни барфи зимистон саргардон мешаванд. Онҳо кӯдакони бечора, пойлуч ҳастанд. Барои ҷисмҳои ҷовидона, шабнам он қадар даҳшатнок нест. Барои бемор шудан ё чизе барои сард шудан, ин суперменҳо ях карда наметавонанд. Аммо ба хар хол, вакте ки ба Урал наздик мешавед, шабнам нохушоянд ва пошнаи урёни бачагонро газад.
  Олег бо таассуф гуфт:
  -Намедонед, ки чӣ бадтар аст - сармову гуруснагӣ ва ё дарки он ки Ватани муқаддаси шумо аз даст меравад!
  Маргарита комилан мантиқан қайд кард:
  - Барои мо сармою гуруснагй чизе нест... Аммо факт, ки мо ба фашистон маглуб шудем, дар асл бад аст!
  Олег бо ин розӣ шуд:
  - Аз ин бадтар намешавад! Умуман, чаро Рейхи сеюм дар коинотҳои параллелӣ назар ба коиноти мо бештар муваффақ мешавад?
  Маргарита тахмини мантиқӣ кард:
  - Зеро фашистон хеле пурзур ва муташаккиланд. Ва мо борхо бахт насиб шуда буд. Хусусан бо Сталинград!
  Олег Рыбаченко бо пои луч кураи барфро зада, гуфт:
  - Бале, мо бо Сталинград бахти калон доштем! Худи Фриц беақлона ба дом афтоданд!
  Маргерит гуфт:
  - Кӯшиш кунед, ки ба мушкилот дучор нашавед,
  Барои он ки ошуфта нашавед ва гум нашавед ...
  Ба як тин як тин чамъ кардан даркор,
  Ё беҳтараш аз нав таваллуд шавад!
  Бачахо дар рох ба отряди фашистон хучум карданд. Зиёда аз сад солдатро куштанд. Яке дар асорат монд. Маргарита ҷавонро маҷбур кард, ки аз сармо сурх шуда, кафи чандирии онҳоро бибӯсад. Вай ин корро бо хоксорона кард. Ва гуфт, ки немисхо аллакай ба Свердловск наздик шуда, онро ихота кардаанд.
  Олег қайд кард:
  - Аҷиб аст, ки ману ту Марго тезтар ҳастем, аммо чизе мисли одамони оддӣ ё ҳатто сусттар ҳаракат мекунад!
  Маргарет розӣ шуд:
  - Ба мавҷи шикаст гирифтор шуд! Аз афташ дар ин коинот хама чиз ба мукобили СССР аст. Ҳатто табиат ва фазо!
  Баъд Олег таклиф кард:
  - Ва агар Гитлерро куштан барои мо ночиз бошад?
  Маргарита сарашро манфӣ ҷунбонд.
  - Гипер-чодугар ба мо чунин фармон надодааст! Пас биёед бе худфаъолият кор кунем. Илова бар ин, он чӣ медиҳад?
  Олег Рыбаченко дилпурона чавоб дод:
  - Бисёр! Гузашта аз ин, фюрер, ин фюрер дар Африка аст!
  Маргарет пешниҳод кард:
  - Холо дар фронт чанг мекунем, баъд аз хисоби гитлерй, мебинем! Чунон ки мегуянд - охиста-охиста шитоб кун!
  Олег месуруд:
  - Суръат хуб аст, чизельро нашиканед ... Мард дарахтбур нест ва шитобон девона шуд!
  Писару духтар бо тамоми пешобашон давида рафтанд. Ва муяссар шуд, ки ба Свердловск шитофт. Ва онхо ба мухофизати шахре, ки фашистон ба хучум оварда буданд, шуруъ карданд.
  Ҳамла паи дигар ба амал омад.
  Бачахо пои луч буданд. Маргарита дар тан, Олег Рыбаченко бошад, писарбачаи шортпуш аст. Вале онхо хамчун кахрамонони хакикй ва бехамто чанг мекарданд.
  Олег бо ангуштони бараҳнааш сӯзан партофт, Фрицро ба гулӯяш сӯрох кард ва чир-чир кард:
  Мо як ваҷаб заминро ҳам намедиҳем!
  Маргарита бо пои луч граната партофт ва чир-чир кард:
  - На қатра, на як фосила, на як сантиметр!
  Писару духтар дар сармо чанг мекарданд. Ва хамрохи онхо пионерони дигар низ буданд. Ва низ бисёриҳо сарфи назар аз сардиҳои ваҳшӣ пойлучанд. Ва агар кӯдакони ҷовидона аз сармои ваҳшӣ натарсанд, дар ҳар сурат, онҳо зарар нарасонанд, ин барои кӯдакони оддӣ хеле хатарнок аст.
  Ана, пионери пойлуч, ки ангуштонаш аз хунукй кабуд шуда, дар дандонаш хунук шуда, чогаш варам карда буд. Писарбача дарди зиёд дорад. Вале ба ин нигох накарда, вай бо хашму газаб як даста гранатаро гирифта, ба зери танки фашистон мепартояд ва худаш аз тири пулемёт сурох шуда меафтад.
  Ин писари далер аст...
  Ё духтаре, ки пои урёнаш мисли кӯкнори арғувон аланга мезанад, минаро зери кирмакҳои мастодонҳои немис тела медиҳад. Худаш мемирад ва гиря мекунад:
  - Барои Ватан ва Сталин!
  Дар зимистон, дар Сибирь, вакте ки туро гушти абадй мухофизат намекунад, пойлуч будан хеле аламовар аст.
  Ҳатто Олег ва Маргарита дар сардиҳои шадид аз нимбараҳна будан он қадар хушҳол нестанд. Аммо онҳо табассум мекунанд ва месароянд ва мехоҳанд бачаҳоро шод кунанд:
  -Э, шабнам, шабнам, маро ях накунед,
  ях накунед! Аспи ман! Аспи ман!
  Сафеддор!
  Писарону духтарон пои сурху кабуди худро аз сармои сахт чунбонда, месароянд:
  Барф моро боздошта наметавонад! Шабнам моро маглуб намекунад! Мо пешравони Фриц ҳастем! Фашизм сахт зада мешавад!
  Бачахо нагз мубориза мебаранд! Аммо куввахои дарднок нобаробар. Сталин аз Свердловски ихоташуда ба Новосибирск гурехт. Аммо японхо аллакай аз тарафи шарк ба ин шахр наздик шуда истодаанд. Онхо хатто аз сармои Сибирь наметарсанд.
  Оре, чанг ба охир расида истодааст.
  Аммо пионерон аз ин даст намекашанд. Ва хатто дар лахзахои душвор бачахо далерона месароянд;
  Мо пионерони фарзандони коммунизм-
  Оташ, хайма ва бугли занг!
  Хучуми фашизми лаънатй -
  Кӣ мунтазири шикасти хашмгин аст!
  
  Мо дар ин чангхо чиро аз даст додем?
  Ва он гоҳ дар набардҳо бо душман даст?
  Мо танҳо фарзандони ҷаҳон будем -
  Ва акнун чанговарони Ватан!
  
  Аммо Гитлер ба суи пойтахти мо кадам гузошт,
  Бе ҳисоб кардани шаршара бомбаҳо партофтанд!
  Мо Ватан аз осмон зеботарем -
  Акнун ғуруби офтоби хунин фаро расид!
  
  Мо ба таҷовуз сахт посух хоҳем дод -
  Ҳарчанд худашон қадашон хурд аст!
  Аммо шамшер дар дасти як навраси нозук -
  Қавитар аз легионҳои Шайтон!
  
  Танкхо пас аз тарма шитоб кунанд,
  Ва мо милтиқро ба се тақсим мекунем!
  Бигзор полис ба қафо нигаронида шавад,
  Аммо Худои муқаддас онҳоро сахт ҷазо хоҳад дод!
  
  Мо чӣ тасмим гирифтем? кори дунёро ба чо оваред
  Ва барои ин, афсӯс, ман бояд тир парронам!
  Оромӣ аллакай нафратовар аст.
  Зӯроварӣ низ ҳаст!
  
  Бо духтар мо якҷоя пои луч медавидем -
  Барф борида бошад хам, барф мисли ангишт месузад!
  Аммо натарсед, кӯдаконро бидонед -
  Фашистро далерона бо тир ба тобут медароранд!
  
  Дар ин ҷо онҳо ширкати зишт Фритсро гузоштанд,
  Ва боқимондаи тарсончакҳо дар гурезанд!
  Мо аскарони пиёдагардро дар чанг мисли доси торумор мекунем -
  Мо барои тобистони ҷавон монеа нестем!
  
  Муваффақияти ғалаба, дар моҳи май хоҳад буд,
  Акнун тундбоди сахт, барфи сахт аст!
  Писарак пойлуч, хоҳараш пойлуч,
  Кӯдакон дар латтаҳо ба замони гул-гулшукуфӣ вохӯрданд!
  
  Ин қудратҳо аз куҷо пайдо мешаванд?
  Ба дарду сармо тоб овар, ки лозим!
  Вакте ки дустон таги кабрро чен кард,
  Вақте ки дӯст нола мекунад - ман мемирам!
  
  Масеҳ моро, пешравонро баракат дод,
  Гуфт: Ватанро ба ту Худо додааст!
  Ин аввалин имони ҳама аст,
  советй, мамлакати мукаддас!
  Ва онҳо бо табассум дар лабонашон мемиранд. Кудакон сустиро намедонанд... Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова як хафта тамоми чанг чанг карданд. Аммо Свердловск афтод. Як кисми гарнизон таслим шуд - вазъияти ноумедиро хис кард. Факат пионерон таслим шуданро рад карданд.
  Ва чанд нафар бачаҳои ҷасур ва пойлуч ба як пешравии ноумедона рафтанд. Онҳо аз байни тӯфонҳои барф давида, аслан аз сармои сахт кабуд буданд. Ва онхо дар зери пулемёту тупхо халок шуданд.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита низ хеле харошида шуданд, вале ба ҳар ҳол аз Свердловск гурехтаанд. Баъд мо ба Новосибирск рафтем. Шабнам, зимистон, шабҳои дароз.
  Писару духтар ба суи худ медаванд, ғамгину сахт хашмгин мешаванд.
  Маргарет қайд кард:
  - Гиперҷодугар метавонад ба ин ҷаҳон кӯмак кунад! Ва баъд фашистон галаба мекунанд! Ин дар ҳақиқат беадолатии умумибашарӣ аст!
  Олег Рыбаченко баландтар чахида, дар сальто 7 маротиба каҷ шуд ва комилан мантиқӣ гуфт:
  - Умуман, дар дуньё адолат кам аст! Масалан, чаро пиронсолон азоб мекашанд? Ва, қариб бидуни истисно! Ва одам дар чавонй сигор мекашад ва шароб мекашад ва хатто ахволро бадтар мекунад ва саломат аст! Куҷост адолат, ки пиронсолон азоб мекашанд?
  Маргарита бо ин розӣ шуд:
  - Дар коинот адолат нест!
  Олег Рыбаченко андаке соддалавхона пурсид:
  - Ва Худо ба куҷо нигоҳ мекунад?
  Маргарита, ин духтараки пои луч дар тан куртаи сурохдор таклиф кард:
  - Шояд худи мо хам бояд чун худо шавем, то дар чахон адолат хукмфармо бошад! Ин аст хиради Офаридгор!
  Олег Рыбаченко дилпурона тасдик кард:
  - Бовар дорам, ки мурдагонро зинда мекунем!
  Духтари Терминатор тасдиқ кард:
  - Бале, ман ба ин боварй дорам, албатта!
  Бачахо ба Новосибирск давида, дар мухофизати ин шахр иштирок карданд.
  Онхо кариб дар охирин шахри калон тахти назорати Армиям Сурх мечангиданд.
  Сталин аллакай бо Гитлер гуфтушунид карда, розӣ шуда буд, ки агар амнияти шахсии ӯ кафолат дода шавад, таслим шавад. Фюрер ба ин тайёр буд, хусусан агар партизанхо ором шаванд.
  Япония аллакай аз тарафи шарк ба Новосибирск зада даромад. Аз ин рӯ, амалан имкони фирор вуҷуд надошт. СССР аз байн мерафт.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова ба суи фашистон тир холй карданд, бо пои луч гранатахо мепартофтанд. Ва онҳо ҳанӯз ба чизе умед доштанд.
  Дар пахлуи онхо пионерон буданд. Дар сардихои сахти Сибирь хамаи бачахо пои луч ва дар либоси пионерии тобистона галстук доштанд. Онхо хамчун кахрамон халок гардиданд.
  Пойхояшон мисли пои гус-фанд сурх шуда, ангуштонашон кабуд шуда буд.
  Аммо пионерон аз ин кор таслим нашуданд.
  Онхо ба фашизм таслим мешаванд!
  Олег Рыбаченко бо пои барахнааш граната партофт. Вай якбора се танки немисро бо пешониаш тела дода, пичиррос зад:
  - Ман ба галаба боварй дорам!
  Маргарита низ бо ангуштони бараҳнааш туҳфаи қотил партофт ва чир-чир кард:
  - Ман хам бовар кардам ва то охир бовар хохам кард!
  Ва онхо барои шахри охирини советй бо хашму газаби ноумедй мубориза бурданд. Ва аммо онҳо ҳам намехостанд.
  Олег Рыбаченко бо максади шод кардани бачахои пионерии кариб марги яхкарда бо шавку хаваси калон месуруд;
  Ман як ҷанговари ҷавони Русияи модарам,
  Кишварҳои тавоно, Ватани ҳама кишварҳо...
  Ватан нест дар олам, бидон зеботар аст,
  Дар зери кух Сталин галстук бастааст!
  Пионер будан хурсандй ва даъват аст,
  Охир, ин маънои онро дорад, ки ту хизматгори ватан ҳастӣ.
  Ва шумо метавонед коинотро афзун кунед -
  Барбод додани найрангҳои ҷаҳаннам-Шайтон.
  Вакте ки тобистон соли чилу як омад
  Раъду барки моди июнь ба сари мо садо медихад...
  Мо намехоҳем, ки минтақа фақир шавад,
  Барои хушбахтӣ, бовар кунед - Ватан офарида шудааст!
  Бо духтаре мунтазири фашистон дар камин,
  Мо пеш аз ин пулемёт гирифтем.
  Ва ба хашми девонавори Гитлер,
  Отряди мо фашистонро бомуваффакият зада галтондааст!
  Дӯстдорони пойҳои луч дағал шуданд,
  Барф аллакай дар таги таги урён мерезад.
  Аз сардиву вайрона кабуд шуд,
  Аммо оташи муқаддас рӯҳи моро гарм мекунад!
  Мо чораи душманонро надониста, задем,
  Мо шабу рӯз оромӣ намедиҳем!
  Онхо дар селаи гранатахо ба эшелонхо парвоз мекунанд,
  Ва афсарон бо милтики снайпер.
  Фашистон дар хеч кучо дастгирй ёфта наметавонанд,
  Пионер, отряди диловари мо...
  Қобил, агар лозим ояд кӯҳҳоро буред,
  Ана, танкхои гитлерй чун шамъ месузанд.
  Мардум дар хашм гирд омаданд -
  Барои адолат, шуҷоат ва шаъну шараф.
  Ва дар баҳри тӯфон риф нест -
  Ки моро водор мекунад, ки ба ҷои нишаст!
  Мо вориди Берлин шудем, ба комсомол дохил мешавем,
  Аз пойлуч бо духтарон дар тамоми ҷаҳон!
  Мо асали зафарро дар майи бихишт нафас мекашем,
  Акнун он абадй гардид, муваффакияти дурахшони мо!
  
  
  
  
  . АЛЕКСАНДРИ III ШАСТУ ХАШТ СОЛ ЗИНДААСТ
  Подшоҳ империяро аз ҷиҳати иқтисодӣ низ мустаҳкам кард. Бетартибихо ва революция набуданд, бинобар ин иктисодиёт дар авчи доимй буд. Ва Русия дар Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ ва аҳолӣ аз ҳисоби кам шудани фавт ва ишғоли минтақаҳои шимолии Чин ва Корея бештар буданд. Ва лашкар бузургтар буд. Ва аввалин танкҳои сабук дар силсила пайдо шуданд ва бисёр ҳавопаймоҳои тамғаҳои гуногун.
  Афсӯс, ки Александр III дар Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ барои пирӯзӣ зиндагӣ накард, аммо Николас II аллакай онро ба даст овард.
  Подшоҳи нав тахти мустаҳкам, зани дигар, вориси бузург, дусаду ҳаштод миллион нафар ва дувуним миллион солдат дар давлатҳои осоишта дошт.
  Пас шумо метавонед далерона ва моҳирона мубориза баред! Илова бар ин, русҳо низ танкҳои пулемётҳои сабук доранд, аммо онҳо нав пайдо шуданд ва вазнинанд. Онро писари Менделеев таҳия кардааст.
  Пас, лашкари шоҳонаро манъ накунед!
  Николайи II бо немисхо ва австрияхо ба чанг даромад... Кушунхои рус Галисия, Буковинаро ишгол намуда, ба австриягихо як катор маглубиятхо оварданд. Дар аввал дар Пруссияи Шаркй лату куб карданд, вале баъд интиком гирифта, Кенигсбергро буриданд. Иттифокчиён немисхоро аз Париж пеш карданд... Кушунхои рус Краковро гирифтанд ва бартарии шумора дошта, ба зимистон нигох накарда, хучумро давом дода, ба Будапешт наздик мешуданд. Олмон пешниҳод кард, зеро бӯи шикасти сулҳ дар шароити мӯътадил дорад.
  Немисҳо розӣ шуданд, ки ба Русия Клайпеда ва як қисми замини Полша дода, инчунин ҷубронпулӣ пардохт кунанд. Ба Фаронса як қисми қаламраве, ки қаблан дар зери Бисмарк забт карда шуда буданд ва як қисми Дания дода шуд.
  Австрия-Венгрия Галисия, як қисми Буковина ва Краковро дод. Аммо империя пош нахӯрд. Россия заминхои славянхо, хамаи он чизеро, ки як вактхо дар хайати Руси Киев буд, аз нав ба даст оварда, подшохии Польшаро васеъ кард.
  Туркия ва Ҷопон барои ворид шудан ба ҷанг, мисли Италия вақт надоштанд. Яъне, Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ, воқеан, вуҷуд надошт. Ҳамин тавр каме душворӣ. Николас II қудрати худро мустаҳкам кард ва сипас муддати тӯлонӣ осоишта ҳукмронӣ кард.
  Аммо Русия дар Афғонистон ҷанг кард ва ниҳоят онро бо Бритониё тақсим кард. Сипас Эрон бо Бритониё тақсим шуд.
  Ҳамин тариқ, Русия моликияти худро васеъ кард. Аммо бухрони иктисодй ва бухрони бузурги соли 1929 фаро расид... Соли 1931 Япония бо Туркия дар иттифок ба мукобили Россиян подшохй чанг cap кард. Аммо дар асл ин худкушӣ буд . Флоти подшохй дар укьёнуси Ором тахти фармондехии Колчак японхоро торумор кард. Ва армияи хушкигард умуман чандин маротиба пурзуртар буд.
  Дар бораи туркхо низ хаминро гуфтан мумкин аст. Онҳо равшан ба муқобили он душман баромаданд.
  Россияи подшохй муяссар шуд, ки кушунхои худро фуруд оварда, Японияро забт кунад. Ва баъдан нерӯҳои Русия ниҳоят Туркияро ишғол карданд. Ҳамин тариқ давраи империяи Усмонӣ ба охир расид.
  Ва подшоҳ Николайи II шӯҳрати худ ва қудрати Русияро афзун кард. Ин императори шариф то соли 1936 ҳукмронӣ кард ва дар шасту ҳаштсолагӣ низ даргузашт.
  Ҷои ӯ Алексей II шуд. Умуман, одами комилан солим сию ду-сола. Модараш дигар буд, аз ин рӯ Искандари сеюм ба издивоҷи марговар иҷозат надод.
  Алексей II забт кардани Арабистони Саъудиро бо таксим кардани он ба Англия анчом дод.
  Вилгелм II дар Олмон то соли 1941 дар тахт ҳукмронӣ кард. Ин подшох панчох як сол боз дар сари хокимият буд! Хеле дароз!
  Аммо ин ҷо дар тахт писараш Фердинанд аст. Бӯи Гитлер нест. Ҳикояи дигар.
  То он даме, ки сулх. Ҳама колонияҳо тақсим карда шуданд. Муссолини Эфиопияро забт кард.
  Дигар чизе барои мубодила нест ... Аммо Бритониё рӯзҳои сахтро аз сар мегузаронад. Ва дар бӯҳрони иқтисодӣ қарор дорад.
  Ҳамин тариқ, Фердинанд ба Алексей II пешниҳод кард, ки моликияти мустамликавии Фаронса ва Англияро тақсим кунад. Мисли, дар асл, шумо метавонед ба ин заминҳо чӣ қадар нигоҳ кунед.
  Ҳамин тариқ, Муссолини, Фердинанд ва Алексей II паймони худро бастаанд.
  Аммо, албатта, ҳатто то ин вақт Русия тавонист, ки қариб тамоми Чинро забт кунад ва дар иқтисодиёт, дар соҳаи ҳарбӣ ва аҳолӣ аз ҳама чандин маротиба қавӣ гардад.
  Цар Алексей чунин таклифро умуман маъкул донист ва карор дод, ки якчоя шуруъ кунанд.
  Фердинанд дигар ҷавон набуд. Ва ӯ эҳтиёт буд.
  Аммо 15 май соли 1945 чанг cap шуд. Немисхо боз харакат карданд
  Бар зидди Белгия...
  Ва армияи подшохй аз мустамликахои Англия гузашта, ба Миср шитофт.
  Россия дах миллион солдат ва панчсад дивизия дошт ва дилпурона
  бурд. Чунин ба назар мерасид, ки касе ӯро боздошта наметавонад.
  Дар давоми ду мох армияи подшохй Хиндустон, чануби Эрон, мулки англисхо дар Арабистони Суудй, Миср, Судон, кисми зиёди Хиндухитойро забт кард.
  Аммо немисхо танхо Бельгияро ишгол карда тавонистанд ва дар канори Париж боздошта шуданд. Нидерландия низ ба ҷанг дохил шуд.
  Россиян подшохй ду мох боз моликияти Англияро дар Осиё забт карда, Индонезияро ба охир расонд. Пас аз он вай дар Австралия фуруд омад ва аз Африқо кӯчид.
  Немисхо Парижро ишгол карданй шуданд, вале хучуми онхо зада гардонда шуд. Бо вуҷуди ин, ҷанг мағлуб шуд. Италия инчунин моликияти африқоии Англия ва Фаронсаро забт кард.
  Танхо дар мохи панчум ба Европа омадани кушунхои подшохй шуруъ карданд. То ба ҳол, ҷангҳо дар Африқо ва Австралия босуръат ҷараён доштанд, аммо аллакай анҷом ёфтанд. Австрия-Венгрия, ки аз талафоти замин хеле заиф шуда буд, низ дар тарафи коалиция ба чанг дохил шуд.
  Немисҳо тавонистанд Голландияро забт кунанд. Ва онхо мавкеи худро бехтар карданд.
  Ду мох боз Россиян подшохй забт кардани Австралия ва Африкаро ба охир расонд. Ва танҳо дар охири моҳи ноябр, танҳо дар сардӣ, ҳамлаи нави нерӯҳои Олмон-Русия оғоз ёфт, ки аз Париж гузашт.
  Дар ин ҳолат, қувваҳо аллакай хеле нобаробар буданд. Кушунхои французу англис маглуб шуданд. Ва Париж иҳота шудааст.
  Ва дар соли нав гарнизон таслим шуд... Баъд кушунхои подшохй ва немисхо дар давоми се хафта тамоми Францияро ишгол карданд. Пас аз он бомбаборони Бритониё оғоз шуд ... Ва ҳамаи колонияҳо аз ҷониби эътилоф забт карда шуданд.
  Британияи Кабир дар моҳи майи соли 1946 аллакай хунрезӣ ва аз бомбаҳо хароб карда шуд
  таслим шуд.
  Бо хамин чанги дигари бузург ба охир расид. Россия кариб хамаи мустамликахоро гирифт. Олмон нисбатан кам гирифт, Италия чизе гирифт, Австрия-Венгрия як порчаи рамзӣ гирифт.
  Сарфи назар аз он, ки немисҳо мустамликаҳои калонро интизор буданд ва танҳо Марокаш дар маҷмӯъ хеле камтар гирифт, Олмон ба ҳайати он дохил карда шуд: Белгия, Ҳолланд ва Фаронса то Порт-де-Кале.
  Гайр аз ин, Россиян подшохй немисхоро ба Намибия ва он чи ки пештар сохиби онхо буданд, баргардонд.
  Хулоса, мо ба навъе фаҳмидем ва оштӣ кардем...
  Сулх омад... Соли 1953 дар Россия бомбаи атомй, баъди як сол Германия. ИМА дар соли 1960 силоҳи ҳастаӣ гирифт.
  Ҳамин тариқ, мувозинати тарс ба вуҷуд омад.
  Ва соли 1955 аввалин космонавти рус ба коинот парвоз карда, дар атрофи туб парвоз кард. Ва соли 1961 русхо ба руи Мох кадам гузоштанд.
  Ва дар соли 1983 ба Миррих! Амрикоиҳо соли 1971 ба Моҳ парвоз карданд ва Олмон дар соли 1984 Австрия-Венгрия ва Олмон ба як давлат муттаҳид шуданд. Шветсия ва Норвегия як қисми Русия бо автономия ва худидоракунӣ шуданд.
  Дигар мамлакатхо тадричан истиклолияти худро аз даст доданд.
  Соли 1987 кайхоннавардони рус аз болои кух ба суи Зухра парвоз карданд. Соли 1992 дар Меркурий. Ва дар соли 1999, Плутон.
  Системаи Офтоб азхуд карда шудааст.
  Се империяи ҳастаӣ вуҷуд дошт: Олмони бузург, ИМА ва Русияи бузург.
  Алексей II низ соли 1972 дар синни шасту ҳаштсолагӣ даргузашт. Ҷонишини ӯ писари ӯ Искандари чорум шуд. Ин подшоҳ дар замони ба тахт нишастан чилу яксола буд. Аҷиб, аммо Искандари чаҳорум низ шасту ҳашт солро паси сар кард ва дар соли 1999 даргузашт. Ва писараш Владимир III ба тахт нишаст. Соли 2013 чорсадсолагии сулолаи Романовҳо ҷашн гирифта шуд.
  То ҳол Русия дар пои худ устувор аст. Аммо дар ҷаҳон ҳанӯз ҳам Олмон ва Иёлоти Муттаҳида рақибони он ҳастанд. Империяи подшохй бо якчоягии мустамликахо андаке бештар аз нисфи территорияи чахон ва бештар аз се ду хиссаи ахолии кураи заминро дарбар мегирад. Русия қавӣ аст, аммо ҳанӯз ягона нест.
  Қоидаҳои Русия, Владимир сеюм дар соли 2019 шасту ҳафтсола шуд. Бисёриҳо дар ҳайратанд, ки оё ӯ мисли подшоҳони қаблӣ шасту ҳашт сол зиндагӣ хоҳад кард ё ин тасодуфҳои аҷибро қатъ мекунад?!
  Дар ҳамин ҳол, Русия силоҳи зидди ҳастаӣ таҳия мекунад. Маълум аст, ки аслиҳаи ҳастаӣ нахоҳад буд ва Русия бо Олмон ва Иёлоти Муттаҳида комилан мубориза мебарад. Дар он шумораи бештари аҳолӣ ва шумораи зиёди сарбозон вуҷуд дорад. Ва сифати аслиҳа беҳтар аст!
  Аммо дар ҳоле ки силоҳи ҳастаӣ вуҷуд дорад ва на ҳамаашон то ҳол забт карда шудаанд. Аммо онхо яроки зидди ядроиро хеле фаъолона ба вучуд меоваранд, бинобар ин барои галаба имкониятхои муайян мавчуданд.
  
  СУПУРДАНИ Гибралтар
  Диктатори Испания Франко, бар хилофи воқеияти воқеӣ, ба аскарони немис розӣ шуд, ки ба қалъаи Гибралтар Англия ҳамла кунанд. Ба ивази ин Испания як кисми заминхои Англия ва Францияро дар Африка гирифт.
  Хучум дар тахти фармондихии Майнштейн шабона аз 25 ноябри соли 1940 ба амал омад.Чунон ки маълум гардид, англисхо ба ин гуна харакати харбй чандон тайёр набуданд ва ба фашистон муяссар шуд, ки чунин калъаи пуриктидорро аз як зарба забт кунанд.
  Фурӯпошии он ба рафти ҷанг таъсири калон расонд. Вермахт тавонист қувваҳои худро дар масофаи кӯтоҳтарин ба Африқо интиқол диҳад ва ба Бритониё аз шарқ ба баҳри Миёназамин ворид карда шуд.
  Фармондехии немис ба Африкаи экватории якчанд дивизия фиристод. Илова бар ин, корпуси Роммел чанд моҳ пештар аз воқеият ба Либия интиқол дода шуд.
  Англия дар навбати худ аз хучуми зидди итальянхо дар Эфиопия даст кашида, мавкеъхои худро дар Миср мустахкам кардан гирифт. Аммо ба Роммель муяссар шуд, ки аз онхо пеш гузарад ва дар натичаи зарбаи пешгирикунанда ба кушунхои мустамликадорон торумор карда, Искандария ва Кохираро ишгол намуд. Мавкеи Англия дар Африка мураккабтар гардид. Немисхо аллакай ба канали Суэц расида буданд ва тахдид мекарданд, ки минбаъд ба Шарки Наздик пеш мераванд. Илова бар ин, ба суи Судон ҳаракат кардан имконпазир шуд.
  Дуруст аст, ки корҳои итолиёвӣ дар Юнон чандон муваффақ набуданд, аммо наздик шудани нерӯҳои иловагӣ аз Олмон вазъиятро наҷот дод.
  Гитлер як дилемма дошт: ба СССР хучум кардан ё Англияро тамом кардан? Муваффакиятхои вермахт дар Африка карори дуйумро водор карданд - дастони худро дар Гарб кушоянд. Гарчанде тайёрии чангии СССР дар фюрер тарсу вахмро ба амал овард.
  Армияи Сурх пурзур мешуд, вале немисхо хам аз ин хол хомуш наменишастанд. Истехсоли танкхо дар соли 1941 назар ба соли 1940 ду баробар, авиация кариб дуним баробар афзуд.
  Фашистхо бомбаборон карда, ба Мальта фуроварданд. Баъд Роммел мудофиаи канали Суэцро шикаста, ба Ирок, ки ба мукобили хукмронии Англия исьён баромада буд, дохил шуд. Немисхо хам Кувайт ва хам тамоми Шарки Наздикро нисбатан ба осонй забт карданд. Сталин бошад, тактикаи интизориро риоя мекард. Аммо Черчилл чангро якравона давом дод. Вермахт ба Эрон расида, ба Африкаи Чанубй ру овард.
  Соли 1941 ба охир расида истода буд. Баровардани киштиҳои зериобӣ зиёд шуд ва Англия мустамликаҳои худро аз даст дод. ИМА пассив буд. Аммо Япония ором нишаста натавонист ва 7 декабрь ба бандари Перу хучум кард. Дар укьёнуси Ором чанги нав cap шуд. Ва Гитлер маҷбур шуд, ки аз нақшаҳои ҳамла ба СССР даст кашад.
  Ба японхо ёрй расондан, Эрон ва Хиндустон, инчунин Африкаи Чанубиро забт кардан лозим аст. Ва муҳимтар аз ҳама, худи Бритониё. Зиёда аз он, самолётхои бомбаандози Америка бозича нестанд. Онҳо метавонанд ба Рейхи сеюм душвориҳои зиёд расонанд. Ва аз территорияи Британия расондани зарбахои бомбаборон аз хама мувофик аст.
  Ҳамин тавр, Фюрер дар соли 1942 маҷбур шуд, ки аз идеяи ҳамла ба шарқ даст кашад.
  Хавф дошт, ки худи Сталин фронт кушояд, вале... Характери Сталинро бояд донад. Вай дар сиёсати берунй хеле худдорй мекунад. Чанг бо Финляндия диктатори сурхро боз хам эхтиёткортар кард.
  Вакте ки СССР иктидорро мустахкам карда истодааст. Шумораи авиация то 1 январи соли 1942 ба 32 хазор автомашина ва танкхо бештар аз бисту панч хазор ва илова ба се хазор танкети дигар расид. Дар маҷмӯъ, Сталин ба нақша гирифта шудааст, ки 20 корпуси механиконидашуда, шумораи умумии танкҳо 32 ҳазор автомашина, аз он ҷумла КВ-и навтарини тамғаҳои гуногун ва Т-34, 16,5 ҳазор. Илова бар ин, таҳияи танкҳои Т-50 ҳанӯз идома дошт, гарчанде ки мошин сабук буд.
  Немисхо бо "Матилда" ва баъ-зе танкхои крейсер дучор омада, маълумот гирифтанд, ки англисхо танкхои вазнинро месозанд, инчунин ба сохтани мастодонхои худ шуруъ карданд. Пеш аз хама "Паланг" бо тупи 88 миллиметра ва зиреҳи тупи гузарнашавандаи 75 миллиметрӣ бо тупи дароз.
  Дар бораи танксозии советй низ маълумот мавчуд буд. Танки КВ-2 дар паради Якуми Май дар Майдони Сурх баромад ва 34-ум маълумот дошт.
  Дар ҳар сурат, вақте ки Спир вазорати императории аслиҳа ва лавозимоти ҷангиро сарварӣ мекард, пешрафт дар технология тезтар рафт. Гитлер мехост, ки танкхои бехтарини чахон ва танкхои вазнинтар дошта бошанд. Аммо дар холе ки Германия аз СССР баръало пасттар буд. Ва шумораи мошинхо ва сифати онхо. Моҳи августи соли 1941 истеҳсоли танки КВ-3 оғоз ёфт. Мошин бо вазни 68 тонна хеле вазнин буд, аммо бо тупи 107 мм бо суръати ибтидоии снаряд 800 метр дар як сония муҷаҳҳаз буд. Ин ба вай бартариятро нисбат ба "Паланг", ки дар омади гап, ҳанӯз ба силсила оғоз накарда буд, фароҳам овард.
  КВ-5 бо вазнаш 125 тонна ва ду туфанг боз хам тавонотар буд. Дуруст аст, ки ин гуна машинаи вазнин барои Армияи Советй аз хубй дида, бештар мушкилй ба вучуд овард. Ва дар соли 1942, версияи КВ-4 бо вазни 107 тонна қабул карда шуд. СССР бо танкхои вазнинтарин дар чахон ва хатто тавонотарин танкхои худ ба таври хакконй фахр карда метавонад.
  Аммо аз тарафи дигар, Олмон дар авиатсия хеле хуб рушд кардааст. Ю-188, ки ба силсила даромад, суръатеро ба вуҷуд овард, ки бо ҷангандаҳо муқоиса карда шавад. ДО-217 низ хуб менамуд. Самолётхои реактивй низ фаъолона инкишоф дода шуданд. Азбаски ҳадафи асосӣ Бритониё буд, ба ҳавопаймоҳои реактивӣ назар ба таърихи воқеӣ бештар таваҷҷӯҳ зоҳир карда шуд.
  Немисхо мехнати гуломро фаъолона истифода мебурданд. Аз Африка шумораи зиёди сиёҳпӯстон ворид карда шуданд. Коргарони сиёҳпӯст итоаткор, тобовар, вале беихтисос буданд. Онҳо барои кори ёрирасон истифода мешуданд.
  Аммо бо назорати Аврупо, олмонҳо метавонистанд шумораи кофӣ ва коргарони ботаҷрибаро ҷалб кунанд.
  Спир ҳатто Гитлерро бовар кунонд, то ҳанӯз барномаи несту нобуд кардани яҳудиёнро иҷро накарда, онҳоро дар истеҳсоли ҳавопаймо ва таҷҳизот истифода барад.
  Шарт ба ҳамлаи ҳавоӣ алайҳи Бритониё ва ҷанги азими зериобӣ гузошта шуда буд.
  Бо вуҷуди ин, ворид шудани Амрико ба низоъ ба Фритс дарди сар зам кард ва маҷбур кард, ки шумораи гургҳо якбора афзоиш ёбад.
  Германия мачбур шуд, ки истехсоли самолётхои бомбаандоз ва самолётхои стратегиро зиёд кунад. Пеш аз хама Ю-288 ва Ю-488 - бо чор мотор. Аммо инкишоф ва ба хотир овардани онҳо вақт лозим буд. Модификатсияи ME-109 "F" дар маҷмӯъ рақиби арзандаи мошинҳои Бритониё буд. Аммо таҳияи ME-209, мисли ME-210, ноком шуд.
  Самолёти бомбаандози XE-177 низ ноком шуд. Аммо Спир бо миқдор бозӣ кард. Илова бар ин, Focke-Wulf аз ҷиҳати силоҳ ба ҷангандаи тавонотарин табдил ёфт, ки баъзе камбудиҳои ME-109-ро ҷуброн кард. Бале, ва мактаби парвози олмонҳо беҳтар аз забони англисӣ ва ҳатто бештар аз Амрико буд. Мохи май соли 1942 фашистон Африкаи Чанубиро ишгол карданд. Ва эскадрильяи Америка ба Мадагаскар омад. Ҷанги Мидуэй аз ҷониби амрикоиҳо мағлуб шуд: аз ин рӯ, капитани дараҷаи сеюм, ки дар ин ҷанг нақши ҳалкунанда бозид, ба таври аҷиб дар Мадагаскар анҷом ёфт. Штатхои Муттахида мехостанд дар Африка базаи худро нигох доранд ва нагузоранд, ки фашистон ором шаванд. Аммо ин мавқеъи онҳоро дар Уқёнуси Ором хеле бадтар кард.
  Дуруст аст, ки японҳо ба қадри кофӣ амал накарданд. Мубориза барои архипелаги Гавайй кашол ёфт.
  Фашистхо Африка ва захирахои бузурги ашьёи хоми стратегиро ба даст оварда, Хиндустон ва Эронро низ забт карданд. Захираҳои зери назорати Рейхи сеюм бузурганд, аммо онҳо бояд ҳазм шаванд.
  Муборизаи ҳавоӣ барои Бритониё он қадар осон нест. Истехсоли самолётхоро доимо зиёд карда, немисхо фишор меоварданд, вале бартарии куллй вучуд надошт. Набудани қудрати авиатсияи стратегӣ ва кӯмаки Иёлоти Муттаҳида ва ҳатто дар он сурат киштиҳои зериобии кофӣ нестанд, таъсир расониданд. Ва торпедои мӯъҷизае, ки бо он умедҳои зиёд алоқаманд буданд, моро ноумед кард.
  Фюрер дар соли 1942 чуръат накард, ки ба Англия фуруд ояд. Шарт барои таҳкими қудрати баҳрӣ ва флоти зериобии зериобӣ гузошта шудааст. Дар айни замой авианосецхо ва киштихои харбй сохта шуданд. Иктидори истехсолй ба кадри кифоя буд, вале хама чиз вакт талаб мекард.
  Ракетахои баллистикии класси "А" низ танзими дурустро талаб мекарданд. Аммо снарядхои роботии ФАУ-1 ба истехсоли оммавй шуруъ карданд. Мошинхои нисбатан арзон, ки сузишвории оддиро истифода мебурданд, бартарии бешубха доштанд, ки онхо ба лётчикхо лозим набуданд.
  Гитлер ба сарватхои номахдуди табий ва захирахои мехнатй сохиб шуда, мехост хаёти лётчикхои немисро начот дихад. V-1 ҳамчун осон барои истеҳсол ва бесарнишин роҳи беҳтарин ба назар мерасид. Ва ҳазорҳо чунин снарядҳои роботӣ аз тирамоҳи соли 1942 дар Лондон афтодаанд.
  Дар баробари ин немисдо истедсоли самолётдои реактивии бомбаандоз ва ракетадои баллистикиро тезонданд.
  Сталин интизор шуданро давом медод ва кувва чамъ мекард. Дар соли 1942 дар СССР панчуним хазор танки нави КВ ва Т-34, кариб хазор маркаи кухна, кариб панчсад самолёти нави сабуки Т-50 ва Т-60 ва дусад амфибия истехсол карда шуд. Парки авиационй низ афзуд - кариб понздах хазор самолёти наву кухна ба истифода дода шуд. Хатто лётчикхо намерасанд. Истехсоли катюшахо суст афзуд.
  Германияи фашистй бештар аз сй хазор самолёт истехсол кард, вале дар мухорибахо талафоти калон дод. Немисхо кариб шашуним хазор танк истехсол карданд. Бештар аз ҳама, T-3 ва як модификацияи нави Т-4 бо таппончаи 75 мм дароз. Навтарин "Палангҳо" каме бештар аз сад истеҳсол карданд ва "Пантера" ҳоло ҳам танҳо дар прототипҳо ҳастанд.
  Аммо милтиқи ҳамлаи MP-44, ки аз ҷониби Шмейстер тарҳрезӣ шудааст, вориди силсила шуд. Бар хилофи вокеаи хакикй машинаро бо назардошти нарасидани металлхои ранга кор карда баромадан лозим набуд. Ва ин рушди як милтиқи оддитарро бо пӯлоди хӯлаи тезтар кард.
  Ҳамин тавр, дар аслиҳаи хурд немисҳо бартарӣ пайдо карданд. Аммо ба онҳо инчунин вақт лозим буд, ки мошин ҳамаи қӯшунҳоро аз нав мусаллах кунад.
  Аммо дар флоти зериобие, ки раҳоӣ дар як моҳ ба чиҳил ё панҷоҳ киштии зериобӣ мерасад, немисҳо дар ҳақиқат баробар надоранд.
  Дар болои пероксиди водородй хатто киштихои зериобии хеле баландсуръат мавчуд буданд. Тезонидани кор дар программам ядрой. Хушбахтона, захираҳои зиёде мавҷуданд. Ва ҳатто иштибоҳи физикҳои олмонӣ, ки графит ҳамчун модератор мувофиқ нест, фалокатовар набуд. Якчанд заводхои истехсоли оби вазнин, аз чумла дар Африка сохта шудаанд.
  Пас, ин на бо шустан, балки бо ғелонда, аммо реактори ҳастаии фашистон моҳи декабри соли 1942 ба кор даромад. Ҳатто каме пештар аз амрикоиҳо. Пас аз шикастҳо дар Уқёнуси Ором онҳо ба тақсимоти ҷиддӣ шурӯъ карданд. Ва маблағгузории барномаи ҳастаӣ башиддат коҳиш ёфтааст.
  Ибтидои соли 1943 бо эълони чанги умумй аз тарафи гитлерй ва дар территорияхои ишголшуда чорй намудани хизмати умумии мехнатй кайд карда шуд. Зарбаҳои азими V-1 ба Лондон худро комилан сафед накарданд. Англисҳо қисман дафъ кардани чунин зарбаҳоро ёд гирифтанд, аммо немисҳо рақамро гирифтанд.
  Аммо ҷанги зериобӣ барои Бритониё воқеан фалокатовар гардид. Истехсоли ярок дар чазира аз сабаби нарасидани ашьёи хом хеле кам шуд. Метрополия дар арафаи харобшавӣ қарор дошт. Гайр аз ин, фашистон Мадагаскарро забт карданд ва японхо хамрохи фашистон ба Австралия хучум карда, нисбатан зуд ба таслими он ноил гардиданд.
  Сталин хавфи тактикаи интизориро дарк карда бошад ҳам, ба худ содиқ монд ва ба ҷанг набаромад. Бехтараш бигузор капиталистон худро то охир нест кунанд. Ва мо тамошо мекунем ...
  Аммо ин тактика нуқсонҳои худро низ дошт. Рейхи сеюм аз захирахои бузург истифода бурда, аллакай ба мукобили СССР чанг тайёр мекард. Истехсоли танкхо дар Рейхи сеюм дар соли 1943 ба хисоби миёна дар як шабонаруз ба 1200 автомашина ва илова бар он сесаду панчох автомати худгард расид. Гузашта аз ин, таппончаҳои худгард тамоман суст нестанд. "Фердинандхо", "Занбурхо", "Ягдпантер". Бо назардошти он, ки немисҳо дар танкҳо қариб талафот надоданд, пурра кардани панзвале аллакай ду маротиба тезтар аз Артиши Сурх буд. Ва тафовути миқдорӣ дар технология ба фоидаи СССР коҳиш ёфт.
  Аз нуқтаи назари сифат, Фриц "Паланги шоҳона" гирифт, ки вазн ба КВ-3 монанд аст, аз ҷиҳати қудрати воридшавӣ таппонча аз сабаби сифати снаряд ва зиреҳи қавитари фронталӣ ҳатто то андозае бартарӣ дошт. Хуб, КВ-5 ва КВ-4 хеле вазнини шӯравӣ аз ҷиҳати техникӣ хеле ноустувор баромад, хусусан мошини зеркашии онҳо. Ҳамин тавр, истифодаи ҷангии чунин ҳаюлоҳо шубҳа дошт.
  Ва Сталин ҳамчунин дастур дод, ки як КВ-6 бо ҳафт таппонча ва ду мушакандоз сохта шавад. Онҳо мошин сохтанд. Аммо он чунон вазнин ва тӯлонӣ буд, ки шумо онро дар қатора бардошта наметавонед ё дар ҷанг ҷойгир кунед. T-34-76 як мошини хеле муваффақ аст, аммо дар набардҳо нисбат ба Пантера ё Паланг заифтар аст. Ва КВ-1 ва КВ-2 аз лиҳози вазн бо олмонҳо муқоиса карда мешавад, аммо дар кӯфтан аз Пантера ва Палангҳо кам аст. Т-4-и олмонӣ дар зиреҳи сию чаҳор нафарро гирифт ва дар аслиҳа, намоёнӣ ва оптика бартарӣ дошт ва ин дар вазни баробар ё ҳатто камтар, агар мо тағироти вазнинро муқоиса кунем.
  Хулоса, Фриц кашида шуд ва сифаташ дар сатҳи баланд буд. Ва пайдоиши ME-309 ва ME-262 дар сифати авиатсионӣ бартарӣ дод. Мисли Ю-488, беҳтарин бомбаандози чормоторӣ. Ва дар паси онҳо моделҳои реактивӣ ҳастанд. Ба монанди Ю-287 ва Арадо.
  Дар мохи сентябри соли 1943 фашистон нихоят ба Англия бомуваффакият десант карданд. Пас аз ду ҳафтаи ҷанг - Англия таслим шуд. Ва гарчанде Черчилл ба Канада гурехт, нати аи  анг дар Ѓарб як хулосаи пешакї ба назар мерасид.
  Рузвелт, ки шарики асосии худро аз даст дод ва аз қудрати афзояндаи Рейхи сеюм тарсид, сулҳ хост.
  Гитлер баъд аз сухбат бо хамрохони худ дар назди Ташкилоти Давлатхои Муттахида шарт гузошт: рад кардани программаи ядрой ва эътироф намудани хамаи истилохои Япония ва Рейхи сейум. Инчунин аз Исландия баровардани кушунхо, ки Фриц онро аллакай бо флоти зериобии зериобй фаро гирифта буд. Назорати Сарзамини Офтоб бар Гаиа, ки дар он чо чанг хануз бас нашудааст. Гайр аз ин, Гитлер талаб кард, ки ба рейхи сейум ва Япония барои тамоми харобй ва харочоти харбие, ки Штатхои Муттахида ва Англия ба амал овардаанд, товони моддй диханд.
  Гарчанде ки шартҳои сулҳ бениҳоят душвор буданд, Рузвелт бо душвориҳои зиёд тавонист, ки онҳоро дар Конгресс ва Сенат қабул кунад.
  Маслиҳатҳои Сталин дар бораи он, ки ӯ ба эътилофи меҳвар мухолиф набуд ва ҳадди аққал барои бозпас гирифтани Аляска омода буд, дар риояи қоидаҳои ИМА нақши бузург бозид.
  Прагматизми амрикоӣ ғолиб омад, ки он аз шавқу ҳавас ва эҳсос баландтар буд. Илова бар ин, барномаи ҳастаии немисҳо назар ба барномаи ҳастаии Амрико зудтар инкишоф ёфт ва ин дар оянда боиси фалокат буд.
  Давраи якуми чанги дуйуми чахон ба охир расид. Аммо фюрер акнун мехост СССР-ро бархам дихад.
  Тактикаи гайричашмдошти мунтазири Сталин ва садокати у ба кори сулху осоиши тамоми чахон шухии дахшатангезе бозид. Ҷозеф аз ҷониби Рейхи сеюм ва Ҷопон бо тамоми захираҳои нимкураи Шарқӣ, аз ҷумла Австралия ва баъзе плацдармҳо дар ҷаҳони Ғарб муқобилат карданд.
  Мамлакати Офтоб то хол Хитойро ба охир нарасонда бошад хам, вале вай метавонист фронти дуйумро кушояд. Гитлер бошад, кушунхои мустамликадорон ва легионхои хоричиро фаъолона ташкил мекард. Дар баробари ин истехсоли ярок низ афзуд.
  Дар нимаи аввали соли 1944 истехсоли танкхо ва тупхои худгард дар Рейхи сейум дар як шабонаруз ба сад машина расид ва аз он хам гузашт. "Пантера-2" дар сатхи худ хамаи мошинхои советиро давр зада гузашт. Як танки мукаммалтари олмонии "Лион" пайдо шуд ва дере нагузашта "Шери шох" пайдо шуд.
  Ва аз хама мухимаш он аст, ки авиацияи реактивй пай дар пай инкишоф ёфт. Дар посух танкҳои Т-34-85 ва ИС-1 ва ИС-2 дар СССР ба истеҳсолот даромаданд ва ҳеҷ кас силсилаи КВ-ро низ аз истеҳсол хориҷ накард. Бузургтарин танки силсилавии Рейхи сеюм дар соли 1944 Пантера-2 ва СССР Т-34-85 буд. Моделҳои вазнинтар ба таври назаррас - тақрибан маротиба, ба даҳ миқдори камтар истеҳсол карда шуданд. Ва немисҳо намехостанд, ки дар роҳҳои Шӯравӣ вазн ронанд ва Сталин ба силсилаи KV нобоварӣ кард ва ИС-ҳо хеле хом буданд.
  Бо вуҷуди ин, "Пантер"-и олмонӣ -2 бо тупи 88 мм-и калибри 71 л аз Т-34-85 аз ҷиҳати зиреҳи сӯрохии туп, дар зиреҳи пешӣ ва каме дар паҳлӯ пеш гузашт ва инчунин не. дар кори ронандагӣ бо муҳаррики 900 қувваи асп ва вазнаш 47 тонна розӣ шуд. Ҳатто вақте ки вазни танки Олмон ба 50,2 тонна расид, он марговар набуд.
  Ва самолёти реактивии немис умуман харифи арзанда надошт.
  Гитлер карор дод, ки каучукро кашола накардан бехтар аст ва 22 июни соли 1944 чангро cap кард. Ба СССР сесаду панчох дивизияхои худй ва хоричй, яксаду бист дивизиям спутникхоро партофта. Дар тарафи Рейхи сеюм инҳо буданд: Руминия, Венгрия, Словакия, Хорватия, Финландия, Шветсия, Италия, Португалия, Испания, Булғористон, Аргентина, Туркия.
  Немисҳо инчунин шумораи зиёди хориҷиён ва хивиҳоро дар Вермахт истифода бурданд. Умуман, рейхи сеюм танхо дар эшелони якум дувоздахуним миллион солдатро ба чанг партофт, ки на бештар аз чил фоизи онхо аз руи миллат немисхо буданд. Спутникхо боз се миллион илова карданд. Умуман, дар эшелони якум кариб шонздах миллион аскари пиёда, кариб 33 хазор танк, зиёда аз панчоху панч хазор самолёт, кариб дусаду панчох туп ва миномёт мавчуд аст.
  СССР пас аз сафарбаркунӣ 13,5 миллион солдатро ҷойгир кард, аммо як қисми қувваҳо бояд дар Шарқи Дур ва ноҳияҳои дохилӣ нигоҳ дошта шаванд. Дар эшелони якум хашт миллион солдат, кариб 30 хазор танк, кариб чил хазор самолёт, кариб дусад хазор туп ва миномёт мавчуд буд.
  Ҳамин тариқ, дар тарафи Рейхи сеюм бартарии дукарата дар пиёдагардон ва панҷ баробар бартарии ҳаракати қувваҳо бо пулемёт беҳтар аст. Дуруст аст, ки СССР бисьёр пулемётхо дорад, кариб паритет.
  Тафовут дар танкхо калон нест, аммо фоизи мошинхои кухнашуда дар СССР, инчунин танкхои баровардашудаи пештара зиёдтар аст.
  Авиацияи реактивии Германия рақиб надорад ва ҳавопаймоҳои Рейх бо пропеллер идорашаванда тезтар ва беҳтар мусаллах мебошанд. Дуруст аст, ки машинахои советй аз чихати манёври горизонталй бартарй доранд.
  Дар артиллерия ва миномёт таносуби куввахо ба баробарй наздиктар аст. Хам микдор ва хам сифат.
  Дуруст аст, ки флоти рейхи сейум махсусан дар зери об буда, назар ба флоти советй чандин баробар пуркувват аст. Чунон ки дар Япония.
  Гайр аз ин, фашистон аллакай ракетахои баллистикии класси "А"-ро дар истехсоли оммавй доранд ва аввалин дискетхо ба хаво баромаданд.
  Умуман, фашистон қавитар хоҳанд шуд ва Сталин ба мудофиа, ҳарчанд дер бошад, хеле оқилона омода шудааст. Аммо кори зиёде ба чо оварда нашудааст. Хатти сталинй пурра баркарор карда нашуд ва аз хама мухимаш он аст, ки кушунхо барои нигох доштани хат ба кадри кифоя тайёр карда нашудаанд. Ҳарчанд онҳо аз нав таълим гирифта шуданд.
  Хатти сарҳадии Молотов, ки дар тӯли се сол мухолиф аст, умуман анҷом ёфт, аммо он ба сарҳад хеле наздик ҷойгир буд ва чуқурии кофӣ надошт. Илова бар ин, Сталин фармон дод, ки эшелони сеюм дар паси Днепр бунёд карда шавад, аммо ин танҳо пас аз таслим шудани Иёлоти Муттаҳида оғоз шуд.
  Дуруст аст, ки ба гайр аз кушунхои советй, ба кисмхои НКВД, ки шумораи онхо то ба як миллион нафар солдатхо ва милисахо расонда шудааст, умед бастан мумкин аст. Ин тақрибан чор миллион нафар аст, танҳо дар шаҳрҳои ғарбӣ. Ҳарчанд, албатта, самаранокии ҷангии онҳо нисбат ба воҳидҳои муқаррарӣ хеле бадтар аст.
  Немисхо, хамчунин таърихи хакикй, дар марказ зарбаи асосиро зада, канори Белосток ва мушти Львовро буриданд. Худи рузхои аввали чанг нишон дод, ки немисхо сарфи назар аз бисьёр будани подразделенияхои хоричй хучумро каму беш бемайлон мегузаронанд. Аммо кушунхои советй аксар вакт талаф мешаванд.
  Илова бар ин, қобилияти ҷангии воҳидҳои украинӣ шубҳанок буд. Бисьёр дезертирхо ва дар худи рузхои аввали чанг таслим шуданд.
  Дар мухорибахои сархаддй душманро нигох доштан мум-кин набуд. Ва баъд Сталин хато карда, ба хатти асосй баровардани кисмхоро манъ карда, рост кардани фронтро талаб кард. Бо вуҷуди ин, хатогӣ ислоҳ карда шуд, аммо ба таъхир афтод. Немисҳо 28 июн тавонистанд Минскро ишғол кунанд ва хатти Сталинро дар марказ шикастанд.
  Бетартибӣ танҳо шиддат гирифт. Рӯзи 30 июн вуруди интизорӣ ба ҷанги Ҷопон ва моҳвораҳои он сурат гирифт. Инак, барои дамин дам ба мо лозим омад, ки аз Шарки Дур аз Шарки Дур фиристодани кушундоро фаромуш кунем.
  Пешрафти немис дар марказ вусъат меёфт. Дар он ҷо як холигии бузурге буд, ки сахт кӯшиш кард, ки васл кунад. Аммо фашистон пеш рафта, 16 июль ба Смоленск зада даромаданд.
  Сталин ва Жуков тамоми захирахои мавчударо ба чанг андохта, милиционерхоро ба зери аслиха гузошта, тавонистанд пешравии Фрицро дар марказ боздоранд. Аммо Гитлер кушунхои худро ба чануб гардонд. Фашистон дар Киев дегхонаи азим сохта, кариб тамоми Украинаро ишгол карданд.
  Ленинградро баста, ба Қрим зада даромад. Рафти амалиёти ҷангӣ ба соли 1941, мисли кармаи беист ба назар мерасид. Аммо фарқиятҳо низ хеле назаррас буданд. СССР дар соли 1941 баъзе захирахои озод дошт ва холо хама чиз аллакай сафарбар карда шуда буд. Ва ҳангоме ки ҳамла дар моҳи октябр сурат гирифт, маълум шуд, ки ҳеҷ чиз барои нигоҳ доштани дифоъ вуҷуд надорад.
  Дар ибтидои мохи ноябри соли 1944 фашистон Москваро ихота карда, Сталинро мачбур карданд, ки ба Куйбышев гурезад.
  Фашистхо бар хилофи таърихи реалй аз чихати шумора бартарии калон доштанд. Онхо дивизияхои кифоя доштанд, ки аз Шимол ва Чануб Москваро давр зада гузаранд. Аммо кисмхои советй дар фронтхои гуногун аз хад зиёд пахн шудаанд.
  Дар хакикат, дар соли 1941, баъди сафарбаркунй Сталин аз чихати шумораи хайати шахсон нисбат ба Вермахт бартарй пайдо кард ва вай назар ба рейхи сеюм аз аввали чанг чор баробар зиёд самолёту танк дошт. Ва дар панч мохи аввали чанг дар хакикат бештар техникаи советй истехсол карда шуд.
  Аммо холо нацистхо хам аз чихати микдор ва хам аз чихати си-фати аслиха ва хайати шахсй хама козир мебошанд. Ва Армияи Сурх хамон захмхои соли 1941 дорад. Аз чумла, майл надоштани украинхо, бальтхо ва бисьёр миллатхои хурд барои сохти советй мурдан. Хиёнати оммавӣ ва давидан дар байни қурбониёни репрессия, аз мулки маҳрумшуда ва дигар хафашудагон аз ҳама ҷиҳатҳо. Аз чумла, душманони идеологии Хокимияти Советй.
  Ва он ки немисхо хам Гарбро маглуб карданд, шумораи хоинонро зиёд мекунад.
  Бинобар ин тааччуб нест, ки Москваро ихота кардаанд ва немисдо Донбасс, Воронежро ишгол карда, ба суи Сталинград пеш рафта истодаанд.
  Зимистони соли 1944, мутаассифона, мисли соли 1941 он кадар шабнам ва барфбор набуд Аммо, Москва то охири мохи декабри соли 1944 кахрамонона тоб овард. Сталинград мохи январи соли 1945 зад ва мухорибахо барои он чандон тулонй набуданд. Дар моххои февраль ва аввали март немисхо ва хамрохони онхо Кавказ ва чоххои нефти Бокуро пурра ишгол карданд.
  Баъд хучум кад-кади Волга гузашт. Ба Саратов, ба Куйбышев ва минбаъд ба Оренбург ва Казон.
  Сталин ба Свердловск гурехт. Қазон дар моҳи май афтод. Дар тобистон немисҳо ва японҳо ба қаъри Русия ҳаракат карданд. Мукобилати кушунхои советй барбод рафт. 5 августи соли 1945 Свердловск гирифта шуд. Ва 3 сентябри соли 1945 Сталин ниҳоят ба таслим шудан розӣ шуд. Ба ивази хаёт ва озодии худ.
  Чанги дуйуми чахон ба охир расид. Аммо сулх дер давом накард. Гитлер яроки ядроиро озмуда, ба кувваи харобиовари афсонавии онхо боварй хосил кард.
  Акнун ба назар мерасид, ки Япония ва Штатхои Муттахида хануз дар рохи хукмронии чахонии Рейхи сеюм мебошанд. Ва гарчанде Фюрер аз Чингизхон, Искандари Мақдунӣ, Наполеон, император Троян ва Сулаймони Мақдунӣ бештар заминро забт карда бошад ҳам, ӯ тасмим гирифт, ки Ҷопонро низ мағлуб кунад.
  Расо баъди се соли ба охир расидани чанги дуйуми чахон сад ракетаи баллистикии байникитъавии дорой зарядхои пуриктидори ядрой мамлакати Офтобро якбора фаро гирифт.
  Ва он гоҳ ҳамлаи қисмҳои заминии Вермахт ва флот оғоз ёфт. Немисхо моликияти Японияро дар Осиё нисбатан зуд забт карданд ва худи метрополия бо бомбахои атомй ба хок яксон карда шуд.
  Муқовимати каму беш тӯлонӣ аз ҷониби мулкҳои Уқёнуси Ором дар кишвари Офтоби тулӯъшуда таъмин карда шуд. Аммо то июни соли 1949 хамааш ба охир расид. Акнун факат маглуб кардани Штатхои Муттахида буд. Гузашта аз ин, сабаб дошт. Американхо бар хилофи шартнома, бо вучуди ин яроки ядроиро ба вучуд оварда, озмоиши махфии худро гузаронданд.
  Гитлер 1 январи соли 1950 ба чанг cap карда, дар соли нав якбора сесад ракетаи ядроиро партофт.
  Зарбаи харобиовари ядрой сад шахри калони Америкаро хароб кард ва чандин даххо миллион нафар одамонро куштанд. Боз як ҷинояти бузургтарини Адольф Гитлер ба рӯйхати тӯлонитарин ваҳшиёнатарин ваҳшиёна илова карда шуд.
  Баъд хучуми Канада ва аз чануб хамрохи диктатурахои Американ Лотинй cap шуд. Американхо суст шуда, ба хайрат афтода буданд, вале онхо сахт мубориза мебурданд. Онҳо фаҳмиданд, ки мағлубият барои онҳо танҳо ғуломӣ ва марги сусту дардоварро дорад.
  Аз ин рӯ, он аз ҳама ҷангҳо ноумедтарин буд. Ва он бештар аз як сол давом кард ва рейхи сейумро мачбур кард, ки кариб дусад заряди ядроиро партояд ва бисьёр заминхои хосилхезро ба биёбони радиоактивй табдил дихад.
  Вале бо вучуди ин максад ба амал омад ва охирин душмани рейхи сеюм маглуб гардид. Ва баъд аз он раванди ба истилоҳ ҷаҳонишавии ҷаҳонӣ оғоз ёфт. Маркаи Олмон ягона пули ҷаҳонӣ гардид. Хатто мамлакатхои мустакили расмй ба дарачаи мустамликахои рейхи сейум фуроварда шуда, танхо худидоракунии махаллиро махдуд нигох медоштанд.
  Яҳудиён ва ҷӯгиҳо ғайриқонунӣ буданд: онҳоро ҷустуҷӯ ва несту нобуд карданд. SS тозакунии азимро анҷом дод ва хашмгин шуд. Як хоби ҳақиқӣ фаро расид - соати аждаҳо. Ё, дурусттараш, давру замон. Фюрер як империяи воқеии тоталитарии ҷаҳонро бо даъвои васеъ кардани кайҳон бунёд мекард.
  Соли 1959 ҳангоми таҷлили ҳафтодсолагии Фюрер тоҷгузории расмӣ баргузор шуд, ки плебиссити умумиҷаҳонӣ баргузор шуд, ки унвони суперимператорро қонунӣ кард. Ва вақте ки Адольф Гитлер дар соли 1967 даргузашт, писараш унвон ва қудрати ӯро ба мерос гирифт.
  То он вакт сайёраи Замин аллакай дар Мох ва Миррих бо Зухра махалхои ахолинишин барпо карда буд ва барои васеъ шудан ба олами ситорахои беруна фаъолона тайёрй медид... Фашистхо империяи универсалй - сохтани Рейхи Ситораро мехостанд, то тамоми коинотро ба хоби даҳшат афкандан.
  
  САРГУЗАШТХОИ НАВИ РЫЦАРОНИ ЧИХИЛЧАЗИР
  Димка шамшерашро пора-пора кард ва хира шуда, чашмонашро мижа карда, дар куча истод. Дастонаш хунолуд ва он чи аз шамшер монда буд хунолуд. Сиренаҳо садо доданд. кӯчаи тобистонаи шаҳр. Ва полисҳои идоракунанда. Пас аз он зарбае бо калтак дар пушт. Димка базӯр шунида мешавад мегӯяд:
  - Ман бас кардам!
  Онҳо дастҳои ӯро бармегардонанд ва завлонаҳоро мекашанд. Писарак аз металле, ки ба дастонаш ворид карда мешавад, дард ҳис мекунад. Ӯро ба мошини микроавтобус - зоғи сиёҳ мебаранд.
  Димка омехтаи хашму тарсро хис мекунад. Гузаштаро ба хотир меорад. Ҷазирае, ки кӯдакон барои мавҷудияти худ бо шамшер мубориза мебурданд. Чӯбӣ, аммо вақте ки писарбачаро хашм гирифтааст, онҳо ба пӯлоди шадид табдил меёбанд. Димка дар он чо зиёда аз ду мох монд. Вай чанг кард, чанг кард, захмдор шуд ва худаш захмдор шуд. Хатто шахсан хоинро кушт. Ҳама чиз буд. Ва дар охир галаба карданд.
  Афсӯс, ки дар киштии харобшуда танҳо кӯдакон боқӣ монданд. Ва ӯ тавонист танҳо бо духтараш фирор кунад. Пас аз ин гуна саргузаштҳо зиндон дигар ба кишвар монанд набуд.
  Бо шамшер бачаи золимро зад ва дид, ки хобидааст ва ҳавзи хун ҷорӣ шуд.
  Оё зарба марговар буд? Ин кадар бадбахт, Димка, гуё пеш аз ин дар сари у саргузаштхо кам буданд. Ва агар ӯ чӣ кушт? зиндон? Оё онҳо ӯро ба як камераи ифлос ва бадбӯй бо ҷинояткорон мебаранд?
  Ва ӯ то куҷо хоҳад нишаст? Ӯ ҳамагӣ чордаҳсола аст. Зиёда аз дах нафар мувофики конун хукуки додан надоранд. Шояд ҳамааш барор гирад!?
  Дар сахни панчсолаи нудум. Замоне, ки дар бораи демократия ва озодӣ ин қадар ҳарф мезананд, вале бандитизм ривоҷ меёбад.
  Ворон қатъ шуд ва Димкаро бароварданд. Писарбачаи зебои даббобу муйхои сиёх на ба бандит, балки ба курбонии дастони занчирдор монанд аст.
  Димкаро кариб фавран ба назди муфаттиш ва прокурор бурданд.
  Маро ба курсӣ шинонданд.
  Муфаттиш чанд саволи мукаррарй доду бо табассум гуфт:
  -Кӯдаки аз дасти шумо захмдоршуда мемирад! Пас ба Худо дуо кун, ки намирад!
  Димка бо нафасгирй чавоб дод:
  - Ман намехостам...
  Прокурор коғазро дароз кард:
  - Ин иқрор аст. Агар шумо имзо гузоред, шумо то мурофиаи додгоҳӣ бо гарав раҳо хоҳед шуд. Ва он ҷо, бо назардошти синну соли ҷавонӣ ва набудани мошинҳо ба полис, шумо онро шартан мегиред!
  Димка ба когаз нигаристу зуд хонд ва сарашро ба таври манфй ҷунбонд:
  - Дар ин ҷо гуфта мешавад, ки худи наврас ба ширкат ҳамла кардааст. Ва онҳо танҳо ба ман ҳамла карданд!
  Пурсишгар физиогномияи мушакдор ва абрӯвони ғафс дошт, вай гурусна зад:
  - Ҳамон тавре ки мо ба шумо маслиҳат медиҳем, имзо гузоред! Дар акси ҳол, шумо дар зиндон мемонед. Ҳоло мо аслан аз парвандаҳо пур шудаем ва шумо бояд муддати тӯлонӣ дар назди суд нишинед. Ва онҷо, дар камера се қатор дар тахтаҳо, як сатил дар кунҷ ва ту барин панҷоҳ писарбачаи асаби гурусна. Намудҳои гуногуни ҷинояткорон. Ва агар бачае, ки шумо захмдор кардаед, зинда монад, тафтишот се сол давом мекунад ва баъдан як соли дигар ва мурофиа! Бехтарин солхои умратро дар дузах мегузарон!
  Прокурор бо сар ҷунбонд ва тасдиқ кард:
  - Дар бораи шумо чораи пешгири ё боздошт, ё уҳдадории хаттӣ дар бораи набаромадан ва шуморо модару падар мебаранд. Интихоб аз они шумост! Ва бовар кунед, колонияҳои ноболиғон аллакай серодаманд ва онҳо бо хушнудӣ ба шумо озмоиш хоҳанд дод. Аммо агар шумо бо мо ҷанҷол кунед, он гоҳ албатта ҷойе пайдо мешавад!
  Димка хис кард, ки муфаттиш ва прокурор шухй намекунанд. Ва дар асл, онҳо метавонанд дар зиндон пӯсида шаванд. Ҳарчанд, аз сӯи дигар, ин воқеият нест, ки дар сурати имзои ӯ озод хоҳанд шуд. Оё мисолҳои зиёде ҳастанд, ки полис фиреб медиҳад? Аммо чизи асосӣ дар Димка якравӣ ва якравӣ буд, ки пас аз мондан дар ҷазираҳои марг равшан зоҳир шуд. Ва писарак бо қатъият гуфт:
  - Не!
  Муфаттиш сахт гиря кард:
  -Чӣ нест?
  Димка сахт гуфт:
  - Ман имзо намегузорам! Онҳо ба ман ҳамла карданд, мехостанд маро бо занҷир захмӣ кунанд ва ин худ дифоъ буд!
  Муфаттиш гиря кард:
  - Хуб, пас! Дар зиндон, як ҳафта донотар нишин!
  Прокурор бо имзои:
  - Дар ҳоле ки ду моҳи боздошт. Аммо албатта шумо метавонед пештар озод кунед!
  Муфаттиш гиря кард:
  -Фикр мекунам, ки боздошт ба писар фоида меорад!
  Димкаро аз кабинет бароварда, ба зиндон бурданд. Занҷинҳо ҷичиррос заданд ва танҳо коре, ки Писарбача бояд анҷом диҳад, аз занҷир дар сари роҳ гузаштан буд. Дар он ҷо ӯро бояд қабул мекарданд.
  Димка бо занҷир, занҷир ба ду милиса роҳ мерафт. Хеле бад ҳис мекардам. Зиндагӣ, камера, маҳкумшудагони бад. Бале, ва ӯ ба душворӣ дучор шуд, ки имзои иқрорро рад кард. Ҳарчанд, аз тарафи дигар, пас аз он шумо канда намешавад.
  Димаро ба утоқи навбатдорӣ бурданд. Ном, насаб, номи падар, чизхои киматбахо бо шумо.
  Баъд шмон. Як афсари милиса ва ду зани хилъати сафедпуш кӯдакро ба ҳуҷраи оина бурда, чароғҳои иловагиро фурӯзон карданд. Фармон пайравӣ кард:
  - Либосашро каш!
  Димка оҳ кашид - шмон! Танҳо ҳайронам, ки чаро занон? Писарак шими ҷинс, футболка, кроссовка, курткаашро кашид. Ӯ танҳо бо кӯтоҳи худ монд.
  Зани ҷавоне, ки дар тан ҷомаи сафед дошт, гуфт:
  - Вай хуб сохта шудааст!
  Саркор хитоб кард:
  - Ва шими худро каш! Зинда!
  Димка, ки аз хичолат сухта буд, онхоро хам бардошт. Беихтиёр сурх шуда, худро пӯшонд. Корманди милиса хитоб кард:
  - Хомӯш! Дастҳо дар дарзҳо! Бодиққат нигоҳ кунед - ин қотил аст!
  Зане, ки хилъати сафедпуш дошт, ки ба ҳамшираи шафқат монанд буд, табассум кард ва дастпӯшакҳои тунуки тиббиро ба бар кард:
  - Мо чунин надидаем! Ором шав бача, хола туро хис мекунад!
  Вай ба муоинаи ҷасади Дима шурӯъ кард. Ман мӯи писарбачаро, ки ҳангоми будубошаш дар ҷазираҳо калон шуда буд, гузаштам. Ҳар як риштаро бодиққат шона карда, чизи пинҳоншударо ҷустуҷӯ кунед. Шояд ҳатто пул. Баъд вай дар гӯшу бинии писарак дурахшид. Вай ин корро боэҳтиёт анҷом дод, гӯё ба умеди пайдо кардани чизе буд.
  Пас фармон дод, ки сарашро ба рахна гузорад ва дастонашро ба манаҳаш кофт. Вай дасташро ба дахонаш бурд. Димка бо забонаш каучукро бӯй карда, чашид. Зан дар паси милки дандонҳо, паси рухсораҳо ҳис мекард. Вақте ки вай решаи забонро пахш кард, писарак ҳамлаи қайкуниро ҳис кард. Бале, чӣ қадар шарманда аст. Дасти у то ба суи бодомакхо рафт ва нафаскашиаш душвор шуд.
  Баъд, ниҳоят, зан онро ба вай фиристод ва табассум кард:
  - Ҳеҷ чиз нест!
  Саркор фармуд:
  - Давом дех Ольга! Ҷустуҷӯи шахсӣ бо назардошти хатари махсуси мавзӯъ бояд ҳамаҷониба бошад!
  Зани сафедпуш синаи Димкаро хис кардан гирифт. Вай дастонашро бардошта, ба зери багал нигарист. Ва бо қувваи ғайричашмдошт бар ноф фишор. Димка нафас кашид...
  Пас зан истода пурсид:
  - Хуб, акнун бигзор вай хамвор шавад!
  Корманди милиса гиря кард:
  - Ин чандон эътимоднок нест! Ба мақъадаш ҳам нигаред!
  Зани куртаи сафедпуш сар чунбонд.
  - Барои ин иҷозати махсус лозим аст! Ба ҳамин монанд, барои тафтиш кардани ҷойҳои маҳрамонаи писар!
  Офицер сустона фармон дод:
  -Шин, шайтони хурдакак...
  Димка бо шаъну шараф чавоб дод:
  - Ман писарам!
  Ва хамвор кардан осон шуд. Даҳ маротиба нишаст. Пас аз ин занҳо пояшро аз назар гузаронида, аз байни ангуштони пои ӯ гузаштанд.
  Баъд аз ин, Димка дар ҳуҷраи дигар буд. Дар он ҷо кӯдаки дигаре, ки дар тан либоси маҳбасӣ дошт, бо мошини чопӣ дар дасташ ба сифр бурида гуфт:
  - Чӣ чизи нав?
  Корманди милиса ҷавоб дод:
  - Бале, ва хеле хоксор!
  Писар хандид ва гуфт:
  - Вай он қадар даҳшатнок нест! Хуб, ба курсӣ нишин ва мӯятро бур!
  Димка нишаст. Бараҳна будан хуб нест. Ва баъд туро мисли ҷинояткор мӯйсафед буриданд. Барои боло, дастгох кунд буд ва сартарошй дардовар буд. Мӯйҳои ғафси сиёҳ ба фарш афтоданд. Мӯзаҳои афтидаи ҷавони маҳкумшуда онҳоро поймол мекард. Ба назар чунин мерасид, ки бо ҳар як тори мӯй заррае аз рӯҳи ҷовидона берун мераваду шумо торафт кам озод мешудед. Кайфияти Дима паст шуд. Дар пеш камераи зиндон ва вохӯрӣ бо ноболиғони ҷинояткор буд.
  Вале Димка аз хамсолони худ харгиз наметарсид. Ва пас аз сахт кардани 40 ҷазира, он дигар даҳшатнок нест. Агар ин тавр бошад, вай мубориза мебарад. Ва зиндон?
  Боз чӣ имтиҳон аст. Ӯ ҳамагӣ чордаҳсола аст ва тамоми умраш дар пеш аст.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"