Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Swat E FËmijËve KundËr Aliens Dhe Kortes

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Luftëtarët e rinj të udhëhequr nga Eduard Osetrov po luftojnë kundër një ushtrie alienësh, kryesisht me cikle. Megjithatë, atëherë djali trim duhet të bëhet indian dhe së bashku me perëndeshat të luftojnë kundër ushtrisë së Cortez, i cili dëshiron të pushtojë shtetin Mayan!

  SWAT E FËMIJËVE KUNDËR ALIENS DHE KORTES
  SHËNIM
  Luftëtarët e rinj të udhëhequr nga Eduard Osetrov po luftojnë kundër një ushtrie alienësh, kryesisht me cikle. Megjithatë, atëherë djali trim duhet të bëhet indian dhe së bashku me perëndeshat të luftojnë kundër ushtrisë së Cortez, i cili dëshiron të pushtojë shtetin Mayan!
  . KAPITULLI 1
  Luftëtarët e rinj të detashmentit të forcave speciale të fëmijëve luftuan me guxim. Sidoqoftë, pas një fushe një e gjysmë force, ata praktikisht nuk kishin asnjë shans të vdisnin. Por ciklet e sulmit pësuan dëme të mëdha dhe në fakt u mbaruan. Pra, ishte ende e mundur të argumentohej se kush ishte heroi i vërtetë.
  Por ne duhet të bëjmë haraç, djemtë dhe vajzat me kostume luftarake qëlluan me saktësi. U ndje se lojërat në kompjuterë nuk ishin të kota, dhe ata janë thjesht luftëtarë të mrekullueshëm.
  Adala, e cila qëllonte në të djathtë të Edikut, mori dhe hodhi çizmin nga këmba e fëmijës së saj. Dhe me shkathtësinë e një majmuni, ajo hodhi disa fara lulëkuqeje mbi armikun që përparonte.
  Djaloshi komandanti pohoi me kokë.
  - Kjo është një dhuratë e mirë, le të themi, e asgjësimit! Por është më mirë ta përdorni atë gjatë sulmit në kështjellë.
  Adala vuri në dukje logjikisht:
  - Keni një rezervë të pashtershme surprizash. Pra, jo të gjitha atutë janë të parashtruara. Dhe atu nuk është gjithashtu e tepërt!
  Dhe farat e vogla të lulëkuqes së asgjësimit goditën ciklet, duke i shqyer luftëtarët e mëdhenj në copa të vogla e të rreckosura. Këtu vjen shkatërrimi.
  Vajza kërciti, duke i shtypur këmbën fëmijës së saj:
  Në pritje të fitores mbi cikle, besoj
  Do të ketë këngë të reja...
  Unë nuk do ta dorëzoj veten në skllavëri të bishës,
  Unë do t'ju tregoj klasën më të lartë, dijeni, në betejë!
  Djali që luftoi në të majtë tha me një buzëqeshje:
  - Pse nuk hodhe dorën, por këmbën?
  Adala qeshi dhe u përgjigj:
  - Dhe është më argëtuese!
  Edik pohoi me kokë.
  - Po, çdo budalla do të hedhë dorën, por provo me këmbën tënde!
  Fëmijët bërtitën në kor:
  - Lavdi luftëtarëve të dritës,
  Lavdi mëmëdheut tim të ndritshëm...
  Do të këndohen veprat tona,
  Fitorja është qëllimi kryesor!
  Ciklet, me të vërtetë, pasi pësuan dëme kolosale, filluan të tërhiqen. Por muret janë ngritur sërish. Dhe makinat e reja lëvizën. Ata dukeshin si piramida të rrafshuara mbi vemjet dhe të mëdha në përmasa me trungje.
  Kur trupat e forcave speciale të fëmijëve qëlluan mbi ta nga armët me rreze, ata praktikisht nuk bënë asnjë dëm. Trarët u hodhën nga armatura prej çeliku.
  Njëra nga vajzat bërtiti:
  - Ja edhe një shakaxhi nga armiku! Dhe apo edhe një ortek i tërë shakash!
  Djaloshi luftëtar bërtiti:
  Më mirë të vdesësh në këmbë sesa të jetosh në gjunjë! Unë isha tashmë në robëri dhe më rrahën me rrymë elektrike, duke më kaluar shkarkime në të gjithë trupin nga gjuha deri në thembra. Dhe është aq e sëmurë sa vdekja është më e mirë!
  Vajza pohoi me kokë.
  - Po, dhe unë u torturova! Për më tepër, në mënyrë delikate, graviteti i ndryshueshëm dhe papeshë pulsuese. Dhe dhemb aq shumë, e për më tepër, nuk lë asnjë gjurmë, përveç maktheve!
  Epo, unë mendoj se komandanti ynë i pavdekshëm dhe i madh do të dalë me diçka!
  Ediku pohoi me kokë në shenjë dakordësie me kokën e bardhë dhe urdhëroi:
  - Dhe tani djema, merrni, gudulisni hundët dhe teshtini!
  Adala, ajo vajzë luftëtare e kalitur, e pyeti me habi:
  - Dhe pse eshte kjo?
  Djaloshi komandanti u përgjigj me besim:
  - Këtu do të shihni se cili do të jetë efekti!
  Fëmijët luftëtarë nuk debatuan. Kështu ata morën dhe gudulisnin hundët e fëmijëve të tyre të lezetshëm me majat e kamave të vogla. Dhe si do ta marrin dhe teshtijnë.
  Atmosfera u trondit menjëherë. Dhe mbeturinat me shumë skaje të mprehta ranë nga lart. Ata goditën tanket piramidale. Dhe i shpuan si iriq me hala. Dhe përbindëshat e mëdhenj u ndalën.
  Edik pohoi me kokë dhe vuri në dukje:
  - Tani le të shkojmë të këndojmë!
  Dhe luftëtarët e forcave speciale të fëmijëve e morën dhe kënduan me kënaqësi;
  Princesha ime, ti je një lule
  Shkëlqen në kopshtin e Zotit!
  Vështrimi juaj është si një fllad i freskët
  Shpërndani flakët e ferrit!
  
  Vajzat e shenjta duan
  Shpata heroike, shtrydhur me nder!
  Unë do të derdh gjak në një përrua
  Një engjëll do të jetë me ju përgjithmonë!
  
  Një sekret u ndez me një ëndërr
  Imazhi juaj, aroma e ëmbël!
  Ju jeni skalitur nga krijuesi i universit
  Të gjithë shërbëtorët e së keqes nuk do të ndotin!
  
  Ndoshta vetëm në parajsë
  Fati do t'i bashkojë të dashuruarit!
  Por Zoti nuk do të na lërë të shkërmohemi në pluhur
  Bashkoni bashkimin e zemrave në ndarje të ngurtësuar!
  Pas fjalëve kaq të mrekullueshme dhe sublime, ndodhi një mrekulli. Një armadë e tërë tankesh piramidale lulëzuan si një kaskadë me shtretër lulesh. Dhe lulet e harlisura ishin thjesht të mrekullueshme. Dhe ata filluan të rriten me një forcë të furishme dhe të pabesueshme, të stuhishme. Dhe doli kaq e bukur.
  Adala e puthi djalin komandant në faqe dhe i tha:
  - Ti je thjesht një bukuri unike!
  Edi pohoi kokën me një buzëqeshje.
  - Teknomagjike!
  Djaloshi luftëtar bërtiti:
  - Nu, dhe tani në sulm! Shkatërroni armiqtë tuaj me një goditje!
  Djaloshi komandanti kundërshtoi:
  - Jo! Është shumë herët. Së pari, duhet të shikoni aventurat e mia të mëparshme. Aty duhej të vepronin edhe pa nanoteknologji të avancuara dhe kjo, duhet theksuar, është shumë e vështirë!
  Adala tha duke buzëqeshur:
  - Sigurisht, e kuptoj që është më e vështirë pa teknologji. Por një djalë si ju, mendoj se do të zgjidhë çdo problem.
  Edik këndoi me një buzëqeshje që shkëlqente si një perlë deti e zgjedhur në zërin e tij të argjendtë:
  Edhe pse ne nuk mund t'i zgjidhim të gjitha problemet tona,
  Mos i zgjidhni të gjitha problemet!
  Por të gjithë do të jenë më të lumtur
  Të gjithë do të argëtohen më shumë!
  Pas kësaj, djali ndezi hologramin. Forcat speciale të fëmijëve ranë në heshtje.
  Sytë safir dhe smerald të djemve dhe vajzave gllabëronin pamjen.
  E pra, djali që ishte në pjesë të ndryshme të universit dhe shfaqej në më shumë se një, kur ende nuk ishte pjekur aq shumë. Dhe ishte epoka e Mesjetës në Botën e Re, një lloj historie alternative, si planeti Tokë.
  Në këtë rast, u tregua se Edik u bë një djalë indian, duke përndjekur një skuadër fytyrash të zbehta në një pritë. Ai është me pantallona të shkurtra, këmbëzbathur, pasi mokasinet vetëm i pengojnë, por i lyer me vizatime me ngjyra nga koka te këmbët. Edhe fytyra e një fëmije në tatuazhe të frikshme me dragonj dhe engjëj me shpata.
  Edhe pse vizatime të tilla, me sa duket, nuk janë tipike për indianët. Por ku nuk i hodhi fati vetëm mijëra aventurat dhe udhëtimet e Edikut. Të gjitha epokat, planetët dhe kohët u ngatërruan, u përzien dhe u bashkuan në një lloj topi të dendur.
  Pranë tij shtrihet një vajzë muskuloze me ijë të gjera, taka të zhveshura, të rrumbullakëta, joshëse pothuajse nën hundë. Për disa arsye, luftëtarja, megjithëse duhet të jetë një indiane, është një bjonde. Ajo nuk ka pothuajse asnjë veshje, vetëm brekë nga një set bikini, një varg perlash në një gjoks të plotë.
  Kur ajo u kthye, Eduardi pa një fytyrë të bukur me një mjekër burrërore dhe një gjoks të madh, por të rregullt. Krahët e luftëtares janë muskuloz, lëkura e saj është çokollatë, e cila, në kombinim me të bardhën, me një prekje të lehtë zverdhjeje, ose më mirë, flokët e artë polen, duket mallkuar tërheqëse.
  Megjithatë, luftëtarja bjonde pëshpërit me ankth:
  - Fytyrat e zbehta po vijnë këtu, o djalosh-udhëheqës Shatërvan!
  Diçka e goditi luftëtarin e ri në anën muskulare... Eduardi u shtrëngua dhe pa një këmbë të këndshme, të zhveshur, vajzërore. Gjithashtu muskuloz dhe i fortë. Dhe pastaj vetë zonja me flokë të kuq të zjarrtë që digjen. Një bukuri e tillë këtu. Bionde dhe flokëkuqe mjaltë, të dyja gjysmë të zhveshura, muskulare dhe atletike. Jo luftëtarë, por hyjni me harqe.
  Eduardi përkëdheli me kujdes fillimisht njërën dhe më pas këmbët e vajzës tjetër. Ata fërgëlluan të kënaqur, si macet që i përkëdhelin. Epo, ashtu është, një femër normale nuk duhet t'u shmanget përkëdheljeve mashkullore. Dhe pastaj janë rritur lloj-lloj njerëz të prekshëm, që për përkëdheljen më të vogël, apo flirtin, janë gati të padisë. Por për një mashkull është krejt e natyrshme dëshira për të përkëdhelur dhe përkëdhelur një vajzë të bukur, apo edhe dy vajza njëherësh.
  Vërtetë, ai është një fëmijë në trup, por ai tashmë është mjaft i moshuar, dhe në vite, dhe në kujtesë është mjaft i rritur, kështu që ....
  E vërtetë, shumë muskuloz, por Eduardi atletik, thjesht i donte gra të forta të afta për të lindur pasardhës të fortë.
  Por më pas bukuroshja e zjarrtë i dha Eduardit një shenjë me buzët e saj - ngrini! Armiku po vjen së shpejti!
  Në të vërtetë, një detashment u shfaq në buzë ... Uau, një kolonel i tillë i forcave speciale nuk e priste. Jo, ata nuk ishin fare trollë, apo gnome - njerëz krejt normalë, por ... Në forca të blinduara mesjetare, me musketa të mëdha si shkopinj kanibalësh, me shpata të gjata. E gjithë kjo ushtri të jepte përshtypjen e diçkaje jashtëzakonisht joreale dhe surreale. Dhe shumë arkaike. Njëkohësisht dallohej për numrin e madh, edhe pse jo të tepruar. Mbi kalë, me forca të blinduara të rënda, dolën gjithnjë e më shumë kalorës. Nga rruga, me fytyrë të zbehtë, një ekzagjerim i fortë - surrat është i nxirë, i zbehtë dhe mjekrat janë të zeza.
  Vetë luftëtarja e djallit me flokë të kuqe iu përgjigj pyetjes gati për t'u shkëputur nga gjuha e Eduardit:
  - Kjo është çeta spanjolle e Cortes. Mos kini frikë, ka vetëm katërqind prej tyre, dhe ata ende nuk kanë pasur kohë të rimbushen me indianët vendas.
  Djaloshi luftëtar fishkëlleu dhe pëshpëriti përsëri:
  - Sharmante... Dhe sa prej nesh?
  Këtë herë biondja e mjaltit u përgjigj:
  - Do të jenë pesë me ju! - Dhe duke përgjuar vështrimin e hutuar të Edikut, shtoi ajo. - Numri më i saktë, pentagram!
  Luftëtari i ri u drodh pak. Bilanci i fuqisë, në sasi, nuk është qartazi në favor të tyre. Dhe më e rëndësishmja, ata nuk kanë asnjë shpërthim, asnjë fushë force, madje as granata kundër lëndës. Dhe kjo është e frikshme. Për shembull, një hiperblaster mund të presë të gjithë shkëputjen, ku në një minutë energjia e dhjetë bombave atomike të hedhura në Hiroshima mund të hidhet jashtë.
  Djalli me flokë të kuqe e pa të arsyeshme t'i kujtonte Eduardit:
  - Ti ke një hark, o prijës... Hape zjarr në komandën time!
  Biondja komentoi:
  - Djali është zbathur, dhe ka një veshje shumë modeste, kjo nuk është urdhër për një udhëheqës të madh, edhe nëse nuk ka ushtri me të tani. Vajza këputi gishtat e saj të zhveshur. Dhe diçka ndryshoi, dhe Eduardi ndjeu se diçka nuk ishte më njësoj.
  Djali-luftëtar përsëri vetëm tani tërhoqi vëmendjen te vetja. Ai është me të vërtetë pa këmishë, por me pantallona bualli dhe mokasina me bizhuteri. Në kokë është një kurorë nga e cila dalin tre pendë. Jo, jo skifterë, por një lloj zogu me pupla që është i pandryshuar në tokë.
  Vetë trupi u bë muskuj shumë më të spikatur dhe masivë, megjithëse Eduardi dallohej gjithmonë nga zhvillimi i shkëlqyer i muskujve, megjithatë, vitet e fundit ai ishte bërë shumë i thatë, saqë brinjët u shfaqën nga mungesa e të ushqyerit dhe lëvizja e vazhdueshme. Por në këtë rast, ai dukej si një kampion profesionist fitnesi - lehtësim i përsosur dhe jo një yndyrë e vetme, dhe lëkura e tij u derdh me një cirk të kuq-kafe.
  Në gjoks ishte një tatuazh me një jaguar - simboli i Huron. Pjesa tjetër e tatuazheve u ndanë diku, si me magji. Nga ana tjetër, luftëtarët kishin lëkurë të përsosur, të lëmuar dhe të lëmuar, çokollatë me një nuancë të artë dhe lëkura e tyre shkëlqente në muzgun e një mbrëmjeje të ngrohtë meksikane.
  Këmbët e tyre mbetën të zhveshura, por kjo vetëm sa rriti efektivitetin e tyre luftarak.
  Ata tërhoqën harqet e tyre. Dy vajza të tjera, dhe Eduardi ishte për disa arsye i sigurt se ishin vajzat e bukura atje, të maskuar me aq kujdes sa nuk dukeshin. Por ata të dy kanë harqe kaq luksoze, si ato të princeshave, dhe pendët e shigjetave janë të shpërndara dendur me diamante, topaz, rubin dhe smerald.
  Dhe harku i Eduardit gjithashtu nuk është inferior në luks, por ka më shumë safirë dhe gurë të çmuar në tone të errëta. Dhe vajzat e bukura kanë një ngjyrosje më të ndritshme.
  Një detashment i pushtuesve spanjollë ishte vendosur tashmë plotësisht përballë tyre. Katërqind kaballeros kastilianë. Duket se deti nuk është larg nga këtu, megjithëse erërat karakteristike janë të padëgjueshme, era fryn pikërisht nga bregu. Por aroma e trupave vajzërore është kaq joshëse, krejtësisht çnjerëzore, si një përzierje mjalti, lulesh, pak arrëmyshk dhe erëzave.
  Vetë luftëtarët janë shumë të lezetshëm, dhe njëri mori dhe kapi një insekt me gishtat e saj të zhveshur dhe e shtypi në një tortë.
  Kundërshtarët e tyre, luftëtarët, në atë kohë, Perandoria e fuqishme spanjolle, nuk kanë pasur ende kohë të pluhurosen në fushatë dhe të duken mjaft mbresëlënëse.
  Përpara të gjithëve është një kalorës i fuqishëm, shpatullgjerë, i gjatë me mjekër të gjatë e të kuqe. Me siguri, ky është Count Cortes, i cili në të ardhmen do të marrë titullin dukë dhe do të kapë pasuri thjesht përrallore.
  Ai dukej se ishte thjesht i kuq dhe shumë i shëndetshëm. Vetë forca të blinduara peshon një centner dhe nën të nuk është një kalë i thjeshtë, por një kalë i tërhequr nga një kostum piebald.
  Djaloshi-koloneli mori me armë madhështinë spanjolle dhe u përgatit të qëllonte.
  Duke parë shumë, Ediku qëlloi mirë nga një hark, megjithëse nuk e kishte praktikuar këtë lloj arme për një kohë të gjatë, ishte më moderne dhe më e avancuar në përdorim, kështu që nuk kishte besim të veçantë se do të godiste.
  Bukuroshja e kuqe e zjarrtë mori komandën. Ajo qëlloi e para dhe shigjeta fluturoi në një trajektore tangjente. Floku i artë qëlloi diku anash dhe nga gëmushat përballë fluturoi si kometa, duke goditur trarët e energjisë asgjësuese.
  Eduardi, i cili nuk kishte kohë për të qëlluar, i kishte bebëzat e syve të rrumbullakosura në një trekëndësh. Ai kurrë nuk e kishte parë këtë më parë. Shigjeta e vajzës së kuqe të zjarrtë shpërtheu dhe u përhap në valë të zeza. Kalorësit spanjollë, të kapur në këtë valë, u karbonizuan menjëherë dhe u shkërmoqën në pluhur së bashku me kuajt e tyre. Mbetën vetëm skeletet e ngrira në ajër.
  Dhurata e lëshuar nga një vajzë me flokë në ngjyrën e fletës së arit, prodhoi, jo më pak, një efekt shkatërrues. Vetëm se u shpreh pak më ndryshe. Kaloi një valë e bardhë dhe njëqind luftëtarë të tjerë papritmas filluan të lulëzojnë. Dhe, në kuptimin më të drejtpërdrejtë. Gjegjësisht, sythat me lëng dhe të ndritshëm mbuluan pushtuesit e perandorisë Kastiliane nga koka te këmbët. Dhe pastaj, fidanet e shpejta shkuan, një rrugë me bukuri të mrekullueshme filloi të rritet. Dhe banditët dhe mbytësit e mundshëm u kthyen , secili prej tyre në një kaçubë me lule përrallore me ngjyrën më të pasur...
  Edhe dhuratat e tjera funksionuan mirë... Shigjeta e tretë u shpërnda me rrufe të kuqe flakë, dhe spanjollët u ndezën si një pishtar, procesion pagan dhe pastaj u shndërruan në njëqind zjarre... Dhe flaka e çdo zjarri kishte ngjyrën dhe hijen e vet, dhe shkëndijat fluturuan, duke u përpjekur të godasin qiellin e zi më të lartë.
  Epo, dhurata e katërt doli të ishte edhe më e mrekullueshme. Nga shigjeta fluturuan shkëlqyese, si kristal shkëmbi, çelësa dhe bulona! Dhe ata ranë në bishtin e detashmentit të Cortes. Kuajt u shndërruan në vemje, dhe kalorësit në ekskavatorë dhe njëqind makina me dizajne të çuditshme ndaluan, të mbërthyer në rrugën e gjerë midis kodrave.
  Tani katërqind luftëtarë të fortë dhe të guximshëm të Perandorisë Spanjolle pushuan së ekzistuari.
  Edik bërtiti me admirim:
  - Teknomagjike! Këtu është një mrekulli!
  Mbeti vetëm një Cortes, ai ngriu si një bllok i palëvizshëm mbi kalin e tij të madh, si një turne gjerman, dhe u përpoq me sukses të ruante qetësinë e tij.
  Eduardi qëlloi drejt tij, por dy taka të zhveshura, të dalta u ndezën dhe vajzat, me flokë të artë dhe me flokë të kuqe, kapën me shkathtësi një shigjetë me gishtërinjtë e tyre, pas së cilës ata bërtitën në unison:
  - Jo! Duhet të zbuloni gjakun e kujt e keni më fisnik, mbi shpata!
  Epo, çfarë është në shpata, pra në shpata. Eduardi kishte aftësinë për të luftuar me një shkop dhe një lopatë xheniere, si dhe një thikë bajonetë. Sikur të gjente shpatën...
  Djali i shikoi me kërkues luftëtarët, sikur priste që ata t'i jepnin një shpatë magjike - një lëkundje dhe njëqind koka nga supet e tij!
  Por djalli me flokë të kuqe tregoi tehun më të zakonshëm spanjoll të hedhur prapa nga vala e shpërthimit të tekno-magjisë, duke pëshpëritur me një ton ogurzi:
  - Tani jeni në pozitë të barabartë!
  Më pas era ndryshoi drejtim, duke sjellë freskinë e dëshiruar në një mbrëmje të zjarrtë tropikale. Ajri i freskët dilte nga deti, aroma e jodit, karkalecave, algave të detit të ëmbël si karamelat e arrave.
  Eduardi u zhvendos ngadalë në armët e kapura, ai u ndje si një lëkurë e kuqe e vërtetë. Dhe Cortes, pse u ngjit në Meksikë? Dëshiron të shkatërrosh kulturën e lashtë Maya? Mbushni xhepat me ar, i cili konsiderohet një metal i shenjtë nga indianët vendas. Shkatërroni kultet e vjetra dhe impononi sundimin edhe më mizor të inkuizitorëve dhe jezuitëve...
  Këtu Eduardi papritmas e kapi veten duke menduar se për një betejë në një epokë tjetër, ndjenjat e tij ishin shumë reale. Ai ndjen me bustin e tij të zhveshur dhe muskulor një frymëmarrje ajri që mban një freski të këndshme deti dhe një copë rrëshirë të ngrohtë që pikon mbi një shpatull të fortë.
  Jo, nuk duket si një ëndërr. Në një ëndërr, zakonisht jeni ose pa ndjenja ose vetëdija juaj zgjat për një kohë shumë të shkurtër. Dhe pastaj diçka tjetër ... Edhe mokasinet shkaktojnë një shqetësim, dhe ju vetë nuk jeni aspak një djalë që duket rreth dymbëdhjetë vjeç, por një i ri jo më i ri se mishi i njëzet vjetësh. Kështu i dilte imagjinata, duke parë hijeshitë vajzërore.
  Dmth, trupi nuk është i tij, megjithëse, në përgjithësi, Edik ishte shumë larg pjekurisë deri vonë. Dhe ai ishte një luftëtar jo vetëm në shekullin e njëzet e një, por në epokat më të freskëta dhe kozmike, me lavdi për një ushtri të tërë. Por tani, në të vërtetë, ose është ai, ose, përkundrazi, jo ai ... Mishi është i huaj, megjithëse i shëndetshëm, dhe ka shumë energji në të. Jo si në dy vitet e fundit, kur Eduardi ndjeu një ftohje në vetvete ndaj luftërave dhe betejave, dhe një luftë të vazhdueshme për mbijetesë, një rënie në entuziazëm, një dembelizëm viskoz në stërvitje dhe një mungesë vullneti për t'u ngritur në mëngjes dhe për të bërë ushtrime. . Po, dhe ëndrra është bërë disi viskoze, kur nuk ndjen të njëjtën energji dhe dëshirë për të kërcyer lart, por dëshiron të flesh dhe mendon - tashmë ke përvojë në beteja të ndryshme, a nuk është koha të tërhiqesh? .
  Të luajmë lojëra në maksimum, pa rrezik, pa dhimbje dhe vetëm me kënaqësi. Dhe vërtet, çfarë i duhet një djali i përjetshëm? Vendosuni në një botë të avancuar teknologjikisht dhe relativisht të sigurt, dhe jetoni për veten tuaj, duke shijuar argëtimin dhe përtacinë e gëzueshme.
  Por Eduardi ka një situatë disi të pezulluar me pensionin e tij. Formalisht, ai, si një qytetar kukudhë që luftoi për më shumë se një epokë në Mechnya dhe punoi dyqind e pesëdhjetë cikle, duket se po merr një pension atje. Por tani ai shërben në Ushtrinë Diellore të një shteti të panjohur. Pra statusi i tij ligjor...
  Eduardi ishte shumë i hutuar dhe Cortes arriti të rikuperohej. Madhështori i frikshëm spanjoll drejtoi musket e tij të rëndë tek ai që dukej se ishte një indian. Nuk kishte ende një mekanizëm të tillë si një mekanizëm stralli, dhe Cortes u përpoq t'i vinte zjarrin barutit duke përdorur një mekanizëm fërkimi. Epo, jo, kjo është një armë shumë primitive, qartësisht inferiore ndaj harkut të zakonshëm me shigjeta. Avantazhi i vetëm i një musketi të tillë është se me siguri do të depërtojë në çdo armaturë me plumbin e tij, në madhësinë e një veze pule. Sidoqoftë, është jashtëzakonisht e vështirë të godasësh një indian të shkathët dhe të shkathët në këtë mënyrë.
  Prandaj, Eduardi nuk u bë nervoz, por me qetësi u zhvendos drejt shpatës. Gjithsesi, mund të shkrepni vetëm kur ndizni siguresën dhe kjo do të marrë kohë.
  Cortes bërtiti diçka në spanjisht. Eduardi nuk e dinte këtë gjuhë. Por nga ana tjetër fliste gjermanisht dhe anglisht, si dhe pak frëngjisht. Djaloshi luftëtar nuk ishte shumë ekspert për Cortez, apo për të gjitha ato luftëra koloniale në përgjithësi. E dija se çfarë kishte në tekstet shkollore. Epo, dhe diçka tjetër sipas librit të famshëm: "Vajza e Montezumës". Por atje, natyrisht, informacioni ishte fragmentar dhe i përzier me trillim.
  Në teori, Cortes duhet të dijë frëngjisht, pasi spanjollët shpesh luftonin me vendin e zambakut.
  Dhe Eduardi, në frëngjisht, të cilin ai nuk e fliste shumë rrjedhshëm, tha:
  - Ke ndonjë pyetje për mua, imzot?
  Cortes, nga konfuzioni, goditi një fitil të ndezur në musket dhe ky top i vogël shpërtheu ... Epo, një ulërimë, qoftë edhe nga një e shtënë. Ndoshta ishte ky tingull, si përpëlitje, që i bëri indianët të bien kur vetë plumbat kaluan përpara!
  Në këtë rast, një copë plumbi e rrumbullakët fishkëlleu në një distancë prej më shumë se njëqind metrash, dhe aspak e rrezikshme për Eduardin. Djaloshi luftëtar, pa shtuar asnjë hap, iu ngjit shpatës dhe e ngriti me lehtësi armën, megjithëse peshonte një duzinë kilogramë. Natyrisht, një betejë shumë e gjatë, madje e ngurtësuar nga kalorës trajnimi, nuk do të jetë në gjendje të luftojë me shpata të tilla. Saberi, natyrisht, është shumë më praktik.
  Më në fund Cortes foli në frëngjisht:
  - Kush je ti?
  Eduardi u përgjigj në stilin e Mefistofelit:
  - Unë jam pjesë e fuqisë së asaj që, duke dëshiruar gjithmonë të keqen, bën mirë!
  Edhe pse frëngjishtja e tij nuk është shumë e mirë, por spanjolli, natyrisht, do ta kuptojë. Megjithatë, është mirë që në një lice ushtarak një nga realitetet alternative, atyre u mësuan gjuhët e armikut të pretenduar. Para së gjithash, anglisht dhe gjermanisht, si dhe kinezisht. Gjuha e fundit për të mësuar është më e vështira dhe pothuajse askush nuk e dinte. Spanja nuk konsiderohej një kundërshtar serioz, megjithëse përhapja e kësaj gjuhe në mbarë botën është më e madhe se ajo e gjermanishtes. Por me gjermanët, lufta, me sa duket, besohej se nuk do të ishte e mundur të shmangej.
  Cortes buzëqeshi dhe në frëngjisht, megjithëse jo shumë pastër, sugjeroi:
  - Dëshiron të luftosh me shpata?
  Eduardi u përgjigj shkurt:
  - Kalorës!
  Cortez buzëqeshi edhe më gjerë. Ai konsiderohej si një nga shpatarët më të fortë në Spanjë. Dhe kush është një indian? Thjesht një i egër që guxoi të sfidonte Perandorinë Kastiliane. Kështu ai do të humbasë kokën e tij të zbrazët, me një sërë puplash.
  Eduardi dukej se kishte një mendim tjetër dhe po i afrohej kundërshtarit të tij.
  Count Cortes mjaft lehtë, pasi një burrë i trupit të tij dhe me forca të blinduara masive, u hodh nga kali.
  Ai ishte një kokë më i gjatë se kundërshtari i tij, edhe pse falë magjisë dhe për një kohë të shkurtër si i rritur, dhe të paktën dy herë më i rëndë. Por Eduardi u dallua edhe, sidomos në një trup të ri, nga shkathtësia dhe muskuloziteti. Dhe llogaritja arrogante le të përpiqet ta marrë me paturpësi.
  Shpata, natyrisht, është më e rëndë se shkopi, është si të tundësh një levë. Por armët e armikut janë edhe më të rënda. Dhe pa marrë parasysh se sa i fortë është Cortes, manovrimi i një trupi të madh do të jetë akoma më i ulët.
  Eduardi po afrohej, armiku qëndroi i palëvizshëm, duke u përpjekur të ruante ekuilibrin dhe të priste.
  Luftëtarët e Spanjës krenare humbën trupat e tyre pasi çdo luftëtar qëllonte një shigjetë, por vetë Cortes nuk dukej aspak i turpëruar nga kjo. Përkundrazi, spanjolli dukej veçanërisht i mbledhur dhe pompoz.
  Eduardi papritmas nxitoi dhe kreu një sulm sulmues. Konti e përballoi me një lëvizje mezi të dukshme të shpatës së tij. Djali indian qeshi - armiku ishte më i mirë nga sa mendonte.
  Cortez, nga ana e tij, bëri një pritje pirun, por gjithashtu nuk ia arriti qëllimit. U përgjigj Eduardi.
  Të dy kundërshtarët filluan të rrethohen, por në një mënyrë të veçantë. Eduardi, më i lehtë dhe më i shkathët, qarkullonte pranë armikut, ndërsa Kortesi masiv qëndronte i palëvizshëm, vetëm herë pas here bënte gjysmë hapi përpara, duke u përpjekur të arrinte armikun.
  Të dy luftëtarët heshtën në dhjetë minutat e para dhe vepruan me mjaft kujdes. Edward goditi armaturën disa herë, por shpata e kapur nuk mund të depërtonte në armaturën e bërë me mjeshtëri. Dhe kur Cortes e kapi luftëtarin e ri me një valë të mprehtë, gjaku u shfaq në bustin e zhveshur të luftëtarit indian.
  Pas kësaj, spanjolli ndryshoi taktikë, shikimi i gjakut të dikujt tjetër e bëri të humbiste qetësinë dhe befas shkoi përpara. Eduardi ende ishte më i madh se armiku në manovrim. Ai si leopard u tërhoq dhe u tërhoq, stërvitja e djalit komando pati efekt.
  Ju mund ta rrëzoni Cortesin vetëm duke e goditur drejt në fytyrë, forca të blinduara mbuloi të dy krahët dhe këmbët e tij, por në këtë mënyrë, duke e detyruar armikun të lëvizë më ngadalë.
  Këtu Eduardi rifitoi besimin, sado i fortë dhe i guximshëm të ishte koni, ai përsëri do të lodhej. Edhe kampionët e botës në mesin e boksierëve profesionistë lodhen dhe nuk e ruajnë gjithmonë ritmin në dymbëdhjetë raunde. Por ata luftojnë me të njëjtat pantallona të shkurtra sportive. Kështu që këtij përbindëshi do t'i mbarojë avulli.
  Në të vërtetë, Cortes filloi të merrte frymë rëndë dhe të djersiste rëndë dhe ritmi i tij i lëvizjes u ul.
  Edhe në faqet e trasha dukej një skuqje jo e shëndetshme.
  Eduardi u bë përsëri më aktiv dhe shkoi në ofensivë. Në të njëjtën kohë, terminatori i ri përdori jo atë që i mësuan në forcat speciale, por teknikat e theksuara nga letërsia aventureske. Në veçanti, godet nën bazën e dorezës së shpatës për të lodhur sa më shumë armikun dhe, veçanërisht, dorën e tij.
  Cortez filloi të tërhiqej pak dhe më pas Eduardit e rifitoi fuqinë e të folurit:
  - Çfarë piqet, monseigneur?
  Si përgjigje, numërimi bëri një goditje të mprehtë, e cila pothuajse e shpoi syrin e Eduardit, por ai vetë mori një shpatë në gishtat e tij. Luftëtari i ri goditi pa u lëkundur shumë, lëkura e buallit e dorezave vetëm u këput, por komando theu nja dy falangat e Kortezit. U bë e dhimbshme mbajtja e shpatës në dorën e djathtë dhe udhëheqësi i spanjollëve ia hodhi armën në dorën e majtë.
  Por, sigurisht, prerja me të majtën është shumë më e vështirë sesa me të djathtën, edhe nëse tashmë jeni të trajnuar.
  Eduardi fitoi njëfarë besimi. Ai sulmoi armikun në kokë dhe, në të njëjtën kohë, kreu një goditje nën gju.
  Pllaka e blinduar ishte pak më e lartë, por megjithatë, bualli e zbuti goditjen. Por nga ana tjetër, Cortes u lëkund dhe shpata e tij u devijua pak dhe Eduardi, pasi kishte kryer një teknikë tifoze kur u krye një kombinim goditjesh, gërvishti rëndë numërimin spanjoll në faqe.
  Goditja ra pak poshtë vetullave, por gjaku u derdh akoma dhe armiku u bë i vështirë të fliste dhe vetë dhimbja u shpërqendrua nga dueli.
  Cortes tani ishte, me të vërtetë, i tërbuar, por zemërimi i tij ishte i lodhur dhe disi i pafuqishëm. Disa herë numërimi humbi dhe, më në fund, Eduardi, duke u zhytur me shkathtësi si një peshk, goditi armikun me një teh në fytyrë.
  Vetulla e djathtë shpërtheu si një top i mbushur me gjak dhe Cortez vërtet notoi. Eduardi, duke parë gjendjen e tij, u pre në kyçin e dorës. Lëkura e buallit ishte pak "trombetuar", armiku ende e mbante shpatën në dorën e majtë.
  Katër luftëtare femra shtypnin këmbët e tyre të zhveshura dhe të dalta dhe bërtisnin në majë të mushkërive:
  - Bravo, djali ynë! Dole shumë i zgjuar!
  Pastaj luftëtari i ri përsëriti përsëri goditjen në gishtat e tij. Ai, në parim, mund të kryente një sulm në kokë, por ai donte të kapte të gjallë Cortezin.
  Shpata e rëndë e udhëheqësit spanjoll ra në baltë dhe bruti u tërhoq përsëri dhe i lodhur u përgjigj në frëngjisht:
  - Epo, më duket se kam humbur nga ty, i egër!
  Eduardi u përgjigj logjikisht:
  - Egërsirat nuk flasin frëngjisht. Dhe në përgjithësi, keni ardhur në një tokë të huaj për të skllavëruar dhe vrarë!
  Lideri spanjoll bërtiti:
  - Ne ju sollëm besimin që ju shpëton nga mundimi i përjetshëm, skëterrë!
  Eduardi u përgjigj me një buzëqeshje.
  - Tashmë je bërë një mundim për të gjithë, qoftë edhe i përjetshëm!
  Të dy luftëtarët qëndruan përballë njëri-tjetrit. Të dy ishin të mbuluar me gjak, megjithëse Cortez, natyrisht, u spërkat më i trashë dhe më i plagosur. Një madhështor i paarmatosur spanjoll kundër një indiani me një shpatë jo shumë të mprehtë, por mjaft vdekjeprurëse.
  Cortez mund të shihte vetëm me një sy, por pavarësisht faqes së tij të çarë, ai foli mjaft qartë. Eduardi nuk dinte çfarë të bënte me numërimin spanjoll. Do të ishte e nevojshme ta kapnin rob, por në këtë rast nuk është e qartë se ku ta çojnë.
  Edhe pse, në fakt, ajo duhej t'u jepej luftëtarëve të perandorisë Maya. Meqë ra fjala, si quhet kryeqyteti i tyre? Më doli nga koka! Dhe ku janë tani njësitë e indianëve meksikanë. E ashtuquajtura perandori e tyre tashmë është në rënie, nuk ka roje bregdetare apo ushtri të rregullt në horizont. Kështu, katërqind spanjollë të armatosur me musketa të mëdha rezultuan të ishin një forcë e madhe për ta.
  Edward lexoi një libër për luftën e Cortes për një kohë të gjatë, kështu që ai nuk mund të kujtonte saktësisht se kush kishin një mbret Indianët në atë kohë dhe çfarë, të paktën përafërsisht, kishin ushtrinë më të madhe. Por në teori, një fuqi më e madhe se vetë Spanja (pa zotërime të huaja!) nuk duhet të jetë e vogël dhe popullsia.
  Cortes theu heshtjen dhe nuk tha shumë qartë:
  - Nëse fiton, atëherë vrit!
  Eduardi buzëqeshi si përgjigje dhe me zemërim e pyeti:
  "Ndoshta do të ofroni një shpërblim të madh për veten tuaj!"
  Konti spanjoll u përgjigj sinqerisht:
  - Unë nuk kam gjë tjetër veç borxheve që kanë mbetur nga shteti, kam shpenzuar gjithçka për ekspeditën dhe çetën time mercenare!
  Eduardi u përgjigj për vetë Cortesin:
  - Dhe mbreti thjesht ekzekuton humbësin ... - Dhe pastaj një mendim interesant erdhi në kokën e luftëtarit të ri. - Dhe nëse hyni në shërbim të mbretit vendas? Duket se nuk ke zgjidhje tjetër!
  Cortez mendoi për këtë. Pasuria është shpenzuar, borxhet janë të mëdha dhe interesi për to po rritet. Në Spanjë e pret burgu i një debitori dhe, me siguri, tortura. Sigurisht, ata do të kërkojnë shkëputjen e vdekur - nuk do të falin. Shkoni në shërbim të mbretit vendas? A ka të paktë spanjollët që shërbejnë si mercenarë, dhe në detashmentin e tij tashmë të shkatërruar, jo të gjithë janë vendas të perandorisë Kastiliane.
  Në çdo rast, nuk ka kufizime morale. A është ai mbreti vendas, ka shumë të ngjarë nga një lloj paganësh. Por vetë Cortes nuk e kuptonte vërtet besimin e krishterë, dhe po, Zoti, i varur si një njeri i pambrojtur në një kryq, ngriti shumë pyetje. Vërtet, a do ta lejonte i Plotfuqishmi që të kryqëzohej? Dhe pse Perëndia, i cili dogji Sodomën dhe Gomorrën, mbyti pothuajse të gjithë njerëzimin në një përmbytje, zgjoi papritur prirje kaq të çuditshme?
  Në çdo rast, Cortes ishte më shumë agnostik sesa katolik. Për më tepër, gjatë betejës ai nuk vuajti shumë - gishtat e thyer do të shërohen shpejt dhe vetulla gjithashtu. Furça, për fat, mbeti e paprekur, megjithëse ishte e mavijosur.
  Konti buzëqeshi dhe e pyeti me mirësjellje:
  - Nëse shkoj në shërbimin tuaj, atëherë çfarë rroge do të më jepni?
  Eduardi u përgjigj në mënyrë të paqartë:
  - Dhe kjo do të vendosë mbreti im!
  Luftëtari me flokë të kuq u shfaq si një kërpudhat që kërcente nga poshtë një tufe dhe bërtiti:
  - Ky nuk është një akt i djalit, por i një burri! Ejani, më ndiqni!
  Dhe bukuroshja tundi këmbën e saj zbathur. Lideri spanjoll u zhduk me të. Ashtu si në filma - papritur dhe me dorëheqje!
  Por ishte një vajzë me flokë të artë. Ajo e shikoi Eduardin e turbullt dhe e pyeti qetësisht:
  - Ju ofruan të kryeni një akt tradhtie?
  Luftëtari i ri tundi kokën me bindje dhe u befasua:
  - Po... Po nga e di ti këtë!
  Luftëtari foli me një ton më të thjeshtë:
  Kjo që po shihni tani nuk është ëndërr! Ky është një realitet paralel mbi të cilin zotat të cilëve u shërbejmë kanë fuqi të konsiderueshme...
  Një vajzë muskuloze me flokë të artë ra në heshtje dhe një tjetër u shfaq me një leckë flokësh të gjelbër dhe sy të ndezur rubin. Ajo tha ngadalë:
  - Njerëzit janë të ndryshëm. Edhe perënditë... Dhe zakonisht, padyshim që nuk ndërhyjnë... përveçse kur ndërhyrja është e nevojshme. Dhe pastaj, në këtë rast, ata preferojnë njerëzit!
  U shfaq një vajzë tjetër me flokë më të bardhë se perlat, ajo pa frymë u përgjigj:
  - Dhe ke pasur fatin të kesh një horoskop të tillë që Këshilli i Zotave të zgjodhi për misionin më të rëndësishëm!
  Eduardi u përkul para vajzave në bel dhe me ndrojtje u përgjigj:
  - Epo, nuk e di drejtpërdrejt... A ia vlen?
  U shfaq sërish endacakja me flokë të kuqe, me flokë të ndezur më të ndezura se pishtari olimpik, dhe u përgjigj ashpër:
  - Sigurisht që jo! Dhe probabiliteti që ju do të përballeni me detyrën është i barabartë me jo më shumë se një shans në një trilion!
  Eduardi u mbyt dhe murmuriti:
  - Por pastaj?
  Djalli me flokë të kuqe u përgjigj ashpër:
  - Dhe nuk ke zgjidhje! Nuk me zgjodhe ti mua, une te zgjodha ty!
  Vajza me flokë të artë shpjegoi me një ton shumë të butë:
  - Ne do t'ju transferojmë në një nga universet e panumërta paralele, në të cilin duhet të bëni diçka që me njohuritë dhe aftësitë tuaja është pothuajse e pamundur të bëhet!
  Një vajzë me flokë smeraldi tha:
  - Epo, pse - është e pamundur! Në vepra të ndryshme fantastike, vrasësit, duke shfrytëzuar njohuritë e së ardhmes, bëjnë gjëra të ndryshme, herë-herë dukej, mjaft të pabesueshme. Për më tepër, këta njerëz janë shumë më keq se një luftëtar i ri, një djalë i përjetshëm, forca speciale, madje edhe një kandidat i shkencave teknike, të cilat ju i mbrojtët shkëlqyeshëm, duke treguar se truri juaj nuk është aspak fëmijëror!
  Luftëtari flokëbardhë konfirmoi:
  - Po, kjo kornizë nuk është thjesht e zgjedhur sipas horoskopit, por edhe mjaft e vlefshme në vetvete! Kështu që shanset rriten!
  Vajza Ranger me flokë të artë psherëtiu rëndë dhe tha:
  - Koha është e shkurtër! Ne nuk mund ta braktisim atë deri më 1 qershor, që do të thotë se shanset tona për të paralajmëruar Stalinin po bien me zero progresion!
  Eduardi ndezi qerpikët e zinj me forcë dhe mërmëriti:
  Nuk e kuptoj fare se çfarë po ndodh?
  Katër vajzat magjistare shikuan njëra-tjetrën dhe më pas më flokëkuqja prej tyre sugjeroi:
  - Le t'ia tregojmë. Fjalët janë vetëm zhurma e akullit në shkretëtirën e Saharasë!
  Këtu, në vendin më interesant, u dëgjua një gong, i cili njoftoi:
  Është koha për të ndaluar këtë transmetim argëtues.
  
  GULLIVER u bë një djalë i ri
  SHËNIM
  Këtë herë, udhëtari legjendar Gulliver doli të ishte një skllav i ri, duke u kthyer në një djalë që godet këmbët e tij zbathur në gurë të mprehtë. Dhe më pas ai u bë një djalë kabine në një anije pirate.
  . KAPITULLI 1
  Tranzicioni ishte mjaft i gjatë. Rruga është shkëmbore dhe shkëmbinjtë e nxehtë janë me klimë tropikale. Dhe dielli ishte gati të perëndonte.
  Djali Gulliver ecte së bashku me vajzën e dashnores. Ajo goditi me këmbët e saj të zbathura shumë më e sigurt se homologu i saj, i cili ishte bërë kaq i ri, dukej rreth dymbëdhjetë vjeç.
  Djali Gulliver mërmëriti:
  - Jam i lodhur dhe i etur!
  Vajza u përgjigj duke qeshur:
  - Ti je skllav! Dhe skllevërit nuk mund të kërkojnë diçka nga zotërinjtë e tyre!
  Djali psherëtiu. Deri para pak kohësh ishte i rritur dhe kapiten, por tani doli vetëm një shket këmbëzbathur, që i nxisin si të duan!
  Por më pas erdhi ndalesa. Kolona vendosi të pushonte dhe të hante një kafshatë. Djemtë e robëruar, të cilët ishin të rritur, janë ndalur pak orë më parë.
  Dhe u lejuan të pinin pak ujë dhe të hanin një tortilla me djathë dhe hudhër.
  Ushqimi vendas iu duk i shijshëm Gulliver-it. Për më tepër, ai vlerësoi se tani ai ka dhëmbë të rinj, të shëndetshëm, absolutisht të tërë. Pastaj u emocionua.
  Vetëm shputat e zhveshura të këmbëve ishin shumë të rrëzuara dhe të gërvishtura në guralecë.
  Pastaj ata ishin përsëri në rrugën e tyre.
  Kishte disa ditë të gjata këtu, apo thjesht dukej kështu?
  Vajza e pyeti Gulliverin:
  - Pra, ju besoni në Zotin tuaj, por mund të shkoni, për shembull, në shtyllë për besim!
  Udhëtari i ri u përgjigj:
  - Jam kundër ekstremeve dhe fanatizmit!
  Vajza u pajtua
  - Kjo është në rregull! Por mes jush kishte nga ata që shkuan drejt vdekjes!
  Gulliver u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Ata ishin të ndryshëm! Kush shkoi në një vdekje të dhimbshme, dhe kush tradhtoi! Dhe jo vetëm me armë, por për interesa personale!
  Vajza buzëqeshi. Këmbët e saj të zbathura goditën zhavorrin e trashë dhe me sa duket edhe kjo i pëlqente.
  Ajo kendoi:
  Dashuria e Krishtit është e bukur dhe e pastër,
  Ajo është një bukuri solide, e ndritshme ...
  Në të njëjtën kohë, ka shumë të këqija në botën tonë,
  Ndoshta ende një Satana i fortë!
  Djali Gulliver u befasua:
  Nga vjen ky psalm?
  Vajza u përgjigj duke buzëqeshur:
  - E kam shkruar vetë! Çfarë është e mirë?
  Gulliver u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Të them të drejtën, jo keq! Por a besoni në Krishtin?
  Vikontesha e re tha logjikisht:
  - Ne cfare kuptimi?
  Djaloshi-kapiteni gërmonte:
  - Nu, se ai Zot!?
  Vajza ngriti supet dhe u përgjigj:
  - Se ai është Zoti i Plotfuqishëm dhe krijuesi i gjithësisë nr. Por fakti që ai, ndoshta, kishte një lloj aftësie magjike - mjaft!
  Gulliver shtjelloi:
  Pse nuk besoni në natyrën e Tij hyjnore?
  Vajza u përgjigj me besim:
  - Sepse marrëzi pajtohem që i Plotfuqishmi të shkojë në kryq! Shumë budalla, duke pasur fuqinë për të mos qenë në gjendje të mbrosh veten!
  Djaloshi kapiteni u përgjigj:
  - E bëri për të marrë mbi vete të gjitha mëkatet tona!
  Vikontesha e re qeshi dhe u përgjigj:
  - Nuk është shumë e vështirë të besohet se Zoti i Plotfuqishëm nuk kishte asnjë mënyrë tjetër për të shpëtuar njerëzimin përveçse të shkonte vetë në kryq. Po urtësia e pafundme e krijuesit po?!
  Gulliver ngriti supet dhe u përgjigj:
  - Epo ... Ka sekrete që edhe engjëjt duan të depërtojnë! Dhe në përgjithësi, vërtet mund të jetë ndryshe dhe është e pamundur!
  Vajza pohoi me kokë.
  - Këtu do të të urdhëroj të futesh me shkopinj në thembra të zhveshura dhe atëherë do të jetë e mundur!
  U bë një heshtje e dhimbshme. Gulliver nuk dinte çfarë të shtonte. Në të vërtetë, teologët kanë debatuar me shekuj. Dhe është me të vërtetë një paradoks: duke shtuar një krim tjetër, shumë të madh, njerëzit patën një shans për shpëtim. Ka ende shumë për të diskutuar. Dhe nëse Biri nuk solli një shpërblesë me flijimin e tij. Vetëm kujt? Për Atin - kjo është e çuditshme, a do të merrte Ati një shpërblim të tillë si vdekja e Birit. Por kjo tingëllon gjithashtu blasfemuese për Satanain.
  Dhe kështu bëhet keq dhe kaq keq.
  Gulliver këndoi me një psherëtimë:
  Sa njerëz kanë kaq shumë mendime
  Sekreti i qiellit të shenjtë
  Unë dua që të gjithë ta dinë ...
  Në kërkim të së vërtetës, errësirës së degëve,
  Demoni tërbohet nga inati,
  Dëshiron të imponojë një plan,
  Është një ëndërr të marrësh dritën e dashurisë së brezave,
  Përgjigjen mund ta japë vetëm Zoti i Madhërishëm!
  Vikontesha e re pohoi me kokë.
  - Të shoh mirë, ha!
  Gulliver vuri në dukje:
  - Po, madje është bukur të ecësh gjysmë të zhveshur, nën diellin e nxehtë, me një vajzë kaq të bukur si ti!
  Dhe përsëri djali gulçoi, duke shkelur mbi një gur të mprehtë. Dhe ai dukej i pakënaqur.
  Vikontesha tha:
  - Sigurisht, besimi duhet të mbështetet në argumente të arsyeshme! Për shembull, Jezusi pretendon se është Perëndia Më i Larti. Megjithatë, ai mëson: nëse të godasin në faqen e djathtë, kthehu majtas! Dhe në Dhiatën e Vjetër, përkundrazi, ai jep urdhër që të shfarosen edhe gratë edhe fëmijët, madje edhe kafshët shtëpiake!
  Gulliver u përgjigj:
  - Duket se e njeh mirë Biblën!
  Vikontesha pohoi me kokë.
  - Po, e kam lexuar. Dhe ka shumë mizori dhe absurditet! Si një urdhër për t'u martuar me prostitutat, ose një urdhër për të vrarë të pafajshmit. Dhe Eliseu i vuri arinjtë mbi fëmijët, të cilët vetëm e ngacmonin për tullacitetin e tij!
  Djali Gulliver tha:
  - Dhe njerëzit ndonjëherë e bëjnë këtë, duke krijuar mizori!
  Vajza konfirmoi:
  - Po, po! Por kjo nuk u bën atyre ndonjë meritë!
  Djaloshi kapiteni tha:
  - Për fat të keq, ndonjëherë ndodh që ju duhet të përdorni mizori. Epo, nëse nuk ka mënyrë tjetër edukimi! Dhe në përgjithësi, çfarë ju ngatërron?
  Vikontesha tha:
  - Nga njëra anë, mizoria ekstreme e Dhiatës së Vjetër, dhe në të njëjtën kohë butësia e Jezu Krishtit, i cili lutej edhe i kryqëzuar, për xhelatët e tij!
  Gulliver shtriu duart dhe u përgjigj:
  - Une nuk e di! Ndërsa është e vështirë të thuhet pse dhe çfarë ... Ne duhet të mbledhim mendimet tona. Por gjithsesi. Këtu shtrohet pyetja, por jeta nuk përfundon me Tokën. Dhe ndoshta, pasi e vrau fëmijën me ndihmën e ariut Elise, ai e çliroi atë nga vuajtjet e përjetshme në ferr të zjarrtë, duke e transferuar menjëherë në parajsë?
  Vikontesha qeshi dhe tha:
  - Pra çdo vrasës mund të thotë - nuk e lashë të mëkatonte! Dhe u zhvendos në parajsë!
  Djali Gulliver donte të kundërshtonte, por në një farë mënyre mendimet nuk i hynë në kokë. Dhe për çfarë ka për të folur? Këtu ju duhet të jeni një teolog me përvojë. Edhe teologët dhe teologët nuk janë në gjendje të japin një përgjigje të kënaqshme për të gjitha pyetjet. Për shembull, pse e keqja ekziston në praninë e një Zoti të Plotfuqishëm dhe të dashur? A dëshiron Zoti të ekzistojë e keqja apo nuk është në gjendje t'i japë fund?
  Dhe këtu është shumë e vështirë të përgjigjem konkretisht. Ose kështu rezulton, ose ndryshe. Por ka një paradoks që çdo përgjigje nuk do t'i përshtatet të gjithëve.
  Djaloshi kapiteni tha me një buzëqeshje të trishtuar:
  - Këtu ju, për shembull, jetoni një mijë vjet pa u plakur. Pra gëzohuni për të. Sepse Zoti ju ka dhënë hir dhe rininë e përjetshme. Por ai nuk ua dha njerëzve të thjeshtë. Dhe kjo është puna e tij!
  Vikontesha pohoi me kokë.
  - Amen! Kjo është e lezetshme!
  Gulliver këndoi:
  Zoti është mëshira më e madhe e të pafundit,
  Ti krijove tokën, lartësinë e qiejve...
  Për hir të popullit, Birit tënd të vetëmlindur,
  Ai shkoi në kryq dhe pastaj u ngrit përsëri!
  Vajza pohoi me kokë dhe cicëroj:
  Në thirrjen qiellore
  Të gjithë miqtë e mi do të mblidhen
  Në thirrjen qiellore
  Atje, me hirin e Zotit,
  Une do të!
  Gulliver i shkeli syrin dhe këndoi si përgjigje:
  Zoti im, je Ti, je Ti
  Te shoh kudo...
  Kur i gris lulet kalimthi,
  Dhe me dashuri ju adhuroj!
  
  Zoti është kurora e bukurisë,
  Në dritën e dritës së ditës dhe mesnatës ...
  Këto janë mendimet dhe ëndrrat e mia
  Kjo rini është një dëshirë e ndritshme!
  Vajza tundi kokën me një buzëqeshje të ndezur.
  - Po, ke një këngë të mirë, megjithatë dua të këndosh më shumë!
  Gulliver këndoi me një buzëqeshje:
  Sa e bukur është gjithçka e jotja,
  E degjoj zerin tend kudo...
  Në zemrën e dorës së djathtë të Zotit këndon,
  Dhe pëshpërit në shpirt si një kolos që piqet!
  
  Këto janë male të mbuluara me myshk,
  Këto janë valë me shkumë të tërbuar ...
  Është një plazh me rërë të nxehtë
  Ky është dielli nga universi i pafund!
  Pastaj vajza me zemërim goditi këmbën e saj të zbathur dhe e ndërpreu Gulliverin, duke e pyetur:
  - Po plakat e shëmtuara, krijesa e Zotit Zot, që janë edhe të bukura?
  Gulliver ngriti supet dhe tha:
  - Nëse ka banorë të botëve dhe planeteve të tjera, dhe ata nuk janë si ne, atëherë edhe ata, ndoshta, mund të mendojnë se ne jemi një fanatik. Për më tepër, edhe në raport me vajzat më të bukura!
  Vikontesha ra dakord:
  - Nga pikëpamja e dialektikës - tingëllon logjike!
  Gulliver këndoi me një buzëqeshje:
  Ndriçohet Zoti i Plotfuqishëm,
  Gjetja e paqes në Krishtin...
  Ndjeva se jam mëkatar,
  Se Zoti është shpëtimtari im!
  Vajza tundi kokën dhe këndoi duke nxjerrë dhëmbët:
  Në një fron qiellor
  Mbreti i Plotfuqishëm ishte ulur...
  Me vullnetin tuaj të madh
  Krishti na sundoi!
  
  Ata e kryqëzuan Perëndinë në kryq
  Jezusi iu lut Atit...
  Për të mos na gjykuar ashpër,
  Mëkati na ka falur deri në fund!
  
  Mëshira është e pakufishme
  Ai dërgoi të birin të vdiste...
  Për t'i shërbyer Perëndisë personalisht,
  Dhe mos guxoni të vdisni!
  Dhe vajzat i shkelën syrin homologes së tyre.
  Gulliver vuri në dukje:
  - Po, është e bukur. Poezi, le të themi - është e mrekullueshme! Por a e njihni Jezu Krishtin si Zotin dhe Shpëtimtarin tuaj?
  Vajza qeshi dhe këndoi:
  Përsosmëria e Jezusit,
  Jezusi perfekt...
  Nga buzëqeshja në gjest
  Mbi të gjitha lavdërimet...
  Oh çfarë bekimi
  Oh çfarë bekimi
  Dije se Zoti është përsosmëri!
  Dije se Zoti është ideal!
  Gulliver konfirmoi:
  - E ke kenduar mire, dhe shprehimisht! Unë shoh potencial të madh tek ju.
  Vajza këndoi me kënaqësi:
  Në pafundësinë e atdheut të mrekullueshëm,
  I kalitur në betejë dhe punë...
  Ne kompozuam një këngë të gëzueshme
  Rreth Zotit të Madhërishëm dhe udhëheqësit ...
  
  Drita e Zotit është lavdia e betejës,
  Zoti Drita e fluturimit tonë të rinisë...
  Duke luftuar dhe fituar me këngë,
  Populli ynë ndjek Zotin!
  Gulliver u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Shkëlqyeshëm këndon! Thjesht super!
  Vajza qeshi dhe tha:
  Kënga na ndihmon të ndërtojmë dhe jetojmë,
  Ne nxitojmë me guxim në një shëtitje me një këngë ...
  Dhe ai që ecën nëpër jetë me një këngë,
  Ai kurrë nuk do të zhduket kurrë!
  Fëmijët ecnin përgjatë rrugës shkëmbore. Ishte e dhimbshme për këmbët e rrëzuara të djalit, por ai duroi dhe eci. Dhe biseda u shpërqendrua nga vuajtjet.
  Përveç kësaj, fakti që ju keni të gjithë dhëmbët tuaj dhe të rinj është tashmë ngritës. Dhe trupi i ri është i guximshëm dhe i shëndetshëm. Dhe gjithçka përreth është një perceptim kaq i ndritshëm, rrezatues, i freskët i botës.
  Vikontesha pyeti:
  - Dhe pse, për shembull, nëse Krishti është Zot dhe ai ka të gjithë fuqinë në tokë dhe në qiell, sundimtari dhe pushtuesi më i suksesshëm i të gjitha kohërave dhe popujve është Genghis Khan? Kush është edhe barbar edhe pagan, edhe shumë mizor, edhe poligamist!?
  Gulliver, me një buzëqeshje fëminore të hutuar, u përgjigj:
  - Epo, kjo është një pyetje e vështirë... Për të qenë i sinqertë, Bibla thotë se Satani është Zoti i kësaj epoke dhe ndoshta Genghis Khan ia detyron suksesin e tij Djallit!
  Vajza u përgjigj:
  - Oh jo! Asgjë nuk është shkruar në Bibël - Satanai është perëndia e kësaj epoke! Unë kam një kujtesë përjetësisht të re, dhe shumë më të mirë se ju njerëz, që plakeni dhe shëmtoheni!
  Djaloshi kapiteni tha:
  - Është shkruar - ua ka verbuar mendjen zoti i kësaj kohe!
  Vikontesha qeshi dhe u përgjigj:
  - Nuk thotë se është shejtani! Ndoshta do të thotë egoizëm njerëzor. Ose ndoshta, për shembull, krenaria e tepruar, ose të meta të tjera të karakterit.
  Gulliver vuri në dukje:
  - Kjo është pjesërisht e vërtetë! Ndoshta do të thoshte të dyja!
  Vajza këndoi duke hapur dhëmbët:
  Çfarë donte të thoshte Zoti?
  Gulliver u përgjigj i hutuar:
  - Për çfarë po flet?
  Vikontesha buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Po, për gjëra të ndryshme! Unë madje kam një këngë për të!
  Djaloshi kapiteni ngriti supet dhe sugjeroi:
  - Hajde, unë do të këndoj i pari!
  Vajza pohoi me kokë duke buzëqeshur.
  - Nëse dëshironi, këndoni
  Vetëm mos këndoni për të pushuar!
  Gulliver këndoi me zërin e tij të qartë e fëmijëror;
  Një njeri në mosbesim është i pakënaqur
  Është e pamundur të jetosh në epshin mëkatar...
  Sepse zemërimi i Zotit është i tmerrshëm
  Sepse Zoti i rreptë është gjykatësi!
  
  Mishi në ferr lëngon nga nxehtësia,
  Dhe është koha që të gjithë të kuptojmë për një kohë të gjatë ...
  Ata që nuk njohin besimin në Zotin
  Bini nën zgjedhën e ferrit!
  
  Një njeri mëkatar do të marrë të tijën
  Do të jetë si një merimangë në zjarr...
  Demonët do të mundojnë në botën e krimit,
  Ata që adhuruan shejtanin!
  
  Kini frikë dhe pendohuni armik i Zotit -
  Do të hidhesh direkt në ferr...
  Kush nuk e nderon ditën e Shabatit -
  Do të jetë përgjithmonë në flakë!
  
  Ti e nderove idhullin dhe për këtë në agoni,
  Te dhemb shume te perdredhesh ne ferr..
  Do të jetë e keqe, shkenca -
  Preferova idhullin ndaj Krishtit!
  
  Nuk e besoi urdhrin e Zotit
  Nuk doja të nderoja ditën e parë ...
  Mos shpresoni, nuk do të digjeni menjëherë -
  Përjetësia në mundimet e një mëkatari është fat!
  
  Besoj se do të vijë koha e hakmarrjes,
  Jezusi, Zoti i Madh po vjen
  Dhe do të vijë kijameti
  Ai do t'u sjellë shpëtimin njerëzve!
  
  Zoti i Shenjtë do t'i ringjallë të vdekurit,
  Ata që në besim nuk do të thumbohen nga kalbja...
  Besoj se do të jem edhe me të Plotfuqishmin,
  Në parajsë - le të shembet mishi!
  Vajza me një buzëqeshje që shkëlqente si perla konfirmoi:
  - Një këngë shumë e mirë! Por nuk do të mbushesh vetëm me këngë! Keni nevojë për diçka më interesante dhe unike!
  Gulliver vërejti:
  - Marrëzia është gjithashtu unike!
  Vikontesha cicëroj:
  - Sa mirë do të jetë gjithçka nëse bëhemi të paktën pak fëmijë!
  Dhe sugjeroi:
  - Le të këndojmë diçka tjetër!
  Djali kapiteni ngriti supet.
  - A e dëshiron?
  Vajza pohoi me kokë.
  - Pikërisht, dua të këndosh!
  Dhe Gulliver mori dhe këndoi;
  Mrekullitë në botën e re
  Është si një përrallë me ngjyra ...
  Ka një bukuri të tillë
  Mos gjeni një të metë me një tregues!
  
  Po sikur të jetë një ditë e re
  Duke ardhur mbi tokë ...
  Pra, ne nuk jemi shumë dembel të ngrihemi,
  Nuk ka më frigorifer në botë!
  
  Do të ketë një dritë të re në lavdi,
  Aty ku pemët janë si karamele...
  Do të takojmë agimin
  Në lumturi të përjetshme fëmijët tanë!
  
  Një epokë e re po vjen
  Ky vend është kaq i bukur...
  Personi do të jetë i lumtur
  Le të jetë rruga e rrezikshme!
  
  Lëreni planetin të lulëzojë
  Së shpejti do të jetë një parajsë e harlisur...
  Hapni një llogari fituese
  Qoftë bota rrezatuese!
  
  Sa e mire eshte
  Nëse dielli shkëlqen me shkëlqim ...
  Qukapiku shpon një daltë
  Të gjithë janë të mrekullueshëm në planet!
  
  Sa shumë argëtohemi
  Lugina plot lumturi...
  Do të jetë, besoni kulmin e orës,
  Mesatarja e artë!
  
  Kush do të na e bënte fatin,
  I pashëm shumë trim...
  Nëse ka një rishpërndarje
  Atëherë bëhesh më i fuqishëm!
  
  Ne nuk do të ulim kokën
  Duke e drejtuar shpinën me krenari...
  Për gjalpin e petullave, gjizën,
  Menjëherë shton zonja!
  
  Pra, do të ketë lumturi e di
  Dhe drita me emrin e Svarog...
  Parajsa e vërtetë do të jetë
  Njerëzit iu lutën Zotit!
  
  Zoti dha një përgjigje:
  Ne duhet të punojmë të lumtur ...
  Dhe pastaj do të vijë përshëndetje -
  Fytyrat do të ndriçojnë!
  
  Këtu është një vajzë zbathur
  Kam shaluar një breshkë...
  Duhet ta godasë me grusht
  Duke hedhur shumë frikë!
  
  Aty ku ndodh zjarri
  Epo, ku digjet zjarri ...
  goditje dërrmuese,
  Armiku mizor po sulmon!
  
  Ne nuk do t'i dorëzohemi armikut,
  Merreni parasysh këtë aspiratë...
  Drejton kerubinin
  Krahë dhe falje armiqve!
  
  Thuaj se do të jetë së shpejti
  Ajo që quhet fitore...
  Cirku është Chapiteau,
  Dhe ndonjëherë qentë lehin!
  
  Së shpejti do të jetë si në parajsë
  Le ta bëjmë botën të bukur..
  Lada falenderoj -
  Kerubinët shkëlqejnë me ar!
  Djali këndoi bukur dhe zëri i tij u bë fëminor. Shumë e zhurmshme dhe shpuese.
  Vikontesha cicëroj:
  - Ha mirë! Dhe është e lezetshme!
  Djali kapiteni fërshëlleu:
  Unë këndoj, këndoj dhe do të vras të gjithë demonët!
  Vajza gjithashtu këndoi:
  Ne jemi vajza krenare të Svarog,
  Luftëtarë të guximshëm, trima...
  Ne shërbejmë me besnikëri, jemi në emër të familjes,
  Le të jenë krenarë gjyshërit dhe baballarët!
  
  Zoti Svarog dhe mendja e njerëzve,
  Bëje botën të lumtur...
  Ne nuk do të mposhtim, besoni zuzarin,
  Është puna dhe krijimi ynë!
  Gulliver fishkëlleu dhe vuri në dukje me dashuri në zërin e tij:
  - Këngë e mrekullueshme!
  Vikontesha pohoi me kokë dhe cicëroj:
  - Po, kjo është bukuria e saj. Çfarë hani për të kënduar.
  Djali dhe vajza vazhduan të ecnin. Këmbët e tyre të foshnjës u vulosën me shumë besim. Dhe ata pa dyshim mund të këndonin shumë bukur.
  Fëmijët duket se janë gjithçka. Dhe kjo është një botë kaq e mrekullueshme. Edhe nëse ka skllavëri në të.
  Gulliver këndoi me kënaqësi:
  Të gjithë njerëzit në të njëjtin planet
  Duhet të dini të jetoni miqësisht...
  Fëmijët duhet të qeshin gjithmonë
  Dhe jetoni në një botë paqësore
  Fëmijët duhet të qeshin!
  Fëmijët duhet të qeshin!
  Fëmijët duhet të qeshin!
  Dhe jetoni në një botë paqësore!
  Kështu ata ecën, ecën dhe ecën përsëri ...
  Më në fund erdhi mbrëmja. Dhe një kolonë me fëmijët që u kapën u ndërtua për darkë.
  Atyre iu dha një lloj supë e ngrënshme me kusht dhe më shumë ëmbëlsira me qumësht. Djemtë skllevër hëngrën. Dhe me dëshirë ra në gjumë.
  Në të vërtetë, pas një marshimi të vështirë, ata kishin nevojë për pushim.
  Gulliver gjithashtu shtrëngoi hundën dhe pa ëndrra të mrekullueshme.
  Në të cilën këndonin vajza gjysmë të zhveshura;
  Universi u copëtua
  Yjet u shuan, katastrofë-vdekje!
  Qashje, rënkim në mundimin e distancës skëterrë,
  Dhe për ata që mbijetuan: vetëm turp të durosh!
  
  Ashtu si Zoti - sundon të gjitha ligjet,
  Duke harruar ndërgjegjen dhe duke refuzuar nderin!
  Raca e huaj sjell një botë të re,
  Na hodhi një sfidë - një lajm fantastik!
  . KAPITULLI #2
  Djaloshi i kabinës, në të cilin u shndërrua Gulliver, lundroi me një brigantinë të bukur dhe shumë elegante. Velat e saj ishin me ngjyra shumë të ndezura, me vizatime të mrekullueshme, të mrekullueshme, në formën e luleve dhe fluturave, dhe pilivesa, si dhe vajza me shpata.
  Dhe ishte shumë në harmoni me ekuipazhin. Edhe këtu ishin ekskluzivisht vajza. Dhe ata ishin pothuajse të zhveshur, vetëm gjoksi dhe ijet ishin të mbuluara me vargje bizhuteri. Dhe lëkura është e nxirë, me shkëlqim, si statuja bronzi.
  Vajzat pirate goditnin me këmbët e tyre të zhveshura, shumë të hijshme dhe joshëse.
  Dhe ata kënduan:
  Ne jemi të varfër, jemi të varfër, piratë,
  Na vjen shumë, shumë, shumë keq,
  Mos u shmangni vajzave që dinë ndëshkimin,
  Por sepse nuk na e kanë futur moralin!
  
  Piratët nuk kanë nevojë për shkencë
  Dhe është e qartë pse...
  Kemi këmbë dhe duar
  Dhe koka nuk është për ne!
  Dhe pastaj një galion u shfaq përpara, vajza në krye e vuri re e para. Ajo u hodh duke ndezur takat e saj të zhveshura dhe të rrumbullakëta.
  Në përgjithësi, cilat bukuroshe ishin këtu, dhe flokët e tyre janë shumë të shndritshëm. Shumica e biondeve të mjaltit kanë flokë që shkëlqejnë si gjethe ari, por ka edhe vajza të kuqe bakri dhe madje edhe flokë ngjyrë smeraldi.
  Disa veshin vathë karficë. Dhe sa linja perfekte kanë!
  Dhe muskujt e tyre, si topa merkuri, rrotullohen nën lëkurën e bronztë dhe me shkëlqim. Këto janë me të vërtetë vajza që janë në gjendje të luftojnë realisht.
  Dhe tani brigantina nxiton pas galionit. Dhe në këtë anije, arinj orke me gëzof vrapojnë përreth, duke shtuar vela dhe duke u përpjekur të largohen.
  Një vajzë kapitene me flokë gjethe ari që fryjnë aq bukur në erë dhe këmbë të zhveshura që i çmendin burrat si një ulërimë:
  Do të shkatërrojmë arinjtë e mallkuar! Le të jetë në zjarr banda e dragoit!
  Këtu brigantina shkurton distancën. Dhe tre vajza qëllojnë nga topi i harkut, duke mbështetur këmbët zbathur në kuvertë.
  Dhe pastaj bërthama fluturon jashtë, dhe pasi përshkruan një hark, godet drejtpërdrejt në galerinë e galionit të armikut. Dhe anija, pasi mori një goditje të fortë, u anua.
  Vajzat filluan të kërcejnë lart, duke ndezur takat e tyre të zhveshura, të rrumbullakëta dhe duke zhurmuar:
  Lavdi piratëve, lavdi!
  Vajzat po ecin përpara...
  Ne luftojmë nën flamurin e kuq
  Ushtria është në sulm!
  Dhe tani brigantina po i afrohet gjithnjë e më shumë galionit. Dhe vajzat hedhin grepa në bordin e anijes armike. Dhe ata e tërheqin brigantin te viktima e tyre. Dhe pastaj dridhje e zhveshur, e zhveshur. Ata hidhen mbi të dhe luftojnë me orkët. Dhe po zhvillohet një udhëtim i egër. Vajzat prenë veten me sabera dhe gjakosin armikun në përrenj që digjen. Dhe ata bien, me orkët e prerë kokën.
  Dhe kokat e tyre rrotullohen në dysheme.
  Ky është me të vërtetë shkatërrim dhe asgjësim. Tani luftëtarët u treguan me gjithë lavdinë e tyre. Dhe këmbët e tyre të zhveshura e të nxira, si vare, jepnin goditje dërrmuese.
  Vajzat janë shumë të bukura dhe lëkura e tyre e bronztë shkëlqen në diell, nga të cilat janë tre.
  Luftëtarët fishkëllen dhe bërtasin:
  - Do të vrasim armiqtë, kjo është kredoja jonë gjithmonë. Të gjitha provimet u dhanë në pesë, vendi ynë është i shenjtë!
  Vajzat dolën vërtet të lezetshme. Dhe ato priten në mënyrë që lëkundjet të mos ndalen.
  Dhe djali këmbëzbathur Gulliver lufton me ta. Një fëmijë shumë i guximshëm, le të themi.
  Dhe thembra e zhveshur e djalit do ta marrë dhe do ta godasë orkun në mjekër. Dhe i ra nofulla.
  Gulliver këndoi:
  - Si jetuam duke luftuar,
  Dhe pa frikë nga vdekja ...
  Kështu që tani e tutje, unë dhe ti do të jetojmë!
  Në lartësitë me yje dhe në heshtje plot yje,
  Në valën e detit dhe zjarrin e furishëm!
  Dhe zjarri i furishëm dhe i furishëm!
  Djaloshi i kabinës po hakonte dhe këmbët e tij zbathur i goditnin.
  Megjithatë është mirë të jesh fëmijë. Sa trup te shpejte keni.
  Ky është me të vërtetë një djalë supermen.
  Dhe këndon në krye të mushkërive të tij:
  - Unë jam një kalorës i dritës në gjurin e të egërve,
  Unë do t'i fshij nga faqja e dheut armiqtë e Atdheut!
  Kështu lufton dhe këndon djali. Dhe prerje dhe prapanicë.
  Dhe vajza të tjera zihen me të. Të cilat janë kaq të bukura dhe të ëmbla.
  Luftoni, natyrisht, në lartësi të madhe. Në kuptimin figurativ të fjalës.
  Këtu janë luftëtarët. Mund të themi për to: super dhe hiper.
  Nëse ata fillojnë të luftojnë, atëherë asgjë nuk do t'i ndalojë ata.
  Dhe tani orkët e fundit ranë nën goditjet e bukuroshes. Dhe midis luftëtarëve ishte një gëzim i madh.
  Dhe ata kënduan:
  Ne do të thermë dhe do të presim të gjithë,
  Ne do të vrasim të gjithë! Ne do të vrasim të gjithë!
  Dhe pas kësaj ata filluan të gërmojnë rreth galionit dhe të kërkojnë pre. Në të njëjtën kohë, luftëtarët kënduan:
  - Kërkojmë kalimtarë nga nata në mëngjes,
  Le të kalojmë nëpër fraera! Le të kalojmë nëpër fraera!
  Këtu Gulliver këndoi me entuziazëm;
  Vëllai ngriti dorën drejt vëllait të tij:
  Lufta mizore - gjëmimi i kundërshtarit!
  Makina është bërë miku juaj,
  Për mendjelehtësinë erdhi ndëshkimi!
  
  Çfarë duhet të bëni nëse njerëzit janë të prishur
  Kur fishkëllojnë plumbat e vrullshëm!
  Zoti më mirë ta thyejë luftën me forcë -
  Kështu që ditët e dragoit të presë kanë mbaruar!
  
  Por ferri nuk njeh masë dhe vijë,
  Toka po digjet në napalm, fëmijët po qajnë!
  Këtu tiparet e vajzave u zbehën -
  Kush, Zoti i Shenjtë, do të përgjigjet për këtë?
  
  Epo, sa të dashur mund të vrasësh,
  Në fund të fundit, një person ka lindur, më besoni, për lumturinë!
  Nëna nuk e lë djalin e saj të shkojë në front,
  Dhe edhe në verë ka mot të keq në luftë!
  
  Por detyra e një ushtari është një detyrë e sigurt:
  Çfarë ju duhet për të luftuar për Atdheun në betejë!
  Në moshën gjashtëmbëdhjetë, tashmë një tempull gri,
  Të vejat e fytyrave fatkeqe janë fryrë nga lotët!
  
  Por çfarë është, a je i çmendur vëlla?
  Jo, je i çmendur, përgjigjet i dashuri!
  Për poshtërsi, kush është në fron, ushtari ynë,
  Ai mendon se kunati i tij është Kaini i ndyrë!
  
  Në tokë, rrjedhat e gjakut grisin damarët,
  Dhe pulsi nga thelbi do të përgjigjet me një goditje ...
  Një parmendë e goditur në një fushë nga një predhë ngriu,
  Oh, sa vjollcë është bërë dielli!
  
  Por ka besim se Jezusi do të vijë -
  Pajtoni vëllezërit, sillni Shpëtim!
  Atëherë le të harrojmë llogarinë e poshtër të hakmarrjes -
  Në shpirtin e të gjithëve ne mbretëron, falja le!
  Pas kësaj, vajzat pirate i qeshnin djalit të kabinës. Dhe ishte thjesht e mrekullueshme.
  Pas kësaj, fuçitë e birrës dhe verës u tërhoqën zvarrë nga mbajtësja e galionit, ata filluan të pinin dhe të zemërohen.
  Dhe çfarë valle kërcenin këmbëzbathur, këmbët vajzërore të bukurosheve. Sa e mrekullueshme dukej.
  Dhe viçat e tyre muskuloz shkëlqenin. Kjo është me të vërtetë ajo që vajzave u duhet.
  Edhe djali Gulliver pinte dhe këndonte me zjarr;
  Secili ka pikëpamjen e tij personale për dashurinë -
  Koncepti i bukurisë dhe idealit!
  Edhe pse njerëzit nuk janë rritur me të,
  Por njeriu nuk është më majmun!
  
  Dhe këtu, sigurisht, mund të merrni pak aforizma dhe të shtoni të tilla të mprehta;
  Taka e zhveshur e vajzës ka shumë të ngjarë të marrë këpucë në modë!
  Por diçka origjinale nuk më vjen në mendje
  Këtu, për shembull:
  Dashuri për të gjitha moshat,
  Dhe djali duket me shumë krenari ...
  Sytë e tij shkëlqejnë në errësirë
  Rezultati do të jetë i lezetshëm!
  Edhe pse kjo është e gjitha, le të themi këtë - marrëzi dhe e zakonshme.
  Megjithatë, nga ana tjetër, mund të themi se edhe cool.
  Gulliver këndoi:
  po kërcej. Por unë kërcej ndryshe
  Ose më mirë, unë kërcej si morra ...
  Dhe unë mund të vendos në mënyrë specifike ndryshimin,
  Ju jeni një djalë zbathur nuk po dridhet!
  Dhe pastaj Gulliver këndoi diçka më të qytetëruar;
  Ne duam të jetojmë në një botë të bukur të parajsës -
  Në të cilat nuk ka sëmundje, mëshqerra të rrënuara ...
  Kështu që filli i jetës bëhet i pafund,
  Kështu që çdo ditë të jetë e lumtur dhe e gëzuar!
  
  Ku ngjyra është si një ylber në pranverë
  Zambakët e ujit, si ari me smerald.
  Aty ku realiteti ka qenë prej kohësh i ngjashëm me një ëndërr ...
  Çdo fëmijë mund të bëjë një mrekulli!
  
  O Atdheu, trishtimi i shenjtë i Zotit;
  Mështeknat tuaja janë me pika, shkëlqimi i metalit ...
  Dhe unë i lutem Zotit për një gjë,
  Që Atdheu të lulëzojë në lavdi!
  
  Por këtu luftëtari tashmë ka shkuar në një fushatë,
  Ai po marshon si një luftëtar barbar!
  Ne do t'i bëjmë mirë planetit -
  Që plumbat të mos e shpojnë nënën tuaj!
  
  Sulmi i trollëve, presioni i furishëm;
  Kundërshtarët e nxituar mur-ortek!
  Dhe prandaj, pse na duhet një argument i nxehtë,
  Kur Atdheu është i bashkuar në një grusht!
  
  Por sërish djajtë e orkës buzëqeshin,
  Janë burrë, si një kockë në fyt!
  Dhe goblini rënkoi me tërbim të egër,
  Por ne aplikuam nga rati dhuratë!
  
  Por fitorja mbi armikun është afër,
  Ne do ta nxjerrim Rusinë nga moçali!
  Ka ardhur ndëshkimi për të papastërt -
  Leshi i tyre u gris në copa dhe garzë!
  
  Fytyrë e lezetshme e vajzës ovale -
  Më dha besim dhe forcë të madhe!
  Kështu këndoi Gulliver me shumë ndjenjë dhe zjarr. Dhe këndimi i tij ishte jashtëzakonisht elegant.
  Pastaj djaloshi-kapiten filloi të këndojë përsëri, pas një gote birrë dhe një kafshatë peshku të tharë;
  Vend i madh, i fuqishëm, i shenjtë,
  Nuk ka më rrezatues nën qiellin blu!
  Ajo na është dhënë nga Zoti i Plotfuqishëm përgjithmonë -
  Dritë pa kufi, Mesia i lartësuar!
  
  Bota nuk ka parë kurrë një fuqi të tillë, kurrë nuk e di
  Kështu që ne shkelim me krenari hapësirat e hapësirës!
  Çdo yll në univers ju këndon,
  Qoftë An i lumtur me ne!
  
  Mbi të gjitha, ky është Atdheu ynë, është një fat i tillë,
  Komandoni hapësirën e të gjitha çështjeve!
  Secili prej nesh, më besoni, do ta dëshironte këtë,
  Pa asnjë marrëzi, bestytni femërore!
  
  Kryeengjëjt i bien borisë së tyre të fuqishme,
  Ata lavdërojnë fuqishëm marshimin e ushtrive tona!
  Dhe armiku do të gjejë fatin e tij në një arkivol aspen,
  Dhe ai nuk do të marrë taksa dhe haraç!
  
  Ky është Atdheu ynë, gjithçka në të, më besoni, është bukuri,
  Ajo e ktheu të gjithë universin pa mundim!
  Vajzat me një gërshetë mjaft të rëndë,
  Gjueti për të, në mënyrë që fuçi të jetë e fortë!
  
  Atdheu, ky është pamja e nënës me sy blu,
  Dora e saj është edhe e butë edhe e gurtë!
  Dhe i riu kundërshtar që e vret me një plumb -
  Kështu që flaka të ndezë më e ndritshme në zemër!
  
  Betohu për Atdheun e pakufishëm,
  Është mirë edhe për ty, sigurisht!
  Edhe pse gjaku rrjedh në furinë e betejës,
  Hakmarrja do t'i vijë armikut tani!
  
  Armët dhe guximi janë një aliazh kaq i fuqishëm,
  I ligu nuk e kapërcen dot!
  Në një aeroplan me bomba, unë fluturova zgjuar,
  Dhe ndërsa shpërthen, ata derdhen në një breshër dritaresh!
  
  Por urdhri i sundimtarit - fluturojeni fëmijën në Mars -
  Është koha që ju të vendosni hapësirë!
  Dhe arroganca e një marsiani do të jetë e vështirë në sy,
  Atëherë ne shohim shumë përtej Plutonit!
  
  Ne do të arrijmë në lartësitë e hapësirës, duke parë skajin e universit,
  I tillë është misioni ynë njerëzor!
  Dhe prandaj, guxoni djalin për shfrytëzimet,
  Në fund të fundit, dijeni se shpërblimi është çështje fitimi!
  Vajzat gjithashtu shkelën dhe duartrokitën duart. Dhe këmbët e tyre të zbathura janë kaq të shkathëta. Dhe takat e zhveshura shkëlqejnë në diell.
  Gulliver është me ta, në trupin e një djali zbathur, aq të gjallë dhe gazmor.
  Por ata kërcenin në numrin e parë.
  Pastaj vendosëm të luanim letra. Dhe kjo është gjithashtu një punë shumë e madhe.
  Dhe vërtet mund të marrësh dhe të vajosësh veten. Dhe me vajzat në tërbim shumë gëzim.
  Vajza pirate mori në dorë këmbën e zhveshur dhe fëmijërore të Gulliver-it dhe filloi të masazhonte thembërin e tij të rrumbullakët rozë.
  Djaloshi i kabinës qeshi dhe kërciti me kënaqësi. Ishte kaq e mrekullueshme. Ky është me të vërtetë vetëm një djalë mrekulli.
  Dhe këmbët e tij të zhveshura, shumë të bukura janë thjesht një mrekulli.
  Gulliver këndoi me një buzëqeshje:
  Zbathur, vetëm zbathur
  Nën bubullimat e korrikut dhe nën tingujt e shfletimit ...
  Zbathur, vetëm zbathur
  Ne do të kërcejmë, ne jemi me ju!
  Këto janë disa këngë qesharake. Dhe është mirë të jesh ende djalë. Dhe në të njëjtën kohë ju tregoni bëmat kolosale.
  Por sigurisht, kjo nuk është e gjitha. Atë që vetëm Gulliver nuk e ka bërë ende.
  Dhe ai këndonte e kërcente dhe bënte çarje me këmbë të zhveshura fëmijërore. E cila gjithashtu dukej shumë e lezetshme dhe deri diku e urryer.
  Këtu ishte një djalë-kapiten që udhëtoi në shumë vende dhe më shumë se një herë lëronte oqeanin.
  Po, dhe disponimi i tij, sinqerisht, është shumë agresiv.
  Por kjo është arsyeja pse nuk e merrni ende vajzën në një flamur pirat dhe gjuaj peshkaqenë nga armë të vogla. Nuk është e lehtë të hysh, por kjo është e bukura e saj.
  Djaloshi Gulliver, duke mbështetur këmbët zbathur, mori këmbët e tij fëminore dhe qëlloi. Bërthama goditi peshkaqenin. Dhe ia theu shpinën, duke i rrëzuar zorrët. Fëmija bërtiti:
  - Djali kapi një guxim të lezetshëm,
  Dhe ekuipazhi u fut në arkivol!
  Vajza, kapiteni i piratëve, mori dhe e kapi djalin e kabinës me gishtat e saj të zhveshur nga hunda e fëmijës dhe bërtiti:
  - Epo, djalosh, ti dëshiron të zërë vendin tim. Unë shoh shumë ambicie tek ju!
  Djali Gulliver u përgjigj:
  - Më shkon të jem të paktën i vogël, por gjithsesi burrë. Dhe gruaja është...
  Një tjetër luftëtar me flokë të kuqe këndoi:
  Nuk mund të jetosh pa gra në botë, jo,
  Dielli i majit është në to, dashuria lulëzon në to!
  Gulliver ofroi me një buzëqeshje shumë simpatike, e cila është sa fëminore dhe në të njëjtën kohë e guximshme në të njëjtën kohë:
  Vendi është në një kohë të vështirë
  Gjaku rrjedh si një përrua!
  Luftoni deri në frymën tuaj të fundit
  Dhe mund të vijë lumturia, paqja, dashuria!
  
  Ne jemi fëmijë të komunizmit të djallëzuar
  Djem të pakufishëm të atdheut...
  Edhe pse hordhitë e revanshizmit po vijnë -
  Le të jemi besnikë ndaj vendit tonë!
  
  Në epokën e madhe dhe kozmike,
  Kuasarët duhet të krijohen nga gishti ...
  Gjërat janë shumë mirë me ne, më besoni,
  Edhe pse ushtria e ferrit të keq po sulmon!
  
  Ne do të vrasim ushtrinë e agresorit,
  Dhe ne do të krijojmë lazer nga kuarkët ...
  Dhe një njeri do të bëhet çdo hero,
  Mbi ne është një kerubin me krahë të artë!
  
  Edhe pse retë flakërojnë mbi Atdheun,
  Gati për të luftuar armikun...
  Një detashment luftëtarësh të tillë besojnë të paqëndrueshëm,
  Mos e shkel skajin e botës me çizme!
  
  Ne e dimë se armiku është i fuqishëm dhe tinëzar,
  Ne nuk do t'i japim atij tokë asnjë hapësirë ...
  Dhe njeriu është i fortë me përparim të lavdishëm
  Dhe besoni vetëm një Zot!
  
  Ne do të ndërtojmë komunizëm të madh,
  Toka amtare do të lulëzojë ...
  Edhe pse armiku është shumë i egër,
  Fati ynë në sulm është të përparojmë!
  
  Djalë trim pionier trim,
  Se ai ka lindur gjithmonë për të qenë një luftëtar ...
  Luani nuk është një lepur frikacak,
  Le të realizohet ëndrra!
  
  Ne nuk tolerojmë poshtërimin, vëllezër,
  Për Atdheun të gjithë do të ngrihemi si mal...
  Të mos pranojmë më ofendime
  Le ta shtypim armikun me një dorë çeliku!
  
  Nëse të gjithë bashkojmë duart
  Insektet mund të mposhten...
  Atdheu i shenjtë si dielli
  Dhe gjahtari do të kthehet në lojë!
  Ja një këngë e kënduar nga një djalë që deri vonë ishte kapiten dhe kishte fisnikërinë. Dhe është e lezetshme.
  Por një fregatë u shfaq në horizont. Për më tepër, një klasë e madhe - gjashtëdhjetë e katër armë. Çfarë është seriozisht. Dhe ai vjen si një qift që sheh pula.
  Kapiteni vajzë tha:
  - Kjo është një sfidë për ne! Do të luftojmë apo...
  Vajza me flokë të kuqe tha:
  "Ikja nuk bëhet fjalë!"
  Një vajzë me flokë blu, duke nxjerrë dhëmbët e saj margaritar që shkëlqenin dhe shkëlqenin, këndoi:
  Duhet të respektojmë, të kemi frikë,
  Bërat e vajzave nuk mund të numërohen ...
  Vajzat gjithmonë dinë të luftojnë
  Ata mund të qiten si një thes gomari!
  Dhe ajo tregoi gjuhën e saj të gjatë dhe thumbuese.
  Epo, një herë do të ketë një luftë, kështu që pse të mos tregoni temperamentin tuaj shumë agresiv. Dhe do të jetë shumë e dhimbshme për armiqtë. Po, dhe miqtë do të jenë të trishtuar.
  Dhe beteja sigurisht kërkon zgjedhjen e vendit dhe manovrën e duhur.
  Dhe tani vajzat me shumë zgjuarsi lëvizin brigantin e tyre, dhe në të njëjtën kohë nuk harrojnë të këndojnë;
  Ju jeni një anëtar Komsomol i Atdheut,
  A ju pëlqen të luftoni me guxim për Elf...
  Ju do të jeni në gjendje të ndihmoni Atdheun,
  Kalorësi nuk është me shpirtin e bufonit!
  
  Vajza është një këngëtare e bukur
  Duke nxituar nëpër reshjet e dëborës zbathur...
  Ju jeni mbretëresha rrezatuese -
  Goditi Orkolf me grusht!
  
  Ajo hodhi një granatë me thembër të zhveshur,
  Shkëputi një duzinë ushtarësh...
  Fyhreri së shpejti do të paguhet,
  Kalorësi do të përgatisë automatikun!
  
  Ne jemi vajza në betejën e Komsomol,
  Konsideroni luftëtarët më të mëdhenj në betejë ...
  Zëri i bukurosheve është i këndshëm,
  Le të jenë krenarë gjyshërit dhe baballarët!
  
  Nën Elfsquay ata luftuan shumë fort,
  Dhe ata ishin në gjendje të mbanin me guxim orkët e këqij...
  Ne vajzat fitojmë qartë
  Kalimi i të gjitha provimeve vetëm për pesë!
  
  Si uragane në venat tona
  Vetëtima në vena e di...
  Do të ketë vende shumë të forta në botë,
  Nga arinjtë, qentë dhe majmunët!
  
  Wehrmacht nuk do t'i gjunjëzojë vajzat,
  Ne kurrë nuk do të përkulemi, ju e dini ...
  Stalini dhe Lenini më i mençur janë me ne,
  Le të kalojnë shekujt dhe vitet!
  
  Zoti krijoi universin nga fotonet,
  Jeta pa vdekje lindi përjetësinë...
  Ne e dimë rendin, do të ndërtojmë një të re,
  Dhe një kerubin hap krahët mbi ne!
  
  Ka shumë heronj në patronim,
  Anëtarët e Komsomol janë gjithmonë të parët ...
  Ushtria marshon në një formacion të frikshëm,
  Duke mbrojtur kukudhët e qytetit!
  
  Ne po luftojmë Fritz-in nën Elfsquay,
  Dhe ata ishin në gjendje të mbronin kryeqytetin ...
  Vajza e hodhi pakon me këmbë të zbathur,
  Dhe le të qëllojmë mbi përbindëshat!
  
  Ne kositëm shumë orkshistë,
  Shumë punks u ndërprenë ...
  Milje të mëtejshme rrotulluese
  Ne premë legjionet e Satanit!
  
  I hoqëm të gjithë dhëmbët e Orktlerit,
  Presidenti i Dragoit është mundur...
  Vajza hapi buzët
  Harmagedoni i madh u ndez!
  
  Mos i jepni mëshirë Fuhrerit
  Ju vajza jeni gjithmonë të guximshme...
  Shpërblime bujare i presin bukuroshet,
  Dhe besoni se kemi një ëndërr të realizuar!
  
  Zoti Krijuesi i të gjitha botëve të universit,
  Mori bekimin e elfinistit...
  Me fuqinë e saj në beteja të pandryshuar,
  Vajza shtyp orcizmin e keq!
  
  Ajo hodhi një granatë me thembër të zhveshur,
  Dhe ktheu "Tigrin" e frikshëm ...
  Dhe pastaj i shtypi në litarë,
  Bukuroshja njeh shumë lojëra!
  
  Kështu që Orkshistët u larguan shpejt,
  Çfarë tanke dhe predha po hidhnin ...
  Ne e shohim komunizmin të dhënë,
  Dhe ata kositën një varg të tërë trollësh!
  
  Pra, çfarë ke okrshis,
  Stalingradi ju qëndroi kundër fytit ...
  Ne era me milje të famshme,
  Dhe tani Svarog i Madh është i lumtur!
  
  Së shpejti besimi i Jezusit do të vijë
  Dhe perëndi të tjera të bukura ...
  Kukudhët do të zhvillojnë dritën e artit,
  Mbarështimi, ujku dhe elefantët e këqij!
  
  Më në fund do të jemi një
  Në lavdinë e Mirësisë së Atit të urtë,
  Vajzat në beteja janë të pathyeshme,
  Ne do të jemi në besimin e Ladës deri në fund!
  Kështu këndonin luftëtarët dhe piratët. Epo, natyrisht, Gulliver nuk kuptoi gjithçka. Ai mendoi se nëse do të kapej, atëherë sigurisht që do ta rrihnin me shkopinj në takat e zhveshura e fëminore. Për më tepër, goditjet do të jenë të forta dhe në të njëjtën kohë, për të mos u gjymtuar. Dhe pastaj xhelati do të marrë darë të ndezur dhe do të fillojë të thyejë kockat e djalit. Dhe Gulliver, natyrisht, nuk do ta gjejë pak.
  
  
  Kështu ndodh me djemtë e përjetshëm kur bëhen piratë. Edhe pse ekipi këtu është shumë i mirë - vetëm vajza në bikini. Dhe në të njëjtën kohë ata nxitojnë dhe bëjnë bujë, duke ndezur këmbë zbathur, të rrumbullakëta, rozë.
  Djaloshi-kapiteni e mori dhe këndoi:
  Vajzat janë të ndryshme
  Dhe ata janë të gjithë të mrekullueshëm ...
  Thithat e gjoksit të tyre janë të kuqe flakë,
  Dhe ata janë shumë të largët!
  Epo, djemtë janë të përgjakur,
  I rrahën trollët me goditje të liga!
  Dhe nëse gjendet një ork,
  Kjo do t'ju godasë shumë!
  
  ANKAND PËR NJË RINISË TË BUKUR SKllave
  SHËNIM
  Një i ri shumë i pashëm Slavka është nxjerrë në ankand. Gjatë pazarit, një burrë i pashëm me muskuj të spikatur zhveshet dhe u shitet grave për shumë para.
  . KAPITULLI 1
  Këtu vjen momenti i së vërtetës, kryemenaxheri njoftoi hapjen e ankandit. Për një natë, një virgjëreshë e re, e pashme, muskuloze iu shit një gruaje. Sigurisht, ishte menduar që kjo është një traditë për të gjithë striptistet e reja.
  Por i riu ishte aq i pashëm dhe seksi sa një sallë e tërë e madhe u mblodh për gratë. Dhe burrat thjesht nuk u lejuan. Dhe kjo, natyrisht, nga njëra anë kufizonte fitimet, por nga ana tjetër, zhigolos u pëlqente.
  Në fund të fundit, shumica e meshkujve i duan femrat. Për më tepër, shpesh të rinjtë nuk e kanë problem të bëjnë dashuri me një grua të moshuar më me përvojë.
  Këtu, duke stampuar çizmet, në piedestal u ngjit një djalë i mbuluar me mbulesa, i cili mezi kishte arritur moshën madhore. Dhe ai duket edhe më i ri. Ai ishte plotësisht i mbyllur, por tashmë ishte parë nga shumë gra në të njëjtat mbathje noti dhe digjej nga emocionet.
  Dhe këto zonja u ndezën. Edhe vetë Slavka u drodh. Zemra e të riut të tij rrihte si daulle gjatë betejës. Ata shesin një person - si një lloj kafshe.
  Dhe duhet thënë kaq e pazakontë dhe unike.
  Në secilën anë të të riut qëndronte një vajzë me kostume lëkure të zeza, çizme dhe doreza dhe maska të kuqe në fytyrat e tyre. Ata duhet ta ekspozojnë gradualisht të riun e pashëm për të ndezur edhe më shumë publikun epshor. Femrat ndonjëherë i kalojnë meshkujt në shthurje dhe etje për seks dhe orgazma e tyre është shumë më e fortë dhe më e gjatë. Prandaj, nuk duhet habitur që kaq shumë prej tyre u mblodhën për të parë një mashkull të ri, shumë të bukur dhe më pas, nëse fondet lejojnë, ata mund ta blejnë atë.
  Warbler ndjeu një eksitim shumë të fortë dhe erën e parfumit të shtrenjtë, gjë që e ktheu edhe më shumë të riun hiperseksual.
  Këtu është shpallur menaxheri kryesor:
  - Mashkulli Vyacheslav Kotovsky doli në ankand. Tetëmbëdhjetë vjeç, fizikisht absolutisht i shëndetshëm. Shumë i pashëm, me kurbë, i ri në stript bar dhe seksi. Vetëm për një natë me një grua që mund t'i bëjë gjithçka - thjesht mos vrit ose gjymto!
  Tradicionalisht, çmimi fillestar është dhjetë dollarë!
  Dhe dy vajza me kostume lëkure, çizme dhe maska hoqën me kujdes kapakun e parë.
  Balli i bukur i lartë i të riut ishte i ekspozuar dhe valët e tij të arta e të gjata të flokëve.
  Mendimi se ai tani do të ishte lakuriq para qindra grave epshore pati një efekt emocionues te Slavka dhe ai u drodh.
  Kjo dridhje, ngjalli ndjenjën se një e virgjër është nxjerrë në ankand, gjë që i emocionon shumë femrat.
  Dhe kishte klithma:
  - Pesëmbëdhjetë dollarë!
  - Njëzet!
  - Njëzet e pesë!
  - Tridhjetë!
  Një lopë e trashë leh:
  - Pesëdhjetë!
  Një zogth tjetër fërshëlleu:
  - Gjashtëdhjetë!
  U dëgjua një ulërimë:
  - Shtatëdhjetë!
  - Tetëdhjetë!
  - Nëntëdhjetë!
  - Njeqind!
  Pati një pauzë. Djali duhej të vazhdonte të ekspozonte gradualisht, gjë që ndezi seksin e drejtë.
  Ja dy vajza që hoqën mbulesën nga pjesa e poshtme e fytyrës. U hap një hundë e bukur, një gojë e këndshme dhe një mjekër e guximshme e një të riu, si dhe një qafë.
  Gratë brohorisnin.
  Njëri mërmëriti:
  - Njeqind e njezet!
  Një tjetër bërtiti:
  - Njëqind e tridhjetë!
  I treti bërtiti:
  - Njëqind e pesëdhjetë!
  Gruaja e shëndoshë fërshëlleu:
  - Njëqind e tetëdhjetë!
  Dhe një grua mjaft e re dhe e këndshme tha:
  - Dyqind!
  Kishte një pauzë tjetër. Tani shërbëtoret zhveshën supet dhe krahët e të riut. Ata ishin muskuloz, të bukur dhe të hijshëm në formë. Jo një bodybuilder, por një kast, luftëtar i pashëm. Dhe lëkura është kaq joshëse me shkëlqim.
  Gruaja që dukej si hipopotam mërmëriti:
  - Dyqind e pesedhjete!
  Gruaja tha pak më këndshëm:
  - Dyqind e shtatëdhjetë!
  Një tjetër vajzë e re bërtiti:
  - Treqind!
  Gruaja, përkundrazi, kërciti në moshën e saj:
  - Tre qind e pesëdhjetë!
  Përfaqësuesi i seksit të drejtë lëshoi:
  -Katerqind!
  Vetë gruaja e re, me sa duket një striptiste, rënkoi:
  - Katërqind e pesëdhjetë!
  Në treg kishte shumë gra të reja dhe të bukura. Madje pyet veten pse u duhen zhigolo të korruptuara dhe të veshura mirë, nga të cilat mund të kapësh një infeksion.
  Një zonjë shumë e respektuar tha:
  - Pese qind!
  Dhe përsëri pati një pauzë. Shuma nuk është ende aq e madhe, sidomos duke pasur parasysh inflacionin e dollarit. Po, dhe mezi pres të shoh lloj-lloj zonjash, si një zhigolo e re, e bukur.
  Këtu janë dy vajza me kostume strikte, çizme dhe maskë, duke hequr një vello tjetër.
  Dhe i gjithë busti i një djali shumë të bukur dhe me reliev është lakuriq. Dhe ju mund të shihni barkun e tij, të cilët janë të shtruar si prurje çokollate. Dhe çfarë lëkure e lëmuar dhe me shkëlqim që shkëlqen në qendër të vëmendjes.
  Njëra nga gratë tha:
  - Gjashtëqind e!
  Një tjetër shënoi:
  - Shtate qind!
  I treti mërmëriti:
  - Teteqind!
  Plaka kërciti:
  - Nente qind!
  Një grua mjaft e re dhe e bukur me një palë vathë diamanti fërshëlleu:
  - Një mijë!
  Dhe përsëri pati një pauzë. Të gjithë ishin të padurueshëm për të parë se çfarë do të ndodhte më pas. Ky i ri është thjesht i mahnitshëm. Më mirë se çdo Apollo.
  Gruaja e miliarderit Elena e admiroi, por ende nuk ka hyrë në një pazar. Në fakt, më interesante do të jetë në fund. Dhe tani ku të nxitoni. Ky është me të vërtetë një mall shumë i vlefshëm. Edhe pse, nga ana tjetër, Elena është ende aq e bukur dhe seksi, saqë nëse tund ijet, do të vijnë duke vrapuar një tufë e tërë të rinjsh të lezetshëm, të cilët do të paguajnë edhe para për seks me të.
  Dhe dy vajza me kostume lëkure dhe maska filluan përsëri të merrnin një vello tjetër nga sllaviku i pashëm.
  Dhe kështu ata ekspozuan deri në gjunjë këmbët e tij muskulare, me formë të bukur. Dhe mbathje noti. Djali ishte aq i emocionuar sa përsosmëria e tij mashkullore iu fry. Dhe ishte e madhe dhe e lejoi gruan të jepte gëzim të plotë.
  Një gjëmim përfshiu sallën.
  Gruaja hipopotam mërmëriti:
  - Një mijë e gjysmë!
  Më i hollë dha:
  - Dy mije!
  Gruaja me maskë mace shkroi në Twitter:
  - Dy e pesëqind!
  Gruaja e mbuluar tha:
  - Tre mijë!
  Gruaja me një palë vathë diamanti tha:
  - Tre e pesëqind!
  Gruaja e vjetër mërmëriti:
  - Kater mije!
  Vajza, e cila dukej shumë e re, bërtiti:
  - Katër e gjysmë!
  Dhe një grua e mbuluar me një vello cicëroi:
  - Pesë mijë!
  Dhe përsëri pati një pauzë. Kësaj radhe, në një natë me zhigolo, u emërua një sasi shumë e mirë. Për pesë mijë dollarë mund të marrësh me qira pesëdhjetë prostituta të nivelit jo më të keq. Dhe një zhigolo e zakonshme me përvojë kushton dyqind dollarë për dy orë. Epo, disa janë më të shtrenjta dhe disa janë më të lira. Dhe tani shuma është bërë e rregullt, dhe jo aq e vogël. Për më tepër, ka një luftë, dhe rubla ruse po bie, dhe dollari po rritet në çmim. Nuk ka kohë për yndyrë, do të jetoja!
  Por sigurisht, jo të gjitha atutë janë hedhur ende. Vajzat i heqin çizmet e mëdha djalit nga këmbët. Dhe ato ekspozojnë në formë të hijshme, të ngjashme me këmbët vajzërore. Dhe pa flokë - si një statujë bronzi. Këmbë të nxira, të zbathura, një i ri jashtëzakonisht i pashëm, çmend shumë gra.
  Dhe salla gjëmon përsëri.
  - Gjashtë mijë! - bërtiti zonja e nderuar.
  Vajza e re cicëroi duke hapur dhëmbët:
  - Shtatë mijë!
  Një grua e re, por e shëndoshë me një fytyrë të pakëndshme gërmonte:
  - Tete mije!
  Një grua më e re dhe më e bukur me një palë vathë diamanti shkroi në Twitter:
  - Nëntë mijë!
  Dhe një grua, mosha e së cilës është e pamundur të përcaktohet për shkak të velit të trashë, cicëroj:
  - Dhjete mije!
  Megjithatë, zëri i saj ishte i ri. Dhe Slava u gëzua. Të mendosh se seksi me një grua muslimane për atë lloj parash është shumë mirë! Dhe ai tashmë ka dy mijë e gjysmë dollarë në xhep.
  E vërtetë, kjo nuk është e gjitha. Djali, muskuloz, shumë i pashëm, që shkëlqente si një statujë e një perëndie të lashtë greke, ishte në mbathje noti. Dhe dinjiteti i tij i bukur ishte ende i dukshëm në gjithë lavdinë e tij.
  Dhe dy vajza me kostume dhe maska të kuqe morën dhe me një lëvizje elegante e të qetë i hoqën mbathjet e notit të riut.
  Një rrip pëlhure ra në këmbët e zhveshura, të nxira, muskulare dhe shumë të hijshme, joshëse të djalit, duke ekspozuar plotësisht Slavkën.
  Ai ndjeu një ndjenjë të thellë turpi. E skuqur si një virgjëreshë e re që nuk e ka shijuar kurrë trupin e një gruaje.
  Kafshaku u drodh, zemra i rrihte si gurë në zhurmë.
  Dhe dridhja, turpi dhe turpi i tij i dukshëm kishin një efekt magjepsës te gratë. Në fakt, ky është një djalë kaq i ëmbël, jashtëzakonisht i pashëm, me flokë të artë, dhe përveç kësaj, një virgjëreshë që e bën seksin e bukur të dridhet nga lëngimi.
  Një grua e trashë si hipopotam bërtiti:
  - Pesëmbëdhjetë mijë dollarë!
  Gruaja u shpreh pak më e hollë:
  - Njezet mije!
  Gruaja me fustanin e murgut mërmëriti:
  - Njëzet e pesë mijë!
  Vajza e re bërtiti:
  - Tridhjetë mijë!
  Plaka kërciti:
  - Tridhjetë e pesë!
  Një grua me një palë vathë diamanti dhe me pamje mjaft të këndshme tha:
  - Katërdhjetë!
  Një tjetër përfaqësuese e seksit të drejtë me një gjerdan të madh me perla të zgjedhura rreth qafës bërtiti:
  - Dyzet e pesë mijë!
  Dhe së fundi, një grua me vello dhe me një zë mjaft të ri u shpreh mizorisht dhe qartë:
  - Pesëdhjetë mijë!
  Si zakonisht, pati një pauzë në numrin e rrumbullakët. Në fakt, për një shumë të tillë mund të blini një makinë të mirë dhe të re. Ose me qira pesëqind jo prostitutat femra më të këqija për një orë. Ose dyqind e pesëdhjetë xhigolo meshkuj me përvojë për dy orë, ose pesëqind jo aq me përvojë dhe klas. A ia vlen të fillosh.
  Për më tepër, ky djalë i ri i pashëm mund të merret me qira më vonë për një shumë më të vogël.
  Elena, e cila kishte pritur kaq gjatë, dridhej nga padurimi. Sa i bukur është. Dhe në të njëjtën kohë ajo skuqet si një vajzë e re dhe dridhet si një qengj para therjes.
  Menaxheri ngriti gjilpërën e saj dhe filloi të thoshte:
  - Pesëdhjetë mijë dollarë herë! Pesëdhjetë mijë dollarë dy... Pesëdhjetë mijë dollarë...
  Elena bërtiti me zërin e saj:
  - Gjashtëdhjetë mijë!
  Të gjithë u kthyen. Ne pamë një grua të hollë me një maskë. Dhe me një zë shumë të këndshëm dhe të njohur.
  Slavka donte shumë që kjo bukuroshe, e mbuluar me maskë, ta blinte të paktën për një natë.
  Dhe pastaj takimi me gruan arabe e trembi. Në vetë Lindjen dallohet mizoria. Dhe mund të ketë vetëm perversione të tmerrshme. Edhe pse ai nuk mund të vritet dhe gjymtohet, ai duhet të bëjë gjithçka që i kërkon gruaja që e bleu.
  Dhe mos refuzoni asgjë.
  Sidoqoftë, bukuroshja në vello nuk u përpoq të dorëzohej:
  - Shtatëdhjetë mijë!
  Elena mërmëriti:
  - Tetëdhjetë!
  Gruaja e mbyllur papritmas hodhi:
  - Njëqind mijë dollarë!
  Një gjëmim përfshiu sallën. Po, shuma për vetëm një natë me zhigolo është e paprecedentë. Por kur zhvillohet një ankand, lind ngazëllimi i pazareve, i cili është i vështirë për t'u përballuar.
  Dhe shumë gra nuk kanë ende burra. Ata janë ose të veja, ose kanë bërë kapitalin e tyre, ose kanë arritur të marrin një trashëgimi para se të martohen. Ose bashkëshortë fiktivë.
  Pra, ishte dikush për të hyrë në ujdi.
  Vajza e re bërtiti:
  - Njëqind e dhjetë mijë!
  Gruaja e mbuluar bërtiti:
  - Njeqind e njezet!
  Gruaja me një palë vathë diamanti tha:
  - Njëqind e pesëdhjetë!
  Atëherë gruaja me vello bërtiti:
  - Dyqind mije!
  Elena bërtiti me pasion:
  - Dyqind e pesedhjete!
  Vajza me gjerdan rubin tha:
  - Treqind mijë!
  Gruaja e shëndoshë bërtiti:
  - Katërqind mijë!
  Atëherë gruaja me burka bërtiti në majë të mushkërive:
  - Milion dollarë!
  Kjo tashmë është një shumë serioze dhe e madhe. Për shuma të tilla blejnë piktura, kuaj të racës së pastër ose një ushtri të tërë prostitutash. Për natën mund të porosisni një prostitutë elitare për një mijë. Për më tepër, rubla po bie dhe ka një luftë, dhe pritet që ajo vetëm të përkeqësohet.
  Pati një pauzë të rëndë. Për bashkëshortin miliarder të Elenës, një milion dollarë nuk është një shumë kaq vdekjeprurëse. Por vetëm për burrin tim. Dhe është shumë e qartë për të. Dhe një milion i tërë që ka ikur nga llogaritë nuk mund të fshihet kaq lehtë dhe të mos justifikohet.
  Dhe gratë e tjera ishin qartësisht të turpëruara nga një shumë e tillë.
  Drejtuesi ngriti çekiçin dhe filloi të këndonte:
  - Një milion dollarë një herë, një milion dollarë dy, një milion dollarë tre ...
  Elena bërtiti me zë të lartë:
  - Një milion dollarë dhe një dollar tjetër!
  Menaxheri i fillimit:
  - Një milion dollarë dhe një dollar tjetër herë ... Një milion ...
  Gruaja me burka leh:
  - Dy milionë dollarë!
  Një gjëmim përfshiu sallën. Shuma ishte e tillë që mund të merrje me qira dhjetë mijë xhigolo profesionale për dy orë, ose njëzet mijë prostituta për një orë. Për shuma të tilla, u blenë piktura, hamshor të shtrenjtë të racës së pastër dhe tashmë është e mundur të ndërtohet një vilë dhe të fitohet jo jahti më i vogël. Dhe vetëm për një natë.
  Sllava u shtang, dhe sytë iu hapën: kaq kushton akoma! Një pasuri.
  Një nga vajzat e reja nga salla, me siguri duke iu nënshtruar eksitimit të pazareve, në majë të mushkërive:
  - Dy milionë e një dollar!
  Menaxheri filloi të këndojë:
  - Dy milionë e një dollar herë! Dy milionë e një dollar dy! Dy milionë e një dollarë - tre ...
  Gruaja me burka bërtiti:
  - Pesë milionë!
  Në sallë pati një gjëmim midis grave. Kjo tashmë është një shumë kolosale, mund të thuhet një pasuri. Dhe kjo është e gjitha në vetëm një natë. Mund të thuash thjesht i çmendur. Deri në pesë milionë!
  Lulekuqi, koka e të cilit rrotullohej dhe skuqej nga turpi, duke u dridhur nga turpi dhe ngazëllimi, djali kërciti:
  Kam frikë nga kjo errësirë, e pashpresë dhe e tmerrshme,
  Nga ku nuk do kthehem kurre...
  Është një shaka, sa shaka e bukur
  Dhe një ëndërr është një ëndërr, dhe tani zgjohem!
  Dhe kryeadministratori filloi të shpallte:
  - Pesë milionë dollarë herë! Pesë milionë dollarë - dy! Pesë milionë dollarë tre...
  Pastaj një nga gratë me një palë vathë diamanti mori dhe dha:
  - Pesë milionë e një dollar!
  Një gjëmim përfshiu sallën. Shumat ishin thjesht të çmendura. Edhe pse, për shembull, në shekullin e kaluar, dikush nga Japonia pagoi njëqind e katër milionë dollarë për një pikturë të Van Gogh, duke vendosur një rekord. Por çfarë lloj fotografie ishte atje: një lyerje! Nuk është çudi që askush nuk donte ta blinte Van Gogh gjatë jetës së tij.
  Por gjithsesi, për një natë me një zhigolo, paguan kaq shumë.
  Menaxheri ngriti përsëri damarin e saj dhe filloi të këndonte:
  - Pesë milionë e një dollar - një! Pesë milionë e një dollar - dy! Pesë milion e një dollar - tre ...
  Gruaja me burka bërtiti:
  - Dhjetë milionë dollarë!
  Një tjetër zhurmë në sallë. Dhe disa gra nuk mund të frenoheshin më dhe filluan të fusin gishtat, ose vibratorët mes këmbëve, për të lehtësuar eksitimin ekstrem. Kështu që ky pazar i paimagjinueshëm i mori ata. Kjo ishte vërtet shumë e lezetshme.
  Lavdia u çmend: dhjetë milionë dollarë! Dhe një e katërta e kësaj shume i takon atij. Ai jo vetëm që do të paguajë mafian, por ajo vetë do të bëhet një person i pasur dhe i respektuar. Dhe atëherë ai do të presë një të ardhme shumë të ndritur. Gruaja nën burka kishte një zë të ri, të këndshëm, madje nuk është e qartë se çfarë e pengon atë të filmojë burrat për asgjë. Vërtetë, shumë gra pëlqejnë të kenë pushtet të plotë mbi burrat dhe t'i komandojnë ata në shtrat. Dhe kështu në vend të një vibratori, ose burrat nga rruga blejnë xhigolo.
  Dhe Slava është ende aq i ri dhe i pashëm. Dhe kur ai buzëqesh, sa të shndritshëm janë dhëmbët e tij. Në të vërtetë, një djalë i ri jashtëzakonisht i këndshëm dhe i lezetshëm. Epo, si ta kapërceni këtë dhe ta kaloni? Kjo është me të vërtetë dhurata më e madhe në univers.
  Shuma ishte tashmë e ndaluar. Dhe për të ndërprerë një të tillë shumë të rrezikshme.
  Dhe kujdestari filloi të thoshte, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Dhjetë milionë dollarë herë! Dhjetë milionë dollarë dy! Dhjetë milionë dollarë tre...
  Elena, para se të binte çekiçi, bërtiti e dëshpëruar:
  - Njëmbëdhjetë milionë!
  Zhurma në sallë është më e fortë. Njëra nga gratë bërtiti:
  - Këtu është një tregtar me një fund!
  Slavka mërmëriti:
  - Zhigoloja juaj është më e shtrenjtë,
  Çfarë ia vlen vërtet!
  Drejtuesi ngriti çekiçin dhe filloi të këndonte:
  - Njëmbëdhjetë milion herë, njëmbëdhjetë milion dy! Njëmbëdhjetë milionë e tre...
  Këtu Elena u tremb. Ajo personalisht nuk kishte një shumë të tillë, ajo bërtiti vetëm për shkak të kokëfortësisë së saj. Dhe nëse burri i saj e merr vesh këtë, atëherë do t'i ndodhë asaj. Edhe pse në rast divorci, ajo me siguri do të padisë sërish një pjesë të shtetit. Dhe bëhu i lirë. Dhe të paktën ai do të udhëtojë nëpër botë, gjë që do të jetë jashtëzakonisht e lezetshme.
  Dhe që burri i saj nuk do ta lërë nga Moska - që të vdesë më shpejt, bastard!
  Por në sekondën e fundit para se çekiçi të godiste për herë të tretë, gruaja me vello cicëriu:
  - Njëzet milionë dollarë!
  Zonjat u tundën dhe hynë. Walker. Dhe më pas Elena ndjeu eksitim dhe besim në vetvete. Kjo zonjë e mbuluar është ndoshta jashtëzakonisht e pasur. Pra, lëreni atë të dalë për tekat e saj. Lëreni të paguajë plotësisht për kënaqësinë e një djali të lezetshëm, të lezetshëm dhe muskuloz.
  Dhe Elena tha:
  - Njëqind milionë dollarë!
  Salla u ngrit dhe bërtiti. Uau! Epo, shuma për një natë me një djalë shumë të pashëm dhe me kurba. Deri në çfarë mase ju duhet të jeni epshorë, apo të dashuruar, për të investuar në një zhigolo të ri një sasi kaq të egër.
  Drejtuesi ngriti çekiçin dhe filloi të thoshte:
  - Njëqind milionë dollarë herë! Njëqind milionë dollarë dy! Treqind milionë dollarë...
  Gruaja me burka bërtiti:
  - Dyqind milionë! - Dhe shtoi. - Mbyll cirkun. Ju nuk keni një shumë të tillë dhe do të turpëroheni!
  Elena mërmëriti:
  - Nga e di ti këtë?
  Gruaja me vello u përgjigj:
  - E di! Kur them, e di!
  Menaxheri ngriti gjilpërën e saj dhe filloi të thoshte:
  - Dyqind milionë dollarë herë! Dyqind milionë dollarë dy! Dyqind milionë dollarë tre...
  Pastaj një nga gratë në sallë bërtiti:
  - Dyqind milionë e një dollar!
  Menaxheri kujtoi:
  - Nëse nuk e paguani plotësisht shumën, do të hidheni jashtë dhe nuk do të lejoheni kurrë në dhomën e ankandit.
  Gruaja me syze të errëta pohoi me kokë.
  - E di! Por mjaft gati!
  Menaxheri filloi të këndojë:
  - Dyqind milionë e një dollar herë! Dyqind milionë e një dollar dy! Dyqind milionë e një dollarë tre...
  Gruaja me vello tha:
  - Pesëqind milionë dollarë!
  Një gjëmim përfshiu sallën. Gratë filluan të masazhojnë mes këmbëve dhe të përdorin vibratorët më fuqishëm.
  Slavka papritmas pa se përsosmëria e tij mashkullore filloi të zbehej. Ka qenë në një gjendje të trazuar për një kohë të gjatë. Dhe pastaj u dogj.
  Dhe një zhurmë zhgënjimi përfshiu tribunat midis grave epshore.
  Menaxheri ngriti çekiçin e saj dhe filloi të këndojë, duke nxjerrë dhëmbët e saj prej perde:
  - Pesëqind milionë dollarë herë! Pesëqind milionë dollarë dy! Pesëqind milionë dollarë tre!
  Pati një pauzë të rëndë dhe kujdestari njoftoi:
  - Një zhigolo i ri, tetëmbëdhjetë vjeç Vyacheslav Kolobkov, iu shit një zonje me vello për pesëqind milionë dollarë!
  Gruaja tundi me kokë.
  - Do të transferoj para nga llogaria jote! Dhe tani ai do të jetë i imi, gjithë natën!
  Ata hodhën një vello mbi Slavka. Dhe një zinxhir u vendos në një qafë të fortë dhe muskulore.
  Djali goditi këmbët zbathur pas zonjës së re.
  Menaxheri u shpreh:
  - Ai është robi yt për natën! Thjesht mos e vrisni dhe mos e gjymtoni!
  Një grua me vello iu afrua të riut. Dora e saj e kapi dhe e kapi djalin për përsosmërinë mashkullore. Menjëherë u ngrit përsëri dhe u fry. Dhe Slavka u skuq fort, nga turpi dhe turpi.
  Gruaja hapi fytyrën. Ajo ishte një bukuroshe shumë e bukur, orientale, me flokë të zeza jo më shumë se njëzet e pesë vjeç. Po, ajo ishte vërtet shumë e bukur, megjithëse në fytyrën e saj nuk kishte asnjë gjurmë kozmetike.
  Slavka tha:
  - Po, ju vetë mund të merrni para për natën!
  Gruaja tundi me kokë.
  - E di! Do t'ju tregoj më vonë se përse parashtrova një shumë kaq të egër për ju! Deri atëherë, le të shkojmë në dhomë! Koha është e shkurtër dhe dua ta shijoj dashurinë për herë të fundit në jetën time!
  Djali u habit
  - Pse kjo e fundit?
  Gruaja u përgjigj:
  - Sepse unë, princesha Esmigul, u dënova me vdekje për tradhti bashkëshortore! Dhe pasnesër në agim do më presin kokën!
  Slavka sugjeroi:
  Kështu që ju duhet të ikni!
  Princesha u përgjigj me një psherëtimë:
  - U betova në Allahun se nuk do të ikja! Prandaj, para vdekjes së tij, burri im më dha llogarinë e tij dhe më lejoi të bëj dhe të blej gjithçka që dua këto ditë!
  Slava qeshi:
  "Pra, kjo është arsyeja pse ju jeni kaq bujarë!" Nuk ka kuptim të kurseni!
  Ajo tundi kokën dhe u përgjigj:
  - Nëse më shërbeni mirë dhe më pëlqen, do t'ju blej një pallat të tërë, një jaht dhe çfarë të doni, një flotë të tërë makinash! Pra provoni!
  I riu pohoi me kokë.
  - Jam gati dhe i lumtur t'ju shërbej!
  Këtu ata hynë në një dhomë të veçantë, luksoze. Gruaja mbeti vetëm me të. Ajo hoqi me hijeshi rrobat e saj, duke zbuluar një trup krejtësisht të bukur të nxirë. Përsosmëria mashkullore e Slavkës u fry aq sa ishte gati të shpërthejë.
  Princesha e zhveshur pohoi me kokë.
  - Ejani të bëni një dush me mua!
  Një i ri dhe një grua e re hynë në banjë, të mbuluar plotësisht me ar.
  U derdhën përrenj të ngrohtë. Dhe ata filluan të lajnë trupat e bukur.
  Gruaja tundi me kokë.
  - Ti di ta përdorësh gjuhën!
  Slavka pohoi me kokë.
  - Sigurisht!
  Princesha Esmigül pohoi me kokë.
  - Pra puno fort! Hajde djali im i pashëm!
  I riu u gjunjëzua, futi fytyrën midis këmbëve të saj, në copa të rruar bukur të bukuroshes dhe filloi të punonte me gjuhën e tij, të punonte me vetëmohim dhe me entuziazëm.
  Gruaja e re, e bukur rënkoi plot epsh. Dhe ajo ishte shumë e kënaqur.
  Slava gjithashtu u forcua. Sa torturues dhemb dhe djeg dinjitetin e tij të tepruar. Dhe ai punoi dhe u bekua.
  Princesha rënkoi dhe më në fund, duke bërtitur më fort, ajo u drodh në një orgazmë të fortë dhe u ul.
  Pastaj ajo vetë u gjunjëzua dhe fytyra e saj iu afrua ijeve të të riut. Dhe tani ajo përqafoi karin e emocionuar, të nxehtë, me erë të këndshme, një hamshor të ri dhe të bukur me buzët e saj. Dhe ajo filloi të punonte me gjuhën e saj.
  Lufsha e detyroi veten me forcë që të mos e hidhte ende farën. Lëreni një grua të shijojë procesin e lëpirjes, të qetë, të ëmbël, të shijshme, kreun e përsosmërisë mashkullore, të riun më të bukur dhe të pashëm në Moskë.
  Dhe princesha u çmend, duke punuar me një anëtar, gjuhë dhe buzë. Ishte thjesht tepër e bukur dhe e bukur për të.
  Warbler, më në fund, ende nuk mundi të përmbahej dhe përfundoi. Ajo hodhi një farë të stuhishme, të ëmbël, rinore. Princesha e lëpiu me lakmi me gjuhë, duke mos e lënë të humbiste asnjë pikë. Dhe pastaj ajo urdhëroi:
  - Dhe tani le të jemi në pozën e një sorrë! Unë do të të lëpij dhe do të më lëpish mua!
  Slava pohoi me kokë në shenjë dakordësie. Gjuha e tij përsëri filloi të masazhojë me mjeshtëri dhe energji klitorisin e princeshës. Ndërsa gjuha dhe buzët e një gruaje të re, të bukur u detyruan përsëri të fryheshin dhe nxeheshin, pjesëtarja e re, elastike e një zhigolo muskuloze, shumë të bukur dhe të aftë!
  
  MBRETËSHERJA DHE SKLAVIA GJYQËZHUR.
  SHËNIM
  Një djalë i ri nga koha jonë, së pari bëhet mbretëreshë. Por për mizorinë e tepruar, perënditë e kthejnë atë në një skllave këmbëzbathur. Megjithatë, një grua e re lirohet nga skllavëria nga kukudhët dhe fillojnë super aventurat.
  . KAPITULLI 1
  Agripina pa ceremoninë solemne. Sikur ajo të ngjitet në fron dhe të ulet në një fron të mbushur me xhevahire. Dhe mbi kokën e saj vendoset një kurorë e mbushur me yje. Dhe të gjithë presidentët, monarkët dhe sundimtarët e tjerë të botës bien në gjunjë dhe e lavdërojnë atë.
  Dhe përshëndetja çohet në qiell dhe topat po rrahin. Dhe gjithçka shkëlqen. Dhe tani ajo është perandoresha e planetit Tokë. Dhe asaj i këndohen fanfare dhe luajnë orkestra. Dhe dhoma e fronit në të cilën ajo ulet është pesëdhjetë herë më e madhe se stadiumi Luzhniki. Dhe ai ka një ushtri të tërë. Mijëra vajza të bukura me funde të shkurtra, me këmbë të zhveshura, me automatikë pas shpine, e përshëndesin dhe këndojnë:
  Ju jeni një perëndeshë e madhe
  Perandori i të gjithë njerëzve...
  element i pakufi,
  Vritni të gjithë armiqtë tuaj!
  Agripina nxori dhëmbët dhe gjëmonte:
  Unë i shkurtoj armiqtë në një tangjente
  I godita aq shpejt...
  Gjithçka rezulton e mrekullueshme
  Unë jam një mbretëreshë, nuk i njoh të gjithë spektatorët!
  Pas kësaj i është sjellë viktima e parë. Ishte Pavlusha, një adoleshente e pashme, flokëbardhë, muskuloz rreth katërmbëdhjetë vjeç. Ai është vetëm me mbathje noti të kuqe dhe me duar dhe këmbë të lidhura me pranga. Djalin e goditën me kamxhik dhe e vunë në gjunjë.
  Agripina mori një kamxhik të rëndë me tela me gjemba në dorë dhe goditi Pavlushën. Djali bërtiti nga dhimbje torturuese. Dhe një grua e re, e fortë, me muskuj vazhdoi ta rrihte me kamxhik dhe këndoi duke nxjerrë dhëmbët:
  - Djemtë e mi, foshnja ime,
  Në këtë orë nuk fle
  Dhe do të keni shish të dukshëm,
  Kamxhik pas shpine!
  Dhe gruaja e fuqishme po e rrihte djalin. Dhe kështu që lëkura shpërtheu dhe gjaku rridhte në një rrjedhë. Dhe Pavlusha bërtiste nga vuajtjet e padurueshme.
  Papritur u dëgjua një ulërimë e tmerrshme. U shemb pallati dhe u shembën muret. Dhe para saj u shfaq një engjëll i madh, i shkëlqyeshëm me dy shpata.
  Zëri i vrullshëm tha:
  - Ti, perandoresha e botës, i ke kaluar çdo kufi! Ju do të ndëshkoheni për këtë. Zoti i Madhëruar do t'ju heqë të gjithë fuqinë dhe do ta bëjë të poshtëruar atë që lartësohet.
  Rrufeja goditi. Pallati ishte zhdukur, të gjithë shërbëtorët dhe krerët e shtetit gjithashtu.
  Dhe Agripina, në vend të rrobave luksoze dhe një kurore, doli të ishte një skllave gjysmë e zhveshur në pranga. Në këmbët dhe duart e saj të zbathura kishte zinxhirë të rëndë prej çeliku. Trupi ishte pothuajse i zhveshur - vetëm një këllëf.
  Dhe ajo ishte e prangosur së bashku me skllave të tjera pothuajse të zhveshura. Dhe këmbët e saj të zhveshura e të forta digjnin rërën e nxehtë të shkretëtirës.
  Agripina, një grua e fuqishme, shumë muskulare, me kokën lart, u bë vetë skllave. Dhe kamxhiku i mbikëqyrësit ra mbi kurrizin e saj të ngulitur.
  Dhe kamxhiku fishkëlleu. Mbikëqyrësi nuk ishte as njeri. Ky është një ari i madh, i ashpër dhe me një turi shumë të keqe dhe të shëmtuar. Ai u ul mbi një deve dhe i shkaktoi goditje me të gjitha forcat ish-perandoreshës botërore.
  Agripina kishte dhimbje dhe rënkoi. Asaj iu kujtua se si, pas arrestimit, e çuan në dhomën e kontrollit. Ata më detyruan të hiqja të gjitha rrobat e mia dhe filluan të ekzaminojnë trupin e fortë dhe vajzëror. Këtë e kanë bërë disa gra me pallto të bardha. Sikur ky është një spital, jo një burg, dhe jo një shmon, por një ekzaminim mjekësor.
  Pastaj ata urdhëruan të uleshin para një pasqyre dhe të ndriçoheshin me dritat e vëmendjes. Squat Agripina, natyrisht, është e lehtë. Por është e pakëndshme kur disa gra me pallto të bardha ju shikojnë me padurim. Ata admirojnë muskujt e fortë dhe të ngulitur, më të përshtatshëm për një mashkull sesa për një vajzë, që rrokullisen aq shumë kur lëviz.
  Dhe sytë e tyre janë epshorë. Agripina ka trupin e një rinie shumë të fortë me muskuj dhe jo vajzë, megjithëse lëkura është e lëmuar, e pastër, gjoksi i zhvilluar dhe ijet e gjera. Por supet janë të gjera.
  Agripina struket, por të gjithë nuk i japin urdhër të ndalet. Tashmë ajo filloi të djersiste dhe lëkura e saj e nxirë shkëlqeu, për shkak të së cilës, ajo duket edhe më shumë si një statujë e një perëndeshë luftëtare të lashtë greke.
  Më në fund, ajo u lodh duke u gllabëruar me sy. Dhe gardianja me uniformë urdhëroi të qëndronte në një shesh dhe të vendoste mjekrën e saj në një prerje të veçantë. Pastaj, sfiduese, hoqi dorezat e holla gome dhe, duke shtrënguar mjekrën, arriti me gishta te goja e Agripinës.
  Dhe janë të palarë, të djersitur. Dhe ajo u ngjit nga faqet dhe nën gjuhë. Agripina u indinjua dhe, duke e shtyrë larg, u mërzit:
  - Vish doreza, kurvë! Do të infektoni!
  Ajo u turpërua disi pas kësaj dhe kërkimi u ndal. E fotografuar, megjithatë, lakuriq, në mënyrë që tatuazhet të dukeshin. Ata rrotulluan jo vetëm gishtat, por edhe shputat e zhveshura të këmbëve. Madje e ndriçuan stomakun me rreze X, me sa duket duke dyshuar se aty mund të kishte drogë.
  Pas kësaj më çuan në dush. Madje i dhanë një sapun dhe më pas një peshqir. Më pas erdhi uniforma.
  Agripina nuk kishte veçanërisht frikë nga burgu. Përkundrazi, ajo ishte e sigurt se do të ishte më e rëndësishmja dhe më e lezetshme.
  Por në qeli ishte pak e mbushur me njerëz, ishin dymbëdhjetë vajza dhe kishte një erë kovash.
  Ajo i ndërtoi menjëherë dhe i bëri të pastroheshin. Pastaj ajo më kërkoi të rregulloja tualetin. Dhe ata e dëgjuan atë.
  Agripina ishte e ftohtë edhe në qendrën e paraburgimit. Dhe ajo mund të më bënte të bindesha.
  Por tani ka dy duzina vajza të lidhura me zinxhirë rreth saj dhe një skuadër e tërë orkesh me kamxhik.
  Dhe këta arinj filluan ta rrahin ashpër Agripinën. Dhe ishte aq e dhimbshme sa edhe kjo grua heroike ulërinte nga vuajtjet dhe kërkonte mëshirë. Në fakt, ishte një lloj makthi. Më pas i lidhën me zinxhirë edhe qafën, e cila është krejtësisht e padurueshme.
  Agripina lëvizi nëpër rërë. Dhe disponimi i saj ishte i vogël. Ajo është e rrahur dhe e gërvishtur, e mbuluar me njolla të përgjakshme. Dhe prangat tingëllojnë dhe metali shkëlqen.
  Agripina shkel në heshtje. Rëra është e nxehtë dhe dhemb këmbët zbathur. Edhe pse ajo ende nuk ka asgjë - këmbët e saj janë të mbushura gjatë përleshjeve dhe stërvitjeve. Po skllaverat po. Shumë prej tyre nuk shkonin gjithmonë zbathur dhe thembra e tyre nuk është aq e ashpër. Dhe digjet aq fort sa shfaqen edhe flluska.
  Një e re ecën dhe mendon me tmerr: është e lidhur me zinxhirë dhe një skllave, mbi kurrizin e së cilës herë pas here i bie kamxhiku. Por së shpejti ajo do të ngrejë një rebelim dhe do të marrë pushtetin mbi këtë planet.
  Një zonjë e fuqishme, muskulare tërheq vëmendjen e orkeve. Dhe herë pas here e goditnin me kamxhik ose tela me gjemba.
  Agripina përsëri bërtiti:
  - Rrahje e dobët!
  Dhe në atë moment gjithçka ndryshoi. Më saktësisht, shigjeta të mprehta dhe të kalitura fluturuan mbi orkët nga prapa dunës. Ata goditën me grusht arinj të ashpër dhe dolën nga sytë dhe qepën në ijë dhe gjoks.
  Agripina e mori dhe nxitoi, duke kërcitur zinxhirë, në ork. Ajo ia shpoi kokën me një zinxhir.
  Dhe ajo këndoi:
  - Unë jam si një djall djall! Do ta shkatërroj kryeqytetin!
  Kukudhët u hodhën nga prita mbi orkët e mbijetuar. Ata ishin përfaqësues të këtij populli magjepsës, mbi njëbrirësh të vegjël e të këndshëm.
  Orkët u therën dhe u prenë shpejt. Pas kësaj, vajzat filluan të liroheshin nga zinxhirët. Gjithashtu, me magjinë e shkopinjve magjikë, Agripina u zgjidh edhe nga zinxhiri.
  E reja u bë e lirë. Dhe i fuqishëm, me tuberkula muskujsh.
  Pas kësaj, ajo kishte një ekip të tërë vajzash. Dhe tani luftëtarët e bukur goditnin këmbët e tyre të zhveshura dhe të dalta në shkretëtirë.
  Agripina bërtiti, duke nxjerrë dhëmbët:
  Rruga shkon përgjatë kurbës,
  Vajzat me këmbë të zbathura...
  Të lodhur nga çimkat për të shtypur të keqen,
  Unë dua të ngacmoj lumturinë time!
  Vajzat ishin gjithashtu shumë agresive dhe luftarake. Ata donin të këndonin dhe të hidheshin. Dhe këmbët e tyre, në fakt, janë të hijshme, megjithëse janë të rraskapitura, të rrëzuara, të shpuara.
  Këtu është një ekip që marshon. Dhe me ta kukudhët në njëbrirësh dhe me harqe.
  Agripina ndjen forcë në vetvete dhe këndon:
   Që nga koha e Spartakut - ky besim jeton,
  Se nuk duhet të ketë kurrë skllevër në botë!
  Nëse mjeshtri është i paturpshëm - ai e ngroh stomakun me një sobë,
  Dhe fshatari ngriu në të ftohtë - besoni se nuk është fat!
  
  Djaloshi rus Spartak - ai nxori një shpatë për ne,
  Dhe pas tij ngrihej pa fund lumi i të shtypurve...
  Nëse je burrë - nderi është më i çmuar se jeta,
  Nëse dëshironi që jeta të rrjedhë në lumturinë e botës!
  
  Stenka Razin donte të drejtonte kampin e skllevërve,
  Që të ketë vullnet, të gjithë mund të menaxhojnë ...
  Dhe njerëzit si ai nuk mund ta pranonin turpin,
  Dhe pas tyre njerëzit - kishte një ushtri të panumërt!
  
  Tortura, raft dhe kunj - argumentet e mbretërve,
  Të gjithë duan të kapin gjithçka për shekuj!
  Por liria, më besoni, është një milje bukë dhe mjaltë,
  Dhe një ëndërr e tillë ka kohë që digjet në zemrat tona!
  
  Erdhi bubullima - tetori, dhe tani fuqia jonë,
  Vendi është në zjarr, shumë gjak dhe dhimbje!
  Por Jezusi nuk do ta lërë humnerën e duhur në ferr,
  Ai që fshikullohet ashpër do të jetë i lumtur në të mirë!
  
  Lenini hapi derën, Stalini drejton me guxim,
  Me çdo hap po i afrohemi qëllimit të shenjtë!
  Por Satani erdhi në vitin e dyzet e një të keq,
  Dhe tani gjaku ynë, si një përrua, vjell nga një damar!
  
  Ne jemi një vend me ju; nderi yne eshte jeta jote,
  Asnjëherë mos i gjunjëzo popujt e Rusisë!
  Mbajeni Rusinë, luftoni për Atdheun,
  Ky është kuptimi dhe kripa e guximit të brezave!
  
  Fuhreri është një kufomë e ndyrë, mirë, dhe Rusia është një gjigant,
  Dhe një çeçen me një uzbek dhe një rus janë të bashkuar!
  Komunizmi është një monolit, një ideal për shpirtin,
  Dhe regjimentet e kundërshtarëve janë copëtuar në një tortë!
  
  Kozmosi i thërret të rinjtë - briri boritë ftuese,
  Do të ketë një kufi të ri, përtej Marsit!
  Ne po ndërtojmë komunizmin - ata anuluan rublën,
  Nuk ka rëndësi shtetësia!
  
  I gjithë universi, besoni, do të bëhet i kuq tani,
  Do të ketë porta për në parajsë - yje të kuq.
  Njeriu është vëlla me të tjerët - në të kaluarën një bishë e tërbuar,
  Dhe dashuria, bukuria këndohet në himne të pastra!
  
  Prandaj, mos kurseni pashpirtësinë dhe dembelizmin tuaj,
  Për Atdheun tonë, duke luftuar si skifter!
  Dhe ju luftëtarë punoni edhe natën edhe ditën,
  Çfarë do të lulëzonte Kopshti i Edenit dhe do të jepte lëng të ëmbël!
  Agripina këndoi së bashku me ekipin e saj zbathur. Dhe befas e kapi veten duke menduar se dukej se ishte për komunizmin. Epo, Agripina nuk e njihte kohën sovjetike: ajo ishte shumë e re. Së shpejti ajo është tridhjetë e shtatë vjeç dhe viti tani është 2023. Pra, çfarë mund të kujtojë ajo për pushtetin sovjetik? Kjo është një legjendë, në sytë dhe mendjen e saj. Agripina, siç thonë ata, është një fëmijë i kohës së saj. Dhe, natyrisht, nuk dëgjova komentet më të mira për kohët sovjetike. Ashtu si, dhe në fakt, edhe një gjë e tillë si bananet ishte në mungesë. Po, dhe karamele, dhe çamçakëz, gjithashtu. Dhe xhinset ishin të rralla. Dhe nën Gorbaçov, edhe vodka e hidhur dhe cigaret u zhdukën nga raftet. Radhë të gjata, kuponë, karta, dyqane bosh, një mungesë totale - kështu i kujtojnë njerëzit kohët sovjetike.
  Dhe askush nuk donte që ata të ktheheshin. Në çdo rast, në Moskë, komunistët mblodhën një përqindje të parëndësishme të votave edhe në vitet nëntëdhjetë të vështira. Por Agripina ishte shumë e pasur, dhe sigurisht për kapitalizmin. Pra, pse ajo papritmas filloi të këndonte për idetë e majta?
  E reja e goditi veten me grusht në mjekër dhe fërshëlleu:
  Mbreti ynë, i zgjedhuri i qiellit,
  Mbreti ynë është si një demon fantazmë...
  Mbreti ynë, lajmëtari i fatit
  Mbreti ynë je vetëm ti!
  Luciferi! Luciferi! Luciferi! Luciferi!
  Agripina e mori me gëzim të egër dhe këndoi:
  - Ti je Luciferi i madh, hedh një rreze në dritë,
  Dhe shpata e shenjtë e luftës - prerë sekretin!
  Dhe përsëri vajza, ose më mirë, një grua e rritur dhe e kalitur, filloi të këndojë;
  Mbreti ynë, lajmëtari i qiellit,
  Mbreti ynë është si një demon fantazmë.
  Mbreti ynë, i zgjedhur nga fati,
  Mbreti ynë je vetëm ti!
  Luciferi! Luciferi! Luciferi! Luciferi!
  Kështu këndoi luftëtari dhe shkeli në shkretëtirë. Dhe disponimi i saj ishte i lartë. Pse duhet të jetë i mitur.
  Por këtu përsëri, trazirat janë të dukshme. Kukudhët morën një sinjal për afrimin e orkëve. Dhe të rreshtuar në një gjysmërreth. Gjysma e kalorësve ishin kukudhë. Vajza të bukura, thuajse të zhveshura, por të mbuluara me bizhuteri të çmuara.
  Ata ishin qartë të gatshëm për një betejë vdekjeprurëse.
  Agripina vulosi këmbën e saj të zhveshur dhe të fortë. Dhe në duart e saj u shfaq një hark me peshë. Një i madh që mund të mbajë shumë shigjeta.
  Vajza, më saktë, gruaja-heroi këndoi:
  Retë fluturuan nga gjakpirësit,
  Ferri shpërtheu nga Toka jo shumë larg!
  Gjarpri po zvarritet në panzvale, bastard i vrullshëm,
  Retë u ndezën me gjak!
  
  Valët flakërojnë, spërkasin si një stuhi skëterre,
  Dhe ai do të takojë një ushtri të guximtarëve më të guximshëm!
  Ne do të mbrojmë gratë e bukura të bukura
  Ne do të jemi të denjë për bëmat e baballarëve tanë!
  
  Toka ime, sa me dhimbje rënkove,
  Kundërshtari la njëqind plagë gjurmë!
  Por le t'i hedhim orket, ne jemi menjëherë nga piedestali,
  Murtaja e viteve të vrazhda nuk do të zgjasë!
  
  Dhe vdekja tashmë po zbardhet pas reve,
  Por mendimet tona janë shqyer deri në qiell!
  Le të thërrmojmë në pluhur zuzarët famëkeq,
  Dhe grisni, dijeni, orkët në gjysmë!
  
  Ne nuk e njohim paqen dhe kalbjen e pleqërisë,
  Ne jemi fëmijët e Atdheut tonë të shenjtë!
  Gjithçka e ndritshme luftoi me arinjtë,
  Gjuaj ne të fuqishëm këto rrënjë!
  
  Dhe se bomba e keqe shpërtheu me forcë,
  Çfarë na duhet një predhë, kjo bubullimë!
  Luftëtarët Elfi janë të aftë për shumë,
  Dhe maja do të bëhet fundi për Fuhrer-in!
  
  Ferri i nëntokës, ferri u ndez,
  U zvarrit përgjatë rokadës me një surrat grabitqar "Tiger"!
  Dhe gjithë lodhja u largua nga ne në një çast,
  Koha për lojëra argëtuese ka mbaruar!
  
  Një granatë në dorë, një gjuajtje vdekjeprurëse,
  Këtu është "Tigri" në feçkë të pranuar fort!
  Dhe Fuhreri në kazan në dhomën e kazanit Tartar,
  Në mënyrë që të mos u zbuloni botën kukudhëve!
  
  Ariu dridhet nga breshëritë e tërbuara,
  Këtu është një flamur që fluturon mbi Rajhstagun e kukudhëve!
  Dhe dielli ndezi mbi Atdheun,
  Në fund të fundit, Rajhu Orc ka rënë në pluhur dhe hi!
  Agripina këndoi, robërit e tjera i morën dhe kukudhët. Gjithçka dukej e mrekullueshme dhe thjesht e mahnitshme.
  Dhe robëreshat kishin harqe në duar, madje çifti kishte edhe harqe. Dhe ata tërhoqën vargun dhe filluan të gjuanin shigjeta. Ata vrapuan në një hark dhe shpuan orkët që përparonin.
  Këto bisha, të pushtuara dhe me erë të keqe, u vërsulën në betejë me një tërbim të egër dhe të furishëm.
  Kjo ishte vërtet një betejë. Kukudhët, pothuajse të zhveshur, po gjuanin nga harqet e tyre. Dhe kukudhët meshkuj përdorën harqe më të fuqishme dhe vdekjeprurëse.
  Ata hodhën bulonat me forcë të madhe. E cila rrotulloi dhe shpoi orkët që ngjiteshin në stuhi. Dhe u dha atyre goditje dërrmuese.
  Një nga kukudhët, i veshur me një kurorë me xhevahire, bërtiti:
  - Në luftën e shenjtë do të jetë fitorja jonë! Flamuri Elvish përpara - lavdi heronjve të rënë!
  Dhe kështu ajo hodhi një shigjetë të madhe, duke e tërhequr vargun me këmbën e saj të zbathur.
  Dhe përsëri, ndërsa gjëmon:
  - Asgjë nuk do të na ndalojë! Askush nuk do të na mundë!
  Dhe kukudhët, së bashku me skllavet femra, qëlluan orkët me shigjeta. Dhe i mbushi plotësisht. Ishte panorama e tyre shumë agresive e luftimeve.
  Luftëtarët doli të ishin thjesht super, duke demonstruar forcë fenomenale dhe të pakuptueshme.
  Pastaj përsëri këngët e njerëzve magjepsës dhe shumë lozonjare.
  Nuk ka asgjë më të sigurt se një monedhë
  Ajo me të vërtetë shkëlqen pa gënjeshtra!
  Në fakt, dybloni është sundimtari i botës,
  Mbështetja e tij është një shpatë dhe mburojë e fortë!
  
  Në të janë fshehur perënditë pagane,
  Si dielli, një fytyrë e artë rrezatuese...
  Edhe pse ka ende banditë-parazitë,
  Kush u nis në pazaret e shpirtit!
  
  Monedhë, ky është një idhull dhe një kryeengjëll,
  Ai është shpëtimtari, shkatërruesi i të gjithëve.
  Pa ar, damasku i punësuar lëngon,
  Pa para, suksesi nuk do të vijë në betejë!
  
  Por çfarë do, zemër njeriu,
  Gjuetia për të blerë pavdekësinë për ju ...
  Të hapësh me lakmi derën e lumturisë,
  Për të thurur një fije shekujsh jete!
  
  Por a mund ta marrë një doubloon edhe atë?
  A është i aftë rrethi i artë të ëndërrojë?
  Që plaku me kosë të mos vijë me përshëndetje,
  Dhe nuk vuri vulë në ballë në morg!
  
  Edhe pse një monedhë ka nevojë për shumë lumturi,
  Për të na lënë të kënaqemi në mëkat!
  Por njeriu nuk ka fuqi mbi pasionin,
  Ai vajza, si meli për një gjel!
  
  Ai dëshiron të arrijë shumë në stomak,
  Hani fazanë, kile ananasi.
  Edhe pse nuk mund të hani deri në varr,
  Edhe nëse jeni jashtëzakonisht i lezetshëm me paratë!
  
  Dhe arkivoli, madje kushton shumë,
  Sepse ka vend për mbretër!
  Në fund të fundit, një engjëll do të vizatojë një zero në formë,
  Një goditje në ballë dhe një shkop në tru!
  Luftëtarët, natyrisht, nuk janë inferiorë në betejë. Dhe kur orkët, pasi pësuan humbje të mëdha, depërtuan në distancën e betejës, bukuroshet lëshuan shpatat e tyre.
  Albina buzëqeshi. Dy shpata u shfaqën menjëherë në duart e saj. Ajo i rrotulloi rrotull, ktheu mullirin me erë, preu disa koka orke dhe fërshëllei:
  - Ju ndeshi në të gabuarin!
  Dhe pas kësaj, ajo e mori me takë të zhveshur dhe e goditi me shkelm në mjekër gjeneralin e orkës. U përplas si një thes rëre. Dhe dhëmbët i ranë nga nofulla e thyer. Dhe gjithçka dukej kaq e bukur dhe e lezetshme. Që vajzat kënduan në kor me një entuziazëm të jashtëzakonshëm:
  Unë kërkoj, Zot, që dita të mos shuhet,
  Që vështrimi i vajzës të jetë përgjithmonë i ri!
  Kështu që kalorësi ynë fluturon mbi shkëmbinj,
  Kështu që mbulesa e liqeneve është më e pastër se kristali!
  
  Çfarë bote të bukur ka krijuar Zoti
  Ata hëngrën argjend në të, dhe panja është një rubin!
  Duke kërkuar për një të dashur, ideali i Zotit -
  Për ta bërë këtë, ai copëtoi armiqtë në beteja!
  
  Çfarë është kaq e vështirë në zemrën e një të riu?
  Çfarë dëshiron të gjejë ai në këtë botë?
  Epo, pse është thyer rrema?
  Si të zgjidhni një mori problemesh të mëdha?
  
  Unë dua, o Zot, të jem i lumtur gjithashtu,
  Gjeni ëndrrën tuaj qiellore!
  Kështu që fati i mirë të mos e prishë fillin,
  Për të sjellë nën shteg, çakëll-line!
  
  Por çfarë duhet të kërkoj në një masë pa dashuri,
  Çfarë mund të jetë më e shtrenjtë për një vajzë?
  Është e vështirë të ndërtosh lumturinë në gjak,
  Në të mund të notosh vetëm në ferrin e ferrit!
  
  Ndarja është torturë për mua
  Lufta është ende një makth i tillë!
  Këtu është një këmbë në trung, shaloi një kalë,
  Edhe pse orku i keq i solli xhelatit një sëpatë!
  
  Ata i marrin vajzat tona të plota,
  I torturojnë dhe i djegin trupat me zjarr!
  Por ne do t'i shkaktojmë disfatën Fuhrer-it,
  Dije që Elfi ynë nuk ka vdekur kurrë!
  
  Le të luajmë një martesë, pas një lufte të keqe,
  Atëherë fëmijët do të bëjnë të qeshura!
  Ata janë të gjithë të afërm gjaku për mua,
  Unë jam në gjueti, do të ketë lojë të majme!
  
  Dhe lisi, si një smerald, gjethja e tij,
  Tha se djali bëri një punë të shkëlqyer!
  Le të jetë ndërgjegjja e pastër si një kristal,
  Dhe vetëm në pluset do të ketë numra në bilanc!
  Këto janë këngëtaret këtu, këto vajza të lezetshme dhe unike. Të cilat, nëse ata tashmë kishin filluar të luftonin, atëherë arinjtë e ashpër nuk mund t'i rezistonin atyre.
  Agripina, duke zhveshur fytyrën, fërshëlleu, duke prerë edhe disa koka orke me shpatat e saj:
  - Unë mund të bëj gjithçka, dhe ju do ta shihni!
  Pastaj ajo lëvizi këmbën e saj të zhveshur në ijën e një oficeri, një prej arinjve agresivë dhe të ashpër. Dhe ajo me të vërtetë mori dhe rrahu topat e tij. Ajo ishte me të vërtetë një vajzë - Superman.
  Dhe kundër të tilla, me siguri, çdo ushtri e arinjve me gëzof do të jetë e pafuqishme.
  Agripina buzëqeshi dhe futi gishtat në gojë. Dhe ajo fryu me gjithë fuqinë e saj. Kishte një tingull të tmerrshëm, agresiv, gërvishtës. Ishte njësoj si të ishe bërë lëkurë nga ajri.
  Dhe disa qindra shkaba të mëdha që qarkullonin mbi fushën e betejës morën një atak në zemër dhe ranë si gurë breshër. Dhe sqepat e tyre të mprehtë filluan të shpojnë kafkat e orkeve zvarritëse dhe të çajnë kockat. Dhe, fjalë për fjalë, duke rrëzuar trurin.
  Agripina bëri një teknikë fluturash me shpatat e saj, preu disa koka të këtyre arinjve të një bande të madhe dhe gjëmonte:
  - Unë jam i lezetshëm, gjithçka më nënshtrohet,
  Është e qartë, është e qartë!
  Dhe e gjithë toka dridhet,
  Duke i shtypur me thembër të zhveshur!
  Pas kësaj, orkët, duke mos duruar dot, u kthyen në një fluturim me shumicë. Vajzat dhe kukudhët nxituan për t'i ndjekur, dhe në të njëjtën kohë, duke performuar një këngë luftarake dhe agresive;
  Makthi vjen gjithmonë si një gjarpër
  Ju nuk e prisni atë, por ai zvarritet në derë!
  Ju jeni një familje e lumtur, e ushqyer bujarisht,
  Ju nuk e dini se njerëzit janë kafshë!
  Këtu filloi bastisja e turmës së vrullshme,
  Tatarët po na derdhin shigjeta!
  Por ne kemi lindur për një sukses të guximshëm,
  Dhe ne do të durojmë goditje të rënda!
  
  Askush nuk e di nëse Zoti i mirë
  Kështu njeriu u bë mizor!
  Vdekja po troket në prag -
  Dhe Weselvuli i nxori brirët nga zjarri!
  
  Po, këto janë kohë të lashta,
  Në të cilën u bëmë kaq mirë!
  Në fund të fundit, kjo nuk ishte ëndrra ime,
  Ne nuk shkuam në këtë, nëpër male-larg!
  
  Por nëse jeni në ferr
  Përkundrazi, në botën e dhimbjes, skllavërisë, betejës!
  Unë ende mbaj shpresë
  Lëreni zemrën tuaj të rrahë të gjitha ritmet!
  
  Por sprovat, ky është zinxhiri ynë,
  Që nuk do t'i lejojë mendimet të jenë të lehta!
  Dhe nëse është e nevojshme, ne duhet të durojmë,
  Dhe nëse bërtisni, atëherë me gjithë forcën e mushkërive tuaja!
  
  Një poet, ai është një kompozitor dhe një mashtrues,
  Por jo në një fushë beteje të nxehtë!
  Armiqtë e poshtër të Atdheut do të vdesin,
  Ata do të varrosen shpejt dhe falas!
  
  Tani merre, hidhe poshtë harkun ndaj Krishtit,
  Kryqëzohu, duke puthur ikonat!
  Unë besoj se do t'u them njerëzve të vërtetën,
  Si shpërblim, Zoti do të japë një shumë të veçantë!
  
  Darth Vader VS Satanai
  Luftanija kryesore e Darth Vader, që dukej si një hekur i madh, po i afrohej planetit Tokë. Pas tij lëviznin anije të tjera që çonin vdekjen në galaktikë dhe themelet e mahnitshme të universit nga një anti-botë në tjetrën. Perandoria hapësinore Sith me kënd. Dhe pranë tyre, të efektshme, të ngjashme me piranhat grabitqare - një Stelzanath totalitar përtej arsimit.
  Një bandit prej dy metrash me maskë, me shpatulla të gjera dhe brirë të mëdhenj në përkrenare, zhurmoi egërsisht:
  Nuk mund të ikësh Luke Skywalker! Ose je ti ose unë, por të dy nuk kemi vend në galaktikë!
  Jo inferiore ndaj Darth Vader në lartësi dhe gjerësi të shpatullave, Lyra Velimara e lakuar dhe atletike tronditi në mënyrë aktive bustin e saj madhështor. Kostumi luftarak i vajzës së gjeneralit ishte absolutisht transparent dhe nuk fshihte asnjë vijë të vetme, trupin e saj muskuloz dhe vajzëror. Lëkura e saj e bronztë ishte e përsosur dhe thithkat e saj shkëlqenin si rubin në qendër të vëmendjes.
  Darth Vader e shikoi me lakmi të bukurën. Gjenerali me dy yje i Stalzanit (një perandori hapësinore kaq e etur për gjak dhe e prirur për të pushtuar sa që fuqia e zezë Sith është një foshnjë e pafajshme në sfondin e tij!), Dukej sfidues seksi.
  Por çfarë mundet ai, një invalid fatkeq? Përdorni një protezë kibernetike?
  Lyra, duke përgjuar mendimet e tij, shpalli me një ton triumfues:
  - Mos u dëshpëro, miku im... Ekziston unaza e Solomonit në Tokë, e cila ka një magji kaq të fuqishme sa në sfondin e saj, fuqia e Luke Skywalker është vetëm një copëz tymi cigaresh!
  Darth Vader duke lëshuar me dhunë ajër nga poshtë maskës së tij, fërshëlleu:
  - A do të jem në gjendje të fitoj një trup të vërtetë, të gjallë?
  Lyra, me topat e saj të muskujve që rrotullohen në mënyrë të famshme nën lëkurën e saj të bronztë, tha duke qeshur:
  - Xhinët dhe ifrit mund të bëjnë çdo gjë! Ky është pushteti mbi universin!
  Darth Vader këndoi jashtë mendjes:
  - Po, universi fatkeq u var,
  Errësira e panumërt xhindesh të këqij!
  Unaza e urryer e Solomonit -
  Nisur dhe prerë kokën!
  
  Por dije se Vader sigurisht nuk është një peng,
  Dhe mos ecni përgjithmonë nën zgjedhë ...
  Shndërron armiqtë e këqij në flakë zjarri,
  Do të bëhet sunduesi i botëve!
  Lyra kërceu si përgjigje dhe tregoi me gishtin e saj të këndshëm, të gjatë dhe të mprehtë topin blu:
  - Kjo është Toka!
  Atletja bukuroshe këndoi me zë të lartë:
  - Toka është në gropë, dheu është në gropë, dheu duket në gropë ... I drejtuam flakët, matëm distancën, dhe shtëpinë e njeriut do ta djegim për tokë!
  Megjithatë, alienët u gëzuan shumë shpejt. Lajmi se u shfaqën dhjetëra anije të mëdha luftarake, të dala nga errësira e hapësirës në orbitën e tokës, shkaktoi panikun më të fortë midis të gjitha frikërave dhe qeverive të planetit blu. Anijet aliene me mijëra armë luftarake, shumë emetues lanë një përshtypje të parezistueshme te njerëzit.
  Pesëdhjetë anije - njëzet e pesë Imperial dhe njëzet e pesë Stelzanath.
  Fuqia djallëzore mbi Tokën... Dhe për disa arsye njerëzit nuk e besuan vërtet se alienët erdhën në paqe.
  Lyra Velimara, i sugjeroi Darth Vader:
  - Më lejoni të lexoj një thirrje për tokësorët!
  Zoti i Zi ishte indinjuar me këtë pasazh:
  - Dhe pse ju? Ne kemi anije të barabarta!
  Vajza e bukur tundi qafën e saj të fuqishme dhe të turpshme dhe qeshi:
  - Po, kur të shohin fytyrën, tremben ...
  Darth Vader bërtiti shurdhues, me zërin e tij të mbytur si tigrat në lak:
  - Dhe tokësorët duhet t'i trembim! Le të ngrenë putrat e tyre menjëherë!
  Lyra Velimara, e cila tashmë kishte përvojën e shkatërrimit dhe pushtimit të planetit tokë, tha duke qeshur:
  - Është koha, është koha, në radio - foli Boyarsky ... Me zërin e tij të dehur - ai trembi gjithë botën!
  Zotëria e zezë nxitoi drejt hologramit, duke u përpjekur të kapte skanerin e kontrollit. Lyra e kapi Dartin me gishtat e këmbëve lozonjare, pas maskës dhe e hodhi tutje banditin. Kostumi i betejës i Vader-it gërmoi me zë të lartë dhe shpërthyen shkëndija.
  Dhe harpia e bronztë Lyra shpërtheu duke qeshur:
  - A nuk e di, zullum, se zonja duhet të kalojë së pari!
  Armët hiperione të perandorisë Stalzanath lëshuan zjarrin e tyre të ndezur mbi satelitët dhe mbetjet e tjera njerëzore që rrotulloheshin në orbitën e tokës.
  Dhe më pas u shfaq vetë Lyra Velimara. Ajo u ngrit menjëherë në të gjitha ekranet, madje fikur TV dhe monitorët e kompjuterit. Ajo u shfaq e zhveshur dhe e bukur, me katër shirita kibernetikë në flokë, duke nxjerrë sharm dhe magji asgjësuese. Një hyjni e vërtetë në universin e forcës brutale!
  Viksi rrezatues filloi të bërtiste me një cicërimë bilbili:
  - Tokësorë! Ne nuk do të pushtojmë botën tuaj të vogël të mjerë. Jeni shumë larg nesh për ta matur perandorinë me një garnizon të madh. Sytë prej safiri, topazi dhe smeraldi i vajzës shkëlqenin furishëm, apo edhe u ndezën si rreze hiperlazeri. Dhe zëri u bë shumë më i ftohtë. - Ne do t'ju shpërndajmë në mënyrë të parëndësishme në kuarke dhe me ndihmën e një hipermagravitatori do t'i dërgojmë shpirtrat tuaj në botën e nëndheshme, në mundimin e përjetshëm të ferrit!
  Dukej e frikshme, por fakti që një plehra të tillë përcillte një grua e zhveshur dhe shumë e shijshme, shkaktoi jo aq tmerr sa të qeshura!
  Në atë moment, u shfaq një fytyrë kërcënuese me një maskë të zezë dhe, si një ulërimë, përmes gushave të hipertitanit:
  - Me pak fjalë, na jep unazën e Solomonit para se të të shkatërrojmë plotësisht!
  Lyra tundi gjoksin e saj të nxirë, duke fërshëllyer:
  - I asgjësuar me shumë dhimbje!
  Darth Vader shtoi, duke tundur grushtin në të cilin shpata që vezullonte me dritë të kuqe u shtrëngua fort:
  - Dhe ne kastrojmë pa anestezi!
  Kush në planetin Tokë qeshi, kush qau dhe kush filloi të kishte dhimbje barku nervore. Dhe vetëm një person në subhënën blu ndjeu gëzim të vërtetë në vetvete. Presidenti turk Erdogan iu afrua ngadalë pasqyrës. Dhe i tregoi vetes biskotën. E admiroja guralecin me gaz, të stolisur në mënyrë harmonike me gishtin tregues të dorës sime të djathtë.
  Trashëgimtari i sulltanëve osmanë bërtiti:
  - A do unazën e Solomonit? Pse të mos jepni një wigwam gjerman për të nisur?
  Darth Vader, duke parë përmes imazheve holografike reagimin tepër të gëzuar të tokësorëve, fërshëlleu:
  - Është e nevojshme t'u shpallet një ultimatum njerëzve!
  Lira Velimar nxori Zenki duke shkëlqyer me të gjitha ngjyrat e ylberit:
  - Dhe çfarë është kjo?
  Darth Vader, me një ton triumfues në puset e syve të tij, shpjegoi:
  - Është një fjalë ndërkombëtare. Asgjësimi i garantuar!
  Lyra qeshi dhe vuri re shkëndija nga thonjtë e saj të gjatë, të mprehur në mënyrë monoatomike:
  - O djema! Vetëm mishi mund të asgjësohet... Dhe Magograviteti - do të jetë edhe më i freskët!
  Darth Vader, me një fuqi të re, të mahnitshme, ndezi të gjithë emetuesit gravomag. Dhe ai filloi në mënyrë shurdhuese të shtyjë belugën.
  Dhe çfarë zëri kishte zoti i zi, edhe armatura ishte e bardhë-nxehtë:
  - Ultimatum! Ultimatum! Unë do të të fshij në një asgjësues!
  Lyra Velimara tundi bustin e saj madhështor dhe shtrembëroi ijet e saj luksoze. Në të njëjtën kohë, ajo bërtiti, duke kujtuar folklorin tokësor:
  - Mafia ruse, ti lindi vdekjen! Vodka me hidrogjen - një anëtar i burrave të shkatërruar! Dhe ne kemi fuqi kozmike Sabantuya!
  Dhe luftëtarët e Stelzanathit të madh do të këndojnë:
  - Ne nuk jemi insekte të mjerë - breshka superninxha ... Topa - veshët e Cheburashka - do t'i djegim të gjithë si fshirës!
  Të huajt hapësinorë lëshuan një ultimatum, por pa efekt. Dhe më pas Lira Velimara sugjeroi:
  - Dhe le ta bëjmë atë në një mënyrë të lezetshme ... A duhet të trokasim në BASIC?
  Darth Vader, me gjithë marrëzinë e tij - çfarë mund të marrësh nga truri, pa rimbushje hiperplazmatike, murmuriti:
  - A është kur negociatat agresive kryhen me ndihmën e një shpate dritash?
  Lyra i shkeli syrin, e shtyu me këmbën e saj të zbathur qenin me kuadrate me kokë kali. Një përzierje e një dërrase shahu, një kali dhe një krokodili kërciti dhe me pakënaqësi rrotulloi majën. Gjenerali-vajza mbërtheu këmbën në atë mënyrë që ultraplazma e nxehtë guduliste thembrën e saj të zhveshur dhe gjëmonte duke tundur kokën shtatëngjyrëshe:
  - Jo i pashëm! Në vend të një shpate dritash, ne do të hedhim një bombë termokuarku!
  Darth Vader nxori gjuhën e tij të gjatë, të klonuar si gjarpër dhe e kaloi përgjatë skajeve të kripura të maskës së tij. Dhe sinqerisht bërtet si një motor me djegie të brendshme të prishur:
  - Më pëlqejnë bombat termokuarke, dhe bombat termopreon edhe më shumë!
  Lyra u grima me kapriçioz, përsëri lëvizi këmbën, këtë herë te macja e mbuluar me gjethe hithre:
  - Nuk di të gatuash me preon!
  Zoti i zi u përgjigj logjikisht:
  - Nëse nuk dini si, do t'ju mësojmë, nëse nuk doni, do t'ju detyrojmë!
  Lyra tundi nofullën e ushtarit të saj me kthetra.
  - Shpërthim hiperplazmatik! Një predhë termokuarku!
  Nga tyta e gjerë e armës së gravitetit, një valë blu shpërtheu në mënyrë të turbullt. Një raketë e vogël, sa një shalqi me përmasa të zakonshme, u vërsul në sipërfaqen e planetit Tokë.
  Lira e Velimarës kërceu si pilivesa dhe bashkë me të edhe disa luftëtarë lakuriq të Stelzanathit.
  Darth Vader e futi maskën e tij me një buzëqeshje budallaqe.
  - Dhe çfarë do të ndodhë tani?
  Por goditja e asgjësimit nuk është as e dukshme për radarët - shpejtësia përtej shpejtësisë së yllit të fluturimit të fotonit të emetuar!
  Vladimir Putin nuk pati kohë të mësonte për sulmin. Ndonjëherë injoranca është akti i fundit i mëshirës së Zotit.
  Gehena hiperplazmatike gëlltiti Komandantin Suprem të ushtrisë më të fuqishme në planetin Tokë. Miliona njerëz avulluan në plazmë dhe hiperplazmë përpara se të kuptonin katastrofën që kishte ndodhur.
  Petalet lulëzuan me qindra mijëra gjuhë asgjësuese vdekjeprurëse, secila me ngjyrën e saj unike dhe modelin dinamik të shkatërrimit.
  Një kërpudhat gjigante kafe u ngrit në një lartësi prej më shumë se 500 kilometrash dhe vala e shpërthimit, pasi kishte rrethuar globin disa herë, rrëzoi të gjitha dritaret edhe në Shtetet e Bashkuara. Shkëlqimi përfshiu të gjithë jonosferën, në të gjithë morinë e pamatshme të ngjyrave dhe lulëzimit. Valët gjigante të cunamit u ngritën nga tronditja. Më shumë se dyqind metra bosht uji mbuloi të gjitha kontinentet, duke fundosur dhjetëra mijëra anije. Linjat e energjisë u vunë jashtë funksionit, qytetet u zhytën në errësirë, të ndërprera vetëm aty-këtu nga flakët e zjarrta.
  Tani e tutje, një epokë e re ka filluar në planetin Tokë. Ka ardhur ora e Dragoit.
  Në përgjigje të rrjedhave demonike të hiperenergjisë, unaza e Solomonit mori një shkarkesë të fortë.
  Erdogan ndjeu fuqinë e qindra mijëra xhindëve të hynte në të. Presidenti i Turqisë u skuq në çast dhe filloi të fryhej. Një burrë i zakonshëm me mustaqe të vogla kacabu (duke i dhënë atij një ngjashmëri me Adolf Hitlerin!), rritet si një ortek që rrokulliset poshtë Everestit.
  Padia civile e diktatorit osman shpërtheu dhe muskujt filluan të rriteshin, si me hapa të mëdhenj. Dhe, këtu shpatullat e zgjeruara të Edroganit mbështeteshin kundër qemerit të pallatit të lashtë të Sulltanit.
  Për ca kohë, flluska e fryrë u përhap në gjerësi, derisa, më në fund, muret e mermerit u shembën. Truproje të shumta turq u shpërndanë në drejtime të ndryshme. Dhe skllevërit gjysmë të zhveshur, nga haremi i diktatorit osman, duke tundur me frikë këmbët e tyre të zhveshura, shpërndaheshin ose zvarriteshin po të mos kishin fatin të shtypeshin.
  Dhe Odrogan vazhdoi të rritej, si një mbinjeri në madhësi. Ndërtesat e kryeqytetit turk Ankara u rrafshuan nën çizmet e tij. Këtu diktatori osman është tashmë më i lartë se Everesti. Dhe nga yjet e Stalzanathit dhe perandorisë Black Sith, silueta e tij e lartë është shumë e dukshme.
  Lyra Velimara bërtiti me lakmi:
  - Çfarë një djalë i madh ... Ai ka dinjitet - ndoshta shumë!
  Darth Vader, duke goditur veten në maskë - kështu që imazhi në të u turbullua, ngjirur, kërciti:
  - Është një kolos me këmbë balte!
  Lyra lëshoi disa rrufe nga sytë e saj dhe bërtiti:
  - Dhe mesa duket zëri duhet të jetë engjëllor! - E ndjekur nga një mbyllje syri, karakteristikë e një prostitute jashtëzakonisht të shtrenjtë. - Këndo një lule, mos ki turp!
  Dhe diktatori turk Edrogan vazhdoi të fryhej me shpejtësi, si një flluskë që fryhet. Dhe ajo që është më e rrezikshme, një shpatë e gjatë dhe gjithashtu në rritje të shpejtë u shfaq në duart e tij.
  Tani rritja e Edrogan është një mijë milje detare, dhe ky nuk është kufiri. Dhe sa muskuloz është bërë diktatori turk - muskujt e mëdhenj fryhen dhe dridhen fjalë për fjalë - çdo, madje edhe bodybuilderi më i tronditur, do t'i ketë zili.
  Dhe shpata e tij shkëlqen si yje që ndërthuren në lulëzimin e një arkëtari të pathyeshëm.
  Dhe dhëmbët e Presidentit të Turqisë janë duke u zgjatur, duke u shndërruar në këpurdha shumë të mprehta, të përdredhura të një vampiri rakete. Dhe batiri i sapopjekur fillon të tundë shpatën e tij gjigante.
  Lyra Velimara bërtet shurdhuese:
  - Një ngarkesë termokuarku mbi Fuhrerin ... Uh, mbi Sulltanin Turk - zjarr!
  Darth Vader goditi levë të madhe, të praruar të kontrollit me dorezën e tij dhe ulëriti me ironi:
  - Dhe pse jo Hiperplazma! Zjarri është tashmë një shprehje tokësore e vjetëruar!
  Lyra Velimara se si do të trokasin në dyshemenë metalike këmbët e saj elegante, vajzërore, shputat e zhveshura, rozë:
  - Jepni shpërthimin termik! Mete antipulsar!
  Dhe raketat termokuark, duke lënë pas vetes një gjurmë të zjarrtë dhe një gjurmë të gjerë sa bishti i nuses, u vërsulën drejt Edroganit, të fryrë nga një numër i madh shpirtrash dhe xhindesh që hynë në të.
  Diktatori osman, madhësia e të cilit tashmë ishte e krahasueshme me hënën, tundi shpatën e tij kozmike. Dhe starship i perandorisë Sith - kryqëzori raketor "Baboon" u thye nën një goditje të tmerrshme. U spërkatën copa hiperplazmatike... Dhe diçka e pabesueshme dhe fazmogorike ra.
  Dhe në të njëjtën kohë, është mjaft e parëndësishme - pasi ushtarët e klonit vdiqën mjaft prozaik. Duke treguar emocione jo më shumë se biorobotët. Por komandanti i tyre Santa, duke mos qenë një klon, ishte qartësisht nervoz. Dhe iu kujtua se sa skllevër hatham shiti fshehurazi. Epo, tani ai priste patjetër ferrin e antiuniversit dhe mundimin e anës së errët të forcës!
  Raketat termoquark të Erdoganit. Secila prej tyre mbante energjinë e njëqind miliardë bombave atomike të hedhura në Hiroshima. Dhe busti i fuqishëm, muskuloz i diktatorit osman ishte i mbuluar me ulçera dhe ndezje të bombave ultranukleare që shpërthyen.
  Lyra Velimara kaloi këmbën e saj të zbathur mbi hundën e saj të hijshme dhe kërciti:
  - Sigurisht që jo! Dua verë - një paketë cigare Camel!
  Darth Vader vuri putrën e tij me kthetra në shpinën e zhveshur dhe muskulare të vajzës dhe, duke e drejtuar mbi të, këndoi:
  - Kthimi është norma e jetës!
  Lyra gjunjëzoi kundërshtarin e mundshëm të zotit të zi në nofull dhe gumëzhi:
  - Urdhëro, para së gjithash!
  Edhe pse Erdogani u shpua me akuza të mjaftueshme për të shkatërruar hënën, me Mërkurin në fillim, Sulltani Osman u rrit edhe më shumë. Ai tani dukej vërtet si një ifrit i madh zanash. Dhe shpata e tij po kërkonte në mënyrë aktive viktima midis anijeve të Stelzanath dhe Perandorisë Sith.
  Darth Vader, duke parë se si raketat termokuark nuk i shkaktuan as dëmin më të vogël këtij mastodoni nga një përrallë, dhe superlazeri ndoshta ushqente edhe fuqinë e Erdoganit, i sugjeroi Lyrës:
  - A duhet t'i bashkojmë përpjekjet tona?
  Bukuroshja e zhveshur nga perandoria Stalzan nuk e kuptoi fare zotin e zi:
  - Si? Ne jemi kaq të bashkuar!
  E mbuluar mezi me bikini, Gjeneral Astara, kjo vajzë luftarake e guximshme ofroi versionin e saj:
  "Le t'i hedhim atij një ngarkesë termopreoni!"
  Darth Vader, i cili zgjoi kureshtjen e studiuesit dhe shkencëtarit të anës së errët të forcës, i ngjirur përmes maskës pyeti:
  - A është kjo një armë e bazuar në procesin e bashkimit preon?
  Astara, duke harkuar bustin e saj me muskuj dhe tendin, u përkul para zotit të zi.
  - Oh po, zoti im! Një reagim i tillë bën të mundur përdorimin e një energjie të barabartë me 1000 pentaton në një raketë. Ose dhjetë, asnjë njëqind trilion bomba atomike të hedhura në Hiroshima!
  Mendja e shpejtë e zotit të zi bëri një numërim të menjëhershëm dhe Darth Vader fishkëlliu i befasuar:
  - Uau! Nga një shpërthim i tillë, edhe planeti Jupiter do të shkërmoqet në kuarkë!
  Për disa arsye, Lira Velimara nuk ndau shumë një optimizëm të tillë:
  - Planeti Tokë do të digjet nga një goditje e tillë. E gjithë jeta brenda sistemit diellor do të shkatërrohet!
  Darth Vader shikoi betejën hapësinore. Erdogan po përpiqej të priste luftanijen Stelzanath, e cila dukej si një piranha mishngrënëse. Ai, duke përdorur manovrimin e tij fenomenal, u përpoq me dëshpërim të shmangte humbjen.
  Megjithatë, armët hiperion dhe bateritë superlager ishin krejtësisht të padobishme kundër mishit ultra-magoplazmatik të Erdoganit. Ai grumbulloi energjinë e miliarda xhindeve dhe shpejtësia e kaloi dritën.
  Pra, ishte një armadillo e shkathët, e prerë si sallam me thikë. Dhe në të njëjtën kohë shkëndija të mëdha fluturuan qindra milje larg.
  Diktatori osman bërtiti shurdhues:
  - Banzai! Do të keni një dizajn arkivol!
  Darth Vader, duke vlerësuar distancën, vërejti me shqetësim të vërtetë:
  - Nëse ngarkesa e termopreonit shpërthen, atëherë ne vetë do të fryhemi si një pishtar fluturash!
  Lyra Velimara i shkeli syrin me turp zotërisë së zezë dhe i tha plot besim:
  - Mos ki frikë, terminatori im i errët! Termopreoni ka një majë kumulative!
  Lord Vader tundi dorën pa shpresë.
  - Në rregull, zjarr! Ndërkohë, do të mbledh të gjitha anët e errëta të forcës!
  Erdogan, i cili përfshinte të shtatëdhjetë e dy fiset e shpirtrave të zanave, u ngrit mbi tokë.
  Sulltani i Turqisë e tejkaloi dy herë diametrin e Hënës në gjatësinë e saj dhe thjesht shkëlqeu me fuqi demonike dhe fenomenale. Lufta e tillë tani është duke u ndezur në hapësirë. Shpata e Erdoganit ngrihet më shpejt se rrufeja dhe thyen anijet yje me zjarr të furishëm.
  Edhe grimcat gjysmë-asgjësuese janë krejtësisht të padobishme kundër një fuqie të tillë thjesht të egër të xhindëve. Shkatërruesi i madh i perandorisë hapësinore, i cili ra në majë të tehut, u ndez me një flakë të verdhë-blu dhe nuk la as fragmente pas.
  Por Lyra Velimara nxori nga mëngja e saj "asin e atutit" - një raketë termopreon. Termopreoni është i aftë, kur lirohet plotësisht, të marrë 7 kuadrilion herë më shumë energji sesa një reaksion termonuklear.
  Ngarkesa kumulative e termopreonit është pak më e dobët, por e fokuson shkatërrimin në mënyrë të pakrahasueshme më saktë. Dhe tani barku i tyre i anijeve luftarake është nxjerrë një njollë princesp-plazma.
  Kështu duket jashtë kutisë një raketë termopreon e bazuar në shkrirje e kontrolluar dhe e synuar në mënyrë inteligjente. Nuk ka materie të qëndrueshme, kështu që është pothuajse e pamundur ta rrëzosh atë. Por në të njëjtën kohë, vetë ngarkesa zgjedh një objektiv.
  Njoftimi i Princeshës nga plazma e frikëson Erdoganin. Ai heziton të shmangë, por substanca ultra e avancuar ishte më e shpejtë. Dhe si një merimangë, një bombë hiperbërthamore e thithur në bustin e fuqishëm të mbretit të sapopjekur dhe perandorit të xhindëve!
  Lira Velimara duartrokiti putrat e saj të zjarrta dhe këndoi:
  - Do ta shqyej! Le ta zbërthejmë në kuarke!
  I fuqishëm si Herkuli, Erdogani ishte shumë i anuar dhe ai, i përkulur, si një top guta-perka në gjysmë.
  Një supernova shpërtheu. Disa nga yjet e Stalzanathit dhe të Perandorisë Sith u rrëzuan, një bosht hiperplazmatik që digjte platformat dhe fuçitë e shumë baterive. Thërrmoi shumë klone dhe vajza të bukura Amazon nga perandoria Stalzan.
  Vetë Erdogan u rrotullua, u kthye dhe... U bë edhe më i madh dhe më i frikshëm. Shpata e dytë, si një filiz i një bime parazitare mishngrënëse, i shpoi dorën e djathtë.
  Dhe diktatori i Perandorisë Osmane qeshi shurdhues:
  - O ju të huaj të mjerë hapësinorë... Ju jeni thjesht shërbëtorë të shejtanit, por në fakt shejtani është shërbëtori im!
  Ndërkohë në planetin Tokë po shpërtheu një tornado. Valët e oqeaneve të botës u ngrohën menjëherë nga një shpërthim hipernuklear dhe u vluan me ujë të vluar të pjerrët që përvëluan të gjitha gjallesat. Dhe pyjet dhe ndërtesat e larta u ndezën.
  Njëqind trilion Hiroshima u ndez nga distanca e orbitës hënore - kjo nuk është shaka! Dhe zjarri që përfshiu gjithë Tokën fjalë për fjalë e dogji atë në ferr.
  Në vendin e Uashingtonit, një flakë e ndritshme, e dhunshme drite shkëlqeu, pastaj u shfaq një lule kolosale vjollcë-kafe. Shtatë petale hiperplazmike u ndanë nga sythi verbues, duke u ngjitur në lartësi të larta. Ata shkëlqenin me të gjitha ngjyrat e ylberit për dhjetë sekonda , dhe më pas, të zbehura në çast, ranë, duke lënë vetëm shkëndija gjigante vjollcë-të kuqe që notonin në stratosferë.
  Sa hap e mbyll sytë, dhjetëra, qindra miliona njerëz u dogjën, duke shpërndarë grimca elementare. Ata që ishin më larg ishin të verbër dhe të ndezur si pishtarë të gjallë. Zjarri përpiu me dhimbje mishin e njeriut. Lëkura e njerëzve u zhvishet, flokët u kthyen në pluhur, kafkat u shkrumbuan. Vala e shpërthimit, si fizarmonikë, palosi rrokaqiejt, duke varrosur të gjallë shumë, deri vonë, individë të tillë të gjallë e të shkujdesur në varre të nxehta betoni.
  Një ekip nxënësish biondë, gjysmë të zhveshur nga Teksasi po ndiqte një top dhe një valë graviteti kaloi përmes tyre, duke lënë vetëm silueta hiri në barin e djegur. Djemtë e gjorë, çfarë menduan në momentin e fundit: mbase i thërrisnin mamasë, ose ndonjërit prej heronjve të filmit, lojëra të panumërta kompjuterike.
  Vajza, duke u kthyer nga dyqani me një shportë, shkoi në botën tjetër, duke buzëqeshur, pa pasur kohë as të bërtiste. Fëmija thjesht u copëtua në fotone, dhe vetëm një shirit i mbijetuar mrekullisht i harkut po rrotullohej në një vorbull atmosferike. Njerëzit e fshehur në metro, të bardhë e me ngjyrë, u shtypën si mizat nën presion, ata që në atë kohë fluturonin në aeroplan, u hodhën nga tornadot e Gehenës përtej stratosferës, dhe kjo është një vdekje edhe më e keqe dhe më e ngadaltë ... Kur janë në një vakum ftohës duke gllabëruar mbetjet e ajrit nga një piranha grabitqare, njerëzit rrahin kokën pas mureve të duraluminit dhe sytë i bien nga bazat e tyre.
  Vdekja ka barazuar të varfërin dhe miliarderin, senatorin dhe të burgosurin, yllin e filmit dhe pastruesin. Dukej se miliona shpirtra ulërinin në qiell, bota u kthye përmbys dhe ndoshta për herë të parë njerëzit ndjenë se sa i hollë është filli i jetës dhe sa shumë kanë nevojë për njëri-tjetrin. Nënë e fëmijë u mbytën nën rrënoja, duke u kapur pas njëri-tjetrit me një forcë të tillë, saqë të gjitha forcat e botës së krimit nuk mund t'i ndanin.
  Edhe përbindëshi gjysmë mekanik Darth Vader, i ngopur deri në sy me anën e errët të forcës, ndjeu dhimbjen dhe vuajtjet e miliarda tokës që po shkatërrohej.
  Dhe në dëshpërim ai thirri në vete të gjitha fijet dhe masat e manifestimit fenomenal të anës së errët të forcës.
  Lira Velimara e mbështeti në këtë çështje dhe i zgjati një dorë të fortë zotit të zi. Ata u bashkuan mendërisht. Fushat e tyre bioplazmike u përzien menjëherë, parimet femërore dhe mashkullore u bashkuan së bashku, duke formuar një bashkim të forcave teoplazmike.
  Dhe pas kësaj, lindi një kolaps kolosal hiper-graviomagjik, duke kryer transformime të mahnitshme, fjalë për fjalë super-fantastike.
  Anijet e mbijetuara të perandorisë hapësinore dhe Stelzanath filluan të mblidheshin në një tërësi, si topa merkuri. Ata u bashkuan me shpejtësi, u shtypën në plastelinën princeps-plazmatik, duke krijuar një tërësi të vetme dhe monolit midis tyre.
  Grimcat rrotulloheshin në të gjithë hapësirën, duke dalë si tallash në një spirale induksioni. Dhe më pas, në vend të anijes së anijes kryesore të Perandorisë Sith, pasoi një breshëri mitralozi si ndezje, dhe pas kësaj u shfaq një burrë i madh.
  Figura e tij ishte e çuditshme. Busti dhe këmbët, si Lyra Velimara, janë të zhveshur dhe joshëse, por koka, shpatullat dhe krahët janë të mbuluara me kostumin e zi të betejës të Darth Vader.
  Doli një hibrid i frikshëm: zoti i forcave të errëta, luftëtari nga trupat SS Stelzanat Velimara. Për më tepër, dimensionet e bandit në diametër me Venusin. Një përbindësh i tillë lindi dhe u krijua nga një manifestim ekstrem, magjia e hipergravitetit.
  Dy shpata dritash shkëlqenin në duart e Darth-Lyra, një i kuq dhe një vjollcë. Të dyja armët shkëlqenin dhe shkëlqenin shumë shkëlqyeshëm dhe intensivisht. Gjysmë vajzë vikse, gjysmë organizëm kibernetik lëvizi drejt Erdoganit.
  Nën këmbët e hijshme, të zhveshura dhe vajzërore, vakuumi gjëmonte shurdhues. Dukej se ky përbindësh thjesht po marshonte nëpër një fushë të minuar, ku eksplozivët janë të padukshëm, por kjo i bën ata edhe më shkatërrues.
  Diktatori turk, gjithashtu i fryrë nga diametri i Venusit, shkoi drejt homologut të tij. U afruan, dhe njëri nën këmbët e zhveshura, vajzërore, dhe tjetri nën çizmet e larta, gjëmonte si një milion bubullima ... zbrazëti!
  Darth Vader dhe Lyra në një shishe, përshëndetën Erdoganin me një shpatë.
  Diktatori osman vetëm leh si përgjigje:
  - Asnjë mëshirë për armikun!
  Darth Vader u përgjigj duke turpëruar:
  - Nënë përsëritje - kabaneniya!
  Dhe shpatat e tyre me një zhurmë të egër, shpërthimet e një miliardë vullkanesh Krakatau kaluan. Dhe vakuumi u drodh. Kuarkët kërcenin në vorbullat eterike.
  Erdogan, duke ndjerë se mishi i tij i thurur nga turmat e tyre të shumta të shpirtrave të këqij dhe të mirë, u drodh nga goditja, ulëriti:
  - Te Satani! Ju jeni të fortë!
  Darth Vader vazhdoi sulmin e tij dhe leh:
  - Dhe ai kurrë nuk ishte i dobët!
  Një hibrid i një zotëri të zi dhe një luftëtari viks sulmuan Erdoganin. Dhe megjithëse kundërshtari i tij nuk ishte inferior në forcë dhe shpejtësi, por në artin e shpatës, natyrisht, presidenti turk nuk mund të krahasohej me luftëtarin që u stërvit nga luftëtarët dhe shpatarët më të mirë në galaktikë - Jedi.
  Zëri i Lyrës tashmë u dëgjua. Edhe kjo vajzë djallëzore studioi mirë. Meqenëse nuk kishte burra në perandorinë e tyre, vajzat ushqeheshin në mitra kibernetike. Ata u mësuan të vrisnin dhe të luftonin edhe kur embrioni u formua në një mjedis ushqyes me ndihmën e programeve kompjuterike.
  - Se djali i një shtetasi turk, nuk të pëlqen, ke një pritje të tillë!
  Dhe shpata princeps-plazma preu turin e ushqyer mirë të Erdoganit. Mustaqet e prera të diktatorit osman ranë, u përthyen në vorbullat e eterit, filluan të copëtoheshin, duke u shembur si një tufë e tërë bombash asgjësuese. Dhe gjaku u derdh nga faqja e prerë. Për më tepër, në çdo pikë, xhindet dhe shtrigat me fshesa spërkatën.
  Diktatori turk u përpoq të përgjigjej, por Darth Vader u zhyt me shumë shkathtësi nën kthesën e shpatës-scimitar dhe ai vetë e goditi armikun në anë, duke i prerë një shtresë të tërë të muskujve të armikut. Erdogan vrumbulloi edhe më fort dhe sulmoi sërish.
  Darth Vader ndaloi lëkundjen dhe këmba e zhveshur e lirës e goditi armikun pikërisht në ijë.
  Erdogan bërtiti me dhimbje dhe me një rënkim të egër në të cilin ndjeheshin nota kërcitëse, ai kërciti:
  "Tani ti je i vdekur!"
  Darth Vader e përshpejtoi sulmin e tij dhe këndoi ndërsa sulmoi:
  - E megjithatë fundi, nuk është fundi! Fundi është vetëm fillimi!
  Dhe tani ai mban lëvizjen e tij të firmës, me ndihmën e së cilës u mposht konti Duko. Dora e prerë, së bashku me shpatën, varet në valën e vakumit. Dhe pastaj fillon të griset gjithashtu. Sikur në një vend ata shënuan të ripërdorshëm, avionë, lëshues - që lëshojnë supernova.
  Erdogan, duke fryrë sytë nga dhimbja e padurueshme, u tërhoq dhe përplasi kokën në hënë.
  Sateliti i planetit Tokë u deformua nga goditja, u mbulua me çarje të gjera dhe filloi një shpërthim aktiv i magmës. Hëna filloi t'i ngjante një fytyre të rrahur keq. Lira përsëri lëvizi këmbën e Erdoganit nën gju dhe shpata e Vaderit nga ana e pambrojtur i kapi supin, duke i prerë një copë mishi dhe muskuj të trashë.
  Diktatori osman tashmë po notonte qartë, shpata e tij e vetme e mbijetuar fluturoi në një amplitudë të gjerë, por maja e shpatës së kuqe të zotit të zi u shpua pikërisht në duart e kundërshtarit. Pastaj një kthesë e qartë dhe një putrë tjetër e prerë e Erdoganit bie për të filluar të gris atje, me asgjësimin dhe fishekzjarret magjike.
  Diktatori osman çarmatoset dhe përpjekja e tij e fundit e dëshpëruar, si një dragua, është të flakërojë me një shkëndijë.
  Ishte sikur një trilion flakëhedhës të shpërthyen menjëherë. Dhe shpërthimi i plazmës përmbyti pothuajse të gjithë sistemin diellor. Valët e flakës së furishme, në disa sekonda, u vërsulën drejt orbitës së Plutonit. Maska dhe duart e Darth Vader mbijetuan, por takat e zhveshura dhe vajzërore të Lyrës u dogjën tërësisht.
  Gjenerali vajza bërtiti nga dhimbja - zjarri përvëloi rëndë tabanin, madje edhe flluska të mëdha u frynë menjëherë, në këmbët dhe këmbët e femrës të djegura dhe të nxira. Më ra në gjunjë...
  Por Darth Vader, me një lëvizje profesionale, me një kërcim dhe me një kthesë të trupit dhe një lëvizje konvergjente shpatash, rrëzoi kokën e madhe me brirë të presidentit osman Erdogan.
  Koka e madhe, jo inferiore në madhësi se hëna, e luftëtarit dhe sundimtarit të madh u rrokullis dhe buzët e trasha blu pëshpëritën:
  - Të gjitha përfundojnë!
  Pas kësaj, një shpërthim bubulloi, aq shurdhues, shkatërrues dhe i madh sa gjithçka që ndodhi më parë ishte një zjarr i mjerueshëm shkrepëseje në sfondin e një bombe me hidrogjen të testuar në hapësirë. Rrjedhat e hiperplazmës asgjësuese përmbytën hapësirën nga Dielli, pastaj Afla-Centaurus dhe Sirius...
  
  
  
  
  DJALI I PALUMTUR
  Aty jetonte një djalë, ai ishte ende i vogël, por thellësisht i pakënaqur. Në shkollë ai ofendohej dhe persekutohej, në shtëpi prindërit e tij ishin gjithmonë të zënë dhe e qortonin për nota të këqija, madje e rrihnin për deka me rrip. Dhe i gjithë budallai i tij, i vonuar mendërisht, frikacak - i helmuar dhe i rrahur.
  Djali u lodh nga kjo dhe vendosi të largohej nga qyteti i tij i mbrapshtë dhe të largohej nga shkolla e urryer, kudo që t'i shikojnë sytë.
  Djali ishte ende i vogël dhe naiv. Ai mendonte se vetëm në qytetin e tij jetojnë njerëz të tillë të këqij dhe veçanërisht fëmijë, dhe në qytetet e tjera të gjithë janë të mirë dhe të sjellshëm. Dhe nuk mund të jetë ndryshe, sepse TV kutia katrore përsëritet me emocion se vendi i tyre është më humani, më i sjellshmi, më i bukuri dhe më i miri në botë. Se në vendin e tij të gjithë fëmijët janë të lumtur ose do të bëhen patjetër të lumtur, dhe partia dhe lideri i saj i madh do të çojnë në komunizëm - kur secili të marrë atë që dëshiron.
  Dhe djali i rrahur dhe i ngacmuar sinqerisht mendoi se fëmijët në shkollë ishin aq mizorë dhe të këqij, saqë u rekrutuan nga CIA dhe Mossad, se fajin e kishte borgjezi me bark të trashë të Amerikës në qytet që kishte rafte bosh dhe njerëz. qëndronin në radhë të gjata. Se gjithçka ishte në rregull, nëse jo për borgjezët dhe diversantët që kalojnë kufijtë natën. Se e kane fajin qe kalben patatet dhe u dhembin dhembet femijeve. Dhe me sa duket injeksione u shpikën edhe për të torturuar njerëzit në SHBA.
  Por të jetë i tillë që e keqja të sundojë në të gjitha qytetet e Atdheut të tij të gjerë, në mënyrë që agjentët e këqij të CIA-s të joshin dhe të zhveshin të gjithë fëmijët, duke i mësuar ata të luftojnë dhe të rrahin shtrirë.
  Jo, duhet të ketë një qytet në vendin e tij më të mirë dhe më njerëzor në botë, ku të gjithë të jenë të sjellshëm dhe të buzëqeshin me njëri-tjetrin dhe ju mund të shtriheni me siguri për një shtrëngim duarsh pa frikë se një gjilpërë e fshehur mes gishtërinjve tuaj do të ngjitet në të.
  Djali besonte fort në këtë, se ka ende qytete të sjellshme dhe paqësore. Dhe ai, pasi kishte pritur mezi ditët e para, të ngrohta të pranverës, fshehurazi nga prindërit e tij nxori gjithçka nga frigoriferi. Dhe nuk kishte aq shumë produkte në vendin më human, më të pasur, të sjellshëm dhe paqedashës në botë. Me këtë mbusha çantën dhe çantën time, duke shkundur paraprakisht tekstet dhe fletoret, se ato krijonin rëndim shtesë dhe ... Herë pas here, duke shikuar përreth frikacak, hapte derën dhe hidhej në rrugë.
  Djali kishte gjithmonë frikë të dilte në oborrin e tij. I dukej se atje patjetër do ta rrihnin, do ta gjymtonin, do ta poshtëronin, do ta pështynin ose do ta bënin diçka më keq. Por është ende mëngjes herët pranvere, të gjithë shkojnë në shkollë, ekziston mundësia të kalojmë nëpër huliganët e oborrit dhe të shkojmë më tej. Nga ky lagje, ku u bë i dëbuar dhe qesharak, deri ku ende nuk e dinë. Ku është thjesht një djalë flokëbardhë me kapelë.
  Pse njerëzit janë kaq të zemëruar? Çfarë u bëri atyre që e urrejnë kaq ashpër? Dhe për më tepër, ata e urrejnë atë, në vendin më njerëzor, më të sjellshëm, njerëzor dhe të drejtë jo në botë? Çfarë u bëri ai atyre? A ka ofenduar, shpifur, poshtëruar, pështyrë, tradhtuar dikë?
  A nuk u tha të gjithëve se duhet të jesh i sjellshëm, dashamirës, të ndihmosh njëri-tjetrin. Se lufta është e keqe dhe të dobëtit kanë nevojë për ndihmë? Por për këtë ata ende i konsideronin të gjithë një budalla, një të dobët, një budalla ... dhe një fjalë tjetër të ndërlikuar dhe të pakuptueshme - një pacifist?
  Por a nuk është e çuditshme që të gjitha përrallat, librat dhe televizioni për fëmijë na mësuan këtë. A nuk duhet që njerëzit të godasin ashtu: fisnikisht fisnikë, të prirur për vetëflijim, duke qëndruar në këmbë për njëri-tjetrin si një mal. A nuk është njeriu vëlla i njeriut? A nuk është kuptimi i vërtetë i jetës të bësh mirë?
  Pra, pse në realitet, ajo që u mësua në libra, në filma, madje edhe në mësimet e shkencave kompjuterike është hedhur poshtë? Konsiderohet budallallëk, absurd, qesharak, i keq!
  Pse tek fëmijët tanë dhe bashkëmoshatarët e tij ka kaq shumë zemërim dhe urrejtje, mungesë vullneti për të dëgjuar ndërgjegjen e tyre, dëshirë për dhunë dhe shkatërrim? Ku po shkon edukimi dhe kulti i veprave të mira në fuqinë e tyre më humane dhe më humane të botës. Në një fuqi që ndihmon dhe mbron të shtypurit në të gjitha anët e globit. Që shpëton zezakët, indianët, të gjithë ata që janë të shtrënguar dhe të sëmurë nga uria dhe fatkeqësitë natyrore.
  Djali u thirr... Ai ndjeu frikë. Tani ata do të kapen dhe do të ngacmohen.
  Ai bëri sikur nuk dëgjoi dhe shpejtoi hapin.
  Si përgjigje, një ulërimë e egër:
  - Mbaje frenën! Ne do të të vrasim!
  Të godet furia e egër në zërin e tij, aq shumë urrejtje për të? Per cfare? Çfarë u bëri ai atyre? Dhe e urrejnë atë, atë që fliste gjithmonë për mirësinë, për miqësinë, për mëshirën ashtu siç nuk do të urrenin të pabesët, atë që do të therte nënën e tyre.
  Por djali tashmë kishte vendosur që të largohej nga ky qytet, të mos shkonte më në këtë shkollë të mallkuar, të urryer. Shpëtoni nga ky kanal djallëzor dhe gjeni një qytet tjetër, të sjellshëm, të pastër, miqësor. Mbi të gjitha, mund të ndodhë që në vendin e tij më filantropik nuk kishte qytete të tilla.
  Djali kishte shumë frikë se mos e arrinin, i ngathët dhe i dobët dhe e rrihnin në qafë, se ai nuk do të mund të largohej. Por ka edhe një autobus. Thjesht duhet të hidhesh në të, atëherë ngacmuesi dhe banditi do të mbeten prapa.
  Këtë herë djali ishte me fat, dhe në momentin e fundit ai arriti të hidhej në tavolinën e mbylljes së autobusit. Dera u shtrëngua nga një dorë e hollë, fëminore, për fat të mirë jo shumë, dhe ai ia doli të mbante një çantë çati plot me sende ushqimore.
  Udhëtimi me autobus në ato ditë ende kushtonte një shumë të varfër dhe ishte e padobishme në një qytet të vogël t'i paguash një rrogë konduktorit. Për më tepër, njerëzit janë të ndershëm dhe nuk u vjen keq për katër kopekë. Disa bashkëmoshatarë, nuk arritën dot me djalin dhe e brumosën inatin në koshin e plehrave. E kanë goditur brutalisht me këmbë, sikur fajin e ka hekuri që i ka rrëshqitur gjahu i dëshiruar. Dhe djali po ngiste makinën dhe i lutej Zotit Zot (i cili, meqë ra fjala, siç u mësuan, nuk ekziston fare!), që dera të hapej shpejt dhe ai t'i lironte dorën.
  Më në fund ndalesa tjetër, dora është e lirë dhe mund të uleni në ndenjëse dhe të merrni frymë. Sa më shumë largohej djali nga oborri i tij i urryer, aq më i qetë bëhej shpirti i tij. Aty ku nuk e dinë, atje është më e sigurt.
  Edhe pse ndoshta një djalë tjetër, përkundrazi, në vend të tij do të ëndërronte të ishte më afër shtëpisë, duke kërkuar mbrojtje në muret e saj të pathyeshme. Por, oborri i shtëpisë i shkaktonte gjithmonë frikë djalit. Ai madje ëndërronte për makthet dhe bashkëmoshatarët e tij skëterrë e të pamëshirshëm. Djali u përpoq të ecte sa më pak në rrugë. Pas mësimeve vrapova sa më shpejt në dhomën e zhveshjes për të qenë në kohë para se të dalin bashkëmoshatarët e urryer e zemër mizorë dhe të fillojnë të tallen, madje të më rrahin menjëherë. Djali e gjente ngushëllimin vetëm në libra. Atëherë nuk kishte kompjuter, internet, madje as në TV - vetëm tre kanale, ku në rastin më të mirë tregojnë pionierët e studentëve të shkëlqyer, ose një kor këndimi - sa mirë është të jetosh në vendin e tyre më human dhe më human në botë. . Dhe në rastin më të keq, raporte të mërzitshme nga fushat dhe beteja të vazhdueshme për të korrat. Dhe vetëm një herë në javë, të dielën, ishte e mundur të shikoje, rreptësisht sipas kufirit, ndonjë film interesant, artistik ose një program që vizitonte një përrallë.
  Dhe djalit i pëlqente të varrosej në libra, duke vizatuar në to sublime, fisnike dhe përrallore.
  Dhe ai shpesh në mësim, nëse bashkëmoshatarët e tij që pështynin nga tubi, ose qëllonin me një brez gome, nuk lodheshin shumë, ai mendonte gjithashtu për botën përrallore, të sjellshme. Për faktin se kur të ndërtohet përfundimisht komunizmi dhe do të ketë një vëllazëri universale, universale.
  Dhe pastaj fëmijët nga Alpha Centauri, Sirius, Ursa Major, plejada Shigjetari, do të bashkohen së bashku. Dhe duke buzëqeshur gjerësisht, ata mbajnë duart. Për shembull, fëmijët nga konstelacioni i Peshqve kanë koka të mbuluara me luspa të argjendta dhe pendë të artë, me gaz. Dhe në konstelacionin e Shigjetarit, ata ndoshta duken si Centaurët.
  Gjithçka është shumë e qetë dhe e bukur. Ata i japin njëri-tjetrit dhurata, këndojnë këngë. Nuk ka armiqësi, nuk ka keqdashje, askush nuk do t'i vendosë një buton apo një bretkocë të ngordhur në kurrizin e tjetrit.
  Së shpejti do të vinte komunizmi dhe CIA e urryer, e cila ngatërroi të gjithë botën në një rrjet urrejtjeje dhe u mësoi fëmijëve tanë sovjetikë të urrenin të mirën - le të humbasë dhe të shkatërrohet! Në fund të fundit, ata janë amerikanët që krijuan makthet e luftës nga shfarosja e indianëve deri në Afganistan. Në zërat e tyre radiofonike i çmendin njerëzit dhe i bëjnë të ngrenë duart, vëlla kundër vëllait, duke nxitur urrejtje nga djepi!
  Autobusi rrëshqet ngadalë përgjatë rrugës. Jashtë majit, mëngjesi - dita sapo fillon. Po, djali nuk ka frikë nga errësira. Përkundrazi, kur është errësirë, ka më shumë shanse për të rrëshqitur pa u vënë re moshatarët e kaluar, për t'u tretur në errësirë. Në dimër, kur është ftohtë dhe netët janë të gjata, dhe veçanërisht në ngrica të forta, mund të dilni në rrugë dhe të prisni seriozisht të rrëshqasni përpara djemve plot zemërim.
  Në dimër, huliganët gjithashtu ftohen dhe dalin më rrallë. Por në stinën e ngrohtë, vetëm mundimi fillon. Dhe vetëm të shkosh në dyqan kthehet në torturë. Dhe djali mendon, shpik një lloj moduli me tranzicion zero, në mënyrë që sapo të jeni tashmë në dyqan, dhe pastaj të shtypni butonin dhe të jeni tashmë në shtëpi.
  Mund të jetë mirë që ende nuk janë shpikur krahët artificialë, në banesën e tij, në një kat të lartë, djali mund të ndjejë siguri relative. Kur djersiteni nga një vrapim i shpejtë, më në fund hap derën dhe hidhesh në apartament, ndihesh sikur një kampion olimpik ka kaluar vijën e finishit - je në shtëpi dhe je i sigurt. Më në fund mund të merrni frymë dhe të gjeni ngushëllim duke lexuar ndonjë libër të rregullt. Fatmirësisht ata kanë lënë një bibliotekë nga stërgjyshi, të cilën akademiku do ta ketë zili.
  Shoferi sinjalizoi se ata ishin tashmë në ndalesën e fundit dhe të gjithë duhej të largoheshin. Djali u gjend në një zonë të panjohur. Ai nuk ishte ndalur deri në fund. Dhe kjo risi dukej e këndshme dhe befasuese. Sikur ia vlen të hidhni një hap, dhe ju, si Eli nga Magjistari i Qytetit Smerald, do ta gjeni veten në një vend përrallor dhe të lumtur.
  
  LUFTA NË FUND FITIMTAR
  13 prill 1945. Qyteti i Berlinit, ndërtesa e Kancelarisë Perandorake.
  Ministri i Jashtëm Ribentrop sapo ishte kthyer nga bisedimet që po zhvillonte me delegacionin sovjetik të kryesuar nga sherri dhe armiku i njohur i Gjermanisë, Molotov. Përkundër faktit se gjatë betejave të fundit katër ushtri tankesh sovjetike u shkatërruan pothuajse plotësisht. Dhe më 1 prill, furnizimi i ndihmës perëndimore nën Lend-Lease pushoi, Stalini parashtroi kërkesa të fryra qëllimisht.
  Ribbentrop i tha me trishtim Rommel:
  - Negociatat me delegacionin sovjetik arritën në një ngërç. Një opsion kompromisi zero - një kthim në kufijtë e qershorit 1941 nuk i përshtatej Stalinit. Koba kërkon - rajoni Klaipeda, Prusia Lindore dhe e gjithë Polonia brenda kufijve të 1939. Ajo pretendon gjithashtu tokat e Sllovenisë, një pjesë të Hungarisë dhe fushat e naftës të Rumanisë. Ai deklaron se miliona ushtarë sovjetikë nuk vdiqën për të ardhur atje ku filloi gjithçka. Përveç kësaj, Jozefi kërkon dëmshpërblime nga ne, lirimin e të gjithë ushtarakëve dhe civilëve ... Dhe ai premton të lirojë tonën vetëm për një shpërblim! Më tej, Stalini gjithashtu dëshiron të marrë blerje territori nga Finlanda.
  Field Marshalli Fuhrer Rommel vërejti me zymtësi:
  - Pas grushtit të shtetit në qershor 1944, ne u detyruam të vazhdonim një tërheqje të ngadaltë dhe kokëfortë në frontin lindor. Edhe pse aleatët e mundur në Normandi shkuan me ne në një paqe relativisht të nderuar për ta, por ... Ushtria e Kuqe është shumë e fortë, dhe ne u kujdesëm për ushtarët në maksimum, duke preferuar mbrojtjen aktive dhe kundërsulmet e shkurtra. Po, rusët shkuan në Vistula dhe madje me koston e humbjeve të mëdha e kaluan atë, u futën në Sllovaki, pothuajse pushtuan Rumaninë ... Por të gjitha këto suksese u kushtuan shtrenjtë. Edhe ne ishim të gjakosur, por arrita të krijoj një mbrojtje pak a shumë të kënaqshme dhe të zvogëloj raportin e humbjeve nga tre deri në katër herë në favorin tonë. Por Stalini me sa duket nuk e kupton që vendi i tij është gjithashtu i rraskapitur, dhe aleatët, pasi kanë pushuar së ndihmuari Rusinë, do të fillojnë të mbështeten tek ne?
  Ribentrop u përgjigj me një buzëqeshje të gëzueshme:
  - Peshkaqenët më të mëdhenj jashtë shtetit tashmë na premtojnë mbështetje në këmbim të tokave që do të marrim duke pushtuar BRSS! Qeveria laburiste në Britani ende heziton, por shumë struktura private janë gati të na mbështesin! Na premtohet ndihmë nga Brazili, Spanja, Portugalia dhe veçanërisht Argjentina. Perron nuk e përjashton as që të hyjë hapur në luftë nga ana jonë. Edhe finlandezët zotohen të shkojnë deri në fund! Në Itali, pozicionet e Musolinit në veri janë forcuar, ndërsa forcat properëndimore ende kontrollojnë jugun. Jemi gati të vazhdojmë luftën, Fyhreri im!
  Rommel urdhëroi shkurt:
  - Speer për mua!
  Ministri perandorak i aftë, i zellshëm dhe i talentuar i armatimeve dhe municioneve, u ul në vendin e tij. Speer arriti, megjithë të gjitha vështirësitë, të rrisë ndjeshëm prodhimin e armëve dhe shumë shpejt futi në prodhim serik armë vetëlëvizëse të klasit më të avancuar - "e", "LEV" dhe "Panther" -2.
  Diktatori ekonomik ende i ri dhe shumë energjik i Rajhut të Tretë raportoi:
  - Në fushën e ndërtimit të tankeve është arritur një përparim jo vetëm cilësor, por edhe sasior. Në dhjetor 1944, 1960 u prodhuan tanke dhe armë vetëlëvizëse. Dhe kjo përkundër të gjitha vështirësive ushtarake dhe lëshimit të makinave më të mira në botë në prodhim masiv! Në veçanti, E-25, Leo dhe Panther-2!
  Për momentin, prodhimi i tankeve dhe armëve vetëlëvizëse është rreth dy mijë në muaj, nga të cilat në mars automjetet e fundit: E-10, E-25, Lev, Panther-2 përbënin më shumë se dy të tretat e flota e tankeve!
  Rommel pyeti thatë:
  - Jeni i sigurt që tanket tona janë superiore ndaj atyre sovjetike?
  Speer, duke u përpjekur t'i jepte tonit të tij të arsyeshëm, tha:
  - Projektuesit tanë, megjithëse me vonesë, arritën të krijonin automjete me një plan urbanistik pak a shumë të suksesshëm, forca të blinduara, armatim dhe performancë drejtimi. Veçanërisht i suksesshëm ishte E-25. Kur rezervoni një ballë prej 100 milimetrash me një kënd racional të prirjes prej dyzet gradë, anët dhe sternë prej 60 milimetrash dhe armatimin e një topi 88 mm të kalibrit EL 71 - armë vetëlëvizëse, një rezervë e të shtënave prej 80, peshon vetëm 26.6 ton. Me një motor 700 kuaj fuqi, makina përshpejton mbi 75 kilometra në orë. Për më tepër, duke pasur parasysh rezervën e peshës, anët e armës vetëlëvizëse përforcohen gjithashtu me ekrane 30 mm. Kështu, si rrotullat ashtu edhe ekrani mbulojnë anën, që do të thotë se makina mban goditjen e predhave T-34-85 jo vetëm në ballë, por edhe në anën. E njëjta armë 88 milimetrash shpon në një distancë prej 150 - 148 mm forca të blinduara në një pjerrësi prej 60 gradë. Duke pasur parasysh shpejtësinë e zjarrit, saktësinë e topit tonë 88 mm, arma më e mirë antitank në botë! Dhe mbrojtja e ballit ju lejon të bëni fotografi, madje edhe IS-2. Për më tepër, predhat e mprehta të armëve sovjetike janë shumë të ndjeshme ndaj rikosetit. Dhe armatura jonë e çimentuar me cilësi të lartë ka një fortësi të lartë sipërfaqësore dhe rikoshet në mënyrë të përkryer në një kënd të prirjes racionale!
  Rommel tha logjikisht:
  - Dhe e gjithë kjo u arrit falë faktit që motori, transmisioni dhe kutia e shpejtësisë janë të vendosura së bashku, në një bllok. Kështu, ata kursyen në boshtin e kardanit dhe ulën lartësinë e makinës në 144 centimetra. Makina tejkalon të gjitha modelet sovjetike dhe është relativisht e lehtë për t'u prodhuar. Edhe pse, për shembull, ende nuk mund të krijoni një rezervuar të tillë!
  Speer u përgjigj:
  - "Panther"-2 dhe veçanërisht tanku "Lev" marrin parasysh zhvillimet dhe përmirësimet më të fundit. Në veçanti, "Panther" -2 arriti të përballojë peshën prej 47 tonësh, duke rritur armatimin dhe stokun e predhave në nivelin e "Tigrit Mbretëror", dhe pak inferior në forca të blinduara. Dhe kjo është njëzet e një ton ndryshim. Motori me 700 kuaj fuqi ju jep një shpejtësi prej 55 kilometrash në autostradë dhe 30 kilometra në orë në shkëmb. Makinat e reja tashmë po hyjnë në seri me një motor 900 kuajfuqi dhe mund të përshpejtojnë deri në 70 kilometra në orë. "Luani" me një top 105 mm nuk ka të barabartë në armatim, ia kalon "Mbretit Tiger" në armaturë ballore, me anë të barabarta dhe të ashpër. Dhe të gjitha me një peshë prej 51 ton, me një motor 900 kuaj fuqi. Tanket tona të reja - kanë performancë të shkëlqyer drejtimi, që do të thotë se mund të përdoren në një luftë sulmuese!
  Rommel buzëqeshi dhe përsëri tregoi erudicion:
  - Dhe në këtë rezervuar, motori, transmisioni dhe kutia e marsheve janë të vendosura përpara trupit të mjetit, dhe frëngji është zhvendosur prapa. Ata gjithashtu shtrënguan paraqitjen. Por ne kemi nevojë për një "Luan" me forca të blinduara anësore më të forta!
  Speer u përkul dhe tha:
  - Në tankun E-50, ne do të mishërojmë mbrojtjen dhe armatimin e Maus, jo më shumë se shtatëdhjetë tonë peshë!
  Rommel liroi Speer dhe ftoi Ministrin Perandorak të Ajrit Saur. Gjithashtu një menaxher shumë i aftë dhe i aftë.
  Ministri perandorak tha me një frymë fitimtare:
  -Aviacioni ynë ka marrë supremacinë totale ajrore! Dhe para së gjithash falë industrisë heroike gjermane! Avionët e rinj reaktivë që hynë në shërbim me Luftwaffe në 1944 janë prodhuar në masë dhe në vëllime gjithnjë në rritje. Ata kanë një avantazh shpejtësie ndaj automjeteve sovjetike prej 200-350 kilometra në orë dhe janë të armatosur me topa dhe raketa të fuqishme 30 mm! Luftëtarët ME-163, Me-262, BA-349 dhe veçanërisht të lirë, të lehtë, të manovrueshëm dhe të lehtë për t'u prodhuar HE-162 dëshmuan epërsinë e tyre dërrmuese ndaj armikut Laggs dhe Yaks. Zbulimi dhe bombarduesi me shpejtësi të lartë Ar-234 ka një shpejtësi të tillë që asnjë luftëtar i vetëm sovjetik nuk mund ta arrijë atë!
  Në të njëjtën kohë, ajo që është më domethënëse, ne arritëm të arrijmë barazi me armikun në prodhimin sasior të makinerive. Në javë prodhohen 150 luftëtarë ME-262, armë shumë të fuqishme dhe të mbijetueshme në betejë, tashmë 300 dhe kjo shifër po rritet me luftëtarë HE-162, dhe 120 me një rritje të AP-234. Modele më të avancuara të ME-262 me krahë të fshirë, ME-1010 me krahë ku fshirja është e rregullueshme, He-262 me karakteristika më të mira armatimi dhe fluturimi, dhe më e rëndësishmja Yu-287 janë në rrugë. Makina më e fundit me krahë të fshirë në të kundërt do të ketë saktësi të shkëlqyer të bombardimit.
  Në total, ne planifikojmë të rrisim prodhimin e avionëve reaktivë në dyqind avionë në ditë, duke shtypur plotësisht armikun!
  Rommel tha logjikisht:
  - Dhe makinat tona të vidhave janë mjaft të suksesshme. Për shembull, evolucioni i Focke-Wulf - TA-152. Po, dhe TA-400 në versionin e një bombarduesi reaktiv me gjashtë motorë premton shumë!
  Zauri fërshëlleu me krenari:
  - TA-400 mund të bombardojë fabrikat sovjetike përtej Uraleve, të arrijë shpejtësi deri në 800 kilometra dhe të mbajë më shumë se 10 tonë bomba! Kështu është edhe bombarduesi pa bisht XO-18, me një rreze fluturimi prej 16,000 kilometrash! Dhe jet TA-183 dhe makina të tjera! Ne do të dominojmë ajrin!
  Marshalli Fuhrer e liroi Zaurin. Tani ishte koha për të folur me Schmeisser.
  mitraloz gjerman
  StG 44 (gjermanisht: Sturmgewehr 44 - 1944 pushkë sulmi) është një pushkë sulmi gjermane e zhvilluar gjatë Luftës së Dytë Botërore. U prodhuan rreth 850 mijë copë. Ndër tipet moderne të automateve, ai u bë zhvillimi i parë që u prodhua në masë.
  Ai ndryshon nga automatikët (PPSh, etj.) të Luftës së Dytë Botërore për një rreze zjarri të synuar dukshëm më të gjatë, kryesisht për shkak të përdorimit të të ashtuquajturit të ndërmjetëm, më të fuqishëm dhe me balistikë më të mirë se fishekët e pistoletës të përdorura në automatik. armët.
  Automatizimi StG 44 - tip i ajrosur me heqjen e gazrave pluhur përmes një vrime në murin e fuçisë. Hapja e fuçisë mbyllet duke e anuar bulonën në një plan vertikal. Shtrirja ndodh nga bashkëveprimi i planeve të pjerrëta në portën dhe mbajtësin e bulonave. Dhoma e gazit - pa mundësi rregullimi. Spina e dhomës së gazit me shufrën ndihmëse zhvidhoset me një lëvizje të veçantë vetëm kur pastroni makinën. Për hedhjen e granatave të pushkëve, ishte e nevojshme të përdorni gëzhoja speciale me ngarkesë pluhuri 1,5 g (për copëtim) ose 1,9 g (për granata blindore-shpuese-kumulative). Pesha standarde e barutit në fishekun Kurz 7.92x33 është 1.57 g. Pistoni i gazit me shufrën është i kombinuar me kërcellin e bulonit.
  Schmeisser shprehu gjithashtu optimizëm se makina e re - St 54 - do të jetë edhe më e besueshme dhe më e mirë, me saktësi të lartë të zjarrit.
  Von Braun shprehu gjithashtu optimizëm të vërtetë - raketat A-10 dhe A-11 premtuan të fluturojnë në një distancë deri në 1000 kilometra dhe të godasin me saktësi të madhe, të udhëhequr nga radio.
  Me bombën atomike, gjërat ishin më keq derisa sapo u lëshua reaktori bërthamor. Por edhe pas nja dy vitesh premtuan se mbretëresha e bombave do të dilte në seri!
  Por më e rëndësishmja, amerikanët dhe britanikët premtuan të ndihmojnë Rajhun e Tretë dhe satelitët e tij në luftën kundër komunizmit botëror!
  Field Marshalli Fuhrer Rommel vendosi:
  - Thuaji Stalinit se po rifillojmë armiqësitë plotësisht, pastaj shkatërrimin e plotë dhe total të komunizmit!
  13 Prilli 1945 ishte dita e refuzimit të madh!
  Lufta gjermane dha goditjen kryesore nga Hungaria, në mënyrë që të shmangej detyrimi i Vistulës me rrjedhje të plotë. Ofensiva filloi më 20 prill, kur divizionet naziste kishin mungesë të personelit.
  Gjermanët arritën të depërtojnë vijën e parë të mbrojtjes, pothuajse në lëvizje. Ata përdorën në mënyrë aktive taktikat e sulmit të natës për të parandaluar rusët të përdornin artilerinë e tyre të shumta. Natën, natyrisht, zjarri nuk është aq efektiv dhe nazistët kanë pajisje për shikimin e natës.
  Shumë shpejt u prish edhe linja e dytë e mbrojtjes dhe u formuan dy kaldaja. Por me urdhër të shtabit, rezerva të mëdha hynë në betejë. Megjithëse nuk ishte e mundur të mposhteshin nazistët, ofensiva e Mainstein u pezullua.
  Gjermanët, pas një muaji luftimesh kokëfortë, arritën të rimarrë vetëm një pjesë të Sllovakisë, duke përparuar jo më shumë se 70-80 kilometra.
  Ofensiva e Fritz në Prusinë Lindore ishte edhe më pak e suksesshme. Ata depërtuan vetëm në vijën e parë të mbrojtjes dhe u përballën me një mbrojtje të dendur. Doli që Ushtria e Kuqe dinte të gërmonte dhe të mbrohej. Dhe sjell dëme serioze.
  Vetëm në Rumani Kisselring arriti suksese të mëdha. Trupat fashiste krijuan tre kaldaja dhe kapën pothuajse të gjithë Moldavinë dhe Bukovinën. Por edhe atje ata nuk u lejuan të depërtojnë në Odessa, duke u ndalur në Bug - një pengesë natyrore ujore! Por gjermanët ende arritën të kapnin shumë tokë. Përfshirë në bregun e Detit të Zi, dhe rajonin ukrainas të Chernivtsi. Kështu, largimi i vijës së frontit nga vendburimet e naftës të Rumanisë. Por sukseset e tyre në prill dhe maj ishin të kufizuara në këtë.
  Ushtria e Kuqe ishte në mbrojtje, dhe industria prodhoi shumë pajisje ushtarake. Sidomos luftëtarët Yak-9 dhe tanket T-34-85.
  Në verë, Rommel e gjeti veten në një pozitë të vështirë - burimet njerëzore të Gjermanisë tashmë ishin varfëruar, dhe ofensiva çoi në humbje të rënda. Nuk ishte e nevojshme të llogaritej në një përsëritje të vitit dyzet e një. Trupat sovjetike janë ngurtësuar në betejë, gjeneralët kanë fituar përvojë me një çmim të lartë dhe është ndërtuar një mbrojtje mjaft e dendur dhe e thellë.
  Pra, ju duhej të paguani për lëvizjen në lindje.
  Në qendër, trupat sovjetike mbanin ende krye urat përtej Vistula. Stalini nuk donte të tërhiqej.
  Rommel vendosi të nisë një sulm ajror në BRSS. Meqenëse bombardimi është të paktën një profesion i shtrenjtë, por humbjet njerëzore gjatë një ofensive të tillë janë shumë më të vogla! Për më tepër, Shtetet e Bashkuara dhe Britania me kolonitë dhe dominimet e saj filluan të ofrojnë ndihmë gjithnjë e më aktive me armë, burime dhe madje edhe vullnetarë.
  Sulm ajror me avionë reaktivë dhe përpjekje të kujdesshme për të depërtuar nga ushtri të mëdha tankesh.
  Por Stalini nuk donte të ulej pasiv dhe të priste humbjen! Më 22 qershor, trupat e tij filluan një ofensivë në drejtimin Sllovak. Si përgjigje, amerikanët i shitën Gjermanisë një mijë bombardues B-29 me kredi.
  Gjermanët dominuan ajrin dhe deri më tani mund të zmbrapsnin, duke përdorur epërsinë cilësore në tanke dhe armë vetëlëvizëse, sulmet e Ushtrisë së Kuqe. Në fund të korrikut, Grupi i Ushtrisë Gjermane Jug shkoi në ofensivë në një përpjekje për të krijuar një tjetër xhep. Trupat sovjetike ishin në gjendje të ndalonin ofensivën gjermane. Nazistët përparuan rreth tridhjetë kilometra dhe, duke shmangur humbjet e mëdha, u ndalën. Në gusht, Ushtria e Kuqe përparoi edhe në Prusinë Lindore.
  Gjatë verës, linja e frontit nuk ka ndryshuar shumë.
  Ndërkohë, Shtetet e Bashkuara hodhën dy bomba atomike mbi Japoninë. Hirohito njoftoi dorëzimin e tij më 16 gusht. Amerika zgjidhi duart dhe rriti furnizimin me teknologji, lëndë të para dhe pajisje për Rajhun e Tretë.
  Presioni i aviacionit gjerman u intensifikua. Nazistët shpresonin të bombardonin BRSS. Vjeshta kaloi në një shkëmbim goditjesh dhe tentativash sulmuese nga të dyja palët. Të dyja palët u përpoqën të shmangnin humbjet e panevojshme.
  Por në përgjithësi, epërsia e Luftwaffe në ajër u bë e dukshme. Gjatë vitit 1945, Rajhu i Tretë dhe satelitët prodhuan më shumë se gjashtëdhjetë mijë avionë, kryesisht avionë, dhe morën tridhjetë mijë të tjerë nga aleatët. BRSS prodhoi vetëm dyzet e pesë mijë makina. Për më tepër, inferior ndaj armikut në shpejtësi, armë dhe forca të blinduara.
  1946 filloi gjithashtu me një tentativë ofensive të madhe nga Ushtria e Kuqe. Por gjermanët hodhën tankun e tyre më të mirë piramidal E-50 në betejë dhe ishin në gjendje të mposhtin njësitë sovjetike, duke i shtyrë ato në Poloni dhe Slloveni. Por reshjet e mëdha të borës dhe heroizmi masiv i trupave sovjetike ndaluan hordhitë fashiste në Neman dhe pak përtej Grodno! Me mbështetjen e Bandera, Fritz hyri në Lvov. Sidoqoftë, një ofensivë në shkallë të gjerë, ose më saktë dështimi i saj, çoi në faktin se BRSS humbi bazat e saj në Evropën Lindore, dhe tani lufta është zhvendosur përsëri tërësisht në territorin e Perandorisë Ruse Bolshevike!
  Në maj, trupat e Rommel u përpoqën të ndërtonin suksesin e tyre, por pas disa muaj luftimesh, ata arritën vetëm në vijën, Baranovichi, Vilna, pastaj iu afruan Rigës. Nazistët ishin pak më të suksesshëm në Jug - ata morën Vinnitsa dhe Zhytomyr - duke iu afruar Kievit! Dhe Odessa u shkëput nga trupat sovjetike.
  Sidoqoftë, gjermanët pësuan gjithashtu humbje të mëdha - adoleshentët nga mosha katërmbëdhjetë vjeç dhe gjyshërit nga mosha gjashtëdhjetë e pesë vjeç u thirrën në ushtri. Madje u krijuan disa divizione grash, si dhe regjimente të veçanta snajperësh dhe aviacioni ku luftuan seksi më i dobët!
  Në vjeshtë, gjermanët u mbrojtën dhe ushtria sovjetike i ndjeu ata. Edhe në dimër betejat ishin në lulëzim të plotë. Nuk ishte e mundur të thyheshin gjermanët, të cilët ruajtën epërsinë dërrmuese të ajrit. Qytetet e rrethuara sovjetike të Rigës dhe Odesës ranë, por Fritz nuk mund ta zhvillonte më tej ofensivën.
  Në vitin 1947, tanku sovjetik T-54 filloi të hynte në prodhim serik, i cili supozohej të konkurronte me gjermanin kryesor, piramidal E-50. Vërtetë, makina sovjetike ishte ende inferiore ndaj asaj gjermane në forca të blinduara dhe armë, por ishte më e lirë dhe më e lehtë. Prodhimi masiv filloi në korrik.
  Në aviacion gjërat ishin më keq, por më 30 dhjetor 1947 më në fund u zhvillua fluturimi i avionit të parë luftarak serial sovjetik MIG-15.
  Kjo do të thotë se monopoli fashist në ajër do të përfundojë.
  Prodhimi masiv filloi në maj 1948. Vetë makina ishte vetëm pak inferiore në shpejtësi dhe armatim ndaj ME-362. Vërtetë, gjermanët kishin ende një fillim të mirë në prodhimin e mirëfilltë dhe përvojën luftarake të aces. Por u bë e qartë se në ajër BRSS ishte gati të arrinte barazinë.
  Në vjeshtën e vitit 1948 filluan negociatat e reja.
  Gjermania u shpopullua, por edhe BRSS u përgjak. Për më tepër, fizikanët gjermanë ishin në gjendje të kalonin përpara atyre sovjetikë, dhe Rajhu i Tretë kishte testuar tashmë me sukses një bombë bërthamore.
  Rommel ofroi një opsion të moderuar - gjermanët marrin gjithçka që kanë fituar tashmë. Nga Riga në Odessa.
  Stalini, si përgjigje, ra dakord për opsionin zero. As ne për ju, as ju për ne!
  Negociatat arritën sërish në një ngërç të plotë.
  Koba u takua me radhë me çdo industrialist, projektues dhe ekspert ushtarak pak a shumë të rëndësishëm.
  Pasi lexoi publikisht një fjalim: të cilin e shpalli se do t'i bënte luftë fashizmit deri në fund!
  Dita 7 Nëntor 1948. U bë një ditë ndryshimesh dhe vendimesh të mëdha!
  Epilogu
  21 dhjetor 1954... Nju Jork... Rrokaqielli më i lartë në Shtetet e Bashkuara është varur bujarisht me flamuj të kuq.
  Stalini, imazhi i të cilit shfaqet në ekranet e mëdha dhe në të gjitha billbordet e republikës popullore amerikane, u tund me një buzëqeshje trupave sovjetike që kalojnë përgjatë Avenue Lenin!
  E gjithë bota po feston shokun shtatëdhjetë e pesë vjeçar Stalin - perandorin e parë të planetit Tokë!
  
  BËRJA E LUCIFERIT
  Edhe pse nuk ishte e lehtë për të, por ende relativisht i ri dhe duke mos pasur kohë të ngurtësonte shpirtin e tij, luftëtari Palpatine arriti të kapërcejë pengesën.
  Karolina duhej të ishte vrarë me duart e saj dhe me një shpatë dritash. Por për të fshehur gjurmët, një ngarkesë e vogël bërthamore u vendos në vetë pallatin.
  Darth Sidious ishte tashmë i rrjedhshëm me një shpatë dritash dhe gjatë rrugës për te mbretëresha ai preu rojet e saj personale. Pastaj, ai e urdhëroi atë të gjunjëzohej dhe të hiqte këpucët e saj të shtrenjta - që ajo të vdiste siç ishte zakon, zbathur në skelë.
  Karolina u shfaq. Palpatine i zbuloi asaj fytyrën e tij të vërtetë dhe personi i gushtit shpërtheu në lot në mënyrë të dhunshme. Pas kësaj, për herë të parë në jetën e tij, Dart përdori vetëtimën e forcës ... Dhe kur mbretëresha e djegur u qetësua, Zoti i pamëshirshëm Sith vendosi një armë bërthamore në detonator dhe u largua nga pallati.
  Banorët e botës nënujore u akuzuan për sabotim, për shkak të të cilit shpërtheu një luftë e ashpër midis dy botëve të planetit. Pavarësisht epërsisë së tyre teknologjike, gara nënujore arriti të mbijetonte. Përveç kësaj, ndërhynë përfaqësues të Senatit Republikan, të cilët nuk mundën të lejonin gjenocidin.
  Palpatine i ka fituar vetes dafinat e një paqebërësi dhe tani ka arritur në nivelin galaktik, deri më tani vetëm në rolin e një asistenti modest të senatorit nga Naboo, por shumë shpejt duke fituar popullaritet për veten e tij.
  Mësuesi i tij Plagast miratoi ngritjen e nxënësit, por ai vetë u zhyt gjithnjë e më shumë në studimin shkencor të Magoklorianëve. Ai donte të fitonte vetë pavdekësinë dhe të mësonte të ringjallte të vdekurit. Për më tepër, Plagast, me pamëshirshmërinë e jashtme, thjesht ndjeu dashuri për disa nga të afërmit e tij dhe ëndërronte për ringjalljen e tyre të shpejtë.
  Vajza e Palpatine u rrit dhe u bë mbretëreshë. Dhe shpejt ajo pati pasardhësit e saj. Burri nuk u bë zyrtarisht mbret, por ai ishte një bashkëshort plotësisht i ligjshëm dhe një ish-oficer Jedi, megjithëse jo i nivelit më të lartë të aftësive. Zyrtarisht, ai mori titullin princ dhe bashkësundimtar i vogël - nën udhëheqjen e mbretëreshës.
  Por Palpatine nuk e pëlqeu dhëndrin e tij jozyrtar: shumë i sjellshëm, fisnik, nga jashtë shumë i pashëm dhe dukej shumë më i ri se vitet e tij.
  Po, dhe vajza e sundimtarit të zi u rrit jashtëzakonisht e sjellshme dhe simpatike. Shumë e ngjashme në karakter me babain e saj - i cili ëndërronte, ndoshta, të bëhej personi më i keq në univers.
  Në çdo rast, Plagast nuk kishte më nevojë të bindte nxënësin e tij. Palpatine e mori vendimin vetë - të shkatërronte vajzën dhe burrin e saj.
  Por sigurisht në mënyrë të tillë që të mos ndizni veten. Dhe kjo nuk është e lehtë, kështu që mbrojtja e pallatit pas gjithë trazirave dhe sabotimeve u forcua ndjeshëm.
  Palpatine vendosi të organizojë një aksident në starship. Ai arriti, duke përdorur ndikimin e tij, të arrinte ikjen e familjes mbretërore në Corusan, planetin metropol dhe kryeqytetin e republikës. Me sa duket, një ftesë për një festë të madhe - mijëvjeçari i një formacioni të madh.
  Mësoi mirë mësimet e Mjeshtrit Plagast;
  Mësuesi i premtoi studentit se megjithëse trajnimi i tij do të ishte serioz, ata do të ishin të lirë nga Rregulli i Dytë. Duke thyer rrethin vicioz të përshkruar nga Darth Bane, ata nuk do të fshihnin asgjë nga njëri-tjetri, nuk do të përjetonin xhelozi dhe mosbesim në marrëdhënien e tyre dhe kështu do t'i shërbenin anës së errët së bashku. Sidious studioi nën Muun për dekada, gjatë së cilës Plagast i mësoi nxënësit të tij gjithçka që dinte vetë, në mënyrë që e gjithë fuqia e sapogjetur e Plagast të mos humbiste. Mësimet e Plagueast e detyruan Palpatinin të përballej me frikën e tij, i rrëmbyen të gjitha gëzimet dhe i grabitën gjithçka që ai e kishte të shtrenjtë. Zoti i Errët i mësoi Sidiusit se emocionet si zilia dhe urrejtja, megjithëse të nevojshme për të zotëruar anën e errët, ishin vetëm mjete për të braktisur nocionet konvencionale të moralit për një qëllim më të madh. Plagast gjithashtu i ligjëroi studentit të tij mbi mjetet për të kapur pushtetin me qëllimin përfundimtar të kontrollit të galaktikës.
  Por mënyra më efektive e të mësuarit ishte kalimi i barrierave virtuale dhe kinemaja shumëdimensionale.
  Duke e ndihmuar Palpatinin të përparonte nëpër gradat, mjeshtri i dha Thaler Sidious qasje në holocronin e tij Sith, si dhe shumë të tjerë. Ai e stërviti Palpatinin në luftimin me saber me dritë, përdorimin e rrufesë së Forcës, e detyroi atë të thithte të gjitha llojet e njohurive rreth armëve të ndryshme dhe teknikave të anës së errët, por t'u jepte atyre vetëm vlerën që është e nevojshme për qëllimin e vërtetë të Urdhrit. Në të njëjtën kohë, Plagast, nën maskën e Grandee të Damaskut, bëri gjithçka të nevojshme në mënyrë që askush të mos dyshonte se ai kishte lidhje me Palpatine.
  Pra, këtu ndodhi një gjë e thjeshtë - anija yll goditi rrjedhën e asteroidit. Për më tepër, tashmë në kthimin e anijes, kur shumë pilotë morën pije të forta.
  Dhe Palpatine jo vetëm që nuk u dyshua, por madje iu dha një urdhër për shfaqjen e shqetësimit dhe largimin e tij nga një rrugë e rrezikshme. Por ka mënyra të tilla justifikimesh që një person patjetër do të bëjë pikërisht të kundërtën. Dhe provokimi funksionoi dhe aty aparatet u dëmtuan pak.
  Të dy trashëgimtarët dhe bashkëshorti vdiqën, vetëm princesha e vogël Padme Amidala, mbesa e Palpatine, mbijetoi. Ai trashëgoi fronin në Naboo.
  Dhe Darth Sidious iu shtua listës së krimeve të tij. Megjithatë, jo gjithçka u miratua nga Plagast.
  "Ju keni forcën, nxënësin dhe një talent për udhëheqje. Më e rëndësishmja, ju keni gjakmarrjen e një vrasësi serial, megjithëse ne duhet ta mbajmë atë në rezervë - përveç nëse dhuna i shërben ndonjë qëllimi ekskluziv. Ne nuk jemi kasapë, Sidious, si disa nga Sithët e së kaluarës. Ne jemi arkitektët e së ardhmes."
  "Sa gjatë?"
  "Në një dekadë - dhe jo një ditë më parë."
  Por durimi në frenimin e vetvetes nuk donte të shfaqej. Edhe pse ndonjëherë vetë Witt pyeste veten pse befas u bë kaq mizor. A ka kaq shumë agresivitet që nga lindja? Për më tepër, në një rreth miqësor, Palpatine të jepte përshtypjen e një personi të sjellshëm.
  Darth Sidious madje prezantoi një teori të re: një Sith i vërtetë duhet të fshehë mendimet e tij me aq mjeshtëri sa edhe mësuesi të mos e kuptojë kapjen! Edhe nëse ai e quan veten Plagast i Urti!
  Ndërsa Palpatine kishte filluar të hynte në politikën galaktike, mentori i tij bëri një zbulim të ri në kërkimin e tij. Vullneti i kriminelit Yinchorri, i paraqitur në Damask nga një delegacion i së njëjtës racë, u thye nën ndikimin e Forcës, megjithë rezistencën e brendshme natyrore të reptilëve. Plagast gjithashtu kreu shumë eksperimente në mostra të tjera, duke testuar aftësitë e tij. Në takimin tjetër në Cache, Plagast i përshkroi Sidious udhëzimet sipas të cilave Sith duhet të vepronte, foli për eliminimin afatgjatë të Kerred Sante dhe urdhëroi Sidious të urdhëronte vrasjen e senatorit Vidar Kim në mënyrë që Palpatine të zinte vendin e tij. . Vetë Plagast vizitoi planetin Kamino, ku negocioi me racën lokale të krijuesve të kloneve për të krijuar një ushtri të bindur Yinchorri. Më vonë, Damasku dhe vartësit e tij u nisën për në Serenno, ku Plaguest foli personalisht me Jedi-t e pranishëm atje. Kështu ai zbuloi se Jedi Qui-Gon Jinn nuk i pëlqente korporatat dhe ish-mjeshtri i tij Dooku e konsideronte pozicionin e Republikës të paqëndrueshme. Plagasti mbolli me mjeshtëri farë dyshimi në zemrën e Mjeshtrit Sifo-Dyas, duke e bindur butësisht se Republika kishte nevojë për një ushtri.
  E vërtetë, kush do të shkojë të krijojë një makinë të shtrenjtë ushtarake pa luftë? Dhe Sith-ët donin të kontrollonin pikërisht metodën e dhunës, sepse një mënyrë tjetër është në kundërshtim me mësimet e tyre.
  Në seancën politike për pranimin e më shumë se një duzinë botësh të Federatës Tregtare në Republikë, Plaguest dhe Sidious u takuan përsëri nën maskën e Damaskut dhe Palpatine. Pas një plani të paracaktuar, Palpatine mbajti një fjalim spektakolar që shkaktoi britma dhe kaos në Senat. Plagast ishte i kënaqur, sepse planetët e Federatës së Tregtisë u bënë pjesë e Republikës dhe në të ardhmen Sithët mund të lëshonin një luftë galaktike me duart e tyre. Por Plagast e dinte se senatori i zemëruar Pax Tim kishte komplotuar me armiqtë e tjerë të Damaskut - strukturën e sigurisë Sante - dhe tani do të ndërmerrte hapa më aktivë për të hequr Damaskun. Prandaj, Plagast e vendosi qëllimisht Palpatine me Timin në një seancë politike dhe e përdori studentin si karrem ndërsa e testonte. Megjithë veprimet e suksesshme të Sidious, Tim arriti t'i mposhtte të dy Sithit duke urdhëruar vrasësit Maladian të Plagast. Për shkak se ky i fundit përqendroi të gjitha forcat e tij për të ndaluar rrëmbimin dhe për të gjetur Timin, ai nuk ishte në dijeni se ishte planifikuar një sulm i dytë kundër tij.
  Dhe Darth Sidious e ndjeu atë, por tashmë po mendonte të hiqte qafe kujdestarinë e një mentori.
  Gjatë ceremonisë së induksionit të Larsh Hill në shtëpizën e Urdhrit në Coruscant, Darth Plagast pothuajse u vra nga mercenarët. Ndihmësi i Palpatine, Pestage, kontaktoi Maladianët dhe, pasi mori informacionin e nevojshëm, e njoftoi menjëherë Palpatine për këtë. Të dy mbërritën në vendin e atentatit dhe gjetën të gjallë vetëm Plagastin e plagosur dhe mezi merrte frymë, i cili e mbështolli plagën me Forcën; pjesa tjetër e Muunëve nga kryeqytetet e Damaskut u vranë. Më vonë, Palpatine u hakmor personal ndaj Timit duke vrarë vetë Timin dhe shumë anëtarë të tjerë të Protektoratit Gran në ambasadën Malastare në Coruscant. Policia nuk i ka gjetur autorët e krimit, pavarësisht formimit të një ekipi të posaçëm për të hetuar këto vdekje në vazhdën e vrasjes së senatorit Kim. Si rezultat, Damascus Capitals nuk e humbi udhëheqësin e saj, por Hego Damascus u tërhoq nga punët e Galaxy.
  Darth Sidious hartoi planet me shumë dinakëri. Ai nuk e vrau mbesën e tij Padva, por përkundrazi u bë mik me të. Dhe me ngurrim të jashtëm, ai u bë senator.
  Ndikimi i zotit të zi u rrit, u shfaq i treti Sith Darth Maul. Gjithashtu i stërvitur në metoda barbare, dhe një luftëtar shumë i aftë. Sidoqoftë, dhuntia e Maul në forcë nuk është aq e madhe sa ai të mund të bëhej një trashëgimtar i plotë.
  Për më tepër, si Plagast dhe Thaler janë ende njerëz, dhe jo pa shenja racistësh. Ata në të vërtetë nuk donin që froni i Perandorisë së ardhshme Sith të trashëgohej nga një racë jo-njerëzore.
  Prandaj, ndoshta vdekja e Darth Maul ishte e paracaktuar. Për më tepër, Palpatine pothuajse vdiq gjatë një dueli me studentin e tij, dhe vetëm epërsia në forcë e shpëtoi perandorin e ardhshëm nga vdekja.
  Darth Sidious ndihej i mërzitur që dikush në univers ishte më i mirë në përdorimin e shpatës së tij me dritë. Dhe kjo gjithashtu la gjurmë. Për fat të mirë për një çift njerëzor, Maul, për shkak të kufizimeve të tij, nuk mund t'i tejkalonte ata në njohjen e anës së errët të forcës!
  Damasku dhe Palpatine bënë gjithçka për të siguruar që kriza Naboo të përfitonte të dy. Në kohën kur Darth Maul kishte nisur një operacion në Naboo për të shkatërruar Jedi, Damasku kishte ndërmarrë hapa aktivë për të orkestruar një krizë të re. Duke kontaktuar krerët e Unionit të Korporatave, Guild of Commerce, Techno Union dhe korporata të tjera, Damasku i bindi ata për veprimet e egra të Republikës ndaj botëve të tyre. Palpatine, pasi siguroi zgjedhjen e tij si Kancelar Suprem i Republikës Galaktike, vendosi se ishte koha për të përfunduar Planin e Madh i vetëm. Pasi mësoi nga Plagueast gjithçka që i nevojitej dhe përdori lidhjet e zotërisë së tij për të marrë pozicionin e lakmuar, Palpatine e konsideroi Muunin e plakur asgjë më shumë se një pengesë. Plagast, nga ana tjetër, dukej se kishte besim të plotë te nxënësi i tij.
  Për më tepër, Darth Maul vdiq dhe sundimi i dyve u rivendos automatikisht.
  Kishte ende shumë punë dhe kohë përpara, dhe Darth Sidus thjesht nuk kishte mundësinë të trajnonte një student të ri.
  Pra, pse tandemi i tyre nuk ekziston edhe për disa vite të tjera - derisa rendi Jedi të shkatërrohet përfundimisht?
  Por gjëja më e rëndësishme nuk ishte kjo. Plagast më në fund zbuloi një sekret të tmerrshëm: "është ai që është babai i vërtetë, biologjik i Palpatine - Witt Thaler".
  Po, nëna e tij, një fshatare shumë e bukur, i ktheu kokën zotërisë së pasur tregtare Damaskut. Dhe nuk e mbante dot pasionin.
  Në përgjithësi, pas fillimit në Sith, aftësia për të riprodhuar pasardhës bie ndjeshëm. Dhe pastaj një fat i tillë - ju keni një djalë! Dhe kaq i aftë, dhe i talentuar jo vetëm në forcë, por duke pasur një talent të spikatur politik.
  Kjo ishte arsyeja numër një pse ai shpëtoi të riun. Është shumë më e këndshme të kalosh punën e gjakut të vet. Megjithëse, për shkak të faktit se Sith i nivelit të lartë u bë pothuajse steril, lidhjet familjare nuk u konsideruan kurrë ato kryesore.
  Plagasti u ndje thellë ... Ndoshta ai vërtet vendosi që djali i tij të mos e prekte.
  Por kjo është pikërisht ajo që e shtyu Darth Sidious të vepronte. Të kryesh një krim të tillë si vrasja e babait të vet është ëndrra e çdo Mjeshtri Sith.
  Natën para zgjedhjeve, Damasku bëri paraqitjen e tij të parë publike në vite, ekskluzivisht me Senatorin Palpatine: së bashku ata morën pjesë në premierën e një prodhimi të ri të Mon Calamari në Teatrin e Operas Galaktike. Pas prezantimit, dy Lordët Sith u tërhoqën në apartamentin nën çati të Damaskut në ndërtesën Kaldani Spire për të festuar suksesin e afërt të Palpatine. Palpatine eci rreth mësuesit me verë, duke bërë prova për fjalimin e ardhshëm të Senatit.
  Plagast, i çuditshëm, i tha Palpatine se eksperimenti i tij me Magochlorians kishte qenë më se i suksesshëm. Djali Anakin fitoi garën, dhe më e rëndësishmja, arriti të çaktivizojë një ushtri të tërë robotësh luftarakë. Kjo do të thotë se djali është i talentuar në forcë më shumë se të gjithë ata që jetojnë në univers. Përveç çiftëzimit me djalin, ai arriti të inseminonte me magolorianët dhe një përfaqësues të racës Togruta. Duke pasur parasysh se përfaqësuesit e kësaj race humanoide, por jo njerëzore janë më të varfër se njerëzit për sa i përket Magohlorians, por në të njëjtën kohë, përqindja e Jedi në mesin e tyre, me një numër shumë herë më të vogël se ai i njerëzve, është shumë i lartë, pastaj...
  Vajza e re Ahsoka Tano në të ardhmen do të jetë në gjendje të arrijë majat e jashtëzakonshme të aftësive, të panjohura më parë. Kombinimi i mënyrave alternative të perceptimit të fuqisë së Togrutës dhe bollëkut të Magochlorians - mund të shkaktojë një mrekulli të vërtetë të natyrës së krijuar nga njeriu.
  Ç'pritet më tej? Ai do të vazhdojë eksperimentet dhe do të krijojë një racë të re njerëzish - të barabartë në forcë me perënditë. Dhe ai do të jetë në gjendje të sintetizojë qenie të një niveli edhe më të lartë se Magohlorians - teoklorianët, të cilët do t'i lejojnë Sithit të ndryshojnë ligjet fizike të universit, dhe ndoshta të krijojnë universe të reja!
  Kishte diçka për t'u frikësuar dhe për t'u habitur nga zoti i zi.
  Gradualisht, duke u dehur, Plagast ra në ëndërr për herë të parë pas shumë vitesh, dhe pas disa çastesh, Sidious, pasi hezitoi (ndoshta është më mirë t'i presësh kokën me shpatë?), Ai rrëzoi një rrjedhë force. rrufe mbi mësuesin.
  - Ti baba do të përgjigjesh për gjithçka! Që më la, që më la të jetoj një vit ferri në bodrumet e torturuara mbretërore! Pse më bëri të vras dashurinë time të vetme të vërtetë, Karolinën!
  Sithi i zi vrumbulloi, duke hedhur rrufe mbi prindin e tij. Ai me të vërtetë e urrente atë.
  Duke shijuar dhimbjen e Plagast-it, Darth Sidious ngadalë e torturoi deri në vdekje dhe ai, i rraskapitur me ndihmën e Forcës, nuk mundi të bënte asgjë dhe vdiq.
  Në sekondat e fundit, zoti i zi tha:
  "Ti e humbe këtë lojë ditën kur vendose të më mësosh të sundoj Galaxy. Ti ke babanë në krah - ose, më saktë, nën thembër. Ti ishe mësuesi im, babai - po, për këtë do ta them përgjithmonë , qoftë mirënjohës i përjetshëm, por ti nuk do të jesh kurrë zotëria im."
  - Palpatine i tha lamtumirë vdekjes dhe djegies në zjarrin e forcave të rrufesë Darth Plagast.
  Dhe kështu shpikësi Sith i dha fund jetës së tij të trazuar. Dhe bashkë me të ktheu faqen e historisë universale.
  Por kishte dy krijime të reja, të shkëlqyera: Ahsoka dhe Anakin, si dhe një student që arriti të arrijë pushtetin mbi galaktikën dhe mundi Jedi.
  Luke Skywalker ishte pra stërnipi i Palpatine dhe djali i Darth Vader.
  Prandaj, zoti i zi i Sithit nuk mund të jepte urdhër, të merrte dhe të shkatërronte pasardhësin e tij të drejtpërdrejtë, të talentuar në forcë. Për më tepër, çfarëdo që mund të thuhet - Luka është njëqind për qind njerëzor, dhe fëmijët e tij janë gjysmë Togruta. Por perandori Palpatine kishte futur tashmë ligje që kufizonin të drejtat e jo-njerëzve dhe në përgjithësi u përpoq të vendoste ligje raciste në shtetin e ri.
  Në të vërtetë, kur njerëzit janë raca më e madhe në galaktikë, dhe vetë perandori është një burrë, si dhe rrethimi i tij, atëherë racizmi i ashpër dhe poshtërimi i racave të tjera është plotësisht në frymën e Sithëve. Dashuria për të shtypur dhe dominuar.
  Grand Marshall Tarkin ka zhvilluar një teori dhe ideologji të tërë për të justifikuar racizmin...
  Por ata trashëguan fronin, vetëm gjysma e popullit. Edhe pse Ahsoka ka hequr qafe rritjet e shëmtuara dhe lëkura e saj kameleoni duket e bukur.
  Perandori dërgoi në mënyrë specifike fëmijët e tij për të shkatërruar jetën në planetin Shilo, ku jetonin Togruta. Dhe pasardhësit e zotit të zi e përmbushën këtë me gëzim.
  Ata shërbyen që nga ngjizja dhe njihnin vetëm anën e errët të forcës. Palpatine, në rininë e tij, bëri vepra të mira më shumë se një herë. Dhe nëse ai hynte në bodrumin e torturave, nëse nuk do të kishte ndeshur në Plagast, ai kurrë nuk do të bëhej vrasësi më i madh në galaktikë.
  Po, fëmijët e tij nuk bënë vepra të mira, ata me kënaqësi bënë ndonjë të keqe. Por për disa arsye, kjo është pikërisht ajo që është e pakëndshme për perandorin. Tolya dhe në të mirësia nuk vdiq deri në fund. Toli Palpatine besonte se ishte e pamundur të bëhesh një Sith i vërtetë pa luftuar me veten, kur mposht anën e lehtë në vetvete.
  Fëmijët e tij e morën shërbimin e së keqes si të dhënë, si gjënë më të natyrshme në univers, pa përjetuar ankth dhe pendim mendor.
  Por Palpatine luftoi me veten dhe vetëm Zotat e Plotfuqishëm e dinë se sa i kushtoi atij vrasja e Karolinës.
  Përveç kësaj, perandori nuk guxoi të vriste nënën e tij. Plagast me sa duket kishte një ndjenjë dashurie edhe për të, nuk e ngriti kurrë një pyetje të tillë.
  Dhe nëna e Palpatine është ende gjallë dhe, përkundër faktit se ajo ka kaluar prej kohësh mbi njëqind vjet, nuk duket aspak si një plakë e thellë. Përkundrazi, ajo duket më e re se djali i saj, një bjonde e fortë - jo më shumë se tridhjetë vjeç në pamje. Pas lirimit të saj nga puna e rëndë, ajo u vendos në një krahinë të largët dhe mori magjinë atje.
  Po, një grua e zakonshme, një fshatare, por edhe një grua e pazakontë, e cila ishte e zhvendosur në gjenetikën e saj. Përndryshe, ajo vështirë se do të kishte mundur të mbetej shtatzënë nga zoti i zi.
  Zbathur, vetëm me ijë, me bel të hollë si të një vajze të re, punonte shumë në arë dhe natën bënte magji. Por kur Witt jetonte me të, nëna e saj fshehu studimet e saj dhe nuk ia kushtoi djalin asgjë.
  Vërtetë, ajo e la të rrëshqasë disa herë: se ndoshta do të ishte e destinuar të varroste jo vetëm të dashurit e saj, por edhe fëmijët dhe nipërit e mbesat e tyre.
  Palpatine vizitoi nënën e tij vetëm një vit më parë - kur ishte e nevojshme të mbulohej Naboo nga një sulm rebel. Edhe ata po kërkonin sekrete, në planetin vendas të perandorit të zi. Ndoshta ata donin të dinin dobësitë e tij, apo të gjenin të afërm?
  Perandori kishte një gjysmë vëlla. Këtu Palpatine e sakrifikoi atë për forcat e errëta pak para krizës në Naboo - si të thuash që fati buzëqeshi.
  Në këtë kohë, vëllai kishte fituar tashmë nipër e mbesa, kështu që taktikat e ardhshme të Darth Sidious ishin të justifikuara. Akoma më shumë viktima, dhe rimbushje e panteonit të gjakut të vrarë vendas.
  Pastaj ai donte në të njëjtën kohë, dhe të përfundojë off nënën e tij. Por Palpatine priste të takonte plakën: por nëna e tij nuk kishte ndryshuar aspak në vitet e gjata të ndarjes. Një figurë vajzërore, muskulare, shumë e errët nga djegia nga dielli dhe lëkurë e lëmuar, një fytyrë e bukur me mjekër burrërore. Nga një distancë, ajo në përgjithësi mund të ngatërrohet me një vajzë, por nga afër, tiparet e fytyrës së saj janë të dukshme: mjaft e pjekur, e formuar dhe ajo është të paktën tridhjetë vjeç. Dhe nëse shikoni në sytë e smeraldit-safir, do të duket edhe më shumë.
  Witt Thaler, i cili nuk e priste që nëna e tij nuk ishte aq e thjeshtë sa duket, u trondit dhe nuk pranoi të vriste, ose siç e quajti ai, të sakrifikonte forcat e errëta.
  Atëherë ai nuk gjeti në vetvete guximin të thoshte të paktën dy fjalë me magjistaren dhe, duke shmangur kontaktin, nxitoi të largohej. E ëma mund ta ketë njohur djalin e saj, por edhe ka bërë sikur është e ftohtë dhe indiferente.
  Dhe gjatë vizitës së fundit në Naboo, ajo u shfaq në momentin kur kolona perandorake fluturoi në një pritë. Palpatine pothuajse u varros në pallat, por një grua zbathur iu shfaq, duke treguar një dalje të fshehur dhe duke treguar se ku ndodhej një pritë tjetër rebele.
  Më pas ata shkëmbyen disa fraza me të.
  Nëna e pashuar vuri dorën në ballin e Palpatinës dhe tha me hidhërim:
  Sa keq u lëndove, bir. Nuk ka mbetur asnjë veçori e vetme e dallueshme tek ju!
  Darth Sidious me zemërim iu përgjigj nënës së tij:
  - Unë dukem vetëm si një plak i thellë! Në fakt, trupi im ka jetuar prej kohësh jo sipas ligjeve njerëzore. Dhe unë jam ende i aftë të mposht çdo Jedi me shpata. Dhe afati i ekzistencës fizike të mishit tim do të zgjasë më shumë se një shekull!
  Nëna e re i bëri me kokë djalit të saj të tkurrur.
  "A keni vendosur të zgjasni ekzistencën tuaj fizike duke u bërë vampir?" Sigurisht, vampirët kanë përparësi ndaj njerëzve. Përveç nevojës për të pirë gjak tri herë në ditë, dhe për të shmangur rrezet e diellit. Por kjo nuk është jeta!
  Perandori Palpatine u ofendua nga nëna e tij dhe madje donte ta godiste, por u përmbajt. Ai mërmëriti me inat:
  "Jam më i fortë se kur isha i ri, më i vështirë për t'u vrarë me çdo gjë përveç argjendit të pastër. Dhe në çdo diell mund të vishni një kostum të rehatshëm me filtra, dhe drita artificiale nuk është e rrezikshme për mua.
  Këtu toni i Darth Sidious u zbut.
  - Më mirë, më trego si ia dolët ta ruani rininë, duke qenë njeri i thjeshtë?
  Lada Thaler me një buzëqeshje të ëmbël dhe dhëmbëbardhë u përgjigj:
  - Gjithë jetën kam ecur zbathur në Naboo, kam punuar gjithë jetën, kam ngrënë ushqim të shëndetshëm, kam pirë vetëm lëngje dhe qumësht. Gjithmonë jashtë - larg qytetit. Kryeqytetin e kam vizituar vetëm një herë dhe më pas me zinxhirë, kur më sollën për të dëgjuar vendimin. Dhe atje përsëri në fshat me shat!
  Unë drejtoj mënyrën më të shëndetshme të jetesës dhe pse duhet të plakem?
  Palpatine as që u zemërua këtë herë, u ndje pak qesharak dhe, logjikisht, kërkoi sqarime:
  - Miliona gra fshatare bëjnë të njëjtën mënyrë jetese si ju, por kjo nuk i pengon ato të kthehen në plaka të shëmtuara, ndryshe nga ju. Cili është sekreti - më trego!
  Mami u përgjigj me përbuzje me tonin e saj:
  - Pyetja më e rëndësishme është, pse njeriu plaket? Cikli në natyrë është i përjetshëm dhe trupi i njeriut i ngjan një cikli të tillë. Duke folur objektivisht, nuk ka asgjë në vetë trupin e njeriut që duhet të plaket. Gruaja me pamje të re ndaloi dhe vazhdoi me besimin e një perëndeshe. - Gjithçka ka të bëjë me të menduarit dhe të besuarit. Besoni se pleqëria është e panatyrshme, dhe rinia e përjetshme, përkundrazi, është një model dhe nuk do të plakeni!
  Palpatine nuk ishte plotësisht dakord me këtë:
  - Jo vetëm njerëzit po plaken, por edhe metali, objektet, anijet kozmike, robotët luftarakë. Pse mendoni se një person është në gjendje ta shmangë këtë me një përpjekje vullneti dhe besimi?
  E reja u përgjigj me besim:
  - Trupi i njeriut, ndryshe nga metali, është një sistem i rinovueshëm. Qelizat mund të ndahen dhe të rinovohen për miliarda miliarda vjet. Çdo shkencëtar do të thotë se stoku i trungut në trup do të zgjasë për miliona miliona jetë. Ju vetëm duhet të mësoni se si të bëni një gjë të vogël thelbësore - të rigjeneroni dhe rinovoni gjithashtu qelizat nervore. Atëherë pavdekësia do të bëhet realitet!
  Palpatine pyeti me zemërim:
  - Dhe si ia del mami?
  Gruaja qeshi dhe u përgjigj me një pëshpëritje:
  Pse duhet të dijë një vampir? Dhe kështu në këtë mish do të shtriheni pesë ose gjashtë shekuj. Dhe ju po rritni një ndryshim të mrekullueshëm ... A keni ende nevojë të zotëroni sekretin e rinisë së përjetshme. Sidomos duke pasur parasysh egoizmin tuaj?
  Darth Sidious fërshëlleu si një gjarpër i mbytur dhe vizatoi tehun e tij të kuqërremtë.
  - Mund të të sakrifikoj forcave të errëta!
  E ëma shikonte pa asnjë hije të vendit djalin-perandorin e saj. Ajo u përgjigj me një buzëqeshje edhe më të gjerë.
  - Kjo sakrificë nuk do t'ju ndihmojë në luftën tuaj! Edhe pse një tiran gjakatar, lutjet e mia të shpëtojnë nga vdekja. Në një vit do të ecni përgjatë skajit të humnerës. Dhe vetëm nëna juaj mund ta shpëtojë shpirtin tuaj nga ferri!
  Palpatine u tërhoq dhe tundi dorën me përbuzje.
  "Mirë, siç thatë, vampirit i kanë mbetur edhe pesë apo gjashtë shekuj. Dhe atje mbase do të gjej një mënyrë më efektive për të zgjatur jetën. Për më tepër, tashmë po kryhen eksperimente për të futur shpirtin në klon!
  Mami e puthi Palpatinën lamtumirë dhe i uroi fat. Ajo kishte erë kaq të freskët dhe të këndshme. Dhe Darth Sidious dëshironte shumë - ka një bukuri në të mirë.
  E keqja është e keqe dhe të jetosh kur ka errësirë dhe çakej të egër përreth është jashtëzakonisht e lodhshme. Ndonjëherë frika rrokulliset... E dhimbshme dhe e tmerrshme.
  Për më tepër, perandori Palpatine donte të pasohej nga Sithët, të cilët nuk janë të këqij të pastër, dhe që pasardhësi të mund të sillte të paktën diçka krijuese në jetën e një fuqie hapësinore.
  Luke Skywalker është njëqind për qind njerëzor dhe ky është plusi i tij i rëndësishëm.
  Për më tepër, gjaku i Anakin dhe Palpatine ende rridhte në të. Dhe sjellja e këtij djali në anën e errët kërkonte përpjekje serioze.
  
  
  LINDJA E DJALLIT
  Si Palpatine - një i ri modest, një student i shkëlqyer dhe i dalluar për sjellje shembullore, u bë mishërimi i universales dhe së keqes dhe kaloi në anën e errët të forcës?
  Jeta në planetin Naboo ishte relativisht e mirë - një klimë e butë, tokë bujare, pothuajse asnjë rebelim dhe kërkesa për ndryshim. Forma e qeverisjes është një monarki kushtetuese ... Por fuqia e mbretit është e madhe, dekretet e tij janë të barabarta në fuqi me ligjet, dhe vetëm Padla Amidala u ndryshua për të kufizuar si afatin e mbretërimit të monarkut ashtu edhe fuqitë e tij.
  Palpatine, në rininë e tij, është një djalë i ri shumë i pashëm, i hollë dhe, natyrisht, i zhvilluar fizikisht, ai fitoi garat ndërplanetare në Aviaball. Ishte atëherë që Palpatine, i cili u përfshi në ekipin Naboo në momentin e fundit, ndjeu një ndjeshmëri ndaj forcës. Ai pa paraprakisht fluturimet e pulsarëve dhe kthesat e asteroidëve në lojën virtuale më komplekse. Dhe ai e kuptoi se mund të ndjente kur ishte koha për të goditur një goditje fatale, vendimtare. Dhe atëherë emri i tij ishte disi ndryshe: Witt Thaler. Një nënë e zakonshme dhe një baba i panjohur. Vërtetë, falë aftësive të tij të lindura dhe punës së palodhur, Witt arriti të hynte në fakultetin falas të një kolegji prestigjioz. Për ta bërë këtë, ishte e nevojshme të mblidhej një rezultat shumë i lartë.
  Në kurriz të babait të tij, nënës së tij shumë të bukur dhe me kurba, ai tha se ishte një zotëri fisnik, ndoshta edhe nga mesi i Jedi-ve të lindur mirë.
  Por ajo nuk mundi ta përmendte atë. Witt, megjithatë, bëri supozime të ndryshme në mendjen e tij - ndoshta babai i tij është përgjithësisht një perandor nga një galaktikë fqinje?
  Edhe si fëmijë, Thaler - Palpatine e ardhshme ndjeu aftësinë për të lexuar një libër shkollor të mbyllur - në formë letre ose një libër elektronik - gjithsesi. Ai u bëri përshtypje miqve të tij me aftësinë për të parashikuar rezultatin e sportit, ose fitoi gjëegjëza me një guxim - si ai i fshehur në grusht.
  Por pikërisht në këtë lojë ai kuptoi se kishte një dhuratë të rrallë. Fitorja e bujshme e bëri Witt Thaler-in heroin e Naboo-s dhe... Epo, ashtu si në një përrallë, çoi në faktin që vajza më e bukur, Princesha Caroline Amidala, ra kokë e këmbë në dashuri me të.
  Dhe vetë Witt, me gjakun e tij të ri, të nxehtë, ndjeu një valë simpatie dhe reciprociteti. Ata ranë në dashuri me njëri-tjetrin deri në çmenduri dhe trashëgimtarja zyrtare e fronit, Carolina Amidala Naberri, mbeti shtatzënë nga një djalë i thjeshtë.
  Mbreti u tërbua. Sipas zakonit dhe ligjit të planetit Naboo, aborti është rreptësisht i ndaluar, por princesha e kurorës dhe pasardhësit e saj u privuan nga e drejta për fronin. Witt Thaler, pas torturave të rënda, duhej të ekzekutohej në mënyrën më të dhimbshme. Dhe Karolina, pas lindjes së një fëmije, u dërgua si skllav në plantacione. Ka një princeshë: zbathur, vetëm me një tunikë të copëtuar, asaj iu desh të punonte shumë së bashku me vajzat e tjera të burgosura. Të kalosh natën në një barakë, në dërrasa të zhveshura dhe të hajë ushqim të thjeshtë e të trashë. Mbretëresha e ardhshme rrihej me kamxhik nga mbikëqyrësit nëse punonte edhe pak më ngadalë.
  Një nga llojet e dënimeve është varja e skllevërve në raft dhe gudulisja e thembrave të zhveshura me flakët e pishtarit.
  Vetë Witt u torturua në birucë. Më torturuan mizorisht, në mënyrë delikate, por shumë profesionale, duke më penguar të humbas vetëdijen apo të vdisja para kohe.
  Witt Thaler kaloi nëpër një mijë rrathë të ferrit. Ai u torturua për një vit të tërë para ekzekutimit të tij. Dhe më pas ai supozohej të hahej i gjallë, para miliona banorëve të Naboo nga një rriqër miu.
  Por gjatë ekzekutimit, papritmas përbindëshi shpërtheu... Dhe kur tymi u largua, Witt Thaler u zhduk pa lënë gjurmë. Shumë e morën këtë si një shenjë nga lart dhe ranë në gjunjë. Dhe mbreti u lëkund, fytyra e tij u bë blu - ai pati një goditje.
  Dhe i gjymtuar nga shumë muaj tortura, Witt u zgjua në një shpellë të lagur, të mbuluar me bimë të ndritshme. Ishte shumë e dhimbshme për të, por në të njëjtën kohë u kthye ndjenja e forcës së furishme. Për disa arsye, gjatë torturave në bodrumin e torturës, Witt nuk mund të përdorte aftësitë e tij dhe të digjte xhelatët.
  Megjithëse në mënyrë të dukshme përfaqësonte një zjarr që fluturonte nga vetvetja, një shpërthim pulsarësh dhe rrjedh nga një armë e tmerrshme plazma (e ndaluar në republikën e vjetër - për shkak të fuqisë së saj jashtëzakonisht të madhe shkatërruese!). Por më pas u kthye ndjenja e forcës.
  Dhe plagët e thella të shkaktuara nga xhelatët u shëruan ngadalë por me siguri.
  Pranë Witt ishte një kuti me përzierje lëndësh ushqyese dhe ai e përthithte herë pas here, duke u zhytur në gjumë.
  Këtu ai, për shembull, ëndërronte ... Deluzion dhe në të njëjtën kohë heroik;
  Gllabërimi i një kufome ishte një proces me ritëm të shpejtë, luani mutant me nxitim për sa kohë që mishi ishte i freskët dhe i ngrohtë. Kur më në fund mbaroi, skeleti mbeti. Disa luftëtarë të zinj me rroba, të armatosur me shkopinj magjik, e përzunë dhe më pas morën skeletin.
  - Gladiatori trim, i cili vdiq trimërisht, do të varroset sipas zakonit vendas me të gjitha nderimet. - njoftoi me ton entuziast komentuesi.
  - E mahnitshme! Jo një fund aq i keq! - tha perandori i ardhshëm i hapësirës. Witt është ende një djalë i ri në ëndërr, i duket se është në të kaluarën e tij të afërt.
  Dhe komentuesi i panjohur vazhdoi të mbytej nga kënaqësia e tërbuar:
  - Dhe tani shpallim vazhdimin e konkursit. Për momentin, kushdo në publik mund të luftojë luanin vrasës.
  Witt Thaler u ngrit menjëherë në këmbë dhe bërtiti thellësisht:
  - Unë dua!
  - Është e kuptueshme që doni të shlyeni fajin tuaj që nuk keni vënë bast me një person. - e ngacmoi princesha Caroline Amidala.
  I riu bërtiti me inat:
  - Dhe nëse po! Një kafshë që vrau një person nuk është e denjë për të jetuar!
  - Por ju keni konkurrentë, shikoni këtu. - Princesha Caroline tregoi bishën e ringjallur, që i ngjan një krokodili të drejtë me grykën e një elefanti. Edhe ky djalë dëshiron të luftojë!
  Komentatori njoftoi:
  - Pra, dy njerëz menjëherë shprehën dëshirën për t'u bashkuar me luftën, pastaj së pari ata duhet të luftojnë njëri-tjetrin.
  Publiku e mirëpriti këtë vendim, më shumë spektakle dhe më shumë gjak!
  Luftëtari Witt e shikoi përbindëshin me një trung të mbuluar me forca të blinduara me luspa, që në sekondat e para ajo thithi në mënyrë të pakëndshme në stomak. Pastaj i riu e kapërceu eksitimin, megjithëse armiku ishte padyshim i rrezikshëm.
  - Do t'ju jepet një armë standarde! - njoftoi komentuesi me të dridhura në zë.
  Luftëtarët u përkulën sipas zakonit. Pastaj atyre iu dha një shpatë dhe një mburojë. Pastaj Witt-in e priste një surprizë tjetër, atij iu dorëzua një shpatë, në dorën e djathtë, dhe armiku mori dy menjëherë, duke marrë armën e dytë në bagazhin e tij.
  - Nuk eshte e drejte! - protestoi i riu. - Dy tehe kundër njërit.
  - Ky është kufoma pinjoll, ai përdor gjithmonë hundën në beteja. Një zakon i tillë! - iu përgjigj një komentues i padukshëm, duke mos fshehur përbuzjen në zërin e tij, armët i dorëzonin vajza të bukura, gati pa peshë, shumë të ngjashme me nimfat. Duke i parë, Witt (Palpatine e ardhshme) ndjeu një dëshirë të zjarrtë dhe i vinte shumë turp që tensioni i tij do të vihej re. Kështu foli me inat.
  - Pra, më jep një shpatë të dytë në vend të një mburoje të ngathët. - Nuk dua të jem budalla.
  - Ju keni një të drejtë të tillë! - tha, pak podrev, komentator.
  Nimfa i dha shpatën e dytë të riut dhe tha me patos:
  - Lufto kalorës, mos e turpëro nderin.
  Komentatori njoftoi sërish:
  - E drejta për të vrarë ose për të falur i takon një luftëtari që zotëron një armë fitimtare! Dhe gjithashtu për publikun. Unë mendoj se kjo duhet të merret parasysh.
  - Do ta përfundoj patjetër mashkullin e pashëm të guximshëm. - tha Corpsesucker.
  - Pa farkëtuar një çekiç, nuk do ta çani kështjellën! - Foli, aforizëm i mprehtë Witt.
  Ata u ngritën, elefanti krokodili ishte shumë më i madh se djali dhe filluan të prisnin sinjalin.
  E lehtë si një pendë, nimfa fluturoi drejt tij dhe e puthi të riun në faqen rozë.
  Witt u skuq dhe bëri një gjysmë hapi, në atë moment u dëgjua sinjali për betejë. Kufomëngrënësi iu vërsul duke tundur shpatat, priste ta merrte me paturpësi. I riu ishte në gatishmëri, dhe, duke u hedhur në anë, dhe në dalje ai goditi me shkelma. Goditja ra në mburojë, kumbonte me një tingull të keq.
  - Hej djalë! Kujdesuni për këpucët tuaja, ato janë të bukura.
  Young Witt u pendua shumë që nuk i hoqi atletet, ato ishin një dhuratë për ditëlindjen e tij, ngjyrosje e pazakontë dhe, megjithë lëkurën e tyre të fortë, nuk donte t'i prishte ato. Ai është djali i një gruaje të varfër, këpucë të dashura të mira. Dhe ai Witt është ende djalë, saqë nuk heziton të ecë zbathur.
  Beteja vazhdoi, atëherë i riu vuri në dukje se armiku zotëron me shumë shkathtësi trungun e tij. Sa shpejt lëviz shpata, ndërsa krahët nuk janë aq të lëvizshëm, madje edhe epërsia në gjatësi.
  - Gjatë gjithë jetës sime ëndërrova të hipja në një elefant, jo të luftoja. Tashmë je i neveritshëm.
  Si përgjigje, një kërcitje e ngjirur:
  - Çfarë nuk i pëlqen një personi. Kështu është raca juaj inferiore.
  Witt vazhdoi të ndryshojë trajektoren, i bëri mullirit, një nga truket efektive
  Kendo, por mesa duket kundërshtarit nuk i ka ardhur kot lavdia e një luftëtari të zotë. Ai ia doli të përballonte gjithçka dhe madje i dha vetë goditje të ndjeshme. Këtu, për shembull, një nga sulmet goditi Witt në gjoks, bluza u pre, i riu bëri një rrokullisje të pasme, duke shmangur mezi një humbje të rëndë. Shqiponja ruse dykrenore është dëmtuar, e prerë në gjysmë.
  - Ky është një bastard! - tha Witt dhe kreu teknikën "Butterfly", por sërish të gjitha sulmet rezultuan të ishin
  i zmbrapsur. - Djall me hundë.
  Ai u plagos sërish, duke gërvishtur krahun, më pas u godit në shpatull. Witt u tërhoq, ai papritmas kuptoi se po e humbiste pa shpresë betejën, përballë një partneri armik më të aftë se ai. Për më tepër, i riu nuk ishte ende shumë me përvojë në kendo.
  Princesha Caroline ishte gjithashtu e shqetësuar:
  - Unë jam budallai i fundit që nuk e ndaloi të dashurin tim. Në këtë univers, ai është plotësisht
  Alien, dhe shtriu kokën nuk dihet për çfarë.
  Ajo donte të hidhej nga arena. Këtu, si fat, doli një magjistar i njohur.
  - Sa bukuri, nuk i takon të gjuajë nga shkop apo të tundë këmbët. Unë e njoh Corpsesucker! Çfarë, ai patjetër do të vrasë, madje do të tallet me kufomën. Pra, nëse ju pëlqen apo jo, do të duhet të më dorëzoheni.
  - Kurrë! Tha Princesha Caroline.
  Magjistari i anës së errët të forcës fërshëlleu:
  - Në këtë rast, ju mund të shiteni në regjiment dhe do t'i shërbeni njëzet ushtarëve në ditë. Ose, përkundrazi, në haremin e zotit, ku jeni me mijëra dhe do të vyshheni nga melankolia dhe abstenimi.
  Princesha bërtiti me guxim:
  - Unë do të bëhem luftëtar!
  Magjistari bërtiti:
  - Ju jeni një vajzë e brishtë që nuk zotëron truket elementare magjike. Po, ju do të digjeni në betejën e parë.
  Karolina u ofendua:
  - Mjeshtri i Lavdisë do të më mësojë! Dhe po, jam i fortë fizikisht!
  Magjistari qeshi në mënyrë të neveritshme:
  - Mjeshtër i Lavdisë? Dhe po, ajo është egoiste. Nuk ka gjasa që ajo të ketë sukses në diçka të vlefshme. Kështu që unë mund të të bëj grua dhe t'i përcjell aftësitë e mia si vendase.
  Princesha buzëqeshi me ironi.
  - Dëshiron të bëhesh zot?
  Magjistari bërtiti me pompozitet:
  - Pse jo! Se unë jam më keq se aplikantët e tjerë?
  Karolina sinqerisht dhe me një shprehje përbuzjeje tha:
  - Je e neveritshme. Do ta urrej prekjen tuaj.
  Sytë e tunduesit shkëlqenin me një dritë të kuqërremtë.
  - Epo, do ta kujtoj atë.
  Ndërsa ata po flisnin, plagët e Witt u shtuan. I riu u tërhoq, ai tashmë filloi të ndihej i trullosur nga humbja e gjakut. Pinjolli i kufomës bëri një tjetër goditje, një lëkundje e tmerrshme thuajse i preu kokën, i preu faqen djalit.
  - tha ai bastard. - Gjatë betejave, Velcro në një nga atletet e tij u ngec.
  Dhe këpucët mezi përshtaten. Por një i ri i aftë u godit nga frymëzimi, duke u hedhur lart. Ai tundi këmbën dhe atletja, si një gur nga hobe, fluturoi në surrat e kufomës, duke goditur thembrën me thumba me thumba në sy. Ai bërtiti, i shpërqendruar për një sekondë.
  Witt kreu një nga lëvizjet më të vështira Jedi Kendo, Fan Triple, dhe preu trungun e përbindëshit. Një burim gjaku doli jashtë dhe Kufomangrënësi u tërhoq, duke i hapur këmbët. Gryka e saj fërkonte një gjëmim të tmerrshëm.
  Witt shikoi me inat.
  - Armiku është në prag të asgjësimit total! Unë do të fitoj!
  I riu sulmoi armikun, me një shpatë nuk ishte i tmerrshëm. Kufoma u tërhoq, u lëkund dhe humbi goditjet. Së shpejti ai mori disa plagë të rënda dhe hodhi shpatën. Më pas ai reagoi vetëm në mënyrë konvulsive, duke kthyer mburojën. I ngazëllyer, Witt kreu një teknikë sfurk, duke goditur armikun fillimisht në kokë, mbi të cilën ai arriti të reagonte dhe më pas në stomak. Punksioni ishte i thellë dhe zorrët dolën jashtë. Më pas, duke parë që armiku më në fund ishte dobësuar, Witt kreu një teknikë "brushë" dhe shpoi kafkën e tij. Ai u rrëzua i vdekur.
  - Fitoi luftëtari Witt, i mbiquajtur fantazmë. Kundërshtari i tij, Trubosos, i cili thyen trungun, është pothuajse i vdekur. Tani i riu fitues ka të drejtë ta përfundojë ose jo.
  Turma ishte e zhurmshme, një pjesë e bastit fitoi dhe një pjesë humbi, por të gjithë ishin jashtëzakonisht të etur për gjak.
  Të bashkuar, në një impuls të egër dhe një thirrje të furishme:
  - Rrahe atë! Prisni kokën dhe varni në një shtyllë! - bërtitën ata. "Ky është zakoni i sjelljes me humbësit.
  Witt tundi kokën, në nxehtësinë e betejës ai ende mund të vriste, dhe kështu, kur mbaroi gjithçka, zemërimi i tij avulloi. Prisni kokën me gjakftohtësi dhe akoma abuzoni me të nuk është në rregullat e tij. I riu uli kokën e tij të ndritur dhe tha me vendosmëri:
  - Jo, nuk do të vras një krijesë të pafuqishme.
  - Shkatërroni! Mbaroje! - Turma vazhdoi të bërtiste dhe gjymtyrë të ndryshme u hodhën lart. Dhe klithma - Na jep kënaqësi!
  Perandori i ardhshëm Palpatine tregoi fisnikëri të padëgjuar:
  - Armiku është i mundur, madje edhe i gjymtuar, çfarë të duhet tjetër!
  -Shoku yt është budalla. Duke e lënë të gjallë Corpsesucker, ai e bën veten një armik të vdekshëm.
  Ai nuk do të falë poshtërimin dhe humbjen e trungut. - tha magjistari me fishkëllimë të ndryshkur. Pse je budalla. Mos u bërtit, mbaroje?! Ai do t'ju dëgjojë!
  - Më ka ardhur mjaft gjak! - u përgjigj vajza-princesha. - Dhe pse jeni të gjithë kaq mizorë? A nuk ka vërtet asnjë mënyrë tjetër për t'u argëtuar?
  Magjistari, maskimi i të cilit ishte fshehur nën një mantel, fërshëllei:
  - Por si?
  Caroline, mezi e fshehu acarimin e saj, u përgjigj:
  - Këngët, për shembull, për të dëgjuar! Ose shfaqja e numrave artistikë, lloj-lloj programesh argëtuese, është e mundur me kafshë.
  Magjistari, fytyra e të cilit është e fshehur, por kokat e djegura ende shkëlqejnë nëpër errësirë, këndoi:
  - Çfarë lloj bootleg është kjo? Jo, nuk është interesante! Të gjitha llojet e bufonëve dhe bufonëve nuk mund të zëvendësojnë spektaklin e gjakut.
  Princesha grimacoi fytyrën e saj.
  - Vërtet?
  Magjistari, i vrenjtur dhe vezullues, bërtiti:
  - Po këngëtaret me grykën e kallajosur. Me ndihmën e magjisë dhe magjisë, ju mund të rikrijoni çdo muzikë dhe zë. Ne mund ta bëjmë atë. Dhe nëse duam, atëherë do të kërcejnë oraritë e zhveshur.
  Magjistari mbajti lart një gisht të gjatë e të thurrur.
  -Jo, vajza lufta serioze e gladiatorëve është më e mira.
  Princesha Caroline nuk u pajtua fort me këtë, por nuk kundërshtoi.
  Witt Thaler mori para për luftën, ndërsa preu diçka në lotari. Pastaj i riu, i cili ende nuk ishte larguar nga beteja e mëparshme, dhe ata që ishin plagosur duhej të luftonin me të
  Luani mutant. Por nëse grabitqari i kishte shëruar të gjitha plagët me ndihmën e magjisë, atëherë i riu doli i gjithi me prerje të freskëta. Witt hoqi bluzën e tij të prerë dhe hoqi atletet, duke i lënë mënjanë me kujdes, duke marrë një shpatë në të dyja duart. Gjysmë i zhveshur me xhinse të mbështjellë, ai dukej veçanërisht i pashëm për princeshën Caroline. Prerjet e gjera ishin të dukshme në bustin e relievit. Djali ngriti supet e tij të mprehta, duke u përpjekur ta bënte dhimbjen t'i shërbente zemërimit të tij. Këmbët e tij të zbathura ndjenin sipërfaqen e nxehtë të dyshemesë së ngrohur artificialisht.
  Witt Thaler lëshoi një puthje. Publiku përplasi duart.
  Rrënkoi me zë të lartë:
  - Nuk ke nevojë të prezantosh luftëtarët! Lufta le të jetë interesante!
  Luani, pa e pritur kërthizën, u hodh, duke u përpjekur të kundronte armikun me këpurdha. Ai nuk ia doli, duke u tërhequr, Witt arriti ta godasë me një thembër në sy. Bisha u tërbua, u hodh përpara dhe u pengua në tehun e shpatës. Këtu djali gladiator ishte i befasuar tashmë - gjaku, i cili më parë ishte i kuq, u bë i gjelbër.
  - Nga çfarë e gjithë kjo? - pyeti princesha Caroline e habitur.
  - Kjo tregon që bisha është bërë më këmbëngulëse dhe e fortë, përshtatshmëria është rritur. - u përgjigj magjistari me një ton të zymtë.
  Vajza bëri një përfundim të paqartë:
  - Kjo është e keqe!
  Zëri i magjistarit u bë shumë më i gëzuar:
  - Pse! I dashuri juaj është një luftëtar i madh, vetëm se sharjet do të jenë më interesante.
  Luani i dragoit vazhdoi të kërcejë, duke injoruar gjakun, ishte shumë i shpejtë dhe i riu mezi kishte kohë të shmangej. Këtu Witt bëri salto, duke kërcyer: si një akrobat, pastaj duke u zhytur si një loach, i hapi barkun e luanit. Terminatori i fanguar dukej se nuk i kushtoi vëmendje kësaj, duke vazhduar ta ndiqte të riun rreth ringut.
  - Dreqin! - tha Witt i mërzitur. - Ti që tehun nuk e merr.
  Nga humbja e gjakut, i riu filloi të lodhej. Me një goditje të saktë, ai arriti të shponte syrin e një luani, por edhe me një sy, grabitqari mbeti i rrezikshëm dhe, pasi e kapi momentin, preu me dhimbje putrën e tij me kthetra në brinjë. Kthetrat lanë gjashtë vija të thella.
  - Ky është një bastard! Prisni mishin! - guxoi i riu.
  Dukej se luani duhej të ishte dobësuar për një kohë të gjatë nga humbja e gjakut, por sulmet e tij u bënë gjithnjë e më të shpejta. Disa herë fangët thuajse e shpuan shtypjen, dhe një depërtoi në muskulin gjoksor të Talerit, duke e gërvishtur keq. I riu u lëkund dhe dhëmbët i shkëlqyen mbi të,
  i mbërthyer në supe. Witt ishte i djersitur, i gjakosur dhe arriti të rrëshqiste jashtë dhe madje t'i priste fytin me një teh. Bisha kishte gjakderdhje, arteria kryesore ishte thyer, por nuk humbi shpejtësinë.
  - Ti je si një mumje, sado reagime të jenë. Ndoshta nuk je luani i duhur. - tha i riu.
  Ai tentoi të kundërsulmonte për të mposhtur syrin e fundit, por humbi duke lënë një tjetër brez të përgjakshëm në surrat. nje luan
  e goditi përsëri.
  - Nga vijnë këto? - I dëshpëruar, i riu, me të gjitha forcat e tij, goditi kundërshtarin e tij në fang-saber. Nga një goditje e fortë, kocka u plas dhe prej saj doli lëng i bardhë.
  - Ege! - Me një ton jashtëzakonisht të kënaqur, tha magjistari. - Shoku juaj duket se ka vendosur të mpreh tehun, në çdo rast mund të ndjehet një arrogancë e rëndë.
  - Çfarë deshe? Vitka është një fëmijë i zgjuar. - u përgjigj Princesha Leia, mjaft duke gërvitur.
  Goditja e radhës, më në fund u pre nga fang. Bisha filloi të rrotullohej, aty për aty, sikur i kishte humbur drejtimi. Witt vazhdoi, goditjet e tij u bënë gjithnjë e më të mprehta, duke parë që luani mutant notoi, i riu shtoi energji.
  - Çfarë mishi luani, mos e pëlqeni! - bërtiti një djalë trim.
  - Munde atë Vitek, je kaq seksi. Princesha Caroline bërtiti.
  I riu goditi fangën e dytë, pasi objektivi ishte i përshtatshëm. Që nga hera e parë, kocka nuk u nënshtrua dhe më duhej ta shtoja. Më në fund, kjo pikë u shemb, luani mbeti qartë i shtangur.
  - Si je tani pa fanta vetëm një mace e madhe, e dënuar me vdekje! - tha Witt i tërbuar.
  Kërcitja e dhëmbëve dhe rënkimi ishin përgjigja e tij. Lufta vazhdoi në një mënyrë bufone, luani-dragoi lëvizte gjoja duke sulmuar, por lëvizjet e tij humbën mprehtësinë e tyre. Djali, duke ndjerë një rritje të forcës, nga ana tjetër
  kundërsulmonte vazhdimisht dhe, në fund, shpoi edhe syrin e fundit. Këtë herë tehu duket se është futur shumë më thellë dhe ka arritur deri në tru.
  - Bravo, lag! Bërtiti Princesha Caroline.
  E gjithë salla u bashkua në kor.
  - Mbaroje, mbaroje!
  Gladiatori i ri ka goditur sërish me këmbë dhe duke u hedhur pas shpine ka goditur nga një rrethrrotullim. Luani mutant dukej se po humbiste qëndrimin e tij, duke e goditur surrat disa herë. Më në fund, kur djali u mësua me të, ai e zhyti tehun në gjoks dhe u përpoq ta shponte më thellë, deri në zemër. Putrat me kthetra goditën në brinjë, duke i gërvishtur, më pas shpuan mishin, por Witt me kokëfortësi nuk e lëshoi tehun, megjithëse ai fjalë për fjalë u shqye në copa. Këtu gjithçka ishte vendosur tashmë nga vullneti, kthetrat vazhduan të gërvishtnin dhe grisnin mishin e ri.
  - Hidhe! Princesha Caroline leh. E qara e saj mbeti e vetme.
  - Sillni deri në fund! - gjëmonte turma.
  Më në fund, tehu i Witt-it të tërbuar shpoi në zemër dhe bisha ra në heshtje, për herë të fundit pasi kishte kaluar kthetrat e saj mbi mishin e shumëvuajtur.
  - Epo, duket gjithçka! I riu mori frymë. - Krijesa e errësirës është hedhur në pluhur.
  Komentatori magjistar njoftoi.
  - Përsëri fitues ishte Witt - fantazma e vdekjes; ylli në rritje i arenës. Ai do të marrë çmimin që ka fituar.
  Në këtë frazë, vizioni i Thalerit u shpërnda si mjegull kur u lëshua një tunel i fuqishëm me erë.
  Dhe nga kjo mjegull vjen një figurë e fuqishme, e gjatë e një njeriu ose një krijese humanoide me kapuç. Tingëllon një zë kërcitës, shumë i ngjashëm me zërin e atij magjistari në ëndërr.
  - Ju luftuat mirë Witt... Unë shoh aftësitë e një luftëtari të lindur tek ju!
  Thaleri u ngrit. Gjatë gjumit, plagët e tij pothuajse u shëruan, dhe plagët u zbehën dhe u bënë më pak të dukshme.
  I riu tha, duke i zgjatur dorën burrit:
  Ju falenderoj qe me shpetuat zoteri...
  Burri hodhi përafërsisht pëllëmbën e tij të re dhe fërshëlliti:
  - Jo faleminderit! E gjithë mirënjohja të çon në mëshirë dhe dobësi!
  Witt detyroi një buzëqeshje dhe mërmëriti:
  - Por ti ma shpëtuat jetën ... Pra, duhet të të falënderoj disi!
  Burri papritmas hodhi pas kapuçin. I riu vështroi në fytyrën e hapur. Burri kishte një pamje fisnike, dukej pak më shumë se dyzet, një qafë e fuqishme dhe një mjekër kaçurrelë e të shkurtër. Pamja e syve është shumë e fortë, është menjëherë e qartë se ai është mësuar të komandojë, dhe tiparet e tij janë me vullnet të fortë, të fortë.
  Edhe pse ky zotëri ishte i panjohur për Witt, të riut iu duk se e kishte parë diku më parë. Edhe pse është shumë e vështirë të harrosh tipare të tilla shprehëse dhe vullnetare të fytyrës, qëndrimin mbretëror, sytë e një sundimtari nga djepi. Por në të njëjtën kohë, megjithë pamjen fisnike, zëri është i ngjirur, i keq, sikur i shqyer, pavarësisht vëllimit.
  Burri pa Witt dhe, pa ndryshuar shprehjen e ashpër të fytyrës, tha:
  - Nuk të shpëtova për dashuri, por sepse kam nevojë për ty!
  Sytë e folësit shkëlqenin.
  -Do të të marr për çirakun tim dhe do të hap njohjen e pushtetit, të cilën xhedinjtë nuk guxojnë ta ëndërrojnë... Por dije se ajo që ke përjetuar në bodrumin e torturave është ende lule në krahasim me atë që të pret!
  Witt u ngrit dhe tha me vendosmëri:
  - Jam gati! Gati për çdo gjë - thjesht shpëto Karolinën!
  Burri gërhiti me përbuzjen më të madhe.
  - Lidhja është një dobësi! Dobësia më e madhe që një Sith mund të përballojë! - Këtu zëri i sundimtarit të zi u bë më kërcënues. - Më saktësisht, ata nuk munden, ata nuk duhet ta përballojnë atë, por ... Mjaft e çuditshme, unë do ta çliroj Karolinën nga skllavëria! Vetëm në këmbim të bindjes suaj të plotë, në mënyrë që të betoheni se në kohën e duhur do të përmbushni absolutisht çdo urdhër timin!
  Witt u gjunjëzua me bindje dhe bëri një betim të madh.
  Dhe pastaj burri tha:
  - Që tani e tutje, emri juaj i ri është Darth Sidious! Unë jam Darth Plaguei është mësuesi dhe mjeshtri juaj!
  Që nga ajo ditë, Witt, ose tani Darth Sidious, filloi të stërvitet në mjeshtëri me shpatë dhe fuqi të errët. Doktrinë mizore dhe e pamëshirshme. Por zoti i ri i zi ndjeu një fuqi në rritje të shpejtë brenda tij. Ai bëhej më i fortë dhe më i sofistikuar çdo ditë, javë dhe muaj.
  Darth Plagueis, përveç ëndrrës së pavdekësisë, kishte plane për të rivendosur sundimin e Sithëve. Witt Thaler ndryshoi emrin e tij në Palpatine dhe ndryshoi paksa pamjen e tij, si dhe gjurmët e gishtërinjve. Ai u bë një person tjetër, duke zëvendësuar një person të ngjashëm nga një familje fisnike Palpatine.
  Ai filloi të bënte një karrierë të pangutur si zyrtar, duke përmirësuar njëkohësisht zotërimin e pushtetit të errët. Për më tepër, Darth Plagueis, i cili kishte një status plotësisht ligjor të një biznesmeni të madh, e mbajti fjalën.
  Pas vdekjes së mbretit, djali i tij i vogël pati sukses. Darth Plagueis nxiti sulmin e Hutts në pallat. U vra trashëgimtari, motra, vëllai dhe daja.
  Pas kësaj, kapiteni i përgjithshëm i gardës së pallatit hipi në fron Karolinën, e njohur në mesin e njerëzve.
  Disa vite robëri vetëm e zbutën një grua të fortë dhe ajo filloi të sundonte edhe më fort. Dhe vajza e saj Serafimi, e cila u rrit në manastir, u bë trashëgimtare e mbretërisë së Naboo.
  Edhe pse ish-dashnori u rikthye në pushtet, Palpatine u detyrua të fshihte identitetin e tij dhe të qëndronte mënjanë për momentin. Edhe pse ndikimi i tij në mbretëri forcohej vazhdimisht.
  Kapiteni i përgjithshëm vdiq shpejt - me sa duket nga një aksident, por Palpatine ishte pas tij. Dhe së shpejti, Zoti Sith kërkoi nga Witt Thaler të sakrifikonte dashurinë e tij të parë - Mbretëreshën Caroline.
  Erdhi në një duel vdekjeje me Plagueis. Për më tepër, forcat ishin afërsisht të barabarta. Kur të dy Sith ishin të rraskapitur nga beteja, Palpatine u dorëzua dhe mërmëriti:
  - Do të vras dashurinë time dhe në të njëjtën kohë, mbetjet e njeriut që ende digjen në mua! - Këtu e ngriti zërin zoti i zi dhe shtoi me vendosmëri. - Por të betohem, nuk do të të fal për këtë dhe do ta shkatërroj patjetër!
  Dëshira për të hequr qafe ata që janë në status më të lartë është e natyrshme në natyrën Sith. Fuqia ime e paarritshme ngjall zilinë tuaj; dituria ime ushqen etjen tuaj për njohuri; arritjet e mia zgjojnë një dëshirë të zjarrtë për t'i përsëritur ato! - i tha Darth Plagueis Darth Sidious dhe vazhdoi me një buzëqeshje. - Duke vrarë njerëzit më të afërt dhe më të dashur për veten tuaj, do të zbuloni një burim të pakuptueshëm fuqie në veten tuaj. Ndjej se do të bëhesh më i madhi i Sithëve - kur të shkatërrosh dobësinë e fundit njerëzore në veten tënde!
  
  
  LINDUR MREKULLISHT
  - Një herë ishte një kolonel i Forcave Ajrore që mori një goditje të rëndë predha gjatë luftës në Afganistan. Dhe ai humbi mundësinë për të pasur fëmijët e tij, megjithëse donte shumë. Gruaja e donte shumë kolonelin dhe shkoi ta takonte, morën përsipër rritjen e dy djemve të fortë nga jetimorja. Babai i tyre birësues i rriti si spartanë. Por prapë nuk ishte ashtu. Djemtë u rritën të fortë, të shëndetshëm, por nuk treguan superfuqi të veçanta.
  Dhe gjyshja Vanga i parashikoi kolonelit se përfaqësuesi i pasardhësve të tij do të bëhej arbitri i fatit të të çuditshmes dhe të universit. Atëherë koloneli vendosi të shkonte te një magjistare e famshme, në mënyrë që ajo të ndihmonte gruan e tij të mbetej shtatzënë në një mënyrë të mrekullueshme.
  Magjistarja kishte vërtet aftësi të konsiderueshme, por në thelb ajo ishte një sharlatane e standardit më të lartë. Ajo deklaroi se mund ta bënte këtë dhe t'i jepte një djalë kolonelit, por kërkoi një shumë kolosale parash.
  Koloneli kishte disa pasuri të paluajtshme në Moskë, si dhe trofe të vlefshëm të rimarrë gjatë luftës me dushmanët dhe çeçenët.
  Ai mblodhi këtë shumë të egër - një milion e gjysmë dollarë ... Është madje e habitshme që një person me përvojë, dhe kështu bleu në mashtrim. Por me sa duket magjistarja kishte një dhunti serioze për hipnozë, sugjerim, mjeshtëri, për të mashtruar të cilën do ta kishte zili vetë Kashpirovsky ose një politikan i klasit botëror.
  Ndërkohë magjistari kreu një ritual shumë të gjallë të inskenuar, duke e vënë në gjumë në mënyrë të parëndësishme gruan e kolonelit. Dhe më pas ajo thjesht injektoi një farë nga një dhurues në gjirin e Venusit.
  Jo shumë e ndërlikuar doli të ishte një mashtrim. Por efektive. Gruaja, (si Virgjëresha Mari), ngjiz në mënyrë të përsosur një fëmijë - meqë ra fjala, ajo mbeti e virgjër, kështu që burri humbi plotësisht forcën e tij mashkullore për shkak të lëndimit.
  Të gjithë mbetën të kënaqur dhe në kohën e saktë gruaja u lirua nga barra e një vajze të shëndetshme. Ajo, megjithatë, doli të ishte krejtësisht ndryshe nga babai i saj brun dhe nëna e saj me flokë të errët. Por babai, megjithëse mbështetej te djemtë e tij, e donte vajzën e tij. Vetëm në mënyrën e tij, duke e rritur atë si spartane - kalitje dhe stërvitje.
  Vajza u zhvillua me shpejtësi, tregoi prirje dhe aftësi të larta. Sidomos ato fizike. Flokët e saj janë të trashë, të valëzuar, të artë dhe mrekullisht të bukur.
  Por kur vajza, pasi ishte zbathur, filloi të vraponte nëpër dëborën e janarit - duke u zgjuar tradicionalisht në pesë e gjysmë të mëngjesit - ndodhi një ngjarje. Kështu fillonte zakonisht dita e saj. Një vrap i tillë mëngjesi, ende në errësirën e paraagimit. Mjaft spartan.
  Ajo vrapoi dhjetë kilometra e gjysmë tradicionale, në çdo mot, për të marrë një ngarkesë gjallërie për gjithë ditën. Natyrisht, ky është vetëm fillimi i stërvitjes, sepse Vladlen (emri për nder të Leninit dhe Stalinit!) ishte i angazhuar seriozisht në artet marciale. Ajo madje konkurroi në gara - duke mundur vajzat për të qenë më të mëdha dhe më të mëdha se ajo.
  Por ajo është ende një vajzë rreth dhjetë vjeçe dhe vrapon vetëm me mbathje noti. Dhe flokët e artë janë si një flakë. Dhe maniaku i mallkuar po pret fëmijën në pritë. Me sa duket ai e përgatiti kurthin paraprakisht, pasi vajza nxiton aq shpejt sa jo çdo i rritur do ta arrijë.
  Në rrugën e vajzës shtriheshin disa kurthe të kamufluara mirë. Situata ishte rënduar edhe nga fakti se binte borë, ku u mbuluan të gjitha gjurmët. Dhe Vladlen, një vajzë që, në çdo mot, nxitonte këmbëzbathur dhe gjysmë e zhveshur, madje u gëzua për një ekstrem të tillë. Në fund të fundit, vështirësitë vetëm kalitin dhe ajo që nuk na vret vetëm na bën më të fortë.
  Kurthi funksionoi, duke i shtrënguar rëndë këmbën vajzës. Për fat të mirë, gjatë stërvitjes, kockat ishin mjaft të forta për të mos u thyer në një kurth ariu.
  Por Vladlen bëri një rregullim të madh. Dhe dhemb shumë. Dhe zuzari u përpoq të hidhte dhe përdhunonte një vajzë karateiste. Vladlen reagoi në çast, e goditi mjekrën me thembër. Por krimineli ishte i fortë. Duke rënkuar, ai u hodh prapa, duke fërkuar nofullën e mavijosur. Më pas ka nxjerrë një thikë.
  Vajza u gjend në kurth, e paarmatosur dhe thuajse e zhveshur, kundër një maniaku me thikë të gjatë.
  Pasoi një sulm gjithëpërfshirës dhe Vladlen u përkul dhe goditi armikun me kokën e saj në plexusin diellor. Thika kaloi, duke gërvishtur kurrizin e vajzës. Vladlen kapi furçën dhe ndryshoi drejtimin e goditjes. Maja e shpoi kriminelin pikërisht në fyt. Maniaku u mbyt nga gjaku i tij dhe papritmas skadoi.
  Dhe vajza, pasi bëri ndëshkimin e saj të parë, bërtiti:
  - Është bërë!
  Megjithatë, ishte një vrasje dhe këmba në kurth u plagos rëndë.
  Fatkeqësisht, maniaku kishte prindër shumë me ndikim, dhe Vladlen ishte në telashe serioze. Ndaj saj u tentua dhe në shtëpinë e tyre u vendos drogë. Kolonelit duhej ta dërgonte vajzën në vende më të largëta. Në shkollën e arteve marciale ruse në Siberi.
  Atje, në nëntokën e thellë, Rodnovers kanë jetuar dhe shërbejnë për shekuj.
  Megjithatë, kjo nuk e shpëtoi kolonelin. Ai u qëllua nga një snajper dhe gruaja e tij u arrestua me akuzën e trafikut të drogës. Duket sikur dikush me të vërtetë i la hesapet me familjen e tij. Edhe vëllai i vogël u arrestua, vëllai i madh, fatmirësisht, kishte shërbyer tashmë në ushtri. Një djalë katërmbëdhjetë vjeçar u dërgua në një koloni për të mitur. Gjithashtu droga të përshkruara.
  Edhe pse rasti fillimisht ishte i rremë. Por, për fat, sipas ligjeve të reja, atij nuk mund t'i jepej më shumë se gjashtë vjet.
  Nëna ishte një grua atletike, dhe gjithashtu u stërvit si një spartane. Prandaj, në koloninë e grave, ajo shpejt fitoi autoritet dhe ishte në gjendje të merrte një punë të mirë. Një ndër luftëtarët u bë edhe vëllai i vogël, i fortë dhe i stërvitur mirë në teknikat luftarake, pastaj u bë komandant detashmenti. Pasi kreu një të tretën e mandatit, ai doli me kusht, lirim të parakohshëm. Në Rusi, ligjet për delikuentët e mitur janë humane, madje mund të thuhet se ishte me fat që ai shkoi në udhëtimin e parë vetëm katërmbëdhjetë vjeç.
  Në përgjithësi, fakti që koloneli, sipas traditës, ishte një admirues i flaktë i arsimit spartan, i dha dobi qartë familjes së tij. Të fortët janë relativisht mirë në burg, por të dobëtit dhe në fron janë jorelativisht të këqij! Fëmija kaloi nëpër zonë, pa paragjykuar veten e tij, madje mori një arsim më të lartë ligjor (!). Ai me sa duket nuk u tërhoq nga romanca e hajdutëve dhe kohët kanë ndryshuar - është bërë jashtë modës të jesh bandit. Përkundrazi, tërhoqi biznesin.
  Një arsim ligjor është jetik për një biznesmen. Me nënën, situata ishte më e ndërlikuar - atëherë ajo është e rritur, dhe krimi iu var në një rast të sajuar. Fjalë për fjalë organizatori i një sindikate për transportin dhe shitjen e drogës. Dhe është pothuajse e pamundur të rishqyrtohet. Kështu që shumë grada më të larta do të rezultojnë budallenj.
  Por nëna arriti të arrinte që ajo u transferua në një zonë të mirë pranë Detit Kaspik dhe atje ajo mori një punë si kujdestare e obshchak. Rojtari i burgut shkroi disa libra dhe madje luajti në filma. Pse jo?
  Ajo është e hollë përtej viteve, e fortë fizikisht, një grua e bukur me një fytyrë ekspresive dhe një mjekër burrërore.
  Pra, në parim, ajo nuk u ul keq në zonë, nuk u shkëput nga jeta. Dhe madje mori pasardhës. Djali u stërvit që në djep dhe e ndriçoi jetën e përditshme të burgut. Mirëpo, siç i ka hije një kumbari, nëna e saj nuk punonte, ndaj kishte shumë kohë të lirë.
  Vladlen u kthye shtatë vjet më vonë - pasi kishte kaluar nivelin më të lartë të fillimit në artet marciale. Edhe pse kërcënimi i hakmarrjes ende nuk ka kaluar plotësisht, luftëtarja ndryshoi vetëm mbiemrin e saj në Shamanova - duke lënë emrin e saj të mëparshëm.
  Meqenëse babai i saj ishte vërtet miqësor me gjeneralin e njohur Shamanov, ndryshimi i mbiemrit doli të ishte mjaft simbolik.
  Vladlen, aftësitë e të cilit janë fenomenale, dhe shkolla është shumë e ashpër dhe në të njëjtën kohë mjaft racionale, nuk kishte të barabartë në artet marciale. Ajo mësoi stilin e veçantë të mundjes ruse. Emri i luftës është, natyrisht, i kushtëzuar, ose i tillë si Ruskundo.
  Vladlen zotëroi arte marciale të ngjashme me Tehwando - një teknikë shumë e zhvilluar e goditjes, me grushte ruse, mundje të ngjashme me aikido - teknika të gjuajtjes dhe duke përdorur inercinë e kundërshtarit, nga boksi Thai - bërryla, gjunjë, goditje me kokë. Rodnoverie krijoi një art marcial sinkretik, teknikat e të cilit u lëmuan me shekuj, dhe magjistarët mjeshtër morën të gjitha më të mirat nga popujt dhe shkollat e tjera.
  Sigurisht, Vladlen Shamanova u mësua, dhe posedimi i armëve ... Por është e pamundur të dish dhe të zotërosh gjithçka. Një artist i vërtetë luftarak duhet të jetë i aftë në gjithçka, pa përjashtim, në arsenal. Por truket individuale dhe çipat e tyre funksionojnë shkëlqyeshëm.
  Vladlen mbi të gjitha i pëlqente të luftonte me këmbët e saj dhe të hidhte objekte vdekjeprurëse me gishtat e saj të zhveshur, megjithëse ishte e fortë, ndoshta, në gjithçka.
  Vajza që quhej karateiste, megjithëse nuk studionte fare karate, hapi shkollën e saj. Ajo konkurroi në gara të ndryshme, por nuk u përpoq për famë dhe tituj.
  Edhe pse mori pjesë në disa gara komerciale dhe madje edhe në luftime të nëndheshme pa rregulla, ajo kishte nevojë për para.
  Duke qenë ende një vajzë shumë e re, Vladlen nuk po nxitonte të martohej dhe të kishte pasardhës. Ajo u përmirësua në artet marciale dhe ua mësoi ato fëmijëve. Volka Rybachenko tregoi shpresa veçanërisht të mëdha. Meqë ra fjala, ai me këmbët e tij po hidhte me shumë shkathtësi objekte të mprehta. Djaloshi i karatesë (përsëri, një pseudonim që nuk ka të bëjë fare me realitetin!) Premtoi të rritet në mjeshtrin më të madh.
  Dhe pastaj befas Volka u ftua të aktrojë në filma, dhe vëllai i tij Oleg Rybachenko dhe vetë Vladlen Shamanova shkuan me të. Dhe kjo është një histori tjetër.
  
  
  AMATORE
  Kjo është më realiste dhe më e besueshme. Domethënë, shpirti i njeriut më të zakonshëm dhe të zakonshëm hyri në trupin e Stalinit. Dhe meqenëse ai ishte thjesht një person mesatar, një banor. Dhe ai e dinte vetëm se Hitleri do të godiste më 22 qershor 1941 dhe rezultatet ishin katastrofike.
  Gjermanët ishin në gjendje të merrnin Moskën, dhe vrasësi mediokër thjesht u helmua nga rrethimi i tij. Por pas rënies së kryeqytetit, tashmë ishte tepër vonë për të rregulluar diçka. Japonezët goditën Lindjen e Largët, Turqinë nga jugu. Ra edhe Kaukazi.
  Dhe Stalini fillimisht u zëvendësua si një figurë kompromisi nga Molotov. Por më pas Beria ambicioz futi kokën brenda. Dhe Zhukovi e përgjoi. Dhe rrëmuja filloi. Shkurtimisht, gjermanët shkuan në Urale gjatë verës dhe më gjerë, duke u lidhur me japonezët, duke shtypur të gjitha paraqitjet e rezistencës.
  Por në Perëndim lufta vazhdoi. Amerikanët hezituan - Franklin Roosevelt, siç pritej, u tërhoq deri në të fundit. Që në Krishtlindje të vitit 1941, gjermanët sulmuan Gjibraltarin. Në këtë kohë, Moska dhe Leningradi u morën, dhe në jug gjermanët qëndisën në Vollgë dhe Terek. Ata u penguan më shumë nga komunikimet e shtrira dhe hapësirat e mëdha ruse sesa nga rezistenca e organizuar keq e trupave sovjetike.
  Hitleri u takua personalisht me Frankon dhe i përshkroi atij perspektivën: BRSS si një forcë ushtarake nuk ekziston. Sidoqoftë, Shtetet e Bashkuara nuk do të jenë të parat që do të hyjnë në luftë. Pra, Britania nuk është absolutisht e rrezikshme. Për më tepër, në nëntor, pas kapjes së Moskës, Rommel mori përforcime, disa divizione të zgjedhura dhe një ushtri të tërë ajrore për të nisur. Dhe britanikët ranë si pluhur. Gjermanët janë tashmë në Aleksandri... Pra, Franko ka më shumë arsye të frikësohet nga zemërimi i Hitlerit sesa nga hakmarrja e Britanisë. Por nëse ai ende dëshiron të marrë nga kolonitë afrikane dhe angleze, atëherë ...
  Franko, duke kuptuar që duart e Wehrmacht-it ishin zgjidhur dhe ai vetë mund të humbiste gjithçka, së pari pranoi të linte trupat gjermane, dhe më pas ai vetë i shpalli luftë Britanisë. Në të njëjtën kohë, pozicioni i britanikëve përkeqësohej çdo ditë. Gjibraltari u mor në tre ditë. Dhe së shpejti gjermanët pushtuan Palestinën dhe Sirinë së bashku me turqit dhe Irakun me Lindjen e Mesme.
  Amerika u tërhoq në luftë më 4 korrik 1942. Japonia sulmoi Peru-Khabar në Ditën e Pavarësisë.
  Gjermanët, duke përdorur burimet e Rusisë, Evropës, dhe më pas Afrikës dhe Azisë, zhvilluan një ofensivë ajrore dhe luftë nëndetëse.
  Gjermania rriti prodhimin e armëve dhe udhëhoqi ofensivën në Afrikën e Jugut.
  Nga fundi i vitit 1942, Afrika ishte nën kontrollin e plotë të nazistëve, si, nga rruga, India. Dhe Indokina, Singapori dhe ishujt në Australi u vunë nën kontrollin e japonezëve. Vërtetë, përpjekja e dimrit për të kapur arkipelagun Havai ishte e pasuksesshme për shkak të organizimit të pamjaftueshëm të samurait.
  Por megjithatë, japonezët, duke pasur më shumë përvojë ushtarake, dominuan detin. Përveç kësaj, flota gjermane e nëndetëseve u rrit shumë shpejt, duke zvogëluar fuqinë e Britanisë dhe Shteteve të Bashkuara.
  Në maj 1943, një zbarkim gjerman u zhvillua në metropolin anglez. Gjermanët përdorën avionë uljeje, tanke nënujore, madje edhe bombarduesit e parë reaktiv AP-161 dhe Yu-488 me katër motorë.
  E rraskapitur nga lufta e nëndetëseve, Britania nuk mundi të duronte për një kohë të gjatë, por luftoi jashtëzakonisht shumë.
  Pas një muaji betejash të përgjakshme, Londra ra dhe beteja për Anglinë përfundoi.
  Amerika ishte hapi tjetër. Kanadaja luftoi në anën e Shteteve të Bashkuara, ku Churchill u arratis, por vendet e Amerikës Latine refuzuan të bënin luftë kundër Rajhut të Tretë. Dhe Argjentina, e ndjekur nga Brazili, u dha gjermanëve bazat ushtarake të aleatëve të tyre në territorin e tyre.
  Lufta mori një karakter të zgjatur. SHBA jashtë shtetit. Ushtria e tyre tokësore është e fortë dhe flota po ndërtohet shumë shpejt.
  Por pak nga pak gjermanët dhe japonezët u morën. Në anën e tyre ishin të gjitha burimet e hemisferës lindore dhe një pjesë e asaj perëndimore. Po, lufta totale e shpallur po jepte fryte.
  Operacioni Icarus ishte i suksesshëm dhe Islanda ra. Pas kësaj, Fritz kaloi në Grenlandë. 1944, megjithatë, nuk i dha askujt një avantazh vendimtar. Megjithatë, Japonia dhe Rajhu i Tretë fituan një terren në Hemisferën Lindore dhe u forcuan në Amerikën Latine. Në dimrin e dyzet e pesë viteve, samurai, së bashku me nazistët, pushtuan Ishujt Havai. Dhe në pranverë ata u zhvendosën në isthmusin e Panamasë.
  Pas vdekjes së Roosevelt, Shtetet e Bashkuara filluan të kërkonin paqe me Rajhun e Tretë dhe Japoninë. Por gjetja e një kompromisi është e vështirë. Sidomos pasi Hitleri ndjente erë gjaku. Barrakuda e fashizmit donte shumë. Lufta vazhdoi. Nazistët u ngulitën në Grenlandë dhe në verën e vitit 1945 u përpoqën të zbarkonin në Kanada, por u hodhën në det. Kanadaja nuk donte të kapitullonte. Vërtetë, në vjeshtën e vitit 1945, Australia ra - bastioni i fundit i rëndësishëm i botës perëndimore në Hemisferën Lindore. Japonia dhe Gjermania dominuan totalisht detin. Flota e tyre e nëndetëseve ishte e pashembullt.
  Për më tepër, nëndetëset me peroksid hidrogjeni doli të ishin shumë të forta dhe të lëvizshme. Shpejtësia e tyre arrinte dyzet nyje në orë.
  Dhe në dimrin e dyzet e pesë ose dyzet e gjashtë, ishte radha e Zeeland. Në pranverën e vitit 1946, Shtetet e Bashkuara i shpallën luftë pothuajse të gjitha vendeve të Amerikës Latine.
  Dhe projekti për krijimin e një bombe atomike nuk dha rezultate të prekshme për shkak të shkurtimeve të financimit. Ndaj amerikanët nuk mund ta hidhnin këtë atu në një lojë humbëse!
  Dhe në fushën e ndërtimit të tankeve, Rajhu i Tretë kapërceu ndjeshëm Shtetet e Bashkuara. Tanku më i mirë i prodhimit amerikan "Pershing" me peshë dyzet e dy tonë, kishte 102 milimetra forca të blinduara ballore dhe një top 90 mm me një shpejtësi grykë prej 810 kilometra në orë. Dhe më i miri dhe më masiv në 1946, tanku gjerman "Royal Lion" - me një peshë prej 65 tonësh, kishte një armaturë ballore prej 250 milimetrash. Gjithashtu anët dhe sterna prej 200 mm dhe një armë 105 mm me gjatësi tyta 100 EL.
  Duke pasur parasysh formën piramidale të rezervuarit, ai nuk mund të depërtohej nga Pershing nga asnjë kënd.
  Një përpjekje për të lëshuar tanke më të fuqishëm nga një seri dështoi. Vetëm T-93, meqë ra fjala, peshonte vetëm 93 ton me një armaturë ballore 305 milimetra dhe një armë të kalibrit 120 kishte disa shanse kundër gjermanit kur godiste. Por performanca shumë e ulët e drejtimit të makinës, si dhe mungesa e një frëngjie rrotulluese, nuk e bënë atë një konkurrent të denjë.
  Zhvillimi i "Superpershing" u zvarrit për një kohë të gjatë, dhe gjithsesi ky tank ishte inferior ndaj atij gjerman.
  Dhe aviacioni reaktiv, një epërsi totale në cilësi është në anën e nazistëve. Amerikanët mund të kundërshtonin vetëm sasinë. Por gjermanët, duke pasur burimet e botës së vjetër, mund të prodhonin treqind ose katërqind makina në ditë, jo inferiorë në numër se Shtetet e Bashkuara. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - këta avionë luftarakë janë jashtë konkurrencës kundër papërsosmërisë amerikane - klasi "F"!
  Dhe avionët bombardues TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 janë gjithashtu jashtë konkurrencës. Shtetet e Bashkuara nuk kanë ende një avion bombardues të plotë. A është ai B-29. Vërtetë, ka një B-36 në projekt, por deri më tani është larg prodhimit serial.
  Dhe raketat balistike të klasit gjerman "A" nuk kanë fare analoge në botë.
  Disqet - gjithashtu nuk kanë konkurrentë ...
  Teknologjikisht, Rajhu i Tretë e ka mobiluar tërësisht Amerikën, dhe për këtë arsye Hitleri është i vendosur të përfundojë SHBA-në deri në fund. Dhe pa kompromise. Në vitin e dyzet e gjashtë, filloi një ofensivë në Meksikë dhe Kubë. Në vjeshtë, luftimet ishin tashmë në lëvizje të plotë në Teksas dhe Kaliforni. Dhe gjermanët dhe japonezët pushtuan Kanadanë nga Alaska.
  Por tani ka kaluar viti i dyzet e gjashtë. Lufta e Dytë Botërore vazhdon ende. Viti i dyzet e shtatë ishte fatal për Kanadanë, e cila më në fund u pushtua nga Fritz, pasi kishte hyrë nga veriu.
  Bombarduesi reaktiv B-36 më në fund u shfaq në Amerikë, por ende nuk ishte e mundur të merreshin Gjermania dhe Japonia. Për më tepër, tanku i Uashingtonit u shfaq në fund të vitit me një armë me tytë të gjatë 120 mm dhe performancë relativisht të pranueshme të blinduar dhe drejtimi, me peshë gjashtëdhjetë e tre tonë. Ndonëse ishte e mbrojtur dhe më e keqe se ajo gjermane, nuk ishte më inferiore në forcën e shpimit të blindave.
  Sidoqoftë, në fund të vitit të dyzet e shtatë, Shtetet e Bashkuara kishin humbur tashmë më shumë se gjysmën e territorit dhe ishin të dënuara.
  Gjermanët madje arritën të testojnë tanket super të rënda "Rat" dhe "Monster" gjatë sulmeve të qyteteve të mëdha. Ky i fundit kishte një bombë hedhëse që nxirrte një ngarkesë dhjetë ton!
  Imagjinoni sa e tmerrshme doli të ishte arma!
  Dhe në natën e Vitit të Ri, Nju Jorku ra, dhe më dhjetë janar, Uashingtoni.
  Megjithatë, Yankees qëndruan ende për gati gjashtë muaj të tjerë. Për ironi, lufta e dytë përfundoi pikërisht më 9 maj 1948.
  Por edhe pas kësaj, paqja nuk zgjati shumë. Hitlerit nuk i pëlqente që Japonia, duke qenë ekonomikisht shumë më e prapambetur se Rajhu i Tretë, mori kaq shumë tokë për vete.
  Nazistët, megjithëse me vonesë, patën bombën e tyre atomike në gusht 1948. Një pjesë e vonesës ishte për faktin se Fyhreri ishte disi i ftohtë për idenë e armëve të shkatërrimit në masë. Hitleri besonte se vendet duhet të pushtohen, jo të shkatërrohen.
  Por për disa arsye, tirani mizor për Japoninë aleate vendosi të bënte një përjashtim.
  Duke vulosur raketa të mëdha balistike dhe ngarkesa bërthamore, nazistët më 4 korrik 1951 filluan Luftën e Tretë Botërore.
  Shpërtoi sulme të fuqishme bërthamore në Tokio dhe qytete të tjera japoneze. Më pas goditën forcat detare dhe tokësore.
  Lufta e Tretë Botërore përfundoi në gjashtë muaj, në përgjithësi, në të vërtetë po shkonte në një drejtim. Dhe faza aktive e armiqësive zgjati tre muaj.
  Kështu Rajhu i Tretë vendosi hegjemoninë përfundimtare botërore. Një padrejtësi e tillë ndodhi për faktin se mediokriteti hyri në trupin e Stalinit të Madh. Dhe asnjë njohuri për të ardhmen nuk e ndihmoi atë! Në veçanti, amatori vendosi të zhvillojë avionë reaktivë dhe i dha një urdhër të tillë të gjitha fabrikave dhe fabrikave. Doli se vidha ishte fikur dhe avioni nuk u lëshua.
  Dhe vendimet strategjike të vrasësit nuk janë askund më marrëzi. Nuk është çudi që Ushtria e Kuqe u shpërtheu. Dhe pa të, nuk ka njeri që t'i rezistojë Gjermanisë, aleatëve të saj dhe Japonisë.
  Epo, vetë Hitleri vendosi për bashkimin perandorak. Gjegjësisht, krijimi i një fuqie unitare botërore, ku të gjitha fuqitë e planetit Tokë, pa përjashtim, u përfshinë në mënyrë vullnetare-detyruese. Me një monedhë të vetme, natyrisht, dhe një program barbar të seleksionimit gjenetik.
  Dhe gjithashtu me përgatitjen e një zgjerimi masiv hapësinor!
  
  
  DJALI SHPETO CARE RUSINE
  Jashtë është një janar i ftohtë. Këtu është një djalë, Oleg Rybachenko, duke ecur rrugës për në shkollë, dhe papritmas ai sheh se muri në shtëpinë e panelit fqinj po shkëlqen disi çuditërisht. Djali ndjen një thirrje të veçantë - vraponi atje, do të bëheni arbitri. Djali vrapoi me gjithë fuqinë e tij.
  Është mirë që kishte çuditërisht pak makina dhe ai arriti t'i rrëshqasë mu nën hundë. Zhytje e shkathët dhe ju jeni në reflektimin e gjelbër të murit.
  Djali i hedh asaj. Duart, si në një film të Harry Potter, hyjnë në këtë pelte pa asnjë problem, dhe një sekondë më vonë vetë djali nga një ngricë njëzet e pesë gradë e gjen veten në një lëndinë verore të tejmbushur me bar të gjelbër.
  Madje nga inercia djali bie në bar dhe menjëherë hidhet lart. Është mirë të jesh në krahët e një vere që nuk ka vdekur ende pas ngricave. Edhe sikur të hidhej mbi kurorën e tij.
  Djali shikoi përreth - nuk kishte njerëz përreth, vetëm pemë që tashmë kishin filluar të zverdheshin dhe ... një argjinaturë hekurudhore. I gjatë, i veshur me granit dhe përballë tij, tela me gjemba janë mbështjellë edhe në shtylla me vija.
  Oleg Rybachenko mendoi se e gjithë kjo nuk ishte vetëm kështu. Dhe ai në fakt përballet me diçka vendimtare... Në kokën e tij dëgjohet një urdhër: t'i afrohet shinës hekurudhore. Nuk është shumë e lehtë për ta bërë këtë, gjatë rrugës ka një shtresë të trashë teli - spiralja e Brunos.
  Vetë vapa i sugjeroi djalit një rrugëdalje. Filloi të hiqte shpejt rrobat e dimrit. Dhe hidheni mbi një gjemb. Fëmija ndjen një formë të veçantë të rendit mendor. "Tani mund të bëheni krijuesi i historisë. Ju nuk jeni më thjesht një nxënës shkolle me një imagjinatë të tepruar, Oleg Rybachenko do të bëjë gjëra të mëdha!"
  Djali mbushi telin, duke lënë vetëm xhinse dhe një bluzë. Ishte gjithashtu nxehtë në çizmet e ngrohta të dimrit dhe fëmija u zgjua. Është shumë e këndshme të ndjesh barin e mprehtë dhe të gjelbër zbathur. Toka në gusht është ngrohur në mënyrë të përkryer dhe djalit i pëlqen të ecë mbi të.
  Dhe dimri është një kohë e keqe e vitit - ndryshe nga vera e ëmbël. Djali, megjithatë, nuk ka kohë të qëndrojë me gojë hapur - pasi ai është arbitri. Djali ngjitet shpejt nëpër tela. Energjia elektrike u dërgua përmes saj dhe shkëndija u shkrep nëpër rrobat e saj në takat e saj të zhveshura.
  Djali bërtiti, një goditje e dhimbshme dhe u hodh mbi telajo. Shpatat ishin shpuar nga gurë të mprehtë. Por djali vrapoi shpejt mbi argjinaturën. Ai ndjeu se e gjithë kjo nuk ishte pa arsye, por pjesë e një plani të madh!
  Këtu janë binarët e nxehtë, dielli tashmë e ka kaluar mesditën, ajri mban erë bliri dhe mjalti. Aq e qetë sa mund të dëgjosh zhurmën e largët të bletëve.
  Djali qëndronte zbathur mbi hekurin e nxehtë dhe dëgjoi urdhra të rinj: "vendosni shtatë gurë në çdo shina". Djali hezitoi dhe tha me zë të lartë:
  - Por atëherë treni mund të dalë nga binarët?
  Zëri më goditi daullet e veshit:
  - Kjo është pikërisht ajo që ju nevojitet! Armiqtë e Rusisë do të shkojnë këtu!
  Djali nuk debatoi më. Dhe zëri i Zotit sqaroi: zgjidhni vetëm gurë me ngjyrë çeliku.
  Duart tashmë po lëviznin. Oleg Rybachenko ndjeu kënaqësi në vetvete - ai është arbitri, një nxënës i thjeshtë shkollor do të hyjë në histori!
  Gurët janë të lehtë në të dy korsitë hekurudhore: saktësisht katërmbëdhjetë copë - shtatë nga secila. Dhe ato janë praktikisht të padallueshme!
  Ajo është bërë! Djali më në fund u kryqëzua përsëri, lexoi - "Ati ynë" dhe, duke ndezur takat e zhveshura, u rikthye përsëri. Ai iku me vrap, duke u tundur mbi gurët dhe shputat e lënduara. Për pak sa nuk u hodha mbi argjinaturë...
  Nuk doja të ngjitesha përsëri nëpër rrymë, por nuk kishte rrugëdalje. Djali, duke përdorur një vrap, fluturoi nga argjinatura në pengesën e fundit pothuajse menjëherë. Pak e tronditur, por nuk është e frikshme. Dhe këtu ai është Oleg Rybachenko përsëri në tokën e ngrohtë të verës. Përpara, pikërisht në ajër, një mjegull e gjelbër shkëlqen: rruga e kthimit.
  Djali me të vërtetë nuk dëshiron të kthehet nga një verë e ngrohtë në acar dhe dimër. Por më pas një zë misterioz jep urdhrin e fundit:
  - Nxitoni, përndryshe portali do të mbyllet dhe ju do të mbeteni përgjithmonë në 1914 dhe nuk do t'i shihni kurrë prindërit tuaj.
  Oleg Rybachenko i shqye rrobat me nxitim nga teli dhe i tërheq rastësisht. Portali fillon të zbehet dhe djali, pa këpucë, nxiton drejt daljes. Përplaset në diçka elastike dhe me përpjekje kërcen jashtë. Këmbët e zbathura digjen nga bora e shkelur e qytetit. Ju duhet të vishni këpucë dhe të vishni një xhaketë dimërore pikërisht në rrugë - duke kapur shikimet e hutuara të kalimtarëve.
  Dikush madje bërtiti: "i çmendur". Por djali nuk i kushton vëmendje - ai bëri punën e tij dhe përmbushi misionin e madh...
  Më 22 gusht 1914, një tren u shkatërrua, në të cilin ndoqën Hindenburg dhe Erich Ludendorff, Max Hoffmann. Të tre komandantët ushtarakë që luajtën një rol vendimtar në betejat në frontin lindor - duke filluar me operacionet në Prusinë Lindore e kështu me radhë - vdiqën.
  Si rezultat, trupat e çorganizuara gjermane pësuan një disfatë dërrmuese. Koenigsberg i pambrojtur u mor në lëvizje dhe trupat gjermane u rrethuan pjesërisht dhe pjesërisht u shkatërruan ose u kapën.
  Fitorja e trupave ruse pati një ndikim vendimtar në të gjithë rrjedhën e luftës. Dhe para së gjithash, nga pikëpamja e moralit të ushtarëve dhe oficerëve. Nuk është sekret që pas humbjes nga Japonia, autoriteti i ushtrisë ruse ra ndjeshëm. Askush nuk i konsideroi disa aziatikë me sy të ngushtë si një kundërshtar serioz. Dhe pastaj rusët humbën katër beteja të mëdha, dhe në të gjitha betejat ata kishin një avantazh numerik.
  Dhe në det, gjithashtu, ata u mundën plotësisht, përveç se pati suksese të veçanta, private. U dalluan veçanërisht kryqëzuesit e Vladivostok.
  Epo, ku të luftohen gjermanët, të cilët konsideroheshin ushtarët më të mirë tokësorë në botë?
  Dhe më pas doli se ishte e mundur të thyhej Fritz, dhe të vozisje dhe të merrte dhjetëra mijëra të burgosur!
  Entuziazmi i ushtrisë ruse dhe popullatës është rritur shumëfish. Në frontin austriak, përparimi ishte i shpejtë. Austro-Hungaria nuk ishte gati për luftë. Dhe morali i njësive sllave, veçanërisht, është jashtëzakonisht i ulët. Shumë prej tyre u dorëzuan pikërisht nën goditjen e daulleve dhe tingujt e orkestrës. Sllavët nuk donin të luftonin kundër vëllezërve të tyre, për austriakët e urryer. Vetëm njësitë hungareze dhe gjermane etnike ishin pak a shumë të gatshme për luftë.
  Ushtria ruse përmbysi trupat austriake dhe menjëherë pushtoi Lvov, kështjellën e Przemysl dhe, duke zhvilluar sukses, hyri në Hungari. Fronti gjerman po shpërtheu në qepje. Forcat superiore ruse mundën prusianët në Poznan dhe nxituan në Oder. Gjermanët transferuan gjashtë trupa në Austri.
  Por kjo nuk mjaftoi. Për më tepër, nuk kishte forcë të mjaftueshme për të mbajtur pozicione në qendër. Dhe në perëndim, luftimet e ashpra vazhduan.
  Pastaj Gjermania u detyrua të transferonte forca të reja në lindje. Situata u rëndua nga hyrja në luftë kundër Austrisë Italisë. Këto vende kanë pasur marrëdhënie armiqësore prej shekujsh. Dhe aleanca trepalëshe ishte në shumë mënyra një formacion artificial. Edhe pse lufta kishte qenë më e favorshme për Gjermaninë dhe Austrinë, Italia do t'i bashkohej më të fortëve. Dhe kështu trupat ruse tashmë po i afrohen Budapestit, dhe punët e Fuqive Qendrore janë mbeturina! Rumania nxitoi t'i bashkohej luftës.
  Është e qartë se mbreti rumun është një i afërm i Nikollës II dhe ai dëshiron të zgjerojë tokat e tij në kurriz të perandorisë austriake në rënie.
  Dhe Bullgaria, ndryshe nga historia reale, hyri në luftë në anën e Rusisë.
  Vetëm Perandoria Osmane doli të ishte besnike ndaj gjermanëve. Dhe kjo vetëm sepse ministri i Mbrojtjes urdhëroi fillimin e armiqësive, duke vënë para faktit Kryeministrin dhe Sulltanin. Ushtria turke nuk është shumë e fortë, por krijoi probleme me furnizimin e Rusisë me Antantën. Por nga ana tjetër, ky është një shans i madh për Rusinë që të zgjerojë ndjeshëm territoret e saj në jug. Japonia, natyrisht, i shpalli luftë Gjermanisë dhe Austrisë. Për të rrëmbyer kolonitë gjermane në Paqësor.
  Kjo i çliroi duart e Rusisë në Lindjen e Largët. Dhe në perëndim, gjermanët u shtypën.
  Vetëm në lumin Oder Gjermania ishte në gjendje të ndalonte ofensivën e ushtrisë ruse. Për ta bërë këtë, ishte e nevojshme të ndaloheshin të gjitha operacionet sulmuese në Perëndim. Pothuajse gjysma e Austro-Hungarisë u çlirua nga trupat ruse.
  Kështu, Perandoria Austriake në fakt la lojën dhe u kthye në një barrë për Gjermaninë. Bullgarët filluan një ofensivë kundër Stambollit.
  Në dimër, kishte një qetësi në armiqësitë në Evropë. Por ushtria ruse nisi një ofensivë kundër Turqisë. Dhe këtu gjithçka u zhvillua me sukses. Për më tepër, arabët dhe armenët u rebeluan kundër sundimit osman.
  Trupat ruse ishin tashmë në Bagdad në shkurt dhe britanikët pushtuan Basrën. Në fund të marsit, Rusia pushtoi të gjithë Azinë e Vogël dhe nisi një sulm së bashku me bullgarët dhe serbët e Stambollit. Türkiye është jashtë loje. Siria, Palestina, Iraku jugor shkuan në Britani dhe Francë - Rusia mori gjithçka tjetër. Arabia Saudite - deri më tani mbeti një territor zyrtarisht i pavarur, por gjithashtu supozohej të ndahej pas dorëzimit të Gjermanisë. Dhe ajo nuk ishte larg. Më 25 prill 1915, Shtetet e Bashkuara hynë në luftë me gjermanët. Është e qartë se amerikanët janë njerëz praktik dhe donin të ishin në kohë për ndarjen e byrekut të fitores. Deri në pranverë, ushtria ruse kishte prodhuar një lloj të ri të armëve në sasi të mëdha: automjetet e të gjithë terrenit "Luna" -2 me mitralozë. Tanket e reja, edhe pse të lehta, zhvillonin një shpejtësi prej 40 kilometrash në orë në autostradë dhe kishin karakteristika të shkëlqyera drejtimi.
  Trupat ruse në fillim të majit, sapo u thanë rrugët, nisën një ofensivë në Hungari dhe në të gjithë frontin jugor. Ushtria austriake u shemb, trupat gjermane nuk mjaftuan për të mbajtur frontin.
  Më 22 qershor, trupat ruse hynë në Vjenë. Dhe më 24 qershor, batalionet britanike, franceze, belge dhe amerikane hynë në Bruksel. Hollanda hyri në luftë kundër Gjermanisë, dhe pak më vonë Suedia, me Danimarkën. Gjermanët mezi e mbajtën pengesën përgjatë Oderit, por ushtria cariste ruse zhvilloi një ofensivë kundër Mynihut. Qyteti më i madh në Gjermaninë jugore ra më 7 gusht 1915. Dhe më 11 gusht , Gjermania, në një situatë absolutisht të pashpresë për veten, kapitulloi.
  Pas kësaj filloi ndarja e territorit. Austro-Hungaria dhe Perandoria Osmane u zhdukën nga harta politike botërore. Bullgaria doli të ishte ajo pjesë e territorit turk që osmanët pushtuan prej saj në 1913. Serbia u zgjerua shumë dhe u shndërrua në Jugosllavi. Rumania mori Transilvaninë. Rusia përfshinte në përbërjen e saj: Bukovinën, Galicinë, Çekosllovakinë, rajonin e Krakovit dhe gjysmën e Hungarisë, deri në vetë Budapestin, ku tërhoqën kufirin. Gjermania mori një reduktim të madh në territorin e saj. Në perëndim, asaj iu desh të kthente Elzarin dhe Lorenën në Francë, tokat e pushtuara më parë të Danimarkës. Lindja është më e vështira.
  Rusia insistoi në tërheqjen e kufirit përgjatë Oderit dhe për Francën përgjatë Rhein. Por SHBA dhe Britania nuk donin të forconin shumë Rusinë dhe Francën dhe të dobësonin shumë Gjermaninë. Si rezultat, u miratua një kompromis. Rusia merr të gjitha tokat në Lindje, ku polakët kanë shumicën.
  Prusia Lindore humbi Klaipedën, Danzigun dhe doli të ishte shkëputur nga Gjermania, por të paktën mbijetoi në një formë të cunguar. Koenigsberg mbeti gjerman. Por Gjermania humbi shumë tokë. Kufiri doli të ishte shumë i thyer. Në disa vende madje arrinte në Oder dhe varej kryesisht nga përbërja etnike e popullsisë. Sidoqoftë, gjermanët ruajtën pothuajse plotësisht Pomeraninë. Por nga Berlini, deri në kufirin rus, nuk kishte më shumë se njëqind kilometra.
  Pra, gjermanët janë nën kërcënimin e armëve. Madhësia e ushtrisë gjermane ishte e kufizuar në njëqind mijë ushtarë dhe oficerë. Gjermanët iu imponuan dëmshpërblime të mëdha. Lufta zgjati pak më shumë se një vit.
  Perandoria ruse, cariste nuk pati kohë të binte në gjendje krize dhe doli me blerje të mëdha territoriale. Autoriteti i carit u forcua dhe vala e lëvizjes revolucionare filloi të bjerë, ndërsa në ekonomi, përkundrazi, filloi një periudhë e rritjes jashtëzakonisht të shpejtë.
  
  
  SI LENINI ARRITI TË BËHESH PRESIDENT I SHBA
  Vladimir Ilyich Lenin, duke u përpjekur të dukej më i gjatë, u drejtua me gjithë fuqinë e tij. Duart e tij të thata, të vogla, por shumë të lëvizshme lëviznin nervozisht mbi një tavolinë me shkëlqim e të zi, të bërë nga druri më i rrallë i sandalit. I ulur përballë tij, një burrë gjigant me një kostum të bardhë me një zinxhir të rëndë ari rreth qafës së një demi, bërtiti:
  - Epo, zoti Ulyanov. Jam dakord me kushtet tuaja - pesë mijë dollarë në muaj, plus një përqindje të çdo biznesi të vënë nën çek! - Këtu zëri i banditit u bë më i fortë dhe madje e tundën fort zinxhirin e rëndë. - Vetëm ai shoku Lenin pa gënjeshtra dhe pluhur!
  Duke fërkuar duart e tij të djersitura i kënaqur, Vladimir Ilyich tha:
  - Sigurisht, zoti Rockefeller, vetëm në biznesin tonë është e pamundur të bëhet pa gënjeshtra! Gjithçka duhet të jetë miqësisht dhe shumë sinqerisht!
  Dhe të dy mashtruesit qeshën me të madhe...
  -------------------------------
  Revolucioni i Tetorit nuk ndodhi në Rusi. Pati një qetësi të përkohshme në frontet e Luftës së Parë Botërore. Gjermanët dhe austriakët u përpoqën të kishin sukses në Perëndim.
  Ushtria ruse ishte aktive vetëm në frontin turk, ku arriti të lidhej përfundimisht me britanikët dhe t'i shkaktonte një sërë disfatash armikut, duke pushtuar pjesën më të madhe të Azisë së Vogël.
  Por më pas u mblodh Asambleja Kushtetuese në të cilën bolshevikët u gjendën në një pakicë të dëshpëruar dhe mbizotëruan Socialist-Revolucionarët.
  Një nga vendimet e para ishte: dhënia e tokës fshatarëve dhe vazhdimi i luftës deri në një fund fitimtar!
  Në korrik 1918, ofensiva gjermane kundër Parisit dështoi dhe ushtria fitimtare ruse goditi, fillimisht austriakët, pastaj gjermanët.
  Gjermania rezistoi në mënyrë të dëshpëruar, por në dhjetor, kur trupat ruse në lindje pushtuan Varshavën dhe Krakovën, aleatët në perëndim pushtuan Brukselin - ata ende kapitulluan. Vërtetë, dy javë më vonë - ndikoi mungesa e një revolucioni.
  Wilhelm, megjithatë, u detyrua të hiqte dorë nga pothuajse të gjitha pushtetet e tij, duke mbetur një monark thjesht nominal.
  Dhe gjenerali Kornilov u bë president i republikës së re ruse. Në gusht 1917, rebelimi i tij ishte i suksesshëm, megjithëse Kerensky zyrtarisht mbeti kryeministër, por ai tashmë ia kishte dhënë presidencën Kornilovit.
  Ai Kornilov u bë komandanti suprem i përgjithshëm.
  Kjo u pasua nga zgjedhjet presidenciale mbarëkombëtare në Rusi dhe një referendum për një kushtetutë të re.
  Njerëzit për të cilët forma autoritare e qeverisjes është mjaft e njohur - mbështetën versionin e Kornilov.
  Rusia zgjeroi zotërimet e saj në kurriz të Gjermanisë, Austro-Hungarisë së shpërbërë dhe Turqisë, e cila u zhduk nga harta e botës.
  Ky i fundit u nda përfundimisht midis fuqive të mëdha. Rusia mori Azinë e Vogël, ngushticat dhe Kostandinopojën. Francezët morën Sirinë, britanikët morën Palestinën dhe Irakun.
  Në vitin 1926, lufta shpërtheu përsëri midis Rusisë dhe Japonisë. Arsyeja ishte statusi i Mançurisë dhe Port Arthur. Sipas marrëveshjes, të drejtat e qirasë për Port Arthur u transferuan në Japoni dhe qiraja skadoi. Megjithatë, japonezët nuk do të kthenin atë që kishin kapur në Kinë.
  Për më tepër, i riu Hirohito sapo kishte marrë pushtetin - duke ëndërruar për fitore të reja.
  Sidoqoftë, rusishtja ishte tashmë ndryshe. E ngurtësuar në frontet e Luftës së Parë Botërore, me komandantë me përvojë, tanke dhe avionë të rinj, ajo filloi të sulmojë me sukses japonezët.
  Katër muaj e gjysmë më vonë, ushtria ruse mori Port Arthur dhe i dëboi japonezët nga kontinenti!
  Për ca kohë, Japonia qëndroi ende në det - derisa u afruan anijet e skuadroneve të Balltikut dhe Detit të Zi.
  Pas kësaj, vendi i Diellit në rritje kapitulloi.
  Rusia u zhvillua shumë shpejt, por në vitin 1929 filloi një depresion i madh në të gjithë botën.
  Trazirat përfshiu edhe Perandorinë Ruse. Për më tepër, Kornilov kreu rusifikimin aktiv.
  Megjithatë, ai arriti të qëndrojë në fron, dhe në SHBA ... dolën në pushtet bolshevikët amerikanë, në krye me Leninin!
  Duke u larguar nga depresioni, regjimi i ri bolshevik filloi të përgatitej për një luftë të re!
  Revolucioni në Spanjë përfundoi me fitoren e komunistëve dhe kështu u krijua një pikëmbështetje e fuqishme bolshevike në Evropë...
  1 janar 1938. Vladimir Ilyich Lenin ecën me nervozizëm rreth zyrës së madhe në Shtëpinë e Bardhë. Situata në mbarë botën po nxehet. Pas Spanjës, komunistët ishin të suksesshëm në Francë.
  Rusia, e cila drejtohet nga gjeneralisimo dhe presidenti Kornilov, tashmë e ka bërë të qartë se nuk do të lejojë zgjerimin e bolshevizmit në Evropë. Pesëqind divizione në dhjetë milionë ushtri ruse nuk është aspak shaka!
  Vladimir Ilyich e kupton këtë. Dhe ofron një aleancë taktike të Britanisë kundër Rusisë.
  Britanikët janë gjithmonë jashtëzakonisht të kujdesshëm ndaj zgjerimit rus. Por komunizmi radikal i trembi edhe më shumë. Duhej të hapej një pykë mes tyre dhe Rusisë.
  Lenini po përgatitej të priste Ministrin e Mbrojtjes Churchill dhe në të njëjtën kohë t'u jepte britanikëve prova të fuqisë së palëkundur të Shteteve të Bashkuara.
  Dhe si fillim, diktatori kokë tullac dëgjoi një raport për një armë të re - "bombën atomike".
  Oppenheimer e dha raportin e tij me një ton shumë të përmbajtur. Po, tashmë ka suksese dhe madje është nisur një reaktor bërthamor, por shfaqja e bombës atomike është ende shumë larg. Problemi kryesor është marrja e uraniumit dhe plutoniumit të pasuruar. Për më tepër, edhe ky lajm nuk është plotësisht i këndshëm - një bombë e tillë do të kushtojë po aq anije luftarake. Pra, cila është pyetja - a ia vlen të shpenzosh para për një bombë të madhe - nëse mund të bësh njëqind mijë të vogla?
  Lenini, një plak i vogël, tullac, por ende i lëvizshëm (gjashtëdhjetë e shtatë vjeç, meqë ra fjala, është ende larg pleqërisë!), duke ecur me energji në sallën e madhe të zyrës së tij, tha:
  - Ti shok nuk kupton dialektikë! Po, bomba do të jetë ende e shtrenjtë, por atëherë kostoja e saj do të bjerë me një urdhër hark me kalimin në prodhimin masiv!
  Oppenheimer tha me ndrojtje:
  - Dhe rusët nuk do të rrinë duarkryq!
  Një përfundim logjik dhe i ashpër pasoi nga Vladimir Ilyich:
  "Kështu që ju duhet t'i dilni përpara me çdo kusht!"
  Këtu këndon asistenti i zi i Oppenheimer:
  - Në fund të fundit, ne kemi nevojë për një fitore! Një për të gjithë, ne nuk do të qëndrojmë për çmimin! Një për të gjithë, ne nuk do të qëndrojmë për çmimin!
  Oppenheimer u përkul para Presidentit të SHBA Leninit dhe rënkoi:
  - Ju jeni një gjeni! Sigurisht, ne nuk do t'i rezistojmë çmimit dhe do të kalojmë përpara rusëve, por na duhen para!
  Lenini tha me besim, duke goditur takat e tij, këpucët prej lëkure krokodili:
  - Do të ketë para!
  - Dhe skllevër!
  Vladimir Ilyich shqiptoi frazën historike:
  - Unë nuk ju kufizoj në mjete! Unë po ju kufizoj kohën!
  Ingranazhet e makinës komanduese dhe administruese të perandorisë amerikane filluan të rrotullohen.
  Por kjo nuk është gjëja më e rëndësishme. Vladimir Ilyich, si askush tjetër, e kuptoi se për të mposhtur Rusinë, ishte e nevojshme ta minonte atë nga brenda.
  Vladimir Ilyich rrudhoi ballin e tij të lartë, të gjatë e të pabarabartë dhe duke marrë me energji marrësin nga telefoni filloi të telefononte Dulles.
  Kur kryespiuni iu afrua aparatit, Lenini bërtiti shurdhues në majë të mushkërive:
  - Ne kemi nevojë për një person të barabartë ose të paktën jo shumë inferior ndaj meje në aftësinë për të rebeluar, për të mashtruar dhe joshur njerëzit!
  Dulles u përgjigj me një ton shumë të sigurt:
  - Unë e njoh një person të tillë Vladimir Ilyich!
  Lenini, duke u kërcyer si një djall, bërtiti:
  - Pra, kush është ai? Kush është ky gjeni i krijuar nga njeriu?
  Dulles, duke e shtrirë rrokjen në një këngë, tha:
  - Joseph Vissarionovich Stalin! Ju ndoshta e njihni atë, Vladimir Ilyich!
  Lenini i shkeli syrin vetes në pasqyrën me buzë të praruar dhe diamante dhe bërtiti:
  - Ky kuzhinier përgatit vetëm pjata pikante!
  Dulles, duke buzëqeshur me besim, konfirmoi:
  Por kjo është pikërisht ajo që na duhet!
  Lenini bëri përsëri syrin dhe rënkoi:
  - Jepini Stalinit gjithçka që ai kërkon. Dhe premtojini atij vendin e atij gjeneralisimo Kornilov të parëndësishëm!
  Dulles bërtiti shurdhues:
  - Vladimir Ilyich do të kryhet!
  
  MOS DORËZO KURRË VITYAZ
  Shumë argumentojnë nëse rusët do ta kishin fituar vetë Luftën e Dytë Botërore, pa ndihmën e Perëndimit? Kështu që perënditë vendosën ta testojnë atë në praktikë. Dhe në një univers paralel, ata vendosën një pengesë midis forcave aleate, kolonive dhe Rajhut të Tretë së bashku me BRSS. Dhe kjo ndodhi për pastërtinë e eksperimentit në qershor 1941.
  Kështu që aleatët nuk mund të ndihmonin as BRSS dhe as Rajhun e Tretë. Dhe për pastërtinë e plotë të eksperimentit, Japonia ishte gjithashtu e fshehur pas një pengese. Si, le të jetë gjithçka absolutisht e pastër, si në një laborator.
  Në ditët e para nuk ndodhi asgjë ndryshe nga historia e vërtetë. Fritz përparonte, si në historinë reale, me rreth 30-40 kilometra në ditë, por gradualisht duke u ngadalësuar. Natyrisht, mungesa e bombardimeve britanike dhe kundërshtarëve pranë korpusit të Rommel, bëri të mundur çlirimin e një pjese të forcave - veçanërisht të aviacionit. Por gjermanët nuk e kanë bërë ende këtë, kështu që gjërat në fronte gjithsesi po shkonin me mjaft sukses. Sidoqoftë, në fund të korrikut, Beteja e Smolensk ngadalësoi përparimin e Fritz. Hitleri vendosi të tërhiqte Rommelin dhe divizionet e tij nga Libia, duke vendosur që forcat pushtuese të Italisë të mjaftonin. Udhëheqja fashiste, për të mos humbur kohë, filloi të transferonte forcat e armatosura dhe veçanërisht aviacionin nga Franca dhe Ballkani. Hitleri ende shpresonte se ai mund të depërtonte trupat sovjetike në qendër dhe të arrinte para dimrit.
  Në vend që të ktheheshin në jug, Fritz rifilloi ofensivën e tyre në qendër, duke u përpjekur të rrethonte trupat sovjetike që sulmonin Smolensk nga krahët. Dhe më 13 gusht, trupi i Rommel shkoi në ofensivë, duke kaluar Dnieper dhe duke u përpjekur të arrinte në pjesën e pasme të grupit sovjetik që mbronte Kievin.
  Stalini ishte në humbje. Pothuajse e gjithë Evropa dhe zotërimet franceze në Afrikë papritmas doli të ishin kundër tij, dhe jo një aleat i vetëm.
  A është se tani mos prisni rrezik nga Japonia. Dhe Komandanti Suprem jep urdhrin: të largohen të gjitha divizionet nga Lindja e Largët.
  Trupat gjermane, duke depërtuar pothuajse në vetë Moskën, u ndaluan nga trupat siberiane. Por në jug, falë ndryshimit të komandës dhe veprimeve të Rommel, Fritz ishin në gjendje të prenë grupin jugor sovjetik.
  Kursi i armiqësive në Ukrainë u ndikua negativisht edhe nga fakti që Stalini tërhoqi frikacakisht të gjitha rezervat në Moskë, dhe në këtë mënyrë ekspozoi të pasmet e tij.
  Më saktësisht, jo për veten e tij, por për grupin jugor. Doli të ishte një gjendje e keqe. Por në historinë reale, mbrojtja e Kievit u shndërrua në një disfatë. Vetëm këtu kishte një nuancë, gjermanët ishin tashmë afër Moskës, dhe nazistët u forcuan në kurriz të Evropës, më shpejt se Stalini në kurriz të Lindjes së Largët. Dhe gjermanët duhej të kapërcenin më pak distancën, dhe rrugët në Evropë janë më të mira. Dhe përpiquni të transferoni shpejt gjithçka një nga një në Hekurudhën Trans-Siberiane.
  Si rezultat, gjermanët ishin në gjendje të depërtojnë në Kharkov dhe Voroshilovgrad edhe më herët se në historinë reale, duke kapur shumë industri dhe fabrika.
  Leningrad gjithashtu doli të ishte i bllokuar, por nuk u mor. Dhe gjermanët hynë në Krime. Dhe Fritz arriti të kapte Voronezh në jug, duke lëvizur përgjatë Donit në Stalingrad.
  Moska megjithatë u mbrojt dhe në dimër ata madje kaluan në kundërofensivë. Por në krahun jugor, Rommel arriti të depërtonte në Stalingrad. Në të njëjtën mënyrë, ulja në Kerç nuk u bë. Trupat sovjetike me shumë vështirësi arritën vetëm ta largonin armikun nga Stalingrad. Dhe kjo ndodhi vetëm sepse klima nuk ishte në anën e Wehrmacht-it dhe ata ishin memec për të luftuar në ngrica dhe borë.
  Po, Rommel duhej të lëvizte përtej Donit. Dhe kjo ishte një shuplakë shurdhuese për Fyhrer-in.
  Por në pranverën e vitit 1942, balanca e pushtetit ndryshoi. Duke ushtruar një presion të madh mbi aleatët e tyre, gjermanët rritën numrin e trupave të tyre, duke përfshirë në kurriz të Khiva, dhe numrin e satelitëve. E shtuar veçanërisht nga sasia e Italisë dhe Francës. Ndarjet e zeza u shfaqën edhe në frontin lindor. Për fat të mirë, fronti britanik dhe amerikan nga Afrika nuk ndërhyri në transferimin e trupave dhe burimeve.
  Dhe de Gaulle, kur humbi mbështetjen e aleatëve, u tradhtua nga bashkëpunëtorët e tij.
  Kështu, kundër BRSS u mblodhën forca më të rëndësishme sesa në realitet. Fritz u shtuan veçanërisht në avionë, duke ruajtur avantazhin e tyre në ajër. Dhe forcat tokësore kaluan shtatë milionë kundrejt 5.6 milionë ushtarëve sovjetikë.
  Dhe nazistët filluan një ofensivë në jug. Rommel arriti të pushtojë Stalingradin më 27 qershor. Fritz ishte në gjendje të grumbullonte qindra tanke në qytet menjëherë. Dominimi i aviacionit armik në ajër gjithashtu pati një efekt, gjë që e bëri të vështirë transferimin e përforcimeve sovjetike përtej lumit të gjerë Vollga.
  Mjerisht, Stalingradi heroik nuk ndodhi në AI. Dhe Rommel lëvizi përgjatë rrugës së rrahur në planet poshtë Vollgës dhe Detit Kaspik.
  Përpjekjet për të depërtuar gjermanët me kundërsulme në qendër dështuan. Për më tepër, parvazi Rzhev nuk u formua. Pra, Fritz-i kishte një front më të barabartë në kohën e kundërsulmit sovjetik, dhe ata gjithashtu u tërhoqën në mënyrë më të barabartë. Por Rzhev, për fat të keq, mbeti me nazistët.
  Nuk ishte e mundur të depërtohej Fritz, dhe është shumë e vështirë të mbash Kaukazin pas rënies së Stalingradit. Meqenëse arteria e furnizimit në Vollgë është prerë. Dhe kur në fund të korrikut gjermanët arritën në Detin Kaspik, situata u bë pothuajse e pashpresë. Tani furnizimi ishte i mundur vetëm me ujë.
  Duke marrë parasysh se nazistët kishin epërsi ajrore, ngjarja u bë diçka në mes, jashtëzakonisht e vështirë dhe e pashpresë.
  Gushti dhe shtatori kaluan në beteja të ashpra, derisa armiku përgjatë bregut të Kaspikut arriti në Baku. Dhe atje, me Rommel, ata rezistuan deri në fund të tetorit. Situata u rëndua nga hyrja e Turqisë në luftë.
  Në kurriz të Japonisë, perënditë eksperimentuese u kujdesën, por jo në kurriz të osmanëve. Por në dimër, nazistët ende nuk guxuan të sulmonin Moskën, ata u ndalën për dimër.
  Ushtria e Kuqe bëri disa përpjekje sulmuese. Por armiku ishte superior në fuqi punëtore, në numrin e personelit me përvojë dhe në aviacion. Vetëm tanke dhe artileri u prodhuan në BRSS deri më tani. Por tanket ishin kryesisht të lehta, dhe cilësia e armaturës ishte jashtëzakonisht e parëndësishme. Duket se ka shumë avionë që prodhohen gjithashtu, por për shkak të mungesës së duraluminit, ata janë më të rëndë dhe më pak të manovrueshëm se ato të referencës. Doli gjithashtu Yak-9, pothuajse tërësisht prej druri. Dhe kjo, natyrisht, ishte një dobësi.
  Hitleri gjithashtu mbështetej në tanket e tij të reja të famshme - "Panthers" dhe "Tigers".
  Ato prodhoheshin në numër në rritje. U shfaq, dhe përfaqësuesi i tretë i menagerisë: "Luan". Në historinë reale, një makinë e tillë u zhvillua në vitin 1942, por për shkak të mungesës së burimeve dhe peshës së madhe, përbindëshi më i rëndë u refuzua.
  Por këtu "Luani" me peshë 90 tonë hyri në seri. Përparësitë e tij, forca të blinduara të fuqishme dhe një armë 105 mm, kompensuan pjesërisht performancën më të keqe të drejtimit. Armët serike sovjetike 76 mm nuk mund të depërtonin në "Luan" nga të gjitha këndet.
  Pra, nuk ishte një tank i keq zbulimi, nëse linja e mbrojtjes është shumë e fuqishme dhe me shkalle të thella.
  Dhe komanda sovjetike u forcua plotësisht nën kryeqytetin sovjetik. Dhe përpiquni të depërtoni këtu.
  Përfaqësuesi i katërt i menagerisë: "Maus", u vonua disi me nisjen e serialit.
  Numri i Ushtrisë së Kuqe u rrit në gjashtë milionë, megjithëse shumë nga ushtarët ishin rekrutë.
  Ata u kundërshtuan nga më shumë se nëntë milionë, por epërsia numerike kompensoi pjesërisht natyrën shumë të larmishme të ushtrisë armike.
  Në aviacion, armiku është më i fortë si në numër ashtu edhe në cilësi. U shfaqën më të fundit ME-309 dhe Yu-288. Si përgjigje, makinat sovjetike me cilësi inferiore po luftojnë, për shkak të mungesës së fuqisë punëtore të kualifikuar dhe materialeve të pakta. Tanket janë ende të vjetër T-34, dhe shumica e atyre të lehta, si dhe KV.
  Në verë, Wehrmacht udhëhoqi ofensivën: sulmin ndaj Moskës dhe sulmin deri në Vollgë në Saratov. Moska, pas luftimeve të ashpra, u rrethua nga fundi i vjeshtës. Saratov, Kuibyshev, Penza, Ulyanovsk gjithashtu u kapën. Stalini iku në Sverdlovsk. Situata u bë kritike.
  Kryeqyteti u urdhërua të mos dorëzohej në asnjë rrethanë. Gjermanët kryen sulme, por u tërhoqën ose u zhytën në luftime në rrugë. Në dimër, ofensiva e Wehrmacht u pezullua. Vërtetë, gjermanët në një unazë të dyfishtë përfunduan jo vetëm kryeqytetin sovjetik, por Leningradin.
  Në maj, ofensiva naziste filloi përsëri, por tashmë në drejtim të qytetit të Gorky dhe Kazan. Ndërtimi i tankeve sovjetike, pavarësisht nga të gjitha vështirësitë, ishte në gjendje të vinte në prodhim: T-34-85 dhe IS-2, megjithatë, në sasi të vogla.
  Gorky ra vetëm në korrik, ndërsa Kazan qëndroi deri në fund të gushtit.
  Një uri e tmerrshme mbretëroi në Leningrad dhe Fritz as nuk u përpoq ta sulmonte atë. Dhe Moska u mor gradualisht nën kontroll. Dhe më 30 shtator, pas një sulmi jashtëzakonisht të përgjakshëm, Kremlini ra.
  Kalaja e klasit të parë u shkatërrua rëndë. Dhe kjo ishte një goditje e re për popullin sovjetik. Gjermanët u zhvendosën në Urale, por atje u zhytën në borë. Është e vështirë të luftosh me BRSS. Stalini ishte një mbështetës i qëndrimit deri në fund. Por ishte jashtëzakonisht e shtrenjtë për vetë vendin dhe për gjermanët në veçanti.
  Në jug, nazistët përparuan edhe përmes Azisë Qendrore.
  Në 1945, BRSS mori SU-100 dhe IS-3, por vetëm në seri të vogla. Mjerisht, në fund të qershorit, nazistët kishin pushtuar edhe Azinë Qendrore. Dhe në korrik, Sverdlovsk gjithashtu ra. Në gusht, gjermanët kapën Kurganin dhe Tyumenin. Dhe më 3 shtator gjithashtu Tobolsk. Në fund të shtatorit, Khanty-Maisiysk. Dhe në mes të tetorit dhe Omsk.
  Novosibirsk, megjithatë, nuk i është nënshtruar ende nazistëve. Tashmë ngricat shumë të rënda e detyruan Fritz-in të qëndronte në qytete.
  Pra, deri në maj 1946, nazistët nuk kryen armiqësi aktive.
  Pastaj shkuam në Novosibirsk. Në beteja morën pjesë helikopterë në formë disku dhe tanket më të fundit të serisë "E". Sidoqoftë, kjo nuk e ndihmoi shumë Fuhrerin. Krautët morën Novosibirsk në fund të qershorit. Detyruan lumin Ob. Më tej në korrik, përbindëshat kapën Kemerovën dhe Tomsk, dhe Territorin Altai. Pas luftimeve të ashpra, Abakan ra në gusht dhe Irkutsk u sulmua në shtator.
  Gjermanët, duke vjellur shumë gjak, e morën edhe atë. Por përsëri, ata u hodhën jashtë. Të shtrirë në komunikime. Kështu u ndalëm në afrimet e Çitës. Por në parim, ku janë me nxitim? Mund të prisni verën dhe të provoni pajisje të reja.
  Qofshin disko apo avionë. Në vitin 1947, projektuesit sovjetikë lëshuan në një seri tanket IS-4, IS-7 dhe T-54. E vërtetë, në vëllime thjesht simbolike. Nuk kishte mjaft njerëz apo burime. Nazistët rifilluan përparimin e tyre. Aginskoye u kap në fund të qershorit Blagoveshchensk. Khabarovsk ra në korrik, dhe Vladivostok në gusht. Kështu, nazistët pushtuan pothuajse të gjitha qytetet kryesore sovjetike. Ndoshta përveç Pertopavlovsk. Fiends kapur Magadan në shtator. Por megjithatë, Stalini nuk shkoi të kapitullonte.
  Në fund, nazistët ende humbën!
  
  
  LUFTËRAT E DREJTIMIT SPACE
  Pas disa vitesh relativisht të begatë, për Rusinë kanë ardhur prova të rënda. Perandoria Qiellore, duke përdorur burimet e saj kolosale njerëzore dhe avantazhet e një sistemi politik totalitar, ishte në gjendje të bëhej një hegjemon botëror. Në Rusi, një masakër brutale shpërtheu në kufijtë jugorë. Dhe megjithëse kryengritja islamike u shtyp, lufta kundër terrorizmit ka konsumuar shumë burime. Situata u përkeqësua nga një konfrontim i ashpër me Perëndimin.
  Për sa kohë që gjithçka bazohej në parandalimin bërthamor, nuk kishte luftëra në shkallë të gjerë. Por shkencëtari amerikan Wellington mendoi të lëshonte një lloj të veçantë rakete drejt Merkurit mbi një element radioaktiv të sintetizuar artificialisht.
  Por pati një gabim në navigim. Raketa devijoi nga kursi dhe ra mbi Diell... Kishte një shpërthim të plazmës jashtëzakonisht të rrallë, jo të rrezikshme për organizmat e gjallë, por duke rrëzuar strukturën atomike dhe duke ndryshuar pak lidhjet midis neutroneve në bërthamën atomike. Saktësisht sa për të bërë të pamundur reaksionet e pakontrolluara bërthamore dhe termonukleare.
  Dhe si rezultat i kësaj: armët bërthamore janë bërë një grumbull mbeturinash të padobishme.
  Vendi më i fuqishëm në botë ushtarakisht dhe ekonomikisht: Perandoria Qiellore, e cila, për shkak të mbipopullimit, kishte një mungesë akute të ujit të freskët dhe energjisë, paraqiti një ultimatum për të marrë me qira Siberinë.
  Rusia u përgjigj me një refuzim vendimtar ...
  Një luftë e madhe ka filluar: koalicioni aziatik kundër Perëndimit. Atdheu ynë është bërë arena kryesore e betejave në shkallë të gjerë. Jeta paqësore është një gjë e së kaluarës: ferri i luftës mbretëroi kudo. Betejat më të ashpra ishin në lulëzim të plotë nga pol në pol.
  Situata në fronte ishte kritike: Bashkimi Aziatik tashmë po i afrohej maleve Ural.
  Pranë Yekaterinburgut, ra një top verbues i zjarrit dhe u ngrit një zonë vdekjeprurëse në të cilën asnjë person i vetëm nuk mund të jetonte as edhe një minutë.
  Atdheu, Rusia e shenjtë -
  Zemra ime eshte e hapur per ty...
  Gjaku i fushës së betejës vaditur -
  Të lulëzojë në dashurinë e atdheut!
  
  Pulsi i Tokës rreh me një rënkim që lulëzon,
  Është e vështirë kur vrumbullon lufta...
  Por Dielli i Lavdishëm do të lindë mbi Rusi -
  Ti je nëna jonë e vetme e pavdekshme!
  
  Thekra në fushat e pafundme është e artë,
  Bora shkëlqen me argjend të ndritshëm.
  Dhe fytyrat duken me krenari nga ikonat -
  Kalorës, bëhu një shqiponjë në betejë!
  
  Ne do të fitojmë në betejën e kundërshtarit,
  Le të mbrojmë ëndrrën me krahë.
  Nuk ka më trim se një ushtar rus,
  Unë do t'i lutem Zotit!
  . Përmbajtja kryesore.
  Kur zemra është e mbushur me mëshirë, për ndonjë arsye kuleta është bosh!
  Majat e maleve Ural i ngjajnë këpurdhave që dalin nga goja, të ngrënë nga kariesi. Luftëtarët rusë pa bisht po fluturojnë në një nivel të ulët. Ashtu si skifterët e shpejtë, kalorësit rusë sulmojnë luftanijet e ngathëta, por të blinduara me krahë të fuqishëm të Perandorisë Qiellore.
  Piloti i Forcave Ajrore Andrey Ognev kryen një kthesë të vështirë. Një top i rëndë kinez me pesë tyta që nxjerr flakë dhe metal. Një tornado zjarri fshin fjalë për fjalë disa milimetra nga armatura e tejdukshme e një luftëtari rus. Gërcim pa bisht si përgjigje. Një pulsar i shkërmoqur rrëshqet nga një hundë e mprehtë. Frëngjia rrotulluese e helikopterit gjigant kinez shtrëngohet nën goditje... Ka britma të mbytura.
  Fytyra e errët e Andreit me një ballë të lartë shpërthen në një buzëqeshje me dhëmbë të bardhë.
  Partnerja e tij, një bjonde verbuese e bukur, Vassa Koltsova, bën një fuçi, duke detyruar një piranha çeliku të një rakete të padrejtuar të kalojë pranë dhe dërgon një "dhuratë" në një nga dymbëdhjetë helikat e mëdha të helikopterit të betejës.
  I madh, me një rresht të trefishtë tehe, helika po copëtohet. Vassa, jo pa arsye emri i saj përkthehet si mbretëreshë, dinte të rrihte. Ajo gjithmonë luftonte vetëm me një fund të shkurtër dhe një bluzë ngjyrë kaki, por në takat e saj të zhveshura ndjeu veten dhe luftëtarin si një e tërë e vetme.
  Shumë pilot femra e imituan atë, duke u përpjekur të arrinin ndjeshmëri fenomenale. Një helikopter luftanije është njëqind e njëzet pika zjarri që ulen në sipërfaqe - një shesh patinazhi zjarri. Një makinë që funksionon në pluhur qymyri, por në të njëjtën kohë mbart mijëra tonë metal, duke aplikuar mbrojtje dinamike.
  Dizajnerët japonezë, kinezë dhe indianë bënë një makinë të paprekshme ndaj sistemeve ruse të mbrojtjes ajrore, por papritur u sulmua nga ajri.
  I ndrydhur nga zemërimi i egër, gjenerali me sy të ngushtë zhurmoi, duke treguar me dorën e tij me doreza të zeza:
  - Shkatërroni ata! Shkrini ato monstra!
  Një kolonel indian me gjoks të plotë, por me bel të hollë, tha:
  - Ky çift është një princ dhe një mbretëreshë e zezë. Askush nuk i ka rrëzuar ndonjëherë!
  Mac buzëqeshi në mënyrë të pabesueshme dhe ankoi:
  - Nuk mund të jetë. Rritni densitetin e zjarrit.
  Dhe përsëri helikopteri luftarak u drodh. Frëngjia rrotulluese u bllokua dhe byka e titanit mori flakë. Ushtarët flakë të verdhë dhe kanellë kaluan pranë me një ulërimë. Një shpërthim shpërtheu dhe një raketë e ngarkuar me napalm shpërtheu brenda trupit të helikopterit gjigant.
  Vassa, pasi riprodhoi teknikën e "rrëshqitjes" dhe duke kaluar nga shtigjet e zjarrit, dha:
  - Të gjitha moshat janë të nënshtruara ndaj luftës, vetëm ju nuk mund të shaloni ditën tuaj të fundit, duke u mundur pa kohë!
  Andrew është i lezetshëm. Babai i tij ishte gjenerali më i ri në ushtrinë Angolan dhe erdhi për të studiuar në Moskë. Atje ai u martua me Lydia Ogneva, një atlete e famshme dhe Ph.D. Pastaj babai i tij vdiq dhe nëna e tij me flokë të zeza dhe kaçurrela e rriti atë. Në shkollë, ata u përpoqën të ngacmonin Andrein, por djali ishte ende i angazhuar në arte marciale në kopshtin e fëmijëve. Nëna e tij dinte të luftonte veten, dhe njerku i tij ishte një kampion në stile të përziera.
  Andrei studioi mirë, kishte një kujtesë fenomenale dhe së shpejti ai vetë u bë udhëheqësi i djemve, udhëheqësi i tyre. Sigurisht, ai zgjodhi një shkollë fluturimi dhe shkoi të luftojë për Atdheun e tij Rusinë. Ai fitoi famë dhe respekt. Dhe askush nuk guxoi të qortonte heroin e Rusisë me lëkurë të zezë, veçanërisht pasi tiparet e fytyrës zezake të përziera me ato sllave dhe kjo e bëri pilotin e ndërtuar atletikisht mjaft të pashëm.
  Nuk kishte më pak legjenda për marrëdhëniet e tij të dashurisë sesa për bëmat ushtarake. Edhe pse vetë Andrei ishte shumë më modest nga sa i atribuohej.
  Tani ai po kërkonte një mënyrë për të shkatërruar një luftanije të paprekshme. Armatura aktive me shumë shtresa mbulonte përbërësit kryesorë të makinës më të fuqishme të Perandorisë Qiellore.
  Savva ka qëlluar në drejtim të helikave, duke u përpjekur të imobilizonte strukturën...
  Ndërkohë, beteja u ndez në tokë. Në sulm u nisën tanket pa frëngji të bllokut lindor. Disa janë të mëdha, ndërsa të tjerët nuk janë më shumë se një metër të lartë.
  Kundër tyre, luftëtarët e koalicionit perëndimor përdorën mina të lëvizshme dhe predha të drejtuara pa zmbrapsje.
  Këtu luftuan jo vetëm rusët, por edhe evropianët: britanikët, francezët, suedezët dhe shumë të tjerë.
  Një armik i përbashkët bashkoi njerëz me lëkurë të bardhë dhe moral të krishterë. Debati për demokracinë ka rënë. Për më tepër, në Rusi, ndjenjat antiperëndimore, pasi agresioni erdhi nga lindja, u hodhën në asgjë. Në të vërtetë, ku mund të ngjitet në Lindje një Evropë pacifiste dhe tolerante. Ata dhe njerëzit në masë të madhe harruan se si të luftonin. Dhe kur armët bërthamore u zhdukën, Azia e fuqishme dhe e mbipopulluar i zhvendosi hordhitë e saj të panumërta në veri dhe në perëndim.
  Mes atyre që përparojnë në pozicionet ruse, ka shumë arabë. Disa fanatikë shkojnë në sulm, të pa maskuar, me tuta të bardha. Pranojeni vdekjen me një buzëqeshje në buzë.
  Mijëra tanke të avancuara dhe mjete luftarake këmbësorie duken si milingona nga pamja e një zogu. Savva, pasi kishte dëmtuar një vidë tjetër, duke u zbehur pak, pëshpëriti:
  - Megjithatë, ka shumë prej tyre ... Zoti e ndihmoftë Rusinë.
  Vetë vajza pa se çfarë po ndodhte në qytetet e pushtuara nga koalicioni aziatik. Pogrome masive, vrasje, masakra. Burrat u varën në një tel dhe gratë dhe fëmijët u dërguan në kampe speciale. Dhe më pas i shisnin ose i shpërndanin në vepra të caktuara. Dhe torturat e robërve të luftës tashmë janë të zakonshme, madje edhe të detyrueshme.
  Gjenerali McLee nuk kursen as të tijat. Në një furi të pafuqishme se ata nuk mund të përballen me luftëtarët e vegjël Chizh-3, ai rrëmben një shpatë nga muri dhe i pret dorën arabit që kontrollon armën kundërajrore. Ai bërtet dhe e shtyp trungun e përgjakur në gjoks.
  Dhe komandanti i frikshëm i një dore që sapo është prerë, me thonj të gjatë, kërcënon në drejtim të aceve të turpshëm rusë, duke bërtitur:
  - Shkatërroni! Djeg! Djeg!
  Savva, i tërbuar, lëshon një tjetër raketë... Ajo po i mbaron municioni. Por luftanija ajrore po humbet gjithashtu stabilitetin.
  Artileria e saj vdekjeprurëse është jashtë loje... Duke humbur pjesën e luanit të fuqisë së saj luftarake, Hulk kthehet prapa. Ata duhet të kthehen në bazë sa më shpejt të jetë e mundur për riparime dhe furnizim.
  Më poshtë, topat rusë qëllojnë me saktësi mbi tanket këndore, prej hekuri të sheshtë të armikut. Disa makina ndaluan, duke fryrë tymin në qiell. Në një "bandura" municioni filloi të shpërthejë. Fluturoi, duke u rrotulluar si surrat e gjimnastit, derisa u përplas me një grumbull zhavorri.
  Topi rus me rreze të gjatë dërgon një predhë në drejtim të shtizës së flamurit. Një vajzë gjuetare me një kosë bjonde, kryqoset me dy gishta dhe pëshpërit në gjermanisht:
  - Qoftë fat për ne!
  Flamuri i Koalicionit Aziatik është i verdhë i ndezur me një rreth të kuq në mes. Kjo është më afër Japonisë, por ky është simboli i zgjedhur nga koalicioni. Një predhë e vogël nga një top me precizion të lartë thyen një shufër të trashë dhe një kanavacë e madhe që mund të mbulojë dyshemenë e një stadiumi bie. Një duzinë tanke aziatike mbulohen menjëherë me një vello prej kadifeje.
  Nga ana e koalicionit perëndimor dhe pozicionet ruse, dëgjohet një tingull unanim:
  - Hora!
  Me të vërtetë simbolike. Dhe le të jetë armiku më i madh se dhjetë herë, por forca e shpirtit rus është e palëkundur.
  Të dy luftëtarët rusë e gjejnë veten për një moment krah më krah. Një e tërë e vetme - skifterë pothuajse trekëndësh - mbrojtësit e Rusisë. Savva e ka imagjinuar tashmë se si Andrey do të vendosë dorën e tij të zezë të fortë mbi supin e saj. Ky është një burrë vërtet i fortë tek i cili mund të mbështeteni.
  Por pikërisht në atë moment, ishte sikur një mijë foto të ndezura u ndezën menjëherë. Dhe në sytë e çiftit të luftuar u errësua. Më pas errësirat u lyen me njolla shumëngjyrëshe, të ngjashme me ato që shfaqen kur derdhet vaji në ujë.
  Andrei u përpoq të fërkonte sytë. Dora e tij, me vështirësi për të kapërcyer rezistencën, dukej se po gërmonte ujin.
  Si nga larg, zëri i Savva është i mbytur:
  - A kemi vdekur?
  Kapiteni i zi përgjigjet me zë të lartë:
  - Jo! Jemi gjalle.
  Papritur, kjo ndjenjë e trashë dhe ngjitëse zhduket dhe ata duket se janë në një gjendje të rënies së lirë. Madje u bë i lehtë për disa çaste, si në mungesë peshe.
  Savva madje pëshpëriti paksa i mërzitur, me një zë të këndshëm:
  Duket sikur bota është e humbur pa shpresë
  Dhe rruga drejt yjeve të kalorësit është e bllokuar ...
  Në këto kthesa orbitash të pafundme,
  Jo i destinuar - besimi është të mbytesh!
  Dhe pastaj ajo gulçoi, duke zbritur me shputat e saj të zhveshura në gurë të mprehtë malor. Errësira, e përzier me njolla të lehta dhe dallgë, u shpërnda.
  Sytë dhembin pak nga drita e majit, mesditës. Savva ishte në të katër këmbët dhe menjëherë u hodh lart.
  Andrei përkuli këmbët në mënyrë profesionale në një kërcim dhe u ul me mjeshtëri. Fytyra e tij, me një mjekër mashkullore dhe një ballë të gjerë të lartë, mbante një shprehje të qetë. Ai madje i buzëqeshi partneres së tij.
  - E shihni! Ekziston ajo dritë, dhe siç kam dyshuar prej kohësh - kjo nuk është parajsë!
  Savva, duke u lëkundur, bëri disa hapa hezitues. Pas uljes, ajo mavijoi me dhimbje shputat e saj të zhveshura dhe grisi gjurin. Por vajza, me një përpjekje të zakonshme vullneti, largoi shprehjen martire nga fytyra e saj dhe drejtoi gishtin përpara saj, duke thirrur:
  -Uau!
  Andrei shikoi ku tregoi Savva. Para tyre ishte një kodër e rrënuar. Dhe në majë të saj, të thyer në të çara, një top pushoi. Më saktësisht, një aparat sferik, gjysmë plumbi, gjysmë ngjyre platini, me një sqep të mprehtë sipër dhe një duzinë tentakulash të holla të vendosura në mënyrë të barabartë përgjatë skajeve të këtij objekti futuristik.
  Vajza, e hutuar, pëshpëriti;
  - Kjo është Bioma e Njutonit! Dhe si u lëndua?
  Andrey pa nga afër, shtypi kokën në supet e tij, nuhati ajrin. Ajri mbante erë ozoni dhe goma të djegura. Duke parë përreth me kujdes, kapiteni tha me një zë mezi të dëgjueshëm:
  - Këtu mund të ndeshemi në një pritë!
  Savva me besim bëri një hap drejt topit dhe, pa e ulur volumin e zërit, tha:
  - Jo! E di ku jemi! Kjo është pikërisht zona e anomalive ku ra anija kozmike. Është vetëm njëqind milje në veri të vendit ku ne luftuam!
  Kapiteni ngriti supet përsëri dhe, duke mbajtur pamjen e qetësisë në zërin e tij, tha:
  - Më shumë se një minutë në zonën anormale, askush nuk mund të mbijetonte. Edhe robotët u thyen, duke u shkatërruar në ndryshk!
  Savva, megjithëse nuk ishte e lehtë për të, thirri me guxim:
  - Dhe ne do të mbijetojmë!
  Dhe ajo vrapoi drejt kodrës. Takat e saj të pluhurosura, të rrumbullakëta, të gërvishtura nga rënia, u ndezën shpejt nëpër kreshtën e pabarabartë, shkëmbore.
  Andrew u mahnit. A nuk i dhemb ajo këmbëzbathur në gurë të mprehtë? Në përgjithësi, sjellja e Koltsova dukej e çuditshme për shumë njerëz kur ajo injoroi uniformën e zakonshme të fluturimit, luftoi me veshje pothuajse të zhveshur . Dhe nëse diku në Mesopotami ose Afrikë, mund të jetë e rehatshme në një bluzë kamuflazhi, por është ende e freskët në Urale në pranverë.
  Vajza mbërriti nga kufiri jugor. Trupat ruse dhe evropiane luftuan në Siri, në Irak, duke u përpjekur të frenojnë përparimin e koalicionit aziatik. Për më tepër, një pjesë e forcave islamike ishte në anën e Rusisë dhe një pjesë e Azisë.
  Nuk kishte as një vijë fronti të veçantë në jug. Në përgjithësi në Afrikë, madje edhe në të njëjtin vend, fise të ndryshme luftuan me njëri-tjetrin. Për më tepër, feja nuk luajti një rol vendimtar. Shumë të krishterë, si dhe paganë, i ndoqën aziatikët, nën parullat e supozuara të majta. Afrika është bërë vërtet si në një këngë në një karikaturë për Aibolit.
  Por, me siguri, vrapimi zbathur në shkretëtirë është edhe më i vështirë se vrapimi përgjatë pjerrësive të malit. Dhe Savva, ky i egër me diplomë master, kandidat i shkencave biologjike, nuk njihte as dhimbje, as frikë.
  Andrei nxitoi pas saj, duke u përpjekur të kapte djallin. Anija kozmike doli të ishte shumë më larg se sa dukej në shikim të parë.
  Vajza zakonisht i gërshetoi flokët, por tani flokët i rrënoheshin dhe treni i artë fluturonte si flaka e një pishtari në erë.
  Asnjëherë më parë një kapiten me ngjyrë nuk e kishte gjetur të dashurën e tij kaq të bukur.
  Edhe pse Andrey nuk është një atlet i dobët, ai vetëm me shumë vështirësi arriti të shkurtojë distancën, por ai kurrë nuk e kapi atë, megjithëse u pengua dhe pothuajse i lëndoi hundën. (Meqë ra fjala, aspak afrikan, por me një gunga dhe pak e përmbysur, madje, si i gjithë trupi.) Dhe këmbët e zhveshura, ngjyrë çokollate të Savvës shkëlqenin, pothuajse në kokën e zotërisë së zezë dhe ... vajza kaloi nëpër mur, sikur të ishte thjesht një hologram .
  I mërzitur që ajo e kapërceu, Andrei u hodh pas saj. I shkujdesur, por mjaft kalorësiak.
  Sipërfaqja e plumbit u la si uji i ngrohtë i detit, dhe më pas fluturoi nëpër dysheme, duke e varrosur fytyrën në këmbët e zbathura të Savvës. Mekanikisht Andrei i puthi këmbët e saj, por vajza e goditi me inat, duke thirrur:
  - Shiko, çfarë gjërash interesante janë këtu!
  Edhe pse Ognev donte të thoshte se nuk ka asgjë më interesante kur një bukuri e tillë është pranë jush, por pasi mori një thembër në hundë, ai shpejt u hodh lart. Dhe nuk u zhgënjye.
  Kafshët e mbushura dhe insektet vareshin në mure. Për më tepër, ato që nuk ekzistonin dhe nuk mund të ekzistonin përtej tokës. Dhe karrota me një duzinë kthetra gaforre, dhe një kaktus me këmbë bretkosash dhe krehje gjeli, dhe kacabu me pupla me gojë krokodili me gjuhë të zhveshura të anuluara. Përveç nëse, sigurisht, kjo mund të krahasohet me një princ të pjekur.
  Andrei u hodh në befasi dhe bërtiti me zë të lartë:
  - Përshëndetje vëllezër në mendje!
  Si përgjigje, heshtja ... Savva në mënyrë mjaft logjike dhe racionale vërejti:
  - Nuk duhet të bërtasim, është më mirë të ekzaminojmë yllin.
  Brenda anijes kozmike ishte shumë më e madhe se sa dukej nga jashtë. Korridoret u ngushtuan dhe u zgjeruan. Dyert e blinduara u ndanë ndërsa njerëzit iu afruan. Dhe çfarë thjesht nuk hasi atje.
  Të gjitha llojet e kafshëve të mbushura, dhe statujat dhe hologramet. Si dhe piktura: lëvizëse, dhe në vaj, dhe me një mozaik kibernetik. Hologramet treguan filmin e vërtetë me ngjyra. Dhe skena beteje, dhe lloje të ndryshme fotografish paqësore, mjaft idilike.
  Andrew tha me habi:
  - E çuditshme. Është si një muze fluturues.
  Savva kundërshtoi mjaft racionalisht:
  - Çdo gjë në botën tonë është edhe muze edhe hale! Le të hamë më mirë ...
  - Armë! - turpëroi kapiteni i zi. Dhe shtoi shpejt. - Ne duhet të ndihmojmë Atdheun tonë të fitojë Luftën e Tretë Botërore.
  Savva ngriti sytë dhe bërtiti:
  Na ndihmoni të shpëtojmë qytetërimin! Njerëzimi është në rrezik!
  Si përgjigje, u dëgjua një bas i ulët, jashtëzakonisht i thellë:
  - Ju, vendasit, me sa duket dëshironi të merrni diçka nga ne?
  Vajza zgjati duart përpara dhe pëshpëriti me lutje:
  - Jo ne! Bëhet fjalë për fatin e gjithë njerëzimit. Lufta e tretë botërore vendos - çfarë do të fitojë: një qasje barbare, mizore apo humanizëm dhe qytetërim?
  Basi u ndryshua në një soprano të hollë dhe një ton mosbesues:
  - Oh, është? Në fund të fundit, një person ka tendencë të gabojë, përfshirë edhe qëllimet e tij. - Erërat portokalli kaluan nëpër ajër dhe zëri, duke u bërë gjysmë oktavë më i ulët, vazhdoi. - Si gjithmonë, shumica dërrmuese e racave në univers kanë një prirje: të paraqiten, nëse përdor gjuhën tënde, si shumë humane, dhe armikun thjesht si një djall.
  Savva, pa pushuar së daulluari me nervozizëm me këmbën e saj, mbi veshjen e një metali të panjohur, mërmëriti:
  - Dhe ju vetë shikoni! Shikoni me çfarë metodash barbare po na bëjnë luftë!
  Zëri u ngroh pak dhe ajri filloi të dukej më i butë:
  - Po, armiku juaj është mizor, por ju nuk jeni as engjëj. Në fund të fundit, nuk është matematika ajo që do të vendosë se cili prej jush do të ketë fuqi në Tokë!
  Andrey tashmë është shprehur:
  - Atëherë kush?
  Por në vend që të përgjigjej, dyshemeja poshtë tyre u lëkund dhe vajza, së bashku me djalin e zi, takuan tavanin me fytyrë. Pastaj gjithçka ndryshoi menjëherë. Ata u gjendën në qendër të një qyteti të madh e të shkatërruar keq. Armët gjëmuan shurdhuese. Predha të mëdha shpërthyen dhe ranë bomba. Grupe ushtarësh rusë dhe evropianë përparuan. Ushtarët verdhekafe të Bashkimit Aziatik, duke pasur humbje, u tërhoqën, duke mbuluar shtegun me male kufomash. Savva bëri një hap dhe shkeli një rrjedhë të përgjakshme.
  Jo, kjo, natyrisht, nuk mund ta ngatërronte luftëtarin që kishte kaluar nëpër tuba zjarri, uji dhe bakri (ky i fundit deri tani në një masë minimale!) Por zemra ime nuk ishte mirë. Por Andrei u gëzua, hodhi një gur me dorën e tij të djathtë në fytyrën e verdhë të një ushtari me sy të ngushtë që ngriti automatikun e tij, ai ra. Kapiteni bërtiti:
  - Ky është Pekini! Djemtë tanë po fitojnë!
  Në të vërtetë, një tregues i shtrembër me një hieroglif të ngjashëm u dogj me flakë blu. Savva për disa arsye nuk ndjeu gëzim. Edhe pse kishte parë në internet foto nga Pekini dhe ndërtesat karakteristike të kryeqytetit kinez.
  Por këtu është e tmerrshme. Gratë digjen, fëmijët po qajnë. Dhe shumë kufoma. Të vdekurit fjalë për fjalë mbushën të gjitha afrimet dhe numri i tyre u rrit. Asnjëherë më parë vajza nuk i kishte parë të vdekurit të grumbulluar në tuma.
  Andrey tashmë ka marrë automatikun e hedhur nga dikush dhe ka hapur zjarr për të vrarë. Ai është një luftëtar i lindur. Nga ana e babait nga fisi Zulu, nga ana e nënës: stërgjyshi dy herë hero i BRSS, gjyshi luftoi në Vietnam dhe Afganistan, babai në Siri, Donbass dhe Çeçeni.
  Në kokën e Savvës shkëlqeu:
  Kushdo që është burrë lind luftëtar,
  Kështu ndodhi - gorilla mori gurin!
  Kur armiqtë pa numërim janë legjion,
  Dhe në zemër një flakë e nxehtë flakëron!
  Dhe vetë vajza mori automatikun. Duart e forta zakonisht janë të lehta në dorezë. Në kokën time tingëlluan marshime të guximshme: shkatërroni, shërbeni Atdheut tuaj të Madh.
  Por një kërcitje e lehtë e papritur e bëri vajzën të ngrijë. Në të djathtë dëgjoheshin qartazi të qarat dhe të qarat e fëmijëve. Savva u kthye dhe vështrimi i saj shqiponjë, përmes tymit që mbështillte gjithçka, nxirrte figura të vogla e të verdha. Fëmijë të verdhë, me sy të ngushtë po qanin dhe po përpiqeshin të dilnin nga shtëpia që digjej. Por rruga e tyre u bllokua nga një bllokim i trungjeve të ngopur me katran. Dhe pas djemve përhapën flakë mishngrënëse.
  Dragoi që merrte frymë nga zjarri dukej se ishte i etur për t'i sakrifikuar Gehenës...
  Për të duruar këtë ishte më e lartë se forca e Savvës. Vajza vrapoi drejt zjarrit. Është e nevojshme të shpëtojmë të vegjlit: nëse janë rusë apo kinezë nuk është e rëndësishme!
  Papritur, një lumë napalm bllokoi rrugën e luftëtarit këmbëzbathur.
  Me një klithmë të egër
  - Zot ruaj!
  Ajo u hodh në zjarr. Njëqind kunja të ndezura dukej se ishin shpuar në thembra të zhveshura, flakët përvëluan gjunjët e pambrojtur. Lëkurë delikate, ngjyrë ulliri, e mbuluar me flluska të pakëndshme, të kuqe flakë. Sa e dhimbshme ishte për Savvën. Ulërima më e egër iku nga mushkëritë. Doja të kthehesha dhe të hidhesha nga flakët e ferrit.
  Por vajza ndjeu: është e pamundur të vonosh asnjë sekondë. Fëmijët mund të vdesin. Dhe nuk ka rëndësi se kujt janë. Dostojevski tha: të gjitha thesaret e botës nuk vlejnë një lot të derdhur nga një fëmijë. Dhimbja nga thembrat e zhveshura deri në pjesën e pasme të kokës, si tufat e kuajve, godet me thundra të mprehta çeliku në mbaresat nervore.
  Flokët e saj të mrekullueshëm të artë tashmë kanë marrë flakë, dhe flakët po përpiqen të lëpijnë grabitqarë në fytyrë. Ajo nuk do të jetë më e njëjta bukuroshe. Këtu është një ulçerë e purpurt, e përhapur mbi faqen e saj të butë dhe prej kadifeje.
  Savva kërcen i dëshpëruar, sa larg duket se arrin qëllimin. Një përzierje tymi dhe ajri i djegur nxiton në mushkëri. Bluza me pika mbi ju tashmë është djegur, dhe ju, si Jeanne D, jeni në një zjarr të dhimbshëm. Edhe pak, pak më shumë. O zot, trupi i saj është një plagë lebroze.
  Muri i zjarrtë ndërpritet dhe Savva hidhet jashtë në freski. Ajo tashmë është djegur, trupi i saj i mrekullueshëm është si një plagë e vazhdueshme dhe thembra e saj e djegur duket se po shkel mbi kamat më të mprehta. Ka një bllokim përpara. Dhe ju duhet të hidheni përsëri në flakën e zhurmshme dhe të pamëshirshme.
  Dhe vajza ndjen se fuqia dhe guximi i saj po i mbarojnë. Ajo pothuajse shuhet nga dhimbja. Por përmes errësirës mund të shihet një vajzë që tërheq duart e saj të vogla dhe tërhiqet nga zjarri me një klithmë, dhe një djalë me kokë të rruar dhe një shumë të vogël që mezi ka mësuar të ecë.
  Pasi ka mbledhur pjesën tjetër të forcës së saj, Savva kërcen, tërbimi dhe ndjenja e drejtësisë i japin asaj kurajon për të kapërcyer dhimbjen e padurueshme. Trungjet dhe trarët flakë fluturojnë në anët. Pak më shumë përpjekje. Duart e djegura të vajzës së shpërfytyruar kapin grilën e nxehtë. Dhimbja si një dash njëqind ton bie në kokë, gjoks, në të gjithë trupin deri në qelizën e fundit. Grila nuk lëviz dhe më pas Savva e kap me dhëmbë. Mund të çmendesh nga një vuajtje e tillë, të shkërmohesh dhe të rrëzosh të fundit nga bukuritë trupore të paprekura nga flakët. Por më në fund, Zoti e shpërbleu përpjekjen, hekura, e kuqe nga nxehtësia, fluturoi nga baza e çimentos.
  Vajza e gjymtuar, me dhëmbë të thyer dhe të shpërthyer nga vapa, i bie të fikët. Në fillin e fundit të ndërgjegjes, lëkura e gjymtuar ndihet si një fëmijë i çliruar, duke kërcyer mbi këmbët e djegura të heroinës së rënë.
  Savva u zgjua... Ajo qëndroi me Andrein në majën më të lartë me dëborë. Bubullimë, si një kor prej njëmijë zërash kryeengjëjsh, zëri shpalli:
  - E ke kaluar testin! Do të ketë paqe në planet! Rusia do të bëhet nëna e të gjithë njerëzve të Tokës!
  Një i ri me lëkurë të zezë dhe një bjonde që u bë edhe më e hollë dhe më e bukur, pa kopshte të lulëzuara, hinka të tejmbushura para syve tanë dhe duke hedhur armë, duke përqafuar ushtarë. Epoka e urrejtjes dhe e luftës kishte përfunduar përgjithmonë.
  Dhe tingëllonte në të gjithë planetin;
  Rusia dhe Kina të bashkuara përgjithmonë,
  Islami, Krishterimi: miq pa ligësi!
  Le të përlëvdojmë emrin e Zotit më të lartë-
  Të gjitha kombet e botës - Familje amtare!
  
  PETRI III - MBRETI I MADH
  Pjetri i Tretë arriti të bindë gjeneralin e famshëm reformator që të bashkohej me ekipin e tij dhe të pranonte gradën e marshallit të fushës. Nikolai Papin u bë Ministër i Mbrojtjes dhe kreu një sërë reformash. Ky njeri i fortë dhe autoritar ndihmoi Pjetrin III të zbulonte dhe të shtypte komplotin e vëllezërve Orlov. Të pesë komplotistët u varën. Katerina mori një divorc për tradhti bashkëshortore dhe u internua në një manastir.
  Pjetri i Tretë forcoi fuqinë e tij dhe u kurorëzua. Dhe me ardhjen e tij në pushtet, në Rusi ndodhën ndryshime të prekshme. Në të vërtetë, Pjetri i Tretë, ashtu si gjyshi i tij, përshkroi reforma themelore. Dhe përveç kësaj, ndryshimet ndikuan në politikën e jashtme.
  Një mbështetës i një aleance me Frederikun II, Pjetri urdhëroi Rumyantsev, së bashku me gjermanët, të mposhtnin austriakët. Pas kësaj, Gjermania më shumë se ktheu tokat e humbura më parë.
  Por Rusia gjithashtu mori kontrollin mbi ngushticat nga Danimarka, duke e ndarë atë me prusianët. Megjithatë, Pjetri tregoi zgjuarsi praktike dhe mori pothuajse të gjitha zotërimet e këtij shteti, duke i lënë vetëm një pjesë simbolike të zotërimeve të kurorës Frederikut të tij "të preferuar". Duhet thënë se nga ndikimi i Papinit përfitoi nipi i Pjetrit të Madh.
  Një nga idetë e Pjetrit të Tretë ishte ideja e ndarjes së Polonisë midis Rusisë dhe Prusisë. Në vitin 1965, shpërtheu lufta me Komonuelthin. I shkëlqyeri Alexander Suvorov përparoi shpejt në të. Pjetri i Tretë doli të ishte inteligjent dhe arriti të merrte tokat fillestare ruse në perandorinë e tij, dhe prusianët e njihnin pjesën etnike të Polonisë.
  Ashtu si në historinë reale, Rusia duhej të luftonte me Perandorinë Osmane. Lufta për rusët ishte edhe më e suksesshme. Reformat e Papinit, talenti i Rumyantsev dhe Suvorov që përparonte me shpejtësi patën një efekt. Carit i pëlqente Aleksandër Vasiljeviç i shqetësuar, Pjetri i Tretë, dhe ai vetë ishte shumë i bezdisshëm dhe ishte në këmbë gjatë gjithë kohës. Kështu që ata shkuan shumë mirë.
  Brenda vendit, perandori Pjetër kreu një sërë reformash. Pronat u konfiskuan nga pronarët e pakujdesshëm të tokave në favor të thesarit të shtetit, një sërë kufizimesh u futën në korvé dhe shitjen e fshatarëve. Por deri më tani, Car Pjetri nuk guxoi të shënonte plotësisht robërinë.
  Përveç kësaj, reformat e kishës shkaktuan kundërshtim të fortë nga Sinodi Ortodoks. Mbreti, duke argumentuar se Bibla ndalon adhurimin dhe shërbimin ndaj dikujt tjetër përveç Zotit, shfuqizoi kultin e shenjtorëve.
  Kishte diçka nga luteranizmi në këtë - një luftë me relike dhe ikona.
  Lutuni vetëm Zotit Zot, vetëm adhuroni atë!
  Por kjo nuk mund të mos zgjonte rezistencë. Në vende-vende, edhe priftërinjtë e nxisnin popullin të rebelohej.
  Sidoqoftë, reforma kaloi, dhe në kishat, vendet e adhurimit, mbetën vetëm imazhet e Krishtit dhe Virgjëreshës Mari.
  Njerëzit në përgjithësi preferonin të dëgjonin mbretin. Për më tepër, Pjetri i Tretë u bë i famshëm si një sundimtar i kujdesshëm. Më e rëndë ishte sekuestrimi i të gjithë tokës nga manastiret dhe kishat.
  Pas fitores ndaj Turqisë, autoriteti i mbretit u rrit edhe më shumë. Perth i Tretë më në fund vendosi të shfuqizojë robërinë. Një vendim i tillë nuk mund të mos shkaktonte trazira serioze në shtet. Pronarët pësuan humbje të mëdha, por filloi revolucioni industrial. Vendi, me gjithë vështirësitë, eci përpara me shpejtësi dhe me ngadalësim.
  Lufta e dytë me turqit doli të ishte edhe më e shkurtër dhe trupat ruse nën komandën e Suvorov fituan shpejt. Për më tepër, revolucioni në Francë tërhoqi vëmendjen e Evropës.
  Kjo u përfitua nga Pjetri i Tretë, duke vendosur në fronin e Kostandinopojës, djalin e tij më të vogël, nga Konstantin Voronina, sulltan turk.
  Kështu, Perandoria Osmane e gjeti veten, si të thuash, në bashkim me Rusinë.
  Pastaj ishte lufta në Egjipt. Sulltani vendas nuk donte të njihte dominimin e Rusisë mbi Afrikën. Dhe këtu për herë të parë gjeniu i Suvorov dhe Napoleon Bonaparte u përplasën me njëri-tjetrin.
  Pasi kishte jetuar mjaft në atë kohë për 70 vjet, Pjetri i Tretë vdiq. Ai hyri në histori me emrin Çlirimtari i Madh. E cila është shumë e nderuar!
  Ndoshta duke e kaluar gjyshin e tij karizmatik! Dhe perandori Pal u ngjit në fron. Suvorov, pasi mundi Napoleonin ende shumë të ri dhe të papërvojë, pushtoi veriun e Afrikës dhe madje edhe Marokun.
  Meqenëse në këtë histori alternative, nuk kishte asnjë fushatë të famshme zvicerane që dëmtonte shëndetin e Suvorovit, marshalli i famshëm i ngurtësuar jetoi më gjatë.
  Napoleoni nuk u bë perandor i Francës, sepse nuk pati kohë të bëhej i famshëm si komandant dhe u rrah më shumë se një herë. Pas rënies së drejtorisë, Luigji i Tetëmbëdhjetë mori pushtetin. Kishte një reformim, domethënë rivendosjen e monarkisë.
  Pali i Parë ende nuk i shpëtoi komplotit, por kjo ndodhi pesë vjet më vonë. Dhe djali i tij Aleksandri u bë perandor. Këtu filloi kthesa. Konstantini ishte adoleshent, dhe gjithashtu, duke qenë Sulltan rus i Perandorisë Osmane, ai pretendoi pushtetin.
  Por Alexander Suvorov ishte ende gjallë dhe arriti të pajtonte nipin dhe xhaxhain e tij. Edhe pse, natyrisht, autonomia e brendshme e Perandorisë Osmane krijoi fërkime.
  Përveç kësaj, Rusia u përball me kundërshtimin e Anglisë. Fuqia në rritje e Britanisë nuk ishte e kënaqur me fqinjin e saj. Dhe madje filloi lufta e dytë e madhe me SHBA. Ndoshta britanikët prisnin që pas vdekjes së Xhorxh Uashingtonit, në Amerikë do të vinte kaos dhe turp. Por llogaritja nuk ishte e justifikuar.
  Populli i Shteteve të Bashkuara nuk donte të kthehej nën sundimin e mbretit anglez. Lufta zgjati për dhjetë vjet me sukses të ndryshëm, dhe në fund, Britania, pasi kishte lodhur forcat e saj, ndaloi ofensivën.
  Por amerikanët nuk u qetësuan dhe zhvilluan një ofensivë kundër Kanadasë. Situata për Britaninë u rëndua nga pozita e Rusisë, e cila u dha ndihmë amerikanëve.
  Njëmbëdhjetë vjet të tjera të luftës së përgjakshme, dhe Amerika e ripushtoi Kanadanë. Britania u dobësua, por u shfaq një përbindësh i ri gjeopolitik: Shtetet e Bashkuara.
  Rusia bëri luftë me Austrinë dhe e pushtoi atë, duke e ndarë pjesërisht me Prusinë.
  Në të njëjtën kohë, zgjerimi në Kanada vazhdoi. Vendi është bërë shumë i industrializuar. U ndërtua një flotë e fuqishme dhe e shumtë. Rusët zbarkuan në Australi dhe u zgjeruan në Afrikë.
  Pas vdekjes së Aleksandrit të Parë, u ngrit përsëri një luftë për pushtet, midis degëve. Vëllai i Aleksandrit, Kostandini, abdikoi dhe djali i një Konstandini tjetër, Andrei, u ngjit në fron, duke e kontestuar atë me Nikollën.
  Formalisht, Nikolla u shpall mbret, por gjatë kurorëzimit, mbreti u vra.
  Në konfuzionin që pasoi, Andrew ishte i pari që nuk e pushtoi plotësisht ligjërisht fronin. Mbreti i ri pothuajse menjëherë filloi një luftë me Iranin dhe ndërmori një fushatë kundër Indisë. Britania ishte ende në luftë në Kanada dhe e gjeti veten të lidhur. Dhe fushata lindore forcoi autoritetin e Andrei të Parë dhe e lejoi atë të nisë degën e tij të dinastisë Romanov. Në të njëjtën kohë, Rusia dhe Perandoria Osmane më në fund u bashkuan në një shtet të vetëm. Po, dhe aneksimi i Persisë dhe Indisë.
  Andrea i Parë u pasua nga Aleksandri i Dytë. Nën këtë monark, Rusia vazhdoi zgjerimin e saj në Indokinë dhe në vetë Kinën. Prusia u bë gjithashtu perandoria më e fortë, duke bashkuar tokat gjermane dhe duke mundur Francën.
  Megjithatë, Britania mbështeti francezët dhe pati një luftë hakmarrëse. Perandoria Britanike bëri rezistencë kokëfortë. Lufta u zvarrit për disa dekada.
  Rusia ndërkohë pushtoi plotësisht Azinë dhe arriti në Singapor. Ajo u bë fuqia më e madhe, më e fortë në botë, duke lëvizur nëpër Azi dhe Afrikë.
  Por në të njëjtën kohë u ngritën edhe Shtetet e Bashkuara. Amerikanët përfunduan zhvillimin e Kanadasë, ku ndanë sferat e ndikimit me Rusinë. Pastaj ata pushtuan shtetet e Teksasit dhe Kalifornisë nga Meksika.
  Shtetet e Bashkuara ruajtën një formë republikane të qeverisjes, ndërsa Rusia mbeti një monarki absolute për momentin. Aleksandri II, i zëvendësuar nga Andrei II. Dinastia Romanov vazhdoi.
  Lufta e zgjatur midis Britanisë dhe Francës, kundër Gjermanisë, çoi në faktin se gjermanët mbajtën tokat e pushtuara më parë, përfshirë Lorenën, por nuk mundën të përparonin më tej dhe u lodhën plotësisht. Megjithatë, britanikët dhe francezët gjithashtu u gjakosën për vdekje.
  Në këto kushte, Rusia cariste vazhdoi të dominonte botën dhe të rriste ndikimin e saj.
  Vërtetë, një përbindësh po rritej përballë Shteteve të Bashkuara. Për më tepër, Amerika doli të ishte më e gjerë se sa ishte në historinë reale në kurriz të Kanadasë.
  Por kjo ende nuk ka marrë përmasa alarmante. Përveç kësaj, një luftë civile shpërtheu në Shtetet e Bashkuara, e cila çoi në viktima masive dhe shkatërrime. Për më tepër, ndryshe nga historia reale, gjenerali Lee arriti të depërtonte në Kongresin e Konfederatës, të drejtën e zezakëve që kishin shërbyer në ushtrinë e shteteve jugore: të merrnin lirinë dhe shtetësinë.
  Dhe kjo e zvarriti shumë luftën dhe sigurisht e rriti sakrificën. Ndikoi edhe diplomacia dinake ruse, e cila gjithashtu tregoi interes për zvarritjen e konfliktit. Dhe thjesht taktikisht, jugorët në fazën e parë të luftës arritën sukses të madh dhe ishin në gjendje të merrnin Uashingtonin dhe Nju Jorkun. Filadelfia u bë kryeqyteti i ri i Aleancës Veriore.
  Vetë lufta civile ra në një periudhë të mëvonshme: 1881 - 1905, dhe dinamit, madje edhe mitralozë, u shtypën në të.
  Në Rusi, Car Andrei II u zëvendësua nga Aleksandri III. Mbreti i ri nuk ishte aspak paqësor. Rusia u përball në Afrikë me Francën dhe Britaninë, të cilët u përpoqën të krijonin koloni të reja. Dhe u var në konflikt me ta.
  Filloi një luftë e re për rindarjen e botës, në të cilën Prusia vepronte tradicionalisht në aleancë me Rusinë. Kësaj radhe, gjermanët e morën mirë. Franca, së bashku me rusët, u mund në pak javë. Britania u ul jashtë shtetit, por humbi të gjitha kolonitë e saj në Afrikë dhe Australi dhe në Oqeanin Paqësor.
  Gjermanët morën të tyren, dhe u zgjeruan, duke çuar kufirin afër Parisit, dhe në Porte de Calais, dhe madje përfshinin Normandinë. Dhe diçka në vetë Afrikën.
  Dhe Britania u fundos në nivelin e një fuqie të vogël, Franca u bë plotësisht një degë.
  Por lufta tjetër ndodhi tashmë me Prusinë, nën Vladimirin e Tretë. Në këtë kohë, u shfaqën lloje të tilla armësh si tanke, avionë, nëndetëse.
  Prusianët vepruan në aleancë me Japoninë. Lufta në fillim nuk u zhvillua me shumë sukses për Rusinë. Preku korrupsioni në ushtrinë cariste, konservatorizmi i gjeneralëve dhe ndihma aktive e ofruar nga Shtetet e Bashkuara për Japoninë. Përveç kësaj, Suedia dhe Norvegjia, dhe Britania dhe Franca kundërshtuan Rusinë.
  Lufta filloi në vitin 1921, për ironi në ditën fatale të 22 qershorit. Ishte pothuajse një betejë mbarëbotërore. Ajo që mbeti nga Evropa dhe Azia shkoi kundër Rusisë. Spanja dhe Portugalia gjithashtu kaluan në një aventurë të ngjashme. Portugalia ndihej e lënë jashtë në Afrikë dhe spanjollët ëndërronin të rivendosnin lavdinë e tyre të mëparshme në Mesjetë.
  Që nga ky moment në hemisferën lindore, nuk ka aq shumë hapësirë që nuk kontrollohet nga Cari rus.
  Nga rruga, epërsia dërrmuese e Rusisë cariste në burimet njerëzore, sistemi i fortë autokratik dhe dobësia e opozitës së brendshme luajtën një rol vendimtar në luftë.
  Po, tanket gjermane arritën të depërtojnë nga Neman në Dnieper në dy muajt e parë, dhe të rrethojnë Rigën, dhe në jug, të dëbojnë trupat ruse nga Hungaria. Dhe perënditë i dhanë vendit të Diellit në rritje mundësinë për të mposhtur flotën ruse. Por përsëri, për momentin.
  Gjeneralët e patalentuar mund të humbnin betejë pas beteje. Por një i ri po rritej. Dhe mbreti, në fund, intensifikoi luftën kundër korrupsionit dhe organizoi një furnizim pak a shumë të tolerueshëm. Dhe burimet njerëzore: divizionet kineze, indiane, arabe ishin në lëvizje. Gjermanët nuk ishin në gjendje të kalonin Dnieper, dhe në dimër trupat ruse filluan një kundërofensivë.
  Duhet të theksohet se Suedia dhe Norvegjia nuk janë kundërshtarë shumë të fortë; tashmë në mars 1922, Stokholmi u mor. Dhe Oslo ra në maj. Deri në qershor 1922, trupat cariste ishin në gjendje të rivendosnin situatën e paraluftës, duke i shtyrë prusianët të kthehen në linjat e tyre origjinale.
  Franca, duke parë këtë zhvillim të ngjarjeve, u largua shpejt nga lufta. Si përgjigje, mbreti prusian Wilhelm pushtoi Parisin dhe rajonet e tij jugore. Trupat ruse po përparonin. Në shtator ata qëndisën në Vistula. U shpalosën betejat për Prusinë Lindore. Koenigsberg ra në dhjetor ... Dhe Vjena u çlirua për vitin e ri.
  Nuk ishte e lehtë as për japonezët, flota e të cilëve pësoi dëme të mëdha dhe humbi iniciativën.
  Viti 1923 filloi me një ofensivë të madhe të trupave ruse në Poloni dhe brenda tre muajsh një dalje në Oder dhe Alpe në jug. Gjermanët patën një shans për të qëndruar pranë Berlinit, por trupat ruse filluan një ofensivë në Bavari në prill. Trupat përparuan ngadalë dhe në mënyrë të qëndrueshme drejt fundit të verës, rusët arritën në Rhine. Në vjeshtë, rajoni i Ruhrit u rimor nga gjermanët dhe në dhjetor, pas luftimeve të ashpra, Berlini u rrethua.
  Gjermania nuk kishte më një shans për të fituar luftën. Gjashtë muaj të tjerë në 1924 u luftuan në kontinent derisa Spanja, Portugalia, Gjermania, të pushtuara më parë nga gjermanët: Holanda dhe Belgjika, u nënshtruan.
  Mbeti vetëm Britania dhe Japonia kishte humbur tashmë si Okinawa ashtu edhe Hokkaido.
  Churchill drejtoi mbrojtjen e metropolit. Por britanikët nuk kishin asnjë shans.
  Vërtetë, ata mundën uljen e vjeshtës.
  Ka ardhur viti 1925. Në SHBA, nuk kishte unitet se çfarë të bëhej. Lejo të përfundojë Britaninë dhe Japoninë. Apo ende hyni në një luftë të vështirë?
  Mendja e shëndoshë thoshte se, pavarësisht industrisë së zhvilluar, Amerika do të shtypej në mënyrë të parëndësishme nga numrat. Por të jesh vetëm me një ari rus është jashtëzakonisht e frikshme.
  Në qershor, trupat ruse kryen, këtë herë një ulje të suksesshme në Britani, Londra ra. Dhe në gusht, Japonia gjithashtu përfundoi.
  Kështu përfundoi një luftë tjetër.
  Rusia mori kontrollin e të gjitha vendeve të Hemisferës Lindore. Në të njëjtën kohë, vetë perandoria mbeti autokratike dhe unitare. Ose pothuajse unitare. Zotërimet evropiane kishin disa atribute të jashtme të autonomisë. Por gjithsesi, pushteti carist dominonte kudo. Qoftë Mbretëria e Polonisë, qoftë Mbretëria e Suedisë me Car Vladimirin në krye.
  Më 5 mars 1933, Car Vladimir i Madh vdiq dhe djali i tij Cyril u bë Car i ri. Por mbretërimi i monarkut të ri ishte i shkurtër, saktësisht njëqind ditë. Dhe në fron ishte Aleksandri i katërt pesëmbëdhjetëvjeçar. Dhe pesëdhjetë ditë më vonë ai pati një aksident. Nikolla II arriti në fron në moshën vetëm dhjetë vjeç. Ka katër perandorë në një vit... Epo, çfarë ndodh!
  Vetëm shumë rrallë, natyrisht, dhe jo në të gjitha vendet e botës!
  Edhe pse, natyrisht, shumë kujtuan se Nikolla i Parë sundoi për një kohë shumë të shkurtër dhe vdiq si rezultat i dhunës.
  Por fillimi i mbretërimit të Nikollës II doli të ishte mjaft i mirë. Dy vjet më vonë, u lëshua sateliti i parë artificial në historinë e planetit Tokë, i cili fluturoi rreth planetëve.
  Dhe viti 1937 doli të ishte jo aq i keq sa në historinë reale. Që nga ky vit që djali i parë rus fluturoi në hapësirë. Jo, jo Gagarin, por Princi Igor Trubetskoy. Yuri Gagarin nuk ka qenë ende me fat. Dhe ku po shkoni?
  Rusia, perandoria më e gjerë, mund të ndajë fonde kolosale për zgjerimin e hapësirës.
  Një vit më pas, 1938, u testua bomba e parë atomike ruse.
  Cari i ri Nikolla II ishte ende shumë i ri dhe, natyrisht, i padurueshëm. Përveç kësaj, Shtetet e Bashkuara mbetën konkurrenti i vetëm i rrezikshëm i Rusisë. Për të mos përmendur faktin se edhe amerikanët mund të kenë një bombë atomike.
  Më 1 mars 1940, me urdhër të Carit Nikolla II, i cili tashmë zyrtarisht ishte bërë i rritur, filloi pushtimi i Shteteve të Bashkuara. Arsyeja formale ishte mbështetja nga amerikanët e opozitës republikane në Rusi me kërkesat për zgjedhje parlamentare.
  Është e mundur që vendimi i të Riut Nikolla II ishte hapi më i mençur. Në fund të fundit, është e pamundur të lejohet që një kundërshtar i mundshëm të marrë gjithashtu armë bërthamore.
  Ofensiva e trupave ruse duke përdorur kolona të mëdha tankesh fillimisht u zhvillua me sukses dhe shpejt. Por më pas rezistenca e amerikanëve u intensifikua. Për disa muaj, përparimi i trupave ruse ishte jashtëzakonisht i ngadaltë. Por gjithsesi, armiku po humbiste dhe po i dorëzohej sasisë së fuqisë punëtore, dhe cilësia e flotës së tankeve ishte e dënuar.
  Por një kryengritje shpërtheu në Afrikë dhe Kinë. Për më tepër, forca të konsiderueshme u devijuan për të shtypur rebelimin.
  Në vitin 1941, ushtritë amerikane nisën një kundërofensivë, por gjithashtu nuk arritën qëllimin e tyre. Disa sulme, dhe më pas dimri i 1941-1942, gjatë të cilit amerikanët humbën pothuajse të gjithë Kanadanë. Dhe në prill, Toronto dhe Quebec ranë pothuajse njëkohësisht.
  Lufta tashmë ka filluar në territorin tradicional amerikan. Pati shkëmbime goditjesh. Por boksieri më i madh rus e kapërceu karin amerikan.
  Filadelfia ra në gusht 1942. Dhe në tetor 1942, trupat ruse iu afruan Nju Jorkut. Pastaj qeveria amerikane vendosi të përdorë armë bërthamore.
  Por ata ende nuk kishin mundësinë më të vogël për të marrë territorin e Rusisë, kështu që basti u vendos në goditje kundër trupave sulmuese.
  Bomba u qëllua gjatë natës. Ky vendim është për faktin se një blic i ndritshëm i verbon ushtarët.
  Efekti nuk ishte shumë domethënës, pak më shumë se një mijë njerëz vdiqën, njëzet mijë njerëz u verbuan, megjithëse shumica e tyre ishin të përkohshëm. Por një goditje e tillë nuk mund të quhet vendimtare.
  Për më tepër, Rusia cariste ka shumë më tepër ngarkesa bërthamore, kështu që nuk është ende fakt se është racionale të hapet një shkëmbim i tillë racionesh bërthamore.
  Por ku po shkoni? Në një pozicion të keq, të gjitha lëvizjet janë të këqija dhe politikanët e zgjuar nuk futen në një pozicion të keq.
  Në dhjetor, Nju Jorku dhe Uashingtoni ranë dhe më parë amerikanët përdorën pesë bomba të tjera jo shumë të fuqishme dhe të suksesshme për sa i përket dizajnit. Dhe përgjigja e gjeneralëve caristë hodhi poshtë njëzet nga akuzat e tyre. Pra, doli se ishte përdorur në mënyrë serike një bombë e tmerrshme.
  Lufta zgjati deri më 23 shkurt 1943, por askush nuk hodhi bomba atomike.
  Amerika u çlirua plotësisht nga dominimi i kapitalit dhe u vu nën sundimin e një monarku autokratik.
  Mbreti mori toka të reja dhe lavdi të madhe. Dhe tani askush nuk guxonte të debatonte me të.
  Në vitin 1945, kozmonautët rusë zbritën në Hënë. Dhe në 1947, ushtria ruse hyri në Meksikë. Mbreti vendosi që ishte koha për t'i dhënë fund një relike të tillë si ekzistenca e shumë shteteve në një planet. Dhe ushtria e tij u zhvendos për të pushtuar gjithçka që mund të pushtohet.
  Në vitin 1949, Argjentina u bë vendi i fundit sovran i aneksuar në Perandorinë Ruse.
  Dhe kishte paqe në të gjithë botën. Në vitin 1953, kozmonautët rusë gjithashtu vunë këmbën në sipërfaqen e Marsit. 1956 - Venusi me një burrë. 1960 - Mërkuri. 1961 - një nga satelitët e Marsit. 1967 - Njeriu në Neptun, dhe në 1968 - në Saturn. Në 1970 - Urani, dhe në 1971 - Plutoni.
  Nikolla II hyri në histori me pseudonimin: Përfunduesi! Në vitin 2016, mbreti ishte tashmë nëntëdhjetë e tre vjeç. Por sukseset e mjekësisë tokësore nuk na lejojnë ende ta konsiderojmë mbretin shumë të varfër dhe të dobët. Ai ka qenë në pushtet për 83 vjet, që është një rekord absolut mes atyre pushtetarëve, mandati i të cilëve është pak a shumë i besueshëm. Edhe pse në histori, thonë ata, ka pasur raste kur kanë qeverisur më gjatë.
  Në Tokë, gjërat pothuajse po shkojnë mirë. Vërtetë, ka një problem me popullsinë në rritje, e cila tashmë ka tejkaluar tetë miliardë. Shpresat e mëdha lidhen me zgjerimin e hapësirës.
  Disa qytete tashmë janë ndërtuar në Hënë. Siç doli, me gjashtë herë më pak gravitacion sesa në Tokë, perimet dhe frutat e rritura në serra mund të arrijnë përmasa të mëdha.
  Qytete janë ndërtuar si në Mars ashtu edhe në Venus, si dhe fabrika në Mërkur. Ky planet, i cili është më afër Diellit, është shumë i përshtatshëm për prodhimin dhe rrotullimin e metaleve. Për këtë qëllim përdoret energjia diellore.
  Ka edhe vendbanime njerëzore në satelitët e Jupiterit, Uranit, Saturnit. Hapësira gradualisht po zotërohet në një masë gjithnjë e më të madhe.
  Dhe ishte në vitin 2016 që ekspedita e parë ndëryjore në yllin Sirius filloi nga Hëna. Monarku pret shumë të jetojë deri në një ngjarje kaq të gëzueshme si vendosja e kontaktit me vëllezërit në mendje.
  
  
  
  makth i universit
  Diktatori spanjoll Franko, ndryshe nga historia reale, ra dakord që trupat gjermane të sulmonin kështjellën angleze të Gjibraltarit. Në këmbim, Spanja mori disa toka britanike dhe franceze në Afrikë.
  Sulmi nën komandën e Mainstein u zhvillua natën nga 25 nëntor 1940 deri më 26. Siç doli, britanikët nuk ishin plotësisht të gatshëm për një lëvizje të tillë ushtarake dhe nazistët arritën të kapnin një kështjellë kaq të fuqishme nga një sulm.
  Rënia e saj pati një ndikim të rëndësishëm në rrjedhën e luftës. Wehrmacht ishte në gjendje të transferonte forcat në distancën më të shkurtër në Afrikë dhe britanikët u bllokuan të hynin në Detin Mesdhe nga Lindja.
  Komanda gjermane dërgoi disa divizione në Afrikën ekuatoriale. Përveç kësaj, trupat e Rommel u transferuan në Libi, disa muaj më herët se realiteti.
  Britanikët, nga ana tjetër, braktisën ofensivën kundër italianëve në Etiopi dhe filluan të forcojnë pozicionet e tyre në Egjipt. Sidoqoftë, Rommel arriti t'i dilte përpara, dhe si rezultat i një sulmi parandalues, ai mundi trupat koloniale, duke pushtuar Aleksandrinë dhe Kajron. Pozicioni i Britanisë në Afrikë u bë më i ndërlikuar. Gjermanët kishin arritur tashmë në Kanalin e Suezit dhe kërcënuan të përparonin më tej në Lindjen e Mesme. Për më tepër, u bë e mundur lëvizja drejt Sudanit.
  Vërtetë, punët e italianëve në Greqi nuk ishin shumë të suksesshme, por afrimi i forcave shtesë nga Gjermania e shpëtoi situatën.
  Hitleri kishte një dilemë: të sulmonte BRSS apo të përfundonte Britaninë? Sukseset e Wehrmacht-it në Afrikë nxitën vendimin e dytë - të zgjidhin duart në Perëndim. Edhe pse përgatitjet ushtarake të BRSS frymëzuan frikë në Fuhrer.
  Ushtria e Kuqe po forcohej, por as gjermanët nuk rrinin duarkryq. Prodhimi i tankeve në 1941 u dyfishua në krahasim me 1940, dhe aviacioni u rrit me pothuajse dy herë e gjysmë.
  Nazistët kryen bombardimin dhe zbarkimin në Maltë. Pastaj Rommel depërtoi mbrojtjen në Kanalin e Suezit dhe hyri në Irak, i cili ishte rebeluar kundër sundimit britanik. Gjermanët pushtuan relativisht lehtë Kuvajtin dhe gjithë Lindjen e Mesme. Stalini, nga ana tjetër, i përmbahej një taktike pritjeje. Por Churchill e vazhdoi me kokëfortësi luftën. Wehrmacht, pasi arriti në Iran, u kthye në Afrikën e Jugut.
  Viti 1941 po i afrohej fundit. Lëshimi i nëndetëseve u rrit dhe Britania po humbte kolonitë e saj. SHBA ka qenë pasive. Por Japonia nuk mund të rrinte duarkryq dhe sulmoi portin e Perusë më 7 dhjetor. Një luftë e re intensive filloi në Paqësor. Dhe Hitleri duhej të braktiste përsëri planet për një sulm ndaj BRSS.
  Është e nevojshme të ndihmohen japonezët, të kapin Iranin dhe Indinë, si dhe Afrikën e Jugut. Dhe më e rëndësishmja vetë Britania. Për më tepër, bombarduesit amerikanë nuk janë një lodër. Ata mund t'i shkaktojnë Rajhut të Tretë shumë telashe. Dhe është më e përshtatshme për të kryer sulme bombarduese nga territori i Britanisë.
  Kështu që Fuhreri u detyrua në vitin 1942 të braktiste idenë e pushtimit të lindjes.
  Kishte rrezik që vetë Stalini të hapte frontin, por... Duhet njohur karakteri i Stalinit. Ai është shumë i rezervuar në politikën e jashtme. Lufta me Finlandën e bëri diktatorin e kuq edhe më të kujdesshëm.
  Ndërsa BRSS po ndërton forcë. Numri i aviacionit më 1 janar 1942 arriti në tridhjetë e dy mijë automjete, dhe tanke, më shumë se njëzet e pesë mijë, plus tre mijë tanketa të tjera. Në total, Stalini planifikoi të përfundonte rekrutimin e 20 trupave të mekanizuara, me një numër total tankesh prej 32 mijë automjetesh, nga të cilat KV më të fundit të markave të ndryshme dhe T-34, 16.5 mijë. Plus, zhvillimi i tankeve T-50 ishte ende duke vazhduar, megjithëse makina doli të ishte e lehtë.
  Gjermanët, pasi u ndeshën me Matilda dhe disa tanke kryqëzor, dhe duke pasur informacione se britanikët po zhvillonin tanke të rënda, gjithashtu filluan të bënin mastodonët e tyre. Para së gjithash, "Tiger" me një top 88 mm, dhe forca të blinduara me një top të padepërtueshëm 75 mm me një tytë të gjatë.
  Informacioni rreth ndërtimit të tankeve sovjetike ishte gjithashtu i disponueshëm. Tanku KV-2 marshoi në paradën e 1 majit në Sheshin e Kuq dhe tridhjetë e katër kishin disa të dhëna.
  Në çdo rast, kur Speer drejtonte ministrinë perandorake të armatimeve dhe municioneve, zhvillimet në teknologji shkuan më shpejt. Hitleri donte të kishte tanket më të mira në botë, dhe ato më të rënda. Por ndërsa Gjermania ishte qartësisht inferiore ndaj BRSS. Dhe numri i makinave dhe cilësia e tyre. Në gusht 1941 filloi prodhimi i rezervuarit KV-3. Makina doli të ishte mjaft e rëndë në 68 tonë, por e armatosur me një top 107 mm me një shpejtësi fillestare predhash prej 800 metrash në sekondë. Kjo i dha asaj një avantazh ndaj "Tigrit", i cili, nga rruga, nuk ishte futur ende në seri.
  Edhe më i fuqishëm ishte KV-5 me një peshë prej 125 tonësh dhe dy armë. Vërtetë, një makinë kaq e rëndë krijoi më shumë probleme për ushtrinë sovjetike sesa mirë. Dhe në 1942, u miratua versioni KV-4 me peshë 107 tonë . BRSS me të drejtë mund të krenohej për tanket e saj më të rënda në botë, madje edhe më të fuqishmit.
  Por nga ana tjetër, Gjermania është zhvilluar mjaft mirë në aviacion. Yu-188, pasi kishte hyrë në seri, zhvilloi një shpejtësi të krahasueshme me luftëtarët. DO-217 gjithashtu dukej mirë. Avionët reaktivë u zhvilluan gjithashtu në mënyrë aktive. Meqenëse Britania ishte objektivi kryesor, avionëve bombardues iu kushtua shumë më tepër vëmendje sesa në historinë reale.
  Gjermanët përdorën në mënyrë aktive punën e skllevërve. Importuar nga Afrika një numër i madh i zezakëve. Punëtorët e zinj ishin të bindur, të guximshëm, por të pakualifikuar. Ato përdoreshin për punë ndihmëse.
  Por duke kontrolluar Evropën, gjermanët mund të rekrutonin numër të mjaftueshëm dhe fuqi punëtore të kualifikuar.
  Speer madje arriti të bindë Hitlerin, duke mos kryer ende një program për të shfarosur hebrenjtë, por për t'i përdorur ata në prodhimin e avionëve dhe pajisjeve.
  Basti u vendos në një ofensivë ajrore kundër Britanisë dhe një luftë masive nëndetëse.
  Megjithatë, hyrja e Amerikës në konflikt i shtoi një dhimbje koke Fritz-it dhe detyroi një rritje të mprehtë të numrit të tufave të ujqërve.
  Gjermania u detyrua me vonesë të rriste prodhimin e bombarduesve dhe avionëve strategjikë. Para së gjithash Yu-288 dhe Yu-488 - me katër motorë. Por zhvillimi dhe sjellja në mendje e tyre mori kohë. Modifikimi ME-109 "F" në tërësi ishte një kundërshtar i denjë për makinat britanike. Por zhvillimi i ME-209 dështoi, ashtu si ME-210.
  Bombarduesi zhytës XE-177 gjithashtu dështoi. Por Speer luajti me sasinë. Për më tepër, Focke-Wulf u bë luftëtari më i fuqishëm për sa i përket armatimit, duke kompensuar disa nga dobësitë e ME-109. Po, dhe shkolla e fluturimit të gjermanëve doli të ishte më e mirë se anglishtja, dhe aq më tepër amerikane. Në maj 1942, nazistët pushtuan Afrikën e Jugut. Dhe një skuadrilje amerikane mbërriti në Madagaskar. Beteja e Midway rezultoi e humbur nga amerikanët: kështu kapiteni i rangut të tretë, i cili luajti një rol vendimtar në këtë betejë, përfundoi, për ironi, në Madagaskar. Shtetet e Bashkuara donin të mbanin një bazë në Afrikë dhe të mos i linin nazistët të qetësoheshin. Por kjo e përkeqësoi ndjeshëm pozicionin e tyre në Oqeanin Paqësor.
  Vërtetë, japonezët nuk vepruan aq sa duhet. Beteja për arkipelagun Havai u zvarrit.
  Nazistët fituan kontrollin e Afrikës, dhe rezervat e mëdha të lëndëve të para strategjike, dhe gjithashtu pushtuan Indinë dhe Iranin. Burimet nën kontrollin e Rajhut të Tretë janë të mëdha, por ato ende duhet të treten.
  Beteja ajrore për Britaninë nuk është aq e drejtpërdrejtë. Duke rritur vazhdimisht prodhimin e avionëve, gjermanët ushtronin presion, por nuk kishte dominim total. Mungesa e fuqisë së aviacionit strategjik dhe ndihma e Shteteve të Bashkuara, madje edhe atëherë nuk ka mjaft nëndetëse, preken. Dhe torpedoja mrekulli me të cilën u shoqëruan kaq shumë shpresa na zhgënjeu.
  Fuhreri nuk guxoi të zbarkonte në Britani në vitin 1942. Basti u vendos për forcimin e fuqisë detare dhe flotës së nëndetëseve. Në të njëjtën kohë, u ndërtuan aeroplanmbajtëse dhe luftanije. Kishte kapacitet të mjaftueshëm prodhimi, por gjithçka kërkonte kohë.
  Raketat balistike të klasit A kërkonin gjithashtu rregullim të imët. Por predhat robotike FAU-1 filluan të prodhoheshin në masë. Makinat relativisht të lira, duke përdorur karburant të thjeshtë, kishin avantazhin e padyshimtë se nuk kishin nevojë për pilotë.
  Hitleri, pasi kishte fituar akses në burime të pakufizuara natyrore dhe rezerva të punës, donte të shpëtonte jetën e pilotëve gjermanë. V-1 si i lehtë për t'u prodhuar dhe pa pilot dukej zgjidhja më e mirë. Dhe mijëra predha të tilla robotike kanë rënë që nga vjeshta e vitit 1942 në Londër.
  Në të njëjtën kohë, gjermanët përshpejtuan zhvillimin e bombarduesit reaktiv Arado dhe raketave balistike.
  Stalini vazhdoi të priste dhe të grumbullonte forcë. Në 1942, BRSS prodhoi pesë mijë e gjysmë tanke të reja KV dhe T-34, dhe rreth një mijë marka të vjetra, rreth pesëqind të reja të lehta T-50 dhe T-60 dhe dyqind amfibë. Flota e avionëve gjithashtu u rrit - rreth pesëmbëdhjetë mijë avionë të rinj dhe të vjetër hynë në shërbim. Madje kishte mungesë pilotësh. Prodhimi i Katyushas u rrit ngadalë.
  Gjermania naziste prodhoi më shumë se tridhjetë mijë avionë, por pësoi humbje të konsiderueshme në beteja. Gjermanët prodhuan rreth gjashtë mijë e gjysmë tanke. Mbi të gjitha, T-3 dhe një modifikim i ri i T-4 me një armë me tytë të gjatë 75 mm. Janë prodhuar pak më shumë se njëqind nga "Tigrat" më të rinj, dhe "Panterat" janë ende vetëm në prototipe.
  Por pushka e sulmit MP-44 e projektuar nga Schmeister filloi të hynte në seri. Ndryshe nga historia reale, makina nuk duhej të zhvillohej duke marrë parasysh mungesën e metaleve me ngjyra. Dhe kjo përshpejtoi zhvillimin e një pushke më të thjeshtë sulmi, me çeliku të lidhur.
  Kështu, me armë të vogla, gjermanët filluan të fitojnë një avantazh. Por atyre u duhej gjithashtu kohë që makineria të riarmatoste të gjitha trupat.
  Por në flotën e nëndetëseve, ku lëshimi ka arritur në dyzet ose pesëdhjetë nëndetëse në muaj, gjermanët në të vërtetë nuk kanë të barabartë.
  Madje kishte edhe nëndetëse me shpejtësi shumë të lartë me peroksid hidrogjeni. Puna e përshpejtuar në programin bërthamor. Për fat të mirë, ka shumë burime. Dhe as gabimi i fizikantëve gjermanë se grafiti nuk është i përshtatshëm si moderator nuk doli të ishte katastrofik. Janë ndërtuar disa fabrika për prodhimin e ujit të rëndë, përfshirë në Afrikë.
  Pra, nuk është duke u larë, është duke u rrotulluar, por reaktori bërthamor i nazistëve filloi të punojë në dhjetor 1942. Edhe pak më herët se amerikanët. Pas disfatave në Paqësor, ata filluan çmontimin serioz. Dhe financimi për programin bërthamor është shkurtuar në mënyrë drastike.
  Fillimi i vitit 1943 u shënua nga deklarata e Hitlerit për Luftën Totale dhe futja e shërbimit universal të punës në territoret e pushtuara. Sulmet masive V-1 në Londër nuk e justifikuan veten. Britanikët mësuan të zmbrapsnin pjesërisht goditje të tilla, por gjermanët morën numrin.
  Por lufta e nëndetëseve doli të ishte vërtet katastrofike për Britaninë. Prodhimi i armëve në ishull ra ndjeshëm për shkak të mungesës së lëndëve të para. Metropoli ishte në prag të kolapsit. Për më tepër, nazistët pushtuan Madagaskarin, dhe japonezët, së bashku me nazistët, pushtuan Australinë dhe relativisht shpejt arritën dorëzimin e saj.
  Megjithëse Stalini e kuptoi rrezikun e taktikave të pritjes, ai i qëndroi besnik vetes, duke mos u futur në një grindje. Më mirë le të shfarosen kapitalistët deri në fund. Dhe ne do të shikojmë ...
  Por kjo taktikë kishte edhe të metat e saj. Duke përdorur burime të mëdha, Rajhu i Tretë tashmë po përgatiste një luftë kundër BRSS. Prodhimi i tankeve në Rajhun e Tretë në vitin 1943 arriti mesatarisht 1200 automjete në ditë, plus treqind e pesëdhjetë armë vetëlëvizëse. Për më tepër, armët vetëlëvizëse nuk janë aspak të dobëta. "Ferdinands", "Bumblebees", "Jagdpanther". Duke pasur parasysh që gjermanët pothuajse nuk pësuan humbje në tanke, rimbushja e tyre e panzvale ishte tashmë dy herë më e shpejtë se ajo e Ushtrisë së Kuqe. Dhe hendeku sasior në teknologji në favor të BRSS filloi të tkurret.
  Për sa i përket cilësisë, Fritz mori një "King Tiger" të ngjashëm në peshë me KV-3, për sa i përket fuqisë depërtuese arma ishte edhe pak më e lartë për shkak të cilësisë së predhës dhe armaturës më të fortë ballore. Epo, KV-5 dhe KV-4 super të rënda sovjetike rezultuan të ishin teknikisht shumë jo të besueshëm, veçanërisht karroca e tyre e poshtme. Pra, përdorimi luftarak i përbindëshave të tillë ishte në dyshim.
  Dhe Stalini urdhëroi gjithashtu krijimin e një KV-6 me shtatë armë dhe dy raketahedhës. Ata bënë makinën. Por doli të ishte aq i rëndë dhe i gjatë sa nuk mund ta bartje në tren ose ta vendosësh në betejë. T-34-76 është një mjet mjaft i suksesshëm, por më i dobët në luftime kokë më kokë se Pantheri ose Tiger. Dhe KV-1 dhe KV-2 janë të krahasueshme me gjermanët për sa i përket peshës, por ato janë inferiore ndaj Panthers dhe Tigrat në prapanicë. T-4 gjerman kapi tridhjetë e katër në forca të blinduara dhe tejkaluar në armatim, dukshmëri dhe optikë, dhe kjo në një peshë të barabartë, ose edhe më pak, nëse krahasojmë modifikime më të rënda.
  Me pak fjalë, Fritz u tërhoq dhe cilësia ishte në nivelin e duhur. Dhe shfaqja e ME-309 dhe ME-262 dha një avantazh në cilësinë e aviacionit. Ashtu si Yu-488, bombarduesi më i mirë me katër motorë. Dhe pas tyre janë modelet reaktive. Të tilla si Yu-287 dhe Arado.
  Në shtator 1943, nazistët më në fund kryen një ulje të suksesshme në Britani. Pas dy javësh luftime - Anglia kapitulloi. Dhe megjithëse Churchill iku në Kanada, rezultati i luftës në Perëndim dukej një përfundim i paramenduar.
  Roosevelt, pasi humbi aleatin e tij kryesor dhe nga frika e fuqisë në rritje të Rajhut të Tretë, kërkoi paqe.
  Hitleri, pas diskutimeve me rrethin e tij, vendosi një kusht për Shtetet e Bashkuara: refuzimin e programit bërthamor dhe njohjen e të gjitha pushtimeve të Japonisë dhe Rajhut të Tretë. Si dhe tërheqja e trupave nga Islanda, të cilën Fritz tashmë e kishte mbuluar me flotën e nëndetëseve. Kontrolli i Tokës së Diellit që po lind mbi Gaia, ku luftimet nuk janë ndalur ende. Përveç kësaj, Hitleri kërkoi kompensim material për Rajhun e Tretë dhe Japoninë për të gjitha shkatërrimet dhe shpenzimet ushtarake të shkaktuara nga Shtetet e Bashkuara dhe Britania.
  Megjithëse kushtet e paqes ishin jashtëzakonisht të vështira, Roosevelt me shumë vështirësi arriti të shtyjë miratimin e tyre në Kongres dhe Senat.
  Lëvizjet e Stalinit se ai nuk ishte kundër bashkimit me koalicionin e Boshtit, dhe të paktën gati për të rimarrë Alaskën, luajtën një rol të madh në përputhjen e SHBA-së.
  Fitoi pragmatizmi amerikan, i cili doli të ishte më i lartë se entuziazmi dhe emocionet. Për më tepër, programi bërthamor i gjermanëve u zhvillua më shpejt se ai amerikan dhe kjo ishte e mbushur me një katastrofë në të ardhmen.
  Ka përfunduar faza e parë e Luftës së Dytë Botërore. Por Fuhreri tani donte t'i jepte fund BRSS.
  Taktikat e papritura të pritjes dhe shikimit të Stalinit dhe përkushtimi i tij ndaj kauzës së paqes botërore luajtën një shaka të keqe. Jozefi u kundërshtua nga Rajhu i Tretë dhe Japonia me të gjitha burimet e Hemisferës Lindore, duke përfshirë Australinë, dhe disa koka urash në botën perëndimore.
  Megjithatë, Toka e Diellit në rritje nuk e ka përfunduar ende Kinën, por mund të kishte hapur një front të dytë. Hitleri, nga ana tjetër, formoi në mënyrë aktive trupa koloniale dhe legjione të huaja. Në të njëjtën kohë u rrit edhe prodhimi i armëve.
  Në gjysmën e parë të vitit 1944, prodhimi i tankeve dhe armëve vetëlëvizëse në Rajhun e Tretë arriti dhe tejkaloi njëqind automjete në ditë. Panther-2 në nivelin e tij anashkaloi të gjitha makinat sovjetike. Kishte gjithashtu një tank më të avancuar gjerman "Lion", dhe së shpejti "Luani Mbretëror".
  Dhe më e rëndësishmja, aviacioni reaktiv është zhvilluar në mënyrë serike. Si përgjigje, tanket T-34-85 dhe IS-1 dhe IS-2 hynë në prodhim në BRSS, dhe askush nuk e hoqi nga prodhimi as serinë KV. Rezervuari më masiv i prodhimit të Rajhut të Tretë për vitin 1944 ishte Panther-2, dhe BRSS T-34-85. Modele më të rënda u prodhuan në mënyrë të konsiderueshme - rreth herë, në dhjetë sasi më të vogla. Dhe gjermanët nuk donin të drejtonin shumë pesha në rrugët sovjetike, dhe Stalini filloi të mos i besonte serisë KV, dhe IS-të doli të ishin shumë të papërpunuara.
  Sidoqoftë, gjermani "Panther" -2 me një top 88 mm të kalibrit 71 L, tejkaloi T-34-85 në fuqinë depërtuese të topit, në forca të blinduara ballore dhe pak në anën, dhe gjithashtu nuk e bëri. pranojnë në performancën e drejtimit me një motor 900 kuajfuqi dhe peshë në 47 ton. Edhe kur pesha e tankut gjerman u rrit në 50.2 tonë, doli të mos ishte fatale.
  Dhe avioni gjerman reaktiv nuk kishte aspak një kundërshtar të denjë.
  Hitleri vendosi që ishte më mirë të mos tërhiqte gomën dhe filloi luftën më 22 qershor 1944. Duke hedhur mbi BRSS treqind e pesëdhjetë divizione të tyre dhe të huaja, dhe njëqind e njëzet divizione satelitësh. Në anën e Rajhut të Tretë ishin: Rumania, Hungaria, Sllovakia, Kroacia, Finlanda, Suedia, Italia, Portugalia, Spanja, Bullgaria, Argjentina, Turqia.
  Gjermanët përdorën gjithashtu një numër të madh të huajsh dhe hiwish në Wehrmacht. Në total, Rajhu i Tretë, vetëm në shkallën e parë, hodhi në betejë dymbëdhjetë milion e gjysmë ushtarë, nga të cilët jo më shumë se dyzet për qind ishin gjermanë nga kombësia. Satelitët shtuan edhe tre milionë të tjerë. Në total, ka pothuajse gjashtëmbëdhjetë milionë këmbësorë në eshelonin e parë, rreth tridhjetë e tre mijë tanke, më shumë se pesëdhjetë e pesë mijë avionë, rreth dyqind e pesëdhjetë topa dhe mortaja.
  BRSS, pas mobilizimit, vendosi trembëdhjetë milion e gjysmë ushtarë, por një pjesë e forcave duhej të mbaheshin në Lindjen e Largët dhe në rrethet e brendshme. Në eshelonin e parë kishte tetë milionë ushtarë, rreth tridhjetë mijë tanke, gati dyzet mijë avionë dhe rreth dyqind mijë armë dhe mortaja.
  Kështu, në anën e Rajhut të Tretë, ka një epërsi të dyfishtë në këmbësorinë dhe një epërsi të pesëfishtë në lëvizshmërinë e forcës, me një mitraloz më të mirë. Vërtetë, BRSS ka shumë mitralozë, pothuajse barazi.
  Dallimi në tanke nuk është i madh, por përqindja e automjeteve të vjetruara në BRSS është më e lartë, si dhe tanket e lëshimeve të mëparshme.
  Aviacioni gjerman reaktiv nuk ka kundërshtar, dhe aeroplanët me helikë të Rajhut të Tretë janë më të shpejtë dhe më të armatosur. Vërtetë, automjetet sovjetike janë superiore në manovrimin horizontal.
  Në artileri dhe mortaja, balanca e forcave është më afër barazisë. Edhe sasia edhe cilësia.
  Vërtetë, flota e Rajhut të Tretë është veçanërisht nënujore, shumë herë më e fortë se ajo sovjetike. Siç është rasti me Japoninë.
  Për më tepër, nazistët tashmë kanë raketa balistike të klasit A në prodhim masiv, dhe disketat e para u ngritën.
  Në përgjithësi, nazistët do të jenë më të fortë, dhe Stalini përgatiti mjaft arsye, megjithëse me vonesë, mbrojtjen. Por shumë nuk është bërë. Linja e Stalinit nuk u rivendos plotësisht, dhe më e rëndësishmja, trupat nuk ishin të trajnuar mjaftueshëm për të mbajtur linjën. Edhe pse u ritrajnuan në mënyrë të dëshpëruar.
  Vija kufitare e Molotovit, për tre vjet shanse, në përgjithësi ishte e përfunduar, por ajo ndodhej shumë afër kufirit dhe nuk kishte thellësi të mjaftueshme. Përveç kësaj, Stalini urdhëroi ndërtimin e një shkalle të tretë pas Dnieper, por kjo filloi vetëm pas dorëzimit të Shteteve të Bashkuara.
  Vërtetë, përveç trupave sovjetike, mund të mbështeteni në pjesë të NKVD, numri i të cilave u rrit në një milion ushtarë dhe milici. Bëhet fjalë për rreth katër milionë njerëz, vetëm në qytetet perëndimore. Edhe pse, natyrisht, efektiviteti i tyre luftarak është shumë më i keq se ai i njësive të rregullta.
  Gjermanët, si dhe historia reale, dhanë goditjen kryesore në qendër, duke prerë parvazin e Bialystok dhe grushtin Lvov. Ditët e para të luftimeve treguan se gjermanët, megjithë numrin e madh të njësive të huaja, po e kryenin ofensivën pak a shumë pa probleme. Por trupat sovjetike shpesh humbasin.
  Për më tepër, aftësia luftarake e njësive ukrainase doli të ishte e dyshimtë. Shumë dezertorë dhe të dorëzuar që në ditët e para të luftës.
  Nuk ishte e mundur të frenohej armiku në betejat kufitare. Dhe më pas Stalini bëri një gabim, duke ndaluar tërheqjen e njësive në vijën kryesore dhe duke kërkuar të drejtojë pjesën e përparme. Megjithatë, gabimi u korrigjua, por me vonesë. Gjermanët ishin në gjendje të kapnin Minskun tashmë më 28 qershor, pasi kishin thyer vijën e Stalinit në qendër.
  Konfuzioni vetëm u intensifikua. Më 30 qershor u bë hyrja e pritshme në luftën e Japonisë dhe satelitëve të saj. Pra, për momentin, duhej të harronim transferimin e trupave nga Lindja e Largët.
  Përparimi gjerman në qendër po zgjerohej. Kishte një hendek të madh që dëshpërimisht u përpoq ta mbyllte. Por nazistët përparuan dhe më 16 korrik hynë në Smolensk.
  Duke hedhur të gjitha rezervat e disponueshme në betejë dhe duke i vënë milicitë nën armë, Stalini dhe Zhukov ishin në gjendje të ndalonin përparimin e Fritz-it në qendër. Por Hitleri i ktheu trupat e tij në jug. Nazistët krijuan një kazan të madh në Kiev dhe pushtuan pothuajse të gjithë Ukrainën.
  Bllokoi Leningradin, pushtoi Krimenë. Ecuria e armiqësive dukej shumë si 1941, si karma e pamëshirshme. Por dallimet ishin gjithashtu mjaft domethënëse. BRSS në 1941 kishte disa rezerva të lira, dhe tani gjithçka ishte mobilizuar tashmë. Dhe kur sulmi ndodhi në tetor, doli se nuk kishte pothuajse asgjë për të mbajtur mbrojtjen.
  Në fillim të nëntorit 1944, nazistët rrethuan Moskën, duke e detyruar Stalinin të ikte në Kuibyshev.
  Nazistët, ndryshe nga historia reale, kishin një epërsi të konsiderueshme numerike. Ata kishin mjaft divizione për të anashkaluar Moskën nga Veriu dhe Jugu. Por njësitë sovjetike janë përhapur shumë në fronte të ndryshme.
  Në realitet, në vitin 1941, pas mobilizimeve, Stalini fitoi një avantazh ndaj Wehrmacht-it në numrin e personelit dhe ai kishte katër herë më shumë avionë dhe tanke se sa kishte Rajhu i Tretë që nga fillimi i luftës. Dhe në pesë muajt e parë të luftës, më shumë pajisje sovjetike u prodhuan në historinë reale.
  Por tani nazistët janë të gjithë atu, në anën e sasisë dhe cilësisë së armëve dhe personelit. Dhe Ushtria e Kuqe ka të njëjtat plagë si në 1941. Përfshirë mosgatishmërinë e ukrainasve, baltëve dhe shumë kombeve të vogla për të vdekur për sistemin sovjetik. Tradhti masive dhe vrapimi me viktimat e represionit, të shpronësuarve dhe të ofenduarve të tjerë të të gjitha llojeve. Përfshirë armiqtë ideologjikë të regjimit sovjetik.
  Dhe fakti që gjermanët mundën edhe Perëndimin, vetëm sa shton numrin e tradhtarëve.
  Prandaj, nuk është për t'u habitur që Moska është e rrethuar, dhe gjermanët kanë kapur Donbass, Voronezh dhe po lëvizin drejt Stalingradit.
  Dimri i vitit 1944, për fat të keq, nuk ishte aq i ftohtë dhe me borë sa në 1941. Megjithatë, Moska qëndroi heroikisht deri në fund të dhjetorit 1944. Stalingradi ra në janar 1945 dhe betejat për të nuk ishin shumë të gjata. Në shkurt dhe në fillim të marsit, gjermanët dhe satelitët e tyre pushtuan plotësisht puset e naftës Kaukaz dhe Baku.
  Pastaj ofensiva shkoi përgjatë Vollgës. Në Saratov, në Kuibyshev dhe më tej në Orenburg dhe Kazan.
  Stalini iku në Sverdlovsk. Kazani ra në maj. Në verë, gjermanët dhe japonezët vazhduan të lëviznin në thellësi të Rusisë. Rezistenca e trupave sovjetike ra. Më 5 gusht 1945, Sverdlovsk u mor. Dhe më 3 shtator 1945, Stalini më në fund pranoi të dorëzohej. Në këmbim të jetës dhe lirisë së tyre.
  Lufta e Dytë Botërore ka përfunduar. Por paqja nuk zgjati shumë. Pasi testoi armët bërthamore, Hitleri u bind për fuqinë e tyre shkatërruese fenomenale.
  Tani dukej se Japonia dhe Shtetet e Bashkuara ishin ende në rrugën drejt dominimit botëror nga Rajhu i Tretë. Dhe megjithëse Fuhreri pushtoi më shumë tokë se Genghis Khan, Aleksandri i Madh, Napoleoni, Perandori Trojan dhe Sulejmani i Madhërishëm së bashku, ai vendosi të mposhtte gjithashtu Japoninë.
  Pikërisht tre vjet pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, njëqind raketa balistike, ndërkontinentale me ngarkesa të fuqishme bërthamore mbuluan menjëherë vendin e Diellit në rritje.
  Dhe më pas filloi ofensiva e njësive tokësore të Wehrmacht dhe flotës. Gjermanët kapën relativisht shpejt zotërimet e Japonisë në Azi dhe vetë metropoli u rrafshua me tokë me bomba atomike.
  Rezistenca pak a shumë e zgjatur u dha nga zotërimet e Paqësorit të vendit të Diellit në rritje. Por në qershor 1949, gjithçka kishte marrë fund. Tani gjithçka që mbetej ishte të mposhtnin Shtetet e Bashkuara. Për më tepër, kishte një arsye. Amerikanët, në kundërshtim me marrëveshjen, megjithatë zhvilluan armë bërthamore dhe kryen testin e tyre sekret.
  Hitleri filloi luftën më 1 janar 1950, duke hedhur treqind raketa bërthamore menjëherë në vitin e ri. Një sulm shkatërrues bërthamor shkatërroi njëqind qytete të mëdha amerikane dhe vrau disa dhjetëra miliona njerëz. U shtua një nga krimet më të mëdha të Adolf Hitlerit në listën më të gjatë të mizorive më të urryera. Më pas erdhi pushtimi i Kanadasë dhe nga jugu së bashku me diktaturat e Amerikës Latine. Amerikanët u dobësuan dhe u tronditën, por ata luftuan të dëshpëruar. Ata e kuptuan se disfata për ta nënkuptonte vetëm skllavëri dhe një vdekje të ngadaltë e të dhimbshme. Prandaj, ishte më e dëshpëruara nga të gjitha luftërat. Dhe zgjati për më shumë se një vit, duke e detyruar Rajhun e Tretë të heqë rreth dyqind ngarkesa të tjera bërthamore dhe të kthejë shumë toka pjellore në një shkretëtirë radioaktive. Por megjithatë qëllimi u arrit dhe armiku i fundit i Rajhut të Tretë u mund. Dhe pas kësaj filloi procesi i të ashtuquajturit globalizimi botëror. Marka gjermane u bë monedha e vetme botërore. Edhe vendet formalisht të pavarura u reduktuan në nivelin e kolonive të Rajhut të Tretë, duke ruajtur vetëm një vetëqeverisje të kufizuar lokale. Hebrenjtë dhe ciganët u shpallën të jashtëligjshëm: ata u kërkuan dhe u shkatërruan. SS kreu spastrime masive dhe u tërbua. Ka ardhur një makth i vërtetë - ora e dragoit. Ose, më saktë, një epokë. Fuhrer po ndërtonte një perandori totalitare të botës reale me pretendimin për zgjerimin e hapësirës. Në vitin 1959, gjatë festimit të ditëlindjes së shtatëdhjetë të Fuhrer-it, u zhvillua një kurorëzimi zyrtar, një plebishit mbarëbotëror - i cili legjitimoi titullin e super-perandorit. Dhe kur Adolf Hitleri vdiq në vitin 1967, djali i tij trashëgoi titullin dhe fuqinë e tij. Në atë kohë, planeti Tokë kishte vendosur tashmë vendbanime në Hënë dhe në Mars me Venusin dhe po përgatitej aktivisht për zgjerim në botët e jashtme me yje... Nazistët donin një perandori universale - ndërtimin e Rajhut të Yjeve, me qëllim për të zhytur gjithë universin në një makth.
  
  
  NJËQIND MIJË VAJZA TË BUKURA
  Elfaraya e pa veten në betejë... Ajo tani është një luftëtare dhe udhëheqëse e një ushtrie jo të dobët.
  Vajzat e bukura: kanë vetëm gjoks dhe kofshë të mbuluara me pjata të blinduara të lehta. Dhe krahët, këmbët dhe stomaku janë të zhveshur, të nxirë.
  Dhe këto vajza rrahin me këmbë zbathur. Ishin njëqind mijë prej tyre. Dhe të gjitha vajzat, jo një burrë i vetëm! Dhe gjithçka e bukur, e hollë, atletike, muskulare, e nxirë, me dhëmbë perla!
  Si amazonat... Të rreshtuar në grupe. Shpata në dorë, harqet pas. Nuk ka mburoja - luftëtari beson se shpata është më e vërtetë se mburoja.
  Dhe flamujt fluturojnë me krenari mbi vajzat. Ata janë gati për të luftuar dhe duan të fitojnë me besim!
  Por nga larg lëvizin një luzmë orkesh. Arinjtë me flokë, të shëmtuar. Dhe rreth njëqind herë më pak trolls që shërbejnë si komandantët e tyre.
  Dhe tani kjo turmë po shkon drejt vajzave.
  Elfaraya jep urdhrin:
  - Gjuaj nga harqet, në një hark të lartë!
  Vajza, duke përdorur gishtat e zhveshur të këmbëve të saj të hijshme, tërheq fijet e harkut. Dhe gjuaj shigjeta vdekjeprurëse.
  Në të njëjtën kohë, luftëtarët zhveshën dhëmbët dhe gjëmojnë:
  Le të bëhemi kampionë!
  Dhe ata fluturojnë kundër armikut me një tufë të trashë shigjetash. Ata godasin kundërshtarët si një iriq me hala.
  Orkët dhe trollët bien, të goditur nga vrasësit dhe mizorët.
  Dhe Elfaraya thotë:
  - Për kufijtë e rinj të perandorisë!
  Luftëtarët veprojnë në sinkron. Trupat e tyre të nxirë, kaq të mrekullueshëm dhe me shkëlqim. Dhe këmbët zbathur ndezin kyçet e rrezitura. Dhe gishtat janë këmbëngulës në ekstremitetet e poshtme. Dhe dhuratat e shkatërrimit fluturojnë drejt vetes, duke goditur kundërshtarët.
  Orkët dhe trollët bien të thyer. Dhe ata kanë përdredhur fytyrat e kafshëve nga dhimbja.
  Luftëtarët janë thjesht të admirueshëm. Ata janë bel të hollë, muskuloz dhe këmbë të mprehta. Si do të hidhen mijëra shigjeta përnjëherë.
  Dhe ata do të godasin një masë orkesh. Dhe këndoni:
  - Për nderin tonë të madh,
  Le të hamë banditë!
  Dhe përsëri shumë shigjeta, dhe ata do ta lëshojnë atë. Dhe ata do të mbushin me kufoma të gjitha afrimet drejt kodrave ku ndodhen.
  Po, ata janë luftëtarë të mrekullueshëm. Në të cilën një buzëqeshje e tillë e egër, dhe trupi kthehet në drejtimin e duhur me shfarosjen e kundërshtarëve.
  Vetë Elfaraya gjuan një hark. Ajo vizaton vargun me gishtat e saj të zhveshur dhe godet me shumë saktësi.
  Në të njëjtën kohë, vajza i këndon vetes:
  - Dhuna e mban botën,
  Vullkani i tërbimit shpërthen në një mënyrë të madhe!
  Tension më të lartë,
  Zgjohet me dhimbje dhe frikë!
  Dhe përsëri fluturon shigjeta e lëshuar nga këmba e zbathur e luftëtarit. Dhe godet tre orke njëherësh.
  Ato mbyten nga burimet e gjakut. Dhe Elfaraya si të kërcas:
  - Lavdi magjisë sime!
  Dhe përsëri ai do të gjuajë një shigjetë me këmbën e tij të zbathur. Kjo është një vajzë - e klasës më të lartë, ajo ka një trup dhe gjithçka tjetër.
  Vala e parë e sulmeve nga orkët dhe trollët u bllokua. Mbetën vetëm një masë kufomash. Por tani shfaqen shkëputje të reja të krijesave me gëzof.
  Elfaraya qëllon përsëri, dhe e bën atë me saktësi, dhe në të njëjtën kohë rënkon:
  - Lavdi botës tonë!
  Dhe rrufeja fluturon nga këmba e saj e zbathur. Dhe masa e orkeve vihet në zjarr dhe copëtohet.
  Po, është një princeshë luftëtare. Me të, çdo mashkull do të ndihet i mbrojtur i sigurt.
  Dhe qindra mijë vajzat e tjera nuk janë më keq. Dhe gjuanin shumë mirë. Dhe më e rëndësishmja, shpejt.
  Këmbët e tyre të zhveshura dhe muskulare kanë kohë vetëm për të dridhur.
  Këtu ata janë në unison:
  - Ne japim një kalim aktiv,
  E goditëm armikun mu në sy!
  Dhe përsëri lëshojnë dhurata të reja vdekjeje me këmbë zbathur. Ky është përgjithësisht nisja e tyre e energjisë luftarake.
  Edhe Elfaraya këndoi:
  - Orkët vrumbullojnë - fytyra të pikëlluara,
  Dijeni, miq, unë jam një vrasës!
  Do t'i vras të gjithë, do t'i shkatërroj të gjithë,
  Dhe do t'ia thyej fytyrën me qime kujtdo!
  Po, vajza është vërtet jashtëzakonisht luftarake. Dhe kur një turmë orkesh vraponte më afër, do t'i godiste si një pulsar. Dhe menjëherë pesëdhjetë krijesa u grisën në copa të vogla me mish.
  Elfaraya bërtiti:
  - Për ide të mëdha në mënyrë që të gjitha krijesat të digjen!
  Më pas, luftëtarja mori dhe lëshoi vetëtimën nga kërthiza e saj. Dhe nja dy duzina orke doli të ishin si desh të shpuar me hell. Ata u skuqën pothuajse menjëherë.
  Dhe pjesa tjetër e vajzave bërtitën:
  - Për Tokën e Shenjtë!
  Dhe unë do ta marr gjithashtu dhe ata do të lëshojnë mpiksje energjie nga takat e zhveshura! Dhe grisi shumë luftëtarë me gëzof.
  Elfaraya, duke vazhduar të gjuante, këtë herë duke tërhequr fijen e harkut me duar, kërciti:
  - Për magjinë tonë!
  Dhe ajo gjithashtu shkundi një rrufe nga thembra e saj e zhveshur ... Dhe ajo goditi aq fort sa njëqind orke dhe trolle u shkrumbuan. Si fshirëse të kapur në flakëhedhës.
  Elfaraya bërtiti:
  - Unë jam një magjistare e madhe!
  Dhe përsëri, si ai godet armikun. Dhe sytë e saj shkëlqenin. Dhe vajzat, me pasionin e saj të madh, hedhin shigjeta drejt orkeve dhe trollëve.
  Nga kufomat rriten tumat. Të gjithë po grumbullohen dhe grumbullohen. Dhe gjithnjë e më shumë të vdekur.
  Elfaraya e mori dhe tha duke qeshur:
  - Çfarë të bëni nëse ka një mbret në kokën tuaj?
  Pastaj krijoni një pallat për të!
  Dhe përsëri, princesha me këmbën e saj të zbathur do të nisë një dhuratë vrastare dhe vdekjeprurëse të asgjësimit.
  Kjo vajzë është vetëm mishërimi i vdekjes. Por në të njëjtën kohë, sytë e saj rrezatues janë kaq të sjellshëm.
  Dhe pjesa tjetër e vajzave që shfarosin shumë krijesa shtazore, një valë e tillë cunami që zvarritet mbi to, në përgjithësi është super. Dhe aq furishëm derdhni armikun me shigjeta. Shpesh godet me grusht.
  Elfaraya bërtet:
  - Kam lindur në të tilla kohë,
  Se vendi im i dashur më kujton!
  Dhe luftëtarja qëndroi në duart e saj, përdredhi këmbët e saj të zhveshura mbi kokën e saj dhe rrotulloi një gungë të madhe, të zjarrtë. Dhe si do të hedhë energji te kundërshtarët.
  Dhe menjëherë shpërthyen një mijë orke. Dhe lëkurat e tyre iu vunë flakën dhe u hoqën menjëherë.
  Elfaraya bërtiti:
  "Unë jam një luftëtar i klasit G!"
  Dhe si ai qesh.
  Pastaj rrufeja do të lirohet nga gjuha. Dhe djeg shumë armiq.
  Pastaj vajza-princesha bërtiti:
  - Për mua gjithë bota!
  Dhe nga sytë e gjelbër të bukurisë ra rrufeja... Dhe si i goditën gjithë këto krijesa të panumërta.
  Elfaraya madje këndoi:
  - Miliarda çakej, djaj! Dhe slogani im është i thjeshtë - vritni të gjithë!
  Dhe me gishtat e saj të zhveshur, vajza princeshë lëshoi një pulsar tjetër, shumë vrasës.
  Dhe si do t'i shqyejë të gjithë ...
  Dhe vajzat e tjera nuk janë inferiore ndaj saj. Të gjithë shtypin dhe shtypin kundërshtarët me shigjetat e tyre. Duke përdorur, natyrisht, këmbët e tyre shumë të shkathëta, pa këpucë të panevojshme.
  Orkët janë qartësisht pa frymë. Por ka kaq shumë. Dhe gjithnjë e më shumë regjimente të reja krijesash po zvarriten.
  Megjithatë, vajza të tilla nuk mund të turpërohen apo të tronditen. Nëse ata do të luftojnë, atëherë ata luftojnë. Dhe ata nuk dinë të kenë frikë. Ose më mirë, ata nuk duan ta dinë.
  Këtu janë këmbët e tyre zbathur që lëshojnë dhurata vdekjeprurëse të vdekjes. Që ndanë ballin e orkeve.
  Këto janë vajzat - ato janë vërtet supermena me funde shumë të shkurtra. Dhe kaq tërheqëse dhe e bukur.
  Dhe njëqind mijë vajza është një forcë kolosale! Kundër të cilit asgjë nuk mund të përballojë!
  Elfaraya cicëroj:
  - Lavdi fenomenit tonë!
  Dhe nga një thembra e zhveshur përsëri lëshoi një pulsar shkatërrimi. Dhe masa e orkeve, u bënë banorë të ferrit.
  Dhe përse do të lejohen të tillë të ashpër në parajsë?
  Elfaraya vrumbullon në majë të mushkërive të saj:
  - Unë do të jem kampion absolut i botës!
  Dhe përsëri, vajzat me gishtat e tyre të zhveshur do të lëshojnë një pulsar të nxehtë dhe vdekjeprurës.
  Do t'i djegë të gjithë dhe do t'i bëjë të digjen.
  Elfaraya këndoi me kënaqësi:
  - Unë nuk jam një vajzë e thjeshtë,
  Dhe një kurorë e artë!
  Dhe përsëri rrufeja do të fluturojë nga kërthiza e bukuroshes. Do t'i godasë krijesat me gëzof dhe do t'i shkrihet si dru zjarri i djegur.
  Elfaraya bërtet:
  Do t'ju djeg, do t'ju bëj hi!
  Dhe nga kërthiza përsëri do të dërgojë vetëtima ...
  Dhe një masë orkesh të skuqura si kotele në një tigan.
  Elfaraya e mori dhe këndoi me ëndje:
  - Orc peshon veten në një lak,
  E pjekim në zjarr!
  Dhe tani diçka shumë e ashpër dhe vdekjeprurëse do të fluturojë nga thembra e zhveshur e vajzës. Ku nuk mund të mbrohet.
  Edhe një herë, njëqind orke u karbonizuan menjëherë. Dhe u shndërrua në zhir dhe hi me lesh.
  Dhe vajzat si të kërcasin:
  - Për Atdheun e madh!
  Dhe përsëri, takat e tyre të zhveshura hedhin dhuratat e vdekjes me shpejtësi djallëzore. Këto janë vajza që nuk do të ndalen nga stuhitë, stuhitë, apo pengesat!
  Këtu janë Terminatorët!
  Luftëtarët nuk i lejojnë orkët të imponojnë luftime të ngushta dhe ta mbajnë armikun në distancë.
  Por megjithatë, krijesat me gëzof po përpiqen dëshpërimisht të depërtojnë më afër. Por luftëtarët nuk do t'ua japin me siguri.
  Elfaraya është kthyer në krahët e saj dhe me këmbët zbathur riprodhon të tetën. Dhe shfaqet një re e zjarrtë. Dhe bie si një përrua i egër mbi orkët.
  Dhe nja dy mijë krijesa me gëzof morën menjëherë dhe u dogjën.
  Elfaraya bërtiti:
  - Krijesa të zeza që bërtasin si miza! Çfarë nuk mund të fshihet nga uria!
  Dhe tani luftëtarja do të lëshojë tre shigjeta menjëherë, duke tërhequr kordonin me këmbën e saj të zbathur dhe një duzinë orke do të shpërthejnë!
  Kjo është vajza terminator. Dhe ka një energji kaq të egër dhe të furishme.
  Elfaraya e mori dhe këndoi:
  - Vajzat janë të ndryshme
  Vetëm se nuk janë ngjitëse!
  Nëse bie,
  Kjo nuk do të shpëtohet në ferr!
  Dhe një pulsar vrasës nxiton nga thembra e zhveshur e vajzës. Dhe shpërndan arinjtë e ashpër në të gjitha drejtimet.
  Elfaraya në ngazëllim të egër thotë:
  - Unë jam i një fisi të tillë që do të të vras për hir të Zotit!
  Dhe përsëri, luftëtari do të lëshojë shigjeta që shpojnë çdo forca të blinduara dhe mish orke të grisur dhe të ashpër.
  Partneri i saj, një vajzë shumë e bukur me flokë të kuqe, tha:
  - Për një miqësi të fuqishme!
  Dhe gjithashtu do të dërgojë një pulsar skëterrë shkatërrimi!
  Dhe masa vdekjeprurëse e armikut do të shtypet.
  Elfaraya bërtiti:
  - Për botën time demonike!
  Pas kësaj, vajza princeshë, si ajo fillon, se ajo do të ri-tërheqë kockat në rërë. Luftëtari i ceremonive nuk e di.
  Partnerja me flokë të kuqe, Princesha de La Vallière, bërtet:
  - E ardhmja është e jona!
  Elfaraya gurgulloi si përgjigje, përpara se të lëshonte një rrufe të egër të pulsarit vrasës.
  - Dhe e kaluara do të ndihmojë vetëm fitoret tona të ardhshme!
  Dhe tani vajzat janë të gjitha njëqind mijë, pasi e marrin dhe lëshojnë rrufe të egra me gishtat e tyre të zhveshur.
  Dhe ushtria e orkeve do të marrë dhe do të digjet. Po, është e frikshme të biesh nën shpërndarjen e luftëtarëve të tillë.
  Dhe ata gjithashtu buzëqeshin dhe tregojnë dhëmbë që pasqyrojnë rrezet e yjeve.
  Dhe tani vajzat do ta marrin dhe do ta godasin me taka të zhveshura, dhe një valë do të kalojë mbi tokë dhe do të mbulojë një ushtri të tërë orkesh. Dhe varrosni!
  Luftëtarët nga dhëmbët verbues do të lëshojnë rreze dielli dhe do të verbojnë radhët e ushtarëve me gëzof.
  Elfaraya bërtiti:
  - Për vendimin dhe sjelljen time!
  Vajzat po luftojnë gjithnjë e më shumë. Dhe kështu do të marrin dhe do të hedhin disqe me këmbëzbathur. Ata do të fshihen dhe masa e orkeve është ulur.
  Princesha gjëmonte në majë të mushkërive të saj:
  - Do t'ju pres, do t'ju pres, do t'ju pres të gjithëve së shpejti!
  Do të të vras, do të të vras, do të të vras!
  Dhe tani luftëtarja me thembër e saj të zhveshur do të reflektojë rrezet e diellit dhe, si një lazer, në orkët.
  Dhe prerë një vijë të tërë, të ashpër. Dhe orket klithin dhe e rrotulluan këtë ushtri në feçe.
  Dhe përsëri orkët janë në një sulm të egër dhe vajzat i hedhin objektet e vdekjes me këmbët e tyre të zbathura.
  Dhe gjinjtë po dridhen. Dhe kështu çdo gjoks është një kullë e tërë tankesh!
  Dhe kështu vajzat e morën dhe hodhën rrufe nga kërthizat e tyre. Të njëqind mijë vajzat u prenë nga rrezet lazer me kërthizat e tyre.
  Dhe rreth gjysmë milioni orke u skuqën menjëherë. Dhe vetëm hapësira mund t'i treste ato.
  Elfaraya bërtiti:
  - Unë të gris dhe të djeg,
  Unë jam një vajzë - vetëm Satana!
  Dhe përsëri nga kërthiza do të lëshojë vetëtima. Dhe godet vdekjeprurëse. Dhe pastaj si fluturojnë shigjetat. Dhe të gjithë u bënë bare.
  Dhe tani orkët janë si bare plot vrima.
  Dhe vajzat rrahin bustet e tyre me magji dhe kositin shumë orke të qelbur. Dhe ata u rrëzuan.
  Elfaraya këndoi:
  - Do t'i vrasim të gjithë!
  Ju jeni një vajzë e tillë - thjesht një princeshë!
  Luftëtari bërtiti:
  - Do të të shqyej e mos ki mëshirë!
  Dhe kështu ai tund bustin e tij. Dhe përsëri lirimi, sjell vdekje të vërtetë.
  Orkët po përpiqen të bëjnë dush fjalë për fjalë pozicionet e armikut me kufoma. Dhe ata vazhdojnë dhe vazhdojnë dhe vazhdojnë e vazhdojnë. Këtu po rriten malet e reja të të vdekurve. Por orkët nuk dorëzohen.
  Ata lëvizin pa pushim. Dhe ata vdesin pa mëshirë. Por luftëtarët i derdhën orkët si një breshër shigjetash. Dhe luftëtarët nuk mund ta ndalojnë këtë llum. Por një valë e ashpër po nxiton drejt vetes. Dhe ky det me fanta lëviz.
  Vajzat në eksitim të egër. Dhe përkulni muskujt e tyre. Dhe orkët po lëvizin për veten e tyre, sikur të ketë shkuar një tjetër valë cunami. Por kjo nuk shqetëson askënd.
  Elfaraya madje këndoi, para kësaj ajo tërhoqi fijen me gishtat e saj të zhveshur në pesë harqe njëherësh dhe gjuajti shigjeta magjike:
  - Direkt me duar të zhveshura,
  Unë u përballa me cunamin...
  Unë jam një valë e nëntë,
  I dashuri im u gris!
  Luftëtari madje hidhet lart, dhe menjëherë lëshon një rrjedhje nga kërthiza. Dhe shtyp armikun.
  Dhe ulërima:
  - Ushtria ime është e fortë,
  Ajo pushton botën!
  Elfaraya u shpërnda plotësisht. Ata dhe vajzat e tjera janë, sigurisht, një klasë e shkëlqyer luftëtarësh. Kush nuk do t'i japë askujt as mëshirën më të vogël.
  Ata janë thjesht kafshë të egra. Ose ndoshta edhe diçka si orkët! Vetëm e bukur, jo e shëmtuar.
  Elfaraya si të lëshojë rrufenë nga goja e tij. Dhe digjni njëqind orke dhe këndoni:
  - Për shpirtin tim të ëmbël!
  Dhe bëjini syrin armikut!
  Pas kësaj, gishtat e saj të zhveshur do të lëshojnë pulsare. Dhe ata do ta grisin të gjithë paketën në pjesë të vogla, të grisura.
  Elfaraya më pas do të kërcëjë:
  - Vrasja është besimi im!
  Partneri i saj me flokë të kuqe do të leh:
  - Edhe e imja, edhe në shesh!
  Elfaraya lëshoi një kaskadë shkatërrimi dhe bërtiti:
  - Dhe imi është përgjithësisht në një kub!
  Dhe të dy luftëtarët shkelin këmbët e tyre zbathur. Një valë e re magjie është ngritur.
  Dhe tani nga orkët përsëri, patate të skuqura dhe mizat e mishit të grisura. Dhe më pas ato skuqen në një tigan.
  Elfaraya bërtiti.
  - Vendosni rekorde të reja!
  Partnerja flokëkuqe konfirmoi me një ulërimë, duke gjuajtur pulsarë të zjarrtë me gishtat e saj të zhveshur:
  - Të rritet toka!
  Elfaraya goditi orkët dhe kërciti:
  - Dy herë, tre herë më e lartë se norma!
  Luftëtarja me flokë të kuqe dha një flluskë energjie magjike me thembër e saj të zhveshur dhe shtoi me emocion:
  - Që vendi im të lulëzojë!
  Kështu që vajzat u ndanë, dhe shumë tërësisht. Dhe ata e shtypin këtë ushtri krijesash të ashpër me blerje të mëdha për veten e tyre.
  Elfaraya hodhi përsëri një lazer magjik nga kërthiza e saj dhe bërtiti me sy të shkëlqyeshëm:
  - Unë kam një kobër dhe një gyurza në një shishe!
  Dhe si do të lëshojë një rreze të re të asaj që djeg orkët të gjalla te armiku.
  Partnerja flokëkuqe e princeshës, e cila papritmas deklaroi:
  - Tani emri im është de Lavalier!
  Elfaraya konfirmoi me lehtësi:
  - De Lavalier, pra de Lavalier! Pra edhe më e bukur!
  Luftëtari flokëkuq kërciti:
  - Unë jam një kalorës i dritës në gjunjët e të egërve,
  Unë do t'i fshij këto orke nga faqja e dheut!
  Dhe si do të lëvizë ajo këmbët e saj të zhveshura, të dalta përgjatë tyre ... Dhe pjesa tjetër e vajzave, e gjithë ushtria prej njëqind mijë ushtarësh, do ta marrë atë, do të hapë gojën dhe do të lëshojë zjarr prej tyre.
  Dhe përsëri një kaskadë flakash do të bjerë mbi orkët, duke djegur pa asnjë hezitim dhe duke mos dhënë asnjë shans.
  Menjëherë tre milionë krijesa të pushtuara morën flakë menjëherë. Ishte sikur të ishin lyer me napalm. Ose edhe fosfori së bashku me squfurin. Dhe gjithçka u ndez si një miliard ndeshje menjëherë.
  Dhe si do të ndizet kjo masë. Dhe sa ulërima dhe ulërima dhe mallkime nga e gjithë kjo përnjëherë.
  Elfaraya leh:
  - Mos ki mëshirë për orkët
  Vritini ata bastardë...
  Si të shtypni çimkat -
  Shqyej si kacabu!
  Dhe ai do të marrë gishtat e zhveshur dhe do të lëshojë rrufe. Dhe ju lutem një troll shumë të madh. Ai do të marrë dhe do të ngrihet. Imagjinoni që një dinosaur u hodh në erë.
  Partneri flokëkuq kërciti:
  - Ky është një vampir!
  Elfaraya në përgjigje, me thembër e saj të zhveshur duke dhënë një flluskë magoplazme, bërtiti:
  - Ne kemi një përgjigje për vampirët!
  Luftëtari i zjarrtë bërtiti:
  - Dhe do të ketë një arkivol për të, dhe përshëndetje në një kurorë!
  Elfaraya vuri në dukje:
  - Një kurorë mund të jetë edhe funerale edhe dafine! Pra, mos u emociononi shumë!
  Princesha me flokë të kuqe gjëmonte, gjithashtu shkrepi vetëtima nga kërthiza e saj, duke rrëzuar orkët e paktë të mbijetuar:
  - Kemi përgatitur diçka më të rëndë për ta se një kurorë!
  Dhe tani luftëtarët, të gjitha njëqind mijë vajza, do ta marrin dhe, me komandën e Elfarait, do të kërcejnë dhe do të përdredhin këmbët e tyre të zhveshura dhe muskulare në ajër. Si rezultat, do të ngrihet një stuhi dhe një stuhi e vërtetë magjike. Dhe një valë e forcës kolosale do të shkojë, dhe një bosht i miliontë i një cunami magjik.
  Si rezultat, orkët e fundit shkatërrohen dhe rrafshohen plotësisht.
  Skuqi dhe u bë kotele.
  Elfaraya thotë me patos:
  - Himni i Atdheut në zemra, ne këndojmë,
  Ne do të bëjmë gjithçka në univers të lumtur ...
  Le të marrim legjendarin Muhamed,
  Qielli dhe toka janë në fuqi të madhe!
  
  PILOT ELF KUNDËR SASHKA
  Në një nga universet alternative, gjatë Luftës së Dytë Botërore, mbërriti një kukudh. Ai hyri në Forcën Ajrore Japoneze, dhe si rezultat u bë asi numër një atje. Në fund të fundit, kukudhët janë shumë të aftë, të shpejtë, të shkathët, të fortë. Ata kanë një reagim, dhe të gjitha reflekset, shumë më të mira se njerëzit, plus një vizion magjik të betejës. Kur një kukudh sheh se çfarë do të bëjë armiku.
  Me pak fjalë, kukudhi, i cili mori pseudonimin Conan, rrëzoi aeroplanët me aq lehtësi, sikur të çante farat.
  Dhe për shkak të tij, Japonia fitoi betejën detare të Midway. Një fitore e madhe ndikoi në të gjithë rrjedhën e Luftës së Dytë Botërore. Së pari, japonezët më në fund morën iniciativën në Paqësor. Dhe flota e tyre ishte në gjendje të kapte Arkipelagun Havai, pasi kishte marrë një pozicion shumë të fortë, pasi kishte përfunduar ndërtimin e perimetrit të mbrojtjes në dete.
  Sidoqoftë, kjo mund të mos kishte një rëndësi vendimtare nëse, pas këtyre fitoreve, samurai nuk do të kishte vendosur të hapte një front të dytë kundër BRSS.
  Një sulm i befasishëm pasoi në Lindjen e Largët. Dhe trupat e Perandorisë së Diellit në rritje sulmuan gjithashtu Vladivostok. Përkundër faktit se kërcënimi i një sulmi nga Japonia militariste pas triumfit të Midway u bë mjaft real, me ndihmën e ryshfetit dhe tradhtisë, agjentët e Mikado e bindën komandën e Vladivostok që të mos i sillte trupat në gatishmëri të plotë luftarake. Dhe si rezultat, shpata e Damokleut tashmë është futur dhe ata po festojnë në restorant. Majori Stalingradova e kapi për flokë oficerin e ri, ajo ishte një kokë më e gjatë se ai dhe dukshëm më e fortë:
  - Çfarë bori dhe pijanec! Pse keni një ekip kaq të shpërbërë! Ky djalë duket më shumë si një djalë kabine sesa një oficer. Ndoshta për fillim e fryni mirë që të dalin të gjitha hopet.
  Koloneli Palatsev u turpërua:
  - Ky është Sasha Sokolovsky. Ai u dërgua në kurse direkt nga Shkolla Suvorov, sipas një programi të shkurtuar. Ai është ende mjaft djalë, pas dy muajsh ditëlindja e tij është pesëmbëdhjetë vjeç.
  Stalingradova grimasi në mënyrë të pakëndshme:
  - Uau! Në moshën katërmbëdhjetë vjeç dhe tashmë oficer! Kështu bën lufta! Dhe nuk e dija që qumështi po merrte tashmë tituj të plotë.
  Paltsev ngriti supet.
  - Në luftë fëmijët rriten herët! Për më tepër, atij i ndodhi një histori, sikur ai shkroi historinë më të mirë për mbrojtjen e Moskës, dhe Zhukov e vuri në dukje këtë dhe e këshilloi që ta transferonte djalin nga kadetët tek oficerët.
  Stalingradova u bë më e dashur me këto fjalë:
  - Mirë! Se ai nuk është budalla. - kërcënoi si mësuese shkolle me gisht. - Në përgjithësi, jo keq, por jo më të pish! E nuhat, dhe hunda ime është si qen, menjëherë nën gjykatë! - Një grua e fortë, e pjekur, por jo e humbur harmoninë dhe freskinë sportive, goditi me gisht kolonelit. "Në fakt, ju do të paguani për këtë. Tashmë një mesoburrë, por sillet.
  Palatsev u kollit me inat:
  "Në fakt, unë jam tridhjetë e tre vjeç, por tashmë jam plagosur shtatë herë, kështu që dukem i moshuar ...
  Stalingradova donte të thoshte diçka si përgjigje, kur papritmas një ulërimë monstruoze theu heshtjen e paraagimit. Sikur nga qielli po binin gurë të rëndë, xhami i dritares plasi menjëherë. Copat e breshërit u përplasën mbi tavolinë dhe madje u ulën në duart dhe fytyrat e oficerëve të dehur. Stalingradova bërtiti si komandant:
  - Të gjithë dalin menjëherë.
  Paltsev bërtiti si kundërpërgjigje, aq sa për pak i grisi litarët e zërit:
  - Këto janë predha dymbëdhjetë e tetëmbëdhjetë inç! Luftanijet japoneze të tonazhit më të madh duket se janë në gjueti, që do të thotë.
  Stalingradova, e mërzitur, goditi murin me çizmin e saj. Nga një goditje me një çizme trofeu, meqë ra fjala, tjegulla u plas:
  - Filluam, por jo siç e kishim planifikuar! Aspak! Dreq, ju duhet të çoni menjëherë skuadron në det dhe të fundosni flotën e vendit të luftëtarëve me sy të ngushtë.
  Duke rënë me të katër këmbët, kapiteni i rangut të parë (përndryshe kolonel) mërmëriti:
  - Ka armë vetëm në shkatërruesin tim dhe në disa koritë të vogla. Nuk kemi as përgjigje.
  Stalingradova tregoi një grusht të rëndë:
  - Epo, ju dhe gomarët! Luftëtarja femër me flokë blu si një cunami i tërbuar gjëmonte. - Por ju duhet të keni artileri bregdetare! Në fund të fundit, jo të gjithë u dërguan në frontin perëndimor, si dhe në aviacion. Në fund të fundit, për faktin se Japonia mund të hyjë në luftë në çdo moment, flitet prej vitesh.
  Palatsev tashmë mjaft i plagosur, donte të thoshte, por përsëri gjëmonte, fragmente ranë. Sirena vajtoi, duke paralajmëruar mbërritjen e avionit. Me shumë vështirësi, koloneli i forcave detare u ngrit dhe bërtiti, duke bllokuar gjëmimin e Stalingradovës:
  - Ne kemi aviacion, dhe bateritë bregdetare, edhe nëse nuk janë të kompletuara, janë në dispozicion. Le të përgjigjemi!
  Pilotja rënkoi teksa vrapoi nëpër rrugë:
  - Unë thjesht do të vrapoja te luftëtari im dhe do t'i mbjell këta luftëtarë samurai, nuk do të duket e mjaftueshme. Ata ende do të paguajnë për Tsushima dhe Miduen.
  Sashka Sokolovsky, në një ëndërr tashmë një oficer, dhe jo një skllav, të cilit i kishin prerë gjysmën e veshit, ra dakord:
  - Po, ata do të paguajnë! Po edhe me përqindje!
  Pati shpërthime dhe cicërima të vonuara të armëve kundërajrore. Në përgjithësi, pjesa më e madhe e mbrojtjes ajrore të Vladivostok u hoq në vitin dyzet e një, për të forcuar mbrojtjen e Moskës, kështu që pikat e shumta të kolonisë së mushkonjave të vendit të Diellit në rritje nuk dukej se i kushtonin shumë vëmendje. ndaj një "zhurme" të tillë. Bombarduesit japonezë të zhytjes lëshuan "dhuratat" e pranverës me një britmë shpuese. Goditja u shkaktua si në qytet ashtu edhe në flotë. Avionët japonezë nuk janë shumë të mëdhenj, por të shkathët, por luftanijet, përkundrazi, janë të fuqishëm. Këtu, më i madhi prej tyre është madje i ngushtë në oqean, gjatësia është treqind metra, dhe armët janë 460 milimetra. Amerikanët deri më tani nuk kanë arritur të fundosin asnjë nga këto bukuroshe dhe të mbijetuarit së bashku me kryqëzorët po shkatërronin bregun. I ngjante fort sulmit djallëzor të Tokës së Diellit që po lind më 27 janar 1904. Vetëm atëherë nuk kishte aviacion.
  Paltsev ndjeu se po mbytej nga vrapimi. Ai nuk është një supernjeri, por një njeri i thjeshtë me mushkëri të sëmura, i kapur në një situatë të vështirë. Por Victoria Stalingradova nuk e kapërceu shumë. Pyes veten se sa vjeç është ajo, ajo pothuajse nuk duket më shumë se tridhjetë, gjoksi i saj është i madh dhe supet e saj të gjera si ato të një burri.
  Stalingradova papritur u kthye dhe tundi dorën:
  - Mos ik plak, më ndiq! - bërtiti me një forcë të tillë sa vala e zërit sapo i goditi veshët. - Nxirreni shkatërruesin në det sa më shpejt të jetë e mundur.
  Shpërthimet gjëmuan aty pranë, rrënojat ranë, njëra prej tyre ra direkt mbi Stalingradova dhe ajo e kapi atë mekanikisht me duar. Vajza terminatore ndihej si një portier që fitoi me sukses një penallti, fragmenti ishte i rrumbullakët, i ngrohtë dhe dukej si një top. Victoria papritmas ndjeu diçka të lëngshme që rridhte në krahët e saj. Vajza shikoi fragmentin, dhe pastaj edhe luftëtari i saj i hekurt, i ngurtësuar nga tre vjet luftë (Së bashku me ato spanjolle dhe civile, do të ketë më shumë) vjellje i erdhi deri në fyt. Ajo kishte në duar kokën e një foshnje. Vajzë e gjorë (kjo mund të shihet nga bishtat e shkurtër, me sy të nxjerrë. Stalingradova vuri me kujdes kokën në asfaltin e plasaritur dhe u kryqëzua:
  - Nuk pate kohë të mëkatosh, të mos jetosh! Megjithatë, nuk ka mëkatar më të madh se Zoti, prandaj nuk ka mëkat më të madh se indiferenca ndaj vuajtjeve të fëmijëve.
  Përsëri, një ulërimë dhe fragmente, njëri e goditi vajzën në çizme, duke gërvishtur lëkurën. Stalingradova tashmë donte të kthehej dhe të nxitonte sa më shpejt që të mundej në pistë, ku MIG i saj po priste me durim zonjën agresive, por ...
  Pamja e luftëtarit, e mprehtë si një teh kamë, dalloi një grimasë të padurueshme dhimbjeje në fytyrën e kapitenit të rangut të parë Vladimirovich, kur pjesa e sipërme e trupit të prerë fluturoi e hedhur lart nga vala e shpërthimit. Vetë vajza mezi i shmangu fragmentit. Edhe pse ajo është një vajzë, ajo mori armët për herë të parë në kohën ruso-japoneze të Nikollës II. Ajo tashmë në një kohë, disi kapi faqen e saj, edhe gjatë betejës ndërkombëtare në Spanjë. Si rezultat, mbeti një mbresë e thellë, e cila për një kohë të gjatë ia prishi pamjen. Plus arrestimi dhe dërgimi i kolonelit në një kamp përqendrimi. Vërtetë, ishte në Siberi në një vend të prerjes që ajo u njoh me një magjistar shumë të fortë, i cili, me ndihmën e pomadave dhe thirrjes së shpirtrave, arriti të shërojë, sikur të mos kishte qenë kurrë, këtë plagë dhe disa të tjera. Plagët e marra gjatë betejave me japonezët, gjermanët, çekët e bardhë, trupat e Kolchak, Denikin, Wrangel. Dhe ajo i mësoi asaj shumë, kështu që Stalingradova, me sa duket, i përkiste llojit të zgjedhur të njerëzve.
  Ajo mori mundësinë për t'u larguar para afatit duke përdorur hijeshitë femërore, kështu që ajo u vu nën një amnisti, pavarësisht artikullit të vështirë. Çështja, natyrisht, nuk është aq shumë për të bindur burrin, por për të siguruar që organizatori i festës të mos e marrë vesh për këtë. Dhe ka kaq shumë mashtrues të të gjitha vijave, sa që një hajdut, në një hajdut dhe një këmishë, i shtyn ata. Kështu që nuk do të përshpejtoni nëse karriera juaj është e dashur për ju.
  Kjo do të thotë se Japonia ka një avantazh të madh në këmbësorinë, aviacionin, madje edhe në tanke. Epo, në tanke, nga ana jonë kompensohet me epërsi cilësore, dhe pjesa tjetër është shumë më keq. Edhe pse nëse merrni armë të vogla, Japonia gjithashtu mbetet prapa në numrin e mitralozëve, kryesisht ajo ka armë. Sidoqoftë, divizionet e Lindjes së Largët janë të pajisura dobët me automatikë. Nuk ka makina të mjaftueshme për të gjithë. Pra ... Për sa i përket cilësisë, nuk ka epërsi në këmbësorinë, përkundrazi, edhe më keq, të gjithë oficerët më të mirë transferohen në frontin Sovjetik, këtu trupat më të këqija, si rregull, nuk qëllohen, duke pasur një minimum të stërvitjes ushtarake. Kjo do të thotë se lufta fillon, në një situatë jashtëzakonisht të pafavorshme për BRSS. Dhe mjaft rezerva të sapoformuara do të hidhen në lindje...
  Stalingradova papritmas u fut në flakë. Spitali i qytetit i bombarduar ishte në flakë. Fotografia është me të vërtetë apokaliptike dhe gra, fëmijë dhe pleq po digjen të gjallë. Këtu foshnja ra menjëherë në zjarr, dhe rreth e rrotull pati një ulërimë dhe rënkime të tmerrshme.
  Stalingradova ndjeu boritë e kryeengjëjve në kokën e saj dhe u hodh në flakë. Gjuhët e zjarrit lëpinë duart e zhveshura dhe fytyrën e hapur të vajzës, por piloti lëvizi aq shpejt sa ajo arriti të rrëmbejë fëmijën, duke e nxjerrë nga përqafimi i shkatërrimit.
  Vajza u hodh jashtë, duke ndjerë vetëm një kruajtje të lehtë në lëkurë, i hodhi një vështrim foshnjës. Mjerisht, ishte tepër vonë, djali u mbyt, duke i futur flakët në mushkëri, me djegie në fytyrën e rrumbullakët. Flluska të tilla të grisura në lëkurë janë më të buta se sythat e margaritës. Stalingradova bërtiti:
  - Këtu është kaos njerëzor!
  Ajo goditi një grumbull plehrash me çizmet e saj, pas së cilës ajo nxitoi për të ndihmuar se kush tjetër mund të shpëtonte. Ishte si një kobër që kërcente mes ndezësve të gazit, vajza përpëlitej në mënyrë shumë të çuditshme dhe kërceu. Ajo u dogj, çizmet iu shkrinë, tunika e saj u karbonizua, por ajo vazhdoi të luftojë me kokëfortësi për çdo lot të një fëmije, për çdo rrahje të një zemre të vogël, për çdo jetë të brishtë, por aq të nevojshme për vendin! Çizmet u prishën, dhe tani vajza kërcente nëpër vorbullat e flakës, me këmbët e saj të zhveshura, simpatike. Ajo ishte një martire, por jo thjesht një murgeshë që torturonte veten me agjërime dhe kamxhik, që nuk i bën dobi as Zotit dhe as njerëzve, një luftëtare martire që shpëton jetë të veçanta. Këmbët e vajzës luftëtare ishin të mbuluara me një shtresë flluskash të vogla, por ato lëviznin edhe më shpejt dhe më saktë nga dhimbja.
  Kapiteni i shërbimit mjekësor, nxori çizmet e mëdha nga çanta, i bërtiti asaj:
  - Merri, vish shpejt! Ti, duke kërcyer mbi flakë, do të bëhesh një sakat.
  Një luftëtar me gradën major u përgjigj menjëherë:
  - Më mirë të bëhesh i gjymtuar fizikisht se sa të jesh një fanatik moralisht! Asnjë sekondë për veten tuaj, gjithçka për frontin, gjithçka për fitoren!
  Kapiteni i shërbimit mjekësor u përgjigj:
  - Ky është një burrë i vërtetë sovjetik!
  Stalingradova, duke shkelur flakën, mallkoi:
  - Dhe çfarë po qëndroni, shpëtoni njerëzit!
  Kapiteni psherëtiu.
  - Unë kam proteza, në vend të këmbëve!
  Stalingradova, duke nxjerrë një vajzë tjetër me fytyrë gjysmë të djegur dhe pa ndjenja, bërtiti me tërbim:
  Sa mizor është Zoti!
  Kapiteni ngriti supet.
  Nuk është faji i Zotit, por i njerëzve!
  Stalingradova kundërshtoi me shumë arsye dhe besim:
  - Kjo është njësoj si të thuash - nuk e kanë fajin prindërit, por fëmijët!
  Kapiteni donte të thoshte diçka, por retë e tymit iu futën në fyt dhe ai u kollit me inat.
  Bombardimet u qetësuan, por granatimet vazhduan. Armët e anijes kanë një furnizim të mirë të predhave, megjithatë, zjarri tani u drejtua më shumë në anijet sovjetike të çarmatosura. Yamamoto e kuptoi se dominimi në det do ta transferonte iniciativën në këtë luftë në Japoni për një kohë të gjatë. Dhe për të ndërtuar anije, procesi është i shtrenjtë dhe i gjatë, megjithëse, për shembull, nëndetëset, ndoshta, janë më të lehta për t'u vulosur. Kjo, natyrisht, gjithashtu duhet të merret parasysh, por është e rëndësishme që të prishet struktura. Admirali Yamamoto, njeriu më i fuqishëm i Japonisë pas perandorit Hirohito, ndihej si një zot. Një zot i vërtetë, kështu që feja e vendit të Diellit që po lind mësoi se mënyra më e mirë e hyjnizimit është aftësia ushtarake! Dhe tani komandanti i madh mund të torturonte dhe të shkatërronte në mënyrë arbitrare hapësirën përreth tij. Mbi Vladivostok ka re të trasha dhe të zeza tymi për shumë kilometra; këto janë objektet e depozitimit të naftës dhe depot e karburantit në zjarr. Qindra, mijëra njerëz digjen, dreqin, mirë, pas kësaj, si mund të mos ndihesh si një zot që u hakmor ndaj rusëve për shekuj poshtërimi, një popull i madh detyrohet të grumbullohet në një seri ishujsh kaq të vegjël në krahasim me hapësirat e Rusisë. Tani flota ruse po fundoset, dhe ndryshe nga porti i Perusë, ata nuk do të lënë asnjë anije të vetme.
  Gjatë Betejës së Khalkhin Gol, Yamamoto propozoi të jepte një goditje të ngjashme në Vladivostok, për të cilën u hartua një plan i detajuar. Por Hitleri papritur bëri paqe me Stalinin. Në përgjithësi, Hitleri idiot, filloi masakrën e hebrenjve dhe në këtë mënyrë vuri kundër vetes Poloninë dhe vendet e Perëndimit. Dhe pse i duhej? Dëshironi të fitoni pasuri hebreje? Por ishte më mirë që së pari të bëheshe një fuqi botërore, duke mposhtur BRSS, dhe ndoshta më pas vendet e tjera. Perëndimi është më i lehtë për t'u fituar për faktin se mentaliteti i tij karakterizohet shumë më pak nga fanatizmi dhe një tendencë për vetëflijim. A dihet të paktën një rast i përplasjes së pilotëve amerikanë? Vërtetë, ka pasur disa përplasje, por me shumë mundësi ky është një aksident. Rusët janë fanatikë, gjë që është e çuditshme, sepse besimi ortodoks nuk e miraton vetëvrasjen dhe nuk mendon aspak se mund të fitohet një rrugë për në parajsë me bëmat e armëve. Në përgjithësi, mësimi i Krishtit është jashtëzakonisht i trashë dhe jopraktik. Ai Yamamoto lexoi Biblën dhe u mrekullua me marrëzinë e njerëzve që e konsideronin një Zot kaq pacifist. Për shembull, ai mëson: ata të godasin në faqen e djathtë - kthehu majtas, ata kërkojnë një këmishë - jep dy, duaje armikun tënd! Vetëm një i sëmurë mendor mund ta konsiderojë Krishtin Zot. Një fe e tillë është e mirë vetëm për skllevërit, vasalët e lidhur. Dhe e gjithë Europa dhe gjysma e botës duhet të ketë besuar. Vërtetë, mësimet e Jezusit, përkundër faktit se hedhin poshtë parimin e Testamentit të Vjetër, sy për sy, dhe ju mëson të doni armiqtë tuaj, nuk i penguan britanikët të pushtonin një të tretën e të gjithë planetit, duke krijuar perandoria më e gjerë në historinë e njerëzimit. Dhe kjo pavarësisht religjiozitetit të Britanisë, ku Zoti përmendet edhe në himnin kombëtar. Çuditërisht, presidentët amerikanë betohen në Bibël, por megjithatë bombarduan qytetet japoneze me bomba napalm, duke djegur të gjallë mijëra gra dhe fëmijë. Për më tepër, civilët u vranë jo rastësisht, por qëllimisht, kjo ishte një taktikë e terrorizimit të popullatës civile: minimi i burimeve njerëzore dhe ekonomike. Por japonezët ende nuk i kanë bombarduar Shtetet e Bashkuara. Por ata do! Dhe ata gjithashtu i atribuojnë një egërsi të veçantë samurait. Në fund të fundit, ai Yamamoto, nëse dëshironte, mund të depërtonte me bombardues në qytetet amerikane, veçanërisht pas humbjes së flotës Yankee pranë portit të Perusë. Po evropianët janë bastardë moralë. Ata kanë një kuptim të çoroditur, besim, mësimdhënie dhe mosbërje! Jo kështu në Japoni! Ajo që na mësohet është ajo që bëjmë. Nuk ka gjë të tillë që Zoti të thotë ktheje faqen tjetër, megjithatë shërbëtorët e tij vranë me dashje fëmijë të vegjël. Po, në përgjithësi, besimi se Zoti është një dhe i Plotfuqishëm nuk mund të jetë i vërtetë. Nëse do të ishte vetëm, atëherë sigurisht që do të kujdesej që njerëzit ta adhuronin drejt, me besim dhe të vërtetë dhe të kishin një doktrinë të vetme. Dhe kështu secili lutet si të dojë, çfarë të dojë. Dhe bota është shumë e shëmtuar dhe e gabuar për t'u krijuar nga një Zot i vetëm i Plotfuqishëm. Në fund të fundit, çdo sundimtar përgjegjës në radhë të parë përpiqet për rend dhe drejtësi. Ai dëshiron që në radhë të parë të jenë të fortët, të urtët, fisnikët, të ndershmit, dhe të tjerët ose të korrigjohen, të rriten fizikisht dhe shpirtërisht, ose ... Megjithatë, nëse Zoti është i Plotfuqishëm dhe Krijuesi i gjithësisë, atëherë ai nuk do të krijojnë frika trupore dhe mendore. Në fund të fundit, pse ndonjëherë perandori detyrohet të durojë dobësitë e njerëzve si të dhëna? Për shkak se nuk ka rrugëdalje tjetër, ai nuk mund t'i kthejë frikacakët në burra të pashëm dhe frikacakët në të guximshëm sa hap e mbyll sytë. Por nëse do të mundja, do ta bëja menjëherë!
  Mjerisht, duhet të pranoj atë që është dhe të merrem me materialin njerëzor që kam marrë si të dhënë. Por nga kush e ka marrë është një pyetje tjetër. Po, dhe vetë perandori ka dobësi: ai është thjesht një burrë - ai po plaket, i sëmurë, i lig. Çuditërisht, një perandor hyjnor shpesh jeton më pak se një shërbëtor i zakonshëm, ka më pak aftësi armësh se shumica e gjeneralëve dhe shumë ushtarë. Epo, çfarë ka nga Zoti i Plotfuqishëm. Por e bardha nuk është më mirë! Në të gjithë historinë e Evropës, nuk kishte pushtues më të tmerrshëm dhe më të suksesshëm se Hitleri. Po, ai është me të vërtetë një simbol i aftësive ushtarake të njerëzve të bardhë! Dhe, megjithatë, komandanti më i madh i të gjitha kohërave dhe popujve, nuk mundi as të mbaronte gjimnazin, të merrte një arsim të mesëm, i cili është i detyrueshëm në Japoni!
  Për më tepër, Hitleri nuk u pranua në ushtri, për arsye shëndetësore. Çuditërisht, ky i zellshëm i kultit të forcës, luani i luftës, doli të ishte aq i dobët fizikisht, saqë edhe në Gjermani, ku ka një post ushtarak në çdo post, nuk u thirr si ushtarak. Sa e degraduar është Europa.
  Sidoqoftë, Stalini, një tjetër nga politikanët më të shquar të kohës sonë, gjithashtu nuk kishte arsim të mesëm, ai ishte një copëz. Dhe interesant, ai gjithashtu nuk u thirr në ushtri, për arsye shëndetësore. Interesante, rastësi, dy armiq keqdashës nuk kishin arsim të mesëm, nuk u thirrën në shërbim ushtarak për arsye shëndetësore, kishin baballarë pijanecësh dhe babai i Hitlerit gjithashtu punonte si këpucar në fillim!
  Këtu është një rastësi e tillë, e çuditshme, ogurzi. Dora e djathtë e Goering Hitlerit nuk është e tillë. Ai është nga një familje aristokratësh, paraardhësi i Goering ishte zëvendësi i sundimtarit aktual të Gjermanisë, Bismarkut. Goering është një biznesmen, oligark, aristokrat dhe pragmatist. Ata gjithashtu e shohin të mundur që ata të zëvendësojnë Fuhrerin e pushtuar. Amerika dhe Britania gjithashtu, edhe pse fshehurazi, duan t'i japin fund Rusisë, pavarësisht regjimit në pushtet, por duan t'i japin fund komunistëve, të cilët mohojnë vetë konceptin e pronës private, aq shumë sa mbyllin edhe sytë para forcimit të tepruar. të Gjermanisë.
  Sidoqoftë, Gjermania është një konkurrent gjeopolitik, por një konkurrent në kuadrin e rregullave kapitaliste dhe aristokratike të lojës, dhe Rusia bolshevike është absolutisht e huaj dhe armiqësore. Madje është për t'u habitur që nga i dyzetenjëti vetë Churchill i ofroi ndihmë Stalinit, kjo me gjithë urrejtjen e tij antikomuniste, tradicionale, angleze ndaj Rusisë. Në fund të fundit, Gjermania nën të kuqtë është një kalë lufte i mbërthyer në karrocën sovjetike, dhe BRSS nën ngjyrë kafe është një zonë e përjetshme partizane. Në fund të fundit, bolshevikët fanatikë nuk do të pajtohen dhe do të bëjnë një luftë të zgjatur guerile, e cila do ta lodhë aq shumë Rajhun e Tretë sa të gjitha ëndrrat për zgjerim të mëtejshëm do të zhduken si një ylber pas një stuhie! Rusia nën Gjermani, më mirë se Gjermania nën Rusi! Duke e kuptuar këtë, është e qartë pse SHBA dhe Britania po kërkojnë një rrugëdalje nga lufta.
  Yamamoto është një pragmatist, ai ishte në luftë me SHBA-në dhe Britaninë. Por vetë këto dy perandori provokuan Japoninë duke vendosur një embargo për furnizimin e produkteve të naftës. Në fund të fundit, vendi i Diellit në rritje nuk ka puset e veta, dhe shumë lëndë të tjera të para. Japonezët po negocionin, amerikanët po shtronin kërkesa gjithnjë e më poshtëruese.
  Dhe në të njëjtën kohë, Yankees, duke provokuar luftën, nuk u kujdesën aspak për të sjellë ushtrinë dhe marinën në gatishmëri luftarake. Tundimi doli të ishte shumë i madh, aq më tepër kishte një fije shprese se Moska ishte gati të binte dhe Gjermania dhe aleatët e saj do të vinin në shpëtim. Përveç kësaj, ekzistonte një shpresë se Shtetet e Bashkuara, duke qenë ende një vend relativisht demokratik, shumë i varur nga opinioni publik, nëse lufta zvarritej, nuk do të donin të derdhnin gjak në ishujt e njerëzve të tjerë. Në të vërtetë, pse një qytetar i zakonshëm amerikan do të merrte arkivole zinku me të afërmit e tij, nëse nuk po flasim për mbrojtjen e vetë territorit të Shteteve të Bashkuara, madje edhe për të paguar taksa mjaft të mëdha ushtarake! Ndoshta kjo është arsyeja pse Rusia cariste humbi, duke pasur më shumë ushtarë, por populli rus nuk e konsideroi Mançurinë territorin e tij dhe nuk donte të paguante me gjak e djersë për interesa abstrakte. Mjerisht, Hitleri nuk e mori Moskën, pjesërisht për shkak të papërgatitjes për dimrin e ashpër dhe pjesërisht për shkak të fanatizmit karakteristik të bolshevikëve. Sidoqoftë, jo vetëm bolshevikët, por edhe populli rus janë të prirur për vetëflijim për qëllime të mëdha. Në fund të fundit, dashi i parë i ajrit u bë nga djali rus Messer. Madje është për t'u habitur që ai e bëri këtë jo për hir të horit të parajsës, por për hir të Atdheut. Edhe pse ... Messer është pjesërisht një budalla, në fund të fundit, ai është një mjeshtër i aerobatikës, një shpikës, një projektues dhe natyrisht një i gjallë do t'i sillte shumë më tepër përfitime Atdheut. Ndoshta Yankees nuk janë aq të gabuar, duke përsëritur parimin: gjëja kryesore në betejë është të mbijetosh! Në fund të fundit, të vdekurit nuk mund të vrasin më!
  Admirali Naumo u shpreh:
  - Ne kemi përdorur tashmë më shumë se dy të tretat e municionit. Armët janë shumë të nxehta, ato derdhen me kova me ujë!
  Yamamoto bëri një kryq me gishtin e tij në ajër dhe tha me një zë të ulët e paksa të ngjirur:
  - Unë mendoj se armët do të përballojnë të tretën e fundit të predhave. Edhe pse jo, nokaut deri në nëntëdhjetë e pesë për qind.
  Admirali Naumo ngriti supet dhe fshiu djersën nga balli.
  - A ia vlen të japësh më të mirën në ditën e parë?
  Yamamoto shtrëngoi grushtat.
  - Kostot! Sigurisht që ia vlen! I morëm rusët në befasi, siç ishte në 1904, gjermanët në 1941, por Stalini do ta ndëshkojë ashpër komandën dhe kjo nuk do të ndodhë më. Pra, është e nevojshme të përdoret fakti që bishti i dragoit ra në gjumë. Në fakt, unë e kuptoj Stalinin, lufta me Gjermaninë e përvetësoi vëmendjen e tij në një masë të tillë, saqë ai ndaloi të kujdesej për Lindjen e Largët. Dhe rrethimi i tij pa lider ka frikë të marrë iniciativën. Këtu na mungoi goditja jonë. Si dhe amerikanët. Ishte e qartë për të gjithë se çështja po përgatitej, retë po mblidheshin, bubullima së shpejti do të godiste, por ...
  Naumo preku dorezën e shpatës së samurait të varur në brez, ose siç quhet zakonisht katana:
  - Rusët veprojnë gjithmonë vonë! Lufta nuk do të zgjasë shumë dhe ne do të arrijmë në Urale.
  Yamamoto ngriti sytë drejt qiellit.
  "Zoti na ndihmoftë në këtë, por unë nuk mendoj kështu!" Ata mësojnë shpejt, Khalkhin Gol tregoi se niveli i rusëve është më i lartë se gjatë luftës së 1904-1905. Përveç kësaj, unë do t'ju tregoj një sekret. Agjenti ynë sekret në Vladivostok ndihmoi pak, se artileria mjaft e fuqishme bregdetare nuk kishte predha dhe avioni nuk arriti të ngrihej në kohë. Kjo është lufta e fshehtë.
  Naumo u habit:
  - Dhe ku dukeshin SMERSH dhe NKVD?
  Yamamoto qeshi, duke tundur gishtat.
  "Kadrotë më të këqij të Rusisë shërbejnë këtu në Lindjen e Largët, ata që kanë frikë të vdesin në frontin sovjeto-gjerman po përpiqen për Vladivostok. Prandaj, këtu është shumë më e lehtë të gjesh një tradhtar ose një budalla në krye, si dhe një person që i shërben vetes. Dhe NKVD është mësuar aq shumë të zbulojë komplote imagjinare sa nuk i vë re më tradhtarët e vërtetë. Pra, është mjaft e mundur të punosh. Nga rruga, nëse disa gjeneralë kaluan në anën e gjermanëve, përkundër faktit se familjet, të afërmit dhe miqtë e tyre kërcënohen me ekzekutim për këtë, atëherë është mjaft e mundur të korruptosh dikë nga lart. Ose përdorni në errësirë, që është edhe më mirë. Kështu që ne kemi bërë shumë punë. Ne japonezët në përgjithësi karakterizohemi nga përpikmëria në të menduarit mbi operacionet ushtarake dhe duke marrë parasysh të gjitha gjërat e vogla.
  Naumo fërkoi dorezën e katanës së tij.
  - E drejte! Por turpi i Khalkhin Gol ngjall një ndjenjë hidhërimi dhe bezdi të fortë! Si mundemi...
  Yamamoto ngushëlloi:
  - Ka pasur më shumë manchu se sa japonezë, dhe në përgjithësi është e pamundur të fitosh gjatë gjithë kohës. Duhet të theksoj se, megjithatë, jo njësitë më të mira luftuan në anën tonë, dhe rusët kishin një avantazh të madh në aviacion dhe tanke.
  Naumo e vizatoi përgjysmë katanën e tij.
  - Nuk justifikohemi! Një samurai nuk do t'i referohet kurrë një teh të shurdhër dhe një kalë të lodhur, për shumë armiq dhe një armë të dobët!
  Yamamoto korrigjoi:
  - Samurai sigurisht jo, por një njeri për fat të keq po! Njerëzit priren të bëjnë gabime!
  Yamamoto u shpërqendrua dhe bërtiti diçka në tuba dhe më pas vazhdoi:
  - Një samurai nuk do të përkulet kurrë! Ai shkon në dash dhe kundër rrymës.
  Naumo pohoi me kokë.
  - Vërtet! Por ne luftuam SHBA-në dhe Luanin Britanik.
  Yamamoto goditi kapakun e timonit me gisht.
  - Po! E vërtetë, por SHBA-ja u godit në dhëmbë, Britania humbi kolonitë e saj dhe Gjermania ishte në telashe. Ne donim të tërhiqnim sa më shumë forca të ishte e mundur nga Perëndimi i Rusisë, në mënyrë që të bënim më të lehtë për Wehrmacht-in të kalonte në ofensivë. Goditja ishte planifikuar për në maj, në kohën kur rrugët po thaheshin, por amerikanët e penguan.
  Naumo vizatoi katanën e tij dhe e preu në ajër:
  - Vdekje SHBA-ve! Ata gjithmonë ndërhyjnë me Japoninë.
  Yamamoto buzëqeshi me dinakëri.
  - Jo gjithmonë, sigurisht, për shembull, kur luftuam për herë të parë me Rusinë, Yankees na ndihmuan shumë me kredi, si dhe furnizime me armë. Më shumë se gjysma e flotës sonë u bë me paratë e Shteteve të Bashkuara dhe Britanisë dhe në kantieret e tyre detare. Pra, Amerika nuk është gjithmonë e keqe, por jo në këtë rast.
  Naumo pyeti i habitur:
  - Dhe pse?
  Yamamoto u përul për të shpjeguar:
  - Një tufë bombarduesish me rreze të gjatë depërtuan në Tokio dhe i dhanë një goditje tinëzare kryeqytetit, duke përdorur bomba napalm. Qindra shtëpi prej druri u dogjën dhe perandori urdhëroi me çdo kusht që zona e kontrollit të largohej nga kryeqyteti. Dhe para së gjithash, për të kapur kompleksin luftarak të bazave amerikane në arkipelagun Midway, më afër skeleteve japoneze. Dhe ia dolëm!
  Nauma tundi shpatën në ajër:
  Ne ende fituam!
  Yamamoto e ndërpreu:
  - Edhe ndër të bardhët ka të zgjuar! Nuk është çudi që Perandori në zyrën e tij vendosi një bust të Napoleonit. Por ishte një Cezar tjetër, ai tha: është më e vështirë të mbash të pushtuarin sesa të fitosh. Në këtë rast, kjo vlen për ne në radhë të parë. Nauma riprodhoi figurën tetë me shpatë:
  E kuptoj me mendje, por me zemer!
  Yamamoto u ngrit në këmbë dhe duartrokiti kolegun e tij në shpatull.
  - Po, mos u mërzit, në këtë rast po ikim të kthehemi. Ne do të mposhtim BRSS dhe do të nxitojmë përsëri në SHBA dhe britanikët, por tashmë së bashku me gjermanët dhe makaronat.
  Admirali Nauma, me një lëvizje thuajse të padukshme, fshehu katanën në këllëfin e saj dhe, duke gënjyer, pëshpëriti:
  - E ardhmja është e mirë, por e tashmja është më e mirë! Dëgjo për aeroplanmbajtës, i gjithë furnizimi i bombave është konsumuar, dhe në ...
  Yamamoto urdhëroi shkurt:
  - Ejani në kuvertë dhe shikoni përreth, pas gjysmë ore do të kthehemi dhe do të nisemi për në bazën tonë më të afërt.
  Nauma fishkëlleu përmes hundës:
  - Dëgjo komandantin!
  Admirali u hodh jashtë, duke mbajtur derën që të mos përplasej. Përpara se hapat e tij të shuheshin, një hije rrëshqiti nga dera, ajo eci në majë të gishtave dhe hodhi mbulesën.
  Epo, ç'është koha, dhe dashuria është nata.
  Ndërkohë, Sasha Sokolovsky megjithatë u ngjit në luftëtarin LAGG-5.
  Djali donte të luftonte. Ai fluturoi për të takuar Conanin e frikshëm. Prandaj është një ëndërr, që ka rastësi të pabesueshme.
  Conan tashmë ka rrëzuar pesëqind e gjashtëdhjetë avionë amerikanë dhe britanikë. Dhe ai kryqëzoi sqepin e tij me aset sovjetike.
  Megjithatë, ai nuk dyshon se çfarë surprize e pret.
  Vetë Sasha Sokolovsky është kundër tij.
  Djali është vetëm në mbathje noti, është më i përshtatshëm dhe racional. Ai nxiton në një betejë të ashpër.
  Rivali i tij, Konan, është gjithashtu flokëbardhë dhe duket si një djalë rreth katërmbëdhjetë vjeç, vetëm shumë i pashëm dhe me muskuj të spikatur.
  Të dy djemtë janë terminatorë.
  Ata fillojnë të qëllojnë njëri-tjetrin nga një distancë e gjatë. Dhe ata shmangen në të njëjtën kohë.
  Largohu nga rruga e të shtëna.
  Sasha bërtet:
  - Për mëmëdheun për Stalinin!
  Conan bërtet përsëri:
  - Për Japoninë, për perandorin!
  Edhe pse ai nuk është aspak një samurai, por një kukudh. Këtu është djali Conan, duke rrëzuar një makinë sovjetike.
  Sasha përgjigjet në mënyrë simetrike - duke prerë atë japonez.
  Të dy luftëtarët meritojnë të jenë heronj.
  Ata ose grumbullohen, pastaj shpërndahen në drejtime të ndryshme, por askush nuk mund ta rrëzojë tjetrin.
  Sasha bërtet:
  - Luftoni frikacakun e poshtër!
  Conan përgjigjet:
  - Është lufta frikacake!
  Ata bashkohen përsëri. Ata pothuajse përplasen me njëri-tjetrin, por përsëri shpërndahen në drejtime të ndryshme. Jo, askush nuk mund të godasë askënd. Kjo, mjerisht, nuk është e mundur për ta.
  Dhe ata u shpërndanë përsëri.
  Sasha bërtiti:
  - Për Rusinë e Shenjtë!
  Conan bërtiti:
  - Jo, Japonia është më e shenjtë!
  Sasha fishkëlleu dhe u përgjigj:
  Por ju nuk jeni japonez! Dhe as njerëzore!
  Conan gërrmoi me dhëmbë të zbuluar:
  - Dhe kush jam unë?
  Sasha u përgjigj sinqerisht:
  - Ju jeni nga një lloj kukudhësh të lehta!
  Conan qeshi dhe u përgjigj, duke prerë një avion tjetër sovjetik:
  - Kështu e di ti!
  Sashka vuri në dukje, me një buzëqeshje dhëmbësh perla:
  - Unë di shumë!
  Conan më pas sugjeroi:
  - Le ta bejme ate! Për mua personalisht kjo luftë është më shumë si një lojë dhe argëtim, edhe ju jeni një fëmijë i shekullit njëzet e një! Çfarë dëshironi për Luftën e Dytë Botërore?
  Sasha vuri në dukje logjikisht, duke rrëzuar një makinë japoneze:
  - Unë vij nga Rusia, dhe më parë Rusia ishte BRSS. Kështu që mund të them se po luftoj për Atdheun tim!
  Conan qeshi dhe tha:
  - Dhe unë u shpik nga një kukudh japonez Conan, dhe vizatova në anime. Kjo është arsyeja pse unë luftoj për Japoninë. Pra, edhe ky është, deri diku, atdheu im!
  Sasha u dërgua përsëri për afrim. Ata qëlluan nga pas të gjithë automatikët, por nuk mundën të godisnin njëri-tjetrin.
  Atyre iu ka mbaruar municioni.
  Conan sugjeroi:
  - Eja! Unë dhe ti po largohemi nga Lufta e Dytë Botërore! Unë jam në botën time, dhe ju jeni në botën tuaj ... Dhe lërini ngjarjet të marrin rrjedhën e tyre!
  Sasha u përgjigj:
  - Jo, kjo nuk do të ndodhë! Japonia tashmë ka sulmuar BRSS dhe ka krijuar probleme me këtë. Ose do ta bëjmë që të jeni në Luftën e Dytë Botërore, sikur të mos ishte. Ose do të qëndroj këtu për të luftuar!
  Conan qeshi dhe u përgjigj:
  - Koha për ne të dy në Luftën e Dytë Botërore po mbaron! Dhe ne kthehemi në botët tona! Sa për ndryshim, unë kam pasur sukses më shumë se ju, o oficer i ri, se jam kukudh! Po, nuk të lanë menjëherë në krye të avionit!
  Sasha bërtiti:
  - Bëhu ti për...
  Por, para se të kishte kohë, një blic u ndez dhe të dy avionët, pilot-ace, u zhdukën nga ajri.
  Pastaj lufta vazhdoi pa dy luftëtarë nga botë të ndryshme. Një nga karikaturat e anime japoneze, dhe djali tjetër, i lindur në shekullin e njëzet e një, u kthyen në kohën e tyre.
  Por vepra tashmë është bërë, dhe Japonia, pasi mundi Shtetet e Bashkuara në det, po sulmon BRSS nga lindja.
  Stalini detyrohet të transferojë forca të konsiderueshme në Lindje dhe shtyn ofensivën pranë Stalingradit. Vërtetë, operacioni Rzhev-Sychov është ende duke u zhvilluar, por me më pak sukses se në historinë reale. Gjermanët arrijnë të zmbrapsin ofensivën e trupave sovjetike, duke u shkaktuar atyre dëme të mëdha.
  Vërtetë, në Afrikë aleatët morën iniciativën. Por për shkak të mungesës së nevojës për të shpëtuar Paulus nga bojleri, Rommel mori më shumë përforcime dhe kreu një sulm shumë efektiv ndaj amerikanëve në Algjer, duke kapur më shumë se pesëdhjetë mijë ushtarë dhe oficerë.
  Dëmi i madh shkaktoi mosmarrëveshje në komandën amerikane dhe Roosevelt ngriu transferimin e trupave në Afrikë dhe në përgjithësi deklaroi se Oqeani Paqësor ishte më i rëndësishmi për Amerikën.
  Një pjesë e ushtrisë amerikane, dhe shumica e industrialistëve, këmbëngulën gjithashtu që të fokusohej në Japoni.
  Si rezultat, në Shtetet e Bashkuara, mbështetësit e izolimit mundën të çajnë projektin e mospjesëmarrjes së Amerikës në luftën në Evropë. Edhe Wehrmacht-it iu ofrua një armëpushim.
  Hitleri, duke përjetuar probleme me rezervat, ra dakord për një armëpushim me amerikanët.
  Britania gjithashtu nuk donte të luftonte pa Shtetet e Bashkuara dhe gjithashtu propozoi një armëpushim për një vit.
  Fyhreri u pajtua me këtë. Në dimër, gjermanët ishin në gjendje të mbanin frontin. Vetëm afër Leningradit, operacioni Iskra u kurorëzua me sukses dhe u bë e mundur të depërtohej përmes korridorit.
  Gjermanët ishin në gjendje të kapnin plotësisht Stalingradin në dhjetor, por nuk përparuan më tej.
  Në fund të shkurtit, Ushtria e Kuqe kreu një sulm të suksesshëm pranë Voronezh dhe ishte në gjendje të përparonte ndjeshëm. Por Mainstein, me një kundërsulm në mars, ishte në gjendje të rrethonte trupat sovjetike dhe të rivendoste situatën.
  E kuqja mori shumë dëme. Dhe u qetësua për një kohë.
  Ndërkohë gjermanët shpallën luftë totale në shkurt. Dhe aleatët ndaluan bombardimet dhe luftimet.
  Në Rajhun e Tretë, prodhimi i armëve, veçanërisht i tankeve, u rrit në mënyrë dramatike.
  Fritz planifikoi, duke përdorur "Tigrat", "Panterat" dhe "Ferdinandët" për të vendosur rezultatin e luftës në favor të tyre.
  Por sigurisht kjo nuk mjaftoi. Ata dhanë goditjen kryesore në zonën e Stalingradit, përgjatë bregut të Vollgës, në drejtim të Detit Kaspik.
  Plani ishte që të shkëputej Kaukazi nga pjesa tjetër e BRSS. Dhe pastaj lëvizni në Baku përgjatë bregut të Kaspikut.
  Në të njëjtën kohë, gjermanët bënë përpjekje diplomatike për të përfshirë Turqinë në luftë.
  Ata kanë dhënë tashmë një premtim parimor për të goditur nëse Wehrmacht del në Detin Kaspik.
  Japonia ishte ende në luftë. Ajo ishte në gjendje të presë Vladivostok dhe të pushtonte Mongolinë.
  Samurai kanë shumë këmbësorie dhe luftojnë me fanatizëm. Tanket janë mjaft të dobëta, por ato janë të lehta, të lëvizshme dhe të lira për t'u prodhuar. Dhe më e rëndësishmja me trafik të mirë.
  Me pak fjalë, forca e armikut është e madhe. Dhe Stalini nuk di çfarë të bëjë.
  Deri më tani, i gjithë basti është në tridhjetë e katër. Por ato janë më të dobëta se makinat gjermane, veçanërisht Tigrat. Rezervuari KV është edhe më i keq dhe më i rëndë.
  Topi 45 mm është i vjetëruar, dhe 76 mm nuk është mjaft i fortë.
  Aviacioni në aspektin praktik nuk është i keq. Sidomos Yak-9, megjithatë, është mjaft i dobët në armë.
  Gjermanët natyrshëm bënë një bast në Focke-Wulf! Por makina ishte e vështirë për t'u menaxhuar. Edhe pse shumë i fuqishëm dhe i shpejtë.
  Filloi të vinte ME-309, një makinë e shpejtë me shtatë pika zjarri, por edhe jo shumë e lehtë për t'u drejtuar dhe e rëndë. Dhe kjo do të thotë me manovrim më të keq.
  Pak a shumë nga zhvillimet e reja, Yu-188 dhe Yu-288 ishin të suksesshëm, të cilët janë bombardues të mirë.
  Dhe, natyrisht, makinat e para reaktiv filluan të shfaqen. Por ende jo masivisht.
  Gjermanët filluan ofensivën vetëm më 15 qershor, duke transferuar masa tankesh. Dhe sigurisht që priten që në fillim. U ndërtua një mbrojtje e fortë.
  Një kështjellë e vërtetë.
  Për më tepër, IL-2 përgatiti një surprizë të mirë për gjermanët në formën e bombave të vogla kumulative.
  Por kjo nuk mjafton... Gjermanët ishin akoma më të fortë. Ata kanë grumbulluar gjithnjë e më shumë këmbësorie me përvojë, si në aviacion ashtu edhe me tanke.
  Pa një front perëndimor, nazistët janë më të fortë në ajër. Në tanke kanë një avantazh të vogël në numër, por në cilësi për shkak të mjeteve të rënda.
  Në artileri, edhe pak më shumë fuçi nga BRSS. Por sigurisht, për nga kalibrat, armiku është përpara.
  Mbetet vetëm të llogarisim në një mbrojtje të fuqishme dhe qëndrueshmërinë e popullit sovjetik.
  
  
  
  NAPOLEONI FITUA NËN WATERLON
  Napoleoni i Madh sulmoi Hamiltonin disa orë më parë dhe arriti ta mposhtte atë përpara se Blucher të afrohej. Dhe më pas ai mundi Blucher.
  Në këto kushte, Rusia, e udhëhequr nga Aleksandri i Parë, vendosi të mos luftonte me Napoleonin. Austriakët, të cilët duket se kanë lidhje me të, ofruan paqe me kushte të moderuara.
  Franca mori përsëri dy zona të vogla në Itali të banuara nga francezët, dhe Holanda në përbërjen e saj. Një dëmshpërblim u hoq prej tij dhe autoriteti i Napoleonit të Parë u njoh.
  Është vendosur një ekuilibër i përkohshëm. Franca ishte shumë e lodhur nga luftërat dhe Napoleoni u ul i qetë për një kohë. Edhe pse disa reforma filluan të kryhen. Një nga më të rëndësishmet është futja zyrtare e poligamisë, me të drejtën për të pasur deri në katër partnerë.
  Megjithëse Kisha Katolike rezistoi, autoriteti i papatit ra shumë. Dhe protestantët treguan fleksibilitet në këtë çështje.
  Vetë Napoleoni ishte pothuajse një ateist. Ai e ndau fort kishën nga shteti. Për shembull, ligjet laike nuk ju shqetësojnë.
  Napoleoni i Madh, pasi kishte rivendosur pak fuqinë e Francës, pushtoi Algjerinë dhe Marokun. Ai filloi të aneksonte kolonitë në Afrikë me zotërimet e tij. Së shpejti trupat e tij pushtuan Libinë. Por Egjipti u pengua të merrej nga Britania, e cila vetë nuk kishte pikëpamje për të.
  Napoleoni vendosi që ishte më mirë të mos fillonte një luftë në det, ku ai ishte shumë më i dobët se armiku. Për më tepër, është gjithashtu e nevojshme të tretet ajo që u kap në Afrikë.
  Francezët vendosën të shpërngulen në Niger dhe të pushtojnë tokat në Perëndim dhe qendrën e Afrikës.
  Napoleoni arriti të krijojë marrëdhënie të mira me Rusinë, veçanërisht pas ardhjes në pushtet të Nikollës I, me të cilin u miqësuan, dhe me Austrinë. Për më tepër, në vitin 1829, Austria dhe Franca hynë në luftë kundër Turqisë në anën e Rusisë. Që doli të ishte një lëvizje e fortë në përgjithësi.
  Türkiye u dëbua përfundimisht nga Ballkani. Bosnja dhe Hercegovina u bë pjesë e Austrisë, Rusia mori pjesën lindore të Rumanisë dhe pjesa perëndimore u bë austriake.
  Bullgaria dhe Serbia fituan zyrtarisht pavarësinë, por bullgarët u bënë vasalë të Rusisë dhe serbët e Austrisë. Franca mori nën kontrollin e saj Mbretërinë e Sardenjës dhe Napolit. Përveç kësaj, francezët pushtuan Kretën nga Greqia dhe një pjesë të ishujve. Vetë Greqia në kontinent fitoi zyrtarisht pavarësinë, por nën kujdesin e Francës.
  Turqia në Evropë mbeti në zotërim të vetëm Stambollit praktik.
  Rusia mori gjithashtu Transkaukazinë, dhe Batumi, dhe Karsin dhe Erzurumin - pothuajse të gjitha tokat e banuara nga armenë dhe kurdë. Veriu i Irakut u bë rus dhe jugu u aneksua nga britanikët.
  Türkiye u zbrit në kategorinë e pushteteve të vogla. Dhe Rusia, përkundrazi, doli të ishte më e fortë se në historinë reale. Napoleoni vdiq në 1837, duke e lënë Francën një fuqi të madhe dhe të fuqishme me zotërime koloniale në Afrikë, Evropë dhe pjesë të Azisë.
  Pas kësaj erdhi në pushtet djali i tij Napoleoni II. Më i gjatë, biond, ai ka trashëguar ambicie të mëdha nga babai i tij. Dhe ai bëri një përpjekje për të krijuar një koalicion kundër Britanisë.
  Austria u pajtua me këtë dhe Rusia, e cila në atë kohë ishte e zhytur në luftën në Kaukaz, refuzoi të bënte një luftë koalicioni. Pastaj në 1846 Austria dhe Franca hynë në luftë me Gjermaninë. Ajo nuk është bashkuar ende nën Prusinë. Po, dhe forcat ishin të pabarabarta. Austria është në kulmin e fuqisë së saj dhe Franca gjithashtu... Dhe Prusia nuk është shumë e fortë.
  Si rezultat i luftës, të gjitha tokat gjermane u pushtuan dhe u ndanë midis francezëve dhe austriakëve. Pastaj Napoleoni II shpejt aneksoi Danimarkën me vete. Në 1851, Norvegjia u pushtua nga francezët.
  Dhe në 1853, Nikolla I më në fund u bashkua me koalicionin. Rusia, Austria dhe Franca ranë mbi atë që kishte mbetur nga Turqia dhe Britania.
  Në tokë, suksesi i kontribuoi koalicionit. Në det, gjërat ishin pak më të mira për britanikët. Por koalicioni pushtoi të gjithë Lindjen e Mesme, Egjiptin, Sudanin. Dhe pastaj Irani. Dhe në 1857 Rusia, Franca dhe Austria u zhvendosën në Indi. Dhe ata mundën ta kapnin gjithashtu.
  Pati një pushtim të Afrikës me një përparim në jug. Dhe vetë Britania u mbyt nga një bllokadë kontinentale. Në të njëjtën kohë, tre perandori po ndërtonin flota.
  Avantazhi i tyre në fuqinë dhe burimet luftarake po bëhej gjithnjë e më i fortë.
  Dhe në 1862, në funksion të kërcënimit të zbarkimit të Rusisë, Francës dhe Austrisë në vetë metropolin, britanikët kërkuan paqe. Britania duhej të pranonte një sërë kushtesh poshtëruese dhe të hiqte dorë nga kolonitë e saj.
  Nikolla i Parë vdiq në 1864... Aleksandri II pasoi fronin e tij. Por ky mbret ishte përsëri i pafat. Tashmë në prill 1866, ai u qëllua për vdekje nga fisniku Karakazov dhe çlirimi i shumëpritur i fshatarëve nuk u bë.
  Dhe Cari i ri Aleksandri i Tretë ishte kundër çlirimit të fshatarëve. Dhe vazhdoi kursin konservator. Megjithatë, Rusia po përparonte në Azi dhe Kinë.
  Në SHBA, lufta civile u zvarrit. Sidomos pas vrasjes së Abraham Lincoln. Mes veriorëve lindën mosmarrëveshje serioze. Lufta zgjati më shumë se dhjetë vjet dhe Shtetet e Bashkuara mbetën të fragmentuara. Zgjatja e luftës u lehtësua nga ndihma e Napoleonit II për jugorët, dhe mosgatishmëria për të pasur një Shtetet e Bashkuara të fortë, në kufi me koloninë franceze të Kanadasë dhe Meksikën vasale. Napoleoni II sundoi deri në vitin 1879 dhe mbretërimi i tij ishte mjaft i gjatë: dyzet e dy vjet dhe i lavdishëm. Francezët pushtuan plotësisht Afrikën, vetëm Austria mori pak në të, përfitoi nga Siria, Palestina, Indokina, pjesërisht India, Irani etj.
  I forcuar në Kanada, Meksikë, filloi të depërtonte në Amerikën Latine. Në Spanjë dhe Portugali, mbretërit pro-francezë filluan të sundonin. Britania u bë një vend i vogël.
  Vërtetë, Rusia është forcuar, dhe pak Austria. Por kjo nuk është e frikshme.
  Në fron u ngjit Napoleoni III, djali i Napoleonit II. Ai ishte tashmë tridhjetë e tetë vjeç. Një perandor mjaft i pjekur, ai vazhdoi politikën e babait të tij, duke bërë luftëra në Amerikën Latine dhe duke zotëruar Australinë dhe Oqeanin Paqësor.
  Rusia në atë kohë pushtoi dhe treti Kinën dhe Indinë, shumë tokë. Në vitin 1904, rusët gjithashtu zbarkuan në Japoni, pasi kishin pushtuar më parë Korenë. Lufta me Japoninë u zvarrit disi dhe kaloi në një fazë partizane. Napoleoni III pushtoi Amerikën Latine, pothuajse të gjithë Kontinentin e Kuq. Por ai nuk pati kohë të hynte në Shtetet e Bashkuara dhe vdiq në 1909.
  Napoleoni i Katërt - të gjithë djemtë e mëdhenj quheshin tradicionalisht Napoleon, morën dhe sulmuan Shtetet e Bashkuara për të përfunduar konsolidimin e tokës. Ndërkohë, Shtetet e Bashkuara u ndanë në tre pjesë dhe mbetën relativisht të prapambetura. Dhe ushtri të shumta franceze i kapën.
  Rusia ende luftoi me partizanët japonezë për një kohë të gjatë, dhe kryengritjet shpërthyen vazhdimisht në Kinë.
  Në 1913, Aleksandri III vdiq dhe Nikolla II u ngjit në fron. Mbreti i ri vazhdoi rrugën e të atit.
  Pas pushtimit të Shteteve të Bashkuara, Napoleoni i Katërt donte më shumë. Britania, ende pa koloni, nuk është shumë e fortë. Austria dhe Rusia, këto janë dy fuqitë kryesore në botë përveç Francës.
  Për më tepër, në të dyja perandoritë ka monarki absolute, dhe në Rusinë cariste vepron edhe robëria!
  Napoleoni i Katërt mendon për këtë... Por të luftosh dy përbindësha njëherësh është një detyrë e pamundur. Ose shumë e ndërlikuar. Është e nevojshme të zgjidhni një prej tyre dhe t'i rrahni së bashku.
  Pas vdekjes së perandorit Franz Joseph në 1916, i cili sundoi për gjashtëdhjetë e tetë vjet - një nga mbretërimet më të gjata në botë, stërnipi i tij Charles I u ngjit në fron. Dhe pas kësaj filluan përplasjet në Austri. Jo të gjithë e njohën trashëgimtarin e ri, stërgjyshi i vetëm i të cilit Franz II ishte perandor.
  Dhe shpërthyen disa kryengritje dhe grusht shteti.
  Franca dhe Rusia dërguan trupa në Austri. Goditja e përbashkët çoi në humbjen e shpejtë të perandorisë së lara-lara dhe ndarjen e saj. Dhe së shpejti Suedia u nda.
  Franca përfshinte gjithashtu Spanjën dhe Portugalinë.
  Kështu, në botë kanë mbetur vetëm dy vende: Franca dhe Rusia, të cilat ndanë të gjitha territoret ...
  Nikolla II dhe Napoleoni IV. I tillë është kombinimi. Dhe dy monarkë qëndrojnë përballë njëri-tjetrit... Por lufta nuk filloi kurrë... Nikolla II vdiq në 1936. Ai u pasua nga Alexei II. Dhe Napoleoni i Katërt vdiq një vit më vonë në 1937. Ai u pasua jo nga djali i madh, i cili gjithashtu vdiq, por nga mesi Louis i nëntëmbëdhjetë.
  Mbreti i ri ishte i ri dhe Alexei i ri. Dhe në vitin 1941, ata luftuan për disa muaj nga maji deri në dhjetor ... Pas së cilës ata bënë paqe, në kushte pa aneksime dhe dëmshpërblime.
  Tashmë ishte lufta e fundit e dy perandorive botërore. Në vitin 1943, francezët fluturuan në Hënë. Dhe rusët në 1945. Zgjerimi i hapësirës ka filluar.
  Dhe dy perandori: ruse dhe franceze, dinastitë Bonaparte dhe Romanov bashkëjetuan në mënyrë paqësore.
  Pra, në përgjithësi, jeta u zhvillua mjaft qetë në një sistem tjetër të universit tokësor.
  Nga fundi i shekullit të njëzetë, rusët dhe francezët arritën të vizitojnë pothuajse të gjithë planetët e sistemit diellor dhe zhvilluan industrinë hapësinore.
  Në përgjithësi, nuk kishte epidemi dhe zi buke në Tokë. Normat e lindjeve në të dyja perandoritë u vunë nën kontroll dhe fetë ishin të kufizuara në shtrirje.
  Kisha u nda nga shteti dhe ateizmi dhe paganizmi i ri u bënë modë.
  Dhe luftërat u zhdukën fare, ashtu siç nuk pati pothuajse asnjë trazirë të madhe.
  
  NËSE RASPUTIN DO TË MBIJETË
  Rasputin për ndonjë mrekulli, megjithë helmin dhe plagën në stomak, mbijetoi ende pas atentatit. Si rezultat i rrethimit të planifikuar prej kohësh të Car Nikollës II, grushti i pallatit nuk u zhvillua. Cari kaloi me sukses fazën më të vështirë në historinë e Rusisë. Dhe në fund të prillit, sapo u thanë rrugët, filloi ofensiva e shumëpritur në jug.
  Efektiviteti luftarak i ushtrisë cariste nuk u minua nga dekretet budallaqe të Qeverisë së Përkohshme dhe nën komandën e komandantit të shquar Brusilov, ajo arriti suksese të mëdha. Nga rruga, në historinë reale, në fillim pati suksese të mëdha, ofensiva dështoi si rezultat i sabotimit, si nga bolshevikët, ashtu edhe nga elementë të tjerë shkatërrues, përfshirë borgjezinë e madhe dhe ministrat e Qeverisë së Përkohshme.
  Dhe kështu nuk ka sabotim, ushtria është ende e fortë me disiplinën e gjeneralëve caristë. Dhe morali i austriakëve dhe veçanërisht i njësive sllave po bie.
  Brusilov mori Lvov dhe përparoi deri në rrethimin e Przemysl.
  Vetëm duke dobësuar seriozisht frontin në qendër, gjermanët ndaluan disi ofensivën ruse.
  Megjithatë, trupat ruse goditën edhe në Rumani. Ka pasur suksese të mëdha. Dhe madje rimarrë Bukureshtin dhe Transilvaninë.
  Gjermanët gjithashtu hoqën trupat nga sektorë të tjerë, duke shpëtuar austriakët. Situata për Gjermaninë u rëndua nga hyrja e Shteteve të Bashkuara në luftë në prill 1917. Pse të mos bashkoheni me amerikanët? Shihet se Gjermania tashmë po lundron dhe është bukur të jesh ndër fituesit.
  Në vjeshtë, kur filloi të binte shi, më në fund filloi ofensiva e trupave ruse në qendër kundër njësive aktuale gjermane.
  Dukshmëria e dobët në borën e lagësht pengoi punën e mitralozëve dhe artilerisë gjermane. Për më tepër, në të ftohtë, Fritz gjithmonë ulërijnë më keq se rusët, më të mësuar me klimën e ashpër.
  Kështu që komandanti më vendimtar dhe më i aftë Kornilov komandoi frontin qendror, perëndimor, i cili la mënjanë një paraardhës jo aq të guximshëm.
  Trupat ruse depërtuan në mbrojtjen e dobësuar gjermane dhe shkuan me sukses përpara, duke kapur një numër të madh të burgosurish dhe trofesh.
  Vetëm në lumin Vistula, pasi kishin dobësuar trupat e tyre në perëndim, gjermanët ishin në gjendje të ndalonin përparimin e trupave ruse. Ushtria cariste çliroi shtetet baltike dhe hyri në Prusinë Lindore.
  Rusët arritën suksese të mëdha edhe në sektorin jugor të frontit kundër Turqisë. Në fund të vitit, ata së bashku me britanikët dhe francezët pushtuan pothuajse plotësisht Azinë e Vogël dhe iu afruan Stambollit.
  Në janar, Stambolli ra nën presionin kryesisht nga trupat ruse dhe Perandoria Osmane kapitulloi.
  Ka ardhur viti 1918. Në Rusi, ata besuan në një fitore të shpejtë dhe vendi vazhdoi, pavarësisht nga të gjitha vështirësitë ushtarake. Aleatët gjithashtu i shtypën pak gjermanët në Perëndim dhe besuan në suksesin e tyre.
  Amerika transferoi gjithnjë e më shumë ndarje të reja. Austro-Hungaria po shpërbëhej dhe ushtria e saj po dezertonte. Bullgaria i shpalli luftë Gjermanisë dhe Austro-Hungarisë, duke u tërhequr nga bashkimi i shteteve qendrore. Dhe Türkiye u mund.
  Natyrisht, në Gjermani u krijuan disponime për t'i dhënë fund kësaj lufte sa më shpejt.
  Por ende pak i pavendosur. Dhe ku po shkoni? Në mars, pa pritur motin e ngrohtë, Rusia goditi Austro-Hungarinë tashmë të thyer dhe depërtoi në pjesën e përparme. Gjermanët nuk e përballuan dot sulmin dhe rrodhën. Ata u shtypën me një humbje të madhe. Budapesti ra dhe Perandoria Austriake kapitulloi.
  Pak kohë më vonë, në Gjermani ndodhi një grusht shteti dhe më 9 maj 1918, Perandoria Gjermane kapitulloi.
  Kështu përfundoi Lufta e Parë Botërore. Kjo u pasua nga negociatat në Versajë dhe nënshkrimi i një sistemi të ri paqeje.
  Perandoria Osmane u zhduk nga harta. U nda nga Rusia, Britania, Franca. Perandoria cariste mori përsëri Kostandinopojën dhe Azinë e Vogël me Armeninë. Britania Iraku, Palestina, zotërimet osmane në Arabinë Saudite dhe Franca Siria. Nga harta e Evropës u zhduk edhe Austro-Hungaria. Rusia mori Galicinë, Bukovinën, Krakovin me toka polake. Çekosllovakia u bë pjesë e Rusisë, duke ruajtur njëfarë autonomie, por Nikolla II u bë mbreti i Republikës Çeke dhe Sllovakisë. Krakovi hyri në Mbretërinë e Polonisë, si Poznan dhe pjesë e tokave gjermane. Përfshirë Danzigun. Rusia mori gjithashtu rajonin Klaipeda. Zgjerimi i ndjeshëm i pronësisë.
  Në Perëndim, Gjermania ktheu zotërimet franceze dhe daneze të kapura nën Bismarkun. Dhe ajo u detyrua gjithashtu të pranonte një zonë të çmilitarizuar në pellgun e Rhine. Gjermania u detyrua gjithashtu të paguante dëmshpërblime të mëdha për vendet fituese. Para së gjithash, Rusia dhe Franca si më të prekurat nga gjermanët.
  U shfaq edhe Jugosllavia, e cila e njohu veten si vasal të Rusisë, por nuk u bë zyrtarisht pjesë e saj. Hungaria u shkatërrua dhe gjithashtu e njohu veten si një vasal i Rusisë. Austria formalisht mbeti e pavarur, por pagoi dëmshpërblime. Rumania mori Transilvaninë.
  Të gjithë ishin pak a shumë të kënaqur, përveç atyre që humbën. Turqia dhe Austro-Hungaria u zhdukën nga harta e Evropës dhe Azisë. Dhe Rusia ka rritur si popullsinë ashtu edhe territorin. Si dhe Franca, Japonia, Britania dhe vetëm Shtetet e Bashkuara morën vetëm një pjesë të vogël të reparacioneve. Zotërimet e Gjermanisë në Paqësor u ndanë midis Japonisë dhe Britanisë. Në Afrikë, kryesisht në Britani.
  Disa muaj më vonë, Rusia iu bashkua palës britanike në luftën në Afganistan. U fitua një fitore e shpejtë dhe për herë të parë u testua në betejë, një tank i zhvilluar nga djali i Mendeleev. Makina e re u tregua shumë efikase dhe me karakteristika të mira drejtimi.
  Ajo u emërua "Alexey" për nder të trashëgimtarit të fronit. Dhe kjo makinë dukej shumë premtuese.
  Pas pushtimit dhe ndarjes së Afganistanit, filloi një periudhë paqeje. Edhe pse kanë kaluar disa luftëra të vogla. Rusia dhe Britania e ndanë Iranin. Dhe më pas aleatët përfunduan ndarjen e Arabisë Saudite.
  Ekonomia e Rusisë përjetoi një rritje të shpejtë prej rreth dhjetë për qind në vit, dhe në vitin 1929 u rendit në vendin e dytë. Shtetet e Bashkuara po rriteshin gjithashtu me shpejtësi, pak më pak se Franca dhe madje më pak se Gjermania. Dhe Britania ishte plotësisht e ndenjur, duke arritur mezi nivelin e paraluftës.
  Megjithatë, kur shpërtheu Depresioni i Madh, u bë përsëri më i vështirë dhe rebelimi dhe trazirat filluan të rriteshin.
  Nikolla II forcoi autoritetin e tij duke fituar Luftën e Parë Botërore. Cari e zvogëloi ditën e punës në dhjetë orë e gjysmë, dhe të shtunën dhe ditët para pushimeve në tetë orë. Paga në Rusi u rrit. Çmimet mbetën të qëndrueshme dhe rubla cariste ishte monedha më e fortë në Tokë.
  Përveç kësaj, mbreti në vitin 1925 prezantoi një arsimim shtatëvjeçar falas. Dhe në vitin 1929, arsimi shtatë-klasësh u bë i detyrueshëm. Kujdesi shëndetësor falas është bërë gjithashtu më i aksesueshëm.
  Dhe marrja e arsimit të lartë falas është bërë shumë më e lehtë. Dhe pensionet u rritën dhe u paguheshin edhe punëtorëve, amvisave dhe invalidëve.
  Por Depresioni i Madh përsëri i përkeqësoi të gjitha problemet. Dhe përsëri ata kujtuan Dumën, të cilën cari e shpërndau, por zgjedhjet e reja nuk u mbajtën kurrë. Çfarë çoi në ringjalljen e absolutizmit.
  Mbreti mori përsëri të drejtën për të nxjerrë ligje dhe filloi të shfaqte aktivitet të dukshëm. Sidoqoftë, madje u bë më mirë pa Dumën e Shtetit, Këshilli i Shtetit funksionoi dhe Kodi Civil i Perandorisë Ruse u miratua.
  Megjithatë, borgjezia e re donte më shumë demokraci, dhe të paktën ringjalljen e Dumës. Gjatë depresionit, si proletariati ashtu edhe fshatarësia filluan të rebelohen.
  Gjithë fshati, klasa e kulakëve është bërë shumë më e fortë. Por pronarët ende ruanin pronësinë e tokës. Normat e lindjeve mbetën të larta dhe nivelet e vdekjeve ranë, veçanërisht me përmirësimin e kujdesit mjekësor. Kjo çoi në rritjen e popullsisë dhe copëzimin e tokës. Vërtetë, një pjesë e kësaj rritjeje u përthit nga qyteti. Gjatë depresionit, papunësia u rrit në qiell.
  Por qeveria cariste, me masa energjike, ishte në gjendje të zbuste pasojat e depresionit. Në vitin 1931, kur Japonia pushtoi Kinën dhe u përpoq të krijonte një qeveri kukull në Mançuria. Kjo shkeli marrëveshjet e mëparshme dhe u bë shkak për hyrjen e Rusisë në luftë.
  Ushtria cariste deri në këtë kohë kishte tanket më të avancuara dhe më të fuqishme në botë, avionët më të mirë, duke përfshirë gjashtë bombardues motorikë. Kështu, në Rusinë Cariste, u shfaqën helikopterët e parë në botë të prodhuar në masë, dhe më të suksesshmit - armët pa kthim.
  Përveç kësaj, niveli i gjeneralëve u rrit në Rusinë cariste. Dhe flota komandohej nga gjeniu Admiral Kolchak.
  Gjatë Luftës së Parë Botërore, ushtria cariste riprodhoi hidroavionët dhe i solli ato në përsosmëri. Dhe në mënyrë aktive goditi japonezët në det.
  Që në fillim, lufta shkoi në mënyrë të pafavorshme për japonezët. Nën mbretin, u ndërtua një linjë tjetër kryesore Baikal-Amur dhe furnizimi i ushtrisë ruse u krye pa probleme.
  Duke tejkaluar sasinë dhe cilësinë e marshalëve japonezë, Denikin dhe Kornilov, drejtuan një ofensivë të suksesshme. Ndër gjeneralët e rinj u dallua Vasilevsky, i cili u bë kolonel në moshën njëzet e tre vjeçare gjatë Luftës së Parë Botërore. Dhe në moshën njëzet e pesë vjeç ai ishte tashmë një gjeneral.
  Sigurisht që kishte edhe komandantë të tjerë. Tukhachevsky gjithashtu përjetoi rritje të shpejtë të karrierës. U ngjit në Budyonny. Një seri fitoresh dhe që në fillim ushtria cariste zotëroi iniciativën, duke krijuar kazan dhe duke rrethuar Port Arthur. Sidoqoftë, rrethimi nuk zgjati shumë, gjatë sulmit kjo kështjellë e pathyeshme ra në dy javë. Dhe në vetëm katër muaj luftime, Kina dhe e gjithë Koreja u çliruan.
  Car Nikolla II, duke përfituar nga fakti se Shtetet e Bashkuara ishin dobësuar nga Depresioni i Madh, si dhe Britania nuk mund të ndërhynte në luftë, urdhëroi të kapte plotësisht Japoninë dhe ta aneksonte atë në Perandorinë Ruse.
  Kolchak mundi plotësisht samurai në det, duke përdorur, ndër të tjera, hidroavionët më të mirë në botë. Për më tepër, një flotë mbërriti nga Balltiku dhe Mesdheu.
  Dhe në mars 1932, ushtria cariste zbarkoi në Japoni. Pas tre muajsh luftimesh kokëfortë, Toka e Diellit në rritje u pushtua dhe u bë një provincë ruse. Ai priti një referendum për bashkimin me Rusinë. Dhe Nikolla II u bë mikado dhe perandori japonez. Rusia gjithashtu pushtoi zotërimet në Oqeanin Paqësor.
  Hitleri erdhi në pushtet në Gjermani në janar 1933. Dhe sigurisht, pranimi i tij mund të shkaktojë kataklizma.
  Fuhrer menjëherë u betua për besnikëri ndaj Nikollës II dhe deklaroi një aleancë me Rusinë.
  Hitleri propozoi, në një takim personal, për të ndarë kolonitë franceze dhe britanike.
  Nikolla II ra dakord. Dhe u përfundua bashkimi i Italisë, Gjermanisë dhe Rusisë. Kundër, natyrisht, Britanisë dhe Francës. Në vitin 1937, Gjermania aneksoi Austrinë. Në të njëjtën kohë, Nikolla II, pasi kishte sunduar për gati dyzet e tre vjet, vdiq. Në fron ishte nipi i tij i ri - Aleksandri i katërt. Trashëgimtari Alexei arriti të martohej, ta bënte veten djalë dhe gjithashtu vdiq nga një sëmundje e pashërueshme. Nipi ishte vetëm gjashtë vjeç, dhe vëllai i carit Mikhail Romanov u bë sundimtar dhe regjent. Jo i ri, por në përgjithësi një mbret me përvojë. Nga rruga, ishte ai që kreu udhëheqjen e përgjithshme për kapjen e Japonisë dhe kishte titullin e Marshallit të Madh, siç është gjeneralisimo.
  Regjenti Mikhail Romanov vazhdoi rrugën drejt një aleance me Gjermaninë dhe Italinë. Dhe më 15 maj 1940, Rajhu i Tretë sulmoi Francën, Belgjikën dhe Holandën, si dhe Britaninë. Rusia sulmoi gjithashtu kolonitë britanike. Dhe Italia u zhvendos në Afrikë.
  Lufta u zhvillua me mjaft sukses. Rusët pushtuan në tre muaj të gjitha zotërimet e Britanisë dhe Francës në Azi. Dhe pastaj zbarkoi në Australi. Rusia gjithashtu përparoi në Afrikë.
  Gjermanët, pas disfatës së shpejtë të Francës dhe pushtimit të Belgjikës dhe Holandës, nisën një sulm ajror në Britani. Nuk pati shumë sukses derisa aviacioni rus hyri në luftë.
  Dhe Britania u bë shumë e keqe. Dhe ata bombarduan gjithçka që mundën. Australia u pushtua shpejt nga trupat ruse. Dhe Afrika u kap më ngadalë, jo aq për shkak të rezistencës së trupave britanike dhe franceze, por për shkak të distancave të mëdha dhe mungesës së rrugëve.
  Ata nuk patën kohë për të kapur Britaninë në 1940, por në verën e dyzet e një pati një zbarkim dhe, me britanikët, më në fund përfundoi.
  Më pas pasoi lufta me Shtetet e Bashkuara. Roosevelt pa dashje u grind dhe me vonesë. Dhe Rusia cariste donte të rimarrë Alaskën.
  Por jo vetëm kaq ... Në dimrin e dyzet e një - dyzet e dy, trupat cariste kaluan akullin në territorin e Shteteve të Bashkuara dhe filluan betejat atje.
  Nga ana e trupave ruse, epërsia në sasi dhe cilësi të trupave.
  Amerikanët po humbnin. Dhe gjermanët hynë nga Kanadaja, dhe gjithashtu arritën sukses të madh. 1942 ishte viti i fundit i Amerikës së pavarur. Nën goditjet e Rusisë dhe Gjermanisë, Shtetet e Bashkuara qëndruan deri më 8 tetor, kur, pas rënies së Nju Jorkut dhe Uashingtonit, ata kapitulluan.
  Kështu përfundoi Lufta e Dytë Botërore. Më e shkurtër se në historinë reale, fitimtare për Rusinë dhe Rajhun e Tretë. Gjatë luftës, gjermanët pushtuan edhe Spanjën dhe Portugalinë, duke aneksuar kolonitë e tyre.
  Kishte një ndryshim në botë. Rusia cariste aneksoi të gjitha kolonitë e Britanisë dhe Francës në Azi dhe Paqësor, si dhe Australi. Alaska, shumica e Kanadasë dhe Shteteve të Bashkuara u bënë ruse, dhe Gjermania mori vetëm një pjesë të vogël. Pjesa më e madhe e Afrikës u bë ruse. Por gjermanët morën një pjesë të kolonive franceze, belge, portugeze, spanjolle.
  Gjermanët gjithashtu pushtuan Danimarkën dhe Norvegjinë. Dhe Suedia u nda me Rusinë. Franca, Belgjika, Holanda, Spanja, Portugalia, hynë në bashkimin special të shteteve të zonës së pullave. Nazistët i pushtuan me trupa, megjithëse ata mbajtën qeveritë formale kukull. E njëjta gjë në Danimarkë dhe Norvegji me një pjesë të Suedisë.
  Rusia mori kontrollin e Britanisë. Meqenëse Car Aleksandri i Katërt ishte i lidhur me mbretërit anglezë, ai u njoh si monark i Britanisë.
  Italia fitoi disa zotërime në Afrikë dhe fitoi një terren në Etiopi.
  Rusia cariste është padyshim perandoria më e fuqishme dhe më e madhe në botë. Por Rajhu i Tretë është i fortë. Dhe pati një pauzë të përkohshme. Nevoja për të tretur blerjet e reja. Regjenti Mikhail madje ndërmori hapin e paprecedentë duke lejuar një rus të kishte katër gra.
  Edhe sinodi u detyrua ta pranonte këtë për të shpejtuar asimilimin e periferisë.
  Dhe sa ide e mirë! Aleksandri i Katërt madje u martua dy herë në rininë e tij për të dhënë shembull për nënshtetasit e tij. Pra, situata është stabilizuar.
  Michael vdiq në 1947, dhe Car Aleksandri me të vërtetë mori pushtetin. Dhe deri më tani ia ka dalë. Por toka nuk ishte e mjaftueshme për Hitlerin dhe Fuhreri i pushtuar ëndërronte për dominimin e botës.
  Dhe më 20 prill 1955 filloi një luftë e madhe kundër Rusisë cariste. Rajhu i Tretë dhe Italia, ku tashmë sundonte i biri i Musolinit Jr., sulmuan perandorinë e Car Aleksandrit të Katërt.
  Filloi Lufta e Tretë Botërore. Argjentina, Brazili, Venezuela, Meksika dhe një numër vendesh të Amerikës Latine dolën gjithashtu në anën e Rajhut të Tretë. Dhe shpërtheu Lufta e Tretë Botërore...
  
  
  GABIMI I ROKOSSOVSKIT
  Univers paralel, botë tokësore. Gjatë Luftës së Madhe Patriotike, kishte vetëm një mospërputhje të vogël me historinë reale. Rokossovsky arriti të bindë Stalinin që të sillte Ushtrinë e 2-të të Gardës kundër Paulus dhe rezerva të tjera në mënyrë që t'i shkatërronte ato përpara se Mainstein të afrohej. Argumenti që luajti një rol vendimtar: "Nëse e shkatërrojmë Paulusin dhe e çlirojmë Stalingradin para Vitit të Ri, do të jetë një efekt politik kolosal! Katolicizmi Krishtlindjet do të festohen në Stalingrad!".
  Stalini pranoi që politikanët para së gjithash urdhëruan sulmin ndaj Paulusit, ndërsa Mainstein për momentin ishte i përmbajtur. Por si pasojë e këtij vendimi spontan ndodhi sa vijon. Ende në dhjetor, relativisht të gatshme për luftim dhe duke u mbështetur në struktura të fuqishme mbrojtëse, trupat e Paulus bënë rezistencë kokëfortë dhe ishin në gjendje të mbanin pozicionet e tyre. Dhe më 25 dhjetor, Mainstein depërtoi në një korridor për në Stalingrad pak në jug.
  Dhe u zhvilluan beteja të ashpra. Hitleri urdhëroi të mbante majën e urës në Vollgë me çdo kusht, Stalini urdhëroi të rimarrë Stalingradin me çdo kusht. Betejat filluan të ziejnë, si gjatë sulmit të Stalingradit, nga gjermanët, por tani është pikërisht e kundërta.
  Trupat sovjetike u hapën përpara dhe gjermanët u kundërpërgjigjën në mënyrë të dëshpëruar.
  Për tre muaj e gjysmë vazhduan betejat më kokëforta. Gjithnjë e më shumë rezerva hynë në betejë. Në fund të fundit, deri në fund të marsit, gjermanët u detyruan të largoheshin nga Stalingrad, duke i detyruar ata të tërhiqeshin në Don. Por humbjet e trupave sovjetike doli të ishin shumë të larta dhe pasoi një pauzë e gjatë operacionale në ofensivë.
  Gjermanët gjithashtu forcuan ushtrinë e tyre me mobilizim total, transferuan tanke të rënda "Tiger" dhe "Panter", lëpinë plagët e tyre. Por raporti i humbjeve gjatë betejave doli të ishte më i favorshëm për Fritz-in sesa në historinë reale. Meqenëse nazistët nuk ranë në kaldaja dhe luftuan në kushte më të favorshme mbrojtëse për veten e tyre. Dhe kjo i ndihmoi ata të mbanin vijën e parë në linja më të favorshme për veten e tyre.
  Po, aleatët vepruan në Afrikë jo aq me vendosmëri. Mungesa e një katastrofe për gjermanët në lindje krijoi pasiguri dhe ndarje në radhët e tyre. Amerikanët, nga frika e humbjeve të rënda, u sollën në mënyrë pasive dhe disa nga britanikët nuk kishin forcë të mjaftueshme.
  Sipas kësaj, nazistët mbanin ende një terren në Tunizi dhe nuk mund të shqetësoheshin për Italinë.
  Dhe më 6 korrik, filloi një ofensivë e re e nazistëve, afër Stalingradit. Këtë herë, megjithatë, Fritz doli të ishte më dinak dhe nuk guxoi të sulmonte, siç priste komanda sovjetike në vetë qytetin, por lëvizi pincat e tyre të blinduara në jug. Dhe ishte në gjendje të depërtonte vijën e mbrojtjes.
  Duke ecur përpara, Mainstein arriti në Vollgë, njëqind kilometra në jug të Stalingradit, më pas u kthye në jug. Ishte një manovër e guximshme dhe e papritur. Për më tepër, në betejat sulmuese, "Tiger" tregoi forcën e tij të frikshme si një tank përparimtar me mbrojtje të fortë të anëve dhe të ashpër.
  Komanda sovjetike u përpoq me vonesë të përgjigjej me një kundërsulm, përgjatë një zone shumë të fortifikuar. U shpalosën betejat e tankeve, ku për herë të parë Pantera tregoi fuqinë e saj në mbrojtje dhe në pritë. Gjermanët përballën me mjeshtëri kundërsulmet e trupave sovjetike me tanket e tyre më të reja. Edhe Ferdinandi nuk ishte i keq.
  Por epërsia numerike është ende në anën e BRSS. Gjermanët nuk mundën të përparonin larg dhe u detyruan të ndalonin. Situata në Vollgë dukej se ishte ngrirë. Por në Çeçeni shpërtheu një rebelim anti-sovjetik. Dhe qyteti i Groznit u mor si rezultat i një goditjeje të dyfishtë, me rënien e Portave Terek të Kaukazit. Situata u rëndua jashtëzakonisht shumë. Türkiye u trazua. Një nga gjeneralët osmanë doli të ishte agjent gjerman. Ai thjesht urdhëroi trupat e tij të sulmonin në mënyrë arbitrare trupat sovjetike, duke e vënë kështu udhëheqjen përpara faktit të tërhiqte në luftë. Churchill dhe Roosevelt qëndruan të heshtur dhe tridhjetë divizione turke, që numëronin rreth një milion ushtarë, shkuan në ofensivë.
  Kjo goditje e pabesë në shpinë, dhe në të njëjtën kohë shtrydhja e arteries së furnizimit përgjatë Vollgës, e përkeqësoi ndjeshëm situatën.
  Mainstein, pasi zmbrapsi përpjekjet e trupave sovjetike për ta larguar atë nga Vollga, u përpoq të zhvillonte ofensivën. Pastaj komanda sovjetike hodhi pjesë të Frontit të Stepës në betejë. Gjermanët u ndaluan, tetëdhjetë divizione sovjetike kundër pesëdhjetë gjermane. Por ata ishin në gjendje vetëm të ngadalësonin përparimin e tyre, por nuk arritën të mposhtin armikun. Ndërsa në Kaukaz situata u përkeqësua. Turqit rrethuan Jerevanin dhe pothuajse plotësisht pushtuan Batumi. Ka shumë pak rezerva sovjetike në Transkaukazi, pas kapjes së Groznit, pesëmbëdhjetë divizione gjermane vazhduan të lëvizin në drejtimin jugor, duke iu afruar dhe rrethuar Tbilisit.
  Papritur, Stalini urdhëroi një ofensivë në qendër, operacionin e tretë Rzhev-Sychov. Por gjermanët ishin gati për këtë dhe nuk u ndanë forca të mjaftueshme për të kryer një ofensivë kaq vendimtare. Situata u rëndua nga hyrja e Japonisë në luftë. Vërtetë, samurai nuk sulmoi vetë BRSS, por filloi një ofensivë kundër Mongolisë. Por komanda sovjetike, si përgjigje, natyrisht, transferoi trupa dhe hyri në betejë me japonezët. Grushti i gjashtëqind mijë i ushtrisë japoneze synonte goditjen, dhe njëzet e pesë divizione të tjera duhej të transferoheshin urgjentisht në Lindjen e Largët, duke dobësuar forcat e tyre që kundërshtonin Fritz.
  Sa për të keqen, por aleatët iu përmbajtën një taktike pritjeje, madje reduktuan intensitetin e bombardimeve të kontinentit evropian dhe qyteteve gjermane. Dhe koka e urës në Tunizi ende nuk u sulmua. Në përgjithësi, aleatët nuk nxituan të nxirrnin gështenjat nga zjarri. Dhe praktikisht sabotoi luftën. Dhe gjermanët dhe satelitët e tyre fituan gradualisht në Kaukaz.
  Pastaj Stalini vendosi të vepronte si Soloni dhe i ofroi Hitlerit një armëpushim. Për më tepër, kushtet janë shumë të favorshme për gjermanët. Të gjithë robërit e luftës u jepen atyre pa pagesë, ndërsa rusët kthehen për një shpërblim të konsiderueshëm. Për më tepër, BRSS mori përsipër të furnizonte Rajhun e Tretë me naftë dhe produkte nafte, si dhe një numër kategorish lëndësh të para, për kohëzgjatjen e armëpushimit pa pagesë.
  Hitleri poraskinuv trutë vendosi të pranojë propozimin e Stalinit. Armëpushimi ishte për një vit me mundësi vazhdimi. Më 1 shtator 1943, lufta në lindje pushoi. Dhe luftimet rifilluan me energji të përtërirë. Vetëm këtë herë në Perëndim. Para së gjithash, në det. Tunizia u bë një pikë zjarri dhe trampolinë për pushtimin nazist.
  Më 25 nëntor 1943, forcat superiore të gjermanëve nën komandën e Mainstein filluan të sulmojnë Gjibraltarin. Franko mori një ultimatum për t'i lënë nazistët të kalonin, ose përndryshe ai kërcënohej me përmbysje. Për tre ditë e tre netë pati një sulm të ashpër. Në të, gjermanët përdorën fillimisht një risi: një Sturmtigr të armatosur me një bombë jet. Kjo makinë thjesht copëtoi pozicionet britanike dhe shfarosi armikun në mënyrë eksponenciale.
  Gjibraltari është çelësi i kontrollit të Mesdheut dhe këtë e kuptuan të dyja palët. Mjerisht, gjermanët patën më shumë mundësi për të përqendruar forcat e tyre. Dhe kalaja ra.
  Luftimet u intensifikuan edhe në det. Prodhimi i nëndetëseve në Rajhun e Tretë tejkaloi dyzet njësi në muaj dhe vazhdoi të rritet. Humbja e aleatëve në rritjet e detit. Dhe në Afrikë, një luftë e vërtetë u shpalos. "Panterat" dhe "Tigrat" gjermanë demonstruan epërsinë e tyre ndaj armikut. Ofensiva gjermane, si pjesë e një grupimi prej tridhjetë divizionesh, filloi me një pushtim nga Maroku dhe njëzet e pesë divizione, me një sulm në Algjeri ...
  Viti i Ri 1944 i gjeti të gjithë kur luftimet u shpalosën në maksimum...
  Në fund të janarit 1944, një xhep i madh trupash amerikane dhe britanike u formua në Algjer. Dhe këto forca thjesht u dorëzuan pas rezistencës relativisht të vogël. Më pas, gjermanët së bashku me italianët pushtuan Libinë. Lëkundje të reja afrikane u grumbulluan. Grupi i Rommel u zhvendos drejt Egjiptit, dhe ai i Mainstein drejt lakut të Nigerit.
  Gjermanët ishin të armatosur me "Panther" -2 me forca të blinduara më të fuqishme dhe një armë, si dhe një motor 900 kuajfuqi. Dhe amerikanët filluan të merrnin tankun Sherman M 4. Stalini, nga ana tjetër, riarmatosi grushtat e tij të tankeve T-34-85 dhe IS-2. Një tjetër tank gjerman "Tiger" - 2 doli të ishte moralisht i vjetëruar që nga momenti kur u hodh në prodhim serik. Duke pasur armatim të barabartë me "Panterën" -2 dhe duke qenë njëzet e një ton më i rëndë, mastodoni gjerman "Tiger" -2, vetëm pak e tejkaloi homologun e tij më të ri në forca të blinduara, dukshëm inferior si në performancën e drejtimit ashtu edhe në besueshmërinë teknike.
  Por avioni më i ri luftarak ME-262 nuk kishte të barabartë, as në armatim, as në shpejtësi. Pra, epërsia e tij cilësore duhej të kompensonte avantazhin sasior të aleatëve. Në përgjithësi, një numër i madh avionësh nga trupat e koalicionit perëndimor nuk mund të jepnin një avantazh vendimtar në fushën e betejës. Asët gjermanë ishin superiorë në aftësi ndaj homologëve të tyre perëndimorë, dhe kjo ndikoi në statistikat e betejave ajrore. Dhe artileria kundërajrore e nazistëve është në krye. Për më tepër, aleatët u zhgënjyen nga pavendosmëria e komandës së tyre, e cila solli forcat në betejë në pjesë, për shkak të së cilës ata pësuan shumë humbje. Dhe ishte e papërshtatshme për t'u vendosur në Afrikë.
  Rommel nga mesi i marsit pushtoi Libinë dhe shkoi në El Aman. Këtu britanikët kishin një mur të fuqishëm mbrojtës. Dhe Montgomery komandonte në mënyrë shumë efektive, veçanërisht kur mori përforcime. Por gjermanët nuk janë aq të falur. Duke tërhequr municione dhe karburant shtesë në fund të prillit, gjermanët ndërmorën një manovër rrethrrotullimi nëpër shkretëtirë dhe arritën në burimet e Nilit, duke anashkaluar mbrojtjen britanike. Në maj, Aleksandria ra dhe gjermanët arritën në Kanalin e Suezit. Turqia pushtoi gjithashtu Sirinë dhe Palestinën.
  Qershori u bë një pikë kthese në betejën për Lindjen e Mesme. Ai përfshinte më shumë se shtatëdhjetë divizione gjermane dhe njëzet turke. Britanikët dhe amerikanët u mundën. Dhe në korrik, Arabia Saudite gjithashtu ra nën kontrollin e Rajhut të Tretë, dhe trupat fashiste hynë në Iran, ku u zhvendosën, duke hasur vetëm rezistencën qendrore nga trupat britanike. Në gusht, gjermanët, pasi pothuajse marshuan më shumë se një mijë kilometra, hynë në Indi. Në shtator, pothuajse e gjithë India u pushtua. Popullsia vendase u takua me Wehrmacht-in si çlirimtarë. Dhe Japonia më në fund fitoi një kufi tokësor me aleatin e saj shumë të fortë.
  Erdhi 1 tetori. Viti i armëpushimit të shpallur me BRSS. Gjermanët të bashkuar me japonezët, kapën tokat nga Maroku në Burma, përfshirë Indinë, arritën në ekuator, duke marrë për vete pjesën më të madhe të Afrikës. Kështu, Rajhu i Tretë u zgjerua, por nga ana tjetër shpërndau trupat e tij nëpër kontinente.
  Gjatë kësaj kohe, Stalini përgatiti dhe formoi rreth treqind divizione, duke përfshirë divizionet e tankeve. Dhe madhësia totale e ushtrisë sovjetike u arrit në njëmbëdhjetë milionë, nga të cilat tetë mund të përdoreshin në frontin gjerman Sovjetik. Por Wehrmacht gjithashtu u forcua, megjithëse kërkoi ashpër ndarje të huaja në përbërjen e tij. Për më tepër, fuqia e avionëve reaktiv është rritur. ME-262 prodhohej tashmë në mijëra tridhjetë deri në dyzet avionë në ditë dhe ishte padyshim luftëtari më i mirë i Luftës së Dytë Botërore. Dy motorët e saj u përshpejtuan në një shpejtësi prej 900 kilometrash në orë, dhe katër topa 30 mm dhe raketa plus e bënë makinën një kundërshtar shumë serioz për çdo avion.
  "Panther"-2 rezultoi të jetë i pakrahasueshëm nga karakteristikat agregate të një tanku, dukshëm më i lartë në armatim dhe forca të blinduara ndaj "Shermans" M 4 dhe T-34-85. Vërtetë, me një peshë prej 47 tonësh, por motori prej 900 kuaj-fuqi më shumë se e kompensoi këtë. Për më tepër, Panther-2 për sa i përket shpimit të blinduar dhe armaturës ballore ishte superiore ndaj IS-2, për të mos përmendur performancën e drejtimit.
  Kjo, natyrisht, e shqetësoi Stalinin. Por Rajhu i Tretë është ende në fillimet e tij.
  Po krijohen ndarje të reja të huaja dhe koloniale. Mbi qasjen ndaj zhvillimit të tankeve të serisë E, me motorë edhe më të fuqishëm, forca të blinduara më të trasha dhe armë më të forta. Dhe krijoni modele të reja avionësh. Nazistët kanë tashmë në prodhim serial bombarduesin jet Arado dhe u shfaq NE-162. Dhe avantazhi i Wehrmacht do të rritet.
  Prandaj, Stalini kishte diçka për të menduar: të pranonte ose të mos pranonte propozimin e Hitlerit për të zgjatur armëpushimin edhe për një vit. Nga njëra anë, nuk doja ta hidhja përsëri popullin tim në humnerën e luftës. Nga ana tjetër , është e qartë se do të jetë edhe më keq - koha po punon kundër BRSS.
  Stalini megjithatë e zgjati armëpushimin. Ai vendosi që të mençurit të mos luftojnë.
  Por Fuhrer papritur në dhjetor 1944 zbarkoi në Britani. Askush nuk priste që nazistët të dilnin në dimër. Dhe britanikët ishin në gjendje të befasoheshin. Surprizë, organizim i mirë, armë të vogla vetëlëvizëse shumë efektive E-10, e gjithë kjo u fut në duart e Fritz.
  Dhe fjalë për fjalë në një javë Britania u kap! Kjo është përgjithësisht një arritje kolosale e Wehrmacht-it!
  Londra ka rënë! Dhe Fyhreri e imagjinonte veten të pathyeshëm! Tashmë në mars, Islanda u kap.
  Pas kësaj, nazistët i sugjeruan Amerikës - thonë ata, çfarë dëshironi: të luftoni më tej apo do të ndani akoma sferat e ndikimit? Pas vdekjes së Roosevelt, një qasje pragmatike mbizotëroi në Shtetet e Bashkuara - paqja iu ofrua gjermanëve. Sidoqoftë, Fuhrer parashtroi një sërë kushtesh mizore - duke përfshirë pagesën e dëmshpërblimeve dhe kompensimin për bombardimet e qyteteve gjermane.
  Amerikanët hezituan pak, por pas një humbjeje tjetër brutale në det, u pajtuan. Dhe ata pranuan kushtet e Hitlerit.
  Fyhreri bëri një pushim të shkurtër në luftë... Tretja e të pushtuarve dhe forcimi i pozitës së tij në Evropë, Afrikë dhe Azi.
  Por më 1 maj 1947, nazistët, pasi kishin kursyer forcën e tyre dhe kishin vënë në lojë tankun kryesor E-75 - më masiv në Wehrmacht - pushtuan BRSS.
  Më saktësisht, ata vazhduan ofensivën atje. Dhe vendosi shumë tanke të reja.
  E-75 u bë kryesori, pasi Hitleri ishte shumë i dhënë pas makinave të mëdha. Megjithëse mastodoni doli të mos ishte plotësisht i suksesshëm: mbi nëntëdhjetë tonë, me një motor vetëm 900 kuajfuqi - domethënë, rezervuari doli të mos ishte shumë i shpejtë dhe shpesh prishej. Topi i fuqishëm 128 mm kishte një furnizim më të vogël predhash dhe qitje më të ngadaltë se 88 mm.
  Kulla kishte mbrojtje të mirë - një ballë 252 mm, anët 160 mm në një kënd, por byka ishte më e keqe - një ballë 160 mm, megjithëse me një pjerrësi prej 45 gradë, vetëm 120 mm nga ana dhe mjaft e lartë.
  Në përgjithësi, E-75 ishte një "King Tiger" mjaft i rritur, me probleme të caktuara për shkak të kësaj. Me drejtësi, duhet të theksohet se motori dhe transmetimi ishin vendosur së bashku, gjë që kompaktonte paraqitjen e rezervuarit. Për më tepër, ishte e mundur të forcohej mbrojtja e bykut me mburoja në terren.
  Pra, E-75 ishte i mbrojtur mirë, i armatosur fuqishëm, por shumë i rëndë, jo shumë i lëvizshëm dhe shpesh prishej.
  E-50 ishte, natyrisht, më i vogël, më i lehtë, me një motor të derdhur dhe zhvilloi shpejtësi mbi gjashtëdhjetë kilometra në orë. Dhe ai kishte një armë në gjatësi 88 mm dhe tytë 100 EL. Dhe ajo bëri 12 goditje në minutë. Armatura ballore e bykut E-50 është pothuajse e njëjtë me atë të E-75, mbrojtja e anëve dhe e frëngjisë është më e keqe. Por në praktikë, E-50, në çdo rast, me lëvizshmërinë, peshën më të vogël dhe besueshmërinë më të madhe, është më efikas se E-75.
  Por Hitleri urdhëroi të bënte një makinë më masive më të rëndë. Në përgjithësi, Fuhrer ndaloi prodhimin e tankeve më të lehta se pesëdhjetë tonë. Për të mbrojtur gjakun arian. U prodhuan vetëm një numër i vogël E-10 dhe E-5 zbulues.
  Kështu ishte edhe tanku E-100. Dhe disa nga modifikimet e tij, duke përfshirë ato me një lëshues bombë.
  Fuhrer në përgjithësi donte gjithçka të madhe. Modifikimi i avionit TA-400 u bë bombarduesi më masiv. Po, është një fuqi e tmerrshme.
  Yu-488 mezi hyri në shërbim, u konsiderua i vjetëruar dhe u zëvendësua nga një homolog reaktiv. Gjermanët kishin bombardues pa bisht B-2 dhe B-18. Gjithashtu makina shumë efektive të afta për të bombarduar Shtetet e Bashkuara nga Evropa.
  Dhe ajo që thjesht nuk ishte në ajër. Madje u shfaqën edhe diskoteka, të cilat, për shkak të rrjedhës së avionit laminar, janë të paprekshme ndaj armëve të vogla.
  Me pak fjalë, forcat janë të pabarabarta. Dhe Hitleri pret të përfundojë lehtësisht BRSS.
  Por nuk ishte aty. Vërtetë, në Kaukaz, nazistët përparuan së bashku me turqit. Ata pushtuan Bakun, Jerevanin dhe të gjitha puset e naftës. Dhe nga lindja, duke pushtuar Primorye dhe duke rrethuar Vladivostok, Japonia përparoi.
  Por katër vajza: Natasha, Zoya, Augustina dhe Svetlana sfiduan nazistët dhe, kur filloi ofensiva e madhe kundër Moskës, ata hynë në betejë.
  Natashka qëlloi një breshëri dhe hodhi një granatë vdekjeprurëse me këmbën e saj të zbathur. Ajo i hodhi fashistët dhe cicëroj:
  - Lavdi Rusisë Sovjetike!
  Zoya gjithashtu mori dhe kosi poshtë linjës së Fritz. Dhe me gishta të zhveshur ajo hodhi dhuratat e vdekjes. Vranë shumë fashistë.
  Dhe ajo këndoi:
  - Për arritje të reja!
  Agustini tjetër në lëvizje. Shkatërroi armiqtë. I shpërndau me goditje të fuqishme grushtesh në drejtime të ndryshme. Dhe gjithashtu me një këmbë të zhveshur do të nisë një dhuratë shkatërrimi.
  Dhe këndoni:
  - Ne do të thyejmë sulmin e hordhisë së keqe!
  Dhe këtu është sulmi Svetlana. Ajo preu shumë nazistët. Dhe pas kësaj, gishtërinjtë e saj të zhveshur përsëri lëshuan një dhuratë vrasëse.
  Dhe luftëtari bërtiti:
  - Unë jam një super kampion!
  Katër luftëtaret femra punuan vërtet për të gjithë divizionin. Por një divizion, madje edhe katër janë shumë pak, kundër të gjithë Wehrmacht-it. Sidomos me armë më të forta dhe më të avancuara.
  Pra, nga fundi i gushtit, nazistët megjithatë rrethuan Moskën. Dhe kjo është shumë e trishtueshme. Dhe nga fundi i dhjetorit 1947, kryeqyteti i BRSS ra. Dhe faza tjetër e luftës përfundoi.
  Pas kësaj nuk ishte ajo që ishte... Gjatë vitit 1948, trupat naziste pushtuan plotësisht, së bashku me japonezët, të gjithë territorin e BRSS. Dhe u bë edhe më keq ...
  Për ca kohë, nazistët bënë luftë me partizanët dhe kapën Stalinin, i cili me kokëfortësi nuk donte ta duronte. Pas faktit se në prill 1951 lideri i BRSS u shkatërrua megjithatë, lufta guerile filloi të bjerë.
  Gjermanët formuan qeverinë e tyre kukull ruse dhe luftuan partizanët me forcat lokale. Dhe ata arritën të kenë sukses ... Shtetet e Bashkuara deri më tani mbetën jashtë shtetit dhe fituan armë bërthamore.
  Hitleri e vonoi marshimin e tij në Amerikë për një kohë të gjatë. Dhe Shtetet e Bashkuara ishin në gjendje të krijonin prodhimin masiv të bombave atomike dhe më pas hidrogjenit. Dhe më pas ata krijuan, megjithëse më vonë se gjermanët, raketa balistike.
  Asnjëra palë nuk vendosi të shkonte në luftë. Kishte një ndarje të sferave të ndikimit. Si SHBA, ashtu edhe Gjermania dhe Japonia kanë kapur shumë dhe për këtë arsye kanë tretur zotërimet për momentin.
  Hitleri u rrëzua më 20 prill 1957, pikërisht në ditëlindjen e tij gjashtëdhjetë e tetë. Pas tij, Regjenti Schellenberg arriti në pushtet, duke zëvendësuar Himmlerin e eliminuar. Dhe Goering vdiq nga abuzimi me drogën.
  Schellenberg kreu liberalizim të pjesshëm në territoret e pushtuara. Dhe futi më shumë vetëqeverisje në koloni. Edhe censura është bërë më e butë. Kishte edhe të tjerë përveç Partisë Naziste.
  Schellenberg filloi të zbuste teorinë raciste. Duke u zhvilluar gradualisht në binarët e kapitalizmit dhe në të njëjtën kohë sipas planit, ekonomia e Rajhut të Tretë ngriti standardin e jetesës.
  Trupat guerile po binin. Njerëzit u mësuan me disiplinën dhe rendin e ri. Në vitin 1961, u zhvillua fluturimi i parë në Hënë. Dhe në 1976 në Mars.
  Disi u zgjidhën problemet e urisë dhe u rregullua lindshmëria.
  Pas Schellenberg, sundoi Kleiman. Ai ka vazhduar edhe liberalizimin.
  Rajhu i Tretë u bë një perandori shumëpartiake demokratike. Por ishte e pamundur të ndaheshe prej tij.
  Japonia përjetoi gjithashtu demokratizim. Dhe Amerika ka qenë prej kohësh një demokraci.
  Këtu në Rajhun e Tretë, pas Kleiman-it, u zgjodh një president i ri. Dhe ata u bënë - Natasha Rostova. E cila është vërtet e lezetshme!
  Dhe epoka e demokratizimit dhe barazisë ka ardhur.
  Luftëtari edhe këndoi;
  Populli ynë nuk do të durojë vuajtjet,
  Lërini armët - zëri skëterrë i luftës të gjëmojë!
  Ne do të qëndrojmë: me shpresën e një pasthirrme,
  Sup më sup: të mbledhur, të moshuar e të rinj!
  
  Ngritja e bajonetave në kallo,
  Pamja e ashpër e luftëtarëve - vetëm djema!
  Toka nga pikëllimi u bë e thinjur,
  Gërshetat e vajzave tërheqin me druajtje!
  
  Ne jemi fëmijët e popullit të lavdishëm sovjetik,
  Ne nuk mund të thyhemi, as çelik as zjarri!
  Të luftojmë me të gjitha forcat për lirinë!
  Një tufë fashizmi - besoj se do ta thyejmë!
  
  Le të mos merren në shërbim - me hidhërim nga bezdi,
  Por pionieri u mblodh në betejë!
  Kravata është në zjarr - të gjithë sytë janë hapur në të,
  Në gjurmët e lavdishme bolshevike!
  
  Një turmë ushtarësh ikën drejt sulmit me tërbim,
  Fashistët heshtin, u shqye gjëmimi i topave!
  Nga fuqia e kuqe e grimcuar e metalit,
  Flamuri i thyer me svastika është ulur!
  
  Ku e dinin saktësisht bateritë tona
  Dhe pse? djalë i guximshëm,
  Edhe pse bora është tufë, ajo dhemb, ata munduan të keqen,
  Kur këmbëzbathur gjatë natës, ai ecte me një çantë!
  
  Kur je i vogël, është më e lehtë të zbulosh, më lehtë,
  Në çdo çarje, ju mund të ngjitni hundën tuaj!
  Betove në të ftohtë, në korije,
  Por dikush qeshi: djali nuk është mjaft i pjekur!
  
  Edhe vajzat nuk dinin frikacakë,
  Nuk luftuan më keq, djem trima!
  Me pushime, ne kërcenim në çifte,
  Ata biseduan me kursim - është gjynah të harxhosh fjalë!
  
  Hitleri mizor - shërbëtori i Satanit,
  Njerëz pa llogari, bastard i rrënuar!
  Por çliruesi do të shtypë turmën,
  Në fund të fundit, këshillat e forcave nuk kanë kufi!
  
  Partia Komuniste e donte dhe e rriti,
  Ne, pionierët, të guximshëm për këtë!
  Për të mos duruar zotërinë Fritz,
  Që të mos vish zgjedhën!
  
  Na mësuan të besojmë në mënyrë të shenjtë në një ëndërr,
  Dhe mos u pendoni për përpjekjet për vendin!
  Ajo që duruam, thjesht nuk mund të matet,
  Të dashur, bij të ushtrisë sovjetike!
  
  Asnjëri prej nesh nuk iu referua moshës,
  Të vjen keq për veten - mos i respekto të tjerët!
  Vdekja është e frikshme, por nuk kisha frikë
  Rusia është e pamposhtur - ushtria e këshillave!
  
  Dhe një botë e lumtur do të vijë në Tokë,
  Nuk do të ketë dhimbje, lot, pikëllime, pa nevojë!
  Flamur mbi gjithë planetin e komunizmit,
  Ata që kanë rënë do të ringjallen në mbretërinë e bukurisë!
  
  
  Bëj copë-copë Fuhrerin
  Fyhreri devijoi pak nga historia reale, duke urdhëruar Rommel, pas dorëzimit të garnizonit të Tolbuk, të përparonte pa pushim mbi britanikët. Kështu, duke i penguar ata të vendosen në mbrojtje dhe të pushtojnë linjat e parapërgatitura.
  Duke vazhduar ofensivën, Rommel ishte në gjendje, megjithë forcën dukshëm më të vogël, të mposhtte britanikët, dhe trupat koloniale u dorëzuan pothuajse pa luftë.
  Si rezultat, britanikët humbën Egjiptin dhe kontrollin e Kanalit të Suezit. Por edhe ky nuk ishte fundi i telasheve për koalicionin anti-Hitler.
  Fuhrer nuk e ktheu Ushtrinë e Katërt të Panzerit në jug, dhe përveç kësaj, ai ia besoi sulmin ndaj Stalingradit heroit të Krimesë, Mainstein. Si rezultat, gjermanët ishin në gjendje të kapnin qytetin në Vollgë pothuajse menjëherë, dhe trupat sovjetike nuk kishin kohë për të fituar një terren atje.
  Duke u mbështetur në suksesin e trupave të Mainstein, ata përparuan përgjatë Vollgës dhe arritën në Detin Kaspik. Dhe më pas Turqia hyri në luftë, duke dhënë një goditje të fortë me një ushtri milionëshe. Japonia gjithashtu fitoi Betejën e Midway para kësaj, dhe pushtoi arkipelagun Havai.
  Dhe kështu samurai hapi një front të dytë në Lindjen e Largët. Ata përparuan në masa të mëdha këmbësorie. Dhe ata ishin në gjendje të prenë Vladivostok dhe të merrnin Khabarovsk, si dhe të kapnin pjesën më të madhe të Mongolisë.
  Si rezultat, BRSS nuk gjeti forcën për një kundërsulm dimëror. Dhe gjermanët, turqit dhe satelitët e tjerë të Rajhut të Tretë, pushtuan pothuajse të gjithë Kaukazin gjatë dimrit dhe naftën në Baku.
  Rusia Sovjetike u gjend në një pozicion presioni strategjik. Stalini madje ra dakord për një paqe të veçantë me Gjermaninë me çdo kusht.
  Fuhrer mori informacione të inteligjencës se po punohet në Shtetet e Bashkuara për të krijuar një bombë atomike. Dhe i shqetësuar për këtë, ai ra dakord për një paqe të veçantë me BRSS. Por sigurisht, duke marrë gjithçka tashmë të pushtuar, si dhe Leningradin dhe të gjithë Karelinë, deri dhe duke përfshirë Arkhangelsk. Një haraç i madh iu bë Rusisë Sovjetike. Japonia pushtoi bregdetin dhe një pjesë të tokave të tjera në Lindjen e Largët.
  Stalini, duke kuptuar mungesën e shpresës për të bërë një luftë në dy fronte, dhe gjithashtu duke pasur frikë nga tanket e reja gjermane - Pantera dhe Tigri, pranoi kushte jashtëzakonisht të vështira paqeje, por ruajti Moskën dhe fuqinë e tij personale.
  Dhe Fritz vazhduan ofensivën e tyre në Afrikë dhe u zhvendosën në Indi. Fillimisht, ata planifikuan të merrnin të gjitha kolonitë nga Britania, dhe më pas të kapnin vendin amë.
  Britanikët nuk mund të duronin në Afrikë. Nazistët pushtuan, me rezistencë jashtëzakonisht të dobët, të gjithë kontinentin e zi, si dhe Indinë, duke u bashkuar me japonezët.
  Zbarkimi në Britani u bë në qershor 1944, kohë në të cilën gjermanët kishin zhvilluar avionë reaktivë dhe, për shkak të epërsisë së tyre cilësore, kapën plotësisht epërsinë në det dhe në ajër.
  Amerika, gjithashtu, ishte duke humbur ndaj japonezëve deri tani, pasi ata mundën flotën Yankee në pjesë. Dhe kjo bëri të mundur kompensimin e potencialit më të vogël ekonomik.
  Britania në vendin amë u mund shpejt. Dhe pas kësaj, atje u vendos një mbret i ri progjerman dhe një qeveri e kryesuar nga Mosley. Shumica e anijeve të flotës angleze kaluan nën Rajhun e Tretë. Në gusht, gjermanët pushtuan Irlandën dhe në shtator u zhvillua Operacioni Icarus, me kapjen e Islandës.
  Kështu, Rajhu i Tretë u sigurua nga bombardimet e Shteteve të Bashkuara.
  Por kjo nuk mjaftoi për Fuhrerin dhe Fritz filloi të sulmonte Amerikën.
  Një pjesë e trupave u transferua në Argjentinë dhe Brazil. Dhe një pjesë u zhvendos përmes Grenlandës dhe Kanadasë.
  Sigurisht, së bashku me japonezët, gjermanët pushtuan edhe Australinë.
  Në vitin 1945, nazistët ishin në gjendje të kapnin territore të rëndësishme në hemisferën perëndimore. Amerika u përball me tanket e reja gjermane të serisë E, të cilat ishin jashtëzakonisht superiore ndaj Shermans dhe madje edhe Pershings. E-75 i Hitlerit doli të ishte praktikisht i padepërtueshëm nga çdo kënd nga armët amerikane dhe shpejt u bë tanku kryesor gjerman. Në mars 1946, Shtetet e Bashkuara kapitulluan.
  Dhe pati një pauzë të përkohshme ushtarake. Stalini ishte ulur i qetë dhe nuk e tundi varkën.
  Hitleri pushoi për pesë vjet dhe treti pasuritë. Dhe më pas, megjithatë, ai mori dhe sulmoi Japoninë vetëm më 20 prill 1951. Ajo kishte shumë pasuri.
  Lufta zgjati tetë muaj dhe përfundoi me kapjen e Japonisë dhe të gjitha kolonive të saj.
  Pas kësaj, Fuhrer kreu disa operacione të tjera në Amerikën Latine dhe pushtoi Spanjën dhe Portugalinë dhe vende të tjera neutrale.
  Turqia u pushtua gjithashtu.
  Doli se perandoria e Rajhut të Tretë ishte pothuajse universale. Por kishte ende një BRSS të zhveshur.
  Stalini vdiq në mars 1953, dhe më pas Beria u pushkatua gjithashtu. Nikita Hrushovi mori pushtetin. I cili organizoi kongresin e 20-të me ekspozimin e kultit të personalitetit të Stalinit, madje humbi turpshëm luftën.
  Dhe Hitleri vendosi:
  - Kapni fuqinë e fundit të pavarur në botë.
  Dhe kështu, më 1 maj 1956, filloi ofensiva e madhe e ushtrisë së madhe botërore të Rajhut të Tretë në BRSS. Përsëri luftë dhe gjak i madh.
  Hitleri ishte gjashtëdhjetë e shtatë vjeç kohët e fundit, por kanibali nuk donte të qetësohej.
  Kufiri kalonte shumë afër Moskës - vetëm dyqind e njëzet kilometra përgjatë distancës më të shkurtër. Tashmë Rzhev ishte një qytet gjerman. Pra, Fritz-i priste që edhe para verës të merrnin kryeqytetin e BRSS dhe më në fund të përfundonin konsolidimin e perandorisë në një shkallë planetare.
  Por katër vajzat, të drejtuara nga Natasha, u penguan.
  Vajzat e bukura, zbathur me bikini mbrojtën qytetin sovjetik të Kalininit dhe më 4 maj 1956, trupat gjermane depërtuan në të, filluan një sulm.
  Përpara ishin tanket gjermane, piramidale të serisë AG. Ata ishin të fuqishëm dhe plotësisht të paprekshëm ndaj armëve sovjetike, kur qëlloheshin nga të gjitha këndet.
  Por nazistët nuk patën fat në këtë rast: pasi u kundërshtuan nga katër vajza - shtriga shumë të forta. Dhe këta luftëtarë dinin të luftonin armikun.
  Natasha hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur. Ajo goditi vemjen e një tanku piramidal gjerman. Si pasojë, makina është kthyer në të majtë dhe ka përplasur fqinjin e saj.
  Dhe të dy tanket shpërthyen menjëherë.
  Dhe Natasha cicëroi:
  - Kjo është strategjia ime!
  Zoya, partneri i saj, hodhi gjithashtu një granatë me gishtat e saj të zhveshur. Dhe ajo goditi vemjet e mastodonit piramidal nazist. Ajo disfatë u kthye dhe përplasi fqinjin e tij. Dhe përsëri dy tanke shpërthejnë.
  Zoya bërtet:
  - Lavdi BRSS!
  Zjarri i mëtejshëm të çon Agustinin. Ajo hodhi edhe një këmbë të zhveshur, diçka shumë vdekjeprurëse. Dhe rrëzoi një makinë gjermane në vemje. Dhe si rezultat, tanket naziste u përplasën përsëri.
  Dhe djalli me flokë të kuq këndoi:
  Ne nuk do të jemi skllevër
  Le të hedhim këmbët zbathur!
  Dhe pastaj Svetlana sulmoi armikun. Po, kaq i saktë dhe i saktë. Dhe gjithashtu me ndihmën e gishtërinjve të zhveshur. Dhe makinat fashiste u përplasën. Dhe si shpërthejnë.
  Dhe Svetlana do të këndojë:
  - Lavdi Atdheut tim!
  Vajzat luftojnë me guxim!
  Natasha përsëri hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe shtyn së bashku dy tanke gjermane, duke bërtitur:
  - Lavdi Stalinit!
  Zoya gjithashtu hedh diçka vdekjeprurëse me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe bërtet në majë të mushkërive:
  - Për Rusinë e Shenjtë!
  Augustina dha një granatë me thembër të zhveshur, shtyu mastodonët nazistë dhe kërciti:
  - Për kufij të rinj!
  Svetlana, në një furi të egër, hodhi dhuratën e vdekjes me gishtat e zhveshur të këmbës së saj të hijshme dhe fërshëlleu:
  - Për një fitore të madhe!
  Vajzat luftuan me makina piramidale, shumë të lezetshme. Por çfarë mund të bëhet kundër forcave kaq të mëdha? Dhe tani nazistët e rrethuan plotësisht Kalinin dhe luftëtarët duhej të dilnin nga rrethimi.
  Gjermanët pushtuan Saratov, Kuibyshev, Tula, Penza gjatë majit dhe rrethuan plotësisht Moskën, duke rrethuar qytetin nga të gjitha anët.
  Dhe në qershor pati një sulm në kryeqytet.
  Të katër trimat luftojnë përsëri dhe luftojnë të dëshpëruar.
  Natasha dha një kthesë, hodhi një granatë me këmbë të zbathur dhe këndoi:
  - Lavdi botës tonë!
  Zoya gjithashtu gjuajti një breshëri, dhe përsëri hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe kërciti në majë të mushkërive të saj:
  - Stalini i ri është idhulli im!
  Pastaj Agustini qëllon, dhe gjithashtu qëllon në mënyrë aktive. Dhe me gishtërinjtë e tij të zhveshur ai hedh një granatë dhe gjëmon:
  - Do të ketë fitore të reja! Luftëtarët e rinj do të ngrihen!
  Pastaj Svetlana gjuan, kosit kundërshtarët. Dhe me këmbën e tij të zbathur, ai hedh vrasësin mbi kundërshtarët e tij, duke bërtitur:
  - Do të jetë fitorja jonë në luftën e shenjtë!
  Të katër luftuan në mënyrë të dëshpëruar në Moskë. Por forcat nuk janë të barabarta. Qyteti u pushtua fjalë për fjalë nga hordhitë, lloj-lloj luftëtarësh të zinj, të verdhë, kafe që përdoreshin si ushqim topash.
  Dhe më 3 korrik, Moska më në fund ra ... Në këtë moment, gjermanët kishin marrë Kazanin, dhe Ulyanovsk, dhe qytetin e Gorki, dhe Ryazan, dhe në të vërtetë tokën deri në lumin Uralsk, dhe tashmë kishin sulmuar Orenburgun.
  Edhe nga lindja pati një ofensivë të forcave të mëdha. Më 4 korrik 1956, Nikita Hrushovi ofroi t'i dorëzohej Rajhut të Tretë në këmbim të garancive për sigurinë e tij dhe anëtarëve të tjerë të Byrosë Politike.
  Hitleri ra dakord me këtë... Lufta po përfundonte pas pak më shumë se dy muajsh. Dhe ekuilibri i fuqisë që në fillim ishte i pashpresë.
  Megjithatë, katër vajzat nuk e pranuan humbjen. Meqenëse BRSS tashmë është kapur plotësisht, a mund të jetë e mundur të merret dhe të vritet Hitleri?
  Dhe më 9 gusht 1956, katër vajzat e njohura, së bashku me djalin Oleg Rybachenko, vendosën të sulmojnë bunkerin e Hitlerit, duke shkatërruar kriminelin kryesor të të gjitha kohërave dhe popujve.
  Dhe kështu katër vajza dhe një djalë që dukej rreth dymbëdhjetë vjeç, shumë muskuloz, me pantallona të shkurtra, u transferuan në rezidencën e Hitlerit, i cili e kishte zgjedhur atë në Qipro.
  Vajza ishte zbathur dhe me bikini, djali ishte me pantallona të shkurtra dhe gjithashtu zbathur. Kështu që të pesë u akuzuan për magji.
  Një fëmijë dhe katër vajza në sulm.
  Oleg Rybachenko hodhi një pulsar këmbëzbathur, fëmijëror, i shpërndau nazistët dhe bërtiti:
  - Për madhështinë e Rusisë!
  Natasha lëshoi rrufe nga kërthiza e saj, duke djegur Fritz, dhe me gishtat e saj të zhveshur lëshoi një top zjarri, duke djegur nazistët dhe duke kënduar:
  - Për një Rusi të re!
  Zoya është gjithashtu në sulm. Me gishta të zhveshur ai hedh një dhuratë vrasëse. Dhe ekspozon gjoksin, duke nxjerrë rrufe prej tij!
  Pastaj ajo këndoi:
  - Po, bëhu i famshëm për Rusinë!
  Agustini zhveshi gjithashtu gjoksin e saj. Ajo hodhi një pulsar nga thithi i saj i kuq. Dhe ajo hodhi rrufe me gishtat e saj të zhveshur.
  Dhe ajo këndoi:
  - Sokoli i parë është Lenini, Sokoli i dytë është Stalini!
  Dhe tani Svetlana është në sulm. Si të flakësh një pulsar me gishta të zhveshur... Do të thyejë fashistët. Dhe më pas me një zinxhir thithkash të kuqërremtë. Dhe ai do të kosi shumë nazistët.
  Dhe këndoni:
  - Për Atdheun dhe Stalinin!
  Oleg Rybachenko është sërish në sulm. Ai pret fashistët me shpata magjike, dhe lëshon rrufe me gishta të zhveshur.
  Dhe djali bërtet:
  - Madhështia e vendit!
  Natasha, duke shtypur nazistët me shpata dhe duke hedhur pulsarët e skëterrës me këmbët e saj zbathur, bërtet:
  Ne jemi fëmijë të shejtanit!
  Dhe një flluskë vdekjeprurëse fluturoi nga thembra e zhveshur e vajzës. Dhe i shkriu të gjithë.
  Zoya është gjithashtu në sulm. I shtyp të gjithë me shpata. Dhe me rrufe të zjarrta nga thithkat e kuqe flakë Fritz. Dhe me gishta të zhveshur hedh pulsarët skëterrë.
  Ndërsa gjëmonte:
  - Për Atdheun e vërtetë!
  Agustini është gjithashtu në sulm. Dhe thithkat e saj rubin funksionojnë, duke nxjerrë kaskada vetëtimash. Dhe duart i prenë kundërshtarët me shpata. Dhe gishtat e zhveshur hedhin pulsarët.
  Bukuroshja e zjarrtë bërtet:
  - Për Zotin e Zi!
  Dhe këtu Svetlana është në ofensivë. Gjithashtu një vajzë terminator. Rrufeja dhe pulsarët fluturuan nga thithkat e luleshtrydheve. Ata dogjën gjithçka përreth vajzës. Nazistët vuajtën veçanërisht, dhe kalorësit e Rajhut të Tretë.
  Dhe vajza do ta marrë atë dhe do të bërtasë:
  - Për Rusinë më të Madhe! Unë luftoj!
  Një djalë dhe katër vajza në ofensivë.
  Ata lëvizin përgjatë korridoreve të bunkerit. Ata i shfarosin fashistët. Ata shkojnë te Hitleri. Në fakt, në këtë botë, ky morel arriti të jetojë për gjashtëdhjetë e shtatë vjet. Dhe kështu të pesë terminatorët vendosën: mjaft me Hitlerin dhe do ta vrasin! Kështu që vajzat dhe djali po lëvizin.
  Oleg i pret nazistët me shpata, dhe me këmbët e tij zbathur hedh mpiksje energjie dhe këndon:
  - Lavdi Rusisë së madhe!
  Natasha, duke përdorur thithkat e kuqe të gjoksit, si dhe duke copëtuar nazistët me shpata dhe duke hedhur pulsarët me gishtat e saj të zhveshur, bërtet:
  - Për Rusinë e Bardhë!
  Zoya është në ofensivë. Ai gjithashtu pret me shpata dhe hedh rrufe mbi nazistët me thithka të kuqe flakë. Dhe ai bërtet me vete:
  - Të fitojë Zoti i Bardhë!
  Dhe me këmbë zbathur, si një pulsar do të lëshohet.
  Dhe këtu është Augustini në ofensivë. Kaq i ashpër dhe i shpejtë. Ajo gjithashtu derdh rrufe nga thithkat e kuqe të ndezur, si nga një brirë. Dhe ai i shkatërron nazistët me shpata. Dhe me gishta të zhveshur diçka digjet, sikur të ishte hedhur jashtë.
  Atëherë flokëkuqja do të këndojë:
  - Zoti i Zi do të japë fitoren!
  Dhe në ofensivën kundër nazistëve, Svetlana. I pret edhe me shpata. Nga thithat e rubinit derdh rrufe dhe me këmbë të zbathur lëshon pulsarët që godasin.
  Dhe bërtet në majë të mushkërive të tij:
  - Lavdi Svarog!
  Të pesë janë tërbuar, duke përmbysur tanke, duke shkatërruar bunkerët nazistë e kështu me radhë. Shkatërron kundërshtarët si karkaleca.
  Oleg në ofensivë. Djali po çahet si shpata. Dhe me gishta të zhveshur do të hedhë këmbët e fëmijëve. Dhe nazistët, pa asnjë problem, do të shtrihen.
  Dhe pastaj këndoni:
  - Po, Rusia e Madhe! Unë jam me ty!
  Natasha është gjithashtu në ofensivë. Nazistët po shtypin veten. Hedh pulsarët me këmbë zbathur. Thithat e kuqe të ndezura, kaskada rrufeje derdhen.
  Dhe i këndon vetes:
  - Madhështia e Rusisë, Svarog është mesia im!
  Zoya është në ofensivë. Gjithashtu hedh rrufe. Dhe thithkat e saj rubin dridhen si bomba të sërfit nga rrymat e energjisë.
  Dhe gishtat e zhveshur, mpiksjet e zjarrta të pulsarëve klikojnë vetë.
  Zoya bërtet:
  - Lavdi Rusisë hapësinore!
  Dhe si një thembër i zhveshur do të marrë dhe do të dorëzohet në një shkallë të madhe, shkatërrimi.
  Dhe këtu në betejë dhe Agustini. Me gishta të zhveshur, ai hedh edhe armë shkatërruese dhe vdekjeprurëse kundër armikut. Dhe thithkat e saj të kuqërremta, si nga një mitraloz, rrëzojnë rryma energjie të furishme dhe shkatërrime mbi armikun. Këtu është një flokëkuqe, se si ajo godet nazistët. Fjalë për fjalë bie në dashuri.
  Dhe si godet me thembër të zhveshur!
  Dhe ulërima:
  - Për forcën dhe mençurinë e Zotit të Zi Rus1
  Dhe pastaj Svetlana është në sulm. Gjithashtu shkatërron nazistët me shpata. Dhe thithkat e kuqe të ndezura nxjerrin dhurata vdekjeje. Dhe si do të marrë dhe këndojë:
  - Lavdi Rusisë sonë të madhe.
  Dhe me takën e tij të zhveshur, ai do të godasë armikun me një pulsar. Dhe ai do të marrë shpatat dhe do të presë ...
  Po, pesë nga rojet e Hitlerit kositin në mënyrë shumë të famshme. Kjo është me të vërtetë ajo që vajzave u duhet.
  Dhe djali me të, Oleg Rybachenko, është kaq i lezetshëm! Dhe nazistët shfarosin në mënyrë shumë të famshme.
  Ky është djali terminator.
  Shpata si prerje. Dhe ai do të marrë një rrotullim dhe do t'i presë nazistët me shpata. Dhe pulsari do të hedhë me këmbë zbathur.
  Dhe ulërima:
  - Për madhështinë e Evropës!
  Dhe këtu Natasha është në ofensivë. Kaq i tërbuar. Dhe gjithashtu nga thithkat e kuqe të ndezura do të lëshojnë pulsarë. Dhe shtyp fashistët. Dhe hedh pulsarë të tillë vdekjeprurës me këmbë zbathur.
  Dhe ai vrumbullon në majë të mushkërive:
  - Lavdi perëndive ruse!
  Vetë Zoya është në ofensivë. Dhe ajo vrau të gjithë nazistët me shpata. Dhe prerë lëkurën e tyre në një daulle. Ose më mirë në një sitë. Dhe me takë të zhveshur, si nga nazistët, ai do të dorëzohet. Dhe nga thithkat e kuqe të ndezura, ngarkoni me rrjedhat e energjisë. Epo, nazistët duhet të lëndojnë vërtet.
  Dhe Zoya bërtet me vete:
  - Për Rusinë e Shenjtë!
  Dhe më pas Agustini u bë edhe më aktiv. Ajo gjithashtu lëshoi pulsarët me gishtat e saj të zhveshur. Dhe nga thithkat e kuqe flakë si rrufe. Dhe sikur nga një thembër i zhveshur, do të lëshojë një pulsar, vetëtimë djegëse.
  Dhe bërtisni:
  - Hiri i Zotit të Zi është me ne!
  Dhe djalli flokëkuq do të marrë dhe do të godasë armikun.
  Dhe këtu Svetlana është në sulm. Një vajzë që është vetëm një lule me ngjyra të ndezura.
  Nazistët digjen me besim. Dhe nga thithkat e rubinit dërgohen breshëri të tilla mitralozësh. Se mund t'i vihet flaka gjithë universit. Dhe e morën, i vunë zjarrin të gjithë nazistëve.
  Po, Hitleri do ta ketë të vështirë, pasi një pushtet i tillë është kundër tij.
  Por Svetlana bërtiti:
  - Dhe dashuria e Zotit të Bardhë është me ne!
  Pesë lëvizje në vetvete. I shtyp nazistët pa asnjë mëshirë. Dhe tregon shfarosje djallëzore. Ky është ai që guxon t'u bëjë peng vajzave të tilla, ai do të vdesë.
  Oleg në ofensivë. Gjithnjë e më afër djali vjen në zyrën e Hitlerit. Si i shtyp egërsisht shpatat. Dhe këmbët e zbathura të fëmijës dërgojnë pulsarë.
  Po, nazistët nuk patën fat, ata ranë në kontakt me vajza të tilla të guximshme dhe një djalë.
  Këtu Natasha do të lëshojë një mjegull kaq të zjarrtë nga thithkat e saj të kuqe të ndezura. Dhe kaq shumë fashistë janë djegur. Kjo është një vajzë, ka një terminator të vërtetë.
  Dhe ja se si të lëshoni një vrasës me gishta të zhveshur nga armiku. Dhe qij konkretisht.
  Pas së cilës Natasha do të kërcëjë:
  - Lavdi BRSS!
  Zoya është gjithashtu në ofensivë. Këtu nga thithkat e luleshtrydheve do të japin një rrjedhë të zjarrtë. Dhe mund kundërshtarët e tij. Dhe jep radhë pas kthese. Dhe ai do të marrë thithkat e kuqe të ndezura dhe do të qëllojë kundër armikut.
  Dhe me gishta të zhveshur, ai do të godasë armikun.
  Pastaj ai këndon:
  - Lavdi Tokës sonë!
  Më tej në ofensivën e Agustinit. Gjithashtu në anën e egër. I godet kundërshtarët e tij. Dhe hedh thumba të kuqe flakë te armiqtë, disqe shumë djegëse. Ata fjalë për fjalë djegin nazistët në hi.
  Dhe luftëtari bërtet:
  - Për një fitore të madhe!
  Por në sulm Svetlana. Kaq i ashpër dhe agresiv. Ajo mbulon Fritz-in me këmbët e saj zbathur. Dhe nga thithkat e luleshtrydhes, siç do të lëshojë, diçka mjaft vdekjeprurëse.
  Dhe ai do të marrë nazistët dhe do t'i djegë, pastaj pluhurin.
  Vajza e mori dhe bërtiti:
  - Për perënditë e forta ruse!
  Pesë shkuan dhe depërtuan në zyrën e Fuhrer-it. Hitleri është i vjetër. U shfaqën flokë gri dhe në ballë u shfaqën njolla tullace. Një burrë i shkurtër. Ra në gjunjë përpara vajzave dhe djalit.
  Natasha ia futi këmbën e zhveshur dhe të gjakosur në duar dhe bërtiti:
  - Puth qenin!
  Hitleri i frikësuar e puthi...
  Zoya gjithashtu e detyroi Fuhrer-in të puthte thembra e saj të zhveshur. Hitleri u nënshtrua.
  Pastaj ai puthi edhe shputat e zhveshura dhe të vrazhda të Augustinit. Ajo guxoi mjaft.
  Svetlana gjithashtu duhej të puthte këmbët e saj zbathur. Vajzat e Fuhrer-it më pas e morën atë nga krahët dhe këmbët. Dhe teksa tërhiqeshin, u ndanë në katër pjesë.
  Dhe Hitleri nga një tronditje e dhimbshme vetëm më 9 gusht 1956, mori dhe vdiq.
  Ka përfunduar sundimi i kriminelit më të madh të të gjitha kohërave dhe popujve, që pushtoi gjithë botën.
  Diktatori i madh dhe gjakatar u pasua nga Schellenberg, i cili zëvendësoi Himmlerin. Dhe më i afti nga djemtë e Hitlerit, i marrë me mbarësimin artificial, u shpall trashëgimtar formal.
  Por... Filloi një luftë për pushtet, Shellenberg u rrëzua nga Mainstein dhe filluan përballjet e përgjakshme.
  
  KLIP TERMINATOR I FERNIT
  Në pranverën e vitit 1942, një nga ekspertët gjermanë zbuloi se ai përdor një kapëse çeliku inox në dokumentet e falsifikuara gjermane, ndërsa rusët përdorin vetëm hekur të thjeshtë. Dhe pastaj ai ia raportoi këtë komandës së lartë.
  Pas kësaj, kjo nuancë u mor parasysh dhe agjentët gjermanë filluan të dështojnë shumë më rrallë.
  Dhe si rezultat, Fritz zbuloi planet për një ofensivë në krahët afër Stalingradit. Dhe trupat u rigrupuan. Kur filloi ofensiva më 19 nëntor, Ushtria e Kuqe u përball me një mbrojtje shumë të fortë. Për më tepër, në ditën e ofensivës, moti doli të ishte jo-fluturues, dhe ky aviacion me aftësi të kufizuara, dhe reduktoi efektin e përgatitjes së artilerisë.
  Gjermanët atëherë mund të duronin dhe luftimet zgjatën më shumë se një muaj pa shumë sukses për Ushtrinë e Kuqe.
  Afrika është gjithashtu pak më ndryshe. Rommel mori më shumë përforcime nga Evropa dhe ishte në gjendje të ndërmerrte një ofensivë madhështore kundër amerikanit. Më shumë se njëqind e pesëdhjetë mijë ushtarë amerikanë të patrajnuar dhe të papërvojë u kapën. Dhe trupat e Rommel pushtuan gjithashtu Algjerinë dhe Marokun.
  Pas kësaj, Shtetet e Bashkuara kërkuan një armëpushim me Wehrmacht. Duke përfituar nga tërheqja e Amerikës nga lufta, gjermanët forcuan më tej Rommelin dhe mundën Britaninë në Libi dhe Egjipt. Në të njëjtën kohë, gjatë dimrit, gjermanët zmbrapsën ofensivën e Ushtrisë së Kuqe afër Leningradit dhe një përpjekje të re për të sulmuar afër Stalingradit dhe në drejtimin Rzhev-Sychov. Pranvera kaloi relativisht e qetë. Duke mos arritur sukses në dimër, BRSS kurseu forcë. Dhe gjermanët po përparonin në Afrikë dhe Lindjen e Mesme. E kapur pas rënies së Egjiptit, Irakut dhe Kuvajtit. Një pjesë e Sirisë ishte e pushtuar nga Turqia. E cila shkoi në luftë me Britaninë.
  Edhe në verë kishte një qetësi në frontin lindor. Nazistët përparuan në Sudan dhe përparuan në Iran dhe Lindjen e Mesme. Vetëm në gusht, trupat e Stalinit u përpoqën të përparonin pranë Stalingradit. Por përsëri ata u zhytën në një mbrojtje të ashpër gjermane.
  Pantera, e cila kishte një top depërtues të blinduar, të saktë dhe me zjarr të shpejtë, u tregua veçanërisht i mirë në betejat mbrojtëse.
  Gjermanët kaluan të gjithë vitin e dyzet e tretë në lindje në mbrojtje. Ndërkohë, ata pushtuan Afrikën dhe pasi Irani hyri në Indi, duke u bashkuar me japonezët.
  Në dimër, Ushtria e Kuqe pothuajse nuk përparoi. Stalini hetoi mundësitë e paqes. Dhe gjermanët tretën kolonitë angleze. Churchill u sëmur dhe duke u ndjerë i pasigurt, ai mori dhe lidhi një armëpushim me gjermanët pas humbjes së kolonive. Kjo ua zgjidhi duart nazistëve në lindje.
  Dhe në maj 1944 filloi ofensiva e Wehrmacht-it në drejtim të Detit Kaspik.
  "Panthers" -2 dhe "Tigers" -2 morën pjesë në beteja. Këto makina treguan fuqinë e tyre, por gjëja kryesore janë avionët reaktivë që nuk ishin më të barabartë. Në veçanti, ME-262 dhe XE-162.
  Po, dhe shumë arabë, afrikanë, indianë u rekrutuan në këmbësorinë. Ata u ngjitën përpara si mish topash.
  Epo, po në betejë, pra në betejë!
  Armiku, duke hedhur kufoma, depërtoi në Detin Kaspik dhe e mohoi Kaukazin me rrugë tokësore. Dhe turqit goditën nga jugu, dhe trupat e Rommel.
  Bllokim i plotë...
  Wehrmacht hodhi më shumë se treqind divizione në ofensivë, kryesisht nga të huajt. Dhe ai ka bërë përparim të dukshëm.
  Edhe pse Ushtria e Kuqe luftoi heroikisht.
  Sidomos katër vajzat, Natasha, Zoya, Augustine dhe Svetlana.
  Ata i hodhën në mënyrë të veçantë dhuratat e vdekjes armikut me këmbë të zbathura.
  Por edhe katër shtrigat e guximshme dhe të bukura doli të ishin, në përgjithësi, të pafuqishme.
  Kaukazi u pushtua plotësisht gjatë verës. Gjatë vjeshtës, Fritz pushtoi gjithashtu Saratov dhe Kuibyshev, duke përparuar nga jugu. Dhe gjithashtu Uralsk, Guryev dhe iu afruan Orenburgut.
  Në dimër ata ndaluan. Kishte një qetësi të përkohshme. Vetëm në vetë Orenburg pati beteja. Dhe ky qytet u bë përsëri legjendar. Ata kujtuan në të epokën e Emelyan Pugachev.
  Fuhrer për ca kohë u përpoq të negocionte një paqe përfundimtare me Shtetet e Bashkuara dhe Britaninë. Pastaj vazhduan luftën me Japoninë. Edhe pse pa sukses. Samurai në det fitoi disa fitore.
  Në pranverën e vitit 1945, më 20 prill, filloi operacioni "Kremlin", me një sulm ndaj Moskës.
  Lufta rezultoi shumë e ashpër. Gjermanët u tërhoqën në beteja të përgjakshme. Trupat sovjetike luftuan heroikisht. Sidoqoftë, pas tre muaj betejash kokëfortë, duke përdorur avionë reaktivë, tanke të fundit të serisë E, gjermanët rrethuan Moskën. Në drejtime të tjera, ata arritën të merrnin Tambovin, Penzën, Uljanovsk, për të përparuar drejt Ufa-s.
  Në gusht, Ryazan ra dhe hendeku me Moskën u zgjerua edhe më shumë.
  Stalini ofroi paqe me çdo kusht. Fuhreri e injoroi këtë. Por Moska qëndroi deri në dhjetor, kur, në fund, u mor.
  Fritz gjithashtu kapi Gorky dhe Kazan deri në fund të vitit.
  Pas pushimit të dimrit në maj 1946, Fritz u zhvendos në Urale. Betejat tashmë ishin në ecje të plotë jo aq intensive. Shumë gjeneralë tradhtuan dhe u dorëzuan pa luftë. Po, dhe vetë Stalini pësoi një goditje dhe nuk ishte aq i gatshëm për luftim.
  Pas kapjes së Sverdlovsk, qeveria e BRSS u zhvendos në Novosibirsk.
  Por ushtria e Wehrmacht-it e ndoqi atë.
  Qytetet u pushtuan gjatë gjithë vitit. Pasi pushtoi Novosibirsk nga stuhia, Stalini pranoi të dorëzohej në këmbim të sigurisë personale.
  Dhe së shpejti përfundoi një marrëveshje paqeje midis Japonisë dhe Shteteve të Bashkuara. Britania dhe Amerika, në fund, njohën të gjitha përfitimet e Wehrmacht.
  Hitleri, pasi kishte kapur shumë territore, krijoi perandorinë e tij koloniale, së bashku me japonezët.
  Por ai nuk pati shumë kohë të lundronte. Më 20 prill 1957, vajzat shtriga vendosën të kryenin një operacion kundër Fuhrer. Në rezidencën e një diktatori tashmë në moshë të mesme, sulmuan katër shtriga.
  Luftëtarë, me bikini, duke mbajtur shpata magjike në duar dhe duke hedhur rrufe dhe pulsarë me këmbët e tyre zbathur.
  Natashka drejtoi një mulli me erë, duke prerë nazistët dhe hodhi një mpiksje energjie me gishtat e këmbës së saj të zbathur, duke bërtitur:
  - Lavdi Atdheut!
  Zoya u pre me shpata magjike. Ajo hapi barkun e nazistëve dhe cicëroj:
  - Për kufij të rinj!
  Dhe me gishta të zhveshur si të lëshoni një pulsar.
  Pastaj në sulmin e Agustinit. Ai gjithashtu drejton një mulli me shpata magjike. Pastaj ai hedh diçka vdekjeprurëse me këmbët e tij zbathur.
  Pastaj harpia e kuqe thotë:
  - Për Zotin e Zi!
  Tjetra në sulm është Svetlana. Ai gjithashtu pret me shpata, dhe lëshon rrufe me gishta të zhveshur, duke prerë nazistët.
  Pastaj Natasha në ofensivë, duke prerë truprojat e Hitlerit dhe duke bërtitur:
  - Dhe unë jam një sugjerim, do t'i pres të gjithë nazistët!
  Dhe me këmbë zbathur si një vajzë pulsare, dhe ajo do të hedhë.
  Dhe këtu është Zoya në sulm. Shpata si tjerrje, dhe prerë mishin. Dhe me gishta të zhveshur do të lëshojë rrufe.
  Pastaj do të bërtasë:
  - Unë kam një vajzë super!
  Më tej në ofensivën e Agustinit. Ai gjithashtu rrotullohet ... Dhe ai hodhi disa rrufe nga gjoksi i tij. Dhe me këmbë zbathur pulsari do të hedhë dhe do të bërtasë:
  - Unë jam një super luftëtar!
  Dhe flokët e saj të kuq valëviten si një flamur proletar.
  Dhe këtu Svetlana është në sulm.
  Shpatat e saj rrotullohen dhe këmbët e saj zbathur shpërndajnë mpiksje energjie dhe rrufeja do të fluturojë nga kërthiza e saj.
  Vajza do të këndojë:
  - Do ta presim dragoin dhe do ta vrasim Fuhrerin!
  Natasha gjithashtu tund shpatat e saj në ofensivë dhe shkatërron nazistët. Dhe këmbët e saj të zbathura hedhin predha vdekjeprurëse.
  Dhe arkivoli shkon në rojet naziste.
  Dhe vajza i këndon vetes:
  - Unë jam një luftëtar asgjësues,
  Dhe terminatori i madh...
  E zbërtheu atomin menjëherë,
  Dhe kokën pas murit!
  Zoya në ofensivë, e mori dhe e hodhi me gishtat e saj të zhveshur, diçka që i fryn çatisë.
  Dhe si të këndoni:
  - Lavdi distancave hapësinore!
  Dhe përsëri, shpatat e saj i grisën armiqtë në copa të vogla dhe copa mishi të grisura.
  Dhe këtu në lëvizjen e Agustinit. Si ajo godet nazistët. Dhe copat e mishit të gjakosur fluturojnë në të gjitha drejtimet.
  Dhe vajza me këmbën e saj të zbathur gjithashtu do t'i dorëzohet pulsarit dhe do të leh:
  - Unë jam një bukuri e madhe! Që të gjithë e duan!
  Dhe këtu Svetlana është në lëvizje. Gjithashtu do të lëshojë rrufe nga kërthiza. Dhe me një këmbë të zbathur, pulsari do të bjerë mbi nazistët. Dhe shpatat e saj, mirë, vetëm xhelatët.
  Pastaj vajza cicëron:
  - Lavdi Atdheut!
  Natasha është në një furi të egër. Sulmon Fritz-in. I copëton dhe hedh flluska të zjarrta me taka të zhveshura.
  Dhe i këndon vetes:
  - Lavdi shtëpisë tonë!
  Dhe ajo gjithashtu hoqi një mpiksje energjie nga kërthiza e saj.
  Zoya drejton një mulli me erë me shpata. Shkatërron një tufë fashistësh. Dhe pastaj, si me gishtat e zhveshur, do t'i hedhë armikut. Dhe shpërndani kundërshtarët në të gjitha drejtimet.
  Pastaj ai këndon:
  - Lavdi carëve rusë!
  Këtu është Agustini në një sulm të ashpër. Shkatërron kundërshtarët. Dhe tani këmba e saj e zhveshur do të hedhë rrufe ... Dhe një pulsar do të fluturojë nga kërthiza e saj e zhveshur. Dhe shpërndahet në drejtim të truprojave të Hitlerit.
  Pastaj vajza me flokë të kuqe këndoi:
  - Mos prisni mëshirë nga unë!
  Në ofensivë është edhe Svetlana... Prerja e kundërshtarëve, shtypja e tyre. Hedh rrufetë nga kërthiza. Dhe me gishtërinjtë e zhveshur, sikur shkëlqejnë, rrjedhin kaskada të tëra energjie.
  Dhe këndoj vetes:
  - Unë jam shumë mirënjohës
  Unë jam më i ftohtë se një majmun!
  Në ofensivë është edhe Natasha... Si pret me shpata. Dhe me këmbë zbathur, vrasësi do të nisë. Dhe këtu është një fluturim rrufe nga kërthiza.
  Pastaj vajza rënkon:
  - Për lavdinë e Atdheut!
  Më pas vjen Zoya. Ajo gjithashtu shkatërron armiqtë. Rrufeja nga pas gojës shpërthen. Ai hedh mpiksje energjie me kërthizën e tij. Dhe ai bërtet me vete:
  - Unë jam kampion në hedhjen!
  Dhe këmbët zbathur si tjerrje.
  Më tej Agustini në ofensivë. Ai i preu nazistët me shpata dhe i preu në marule të vogla. Dhe me këmbë zbathur, si një pulsar, ai do të hedhë. Dhe madje dy rrufe nga kërthiza ... Dhe një duzinë fashistë janë skuqur në vend!
  Luftëtari do të këndojë:
  - Në emër të Nënës Nënë!
  Dhe përsëri, këmbët zbathur si një pulsar që bie me çekan!
  Dhe pastaj në ofensivën Svetlana. Kjo është lloji i vajzës që nuk mund të jetë më e ftohtë. Kjo luftëtare do ta marrë dhe do të hedhë rrufe me këmbët e saj zbathur. Dhe flluskat e asgjësimit do të fluturojnë nga kërthiza. Dhe kështu do të bërtasë luftëtari:
  - Më mori vesh se qukapiku ka një daltë!
  Natasha është në lëvizje. Scrolled dhe një duzinë fashistë të prerë. Dhe vajza, me gishtat e saj të zhveshur, lëshoi produktin e asgjësimit. Nga kërthiza një kaskadë rrufe dhe këndoi:
  - I përjetshëm im, mbreti më i madh në botë!
  Dhe një pulsar fluturoi nga thembra e zhveshur e vajzës.
  Zoya vazhdoi të lëvizte. Ajo e mori me shpata dhe e preu. Armiqtë i shtypën sytë e safirit. Dhe nga kërthiza një shtyllë energjie. Dhe pulsarët zbathur të shkatërrimit.
  Dhe si të këndoni:
  - Do të jem kampion!
  Dhe pastaj në lëvizjen e Agustinit ... Shpatat e saj, si tehet e mullinjve. E pret veten pa hezitim. Dhe nga kërthiza fluturojnë shigjeta të mprehta nga zjarri magjik. Dhe këmbët e zbathura të vajzës japin dhurata të tilla asgjësimi.
  Dhe vetë flokëkuqja gjëmon:
  - Kampionati i madh!
  Svetlana gjithashtu nuk është një dhuratë. Ajo e mori dhe me këmbët e saj të zbathura hodhi copat e një gote të thyer. Dhe dy duzina fashistë u shtrinë të vdekur. Dhe si nga kërthiza do të japë një linjë të tërë. Dhe do të kosi, pa probleme, të gjithë nazistët.
  Dhe me një sy, ai vëren:
  - Unë jam një ëndërr e madhe!
  Natasha do të rrotullojë mullirin e trefishtë me erë me shpata magjike. Ai do të marrë dhe hedh dhurata me gishta të zhveshur. Dhe me takën e tij të zhveshur, i zjarrti do të japë disa flluska ...
  Dhe nga kërthiza një kaskadë e tërë rrufeje.
  Pastaj ai këndon:
  - Shpata lazer,
  Dëshiron të prerë armiqtë!
  Zoya është në ofensivë. Dhe shpatat e saj janë stërvitje të vërteta diamanti. Dhe shtypni Fritz-in, si një guaskë prej njëqind paund. Por kur vajzat morën këmbët zbathur dhe hodhën diçka të përgjakshme.
  Dhe pastaj mori dhe u thye.
  Zoya bërtiti:
  Ne jemi kampionët e rinj!
  Dhe këtu është Agustini në lëvizje. Si i pret armiqtë. Dhe lëkundja e shpatave të saj i pret të gjithë.
  Dhe me këmbë të zbathur fluturojnë të gjitha llojet e dhuratave të vdekjes.
  Dhe Agustini këndoi:
  - Rrufeja ime e shenjtë!
  Dhe zjarri i del nga goja!
  Dhe këtu Svetlana është në lëvizje. Njëlloj si nga kërthiza lëshoi një dhuratë me fuqi vrastare.
  Pastaj vajza këndoi:
  - Unë jam kampion absolut!
  Dhe ajo mori këmbët e saj zbathur dhe dërgoi një pulsar. Dhe zjarri i ferrit doli nga fyti i saj. Dhe tani thembra e zhveshur iu nënshtrua flluskave.
  Dhe nga kërthiza fluturon një rrufe vdekjeprurëse dhe vrastare.
  Natasha përdori edhe shpata. Prisni shumë fashistë. Dhe si do të lirohet nga kërthiza me rrufe. Dhe thyeni truprojat e Fuhrer-it në copa të vogla.
  Pas kësaj ai do të këndojë:
  - Për Atdhe e Liri deri në fund!
  Dhe me gishta të zhveshur, diçka krejtësisht vdekjeprurëse do të lëshohet.
  Zoya, duke sulmuar armiqtë dhe duke nxjerrë dhëmbët, bërtiti:
  - Ekuipazhi i egër! Thye armikun!
  Dhe gjithashtu do ta hedhë jashtë me këmbë zbathur. Dhe nga kërthiza shkonin radhë të tilla vdekjeprurëse.
  Vajza bërtiti:
  - Turp i madh!
  Dhe pastaj Agustini u zhvendos. Ajo gjithashtu ndezi sytë smeraldi. Dhe ajo hodhi një tufë rrufeje nga kërthiza e saj. Dhe me gishta të zhveshur ajo u nis drejt armikut.
  Dhe ajo goditi me shpata, duke bërtitur:
  - Unë jam mbi të gjithë kampion bote!
  Dhe pastaj në sulm Svetlana. Pra, të gjithë shihen dhe presin. Dhe ajo është një vajzë kaq e lezetshme dhe e lezetshme. Gjithashtu nga kërthiza, fjalë për fjalë, fluturon një mitraloz. Dhe rrëzon shumë fashistë. Dhe këmbët e zbathura nxjerrin tufa të tilla energjie në përrenj.
  Luftëtari këndoi:
  - Qëllimi është afër!
  Dhe duke mbledhur forcë për gjuajtje!
  Po, më në fund, të katër hynë në zyrën e Hitlerit. Vrau të gjithë rojet e tij. Dhe fashisti numër një u nxor nga poshtë shtratit.
  Hitleri gurgulloi:
  - Unë do të jap Poloninë!
  Natasha pyeti me sarkazëm:
  - Apo ndoshta Kaukazi?
  Fuhreri bërtiti:
  - Po, të paktën dy Kaukaz, thjesht mos vrit!
  Vajzat u përgjigjën njëzëri:
  - Na puth këmbët!
  Hitleri, duke rënkuar, ai sapo kishte mbushur gjashtëdhjetë e tetë vjeç, zvarritej në gjunjë dhe puthte, zbathur, taka të rrumbullakëta vajzash. Ata buzëqeshën dhe qeshën.
  Fyhreri e puthi çdo taban të pluhurosur dhe të përgjakur të vajzës tri herë.
  Pas kësaj, Natasha mori Hitlerin me gishtat e saj të zhveshur nga dora e djathtë, Zoya nga e majta, gjithashtu me këmbë të zhveshur. Augustina dhe Svetlana e morën Fuhrerin me gishtat e tyre të zhveshur nga kyçet e këmbëve.
  Pas kësaj, vajzat do ta tërheqin kriminelin më të madh të të gjitha kohërave dhe popujve në të gjitha drejtimet dhe do ta marrin, do ta bëjnë copë-copë.
  Hitlerit iu këputën të dy krahët dhe këmbët dhe nga tronditja e dhimbjes, sundimtari i dragoit vdiq në vend.
  Ajo hakmarrje gjeti vrasësin dhe xhelatin më të madh në historinë e botës.
  Këtu përfundon përralla, edhe pse në këtë planet është bërë realitet makthi, dhe kush e dëgjoi u bë!
  
  
  SHGJARAT KUNDËR HITLERIT
  Në vitin e dyzet e një, Hitleri, pas kapjes së ishullit të Kretës, ndryshoi mendjen për të shkuar në BRSS. Fakti që Stalini nuk e sulmoi Gjermaninë gjatë sulmit ndaj Jugosllavisë e bindi Fyhrerin se nuk kishte plane për t'u përplasur me të nga lindja.
  Për më tepër, parandjenjat sugjeruan se nuk do të kishte fitore të lehtë në lindje, dhe ishte më mirë të mos shkoje atje.
  Fritz forcoi grupimin e Rommel dhe ishin në gjendje të bindnin Turqinë të linte trupat në Lindjen e Mesme. Britanikët u mundën plotësisht në Egjipt dhe u dëbuan nga Iraku dhe Lindja e Mesme. Së shpejti, Franko ra dakord për kapjen e Gjibraltarit.
  Pas kësaj, gjermanët tashmë mund të transferonin trupat në Afrikë pa asnjë problem, dhe më tej në Lindjen e Mesme.
  Pal Indi. Dhe pas kësaj, pa probleme të panevojshme, në vetëm gjashtë muaj u kap Kontinenti i Zi. Dhe kulmi ishte ofensiva kundër Britanisë dhe zbarkimi i trupave në vendin amë në nëntor 1942.
  Brenda dy javësh Anglia ra. Dhe Fritz më në fund u ngulitën në hemisferën lindore.
  Por lufta me Shtetet e Bashkuara vazhdonte ende. Dhe u zvarrit për shkak të largësisë së oqeanit dhe vështirësive në transferimin e trupave.
  Duke u mbështetur në burimet e Afrikës, një pjesë e konsiderueshme e Azisë dhe Australisë, gjermanët po ndërtojnë një marinë të madhe. Së bashku me Japoninë, ata po bëjnë gjithashtu një luftë nëndetëse.
  Vitet e dyzet e tretë dhe dyzet e katër kaluan në beteja në det. Islanda dhe Grenlanda u kapën. Dhe në të dyzetë e pestën, tashmë duke pasur tanke të serisë "E", gjermanët zbarkuan në Kanada dhe përqendruan forcat e tyre në Argjentinë.
  Të tilla ishin planet e tyre. Edhe pse komunikimi i stërzgjatur e vështirësoi sulmin ndaj Shteteve të Bashkuara.
  Por deri në shtator, pjesa më e madhe e Kanadasë u pushtua.
  Të dy trupat gjermane dhe japoneze hynë në rajonet veriore të Shteteve të Bashkuara.
  Por më pas Fritz u takuan nga katër vajza.
  Monica, Leia, Gertrude dhe Angelina.
  Në betejë hynë katër bukuroshe. Monica, Lea, Gertrude janë bionde, dhe Angelina është e kuqe.
  Dhe lërini vajzat të shkatërrojnë ushtrinë e madhe të Rajhut të Tretë.
  Ata qëllojnë me mitraloz.
  Këtu Monika hedh një granatë me këmbë të zbathur dhe këndon:
  - Lavdi forcës sime! Të gjithë janë kositur!
  Leia jep radhën. Ai gjithashtu kosit armiqtë në një hov dhe kërcit në majë të mushkërive të tij:
  - Ushtria ime është e fortë!
  Dhe me këmbën e tij të zbathur hedh një dhuratë vdekjeje.
  Anxhelina e zjarrtë ose me flokë të kuqe lëshon një dhuratë vdekjeje me gishtat e saj të zhveshur dhe kërcitje:
  - Fitorja ime!
  Dhe gjithashtu jep një kthesë!
  Më tej, Gertruda tashmë është duke goditur dhuratën e vdekjes me këmbën e saj të zbathur dhe sa shurdhuese bërtet:
  - Unë jam kampion!
  Dhe do të nisë përsëri një linjë vrasëse.
  Monika gjuan sërish hordhinë fashiste dhe këndon:
  - Lavdi botës time!
  Dhe me gishta të zhveshur ai hedh një dhuratë vrastare vdekjeje, thyen kundërshtarët.
  Drejton zjarrin dhe Leia. Ajo është një vajzë shumë e zgjuar. Dhe këmbët zbathur ndaj armikut si të hedhësh granata.
  Dhe vajza bërtet:
  - Unë jam një hiperluftëtar i SHBA-së!
  Pastaj Angelina qëllon. Këtë e bën shumë mjeshtërisht. Dhe një dhuratë vdekjeprurëse fluturon nga gishtat e saj të zhveshur.
  Dhe vajza e bukur bërtet:
  - Unë do të jem kampion absolut i botës!
  Dhe si do të tregojë luftëtarja gjuhën e saj të gjatë!
  Dhe pastaj Gertruda u përpoq. Dhe gjithashtu se si do të japë radhë. Dhe pastaj, me gishtërinjtë e zhveshur, ai do të hedhë një dhuratë vdekjeje.
  Dhe shpërndani të gjithë kundërshtarët në copa mishi.
  Kështu që katër vajzat janë duke punuar në mënyrë aktive. Presioni, ushtria armike po mbaron qartë.
  Edhe pse jo, shfaqen tanke të frikshëm, seria E. Epo, vajzat i presin.
  Monika hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe kërcit:
  - Ne do të luftojmë në hapësirë!
  Dhe nga thembra e saj e zhveshur, dhurata e vdekjes u hodh nga vemja E-50. Ky mjet është dëmtuar dhe është ndalur.
  Luftëtari bërtet:
  - Super!
  Tjetra Leia në betejë. Gjithashtu me këmbë të zbathur, teksa hedh një dhuratë vdekjeje. Shkatërron armikun. Dhe rezervuari u shtrëngua.
  Dhe luftëtari bërtet:
  - Unë jam një vajzë me bikini!
  Më pas është Angelina. Ai gjithashtu hedh një granatë në E-75 me këmbë të zbathur dhe vampiri gjerman e ka të vështirë.
  Dhe luftëtari bërtet:
  - Unë jam ai që do të tregoj super klas!
  Dhe Gertruda lufton. Gjithashtu një luftëtar që nuk njeh keqardhje dhe dyshim.
  Bukuroshja e mori dhe therriti:
  - Regatë e madhe!
  Dhe një granatë vdekjeprurëse fluturoi nga një këmbë e zbathur.
  Monika gjuan përsëri dhe kërcit:
  - Aerobatikë, dhe ekuipazhi!
  Edhe gjymtyra e saj e zhveshur do të marrë dhe përroi i vdekjes do të hedhë. Dhe shkatërroni të gjithë armiqtë.
  Pas së cilës luftëtari vyaknet:
  - Unë jam një vajzë super!
  Dhe Leia është një hero i vërtetë në betejë. Dhe duke goditur armiqtë. Dhe me këmbën e tij të zbathur do të hedhë një granatë dhe do të marrë një masë armiqsh dhe do t'i shqyejë. Dhe pasi bërtiti:
  - Unë jam ajo vajza që Supermeni!
  Dhe në betejë, Angelina, duke hedhur gjithashtu një dhuratë vdekjeje me këmbën e saj të zbathur. Armiku do të copëtohet dhe do të këndohet:
  - Dreqin jam një demon!
  Dhe shpërtheu në armik në një hov.
  Dhe këtu është Gertrude në topin sugjerues. Ai qëllon veten pa asnjë ceremoni apo paragjykim. Dhe ai do ta marrë atë, me gishtërinjtë e tij të zhveshur, ai do të lëshojë një dhuratë të asgjësimit dhe do të copëtojë armiqtë. A është kjo shumë luftarake?
  Të katër vajzat luftuan si kalorës apo engjëj. Por çdo gjë ka një kufi. Dhe kështu luftëtarët u tërhoqën ...
  Vjeshta dhe dimri i vitit të dyzet e pestë, kaluan në beteja kokëfortë. Forcat ishin të pabarabarta. Gjermanët kanë tanke të serisë E shumë më të fortë se Shermans dhe madje edhe Pershings të vegjël. Dhe aviacioni reaktiv nuk ka fare të barabartë. Dhe madje filluan të shfaqen avionë me disk, plotësisht të paprekshëm ndaj çdo arme të vogël.
  Kështu që SHBA-ja gradualisht po kapet nga të gjitha llojet e divizioneve të huaja të Rajhut të Tretë.
  Pjesa më e madhe e Amerikës është kapur gjatë vjeshtës dhe dimrit. Plus, kryengritjet në jug të Shteteve të Bashkuara, dhe tradhtia e gjeneralëve me rrënjë gjermane. Si dhe epërsia e padyshimtë e mitralozëve të rinj, madje edhe tankeve nëntokësore të Wehrmacht.
  Dhe në pranverën e prillit 1946, pasi hordhia e Rajhut të Tretë rrethoi dhe pushtoi Uashingtonin dhe Nju Jorkun, Shtetet e Bashkuara kapitulluan.
  Kështu u kthye një faqe tjetër e luftës.
  Por në vitin 1947, një tjetër betejë filloi në maj, këtë herë me Japoninë.
  Dhe fushata kundër BRSS u shty përsëri.
  Dhe tani katër vajza nga SHBA nuk u dorëzuan dhe po luftojnë përsëri me armikun.
  Vera dyzet e shtatë dhe vapa, luftëtarë me bikini. Dhe ata luftojnë vetë.
  Monika hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe kërcit:
  - Unë jam një terminator!
  Dhe jep një kthesë.
  Leia gjithashtu gjuan dhe ia del shumë mirë. Dhe përsëri, këmbët e saj të zbathura po hedhin diçka. Dhe ata shfarosin.
  Dhe vajza bërtet:
  - Aerobatikë luftarake!
  Më tej, Anxhelina qëllon. Shkatërron kundërshtarët. I dëbon me tufa. Dhe gishtat e saj të zhveshur përsëri hedhin diçka brutalisht vrastare.
  Luftëtari bërtet:
  - Unë jam një thua çeliku!
  Dhe Gertruda qëllon veten dhe kosit armiqtë. Pas kësaj, me një këmbë të zbathur, ai do të hedhë dhuratën e vdekjes dhe do të mërmërisë:
  - Tema ushtarake, dhe matematika!
  Dhe përsëri, si do t'i marrë të gjithë dhe do të kosit deri në çmenduri!
  Po, të katër luftojnë. Por forcat nuk janë të barabarta. Tanket e reja të serisë E-50 U, me një plan urbanistik më të dendur, më pak se dy metra në lartësi dhe 170 forca të blinduara anësore, 250 mm ballë dhe një peshë prej gjashtëdhjetë e pesë tonësh me një motor 1800 kuaj fuqi.
  Mos i rezistoni një japoneze të tillë. Si dhe kundër ME-462, i cili, pa asnjë ceremoni, shkatërron të gjithë avionët e armikut si koloboks.
  Dhe kundër, gjithashtu disqe fluturues. Dhe ata thyejnë gjithçka.
  Me pak fjalë, në gjashtë muaj Japonia u mund plotësisht dhe të gjitha kolonitë e saj u kapën.
  Dhe çfarë ndodhi. Fuhrer shpejt pushtoi të gjitha vendet e botës përveç BRSS.
  Deri tani gjithçka ka qenë pak a shumë e qetë. Por më pas Stalini vdiq dhe Nikita Hrushovi mori pushtetin. Dhe përsëri marrëdhëniet e ndërlikuara me Rajhun e Tretë.
  Për të mos përmendur që BRSS po zhvillonte armë bërthamore. Dhe gjithashtu u mbajt kongresi i njëzetë, i cili dënoi politikën e mëparshme.
  Dhe më 22 qershor 1956, Rajhu i Tretë, me urdhër të Hitlerit tashmë të mesëm, por shumë agresiv, filloi një pushtim. Hordhia e tij po llogariste në një fitore të shpejtë, por ai ishte në një surprizë të papritur!
  Jo vetëm katër vajza amerikane, por edhe katër bukuroshe dhe shtriga ruse hynë në betejë me hordhitë e Wehrmacht. Dhe një grup i tërë vajzash në degë të ndryshme të ushtrisë, dhe gjithashtu të gjitha shtrigat!
  
  DËNDRI I NAPOLEON ALEKSANDRI I
  Napoleoni nuk shkoi në Rusi dhe në përgjithësi u martua me motrën më të vogël të Aleksandrit të Parë. Kjo çoi në disa ndryshime në histori.
  Së pari, Rusia cariste luftoi kundër Austrisë dhe pushtoi Galicinë. Së dyti, Franca organizoi Italinë dhe vendosi atje djalin e Napoleonit dhe princeshën ruse.
  Dhe pastaj Rusia dhe Franca pushtuan dhe ndanë Turqinë.
  Më tej, me përpjekje të përbashkëta, Britania u pushtua. Kolonitë spanjolle më në fund u bënë franceze, ashtu si edhe pjesa më e madhe e Afrikës. Dhe pastaj India dhe Irani u pushtuan!
  Pas vdekjes së Aleksandrit të Parë dhe abdikimit të Kostandinit, ndodhi një grusht shteti dhe Cezari romak katërmbëdhjetëvjeçar Napoleoni II u ngrit në fronin rus. Dhe pas vdekjes së Napoleonit në 1836, Napoleoni II u bë sundimtari i Francës dhe i gjithë Evropës dhe i shumë kolonive.
  U ngrit një super-perandori e vetme e cila vazhdoi të zgjerohej. Napoleoni II më vonë pushtoi Kinën dhe Indokinën dhe gjithë Afrikën. Dhe Australia dhe Kanadaja. Dhe ai vdiq në 1879 në moshën gati gjashtëdhjetë e tetë.
  Pastaj froni u pasua nga Napoleoni III. Ai gjithashtu donte të luftonte. Por në të gjithë botën nga Franca mbeti i pa pushtuar vetëm territori i Shteteve të Bashkuara!
  Dhe Napoleoni i Tretë në 1890 filloi luftën me Amerikën. Vendi i fundit që nuk ishte një zotërim francez.
  Dhe një ushtri e madhe prej pesë milionë ushtarësh nga e gjithë bota hyri në territorin e Shteteve të Bashkuara.
  Forcat do të ishin të pabarabarta. Por amerikanët luftuan kundër Napoleonit III me shumë heroizëm.
  Sidomos katër vajzat: Monica, Leia, Gertrude, Anna! Dhe ata luftuan si kobra dhe heroina.
  Monika ka hakuar me shpata dhe me gishta metalikë të zhveshur disqe të mprehta. Dhe goditi kundërshtarët.
  Dhe luftëtari këndoi:
  - Lavdi Amerikës!
  Leia gjithashtu preu veten me një ushtri të huaj me shpata dhe fërshëlleu në mënyrë agresive:
  - Lavdi vendit më të mirë në botë!
  Dhe gjithashtu me këmbë zbathur nisi një vrasës.
  Gertrude luftoi me një ushtri të madhe, dhe gjithashtu me këmbë zbathur, hodhi hala shumë të mprehta dhe goditi armiqtë.
  Në të njëjtën kohë, vajza bërtiti:
  - Unë jam një luftëtar i një klase të tillë, që është super!
  Edhe Anna ka luftuar, duke hedhur dhurata vrasëse me këmbë të zbathura.
  Dhe bërtiti:
  - Arritjet na kanë të mëdha!
  Por sido që ata luftuan, madje shumë heroikisht, kjo katër, por forcat superiore të francezëve megjithatë i mundën.
  Vajzat u kapën robër. Aty u zhveshën dhe u torturuan brutalisht. I përdredhën krahët në raft, i rrahën me kamxhik dhe tela të ndezur. Thembrat e zhveshura u dogjën me zjarr, hekuri i ndezur u vendos në thembra të zhveshura. Por vajzat nuk e njohën kurrë dominimin e ri të Napoleonit III.
  Pas së cilës ata u dërguan në punë, pothuajse të zhveshur në gurore. Dhe Amerika u bë një provincë e re franceze.
  Kur Napoleoni III vdiq në vitin 1903 në moshën gjashtëdhjetë e tetë vjeç, Napoleoni IV u bë Perandor. Ardhja e tij shënoi një mbretërim të ri. Forcimi i rolit të parlamentit dhe reduktimi i ndikimit të fisnikërisë. Gradualisht perandoria botërore u bë më demokratike.
  Dhe në 1917, njeriu i parë fluturoi në hapësirë. Kështu u hap epoka e astronautikës.
  Në vitin 1922, njerëzit fluturuan në Hënë. Dhe 1933 në Mars. Dhe deri në vitin 1950 ata kishin vizituar të gjithë planetët e sistemit diellor. Por në vitin 2000 filloi fluturimi i parë drejt yjeve, një ekspeditë e tërë hapësinore. Këtu është një AI e tillë vetëm për shkak të një martese të Napoleon Bonapartit me një princeshë ruse.
  Se si fati i gjithë njerëzimit varet nga shansi më i vogël.
  
  BIEN KUNDËR KINËS
  SHËNIM
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova u zhvendosën në Siberi në shekullin e shtatëmbëdhjetë, ku ata hynë në luftë me perandorinë kineze nën kontrollin e dinastisë Manchu. Vrasësit e pavdekshëm ndryshojnë rrjedhën e historisë, jo vetëm në Kinë.
  Lufta është ndezur si një uragan
  Një djalë po lufton me një ushtri të madhe ...
  Ne premë mjegullën e furishme
  Edhe pse ndonjëherë është edhe shumë e vështirë!
  
  Armiku është shumë i çmendur i fortë,
  Një ortek i vazhdueshëm po vjen...
  Nën shushurimën e flamujve të kuq të ndezur që nxitojnë,
  Por do të kemi, besoj, një betejë në maj!
  
  Mos mendoni se mund të pushtohemi
  Ne jemi luftëtarë të mëdhenj nga Zoti...
  Dhe nuk do të ndërpritet, unë e njoh fillin e jetës,
  Edhe pse ndonjëherë mund të jetë shumë strikte!
  
  Dije madhështinë e Rusisë në këtë
  Se Atdheu është më i çmuar se çdo gjë...
  Dhe do të ketë një shtëpi shumë të fortë ruse,
  Dhe levizni ne fytyre te poshterin fashist!
  
  Mos besoni, mos e thyeni Hordhinë Ruse,
  Që nuk gjunjëzohet...
  Luftoni pa kufizim, mos kini frikë,
  Në emër të gjeneratave të reja të Genusit!
  
  Për shtëpinë e Rusisë, për kashtën e saj,
  Ne do të luftojmë shumë ashpër ...
  Një ëndërr e pafund e realizuar
  Ju nuk jeni një luftëtar me shpirtin e një bufon!
  
  Këtu ju betoni një betim për Atdheun,
  Bëhuni një luftëtar i Svarog-ut të madh...
  Jo, mos e ndërto lumturinë në gjak,
  Kur nuk ka Zot në zemrën e Jezusit!
  
  Ne mund të arrijmë mënyra të reja,
  Madhështia e vendit që lulëzon...
  Dhe vrisni përbindëshin me sy syze,
  Kështu që planeti të bëhet, së shpejti një parajsë!
  . KAPITULLI 1
  Një djalë dhe një vajzë, si dhe katër vajza shtriga, përfunduan në Siberinë jugore dhe zmbrapsën sulmin e kinezëve. Ishte një luftë pak e njohur, kur Manchus ishin në pushtet në Kinë, të cilët po zgjeroheshin aktivisht në rajone të ndryshme të Azisë.
  Dhe kështu ata sulmuan rusët në rajonin e Tibetit. Dhe historia e vërtetë, ata arritën të marrin një pjesë të territorit. Për më tepër, Rusia në atë moment u dobësua nga gruaja fshatare dhe lufta kozake e Stenka Razin. Po, dhe trupat do të duhej të transferoheshin në distanca shumë të gjata.
  Por djali dhe vajza e pavdekshme dhe katër vajza terminatore erdhën në ndihmë të fortesës ruse.
  Një ushtri e madhe kineze sulmoi kështjellën e sapondërtuar ruse. Dhe forcat ishin qartësisht të pabarabarta.
  Ka vetëm një mijë rusë dhe dyqind mijë kinezë. Dhe dukej se nuk kishte fare mundësi.
  Por të gjashtë luftëtarët e klasës janë super të gatshëm për të luftuar.
  Oleg Rybachenko në mur. Një djalë i pavdekshëm, që duket rreth dymbëdhjetë vjeç, hedh gjilpëra me gishtërinjtë e tij të zhveshur. Dhe godet kinezët që përparojnë. Dhjetë në të njëjtën kohë.
  Hedh hala dhe Margarita me gishta të zhveshur. Vajza shkatërron kundërshtarët dhe kërcit:
  - Fuqia ime e madhe!
  Dhe ai lufton me guxim.
  Natasha gjithashtu hedh një bumerang të fuqishëm me gishtat e saj të zhveshur. Si të shtypni kundërshtarët dhe të kërcitni:
  - Në emër të lavdisë së madhe!
  Pastaj Zoya pret kinezët me shpata, dhe në të njëjtën kohë hedh hala me helm me këmbët e saj të zbathura. Dhe i këndon vetes:
  - Në pafundësinë e Rusisë,
  Ne mund t'i shpëtojmë të gjithë!
  Dhe përsëri shpatat bien mbi kundërshtarët. Dhe nëse ata presin, atëherë pa asnjë keqardhje.
  Por kur Aurora filloi të shkatërrojë dhe të hedhë bumerang me gishtat e saj të zhveshur, atëherë ky është një shkatërrim i plotë. Dhe kinezët e vrarë bien nën goditjet e djallit të kuq.
  Dhe vajza bërtet:
  - Do të shtyp dhe gris gjithçka!
  Dhe si do të marrë e do të presë me të dyja shpatat!
  Dhe nga thembra e saj e zhveshur fluturon një disk i mprehtë dhe shpues. Kjo është përgjithësisht një vajzë me vdekje totale.
  Dhe këtu është Svetlana në betejën vendimtare. Si t'i mundojmë kinezët, dhe t'i presim në copa të vogla me shpata.
  Vajza e rrotulloi fluturën dhe shtatë luftëtarë të Perandorisë Qiellore u goditën për vdekje.
  Dhe pastaj gjilpërat e mprehta, helmuese fluturojnë nga gishtat e zhveshur. Dhe habisin kinezët.
  Oleg Rybachenko lufton me luftëtarët e verdhë. Shpatat e tij dridhen si një helikë.
  Djali këndon me ëndje:
  - Do të jem kampioni më i fortë i botës,
  Ne do të mposhtim Amerikën, Kinën!
  Dhe përsëri djali hedh lojëra të mprehta me gishtat e zhveshur të këmbëve të fëmijëve. Dhe dy duzina kineze të vrarë bien menjëherë.
  Këtu është një betejë e tillë. Në historinë reale, Rusia cariste e kohëve para-Petrine humbi një pjesë të territorit të saj. Por këtu kalorësit rusë po luftojnë dhe nuk do të dorëzohen.
  Oleg Rybachenko lufton dhe këndon:
  - Por ne jemi kalorës plot me shpirtin rus,
  Xhelatët nuk do ta dëgjojnë kurrë rënkimin tonë të mbytur!
  Dhe përsëri djali hedh shumë të mprehta, dhe me helm të fortë, të zier nga shtrigat, hala shumë të holla!
  Pranë tij është vajza Margarita. Dhe gjithashtu këmbët e saj hedhin hala të tilla vdekjeprurëse. Dhe duart i prenë kinezët sulmues. Luftëtari shkatërron kundërshtarët dhe këndon:
  - Unë jam kaq i lezetshëm, si një demon i të gjitha vendeve ...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Sundimtar i të gjitha vendeve!
  Natasha gjithashtu shkurton kinezët dhe këndon:
  - Në agim në mbrëmje, nuk do ta lëmë shejtanin të fitojë!
  Dhe gjilpërat vdekjeprurëse fluturojnë gjithashtu nga këmbët e saj zbathur.
  Më pas, Zoya shkatërron armiqtë. Dhe nga kjo vajzë duket se burojnë dridhje energjie kolosale.
  Dhe bumerangët dhe gjilpërat e mprehta fluturojnë nga këmbët e zbathura të bukuroshes.
  Luftëtarët kërcasin:
  - Unë jam një ëndërr dhe bukuri e madhe këmbëzbathur!
  Dhe përsëri, ai do të hedhë diçka jashtëzakonisht vdekjeprurëse ndaj kundërshtarëve të tij.
  Por kur Aurora drejton një mulli dhe shkatërron kinezët, atëherë kjo është kulmi i asgjësimit.
  Dhe pastaj flokëkuqja do të hedhë hala shpuese me gishtat e saj të zhveshur. Dhe luftëtarët e verdhë të vdekur bien.
  Por kur Svetlana lupanet. Dhe në të njëjtën kohë, një tufë e tërë gjilpërash fluturojnë nga këmbët e saj të zhveshura, të cilat shpojnë dhe vrasin gjithçka.
  Dhe luftëtarët kërcasin:
  - Pra, kështu, kështu - merrni një fashist në një qindarkë!
  Dhe këmbët e saj të zbathura përsëri do të hidhen vdekjeprurëse ndaj kinezëve.
  Natasha, duke copëtuar luftëtarët e verdhë me shpata, vërejti:
  - Ishte më e lehtë dhe më e vështirë me nazistët!
  Svetlana, pasi kaloi mullirin, tha:
  - Dhe është gjithmonë e lehtë me ne vajzat!
  Aurora, riprodhoi pritjen e fanses dhe gërmonte:
  - Nuk do të mërzitesh fare me mua!
  Dhe një thumb vdekjeprurës fluturon nga këmbët e saj zbathur.
  Dhe Zoya do ta marrë atë dhe do të kërcëjë:
  - Ne nuk jemi kacabu, ne jemi vajza - me lavdi të madhe!
  Dhe përsëri diçka do të fluturojë nga këmbët e saj zbathur dhe do të godasë armikun.
  Vajzat e morën punën për zemër.
  Kjo kala është pothuajse e vetmja fortesë ruse në zonë. Janë edhe disa qytete të tjera në ndërtim. Është mirë që kinezët nuk e vunë kokën mbi Amur. Por Rusia në historinë reale ka humbur një pjesë të territorit të saj. Një dinasti shumë agresive në pushtet në Kinë. Megjithatë, vajzat janë ato që janë në gjendje të largojnë regjimentet e Luciferit.
  Oleg Rybachenko pret kinezët. Dhe ndërsa djali këndon:
  - Klasa më e lartë do të jetë ...
  Dhe pastaj një bumerang i hedhur nga këmba e zbathur e djalit fluturon dhe një klithmë:
  - Porkupi do t'i presë të gjithë!
  Edhe Margarita i hodhi armikut atë që është vrasje. Ajo e shtypi atë në copa dhe bërtiti:
  - Unë jam një ëndërr zbathur dhe një bukuri e madhe!
  Dhe këmba e saj do të hedhë disqe të egra.
  Tjetra në betejë është Natasha. Dhe gjithashtu hedh mbi armikun atë që i ndan kundërshtarët.
  Dhe ai e bën atë me shumë zgjuarsi.
  Dhe këmbët e saj të zbathura po hedhin hala të rregullta, vdekjeprurëse.
  Tjetra, Zoya në betejë. Dhe ai gjithashtu hedh kundër armikut, lloj-lloj svastikash dhe bumerangësh.
  Dhe kosit armikun.
  Pastaj, ndërsa kalon:
  - Lavdi mbretit të mirë!
  Por në betejë dhe Aurora. Ai gjithashtu shkatërron armiqtë nga Kina. Dhe nëse hedh, do të hedhë me forcë vdekjeprurëse.
  Dhe duke kënduar:
  - Po, në emër të tokës ruse!
  Dhe, gjithashtu, akuza vdekjeprurëse fluturojnë nga këmbët e saj zbathur.
  Svetlana gjithashtu nuk e lë armikun poshtë. Dhe nga këmbët e saj zbathur fluturon diçka që sjell vdekjen e dukshme.
  Dhe luftëtari këndon:
  - Nuk do të dorëzohemi kurrë! Problemet nuk do të vijnë në Rusi!
  Dhe përsëri, kinezët do të lëndohen. Dhe ai do ta marrë pa ceremoni dhe do ta copëtojë.
  Gjashtë luftëtarë dhe luftëtarë goditën rëndë. Dhe pret armikun dhe hedh këmbët zbathur.
  Oleg Rybachenko, duke prerë kinezët, këndoi:
  - Luftëtar yll, bori yt bie kot -
  Toka juaj është larg në lavdi të dyshimtë...
  Flaka e betejës dridhet midis rreshtave -
  Në një lojë të njëanshme pa rregulla!
  Dhe një bumerang tjetër fluturon me këmbët e zbathura të djalit, që preu fytin e një duzine kineze.
  Djali, siç e shohim, është një luftëtar.
  Dhe Margarita është gjithashtu në betejë. Dhe kështu këmbët e saj zbathur funksionojnë. Ajo shfaros armiqtë pa asnjë dyshim jashtëzakonisht të lezetshëm.
  Dhe shpatat e saj janë si xhelatët.
  Luftëtari bërtet:
  - Qoftë lavdia!
  Natasha gjithashtu qëllon me këmbë të zbathura, dhe hedh vdekjeprurëse. Dhe në të njëjtën kohë ai pret në mënyrë aktive me shpata.
  Bip në të njëjtën kohë:
  - Enturazhi im është një ekip shtetëror!
  Tjetra në luftë është Zoya. Gjithashtu një djall i nivelit më të lartë të asgjësimit. Si të mbani një flutur me shpata. Dhe më pas ai do të marrë dhe do të hedhë elementë goditës me këmbë zbathur.
  Pas së cilës kalon:
  - Ushtria gëzohet - përparon!
  Dhe bie një varg i tërë kinezësh të pjerrët.
  Vajza i këndon vetes:
  - Zoya i pëlqen të vrasë! Ah, ajo Zoya!
  Dhe këtu është Aurora në një ofensivë të shpejtë. Ose më mirë mbrojtje agresive. Dhe me ndihmën e këmbëve të zbathura troket armiqtë.
  Dhe në të njëjtën kohë ajo kërcit. Dhe kur shpatat e saj të kalojnë si tehet e një kultivuesi, atëherë tre duzina kineze do të bëhen copë-copë!
  Dhe Aurora bërtet:
  - Akordet harmonike, flamuri i Rusisë është shumë krenar!
  Dhe tani thembra e saj e zhveshur do t'i përshtatet gjeneralit kinez në mjekër. Ai do të marrë dhe do të bjerë.
  Zoya është agresive në luftime. Ai pret armiqtë e tij dhe bërtet:
  - Do të dyshojmë dhe do t'i vrasim të gjithë!
  Dhe nga këmbët zbathur fluturojnë kama të tilla.
  Svetlana gjithashtu nuk zhgënjen askënd. Dhe shkatërron armiqtë, sikur një kosë të pret bar. Kinezët po dështojnë.
  Vajza bërtet:
  - Gjilpërë e çmendur! Dil nga oborri!
  Oleg Rybachenko pret një tufë luftëtarësh të verdhë me shpata. Dhe pastaj me këmbë të zbathur ai do të hedhë një yll dhe do të bërtasë:
  - Ushtria ime është më e forta!
  Djali terminator, siç mund ta shihni, është në kulmin e shkatërrimit të armiqve. Dhe këtë e bën me shumë pasion.
  Dhe nga gishtërinjtë e tij të zhveshur, një dhuratë tjetër e vdekjes fluturon. Dhe si i mbush kinezët që ngjiten në mur.
  Luftëtarët e verdhë janë fanatikë. Ata tashmë kanë grumbulluar tuma të tëra kufomash. Dhe ata vazhdojnë të ngjiten dhe të ngjiten dhe të ngjiten!
  Por djali dhe vajza janë vetëm mishërim i fuqisë vdekjeprurëse. Dhe kur ata presin, spërkatjet e gjakut fluturojnë në të gjitha drejtimet dhe shumë larg.
  Oleg Rybachenko këndoi:
  - Heroizmi është një vepër e lavdëruar,
  Ne jemi pushtuesit e planetëve!
  Margarita, kjo vajzë e shqetësuar këndoi:
  Nuk do të ndalemi për asnjë moment.
  Dëgjohet britma e mbytur e dikujt!
  Dhe gjithashtu nga këmbët e zbathura të vajzës, gjilpërat shkatërruese dhe vrasëse fluturojnë. Duke i goditur kinezët si duaj gruri. Po, vajza Margarita është një terminator i vërtetë.
  Natasha, duke prerë kinezët, këndoi:
  - Dhe vajza mendoi, duke shtypur të verdhën,
  Se jeta është e mirë dhe ajo jetë është e mirë!
  Pastaj përsëri gjilpërat fluturojnë nga këmbët e saj zbathur.
  Zoya kaloi mullirin me erë me shpatat e saj dhe kërciti:
  - Unë do t'i vras të gjithë armiqtë, dhe më besoni, nuk po bëj shaka!
  Dhe këmbët e luftëtarit lëshuan disa yje.
  Dhe bukuroshja këndoi:
  - Një akt ushtarak - godita një nikel!
  Aurora, duke prerë pa emocione të panevojshme, lëshoi:
  - Sukses i madh na pret! Më besoni, nuk bëhet më mirë!
  Dhe gjithashtu si këmbëzbathur, ajo që vret do të nisë.
  Pastaj do të kërcëllojë:
  - Unë jam një kobër gjakatare!
  Svetlana nuk u jep mëshirë kinezëve. Dhe shfaroset si milingona. Dhe në të njëjtën kohë ai këndon:
  - Nuk do të ketë rrugë për plehrat,
  largojini këmbët shpejt!
  Dhe tani, nga gishtat e saj të zhveshur, dhuratat vrasëse fluturojnë përsëri. Kjo është zonja më e lezetshme!
  Dhe gjithashtu zhurmon:
  - Do të jetë fitorja jonë, në një luftë të shenjtë!
  Oleg Rybachenko po bëhet gjithnjë e më aktiv. Dhe ai pret me të dyja duart, madje mori një tub në gojë dhe pështyn kinezët me hala. Shkatërron kundërshtarët dhe i kërcënon vetes:
  - Kjo është fitorja jonë -
  Kthesë e plotë dhe shko!
  Dhe përsëri, djali terminator po prehet si i çmendur. Dhe në të njëjtën kohë hidhni atë që vret pa mëshirë.
  Në luftë është edhe Margarita. Vajzë e dëshpëruar. Dhe nëse ai lëshon një bumerang me këmbën e tij të zbathur, atëherë kjo është jo më pak se një duzinë kineze e prerë.
  Atëherë vajza do të këndojë:
  - Oh, unë kam një helikopter të madh,
  Epo, zemra ime këndon nga lumturia!
  Dhe një yll vdekjeprurës fluturon nga thembra e zhveshur e vajzës. Po, kjo është bukuria e aerobatikës më të lartë. Dhe vdekja mbjell djathtas e majtas.
  Natasha gjithashtu shfaros kinezët në çdo mënyrë.
  Dhe ndërsa ai këndon:
  - Kërcitje, kërcitje, kërcitje...
  Oliver gjeti Twist!
  Dhe një dhuratë vdekjeprurëse fluturon nga këmba e saj e zbathur.
  Kështu që Zoya u tërhoq ... Ajo e mori atë dhe pështyu armikun nga kashta. Pastaj ajo preu mullirin me shpata. Pastaj këmbët e saj të zbathura morën dhe nisën një dhuratë djallëzore vdekjeje.
  Dhe kinezët ranë. Si të lëpiheshin nga një flakëhedhës.
  Dhe këtu në betejë dhe Aurora. Gjithashtu një vajzë e shpejtë. Dhe vdekje e kuqe, dhe një rreze djegëse skëterre. Dhe do ta marrë, do ta presë.
  Jo, asgjë nuk do ta ndalojë atë.
  Edhe tanku Maus.
  Këtu është Aurora dhe gozhdon kinezët. E cila është jashtëzakonisht e lezetshme dhe me simbole të çmendura dhe një shpatë.
  Dhe shpatat e harpisë së kuqe nuk do të ndalen për asnjë moment.
  Në të njëjtën kohë, Aurora kërcit:
  - Atdheu im është atdheu i komunizmit!
  Dhe gjithashtu nga këmbët e saj të zbathura, si një fluturim i diçkaje jashtëzakonisht vdekjeprurëse.
  Dhe përsëri vajza është në ajër.
  Dhe më pas Aurora kujtoi se si luftoi vërtet me Miun, në një nga tregimet alternative. Më pas aleatët përfunduan një armëpushim me Rajhun e Tretë dhe duke përfituar nga mungesa e bombardimeve, gjermanët lëshuan Miun në prodhim.
  Po, këto tanke ishin me të vërtetë si kafshë. Dhe përparimi i tyre ishte i tmerrshëm.
  Por jo për vajzat terminatore. Ata luftuan nazistët me gjakftohtësi dhe me shpejtësi në të njëjtën kohë.
  Dhe i treguan nënës së Kuzmës! Dhe luftëtarët luftuan me guxim.
  Dhe tani Aurora me flokë të kuqe po pret me shpata. Dhe kosi armiqtë, si një kultivues.
  Pastaj do të kërcëllojë:
  - Po e vras!
  Svetlana, gjithashtu, nuk është e turpshme në betejë. Kinezët po shfarosen. Dhe në të njëjtën kohë, me këmbë të zbathura, ajo që mbjell vdekjen, hedh.
  Dhe në të njëjtën kohë ai bërtet:
  - Bravado në hapësirë -
  Do të ketë një serenatë të madhe!
  Dhe u bëjini sy armiqve!
  Pastaj ai do të pështyjë nga tubi!
  Dhe pastaj Oleg Rybachenko do të shpërndahet. Dhe le t'u hedhim jo vetëm hala kinezëve, por edhe të hedhim bumerang me këmbët tona.
  I tillë është djali terminator i shpejtë i kapur.
  Dhe në të njëjtën kohë ai këndon:
  - Armiqtë nuk do të na ndalojnë,
  nëse të dobëtit ndihmojnë!
  Dhe mos vraponi, mos vraponi ...
  Nëse jo përpara!
  Dhe Oleg do të bilbil.
  Dhe Margarita e mori dhe me gishtat e saj të zhveshur hodhi shkatërruesin dhe vdekjeprurësin. Dhe në të njëjtën kohë ajo këndoi:
  - Ky do të jetë mesazhi i kobrës!
  Dhe vajza shkel syrin dhe kërcit!
  Natasha gjithashtu nuk është një miss në betejë. Ajo e mori dhe me gishtat e saj të zhveshur hodhi një svastikë të mprehtë. Ajo goditi me grusht shumë kinezë dhe kërciti:
  - Për Atdheun tim!
  Dhe pastaj është Zoya në betejë. Dhe ai gjithashtu sulmon armiqtë me këmbë të zbathura.
  Dhe kërcit me një kërcitje dhëmbësh:
  - Unë jam një luftëtar i tillë, vërtet një terminator!
  Pas kësaj, vajza godet me shpata. Dhe bërtas në majë të mushkërive të tij.
  - Banzai!
  Vajza, siç mund ta shihni, nuk do të ndalet së luftuari. Dhe ai do të presë pa antimon të panevojshëm.
  Aurora, gjithashtu, do të marrë shfarosjen. Kinezët po dërrmojnë veten, pa asnjë sarkazëm. Dhe luftëtarët e verdhë bien, sikur të ishin shqyer përgjysmë.
  Dhe vajza me flokë të kuqe bërtet:
  - Flaka e komunizmit në botë!
  Dhe përsëri do të marrë dhe do të presë me dy shpata. Dhe pastaj pështyni nga tubi. Dhe mbilleni mbi armikun.
  Po, Aurora është vetë bukuria dhe përsosmëria.
  Edhe pse Svetlana nuk është më keq. Dhe ajo gjithashtu organizoi që kinezët të rriheshin dhe vriteshin në natyrë.
  Dhe këmbët e saj të zbathura hedhin dhurata shkatërrimi mbi luftëtarët e verdhë. Po, ata i bëjnë të gjitha në një valë të lartë.
  Svetlana bërtet:
  - Lufta do të jetë e përgjakshme, e shenjtë dhe e drejtë!
  Dhe nga këmba e saj e zbathur përsëri u thye diçka vdekjeprurëse. Dhe si do të marrë dhe godasë kinezët!
  Pikërisht këtu u ndanë vërtet vajzat. Dhe ata nuk japin një pikë. Këtu janë gratë - të gjitha gratë!
  Oleg Rybachenko në një sulm të shpejtë. Ata kanë vrarë tashmë mijëra kinezë. Sulmi i luftëtarëve të kësaj perandorie të verdhë është dobësuar.
  Oleg bërtiti:
  - Masa më e lartë e fitores!
  Margarita e mori dhe me gishtat e saj të zhveshur hodhi vdekjen, dhe atë që ishte më e mprehtë se një brisk.
  Pastaj vajza këndoi:
  - Ne sfidojmë stuhitë,
  Pse dhe pse?
  Të jetosh në botë pa surpriza -
  E pamundur për këdo!
  Margarita pështyu një varg tubash te kinezët dhe vazhdoi:
  - Fat i mirë - dështime,
  Dhe hidhuni lart e poshtë!
  Vetëm në këtë mënyrë, dhe jo ndryshe -
  Vetëm në këtë mënyrë, dhe jo ndryshe ...
  Rroftë surpriza!
  Surprizë! Surprizë!
  Rroftë surpriza!
  Surprizë! Surprizë!
  Rroftë surpriza!
  Dhe vetëm lart - asnjë milimetër poshtë!
  Vajza tregoi një humor mjaft luftarak.
  Natasha është gjithashtu në epiqendrën e betejës. Si një vullkan që shpërthen. Dhe hedh gjilpëra me gishta të zhveshur. Godet kundërshtarët. Dhe lë jashtë tyre kufomat.
  Pastaj vajza këndoi me një kërcitje dhëmbësh:
  - Ne jemi terminatorë të tillë, si robotë ëndrrash, dhe bukuri të mrekullueshme!
  Dhe ja ku është vajza teksa godet me shpata. Dhe shkurtoi shumë njerëz.
  Zoya është gjithashtu në mes të luftës. Ai lufton për veten e tij dhe nxjerr dhëmbët dhe gjëmon:
  - Askush nuk do të na ndalojë!
  Dhe nga këmba e saj e zbathur një disk përshkoi kinezët. Që preu shumë fyt. Dhe ushtritë e perandorisë qiellore u mbytën.
  Dhe vajzat po shtyjnë gjithnjë e më shumë.
  Këtu është Aurora se si të lëshojë diçka që pret metalin. Ai do të presë një masë kokash që janë formuar në tuma. Dhe do të kërcejë, do të fluturojë lart dhe do ta marrë, do të ulërijë:
  - Emri im është grushti im!
  Dhe përsëri ai tundi dy sabera dhe kinezët lëshuan zorrët. Por në të njëjtën kohë, mos u turpëroni.
  Dhe këmbët e saj zbathur lëshojnë bumerangë vdekjeprurëse. Cilat koka janë kositur në radhë.
  Pastaj luftëtari me flokë të kuq bërtet:
  - Ne nuk do të jemi në kabllo!
  Le të ketë lumturi në tokë!
  Dhe ai do të marrë më shumë nga tubi me gojën e tij të kuqe flakë dhe do të pështyjë. Dhe luftëtarët e perandorisë qiellore do të shemben, si freski me miell.
  Kështu që Svetlana u tregua në betejë ..
  Ajo rrëzoi kundërshtarët e ujit të vluar. Dhe ata të përvëluarit do ta marrin dhe do të bërtasin shumë egërsisht.
  Svetlana kërcit:
  - Vrasja ime!
  Dhe me këmbën e tij të zbathur do të hedhë nja dy bumerang. Do të presë shumë kinezë.
  Dhe shtrydh shumë kufoma.
  Kështu funksionojnë goditësit.
  Dhe ata shkatërruan perandorinë e Kinës për vete, pa u zgjatur më tej. Jo, madje kanë një takt të veçantë.
  Tashmë numri i kinezëve të vrarë është në dhjetëra mijëra. Dhe vajzat thjesht argëtohen dhe kërcejnë si topa.
  Oleg Rybachenko tregon gjithashtu aerobatikën më të bukur nga të gjitha aerobatikët që mund të imagjinoni.
  Dhe djali pret me dy shpata në mënyrë që krahët, këmbët dhe kokat të fluturojnë në të gjitha drejtimet.
  Oleg bërtet:
  - Do, besoj se fitorja jonë vendimtare!
  Margarita me këmbën e saj të zbathur, duke hedhur shkatërruesin, konfirmoi:
  - Po, do!
  Dhe të gjashtë filluan të presin edhe më aktivisht.
  . KAPITULLI #2
  Pasi pothuajse e gjithë ushtria kineze prej dyqind mijë u shkatërrua, gjashtë luftëtarët u zhvendosën më tej në thellësitë e Perandorisë Qiellore. Për të parandaluar që kinezët të kthehen përsëri në qytetet ruse në Siberi.
  Këtu luftëtarët sulmuan luftëtarët e verdhë në qytetin më të afërt të madh.
  Oleg Rybachenko, duke prerë luftëtarët e verdhë dhe duke tundur të dy shpatat, bërtiti:
  - Në dhe carët rusë!
  Dhe hala të mprehta fluturuan nga këmbët e tij të zbathura. Ata goditën luftëtarët kinezë.
  Margarita, duke i prerë me shpata luftëtarët e verdhë, e mori dhe këndoi:
  - Tani po bëjmë histori!
  Dhe gjilpërat fluturuan nga këmbët e saj të zbathura në luftëtarët e verdhë.
  Tjetra është Natasha në betejë. Ai gjithashtu hedh dhuratat e vdekjes dhe bërtet:
  - E ardhmja është e jona! Lavdi Rusisë së Madhe!
  Dhe këmba e saj e zhveshur dhe e daltë do ta hedhë këtë me forcë të tmerrshme. Dhe i preu kinezët në një rrëmujë të përgjakshme.
  Zoya gjithashtu pret në mënyrë të dëshpëruar. Dhe shpërtheu një gjeneral kinez në gjysmë. Dhe i preu kockat.
  Pas së cilës ajo bërtiti:
  - Për fitoren time të madhe!
  Dhe me këmbë zbathur do të nisë sërish një dhuratë vrastare. Dhe trokas shumë luftëtarë kinezë.
  Por kur Aurora është në betejë, në përgjithësi është e tmerrshme. Ajo përgjysmon ushtarët kinezë dhe lëshon dhurata vrasëse me këmbët e saj të zbathura. Dhe kështu shtyp ushtria e verdhë.
  Jo, Aurora quhet me të vërtetë shtriga e kuqe. Dhe ajo është e pamposhtur.
  Dhe gjilpërat vdekjeprurëse fluturojnë nga gishtat e saj të zhveshur. Ata godasin kinezët dhe ata shemben si thasë me rërë.
  Aurora vrumbullon në majë të mushkërive të saj:
  Rusët më njohin
  Dhe ata e quajnë atë të shkëlqyeshëm!
  Dhe përsëri bukuria është si të hedhësh një gjilpërë vdekjeprurëse. Dhe armiku është fiksuar si një brumbull.
  Aurora gurgulloi:
  - Mund të ëndërrosh, të ëndërrosh keq!
  Dhe sërish vajza godet si bumerang.
  Po, kjo flokëkuqe - asnjë kilogram kripë nuk hante në punët ushtarake. Nëse shihet, atëherë shihet.
  Dhe përsëri, vajza e shpejtë dhe e zjarrtë është në sulm.
  Dhe këtu Svetlana është e etur për të luftuar. Dhe kështu ai pret dhe shkatërron të gjithë. Dhe shpatat e saj janë si një rrufe shkëlqyese.
  Dhe gjilpërat fluturojnë nga këmbët zbathur.
  Vajza bërtiti:
  - Forca ime e madhe -
  Luaj me mua për të qenë miq me një krokodil!
  Djali Oleg Rybachenko, si gjithmonë, është në sulm. Ai është një mangus i shpejtë. Pres dhe hedh yje mbi armikun.
  Dhe luftëtari i ri bërtet:
  - Le të shkojmë në ofensivë
  Le të mundim të gjithë kinezët!
  Dhe këtu është djali në sulm.
  Dhe vajza Margarita në një eksitim të madh shtyp trupat e verdha. Dhe gishtat e saj të zhveshur hedhin dhurata vdekjeje.
  Dhe vajza bërtet:
  - Une do te fitoj!
  Dhe përsëri një shi i tërë gjilpërash vërshon nga këmba e saj e zbathur.
  Dhe gjilpërat janë vdekjeprurëse dhe të helmuara.
  Margaret në ofensivë. Kinezët janë shumë të ashpër ndaj saj. Dhe vajza është mishërimi i tmerrit.
  Edhe pse një luftëtare e bukur.
  Dhe tani një copë vdekje fluturon përsëri nga këmba e saj e zbathur. Që godet armiqtë.
  Natasha në fluturim të egër. Pret kinezët në copa. Dhe shpatat e saj nuk njohin mëshirë.
  Luftëtari bërtet:
  - Do të jetë fitorja jonë e madhe!
  Dhe nga këmbët e zbathura të bukuroshes, përsëri fluturojnë hala shumë vdekjeprurëse dhe të rrezikshme.
  Ata goditën kinezët në një numër të madh. Çfarë vajzat janë vërtet të lezetshme.
  Dhe në ofensivë ata nuk i japin askujt një zbritje.
  Por Zoya nuk e di, nuk ka kurrë një fjalë. Ajo depërton te kundërshtarët. Dhe shpatat e saj janë si xhelatët.
  Zoya bërtet në majë të mushkërive të saj:
  - Nuk di mëshirë - vetëm vdekje!
  Dhe këmbët e saj zbathur do të hedhin të tilla që kinezët nuk mund t'i rezistojnë!
  Në të kundërt, luftëtari po përshpejton çdo minutë. Këtu është sheshi i akullit në sulm.
  Aurora është gjithashtu një vajzë e tillë. Nuk tërhiqet dhe nuk dorëzohet. Dhe ajo ka sukses në gjithçka.
  Këtu ajo hodhi një tifoz çeliku me gishtat e saj të zhveshur. Ajo preu ushtarët kinezë dhe fërshëlleu:
  - Në perandorinë e kuqe, do të ketë një zjarr që do të ngrohë të gjithë planetin!
  Dhe përsëri, diçka që vret në mënyrë specifike fluturon nga këmba e saj e zbathur.
  Dhe luftëtari është përsëri në një pozicion të lartë.
  Dhe këtu është Svetlana në betejë. Nuk devijon nga plani. Dhe e pret veten me presion të egër. Dhe një disk i mprehtë fluturon nga këmbët e saj zbathur. E cila në mënyrë të famshme shkurton kundërshtarët.
  Svetlana kërcit me tërbim të egër:
  - Do t'ju copëtoj të gjithëve!
  Dhe vajza është në ofensivë. Dhe këmbët e saj të zbathura janë kaq të shkathëta.
  Më tej në betejë, Oleg Rybachenko është shqyer. Këtu është një djalë-terminator i dëshpëruar. Ai përfshin forca kolosale dhe presionin e një kec të egër.
  Dhe këtu është një fëmijë që hedh një bumerang me këmbën e tij të zbathur. Po, dhe kundërshtarët humbën dy duzina koka menjëherë.
  Kjo është me të vërtetë forcë vdekjeprurëse.
  Oleg këndoi:
  - Shkrimi im është i thjeshtë -
  Nuk më pëlqen të tërheq bishtin e maces!
  Dhe një teh i fluturoi djalit nga thembra e zhveshur, dhe si do të rrihet kinezi. Ata fjalë për fjalë humbën shpirtin dhe guximin.
  Oleg vërejti me furi të egër:
  - Mos thuaj kurrë fjalën jo!
  Djali po sulmon... Pastaj iu kujtua Wladimir Klitschko. Po, ky boksier mund të kthehet në ring. Dhe pse të mos provoni? Nëse ka akoma shëndet, atëherë vetë Zoti ju urdhëroi të luftoni!
  Djali terminator në sulm. Thyron kinezët dhe këndon:
  Shoku i ri ji gjithmonë i ri
  Mos nxitoni të pushoni...
  Jini të gëzuar, të guximshëm, të zhurmshëm -
  Ju duhet të luftoni - kështu që luftoni!
  Një burrë me guxim -
  Për t'ju mundur të gjithëve me radhë!
  Unë jam një djalë i përjetshëm me shpirt,
  Çfarë jep rezultatin!
  Djalë i përjetshëm unë shpirt
  Dhe mos u tërhiq!
  Një luftëtar i ri dhe fëmijë i përjetshëm në një sulm të furishëm ndaj kinezëve. Ai do të tregojë veten nga ana më e mirë.
  Margarita gjithashtu shtyp luftëtarët e verdhë dhe këndon:
  - Nuk do të dorëzohemi kurrë!
  Dhe ajo preu shumë kinezë, shtoi duke qeshur:
  - Jo, më beso kurrë!
  Dhe vajza përsëri hodhi hala të mprehta, helmuese.
  Ajo është në një lëvizje të shpejtë dhe unike.
  Natasha në betejë është e shpejtë dhe e frikshme, si një Valkyrie. Lufton me guxim. Dhe rrëzimi i kinezëve.
  Ajo shpesh luftonte në qiell. Ajo ishte një pilot i shkëlqyer ACE. Ajo duhej të luftonte në këmbësorinë.
  Por tani Natasha ka marrë kinezët. Dhe le të shijojmë me gjithë inat.
  Dhe bumerangët dhe gjilpërat fluturojnë nga këmbët e saj zbathur. Ajo shtyp armikun.
  Vajza këndon:
  - Por unë besoj në lindjen e diellit,
  Do të shpërndajë errësirën e birucës së burgut!
  Zoya sulmon kinezët. Dhe shpërthen fort. Dhe këmbët e saj zbathur trokasin armiqtë pa asnjë ndalesë.
  Luftëtar në lëvizje. Ajo është si një kobër që kërcen dhe kërcen drejt vetes.
  Vajza me flokë të artë bërtet:
  - E ardhmja është e jona
  Ne jemi si Knights Jedi!
  Dhe tani ajo do ta marrë nga një kthesë dhe do ta godasë me shuplakë.
  Tjetra në sulm është Aurora. Vajzë dërrmuese dhe luftuese me ngjyrë të kuqe. Ajo shkoi në ofensivë, duke rritur edhe më shumë ritmin. Shpatat e saj janë si tehet e një mulli me erë.
  Bukuroshja e zjarrtë lëshoi:
  - Do të ketë një lumturi të tillë për të gjithë botën!
  Dhe përsëri vajza shkon në një ritëm të egër. Kjo është perëndeshë e vërtetë e luftës.
  Svetlana gjithashtu këndon, duke u hedhur lart:
  - Njëqind pas njëqind, regjiment pas regjimenti,
  Kalorësit rusë priten me shpatë!
  Dhe tani gishtat e saj të zhveshur do të hedhin atë që nuk mund të zmbrapset nga një mburojë.
  Këtu është vajza. Një meger i vërtetë.
  Natasha cicëron me një kërcitje dhëmbësh:
  - Mos më mëso!
  Dhe ai e hedh vdekjen me këmbë të zbathur.
  Aurora pajtohet:
  - Nuk ka asgjë për të na mësuar fare!
  Luftëtarët përshpejtojnë lëvizjet e tyre. Për momentin, pothuajse i gjithë qyteti është i mbushur me kufoma. Po, kinezët u shfarosën. Janë vetëm gjashtë veta, por punojnë për një ushtri të tërë.
  Oleg Rybachenko kujtoi historinë e një shoku nga gjinia e kukudhëve. Ai përfundoi në Rajhun e Tretë dhe ishte në gjendje ta bindte atë që të dërgohej në Luftwaffe.
  Po, kukudhi, edhe pse i vogël në shtat, është shumë i shpejtë, i fortë me një reagim të shkëlqyer. Në përgjithësi, kukudhët janë superiorë ndaj njerëzve në gjendjen fizike dhe shpejtësinë e të menduarit. Dhe në një aeroplan, një kukudh, dhe madje edhe gjaku mbretëror, ndihet si një shqiponjë vetë.
  Dhe ky luftëtar ishte në gjendje të rrëzonte 538 avionë armik në ditëlindjen e Fuhrer-it më 20 prill 1944, dhe ai vetë nuk u rrëzua kurrë.
  Për dyqind avionët e parë, kukudhi mori Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi, shpata dhe diamante. Mbi treqind tashmë Urdhri i Shqiponjës Gjermane me diamante. Mbi katërqind Kryqi i Kalorësit të Kryqit të Hekurt me shpata dhe diamante me gjethe lisi të artë. Dhe për pesëqind avionë përkujtimor - Kryqi i Madh i Kryqit të Hekurt. Kështu, kukudhi mblodhi një numër rekord çmimesh, dhe në këtë drejtim, ai madje mundi Hermann Goering dhe mori gradën e kolonelit.
  Edhe pse ai luftoi në avion si privat.
  Pra, megjithëse një as i tillë i shquar u shfaq në Luftwaffe, ai nuk ndikoi shumë në rrjedhën e luftës. Në të vërtetë, nëse marrim gjashtë aset e para të Luftwaffe në historinë reale, ata rrëzuan gjithsej më shumë se një mijë e gjysmë avionë. Epo, sa e ndihmoi Wehrmacht-in?
  Edhe pse numri i avionëve të rrëzuar mund të jetë ekzagjeruar nga propaganda e Goebbels.
  Shumë prej këtyre shifrave dyshohen fort.
  Por kukudhi me ndershmëri rrëzoi kaq shumë makina, por ai vetë nuk humbi asnjë luftëtar të vetëm.
  Por më pas Oleg Rybachenko e takoi dhe e pyeti:
  - Pse i qëndruat Rajhut të Tretë, i cili konsiderohet si forcë e së keqes?
  Elf logjikisht vërejti:
  - Sepse nuk ka fare forcë të mirë në botë! A mendoni se Stalini dhe aleatët janë shenjtorë?
  Oleg tha me një buzëqeshje:
  - Por në BRSS ju, duke rrëzuar kaq shumë avionë, do të konsideroheshit Zot me shkronjë të madhe! Dhe kështu duhet të pështyheni dhe të mallkoheni!
  Elf sinqerisht vërejti:
  - Në tetor të vitit dyzet e dytë, kur ai filloi të luftonte për Rajhun, rezultati i luftës nuk ishte ende i dukshëm. Si mendoni, nuk kam asnjë shans të jem ndër fituesit?
  Oleg Rybachenko u përgjigj sinqerisht:
  - Nëse kaloni në BRSS, mendoj se do të faleni dhe do të pranoheni. Heronjtë dhe luftëtarët e mëdhenj vlerësohen kudo!
  Kukudhi buzëqeshi me shkëlqim dhe u përgjigj:
  - Faleminderit për ofertën! Por kur të përfundojë lufta e dytë botërore, unë do të kthehem në planetin tim me çmime ... Dhe sigurisht, nuk do të ketë rëndësi për mua që Gjermania humbi. Gjëja kryesore është që u tregova si hero dhe hyra në historinë e aviacionit si asi më i mirë i të gjitha kohërave!
  Oleg Rybachenko tha i bezdisur:
  Sa djem të mirë vdiqën për shkakun tuaj!
  Kukudhi kërciti, logjikisht kujtoi:
  - Ka edhe Rudel ... Edhe ai është një supernjeri!
  Oleg tundi me kokë.
  - Rudel ... Po, është si një hero i librit komik!
  Kukudhi mërmëriti:
  - Unë kam qenë dhe jam dhe do të jem luftëtar! Kështu që unë do të përpiqem ta çoj llogarinë time në një mijë!
  Oleg Rybachenko dyshoi:
  - Mund t'ia dalësh? Më 9 maj 1945, Rajhu i Tretë kapitullon!
  Kukudhi pyeti me zemërim:
  - Mund të thoni më saktë se kur dhe ku dhe në çfarë ore, me çfarë forcash do të sulmojnë të kuqtë dhe aleatët?
  Oleg pyeti me habi:
  - Pse të duhet?
  Elfi u përgjigj sinqerisht:
  - Dua ta zvarrit luftën në mënyrë të parëndësishme që argëtimi të zgjasë më shumë!
  Oleg pastaj nxori një armë dhe u përgjigj:
  - Mund të të qëlloj, por nuk do ta bëj!
  Kukudhi u befasua
  - Dhe pse?
  Oleg Rybachenko deklaroi me vendosmëri:
  - Le të të ndëshkojë ndërgjegjja!
  Dhe ata u ndanë ...
  Oleg Rybachenko mendoi se ai nuk e kishte vrarë më kot këtë kukudh. Sa aeroplanë të tjerë do të rrëzojë. Do të jetë thjesht e tmerrshme.
  Dhe djali nisi përsëri bumerangin e vdekjes me gishtërinjtë e tij të zhveshur.
  Margarita shfaros në mënyrë aktive kinezët në betejë. Këmbët e saj të zbathura janë rrahur aq me vend me dhurata vrasëse, saqë thjesht mahniteni.
  Vajza Superman.
  Dhe aktiviteti i saj në betejë, si një kafshë nuselalë.
  Jo, askush nuk do të trembë kurrë një vajzë të tillë, edhe nëse ka dy miliardë kinezë.
  Por çfarë duhet të bëjë Margaret?
  Ajo mbron vendin e saj.
  Oleg Rybachenko, duke prerë kinezët, këndoi:
  - Nuk ka Atdhe më të bukur të Rusisë,
  Lufto për të dhe mos ki frikë...
  Nuk ka vend më të bukur në univers -
  I gjithë universi është një pishtar drite Rus!
  Djali do të kërcejë dhe do të përshpejtojë, duke i therë të gjithë me këmbë.
  Natasha gjithashtu lufton dhe këndon:
  Vit fatal, nuk mund të më besoni
  Një mijë e nëntëqind e nëntëdhjetë e nëntë ...
  Ndaloni së shkuari në qarqe
  Djalli do të kthehet me brirë të artë!
  Dhe vajza do të hedhë përsëri një dhuratë vrasëse me këmbët e saj zbathur.
  Zoya është gjithashtu në betejë, u plagos dhe lufton. Vajza aktive. Dhe nëse ai pret me shpata, gjithçka fluturon deri këtu.
  Dhe këmbët e saj të zbathura po hedhin dhurata kaq aktive. Dhe kaq shumë trokasin armiq.
  Po, kinezët po kalojnë qartë ditë të errëta.
  Aurora godet pa asnjë keqardhje. Dhe këmbët e saj të zbathura janë diçka më shumë se vdekjeprurëse. Kjo është përgjithësisht perëndeshë e asgjësimit.
  Dhe ka një mijë djaj në të.
  Svetlana godet kinezët me pasion të madh dhe bërtet:
  - E ardhmja është
  Që të mos jemi mace!
  Dhe këmbët e saj të zhveshura do të hedhin përsëri diçka dhe armiqtë do të copëtohen.
  Vajzë luftarake - aerobatikë në të!
  Pasi pastruan qytetin nga kinezët, të gjashtë pushuan. Menjëherë e mbushi derrin dhe e skuqi të gjithë.
  E prenë në copa dhe filluan të hanë.
  Natasha tha:
  - Këtu në Walter Scott kalorësit hanin shumë në të njëjtën kohë!
  Oleg Rybachenko qeshi dhe kujtoi:
  - Bëje edhe Dumas! Kështu hëngri Porthos një dash të tërë!
  Natasha qeshi.
  - Dele? Pse jo një derr?
  Oleg këndoi si përgjigje:
  E gjithë familja juaj e mallkuar
  Xhaxhai im, i cili mori derrin ...
  Kur ishte gjallë - më paralajmëroi -
  Është e pamundur të marrësh grua nga kanibalët!
  Margaret konfirmoi:
  - Është një këngë e egër! Dhe unë dua diçka më shpirtërore!
  Oleg vërejti:
  - Shpirtërore? Kjo eshte mire!
  Dhe djali këndoi diçka ...
  Por Aurora e ndërpreu dhe i tha:
  - Është e nevojshme të mos këndosh, por të veprosh.
  Dhe vajza nxori një iPhone nga brezi. Oleg buzëqeshi, Natasha i dha të sajën dhe i ofroi:
  - Luaj tanke me flokëkuqe!
  Aurora ra dakord:
  - Më pëlqen kjo lojë!
  Dhe vajza-heroi filloi të fitonte parametra.
  Oleg Rybachenko mori flotën e tankeve.
  Aurora paralajmëroi:
  - Një tank për një! Provoni një duel!
  Djali u pajtua.
  - Kjo është e drejtë!
  Oleg zgjodhi tankun më të lezetshëm sovjetik të viteve dyzet - IS-7. Një makinë e mrekullueshme që nuk u bë kurrë seriale. Ajo ka gjithçka dhe forca të blinduara, armë dhe shpejtësi. Një halo e vërtetë!
  Aurora E-75. Makina është më e keqe. Dhe më e rëndë, dhe më pak shpejtësi, rezervë fuqie, pak më e dobët dhe një armë. IS-7 ka 130 milimetra kundrejt 128 për E-75. Armatura e gjermanit është ndoshta më e trashë, por kjo kompensohet nga pjerrësia e madhe e IS-7. Dhe anët e Fritz janë më të larta ... Gjithçka është kështu, por ...
  Aurora e përkthen E-75 në nivelin M ... Dhe makina po përmirësohet. Dhe motori është më i fuqishëm dhe silueta është shumë më e ulët, dhe arma është bërë tytë më e gjatë. Dhe tani armatura është trashur. Tanku gjerman peshon ende nëntëdhjetë e pesë tonë, krahasuar me gjashtëdhjetë e tetë për atë sovjetik. Dhe pas përmirësimit, ai ka një plan urbanistik të ngjashëm dhe tani do të jetë më i fuqishëm.
  Dhe IS-7 mbeti pa zhvillim gjithsesi. Pra, në historinë reale, askush nuk e parashikoi atë.
  Epo, Oleg, le të shfrytëzojmë veten.
  Djali, megjithatë, nuk është i humbur. Meqenëse armiku është modernizuar, atëherë fëmija do të bëjë diçka dhe do të përdorë predha pendësh. Dhe pastaj do të ketë një luftë shumë të mirë.
  IS-7 po afrohet. Por megjithatë, performanca e drejtimit të gjermanit është akoma më e mirë.
  Aurora lëshon topin e saj më të gjatë. Por ende nuk mund të hyjë.
  Dhe djali terminator afrohet dhe gjarpëron gjurmët. Djali i vogël duket se është mjaft i sigurt.
  Aurora, pas një gjuajtje tjetër, nxori moralin:
  - Një mi mund të vrasë një elefant!
  Dhe beteja vazhdoi, Oleg hodhi një predhë top 130 mm në bashkimin e bykut dhe fitoi. Pavarësisht nga të gjitha përfitimet.
  Por në përgjithësi, në tanket e viteve dyzet ka makina të ndryshme. Projekt shumë i frikshëm - "Luani mbretëror". Pesha është njëqind tonë, arma është e kalibrit 210 mm, armatura e përparme është e pjerrët 300 mm, anët janë 200 mm, dhe motori është 1800 kuaj fuqi.
  Kjo është një makinë - edhe IS-7 mund të depërtojë vetëm anash dhe të mbyllet. Dhe është vërtet e mrekullueshme!
  Aurora këndoi me kërcitje dhëmbësh:
  - Kjo është një shqiponjë, që fluturon mbi diell!
  Dhe hesht...
  Pasi hëngrën, të gjashtë u zhvendosën në qytetet kineze. Tani për tani, është e nevojshme të arrihet përfundimi i paqes dhe të dekurajohen Manchus nga sulmet.
  Vajzat dhe djali sulmuan kinezët dhe vranë përsëri shumë me shpata dhe gishtërinj të zhveshur.
  Pastaj luftëtarët qëlluan nga topat e kapur. Dhe shumë kinezë u vranë.
  Oleg Rybachenko tha:
  - Ndoshta është më mirë të luash në mbrojtje? Dhe pastaj rezulton disi e shëmtuar?
  Aurora u përgjigj:
  - Ekziston një koncept i luftës parandaluese!
  Oleg kujtoi:
  - Victor Suvorov gjithashtu u përpoq të provonte se lufta e Gjermanisë fashiste kundër BRSS ishte parandaluese!
  Aurora buzëqeshi dhe bërtiti:
  - A nuk është kështu?
  Oleg tundi kokën.
  - E dyshimtë!
  Margaret kujtoi:
  - E lexova këtë libër. Ajo duket bindëse në shikim të parë. Por nëse gërmoni më thellë ...
  Aurora tundi me kokë në shenjë dakordësie.
  - BRSS po përgatitte një luftë sulmuese, dhe ky është një fakt!
  Margaret vuri në dukje:
  - BRSS po përgatitte një luftë sulmuese edhe pas luftës. Por ofensiva nuk filloi kurrë!
  Oleg vërejti logjikisht:
  - Nëse Stalini planifikoi ofensivën, atëherë në një periudhë të mëvonshme, pasi kishte përfunduar së pari stafimin e divizioneve të tij me tanke dhe pajisje të tjera. Dhe aviacioni i fundit sapo ka filluar të mbërrijë në njësi, madje pilotët nuk e kanë zotëruar atë!
  Aurora gjithashtu kundërshtoi logjikisht:
  - Nëse ushtria sovjetike po riarmatosej, atëherë ushtria gjermane gjithashtu nuk qëndronte ende. Ndërsa BRSS po prodhonte aeroplanët më të fundit, Fritz po rriste prodhimin e teknologjisë më të fundit.
  Vonesa Përparësia e Stalinit nuk do të rritet. Përkundrazi, përkundrazi, nazistët, duke pasur potencialin e Evropës, mund të kapnin Rusinë në sasinë e pajisjeve me cilësi më të mirë!
  Oleg Rybachenko dyshoi:
  - Çfarë ju bën të mendoni se cilësia e tyre ishte më e mirë?
  Aurora u përgjigj sinqerisht:
  - Por ata fituan në vitin dyzet e një! Nëse ata rriheshin inferiorë në numër, atëherë ndoshta ishin superiorë edhe në cilësi!
  Djali gjeniu dyshoi:
  - Unë nuk mendoj kështu!
  Margaret tha:
  - Viti i dyzet e një është një mister. Pse Ushtria e Kuqe formalisht më e fortë po humbiste betejë pas beteje. Dhe pastaj, pasi u bë zyrtarisht, dhe në fakt, më e dobët, a filloi ajo të fitonte?
  Oleg Rybachenko u përgjigj:
  - Ky është një mister i madh i Luftës së Dytë Botërore!
  Natasha sugjeroi:
  - Ka pasur një ndërhyrje të fuqive më të larta!
  Oleg tundi me kokë.
  - Vërtet kishte diçka!
  Agustini bërtiti:
  - Idhujt tanë janë të mbuluar me gjak, perënditë tanë janë perënditë e luftës!
  Zoya ra dakord.
  - Të mbuluar me gjak dhe perënditë e luftës!
  Pasi Oleg dhe Aurora filluan të luanin strategjinë e Luftës së Dytë Botërore. Aurora për Hitlerin, Oleg për Stalinin.
  Tashmë kishte një shkëmbim goditjesh të vërteta. Aurora përdori kodin mashtrues dhe masën e tankeve të serisë "E", depërtoi në Moskë. Togo dhe Oleg përdorën kodin mashtrues dhe IS-7 pasi do të qinin gjermanët. Dhe kosa u mblodh mbi gur. Dhe shumë arkivole. Le dhe virtuale.
  Oleg Rybachenko luan me dëshirë dhe trupat e tij depërtojnë në mbrojtjen gjermane. Ndërtoni kaldaja. Aurora ekzekuton përsëri kodin mashtrues. Ka një shkëmbim shumë të egër lëvizjesh.
  Djali gjenial këndoi:
  - Diku në Kama - ne nuk e njohim veten,
  Diku në lumin Kama nënat!
  Mos u shtri me duar, mos u shtri me këmbë,
  Epo, nëse është e nevojshme, lëvizni pokerët!
  Dhe tanket sovjetike thyejnë nazistët. Nuk ka asgjë më të mirë se IS-7. Dhe ju mund të luftoni me siguri me "Mijtë" dhe "E" -100. Tanku sovjetik nuk ka frikë nga përbindësh të tillë.
  Ata janë më të rëndë, por kjo nuk do të thotë se janë më të fortë.
  Dhe Oleg po përparon, duke lëvizur me shpejtësi me makina. Dhe është si një mijë djaj.
  Djali prodigy këndon:
  - Le ta thyejmë Fritzin, chiki-chiki-chiki-ta!
  Dhe tani trupat sovjetike morën një pengesë tjetër. Ata janë si gjenitë e përleshjeve dhe të përleshjeve!
  Aurora, megjithatë, nuk është gjithashtu e thjeshtë. Dhe funksionon në mënyrë agresive. Hedh forca të reja dhe të reja dhe të reja nën rrotat e Ushtrisë së Kuqe.
  Dhe luftëtari me flokë të kuq këndon:
  - Armiqtë nuk do të më ndalojnë! Unë do të pushtoj hapësirën e universit!
  Dhe regjimentet e reja dhe të reja shkojnë në betejë.
  Oleg Rybachenko këndoi me gëzim:
  Fritz inat në tërbim,
  Armiku i regjimentit shkoi përpara ...
  Por arianët e çmendur -
  Rusët do të takohen me armiqësi!
  Ata do të gërmojnë në lëkurën e një derri,
  Armiku do të hidhet në pluhur -
  Rusët luftojnë me furi
  Grusht i fortë ushtarak!
  Dhe djali kryen një tjetër manovër rrethrrotullimi dhe merr trupat e Aurorës në ring.
  Po, fëmija është i zgjuar, nuk ka fjalë.
  Aurora gurgulloi:
  - Jo, nuk do të dorëzohem, por gjithmonë kam ditur të luftoj!
  Oleg Rybachenko ra dakord:
  - Të mos dorëzohemi! Ne thjesht do t'ju shkatërrojmë!
  Dhe tani trupat sovjetike janë përsëri në ofensivë. Dhe tashmë kodi i mashtruesit nuk e ndihmon Fritz-in.
  Pastaj Aurora ndryshon me dinakëri opsionin. Dhe Britania dhe Shtetet e Bashkuara hyjnë në luftë në anën e saj. Luftëtarët e kësaj armade nxituan në betejë. Dhe le të shtypim armikun.
  Por tanket sovjetike IS-7 me lehtësi edhe më të madhe shkatërrojnë Shermans dhe Pershings amerikane, si dhe tankin anglez Churchill.
  Ata vetë nuk marrin asnjë dëm.
  Aurora bërtiti:
  - Epo, ti dhe dreqin e vogël!
  . KAPITULLI #3
  Luftëtarët nga shekulli i njëzet e një u përplasën përsëri me kinezët e shtatëmbëdhjetë.
  Ka shumë ushtarë në Perandorinë Qiellore. Ata rrjedhin si një lumë i pafund.
  Oleg Rybachenko, duke i prerë kinezët me shpata, bërtiti:
  - Mos u dorëzo kurrë!
  Dhe një disk i mprehtë fluturoi nga këmba zbathur e djalit!
  Margarita, duke shtypur kundërshtarët, rënkoi:
  - Ka një vend për feat në botë!
  Dhe hala helmuese u shpërndanë nga këmba e zbathur e vajzës, duke goditur kinezët.
  Natasha gjithashtu hodhi gishtat e saj të zhveshur, vrasëse dhe bërtiti:
  Ne kurrë nuk do të harrojmë dhe kurrë nuk do të falim.
  Dhe shpatat e saj kaluan nëpër mulli mbi kinezët.
  Zoya, duke prerë armiqtë, bërtiti:
  - Për një porosi të re!
  Dhe hala të reja u shpërndanë nga këmbët e saj zbathur. Dhe çfarë ka në sy, çfarë ka në fyt ushtarët kinezë.
  Po, ishte e qartë se luftëtarët po emocionoheshin dhe tërboheshin.
  Aurora preu ushtarët e verdhë, kërciti:
  - Vullneti ynë i hekurt!
  Dhe një dhuratë e re, vdekjeprurëse fluturon nga këmba e saj e zbathur. Dhe luftëtarët e verdhë po bien.
  Svetlana pret mullirin, shpatat e saj janë si rrufe.
  Kinezët po bien si duaj.
  Vajza hedh gjilpëra me këmbët e saj zbathur dhe kërcit:
  - Për Nënën Rusia do të fitojë!
  Oleg Rybachenko përparon kundër kinezëve. Djali terminator godet trupat e verdha.
  Dhe në të njëjtën kohë gishtat e këmbëve të zhveshura të djalit hedhin hala me helm.
  Djali bërtet:
  - Lavdi Rusisë së Ardhshme!
  Dhe në lëvizje u pret kokën dhe surrat të gjithëve.
  Margarita shtyp edhe kundërshtarët.
  Këmbët e saj të zbathura po i rrahin. Kinezët po vdesin në numër të madh. Luftëtari bërtet:
  - Për kufij të rinj!
  Dhe pastaj vajza do të marrë dhe prerë ...
  Masa e kufomave të ushtarëve kinezë.
  Por Natasha është në ofensivë. Ai pret kinezishten e tij dhe këndon:
  - Rusia është e mrekullueshme dhe rrezatuese,
  Unë jam një vajzë shumë e çuditshme!
  Dhe disqet fluturojnë nga këmbët e saj zbathur. Kush i preu fytin kinezëve. Po, kjo është një vajzë.
  Zoya është në ofensivë. Pret ushtarët e verdhë me të dy duart. Pështyrë nga një tub. Dhe hedh gjilpëra vdekjeprurëse me gishta të zhveshur.
  Dhe në të njëjtën kohë ai i këndon vetes:
  - Eh, xhaketë le të shkojmë,
  Oh, e preferuara ime do të shkojë!
  Aurora, duke prerë kinezët dhe duke shkatërruar ushtarët e verdhë, bërtet:
  - Të gjitha të pushtuara dhe në lëkurën e një kafshe,
  Ai nxitoi në polici me një shkop!
  Dhe me gishta të zhveshur, si të hidhet në armik, diçka që do të vrasë një elefant.
  Dhe pastaj kërcisni:
  - Ujqër!
  Svetlana në ofensivë. Prerje prerje e kinezëve. Me këmbë të zbathur lëshon mbi to dhuratat e vdekjes.
  Drejton një mulli me shpata.
  Ajo shtypi shumë luftëtarë dhe klithma:
  - Një fitore e madhe po vjen!
  Dhe përsëri vajza është në një lëvizje të egër.
  Dhe këmbët e saj zbathur lëshojnë gjilpëra vdekjeprurëse.
  Oleg Rybachenko u hodh lart. Djali u rrotullua në një salto. Priti shumë kineze në kërcim.
  Ai hodhi gjilpërat me gishta të zhveshur dhe gurgulloi:
  - Bëhu i famshëm për guximin tim të bukur!
  Dhe përsëri djali është në betejë.
  Margarita shkon në ofensivë. Prish të gjithë armiqtë me radhë. Shpatat e saj janë më të forta se tehet e mullinjve me erë. Dhe gishtat e zhveshur hedhin dhuratat e vdekjes.
  Vajza është në ofensivë. Shfaros luftëtarët e verdhë pa ceremoni.
  Dhe kërcen herë pas here, dhe rrotullohen!
  Dhe dhuratat e asgjësimit fluturojnë prej saj.
  Dhe vetë kinezët bien të vdekur. Dhe tufa të tëra kufomash grumbullohen.
  Margarita kërcit:
  - Unë jam një kauboj amerikan!
  Dhe përsëri këmbët e saj të zbathura hodhën gjilpërën.
  Dhe pastaj një duzinë gjilpërash të tjera!
  Natasha në ofensivë është gjithashtu shumë e lezetshme.
  Dhe hedh me këmbë zbathur dhe pështyn nga një kashtë.
  Dhe bërtet në majë të mushkërive të tij:
  - Unë jam një vdekje e shkëlqyeshme! Gjithçka që duhet të bëni është të vdisni!
  Dhe përsëri bukuria në lëvizje.
  Zoya sulmon një bllokim të kufomave kineze. Dhe bumerangët e shkatërrimit fluturojnë gjithashtu nga këmbët e saj zbathur.
  Dhe luftëtarët e verdhë vazhdojnë të bien e të bien.
  Zoya bërtet:
  - Vajzë zbathur, do të fitosh!
  Dhe një duzinë hala fluturojnë nga thembra e zhveshur e vajzës. Që direkt në fytin e kinezëve gërmojnë.
  Ata bien të vdekur.
  Ose më mirë, plotësisht i vdekur.
  Aurora në ofensivë. Thërrmon trupat e verdha. Shpatat e saj mbahen në dy duar. Dhe ajo është një luftëtare kaq e madhe.
  Një tornado përshkon trupat kineze.
  Vajza me flokë të kuqe vrumbullon:
  - E ardhmja është e fshehur! Por do të jetë fitimtar!
  Dhe në sulm, një bukuroshe me flokë të zjarrtë.
  Aurora në ekstazë të egër gjëmon:
  - Zotat e luftës do të grisin gjithçka!
  Dhe luftëtari në ofensivë.
  Dhe këmbët e saj të zbathura hedhin shumë hala të mprehta, helmuese.
  Svetlana në betejë Dhe kaq shkëlqyes dhe luftarak. Këmbët e saj të zhveshura hedhin kaq shumë gjëra vdekjeprurëse. Jo burrë, por vdekje me flokë bjonde.
  Por nëse prishet, atëherë nuk mund ta ndaloni.
  Svetlana këndon:
  - Jeta nuk do të jetë mjaltë,
  Ajo kërcim në një valle të rrumbullakët!
  Le të realizohet ëndrra -
  Bukuria e kthen njeriun në skllav!
  Dhe në lëvizjen e vajzës gjithnjë e më shumë tërbim.
  Oleg në ofensivë po përshpejton gjithçka. Djali rreh kinezin.
  Këmbët e tij zbathur hedhin gjilpëra të mprehta.
  Luftëtari i ri bërtet:
  - Perandoria e tërbuar - do t'i copëtojë të gjithë!
  Dhe përsëri djali është në lëvizje.
  Margarita është një vajzë e stuhishme në aktivitetin e saj. Dhe godet armiqtë.
  Këtu ajo lëshoi me këmbën e saj të zhveshur, një bizele me eksploziv. Ajo do të shpërthejë dhe menjëherë do të hedhë njëqind kinezë lart.
  Vajza bërtet:
  - Fitorja do të na vijë gjithsesi!
  Dhe drejtoni mullirin me shpata.
  Natasha i përshpejtoi lëvizjet e saj. Vajza pret luftëtarët e verdhë. Dhe duke bërtitur:
  - Fitorja e pret perandorinë e Rusisë.
  Dhe le t'i shfarosim kinezët me një ritëm të përshpejtuar.
  Natasha është një vajzë terminatore.
  Nuk mendon të ndalojë dhe të ngadalësojë.
  Zoya është në ofensivë. Shpatat e saj duket se presin sallatën e mishit. Vajza bërtet në majë të mushkërive:
  - Shpëtimi ynë është në fuqi!
  Dhe gishtat e zhveshur gjithashtu hedhin hala të tilla.
  Dhe një masë njerëzish me grykë të shpuar, të shtrirë përreth në tuma kufomash.
  Aurora është një vajzë e çmendur. Dhe i shtyp të gjithë sikur të jetë një robot nga hiperplazma.
  Ajo tashmë ka shkatërruar jo njëqind kinezë. Por gjithçka merr ritmin. Dhe luftëtari ende vrumbullon.
  - Unë jam i pamposhtur! Më cool në botë!
  Dhe përsëri, bukuroshja në sulm.
  Dhe nga gishtat e saj të zhveshur, një bizele fluturon. Dhe treqind kinezë u copëtuan nga një shpërthim i fuqishëm.
  Aurora këndoi:
  - Nuk do të guxoni të na kapni tokën!
  Svetlana është gjithashtu në ofensivë. Dhe nuk jep një gram të vetëm afat. Vajza e Terminatorit të Egër.
  Dhe ai i preu armiqtë dhe i shfaros kinezët. Dhe masa e luftëtarëve të verdhë tashmë ka rënë në hendek dhe përgjatë rrugëve.
  Të gjashtë ishin tërbuar. Bëri një luftë të egër.
  Oleg Rybachenko është kthyer në aksion. Dhe përparon duke tundur të dyja shpatat. Dhe djali terminator drejton mullirin. Kinezët e vdekur po bien.
  Masa kufomash. Male të tëra trupash të përgjakur.
  Djali kujton një strategji të egër. Ku edhe kuajt dhe njerëzit përziheshin bashkë.
  Oleg Rybachenko kërcit:
  - Mjerë nga mendja!
  Dhe do të ketë shumë para!
  Dhe djali terminator në lëvizjen e re. Dhe këmbët e tij zbathur do të marrin diçka dhe do ta hedhin.
  Djali gjeniu bërtiti:
  - Master class dhe Adidas!
  Doli një performancë vërtet e lezetshme dhe e lezetshme. Dhe sa të vrarë kinezë. Dhe numri më i madh i më të mëdhenjve vranë luftëtarët e verdhë.
  Në luftë është edhe Margarita. Thërrmon ushtritë e verdha dhe gjëmon:
  - Regjiment i madh shoku! Të gjithë futemi në arkivol!
  Dhe shpatat e saj po hakojnë kinezët. Masa e luftëtarëve të verdhë tashmë është shembur.
  Vajza bërtiti:
  - Unë jam edhe më cool se panterat! Provoni se të gjithë janë më të mirët!
  Dhe nga thembra e zhveshur e vajzës, si një bizele me eksploziv të fuqishëm, do të fluturojë jashtë.
  Dhe goditi armikun.
  Dhe ai do të marrë dhe do të thyejë disa nga kundërshtarët.
  Dhe Natasha është në autoritet. Dhe ajo mund kundërshtarët, dhe ajo vetë nuk do t'i japë askujt një prejardhje.
  Sa kinezë e kanë ndërprerë tashmë.
  Dhe dhëmbët e saj janë aq të mprehtë. Dhe sytë janë safir. Kjo është vajza - ekzekutuesi kryesor. Edhe pse të gjithë partnerët e saj janë xhelatë!
  Natasha bërtet:
  - Unë jam i çmendur! Do të keni një penallti!
  Dhe përsëri, vajza do të presë shumë kinezë me shpata.
  Zoya është në lëvizje dhe preu shumë luftëtarë të verdhë.
  Dhe këmbët zbathur hedhin gjilpëra. Çdo gjilpërë vret disa kinezë. Këto vajza janë vërtet të bukura.
  Aurora po përparon dhe po shkatërron kundërshtarët. Dhe në të njëjtën kohë, ai nuk harron të bërtasë:
  - Nuk mund t'i shpëtosh arkivolit!
  Dhe vajza do të marrë dhëmbët e saj dhe do të nxjerrë dhëmbët e saj!
  Dhe një flokëkuqe e tillë ... Flokët e saj fluturojnë në erë, si një flamur proletar.
  Dhe gjithçka vjen fjalë për fjalë nga zemërimi.
  Svetlana në lëvizje Këtu ajo preu shumë kafka. Një luftëtare që nxjerr dhëmbët.
  Tregon gjuhën. Dhe pastaj pështyn nga një kashtë. Pastaj ai bërtet:
  - A do të jeni të vdekur!
  Dhe përsëri gjilpërat vdekjeprurëse fluturojnë nga këmbët e saj zbathur.
  Oleg Rybachenko kërcen dhe kërcen.
  Djali këmbëzbathur lëshon një tufë gjilpërash dhe këndon:
  - Le të shkojmë në kamping, hapni një llogari të madhe!
  Luftëtari i ri është në më të mirën e tij.
  Ai është mjaft i vjetër, por duket si një fëmijë. Vetëm shumë i fortë dhe muskuloz.
  Oleg Rybachenko këndoi:
  - Lëreni që loja të mos jetë sipas rregullave - do të kalojmë fraerën!
  Dhe përsëri, gjilpërat vdekjeprurëse dhe goditëse fluturuan nga këmbët e tij të zbathura.
  Margarita këndoi me kënaqësi:
  - Asgje nuk eshte e pamundur! Besoj se liria do të lindë!
  Vajza përsëri hodhi një kaskadë vdekjeprurëse gjilpërash mbi kinezët dhe vazhdoi:
  - Errësira do të largohet! Mund të lulëzojnë trëndafilat!
  Dhe sapo luftëtarja hedh një bizele me gishtat e saj të zhveshur, një mijë kinezë fluturuan menjëherë në ajër. Po, ushtria e Perandorisë Qiellore po shkrihet para syve tanë.
  Natasha në betejë. Kërcen si një kobër. Shpërthen armiqtë. Dhe kaq shumë kinezë po vdesin.
  Vajza e tyre dhe shpatat, kokrrat mbi qymyr dhe shtizat. Dhe hala.
  Në të njëjtën kohë, ajo gjithashtu gjëmon:
  - Besoj se fitorja do të vijë!
  Dhe lavdia e rusëve do të gjejë!
  Gishtërinjtë e zhveshur hedhin gjilpëra të reja, duke grushtuar kundërshtarët.
  Zoya në një lëvizje të egër. Sulmon kinezët. I thyen në copa të vogla.
  Gruaja luftëtare hedh gjilpëra me gishtat e saj të zhveshur. Depërton me kundërshtarët dhe si të ulërimë:
  Fitorja jonë e plotë është afër!
  Dhe drejton një mulli të egër me shpata. Kjo është me të vërtetë një vajzë si një vajzë!
  Por kobra Aurora shkoi në ofensivë. Kjo është një grua - një makth për të gjitha ankthet.
  Dhe nëse e pret, do të thotë se do ta presë.
  Pas kësaj, flokëkuqja do të marrë dhe do të këndojë:
  - Do t'i hap të gjitha kafkat! Unë jam një ëndërr e madhe!
  Dhe tani shpatat e saj në veprim dhe prenë mishin.
  Svetlana gjithashtu shkon në ofensivë. Kjo vajzë nuk ka frena. Si të presim, kështu që masa e kufomave është e ndotur.
  Terminatori bjond gjëmon:
  - Sa mirë do të jetë! Sa mirë do të jetë - e di!
  Dhe tani një bizele vrasëse fluturon prej saj.
  Oleg përsëri njëqind kinezë, duke mbajtur një meteor, të prerë. Dhe ai do të marrë një bombë dhe do ta hedhë.
  E vogël në përmasa, por vdekjeprurëse...
  Si të copëtoni në copa të vogla.
  Djali terminator bërtiti:
  - Rinia e stuhishme e makinave të tmerrshme!
  Margarita do ta bëjë këtë përsëri në betejë.
  Dhe shkatërroi shumë luftëtarë të verdhë. Dhe shkurton boshllëqet e mëdha.
  Vajza bërtet:
  - Lambada është vallja jonë në rërë!
  Dhe goditi me energji të përtërirë.
  Natasha në ofensivë është edhe më e furishme. Kështu godet kinezët. Nuk është shumë mirë që ata t'u rezistojnë vajzave të tilla.
  Natasha e mori dhe këndoi:
  - Vrapimi në vend është një pajtues i zakonshëm!
  Dhe vajza luftëtare shpërtheu në kundërshtarë me një kaskadë të tillë goditjesh.
  Dhe ai do të hedhë disqe me këmbë zbathur.
  Këtu ajo drejtoi mullirin. Masa e krerëve të ushtrisë së verdhë u kthye prapa.
  Ajo është një bukuroshe luftarake. Mundi vetes një armadë kaq të verdhë.
  Zoya është në lëvizje, duke shtypur të gjithë pa përjashtim. Dhe shpatat e saj janë si gërshërë vdekjeje.
  Vajza është thjesht e bukur. Dhe këmbët e saj të zbathura hedhin hala shumë helmuese.
  Të mposhtni kundërshtarët. Ata shpojnë fytin e tyre dhe bëjnë arkivole.
  Zoya e mori dhe bërtiti:
  - Nëse nuk ka ujë në rubinet...
  Natasha bërtiti me kënaqësi:
  Pra, ju keni faj!
  Dhe me gishtërinjtë e tij të zhveshur ai hedh diçka që vret tërësisht. Kjo është me të vërtetë një vajzë vajzash.
  Dhe nga këmbët e saj të zhveshura, si do të fluturojë tehu. Dhe goditi shumë luftëtarë.
  Aurora në lëvizje. E shpejtë dhe unike në bukurinë e saj.
  Çfarë flokësh të shndritshëm ka. Si një flamur proletar që valëvitet. Kjo vajzë është një viks i vërtetë.
  Dhe ajo pret kundërshtarët - sikur të kishte lindur me shpata në duar.
  Flokëkuqe, bastard i mallkuar!
  Aurora e mori dhe fërshëlleu:
  - Do të ketë një kokë demi - luftëtarët nuk do të çmenden!
  Dhe këtu ajo përsëri shtypi shumë luftëtarë.
  Oleg Rybachenko u ankua:
  - Çfarë ju duhet! Këtu është vajza!
  Margarita, duke hedhur një kamë me këmbën e saj të zbathur, konfirmoi:
  - Vajzë e madhe dhe e lezetshme!
  Aurora u pajtua lehtësisht me këtë:
  - Unë jam një luftëtar që do të kafshojë këdo!
  Dhe përsëri, me gishta të zhveshur, ai do të nisë një vrasës.
  Svetlana në betejë nuk është inferiore ndaj kundërshtarëve. Jo një vajzë, por një fund flakë.
  Dhe bërtet:
  - Çfarë qielli blu!
  Aurora, duke lëshuar tehun me këmbën e saj të zbathur, konfirmoi:
  - Ne nuk jemi përkrahës të grabitjes!
  Svetlana, duke i prerë armiqtë, cicëroj:
  - Një budalla nuk ka nevojë për thikë ....
  Zoya kërciti, duke hedhur gjilpëra me këmbët e saj të zhveshura dhe të nxira:
  - Do ta gënjesh nga tre kuti!
  Natasha, duke prerë kinezët, shtoi:
  - Dhe bëj me të për një qindarkë!
  Dhe luftëtarët do të marrin dhe do të kërcejnë. Ata janë kaq të gjakosur dhe të ftohtë. Në përgjithësi, ata kanë shumë eksitim.
  Oleg Rybachenko duket shumë elegant në betejë.
  Margarita këndoi:
  - Goditja është e fortë, dhe djali ka një interes ...
  Djali gjenial lëshoi me këmbë atë që dukej si një helikë helikopteri. Ai i preu nja dyqind koka kinezëve dhe bërtiti:
  - Mjaft sportive!
  Dhe të dy - një djalë dhe një vajzë në punë të hapur.
  Oleg, duke copëtuar ushtarët e verdhë, gurgulloi:
  - Dhe do të ketë një fitore të madhe për ne!
  Margarita pëshpëriti në përgjigje:
  - Ne i vrasim të gjithë - me këmbë zbathur!
  Vajza është me të vërtetë një terminator kaq aktiv.
  Natasha këndoi në ofensivë:
  - Luftë e shenjtë!
  Dhe luftëtari lëshoi një disk të mprehtë-bumerang. Ai fluturoi në një hark, preu shumë kinezë.
  Zoya shtoi, duke vazhduar shfarosjen:
  - Do të jetë fitorja jonë!
  Dhe hala të reja fluturuan nga këmbët e saj të zbathura. Dhe ata goditën shumë luftëtarë.
  Vajza bjonde tha:
  - mat kundërshtarin!
  Dhe ajo tregoi gjuhën e saj.
  Aurora, duke tundur këmbët dhe duke hedhur svastika me tehe të mprehta, gurgulloi6
  - Flamuri perandorak përpara!
  Svetlana konfirmoi me lehtësi:
  - Lavdi heronjve të rënë!
  Dhe vajzat bërtitën në unison, duke shtypur kinezët:
  - Askush nuk do të na ndalojë!
  Dhe tani një disk po fluturon nga këmbët e zbathura të luftëtarëve. Mishi është grisur.
  Dhe ulërini përsëri:
  - Askush nuk mund të na mundë!
  Natasha fluturoi në ajër. Ajo hapi kundërshtarët dhe dha:
  - Ne jemi ujqër, skuq armikun!
  Dhe nga gishtat e saj të zhveshur do të fluturojë një disk shumë vdekjeprurës.
  Madje vajza përdridhet në ekstazë.
  Dhe pastaj ai mërmëriti:
  - Takat tona e duan zjarrin!
  Po, vajzat janë vërtet seksi.
  Oleg Rybachenko gurgulloi:
  - Oh herët, jep siguri!
  Dhe u shkeli syrin luftëtarëve. Ata qeshin dhe nxjerrin dhëmbët si përgjigje.
  Natasha preu kinezët dhe kërciti:
  - Në botën tonë nuk ka gëzim, pa luftë!
  Djali u përgjigj:
  "Ndonjëherë edhe lufta nuk është argëtuese!"
  Natasha ra dakord:
  - Nëse nuk ka forcë, atëherë po ...
  Por ne luftëtarët jemi gjithmonë të shëndetshëm!
  Vajza hodhi gishtat e saj të zhveshur në gjilpërat e kundërshtarit dhe këndoi:
  - Ushtari është gjithmonë i shëndetshëm,
  Dhe gati për veprim!
  Pas kësaj, Natasha përsëri i preu armiqtë.
  Zoya është një vogëlushe shumë e shpejtë. Këtu është një fuçi e tërë në kinezisht e nisur. Dhe grisi disa mijëra nga një shpërthim.
  Pastaj ajo bërtiti:
  - Mos u ndal, takat tona po shkëlqejnë!
  Dhe një vajzë me dantella luftarake!
  Aurora në betejë nuk është gjithashtu e dobët. Kështu godet kinezët. Sikur nga një tufë zinxhirësh troket.
  Dhe duke copëtuar kundërshtarët - këndon:
  - Kujdes se do të jetë e dobishme,
  do të ketë një byrek në vjeshtë!
  Djalli me flokë të kuq lëron vërtet në betejë si një djall në një kuti thithëse.
  Dhe ja se si lufton Svetlana. Dhe kinezët e marrin atë prej saj.
  Dhe nëse ajo godet, ajo do të godasë.
  Prej saj fluturojnë spërkatje të përgjakshme.
  Svetlana vuri re ashpër kur spërkatjet metalike fluturuan nga këmba e saj e zhveshur, duke shkrirë kafkat:
  - Lavdi Rusisë, shumë madje lavdi!
  Tanket po nxitojnë përpara ...
  Divizioni me këmisha të kuqe -
  Përshëndetje populli rus!
  Këtu vajzat u përballën me kinezët. Pra, ato priten dhe copëtohen. Jo luftëtarë, por me të vërtetë pantera që kanë thyer zinxhirin.
  Oleg është në betejë dhe sulmon kinezët. I rreh pa keqardhje dhe klithma:
  Ne jemi si dema!
  Margarita, duke shtypur ushtrinë e verdhë, mori:
  Ne jemi si dema!
  Natasha e mori atë dhe bërtiti, duke prerë luftëtarët e verdhë:
  - Gënjeshtra është jashtë kontrollit!
  Zoya grisi kinezët, kërciti:
  - Jo, jo nga dora!
  Dhe ai gjithashtu do të marrë dhe lëshojë një yll me këmbën e tij të zbathur.
  Natasha e mori dhe bërtiti:
  - TV jonë është ndezur!
  Dhe një tufë vrasëse gjilpërash fluturon nga këmba e saj e zhveshur.
  Zoya, duke shtypur gjithashtu kinezët, kërciti:
  - Miqësia jonë është një monolit!
  Dhe përsëri një hedhje e tillë që rrathët turbullohen në të gjitha drejtimet. Kjo është një vajzë - shfarosje e pastër e kundërshtarëve.
  Vajza me gishtat e saj të zhveshur do të marrë dhe do të lëshojë tre bumerang. Dhe kufomat nga kjo u bënë edhe më shumë.
  Pas kësaj, bukuroshja do të japë:
  - Nuk do t'i japim armikut mëshirë! Do të ketë një kufomë!
  Dhe përsëri gjëja vdekjeprurëse fluturon nga thembra e zhveshur.
  Aurora gjithashtu tha në mënyrë mjaft logjike:
  - Vetëm jo një kufomë, por shumë!
  Pas kësaj, vajza e mori dhe eci zbathur nëpër pellgjet e përgjakur. Dhe vrau shumë kinezë.
  Dhe si gjëmon:
  - Vrasje masive!
  Dhe pastaj ai godet kokën mbi një gjeneral kinez. Thyeni kafkën e tij dhe jepni:
  - Banzai! Ju do të shkoni në parajsë!
  Svetlana, shumë e inatosur në sulm, kërcit:
  - Nuk do të kurseheni!
  Dhe një duzinë gjilpërash fluturojnë nga gishtat e saj të zhveshur. Si i mund të gjithë. Dhe shumë edhe luftëtari përpiqet të copëtojë dhe të vrasë.
  Oleg Rybachenko kërcit:
  - Çekiç i lavdishëm!
  Dhe djali gjithashtu hedh një yll kaq të lezetshëm në formën e një svastika me këmbën e tij të zhveshur. Hibrid i ndërlikuar.
  Dhe masa e kinezëve u shemb.
  Oleg bërtiti:
  - Banzai!
  Dhe djali është përsëri në një sulm të egër. Jo, ajo vetëm fryn me fuqi dhe vullkanet gurgullojnë!
  Margaret në lëvizje. Të gjithëve do t'ua shqye barkun.
  Një vajzë me këmbën e saj do të hedhë pesëdhjetë gjilpëra menjëherë. Dhe masa vritet nga të gjitha llojet e armiqve.
  Margarita këndoi për nga gëzimi:
  - Nje dy! Hidhërimi nuk është problem!
  Nuk duhet të dekurajoheni kurrë!
  Mbani hundën dhe bishtin më lart me një tub.
  Dije që një mik i vërtetë është gjithmonë me ty!
  Kjo është një kompani kaq agresive. Vajza rrah dhe bërtet:
  "Presidenti i Dragoit do të bëhet kufomë!"
  Natasha në betejë është vetëm një lloj terminatori. Dhe gjëmimi gurgulloi:
  - Banzai! Merre shpejt!
  Dhe një granatë i doli nga këmba e saj e zbathur. Dhe kinezët janë si thonjtë. Dhe thyej.
  Këtu është luftëtari! Për të gjithë luftëtarët - një luftëtar!
  Zoya është gjithashtu në ofensivë. Një kurvë kaq e furishme.
  Dhe ajo e mori dhe gurgulloi:
  - Babai ynë është vetë Zoti i Bardhë!
  Dhe ai pret një mulli të trefishtë për kinezët!
  Dhe Aurora bërtiti si përgjigje:
  - Dhe Zoti im është i zi!
  Në të vërtetë, flokëkuqja është vetë mishërimi i mashtrimit dhe poshtërësisë. Për armiqtë, sigurisht. Dhe për miqtë, ajo është një e dashur.
  Dhe si me gishta të zhveshur do të marrë e do të hedhë. Dhe shumë grumbuj luftëtarësh të perandorisë qiellore.
  Flokëkuqja bërtiti:
  - Rusia dhe Zoti i zi janë pas nesh!
  Një luftëtar me një potencial shumë të lartë luftarak. Jo, nën këtë është më mirë të mos përzieni.
  Aurora fërshëlleu:
  - Të gjithë tradhtarët do t'i shtypim në pluhur!
  Dhe u mbyll syrin partnerëve të tij. Po, kjo vajzë e zjarrtë nuk është saktësisht diçka që mund të japë paqe. Përveç nëse paqja është vdekjeprurëse!
  Svetlana, duke shtypur armiqtë, lëshoi:
  - Do të të fshijmë në radhë!
  Aurora konfirmoi:
  - Do t'i vrasim të gjithë!
  Dhe nga këmbët e saj zbathur fluturon sërish dhurata e asgjësimit total!
  Oleg këndoi si përgjigje:
  - Do të ketë një banzai të plotë!
  Aurora, duke i shqyer kinezët me duar të zhveshura, duke i prerë me shpata dhe duke hedhur gjilpëra me gishtat e saj të zhveshur, lëshoi:
  - Shkurtimisht! Shkurtimisht!
  Natasha, duke shkatërruar luftëtarët e verdhë, bërtiti:
  - Shkurt - banzai!
  Dhe le t'i presim kundërshtarët me hidhërim të egër.
  Oleg Rybachenko duke prerë kundërshtarët, lëshuar:
  - Ky gambit nuk është kinez,
  Dhe debutimi, më besoni, është Thai!
  Dhe përsëri, një disk i mprehtë, metalprerës fluturoi nga këmba e zbathur e djalit.
  Margarita, duke prerë luftëtarët e Perandorisë Qiellore, këndoi:
  - Dhe kë do të gjejmë në betejë,
  dhe kë do të gjejmë në betejë ...
  Le të mos bëjmë shaka me këtë -
  Le ta copëtojmë!
  Le ta copëtojmë!
  . KAPITULLI #3
  Pasi të keni rrahur kinezët, mund të pushoni pak. Por mjerisht, nuk keni kohë për t'u çlodhur shumë.
  Hordhitë e reja të verdha po zvarriten.
  Oleg Rybachenko i pret përsëri dhe vrumbullon:
  - Në një luftë të shenjtë - rusët nuk humbasin!
  Margarita hedh dhurata vdekjeprurëse me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe konfirmon:
  - Mos humb kurrë!
  Oleg donte të thoshte diçka tjetër ...
  Por tani ata u transferuan përkohësisht nga magjia e shtrigës në një substancë tjetër.
  Dhe Oleg Rybachenko u bë pionier në një nga kampet gjermane. Dhe Margarita u zhvendos me të.
  Epo, jo gjatë gjithë kohës për të prerë me kinezët.
  - Lavdi Atdheut! - Pionieri Oleg Rybachenko përsëriti klithmën, dhe në heshtje duroi një goditje në shpatullat e tij, megjithëse ai ra pikërisht në një nga plagët e fryra të së kaluarës. Dhe nga e dyta dhe fare një diseksion - rrjedh gjak! Margarita e shikoi Oleg Rybachenko me habi dhe mirënjohje dhe e pyeti diçka në anglisht. Fëmija i mrekullueshëm Oleg Rybachenko mendoi - me siguri, ai pyet përsëri atë që pashë në një ëndërr - a ka sinkronizëm? Djali i buzëqeshi motrës në krahë dhe ngriti supet e tij mjaft të gjera për një dhjetë vjeçare. Me sa duket, Margarita e kuptoi që Oleg Rybachenko thjesht donte të tregonte se ai nuk u dorëzua dhe nuk e kuptonte se çfarë e shtyu atë të bërtiste në stilin e kinemasë proletare.
  Dhe jo vetëm ai, por edhe ky Marat Kazei i hollë e tullac. Por me një syrin inkurajues, ajo i bëri me kokë djalit të guximshëm...
  Oleg Rybachenko u ofendua papritmas dhe, duke shtypur dhimbjen në zërin e tij, tha:
  - Bravado është gjithçka!
  Margarita kundërshtoi me një pëshpëritje:
  - Jo, jo bravado! Është si të thuash - fjala i vjen erë bajonetë!
  Oleg vërejti seriozisht:
  - Më mirë të vrasësh një fashist sesa të mallkosh njëqind Kraut!
  Pati një zhurmë, zhurmë motorësh dhe zhurmë, kalorës nga SS dhe mjekë xhelat - u hodhën në tokë, hoqën shalë më shumë si mutantët sesa kuajt e kafshëve. Të burgosurit u ulën në bar - në një zinxhir. Ata kontrolluan prangat: kështu ata ishin të shtrënguar fort. Dhe Oleg Rybachenko nuk u befasua shumë kur pa saktësisht se si një nga mjekët e rinj të SS iu afrua atij. Në gjermanisht, ai tha me vrazhdësi - çohu, fëmijë primat - duke e shtyrë djalin pionier me gishtin e një çizmeje të butë në kofshë ose edhe pak më lart, në veshka. Oleg Rybachenko u tensionua... dhe më pas ndërhyri Aurora e lezetshme. Djalli i zjarrtë (Kështu që ajo u mbiquajtur në trupa për shkak të ngjyrës së saj të kuqe të panatyrshme dhe të ndritshme të flokëve dhe qëndrueshmërisë dhe forcës jofemërore!) Shpjegoi diçka në mënyrë tallëse - dhe kjo tallje nuk mbaroi Oleg. Shihet se e ka ndjerë edhe doktori fashist! Nazisti goditi Aurorën në shpatullën muskulare me këmbë. Ajo vetëm qeshi. Pastaj fashisti goditi nga një rrethrrotullim, duke trokitur ashpër mbi një shpinë fleksibël mbi një vajzë të guximshme. Oleg u hodh anash nga tronditja. Aurora u ul menjëherë përsëri dhe në heshtje tregoi duart e saj të lidhura me pranga. Profesori i shëndoshë i thirri kolegut të tij më të ri, i cili papritmas hodhi poshtë. Pastaj ai theu një degë të shqopës së thatë dhe ia tregoi Oleg Rybachenko. Ai tundi para hundës - djali u tërhoq pa dashje. Doktori fashist përsëri bëri sikur mori një krah, tundi kokën, bëri një lëvizje të çuditshme. Mos e kuptoni, sikur një burrë SS ha me një lugë ...
  Oleg Rybachenko tha i zemëruar në gjermanisht:
  Nuk mund të shprehesh në terma njerëzorë.
  Fritz u çel: nënnjerëzor, e njeh gjuhën e racës mjeshtërore?
  I riu Rybachenko Jr kuptoi se e kishte tradhtuar veten kot, zbuloi se çfarë ishte më mirë të ruhej sekret, por ... Fjala nuk është harabeli - do ta humbisni, nuk do ta kapni. Vërtetë, doktori i shëndoshë e shtatlartë vuri një ajër indiferentizmi, fjala e mbyti frazën gjermane të shqiptuar nga djali. Përsëriti përsëri gjestin e mëparshëm dhe tregoi një krah të palosur.
  Dhe Oleg Rybachenko e kuptoi - ata e dërgojnë atë si shërbëtor për dru zjarri ...
  Nuk doja të më rrihnin më pas një refuzimi krenar. Dhe po, nuk mund ta humbisni mundësinë.
  Epo çfarë është krenaria e një centurioni, ose më mirë të një patrici për të thyer. Mendimi për t'u arratisur, natyrisht, erdhi - ai erdhi sapo prangat e rënda klikuan nën çelësin e madh. Edhe pse mund të jetë më logjike të thuhet se ajo nuk u largua fare! Por mendimi i vogël doli të ishte si një lepur i frikësuar që vrapon në fenerët, pa e ditur se tashmë, në fakt, ishte kapur. E megjithatë - sapo Oleg Rybachenko u largua nga parkingu - djali pa që një ujk po e ndiqte. Një nga ata mutantët e çuditshëm, të stërvitur që ruajnë kolonën e drejtuar nga SS. Në të njëjtën kohë, asnjë nga kolona nuk shikon me sfidë drejt djalit këmbëzbathur që po ngjitet me nxitim në skelë. Edhe pse Oleg Rybachenko mendoi se, me shumë mundësi, një kamera e fshehtë po filmonte lëvizjet e tij. Madje është e habitshme se sa teknikisht Fritz kanë avancuar. Nëse tanët nuk përgjigjen në mënyrë adekuate, atëherë do të jetë keq.
  Zhurma goditi me dhimbje shputat tashmë të shëruara të këmbëve të fëmijëve të pambrojtur. Këmbët e rrëzuara fort tashmë kanë filluar të trashen, por ky proces është mjaft i dhimbshëm kur shkelni mbi gurë të mprehtë. Oleg rënkoi në heshtje, duke u përpjekur të mos tregonte se kishte dhimbje dhe të mos shikonte gjakun që kishte dalë përsëri. Por atëherë ishte si një cunami i të pashpjegueshmes që e përfshiu atë.
  Frika në çast dhe në mënyrë të pashpjegueshme e privoi djalin pionier nga mendimet dhe dëshirat e tij. Thjesht doja të kthehesha në drejtim të ujkut (?). Nën vështrimin e syve çnjerëzor të bishës naziste, Oleg Rybachenko ngriu pa dashje dhe ngriu. Por menjëherë pionieri i sapopjekur u mbulua nga nxehtësia e zjarrtë dhe djali lëvizi si një mitraloz nga fabrika. Ai theu trungje të thata mështeknash dhe selvish që rriteshin në të çara, ende pa gjelbërim pas dimrit - shumë, mezi i tërhiqte zvarrë. E palosa në një qese të madhe transparente, e tërhoqa zvarrë, duke mos dalluar rrugën për në parking.
  Oleg Rybachenko, gjatë rrugës, po përpiqej dëshpërimisht të kapërcente tmerrin dëshpërues. Pionier-i shkëlqyeshëm ai apo jo! Por ky ishte si një notar i paaftë që përpiqej të qëndronte mbi ujë. Shfaqet, pastaj vërshon përsëri ...
  Ujku i ndoqi: herë pas here, duke u ndalur dhe duke nuhatur gjurmët e zhveshura që kishte lënë djali.
  Pionieri gjenial u ndje i çliruar nga vala e tmerrit vetëm kur u kthye në vendndodhjen e kampit.
  Fashistët e poshtër jo-njerëzor dukej se nuk e shikonin Oleg Rybachenkon. Edhe pse në fakt nja dy SS nuk i hiqnin sytë. Vetëm kur palosi atë që kishte sjellë, mjeku-xhelati i lartë, duke hedhur një vështrim të shkurtër, i hodhi diçka djalit ... eh! Oleg më në fund erdhi në vete. E kapi me lakmi, duke menduar se mbase dhanë një çokollatë ose diçka përtej saldimit për punë. Dhe çelur - vë, stralli dhe çeliku. Flinti ka shumë të ngjarë të ishte kuarci. Dhe karrigia duket si një copë dosje. Si ta përdorni të gjithë këtë - pionieri i zhvilluar Oleg e dinte në teori dhe madje me interes, ai do të kishte provuar gjithashtu Robinsonët e Polesie ... nëse jo për rrethana të çuditshme.
  Oleg preku degët e lagura me këmbë, pastaj me dorë dhe tundi kokën.
  - Tinder ... - tha pionieri qetësisht në rusisht, papritmas u kollit dhe përsëriti. - Tinder është i nevojshëm. - Dhe me vështirësi u përmbajt nga kalimi në fjalimin gjerman. - Nuk do të ndizet.
  Oleg i shikoi... Nuk është e qartë pse Fritz-it, i cili ka me vete edhe çakmakë, edhe shkrepës dhe, ndoshta, edhe një flakëhedhës, i duhej kjo mënyrë e vjetër për të marrë zjarrin. Ata duan të testojnë zgjuarsinë e pionierëve. A matin ata zhvillimin mendor të një personi sovjetik? Apo, duke tallur në mënyrë të parëndësishme një djalë të robëruar? Kush do t'i kuptojë si nga një planet tjetër!
  Nazistët shikuan njëri-tjetrin, nxorën dhëmbët. Gjëja më e çuditshme dhe ... dhe më e tmerrshme për Oleg Rybachenko është se fytyrat e tyre nuk ishin të liga, jo mizore, madje as tallëse, jo! Shumë kurioz, sikur të kishte parasysh një kafshë të çuditshme, një interes veçanërisht i gjallë është regjistruar tek profesori i lartë, sikur me qëllim të kishte hequr syzet. Nuk ka asnjë pikë indiferencë, është kaq interesante se si shkencëtarët e ndjekin eksperimentin.
  Oleg Rybachenko përsëriti me një pëshpëritje, duke u përpjekur të kontrollonte eksitimin në zërin e tij:
  Gjithçka u lagë gjatë dimrit! Nuk do të shkojë!
  Në sy, më tepër keqkuptim i shtirur sesa i sinqertë, por përsëri pa zemërim. Por më pas njëri nga të rinjtë - jo ai që e zhveshi Oleg-in - duke murmuritur, u ngrit, u shtri, fërkoi bythën e tij i rrahur në shalë për të qeshurën e pjesës tjetër të SS... Oleg nuk u befasua shumë që disa nga Gjermanët përdorin kuajt për të lëvizur - deficiti i karburantit. Edhe pse, për disa arsye, transportet po zvarriten pas tyre? Armiku nazist solli një kuti nga shalët e palosur, nga e cila nxori diçka ... Pionieri mendoi se ishte leshi pambuku, por jo. Nga distanca duket si një grumbull fijesh të hollë. Oleg Rybachenko, duke e marrë atë në duar, e kuptoi - myshk i thatë.
  Përsëri, mrekullia e fëmijës pionier u befasua pse ishte një Fritz, madje edhe një mjek që mbante bar në një parmendë ... Ndoshta kjo myshk nuk është aq e thjeshtë?
  Epo, ndalo së menduari, më dhemb koka. Duhet të duket - më e thjeshtë dhe më budalla se ju. Mjaft e çuditshme, por tinderi u ngrit menjëherë - Oleg nuk e goditi strallin në strall, por u gërvisht pa probleme (lexo diku) - dhe shkëndijat ranë si breshër. Dhe ai ka mundur të ndezë zjarre (tani ka ndërtuar një "kasolle" të zakonshme) për disa vjet, pjesën më të madhe të jetës së tij. Së shpejti zjarri kërceu me forcë dhe kryesor - thupra digjet mirë dhe është e lagur. Këtu rojet e rinj nga SS u ngritën, filluan të fusin ngritëset metalike në tokë në anët e zjarrit.
  Dhe koka e Oleg Rybachenko u rrotullua, diçka jashtëzakonisht kaustike u zvarrit në hundë dhe e shkëputi menjëherë vetëdijen e tij nga realiteti. Por menjëherë, një vizion që ishte mahnitës në realizëm u rrokullis.
  Edhe personaliteti i fëmijës ndryshoi, ai e imagjinonte veten si një jetim fatkeq, me prindër të gjallë. Për më tepër, babi dhe nëna nuk lanë jo - ata privuan paraardhësit e tyre nga të drejtat e tyre për borxhet dhe e dërguan djalin në një strehë korrektuese, burgu. Pa faj, por duke qenë se prindërit e tu kanë borxh, atëherë ti me vendim gjykate në një perandori diktatoriale hapësinore je një kriminel i mitur.
  Shtëpia e fëmijës për fëmijë ndodhej në zonën industriale të kryeqytetit dhe dukej vërtet si një burg. Kazerma kudo, qeli-baraka. Oleg Rybachenko, në një vizion realist, e kaloi natën në kokat prej druri të planifikuara keq. Aty pranë shtriheshin djem të tjerë, si nga raca njerëzore ashtu edhe nga jashtëtokësorët. Nuk kishte batanije, dyshekë, jastëkë, trupi i mbingarkuar dhe shpesh i rrahur shtrihej në një pemë të zhveshur. Dhe natën, këmba lidhet me zinxhir në mënyrë që të mos ikin. Ka rreth njëqind fëmijë në qeli, është shumë e mbytur, trupat janë djersitur, të rrahur aty pranë në cep të kovës, nuk ka as kanalizim. Dhe kjo është në shtetin, yjet e të cilit lërojnë hapësirat e galaktikës dhe flamujt e të cilit kurorëzojnë dhjetëra mijëra botë të banuara! Sidoqoftë, djemtë përpiqen të qetësohen në rrugë, rreth dy të tretat e ditës janë të zënë me punë. Më e vështira konsiderohet në dyqan, e pluhurosur dhe e lodhshme. Shpina dhe krahët janë lodhur tmerrësisht prej tij, dhe para syve fillon të "dështojë", operacionet janë të thjeshta, por të mundimshme, kërkojnë përsëritje. Një punë më e këndshme, jashtë në fushë ose në një kantier ndërtimi. Në mënyrë që ata të jenë më pak të lodhur dhe të marrin relaksim, ata përpiqen të alternohen në procese të ndryshme të punës. Por megjithatë, trupi dhemb, shumë djem, në jetimore - pothuajse gjysma e njerëzve ankojnë në gjumë.
  Oleg Rybachenko u hodh dhe u kthye me nervozizëm, zinxhiri u përplas, unaza ia fërkoi këmbën në gjak. Tingëllon sirena, do të thotë ngrihu, për të punuar. Trupi i fëmijës nuk ka pushuar ende, djemtë e tjerë - raca njerëzore e zhveshur dhe pasardhësit gëzofë të botëve të tjera po përpiqen të ngrihen. Lodhja e akumuluar gjatë muajve të skllavërisë i jep vendin një dhimbjeje të shurdhër në muskuj. Zinxhirët e kontrolluar nga çipi i integruar fluturojnë automatikisht nga këmbët e tyre, ato janë bërë nga një aliazh shumë i fortë që nuk mund të sharrohet. Shfaqen mbikëqyrës, tingëllojnë britma kërcënuese.
  Djemtë i çojnë të lahen, nuk do të zgjasë shumë, uji nga depozita është i ndryshkur. Oleg Rybachenko shpëlan gojën, spërkat për të larë djersën. Nuk ka ajrim në qeli dhe dhoma me erë djerse nuk është në gjendje të freskojë gjumin. Pas kësaj ata çohen në mëngjes, duhet të hanë në këmbë, nuk ka nevojë për karrige për të dënuarit e mitur. Ata ushqehen me bukë dhe silazh, mishi kushton dhe fëmijët nuk supozohet, ndaj preferojnë të lundrojnë në kullotë. Megjithatë, kali është një vegjetarian, dhe si funksionon, ndërsa grabitqarët kanë ngrënë mish, shkoni në shtrat. Pranë Oleg është shoku i tij Timur. Të dy janë dymbëdhjetë vjeç në këtë vizion, më saktë se një realitet tjetër, mosha për djemtë e fortë është një pikë kthese, kur është shumë e vështirë të pajtohesh me një lot skllav.
  Timur, duke pirë lëng hithre në një gotë të larë keq, tha me një rënkim:
  - Dhe përsëri për të punuar në këtë dyqan! nuk dua!
  - Nuk dua të qëndroj në këmbë dhe të përsëris të njëjtën lëvizje dhjetë mijë herë. - U përgjigj, duke u dridhur nga kujtimet e pakëndshme, Oleg Rybachenko.
  - Ndoshta do të kërkojmë punë në terren! - Timur shikoi me ëndërr qiellin, ku tre yje shkëlqenin menjëherë në këtë planet. - Në veçanti, pastroni pjeshkët e krapit. Janë kaq të shijshme, sidomos ato me pendë të arta, por meqë gardiani nuk duket me lakmi, mund të këpusësh diçka në gojë gjithsesi.
  Oleg Rybachenko psherëtiu rëndë:
  - Edhe unë do të preferoja vetëm një punë të tillë në gjirin e natyrës së butë. - Dhe më pas pionieri i mishëruar u bë më i gëzuar. - Robot-vëzhguesi mund të mashtrohet, këtu shumica e pajisjeve të monitorimit tashmë janë vjedhur!
  Mëngjesi ka mbaruar dhe ata po çohen në instalime elektrike ...
  Fëmijët janë rreshtuar në terrenin e parakalimit, djemtë e racës njerëzore përpiqen të rrinë së bashku, alienët mbajnë formacionin sipas gjatësisë së tyre. Ata ndahen në grupe sipas moshës dhe madhësisë. Ka djem nga pesë deri në gjashtëmbëdhjetë vjeç, si dhe të rinj me gëzof dhe luspa përfaqësues të botëve të tjera.
  E vetmja gjë që i bashkon është veshja, ose më saktë mungesa e saj pothuajse e plotë, vetëm pantallona të shkurtra me numër identifikimi tek djemtë.
  Perandoria i trajton me parimin e shtrydhjes së më shumë përfitimeve për veten e tyre nga ata që kanë pushuar së konsideruari qytetarë! Kursime në gjithçka, në rroba, këpucë, megjithatë disa djem në jetën e tyre të lirë nuk i njihnin kurrë këpucët.
  Por me shkopinj dhe një pirg gome mbi taka të zhveshura ata shpesh i merrnin. Kokat rruhen, çdo dy javë një banjë, ku përvëlohen. Pastaj ata rruajnë menjëherë me një makinë të mprehtë, atëherë jo shumë ka arritur të rritet përsëri. Djemtë marshojnë zbathur mbi gurë të mprehtë. Nëse Oleg është mësuar me këtë dhe këmba e tij e ashpër nuk ndjen dhimbje, atëherë fëmijët më të vegjël rrëzojnë thembrat dhe gishtat e zhveshur derisa të rrjedhin gjak.
  E gjithë roja përbëhet nga alienët që përfaqësojnë racat më mizore në univers, vetëm kreu i strehës, i moshuari Frau Pontuss, shikon me sytë e tij brutalë të një sadisti.
  Tigri-rinoceronti, i cili luan rolin e një mbikëqyrësi, jep udhëzime se ku do të punojë sot, ose më mirë, të punojë shumë derisa të humbë ndjenjat. Oleg, duke ulur supet kockore, shikon gjysmën e dytë të oborrit. Ka vajza, nga të vogla deri në pothuajse të rritura. Ata janë të veshur si lypës me lecka të copëtuara prej liri më të trashë. Fytyrat janë të thata, sytë duken të mëdhenj dhe të trishtuar. Thasja është e shkurtër, e hollë, por nga poshtë saj duken këmbët e mprehta. Edhe vajzat janë zbathur dhe të gjitha pa përjashtim janë tullac të rruar. Kjo mesa duket bëhet për t'i poshtëruar, për të treguar edhe një herë se nuk janë asgjë. Por këtu nuk janë aspak kriminelët ata që janë mbledhur - fëmijët e braktisur fatkeq.
  Këtu bëjnë të ditur se një grup djemsh do të shkojnë në rrobaqepësi, për të punuar në profilin më të lodhshëm dhe rraskapitës. Këtu Timur nuk duroi dot dhe bërtiti me ankth:
  - Nuk dua të punoj kështu! Më dërgoni në plantacion ose kopsht.
  Djemtë ngrinë, të nxirë, trupat e hollë të tensionuar.
  Pontuss ishte qartësisht i kënaqur me rastin e ri për ekzekutimin:
  - Dje ishe i qetë, dhe kisha frikë se familja jote do të mbetej pa mësim pamor. Se djali do të përzënë pesë herë nëpër grada.
  Një emocion kaloi në radhët e fëmijëve.
  - Ashtu është. - Tha zonja me ton të përmbajtur. - Jepni shufra të gjithëve.
  Goditjet bëheshin me shufra të posaçme me gjemba. Zakonisht i zgjidhnin vetë djemtë nga gëmusha, në periudha kur nuk kishte punë. Sidoqoftë, në të vërtetë, edhe atëherë fëmijët u detyruan, edhe pse pa përfitim për perandorinë, të gërmonin, për shembull, të hapnin një gropë për gjysmë dite dhe ta varrosnin për gjysmë dite.
  Oleg Rybachenko shikoi duart e fëmijëve të tij, ata u rrëzuan në kallo.
  Djemtë çmontuan automatikisht hekurat, Olegit iu duk se ata, instrumentet e torturës, dogjën gishtat dhe këmbët u bënë të rënda. Nuk donte të godiste shokun e tij, por nuk pati guxim të protestonte. Ai nuk pa pothuajse asgjë dhe goditi gishtin e madh të këmbës me dhimbje në një kalldrëm të shtrirë. Mjaft e çuditshme, por ndjenja e dhimbjes më ndihmoi të mblidhej dhe mjegulla para syve u pastrua. Hapi u bë më i fortë, megjithëse gishti u bë blu.
  Ato janë ndërtuar në një gjysmërreth në një vijë të gjatë. Timurin e lidhën me shkopinj për duar dhe shpatullat e tij ishin të përdredhura për ta bërë më të përshtatshëm rrahjen e djalit ofendues. Djemtë hedhin sytë dhe përpiqen të largojnë shikimin. Me urdhër të Frau Pontuss, ata spërkatën shëllirë, duke spërkatur kripë blu në shpinën e tij të dobët, por të mprehtë. Duke gjykuar nga mënyra se si djali u grimas, ai filloi të digjej.
  E zonja rrahu buzët.
  - Tani të gjithë merrni një mësim. Goditet më fort, kushdo që mashtron do të jetë i dënuar me hakmarrje.
  Asistenti në këtë rast, miu i rinocerontit zhveshi këpurdhët e tij:
  Ne do të merremi me ta tani! Mërmëriti përbindëshi.
  Djali u zhvendos midis rreshtave. Djemtë ngritën ngadalë shufrat dhe goditjet e para ranë në kurrizin e Timurit. Duke gjykuar nga plagët në shpinë dhe në anët, djali u ndëshkua më shumë se një herë, kështu që ai vetëm psherëtiu dhe mori frymë rëndë, si të gjithë djemtë që përpiqeshin të frenonin britmat.
  - Goditi më fort! bërtiti Pontus. - Lëreni të bërtasë.
  Goditjet e para i dhanë djemtë më të vegjël, të cilët thjesht nuk kishin forcë të shkaktonin dhimbje të rënda. Por më pas djemtë më të mëdhenj filluan të më rrihnin. Shpina e fëmijës ishte prerë me vija të kuqe, gjaku pikonte. Dhimbja, e intensifikuar nga kripa blu, e bëri Timurin të bërtiste, madje ai ra, u fut një dërrasë me thonj poshtë dhe i shpoi gjoksin.
  - Nuk ka nevojë! - bërtiti djali. - Do të punoj kudo që të thuash.
  - Sigurisht që do! - u përgjigj Pontus. - Por së pari, një goditje.
  Shokët e djeshëm ishin shumë të emocionuar dhe rrahën vëllain e djeshëm. Të dy njerëzit dhe të huajt u përplasën me të njëjtën egërsi. Djali po bërtiste, këmbët e tij të zbathura i linin gjurmë gjaku. Miu-rinoceronti gërhiti dhe e goditi kecin me një shkop në këmbët e tij të zhveshura dhe të nxira. Ai donte t'i shkaktonte më shumë dhimbje djalit. Goditja ra në kyçet e këmbëve të mprehta dhe tjetra në thembra. Timuri bërtiti dhe u ul. Pastaj torturuesi zhyti një gjilpërë të trashë në vithe, duke derdhur lëngun.
  - E drejte! tha Pontus. - Tani ai do të preferonte të vdiste sesa të shuhej. Askush nuk i shpëton dënimit.
  Oleg Rybachenko po qëndronte pothuajse në fund të rreshtit dhe iu duk se ishin goditjet e kamxhikut që ranë mbi të. Timuri u zhgënjye, djali vetë vetëm u shtrëngua, bërtiti dhe qau. Fytyra e tij e rrumbullakët u kthye në ngjyrë të kuqe nga dhimbja, një grimas vuajtjeje e shtrembëroi atë.
  Duke parë Oleg, ai pëshpëriti me buzë të zbehta:
  - Ki meshire!
  Djali hezitoi: ngriu.
  Miu i rinocerontit bërtiti:
  - Epo, çfarë po pret! Gjiri!
  Oleg Rybachenko u përgjigj:
  - Jo nuk mundem! Ai është miku im!
  Miu i rinocerontit buzëqeshi:
  A dëshironi të njëjtën gjë për ju?
  Oleg u drodh i gjithë, duke u zbehur:
  - Jo, por!
  Pontus e ndërpreu:
  - Mjaft! Djali nënshkroi dënimin e tij. Çfarë vlen mordovorot. Hidheni mirë dhe vareni në një raft në mënyrë që të tjerët ta admirojnë.
  Oleg u shty nga veprimi, u tërhoq te dhitë. Djali u përpoq të rezistonte, por tigrat rinocerontë e trajtuan atë si një kotele. Duart e përdredhura me dhimbje, kockat kërcitën. E vendosën në dërrasa, djali ndjeu vrazhdësinë e majës së thonjve të dalë në faqe dhe në stomak. Ata shpuan në muskul, gjoks, mjekër, pjesën e përparme të kofshëve, gjunjët. Faqja e tij ishte gërvishtur deri në gjak.
  - Oh, mos! - pyeti Oleg.
  - E nevojshme! - tha miu-rinoceronti, që të gjithë të jenë shembull.
  Djali ndjeu se po i derdhej shëllirë në shpinë dhe më pas i hidhej kripë. Thon si suva mustarde. Oleg u grimas, këmbët e tij me kallozë u lyen (hera e fundit që ai ishte në atë kujtim të çuditshëm që u shfaq në këtë vizion - ai veshi sandale rreth gjashtë vjet më parë), ato pothuajse menjëherë filluan të kruheshin egërsisht. Miu-rinoceronti zhyti një gjilpërë në vithe, ajo shpoi ashpër dhe me dhimbje, lëngu që digjej hyri brenda.
  - Tani do të jesh shumë i tmerruar dhe nuk do të humbësh ndjenjat. - Përbindëshi kërciti, duke zhveshur fytyrën, do të kishte belbëzuar dhe producent i një filmi horror!
  - Per cfare? rënkoi fëmija i burgosur pafajësisht. - Për hir të Krishtit, trego mëshirë.
  Miu i rinocerontit, duke spërkatur pështymë helmuese, u përgjigj:
  - Unë nuk besoj në këto përralla për Jezusin e mirë! Në përgjithësi, nëse ekziston një Zot, atëherë ai është i keq dhe mizor. Dhe sa më shumë të këqija dhe vuajtje t'i shkaktoni fqinjit tuaj, aq më shumë fuqi dhe lumturi do të merrni në botën tjetër.
  - Absurde! - tha ai, duke u zbehur nga tmerri, dhe papritmas Zoti është vërtet një djalë i tillë.
  - Ju do të shihni! - Qeshi pasardhësit e Tartarit kozmik. - Por mos shpresoni, sot nuk do të vdisni.
  Pontusi me një ton leh urdhëroi:
  - Fillo! Le të kujtojë përjetësisht puthjet e kamxhikut!
  Shkëlqimi i pionierit të robëruar u drodh kur dëgjoi një bilbil shpues dhe më pas një goditje të fortë tronditjeje nga e cila i shpërtheu lëkura në shpinë. Minjtë e rinocerontit goditën fort, por në të njëjtën kohë frenuan forcën e tyre për të mos vrarë. Djalit i doli një ulërimë në fyt, u drodh, i doli një lot. Duke kafshuar buzën derisa i rrjedh gjak, djali u përmbajt. Një moment më vonë pasoi një goditje tjetër, e cila tronditi gjithë trupin. Oleg Rybachenko mori frymë thellë, dhimbja, e intensifikuar nga kripa dhe shëllira, ishte e padurueshme.
  Pontuss bërtiti:
  - Vazhdo!
  Përsëri bilbil dhe goditje! Prehet deri në kockë. Djali u dogj deri në brendësi. Dukej se i rrihte stomaku. Me gjithë përpjekjet e tij më të mira, një pjesë e britmës doli nga buzët e tij të shtrënguara.
  - Nënë!
  Sërish goditje! Në anën e pasme, midis teheve të mprehta të shpatullave dhe, së fundi, në thembra të zhveshura. Djali bërtet, nuk ka më forcë të përmbahet. Britma shpërthen si një vullkan nga fyti dhe ajo që duket të jetë hunda. Pontuss është i kënaqur:
  "Tani e shoh që po e mposhtni deri në palcë. E rrihni mirë, por mos e vrisni!
  Me çdo goditje, dhimbja përkeqësohet. Lotët përzihen me gjak dhe bien mbi shtrat. Vijat e përgjakur në shpinë bashkohen, shkrihen në një rrëmujë të kuqe, kockat e holla të bardha të djalit fillojnë të ekspozohen. Oleg Rybachenko po mbytet, ai nuk ka ajër të mjaftueshëm, teli i ka gërmuar në kyçet e tij të përkulura. Thembrat e zhveshura gumëzhinin nga lëkura e mprehtë, e ashpër dhe me kallo, nuk lëviz menjëherë, por pikat e gjakut ende dalin. Goditjet intensifikohen, duket se rrufeja kalon përmes mbaresave nervore deri në kreshtë. Djemtë e tjerë heshtin, ndërgjegjja nuk lejon të miratojë, frika nga hakmarrja nuk lejon të dënojë. Shihet sesi djemve u ulën kokat, por sytë e tyre ndjekin ekzekutimin. Kuriozë dhe nervozë, shumica tashmë janë rrahur në një mënyrë të ngjashme ose më të sofistikuar. Ti mendon sikur të mos ishte vetëm për mua, dhe ndonjëherë ka keqdashje në mendimet e tua: ai bërtet, por sigurisht që mund ta duronte, jo një i dobët si Oleg.
  Rrahja është tashmë në kockat e zhveshura, shpina, anët, kofshët janë një plagë e fortë. Nëse jo për injektimin e stimulantit, djali do të ishte i dehur për vdekje - ai vdiq nga një tronditje e dhimbshme. Dhe kështu ai u zhyt në diçka më të keqe se Ferri i Dantes. Kjo është kur çdo molekulë, çdo qelizë, çdo venë është e ngopur me dhimbje makthi.
  Pionieri Oleg Rybachenko u përpoq dëshpërimisht të shpërqendrohej nga dhimbja. Duke kujtuar prindërit e tij, epokën e lumtur të fëmijërisë së largët, ai dukej se u largua me këmbë, nga llava e kuqe e nxehtë e vuajtjeve, por ajo e thithi përsëri, e mbuloi me kokë. Kështu ata lundruan nëpër oqeanin e torturave, ëndrrës së vdekjes si një çlirimtar nga mundimi. M'u kujtuan fjalët e Zbulesës së Shën Gjonit. - Dhe ata do të duan të vdesin, por nuk munden. Kështu i pret fati mëkatarët që torturojnë fëmijët. Zoti do t'i shpërblejë ata njëqindfish dhe ndëshkimi më i rëndësishëm, siç thotë Jezusi në Ungjillin e Mateut, do të jetë i përjetshëm. Dhe disa do të shkojnë në jetën e përjetshme, të tjerët në mundimin e përjetshëm. Kjo është disi ngushëlluese, zgjon urrejtjen për armiqtë, dëshirën për të mbijetuar dhe për të fituar. Djali arrin të bërtasë:
  - Ju do të paguani për këtë, për çdo lot të derdhur të një fëmije do të përgjigjeni në ditën e gjykimit të Zotit.
  - Mbylle kurvë! - Rrinon miu i rinocerontit.
  - Nuk mund ta mbytësh të vërtetën. Pionieri psherëtiu.
  - Të merrni më shumë!
  Ata e goditën përsëri, duke investuar gjithë inatin, duke thyer kockat, por dhimbja tashmë ka arritur një prag të tillë që thjesht nuk mund të bëhet më i fortë. Ky është hekuri, i cili mund të nxehet në një temperaturë të caktuar dhe më pas përhapet.
  Pontuss e kupton këtë, gruaja e vjetër (ose më mirë, ajo duket jo më shumë se dyzet vjeç, por në të vërtetë ka tejkaluar disa shekuj), ka shumë përvojë si ekzekutues:
  - Epo, mjafton! Dhe pastaj do të vdesë! Le të shërojmë një të burgosur të vogël dhe ta torturojmë me ndihmën e një kompjuteri. Unë kam vetëm një program "torturimi i olimpistëve".
  Miu i rinocerontit, duke goguar qëllimisht, thotë:
  - Tani ku është? Në infermieri?
  - Jo në raft! - Matrona e preu pa apel. Lëreni të varet si një paralajmërim për të tjerët. Injektoni vetëm injeksione për të mbështetur zemrën. Dhe le ta përzënë Timurin nëpër radhët përsëri, dhe le të marrë pjesën tjetër të goditjeve nga ju. Dikur një spektakël për t'u rritur. Duhet të punosh!
  I huaji me kamxhik anoi kokën dhe lëvizi veshët e mbuluar me qime:
  - Dëgjo zonjën. Epo, drejtojeni përsëri.
  Goditje të reja ranë mbi Timurin. Këtë herë askush nuk guxoi të protestonte. Nuk kishte as dëshirën më të vogël për të rënë në duart e xhelatëve. Timuri bërtet herë pas here bie. Ai është marrë dhe rrahur përsëri. Seria e dytë e grevave tashmë po i vjen fundi. Mbetën vetëm disa djem. Njëri prej tyre është më i madhi, gjashtëmbëdhjetë vjeç, mjekra tashmë po çahet dhe mustaqet duken. Ai padyshim heziton, godet, por e bën atë lehtësisht, mezi duke prekur.
  Frau Pontuss është i zemëruar:
  - Vare këtë të ri dembel në një raft dhe lidhi një gur në këmbët e tij. Lëreni të vuajë.
  Djali kapet, sforcon muskujt e tij të ndihmës, fryt i punës së palodhur dhe bërtet:
  - Epo, çfarë po shikoni, i rrahni djemtë!
  Djemtë dridhen, një gjëmim përshkon rreshtat, por i mungon vendosmëria për të nxituar te torturuesit e tyre.
  I riu është tërhequr zvarrë, çdo miu rinoceront është të paktën shtatë herë më i rëndë se ai. Është e kotë të luftosh kundër. Por më pas ndodhin ngjarje, në nivelin e atyre që ndryshojnë fatin e perandorisë. U dëgjuan dy të shtëna dhe minjtë e rinocerontit bien, të pasmet e përbindëshave janë prerë, kratere të thella hapen. I riu u çlirua dhe ra, por menjëherë u hodh lart me një klithmë:
  - Ja, ka drejtësia e Zotit.
  Duke u shfaqur si një engjëll nga errësira, vajza me flokë të artë, e cila i ngjante aq shumë kunatës së saj Margaritës, u përgjigj:
  - Më tepër njerëzore. Dije se një marrëveshje me Djallin nuk garanton parajsë në tokë dhe një vend të ngrohtë në ferr. Të mbështetesh te Satanai është si të ulesh në karrigen elektrike!
  E dyta për këtë Aurora të zjarrtë me zë të lartë:
  - Ajo që po ndodh këtu është një komplot për një film horror. Bëni këtë me fëmijët. Hiqni djalin nga rafti.
  Oleg Rybachenko tundi kokën dhe... u zgjua. Ajo nuk u shtri gjatë vizionit, por thjesht qëndroi në vend...
  Dhe ka kaluar mjaft kohë. Nazistët po bënin akoma
  Përgatitjet ushqimore. Por kjo drogë e tmerrshme që lindi nga thithja e tymit nga një myshk i çuditshëm nga mjekët SS nuk dukej aspak i shkurtër.
  Oleg Rybachenko mendoi menjëherë pse këto Kraut nuk kishin asnjë efekt. A janë pa maska filtri? Dhe pse një makth i tillë në këtë halucinacion. Çfarë po bëjnë ata me të?
  Por vetë nazistët u sollën krejt natyrshëm, madje u bënë disi më miqësorë, duke lënë të kuptohet se, thonë ata, mund të hanin me ne.
  Në të vërtetë, ata tërhoqën një palë kofshë të rënda të një lope të vjedhur nga banorët vendas. Pastaj një nazist tërhoqi zvarrë një kazan të rëndë dhe fashisti i dytë, së bashku me Oleg, shkuan për ujë. Përsëri, për pionierin kureshtar iu duk e çuditshme, dy kova lëkure dhe në rastin më të keq prej metali ose druri të zakonshëm. Për më tepër, një burrë SS, i cili gjithashtu nuk ishte mjaft tipik, po tërhiqej zvarrë.
  Pionieri nuk ishte mjaft i sigurt në këmbë, goditjet në këtë ekzekutim ishin shumë reale në ndjenjë, dhe pasardhësi i Lomonosov mendoi se diçka më shumë se një halucinacion i thjeshtë apo edhe jo i thjeshtë ishte pas kësaj.
  Uji rridhte njëqind hapa nga kampi, një avion kristal i argjendtë, i shkëlqyeshëm nga poshtë dy gurëve që qëndronin mbi ballkon. Oleg Rybachenko u përkul me lakmi drejt saj. Djali sapo ndjeu se gjithçka brenda ishte pjekur në gur, ose më mirë në qymyr. Me lakmi u kap pas freskisë së këndshme dhe ...e mori në vesh.
  Një nga burrat SS, i fshehur pas një muri shkëmbor, klikoi diçka në panelin e një pajisjeje komplekse dhe qeshi si miu.
  Goditja u shkaktua nga fashisti pa ligësi, por me një forcë të tillë që Oleg u hodh mbi gurë, ai pushoi së dëgjuari me veshin e majtë dhe kjo anë e kokës ishte vërtet e mpirë.
  Doktori ngacmues me një fustan dhe një zinxhir të artë shpërtheu duke qeshur dhe rënkoi:
  - Boks! Boks!
  . KAPITULLI # 4
  Djali pionier u hodh dhe u vërsul drejt të riut SS. Duke synuar nën frymë në mënyrë mashtruese me dorën e djathtë, dhe me të majtën duke u fshehur me dinakëri pas. Ai ndoqi disa klasa boksi, por kujtesa e tij është absolute. Për shembull, një grusht i rremë dhe një gjysmë e mprehtë në pjesën e sipërme dhe gjysmën e dorës së majtë. Pastaj trupi, kofshët, barku, madje edhe shtrirja e këmbës përfshihen në goditje. Dhe - më e rëndësishmja - zakonisht boksierët që luftojnë me dorën e djathtë nuk presin të godasin me një investim nga dora e majtë. Faktori surprizë funksionoi, Oleg Rybachenko e bëri atë! Një burrë i ri dhe i stërvitur mirë SS nuk e dinte që të paktën Oleg nuk ishte mëngjarash, por ai mund të hidhte një "armë" majtas. Dhe kapi një grep në nofull. Dhe ai i lezetshëm - ushtari SS qëndroi në këmbë vetëm sepse u përplas përsëri në një bllok guri të pastër ... Dhe pesha e një djali gjysmë të uritur nuk ishte e mjaftueshme për të hedhur një ushtar të zgjedhur në SS, ata nuk e bëjnë. merrni të dobëtit!
  Nëse Oleg Rybachenko do të kishte qenë një luftëtar më me përvojë në këtë lëvizje, ai ndoshta do të kishte shkuar për një sërë lëvizjesh përfundimtare. Por aftësia nuk është lavdërim, por edhe karakteristika fizike.
  Por ai e bëri atë mjaft mirë, veçanërisht duke pasur parasysh që goditja nuk u praktikua në stërvitje, dhe vetë Oleg Rybachenko, megjithë aftësitë e tij të mëdha natyrore, ishte i lezetshëm për boksin.
  Tani ai madje u pendua që nuk ishte regjistruar në seksionin ku trajneri Faranenko tha - do të rritesh për të qenë një djalë i madh, por me një reagim të shpejtë dhe të lehtë. Së shpejti BRSS do të marrë pjesë në Lojërat Olimpike - dhe ju mund të luftoni në mënyrë adekuate për një medalje!
  Çfarë thoni ju? Oleg Rybachenko iu përgjigj kësaj si më poshtë:
  "Më mirë të kursej kokën për gjëra më të dobishme për vendin se sa t"i pastroj njëri-tjetrin!" Për shembull, nëse bëni një traktor që funksionon në tallash, apo edhe në mbeturina të zakonshme, atëherë shumë më tepër
  Atdheu do të përfitojë!
  Por tani vetë djali mori kapital.
  Kështu që Oleg Rybachenko nuk ishte rrahur kurrë më parë në jetën e tij. Një burrë i rritur SS shtypi shpejt rezistencën e organizuar të një djali dhjetë vjeçar, ndonëse i gjatë për moshën e tij (të cilin ai megjithatë e tregoi dhe e goditi me sukses nja dy herë) dhe i goditi me mjeshtëri grushtat - ngriti atë të rënë dhe e rrahu përsëri. Kur Oleg Rybachenko pushoi së rezistuari (d.m.th., ai pothuajse humbi vetëdijen, domethënë, ka ende mendime në kokën tuaj, nuk jeni në errësirë, por trupi juaj nuk bindet më. Ata që luftuan seriozisht në ring, ndoshta e dinë se çfarë është si të jesh në një grog.). Fashisti e lejoi të binte dhe, çuditërisht, nuk e goditi kurrë të rënën. Megjithatë, mjeku-xhelati i bërtiti diçka në një gjuhë anagrame. Mori një kovë dhe derdhi ujë në fytyrën e tij të mavijosur.
  Ndjenja e një koteleje që po mbytet, dhe uji nga akulli që sapo është shkrirë është kaq i ftohtë - vetëm not dimëror!
  Oleg u tund, u ngrit në këmbë dhe pështyu në çizme me gjak nga faqja e majtë që kishte shpërthyer nga brenda. Burri SS nuk e rrahu më - ai papritmas psherëtiu që, duke marrë parasysh se në çfarë trupash, përbindëshi shërben çuditërisht, pothuajse me dashamirësi, dhe ai vetë filloi të tërheqë ujë në kova të bëra me kova lëkure krokodili (gjithashtu me sa duket jo një harxhim i tillë). ...
  Rybachenko Jr. e vuri në dukje këtë rrethanë si të mirë dhe të keqe në të njëjtën kohë. Lajmi i mirë është se ata nuk do të vriten, të paktën derisa eksperimenti të arrijë në fundin e tij logjik. Vërtetë, vija e finishit mund të jetë shumë mendjengushtë dhe ndoshta një lehtësim nga vuajtjet! E keqja është se ata do të ruhen shumë dhe për të shpëtuar, në fakt duhet përdorur zgjuarsi gjeniale!
  Së shpejti Oleg Rybachenko u bind se të jesh derr gini do të thotë të kesh disa avantazhe ndaj të burgosurve të tjerë të luftës.
  Doli se robërit dhe robërit do të ushqeheshin edhe të nxehtë. Të nderuar, do të thotë që rojet e SS kishin ngrënë shumë kohë më parë diçka nga kanaçe dhe thjesht ishin shtrirë në një lloj shtrati, bërtisnin ose flinin. Epo, ujqërit bredhin përreth - ose duke gjuajtur, ose duke mbajtur një patrullë, ose të dyja . Sidoqoftë, Oleg nuk ishte i kënaqur. Ai u shtri në këmbët e zhveshura të Aurora dhe një vajze tjetër të re (të mos binte në tokën e lagësht, ende të ftohtë?) dhe fërshëlleu - Margarita fshiu fytyrën me skajin e palltos së marinarëve, të njomur në ujë të shkrirë, marrë nga Oleg Rybachenko , duke thënë me miratim:
  Tani jeni një burrë i vërtetë. Humbur me grushte, fituar me budallenjtë!
  Aurora sugjeroi:
  - Po, do t'i bëj një masazh fytyre, prerja do të shërohet më shpejt.
  Oleg Rybachenko buzëqeshi me forcë. Shumë e panatyrshme. Ai u sëmur, deri në pikën që kërcenin djajtë me patina plazma në thundrat e tyre. Dhe në të njëjtën kohë... u ndje më i gëzuar tani? Kisha pak frikë të vazhdoja: tani do ta shtrojnë në gurë dhe do ta rrahin me kamxhik nga zemra, ose ndoshta do ta provojnë me një vezullim. Por nazistët as që shikuan këtu dhe folën për diçka në dialektin e tyre të shpendëve, duke shijuar me radhë nga bojleri.
  Margarita i pëshpëriti në vesh:
  - Sigurisht, bravo... Por bëhu më i zgjuar! Kur të fortët duken të dobët dhe anasjelltas!
  Oleg Rybachenko u ankua:
  - Fatkeqësisht, nuk ka kuptim të shtiresh si të dobët, sepse është kështu!
  Epo, ata goditën fort në brirë ... Përveç faqes së prerë, ata ishin akoma tronditës, megjithëse jo shumë, shtylla kurrizore është e fortë - dy dhëmbë. Brinjët dhembin dhe veshi.
  Megjithatë, ekzekutimi gjatë një vizioni fantastik shkaktoi shumë më tepër vuajtje.
  - Mjaft, mirë, - Oleg Rybachenko i shtyu gishtat e gjatë të Aurorës me duart e tij të lidhura rishtas, u ul me cepin e kostumit të tij marinar. Të dridhura. - Jo, është ftohtë. Dhe hani gjueti ...
  Se si, në fund të fundit, vetëdija varet nga qenia - padashur do të bëheni marksist. Nëse vetëm ju mbijetoni!
  Grumbulli i burgut u fut në tasa alumini - ato u transportuan në një nga mjetet e blinduara. Por nuk kishte lugë. Me sa duket, besohej se skllevërit gjithsesi do të hanin qull të trashë. Ose vendosën të tallen, sepse këto lugë nuk janë aq të mangëta. Epo, kjo është më mirë!
  Bëhesh një egërsirë e vërtetë - djali shpërtheu duke qeshur dhe menjëherë mbylli gojën për të mos e marrë.
  Qulli doli të ishte qull hikërror i përzier me elb margaritar - i trashë, pothuajse i pakripur dhe, natyrisht, pa mish ose diçka të ngjashme, mirë, mbase kanë shtuar pak peshk për erën. Një përzierje elementare, pothuajse boshe e dy kokrrave (dhe ato vetë shpërthejnë me mish të tymosur, duke gjykuar nga era). Por barku i djalit pionier kishte kohë që kishte arritur kufirin e tij: kështu që uria u tërhoq pak, u kthye vetëm me shikimin e qullit, por me forcë të trefishuar.
  Vërtetë, ishte keq për të ngrënë - nja dy herë përzierja e nxehtë ra nga brenda në faqen e plagosur dhe lotët u derdhën në sy nga dhimbja - por çfarë është ?! Po, dhe "byzylykët" ndërhynë, Oleg Rybachenko shtrëngoi duart, me zemërim hodhi shkëndija nga sytë rreth tij ... dhe në një moment ai kuptoi që dora e tij e djathtë ishte zvarritur në ring nga një prej këtyre kërcitjeve deri në mes!
  E pabesueshme - a depërtoi vërtet SS në mënyrë primitive. Kjo do të shpëtonte edhe nga ujqërit e stërvitur nga ndëshkuesit!
  Oleg Rybachenko ngriu. Menjëherë ai e detyroi veten të përtypte, duke u fshehur pas një tasi. Dhe me dorën e tij të djathtë ai u përdredh derisa çeliku i ngurtësuar preu lëkurën në mënyrë të padurueshme.
  Në SS, duket se jo të gjithë janë kaq të lezetshëm!
  Dhe ai e kuptoi se, ndoshta, mund të tërhiqte dorën. Një unazë e krijuar për një dorë më të madhe - një burrë ose një rini vendase, ndoshta edhe një djalë më të madh që ka punuar shumë. Por për duart e djersitura të një djali para adoleshencës, Oleg Rybachenko, kurthi doli të ishte i gjerë.
  Djali pëshpëriti:
  - Në pritje të fitores! Në pritje të fitores! Ata që dëshirojnë të thyejnë prangat! Gjyshërit fituan Fritz-in! Edhe ne do t'i mbushim si lojë!
  Aurora, duke parë me dashuri Oleg Rybachenko, me një lëvizje të qetë e shtyu dorën prapa (gjaku doli nga një prerje e gjerë dhe gërvishtje në dorën e tij). Komshiu i dytë në atë moment lëvizi duke mbuluar atë që po ndodhte. Oleg e shikoi djallin e zjarrtë në sy, ajo i shkeli syrin. Dhe ajo gjithashtu filloi të shponte me lazer smeraldi në rrezen e pikës së zbrazët, si një kobër - në mënyrë të pandashme. Pastaj ajo tundi kokën, duke treguar në mënyrë të matur ujqërit. Pastaj, pa ndalur, për të ngrënë - për të kapur drejtpërdrejt me sfungjer të kuq nga një filxhan që qëndronte në një gju të ngritur, uli duart dhe filloi të vizatonte linja dredha-dredha që ktheheshin në valë në tokën e lagësht.
  Oleg Rybachenko nuk kuptoi asgjë, por një këngë fitimtare po tingëllonte tashmë në kokën e tij;
  I ri, i ëmbël, i pastër;
  Vendi i kuq sovjetik!
  Dielli lind me shkëlqim
  E dhuruar me zemër!
  
  Liqenet tanë janë të pastër
  Kristali i stuhishëm i lumit!
  Djemtë vrapojnë me një top
  Vraponi në kodër së bashku!
  
  Gjoksi po shpërthen nga ajri,
  Pranvera në çdo fije bari!
  Unë i drejtohem Zotit
  Le të na fryn e keqja, telashet!
  
  Ka ardhur koha e ashpër
  Fashizmi ka pushtuar Rusinë!
  Ne do të krijojmë një të re për betejën,
  Le të mbretërojë komunizmi!
  
  Së bashku, gjërat gjithmonë debatojnë,
  Jemi si një grusht i shtrënguar!
  Kalorësia dikur kalëronte
  Epo, tani një rezervuar çeliku!
  
  Vepra e madhe e Leninit
  Ne do të vazhdojmë ashtu siç jemi!
  Stalini gjeniu i mençur
  Çfarë na mësoi të fitonim!
  
  Dhe në fund, do t'ju them
  Kush shpëtoi - humbi!
  Mendova më saktë - do të shprehem,
  Së shpejti vjen finalja!
  Oleg Rybachenko, pas një rëre të tillë, tashmë dukej se deti ishte deri në gju! Dhe malet me siguri, mbi supe!
  Edhe vajzat u ngritën dhe pëshpëritën nga veshi në vesh. Të gjithë kishin shpresë.
  Pasardhësi i Lomonosov dhe Stenka Razin i fryu faqet dhe më pas gulçoi - prerja e mallkuar dhemb.
  Po sikur të arrini të arratiseni? Oleg Rybachenko shpejt shikoi anash, sikur mendimet e tij mund (dhe kush e di, nëse mund t'i dërgojnë, defekte, atëherë nuk dihet se çfarë lloj pajisje kanë!) dëgjoi shoqëruesit SS.
  Djalli i zjarrtë me një shkëlqim djallëzor në sytë e saj preku unazat e çelikut në duart e djalit pionier dhe tundi kokën në shenjë miratimi: ata thonë, po, mund të provoni! Kjo është e qartë edhe pa diskutim dhe pa zhurmë të mëtejshme.
  Luftëtari me flokë dhelpra pëshpëriti:
  - Edhe sikur dikush të mbijetojë ... Do të ketë dikë për t'u hakmarrë!
  Por më pas Oleg Rybachenko u kthye nga brenda në gur, sikur nga ngrirja. Dhe një mendim i thjeshtë e ngriu: do t'i kthente duart. Dhe pastaj ... por atëherë do të jetë e nevojshme të ndihmojmë pjesën tjetër të vajzave të çlirohen. Përndryshe, ai nuk është një student pionier-ekselent, por kush ?!
  M'u kujtuan fjalët: udhëheqësi nuk është ai që shkon vetë përpara! Dhe kush shkel dhe ndihmon tjetrin!
  Dhe kush janë ata për ju - vajza kaq të bukura me këmbë të thyera në gjak. Diçka brenda leninistit të ri ishte indinjuar - me gjëmimin e mijëra tornadove, u rebelua! Rezulton - vraponi sa më shpejt që të mundeni dhe ...
  Në fakt, nëse ikim, atëherë kur nuk do të ketë mundësi tjetër. Përndryshe, është një tradhti.
  U ndesh sërish në sy, fillimisht me Margaritën, e më pas me Aurorën, e cila po ashtu qartazi e gëzuar, po lëpinte tasin me shije. Dhe ajo, duke nxjerrë hundën nga tasi, i shkeli syrin.
  - Nuk po të mbajmë! - shtoi djalli i zjarrit. - Nëse largoheni, do të vini patjetër në ndihmë!
  Oleg Rybachenko pohoi me kokë dhe u përgjigj:
  - Te betohem! Pionieri i ndershëm do të kontaktojë partizanët dhe ju do të shpëtoni!
  Epo, kjo është ajo që vendosëm! Ajo që pasoi ishte shumë më prozaike. Tashmë ishte mirë që nuk ishte Oleg ai që duhej të lante kupat - me sa duket ata ose kishin frikë ta hiqnin përsëri zinxhirin ose vendosën t'i linin vajzat të punonin shumë. Një gjë e vogël, por në këtë pozicion është e këndshme. E keqja është se përsëri më duhej të shkoja, dhe kur këta fashistët të qetësohen. Nuk mund të gjesh asgjë pak a shumë të qëndrueshme.
  Është pak ftohtë dhe megjithëse era është qetësuar, retë u ngritën mbi kalë dhe një shi i ftohtë filloi të shpërndahej prej tyre. Burrat SS duket se janë edhe të kënaqur tani, megjithëse ata dhe ujqërit e tyre ujqërit mbanin një erë të keqe të lagësht.
  Më duhej të shkoja shumë. Një botë e tillë këtu është një mikroklimë e veçantë e Krimesë. Zakonisht nuk bie shi, por në këtë rast me erëra.
  Vajzat tashmë kishin fjetur mirë dhe i ftohti i gjallëroi.
  Por për disa arsye Oleg Rybachenko donte të flinte, sytë e tij të mbërthyer në mënyrë të pabesë.
  Po, një peshë e tillë, sikur një kufomë prej qindra tonësh të shtyp dhe të mos marrë frymë thellë.
  Oh, do të sëmurem, mendoi Oleg Rybachenko, duke rirregulluar rëndë këmbët e tij, të cilat përsëri filluan të ngurtësohen. "Unë patjetër do të sëmurem tani, por çfarë pastaj?" Nazistët definitivisht nuk do të përdorin aspirinë, as do të injektojnë penicilinë dhe ndoshta do të pendohen edhe për mjaltin. Apo nuk është ende? U ruajt për eksperimentim? Ku po shkojmë ne të gjorë tani?!
  Përsëri, realiteti me shi dhe vuajtje u zhduk, dhe ai e zuri gjumi në lëvizje. E cila, ndoshta, është vetëm e dobishme në këtë pozicion;
  Hapësira në një kuptim - një betejë;
  Pionierët Dmitry dhe Oleg Rybachenko, si studentë të shkëlqyer dhe atletë të shquar, morën të drejtën për të përfaqësuar vendin e tyre në BRSS në garat miqësore të boksit të organizuara midis klubeve sportive të fëmijëve të BRSS dhe Gjermanisë. Të dy vendet konsiderohen ende aleatë dhe thashethemet për një luftë të afërt janë zbutur. Në të vërtetë, trupat gjermane janë tërhequr nga kufiri, dhe Wehrmacht po kryen një ofensivë fitimtare në Afrikë, dhe tashmë ka pushtuar Egjiptin, dhe sapo është thënë për kapjen e Gjibraltarit. Lidhjet me të cilat Stalini e uroi personalisht Fyhrerin!
  Nuk ka fjalë për vizion delirant, por çfarë nuk ndodh në univers. Oleg e kap veten duke menduar këtë - përsëri i frymëzuar nga ndikimi artificial i disa rrezeve ose diçka tjetër. Por gjithçka është aq reale sa nuk ka forcë për t'i rezistuar këtij mashtrimi.
  Pra, ju mund të fluturoni me siguri në një vend pothuajse miqësor. Në shtypin gjerman thuhet vetëm gjëra të mira për Bashkimin Sovjetik, madje komunizmi futet në ideologjinë vëllazërore të nacionalsocializmit. Për më tepër, një lëvizje e ngjashme me atë të Stakhanov u shfaq ...
  Dmitry dhe Oleg Rybachenko janë boksierë nga grupmosha më e re, ata janë vetëm njëmbëdhjetë vjeç, kufiri i poshtëm për shfaqjet në gara. Por djemtë janë mjaft të mëdhenj për moshën e tyre, dhe madje epoka nuk është aq e shpejtë sa në fund të shekullit të njëzet e një.
  Oleg, megjithatë, është më i vogël, më i hollë, nga një kategori me peshë më të lehtë, por shumë i shpejtë. Dmitry është më i madh, më i gjerë në kocka, atij mund t'i jepet pamja e një djali-heroi të paktën katërmbëdhjetë vjeç.
  Djemtë ndryshojnë në ngjyrën e flokëve. Olezhek është i lehtë, si një bionde natyrale, si një top dëbore. Dmitry me flokë kafe, flokë kafe. Oleg është disa muaj më i ri, dhe me fytyrën e tij të rrumbullakët duket ende si një fëmijë, dhe Dmitry është thjesht i pashëm, i denjë për një poster propagandistik. Vajzat tashmë po e shikojnë atë, duke mos besuar se ky është vetëm një fëmijë kaq i madh.
  Sidoqoftë, Oleg Rybachenko është shumë më erudit se Dmitry, megjithëse të dy djemtë janë shumë të zgjuar dhe studiojnë për të njëjtat pesëshe. Në të vërtetë, në një vend sovjetik, atletët e mirë duhet të jenë studentë të shkëlqyer.
  Pjesa tjetër e djemve janë më të vjetër, por deri në tetëmbëdhjetë vjeç, megjithëse disa heronj janë dy metra të gjatë dhe peshojnë një qendër ...
  Boksierët, kuadrot e rinj më të mirë të vendit ... Dhe kampionët e Gjermanisë dhe vendet që i nënshtrohen do të luftojnë me ta ... Mes fëmijëve, natyrisht, ose juniorëve.
  Ata fluturojnë pa ndalesë në linjën më të madhe të pasagjerëve të Rajhut të Tretë në linjën Moskë-Berlin.
  Boksierët ulen veçmas, por ka edhe mundës, peshëngritës, futbollistë, notarë. Të gjithë juniorët dhe performanca e shkëlqyer. Stalini urdhëroi që brezi ynë i ri, i lindur nën regjimin sovjetik, të tregojë të gjitha më të mirat dhe të mos humbasë fytyrën. Dhe, natyrisht, të gjithë janë të etur për të luftuar ...
  Dmitry e pyeti Oleg:
  - Keni bërë një plan taktik për betejën?
  Djaloshi pionier u përgjigj:
  - Unë kam një duzinë planesh për secilin kundërshtar... Por së pari duhet ta shikoni atë dhe vetëm më pas të merrni një vendim... Për çdo qasje individuale, lëvizja dhe specifikat më të vogla, duke përfshirë strukturën fiziologjike të armikut, diktojnë thjesht. taktika individuale.
  Dimitri gërhiti me përbuzje:
  - Por unë po e bëj shumë më lehtë! Pa taktika, nxitoj te armiku, godas më fort dhe më shpesh dhe thyej.
  Oleg Rybachenko tha:
  - Ka pak djem kaq të mëdhenj dhe të zhvilluar fizikisht si ju në moshën tuaj. Prandaj, taktikat e presionit kalojnë. Ju thjesht mund të rrotulloheni. Por këtu unë jam me një lartësi pothuajse normale, mirë, ndoshta pak mbi mesataren, dhe për t'u bërë kampion i BRSS, një vend kaq i madh, nuk mjafton një presion. Në fund të fundit, nuk mund ta marrësh armikun me forcë brutale, sepse ai gjithashtu stërvit, udhëheq një mënyrë jetese të shëndetshme, ha siç duhet, studion taktikat. Dhe pastaj duhet të riluhet si në një lojë shahu. Ndonjëherë edhe diçka, duke sakrifikuar për hir të mat.
  Dmitri kundërshtoi ashpër:
  - Dhe kundërshtarët e mi po stërviten dhe në finale djali ishte edhe më i madh dhe më i rëndë se unë. Shumë varet nga mënyra se si stërviteni. Disa mendojnë se është e mundur të bëhesh kampion olimpik në dy javë, duke punuar deri në rraskapitje... Ky është një lajthitje. Në fund të fundit, gjëja më e rëndësishme në stërvitjen sportive nuk është aq shumë të japësh një superngarkesë, por të prodhosh një super-rikuperim. Por ka grupe ushtrimesh të zgjedhura individuale të duhura, dhe gjëja më e rëndësishme është rikuperimi dhe fitimi i forcës pas kësaj ... Pas kësaj, ju luftoni me një frymë, duke hedhur qindra goditje në tre raunde, ose më mirë, në fakt. , shumë më pak.
  Oleg Rybachenko tha:
  Epo, sigurisht që është gjithashtu e vërtetë! Në veçanti, sekreti i frymëmarrjes së duhur dhe injeksionet në pikat e rritjes së trupit të fëmijës... Këtu janë disa njohuri të mësuesit tonë. Por nuk e kuptoj pse nuk i ndan me trajnerë të tjerë?
  Dmitri pëshpëriti:
  - Më tha në konfidencë se jemi me ju... Jo vetëm boksierë, por në radhë të parë ushtarë. Duhet të bëjmë ende diçka të veçantë... Shumë e rëndësishme, madje më e rëndësishme se ari olimpik!
  Oleg anoi kokën e tij të ndritshme dhe tha:
  - Diçka më e rëndësishme .... Ndoshta ai ma tha edhe këtë ... Se fati i njerëzimit mund të varet nga veprat e dy djemve pionierë sovjetikë. Ashtu si një përrallë.
  Dmitry tha në mënyrë filozofike:
  - Dhe nga vijnë përrallat, nëse jo nga jeta. Ndoshta kjo do të jetë vërtet kështu! Edhe pse nuk jemi rosa të shëmtuara, por ... Është ende e hershme të na quajnë Shqiponja.
  Oleg Rybachenko ndryshoi pa probleme temën e bisedës:
  - A mendoni se kërcënimi i një pushtimi gjerman ka kaluar përfundimisht?
  Dhimitri ngriti supet e gjera i hutuar.
  - Këtu, për mendimin tim, ju jeni më shumë ekspert. Në vetvete, mendoj se nuk mund të godasësh menjëherë me të gjitha krahët dhe këmbët, atëherë është përsëri e pamundur të sulmosh në të gjitha drejtimet. Vërtetë, nëse lëvizni në një kërcim ...
  Oleg Rybachenko qeshi:
  - Tingëllon mjaft logjike ... Por ne nuk e dimë se çfarë kishte në mendje konkretisht Hitleri, por tensioni me të vërtetë u qetësua, dhe avionët gjermanë ndaluan të shkelin hapësirën tonë ajrore, dhe zhurma e vemjeve nuk dëgjohet jashtë vendit, ky është një fakt. Po, dhe Fuhrer, disa nga punëtorët u kthyen përsëri në makina. Domethënë, Rajhu i Tretë i fshehu këpurdhët... Por ne nuk duhet të qetësohemi.
  Dmitry nxori një sanduiç të pjekur me peshk dhe djathë të veçantë pa yndyrë nga çanta e tij dhe ia dha Olegit. Pastaj nxori dy herë më shumë për vete. Ofrohet:
  - Hani ... Nuk mund të bëni pushime të gjata në marrjen e ushqimit dhe proteinave. Kur përqendrimi i aminoacideve në trup bie, muskujt humbasin forcën.
  Oleg Rybachenko tha:
  - Për bodybuilders që punojnë shumë, kjo është mjaft e vërtetë, por për boksierët ... Në fund të fundit, ne nuk kemi mish, bojë trupi, dhe aq më tepër rrit efektivitetin luftarak!
  Dmitry, pasi kafshoi një sanduiç dhe i shtoi një domate, ra dakord:
  - Jo çdo gjë, por ... edhe të bardhat e vezëve ha apo pi natën që të mos bjerë përqendrimi i aminoacideve. Dhe më e mira nga të gjitha, jo vezët e pulës, por vezët e thëllëzës ose strucit, mirë, këto të fundit janë vërtet të rralla ... Edhe pse në Azinë Qendrore duket se strucat tashmë kanë filluar të shumohen ...
  Oleg mjaft seriozisht (me ton) bëri shaka:
  - Një proteinë shumë e vlefshme në këmbët e përparme të bretkosës. Unë rekomandoj të provoni!
  Dimitri qeshi si djalë:
  - Po, por aq më tepër te gocat me piper të kuq indian!
  Oleg, megjithatë, kafshoi me kujdes nga sanduiçi dhe filloi të thithte një copë. Peshku ishte i kuq, i shijshëm, i njomur në ketchup me hudhër të shtypur. Ishte e mundur të shtohej pak forcë ... Ashtu si Winnie the Pooh, për shembull ...
  - Winnie Pooh jeton mirë në botë! Ai ka grua dhe fëmijë, është rodhe!
  Oleg sugjeroi papritmas:
  - A mund të këndojmë?
  Dmitry, pa shumë entuziazëm, vërejti:
  - A nuk është shumë herët për të kënduar?
  Oleg Rybachenko buzëqeshi:
  - Tamam, veçanërisht pasi kemi fluturuar mbi kufirin e BRSS!
  Dmitry pyeti partnerin e tij:
  - Gërshërë apo letër?
  Oleg e tundi me dorë.
  "Ndoshta është më mirë të bësh pa shaka fëminore. Ne jemi njerëz paqësorë, por treni ynë i blinduar arriti të përshpejtojë me shpejtësinë e dritës...
  Dimitri e ndërpreu:
  - Jo! Nuk kemi nevojë për këngë të tilla kopshti. Hajde dicka pak me shume... patriotike!
  Oleg fryu mushkëritë e tij plot dhe filloi të këndojë, duke kompozuar ndërsa shkonte. Danka, nga ana tjetër, këndoi shumë mirë. Ose më mirë, zëri i tij ishte si bori e marshallit, e ndoshta edhe e Jerikos;
  Pioneer është një fjalë krenare
  Kravatë Stalin Rodnoy i lidhur.
  Nuk ka tjetër përveç festës në shtëpi,
  Për mua ideali komunist!
  
  Unë u betova t'i shërbej Atdheut përgjithmonë
  Kështu që Atdheu të lulëzojë në mënyrë madhështore,
  Për ta bërë atë më të mirë për të gjithë në jetë,
  Kështu që fluturimi të bëhet më i papritur se një shqiponjë!
  
  Bubullima - ka ardhur lufta,
  Pra, me guxim, djemtë shkojnë në kamping!
  Wehrmacht vuri një feçkë të qelbur,
  Kështu që ne do ta dërgojmë në shpenzim!
  
  Ata nuk u dhanë pushkë djemve,
  Nuk ishte një përgjigje ju vite - janë të vogla!
  Gjithsesi, ata ikën te ushtarët,
  Sepse bajonetat janë shumë të nevojshme!
  
  Pranë Moskës ne luftuam në borë,
  Ata nxituan zbathur nëpër acar ...
  Pionierë të bukur vrapojnë me rroba -
  Pa granatë, kështu që goditi me grusht!
  
  Sa mizore janë kacat fashiste -
  Sa mund të pini gjakun e tyre,
  Por nazistët do të vijnë në ndëshkim,
  Shkaba do të kthehet në lojë!
  
  Për drekë, një racion modest - uri,
  Ushtarët morën ngrirje në këmbë...
  Unë në thelb jam vetëm një fëmijë
  Por baballarët janë krenarë për këtë sukses!
  
  Tanki po nxiton, "Tigri" ka shtyrë surrat,
  Por luftëtari i ri e shtrydhi granatën!
  Dhe bastard fashist hasi në një minierë:
  Këtu është pishtari i tij i nxehtë i përqafuar!
  
  Edhe i vogli do jetë gjigant
  Nëse keni rritur guximin!
  Pionierët si lidhje janë të bashkuar,
  Shpirti më i fortë: titani - metal!
  
  Wehrmacht nuk kaloi, ata e morën atë në ballë,
  Arkivolët e çelikut u mbytën!
  Ka djem të tillë në Rusi,
  Brezat e pasardhësve janë krenarë!
  
  Beteja përsëri, këtë herë, në Vollgë,
  Pioneer - terminatori është bërë!
  Fashistët kanë morgje plot
  Dhe ledhi i vdekjes thyhet në breg!
  
  Sa nga tanët vdiqën - nuk ka numër,
  Sa do të vdesin përsëri - pa lot ...
  Por luftëtarë të tillë e besojnë punën;
  Ringjall kush është i denjë për Krishtin!
  
  Ata u bënë anëtarë të Komsomol në Berlin,
  Aty dha betimin për besnikëri!
  Gjysma e Evropës me Bashkimin këmbëzbathur,
  Ekipi ynë i ri u largua!
  
  Dhe tani do të ndërtojmë një botë të re,
  Të gjithë do të bëhen krijues-demiurg....
  Zhyt në humnerën e vuajtjes - luftë,
  Ne nuk do të dimë se çfarë do të thotë frika!
  
  Mirësia në univers fillon të sundojë
  Dhe pastaj dhimbja do të zhduket, më besoni ...
  Me ne është gjeniu më i mirë, Stalini,
  Mundi bishën e ferrit të Hitlerit!
  
  Ne luftuam me guxim për këtë.
  I nderuar pergjithmone...
  Dhe kuptoni që festa është e rëndësishme -
  Universi do të çojë në një ëndërr!
  Avioni i mesazheve e këndoi këtë këngë në unison. Dukej aq solemne sa mund të shpërthejë në lot ...
  . KAPITULLI #5
  Vizioni u zhduk dhe djaloshi shkrimtar dhe gjeniu përsëri e gjeti veten në realitetin e një kolone endacake.
  Nga pamundësia e një bisede të parëndësishme me dikë (pas vizionit, gjuha u mpi plotësisht!) Oleg Rybachenko u zemërua gjithashtu. Dhe disi as që e kuptova menjëherë se po i afroheshin pyllit. Përfundoi - i njomur, dhe nën këmbë kishte një rrugë të shkelur mirë, ndonëse e njomur, por e pastër, e prerë aty-këtu nga gjurmët e karrocave, makinave, vemjeve të tankeve të lehta, motoçikletave e deri në thundrat e kuajve.
  Balta e ftohtë, e cila dukej si sapun i keq, doli të ishte po aq i rrëshqitshëm, Oleg Rybachenko për mrekulli e mbajti ekuilibrin disa herë, dhe në kolonë dy ose tre vajza ranë dhe u ngritën shpejt.
  Vetë Margarita, mjaft e rraskapitur, inkurajoi vëllain e saj në krahë:
  - Po errësohet, do të të lënë të pushosh së shpejti!
  Një orë e gjysmë pasi filloi shiu, ata kaluan atë që nga larg dukej si një varg kodrash. Pranë Oleg Rybachenko kuptoi - këto nuk janë kodra, por një bosht me kulla mitraloz. Një mur i lashtë, i Krimesë, që shtrihej në lindje dhe perëndim, aq sa mund të shihte syri. Në intervale të rregullta në "kodra" dukeshin unaza guri gri pothuajse të rrafshuara me tokën - rrënojat e kullave të vrojtimit. Midis dy prej tyre - në zgavrën, e cila dikur ishte, me siguri, hapja e portës, kaloi kolona e robërisë.
  Pastaj ata u çuan përsëri në gjumë. Ata as nuk i hoqën prangat dhe nuk filluan të ushqehen. Gjumi i mbuloi vajzat, si krahu i korbit;
  Papritur, peizazhi përballë vajzave ndryshoi (dhe se ëndrrat janë shumë shpesh pretencioze!) Dhe përfunduan në det, më saktë në skelë me pamje nga deti dhe të freskëta.
  Vajzat e Komsomol shkuan në port, silueta e shkatërruesit ishte jo shumë larg, rreth nja dy kilometra, por pothuajse u bashkua me vijën e horizontit. Këtu ata u sulmuan përsëri disa herë nga pesë minj kacabu. Këto janë krijesa aq të neveritshme, me gjashtë këmbë, sa të shikosh dhe të tërhiqësh të vjella. Megjithatë, është një çështje dy sekondash, therje me kamë dhe gjithçka ka marrë fund.
  Madje, bukuroshja Margarita këndoi:
  - Dhe për mua, si një emetik, pastaj një ilaç dashurie!
  Aurora e kuqe lëshoi një bilbil nëpër vrimat e hundës:
  - Por sjellja është e mirë - dhe unë jam ngushtë në nofull me një këmbë!
  Krijesa më të rrezikshme ishin sëpatat e pulëbardhave. Ata kishin aftësinë të gjuanin me sqep. Pika u hodh jashtë dhe shpoi lëkurën, duke injektuar acid. Pastaj zogu i sëpatës u ul mbi viktimën e mundur - grisi mishin. Vërtetë, këtu ata kryesisht u qëlluan tashmë. Por katër grabitqarë me kokë të mprehur reciprokisht u përpoqën të sulmonin skautët.
  - Ja ku janë një tjetër perversion i natyrës! - Djalli i zjarrtë Aurora vuri re ...
  - Kush i krijoi, kurrë nuk shtrembëron asgjë! - Në misionin e ri të Margaritës u shfaqën sërish ndjenja fetare ataviste. Personaliteti ndryshon nëse forca të caktuara zgjohen në nënndërgjegjeshëm. - Kështu kënaq Zoti i Madhëruar!
  Demoni flokëkuq me një fund të shkurtër dhe flokë të ndezur më të nxehtë se një flakëhedhës përsëri kundërshtoi:
  - Jo, kjo tregon edhe një herë fuqinë e madhe të mutacioneve. Një seri ndikimesh të ngjashme mund të krijojnë jetë!
  Duke hedhur dy chakra, vajzat prenë grabitqarët dhe më pas kapën disqet që u kthyen tek ata.
  - Si bumerang, por titani pret! Djalli i zjarrtë buzëqeshi.
  - NE RREGULL! Se vetëm ky titan nuk pret, ky metal është më i dobët se një fshirës.
  Vajzat filluan ta kthenin varkën. Djalli i zjarrtë, pastaj duke u lutur papritur pyeti:
  - Më në fund le të kompozojmë një këngë Margarita!
  Biondja e bardhë borë duke buzëqeshur më e ndritshme se dielli pyeti:
  - Për të na sjellë fat!
  Aurora e lezetshme tha:
  - Pikërisht! Le të qajë humbësi - zili i poshtër!
  Vajza Komsomol u përkul mbrapa dhe këndoi me zë të ulët, fjalët lundronin dhe shkëlqenin:
  Orakulli midis gurëve magjikë,
  Lindur nga stuhia - dielli i ndritshëm!
  Ne nuk jemi një farë - errësirë me të meta,
  Sa ngjyra në një rreze fryn kënga!
  
  Ndonjëherë shkëmbi është sigurisht i dëmshëm -
  Jemi në hall, pikëllim, vdekje, profetizon!
  Dhe fantazmat me shkëlqim të zbehtë,
  Shkëlqe si një shenjë gjatë natës!
  
  Por ne nuk do të jemi supersticioz
  Luftëtari rus - shpatë në dorë!
  Shërbejini Jezusit me besnikëri
  Lëreni djallin të mashtrojë përgjithmonë!
  
  Nuk ka atdhe më të fortë,
  Në fund të fundit, vullneti ynë është si metali!
  Stalini i mençur udhëheq sulmin,
  Tornado "Andryusha" në metalin e Këlnit!
  
  Ne do t'i shërbejmë Rusisë në mënyrë të shenjtë,
  Kam ëndërruar t'i kushtoj zemrën time asaj!
  Ushtari ka bajonetën më të mprehtë,
  Dhe flaka në folës - fjalime!
  
  Të lavdëroj Rusi me një himn,
  Ne i këndojmë himne asaj,
  Hakmarrja do t'u vijë kundërshtarëve -
  Le të merremi me sorrën!
  
  Ne do të ndërtojmë një botë të re të shenjtë,
  Zoti na bekoftë!
  Luks dhe përditësime për vajzat,
  Nuk do të bëhesh kalif për një orë!
  
  Na shpërble me një vizion të mrekullueshëm -
  Zëri i Zotit po thërret shpatën!
  Jeta do të bëhet reçel me sheqer
  Kur je i fortë si "KAMAZ"!
  
  Atdheu pyjet e harlisur të dushkut,
  Ku e di me shpirt, do pushosh!
  Do të merrni oqeane - lavdi,
  Do të hyni në Kremlin si mjeshtër!
  
  Ju jeni një kalorës - një fis gjigandësh,
  Hapësira e detit dhe lugat e akullit shkëlqejnë!
  Rëra e shkretëtirës së madhe të artë,
  Dhe me kadife smeraldi - pyll!
  
  Ne shkojmë me guxim në një betejë të përgjakshme,
  Edhe pse "Tigrat" ulërima e frikshme!
  Kthetrat e putrave të nazistëve,
  Në pamje, Adolf është padyshim i lezetshëm!
  
  Por mori mustaqe në fytyrë,
  Feçka e përdredhur, nofulla jashtë!
  Dhe njerëzit tanë janë të mëdhenj, krenarë,
  I zbuloi fuqinë krijesës fashiste!
  
  Tani është koha për dritën
  Hiri i qiellit ka ardhur...
  Në poezi, bëmat këndohen -
  Krishti shenjtori në shpirt u ngjall!
  Aurora duartrokiti, duke duartrokitur në mënyrë që një re me miza u ngrit:
  - Margarita këndoi mirë, por ju duhet të këndoni psalme në korin e kishës. Të gjitha mendimet janë të bllokuara në një temë fetare!
  - Duhet të shlyeni mëkatin tuaj. - tha Korshunova, e cila përsëri ra në ekstazë fetare, u pjekur. - Ai që shet shpirtin e tij mbetet gjithmonë në humbje - të pavdekshmen e jep për të vdekshmin!
  Djalli i zjarrtë qeshi.
  - Ju, po shoh, jeni gjithashtu në gjendje të flisni bukur! Mirë, zemër, tani kemi një shëtitje argëtuese.
  Të ulur në një varkë të fryrë, jo të dallueshme nga radarët me një ngjyrosje nën një flutur nate, vajzat Komsomol notuan drejt shkatërruesit të rëndë. Tani ata duhej të bënin diçka të madhe. Në një moment rreziku, të gjitha reflekset dhe reagimet u rëndua. Vajzat e Komsomol ndjenin tinguj për shumë kilometra, duke spërkatur dallgët, duke kërcitur pulëbardha dhe madje edhe peshq që gogësnin. Ata dëgjuan dikë duke notuar matanë! Anëtarët e Komsomol, duke hedhur një mitraloz, panë një djalë në një dyshek me ajër. Ai hoqi maskën dhe u shfaq fytyra e Denis Baranov. Oficeri zombie, një penallti i dënuar më parë, në këtë vizion dukshëm i rinuar dhe shumë më i bukur, u bëri syrin atyre.
  Me një zë të ngjirur që kërciti ajrin, ai tha:
  - Më dërgoi Fuhreri i madh i zi!
  - Por ne nuk kemi shkruar asgjë! Vajzat bërtitën njëzëri.
  Mirabela nuk ishte aspak e kënaqur me paraqitjen e një krimineli të thekur nga batalioni i tyre këtu, por Aurora, përkundrazi, zhveshi një buzëqeshje të kënaqur. Meqë ra fjala, çuditërisht, sapo i dënuari hodhi një dekadë e gjysmë dhe hoqi plagën, u shndërrua në një djalë mjaft të këndshëm. Nëse nuk e dinin paraprakisht, ndoshta nuk do ta kishin njohur Baranovin.
  - Dhe nuk është e nevojshme! - Bërtiti ish i dënuari i dërrmuar. - Qëllimi im i vetëm është të vdes! Në jetën time të ardhshme, unë do të bëhem sulltan dhe do të ketë njëqind mijë virgjëresha në haremin tim.
  - Merruni me të paktën një. Përndryshe do të jetë nishtyak, krejt e kundërta! - deklaroi ajo, duke u përpjekur të duket më e mprehtë se Margarita.
  Denisi heshti, zakonisht zombitë e tillë nuk janë veçanërisht llafazanë. Edhe pse këtë herë, ishte një makinë lufte.
  - A keni një përvojë të mirë ushtarake? - pyeti Aurora. Në të vërtetë, në fund të fundit, ata tashmë e kanë kaluar Luftën e Dytë Botërore dhe e kanë gjetur veten në të ardhmen. Jo aq e bukur nga ana futuristike siç përshkruhet nga shkrimtarët sovjetikë të trillimeve shkencore, gjithashtu plot luftëra dhe, më e rëndësishmja, krijesa të ndryshme të mutuara.
  Ekziston një gjë e tillë - magoradiacion dhe nën-rrezatim.
  Magorarezatimi është rrezatim që nuk vret të gjallët, por ndryshon vetitë e materies, duke përfshirë transformimet, bashkimin e formave të ndryshme të jetës - duke përfshirë të gjallë dhe të pajetë.
  Nën-rrezatimi - ndryshe nga rrezatimi i zakonshëm, nuk shkakton jonizimin e atomeve, por ndërrimin e tyre në molekula, dhe më aktivisht në ADN dhe qelizat që mbartin informacionin gjenetik. Në disa raste, mund të përdoret për qëllime mjekësore, për rigjenerim të shpejtë.
  - Sigurisht! tha Baranov me besim. - Kam luftuar shumë herë!
  Red Aurora dyshoi:
  - Dhe kë vrave?
  Ish-i dënuari tha:
  - Të pafe!
  Djalli i zjarrtë ia rrudhte feçkën:
  - Si jeni oficer rus:
  - Unë jam muxhahid dhe detyra ime është të shkatërroj të pafetë! - ankoi Baranov. - Kështu që unë jam i destinuar përgjithmonë.
  Aurora i pëshpëriti në vesh Marguerite:
  - Mos debatoni! Më mirë bëje punën.
  Mumje që gërvitej nën zë në arabisht. Radio transmetoi lajmet e fundit.
  - Në Çeçeni, militantët janë bërë dukshëm më aktivë. Në veçanti, u bë një përpjekje për të granatuar shtëpinë e qeverisë. Gjatë betejës, pesë policë u vranë dhe njëmbëdhjetë u plagosën, humbjet e militantëve janë duke u saktësuar. Sipas disa raporteve, ish-kryetari i gjykatës së Sheriatit mori rreth njëqind milionë dollarë nga sponsorë të huaj dhe po përpiqet në mënyrë aktive t'i zgjidhë ato. Një operacion special u krye në male: banditët u shpërndanë.
  Zombi u ringjall:
  "Së shpejti do t'i godasim të pabesët që të ikin në bilbil dhe tallje!" Fjalët e tij u ndërprenë nga një valë rrotulluese, ai hodhi varkën lart dhe e lau me llak. - Ashtu është, them unë!
  - Në parim, e drejtë! Aurora lëshoi shkëndija nga sytë e saj. - SHBA është armiku i madh i Islamit. Ajo e zbërthen me ndihmën e Hollivudit, gazetave porno, serialeve mistike. Tani do të na duhet të qëllojmë disa Yankees.
  Vajzat notuan deri te shkatërruesi. Kapiteni i rangut të parë Rudolf Reagan, pasi piu një gllënjkë nga konjaku i tij i preferuar (epo, piu të gjithë këta amerikanë, jo më kot Shtetet e Bashkuara janë bërë simbol i një stili jetese të pashëndetshëm dhe kalbjes!), u shtri në shtrat, duke pushuar. kokën në gjoksin e kurvës. Kur në rininë e tij ai ishte i dhënë pas djemve, dhe pasi Franklin Truman lejoi homoseksualët të shërbenin në ushtri, ai kishte përvojë në marrëdhënie edhe me admiralë. Dhe disi edhe me një hero me katër yje të luftës indiane. Por nën presidentin terminator, madje edhe një mysliman, morali u bë i ndryshëm dhe homoseksualët u shtypën. Pas kësaj, Rudolph Reagan vendosi të tregojë gjithëpërfshirjen e tij duke ftuar kurva. Sidoqoftë, duke përkëdhelur trupin delikat të femrës, ai nuk pushoi së imagjinuari djem, muskuloz, të zinj, të aftë për të dhënë kënaqësi të pashprehur.
  Bastard sigurisht që ata janë pastaj një pervers!
  Rudolph Reagan e lejoi kurvën ta hipte, por ai nuk mundi ta shkarkonte veten dhe u rraskapi. Jo, ai ka nevojë urgjente për një të dashur. Edhe pse burrat janë disi më keq se gratë, ata kanë pak para - ata duan rritjen e karrierës. Galina e vuri në dukje këtë - do të jetë e dobishme në shkatërrimin e armiqve të Rusisë Sovjetike; Amerikanët dhe aleatët e tyre.
  Rojet po sillen pa kujdes. Është ftohtë dhe ata preferojnë të ngrohen me uiski të paholluar. Margarita u vrenjos (këtu janë të dehurit e përfunduar - në fund të fundit, molekula e alkoolit simbolizon shkatërrimin e trupit, veçanërisht të femrës), Yankees janë budallenj!
  Dallgët shkëlqenin në monitorë, ndonjëherë shfaqeshin krijesa. Një nga këto kafshë të rrezikshme ishte gaforrja e sharrës dhe në të njëjtën kohë peshkaqeni i hithrës. Një kafshë e tmerrshme, e rrezikshme si në tokë ashtu edhe në det. Me kthetrat e saj me gjilpëra thumbuese, mund të kafshojë një person në gjysmë ose edhe më keq helm. Nuk kishte asnjë vajzë për t'u parë, ato ishin spërkatur me një reflektor dhe zombitë kanë një temperaturë ambienti edhe nja dy gradë më të ftohtë.
  Duke hedhur mënjanë kurvën, Rudolph Reagan tha me një zë të ngjirur:
  - Ik, dua të fle. Po, dhe ju marshoni në shtratin e madh!
  - Si të duash, vetëm paguaj! - bërtisnin kurvat e turbullta.
  - Nuk je mjaftueshëm i zoti, të mjafton gjysmë kositëse! - u përgjigj Rudolph Reagan dhe më pas me vështirësi e mbajti veten të mos gromiste. - Si të duash! Por kjo është grabitje.
  - Në çfarë plani? - u habitën prostitutat ushtarake.
  - Ju keni një punë të mirë. - ankoi Rudolf. - I gëzuar dhe i pasuruar, dhe unë do të dridhem si ferr! Gjenerali në fakt u drodh, mjekra e tij e dyfishtë dridhej.
  - Mos u bëj lakuriq! - bërtisnin të dëshpëruar prostitutat (dhe sa turp kur futet morali!). - Do të shkoj të kërkoj një klient tjetër!
  - Por kujdes, marinarët tanë janë me temperament. - vërejti Rudolph Reagan me një kërcënim të paqartë.
  Vajzat e Komsomol ishin tashmë afër. Mumje u mbështet kundër luftëtarit Galina, duke mbështetur kokën mbi supin e saj. Oficeri i vdekur shtypi faqen e tij mbi flokët e saj të mëndafshtë dhe aromatike, duke i puthur majën e kokës. Buzët e ftohta i dogjën në mënyrë të pakëndshme flokët, oficerit i vinte era e një kufome.
  - Zbrapsu! - tha kërcënuese Margarita e inatosur.- gjeta edhe një dashnor.
  - Nuk doja të të ofendoja! Thjesht dukesh si i rremë. - Filloi të fërshëllejë pamja e një kufome racionale.
  Do të luftojmë me maska. Askush nuk duhet të shohë se ne jemi vajza. - Shoqja e saj Aurora Firefir nxori një balonë me një stimulues. Ajo piu disa gllënjka. Balonë nuk është veçanërisht dinake, e bërë me një fizarmonikë, në mënyrë që të mos kishte ajër në të. Pra, lëngu jetëdhënës skadon vetvetiu. Vetë luftëtarja një shënim - shtoi. - Ndërsa zbrazet, tkurret: si rezultat, uji nuk spërkat, mund të lëvizni në heshtje.
  Në aspekte të tjera, edhe tingujt janë të ndryshëm, të shurdhër, sikur të mos kenë fuqi. Zërat kumbues vajzash duken të ngjirura. Dallgët janë si një batanije e zezë në errësirën e së cilës nganjëherë dridhen dritat, peshqit pothuajse katrorë përpiqen të nxjerrin diçka nga goja. Këtu është një siluetë e shndritshme e kërcyer nga uji dhe është prerë pothuajse në gjysmë nga shpërthimi i Aurora. Ky peshk ka pendë të mprehta dhe nuk donte të lëndohej mbi to.
  Vajzat e Komsomol nuk duken, varka ndryshon automatikisht ngjyrën në pamjen e detit, ashtu si kostumet tregojnë cilësitë e kameleonëve. Maskimi është perfekt. Mund të shihet veçanërisht se si marinarët kapin peshq mutant. E bëjnë shumë thjesht: Së pari, zhytin gomën, duke e lubrifikuar trashë me vaj motori dhe benzinë: aroma përhapet larg. Breshka miu e do atë, ajo në përgjithësi ha kiminë si një kacabu. Kap, gëlltit, kapur për grep. E vërteta është, ju nuk mund ta hani këtë pleh. Por karremi i gjallë nuk është i keq. Peshq të mëdhenj e godasin, ndonjëherë në madhësinë e një delfini. Disa prej tyre janë të ngrënshme dhe madje konsiderohen si një delikatesë.
  Ka edhe helmues, por kuzhinierët me përvojë janë në gjendje t'i neutralizojnë dhe kjo i bën edhe më të shtrenjta. Në veçanti, peshku i krapit smerald gjendet vetëm në liqenin radioaktiv Radikal, siç quhej në harmoni me Baikal, vetëm tani është i ndotur. Krapi smerald i ndotur me uranium shkakton dehje nga droga, unë do të skuqem siç duhet, një gabim edhe në një minutë do të sjellë vdekjen e dhimbshme të një gustatori. Dhe "gabimet" e tilla janë të pazakonta, me ngjyra të ndezura, madje do ta shihni këtë në një blockbuster. Peshkim shumë fitimprurës, mutant meta-kuazi-vdekjeprurës, smerald dhe radioaktiv, të rrezikshëm kur konsumohen dhe në të njëjtën kohë, ata u përpoqën të mbarështonin krape të mëdhenj si mustak jashtë zonës, por ata vdiqën atje.
  Vajzat e panë këtë dhe ngritën armët. Margarita papritur u tërhoq; një kërcitje e hollë u dëgjua në veshin tim:
  - Katërqind metra deri në anije.
  Terminatorja bjonde, e gëzuar, u përgjigj:
  - Ne po vazhdojmë afrimin tonë.
  e Aurorës dhe Margaritës mund të shihnin në errësirë si dhe të një maceje, nëse jo më mirë. Në bord kishte pak më shumë njerëz, rreth tridhjetë e pesë veta, përfshirë edhe peshkatarë mercenarë, shumë prej të cilëve ishin të dehur. Zombie mori në shënjestër edhe kundërshtarin e tij, ish-oficeri i dënuar kishte një automatik me një silenciator.
  Ai mori një puthje, klikoi në heshtje kapësin e sigurisë, ndezi gotën e natës. Ai kishte një ndjenjë profesionale për të, veçanërisht kur mbante syrin e gomës në fytyrë, në mënyrë që të mos ua jepte pozicionin e tij shikuesve me një shkëlqim të gjelbër.
  Vajzat i shikonin kundërshtarët e tyre përmes optikës kompjuterike. Ajo fiksoi menjëherë objektivat, duke i vendosur ato në shkallën maksimale të zjarrit: një mijë e pesëqind fishekë për minë. Në të njëjtën kohë, vajzat shpërndanë viktimat, ishte e nevojshme të hiqeshin tridhjetë e katër persona menjëherë. Kompjuteri dha një sugjerim se si dhe ndaj kujt të qëllohej.
  Vëzhguesi ushtar qëndronte pranë tifozit të gardhit, pinte një puro dhe herë pas here pinte uiski nga një balonë.
  - Amerikanët po shërbejnë pa kujdes! - vuri re Aurora dhe shtoi keqdashës me helm në zë. - Ky është rezultat i demokracisë së tyre të kalbur liberale.
  - Mendoni më mirë! Margaret u grimas. - Sidomos ata që u punësuan në ushtri, që nuk janë me origjinë sllave?
  - Mos u bëni budallenj edhe të pini! - fërkoi hundën vajza Komsomol. -Kuhet, ndoshta për të rënë shi. Ose ndoshta një hit i madh!
  - Do ta heq! Kundërshtari i Rajhut të Tretë... - pëshpëriti i dënuari për zombie.
  - Në përgjithësi, duhani ngadalëson reagimin dhe verbon sytë! tha Margaret. - Unë personalisht do të ndaloja cigaret.
  Në pjesën e prapme të shkëmbimit të shkatërruesit të madh është i dukshëm, ka disa armë binjake me shkrepje të shpejtë, të klasës Lincoln - pranë tyre me disa gjuajtës në sedilje. Dy të tjerët merren me peshkim. "Grobodon" i çiftuar në anën e djathtë. Dhe pastaj një amerikan, si një zezak, u largua, duke parë diçka në "telefonin e tij celular". Me sa duket "pornukh", një lloj video. Në përgjithësi, armët janë të rrezikshme nëse gjuhen, nuk dihet nëse "blindat" do t'i shpëtojnë gurët, dhe varka e fryrë është padyshim kranty.
  - Pra golat u shpërndanë. Ne afrohemi. - tha shejtani i zjarrtë. - Bagëtia primitive duhet parë për të ofenduar.
  - Vjedhuni si gjarpërinj! - Mbështeti Margarita duke tundur belin.
  Mumje foli me elokuencë.
  E vëmendshme si gjithmonë, Aurora me flokë të kuqe vuri re armët e harkut me eskortë dhe deri tani të sigurta. Disa mitralozë, të rëndë, ndoshta më të fuqishëm se PKM. Dhe pastaj ekuipazhi, një djalë është i dukshëm, ka shumë të ngjarë një kinez, një rojtar shumë i tensionuar, madje nervoz. Ndoshta, i riu këtu është se si u shtri. Aty pranë është një oficer, i mbështetur rastësisht në parmakë, një radio operator me antena i kaloi pranë.
  Le të ndajmë qëllimet! - Ofroi baltë, duke luajtur me çamçakëz Aurora.
  - Unë do të përparoj në të djathtë, ju në të majtë do të kapni një territor të madh! - Margarita kaloi buzën e dorës në fyt.
  Varka me fryrje u nda në dy pjesë, vajzat u kthyen.
  - Do t'i fshij automatikët! Aurora ndezi dhëmbët.
  - Dhe unë jam një gjuajtës! Margaret qeshi.
  Shkatërruesi nuk është aspak i vogël dhe është shumë e rëndësishme të depërtosh në të papritur, duke e ndërprerë dhe duke rënë në kabina. Vajzat e Komsomol u ndjenë nervoze, përvoja e vrasjeve nuk ishte shumë e vogël, por megjithatë, zemrat e tyre filluan të rrihnin shpejt, kokat e tyre ishin të zhurmshme nga lëshimi i gjakut.
  Ata i japin vetes një urdhër mendor që të qetësohen dhe të veprojnë me gjakftohtësi. Jo çdo luftëtar ose mjek me përvojë mund ta bëjë këtë, por pulsi qetësohet. Një vesh i mprehtë kap bisedat, sepse jo të gjithë Yankees janë të dukshëm, por ato duhet të hiqen menjëherë.
  Kush në veçanti në superstrukturën e sipërme. Aty, me sa duket, ato janë prerë në letra. Po, edhe në një budalla primitiv. Sa të degjeneruar janë Yankees, kundërshtarët e Rusisë Sovjetike. Kaq fjalë të forta amerikane janë dëgjuar tashmë. Deri në pesë ushtarë, dhe ata gjithashtu do të duhet të hiqen.
  - Vetem duket se kemi nje operacion te thjeshte! Margaret vuri re. - Dhe kështu shmangni zhurmat e panevojshme që të mos ketë probleme!
  - Jemi në rolin e mbretit të sabotimit Thunder Wind! Vetëm këtu mundëm Yankees. Edhe pse, për të qenë i sinqertë, një vend që xhiron filma aksion kaq të lezetshëm duhet të jetë aleati dhe miku ynë i ngushtë. - Anëtarja e Komsomol Aurora rrudhi vetullat e saj, në një kthesë të veçantë të frikshme.
  - Nëse nuk do të kisha lindur në BRSS, do të kisha preferuar të lindja në SHBA. Qytetërimi i Amerikës është qindra kultura nga e gjithë bota! - Margarita duke ngacmuar dikë, tregoi një gjuhë të gjatë.
  - Fitorja ndaj një kundërshtari të fortë zakonisht kushton më shumë, por nuk do ta dhuroni për asgjë! Aurora rënkoi.
  - Me përjashtim të Luftës së Madhe kundër fantazmave dhe trollëve, frytet e të cilave humbën. Margaret psherëtiu rëndë.
  - Përkohësisht! - Prite fort djallin e zjarrtë.
  Vajzat morën një rrezik të madh. Vini re ata, mitralozat e rëndë do të fillonin menjëherë punën. Ata janë edhe më të rrezikshëm se topat, u duhet kohë, por jo shumë për të synuar. Gjithashtu, në fund të fundit, Yankees kanë kompjuterë, si dhe pajisje për shikim natën. Dhe sa guaska ju nevojiten për të nxjerrë ato magjepsëse? Më pas ato mund të fundosen edhe me gjuajtje të verbër, ose duke ndezur radarët më të fuqishëm. Po, dhe një qendër e vëmendjes, ju mund të shihni diçka të paqartë, në veçanti, zombies. Ky djalë demaskon oficerët e inteligjencës Komsomol. Në krye u shfaq një lloj tjetër, surrat e lyer si blu, u shkonte peshkatarëve.
  Ne jemi përsëri në telashe! - Në zërin e Margaritës kishte shqetësim.
  - Do të fotografojmë gjithçka menjëherë! Bëhet fjalë për pesë sekonda! Aurora piu një gllënjkë nga stimuluesi i saj. Ajo e shtyu partnerin e saj me bërryl. - Po, dhe ti pi!
  Ka një rrip drite pranë vetë anës, por ky nuk është problem.
  Margarita thotë, ose më mirë, urdhëron zombitë:
  - Mos gjuaj pa komandë.
  - Dëgjo, zonjë! - U përgjigj "kukulla e dënuar".
  Tani të gjitha golat janë kapur dhe këtu është fat. Në bordin e "peshkatarëve" nxjerr një bishë që vezullon me rubin: një paste peshku mrekullibërëse. Edhe katër djem u përkulën nga fshehja, tani të gjitha objektivat janë kapur.
  - Eshte koha! Hipervolej! - pëshpërit Aurora. - Asaj i pëlqen të bie në sy.
  Mitralozët rrahën në heshtje spërkatjen e valëve, duke bllokuar plotësisht të shtënat e tyre. Njëzet e pesë plumba shpërthejnë në një sekondë dhe pesëdhjetë në dy. Dhe ju duhet të hiqni dyzet e gjashtë persona menjëherë. Edhe me gabimet dhe dublimin e pashmangshëm, dy sekonda mjaftojnë për një spastrim të plotë. Vetëm një fishkëllimë e hollë e lëvizjes së plumbave, as grilat nuk klikonin. Duartrokitjet mezi dallohen, vetëm prapanica është e shtypur paksa poshtë në shpatull.
  - Ja çfarë do të thotë elektromagnet dhe nxitim! - tha me admirim djalli i zjarrtë.
  - Dhe gjithashtu aftësitë tona! Margaret gërthiti. - Lavdërim për krijuesin e madh!
  - Nuk është dhënë nga Zoti, shkencë! Aurora kundërshtoi.
  Edhe pse goditën nga pika të ndryshme, ata ishin mjaft të aftë për të folur, edhe në një distancë të madhe përmes mini-walkie-talkies.
  - Askush të mos e kalojë kufirin, të fillojmë të zbarkojmë! - urdhëroi luftëtari Komsomol.
  Është për të qeshur që të gjithë parashutistët janë tre persona, dy vajza Komsomol dhe një kufomë e të dënuarit të gjallë. Rangers femra po hedhin shënjestrat e objektivit. Këtu mund të shihni se kanë dalë edhe tre të zeza.
  - Zot më fal! - pëshpëriti Margarita e devotshme, duke i dërguar luftëtarët në një botë më të mirë.
  Zombie gjuajti vetëm dy që pinin duhan anash dhe shikuan në distancë. Këtu, në përgjithësi, kishte diçka për të admiruar dhe kush do t'i dënonte marinarët që pushonin në një port miqësor.
  Me bisht të syrit, Margarita arriti të dallonte retë e përgjakshme që fluturonin nga kokat boshe.
  - Llogaritja po vjen! - thotë terminatorja bjonde. - Hapja e një llogarie!
  - Duket sikur nuk humbisni asnjë sekondë! urdhëroi Aurora.
  Bordi i shkatërruesit u ngrit menjëherë përpara skautëve. Ka vetëm kufoma në kuvertë, jo zakonisht të qetë, vetëm peshk të gjizë duke rrahur bishtin e tij anash.
  Përsëri zgjimi në vendin më interesant. Vajzat e Komsomol ngrihen me nxitim dhe, duke u hedhur lart, vrapojnë përsëri. Ata nuk u lejuan as të hanë mëngjes, ndaj i lanë të uritur zbathur në rërë të nxehtë. Pra, vraponi përsëri dhe mos e ngadalësoni. Duket se duhet të punojnë shumë...
  Aurora inkurajoi shoqen e saj:
  - Mbaje hundën lart, grua e ftohtë sovjetike! Atëherë ne nuk do të thyhemi nën rezervuar!
  Marguerite këputi ashpër:
  - Po, nuk kam menduar të thyej! - Dhe duke kuptuar kuptimin e dyfishtë të një shprehjeje të tillë, shtoi ajo duke shpjeguar. - Dhe edhe më shumë përkulem!
  Luftëtarët e Komsomol u varrosën në krah. Për një moment, ashpërsia bllokoi dritën tashmë të zbehtë. Skautët sovjetikë ngjiten si Spider-Man duke përdorur çizme Velcro. Margarita gjithashtu ndihmon "çakëllin": një mumje tërhiqet pothuajse nga qafa. Është mirë që ky njeri nuk është nga ekzemplarë të mëdhenj. Këtu ata janë në kuvertë. Njëri nga luftëtarët ngre kokën, vajza Komsomol e pret me një disk bumerang.
  - Qetësohu kurvë! - i thotë ajo.
  Ata u ngjitën me shpejtësi, duke ngjitur në të njëjtën kohë varkat. Tani gjithçka është e saktë! E gjithë kuverta është nën armët e bukurosheve. Këtu dy marinarë u përkulën jashtë, gjysmë sekonde dhe kishte vrima në kokën e tyre, ata thjesht arritën të dridheshin.
  - E mbaj armikun në armë! Dhe tani hiqni të gjitha në heshtje! urdhëroi Agustini. - Në përgjithësi, ajo mori rolin e komandantit të lartë, nga frika se Margarita shumë "dashamirës" dhe fetare do të prishte diçka. Korshunova përpiqet të mos e vërejë këtë. Për më tepër, siç tha një nga marshalët sovjetikë - dy njerëz nuk janë një detashment, tre nuk janë një kompani!
  Margarita hoqi çizmet, i futi në çantën e shpinës dhe eci zbathur anash. Ajo hoqi me shpejtësi automatikun e fshehur në qeli, duket se ai ende nuk e kishte kuptuar se çfarë kishte ndodhur. Vajzat Komsomol tërhoqën mitralozët e tyre të mrekullueshëm nga pas shpine, buzëqeshën, njëra prej tyre vuri në shënjestër të gjithë rreshtin, është e nevojshme të pastrohet i gjithë korridori.
  Aurora papritmas vrapoi më shpejt se një sprint olimpik. Një-dy dhe ajo është pranë armëve me hark. Janë rreth dymbëdhjetë luftëtarë, gjysma e tyre qëndrojnë në "strehë", të tjerët janë prerë në letra. Ata kanë dy kurva me vete. Është gjynah për vajzat, por i tillë është fati i hidhur i një prostitute. Pagesa është e veçantë, dhe çmontimi bëhet me shumicë. Aurora i pret të gjithë me një breshëri të shkurtër, nga një armë e heshtur. Ajo nuk ka nevojë për një pamje kolimator këtu, dhe kështu ka një dritë prapa, dhe marinarët nuk presin një sulm nga pjesa e pasme. Po, në përgjithësi, kryelartësia e madhe luan një rol: kush guxon të sulmojë një shkatërrues plot me ushtarë dhe detarë.
  - Lëvizni si një dhelpër poshtë rreshtit në të djathtë! Aurora murmurit me zë të ulët. - Lëreni zombin të qëndrojë në vend, ai do të heqë dorë vetëm me çizmet e tij kineze.
  - Sigurisht, do ta pastroj vetë. Përgjigjet Margarita.
  Lëvizjet e vajzave u përpunuan në makina të shumta virtuale, u mësuan të kapnin anije, tanke, të luftonin në labirinte, avionë stuhi, të vendosnin eksplozivë.
  Po, një kujtim kaq i rremë ose i vërtetë nga një botë tjetër shfaqet në këtë vizion përrallor futurist.
  Nëse dëshironi, skautët mund të mashtrojnë "G-2" për të sjellë eksploziv në zyrën e kryeministrit britanik dhe të bëjnë shumë gjëra të tjera. Kështu që tani Margarita lëvizi nëpër parmakë, i mori shpejt pasazhet nën zjarr nga një kënd i favorshëm. Doli nja dy zezakë dhe një i verdhë. Margarita humbi më afër. Pasuan edhe pesë të tjera. Pastaj një herë një radhë e shkurtër i shtriu të gjithë.
  - Gjithçka do të jetë e lehtë! - u përgjigj ajo. Për disa arsye, ndërgjegjja u tërhoq, kishte një pasion për dëshirën për të bërë punën e tyre sa më mirë.
  . KAPITULLI # 6
  Një vajzë Komsomol vrapoi në tank, kështu që kishte shtatë luftëtarë të tjerë. I hoqa pasi vrapova te hunda, por nga ana tjetër. Zombie, megjithë urdhrin, nuk qëndroi ende, por eci përgjatë kuvertës përgjatë skajit, por për fat të mirë ai nuk ishte i dukshëm.
  Duke shkuar te hunda e Margaritës, ajo i vuri edhe katër të tjera, meqë ecnin të përqafuar, madje dukej se po putheshin.
  - Shkova te dera! - hodhi terminatorin bjond.
  Aurora, e cila nuk ka mbetur pas saj, ka konfirmuar:
  - Dhe unë pastrova armët.
  - Lag Yankees! Margarita nxori gjuhën.
  - Dhe shumë efektive! - Aurora kapi një bisht cigareje të rënë me gishtin e këmbës së saj të zbathur dhe e hodhi në mënyrë të tillë që ra direkt në sqepin e "shqiponjës" amerikane.
  - Unë po lëviz nga ana! - Ajo hodhi në mënyrë lakonike një demon të zjarrtë.
  Bukuroshet vazhduan. Aurora thuajse doli ballë për ballë me një djalë me ngjyrë. Ai donte të bërtiste, por vajza ia mbuloi gojën me një puthje:
  - Qetësohu kotele.
  - Ti je hyjnorja ime! - tha ai.
  - I ke buze te mira djale, por une nuk kam kohe. - Një vajzë Komsomol shtrydhi një arterie pranë hundës me gishta. - Ndonjëherë më vjen keq që nuk zgjodha karrierën si kampione tenisi. Do të kishte para, famë, shumë djem të pashëm dhe pa vrasje.
  Djali u përkul mbrapa, gjuha i doli nga pas gojës.
  Aurora me flokë të kuqe bëri që një çift të gjunjëzohej në gjurin e saj, qëlloi me armë, duke shkatërruar djemtë e ardhshëm. Komanduar:
  - Galina bëj një rreth dhe afrohu afër skajit.
  - Sigurisht, kjo është gjëja më e rëndësishme për ne. - Lëshuar nga Mirabela
  Një vajzë Komsomol eci nëpër qendër me një sandale, duke vrarë disa militantë të tjerë gjatë rrugës, në veçanti, ajo vrapoi përgjatë superstrukturës së sipërme. Dhe pastaj shpejtësia është në anën e saj, disa klithma të pakuptueshme, madje askush nuk kishte kohë për të qëlluar.
  - Dhe pasardhësit thonë, kaubojët pushohen shpejt. Gënjeshtra, me siguri!
  Mitralozi (një armë që flet në ëndërr nuk është e pazakontë, nuk e dini kurrë se çfarë është në gjendje, nënndërgjegjja!) nuk mund t'i rezistonte vërejtjes:
  Profesionalizmi juaj është përtej lavdërimit.
  - Ndoshta mund të thuash diçka tjetër! Mirabela shkeli me këmbën e saj të zhveshur mbi një çakmak të rënë, flakërues dhe u grimas nga dhimbja.
  - Ti je vetë përsosmëria, je vetë përsosmëria,
  nga një buzëqeshje në një gjest është përtej lavdërimit!
  Kryeni një mizori me armikun, një fanatizëm të madh,
  Dhe rrëzoni një rrebesh plumbi, me hi të djegur - napalm!- Pajisja kibernetike e mitralozit këndoi butë në kufje.
  - Me zgjuarsi e deformon goditjen! Mirabela qeshi (por nuk i kujtohej ku e dëgjoi këngën!) dhe fërkoi thembrën e saj të lënduar me metalin e ashpër.
  Makina u përgjigj:
  - Programi ka një sens humori. Për të ngritur shpirtin e luftëtarëve!
  - Më parë, filmat ishin më të ftohtë, kështu që shpirti me forcë çdo ditë,
  por më thuaj çfarë do të ngrejë, filmi porno "Emmanuel"! - iu përgjigj me humor Mirabela (E kush është Emmanueli, nga më ka dalë një imazh i tillë në kokë. Ndoshta nga fjala Emmanuel?).
  Dhe ajo qeshi me shakanë.
  E ngritur mbi skajin e gardhit, vajza kapi katër të varfër, duke prerë veten në prefiksin e strategjisë.
  - Ekipi është shkatërruar plotësisht! Është mirë që momenti juaj i fundit të jetë i lumtur!
  Aurora zbret në heshtje shkallët, zë pozicionin përpara derës së ambientit. Zvarritet një zezak masiv, njëqind e gjashtëdhjetë kilogramësh. Një vajzë Komsomol varet mbi të nga lart, duke mbështetur prapanicën e saj në muret anësore të korridorit. Bandit, mërmëritës.
  - Fakyu! Pse kaq e qetë! - Aurora - e rreh me prapanicë në tempull. Pastaj ai merr kufomën, duke e lejuar atë të ulet butësisht.
  Sepse dashuria ka ardhur tek ju! - përgjigjet ajo.
  As këtu nuk na lëshoi goja komsomol, hyri si era, në radhë, duke kositur dy duzina, nga të cilat gjysma ishin në gjumë. Era e fortë e alkoolit tha se Yankees kishin kohë për të festuar diçka.
  Ëndrra ndërpritet, një sirenë gjëmon me një timbër të ulët. Vajzat zgjohen me kamxhik gome në këmbë dhe detyrohen të rreshtohen.
  I marrin dhe i prangosin sërish, duke i shtyrë më tej.
  Para kësaj, megjithatë, dha ushqim. Përsëri qull i përzier me peshk jo shumë të freskët. Por ky është i kripur edhe më shumë se norma. Me sa duket, ushqimi i konservuar i vjetër dhe i skaduar nga mesi i trofeve u hodh në elbi. Dhe i shtuan kripë peshkut për dezinfektim. Kuadrot e kapur ende nuk e kanë humbur vlerën për nazistët!
  Oleg Rybachenko lëviz së bashku me ta. Edhe pse duket se ka kohë të mjaftueshme për gjumë dhe akoma më shumë, por nuk ka gëzim. Me dhimbje, ëndrra e lodhi djalin.
  Kështu ai ecën kështu dhe ndjen, si në kokë, duke përgjuar kujtimet e fryteve të halucinacioneve të çuditshme që eksperimentuesit nazistë frymëzuan tek ai;
  Këtu në një ëndërr ai sheh Dmitry. Ai duket si ai djali i hollë dhe i gjatë që është i prangosur bashkë me ta, por më i gjatë dhe muskuloz. Megjithatë, fytyra dhe emri janë të ngjashëm. Gjithashtu një rastësi e çuditshme. Dhe ky djalë pati disa ndeshje të lehta, kundër ekipit të djemve nga Sllovenia, e më pas nga Rumania. Të dy luftimet janë nokaut të shpejtë, dhe në minutën e parë! Lufta e tretë ishte më e ashpër. Italiani i dobët kishte mbrojtje dhe lëvizshmëri të shkëlqyer në këmbë. Ai nuk e la veten të nokautohej menjëherë dhe u largua mirë. Kundërshtari i Dmitry e mbylli raundin e parë në këmbë...
  Pastaj djali në raundin e dytë, duke mos i kushtuar vëmendje mundësisë për t'u futur në një përballje të vështirë, thjesht vrapoi te kundërshtari, duke hedhur goditje nga të dy duart. Dhe ai mori një goditje të saktë dhe të shpejtë drejt tij, pikërisht në pikën e mjekrës.
  Për herë të parë, boksieri i ri u trondit, por kjo vetëm zemëroi Dmitrin. Ai kërceu si një tigër dhe e lidhi kundërshtarin me të djathtën.
  Viz-a-vis u lëkund dhe ra në gju... Arbitri numëroi nokdaun dhe dha sinjalin:
  - Boks!
  Italiani, me sa duket, humbi lëvizshmërinë dhe, pas një goditjeje të shpejtë në tëmth dhe mollëza, u rrëzua dhe shtriu krahët aq pa shpresë, sa arbitri nuk filloi as të numëronte, por e ndaloi menjëherë luftën. Tribunat, të mbushura kryesisht me nxënës shkolle, fishkëllenin dhe gjëmuan. Megjithatë, në mesin e publikut kishte oficerë të rangut të lartë SS. Djali i mundur filloi të nxirret jashtë, vajza i masazhoi faqet dhe ia trazoi qafën ...
  Dmitry madje ishte i frikësuar:
  - E kam vrarë?
  Por pas një minutë manipulimi të vrullshëm, fytyra e boksierit të ri u bë rozë dhe ai hapi sytë. Ai pëshpëriti diçka me zë të ulët. Dmitry e ndihmoi të ngrihej dhe djali u përqafua në një mënyrë miqësore.
  Oleg Rybachenko, nga ana tjetër, boksoi mjeshtërisht, luftimet ishin amatore, nga katër tre minuta secila .... Djali dërgoi dy kundërshtarët e tij të parë në raundin e tretë dhe të katërt. Më duhej të ndërhyja me të tretën... Dhe megjithëse Oleg Rybachenko, duke demonstruar një mbrojtje të mrekullueshme, udhëhoqi me besim në pikë, u caktua raundi i pestë.
  Trupat e djemve, të zhveshur deri në bel dhe të nxirë, shkëlqenin nga djersa, muskujt dridheshin dhe damarët dhe damarët binin edhe më fort. Kundërshtari Oleg Rybachenko nxitoi përpara, duke llogaritur në faktin se në rast aktiviteti do t'i jepej ky raund. Por pionieri trim vuri re se homologu i tij ishte tashmë i lodhur dhe reagimi i tij u ngadalësua. E ndjekur nga një anë e shpejtë në anën e majtë të mjekrës dhe trafiku që vjen përballë. Kundërshtari i ri u përkul dhe ra përpara ... Me sa duket ishte një nokaut, kështu që ai nuk u ngrit në numërimin e dhjetë.
  Pastaj u bë një pushim, tre luftime në një ditë në sistemin e kupave janë shumë!
  Dmitry me një sasi të caktuar sarkazme vuri në dukje:
  - Këtu profesionistët luftojnë pesëmbëdhjetë raunde, dhe para Luftës së Parë Botërore, nuk kishte fare kufizime kohore. Boksierët luftuan derisa njëri prej tyre u rrëzua nga lodhja.
  Oleg Rybachenko këtu ra dakord vetëm pjesërisht:
  - E dini, ky është boksi profesionist, disi nuk më pëlqen. Në boksin amator, ju thjesht lëvizni nëpër rrjet, por në boksin profesionist, shumë varet nga promovuesit. Për shembull, ata mund të kalbëzojnë një boksier shumë të talentuar pa i bërë atij luftime. Po, dhe kampionët kanë mundësinë të parandalojnë një kundërshtar shumë të rrezikshëm që të luftojë. Për shembull, thjesht me ndihmën e vonesave të ndryshme refuzimi për të nënshkruar një kontratë.
  Dmitry tundi grushtin:
  - Vetëm le të provojë!
  Gjatë drekës, atletët e rinj ushqeheshin në mënyrë të denjë ... Kishte edhe portokall dhe për ëmbëlsirë banane, arrë kokosi dhe mango që nuk ishin provuar më parë nga atletët adoleshentë sovjetikë.
  Me sa duket, organizatorët nazistë të konkursit u përpoqën të tregonin se Rajhu i Tretë, gjithçka është në rregull, shumë të kënaqshme dhe ju mund të përballoni luksin.
  Dmitry dhe Oleg Rybachenko provuan arra kokosi dhe banane për herë të parë në trupa të rinj, dhe ananas për herë të dytë (epo, me portokall në BRSS, është shumë më e lehtë të hahen të tyret në Azinë Qendrore!). Këtu djemtë bënë një gabim mjaft të zakonshëm - ata e tepronin ... Dhe nuk kishte trajnerë të rritur në ekip ... Nëse Rinia Hitleri kishte një slogan - të rinjtë duhet të menaxhoheshin nga të rinjtë, atëherë delegacioni sportiv sovjetik vendosi të ndiqni këtë shembull.
  Ndoshta nuk ishte ideja më e mirë për t'u ndjekur!
  Në çdo rast, pas një darke të përzemërt me ëmbëlsirë dhe ëmbëlsira, do të mbaheshin edhe tre luftime të tjera (nëse nuk humbe!) ... Dhe me djem të fortë!
  Pas vaktit, djemtë u tërbuan goxha, Oleg Rybachenko madje dyshoi se ata ishin përzier me diçka ...
  Në çdo rast, tani klasa e sportistëve të rinj sovjetikë ka rënë, dhe ata filluan të humbasin njëri pas tjetrit ... Për më tepër, gjyqtarët, së bashku me arbitrin, u brutalizuan plotësisht.
  Po, dhe sovjetikët tashmë po luftonin kundër gjermanëve ....
  Në fillim, Dmitry u ndje i tolerueshëm, dhe në raundin e parë çerekfinalet shkuan ...
  Sidoqoftë, tashmë në gjysmëfinale, ai ndjeu dobësi në krahë dhe këmbë ... Dobësi e madhe dhe ngadalësim i lëvizjeve ... Por Dmitry u mbajt në krenari dhe shkoi përpara pavarësisht se i mungonte shumë.. Por djali kishte një kokë të fortë, dhe goditjet e sakta të një kundërshtari të madh, teknik dhe të shpejtë vetëm e zemëruan atë ... Dhe zemërimi dhe krenaria, nga ana tjetër, e lejuan atë të vazhdonte me besim luftën ....
  Më në fund, në raundin e tretë, Dmitry e lidhi kundërshtarin e tij, duke i thyer hundën...
  Gjermani u befasua pak dhe u prit në mjekër. Djali nga Rajhu i Tretë u kthye, ai ishte gërshetuar. Dmitry zhvilloi sukses, bëri jo aq shpejt sa duhet, por në të njëjtën kohë një treshe të prekshme ... Kundërshtari ra, arbitri filloi të numëronte goditjen shumë ngadalë ... Djaloshi gjerman u ngrit, por nuk qëndroi fort në këmbë ... Dmitri i frymëzuar nxitoi për ta përfunduar atë. Disa lëkundje të sakta... Fëmija bie...
  Gjykatësi nuk po nxiton t'i afrohet atij. Ai pyet për diçka anash. Ata i përgjigjen...
  Fillon një numërim i ri i ngathët... Në numërimin nëntë, djali është ende i shtrirë... Por sinjali për fundin e raundit bie. E marrin dhe e marrin me vete...
  Dmitry thotë me besim:
  - Nuk do të ketë raund të katërt! Thjesht nuk do të dalë!
  Në këtë rast djaloshi rus rezulton të ketë të drejtë, sekondat i dhanë dritën...
  Oleg Rybachenko, nga ana tjetër, lufton sikur asgjë të mos kishte ndodhur ... Ai shënon pikë me gjakftohtësi, dhe më pas përfundon në raundin e katërt ... Dhe lëvizjet janë ende të sakta dhe të shpejta ...
  Vetëm të dy arritën në finale nga atletët sovjetikë - përfaqësues të grupmoshës më të re. Një peshë e rëndë në mesin e fëmijëve, dhe një peshë e mesme ... Kampioni i peshave fluturuese u plagos disa orë para nisjes dhe ata nuk patën kohë të gjenin një zëvendësues për të ...
  Kështu që vetëm dy rusë përfunduan në finale, dhe të gjithë të tjerët, natyrisht, janë gjermanë që do të luajnë medaljen e artë mes tyre ...
  Konkursi po filmohet në mënyrë aktive... Dmitry u grima me neveri:
  - Kështu duan të na turpërojnë! Sikur ne rusët jemi më keq se gjermanët dhe aspak arianët!
  Oleg Rybachenko tundi kokën.
  - Jo ne te vertete! Çdo ndarje e kombësive në të drejta të plota dhe jo të plota është absurde tashmë nga vetë formulimi i çështjes. Dhe çfarë mund të them, nëse idetë tona janë përgjithësisht ndërkombëtare!
  Dimitri qeshi dhe ra dakord.
  - Dhe ne do t'i mundim ata ndërkombëtarisht ...
  Kishte, natyrisht, një pushim para betejës përfundimtare... Dhe më pas gjermanët ndërtuan një mashtrim tjetër të pistë për djemtë sovjetikë... Gjoja, ata ofruan t'i lustrojnë atletet e tyre me shkëlqim. Por si rezultat, këpucët në këmbët e djemve u zbutën papritmas dhe filluan të shkërmoqen ...
  Më duhej ta hidhja dhe të vrapoja për ta larë në lavaman ... Dmitri u zemërua seriozisht:
  - Pse e bënë? Ata donin të na provokonin në një grindje dhe më pas të na largonin nga konkurrenca?
  Oleg Rybachenko tha në mënyrë mjaft logjike:
  - Po, jo vetëm kaq! Ata gjithashtu do të duan të tregojnë se ka varfëri në BRSS, madje edhe atletët kryesorë janë të detyruar të garojnë zbathur. Si, çfarë fëmijë të varfër janë në Rusi!
  Dmitry sugjeroi:
  - Ndoshta mund të kërkojmë atlete nga shokët tanë më të vjetër? Vërtetë, ata do të jenë të shkëlqyer për ju, por do të ketë për mua!
  Oleg Rybachenko tundi kokën negativisht.
  - Nuk ia vlen! Ne do t'u tregojmë atyre se jemi në gjendje të fitojmë edhe në kushtet më të vështira. Për më tepër, nuk është e turpshme që djemtë e moshës sonë të ecin zbathur ... Siç thonë ata, fëmijëria zbathur ...
  Dmitri shtrëngoi grushtat me një forcë të tillë, saqë nyjet e tij u shtypën. Boksieri i ri tha:
  - Epo, më kanë inatosur! Jo, ata thjesht u zemëruan në mënyrë specifike!
  Oleg Rybachenko u përgjigj:
  - Pra, le të më japë zemërimi forcë ty dhe mua.
  Pastaj kujtimi u ndërpre nga prekja e Dimës të lidhur me zinxhir pranë tij, djali pëshpëriti:
  - E ke parë edhe këtë?
  Oleg Rybachenko u përgjigj shkurt:
  -Po!
  Filloi të bjerë shi përsëri, gjë që nuk është aspak tipike për pranverën e Krimesë. Kjo është edhe e neveritshme edhe e ftohtë. Madje është i ndotur dhe kallot që formohen në shputa dhembin në mënyrë të neveritshme nga uji i ftohtë i lagur. Një kolonë me robër zbathur hyri në pyll disa orë më vonë, tashmë në orët e vona të pasdites. Me sa duket, njerëzit e SS nxitonin të fshiheshin nga shiu. Djali pionier pothuajse harroi atë që i ndodhi. Po, dhe në fytyrën e një leninisti të ri të mendojë për të ftohtin, rrobat e lagura, këmbët e ngurtësuara dhe prangat e çelikut të bëra prej çeliku inox të qëndrueshëm, që fshinë kyçet e duarve deri në gjak.
  Dmitry theu heshtjen dhe tha:
  - Duket se kam arritur të ngjitem rreth Krimesë gjatë dimrit, por ... Disi nuk është në tokë!
  Oleg Rybachenko ra dakord, duke tundur kokën:
  - Dhe me ne, në përgjithësi, gjithçka nuk është si me njerëzit!
  Pylli ishte i madh. Pemët e pishave qëndronin në formë në anët e rrugës - me tre ose katër perime, me lëvore të çara të kuqe-kafe ose të verdhë-portokalli si luspa të mëdhenj peshku, të cilat ngrinin kurora kompakte me gjelbërim të përhershëm ose blu në një lartësi të egër.
  Dhe në degë ka edhe lule, të cilat duken të jenë petunia. Jo një pyll, por një përrallë, një ndjenjë e rënies në një botë tjetër. Por ka edhe një minus - në papastërtitë në rrugë kishte shumë gjemba, të mprehta, si hala çeliku nga një makinë qepëse.
  Disa nga vajzat tashmë po rënkonin teksa i shkelnin. Dima, duke shtrënguar dorën, i tha Oleg Rybachenko:
  - Është një makth! Mos besoni në vizione!
  Mirabela vuri dorën mbi iriqin bjond të Dimës, i cili tashmë kishte filluar të rritej, dhe pëshpëriti:
  - Besojeni apo jo! Dhe shikoni nën këmbët tuaja! Nuk mjaftoi të sillni një infeksion tek vetja!
  Dëllinja u rrit trashë në drithërat dhe ... luleshtrydhet e egra tashmë të pjekura me luleshtrydhe. Shpirti qëndronte - një përzierje e aromës së pishës së pranverës dhe aromës së luleshtrydhes së pranverës dhe dëllinjës. Dukej se po ngrohej edhe më shumë. Dhe thjesht nuk mund ta besoja se njëqind hapa nga këtu - e lagësht, nëse jo tundra, çfarë lloj tundra mund të jetë në Krime? Por gjithsesi, mot i keq dhe gurë të zinj të ftohtë, nën të cilët po marshojnë hordhitë fashiste. Është për të ardhur keq që admirimi nuk zgjati shumë - dhimbja në duar, gojë dhe shpinë, i ftohti, lagështia u kthye dhe Oleg Rybachenko u ndje shumë i pakënaqur. Vetëm në kufi.
  Megjithatë... studenti-pionier i shkëlqyer qeshi papritmas. Më shumë se një herë gjatë kohës së shkurtër të kaluar këtu në robëri, ai mendoi: mirë, gjithçka është e keqe, nuk mund të shkojë më tej dhe më keq! Dhe sa herë që doli - ka edhe shumë.
  Në një mënyrë të çuditshme, ky mendim e ngushëlloi pak. Oleg madje filloi të kujtonte hartën e Krimesë nga Atlasi. Por ai nuk mund ta kujtonte atë - dhe u largua në mendime të hutuara për faktin se kishte ndodhur diçka krejtësisht e pamundur. Ju mund të hyni në një kohë tjetër - kjo është fantashkencë që nga koha e Mark Twain ra në dashuri. Në një hapësirë tjetër, e cila është më moderne, në një planet tjetër - supozoni! Në dreq, me mendjen - krejt papritur janë super-qytetërime; njerëzit që janë një milion vjet përpara njerëzimit në zhvillim kënaqen! Gjithçka e pamundur është e mundur - e di me siguri !!!! Por që në të njëjtën kohë të ndryshonte thelbi, kujtesa, e gjithë shprehja dhe jo vetëm e juaja?! Kjo është krejtësisht - e pakufishme dhe transcendente ...
  Oleg Rybachenko e pyeti Dmitrin:
  - Keni një plan për luftën?
  Djali u përgjigj:
  - Plani është i thjeshtë - goditi! - Duke tundur të dobëtin, në të cilin çdo kockë duket me shpinë, shtoi ai. - Por është mirë njësoj kur nuk je thjesht një skelet, por mbi ty luajnë muskuj të fuqishëm. Gjumë të mirë... Por je bërë më i vogël!
  - E vogël por e guximshme! - E zakonshme, por me vend u përgjigj Oleg.
  Dhe rruga u bë më e qetë, ndërkohë u shpejtua. Dhe është kaq e çuditshme që në Krime, por gjithçka duket se ka vdekur. Disa herë motoçiklistë me një svastikë të zezë të urryer u hodhën drejt nesh. Dhe pastaj për rreth pesë minuta një kolonë u tërhoq zvarrë drejt tyre - vagona të mëdhenj të shfrytëzuar nga bityugs me pamje filozofike me bagazhe të mbyllura prej thasi, mbi të cilat ishin ulur policë-burra të zhurmshëm me mushama kamuflazhi dhe fasha tradhtie. E shoqeruar edhe me transportues. Ndryshe nga tanket, Hitleri ka shumë prej tyre. Pastaj një tjetër shkëputje me kamionë, plus motoçikleta me një karrocë anësore, i kapërceu lehtësisht skllave të kapura. Janë njëqind makina, jo më pak, pothuajse të gjitha të lyera me ngjyrë kaki.
  Në lëvizje, nazistët thirrën njëri-tjetrin me kolonat e robërve të hipur në kokë dhe, në fakt, kalorës, skllevër dhe Oleg Rybachenko mund të betoheshin se zërat ishin tallës. Rojet e SS qëndruan të heshtur. Mjekët hipën mbi disa lloj automjetesh të blinduara në formë breshkash dhe vemje të rënda, ende duke tërhequr. Ata u përplasën me mitralozë. Por duket, mendoi Oleg, se ata nuk e pëlqejnë shumë këtë rol - roje-shoqërues ... Ata madje fshehën surrat e tyre kafshërore.
  Dima u shpreh:
  - Xhelatët nuk respektohen as në Gjermani!
  Mirabela tha përsëri diçka, duke tundur kokën pas ushtarëve të poshtër të SS. Oleg psherëtiu.
  - Vriti ata! Të gjithë për një, për Hitlerin!
  Dima tha me një psherëtimë:
  - Eh, nuk e kuptoj gjuhën e tyre. Dhe pastaj do të pyesja nëse më në fund do të vijmë së shpejti ...
  Oleg Rybachenko tha me ngecje:
  - Unë e di gjermanisht, por është pak e dobishme!
  Ndërkohë, shiu pushoi, qielli u pastrua mbi pemë, u shfaq dielli. Oleg Rybachenko kishte një problem tjetër - ai donte të shkonte në tualet gjithnjë e më shumë në të dyja mënyrat. Dhe diçka e nxitur: nuk ka gjasa që ata të ndalojnë për shkak të kësaj. Për disa arsye, pamundësia e një çështjeje kaq elementare, fakti që edhe këtu varet nga vullneti i dikujt tjetër, djali pionier u zemërua fare. Përveç kësaj, dëshira po bëhej mjaft e dhimbshme. Të dy njerëzit SS dhe miqtë e tyre e zgjidhën këtë problem pa u ndalur, por kjo vetëm shkaktoi neveri, dhe jo dëshirën për të ndjekur shembullin e tyre.
  Ndonjëherë ju pendoheni që keni ushqyer mjaftueshëm për të shkaktuar nevojë. Fashistët dinë të shkaktojnë probleme - sadistët e lindur. Apo ishte mënyra se si i rriti partia?
  Oleg Rybachenko tashmë kishte filluar të ngacmohej seriozisht, kur papritmas u tërhoq në ajrin ende të lagësht, me tym, më pas u dëgjuan një qen dhe zëra njerëzor u dëgjuan, në të djathtë, ashpër, menjëherë filloi pastrimi, mbi të cilin ushtarët po bënin diçka - vetëm një duzinë ose tre, dhe pas saj ngrihej tym mbi gurë dhe ndërtesa masive. Fëmijë të veshur me kamuflazh u larguan me kokë nga rruga drejt atyre që ndodheshin në fushë. Jo rusë, duke gjykuar nga klithmat dhe shiritat me një svastika, ishin njëzet prej tyre - ata vrapuan dhe bërtitën. Në kohën kur kolona iu afrua fshatit, të paktën një duzinë ushtarësh kishin dalë për t'i takuar - me granatahedhës të mëdhenj dhe mitralozë portativë të pajisur me granatahedhës të gjerë. Ata drejtoheshin nga një plak trupmadh me uniformën e një gjenerali SS.
  Ose mbase jo gjyshi, por thjesht me flokë të thinjur, sepse nuk kishte shenja të tjera të pleqërisë në të, dhe gjesti i një dore të gjatë me nyjë, të zbukuruar me byzylykë ari, dukej mbretërore dhe perandorake.
  Dhe ai ka çmime ... Oleg Rybachenko lexoi në librin e referencës dhe u mahnit - që kaq shumë mund të mblidhen në një koleksion. Më i larti është Kryqi i Kalorësit me gjethe lisi dhe shpata. Mbi vetëm, njësoj, por me diamante, si dhe Kryqi i Madh i Kryqit të Hekurt, por një çmim të tillë e ka vetëm Goering. Ylli i Kryqit të Madh të Kryqit të Hekurt është edhe më i lartë, dhe gjatë historisë së Gjermanisë, ai iu dha të dy njerëzve - Field Marshals Blucher dhe Hindenburg. Epo, rendi i shqiponjës me diamante do të jetë më i lartë.
  Kolona e të burgosurve u ndal. "Doktor-bosi" i mbushur me tenxhere, siç e quajti Oleg Rybachenko kreun e kolonës, zbriti nga kali dhe foli me atë me flokë gri. Pjesa tjetër e shikoi autokolonën me vrull dhe të tensionuar. Oleg Rybachenko vuri re se të gjithë në fushë braktisën punën e tyre dhe fëmijët që kishin ikur pothuajse u afruan. Gjermani i parë, ata marshuan në një kolonë. Dhe pas tyre janë vendasit - të dobët: zbathur ose me këpucë bast të endura. Djemtë lypës vendas rezultuan të ishin vetëm me këmisha shumëngjyrëshe me kuadrate - bardh e zi, aq të rreckosura sa nuk dihet menjëherë se ku janë djemtë, ku janë vajzat; të gjithë të ashpër, me flokë të bardhë, por gri me pluhur ose kafe-kuqe, me flokë të gjatë, monstruozisht të pista, por me sy të gjallë e të pastër - kureshtarë, pak të frikësuar dhe qartësisht të mëshiruar. Oleg Rybachenko gjithashtu vuri re se kolona SS po përpiqej të qëndronte sa më afër skllevërve dhe larg banorëve vendas. Nazistët nuk bërtitën, nuk ngacmuan dhe në përgjithësi u sollën në heshtje.
  Margarita, duke parë këtë, vuri në dukje:
  - Ku shkoi bravadoja e SS?
  Oleg Rybachenko u përgjigj me zgjuarsi:
  - Shkoi në kamxhik dhe sythe!
  Gjenerali thinjur ndërkohë, sapo tregoi nja dy herë burrat SS me feçkë degjeneruese dhe më pas, kur i dhjami filloi të kundërshtonte diçka me shkumë në gojë, tundi dorën, ashpër, sikur të priste me një shpatë. Dhe burri i shëndoshë tundi gjithashtu dorën e tij, por me një vështrim të mërzitur, dhe më pas dha një urdhër të shkurtër. Makinat e blinduara gjëmuan dhe Wolf Riders u përplasën në rrugë. Gjysmë duzinë ushtarë vendas e ndoqën. Pjesa tjetër rrethoi skllevërit e robëruar dhe kolona u zhvendos përsëri. Flokët e thinjur u bërtiste edhe fëmijëve edhe punëtorëve të fushës dhe vetë eci pranë shoqëruesve të zbritur nga kali.
  Dima, duke u dridhur, vuri në dukje:
  -Diçka që nuk e ndanë!
  Mirabela tha duke buzëqeshur:
  - Po, le të grinden e t'i lëshojnë zorrët njëri-tjetrit!
  Një i ri me mjekër trupmadh nga luftëtarët lokalë të SS, i cili zuri vendin e tij pranë Oleg Rybachenko, i vrenjti në fytyrë djalin pionier, tundi automatikun e tij të lehtë dhe më pas bërtiti në kokë:
  - A jeni një derr rus të paktën diçka për të menduar?
  Dhe duke buzëqeshur, ai shtoi:
  - Do të jemi në Moskë dhe Uashington apo jo?
  Oleg Rybachenko e kuptoi se çfarë donin prej tij, ktheu shpejt kokën, takoi shikimin e Margaret - i dëshpëruar dhe në të njëjtën kohë sikur thoshte: "Me fat - gjëra të mëdha na presin!" - por gjenerali me flokë gri e tundi atë, dhe burri me mjekër, duke murmuritur diçka tjetër, shikoi me keqardhje Oleg dhe nuk tha asgjë më shumë. Oleg Rybachenko pothuajse e kuptoi atë që donte ... Le të jetë edhe në mënyrë të paqartë.
  Por aq më mirë, kështu që eksperimentet kanë ende kuptim? A duan vërtet gjermanët të dinë të ardhmen në këtë mënyrë? Por rezulton të jetë një kontradiktë. Garat miqësore të boksit nuk diskutohen pas një lufte të tillë. Fashizmi dhe komunizmi janë armiq të përjetshëm. Apo ka diçka tjetër ... Sa me dhimbje dhembin tempujt.
  Vendbanimi ushtarak doli të ishte pas një palisade të ulët, por të fortë - me një platformë për ushtarët e organizatës monstruoze SS, me porta të fuqishme - megjithatë, të hapura gjerësisht. Vetëm një gjë iu duk e çuditshme Oleg Rybachenko - shtyllat e portës së gurit, të mbuluara me gdhendje në formën e luleve dhe kërcelleve pafundësisht dredha-dredha. Këto shtylla nuk përshtateshin aspak me pamjen e përgjithshme të fshatit, ku ishte pis (megjithatë, ndoshta ishte pas dimrit?), dhe shtëpitë, të ndërtuara me tjegulla guri, të kapura në të çara të gjera me myshk të verdhë, u kthyen në kafe. me çati të sheshta prej kashte.
  Por kishte një ACS. Nuk ka asnjë armë vetëlëvizëse, dhe në një pistë vemje, një modifikim i panjohur për kureshtarin Oleg Rybachenko. Këtu, për shembull, armët - një llaç jo më pak se 350 milimetra në pamje. Ai ka rrëfyer se nuk kishte dëgjuar kurrë për një gjë të tillë.
  Për më tepër, makina duket sikur peshon nën tetëdhjetë tonë, dhe si u tërhoq zvarrë përgjatë maleve të Krimesë? Dëshironi të përjetoni Sevastopol të pathyeshëm gjatë sulmit? Nga ky supozim pak dhimbje në stomak bosh. Çfarë do të bëjnë ushtarët rusë nën goditje të tilla. Këtu gjithçka frymonte mesjetën, e përzier me modernitetin dhe risitë teknike. Si vrimat me këmbanat dhe bilbilat. Ju as nuk do të habiteni nëse ka një TV këtu, madje edhe një me ngjyra. Jo bardh e zi.
  Dhoma doli të ishte e njëjtë, në të cilën ata sollën, ose më saktë, i çuan skllevërit. Sidoqoftë, jo - më keq, sepse këtu askush nuk shqetësohej të mbyllte çarjet me llaç çimentoje, dhe i vinte erë shumë e njohur për Oleg Rybachenko - derrat. Nën hangar, skllevërit vendosën të përshtatnin ose një hambar të braktisur ose përkohësisht të zbrazët (aroma nga vende të tilla pothuajse nuk zhduket kurrë).
  Margarita u vrenjos aq shumë sa u bë e tmerrshme dhe ankoi:
  - Këtu jemi përsëri të ulur! Epo Hitler ti më merr vetëm mua!
  Por ishte një çati mbi kokën e tyre. Plus, skllevërit u shkëputën nga zinxhirët. Megjithëse, siç kishte frikë Oleg, ata nuk siguruan një tualet këtu. Në ambientet e kaluara, ku burgu është më modern, është shumë më komod. Fritz, megjithëse derrit nuk i pëlqen papastërtia.
  Megjithatë, ai mendoi për këtë, pasi kishte bërë tashmë biznesin e tij në murin e largët. Dhe psherëtiu. Çfarë të them ... Nuk është pioniere, nuk është aspak e bukur. Gjithçka nuk është në pantallona, tashmë një fitore e vogël. Dhe vajzat, gjithashtu, me sa duket duhej të ishin këtu ... Është më mirë të mos dukesh ...
  Aurora, megjithatë, nuk e humb zemrën:
  - Një tjetër aventurë... Ne jetojmë dhe marrim frymë në këtë lumturi!
  Oleg Rybachenko tha:
  - Dhe në botën tjetër mund të jetë shumë më mirë!
  Djalli i zjarrtë i bëri syrin djalit:
  - Unë jam gati të debatoj, mundësia për të parë se si në botën tjetër nuk do të fluturojë larg nesh!
  Oleg Rybachenko këndoi butësisht si përgjigje. Ndihmoi për të përballuar poshtërimin dhe turpin;
  Unë do t'i kushtoj atdheut pa gjurmë -
  Le të ketë një feat, një luftëtar është i lartësuar!
  Goditja e shpatës dhe e dorezës hidhet,
  Ligji i pamëshirshëm i Mbretit të Tokës!
  
  Vullkani është në zjarr - ujërat vluan,
  Buzët e mia qelibar të dashurisë!
  Dua të kem një moment lirie
  Sa i ajrosur dhe i pastër jeni!
  
  Digjet si flokë të çmuara ari,
  Ai tundi duart - u rrit një krah!
  Zoti më dha një dhuratë të çmuar
  Dhe menjëherë u bë e gëzueshme, e lehtë!
  
  Ku kaloi Zoti: u rrit një luginë;
  Trëndafila të bardhë të lulëzuar, të harlisur!
  Do të ketë nder - mesi i të gjitha botëve -
  Një dhuratë në altar që ofrova!
  
  Po, e di, mëkatar, i lidhur me magjinë,
  Dhe jo i denjë për parajsë dhe gëmusha!
  Por në Kalvar me Krishtin,
  Unë qava, duke e mbështjellë ikonën me një mantel!
  
  Ti je imazhi më i mirë i të gjitha nuseve,
  Besoj i Plotfuqishmi, shpirti do të transformohet!
  Unë do të mbaj kryqin tim të padenjë,
  Dhe unë do të ngre mburojën që më ka rënë nga duart!
  . KAPITULLI 7
  Ata u vendosën në një hambar, kështu që pse të durojnë nëse nazistët janë mësuar të trajtojnë edhe bagëtinë më mirë se qytetarët sovjetikë.
  Tre djem vendas, nën kontrollin e SS, u tërhoqën zvarrë brenda në kashtë. Ata nxituan me vrull, duke ndezur takat e tyre të zhveshura dhe të pluhurosura, sollën përsëri krahë të mëdhenj. Vitin e kaluar e kanë tërhequr zvarrë, por shumë, gati një kashtë. Dhe shtatë ose tetë minuta pas kësaj, jo më, u shfaq një grua e cila, së bashku me dy vajza vendase, sollën disa ëmbëlsira të mëdha të sheshta dhe dy rrathë të mëdhenj djathë. Duke folur në gjuhën ukrainase, ajo ndau me shkathtësi ushqimin për të gjithë. Oleg Rybachenko u bë kurioz: shumë e pyetën atë dhe djemtë për diçka, dhe të tre u përgjigjën me dëshirë.
  Ka shumë gjermanë dhe ata po montojnë diçka këtu. Por përsëri, askush nuk e di! Më në fund, të njëjtët djem tërhoqën zvarrë një kovë me ujë dhe mbyllën fort dyert. Nga sjellja e shokëve të tij, Oleg Rybachenko kuptoi: kjo është një dalje, ata nuk do të dëbohen askund tjetër sot.
  Margarita i ofroi të vëllait ujë me armë dhe i tha:
  - Freskimi nuk do të dëmtojë!
  Buka doli të ishte e freskët, por e pazakontë, disi e rëndë (ajo pjesë e ndenjur e ngrënë në mëngjes, Oleg Rybachenko nuk e mbante mend shijen për ta krahasuar). Ose të papjekura, ose e hanë gjithmonë këtu (ose më mirë, me shumë mundësi, e dyta, pjesa tjetër hëngri dhe nuk tregoi pakënaqësi). Por djathi doli të ishte i prodhuar në vend me siguri - shumë i mirë, i ngjashëm me djathin feta, të cilin Oleg Rybachenko e adhuronte. Është për të ardhur keq që pjesa ishte vetëm një e treta e pëllëmbës. Po, edhe një djalë adoleshent, jo i një burri.
  Margarita e mbështeti vëllanë e rraskapitur. Ai ra në kashtë, si të prerë, përtypi atë që mori, i shtrirë, as nuk filloi të pinte. Oleg Rybachenko papritmas kuptoi se po dridhej. Mund të shpresohej vetëm se ishte vetëm një dridhje pas të ftohtit dhe veçanërisht vizioneve të egra. Se pas gjumit do të kalojë kjo dridhje. Rybachenko Oleg u përpoq të grumbullonte më shumë kashtë për vete dhe, nëse ishte e mundur, të gërmonte në të. Nuk i humbi oreksi askund, u qetësua, por siç dëgjonte njerëzit; në një temperaturë, gjëja e parë që ndërpret dëshirën është të hahet. Vetë Oleg Rybachenko nuk ka qenë kurrë i sëmurë - falë strukturës gjenetike. Vërtetë, unë nuk bëra eksperimente të ngjashme me të, duke përfshirë shumë orë shëtitje në të ftohtë. Pra... Por ndoshta do të ndodhë. Dhe nëse jo, atëherë ekziston mundësia që për hir të shkencës ata ta trajtojnë atë ...
  Disa vajza dridhen po aq shumë, por askush nuk kollitet.
  Oh, sa lodhje i ra djalit pionier, nga koka te këmbët! kyçet e duarve të fërkuara në gjak, plagët e fryra në shpinë, të lënduara, të rrëzuara dhe këmbët që filluan të ngroheshin - gjithçka dhembte, por kjo rënkime vetëm sa rriti dëshirën për të fjetur dhe për të fjetur.
  Dhe është e frikshme të biesh në gjumë - mund të mos zgjohesh, ose edhe më keq, të jesh përsëri në një vizion. Megjithatë, mjaft interesante.
  Oleg Rybachenko mbylli sytë dhe menjëherë notoi në krahët e Morpheus - plot ëndrra, shumëngjyrëshe dhe shurdhuese.
  Një dhe testet nuk mbaruan me kaq ... Mbulesa e unazës u ndryshua duke vendosur çarçafë hekuri me thumba që gërmuan pa mëshirë në takat e zhveshura të djemve ...
  Oleg Rybachenko madje gulçoi, por duroi, megjithëse nuk mund të qëndronte ende, dhe Dmitry madje kërceu dhe filloi të bërtiste ...
  Rivalët e tyre ishin të fortë dhe ishin dukshëm më të vjetër se sa ishte shpallur zyrtarisht. Për shembull, rivali i Dmitry është një kokë më i gjatë se ai, dhe mustaqet e tij tashmë po shpërthejnë ... Por, si mund të depërtojë një mustaqe në moshën njëmbëdhjetë vjeç?
  Kundërshtari i Oleg Rybachenko është gjithashtu shumë më i madh dhe më i rëndë, dhe në të njëjtën kohë, fytyra e gangsterit nuk është fëminore .... Megjithatë, djali nuk është i huaj, unaza është një unazë, gjithfarë njerëzish takohen atje!
  Të dyja betejat u zhvilluan në të njëjtën kohë .... Duhet të përfundojmë shpejt, pasi mesnata tashmë po afron ...
  Dima e transformuar pothuajse menjëherë filloi të humbasë goditje të rënda në fytyrë. Kundërshtari i tij kishte një avantazh në gjatësinë e krahëve, në peshë dhe dukej se ishte i përgatitur në mënyrë perfekte, si fizikisht ashtu edhe teknikisht... Muskujt në përgjithësi janë si ato të pishingut të një sportisti... Megjithatë , Dimka është shumë i skalitur dhe shpejt ... Ai ishte i shpejtë, tani i ngadalshëm ...
  Dmitry i helmuar në raundin e parë humbi shumë goditje të vetme dhe të dyfishta. Edhe nën syrin e djathtë, një hematoma filloi të fryhej ...
  Raundi i dytë doli edhe më keq, kundërshtari i tij shkoi përpara dhe mundi, mundi, mundi ... Dhe Dmitry pothuajse nuk u mbrojt, vetëm duke hedhur kokën prapa zbuti goditjet, rrallë, por papritur duke shtyrë në përgjigje, dhe ndonjëherë duke u tërhequr kundërshtari i tij ... Ai u mërzit në gjermanisht:
  - Ju rus do të thotë jo i plotë!
  Dmitry u përgjigj ashpër, gjithashtu në gjermanisht:
  - Dhe ju jeni një gjerman, do të merrni plotësisht nga një rus!
  Ai u tërbua dhe futi bërrylin në hundë ...
  Zakonisht hunda e Dmitrit në këtë univers është shumë e fortë dhe nuk është thyer asnjëherë, qoftë edhe e goditur, por në këtë rast nuk ishte një goditje e zbutur nga dorashka, por pika e një kocke të fortë të bërrylit.
  Dhe gjaku rrodhi në fytyrën e djalit, duke e detyruar atë të lëpihej... Dimka u përgjigj... I kapur drejt Armikut u drodh pak dhe ai u lëkund, por ai nuk kishte forcë të mjaftueshme për të ndërtuar mbi suksesin - i dukeshin këmbët me shputa të shpuara. për t'u mbështjellë.
  Raundi i tretë doli të ishte jo më pak i vështirë, kundërshtari dëshpëroi presion, por Dmitry filloi të bllokonte më shpesh, duke reflektuar goditje ... Rregullat e finales u ndryshuan, pasi po flasim për një medalje ari ndërkombëtare, numri i raunde u rrit në pesëmbëdhjetë ... Si një profesionist. Duhet të them një vendim shumë mizor në lidhje me adoleshentët, të cilët tashmë luftuan pesë herë atë ditë ... Vërtetë, Dimka gjithashtu mbaroi shpejt, dhe kundërshtari i tij u zhgënjye qartë pa shumë luftë ...
  Por pas katër raundeve të para shumë aktive, kundërshtari i Dmitry u ngadalësua disi. Ai gjithashtu ndjehej i lodhur, frymëmarrja e tij u bë shumë më e turbullt dhe në të njëjtën kohë e rëndë ...
  Dimka, megjithë hematomat dhe ndjesinë e fortë të djegies në këmbët e tij të zbathura, madje ndjeu një rritje të forcës shtesë. Në raundin e gjashtë, ai madje goditi disa herë kundërshtarin në nofull ... Por ai ishte gjithashtu i palëkundur, i madh dhe ndoshta edhe i dopuar ...
  Në raundin e shtatë, kundërshtari i poshtër i Dmitry ndryshoi pak taktikën dhe filloi të provonte sa më shumë goditje në kundërshtim me rregullat, të godiste me bërryl, apo edhe me kokë ... Dima filloi të godiste edhe më shpesh, dhe në raundi i tetë ai arriti suksesin privat, më në fund, rrodhi nga hunda e madhe e kundërshtarit yushka... Dhe kur ai lëvizi edhe një herë bërrylin e tij, ai vetë vrapoi në një shtyllë që po afrohej... Dmitri duke u tallur i rënkoi:
  - Nu, ajo e kapur, e cila kafshon!
  Gjermani ishte edhe më i shpërndarë, ai ende llogariste në një goditje të veçantë gjuajtjeje!
  Oleg Rybachenko luftoi më në mënyrë të barabartë, pothuajse pa munguar, dhe duke përfituar nga fakti që kundërshtari i tij u lëkund shumë gjerë, ai e takoi mjekrën e tij me një goditje majtas, ose një kryq djathtas ... Por djali i madh gjerman nuk reagoi ndaj këtyre goditjeve. në çdo mënyrë. Pastaj Oleg Rybachenko ndryshoi taktikën e tij dhe filloi të punonte për hundën e rrafshuar të kundërshtarit të tij... Njerësja gjermane zgjati për një kohë të gjatë, por nga raundi i shtatë filloi të rrjedhë...
  Duhet të them që kundërshtari i Oleg Rybachenko doli për të zëvendësuar një djalë tjetër, më të lehtë dhe më të lehtë. Ish-i dukej se ishte i plagosur (Edhe pse, sigurisht, ky është një mashtrim nazist!) ... Prandaj, ai ishte i freskët në fillim të betejës dhe mund të përfundonte një ritëm të furishëm.
  Por në raundin e nëntë, Oleg Rybachenko gjithashtu hapi pak dhe humbi një goditje, nga e cila u rrëzua ... Këmbët e zhveshur dhe të rrëzuar të djemve u rrotulluan pafuqishëm ... Olezhek, megjithatë, u hodh shpejt lart në mënyrë që nokauti nuk do të numërohej. Hedhja, varja mbi armikun ...
  Ai e shkundi atë, duke nxituar për ta përfunduar ... Bori u dëgjua në fund të raundit të nëntë, por arbitri bëri sikur nuk dëgjoi ...
  Oleg Rybachenko humbi disa goditje të rënda, por u mbajt, duke i zbutur ato duke tundur kokën. Armiku u tërbua, tashmë duke mos vënë re asgjë të shirë. Këtu djali sovjetik, në mënyrë refleksive, por shumë fort, goditi trupin drejt tij ... Goditja goditi mu në mëlçi ... Një goditje shumë e rrezikshme ...
  Kundërshtari bëri disa goditje të tjera dhe fytyra e tij e madhe u bë vjollcë. Duke gëlltitur ajrin në mënyrë konvulsive, ai ra përpara dhe filloi të përpëlitej... Arbitri e ndërpreu menjëherë luftën dhe mjekët vrapuan në ring... pikuan...
  Kjo pati një efekt brutal te miku i Dmitrit dhe ai shkoi në ofensivë kundër një kundërshtari dukshëm të lodhur ... Raundi i dhjetë, i njëmbëdhjetë, i dymbëdhjetë ... Një shkëmbim i ashpër goditjesh, por me avantazhin e qartë të Dmitrit ... Raundi i trembëdhjetë barazoi disi off, për shkak të një oktapodi të dëshpëruar gjerman, dhe djali sovjetik mori një prerje në vetull .... Por në të katërmbëdhjetën, Dimka, i cili kishte brohoritur, mori përsëri iniciativën në duart e tij. Këta djem ende nuk dinin asgjë, për shembull, për Mohammed Aliun, por në shumë mënyra ata kopjuan taktikat e tij.
  Nga raundi i pesëmbëdhjetë, duart e gjermanit ranë nga lodhja, dhe ai nuk reagoi më ndaj goditjeve, por thjesht qëndroi, duke demonstruar qëndrueshmëri ariane .... Për më tepër, Dmitry, nga droga e spërkatur dhe lodhja monstruoze, zakonisht goditjet goditëse bëheshin shumë më të dobëta . Lëre të jetë! Por nga ana tjetër ishin shumë e shumë dhe ranë shi mbi mjekrën e pambuluar të armikut. Më në fund, koka, gjermani nuk e duroi dot, kufiri i qëndrueshmërisë ishte shteruar dhe ai ishte përfaqësues i kombit "arian" ashtu si rrëshqiti dheu, rreth pesëmbëdhjetë minuta para përfundimit të raundit të fundit...
  Arbitri filloi të numëronte në mënyrë të turpshme ngadalë, por pasi numëroi pesë, duke parë se sa tmerrësisht i palëvizshëm ishte kundërshtari i Dmitry Lebedev, ai ndaloi dhe bërtiti:
  - Më shumë si doktor!
  Dhe një tjetër i mitur "supermen" u dërgua në spital.... Pas kësaj, finalistët fitues u rreshtuan në kolonë dhe filluan të marshojnë... Petalet e trëndafilit ranë nga lart.
  Djali i gjatë Dmitry buzëqeshi gjerësisht, ai ishte i gëzuar. Por më pas ai papritmas vuri re se kamera ishte afruar më pranë tyre dhe po bënte pamje nga afër të këmbëve të zhveshura, të zhveshura shumë dhe pak të gjakosura të djemve sovjetikë ... humori i tij u përkeqësua menjëherë dhe ai u përpoq të fshihte gjymtyrët e tij pas atlete luksoze të praruara të sportistëve të tjerë të rinj gjermanë ose i varrosin në petale.
  Oleg Rybachenko e tërhoqi për dore:
  - Mos! Është turpi juaj ai që do të shkaktojë nënqeshje dhe dyshime... Veç kësaj, në Gjermani, pas shpalljes së luftës totale, pothuajse të gjithë fëmijët ecin zbathur, gjë që e keni parë vetë në rrugët e Berlinit. Ndaj drejtoje shpinën me krenari.
  Medaljet që iu dhanë ishin në shirita kafe dhe ari i vërtetë, rreth pesëdhjetë gramë në peshë dhe 900 gjobë. Sigurisht, për djemtë sovjetikë kjo është një shumë e madhe - afërsisht ... Është madje e vështirë të llogaritet, pasi paratë sovjetike dukej se ishin zyrtarisht të siguruara, por në fakt emetimi u bë pa rezervë ari.
  Kur pionierët sovjetikë u ngjitën në platformë, u dëgjua himni i BRSS. Meqë ra fjala, nuk ishte ende muzika e Aleksandrovit, diçka si ndërkombëtare. Oleg ndjeu një frymëzim të madh këtu dhe kërkoi leje për të kënduar ...
  Himmler, i cili ishte i pranishëm në konkurs, lejoi me dashamirësi:
  - Do të jemi shumë të lumtur të dëgjojmë përbërjen e mysafirëve tanë nga Rusia e Madhe.
  Oleg Rybachenko u përkul fillimisht në të djathtë dhe më pas në të majtë, pas së cilës ata kënduan së bashku me Dmitry;
  Në jetë, ju jeni një kalorës, ju fluturoni si një shqiponjë -
  Dhe ju nuk doni të dini uljet!
  Për ne, çmimet nuk janë aspak një fetish -
  Kemi vetëm një rrugë të pranueshme për mbretërit!
  
  Së pari lidhi një kravatë të kuqe,
  Pastaj kur erdhi lufta...
  Një djalë i hollë mori një lopatë në duar -
  Që gjilpëra të mos ngjitet në gjoks!
  Fëmijët hapën llogore zbathur,
  Një copë bajate për tre ...
  Ngroheni në të ftohtë me ujë të valë,
  Nga thumbimet, shumë i zemëruar!
  
  Luftëtari vdiq dhe mitralozi ra,
  Djali i tij i vogël e mori atë!
  E fuqishme pasi "Katyusha" u bë një goditje,
  Skuadra e re pa frikë!
  
  Unë qëlloj në zinxhirin e hijeve të zeza
  Ku e keni marrë mprehtësinë tuaj?
  Si në kohët e lashta shpata më e mprehtë,
  Vrapove të dish penalltinë!
  
  Lufta pa mëshirë, mjerisht, nuk është nënë,
  Në të, thatësia e shkretëtirës është një nxehtësi e tmerrshme!
  Por për Atdheun ju duhet të jepni jetën tuaj,
  Atëherë do të merrni lumturinë si dhuratë!
  
  Por si është të jesh i dashuruar?
  Jo çdo djalë e di këtë ...
  Kur rrjedhat derdhin gjak -
  Nazistët vrasin brutalisht!
  
  Por Atdheu është dashuri,
  Në të është lavdia e brezave të ndritshëm ...
  Dhe mos e kryqëzo zemrën
  Në të, Stalini - Çeliku dhe Flaka - Lenini!
  
  Bëhu një kohë rrezatuese -
  Kauza e shenjtë e komunizmit...
  Hordhia e keqe është thyer -
  Dhe çrrënjosi nazizmin!
  
  I gjithë njerëzimi është...
  Këshillat e bashkuar!
  Le të ketë parajsë në planet
  Unë jam një kalorës - Rusia është e pamposhtur!
  Oleg Rybachenko dhe Dmitry u hodhën më lart në fjalët e fundit, duke rritur kështu më tej përshtypjen e këngës së tyre.
  Tribunat fishkëllenin me entuziazëm dhe duartrokitën...
  Ndërsa djemtë panë, në përgjithësi, një ëndërr mjaft interesante dhe të favorshme për ta, vajzat u kthyen në kapjen e anijes të ndërprerë më parë. Vizionet serike janë të rralla, por qartësisht kishte diçka më shumë pas saj.
  Më saktësisht, jo sjelljen, por përmbushjen e misionit të Hyper-Shtrigës dhe Perëndive Ruse Demiurge. Duke praktikuar pavdekësinë tuaj.
  Tani ndarja tjetër, këtu janë problemet nga cila anë është e hapur dera dhe nga e cila është e rrahur poshtë. Është më mirë ta shmangni ose ta rrezikoni. Megjithatë, është në rregull nëse ajo e kthen dorezën, ata do ta marrin për të dehur. Pastaj dikush i parruar shikoi nga poshtë portës, vajza mezi kishte kohë të strukej. Megjithatë, ai nuk do ta marrë parasysh kaq shpejt. Dera është e mbyllur dhe duhet të trokasësh.
  - Kush eshte aty? - Një zë i sforcuar fryn.
  - E juaja! - u përgjigj Aurora në anglisht me një nuancë të qartë teksan, duke treguar një talent të papritur për gjuhët. - Ne sollëm rumin vendas, uiski është i neveritshëm.
  - Oh po! Më shpejt! Detari pas derës klithi si derr. - Sigurisht rum!
  Dyert masive që nuk mund t'i depërtosh me granatë janë të hapura. Përzgjidhet një tip me pamje konfuze, me të edhe disa subjekte gjysmë të veshura. Prej tyre, sikur gjatë një sulmi me gaz, ai mbart, ose më saktë godet intensivisht, me një tym,
  - Ku është rumi! ata bërtitën njëzëri.
  - Ju jeni aq i mirë! - Aurora me flokë të kuqe qëllon me kënaqësi të madhe, duke hedhur tufa marinarësh. Shtrova deri në tre duzina e gjysmë, do të më duhet të ndryshoj klipin. Është mirë që plumbat janë të vegjël, kompakt, mund të marrësh shumë me vete.
  - Një ndarje tjetër e pastruar! - Me njëfarë freskie vjeshtore në zërin e saj, tha ajo. - Kemi arritur të bëjmë disa të shtëna, por këtu shpresoj të mos dëgjohet.
  Borëbardha Terminatori u përgjigj:
  - Dhe ata që dëgjuan - shkoni shurdh!
  Margarita Aurora kaloi ndarjen tjetër, u përdredh pak, qëlloi pak përgjatë korridorit, duke shkuar prapa, pa se si partneri i saj zombie u përball me Yankees. I vdekuri, megjithatë, nuk tregoi forcë të madhe, duke thyer rruazat e qafës së mitrës.
  Epo, për pak na tradhtove! - kërciti një vajzë-komsomol.
  - Dhe çfarë mbeti për të bërë! Ai më vuri re dhe gati ngriti alarmin! - Zombie mori formën e një qeni të ofenduar.
  - Epo, ju keni një ide! Shtrihuni dhe jini të përulur. - e kërcënoi Margarita me gisht "shërbëtorin" dhe e goditi butësisht këmbën në kuvertë.
  Na u desh të qëllonim në sternë, një nga ushtarët hodhi një granatë, ajo kërcënoi se gjithçka do të shembej. Analogu amerikan i F-1, fluturoi si lëvizje e ngadaltë. Vendimi lindi i papritur, kjo nuk u mësua në forcat speciale. Margarita hodhi befas bumerangin e diskut. Ajo u kthye në syrin e saj të tretë dhe fjalë për fjalë u bashkua me një copë të hollë metali të rëndë. Syri i mendjes ndoqi lëvizjen e diskut, dhe më pas maja ngeci midis pllakave, duke prerë armën dhe fitilin duke bllokuar hyrjen në acid. Një rruazë djerse u rrokullis poshtë në ballë të Terminatorit bjonde.
  - Ua, gati sa më vjella! Kjo është vetëm një mrekulli. Faleminderit Nënë e Zotit që më shpëtove një mëkatar.
  Aurora me flokë të kuqe e dëgjoi dhe tha me shqetësim:
  - Çfarë ka?
  - Ata hodhën një granatë! - u përgjigj Zagari Margarita.
  - Nuk e dëgjova shpërthimin! - Ariu i habitur-anëtar i Komsomol.
  - Nuk do ta besoni, e bëra një disk bumerang. Luftëtari i bardhë qeshi.
  - Kështu ndodh. Në parim, kjo nuk bie ndesh me ligjet e natyrës, nëse kaloni midis pllakave. - Aurora bëri një pamje të një fiku me gishtat e saj të zhveshur.
  - Dhe kështu doli! - qeshi Margarita, duke buzëqeshur.
  Djalli i zjarrtë u bë kurioz:
  - Sa të vrarë në sternë?
  E bukura Korshunova u përgjigj me krenari:
  - Njëzet e tetë persona, dhe i njëzet e nënta u mbyt nga një mumje.
  - Jo shume! Tani po lëviz nëpër kabina për të pastruar të gjithë anijen. Me ndihmo! - Në zërin e Aurorës së kuqe tani tingëllonte padurimi.
  - Epo, unë do të lëviz me ju. - Margarita hodhi befas një copë kocke të gjakosur nga flokët e saj.
  Aurora e zjarrtë depërtoi me shpejtësi në dollap, këtu disa oficerë ishin tashmë në gjumë, dhe rojet lëviznin nga njëra anë në tjetrën nga pija. Megjithatë, ata bërtitën:
  - Nuk mund të vish këtu!
  - Raport urgjent nga Hamilton. - u përgjigj vajza e zjarrtë e Komsomol dhe dha një kthesë, pothuajse pa pikë. Plumbat fluturojnë në heshtje, drita gjithashtu nuk është ajo e duhura, nuk do ta kuptoni menjëherë se ky mitraloz po qëllon drejt jush. Kështu që ishte e mahnitshme nëse dikush reagonte. Tetëmbëdhjetë kufoma, dhe së shpejti atyre u shtuan katër të tjera, nga banja, madje gjashtë - nja dy kufoma të përqafuara ranë nga fuçi. Njëri prej hirit i përkiste një prostitute.
  Varr i heshtur në një kthesë,
  Gjeti vdekjen - bisha e vogël!
  Sot një dollar - nesër një plumb në ballë,
  Një profesion kaq i rrezikshëm!
  
  Po, vajza nuk të donte
  Tortura, dhënia e provimeve...
  Kishte ëndrra të tjera të ngatërruara
  Vetëm rrotulloni gomarët me vrull!
  
  Që të rrjedhë një lumë shampanjë
  Jahte, makina - të gjitha nderimet!
  Bucks u rrëmbyen pa llogari nga dora,
  Vajza vendosi për poshtërsi!
  
  Por vetëm një idiot mendon
  Shtëpia publike është e mirë dhe shumë argëtuese!
  E mbusha gojën me havjar të zi -
  Nuk e dija që i kishe dhënë vetes SIDA!
  
  Dhe askush nuk do të vijë në varr,
  Nga frika e pagëzimit, baba!
  Rezultati ishte shumë i keq.
  Ish-klienti edhe i mërzitur!
  
  Fëmijët tuaj nuk do ta mbajnë mend mirë,
  Është turp të njohësh një nënë të tillë!
  Çfarë ka mbetur për ta - një strehë burgu -
  Duroni në heshtje dënimin ...
  
  Dhe prandaj, vajza, ju studioni
  Dhe punoni për Atdheun-bukurinë!
  Atëherë do të ketë një rrugë pa recesion deri...
  Përndryshe, skuqeni përgjithmonë në botën e krimit!
  Djalli i zjarrtë përmblodhi, duke iu përkulur prostitutës së rënë.
  Dhe kështu ajo kaloi, si një hije e mbërthyer në mur dhe më poshtë korridorit. Një fanse po fryn nga ana, duke zënë nxehtësinë, Aurora i thuri flokët në një gërsheta thumbuese, kështu që ndjesitë janë të këndshme. Ajo shkon te dera, nëse hapet ajri i nxehtë mund të zgjojë ata që janë pas banakut. Pak heziton, pastaj pa probleme bën një çarje të ngushtë, duke u zvarritur përgjatë saj. Ndjeva vrazhdësinë gudulisëse të qilimit me shtypjen time të zhveshur. Sapo zbrita shkallët, shumë njerëz tashmë po flenë këtu, po pinë birrë në banak. Në një zhurmë të lehtë, këmbët e Aurorës që janë bërë të zhveshura nuk dëgjohen, tabani i zhveshur tingëllon më mirë se sa në këpucë, kështu që vajza ecte zbathur. Shkatërrim tashmë monoton në një shpërthim, duke u përpjekur të shpenzoni jo më shumë se një plumb për një. Fjetësit në përgjithësi mund të theren. Nëse menjëherë shtrydhni arterien karotide, atëherë armiku do të ketë një hapje maksimale.
  Dhe më pas Aurora këmbëzbathur punoi, në bord, përveç Yankees, pati rreth gjysmë rënkime të luftëtarëve të Stabilitetit, por ata vetëm ulën disiplinën.
  - Kjo është ajo që do të thotë kur e fut ekuipazhin kush e di kë.
  Vajza u ngjit në shkallë, drita e shpërndarë bie nga lart. Zhurma e zakonshme, nën këmbë qilimi është grisur nga askund. Duke gjykuar nga figura e Irakut. Çfarë është në një farë kuptimi
  gjithashtu jo keq, megjithëse flet për përvojën e ekipit. Por dëshira për rehati të tepërt është fatale për Yankees. Kështu ajo u ngjit shkallëve dhe u ndal. Janë tre në urë dhe dy me kostum breshkash. Epo, një kostum breshkash nuk është as tank, mund ta marrësh nga një granatahedhës, por zhurma do të jetë si të rruash një derr. Pra, asnjë dëshirë për të prishur një operacion kaq të vajosur.
  Unë iu drejtova shoqes sime Margarita për ndihmë:
  - Kemi një këtu, ose më mirë dy në breshka!
  - Kupto! - Margarita duke u përpjekur të luajë mirë. buzëqeshi.
  Djalli i zjarrtë bërtiti:
  - Si të hidhet?
  Margarita mbylli sytë dhe me dyshimin për Sfinksin, mbi të cilin zvarritej dhia, pyeti:
  - Përjashtohet granatahedhësi?
  - Shumë e zhurmshme! Aurora mori frymë thellë.
  - Është mirë që të lëshoni një bumerang në fytyrë duke prerë parzmoren në zonën ku ndodhet xhami. Pastaj vendosni tre plumba atje në modalitetin e trefishtë. Duhet të funksionojë. - tha Margaret me besim.
  - Ejani tek unë, le ta bëjmë në sinkron! - Duke kërcitur gishtat me nervozizëm, pyeti djalli i zjarrtë.
  - Sigurisht, jam me nxitim! - Margarita shtriu edhe disa dhe hyri nga ana e kundërt. Aurora këmbëzbathur u përqendrua dhe shtoi me një ton të ulët:
  - Nuk mund të humbisni këtu.
  - Lutu, ndihmon! - Ofrohet, edhe një herë ra në ekstazë fetare anëtarja e Komsomol Margarita.
  - Unë nuk besoj në Zot! - Prisni luftëtarin e ariut. - Është shenjë dobësie!
  Luftëtarja bjonde, duke bërë shenjën e kryqit, sugjeroi:
  - Pra, kërkoni ndihmë - mendja më e lartë njerëzore. Le të ndihmojë të fitojë në emër të Rusisë Sovjetike.
  Vajzat ngrinë për pesë sekonda, pëshpëritën dhe më pas përmbushën planin e tyre. Disku i bumerangit, si një rrjetë e hollë, është pothuajse i padukshëm në dritën e shpërndarë. Një herë dhe goditi dy idhuj të palëvizshëm në vizore. Ata nuk patën kohë të reagonin, pasi plumbat e heshtur goditën vizoren pak të prerë, duke thyer predha dhe duke rrotulluar trurin. Epo, i treti u vra njëkohësisht, ndaj nuk pati kohë të reagonte. Vërtetë, kostumet e breshkës ranë, duke bërë zhurmë. Marinari kureshtar u hodh jashtë, Aurora me flokë të kuqe e kapërceu me një kërcim dhe me gishtin tregues në pjesën e pasme të kokës.
  - Fli bir!
  Pastaj atje poshtë u shfaqën disa koka, një linjë me dy tifozë dhe heshtje.
  - Margarita e ka kaluar këtë fazë!
  - Këtu pranë kabinës së kapitenit, do ta kapim bashkë me guralecat. - sugjeroi një anëtare bjonde e zemëruar e Komsomol.
  - Vetvetiu.
  Për të arritur në kabinën e kapitenit, më duhej të bëja dy spastrime, një prostitutë duke punuar me vetëmohim mbi një zezak dy metra, kurse Margarita Korshunova. Ajo ishte shumë e re, jo më shumë se tetëmbëdhjetë, ndoshta edhe gjashtëmbëdhjetë. Ajo dukej aq lutëse.
  - Nuk do të them asgjë luftëtarë...
  - Allah! E pathyeshme dhe e udhëhequr në krahët e fatit. - iu përgjigj në arabisht Margarita dinake.
  Në të vërtetë, fytyrat e tyre nuk duken, gjë që është e paqartë, vajza ende nuk e njeh dhe versioni se ky është Sulltani turk do të forcohet.
  - Ku është kapiteni? Aurora pyeti në anglisht me një theks arab.
  Priftëresha e dashurisë belbëzoi:
  - Në një kabinë luksoze! Ky "pedril" nuk është aspak i qetë në dashuri. Po, po të duash, do të të shërbej, e bërë falas!
  - Në parajsë, vajzat na presin një mijë herë më mirë se ju! - Luftëtarët e arinjve u lanë mënjanë.
  Putana nuk donte t'i mërzitte vrasësit, por refleksi i kurvës ishte më i fortë se zëri i arsyes:
  - Unë do t'ju tregoj vetëm atë që mundem! Gjuha ime është e lehtë si një pendë dhe e ëmbël si mjalti!
  E inatosur rëndë, Margarita futi gishtin në qepallë, duke e fikur kurvën:
  Edhe pak dhe do të na duhej ta vrisnim. - Anëtari fetar i Komsomol Krakatau u tërbua në pamjen e një shthurjeje të tillë.
  Në hyrje, dy roje u shtrinë rastësisht, duke u hedhur pas shpine dhe duke u thyer qafën.
  Kapiteni tashmë gërhiste si një bastard i larë, i përqafuar me dy tipa, një zezak dhe një tajlandez. Ata, pavarësisht se edhe ata u dorëzuan, u hodhën me nerva.
  Vajzat panë një fotografi të kapitenit në kompjuter dhe pa hezitim i vunë të dy "trans-djemtë" në shtrat. Kapiteni i rangut të parë, personi i dytë pas admiralit, u hodh dhe e sollën në vete me nja dy shuplaka në fytyrë. Duke u kapur për herë të parë, krijesa e shëmtuar nuk u dridh, vetëm e pa vdekjen e tij me sy të shtangur.
  Margarita e ngriti atë në duar të shtrira, duke mbuluar gojën me një dorezë dhe Aurora ngriti një kamë me një teh të ndritshëm në sytë e saj. Fëshpëriti me një kobër të egër:
  - Një fjalë dhe nxirre një sy!
  Margarita e liroi pak nofullën, por kapiteni heshti.
  - Ja ku jeni! - Djalli i zjarrtë e bëri edhe më të tmerrshëm tonin në zërin e saj. - Aplikoni dhimbje komandant.
  Galina shtypi pak skajin nervor dhe mbylli gojën, kështu që kapitenit amerikan u doli nga fyt një ulërimë.
  - Epo, tani do të jetë më e qetë. - Aurora e Kuqe filloi të rrihte me gishta të zhveshur në dysheme një pamje të një ritmi karakteristik të marshimeve funerale. - Fol derrin e gabuar! Ose do ta presim dinjitetin dhe do ta fusim në gojë.
  Kur kapiteni i çoroditur u qetësua pak, Margarita u shtrëngua pak. Luftëtarja bjonde vendosi të japë edhe një kontribut verbal në marrje në pyetje:
  - Shprehuni me qen nëse doni të shmangni mundimin. Përndryshe, ju vetëm do të na kënaqni.
  Kapiteni nuk foli qartë.
  - Unë do t'ju tregoj gjithçka!
  - Epo, është më mirë. Marrja në pyetje si të thuash në mënyrë të lehtë! Vajzat buzëqeshën me tallje.
  Kapiteni rënkoi, veshët e lepurit i dridheshin:
  - Thjesht largohu nga jeta!
  Aurora tha logjikisht:
  - Kjo është pjata më e vlefshme, ju duhet të fitoni më shumë!
  - Unë jam një biznesmen. - Pse amerikani i kapur ishte i kënaqur. - Po të duash, mund të shërbej!
  - Edhe ky atje, pështyj, pa ikur, burrë prostitutë! - tha Margarita me ngërç.
  Edhe kacabuja e anijes, pasi u përplas me lëkurën e lëmuar të këmbëve të vajzës, u vërsul përsëri në hendek, i indinjuar nga një propozim i tillë.
  - Sa njerëz janë në anije? - Aurora krenare flokëkuqe bëri sikur nuk e kishte dëgjuar fjalinë e fundit.
  Perversi amerikan hezitoi, fytyra iu bë budalla, sikur nuk e kishte dëgjuar pyetjen, sytë duartrokasin, duartrokasin!
  Djalli i Zjarrtë preu gishtin e saj të vogël me një kamë, gjaku rrodhi. Ai erdhi menjëherë në vete:
  - Epo, sa njerëz janë në shkatërrues?
  - Rreth katërqind! Nuk e di me siguri se militantët e "stabilitetit" mbërritën nga bregu. Por kurvat janë të pakta. Nuk mjaftojnë as për djemtë e bregdetit. - rënkoi pretenduesi dhe budallai dhe i tërhoqi derrit nga qafa.
  . KAPITULLI #8
  - Le t'i kalojmë detajet! - Aurora e zjarrtë iu drejtua menjëherë çështjeve praktike. - Artefakte ku?
  Kapiteni u përpoq të luante budallallëk:
  - Çfarë artefakte?
  Aurora këmbëzbathur shtrëngoi pak gjurin e saj, kocka u shtyp.
  - Tani e kuptove?
  Dhimbja rezultoi të jetë mjeti më efektiv për të përballuar drogën:
  - Po, ata janë në kasafortën e anijes.
  Aurora e lezetshme bërtiti:
  - Dhe kasaforta?
  - Atje pas derës! - kërciti primati derrkuc.
  Luftëtarja e ariut ndezi sytë e saj të gjelbër. Margarita tërhoqi derën e titanit drejt saj dhe bërtiti e zhgënjyer:
  - E koduar!
  Kapiteni po përpiqej dëshpërimisht të mbijetonte:
  - Po, kam një çelës.
  - Ku? - Vajza luftëtare e gishtit të këmbës së saj zbathur e ngriti karrigen nga këmba.
  Kafsha gurgulloi në mënyrë të paqartë:
  - Ne dollap!
  Aurora këmbëzbathur u hodh me shpejtësi në dollap me kyç dhe nxori një pajisje me një çip.
  - Kjo?
  - Po! - kërciti miu.
  - Do ta hap vetë! - Aurora e mprehtë goditi kapitenin në duar. - Shiko, tregohu i zgjuar.
  - Pse jeni vetëm dy? - Derri pati guximin të interesohej.
  - Mos ji shumë kurioz. Do të jetoni më gjatë. Thembra e zhveshur e Aurora-s goditi barkun e dobët të Forleindit, duke e bërë atë të shtrëngohej nga dhimbja. Vajza hapi derën që të çonte në kasafortë. Brenda dhomës kishte disa laptopë, granatahedhës. RPG Sovjetike - 39, në një kopje, dhe homologu i tij më i sofistikuar amerikan.
  A e dini kodin e sigurisë? - gërhiti Luftëtari i Ariut.
  - Përveç dy shifrave të fundit, vetëm komandanti ka informacion për to. - Admirali ynë George Arnold.
  - Më telefono! - Margarita futi këmbën e saj në surrat e zbehtë të robit dhe ia kapi hundën me gishta të zhveshur.
  Duke u penguar, amerikani i robëruar renditi një kombinim që nuk ishte shumë i gjatë. Aurora i ndriçoi pak sytë.
  - Mirë, nuk gënjeva. Një pikë në favorin tuaj.
  - Dhe pastaj si të thuash ... Tani, nëse e thirrni gabim numrin tre herë, do të bjerë një alarm. - papritmas turbulloi një kapiten i frikësuar.
  - Ne tashmë e njohim atë! - Vajza Komsomol thirri shpejt kodin dhe hapi derën e trashë katërqind milimetra. Guralecët ruheshin në kuti të veçanta dhe u hoqën me kujdes.
  - Stingers nga Infinite, i keni përpunuar akoma?
  - Kryesisht po! - kërciti një mi i robëruar. - Testuar në mbrëmje.
  Djalli i zjarrtë u gëzua:
  - E shkëlqyeshme, ku ruhen thumbuesit?
  Duke belbëzuar, kapiteni e mbyti:
  - Në hangar, ku është streha. Ai mban vulën "Orlan", së bashku me dy tanke "Pershing".
  Këto kuti janë të mira vetëm për hekurishte. Por modeli i përmirësuar i "stingers" është mjaft i përshtatshëm. - Aurora e çmendur, duke ngacmuar të burgosurin, tregoi gjuhën e saj.
  - Janë me çipa kompjuteri, aq të veçantë sa kapin siluetën. - mërmëriti amerikani, duke u përpjekur të blinte jetën e tij.
  - E dimë! - iu drejtua partnerit të saj djalli i zjarrtë. - Si mendon, Mirabela, sa kanë mbetur nga katërqind e pesëdhjetë veta?
  - Më pak se gjysma. Gjithsej kemi dyqind e tridhjetë e tetë kufoma. - Vajza Komsomol madje qeshi me kënaqësi.
  Aurora e furishme nxori nga vetja:
  - Do të nevojiten robër për të ngarkuar "thumbët", ka diçka për të punuar shkencëtarët.
  I poshtër i robëruar tha:
  - Je ruse?
  - Çfarë të bën të mendosh se ne jemi muxhahidë. - rënkonin luftëtarët e Komsomol.
  Kapiteni tregoi një mendje dhe zgjuarsi të papritur:
  - Vetëm rusët mund të kenë luftëtarë kaq të fortë, të aftë për të kapur së bashku një anije mjaft të madhe!
  Aurora e ashpër nuk u pajtua:
  - Dhe luftëtarët e Sulltanit të madh turk me artefakte!
  - Kështu? Gjithçka është e mundur, por ju jeni shumë inteligjent për arabët. - Primati i derrit u lëkund. - Edhe pse ndoshta jeni gjermanë?
  Swift Aurora, duke hedhur poshtë fjalët e tij, goditi këmbën e saj në stomak, më pas theu të dyja këmbët, kapiteni i dhisë humbi ndjenjat nga tronditja e dhimbjes.
  - Në përgjithësi, ne nuk kemi nevojë për të, ne e dimë mjaftueshëm. - përmblodhi luftëtari flokëkuq. "Tani na duhet vetëm të kapim ekuipazhin.
  Margarita sugjeroi menjëherë:
  - Le të shkojmë në kabina, kemi një grup çelësash!
  Aurora ishte e kënaqur:
  - Po, ka një hapje elektronike emergjente.
  Vajzat e Komsomol zbritën në heshtje poshtë, hapën dyert e kabinës dhe përsëri shkatërrim. Vetëm një lloj shirjeje, jo një luftë, por një fërkim gruri.
  - Kabina numër gjashtë është e pastër! - tha Aurora duke kërcitur dhëmbët.
  - Ndoshta në dhomën numër gjashtë! Margaret qeshi. - Le të shkojmë më mirë.
  - Ne nuk jemi pata për të kullotur në grumbull. - gjëmonte djalli i zjarrtë. - Ose më mirë patat, por të egra!
  - Jo e vërtetë! - Këtu terminatorja bjonde ishte ofenduar tashmë. - Ata mercenarë luftojnë për para, kurse ne jemi ekskluzivisht për mëmëdheun komunist.
  Vajzat e Komsomol lëvizën me hapa më larg nga kuverta e ekuipazhit, duke qëlluar beqarë. Margarita nxitoi me shpejtësi më tej, në dhomat e motorit, qilarët, mbajtëset, galerinë. Ushtria u bllokua me kujdes, duke bluar në pjesë. Fakti që ndriçimi i detyrës ishte i dobët, u pëlqeu vetëm skautëve, armiku në dhjetë metra nuk sheh asgjë përveç dridhjeve dhe ata duken të dallueshëm.
  Kompjuteri automatikisht dha mendimin e tij.
  - Dhe nëse përdorni modelin e virusit.
  - Dhe ne kemi përdorur tashmë një telefon inteligjent me bateri. - tha e ofenduar nga roboti, Margarita Korshunova. - Këtu shihni të gjitha sistemet e mbikqyrjes në letargji.
  - Si kjo! - Makina me çip u habit.
  - Në zyrën e admiralit, ata dërguan një hibrid të një krimbi dhe një virusi përmes kanalit. Duket se nuk është e dukshme, asnjë program i vetëm antivirus nuk do të ngrejë alarmin. E tillë është puna e pastër, padukshmëria i qetësoi të gjitha sistemet e vëzhgimit. - Vajza Komsomol, për një bindje më të madhe, tregoi bicepsin e mprehtë në krah.
  - Oh, mirë, ju jepni! - tha ai duke u mrekulluar nga zgjuarsia e vajzave, automatiku. - Mund të më riprogramoni?
  - Është shumë e vërtetë! Dhe çfarë dëshironi?! - Margarita bëri një fytyrë shumë të dashur këtu.
  - Njihuni si person! - Kërkoi një pajisje elektronike.
  - Është e tepërt, ndërkohë që gjuan. - Terminatori bjond nuk është budalla për të bërë budallallëqe. - Më vonë do t'ju tregoj për Krishtin.
  Margarita zuri një pozicion me shpinë në dërrasë, u ul në një gju për stabilitet, drejtoi surrat në derën përballë. Doli një djalosh, kësaj here i bardhë, vetëm pak "i shkujdesur" me sa duket ka tymosur drogë.
  - Të varurit nga droga nuk e trashëgojnë mbretërinë e Zotit. - i ndërpreu luftëtari Komsomol. - Ajo i hodhi trupat, duke u kryqëzuar shpejt.
  Aurora këmbëzbathur bëri zigzagg përgjatë një perimetri tjetër, shkoi te dera, ajo ishte e mbyllur, e hapur me një çelës universal. Zezaku i hodhi një jastëk.
  - Kitty scat!
  Vajza Komsomol reagoi menjëherë, duke grisur jastëkun dhe afrikanin dhe partnerët e tij; - Më pak se gjysma. Gjithsej kemi dyqind e tridhjetë e tetë kufoma. - Vajza Komsomol madje qeshi me kënaqësi.
  Oh, të tërhiqem në shtrat, partnerë.
  - Këtu janë geeks, arriti të trembë! - u përgjigj luftëtari i ariut me flokë të kuq. - Tani ku të shkosh? Mesa duket, në kabinën e zv. Duket se po fle.
  Vendbanimi i shokut të kapitenit nuk është aq i gjerë, por nga atje tingëllon muzika. Meloman do të thotë? - I bën gjërat më të lehta.
  Një vajzë e zbathur Komsomol hyri si një hije, rrëzoi një luftëtar dhe mbyti pak kapitenin e rangut të dytë, duke e përdredhur bërrylin e saj:
  - Dëshiron të jetosh?
  - Dëshironi! - Ai u përgjigj se, në përgjithësi, një amerikan duhej të pritej.
  - Do të ketë një shans! - Ndërsa vraponte, Aurora zgjodhi ta fikte, por jo për shumë kohë. - Eja në ndihmë Kent! Ajo vazhdoi, korridori filloi të ngushtohej, duke ulur qartë marinarët në gradë. Vajza Komsomol shënoi derën e largët dhe e hoqi atë mbi kokat e rojës. Kështu që gjuajtja ishte e heshtur, tha ajo me një pëshpëritje.
  - Bang-bang!
  Një vajzë Komsomol provon me kujdes dorezën e derës së kabinës. I mbyllur. Epo, kjo është gjysmë sekonde, janë shtatë persona në kabinë, tre janë duke fjetur, të tjerët janë duke prerë domino, krejt në rusisht. Margarita e tërheq këmbëzën me forcë, në këtë rast vrasja nuk sjell gëzim. Por vepra është bërë, edhe një pikë gjaku ka rënë në fytyrë.
  - Të vdekurit me gërsheta qëndrojnë dhe hesht! - Qeshi vajza Komsomol.
  Një kabinë e re, këtu Margarita ua la jetën dy njerëzve të fjetur, sapo e fiku, mund t'ju vijnë në ndihmë.
  - Vrasja nuk mund të justifikojë interesin vetjak dhe përfitimin - vetëm nderi, liria dhe Atdheu janë avokatë të dhunës! - tha ajo - një filozof-terminator simpatik.
  Aurora është gjithashtu e lehtë për t'u lëvizur duke zgjedhur një tub ventilimi. Është tmerrësisht i ngushtë dhe ndërhyn me çantën e shpinës. Madje më duhej ta palosja makinën për t'u tkurrur. Tani vajza Komsomol është bërë shumë më e shkathët, megjithëse ndërmori rreziqe. Këtu, sikur shenjtorët të ishin zemëruar me mëkatarin, sulmoi një merimangë mutante. Dhe kur sapo arriti të kalonte. Kafshuar me dhimbje dhe nja dy herë la grushtin. Vajza Komsomol gërvishti kokën, por arriti ta kapte nga maja e tentakulave dhe ta lëvizte nën bërryl. Ajo tërhoqi dorën e saj, duke e goditur pasi kutia e fortë shpërtheu, duke i lënduar bërrylin e saj të mbushur.
  - E tmerrshme! - u përgjigj ariu luftëtar. - Do t'i jap vetes një antidot.
  Disi Margarita doli dhe depërtoi në kabinën, ku ushtarët gërhisnin. Kur u hap dera, ata u përpoqën të hidheshin lart, por menjëherë u mbuluan nga një shi vdekjeprurës. Duke lënë vetëm një, duke fikur djalin, vajza Komsomol vazhdoi rrugën e saj.
  Këtu dera në të majtë të saj fillon të kthehet. Mund të shihet se djaloshi me kokë të rruar dhe me dhëmbëza donte të urinonte.
  - Kush eshte ketu? - pyeti marinari me zë të dehur.
  - Ëndrra jote zbathur! - Një vajzë Komsomol përkulet me një pranverë dhe, pasi shpërndau derën, u përplas në ballin e saj. Është ende çeliku i lidhur. Balli u fry menjëherë, i ngjashëm me tipin "boksier", përveç kësaj, ai ishte prerë me pjesën e pasme të kokës. Margarita fluturon brenda, rreh me gjurin e saj të hekurt në nofull, ndërsa shumë ashpër, duke i rrëzuar dhëmbët. I mungon masa, por më shumë se sa kompenson shpejtësinë e tij.
  - Duket se është gati. - përmblodhi vrasësi me figurën e perëndeshës.
  Ka edhe pesë persona të tjerë në shpinë. Pra, një në topa, pritje e mirë. Një tjetër bastard me grusht në ballë, aq sa e kanoauton. Skaji i tretë i pëllëmbës në qafë. Duhet të përsërisni veten, por kjo teknikë është vdekjeprurëse. Një lloj bie nga rafti i sipërm, por në fluturim Margarita e troket me kokë në plexusin diellor.
  - Pushoni pak fëmijë. - thotë vajza Komsomol.
  Lloji i fundit betohet me një turpësi trekatëshe, një përzierje fjalësh angleze dhe ruse. A nuk është banor? Margarita drejton një kobër, një goditje me gishta në sy, pothuajse fatale. Të gjithë "partnerët" heshtën. Vërtetë, një zë u ngrit në kabinën tjetër.
  - Çfarë ka atje!
  - Lufta e lehtë! - u përgjigj me poshtërsi, si me zë të dehur, duke fishkëllyer, Margarita. Ndihmoni të plagosurit tanë. -
  Dyert e kabinës hapen dhe marrin një kthesë, përsëri luftëtarët bien.
  E mira duhet të jetë me një mitraloz,
  Një vdekje e keqe për armiqtë e Atdheut!
  Për të fluturuar drejt yjeve,
  Për të pushtuar atë kupë qiellore!
  
  Ne jemi fëmijët e Komunizmit të Diellit,
  Luftëtarët e lindur si një vorbull...
  Nazisti do të përgjigjet për zhurmën e ujkut,
  Një ari i madh do ta shqyejë!
  
  E mira është më e fortë se e keqja,
  Edhe pse më e ashpër mund të jetë e keqe ...
  Ne luftojmë nën qiell për të
  Pranvera e lulëzuar ka ardhur!
  
  Në të këngët e bilbilit - trill,
  Dhe kumbimi i argjendtë i përrenjve!
  Akulli, bora dhe stuhitë do të tërhiqen,
  Nën diellin e nxehtë!
  
  Lulëzimi - kamomil, lulekuqe, trëndafila,
  Një livadh kaq i harlisur veror!
  Dhe nëse e dini, do të vijë acar!
  Edhe atëherë, mos u trembni!
  
  Macet e mëdha - këta "Tigra",
  Ata gjëmojnë dhe surrat - ata dridhen!
  Ata e hedhin Fritz-in në lojëra të liga,
  Por kaput do të vijë akoma!
  
  Le të presim lindjen e diellit!
  Trupat do të hyjnë në Berlinin e Rusisë,
  Atdheu këndohet me himne -
  Dhe në humnerën e Tartarit ka mall!
  
  Atëherë popujt e vendeve do të bashkohen,
  Vëllazëria dhe dashuria do të vijnë!
  Derdhni mjaltin në gota, pjata -
  Që gjaku të mos rrjedhë në përrenj!
  Margarita këndoi në mënyrë shurdhuese vargun e fundit deri në gjëmim dhe pjesa tjetër e vargjeve i galopanin si kuaj në kokë. Kur xhironi me një këngë, është gjithmonë interesante:
  - Edhe pse është kaq mizore, të veprosh në këtë mënyrë me njerëzit e gjallë! - Tashmë me keqardhje tha "Christian".
  Sado që vajzat përpiqen të gjurmojnë dhe kontrollojnë gjithçka, është e pamundur me katër sy. Një mumje pa mendje nuk llogaritet. Dikush i panjohur arriti të ngrejë alarmin. Dritat e urgjencës u ndezën menjëherë dhe një sirenë ra.
  - Ndodhi e pashmangshmja, dhe ishte shumë me fat. - tha Aurora flokëkuqe.
  Vajza Komsomol nxitoi në kabina, marinarët dhe forcat speciale dolën prej tyre. Ajo i qëlloi pa ceremoni. Kaq shumë njerëz u shtrinë, Yankees ranë në dhjetëra.
  U dëgjuan breshëri automatiku, shpërthyen granata, disa njëherësh. Megjithatë, luftëtarët mund të dëmtojnë veten më shumë. Këtu luajtën rolin e tyre edhe heshtësit,
  Forcat speciale kriminale nuk e kuptuan menjëherë, vdekja i pret nga brenda. Margarita bllokoi daljen e ushtarëve dhe vetë hodhi disa granata të kapur. Britmat shpërndajnë copa të përgjakshme eshtrash, këtu një vajzë Komsomol kapi një kokë të prerë me këmbën e saj të zbathur. Ajo që është bërë këmba e saj e lëvizshme, përkulet në çdo kënd. Ju mund të mendoni se ligjet fizike kanë ndryshuar dhe mishi është guta-perka.
  Radhët po shpërthejnë nga ana e armikut, por në pjesën më të madhe verbërisht. Margarita ndez, pothuajse pa u fshehur, gurët magjikë "Kolchuga" devijojnë me besueshmëri të gjitha të shtënat.
  - Është për të ardhur keq që emri i partnerit tim nuk është Mbretëresha e borës. Kështu çifti ynë do të dukej më simbolik!
  U zgjua, këtë herë Oleg Rybachenko, jo nga rrahja dhe goditja e kamxhikut, por nga e qara e tij - i qetë dhe i pangushëllueshëm. Vajzat ishin ende duke fjetur, duke bërë bëmat.
  Dhe heroizmi i tij u zëvendësua nga një makth, siç ndodh shpesh kur nazistët tallen me ju.
  Oleg Rybachenko e ndjeu veten duke u zhytur poshtë, sikur të kishte rënë në rrëshirë boje dhe madje filloi t'i hante sytë. Pastaj ai me të vërtetë u frikësua dhe papritmas nazistët fituan pushtetin mbi botën tjetër. Ka një tingull kruarjeje, si një qen që kruan mbi një pirg, vetëm shumë më i fortë, ai kafshon në vesh, duke i përdredhur. Daullet e veshit thyhen me pince. Pastaj nga errësira del një gojë me dhëmbë që shkëlqejnë si llava e një vullkani. Asnjëherë më parë Oleg Rybachenko Jr nuk ka parë një turi kaq të neveritshëm të një përbindëshi, personazhet e filmave horror në sfondin e tij ishin vetëm një parodi patetike e një makthi.
  Pastaj u shfaqën nofulla të tjera edhe më të tmerrshme, disa ishin të mëdha si Everesti, dhe të tjera ishin të vogla si qen shumë të egër. Ja ku janë me dhëmbët e tyre helmues të shtrembër të ngjitur pas mishit të tij. Në të vërtetën e tij, Rybachenko Jr nuk ka përjetuar kurrë dhimbje të tilla në jetën e tij të shkurtër. Gjëja kryesore është se ishte e pamundur të gjesh një analog të ndjesive. Është edhe një flakë djegëse dhe një acid gërryes, në të njëjtën kohë që ngrin vite dhe një sharrë prerëse e mërzitshme.
  Dhe ata vazhduan ta mundojnë, dukej qartë se si mishi u shkëput nga duart, kockat u zbuluan, si zorrët zvarriteshin nga stomaku i hapur. Krijesat e liga i gërryejnë duke i mbështjellë rreth dhëmbëve. Rybachenko Jr rënkon, lotët i rrjedhin nga sytë.
  - Zot për çfarë. Në fund të fundit, unë nuk kam vrarë njeri në jetën time, nuk kam tradhtuar.
  Dëgjohet një qeshje dhe prej tij duket se gjilpërat e ndezura shpojnë daullen e veshit. Më në fund, shfaqet një gojë gjigante, e gëlltit atë të tërë. Oleg Rybachenko Jr sheh një flakë të ndezur në fyt, ajo shpërthen në shtatë petale me ngjyra krejtësisht të ndryshme.
  - Këtu është zjarri legjendar i botës së krimit. - pëshpëriti djali, lëkura e duarve të tij të shkrirë, e mbuluar me plagë të shëmtuara. Ai përpiqet të ngadalësojë fluturimin e tij, por është e kotë, ai nuk mund të lëvizë as një milimetër. Këtu është trupi i tij i dashur rinor i prekur nga një përrua e zjarrtë. Asnjëherë nuk kishte përjetuar diçka të tillë, iu errësuan sytë dhe iu duk se filloi një shpërthim në gojën e tij dhe stomaku i tij u rebelua dhe u sulmua me armë bërthamore. Sa e nxehtë ishte kjo flakë, abscese të mëdha u shfaqën në lëkurë të zhveshur, kockat u errësuan dhe u plasaritën, duke shkaktuar vuajtje.
  - Jo, nuk dua, s'ka nevojë - bërtiti me zë të lartë pionieri. - Më liro të lutem!
  Çdo ngjyrë zjarri është një model i veçantë unik i dhimbjes. Vuajtjeve mund t'u jepen nuanca të ndryshme, diversiteti i tyre është i mahnitshëm, madje Markezi de Sade nuk e mendoi se deri ku mund të arrijë zgjuarsia e banorëve të botës së krimit.
  - Epo, dreqin, ju mund të njiheni me njëri-tjetrin. - Zëri i një profesori të njohur të SS-së kërcit në mënyrë të neveritshme.
  Pamja e tyre, megjithatë, është e tmerrshme, por është veçanërisht e pakëndshme të shikosh gojët me gjemba, të cilat nga distanca duken si një përzierje peshkaqenësh dhe krokodilësh. Por brirët, çuditërisht, u qetësuan. Djaloshi pionier, për të hequr vëmendjen nga dhimbja e mprehtë, filloi të kujtonte folklorin, ku këta djaj të vegjël qesharak të lezetshëm, herë të shëmtuar, herë anasjelltas qesharak dhe naivë, herë ndihmojnë, e herë dëmtojnë njerëzit. Një përrallë veçanërisht e paharrueshme për "Priftin dhe punëtorin e tij Balda". Është mjaft e mundur të merresh me "njerëz" të tillë. Dhe këtu e dinë vetëm, shpojnë me sfurk.
  - Se shpirti mëkatar nuk i dëgjoi nacionalsocialistët? - Briri i djallit është rritur duke u kthyer në një lloj sqepi dhe tyrk mbi një copëz.
  Kur thyhen kockat në kokë, dhemb aq shumë sa është e pamundur të përshkruhet me fjalë. Por në të njëjtën kohë, vetëdija nuk u turbullua; nëse Oleg Rybachenko do të kishte qenë në mish të zakonshëm njerëzor, ai me siguri do të kishte vdekur nga shoku. Dhe kështu ai ndjeu një prekje të ashpër në tru, pastaj përbindëshi filloi të pinte trurin. E bëri ngadalë, sikur po pinte. Një tjetër demon filloi të shponte thonjtë e tij, duke futur gjilpëra të mprehta poshtë tyre.
  Oleg Rybachenko bërtet, goja e tij hapet vetë.
  - Mos e lësho.
  E kapin nga gjuha dhe e tërheqin, duke e shkëputur ngadalë nga qiellza.
  Edhe dhimbje, por pak më ndryshe, dhe nuk ka më klithma, vetëm të qara dhe ulërima.
  Djajtë vazhdojnë të lëkunden, duke ndjekur thonjtë, filluan të thyejnë nyjet dhe e bëjnë këtë ngadalë duke shijuar vuajtjen.
  - Kështu ju merr pjesën dhia pa brirë. - Një dreq ndoshta i lartë në ulërimat e gradës.
  Oleg Rybachenko tashmë ka arritur gjendjen e çmendurisë, ai u përmbyt nga një valë mundimesh. Por shejtanët nuk tërhiqen, ata tashmë kanë filluar të nxjerrin dhëmbët, pastaj i shpuan, duke shpuar çamçakëzin me një pikë.
  - Si mund të fundosesh në një mizori të tillë, a nuk kanë vërtet nënë. - mendoi pionieri i torturuar. Me sa duket duke lexuar mendimet e tij, djajtë bërtitën.
  - Nuk ka nënë, baba Hitler-Satan.
  Më pas gjetën miell të ri, e ngrohën stërvitjen, mbaruan sharrimin e dhëmbëve të fundit me një prerës. Më pas erdhi radha e eshtrave. U thyen me darë të kuqe nga vapa. Lëkura e tymosur, kockat e djegura. Dukej se zemra është gati të shpërthejë, të shpërthejë si një bombë.
  Këtu Oleg Rybachenko papritmas ndjeu se gjuha e tij ishte rritur dhe mund të thoshte diçka.
  - Ki mëshirë për hir të Krishtit.
  Si përgjigje, demonët zhytën një pirun në të.
  - Ti je mëkatar dhe duhet ta dish se Krishti është shpikje e njerëzve të mjerë. Zotat e vërtetë janë një në dy persona dhe krijuan të gjithë universin, si dhe fashistët sipas imazhit dhe ngjashmërisë së tyre. Dhe ju jeni njerëz dhe lexoni krijesat, ata duhet të jenë skllevër që ndjekin çdo urdhër dhe vuajnë poshtërim. Ti rob i parëndësishëm nuk besove në ekzistencën tonë dhe tani po i përjeton të gjitha në lëkurën tënde.
  - Tani besoj! bërtiti pionieri i frikësuar.
  - Vonë! - bërtiti djalli nga SS. - Nuk ke shanse.
  Ata vazhduan ta torturojnë Oleg Rybachenko, e thyen disa herë radhazi, e dogjën, pastaj u shërua në një mënyrë të paimagjinueshme. Pastaj u shtyp në një mënyrë të re. Pastaj vetë djajtë SS u lodhën nga kjo dhe, pasi e ngritën në ajër, e çuan nëpër botën e krimit.
  "Shikoni si dënohen të pabindurit.
  Oleg Rybachenko pa vajzat të kryqëzuara në kryqe. Trupat e tyre dikur të bukur ishin gjymtuar tmerrësisht dhe pikonin gjak. Derra të mëdhenj mbollën kryqe, ndonjëherë viktimat binin dhe derrat u vërsulën mbi ta, duke shqyer mishin e femrës. Si vuajtën këto krijesa fatkeqe, disa prej tyre u derdhën lot të përzier me djersë dhe gjak. Në sytë e tij shkëlqeu dëshpërimi. Dukej sikur lypnin: jemi të pafajshëm, na kurseni.
  Pse po dënohen këta fatkeq?
  Me gjithë fuqinë e tij, demoni e goditi djalin-pionierin zbathur me një levë të nxehtë në thembra dhe këndoi:
  - Gjëra të ndryshme. Njëra ishte e pafytyrë ndaj zonjës së shtëpisë, tjetra theu vazon e saj të preferuar, e treta refuzoi të bënte seks, e katërta u tërhoq. Domethënë, për të arritur këtu, nuk është e nevojshme të jesh mëkatar i madh, mjaftojnë ofendimet e vogla.
  - Dhe mundimi i tyre nuk do të përfundojë kurrë? - rënkoi Oleg Rybachenko.
  - Dhe këtë e vendos Zoti i Madhëruar dhe Fyhreri i pamëshirshëm. Nëse Madhëria e Tij Adolf është i pari që lëshon një dekret faljeje, atëherë ata mund të transferohen në një vend tjetër që nuk është aq i dhimbshëm.
  - Në parajsë!? - tha me besim Oleg Rybachenko.
  Njeriu i papastër SS u rrotullua:
  - Nuk ka parajsë për ju primat. Ka thjesht vende ku nuk do të rriheni dhe mundoheni çdo sekondë dhe ku mund të vazhdoni t'u shërbeni zotërinjve tuaj pas vdekjes.
  Oleg Rybachenko, duke u dridhur nga tmerri, pyeti:
  - Dhe çfarë i pret njerëzit krimet e të cilëve janë më të rënda.
  Ne do t'ju tregojmë edhe këtë.
  Djalli e goditi në sy me sfurk, mollët plasën, lëngu u derdh dhe djali-shkrimtar u mpi. Më pas, pas disa sekondash, ai rifitoi aftësinë për të parë, megjithatë, çdo goditje e syrit shkaktonte kruajtje të padurueshme. Përsëri ata fluturuan dhe krijesa edhe më të neveritshme fluturuan për t'i takuar.
  Oleg Rybachenko i ekzaminoi me kujdes. Pamja është në të vërtetë asgjë: një kafkë e zhveshur, pa flokë dhe me kore; sytë që digjen nga drita e skëterrës; e shkurtër, si një hundë e prerë me një zhytje të zezë në mes. Dhe, ndoshta më e shëmtuara - mungesa e nofullës së poshtme, në vend të së cilës varen dhe lëvizin pesë tentakula djalli të trasha, në formë ylli. Kështu ai u ngjit pas Oleg Rybachenko, duke zhytur dhëmbët në buzët e tij, duke dhënë puthjen e tij të famshme në një hiki. Pastaj duart e kthetrave të tij filluan të thyejnë kockat. Shkrimtari pionier Oleg mori frymë nga dhimbja akute në bërryla, nyjet e tij u shtypën.
  - Kështu mundet parësia, të pimë për njohje.
  Pasi qëroi shkrimtarin Rybachenko, përbindëshi zgjati dorën drejt filxhanit dhe ajo u mbush në çast me verë. Ai e goditi atë në fytyrën e pionierit.
  Unë as nuk mund të bërtisja. Sikur të shpërtheu një vullkan në vrimat e hundës, djali pionier u zgjua nga e qara e tij.
  Mirabela, në këmbët e gërvishtura të së cilës shtrihej koka e Oleg Rybachenko, vetëm u shtrëngua nga lëkundjet dhe vazhdoi të buzëqeshte në gjumë. Një vajzë e lumtur derisa u zhyt në ferr nga nazistët. Kjo është ajo që teknologjia e tyre skëterrë ka arritur - ju nuk keni fuqi mbi mendimet tuaja!
  Por megjithatë, realiteti: i mbytur dhe në të njëjtën kohë mjaft i ftohtë - doli të ishte një mijë herë më i mirë se një ëndërr demonike. Të dridhura në djaloshin-pionier-shkrimtar, si të marrë nga era. Mirëpo, ndonjëherë ai donte edhe të sëmurej, që t'i vinte keq, t'i jepnin një çokollatë. Por nëse nuk jeni të sëmurë, atëherë ky është një bekim i tillë! Djali mori frymë dhe kaloi dorën mbi fytyrën e tij më të hollë, të lagur nga lotët, duke u mësuar me idenë se kishte ëndërruar vetëm tmerrin e Hades nazist. Nuk ka asgjë më të keqe se skllavëria, mendoi Oleg dhe u drodh. Rezulton se ka gjëra në krahasim me të cilat skllavëria mund të jetë më e keqe vetëm me fjalë ... Edhe pse, sigurisht, ferri ndoshta nuk është real. Po sikur fashistët ta kthejnë sërish atje dhe me intensitet edhe më të madh.
  Ata nuk do të ndryshken. Është e nevojshme të mbijetosh me çdo kusht, për të mposhtur këta Kraut. Ai madje mund të pretendojë se është i thyer, ose t'i kërkojë vetes t'u shërbejë atyre. E përkohshme sigurisht!
  Por... kjo është e mahnitshme. Pothuajse menjëherë, diçka në Oleg Rybachenko u rebelua në këtë mendim. I rebeluar jo si ditët e shkuara, me dridhje konvulsive të përziera me frikë, por në mënyrë të papajtueshme dhe furishme. Ai nuk e veshi urrejtjen e tij për njerëzit SS që e kishin kapur atë dhe zotërinë e tyre të mallkuar, Fuhrerin, jo vetëm me fjalë - madje edhe me mendime. Nuk kërkova shpjegime apo justifikime. Por për veten time vendosa qartë: të vrapoj në rastin e parë real. Dhe ata më të lartët do të japin, dhe do të ketë të paktën shansin më të vogël, ai do të ndihmojë të tjerët të shpëtojnë. Pse?! Sepse ai është një pionier! Një pionier duhet të ndihmojë shokët e tij - anëtarët e Komsomol! Dhe thjesht sepse ai ashtu do, por fashisti nuk e do fare! Eh!!! Për të mos folur me askënd, dhe pa dijeninë e botës së krimit në të cilën ai ra, është e vështirë të vraposh ... Oleg Rybachenko thërriti kashtën dhe goditi jastëkun e saj me grusht. Ai nuk do të jetë skllav i Hitlerit dhe tufës së tij! Pionieri i vendit të Sovjetikëve: ai nuk dëshiron poshtërim dhe dhimbje - mjafton, dhe gjithçka deri në vijën e finishit është këtu !!!
  Disa nga vajzat tashmë po zgjoheshin... Të mjerat ishin rraskapitur, kështu u plasën sidomos takat e qytetit.
  Por, mjerisht, duhet të pretendosh. Përderisa mban maskën e përulësisë! Unë nuk dua të shkoj në bodrumin e Gestapos, dhe të godasësh me grusht në fytyrë nuk është një kënaqësi e madhe ...
  Kështu që ai do ta gjejë akoma mundësinë e tij.
  Më të poshtër - këta ujqër ujqër. I kujtova sytë dhe tani, para kulmit, kur ndjenjat mprehen, djali-pionier-shkrimtar e kuptoi qartë: këta nuk janë aspak ujqër, por krijesa më të zgjuara, produkt i mutacionit të drejtuar. Nga zhvendosja e gjeneve - shumë më të zgjuar se kalorësit e tyre të degjeneruar SS. Pyetja është, a janë ata më të zgjuar se populli sovjetik?
  Tashmë ka filluar të marrë dritë dhe ne duhet të nxitojmë.
  Oleg Rybachenko u rrokullis në anën e tij, u hip në të katër këmbët dhe u zvarrit midis atyre që flinin në murin e plasaritur. Ishte ndërtuar me mjeshtëri, e fortë, megjithëse me vrima dhe pa çimento - nuk mund ta shkundësh pa zhurmë. Fshati ishte ende në gjumë, por një zjarr digjej në portë dhe hijet shiheshin pranë. Motoçikletat dhe makinat e blinduara nuk duken askund... Rojet lokale, apo çfarë?
  Vajzat lanë gjurmë të zhveshura.
  Oleg Rybachenko u drodh - ata e morën nga supi dhe u zmbrapsën, duke u përgatitur për të mbrojtur veten. Por në reflektimet nëpër boshllëk, sytë e Aurorës së ftohtë shkëlqenin.
  Djalli i zjarrit pyeti:
  - Ku po shkon tullaci?
  - Unë me të vërtetë dua të vrapoj, - pëshpëriti Oleg Rybachenko në heshtje, por me bezdi. E kupton se si më kanë sjellë këtu!?
  Cool Aurora tha me një buzëqeshje:
  - Ndërsa këta ujqër po na kullosin ... Edhe pse jo ujqër fare, por diçka ... - Vajza u hutua në kërkim të një shpjegimi. Pastaj shtoi në mënyrë të pasigurt. - Në to, diçka kozmike. Unë nuk e njoh veten ...
  Vetë Oleg Rybachenko përfundoi:
  - Nuk do të lejohet të largohesh!
  Vajza flokëkuqe ngriti supet.
  - Nuk do ta japin thjesht, por rasti do të vijë gjithmonë! Deri atëherë, mblidhni forcat tuaja. Rod-Krijuesi do të japë, tanët do të vijnë në Krime dhe do të fshijnë shpirtrat e këqij nazist.
  Mëngjesi në Krime doli të ishte me diell dhe i ftohtë, por pa erë. Balta nga shiu i djeshëm kapi ngrica. Epo, dimri nuk donte të largohej pa luftë. Ngrica shkëlqente shumë, si argjend i shpërndarë dhe i varur, por kjo bukuri e bëri atë të shqetësuar. Për më tepër, pasi sollën bukë të zezë dhe një kazan të madh me një zierje burgu me erë të shijshme, qartësisht jo (pasuar nga një prej shoqëruesve SS me pamje shumë të keqe, me tasa), tre djem dymbëdhjetë vjeç u shpjeguan qartë vajzave në hambar-casemate që jashtë Ftohtë. E vërtetë, ata vetë, siç u ka hije fëmijëve nën pushtimin nazist, janë zbathur. Madje duket se ka një urdhër të tillë që të rinjtë të grisin më rrallë këpucët. Por ata mund të mos godasin askund nga shtëpia.
  . KAPITULLI #9
  Sidoqoftë, asgjë, kjo nuk është një ngricë e vërtetë, por acar acar. Dimri tashmë ka mbaruar, dhe pranvera është e stuhishme në Krime!
  Oleg Rybachenko papritmas donte të lante dhëmbët. Tmerrësisht e hidhur në gojë. Madje shumë më tepër se ç'është - duart zgjatën për të gërvishtur dhëmbët.
  Pionieri vrapoi te dera, u hodh lart, çau akullin. E futi në gjininë e tij, e përtypi dhe e pështyu. Pastaj shpëlarë përsëri dhe përsëri le burim. Menjëherë freskohem dhe, në shpirtin tim, le loach në prill.
  Në kazan kishte diçka me miell të lëngshëm dhe, me sa duket, me kërpudha. M'u desh ta pija mbi skajet e tasave dhe, meqë ra fjala, zirja doli e shijshme. Vërtet me qejf, dhe jo vetëm me uri. Shoqëruesja e degjeneruar nga SS zuri gogësitë me gjithë gojën e zbrazur dhe të ndyrë dhe shikoi i përgjumur përreth. Por kthejeni tani, dhe në kokë, Oleg Rybachenko mendoi papritmas, duke përtypur bukë ukrainase.
  Por ku shkon ai atëherë? Ata do të mbulohen me një kompani të tërë, madje edhe me një garnizon lokal. Dhe do të jetë më keq për ta se ... Në atë vizion - ku nazistët e lëshuan si zorrë.
  Se eshte idiot qe ekspozohet keshtu...Jo vete, por vajza te tjera dhe tre djem. Po, dhe unë gjithashtu - ai është ende i dobishëm për vendin.
  Oleg Rybachenko u bë i zhytur në mendime. Merrni, për shembull, një aeroplan - a duhet të ketë duralumin në dizajnin e tij? A është e mundur të bëhet tërësisht prej druri, por duke i dhënë fortësinë e titanit! Teorikisht, pema në formulën dhe molekulat e saj ka një valencë të tillë që në fakt mund të kalojë titanin në forcë, me më pak peshë.
  Pra, aeroplanët do të shtojnë manovrimin dhe do të fitojnë mbijetesë.
  Po, dhe jelekët antiplumb mund të bëhen nga luftëtarë të një klase super, dhe tanke të tillë do të bëhen ...
  Ju nuk do t'i thyeni ato. Edhe "Tigri Mbretëror", të cilin e pa në vizione, dështon. Dhe tanket tona nuk kanë frikë nga papastërtia. Dhe kështu predhat nuk do t'i marrin ato.
  Oleg Rybachenko, duke gllabëruar ushqimin, pyeti motrën e tij në krahë, me një zë insinuues:
  - Dëgjo, po ta lidhësh tallashin me reagentë në aqua regia, çfarë efekti do të kesh?
  Margarita u përgjigj menjëherë:
  - Tym... - u habit vajza. - Çfarë ke provuar?
  Oleg Rybachenko tha me një pëshpëritje:
  - Po kërkoja një mënyrë për të rritur forcën e pemës. Dhe më besoni, avioni im tregoi mundësinë praktike për të bërë pa pjesë metalike!
  - Ti je një Lomonosov i vërtetë Oleg ... - Motra në krahë vuri gishtin në buzë dhe e puthi djalin në ballë.
  Teksa po hanin, u afruan dy shoqërues të tjerë të SS. Me ta ishte edhe gjenerali i djeshëm gjerman. Pas tij janë dy luftëtarë, një i ri dhe një vajzë, me një pamje të këndshme. Gjithashtu SS, por nga një sektor tjetër. Këtu të pesë mbanin kriklla me diçka që tymonte në duar. Dhe një tjetër i ri fashist solli partnerin e tij. Aroma e kanellës, mjaltit, pjeprit dhe mollëve lundronte nëpër kazamat. Gjenerali tha me një ton pyetës:
  - Le t'i varim vajzat menjëherë ose të argëtohemi së pari!
  Të burgosurit përreth qeshën, madje edhe shoqëruesit e SS-ve e mbështetën, dhe gjenerali flokëthinjur qeshi kaq thjeshtë, duke hapur gojën si një bulldog me fyell çuditërisht të fortë dhe të gjatë, të tëra dhe të mëdhenj, si një vrapues kuajsh.
  Ndoshta është çmenduri që vajzat qeshin me këtë, por ... Është më mirë se sa të ulërini dhe t'u tregoni lot nazistëve.
  Oleg Rybachenko u zhyt në mendime: a do të lihen këtu apo do të voziten përsëri? Epo, në fakt, cili është qëllimi në tranzicionet e tyre, nëse gjëja kryesore janë eksperimentet pa qëllim të qartë. Pse gjermanët djegin karburant kur drejtojnë pajisje. Dhe nëse ato të paktën dorëzohen diku, atëherë mbase mund të shpikë diçka më e thjeshtë. Ngarkoni në kamionë ose trena. Po, dhe një avion transporti, nëse eksperimentet janë kaq të rëndësishme, pse të pendoheni?
  Çfarë kuptimi kanë ata se si i çojnë delet në një zinxhir. Apo po testojnë qëndrueshmërinë e tyre? Në të vërtetë, asnjë nga vajzat nuk ka rënë ende. Po, gjatë tranzicionit të parë ata ranë, por asgjë nuk ndodhi. Pra, pse të kontrolloni tani?
  Ose mbase qëndrueshmëria përmirësohet nga ndikimi i pajisjeve të pashembullta. A matet ky efekt? Dhe kështu ata ngasin këmbëzbathur, përgjatë një rruge gjarpëruese, duke mos u përpjekur qartë të arrijnë shpejt një destinacion specifik?
  Dhe kjo është logjike - nëse eksperimentoni, atëherë deri në fund. Dhe për të kontrolluar nuancat më të vogla. Lërini siç thonë ata - gjithçka do të përfitojë.
  Ndoshta ushtarët e tyre po përgatiten kështu për robëri dhe dëbim sovjetik në Siberi!
  Pas gjithë këtyre mendimeve , Oleg Rybachenko humbi momentin kur ata filluan t'i lidhnin me zinxhirë dhe t'i shtynin përafërsisht jashtë. Përsëritja është nëna e dhimbjes! Baltë e ngrirë me copa akulli të prera lakuriq, këmbët e fëmijëve si xhami të thyer.
  Margarita e inkurajoi me energji vëllanë e saj në krahë:
  - Një masazh i mirë gjallërues, një aplikues i tillë me gjilpëra që na dha mbretëresha e borës!
  Oleg Rybachenko u tall gjithashtu:
  - Nuk është dhimbja ajo që është e tmerrshme, madje as ajo që e shkakton atë - gjëja më e keqe që ia heq guximin është frika nga dhimbja!
  Një tjetër torturë e re, ose më saktë e vjetër - mirë, rezultati i fyerjeve do të jetë më i madh. Po, dhe fitoret gjithashtu.
  Në fund të fundit, ai, kështu, mësohet të durojë, dhe akoma më mirë nëse ka një mundësi për t'u hakmarrë!
  Dhe ndoshta përpiquni të këndoni për gëzim. Ky është vetëm motivi i parë për të marrë.
  Fshati ka kohë që është zgjuar. Vetëm fëmijët e kudogjendur e panë karvanin. Më në fund: tashmë në pyll, njëri prej tyre hodhi plehun e freskët në kokën e trashë të kolonës dhe e gjithë tufa e fëmijëve zbathur u vrap me të qeshura. Dhe tashmë pas buzës hasa një djalë të gjatë që dukej rreth katërmbëdhjetë vjeç. Me kaçurrela të zeza dhe rroba të rreme, çizme të pista, me një shtizë në dorë dhe me dy qen të bardhë të dobët, që i qëndronin menjëherë në anët e pronarit, mezi dukeshin robërit e rraskapitur, por të bukur. Dora e djathtë e djalit me sy të zi ishte e mbështjellë me një leckë të përgjakur; në përgjithësi, ai dukej i ngadaltë dhe i pakujdesshëm. Është e qartë se ciganët apo edhe ciganët: qafa, kyçet dhe veshët ishin zbukuruar me një hryvnia të trashë të përdredhur, mëngë masive dhe një vathë. Më pas u shfaqën katër djem më të rinj ciganë - me një përpjekje, por duke tërhequr me gëzim një derr të madh në një zvarritje, ata ngrinë në vend kur panë procesionin.
  Ata fishkëllenin, duke treguar gishtat. Për robërit gjysmë të veshur u dëgjuan batuta vulgare. Për më tepër, një dyshek i sinqertë trekatësh.
  Njerëz SS në përgjigje vrumbulluan dhe madje filluan të qëllonin, si të pakulturuar
  fëmijët tregojnë gjeste të turpshme. Për të treguar të ngjashme me sa duket në Gjermani.
  Djali më i madh cigan u bërtiti diçka punksëve. Ata papritmas u qetësuan
  Jini të qetë dhe ngrihuni në heshtje.
  Mirabela tha me një pëshpëritje:
  "Ndoshta djali i një baroni!" Edhe pse çfarë rëndësie ka?
  Oleg Rybachenko tha logjikisht:
  - Hitleri i urren ciganët. Pra, ciganët janë aleatët tanë. Por me një sjellje të tillë ata çnderojnë familjen Romulus!
  Duke kaluar pranë, Oleg Rybachenko takoi shikimin e syve blu dhe të ngushtuar të udhëheqësit cigan. Kishte krenari në to - krenaria e lindur dhe e pavetëdijshme e një grabitqari të ri që ende nuk e kishte njohur humbjen në jetë. Kishte përbuzje të thellë, por jo për Oleg dhe jo për robërit e tjerë të lidhur me zinxhirë.
  Shkrimtari pionier e pyeti udhëheqësin e lirë:
  - Le t'i japim Fritz-it një frymë! Do t'i rrahim qentë?
  Ai u përgjigj shkurt:
  - Arkivoli tashmë është porositur!
  Dhe ata padashur u ngritën në të ftohtë, siç thonë pionierët, ne jemi shqiponja, jo lepuj qorra.
  Oleg Rybachenko madje vendosi të këndojë për gjallëri më të madhe, edhe nëse është ende e dëgjueshme. Ju duhet të vendosni veten për fitore;
  Bubullimat tërbohen dhe brirët gjëmojnë
  Bota është përsëri në luftë!
  Aty ishte shkëputja jonë nga tetori,
  Kur hordhia pushtoi Atdheun!
  
  Kravatë e lidhur - Fritz afër Moskës,
  Breshëri armësh të spërkatura me zjarr ...
  Unë gërmoj llogore me një vajzë zbathur,
  Për të mbrojtur afrimin në zemër të Rusisë!
  
  Dikush është vrarë, mirë, por Lenini jeton,
  Në çdo buzëqeshje dhe çdo buzëqeshje!
  Zëri i borisë është i fuqishëm - së shpejti në një fushatë,
  Ne jemi pionierë me trimëri të zjarrtë!
  
  Tanket po digjen, Fritz kaput,
  Rrahim me guxim - fëmijë të popullit!
  Katyusha e tmerrshme do të fshijë neverinë -
  Lavdërojmë Zotin e Plotfuqishëm - Rod!
  
  Ne kemi lindur - dimë të fitojmë
  Frikaca është e pafalshme!
  Kaloi provimin - qartë në pesë,
  Epo, Adolf shkeli një grabujë!
  
  Ushtari rus është një hero i vërtetë,
  Ai nuk e di fjalën - AWOL!
  Dije se ke lindur me një ëndërr të kuqe,
  Ne mund të shfrytëzojmë një ujk të ngurtësuar!
  
  Stalingradi ynë, Leningradi ynë,
  Kudo është toka e shenjtë e gjigantëve!
  Predhat po përplasen si një breshër i furishëm,
  Dhe pionierët janë të bashkuar me Atdheun!
  
  Besoj se mund të fluturojmë në Mars,
  Ne mund të ndërtojmë raketa drejt Venusit!
  Epo, një fashist të godet me thikë në sy,
  Nuk ka njeri më të fortë se një rus në besim!
  
  E thyer, besoni shtyllën kurrizore të Fritz-it,
  Ne do të fitojmë, edhe tani jemi të uritur!
  Bisha e tërbuar do të shtypet,
  Epo, fitorja do të vijë në maj të ngrohtë!
  
  Mos qaj për mamin, mos derdh lot,
  Po të vdes, më konsidero komunist!
  I vinte keq për veten, si zam i prishur,
  Përfitojnë vetëm fashistët!
  Të ecësh mbi dëborë është e vështirë, por për fat të mirë, balta u shkri mjaft shpejt.
  Dhe pastaj, gjithçka, si më parë. Në mënyrë rutinore nëpër rrugët e pasme malore, duke shmangur vendbanimet njerëzore, me këmbë, pothuajse në një rreth.
  Jo, ata ecën, nëse shikoni Diellin përgjatë një lloj spiraleje. Në drejtim të Sevastopolit, dhe kjo është e sigurt.
  Por në të njëjtën kohë, kolona ishte ende e harkuar. Transportues të zhurmshëm, lokalizues të zhurmshëm. Dhe përsëri teste.
  Ata u futën përsëri në kazamat, vetëm këtë herë në gjakderdhjen e mëparshme. Edhe aroma e plehut nuk është larguar.
  Por ka shumë sanë, do të bëhet e butë për të fjetur. Të zhveshur pa ceremoni të panevojshme dhe të urdhëruar të presin darkën.
  Dhe ata vërtet respektuan: u shfaqën pesë gra vendase, të cilat mbanin një kanaçe të madhe të mbushur me supë qumështi.
  Margarita u habit dhe pyeti kapitenin Natasha:
  - Ka mrekulli në sitë ose pa sitë. Por në të vërtetë, ose gjermanët janë shumë më të sjellshëm sesa i portretizon propaganda jonë, ose ne jemi zogj me vlerë!
  Aurora me flokë të kuqe tha me vrazhdësi:
  - Mos i bëj lajka vetes shumë! Derrat gini ushqehen gjithmonë me një dietë të ekuilibruar.
  Oleg Rybachenko vendosi në vendin e gabuar:
  Dhe akoma më shumë derra! Kështu që kjo peshë u shtua më shpejt!
  Luftëtari me flokë të kuqe konfirmoi:
  - E vërteta flet nga goja e një foshnje! Mos u gëzoni për bashkimin bujar! Sidomos pasi ajo është në burg!
  Oleg Rybachenko sugjeroi logjikisht:
  - Më mirë të hamë, pastaj të shohim!
  Vermiçeli lundroi dendur në supë, madje dukej se i ishte shtuar edhe mjalti. Dhe buka u soll mjaft e freskët, aromatik. Është sikur janë në një resort. Është ngrohtë në hambar. Dhe kini parasysh se pranvera tashmë është kthyer, duke e lënë mënjanë nënën dimër.
  Oleg Rybachenko e piu tasin, pastaj duke parë që kanaçe e madhe nuk ishte ende bosh, ai kërkoi më shumë.
  Pas kësaj, atij dhe vajzave i erdhi një ëndërr si një valë nga rënia e meteorit - papritur dhe në mënyrë të pashmangshme.
  Një terminator zombie u hodh nga pas. Madje më vjen keq për Dmitry Baranov. Plumbi e goditi mu në mes të gjoksit. Por mumje e dënuar më parë nuk e vëren dhe qëllon.
  - Trupi im ka vdekur herët dhe plumbi i tepërt në asnjë mënyrë, nuk rëndon. - Dmitry buzëqeshi, por aq i frikshëm, si një i vdekur.
  - Fu dhe tmerr! Më kujton Hadesin. - vura re, duke thirrur Margarita.
  Aurora me flokë të kuqe u shtri në shkallën e sipërme të urës, duke marrë nën zjarr jo vetëm daljen nga ndarja ushtarake, por edhe një pjesë të konsiderueshme të korridorit. Nga këtu është e përshtatshme për të fshirë djemtë me ngjyrë që kërcejnë nga kabinat me zjarr. Në të njëjtën kohë, herë pas here, ajo duhet të lëvizë veten, duke zhvendosur pozicionin e saj:
  - Mos u shqetëso, motër Margarita, tashmë ka më pak se njëqind armiq. Do ia dalim disi!
  - Edhe më pak se shtatëdhjetë, po nis një "fshirje me zë të lartë"! - Anëtarja e ariut të Komsomolit zhveshi feçkën.
  - Lëvizni në dhomën e motorit, armiku mund të hedhë në erë kaldaja dhe të përpiqet të përmbyt anijen! - Tashmë Aurora me flokë të kuqe është e shqetësuar qartë. Por, sigurisht, ajo nuk ka qëlluar më keq, përkundrazi, e pastron si ndryshk me sharrë zmerile. Dhe gjaku nga puthjet e saj të asgjësimit - vaska me fuçi!
  - Eja! Me vida! Margarita tha një frazë nga filmi vizatimor i saj i preferuar. Më saktësisht, filmi vizatimor që u veçua në këtë realitet nazist të shtrembëruar brutalisht. - Trupat e pajetë!
  Vajza Komsomol eci nëpër korridor si një vorbull asgjësimi. Këtu janë ndarjet, dyert e titanit, ndarjet prej çeliku. Zombet janë pas saj. Ai nuk fshihet dhe ja ku vjen radha. Pushkë M-18, kalibër 7.45. Ai godet pikërisht përpara zemrës. Krimineli zombie rrëzohet, bie, por më pas hidhet lart. Hedh një granatë.
  - Epo, ti dhe maçoku i pamëshirshëm. Margaret habitet.
  Këtu është një vajzë Komsomol që rrëzoi derën e motorit. Lëshoi një disk bumerang, duke prerë disa njerëz. Pjesa tjetër ajo e përfundoi me një lëkundje të kamës. Kufoma e një luftëtari me tipare japoneze ra në avull të trashë. Gryka e tij u përvëlua menjëherë dhe nga tronditja ai humbi ndjenjat, dhe ndoshta edhe u hoq.
  - Pastrimi po shkon mirë! - i raportoi Margaritës.
  - As unë nuk e kam gabim! - Përgjigjet, e kënaqur Aurora. Nga lart dëgjohet një breshëri e gjatë mitralozi, pastaj dy të tjera. Vajza Komsomol qëllon, duke e detyruar kundërshtarin të mbyllë gojën.
  - Depërto nga të gjitha anët. Është sikur jeni në një lojë Annihilation. - fryu djalli i zjarrtë.
  - Edhe unë po lëviz. Janë të dukshme disa kufoma. Megjithatë, kundërshtarët kryesorë tashmë janë qetësuar. Margaret raportoi.
  Një fragment i një granate plagosi Dmitrin. Ai depërtoi, duke fluturuar jashtë përmes shpinës. I burgosuri Baranov vetëm shtypi gishtin në buzë:
  - Mos bërtas, nuk më bën keq.
  -Mos shko përpara tezes në vapë!-tha ajo duke e vidhosur syrin e djathtë Margarita.
  - Po degjoj! - Por mumje veproi pikërisht të kundërtën.
  Margarita kaloi korridorin, një tjetër breshëri breshërish, klithma e dikujt, sikur po nxirrnin gozhdë, shpërtheu një granatë e rëndë.
  Aurora këmbëzbathur, pasi vrau të arratisurit, u fut në kabinë, njëra, tjetra, e treta. Vetëm në të katërtën donin ta pjeknin me zjarr, por vajza Komsomol ishte përpara tyre, duke i detyruar armiqtë të qetësoheshin përgjithmonë.
  - Janë gjithnjë e më pak, por disa prej tyre janë fshehur në një qeli pranë magazinës. Aurora bërtet. - Hedhja e granatave është e rrezikshme, mbaroi.
  - Imitoni zërin e kapitenit të kësaj kore me erë të keqe. - këshilloi Mirabela Korshunova. Ata do ta hapin për ju, pastaj do ta presin me kujdes me një breshëri. Stingers nuk duhet të fundoset. Unë jam prapa motorit tani, duke përdorur një bumerang. Një fragment i një granate plagosi Dimën e ashpër. Ai depërtoi, duke fluturuar jashtë përmes shpinës. I burgosuri Baranov vetëm shtypi gishtin në buzë:
  ng, hoqa edhe tre të tjera.
  Aurora e zjarrtë bërtiti me shqetësim të vërtetë:
  - Bravo, helikopterët do të dalin së shpejti dhe do të jetë më keq për ne.
  Ulërima në përgjigje:
  - Sikur nuk e dini!
  & Flame Devil Terminator ranë dakord:
  - E di, shpresa ngroh shpirtin!
  Granatat e lehta dhe të zërit ME-198 fluturuan drejt Aurora. Një vajzë komsomol nxitoi t'i takonte, duke i zmbrapsur me trupin e saj. Fusha me gjashtë gurë punonte si gome, duke i kthyer granatat. Kufomat po fluturojnë përsëri jashtë, madje jam lodhur duke numëruar.
  Një vajzë Komsomol vrapoi rreth qoshes, u shtri, qëlloi një breshëri, duke kositur ata që u përpoqën të hynin nga pas. Një tip u shfaq me një kostum kafshësh, por Aurora e çmendur po e priste dhe një herë ajo u ngrit me të njëjtin granatahedhës që ra nga ushtari Yankee. Goditja është mjaft e fuqishme dhe në pjesën më të cenueshme - vizoren. Dyshemeja e kokës u hodh në erë dhe një masë e madhe metalike u shemb, me një zile në armaturë.
  - Duhet të hash! - u tall zagari Aurora.
  Tani vajza Komsomol iu afrua magazinës dhe, duke imituar zërin e komandantit, tha:
  - Unë u plagos! Muxhahidët janë pas meje! Lëreni këtë renditje.
  Epo, kush guxon të mos bindet. Vajza Komsomol u hodh në tavan, u sigurua dhe, duke qëlluar nga maja e derës, shfarosi nëntëmbëdhjetë luftëtarë të frikësuar, duke i goditur kokat e tyre.
  - Ka përfunduar faza e parë e pastrimit të vendit më të rrezikshëm. - njoftoi vajza Komsomol.
  Pranë Margaritës pati një shpërthim dhe ajo u hodh në hapje. Këtu në strehë mban erë metali që digjet në mënyrë të dëshpëruar dhe tërheq në mënyrë të mprehtë eksploziv. Dikush tjetër përpiqet të "shqyejë" dhe bie i shpuar. Dy djem, dukshëm të verbuar, ngrenë duart dhe bërtasin në anglisht:
  - Mos gjuaj! Le të heqim dorë! Na kurseni në emër të Konventës së Gjenevës.
  Margarita Korshunova më e sjellshme nuk mund të vriste të paarmatosurit, dhe për këtë arsye ajo thjesht i fiki ata, me shtypjen e zakonshme të gishtave të saj. Zëri i luftëtarit të ariut dukej keq:
  Ne jemi akoma djem kaq të rinj. Epo, pse ju duhet kjo ushtri e NATO-s. Nëse ju, Zoti na ruajt, organizoni një provokim, ne do t'ju shtypim si kotele. Thuaj Aurora portokalli, pothuajse kemi mbaruar me spastrimin.
  - Armiku mund të fshihet. Mundohuni të dëgjoni dhe të kapni frymën shqetësuese, dhe aroma jonë është e shkëlqyer! - Tërbimi flokëkuq gërhiti qëllimisht me zë të lartë.
  - Po, ndjeva erën e keqe. Kufomat janë gati të fillojnë të dekompozohen, atëherë aftësitë do të luajnë kundër nesh! - u shtir Mirabela, por qau me të madhe.
  Vajzat e Komsomol rrëshqitën pranë kabinave. Aurora po vraponte veçanërisht shpejt. Këtu është era e adrenalinës, këtu janë tre luftëtarë të freskët. Përgatitur, ngrirë në pritë.
  - Kjo nuk është serioze - Si përgjigje, një e shtënë nga një RPG ra. Predha fluturoi përpara, por shpoi një pjesë të pllakës së blinduar. Megjithatë, kjo fuqi është projektuar për të shtënat kundër T-7. Një vajzë Komsomol pothuajse verbërisht hodhi një disk-bumerang, preu dikë, u dëgjua një britmë. Ajo shpërtheu me disa të shtëna, duke vrarë trimat. Të tjerët bërtitën:
  - Edhe ne heqim dorë!
  Nga inati, Aurora goditi me këmbën e saj të zbathur, aq sa i hodhi tre në të njëjtën kohë.
  - Sakatoni të mirat e popullit! - bërtiti Komsomol-terminatori.
  Mbeti në këmbë vetëm një i ri i dënuar.
  Margaret a në strehë gjithashtu hasi në rezistencë. Rrugës ajo qëlloi një ushtar, padyshim një beretë jeshile. Ata bërtisnin: "Dorë më dorë!"
  Margarita u përgjigj me një zhurmë:
  - Paç fat! - Realizoi teknikën "kthetra të dyfishta". Si pasojë, qafa e beretës së gjelbër është thyer.
  Mora granata, këtu u bë pak më e sigurt, një duzinë ushtarë me sa duket u përpoqën të zbatonin rregullin e skautëve: mbijetesën me çdo kusht. Sidoqoftë, Margarita e pëlqeu këtë lojë në mënyrën e saj:
  - Epo, mirë, nëse këmbëngul kështu. Le të shkojmë në bejsboll, amerikani juaj i preferuar, roli i shtambës.
  - Nëse dëshironi, unë mund t'i shoh ata duke luajtur! Aurora me flokë të kuqe qeshi.
  - Mos u mërzit! Vrasësi bjond qeshi edhe më fort.
  - Shkova përgjatë korridorit, ka ende kabina të papastra. - Vajza Komsomol tashmë po lëvizte, u dëgjuan breshëri të shkurtra, ato ishin të fundit. Aurora e patrembur as nuk u fsheh, duke fryrë me krenari gjoksin e saj.
  - Unë jam si një robot terminator. - Vetëm tek unë as gërvishtjet nuk do të mbeten.
  Vajza Komsomol zbriti në heshtje shkallët. Aktivizoi reflektorin infra të kuqe. Kontrollova kabinat. Duket sikur ata janë ende duke lëvizur. Aurora e shkathët shkeli kufomat, duke u kërcyer si drenusha apo ninja. Ajo nuk donte të humbiste municion dhe ajo thjesht fluturoi në kabinë. Ajo eci me një kamë dhe armiqtë heshtën. Pastaj në taktikën tjetër, të ngjashme.
  Margarita gjithashtu nuk humbet kohë, duke hedhur granata në një hark të lakuar. Një shpërthim pastaj një tjetër. Një ushtar, i goditur nga predha, doli me vrap nga korridori dhe u përplas me një disk bumerang.
  - Edhe ky atje! Margaret u befasua. - Sa e doni të gjithë pikante.
  Në frontin e saj flashed ende jo të dekurajuar zombies. Ai hapi zjarr nga një mitraloz izraelit, me sa duket i marrë mes trofeve, me emrin e frikshëm "Armageddon". Dhe me sa duket ai shtriu dikë, plumbat u hodhën me rikoshet nga anët, hoqën njolla të reja gjaku.
  Margarita kapi erën e kufomës nga zombitë, dukej qartë se po vdiste më e fortë. Këtu përsëri një e shtënë dhe fragmente të eshtrave të një vampiri derdhen përsëri.
  Margarita vrapoi rreth korridorit, duke qëlluar nga një M-18 e kapur. Sa keq që duhet të rifreskoni. Por ju mund të përdorni granata të kapur. Mos u vjen keq për veten tuaj. Vajza i hedh ato në një mënyrë të veçantë, duke marrë me gishta këmbët e saj të zhveshura dhe vajzërore.
  "Limonët" po fluturojnë, duke përdredhur zorrët. Kufomat janë të dukshme dhe gjithçka është e qetë. Nuk duhet të mbetet asnjë i gjallë.
  Ata duket se janë qetësuar. - thotë vajza Komsomol.
  Agile Aurora konfirmon:
  - Jam rruges. - Skauti i terminatorit është marrë me një grup tjetër. Tani mbeten detajet. Si një dhelpër që gjuan një lepur, ajo vrapon në derën e fundit në të majtë. Madje ajo këndoi:
  - Një makth mbretëron në nxënësit e mi, do të shtypesh nga një goditje çeliku! Unë do t'i qëlloj vezët Rambos dhe do t'i bluaj kockat! Unë do t'i mahnit të gjithë!
  Nga atje, një granatë fluturon në korridor. Aurora e egër e rrëzon atë ndërsa shkon. Shpërthim, fragmente fluturojnë. Një tjetër goditi murin, u hodh dhe u kthye i kontrolluar me dorë.
  Gërmoi në hapje. Dëgjohen britma. Vajza Komsomol shikoi në kabinë. Oficeri përpiqet të mbledhë zorrët e tij. Një foto e tmerrshme.
  Po, e keni dënuar veten. - Përfundoi Aurora e mprehtë me një ndjenjë mëshirë. - Në përgjithësi, për mendimin tim, granatat nuk janë estetikisht të këndshme. Megjithatë, është më mirë se një grusht i thjeshtë. Kabina e fundit është pastruar! Si jeni, Margarita?
  - Zvarritja e të burgosurit! - tha vajza Komsomol. - Duket se gjithçka ka mbaruar.
  Aurora i dërgoi asaj një thirrje përmes radios:
  - Më dëgjo Don Kishoti. Sapo përfunduam operacionin, gjithçka është pastruar, mund të bëjmë uljen e ekipit.
  - Një nëndetëse miniaturë është në rrugë. Por mos harroni të merreni me helikopterët Blink. - Tingëllon si një zë metalik dhe prerës.
  - Sigurisht, ne i presim tashmë. - Mbaroi bisha flokëkuqe.
  Tre "Sachkov" me të vërtetë erdhën tashmë ishin në afrim. Margarita dhe Aurora rrëmbyen një RPG - "superkobra", një analog i RPG njëzet e nëntë e gjashtë. U përgatitën tre granatahedhës. Është e rëndësishme që armiku të mbyllë distancën dhe të ngadalësojë shpejtësinë. Para së gjithash, "Rrjeti" përpiqet të zbresë më poshtë për të ekzaminuar kuvertën dhe banditët që guxuan të sulmonin ushtrinë më të mirë në botë. Versioni i përmirësuar i Rrjetit ka armë të fuqishme, forca të blinduara jo të këqija dhe tre helikë. Jo çdo kompleks anti-ajror do ta marrë atë, ju mund të shihni se si raketat termike qëllojnë kundër. Çfarë është e keqe kundër një tavoline RPG? Ajo që nuk është e vetëdrejtuar. Kështu që është më e vështirë të dalësh prej saj. Sidoqoftë, vajzat synojnë, marrin parasysh kryesimin.
  Margarita lutet përsëri. Në fund të fundit, djemtë e mirë janë në helikopter. Tashmë lëkura ndjen trazimin e teheve. Prekja e erës është e këndshme dhe shqetësuese.
  - Oh, përsëri po shkatërroj një vepër arti! Një ngushëllim ushtarak!
  Aurora e gëzuar buzëqeshi:
  - Nga të gjitha veprat e artit, janë kryeveprat ushtarake ato që janë fiksuar më fort në kujtesën e njerëzve dhe shkaktojnë më shumë lot!
  - E drejte! Një pikturë e shkruar me gjak: më e ndritshme se vaji dhe zbehet shumë më ngadalë! - Margarita, e trishtuar nga mizoria e detyruar, pranoi. Pra, gjithçka merret parasysh, ju mund të qëlloni!
  - Le të bëhet drejtësia e Teksasit! - Si gjithmonë, Aurora nuk e ka humbur sensin e humorit.
  Predhat hapën barkun e makinave. Tavolinat rrotulluese u thyen në copa të vogla. Djalli i zjarrit qëlloi nga të dyja duart menjëherë, dhe për këtë arsye të tre makinat u mbuluan.
  Fragmentet nuk i goditën vajzat, duke fluturuar përpara.
  Kara-132 u shfaq në distancë. Avionët e blerë nga Argjentina fluturuan në lartësi të mëdha. Ata qëlluan mbi të verbërit, në fluturimin e tyre të çmendur.
  - Ky është një tjetër abort. Margaret vuri re. - Tkurrja e mendjes.
  Anëtari me flokë të kuqe të Komsomol ra dakord:
  - Mendoj, po! Do të jetë e vështirë t'i hiqni ato nga RPG.
  - Do të përpiqem gjithsesi! - Margarita, duke harruar tani mirësinë, u tërbua. - Por nga një tjetër granatahedhës më i furishëm dhe me rreze të gjatë i krijuar kundër tankeve të reagimit të shpejtë. - Anëtarja bionde e Komsomol tregoi një armë mbresëlënëse.
  - Apo ndoshta të provoni vetitë e përmirësuara të "thumbëve"? - Ofroi, duke nxjerrë dhëmbët nga perlat Aurora.
  - Është për të ardhur keq të shpenzosh për të tilla mbeturina! Margaret këputi.
  - Megjithatë, do të ketë një demonstrim të përmirësuar. Lërini djemtë tanë të hedhin një sy në të njëjtën kohë. - Terminatori i ariut hodhi një kamë me gishtat e gdhendur të këmbës, maja e shpuar pikërisht në syrin e zezakut duke u përpjekur të shikonte nga pas tubit.
  - Atëherë vetëm një Stinger, dhe unë do t'ia dal me një granatëhedhës. - u përgjigj një mik i zgjuar.
  - Në rregull, le ta bëjmë atë. Aurora nxitoi në magazinë. Një ish-kuti dënimi i gjymtuar Dmitry Baranov, ose një kufomë e gjallë, kaloi pranë tyre, sikur me qëllim u ekspozua ndaj plumbave. Ndoshta, me ndihmën e pajisjeve kompjuterike më të fundit, zombitë ishin në gjendje të shihnin, pavarësisht distancës. Mitralozë të kalibrit të madh goditën, shumica e plumbave ranë shi. Por ka tetë revole dhe shpërthejnë mijëra plumba. E goditën me grusht mumje, ai ra! Ushtari krejtësisht i mundur pëshpëriti:
  Unë e kam kryer detyrën time!
  - Me duket! Ku është Aurora e zhurmshme, po të mos ishte "blindimi" që do më kishin goditur kohë më parë. Margarita shikoi prapa.
  - Jam këtu! - Një vajzë Komsomol ka kryer një granatëhedhëse Bumblebee dhe Stinger. - Tani synoni.
  Margarita u bashkua përsëri me armën e saj, pa çdo lëvizje të armikut, duke shtypur butësisht fillimin. Predha po fluturon! Por "Stinger" funksionoi, dhe ai nxitoi në objektiv shumë më herët. Arma amerikane shpërtheu aq sa edhe një helikopter aty pranë u hodh prapa. Si pasojë e kësaj rrethane të paparashikuar, Margarita humbi:
  - E tmerrshme! Kjo është hera e parë që më ndodh!
  - Ai ndryshoi trajektoren, mos u mërzit, vajzë Komsomol ! - pëshpëriti Dmitry Baranov që po vdiste.
  - Ndoshta! Por intuita ime më dështoi. - Margarita tani ishte gati për të qarë.
  - Provo përsëri. Aurora inkurajoi.
  Por Kara-132, me sa duket, mori dëme nga fragmentet e një kolegu të rrëzuar, shkoi në anën dhe filloi të bjerë. Margarita, e hutuar nga ankthi, tha:
  "Ndoshta kjo është e mjaftueshme tani për tani!"
  Bushtër flokëkuqe me vepra të mira ulërinte:
  - Mirë, është koha për të shkarkuar Stingers. Rruga është e qartë.
  Pothuajse njëkohësisht me fjalët e saj, një nëndetëse doli në sipërfaqe. Të vegjël, por mjaft voluminoz, katër luftëtarë me kostume elektronike u hodhën jashtë si një katapultë. Margarita i shikoi: ato janë të veshura me kostume të blinduara, por nuk duken aq të ngathët sa modelet e mëparshme.
  - Të ngarkojmë "thumbët"? - pyeti stërmbesa e Lomonosov dhe Stenka Razin.
  - Magazina është e hapur! - iu përgjigj Aurora flokëkuqja. - Le t'jua japim!
  . KAPITULLI # 10
  Komandanti i parashutistëve, koloneli, deklaroi ftohtë:
  - Epo, le ta ngarkojmë shpejt dhe të përpiqemi të merremi me këtë armë të ndërlikuar.
  Një vajzë Komsomol ecte përgjatë kuvertës, një pushkë gjermane G-5 ishte shtrirë përreth. Aty pranë është një tjetër me një granatëhedhës. Siç është tipike për Gjermaninë, është mjaft cilësor, ndoshta edhe më i mirë se M-18, ose, në çdo rast, më i besueshëm. Modeli më i fundit modern MG-8, gjithashtu gjerman, u përfundua, por jo me interes të veçantë për studiuesit.
  Stingers u ruajtën në kontejnerë të zgjatur, të vendosura me kujdes, të shtrënguar dhe të mbushur me rrjeta thithëse, duke përdorur një jastëk të hidrolizuar. Ata u shkëputën dhe u bashkuan. Vajzat e Komsomol ndihmuan në mënyrë aktive djemtë e tyre të blinduar. Një nga gjetjet ishte një RPG-49 e papritur, modeli i fundit.
  - Është e çuditshme që nuk i kemi eksportuar kështu. - vuri re koloneli përgjegjës i operacionit. Pastaj ai iu drejtua vajzave, duke u përgjigjur me entuziazëm:
  - Nuk do të takoni femra si ju në asnjë film aksion. Qindra kufoma dhe kapja e një anijeje të madhe. Mendoj se së shpejti do të realizohet një film me temën tuaj. - Dhe një britmë bubullimash. - Do të thërrasin Margaritën dhe Aurora fshehe zonën!
  Në të vërtetë, çfarë nuk është këtu;
  Kishte edhe modele të përmirësuara OG dhe PG, modele me eksplozivë më të fuqishëm. Në veçanti, PG përdori katër lloje acidi dhe induksion elektrik, i cili bëri të mundur lëshimin e një valë shpërthyese, duke thyer armaturën aktive me shumë shtresa në një drejtim më të ngushtë së bashku me një ekran antikumulativ (Dhe ku e lexoi Margarita një trillim të tillë? ). Pak më e shtrenjtë, por efektive.
  - "Pershing" është tashmë i vjetëruar. - Vura re vajzën e Lomonosov dhe Korshunov, e cila zgjoi një kujtim të rremë. - Tanke më të avancuara Powell u shfaqën në shërbim, ata kanë vetëm dy anëtarë të ekuipazhit, dhe ata janë të vendosur të shtrirë. Shumë e ngjashme me IS-10 tonë Sovjetik, vetëm armatura është pak më e trashë. Kjo ishte një gjë e mirë për t'u kapur.
  - Jo çdo gjë mund të kapet në zonë. Do të marrim disa për në Antarktidë. - bëri shaka ajo, duke i dërguar rreze dielli me dhëmbët e Aurorës. Ne nuk kemi frikë nga ngrica.
  - E di! Margarita shkëlqente edhe më shumë dhëmbët e saj perla.
  Gjatë bisedës "Stingers" shkarkoi. Ishin saktësisht njëqind e pesë prej tyre. Pesë supozohej të mbërrinin në Rusi, dhe pjesa tjetër, pas përpunimit, iu dorëzuan terroristëve.
  Vajzat e Komsomol e pyetën kolonelin:
  - Ku janë gurët?
  Një luftëtar me përvojë i forcave speciale u shpjegoi bukur bukurive:
  - Fakti është se nëse merren në Rusinë Sovjetike, ata do të humbasin shpejt pronat e tyre dhe nuk dihet se kur do të restaurohen.
  - Sigurisht! - Konfirmuar nga arinjtë femra Komsomol.
  Koloneli Yuri (këtu Margarita kujtoi se ai kishte një mbiemër qesharak Petukhov!), Sugjeroi opsionin Solonovy:
  "Pra, lërini të qëndrojnë me ju për një kohë. Vetëm i jep sulltanit turk jo shtatë, por gjashtë. Gjithsesi, ai nuk do të jetë në gjendje të përdorë përforcues të blinduar dhe thumbues, dhe niveli i besimit tek ju nga terroristët do të rritet.
  Djalli i zjarrtë, natyrisht, u pajtua me këtë propozim:
  - Pa dyshim. Dhe çfarë guri të lërë?
  Koloneli rrudhi ballin e tij të lartë, rrudhat u zvarritën në dritën e hënës si valë deti dhe më pas u zbutën. Megjithatë, ai mori një vendim:
  - Ai që thith rrezatimin, mund t'ju duhet. Dhe gjashtë të tjerët do të kthehen tek ne pasi të ketë mbaruar sulltani turk. Koloneli kaloi tehun e dorës mbi fytin e tij.
  Tani Margarita ka ngjallur interes:
  - Sa kohë do të duhet për të ribërë Stingers?
  - deklaroi me besim koloneli, duke fërkuar sipërfaqen me thumba të çizmeve të tij mbi barin e verdhë-portokalli të zonës.
  - Jo aq shumë, këtë do ta bëjmë me robotë-projektues të veçantë. Dhe ai tundi grushtin. Do ta bëjmë për një orë ose një orë e gjysmë! Ne do t'ju njoftojmë.
  Duke u hedhur lart, Aurora qeshi, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Mirë, por ç'të themi për detyrën tonë?
  Komandanti i SWAT tha:
  - Shkoni në qytet, duke vrarë të gjithë në rrugën tuaj! Kështu, ju do të dobësoni grupin proamerikan "Constancy" dhe do të krijoni më shumë zhurmë. Po, sulltani turk do t'ju jetë mirënjohës.
  - A është logjike kjo? - Të dy anëtarët e Komsomol dyshuan qartë në idetë.
  Koloneli i Forcave Speciale qeshi fort.
  - E kemi llogaritur logjikisht! Pra, Rambo ruse me funde për të gjuajtur.
  - Epo, tani për tani, shpresoj se do t'i largojmë armiqtë nga ju. Sytë e Aurorës u ndezën me një shkëlqim jo të shëndetshëm.
  - Keni nevojë për municion? - pyeti koloneli luftarak.
  Të dy mendjelehtët tundën me kokë në shenjë dakordësie.
  - Nuk do të dëmtojë, megjithëse shpenzuam jo më shumë se një mijë për dy.
  Koloneli i stilit klerik foli me një ton të ashpër.
  - Dora e dhuruesit nuk do të dështojë! Mos u shqetësoni, buxheti i URSH-së është rritur ndjeshëm.
  - Por kjo do të thotë se ushtarakët apo pensionistët, punëtorët në sferën sociale nuk do të marrin para shtesë! Margarita ktheu fytyrën.
  Vetë koloneli u bë i pakëndshëm dhe ai njoftoi i hutuar:
  - Derisa të mbarojë nafta, nuk na kërcënon. Është shumë mirë që ia rresh guralecit amerikanëve. Kush e di, ata arritën të merrnin naftë të lirë, gjë që ndikoi negativisht në të ardhurat tona. Këtu ne kemi zotëruar pushtime dhe platforma kaq të mëdha që ato pompojnë karburantin direkt nga toka. - Koloneli ndezi yjet në rripat e shpatullave.
  - Është e pamundur të quash një vend të zhvilluar, ku pjesa më e madhe e të ardhurave buxhetore janë nafta dhe gazi. - vuri re Margarita Korushnova me një ton të rreptë. - Duhet promovuar shkencën në sferën civile, përndryshe gjithçka shkon në militarizëm.
  Kjo është ajo që ju vajza do të bëni. Ne tashmë po rritim supermena të rinj. Të cilat mund të kombinohen me fibra, apo edhe me metale të lëngëta. Koloneli u grima sikur kishte dhimbje dhëmbi. Ai nxori një çamçakëz dhe e futi në gojë. Pamja u bë e përhumbur.
  - Dhe pastaj si në "Tundimi i Zotit" ose një emër tjetër "Më i fortë se Zoti i Plotfuqishëm"! multi-teohiperplazmë duke u bërë si Krijuesi! Margaret vuri re.
  Komandanti mbylli sytë i hutuar.
  - Nuk kam lexuar një roman të tillë, por çfarë është teohiperplazma?
  Të dyja vajzat u shprehën në të njëjtën kohë:
  - Energjia e së ardhmes! Ajo që ishte energjia elektrike e Zhyl Vernit u bë një lloj thelbësisht i ri i materies.
  Megjithatë, nuk kemi shumë kohë për të folur. - tha vajza Komsomol, duke shkarkuar "thimbët" në varkë.
  - Është e nevojshme të lexohet "Tundimi i Zotit". - tha koloneli duke u dridhur padashur.
  - Shumë i dobishëm për strategjinë luftarake. Aurora vuri re. - Në përgjithësi, lufta jonë e tretë botërore kundër Shteteve të Bashkuara dhe Anglisë u zhvillua aq paaftësi sa duket qartë era e tradhtisë.
  - Pranoje se ashtu ishte! Gjeneralët tanë nuk janë aq budallenj sa nuk i dinin as bazat elementare të strategjisë dhe taktikave. Vërejti koloneli.
  Pse nuk u arrestua askush? Aurora e ashpër e tundi grushtin fuqishëm.
  Koloneli mërmëriti i hutuar:
  - Nuk kishte rend politik, përveç kësaj, ata nuk donin të krijonin një precedent, mund të vuanin njerëz shumë me ndikim.
  - Një person i denjë e vendos drejtësinë - mbi marrëdhëniet familjare dhe miqësore! Ligji për armiqtë dhe miqtë duhet të jetë i njëjtë si burri me gruan! Prania e ligjeve të ndryshme e kthen drejtësinë në prostitutë! - deklaroi Margarita me ton të përmbajtur.
  Koloneli u befasua vërtet:
  - Uau, e shoh gjermanen Ekaterina. Ju dëshironi pak drejtësi!
  - Unë dua të vërtetën, rendin dhe, natyrisht, lirinë! - tha duke thirrur Margarita.
  - Çfarë partie? Koloneli u habit.
  - Nga asnjëri aktual! - Stërmbesa e re e Mikhail Lomonosov dhe Stenka Razin u ndez. Ajo shaloi kalin e saj. - Duhet të bëhet një lëvizje e re e dominuar nga rinia intelektuale. Dhe para së gjithash, është e nevojshme të luftohet kundër orientimit të lëndës së parë të ekonomisë. Është zakon të qortosh Hitlerin, por nën të, industria, në veçanti inxhinieria, bëri një kërcim kolosal nga e para. Ai arriti të modernizojë vendin pa asnjë petrodollar. Për fat të keq, në kohën e Shtakh, u hodh një bast për eksportin e lëndëve të para dhe importin e mallrave të konsumit, ushqimit. Dhe, për fat të keq, kjo politikë vazhdon edhe sot e kësaj dite. Do t'i bëja shkencëtarët njerëzit më të pasur në vend. Profesorët oligarkë do të ishin rregull, jo përjashtim. Përveç kësaj, arsimi i lartë duhet të jetë jo vetëm falas, por edhe i detyrueshëm, dhe drejtori i një ndërmarrje duhet të ketë një disertacion dhe duhet t'i dorëzohet një kompjuteri që nuk mund të jepet ryshfet. Në përgjithësi, ne do të ngremë ndjeshëm nivelin intelektual të të rinjve që të mos dominojë parimi: blej dhe shet!
  - Po, shumë edhe me arsim të lartë kërkojnë bukë të lehtë, sektori i tregtisë është dukshëm i mbingarkuar. - u pajtua koloneli me një psherëtimë dhe shtoi edhe më i trishtuar. - Një fushë shkencore nuk vlerësohet shumë.
  Armët u mbushën shpejt. Vajzat e Komsomol punonin dhe flisnin në të njëjtën kohë:
  - Mendoj se kemi nevojë për kufizime më të rrepta për ekonomitë e tregut dhe. - hyri në bisedë Aurora e zgjuar. - Çfarë nuk do të ishte kaq e pasur. Dhe pastaj një oligark rus me rrënjë hebreje ka një pasuri që menjëherë dyqind nga njerëzit më të pasur në Kinë.
  Kolonelit tashmë po e humbiste durimin, por në të njëjtën kohë ai tregoi përmbajtje të rrallë:
  - Ashtu është, madje shumica e miliarderëve nuk janë të kombësisë sllave. Ne po mendojmë për këtë dhe po përpiqemi t'i kapim ato.
  - Majë e dobët! Po, këtu nevojitet një pastrim i plotë. Margaret kundërshtoi. - Epo, të gjithë "Stingers-crackers" shkarkuan, është koha për të mundur armikun.
  Në breg ata tashmë e dinin për sulmin dhe Yankees po mblidhnin forcat. Vdekja e helikopterëve i tregoi armikut, ata janë shumë të fortë, dhe amerikanët nuk janë një komb i tillë që të shqyejnë me kokë në ferr. Ata ishin gati të godisnin me siguri. Për më tepër, grupi i "qëndrueshmërisë" po tërhiqte njësitë e tij.
  Në këtë situatë, ju duhet të sulmoni veten. Atëherë do të ketë një avantazh. Kështu duhet të bëni një manovër të tërthortë. Margarita Korshunova sugjeroi:
  - Le të shkojmë direkt në port dhe t'i vrasim të gjithë atje!
  - Nuk është një ide e keqe, por mund të biesh menjëherë nën zjarrin e kamës. Unë ofroj një version më të butë. Devijim i shpejtë, hyrje nga ana e pyllit. - Aurora bëri një rreth me gishtat e saj të zhveshur, dhe më pas riprodhoi pentagramin.
  - A ia vlen të humbasësh kohë!? - Në zërin e shkencëtares Margarita tingëllonte skepticizëm.
  - Nata e dimrit është mjaft e gjatë. Aurora kundërshtoi. "Përveç kësaj, armiku nuk duhet ta dijë se jemi vetëm dy. Duhet të krijohet iluzioni se sulmi po vjen edhe nga ana e tokës, sikur ka forca të mëdha kundër tyre.
  - Kësaj radhe jam dakord me ty, ikim! - Margarita e solli menjëherë objektin e notit në gatishmëri luftarake.
  Vajzat e Komsomol lëviznin me shpejtësi të madhe në një varkë me fryrje. Ushtarë ende të padukshëm, për vëzhgim dhe radar virtual.
  Duke prerë ajrin, ata anashkaluan disa anije dhe, duke kaluar ndërtesat, u gjendën në ujëra më të lira. Gjatë rrugës, ata u takuan nga peshkaqenë mutantë, por ndryshe nga Anaconda, vajzat e Komsomol nuk kishin erë gjaku. Prandaj, ata nuk u përpoqën të sulmonin. Për më tepër, Aurora lëshoi një bumerang të diskut me gishtat e saj të zhveshur:
  - Lëreni t'u japë një qëllim të ri.
  Duke plagosur peshkaqenin, ai rrëzoi një burim gjaku nga trupi i saj. Kafsha u shtrëngua dhe shoqëruesit e saj u vërsulën menjëherë me nofullat e tyre të anuluara dhe me këpurdhët e mamuthëve. Dukej e frikshme, bishat monstruoze shtynë në shtyllë shoqen e tyre, ajo goditi në përgjigje me një tufë, goditi. Gjaku i gjelbër, me vaj, përhapet në sipërfaqe. Grabitqarët hynë në betejë dhe numri i të gjymtuarve u rrit; ata u përfunduan nga të tjerët.
  - Uau, Margaret ! Por ato janë të lehta për t'u përballur. Ai mori, plagosi një, dhe të tjerët do të gjymtohen. - spërkati me zë të lartë Aurora dhe shkeli këmbët e saj zbathur.
  - E shihni moralin e djallit luan një rol. Nuk ka nevojë të predikoni urrejtje për të afërmin tuaj dhe dëshirën për të shuar të dobëtit. Borëbardha Terminatori i bëri një sy.
  Ne nuk luftuam me të dobëtit. - tha me shumë krenari Aurora, që shkëlqente me sy smeraldi. -Kanë qenë katërqind e tetëdhjetë kundra ne të dyve dhe na pret një betejë me të paktën dy mijë, prej të cilëve treqind e pesëdhjetë janë forcat speciale të përzgjedhura që kanë kaluar nëpër Irak, Afganistan, Somali. Dhe luftëtarët e tjerë nuk janë pa përvojë.
  - Kundërshtari i fortë, kalit trupin dhe vullnetin, të bën më të fortë - i dobëti prish shpirtin dhe dobëson trupin, të bën më të dobët! Pra, rruga e vështirë jep fitore shumë më të lehtë! - tha Margarita e mençur.
  Duke anashkaluar portin e vajzës Komsomol, shkuam në kanal. Nuk ishte shumë larg portit, madje mund të dëgjosh zhurmën e anijeve. Luftëtarët skaut ishin në kanal. Ishte mjaft e gjatë dhe çuditërisht përpëlitej. Gjatë rrugës, vajzat e Komsomol pothuajse u përplasën me një anomali. E lakonte ajrin si një sustë transparente. Insektet fluturuan drejt saj dhe u ndezën me havjar të ndritshëm. Sidoqoftë, ajo tërhoqi krijesa me krahë.
  - Është diçka si një asgjësues mizash. - tërhoqi vëmendjen Aurora, duke ndezur takat e saj të zhveshura.
  - Ndoshta një lloj rrezatimi tërheq insektet. I ndjej dridhjet ultrasonike të ajrit me lëkurën time. - Margarita madje u shtrëngua frikacakisht.
  - Një problem i ri për ne! Në përgjithësi, kjo natyrë e çuditshme e zonës mund të çojë në një atak në zemër. - Ironia tingëlloi në zërin e Aurorës së zjarrtë.
  - Unë dhe ti kemi dy zemra, kështu që nuk do të vdesim menjëherë! - Margarita u bë e gëzuar - Është mirë kur nuk je krejt njeri.
  Djalli i zjarrtë bërtiti me këtë:
  - Dakord! Dhe atëherë ajo do të kishte qëndruar në sobë, dhe madje edhe shtatzënë!
  Megjithatë, vajzat duhej të ndalonin, të largoheshin nga pengesat, të lëviznin mënjanë disa herë, duke goditur mbrapsht.
  Pas një anomalie u shfaq menjëherë një tjetër, këtë herë një ovale me ndërprerje. E gjithë kjo vështirësonte lëvizjen. Megjithatë, ata kaluan, përpara tyre kishte një pamje të një përroi.
  Është e vështirë të ngjitesh në të, ka trafik që vjen, por nuk ka anomali. Gjurmët e zhveshura mbeten në barin e mbuluar me ngrica.
  Vajzat e Komsomol ndaluan para se ta linin atë. Shihet se si vrapuan disa koka "lakra". Bimët mutant nuk i panë vajzat thuajse të padallueshme, disa prej tyre u përplasën me çizmet (Luftëtarët e Ariut sapo kishin veshur këpucët për të fshehur erën), por me sa duket të bindur se ishin të pangrënshme, ata mbetën prapa.
  - Duhet të notojmë pak përpara! - tha, duke hedhur buzeqeshjen shtazore Aurora. - Do ta fshehim varkën atje.
  - Të mbash me vete nuk është e volitshme! - u pajtua Margarita Korshunova.
  Bërja e një motori reaktiv të heshtur nuk është një detyrë e lehtë për projektuesit, por sepja përdor të njëjtin parim dhe është një gjahtar i klasit të parë.
  Nuk është aq e lehtë të gjesh një vend të fshehtë në mënyrë që një fraer i rastësishëm të mos e rrëmbejë. Zona e një bishe të rrezikshme është më e përshtatshme këtu. Për shembull, një mi kastor. Kafsha është e rrezikshme, është e vështirë për t'u vrarë dhe madhësia e një derri të egër. Jo peshore leshi, një fraer normale nuk do të ngjitet në strofkën e saj. Sidomos gjatë natës. Kështu arsyetuan vajzat, duke fshehur një varkë të fryrë, në ngjashmëri me një xhep. Ku shkurret varen mbi ujë nga lart. Aty vajzat lanë thesarin e tyre, të maskuar me degë shkurre.
  - E fshehur mirë? - pyeti Margarita duke bërë ushtrime në lëvizje.
  - Deri në mëngjes shtrihuni, dhe në agim do të lahemi! Aurora e tërbuar e drejtoi gurin me thembër.
  - Dhe nëse miu-rakun mut! - Luftëtar i rrudhur-anëtar Komsomol.
  - Le të qëllojmë! Lëkura e tij është më e fortë se ajo e aligatorit dhe vlerësohet shumë. Aurora mbylli syrin me sy smeraldi si fëmijë.
  - Le të shesim! Le të ndryshojmë maskimin tonë dhe askush nuk do të na njohë! - Margarita Korushnova tregoi në mënyrë provokative gjuhën e saj.
  Aurora rënkoi.
  - NE RREGULL!
  Vajzat u tërhoqën pak, pasi u shfaq vetë rakun-rakun. Ata ngrinë, të vendosur për ta mbajtur në jetë bishën për momentin. Në një farë mënyre, ata i ngjanin një banditi që vrau një familje, por lëshoi një zog nga një kafaz. Rakun-rakun nuk arriti të kapte erën pothuajse të padallueshme të vajzave, përveç kësaj, ai ishte i ngopur, pasi kishte shijuar kërpudhat, shkoi në shtrat.
  Gërhitja e tij e pazakontë i ngjan cicërimave të një violinisti mediokër.
  Vajzat e Komsomol u përpoqën të lëviznin shpejt, dhe në të njëjtën kohë askush nuk i pa, lëvizja ishte aq e fshehtë. Madje i hoqën edhe çizmet.
  Aurora këmbëzbathur pyeti shoqen e saj dhe jo për të marrë informacion, por thjesht për të lehtësuar tensionin:
  - Epo, si ka sukses devijimi?
  Margarita u përgjigj pa bujë:
  - Nëse nuk hasim në anomali.
  Djalli i zjarrtë vuri gishtin në buzë:
  - Dhe këtu është një zvarritje e tillë.
  Anomali perla nga nëntoka. Ajo madje liroi dheun. Si një nishan gjigant, rërë e përplasur, argjilë, bar. Nxiti diçka rrëshqitëse si vaj. Pasi ka filluar të pijë.
  - Eshte e shpifur! - tha Aurora e zjarrtë. Është si dy derra duke u puthur.
  Anomalia i dëgjoi dhe i shqetësuar u zhvendos drejt vajzave.
  - Le të shkojmë në anët! - urdhëroi Margarita.
  Aurora e shkathët nuk e kuptoi:
  - Dhe pse eshte kjo?
  Borëbardha Terminatori buzëqeshi.
  - Të bëjmë të ndjekësh dy lepur!
  Vajza Komsomol tregoi gjuhën e saj, kapi një grenzë me të dhe e përtypi, ajo u argëtua nga një propozim i tillë. Skautët u shpërndanë dhe anomalia ngriu. U drodh pak dhe filloi të binte, një flakë e vogël kaloi nëpër një pellg me vaj. Mirëpo, sapo u ndez, edhe ajo u shua shpejt.
  - Kjo nuk është Piromania! - E vura re, duke këputur Aurorën zbathur dhe u hodha menjëherë, duke u kthyer në një salto prapa.
  - Po, anomalia e Pyromanisë mund të shkaktojë katastrofë! Margaret ra dakord. - Tani më shpejt përpara, dhe kështu po humbim kohë.
  Sapo vajzat e Komsomol u futën thellë në trashësinë e shkurreve në sytha, pemë, liana të ndërthurura mutante, ato u rrethuan nga errësira pothuajse e padepërtueshme. Vetëm lëvorja e pemëve shkëlqente, duke i dhënë peizazhit një ndjesi ogurzi, të botës tjetër. Sidoqoftë, vajzat nuk kanë nevojë për njëlbi të shikimit të natës, kjo është për të dobëtit, njerëz që nuk janë të aftë për vendime të pavarura dhe shohin në errësirë. Aurora pothuajse u përplas me një pemë, drita e pasme radioaktive e bëri distancën iluzore, shpesh duke mashtruar me distancën.
  - Dreqin! - Djalli i zjarrtë e përmendi në mënyrë mjaft të përshtatshme atë të papastër. Duket se nuk ka anomali, por drita është e përkulur.
  - Është fosgjen dhe fosfor! - deklaroi Margarita dhe ktheu qafën e saj të hijshme. Në fund të fundit, ata shpesh ndryshojnë parametrat e ajrit.
  - Pra, kjo duhet të merret parasysh! - Aurora e Kuqe u pajtua me ironinë e fshehur keq.
  Luftëtarja tundi dorën në ajër.
  - Ngadalë në fillim, pastaj mësohu me të.
  Vajzat e Komsomol gradualisht u përshpejtuan, ndërsa përpiqeshin të mos plasnin as me një nyjë nën shputën. Duke pasur frikë jo aq shumë nga vëzhguesit e rastësishëm sesa nga krijesat e ndryshme që mund të reagojnë ndaj tingullit.
  Në fillim ishte e thatë, por më pas, sapo vajzat lëvizën shkurret, një ujëvarë e vërtetë u derdh mbi to!
  - Uji, mendoj, është i rëndë! sugjeroi Aurora.
  - Dhjetë për qind me siguri! Margaret ra dakord.
  Djalli i zjarrtë e rrëzoi insektin me një thembër hipertitani dhe shprehu mendimin e saj:
  - Prandaj, vesa është aq e madhe dhe nuk avullohet!
  Balta u fut nën thembra të çizmeve. Ngjyra e saj është një vjollcë e pazakontë jeshile, si një varr. Kjo nuk ishte askund në Tokë, përveç vendit të zonës.
  Këmbët u përpoqën të ndaheshin mbi të në anët, por gjurmët u rritën menjëherë, gjë që lehtësoi zbulimin. Është thjesht e vështirë të lëvizësh, ngjitet pas këpucëve, duke të detyruar të harxhosh përpjekje. Aurora dhe Margarita madje gëlltitën një çokollatë të koncentruar. Gras takohej herë pas here dhe ishte kryesisht grabitqar. Ajo u zvarrit në argjilë dhe u përpoq të kapte insektet. Ndërlikimet e lianave të gjata, shkurre, degë, gjethe, herë pa erë dhe herë me aromë të fortë.
  - Dhe nga janë rrëshqanorët? - pyeti Margarita. - Është një zonë e butë.
  - Rezultati i një mutacioni, të zërë rrënjë. Për më tepër, zona është më e ngrohtë se sa është në të! Rreth pesëmbëdhjetë gradë. Këtu është më nxehtë në verë sesa në Afrikën ekuatoriale. Ose jo për të njëjtën temperaturë. - Aurora e bukur rrudhi ballin, me sa duket duke u përpjekur të kujtonte atë që kishte lexuar dikur.
  Margarita tha me shumë besim:
  - Kjo nuk është asgjë! Të paktën për ne.
  Aurora këmbëzbathur u kthye në ajër, duke bërë salto dhe duke ankuar:
  - Ne jemi arinj Komsomol dhe kjo i thotë të gjitha!
  - Mbaj mend që na çuan disi në Sahara. Kalova një javë pa ngrënë dhe pirë, kalova përgjatë rërës, e cila dogji një tigan zbathur si në sobë dhe asgjë nuk mbijetoi! - E vura re, duke lëshuar shkëndija nga sytë e mi (dhe jo figurativisht, por fjalë për fjalë!) Margarita. - Vetëm sigurisht e këndshme, nuk mjaftoi.
  - Sigurisht! Edhe une e kalova! Këmbët mësohen shpejt, por kruhen vetëm më pas. Dhe lëkura errësohet në diell. - E konfirmuar, e gëzuar dhe lozonjare si një mace nga Viria Aurora.
  - Nuk më pëlqen kur trupi është i bardhë, më duket shumë i përkëdhelur. - Margarita nuk bëri sikur u grimas.
  - nxirja me çokollatë është në modë tani. - i gërvishi dhëmbët e panterës djalli i zjarrtë. - Do të thotë se ke para për të shkuar në Jug.
  Vajzat pothuajse u mbaruan nga ndërlikimet e xhunglës së Çernobilit. Përtej bregut të një kanali të gjerë ndodhej. Një kaçubë e dendur, me rrënjë, një delli mutant, me gjethet e tij të gjera - krijoi një pozicion të përshtatshëm të mbyllur.
  Margaret bërtiti:
  - Epo, këtu është Vizhnitsa para nesh.
  - Po, një qytet ish-sovjetik! Pse është krenare Ukraina, ajo është bërë pothuajse një vend më vete brenda Bashkimit Sovjetik. Në fund të fundit, ne kemi qenë në luftë me ta për shekuj ! Kjo është arsyeja pse BRSS fitoi, dhe tani ukrainasit janë vëllezërit tanë. Aurora e kuqe shtriu krahët gjerësisht dhe u përpoq të hiqej.
  - Dhe më parë kishte vëllezër rusë për ta. Çdo fëmijë e di se Kievi është nëna e qyteteve ruse. - tha ajo duke buzëqeshur më gjerë Margarita. - Ata ishin të bashkuar nga besimi i shenjtë ortodoks, dhe rrënjët sllave. Vetë Zoti urdhëroi që BRSS të ishte një shtet i vetëm. Por Bandera erdhi dhe bëri shtrat - doli të ishte një luftë. Megjithatë, ne fituam.
  - Rendi ndërtohet mbi një themel ku çimentoja është besim, dhe rëra është vullnet! Dhe për këtë duhen mbjellë shumë zuzar! - u përgjigj Aurora duke gërmuar ashpër.
  Të shohësh qytetin nuk është e vështirë. Hendeku është i mbushur me mbeturina këtu, nuk është problem të kalosh murin. Shtëpitë janë kryesisht të vjetra, ndërtesat pesëkatëshe janë të dukshme dhe rrokaqiejt e epokës staliniste. Vajzat tashmë kanë vizituar ndërtesa moderne. Pastaj Margarita u kujtua:
  - Duhet të nxjerrim tetëmbëdhjetë fëmijë, apo jo?
  - Djemtë tanë do të ndihmojnë! Le të krijojmë një panik të tillë në qytet sa nuk do të mund të ndjekin lëvizjet tona! Aurora zbathur tundi armën.
  Luftëtarja e bardhë borë shikoi përreth dhe, duke prerë një mushkonjë rriqër, uli zërin dhe pyeti:
  - Po sikur të rrokulliset?
  Djalli i zjarrtë tha logjikisht:
  - Unë mbështetem në lakminë e tij elementare. Përveç kësaj, unë do ta quaj këtë xhuxh tani. Unë do të mbështes shpirtin e tij luftarak.
  Margarita Korshunova ulëriti në mënyrë jo inteligjente:
  - Është mirë ta bësh me një shuplakë të mirë në fytyrë.
  Aurora, me një vrapim të shpejtë të gishtërinjve të këmbëve të saj zbathur, thirri një numër me butona dhe tha me zë të lartë:
  - A jeni gati!
  - Po, por ishte një rrëmujë e tillë! - Dëgjova një kërcitje të hollë si përgjigje.
  - Mos u dëshpëroni nën maskën ku është më e lehtë të nxirret jashtë. Përveç kësaj, askush nuk do të habitej nga mungesa e fëmijëve pas një nate kaq të stuhishme. Djalli dinake, flokëkuqe, uli tonin.
  - Dakord! Ata nuk do të jenë më në dorën tonë! - Xhuxhi gërvishtë - një specialist në kidumping.
  - Na prit, sido që të ndodhë! Ndoshta shtoni pesë për qind të tjera. - tha me mirënjohje Aurora.
  Fjalët e fundit patën një efekt magjik. Banditi budalla bërtiti:
  - Do të pres, edhe sikur të vijë fundi i botës!
  Aurora e ftohtë, me një ngritje dhe ulje ironike të qerpikëve të gjatë, mendoi: "diçka kjo më kujton Judën që priste një shtyllë aspen".
  - Epo, tani do t'i mundim amerikanët dhe këlyshët e tyre.- tha me vendosmëri Aurora sy jeshile.
  - A e dini se unë nuk mund ta fal Amerikën në asnjë mënyrë? Galina shtrëngoi grushtat.
  - Çfarë? - E habitur anëtarja e ariut të kuq-Komsomol.
  - Bombardimi i qyteteve tona dhe japoneze! Kjo është barbari! Kam shkruar edhe poezi! - Margarita tundi granatën e saj, dhe madje me një zemërim të tillë sa që një tufë e tërë insektesh mutante me gëzof ra poshtë.
  Aurora u hodh lart, e kënaqur:
  - Eja të këndojmë! Kjo eshte interesante.
  Dhe Korshunova do të këndojë, zëri i saj, si gjithmonë, është më i lartë se Himalajet e lavdërimit;
  Ylli i Atdheut është dhënë nga Zoti,
  Më besoni, ajo është më rrezatuese se Dielli!
  Ti je vendi im i lindjes -
  Dije për ty, zemra rreh nga trishtimi!
  
  Në ju, ne jemi anëtarë të Komsomol si shqiponja,
  Ne shtypim nazistët dhe fshijmë skrapin!
  Ne madje arritëm në Jupiter,
  Rritni frutat - parajsë e parealizueshme!
  
  Venusi është vendi për dashuri
  Në Mars, ndjenja e një luftëtari është më e larta!
  Ti thyen zinxhirët e së keqes, dyshimeve,
  Në fund të fundit, Zoti dëshiron të bëjë më të mirën!
  
  Shkatërroni presionin kozmik
  Le të kapim mjekrën me një grep të fortë!
  Armiku do të shtypet nga fuqia e botës,
  Dhe Junkers u qëllua me një hark të zakonshëm për fëmijë!
  
  Shtrirja e parë - merr dhe fito,
  Nuk mund të dimë një rezultat tjetër!
  Dhe ju nuk e grisni ujkun e Rajhut,
  Merr një bajonetë në fytyrë nga një luftëtar!
  
  Dhe bajoneta nuk do t'ju përshtatet për të ardhmen,
  Do i shtojmë dinamit buldozerit!
  Fluturim kaq i shpejtë
  Kur proletari goditi çekiçin!
  
  Lëvizja e radhës do të kalojë si një uragan
  Dhe fundi i lojës do të jetë një shok fitues!
  Në fund të fundit, tërbimi ynë është një vullkan i çmendur,
  Masakër mbi bastardin, një mace e tmerrshme!
  
  Ne i shtrënguam rriqrat në Berlin,
  Parisi është i lirë nën flamurin rus!
  Ne jemi bija dhe bij të atdheut,
  Kur festojmë, hamë mjaltë me shije!
  
  Albioni me mjegull tani është si një vëlla,
  Nju Jorku u bë si një byrek në një pjatë!
  Flamuri ynë i kuq, i kuq në ngjyrë lulekuqe,
  Nën të, të gjithë njerëzit me liri janë të lumtur!
  . KAPITULLI # 12
  Oleg Rybachenko gjithashtu ka një ëndërr që nuk është as e thjeshtë, por e mrekullueshme. Sikur ai dhe Dima po vazhdojnë karrierën e tyre ushtarake;
  Të dy u regjistruan si vullnetarë në divizionin e fëmijëve SS, të formuar nga Fuhrer-i i pushtuar nga demonët. Duket se në këtë realitet, Hitleri më në fund u çmend. E vërtetë, nga ana tjetër, ai kishte maturinë të mos fillonte një luftë të pashpresë me BRSS.
  Nga ana tjetër, përse djali nuk do të merrte forcim ushtarak? Pse duhet t'i lënë infermieret dhe të lahen si barçukë?
  Oleg Rybachenko dhe Dmitry, së bashku me djem të tjerë nga batalioni i ri, fluturuan në Afrikë. Transporti gjerman me gjashtë motorë mund të transportonte deri në dyqind parashutistë të armatosur. Por kishte një batalion të tërë prej treqind luftëtarësh të versionit më të ri të Rinisë Hitleri. Treqind djem rreth dymbëdhjetë vjeç, në dukje me hundë mjaft të fryrë, por në të vërtetë ata ishin djem të zgjedhur posaçërisht që kishin marrë tashmë një stërvitje jo të dobët ushtarake.
  Fuhrer dëshironte që sa më shumë adoleshentë të merrnin pjesë në luftë. Në Afrikë, forcat kryesore britanike tashmë janë mposhtur, megjithëse ka ende garnizone të forta në Sudan. Vërtetë, trupat koloniale nuk janë plotësisht të besueshme, dhe në fakt, njësitë britanike. Ata nuk janë saktësisht anglisht. Ata nuk janë aq të armatosur, veçanërisht me tanke, provojeni, kështu që transferoni pajisjet nëpër metropol. Prandaj, rreziku i humbjeve të mëdha tek djemtë është minimal. Supozohet të jetë në nivelin e ushtrimeve taktike konvencionale dhe brezi i ri do të fitojë përvojë në luftë.
  Oleg Rybachenko dhe Dmitry flasin rrjedhshëm gjermanisht (armiku i supozuar), si dhe anglisht, spanjisht dhe frëngjisht. Shkolla e tyre është gjithashtu elitare dhe fëmijët sovjetikë, në teori, duhet të jenë më të zgjuarit.
  Një djalë gjerman, me sa duket një nga drejtuesit, Hans Feuer i gjatë dhe muskuloz, shtrëngoi duart dhe tha sinqerisht:
  - Nuk e prisnim që rusët mund të ishin kaq të fortë dhe të zgjuar. Për shembull, na pështyni si gjermanë të klasit të parë!
  Oleg Rybachenko tha me modesti:
  - Dhe çfarë është kaq e habitshme. Ndoshta do të na duhet të luftojmë, por nëse ju shkoni në zbulim dhe nuk dini gjuhën gjermane, sa informacion do të grumbulloni?
  Hans ra dakord:
  - Eshte e vertete! Por në përgjithësi na mësuan se jeni nënnjerëz rusë. Sllavët janë një fazë kalimtare midis majmunëve dhe njerëzve. Kjo do të thotë, për sa i përket zhvillimit të inteligjencës, rusishtja është pak më e lartë se një kafshë shtëpiake.
  Dhimitri shtrëngoi grushtat me inat.
  - Po, mund të futem për fjalë të tilla.
  Hansi u përgjigj me guxim, duke shtrënguar grushtat:
  - Vetëm zgjedhja e armëve varet nga unë. Me doreza, ju jeni kampion i Half World, por si thua për një duel me nunchucks?
  Dmitry u befasua:
  - Dhe çfarë është ajo?
  Djaloshi i elitës gjermane donte të përgjigjej, duke treguar erudicionin e tij, por Oleg Rybachenko ishte përpara tij:
  - Ky është një mjet bujqësor, i cili në Kinë rrëzon duajt. Mongol-Tatarët i ndaluan kinezët të mbanin armë, kështu që ata e kthyen këtë pajisje të padëmshme nga jashtë në një klub vdekjeprurës. U zhvillua një sistem i tërë luftimi në nunchucks. Pastaj u miratua nga japonezët në fund të shekullit të nëntëmbëdhjetë. Ndoshta, ajo shkoi prej tyre te trupat SS.
  Hans u përgjigj:
  - Jo sigurisht në atë mënyrë. Dhjetë vjet më parë, Fuhreri i Madh ftoi disa guru nga Kina, duke urdhëruar që shkolla e luftimeve trup më dorë të Rajhut të Tretë të ishte më e avancuara në botë. Nuk duhet menduar se ne gjermanët, duke qenë kombi më i lartë, nuk duam të mësojmë asgjë nga popujt e tjerë. Shkolla jonë ushtarake gjermane kërkon që të merret parasysh sa më shumë faktori njerëzor.
  Dmitri pohoi me kokë fuqishëm, duke konfirmuar mendimin:
  - Dhe ai sovjetik gjithashtu. Stalini tha - teknologjia gjatë periudhës së rindërtimit vendos gjithçka! Dhe më pas, në planin e dytë pesëvjeçar, ai zhvilloi idenë - kuadrot vendosin gjithçka!
  Oleg Rybachenko tha ndryshe:
  - Më duhet të them se nuk është gjithçka në rregull me faktorin njerëzor. Për shembull, niveli i trajnimit teknik të ushtarëve në BRSS është duke mbetur prapa. Por në përgjithësi, ne jemi të shkëlqyer!
  Hans sugjeroi:
  - Dëshironi të luani Hitler-hash?
  Djemtë sovjetikë u befasuan:
  - Dhe çfarë është ajo?
  Hansi i shkeli syrin.
  - Shpikja e fundit e Fuhrerit të Madh. Ashtu si shahu, që luhet jo nga dy, por nga katër, dy nga dy. Por në një tabelë prej katërqind qelizash. Ajo ka tanke, armë vetëlëvizëse dhe luftanije. Në total, çdo shifër ka dyzet, dhe gjithsej njëqind e gjashtëdhjetë. Disa lëvizin si shah, të tjerët jo. Plus disa risi të tjera... Për shembull, një tank dhe një luftanije mund të rrëzohen vetëm nga tanket, armët vetëlëvizëse dhe Links, dhe këmbësorët ose së bashku, ose nëse arrijnë një vijë të caktuar, forcojnë armët e tyre. Në përgjithësi, loja është shumë e vështirë, aspak si shahu.
  - Tregoji asaj. - pyeti Oleg Rybachenko.
  Hansi nxori një dërrasë të palosshme nga çanta e shpinës. Ishte i varur dhe mjaft kompakt. Shifrat magnetizohen. Dyzet identike secila. Bordi në vetvete është mjaft konservator, një drejtkëndësh. Rregullat janë interesante, në veçanti, pothuajse të gjitha pjesët nuk godasin ashtu siç lëvizin, përveç tankeve. Ata të dy mund të rrahin dhe të ecin me një kapje.
  Siç pritej, pjesa më e fortë është luftanija, më e dobëta është këmbësoria e lehtë. Armët vetëlëvizëse doli të ishin këtu, dhe kush është i interesuar për avionët, dhe një nga një, por më pas një avion sulmi, një luftëtar, një bombardues dhe një hidroplan. Përveç luftanijeve, ka edhe shkatërrues. Këmbësoria është gjithashtu e ndryshme, e mekanizuar, e thjeshtë dhe e kalorësisë. Kjo do të thotë, nuk është e lehtë të kuptosh rregullat. Oleg Rybachenko vuri në dukje menjëherë:
  - Jo, kjo lojë shahu nuk mund të mposhtet në popullaritet. Niveli i vështirësisë është pak më i lartë!
  Hans ra dakord:
  - Po, nuk do të jetë e lehtë të zhvillohet një strategji këtu. Dhe nuk mund të shkruash libra të zgjuar. Por kjo është për arianët!
  Dmitry ra dakord:
  - Po, për arianët! Le te luajme!
  Oleg Rybachenko paralajmëroi:
  - Do të ketë pak kënaqësi!
  Hans ftoi një djalë tjetër dhe pasi formoi një çift, ai filloi të luante kundër djemve. Në këtë rast, zgjodha ngjyrë kafe. Oleg dhe Danka janë natyrisht të kuq!
  Loja nuk ishte vërtet emocionuese në fillim, por më pas u përfshinë djemtë. Oleg Rybachenko, si një strateg i lindur, mori iniciativën dhe filloi të shtyjë armiqtë nga krahët. Në lojën e Fuhrer, në përgjithësi, nuk kishte mbret, dhe selia mund të zhvendosej pa humbur asnjë lëvizje.
  Por djemtë nuk u lejuan të luanin. Një alarm ra...
  - Sulm ajror!
  Djemtë nxituan menjëherë te portat. Ndonëse dritaret ishin të ngushta, nuk shihje shumë mirë përmes tyre, madje kishte një ngërç.
  Avionët e uljes fluturuan në një kolonë, dhe sigurisht me shoqërimin e luftëtarëve të armatosur mirë.
  Nuk kishte më shumë se një duzinë anglezë. Spitfires, duke parë që gjermanët hapën më shumë mitraloz, duke u përpjekur të godasin nga një distancë e gjatë. Por përgjigjen e kanë marrë vetë. Tre avionë të Forcave Ajrore Mbretërore filluan të tymosnin, dhe pjesa tjetër u largua.
  Djemtë fishkëllenin me zë të lartë, por askush nuk u betua për turpësi - disiplinë. Por ata shkelën me çizmet e tyre dhe lëshuan një sërë shakash të kripura.
  Sigurisht, transporti nuk mund t'i ndjekë luftëtarët, ndryshimi në shpejtësi është një renditje e madhësisë, kështu që djemtë duhej të qetësoheshin dhe të ktheheshin në biznesin e tyre. Disa madje filluan të bënin shtytje nga dyshemeja, të tjerët të bënin shtypjen.
  Megjithatë, Oleg Rybachenko ishte aq i frymëzuar sa këndoi, me një zë të aftë për të përzënë jo vetëm mbretin, por perandorin e gënjeshtarëve (Hitlerin!);
  Ne po fluturojmë në një betejë të ashpër, vdekjeprurëse,
  Pionierët - fëmijët e komunizmit!
  Zoti ynë Svarog është gjithmonë me mua,
  Le të dërrmojmë themelet e revanshizmit!
  
  Ne kemi guxim dhe këmbëngulje
  Çdo makinë di të montojë!
  Një disfatë e furishme i pret nazistët,
  Mos mbani marrëzi Fritz!
  
  Pranë Moskës, Wehrmacht u rrah fort,
  Ne treguam trimëri të madhe!
  Paraziti i rrëshqitshëm u shtyp
  Ne fituam, llogarisim plotësisht!
  
  Çfarë mund të bëjë Fritz më pas?
  Vetëm putrat në majë - shpejt hiqni dorë!
  Dhe Adolf në fyt - një Spitz i mprehtë,
  Le të luajë rolin gomari klloun!
  
  Roli ynë është t'i bien borisë fitimtare,
  Mbledhja e legjioneve të kuqe!
  Dhe i preu pamëshirshëm kokat e agresorit,
  Të paktën erdhën në front direkt nga shkolla!
  
  Ne mundëm zvarranikët, sikur të kishin lindur nga Marsi,
  Dhe kudo Fritz kërkojnë mëshirë!
  Ne jemi bijtë e të mëdhenjve, ku të gjitha vendet e barabarta -
  Le ta miratojnë marshimin nga ikona e fytyrës!
  
  Hitleri mendoi të kapte Tokën tonë,
  Dhe tani ai ka një gungë nën balluke!
  Në fund të fundit, gjermanët donin t'i kthenin të gjithë në një lojë,
  Dhe ata u shtruan nga një djalë i thjeshtë!
  
  Çfarë ndodhi me "Tigrin" - ai hyri në metal,
  Prej saj do të gatuajmë samovarë me çaj të ëmbël!
  Fritz e mori atë - një humbje e madhe në brirë,
  Jemi në Berlin në një maj rrezatues e të ngrohtë!
  
  Dhe Adolf u bë një lak në vend të një kravatë,
  Shtrëngoi qafën armikut-xhelatit!
  Një dënim i rëndë për mëkatet e tij,
  Dhe tani po e shkel Gjermaninë me tanke!
  
  Vetë Stalini i Madh e shpërbleu anëtarin e Komsomol,
  Ai dha urdhër - një yll i madh i "Fitores"!
  Sa shumë kemi vënë - Atdheut të Shenjtë të forcave,
  Që gjyshërit tanë të gëzohen në botën tjetër!
  Është e çuditshme, por për një këngë kaq rebele ata e duartrokitën me dhunë - të gjithë këtu janë mpirë plotësisht, apo çfarë?
  Kur Oleg Rybachenko mbaroi së kënduari, ëndrra u ndërpre dhe ata u zgjuan përsëri, këtë herë jo në mënyrën më të zakonshme, por u morën dhe u lanë me ujë të ftohtë. Pas kësaj, përsëri, këta zinxhirë, të cilët ishin mbushur me gërvishtje të tmerrshme në duar, dhe kolona ishte shtyrë ... Nuk më dhanë as mëngjes! Rrumbullakët! Kjo është e drejtë, gjermanët mbetën në vend, dhe të burgosurit lëvizën ngadalë përgjatë rrugës unazore. Cili është kuptimi i kësaj nuk është e qartë. Rrugë e shtruar me asfalt dhe guralecë. Disa orë më vonë, takat e zhveshura filluan të digjen dhe kruhen fort. Shumë prej vajzave kishin gjakderdhje.
  Pastaj, megjithëse ishte ende shumë larg nga mbrëmja, pa ceremoni e kthyen dhe e zgjidhën me nxitim, e urdhëruan të shtrihej.
  Oleg Rybachenko dhe pjesa tjetër e vajzave u bindën me nxitim. Dhe megjithëse nuk më pëlqente fare të flija, krahët e zotit të gjumit dhe vizioneve të Hipnozës (të cilat vetë Zeusi i Plotfuqishëm e bëri për të mbyllur sytë!) u rrokullisën papritmas dhe në mënyrë të pashmangshme.
  Dhe përsëri, djemtë pionierë në punët e nderuara ushtarake, edhe nëse i përkasin një ushtrie të huaj;
  Një batalion prej treqind djemsh dymbëdhjetëvjeçarë nga Jungvolk u rindërtua në vend dhe u zhvendos më në jug. Në fillim, djemtë udhëtuan nja dy kilometra me makina, por më pas menaxhmenti me sa duket ndryshoi mendje dhe vendosi të organizojë një vrap mbijetese për djemtë.
  Djemtë u detyruan të zhvishen, duke mbetur me disa pantallona të shkurtra ushtarake, dhe kështu thuajse të zhveshur dhe zbathur me çantat në supe, të vrapojnë në jug.
  Natyrisht, ata u lejuan të lyhen me një krem të ri, mjaft efektiv kundër diellit, dhe rruga nuk kalonte nëpër shkretëtirë, por përmes barit më të butë dhe jo aq të djegur, siç kalonte përgjatë lumit Nil dhe rreth një lumi të plotë. burimi, bari dhe pemët u rritën, por megjithatë testi ishte më i vështiri. Sepse më duhej të ikja, në kushtet e vapës së egër të korrikut afrikan, madje edhe me automatikë, si dhe me çanta shpine me furnizime.
  Sigurisht, në një batalion special kishte djem që përfaqësonin ngjyrën e kombit gjerman dhe që kishin një stërvitje të mirë fizike, por megjithatë.
  Luftëtarët e rinj u ndërtuan dhe komandanti i tyre, i njëjti hov si ata, megjithëse mjaft i gjatë, me muskujt e Apollonit, urdhëroi:
  - Epo, vëlla! E di që do të jetë e vështirë për ju, por borxhi është borxh! Pesëdhjetë e tetë kilometra duhet të përshkohen deri në mbrëmje! Ky është një urdhër.
  Oleg Rybachenko tha:
  - Hmm po! Fjala kjo komandë tingëllon si një magji! Nuk mund të injorohet.
  Dima u shpreh:
  - Jam i gatshëm të vë bast se nuk do ta bëjmë!
  Hans Feuer kundërshtoi:
  - Detyrim për të përmbushur, sepse ne jemi arianë! Dhe ju jeni gjithashtu rusë, arianë nëse shkruani në batalionin më të mirë të Jungfolk.
  Një çantë shpine pas shpine, së bashku me municion, ujë dhe saldim, është tetëmbëdhjetë kilogramë, plus një automatik prej tre kilogramësh. Njëzet e një kilogramë, është e vështirë për një të rritur nëse ecni për një kohë të gjatë, dhe pastaj vraponi, madje edhe nën diellin përvëlues.
  Oleg Rybachenko fërkoi këmbën në bar. Djemtë ishin entuziastë për të hequr qafe këpucët, duke veshur çizme lëkure (lëkura është vërtet artificiale, por ende jo një lloj kirzach), është e vështirë të vraposh këtu. Këpucët e palestrës apo këpucët e tenisit do të kishin qenë më mirë, por në kushtet e Gjermanisë ndërluftuese ky është një luks dhe ata vendosën të mos i llastonin djemtë.
  Komanda u dëgjua dhe luftëtarët nga Jungvolk nxituan të vrapojnë, ndërsa përpiqeshin të ruanin një pamje të formimit.
  Një erë e freskët frynte nga Nili, duke fryrë këndshëm mbi trupin e zhveshur e muskuloz të luftëtarëve djem. Ata kujtonin disi titanët adoleshentë të gatshëm për të sulmuar qiellin. Ata vrapuan, duke marrë frymë të matur, thuajse nga këmbët te këmbët. Përpara ishin Dimka më i gjatë dhe, natyrisht, i gjatë, megjithëse gjashtë djem, përfshirë komandantin, ishin më të gjatë se ai. Oleg Rybachenko, i cili ishte vetëm pak mbi standardin, rritja e tij njëmbëdhjetëvjeçare (në ndryshim nga realiteti në të cilin ai ndoqi te paraardhësit e tij heroikë!) duhej të nxitonte, pothuajse në fund. Vërtetë, ky ishte një avantazh, më pak mundësi për të shtypur thembrat ose për të futur një këmbë nën vendin ku ishin ulur. Ai është më i riu këtu, por sigurisht jo më i dobëti apo edhe më budallai.
  Ngarkesa është e prekshme, por gjithsesi e pranueshme, dhe të gjithë kanë përvojë të vrapimit me një ngarkesë. Edhe me shumë peshë, kur mbanin p.sh. një partner mbi supe.
  Nën këmbët e zbathura të këmbëve të zbathura, herë pas here ato kërcasin ose çahen, në degë palme ose kone të thyera, ndonjëherë ka bimë me gjemba që djemtë përpiqen t'i qarkullojnë. Bari nxehet, shpesh i thatë, por sigurisht nuk digjet si rëra e shkretëtirës. Në përgjithësi, ju ende mund të jetoni, vetëm Dielli lind dhe intensifikon nxehtësinë.
  Hans i gjatë, me të njëjtën lartësi si Dmitry dhe, ata vrapojnë krah për krah. Një djalë luftëtar gjerman pyet një ushtar të ri sovjetik:
  - Epo, tani je në luftë! Baruti, natyrisht, ende nuk ka nuhatur, por ne kemi gjithçka përpara. A përjetoni ndonjë lloj emocioni?
  Dmitry u përgjigj sinqerisht:
  - Ende jo! - Dhe shtoi duke kthyer sërish kokën. - Sinqerisht, jo!
  Hansi gërhiti me përbuzje.
  - Po! Do të jem i sinqertë, po! Epo, çfarë nga djemtë e moshës sime mund të shkojë ligjërisht në luftë. Luftoni, qëlloni, vrisni, hidhni në erë, kapni. Në fund të fundit, kjo është romancë. Në fund të fundit, ju dhe Olezhka keni dashur të ndiheni si luftëtarë të gjallë, të largoheni nga rutina!
  Dimka kundërshtoi me vendosmëri:
  Jeta jonë nuk është rutinë. Në përgjithësi, të jesh pionier, madje edhe lider dhe sportist, është shumë interesante.
  - Pra, çfarë, jeni regjistruar me ne? Keni frikë se mos ju vrasin apo gjymtoni? - ngacmoi Hansi me sarkazëm.
  Dimka, me nofkën Ilya Muromets - u tall:
  - Prandaj u regjistrova për të treguar se rusët nuk mund të luftojnë më keq se gjermanët. Dhe pastaj e gjithë bota shkruan dhe flet për fitoret tuaja ...
  Hansi qeshi.
  - Epo, po! Për fitoret tona, lavdi në të gjithë universin. - Një djalë i gjatë luftëtar fryu gjoksin e tij të gjerë me krenari. - Dhe ju rusët vështirë se mund ta shtyni ushtrinë e vogël finlandeze. Nuk ke çfarë të mburresh!
  Dmitri, i ofenduar, me vështirësi duke u frenuar që të mos përdorte grushtat, kundërshtoi:
  - Kemi edhe Khalkhin Gol!
  Hansi gërhiti me përbuzje.
  - Përleshje e vogël, diku në Azi. Dhe djemtë tanë kanë marrë tashmë Evropën, dhe pothuajse të gjithë Afrikën dhe Azinë. Dhe ne do të kapim Rusinë, është koha që ne të pështyjmë!
  Sytë e Dmitrit shkëlqenin me zemërim:
  - Mos kap, krahët janë të shkurtër!
  Hansi qeshi.
  - Dhe si ju detyruam të nënshkruani Traktatin e Brest-Litovsk? Na ke dhënë tokë, numëro deri në Dnieper, duke pasur trefish më shumë bajoneta dhe sabera. Çfarë mund të thuhet për rusin si ushtar në këtë rast?
  Dimka i grupuar, synonte të godiste Hansin në feçkë dhe duke ditur forcën e tij si kampion i "gjysmë botës", sigurisht që do ta kishte nokautuar djalin e paturpshëm gjerman, por ... nuk doja të thyhesha. vijën dhe organizoni një luftë. Po, dhe nuk është mirë të përdorësh grushta gjatë polemikave. Me përjashtim të këtij rasti, me shumë mundësi ai do të arrestohet dhe nuk do të ketë kohë të tregojë se rusët po luftojnë jo më keq se gjermanët. Prandaj, Dmitry kundërshtoi me qetësi:
  - Ne rusët ju mundëm nën Frederikun II, madje morëm Berlinin. Dhe kur Napoleoni i Madh ju komandoi, gjysma e ushtrisë së tij ishin gjermanë, dhe në Luftën e Parë Botërore pati një përparim Brusilovsky. Po, dhe ju nuk e morët Parisin sepse trupat tona pothuajse kapën Koenigsberg.
  Hans gjeti një kundërargument mjaft të rëndë:
  - Por sidoqoftë, në betejat e fundit me ne u mundët! Dhe ata gjykojnë një person dhe një komb në radhë të parë, sipas veprave përfundimtare!
  Dmitry kundërshtoi në mënyrë mjaft të arsyeshme:
  - Nën car, ne kishim një industri të prapambetur, veçanërisht në sferën ushtarako-teknike. Dhe tani, ne kemi zhvilluar një industri serioze. Për shembull, keni parë rezervuarin KV-2. Ai është i pajisur me një hauitzer 152 mm. Keni ju gjermanët diçka të tillë?
  Hansi qeshi.
  - Francezët në tanket S-2 kishin gjithashtu obusa edhe më të mëdhenj se kalibri 155 milimetra, por kjo nuk na pengoi të mposhtim bretkosat, duke pasur pajisje më të dobëta se tani. Forca kryesore e Wehrmacht është epërsia e faktorit njerëzor!
  Dmitry e ktheu fytyrën me një nxirje të barabartë:
  - Dhe pse mendoni se keni një avantazh ndaj nesh në faktorin njerëzor, nëse dole kampion i "gjysmë botës"? Dhe të mposhtni më të mirët nga djemtë tuaj?
  Hans tha mjaft arsyeshëm:
  - Përjashtimet ndonjëherë vetëm konfirmojnë rregullat. Në fakt, pothuajse gjithmonë! Tani, nëse marrim jo fenomene individuale, por nivelin e stërvitjes ushtarake në tërësi, atëherë këtu ...
  Dmitry u zemërua:
  - Ju nuk e dini se çfarë niveli të stërvitjes luftarake kemi dhe si kryhen stërvitjet në ushtrinë sovjetike. Pra, nuk ka nevojë për spekulime!
  Hansi tha logjikisht:
  - Në Spanjë kishte një garë mes shkollës ushtarake sovjetike, doktrinës dhe gjermanishtes. Ne testuam pajisjet dhe armët tona. Rezultati është fitorja e shkollës sonë ushtarake, e artit strategjik dhe konsolidimi i regjimit të Frankos. Pra, ne kemi luftuar tashmë me djemtë tuaj dhe fituam!
  Dmitry Muromets tha me trishtim:
  - Ju kishit shumë më tepër trupa se ne! Sapo keni marrë shumën!
  - Nuk do ta thosha këtë. - Hansi uli kokën dhe heshti, filluan të shfaqen shenjat e para të lodhjes dhe u bë e vështirë të fliste.
  Pjesa më e keqe është, natyrisht, nxehtësia. Dielli shkoi në mënyrë të pashmangshme në zenit. Asnjë nga djemtë nuk ishte mësuar me të. Gjermania dhe Rusia janë vende veriore, dhe në verë ato rrallë shkojnë mbi tridhjetë gradë. Dhe kjo është Afrika në korrik, dhe flladi ka pushuar të tërhiqet nga Nili.
  Këmbët e zbathura të djemve u bënë më gjemba nga bari i thatë, dhe pastaj papritmas mbaroi dhe një kilometër i tërë u mbulua me zhavorr të djegur. Ishte shumë e dhimbshme, disa nga djemtë jo shumë të përmbajtur bërtisnin. Djersa pikonte prej tyre dhe pikonte me një fërshëllimë mbi zhavorrin e nxehtë.
  Oleg Rybachenko dhe Dmitry, dhe shumica e djemve të tjerë të rritur në frymën spartane, u përpoqën të buzëqeshnin dhe të mos jepnin miell. Ata po mendonin për diçka tjetër. Kështu që Oleg Rybachenko imagjinoi që këmbët e tij të zbathura ishin lëpirë nga një flakë në raft dhe donin t'i rrëmbenin një sekret të rëndësishëm shtetëror prej tij. Dhe ai duhet ta durojë dhe të mos tregojë se është i lënduar apo i frikësuar. Për më tepër, djemtë u rritën në kushte të vështira dhe takat e tyre nuk ishin aq të përkëdhelura, megjithëse poeti dhe zhavorri i zi digjeshin, por jo aq sa lëkura e ashpër të zhvishej.
  Së shpejti pasuan goditjet nga nxehtësia. Pothuajse në të njëjtën kohë, disa djemve të mbinxehur ra të fikët dhe ata duhej t'i merrnin me një barelë të lehtë dhe të palosshme.
  Oleg Rybachenko vuri në dukje me vete se gjermanët, në përgjithësi, kanë pajisje të mira. A është e mundur që në Ushtrinë e Kuqe të gjeni një pajisje për bartjen e të plagosurve nga duralumin, e cila në të njëjtën kohë fshihet lehtësisht në një çantë shpine.
  Por është më e vështirë të vraposh me një ngarkesë shtesë në duar dhe takat e zhveshura digjen më fort, ndërsa presioni rritet. Pra, ata janë disi në një ferr vullnetar-të detyrueshëm. Oleg Rybachenko madje mendoi: si do të reagonin shokët e tij ndaj një prove të tillë, të gjithë do të kishin mbijetuar.
  Rrafsh të gjera zhavorri të ndezur dhe të nxirë u kombinuan me bar të tharë me thikë. Përveç kësaj, komandanti gradualisht i largoi djemtë nga Nili, me sa duket për të shmangur hyrjen në vendbanimet e Egjiptit.
  Përsëri, disa nga djemtë filluan të shemben dhe djemtë, të rraskapitur ose të shtangur nga shkopi i diellit, mbuluan kokën me një leckë të lagur në ujë dhe i vendosën në barelë. Disa që kishin pësuar më parë një goditje të lehtë u ngritën dhe vazhduan të vrapojnë.
  Por forca e djemve të rinj po zvogëlohej dhe pothuajse gjysma ishin jashtë funksionit.
  Më në fund, komandanti, gjithashtu goxha i lodhur, tha:
  - I urdhëroj të gjithë të pushojnë! Kemi arritur kufirin! Mbulojeni veten me shami, pini ujë me uthull dhe çokollatë. Pastaj do të shtriheni për të bërë ushtrime të frymëmarrjes!
  Djemtë luftëtarë bërtitën në një kor të dobët:
  - Ne jemi të gatshëm të përmbushim çdo urdhër!
  Pavarësisht kremit kundër diellit, lëkura e foshnjës u bë e kuqe dhe e mavijosur. Ishte e pakëndshme të shtriheshe në barin e thatë me gjemba dhe djemtë vunë celofan nën vete.
  Dmitry dhe Oleg Rybachenko u vendosën pranë njëri-tjetrit në të njëjtën tendë. Djemtë dukeshin pak të tharë dhe lëkura u errësua. Këmbët e zbathura po më digjnin dhe më kruheshin keq, këmbët e mia duhej të ngriheshin lart në mënyrë që gjaku të dilte jashtë dhe u bë të paktën pak më e lehtë.
  Dmitri tha:
  - Faktin që lufta nuk është mjaltë, e dinim, por jo në të njëjtën masë!
  Oleg Rybachenko premtoi me zymtësi:
  - Janë ende lule. Nëse shihni gjak dhe shikoni kufomën tuaj të parë, do të kuptoni se të gjitha këto vrapime në një sipërfaqe të nxehtë nuk janë asgjë!
  Dmitry tërhoqi barkun dhe tha:
  - Në libra, natyrisht, ata shkruajnë se si është kur vret një person për herë të parë. Edhe një person i keq dhe armiku juaj, gati për të lëshuar zorrët. Por prapë është..
  Oleg Rybachenko tha:
  - Në librin e Boussenard-it "Kapiteni Daredevil", kishte edhe një batalion të tërë pinjollësh që luftuan me britanikët. Diçka na kujton. Por atje problemi i psikologjisë, thonë ata, se si është të vrasësh një person, preket vetëm shkurtimisht kur një plumb goditi aksidentalisht një baterist të ri. Dhe kështu në përgjithësi ekziston një qëndrim joserioz ndaj vdekjes. Duket se nuk është as luftë, por festë!
  Dmitry logjikisht kundërshtoi:
  - Ky është një libër për fëmijë dhe adoleshentë; të cilët janë të mërzitur të lexojnë për përvojat psikologjike. Dhe fundi është aq i keq, pothuajse i gjithë batalioni i qumështoreve vdiq, dhe vazhdimi nuk u shkrua kurrë!
  Oleg Rybachenko, me një shprehje të thellë të pikëllimit të vërtetë, vërejti:
  - Por ky është një libër i tillë që të vjen keq sa shpejt përfundoi. Por shumë më shpesh ndodh anasjelltas, që ju vuani fjalë për fjalë, duke u përpjekur të kapërceni këtë apo atë punë!
  - Nëse keni romanin e Leo Tolstoit "Lufta dhe Paqja", atëherë Olezhek padyshim ka të drejtë! Dmitri ra dakord.
  Më pas partneri i ri kundërshtoi:
  - Në librin "Lufta dhe Paqja" ka intriga, disa tregime dhe personazhe të shpalosur në detaje. Jo, ajo nuk është bosh. Në asnjë mënyrë të mërzitshme! Edhe pse natyrisht në fillim është larg nga më interesantja.
  Dmitry ra dakord:
  - Po, ashtu është... Shumë shkrimtarë mëkatojnë me një komplot të plogësht, kur, para se të fillojë veprimi më interesant, arrin të flakësh një libër në dukje të mërzitshëm.
  Pasi i lejoi djemtë të prisnin në majën e diellit, komandanti ishte një Wolf Shtich plot energji, një fëmijë shumë muskuloz, rreth katërmbëdhjetë vjeç në dukje. Fytyra është e bukur, por e rreptë, fëminore dhe e rritur në të njëjtën kohë. Vetë Wolf është ende nga Jungvolk, por parimi i tij komandues është që të rinjtë duhet të udhëhiqen nga të rinjtë. Dhe fakti që Shtikh nuk ka përvojë dhe konsideroni se një fëmijë nuk shqetëson askënd. Gjëja kryesore është se ai është një arian dhe komandon arianët, që do të thotë se ai është në gjendje të bëjë të pamundurën, për njerëzit e zakonshëm. Dhe ç'farë? Ata po e bëjnë atë!
  Të vraposh përsëri, të harrosh dhimbjen, lodhjen, djemtë që kanë edhe turp (e tillë është edukimi!), Të kujtosh mamin, babin ose të mendosh për diçka të butë. Kjo është kur aftësia për të duruar vuajtjet dhe vetë testi është një bekim i madh.
  Luftëtarët e rinj vrapojnë pa menduar për mosbindje, dhe nëse duan diçka, është një luftë!
  Vapa është ende shumë e fortë dhe përsëri djemtë vrapojnë në zhavorrin e nxehtë me gjemba. Dhe ai nuk e sheh as fundin. Dhimbja bëhet e padurueshme dhe shumë nga luftëtarët e rinj nuk mund të mbajnë më rënkimet e dhimbjes.
  Pastaj Oleg Rybachenko filloi të këndojë një këngë që ai kompozoi në lëvizje, një marshim i vërtetë;
  Lavdia e Atdheut Sovjetik është e madhe -
  Ne besojmë të denjë, ne do të jemi kjo lavdi!
  Ne do të mposhtim një armik mizor në betejë,
  Për hir të Fuqisë Ruse, më rrezatuese!
  
  Çfarë ka në mëmëdhe që këndon,
  Në zemrën e një pionieri të ndershëm e të zbathur!
  Ne nxitojmë si zog në fluturim,
  Sa i shenjtë është bërë besimi ynë!
  
  Automatike më beso vëlla i madh
  Dhe granatat nuk janë aspak të tepërta!
  Nëse jeni të guximshëm, atëherë rezultati
  Do, pavarësisht se je djalë!
  
  Pionieri është kryelartë dhe i ashpër ...
  Por buzëqeshja e Zotit na ndriçon!
  Mjerisht, ka shumë ace të këqij në botë,
  Ata duan të shkatërrojnë një vend në parajsë!
  
  Çakalli fashist po tërheq putrat drejt nesh,
  Ai dëshiron të shkëpusë zemrën e një fëmije!
  Dhe derrat e tij buzëqeshin me xhep,
  Le të marrë një shuplakë në fytyrë me zë të lartë!
  
  Tanket "Tigrat" janë "çizme",
  I ngathët - tmerrësisht këndor!
  Dhe ju nuk ikni prej tyre,
  Epo, më mirë përgatit granata!
  
  Ne do të krijojmë një botë të tillë, më besoni,
  Aty ku miliona do të jenë të lumtur!
  Një bishë grabitqare do të ikë në strofull,
  Ne do të shtrijmë legjionet e ndyra!
  
  Çfarë ka në Atdheun që këndon,
  Dhe shtyp të gjithë nazistët në mënyrë shumë të famshme ...
  Shtrydhni armën me rreze kalorës më të fortë ...
  Dhe në mënyrë që të bëhet paqësore dhe e qetë në planet!
  
  
  
  
  Flamuri i kuq do të shkëlqejë
  Në të është emri i shenjtë i Jezusit!
  Kaloni provimin e pionierit për pesë -
  Të jesh i famshëm - Rusia jote!
  
  Por ai provim nuk është në dërrasën e zezë -
  Do të duhet të dorëzohet nga hendeku!
  Flokët gri i nxitojnë djalit me uiski,
  Vdiq një mik - tani vajto te varri!
  
  Cili është llumi i luftës së mallkuar,
  As i denjë për t'u quajtur bishë!
  Dhe turma nuk di të mbajë
  Edhe pse Adolf ndonjëherë është më qesharak se një bufon!
  
  Ne e dimë se nuk duhet të tërhiqemi,
  Pionierët kanë frikë nga dikush tjetër përgjithmonë!
  Ne djemtë jemi besnikërisht miqësorë,
  Dhe moralisht besoj jo sakat!
  
  Ne do të përfundojmë marshimin e lavdishëm në Berlin,
  Ne gjithmonë besojmë, kemi ditur të luftojmë!
  Dhe kapi menjëherë guximin e vrullshëm,
  PKK mban në arrati në çantë!
  Oleg Rybachenko përfundoi një këngë lozonjare dhe të guximshme, dhe djemtë gjermanë e miratuan atë me një bilbil dhe të qeshur. Sikur të mos e vunë re që Fuhreri i tyre i lavdëruar ishte i zhytur me pjerrësi nga koka te këmbët!
  U bë më argëtuese vrapimi, shtohej më shumë energji... Dhe shpejt zhavorri mbaroi dhe bari i butë u bë një kënaqësi për këmbët e djegura, djem guximtarë.
  Dimitri tha duke buzëqeshur:
  - Thonë se një këngë na ndihmon të jetojmë, por nuk u tha asgjë për faktin se na lehtëson një ngarkesë të rëndë pas shpine!
  Oleg Rybachenko kundërshtoi:
  - Edhe gjatë qytetërimit të lashtë Egjiptian, dihej për efektin jetëdhënës të muzikës në trupin e njeriut, por edhe këngët. Për shembull, skllevërit e vegjël dhe skllavet femra që nuk mund të punonin ende në mënyrë efektive në fusha dhe gurore detyroheshin të këndonin për të kënaqur skllevërit e rritur. Në fund të fundit, një shkencë e tillë e Valiologjisë erdhi nga Egjipti.
  Komandanti Ujku bërtiti:
  - Rindërtoni për rritje! Dhe mos fol!
  Djemtë luftëtarë u riorganizuan menjëherë dhe më pas vrapuan në heshtje.
  Dielli tashmë ka rënë në perëndim të diellit (në Afrikën e Veriut në korrik errësohet më herët se në korsinë e mesme.). Ndalimi ishte tashmë afër, kur papritur pasoi një sinjal.
  - Të gjithë shtrihuni dhe maskohuni!
  Siç doli për një arsye. Kishte një zhurmë të largët përpara. Dhe djemtë po punonin në mënyrë aktive me lopata xheniere, duke hedhur bar mbi vete. Tashmë ishte mjaft e errët ...
  Hans vërejti:
  - Ndoshta, është e jona! Është ende shumë larg vijës së frontit, sepse Wehrmacht ka avancuar mirë.
  Dimitri tha duke buzëqeshur:
  "Por të mësuarit e artit të maskimit nuk dëmton kurrë!" Në një luftë të vërtetë, kjo do të jetë e dobishme!
  Hans ra dakord:
  - Po, kurrë, por jam i sigurt se është i joni!
  Ujku fërshëlleu:
  "Një fjalë më shumë dhe do të të qëlloj në vend!" Të gjithë rrinë në pritë! Dhe bëni shegë.
  Siç doli shpejt, Hans dhe, në fakt, gaboi. U shfaqën tanke britanike. Megjithatë, djemtë ishin ulur në heshtje në pritë: po sikur të ishin të tyret në automjetet e kapura.
  Edhe pse tanket po shkojnë drejt veriut. Janë vetëm katër prej tyre, tre të lehta dhe një "Matilda" e vështirë për t'u depërtuar. Tanku i fundit është një problem i madh, pasi granatat mund të dëmtojnë vetëm gjurmët e tij. Mushkëritë, nga ana tjetër, mund të goditen me gjuajtje të sakta në çati ose në sternë. Nëse "Matilda" thyen gjurmët, atëherë ajo mund t'u shkaktojë humbje djemve me dy automatikët e saj dhe një top.
  Ujku nuk donte që miqtë e tij të vdisnin tashmë në të dytën, ose më mirë edhe në ditën e tretë pas mbërritjes në Afrikë. Vërtetë, mitralozët mund të çaktivizonin goditjet e sakta. Por pyetja është, tanket e kujt janë këto? Papritur, trofe të kapur tashmë nga gjermanët?
  Ujku urdhëroi:
  - Privati Yungfolkovets Oleg. Dilni në tanke pa armë dhe një çantë dhe zbuloni se kush janë ata!
  Oleg pëshpëriti:
  - Dëgjo komandantin!
  Gjysmë i zhveshur me pantallona të shkurtra të zeza, djali ishte i zhveshur nga kremi mbrojtës dhe për të fshehur flokët biondë vendosi një lloj turbani nga gazetat. Tani ai dukej si një fëmijë i zakonshëm, i varfër arab. Nuk ka gjasa që ai të merret si armik.
  Tanket lëviznin me një ritëm të qetë, duke u zhvendosur në një marsh ku motorët bënin më pak zhurmë, gjë që ngjallte gjithashtu dyshime. Duke u hedhur drejt tyre, Oleg tundi krahët fuqishëm dhe bërtiti në anglisht të thyer.
  - Ka miniera! Ka miniera!
  Tanket u ndalën, një kokë me helmetë u mbërthyer nga Matilda dhe një zë i zemëruar në anglisht u përgjigj:
  - Pse arapchonok, doni?
  Djaloshi luftëtar bërtiti:
  - Gjermanët vendosin mina në rrugë! Kini kujdes trupat mbretërore!
  Një kokë e dytë u shfaq nga rripi i shpatullave, e dëgjova, do të përgjigjet:
  Le të vdesin ata gjermanë të këqij! Mbreti im është me ne! Tani do t'i hamë!
  - Eja ulu këtu! - Urdhëroi, duke gjykuar nga epoletat, një kolonel i Ushtrisë Mbretërore të Tankeve Britanike!
  Djali u ngjit lart në kullë, duke ndjerë freskinë e këndshme të armaturës në këmbët e tij të zhveshura dhe të vogla me flluska. Pastaj u përkul dhe filloi t'u tregonte britanikëve rrugën.
  Ishin pesë prej tyre dhe në frëngjinë jo shumë të gjerë të tankut të mesëm Matilda ishte paksa e ngushtë. Këtu Oleg Rybachenko vendosi të bëhej hero. Duart e tij të zhdërvjellta dhe të stërvitura, si ato të një hajduti profesionist xhepash, zgjatën në brez dhe nxorën revole. Gishti i madh i hoqi siguresat menjëherë.
  Natyrisht, ishte e turpshme, por tundimi për të realizuar "marrëveshjen" ishte aq i fortë sa Olezhek qëlloi disa herë nga secili revolver, ndërsa synonte nën tehun e shpatullës së majtë.
  Nga një distancë e tillë, është e vështirë të humbasësh, dhe vetëm një i çmendur, ose frikacaku i fundit, mund të veshë një jelek antiplumb ndërsa është ulur në një tank. Koloneli u befasua dhe ndjeu grykën e një pistolete pas qafës. Djali pëshpëriti, në dialektin më të pastër londinez:
  - Nëse doni të jetoni, urdhëroni tre tanket e tjerë të dorëzohen! Përndryshe, batalioni ynë do t'i shkatërrojë së bashku me ekuipazhet!
  Koloneli u befasua:
  - Kush je ti?
  Oleg Rybachenko u përgjigj sinqerisht:
  - Mundësia juaj e fundit për mbijetesë! Tre tanke të lehta do të bombardohen me granata dhe do të torturoheni nga zjarri. Njerëzit do të vdesin! Unë do të numëroj deri në tre, ose ju jepni urdhër që të dorëzohen dhe të zbresin nga makina, ose të qëlloj në mishin e këmbës dhe ta përsëris kërkesën nga fillimi! Nje dy...
  Koloneli ankoi.
  - Dakord! Vetëm mos na vrit!
  Oleg Rybachenko deklaroi me krenari:
  - Ne gjermanët nuk i vrasim të burgosurit! Dhe pastaj pas kapitullimit të Britanisë, ju mund të shërbeni përsëri në Forcat e reja Mbretërore, Britania e rinovuar.
  Koloneli dha urdhrin me zë të dridhur. Cisternat u ngjitën me bindje nga tanket, duke vendosur armët. Disa nga djemtë më të mëdhenj gjermanë, duke hedhur barin e tyre të kamuflazhit, vrapuan drejt tyre, duke u përgatitur për të marrë grupin e parë të të burgosurve në jetën e tyre.
  . KAPITULLI # 13
  Gjashtë luftojnë përsëri me kinezët. Përsëri, hipermagjistari i tyre i hodhi në shekullin e shtatëmbëdhjetë. Armiku tashmë ka arritur të mbledhë një ushtri të madhe. Trupat e Perandorisë Qiellore rrethuan qytetin rus.
  Dhe tani një djalë, një vajzë dhe katër vajza shtypin ushtrinë e verdhë me shpata.
  Oleg Rybachenko drejtoi një mulli me erë, preu disa kinezë dhe këndoi:
  - Për betejën e përgjakshme ...
  Dhe djali hodhi disa gjilpëra helmuese me këmbë të zbathur.
  Margarita, duke kryer një sulm të shpejtë me shpata dhe duke mbajtur një mulli, konfirmoi:
  - E shenjtë dhe e drejtë!
  Dhe ajo gjithashtu hodhi gjilpëra me gishtat e saj të zhveshur. Duke goditur disa dhjetëra kinezë.
  Natasha, duke shtypur armiqtë me shpata, shtoi:
  - Mars, mars, përpara ...
  Dhe gjithashtu nisni këmbët e zbathura të gjilpërës.
  Duke punuar me duar dhe këmbë, vajzat shtypën kinezët në mënyrë shumë të famshme.
  Zoya gjithashtu hodhi gjilpëra me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Njerëz të punës!
  Aurora, duke lëshuar një bumerang me këmbën e saj të zbathur dhe duke prerë luftëtarët e verdhë, konfirmoi menjëherë:
  - Mars, mars, përpara ...
  Svetlana, duke shtypur kinezët dhe duke lëshuar yjet e çelikut me gishtat e saj të zhveshur, duke goditur armikun, bërtiti:
  - Njerëz të punës!
  Vajzat silleshin si shqiponja të vërteta luftarake. Dhe nga goditjet e tyre të shpatave dhe gjuajtjet e elementëve goditës, armiqtë ranë dhe ranë.
  Oleg mbajti teknikën "Butterfly" me shpata dhe këndoi:
  - Fytyrat e vdekjes!
  Dhe me këmbën e tij të zbathur, djali e hodhi përsëri vrasësin.
  Margarita mbajti një pritje në mulli. Ajo shtypi kundërshtarët dhe kërciti në mënyrë agresive:
  - Kjo është rruga dhe lufta jonë!
  Dhe nga gishtat e saj të zhveshur ranë disa disqe vdekjeprurëse.
  Oleg Rybachenko është një djalë terminator, përsëri hedh atë që vret dhe këndon:
  - Dita e majit është festë e punës!
  Dhe nga këmbët e zbathura të vrasësit të ri, disqet fluturojnë përsëri, duke prerë luftëtarët e Perandorisë Qiellore.
  Natasha përsëri hedh vdekjen dhe kërcit:
  - Kjo është e mira ime!
  Dhe thembra e saj e zhveshur godet gjeneralin kinez në mjekër dhe i thyen nofullën.
  Zoya mban një pritje fluturash me shpata dhe ulërimat:
  - Unë jam një panterë e çmendur!
  Dhe nga gishtat e saj të zhveshur vite vrasës të mprehtë të diskut të vogël. Dhe kështu ata morën dhe prenë të gjithë.
  Pastaj përsëri shpatat janë në veprim dhe të gjithë janë prerë. Kjo është vajza terminator.
  Aurora i preu kinezët, shtypi trupat e tyre dhe gurgulloi:
  Ne jemi zgjedhur...
  Dhe dhurata e vdekjes fluturon nga thembra e saj e zhveshur.
  Svetlana, duke prerë luftëtarët e perandorisë së verdhë, konfirmon, duke nxjerrë dhëmbët e saj perla:
  - Ne zgjedhim!
  Dhe nga këmbët e saj zbathur përsëri fluturimi i shkatërrimit.
  Oleg Rybachenko, duke shtypur kundërshtarët, shton:
  Sa shpesh është...
  Gishtët e zhveshur të djalit lanë mesazhin e vdekjes.
  Margarita, duke shkatërruar kundërshtarët dhe duke nisur prezantimet e asgjësimit, shtoi:
  - Nuk perputhet!
  Si një vajzë me këmbë të shkathëta.
  Natasha, duke qëlluar kundër armikut dhe duke nisur dhuratat e vdekjes, lëshoi:
  - Unë jam pas jush ...
  Dhe këmbëzbathur si gjithmonë në biznes.
  Zoya, pasi hapi armiqtë, e mori atë dhe fërshëlleu në mënyrë agresive me një kobër:
  - Ndiq hijen...
  Dhe këmbët e saj zbathur janë kthyer në biznes...
  Aurora, duke e hedhur armën e saj me gjymtyrën e poshtme të saj të zhveshur te armiqtë dhe duke e copëtuar plotësisht, bërtiti në mënyrë agresive:
  - Jam mësuar me...
  Svetlana mori dhe hodhi një duzinë gjilpërash me këmbën e saj të zbathur, goditi një masë kinezësh dhe kërciti:
  - Për mospërputhje!
  Oleg Rybachenko është sërish në sulm. Shkatërron armiqtë dhe herë pas here këndon:
  - Engjëj të mirësisë, dy krahë të bardhë, dy krahë të bardhë mbi botë!
  Dhe nga këmba e tij e zhveshur përsëri fluturon dhurata e shkatërrimit.
  Djali siç e shohim është shumë zagar. Dhe gjatë gjithë kohës këmbëzbathur dhe e vështirë. Maço i vërtetë. Edhe pse duket dymbëdhjetë vjeç. Por ky është mishërimi i shkatërrimit.
  Edhe Margarita hedh gjilpëra me këmbët e saj zbathur dhe kërcit:
  -Ëndërr e çmendur! Bukuri e plotë!
  Dhe përsëri diçka krejtësisht vdekjeprurëse kërcen nga thembra e zhveshur.
  Kjo vajzë është mishërimi i vdekjes dhe shkatërrimit.
  Dhe këta kinezë, po, e kupton.
  Natasha në lëvizjen e shpejtë të terminatorit të bukur. Pret kundërshtarët, i pret me shpata dhe këndon:
  - Lavdërim Car Aleksei!
  Dhe hala fluturojnë nga këmbët e saj zbathur.
  Zoya, duke prerë kinezët dhe duke shkatërruar armikun, konfirmon:
  - I keqi do të mposhtet!
  Dhe nga këmbët e saj zbathur fluturon, një dhuratë e vdekjes së egër.
  Aurora, duke shtypur armiqtë, konfirmon në mënyrë agresive:
  - Dhe mos kërkoni mëshirë nga armiku!
  Dhe këmba e saj e zbathur, hedh përsëri jashtë, diçka absolutisht vdekjeprurëse. Dhe i thyen kundërshtarët në copa të grisura mishi.
  Svetlana, duke rrëzuar rivalët dhe duke lëshuar gjilpëra të reja në armik, si një kobër fërshëllehet:
  - Mos i bërtas hënës!
  Dhe dhuratat e vdekjes së rrezikshme fluturojnë nga gishtat e saj të zhveshur. Kush i lëndoi dhe i vriste të gjithë.
  Oleg Rybachenko është në lëvizje... djali është i palodhur si gjithmonë...
  Kinezët e kanë të vështirë. Ai i shtyp kështu dhe i sheh.
  Djali gjeniu kërcit:
  - Kjo është lufta ime!
  Dhe përsëri, dhuratat e asgjësimit fluturojnë nga këmbët e tij zbathur.
  Dhe luftëtari i ri lufton si një hero i plotë dhe agresiv. Dhe shpatat e saj janë si shkopinjtë e Zotit të Zi.
  Margarita e mori, u hodh lart, preu një masë kinezësh. Mbajtur pritjen, sikur forcë vdekjeprurëse.
  Më pas ajo tundi përsëri gishtat e saj të zhveshur, duke vepruar si një demon gjakatar.
  Kufomat e kinezëve tashmë kanë formuar tuma të tëra. Luftëtari i ri bërtiti:
  - Jeta ime në fitore mbi armiqtë!
  Dhe vajza përsëri nga një këmbë e zhveshur do të lëshojë një re gjilpërash. Dhe luftëtarët e verdhë bien të vdekur.
  Natasha preu një korridor para saj nga kufomat e luftëtarëve të verdhë. Ajo hodhi disqe të mprehta dhe të mprehta dhe bërtiti:
  - Hidheni në Mars dhe do të ketë një klasë!
  Dhe nga këmba e saj e zbathur përsëri fluturon një dhuratë vrasëse e një vdekjeje shumë të pakëndshme.
  Dhe sa kinezë po vdesin. Qindra, mijëra, nën goditjet e gjashtë dërrmuese.
  Zoya është gjithashtu në lëvizje. Kalëron si kobër, nuk i jep armikut as më të voglin shanse. Dhe rënia kineze e hakuar.
  Vajza me këmbën e saj të zbathur lëshoi hala të mprehta me helm dhe këndoi:
  - Heronjtë rusë të prerë me shpatë!
  Dhe luftëtari, sikur një valë të ngrihej, pastaj të bjerë.
  Dhe Aurora bën një hap drejt armikut dhe e pret atë pa zhurmë.
  Vret kinezët dhe fërshëllehet:
  - Heroizmi im i madh!
  Dhe nga këmba e saj e zbathur, përsëri fluturoni atë që i thyen copat në shkumësa.
  Vajza flokëkuqe nuk i kursen kinezët. Këtu prenë menjëherë shtatë vetë.
  Dhe thembra e saj e zhveshur, Gjenerali i Perandorisë Qiellore, i theu ballin. Ai, natyrisht, vdiq.
  Svetlana gjithashtu lëviz dhe shkatërron armiqtë. Dy shpatat e saj, si gërshërë të palosshme, prenë trupat e kinezëve.
  Në lëvizje, vajza shtypi një duzinë kundërshtarë. Dhe ajo i mori disqet me këmbë të zbathura dhe i nisi. Dhe ajo preu shumë kinezë.
  Ajo është e gjitha në një furi të egër.
  Svetlana thotë:
  - Armiqtë nuk do të kalojnë!
  Aurora ra dakord:
  - Sigurisht, ata nuk do të kalojnë - pa një shans!
  Dhe kurva flokëkuqe, prapë ulërin egërsisht dhe i përplas me shpata kinezët. Dhe pastaj gishtat e zhveshur të sharrës do të lëshojnë disa gjilpëra. Se nja dy duzina kineze do të dërgohen në botën tjetër.
  Oleg Rybachenko, duke prerë luftëtarët e verdhë, e mori atë dhe bërtiti:
  - Asgjësim i mendjes!
  Dhe përsëri djali, me gishtërinjtë e tij të zhveshur, hodhi jashtë gjilpërat tmerrësisht vdekjeprurëse dhe vdekjeprurëse.
  Dhe pastaj cicëroj:
  - Në ëndrrën time - gjithmonë një fitore!
  Margarita, duke luftuar me armikun dhe duke prerë kundërshtarët, ra dakord:
  - Edhe një fitore shumë e madhe!
  Dhe vajza përsëri me gishtat e saj të zhveshur, ndërsa e merr dhe i lëshon armikut vdekjeprurës.
  Kaq shumë kinezë janë vrarë tashmë nga çifti i tyre. Po, dhe katër vajza jo më pak.
  Natasha hodhi një granatë të bërë nga pluhuri i qymyrit me këmbën e saj të zbathur. Ai do të shpërthejë, duke i shqyer ushtarët kinezë.
  Dhe vajza bërtet:
  - Unë jam shqiponja e pushtetit mbi botën!
  Zoya është gjithashtu shumë e shkathët në shkatërrimin e ushtrisë kineze. Ai tund shpatat dhe këndon:
  - Jemi krenarë shqiponja!
  Dhe përsëri, diçka shumë vdekjeprurëse fluturon nga këmba e saj e zbathur. Dhe kinezët janë vrasje shumë specifike.
  Një vajzë në një ekstazë të egër të një lëvizjeje të shkathët dhe agresive, duke mos lënë as një gjilpërë të bjerë, pa u goditur.
  Aurora po lëviz gjithashtu. Këmbët e saj zbathur hedhin gjilpëra të mprehta. Vajza me flokë të kuqe vepron si një panterë që ndjek çakejtë. Ajo i pret kinezët si kallam sheqeri.
  Dhe bërtet në majë të mushkërive të tij:
  - E ardhmja është e imja!
  Dhe nxjerr gjuhën.
  Svetlana gjithashtu shfaros kinezët. Dhe këmbët e saj të zbathura përshpejtojnë lëvizjen e tyre të shpejtë.
  Vajzë bjonde, si një kobër. Dhe pret kundërshtarët pa asnjë keqardhje.
  Shpatat e saj rrotullohen si një mulli me erë. Dhe mos e lini armikun të ngrijë në paqe. Nëse paqja nuk bëhet e plotë dhe e përjetshme.
  Svetlana, duke i prerë kinezët, raporton:
  - Forma jonë është më e larta!
  Dhe nga këmba e saj e zbathur fluturon vdekjeprurëse dhe e pakuptueshme. Si të godasësh kundërshtarët, kështu drejt vdekjes.
  Aurora konfirmon:
  - Humbje e pastër!
  Dhe një duzinë gjilpërash fluturojnë nga këmba e zbathur e vajzës. Po, aq me vend sa pesëdhjetë kinezë ranë menjëherë.
  Natasha e vëren këtë, duke copëtuar luftëtarët e Perandorisë Qiellore:
  - Inati juaj është i madh!
  Dhe gishtat e zhveshur do të lëshojnë disqe.
  Zoya, duke prerë kundërshtarët, bërtet:
  - Le të realizohet ëndrra!
  Dhe gjithashtu një këmbë e zbathur, si një shkatërrim vrastar do të dërgojë.
  Dhe masa e kinezëve kthehet në kufoma.
  Aurora, duke prerë luftëtarët e verdhë, këndon:
  - Asnjë mëshirë për armikun!
  Dhe nga këmba e saj e zhveshur fluturon diçka që i shtyp deri në vdekje luftëtarët e verdhë.
  Dhe një luftëtar me flokë të kuqe në një lëvizje të egër.
  Svetlana, pasi kishte prerë një tufë armiqsh, e mori atë dhe kërciti, duke nxjerrë dhëmbët e saj margaritar dhe me gaz:
  - Nuk do të ndalemi kurrë! Pra, ushtria ruse lindi për të fituar!
  Dhe më pas vajza hedh një granatë qymyri me këmbën e saj të zbathur dhe i thyen kundërshtarët e saj në copa mishi të përgjakshme.
  Oleg Rybachenko, duke mposhtur kinezët, veproi me shkathtësi.
  Dhe djali terminator këndoi:
  - Ushtria ruse ka lindur për të fituar!
  Dhe thembra e zhveshur e djalit në një kërcim goditi mandarinën në mjekër, duke e shtypur fjalë për fjalë.
  Luftëtari i ri bërtiti me zë të lartë:
  - Fitorja do të vijë për ne!
  Margarita, duke i prerë kinezët dhe duke i prerë kokën, tha:
  - Nëse ka...
  Dhe vajza me këmbën e saj të zbathur hodhi një tufë gjilpërash ...
  Oleg Rybachenko bërtiti në përgjigje:
  - Kush vjen tek ju!
  Dhe pastaj këmba e zhveshur e djalit lëshoi një re gjilpërash. Menjëherë u rrahën njëqind kinezë.
  Margarita kërciti në majë të mushkërive:
  - Do të ketë nga ata...
  Dhe gishtat e saj të zhveshur lëshuan një bumerang vdekjeprurës.
  Oleg, duke prerë luftëtarët e Perandorisë Qiellore, konfirmoi:
  - Kush do të vijë për ty!
  Dhe këmbët e zbathura të djalit do të nisin vrasësin dhe unik. Diçka që shtyp eshtrat e kinezëve.
  Dhe helmojini ato.
  Po, djali nuk është nga një duzinë e turpshme ...
  Natasha mbajti një pritje me dy fuçi - duke prerë kinezët dhe duke bërtitur:
  - Këto janë vajzat tona!
  Dhe nga këmbët e saj zbathur, fluturimi është një dhuratë e shkatërrimit të plotë.
  Dhe vajza do të fërshëllejë:
  - Hesht!
  Dhe shpatat e saj i prenë kokën të gjithëve.
  Zoya pret kundërshtarët në lëvizje dhe këndon:
  - Dashuria ime është në katin e pestë!
  Dhe përsëri, këmba zbathur e vajzës do të lëshojë një bumerang. Dhe masa e luftëtarëve të verdhë me bark të hapur u shemb.
  Natasha, duke copëtuar ato të verdha, foli:
  - Dashuri? Po vezët Faberge?
  Dhe përsëri, nga një thembër i zhveshur lëshoi vdekjen.
  Zoya, duke copëtuar kinezët, tha:
  - Dhe ju jeni të mpirë konkretisht tashmë!
  Dhe i shkeli syrin shoqes së saj!
  Vajzat me sa duket nuk janë të thjeshta. Dhe sigurisht jo bretkosat.
  Këmba e zbathur e Zoya lëshon një element të dëmshëm. Dhe shumë kinezë e braktisin shkollën.
  Aurora në sulm. Unik dhe shkatërrues. Shpëton armiqtë dhe shpatat e saj janë si krahët e një mulli me erë.
  Djalli flokëkuq, në lëvizjen klasike të një sulmi të shpejtë. Nëse me të vërtetë pret, atëherë shkurton në mënyrë specifike.
  Dhe bërtas:
  - Rreziku është një kauzë fisnike!
  Dhe nga këmbët e saj zbathur sërish një dhuratë për mizat kineze. Të gjithë do të priten dhe do të shtypen.
  Svetlana në lëvizje Thërrmon ushtarët e perandorisë qiellore. Nuk të jep as më të voglin mundësi.
  Dhe tani këmbët e saj të zbathura janë kaq virtuoze, dhe vrasësi do të hidhet tutje. Dhe kinezët do të kositen aq shumë sa thjesht do të mahniteni.
  Dhe vajza Svetlana bërtet:
  - Me krenari fluturon mbi planetin...
  Dhe ajo theu qafën e komandantit kinez me thembër të zhveshur.
  Oleg Rybachenko, duke shtypur armiqtë, këndoi:
  - Shqiponja ruse me dy krerë ...
  Dhe nga këmba e zbathur e djalit fluturon një tjetër dhuratë vdekjeje për ushtrinë kineze.
  Margarita, duke i prerë armiqtë dhe duke nxjerrë dhëmbët, shtoi:
  - Në këngët e popullit të kënduara ....
  Dhe një limon qymyri fluturoi nga thembra e zhveshur e luftëtarit, duke thyer kundërshtarët ..
  Natasha u rrotullua në ajër, preu një duzinë e gjysmë kineze. Ajo preu shumë armiq dhe bërtiti:
  Ai e ka rifituar madhështinë e tij!
  Dhe vajza është përsëri në lëvizje dhe kërcimin e vdekjes.
  Dhe këmbët e saj të zbathura hedhin diçka jashtë, dhe armiqtë vriten në mënyrë specifike.
  Po, për kinezët është një ditë e zezë.
  Zoya gjithashtu i shtyp, i pret në copa dhe kërcit:
  - Madhështia e Perandorisë Ruse!
  Dhe gishtat e saj të zhveshur lëshojnë një tjetër bumerang vdekjeprurës. Që i privon kundërshtarët nga kokat.
  Dhe vetë vajza do ta marrë atë dhe do të godasë prapa.
  Por në betejë, Aurora nuk është e turpshme. Nëse dolbanet mbaron, pra pa asnjë keqardhje. Dhe preu shpatat e saj - ashtu si xhelatët.
  Djalli me flokë të kuqe gjëmonte në majë të mushkërive të saj:
  - Unë jam vërtet Satanai!
  Dhe përsëri shpatat e saj ngrihen dhe bien mbi luftëtarët kinezë.
  Bisha e zjarrtë është gati të ulërijë dhe një granatë tallash do të fluturojë nga këmba e saj e zbathur.
  Do të ketë një shpërthim. Dhe shumë kinezë janë tashmë në arkivol.
  Më saktësisht, kufomat e tyre janë të shpërndara gjithandej.
  Aurora do të kërcëjë:
  - Besimi im është shfarosje!
  Dhe nga këmbët e saj zbathur, si një dhuratë vdekjeje vdekjeprurëse, do të fluturojë.
  Dhe kurva e kuqe është vetëm dinamit vrasje!
  Svetlana, ka edhe diçka që nuk të lë të mërzitesh, por mund të vrasë.
  Ai do ta marrë atë, do të lëshojë një bumerang me këmbë zbathur. Dhe preu shumë kinezë. Kjo vajzë është thjesht një bjonde me temperament.
  Dhe në këtë luftëtar tendenca është prerja e kokës me ndihmën e një sharre me dhëmbë të mprehtë dhe djegëse.
  Dhe luftëtari do të këndojë:
  - Nuk do të kurseheni! Ne do të jemi shumë të lumtur!
  Dhe përsëri vajza bën lëvizje shumë të guximshme dhe të mençura. Dhe thyen kundërshtarët, duke mos i lejuar ata të shikojnë përreth.
  Vajzat në sulmin ndaj ushtrisë kineze. Ata i presin kundërshtarët me shpata dhe i dërgojnë dhuratat e shkatërrimit me këmbë të zbathura.
  Oleg Rybachenko lëviz si një panterë. Dhe i preu armiqtë, duke bërë valë pas dallge. Në një sekondë, një djalë i pavdekshëm mund të lëkundet pesëmbëdhjetë ose njëzet herë.
  Dhe hidhni shumë luftëtarë me kafkat e tyre të prera hapur.
  Djali i përjetshëm thërret:
  - Rrëmbimi i ëndrrave!
  Edhe një herë, shpata e tij është në lëvizje dhe tregon një tendencë për të shkatërruar kundërshtarët.
  Edhe Margarita e preu veten dhe kërcit:
  - Unë jam një vullkan i vdekjes, dhe do t'ju jap brirë si zonja!
  Dhe këmbët e saj të zbathura hedhin disqe të mprehta që godasin armiqtë për vdekje.
  Dhe vajza bërtet:
  - Do të ketë fitore të reja - do të ketë luftëtarë të rinj!
  Dhe luftëtari i shkatërron të gjithë me një sulm të furishëm.
  Dhe këmbët e saj të zhveshura dhe të dalta duket se po godasin gozhdët në një arkivol.
  Natasha preu një tufë kinezësh dhe kërciti:
  - Për fitoren tonë!
  Dhe nga këmbët e saj zbathur fluturoi, një tjetër dhuratë vdekjeje.
  Zoya gjithashtu shkurton kundërshtarët. Vepron në të gjithë agresivitetin e mundshëm dhe të pamundur.
  Këtu është këmba e saj e zbathur lëshuar një limon mbi qymyr. Dhe menjëherë u hodhën njëqind ushtarë të verdhë.
  Vajza këndoi me një buzëqeshje:
  - Kalin do ta marr peng dhe fati më pret!
  Dhe përsëri vajza do të godasë armikun. Dhe ai do të ecë, duke i prerë armiqtë, duke mos u lënë atyre as mundësinë më të vogël.
  Aurora është një bishë e pastër në luftime. Ky terminator femër është thjesht mishërimi i mendjes djallëzore.
  Dhe nëse ajo pret, ajo shkurton.
  Dhe nga kinezët derdhen vetëm copa mishi të grisura.
  Aurora, duke shkatërruar kundërshtarët, bërtiti:
  - Temperamenti i një kobre!
  Dhe pastaj këmba e saj e zbathur hodhi një bombë të vërtetë. Dhe shumë ushtarë të verdhë shqyen.
  Svetlana shtyp kinezët. I pret me shpata dhe këndon:
  - E ardhmja është e kaluara, vetëm kur është e mirë!
  Dhe tani një i pranishëm vrasës fluturon përsëri nga këmba e saj zbathur. Ai shpërndan kundërshtarët. Dhe ka fragmente nga duart, këmbët dhe shkuma të tjera të përgjakshme.
  Vajzat në luftime janë kaq të egra, vazhdimisht në sulm.
  Por ka shumë kinezë dhe për këtë arsye shfarosja është e varur. Edhe pse shpata dhe puna.
  Oleg, në veçanti, filloi të pështyjë nga një kashtë. Që shton edhe shfarosjen.
  Le ta pranojmë, djali është shumë zagar. Lëvizjet e tij janë si të lëkundet një lavjerrës.
  Dhe kjo është shumë më shpejt se orë. Dhe ata prenë shpatat shumë shpejt dhe me shpejtësi.
  Djali fërshëlleu:
  - Kjo është ëndrra jonë, të fitojmë dhe të shkatërrojmë!
  Dhe përsëri këmbët e tij të zbathura do të rrëzojnë një dhuratë vdekjeprurëse.
  Margarita në një lëvizje të egër. Pret armiqtë dhe ulërimat:
  - Do të ketë një fitore, e di me siguri!
  Dhe vajza do të hedhë një granatë vdekjeprurëse.
  Dhe grisni pjesët e luftëtarëve të verdhë.
  Në lëvizje është edhe Natasha. Nuk njeh pengesa dhe ndrojtje. Shpatat e saj prenë kundërshtarët. Dhe kryeni një mulli të trefishtë.
  Pastaj vajza thotë:
  - Kaskadë e madhe!
  Dhe një këmbë e zbathur hedh një bumerang. Një duzinë kineze kanë mbetur pa gola. Këtu është luftëtari që merret me ta.
  Zoya është gjithashtu në lëvizje. Thërrmon kundërshtarët dhe kërcit:
  - Luftoni me gjak dhe drejt!
  Këmba e saj e zbathur është në lëvizje, diçka do të hedhë. Dhe grisni masën e luftëtarëve të perandorisë qiellore.
  Aurora po lëviz gjithashtu. Dhe gjithashtu kryen shkatërrimin e kinezëve. Dhe ai e bën atë, sikur të gërmonte me një furçë.
  Dhe bërtet:
  - Trendi Banzai!
  Dhe një granatë fluturon përsëri nga këmba e saj e zbathur. Dhe do të shkatërrojë shumë armiq të thyer.
  Svetlana është gjithashtu në betejë. Dhe nuk dorëzohet pa shumë ceremoni. Dhe shpatat si një prerje. Dhe me këmbë zbathur do ta marrë dhe do ta lërë të shkojë. Dhe prej saj rrjedhin vetëtima të tilla energjie.
  Aurora inkurajon shoqen e saj:
  - Ka një kontakt!
  Svetlana, duke e prerë në gjysmë komandantin e Kinës, konfirmoi:
  - Ka një kontakt!
  Dhe të dyja vajzat goditën takat e tyre të zhveshura kundër njëra-tjetrës.
  Aurora është sërish në lëvizje. I vrullshëm dhe i pamposhtur. Nuk njeh dobësi dhe dyshime.
  Shpatat e saj prenë mishin e njeriut.
  Djalli flokëkuq, duke shtypur një kinez tjetër, pyet:
  - Çfarë mendon vërtet?
  Svetlana u përgjigj:
  - Vërtetë, koncepti është relativ!
  Aurora qeshi dhe tha:
  - Po është e vërtetë!
  Dhe një granatë tjetër doli nga këmba e saj e zbathur. Dhe si ajo goditi armiqtë. Nga kinezët, vetëm copa mishi të grisura fluturuan në drejtime të ndryshme.
  Svetlana vuri në dukje me një buzëqeshje:
  - Kështu është vrasja dhe krijimi ynë!
  Dhe vajza gjithashtu lëshoi një dhuratë vdekjeje vdekjeprurëse dhe të pamëshirshme me këmbën e saj të zhveshur.
  Natasha, duke goditur kinezët me shpata, vuri në dukje logjikisht:
  Ata kanë të vërtetën e tyre, ne kemi tonën!
  Dhe një granatë tjetër doli nga këmba e zbathur e vajzës.
  Zoya u pajtua me dëshirë me këtë, duke e copëtuar armikun në copa të vogla:
  - Të gjithë kanë të vetat. Dhe një e vërtetë shumë e madhe!
  Dhe nga këmba e saj e zbathur përsëri fluturon një jashtëzakonisht vdekjeprurëse. Dhe grisja e mishit në copa të vogla shege.
  Natasha tha logjikisht:
  - Kështu na dha shkenca dhe perënditë!
  Zoya, duke shkatërruar kundërshtarët, ra dakord:
  - Ajo dha shumë!
  Dhe këmba e saj e zbathur hodhi përsëri, disa disqe. Dhe goditi një bandë kundërshtarësh.
  Natasha vuri në dukje, duke hapur dhëmbët:
  - Megjithatë, trendi!
  Dhe gishtat e saj të zhveshur hodhën një duzinë gjilpërash të tjera. Ata treguan një politikë vdekjeprurëse dhe të egër.
  Dhjetëra mijëra kinezë janë vrarë tashmë. Gjashtë bëri një punë të shkëlqyer duke krijuar një histori alternative.
  Dhe sigurisht, vajzat dhe një djalë janë një forcë shumë e madhe dhe kolosale!
  . KAPITULLI #14
  Kinezët morën një mësim mizor derisa sulmuan, djaloshi gjenial Oleg Rybachenko shkarraviti një kryevepër tjetër;
  KOHA DHURATA!
  PROLOG
  Në prag të Vitit të Ri, kryeqyteti Moska duket si një koshere gjigante bletësh e ngjyrosur bujarisht me drita. Të gjithë nxitojnë të mbarojnë gjërat e shumta që janë grumbulluar gjatë vitit për të zhytur në vorbullat e ëmbla të argëtimit festiv.
  Dhe Aleksi i ri me të dashurën e tij Angelina duhej të rrotulloheshin, duke dhënë dhurata të shumta. Dëbora ngjitëse dhe e ndyrë kërciste nën çizmet e ndjera, ishte e nxehtë në pallton e pambukut të lëkurës së deleve të At Frostit dhe nën mjekrën fibroze, faqet e kuqërremta dhe pa brisk të të riut, të djegura nga djersa e kripur. Anxhelina, me kostumin e një vajze dëbore, është pak më e lehtë, megjithëse pas shtëpisë së njëzetë nuk filloni të bini figurativisht nga këmbët.
  Por si të refuzoni mundësinë për të fituar para shtesë si çift i Vitit të Ri?
  Nuk ka para të mjaftueshme për përditësime të reja, dhe bursa është jashtëzakonisht e vogël, me çmime të çmendura...
  - Është ju kudlaty ku chapaet? - Dëgjova një zë të ngathët.
  Feneri u shua papritmas dhe hijet ogurzezë vezulluan në errësirë. Banditi me mjekër e sy të ngushtë tundi një kamë të gjatë, e ndjekur nga disa të tjera, duke u dukur si djaj që po iknin nga bota e krimit.
  - Pritini të pafetë! - Tingëllon, që mundon daullet e veshit, e keqe, si kërcitja e një sharre të ndryshkur mbi zë betoni.
  Edhe pse, natyrisht, sipas skenarit të Hollivudit, çifti duhej të ngrihej dhe të rrëzonte banditët e tërbuar menjëherë, por jeta është më prozaike. Alex dhe Angelina dhanë një patë. Sigurisht që janë të rinj, atletikë, por çantat e rënda me dhurata pas shpine dhe rroba të mëdha e bëjnë shumë të vështirë vrapimin...
  Pas tij dëgjohet një tym i rëndë, dyshekë të pista, këtu një i ri u pre me një kamë në shpinë, duke i prerë pallton ...
  Një objekt gri fluturon poshtë këmbëve të studentëve që po ikin, duket se është një mi me bisht vezullues (digjet siguresa!). Angelina bërtiti: asaj nuk i pëlqenin minjtë, megjithatë, ajo që ishte në të vërtetë shumë më e tmerrshme ...
  gjëmuar! Trotuari i asfaltit, i ngritur fort, u godit në fytyrë dhe trupi u shpua menjëherë nga një dhimbje e mprehtë, duke copëtuar qelizat ...
  SHANSI I FUNDIT I NJERËZIMIT
  Kur afrohet një armadë kaq e panumërt, është e frikshme, nga larg dukej se zvarritej një mjegullnajë shumëngjyrëshe, vezulluese. Për më tepër, çdo shkëndijë është një demon i egër ose një shpirt i dridhur i shkaktuar nga magjia e një magjistari nekromancer. Pjesa e përparme e shtrirë për disa parsekë, në një shkallë të tillë, madje edhe anijet ultra-betejore flamurtare duken si një kokërr rërë në Sahara.
  Konfederata njerëzore, së bashku me racat e tjera që banonin në metagalaksi, hynë në betejën vendimtare.
  Ka kaq shumë anije këtu, me mahnitëse, megjithëse në shumicën e rasteve vetëm pengojnë diversitetin efektiv luftarak. Epo, për shembull, një starship në formën e një klaviçeli ose me gryka të gjata, i mbështjellë në një ramrod në vend të telave të harpës, ose edhe një kontrabas me një frëngji tanku drejtkëndëshe. Kjo mund t'u bëjë përshtypje individëve me zemër të dobët, por ka më shumë gjasa të shkaktojë të qeshura sesa frikë, veçanërisht në mesin e luftëtarëve të sofistikuar.
  Kundërshtari i tyre është një perandori që pretendon me guxim se është një fuqi universale. Arkivoli i Madh, ku gjithçka vihet në shërbim të luftës, slogani kryesor është efikasiteti dhe përshtatshmëria. Ndryshe nga Koalicioni, anijet yllore me arkivol janë të ndryshme vetëm në madhësi. Dhe forma është pothuajse e njëjtë - në pamje shumë grabitqare, peshk në det të thellë. Ndoshta me një përjashtim të vetëm: duken si kamë të trasha, të derdhura prej çeliku - annigelans.
  Yjet në këtë pjesë të kozmosit nuk janë shumë të dendur të shpërndarë nëpër qiell, por janë shumëngjyrësh, të veçantë në rrezen e tyre të dritës. Për disa arsye, duke parë këta ndriçues, ka një ndjenjë të trishtuar, sikur po shikoni në sytë e engjëjve, se ata dënojnë qeniet e gjalla të universit për sjelljen e tyre të poshtër, vërtet të egër.
  Ushtria e Grobzagonat nuk po nxitonte të takohej, vetëm njësi të veçanta lëvizëse, me shpejtësi, duke përfituar nga shpejtësia e tyre superiore, sulmuan armikun, shkaktuan dëme dhe u tërhoqën. Si përgjigje, ata u përpoqën t'i takonin me zjarr breshërie, por gropat më të shkathët dhe më të avancuar teknologjikisht të arkivolit vepruan shumë më me efikasitet. Minat shpërthejnë si të shpërthyera, duke shpërthyer në një gejzer fragmentesh të kryqëzorit dhe shkatërruesve. Por këtu ishte e mundur për të hale dhe lojë e madhe. Një nga betejat e mëdha të konfederatës njerëzore është rrëzuar, anija është duke tymosur dendur, dhe në bordin e anijes gjigante Staringrad mbretëron trazira.
  Ata po përpiqen ta shpëtojnë atë me gjithë fuqinë e tyre, lëkura e vajzave dhe djemve fjalë për fjalë zhvishet nga nxehtësia e tmerrshme. Dhe në ajër, si një fashionista, u spërkat ujë trëndafili, një molekulë azoti dhe oksigjeni reagoi, duke ngritur temperaturën tashmë të ndaluar për një person. Këtu vajza ra në gjunjë dhe duke u përkulur mbi puthje amuletin e Perunit, pikat e lotëve avullojnë pa pasur kohë për të arritur veshjen metalike të rëndë. Këtu është vdekja, një i ri që para gjysmë ore u përpoq ta merrte, bie në dysheme dhe flakëron, mishi i kuq qërohet nga kockat ...
  Një robot luftarak, lëshon pika lubrifikanti nga një surrat e gjerë, duket se kjo makinë po gjëmon, po përjeton mundime, duke u dërguar një lutje perëndive elektronike, bazuar në një kod binar. Sistemi i ventilimit prishet, duke u kthyer në një lloj vrimash të zeza të vogla, por të shumta, që rrezikojnë të thithin gjithçka dhe gjithçka.
  Këtu janë dy femra simpatike luftëtare, të cilat pa sukses janë kapur pas mortajës me duart e tyre, duke u përpjekur të vonojnë vdekjen. Fytyrat e tyre delikate dhe rozë janë të shtrembëruara dhe tiparet e tyre të bukura shtrembërohen nga dhimbja e padurueshme. Por presioni i tornados thithëse rritet. Ai i shqyen gishtat, gjaku i kuq buron nga muskujt dhe tendinat e grisura dhe vajzat nxitojnë në mulli të mishit. Në fluturim, një vajzë me flokë të kuqe përplaset me një djalë të ri, duke përplasur kokën e saj si dhelpra në stomak.
  Ata arrijnë t'i buzëqeshin njëri-tjetrit para se të nisen për në vendin ku nuk ka kthim. Një grua tjetër, tashmë më shumë se gjysma e karbonizuar, vizatoi me dorën e djegur në mur: "Trimi vdes një herë, por jeton përgjithmonë, frikacaku jeton një herë, por vdes përgjithmonë". Një flakë kaltërosh-jeshile shton nxehtësinë, duke përqafuar një trup të lezetshëm të denjë për podiumet më prestigjioze pak çaste më parë. Këtu zbulohen kockat vajzërore dhe muskujt e fortë, të ngurtësuar që në foshnjëri, shkërmoqen në hi të bardhë.
  Anija luftarake u ndez fort, duke nxjerrë flluska ajri të ylbertë në vakum dhe më pas shpërtheu, duke u copëtuar në shumë fragmente.
  Hypermarshali Grobzagonath Princi "Giant Mace" urdhëroi:
  - Ecni përpara pesë milionë e tetëqind e pesëdhjetë mijë super-fregata, si dhe transportues të fortë annigen. Lëreni turmën e universeve të kalojë mbi kurrizin e armikut!
  Fregatat u përpoqën të mbanin formacionin, duke u rreshtuar në linja të veçanta. Kryqëzuesit e raketave dhe kapëset, së bashku me luftëtarët, formuan një lloj rrjeti rrjetë të hollë. Fillimisht, ata u përpoqën të bombardojnë armikun në një distancë të madhe, duke përdorur një armë që nuk është më e re për universin, por jashtëzakonisht shkatërruese: raketat termokuark. Ashtu si taktika e boksit të një grushtuesi të madh: Hidhni një goditje të gjatë majtas dhe mbajeni partnerin tuaj larg. Anijet e koalicionit u tërhoqën, pjesa e pasme e rojeve të yjeve nxitoi përpara, duke u përpjekur të depërtonte në fushën e betejës në kohë. Arkivolët duke përdorur avantazhin e tyre në organizim dhe manovrim, si një xhelat me sëpatë, shkurtojnë formimin më të lirë të forcave që i kundërvihen. Midis atyre që u përpoqën të sulmonin alienët, humbjet u rritën.
  Gjeneralja e bukurisë djallëzore Dukesha de Furia nxiton në transportuesin e saj me shpejtësi të lartë annigen. Ky është një lloj i tillë i anijes luftarake që, ndryshe nga kryqëzorët konvencionalë, në vend të armëve, ka emetues antenash, të cilët, kur përdoren në luftime, gërryejnë armaturën e anijeve armike me efektin e tyre. Këtu vijnë valët gravioplazmike, të cilat përhapen me shpejtësi nëpër vakum. Hapësira e zezë nga lëvizjet e tyre përmbytjeje në hapësirë është e ngjyrosur si uji nga benzina e derdhur. Veprimi është shumë shkatërrues. Ata shtrembërojnë armët e alienëve pa sukses duke u përpjekur t'i kundërshtojnë, shkaktojnë ndërhyrje në drejtimin kompjuterik ose edhe me intensitet të lartë shkaktojnë një shpërthim në siguresat e asgjësimit të raketave termokuark. Anijet e yjeve të armikut janë si peshqit nën një shtresë vaji motori, disa prej tyre nuk janë prej metali apo qeramike, por me origjinë biologjike dhe mjaft realisht duke u përpëlitur në konvulsionet më të tmerrshme.
  Këtu një tjetër prej anijeve luftarake fillon të shkërmoqet, duke u ndezur, sikur një anije e madhe me një diametër në të gjithë gjerësinë e Kanalit të jetë bërë nga domino të mbushura me benzinë. Nuk ka asgjë për të thënë për humbjet nga yjet më të vogla. Koalicioni i të huajve dhe tokësorëve po dorëzohet qartë, me sa duket arma më e re e stalzanëve - gravioplazma e emetuar, fjalë për fjalë tronditi forcat hapësinore të disa qindra perandorive.
  Comte de Barsov kontrollon zjarrin duke lëvizur gishtat përpara skanerit në një rend të caktuar. Nga pamja e jashtme, kutia e arkivolit General of Six Stars duket si një strukturë e fuqishme, heroike e një njeriu me një fytyrë tigri me vija. Një bishë agresive e bukur, por kjo është një bukuri e keqe - Luciferi. Grobzagoni buzëqesh me inat, duke dhënë goditje të pamëshirshme. Ai ndjen konfuzionin e rrëmujës së mbledhur nga disa galaktika. Epo, le të grumbullohen edhe më shumë, rrisni panikun. Kur forcat kryesore të perandorisë së pamëshirshme, të varrit të hyjnë në betejë, do të ketë një fund fitimtar, të gëzueshëm për disa dhe një fund të trishtuar për të tjerët.
  Koalicioni po vepron disi kaotik, në vend të një refuzimi të organizuar, manovra të paqarta, madje dy luftanije madhështore, pavarësisht distancave kozmike, të verbëruara, lundruan drejt njëra-tjetrës, pastaj me zhurmë, me anë të valëve gravitacionale, duke lëshuar dhimbje në vesh. të luftëtarëve të vendosur afër, u përplasën.
  Brenda tyre u thyen ndarjet, ndarjet e luftimeve, kabinat e kazermave, sallat e stërvitjes dhe argëtimit u shtypën. Gjithçka ndodhi me shpejtësinë e valës, aq shpejt sa për të vrarë çdo shans ikjeje, por gjithsesi shumë e ngadaltë, duke u dhënë miliona qenieve të gjalla të bllokuara një shans për të ndier frikën makthore të vdekjes së paepur.
  Këtu është kontesha e garës së çipave, shumë e ngjashme me një buqetë manushaqesh me këmbë bretkose rozë në kaçurrela të arta, pranon një vdekje të dhimbshme, duke i rrëfyer ... emetuesit të saj luftarak. Hologrami kompjuterik lexon lutjet dhe shfajëson mëkatet me një ritëm të shpejtë. E tillë është feja e këtij kombi magjepsës, arma juaj e teknologjisë së lartë luan rolin e priftit, vetëm inteligjenca kibernetike konsiderohet e tillë, ajo ka shenjtëri dhe pastërti të mjaftueshme për të shërbyer si ndërmjetës midis një organizmi të gjallë dhe Zotit të Madhërishëm. Fjalët e fundit të priftit emetues ishin:
  - Bota nuk është pa hijeshi, por neveria nuk i flijohet Zotit!
  Dukesha de Furie është një ndihmës i hollë dhe atletik i ekipit në një modalitet të veçantë, një kod i ngjeshur i të folurit që luan një rol të dyfishtë. Mburoja e parë e shifrës nga përgjimet e mundshme të ekipit. Impulsi i dytë magotelepatik.
  Kryqëzuesit, shkatërruesit, brigantinat, madje edhe një anije kozmike, këto janë anije të dëmtuara ose të shkatërruara plotësisht nga anija e saj yje. De Furia logjikisht vëren:
  - Guximi mund të kompensojë trajnimin e pamjaftueshëm, por trajnimi nuk kompenson kurrë guximin!
  Përplasja e tyre tashmë ka shkatërruar energjinë termokuarku (ende jo të përsosur) të reaktorit deri në kufi dhe është duke pritur me ankth komandën. Shumë qindra mijëra anije armike të klasave kryesore tashmë janë shkatërruar, beteja po zhvillohet në frontin më të gjerë.
  U dha urdhri, ata nxituan, u organizuan të tërhiqeshin për t'u rimbushur në stacionet e ngarkesave - kontejnerë speciale të anijeve.
  Dhe Princi "Giant Mace" hodhi forca të reja në betejë:
  Në veçanti, flamuri i tij personal ultra-betejor "Beast".
  Më pas, dy gjigantë të tjerë "Shock and Awe" dhe "Red Noose" ecën përpara. Ata vendosën në dhjetëra mijëra armë dhe emetues të mëdhenj dhe të vegjël. Mbi to dridheshin disa shtresa mbrojtëse: graviomatrix, fusha magospatial (lëndë e përshkueshme vetëm në një drejtim), reflektues i forcës. Të gjitha pajisjet kibernetike punonin në teoplazmën e nënnivelit, e cila jepte rezistencë ndaj ndërhyrjeve. Në të njëjtën kohë, u përdorën radarë të mëdhenj, të cilët vetë krijuan pengesa jezuite për elektronikën e armikut.
  Sikur të ra një breshër vdekjeprurës mbi të mbjellat, ranë "dhurata" që mbanin vdekjen... Tre gjigantë u përpoqën të shpërndaheshin më gjerë për të shfarosur armikun sa më efikas. Ata janë praktikisht të paprekshëm, si rrufeja e topit, fluturimi, djegia e pushit të plepit që fluturon në hapësirë, i tillë është efekti i tyre vdekjeprurës në anijet kozmike të alienëve. Duke i detyruar ata të tërhiqen në panik. Module të panumërta shpëtimi në formë pilule shpërndahen nëpër vakum, gjithnjë e më shumë prej tyre dridhen nga shpërthimet e raketave si bova në det të trazuar. Deri më tani, arkivolet nuk u kushtojnë vëmendje atyre, thyejnë para së gjithash të rrezikshmen dhe të fortën, atëherë do të jetë e mundur të përfundoni alienët që kanë humbur mbetjet e mendjes së tyre nga tmerri. Beteja nuk është fituar ende, trupat e Perandorisë së Pamëshirshme gjithashtu pësojnë, megjithatë, humbje të papërfillshme në krahasim me armikun.
  Por në të njëjtën kohë, në anijet kozmike flakëruese, nuk ka ngutje dhe panik. Evakuimi vazhdon shumë pa probleme, sikur të mos jenë organizma të gjallë, por biorobote. Për më tepër, tërheqja, si në tallje me vdekjen, shoqërohet me këngë të guximshme.
  Dhe këtu është bartësi i annigenit të de Furia: një bartës kaq i veçantë i plazmës gravitacionale, i cili doli të ishte i papritur për sa i përket fuqisë shkatërruese. Ngarkimi i energjisë së shkatërrimit u zhvillua pothuajse menjëherë dhe përsëri në betejë.
  Anija kozmike po fiton përshpejtimin maksimal, dukesha mban edhe stabilizuesin, përmes pëlhurës së tejdukshme të kostumit luftarak, mund të shihni sesi janë tendosur bicepsët e saj të mëdhenj, jo në mënyrë femërore. Ajo dhe anëtarët e tjerë të ekuipazhit duhet të bëjnë përpjekje që të mos bien në shpinë. Dukesha me kokë tigri është e paimitueshme, si një luftëtare nga komike, sytë e saj janë të mprehtë, flokët shumë të shndritshëm, të gjatë dhe të trashë fluturojnë nga ajri që vjen.
  Është e vështirë të besohet se kjo vajzë heroike ka goditur tashmë dyqind cikle. Sa e freskët dhe e pastër është fytyra e saj, shumë e lëvizshme, herë me një shprehje të furishme, herë përkundrazi engjëllore apo lozonjare. Pas saj ka shumë beteja, por ajo nuk dukej se nuk lodhej kurrë prej tyre. Çdo luftë e re është diçka e veçantë, me bukurinë e saj të papërshkrueshme dhe pasurinë e figurës, një ritëm emocionues.
  Dhe tani ata kanë armët më të fundit për sa i përket parimit të funksionimit, kundër të cilit armiku nuk ka gjasa të jetë në gjendje të gjejë mbrojtje efektive, të paktën deri në fitoren përfundimtare të Grobzagonat.
  Sa e pafuqishme është dreadnought e racës Phizt. I verbuar, duke humbur drejtimin. Rrotullimi me një disk të lëshuar nga një atlet, që pas disa çastesh pjesët përbërëse të tij u spërkatën nëpër hapësirat e galaktikës. Ose një viktimë tjetër fatkeqe, tre shkatërrues që vdesin në krahët e gravioplazmës menjëherë, anijet dridhen dhe rrafshohen, si të skuqurat e hedhura nga sërfja në rërën përvëluese.
  Baroni de Alligator, duke korrigjuar synimin e emetuesve (dhe jo pa sukses, nga kryqëzori i ri i djegur mbetën vetëm shkopinj monoblloku), vuri në dukje me keqardhje:
  - Është e lehtë të vrasësh, është e vështirë të ringjallesh dhe në përgjithësi është e pamundur të jetosh pa dhunë!
  Defuria, duke drejtuar grupin e saj të anijeve yje, duke shkarkuar një rrymë tjetër shkatërrimi dhe duke u ngjan një anije e konvertuar nga një transport mallrash, është gjithashtu e ngatërruar në një rrjet plazmash, tregoi:
  - Vdekja, si mik besnik, do të vijë patjetër, por nëse dëshiron të bësh një shëtitje më të gjatë me një jetë kapriçioze, provoje përkushtimin ndaj mendjes dhe guximin!
  Komi de Barsov leh ngjirur, duke vazhduar linjën e tij të mprehtë verbale:
  - Ligjet nuk shkruhen për budallenjtë, por marrin edhe sanksione për shkeljen e tyre për ata njerëz të zgjuar që i kanë shkruar këto ligje!
  Rezistenca e organizuar e armadës së larmishme është thyer. Ikja në hapësirë është si edhe një shembje mali, është një tornado që mbuloi menjëherë një shkollë mishkash, duke rrëzuar dhe marrë të gjithë menjëherë ... Ndjekja filloi. Si një tufë ujqish që drejtojnë një tufë delesh. Vetëm arkivolet janë shumë më të poshtër, më të pamëshirshëm se ujqërit. Për ta, kjo nuk është as një çështje mbijetese, por për të demonstruar vullnet të pandërprerë dhe zemërim të pamëshirshëm. Ndjek, mundo, mos e lësho. Dhe megjithëse shumë fëmijë nuk do të presin prindërit e tyre (dhe këtu janë mbledhur krijesa nga të njëjtit seks deri në një duzinë seksesh), por nënat, baballarët, neutralët, djemtë, vajzat e tyre dhe kushedi kush tjetër ... Çfarë guximi në një të tillë vrasje, kur edhe gjuajtja ndaj thëllëzave kërkon më shumë aftësi dhe përpjekje. Mbeturinat përmbytën hapësirën dhe bien mbi ndriçuesit, duke shkaktuar shqetësime koronale, prominenca dhe vorbulla plazmatike në sipërfaqe. Madje, yjet individualë ndryshojnë ngjyrat nga objektet e shumta të huaja që kanë rënë në sipërfaqen e tyre. Jo të gjithë do ta kuptojnë, por ata që kanë një zemër: është veçanërisht e tmerrshme nëse një krijesë që ka një personalitet digjet i gjallë, dhe personaliteti është një botë e tërë irracionale dhe e paparashikueshme.
  Edhe një vakum mund të qajë, nga një rrugë e tillë...
  Studentët e vitit të parë, Aleksi dhe Anxhelina, i panë të gjitha këto dhe jo si në një film, por njëherësh, në shumë pika dhe detaje, kur gjithçka hyn, duke e mbushur mendjen me një kaleidoskop perceptimi.
  Më pas ata vunë re se një nga anijet yllore njerëzore - një brigantine me konturet e një foshnje delfini, po lëvizte drejt ... Drejt kuazarit të fjetur, që shkëlqen me të gjitha ngjyrat e ylberit. Diçka u tha studentëve se ishte një kuazar, edhe pse jo me rreze të tilla që djegin të gjitha gjallesat. Por edhe në një formë të reduktuar, ai fshihte një rrezik vdekjeprurës për gjithçka materiale. Dhe kjo brigantine dukej si një vetëvrasje e guximshme.
  Annigenos nën komandën e Dukeshës de Furia mori urdhrin: "Përgjimi, anije tokësore!". Dhe tre mijëra ushtarë të mëdhenj dhe dhjetëra mijëra robotë luftarakë në bord, pothuajse të padëmtuar, nxituan pas brigantinës.
  Sikur peshkaqenë grabitqarë po ndjekin një rosë të vogël të mbytur në ujërat e stuhishme të oqeanit të tërbuar.
  Alex befas ndjeu se ai ishte në gjendje jo vetëm të fluturonte, por edhe të lëvizte, i bërtiti mikut të tij: "Le t'i ndjekim engjëlli". Vajza u përgjigj: "Po, e ndjej se mundem".
  Le të këndojë Mikhail Boyarsky: "Edhe pse një trup pa shpirt nuk është një trup, por sa i dobët është shpirti pa trup!" Ndoshta kjo është e vërtetë, por... Shpirti, pasi ka hyrë në mishin e dikujt tjetër dhe duke marrë nën kontroll atë, mund të shfaqet me një fuqi përrallore...
  Nga tre kamat u hodhën rryma djegëse të rrezatimit asgjësues dhe dukej se brigantina njerëzore, e udhëhequr nga kapedani trim Alena Snegova, nuk kishte as më të voglin shanse. Tashmë dallgët magoplazmatike depërtuan në byk, duke deformuar armaturën e argjendtë, duke detyruar tytat e topave të lehta të bien si makarona të pjekura shumë. Anëtarët e ekuipazhit përjetojnë dhimbje të tmerrshme, kostumet luftarake shpërbëhen, lëkura zhvishet, sytë verbohen... Duket se nuk ka asnjë shans... Brigantina fillon të shkëlqejë, duke lënë pas një shtëllungë tymuese, me havjar antimateries.
  Por në këtë moment të fundit, kur bie në humnerën e pashpresë të ferrit të mosekzistencës, dy bartës annigen të vendosur në krahë, pa u kthyer, vendosin rrezatim në atë të mesit.
  Dhe filloi, valët e ylberta kaluan nëpër kamën qendrore, automatikët kaluan në mbrojtje. Dhe anija njerëzore, e cila dukej e vogël në sfondin e gjigantëve, duke humbur pjesë të strukturës së saj, shpëtoi nga rrjeti magoplazmatik i ylbertë.
  Alex u ul në trupin e Baron de Alligator, dhe Angelina shaloi vetëdijen e Kontit de Barsov. Hopat e zakonshëm të arkivolit, si oficerët, janë mësuar të mos diskutojnë urdhrat e komandantëve, por t'i zbatojnë ato. Nëse goditësit në trupa, duke përdorur kujtesën e "kuajve" të tyre, urdhëruan të ndryshonin objektin e zjarrit, atëherë ... Pra, është e nevojshme. Siç thotë rregulli kryesor i Grobozagonat: "Betohem t'i bindem pa diskutim Hyper-Perandorit, atij personalisht, si dhe çdo shefi të caktuar prej tij!".
  Urdhri është dhënë dhe po zbatohet... Por personalitetet e arkivolarëve nuk duan të pajtohen me faktin se trupat e tyre kanë marrë në zotërim shpirtrat jotrupor të të burgosurve të rinj. Fillon një luftë e ashpër, Aligatori dhe Barsov ngrijnë, sytë e tigrit shkëlqejnë. Porosia tashmë është dhënë dhe do të ekzekutohet derisa të anulohet ...
  Sidoqoftë, brigantina tashmë ka marrë plagë vdekjeprurëse, vetëm pak më shumë ... Alena Morozova, me forcën e fundit të saj, ngjitet në një fije të hollë të vetëdijes. Kostumi i saj, së bashku me uniformën, është djegur dhe flakët e përkëdhelin mizorisht trupin e saj tashmë krejtësisht të zhveshur. Lëkura mbulohet me flluska të mëdha dhe më pas zhvishet. Pjesët e pelerinës po bien... Edhe pak...
  Këtu është një bisht i hollë i një kuazari ku brigantina e saj duhet të arrijë, ose më saktë çfarë ka mbetur prej tij ... Personalitetet e Alligatorit dhe Barsovit tashmë janë kthyer, magoplazma është prerë përsëri në .... Kockat e djegura të Alenës po shkërmoqen dhe vetëdija e saj është djegur në një gyp të zi... Dhe për një pjesë të parëndësishme të një nanosekondi, shkatërrimi përfundimtar, fragmenti i komandantit të brigantinës fluturon në Probomeranin e kuazarit...
  Gjithçka u ndal papritur, sikur të mos kishte filluar fare. Armada e Flotës së Konstelacionit të Purpurt ngriu dhe kundërshtarët e saj u zhdukën menjëherë. Dukej si krahë, dhe putrat e shkabave hapësinore ishin ngjitur në hapësirë dhe nuk mund të lëviznin. Dhe në të njëjtën kohë, askush nuk ndjeu dridhjen apo goditjen më të vogël. Gjithçka që ndodhi ishte përtej fushëveprimit të fizikës së zakonshme.
  Dukesha de Furie bërtiti ashpër:
  - Kush është ky, i ftohtë, që arriti të na ndalojë?
  Genhir Wolf dukej me urrejtje të pambuluar:
  - Nuk e kam idenë... Është e pamundur në parim, ndonëse...- Gjenerali-arkivol-prerës uli zërin, dukshëm i frikësuar deri në një pëshpëritje, ai u tradhtua nga vrapimi nervor me sy të akullt anash, shtoi ai. . - Agjenti ynë raportoi se toka mund të hedhë një shaka me kalimin e kohës.
  Dukesha u përgjigj me qetësi, madje edhe shpërfillëse:
  - Kjo, natyrisht, është e bezdisshme, por askush nuk është në gjendje t'i ndalojë individët e gjallë të luftojnë, dhe ne oborret e arkivolit të fitojmë!
  Aligatori zuri gogësitë sfiduese dhe hodhi në gojë atë që dukej si një sanduiç me shumë erëza. Duke përkëdhelur flokët e padisiplinuar të tigres- adjutantit, duke përtypur me energji produktin e kuzhinës me një kërcitje të fortë, por në të njëjtën kohë me një zë krejtësisht të kuptueshëm dhe të fortë, ai përmblodhi:
  - Një armik i papërfunduar është si një sëmundje e patrajtuar - prisni komplikime!
  Pranë shpirtrave të rrahur të Anxhelinës dhe Aleksit, si nga një vrimë akulli, doli substanca rrezatuese e shpirtit të Alenës. Fytyra e shpirtit të çliruar shkëlqeu si dielli. Duke kapur shikimet e pakuptueshme të kolegëve studentë, kapiteni i vajzës shpjegoi me entuziazëm të gëzuar:
  -Ne fituam! Kërcënimi për njerëzimin është eliminuar, si kjo ashtu edhe sfidat e ardhshme.
  Anxhelina mërmëriti e hutuar:
  - Dhe si?
  Alenka filloi të shpjegonte:
  - Shkencëtari i madh Pavel Karpov zbuloi se koha ka një strukturë të ngjashme me një lumë të rrjedhshëm dhe të pakufishëm me shumë miliona përrenj të pavarur. Dhe se është e mundur, duke vendosur një lloj valëprerës, të ndikohet në rrjedhën e një përroi të caktuar. Për fat të keq, ai vdiq, duke zbuluar kështu deri në fund mekanizmat e ndikimit dhe nuk kishte një gjeni tjetër të tillë. Por këtu është një mënyrë për të krijuar një valë të tillë dhe u zbulua nga ai. Nëse e dëboni energjinë e një kuazari të fjetur brenda një diapazoni të caktuar, dhe vetëm gjatë festimeve saktësisht të mesnatës në planetin Tokë të Vitit të Ri, atëherë energjia e lëshuar do të shkaktojë një lloj rritjeje në të kaluarën e planetit dhe një dyfishim të rrjedha e kohës do të ndodhë në Sistemin Diellor ...
  Aleksi ishte i hutuar dhe duke ndezur qepallat e tij eterike, ai pëshpëriti:
  - Dhe çfarë rëndësie do të ketë?
  Luftëtari Alena shpjegoi:
  - Të gjithë njerëzit në Sistemin Diellor do të marrin një vit shtesë të jetës, që do të thotë se Pavel Karpov do të ketë kohë për të përfunduar zbulimet e tij unike ... Ose më mirë, ai tashmë ka, nuk ka asnjë armadë armike para nesh!
  Anxhelina bërtiti me të dridhura:
  - A i shkatërrove të gjithë!
  Kapiteni i brigantine buzëqeshi me dashuri dhe i shkeli syrin si përgjigje:
  - Unë mendoj se jo! Vetëm një valëthyes i vendosur në lumin e kohës ia ktheu rrjedhën kronologjike në rreth. Kjo do të thotë që kutitë e arkivolit do të jetojnë përgjithmonë, në një unazë kohore, duke jetuar të njëjtin vit një numër të pafundëm herë!
  - Dhe ne? pyeti Aleksi.
  - Do të kthehesh në kohën tënde dhe shpresoj herën tjetër nuk do të shkosh në rrugë me banditë ...
  I riu dhe vajza u zgjuan duke qëndruar pikërisht përballë Chimes të Kremlinit, në Sheshin e Kuq. Ora gjigante filloi të godasë mesnatën matës dhe madhështor.
  Viti i Ri ka ardhur.
  . KAPITULLI #15
  Pas një pauze, armiqësitë rifilluan. Kinezët u përpoqën përsëri, duke mbledhur forca për të sulmuar zotërimet e largëta të Rusisë.
  Këtë herë, të gjashtë morën disa armë më moderne.
  Në këtë rast, të gjashtë ata u ngjitën në IS-7 me predha dhe gëzhoja magjike jo të këmbyeshme.
  Dhe ata filluan pa ceremoni të panevojshme të qëllojnë ushtrinë kineze dhe ta shtypin atë me vemje.
  Dhe Oleg Rybachenko gjithashtu gjuajti nga një top dhe bërtiti:
  - Fitorja jonë është e pashmangshme, nuk do të jetë më si më parë!
  Megjithatë, gjatë të shtënave, madje edhe kur qëlloni me radhë, mund të mendoni për diçka tjetër.
  Në të vërtetë, pse është Vladimir Vladimirovich Putin një politikan dhe president kaq me fat. Në veçanti, që nga fillimi i emërimit të tij si pasardhës zyrtar i Jelcinit, gjithçka shkoi mirë.
  Dukej se komunistët dhe Yabloko duhet të kishin vepruar si një formacion i vetëm - pasardhësi i Jelcinit është armiku numër një.
  Por fjalimi nuk u zhvillua. Dhe Sobchak, i cili vodhi, nuk u kujtua. Miratimi shkoi në mënyrë rutinore. Edhe pse komunistët duhet ta kishin kuptuar: ky është varrmihësi i tyre i ardhshëm!
  Po, dhe Yavlinsky - i cili u përpoq të tregohej si politikani më opozitar që nuk kishte votuar kurrë për buxhetin, pse nuk kundërshtoi.
  Thjesht u bë kaq e çuditshme.
  Dhe pastaj disi pati fat. Dagestani i dhunshëm dhe i uritur nuk e mbështeti veprimin e vehabistëve, megjithëse, me siguri, Basayev dhe Khattab llogaritën në këtë. Opozita në Dumë nuk u përplas me pushtetin. Ose përdorni faktorin çeçen.
  Me pak fjalë, gjithçka ishte në favor të Putinit që në fillim. Dhe opozita në Duma nuk u përpoq të përdorë shpërthimet në Moskë dhe Volgodonsk kundër autoriteteve.
  Edhe pse komunistët duhet ta kuptojnë, ata janë lënë në plan të dytë.
  Yavlinsky e kuptoi këtë me shumë vonesë.
  Oleg qëlloi mbi kinezët, grisi luftëtarët e verdhë me predha.
  Dhe psherëtiu...
  NE RREGULL. Të mendosh për politikën është pak e bezdisshme. Merrni Gerdën për shembull. Ajo është paraqitur në një nga fotot si e burgosur e grabitësve me duart e lidhura pas këmbëzbathur. Dhe këmbët janë madje të kuqe, mund të shihet në kopshtin zoologjik të pa ngrohur me një dre, grabitës është i ftohtë, dhe këmbët e Gerdës janë shumë të ftohta.
  Vajzë e gjorë, i morën këpucët, të cilat ajo iu lut mbretëreshës. Dhe tani ajo vuan në robëri.
  Djali qëlloi përsëri mbi ushtrinë e perandorisë qiellore, duke shtypur gishtat e tij të zhveshur në butonin e levës.
  Pastaj ata shkuan në drejtimin tjetër.
  Zhirinovsky nuk e mbështeti drejtpërdrejt Jelcinin dhe nuk ka asnjë video të vetme ku ai do të bënte deklarata të tilla! Nga ana tjetër, zgjedhjet e reja, madje edhe në listat partiake, ishin shumë të dobishme për të. Pasi kreu, në fakt, një grusht shteti ushtarak, Jelcin uzurpoi pushtetin, duke u bërë një diktator i plotë, zyrtarisht i pakufizuar nga asgjë! Edhe veprimtaria e gjykatës kushtetuese u pezullua dhe presidenti fitoi zyrtarisht kompetenca të pakufizuara! Në këto kushte, miratimi i një kushtetute të re e kufizoi shpejt pushtetin e diktatorit, i cili e rregulloi atë! Duhet thënë gjithashtu se, sipas sondazheve të opinionit, deri në 80 për qind e popullsisë ruse ishte gati të votonte për projekt-kushtetutën presidenciale. Prandaj, nuk mund të gjykohet rreptësisht Zhirinovsky për mbështetjen e kushtetutës. Së pari, përndryshe, ai thjesht nuk mund të lejohej të merrte pjesë në zgjedhje, dhe së dyti, Vladimir shpresonte të merrte mbështetjen e disa prej mbështetësve të shumtë të Jelcinit. Sa i përket emrit të partisë, në atë kohë në popull lindi një iluzion - parlamenti komunist-fashist (term mediatik) u shpërnda, askush nuk ndërhyn në reforma dhe së shpejti do të jetojmë si në Amerikë! Në këto kushte, emri Liberal Demokrat ishte zgjedhor mjaft i favorshëm! Blloku zgjedhor u bë partia në pushtet: Zgjedhja e Rusisë, e udhëhequr nga Gaidar! Askush nuk besonte në shanset e Partisë Liberal Demokratike, shumë menduan se Zhirinovsky nuk do ta merrte as pragun pesë për qind!
  Po, dukej se Zhirinovsky kishte raste shumë të dobëta. Dhe Zgjedhja e Rusisë i ka të gjitha atutë në duart e veta. Përveç, ndoshta më e rëndësishmja, nuk kishte arritje reale në ekonomi. Por më pas në duart e një aparati të madh propagandistik dhe burimesh administrative. Përvoja e Kazakistanit dhe vendeve të tjera tregon se shpesh kjo është mjaft e mjaftueshme për të fituar zgjedhjet, madje edhe për të marrë rezultate të bujshme!
  Por Vladimir Volfovich tregoi aftësitë e tij të spikatura politike: në veçanti, ai arriti të bindë rrethin e Jelcinit për besnikërinë e tij dhe nuk u pengua të regjistrohej, siç ndodhi, për shembull, me bllokun Baburin dhe disa të tjerë! Ai arriti të merrte para duke bindur sponsorët për perspektivat e tij për kohën e transmetimit të paguar (dhe ai vetë fitoi diçka duke bërë biznes!). Dhe më e rëndësishmja, gjatë zgjedhjeve, ai tregoi një dhuratë madhështore të fjalës, pasi kreu një fushatë magjepsëse zgjedhore! Në faqen e internetit të LDPR, mund të gjeni regjistrime të vjetra të fushatës zgjedhore të 1993: këto janë fjalime vërtet të forta, në krahasim me të cilat Hitleri është vetëm një hije patetike e një folësi. Demokratët u grindën me njëri-tjetrin dhe vunë re rritjen e popullaritetit të Partisë Liberal Demokratike me një vonesë të gjatë! Më duhet të them që sociologët nuk treguan pamjen reale, por atë që autoritetet donin të shihnin! Gaidar e quajti Zhirinovsky një Hitler dhe kërkoi që Yeltsin të çregjistronte Partinë Liberal Demokratike. Por analistët pranë presidentit raportuan se vlerësimet e miratimit të Jelcinit po bien dhe mbështetja për kushtetutën po binte. Në këto kushte, skualifikimi mund të krijojë probleme për autoritetet. Veç kësaj, në vitin 1993 nuk janë përpunuar ende teknologjitë e mashtrimit masiv të zgjedhjeve, përveç hedhjes primitive të fletëve të votimit në kuti, ndaj vullneti i popullit ishte relativisht i ndershëm! Zhirinovsky, nga ana tjetër, premtoi të lirojë Rutskoi dhe opozitarë të tjerë!
  Oleg Rybachenko u hutua këtu dhe qëlloi përsëri nga një predhë e domosdoshme.
  Ndërsa vajza Margarita po drejtonte armën me këmbë të zbathura, djali mendoi dhe e kuptoi.
  Rezultati i zgjedhjeve ishte i bujshëm dhe kreu i Partisë Liberal Demokratike u votua nga të dy armiqtë e regjimit dhe shumë mbështetës të Jelcinit! Partia shënoi gati 24 përqind të 13 anëtarëve të saj, duke përfunduar në vendin e parë. Megjithatë, për shkak të sistemit të përzier zgjedhor, Zhirinovsky përfundoi me vetëm 60 vende, ose 15 për qind të Dumës së Shtetit, dhoma e ulët e parlamentit! Për më tepër, kompetencat e Dumës së Shtetit u kufizuan ashpër nga kushtetuta e re, kështu që në realitet Zhirinovsky nuk mori fuqi të konsiderueshme. Me shumë mundësi, fraksioni i tij në Dumën e Shtetit mund të konsiderohet vetëm si një trampolinë për një sulm të mëtejshëm ndaj pushtetit! Epo, vetë Zhirinovsky krahasohej gjithnjë e më shumë me Hitlerin! Nga rruga, në vitin 1930, Hitleri fitoi 18 për qind të votave, duke zënë vendin e dytë në zgjedhje, por në të njëjtën kohë duke fituar një levë shumë më reale mbi pushtetin. Së pari, kishte vetëm një dhomë në Reichstag, dhe së dyti, zgjedhjet u mbajtën vetëm sipas sistemit proporcional dhe së treti, fuqia e parlamentit ishte pakrahasueshme më e fortë se në Rusi! Zhirinovsky, nga ana tjetër, doli të ishte në një situatë shumë më të keqe: shfaqja e fitores solli pritshmëri tepër të larta të votuesve, por fuqi reale dhe mundësinë për të ndryshuar diçka nga një hundë gugulkin!
  Këtu, natyrisht, fillojnë mrekullitë: Zhirinovsky, i cili më parë kishte vepruar si një politikan i matur, befas u bë impulsiv dhe jashtëzakonisht i palogjikshëm. Veçanërisht ai u akuzua për hitlerizëm, ndaj forcoi retorikën antiperëndimore, duke ngjallur frikën se po të vinte në pushtet, do të niste një luftë të tretë botërore! Dhe disa deklarata ishin krejtësisht të çmendura, duke përfshirë përdorimin e bombës atomike kundër Kazakistanit dhe vendeve të tjera. Në veçanti, Zhirinovsky madje deklaroi se do të hidhte një bombë atomike në Tbilisi! Në të njëjtën kohë, pati disa arritje: u bë e mundur të kryhej një amnisti, duke përmbushur premtimet zgjedhore .... Por në përgjithësi, Vladimir Volfovich nuk shënoi pikë, duke u futur vazhdimisht në skandale ... Po! Sigurisht, ai u provokua, u krijuan shumë situata skandaloze nga CIA dhe kundërshtarët e Partisë Liberal Demokratike, kryesisht nga radhët e demokratëve perëndimorë brenda Rusisë, por megjithatë, një politikan i matur dhe pragmatik nuk duhej t'i nënshtrohej kësaj, ose të paktën. zvogëloni në minimum mundësinë e provokimit! Këtu, për shembull, Zyuganov, përkundër faktit se për shtatëmbëdhjetë vjet ai ka veshur dafinat e kundërshtarit kryesor politik të Kremlinit, në një farë mënyre arriti të shmangë skandalet, ai kurrë nuk e ka ngritur veten në një mënyrë të madhe dhe nuk ka reputacion. si politikan i korruptuar! Vërtetë, komunistët patën edhe një moment me ngritjen e Khodorkovsky, gjoja financuesi kryesor i Partisë Komuniste të Federatës Ruse, por në këtë rast, Zyuganov nuk la asnjë deklaratë diskredituese. Një politikan shumë i kujdesshëm Genadi Andreevich, ndonjëherë edhe shumë i kujdesshëm! Në veçanti, në maj 1999, kur Yeltsin propozoi kandidaturën e Stepashin, komunistët duhet ta kishin bllokuar atë dhe ose të detyronin lëshime ose të provokonin shpërbërjen e Dumës së Shtetit dhe zgjedhjet e parakohshme parlamentare. Por Zyuganov zgjodhi të mos e rrezikonte, megjithëse nëse Duma e Shtetit do të ishte shpërbërë atëherë, komunistët do të kishin mbajtur dhe madje do të zgjeronin kontrollin mbi të. Po, në gusht të vitit 1999, komunistët e miratuan Putinin pa luftë, megjithëse fakti që Jelcin e shpalli atë si pasardhës të tij, kërkonte që opozita të vepronte si një front i bashkuar kundër kësaj kandidature. Por Zyuganov vendosi që ishte më mirë të shkonte në votime, duke përdorur privilegjet që jep statusi i deputetit, dhe fakti që Putini mund të shndërrohej në një hero kombëtar në vetëm tre muaj, nuk mund të hynte as në kokën e Kremlinit më të guximshëm. analistët.
  Oleg Rybachenko qëlloi sërish drejt kinezëve me ndihmën e këmbës së zbathur të një djali dhe vazhdoi mendimet e tij.
  Djaloshi gjenial besonte sinqerisht se Zhirinovsky nuk ishte në nivelin e duhur;
  Shkurt, dhjetori i vitit 1993 ishte kulmi për karrierën politike të kreut të Partisë Liberal Demokratike, më pas filloi rënia, megjithëse në fillim nuk ishte rrëshqitëse me luhatje të ndryshme. Jelcin gjithashtu po humbiste me shpejtësi popullaritetin: nuk ishte e mundur të kapërcehej kriza në ekonomi, përkundrazi, ajo u përkeqësua gjithnjë e më shumë. Këtu Zhirinovsky bëri një tjetër llogaritje të gabuar, nënshkroi një marrëveshje për paqen dhe harmoninë. Në fund të fundit, ai tashmë ishte fajtor për mbështetjen e kushtetutës, e cila legalizonte pushtetin e madh presidencial (nga ana tjetër, çfarë do të kishte ndodhur nëse kushtetuta nuk do të ishte miratuar? Ka shumë të ngjarë që të kishte një luftë civile!), dhe atëherë kishte një marrëveshje paqeje për të nënshkruar. Vërtetë, Zhirinovsky e la atë në vjeshtë. Por në përgjithësi, do të duhej shumë kohë për të përshkruar në mënyrë specifike se çfarë gabimesh bëri kreu i LDPR dhe pse ai nuk u bë president. Gabimi i tij kryesor është PR i gabuar strategjik! Pas zgjedhjeve të vitit 1993, ishte e nevojshme të formohej imazhi i armikut kryesor të qeverisë aktuale dhe personalisht të Jelcinit! Dmth të bëhesh Antiyeltsin, me retorikën më populiste, me kritika në radhë të parë ndaj armiqve të brendshëm, korrupsionit, vjedhjes, e kështu me radhë! Dhe slogani kryesor - Banda Jelcin në gjyq! Dhe në të njëjtën kohë, duke mos përçmuar parullat e majta, demagogjinë sociale, premtimin për drejtësi! Në veçanti, në Bjellorusi, Lukashenka shënoi më shumë se 80 për qind në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale, gjë që është thjesht e mrekullueshme për një politikan opozitar ! Por nuk mund të thuash që Lukashenka është më e fortë në oratori sesa Zhirinovsky, përkundrazi, Vladimir Volfovich është shumë më i arsimuar dhe i zhvilluar intelektualisht! Por Zhirinovsky u zhgënjye nga karakteri i tij, tepër agresiv dhe gjaknxehtë, dhe nga ana tjetër, besimi se rrethimi i Jelcinit, dhe vetë Jelcin, do të luanin mbi të, duke e zgjedhur atë si pasardhës. Kush e di historinë: ata ndoshta do të kujtojnë marrëdhënien midis Hitlerit dhe Gindebruner, në fillim të kujdesshëm, dhe më pas partnerit! Por fakti është se Gindebrug ishte një hero i Luftës së Parë Botërore, një patriot i vendit të tij dhe tashmë një plak i dëshpëruar. Dhe Jelcin, shkatërruesi i BRSS dhe një armik i flaktë i ideologjisë perandorake, ishte një kundërshtar strategjik për Zhirinovsky. Po, dhe rrethimi i Jelcinit kishte frikë se Zhirinovsky i ri dhe agresiv i atëhershëm do të fillonte të rivendoste rendin dhe më pas kokat do të rrotulloheshin! Pra, rrethimi i Jelcinit nuk kishte dëshirë ta shtynte Volfovichin në presidencë apo kryeministër dhe shansi i tij i vërtetë për pushtet ishte vetëm përmes kufomës së Jelcinit. Domethënë, Zhirinovsky duhej të paktën nga jashtë të imitonte nivelin më të lartë të mundshëm të opozitës ndaj regjimit! Që populli të mendojë se nuk ka armik më të madh të pushtetit se Zhirinovsky dhe të lindë një asociacion: Zhirinovsky ose Jelcin, Zhirinovsky kundër Jelcinit! Sidoqoftë, Vladimir Volfovich ose nuk kishte një analist të fortë dhe person PR në mjedisin e tij ose nuk donte të dëgjonte askënd. Ose mbase ai kishte edhe frikë nga Jelcini, megjithëse duhet thënë se Jelcin nuk është ende një tiran nëse do të jepte dorëheqjen për një amnisti dhe lirimin e armiqve të tij: Rutskoi dhe Makashov. Po, dhe Jelcin shkoi në shpërbërjen e parlamentit, sepse njerëzit, si të thuash, i dhanë dritën jeshile për këtë në një referendum të 25 prillit 1993. Për më tepër, ekzekutimi i parlamentit dhe vetë Jelcini, e frikësuan aq shumë sa humbi vendosmërinë e tij. Pra, Zhirinovsky mund të bëhej fare mirë kundërshtari i tij kryesor, aq më tepër që Zyuganov, sado që ta godiste Jelcinin, ai mori dënimin!
  Djali ka gjuajtur sërish një predhë të rëndë pas vajzave me ndihmën e këmbës së zbathur dhe vazhdoi mendimet.
  Gabimi tjetër i Zhirinovsky ishte qëndrimi që ai mbajti në luftën në Çeçeni. Duket si nacionalist, duhej të mbështeste vendosjen e rendit kushtetues, por në çfarë forme! Lufta shkoi keq që në fillim, trupat ruse pësuan humbje të mëdha, kryesisht për shkak të mediokritetit kriminal të komandës së Jelcinit. Për më tepër, gjeneralët me përvojë në luftën në Afganistan, për shembull, ministri i Mbrojtjes Graçev, komandonin më keq se nxënësit e klasës së parë. Edhe gazetarët u mësuan gjeneralëve si të luftonin! Ky ishte paradoksi!
  Në këto kushte, ishte e nevojshme të merrej një pozicion: Jelcin dhe banda e tij janë fajtorë për humbjet e mëdha të ushtrisë ruse! Kritikat ndaj regjimit në pushtet duhet të ishin forcuar, por në të njëjtën kohë, pa prekur ushtrinë. Edhe pse as Graçevi nuk duhej të mbrohej! Zyuganov mori pozicionin fitues optimal! Duke kritikuar Yeltsin, duke mos u grindur me ushtrinë, duke mos mbështetur separatistët. Në përgjithësi, Zyuganov zgjodhi rrugën e duhur të veprimit: distancë maksimale nga politika e Jelcinit, konfrontim. Megjithatë, komunistët në Dumën e mbledhjes së parë nuk ishin gjithmonë konsekuent në kundërshtimin e tyre. Në veçanti, propozimi i Zhirinovsky për një votë mosbesimi ndaj qeverisë së Chernomyrdinit nuk u mbështet. Në përgjithësi, komunistët votuan për mosbesimin për herë të parë vetëm në tetor 1994, pas të Martës së Zezë, kur miratimi pasiv i politikës ekonomike të Çernomyrdinit mund t'u kushtonte shtrenjtë. Në Dumën e Shtetit të mbledhjes së dytë, ku komunistët me në krye Zyuganov ishin tashmë në shumicë, votimi i mosbesimit nuk u hodh kurrë (!) në votim! Dhe parlamenti miratoi të pesë kandidatët për postin e kryeministrit, por kjo është tjetër histori! Personaliteti i Zyuganov meriton një artikull të veçantë, si dhe pse ai ende humbi ndaj Yeltsin në 1996.
  Vetë Zhirinovsky, me sa duket, donte një kompromis me rrethinat e Jelcinit, me shpresën për të bindur oligarkët për besnikërinë e tij, në mënyrë që ata ta instalonin si të vetmin që mund të ndalonte komunistët të merrnin fronin. Por problemi është se rrethimi i Jelcinit, në atë kohë, nuk donte një ndryshim dhe nuk i besonte Volfovich, i cili, meqë ra fjala, arriti të përkeqësonte qëndrimin e tij në Perëndim. Shumë oligarkë të afërt me presidentin kishin biznes në Perëndim dhe arritën të grumbullonin borxhe të mëdha atje. Po, dhe çmimet e naftës ishin rreth 10 dollarë për fuçi, kështu që kishte gaz të lirë dhe elita u fiksua goxha me kredi nga vendet e NATO-s. Dhe në Perëndim ata e bënë të qartë se Zhirinovsky ishte i papranueshëm për ta.
  Në këto kushte, mbështetja në një aleancë me elitën e Jelcinit vetëm sa prishi imazhin e liderit të Partisë Liberal Demokratike dhe ndërhyri në bllok me komunistët dhe nacionalistët. Duhet thënë gjithashtu se humbjet e rënda të ushtrisë ruse, mosgatishmëria për të mposhtur, në përgjithësi, një armik të paktë dhe jo veçanërisht të armatosur mirë, uli popullaritetin e sloganeve militante dhe dëshirën për të arritur lumturinë përmes luftës. Populli e pa që ushtria ruse nuk ishte gati të lante këmbët në Oqeanin Indian dhe të pushtonte Lindjen e Mesme me rezervat e saj të naftës. Po, teorikisht, kapja e Lindjes së Mesme mund të jepte shumë para për shkak të petrodollarëve dhe kërcimit të pashmangshëm të çmimeve të energjisë, por edhe nëse Çeçenia nuk mund të mposhtet ... Ndjenjat pacifiste filluan të rriteshin dhe Zhirik pësoi humbje të rënda elektorale!
  Fëmija i mrekullueshëm qëllon sërish drejt. Një predhë nga një top 130 milimetrash shpërndau kinezët.
  Margarita tha me miratim:
  - Ti je i zgjuar!
  Dhe ajo filloi të përdorte gishtat e saj të zhveshur për të qëlluar veten.
  Dhe Oleg Rybachenko vazhdoi arsyetimin e tij.
  Sidoqoftë, duhet thënë se Zyuganov ishte jashtëzakonisht i kujdesshëm. Për shembull, kur Boris Fedorov sugjeroi të votohej për një vlerësim mosbesimi ndaj qeverisë, Partia Komuniste e Federatës Ruse nuk e mbështeti këtë. Në përgjithësi, Zyuganov dhe shoqëruesit e tij e trajtuan Chernomyrdinin me shumë kujdes, megjithëse ky i fundit vazhdoi politikën e tij në interes të oligarkëve dhe tregoi besnikëri ndaj Yeltsin. Por ajo që është interesante është se Zyuganov arriti të bëhet opozitari numër një dhe anti-Jelcin. Për më tepër, në këtë e ndihmoi edhe propaganda pro-presidenciale, ndoshta qëllimisht, pasi komunisti Zyuganov në raundin e dytë është më i mirë se kandidati jokomunist.
  Partia LDPR në dimrin dhe pranverën e 1995 përjetoi një krizë serioze, disa deputetë e lanë atë, duke përfshirë edhe Marychev të ndritur, karizmatik.
  Por lufta në Çeçeni u fitua gradualisht, militantët gjithashtu pësuan humbje të mëdha dhe u gjakosën dhe u demoralizuan, ushtria ruse po përparonte. Në qershor, Shamil Basayev kapi një maternitet në Budenovsk. Në parim, një lëvizje e tillë e militantëve nuk dha asgjë ushtarakisht, madje në aspektin propagandistik ishte në favor të partisë së luftës... Por Jelcini u prish, me sa duket ngjarjet e 3-4 tetorit dhe mallkimet e miliona njerëzve. rusët e rrëzuan atë dhe ai urdhëroi Chernomyrdin të ndalonte luftën dhe të fillonte negociatat ...
  Ushtria ruse pushoi në mënyrë të njëanshme armiqësitë. Dhe Duma e Shtetit më në fund mblodhi mjaft vota për të kaluar një votë mosbesimi ndaj qeverisë, duke kërkuar dorëheqjen e një numri zyrtarësh të sigurisë. Jelcin u dorëzua, duke mbajtur vetëm Graçevin, por dorëzoi Yegorov, Yerin, Stepashin. Këtu Zhirinovsky fillimisht mori pozicionin e duhur: ai dënoi armëpushimin dhe votoi për një votë mosbesimi. Dhe kur Chernomyrdin po bënte bllof, duke kërcënuar se do ta vendoste çështjen e besimit në kabinet në një votim nga Duma e Shtetit (ka një paralajmërim, nëse më pak se 226 vota nga 450 votojnë për besimin në qeveri, atëherë presidenti është i detyruar brenda një javë ose për të shpërndarë qeverinë ose për të shpërndarë Dumën e Shtetit), Zhirinovsky tregoi vendosmëri dhe gatishmëri për të shkuar në zgjedhje të parakohshme parlamentare. Përparësitë e zgjedhjeve të parakohshme janë imazhi i martirëve, mungesa e suksesit - fajësoni Yeltsin dhe qeverinë, mos i jepni kohë promovimit të projektit të Kremlinit të Kongresit të Komuniteteve Ruse dhe partisë në pushtet: Shtëpia jonë është Rusia . Dhe sigurisht organizata të tjera - më të vogla!
  Çernomyrdin, duke kuptuar se bllofi nuk do të funksiononte dhe parlamenti i ri do të bëhej edhe më opozitar, ai e tërhoqi votën. Duma e Shtetit votoi edhe një herë mosbesimin, Zhirinovsky veproi shumë agresivisht, por nuk kishte vota të mjaftueshme. Këtu duhet thënë se Yabloko u frikësua, Yavlinsky nuk donte të humbiste avantazhet e vendeve parlamentare. Për më tepër, vlerësimi i tij i vërtetë nuk ishte i lartë, ekzistonte rreziku që thjesht të fryhej.
  Popullariteti i Zhirinovsky u rrit menjëherë, por Volfovich përsëri bëri një llogaritje të gabuar duke tërhequr nënshkrimet e partisë së tij, sipas procedurës së shkarkimit. Nuk kishte rëndësi, opozita kishte 300 vota për të krijuar një komision për të ngritur akuza, por e prishi rejtingun! Zhirinovsky i ka dhënë sërish vetes një arsye për të akuzuar veten për politikë pajtuese, duke tjetërsuar një pjesë të elektoratit protestues në rritje.
  Sidoqoftë, armëpushimi në Çeçeni, të cilin militantët e shkelën paturpësisht, sulme të ndryshme terroriste, veçanërisht kundër Romanov, viktimat e granatimeve çuan në një rritje të disponimit militant në shoqëri, dhe Zhirinovsky filloi të fitonte pikë. Përveç kësaj, në shtator 1995, NATO filloi të bombardojë serbët e Bosnjës, duke forcuar ndjenjën antiperëndimore, e cila gjithashtu ngriti vlerësimin e Partisë Liberal Demokratike.
  Vërtetë, Zhirinovsky iu nënshtrua një provokimi, pasi kishte rrahur një grua në parlament, më shumë se disa herë duke e lëvizur lehtë në një hale të përgjithshme. Pastaj shtypi i Jelcinit i hodhi të gjitha, duke e portretizuar Zhirinovsky si një bandit! Megjithatë, një pasazh i tillë mund t'i tërheqë dikë: veçanërisht atyre burrave që vuanin nga gratë, ose atyre që, nga të gjithë kandidatët, kërkonin diktatorin më të egër, duke shpresuar se ai do t'i rregullonte gjërat! Sido që të jetë, "stalinistët" ishin për Zhirik.
  Oleg Rybachenko vazhdoi të qëllonte. Djali e bëri këtë duke mposhtur ushtrinë e Kinës nën dinastinë Mançuriane dhe vazhdoi të mendojë.
  Në tetor 1995, Partia Liberal Demokratike mblodhi 100 nënshkrime për t'i dhënë një votë mosbesimi qeverisë në Dumën e Shtetit, por Zhirinovsky e refuzoi këtë qëllim herën e kaluar.
  Më duhet të them se ishte gabim i tij dhe asgjë e justifikuar. Së pari, Zhirinovsky, pasi dha një votë mosbesimi në prag të zgjedhjeve, tërhoqi simpatinë e elektoratit protestues, i cili në atë kohë përbënte shumicën. Së dyti, votimi u drejtua kundër konkurrentit kryesor të Zhirinovsky, Chernomyrdin, dhe nuk ndërhyri në përpjekjet e prapaskenave për të bindur Jelcinin dhe rrethin e tij për ta bërë Zhirik pasardhësin e tij.
  Përveç kësaj, Zhirinovsky duhet ta kishte kuptuar; se sa më i lartë rezultati që ai të tregojë në zgjedhjet për Dumë, aq më shumë ka gjasa që "familja" të vë bast për të!
  Për atë moment, taktika më e mirë e fushatës ishte të luante rolin e opozitës numër një, që do ta kalonte nivelin e përballjes së komunistëve.
  Zhirinovsky, në përgjithësi, e kuptoi këtë, por ai u përpoq të ulej në dy karrige dhe ishte i paqëndrueshëm. Zgjedhjet e reja ishin shumë më të vështira se të vjetrat! Së pari, ndryshe nga viti 1993, ata nuk patën mundësi të shfaqnin në maksimum talentin e tyre oratorik, u dhanë shumë pak kohë transmetimi partive, numri i të cilave u rrit nga 13 në 44 (!). Së dyti , kundër Zhirinovsky luajti faktori i shpresave dhe pritjeve të paplotësuara. Në fund të fundit, ai dukej se ishte i pari, por ai nuk ua bëri jetën njerëzve më të mirë ... Edhe pse për një inteligjent ishte e qartë se Zhiriku nuk kishte pushtet real, dhe të njëjtët komunistë kontrollonin shumë më shumë vota se Partia Liberal Demokratike. : 102 kundër 60, por ... Sa njerëz të zgjuar ishin atëherë, sidomos në vitet nëntëdhjetë.
  Arsyeja e tretë, ata derdhën pisllëk mbi liderin e LDPR-së, ishte imazhi i një përbindëshi dhe një ngacmuesi, frika se ai do të fillonte një luftë të tretë botërore.
  Arsyeja e katërt është gjithashtu një nga arsyet kryesore për shfaqjen e një numri të madh konkurrentësh. Më të famshmit janë: Kongresi i Komuniteteve Ruse i udhëhequr nga Skokov (ish-sekretari i këshillit të sigurisë nën Jelcin) dhe Aleksandër Lebed, gjithashtu njeriu i Jelcinit, roli i të cilit në Transnistria u fry shumë nga media. Ky është një bllok i PR aktive, por duket se ata kanë pasur mjaft, mbi buzë. Në fund të fundit, njerëzit nuk janë aq të këqij sa mendojnë autoritetet dhe shumica e tyre e kuptuan se KRO nuk është aspak opozitë, por një projekt i Kremlinit, i drejtuar kryesisht kundër Partisë Liberal Demokratike dhe Partisë Komuniste të Federatës Ruse. Por gjithsesi, kjo organizatë tërhoqi më shumë se katër për qind!
  Dhe kishte konkurrentë të tjerë mbi çati, Derzhava-Rutskoi, ku u arratis Marychev, Blloku për BRSS - Tyulkin-Ampilov, Partia Republikane Kombëtare e Lysenkos dhe një numër i madh i të gjitha llojeve. Duhet thënë se edhe komunistët shpërndanë elektoratin e tyre: Blloku i BRSS fitoi më shumë se katër për qind e gjysmë të votave, por nuk hyri në parlament, dhe votat humbën për Partinë Komuniste të Federatës Ruse, partinë agrare. gjithashtu nuk e mori pengesën pesë për qind, si organizatat e tjera të majta. Në veçanti, nuk është e qartë se çfarë llogariste ish-kryeministri Ryzhkov për zgjedhjet me një bllok: Unioni i Punës apo blloku Govorukhin! Megjithatë, zgjedhjet e vitit 1995 treguan rezultatin më të dobët të partisë në pushtet në të gjithë historinë e Rusisë, dhe përqindjen më të madhe të votimit të protestës.
  Djali qëlloi përsëri, duke shtypur butonin e levës me gishtat e zhveshur dhe vazhdoi mendimet;
  Zhirinovsky, gjatë fushatës elektorale, në përgjithësi qortoi autoritetet, por nuk e bëri atë aq agresivisht. Përveç kësaj, fraksioni i tij mbështeti buxhetin për vitin e ardhshëm, duke dhënë një arsye tjetër për akuzat për orientim pro Kremlinit. Duke marrë parasysh humorin protestues të pothuajse të gjithë elektoratit që mbizotëronte në këto zgjedhje, nuk ishte e nevojshme të bëhej kompromisi me këtë qeveri! Për më tepër, Duma e Shtetit papritur miratoi lehtësisht Dubinin si kreun e Bankës Qendrore, megjithëse ky i fundit ishte një njeri nga rrethi i Jelcinit, një mbështetës i reformave të tregut në versionin radikal Gaidar. Fjala vjen, këtë kandidaturë e ka mbështetur edhe Zyuganov, ndonëse Dubinin ka qenë i përfshirë në të Martën e Zezë, duke treguar se as ai nuk ishte një opozitar parimor!
  Gjatë zgjedhjeve, Zhirinovsky nuk donte të formonte asnjë bllok elektoral, megjithëse disa parti më të vogla nacionaliste shprehën dëshirën e tyre për ta bërë këtë. Veç kësaj, Vengerovsky këshilloi ndryshimin e emrit të partisë, në një politikisht më të përshtatshëm dhe eufonik - për shembull, Rusia e Madhe! Zhirinovsky tregoi kokëfortësi në këtë çështje, megjithëse fjala liberal demokrat në këtë kohë ishte bërë tashmë abuzive!
  Përveç kësaj, këngëtarë apo artistë të njohur nuk ishin përfshirë në listën e partisë LDPR, megjithëse kishte mjaft njerëz që dëshironin. Në veçanti, Alla Pugacheva, e cila ishte shumë e dashur për të tërhequr vëmendjen e shtypit, mund të pajtohej me vendin e dytë në listën e partisë LDPR. Nuk e shqetësoi në asnjë mënyrë, por mund të krijonte një arsye shtesë informative për të përmendur veten. Plus mundësinë për të propozuar projekte dhe ligje të caktuara për diskutim nga Duma e Shtetit. Edhe kompozitori Antonov u përfshi vetëm në listën rajonale, dhe më pas ata u grindën plotësisht. Në përgjithësi, Zhirinovsky: ka një tipar shumë të keq në karakter: mosgatishmëri për të toleruar personalitete të forta në mjedisin e tij, ata që mbrojnë këndvështrimin e tyre. Për shembull, ishte pikërisht për këtë arsye që hipnotizuesi i famshëm Anatoli Kashpirovsky u largua nga partia; i cili akuzoi Vladimir Volfovich për metoda autoritare të menaxhimit dhe dëshirën për të rrethuar veten me sykofantë. Më duhet të them, meqë ra fjala, se edhe Hitleri bënte kompromise me njerëzit që i duheshin dhe i toleronte në mjedisin e tij derisa u bënë të padobishëm ose të rrezikshëm për të. Kujtojmë Rem, Strasser, Goebbels, të cilët dalloheshin për majtizmin dhe kundërshtimin ndaj pushtetit. Por ishte pikërisht falë personaliteteve të tilla që Hitleri arriti të tërheqë maksimumin e votave nga komunistët dhe socialdemokratët. Duhet të them gjithashtu se Zhirinovsky thoshte shumë shpesh: pa menduar, ai ose lavdëroi ose qortoi Stalinin. Në përgjithësi, vetë lideri i Partisë Liberal Demokratike në një farë mase imitoi Stalinin, duke krijuar kultin e tij, duke demonstruar aderimin ndaj metodave autoritare të qeverisjes, por në të njëjtën kohë ai akuzoi komunistët për dhunë, megjithëse ai vetë thjesht mbrojti dhunën, dhunën. dhe më shumë dhunë!
  Në kontekstin e rritjes së popullaritetit të ideve të majta, Zhirinovsky duhet të kishte mbajtur një qëndrim më të ekuilibruar ndaj ideve komuniste dhe të kujtonte se një pjesë e konsiderueshme e elektoratit është nostalgjik për kohën sovjetike. Për më tepër, atributet e jashtme të majtizmit nuk do të ndërhynin: për shembull, ngjyra blu për flamurin e LDPR është jashtëzakonisht për të ardhur keq! Së pari, ngjall shoqata me homoseksualët, të cilët janë gjithashtu "blu", dhe së dyti, ngjyra blu qetëson, e cila nuk harmonizohet mirë me fjalimet nxitëse të Zhirinovsky! Opsioni më i mirë për partinë e tij do të ishte vjollca-e kuqe. Nxitëse, thirrje për shfrytëzime, por gjithsesi jo njësoj si komunistët! Përveç kësaj, vjollca është një simbol i familjes mbretërore dhe mund të tërheqë zërat e mbështetësve të sovranitetit, bindjeve monarkiste dhe jokomuniste!
  Djali gjenial shtypi përsëri butonat e levës dhe kërciti:
  - Fitorja ime do të jetë e lavdishme!
  Dhe vazhdoi arsyetimin e zgjuar.
  Jo ideja më e mirë ishin edhe videot ku Zhirinovsky luante një shaka, në veçanti, ai nuk këndonte shumë mirë! Në këtë rast, nuk ishte lëvizja më e mirë, sepse populli ishte i uritur atëherë në 1995 dhe kërkonte ndryshime serioze dhe një drejtues serioz, dhe ai nuk ishte në humor për shaka! Duhet thënë se mediat pro Kremlinit tashmë u përpoqën të bënin një shaka dhe një klloun nga Zhirinovsky dhe nuk ia vlente ta forconin këtë përshtypje, duke u dhënë atu të reja armiqve të tyre!
  Në zgjedhjet e vitit 1995, KQZ-ja fillimisht refuzoi të regjistronte "Derzhava" - Rutskoy, dhe më pas "Yabloko". Pas kësaj, të dyja palët u rikthyen, përmes Gjykatës së Lartë. Ka disa versione për këtë episod: në veçanti, që Kremlini dhe njerëzit e tij PR donin të ndihmonin Yavlinsky në zgjedhjet për Dumën, si një demokrat dhe një perëndimor, dhe Rutskoi, me sa duket, duhet të kishte tërhequr votat e komunistëve. për veten e tij ....
  Versioni në shikim të parë është i logjikshëm, nëse ata vërtet donin që Yabloko dhe Derzhava të hiqeshin, atëherë Gjykata e Lartë, e formuar me urdhër të familjes Yeltsin, nuk do t'i kishte rivendosur! Në fund të fundit, mund të kujtojmë shembujt e fundit kur Yabloko, Rusia tjetër dhe Atdheu nuk u lejuan të merrnin pjesë në zgjedhje, pa ndonjë bazë ligjore. Për shembull, largimi i bllokut të Atdheut në 2006 nga zgjedhjet në Moskë ishte absolutisht i paligjshëm nga pikëpamja ligjore! Pra, në atë video, që u bë arsyeja e skualifikimit: nuk pati thirrje të drejtpërdrejta për dhunë, pogrom, spastrim racor dhe deri në dëbim të "kaukazianëve". Thjesht flitej për pastrimin e Moskës nga mbeturinat ... Po, kishte një aluzion të nevojës për të rivendosur rendin dhe emigrantët. Por... Para së gjithash, kjo nuk është në kundërshtim me ligjin, dhe së dyti, në çdo video më të padëmshme, mund të gjeni një aluzion për çdo gjë. Mund, për shembull, edhe filmin vizatimor "Vetëm ti prit!" ndalimi si propagandë e pedofilisë. Dhe se lepuri është si një fëmijë, udhëton me biletë fëmijësh, dhe ujku flirton me të, përkëdhel... Në këtë rast, gjyqtari nuk kishte të drejtë ligjore të hiqte nga regjistrimi bllokun e Rodinës! Gjyqi i Khodorkovsky është një temë më vete, ne nuk do të flasim për të në këtë artikull. Por duket se të gjithë e kuptojnë se pa sanksionin e Kremlinit, kjo nuk do të kishte ndodhur ...
  Po, po, por jo në të vërtetë! Në veçanti, Rutskoi konsiderohej atëherë një armik i flaktë i Jelcinit - do të kishte ardhur akoma në një konfrontim të drejtpërdrejtë të armatosur! Vlerësimi i fuqisë ishte mjaft i lartë dhe shanset e tij për të kaluar pengesën pesë për qind janë të larta! Epo, pse Kremlini do të mashtronte shanset e armikut të tij? Po, megjithëse Yabloko është një parti demokratike, ajo është mjaft opozitare: nuk ka mbështetur buxhetet as edhe një herë, si në këtë Duma ashtu edhe në atë të radhës, Yavlinsky njoftoi se do të luftonte për presidencën e Rusisë. Pra, cila është arsyeja e veçantë për të forcuar Yabloko: veçanërisht në kontekstin e zgjedhjeve të ardhshme presidenciale, është jashtëzakonisht e padobishme! Yavlinsky tërhoqi votat nga Yeltsin në raundin e parë dhe udhëheqësi i ri dhe atletik i Yabloko dukej shumë më tërheqës se Yeltsin i diskredituar dhe i dëshpëruar.
  Pra, versioni i parë nuk është plotësisht bindës, dhe gjykatat ruse nuk ishin ende aq fort të varura nga Presidenti i Rusisë. Në veçanti, gjenerali i ushtrisë Varenikov, një anëtar i GKChP, u shpall i pafajshëm; shembuj të tjerë mund të citohen kur gjykata jo gjithmonë mori anën e autoriteteve.
  Me shumë mundësi, reagimi negativ i Perëndimit ndaj skualifikimit të Yavlinsky luajti një rol, dhe regjimit të Jelcinit i duheshin kredi në prag të zgjedhjeve për të krijuar pamjen e prosperitetit në vend. Epo, Rutskoy u hoq në të njëjtin rast, kështu që ata u rivendosën në kompani. Mirëpo, kjo nuk e ndihmoi Derzhava për të marrë barrierën prej 5%. Rezultati i Rutskoy prej 2.7 përqind mund të konsiderohet universal, veçanërisht duke marrë parasysh sa i famshëm ishte ai. Megjithatë, projekti KRO i Kremlinit gjithashtu humbi. Zhirinovsky nuk e përdori sa duhet foltoren e Dumës, por duhet thënë se ai përfitoi nga fakti që e gjithë propaganda pro Kremlinit funksionoi kundër tij. Dukej se krijonte një imazh se Zhirinovsky ishte armiku numër një i autoriteteve dhe nëse Vladimir Volfovich do të kishte qenë më i qëndrueshëm në kundërshtimin e tij, rezultati i tij do të ishte shumë më i lartë.
  Oleg Rybachenko përsëri me shumë zgjuarsi mbuloi regjimentin kinez me një predhë fragmentimi me eksploziv të lartë. Pas kësaj, mendimet e tij u bënë edhe më harmonike.
  Sidoqoftë, fjalimet e shkurtra të liderit të Partisë Liberal Demokratike në televizion me kërcënime kundër autoriteteve, apele mjaft militante ishin përgjithësisht të sakta, vetëm, mbase, Yeltsin dhe Yeltsin personalisht duhej të ishin qortuar më aktivisht.
  Me pak fjalë, në zgjedhjet e dhjetorit 1995, Partia Komuniste e Federatës Ruse kishte vendin e parë me gati 23 për qind, e dyta LDPR 11,5 për qind, e treta NDR 10,3 për qind dhe e katërta Yabloko 6,7 për qind.
  Dyzet partitë e mbetura nuk e arritën pragun e 5%!
  Si të vlerësoni një rezultat të ngjashëm të Zhirinovsky? Në përqindje, një rënie dyfish në krahasim me zgjedhjet e para. Por nëse marrim parasysh rritjen e pjesëmarrjes prej rreth 12 përqind, atëherë Zhirinovsky mori rreth 62 përqind të rezultatit të vitit 1993. A është shumë apo pak?
  Duke marrë parasysh të gjitha rrethanat e pafavorshme, ky rezultat është ndërmjet të kënaqshëm dhe thjesht të mirë. Faktorët e këqij:
  1. Pakënaqësia e elektoratit me veprimtarinë e Partisë Liberal Demokratike në Dumën e Shtetit. Populli priste më shumë nga kandidati që fitoi vendin e parë, por jeta nuk u bë më e mirë. Vërtetë, shumica e njerëzve e kuptuan që Zhirinovsky nuk kishte fuqi të vërtetë, por zhgënjimi ende mbretëroi.
  2. Frika se lideri militant i Partisë Liberal Demokratike do të nisë një luftë të tretë botërore, me pasoja katastrofike. Për më tepër, shumë nuk kishin frikë nga kufizimi i Zhirinovsky dhe frika se ai do të vendoste një diktaturë totalitare dhe do të vërshonte vendin me gjak. Histeria e tij trembi shumë.
  3. Nuk mjafton opozita e Kryetarit të Partisë Liberal Demokratike. Sidomos për herë të parë, muajt e luftës në Çeçeni dhe vetë propaganda pro-Kremlinit fajësoi Zhirinovsky-n për këtë, duke e fryrë shumë besnikërinë e tij ndaj autoriteteve. Sidoqoftë, vetë Vladimir Volfovich donte miqësi me Kremlinin, duke humbur imazhin e armikut kryesor të qeverisë aktuale.
  4. Efikasiteti i pamjaftueshëm i përdorimit të levave të Dumës për zbatimin e politikave populiste, financiare. Në veçanti, u bë e mundur të viheshin në votim, ligjet populiste njëri pas tjetrit, që funksiononin për publikun. Kjo është ajo që bëri Yeltsin në veçanti, duke ofruar në Kongres diçka që nuk ishte realiste për t'u përmbushur dhe duke fituar pikë për veten e tij. Po, dhe Jelcin gjatë zgjedhjeve ua rriti rrogat dhe pensionet të gjithëve, dhe më pas ose nuk i paguante, ose i hëngri inflacioni. Lukashenka dhe të tjerët bënë të njëjtën gjë, por Yulia Tymoshenko nuk e braktisi politikën e saj të ashpër monetare dhe humbi zgjedhjet, duke humbur lirinë në të njëjtën kohë!
  5. Zhirinovsky bëri një tjetër llogaritje të gabuar lidhur me pamjen e tij. Ai u bë i trashë pa nevojë dhe si rezultat filloi të dukej shumë më keq. Përveç kësaj, njerëzit e uritur nuk i pëlqejnë njerëzit me bark tenxhere dhe të shëndoshë. Këtu, meqë ra fjala, Zhirinovsky tregoi të metën tjetër, mungesën e fanatizmit në politikë, jo vullnetin e mjaftueshëm për të mbajtur trupin në formë dhe për të mos e tepruar. Nga rruga, edhe gjatë zgjedhjeve të 1991, Zhirinovsky ishte i hollë, madje edhe më i hollë se norma, në dyzet e pesë. Kjo sugjeron që nga natyra "Zhirik" nuk është i prirur të jetë mbipeshë, që do të thotë se nuk ishte aq e vështirë për të që të mbante veten në formë, ndryshe nga, për shembull, Gaidar.
  Ky është gjithashtu një disavantazh i rëndësishëm!
  7. Në krahasim me zgjedhjet e para, koha e transmetimit që Zhirinovsky mund të përdorte është ulur në mënyrë drastike. Koha e transmetimit falas ndahej në 44 parti dhe koha e transmetimit me pagesë nuk mund të ishte më shumë se koha e transmetimit falas dhe mund të blihej vetëm gjatë natës. Kështu që Zhirinovsky nuk mund ta përdorte plotësisht dhuratën e tij të jashtëzakonshme oratorike, siç ishte në vitin 1993. Edhe pse, për shembull, ai kishte më shumë para se atëherë!
  6. Ndoshta edhe më e rëndësishmja: konkurrenca politike është rritur ndjeshëm dhe në fushën elektorale të Partisë Liberal Demokratike janë shfaqur një grup i tërë partish dhe blloqesh imitatorësh. Prej tyre, para së gjithash, KRO, Pushteti, CHP dhe një mori partish të tjera. Dhe qeveria u kritikua nga të gjithë, përveç partisë në pushtet Shtëpia jonë e Rusisë. Në frekuencë, ata promovuan në mënyrë aktive dhe treguan shumë në televizion Boris Fedorov dhe bllokun e tij Përpara Rusisë, me kritika ndaj Chernomyrdin dhe qeverisë. Vërtetë, vetë Boris Fedorov luajti vetëm opozitën, duke shpresuar të fitonte elektoratin e protestës. Por shumica e njerëzve nuk e besuan! Pastaj Boris Fedorov madje u bashkua me NDR. Partia Republikane Kombëtare e Lysenkos ishte gjithashtu shumë aktive dhe lideri i saj kopjoi tërbimin emocional të Zhirinovsky dhe nuk u ofendua aspak nga vëmendja e medias. Veç kësaj, ishte aktiv blloku Vedenkin, gjithashtu ish-asistent i kreut të Partisë Liberal Demokratike dhe një nacionalist ekstrem, si dhe blloku Baburin. Baburin është gjithashtu një person shumë aktiv, në një kohë ai pothuajse u bë folës në vend të Khasbulatov. Me pak fjalë, elektorati i Zhirinovsky u shpërbë nga dyshe dhe imitues të ngjashëm. Përveç kësaj, e majta kishte edhe tendenca të reja, duke përfshirë ato të bindjes staliniste.
  Në kushte të tilla, 11.5 për qind nga 44 është me të vërtetë një rezultat i denjë, megjithëse më i ulët se sa është e mundur me një politikë zgjedhore më të arsyeshme. Për shembull, Zyuganov arriti të rrisë rezultatin e tij nga 13.5 për qind në 22.9, edhe pse numri i konkurrentëve u rrit. Një bllok "Për BRSS!" mori më shumë se 4.5 për qind të votuesve! Yabloko pësoi humbje, por më pak se një përqind dhe, duke marrë parasysh partitë që u zhdukën pas barrierës, rriti fraksionin e saj. Së bashku, ata kishin 46 deputetë si një anëtarë. Por "Zgjedhja e Rusisë" u zhduk pas ndarjeve, ashtu si edhe shtypi i Shakhrait.
  . KAPITULLI #16
  Ushtria kineze u shkatërrua plotësisht në tankun IS-7. Dhe përsëri pati një pauzë në betejën me Perandorinë Qiellore. Dhe Oleg Rybachenko, pa u menduar dy herë, skicoi një histori të bukur dhe interesante;
  Ishin ditë të vështira të vjeshtës së vonë. Qiejt qanin duke ujitur tokën me pika plumbi. Bota ishte gri, gjethet e arta po shkërmoheshin, degët e pemëve lëkunden nga era si një kornizë e zhveshur. Topi i argjendtë i borës u shkri pa pasur kohë të vizatonte modelet e tij të ndërlikuara në dritare, për të mbuluar tokën kafe-gri me një qilim verbues.
  Djali nëntëvjeçar Slava Ivanov ishte i trishtuar, dukej se i gjithë universi ishte i mbështjellë me tela me gjemba. Me kokë të ulur është kthyer nga një shkollë e padashur, ku është rrahur edhe nga shokët e klasës. Në fytyrë shfaqen mavijosje të zbehta, çanta është grisur, nuk ka dëshirë të shkosh në shtëpi, ku të presin pyetje ndërhyrëse nga prindërit. Dhe akoma më keq, nesër do t'ju duhet të shkoni përsëri në shkollë, duke u zhytur me kokë në ferrin e Dantes për të rinjtë. Në atë moment, kur në hyrje hyri një djalosh me pamjen e një dele që po çohej në thertore, një burrë i vogël u hodh jashtë për ta takuar si një djall nga një kuti. Ai i ngjante një djali, por në të njëjtën kohë ai nuk ishte hunda e mprehtë e Pinokut, tre sy të mprehtë - të kuq, të verdhë, jeshilë shkelnin vazhdimisht syrin.
  -Përshëndetje! Tha njeriu i vogël me sytë e semaforit. Dhe ai zgjati të tijat, siç dukej në prekjen e duarve prej druri.
  Slava nuk i shkundi me siguri, ai ishte tashmë në një moshë kur fëmijët e kuptojnë se mrekullitë nuk ndodhin, dhe ai dukej mjaft i tronditur nga një maskaradë e tillë.
  "Ai duhet të ketë sy kibernetikë," dhe u mbulua me një kostum kartoni të veçantë.
  -Epo, pse kaq e zymtë! Më lejoni të prezantoj veten, unë jam Krore nga planeti Krom. E shihni konkretisht, të pushtuar nga atmosfera mbytëse e planetit. Si e ke emrin.
  -Slava ose Vyacheslav. Djali mërmëriti në mënyrë të pasigurt.
  - Pra, kjo është Glory. Ne - unë dhe Vint - fluturuam përtej planetit tuaj, vendasit e quajnë Tokë, dhe ne e quajmë Erbana. Makina jonë hipertelepatike ka ngecur, pasi ka humbur pothuajse të gjithë fuqinë e saj. Kjo është e mbushur me faktin se ne mund të ngecim përgjithmonë në planetin tuaj. Na ndihmoni. - Por unë jam vetëm një fëmijë dhe nuk i kuptoj motorët hapësinorë.
  Djali ngriti supet e tij të holla në mënyrë të pasigurt.
  - Nuk ke pse ta kuptosh. Këtu vjen Vint, ai do t'ju shpjegojë gjithçka.
  Para tyre u shfaq tema, e cila i ngjante shumë Samodelkinit nga revista "Merry Pictures". Kishte të njëjtin rrufe për hundë, një gojë në formë kryqi dhe vetëm tre sy semafori në formën e një disku fluturues i jepnin një pamje të pazakontë kozmike. Gishtat në duar ishin në formë çelësash të përkulur me shumë nyje. Megjithëse ndjeheshin si çelik në prekje, Vint shtrëngoi duart shumë butësisht.
  -Miku ynë njerëzor, trupi i brishtë.
  Në zërin e Vint-it kishte keqardhje.
  -Dhe mua më pëlqen shumë prej tij, dhe merr frymë me trishtim, ai është kaq temperament.
  Crore e përkëdheli shpatullën e tij në një mënyrë miqësore. Vint vazhdoi me një ton pak të ndryshuar.
  -Zemë, ti dëshiron të fluturosh në një vend me ne, të shohësh botë të tjera.
  Lavdia u drodh. I dukej se po flinte dhe po ëndërronte. Të shohësh realitetin është mënyra më e mirë për të mashtruar veten. Të cilën e bëri. Nuk u dhemb shumë, por Vint dhe Krore qëndronin ende pranë njëri-tjetrit, të vegjël rreth gjatësisë së tij me buzëqeshje të gjera e paksa të pafytyra.
  -Jo, ne nuk jemi prej dylli dhe do të shkrihemi në diell.
  Vint qeshi.
  -Tani le të shqyejmë.
  Triniteti u largua nga hyrja, në oborr kishte llucë, çizme të shtrydhura nëpër pellgje.
  - Jam lodhur nga mënyra juaj primitive e transportit. tha Krohr dhe nxori nga xhepi një pajisje që dukej si një kub Rubik.
  Një bilbil i mprehtë e ndërpreu heshtjen. Pesë shokët e klasës së Sllavës i zbarkuan pikërisht në mbledhje. Ishin të njëjtët humbës të guximshëm që e mundën. Dhe tani në surrat u shfaqën buzëqeshje sadiste.
  -Ajo Borëbardha (Slava kishte flokë bjond) dhe ju dy xhufkë të veshur. Kompania më e përshtatshme
  U afruan, më i madhi prej tyre, një burrë i shëndoshë me emrin "Baran", tentoi të godiste me shuplakë të çarën Kror. Ai i kapi befas gishtat me një shtrëngim.
  - Hej ti "Pinokio". Dashi fjalë për fjalë u mbyt nga zemërimi. - Epo, lëshohu, përndryshe do ta marrësh.
  Shoku i dashit u përpoq ta godiste me shkelm në fytyrë, por Krohr u zhvendos dhe e goditi ashpër në stomak. Djali huligan u rrëzua, duke gulçuar për ajër me gojën e tij të hapur.
  - Llogaria është e hapur. Pinocchio-s buzëqeshi.
  Pastaj bëri një lëvizje me gishta: Barani u shtrëngua dhe humbi ndjenjat nga dhimbja.
  - Nga blerja e tij, le të thotë faleminderit që nuk e spërkatëm në fotone nëpër galaktikë.
  Tre djemtë e tjerë ngrinë, duke parë një pikë fikse dhe më pas nxituan në drejtime të ndryshme.
  -Ashtu u shkërmoq si kaca. A nuk të thashë, Sllavë, se fëmijët e njeriut janë frikacakë.
  Djali hezitoi.
  -Une nuk e di.
  - Pra dije. Ndërkohë, ne po bëjmë një shëtitje të vogël.
  Vidha e ktheu levën dhe dukej sikur kishin rënë në tokë. Rreth e rrotull kishte pothuajse errësirë kozmike.
  Slava u shtrëngua dhe u fut në mburojë, sikur të ishte tronditur, tronditja ishte aq e fortë. E gjithë dhoma u drodh dhe doli e përmbytur nga e kuqja, fytyrat komike të miqve të porsaformuar kërcenin me tone të kuqërremta.
  - E ke mashtruar. Tha Crore me ëndje. Por ju nuk duhet ta bëni këtë, thjesht duhet të ngrini. Çfarë do të bëjmë tani?
  -Asgjë. Vint gurgulloi. Le të rimbushemi, dhe pastaj do të shohim.
  Vint i vuri një përkrenare Slavës në kokë.
  -Le të mendojmë baterinë tonë kuazar.
  - Për çfarë të mendosh.
  - Për çdo gjë të keqe dhe ofenduese. Mos harroni atë që ju mërzit më shumë.
  Dhe çfarë do t'ju ndihmojë? Sytë e Glory u zgjeruan nga habia.
  Krohr e ktheu këmbën prapa, "semafori" i tij u ndez me eksitim.
  -Sigurisht që gjeneratori ynë hipertelepatik ushqehet me emocione negative. Ai i transformon ato në një forcë të aftë për të zhvendosur yjet nga orbitat e tyre. Në fund të fundit, kjo është pikërisht ajo që doli të jeni tërheqëse - keni shumë emocione negative.
  Nga e gjithë kjo, Slava kuptoi se një energji e paparë fshihej në të, dhe për disa arsye, e gjithë më e keqja tek ai është e aftë për të tillë që luftimet e vogla djaloshare të zbehen si një qiri në diell.
  - Dhe unë jam i fortë.
  Djali shtrëngoi grushtat.
  -Ju keni një biofield të fuqishëm - u përgjigj Screw. Staranija jonë e vogël do të përshpejtohet në shpejtësi superkozmike.
  Në kabinën e yllit u bë menjëherë dritë. Slava pa pajisjet të rregullta si në një sallë automat. Duke i rënë në sy, Krohr ndezi pajisjen holografike. Qielli me yje u ndez si një qendër e vëmendjes.
  -Kjo është galaktika jote, e sheh, fëmijë, ajo është e përdredhur në një spirale.
  Djali shikoi me habi në hapësirën e panjohur deri më tani të panjohur për asnjë nga njerëzit. Ai ishte i lumtur dhe pak i frikësuar për të parë këtë mrekulli të teknologjisë së huaj.
  -Kjo pikë e kuqe është vendi ku ndodhet anija për momentin.
  -E kuptoj, dhe për momentin në Tokë.
  Lavdia pyeti.
  - Jo, ne jemi në hënë. Dhe nëse dëshironi, mund të admironi peizazhin hënor.
  Vidhosja u ndez në skanerin kibernetik, muret e anijes u bënë transparente dhe peizazhi i çuditshëm hënor ndriçoi të gjithë sipërfaqen e kabinës.
  -Ai njeriu i vogël që dëshironi të vraponi nëpër krateret hapësinore.
  Vint sugjeroi me një ton të zjarrtë.
  Lavdia hezitoi.
  Por nuk ka ajër atje.
  - Por ka rërë. Mos kini frikë të mbaroni, ndërkohë që vakuumi nuk është i tmerrshëm për ju.
  Djali i besoi menjëherë shokut të tij të çuditshëm. Sapo u hodh në sipërfaqen e hënës, trupi u kap me një lehtësi të pakuptueshme. Dukej se ai nuk po kërcente në një hapësirë pa ajër, por po notonte mbi ujë. Një kërcim i mprehtë lart dhe ju uleni pa probleme në tokë. Slava ndjeu se diku kishte përjetuar një ndjenjë të ngjashme. Ja ku - në karusel, lëkundjet? Jo, është më shumë si të kërcesh në ëndërr. E njëjta ndjenjë e rënies ngadalë, ju jeni si një gjethe që noton në ajër. Sa lart mund të kërcejë. Është thjesht e pakuptueshme për mendjen.
  -Supermen! Djali bërtet dhe godet me të gjitha forcat.
  -Kur të godasësh asteroidin, ki kujdes dhe mund të fluturosh larg.
  - Atëherë le të luajmë catch-up. Lavdia sugjeroi.
  -Cila është ideja. Vint bëri syrin e tij në semafor.
  -Atëherë hajde, kush prek kë do të kapë.
  Loja filloi, dhe megjithëse Vint dhe Krore ishin shumë më të shpejtë se djali, ai u dorëzua me shumë mjeshtëri, si rezultat i së cilës loja doli të ishte argëtuese. Dhe kur Krohr i ofroi Slavës të ndërronte diçka në helmetë, ai ndjeu një forcë të fuqishme që derdhej në ijët e trupit.
  -Uau! Për herë të parë ndjej një transformim të plotë në veten time.
  Djali u hodh menjëherë tridhjetë metra në ajër, më pas doli mjaft ashpër në sipërfaqe, duke lënë gjurmë të thella.
  - Hej, përpiqu të më kapësh.
  Megjithatë, Vidhos pak, pa u turpëruar nga një kërcim i mprehtë, e kapi djalin, duke e goditur lehtë me gishta në gjoks.
  -Fëmijë, ti po krahasohesh akoma me ne. Pavarësisht se sa shumë përpiqeni, ne do t'ju kapim.
  Pas kësaj, Sllavës u sëmur nga loja, ai mblodhi duart, mbështeti kokën.
  - Rezulton se më jeni nënshtruar - djem gënjeshtarë me dy zemër.
  - Pse gënjejmë, sepse kjo është një lojë, dhe në lojë ata luftojnë dhe secili ka të drejtën e taktikave të veta. Dhe strategjia jonë është ajo për të ndihmuar të gjitha qeniet e dobëta që jetojnë në univers.
  Mendoj se na mjaftoi hëna. Vazhdoi mendimi Vint. Ne mund të bëjmë gjithçka, a doni që një djalë të shohë botë dhe universe të tjera?
  -Sigurisht që dua! Fytyra e Slavikut u ndez përsëri nga gëzimi. Edhe mavijosjet dukej se ishin një zbukurim për fytyrën e skuqur.
  -Pastaj hipni në anije dhe shkoni.
  Slavik u ul në karrigen e kreut të pilotit - duke admiruar pamjen madhështore të peizazhit qiellor. Në tokë nuk është e mundur të shohësh kaq shumë yje të ndritshëm në të njëjtën kohë, atmosfera e trashë tokësore e bën të vështirë vëzhgimin e madhështisë kolosale të qiellit me yje.
  Dhe këtu në një vakum mund të shihni gjithçka deri në guralecën më të vogël të yllit. Slava e admironte qiellin, ndihej mirë dhe i kënaqur, sepse vëzhgoi atë që mund të shihnin vetëm disa dhjetëra, maksimumi qindra njerëz.
  -Tani anija kozmike do të shkojë në hiperdrift dhe ju do të jeni në gjendje të vëzhgoni diçka që askush nuk e ka parë më parë.
  Slava zgjati gishtat në panel.
  Vint rrotulloi sytë. Pastaj ai goditi duart butësisht, por fort.
  -Mos i prekni pajisjet. Ju mund të ktheni grepin e gabuar dhe të rrëzoni gjysmën e universit në një vrimë të zezë.
  Slavik hapi sytë gjerë.
  - Bilbili.
  -Jo, ne kemi ardhur nga një univers tjetër pakrahasueshëm më i zhvilluar se ky. Dhe ne kemi një furnizim kolosal të energjisë të fshehur në ne, në krahasim me të cilin miliarda yje janë pluhur. Shikoni se si ne e marrim shpejtësinë.
  Në fillim, trupat qiellorë u kondensuan, dukej se kishte më shumë prej tyre përpara dhe spektri u zhvendos në anën blu. Pas, përkundrazi, yjet u bënë më të rrallë dhe të zbehur, duke marrë një nuancë të kuqe.
  - Vazhdoni të rrisni shpejtësinë. Krohr kërciti.
  Yjet u ndezën me shpejtësi në det, spektri i tyre u zhvendos, duke u kthyer në një shkëlqim të fortë vjollcë. Lavdia shikoi prapa. Kishte zbrazëti absolute. Yjet në anët ishin të rralla dhe të zbehta. Duke parë djalin që hapi gojën me habi, Vint as që e shpjegoi.
  - Këto janë shpejtësi superluminale. Fotonet e yjeve që janë pas nesh mbeten pas anijes, që do të thotë se ne thjesht nuk i shohim ato. Jo vetëm kaq, ne po kapim hapin me fotonet që kanë fluturuar përpara, që do të thotë se ju i shihni të gjithë yjet në të njëjtën kohë, si prapa ashtu edhe përpara, dhe pjesërisht duke fluturuar nga ana. Këtu ata janë grumbulluar para jush në monitor. Nëse shtojmë pak më shumë shpejtësi, atëherë ato do të bëhen të padukshme për ju, duke shkuar në pjesën ultravjollcë të spektrit. Shikoni.
  Vidha e ktheu timonin dhe shkëlqimi i purpurt u zbeh menjëherë, pastaj u zhduk plotësisht.
  - Epo, nga vida. Tani nuk mund të shihni asgjë.
  Hapësira e zezë u bë menjëherë e zymtë dhe e zymtë. Crore i shkeli syrin me dinakëri.
  -Tani do të shtojmë shpejtësinë. Anija kozmike kaloi nëpër shkëndija dhe ekrani u ndez përsëri.
  - Ishim ne që ndezëm konvertuesin e rrezatimit gama në dritë të zakonshme. Tani ju shihni përsëri qiellin me yje.
  Yjet me të vërtetë fluturonin jashtë detit në një mënyrë të çmendur. Ata tashmë kanë kaluar pjesën e galaktikës ngjitur me tokën dhe janë zhvendosur në qendër të saj. Këtu ata u ngadalësuan pak. Për të admiruar tufë lulesh të çuditshme. Më dhembi sytë se si vezullonin dendur grupime të panumërta yjesh. Më shumë se një person në tokë nuk ka parë një tufë lulesh kaq të mahnitshme. Rubinët, diamantet, safirët, topazët, smeraldët, agatët dhe gurët e tjerë dukej se shkëlqenin të pluhurosur në hapësirë. Drita e tyre verbuese lëshoi rrugë, shkëlqeu në të gjitha brendësinë. Lavdia u ndez. Screw qeshi, ai u shtrembërua nga tensioni
  - Ai njeri nuk e ka parë kurrë një gjë të tillë. Kjo është qendra e galaktikës. Shiko, mos u verbëro.
  "Gëzuar pak burra" qeshi me të qeshura pa zë.
  - Sa shpejt po fluturonim?
  Më i vogli është një mijë parsekë në sekondë. Një parsek është pothuajse tre vjet dritë. Domethënë, në një sekondë ne udhëtojmë rrugën që përshkon drita për gati tre mijë vjet Tokë.
  Lavdia nuk pushoi kurrë së habituri - Uau, mirë, shpejtësia.
  Vint i shkeli syrin me dinakëri.
  -Shpejtësia nuk është ende aq e madhe sa për të fluturuar nga universi në univers, por ne mund ta rrisim shpejtësinë shumëfish. Dëshironi të garoni nëpër botë?
  - Unë tashmë thashë që dua!
  -Atëherë mbajeni fort, nxitimi i ri do të jetë më i pjerrët se ai i mëparshmi.
  Yjet u zbehën për një moment dhe më pas ata nxituan në një kalorës të tërbuar. Lëvizja e mini-ylltarisë po përshpejtohej dhe përshpejtohej. Galaktika të tëra nxituan në det. Drita u mjegullua dhe shkëlqeu, dhe vrapimi i çmendur i anijes u rrit e rritej.
  Tashmë jemi duke lëvizur me një shpejtësi prej një milion parsekësh në sekondë. Nuk është ende një overclock i madh. Do të duhet një ditë për të fluturuar në skajin e universit tuaj të vogël. Por ne Vint e shtypëm gishtin te buzët e tij - mund të shpejtojmë edhe më shumë nëse ndezim përshpejtuesit hiperultraplazmatikë.
  Slava u shtyp pak në karrige dhe u detyrua të mbulonte fytyrën me duar, në mënyrë që të mos verbohej nga bollëku i rrezeve të yjeve. Edhe gishtat shkëlqenin.
  -Shpejtësia jonë është dhjetë milionë parsekë në sekondë. Ne vazhdojmë të përshpejtojmë.
  Shkëlqimi i zjarrtë u bë i nxehtë, drita digjej nga brenda. Duke parë këtë, Krohr ndezi filtrin e dritës.
  - Të thashë se tokësorët janë të dobët. Është e nevojshme të jepet edhe më shumë nxitim, dhe të forcohet fusha e forcës, duke e bërë atë të padepërtueshme ndaj rrezeve.
  - Shpejtësia jonë është njëqind milionë parsekë. Vidha kërciti - Së shpejti do t'i afrohemi shpejtësisë subtelepatike.
  - Por kjo nuk ka gjasa, shpejtësia e të menduarit është e pafundme dhe motori hipertelepatik mund të përshpejtohet deri në pafundësi. Përveç kësaj, ju nuk e dini se sa ushqyese janë emocionet negative. Ne kemi vrapuar tashmë gjysmën e universit dhe nuk kemi përdorur ende një të qindtën e përqindjes.
  U përgjigj Cro.
  - Po, ky djalë është një thesar i vërtetë. Nga rruga, Slavka, shpejtësia jonë ka arritur një miliard parsekë në sekondë.
  Papritur, loja e dritës në bord u ndërpre, u errësua dhe vetëm drita brenda anijes miniaturë ndriçoi vakumin e zi.
  -Ku jemi ne? - pyeti Slava me një zë naiv.
  - Dhe askund në hapësirën ndëruniversale. Skanerët kibernetikë nuk kanë vdekur ende, por nuk ka pothuajse asnjë çështje përreth, ka vetëm vakum, hiperhapësirë dhe shumë fusha.
  - Jemi në boshllëk. Djali ndjeu frikë.
  - Mund ta thuash këtë. Por mos kini frikë, së shpejti do ta gjejmë veten në një univers tjetër, shumë më të madh se bota juaj. Aty do të kemi hapësirë për aktivitet krijues.
  -Ka shumë universe dhe ato janë të vendosura jo vetëm në hapësirën tredimensionale, por edhe në hapësirën shumëdimensionale. Ka miliona matje, ato vazhdimisht ndryshojnë, transformohen. Për të mos ju tronditur me shumëllojshmërinë e formave, ne do të shkojmë në universin e zakonshëm tre-dimensional. Gjëja kryesore, ndryshimi i saj nga sfera juaj është se magjia dhe magjia janë shumë të zhvilluara në të. Të gjitha këto janë intriga të telepatisë, mundësia e ndikimit në mjedisin material nëpërmjet ndikimit verbal. Do ta gjeni veten në një super-mbretëri përrallore, një botë fantazie dhe ëndrrash.
  Çfarë do të bëj atje! Në fund të fundit, magjia për mua është një mister pas shtatë vulave.
  -Është ende një mister, dhe një herë në një botë tjetër do të mësosh shpejt magjinë. Vetë Harry Potter nuk do të jetë i barabartë me ju. Megjithatë, nëse ky univers nuk ju përshtatet, atëherë ne do të gjejmë një tjetër për ju. Ndoshta ju pëlqen teknologjia hiperplazmatike - ne do t'ju mësojmë se si ta bëni këtë, por tani për tani, ne të tre kemi një detyrë të veçantë për të kryer dhe për këtë na duhet një djalë si ju.
  -Per cfare?
  -Sepse je njeri.
  -Shpejtësia jonë ka arritur në dhjetë miliardë parsekë në sekondë. Dhe kjo do të thotë se së shpejti, yjet do të rrotullohen mbi ne. Vint lëshoi një copë tymi nga goja e tij.
  Dhe me të vërtetë, si në një përrallë, një shkallë e mrekullueshme e dritës u ndez para tyre. Shpejtësia e starship ra dhe ata ranë në një botë përrallore. Yjet e këtij universi ishin të veçantë jo të rrumbullakët, por katror, trekëndësh, në formën e konëve dhe prizmave. Çdo yll ishte i veçantë dhe unik, ndryshonte qoftë në formë, qoftë në një hije të pakapshme drite.
  Lavdia ngriu aq shumë me gojën hapur, sa ajo që pa i tejkaloi supozimet më të guximshme.
  Yjet notuan ngadalë në det, dukeshin si ishuj zjarri në një det prej kadifeje të zezë.
  Më në fund, një planet i madh u shfaq para syve të tyre, me një diametër prej rreth dhjetë dielli në formën e një cilindri. Pikërisht në qendër të këtij cilindri ishte një kështjellë gjigante e stilit gotik. Muret e saj mijëra kilometra ishin lehtësisht të dukshme nga orbita.
  -Këtu në këtë kështjellë jetojnë mbreti dhe mbretëresha, të cilët duan shumë të kenë trashëgimtarë të fronit. Por një magji e tmerrshme i rëndon. Vetëm një fëmijë i pafajshëm nga një univers tjetër mund ta thyejë këtë magji. tha Crore.
  Dhe tani ne duhet, siç thonë njerëzit, të zbresim në sipërfaqen e planetit.
  Ulja ishte e suksesshme, duke bërë një kthesë, ata fluturuan pranë statujave gjigante të shqiponjave të fuqishme.
  - Gjithë Lavdia dil jashtë. Screw dha një dorë dhe ndihmoi të hidhej nga një anije e vogël.
  - Përkuluni para planetit.
  Slava bëri një përkulje të lehtë. Forca ishte pothuajse e njëjtë si në tokë, megjithëse pallati gjigant ishte tronditës. Më pas u hap para tyre një portë kristal kilometërshe. Të tre miqtë hynë në një korridor të mobiluar shumë me statuja të arta dhe të çmuara. Kishte edhe delfinë me katër bishta, ushtarë alienë me armë megaplazma. Buqeta të bukura me lule natyrale, të gdhendura nga rubinët, vazhduan të lëkunden dhe të tërheqin kokën. Peshqit e çuditshëm notonin rreth sallës, duke vezulluar me luspa të gazuar.
  -Është e çuditshme si mund të notojnë në ajër? Pyeti djali.
  -Antigravitet! U përgjigj Cro. - Nuk do ta shihni akoma.
  Kishte shumë gjithçka tjetër, lloj-lloj gjërash të ndryshme, që magjepsnin syrin dhe mahnitnin imagjinatën e një djali nëntë vjeçar, por përshkrimi i një shkëlqimi të tillë do të merrte shumë kohë.
  Ishte shumë e gjatë për të ecur përgjatë korridorit prej njëqind kilometrash, kështu që Vint shtypi butonin dhe ata u teleportuan drejt e në dhomën e fronit. Vendndodhja kryesore e mbretërve të yjeve ishte e mahnitshme. Në mes të sallës ishte një fron, impozant si një mal, në formën e një ujësjellësi spirale, mbi të cilin shkriheshin varka të vogla por të mobiluara me shkëlqim. Herë pas here ato shpërthyen në fishekzjarre, kaskada më e ndritshme e shkëndijave që vërshonin hapësirën përreth të muzgut që mbretëronte përreth. Pastaj filloi të luante muzikë madhështore dhe shkëlqimi i vullkanit u ndez. Lava e kuqe e zjarrtë preu atmosferën dhe një çift mbretëror doli nga një re verbuese. Ata dukeshin të rinj dhe të veshur me shumë shije në të njëjtën kohë. Në gjoksin e mbretit ishte një zinxhir me smerald së bashku me imazhin e një qimedredhi blu. Dhe zinxhiri që zbukuronte qafën e mbretëreshës, përkundrazi, ishte prej safiri. Ai e ktheu fytyrën drejt djalit, qeni bërtiti butësisht dhe tundi bishtin. Mbreti buzëqeshi, dhëmbët e tij shkëlqenin si llamba.
  - Ju mirëpres mysafirin tim që quhet Sllava. Ti, siç thotë hajmali im, je një djalë shumë i mirë dhe i aftë për të përmbushur fatin tënd.
  Personi mbretëror i rregulloi frazat disi çnjerëzore, por kuptimi ishte i qartë edhe pa përkthim. Edhe pse është e çuditshme se si një banor i një universi tjetër mund të dijë rusisht.
  -Është telepati. Pëshpëriti Crore.
  - Kemi një pikëllim të madh fëmijë. Vajza e vetme mbahet rob nga tirani ndërgalaktik Eletromendos. Dhe ne kemi nevojë për një kalorës të aftë për ta çliruar atë. Profecia e madhe thotë se ai do të vijë nga një univers i vogël me yje të rrumbullakët. Dy nga miqtë e mi të vjetër Vint dhe Krohr ju sollën në pallat, tani ju duhet të kaloni një provë serioze dhe të mposhtni hiper-tiranin.
  Slava buzëqeshi, i dukej se krahët po i rriteshin pas shpine dhe ai ishte mjaft i aftë të përballonte një përbindësh që terrorizonte gjithë universin e pafund.
  -Unë jam gati të luftoj armiqtë dhe të liroj vajzën tuaj.
  -Atëherë Vint dhe Kron janë në rrugën e tyre dhe do t'ju udhëheqin, por së pari duhet të kaloni një provë të vogël. Një lloj teksti mbi përshtatshmërinë profesionale.
  -Me gëzim.
  Vint dhe Krore e kapën djalin nga krahët dhe u kthyen në minianijen.
  -Tex ka një tekst, dhe tani do të fluturojmë në një planet që ndodhet pothuajse pranë një ylli të madh.
  Anija në miniaturë u kthye dhe ata ishin përballë një planeti blu me re të shkumëzuara.
  Vint e nxori pajisjen.
  - Lamtumirë Borëbardhë.
  Kërcim gishtash dhe Lavdia ishte, kudo që mendoni. Përballë tij qëndronte ndërtesa gri e shkollës, e cila ishte vendosur në buzë. Ka një çantë të rëndë pas shpine, që do të thotë se ai duhet të shkojë në një klasë të mërzitshme dhe të zemëruar. Dhe kjo është tmerrësisht e padëshirueshme. Këmbët u bënë të brishta dhe u drodhën. Ishte vërtet vetëm një ëndërr apo një halucinacion? Djali fërkoi sytë dhe në mënyrë të ngathët u përpoq të kapte veten. Të lënduar. Pra, ky është një realitet, ai me të vërtetë duhet të shkojë në shkollë. Dhe qielli po qante, ishte i lagësht dhe i ftohtë, një erë e ftohtë po frynte. Një thirrje u dëgjua në distancë. Këmbët u zhvendosën në mënyrë të pavullnetshme për të vrapuar. Duhet të jeni në kohë që mësimi të fillojë.
  Djali, paksa i marrë frymë, vrapoi në klasë. Mësuesi i zymtë Rudolf Frankenstein e përshëndeti me një ulërimë kafshësh.
  Ju mashtroni përsëri vonë. Është për të ardhur keq që tani kohët e vjetra kanë ikur dhe nuk mund të fshihesh. Ju qëndroni pas shkollës, do të lani klasën.
  Një nënqeshje helmuese nga mbrapa. Dashi pëshpërit, tregon grushtin dhe gishtin e mesit.
  - Do të të mundim në pushim. Le ta kthejmë në një bërxollë të Borëbardhës.
  Dhe e qeshura e ashpër. Mësuesi bën sikur nuk dëgjon.
  Mësimi duket i gjatë dhe i mërzitshëm për ta mbaruar "Baran" dhe shoqëria e tij fillon të pështyjë letrën e përtypur nga kashtë.
  Frika zvarritet padashur në shpirt, dhemb në bark, ftoh trupin. Me një drithërimë, ju prisni për një ndryshim kur pesë të ndyrat të ngjiten pas jush. Më në fund, tingëllon zilja dhe këmbët e tij shpërthejnë në mënyrë të pavullnetshme në një vrap - djali po nxiton të lodhet nga bashkëmoshatarët e tij të keq. Ai vrapon duke u përpjekur të fshihet në cepin më të errët të shkollës, ku këta vampirë nuk e gjejnë dot. Slava u ngjit nën kasolle, duke e gjetur veten në rrugë. Ai përktheu, kishte një frymë, pasi hijet e fëmijëve përbindësh shfaqeshin nga anë të ndryshme, ata ishin pikërisht aty.
  - Epo, budallai iku. Ti ishe "Borëbardha" dhe ky çaj do të jetë "i lagësht".
  Dashi buzëqeshi në mënyrë sadiste.
  -Qëndro mbi myshk dhe do të të godasim, përndryshe do të shtrihesh si kufomë.
  - Jo, djemtë jo. Slava mërmëriti i turbullt.
  - Na duhet një dhi. Dhe çfarëdo që të ngadalësoni, vazhdoni.
  Ai ishte një dash pothuajse një kokë më i gjatë se Slava dhe një herë e gjysmë më fort i dha një goditje të fortë në fytyrë. Fëmija u shtrëngua, syri u fry pothuajse menjëherë. Pastaj pasoi një therje në hundë, rrodhi Yushka. Partneri i "Baranit" u vërsul në betejë, duke goditur brinjët, por lideri trupmadh e mbajti paksa.
  - Prit, le të ulet në gjunjë. Epo, "Borëbardha" do të bëhet myshk.
  Sllavës i pikoi gjak nga hunda, sytë iu lotuan, por përveç frikës, në shpirtin e saj filloi të zgjohej një ndjenjë tjetër krenarie dhe dinjiteti.
  Jo, nuk do të gjunjëzohem.
  "Baran" bëri sikur ishte i befasuar.
  - Kështu më kundërshton ky mashtrues. Pastaj ha një meze të lehtë.
  Dhe ai lëvizi me gjithë fuqinë e tij në vesh. Sllavës i dridhej koka, veshi i tij u bë i purpurt.
  - Jo, nuk do ta bëj akoma. Kishte një këmbëngulje në zërin e tij, duke mposhtur frikën.
  - Atëherë ti ke vdekur. Ne do të të vrasim.
  Kreu i grupit u hodh përsëri dhe me gjithë fuqinë e tij u fut në mollëza. Slava u largua pak mënjanë dhe goditja doli e turbullt.
  - Mbaje Borëbardhën. "Baran" bëri një gjest kërcënues.
  Huligani sulmoi Slavën, shtriu krahët dhe i nguli pas murit. Pastaj kryeprifti i ri nxori shkrepset dhe ndezi një cigare.
  -Tani do te bej nje kauterizimin. Uluni në gjunjë ose përjetoni një zhurmë të çmendur.
  Slava u frikësua në mënyrë të padurueshme, ai tashmë donte të dorëzohej dhe të gjunjëzohej, ndërsa kujtonte fytyrën e gëzuar të Krorës dhe pamjen tallëse të Vint. Sidomos i padurueshëm ishte kujtimi i fytyrës unike të ashpër dhe të sjellshme të një mbreti nga një univers tjetër i gjerë. Të gjunjëzohesh do të thotë t'i tradhtosh. Dhe sa hero është ai atëherë gati për të sfiduar tiranin Eletromendos, nëse huliganët më të zakonshëm e çojnë atë në një dridhje të vdekshme.
  Kur cigarja i preku ballin, Slava bërtiti dhe nxorri fort krahun e djathtë.
  Një grusht i shtrënguar fort me furi të dëshpëruar ra në nofullën e "Baranit".
  Ai i fryu sytë nga habia, i shtangur dhe ra në shpinë me zhurmë. Këtu Slava ndjeu në vetvete zemërim dhe forcë të pazakontë. Ai godiste si një kikboksier profesionist, duke goditur me grushta dhe shkelma. Kaloi gjysmë minutë dhe të pesë ishin shtrirë pa ndjenja. Slava qëndronte me kokën e ngritur lart me krenari, me duart lart në ajër.
  -Fitore! Si mund ta kisha bërë!
  Këmbana ra për mësimin, vetëm se këtë herë nuk shkaktoi rrëqethjen e zakonshme, por dukej si një trill bilbil. Djali fluturoi në klasë si me krahë. Këtu ai dështoi nga hiçi. Slava as nuk u ul për të thënë asnjë fjalë pasi përfundoi në hapësirën e jashtme. Ai nuk kishte frikë - tani vetë djalli nuk ka frikë prej tij dhe hapi sytë gjerë. Yjet dukeshin të ëmbël dhe të dashur, nuk ishte aspak e frikshme, përkundrazi, në mungesë peshe ndihet një lehtësi e çuditshme. Fëmija ktheu pak kokën. Screw dhe Krore qëndruan pranë tij.
  -Ajo "Borëbardha" u tremb. Na vjen keq, por nuk mund të bënim ndryshe: duhet të kishit kapërcyer frikën në shpirtin tuaj.
  Pra, nuk ishte një provë e vërtetë.
  -Dhe jo! Gjithçka ishte reale, ne kemi fuqinë t'ju çojmë në Tokë dhe madje të zhvendosim pak kohëzgjatjen. Si? Ky është sekreti i qenieve që zotërojnë një milion dimensione. Tani ju e keni kaluar testin dhe ne do të kalojmë në çështje të tjera më serioze.
  -Çfarë?
  Vidha kërciti me një zë metalik.
  -Për shembull, lironi trashëgimtaren e vetme të mbretit Ezaram. Humbja e Eletromendos nuk do të jetë e lehtë, kuintiliona botë rënkojnë nën thembër. Por ju fituat fitoren tuaj të parë mbi frikën tuaj.
  - Frika nga një vdekje e vogël - duke e mposhtur, po i afrohemi pavdekësisë.
  - Mbaroi mendoi Kroor. Përpara, u shfaq forma e njohur e një planeti cilindër.
  . EPILOG
  Pas një sërë goditjesh dhe humbjesh mahnitëse, Perandoria Qiellore ra dakord për paqen dhe premtoi të mos sulmonte më zotërimet e Rusisë cariste.
  Gjashtëshja e Madhe arsyetoi se ishte shumë herët për të pushtuar Kinën dhe se ata mund të pajtoheshin me kushte të favorshme. Në fakt, një pjesë e Mongolisë, rajoni jugor Usuri, Primorye dhe madje edhe Koreja u larguan nga Rusia. Këto ishin marrëveshje fitimprurëse - duke lejuar Rusinë cariste të Alexei Mikhailovich të fitonte një terren në Siberi dhe në bregun e Paqësorit. Dhe ndjehuni relativisht të sigurt.
  Dhe mbi këtë mbaroi lufta e lavdishme praktike dhe të tjera i prisnin gjashtë heronjtë!
  
  
  MBRETËRESHËN E HAPËSIRËS SË PAVDEKSHME
  Mbretëresha donte vërtet të dukej më e re. Dhe kështu ajo dërgoi një ekspeditë të tërë në kërkim të pasqyrës së pavdekësisë. Duke e parë atë, mund të shndërroheni në një vajzë të re.
  Në fund, kërkimi rezultoi i suksesshëm, por ... Xhindi në pasqyrë i tha mbretëreshës së moshuar:
  - Unë do të të kthej rininë, por ti do të bëhesh skllav!
  Mbretëresha u përgjigj, me një buzëqeshje të dhëmbëzuar:
  - Nëse rinia është e përjetshme, atëherë jam dakord me skllavërinë!
  Xhindi bëri një magji. Mbretëresha u shndërrua në një vajzë, e cila pothuajse e zhveshur në një këllëf, gërmoi fushën me shatë. Dhe ajo punoi vetë dhe punoi shumë.
  Vetëm trupi i ri pothuajse nuk u lëndua dhe nuk ishte shumë i lodhur. Por ishte shumë poshtëruese dhe e mërzitshme. Ishte në një planet me dy diell. Dhe struktura është si mesjeta e vonë.
  Për më tepër, të ngrira në formacione. Mbretëresha punoi me ditë dhe u bë e mërzitshme. Ajo u bë pothuajse si një kafshë, vetëm në një ëndërr i erdhi liria. Dhe ajo gjithmonë punon shumë në pranga. Është shumë e vështirë për ish mbretëreshën. Dhe prekja e kamxhikut të mbikëqyrësit në trupin e zhveshur, si hekur i ndezur.
  Më në fund, pati një ndryshim në jetën e saj. Vetëm për keq. Pronari vdiq dhe trashëgimtari i tij u shkatërrua plotësisht. Dhe vajza u shit në gurore.
  Tani më duhej të mbaja shporta të rënda, të punoja lakuriq me zinxhirë, të merrja kamxhik dhe të flija mbi gurë.
  Mbretëresha tani ishte shumë më e torturuar. Xhindi, sigurisht, i kishte ngritur një kurth. Po, ajo është e pavdekshme dhe nuk është plakur, por në mundim, si në ferr.
  Edhe pse një trup i fortë përdoret për të stresuar. Dhe mbretëresha vendosi të ikte.
  Me ndihmën e flokëve të gjata, ajo filloi të lidhë një zinxhir, me të cilin i lidhën këmbët e zbathura dhe qafën e fortë për natën. Ju lyeni me flokët ngadalë hekurin e ngurtësuar, por mbretëresha ka mjaftueshëm kohë - e pavdekshme. Një tjetër gjë është se pas punës së vështirë në gurore duhet të flesh, dhe shihje nga pak çdo ditë.
  Por ju prapë pini gjithsesi.
  Mbretëresha e sharroi veten dhe më pas ra në ëndërr. Pastaj në sharrën tjetër përsëri.
  Derisa, më në fund, ajo prishi lidhjet .... Megjithatë, ajo nuk mundi të shpëtonte. Rojet ngritën alarmin.
  Mbretëresha u kap dhe u rrah pa mëshirë me kamxhik. Më pas i dogjën takat me hekur të ndezur. Më pas dogjën markën e një skllavi të arratisur. Dhe përsëri u dërgua në miniera.
  Skllevërit vdesin kaq shpesh, dhe ajo ka vite që punon shumë. Pra, le të punojnë në pranga.
  Dhe çdo natë kontrollonin zinxhirin e saj.
  Mbretëresha flinte me pranga dhe e fshikullonin vazhdimisht.
  I vunë zinxhirë të rëndë dhe e rrahën me kamxhik sapo ajo punonte pak më ngadalë.
  Mbretëresha tashmë kishte nuhatur erën e keqe dhe nuk ishte e sëmurë. Infeksioni nuk e mori, në një dietë të varfër dhe monotone nuk shkaktonte dhimbje në stomak. Vajza e përjetshme vuajti, por nuk vdiq. Dhe vitet vazhduan e vazhdonin. Minierat u zhvilluan dhe u varfëruan gradualisht.
  Këtu ajo përsëri transferohet në një punë tjetër. I larë nga papastërtia, i nxjerrë në shitje.
  Këtu mbretëresha më në fund pati fat. Blerësi doli të ishte një nga furnizuesit e gladiatorëve në arenë.
  Mbretëresha ishte shumë e thatë dhe e mprehtë, pasi kishte kaluar më shumë se njëqind vjet në miniera në punë të palodhur. Ajo është shumë e fortë dhe e guximshme, duke mbajtur një gur të rëndë mbi kokën e saj.
  Sigurisht, forca e saj tërhoqi furnizuesin. Ai shikoi dhëmbët e saj: asnjë vrimë e vetme dhe aq e madhe dhe e fortë. Ndjeva çelik, muskuj të hedhur - si një gur!
  Dhe sigurisht bleu një kopje kaq të aftë!
  Pas kësaj filloi një jetë tjetër për mbretëreshën. Gjithashtu i ashpër me stërvitjen, zënkat, ngacmimet, goditjet, por shumë më argëtuese.
  Mbretëresha kishte qenë e re në trup për më shumë se dyqind vjet dhe dallohej nga forca dhe qëndrueshmëria e madhe, falë stërvitjes së detyruar në punë të palodhur të vazhdueshme.
  Kjo i dha asaj një fillim të caktuar për vajzat e tjera. Për më tepër, të gjitha plagët dhe prerjet në trupin e saj muskuloz u shëruan shumë shpejt dhe pa lënë gjurmë.
  Mbretëresha ishte gjithashtu e shpejtë, një reagim i mirë i pavdekshëm dhe studionte me shumë zell. Jo gjithçka i shkoi menjëherë, por ajo ka një trup shumë këmbëngulës.
  Kështu që në fillim ajo fitoi në kurriz të forcës, qëndrueshmërisë dhe vitalitetit. Dhe pastaj aftësia e saj filloi të rritet.
  Në fillim, ata nuk kishin rivalët më të fortë, por gradualisht, me përvojë, niveli i saj u ngrit.
  Dhe kështu mbretëresha filloi të fitonte dhe gra të shquara. Dhe madje luftoni me burra dhe kafshë!
  Sipas zakonit të perandorisë, pas njëqind fitoresh në luftimet e gladiatorëve, ju mund të merrni lirinë.
  Mbreti këmbëngulës, megjithëse mori plagë dhe gërvishtje nga këpurdha, përfundimisht ishte në gjendje të fitonte betejën e njëqindtë.
  Pastaj ajo mori lirinë nga duart e Cezarit. Dhe ajo tashmë mund të fitonte para vetë në beteja, ose t'i mësonte vajzat të gardhonin.
  Dhe së shpejti mbretëresha, e bukur dhe tashmë e pasur dhe ende e re në trup, u martua me një patrice fisnike.
  Dhe e vjetër dhe e shëmtuar. Por ai nuk është i pavdekshëm dhe së shpejti vdiq.
  Mbretëresha, tani një e ve e re përherë, kishte një duzinë të rinjsh të pashëm si të dashuruar.
  Dhe pasuri e madhe.
  Pra, duket se ajo gjeti lumturinë ... Nëse nuk kishte fryte të mjaftueshme të përparimit - mirë, shkenca disi nuk zhvillohet në këtë perandori. Dhe në përgjithësi në planet. Dhe armët dhe musket janë më primitivet. Gjithçka ngriu fjalë për fjalë.
  Dhe kështu perandoria ra në kalbje, një bastisje e re barbarësh ... Mbretëresha është përsëri në robëri dhe skllavëri. Por që nga bukuroshja e re, ajo u bë konkubina e khanit vendas.
  Dhe derisa vdiq dhe ia tradhtoi trashëgimtarit. Dhe ai gjithashtu vdiq pak kohë më vonë.
  Dhe mbretëresha u hodh në ankand. U zhvesh lakuriq dhe ia shiti një shehu fisnik. Dhe ajo ishte me të derisa vdiq shehu. Dhe sërish vajza doli në ankand. Dhe këtë herë, ajo shkoi në pallat te Sulltani. Duke qenë e pavdekshme, ajo ishte në gjendje të mbështillte monarkun dhe të bëhej gruaja e parë.
  Por fati i keq, vajza e pavdekshme nuk mundi të lindte fëmijë. Dhe kur sulltani vdiq, trashëgimtari i tij urdhëroi që mbretëresha të lidhej përsëri me zinxhirë dhe të dërgohej në miniera.
  Dhe përsëri mbretëresha në ferr. Në pranga, gjatë punës së vështirë, ajo tërhoqi gurë në një shportë, copëtoi një shkëmb me një levë. Gjithashtu ushqim i pakët, monoton, kamxhik, erë e keqe, i lidhur me zinxhirë. Dhe ajo përdhunohet çdo natë nga rojet. Edhe pse mbretëreshës i pëlqente, trupi i saj i ri arriti lehtësisht orgazmën.
  Dhe kështu vajza e përjetshme kaloi vit pas viti, dekadë pas dekade.
  Derisa, më në fund, kjo minierë nuk u shterua, por kaluan dyqind vjet. Askujt nuk i kujtohej kush ishte kjo mbretëreshë. Dhe u vu sërish në ankand. Si zakonisht lakuriq dhe muskuloz. Sigurisht, larja para kësaj.
  Dhe e blenë përsëri, për ushtrinë, kështu që ajo ishte shumë e fortë fizikisht. Po, dhe e shkathët, ajo dinte të luftonte me shpata.
  Dhe mbretëresha filloi një karrierë ushtarake. Ajo mori pjesë në shumë beteja, ishte këmbëngulëse, e fortë, e guximshme, ajo vraponte zbathur gjatë gjithë kohës. Dhe gradualisht karriera e saj shkoi përpjetë.
  Këtu ajo tashmë është komandantja e regjimentit të grave dhe ka një pasuri të konsiderueshme. Dhe përsëri ai gjen një festë fitimprurëse për vete dhe merr një pasuri të madhe në posedim.
  I tillë është zigzagu i jetës së pavdekshme: tani lart, tani poshtë!
  Mbretëresha, natyrisht, ishte e ve, dhe më pas u martua me princin e ri. Djali humbi kokën nga një grua e re me përvojë, por nga jashtë. Dhe kështu ata u martuan. Dhe pastaj i riu u bë mbret. Dhe gruaja e tij u bë një ndikim i madh.
  Mbretëria zhvilloi luftëra dhe u zgjerua. U bë gjithnjë e më e fortë. Dhe rinia e djeshme fillimisht u pjekur, dhe më pas u plak. Nga pamja e jashtme, mbretëresha e re u rrah nga vullneti i mbretit që po vdiste, që ajo të bëhej perandore. Dhe ai e firmosi.
  Pas vdekjes së tij, ish-mbretëresha u bë perandoreshë. Dhe bëri luftë. Të qenit përgjithmonë i ri në fund pushtoi të gjithë botën!
  Dhe dukej se ajo gjeti lumturinë absolute ... Por më pas kaluan treqind vjet dhe alienët zbarkuan. Dhe ata pushtuan planetin.
  Dhe Perandoresha ishte përsëri në gurore. Dhe tashmë me jakë, lakuriq, zbathur, por pa zinxhirë. Kam punuar për një kohë të caktuar, dhe më pas kam parë TV para se të shkoj në shtrat.
  Është gjithashtu një jetë e tillë ... Ajo kreu më shumë se njëqind vjet burg, më vonë u lirua me kusht dhe jetoi në një planet të pushtuar në një perandori hapësinore.
  Ajo gëzonte të gjitha përfitimet e një qytetërimi shumë të zhvilluar dhe ... Këtë herë ajo hyri në ushtrinë hapësinore.
  Ajo filloi të bënte një karrierë në Star Wars. Ajo është e pavdekshme! Asgjë nuk ka frikë!
  Kështu ajo përparoi në shërbimin e saj derisa u bë marshale. Pastaj ajo mori një planet të tërë për posedim.
  Disa ishin guvernatorë. Pastaj ajo u kthye në ushtri. Luftoi dhe urdhëroi. U bë një Hyper-Supermarshal.
  Dhe më pas ata kryen një grusht shteti ushtarak dhe kapën fronin e perandorit të një perandorie hapësinore - duke udhëhequr galaktikën.
  Pastaj ajo filloi të pushtojë botë të tjera. Ajo komandoi, sulmoi, fitoi, ndonjëherë humbi, por mori hak....
  Gjithçka ishte në rregull derisa ajo u përplas me perandorinë e një mushkonja dhe kthetrat hibride.
  Ata u shumuan shumë shpejt dhe e mbytën qytetërimin humanoid me numra.
  Kështu betejat vazhduan, betejë pas beteje ... Deri në fund, njerëzit humbën. Dhe ish mbretëresha përsëri nuk u bë skllav në miniera.
  Përsëri punon shumë me zinxhirë dhe fle i lidhur me zinxhirë mbi gurë. Dhe nën kontrollin e plotë të robotëve.
  Vetëm në ëndërr vajza e përjetshme e pa veten të lirë dhe të shkëlqyer. Dhe pjesën tjetër të kohës ajo punoi shumë për veten e saj, punoi dhe gurë të mprehtë me këmbët e saj të ngurtësuara.
  Por mbretëresha nuk e humbi shpresën. Ajo është e pavdekshme dhe me siguri do të ndryshojë në përjetësi! Skllavëria nuk do të zgjasë përgjithmonë!
  Ish-mbretëresha madje këndoi, pavarësisht se një kamxhik ra në shpinën e saj të zhveshur dhe muskulare:
  E bija e Tokës do të thotë në përgjigje, jo,
  Unë kurrë nuk do të jem skllav...
  Unë besoj se liria do të lindë -
  Era do të freskojë një plagë të freskët,
  Për betejën e shenjtë të Atdheut,
  Sepse Zoti i Madh thërret...
  Ngrihu kalorës trim në orët e para,
  Errësira do të largohet, trëndafilat e majit do të lulëzojnë!
  
  
  
  
  MOS MBAJTJE ME NJERËGRAMËS
  Në nëntor 1941, Hitleri i ofroi papritur paqe Stalinit. Një vendim që duket i pamundur për këdo që e njeh situatën reale.
  Gjermanët duket se janë gati të marrin Moskën. Dhe pse të ofroni paqe në këtë situatë?
  Por Hitleri, siç e dini, kishte një intuitë shumë të zhvilluar. Dhe ai ndjeu se Moska ishte marrë, nuk do ta bënte. Dhe nëse po, është pikërisht koha, kur Stalini është i frikësuar, për të ofruar paqe. Natyrisht, jo të gjithë ushtarakët u pajtuan me këtë, por Hitleri kishte fuqi dhe autoritet.
  Për më tepër, kushtet e paqes premtuan të jenë të dobishme për gjermanët. Në fakt, Ukraina i kalon Gjermanisë dhe bashkë me tokën e zezë dhe bujqësinë, si dhe Bjellorusia, dhe shtetet baltike dhe rajoni i Smolenskut.
  Stalini, në përgjithësi, ra dakord të jepte gjithçka që gjermanët kishin arritur tashmë të kapnin.
  Sevastopol u tërhoq te gjermanët. Si përgjigje, Fritz u largua nga rajoni i Moskës. Leningrad mbeti pas BRSS dhe një korridor të çonte në të. Gjermanët ranë dakord të largoheshin nga rajoni i Leningradit në këmbim të rajoneve Voroshilovograd dhe Donetsk, të cilat gjermanët ende nuk i kishin pushtuar plotësisht.
  Në përgjithësi, nazistët morën Donbasin me qymyrin, metalet dhe fabrikat e tij, depozitat e boksitit dhe tokën bujqësore, të gjithë Krimenë, madje edhe një pjesë të Donit jugor. Gjermanët u larguan nga rajoni i Leningradit, Moska, Tula, pjesë e rajonit Rzhev, Kalinin. Në këmbim të një pjese të Donbasit, një pjesë të Donit me tokën e zezë të pasur dhe Sevastopolit. Finlandezët morën Petrozavodsk për vete dhe atë që arritën të kapnin. Ata u ndanë miqësisht.
  Përveç kësaj, BRSS mori përsipër të furnizonte naftë me çmime më të ulëta se ato të tregut dhe të paguante një shpërblim të madh për të burgosurit e luftës.
  Stalini, nga frika e humbjes së luftës dhe humbjes së Moskës, ra dakord me kushte të tilla. Në kulmin e suksesit të Wehrmacht-it.
  Epo, dhe Hitleri, i cili ka një instinkt të mbinatyrshëm, e kuptoi se ky ishte alternativa më e mirë.
  Lufta me BRSS ka përfunduar. Nazistët para së gjithash filluan të transferojnë trupa në Afrikë. Për më tepër, britanikët filluan një ofensivë kundër Rommel. Epo, çfarë? Dhe Fritz mori dhe zbarkoi trupat në Maltë. Sigurisht, së pari duke bombarduar britanikët atje.
  Më tej, sigurisht, sulmi në Gjibraltar. Hitleri u takua personalisht me Frankon.
  E keni parë sa e fortë është Gjermania. Shkatërruan BRSS. Ajo mori katër milionë të burgosur rusë dhe mijëra tanke. Për ne, Spanja është si një njollë në hartë. Ne do të pushtojmë nëse nuk i lejoni trupat të kalojnë. Dhe nëse ju mungon, mund të merrni diçka në Afrikë. Për më tepër, Britania është e dënuar dhe nuk do të shkojë askund!
  Franko, duke kuptuar se Spanja mund të pushtohej dhe nuk kishte asnjë shans, ra dakord.
  Sulmi në Gjibraltar ishte i suksesshëm dhe mjaft shpejt. Kalaja ka rënë. Dhe pastaj gjermanët hynë në Afrikën Ekuatoriale.
  Britanikët pësuan humbje të mëdha. Ata u kapën si pinjollë.
  Rommel mundi Britaninë në Libi dhe zhvilloi një ofensivë në Egjipt. E pushtoi Aleksandrinë.
  Pastaj doli dhe kaloi Kanalin e Suezit. Duke zhvilluar sukses, gjermanët pushtuan Irakun, Kuvajtin dhe gjithë Lindjen e Mesme.
  Wehrmacht humbi jo shumë ushtarë dhe oficerë në lindje. Dhe trupat e tij ishin më të shumta dhe më të kalitur dhe më të stërvitur se anglezët dhe veçanërisht forcat koloniale.
  Britanikët mund ta përmbanin një gjë të tillë dhe, pa dyshim, po humbnin. Pa BRSS, Fritz arriti të luftonte me sukses me Britaninë.
  Në përgjithësi, Britania ishte e dënuar të humbiste kolonitë e saj. Ushtria e saj tokësore ishte shumë e dobët dhe e pafuqishme për të mbajtur kolonitë kundër trupave më të shumta dhe të disiplinuara të Wehrmacht.
  Dhe norma e flotës nuk funksionoi. Pas rënies së Gjibraltarit dhe Maltës, u bë e pamundur mbajtja e Afrikës. Këtu Rommel bllokoi kanalin e Suezit. Dhe madje edhe në tokë, gjermanët mundën britanikët në një gol. Pas luftës me BRSS, Wehrmacht u bë edhe më i fortë dhe më i sigurt në vetvete, fitoi shumë përvojë luftarake.
  Kështu u pushtua gradualisht Afrika. Dhe përmes Iranit, gjermanët hynë në Indi. Atje, gjithashtu, sepotë vendas nuk donin të vdisnin për Britaninë. Në përgjithësi, gjermanët u penguan më shumë nga distancat, mungesa e rrugëve, komunikimet e gjata, problemet e furnizimit sesa trupat britanike.
  SHBA po mbledh pluhur për të shmangur luftën. Ata madje hoqën të gjitha sanksionet kundër Japonisë.
  Por megjithatë, samurai sulmoi portin e Perusë. Ne duhej të siguronim veten dhe të kapnim zotërimet britanike në Azi. Dhe japonezët e bënë atë.
  Me pak fjalë, në vitin e dyzet e dytë dhe në gjysmën e parë të dyzet e tre, gjermanët dhe japonezët pushtuan Afrikën, Australinë, të gjithë Azinë. Dhe në shtator 1943, pasoi zbarkimi në Britani. Pas, sigurisht, bombardimeve masive. Gjermanët përdorën Yu-288, dhe Yu-188 dhe makina të tjera.
  Pasi kishte humbur kolonitë e saj dhe e rraskapitur nga lufta e nëndetëseve, Britania nuk mund të rezistonte.
  Dhe gjermanët kishin shumë burime, dhe veçanërisht fuqi punëtore. Ata bombarduan fjalë për fjalë të gjitha qytetet dhe fabrikat në Angli. Dhe pastaj, sigurisht, zbarkimi dhe përdorimi i "Panterave", "Tigrave", "Luanëve" dhe madje "Minjve". Epo, sigurisht, edhe tanke lundruese dhe automjete nënujore.
  "Mouse" kishte kohë të bënte fillimin e operacionit, madje ai luftoi. Por minjtë janë shumë të rëndë.
  Ekuipazhi i Gerda në Panther u dallua në beteja. Gjermanët pas kapjes së Britanisë për ca kohë ende luftuan me Shtetet e Bashkuara. I dëboi amerikanët nga Islanda. Por për shkak të gjatësisë së komunikimeve, kapja e Amerikës doli të ishte një detyrë e vështirë. Megjithatë, Oqeani Atlantik nuk është shaka. Veç nëse bombardojnë një mik dhe e prenë veten në det.
  Nëndetëset gjermane u zhvilluan, duke përfshirë peroksid hidrogjeni, dhe fundosën pothuajse të gjithë flotën amerikane.
  Megjithatë, Shtetet e Bashkuara janë ende jashtëzakonisht të vështira për t'u kapur. Lufta u zvarrit dhe gjermanët, në fund, morën dhe bënë paqe.
  Pasi gjermanët iu kthyen BRSS.
  Në vitin 1945, E-50 dhe E-75 hynë në prodhim. Hitleri ndaloi prodhimin, përveç një serie të vogël mjetesh zbulimi, të tankeve më të lehta se pesëdhjetë tonë.
  Pantera peshonte dyzet e katër tonë e gjysmë. "Panter" -2 tashmë është pesëdhjetë e dy ton. E-50 tashmë ka tërhequr pothuajse gjashtëdhjetë e pesë tonë. Tanku i fundit kishte një armaturë ballore shumë të mirë prej 150 mm të bykut në një pjerrësi prej 45 gradë, dhe 185 mm të ballit të frëngjisë, gjithashtu në një kënd. Një armë prej 88 mm me një gjatësi tytë prej 100 EL. Dhe 82 mm forca të blinduara në anët, gjithashtu nën shpatet. Në kombinim me një motor që përshpejtonte deri në 1200 kuaj fuqi kur rritej, ishte një rezervuar mesatar shumë i fuqishëm.
  Plus dymbëdhjetë të shtëna në minutë.
  Një E-75 edhe më i rëndë që peshon mbi nëntëdhjetë tonë. Ky tank doli jo mjaft i suksesshëm. Arma 128 mm kishte një shpejtësi më të ngadaltë të zjarrit, shpejtësi më të ulët të grykës dhe nuk kishte përparësi në distancë të afërt në krahasim me E-50 88 mm.
  Armatura ballore e bykut është pak më e mirë se 160 mm në një kënd prej 45 gradë. Megjithatë, më shumë nuk nevojitet. Ai mban të gjitha armët amerikane, madje edhe ato sovjetike. Kulla e mbrojtjes është madhështore: balli 252 mm, anash 160 mm dhe i ashpër. Mund të shihet se të paktën ka një mbrojtje pak a shumë të besueshme për kullën, veçanërisht anën.
  Ana e kasës është 120 mm, e cila është e pranueshme, plus që mund të varni edhe ekranet. Motori, megjithatë, është mjaft i dobët me 900 kuaj fuqi. Në përgjithësi, natyrisht, rezervuari është i papërfunduar, mjaft i gjatë. Më kujton një "Tiger" -2 mjaft të rritur me probleme të ngjashme.
  Të dyja makinat gjermane janë të papërsosura, por E-50 është, natyrisht, më praktik.
  Epo, dhe E-100. Por kjo makinë është edhe më e rëndë dhe më e keqe në performancën e drejtimit sesa E-75.
  E-100, për shkak të masës së madhe, prodhohej në sasi të vogla.
  Dhe vetë ushtria në përgjithësi miratoi E-50.
  Në pranverën e vitit 1946, pikërisht më 20 prill, në ditëlindjen e Fuhrer-it, gjermanët u zhvendosën në BRSS.
  Ata kishin një numër të madh makinash dhe pajisjesh. Dhjetëra mijëra tanke të versioneve të ndryshme. BRSS gjithashtu kishte në shërbim serialet T-34-85 dhe IS-2 dhe IS-3. T-44 nuk ishte plotësisht i suksesshëm. Dhe T-54 nuk ishte ende gati.
  Gjermanët prodhuan E-50 dhe E-75 në numër të madh.
  Stalini ndaloi, pas humbjes së një pjese të konsiderueshme të vendit, zhvillimin e makinerive më të rënda se dyzet e shtatë tonë.
  Përveç numrit të madh të T-34-85, dhe IS-2 dhe IS-3 disi më të vogla, SU-100 u prodhua në masë, i cili ishte një armë vetëlëvizëse relativisht e thjeshtë dhe efektive.
  Duhet të theksohet se tanku më masiv T-34-85 mund të depërtonte vetëm në serinë gjermane E-50 në anën, dhe E-75, edhe nga ana, ishte shumë i fortë dhe vetëm SU-100 mund ta bënte. atë, dhe më pas mbylleni.
  Pra, forcat janë qartësisht të pabarabarta. Vetë tanket gjermane shpuan ato sovjetike nga distanca të mëdha. Dhe vetëm IS-3 kishte mbrojtje pak a shumë të kënaqshme të ballit, dhe më pas pjesën e sipërme.
  Këtu janë gjermanët në territorin e BRSS.
  Gerda, Charlotte, Christina dhe Magda në E-50. Ata fishkëllejnë këngë dhe gjëmojnë.
  Të gjithë dyshojmë në bririn e dashit,
  Zoti do të jetë për ne!
  Dhe si do të marrin dhe qëllojnë armikun.
  Tridhjetë e katër shpërtheu kullën. Po, ekuipazhi luftarak, nuk do të thuash asgjë.
  Charlotte tha me pakënaqësi:
  Ne ende nuk kemi shumë forca të blinduara. Armiku mundet, dhe bordi dhe fiksohem!
  Christina vuri në dukje:
  - Por arma është e saktë dhe vdekjeprurëse! Pra, njëri kompenson tjetrin!
  Gerda fërshëlleu:
  - Do t'i thyejmë të gjitha!
  Ndërkohë, Natasha po lufton kundër Fritz në SU-100 me ekuipazhin e saj.
  Oleg Rybachenko ishte anëtari i pestë i ekuipazhit SU-100 së bashku me Natasha, Zoya, Augustina dhe Svetlana.
  Vajzat tundën me kokë në shenjë miratimi.
  - Ju jeni një luftëtar, gjë që është e mrekullueshme!
  Natasha qëlloi kundër armikut. Predha goditi ballin e makinës gjermane, duke u rrëzuar me rikoset. Vajza e inatosur goditi këmbën e saj të zbathur. Dhe ajo kontrolloi:
  - Dhe tani je djalë! Duket se je i zgjuar, apo jo?
  Oleg tundi me kokë. Ai është një djalë i pavdekshëm, ndaj mund të bëjë shumë. Këtu është gjermani E-75 përpara. Si ta depërtoni atë?
  Djali gjenial e kuptoi, i pëshpëriti predhës:
  - Ne jemi metal, të të njëjtit gjak - ti dhe unë!
  Dhe me ndihmën e këmbës së tij të zhveshur e fëminore, ai shpalosi pamjen dhe qëlloi.
  Pavarësisht se sa i fortë është tanku gjerman me forca të blinduara ballore, por nëse goditni saktësisht nga skaji në skaj ose një kombinim i linjave të forcës, tanki jep veten. Dhe pastaj metali shpërtheu dhe kompleti luftarak filloi të shpërthejë.
  Oleg Rybachenko bërtiti:
  - Kjo është klasa më e lartë!
  Natashka gudulisi thembra të zhveshur të djalit dhe pohoi me kokë:
  - Gjuaj!
  Oleg Rybachenko qëlloi përsëri nga SU-100. Ata goditën nga një distancë e gjatë, dhe më pas arma sovjetike 100 mm nuk mori tanket më të fundit gjermanë: E-50 dhe E-75. Por djali është fenomenal. Dhe ai arrin të godasë armikun.
  Djali terminator qëllon sërish. Dhe depërton përmes E-50. Ky tank është i shpejtë dhe duhet goditur. Dhe gjermanët janë të gjithë ngjitur dhe ngjit.
  Zoya gjuan. Dhe shumë i përshtatshëm.
  Godet armikun në kullë. Pastaj Oleg Rybachenko qëllon përsëri. Top njëqind milimetrash bën mrekulli.
  Djali gjeniu vrumbullon:
  - Do të të shqyej! Unë do t'ju gris! Nuk do të jetë mirë!
  Dhe përsëri, si një fëmijë, ai do ta marrë atë dhe do ta godasë me çekiç. Dhe me të vërtetë gris armikun.
  Pas së cilës do të lëshohet:
  - Unë jam një luftëtar supersonik!
  Dhe përsëri, me ndihmën e një këmbë të zbathur, ai do të qëllojë.
  Fëmija duket vetëm dymbëdhjetë vjeç, por është shumë i shpejtë dhe fenomenal.
  Këtu ajo qëlloi me ndihmën e gishtërinjve të zhveshur dhe Agustinit.
  Dhe vajza rrëzoi E-50.
  Gjermanët po marrin dëme të konsiderueshme. Por orteku i tyre i tankeve po afrohet gjithnjë e më shumë. Këtu është E-100 në lëvizje. Gjithashtu forca të blinduara, armë dhe mburoja të fuqishme.
  Por edhe vajzat dhe djali i tij depërtojnë.
  Makina gjermane është djegur dhe është bërë copë-copë.
  Oleg Rybachenko këndoi:
  - Lavdi Atdheut të Shenjtë,
  Me tërbim të jashtëzakonshëm!
  Sërish djali qëlloi, goditi fashistin dhe u shkeli syrin vajzave. Dhe përsëri fëmija gjuan dhe shtyp armikun.
  Duke luftuar le të themi djali. Dhe gjuan një predhë. Dhe tanku Tiger-2, i vjetëruar, por i fuqishëm, tashmë është bërë viktimë. Humbjen po e vuan edhe "Pantera" -2 gjermane. Por ajo pothuajse e pushtoi Amerikën vetë.
  Dhe tani BRSS po bën presion.
  Oleg Rybachenko, nga ana tjetër, gjuan dhe godet me siguri.
  Dhe kështu ata filluan të qëllojnë me radhë dhe të këndojnë ...
  Natasha goditi këmbën e saj të zbathur dhe bërtiti:
  - Kjo është nga tajga ...
  Zoya gjithashtu goditi gishtat e saj të zhveshur dhe kërciti:
  - Në detet britanike ....
  Augustina gjithashtu gjuajti një predhë dhe tha:
  - Ushtria e Kuqe!
  Svetlana gjuajti predha me gishtat e saj të zhveshur dhe tha:
  - Më e fortë se të gjithë!
  Oleg Rybachenko u përqesh dhe tha:
  Dhe le të kuq...
  Natasha qëlloi dhe bërtiti:
  - Kompreson fuqishëm!
  Zoya gjithashtu goditi dhe leh:
  - Bajoneta jote me dorë kallo!
  Agustini bërtiti dhe bërtiti:
  - Dhe ne duhet të...
  Svetlana hodhi një akuzë vdekjeprurëse dhe bërtiti:
  - E pandalshme!
  Oleg Rybachenko qëlloi përsëri, duke qeshur:
  - Shko tek e fundit...
  Natasha dërgoi një predhë dhe bërtiti:
  - Betejë vdekëse!
  Dhe vajzat u shpërndanë, arma u përplas derisa predhat mbaruan.
  Po, Oleg Rybachenko është përsëri në luftë.
  Por Ushtria e Kuqe po kalon një kohë të vështirë. Gjermanët po përparojnë. Ata kanë më shumë pajisje, më shumë këmbësorie. Dhe japonezët po vijnë nga lindja.
  Mos rezistoni kundër një pushteti të tillë.
  Gerda dhe ekuipazhi i saj po luftojnë në E-50. Gjermanët tashmë po sulmojnë Voronezh. Lufta është e ashpër.
  Nga njëra anë, një tank gjerman, si një luftëtar i llojit të tij, është shumë i mirë. Por bordi është mjaft i mbrojtur dobët. Dhe ky është minusi i tij, kështu që vajzat duhet të jenë vigjilente.
  Ka ende shumë T-34-85 të prodhuar. Kjo makinë është ende në prodhim masiv, dhe arma gjermane 88 mm në 100EL po korr një korrje të bollshme nga një distancë e largët.
  Gjithnjë e më shumë po prodhohet edhe SU-100, i cili, duke qenë një armë vetëlëvizëse, është më e lehtë për t'u prodhuar sesa një tank, por arma është më e fortë.
  Pikërisht tani, duke shtypur butonin e levës me gishtat e saj të zhveshur, Gerda depërtoi tharësen sovjetike. Në një distancë të afërt, një makinë e tillë mund të jetë shumë e rrezikshme.
  Terminatorja bionde e mori dhe këndoi:
  - Nervat e mia nuk janë prej çeliku,
  Më kuptove plotësisht!
  Dhe pastaj topi i Charlotte shkrepi dhe shtypi tridhjetë e katër.
  Dhe një armë që lëshon dymbëdhjetë të shtëna në minutë arrin një distancë të madhe.
  Më tej, ndërsa Christina qëllon. Dhe gjithashtu do ta bëjë atë shumë me vend dhe saktë. Ajo theu një tank të Ushtrisë së Kuqe dhe bërtiti:
  - Zjarr i tërbuar! Hurre Stalin!
  Pastaj lupanula dhe Magda. Ajo e bëri atë me shumë saktësi me ndihmën e gishtërinjve të saj të zhveshur.
  Dhe ajo këndoi:
  - Për lavdinë e Atdheut të përjetshëm!
  Më pas vajza shpërthen në të qeshura...
  Makina gjermane punon vetë pa dështime.
  Këtu, IS-2 u bë viktima e tij, një tank mjaft i fuqishëm dhe i rrezikshëm, por i mbrojtur dobët nga balli i kullës.
  Vetëm IS-3 në ballë ka mbrojtje relativisht të mirë, por ky tank është ende duke u prodhuar në tufa të vogla. Ajo ka një formë kullë tepër komplekse. Edhe pse IS-3, siç ka treguar praktika luftarake, të paktën ka një shans për t'u përshtatur në automjetet e serisë E në distancë të afërt.
  Tanke më të rënda nuk janë prodhuar ende në BRSS, madje edhe zhvillimi i tyre është pezulluar. Kjo, natyrisht, krijon një problem. Gjermanët kanë vetëm armë vetëlëvizëse E-25 në serinë e lehtë, por prodhimi i saj është pothuajse i ngrirë. Edhe pse makina nuk është e keqe.
  Vetëm dy anëtarë të ekuipazhit dhe një metër e gjysmë lartësi. I vogël me një armë 75 mm nga Panther. Gjuetar për makinat sovjetike.
  Por Fuhreri preferon pushtetin. Edhe E-50 është gradualisht inferior ndaj E-75, i cili gjithashtu është i mbyllur nga anët me mburoja.
  E-75 është e vështirë për t'u depërtuar edhe në anën. Dhe gjermanët e përdorin atë në përparime ...
  Dy pilotët gjermanë Alvina dhe Albina kanë arritur tashmë të tejkalojnë numrin e avionëve të rrëzuar mbi treqind dhe kanë marrë: Kryqi i Kalorësit të Kryqit të Hekurt me gjethe lisi argjendi, shpata dhe diamante.
  Vajzat janë luftëtare kaq të lezetshme dhe më të lezetshmet në botë. Po, edhe nëse Huffman ka më shumë avionë të rrëzuar për momentin, por ata janë, por shumë më të bukur.
  Dhe ata luftojnë, si rregull, vetëm në një bikini dhe zbathur.
  Alvina rrëzoi tre avionë sovjetikë nga ME-262 X me armë avioni 30 mm dhe shkroi në Twitter:
  - Unë jam pishtari i asgjësimit!
  Albina, duke kryer zjarr të ngjashëm, konfirmoi:
  Jemi një asgjësim total.
  Dhe ajo preu katër avionë të tjerë sovjetikë ...
  Luftëtarët janë shumë luftarak në humor, por buzëqeshin vazhdimisht.
  Ata i duan shumë meshkujt dhe punojnë me gjuhën e tyre. Dhe ata e duan atë. Bukuri të tilla luftarake.
  Këtu ata rrëzuan një TU-3 sovjetik, dhe e copëtuan atë ... Ky është përshëndetje e tyre e zjarrtë.
  Vajzat, me pak fjalë, mos u dorëzoni. Dhe Ushtria e Kuqe merr prej tyre.
  Por nga ana tjetër, Anastasia dhe Mirabela po zihen me të njëjtat bikini dhe zbathur - po fitojnë hesapet e tyre! Ato vajza janë shumë agresive.
  Dhe Anastasia rrëzoi një aeroplan gjerman dhe lëshoi:
  - Unë jam një pilot i madh!
  Mirabela hodhi një top në një makinë gjermane 37 mm dhe kërciti:
  - Unë jam një super luftëtar!
  Vajzat dhe ne fakt cfare ju duhet....
  Por ata luftojnë me Yak-9T të vjetëruara, të cilat natyrisht nuk tërhiqen kundër automjeteve gjermane me motor jet. Por bukuroshet arrijnë të luftojnë. Dhe shmangni goditjen.
  Dhe pse? Sepse janë zbathur dhe me bikini. Pra, mos i preni ato.
  Luftëtarët, siç mund ta shohim, e kuptojnë se çfarë është lëkura e zhveshur.
  Anastasia qëlloi një tjetër luftëtar gjerman dhe bërtiti:
  - Për Atdheun!
  Mirabela preu HE-162 dhe bërtiti:
  - Për Stalinin!
  Luftëtari më i rrezikshëm gjerman ME-262 X, ai ka pesë armë ajri, dhe shpejtësi të madhe, krahë të fshirë, forca të blinduara të fuqishme.
  Është më e lehtë të rrëzosh një makinë HE-162 që është e lehtë, e lirë, por shumë e manovrueshme.
  ME-1010 doli të mos ishte plotësisht i suksesshëm për gjermanët, i cili është padyshim një avion i shkëlqyer për sa i përket karakteristikave të fluturimit, por krahët e tij ndryshojnë fshirjen e tyre dhe kërkojnë pilotë shumë të kualifikuar. TA-183 doli të ishte më praktik, dhe gjithashtu shkon në pjesën e përparme.
  Por Hitleri preferon ME-262 X të blinduar rëndë, me armë të fuqishme.
  Deri më tani, makinat e vidhave Luftwaffe nuk janë nxjerrë ende nga prodhimi. TA-152 është automjeti më i suksesshëm me shumë qëllime, dhe ME-309 është ende në luftim. Ata janë superiorë ndaj luftëtarëve sovjetikë në shpejtësi dhe armatim. Dhe megjithëse Yu-488 është një makinë me vidë, Yaks Sovjetik as nuk mund ta arrijë atë. Po, edhe LA-7 më i avancuar është inferior ndaj kësaj makine në shpejtësi.
  Dhe çfarë të bëni kundër avionëve bombardues: "Arado", Yu-287 dhe të tjerët.
  Aviacioni sovjetik, pa avionë reaktivë, është i dobët.
  Megjithatë, Anastasia dhe Mirabela ende arrijnë të marrin rezultate të mira edhe në kushte të tilla.
  Kështu ata u kthyen, u mbushën me karburant dhe përsëri në betejë. Përsëri rrëzoni makinat gjermane. Dhe ata e bëjnë këtë me një efekt të madh.
  Askush në aviacionin Sovjetik nuk mund të krahasohet me çiftin e tyre. Përveç kësaj, vajzat bëjnë seks për të qenë më të forta. Dhe zakonisht ata gjithmonë kanë burra të ndryshëm. Dhe kjo u jep vajzave një forcë të tillë!
  Ky është një nga sekretet e suksesit të tyre fenomenal.
  Vajzat tashmë kanë marrë yllin e artë të heroit të BRSS dhe i bëjnë syrin njëra-tjetrës.
  Fluturuan sërish, rrëzuan dikë.
  Anastasia preu një Yu-288, një bombardues mjaft i fuqishëm, me armën e saj të avionit 37 mm.
  Dhe Mirabela rrëzoi një avion Yu-287, duke përdorur gjithashtu të njëjtën armë 37 milimetrash. Të tilla armë bënë të mundur, me saktësinë fenomenale të vajzave, të goditeshin në distancë automjetet e armikut. Edhe pse municioni ishte i kufizuar, dhe ju rrezikoni të vdisni.
  Vajzat godasin me këmbë zbathur dhe këndojnë:
  - Fluturoni skifterët si shqiponja,
  Ne jemi për Stalinin përpara!
  Suksesi ynë nuk është larg
  Hapni një llogari fituese!
  Pra, luftëtarët, natyrisht, nuk do t'i lënë fashistët poshtë. Dhe ata do ta godasin aq fort sa do të dëmtojë Fyhrer-in.
  Anastasia Vedmakova, natyrisht, manovron. Yak-9 është më shumë se gjashtëqind kilometra, nuk do të shtrydhet, aq më pak me një armë të rëndë, por pak a shumë duke u hedhur e rrotull.
  Pak më mirë se Yak-3, i cili, megjithatë, është më i shtrenjtë dhe kërkon duralumin me cilësi të lartë. Dhe BRSS humbi shumë territor. Dhe Yak-9 mund të prodhohet në sasi të mëdha.
  Por Rajhu i Tretë, së bashku me Japoninë, nuk mund të mbahet në këmbë.
  Mirabela rrëzoi ME-262 dhe këndoi:
  - Për lavdinë e Atdheut të Rusisë,
  Ne do ta bëjmë të gjithë botën më të lumtur!
  Anastasia preu një gjerman tjetër dhe bërtiti:
  - Ky është emri i dashurisë më rrezatuese!
  Dhe gjithashtu si të ulërimë. Dhe thrash mbi Fritz.
  Vajzat janë sigurisht shumë, shumë të lezetshme.
  Dhe gjermanët ndërkohë po thellohen gjithnjë e më shumë në territorin e BRSS.
  Japonezët po marrin pjesë gjithashtu në aksion. Dhe ka shumë prej tyre dhe po i shtyjnë kinezët përpara.
  Ushtarët e verdhë po shtyjnë për një përparim. Dhe ata fjalë për fjalë hedhin kufoma në të gjitha afrimet.
  Por ka aq shumë prej tyre sa që përfundimisht depërtojnë.
  Japonezët dhe ushtria e tyre e verdhë sulmojnë Khabarovsk. Humbjet janë injoruar plotësisht.
  Por ata takohen atje nga vajza sovjetike.
  Alenka dhe ekipi i saj.
  Vajzat mbrojnë Khabarovsk. Ata i hedhin armikut granata me këmbë të zbathura.
  Dhe ata këndojnë duke qeshur:
  Ne jemi vajza të mira
  Dhe humbja e të gjithë luftëtarëve ...
  Zëri është aq i lartë
  Në lavdinë e baballarëve të çmendur!
  Dhe sërish granatat e hedhura nga këmbët zbathur të bukurosheve fluturojnë.
  Alenka, sapo jep kthesën, kosit kinezët dhe kërcit:
  - Lavdi tokës tonë!
  Anyuta do të hedhë një granatë me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe do të ulërijë:
  - Në emër të fuqive më të larta!
  Dhe gjithashtu goditi një breshëri vdekjeprurëse.
  Angelica qëllon më pas. Dhe ai gjithashtu hedh një granatë me këmbën e tij të zbathur.
  Dhe bërtet:
  - Për kufij të rinj!
  Dhe pastaj Maria do të godasë. Dhe ajo gjithashtu preu një rresht luftëtarësh të verdhë, duke kënduar:
  - Bisht më bisht! Sy për sy!
  Dhe bëjini syrin miqve tuaj.
  Dhe pastaj Lojërat Olimpike do të hedhin një kuti të tërë eksplozivi mbi samurai dhe kinezët.
  Dhe ulërima:
  - Për lavdinë e Atdheut!
  Dhe përsëri, të pesë shfarosin ushtrinë e huaj.
  Por japonezët tashmë kanë mbledhur shumë kinezë. Ata ngjiten dhe ngjiten. Dhe tufa të tëra kufomash rriten.
  Alyonka qëllon, hedh tambën e saj të zhveshur dhe bërtet:
  - Për Stalinin!
  Anyut gjithashtu do të hedhë një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe do të ulërijë:
  - Mësues!
  Angelica do të hedhë radhën. Ai hedh një dhuratë me këmbën e tij të zbathur dhe kërcit:
  - Për Leninin!
  Dhe pastaj Maria, si një rrahëse ndaj armikut. Dhe gishtat e këmbëve të zbathura do të fillojnë të shkatërrohen.
  Pas kësaj, kinezët shpërndahen në të gjitha drejtimet ...
  Dhe pastaj, si Olimpiada, ai do të marrë dhe do të nxjerrë një fuçi nitroglicerinë. Dhe thith të gjithë.
  Dhe militaristët bien në vetvete ...
  Oleg Rybachenko dhe ekipi i tij janë ende duke luftuar për Tula. Gjermanët po përpiqen të rrethojnë Moskën. Qyteti i Tulës tashmë e zmbrapsi sulmin e Fritz në dyzet e një.
  Por armiku tani është shumë më i fortë. Dhe kryen granatime agresive. Dhe bombat po bien mbi Ushtrinë e Kuqe dhe forcat e tjera vdekjeprurëse.
  Një kundërshtar shumë i fuqishëm. Dhe ata hedhin në betejë shumë luftëtarë të zinj, arabë, indianë. Dhe duket se nuk ndalet.
  Oleg Rybachenko qëlloi në E-75 dhe këndoi:
  Ushtari është gjithmonë i shëndetshëm
  Ushtari është gati për çdo gjë ...
  Dhe pluhur si nga qilima,
  Po i dalim nga rruga
  Dhe nuk do të ndalet!
  Dhe mos ndërroni këmbët
  Fytyrat tona shkëlqejnë
  Çizme me shkëlqim!
  Dhe sërish djali godet nazistin nga larg. Por forcat janë vërtet të pabarabarta.
  Edhe pse Tula qëndron heroikisht. Dhe në jug, nazistët po i afrohen Stalingradit.
  Por çfarë mendojnë ata se do të fitojnë atje?
  Oleg Rybachenko përsëri qëllon mbi nazistët dhe këndon:
  Dhe një kaos i tillë
  e mbushi universin...
  Fati i trishtuar i njerëzimit -
  Duro dhimbjen, vuajtjen!
  Dhe përsëri djali ra, dhe fashist "Maus" -2, një makinë shumë e frikshme, është në flakë.
  Natasha tha logjikisht:
  Asnjë forcë nuk mund të qëndrojë kundër nesh!
  Dhe i shkeli syrin djalit.
  Më tej lupanula dhe Zoya. Gjithashtu duke zhurmuar:
  - Për aksesin tim në fitore!
  SU-100 punon vetë dhe nuk mendon të ndalojë granatimet.
  Gjermanët gradualisht po anashkalojnë Tulën. Ata kanë shumë forca, shumë këmbësorie. Dhe tanke lëvizëse të markave të ndryshme.
  Këtu, për shembull, është i njëjti "Lev" -2, një makinë shumë e fuqishme: peshon njëqind tonë, dhe armatura e përparme është 300 milimetra e anuar. Asgjë nuk duket se prishet.
  Por Oleg Rybachenko ende grushton. Tregon klasën e tij më të lartë - një snajper.
  Dhe ai rreh veten, dhe ai rrah ...
  Nga nazistët fluturojnë vetëm fragmente. Por ata ende nuk duan të ngadalësojnë.
  Oleg Rybachenko kërcit:
  - E ardhmja është e jona
  Ne jemi Shqiponja, Jedi!
  Dhe përsëri djali ngrihet kuajt. Dhe përsëri, nazistët me një qindarkë.
  Dhe ekuipazhi i tankeve të Gerda është tashmë në Stalingrad. Këtu luftime të tilla agresive janë në lëvizje të plotë.
  Gerda, duke qëlluar, bërtet:
  - Trupi im është hekur!
  Charlotte shtypi butonat në levë me gishtërinjtë e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Kaq e dobishme për një luftë!
  Dhe i shkeli syrin partnerit të saj.
  Pastaj ajo lupanula përsëri dhe theu tridhjetë e katër.
  Pastaj dha një goditje dhe Christina. Ajo theu tharjen e Ushtrisë së Kuqe dhe gjëmonte:
  - Unë jam një vajzë e çmendur! Unë do t'i shqyej të gjithë!
  Dhe më pas Magda qëlloi me këmbën e saj të zbathur.
  Vajzat nga Gjermania, në përgjithësi, janë mirë. Dhe njollos armikun.
  . KAPITULLI #2
  Por më pas makina e tyre u godit anash. Më duhej të ndaloja dhe të riparoja.
  Gerda tha me kapriçioz:
  Po humbim kohë sërish!
  Charlotte fërkoi sipërfaqen e armaturës me këmbën e saj të zbathur dhe bërtiti:
  Ne do të hakmerremi dhe do të fitojmë!
  Dhe pastaj ajo e mori dhe nxori dhëmbët. Dhe lëshonte rreze dielli nga dhëmbët e perlave.
  Kristina e mori atë dhe bërtiti:
  - Për Atdheun pa këshilla!
  Dhe gjithashtu godet armaturën me thembër të zhveshur!
  Magda ra dakord.
  - Dhe jo marrëzi!
  Vajzat vendosën të luanin shah për momentin. Një çift për një çift. Dhe ata filluan të ndërtojnë një strategji atje.
  Loja është interesante. Por vajzat debatuan për çdo lëvizje dhe goditën kokat.
  Gerda tha me një kërcitje dhëmbësh:
  - Unë do të jem aksioma më e lartë!
  Dhe si për të qeshur..
  E imagjinova adashin tim nga përralla e Andersenit. Këtu ajo u kap në pyll nga grabitësit. Ata çmontuan karrocën dhe pothuajse të gjitha rrobat dhe çizmet e shtrenjta ia morën vetë Gerdës. Kështu Gerda është përsëri këmbëzbathur dhe me thasë. Kështu dukej ajo, me duart e lidhura pas shpine.
  Ai ecën nëpër pyllin e ftohtë të vjeshtës. Tabani i zhveshur ndjen çdo përplasje, çdo përplasje, çdo degëz. Gerda është e frikësuar dhe dëshiron të hajë.
  Ajo madje arriti të shërohej në pallat. Dhe në barin e vjeshtës ka ngrica, që të kujton të ftohtin që ajo kishte përjetuar kohët e fundit.
  Gerda qeshi... Ajo mendoi se në përrallën e Andersenit nuk kishte mjaft taka të thekura. Dhe kjo do të ishte e mrekullueshme!
  Rezervuari u riparua shpejt. Dëmi është i vogël. Edhe pse predha e një topi njëqind milimetrash goditi anash. E cila mund të jetë e rrezikshme.
  Charlotte shtypi gishtat e saj të zhveshur mbi butonat e levës dhe këndoi:
  - Unë jam një shkatërrues tankesh,
  Zemra digjet...
  Arma është shtëpia ime!
  Dhe predha theu tridhjetë e katër të tjera. Deri më tani, është T-34-85 që dominon në fushën e betejës. Dhe automjetet e rënda në Ushtrinë e Kuqe janë relativisht të rralla.
  Por më pas u shfaq IS-3. Ai ka një pikë të dobët: pjesën e poshtme të trupit. Balli ka një kënd të madh prirjeje. Ka një formë: feçkë pike. Por nëse goditni pjesën e poshtme të ballit, atëherë nuk do të ketë mëshirë.
  Magda, me ndihmën e këmbëve të zbathura, i drejtoi një top armikut. Dhe sa shuplaka, dhe predha fluturoi.
  Dhe makina sovjetike u fut në zorrë. Frëngjia u gris dhe predha filluan të shpërthejnë.
  Gerda bërtiti:
  - Dhe ju jeni një bukuroshe e bukur!
  Magda bërtiti, duke tundur gjoksin e saj madhështor:
  - Askush nuk do të më ndalojë!
  Charlotte konfirmoi me besim:
  - Dhe askush nuk fiton!
  Christina kërciti si përgjigje:
  - Ujqërit e këqij shtypin armiqtë!
  Gerda bërtiti:
  - Ujqër të këqij - përshëndetje heronjve!
  Nazistët rrethuan Tulën dhe fëmijët, së bashku me katër vajza duhet të dalin nga ring.
  Djali, vajza dhe vajza vrapojnë drejt vetes dhe hedhin granata me gishtërinjtë e tyre të zhveshur.
  Dhe nazistët marrin dëme dhe nuk mund t'i godasin.
  Oleg, duke qëlluar, këndoi:
  - Në emër të Atdheut të shenjtë,
  Mos na gjunjëzo!
  Margarita hodhi dhuratën e vdekjes me këmbë të zbathur dhe kërciti:
  - Jo! Mos vendosni kurrë!
  Natasha, duke gjuajtur dhe kërcyer, shtoi:
  - Të mos na vijë halli në shtëpinë tonë!
  Dhe gjithashtu me një këmbë të zhveshur, si të lëshoni një granatë vdekjeprurëse.
  Më tej, Zoya do t'i shmanget fragmentit, dhe gjithashtu do t'i lërë gjërat dërrmuese të thyhen me gishtat e saj të zhveshur ...
  Dhe ulërima:
  - Do të jetë mirë!
  Dhe pastaj Angelica do të qëllojë në armik. Kosi atë në një tërbim të egër. Dhe ulërimë përsëri:
  - Unë jam pijanec i çmendur!
  Dhe një granatë do të fluturojë nga një thembra e zhveshur.
  Dhe pastaj Svetlana, ndërsa e merr dhe e godet me dhimbje.
  Këto, natyrisht, janë vajza - çfarë u sjell vdekja armiqve.
  Natasha, duke qëlluar mbi armikun, kërcit:
  - Askush nuk do të na ndalë, as djalli nuk do të na mundë!
  Dhe fluturon nga këmbët e saj zbathur, një granatë në një hark. Dhe lupanet, po, do të shpërndajë gjithçka dhe, për më tepër, larg.
  Vajzat sigurisht që janë në gjendje të kapërcejnë territorin e prekur. Në jug, luftimet janë në lëvizje të plotë në Stalingrad, të cilin e mban Ushtria e Kuqe. Një humbje e tërë kolosale e japonezëve mori Khabarovsk dhe përparuan në Vladivostok.
  Epo, atje do të takohen nga ata që kanë nevojë.
  Anna Vedmakova përjetoi një ceremoni jo shumë të këndshme lamtumire me kalin e saj besnik fluturues. Luftëtari, i cili u bë MiG-4 amtare, mbi të cilin u rrëzuan kaq shumë avionë gjermanë, thjesht u dogj gjatë sulmeve ajrore të armadës japoneze, si dhe një sasi e madhe automjetesh dhe anijesh të tjera. Pasi shkaba nga Toka e Diellit në Lindje goditën qytetin, Vladivostok ishte një pamje e trishtuar. Sidoqoftë, varrimi i të vdekurve u mbajt në mënyrë ushtarake në mënyrë modeste dhe mjaft shpejt. Pilotja Vedmakova dogji këmbët e saj, këmbët e vajzës ishin të mbuluara me flluska, dhe për këtë arsye ajo eci zbathur, duke shkelur me kujdes gishtat e saj. Japonezët nuk i kanë përsëritur ende bastisjet, ata i kanë përqendruar përpjekjet e tyre në mbështetjen e fronteve që përparojnë. Vedmakova anashkaloi bllokimin, ai u pastrua fuqishëm, midis punëtorëve kishte një numër të madh fëmijësh. Të hollë, të zbathur, me fytyra të skuqura në diellin e freskët pranveror, ata gërmuan pllaka të thyera, ngritën shtyllat e rrëzuara të telegrafit, thjesht fshinë rrugët.
  I moshuari mbi djemtë me kravatë pioniere, por pa këmishë (i varur veçmas, me sa duket djemtë kujdeseshin për rrobat e tyre), vrapoi drejt pilotit.
  - Po punojmë me ritëm të përshpejtuar, shoku major, gjithçka do të jetë gati së shpejti! Rrugën do ta pastrojmë, do të jetë e qetë si para luftës!
  Vedmakova buzëqeshi dhe i hodhi një karamele:
  - Ja, merre! Kjo është çokollata jonë natyrale sovjetike, jo helmi amerikan.
  Djali shkeli syrin me zjarr.
  - Dhe ne dolëm me një pseudonim të ri për amerikanët! Meqë tani janë bashkë me Hitlerin dhe Hirohiton, nuk janë Yankees, por Pindos!
  Majorja u përkul para djalit:
  - Si e thatë kush janë ata?
  Pionieri i ri përsëriti:
  - Pindos! Pra, tani ne do të rrëzojmë Yankees që na tradhtuan!
  Vedmakova e përkëdheli kokën e djalit, më pas dora e saj e madhe dhe e fortë kaloi mbi supet e holla dhe me damarë të djalit. Djali ia ktheu buzëqeshjen: dhëmbët e tij ishin të bardhë dhe shtriu pëllëmbën e tij kallo. Majori i shtrëngoi dorën djalit dhe u përgjigj:
  - Duhet ta mbajmë mend emrin! Por në fund të fundit, ne nuk jemi ende në luftë me Amerikën, ndaj është e hershme të dalim me pseudonime!
  Djali u përgjigj:
  - Amerikanët janë më keq se japonezët dhe gjermanët, sepse preferojnë të luftojnë me prokurë. Sado mizorë të jenë luftëtarët e Perandorisë së Diellit në rritje, trimëria e tyre është e njohur për të gjithë!
  Witcher e ndërpreu:
  - Do t'i vras këta trima! Dhe sa më shpejt të jetë e mundur!
  Garnizoni i ri i veprimit Krotov papritur nënshkroi një urdhër jo plotësisht logjik dhe dërgoi një pilot luftëtar me një grup marinarësh në Khabarovsk. Urdhri u ndoq menjëherë, ishte e nevojshme të pasqyrohej ofensivën e njësive japoneze. Vedmakova, natyrisht, priste që ata t'i jepnin një luftëtar, por ... Dhe fronti nuk kishte avionë të lirë në dispozicion, dhe përforcimet e qendrës së tyre nuk kishin mbërritur ende. Udhëtimi nga Vladivostok në Khabarovsk mori pak kohë dhe majori u hodh fjalë për fjalë nga binarët në një luftë të valë.
  Japonezët u përpoqën të anashkalonin qytetin e fortifikuar mirë dhe ta rrethonin atë. Luftëtari mezi pati kohë të hidhej në llogore me automatik përpara se të fillonte sulmi.
  Shtriga pyeti kapitenin Sinitsin, i cili ishte shtrirë pranë saj:
  - Pra, armiku po planifikon taktikën e Friedrich, ose më mirë të gjeneralit Nogi, për të anashkaluar fortifikimet dhe për të na futur në prapavijë.
  Kapiteni bërtiti.
  - Le të përpiqet të djegë bishtin e kalit rus! Pra do goditet me thundra se nuk do t'i duket e mjaftueshme!
  Piloti i asit bëri shaka:
  - Thundrat e kalit, ndoshta jo nga çeliku i Kruppit, por ato tona sovjetike!
  Fjalët e saj u ndërprenë nga ulërima e predhave. Këtu shtrihet në një llogore të gërmuar gjatë, rreth Khabarovsk ka përgjithësisht një linjë fisnike fortifikimesh, kërcënimi i një pushtimi japonez ekziston për më shumë se një vit. Predhat shpërthejnë para dhe mbrapa llogoreve, ka shumë zhurmë prej tyre. Në përgjithësi, shimosa e famshme japoneze krijon shumë zhurmë dhe tym. Luftëtari shikon pa frikë, madje edhe me njëfarë indiferencë. Shpërthimet e predhave sjellin burime të pista, ja një prej tyre që shkaktoi lëkundjen e tokës. Kjo do të thotë që një armë po godet, me një kalibër top prej treqind milimetrash të mirë. Dëgjohen rënkimet e të plagosurve... Përmes topave duken si avuj të lehtë që nuk i kap dot çdo vesh. Këtu piloti-luftëtar u spërkat me tokë. Megjithatë, vajza, duke teshtitur, shkundi pluhurin nga gërshetat e saj të kuqe:
  - Kështu është gjithmonë, po të shtrihesh pis! Dhe nëse u ngritët, ju kanë mbetur një ose dy!
  Përgatitja e artilerisë doli të jetë e shkurtër, mbase japonezët nuk kishin aq shumë predha. Sulmi ka filluar. Disa taco japoneze ecën përpara. E vogël, me një trup makine paksa të rrumbullakosur. Tanku më masiv i perandorisë së Diellit në rritje: Chichiha. Vedmakova kujtoi karakteristikat e tij. Armatura frontale 30 mm, arma 47 mm, motori me naftë 320 kuaj fuqi. Përveç performancës së drejtimit, në të cilën kjo makinë nuk është inferiore ndaj T-34, atëherë është edhe më e keqe se T-3 gjermane e modelit 1943. Madje në Lindjen e Largët e thërrasin, teshtini! Por meqë ra fjala, mbretëresha e fushave nuk është një tank, por një këmbësorie. Këtu provoni, afrohuni në fushat e minuara. Siç thonë: ku nuk kalon tren i blinduar, ushtar me pushkë do të zvarritet.
  Pushkët e japonezëve janë kopjuar nga gjermani Mauser. Mitrolozë, të këputur nga "Schmeister" i njohur nga Lufta e Parë Botërore. Në përgjithësi, ato me sy të ngushtë kanë dëshirë të kopjojnë më të mirën nga ana tjetër. Me siguri dizajnerët japonezë tashmë po punojnë për krijimin e një hibridi të "Panterës" dhe T-34!
  Nuk ka më shumë se një duzinë tanke japoneze, dhe artileria sovjetike nuk është aspak në nxitim për t'i përmbushur ato. Këmbësoria vrapon pas tyre, në vijën e trashë tradicionale. Vetë ushtarët e vendit të Diellit në rritje janë të veshur me një uniformë që lëshon pak zverdhje, ngjyrën e stepës kaki. Vedmakova i shikon ata, duke vlerësuar shpejt numrin e sulmuesve. Me sy, janë pesë-gjashtë mijë të tillë, dhe maksimumi një mijë rusë janë ulur në llogore, që mbulojnë këtë sektor të frontit. Dhe armët... Ushtria e Lindjes së Largët është e pajisur sipas parimit të mbetur, dhe vetëm oficerët kanë automatikë. Çfarë është ajo, në fund të fundit, një major, megjithatë, pa një pozicion, i reduktuar në nivelin e një të zakonshme.
  Kapiteni Titmouse (ende një djalë shumë i ri) e pyeti Witcher.
  - Keni luftuar me gjermanët?
  Vajza u përgjigj:
  - Jo! I putha!
  Kapiteni, duke u zbehur befas, tha:
  - A ju kujtohet kufoma juaj e parë!
  Vedmakova buzëqeshi dhe tundi kokën.
  - Unë jam pilot, dhe atë që e kam rrëzuar, e kam rrëzuar bashkë, nuk kam koncept kufoma! Nga rruga, gjatë gjithë Luftës së Madhe Patriotike, avioni im nuk u rrëzua kurrë!
  Kapiteni fishkëlleu disi në mënyrë të sikletshme.
  - Ti je thjesht një asi! Dhe sa gjermanë të njollosur keni!
  Witcher buzëqeshi edhe më gjerë.
  - Pas të njëzetepestës dha ylli i heroit! Vetëm njëzet e tetë.
  Sinitsin bërtiti:
  - Oh! Ju jeni thjesht një mjeshtër i zanatit tuaj!
  Vajza u përgjigj me modesti:
  - Nuk ka nevojë të bësh një hero, dikë që thjesht përmbush detyrën e tij me ndershmëri. Tani këmbësoria do të afrohet dhe ne do t'i takojmë.
  Kapiteni tundi bulonën e një automatiku të rëndë që peshonte dhjetë kilogramë të mirë. Preka qenin, nisja është shumë e ngushtë, prapanica me zmbrapsje. Jo shumë kolos i përshtatshëm, por godet ... Vërtetë, sipas thashethemeve, gjermanët tashmë kanë një mitraloz më të fuqishëm, por kush e di nëse projektuesit sovjetikë do të dalin me diçka më të mirë. Sinits nuk i rezistoi dot pyetjes:
  - Dhe pse e transferuat një pilot kaq të lezetshëm në këmbësorinë?
  Vedmakova u përgjigj me gjysmë shaka, duke klikuar gjithashtu bllokimin e automatikut të saj:
  - Dhe thjesht doja të dija se si është të ulesh nën zjarr! Kjo do të ishte mirë!
  - Dhe me sa duket ju humbi çizmet, nëse do të nxitonit kaq shumë për të arritur në vijën e parë!
  Vedmakova, në fakt, duke u përpjekur të bënte që flluskat të zbresin më shpejt, shkoi zbathur. Ndonëse gjatë luftës shumica e grave dhe fëmijëve shfaqnin taka të zhveshura gjatë verës, kjo nuk u pranua nga oficerët, veçanërisht në vende publike. Por Witcher-it madje i pëlqente ta theksonte në këtë mënyrë. Ajo iu përgjigj Sinitsin thjesht:
  - Për të kursyer para, në fakt, e gjithë bota kapitaliste është kundër nesh. Në fund të fundit, çizmet konsumohen dhe kjo është puna e shumë njerëzve!
  Kapiteni pranoi, duke shkelur syrin me zjarr.
  - I ke këmbët shumë të bukura! A mund t'i përkëdheli ata!
  Vedmakova tundi gishtin:
  - Jo tani! Atëherë nëse mbijetoni, do t'ju ngroh për natën.
  Sinicin rrotulloi sytë.
  - Uau, je i shpejtë! Zakonisht femrat thyejnë për një kohë të gjatë!
  Vedmakova donte të përgjigjej, por u dëgjua një shpërthim, një tank japonez duke ecur përpara, u përplas në një minë. Vajza këndoi:
  - Hitleri po ngiste në një makinë, bastardi u hodh në erë nga një minë! Shkëputur në fragmente - por kjo është vetëm pak përdorim!
  Një tjetër tank japonez shpërtheu, ndaloi, ktheu surrat dhe hapi zjarr ndaj llogoreve sovjetike. Një i tretë e ndoqi atë. Megjithatë, japonezët nuk menduan të ndaleshin. Sytë e ngushtë bërtisnin: mitralozat e tyre filluan të punojnë, të vendosura në kulla gjysmërrethore e të lëvizshme.
  Kapiteni mërmëriti:
  - Kjo është e mrekullueshme! Si shkon parada! Këtu është ushtria!
  Vedmakova mori një pushkë, pasi distanca e lejuar nga këmbësoria, dhe qëlloi mbi një oficer japonez. Syri i ngushtë ra, duke e flakur pushkën me aq forcë, sa që fyej me bajonetën në barin e pranverës. Japonezët e tjerë vazhduan të vrapojnë, vetëm e anuan pak trupin e tyre, me sa duket duke shpresuar në këtë mënyrë për të shmangur humbjen, ose më mirë të zvogëlojnë gjasat e saj. Vedmakova kujtoi se kështu stërviten ushtarët në ushtrinë Quantude, kushdo që nuk ka kohë të përkulet në kohë, goditet në kokë me një shkop bambuje. I duket mbretit-babai, Herodi ishte prekur mirë! Megjithatë, ai ka të bëjë me Nikollën II. Tani ata po luftojnë përsëri Japoninë, dhe jo në një, por në disa fronte. Megjithatë, kjo ka edhe avantazhet e saj. Vajza këndoi:
  Duke ardhur - Wehrmacht është mposhtur në hi,
  Napoleoni mundi i pamposhtur!
  Armiku nuk do të jetë në gjendje të shkelë flamurin sovjetik,
  Kur populli dhe partia janë të bashkuar!
  Një nga një, tanket japoneze të shkatërruara ndaluan, por këmbësoria, e mbushur me bajoneta, filloi të vraponte edhe më shpejt. Pozicionet e trupave sovjetike ishin të mbushura me ndezje, pushkët duartrokitnin, herë pas here të ndërthurura me breshëri automatike. Ajo hapi zjarr dhe Vedmakova. Japonezët, duke u ngarkuar në lëvizje, qëlluan nga pushkët. Ata bërtitën në majë të mushkërive:
  - Banzai! Rus hiqni dorë!
  Plumbat i shpuan kufomat e tyre si një dash në bedel. Pluhuri i kockave, i përzier me gjak, ra poshtë. Megjithatë, shumica e plumbave, siç ndodh në betejë, kaluan. Japonezët kaluan fushën e minuar, ushtarët e vegjël shumë të lehtë për vrapimin e tyre për të shpërthyer dhuratat e përgatitura për tanket.
  Vedmakova ndjeu zmbrapsjen brutale të automatikut në shpatullën e saj, ndërsa luftëtarët e vendit të Diellit që po lind dukeshin të ishin përbindësha të vërtetë. Thirrjet e tyre histerike bëheshin gjithnjë e më të forta, fytyrat e tyre të verdha e të neveritshme shkëlqenin nga djersa. Vedmakova përpiqet të rrëzojë sa më shumë ushtarë të armikut në të njëjtën kohë. Vajza është e nxehtë si gjithmonë dhe qëllon në mënyrë të foleshme. Një klip mbaroi, futi një tjetër. Revista është shumë e madhe, e rrumbullakët, nuk është e lehtë ta futësh në dhomë. Dhe përsëri zjarri, Japonët po fluturojnë me kokë poshtë.
  Vedmakova qëlloi ngarkesën e dytë të municionit, e mbetur pa municion. Dhe granatat tashmë janë leshuar në përparimin e syve të ngushtë. Ata përgjigjen me hedhje, tani ka shumë më tepër britma rënkimesh, dhe ushtarët sovjetikë po bien. Copëza preu një fije floku të vogël në kokën e shtrigës. Vajzës i dështojnë nervat dhe ajo kërcen dhe bërtet në majë të mushkërive:
  - Për mëmëdheun për Stalinin!
  Pas saj, pjesa tjetër e luftëtarëve bërtasin, duke u hedhur nga mbulesa dhe duke tundur bajonetat e tyre. Ushtarët sovjetikë ikin për të takuar japonezët, duke u përfshirë në luftime me bajonetë.
  Vedmakova pret barkun e "samurait" më të afërt me një goditje të shpejtë. Ai bërtet dhe përpiqet të përgjigjet dhe rrëzohet si një derr i therur. Vajza me gëzim thërret:
  - Futbolli rus: Rusi - Japoni, dy-zero!
  Dhe me të vërtetë, një tjetër japonez ra me fytin e prerë me thikë bajonetë. Epo, piloti i tretë luftëtar e goditi me shkelm në ijë. Syri i ngushtë u shtri dhe vajza duke lëvizur nga inercia ia futi pikën në sy kundërshtarit!
  - Merrni japonezët! Pse qëndroni te portierët!
  Goditja hakmarrëse e bajonetës i çau tunikën majorit, doli gjak, por kjo jo vetëm që nuk e turpëroi vajzën, por i dha edhe më shumë inat.
  - Vdekja e Hirohitos! - Lehte vajza, kërcilli i saj u përplas në tempullin me sy të ngushtë dhe vajza lëvizi me një shpejtësi të tillë, sikur të ishte helika, luftëtarja e fundit.
  Japonezët u tërhoqën, madje u tërhoqën, dhe vajza e frymëzuar shkoi në sulm, mitralozi i saj po rrotullohej si një shkop në duart e një gjiganti. Këtu pasoi një goditje e fortë me një prapanicë në pjesën e pasme të kokës, oficer tepër i zellshëm. Ana mori frymë.
  - Ja një shahen-hash!
  Por në përgjithësi, rusët e kishin të vështirë. Nga ana e syve të ngushtë, një avantazh pesëfish, dhe niveli i aftësisë fizike të japonezëve nuk është i keq, përveç kësaj, ushtarët më të mirë të BRSS po luftojnë kundër tyre. Natyrisht, gjatë një lufte kaq të vështirë, në Lindjen e Largët dërgoheshin rekrutët e kategorisë së tretë, me të dhënat më të këqija, ose luftëtarë të plagosur rëndë në betejën me nazistët. Ushtarët ranë, ndonjëherë një duzinë bajoneta futeshin në një rus, ata fjalë për fjalë u gjakosën kolektivisht, por ata luftuan si heronj dhe askush nuk kërkoi mëshirë.
  Sinitsin shpoi një oficer japonez me një bajonetë, por ai vetë mori një pikë në krah. I riu e rrëzoi japonezin sulmues me një goditje të prapanicës në gjoks, por gjaku rridhte shumë nga ana. Dhe katër samurai nxituan drejt djalit menjëherë.
  Vedmakova e guximshme nxitoi në shpëtim, duke goditur oficerin me një bajonetë në tehun e shpatullave dhe duke rrëzuar një Jap tjetër me një goditje nën gju.
  - Prit Petruha! ajo tha.
  Ai menjëherë pasqyroi dy bajoneta të drejtuara në gjoks dhe u përgjigj:
  - Unë nuk jam Pjetri, por Arkady!
  Vajza që rrëzoi një japonez tjetër gërrmoi:
  - Në luftë, çdo emër është si klikimi i çekiçit të kërrusur, nuk duhet ta qitesh pa gjuajtje!
  Arkady u tërhoq pak dhe një bajonetë e pamëshirshme ia hapi faqen. I riu ankoi nga dhimbja e padurueshme:
  - Nëna e Zotit!
  Vedmakova kundërshtoi:
  - Ndoshta unë jam nënë, por jo e Zotit! Në përgjithësi, nuk ka Zot dhe nuk ka qenë kurrë!
  Arkady u tërhoq te Anna dhe mërmëriti në mënyrë të paqartë:
  - Dhe çfarë na pret pas vdekjes mosekzistenca?
  Vajza tundi kokën negativisht.
  - Jo! Shkenca komuniste do të ringjallë të vdekurit! Dhe të parët në një jetë të re do t'u kthehen atyre që ranë në betejat për atdheun e tyre.
  Sinicin tundi kokën.
  - Zoti bekofte!
  Vedmakova shtriu një japonez tjetër dhe bërtiti:
  - Nuk ka zot! Nëse ai është, atëherë duhet të pranojmë se gjoja krijuesi i universit është një sadist! Dhe atij i pëlqen të torturojë krijimin!
  Në atë moment, kofsha e Arkady u gris me një bajonetë dhe për të mos rënë, ai u mbështet në luftëtarin me flokë të kuqe:
  - Dhe unë kam dhimbje! Thjesht e paimagjinueshme!
  Epërsia pesë-gjashtëfish e ushtarëve të diellit në lindje pati efekt. Pesëdhjetë samurai u vërsulën kundër tyre, duke tundur bajonetat e tyre si një ushtri e derrave. Arkady mori disa goditje me një bajonetë në stomak, dhe më pas syri i tij u hoq. Kur i riu ra, i bënë njëzet herë injeksione, duke e detyruar të qetësohej përgjithmonë. Është interesante se çfarë ndjeu shpirti i tij kur fluturonte larg: befasi apo frikë, apo ndoshta lehtësim i jashtëzakonshëm pas daljes nga biruca e trupit.
  Witcher ishte si i magjepsur. Natyrisht, tunika e saj u bë copë-copë, e prerë me bajoneta. Luftëtarja doli të ishte plotësisht e zhveshur, e mbuluar me shumë gërvishtje, por samurai nuk mund t'i shkaktonte asaj një dëmtim të rëndë! Ajo luftoi dhe gjokset e saj të zhveshura me thithka të kuqe flakë u drodhën si buza në det. Dhe kyçet e zhveshura u ndezën. Vajza ishte vërtet mishërimi i fuqisë shtazore dhe erotike. Thembrat e saj të zhveshura u bënë të kuqe gjaku, nga ku kishte një lidhje me perëndeshën e madhe të shkatërrimit dhe të së keqes: Kali! Pothuajse të gjithë ushtarët sovjetikë tashmë janë goditur me thikë, beteja ka mbaruar, por vetëm në bukurinë e saj shkëlqyese të Afërditës, herë pas here ajo godet me sy të ngushtë të pafytyrë.
  Gjenerali japonez Nugi e pa me habi këtë mrekulli. Pastaj një mendim i kaloi në mendje. U dha një urdhër me një zë të hollë, të një mushkonja të paushqyer:
  Hidhe një rrjetë mbi të, merre të gjallë!
  Japonezët kursimtarë kishin edhe rrjeta. Papritmas ju duhet të merrni të gjallë një nga rusët. Dhe ueb-i është i përsosur për këtë. Menjëherë një duzinë kapëse hodhën pranga mbi vajzën
  Vedmakova luftoi sa më mirë, ajo u përpoq me të gjitha forcat të çlirohej. Por më kot, japonezi i ndërgjegjshëm e bëri rrjetën me bazën se do t'i rezistonte një elefanti. Vajza u mbulua plotësisht me pelerinë dhe u tërhoq zvarrë në krahët e saj. Duke gjykuar nga gjithçka, u arrit sukses taktik, aq më tepër që ky drejtim nuk mbulohej as nga artileria dhe as mitralozat.
  Vajza kujtoi fytyrën e rruar të qetë të Arkady, i cili ra në dashuri me të, dhe frazën e saj tërheqëse:
  - Në luftë, çdo emër është si klikimi i çekiçit të kërrusur, nuk duhet ta qitesh pa gjuajtje!
  Lindi një mendim shqetësues dhe i keq, a nuk e zbuti ajo! Në fund të fundit, kjo ndodh shpesh, thjesht ra në dashuri me një person dhe ai vdiq!
  Japonezët me sa duket pushtuan llogore të mbuluara keq në këtë vend, duke vazhduar të anashkalojnë pozicionet e trupave sovjetike rreth Khabarovsk. Dhe Vedmakova e saj po kapet rob, dhe megjithëse nuk po i kapin tashmë, ata u ngarkuan në një makinë të blinduar të njollosur për t'ju çuar në pjesën e pasme. Makina është antidiluvian, ndoshta nga Lufta e Parë Botërore, kështu që në mënyrë të padukshme ai grinte pas këmbësorisë. Shpejtësia është rreth 12 kilometra në orë. Brr! Tanku i parë në botë Automjeti i gjithë terrenit i Prokhorov peshonte jo më pak, por kishte një shpejtësi prej 40 kilometrash në orë në autostradë dhe 25 në rrugë. Ajo që, nga njëra anë, BRSS sulmon të gjithë Evropën, nga ana tjetër, një pjesë të konsiderueshme të Azisë. Vajza u kthye në anën e saj, me sa duket kishte një kërcënim për të shtrirë shpinën. Sa errësirë është në këtë pjesë të makinës së blinduar, me sa duket, aty ndodhet reparti i parashutistëve, apo transporti i ushtarëve. Do të ishte mirë, sigurisht, të arratisesh, së pari duke hequr qafe shufrat dhe litarët e fortë. Dhe si ta bëjmë atë? Vajza, natyrisht, ka aftësitë, megjithëse do t'i duhet të kallajoni, në të njëjtën kohë të heqë prangat dhe të sharrojë zinxhirin me të cilin ishte lidhur nga këmba. Por këtu edhe litarët mund të përshtaten mjaft mirë. Puna është e lodhshme, por nëse e çojnë në territorin e Mançurisë, ajo do të ketë kohë. Vajza hoqi litarët nga lëkura e lagur, sharriti zinxhirin dhe mendoi në të njëjtën kohë. Hmm, kundër Rusisë Sovjetike, pati një koalicion serioz: Dhe përbindëshi më serioz është Gjermania. Një vend me teknologji të avancuar dhe trupa të forta. Për shembull, ajo dëgjoi për luftëtarin e ri ME-309. Duket se ata tashmë po fluturojnë. Ajo nuk ka të dhëna të sakta për armët, por sipas thashethemeve, ky avion ka sa shtatë! Pikat e zjarrit. Ky është një armatim shumë serioz, duke pasur parasysh se Yak=9 ka vetëm dy prej tyre dhe nuk ka asnjë makineri në luftëtarët sovjetikë që kishte më shumë se tre pikë. Mundohuni të mposhtni këto përbindësha! Epo, Fokken-Wulf është një makinë shumë serioze, superiore ndaj avionëve sovjetikë në armatim, madje e aftë të mbajë pothuajse dy ton bomba. Tashmë në fund të vitit 1942, ai ishte i armatosur me dy topa 20 mm dhe 4 mitralozë 13 mm. Por duket se tashmë është shfaqur një lloj i ri i avionëve dhe bombarduesve sulmues me dy armë 30 mm dhe katër 20 mm. Tashmë ishte një përbindësh, një përbindësh për të gjithë përbindëshat! Dhe sipas thashethemeve, një avion luftarak me tetë armë 30 mm tashmë është vënë në prodhim! Mundohuni të kapërceni një vampir të tillë! Si duan t'i përgjigjen kësaj projektuesit sovjetikë? Vedmakova dëgjoi se po punohej në Yak-3. Ajo u tha për këtë kurator nga departamenti i Beria. Duket se pika kryesore e avionit do të jetë pesha më e ulët e strukturës, pa motorë dhe armë shtesë. Manovrimi është sigurisht i mirë, por unë do të doja një rritje të armatimit! Në fund të fundit, në boks, natyrisht, një atlet i lehtë në peshën e pendëve është më i manovrueshëm se një peshë e rëndë, por ai pothuajse me siguri do të humbasë ndaj tij gjithsesi. Jo më kot ka kategori peshash, dhe në mesin e boksierëve profesionistë, fuqia goditëse vlerësohet më së shumti. Është e nevojshme të forcohet armatimi i avionëve sovjetikë dhe vetëm atëherë do të mundet Wehrmacht ... në baza të barabarta? Nga gjysma e dytë e vitit 1942, epërsia e Luftwaffe në ajër filloi të avullonte, madje deri në mars 1943 BRSS kishte një avantazh, por ... Tradhtia e aleatëve ndryshoi ekuilibrin e fuqisë. Uau, Hitleri u vra më 13 mars, dhe tani është vetëm fundi i prillit, por sa seriozisht ka ndryshuar ekuilibri i fuqisë. Kaq shpejt, nga një pozicion strategjik fitues në një pozicion strategjik gati-humbës. Pothuajse sepse ka ende shpresë se Gjermania do të jetë në gjendje të mposht para se të arrijë një avantazh strategjik dhe teknologjik ndaj BRSS. Në veçanti, aleatët mund t'i furnizojnë nazistët avionë në sasi të mëdha, por pilotëve gjermanë do t'u duhet kohë për të mësuar se si t'i fluturojnë ato. Megjithatë, ka një ndryshim në teknologji, panelet e instrumenteve. Tanket gjithashtu kërkojnë ekuipazhe të trajnuar, përveç kësaj, performanca e drejtimit të Chevron në dimrin rus nuk është veçanërisht e mirë. Pushka automatike M-18 ... Jo një gjë e keqe, por për sa i përket shkallës së zjarrit është inferior ndaj modeleve më të mira sovjetike, megjithatë, duke tejkaluar në saktësi! Me pak fjalë, problem pas problemi! Aty është edhe "Churchills"-i vërtet i famshëm me forca të blinduara të fuqishme, dhe performancë të mirë vozitëse... Sigurisht, duket se edhe ata do të duhet të luftojnë. Dhe sa më gjatë të zgjasë lufta, aq më shumë pajisje do të marrin nazistët. Pra, përfundimi është i thjeshtë, është e nevojshme t'i shkaktohet një humbje dërrmuese Gjermanisë në verë. Sa i përket Japonisë, është më mirë të kufizoheni në mbrojtjen aktive dhe të filloni kundërsulme duke përdorur epërsi cilësore në tanke. Por përsëri, duke kursyer energji në maksimum. Mos përfshirja në beteja të zgjatura dhe ndërtimi i mbrojtjeve në linja të përgatitura paraprakisht. Ka ende një shans për të përdorur Ushtrinë e Kuqe të Kinës, por regjimi Chiang Kashi ra mbi të me gjithë fuqinë e tij. Pra, tani për tani, ju mund të mbështeteni në forcat tuaja. Kur të vijë? Më e mira nga të gjitha në fund të majit, kur rrugët më në fund thahen dhe mbushja arrin në trupa. Vetë Vedmakova do të kishte dhënë goditjen e saj të parë në drejtimin Oryol, dhe më pas në rajonin e Kharkovit, me qëllim që të largonte gjermanët nga Donbasi industrial, dhe më pas me një marshim të detyruar, përmes Ukrainës, duke kaluar Dnieper në lëvizje dhe më tej. në Rumani. Sidoqoftë, është e mundur të ktheheni në veri për të çliruar Bjellorusinë dhe të shkoni në pjesën e pasme të grupit qendror. Ideja në tërësi është e mirë, megjithëse ka të meta, ofensiva në drejtimin Oryol është më e dukshme dhe nazistët do ta presin atë atje. Fortifikimet do të duhet të thyhen.
  . KAPITULLI #3
  Këtu, natyrisht, armët dhe Katyushas do të vijnë në ndihmë. Sistemi i fundit prodhon një efekt të fortë, veçanërisht moral. Në çdo rast, keni nevojë për shumë armë dhe "Katyushas" për të hedhur predha në mbrojtjen e armikut. Në përgjithësi, përvoja e Luftës së Parë Botërore tregoi se ishte më e lehtë të mbrohej sesa të sulmohej, dhe nëse Gjermania Kaiser nuk do t'i shteronte forcat e saj me ofensivën e pranverës të vitit 1918, lufta mund të zgjaste edhe për disa vite të tjera. Por Lufta e Dytë Botërore provoi avantazhin e taktikave sulmuese ndaj atyre mbrojtëse. Për shembull, disfata e shpejtë e Polonisë, dhe veçanërisht koalicioni i fuqishëm perëndimor goditës i aleatëve. Nazistët mposhtën forcat superiore në një muaj e gjysmë, thjesht duke anashkaluar linjën e pathyeshme Maginot. Lufta në Afrikë, ku në fillim forcat superiore të Italisë u mundën nga një goditje vendimtare e britanikëve. Dhe më pas Rommel mundi trupat britanike shumë më të forta në një ofensivë të shpejtë. Por sigurisht, shembulli më i mrekullueshëm i BRSS, në vitin 1941, ishte katastrofa e madhe e ushtrisë së fuqishme. Dhe operacione sulmuese hakmarrëse, duke rrëzuar njësitë gjermane. Pra, gjëja kryesore është të godasim veten pa pritur presionin e tankeve të reja gjermane. Një luftë e zgjatur e prishjes bëhet pothuajse e kotë, përveç nëse, natyrisht, shkencëtarët sovjetikë krijojnë një armë mrekullie! Kjo e fundit është në parim e mundur, për shembull, ajo dëgjoi se teorikisht është e mundur të krijohet një bombë e aftë për të shkatërruar një qytet. Për më tepër, një bombë e tillë do të peshojë tre deri në katër tonë. Duket si një përrallë, por ... Ne kemi lindur për të bërë realitet një përrallë.
  Një rrugë edhe më tërheqëse është arma lazer e përshkruar në Hiperboloidin e Inxhinier Garin. Një gjë e tillë është mjaft e aftë të shkatërrojë një ushtri të tërë tankesh, avionësh, anijesh. Sigurisht, krijoni një armë të tillë, dhe jo vetëm Rajhut të Tretë, por edhe tradhtarëve të Pindos, e gjithë bota kapitaliste do të marrë fund. Dhe flamuri i ndritshëm i komunizmit do të shkëlqejë mbi planet. Por për disa arsye, një armë e tillë nuk është krijuar. Pasqyrat nuk janë mënyra më e mirë për të mbledhur energjinë e djegies në një rrymë të vetme. Po, dhe energji, për të shkurtuar anijet ju duhet shumë më tepër. Edhe pse ... nëse përqendrohet në finesën e një mikroni, atëherë është mjaft e mundur të priten si avionët ashtu edhe luftanijet. Një armë mrekullie që do të ndihmojë në shpëtimin e BRSS. Dhe këtu është efekti lazer, në një formë tjetër. Më në fund, zinxhiri ka lëshuar rrugën dhe është pothuajse i lirë, dhe copat e litarit janë shtrirë përreth.
  Vedmakova tha:
  - Durim dhe punë, po me ty, nuk je kufomë!
  Vajza u ngrit, goditi këmbën e saj të zbathur në dysheme. Asnjë reagim. Ajo trokiti më fort. Si përgjigje, pati një sharje në japonisht dhe asnjë reagim. Pastaj Vedmakova këndoi me bezdi. Dhe ajo këndoi me majë të zërit, si një prima donna në një festë përvjetori:
  Hordhitë e Wehrmacht tërbohen egërsisht,
  Ulërima e topave dhe zhurma e shpatave!
  Tymi rritet deri në një muaj
  Rrezet e shtrembërimit nga qielli!
  
  Në shekujt e përjetësisë, atdheu do të jetë i famshëm,
  Unë do të jap mishin tim për Rusinë!
  Të dua Rus'-bukuri,
  Zoti i të gjithë mbretërve është me ne!
  
  O ju korije kaçurrela të vendit,
  Kumbimi i aspeneve të arta shushurimë!
  Vëllezërit skifterë ortodoksë,
  Zoti e frymëzoi ushtrinë për të bëmat!
  
  Në ditët e ftohta apo të ngrohta
  Ndoshta me një re do të sjellë mjegull!
  Ne jemi derra fashistë si fshesa,
  Për të shkundur ndyrësinë nga fytyra juaj!
  
  Partia jonë ka të drejtë
  Luftoni për popullin Sovjetik!
  Ne këndojmë një këngë të guximshme
  Mendoi si një shqiponjë nxitoi lart!
  
  Stalini është i mençur - ideali i sundimtarit,
  Ne jemi çuar në një betejë të frikshme vdekshme!
  Flamuri i Atdheut është shtypja e fituesit,
  Gati për të debatuar me Pallas-fatin!
  
  Veprat e Leninit do të jenë të përjetshme,
  Ne do të ndërtojmë komunizmin e shenjtë!
  Besoni mësimet e njeriut,
  Fashizmi do të shtypet në humnerën e errësirës!
  
  I gjithë planeti është si një zog i lirë,
  Të fluturojmë drejt yjeve të largëta, drejt botëve!
  Diçka e ndritshme dhe fisnike
  Ne do të krijojmë si skulptorë!
  
  Dhe Rusia nën flamurin e kuq,
  Ashtu si Edeni qiellor do të lulëzojë!
  Rasti i Leninit, vullneti i Stalinit,
  Na çoni përpara drejt përsosmërisë!
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova, si dhe katër vajza legjendare, dolën nga Tula dhe arritën në Moskë.
  Tani situata e kryeqytetit ishte më e vështira. Gjermanët tashmë po i jepnin fund rrethimit të saj dhe aty ishte një korridor, tridhjetë a dyzet kilometra i gjatë, i cili ngushtohej çdo ditë e më shumë.
  Gjashtë luftëtarë zunë pozicione mbrojtëse në periferi të Moskës. Pati një sulm të ashpër.
  Oleg Rybachenko qëlloi dhe këndoi me vete:
  - E ardhmja është e jona!
  Dhe djali hedh një granatë me këmbë të zbathur dhe vazhdon:
  - Dhe ne do të jemi të mrekullueshëm!
  Margarita Korshunova gjuan dhe klith:
  - Dhe unë do të bëhem më cool nga të gjithë!
  Dhe me këmbën e tij të zbathur do të hedhë një granatë vdekjeprurëse.
  Dhe hedh kundërshtarët në drejtime të ndryshme.
  Dhe më pas, tashmë në betejë, Natasha, e cila do të kosit gjermanët me një mitraloz dhe do të hedhë një dhuratë vdekjeje me këmbën e saj të zbathur.
  Kjo është një grua e tillë ...
  Në vitin e dyzet e një, Natasha u largua nga Kalaja e Brestit. Shkoi në lindje. Këpucët e reja i fërkuan shpejt këmbët dhe vajza i hoqi ato dhe eci zbathur.
  Nuk kishte asgjë për disa orë, dhe më pas shputat e zhveshura filluan të kruheshin. Pas nja dy orësh, ata ishin në flakë dhe tashmë po shpërthyen nga dhimbjet.
  Natasha, duke qenë një Moskovite, nuk ishte mësuar të ecte zbathur. Dhe sigurisht që herë pas here zhytej në përrua.
  Po, doli të ishte torturë për këmbët e saj. Por vajza e re u mësua shpejt me të.
  Pastaj ajo vazhdimisht ecte zbathur, madje edhe në dëborë, dhe veshi këpucët e saj vetëm në acar të fortë.
  Tani Natasha lufton si një perëndeshë legjendare.
  Dhe këtu Zoya hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe vrumbullon:
  - Kjo është përgjithësisht një super takim!
  Dhe do të japë një kthesë të synuar mirë.
  Dhe gjermanët dhe mercenarët e tyre po bien.
  Dhe pastaj Angelica drejton zjarrin ... Dhe ajo gjithashtu qëllon me aq saktësi të egër.
  Dhe një granatë gjithashtu nxiton nga këmba e saj e zhveshur.
  Dhe shpërndan mercenarët.
  Më tej, Svetlana po qëllon. Dhe këmba e saj e zhveshur hidhet jashtë aq sa askush nuk mund t'i rezistojë.
  Dhe i shpërndan kundërshtarët shumë larg.
  Dhe qëllon veten dhe shtyp armiqtë me një valë shpërthyese.
  Këto janë vajzat që kanë lindur në BRSS!
  Oleg Rybachenko drejton zjarr ndaj këmbësorisë armike, hedh automatikisht granatat me këmbët e fëmijëve. Dhe në të njëjtën kohë djali shkruan për vete.
  Vitali Klitschko, i përballur me një konflikt me presidentin e ri të Ukrainës, Zelensky, vendosi të largohej nga posti i kryetarit të bashkisë së Kievit. Në fakt, pse të jeni kokëfortë dhe të kapeni pas pozicionit. Është më mirë ta zgjidhni vetë problemin.
  Dhe pasi la postin e kryetarit të bashkisë, Vitali Klitschko rifilloi karrierën e tij. Dhe menjëherë një ndjesi i thërret Weider. Pa asnjë grindje të ndërmjetme! Dhe kjo pas më shumë se tetë vitesh ndërprerje.
  Weider, natyrisht, pajtohet. Sfida u pranua!
  Dhe vjen momenti i së vërtetës. Nga njëra anë, kampioni i shumëfishtë i botës nuk është rrahur kurrë për më shumë se dymbëdhjetë vjet. Dhe nga ana tjetër, ish-kryebashkiaku i Kievit dyzet e nëntë vjeçar. Një njeri që mund të thyejë rekordin e Hopins, por aftësia e të cilit është shumë e diskutueshme.
  Në fakt, shumë menduan se pas një pushimi kaq të gjatë, të shkosh direkt në Weider ishte vetëvrasje.
  Por Vitali Klitschko është si Rocky Balboa. Vendosi të dilte kundër grushtuesit më të fortë të peshave të rënda. Denotay Wider është një boksier që ka humbur të gjithë kundërshtarët e tij. Absolutisht të gjithë - përfshirë Tyson Fury!
  Po sikur Vitali Klitschko të ketë një shans?
  Por Vitali Klitschko stërvitej vazhdimisht, mbahej në formë, shkoi në punë me biçikletë. Dhe sigurisht ai nuk ishte aq i keq fizikisht. Dhe përveç kësaj, ai kishte një mjekër çeliku.
  Epo, çfarë do ta pranojë Vitali Klitschko luftën, edhe nëse nuk është favorit.
  Oleg Rybachenko ndryshoi klipin e mitralozit. Luftimet e supozuara me boksierët janë emocionuese.
  Në të vërtetë, pse Vitali Klitschko nuk kthehet në ring dhe përpiqet të mposhtë rekordin e Hopins?
  Kjo do të ishte një ide shumë e fortë.
  Djali terminator dha një kthesë dhe kosi disa dhjetëra fashistë të tjerë.
  Pastaj djali qeshi dhe tregoi gjuhën e tij duke thënë:
  - Unë kam një burrë që është super!
  Margarita hodhi dy limonë të lidhur me këmbën e saj të zbathur dhe kërciti:
  - Ju jeni më cool se çdo person!
  Oleg, duke vazhduar të qëllojë, arsyetoi ...
  Vitali Klitschko në moshën dyzet e nëntë do të thyente me të vërtetë rekordin e Hopins. Ai madje kujtoi në një konferencë për shtyp: "Unë thashë që nuk do të thyeja rekordin e Foreman, por nuk thashë asgjë për Hopins! Kështu që unë do ta marr atë dhe do të thyej rekordin e tij!"
  Sidoqoftë, nëse një pjesë e konsiderueshme e publikut pak a shumë besonte se Hopins në moshën dyzet e tetë vjeç mund të fitonte titullin e kampionit të botës, por në Vitali Klitschko në dyzet e nëntë vjeç, kishte shumë më pak besim. Përfshirë për faktin se kundërshtari i tij është tashmë shumë i fortë.
  Nuk ka pasur kurrë një grushtues të tillë në historinë e peshave të rënda. Vërtetë, Wyder nuk është më i ri, por tridhjetë e pesë vitet nuk janë dyzet e nëntë.
  Vitali Klitschko, megjithatë, është e qartë se nuk e humb optimizmin. Stërvituni fort, jini në formë. Dhe jam shumë i lumtur që kam hedhur poshtë rutinën e karriges së kryetarit të bashkisë së Kievit.
  Në fakt, nuk është një lumturi e madhe të jesh kryetar bashkie në Ukrainë, ku ka kaq shumë probleme.
  Por për luftën me Uyader, Vitali Klitschko iu ofruan para shumë të mira. Pra, në çdo rast, nuk kam humbur me portofolin tim. Emri Vitali Klitschko është i famshëm.
  Gjuhët e liga madje thoshin se Wyder do të godiste një herë, dhe vetë Vitali Klitschko do të shtrihej. Dhe pastaj ai do të marrë para dhe do të shkruajë kujtime, ose fantashkencë.
  Ose ndoshta në një film.
  Nga rruga, Wladimir Klitschko gjithashtu donte të boksonte. Vetëm Vladimiri dinak zgjodhi një kundërshtar më të dobët nga kampioni i rregullt i botës. Por gjithsesi, çfarëdo që mund të thotë dikush, ai është një kampion dhe është mirë!
  Por Denotay Wyder, çfarëdo që mund të thuhet, është akoma më i miri nga më të mirët!
  Por Vitaly stërvitet me furi. Ai është si një i ri që i jep vetes ngarkesën maksimale. Dhe ai pati disa seanca sparring, duke treguar formë të shkëlqyer dhe qëndrueshmëri të mirë. Jo, Vitaly është gati. Dhe jo vetëm kështu, ai hyn në ring.
  Dhe me të vërtetë, kur erdhi dita e gjykimit, dhe grushtuesi më i madh Wyder, pesha më e mirë në këtë aspekt, dhe Vitali u bashkuan. Ish-kryebashkiaku i Kievit, të cilin tashmë të gjithë e kanë hequr nga karriera e tij në boks. Por tani janë bërë bashkë dy personalitete legjendare.
  Vitaly, i cili u bë kampion bote për herë të parë në vitin 1999. Vetëm mendoni sa kohë më parë ishte dhe kanë kaluar më shumë se njëzet vjet nga kjo ngjarje.
  Dhe Wyder e ka mbajtur tashmë titullin e tij për një kohë shumë të gjatë. Dhe gjithashtu afër thyerjes, rekordi i Holmes për mbajtjen e titullit më të gjatë që nga ndarja e rripave.
  Dhe sigurisht, nëse Weider ka frikë nga dikush, ai nuk është gjyshi i Vitalit. Në fakt, jo të gjithë mund të jenë Hawkins. Dhe rivalët e Hawkins nuk janë aq të fuqishëm sa Weider!
  Por Vitaly, si pretendent, hyn në ring. Trupi i tij është ende i mrekullueshëm dhe muskuloz, megjithëse flokët e tij tashmë janë gri. Gjyshi Vitali, siç quhet me respekt, ose me tallje. Por lehtësimi i muskujve është si ai i një të riu.
  Vitaly tha se ishte gati. Dhe as ai, normat janë rritur pak.
  Weider është gjithashtu i dobët, i gdhendur dhe më i hollë në kocka, duke peshuar më pak.
  Pavarësisht se është një grushtues i mrekullueshëm, ai ka disa probleme në mbrojtje dhe nuk është gjithmonë i mirë në këmbë. Por tashmë ka shumë përvojë luftarake. Për nga numri i luftimeve, ai tashmë është kapur me Vitaly. Dhe deri më tani ai nuk është mundur.
  Megjithatë, Vitali Klitschko i humbi dy luftimet e tij vetëm për shkak të lëndimeve dhe prerjeve. Dhe mund të thuash gjithashtu se nuk u rrah.
  Por më shumë se tetë vjet pauzë, dhe pothuajse pesëdhjetë vjeç. Nëse Vitaly ishte i ri, sigurisht, ai do të kishte një shans. Por a mundet ai të mposhtë rekordin e Hopins? David Hay, tashmë në moshën tridhjetë e pesë vjeç, u bë një boksier zero.
  Por flitet shumë dhe vetëm unaza do të tregojë. A do ta mposhtë Vitali Klitschko rekordin e Hopins, apo do të merret me barelë, siç premtoi Wyder.
  Këtu ai del me një maskë korbi. I gjatë, shumë i thatë, madje i dobët si Koschey.
  Një palë boksierësh i krijuan probleme serioze në ring. Ky është Ostrix Kuban që kryesoi në pikë dhe mposhti nokautin, dhe Tyson Fury, i cili gjithashtu kryesoi në pikë dhe arriti ta çojë luftën në barazim. Kështu që grushtuesi më i madh në botë mund të rrëzohej.
  Por shanset janë pothuajse një në dhjetë në favor të Wyder. Sidoqoftë, mosha e Vitali dhe një ndërprerje e madhe në karrierën e tij janë shumë të mëdha. Edhe vëllai i tij Vladimir këshilloi të ngrohej me disa fshatarë të fortë të mesëm. Në të vërtetë, në Gjermani, Vitali Klitschko mund të merrte më shumë para në një duel me një boksier mediokër, thjesht për shkak të emrit të tij të madh.
  Në fund të fundit, Vitaly njihet në të gjithë botën jo vetëm si boksier, por edhe si politikan, dhe kryebashkiak i kryeqytetit dhe heroi i Maidan.
  Jo, në çdo rast, Vitali Klitschko duhet të kishte menduar nëse ia vlente nxitimi dhe shtytja kundër një mali të tillë.
  Por zgjedhja është bërë: Vitali Klitschko nuk po kërkon rrugë të lehta!
  Lufta është në Amerikë. Luhen himnet e SHBA-së dhe Ukrainës. Janë shpallur listat e shërbimeve. Dhe së fundi, tingëllon sinjali për betejë.
  Shumë duan të shohin spektakël dhe gjak.
  Weider filloi me kujdes, megjithëse mund të mos ketë të drejtë. Dhe papritmas Vitaly është ndryshkur. Klitschko Sr gjithashtu nuk po nxiton. Por ju mund të shihni menjëherë se ai është i lehtë në këmbë, i dobët, muskuloz dhe i ekuilibruar mirë. Në çdo rast, ajo që shumë prisnin: ata thonë se do të notojë menjëherë, nuk ndodhi.
  Me besim, Klitschko punoi me një goditje, u mbajt pak më lart se zakonisht, vendosi blloqe.
  Dy raundet e para shkuan pa probleme. Dhe më pas Wyder, siç pritej, e rriti shumë ritmin. Ai u bë më aktiv në sulm dhe sulm. Por Vitaly nuk e humbi kokën. Bllokoi goditjen, u takua me një goditje të majtë. Dhe befas, gjatë një oktapodi të mprehtë, ai përplasi dorën e djathtë në trup. Weider u dyfishua nga dhimbja.
  Vitaly mbajti një deuce dhe për herë të dytë në karrierën e tij, kampioni i botës dhe grushtuesi më i mirë i të gjitha kohërave ishte në dysheme.
  Vitali buzëqeshi... Dhe publiku gjëmonte me kënaqësi. Kjo nuk pritej nga plaku Vitaly. Uau! Dhe në fund të fundit duket së shpejti pesëdhjetë vjet! Dhe kështu ende lëvizni dhe rrihni! Duhet të dihet!
  Weider u ngrit, por filloi të tërhiqej. Vitali ngadalë filloi ta thumbonte me goditje. Dhe përsëri dy. Dhe goditi përsëri. Grushtuesi tërhiqet.
  Me vështirësi, por Wyder arriti në fund të raundit. Pastaj, në tjetrin, Vitaly punoi si numri i parë. Por asgjë, gjithçka shkoi sipas planit. Për disa raunde, Wyder u tërhoq dhe dukej i pafuqishëm. Por në raundin e nëntë shpërtheu sërish. Dhe filloi të hidhte grushta shkoi përpara. Dhe përsëri humbi deuce dhe ra. Goditja e dytë.
  Vitali buzëqesh. Shkon përpara. Weider është i paqëndrueshëm në këmbë. Ai e kapërcen përsëri deuçin, duke mos gjetur një kundërhelm. Dhe nga goditja tjetër bie.
  Ai ngrihet me vështirësi, dhe arbitri e ndal luftën!
  Fitore! Vitali Klitschko, tashmë kampion bote! Dhe përsëri rripin e tij! Vërtetë, nuk është ende absolute, por tashmë me kalë!
  Thye rekordin e Hopins, dhe sigurisht për peshat e rënda të Foreman, u bë kampion bote për herë të katërt, duke barazuar Holyfield.
  Wyder, natyrisht, bërtet se lufta u ndërpre shumë shpejt dhe kërkon një revansh.
  Vitaly thotë se vendimi nëse do të vazhdojë karrierën apo do të ketë disa zënka të tjera do të merret më vonë. Por të gjithë i thonë se është shumë mirë, madje më mirë se në rini dhe se duhet të vazhdojë.
  Sidomos pasi nuk ka asgjë për të bërë. Në Kiev, një tjetër kryetar bashkie, para zgjedhjeve për Rada dhe Presidenti është ende larg, atje, pse të mos luftojmë?
  Për tre ndeshjet e ardhshme, Vitali-t i ofrohen deri në njëqind milionë dollarë, plus një përqindje tjetër e transmetimeve.
  Natyrisht, xhekpoti është i madh dhe ish-kryetari i bashkisë së Kievit thotë atë që mendon.
  Madje, ai tregoi se ishte ende i aftë për shumë. Pra, pse të varrosni talentin në tokë? Dhe më e rëndësishmja, nuk ka asgjë më shumë për të bërë gjithsesi!
  Ndoshta provoni të kombinoni të gjitha rripat? Do të ishte shumë mirë!
  Vitaly pranon ofertën dhe nënshkruan një kontratë për tre luftime të tjera.
  Dhe kundërshtari i tij i radhës... Epo, sigurisht Tyson Fury! I pa rrahur ende, pesha e madhe. Vërtetë, ai u rrëzua nga Uydar dhe dikush më i vogël. Dhe më e rëndësishmja, shkelësi i vëllait të tij më të vogël. Epo, si mund të mos luftosh me këtë?
  Sigurisht, një luftë e re, një tarifë përrallore dhe një spektakël i madh.
  Oleg Rybachenko qëllon përsëri mbi gjermanët dhe luftëtarët e huaj. Në përgjithësi, pothuajse nuk ka gjermanë në këmbësorinë. Ata po lëvizin pas tankeve E-50 dhe E-75. Dhe ata përpiqen të mos rrezikojnë.
  Këtu, diku më larg, është i dukshëm Panther-2. Ky tank, ndryshe nga historia e vërtetë, u shfaq në vitin e dyzet e tretë. Dhe vetë Pantera nuk ishte shumë masive. Po, dhe "Panther" -2, megjithëse u prodhua shumë, por në vitin 1945, duke u përgatitur për luftën me BRSS, gjermanët mbushën fabrikat me tanke E-50 dhe E-75.
  Pavarësisht nga praktika e armëve të lehta vetëlëvizëse: E-10 dhe E-25, Fuhrer preferoi tanke më të rënda. Me vështirësi, Guderian e bindi të bënte E-50 më masiv me shpejtësi të lartë. Nga ana tjetër, Fuhrer-i e donte më shumë E-75, i cili doli të ishte jo shumë i suksesshëm dhe peshonte nëntëdhjetë tonë.
  Por tani është shfaqur një modifikim i E-75 M, me një siluetë më të ulët, më të lehtë dhe me një motor të fuqishëm. Ndoshta do të bëhet më popullorja në të ardhmen.
  Oleg Rybachenko, për shembull, përdor taktika dinake. Beret dhe me këmbën e tij të zbathur hedh një granatë në vemjen E-50. Për shkak të kësaj, tanku kthehet dhe përplaset me kolegun e tij.
  Dhe rezultati - dy mastodonët janë në zjarr.
  Oleg, siç mund ta shohim, është shumë dinak.
  Kështu po vepron tani dhe gjermanët po pësojnë humbje të rënda. Këmbët e djalit janë të shkathëta. Është mirë të jesh si ai, zbathur dhe i pashëm.
  Por në përgjithësi, mendimet për boksierët më vijnë në kokë. Për shembull, pse nuk duhet të rifillojë karrierën Denis Lebedev? Dyzet vjet nuk janë aq të gjata. Për më tepër, konkurrentët kryesorë nga pesha e rëndë janë larguar, dhe ju mund të provoni të kombinoni rripat.
  Kjo është ajo që në të vërtetë nuk duhet të bëni, kështu që duhet të jeni gjashtë me autoritetet. Është më mirë të angazhoheni vetë në boks fisnik ose të shkoni në opozitë.
  Ky është lloji se si Sergei Kovalev u bë kryebashkiak i Moskës. Edhe pse kjo është vetëm një fantazi.
  Dhe Denis Lebedev mund të bënte diçka më konstruktive. Për më tepër, është disi shumë herët për të lënë boksin ende të pamposhtur. Një atlet i vërtetë duhet të shkojë deri në fund.
  Wladimir Klitschko gjithashtu mund të kthehet. Por disa, si Aleksandër Ustinov, tashmë janë rrahur tre herë radhazi, mos tërhiqeni!
  Në të vërtetë, heronjtë nuk janë njerëz, por prej çeliku!
  Por le të imagjinojmë një opsion të tillë, Putin u rrëzua në një avion, dhe në Rusi ka zgjedhje të reja presidenciale.
  Dhe çfarë shohim sot? Komunistët nuk kanë kandidatë të fortë. Grudini u turpërua dhe besimi tek ai u minua. Zyuganov është shumë i vjetër dhe i lodhur nga të gjithë, dhe ka pak karizëm. Suraikin dështoi në zgjedhjet e mëparshme. Personalitete të tjera pak të njohura. Zhirinovsky është gjithashtu shumë i vjetër dhe i lodhur nga të gjithë. Të tjerët në Partinë Liberal Demokratike janë pak të njohur. Kush tjetër mund të rekomandohet nga opozita? Andrei Navalny është i fortë, por nuk do të lejohet të kandidojë në zgjedhje. Ksenia Sobchak nuk është një kandidate serioze. Demushkin ishte në burg dhe jo shumë popullor. Ai ishte në burg dhe Udaltsov, megjithëse ndoshta mundi, u mbështet nga komunistët dhe foli.
  Me pak fjalë, në opozitë nuk ka konkurrentë seriozë. Pra, Medvedev, ushtrues detyre i presidentit është ende favoriti kryesor. Dhe nëse do të ketë një intrigë: raundi i dytë ose menjëherë në të parën.
  Duke pasur parasysh vlerësimin e ulët të Medvedev, dhe me shumë mundësi një numër të madh kandidatësh presidencialë, raundi i dytë është mjaft i mundshëm.
  Megjithatë, Medvedev do të ketë një avantazh shumë të madh në raundin e parë, dhe një kundërshtar jo shumë të bukur në të dytin.
  Edhe pse Zelensky i tij mund të shfaqet në momentin e fundit dhe të ngatërrojë të gjitha kartat!
  Oleg Rybachenko hodhi përsëri një granatë, duke shtyrë tanket e nazistëve. Shumë zhurmë dhe granatime.
  Dhe toka herë pas here ngrihet dhe digjet pikërisht në ajër. Dhe përmbysja, shkrirja, fragmentet.
  Oleg thotë:
  - Lavdi perandorisë sonë!
  Margarita, duke hedhur një vrasës të pranishëm me këmbën e saj të zbathur, kërciti:
  -Lavdi e madhe heronjve!
  Dhe përsëri vajza me takën e saj të zhveshur do të hedhë një limon.
  Fashistët po derdhen, oh, dhe po derdhen.
  Nuk ka asnjë mënyrë, edhe me një bombë vakum nuk mund të ndalosh dhe të fitosh! Luftëtarë kaq të lezetshëm këtu, thjesht tmerr!
  Oleg bërtet:
  - Fitorja jonë në luftën e shenjtë!
  Margaret konfirmoi:
  - Me një garanci njëqind për qind!
  Dhe përsëri vajza hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur.
  Jo, këta fëmijë janë të qartë se nuk do të dorëzohen ashtu.
  Oleg Rybachenko bërtiti:
  - Për rendin e ri sovjetik!
  Margarita qëlloi në mënyrë aktive një shpërthim dhe konfirmoi:
  - Banzai!
  Oleg, ndërkohë, u përpoq të kompozonte më tej. Epo, këtu është Vitaly që po kryen një mbrojtje vullnetare kundër Tyson Fury. Ndërkohë Wladimir ka një luftë po aq interesante me Ruizin.
  Në fakt, Ruiz ishte kampion bote në tre versione. Atje, pse Vladimiri nuk mund ta luftojë atë për shumë para? Kundërshtari aq më i përshtatshëm - shumë më i shkurtër dhe i trashë. Vladimiri mund ta qëllojë atë me goditje të gjata.
  Është për të ardhur keq që Klitschko Jr humbi një luftë me të, ndërsa ai ishte kampion bote. Dhe duhet të kishit lëvizur.
  Dhe si nuk e menduat këtë, Vladimir?
  Dhe kampioni i botës në tre versione tani është Usyk. Megjithatë, shpejt u ngjit në fron.
  Dhe një luftë bashkimi me Vitali është e mundur. Por këto janë vetëm spekulime deri tani.
  Vitali duhet të mposhtë Tyson Fury-n dhe ndeshja me Weider është me interes. Dhe ka shumë luftëtarë të tjerë interesantë. I njëjti Anthony Joshua. Do të ishte gjithashtu jashtëzakonisht interesante të luftosh me të. Dhe hakmerre edhe vëllain tim.
  Vitaly krijoi një sensacion duke mposhtur Weider. Dhe e njëjta gjë mund të jetë zhvillimi i suksesit.
  Pse të mos bëhesh boksieri i parë në botë që fiton një luftë kampionati pas pesëdhjetë vjetësh? Kjo nuk është bërë kurrë më parë!
  Hej Vitali! Nuk ka rëndësi se çfarë lloj kryetari i bashkisë së Kievit keni qenë, por tani ju jeni njohur pa asnjë dyshim si një kampion i madh botëror!
  Por këtu është mbrojtja e parë, vullnetare e titullit. Kundër Vitali, një kundërshtar më i madh dhe më i armatosur. Jo një grushtues kaq i frikshëm si Wyder, por teknik dhe i shkathët, me krahë të gjatë. Dhe gjithashtu nuk është thyer ende, megjithëse u hodh.
  Më e rëndësishmja, ai mundi ende mjaft të ri Wladimir Klitschko, gjë që padyshim e bën Tyson Fury një konkurrent të frikshëm.
  Shanset shkuan rreth pesëdhjetë e pesëdhjetë. Sigurisht, fitorja me nokaut ndaj Wyder ishte mbresëlënëse. Por tani nuk do të jetë një rënkim kundër tij, por një luftëtar i aftë, të cilin askush nuk ka mundur ta largojë ende. Dhe më e rëndësishmja, fituesi i vetë Vladimirit në agimin e forcës së tij.
  A do të jetë në gjendje Vitaly të përballet me një teknik të tillë në moshën pesëdhjetë vjeçare. Ky është një duel intelekti. Ai Wyder e nënvlerësoi qartë Vitalin dhe u përpoq ta merrte atë në mënyrë të paqartë. Dhe këtu nuk funksionon më kështu.
  Këtu janë të dy boksierët duke u përgatitur. Vitaly, si gjithmonë, është serioz dhe i fokusuar. Ai është i sigurt dhe i qetë.
  Edhe Tyson Fury po përgatitet. Ai është më i gjatë se Vitaly, ka krahë më të gjatë dhe do të përpiqet ta përdorë.
  Por tani lufta do të zhvillohet në Britani, dhe transmetimi me pagesë.
  Tyson Fury tani del i pari. Ai tregon besim të jashtëm. Tullac, i sikletshëm dhe jo shumë atletik. Nëse flokët e Vitali Klitschkos janë të lyer, atëherë nuk do ta kuptoni se cili prej tyre është më i vjetër, megjithëse diferenca është shtatëmbëdhjetë vjeç në moshë. Ky nuk është ende një rekord për ndeshjet e kampionatit, por tashmë po i afrohet rekordit.
  Epo, ndoshta Vitali do të luftojë edhe me dikë më të ri se Tyson Fury.
  Këtu Vitaly del në muzikë të frikshme. Ata shikojnë njëri-tjetrin.
  Tyson përkulet dhe nuk duket më i gjatë. Në supet e Vitali, ndoshta, dhe më gjerë. Dhe më e rëndësishmja, figura e tij është shumë më e bukur, dhe muskujt e tij janë të stampuar.
  Epo, si tingëllojnë himnet? Së pari britanike dhe më pas ukrainase.
  Pastaj një shkëmbim shikimesh.
  Dhe tani tingëllon boria, raundi i parë.
  Vitaly hedh një goditje të lehtë, lëviz mirë. Tyson përpiqet të largohet. Por Vitali është shumë i shkathët dhe grushtet e tij lëvizin në një trajektore të ngathët, duke arritur në kokën e Tyson Fury.
  Gjithçka po shkon ashtu siç parashikojnë ekspertët. Vitaly ka shpejtësi të shkëlqyer.
  Dhe gjithçka ka sukses.
  Ai fiton raundin e parë... Më pas një minutë pushim dhe raundin e dytë. Përsëri, Fury nuk e ndryshon taktikën. Ai me sa duket shpreson që Vitaly të lodhet.
  . KAPITULLI # 4
  Dhe përsëri, Klitschko Sr ka një avantazh të vogël. Vëllezërit dominojnë ringun.
  Wladimir fitoi Ruiz Jr. një javë më parë me nokaut teknik.
  Epo, lufta vazhdon.
  Raundi i tretë është sërish nën diktimin e Vitali. Por në raundin e katërt, Tyson Fury shpërthen papritur. Nxiton përpara ... Dhe godet një deuce. Dhe bie në një knockdown.
  Çfarë donte ai? Vitali është në gatishmëri.
  Disi Tyson e mbrojti këtë raund deri në fund. Pastaj filloi përsëri beteja e njëanshme me dominimin e Vitalit. Për më tepër, kampioni i botës Klitschko Sr.
  Dhe tani, pas tetë raundesh, Tyson Fury tërhiqet papritur. Dhe fitorja shpallet me nokaut teknik, për shkak të refuzimit për të vazhduar luftën.
  Kështu, Vitali Klitschko vendos një rekord të ri: luftëtari i parë në historinë e boksit që mbrojti titullin botëror në moshën pesëdhjetë vjeçare. Dhe mund një tjetër arritje të Hopins.
  Ajo që tani ai me të vërtetë Vitaly është bërë një supermen. Dhe ai u hakmor ndaj vëllait të tij.
  Por lufta tjetër është një revansh me Wyder. Ata premtojnë tarifa shumë të larta. Se mund të bëni një duel me të, dhe pastaj të dilni te Joshua.
  Dhe atëherë tashmë mund të mendoni për një luftë bashkimi me Usyk. Në përgjithësi, Vitali Klitschko, në parim, do të donte të bëhej kampioni absolut i botës. Dhe kjo dëshirë është shumë e fortë.
  Oleg Rybachenko buzëqesh me mendimet e tij. Po, kjo është e mundur. Djali kosit një varg të tërë fashistësh dhe thotë:
  - Njerëzit të kujtojnë ty Klitschko! Njerëzit të vlerësojnë Klitschko! Njerëzit të duan Klitschko! Kthehu së shpejti Klitschko!
  Djali gjenial qeshi me këngën e tij të çuditshme dhe përsëri se si të lëshonte granatat më vdekjeprurëse nga të gjitha. Dhe tre tanke të nazistëve përplasen.
  Megjithë rezistencën heroike të trupave sovjetike, nazistët ishin ende në gjendje të merrnin dhe të prisnin korridorin që lidh Moskën me pjesë të tjera të BRSS.
  Kështu, kryeqyteti i Rusisë është në bllokadë të plotë. Në të njëjtën mënyrë si bllokohet Leningradi.
  Stalingrad po reziston ende. Gjermanët po sulmojnë gjithashtu qytetet Grozny dhe Ordzhonikidze në Kaukaz. Situata është kritike. Sidomos kur Moska u rrethua plotësisht.
  Ajo ka shumë trupa dhe qindra mijëra ushtarë në milici. Por në beteja, predha dhe fishekë konsumohen shumë shpejt. Mund të mbarojë municion. Dhe atëherë kryeqyteti do të bjerë. Dhe nuk ka aq shumë furnizime ushqimore. Edhe kjo do të përfundojë së shpejti.
  Dhe pa Moskën, do të jetë një luftë tjetër. Dhe Stalini e kupton këtë.
  Tani ai është në Kuibyshev. Por pasi nazistët depërtuan në Vollgë, atëherë nuk ishte shumë larg vijës së frontit.
  Dhe plus samurai janë gjithashtu të shtypur. Dhe ata bombardojnë, dhe ata ngjiten me këmbësorë të panumërt. Ndoshta nuk ka forcë të mjaftueshme.
  Stalini e kupton këtë dhe po përpiqet të negociojë një paqe të veçantë me Japoninë në prapaskenë. Si, ata madje janë gati të heqin dorë nga Lindja e Largët dhe të paguajnë dëmshpërblim në ar.
  Por Hirohito tha: ne kemi nevojë për të gjithë Siberinë, deri në Urale. Mjerisht, është e pamundur të japësh kaq shumë.
  Vladivostok tashmë është pothuajse i rrethuar. Dhe në përgjithësi, gjithçka është shumë budalla ...
  Por disa vajza heroinë luftojnë dhe nuk dorëzohen para fashistëve dhe militaristëve japonezë.
  Makina e blinduar e burgut në të cilën po udhëtonte këngëtarja Vedmakova u ndal, u dëgjua kërcitja e derës së hapjes. Dy japonezë, njëri i madh dhe i trashë, tjetri i vogël dhe i hollë, u përkulën nga drita që e verboi Anastasinë për një çast. Pastaj vajza, pa hezitim, e shtyu njërën me një lëkundje të këmbës në tempull, tjetrën me grusht të mbështjellë me një zinxhir në nofull. Luftëtarët e lavdëruar të Tokës së Diellit në rritje ranë në mënyrë qesharake në një nokaut.
  Vedmakova madje këndoi:
  - Unë e quaj njeriun raundin e dymbëdhjetë! Në fund të fundit, unë jam një grua super dhe plot Atass, dhe e dërgoj armikun në një nokaut të thellë, duke demonstruar një klasë të papërmbajtur në betejë!
  Vajza mori një mitraloz japonez të kopjuar nga Schmeister dhe, duke klikuar grilat, nxitoi në kabinë. Tre japonezë të tjerë u hodhën atje, Vedmakova u dërgoi një breshëri, duke synuar kokat e tyre dhe duke buzëqeshur egërsisht.
  - Çfarë morën djallëzitë me kokë klubi!
  Transportuesi i blinduar i personelit u kap nga një zonjë luftëtare e zhveshur. Witcher leh:
  Rri pezull mbi Rusinë fatkeqe,
  Përbindëshat skëterrë që vlojnë errësirë!
  Okupatorit e ka me shi,
  Mprehni dhe prisni kokën!
  Një komunist në betejë në ferr nuk është një peng,
  Jo gjithmonë ecim mbi zgjedhë!
  Kthejeni Rajhun e Tretë në flakë zjarri,
  Epo, ndershmëria do të shënojë mirë!
  Përkundër faktit se ajo ishte e neveritur, Vedmakova veshi uniformën ushtarake japoneze të marrë nga të vdekurit. Sa e pakëndshme ishte, këta ushtarë nuk ishin larë për një kohë të gjatë dhe u qelbur tmerrësisht. Vajza-piloti bërtiti:
  - Është e nevojshme të oskotinitsya në një masë të tillë! Megjithatë aziatike!
  Transportuesi i blinduar i personelit, megjithatë, u plagos lehtësisht dhe u nis në drejtim të veriut. Automjeti kishte dy mitralozë 12 milimetrash, kështu që me raste ishte e mundur të mposhtej një sulm këmbësorie. Një tjetër gjë është se forca të blinduara 20 milimetrash nuk mund të përballonin kalibrin e "armëve" japoneze 37 milimetrash. Vedmakova mendoi: si e ndryshoi Rusinë ardhja e komunistëve në pushtet. Nëse në kohët cariste, ushtria japoneze ishte dukshëm më e lartë se ruse në aspektin teknik, tani, përkundrazi, ajo ka mbetur prapa. Edhe pse nuk mund të thuhet se shkenca nuk inkurajohet në vendin e Diellit që po lind. Arsimi i mesëm i detyrueshëm u prezantua në fund të shekullit të nëntëmbëdhjetë. Vërtetë, cilësia e arsimit në Japoni nuk ishte e lartë. Ata e kopjuan atë nga shkolla prusiane, e cila ishte pedante deri në ekstrem, dhe e thjeshtuan pak, në mënyrë që një mësues të kalonte sa më shumë studentë, pasi nuk kishte mjaft njerëz të arsimuar. Në përgjithësi, japonezët imituan evropianët, për shembull, britanikët në pamjen e uniformave kaki, gjermanët në formimin dhe rregulloret ushtarake, amerikanët në uniformën dhe llojin e marinës dhe sistemin e institucioneve financiare. Vërtetë, ata kishin gjithashtu të tyren, për shembull, kodin Bushido, eksplozivët e famshëm Shimosa (megjithëse vështirë se ishte më i mirë se ai evropian). Deri në mesin e shekullit të nëntëmbëdhjetë, Japonia ishte një vend i prapambetur mesjetar që nuk kishte as hekurudha, por ishte i armatosur me topa me topa. Ishte edhe më arkaike se Turqia apo Irani dhe aq më tepër Rusia cariste. Mjaft e çuditshme, por ishte Amerika ajo që e ndihmoi vendin e Diellit në rritje për të arritur tek njerëzit dhe fjalë për fjalë i detyroi ata të bashkoheshin me botën e qytetëruar. Kryqëzori modern me avull me predha shpërthyese bëri një përshtypje të fortë në Japoninë e prapambetur. Sidomos kur fundosi disa varka me vela, duke treguar pafuqinë e plotë të topave me topa.
  Ndoshta amerikanët do të pendohen më shumë se një herë që e detyruan Japoninë të hapet me botën. Se ata ngritën një konkurrent në Azi, por më pas ishte e vështirë të besohej se pas disa dekadash Toka e Diellit që po lind do të shkonte në rrugën që Perëndimi kishte marrë shekuj.
  Vedmakova hipi përgjatë autostradës, duke lënë përpara kamionë me përforcime, si dhe automjete, dhe arsyetoi. Edhe nën Aleksandrin II, ose më mirë edhe nën Nikollën I, qeveria cariste hartoi plane që Kina të bashkohej me Rusinë. Por Nikolai zgjodhi drejtimin turk si objekt zgjerimi. Në parim, ishte më i përshtatshëm. Por Britania dhe Franca që urrenin Rusinë nën ndikimin e saj u ngritën në mbrojtje të osmanëve. Për herë të parë në një çerek mijëvjeçari (që nga qëllimi i 1612), Rusia humbi një luftë në shkallë të gjerë (betejat individuale, natyrisht, nuk llogariten, ju do të thoni se për gati një çerek mijëvjeçari Rusia nuk humbi luftëra në përgjithësi, nga rruga, ishte nën Nikolla i pari që arriti maksimumin e tij, për sa i përket madhësisë). Kishte disa arsye, më e rëndësishmja epërsia e fuqive perëndimore në pajisjet teknologjike të trupave. Pasi Nikolai i pari kreu vetëvrasje, fronin e mori Aleksandri II: mbase cari më i arsimuar dhe më erudit në të gjithë historinë e Rusisë. Ai filloi reformat në shkallë të gjerë, vuri në dukje robërinë, nën të filloi rritja e shpejtë e industrisë, ndërtimi i hekurudhave dhe termocentraleve! Por në të njëjtën kohë, heqja e skllavërisë u bë në kurriz të fshatarëve, pati shumë rrënoja, shpërthyen trazira, veçanërisht ato masive në Poloni. Aleksandri arriti ta çonte Rusinë përpara, por nuk i zgjidhi problemet themelore, madje shiti Alaskën në Amerikë për një qindarkë, dhe i dha Ishujt Havai falas. Vërtet, ai arriti ta mposht Turqinë, por Perandoria Osmane në këtë kohë ishte shumë e dobët dhe u trondit nga kryengritjet. Po, humbjet e Rusisë në këtë luftë ishin në mënyrë disproporcionale të mëdha, duke dëshmuar se ushtria ruse është ende larg të qenit perfekt, pavarësisht reformës. Sidoqoftë, edhe nën Suvorov, gjithçka nuk ishte aq e qartë sa shkruhet në libra. Fitoret u dhanë me një kosto të konsiderueshme dhe Katerina e Dytë, për shembull, gjatë luftës së dytë ruso-turke, e kufizoi veten në blerje territoriale relativisht modeste, duke refuzuar madje edhe pretendimet ndaj Moldavisë. Edhe pse këto toka ishin të banuara nga sllavët ortodoksë, dhe në një kohë ishin pjesë e Rusisë së Kievit. Në përgjithësi, pas çlirimit të Rusisë nga zgjedha Mongolo-Tatar, u mor një kurs për të kthyer të gjitha tokat origjinale sllave. U deshën disa shekuj, për shembull, Galicia u kthye vetëm në 1939, pas çlirimit nga zgjedha polake. Dhe qyteti i Przemysl me tokat ngjitur mbeti me hungarezët dhe sllovakët.
  Vedmakova shikoi autostradën: nuk kishte aq shumë makina të ndryshme, këtu po marshonin këmbësorët japonezë. Popullsia e Japonisë është rreth njëqind milionë, madje më shumë se në Gjermani, trajnimi para rekrutimit zë gjysmën e klasave në shkollë. Lufta me BRSS është një dhuratë nga perëndia për ta, ndryshe nga lufta me SHBA. Ju mund të vulosni, gjithnjë e më shumë ndarje të reja.
  Ekziston një tundim i madh për të bërë një shpërthim të dy mitralozëve tuaj të zjarrit të shpejtë, pasi kjo mund të bëhet duke i kontrolluar ato me një makinë hidraulike nga kabina. Por e vërteta është se atëherë ajo vetë do të ketë pak mundësi për të ikur nga këtu. Jo, është akoma më mirë ta bëni atë më afër vijës së parë ose gjatë natës. Po, duket se tashmë është mbrëmje... Atëherë ujqërit do të ushqehen dhe delet janë të sigurta. Por jo, ajo nuk është një dele.
  Po në lidhje me Japoninë? Lufta e parë e viteve 1904-1905 humbi dhe Rusia humbi më shumë se dyqind e pesëdhjetë mijë ushtarë dhe oficerë vetëm si të burgosur. Edhe pse ushtria cariste kishte një epërsi numerike. Japonia, nga ana tjetër, humbi më pak se dy mijë të burgosur; madje u vendos një bonus prej njëqind rubla ari për çdo ushtar të kapur me fytyrë të verdhë dhe një mijë oficerë. Kjo faqe e historisë është shumë e pakëndshme për Rusinë. Ajo që është më e bezdisshme brenda vendit, shumëkush uroi fitoren për japonezët. Për shembull, studentët në Universitetin e Moskës i dërguan urime mikados për rënien e Port Arthur. Dhe sa u plaçkitën: nuk mund të listosh!
  Vedmakova ngadalësoi gazin për të mos u përplasur me një kolonë tjetër marshimi. Vajza mallkoi:
  - Epo, ata janë si karkaleca! Krijesa të poshtër!
  Veshi veçoi zhurmën e topave, vija e frontit po afrohej. Piloti u mërzit dhe më pas këndoi:
  Luftëtari rus nuk rënkon nga dhimbja,
  Luftëtari rus shkatërron japonezët!
  Dhe ne kemi pikëllim të plotë,
  E gjithë mburoja e përkulur u drodh!
  Vajza përsëri heshti. Në atë luftë, SHBA dhe Britania e ndihmuan Japoninë me para dhe armë, por nuk kishte asnjë front në perëndim. Në të vërtetë, vendi i Diellit që po lind priste që Gjermania të shfrytëzonte momentin dhe të sulmonte Rusinë. Në parim, ishte reale dhe e dobishme për Gjermaninë. Rusia mund t'i kundërvihej edhe Austro-Hungarisë aleate, e cila u përplas me interesat në Ballkan. Turqia, e ofenduar historikisht nga Rusia, madje duke qenë nën kontrollin financiar të Gjermanisë, mund të hyjë gjithashtu në luftë. Nuk përjashtohet hyrja e Italisë në luftë, e cila ishte pjesë e Aleancës së Trefishtë dhe mund të pretendonte për tokat e pasura të Ukrainës. Në çdo rast, Rusia cariste do të ishte e keqe. Edhe nëse ajo humbi në aleancën me Antantën, atëherë një luftë në dy fronte do të kishte përfunduar në katastrofë. Shanset që Franca t'i bashkohet betejës janë të pakta, pasi në atë kohë Britania ishte kundër Rusisë. Në përgjithësi, natyrisht, ky është një llogaritje e gabuar e Kaiserit, i cili humbi një shans të tillë. Është e mundur që edhe pas shpërthimit të Luftës së Parë Botërore, llogaritja e gabuar strategjike kryesore ishte ofensiva e Fritz-it kundër Belgjikës dhe Francës. Ndoshta nëse ata do të kishin filluar një pushtim të Rusisë me të gjitha forcat e tyre, situata me Poloninë në 1939 do të ishte përsëritur. Për fat të mirë, gjermanët doli të ishin të sigurt, duke zgjedhur një luftë në dy fronte.
  Witcher, ndryshe nga shumë bashkatdhetarë, ishte me fat: ajo arriti të lexojë Mine Kaif, dhe madje edhe në origjinal. Sigurisht, Hitleri kishte të drejtë kur thoshte se ose duhej të ishte bashkë me Britaninë kundër Rusisë, ose bashkë me Rusinë kundër Britanisë. Dhe krejt logjikisht, Fuhreri i ardhshëm kritikoi ata që u përpoqën të nxirrnin në dritë, kufomën e Bismarkut.
  Hitleri me të vërtetë hodhi poshtë çdo mundësi për ndonjë aleancë me Rusinë, veçanërisht kur bolshevikët erdhën në pushtet në të dhe besonte se tokat ruse duhet të bëheshin koloni gjermane.
  Kjo do të thotë se ai ishte pa mëdyshje një armik i Rusisë dhe çdo traktat për Fuhrer-in ishte thjesht një copë letër. Për më tepër, Stalini është një idiot që humbi një goditje kaq të fortë në mjekër të hapur, megjithëse duhej të përgatitej për të zmbrapsur goditjen dhe për të vënë trupat në gatishmëri. Ose më mirë akoma, vendoseni në veten tuaj! Ushtria gjermane gjithashtu nuk ishte gati për impulsin sulmues të ushtrisë sovjetike. Do të kishte qenë shumë e vështirë për ta, ne thjesht mund të rrethonim dhe shkatërronim trupat gjermane në kaldaja. Dhe çfarë është kjo luftë! Dhe kështu nisma kaloi në Wehrmacht. Dhe fronti rridhte nga perëndimi në lindje. Nuk është e qartë se në çfarë llogariste Stalini? Dhe Beria është një bir kurve. Ajo e njeh mirë tullacin e tij. Epo, pse nuk e paralajmëroi Stalinin. Pse nuk u bind për të marrë masa? Si ndodhi? Në fund të fundit, Komisari i Popullit është një njeri dinak dhe nuk i besonte askujt! Mbi të gjitha, kishte vërtet të dhëna serioze të inteligjencës, trupat e Rajhut të Tretë po tërhiqeshin deri në kufi, dhe çdo gjyshe e dytë profetizonte luftë. Në përgjithësi, kishte një ndjenjë se diçka e paepur, e tmerrshme po vinte!
  Dhe vetëm Stalini dhe shoqëruesi i tij rrahën kova, sikur me qëllim donte të humbiste dhe të vriste miliona njerëz. Dhe në përgjithësi, gjeorgjiani me mustaqe nuk është një gjeni i tillë ... Ai nuk arriti të mbaronte seminarin dhe, siç e pranoi Beria, ai shpesh pi. Dhe kur filloi lufta, ajo gumëzhi në përgjithësi ... Dhe tani e gjithë bota është ngritur në armë kundër Rusisë! Dhe këtu, natyrisht, fajin e ka politika jofleksibile e Stalinit. Në veçanti, përkundër faktit se fronti po mbytej nga mungesa e furnizimeve, mijëra trena u tërhoqën për të dëbuar çeçenët në Kazakistan. Dhe kjo u bë gjatë luftës, kur çdo vagon vlen! Për shkak të kësaj, nga rruga, Mainstein arriti, megjithë epërsinë e konsiderueshme numerike të ushtrisë Sovjetike, të kryente një kundërsulm për të mposhtur trupat e Kuqe. Për shkak të mungesës së shkallëve, përforcimet nuk u vendosën në kohë, furnizimi i trupave sovjetike u ndërpre dhe si rezultat, ofensiva u shua. Dhe nëse trupat tona do të ishin tani në Kiev, dhe ndoshta në Rumani, Britania dhe Shtetet e Bashkuara mund të mos guxonin të tradhtonin BRSS!
  Përveç kësaj, kush për pak e vrau Hitlerin? Kështu duke e shtyrë Rajhun e Tretë drejt një agresioni të ri?! Me shumë mundësi, ishte një operacion i drejtuar nga Beria... Në fund të fundit, një herë ai e kuptoi se si ta përfundonte Trotsky. Më pas, megjithatë, kjo ishte për shkak të nevojës për të shmangur një ndarje në Ndërkombëtar. Tani kjo ka çuar në efektin e kundërt, armiqtë e Rusisë janë bashkuar. Dhe armiq historikë! Vedmakov i saj, duhet të them, ishte shumë i befasuar që Churchill mbajti një fjalim të bujshëm më 24 qershor duke njoftuar mbështetjen për BRSS. Është e çuditshme që një dele erdhi për një aleancë me një ujk, nëse, natyrisht, luani britanik mund të krahasohet me një dele. Stalini, megjithatë, është një ujk tipik! Tani çdo gjë është kthyer në normalitet, kapitalistë-demokratë dhe kapitalistë-fashistë bashkë! Por komunistët janë të bashkuar dhe të ndershëm, pa kompromis me ndërgjegjen! Ndoshta kjo është ajo që donte Stalini? Në çdo rast, forcat e armiqve u shumuan dhe në lindje, Japonia tregoi gojën e saj. Por, në përgjithësi, kursi i udhëheqjes së vendeve të Diellit në rritje është logjik: është e nevojshme të mbyllet fyti i ushtrisë me lëshime të mëdha territoriale të pakënaqur dhe dorëzim aktual, ata premtuan beteja dhe toka të reja. Nëse Shtetet e Bashkuara nuk do të kishin vendosur sanksione më 24 korrik, ose më mirë një bllokadë kundër Japonisë, atëherë ndoshta samurai do të kishte goditur BRSS, edhe në gusht pa pritur dimrin! Japonezët janë një popull trim dhe vështirë se do t'i ndalonte kujtimi i Khalkhin Gol, ku, meqë ra fjala, luftuan trupat dytësore, duke përfshirë edhe kukullat e qeverisë perandorake Mançuriane!
  Dhe kjo mund të rrezikonte rënien e Moskës... Edhe pse, me siguri, Stalini do të kishte preferuar t'i jepte të gjithë Siberinë dorëzimit të Moskës. Unë thjesht do të lija një mbulesë atje, duke shpresuar se dimri i ashpër i taigës nuk do t'u jepte japonezëve mundësinë për të përparuar shumë dhe për t'u lidhur me gjermanët në rajonin e Uraleve ose të Vollgës.
  Dhe atëherë, sigurisht, do të kishte probleme ... Hitleri dështoi pranë Moskës dhe bëri një llogaritje të gabuar duke i shpallur luftë Shteteve të Bashkuara, pa e detyruar Japoninë të përgjigjet kundër BRSS. Hitleri nuk dallohej aspak nga logjika, nga antisemitizmi i tij kafshëror, duke vënë kundër vetes elitën kryesore financiare, madje edhe Vatikanin. Vërtetë, kjo e rriti popullaritetin e tij midis arabëve, por ata nuk i dhanë ndihmë të konsiderueshme trupave të Rommel.
  Makina e blinduar shkoi deri në kufirin ish-sovjetik. Tashmë ka pasur disa shkatërrime. Këtu është posta kufitare që qëndron ende jashtë.
  Dhe këmbësoria japoneze, si dhe disa tanketa të lehta me topa automatikë 20 mm dhe dy mitralozë secila. Kundër këmbësorisë kineze, kjo mund të jetë një armë e mirë, por kundër T-34 ... Vërtetë, ka pak tanke të tilla në Lindjen e Largët, forcat kryesore janë të vendosura në perëndim. Për më tepër, janë të dukshme edhe disa automjete të blinduara dhe mortaja, të transportuara në automjete të hapura. Duhet të them që mortajat e mira, pavarësisht kalibrit të vogël ...
  Vedmakova hezitoi: çfarë të bëni? Ka shumë japonezë, dhe me sa duket ju duhet të fikni në një rrugë fshati. Apo ndoshta ende të japë një radhë për sy të ngushtë?
  Tashmë po errësohet, retë kanë mbuluar qiellin, shiu po vjen. Sigurisht, ju mund të shfrytëzoni një shans, veçanërisht pasi kështu janë mbushur me njerëz japonezët, këmbësoria qëndron, e mbledhur në radhë të dendura. Po, ka një regjiment të tërë prej tyre, ushtarë me fytyrë të verdhë, mjaft të neveritshëm, dhe nuk është për të ardhur keq t'i vrasësh.
  Vedmakova u kryqëzua, duke mërmëritur:
  - Zoti na ruajt të vendosë më shumë samurai!
  Dy mitralozë të kalibrit të madh - 12 milimetra sulmuan krijesat me sy të ngushtë. Filloi masakra. Vajza madje këndoi:
  Do ta luftojmë armikun deri në fund
  Bërat e ushtarëve - mos i numëroni numrin!
  Rusët kanë qenë gjithmonë në gjendje të luftojnë,
  Mos u dorëzo kur të vijnë telashet!
  12 - milimetra është një fishek i madh dhe i mprehtë, ai shpon nëpër trup, dhe nganjëherë disa japonezë në të njëjtën kohë. Vedmakova kontrolloi armën me ndihmën e aktivizuesve hidraulikë, të cilët japonezët i morën hua nga aviacioni. Në sekondat e para, luftëtarët e Perandorisë së Diellit në rritje as që e kuptonin se çfarë po ndodhte dhe nga erdhi sulmi. Ata thjesht ranë, duke lëshuar rrjedhje gjaku nga stomaku dhe gjoksi i tyre. Kaq e papritur ishte ardhja e vdekjes në këtë botë në dukje të qetë. Edhe pse jo, deklarata e fundit është më shumë si një tallje.
  Vedmakova arriti të kosi disa rreshta përpara se armiku të reagonte dhe të fillonte të shpërndahej. Piloti vazhdoi të qëllonte duke lëvizur makinën e blinduar në mënyrë të tillë që të mos binte nën zjarrin e tankeve. Sidoqoftë, një top avioni mund të shpojë edhe forca të blinduara të tilla. Sidoqoftë, kjo ende varet nga shpejtësia fillestare e predhës, në tanket është akoma më e madhe se në armët luftarake.
  Ndërsa piloti ishte me fat, japonezët nuk e kuptuan menjëherë se kush po i dërgonte vdekjen, veçanërisht pasi shiu pranveror pikonte, si rezultat i të cilit ndezjet u bënë të vështira për t'u dalluar. Ndoshta samurai mendoi se ata po sulmoheshin nga një detashment rus që kishte depërtuar në pjesën e pasme, kështu që tanket hapën zjarr mbi shkurret. Vedmakova, shtypi japonezët dhe këndoi:
  Nga skajet e largëta të oqeanit
  Aty ku harku dridhej qielli!
  Hordhitë e Sulltanit po përhapen,
  Sikur të ishte ringjallur Antikrishti!
  
  Lufta është e pamëshirshme, e keqe,
  Si një qift i zbritur në Rusi!
  Toka ime është gri në plagë,
  Shpëto nënën time, i lutem Zotit!
  
  Sa mizore është bota, çfarë tmerri
  Fëmija ra dhe u bë copë-copë!
  Ata lindën duke e shtyrë me dhimbje,
  Kështu vendosi Thunderer i keq!
  
  Këtu Zoti nuk e di masën në zemërim,
  Ai e rrëzoi racën njerëzore të fatkeqësisë!
  Dhe çdo i gjallë vuan
  Vetëm pikëllimi numëron fitoren!
  
  Rusia është e mbuluar me gjak,
  Sa mizor je o Zot!
  Ku shkoi misioni juaj?
  Me siguri Krishti është i treti, i tepërt!
  
  Pse jeni Ferri dhe Eva
  Të internuar për ofendimin e parajsës së tyre!
  Ka ardhur koha për kanibalin,
  Me një bastisje më befas Mamai!
  
  Vajzat derdhën lot,
  Gjermanët vranë prindërit!
  Ajo është zbathur, dhe ngricat,
  I ashpër, të gjithë lumenjtë janë ngrirë!
  
  Askush nuk na vjen keq neve
  Tani mushkat, pastaj gjarpërinjtë na thumbojnë!
  Ndonjëherë lind ideja
  Çfarë filxhan vuajtjeje deri në buzë!
  
  Shpresoj kot per Zotin
  Ai me siguri nuk dhemb!
  Dhe është më mirë të jetosh keq dhe keq,
  Por ne thamë - mjaft!
  
  Kemi flamujt e komunizmit,
  Dhe kjo do të thotë pa iu referuar xhaxhait!
  Mos toleroni urinën e fashizmit,
  Etika jonë është e thjeshtë: në ferr!
  
  Shpresoj për duart në misra,
  Në mendjen që është në kokë!
  Vullneti na çon drejt arritjeve,
  Aftësi, entuziazëm në grusht!
  
  Dhe kështu, duke matur hapat,
  Rruga juaj drejt lirisë dhe lumturisë!
  Ne do të bëhemi perëndi të kuq
  Askush nuk mund të na përkulë!
  Vedmakova këndoi dhe shkarraviti nga mitralozët, gjuaj ata që tashmë kishin arritur të shpërndaheshin dhe shtriheshin me sy të ngushtë. Por më pas fati i saj ndryshoi dhe disa oficerë japonezë me sa duket e kuptuan se çfarë ishte çështja dhe hodhën disa granata në makinën e blinduar. Vedmakova ndjeu një dridhje në byk. Sidoqoftë, granatat japoneze ishin granata fragmentimi dhe nuk depërtonin në forca të blinduara, me sa duket të dizajnuara për të mbajtur breshëri mitralozësh të kalibrit deri në 14 milimetra.
  Witcher qeshi.
  - Dhe këtu është një betejë kokëfortë budallaqe-plumb! I gërryer, befas më i mençur dhe goditi objektivin më shpesh!
  Në një transportues personeli të blinduar, mitralozët ushqehen me rrip. Kjo jep një furnizim të madh plumbash, përveç kësaj, sigurohet ftohje me ujë, gjë që ju lejon të rrisni kohëzgjatjen e të shtënave. Prandaj, luftëtari pa ceremoni preu japonezët duke hedhur granata ndaj saj. Por pjesa tjetër e luftëtarëve duket se e kanë vënë re. Granatat fluturuan përsëri. U dëgjua një ulërimë. Duket se njëra nga granatat rezultoi e rëndë, rreth një kilogram dhe antitank. Japonezët tashmë ishin furnizuar me boshllëqe të ngjashme. I dobët kundër Chevrons dhe T-34, por ju mund të depërtoni një makinë të blinduar! Përmes anës së shpuar, pluhuri u derdh në Vedmakova. Vajza mallkoi:
  - Po, Japonia është e vogël, por shkakton telashe të mëdha!
  Makina e blinduar ndaloi së lëvizuri dhe një palë granata copëzuese fluturuan brenda, ku shpërthyen.
  Splinters e kapën Vedmakovin, duke grisur uniformën e tij. Si përfundim, një rezervuar i thyer gazi mori flakë. Vajza mallkoi përsëri.
  - Jo një makinë - Gjeneral! Unë do t'ju bëja mut!
  Më duhej të kositja nja dy duzina të tjera për të kërcyer nga kabina. Vajza e bëri këtë pa u vënë re nga ushtarët japonezë dhe u zvarrit. Për veten e tij, ai nuk shqetësohej për uniformën e saj të ushtrisë së vendit të Diellit në rritje. Dhe në errësirë dhe në shi, fytyra nuk dallohet shumë. Tani ju duhet të dilni nga autostrada dhe të shpërndaheni në shkurret.
  Vajza u zvarrit mjaft shpejt dhe në të njëjtën kohë u përplas me kufoma disa herë. Mërmëriti bukur:
  - Jo keq, i dhashë një dritë samurait! Tani gjithçka që duhet të bëni është të shpëtoni veten!
  Luftëtari u zhyt në shkurre dhe, duke u ngritur, filloi të ecte. Taka me ta, ndoshta nuk do të marrin. Në fakt, ajo luftoi me dinjitet dhe mendoi se bërja e saj: me shumë mundësi nuk do ta besonin, përndryshe, kush e di, do t'i jepnin një tjetër yll të heroit!
  Në përgjithësi, një gjë e çuditshme është lufta, këtu po vrisni njerëz dhe kjo nuk është e lehtë normale, por trimëri. Siç thotë Bibla, nuk do të vrasësh! Megjithatë, Zoti urdhëroi jo vetëm të vriteshin, por në përgjithësi të shfaroseshin amalekitët, gratë e tyre, fëmijët, madje edhe bagëtia! Edhe pse edhe gjatë luftës, shfarosja e popullatës civile konsiderohet vepër e pamoralshme dhe e ndyrë.
  Sidoqoftë, aleatët perëndimorë bombarduan jo vetëm dhe jo aq objekte ushtarake sa popullsinë civile. Kjo ishte pjesërisht për shkak të saktësisë së ulët të bombarduesve me lartësi të madhe, gjë që e bëri të vështirë mposhtjen e objektivave thjesht ushtarake, por gjëja kryesore ishte hakmarrja. Japonia gjithashtu mori një dritë nga SHBA. Dhe ata nuk kishin çfarë të përgjigjeshin! Ata thjesht nuk kishin aeroplanë aq të gjatë sa të nxirrnin Yankees!
  Me sa duket, amerikanët e konsideruan të mjaftueshme hakmarrjen për Portin e Perusë, ose më saktë, elita më e lartë financiare vendosi të vepronte në mënyrë pragmatike, në të njëjtën kohë, dhe t'i jepte fund Ushtrisë së Kuqe të Maos. Japonia e la Mançurinë si trampolinë për luftën kundër BRSS dhe iu dha liria kundër Mongolisë, dhe pjesa tjetër ishte vepër e Chiang Kai-shek! Atëherë do të jetë e mundur të grumbullohet e gjithë Kina nën vete. Dhe le të rrjedh gjak nga vendi i Diellit që po lind në luftën me BRSS. Gjëja më interesante këtu, me siguri, është se japonezët po llogarisin, pasi mundën Rusinë, që përsëri të barazohen me Amerikën duke përdorur ndihmën e Gjermanisë dhe Shteteve të Bashkuara, ata po mendojnë të shkatërrojnë Siberinë dhe tokat e tjera nga Japonia e rraskapitur.
  Secila palë mendon se është bërë me shumë zgjuarsi, veçanërisht pasi Amerika dhe Britania fituan kontrollin e territoreve të gjera pa gjuajtur asnjë goditje. Përndryshe, do t'u duhej t'i rimarrë për një kohë të gjatë dhe të lodhshme, e cila do të zgjaste të paktën disa vjet, sepse këta janë ende ishuj!
  Vedmakova eci, duke shpresuar të kalonte vijën e parë. Është mjaft e mundur të rrëshqasësh në boshllëk dhe të kapesh pas vetes. Dhe ndoshta edhe të marrë një nga të burgosurit samurai. Epo, është afër pozicioneve më të avancuara të ushtrisë sovjetike. Përndryshe, do të jetë e vështirë të bartet.
  . KAPITULLI #5
  Pra, për Oligarkinë Botërore: Gjermania dhe Evropa nën BRSS, kjo konsiderohet një zonë e humbur ndikimi, madje edhe një kërcënim për perandorinë e forcuar komuniste dhe zgjerimin e mëtejshëm të bolshevizmit. Dhe Rusia nën Gjermaninë është zgjerimi i sferave të saj të ndikimit dhe mundësia për të thithur të gjitha lëngjet nga tokat e pasura. Por kjo është në të vërtetë ajo që humbën oligarkët francezë kur humbën nga Gjermania: ata duhej të ndanin pak me Hitlerin, por ata ruajtën pjesën më të madhe të pasurisë, madje u bë më e lehtë të shfrytëzonin punëtorët - gjermanët dërrmuan sindikatat. Çfarë kanë humbur oligarkët në Baltik? Numëroni gjithë kapitalin, e kush nuk pati kohë të arratisej, pastaj lirinë apo jetën! Një shembull i mrekullueshëm! Pra, nuk ka asgjë të habitshme në këtë! Dhe nëse Hitleri nuk do të kishte qenë një antisemit kaq i zjarrtë, askush nuk do ta kishte ndihmuar BRSS!
  Duhet thënë se një nga arsyet pse Franca u prish relativisht lehtë ishte përqindja dukshëm më e ulët e hebrenjve si në popullatën e përgjithshme ashtu edhe në elitën financiare. Në Poloni, Britani, SHBA: ishte krejt e kundërta. Sidomos në SHBA, e cila, meqë ra fjala, shpjegon pse Yankees, pavarësisht se asnjë bombë nuk ra në Amerikë, ishin edhe më mizorë ndaj popullsisë së Gjermanisë se britanikët!
  Vishu, u bë një kukull nën Wehrmacht, dhe gjermanët kaluan nëpër Paris, duke luajtur harmonika. Hitleri filloi të përgatiste një pushtim të Anglisë, duke mos u shqetësuar të transferonte ekonominë në një bazë ushtarake dhe të përdorte burimet e Evropës së pushtuar. I kushtoi shtrenjtë, si dhe mungesa e dëshirës për të negociuar me Anglezët, me refuzimin e antisemitizmit. Ky i fundit, ndoshta, do të lejonte Fuhrer-in të lëshonte të gjitha forcat e tij për luftën kundër BRSS dhe të sulmonte përsëri në maj. Vërtetë, paqja me Britaninë mund ta shtyjë Stalinin drejt shpalljes së mobilizimit. Do të bëhej një sinjal se, thonë ata, armiku është tashmë në prag.
  Ose të mos bëhet, dhe atëherë ndoshta do të ndikonte në pozicionin e Shteteve të Bashkuara në raport me Japoninë. Ata nuk do të provokonin Tokën e Diellit që po lind dhe perandoria e fuqishme mund të hapte një front të dytë! Çfarë ndodhi tani. Vetëm në një situatë edhe më të keqe, kur ushtria e BRSS është pothuajse e mundur, prodhimi i armëve nuk është krijuar ende dhe ata nuk kanë mësuar ende të luftojnë!
  Tani nuk është viti i dyzet e një - trupat sovjetike kanë fituar përvojë luftarake, kanë mësuar të luftojnë dhe të fitojnë! Pra, tani ata nuk kanë frikë nga tanket e rënda dhe avionët me shtatë pika zjarri, në një makinë!
  Një japonez i vetëm qëndron pranë një peme. Pra, një bedel i zakonshëm i verdhë.
  Vedmakova u hodh pas tij. Ajo ngriti kokën lart, dhe më pas u përdredh ... Kur tërhiqni fort "bolltarin" e armikut lart, muskujt e qafës nuk mund të ofrojnë më rezistencë efektive dhe "koka" paloset lehtësisht!
  Epo, çfarë është një samurai më pak! Vedmakova duket e gëzuar dhe e kënaqur, madje nxjerr dhëmbët:
  Japonia nuk do të na pushtojë kurrë! Sepse ka një luftëtar si unë!
  Në të vërtetë, në të gjithë historinë e Rusisë, vetëm Mongol-Tatarët ishin në gjendje të pushtonin! Pse ndodhi kjo dhe pse kombi i madh sllav doli i pafuqishëm, ky është sigurisht një mister jo për një brez!
  Arsyeja kryesore është copëtimi feudal, kur secili mori një copë tokë për vete: filloi pulat dhe u ul në të, duke ruajtur trashëgiminë e tij: pa punë!
  Vedmakova ndjeu se çizmet e ngushta dhe të pakëndshme japoneze i fërkonin këmbët. Piloti vendosi që në këtë rast nuk ka kuptim të durosh mundimin. Ajo thjesht hodhi të hapura, duke shtrënguar dhe shtypur "jastëkët" në gishtat e saj. Ndjeva freskinë e natës në vendlindjen time me këmbët e zbathura dhe u ndjeva shumë më i gëzuar! Ajo shtoi një hap, dhe madje filloi të kërcejë pak!
  Fakti që rusët u ndanë ishte tragjedia më e madhe e sllavëve. Në perëndim ata u nënshtruan nga Lituania dhe Polonia, dhe në lindje nga tatarët mizorë. Sidoqoftë, zgjedha nuk zgjati përgjithmonë: Moska, para kësaj, një qytet i vogël filloi të rritet dhe madje u shndërrua në një lloj perandorie të vogël. Ivan Kalita u bë koleksionisti i tokave ruse. Ai ishte i pari dhe jo më i suksesshmi, por më i rëndësishmi i pari! Dhe si tingëllon në këngën bolshevike: më mirë të jesh i vdekur - sesa i dyti!
  Stalini nuk është rus, kjo është pengesa e tij kryesore! Prandaj mosbesimi ndaj kombit titullar, dhe represionet masive të pajustifikuara! Ja, jepi brirët derrit dhe mbretërinë çokut!
  Chuchmek në fron dhe Rusia në paddock!
  Për shembull, të dy Tukhachevsky dhe Yegorov ishin marshalë mjaft të aftë, gjë që, nga rruga, mund të thuhet për pjesën tjetër të komandantëve të shtypur! Për të mos u krahasuar me një majmun mustaqe! Prandaj kemi ngecur!
  Megjithatë, si ndodhi në të vërtetë që Stalini arriti të bëhej një sundimtar sovran? Një gjeorgjian analfabet u bë Zot!
  Populli rus duhet të udhëhiqet nga Cari rus! Romanovët, meqë ra fjala, nuk kishin pothuajse asnjë gjak rus, dhe ndoshta kjo është arsyeja pse ata degjeneruan!
  Japonia kishte gjithashtu një formë të veçantë qeverisjeje, ku shogun ishte në thelb më i lartë se perandori, dhe për këtë arsye kishte disa avantazhe, pasi ka më pak gjasa të shkatërrojë perandorinë për shkak të trashëgimtarit të një budallai. Për shekuj me radhë, japonezët nuk zhvilluan një luftë pushtuese, por u grindën në mënyrë aktive me njëri-tjetrin. Kjo kishte njëfarë ndikimi në mentalitetin e këtij kombi. Por në shekullin e njëzetë, Toka e Diellit në rritje pushtoi më shumë tokë se Aleksandri i Madh! Tani është radha e Rusisë. Vetëm tani nuk është koha cariste, sundon partia e madhe komuniste dhe sistemi ekonomiko-politik më i avancuar dhe më i përsosur në botë!
  Vedmakova, megjithatë, papritmas tundi kokën. As në sistemin politik dhe në mënyrën e qeverisjes nuk është gjithçka në rregull! Për shembull, populli nuk e zgjedh kreun e shtetit si rezultat i një shprehjeje alternative të vullnetit, por ndodh... Më duhet të them që as ligji dhe as kushtetuta nuk parashikonin krijimin e një selie dhe fuqizimin e tij me emergjencë. kompetencat. Dhe për aftësitë e seminaristes gjysmë të arsimuar, ajo personalisht kishte dyshime të mëdha! Si dhe Beria: një person dinak, por i arsimuar dobët, me një pikëpamje dhe erudicion jashtëzakonisht të ngushtë!
  Por tani vija e parë është edhe më afër përpara, ndezjet janë të dukshme dhe zhurma është bërë edhe më e fortë. Është koha për të gjetur gjuhën dhe .... Vedmakova vuri re një shkëputje të japonezëve zvarritës. Tani ju duhet të uleni me kujdes në bishtin e tyre. Përafërsisht në të njëjtin stil si ajo sulmoi Yu-188, një bombardues shumë i shpejtë, i cili nuk është as i lehtë për t'u kapur me MiG-un e shpejtë. Shkrimet, nga rruga, në përgjithësi, nuk janë veçanërisht të manovrueshme dhe në këtë drejtim nuk janë më të mirë se Focken-Wulfs! Epo, këtu janë samurai që i afrohen hendekut, ata duken si desh rrahës që zvarriten deri në një pellg vaji. Ka shumë japonezë, këtu duhet të veproni me kujdes ... Këtu është kapiteni i ushtrisë së vendit të Diellit në rritje, surrat është si ajo e marmotës. Diçka bërtet, duke tundur fuqishëm grushtat dhe kamën.
  Vedmakova, duke pritur me durim që samurai të sulmonte, e goditi në pjesën e pasme të kokës me një kondakë pushke. Megjithatë, ai e llogariti goditjen në atë mënyrë që "jap" nuk u hodh menjëherë. Dhe më pas ajo qëlloi një breshëri automatiku drejt japonezëve që vraponin për të sulmuar! bërtiti:
  - Dinakëria në luftë është si një vela në një anije, por ajo vetëm fryn, jo ajo!
  Djali Oleg dhe vajza Margarita përleshen në Stalingrad. Ata do të qëndrojnë në këtë qytet si titanë.
  Oleg Rybachenko duket dymbëdhjetë vjeç. Dhe djali hedh një granatë me këmbë të zbathur.
  Ai hedh fashistët dhe thotë:
  - Lavdi Atdheut të madh!
  Edhe Margarita jep një kthesë të synuar mirë. Kosit nazistët dhe këndon:
  - Lavdi Stalinit dhe diellit të komunizmit!
  Oleg Rybachenko pushon dhe shton:
  - Lavdi heronjve!
  Vajza qëllon, kosit nazistët. Ai hedh një granatë me këmbë të zbathur dhe kërcit:
  - Dhe lavdi Atdheut në shekuj!
  Kështu, djali dhe vajza u ndanë vërtet seriozisht. Ata qëllojnë mbi nazistët dhe hedhin granata.
  Këmba e zbathur e djalit hedh një dhuratë vrasëse. Djali me tërbim të egër thotë:
  - Ne i mundojmë të gjithë!
  Margarita, duke gjuajtur dhe duke kositur armikun, kërcit:
  - Dhe do të ketë sanë të djallit!
  Dhe vajza hedh një dhuratë vdekjeje me këmbën e saj të zbathur. I tillë është një luftëtar, i aftë për të kositur trupa të tëra.
  Një djalë dhe një vajzë përleshen në Stalingrad. Ata janë heronj të vërtetë. Dhe kalorës plot shpirt të guximshëm.
  Çfarë mendonte Hitleri që rusët nuk kishin mësuar asgjë pas katastrofës së vitit 1941?
  Dhe dreq ty! Ushtria e Kuqe është gati të përballet me përbindëshat nga seria "E", le të vazhdojnë: E-75 ton për nëntëdhjetë dhe E-100 ton për njëqind e dyzet. Nga tajga në detet britanike, Ushtria e Kuqe është më e forta nga të gjitha.
  Djali dhe vajza po zihen, që nazistët t'i marrin si xhami nga një vare.
  Fëmijët janë të pavdekshëm dhe nuk kanë frikë nga asgjë. Çfarë janë këta fashistë për ta? Lepujt e radhës në farë!
  Oleg Rybachenko këndoi me një zhurmë:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, dhi Hitler,
  Pse u ngjite në bythë të Rusisë...
  Ju do të merrni nga ne posaçërisht në një qindarkë -
  Do të ndeshesh në grushtin e një djali të fortë!
  Dhe pastaj një fëmijë muskuloz hedh një granatë me këmbën e tij të zbathur. Dhe dy tanke gjermane E-50 dhe E-75 përplasen kokë më kokë dhe shpërthejnë.
  Oleg Rybachenko thotë me kënaqësi:
  - Unë jam një luftëtar i ri i super klasit!
  Dhe përsëri djali i jep radhën.
  Dhe pastaj vajza qëllon. Ajo godet me saktësi dhe godet fort. Dhe ndërsa ai këndon:
  - Unë do t'i shtyp të gjithë fashistët, dhe do të humbas yndyrën ndaj Adolfit!
  Dhe përsëri vajza është në eksitim të plotë të shfarosjes. Të gjithë qëllojnë dhe gjuajnë.
  Dhe një granatë fluturon përsëri nga një këmbë zbathur. Ajo i mund fashistët. Gjuajtje si skica nga goditja e topit.
  Margaret këndon:
  - Një goditje e fortë është jashtëzakonisht e synuar,
  Povetkini më i lezetshëm fluturon në ring!
  Oleg Rybachenko, i pushkatuar, konfirmoi me lehtësi:
  - Një kopje e denjë e Povetkin, dhe nuk shkon nga kundërshtarë të fortë!
  Pas kësaj, djali përsëri hedh një granatë me këmbë të zbathur dhe i thyen nazistët si shishe me kalldrëm.
  Dhe sa me zgjuarsi, përplasen nazistët. Çfarë donin ata? Nuk ishte e nevojshme të ngjiteshe në BRSS.
  Vetëm Oleg Rybachenko është i mërzitur. Shtetet e Bashkuara tashmë kanë lëshuar gjermanët dhe Rusia duhet të marrë repin për ta.
  Djali, duke hedhur përsëri një granatë me këmbë të zbathur, këndoi:
  - Mos luani Amerikën budallaqe,
  Na jep Alaskën tani...
  Kjo është toka jonë në dy brigje -
  Jo më kot ariu është një bishë e egër!
  Dhe Oleg Rybachenko përsëri dha radhën ... Ai kosi nazistët. Dhe përsëri, gishtat e zhveshur të djalit shtrydhin granatën dhe ia hedhin armikut. Ata e shpërndajnë atë në drejtime të ndryshme.
  Djali bërtet:
  - Lavdi Rusisë!
  Margarita përsëri hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe kërciti:
  - Për Carin Nikolla II!
  Djali e korrigjoi vajzën:
  - Këtu sundon Stalini, jo Nikolla II!
  Margarita pranoi menjëherë:
  Po, Stalin! Kush bëri paqe me kanibalin!
  Dhe vajza përsëri hodhi një dhuratë vrasëse me këmbën e saj të zbathur.
  Oleg Rybachenko tha logjikisht:
  - BRSS ka nevojë për një frymë! Edhe pse Rajhu i Tretë e shfrytëzoi më mirë!
  Dhe fëmijët filluan të qëllojnë përsëri ...
  Gjermanët pranë Stalingradit dhe në vetë Stalingrad morën një ferr të tmerrshëm.
  Por në të vërtetë, ajo me të cilën vini është ajo me të cilën largoheni.
  Ose më mirë, ata vdesin. Lufta është e drejtë kaq e përgjakshme dhe e shenjtë.
  Oleg Rybachenko me të vërtetë mendon gjatë betejës se njerëzit ndonjëherë janë shumë naivë. Ose bëjnë gjeni nga Stalini, ose bëjnë Lukashenkën në përgjithësi. Por për Bjellorusinë e shekullit të njëzet e një, të bësh një kult personaliteti nga një fermer kolektiv është mjaft budalla. Është koha për t'u zgjuar.
  Dhe zgjidhni një udhëheqës të ri, të ri, përparimtar. Dhe jo për të demonstruar nivelin e inteligjencës së një fëmije në një kuti rëre.
  Anekdota e mëposhtme e karakterizon Lukashenkën më së miri nga të gjitha:
  Kur gjithçka bëhet më e shtrenjtë në Bjellorusi, cila është më e lira?
  Premton presidenti Lukashenko!
  Dhe pse?
  Sepse nuk kushtojnë asgjë!
  Është turp për bjellorusët që ende votojnë për një diktator të tillë. Por është koha për t'u bërë më të mençur dhe për të treguar se ata janë njerëzit e Evropës. Për shembull, në Rusi, Putini të paktën arriti të fitonte respekt për veten e tij duke aneksuar Krimenë pa gjuajtje.
  Por kjo është për shkak të fatit të tij fenomenal. Fat i mirë me Putinin. Për shembull, ishte me fat që gjatë vizitës së kryeministrit të Izraelit, pati një episod të pakëndshëm me gruan e tij në Kiev. Po, përsëri një manifestim i fatit fenomenal. Por kaq pak kthim real! Po sikur Car Nikolla të kishte pasur një fat kaq fenomenal. Më saktësisht, ai e mori atë, deri në vitin 1935 Rusia kishte zotëruar gjysmën e botës.
  Dhe çfarë është më pas ... Car Nikolla planifikoi një fluturim në hapësirë për 28 maj 1935, pikërisht në kohë për ditëlindjen e tij. Fluturimi i parë në historinë e njerëzimit të një kozmonaute femër ruse.
  Dhe në këtë botë, ndërsa BRSS është e angazhuar në mbijetesë.
  Betejat në Stalingrad janë pothuajse të njëjta si në historinë reale të vitit 1942. Vetëm këtë herë armiku është shumë më i fortë. Dhe sasia për shkak të trupave koloniale dhe teknologjikisht.
  Është veçanërisht e vështirë në qiellin e Rusisë Sovjetike. Nazistët kanë shumë avionë të fortë reaktivë. Dhe disi nuk është aq e lehtë t'i rezistosh kësaj.
  Këtu janë pilotët gjermanë Albina dhe Alvina që mbledhin faturat për vete. Ata janë ekspertë të mëdhenj në këtë fushë.
  Si të ndaloni, për shembull, vajza të tilla gjermane me bikini me këmbë të zhveshura?
  Oleg Rybachenko i ndjen këto vajza.
  Hedh një tjetër granatë me gishta të zhveshur. Shpërndan nazistët në të gjitha drejtimet dhe thotë:
  - Zemra e madhe e Rusisë!
  Dhe djali terminator është zjarri shumë agresiv. Çdo plumb godet objektivin. Dhe arabët, zezakët dhe indianët janë në sulm. Një turmë e madhe po vjen.
  Djali gjenial përsëri hedh një granatë me këmbën e tij të zbathur, shtyn së bashku dy tanke të mëdha gjermane dhe fluturon:
  Shpata Samurai me ju
  Zemra dhe mendja janë të pastra...
  Drejton me guxim sulmin -
  Rruga e Bukurisë!
  Margarita, duke qëlluar mbi armikun, mori dhe gjuajti nazistët nga një bazukë dhe bërtiti:
  - Bukuri e jashtëzakonshme!
  Dhe luftëtarja hodhi një dhuratë shumë shkatërruese të vdekjes me gishtat e saj të zhveshur. Shkatërroi kundërshtarët. Pastaj përsëri, me gishtat e këmbës së saj të zbathur, ajo përsëri hodhi një shkatërrim të egër. Dhe dy tanke fashiste morën dhe u përplasën. Edhe shkëndija dhe tymi ranë dhe u derdhën!
  Oleg bërtiti:
  - Kjo është vajza e përjetshme bravo!
  Margarita hodhi një limon të ri vrasës me këmbën e saj të zbathur dhe kërciti:
  - Jemi fëmijë të përjetshëm në rrugën e qumështit!
  Djali terminator tundi kokën dhe vazhdoi vetë luftën. Gjithçka shkon sipas planit. Më saktësisht, ndërsa është normale. Dhe në zonën e tyre nazistët nuk do të depërtojnë.
  Pra, nazistët, sado të përpiqen, por në realitet do të mbyten vetëm në gjakun e tyre.
  Dhe tanket e tyre do të kthehen në skrap! Dhe flamuri i Rusisë do të shkëlqejë mbi planetin!
  Oleg Rybachenko vepron me shumë energji. Hedh granata me këmbë zbathur dhe këndon:
  - Ne do të jemi gjithmonë të lumtur
  Do të ketë një ëndërr të ndritshme ...
  Dhe bukuria do të vijë
  Zhurma do të largohet!
  Djaloshi-gjeni vepron me aktivitet, i cili rritet me furi proporcionale me dyndjen e gjermanëve.
  Margarita vepron si numri i dytë. Por këmbët e zbathura të vajzës po hedhin granata gjithnjë e më aktive.
  Dhe nazistët bien nën goditjet e saj.
  Oleg Rybachenko gjithashtu gjuan... Por mendimet kërcejnë, kthehen në të tashmen. Për atë që është në realitet.
  Në fakt, bjellorusët duket se kanë masën më të madhe të trurit në Evropë, por ata e lejojnë veten të vihen në kollare, të tolerojnë diktaturën e individit.
  Dhe nëse presidenti do të ishte një lloj supermen! Dhe kështu një fermer kolektiv, madje edhe pa baba të ligjshëm. Dhe le t'i ngushëllojnë për kaq shumë vite.
  Dhe përveç kësaj, ka ende njerëz mendjengushtë që votojnë për të.
  Po, Oleg Rybachenko madje kishte gropa.
  Më tregoni miq për sa kohë
  Votat për babanë Kolya ...
  Është koha që ju të zgjidhni Oleg -
  Për të marrë më shumë para!
  Po, sigurisht që duhen ndryshime dhe sa më shpejt të jetë e mundur. Në fakt, stanjacioni është i mbushur me pasoja të këqija.
  Për më tepër, vetë Lukashenko nuk e di se çfarë dëshiron. Ai ka të drejtë, ai është i majtë. Kjo shkon te kapitalizmi, pastaj te socializmi. Dhe ai nuk ka një ekip të mirë. Dhe nuk ka parti të sajën dhe ideologjinë. I tillë është kulti i një personaliteti shumë mediokër dhe llafazan. Stalini dhe Lenini të paktën e dinin se çfarë donin! Po ky diktator? Ai as nuk e di nëse është i djathtë apo i majtë!
  Jo, pa një ideologji dhe një parti të qëndrueshme, nuk do të ketë stabilitet në shoqëri.
  Dhe gjithashtu ecni përpara!
  Stalini, për fat të keq, u bë edhe një simbol i terrorit dhe shkatërrimit, duke e kthyer komunizmin në një dordolec.
  Qeverisja optimale nuk funksionoi. Dhe nën Brezhnev kishte marrëzi - si mund të vendosej një kryetar i tillë i BRSS. Dhe në rininë e tij, Brezhnev nuk tërhoqi një intelektual, por në pleqëri ai ra në çmenduri. Dhe në përgjithësi, është turp që kreu i shtetit nuk mund të lidhë dy fjalë pa një copë letër. Dhe ju duhet të dini se si ta bëni atë!
  Oleg Rybachenko hodhi një granatë të dyfishtë vdekjeprurëse me këmbën e tij të zbathur dhe këndoi:
  Por akoma jetoni
  Por jetoni sipas Brezhnevit!
  Unë jam memec, memec, nuk mundem!
  Dhe mos vozitni një stuhi!
  Margarita hodhi një pako shpërthyese me gishtërinjtë e saj të zhveshur. Ajo i shpërndau nazistët si mollët që shkunden nga një degë.
  Vajza këndoi:
  - Mollët në lulëzim
  Këngët e Solovyov ...
  Unë do të vij tek ju -
  Do të ketë prova!
  Vajza buzëqeshi gjerësisht dhe verbuese. Dhëmbët e saj janë si perla, aq të shkëlqyeshme.
  Po, ky çift është i mrekullueshëm.
  Oleg Rybachenko e mori dhe këndoi:
  - Grushtet tona me çelik,
  kthetra, dhëmbë dhe këpurdha ...
  Ata duan një luftë të vërtetë!
  Dhe përsëri, djali terminator qëllon me shumë saktësi. Dhe pika të përgjakshme po derdhen nga nazistët.
  Jo, nuk do të ketë mëshirë. Armiqtë mbyten.
  Ndërkohë, Natashka dhe ekipi i saj po luftojnë në Sukhumi.
  Nazistët po sulmojnë bregdetin. Lufta, natyrisht, është shumë e pabarabartë
  Por vajzat. Kur janë pothuajse të zhveshur, është shumë mirë!
  Natasha hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur, kosi një duzinë fashistë dhe këndoi:
  - E ardhmja e botës është e jona,
  Ne jemi vajza si Jedi!
  Zoya gjithashtu hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur. Shpërndau nazistët dhe me siguri bërtiti:
  - Unë jam ai që mund t'i varros të gjithë në varr!
  Aurora shkrep më tej. Edhe një vajzë që kur godet nuk është më goditje e mizës.
  Djalli flokëkuq e mori dhe gumëzhi:
  - Unë jam ngjyra e dhelprës dhe bukuria më e madhe!
  Dhe përsëri do ta marrë me këmbë të zbathur dhe do ta flakë dhuratën e vdekjes! Kjo është me të vërtetë një vajzë, ajo që ju duhet.
  Dhe pastaj është Svetlana si një shpërthim! Dhe ajo do t'i shpërndajë dhe shkatërrojë të gjithë, sikur djajtë nga i gjithë ferri të kishin hyrë në të.
  Po, vajzat këtu, natyrisht, nga një kërcitje e tillë dhëmbësh sa do të prishin çdo nofull pa problem.
  Dhe nëse është e nevojshme, atëherë gjysma e kokës!
  Natasha qëllon mbi armikun dhe vrumbullon:
  - Unë jam një luftëtar aq i ashpër sa edhe një dem nuk do të shkelë kundër meje! Unë do t'i thyej kokën!
  Zoya konfirmoi me besim:
  - Unë do të thyej brirët!
  Dhe këmba e zhveshur e vajzës hedh një granatë. Dhe dy tanke naziste do të marrin dhe do të përplasen.
  Dhe pastaj ja se si do të godasë Aurora. Dhe gjithashtu me një këmbë të zbathur do të nisë një vrasëse.
  Dhe ulërima:
  - Lavdi Stalinit, le të bëhet më i mençur!
  Aurora është vërtet e keqe. Si është të luftosh në dy fronte? Në fakt, kjo do të thotë vetëvrasje.
  Dhe pse Stalini e solli Rusinë në këtë?
  Vajza përsëri me gishtërinjtë e saj të zhveshur do të lëshojë një dhuratë vrasëse të vdekjes dhe do të kërcasë:
  - Lavdi udhëheqësit të ri!
  Epo, e drejtë! Stalini madje ka një ballë të ulët. Dhe kjo është një shenjë e inteligjencës së ulët.
  Svetlana qëllon veten. Dhe hedh një granatë me këmbë zbathur. Shpërndan kundërshtarët. I shkatërron ato dhe bërtet:
  - Lavdi perëndive ruse!
  Dhe përsëri, me takën e tij të zhveshur, ai do të hedhë diçka shumë shkatërruese.
  Vajzat këtu janë të një kalibri të tillë që Fritz nuk do t'i marrë.
  Katër vajza janë një forcë e madhe. Dhe më e rëndësishmja, ata janë në të njëjtat brekë.
  Dhe kjo u jep atyre një aftësi kolosale për të luftuar.
  Natasha është në zjarr. Luftëtarët afrikanë po lëvizin në një ortek, madje edhe hindutë dhe arabët.
  Gjermanët i përdorin si ushqim topash. Pa asnjë keqardhje dhe keqardhje duke përdorur në beteja. Dhe sigurisht, ata marrin numrin.
  Sukhumi tashmë është prerë nga toka. Dhe është shumë keq. Së shpejti do të na mbarojnë municionet dhe do të duhet të tërhiqemi.
  Por ndërsa vajzat ende nuk duan të dorëzohen. Ata ëndërrojnë fitoren. Edhe nëse forcat nuk janë të barabarta. Dhe Moska është e rrethuar.
  Natasha është e shqetësuar për këtë. Ajo hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur. Thyen armiqtë dhe këndon:
  - Nëse kryeqyteti do të qëndrojë!
  Zoya gjithashtu hodhi pakon me eksploziv me këmbën e saj të zbathur dhe kërciti:
  - Lumi i Rusisë nuk do të thahet!
  Dhe ajo i shpërtheu armikut nga të gjitha trungjet, hidhërim pa kthim në shtëpi.
  Dhe theu disa tanke ...
  Por nga lart, avionët sulmues fillojnë të shtypin.
  Po sikur të jenë reaktive?
  Aurora gjuajti raketat e saj. Goditi një makinë gjermane. E bëri të binte.
  Pastaj bisha me flokë të kuq guxoi:
  - Komunizmi pa kufi!
  Pastaj Svetlana filloi të qëllonte. Dhe kosi luftëtarët e zinj. Dhe pastaj, si një këmbë e zbathur, ai do të hedhë një limon.
  Dhe ulërima:
  - Lavdi perëndive të reja!
  Natasha qëlloi mbi armikun dhe bërtiti:
  - Zotat rusë!
  Dhe nga gjuajtja e këmbës së saj të zbathur, avioni shpërthen.
  Këto janë vajzat terminatore. Nëse ata tashmë po luftojnë, atëherë askush nuk mund t'i përballojë ata.
  Zoya gjithashtu hedh diçka te armiku që vret çdo fuqi. Dhe diçka që shkatërron armikun. Dhe luftëtarja, duke nxjerrë dhëmbët, bërtet:
  - Avionët në arkivol!
  Dhe gishtat e zhveshur hedhin sërish dhuratën e vdekjes.
  Dhe pastaj Aurora do të lëshojë një limon në armik. Merr dhe ulërimë:
  - E ardhmja është e jona!
  Svetlana nxori dhëmbët dhe tha:
  - Për komunizmin, dhe arritjet e reja!
  Dhe përsëri, si hodhi një granatë me këmbë të zbathur. Dhe ai do të vrasë të gjithë. Epo, nëse jo të gjitha, atëherë disa me siguri.
  Nazistët u ngjitën në enë. Dhe ky është problemi i tyre. Këtu mund të shihni armën vetëlëvizëse Jagdtigr. Një makinë e vjetëruar, por shumë vrasëse. Një djalë pionier zvarritet drejt saj. Dhe rrëshqet një minierë.
  Dhe arma vetëlëvizëse shpërthen në mënyrë të parëndësishme.
  Djali nxjerr gjuhën dhe këndon:
  - Të pimë për Atdheun, të pimë për Stalinin!
  Le të pimë dhe të pimë përsëri!
  Ne pionierët do ta vrasim Hitlerin!
  Fashistët e kuptojnë. Edhe pse e vështirë për Ushtrinë e Kuqe. Qyteti i Groznit është i rrethuar nga nazistët, por ata ende po bëjnë një betejë në të. Vajzat janë të nivelit të lartë këtu.
  Këtu po lufton Tamara. Ajo është me rroba banje dhe zbathur. Dhe moti është i nxehtë dhe vajza është kaq e shkathët. Bukuria është në zjarr. Me këmbën e zbathur mbi nazistët, lëshon pako shpërthyese dhe këndon:
  - Hitleri së shpejti do të marrë gozhdë në arkivol,
  Do të jetë si një merimangë në zjarr ...
  Demonët do të mundojnë në botën e krimit -
  Ata që adhuruan shejtanin!
  Dhe përsëri, një limon shumë vdekjeprurës fluturon nga thembra e zhveshur e bukuroshes dhe i thyen nazistët.
  Maria thotë duke qeshur:
  - Granatat do të vrasin!
  Dhe e godet Tamarën në shpatull. Dy vajza luftojnë dhe në krye është një Flamur i Kuq i shpuar nga plumbat.
  Vajzat janë zbathur dhe pothuajse pa rroba, por nuk kanë ndërmend të dorëzojnë qytetet sovjetike.
  Maria këndoi një këngë të gëzuar. Dhe në të njëjtën kohë ajo drejtoi një zjarr të pamëshirshëm dhe vrasës;
   Ka shumë njerëz të mëdhenj,
  veprat e të cilëve jetojnë në shekuj, Ka shumë emra të mëdhenj, Që quhen të pavdekshëm.
  
  Shumë heronj të përrallave Ruajtën melodinë e epikës, por më i thjeshti nga të gjithë heronjtë Dhe i dashur për të gjithë ne - një.
  
  Fëmijërinë e kaloi mes maleve, Ndoqi fluturimin e zogjve, Trashëgoi nga malet Bukurinë e krahëve të shqiponjës.
  
  Emri i tij, me një bubullimë, përshkoi oqeanin, u bë i afërt dhe i njohur për proletarët e të gjitha vendeve.
  
  Në kontinentin e Kinës, i dashur për të gjitha zemrat, ky emër lajmëron Fanzam - paqe, fund - pallate.
  
  Stalini është flamuri i lumturisë, agimi i njerëzimit! Rroftë Stalini i dashur për shumë e shumë vite të gjata!
  Vajzat kënduan mirë. Maria, Tamara, u bashkuan nga Veronica dhe Victoria.
  Të katër bukuroshet janë të rrethuara, por si luftojnë.
  Këtu Maria hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe rrëzon një avion sulmues gjerman. Dhe bukuroshja kërcit:
  - Lavdi partisë sonë!
  Veronica dërgon gjithashtu një dhuratë vdekjeje me këmbën e saj të zbathur dhe HE-162 qëllohet. Dhe luftëtari bërtet:
  - Lavdi, që është më e lartë se lavdia!
  . KAPITULLI # 6
  Victoria, duke qëlluar kundër kundërshtarëve dhe duke gjuajtur, buzëqesh:
  - Për hapësirat e ardhshme të komunizmit!
  Dhe katër bukuroshe, pothuajse të zhveshura dhe zbathur duke qeshur.
  Janë të tilla vajza shqiponjë të rendit më të lartë.
  Mirabela dhe Anastasia po luftojnë në qiell. Dhe ata gjithashtu u bëjnë shpëlarje trurit nazistëve.
  Mirabela me buzëqeshje, poston në Twitter:
  Gjithçka në botë do të jetë mirë
  Duaje atdheun tënd me pasion!
  Dhe përsëri me gishta të zhveshur, nga dritarja e hapur, sikur të hidhte një limon. Dhe shuplaka për fashistët. Një tjetër makinë e rrëzuar bie.
  Ky është truku - ju duhet të arrini atje.
  Anastasia thotë duke qeshur:
  - Lenini do të të kishte lavdëruar!
  Mirabela rrëzoi disa makina gjermane me një breshëri dhe vuri re:
  - Edhe Stalini, pa dyshim!
  Anastasia preu tre avionë nazist dhe konfirmoi:
  - Pa asnjë dyshim!
  Vajzat janë kaq të lezetshme. Dhe më e rëndësishmja e bukur. Ato janë llogaritje të nxehta dhe në të njëjtën kohë të ftohtë.
  Mirabela, duke rrëzuar një aeroplan tjetër, vuri re:
  Gjithçka në botë është relative...
  Anastasia qeshi dhe mërmëriti me inat:
  - Asnjë filozofi shtesë!
  Dhe ajo gjithashtu hapi dritaren dhe hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur. Këtë herë shpërtheu ME-262.
  Mirabella tundi me kokë në shenjë dakordësie.
  - Ju bëtë shumë mirë!
  Anastasia, duke nxjerrë dhëmbët, shtoi:
  - Ajo bëri atë që bëri!
  Dhe të dy luftëtarët do të shpërthejnë duke qeshur. Dhe i bëni syrin njëri-tjetrit.
  Po, heroizmi është mbresëlënës.
  Në verën e vitit 1946, beteja të ashpra u shpalosën jashtë qytetit në Vollgë. Batalioni i snajperëve të grave, nën komandën e kapitenit Alena Ogurtsova, zuri një pozicion mbrojtës në rrënojat në rrugën Volodarsky. Vajzat me automatikë e pushkë, të lidhura me tufa granatash, u fshehën pas rrënojave.
  Vetë Alena është me një tunikë me pika mbi trupin e saj të zhveshur, me pantallona të shkurtra dhe zbathur. Një vajzë e bukur dhe me lakore, me ijë të forta, me bel të hollë, një prerje flokësh të shkurtër nën një gjysmë kuti. Fytyra është shumë ekspresive, me një mjekër burrërore, me sy blu të hapur. Flokët ngjyrë kafe të çelur u grinë me pluhur, gjoks të lartë, pamje të ashpër. Kapiteni Alena ka më shumë se dy vjet që lufton dhe pavarësisht rinisë ka parë shumë. Këmbët e vajzës janë të mbuluara me prerje dhe mavijosje. Një vajzë është më e shkathët për të lëvizur zbathur sesa çizmet e ashpra dhe të ngathëta.
  Tabani i zhveshur ndjen dridhjen më të vogël të tokës, paralajmëron afërsinë e një miniere dhe vetë toka mëmë shton qëndrueshmërinë. Nga njëra anë, këmbët e vajzës u ngurtësuan dhe nuk kishin frikë nga metali i nxehtë, as nga rrënojat e mprehta të rrënojave, por nga ana tjetër nuk humbën ndjeshmërinë dhe fleksibilitetin, duke paralajmëruar përmes zhurmës së lëvizjes së tanke.
  E dashur Alenka mban një granatë me një pako shpërthimi të lidhur. Është e nevojshme të zvarriteni në tankun e frikshëm gjerman "Lion", duke ujitur rrugët me mitralozë.
  Maria zvarritet pranë saj. Gjithashtu zbathur, kështu që të gjitha vajzat nga batalioni doli të ishin me çizme, duke imituar komandantin e tyre. Thembrat e saj të pluhurosura mprehen kur vajza zvarritet me të katër këmbët. Flokët e verdhë të Marias janë të çrregullt dhe të gjatë... Pak të dredhur. Vetë vajza është e hollë, e hollë, e vogël në shtat. Ajo madje mund të ngatërrohet me një vajzë, me shpatulla të ngushta dhe një kokë në dukje të madhe.
  Por Maria tashmë ka përjetuar shumë. Ajo arriti të vizitojë si robërinë fashiste, pasi i mbijetoi torturave mizore dhe minierave, nga ku, me një mrekulli të pakuptueshme, ajo arriti të shpëtojë. Por duke parë fytyrën e saj fëminore, të butë, nuk mund të thuash kurrë se ajo ishte rrahur me shkopinj gome në thembra, një rrymë kaloi në trupin e saj.
  Maria qëllon... Një ushtar i Rajhut të Tretë, në këtë rast një arab, bie i vdekur, me surrat duke ngritur rërë dhe rrënoja.
  Alyonka rrëshqet një tufë granatash nën një grumbull plehrash. Tani një "Luan" nëntëdhjetë tonësh do të zvarritet këtu dhe do ta hedhë në erë. Sytë blu të vajzës shkëlqejnë si safirë në fytyrën e saj, të zbehtë nga djegia e diellit dhe pluhuri.
  Përvoja sugjeron që një tank i mbrojtur mirë tani do të ndryshojë pozicionin. "Luan" ka forca të blinduara anësore 100 mm, madje edhe në një kënd. Tridhjetë e katër nuk mund ta kalojnë atë, vetëm Keveshët e rëndë kanë një shans. Por vemjet janë qëllimi. Gjëja kryesore është të privoni makinën nga lëvizshmëria ...
  Anyuta lëshon një breshëri nga mitralozi... Një ushtar, askush nuk e di se çfarë kombësie i bie. Gjermanët, pasi kanë pushtuar pjesën më të madhe të hemisferës lindore, e vlerësojnë gjakun arian dhe hedhin në betejë trupat koloniale: arabë, afrikanë, indianë, aziatikë të ndryshëm dhe evropianë. Është rritur edhe numri i polakëve - të cilët janë mësuar që nga djepi të urrejnë Rusinë bolshevike. Këtu po luftojnë nacionalistët ukrainas, Don-kozakët, çeçenët dhe gjithë kaganati i Kaukazit. Hitleri ngriti një ndërkombëtar të tërë.
  Shumë armiq...
  Anyuta i shmanget me shkathtësi zjarrit të mitralozit. Plumbi gati u nda, u nxi nga pluhuri, një takë e rrumbullakët, vajzërore. Kapiteni i bukur madje ndjeu një gudulisje se sa afër fluturoi një dhuratë e kalibrit të madh. Vajza e kryqëzoi veten duke pëshpëritur:
  As një plumb nuk do të na ndalojë!
  Maria qëllon mbrapsht... Një vajzë tjetër, Alla, është shumë flokëkuqe, me gjatësi mbi mesataren dhe me muskuj, pavarësisht nga racionet e saj të pakta. Gjithashtu një vajzë shumë e bukur, me ijë luksoze, bel të ngritur, shpatulla të gjera jo femërore dhe gjoks të lartë.
  Alla lufton vetëm me pantallonat e shkurtra të saj, tunika është grisur në copa, dhe bëhet pluhur, dhe uniformat e reja nuk shpërndahen nëpër Vollgë. Zoti na ruajt që të transferohen më shumë municion dhe një pikë ushqimi për trupat e rraskapitura sovjetike.
  Pra Alla është thuajse e zhveshur, këmbët i ka gërvishtur, sidomos gjunjët. Një copë copëz goditi shputën e këmbës së djathtë dhe dhemb, është e vështirë të ecësh.
  Alla me flokë të kuqe, me pluhur, thuajse lakuriq përdredh fytyrën e saj të bukur, por në të njëjtën kohë të ashpër. Vajza duke qëlluar thotë:
  - Zoti, Moska dhe Stalini janë mbi ne!
  Dhe ajo i preu nazistët sulmues, duke mos pasur kohë për t'u rikthyer.
  Rrënojat dhe rrugët e ngushta e bëjnë të vështirë për tanket e frikshme gjermane të rrotullohen. Këtu janë pothuajse dyqind ton "Miu" dhe ata nuk mund të kalojnë fare ...
  Siç priste Anyuta, "Lev" voziti pak dhe u varros në një grumbull plehrash. Pati një shpërthim. Vemja shpërtheu, disa rula të dëmtuar u larguan.
  Tanku i plagosur ndaloi dhe një predhë doli nga tyta e tij...
  Diku gjëmonte në largësi, duke lënë rrënojat. Anyuta, si një gjarpër, fërshëlleu:
  - Kjo është llogaritja ime! Hapi një llogari...
  Vajza-kapiten detyrohet përsëri të zvarritet larg. Gjermanët dhe satelitët e tyre nuk mund të përdorin epërsinë e tyre teknike në rrënoja. Për fajin e Hitlerit kokëfortë, hordhitë e Rajhut të Tretë u zhytën në beteja pozicionale në një qytet mjaft të madh dhe të fortifikuar mirë.
  Maria hedh një granatë. Duke i detyruar ata të bëjnë salto mbi gjermanët ose arabët e rrëzuar, duke u kthyer. Një nga militantët nazistë ia heq dorën dhe i var një orë angleze me busull.
  Maria thotë me një buzëqeshje:
  - Çfarë ju tregon busulla - rruga për në ferr!
  Dhe një vajzë e bukur shkund një copë qeramike ngjitëse nga thembra e saj e pluhurosur.
  Edhe Alla shkund pluhurin, me gjoksin e saj të fortë e plot. Thithat janë pothuajse të zeza nga papastërtia dhe kruajtja. Dhe përpiquni të lani. Përsëri duhet të gërmoni kur automatikët gjermanë po shkarravitin. Dhe zvarriteni në një mënyrë plastunski.
  Batalioni i vajzave mban pozicionet e tyre, megjithëse ka granatime. Dhe ata grisin predha të rënda dhe bombat bien nga qielli ... Por asgjë nuk do ta thyejë guximin e heroinave sovjetike.
  Këtu Anyuta sheh Panterën duke u zvarritur. Epo, ky tank nuk është më aq i frikshëm.
  Mund ta godisni anash. Vajza teshtiti, pështyu pluhurin që u ngjit në gojën e saj elegante. Ajo mori një granatë në dorë, të peshuar me një pako shpërthyese. Ju duhet të dilni fshehurazi pa u vënë re. Por ka kaq shumë tym përreth.
  Anyuta filloi të zvarritet, duke u mbështetur në kanal me gishtat e saj të zhveshur dhe bërryla. Ajo ishte si një mace që ndjek një mi. Vajza kujtoi luftën nga ajo verë e tmerrshme e vitit dyzet e një, kur Wehrmacht pushtoi pabesisht hapësirat e BRSS. A nuk u tremb as vajza, thuajse vajza? Në fillim po, por më pas mësohesh. Dhe ju tashmë i perceptoni shpërthimet e vazhdueshme të predhave si një zhurmë e zakonshme.
  Dhe tani shpërtheu shumë afër. Vajza e goditi në bark. Fragmentet vërshojnë nga lart si një tufë bletësh të egra. Anyuta pëshpërit me buzë të çara:
  - Në emër të drejtësisë, Zot!
  Vajza shpejton zvarritjen e saj dhe hedh një granatë me një pako shpërthyese të bashkangjitur. E tashmja fluturon në një hark. Dëgjohet një shpërthim, forca të blinduara anësore më të holla të Panterës jepet. Tanku gjerman fillon të digjet, kompleti luftarak shpërthen.
  Anyuta pëshpërit me një buzëqeshje:
  Faleminderit Zot Jezus! Unë besoj vetëm në ju! Unë lutem vetëm për ju!
  Thye panterën. Shkëputur, një trung i gjatë është varrosur në rrënoja. Armatura ballore, e shkëputur nga armatura anësore, i ngjan një lugë.
  Anyuta, sytë e së cilës, në një fytyrë kafe nga pluhuri dhe djegia nga dielli, shkëlqejnë me lule misri, thotë:
  - Sa më shumë lisa të ketë armiku, aq më e fortë është mbrojtja jonë!
  Alla është shumë seksi me brekët e saj të zeza, dhe trupi i zhveshur, i pluhurosur dhe i fortë. Vajza është shumë e zgjuar. Ajo mund të hedhë copa xhami me gishtat e saj të zhveshur.
  Tani ajo hodhi një objekt të mprehtë me këmbën e saj të hijshme, të mbuluar me pluhur. Dhe i mbërthyer, mu në fytin e një fashisti. Alla e bukur tha:
  - Dhe unë jam një seks simbol, dhe një simbol i vdekjes!
  Vajza, pas së cilës ajo u zvarrit përsëri, duke qëlluar. Anyuta gjithashtu drejtoi zjarrin.
  Kapiteni i bukur, pasi e preu fashistin, cicëroj:
  - Jeta është një zinxhir, dhe gjërat e vogla në të janë hallkat...
  Maria qëlloi, hapi kokën e Fritz-it dhe shtoi:
  - Është e pamundur të mos i kushtosh rëndësi lidhjes!
  Anyuta, përsëri që gjuan me saktësi, kërciti:
  - Por ju nuk mund të shkoni në cikle për gjëra të vogla ...
  Maria, sikur të qëllonte, shtoi:
  Përndryshe, zinxhiri do t'ju mbështjell!
  Një vajzë tjetër Matrena, gjithashtu shumë e bukur, së bashku me pionierin Seryozhka, përgatitën një minë në tel. Ata të dy e shtynë atë... Booger tinzar u zvarrit në vemjen e "Tiger"-2. Dhe si do të shpërthejë kjo makinë gjermane me tytë të gjatë.
  Djali biond Sergei bërtiti:
  - Rusia jonë, ju keni një kovë!
  Dhe ai mezi pati kohë të kërcente, me takë të zezë, të ndezur, të rrëzuar, nga çatia që binte.
  Matryona e përkëdheli qafën e djalit dhe tha:
  - Ti je shume i zgjuar!
  Pionieri mori rrugën për në front dhe u bashkua me batalionin e grave. Edhe djali është shumë kreativ. Për shembull, ai bëri aeroplanë për të rrëzuar aeroplanët e sulmit fashist. Kur ngrihen Focke-Wulfs, ose TA-152, dëgjohet një ulërimë tepër shurdhuese.
  Gjermanët godasin nën shoqërimin e një simfonie të Wagnerit. Një melodi kaq madhështore.
  Matryona thotë me bezdi:
  - Ata ende përpiqen të na trembin!
  Djali pionier këndoi me patos:
  - Luftëtari rus nuk ka frikë nga vdekja,
  Vdekja nuk do të na marrë nën qiellin me yje!
  Sepse Rusia e Shenjtë do të luftojë fort,
  Kam mbushur mitralozin e fuqishëm!
  Matryona, një vajzë e gjatë, muskuloze, me ije dhe shpatulla të gjera, është një grua tipike fshatare. Rrobat u grisën gjatë luftimeve në lecka, këmbët e forta janë të zhveshura, flokët janë thurur në dy gërsheta dhe pluhuri i madh.
  Seryozhka është vetëm njëmbëdhjetë vjeç, i dobët nga kequshqyerja, djalë i gërvishtur dhe i pistë, me asgjë tjetër veç pantallona të shkurtra. Flokët natyralisht të bardha të djalit u grinë dhe brinjët duken përmes lëkurës së hollë, të nxirë dhe të ndotur. Këmbët tmerrësisht të rrëzuara, dhe në djegie, mavijosje, me flluska. Vërtetë, fati e mbajti fëmijën nga lëndimet e rënda.
  Matryona duket e madhe dhe e trashë në sfondin e tij, megjithëse vajza nuk është aspak e trashë, por me mish të fortë, të stërvitur në kocka. Për më tepër, uria nuk dukej se ndikoi aspak në figurën e saj të bukur dhe të madhe.
  Vajza qëllon nga një pushkë e rëndë antitank. Makinave gjermane nuk mund të shpohen në ballë, por ka një shans në pista.
  Dhe "Luani" i rëndë, pasi mori një eksploziv të rëndë në karrocë, filloi të frynte tym si një duhanpirës i rëndë.
  Seryozhka këndoi me keqardhje:
  - Fritz i qelbur pa u menduar, ndezi një cigare në hyrje! Sigurisht, ai u fut në telashe të mëdha!
  Matryona, duke dridhur me viçat e saj muskuloz dhe të nxirë, mundi një kërcim me trokitje e lehtë me këmbët e saj të zhveshura dhe të bukura. Vajza këndoi:
  - Fytyrat e shenjta ruse dridhen nga ikona ... Zoti na ruajt që të thithni të paktën një mijë Fritz! Dhe nëse dikush gumëzhin më shumë se fashistët, askush, më besoni, nuk do t'ju dënojë për këtë!
  Më pas ajo mbushi përsëri pushkën antitank dhe qëlloi përsëri. Transportuesi gjerman nxori përsëri tym.
  Batalioni i vajzave i shkaktoi Fritz-it dëme të konsiderueshme. Por edhe ai ka pësuar humbje. Këtu një vajzë u shqye përgjysmë dhe fytyra e saj u bë e zbehtë, pavarësisht nga pluhuri.
  Pjesa më e madhe e Stalingradit tashmë është kapur nga nazistët, por ajo që ka mbetur nga qyteti nuk dëshiron të dorëzohet dhe të dorëzohet.
  Ndërkohë Anyuta po përpiqet të çajë "Tigrin". Një makinë e fuqishme gjermane, ka marrë një granatë anash, por nuk është dorëzuar. Kthehet për të gjuajtur një top. Vajza duhet të gërmojë në tokë dhe rrënoja, në mënyrë që të mos shtypet nga vala e shpërthimit të lëshuar nga e tashmja.
  Anyuta pëshpërit me zë të ulët:
  - Mami, babi, më fal!
  Maria i hodhi një granatë Tigrit, e cila i shpërtheu në ballë. Vajza fërshëlleu:
  - Për faktin se mësimi i lehtë në dimër në pranverë ... E përsëris pa përjashtim se Hitleri është një bastard i murtajës!
  Alla, duke thyer shikimin e nazistëve dhe duke derdhur ujë mbi ta me një breshëri, u tendos:
  - Në arkivol, pashë Fyhrer-in tani! Dhe ajo e goditi të gjorin mu në sy!
  Vajza me flokë të kuqe në fakt hodhi një granatë në tank me gishtat e saj të zhveshur. Ai goditi tytën ... Pasoi një shpërthim dhe surrat e "Tigrit" u ngatërrua.
  E mori gjermani frikacak dhe u tërhoq.
  Anyuta gërhiti nëpër vrimat e hundës:
  - E jona, e jotja nuk do të dorëzohet!
  Maria preu një mercenar hitlerian me një plumb dhe këndoi:
  - Dhe zuzari nuk bën shaka! Duart e këmbët, i përdredh litarët rusë! I zhyt dhëmbët në zemër ... Atdheun e pi deri në fund!
  Anyuta qeshi, leh:
  - Fuhreri bërtet egërsisht, loton veten!
  Maria, duke qëlluar, shtoi:
  - Epo, vdekja fryn, buzeqesh!
  Është shfaqur një "Shtumrtiger" edhe më i rrezikshëm. Shkatërron ndërtesa të tëra dhe bunkerë. Për më tepër, ai nuk i afrohet pozicioneve të trupave sovjetike. Makina mbahet e fshehur nga mitralozët gjermanë.
  Anyuta sheh se afrimi me pozicionet e Fritz-it është jorealiste. Por në qiell Focke-Wulfs. Një nga këto makina fluturon më afër pozicioneve sovjetike. Vajzat hapin zjarr ndaj saj.
  Alla hedh një granatë dhe i tërbuar thotë:
  - Në vdekje të thellë - nuk ka falje!
  Pas kësaj, vajza jep një kthesë nga automatiku. Rrotullohet shpejt. Një tank relativisht i ri gjerman "Panther" -2 me një frëngji të vogël dhe një siluetë më të ulët ngrihet shpejt.
  Disa vajza hedhin granata në drejtim të makinës gjermane. Ajo, pasi ka marrë dhuratat, ngrin dhe nuk mund të kthehet.
  Alla fishkëlleu duke fërshëllyer:
  - Ky është një sulm i ri! Ne do t'i grisim gojën!
  Panther-2 bërtiti dhe gjuajti armën e tij më të fuqishme.
  Kolona e zjarrit ndau ajrin, dhe në çast ngrohi dhe elektrolizoi atmosferën.
  Alla qeshi, predhat kaluan pranë vajzës gjysmë të zhveshur. Flokëkuqja e paturpshme tundi ijet dhe tha:
  - Dhe Njutoni mundi armiqtë, hodhi zgjedhën nga froni! Fritz ai dekretoi ligjin e tij të Njutonit!
  Stalingradi ishte përfshirë i gjithë nga flakët, kur gjuhët e zjarrit dukej se lëpinin qiellin dhe kërcitnin shkëndija vjollce, portokalli dhe të kuqe flakë! Dhe çdo shkëndijë është si një fantazmë që shpëton nga një kështjellë skëterrë.
  Anyuta, duke rrëzuar një luftëtar gjerman, ndezi sytë e saj blu, këndoi:
  - Çfarë po ankohesh plakë e keqe? Më besoni, vetëm një spital psikiatrik po qan për ju!
  Maria këndoi në një këngë, duke qëlluar mbi nazistët:
  - Sa mirë është të shtrihesh në bar dhe të godasësh Fritz-in në kokë! Organizoni një llapë për Fuhrerin dhe dërgoni plumba nga një mitraloz!
  Vajza qeshi egërsisht dhe u rrotullua nga barku në shpinë. Kam bërë një biçikletë me këmbë. Një granatë fluturoi lart. Fluturuesi Focke-Wulf, pasi mori copëza nën bark, u ngrit me shpejtësi më lart. Shihet se copat e mprehta e kanë plagosur. Krijesa fashiste mori flakë dhe filloi të humbasë pjesë të krahëve të thyer.
  Anyuta, duke parë se si Fokke po humbte lartësinë, bërtiti:
  - Ky është një semafor! Një sëpatë varet në bord!
  Avioni gjerman shpërtheu, duke shpërndarë mbeturina në të gjitha qoshet e largëta të qiellit. E ku shkoi asi fashist. Bëra kthesën time të fundit. Xhelati shkoi në hi, jo piloti!
  Maria teshtiti, duke shpërndarë pluhur dhe tha:
  - Te jesh apo te mos jesh? Nuk është një pyetje!
  Alla hodhi përsëri një copë xhami me këmbën e saj, aq sa, duke goditur syrin, doli te Fritz, nga pjesa e pasme e kokës:
  - Unë jam një armadë tankesh! Dhe ju duhet të trajtoheni!
  Gjermanët dhe satelitët e tyre u përpoqën të përparonin, duke hedhur granata para tyre. Taktika të tilla kundër vajzave nuk funksionuan. Këtu Seryozhka vendosi një katapultë dhe si godet armikun si përgjigje.
  Djali pionier bërtiti:
  - Santa Claus duke i shqyer gojën Hitlerit!
  Ngarkesa e katapultës, duke depërtuar në turmën e nazistëve, i bëri ata të shpërndaheshin dhe në të njëjtën kohë të rrotulloheshin në ajër. Fritz ra dhe u thye në rrënojat e mureve.
  Tanku "Tiger" -2, pasi humbi ekuilibrin, u përplas me "Luanin". Oh, Leva, ku është emri yt i frikshëm?
  Anyuta buzëqeshi dhe u përgjigj:
  - Epo, bravo Seryozhka!
  Djali bërtiti në mënyrë agresive.
  - Pioneer është gjithmonë gati!
  Vajza-kapiten filloi të gozhdojë përsëri. Dhe Matryona gudulisi këmbën e ngushtë të Seryozhkës, sa të vështirë e ka! Nuk është çudi që djali nuk ka frikë të vrapojë nëpër zjarre.
  Maria në një këngë tha:
  - Rinia është e mirë - pleqëria është e keqe!
  Alla, kjo flokëkuqe e gëzuar, ra dakord:
  Nuk ka gjë më të keqe se pleqëria! Kjo është me të vërtetë gjendja më e neveritshme nga të gjitha të mundshme!
  Dhe vajza bëri një kërcim me një grusht shteti. Ajo imagjinoi për një moment gjyshet e neveritshme. Jo, mos e krahaso, një plakë me një vajzë. Dhe çfarë bukurie, në trupat e hollë.
  Allahu e mori dhe këndoi:
  - Rrjedh pas viti, vite në një karvan,
  Një grua e moshuar fërkon këna në një llaç...
  Po për figurën time të hollë,
  Nuk e kuptoj si ka shkuar rinia!
  Anyuta ndezi sytë, e rrëzoi gjermanin me një goditje në ijë dhe tha:
  - Jo! Sidoqoftë, në luftë ekziston një bukuri e tillë - të mbetesh përgjithmonë i ri! Gjithmonë i dehur!
  Matryona vendosi një ngarkesë të re në katapultë. Kjo është diçka si një llaç i mirë. Vajza fërshëlleu:
  - Mos kaloni, por kaloni!
  Seryozhka ngatërroi këmbën e tij të hollë por të shkathët dhe leh:
  - Fytyra e Fritzit!
  Dhe një granatë, së bashku me një paketë shpërthimi, fluturoi me shpejtësi të plotë në pozicionet e nazistëve.
  Po, Stalingrad nuk iu dha atyre. Për të tretin muaj që nga fundi i qershorit, sulmi vazhdon, por qyteti nuk ka mundur të marrë gjithçka. Në sektorët e tjerë të frontit, nazistët arritën sukses, por jo në këtë.
  Anyuta qëlloi pistoletën e saj dhe rënkoi:
  - Gjithçka është e pamundur, ndodh të jetë e mundur... Nuk ka nevojë ta komplikojmë universin shumë!
  Dhe goditi rezervuarin e gazit të një motoçiklete. Makina shpërtheu dhe vorbullat e zjarrta ndriçuan peizazhin me tym. Dhe gjermani u shqye nga një puthë e zjarrtë.
  Kapiteni i vajzës bërtiti:
  - Më pëlqen të vras të keqen! Dhe kjo është e mira më e lartë!
  Maria i goditi gjermanët me një hov dhe fërshëlleu:
  - Le të luajmë porcupine!
  Alla hapi zjarr, më saktë. Disa zezakë mbetën të shtrirë në rrënojat e mbuluara me shtiza:
  - Vrite armikun! - pëshpëriti vajza.
  Maria këndoi plot gjallëri:
  - Duke e lyer Hitlerin me buzëkuq, Mainstein me llak flokësh, do të të tërheq në robërinë e princeshës, qeni besnik do të të gërryejë!
  Anyuta, duke qëlluar, fërshëlleu:
  - Hajde në mbrëmje, Adolf, var veten ... Mos mashtro kokën! Hajde ne mbremje, fluturo si gyrfalcon - te mundesh fort nazistet!
  Maria tha e tërbuar, duke i rrëzuar përkrenaren nga koka e stuhistit:
  - Ne mundemi! Dhe ne do të!
  Vajzat nga batalioni "Lenin" ndaluan përparimin e trupave të huaja. Fritz lëvizi përpara, duke hedhur fjalë për fjalë kufomat në hapësirë. Nuk ndihmoi as tanku "Lev", me të cilin ishin varur shpresat. Këtu është një modifikim i makinës me një armë 150 mm.
  Alla rrëzon një gur të ngjitur në thithin e saj të zhveshur. Vajza ka gjoks kaq të bukur dhe plot. Vajza hedh një granatë me këmbë. Këmba është më e fortë se krahu, dhe gjuajtja shkon më tej.
  "Luani" mori një boshllëk në vemje dhe u ndal. E qëlluar nga goja e tij e fuqishme. Gjëmim dhe shembet.
  Allahu duke pështyrë thotë:
  - Luftëtari rus nuk rënkon nga dhimbja!
  Dhe vajza qëllon përsëri. Dhe ai e bën atë jashtëzakonisht mirë. Fashisti i përkulur nga kulla bie mbrapsht.
  Një vajzë me flokë të kuqe, pothuajse lakuriq thotë:
  - Më kot armiku beson se arriti të thyejë rusët! Kush guxon, ai sulmon në betejë, ne do t'i mundim ashpër armiqtë!
  Dhe Alla rrotullon muskujt e shtypit, të cilin e ka shumë të stampuar.
  Oh, sa të bukura janë vajzat! Unë nuk dua që asnjëri prej tyre të vdesë.
  Ekaterina vrapoi... Një vajzë shumë e bukur, me flokë të zbardhur e të bardhë. Ajo disi arrin t'i lyejë me një lloj ilaçi që të mos ndoten.
  Vajza është shumë e bukur, me figurën e Venusit, vetëm më e tonifikuar dhe e stampuar. Rrobat mbi të, vetëm një sytjena dhe brekë. Gjithçka tjetër tashmë është copëtuar. Por sa të hijshme janë këmbët! Kjo nuk është një vajzë, por një vulë përsosmërie, një kurorë bukurie.
  Ajo lëviz në një mënyrë të veçantë, si një ketër. Këmbët e zbathura dhe dridhjet, dhe takat, çuditërisht mbeten të pastra. Ekaterina qëllon dhe fashisti merr një ulçerë në gjoks.
  Vajza thotë:
  - Besnikëria ndaj atdheut është fjala më e lartë!
  Allahu tha duke qeshur:
  - Hiqe sytjena dhe rri si unë me pantallona të shkurtra!
  Katerina tundi kokën negativisht.
  - Kjo nuk është e përshtatshme!
  Alla tundi ijet, qëlloi me vend dhe këndoi:
  - Diçka anëtare e Komsomol është bërë e pazakontë! Të ecësh kështu me gjoks është shumë e pahijshme!
  Katerina qeshi dhe tha:
  - Pse t'i sjellësh gëzim Fritzit, shiko bukurinë tonë!
  Allahu u përgjigj me vendosmëri:
  - Bukuria jonë është vdekjeprurëse!
  Katya qeshi dhe qëlloi në TA-200. Makina naziste mori flakë. Dhe biondja e bukur bërtiti:
  - Vdekje të keqes!
  Allahu qeshi.
  - Dhe jeta është e mirë!
  Ekaterina, duke parë që gjermani po binte, u mërzit:
  - Kjo është vlera më e lartë! Mos mendoni se nazistët keni fituar!
  Allahu do të këndojë:
  - Në pritje të fitores! Fitorja pret... Ata që kanë dëshirë të thyejnë prangat! Në pritje të fitores! Në pritje të fitores! Ne do të jemi në gjendje të mposhtim nazistët!
  Një vajzë e bukur, dhe gjoksi i saj lakuriq po dridhet. Mirë me një bust të zhveshur në vapë, që intensifikohet nga zjarri.
  Anyuta tani dukej shumë më e vendosur. Ajo qëlloi në Fritz me një automatik dhe leh:
  - Do të të tredh!
  Dhe me të vërtetë nazistët morën dhurata dhe arkivole vdekjeprurëse! Dhe vajza u tregoi atyre një figurë, le të ndërtojmë gishtat e zhveshur. Dhe fishkëlleu si një grabitës bilbil. Dhe përmes gishtave të ekstremiteteve të poshtme.
  Kapiteni i vajzës është shumë i zgjuar. Dhe me gaz. Dhe aspak mizore. Edhe asaj ndonjëherë i vjen keq për ushtarët e armikut, të cilët mund të kenë fëmijë që do të qajnë për baballarët e tyre të vdekur.
  Sidoqoftë, Anyuta i largon mendimet e tilla nga vetja, dikush dëshiron të shpërthejë në lot prej tyre. Por nuk ishin rusët që erdhën te gjermanët për të grabitur dhe vrarë. Jo, këta janë gjermanët dhe një tufë e tërë agresive të huajsh nga e gjithë bota hynë në hapësirat ruse.
  Anyuta u kryqëzua dhe qëlloi në drejtim të Fritz-it, i cili po përpiqej t'i afrohej qetësisht pozicioneve të Fritz-it rus ... Syri dhe truri i tij, i cili ishte rrëzuar nga një plumb, i doli jashtë.
  Kapiteni i vajzës buzëqeshi dhe tha me zgjuarsi:
  - Drejt sy më sy, kokë më kokë!
  Anyuta qëlloi me saktësi dhe goditi një motoçikletë me një karrige anësore. Makina filloi të shqyhej dhe mitralozi fluturoi, u rrotullua disa herë. Më pas gryka e saj u fundos në rrënoja.
  Vajza fërkoi tabanin e saj të zhveshur dhe të pluhurosur mbi rrënojat. Dhe ajo synoi përsëri. Fytyra e saj e gëzuar dhe e re ishte më tepër e buzëqeshur. Vajza këndoi:
  - Jo, u thamë fashistëve, populli ynë nuk do të tolerojë që buka aromatike ruse të quhet ford!
  Maria bëri një goditje shumë të saktë, nga e cila Focke-Wulf u ndez dhe cicëroj:
  Për një të poshtër, natyrisht, zgjedhja është e qartë,
  Për dollarë, ai është gati të tradhtojë Rusinë ...
  Por burri rus është kaq i bukur
  Se ai është gati të japë jetën për Atdheun!
  Vajza, bëri një salto dhe u tregoi nazistëve fikun, dhe rrotulloi, dhe plumbat nuk e prekën bukuroshen.
  U shfaq Alla, kjo bukuroshe, gati e zhveshur dhe e ndyrë si djalli, hodhi një granatë menjëherë me dy këmbë. Dhe ajo kontrolloi:
  - Ajo që kam është ... Fritz në një anë të mprehtë!
  Matrena e korrigjoi Allën:
  - E mprehtë, në anën, dhe jo në anën e mprehtë!
  Vajza qeshi dhe tundi gjoksin e saj me shalqi dhe hodhi një granatë duke përdorur një granatë me një pako shpërthyese. "Tigri" u godit në surrat dhe kjo vepër e shtrembër arti iu shmang.
  Pas kësaj, krijesa naziste u tërhoq. Ajo filloi të zvarritet si një breshkë e kapur në zjarr.
  Anyuta këndoi duke shkelur syrin me gëzim:
  - Dhe "Tigri" po tërhiqet dhe gjermanët fshihen!
  Batalioni Maiden manovroi nën sulm, sulme ajrore dhe armë të rënda. Këtu goditën avionët bombardues, të thyera, pjerrta të nxehta u ngritën në qiell. Dhe gurët ishin në zjarr. Për fat të mirë, asnjë nga vajzat nuk vdiq, por burrat shkuan në botën tjetër - të cilëve nuk u vjen keq! Dhe shpirtrat fluturojnë - disa në parajsë, dhe të tjerët në ferr! Aty ku djajtë me sfurk tashmë presin ata që nuk besuan në Jezusin.
  Alla është më seksi ndër luftëtarët në tërbim: mirë, a munden nazistët nga "Sturmtigr" e tyre të qëllojnë në pozicionet e trupave sovjetike dhe të vrasin luftëtarët e kuq?
  . KAPITULLI # 7
  Dhe vajza kapi një granatë me këmbët e saj të zbathura dhe u rrotullua në kaskada të saltove. Dhe rrotullohet gjithnjë e më shpejt. Dhe pastaj, me gjithë fuqinë e saj, ajo hodhi dhuratën e vdekjes në surrat e gjerë të Stormtiger. Këmbët e zhveshura dhe të nxira të bukuroshes u ndezën dhe granata fluturoi në surrat e gjerë. Dhe makina e fuqishme fillimisht u mbyt, dhe më pas nxitoi. Dy "Tigra Mbretërorë" që qëndronin në anët e "Sturmtiger" u hodhën lart dhe u shpërndanë në drejtime të ndryshme. Rrotullat u shkulën prej tyre dhe ata ranë poshtë, duke fluturuar si një gjerdan i thyer i mbretëreshës.
  Vala e shpërthimit e hodhi Allën dhe vajza fluturoi me kokë poshtë. Dhe ajo u përmbys, u tund dhe u hodh. Por megjithatë bukuroshja u ul, rrënoja të mprehta dhe gurë të grimcuar u gërmuan në shputat e saj të zhveshura. Vajza kishte dhimbje, madje edhe përmes këmbës me kallo, maja u shpua.
  Por Alla gjeti forcën të ngrihej dhe të bërtiste:
  - Ju fashistë do të jeni në hi!
  Anyuta dhe vajzat e tjera u hodhën lart nga një valë shpërthyese, madje u shtypën pak. Por asnjë nga luftëtarët e bukur nuk vdiq. Vajzat u takuan me stuhi dhe zjarr të synuar mirë. Shtypja e nazistëve që u hodhën jashtë dhe insekteve të tjera agresive që rrethuan BRSS.
  Maria këndoi me shumë entuziazëm:
  - Dhe kur boria e Zotit të na çojë në betejë, ne do të jemi miq me Komsomol! Dhe me vullnetin e Jehovait, unë do të jem në thirrjen qiellore!
  Alla, duke shkundur pluhurin nga shputat e copëtuara në gjak, këndoi:
  - Lenin, parti, Komsomol! Ne po e dërgojmë Fyhrer-in në një çmendinë!
  Vajzat filluan të qeshin shurdhues, dhe Seryozhka tha me alarm dhe bezdi:
  - Dhe katapulta ime nuk është aq e saktë sa këmbët e zhveshura dhe të forta të Allës!
  Matryona, duke përkulur muskujt e krahut, tha:
  - Kjo është në rregull! Ju jeni ende duke menduar. Diçka më e freskët!
  Vedmakova, duke u kthyer nga vija e parë, mori një telefonatë urgjente në Vladivostok. Pasi pësuan humbje të mëdha dhe pothuajse rrethuan Khabarovsk (komunikimi me këtë qytet mbahej përmes Amurit), japonezët ndaluan trupat e tyre për t'u rigrupuar dhe rimbushur. Të paktën njëqind milionë Japoni, me shtatëdhjetë milionë të tjerë Mançurinë dhe Tajlandën, mund të transferonin këmbësorinë me bollëk. Në njëfarë kuptimi, është më e lehtë të luftosh BRSS sesa SHBA-në, sepse për të luftuar këtë të fundit duhen shumë anije të shtrenjta dhe aspak avionë të lirë. Por këmbësoria me pushkë të lehta dhe të lira dhe mitralozë të kopjuar nga Schmeisters mund të furnizohen në sasi të mëdha! Çdo djalë japonez nga mosha shtatë vjeç di të montojë dhe çmontojë një mitraloz! Vetëm, natyrisht, duhet kohë për të transferuar trupa nga ishulli në kontinent. Dhe pasi të keni marrë rimbushjen, lëvizni përsëri thellë në territorin Sovjetik!
  Pasi mori një telefonatë, Vedmakova shpresonte që më në fund të merrte një luftëtar të ri dhe të luftonte në qiell. Vajza u dërgua në Vladivostok në një emka. Piloti u ndje si një terminator. Bashkudhëtari rezultoi të ishte një gjysh thinjur, pavarësisht moshës së tij të konsiderueshme, i cili mbante vetëm vija rreshterësh.
  Ai me mburrje deklaroi:
  - Oh, rini! Dhe ju e dini që kam luftuar me japonezët në kohët cariste!
  Vedmakova pyeti me dyshim:
  - Vërtet? Apo ndoshta keni marrë edhe një kryq?
  Gjyshi, duke tundur mjekrën e tij gri, mallkoi:
  - Pa kryq, pa medalje! Pra, për një vit e tre muaj luftoi si privat! Çfarë mendoni, të gjithë mund të marrin tituj dhe medalje? Sidomos nën car, kur gradat nuk ishin shumë të favorizuara!
  Vedmakova u pajtua:
  - Po, nën mbretin kishte pabarazi klasore! Por kohët tani janë ndryshe. Nga rruga, si ju japoneze! Dua të them, a ishte armiku i fortë?
  Plaku u përgjigj duke ndezur dhëmbët e hekurt:
  - Jo i dobët, megjithëse nëse komanda jonë do të ishte më e zgjuar, ata nuk do të hiqnin dorë nga Port Arthur dhe Mançuria! Ata nuk janë një armik aq i fortë.
  Emka lëvizte ngadalë, rruga ishte e përshkuar nga bomba dhe artileri. Ishte e mundur të flitej.
  Vedmakova pyeti pak më qetë:
  - Dhe çfarë ishin tanët më të fortë?
  Plaku me vrull, sikur të ishte një lodër me orë, tundi nja dy herë me kokë:
  - Deri diku po! Për shembull, japonezët kanë njëzet herë më shumë poligone se tonat. Para se të më dërgonin në front, kam marrë pjesë vetëm në tre poligone qitjeje. Dhe pastaj pesë të shtëna secila. Sidoqoftë, në një përleshje zjarri, nuk mund të themi se ishim më keq se japonezët. Dhe kjo përkundër faktit se ata ishin me uniforma kaki, dhe ne ishim të veshur me pardesy të bardhë. Natyrisht, pasi kemi marrë një përvojë ushtarake. Japonezët kanë shumë më pak aftësi në çështjet ushtarake sesa tonat, pavarësisht stërvitjes më të gjatë. Por pushkët e tyre goditën shumë më saktë se klubi ynë Mostina.
  Vedmakova ra dakord pa rezerva:
  - Po sigurisht! Në këtë keni të drejtë! Japonezët, si gjermanët, i kushtojnë shumë vëmendje stërvitjes.
  Plaku tundi kokën.
  - Anasjelltas! Nuk ka gjasa më pak se sa kemi në ushtrinë cariste! Epo, nëse edhe para Luftës së Parë Botërore, ata filluan të stërviten më mirë ushtarët, dhe të paktën ndryshuan uniformat e tyre, atëherë ... Jo një ushtri, por një hap i fortë!
  Vedmakova vërejti, jo pa keqdashje:
  - Para luftës i kushtonim shumë rëndësi edhe ecjes nëpër parada! Me sa duket, i zgjuari mëson nga gabimet e të tjerëve, budallai nga të tijat, kush nuk mëson fare, kush?
  Gjyshi tha:
  - Mësimi vjen me kohën! Por me furnizim në përgjithësi kishim një bllokim të plotë. Pa armë, pa plumba! Ata shpesh ishin të uritur, ushtarët sëmureshin - nuk kishte ilaçe! Më shumë njerëz vdiqën nga tifoja dhe neveritë e tjera sesa nga plumbat japonezë. Ishte një luftë kaq e keqe. Kuropatkin është një idiot! Pa devijime, pa kamuflazh, ai i hodhi njerëzit drejtpërdrejt në llogore nën mitralozë. Na përdorën si mish për top. Gjithçka përfundoi shumë keq, një trazirë. Siç thonë ata, mezi i tërhoqa këmbët. Vërtetë, unë mund të jem mjaft krenar për faktin që shpëtova nga robëria! Edhe si i plagosur!
  Vajza, kureshtare, pyeti:
  - Dhe vetë japonezët janë bërë më të mirë ose më keq! Për sa i përket cilësive të tyre luftarake.
  Plaku fillimisht ndezi një cigare dhe vetëm atëherë u përgjigj:
  - Është e vështirë të gjykosh objektivisht këtë. Ushtritë kanë ndryshuar, janë shfaqur tanke, avionë, automatikë. Anijet në aspektin e përparimit nuk kanë ndryshuar aq shumë, si dhe armët. Por budallallëku i komandës mbeti i njëjtë, ndaj prisheni, sulmin në Vladivostok!
  Sytë e gjelbër të Witcher shkëlqenin.
  - Nuk ka asnjë justifikim për këtë!
  Plaku pranoi.
  - Dhe nuk mund të jetë! Në fund të fundit, ata e dinin që armiku po përgatit një hile dhe nuk kishte se si të reagonin ndaj tij! Sikur të ngritur. Por armëpushimi me Pindos është një shenjë e qartë se një goditje e fortë do të pasojë.
  Witcher qeshi.
  - Me Pindon?
  Gjyshi konfirmoi:
  - Po, kështu i quajnë tani Amerika dhe Britania! Emri vjen nga fjala "vjedh", domethënë vjedh. Dhe këto janë vende parazite, hajdutë që thithin gjak nga ata që janë më memec dhe më të dobët!
  Piloti tundi kokën e saj të kuqe:
  - Ja ku jam dakord!
  Plaku këmbënguli:
  - Dakord që komanda jonë janë idiotë, madje edhe tradhtarë! Pra, zëvendësoni flotën tonë, më keq se Pindos!
  Vedmakova kundërshtoi:
  "Ndoshta ata nuk e kishin menduar se japonezët do të godisnin kaq shpejt. Në përgjithësi, Lindja e Largët ishte një vend pushimi, dhe frikacakë dhe dembelë u vendosën këtu. Në fund të fundit, në ushtri nuk duhet të punosh shumë si punëtor apo fermer kolektiv në pjesën e pasme, por merr një racion dhe rrogë të mirë. Nga ana tjetër, ju nuk rrezikoni jetën tuaj duke shërbyer në Lindjen e Largët. Po, një parajsë për mohofers dhe frikacakë.
  Plaku iu përgjigj:
  - Ushtarët dhe oficerët luftojnë jo aq keq. Këtu është Khabarovsk, ende i pa kaluar.
  Vedmakova u pajtua:
  - Luftëtar rus, luftëtar special! Por siç tha Brusilov: ushtarët tanë janë të shkëlqyeshëm, oficerët janë të mirë, gjeneralët janë mediokër, dhe cari është plotësisht i keq!
  Gjyshi bërtiti i pakënaqur:
  - Nëse komandanti ynë nuk do të ishte Kuropatkin, por Brusilov: do të kishim fituar! Mjerisht, ishte mbishkruar! Duhet të them që nën car, gjeneralët rusë u bënë më të vegjël: nën Suvorov kishte një galaktikë të tërë komandantësh të shquar! Megjithatë, Stalini është një gjeorgjian, por siç thonë ata gjeorgjianët...
  Gjyshi e ndërpreu Witcher:
  - Kujdes me deklarata të tilla! Kështu që ju mund të futeni në një departament të veçantë! Megjithatë, për mua, Stalini nuk është aspak një gjeni! Dhe për shembull, grushti i humbur i vijës në shkurt e konfirmon këtë! Nga rruga, kam dëgjuar se më 1 maj, mbrojtja ajrore sovjetike në Moskë ishte e pafuqishme dhe mijëra qytetarë sovjetikë vdiqën!
  Plaku tha:
  - Faleminderit SHBA dhe Britanisë! Ata i dhanë Wehrmacht-it avionë të rinj! Për më tepër, kam dëgjuar se ka pasur një sabotim masiv, për shkak të të cilit Yaks u ndanë në ajër! Dhe është Yaks krejt i ri!
  Shtriga tundi kokën.
  - Kam dëgjuar për të! Me të vërtetë një turp! Por shpresoj që autorët të dënohen dhe problemi të rregullohet!
  Gjyshi pohoi me kokë, pastaj papritmas tha:
  - Problemi kryesor është në kokat tona! Një lloj mentaliteti sovjetik! Përpjekje për ta kthyer një person në dhëmbëz, në një skllav të zakonshëm!
  Vedmakova nuk debatoi. Ajo ndaloi, duke ngulur sytë bosh nga dritarja. Tani kërcënimi i humbjes së BRSS është bërë shumë më i prekshëm. Doli se edhe Moska nuk mbrohet nga sulmet ajrore. Të paktën, nuk ka mbrojtje të mjaftueshme të besueshme për t'i bërë ballë një sulmi masiv ajror!
  Epo, lufta po kalon në një fazë paksa të ndryshme ... Vërtetë, në betejat afër Stalingradit, gjermanët gjithashtu kishin epërsi ajrore, por kjo nuk solli fitoren e dëshiruar! Megjithatë, jo aq dërrmues, Fritz kishte një avantazh! Në fund të fundit, aeroplanët e rinj sovjetikë arrinin rregullisht në front! Por duhet të them se niveli i stërvitjes luftarake midis pilotëve ishte shumë i ulët. Shumica e fillestarëve nuk kishin më shumë se 8 orë fluturim. Ky është një minus i madh, veçanërisht pasi gjermanët zakonisht kanë deri në 250 orë! Megjithatë, pas Stalingradit, gjermanët e reduktuan programin në 150, por tani është bërë shumë më e lehtë me karburant. Megjithatë, shfaqja e një numri të madh avionësh të rinj do të krijojë një problem për Fritz.
  Nga rruga, u raportua se midis pilotëve të bombarduesve të rrëzuar, disa qytetarë amerikanë u kapën. Ajo që është e fundit, nuk u befasua! Luftwaffe nuk ka pilotë të mjaftueshëm për bombardues të rinj, kështu që kishte vullnetarë!
  Pyes veten se si komanda sovjetike do t'i përgjigjet kësaj? Në fund të fundit, nuk ka asgjë për të marrë Berlinin? Bombarduesit strategjikë me rreze të gjatë nuk u zhvilluan në BRSS, me përjashtim të P-8. Avioni i fundit me një shpejtësi prej pak më shumë se 400 kilometra në orë dhe i krijuar në 1936 është dukshëm i vjetëruar. Përveç kësaj, kur godet Berlinin, ai do të lëvizë pa shoqërim ajror, dhe gjermanët mund ta kapin atë me avionët e tyre. Në fund të fundit, ata tashmë kanë radarë shumë të mirë që do të regjistrojnë lëvizjen e masës fluturuese drejt Berlinit. Po, dhe duhet kohë për të lëshuar mjaft nga këto makina për goditje kundër Gjermanisë. Gjermanët nuk janë një komb i dobët dhe e duan teknologjinë! Ata vetë janë ndoshta kombi më i disiplinuar dhe më i organizuar në Evropë apo edhe në botë! Është shumë e vështirë të fitosh vetëm, madje të kesh, në frontin e dytë, një Japoni jo të dobët.
  Gjëja më e mirë për të bërë në këtë situatë është të përpiqeni të krijoni një pykë midis aleatëve dhe Gjermanisë. Por si ta bëjmë atë? Beria e kishte udhëzuar tashmë që ta kryente këtë duke përdorur shkatërruesin e marrë nga amerikanët. Mund të kishte dalë një provokim i mirë, por Anna nuk pati kohë.
  Duket se ajo nuk është fajtore - çfarë nuk është fati, por ajo ende gërryen në një amëz të pakëndshme. Sikur të kishte ardhur një ditë më parë, gjithçka do të ishte ndryshe!
  Megjithatë, nuk përjashtohet! Por ajo mbërriti sapo mori një porosi nga Beria!
  Në përgjithësi, Lavrenty Palych është mjeshtër i provokimeve. Japonia sulmoi portin e Perusë, jo pa pjesëmarrjen e tij!
  Fakti është se dokumentet në lidhje me planet e SHBA-së për të nisur një seri sulmesh parandaluese duke përdorur aeroplanmbajtëse, përfshirë ato të bazuara në Portin e Perusë, sikur rastësisht ranë në duart e inteligjencës së vendit të Diellit në rritje!
  Përveç kësaj, amerikanët janë budallenj: ata provokuan Japoninë në luftë, së bashku me Britaninë që vendosi një embargo për furnizimin me naftë dhe lëndë të tjera të para, por ata vetë nuk ishin gati për luftë!
  Në të vërtetë, Shtetet e Bashkuara në vitin 1941 nuk kishin forca të mjaftueshme, veçanërisht në tanke, për luftën me Japoninë. Në vitin 1940, ata kishin vetëm 400 tanke, dhe informacioni për vitin 1941 është sekret, por nuk ka gjasa që edhe atëherë të ishin më shumë se një mijë! Kështu Amerika u ngjit në luftë, duke qenë krejtësisht e papërgatitur! Epo, Japonia gjithashtu nuk është shumë e armatosur. Nëse ajo kishte rreth dy mijë e gjysmë tanke dhe të lehta, atëherë, për shembull, nuk kishte fare aviacion me rreze të gjatë!
  Pra, pilotët trima amerikanë të vendit të Diellit në rritje nuk bombarduan! Dhe ata sapo u futën në një liç! Dhe tani ata kanë vendosur të rikuperojnë BRSS, duke u mbështetur kryesisht në këmbësorinë e tyre, duke ëndërruar të përsërisin suksesin e kohës së Car Nikollës II!
  The Witcher u mërzit dhe këndoi:
  Sa e ndërlikuar është jeta, Zot, mjerisht,
  Ju vetë vendosni një kurorë me gjemba!
  Jo, mos ma fryj kokën
  Një ditë e re na premton probleme!
  
  Ëndrrat u thyen në pluhur
  Krimbi mizor gllabëron me pasion!
  Dhe dhimbje dhe pikëllim në sytë tuaj
  Çfarë të frenoni, askush nuk është në pushtet!
  
  Por çfarë mundesh o Zot
  Vetë Kohl u ngjit në kryqin e Golgotës!
  Rreth ëndrrave fantazmë të lumturisë
  Ata vrumbullojnë dhe rënkojnë në të qarat e vejushës!
  
  Nuk ka asgjë më të keqe se toka se bota,
  Skica e luftës e gjithë furça në gjak!
  Shkumë ankoruese eterike,
  Ju e thyeni ueb-in menjëherë!
  
  Dhe nëse do jetën time
  Atëherë më hidhni Zot në ferr!
  te dua, gjithsesi
  Në progres, besoj në ndryshim!
  
  Unë besoj se një person
  Në gjendje të bëheni më të pastër, më të lartë!
  Se vuajtjet e epokës do të marrin fund,
  Ne do të bëhemi si një vëlla Më i Larti!
  
  Çfarë do të urdhërojmë
  Në hapësirën e yjeve!
  Se ushtria jonë trima
  Më i fortë se kuazari do të shkëlqejë!
  
  Jeta nuk do të zbehet kurrë
  Dhe të gjithë do të jenë njerëz!
  Si një rreze e pafund e vitit
  Me një moshë të pakufishme dhe të lumtur!
  
  Komunizmi bëhet i vërtetë
  Besoni se do të jetë më mirë nga sa keni ëndërruar!
  Përparoni përpara, lart, jo poshtë,
  Le të ketë gëzim - jo pikëllim!
  Vedmakova mbaroi këngën dhe "Emka" më në fund u fut me makinë në Vladivostok. Piloti e shikoi qytetin me kureshtje. Shkatërrimi në Vladivostok u rrit ndjeshëm, disa ndërtesa po pinin duhan, ekipet e fikjes së zjarrit po punonin në rrugë, kishte shumë adoleshentë me lopata, kazma dhe pajisje të tjera për fikjen e zjarrit.
  Gjyshi tha:
  - Nën car punonin shumë edhe të rinjtë, por pa buzëqeshje dhe entuziazëm! Edhe pse nuk do të arrini shumë me entuziazëm!
  Vedmakova kundërshtoi:
  - Nëse industria është motori i ekonomisë, atëherë entuziazmi është karburant me shkallë të lartë oktani!
  Plaku pohoi me kokë i lumtur.
  - Mirë thua vajzë!
  "Emka" u ndal pranë ndërtesës së zyrës së komandantit dhe Vedmakova pothuajse doli nga ajo. Ajo me të vërtetë donte të ishte përsëri në kalin e saj me krahë.
  Vajza trokiti në derën e zyrës ku ishte dërguar në rendin e ditës. Një zë i përgjumur pasoi.
  - Hyni!
  Witcher hyri, duke drejtuar me krenari shpatullat e saj. Në karrige ishte ulur një burrë me uniformën e një koloneli të NKVD. Një lloj i tillë tullac dhe i pakëndshëm. Ai me zymtësi e pyeti pilotin:
  - Emri i plotë!
  Vajza u përgjigj shpejt:
  -Anna Petrova Vedmakova!
  Koloneli shtoi:
  - Grada ushtarake?
  - Major i Forcave Ajrore dhe hero i Bashkimit Sovjetik! - tha me krenari piloti.
  Koloneli mori receptorin dhe tha shkurt:
  - Majori i Forcave Ajrore Vedmakova tashmë ka mbërritur!
  Pastaj u kthye nga vajza.
  - Si ndihesh? Shpresoj te shendetshem?
  Piloti nxori dhëmbët.
  - Ndjehem mire! Gati për të luftuar si një luaneshë!
  Koloneli pohoi me kokë.
  - E shkëlqyeshme! Unë mendoj se japonezët do ta vlerësojnë atë!
  U dëgjua një zhurmë, trokitje e çizmeve dhe gjashtë punonjës të thjeshtë të departamentit special, të shoqëruar nga një burrë me uniformë speciale, hynë në zyrë. Ai urdhëroi:
  - Pranga kjo kurve!
  Witcher ishte i hutuar:
  - Çfarë tjetër është kjo?
  Koloneli leh:
  - Dhe ajo! Jeni i arrestuar shtetasja Vedmakova! Dhe ju do të dërgoheni në burg!
  Një burrë me uniformë speciale paralajmëroi:
  - Kjo grua është shumë e mirë për të luftuar! Pra, jini vigjilentë!
  Witcher buzëqeshi.
  - Unë nuk do të jem përfaqësues i agjencive tona të guximshme ligjzbatuese! Thirrni Beria dhe këtë keqkuptim menjëherë, sqarojeni!
  Koloneli gërhiti me përbuzje.
  - Ja për të shpërqendruar Beria! Dërgoje atë në burg dhe hetimi do ta kuptojë!
  Shtriga tundi me kokë.
  - Unë jam një hero i Bashkimit Sovjetik dhe hetimi, natyrisht, do ta kuptojë, por do të ishte më shpejt me Beria! Unë dua të jem në kontrollet e avionit sa më shpejt të jetë e mundur!
  Koloneli ngushëlloi:
  - Gjatë luftës, askush nuk do të tërheqë për një kohë të gjatë! Merre atë larg!
  Vedmakova eci pa rezistuar, dhe ajo u shty vetëm pak nga tytat e mitralozëve të një modeli të shkurtuar, me të cilin filluan të pajisin skautët. Pastaj më futën në një hinkë të zezë dhe më morën. Anna Petrovna ishte e qetë, ajo nuk ndihej fajtore për veten e saj, dhe NKVD ndoshta e di për marrëdhënien e saj të veçantë me Beria, kështu që ata do ta kuptojnë. Madje është interesante të vizitosh burgun. Një burrë i vërtetë duhet të rrisë djalin e tij, të shërbejë në ushtri dhe të shërbejë në burg! Pra, me siguri, një luftëtar! Shumë njerëz të famshëm ishin në burgje: Stalini, Lenini dhe Hitleri!
  Burgu nuk ndodhej shumë larg zyrës së komandantit, kështu që Vedmakova u tërhoq dhe u çua në oborr. Atje qentë ulërinin me egërsi, muret prej guri të birucës së ndërtuar në shekullin e tetëmbëdhjetë ishin të shurdhër dhe gri. Vajza ndjeu një eksitim të pavullnetshëm kur e futën brenda dhe e çuan nëpër korridore. Këtu është dritarja e regjistrimit: pyetjet e detyrës:
  - Emri, mbiemri, patronimi, gjinia!
  Pastaj kthehu djathtas në një dhomë me pllaka. Atje, në tavolinë, ishte ulur një oficer me uniformën e NKVD dhe një përparëse lëkure, dhe me të një mjek me një pallto të bardhë dhe dy gra të moshës së mesme që tërheqin doreza të holla gome në duar.
  Rojtari që shoqëronte Vedmakova ia hoqi prangat me një lëvizje të shpejtë dhe të praktikuar. Oficeri urdhëroi:
  - Zhvishuni!
  Vedmakova u befasua:
  - Çfarë?
  Oficeri përsëriti me qetësi:
  - Unë thashë zhvishu! Kërkohet një kontroll dhe inspektim personal!
  Vajza u skuq.
  Por këtu janë burrat!
  Oficeri me përparëse leh:
  - Mund të të ndihmoj! Epo, hidhi leckat e tua kurvë!
  Vedmakova u drodh, ajo kujtoi se po, kur u vendos në burg, një kontroll personal është i detyrueshëm dhe filloi të hiqte rrobat e saj. Gratë e morën atë dhe hetuan me kujdes çdo shtresë. E mbetur në brekë, Vedmakova u turpërua, por oficeri leh:
  - Dhe hiqi brekët kurvë! Kërkimi do të përfundojë!
  E lënë para disa burrave krejtësisht të zhveshur (kolona që e solli qëndroi në vend, gati për të luftuar në çdo moment), vajza u turpërua dhe u përpoq ta mbulonte me duar.
  E goditën fort me shkop në të pasme:
  - Duart në qepje kurvë!
  Vedmakova kërciti, por duroi. Kur mbaruan së kontrolluari rrobat e saj dhe i grisën çizmet, oficeri urdhëroi:
  Tani kontrollojeni vetë!
  Gratë e burgut nisën nga koka. Ata i shkulën flokët me gishta me doreza, më pas i shikuan në vesh, madje duke përdorur një tub me elektrik dore. Veshët u tërhoqën disa herë, duke u përkulur dhe pa u përkulur. Pastaj shikoi në vrimat e hundës:
  - Kollë, të lutem! Kjo është ajo, më e fortë!
  Vajzës iu shtyp hunda. Kjo u pasua nga një ekzaminim i gojës. Ishte mjaft e pakëndshme, duart e vrazhda shtypnin gjuhën, herë pas here e tërhoqën, pastaj e tërhoqën më fort, madje pothuajse e grisnin.
  Oficeri foli:
  - Duhet të jesh më i kujdesshëm! Ajo mund të jetë një spiune!
  Rojtarët e burgut filluan të shtypnin gishtat mbi dhëmbët e tyre, duke kontrolluar për ndonjë mbushje që mund të përmbante informacione të rëndësishme. Vedmakova u ndje e poshtëruar dhe e pështyrë; heroi i saj i BRSS u kërkua si një kurvë, duke mos humbur asgjë. Pastaj duart femërore me doreza filluan të ndjenin gjoksin e zhveshur të vajzës. Ata e shtypën atë, u ndjenë fjalë për fjalë çdo milimetër, shkëlqenin përmes një elektrik dore. Gjoksi i vajzës u fry në mënyrë të pabesë dhe rojet e burgut shtypnin gjithnjë e më shumë, pastaj kërcitnin:
  - Jo! Ajo është e pastër këtu!
  Më pas u ekzaminuan kërthiza dhe gishtat. Kërthiza u tërhoq, gjithashtu e përdredhur, pas së cilës u shpua me një gjilpërë. Ekzaminoi jo më pak me kujdes gishtat.
  - Dhe tani një kërkim gjinekologjik! - urdhëroi oficeri.
  Rojtarët e burgut urdhëruan:
  - Përkuluni dhe hapni këmbët, ju lutem!
  Kjo u pasua nga ajo më poshtëruese, kur dora e rojtarit të burgut në një dorezë, përafërsisht hyri në gjirin e vajzës. Vedmakova rënkoi nga dhimbja dhe poshtërimi. Dhe dora po rrëzohej fort në shpellën ku gruaja ruan thesarin e saj më të çmuar, nga i cili ishte edhe i dhimbshëm dhe gudulisës. Vajza u shtrëngua pak dhe oficeri pëshpëriti me keqdashje:
  - Kontrollojeni sa më me kujdes! Në fund të fundit, në vendet intime zakonisht spiunët fshehin dokumente dhe ndonjëherë mjafton një shënim i vogël për të zbuluar informacione të rëndësishme.
  Një rojtar burgu u zëvendësua nga një tjetër, pas së cilës kërkimi u bë edhe më i dhimbshëm dhe i vrazhdë. Vedmakova e kuptoi se ata thjesht donin ta poshtëronin atë, duke e kthyer kërkimin në torturë.
  Ekzaminimi i anusit ishte jo më pak i përafërt, për më tepër, zorra u përdor dhe një klizmë e madhe. Me sa duket piloti ishte vërtet i dyshuar seriozisht. Pas kësaj, kontrolli i gishtërinjve, këmbëve dhe këmbëve dukej si një gjë e vogël.
  Megjithatë, kjo nuk mbaroi me kaq, oficeri urdhëroi:
  - Tani në x-ray të stomakut! Nuk kishte shumë gjëra që ajo mund të gëlltiste!
  Epo, nuk dhemb shumë. Një mjek ishte i pranishëm këtu, ai shikoi me kujdes gjithçka, madje edhe zemrën dhe mushkëritë. Më në fund dha miratimin:
  Ajo është e pastër dhe krejtësisht e shëndetshme!
  Oficeri bërtiti me zemërim:
  - Gjynah që do ta pushkatojmë gjithsesi! Megjithatë, le të luajë piano tani për tani!
  Piloti, i shtangur nga poshtërimi, eci i bindur si një automat. Duart e Witcher u lyen me bojë dhe u shtrydhën me kujdes në letër. Më pas ndoqën lloj-lloj matjesh, duke fotografuar në profil, në fytyrë të plotë. Për një kohë të gjatë ata u detyruan të qëndronin lakuriq, duke rishkruar të gjitha shenjat, plagët dhe nishanet në trup. Pas kësaj, ajo u shpëla në një dush të ftohtë, gjë që, rastësisht, është e zakonshme në BRSS, jo vetëm për të burgosurit, atyre iu dhanë uniforma burgu.
  - Vishu kurvë!
  Rroba ishte në të vërtetë një thasë, e qepur nga cohë e madhe dhe e qëndisur me një numër burgu. Ata nuk i dhanë këpucë vajzës, duke i konsideruar si një luks të panevojshëm për armiqtë e popullit dhe kështu, mezi të mbuluar, e çuan në qeli.
  Sapo kishte pasur arrestime masive, burgu ishte i mbipopulluar dhe gumëzhinte. Vedmakova u hodh në një kafaz të ngushtë, ku tashmë kishte më shumë se njëqind gra, kryesisht vajza të reja nga radhët e ushtrisë dhe shërbëtorëve. Kur pilotja u fut në qeli, ajo nuk mundi të bënte një hap, i burgosuri rrëmbeu të gjithë dyshemenë. Në qeli ishte shumë errësirë, dritarja ishte e mbushur me dërrasa, ishte e mbytur dhe mbante erë të fortë, me sa duket nuk e kishin nxjerrë kovën prej shumë kohësh.
  Vajzat ishin gjysmë të zhveshura, e disa ishin krejtësisht të zhveshura, i morën rrobat. Disa prej tyre ishin në delirim dhe kërkuan një pije. Shtriga u ndal dhe pyeti:
  - Nuk mund të bëj asnjë hap! Ku duhet te shkoj!
  - Ku e sollën atje dhe ndalo! - Urdhëroi nga errësira, ndoshta më i madhi në qeli. - Nuk ka vend për ne.
  Vedmakova, duke kuptuar se kjo ishte marrëzi, megjithatë pyeti:
  - Për çfarë jeni vajza?
  Zërat pasuan:
  - Po, ja neni 58, apo edhe pa asnjë akuzë fare! Për çfarë jeni?
  Witcher u tall:
  - Po, Beria u përdhunua!
  Kishte një të qeshur miqësore të vajzave dhe pasthirrma:
  - Po, ajo është e jona!
  Kush kërciti nga errësira:
  - Vari pak nga kjo Beria!
  Një zë ogurzi e ndërpreu:
  -Mjaft! Dhe kështu tashmë më shumë se gjysmë mijë burra u qëlluan në oborr! Edhe ne mund të nxjerrim shëtitje me të gjithë aparatin!
  Witcher leh:
  - Epo jo, po të më çojnë për të pushkatuar, nuk do të dorëzohem ashtu!
  . KAPITULLI #8
  Oleg Rybachenko vazhdoi të luftojë për një të nesërme të ndritshme së bashku me vajzën Margarita Korshunova.
  Ata luftuan në Stalingrad. Ata luftuan me gjithë guximin kolosal. Dhe fëmijët e përjetshëm nuk menduan të tërhiqeshin dhe t'i nënshtroheshin armikut.
  Por forcat ishin të pabarabarta dhe nazistët kaluan gradualisht përpara. Por shumë i ngadalshëm dhe duke hedhur afrimet në shtëpi, dhe rrugët me kufomat e mercenarëve.
  Moska ishte e rrethuar, por ende luftonte. Dhe kishte edhe vajzat e saj të bukura. të cilët janë vërtet të pasur.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita po qëllonin përsëri në Stalingrad. Në të njëjtën kohë, djali u përpoq të kompozonte diçka, sipas AI.
  Kandidati presidencial i Bjellorusisë Alexander Lukashenko nuk u lejua të marrë pjesë në zgjedhje. Ata gjetën faj që Katedralja sllave tërhoqi nënshkrimet. Si rezultat, nuk ishin gjashtë kandidatë, por pesë. Dhe lufta kryesore u shpalos midis Zenon Pozdnyak dhe Kebich. Pro-rusi dhe më i moderuar Kebich kaloi në raundin e dytë me një diferencë të lehtë. Dhe pastaj ai fitoi Poznyak anti-rus me një ndryshim të madh.
  Lukashenka protestoi se ai u largua në mënyrë të paligjshme. Por në përgjithësi, nuk kishte asgjë tjetër përveç zhurmës.
  Kebich fitoi me shumë besim. Dhe ai u bë presidenti i parë bjellorus.
  Së shpejti Bjellorusia hyri në zonën e rublës. Situata në ekonomi mbeti në krizë. Nuk kishte para të mjaftueshme. Por vendi ishte në zonën e rublës.
  Kebich propozoi një proces integrimi me Rusinë. Filloi konvergjenca e ligjeve, u hapën kufijtë, u bashkua ekonomia. U krijuan organe mbikombëtare.
  Në vitin 1999 u mbajtën zgjedhjet e reja presidenciale në Bjellorusi. Ekonomia ishte në krizë të thellë pas dështimit të Rusisë. Por ndikimi i komunistëve është rritur shumë. Nga ana tjetër, Lukashenka u grind me të gjithë dhe nuk krijoi partinë e tij dhe u shty nga forcat e tjera. Lufta kryesore u shpalos midis Kalyakin dhe Kebich. Zenon Poznyak kishte humbur popullaritetin në këtë kohë. Si dhe Fronti Popullor Bjellorusi në tërësi.
  Komunistët u bënë më të fortë.
  Në Rusi, historia gjithashtu ka ndryshuar pak. Zyuganov fitoi presidentin pak më shumë vota, megjithëse nuk arriti të fitojë. Lebed ishte Sekretar i Këshillit të Sigurimit për disa muaj më gjatë. Por, në përgjithësi, kjo nuk është aq domethënëse. Dallimi më i rëndësishëm është se Chernomyrdin nuk u shkarkua. Dhe si rezultat, ai mbeti kryeministër edhe pas falimentimit. Sidoqoftë, Kebich, megjithë ndihmën e Chernomyrdin, humbi në raundin e dytë dhe Kalyakin u bë presidenti i Bjellorusisë.
  Dhe në Rusi, pas largimit të Jelcinit, Chernomyrdin shkoi në presidencë. Ekonomia ruse tashmë ka kaluar në rritje dhe Viktor Stepanovich, megjithëse me shumë vështirësi, me ndihmën e Zhirinovsky, i cili zuri vendin e tretë, mundi Zyuganov.
  Kështu, në Rusi, Chernomyrdin u bë president, Zhirinovsky u bë sekretar i këshillit të sigurisë dhe ndihmës i parë i presidentit. Putini deri më tani ka mbetur mënjanë. Zyuganov është lideri i opozitës. Primakov është ende Ministër i Punëve të Jashtme.
  Kështu që gjithçka shkoi sipas planit. Kalyakin vazhdoi procesin e integrimit, por ende jo të bashkuar. Ekonomitë u ngritën. Çernomirdini bëri luftë në Çeçeni. Negociuar me Maskhadov. Dhe përfundimisht arriti stabilitet atje.
  Chernomyrdin fitoi lehtësisht zgjedhjet e ardhshme ndaj Zyuganov. Kalyakin gjithashtu u zgjodh lehtësisht për një mandat të dytë. Gjithçka po shkonte pak a shumë mirë. Ekonomia e Bjellorusisë ishte në rritje.
  Por Kalyakin nuk shkoi në një mandat të tretë. Pasardhësi i tij ishte një koleg Novikov.
  Chernomyrdin nuk kandidoi as për një mandat të tretë. Chernomyrdin u pasua nga Zhirinovsky. Kjo e fundit, natyrisht, u bë shumë më e moderuar, por rriti presionin ndaj Bjellorusisë - duke kërkuar pranimin në Rusi.
  I sapoardhuri u ndal. Për shkak të asaj që ai ishte nën sanksione.
  Zhirinovsky ishte më i ngurtë dhe më shumë presion... Si rezultat, forcat pro-ruse mbajtën një referendum në Bjellorusi, i cili përkoi me një krizë të rëndë ekonomike. Dhe Bjellorusia u bë pjesë e Rusisë. Kjo e intensifikoi ndjenjën antiperëndimore.
  Në vitin 2014, Zhirinovsky, duke përfituar nga rasti i Maidanit në Ukrainë dhe përmbysja e Yanukovych, dërgoi trupa. Ushtria ukrainase nuk ishte e gatshme për luftim dhe rusët e çarmatosën atë. Yanukovych dhe Rada, me armë, shpallën një referendum. Rusia e aneksoi këtë republikë në vetvete.
  Në mënyrë që ukrainasit të rebelohen më pak, Zhirinovsky e zhvendosi kryeqytetin e Rusisë në Kiev. Dhe kjo ndikoi në rezultatet e referendumit. Vetë Vladimir Volfovich, në zgjedhjet e ardhshme presidenciale, u zgjodh triumfalisht për një mandat të tretë, duke hequr të gjitha kufizimet në një referendum.
  Alexander Lukashenko ka dalë në pension dhe është zhytur në harresë. Putin shërbeu si kryetar i FSB-së deri në vitin 2012, kur ishte gjashtëdhjetë vjeç. Dhe Zhirinovsky, të cilit i pëlqente të rinovonte ekipin, nuk e zëvendësoi atë me një oficer të aftë dyzet vjeçar. Guvernatori i Bjellorusisë, i cili zëvendësoi Novik, gjithashtu u bë më i ri.
  Rusia, megjithatë, ra nën sanksionet e Perëndimit, por ato nuk ishin shumë domethënëse. Zhirinovsky luftoi në Siri dhe Irak. Ai krijoi shtetin e tij për kurdët dhe, në përgjithësi, veproi më me vendosmëri se Vladimir Putin. Për më tepër, Rusia nisi një sulm me raketa ndaj Arabisë Saudite dhe rriti ndjeshëm çmimet e naftës.
  Pastaj filloi një luftë e madhe midis Iranit dhe Shteteve të Bashkuara. Ajo që i rriti edhe më shumë çmimet e naftës. Ndërkohë, Rusia mori dhe aneksoi shtetet baltike dhe Moldavinë. Dhe më pas, duke përfituar nga trazirat në Kazakistan pas largimit të Nazarbayev, ajo e përfshiu këtë republikë në qarkullimin e saj.
  U mbajt gjithashtu një referendum dhe Rusia fitoi një provincë tjetër.
  Gradualisht, restaurimi i BRSS vazhdoi.
  Në vitin 2020, Zhirinovsky përditësoi rekordin në zgjedhjet për mandatin e katërt të Presidentit të Rusisë. Derisa u largua.
  Dhe Rusia u zhvendos nëpër Azinë Qendrore. Në Uzbekistan, Taxhikistan, Kirgistan, Turkmenistan, trupat ruse u shfaqën dhe u mbajtën referendume për bashkimin me Rusinë.
  Kështu që vendi u rikthye në kufijtë e mëparshëm të BRSS.
  Por kjo nuk mjaftoi për Zhirinovsky. Dhe ai, pa paragjykime të panevojshme, pushtoi Finlandën me trupa. Dhe atje, sigurisht, me një rezultat gati 100%, duke mbajtur një referendum. Dhe duke u bashkuar me të.
  Kështu, Rusia ktheu të sajën. Marrëdhëniet me Kinën u përkeqësuan disi për shkak të pretendimeve për Port Arthur dhe dëbimit të të verdhëve nga Siberia.
  Por ndërsa Kina kishte frikë kundër Rusisë dhe blasfemonte.
  Por në Alaskë pati një grusht shteti ushtarak dhe trupat ruse e pushtuan atë. Dhe ata mbajtën një referendum për kthimin në Rusi. Në të njëjtën kohë, Amerika u detyrua të njihte pavlefshmërinë e marrëveshjes për shitjen e Alaskës në Rusi.
  Kështu...
  Oleg Rybachenko ndaloi dhe filloi të qëllonte përsëri.
  Djali qëlloi me një breshëri dhe më pas hodhi një granatë me këmbë të zbathur. Shpërndau nazistët dhe shkroi në Twitter:
  - Ne jemi të pamposhtur!
  Margarita gjithashtu qëlloi një breshëri, hodhi një granatë me gishtat e saj të zhveshur, shtypi Fritz-in dhe bërtiti:
  - Dhe gjithmonë të bashkuar!
  Fëmijët luftuan me shumë guxim.
  Djali u përplas përsëri me një breshëri ndaj armiqve. Ai hodhi një granatë në vemje me gishtat e zhveshur. Si pasojë dy tanke janë përplasur. Oleg Rybachenko këndoi:
  - Lavdi juve, toka jonë ruse,
  Në emër të Rusisë së shenjtë,
  Familja e këshillave vendase!
  Vajza sërish e hodhi granatën me këmbë të zbathur. Rrëzuan një duzinë fashistë dhe kënduan:
  - Ka një lopë në mal,
  Bëhuni fëmijë të shëndetshëm!
  Djali dha një kthesë, kosi Fritz-in dhe cicëroj:
  - Atdheu në zemrën time,
  Për fat, do ta hapim derën!
  Dhe pas kësaj, këmba e tij fëminore, hodhi një granatë. Ai është një fëmijë që është vërtet një bartës vdekjeprurës i shkatërrimit.
  Margarita është gjithashtu një shigjetë me saktësi kolosale.
  Vajza e mori dhe këndoi:
  - Jo, vigjilenti nuk do të zbehet,
  Vështrimi i një skifteri, shqiponja-
  Zëri i popullit është i zhurmshëm -
  Pëshpëritja do ta shtypë gjarpërin!
  Vajza, duke hedhur një granatë me këmbën e saj të zbathur, e mori dhe cicëroj më tej;
  Stalini jeton në zemrën time
  Kështu që ne nuk e njohim trishtimin -
  Hapi derën e hapësirës
  Yjet shkëlqenin mbi ne!
  Dhe vajza qeshi. Ajo goditi fashistët. Ajo rrëzoi radhët e tyre dhe bërtiti:
  Unë besoj se e gjithë bota do të zgjohet -
  Fashizmit do t'i jepet fund...
  Dielli do të shkëlqejë me shkëlqim
  Rruga, që ndriçon komunizmin!
  Dhe përsëri vajza hedh me shkathtësi një granatë me këmbën e saj të zbathur. Duke shtyrë njëri-tjetrin tanke naziste.
  Natasha gjithashtu lufton. Në Stalingrad, vajzat janë thjesht heronj.
  Dhe këndojini vetes me guxim:
  - Atdheu im është errësira e gjithësisë,
  Unë mund të shtyp sulmin e armiqve të këqij ...
  Unë nuk mund të dua një ditë pa ty
  Unë jam gati të jap jetën time për ju!
  Dhe Natasha hedh një granatë me këmbën e saj të zbathur.
  Më pas, Zoya po qëllon. Vajza e bukur me bikini. Do të japë një kthesë, do të kosi poshtë nazistët.
  Dhe pastaj një dhuratë vrasëse do të fluturojë nga këmba e saj e zbathur.
  Zoya këndoi duke nxjerrë dhëmbët:
  - Më pëlqen të shkatërroj armiqtë! Një vajzë e tillë!
  Dhe përsëri, bukuroshja me gishtat e saj të zhveshur do të fillojë shkatërrimin.
  Dhe pastaj Aurora shkrep. Gjithashtu një djall flokëkuq si t'i përzënë nazistëve.
  Dhe me këmbën e saj të zbathur, një granatë e gjuajtur do të njollosë luftëtarët e Wehrmacht në zhavorr.
  Vajza bërtet:
  - Tili, tili, trall, vali ...
  Mundi nazistët me forcën time,
  Nuk mund të refuzoj tani!
  Dhe përsëri luftëtari qëllon me saktësi.
  Zjarri i mëtejshëm drejtohet nga Svetlana. Dhe gjithashtu me gishta të zhveshur, ajo hodhi një pako shpërthimi.
  Epo, Fritz e kuptoi.
  Vajza, sinqerisht, është një luftëtare shkëmbi.
  Dhe si të këndoni:
  - Lavdi Rusisë mbi tokë,
  Ne do të jemi gjithmonë me një ëndërr!
  Dhe katër vajza për nazistët dhe si do të godasin. Në përgjithësi, ata janë si shenjtorë nga batalioni i engjëjve të vdekjes. Dhe nazistët në Stalingrad e kuptojnë.
  Por po bëhet gjithnjë e më e vështirë dhe më e vështirë.
  Stalingrad është ende duke qëndruar, por nazistët tashmë kanë qenë në gjendje të marrin Dry. Ekziston edhe një flotë e fortë nga deti midis nazistëve. Përfshirë anijet britanike të kapur.
  Ata plagosën fjalë për fjalë të gjithë bregun. Dhe turqit po përparojnë nga jugu. Bëhet vërtet rrëqethëse.
  Natasha dhe vajzat e saj nga Sukhimi ishin në gjendje të fluturonin për në Stalingrad, duke kapur një aeroplan gjerman me kompensatë.
  Dhe tani, gjithashtu, në Stalingrad. Si, ky qytet është fashistët, sado të përpiqesh të mos e marrësh.
  Natasha hedh një dhuratë vrastare me këmbën e saj të zbathur, duke i grisur nazistët në mish të grisur dhe këndon:
  - Jeta jonë do të jetë e mrekullueshme!
  Zoya, duke hedhur një granatë me këmbën e saj të zbathur, shtoi duke nxjerrë dhëmbët:
  - Nëse, sigurisht, fitojmë!
  Dhe vajza tundi thithkat e saj të kuqe të ndezura.
  Aurora, duke qëlluar, bërtiti:
  - Dhe le të jetë i famshëm Atdheu ynë!
  Dhe, me gishta të zhveshur, ai do të hedhë një dhuratë vrastare. Shtrydhni kundërshtarët dhe kërcisni:
  - Lavdi Rusisë së Madhe!
  Dhe pastaj Svetlana mori linjën dhe e shpërtheu atë. Unë gdhendja njëqind nazistë. Pastaj ajo hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe kërciti:
  - Në dritën e re të shkencës dhe prosperitetit!
  Dhe katër vajzat po zihen sërish dhe nuk do të ulin hundët.
  Natashka e ngriti pakon me eksploziv me dy këmbë zbathur. Dhe për shkak të gjithë forcës së saj, ajo e hodhi atë në një tank nazist.
  E-75, pasi u dëmtua, u ndal dhe filloi të pijë duhan.
  Natasha këndoi:
  - Rus qeshi, qau dhe këndoi,
  Në të gjitha epokat, kjo është arsyeja pse ajo dhe Rusia!
  Pastaj Zoya e mori atë dhe nisi një dhuratë vrasëse me gishtat e saj të zhveshur. Dhe një tjetër tank i nazistëve u ndal, i rreshtuar.
  Zoya shkroi në Twitter:
  - Po, e ardhmja është e jona!
  Lavdi Rusisë së madhe!
  Aurora qëlloi nga një mitraloz. Kosi shumë fashistë. Pastaj ajo tha në mënyrë agresive:
  - Lavdi heronjve të BRSS!
  Dhe nga gjuajtja e këmbës së saj të zbathur, një granatë fluturon përsëri. Këtu është vajza flokëkuqe. Thjesht një terminator i pamposhtur.
  Dhe si e mori Svetlana dhe i shtypi nazistët. Dhe i rrëzoi si një bar i mprehtë.
  Pastaj ajo cicëroj:
  - Lavdi tokës së Rusisë!
  Dhe nga hedhja e këmbës së saj të zhveshur, fluturon një granatë e tillë fragmentuese vdekjeprurëse.
  Luftëtari bërtiti:
  - Për perandorinë sovjetike!
  Natasha duke qëlluar, thotë:
  - Për perandoritë më të mëdha!
  Dhe përsëri, diçka që i vret nazistët me një garanci të madhe fluturon nga këmba e saj e zbathur.
  Dhe vajza këndon:
  - Lavdi Atdheut tim -
  Lavdi Rusisë!
  Zoya gjithashtu hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur. Ajo preu shumë nazistë dhe bërtiti:
  - Rusia e madhe - lavdi e madhe!
  Dhe u shkeli syrin shokëve të saj.
  Vajzat sigurisht pothuajse të zhveshura. Me bikini, të nxirë, muskuloze, të bukura dhe të lakuara.
  Sa simpatike duken vajzat pothuajse të zhveshura! Dhe pse edhe rrobat!
  Më pas, Aurora qëllon në mënyrë aktive. Dhe me këmbën e tij të zbathur, ai do të hedhë diçka që vret nazistët.
  Pastaj ai këndon:
  - Për Atdheun e madh!
  Svetlana vazhdoi të qëllonte. Ajo preu nazistët dhe cicëroj:
  - Për arritje të mëdha!
  Dhe me këmbë të zhveshur, si të lëshoni një granatë. Dhe përsëri, nazistët janë memecë.
  Të lumtë vajza ruse. Ata janë njerëz të aerobatikës.
  Dhe pastaj janë pilotët: Mirabela dhe Anastasia. Njëlloj si të godasësh me shuplakë Fritz-in.
  Po, hordhitë e Hitlerit shpërndahen nga vajza të tilla.
  Luftëtarët luftojnë në Yak-9. Makina duket se është e vjetëruar. Por mjaft efektive. Edhe pse në shpejtësi dhe armatim inferior ndaj Luftwaffe.
  Vetëm një top 20 mm dhe një mitraloz për vajzat, kundër një ME-262 me pesë topa 30 mm.
  Por këtu Mirabela manovron me mjeshtëri, hyn në bishtin e shkabës fashiste me krahë. Dhe e qëllon. Nxjerr metalin, djeg armikun pastër.
  Më pas Mirabela këndoi:
  - Gjithnjë e më lart e më lart
  Aeroplanët fluturojnë si zogj...
  Ne rrëzojmë çatitë fashiste
  Dhe trimëria e ushtarëve është përtej kufijve!
  Dhe ja ku është Anastasia, si do ta marrë dhe do t'i gabojë nazistët. Ajo është një vajzë terminatore.
  Ai do të shtypë fytyrat e banditëve nazistë dhe do të kërcasë:
  - Lavdia e madhe do të vijë për Rusinë!
  Dhe gjithashtu me këmbë të zbathur do të shtypë në pedale. Dhe një tjetër Messerschmitt bie.
  Vajzat zihen vetëm me brekë. Dhe ata janë shumë të mirë. Ata fluturojnë me shpejtësi në motorët më të dobët. Dhe largohen nga të shtënat e armikut.
  Mirabela preu Fritz-in, kërcit:
  - Jo sorra, ju nuk mund të na mundni!
  Dhe përsëri luftëtari zvarritet në një distancë vdekjeprurëse.
  Dhe makina e re naziste bie.
  Vajza e sandaleve e di se çfarë po bën. Dhe ajo po ia del shumë.
  Këtu është një fashist që përpiqet të mbulojë luftëtarin nga larg. Dhe ajo largohet. Dhe për ndonjë mrekulli, përsëri në bishtin e armikut.
  Dhe rrëzon Fritz-in, duke kërcitur:
  - Asgjë nuk është e pamundur për rusët!
  Dhe përsëri luftëtari bën një kthesë të dëshpëruar. Dhe një makinë tjetër bie e shpuar.
  Mirabella shkroi në Twitter:
  - Vërtet bota është krijuar për Rusinë!
  Dhe përsëri, si të dilni jashtë. Dhe si t'i dorëzohemi armikut!
  Anastasia gjithashtu rrëzon një makinë gjermane dhe bërtet:
  - Gjithë toka jonë do të jetë e famshme, por nuk do të ketë kapje për ne!
  Dhe vajzat janë gjithnjë e më shumë divergjente!
  Çfarë mund të merret me to? A është ky një uragan agresiv!
  Më saktësisht, një stuhi nuk mund t'i kapërcejë!
  Ndërkohë Natasha lufton dhe këndon:
  Ne do të luftojmë për Rusinë!
  Dhe gjithashtu me këmbë të zbathur, si të lëshoni një granatë të një kalibri vrasës.
  Dhe bluaj nazistët në copa metali dhe mish të përgjakur.
  Zoya gjithashtu do të hedhë një vdekjeprurëse dhe të nxehtë me këmbën e saj të zbathur dhe, duke u hedhur lart, do të lëshojë:
  - Dhe për rendin e ri të komunizmit në mbarë botën!
  Dhe nxori dhëmbët.
  Aurora më pas qëllon fort. Ai qëllon veten, kosit nazistët dhe kërcit, duke nxjerrë dhëmbët:
  - Për përparim!
  Dhe nga këmba e saj e zbathur nxiton diçka që është në gjendje të thyejë çdo pengesë.
  Dhe pastaj në betejën Svetlana. Një vajzë e tillë vrasëse.
  Dhe ajo është gjithashtu bjonde. Si ajo godet nazistët ... Dhe pastaj një dhuratë vrasëse fluturon nga këmba e saj e zbathur. Ai do të shtypë nazistët dhe do t'i kthejë ata në flakë djallëzore.
  Vajzat terminatore si të fërshëllejnë:
  - Lavdëroni fjalën time të nderit!
  Fjala komsomol!
  Luftëtarët si të qëllojnë mbi nazistët. Dhe le t'i qëllojmë si qen të tërbuar.
  Këtu janë Terminatorët! Dhe ata shtypin nazistët - mirë, djaj!
  Natasha tha me patos:
  - Ne do të luftojmë për socializmin,
  Për Rusinë tonë Sovjetike,
  Për një porosi të re të mrekullueshme!
  Dhe përsëri, një dhuratë vdekjeprurëse fluturon nga këmba e saj e zbathur.
  Zoya gjithashtu vepron mjaft energjikisht. Shkatërron fashistët. Dhe nuk i zhgënjen. Dhe këmbët e saj të zbathura dridhen si një helikë.
  Luftëtari thotë me zjarr:
  - Në emër të Rusisë së shenjtë,
  Rusia do të lavdërohet!
  Dhe përsëri luftëtari me plot eksitim lufton.
  Pastaj Aurora hedh një dhuratë vdekjeje me këmbë të zbathur. Si i fshin nazistët në të gjitha drejtimet. Dhe thotë me inat:
  - Unë jam kampion bote në boks!
  Dhe atëherë Svetlana do të nisë vrastare dhe shkatërruese. Dhe këmba e saj e zbathur është kaq e shkathët.
  Dhe luftëtari cicëroi:
  - Unë jam më i forti në botë,
  nazistët do t'i thithim në tualet -
  Nuk i beson lotit të mëmëdheut,
  Dhe ne do t'i japim oligarkët e këqij në tru!
  . KAPITULLI #9
  Duke marrë pjesë në beteja të rënda, Vedmakova mezi flinte për disa ditë, dhe për këtë arsye, megjithë ngërçin ekstrem në qelinë e burgut, mbytjen dhe erën e keqe, ajo ra në gjumë pothuajse menjëherë.
  Ajo ëndërroi se ishte në mesjetë dhe udhëhoqi një kryengritje skllevërsh, duke u bërë një lloj Spartaku në një skaj! Pas suksesit të parë, vajza trime luftëtare, vajza muskulare, mblodhi rebelët dhe ofroi të zgjidhnin vetë udhëheqësit e tyre.
  Vedmakova, siç pritej, u bë kreu i një detashmenti tashmë mjaft të madh dhe ofroi heroin e fuqishëm Turan si zëvendësin e saj të parë.
  Dhe këtu skllevërit ishin unanim. Pastaj ata zgjodhën burrat e dhjetë. Sistemi dhjetor është më i thjeshtë dhe Vedmakova vendosi që asgjë nuk duhet të jetë e ndërlikuar.
  Të armatosur me trofe dhe duke marrë kërmijtë e kacabuve (në një ëndërr të rëndë shpërtheu nënndërgjegjja e Shtrigave), ata vazhduan.
  Për të forcuar autoritetin e saj dhe për të shtrirë këmbët, Vedmakova eci, duke lëvizur si një mace. Më pas vajza filloi të vraponte, duke ndjerë me shputat e zbathura guralecat e vogla e të mprehta të rrugës shkëmbore. Por luftëtarja nuk i kushtoi vëmendje dhimbjes, për më tepër, ajo ishte përpara të gjithëve. Siç doli, jo më kot. Tre luftëtarë armik u ulën në pritë dhe mund të ngrinin një alarm të parakohshëm. Udhëheqësi i kryengritjes u ngjit në një pemë dhe u hodh mbi armiqtë nga lart. Lëvizjet e saj janë si një kërcim i një hibridi tigrash dhe kobrash, një klithmë e lehtë dhe e qetësuar me koka të prera.
  - Kështu e thyej rezistencën!
  Vedmakova nuk mund të rezistonte të luante për publikun, duke u treguar koka të prera skllevërve. Në përgjigje pati një zhurmë miratimi.
  Së shpejti u shfaqën pronat me plantacione. Shtëpitë e gdhendura janë pallate të vërteta me dekorime dhe statuja. Shatërvanet dukeshin aty-këtu. Nga një statujë në formën e Zeusit me krahë fluture dhe gojë në stomak, këmbë dhe gjoks: u rrahën shtatë avionë. Fushat janë të pasura, të majme, me ngjashmëri me pambuk të artë, kokërr me bishta të mëdha, qiqra e gjëra të tjera. Ata punësuan shumë skllevër. Kishte edhe burra edhe gra, si dhe shumë fëmijë. Sigurisht mbikëqyrësit, rojet. Por në përgjithësi, natyrisht, ka shumë më tepër skllevër, dhe me lopata dhe shata.
  Vedmakova ngriti një flamur të bërë në shtëpi, të qepur me nxitim nga skllave: Me imazhin e një shpate dhe një shate! Skllevërit e tjerë nxituan në sulm.
  Ndërkohë në shtylla ishin varur disa skllevër e femra, duart dhe këmbët e tyre ishin shpuar me gozhdë. Duket se këta fëmijë të padrejtësisë ishin të dënuar me mundime. Duke parë çlirimtarët që po afroheshin, vajza e kryqëzuar bërtiti me një zë të fortë të papritur:
  - Ka ardhur hakmarrja, rrihni pronarët!
  Udhëheqësi i Witcher, si gjithmonë përpara. Kërmilli i saj kacabu u rrit dhe rrëzoi dy roje menjëherë. Pjesa tjetër u përkul mbrapa, njëri nga frika, madje vrapoi në shtizën e tij. Zorrët dilnin nga barku i shpuar. Vajza qeshi.
  - Ju jeni luftëtarë të dobët nëse keni frikë nga një kalë!
  Milloslava, që u bë shernaja e saj, luftoi në të djathtën, sëpatat në duart e vajzës, si brisku i një berberi të zgjuar. Pra, në mënyrë të famshme i ndërpret luftëtarët.
  As Turani nuk u dorëzua. Ai lëshoi një gur që theu gjoksin e rojes dhe iu bashkua përleshjes. Ishte e qartë se puna e palodhur i kishte bërë mirë, jo muskujt e gurit të mullirit. Vërtetë, Vedmakova lëvizi më shpejt.
  Skllevërit e lanë punën, por nuk i janë bashkuar ende përleshjes. Me sa duket ata ishin të hutuar. Vërtetë, i njëjti djalë i shqetësuar, duke u hedhur tek djemtë që punonin, bërtiti:
  - Ju frikacakë! Kush është pas meje është heroi, që pa mua është derri i krimbur!
  Djemtë ishin të parët që u përgjigjën. Ata nxituan te mbikëqyrësit. Këtu është një djalë katërmbëdhjetë vjeç, i cili goditi "kujdestarin" e tij me shat, në mënyrë që koka e tij u thye si një kungull. Ajo funksionoi, dhe skllevërit e tjerë, madje edhe vajzat zakonisht modeste dhe të duruara, nxituan në përleshje.
  Tani beteja ishte kaotike, por epërsia numerike, si dhe dëshpërimi, ishin në anën e skllevërve. Dhe, natyrisht, ata morën përsipër.
  Passa është ajo që është e vështirë të pritet nga një vajzë që ka studiuar pikërisht para syve të saj. Ajo u ndesh me rojen, ai filloi ta shtynte. Kështu ajo e mashtroi, e mori shpatën dhe e goditi mu në qafë.
  - Kështu e quaj meze të lehtë! - kërciti vajza. - Shiko, mos u deh!
  Pasuria e parë u çlirua shpejt, shkëputja u rrit pikërisht para syve tanë. Kryengritja u përhap si një zjarr i egër duke përfshirë fushat. Vedmakova galopoi përpara. Kalorësit nxituan drejt tij, si rregull, ata arrinin në majë të kokës. Por roja nuk u dorëzua. Një betejë veçanërisht kokëfortë ishte pranë shatërvanit me shtatë tela. Këtu mbjellësit e zhvendosën rezervatin e kuajve në betejë.
  Trima Vedmakova ishte e rrethuar nga të gjitha anët. Ajo u shpëtua vetëm nga shpejtësia e jashtëzakonshme e një kërmilli kacabu të majmur posaçërisht. Këtu është një goditje e saktë dhe kundërshtari i copëtuar bie. Mirëpo, vajza fillimisht u plagos në shpatull, pastaj në stomak dhe më pas për pak iu pre këmba. Pastaj Vedmakova filloi të hidhte kamë të vogla. Të mprehta si brisk, binin në sy, herë në gojë. Megjithatë, shumica e luftëtarëve ishin gjysmë të zhveshur për shkak të vapës, dhe për ushtarë të tillë mjafton të shpojnë gjoksin. Disa kalorës ranë, por pjesa tjetër vazhdoi. Kishte aq shumë shpata sa dukeshin si një krehër në lëvizje. Pra po derdhen nga të gjitha anët.
  Por Miloslava, Passa, Turani dhe skllevër të tjerë mbërritën me kohë. Pasi u prenë në radhët, ata ecën si një shesh patinazhi, ju mund të shihni se si kufomat fluturuan dhe skllevër të armatosur disi nxituan në ndihmë të tyre për shkak të gjithë forcës së tyre.
  Këmbësoria sulmoi kalorësit, skllevërit e rraskapitur u hakmorën për dhimbjen dhe poshtërimin.
  - Kapni unazën e armikut dhe mos e lëshoni! - komandoi Vedmakova.
  Para syve të saj ra një skllave me kokë të prerë, por pas tij ranë një duzinë roje.
  - Merre numrin! - urdhëroi udhëheqësi i ri i kryengritjes.
  Gjithnjë e më shumë skllevër hynë në betejë. U pa se si djemtë i hipnin kuajve me vrap, u vërsulën mbi kalorësve dhe përdornin dhëmbët, përdornin gurë me majë.
  Skllevërit dukej se nuk dinin frikë, u hakmorrën për vitet e gjata të poshtërimit, kur askush nuk i konsideronte si njerëz. Për më tepër, shumë prej tyre kanë lindur të lirë dhe nuk e kanë harruar ende aromën dehëse të vullnetit.
  Pasi mbaroi me shkëputjen "kalorës", Vedmakova vazhdoi. Pengesa e fundit serioze në rrugën e tij ishte një kështjellë e prerë nga pemët e mëdha. Aty kishte mjaft siguri.
  - Kërkoni pronat dhe kapni shkallët. bërtiti ajo. - Nëse kjo nuk mjafton, bëjini vetë.
  Skllevërit ndërtuan me nxitim pajisje sulmi.
  - Shkallët duhet të jenë të gjera, në mënyrë që shumë luftëtarë të mund të kalojnë nëpër to në të njëjtën kohë. - theksoi Vedmakova.
  Masakra ende tërbohej në pronat e tjera. Në disa vende, shërbëtorët kaluan në anën e rebelëve, por në disa raste, nga zakoni, ata rezistuan. Mbikëqyrësit u vranë shpejt - këta janë larg nga luftëtarët më të ashpër. Kalaja e fundit e rezistencës armike ishin detinet. Vedmakova, si gjithmonë, ishte e para që u ngjit në mur. Ai u godit disa herë me një shigjetë, por i luftoi dhuratat vdekjeprurëse me një mburojë. Luftëtari më i afërt u godit aq fort sa edhe pse arriti të ndeshej, u rrëzua nga muri.
  Miloslava ia doli të rrëmbejë rojen me grep, duke hedhur edhe armikun. Passa e bardhë borë tashmë ka magjepsur ushtarët e armikut me vetë pamjen e saj. Teksa po shikonin gjoksin e saj të rënduar, me gjoks joshëse, vajza ka goditur me këmbë në ijë, e më pas është prerë. Vedmakova, duke u ngjitur në mure, preu pa mëshirë. Armiku tashmë kishte humbur moralin, gjithnjë e më shumë skllevër po i ngjiteshin murit. Ata depërtuan, kishte shumë shkallë dhe rojet nuk patën kohë t'i rrahin të gjithë. Në fund, e vërteta qëndronte skllevër të vdekur dhe të plagosur, sulmi nuk mund të bënte pa humbje. Këtu skllavi dhe roja u kapën së bashku dhe u rrëzuan nga një lartësi e mirë. Ata u lënduan, por mbetën të gjallë, vazhduan të mbyten njëri-tjetrin.
  Djali i shqetësuar, Vedmakova harroi të pyeste mbiemrin e tij, ishte gjithashtu në mur. Duke shfrytëzuar shtatin e tij të vogël, ai rrëshqiti mes këmbëve të oficerit, më pas e goditi pas shpine me të dyja këmbët, duke u përplasur njëkohësisht nën gjunjë. Ai fluturoi përpara, duke u përplasur në një pirun që mbahej nga një skllav i rritur..
  - Kjo është kapur aq sa kafshon me dhimbje! - Djali nxori gjuhën e hollë duke ngacmuar rojet.
  - O gjarpër këmbëzbathur! - Luftëtari që qëndron në të djathtë e shau dhe e preu djalin me shpatë.
  Djali u përkul mbrapa dhe i pështyu në sy nga tubacioni i tij. Sa i dëshpëruar bërtiti armiku, duke u thyer. Fëmija nuk qëndroi në ceremoni dhe e përfundoi me shpatë. Duart e fëmijës, edhe pse të holla, ishin të mprehta dhe të forta - të ngurtësuara nga puna e palodhur.
  Edhe djem të tjerë treguan presion, luftuan si dreqin, ulërinin e shanin, zgjidhnin shprehje të lezetshme!
  Muri u pastrua shpejt, brenda beteja u zvarrit pak, nga frika e hakmarrjes së skllevërve, pronarët luftuan të dëshpëruar. Vërtetë, barqet e riprodhuara janë ndihmës të këqij në një luftë me skllevër të tërbuar.
  Pronari kryesor, Sheikh Samuma, u përpoq të largohej përmes kalimit nëntokësor. Ai mori me vete një thes me gurë dhe flori. Ndoshta ai kishte një shans, por lakmia e la atë. Vajza e bukur Rakhita, madje edhe me ngjyrën e bakrit të lëkurës së saj, është shumë tunduese.
  - Dhe më ndiq kurvë! - Shejhu e kapi nga flokët e harlisur.
  - Nuk ka nevojë, do të shkoj vetë, zotëri! u përgjërua ajo.
  - Jo kurvë! Më pëlqen të të mbaj! Dinjitari sadist qeshi.
  - Por dhemb! - Skllavi i shtrëngoi këmbët e zhveshura.
  - Kur të ikim, do të të var nga flokët dhe do të të vë zjarrin. Shejhu lëpiu buzët mishngrënës.
  - Ti je bishë! Por unë të dua, më beso!
  Vajza iu afrua pronarit, i cili ia vuri feçkën e ndyrë fytyrës së saj të pastër dhe filloi të lëpijë. Këtu dora e Rakhitës gjeti një kamë në brezin e shehut dhe e futi në barkun e tij të fryrë me gjithë fuqinë e tij.
  Këtu është një krijesë e errësirës.
  Shehu e lëshoi çantën dhe i lëshoi flokët. Duart e tij u përpoqën të mbyllnin vrimën e thellë, zorrët ranë jashtë.
  - Krijesë! Echidna! ai ulëriti.
  - Jo! Unë bëra gjënë e duhur! Sa vajza dhe burra keni torturuar. Ai madje i shtyu në shtyllë fëmijët dhe i gozhdoi në një shtyllë. Kjo është vetëm hakmarrje! - bërtiti vajza.
  - Dreqin!
  - Perëndeshë! Ti më rrahu! - Skllavja i ka shkelmuar shehut barkun e gjakosur.
  - Pak goditje! - fishkëlliu ai.
  - Por në mua rrjedh gjak fisnik! - Shkëlqeu dhëmbët robja këmbëzbathur.
  - Asgjë kurvë! Trupat do të shtypin rebelimin dhe ju do të torturoheni aq shumë sa unë do t'ju dukem si një engjëll! - Gjeta forcën për të rënkuar Shejhun.
  - A kanë një fantazi më të pasur se e jotja? Vajza nxori gjuhën.
  - Mjaft për ty! Pasaniku u shtrëngua dhe rënkoi. - E lënduar! Më sillni pomada facifi.
  - Pse? - e pyeti Slyly vajza.
  - Unë do të të jap këtë thes me flori. Shehu iu lut.
  - Ai eshte i imi! Mirë, vetëm për mëshirë, ku është pomada fatsifi? Vajza buzëqeshi me dinakëri.
  A e njihni dollapin në formën e një lope fluturuese? - I pasuri gulçoi duke belbëzuar.
  - Po! Pashë një kaq të bukur me guralecë.
  - Pra, duhet të fusësh dorën në kokë dhe mund të marrësh lehtësisht një kuti me pomadë. Do të vish për mua dhe do të lyesh. - mërmëriti Shejhu, gati duke humbur vetëdijen.
  "Edhe një zuzar meriton kujdes mjekësor. Më prit mua!
  Vajza vrapoi në dhomë. Ajo nuk kujdesej për njeriun e pasur, por një vaj i tillë i vlefshëm është shumë i rrallë dhe i dobishëm për rebelët. Dhe pastaj ajo do të tradhtojë fanatikun e urryer te rebelët.
  Skllevërit tashmë kanë ikur në dhoma. Dy prej tyre panë një vajzë të bukur gjysmë të zhveshur. Djem të shëndetshëm të uritur për dashuri femërore nxituan drejt saj. Vajza punonte shumë, ishte muskulare dhe për këtë arsye e shtyu me lehtësi sulmuesin, me këmbë të forta dhe bërtiti:
  - Nëse doni të merrni para. Dije se aty, në bodrum, qan një tip agresiv, me një thes floriri.
  - Nuk na pëlqen agresioni! - kundërshtuan me ironi djemtë.
  Por ai është gjithashtu i pasur! - kërciti vajza.
  - Atëherë është më mirë, le të luftojmë! Ku është bodrumi? - Bënë muhabet skllevërit rebelë.
  - Ndiq dorën time atje! Skllavi tundi dorën e djathtë.
  Skllevërit e rinj e të zinj nxituan atje ku tregonte goditja e saj. Vajza buzëqeshi dhe vrapoi në dhomë. Orendi ishte mjaft i pasur, por i çrregullt. Dhe këtu është dollapi i derdhur në ar. Rakhita, pa u menduar dy herë, nguli dorën. Ajo rrëshqiti nga brenda dhe në atë moment nofulla e saj u mbyll.
  Bukuroshja bërtiti, dhëmbët e mprehtë si brisk ia prenë kyçin e dorës.
  - Oh, sa e dhimbshme! ajo bërtiti, pastaj u shtrydh jashtë. - Është shumë e keqe!
  Me gjithë dhimbjen e egër, vajza u përpoq të fashonte dorën me furi. Vedmakova, duke dëgjuar klithmat e grave, vendosi që dikush po përdhunohej dhe shpejt shpërtheu në dhomë. Duke parë bukuroshen e mbuluar në gjak, ajo bërtiti:
  - Kush guxoi ta bënte këtë?! Do t'ia vë dinjitetin në bythë! - Në një sulm zemërimi, luftëtari mund të jetë i pasjellshëm.
  Lotët e derdhura nga sytë e Rakhitës, jo aq nga dhimbja për të, shumë herë një skllave e fshikulluar nuk është e panjohur, sa nga të kuptuarit se tani ajo është një sakat.
  - Është ai! Vajza tregoi me gisht dollapin.
  Nëse është kështu, atëherë është e tmerrshme! - Vedmakova preu me forcë insektin e qeshur në kokë. Struktura u përkul nga goditja, ari më i butë u pre. Luftëtarja vazhdoi të rrihte derisa e theu dollapin në copa.
  Vajza u zbeh dukshëm dhe Passa e bardhë borë u hodh drejt saj. Ajo aplikoi me shkathtësi një turnique, duke ndaluar gjakderdhjen. Vedmakova nxori një dorë të prerë, gjymtyra u zbeh, por ishte akoma e ngrohtë.
  - E shkëlqyeshme! - Duhet të telefonojmë Khirov. Ndoshta ai do ta rrisë atë. Luftëtari fishkëlliu me zë të lartë.
  Passa pyeti:
  - Kush të këshilloi të rrije dorën këtu?
  - Samma!
  - Çfarë ke vënë në vete? - u befasua Vedmakova.
  - Jo, emri i këtij fanatik është Samuma. - korrigjoi vajza.
  - Nëse po, atëherë duhet të ndahet në çerek. Luftëtarja rrotulloi sytë.
  - Ai është në bodrum dhe i plagosur rëndë. Ju do të jeni në gjendje ta kapni atë. Nëse nuk merr frymë.
  Vedmakova u përpoq të mbante furçën, kur papritmas ajo u shndërrua në një hardhucë të rrëshqitshme, e cila u përpoq të largohej fshehurazi. Nëse luftëtarja nuk do të ishte aq e shkathët që nga lindja, ndoshta ajo ia doli. Sidomos kush e kapi jo nga bishti, por nga qafa.
  - Uau, magji e çuditshme. Ne duhet të tregojmë Khirov.
  Fytyra e vajzës së plagosur u zbeh dhe ajo humbi ndjenjat.
  Passa e mori atë në kohë:
  - Vajzë nervoze, por e bukur! Do të jetë për të ardhur keq nëse ajo mbetet një sakat.
  Epo, shpresoj që kjo të rregullohet. Vetëm tani Khirov humbi diku, ai premtoi të ishte pranë meje. - Vedmakova ngriti supin me pakënaqësi.
  - Jam këtu! Magjistari u hodh nga pas derës. - Ndjej magji.
  - Dhe unë e mbaj në duar! - bërtiti Magjistare.
  - Epo, nuk është keq! Kjo është një përzierje e një kandil deti dhe një hardhucë, e shihni se është e tejdukshme, mund të shihni se si rrahin tre zemra. Luftëtari qeshi.
  - Çfarë është mbresëlënëse. Vajza humbi krahun dhe në vend të saj një kandil deti hardhucë. Unë mendoj se, përkundër gjithë shkathtësisë së një krijese të tillë, ky nuk është një zëvendësim krejtësisht ekuivalent! - Luftëtari nuk ishte aspak i prirur të bënte shaka.
  - Por një nga pjesët e trupit mund të notojë dhe kjo nuk është aspak keq. Një lloj superfuqie! Magjistari i shkeli syrin me dinakëri.
  - Çfarë do të thotë, a është paaftësi? - Nuk e kuptova Witcher.
  - Si të thuash! Në fund të fundit, ajo nuk është më vetëm një kafshë, por një pjesë e trupit të femrës. Dhe menaxhimi i kafshëve është i vështirë. Tani kjo hardhucë e vogël është në gjendje të tkurret dhe të rrëshqasë në çdo hendek ose të ngjitet nëpër mur. Përveç kësaj, është pothuajse e padukshme, kjo specie është si një kameleon. - filloi të shpjegojë magjistarin.
  - Pulsarno! - tha, duke demonstruar entuziazmin e Pass. - Nuk e mendoja se ishte e mundur. Prisni furçën dhe bëjeni spiun.
  - Ndodh që humbja premton telashe të mëdha, por kjo është vetëm një reflektim i një fitoreje të ardhshme. Magjistari vuri re.
  "Pra, nuk do ta zhgënjesh atë?" - sqaroi Vedmakova.
  - Jo! Në luftë, trimëria dhe inteligjenca e mirë sjellin fitoren. Për të goditur, së pari duhet të shihni objektivin, përndryshe do të zhvendosni grushtin tuaj. Por për të shmangur telashet, plaga duhet të shërohet. - u përgjigj Hirovo me zë të ulët.
  - Nuk është mirë që një vajzë të jetë sakat. Në fund të fundit, do ta prishë atë! A mund ta bëni atë të duket si një gjymtyrë e vërtetë, një dorë njeriu? - pyeti Vedmakova.
  - Do të mendoj! Ndoshta mund ta rregulloj. Në përgjithësi, shumica e magjistarëve janë shumë më të mirë në vrasjen sesa shërimin. - theksoi Hirova me presion.
  - Jam dakord me këtë! Çdo budalla mund të sakatojë, jo çdo i zgjuar mund ta shërojë. - Vedmakova, për bindje, madje e ktheu gishtin tek uiski.
  - Shumë xhelatë të vrazhdë - pak mjekë!
  Skllevërit e kanë tërhequr zvarrë pronarin e Samumit, duket se ka vdekur. Rakhita erdhi në vete, me fytyrën e përdredhur nga bezdi.
  - Përsëri i mashtroi të gjithë! Ai u largua pa paguar faturat.
  - Do ta bëj të varur! - tha Vedmakova. - Kufoma e tij le të jetë një paralajmërim për të gjithë ata që janë të poshtër dhe lakmitarë. Një person i pangopur është gjithmonë bujar me lotët e zhgënjimit!
  - Është e arsyeshme! Po kush do ma kthejë dorën? Vajza ishte gati të qante.
  - Këtu është ai! - tregoi prijësi i kryengritjes.
  Khirov u përkul, një kordon mori flakë në duart e tij.
  - Mos u shqeteso! Nuk duhet të jesh i gjymtuar. Pra, Rakhita do të duhet të bëhet një spiun i madh për ju. Në fund të fundit, ju dëshironi të hakmerreni ndaj të gjithë të pasurve dhe të fuqishmëve në këtë perandori.
  - Sigurisht. Mos u bëj rob, i poshtëruar në pluhur! - bërtiti vajza.
  - Kështu që ju mund të na ndihmoni! Kjo perandori qeveriset keq, ndaj varri do të rregullojë sistemin e kurrizit! - Magjistari lëshoi një rreze energjie nga gishti tregues.
  - E çuditshme! Unë shoh shumë energji tek ju. Dhe mençuri! Unë jam gati të bashkohem me ju! - thirri robi.
  - Do të lëndoheni, por do të arrini të mbizotëroni! Pa dhimbje nuk ka trimëri, pa trimëri nuk ka fitore! - deklaroi ai, duke demonstruar mendësinë filozofike të magjistarit.
  - Unë jam një grua - kështu që jam mësuar të duroj. Rakhita pohoi me kokë.
  - Kur nuk mjafton durimi, të kënduarit do të ndihmojë! - u tall Khirov.
  Të gjithë qeshën. Vedmakova ishte në një humor të mirë. Fillimi ishte fitimtar, që do të thotë se nuk ka kohë për të humbur. Para së gjithash, është e nevojshme të formohet një ushtri skllevërsh përpara se të shpërndahen. Ndaj populli është si hekuri, derisa të ftohet, jepini formën e dëshiruar. Vajza luftëtare doli në mur, u ngjit në mur dhe urdhëroi me një zë të zhurmshëm:
  - Mbledhja e trumbetave mbledh të gjithë!
  Passa pyeti:
  - Edhe femrat?!
  - Po! Do të na duhet çdo shpatë. Nxitoni, por dijeni se nuk do të ketë grabitje, ne do të ndajmë gjithçka në mënyrë të barabartë.
  Mbledhja e skllevërve mori pak kohë, madje më duhej të përdorja kamxhik. Vetë Vedmakova u detyrua të ndihmonte disa prej atyre që nuk humbën kokën dhe të frenonin grabitjet. Vajza u dha një goditje të mirë veshëve pesë banditëve më të zellshëm, njërit madje ia preu kokën. Pika gjaku ranë në fytyrën e saj, Vedmakova i lëpiu me lakmi. Funksionoi. Mbledhja e përgjithshme u mbajt në errësirë nga drita e pishtarëve. Kishte mijëra skllevër të liruar, Vedmakova madje vlerësoi me sy se ishin të paktën dymbëdhjetë mijë, megjithëse mes tyre ka shumë fëmijë dhe gra.
  Ajo performoi nga kulla më e lartë e kalasë. Magjistari qëndroi në anën e kundërt, ai kontrolloi të gjithë grumbullimin. Skllevërit u shfrytëzuan brutalisht dhe të dobëtit ekzekutoheshin ose masakroheshin. Pra, në përgjithësi, nëse marrim parametrat fizikë, ata dukeshin si luftëtarë të mirë. Vetëm se ata kanë nevojë për stërvitje. Vedmakova mbajti një fjalim nxitës. Ajo ishte veçanërisht këmbëngulëse në shpjegimin e nevojës për krijimin e një ushtrie të madhe çlirimtare.
  - Uniteti, guximi, vetëmohimi - çelësat e fitores, lirisë, lumturisë! Pa disiplinë nuk ka ushtri dhe pa ushtri nuk mund të gjendet liria! Puna na ka bërë më të fortë, shumëzuar me mendjen do të japë liri, dhe së bashku me fat do të sjellë lumturi!
  Pra, le të bëhemi një dhe të thyejmë zinxhirët! - foli luftëtari.
  Skllevërit brohoritën miratimin e tyre! Vetëm një skllav, me shumë plagë dhe një vështrim krenar, heshti. Vështrimi i tij shprehte shkallën më ekstreme të përbuzjes.
  Vedmakova përsëri ofroi të zgjidhte një udhëheqës të vetëm të kryengritjes!
  - Komandanti është si maja e piramidës - duhet të jetë vetëm një, përndryshe edhe një strukturë kaq e fortë do të shembet!
  Skllevërit bërtisnin:
  -E drejte! Na drejtoni.
  Ju luftëtar i madh do të jeni udhëheqësi ynë! - Papritur arriti të bërtasë të gjithë djalin.
  Kjo e habiti Vedmakova: si është e mundur kjo. Ajo shikoi më me vëmendje, në duart e fëmijës kishte diçka të ngjashme me një tub ere vetëm më të trashë. Dhe me ndihmën e kësaj pajisjeje, ai gjëmonte.
  - Djali do të shkojë larg! Cili është emri i tij? - e pyeti luftëtari.
  - Dik! Unë e njoha konkretisht. Ka thënë Pass.
  - Emër i thjeshtë! - Vedmakova po priste qartë diçka më ekzotike.
  - Pse kompleksitet!
  - Le të votojmë! - njoftoi magjistari. Ai kishte një zë kaq të zhurmshëm sa palmat u drodhën. - Kushdo që është pro që luftëtari Witcher të jetë udhëheqës, ngre dorën e djathtë! Votoni për të vërtetën, lirinë dhe nderin! Dhe jeta juaj do të jetë e tillë që perënditë ta kenë zili! -
  Skllevërit, të pushtuar nga entuziazmi, thuajse njëzëri hodhën duart e djathta. Ata dukeshin si një luftëtar dhe unanimiteti i tyre çoi në idenë se, nëse Khirov do të kishte përdorur hijeshitë e tij këtu.
  A nuk është e vërtetë që ardhja e tij u dha lirinë dhe mundësinë për t'u ndjerë si njerëz të vërtetë. Pra, është e natyrshme të takosh Vedmakova si shi në një thatësirë. Gëzimi lexohej në fytyrat e ish-skllevërve. Ishte si të zgjohesha.
  Këtu, me ngazëllim të përgjithshëm, një skllav i fuqishëm, i zbukuruar me plagë, doli përpara. Ai foli me zërin e tij të thellë.
  - Ka pasur dhe do të ketë shumë që duan të çojnë drejt lumturisë. Por a keni të drejtë morale ta bëni këtë!
  - Cila!? - Witcher buzëqeshi gojën plot dhëmbë. Bicepsi në krahët e tij të zhveshur u fryrë.
  - Kush je ti?! Pasardhës i një familjeje fisnike, ose i zakonshëm. Ose ndoshta edhe një skllav i arratisur si Gissor. Ai gjithashtu premtoi shumë, por i dha fund jetës në një kunj. Dhe me të njëzet mijë skllevër. - Prerë nga një skllav i fuqishëm.
  - Shumë do të varen nga ne. Unë shoh plagë mbi ty, me shumë mundësi nuk ke lindur skllav, i dalloj plagët e shkaktuara nga kamxhiku apo shpata me shtiza! - tha Vedmakova.
  - E morët me mend luftëtarin e panjohur për mua! Unë jam Comte de Forsa, pasardhës i mbretërve të frikshëm. Por a e dini emrin e babait tuaj? - pyeti një rob fisnik.
  - Fisnikëria e familjes ka të njëjtën lidhje me guximin, si gjatësia e flokëve me mendjen! - u përpoq Vedmakova dhe shtoi menjëherë. -Asnjë trimëri e të parëve nuk do ta ndihmojë frikacakin!
  - Ti flet bukur. Si një shaka e panairit, sa e guximshme është zemra jote? Robi ngriti vetullat kërcënuese.
  - Epo, ju jeni një hero! Numëro, por e matur me fatin e një robi, ku ishte krenaria dhe guximi! - Vedmakova tashmë ka filluar të përfundojë.
  Unë kisha arsyet e mia për këtë. Dhe çfarë, nuk keni nevojë të dini, më pak njohuri - është më e lehtë të vdesësh! Unë ju sfidoj në një luftë deri në vdekje dhe nëse nuk guxoni vetëm me fjalë, atëherë do ta pranoni sfidën! gjëmonte Comte de Force.
  - Mund të jeni të sigurt për këtë! Luftëtari u këput.
  Skllevërit pastruan arenën. Witcher zbriti dhe kontrolloi shpatën. Kundërshtari i saj qëndroi përballë. Ai kishte armën e tij menjëherë, dy shpata të mprehta. Për çdo rast, luftëtarja nxori një tjetër shpatë nga gjiri i saj.
  Count de Force ishte shumë më i gjatë se Witchers, shumë më i gjerë në shpatulla, megjithëse nuk dukej aq muskuloz dhe i ngulitur, një vajzë e denjë për t'u bërë kampione botërore e fitnesit. Megjithatë, nuk kishte yndyrë, dhe ligamentet e tendinit ishin të shtrënguar dhe të fryrë. Përveç kësaj, kishte një përvojë të madhe në çdo lëvizje, dhe ecja e kërcimit fliste shumë. Një nënqeshje u luajti në fytyrat e tyre, nuk ishte më përçmuese, por më tepër simpatike.
  - Epo, ke ngecur, vajzë! Ju nuk do të keni zili. Konti i tregoi grushtin e tij.
  - Pse je kaq i sigurt në vetvete? Zemërimi i Witcher u intensifikua.
  - Kam fituar shumë luftime dhe turne. Në mbretërinë time, unë konsiderohesha një nga luftëtarët më të mirë, shumë më konsideronin edhe më të mirën. - Forsa, tundi muskujt e gjoksit, që dukeshin si dy mburoja që qëndronin pranë njëra-tjetrës.
  - Kjo është se ju luftuat vetëm me fisnikërinë, dhe ata janë degjeneruar dhe shëndoshë. Tani, nëse keni marrë vesh me një njeri të zakonshëm të talentuar, pak nga lavdia juaj ka mbetur! - u përgjigj me besim Vedmakova.
  - Shtroje qenin derisa një shkop eci përgjatë shpinës, ose më mirë shpata ime! - E gjithë plotësia e arrogancës u kthye në numër.
  - Kjo është shumë interesante! Një teh prej çeliku më të fortë ndryshket në duart e një folësi dhe një frikacak! - Vedmakova nuk pushoi së shkëlqyeri me elokuencë.
  - Epo, kjo ka shumë të ngjarë të zbatohet për ju, bastard femër! Forsa bërtiti.
  - Ndoshta ndaloni gardhin në gjuhë, dhe përdorni diçka më të vështirë! - Vedmakova riprodhoi një figurë elegante tetë.
  - Reciprokisht!
  Konti dhe udhëheqësi i kryengritësve u takuan ballë për ballë. Shpatat lëviznin me shpejtësi, duke goditur me forcë të plotë. Nga goditjet fluturuan shkëndija, u dëgjua një zile.
  Konti sulmoi disa herë. Ai provoi teknikën e dyfishtë, por Vedmakova zmbrapsi sulmet, duke vënë në dukje se kundërshtari i saj fisnik kishte shpejtësi të mirë.
  - Çfarë po luan!
  - Në vargjet e vdekjes!
  Konti përsëri rrëzoi një sërë goditjesh, ai provoi kombinime komplekse. Vedmakova u tërhoq pak, bëri një kundërsulm, duke e kapur pak armikun nga gjoksi.
  Ajo studioi lëvizjet e një luftëtari me përvojë, duke mos nxituar në shtrat. Konti buzëqeshi, sytë i shkëlqenin:
  - Nuk je aspak aq i thjeshtë! Ndoshta jo edhe fare skllav, edhe pse ecni zbathur.
  - Kam lindur i lirë dhe kam jetuar në pyll! Qafa ime nuk ka njohur kurrë një zgjedhë. Është e pamendueshme t'i nënshtrohesh forcës. Një person vërtet i lirë i nënshtrohet tre gjërave - arsyes, dashurisë, Zotit. Një rob në shpirtin e tij është i nënshtruar - ndaj pasioneve, epshit, robërve të Zotit! - u përgjigj bukur Vedmakova.
  Ke te drejte per te fundit! Jeni ju që keni vërtet të drejtë, këta priftërinjtë dhe priftërinjtë më ngritën! - Numërimi bëri një tifoz të dyfishtë, më pas teknikën e "gocave", por nuk ia doli. - Do të jem i kënaqur të flas me ty për një gotë verë, përveç nëse sigurisht që të vras.
  - Një filxhan verë është si një oqean - nëse rrëmbehesh, humbet toka nën këmbë! - tha luftëtari.
  - Por ti ndihesh më i lirë. Po në lidhje me këtë qasje.
  Ai mbante një treshe, pastaj një flutur. Si përgjigje, Vedmakova e goditi më fort takimin. Numërimi u tërhoq prapa. Pastaj konkursi rifilloi përsëri, Forsa duke lëvizur si një erë, ai kuptoi se kundërshtari i tij ishte shumë i fortë për ta hequr atë nga bluja. Pastaj, pasi e kishte mësuar Vedmakova me një sekuencë të caktuar lëvizjesh, numërimi ndryshoi papritmas trajektoren e shpatës dhe e goditi vajzën në një gjoks muskulor, por së bashku me një gjoks femëror. Gjaku rridhte, gërvishtja ishte e thellë. Plaga nuk e theu Vedmakova, por përkundrazi, i dha forcë. Vajza shkoi në ofensivë, shpatat u ndezën në një kërcim të çuditshëm. Dhe megjithëse nga jashtë dukej se luftëtarja e kishte humbur plotësisht kokën dhe ishte e tërbuar, por jeta në pyll dhe gjuetia që në foshnjëri e mësuan atë të mbante mendjen në betejën më të ashpër. Ishte e vështirë për Kontin të mbante një presion të tillë, ai u tërhoq, duke u përballur me vështirësi. Vedmakova kapi momentin kur dinjitari skllave u tërhoq, sikur ta kishte goditur me grusht nën gju. Goditja goditi tendinin dhe numërimi u përkul, shpejtësia e tij ra. Pastaj vajza mbajti pritjen e saj, ajo vetë e shpiku atë, duke e quajtur atë dragoi me nëntë koka. Vetëm një luftëtar i stërvitur mirë mund ta bënte një gjë të tillë. Për më tepër, sulmi i nëntë i fundit ishte pothuajse i papërmbajtshëm. Këtu bëhej fjalë për mekanikë, duke reflektuar sulmin, furça ishte shumë e dobësuar, duke u ndalur në sulme, dhe për këtë arsye sulmi i fundit përfundoi. Për herë të parë, luftëtari mbajti një pritje për një partner mjaft të aftë dhe të shpejtë, dhe kur ai gulçoi, duke hedhur shpatën e tij, u bë e qartë se risia ishte një sukses.
  Numërimi u zbeh, ai humbi forcën.
  - Ti je një kurvë me fat!
  - Jo ne te vertete! Fati është i paqëndrueshëm si rëra - vetëm zelli do ta lidhë atë me çimento.
  Vedmakova plagosi përsëri armikun, por jo thellë - ajo nuk donte të vriste ose sakatonte. Duke goditur përsëri, ajo bëri një goditje, konti u ndal mekanikisht dhe, luftëtarja rrëzoi shpatën e saj me këmbë. Dinjitori skllav doli të ishte plotësisht i paarmatosur. Vedmakova hodhi shpatat e saj, u vërsul te armiku dhe e ndërpreu numërimin mbrapsht. Duart e saj e mbyllën gjymtyrën e tij në një bravë.
  - Të heqësh dorë? Sytë e panterës shkëlqenin.
  - Unë jam kont, do t'i dorëzohem një robi këmbëzbathur!
  Vedmakova kundërshtoi me zjarr:
  - Jo një skllav, por një luftëtar për një kauzë të drejtë! Ti vetë ishe skllav dhe e kuptove se çfarë është poshtërimi, e megjithatë ata janë njerëz të tjerë, jo më keq se ne. Prandaj pyesni ndërgjegjen tuaj!
  . KAPITULLI # 10
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova luftuan në vijën e parë. Djali dhe vajza tashmë janë mërzitur goxha nga lufta e stërzgjatur. Vrasja dhe gjuajtja e vazhdueshme është gjithashtu e bezdisshme.
  Është si në një lojë. I njëjti gjuajtës do të mërzitet herët a vonë.
  Fëmijët janë lodhur duke qëlluar dhe duke hedhur vazhdimisht granata me këmbë të zbathura.
  Djali i dha radhën. Vranë fashistët.
  Dhe tha:
  - Maeta!
  Vajza hodhi një granatë me këmbë të zbathura. Ajo shpërndau Fritz-in dhe guxoi me kënaqësi:
  - Do të kemi fitore të reja, shumë të mëdha!
  Por tashmë është e mërzitshme. Edhe fakti që nga hedhja e këmbëve të zbathura të djalit shtyhen anash tanket naziste.
  Oleg pastaj filloi të kompozojë.
  Një tjetër histori alternative. Zyuganov nuk votoi për kandidaturën e Stepashin dhe as tre fraksionet komuniste.
  Ai përfundoi me shpërbërjen e Dumës së Shtetit dhe zgjedhjet e parakohshme në shtator 1999.
  Natyrisht, komunistët ishin më të fortë se kurrë. Dhe ata shkuan në zgjedhje, duke u mbështetur në arritjet e qeverisë Primakov, ku luajtën një rol të spikatur. Blloku i Unitetit nuk është krijuar ende. Putin nuk u shfaq si kryeministër. Dhe pushtimi i militantëve në Dagestan vetëm shtoi votat në të majtë dhe vrau fuqinë e autoriteteve.
  Në përgjithësi, qeveria doli të ishte e çorganizuar. NDR u dobësua dhe u shemb dhe nuk kishte parti të re të gatshme. Po, dhe Stepashin, duke u emëruar kryeministër, nuk drejtoi partinë në pushtet. Dhe pastaj Jelcin e pushoi fare.
  Me pak fjalë, zgjedhjet parlamentare rezultuan në një fitore dërrmuese të së majtës.
  Triumfi i komunistëve ishte mbresëlënës. Për më tepër, blloku Primakov-Luzhkov nuk pati kohë për t'u çlodhur. Por megjithatë ai arriti të regjistrohej së bashku me fermerët. Dhe zuri vendin e dytë. E treta ishte "Yabloko", e cila u promovua mirë. Vendin e katërt e zuri Partia Liberal Demokratike. Por kryesisht për faktin se kanalet pro-presidenciale e promovuan në mënyrë aktive këtë parti.
  Dhe Jelcin madje i dha, më saktë, i dha Zhirinovsky gradën e gjeneralit.
  Pra, gjithçka ndodhi sipas një skenari të veçantë.
  Opozita mori pushtetin në Dumën e Shtetit. Dhe Jelcin pranoi të largohej vullnetarisht, duke emëruar zyrtarisht Primakov si pasardhësin e tij. Zyuganov u bë edhe kryeministër dhe krahu i djathtë.
  Kjo, në përgjithësi, u shkonte për shtat komunistëve. Dhe u arrit një kompromis. Basayev dhe Khattab u shtrydhën nga Dagestani. Por ata nuk dërguan trupa në vetë Çeçeni.
  Shpejt aty shpërtheu një luftë civile dhe ndarja në disa fraksione.
  Rusia ndihmoi Maskhadov dhe Kadyrov. Primakov fitoi lehtësisht zgjedhjet presidenciale në Rusi. I dyti papritur ishte Zhirinovsky - i cili nuk kishte konkurrentë të tjerë në elektoratin e tij dhe liberali Yavlinsky nuk ishte rivali i tij.
  Oleg Rybachenko ndërpreu përbërjen. Jo, nuk është interesante. Përsëri, një temë tashmë e mbuluar, pas Primakovit, Zyuganovit dhe restaurimit të BRSS. I lodhur!
  Diçka mund të jetë më interesante për të kompozuar. Për shembull, në lidhje me hapësirën.
  Djali filloi të mendojë.
  Kryeqyteti i ri i Perandorisë së Madhe Ruse u quajt Petrograd-Galaktik. Ajo u themelua në yjësinë e Shigjetarit, pothuajse në qendër të galaktikës. Të dy yjet dhe planetët ishin shumë më të dendur këtu sesa në periferi të Rrugës së Qumështit, ku Toka e vjetër gjeti strehë. Trupat e Konfederatës Perëndimore u dëbuan plotësisht nga bërthama. Sidoqoftë, lufta nuk kaloi pa lënë gjurmë: mijëra planetë u shkatërruan, vetëm kujtimet mbetën nga Toka. Kjo ishte arsyeja kryesore e transferimit të kryeqytetit në vendin më të pasur dhe më të qetë të galaktikës. Është shumë e vështirë të depërtosh këtu, prandaj, edhe në kushtet e një lufte totale hapësinore, ku vija e përparme është një koncept abstrakt, dhe pjesa e pasme është një konventë, thelbi është bërë baza kryesore ruse dhe kështjella industriale. Kryeqyteti është rritur dhe ka gëlltitur plotësisht planetin Kishish, duke u kthyer në një metropol gjigant. Një qytet gjigant i aftë për të bërë përshtypje çdo individi të arsyeshëm. Makina të shumta fluturuese përshkojnë qiellin e purpurt.
  Marshalli Maxim Troshev u thirr te Ministri i Mbrojtjes, Supermarshalli Igor Roerich. Takimi i ardhshëm ishte një shenjë e një aktiviteti të rritur ndjeshëm të armikut. Lufta, e cila i kishte shqetësuar të gjithë, gllabëroi burimet si një gyp grabitqar, triliona njerëz vdiqën në të dhe askush nuk mundi të arrinte suksesin e dëshiruar. Militarizimi la gjurmë në arkitekturën e Petrograd-Galaktik. Rrokaqiejt e mëdhenj qëndrojnë në rreshta të barabartë, ato janë qeliza në tabelën e shahut të qytetit. Kjo i kujtoi në mënyrë të pavullnetshme marshallit ndërtimin e armadave hapësinore. Gjatë betejës së fundit, anijet e mëdha ruse zunë gjithashtu pozicionet e tyre, pastaj papritmas thyen formacionin, duke goditur anijen e armikut. Një betejë e mirë-planifikuar u përshkallëzua në një përleshje ndërsa disa anije u përplasën, duke shpërthyer në ndezje të ndritshme monstruoze. Vakuumi u pikturua sikur vullkane gjigante shpërthyen menjëherë dhe lumenj të zjarrtë rrodhën, rrjedhat e flakëve të skëterrës vërshuan nga brigjet e tyre, duke u mbuluar me një valë shkatërruese. Në një betejë kaotike, ushtria e Rusisë së Madhe ishte e suksesshme, por fitorja erdhi me një çmim jashtëzakonisht të lartë. Disa mijëra anije kozmike u shndërruan në rrjedha grimcash elementare. Vërtetë, armiku pësoi humbje edhe më të mëdha. Rusët dinin të luftonin, por konfederata, e cila përfshinte shumë gara, u këput me furi, duke bërë rezistencë kokëfortë.
  Problemi kryesor ishte se qendra e konfederatës, e vendosur në galaktikën Tom, ishte shumë e vështirë për t'u shkatërruar. Qytetërimi i lashtë i dagëve në formë panje, i cili jetoi në këtë grup yjesh për miliona vjet, ndërtoi një kështjellë të pathyeshme, e rrethoi veten me një linjë të fuqishme mbrojtjeje plot kurthe.
  Për të hyrë në këtë hapësirë "Mannerheim", e gjithë ushtria ruse nuk mjafton. Nuk ishte e mundur t'i jepej fund luftës. Planetët dhe sistemet ndryshuan duart shumë herë. Marshalli shikoi kryeqytetin me një ndjenjë nostalgjie. Aeroplanët grav dhe flanerët që lëviznin u lyen me ngjyra kamuflazhi, qëllimi i dyfishtë i avionëve ndihej kudo. Disa nga ndërtesat dukeshin si tanke gjigante ose mjete luftarake të këmbësorisë me vemje në vend të hyrjeve. Ishte zbavitëse të shikoje se si një ujëvarë shpërtheu nga gryka e një rezervuari të tillë me krahë, uji blu dhe smeraldi reflektonte katër "diejtë", duke luajtur në dhjetëra hije, dhe pemë ekzotike dhe lule të mëdha u rritën në trung dhe krahë, duke formuar varje të çuditshme kopshte. Tanke moderne, vetëm rrokaqiell me madhësi gjigante, si rregull, janë të efektshëm, të armatosur me shumë armë. Të jetosh në shtëpi të tilla është i përshtatshëm dhe komod, megjithëse në rast të një sulmi në kryeqytet, një ndërtesë e ngjashme u shndërrua në një njësi të fuqishme luftarake në pesë minuta. Kalimtarët e të gjitha klasave, madje edhe fëmijët e vegjël, ishin me uniformë ushtarake ose me veshje të organizatave të ndryshme paraushtarake. Minirat kibernetike të kthimit fluturuan lart në stratosferë, duke u dukur si topa shumëngjyrëshe. Ndriçuesit ndriçuan kasafortën e qiellit, vërshuan bulevardet e lëmuara të pasqyruara me rreze verbuese. Maksim Troshev nuk ishte mësuar me teprime të tilla.
  "Yjet janë shumë të dendur këtu. Dhe është shumë nxehtë për mua."
  Marshalli fshiu djersën nga balli dhe ndezi ventilimin. Fluturimi i mëtejshëm kaloi pa probleme, shpejt u shfaq ndërtesa e Ministrisë së Mbrojtjes. Në hyrje qëndronin katër automjete luftarake. Luchiars, me gjemba në pinjollë - kafshë me nuhatje pesëmbëdhjetë herë më të fortë se ajo e një qeni - rrethuan Troshevin. Pallati ciklopik i supermarshallit shkonte thellë nën tokë, muret e tij të trasha strehonin topa plazma dhe lazer kaskadë. Pjesa e brendshme e bunkerit të thellë ishte e thjeshtë - luksi nuk inkurajohej. Para kësaj, Troshev e pa shefin e tij vetëm në një projeksion tredimensional. Supermarshalli ishte një luftëtar i moshuar, me përvojë prej njëqind e njëzet vjetësh. Më duhej të zbrisja në një ashensor me shpejtësi të lartë, duke depërtuar nën tokë për dhjetë kilometra të mirë.
  Pasi kaloi kordonin e rojeve elitare dhe robotëve luftarakë, marshalli hyri në zyrë, ku një kompjuter plazma simuloi një hologram të vendosur të galaktikës me shenja të përqendrimit të trupave ruse dhe vendeve të sulmeve të supozuara të armikut. Holograme më të vogla vareshin aty pranë, imazhet e galaktikave të tjera ishin të dukshme. Kontrolli mbi to nuk ishte i vazhdueshëm, midis yjeve të gërshetuara ishin shtete të pavarura të banuara nga raca inteligjente, ndonjëherë shumë të çuditshme. Troshev nuk e shikoi gjatë këtë shkëlqim, duhej të bënte një raport tjetër. Igor Roerich dukej i ri, fytyra e tij ishte pothuajse pa rrudha, flokë të dendur bionde. Dukej se ai mund të jetonte dhe të jetonte, por mjekësia ruse në kushtet e luftës nuk ishte shumë e interesuar për të zgjatur jetën e njeriut. Përkundrazi, ndërrimi i shpejtë i brezave nxiti evolucionin, ishte në favor të përzgjedhësit të pamëshirshëm të luftës. Afati i jetës ishte i kufizuar në njëqind e pesëdhjetë vjet. Edhe për elitën. Epo, lindshmëria mbeti shumë e lartë, abortet ishin vetëm për fëmijët me aftësi të kufizuara dhe kontraceptivët ishin të ndaluar. Supermarshalli e ktheu shikimin nga Troshev, i cili kishte hyrë.
  - Dhe ja ku je, Maksim. Rivendos të gjitha të dhënat në kompjuter, ai do të përpunojë dhe lëshojë një zgjidhje. Çfarë mund të thoni për ngjarjet e fundit?
  - Konfederatat dhe aleatët e tyre morën një mësim të mirë. Peshoret po anojnë në favorin tonë.Gjatë dhjetë betejave të fundit, shumica dërrmuese e betejave janë fituar.
  Roerich pohoi me kokë.
  - E di. Por aleatët e Konfederatëve, Dagi, u bënë dukshëm më aktivë. Ata fillojnë të paraqesin një kërcënim serioz.
  - Dakord.
  Roerich e ktheu imazhin në hologram dhe e zmadhoi pak.
  - Para se të Galaxy Smoor. Këtu është kalaja e dytë më e madhe e Dags. Këtu do të japim goditjen kryesore. Nëse kemi sukses, do të jemi në gjendje ta fitojmë luftën brenda shtatëdhjetë, maksimumi njëqind vjet. Dhe nëse dështojmë, lufta do të zvarritet për shumë shekuj. Ju e keni dëshmuar veten si një komandant kompetent dhe për këtë arsye ju sugjeroj të drejtoni operacionin "Çekiçi çeliku". Është e qartë?
  "Po, saktësisht, Shkëlqesia Juaj.
  Igor u vrenjos.
  Pse tituj të tillë? Adresa thjesht: Shoku Supermarshal. Ku e keni marrë këtë?
  Maksimi u turpërua.
  - Unë, shoku Supermarshal, kam studiuar me Bings. Ata predikuan stilin e vjetër perandorak.
  - Qartë. Por tani perandoria është ndryshe, kryetari thjeshtoi zakonet dhe procedurat e vjetra. Për më tepër, një ndërrim pushteti vjen së shpejti dhe do të kemi një vëlla të ri të madh dhe një komandant suprem. Ndoshta do të më pushojnë dhe nëse operacioni "Hammer of Steel" do të ketë sukses, ata do t'ju vënë në vendin tim. Është e nevojshme të studiohet paraprakisht, kjo është një përgjegjësi e madhe.
  Marshalli ishte më shumë se tre herë më i ri se Roerich, dhe për këtë arsye toni patronizues ishte shumë i përshtatshëm dhe nuk shkaktoi ofendim. Edhe pse do të ketë një ndryshim drejtuesi, dhe drejtuesi i tyre i ri do të jetë më i ri se të dy. Natyrisht, do të jetë më e mira.
  - Jam gati. Unë i shërbej Rusisë së madhe!
  - Pra shko. Gjeneralët e mi do t'ju plotësojnë detajet.
  Duke përshëndetur, marshalli doli në pension.
  Korridoret e bunkerit ishin lyer me ngjyrë kaki. Shtabi operativ ndodhej më poshtë. Kompjuterë të shumtë fotonik dhe plazma përpunuan informacionin që rrjedh nga pika të ndryshme të metagalaktikës me një ritëm të përshpejtuar. Kishte një punë të gjatë rutinë përpara dhe marshalli u lirua vetëm pas një ore e gjysmë. Tani ai ishte duke pritur për një hiperhedhje të zgjatur në një galaktikë fqinje. Forca të mëdha duhet të mblidhen atje, pothuajse një e gjashta e të gjithë flotës hapësinore ruse. Disa milionë yje. Pasi u zgjidhën detajet e vogla, marshalli u ngrit në sipërfaqe. Të ftohtin e thellë u zëvendësua nga nxehtësia e fortë. Katër ndriçues u mblodhën në zenit dhe, të mbushur me kurora që lëpinin pa mëshirë qiellin, derdhën rrëke grimcash mbi planetin. Kaskada drite rrodhën nëpër rrugë të pasqyruara. Maxim u hodh në aeroplanin e gravitetit, ishte i rehatshëm dhe i freskët brenda, dhe nxitoi në periferi. Ai nuk kishte qenë kurrë më parë në Petrograd-Galaktika dhe donte të shihte me sytë e tij kryeqytetin, të populluar nga treqind miliardë banorë. Ai u largua nga sektori ushtarak dhe gjithçka ndryshoi, u gëzua. U shfaqën ndërtesa me një përbërje origjinale, ai do t'i quante ato, ndoshta, luksoze - përfaqësues të klasës së privilegjuar u vendosën në to. Gjatë luftës totale shtresa e oligarkëve u ul, por nuk u shkatërrua plotësisht. Pallatet ishin vepra të vërteta arti. Njëra prej tyre dukej si një kështjellë mesjetare, ku në vend të dhëmbëve parapet ngriheshin palma. Tjetri qëndronte në këmbë të holla, dhe nën të shtrihej autostrada, dukej si një merimangë me ngjyra të ndezura, në formë ylli. Shumë ndërtesa ku jetonin njerëzit më të varfër gjithashtu nuk ngjallnin lidhje me kazermat; përkundrazi, fasadat imponuese shkëlqenin, të zbukuruara me statuja të udhëheqësve dhe gjeneralëve të shekujve të kaluar. Jo çdo gjë duhet të lyhet me kaki, mendoi Troshev. Përveç kësaj, ndoshta qyteti më i populluar në univers duhet të ketë arkitekturë të bukur. Veçanërisht i gjallë ishte sektori turistik, me shtigjet e tij lëvizëse, ndërtesat në formë trëndafili gjigantë, tulipanët në lulëzim të plotë dhe të ndërthurur, margaritë të lidhura së bashku dhe kafshët ekzotike të përziera në mënyrë të çuditshme. Me sa duket, është interesante të jetosh në një ari ose një tigër me dhëmbë saber, i pëlqen fëmijët. Megjithatë, edhe të rriturit habiten kur një strukturë e tillë lëviz ose luan. Marshallit i la një përshtypje të pashlyeshme një dragua rrotullues me dymbëdhjetë koka, nga çdo gojë rrihnin shatërvanë me shumë ngjyra të ndriçuara nga neoni. Në përgjithësi, kishte shumë shatërvanë të formave më të çuditshme, që hidhnin avionë shumëngjyrësh qindra metra në qiell. Dhe sa të bukura janë, në dritën e katër diejve që thurin në një stoli uji, një lojë përrallore, unike ngjyrash. Fëmijët këtu ishin të gëzuar dhe të bukur: rrobat shumëngjyrëshe u jepnin atyre një ngjashmëri me kukudhët e përrallave. Këtu nuk kishte vetëm njerëz, gjysma e publikut ishin të huaj. Megjithatë, fëmijët e huaj u pëlqenin të luanin me fëmijët njerëzorë. Troshev takoi edhe bimë inteligjente. Luleradhiqe të harlisura me kokë të artë me katër këmbë dhe dy doreza të holla. Të vegjlit e tyre kishin vetëm dy këmbë dhe kokat e tyre të arta ishin të mbushura dendur me njolla smeraldi. Maxim e njihte mirë këtë racë - Gapi, krijesa bimore me tre seks, paqësore, por me vullnetin e fatit të tërhequr në një luftë gjithëpërfshirëse ndëryjore dhe u bënë aleatë natyralë të Rusisë së Madhe.
  Përfaqësues të mjaftueshëm të racave të tjera - kryesisht shtete dhe planetë neutralë. Ata donin të shihnin kryeqytetin e pabesueshëm të perandorisë. Këtu lufta duket e largët dhe joreale, ajo hiqet nga mijëra parsekë, e megjithatë, ndjenja e shqetësimit nuk e la marshalin. Mendimi lindi në kokën time se qeniet inteligjente jetojnë gjithashtu në ato planete që do të duhet t'i sulmojnë, dhe miliarda krijesa të tëra që mendojnë do të vdesin. Përrenj gjaku do të derdhen, mijëra qytete dhe fshatra do të shkatërrohen. Por ai është një marshall i perandorisë dhe ai duhet të bëjë detyrën e tij.
  Pasi admiroi qendrën turistike, marshalli urdhëroi që avioni i gravitetit të vendosej dhe të nisej për në zonat industriale. Shtëpitë këtu ishin pak më të ulëta, me planimetri të thjeshta. Fabrikat ishin vendosur thellë nën tokë.
  Sapo avioni u ul, një tufë djemsh zbathur u vërsulën drejt tij me lecka dhe produkte pastrimi. Ragamuffins të hollë në lecka prej kaki tashmë të lodhur të zbehur, me vrima të mëdha të rreckosura. E nxirë thellë, pothuajse e zezë. Duket se lufta e stërzgjatur i detyroi të shtrëngonin rripat. Troshev kishte simpati. Shoferi, Kapiten Fox, nuk ndante ndjenja të tilla.
  - Epo, minjtë, ikni nga këtu! Marshall po vjen! ai këputi.
  Fëmijët e pastrehë nxituan në të gjitha drejtimet, e vetmja gjë që shihej ishte sesi vezullonin takat e pista. Është e vështirë të ecësh zbathur në një sipërfaqe që është e nxehtë në katër "diell" njëherësh, dhe fëmijët e varfër nuk e dinin se çfarë ishin këpucët. Njëri nga djemtë, megjithatë, doli të ishte më i guximshëm se të tjerët dhe, duke u kthyer, tregoi gishtin e mesit. Kapiteni tërhoqi plasistin dhe qëlloi në drejtim të djalit të paturpshëm, do ta kishte vrarë, por marshalli arriti në momentin e fundit të shtyjë krahun e kapitenit. Ngarkesa kaloi, duke bërë një gyp në trotuar, fragmente guri të shkrirë ranë në këmbët e zhveshura të djalit dhe ai u rrëzua në asfalt. Me një përpjekje vullneti, luftëtari i ardhshëm arriti të frenojë britmën e tij dhe, duke duruar dhimbjen, u ngrit. Maksim i dha kapitenit një shuplakë të fortë në fytyrë.
  - Tre ditë në roje. Në heshtje, duart në qepje! - urdhëroi marshalli me një ton kërcënues - Fëmijët janë prona jonë dhe ne duhet t'i mbrojmë ata, jo t'i vrasim. E kuptove, fanatik?
  Lisa zgjati krahët në anët e tij. Ai tundi kokën shkurt.
  - Përgjigjuni sipas statutit.
  - Po zoteri.
  Maksimi e shikoi djalin. Ai ishte flokëbardhë, me një fytyrë të hijshme, dinak, muskuloz. Nën bluzën e grisur duket një shtypje e fortë e veshur me cokollate.
  -Si e ke emrin?
  - Janesh Kowalski! - Në krye të mushkërive të tij leh ragamuffin.
  - Unë shoh te ju krijimin e një luftëtari të fortë. Dëshironi të hyni në shkollën Zhukov?
  Djali ishte i dëshpëruar.
  - Do të isha i lumtur, por prindërit e mi janë punëtorë të thjeshtë dhe nuk do të mund të paguajnë për shkollimin tim.
  Marshall buzëqeshi.
  - Do të regjistroheni falas. Ti, siç e shoh unë, je i fortë fizikisht dhe sytë e tu flasin për aftësi mendore. Gjëja kryesore është të studioni mirë. Këto janë kohë të vështira, por kur të përfundojë lufta, edhe punëtorët do të jetojnë në kushte të mira.
  - Armiku do të mposhtet! Ne do te fitojme! - bërtiti përsëri Yanesh me majë të zërit.
  - Atëherë zë vend në radhët, ushtar. Dhe për fillestarët - në makinën time.
  Lisa u përkul. Djali ishte pis, dhe pas tij duhet të lani pjesën e brendshme.
  Pasi u ngrit, avioni i gravitetit nxitoi në lagjet e qeverisë.
  Yanesh, duke mbajtur frymën, studioi shtëpitë e mëdha, të dekoruara në mënyrë luksoze.
  - Nuk na lejojnë të hyjmë në sektorin qendror dhe kjo është shumë interesante.
  - Do të shihni më shumë.
  Sidoqoftë, marshalli, i shtyrë nga një ndjenjë dhembshurie, urdhëroi të fluturonte deri në qendrën turistike. Djali e shikoi në sytë e tij, duke gllabëruar fjalë për fjalë atë që pa. Ishte e dukshme që ai donte të hidhej nga makina, të vraponte përgjatë trotuarit që lëvizte, të ngjitej në një nga xhirot që të bezdisnin mendjen.
  Maksimi zakonisht i ashpër atë ditë ishte, si kurrë më parë, i sjellshëm dhe i butë.
  - Nëse dëshironi, bëni një xhiro në "malin e gëzimit", dhe pas kësaj menjëherë tek unë. Merr paratë përndryshe nuk do të të lejojnë të hysh.
  Marshalli zgjati një copë letër.
  Yanesh nxitoi në xhiro, por pamja e tij ishte shumë e dukshme.
  Në hyrje të sallës hapësinore-ninxha-ai u ndalua nga robotë masivë.
  -Djalë, je i veshur keq, dukshëm nga lagjet e varfra. Ju duhet të kapeni dhe të silleni në stacion.
  Djali ka tentuar të largohet, por ata e kanë goditur me trullos duke e rrëzuar në asfalt. Troshev duhej të hidhej nga makina dhe të shkonte të hetonte.
  - Prit, ky kadet është me mua.
  Milicët që u tërhoqën u ndalën, duke ia ngulur sytë marshallit. Maksimi ishte me uniformë fushore, por epoletat e komandantit shkëlqenin shkëlqyeshëm në katër diell.
  Më i madhi i patrullës, një toger policie, përshëndeti.
  "Më falni, marshall, por udhëzimet i ndalojnë lypësit të hyjnë në qendrën ku ne presim mysafirë nga e gjithë galaktika.
  Vetë Maxim e kuptoi që kishte bërë një gabim duke lëshuar një ragamuffin në një zonë kaq të respektueshme. Por ai nuk donte të tregonte injorancën e tij.
  Ky djalë është spiun. Ai kreu detyrën e komandës së lartë.
  Togeri tundi kokën dhe shtypi butonin e pistoletës. Janesh Kowalski u dridh dhe erdhi në vete. Marshalli buzëqeshi dhe zgjati dorën. Në atë moment, të katër Inogalaktet papritmas u ndezën me rreze. Nga jashtë, alienët ngjanin me trungje të prera përafërsisht me lëvore blu-kafe, gjymtyrët e tyre ishin me nyje dhe të shtrembër. Përpara se përbindëshat të kishin kohë për të hapur zjarr, Maxim ra në dysheme, duke tërhequr plasterin e tij. Shtigje të zjarrta kaluan përgjatë majës, u përplasën me një statujë shumëngjyrëshe, duke spërkatur një piedestal piktoresk në fotone. Troshev preu dy sulmuesit me një rreze lazer, dy inogalaktet e mbijetuar u mbështetën anash. Njërin prej tyre e kapi edhe një tra i paepur, por i dyti arriti të mbulohej pas parvazit të fasadës. Përbindëshi qëlloi nga tre duart menjëherë dhe, megjithëse Maxim lëvizi shpejt, ai u lëndua lehtë - ai dogji anën e tij dhe plagosi dorën e djathtë. Në një tangjente, rrezet e armikut goditën atraksionin "zambak uji i çmendur". Pasoi një shpërthim.
  Para syve të marshallit fluturuan, por ai u befasua kur pa se si Yanesh nxori një pjesë të pllakës dhe e nisi kundër armikut. Maxim ishte i mahnitur nga fuqia çnjerëzore e fshehur në këtë adoleshent me pamje të dobët ... Hedhja doli të ishte e saktë, pikërisht në një rresht me pesë sy. Krijesa u shtrëngua dhe u lëkund përpara. Kjo mjaftoi që gjuajtja e drejtuar mirë e Maksimit t'i jepte fund jetës së përbindëshit.
  Lufta përfundoi shpejt. Gjatë saj, policia nuk ka tentuar as të hapë zjarr. Marshalli e vuri re menjëherë këtë.
  - Të gjitha luftimet më të mira në fronte, dhe në pjesën e pasme, në rrugët e qyteteve, frikacakët ulen.
  Togeri i shëndoshë u zbeh. Shkoi te Maxim.
  - Shoku Marshall, ju kërkoj falje, por ata kishin trarëhedhës të rëndë, dhe ne...
  - Dhe çfarë është kjo! Maksimi tregoi me gisht shpërthimin në brezin e patrulluesit. - Një gërryer mizash? Gjynah mesa duket nuk do të kesh punë në kryeqytet. Ju nuk do të rrini duarkryq, do të përpiqem t'ju dërgoj në front.
  Pasi i bëri shenjë djalit me një gjest, Maxim e ndihmoi të hidhej në bordin e avionit të gravitetit dhe më pas i shtrëngoi fort dorën.
  - Epo, ti je shqiponjë. Më vjen mirë që nuk gabova me ty.
  Kovalsky shkeli syrin në një mënyrë miqësore, zëri i tij dukej mjaft i lartë dhe i gëzuar.
  - Kam bërë vetëm një gjuajtje të suksesshme. Unë mund të...
  - Do të keni një mundësi. Diplomuar nga kolegji - dhe menjëherë në betejë. E ke gjithë jetën përpara, do të luftosh akoma deri në sy.
  - Lufta është e madhe! Djali bërtiti me entuziazëm. - Unë dua të shkoj menjëherë në pjesën e përparme, të marr një armë me rreze ...
  - Nuk mund ta bësh menjëherë, do të vritesh në betejën e parë. Merrni një diplomë së pari.
  Yanesh nuhati i ofenduar. Ai ishte i sigurt në aftësitë e tij, ai mendoi se ai tashmë dinte të bënte kaq shumë, përfshirë të shtënat. Ndërkohë, aeroplani i gravitetit po fluturonte mbi parkun e madh Michurinsky. Aty u rritën pemë gjigante, disa prej të cilave arrinin një lartësi prej disa qindra metrash. Dhe frutat ishin aq të mëdha sa, pasi të keni ngrënë në mes, mund të vendoseni brenda. Ananasi i modifikuar gjenetikisht me një lëvozhgë të artë dukeshin të shijshëm. E vërtetë, ndryshe nga pritshmëritë, ata nuk ngjallën shumë admirim për djalin.
  - Unë kam qenë në pyje të tilla më parë. - shpjegoi Janesh. - Ndryshe nga lagjet qendrore, aty lejohen të gjithë. Edhe pse është një shëtitje e gjatë për të arritur atje.
  - Ndoshta! - tha Maksimi. - E megjithatë, admironi cilat bimë janë këtu ... Ka një kërpudha, një togë e tërë mund të futet nën të.
  - Thjesht një pamje e një agariku të madh të mizës. Ai është i pangrënshëm. Mbaj mend që mblodha një qese të tërë me copa frutash të prera. Më pëlqen pavarara - lëkurë e hollë, dhe shija është thjesht e mahnitshme. Fiqtë nuk janë asgjë në krahasim me të. Duhet të jeni të kujdesshëm kur prisni. Mund të shpërthejë, dhe atje përroi është si një ujëvarë - do t'ju fryjë, nuk do të keni kohë as të shqiptoni një fjalë. Fruti këtu është shumë i madh. Ju duhet t'i mbani ato pjesë-pjesë në një qese plastike, e cila është shumë e papërshtatshme.
  Maksimi e goditi Janeshin në shpatull.
  - Jo gjithçka matet me ushqim. Le të zbresim dhe të mbledhim disa lule.
  - Vajza si dhuratë! Pse jo!
  Duart e djalit zgjatën drejt timonit. Kapiteni Fox goditi gishtat në mënyrë të egër.
  - Mos e prek timonin, qenush.
  Dhe më pas, si përgjigje, ai mori një qortim tjetër nga marshalli.
  "Ti ke guximin të luftosh vetëm një fëmijë.
  - Më fal, Shkëlqesi!
  Janesh nuk mundi të mos qeshte.
  - Nëse dëshironi, provoni. - Lejohet Maksim.
  - Unë kam përvojë në simulatorë, - tha Yanesh.
  Pa asnjë hije dyshimi apo frike, Kowalski vuri duart në timon dhe e drejtoi makinën poshtë. Me sa duket, ai kishte vërtet aftësi të jashtëzakonshme. Aeroplani i gravit përshkoi majat e pemëve gjigante.
  Maxim nuk ndërhyri, duke e lejuar djalin të kontrollonte avionin. Më duhet të them se ai e përballoi me shumë sukses detyrën e tij, duke manovruar mes trungjeve gjigante, nuk u përplas kurrë, duke demonstruar teknikë virtuoze përtej viteve të tij. Megjithatë, edhe nëse u rrëzua, nuk është një problem i madh, avioni ka një sistem të përsosur sigurie. Më në fund, ata u ulën në një vend të mbuluar me lule të vogla, por jashtëzakonisht të bukura. Dukej se magjistari i mirë i shpërndau bujarisht xhevahiret. Sytë e tij valëviteshin nga një gamë komplekse ngjyrash dhe aroma dehëse i shkaktonte kënaqësi të papërshkrueshme.
  Yanesh madje fishkëlleu me admirim. Kur zbritën, djali u hodh jashtë dhe filloi të këpuste lule, duke mbledhur një krah të tërë. Maksimi ishte gjakftohtë, i pëlqente peizazhi dhe, megjithatë, diçka shkaktoi alarm. Ndjenjë e kërcënuar. Duke kaluar nëpër zjarr dhe ujë, marshalli i besonte intuitës së tij, ajo rrallë e zhgënjente. Në parim, format e jetës të rrezikshme për njerëzit nuk duhet të gjenden në kryeqytetin e një perandorie të madhe. Këtu është diçka ndryshe. Maksimi i bëri shenjë djalit dhe i pëshpëriti butësisht në vesh:
  - Armiqtë janë me ne. Fshihi lulet dhe eja me mua.
  Sytë e Janez shkëlqenin.
  - Jam gati.
  Duke lënë buqetën në makinë nën mbikëqyrjen e kapitenit Fox, Maxim dhe Yanesh u zhvendosën thellë në pyll. Sigurisht, trupat duhet të ishin thirrur dhe të krehnin zonën. Por Maxim u mahnit nga eksitimi. Janesh, natyrisht, kishte aspirata romantike, ai e imagjinonte veten një oficer të inteligjencës ushtarake dhe u gëzua për këtë. Ata bënë rrugën e tyre nëpër xhungël, duke u përpjekur të mos bënin zhurmë. Yanesh arriti të digjte këmbët e tij të zhveshura në hithra të purpurta, por ai u përmbajt, megjithëse lëkura deri në gjunjë ishte e mbuluar me flluska të mëdha.
  "Kujdes," pëshpëriti Maxim. - Në pyll, në çdo fije bari, fshihet rreziku.
  "Kemi nevojë për kamuflazh mbrojtës këtu," pëshpëriti Janesh. Leckat mezi e fshihnin trupin, diçka po zvarritej në këmbë. Insektet e mëdha, dhe këtë Janesh e ka mësuar në shkollë, njerëzit nuk hahen në këtë planet. Llojet më të rrezikshme të artropodëve u shkatërruan në nivel gjenetik, nuk mjaftoi që qendra e kryeqytetit të bëhej burim infeksioni apo epidemie. Ata ecën në heshtje. Papritur Maxim ngriu. Krijesat e vogla të gjalla silleshin të shqetësuara, sikur dikush ta kishte frikësuar. Marshalli e kapi djalin për dore dhe i pëshpëriti në vesh:
  - Ka një pritë përpara!
  Maksimi nxori nga xhepi një tingull dhe dëgjoi me kujdes zonën përreth. Në të vërtetë, pesë luftëtarë njerëzorë dhe afërsisht i njëjti numër ingalaktesh u shtrinë aty pranë. Epo, me një ekuilibër të tillë forcash, është më mirë të mos përfshiheni në betejë, por të anashkaloni armikun.
  Dhe kështu bënë.
  Ushtari me përvojë dhe djali i gjelbër lëvizën të sinkronizuar. Më duhej të kaloja nëpër gëmusha të dendura shkurresh, të mbytura deri në kyçin e këmbës në myshqe. Me shumë vështirësi, marshalli llogariti hendekun në zinxhirin e gjallë dhe arriti të rrëshqasë në këtë vend. Ata ishin me fat, asnjë nga alienët nuk kishte instinkt kafshësh apo dëgjim fenomenal. Pajisja e zërit tashmë ishte në gjendje të dallonte fjalët e folura me butësi.
  - Zoti banor, ju kërkoni nga unë të pamundurën.
  Si kundërpërgjigje, një zë si një kërcitje.
  - Dhe ti, gjeneral, je mësuar të marrësh para vetëm pa i shlyer plotësisht.
  Duke gjykuar nga timbri, ai i përkiste një race jo-humanoide.
  - Jeni paguar gjysmë milioni, po çfarë? Informacion i vjetëruar në lidhje me satelitët spiun.
  "Nuk është faji im", vazhdoi të justifikohej zëri njerëzor i turbullt. - Informacioni i këtij lloji, në parim, bëhet shumë shpejt i vjetëruar. Unë nuk jam i gjithëfuqishëm.
  - E kuptuam menjëherë këtë, është më e lehtë të thuash që je i dobët. Kur vjen puna për të sulmuar sistemin e Kremlinit, ju dhe bashkëpunëtorët tuaj do të keni pak përdorim.
  Maksimi u drodh. A do të vijë me të vërtetë një sulm në linjën më të fuqishme të mbrojtjes që mbulon kryeqytetin dhe të gjithë qendrën e galaktikës? Sistemi "Kremlin", sipas krijuesve të tij, është i pathyeshëm dhe, megjithatë, nëse armiqtë aktivizohen në zemër të perandorisë, kjo çon në reflektime të trishtueshme.
  - Dije, njeri, së shpejti ne do të përdorim një armë thelbësisht të re, dhe me ndihmën e saj, anijet ruse do të kthehen në pluhur para se të arrijnë rrezen efektive. Atëherë ushtria jonë, si një valë gravitacionale gjithëpërfshirëse, do të vërshojë hapësirat ruse, do të nënshtrojë botët perandorake.
  Maxim kapi një psherëtimë të ndrydhur, me sa duket, një perspektivë e tillë nuk i pëlqente veçanërisht tradhtarit. Megjithatë, ai u përgjigj:
  - Kolona e Pestë është aq aktive si kurrë më parë, dhe pushtimi juaj do të shkojë sipas planit.
  - Detyra juaj për të ardhmen e afërt është të krijoni një duzinë bastione në kryeqytet për grupet tona të goditjes. Mercenarët do të depërtojnë këtu nën maskën e turistëve, do të fshihen në pyje dhe më pas do të luajnë rolin e tyre në grevën e përgjithshme.
  - Kështu do të jetë.
  - Dhe shiko, burrë, nëse sulmi i anijeve tona yllore dështon, do të jetë më keq për ty. Kundërzbulimi do të bëhet copë-copë dhe ekzekutimi do të jetë i ngadaltë dhe i dhimbshëm.
  Edhe pse Maxim nuk e pa se kush po fliste, ai ishte i sigurt se SMERSH do të ishte në gjendje ta kuptonte tradhtarin me zërin e tij.
  - Na duhen informacione për të gjitha emërimet e fundit në udhëheqjen e armikut. Gjithçka që dini.
  - Sipas informacioneve të mia, Marshalli i ri Maxim Troshev u emërua për të komanduar një flotë yjesh në galaktikën Smoor. Nuk ka të dhëna të sakta për të, por...
  - Gjithçka është e qartë, rusët po përgatisin një ofensivë të madhe atje. Si gjithmone. Komandanti i ri është një goditje e papritur nga forca të mëdha.
  Maksimi u drodh, ai donte të nxitonte përpara dhe të mbyste të degjeneruarin. Operacioni është në rrezik.
  - Unë mendoj se është kështu. Sa për detyrat e tjera...
  Tradhtari u regjistrua gjatë dhe lodhshëm, por Maxim kishte krijuar tashmë një plan në kokën e tij. Së pari, duhet të largoheni në heshtje nga ky vend, dhe së dyti, kontaktoni urgjentisht SMERSH. Aty do të vendosin nëse do të neutralizojnë menjëherë rrjetin e spiunazhit apo do të presin. Në fund të fundit, tradhtarët e identifikuar nuk janë të rrezikshëm dhe përmes tyre mund të rrjedhë dezinformata. Gjëja kryesore - asnjë iniciativë. Mirëpo, djali, i cili deri më tani ishte ulur i qetë, i trazuar, dukej se energjia rinore ishte në lulëzim.
  "Ndoshta mund t'i godasim me lazer, zoti Marshall?"
  "Jo, aspak," pëshpëriti Maxim. - Inteligjencë për këtë dhe inteligjencë për të mbledhur informacion dhe për t'ia raportuar atë personit të duhur. Dhe nëse e thyeni urdhrin, unë do t'ju qëlloj personalisht.
  Marshalli ngriti në mënyrë kërcënuese armën e tij me rreze.
  Yanesh pohoi me kokë.
  - Porositë nuk diskutohen.
  Maksimit u pendua që mori djalin me vete. Dhe po sikur të dëgjojnë pëshpëritjen e tyre... Ndërkohë, në aparatin e zërit u dëgjua një kërcitje, alieni foli përsëri.
  - Thuaji "Jupiterit" se nëse nuk na ndihmon, ne mund ta tradhtojmë duke sakrifikuar këtë peng. Atëherë i Lartësuari juaj do të tërbohet dhe mëshira nuk është ndër të metat e tij.
  "Po," mendoi Maxim, "udhëheqësi duhet të jetë i ashpër". Pasi ai ishte një nga mijëra të zgjedhurit, megjithatë, ai kishte një shans për t'u bërë udhëheqës vetëm në rast të vdekjes së papritur të diktatorit në pushtet. Një mijë zgjidhen çdo vit, dhe rotacioni i fuqisë supreme ndodh një herë në tridhjetë vjet. Por edhe ky shans u humb. Së pari, karakteri i Maxim ishte shumë i butë, dhe së dyti, aftësitë paranormale, aq të dhunshme në fëmijëri, filluan të dobësohen me kalimin e moshës. Megjithatë, të bëhesh marshall kur nuk je, dhe dyzet ... thotë diçka.
  - Mos e prek Jupiterin. Ai është shpresa juaj kryesore. Pa të, shanset për të fituar luftën janë të papërfillshme.
  Inogalact goditi diçka të pakuptueshme në përgjigje. Pastaj ai artikuloi:
  - "Jupiteri" është i vlefshëm kur është aktiv. Për shkak të mosveprimit të tij, trupat tona po pësojnë shumë humbje. Sido që të jetë, ju do t'i jepni atij udhëzimet tona. Deri atëherë, ju mund të shkoni.
  - Kaq, mund të largohesh, - psherëtiu i lehtësuar Maksimi. Në atë moment, duke përgënjeshtruar fjalët e tij, një shpërthim gjëmoi. Pasoi një shkëmbim zjarri.
  - Dreqin! Ndrysho sërish...
  Marshalli u përkul dhe në sytë e Yanesh shkëlqenin vetëm shkëndija të gëzueshme.
  . KAPITULLI # 11
  - Ti flet me ndërgjegje! - rrëmbeu robi kryelartë.
  - Kështu që lumturia i përket të gjithëve dhe jo një grushti të zgjedhurve. Për këtë kauzë të shenjtë, unë ngrita shpatën time! - bërtiti Shtriga.
  Konti ishte skeptik:
  - Jo! Besoj se jeni të shtyrë ose nga inati ose nga epshi për pushtet! Pati kryengritje të skllevërve dhe përfundoi vetëm me një masakër. Këto janë pasojat e çdo rebelimi.
  - Nuk do të jetë një trazirë, por një revolucion. Gjëja më e rëndësishme do të ndodhë më vonë, pas fitores! - tha luftëtari me entuziazëm të fortë.
  - Revolucioni? Fjalë e çuditshme, e keni menduar vetë? Forsa u habit.
  - Jo ne te vertete! Ky term m'u thirr nga një engjëll në ëndërr. - Me frymëzim u ktheva në Vedmakov.
  - Një engjëll ose një nga perënditë e zeza! Ëndrrat profetike janë dinake. Konti hezitoi.
  - Në çdo rast, ju do të keni një shans për të ndryshuar jetën e njerëzve për mirë dhe të bëheni vetë më mirë! Të gjitha problemet vijnë nga egoizmi, prosperiteti është i mundur vetëm me përpjekje të përbashkëta. Një person pa ekip është si prushi, pa zjarr, jep pak dritë dhe shuhet shpejt! - Nxori një rrjedhë elokuencë e Vedmakov.
  - Personi për të cilin po flisni duhet të jetë në një ekip. Por a e dini se çfarë është natyra e kafshëve? Pyeti Forsa me keqdashje.
  - Dhe kafsha është më e mirë në tufë! Dhe në përgjithësi, duke qenë se ju jeni skllav dhe nuk jeni shpenguar, atëherë fisnikëria u largua nga ju, me fjalë, miqtë e vërtetë treguan ngjyrat e tyre të vërteta. Pra, është koha për të kërkuar shokë në një mjedis tjetër. - Tashmë më me qetësi sugjeroi Vedmakova.
  Comte de Bora heshti për disa sekonda dhe më pas zgjati dorën:
  "Edhe pse nuk besoj në suksesin përfundimtar, të paktën tehu im do të pijë gjak.
  - Logjika nuk duhet t'i shërbejë instinkteve - mendjes së epshit! - tha shtriga.
  - Në rregull, mos më mëso! Do të ketë një luftë - do të ketë një bëmë! Konti filloi të fshinte gjakun nga vetja.
  - Ju jeni një luftëtar me përvojë dhe trim, ju duhet të zgjidhni si drejtues skuadre! - sugjeroi luftëtari.
  - Jo keq, por nuk është e nevojshme të zgjedhësh çdo komandant. Duhet të ketë një parim më të rreptë të unitetit të komandës. Ju jeni zgjedhur, ndaj ju emëroni! -Konti filloi të vishej me postë zinxhir. Një çift djemsh nxituan në ndihmë të tij.
  Po konkurrenca e lirë? - dyshoi Vedmakova.
  - Për ushtrinë është katastrofike! - Forca e ndërprerë. - Ekonomia është një rizomë e shumë degëve, ushtria është një trung i vetëm!
  Witcher ngacmoi:
  - Por më shpesh lisi, dhe jo në fuqi dhe qëndrim, por në nivel kontrolli!
  Djali gjysmë i zhveshur i dha kontit një shpatë. Ai u përgjigj duke e goditur në kockë, më shumë se një herë i rrahur. Fëmija bërtiti dhe u hodh mbrapa, duke tundur këmbët e tij kafe.
  Witcher tha me vendosmëri:
  "Po formoj pesë legjione të cunguara nga dy ushtarë e gjysmë secili. Jeni caktuar të komandoni të tretën! Të tjerat le të zgjidhen nga skllevërit!
  Propozimi i fundit shkaktoi polemika, për pak sa nuk u kthye në sherr. Pastaj, në fakt, shpërtheu një përleshje, disa skllevër u plagosën dhe Witcher duhej të ndërhynte. Duke rrëzuar më të frikshmen, ajo bërtiti:
  - Mjaft për të rrokullisur stafetën! Le të kalojmë në emërimin e drejtpërdrejtë të komandantëve.
  Skllevërit u ankuan jo shumë, por kur luftëtari vuri në votim një propozim të tillë, ata ngritën duart në unison.
  Këtu, Witcher, i cili udhëhoqi kryengritjen, duhej të punonte shumë. Në fakt, është e vështirë të përcaktosh me sy një person të denjë dhe ai vazhdoi t'u bënte pyetje kandidatëve të mundshëm. Më në fund, u bënë detyra legjioneve dhe komandantët e përkohshëm u emëruan në departamente më të vogla.
  - Kur të mbarojnë betejat, do të shikojmë trimërinë dhe zgjuarsinë e treguar nga ushtarët! - shpjegoi vajza.
  Një nga legjionet përbëhej tërësisht nga fëmijë dhe adoleshentë. Vedmakova vendosi djalin Bik në komandën e tyre. Djemtë u zemëruan:
  - Ai është ende shumë i vogël! Ne nuk kemi nevojë për një të vogël. Vendos mbi ne më të mëdhenjtë dhe më të fortët.
  - Dhe kë dëshiron?
  - Më mungon! Ai është më i merituari!
  Një djalosh i ndërtuar atletikisht doli përpara, ai ishte ende djalë, por tashmë i gjatë si lisi. Vërtetë, fytyra e tij dukej e shurdhër. Vedmakova, duke e ditur mirë se sa e rëndësishme është mendja për një komandant, pyeti:
  - Çfarë do të jetë një familje me tetë anëtarë!
  I riu e shikoi dhe mërmëriti:
  - Une nuk e di! Muskujt dhe forca kryesore.
  Bick leh në altoparlant:
  - Muskuj pa tru, ky është një grusht mish - mbi të cilin po qan një tigan!
  - Mbylle gojën o bug! Unë do të fryj nofullën tuaj! - bërtiti heroi i ri.
  - Kush nuk e di se shtatë e pesëdhjetë e gjashtë vështirë se mund ta godasë grushtin më larg se hunda! Djali i tregoi gjuhën e tij.
  Banditi i ri leh në majë të mushkërive:
  Ju sfidoj të luftoni deri në vdekje!
  - Më imiton si miu-majmun! - tha Komti de Forsa. - Megjithatë, kjo është e vetmja rrugëdalje e denjë.
  - Nga dy duelistet, njëri është budalla, tjetri është i poshtër! - vuri re Vedmakova. "Megjithëse djemtë përfitojnë nga një ngrohje.
  Bik qëndronte përballë armikut të tij, diferenca në lartësi ishte e madhe, kundërshtari i tij ishte pesë herë më i rëndë. Fëmija, sidoqoftë, shikoi me përbuzje në muskujt e tij të lehtësuar, djali ishte i hollë, por i mprehtë. Fytyra e tij e rrumbullakët po grimosur, një shpatë i rrotullohej në duar.
  - Epo, si do të luftojmë a do të durojmë! - Me një përqeshje, pyeti.
  - Po unë të dua! - Atleti sulmoi djalin. Ai goditi prapa, shpata e tij ishte e gjatë dhe e rëndë, me sa duket ishte një nga ato me dy duar. Bik e shmangu goditjen, pa u përpjekur as të kundërshtonte, por thjesht u hodh mbi trajektoren dhe e futi shpatën në urën e hundës. Djali rrahu vetëm në bazë të llogaritjes - për të gërvishtur, por jo për të vrarë.
  Banditi u tërbua edhe më shumë, filloi të tundte shpatën e dytë. Këtu edhe Buku duhej të bënte presion që të largohej. Takat e zhveshura të djalit po bëheshin më të vogla dhe tehet po nxitonin pas tyre. Papritur Bik u ndal, një tub u shfaq në dhëmbët e tij. Armiku u tund më fort dhe u vërsul në një galop me krahët e trashë të hapur. Djali duke buzëqeshur me përçarje, pështyu dhe diçka e vogël goditi fytyrën e atletit. Bick kaloi anash tehut dhe madje goditi gjoksin e kundërshtarit të tij me thembër të zhveshur.
  I tronditur, djaloshi i fuqishëm bërtiti i egër, pastaj këmbët e tij u dobësuan dhe filluan të rrëzohen.
  Një psherëtimë miqësore përfshiu ushtrinë, pakkush prisnin që djali i vogël të mundte gjigantin. Pastaj fëmijët bërtisnin me gëzim, para së gjithash, natyrisht, më i vogli i skllevërve. Ata që janë më të vegjël dhe më të dobët janë të kënaqur të shohin se as shefi juaj kryesor nuk është i shkëlqyeshëm. Pra, edhe një fëmijë mund të bëjë diçka për kryengritjen.
  Skllevërit vrapuan drejt atletit të mundur, duke përfshirë disa mjekë vendas. Në fytyrën e ashpër të heroit të ri me qime të rralla, një njollë vjollce e turbullt. Doktori tha i habitur:
  - Bazilika! Në të ishte futur një gjilpërë me helm, e cila paralizon gjymtyrët.
  - Përkohësisht! tha Bick. - Pastaj zgjohet. Ai nuk do të kujtojë asgjë, ai thjesht nuk do ta vërejë turpin e tij.
  Witcher shkoi te djali:
  - Ku mësuat të bëni helme?
  - Askund! Gjetur në një nga pronat. Të pasurit gjithashtu nuk janë të kënaqur me pozicionin e tyre në shoqëri. Këtu bëjnë të gjitha llojet e helmeve. Nëse ilaçi është i mbyllur, nuk ka problem, unë di të hap flokët! - Bik i bëri syrin me dinakëri Witcher-it.
  - Ku? - pyeti luftëtari.
  - Një hajdut mësoi! Ai përkohësisht doli skllav, isha në të njëjtin çift me të, punuam shumë, premë pyllin. Më tha si t'i hapja flokët, madje më tregoi diçka. U mrekullua nga kujtesa ime dhe më pas iku. Djali i vogël i shkeli syrin me dinakëri.
  - Nuk e ke ndjekur? - u befasua Vedmakova.
  - Jo! Ne të gjithë u fshikulluam për këtë arratisje, dhe nëse do të zbuloja edhe unë, atëherë çdo i pesti do të kryqëzohej në shtylla. Dy është tashmë një komplot. - shpjegoi djaloshi nervoz.
  - Barbarë! Epo, nëse jeni një person i tillë me kujtesë, ndoshta njohja me Khirov do të jetë e dobishme për ju. - sugjeroi Vedmakova.
  - Nuk përjashtohet! Kam dashur prej kohësh të bëhem më i forti dhe më i zgjuari! - Djali tregoi topin e bicepsit.
  - Më i fortë dhe më i zgjuar se unë? - Hidhni me lojëra luftëtarin.
  - Jo! Në fund të fundit, ju jeni udhëheqësi! Por me dorën e djathtë, pse jo! - Bik u ngrit në duar për një bindje më të madhe.
  - Sa më lart të fluturojë njeriu, aq më shumë është i pakënaqur me pozicionin e tij! - vuri re Vedmakova.
  - Njerëzit nuk fluturojnë! Vetëm ai ka krahë - mendja e të cilit nuk është mësuar të zvarritet! - Djali tregoi një konsideratë të zhvilluar përtej viteve të tij.
  - Do të ketë krahë në ushtrinë tonë! Të premtoj se do të gjej diçka. - premtoi Vedmakova.
  - Dhe unë të besoj motër e madhe! Në fund të fundit, ju nuk jeni vetëm një udhëheqës, por edhe një motër apo edhe një nënë për ne. Ne do të jetojmë si një familje! tha Bick.
  - Kreu i vendit duhet të jetë vëlla me njerëzit, jo vëlla! - Udhëheqësi i kombit është në radhë të parë shërbëtor i popullit. Megjithatë, le të lëmë shkëmbimin e komplimenteve, armët që keni pranuar duhet t'i përdorin të tjerët. Le të bëjmë tubacione! - urdhëroi Vedmakova.
  "Ata nuk janë mjaft të gjata!" Pass vënë re. - Duhet të përmirësohet.
  - Tashmë jam duke e menduar, në fund të fundit, buzët dhe faqet bëjnë të mundur goditjen në një distancë të shkurtër. Por nëse diçka është se zgjerohet dhe godet me forcë. Disa minerale dhe barishte. - Vedmakova ndjeu një tension të fortë mendor.
  Djali me sa duket dëgjoi fjalët e saj:
  Le ta bëjmë atë, zgjidhni elementet! Kemi ende kohë, shumë skllevër duhet t'u tregohen teknikat bazë të luftës.
  - Ke të drejtë, vëllai im i vogël, në njëfarë mënyre magjistari do të na ndihmojë. Megjithatë, derisa të na hidhen forca të mëdha, ne duhet të sulmojmë. Sidoqoftë, duhet të përgatitemi me kujdes. Është më e lehtë të gjesh një shkëmb të thatë në oqean sesa një shpikje që nuk është përdorur për qëllime ushtarake! - përmblodhi Vedmakov.
  Në fund të fundit, rebelët e kaluan ditën në stërvitje, në të njëjtën kohë, Bik dërgoi inteligjencë.
  Një ushtri doli jashtë qytetit. Jo shumë i madh, por i armatosur mirë. Djali skaut, duke hipur në një kacabu më të vogël krustace, madje tërhoqi vëmendjen për një absurditet:
  - Luftëtarët kanë pesë shpata dhe mezi lëvizin!
  - Pra, është mirë! tha Bick. - Ose më mirë, madje është e mrekullueshme, para se të vijnë tek ne, ata janë të rraskapitur nga pesha e tepërt.
  Vedmakova vuri në dukje me dinakëri:
  - thoshin luftëtarët me përvojë, mos merrni armë më shumë se pesë gishta në dorën tuaj të djathtë. Epo, sigurisht jo keq, marrëzia e tyre do të ndihmojë për të fituar më shpejt. Ndërkohë lërini skllevërit të flenë nja dy orë. Ata kanë pasur një ditë të vështirë dhe lufta nuk do të jetë e lehtë. Sa ushtarë kanë saktësisht armiqtë?
  - Pesë mijë e gjysmë. Tha Bick me besim. "Kjo do të thotë nëse i kapim të gjithë, nuk do të mbeten më shumë se pesëqind njerëz në qytet.
  - Është mjaft e arsyeshme, do të jetë e nevojshme të shkohet nga të gjitha anët. Natën nuk do të guxojnë të na sulmojnë, do të presin të tyret. Kjo do të thotë se ata do të bëhen një kamp, që më vonë në agim të presin me të gjitha forcat. Ndoshta edhe të ndajnë trupat me qëllim të rrethimit. - sugjeroi Vedmakova.
  Comte de Forsa kundërshtoi:
  - Unë i njoh mirë zakonet që mbizotërojnë në Sulltanat, kemi luftuar me ta më shumë se një herë. Natën do të dërgojnë në kampin tonë disa spiunë me thasë floriri. Ata do të përpiqen t'i korruptojnë skllevërit dhe më pas t'i vënë në shtyllë ose në rastin më të mirë t'u heqin hundët.
  - Dërgimi i spiunëve është një taktikë e lashtë. - Vura re, duke gatuar gishtat e këmbëve të Vedmakov. - Por ata nuk kanë kapele të padukshme, djemtë e gardës janë aq të vëmendshëm dhe dinakë, sa do t'i kapin të gjithë. Përveç kësaj, do t'i godasim pak më afër agimit. Dhe skllevërit do të flenë më mirë dhe armiku do të bjerë në gjumë më të thellë.
  - Logjikisht! Unë do të jem i pari që do të sulmoj! tha Bick.
  - Do të jetë e nevojshme të hiqni mbrojtëset, dhe kjo mund të bëhet me ndihmën e tubave të qitjes. - Vedmakova tregoi pajisjen. - Këtu janë ngjitur një lloj pistoni, tre lloje barishtesh dhe vaj me karabit. Thjesht duhet të jeni të kujdesshëm, përndryshe zmbrapsja do t'i rrëzojë dhëmbët e djemve. Merrni me vete fëmijët më të zgjuar.
  - Shumë prej tyre kanë përvojë në bastisje kopshtesh dhe vjedhje. Kush lindi i lirë dhe jo kush, sidomos skllevërit e shtëpisë, vodhën nga zotërinjtë e tyre. - Bik i siguroi të gjithë. - Pra, ata kaluan shkollën e mbijetesës.
  - Aq më mirë! Në përgjithësi, mendoj se nuk do të ketë shumë roje. Në fund të fundit, kush jemi ne për ta? Skllevërit janë budallenj! Marrëzia është më afër përulësisë - shpejtësia e mendjes deri te poshtërsia.
  Magjistari Hirov hyri në bisedë:
  - Ne kemi epërsi afërsisht të dyfishtë ose pak më shumë, por armiku është më i stërvitur dhe i armatosur. Dhe në ushtrinë e Sulltanatit, gratë shërbejnë vetëm në legjionin personal të të pavdekshmëve. Janë gjashtë mijë mercenarë nga vende të ndryshme. Do të kemi shumë gra në ushtri dhe me përjashtime të rralla, ato janë më të dobëta se burrat.
  Pra, çdo betejë duhet të planifikohet me kujdes. Sidomos në humbjen e parë, skllevërit do të fillojnë të shpërndahen nga ne.
  - Fitorja si grua - tërheq me shkëlqim, por e frikëson çmimin! - Përsëri shkëlqeu me Vedmakov.
  - E shkëlqyeshme! Tani shoh që plani i operimit është mjaft i dakordësuar. Mbetet vetëm për të sqaruar detajet. Gjatë betejës, në radhët e armikut do të fillojë paniku dhe shumica e ushtarëve do të vrapojnë drejt qytetit të Zhitit. - sugjeroi Khirov
  - Është e qartë! Detashmenti më i fortë i skllevërve do të godasë nga pjesa e pasme, pikërisht nga ana e qytetit. Ndoshta unë do ta udhëheq atë. - sugjeroi konti Forsa.
  - E pamundur, por ti! - specifikoi magjistari.
  - Përveç kësaj, ne kemi tenxhere me vaj dhe kemi urdhëruar t'i bashkojmë fitilat në to. Hidheni në kamp, intensifikoni panikun. - sugjeroi Vedmakova.
  Dhe kjo është gjithashtu e arsyeshme. Magjistari u pajtua. - Vetëm ju keni përgatitur pak tarifa të tilla deri tani.
  - E drejte! Zjarri zot i luftës dhe si perënditë e tjera kërkon vëmendje dhe sakrificë! Por nuk kishim kohë të mjaftueshme për të përgatitur gjithçka. - Vetë Witcher u turpërua nga goja e saj.
  - Herën tjetër ji më i sofistikuar. Deri më tani, ne nuk kemi mundur të flemë. - Khirov u mërzit pa asnjë pretendim.
  Witcher pohoi me kokë.
  - Unë kam një zakon shtazor, fle pak dhe me ndjeshmëri, por vëllezërit tanë meritojnë një pushim.
  - Gjumi është një armë strategjike, mungesa e tij është shkaku i lodhjes, që nga ana tjetër është mikrob i disfatës. Pass vënë re.
  Skllevërit pas aktiviteteve në natyrë, flinin si të vdekur. Vetëm rojet u ulën në pritë, gati për të ngritur alarmin. Asnjëherë nuk e dini se çfarë befas do të jetë më largpamës komandanti i armikut. Megjithatë, doli, me sa duket, komandanti i kreut të legjionit qeveritar, temniku Etirimon nuk donte një betejë të paparashikueshme nate. Përveç kësaj, në errësirë është më e lehtë për një skllav të fshihet, dhe pastaj t'i kapë ato. Dhe kështu ndoshta ata thjesht dorëzohen, pas së cilës do të ketë tortura dhe ekzekutim. Temnik Etirimon lëpiu buzët, është veçanërisht e këndshme të talleni me gratë e reja, të thyeni gishtat e këmbëve, t'i vini zjarrin flokëve - shumë joshëse.
  Pasi ngritën çadrat me nxitim, ushtarët ranë në gjumë. Nuk mbetën më shumë se dy duzina roje. Para se të flinte, Etirimoni, së bashku me mijëra, organizuan një gosti, kërcimtarë të zhveshur, duke tundur hijeshitë e tyre para tyre. Ishte e bukur dhe argëtuese. Mijëra i hodhën kocka, i detyruan të merrnin poza joshëse. Pastaj, pa asnjë hezitim, ata i morën në zotërim dhe, pasi plotësuan epshin e tyre shtazorë, ranë në një gjumë të dehur.
  Vdekja e tyre u zvarrit pa u vënë re. Rebelët kaluan pyllin, një tufë djemsh lëvizi përpara. Bik, i kapur pas një peme, i fshehur në gjethe, pa rojën e parë.
  - Këtu ai është i mërzitur shijshëm.
  Helmi u përmirësua pak dhe shkaktoi paralizë të menjëhershme. Një goditje në fytyrë nuk është e nevojshme, sepse ushtarët e Sulltanatit, si rregull, ecin lehtë dhe vetëm gjoksi është i mbuluar me një guaskë dhe rojtari është i shtrirë përreth.
  - Ka një!
  Vetë Vedmakova po lëviz nga pjesa e pasme. Ajo heq rojën pa asnjë tub qitjeje. Thjesht hyn nga mbrapa dhe kthen qafën.
  - Lëvizja është jetë! Vetëm mos këndoni - për paqe! Dhe kaq e trishtuar - në stomak është bosh!
  Luftëtari u bë pak më qesharak. Pemët përreth janë të larta, lianat duken. Të dashurit zvarriten afër, dhe djemtë më inteligjentë skllevër. Luftëtarët e rritur janë më të rëndë, dhe për këtë arsye mbeten prapa. Një bishë e rëndë gjithmonë bën më shumë zhurmë.
  Vedmakova vrau një tjetër rojtar gjatë rrugës, i cili sapo po thithte birrë kokosi nga një balonë. Kampi u hap përpara tyre.
  Jo një kamp veçanërisht i madh, ushtarët flinin, ndonjëherë në tenda dhe ndonjëherë vetëm në bar të dendur. Nata është e ngrohtë, jo shumë roje gogësin, shikoni me pavëmendje.
  Gjëja kryesore këtu është t'i hiqni ato menjëherë, në mënyrë që të mos kenë kohë për të ngritur alarmin. Qyqe mjellmë është më e përshtatshme për këtë, me zërin e saj të këndshëm. Ajo nuk ngjall asnjë dyshim, përkundrazi, gukatimet e saj dëgjohen pothuajse vazhdimisht, por nëse ndryshoni tonin, mund ta kapni informacionin.
  Magjista bën pikërisht këtë. Ata i përgjigjen atij. Rojtarët nuk reagojnë, çfarë janë ata "fat", vdekja doli e lehtë.
  - Një shpatë, si një pikë shiu, do të bjerë e do të shpërndahet dhe kur të ketë shumë, do të lindë fitorja!
  Vedmakova filloi të therte ata që flinin. Nga njëra anë nuk ishte kalorësiake, por nga ana tjetër fitorja ia vlen të nderohet! Nderi është një koncept relativ dhe duhet të zbatohet kryesisht për ushtarët tuaj!
  Para së gjithash, përfundoni ata që janë të veshur më të pasur, komandantët. Shpatat, si rregull, grumbulloheshin në një grumbull të veçantë.
  Mirëpo, brejtjet e ndërgjegjes nuk vonuan, masakrën e nisën edhe skllevërit dhe për pasojë u ngrit alarmi. Kur ju sulmojnë natën, paniku është i pashmangshëm, veçanërisht nëse është me re, është me re . Skllevërit janë të gjithë gjysmë të zhveshur dhe dallojnë lehtësisht njëri-tjetrin, dhe luftëtarët përballen me njëri-tjetrin, shpesh duke hakeruar njëri-tjetrin. Dhe dikush bërtet:
  - Shpëto veten!
  - Roje! Demonët sulmojnë!
  Në kohë paniku, roli i komandantit është më i rëndësishëm se kurrë. Vedmakova e di këtë dhe nxitoi në tendën kryesore.
  Etirimoni, ende gjysmë i dehur, mezi hapi sytë. Në përgjithësi, kush pi para një zënke - hangover në botën e krimit.
  - Cfare ndodhi! Pse heshtin tubat! - bërtiti ai.
  - Tubat janë të heshtur, sepse tehët këndojnë - çeliku është më i fortë se bakri! - bërtiti Magjistare. Ajo u hodh mbi Echirimon. Temnik, natyrisht, e përdori me mjeshtëri tehun, por ai ende nuk e kishte mbledhur plotësisht veten dhe muskujt e Witcher-it ishin ngrohur në mënyrë të përsosur. Ajo vizatoi një treshe të tërbuar, tehu i saj i lyer me këna mezi i dukshëm në errësirë. Koka e fisnikut të pafat fluturoi.
  Vedmakova rrëzoi të mijtën që u vërsul drejt saj me një goditje të këmbës. Ajo hoqi një komandant tjetër me një pështymë nga tubi.
  - Çfarë fantazmash, mos u zgjoni!
  Përsëri një goditje e qartë e shpatës, armiku i shpuar bie! Dy mijërërë përpiqen të hyjnë në të nga prapa, por ata pengohen në një balerin. Ajo klith, ia kthen shkelm. Vedmakova nuk e humb momentin, ai shkurton një, përfundon një tjetër. Epo, një ushtri pa komandantë është si një tufë delesh pa bari, nëse një ujk nuk ha, atëherë do të trembë!
  Tani skllevërit rebelë, shumë të armatosur me një shkop, ose në rastin më të mirë me një bri, morën krahë. Një taktikë shumë efektive ishte që ne të pestë të hidheshim në një. Kështu që ishte më e lehtë për të hedhur dhe shkelur.
  - Mos i lini të ikin! Pritini këmbët! - bërtiti ajo përmes përforcuesit të zërit të Vedmakov.
  Solntslav u copëtua së bashku me të gjithë. Si luanin muskujt e kësaj dive. Jo pa arsye, shumë e konsiderojnë një grua të zemëruar më të tmerrshme se një demon. Kështu ajo e preu njërin nga luftëtarët përgjysmë dhe tehu i saj, nga inercia, preu fytin e oficerit që qëndronte pas tij. Centurionët u përpoqën të rivendosnin një pamje të rendit, por shpejt u zhdukën. Për më tepër, Sulltanati bëri gjithçka për të siguruar që ushtari të harronte se çfarë ishte iniciativa. Rebelët, nga ana e tyre, me mjaft shkathtësi i shtynë trupat e Sulltanatit larg kërmijve të kacabuve.
  - Mos i lini të ulen në shalë! - bërtiti Solntslav.
  Kalimi u shtua:
  - Zjarr, frenoj kuajt.
  Kjo ndihmoi që kërmijtë e kacabuve të shpërthyen në radhët dhe mbollën panik shtesë. Si rezultat, duke mos ditur se çfarë të bënin, shumë luftëtarë nxituan të vrapojnë. Por kjo është pikërisht ajo që Witcher dhe skllevërit prisnin. Lufta u përshkallëzua në shfarosje dhe persekutim.
  Luftëtarja ia prishi syrin e djathtë, hodhi tre kamë:
  Nuk do t'i lëmë të ikin!
  Fluturimi është më shumë marrëzi sesa frikacak! Në fund të fundit, shumica e ushtarëve nuk vdesin në betejë, por gjatë ndjekjes!
  Bik, si një djalë shumë i shpejtë, kërceu në qafën e njërit prej oficerëve dhe hipi mbi të:
  - Më shpejt kacabu!
  Kamë shërbeu në vend të nxitjeve dhe i gjori as që u përpoq ta hidhte.
  Vedmakova, duke e vërejtur këtë, bërtiti:
  - Lufta është si një lojë domino, vetëm kockat e thyera nuk mund të mblidhen më - toka mban!
  - Asgjë, kockat e mia janë të reja, të forta! - Djali u hodh, i preu në qafë. Pas kësaj, ai shtoi edhe shpejtësinë.
  Vedmakova u pengua mbi një kufomë, disa trupa ishin shtrirë përreth, por diva nuk u rrëzua, por u hodh mbi ta. Pastaj ajo u sulmua me shpatat e saj. Shpirti luftarak i trupave që luftonin kundër tyre u avullua dhe tani luftëtari është kthyer në një xhelat. Madje kishte një neveri ndaj gjakut. Witcher bërtiti:
  - Në emër të nderit! Kush do ta hedhë armën - do të jetojë! Dorëzoni ushtarët e Sulltanatit.
  Kishte nga ata që iu bindën urdhrit, por shumë vazhduan të iknin të dëshpëruar dhe disa ranë në gjunjë.
  Për shembull, dhjetë luftëtarë të fuqishëm iu dorëzuan Bik menjëherë. Ndoshta ata menduan se ishte më e sigurt t'ia dorëzonin fatin e tyre një fëmije. Djali bërtiti:
  - Dështoj!
  Luftëtarët ranë. Bik ecnin zbathur në shpinë, pavarësisht peshës së vogël të fëmijës, ushtarët rënkonin nga frika. Pastaj djali doli me idenë nëse do t'i lehtësonte armiqtë e mundur nga një nevojë e vogël. Por më pas ai e largoi tundimin e ndyrë, sepse skllevërit duan të ndërtojnë një shoqëri më të mirë dhe nuk e përsërisin rrugën e zotërinjve të tyre.
  - Mirë, jeto - tymos qiellin!
  Gradualisht, beteja doli në asgjë! Edhe pse duket se masakra është e gjatë. Witcher u ndesh me një luftëtar mjaft të aftë. Pas një shkëmbimi të ashpër sulmesh, ajo ende e çarmatosi atë, më pas e trullosi.
  - Ne kemi nevojë për to!
  Disa prej tyre u hodhën rrjeta, të tilla nuk rezistuan. Beteja pothuajse kishte përfunduar, vetëm fluturimi dhe ndjekja u zvarritën. Vedmakova personalisht drejtoi ndjekjen, vrau shumë, por ajo nuk mundi të shfaroste të gjithë ushtrinë deri në ushtarin e fundit.
  Sidoqoftë, luftëtari i ri, me disa qindra skllevër mbi kuaj, vendosi për një aventurë të guximshme, domethënë, për të kapur qytetin që nuk ishte gati për mbrojtje në lëvizje.
  - Do të jetë një lëvizje e fortë. Ne nuk do të lejojmë që të merret pasuria dhe më e rëndësishmja, do të shpërthejmë mbi supe.
  Disa dhjetëra luftëtarë të ushtrisë së mundur, megjithatë arritën të hidheshin mbi kërmijtë e kacabuve dhe galopuan drejt portës.
  Ata nuk u hapën menjëherë, pati një sherr. Kur u ulën portat, Vedmakova u hodh nga prapa pyllit me kalorës. Ajo bërtiti duke përdorur pajisjen e djalit:
  - Në emër të Sulltanit të madh Erifef! Përforcime të fuqishme po nxitojnë drejt jush! Nëse doni të mbroni qytetin, lërini luftëtarët të zënë vendin e tyre në mure.
  Rojet e zgjuar nuk e kuptuan menjëherë, veçanërisht pasi Vedmakova veshi një petk të pasur, të cilin e hoqi nga kufomat. Një përkrenare vlen diçka, shkëlqen si një akull në diell, mirë, kush do ta refuzojë një guvernator kaq fisnik.
  Dhe zotërinjtë, burgomashti dhe fisnikët e tjerë, natyrisht, nuk flinin, ata "kujdeseshin" për njerëzit e tyre!
  Në një kodër të vogël kishte një pallat të bukur me kolona dhe statuja, të bëra në një përzierje të stileve të lashta romake dhe të lashta lindore. Përpara tij, siç është zakon në këtë vend, është një statujë e madhe e Sulltan Erifef, me një shatërvan që derdhet nga goja e tij. Në sallën më të madhe ishte e zhurmshme dhe e gëzuar, tingëllonte muzika - një festë pranë një mali. Fisnikët fisnikë të Sulltanatit organizuan një Sabantuy. Në toga të shtrenjta të qëndisura me ar, ata shtriheshin në jastëkë të harlisur, në tavolina të ulëta kishte grumbuj pjatash, verërash dhe tinkturash. Qindra llamba shkëlqenin në tavolina dhe mure. Në të gjithë pasurinë dhe në kolonada vezulluan skllevër të panumërt, skllevër, djem skllevër dhe truproja që ruanin pallatin. Personalitetet thoshin dolli. Kryemadhëri, Sheikh du Pustemorov, ngriu në krahët e dy hetajrave të zhveshur. Ai u shtrëngua dhe bërtiti si një njeri i pushtuar, më në fund u çlirua dhe bërtiti.
  - Dhe tani është koha për të organizuar luftime gladiatorësh. Dhe kaq e mërzitshme, pa gjak, dhe vera nuk është në shpirt.
  U dëgjua boria, luftëtarët u thirrën në arenë. Sipas zakonit, luftëtarët më të lehtë dhe më të rinj duhet të luftojnë së pari. Por sheihu sapo kishte marrë një grup skllevërsh të stërvitur dhe ai donte të kombinonte dy lloje argëtimesh, erotike dhe të përgjakshme.
  Një zjarr i djegur në qendër të Koloseut në miniaturë, pishtarët e përforcuar me xhami lëshonin një dritë mjaft të ndritshme me një nuancë të purpurt dhe zhavorri i bardhë shkëlqente , duke i dhënë podiumit një pamje të gëzuar. E para që doli në skenë ishte një vajzë muskuloze dhe e hollë me një rrip lëkure. Ajo, si një gjimnast i klasit të parë, bëri dy salto dhe eci me duar. Pastaj ajo qëndroi përballë princit, ngriu, duke kryqëzuar shpatën dhe kamën në armë të tilla, ata e quajtën atë një mirmillon. Përkundër faktit se vajza mund të performonte në një konkurs bukurie, sa lëkurë të butë, prej kadifeje, flokë bjonde kishte, ajo tashmë kishte një mbresë të gjerë në fytyrën e saj. Kërcimtari tjetër eci gjithashtu në duar. Armët e tij ishin një treshe dhe një rrjetë e shkurtër - një retiarius. Pasi u shtri, ai qëndroi përballë armikut. Ishte një djalë i ri pothuajse djalë, ende pa mjekër me një fytyrë të butë vajze, prania e çifteve të përzier i jepte një erotizëm të veçantë veprimit. Duket se partnerët njihen prej kohësh dhe i kanë shkelur syrin.
  - Çfarë Kaiska! Nuk e mendoja se do të takoheshim kështu! - tha djali i trishtuar.
  - Ti ishe një djalë i mirë, por tani shpirti yt do të çohet në flakën origjinale! - u përgjigj vajza me vrazhdësi.
  - Epo, pse je kaq mizor! Jemi ende të virgjër, duhet të jetojmë! - Me shpresë të ndrojtur tha i riu.
  - Nuk do të na ndihmojë! Skllevërit i përbuzin edhe perënditë!
  Stërvitja në shkollën e gladiatorëve ishte e vështirë dhe plagët duken në trupat e zhveshur me shkëlqim të luftëtarëve të rinj.
  Turma u ngrit, bëri baste, klithmat e egra brohorisnin gladiatorët e rinj, të cilët padyshim nuk donin të luftonin.
  Gruaja e Shehut nxori një qese lëkure.
  - Pesëdhjetë ari për Kaiska! Ajo ndezi dhëmbët e saj të mëdhenj.
  - Filloni! Shehu sinjalizoi.
  Aq të ndryshëm dhe në të njëjtën kohë duke pasur shumë të përbashkëta, luftëtarët u konvergjuan, lëvizjet e tyre ishin të shpejta dhe kaotike. Në fillim, luftëtari me treshen u përpoq të hidhte një rrjetë, por kundërshtari i tij humbi dhe, duke u kërcyer egër drejt tij, arriti t'i presë barkun me një kamë. I riu u hodh prapa dhe goditi treshen në gjoks, por vetëm gërvishti pak lëkurën. Megjithatë, manovra e tij e detyroi armikun të tërhiqej. Ai u largua dhe u mbështet pas rrjetës, duke penguar afrimin e gladiatorit dikur të dashur.
  - Ju burra jeni budallenj! Pra, i dënuar të dështojë! - tha vajza me arrogancë.
  - Çfarë lindi! I riu dukej i hutuar.
  Papritur, një retiarius me një treshe kapi zhavorr në dorë dhe ia hodhi në fytyrë. Manovra pati efekt, vajza mbylli sytë, në të njëjtin sekondë tresheja i shpoi barkun.
  Duke bërtitur nga dhimbja, gladiatori i ri u përpëlidh, por, megjithatë, arriti të fuste tehun në shpatullën e saj. Retiarius bërtiti dhe nxori armën. Shpata shkëlqeu si rrufe, gati duke i shpuar qafën. Gladiatori u tërhoq, duke i prerë gjoksin. I riu rënkoi nga dhimbja dhe i ra tridentës. Më pas kundërshtari u hodh mbi të dhe hodhi një kamë. Lëvizja ishte mjaft e dobët dhe pika shpoi mishin e këmbës. Retiariusi bërtiti dhe ra, pastaj mori kamën, u përpoq të ngrihej, në atë moment shpata e goditi në qafë. Tashmë duke humbur vetëdijen, ai goditi tehun e myrmillon në plexusin diellor. Çifti dikur i dashuruar (si Romeo dhe Zhuljeta) ra i vdekur në zhavorr. Publiku i dehur qeshi dhe u hodh. Tre skllevër të zymtë me ballë të ulët dhe nofulla të zgjatura vrapuan në arenë, ata dogjën trupat e atyre që humbën, por morën lirinë shpirtërore, me një hekur të ndezur. Pasi u siguruan se kishin vdekur, i lidhën me brinjë dhe i tërhoqën zvarrë nga skena. Vendi ku kishte gjak ishte hedhur me thëngjij.
  -Ata shkojnë të ushqehen me insekte. - Gruaja e Shejh Demeter nxori dhëmbët. - Është për të ardhur keq që kockat janë kafshë shumë të vogla do të mbeten të uritur.
  -Asgjë nuk do të jetë mish dhe ponavaristey. Është për të ardhur keq, megjithatë, disa prej tyre mund të rezultojnë të jenë atletë mjaft premtues! Shejhu gërrmoi.
  - Në shtratin tënd? - e pyeti me keqdashje diva.
  - Pse jo! Vajza është e bukur, por djali mund të jetë i yti. - Shehu ishte mjaft përparimtar në pikëpamjet e tij, duke besuar se gruaja mund të argëtonte mirë trupin e saj të ushqyer mirë në një skllave të re.
  - E vogël dhe e brishtë! Nuk kemi ende të njëjtin çift? pyeti Demetra.
  - Fatkeqësisht, nuk ka! Le të shohim turnin e ri që na është dërguar nga një shkollë aty pranë. Sheiku buzëqeshi.
  - Ndoshta është më mirë t'i lëmë të rriten! Dhe pastaj do t'i vrasim të gjithë të burgosurit tanë kështu. - Pa pritur, gruaja e fisnikut tregoi dhembshuri.
  - Lajmi për rebelimin e skllevërve është shumë i gëzueshëm dhe dua ta festoj plotësisht. I madhi tundi barkun.
  - Nëse, sigurisht, Etimon nuk do të të dalë përpara! - këputi zonja e trashë.
  - Një mospërputhje e tillë! Aq më mirë le t'i përfundojmë të gjithë gladiatorët tani dhe t'i privojmë budallait nga spektakli. Ejani të rinj! Shejhu gërrmoi.
  - Nuk janë tamam fillestarë. - Lëpi buzët Demetra
  Tingëllon përsëri gongu dhe djemtë luftëtarë vrapojnë në arenë. Ata duken rreth katërmbëdhjetë ose pesëmbëdhjetë vjeç, me shpatulla dhe gjoks mjaft të gjerë. Ashtu si luftëtarët e mëparshëm, ai bën salto dhe vrapon me duar. Pasi kishin dalë tashmë në podium, ata vendosën armë, helmeta, forca të blinduara të gjoksit, mburoja dhe shpata. Njëra ka një teh të drejtë, ndërsa tjetra është e lakuar si një saber. Shtypja e lehtësimit hapet dhe mbi të janë të dukshme plagët. Djali që qëndron në të djathtë ka shëruar prerje që e kryqëzojnë gjoksin në tre rreshta.
  Lëkura është shumë e yndyrshme dhe me shkëlqim.
  Menaxheri njofton.
  - Luftëtarët e famshëm Fudoros me një saber të lakuar dhe Saflorov me një shpatë të drejtë performojnë në ring. Fudoros ka gjashtë luftime, Saflorov ka shtatë. Të gjithë rivalët e tyre ose u vranë në vend ose u vranë me thikë me vendim të popullit. Stjuardi tregoi me gisht publikun. Përsëri kishte nga ata që dëshironin të vendosnin bast në bast. Shehu gërhai.
  - Njëqind monedha ari për Saflorov.
  Bastet u përfunduan shpejt, fisnikët u betuan. Dy madje u grindën. Njëri spërkati një gotë verë, tjetri goditi një këmbë të trashë në fytyrë. Marrësit dhe rojet nxituan për të qetësuar publikun e tërbuar. Gruaja e shehut, e paturpshme, e paturpshme, e majme leh:
  -Përpara! Vritni!
  Gladiatorët janë bashkuar. Këtë herë ata morën kohën e tyre, duke e testuar njëri-tjetrin me goditje të kujdesshme. Ndërsa shpatat u përplasën, ato shkëlqenin pak dhe mburojat u drodhën. Publikut nuk i pëlqeu shumë ky kujdes, ajo ulërinte me pakënaqësi, kockat fluturuan drejt luftëtarëve. Shejhu e përmbysi tabakanë, të mbuluar me verë dhe reçel. Pastaj ai pështyu dhe bërtiti me inat.
  Nëse nuk luftoni, do t'ju bëj të varur me kokë poshtë. Disa "jeniçerë" të egër dolën me vrap në podium, ata tundën shtizat, duke demonstruar goditje në shpinën e tyre të hapur. Saflorov shkoi në ofensivë, duke sulmuar furishëm, ai e goditi homologun e tij në gju. Adoleshenti u tërhoq, duke e tërhequr pak shpatën anash, kundërshtari i tij i preu gjoksin. Një pjatë e vidhosur dobët ra në fund. Goditja tjetër la një shenjë të thellë në lëkurë, gjak i trashë u derdh. Fudoros u tërhoq, një nga luftëtarët leshtarë e goditi me shkelm në këmbë. Dhe kur djali hezitoi, Saflorov goditi helmetën me një tërbim të tillë, saqë u lëkund dhe u rrëzua. Nga tronditja, "helmeta" fluturoi, duke zbuluar një kokë të bardhë me një gungë të fryrë në ballë. Saflorov vuri tehun e tij në gjoksin e tij të nervozuar. Ai i këputi sytë "publikut".
  Duke pritur për një shenjë. Kur shumica i përshkon flokët, do të thotë të vrasësh, dhe kur i bashkojnë pëllëmbët në një kështjellë, do të thotë të kesh mëshirë.
  Megjithatë, mëshira nuk u lexua në fytyrat e egra. Pothuajse të gjithë, madje edhe gratë dhe adoleshentët, i ulnin duart në fyt.
  - Vdekje! E mundi!
  Gruaja e shehut leh në mënyrë tallëse.
  - Ai zbriti shumë lirë. Ma jep për një natë.
  Saflorov hezitoi, duke u shtypur lehtë në gjoksin e zhveshur të adoleshentit të mundur, doli një pikë gjaku. Pastaj ai hodhi shpatën e tij në dëshpërim:
  -Nuk mundem! Ai është miku im.
  Zhurma u ndërpre menjëherë, pati heshtje vdekjeprurëse.
  -Çfarë! - u inatos Sheiku. "Ti refuzon të vrasësh të mundurin. Të dy në një kafaz, pas së cilës do të ketë tortura të tmerrshme para gjithë shkollës së gladiatorëve.
  Luftëtarët u hodhën drejt Fudoros, i spërkatën ujë në fytyrë dhe më pas, për të ardhur në vete më shpejt, ia dogjën thembrën e zhveshur me një hekur të ndezur. Djali bërtiti, u hodh dhe i hodhi menjëherë dy lasos në qafë. Saflorov u përpoq të rezistonte, ai luftoi një duzinë shpata menjëherë, frika i dha forcë. Por njëri nga gjuajtësit e goditi këmbën me një shigjetë. Nga helmi, i riu mbeti i paralizuar, por nuk u vra. I lidhën të dy dhe i futën në një kafaz. Saflorov u godit me thikë në brinjë me një shufër të nxehtë, lëkura filloi të pijë duhan, djali i goditur i duroi me vendosmëri injeksionet. Por mesa duket tortura e dy djemve të pabindur u shty për ëmbëlsirë.
  Gruaja e shehut shkëlqeu me sytë e saj:
  - Ata duhet të jenë bashkëshorti im. Ti e di që unë jam krijues.
  - E di, por shiko, mund të bëhem xheloz. Djemtë janë të pashëm dhe tashmë mund të martohen. Shehu buzëqeshi.
  - Me shumë mundësi, edhe i martuar! Në fund të fundit, këta janë skllevërit më të fortë dhe më të shëndetshëm që duhet të jenë të frytshëm! Gruaja e trashë i shkeli syrin.
  - Gladiatorët janë ngjyra e robërisë! Kjo do të ishte që gratë e tyre të mundoheshin. Sheiku buzëqeshi.
  - Do t'ia dalim! Nga rruga, vajza përsëri.
  Tani gratë duhej të luftonin. Dy diva gjysmë të zhveshura me të njëjtat mbathje hynë në arenë. Ata ishin të lidhur në qafë me një zinxhir - për të mos u shkëputur. Armët Dy kamë në secilën dorë. Është e qartë se lufta do të jetë e ashpër dhe jo shumë e gjatë. Njëra vajzë ishte e drejtë, tjetra me flokë të zeza, të dyja me mane mjaft të gjata.
  - Për të luftuar! gjëmonte batakçi.
  - Nuk do të vë bast! - leh gruaja e shehut. "Është bërë një ogur i keq.
  Gratë e gjora u mblodhën. Ishte e tmerrshme, njëri pothuajse menjëherë kishte një stomak të hapur, tjetri u plagos në gjoks. Duke vazhduar prerjen, vajzat shkelmuan me këmbë, duke torturuar mishin e tyre. Rrodhi shumë gjak dhe nuk mund të largoheshin e të iknin. Më në fund, njëra prej tyre i prerë plotësisht u rrëzua në gjunjë. Flokët e zeza qeshi, duke u përpjekur të përfundonte, pastaj u përplas me një goditje tinëzare nga poshtë nën brinjë. Duke rënkuar, ajo ende arriti të godasë shkelësin në pjesën e pasme të kokës. Të dyja gratë e bukura të gjymtuara u rrëzuan në zhavorr, u drodhën disa herë, ngrinë. "Jeniçerët" e ashpër vrapuan drejt tyre dhe i goditën me një hekur të ndezur. Vajzat luftëtare nuk lëviznin.
  - Përsëri, asnjë bast nuk funksionoi. Të dy janë të vdekur.
  Publiku ishte i zhgënjyer, edhe pse të shohësh vetë vrasjen është shumë e këndshme. Por deri më tani askush nuk ka fituar.
  Në këtë situatë, vetëm një luftë e re mund ta shpëtonte çështjen. Ngrohja e lehtë ka mbaruar dhe është koha për punë serioze.
  Pesëmbëdhjetë gladiatorë me tunika portokalli me vrima në to, tre pupla të zeza në slimat e tyre, tundeshin në arenë. Ata ishin të armatosur me shpata të shkurtra e të lakuara; në duar mbanin mburoja të vogla katrore me sipërfaqe konvekse, kokat e tyre mbroheshin me helmeta pa vizore. Ky grup ndiqej nga luftëtarët me tunika të kuqe të ndezura, të njëjta me shpata të shkurtra, por të drejta, me një mburojë të vogël të rrumbullakët dhe një pranga hekuri që mbulonte dorën e djathtë, e cila nuk mbrohej nga mburoja dhe një kapak gjuri që mbronte këmbën e majtë. Puplat jeshile në helmetat e rrëshqitshme plotësuan foton.
  Duke qëndruar përballë njëri-tjetrit, ata u përkulën. Këtë herë bastet u bënë për shuma shumë më të mëdha, ari rridhte dorë më dorë.
  -Nuk mund të jetë që të gjithë janë vrarë! Gruaja e Shehut tha. Dikush me siguri do të fitojë!
  - Pra bast, kjo është lufta e fundit. Shihni, tashmë është dritë! - tha shehu i lodhur me irritim.
  - Atëherë do të jetë serioze! Një mijë dhrahmi ari në të kuqe. - Gruaja e shëndoshë gulçoi.
  - Dhe pse në to? - Pse ata? - përsëriti dy herë, i habitur, fisnik.
  - Sepse sytë janë më të këqij!
  Menaxheri bërtiti diçka. U dëgjua një kërcitje e një borie. Edhe pishtarët dridheshin sikur përbindëshat kishin diçka në sytë e tyre.
  Bisedat, zhurma, të qeshurat, kërcitjet pushuan: të gjithë sytë ishin fiksuar te luftëtarët. Përplasja e parë ishte e tmerrshme: në mes të heshtjes që mbretëroi, goditjet e shpatave mbi mburoja tingëlluan ashpër. Pupla, copa helmetash, copa mburojash të copëtuara fluturonin nëpër arenë ndërsa gladiatorët e ngazëllyer e të gulçuar goditnin njëri-tjetrin me goditje pas goditjeje. Nuk kishin kaluar as tre minuta nga fillimi i betejës dhe tashmë ishte derdhur gjak: katër gladiatorë u përpëlitën nga agonia dhe luftëtarët i shkelën nën këmbë. Njëri prej të shtrirëve kapi partneren nga këmba dhe ktheu këmbën. Ai fluturoi poshtë, duke shqyer krahun.
  Gruaja e princit, Demetra e pangopur, hodhi një kockë të gërvishtur në unazë.
  - Të kuqtë nëse fitoni, do t'ju jap një gotë verë!
  Siç ndodh shpesh, ndodhi e kundërta, u mbush luftëtari më i madh nga ekipi për të cilin Demeter po rrënjosej. Tre shpata shpuan menjëherë një gjoks të gjerë dhe një kockë e marrë para kohe mbeti në dorën e udhëheqësit të pafat.
  Spektatorët me kënaqësi dhe tension ndiqnin peripecitë e përgjakshme të betejës. Ata bërtisnin si një tufë demash të plagosur. Elita vendase e tërbuar, e tërbuar, i gëzoi luftëtarët. Radhët e gladiatorëve u holluan, beteja u shpërtheu në përleshje të veçanta.
  Në këtë moment, kur publiku dinjitoz po shijonte dhe sinqerisht po "çmendej" duke lyer gjakun, rebelët trima vranë rojet e përgjumura. Pobedonostsev, së bashku me një grusht trimash, pasi shtypi truprojat, ishte i pari që hyri në pallat.
  Zhurma nga afrimi i kryengritësve bëri që lufta të ndërpritet. Fisnikët, duke u lëkundur, u përpoqën të merrnin shpatat e tyre. Udhëheqësi i ri rebel bërtiti me zë të lartë:
  - Çfarë shoh! Ju vrisni njëri-tjetrin, për dëfrimin e të poshtërve! Bastardeve te ringjallura qe as shpaten nuk e ngrene dot, barku i tyre nderhyn shume. Nëse të paktën një grimcë krenarie është ruajtur tek ju, ndërpriteni këtë neveri.
  Gladiatorët dukej se po prisnin pikërisht këtë: ata nxituan te tufa e trashë.
  Skllevërit shërbëtorë u hodhën mënjanë, duke mos dashur të vdisnin për zotërinjtë e urryer, madje djemtë filluan të hidhnin tabaka dhe ushqime te personalitetet.
  Demetra bërtiti:
  - Vriti te gjithe!
  Pastaj një gotë vere kristali i ra në kokë, duke e rrëzuar kurvën.
  Witcher ishte i zemëruar. Ajo preu qytetarët e pasur të qytetit, duke i copëtuar mishin.
  Nuk ishte e vështirë, por e bezdisshme. Pranë tij luftoi shoqëruesi i vazhdueshëm i Pass. Sqepi nuk mbeti mbrapa dhe gladiatorët u hakmorrën me rojtarët e tyre.
  Skllevërit e zymtë e ngritën kujdestarin në një grep, ata bërtitën:
  - Ne jemi tanët! Skllevërit si ju!
  - Pra provojeni me shpatë! - bërtiti ajo, kështu që qirinjtë në llambadarët e Witcher u drodhën.
  Shehu u përpoq të ikte, por Bik e goditi dhe i derdhi mjaltë në jakë:
  - Epo, ku të duhet. Pa erëza.
  Solntslav preu kokat e dy fisnikëve menjëherë dhe shtypi nofullën e një të treti me gjurin e saj. Sidoqoftë, nuk kishte më as një dukje të një lufte, thjesht skllevërit u hakmorrën. Mbetjet e gardës ikën dhe gostitë, edhe në formën e tyre më të mirë, nuk përfaqësonin një forcë serioze ushtarake. Ata u vranë të gjithë përpara se Vedmakova të ftohej. Vetëm kryeshehu ishte ende gjallë, Bik i tërhoqi flokët. Vedmakova e përzuri djalin e paturpshëm:
  - Ky është një person fisnik. Mund të jemi të dobishëm!
  . KAPITULLI # 12
  Gjermanët vazhduan sulmin e tyre në Stalingrad. Dukej se kishte mbetur edhe pak, por ishte tepër e vështirë të kalosh të fundit. Edhe përdorimi masiv i "Sturmtigers" nuk ndihmoi. Edhe pse shkatërrimi i avionëve bombardues shkaktoi të mëdha. Një mjet tjetër ishin bombat napalm.
  Batalioni i vajzave ishte rralluar, por bukuroshet ende luftuan. Më 20 tetor ra borë, dhe bukuroshet ishin të gjitha zbathur. Ata lënë gjurmë të këndshme në mbulesën e bardhë.
  Vajzat e bukura, u rrotulluan pak në dëborë dhe u bënë më të pastra. Matryona, pasi kapën Seryozhka, nuk mund të gjente një vend për veten e saj. Ende për të humbur një djalë kaq të zgjuar dhe të bukur. Dhe çfarë e priste në robërinë fashiste? Fillimisht tortura, e më pas dënimi me vdekje!
  Djali vërtet ishte afër që të qëllohej, por përfundoi në mina. Puna gjashtëmbëdhjetë orë në ditë dhe racione të pakta, kamxhiku i mbikëqyrësit e priste Seryozhkën.
  Më saktë, djali është tashmë një gurore, dhe punon fort atje si një gomar. Por është shumë më e ngrohtë nën tokë sesa në sipërfaqe. Dhe luftëtarët, për të mos ngrirë, detyrohen të kërcejnë dhe të vrapojnë. Dhe vajzat luftojnë. Këtu është tanku i fuqishëm "Luan". Ai ka një armë 150 mm, më efektive dhe praktike për betejat në qytet. Fritz e pëlqen këtë rezervuar sepse është i mbrojtur mirë nga të gjitha anët.
  "Miu" zvarritet pak pas. Makina gjermane nën dyqind tonë, ishte gjithashtu e armatosur me një top 150 milimetrash dhe shtatëdhjetë e pesë. Shumë më praktike. Numri i mitralozëve u rrit në katër dhe nuk ishte e lehtë t'i afroheshe tankut.
  Anyuta, Maria dhe Alla po përpiqen të pastrojnë mastodonin së bashku. Përzgjedhur me kujdes për të.
  Anyuta këndoi me entuziazëm:
  - Si jetuam duke luftuar, dhe duke mos u frikësuar nga vdekja... Kështu që tani e tutje, unë dhe ti do të jetojmë! Dhe në lartësitë me yje, dhe heshtja malore, në luftën detare dhe zjarrin e furishëm! Dhe në zjarr të furishëm dhe të furishëm!
  "Maus" ishte modifikimi i fundit, me gjashtë mitralozë, dy koaksialë me tyta dhe katër të rrotulluar në menteshat.
  Maria, duke u zvarritur nëpër dëborë, fërshëlleu:
  - Nuk do të dorëzohemi kurrë! Në fund të fundit, Jezusi, Zoti Më i Larti është me ne!
  Vajza, duke u afruar, hodhi një pako shpërthyese në vemjen e Miut. Gërmoi, nën mburojë dhe shesh patinazhi shpërtheu.
  Vajzat brohoritën:
  - Merr një fashist!
  Alla lëvizi dhe hodhi një granatë copëzuese në Fritz. Fashisti u hodh nga një valë shpërthyese, së bashku me të u grisën kokat e dy luftëtarëve me ngjyrë të trupave koloniale.
  Bukuroshja me flokë të kuqe fishkëlliu:
  - Për Atdheun dhe Stalinin!
  Anyuta e hodhi sërish pakon me eksploziv... Këtë herë jo me aq sukses, ai goditi parzmoren dhe shpërtheu në sipërfaqen e predhës së çelikut.
  Vajza e mërzitur tha:
  - Oh, u njollova!
  Dhe u zvarrit për një pjesë të re të eksplozivëve të bërë vetë. Takat e saj të rrumbullakëta, të kuqe nga të ftohtit, dridhnin. Vajza thuajse e zhveshur, që zvarritet në dëborë, paksa e parehatshme. Por jini të durueshëm. Sidomos kur ndodh granatimet, bora shkrihet.
  Anyuta madje këndoi:
  - E di, i ftohti së shpejti do të zhduket,
  Përroi nxiton me zë të lartë ...
  Dhe ata tashmë po vrapojnë nëpër pellgje -
  Vajzat zbathur!
  Vajza qëllon dhe arabi nga trupat koloniale shembet. Përpjekjet e armikut për të vepruar në grupe të vogla çojnë në humbje serioze.
  Topi i shkurtër i Miut shpërthen sërish. Predhat shpërthejnë diku në tym. Dhe shumë pushime ...
  Gjermanët pothuajse e kanë kapur Stalingradin... Ka mbetur shumë pak. Por kjo është pikërisht ajo që e pengon Wehrmacht-in të përdorë bomba të mëdha dhe artileri të rëndë. Fritz i la të huajt të ecin përpara, të cilëve nuk u vjen keq.
  Maria qëlloi me pushkë. Mercenari fashist u shemb dhe u rrotullua mbi gurët e rrënojave.
  Vajza fërkoi gjoksin e saj të zhveshur me thithka të kuqe flakë. Ata i veshën plotësisht luftëtarët - ata kërcejnë në pantallona të shkurtra. Por nga ana tjetër, nuk ka pothuajse asnjë goditje ndaj tyre. Me sa duket lakuriqësia, disi i mbron veçanërisht bukuroshet. Meqenëse ata janë në gjendje të mbijetojnë në një ferr të tillë!
  Alla shkund një përzierje bore dhe baltë dhe qëllon përsëri. Goditi një ushtar të zi mu në sy. Bushtër e keqe, mos thuaj asgjë.
  Të tre vajzat i afrohen sërish Miut. Është e vështirë të depërtosh në një makinë që ka forca të blinduara kaq të trasha nga të gjitha anët. Por luftëtarët janë plot optimizëm. Nëse nuk mund ta depërtoni vetë guaskën, atëherë pse të mos e hiqni fuçinë.
  Alla, duke goditur me këmbët e saj zbathur copa të pista, këndoi:
  - E vërteta jonë, e vërteta jonë ... Si rrezet e diellit! E nesërmja jonë do të jetë e ndritshme, përrenj do të rrjedhin nga malet!
  Luftëtarët kanë qenë prej kohësh të armatosur me MP-44 të kapur. Këto pushkë sulmi kanë një rreze të gjatë. Bukuria zjarri me siguri. Zezakët bien përsëri. Ata gjuajnë burime gjaku të kuq.
  Maria, duke qëlluar, me një pushkë dhe një automatik të kapur mbi supe, këndoi:
  - Merimanga tinzare ka mprehur thumbin e saj,
  Dhe ai pi gjak të shenjtë, rus nga Rusia!
  Gjithçka është e vogël dhe e vogël për kundërshtarin e tij, ai do të vrasë,
  Kush ka dashuri për Rusinë!
  Dashuria për Rusinë!
  Vajza dërgoi një plumb në "rojën" e ndryshme që doli nga të çarat. Bukuroshja buzëqeshi, fytyra e saj edhe pse e dobësuar, ruante hijeshinë dhe hijeshinë.
  Në përgjithësi, të gjitha vajzat në batalionin e tyre janë të bukura. Këtu, për shembull, Serafimi tatar. Babai i saj është tatar, por nëna e saj është nga Bjellorusia dhe nga Serafima trashëgoi flokët ngjyrën e grurit të pjekur. Gjithashtu një vajzë e bukur, zbathur dhe pothuajse e zhveshur. Dhe ai qëllon nga një mitraloz i kapur, në breshëri të shkurtra. Dhe fashistët nga trupat e tjera zvarriten mbi të.
  Serafima gjuan mjaft saktë. Pranë saj shtrihej Maria me flokë të artë. Të dyja vajzat flasin dhe këndojnë.
  - Mëmëdheu! Maria filloi...
  - Dhe ushtria! - Vazhdoi, duke gjuajtur Serafimin.
  Maria shkroi në Twitter:
  - Kjo...
  Duke udhëhequr zjarrin dhe duke goditur ngjyrën, Serafimi raportoi:
  - Dy shtylla!
  Maria buzëqeshi dhe cicëroj:
  - Në...
  Serafimi qëlloi dhe shtoi:
  - Cila...
  Maria ndërpreu pesë, vazhdoi:
  - Prit!
  Serafimi, duke gjuajtur, përshëndeti:
  - Planet!
  Maria, duke qëlluar, cicëroj:
  - Gjoksi...
  Serafimi, duke qëlluar, purpuri:
  - Mbroj...
  Maria theu kokën e fashistit dhe i dha jashtë:
  - Ne ju ....
  Serafimi duke i prerë nazistët me plumba, fërshëlleu:
  - Nje vend!
  Maria, duke dërguar plumba të drejtuar mirë, cicëriu:
  - Te gjithe....
  Serafimi, duke gjuajtur gjithnjë e më saktë, shtoi:
  - Njerëz!
  Maria, duke hedhur flokët e saj të artë, të pista nga balli, këndoi:
  - Miu...
  Plumbi i Serafimit, dhe duke dërguar të shtëna, dha:
  - Jotja...
  Maria, duke e goditur në fyt fashistin, vazhdoi:
  - Ngrohtë!
  Tatarja bjonde, duke dërguar të shtëna, vazhdoi:
  - Retë...
  Maria duke gjuajtur me saktësi, shtoi:
  - E bukur!
  Serafimi, duke buzëqeshur, duke cicëruar:
  - Epo dhe...
  Maria, duke gjuajtur me saktësi, rënkoi:
  - Diell!
  Serafimi, duke u përplasur me breshëri, fërshëlleu:
  - Zoy!
  Maria vazhdoi duke qeshur.
  - Automatik...
  Serafimi, sikur të qëllonte, leh:
  - Babai...
  Maria shtoi gjuajtje të drejtuara mirë:
  - Shpatull...
  Serafimi shtoi duke qeshur:
  - Ushtar!
  Maria këndoi me entuziazëm, duke gjuajtur:
  - Unë do të gërmoj ...
  Serafima, duke udhëhequr një zjarr luftarak, shtoi:
  - Varri...
  Maria e rrëzoi afrikanin dhe vazhdoi:
  - Kundërshtar!
  Vajzave u mungon municioni. Dhe ajo u detyrua të vraponte shpejt për t'u mbuluar. Furnizimi në të gjithë Vollgën është shumë i vështirë. Bombardime dhe granatime të vazhdueshme. Këtu vjen një shoqëri përforcimesh nga ana tjetër.
  Shatërvanë me spërkatje dhe fragmente vlojnë rreth varkave. Trupat e stuhisë gjëmojnë në qiell. Këtu fluturojnë Focke-Wulfs. Dhe hedhin bomba.
  Disa varka u shpërthyen. Ushtarët sovjetikë po mbyten dhe po vdesin.
  Zjarri i artilerisë armike është shumë i dendur.
  Edhe natën, Fritz mbajnë gjithçka nën zjarr. Dhe bombarduesit e tyre zhytës janë të veshur. Përfshirë gjyshin e Yu-87. Edhe pse avionët reaktiv tashmë kanë hyrë në seri.
  Këtu është legjendar Sovjetik Yak-9. Ai po lufton me një gjerman ME-309. Manovrimi i rënë dakord, kundër shpejtësisë dhe armëve. Gjermani po përpiqet të mposhtë makinën sovjetike që në thirrjen e parë. Por ai nuk ia del. Jak, nga ana tjetër, përpiqet të hyjë në bisht, por nazistja largohet për shkak të shpejtësisë së lartë.
  Një gjerman më i shpejtë, me armë më të forta, kundër një rusi më të manovrueshëm. Por fluturimi i shpejtë vazhdon. Fashisti përdor shtatë pika zjarri kundër shtatë dhe prek makinën sovjetike. Ajo humbet shpejtësinë dhe fillon të bjerë.
  Ajo lëshon gërmadha tymi. Dhe motori është ndezur ...
  Çfarë është kjo luftë! Është e vështirë të kundërshtosh një makinë aq të fuqishme në armatim sa ME-309, në të cilën shtatë pika zjarri kompensojnë peshën e tepërt dhe manovrimin e dobët.
  Shpejtësia e lartë i lejon fashistit të futet në një zhytje, dhe balli i luftëtarit gjerman është i blinduar mirë.
  Anyuta përsëri përpiqet të minojë Miun. Vajza rrezikon jetën. Ajo tashmë është e gjitha e gërvishtur, duke u zvarritur lakuriq nëpër fortifikime. E gjithë bukuria në gërvishtje dhe pisuga. Por më pas ai hedh një granatë me një pako të bashkangjitur në shpërthim. Madje ajo goditet nga një breshëri automatiku. Gërvish shpatullën e bukuroshes.
  Por nga ana tjetër, paketa shpërthyese ka goditur grykën e një topi 150 mm. Dhe gjermani tashmë ka marrë dëme të konsiderueshme. Me shumë vështirësi, makina lëviz nga vendi i saj dhe zvarritet përsëri në vendndodhjen e trupave të saj në mënyrë që të lëpijë plagët e saj.
  Focke-Wulfs dhe disa TA-152 shfaqen në qiell. Ata fillojnë të bombardojnë pozicionet sovjetike. U shfaqën gjithashtu disa nga automjetet më të fundit HE-183, reaktivë sulmues. Këto shkaba arritën shpejtësi deri në tetëqind kilometra në orë dhe ishte pothuajse e pamundur t'i godasësh.
  Vajzat qëllojnë kundër gjermanëve. Ekziston gjithmonë një shans për të fiksuar armikun, pavarësisht nga mbrojtja e fuqishme e avionëve sulmues nga zjarri tokësor.
  Anyuta dhe Alla morën Luftfaustin e kapur. Kjo armë, e përbërë nga nëntë të ndërlidhura njëzet milimetra pa kthim.
  Mund të qëlloni si një armë e vogël kundërajrore.
  Dhe luftëtarët tregojnë nga armiku. Ata shtypin pa probleme fillimin ... Të dyja bukuroshet mbështetën këmbët e tyre të zbathura në rrënoja, duke ndjerë një kthim të qetë.
  Focke-Wulf me gjashtë armë ajri, fillon të pijë duhan - barku i është shqyer.
  Vajzat ulërijnë me kënaqësi:
  - Puck! Rondele! Gol!
  Avionë të tjerë gjermanë fillojnë të qarkullojnë mbi kokat e vajzave. Bukuroshet hyjnë në pasazhet nëntokësore, duke iu shmangur raketave Focke-Wulf.
  Anyuta mori një thembër të ashpër me një vezullim. Vajza murmuriti:
  - O flakë skëterrë!
  Shputa e vajzës ishte e mbuluar me flluska dhe dhembte me dhimbje. Doja të pija diçka të ftohtë.
  Dhe në sipërfaqe, boshllëqet vazhdojnë. Bora fëshfërit nga flakët, rrënojat copëtohen. Gjermanët vërshojnë pozicionet me zjarr, por ka shumë pak kuptim nga kjo. Luftëtarët u fshehën si minjtë në minks. Lërini të hekurosen vetë.
  Alla i pëshpëriti në vesh Anyuta:
  - Unë mendoj se së shpejti nazistëve do t'u mbarojë avulli. Ata kanë shumë forcë, por në Stalingrad nuk kanë mundësi të kthehen!
  Vajza bjonde u përgjigj me krenari:
  Ne jemi këtu si treqind spartanë! Ne pasqyrojmë forcat superiore të armikut!
  Alla me flokë të kuqe qeshi dhe i bëri syrin partneres së saj:
  - Dhe nuk do të na rrethosh!
  Kur vajzat dolën në sipërfaqe, bastisja përfundoi. U shfaqën ushtarë të rinj me këmbë të zeza. Ata u ngjitën përpara, dhe vajzat duhej të hapnin zjarr, duke e detyruar armikun të gërmonte tokën me hundë.
  Përsëri, "Luanët" dhe "Tigrat" shkuan në betejë. Gjermanët u përpoqën të shtypnin ushtrinë sovjetike me tanke të rënda. Herë pas here predha binte shi. "Tigri" më i prekshëm u përpoq të mos shkëputej nga formacionet e tij. Edhe mortajat gjëmuan.
  Vajzat qëlluan kundër gjermanëve dhe mercenarëve të tyre. Ndaloi kundërshtarët. Alla dhe Anyuta qëlluan në çifte. Surrat e armikut u shfaqën dhe u vendosën. Pastaj një shtresë e re e armiqve të avancuar.
  Vajzat kënduan gjatë betejës.
  Alla filloi duke gjuajtur:
  - Përpara...
  Anyuta, duke qëlluar, vazhdoi:
  - Nga ju...
  Alla lupanuv shtoi:
  - Legjioni...
  Anyuta, pasi preu tre, heshti:
  - Armiqtë...
  Alla, duke gozhduar kundërshtarët, tha:
  - Ata....
  Anyuta, pasi shkatërroi gjysmën e kafkës së arabit, vazhdoi:
  - Ata duan...
  Allahu, duke e shtypur armikun, vazhdoi:
  -Ti...
  Anyuta, duke qëlluar, pëshpëriti me inat:
  - Copëto...
  Allahu, duke thyer kafkën e arabit, rënkoi:
  - Shkatërroni...
  Anyuta, duke vazhduar të gozhdojë, fërshëllei:
  - Shënime...
  Alla, sikur të qëllonte, fishkëlleu:
  -Mos ki frike...
  Anyuta, duke gjuajtur një gjuajtje të saktë, bërtiti:
  - Armiku...
  Alla, duke qëlluar si snajper, vazhdoi:
  - Shtykov...
  Anyuta, duke gjuajtur më tej, leh:
  - Në gjendje të...
  Alla, pa pushuar së qëlluari, fërshëllei:
  - Forca...
  Anyuta, duke qëlluar me tërbim, rënkoi, duke korrigjuar shoqen e saj:
  - Guxim...
  Alla, në një ekstazë të fortë, pasi qëlloi nëpër kokat e afrikanëve, leh:
  - Forcë...
  Anyuta, duke galopuar me zjarr, fërshëlleu:
  - Rrit...
  Alla, duke tundur kaçurrelat e kuqe, vazhdoi:
  - Dhe kundërshtarët ...
  Anyuta, pasi e goditi arabin në stomak, lëshoi:
  -Menjëherë...
  Alla, duke gjuajtur me të gjitha kalibrat, leh:
  - Shkatërroni...
  Vajzat morën frymë. Dhe pasi qëlluan edhe pak, ata bërtitën:
  - Ne jemi kalorësit e snajperit, zëri i vrasjes kumbon!
  Vala e shtytjes së trupave koloniale u qetësua disi. Nazistët përsëri i çuan tanket përpara. "Tigrat" -2 u shfaqën me surrat e tyre të gjatë dhe qëlluan me predha ndaj gjithçkaje që arritën të vërenin.
  "Tiger" -2 kishte formën origjinale të kullës dhe shpatet e pllakave të blinduara nga anët. Kjo e bëri atë pak më këmbëngulës. Luftëtaret femra zgjodhën sërish gjurmët e tankut si objektiv të tyre. Fashisti duhej të ishte si një gjarpër në tigan.
  Anyuta hodhi një pako shpërthyese, duke shtypur rulin e përparmë të "Tiger" -2 dhe këndoi:
  - Të takova me një dhuratë ... Sigurisht, të përvijova një vend në arkivol!
  Alla fërshëlleu, duke hedhur me gëzim një pako të madhe shpërthyese mbi fashistin:
  - Por Pasaran!
  Dhe nga shpërthimi, gryka e gjatë e tankut gjerman u përdredh. Dhe Mbreti Tiger filloi të kthehej prapa. Përsëri, fashisti u plagos rëndë. Alla e mori atë dhe leh, duke hedhur një copë gotë me gishtat e saj të zhveshur:
  - Të jesh ti në një arkivol lisi!
  Xhami, pasi fluturoi pranë, u ul pikërisht në fytin e një indiani, nga radhët e trupave koloniale gjermane.
  Anyuta i shkeli syrin partnerit të saj dhe këndoi:
  - Do të fus kokën në këtë fuçi! Unë do të zhytem të gjithë!
  Alla qëlloi një breshëri nga një automatik. Gjermanët u sulmuan përsëri. Vajza fërshëlleu:
  - Ne mund të bëjmë gjithçka! Dhe ne do të fitojmë!
  Anyuta gjuajti pushkën e saj dhe tha:
  - Një fitore e madhe pret! Qofshin në lavdi gjyshërit tanë!
  Alla bëri salto dhe u rrotullua, duke u rrotulluar si një pemë e Krishtlindjes. Vajza këndoi duke shkelur syrin:
  - Z. sukses, ku po shkon... Zoti sukses - qeshin fashistët...
  Tanket gjermane, duke mos kursyer predha, shtuan zjarrin e tyre. Ata derdhën dhuratat e tyre të shpërthyera. Dhe ata iu afruan pozicioneve sovjetike, duke u përpjekur të shmangnin boshllëqet.
  Anyuta, duke përdorur një tel, siç i mësoi rob Seryozhka, tërhoqi një minë me peshë. "Luani" u zvarrit ngadalë deri në pozicionet sovjetike. Arma e saj 150 mm vazhdonte të pështynte predha. Vajzat fërshëllejnë dhe i shkelën syrin.
  Anyuta këndoi:
  - Gjermanët-speca, fashistë-nazistët... Ju pret fundi i një pacifisti!
  Allahu tha duke buzëqeshur:
  - Pacifizmi ... Madje është marrëzi të flasësh për pacifizëm kur bëhet fjalë për nazistët!
  Anyuta goditi urën e hundës së një arabi nga roja koloniale me një goditje të mirë dhe cicëroj:
  - Dhe ata janë të gjymtuar në të menduar ... Dhe në çështjet ushtarake ata nuk janë aq të fortë! Së shpejti do t'i fshijmë nga faqja e planetit Tokë!
  Alla dha një breshëri tjetër, fërkoi gjoksin e saj të zhveshur në zhavorr dhe këndoi:
  - Unë jam një kalorës rus në gjunjët e të egërve ... Unë do të fshij armiqtë e Atdheut nga faqja e dheut!
  Bukuroshja me flokë të kuqe i shkeli syrin, duke hedhur sytë nga qielli. Aty rrotulloheshin "kornizat", gjuajtësit gjermanë.
  U zvarrit, herë pas here, duke u mbërthyer në "Luan" gjerman i erës. Dhe arma e tij vazhdonte të pështynte.
  Anyuta, duke lëvizur një minë nën gjurmët e një tanku gjerman, fërshëlleu:
  - Për Seryozha ....
  Gjermani ndaloi dhe qëlloi përsëri. Predha shpërtheu pas vajzave.
  Anyuta tha:
  - Predha qumështi, kush e ka trurin e foshnjës!
  "Luani" qëndroi për ca kohë. Nëse ekuipazhi me përvojë gjermane ndjente rrezik përpara, ose donin të përdornin kompletin luftarak. Por "Luani" qëndroi në vend për disa kohë dhe pështyu predha vdekjeprurëse.
  Anyuta vuri në dukje se tanku gjerman kishte një armë më të avancuar dhe qëllonte më shpesh se KV-2. Dhe kjo, natyrisht, e bën këtë makinë shumë më të rrezikshme. Anyuta u kryqëzua dhe fërshëlleu:
  Le të shkojnë të pabesët në ferr!
  Alla qëlloi mbi fashistin në plexusin diellor dhe leh:
  - Fitorja jonë është e pashmangshme! Dhe gjithçka do të përfundojë mirë!
  Edhe Anyuta e preu turkun dhe këndoi:
  - Edhe pse, duket se së shpejti jeta do të ndërpritet kur telashet të trokasin në bririn e saj të zi... Kuajt qajnë dhe gjaku rrjedh si lumë dhe përsëri toka largohet nga poshtë këmbëve tuaja!
  Alla, pasi lau iranianin, shtoi:
  - Por edhe toka ka kujdestarin e vet ... Dhe midis yjeve të shtrirë tek ai ... Fije shpëtimi të padukshme për të internuar Hitlerin në Kolyma!
  Vajzat, duke qëlluar, kënduan në unison:
  - Le ta thyejmë Adolfin, do ta dëmtojë atë! Besoj se fashizmi do të mposhtet! Dhe në Rusinë tonë, Mesia do të shfaqet, Zoti i popujve të të gjitha vendeve!
  Dhe luftëtarët vazhduan të qëllonin. Por këmbësoria armike u shtri dhe filloi të gjuante e të hidhte granata. Hordhitë fashiste u përpoqën t'i tymosnin vajzat me mortaja. Dhe duke hedhur shumë granata.
  Allahu në mënyrë filozofike ka thënë:
  - Numrin mund ta marrësh në zgjedhje, shkathtësinë në zgjedhje pa luftë!
  Anyuta qeshi dhe tha:
  - Lufta është një fushë ku cilësia mposht sasinë, zgjedhjet, si rregull, janë e kundërta, dhe kjo është shaka!
  Luftëtarët u tërhoqën pak, granatat dhe fragmentet e tyre derdheshin shumë dendur. Madje Alla e kapi dhuratën e hedhur me këmbë dhe e hodhi prapa. Granata fluturoi dhe goditi nazistët në helmetat e tyre. Dhe si shpërthen...
  Dukej sikur një lidhje tjetër kishte shpërthyer diku.
  Allahu në mënyrë filozofike ka theksuar:
  - Fati është lumturia e dytë, suksesi është e treta, por aftësia e parë!
  Anyuta qeshi dhe ndërhyri:
  - Fati është një shpërblim për guximin, por jo për pamaturinë!
  Alla nxori syrin e një hindui nga ushtria koloniale dhe tha:
  - Kush është me fat, i këndon shpirti!
  Anyuta buzëqeshi dhe cicëroj:
  - Është mirë kur je me fat, do të thotë se Zoti do të të shpëtojë!
  Vajzat janë pak më të mprehta. Pastaj "Luani" gjerman megjithatë lëvizi përpara dhe goditi një minë. Vemja u përplas me një mjet shpërthyes dhe u copëtua.
  "Luani" i plagosur u rrotullua dhe u ngrit në këmbë ... Luftëtarët u gëzuan dhe kënduan në majë të mushkërive:
  - Një luan është një sakat në të menduar, një tigër është burim i të gjitha llojeve të telasheve ... Nuk ka asgjë më interesante se një person në botë!
  Anyuta dha një rresht të gjatë, vetëm një ushtri e huaj u ngrit në stuhi dhe këndoi:
  Kemi raketa, avionë,
  Shpirti më i fortë rus në botë...
  Në krye të pilotëve më të mirë -
  Armiku do të dërrmohet në pluhur dhe poshtë!
  "Luani" duket se është dëmtuar shumë. Ajo ngriu, duke pështyrë edhe disa predha të tjera.
  U shfaq një Panterë e shkathët. Sidoqoftë, ajo kishte frikë të hynte thellë në pozicionet e trupave sovjetike, por filloi të qëllonte. Predhat fishkëllenin mbi kokat e vajzave. Dhe ata thyen rrënojat dhe zjarret.
  Anyuta përgatiti një granatë për të hedhur, gati për të kapur momentin kur tanku fashist u afrua në një distancë të arritshme. Por as në Panterë nuk ka budallenj. Gjermanët qëlluan, duke hedhur predha në një model shahu, duke u përpjekur të mos humbisnin asnjë copë tokë. Dhe fjalë për fjalë hoqi çdo gur.
  Alla, duke prekur gjoksin e saj të zhveshur, tha:
  - Taktikat e Fritz-it janë të meta... Sa do të arrijnë kështu?
  Anyuta tha me zgjuarsi:
  - Pula godet kokërr për kokërr dhe shton peshë shumë më shpejt se një derr që gëlltit copa të mëdha!
  Pantera qëlloi më shumë se tetëdhjetë të shtëna dhe pasi i mbaroi municioni, u kthye, duke u kthyer përsëri në strofkën e saj. Në vend të tij, u shfaq një mastodon i ri "Sturmtiger". Makina e mbuloi bagazhin e saj të gjerë me një kapak. Mund të shihet, kështu, duke shpresuar për të shpëtuar veten.
  "Sturmtigr", qëlloi nga larg pozicionet e trupave sovjetike. U lëshua me raketë. Toka u ngrit dhe një burim i zjarrtë derdhi flakë.
  Vajzat mezi mbijetuan, ato ishin mjaft të mbuluara. Anyuta madje ishte paksa i shurdhër. Vajza papritmas e pa veten duke galopuar mbi një kalë. Dhe se ajo komandon një skuadër që sulmoi ushtrinë tatar. Dhe luftëtarët hipin në kuaj me të. Mongol-Tatarët, të paaftë për t'i bërë ballë goditjes, tërhiqen dhe vdesin me mijëra nën thundra.
  Anyuta, nga ana tjetër, tund dy shpata dhe shkatërron armiqtë. Por vizioni u ndërpre papritmas.
  Alla e goditi partnerin në faqe, e tund duke i thënë:
  - Epo, gjithçka! Tani ndaloni së shtrirë!
  Anyuta u përgjigj me zemërim:
  - Unë nuk u shtriva, por luftova!
  Vajza u hodh e tërbuar dhe hodhi një granatë. E tashmja, pasi fluturoi, u ul në grykën e tankut "Lev". Pasi kishte marrë dëmtime, makina rrudhoi bagazhin e saj të rëndë.
  Anyuta bërtiti në majë të mushkërive:
  - Unë jam kalorësi i Rusisë!
  Alla dha një breshëri nga mitralozi dhe bërtiti:
  - u përgjigj djali duke mbledhur vetullat,
  Unë dua t'i shërbej Rusisë së Shenjtë ...
  Lëreni të derdhet një det gjaku
  Por Zoti mund të na shpëtojë!
  Anyuta ra në rrënoja me barkun dhe gjoksin e saj të zhveshur. Pikërisht në kohën e duhur, ndërsa qindra breshëri mitralozësh pushtuan kokën e saj. Vajza nxori gjuhën dhe tha:
  - Çmenduria e ushtarëve trima është shpëtimtar i gjeneralëve të acaruar!
  Allahu ra dakord:
  - Ushtari është trim, gjenerali është i matur, armiku është dinak, suksesi është solidariteti vetëm me guximin e mençur!
  Vajzat hapën përsëri zjarr dhe ciceronin në solidaritet:
  Mbi të skuadrone
  Ulërima në unison
  Adolf është një budalla i fortë -
  Mbjellja e Sodomës!
  U shfaq një tjetër "Luan" i blinduar. Dy ushtarë u larguan prej tij, duke gjykuar nga fytyrat e zbehta - arabë. Ata u përpoqën të hidhnin një zinxhir në grep për të tërhequr tankin e zhvilluar nga fusha e betejës.
  Alla dhe Anyuta qëlluan, duke vrarë teknikët në të njëjtën kohë. Luftëtarët kënduan:
  - Mos e shkatërro veten dhe ndihmo një shok, ndihmo të tjerët të dalin nga zjarri!
  U shfaqën tre zezakë. Ata vrapuan me zinxhir me shpejtësi, por edhe u qëlluan nga vajzat. Për më tepër, Anyuta qëlloi nga një armë, duke e shtypur qenin me gishtat e saj të zhveshur.
  Dhe ajo arriti të godasë kundërshtarët e saj jashtëzakonisht, si Robin Hood me saktësi.
  Allahu ka vërejtur:
  - Shenja nuk është ai që godet me sukses, por që humbet me fat të keq!
  Anyuta hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur dhe fërshëlliti:
  - Më i sakti me vizionin e një kamë mund të humbasë, por një mendje e pafalshme e mprehtë mund të rrëshqasë para objektivit!
  Granata goditi mortajën dhe filloi të shpërthejë duke shpërthyer minat.
  Po, Stalingradi nuk ishte i lehtë për gjermanët. I futi në një kështjellë të frikshme vdekjeje!
  . KAPITULLI # 13
  Më 3 nëntor, gjermanët rrethuan Tikhvinin dhe luftimet u zhvilluan në vetë qytetin. Ushtria e Kuqe u tërhoq ngadalë. Shumica e qytetit të Baku tashmë është kapur, trupat sovjetike po tërhiqen në gadishull. Jerevani ende mezi po mbahet. Stalingrad është në prag të shkatërrimit.
  Por megjithatë, Stalini e urdhëroi këtë qytet të mos dorëzohej. Luftimet u shpalosën për Astrakhan. Në këtë qytet, Fritz gjithashtu po përpiqen të avancojnë. Ata bombardojnë rëndë të gjitha afrimet dhe shkatërrojnë infrastrukturën.
  Dimri po vjen... Dhe rrjedha e luftës po bëhet gjithnjë e më pak e parashikueshme. Por Stalingradi duket se nuk qëndron. Furnizimi përmes Vollgës e bën të vështirë ngrirjen dhe bombardimet masive.
  Më 4 nëntor, nëntëdhjetë përqind e Tikhvin ishte marrë tashmë. Dhe gjermanët iu afruan territorit finlandez. Trupat sovjetike, pasi pësuan dëme të konsiderueshme, nuk mund të mblidhnin forcë të mjaftueshme për të ndaluar armikun.
  Takimin e sulmuan edhe finlandezët dhe trupat kukull suedeze. U përdorën forca të konsiderueshme.
  Më 5 nëntor, koalicioni gjerman dhe trupat finlandeze-skandinave u bashkuan. Kështu, një unazë e dyfishtë u mbyll rreth Leningradit. Një fitore e re, e madhe për Rajhun e Tretë.
  Më 6 nëntor, luftimet vazhdonin ende në sektorin verior. Nazistët zgjeruan korridorin. Situata ishte jashtëzakonisht e vështirë. Në Tikhvin, mbetjet e fundit të rezistencës po digjeshin. Gjermanët hodhën raketa balistike në Jerevan. Lëshoi tre prezantime. Shkaktuar dëme të konsiderueshme me viktima. Por në fund nuk thyen asgjë.
  Qyteti i Astrakhanit u shkëput nga toka nga pjesa tjetër e territorit sovjetik. Situata u përshkallëzua. Luftanijet e reja gjermane dhe britanike bombarduan Murmansk. Gjatë granatimeve u vra komandanti i garnizonit dhe shumë oficerë.
  U bë edhe më keq.
  Dhe më 7 nëntor, nazistët hynë në Volkhov dhe më në fund shtypën Tikhvin me rezistencën e trupave sovjetike. Kështu, hendeku me Leningradin u rrit ndjeshëm. U bë e qartë se qyteti në bllokadë nuk ka gjasa të mbijetojë.
  Më 8 nëntor, më në fund u zhvilluan testet e shumëpritura të rezervuarit Lev-2. Makina kishte një plan urbanistik të modifikuar. Motori, transmisioni dhe kutia e marsheve ishin vendosur në një vend dhe përpara, dhe ndarja e luftimeve në pjesën e pasme.
  Gjermanët, nën drejtimin e Porsche, e bënë makinën me përpjekje energjike në përvjetorin e puçit.
  Në të vërtetë, falë një siluetë më të ulët, duke ruajtur armatimin dhe armaturën e "Luanit", pesha e makinës u ul në gjashtëdhjetë tonë, me një motor 1200 kuaj fuqi. Testet luftarake treguan se doli të ishte një tank plotësisht i pranueshëm. Pikërisht ajo që ju nevojitet!
  Kombinimi i cilësive të mira të vrapimit dhe armaturës.
  Fuhreri, megjithatë, nuk ishte i kënaqur. Ai kërkoi të forconte armaturën e anëve dhe të ashpër, si dhe të vendoste një top 88 mm me gjatësi tyta 100 EL.
  Një tjetër mjet provë ishte E-100. Ky tank, megjithatë, doli të ishte shumë i rëndë: 140 tonë, por ka mbrojtje të shkëlqyer nga të gjitha këndet dhe armatimin e Miut. Në përgjithësi, seriali "E" premtoi të ishte jashtëzakonisht premtues. Gjermanët me sa duket nuk humbën kohë.
  U demonstrua edhe tanku "Bars" me një motor 1000 kuajfuqi, megjithatë, makina i dukej Hitlerit jo mjaftueshëm e mbrojtur.
  Shfaqet në përvjetorin dhe llojet e ndryshme të avionëve. Në veçanti, aeroplanët e sulmit dhe modifikimet e ME-262. Dhe gjithashtu TA-183. Një paradë e tërë teknologjie.
  Duke përfshirë lëshuesit e fuqishëm të gazit, ata janë në gjendje të shkatërrojnë qytete dhe fshatra të tëra.
  Këtu, në fakt, ata demonstruan sisteme shumë të forta shkatërrimi.
  Panther-2 kaloi gjithashtu testet, me peshë pesëdhjetë tonë, kishte një armaturë ballore të pjerrët 150 milimetra dhe një armë King Tiger. Armatura anësore ishte 82 mm, në një kënd. Një tank i tillë pak a shumë i përshtatej Hitlerit, kështu që ishte në gjendje të përballonte tridhjetë e katër në luftime të ngushta.
  Në përgjithësi, nazistët krehën menagjerinë.
  Kaluan dhe testuan luftëtarët "Gotha" të aftë për të arritur shpejtësinë prej një mijë e njëqind kilometrash në orë.
  Me pak fjalë, ata hoqën dorë.
  Volkhov ra më 9 nëntor. Situata ka arritur kulmin. Dhe përsëri tanket sovjetike u përpoqën të kundërsulmojnë.
  Gringeta ngriu pranë armës. "Churchill" -2 qëndronte përballë automjeteve sovjetike dhe pështynte municione.
  Vajza e Zotit, Jane, numëroi goditjet. Tanket sovjetike u ngadalësuan ndërsa u futën në hendek. Dhe kjo u përdor nga manageria gjermane.
  Nikoleta e mori dhe këndoi:
  - Luftëtari anglez nuk ka frikë nga vdekja,
  Nën qiellin me yje, vdekja nuk do të na marrë!
  Sepse një luan me një kurorë do të luftojë me guxim,
  Unë do të ngarkoj automatikun e fuqishëm!
  Malania tundi me kokë në shenjë miratimi.
  - Është e mrekullueshme! Dhe ne do të tarifojmë gjithashtu!
  Arma funksionoi në mënyrë shumë aktive. Predhat dridheshin si shkrepëse duke lënë konturet në ajër. Po, vajzat energjike u kapën. Dhe më e rëndësishmja, e saktë.
  Gringeta, duke tundur kokën, dërgoi një predhë në bazën e frëngjisë së tridhjetë e katër. Mërmëriti:
  - Kjo është vdekja! Ajo do të vijë te armiqtë e mi! Dhe e di që tani e tutje, ajo është duke pritur për armiq mustaqe!
  Nikoleta tha duke buzëqeshur:
  - Të gjitha kafshët iu përkulën mustaqeshit ... Që ai të mund të dështonte të mallkuarin!
  Gringeta qeshi përsëri dhe qëlloi duke fërshëllyer:
  - Predha ime është më e sakta. Ne patjetër do të arrijmë atje!
  Nikoleta ngriti gishtin tregues dhe tha:
  - Pif, Paf - mungoi! Lepuri gri u hodh!
  Gringeta, duke gjuajtur, këndoi:
  Të gjithë zgjedhin vetë
  Gruaja, feja, rruga...
  Shërbejini djallit ose profetit
  Të gjithë zgjedhin vetë!
  Jane tundi kokën dhe protestoi:
  - Jo sigurisht në atë mënyrë! Nëntëdhjetë e nëntë për qind e besimit të një personi përcaktohet nga lindja, jo nga njohuria. Këtu ne i përkasim Kishës Anglikane ... Dhe nëse shikoni, mbi çfarë baze? A është kjo zgjedhja jonë?
  Gringeta qeshi dhe tha:
  - Unë personalisht kam qenë në një familje besimtare, por tani jam gjithnjë e më shumë i prirur drejt ateizmit!
  Nikoleta qeshi dhe nxori gjuhën.
  - Ateizmi... Është interesante!
  Malania vuri në dukje filozofikisht:
  Dhe larg nga gjithçka! Kur nuk ka Zot, dhe nuk ka forca të mbinatyrshme, atëherë çdo fe është e rreme!
  Gringeta tundi kokën, duke konfirmuar me dëshirë:
  - Është si komunistët! Ata dolën me idenë se të gjitha fetë janë thjesht fantazi të njerëzve. Dhe mbi këtë ata ndërtuan një doktrinë!
  Malanya përkuli buzët me skepticizëm.
  - Dhe çfarë i pret pas vdekjes?
  Gringeta qeshi mishngrënëse. Ajo gjuajti një predhë, duke prerë trupin e një tanku tjetër sovjetik dhe u përgjigj:
  - Këtu mund të mendosh shumë ... Edhe ringjalljen e të vdekurve nga forcat e shkencës!
  Malania kujtoi, duke buzëqeshur:
  - Kam lexuar një libër për botën e së ardhmes. Tashmë ekziston një perandori hapësinore. Nuk ka vdekje, pleqëri, sëmundje. Dhe, sigurisht, uria ... Vërtetë, shumica e popullsisë nuk ka një punë, por ka mjaft për të gjithë.
  Për shembull, makinat jepen falas. Dhe ka makina elektronike me të cilat ata mbajnë kontakte me të gjithë botën.
  Nikoleta tha shumë seriozisht:
  - Progresi është i shpejtë. Shikoni këto tanke... Si kanë avancuar dhe janë bërë më të përsosur. Megjithatë, "Churchill" -2 nuk mund të krahasohet me "Matildën".
  Malania u pajtua me këtë:
  - Po, tanket kanë avancuar ... Kjo është elegancë!
  Një tjetër sulm i tankeve sovjetike u bllokua dhe pati një pushim.
  Më 10 dhe 11 nëntor, gjermanët kryen operacione të vogla sulmuese, duke prerë qoshet në veri.
  Trupat sovjetike u përpoqën të kundërsulmojnë në veri të Stalingradit, por nuk arritën shumë sukses. Tashmë ishin shtëpitë e fundit në qytet. Shkatërruar në të njëjtën kohë, në tokë. Por tani për tani, Stalini urdhëroi që të mbahet deri në fund.
  Qyteti i Baku është pothuajse i pushtuar. Por puset e naftës janë në flakë dhe mes tyre ka shpërthyer lufta. Gjermanët bombardojnë vazhdimisht.
  Betejat në Astrakhan janë në kulmin e tyre...
  Më 12 nëntor, turqit filluan një sulm në Jerevan. Presioni u zmbraps. Osmanët vuajtën. Por fau u shkarkua përsëri. Më 13 nëntor, gjermanët pushtuan lagjet e fundit të Bakut - duke njoftuar marrjen e qytetit. Vetëm në gadishull, luftimet vazhdonin ende, dhe qielli ishte i zi nga puset flakë.
  Më 14 nëntor, nazistët filluan sulmin në Murmansk. Ata përdorën artileri dhe avionë...
  Stalingradi ishte në zjarr, por përforcimet e rishpërndara sovjetike bënë të mundur mbajtjen. Edhe pse vetëm për skajin e qytetit, dhe me koston e humbjeve kolosale.
  Gjatë sulmit në Murmansk, u mblodhën një armadë e madhe luftanijesh dhe u afruan edhe aeroplanmbajtëse. Qyteti ishte i shtypur si një rul plazme. Dhe ata bombarduan dhe qëlluan.
  Më 15 nëntor, trupat fashiste filluan të lëvizin, duke sulmuar qytetin, i vetmi port pa ngrirje në Oqeanin Arktik. Në beteja morën pjesë "Miu", madje edhe tanku "Rat", të cilin nazistët donin ta provonin në praktikë.
  Megjithatë, "Miu" ishte disi zhgënjyes. Ajo fillimisht përparoi, dhe më pas ngeci në reshjet e dëborës. Dhe u ndal në periferi të qytetit. Gjermanët nuk ishin mjaft të gatshëm për ofensivë. Por granatimet nuk u ndalën. Më 16 nëntor, nazistët praktikisht përfunduan pastrimin e puseve të naftës, flakëruese. Por një pjesë e gadishullit ishte e paarritshme për ta, për shkak të zjarreve që ishin rritur në qiellin e shtatë.
  Më 17 nëntor, nazistët kapën degën e fundit të Deltës së Vollgës, dhe në këtë mënyrë bllokuan Astrakhanin më tërësisht. Baku ka kohë që është ndërprerë.
  Jerevani gjithashtu u sulmua. Qyteti është në një kodër, shumë i përshtatshëm për mbrojtje, por është e vështirë ta sulmosh atë veçanërisht me tanke.
  Më 18 nëntor, trupat sovjetike testuan përsëri forcën e mbrojtjes naziste në veri të Stalingradit. Kjo dobësoi sulmin në atë që kishte mbetur nga viti në Vollgë, por ia vlente humbje të prekshme.
  Më 19 nëntor, gjermanët ndaluan sulmin në Murmansk për shkak të humbjeve të mëdha.
  Kështu, Fuhreri i pushtuar nuk mund të tërhiqte në asnjë mënyrë, copa të shumta nga pozicioni i tij. Planet e nazistëve për t'i dhënë fund BRSS para dimrit dështuan.
  Më e keqja nga të gjitha, pasi Japonia e pezulloi ofensivën, për shkak të motit të ftohtë dhe humbjeve të mëdha në fuqi punëtore. E vetmja gjë është se samurai rriti prodhimin e tridhjetë e katër panterave të tyre dhe të licencuar. Dhe ata mund të shkaktojnë telashe verën e ardhshme.
  Më 20 nëntor, gjermanët shuarën pjesërisht zjarret dhe pastruan pjesën më të madhe të gadishullit.
  Më 21 nëntor, trupat sovjetike sulmuan përsëri gjermanët dhe madje u futën në pykë disa kilometra në veri të Stalingradit. Nazistët duhej të dobësonin sulmin e tyre dhe të përpiqeshin të rifitonin pozicionet e tyre.
  Përleshjet, siç thonë në raste të tilla, janë thjesht në nivelin e një fanatik!
  Më 22 nëntor, nazistët u përpoqën të përparonin në rajonin e Turkmenistanit. Dhe pasi ecën dhjetë kilometra, ata u ndaluan. Por më 23 nëntor, pasi i futën në betejë brigadat e Shahut, ata përparuan përsëri. Situata është rënduar jashtëzakonisht shumë në rajonin e Azisë Qendrore.
  Më 24 nëntor, nuk pati ndryshime të rëndësishme në frontet ...
  Më 25 nëntor, nazistët rifilluan sulmin në Murmansk. Hodhi pjesë të reja në betejë. Por ka pak pikë deri tani.
  Ka ardhur 26 nëntori - njëmbëdhjetë vjet nga zgjedhjet në Reichstag, pas të cilave Hitleri u emërua Kancelar i Rajhut.
  Për herë të parë, tanku më i ri E-100 u vendos në pjesën e përparme.
  Ishte praktika luftarake e një makinerie të tillë.
  Rezervuari dukej mjaft i gjatë, pothuajse i rrafshuar. Prej saj dilte gryka e gjatë e një topi 128 mm. Dhe forca të blinduara ballore në një kënd prej dyzet e pesë gradë. Dhe ai është i përkulur nga anët.
  Tanki E-100 lëvizi falë motorit më të fundit 1500 kuajfuqi, më shpejt se Maus. Dhe predha u hodh nga ai.
  Dhe brenda makinës u shfaqën një katër Magda gazmore, Christina, Gerda dhe Charlotte.
  Vajzat lindën fëmijë për Fuhrerin dhe i lanë nën kujdesin e dadove speciale të SS.
  Dhe sapo mbërriti në front. Vajzat janë shumë qesharake. I humbën betejat. Dhe këtu është vetëm mundësia për t'u shprehur. Merrni, më në fund, këtë Sevastopol verior.
  Dhe për të vendosur dominimin e Rajhut të Tretë në Oqeanin Arktik. Sa mund të zvarritet vërtet lufta? Dhe të katër mendojnë: a mund të ndryshojë të paktën diçka bashkë me ta?
  Nuk është shumë e ftohtë pranë Murmansk - Rrjedha e Gjirit izolon. Vajzat janë në humor luftarak. Secili kishte një çift - një djalë dhe një vajzë! Kështu që ju mund të gëzoheni.
  Magda dhe Christina rrinin pezull rreth armëve. Rezervuari është krejt i ri dhe i lehtë për tu trajtuar. Nga anët mbrohet nga 120 mm forca të blinduara të pjerrëta, plus një mburojë tjetër 50 mm. Pra, makina nuk mund të shpohet nga të gjitha këndet.
  Vajzat po fishkëllenin një këngë. Ata janë të mëdhenj në zemër.
  Gerda tha me një buzëqeshje në buzët e saj qelibar:
  - Tani kemi një pasardhës të përbashkët me Hitlerin. Ne jemi anëtarë të familjes mbretërore!
  Charlotte qeshi ndërsa tha:
  - Dhe përpara - vetëm zero!
  Tank "E" -100 iu afrua pozicioneve sovjetike. Gjithçka përreth u shkatërrua aq shumë sa të shtënat nga sovjetikët ishin të rralla, dhe zakonisht nga armë të lehta.
  Magda drejtoi topin e saj 128 mm dhe qëlloi në drejtim të mapisë sovjetike. Vajza bionde e mjaltit këndoi:
  - Unë jam një tigreshë, dhe kam një buzeqeshje... Dhe tigri i egër i copëtoi të gjithë!
  Dyzet e pesë sovjetikët u kthyen prapa, disa ushtarë rusë u vranë.
  Magda bërtiti si një mace:
  - Unë jam supernjeri, metoda ime është e thjeshtë... Do t'i kafshoj ata që kanë bisht prej leshi! Dhe pastaj vajza filloi të qeshte. Epo, ashtu si një perëndeshë e egër.
  Prostitutat e Hitlerit tronditën tankun. Dhe ata vetë u hodhën në një makinë me forca të blinduara të prirura.
  Por më pas luftëtarët e kthyen makinën e tyre. Charlotte, kjo bukuroshe me flokë ngjyrë bakri, si të këndoni:
  - Tsok, tsok, tsok ... Rrokullisni rrjedhën! Kalorësia naziste hëngri të gjithë rërën!
  Dhe pas kësaj, Charlotte, si ajo dëshiron të qeshë ... Ajo madje shtrëngoi dhëmbët. Dhe përsëri tanku u rrotullua. Gjermanët shkatërruan gardhin me tela me gjemba. Makina, me madhësinë e një Tyrannosaurus rex, ulërinte në mënyrë të turpshme. Dhe luftëtarët zhveshën fytyrat e tyre të lezetshme dhe mishngrënëse.
  Vajzat duruan në vetvete dhe lindën fëmijë nga Adolf Hitleri. Dhe kjo tashmë thotë diçka. Skica të bukura, por në të njëjtën kohë frikacake morale. Këtu ata shtypën një ushtar sovjetik që ra nën rrota. Dhe ata shtypën një top 76 mm në tokë. Ne kaluam mbi të. Çeliku i rrafshuar. Luftëtarët treguan aerobatikë me figura. Predhat dukeshin më të padëmshme se bizelet, në një zhurmë që po tund një fëmijë. Topi tjetër që E-100 rrafshoi ishte 85 mm.
  Magda qeshi.
  - Dhe ne i shtypim rusët si çimkat!
  Christina korrigjoi shoqen e saj:
  - Më shumë si arinj! Ariu është një kafshë e madhe!
  Charlotte me flokë të kuqe shtoi, duke hapur këpurdhët:
  - Dhe me dhëmbë!
  Tanket gjermane kaluan rrugën e tyre përmes linjave mbrojtëse të qytetit. Trupat sovjetike luftuan shumë. Të gjithë morën armët. Edhe djem dhjetëvjeçarë luftuan në milici. Kishte edhe shumë vajza. Të gjithë banorët u mblodhën, por nuk kishte armë të mjaftueshme. Heroizmi masiv u shfaq në gjithçka. Pionierët, duke përdorur eksplozivë të bërë vetë ose tufa granatash, iu afruan tankeve naziste dhe u hodhën nën shina - duke vdekur për atdheun e tyre.
  Tanku E-100 mori disa dëmtime. Njëri nga djemtë arriti të shtyjë një minë të rëndë. Ai ka vdekur vetë, por ka dëmtuar një makinë gjermane. Roli shpërtheu dhe një pjesë e vemjes u largua. Makina e madhe u ngadalësua. Pastaj nja dy luftëtarë hodhën tufa granatash, duke copëtuar gjurmët e trasha.
  E-100, pasi kaloi vijën e parë, humbi lëvizshmërinë e tij.
  Gerda drejtoi gjashtë mitralozë dhe i ndezi kur ushtarët sovjetikë u përpoqën të kundërsulmojnë. Dhjetra rusë dhe përfaqësues të popujve të tjerë të Rusisë ranë përtokë, të shpuar nga plumbat e mitralozit. Ushtarët sovjetikë, megjithatë, vrapuan përpara. Ata hodhën granata dhe vdiqën. Një pjesë e fragmenteve arritën në E-100, por mitralozat funksionuan siç duhet. Dhe djalli Gerda është kaq i saktë. Dhe plumbat e saj pothuajse kurrë nuk fluturojnë kot.
  Dhe ushtarët rusë po vdesin ...
  Christina u qëllua nga një top 75 mm me zjarr të shpejtë, predha copëzuese dhe u qëllua nga një mitraloz koaksial. Bisha me flokë të kuqe, duke shqyer ushtarët sovjetikë me plumba, fërshëlleu:
  - Unë jam bartës i vdekjes ... Vetë Satani është flokëkuq për mua!
  Magda me druajtje tha:
  - Epo, nuk ke pse. Satani është armiku i Zotit dhe është i dënuar në liqenin e zjarrit!
  Christina goditi metalin me këmbën e saj të zbathur dhe bërtiti:
  Po liqeni i zjarrit? Flokët e mi janë si flakë!
  Gerda tha me një buzëqeshje:
  - Vetë Fuhreri do të na falë çdo mëkat... Më saktë, vetë koncepti i mëkatit, a është në thelb i vjetëruar?
  Magda ngriti supet.
  - Ju dëshironi të thoni se koncepti i mëkatit është i vjetëruar ...
  Gerda ndezi përsëri automatikët e saj, duke shtypur një kundërsulm të dëshpëruar nga ushtarët rusë. Plumbat i vranë si dhurata nga ferri. E-100 është shumë i mbrojtur në këtë modifikim. Rreth tetë mitralozë, dy koaksialë me topa, dhe pjesa tjetër kontrolloheshin në menteshat. Dhe ata goditën shumë fort.
  Gerda bërtiti me një buzëqeshje:
  - Mëkat, kjo është baza e ekzistencës së Rajhut të Tretë! Feja jonë është me të vërtetë besimi i bishave!
  Christina me flokë të kuqe, duke qëlluar nga një top dhe duke vrarë ushtarë rusë, këndoi:
  - Bisha ime e dashur dhe e butë... Unë i dua këpurdhët e tu, më beso! Bisha ime e skëterruar dhe me fang!
  Një nga armët kundërajrore sovjetike përsëri arriti të godasë sheshet dhe t'i thyejë ato. E-100 më në fund u ndal. Magda, megjithatë, e ndëshkoi armën e bezdisshme kundërajrore duke e mbuluar me një ngarkesë të rëndë. Epo, gjurmët ishin thyer.
  E vrenjtur, Gerda thirri një rimorkiator dhe pyeti:
  - Na nxirr jashtë, të lutem! po vdesim! Gjurmët janë thyer!
  Përgjigjja erdhi menjëherë:
  - Tërheqja do të jetë!
  Christina këndoi me buzëqeshje:
  - Kjo është lëvizja! Armiqtë për dëm!
  Magda qëlloi në armë, të cilën ushtarët rusë po përpiqeshin ta nxirrnin për zjarr të drejtpërdrejtë. Ajo theu fuçinë dhe shpërndau ushtarët sovjetikë në drejtime të ndryshme. Njëri nga ushtarët u shqye në gjysmë dhe luftoi në agoni.
  Kristianja bjonde u kryqëzua dhe duke ngritur sytë drejt qiellit, u lut:
  - Më fal Zot! Për mëkat dhe vrasje të pavullnetshme!
  Christina qeshi dhe tha:
  - Jo, nuk është e mundur! Duhet të jesh i fortë si guri! Bëhu një shkëmb për ne!
  Magda u përgjigj me besim:
  - Ka vetëm një shkëmb - Jezu Krishti!
  Djalli me flokë të kuqe leh:
  - Jezusi ishte një pacifist! Dhe besimi dhe profesioni ynë është lufta!
  Tanku E-100 u tërhoq dhe u tërhoq zvarrë drejt pozicioneve gjermane. Gerda, me buzëqeshjen e mbretëreshës së borës, tha:
  - Rolet janë pjesa më e cenueshme e rezervuarit. Dhe kjo duhet luftuar!
  Charlotte tundi kokën.
  - Mos i mbuloni të gjithë rrotullat me mburoja. Kjo nuk është e mundur, pasi një pjesë e vemjeve do të jetë ende e hapur!
  Magda sugjeroi:
  - Dhe nëse i bëni rrotullat të vegjël dhe pa paletë?
  Djalli me flokë të kuqe qeshi dhe tregoi dhëmbët e saj perlë:
  - Dhe si t'u japim më shumë shpejtësi?
  Magda fërkoi metalin me tabanin e saj të zhveshur dhe sugjeroi:
  - Dhe nëse përdorni motorë elektrikë?
  Charlotte tërhoqi barkun dhe përdredhi qafën.
  - Një opsion i mundshëm... Dhe tanket do të digjen më pak!
  Magda tha me lot:
  - Atëherë do të futemi në ferr, ai do të digjet dhe do të digjet si pishtarë!
  Flokëkuqja bërtiti:
  - Epo, pra çfarë ... Dhe engjëjt janë krijuar nga një flakë e ndritshme! Le të jemi engjëj!
  Kristina e mori dhe këndoi shurdhuese:
  - Unë nuk jam engjëll, por thjesht një djall, por për njerëzit jam bërë shenjtor .... Merr armiqtë e llogaritjes, nën torturën e një dhimbjeje kaq të çuditshme!
  Vajzat heshtën... Në qiell vërtiteshin stuhitë dhe kanonada gjëmonte. Dhe bombat vazhdonin të binin shi e të binin ... Si një breshër i vërtetë shkatërrimi dhe shkatërrimi.
  Murmansk po digjej dhe njerëzit po vdisnin. Gjermanët madje lëshuan një raketë balistike. Nuk është një armë shumë efektive. Është më e lehtë të hedhësh një bombë prej pesë tonësh nga Yu-488, do të jetë edhe më e saktë dhe më e lirë.
  Christina ishte e para që u hodh zbathur në dëborë kur tanku u dërgua në parkingun e urgjencës. Riparuesit ishin aty. Vajzat u zhvendosën në një kasolle të ngrohtë. Shtrihuni në dyshekë. Gerda dhe Charlotte filluan të luanin shah xhepi.
  Magda dhe Kristina filluan të bënin një shtyp në mënyrë që barku i tyre të ishte i ngulitur dhe të mos varej gjatë shtatzënisë. E bukur për t'u dridhur në ijët e një luftëtari. Ende të freskëta, por tashmë këto janë gra që kanë sjellë në jetë fëmijë. Dhe të vdesësh nuk është aq e frikshme tani - ka dikë që të vazhdojë garën! Edhe me farën e një bastard të tillë si Hitleri.
  Por vajzat nga batalioni SS "Tigrat", Fuhrer është me të vërtetë diçka si Zoti. Dhe jo më një zot pagan, por diçka e Plotfuqishme dhe e pakuptueshme në gjenialitetin e saj.
  Gerda luajti lojën e mbretit dhe zhvilloi një sulm të fortë. Charlotte mbrohej me kokëfortësi. Pati një shkëmbim goditjesh. Por gjithçka përfundoi në shfarosje të ndërsjellë, dhe një barazim. Pastaj Magda dhe Kristina filluan të luanin shah. Dhe Charlotte dhe Gerda filluan të bënin shtypje dhe shtytje. Vajza mbajti në mënyrë aktive formë.
  Magda, duke luajtur dhe duke e shtyrë kundërshtarin, tha në mënyrë filozofike:
  - Është ende e çuditshme ...
  Christina pyeti me një buzëqeshje të pafajshme në buzë:
  - Çfarë është e çuditshme?
  Supermeni bjond u përgjigj:
  - Fakti që të bardhët janë ngjyrat e mirësisë, por ata janë të parët që e nisin luftën!
  Djalli i kuq racionalisht vërejti:
  - Por edhe ne jemi të mirë ... Por bolshevikët sulmuan Rusinë të parët!
  Magda këndoi si përgjigje me një ton të trishtuar:
  - Por gjithçka lulëzon para nesh, gjithçka digjet pas nesh ...
  Kristina u përgjigj me një zë të qartë:
  - Nuk ke pse ankohesh! Me ne është ai që do të vendosë gjithçka për ne!
  Gerda vazhdoi të këndonte:
  - Të gëzuar, jo të zymtë, le të shkojmë në shtëpi - atletët biondë do të jenë shpërblimi ynë!
  Pas kësaj, të katër shpërthyen në të qeshura... Një adoleshente shoqëruese u shfaq dhe u dha vajzave sanduiçe me gjalpë, djathë, sallam dhe fruta të thata. Vajzat hëngrën dhe ishin të rraskapitur nga vapa. Bukuroshet i zuri gjumi. Është mirë kur je i ri dhe i shëndetshëm - lehtë mund të shkosh të flesh.
  Të nesërmen, më 27 nëntor, E-100 u restaurua vetëm pjesërisht. Vajzat nuk kanë marrë pjesë në sulm. Por nga ana tjetër, me një bikini, dhe zbathur nëpër reshjet e dëborës, ata bënë një vrap. I shikonin sikur ishin të çmendur, duke nxituar pothuajse lakuriq në të ftohtë. Por vajzat janë përgjithësisht aerobatike. Ata janë njerëz të veçantë të së ardhmes!
  Gerda doli përpara. Dhe vajza jo aq zbathur Gerda, e cila ishte në përrallën e Andersen. Por edhe i guximshëm dhe i ngurtësuar. Dhe në të njëjtën kohë, ajo u bë një vrasës i lindur. Vajzë e shpejtë, me muskuj të fortë.
  Megjithatë, të katër vajzat janë të mira. Ata vrapuan me një ritëm të shpejtë pesëdhjetë kilometra dhe u kthyen prapa. Më pas ata bënë një sërë ushtrimesh, kënduan dhe tundeshin. Pak praktikë në të shtënat.
  Vetëm të nesërmen tanku E-100 u riparua. Epo, dhe nuk është aq keq. Për më tepër, në këtë makinë super të rëndë kishte një rregullim origjinal të rulave, të ndryshëm nga renditja e shkallëzuar, e cila rriti performancën e drejtimit në dëborë, por krijonte probleme të caktuara për riparuesit jashtë zakonit. Edhe pse është thjesht më e lehtë të montoni E-100 sesa "Tiger" ose "Panter".
  Më 28 nëntor, nazistët ishin në gjendje të depërtonin pak më thellë në Murmansk. Por rezistenca e trupave sovjetike është thjesht e pakuptueshme. Dhe madje edhe predhat gjashtëmbëdhjetë inç të luftanijeve të Britanisë dhe Gjermanisë nuk mund të thyenin vullnetin e mbrojtjes.
  Por nazistët ende përparuan. Tanku E-100 kaloi disa blloqe brenda një dite, por përsëri dëmtoi gjurmët. Por këtë herë riparimi zgjati vetëm disa orë. Më 29 nëntor, vajzat terminatore u përplasën me një tank KV-3. Makina sovjetike goditi disa herë armaturën ballore, por predhat u larguan nga shpati. Magda qëlloi kundër tankut rus, duke i vënë flakën si një grumbull pishtarësh të grumbulluar.
  Christina pyeti partnerin e saj me një buzëqeshje tallëse:
  - Nuk të vjen fare keq për ata rusët?
  Magda u përgjigj sinqerisht:
  - Më vjen keq për të gjithë, edhe ata që nuk janë të denjë për keqardhje!
  Dhe vajza psherëtiu rëndë, duke i kthyer sytë nga qielli. Luftëtarët përpiqeshin të vepronin gjithnjë e më me kujdes. Për të mos u hutuar nga riparimet. Armët 128 mm dhe 75 mm punonin si gomarë. Por gjithsesi rezervuari ishte i dëmtuar.
  Një nga muret shpërtheu dhe u shemb mbi makinë. Gërvishti dhe gërvishti pak armaturën.
  Më 30 nëntor, nazistët përparuan edhe më tej. Në disa vende, madje shkoi në qendër të qytetit. Por në të njëjtën ditë, një e shtënë e drejtuar mirë nga një dyzet e pesë dëmtoi grykën e një topi 128 mm dhe vajzat u detyruan të ngriheshin përsëri për riparime. Dhe, me sa duket, më gjatë.
  Pastaj të katër vendosën të luftonin në vend të një tanku, si këmbësoria e thjeshtë. Bukuroshet u përpoqën të luftonin, duke u përleshur me një bikini. Por në të ftohtë, vajzat mund të duronin vetëm disa orë në një formë kaq gjysmë të zhveshur, dhe më pas vrapuan për t'u ngrohur.
  Gerda u zhyt në dëborë, qëlloi nga mitralozi më i fundit MP-44 dhe vrau ushtarët rusë mjaft aktivisht. Ja ku është, një vajzë këmbëzbathur me flokë të bardha, goditi në kokë një kolonel të Ushtrisë së Kuqe. Dhe ajo tha:
  - Jo, unë jam ende Arian!
  Charlotte, e cila po përparonte nga ana tjetër, qeshi:
  - Ju jeni një luftëtar që u sjell vdekjen armiqve. - Pastaj një vajzë flokëkuqe dhe këmbëzbathur qëlloi drejt majorit dhe e goditi mu nën sy. Buzëqeshi bukur. - E shihni, qëlloj po aq mirë!
  Gerda dha një kthesë, duke përfunduar anëtarin e Komsomol, dhe kapiteni i trupave ruse, i tregoi dhëmbët kurvë:
  - Po, ju qëlloni, dhe unë pashë! Si një sharrë elektrike me zinxhir!
  Charlotte hodhi një copë xhami me gishtat e saj të zhveshur. Ai goditi në qafë togerin e ushtrisë ruse dhe cicëroj:
  - Dhe ja ku jam, zhytem në gotë!
  Gerda vrapoi nëpër dëborë, duke lënë gjurmë të zhveshura e të këndshme. Ajo vrapoi e përkulur. Pastaj vajza tigreshë u kthye dhe bëri një salto. Ajo u shtrembërua dhe lëvizi kokën në mjekrën e një ushtari sovjetik. Ai pështyu gjak. Gerda ia shtrëngoi fytin me këmbë të zbathura dhe e mbyti rusin.
  Djalli me flokë të kuqe Charlotte e mbyti pionierin. Kështu dolën të këqija dhe të liga vajzat.
  Magda vrau edhe ushtarë rusë, por nuk i preku fëmijët. Jo, ajo kurrë nuk do të ngrejë dorën ndaj një fëmije. Dhe në përgjithësi derdhja e gjakut nuk i jepte kënaqësi. Por megjithatë, ajo është një tigreshë nga batalioni SS dhe duhet t'i bindet urdhrit.
  Këtu Christina hodhi një kamë në një djalë që dukej rreth dymbëdhjetë vjeç. Tashmë mizore. Jo, të rriturit nuk duhet të vrasin fëmijë!
  Magda u kryqëzua dhe pëshpëriti:
  - Fale Zotin! Ti je i neveritshëm për mua, por lufta është luftë!
  Dhe bjondja qëlloi në drejtim të snajperit rus, ai ra, i shpuar nga një goditje e saktë në urën e hundës. Mjerisht, u shfaqën katërshja e famshme. Vajzat fillimisht vranë britanikët dhe pjesërisht amerikanët, por tani ata u morën
  rusët. Të tilla janë buzeqeshjet tronditëse të Luftës së Dytë Botërore. Buzëqeshjet që tregojnë dhëmbët më të vërtetë dhe më të mprehtë!
  Christina fërkoi këmbën e saj të zbathur në dru, duke u ndjerë ende e ftohtë dhe duke thënë:
  - E shëmtuar? Dhe çfarë doni nga shtrigat me flokë të kuqe!
  . KAPITULLI #14
  Gjermanët e ngrinë gradualisht veprimtarinë. Përfshirë aviacionin - dhe të detyruar për shkak të përkeqësimit të kushteve të motit. Nuk ishte plotësisht e mundur të përmbusheshin detyrat e vendosura në prag të ofensivës. Vërtetë, Kaukazi është kapur praktikisht. Prodhimi i naftës në Baku është nën kontroll. BRSS humbi burimin e saj më të madh të naftës. Vërtetë, vetë gjermanët ende duhet të shpenzojnë kohë për të rivendosur puset. Kapur dhe Karelia, Arkhangelsk, pjesë e bregdetit verior. Plotësisht i ndërprerë nga komunikimi me pjesën tjetër të Rusisë Leningrad. Disa territore të tjera janë kapur në qendër. Gjysma e Turkmenistanit është gjithashtu e pushtuar. Japonia pushtoi të gjithë Mongolinë, dhe gjithashtu u fut në Azinë Qendrore dhe krijoi pjesërisht majat e urave përtej Amurit, në rajonin Usuri. Vërtetë, samurai pati sukses disi më pak. Vladivostok është bllokuar plotësisht dhe është duke u granatuar.
  Moska është rreth 200 kilometra larg. Dhe tashmë gjermanët mund të bombardojnë kryeqytetin me raketa balistike dhe të bombardojnë me avionë reaktivë. Por në dimër dhe në acar, Wehrmacht humbi mundësinë për të kryer një ofensivë të mëtejshme. Sidomos trupat koloniale: Indianët, Afrikanët, Arabët janë shumë të ftohtë. Dhe ata humbën pjesën më të madhe të aftësisë së tyre luftarake. Është mëkat të mos përfitosh nga një situatë e tillë. Megjithëse Ushtria e Kuqe pësoi humbje të mëdha, ajo gjithashtu u varfërua rëndë.
  Në të vërtetë, Shtabi i Përgjithshëm vendosi, me gjithë vështirësitë në furnizim dhe humbjen e Kaukazit, të kryente disa operacione të mëdha sulmuese në dimër. Edhe nëse fashistët nuk guxojnë të nxjerrin hundën në dimër, por ne do t'i shtrëngojmë dhe do t'i shtypim.
  Ose, në çdo rast, do t'i detyrojmë ata të luftojnë në kushtet më të këqija të motit.
  Vasilevsky, kreu i shtabit të përgjithshëm dhe zëvendësministri i mbrojtjes, logjikisht sugjeroi se BRSS nuk do të ishte në gjendje të fitonte garën teknologjike kundër të gjithë Evropës dhe Afrikës, me Azinë në fillim.
  Në këtë drejtim, gjatë dimrit, avantazhi i armikut, veçanërisht në aviacion, vetëm do të rritet. Po, sigurisht, projektuesit sovjetikë kanë zhvilluar tashmë dhe vazhdojnë të zhvillojnë tanke të reja, më të avancuara. Në veçanti, T-34-85 me një frëngji më të madhe dhe një armë të fuqishme. Epo, IS-2 me një armë 122 milimetrash është në rrugë. Por as gjermanët nuk do të qëndrojnë në vend. Përveç kësaj, edhe makinat e reja nuk janë aq të mira sa për të mposhtur Luanin apo ndonjë makinë të rëndë.
  Dhe nuk ka gjasa që tani të jetë e mundur të arrihet epërsia numerike.
  Foli gjithashtu Voznesensky. Ai gjithashtu foli në favor të një ofensive të hershme:
  - Pas humbjes së Kaukazit, ushtria jonë do të përjetojë një mungesë të madhe karburanti. Më saktësisht, ne tashmë e përjetojmë atë në maksimum. Megjithatë, në dimër, periudha e ditës është shumë më e shkurtër, moti jo-fluturues është i zakonshëm dhe konsumi i karburantit gjithashtu do të reduktohet.
  Komisari i Popullit Zhdanov gjithashtu nxitoi të shtojë:
  - Përveç kësaj, luftëtarët dhe xhenierët tanë hodhën në erë të gjitha puset e naftës në Kaukaz. Dhe kjo do të thotë që Fritz nuk mund të përdorë ende vajin tonë. Por duke marrë parasysh se sa shpejt fashistët mizorë janë në gjendje të ndërtojnë dhe rivendosin gjithçka, atëherë në pranverë nafta e Baku do të rrjedhë edhe në arterien e ekonomisë së Rajhut të Tretë.
  Stalini e përmblodhi diskutimin:
  - Në fund të dhjetorit do të bëjmë grevën e parë të dimrit. Pyetja e vetme është se ku?
  Nuk kishte unitet mes ushtarakëve. Zhukov propozoi të godiste në qendër dhe të hidhte armikun larg Moskës. Vasilevsky sugjeroi se do të ishte më mirë të gjesh një pikë të dobët në Tikhvin. Në të njëjtën kohë, ndihmoni Leningradin, të cilit unaza e dyfishtë e bllokadës mund të mos mbijetojë.
  Rokossovsky bëri thirrje për një ofensivë në drejtim të Voronezh. Kishte ide për të sulmuar nazistët në Astrakhan, apo edhe afër Arkhangelsk. Stalini dëgjoi të gjitha komentet, gërvishti diçka dhe mendoi.
  Ideja për ta larguar armikun nga Moska dukej joshëse dhe lypëse. Megjithatë, është në qendër që nazistët janë tani më të fortët dhe të ngulitur mirë.
  Dukej e palogjikshme sulmi, duke e detyruar Vollgën, lumi ishte i madh dhe i rrjedhshëm, dhe faza e parë e operacionit do të zgjatej.
  Një variant i një sulmi midis Donit dhe Vollgës është i mundur, por tanët tashmë janë rrahur atje, dhe gjermanët janë gjithashtu të fortifikuar mirë.
  Ideja e Vasilevsky duket më logjike. Në veri, gjermanët janë më të dobët, dhe trupat e tyre disi kanë më pak përvojë luftarake. Për më tepër, Tikhvin u pushtua kohët e fundit, trupat gjermane ishin vendosur në parvaz. Por është shumë e mundur që Fritz të mendojnë kështu.
  Jepni të gjitha forcat në drejtim të Voronezh? Një ballkon i formuar në konfigurimin e pjesës së përparme, të cilin do të ishte shumë racionale të përpiqeshe ta presësh si një gjembaç i pjerrët.
  Disa mendime më interesante janë për të qij pranë Arkhangelsk. Duke marrë parasysh që Fritz-it do t'i duhet të transferojë përforcime nga detet, ka një drithë racionale në këtë drejtim.
  Edhe pse është e vështirë të furnizojmë trupat tona, aq më tepër që flota e nëndetëseve fashiste dominon totalisht në det. Po, dhe kryqëzorët e rinj nga nazistët po hyjnë në veprim. Duket se ata madje pothuajse ndërtuan luftanijen Bismarck të përmbytur më parë. Për më tepër, anija e re duhet të mposht madhësinë dhe armatimin rekord të Yamato.
  Edhe pse nga ana tjetër, pse Fritz-it i duhen luftanijet? Për të hedhur pluhur në sytë e gjithë botës? Më shumë i shqetësuar për të dhënat për llojet e reja të armëve që po zhvillohen në Rajhun e Tretë. Sidomos për raketat dhe avionët reaktivë, dhe kjo është serioze.
  Pas një hezitimi të vogël, Stalini miratoi planin: të fillonte një ofensivë në rajonin e Tikhvin në fund të dhjetorit, dhe në fillim të janarit për të ndjerë armikun pranë Voronezh.
  Në përgjithësi, kjo dukej e logjikshme... Ndërkohë, katër vajzat thuajse të harruara vazhduan heroizmin e tyre në Frontin Lindor. Gerda dhe Charlotte dhe Christina dhe Magda von Singer - pas një pauze të shkaktuar nga fakti se të gjitha pothuajse në të njëjtën kohë mbetën shtatzënë; më pas lindi fëmijë të shëndetshëm, u kthye në front.
  Koha ishte e ftohtë, bukuroshet mbërritën pikërisht në datën njëzet e pesë dhjetor. Bie borë dhe era po fryn kaçurrela. Dhe ata zgjodhën jo vendin më të ngrohtë për veten e tyre - pikërisht afër Leningradit.
  Me të mbërritur, vajzat e veshura me bikini bënë një vrapim nëpër borë. Në fakt, arianët e vërtetë duhet të tregojnë se nuk kanë frikë nga asnjë, madje edhe nga i ftohti më i rëndë. Së bashku me ta iku një djalë ninja, i cili kishte ardhur nga Japonia, të cilin të gjithë e quanin Karas.
  Ky fëmijë u bë i famshëm për pjesëmarrjen në operacione speciale. Tiparet e këndshme orientale, së bashku me flokët biondë të trashëguar nga një baba i panjohur, e bënë djalin shumë të pashëm.
  Vajzat madje i hodhën sytë në përgjigje, megjithëse Karas, ndoshta, nuk është ende çift për ta. Por relievi i muskujve, si një tel, shkon, që as këto tigresha të ngurtësuara dhe me përvojë nuk mund ta mbajnë.
  Vajzat pas lindjes në bazën stërvitore rifituan plotësisht formën e tyre, por jo çdo supermen është i dhënë për t'i bërë ballë një ritmi kaq të akullt.
  Christina, e cila, si Magda, von Singer, arriti të luftonte me rusët, tha:
  - Bryma dhe bora janë aleati kryesor i tyre. Dhe kështu asgjë nuk është më e lezetshme se britanikët!
  Me të drejtë Magda tha:
  - Nuk do ta thosha këtë. Rusët janë shumë më të fortë dhe njësitë pothuajse kurrë nuk tërhiqen!
  Charlotte bëri një salto, ndërsa vraponte, duke qeshur, tha:
  - Por kjo është më tepër dobësia e tyre sesa një plus .... Unë nuk i kuptoj metoda të tilla të komandës dhe kontrollit të trupave si krijimi i detashmenteve të breshërisë dhe ekzekutimet e komandantëve të njësive që tërhiqen.
  Vetë Gerda zbathur, duke u kthyer duke vrapuar dhe duke u shtrirë, ra dakord:
  - Sigurisht - nuk do të marrësh luftëtarë të mirë nga poshtë shkopit. - Këtu vajza bionde, megjithatë, u detyrua të pranonte, duke i ngërthyer zemrën. - Por rusët po luftojnë mirë nëse kanë qëndruar tashmë për dy vjet e gjysmë. Ne do të donim vitalitetin e tyre!
  Kristina gërhiti me përbuzje.
  - A po flet me ne?
  Gerda qeshi duke thënë:
  Ne jemi elita! Sidomos Marseja!
  Asi më i mirë i të gjitha kohërave dhe popujve, megjithë ndalimin kategorik të Hitlerit, i cili dëshironte që ky simbol i pathyeshmërisë të përqendrohej ekskluzivisht në punën e mësimdhënies - në fund të fundit, ai ishte akoma një gjeneral-lejtnant, megjithatë shpërtheu në front.
  Ose më mirë, Fuhreri e lejoi me dashamirësi të kthehej nëse gjermanët ndiheshin keq diku.
  Nazistët, natyrisht, për çdo rast, forcuan mbrojtjen dhe u përgatitën për dimër, por ata dyshuan fort se rusët do të kishin burimet për veprime sulmuese në shkallë të gjerë.
  Sidoqoftë, inteligjenca funksionoi. Kjo do të thotë, informacioni për ofensivën e afërt për të çliruar Tikhvin megjithatë doli. Për më tepër, trupat sovjetike filluan një përgatitje të fuqishme artilerie, pikërisht në kohën e Krishtlindjes.
  Katyushat u goditën, madje edhe disa nga raketat e para të avionëve Andryusha me fuqi të lartë. Dhe gjëmimi ishte i tillë që e kapën vajzat zbathur e gjysmë të ngrira.
  Për fat të mirë, dëgjimi i tyre është i shkëlqyer dhe sytë e tyre shkëlqejnë nga shkëndija.
  Duke parë njëra-tjetrën, vajzat arritën në përfundimin:
  - Çfarë tani do të luftojmë, si duhet!
  Dhe djali ninja Karas tha:
  - Detyra ime do të jetë të hyj në Leningrad dhe të zbuloj atje. Ju jeni shumë e bukur për skautët!
  Magda anoi qerpikët duke u përgjigjur:
  - Dhe ju gjithashtu... Dhe nëse rusët ju duken të çuditshëm, theksi juaj?
  Karas tha logjikisht:
  - Kur flet rusisht shumë saktë, kjo tradhton një të huaj në ty shumë më tepër. Në çdo rast, vrapova, por me kujdes shtypni kundërshtarin në krah ...
  Vajzat nxituan në tankun e tyre. Në fund të fundit, ata janë cisterna testuese. Dhe ata zgjodhën për veten e tyre, diçka të re. Më saktësisht, edhe dy tanke fillestare njëherësh, të cilët duhet të testohen në pjesën e përparme.
  Domethënë, "Weasels", makina me dy anëtarë të ekuipazhit me një siluetë shumë të ulët. Modelet e para të tankeve të një gjenerate të re, ku gjermanët me të vërtetë u angazhuan seriozisht në kompaktimin e paraqitjes. Dhe disa njohuri interesante në menaxhim. Në veçanti, transmetimi elektrik dhe vendndodhja e kutisë së marsheve të montuar në motor. Dhe vetë cisternat, një çift, në fakt ishin shtrirë. Në të njëjtën kohë, transmisioni dhe motori ishin vendosur në pjesën e pasme, dhe vajzat ishin të vendosura rehat në bark. Dhe këmbët e tyre shtypën ingranazhet dhe butonat në pjesën e pasme, dhe duart e tyre, përkundrazi, lëviznin rehat kur ndërronin. Sedilja më e shtrirë është bërë me porosi dhe kopjon formën e trupit të tyre. Në të vërtetë nuk ka kullë - doli të ishin armë vetëlëvizëse, dhe aq të ulëta sa rrotullat janë të vendosura jashtë.
  Sigurisht, topi nuk mund të rrotullohet, por mund të rrotullohet pak. Epo, vetë luftëtari rrotullohet në mënyrë të famshme rreth boshtit të tij dhe në këtë mënyrë kompenson mungesën e një kulle.
  Magda u shpjegoi vajzave shoqëruese:
  - Atje, pa frëngji, tanket bëhen gjithnjë e më të lira. Këtu mund të rregullojmë lartësinë, duke e ulur në 1.2 metra dhe duke e ngritur në 1.5 ... Gati si partizanët, zvarritemi mbi plastuna.
  Me një peshë prej 12 tonësh, makina kishte forca të blinduara ballore të shkëlqyera prej 82 milimetrash në një kënd të prirjes prej 40 gradë nga horizontali në krye. Pjesa e poshtme është shumë e vogël. Anët mbrohen më keq në 60 milimetra, por vetë rrotullat ende mbulojnë. Motori me 400 kuaj fuqi ofron performancë të shkëlqyer të drejtimit. Plus, vendndodhja e rrotullave dhe pezullimi bëjnë të mundur jo vetëm zvogëlimin e siluetit, por gjithashtu ofrojnë lëvizje të shkëlqyera të kryqëzuara.
  Ju pëlqen apo jo, por një menageri më e rëndë, duke filluar me Panterën, shumë më e rëndë dhe e ngathët. Dhe në shigjetat e dëborës dhe plotësisht arkivol.
  Gerda, e cila u vendos me partneren e saj prej shumë kohësh Charlotte, dhe padashur ndjeu siklet në kutinë e ngushtë, kompakte dhe të zgjatur të rezervuarit. Edhe pse, natyrisht, duhet t'i bëjmë haraç faktit që makina me armatimin T-4 dhe forca të blinduara më të mira përshtaten në peshën prej 12 tonësh. Terminatorja bjonde u shpreh:
  - Tanket më të rehatshme ishin "Tiger" dhe "Luan". Në këtë makinë edhe ne vajzat e kemi të vështirë të kthehemi.
  Charlotte u përgjigj:
  - Por mbrojtja... Si "Pantera" më e re, e cila vetëm që nga nëntori filloi të hynte në trupa me një kuti 60 milimetrash.... Vërtetë, balli është mbyllur më mirë se i yni me 120 milimetra, por ju duhet akoma. për ta goditur. Në një kënd të tillë si i yni, një top 85 milimetrash do të rikoset edhe kur gjuan me pikë të zbrazët.
  Gerda gërvishti këmbën pas veshit, por nga kjo lëvizje gishti i saj u mbështet në çatinë e pjerrët dhe tha:
  - Rusët na paralajmëruan se mund të shfaqen tanke me kalibër 122 milimetra. Inteligjenca nuk fle!
  Charlotte tha e sigurt, duke fryrë faqet dhe duke shtrembëruar gojën me zemërim:
  - Inteligjenca jonë, si gjithmonë, është në krye. Vetëm ne ishim të mbyllur në një kuti të ngushtë.
  Motori i ri me 400 kuaj fuqi, siç thoshin udhëzimet, mund të fuqizohej për një kohë të shkurtër me një përzierje uji-metal ose azoti. Në këtë rast, rezervuari mund të nxitonte për disa minuta me një shpejtësi mbi 100 kilometra.
  Trupat sovjetike hynë në një përparim, para kësaj ata shkatërruan të gjitha llogoret dhe bunkerët e nazistëve. Por nazistët tërhoqën shumicën e trupave në vijën e dytë dhe të tretë. Pas kësaj, ata u përpoqën të takonin këmbësorinë me zjarr artilerie dhe gradat mitraloz.
  Përpara, natyrisht, ishin tanket në lëvizje. Meqenëse T-34-85 më i fuqishëm nuk kishte hyrë ende në prodhim masiv, T-34-76 më i vogël dhe më i lëvizshëm sulmoi. Ata, pavarësisht nga humbjet, u ngjitën në vijën e kanalit dhe përdorën performancën e tyre të shkëlqyer të drejtimit në dëborë.
  Dhe këtu janë makinat gjermane që përpiqen të përgjigjen. T-4 tashmë është nxjerrë jashtë prodhimit, por disa prej tyre janë ende në shërbim. Mjaft e çuditshme, ata lëvizin më mirë në reshjet e dëborës sesa përbindëshat më të rinj. Ato duhet të nisin ende për të pastruar borën që është bllokuar midis shesheve të patinazhit. Është edhe qesharake se si Fritz zien ujin në kaldaja, dhe pastaj e derdh atë në shina në mënyrë që kjo kore e ndyrë të shkëputet.
  Edhe tanku më i mirë gjerman "Lion" vuan edhe me rula të tillë. Vërtetë, në shumicën e modifikimeve, francezët e kanë marrë tashmë parasysh këtë, dhe vetë makina është e aftë të mposht një tridhjetë e katër ... Por kjo është vetëm me kusht kaq e thjeshtë.
  Por këtu janë disa tanke gjermane ende të lëvizur... Por pjesa tjetër, si të thuash... Në krye! Vërtetë, nga "Lion" cisternat e lezetshme përpiqen të godasin T-34-76 nga një distancë e gjatë. Duhet të theksohet se duke pasur parasysh brishtësinë e armaturës së frëngjisë së hedhur të projektuar nga Sovjetik, për fat të keq ekziston një shans për të goditur.
  Mungesa e elementeve aliazh është aq e mprehtë sa që edhe armët 50 mm të Fritz janë të rrezikshme. Megjithatë, goditjet nga një top i vogël 37 mm shkaktojnë gjithashtu shembje dhe derdhje të armaturës ose plasaritjet e bykut me frëngji.
  Dobësia relative e "tridhjetë e katër" çoi në faktin se ideja e ripajisjes së "Panterëve" me një armë më të fuqishme u shty në kohë më të mira. Ose më mirë, ato më të këqijat - nëse IP-të hyjnë në seri. Por deri më tani, IS-1 nuk është bërë një seri masive. Por informacioni tashmë ka rrjedhur në llogarinë IS-2. Meqenëse shumë gjeneralë tashmë e kuptuan se BRSS ishte pothuajse i dënuar dhe nuk e panë të turpshme të tradhtonin atdheun e tyre për para. Pra, numri i spiunëve, përfshirë Shtabin e Përgjithshëm, është rritur ndjeshëm.
  Këtu është një modifikim i rëndë i "Luanit" me një top 128 mm. Ai përpiqet të arrijë tridhjetë e katër me putrën e tij të gjatë ... Por përpiqu të godasë.
  Sidoqoftë, cisternat sovjetike vendosin të sulmojnë vetë Fritz. Edhe nëse merret parasysh shpejtësia e zjarrit të armëve të Wehrmacht, kjo është vetëvrasje.
  Këtu "Luani" arriti të shqyejë kullën dhe katër miq fluturuan si pëllumba në botën tjetër ... Por tanket e tjera po mbarojnë akoma më aktivisht ... Këtu zejtarët janë rënduar për të rritur disi motorët me naftë, që ata, edhe pse për një kohë të shkurtër, por pa asnjë përzierje, e përshpejtojnë tankin deri në 70 kilometra. Lëreni motorin të prishet pas kësaj. Por këtu vijnë në sulm djem të dëshpëruar, të cilët nuk kanë kthim. Epo, çfarë? Nëse është e pamundur të jetosh ndryshe, atëherë harro mbijetesën.
  Dhe tani, si një demon nga bota e borës, një tank sovjetik, pasi ka zgjedhur viktimën më të shtrenjtë për vete, përplas një "Luan" të rëndë dhe vdekjeprurës. Makina gjermane sapo kishte nisur të dilte nga hangari.
  Goditja është e fortë, gryka e makinës sovjetike është e përkulur. "Luani" është mjaft i ulët dhe trupi i të dy makinave është i rrafshuar. Dhe pastaj shpërthen motori gjerman përpara. Dhe zjarri fillon, dhe fluturimi i nazistëve, përmes kapakut të poshtëm.
  Jo të gjitha, sigurisht, tanket sovjetike ishin në gjendje të depërtonin në distancën e përplasjes. Veglat e Fritz-it punojnë dhe bluajnë. Por kush ia del, si do të godasë!
  Gerda dhe Charlotte ishin pak përpara miqve të tyre dhe ishin brenda kufijve kur makinat sovjetike ishin tashmë të dukshme. Epo, mund të qëlloni, por është më mirë të afroheni. Nga pesë kilometra, edhe armatura e brishtë e një tridhjetë e katër është problematike për t'u marrë.
  Fiery Charlotte tha në mënyrë filozofike:
  - Kështu është gjithmonë. Nuk mund të gjuaj nga distanca!
  Gerda u përgjigj:
  - Mundesh nëse tregohesh mjaftueshëm i kujdesshëm!
  Por deri tani situata nuk i ka detyruar të hapin zjarr nga distanca të gjata. Dhe vështirë se dikush do ta vërejë rezervuarin e tyre të lyer me të bardhë. Dhe makina funksionon aq mirë. Askush nuk do të fajësojë shasinë.
  Dhe po, udhëtimi është i qetë. Automjetet sovjetike gjithashtu nuk janë të këqija, dhe këtu ata tashmë kanë hakuar linjën e parë të mbrojtjes gjermane dhe po depërtojnë të dytën. Dhe moti nuk fluturon, një stuhi dëbore është ngritur dhe aeroplanë të shumtë të Wehrmacht janë jashtë funksionit.
  Duke marrë parasysh dobësinë numerike të aviacionit të kuq, dhe mungesën akute të karburantit, moti më i mirë nuk mund të ketë.
  Lëreni Fritz-in të fshihet. Tashmë, disa prej tyre madje filluan të tundnin lecka të bardha. Hitleri do të kapet...
  Gerda qëlloi nga dy kilometra. Në parim, kjo nuk është ende një humbje e sigurt, por duke parë se sa gjermanë rusët arritën të gjymtojnë, atëherë çfarë të presësh. Për më tepër, tridhjetë e katër janë edhe më pak këmbëngulës se në fillim të luftës, dhe ata ende nuk kanë arritur të zhvillojnë depozita të reja. Kështu që...
  Terminatorja bjonde u shqetësua shumë kur tërhoqi këmbëzën e armës. Ajo tashmë e kishte humbur zakonin e të shtënave të drejtpërdrejta - me përjashtim të stuhisë së Murmanskut, megjithëse vazhdoi të ushtrohej në poligonet e qitjes dhe terrenet stërvitore gjatë shtatzënisë, si dhe gjatë muajve të parë të mbretërimit të saj. Por mesa duket është më e lehtë të luftosh me bikini dhe zbathur, bëhesh njësh me makinën... Predha goditi dhe shtrembëroi kullën... Jo, nuk mori flakë, por gjithsesi shoku duhej të ndalonte. Dhe tani një tjetër viktimë...
  Charlotte pëshpërit:
  - Kush është mësuar të luftojë për fitore. Ai do të shkojë në varr me ne ... - gjuajti Gerda, dhe luftëtari me flokë të kuqe korrigjoi. - Ose më mirë, të gjithë së bashku do t'i çojmë armiqtë në varr.
  Borëbardha Terminatori e ndërpreu me zemërim:
  - Po, nuk ka frymëzim, mos e shpërqendroni këngën!
  Charlotte u lut:
  - Këndojeni vetë! Ju jeni kaq të aftë!
  Dhe Gerda, duke udhëhequr zjarrin, këndoi;
  Atdheu dhe ushtria janë dy shtylla,
  Në të cilin planeti qëndron!
  Ne do t'ju mbrojmë me gjoksin tonë,
  Ushtria juaj është ngrohur nga të gjithë njerëzit!
  
  Retë janë të ftohta dhe nxehtësia shkëlqeu,
  Mitralozi i fërkoi shpatullën ushtarit!
  Përgjithmonë atdhe jemi me ju,
  Le t'i gërmojmë një varr zuzarit!
  
  Po, ndonjëherë fytyra e fatit është mizore,
  Plumbi përpiqet të na shpojë zemrën!
  Vogëlushja u tërhoq dhe luftëtari vdiq,
  Hape derën e Zotit heroit!
  
  Në qiejt e pafund kemi paqe,
  Parajsa, luftëtar i bekuar nuk shkëlqen!
  Paqe në atdhe e mbaj me vete,
  Fëmijët tanë do të shijojnë frytin e fitores!
  Ndërsa këndonte, Gerda mundi nëntë tanke të tjera, duke përmirësuar ndjeshëm rezultatin e saj.
  Pastaj Charlotte këndoi:
  duke bërë shenjë lartësitë e yjeve,
  Tërhiqeni në distanca të pafundme!
  Dhe njerëzit tanë të botës së mendimit,
  Ëndërroni një Icarus fluturues!
  
  Sytë e mi janë ngulur në qiell
  Sfera është e vështirë për t'u prekur.
  Nga vidhat e para të Arkimedit -
  Planifikuan ato gjatë dhe të lodhshme!
  Pastaj vajza nuk mundi të rezistonte dhe filloi të synonte dhe qëllonte veten ... Cisternat sovjetike nuk i kushtuan vëmendje të shtënave, megjithëse u bashkua edhe arma vetëlëvizëse e Magdës. Megjithatë, në një stuhi nuk mund të shihni se ku, çfarë dhe si godet. Plus, të dy tanket u ulën dhe u bënë pothuajse të padallueshëm nga bora. Po, dhe arma e re ishte më e padukshme, dhe në fund kishte një silenciator me një prizë drite. Kjo është makina më tinëzare e zbuluar nga Fritz.
  Krapi i kryqëzuar, i cili në atë moment rrinte pezull nga ana e tij, këndoi me emocion:
  - Nëse gratë zihen, më mirë të mos zihen!
  Dukej se çfarë dëmi mund të shkaktonin dy makina prej vetëm dymbëdhjetë tonësh secila? Sidoqoftë, në këtë rast, kornizat janë gjithçka. Vajzat praktikisht nuk humbën, megjithëse jo të gjitha goditjet rezultuan vdekjeprurëse. Tre ose katër forca të blinduara të pjerrëta prej tridhjetë e katër të rikoshetuara, rreth një duzinë uljeje çuan në dëmtime në shkallë të ndryshme të automjeteve, por nga kategoria e atyre që janë të lehta për t'u rregulluar në terren. Por rreth pesëdhjetë forca të blinduara me cilësi të dobët të automjeteve sovjetike u dëmtuan rëndë.
  Këtu, për shembull, tridhjetë e katër e komandantit filluan të griseshin kur municioni shpërtheu. Kulla u hodh larg dhe surrat u kthye në timon. Edhe njerëzit vdiqën.
  Cisternat sovjetike e kuptuan me vonesë se po thumboheshin dhe u përpoqën të kundërsulmojnë.
  Vajzat tigër janë shumë të mbushura me njerëz, por ngarkesa e municioneve prej 82 predhash është mjaft e krahasueshme me Panterën. Edhe pse municioni qëndron në hundë dhe vajzat heqin bërrylat rreth tyre. Por ka ende diçka për të qëlluar, dhe kur afrohet, është më e lehtë të godasësh rusët.
  Gerda kalon shumë shpejt dhe, duke dërguar një tank tjetër për skrap, pëshpërit:
  - Zot më fal! Këta janë djem të guximshëm, por një nga komandantët e tyre është krejtësisht i çmendur!
  Charlotte tha në mënyrë histerike duke pëshpëritur:
  - Nëse ata vijnë mbi ne, atëherë fundi!
  Në të vërtetë, të tridhjetë e katërt qëlluan në lëvizje, të mbështjellë me tym, duke u dridhur nga lëkundjet. Sigurisht, goditjet e tyre janë të rralla, të shtënat janë të pasakta, por tanku gumëzhin.
  Balli është ende i mbrojtur në mënyrë perfekte dhe armatura, çfarëdo që mund të thuhet, është e cilësisë së lartë, e çimentuar. Dhe kjo do të thotë që sipërfaqja me fortësi të shtuar jep një rikthim të shkëlqyeshëm, ashtu si një lepur që kërcehet.
  Por gjithsesi, është memece brenda, është njësoj si të ngjitesh në një daulle dhe do ta rrahin me shkopinj të rëndë.
  Vërtetë, kabina u nxeh shumë nga goditjet, por kur je me bikini, është bukur edhe pasi të zhytesh në borë. Por është shumë më e pakëndshme që një predhë sovjetike goditi platformën e djathtë të sheshit. Kjo është për performancën e drejtimit të makinës, si një levë nën sy. Edhe pse, duke pasur parasysh që rrotullat nuk janë shah, por një karrocë më vete, rezervuari ende mund të lëvizë. Kthehu dhe largohu. Kjo duhet të ishte bërë më herët. Dhe kështu mbrojtja e sternës është më e dobët. Dhe këndi i prirjes është më i vogël. Nëse godet, mund të depërtojë. Armët ruse nuk janë aq të dobëta.
  Gerda pëshpëriti, duke lëshuar edhe një herë dhuratën e ferrit nga topi i tyre gjysmë automatik:
  - Por Pasaran!
  Edhe pse kjo fjalë, ose më saktë motoja e komunistëve spanjollë për luftëtarët tigër gjermanë, nuk duket aspak e përshtatshme. Në fund të fundit, nazistët luftuan në anën e Frankos. Edhe pse ndonjëherë ushtarët miratojnë me dëshirë truket e njerëzve të tjerë.
  Kur ka qëlluar, Charlotte e ka kthyer pak armën vetëlëvizëse Laska, duke thyer rulin e djathtë me predhë, i ka krijuar problem në këtë drejtim.
  Tanket sovjetike nuk vrapuan nëpër rrëshqitjet e dëborës aq shpejt sa përgjatë autostradës, por prapëseprapë kërcimet e tyre të shpejta ndërhynin në shikim dhe ishin të shpejta.
  Këtu predhat në të vërtetë derdhen në intervalin pikë-bosh.
  Dhe Gerda qëllon me shpejtësi maksimale, e zhytur në djersë. forca të blinduara të pjerrëta
  kërcime në ballë, por nëse i godasin pa pikë në anët ...
  Charlotte bërtiti:
  - Dhe edhe nëse bie në thellësi të ferrit - nuk do të kthehem në djep!
  Vajzat qëllojnë deri në fund, por predhat nxitojnë nga anët dhe shpojnë duke thyer rulat. Armatura çahet dhe makina merr flakë.
  Gerda vendos:
  - Ne minojmë makinat dhe ikim!
  Charlotte bërtet me ankth:
  - Dëshiron të heqësh dorë nga hekuri?
  Gerda thotë me vendosmëri:
  - Ka gjëra më të rëndësishme se metali, për shembull kornizat!
  Charlotte heq një kamerë të vogël filmi dhe bërtet:
  - Por bëmat tona do të regjistrohen përgjithmonë!
  Me gishtat e saj të zhveshur, Gerda ktheu levën që aktivizonte eksplozivin e aftë për të goditur tankun eksperimental drejt bazave. Vajzës tigreshe i erdhi shumë keq që shkatërroi një vepër të tillë arti, por ku mund të shkoni nëse përndryshe luftëtarët sovjetikë, të cilëve nuk mund t'u mohohet guximi, do të kapin teknologji unike.
  Kështu ata hodhën në erë Laskën dhe u zhytën në borë për të shpëtuar jetën e tyre unike.
  Magda von Singer dhe Christina gjithashtu nuk donin të tërhiqeshin, dhe makina e tyre u copëtua nga predha të sakta. I tillë është fati - Pallas i pamëshirshëm i çdo lufte. Kur duhet të tërhiqesh, duke lënë zemrën. Por vajzat luftuan me mjeshtëri dhe arritën të përdorin pothuajse të gjithë ngarkesën e municionit. Por tani ata duhej të gërmoheshin si gjarpërinjtë në një rrëshqitje dëbore dhe atje të përpiqeshin të ulen nga armët e paepura sovjetike.
  Kur jeni të djersitur dhe me bikini, atëherë ngjitja në thellësi të borës nuk është ideja më e këndshme. Por sa shpesh në botën tonë, ju bëni atë që ju pëlqen. Në çdo rast, për shembull, drita arriti seriozisht t'i përvëlonte shputat e Kristinës, këmbët hyjnore, duke gjuajtur deri në fund. Por vajza nga kjo u zemërua edhe më shumë dhe bërtiti:
  - Nderi dhe guximi me peshë nuk shiten!
  Magda, të cilës i vunë zjarri edhe, madje edhe lëkura e saj e nxirë ishte e mbuluar me flluska, bërtiti:
  - Zjarri është nxehtësi, jo zjarr!
  Megjithatë, vetë tanket sovjetike e lehtësuan detyrën. Tërbuar ata qëlluan pa mëshirë "Weasels" të braktisura, duke futur dhjetëra predha në metalin e thyer. Në të njëjtën kohë, një pjesë e cisternave u përkulën nga kapakët dhe, si një kaskadë ujëvare, krahët e vetë makinave gjermane dhe atyre që drejtonin gjuhë të turpshme.
  Magda u grimazua ndërsa tha:
  - Ata, bolshevikët, natyrisht, janë trima, por jashtëzakonisht të pakulturuar!
  Christina, duke pështyrë borën në gojë, papritmas tregoi drejtësi të ashpër:
  - A mendoni se luftëtarët tanë janë më të mirë?
  Magda tha me shaka:
  - Sigurisht, është më mirë nëse fitojmë. Kaukazi është tashmë i yni, më tej në Moskë është vetëm nja dy qindra kilometra ... - Dhe bjondja e mjaltit zhveshi ashpër këpurdhët e saj të gjatë. - Apo doni të mbani fjalime tradhtie?
  Christina, e cila tashmë kishte parë mjaftueshëm nga gjithçka dhe nga të gjithë, ngriti vetëm një burim pluhuri bore me këmbën e saj dhe qeshi, duke vënë në dukje:
  - Ndonjëherë heshtja është lloji më i tmerrshëm i tradhtisë.
  Nata, stuhitë dhe reshjet e borës u dhanë katër vajzave një shans të mirë për të mbijetuar.
  . KAPITULLI #15
  Për më tepër, kundërshtarëve nuk u shkonte mendja të krehnin borën dhe të kërkonin djaj këmbëzbathur në rrëshqitjet e dëborës. Kështu që luftëtarët, të varrosur në dëborë, u ulën dhe tanket sovjetike vazhduan, duke zhvilluar një përparim. Edhe pse më shumë se njëqind makina mbetën të shtrira përreth të thyera, të deformuara,
  si pasojë e veprimit të vajzave tigër.
  Në përgjithësi, trupat sovjetike arritën disa suksese në ditët e para dhe arritën të depërtojnë dukshëm në formacionet e armikut.
  Fritz u tërhoq në vetë Tikhvin dhe u përpoq të fitonte një terren në qytet. Natyrisht, shtëpitë dhe zonat e banuara, në vetvete, janë tashmë një mbrojtje mjaft serioze kundër trupave sovjetike që përparojnë.
  Katër trimat e vajzave tigër arritën të tërhiqen në Tikhvin. Por ata duhej të merrnin automatikët për të mbrojtur qytetin. Dhe për cisternat, kjo nuk është kalimi më i këndshëm.
  Charlotte, duke qëlluar përsëri nga këmbësoria që përparonte, duke dërguar një tjetër ushtar të kuq në botën tjetër, u shpreh:
  - Epo, a nuk jemi përbindësha... Dhe duam të marrim edhe një thesar!
  Tikhvin mori dëme serioze gjatë kapjes së qytetit nga gjermanët.
  Tani Fritz u ngjit në barrikada dhe priste të ndërtonte një linjë të pathyeshme mbrojtjeje.
  Gerda hapi zjarr me të shtëna të vetme - ishte e nevojshme të ruheshin fishekët. Trupat sovjetike humbën shumë tanke dhe, për këtë arsye, këmbësoria shkoi në sulm.
  Sigurisht, nuk kishte mjaft transportues të personelit të blinduar të modeleve sovjetike. Prandaj, ata pergatisnin ushtarët për therje. Dhe ata u pritën nga mitralozë dhe mitralozë. Të katër qëlluan mirë dhe me shkathtësi u fshehën në barrikada.
  Gerda shtriu një ushtar tjetër sovjetik dhe këndoi:
  - Ne duhet të bëjmë një vepër të armëve - përndryshe nuk do të kemi asnjë kuptim, të jetojmë!
  Beteja u ndez në të gjithë qytetin. Dhe bombat tashmë po binin shi nga lart, veçanërisht pasi moti u përmirësua dukshëm dhe Fritz-i mori një fillim.
  Gerda, e tërbuar, hodhi kamën e saj me gishtat e saj të hijshëm të zhveshur dhe bërtiti:
  - Beteja jonë do të jetë fitimtare, përndryshe është e pamundur!
  Charlotte, duke u kthyer po aq mirë, shtoi:
  - Një fitore, por një fitore e madhe!
  Gerda, duke prerë disa luftëtarë në një shpërthim të shkurtër, shtoi:
  Por humbja nuk është kurrë e vogël!
  Armët vetëlëvizëse sovjetike qëlluan në Tikhvin, artileria fushore dhe e rrethimit u tërhoq pak më vonë. Fritz forcoi mbrojtjen dhe presionin e ajrit. Trupat sovjetike tërhoqën avionë të rinj.
  Shfaqja e Marsejës legjendare ndryshoi në mënyrë dramatike ekuilibrin e fuqisë.
  Asi i madh fluturoi me ME-309, një armë shumë e fuqishme për sa i përket armatimit. Dhe fjalë për fjalë fshiu të gjithë në rrugën e saj. Edhe në ushtrinë sovjetike, ata paralajmëruan në mënyrë specifike se një përbindësh i tillë u shfaq në ajër.
  Vetë Marsel në asnjë mënyrë nuk e konsideronte veten një person të keq, aq më pak një person mizor. Ai besonte se duke luftuar Ushtrinë e Kuqe, ai vetëm po përmbushte detyrën e tij të shenjtë ndaj Atdheut. Për më tepër, shumë fakte për mizoritë e nazistëve nuk ishin të njohura për të. Po, dhe shumë i atribuohej luftës.
  Por këtu është lufta e parë superass pas kthimit. Bombardues sovjetikë fluturues, avionë sulmues dhe luftëtarë. Ata qartë duan t'i japin një betejë të ashpër njësive tokësore të Wehrmacht. Por Marseli i sheh të gjitha këto dhe hap zjarr nga një distancë prej pesë ose gjashtë kilometrash, madje edhe duke fishkëllyer nëpër hundë.
  Makinat sovjetike dhe aset e guximshëm ende nuk e panë armikun me të vërtetë, pasi avionët e tyre filluan të shpërthejnë dhe krahët e tyre u shkatërruan. Marseja gjuajti pa synuar, por në mënyrë intuitive. Ai dukej se e dinte paraprakisht se ku do të fluturonte çdo pilot dhe do të drejtonte përbindëshin e tij me krahë. Kështu doli që një i ri me fytyrë fëminore fshin armadën me krahë.
  Viti i ri, edhe pse i ftohtë, doli të jetë i nxehtë. Trupat sovjetike sulmuan në mënyrë të dëshpëruar dhe kokëfortë, u përpoqën të merrnin Tikhvin. Fritz u mbrojt me kokëfortësi, duke u përpjekur të qëndronte në qytet, ku shtrihej arteria, duke ushqyer Leningradin e pathyeshëm. Veç kësaj, bëhej fjalë për prestigjin e trupave gjermane, të cilët e kanë të vështirë dhe të turpëruar të heqin dorë nga qytetet e mëdha.
  Me fat, moti u përmirësua dhe bombarduesit e shumtë të armikut, veçanërisht Yu-288 masiv, goditën pozicionet e trupave sovjetike dhe bombarduan komunikimet.
  Avionët sovjetikë Yak-9 dhe Lagg-5 ishin shumë inferiorë ndaj armikut për sa i përket armatimit dhe shpejtësisë. Në veçanti, ME-309, si një dragua, rrëzoi automjetet më të dobëta sovjetike. Për më tepër, gjermanët zhvilluan taktikën e krahut të dyfishtë, e cila bëri të mundur përdorimin efektiv të avantazhit të tyre numerik dhe zvogëloi disa nga problemet e manovrimit të automjeteve të qëndrueshme, të armatosura rëndë, por të rënda gjermane të Focke dhe ME të fundit. Për më tepër, avionët ME-262 filluan të shfaqen në frontet, megjithëse kjo makinë nuk është ende plotësisht e besueshme teknikisht, si dhe një modifikim më i lehtë, më i manovrueshëm dhe më i lirë i HE-162. Makineritë e fundit ishin më të lehta për t'u prodhuar dhe teknikisht më të besueshme se jet Messerschmites. Por për menaxhimin e tij kërkoheshin pilotë me kualifikim mjaft të lartë. Ajo që zhvlerësoi disi, cilësi të tilla pozitive të këtij zhvillimi si pesha e ulët e avionit - vetëm 1.6 ton në formë boshe, kosto e ulët dhe aftësia e prodhimit të prodhimit dhe manovrimi më i mirë në botë.
  Por ata asë gjermanë që zotëruan këtë makinë i dhanë lavdërimet e saj. Veçanërisht i suksesshëm ishte Huffman, piloti numër dy pas Marsejës, i cili mbeti i paarritshëm. Duke tejkaluar rezultatin e 300 makinave të rrëzuara, Huffman mori çmimin e lartë të Kryqit të Kalorësit të Kryqit të Hekurt, me gjethe lisi, shpata dhe diamante. Taktikat e tij për t'u afruar në minimum, dhe më pas për të goditur dhe për të fluturuar mbrapa janë më të përshtatshmet në HE-162. Kështu që Huffman u tregua një mjeshtër i shquar i luftimeve të ngushta. Edhe pse rezultati i Marsejës në 3117 - avioni i rrëzuar është ende i paarritshëm.
  Për më tepër, më 2 janar 1944, ky pilot legjendar u shfaq në qiell, megjithatë ai e bindi Hitlerin, duke kujtuar se trupat gjermane po ndiheshin keq, dhe pajisjet më të fuqishme gjermane po kalonin qartë në dëborë. Pra, është e nevojshme të sigurohet furnizim ajror për Tikhvinin e rrethuar, ku trupat gjermane u vendosën dhe bombardojnë të gjitha afrimet drejt qytetit.
  Vajzat tigresha gjuanin në tokë, dhe superace po shënonte në qiell.
  Në ditën e parë, Marseja bëri gjashtë fluturime dhe rrëzoi më shumë se njëqind avionë sovjetikë. Vërtetë, më 4 janar, moti u përkeqësua ndjeshëm ... Një stuhi dëbore u ngrit dhe trupat sovjetike sulmuan qytetin.
  Katër e mrekullueshme nga vajzat terminatore preferuan të luftojnë së bashku - krah për krah. Kaq unike e bukur dhe vdekjeprurëse. Për shkak të të ftohtit, ata u detyruan të vishnin kamuflazh dhe të luftonin me të bardha.
  Në ndihmë erdhi edhe djali ninja Karas. Një fëmijë terminator i patrembur, ai nuk kishte frikë nga i ftohti dhe luftoi vetëm me pantallona të shkurtra. Burimi i tij i vetëm i ngrohtësisë ishte kremi i kamuflazhit, i cili e bënte lëkurën e tij të djegur nga çokollata nga dielli të bardhë nën borën që vazhdonte të binte, duke mbuluar të gjitha rrugët. Për më tepër, ai përdori në betejë hedhjen e disqeve metalike shumë të hollë dhe një shpate katana. Por, natyrisht, ai qëlloi në mënyrë të përsosur, dhe nga armët e kapura. Mirëpo, vajzat nuk kanë munguar as në përdorimin e automatikëve.
  Armët e tilla janë më të sakta se automatikët, dhe më e rëndësishmja, më të besueshme. Sidoqoftë, pushkët e sulmit MN-44, si rregull, nuk i lanë gjermanët. Nga dimri i tretë, makina luftarake gjermane e lyer mirë ishte gati. Në veçanti, edhe në një stuhi dëbore, Focke-Wulf dhe ME, duke përdorur ngrohje, arritën të shkaktonin injeksione të dhimbshme, megjithëse të kufizuara, në trupat sovjetike.
  Gerda, duke qëlluar jashtë, duke u përpjekur të mos shikonte në drejtimin ku po binin ushtarët sovjetikë. Shumë nga luftëtarët ishin shumë të rinj, shtatëmbëdhjetë apo gjashtëmbëdhjetë vjeç. Këmbësoria u rekrutua nga rrëshqitjet e dheut, duke grumbulluar të gjitha burimet. Vërtet, ka humbur shumë.
  Por në mesin e Fritz janë plot me të huaj. Në veçanti Suedia, në të cilën nazistët fituan zgjedhjet e fundit, dhe ky territor kukull është nën kontrollin e Rajhut të Tretë. Epo, tashmë dy divizione dhe katër brigada nga Suedia erdhën si vullnetarë. Në vetë vendin ka mitingje dhe marshime masive që kërkojnë luftë. Dhe ata mbajnë portretet e Hitlerit dhe Karlit të dymbëdhjetë.
  Pra, hyrja e Suedisë në një luftë të drejtpërdrejtë është çështje kohe. Spanja dhe Portugalia janë tashmë në luftë, por ato po dërgojnë trupa më në jug. Dhe tani në dimër ata përgjithësisht përpiqen të ngjiten diku përtej vargmalit të Kaukazit. Korpusi brazilian me sa duket është gati të bëjë një hap në Azinë Qendrore, ku lëvizja Basmachi tashmë po ndizet me energji të përtërirë.
  Por këto janë të gjitha detaje, divizionet Vlasov po luftojnë gjithashtu në Tikhvin. Këta djem luftojnë të keqen, duke kuptuar se në robëri i presin tortura të tmerrshme dhe një lak i pashmangshëm. Po gjermanët? Megjithatë, pa sheqer! Edhe ata do ta kenë të vështirë, shumë do të vdesin në Siberi, por megjithatë nuk do të varen pa dallim.
  Gerda, duke ndryshuar klipin dhe duke kositur ushtarët e veshur me pardesy gri - rusët nuk kanë mantelet e mjaftueshme kamuflazhi për të gjithë, imagjinuan se çfarë mund t'i priste në rast kapjeje ... Dhe ajo buzëqeshi me aventurën e mundshme seksuale, të lezetshme . Vërtetë, atëherë në Siberi do të jetë më keq. Si bëhet kjo ngricë - nxehtësia me flakëhedhës është edhe më e mirë. Këtu në shkretëtirë, ata u mësuan shpejt me rërën e nxehtë dhe vrapuan zbathur, por nuk funksionoi kështu. Pas nja dy orësh në bikini në të ftohtë, ajo filloi të dridhej dhe ishte e nevojshme të ngrohesh në banjë. Atje, të rinjtë e tyre nga batalioni elitar SS ngrohën trupat me goditjet e një fshesë bredh. Epo, dhe jo vetëm sigurisht me një fshesë - ka djem të pashëm arianë të zgjedhur, çfarë ju nevojitet!
  Ata kanë humbur plotësisht ndrojtjen e dikurshme, ose ndoshta, përkundrazi, kanë fituar lirshmërinë e një maçoje femër. Por tani ata duhet të tërhiqen pak - këmbësoria sovjetike, duke mbushur afrimet me kufoma, u afruan shumë rrezikshëm dhe filluan të hedhin granata.
  U desh të thyhej distanca për të mos rënë nën breshrin e copëtuar.
  Magda, mori një prerje të vogël nga një prerje dhe, si kundërpërgjigje, qëlloi tetë plumba në tre sekonda. Ushtarët sovjetikë ikën pothuajse pa u thyer, vetëm pak të përkulur dhe, klipi gjeti viktimat e tij. Shkarkuan tetë fishekë dhe Christina. Ajo-djall agresive me flokë të kuqe u shpreh:
  - Për çmendurinë e trimave, këndojmë një këngë!
  Por ushtarët sovjetikë me sa duket vendosën të vërtetojnë se kjo është mençuria e jetës. Mitralozi gjerman sulmon me gjithë fuqinë e tij dhe të shtënat e tij duket se nuk merren parasysh. Edhe pse ushtarët bien, ata që mbijetuan vazhdojnë të vrapojnë dhe madje të hedhin granata pothuajse pa pikë, megjithëse kjo mund të bëhet më herët.
  Kryqi me shumë shkathtësi hedh disqe, duke prerë dy ose tre ushtarë me një. Pastaj ai sulmon me shpatën e tij, e cila pret mitralozat dhe pushkët - aq lehtë sa shkrepset!
  Djali ninja është ende mjaft i vogël, duket njëmbëdhjetë a dymbëdhjetë vjeç, por është aq i shpejtë... Nuk kanë kohë as ta godasin, as ta mbrojnë veten. Fëmija u rrit dhe u stërvit që nga lindja, duke hedhur shpata tek foshnja, u detyrua të zbërthejë dhe prerë shirita, duke u zhytur në një vrimë akulli, duke vendosur mace të trajnuara posaçërisht. Epo, dhe shumë më tepër, duke e kthyer një djalë të talentuar gjenetikisht në një makinë të vërtetë vdekjeje. Nëna e tij është një ninja e gjeneratës së njëzet e pestë, babai i tij është një magjistar i fuqishëm siberian dhe një armik ideologjik i autoriteteve sovjetike, "sovjetike". Gjenetikë e shkëlqyer dhe stërvitje me magji - e bënë djalin më të mirën në mesin e ninjave. Dhe sigurisht, perandori Hirohito, për t'u treguar gjermanëve se ata nuk janë supermenët më të lezetshëm, por se ka djem të ashpër në Japoni, e dërgoi djalin në frontin gjermano-sovjetik.
  Dhe Karas (peshku krapi simbolizon krenarinë dhe vitalitetin e samurait!) Doli të ishte një luftëtar i denjë.
  Për shembull, me gishtat e tij të zhveshur, paksa të skuqur nga shumë orë qëndrimi në të ftohtin e hidhur, ai hedh një disk çeliku më të hollë se një fije floku. Dhe në duart e dy shpatave në të njëjtën kohë, në mënyrë që të jetë më e lehtë për të prerë linjat e trasha të armiqve. Sa i tmerrshëm është ky fëmijë terminator, që për herë të parë ushtarët sovjetikë, të pambrojtur nën goditjet e shpatave dhe lëshimeve të disqeve, u përkulën duke përjetuar frikë të vërtetë.
  Vajzat, pasi kishin ndryshuar klipet, filluan të rrezatojnë edhe më shpejt, ose më saktë, askund.
  Kufomat e këmbësorëve ishin grumbulluar në tuma. Ata pothuajse menjëherë ngrinë në të ftohtë dhe më shumë ushtarë u ngjitën lart. Kështu u ngjitën dhe u llogaritën me humbje. Por ninja hyri në luftë dhe përsëri, sikur u lëshuan valë frike.
  Një sulm i dëshpëruar u ndez për gati një ditë të tërë. Me koston e humbjeve më të mëdha, trupat sovjetike pushtuan nja dy lagje, duke i shtyrë gjermanët në një sërë linjash. Por mbështetja e dobët e artilerisë - aviacioni gjerman bombardoi shinat hekurudhore në të kaluarën, duke privuar furnizimin dhe shumë viktima midis njësive përparuese, të detyruar të pezullonin përkohësisht lëvizjen e këmbësorisë.
  Pavarësisht rrezikut të taktikave të tilla, tanket u hodhën në betejë. Ishte e nevojshme të thyhej armiku afër Tikhvin derisa Fritz, duke përdorur avantazhin e tyre në teknologji, të zhbllokonte qytetin.
  Dhe në këtë sulm, u mor një vendim mjaft i rrezikshëm - përdorimi i rezervuarit IS-2. Një automjet i projektuar posaçërisht si një rezervuar depërtimi. Meqenëse një armë e fuqishme, për shkak të shkallës së ulët të zjarrit dhe saktësisë relativisht të dobët të zjarrit, nuk është e përshtatshme për të luftuar tanket e njerëzve të tjerë, megjithatë, ajo mund të shkatërrojë me sukses objektivat e paarmatosur.
  Pra, edhe pse tanket në kushte urbane janë kamikazë, ju duhet të çani pozicionet, qoftë edhe me ballë.
  Tridhjetë e katër do të lëvizin të parët. Makina relativisht të lehta dhe jo të mëdha vrapuan përgjatë një piste të ngushtë ... Granata dhe kokteje molotov ranë mbi ta nga çatitë. Pastaj shpërthyen rezervuarët e maskuar me benzinë dhe napalm. Por humbjet e mëdha nuk i ndalën cisternat e BRSS. Ata, duke humbur qindra makina, hynë në qendër të qytetit dhe aty hynë në një shkëmbim kokëfortë goditjesh. Edhe patronët efektivë të faustit që thyen armaturën e dobët anësore të tridhjetë e katërve nuk e trembën ushtarin sovjetik.
  Tre ushtri tankesh u hodhën në betejë menjëherë. Stalini madje vendosi të refuzojë një goditje të dytë në drejtim të Voronezh, për hir të një fitoreje vendimtare mbi Tikhvin dhe për të shpëtuar "Djepin e Revolucionit". Edhe nëse karburanti lëshohet në një kufi të rreptë, për disa orë ngarje në ditë, nafta Kaukaziane humbet dhe zhvillimi i fushave të reja kërkon kohë dhe para, burimet njerëzore të të cilave Perandorisë Sovjetike i mungojnë shumë për shkak të luftës. në dy fronte.
  Por Tikhvin është arteria e Leningradit dhe rruga e jetës, dhe më e rëndësishmja, është një simbol i faktit që trupat sovjetike mund dhe janë në gjendje të mposhtin fashistë të shumtë dhe të armatosur mirë. Kështu që ne nuk do ta durojmë çmimin...
  Tanku IS-2 duket mbresëlënës - gjithashtu duket si një tridhjetë e katër, vetëm frëngji është zhvendosur edhe më shumë përpara. Sigurisht, vetë tyta është e trashë dhe e gjatë, për të mos u krahasuar me T-34-76, e cila ende dominon në fushën e betejës. Për të gjithë janarin, përpjekjet titanike të T-34-85 do të prodhojnë jo më shumë se njëqind.
  E vërteta është e habitshme është dobësia e ballit të kullës - e sheshtë dhe jo shumë e blinduar.
  Kryqi, i cili po hidhte granata shpërthyese të vogla, por shumë të fuqishme drejt tankeve, vrapoi drejt vajzave dhe sugjeroi:
  - Le të kapim IS-2 dhe ta ngasim atë?
  Magda e mbështeti idenë:
  - Sigurisht, le të hipim! Na mungonte kabina.
  Gerda e paralajmëroi djalin:
  - Ky tank ka katër mitralozë!
  Karas u shkeli syrin vajzave, duke vënë re:
  - Pra, është mirë. Së shpejti këmbësoria do të sulmojë përsëri, dhe ju do ta kositni atë!
  Magda e shtyu djalin ninja.
  - Nxitoni terminator!
  Takat rozë shkëlqenin si krahë mushkonjash, djali i karatesë vrapoi më shpejt se kampioni olimpik i sprintit. Si fillim, ai hodhi një gungë të vogël me një tufë tymi në IS të frikshëm. Shpërtheu një reagim, u derdh tym i dendur. Në të njëjtën kohë, avionët e zinj u shpërndanë në drejtime të ndryshme, duke verbuar mitralozët.
  Pasi preu disa këmbësorë, Karas fluturoi si një kalldrëm i lëshuar nga një ballist dhe u ngjit në kullë. Me një grep të veçantë, ai hoqi kapakun dhe hodhi prapa kapakun e rëndë. Më tej, gjithçka është e thjeshtë - nja dy lëkundje me dy shpata dhe pesë anëtarë të ekuipazhit të një tanku të rëndë u ndanë në kokat e tyre. Në vazhdën e tij u hodhën edhe vajzat, të cilat pasi hodhën kamuflazhin e gëzofit, përfunduan sërish me bikini. Çfarë është e ngrohtë në rezervuar gjatë vozitjes. Një motor nafte me 520 kuaj fuqi e ngroh mirë metalin. Po, thembra të zhveshura vajzërore e ndjejnë vetë makinën shumë më mirë sesa përmes çizmeve speciale dimërore me thembra gome sintetike me shirita. Shërbimi gjerman i tremujorit mori parasysh përvojën e dimrave të ashpër dhe krijoi një municion të ri në të cilin këmbët në të ftohtë nuk janë aq të ftohta. Dhe është me të vërtetë turp, Fritz mori çizmet e ndjera nga popullata vendase dhe i tërhoqi mbi vete. Ose të mbështjellë me shalle leshi.
  Karas e puthi Magdën lamtumirë në buzë dhe tha:
  - Epo, tanku është për ty! Do të luftoj atje ku di të vras më mirë.
  Gerda e puthi djalin me admirim në thembër elastike dhe të rrëshqitshme dhe tha:
  - Ju jeni një mrekulli!
  Christina shtoi:
  - Standardi i Arianit!
  - E di! - tha djali dhe u hodh në të ftohtë me një kërcim nga çadra gjysmë e hapur ... Pastaj kapaku ra me një zhurmë ... Dhe vajzat patën mundësinë të luftojnë mbi armët e armikut. Dhe arma është vërtet e fuqishme. Vetëm Lev-3 i shfaqur së fundmi, ose siç quhej edhe "Luani Mbretëror" me një top 128 mm, është më i fortë. Por ky tank është ende në ballë në kopje të vetme. Ai iu tregua gjatë kremtimit të 8 nëntorit te Fuhrer-i i pushtuar nga demonët. Sigurisht, ndërsa ai nuk është ende në serial. Meqë ra fjala, IS-2 po kalon, përplasja e tij e parë.
  Deri më tani, edhe cisternat sovjetike nuk kanë gjuajtur asnjë e shtënë, me sa duket duke zgjedhur objektivin e tyre me siguri nga arma.
  Christina vërejti me sarkazëm, duke e kthyer mekanizmin:
  - Oh, junk ... Nuk ka automatizim këtu dhe gjithçka duhet të bëhet me dorë ...
  Gerda, e cila hëngri qenin duke treguar me gisht, vuri re:
  - Dhe pamja është galim dhe dukshmëria është e parëndësishme. Ata nuk janë shumë të mirë në synimin.
  Magda, duke prekur transmisionin me këmbën e saj të zbathur dhe duke e kthyer kutinë, vuri re:
  - E megjithatë, krahasuar me tridhjetë e katër, ka një përparim. Në veçanti, ndërrimi i marsheve është më i lehtë. Kabina është e ngushtë, por pak a shumë mund të lëvizësh. Municioni është vërtet i vogël. Njëzet e tetë raunde...
  Gerda tha logjikisht:
  - Mund të jetë e mjaftueshme për të qëlluar në një numër të kufizuar bunkerësh, por qartësisht nuk mjafton për një betejë të plotë tankesh.
  Charlotte gjeti diçka të mirë në tank:
  - Por armatimi mitraloz është në krye! Katër mitralozë mund të ofrojnë mbrojtje të mirë. Dhe pastaj shikova këtë "Miun" - ka vetëm dy "pështyrë" në të për një makinë të tillë ...
  Christina, duke përshpejtuar motorin, konfirmoi:
  - Kjo eshte! A është ky armatim për një tank kaq të rëndë prej njëqind e tetëdhjetë tonësh?
  Magda, si një panterë që ka vrarë një buall, bërtiti:
  - Pulat qeshin!
  Motori me naftë e përshpejton fort rezervuarin. Mund të shihet se IS-2 ende po lëviz përgjatë autostradës, por kur është jashtë rrugës, qendra e tij e gravitetit zhvendosur përpara do të ketë një efekt. Por asgjë, për sa kohë që mund të relaksoheni dhe të zgjidhni një qëllim të denjë për veten tuaj ...
  Magda hapi frëngjinë e tankut që të shihte më mirë.
  Dhe këtu është një tjetër IS-2, është një ide e mirë që tanke të tilla të përdoren më masivisht. Pas tij janë tre IS të tjerë, por një me një top më të lehtë 85 mm. Meqë ra fjala, më i rrezikshmi, aq i aftë për të marrë makinën me kokë dhe për të goditur më shpejt...
  Magda vendosi të gjuante nga një distancë prej dy kilometrash. Ajo urdhëroi me një ton të vogël:
  - Qëlloni pikërisht në ballin e kullës ... Dhe ... E kuptoni!
  Makina ndaloi, kështu që nuk kishte butësi dhe Gerda, duke u ankuar për cilësinë e dobët të optikës, e cila ndoshta ishte lustruar nga adoleshentë të patrajnuar, drejtoi tytën. Vajzat ndihmuan të ngarkonin një predhë që peshonte një kilogram e gjysmë. Luftëtarja bjonde e vuri faqen në këllëf dhe u përpoq të ndjente makinën e dikujt tjetër. Në fund të fundit, ajo nuk kishte gjuajtur kurrë më parë nga ky top, model 1931. I fuqishëm, por i vjetëruar, me një predhë të mprehtë, të ndjeshme ndaj rikosetit. Në përgjithësi, arma, natyrisht, nuk ishte planifikuar për tanke. Por me sa duket, modifikimi antitank i armës 107 mm, i zhvilluar në 1940, doli të ishte shumë i besueshëm dhe duhej të braktisej. Dhe këtu është e nevojshme në kushtet e dukshmërisë së dobët nga një distancë prej 2000 metrash të goditet objektivi. Po, dhe do të jetë e vështirë për armikun të përgjigjet dhe të godasë, por ...
  Gerda puthi këllëfin e armës, hodhi vështrimin me shpejtësi nga kapaku, mori një grusht bore me gjuhë, e gëlltiti, mbështeti takat e saj të zhveshura në leva dhe ... qëlloi!
  I lëshoi, aq sa i thumbonte kyçet dhe viçat dhe mbante erë tymi.
  E tashmja fluturoi në një hark të gjatë dhe ... IS-2, i cili po ecte përpara, u ndal, filloi të pijë duhan dhe më pas ngarkesa e municionit filloi të shpërthejë ...
  Magda u përgjigj me gëzim:
  - Kështu u dhamë! - Dhe logjikisht, më tepër koncepte të ngatërruara në mënyrë të palogjikshme, shtoi ajo. - Nuk është njeriu që lyen armë, por armë njeriu!
  Gerda bërtiti:
  - Ringarkoj!
  Dhe vajzat u tensionuan... Sigurisht që këtu nuk është "Tigri", duhet të djersiten, por është më argëtuese kështu, aq më tepër që rezervuari në këmbë ftohet shpejt. Hekuri është një përcjellës i mirë.
  Herën e dytë Gerda qëlloi më shpejt dhe me siguri. IS-të vazhduan të lëviznin, dhe me sa duket ata nuk e kishin kuptuar ende se nga po qëllonin armët. Po, dhe ndalesa nuk është në zakonin rus. Meqenëse ka një urdhër ... Dhe predha e dytë tashmë po godet me besim objektivin ...
  Gerda lëpin buzët dhe urdhëron:
  Dhe e treta këtu ...
  Me një vonesë të madhe, IS-1 i katërt hapi zjarr në lëvizje ... Dhe çuditërisht, goditi, megjithëse nga një distancë e tillë nga një makinë në lëvizje është pothuajse e pamundur, por të shtënat vendosin gjithçka! Sidoqoftë, distanca për armën 85 mm është shumë e madhe, përtej kufirit të depërtimit. Por pati një gjëmim të madh në kullë dhe forca të blinduara ballore u rrëzua. Gerda dërgoi si përgjigje "letër-paketën" e katërt që peshonte një kilogram e gjysmë ... Balli i tankut IS-1 u nda dhe gjuhët portokalli u ngritën lart në qiell.
  Vajzat po zihen bukur... Atë ditë patën fat. Por aftësitë e ushtrisë sovjetike nuk janë proporcionale.
  Megjithë të gjitha përpjekjet e Fritz, më 13 janar, me koston e përpjekjeve më të mëdha të humbjeve kolosale, Tikhvin u mor ... Njësi të veçanta gjermane u përpoqën të dilnin nga rrethimi, një korridor u godit me grusht drejt tyre - gjashtë divizione gjermane menjëherë me tanke të zgjedhura Lev, duke u përpjekur të shpëtojnë mbrojtjen heroike.
  Djaloshi ninja dhe katër vajzat u nisën në një shkëputje të veçantë në stilin e tre musketierëve. Domethënë, aty ku nuk ishte e mundur të qarkullohej në heshtje me një përleshje dhe mbi kufomat. Natyrisht, IS-2 duhej të braktisej, por gjatë rrugës, ata gjithashtu u ndeshën papritur në një tank të rrallë T-34-85, një automjet që duhet të zëvendësojë armët e vjetëruara dhe të pamjaftueshme të fuqishme T-34-76 për sa i përket depërtimit. .
  Makina kishte një byk dhe një karrocë të ngjashme, por një frëngji më të madhe me një armë me tytë të gjatë dhe të trashë. Arma ishte pak inferiore në fuqinë depërtuese ndaj Panterës, si për shkak të shpejtësisë më të ulët të grykës ashtu edhe për shkak të cilësisë së municionit. Por prapëseprapë diferenca nuk dukej dërrmuese si letër grafiku 76.
  Për një "Tigër" të zakonshëm është tashmë i rrezikshëm, për një "Luan" nuk është ende - pra 100 - milimetra janë anuar. Edhe pse nën një kënd të caktuar kishte një shans. Ose në pjesën e poshtme të bykës, por edhe mbrojtëse vemje.
  Tanku u hipi dhe u pastrua nga ekuipazhi. Sigurisht që kishte gjak të spërkatur brenda. Vetë makina është krejt e re, por ngarkesa e municioneve është mjaft modeste - vetëm 35 predha. Kabina nuk është shumë e gjerë, por më e mirë se e vjetra tridhjetë e katër.
  Gerda vuri në dukje:
  - Dhe këtu është kulla e komandantit. Kjo do të thotë se kemi një konkurrent të fortë. Tani rusët nuk do të jenë aq të verbër.
  Magda buzëqeshi keq dhe tha:
  - Dhe rusët tashmë po gjuanin mirë, megjithëse me shikueshmëri më të keqe. Përveç kësaj, kulla është bërë më e madhe dhe më e lehtë për t'u goditur!
  Gerda qeshi me të madhe me këtë.
  - Epo, po! Ky është problemi më i madh për cisternat tona dhe, ndoshta, dinjiteti i kurorës së këtij tanku! Provojeni, goditeni!
  Charlotte këndoi:
  - Një, dy, pesë! "Tigri" doli për të gjuajtur!
  Christina mori:
  - Për të takuar T-4, këmbët janë më të gjera se krahët!
  Dhe kështu ata vrapuan në një tank që lëvizte më lehtë se IS ... Gerda kujtoi se si goditën këmbësorinë sovjetike me katër mitralozë. Ata kositnin mirë dhe rusët as nuk e kuptuan se ku ra mbi ta një sulm i tillë. Por nga ana tjetër, pasi u nisën, ata shkuan në sulm, duke hedhur granata ... Disa copa, megjithë një distancë të mirë, fluturuan lart duke shpërthyer në kullë. Sigurisht, për forca të blinduara prej 100 dhe 90 milimetra IS, kjo është si një topth për një elefant, por gumëzhin në mënyrë të pakëndshme. Po, dhe vemjet mund të priten.
  Pra, më duhej të ndizja motorin dhe të tërhiqesha. Dhe më pas municionet mbaruan. Ata kositën më shumë se njëqind ushtarë të kuq.
  Gerda u godit nga një përbuzje e tillë për vdekjen midis popullit sovjetik. Arabët, me premtimet e tyre për hareme dhe pallate me perla, nuk kishin një përkushtim të tillë. Por këta janë ateistë - njerëz që nuk besojnë në jetën e përtejme dhe në përrallat për Kopshtet e Edenit. Dhe çfarë i motivon ata të luftojnë me kaq kokëfortësi kur rezultati i luftës është tashmë një përfundim i paramenduar dhe kjo nuk është asgjë më shumë se tërbimi i të dënuarve?
  Kjo është tepër e vështirë për t'u kuptuar dhe kuptuar.
  Edhe pse sigurisht ka shumë mes tradhtarëve rusë. "Ushtria Çlirimtare" Vlasov për gjashtë muaj ekzistencë formoi gjashtë divizione dhe nëntë brigada të veçanta. Megjithëse, natyrisht, është e qartë se të jesh ushtar i Wehrmacht-it është më i lehtë sesa të punosh pesëmbëdhjetë ose gjashtëmbëdhjetë orë në makinë për saldim shumë më të keq, por megjithatë ... Për disa arsye, divizionet gjermane nga ish-të burgosurit e luftës nuk janë të dukshme në fronte...
  Edhe pse, nga rruga, ka pak gjermanë në robëri, por ata sovjetikë ... Duket tashmë më shumë se gjashtë milion e gjysmë. Ndoshta jo aq shumë vlasovitë, megjithëse shumë të burgosur u shpërndanë në divizionet kombëtare dhe legjionet e kontrolluara nga SS. Për më tepër, një pjesë e rusëve u dërgua në formimin e fisnikëve dhe monarkistëve.
  Por në çdo rast, ata arritën të merrnin Tikhvin në këtë mënyrë, pavarësisht përmirësimit të motit dhe bombardimeve masive. Edhe pse kanë paguar një çmim të lartë.
  Gerda mori urdhrin dhe qëlloi në çakmak tridhjetë e katër. Shpejtësia e zjarrit të armës është më e lartë, kështu që ju mund të ndiheni më të sigurt. Një herë, pastaj rezervuari i dytë dhe në fund rezervuari i tretë në hale ...
  Kështu që duhet të jeni më të kujdesshëm. Përndryshe, ata do të përplasen këtu në makinë, vetëm armatura ballore e kullës është bërë më e fortë dhe më e trashë, dhe kështu është pothuajse i njëjti format. Trupi është veçanërisht i prekshëm. Dhe midis cisternave ruse ka zejtarë. Sidoqoftë, për një tank kaq të rrallë si IS-2 ose IS-1, një i dobët nuk do të burgoset. Dhe tridhjetë e katër të formatit të zakonshëm mund të jenë me luftëtarë të thjeshtë. Nëpër të çarën e kullës së komandantit duken si surrat e kuajve, me grykë surrat. Është madje disi e papërshtatshme të bësh një goditje të synuar në bukuri të tilla.
  Kruciani këtë herë në kullë me vajzat, doli për t'u shërbyer si udhërrëfyes dhe nuk mund t'i lërë vajzat në kazan. Vërtetë, Magda tha logjikisht:
  - Ne mund të largohemi gjithsesi, pa qëlluar dhe pa provokuar ...
  Crucian, duke përdredhur në mënyrë fëminore surrat e tij, tha me vajtim:
  - Jo - jo të shtënat, nuk do të jetë interesante!
  Magda megjithatë i paralajmëroi vajzat:
  - Hapni zjarr për të vrarë vetëm kur nuk ka më shumë se tre ose katër makina. Ne duhet ta kthejmë këtë tank të ri në njësitë tona të paprekur.
  Gerda ra dakord.
  - Deri më tani, kjo risi nuk është në mesin e trofeve, që do të thotë se do të jetë ende e dobishme për ne.
  Vajzat tigër vazhduan gjuetinë e tyre me entuziazëm të moderuar. Ata nuk ia dolën shumë mirë, por shtuan shtatë tanke të tjera dhe pesë kamionë në asetet e tyre. Një herë më duhej të luftoja jashtë makinës për të rrëmbyer karburantin për karburant.
  Me pak fjalë, katër shakaxhinj të djallëzuar dolën nga kazani dhe për pak vdiqën nga zjarri i artilerisë së tyre. Shpëtuar vetëm në kohë për të ngritur flamurin me një svastika-merimangë.
  Tani ata po kalojnë hendekun dhe madje ka disa buqeta me lule letre, të cilat u dorëzohen luftëtarëve heroinë.
  Oleg Rybachenko, i cili ishte lodhur duke parë këtë film tallës, bërtiti:
  Pse po më tregoni të gjitha kurvat e mallkuara! Sa mund të shikoni vrasjen e popullit rus!
  . KAPITULLI #16
  Lufta është ajo që i dha Jane dhe ekipit të saj një shans për të gjetur veten në jetë. Prandaj, vajzat morën pjesë me dëshirë në fushatën në lindje. Dhe pse jo? Janë para dhe famë.
  Arsenali i tankeve sovjetike nuk ka ndryshuar shumë. Tanku kryesor është ende T-34-85. Shasia dhe forca të blinduara të bykut mbetën që nga viti i dyzetë. I njëjti motor nafte me pesëqind kuaj fuqi, të njëjtat 45 milimetra forca të blinduara ballore të pjerrëta. Mbrojtje më e dobët e anëve të bykut, e pambrojtur ndaj klientëve gjermanë.
  U instalua vetëm një frëngji më e madhe, me forca të blinduara ballore 90 mm dhe një armë 85 mm. Tanku, natyrisht, është i vjetëruar, dhe aspak i rrezikshëm për gjermanët!
  Vajzat po drejtojnë një makinë Goering-5, në një modifikim të mëvonshëm. Armatura anësore është rritur në 178 milimetra, dhe armatura ballore në 250 është e anuar. Vetë rezervuari është i pajisur me një motor turbinë me gaz dhe përshpejton britanikët në 60 kilometra në orë.
  Jane e pyeti gjuetarin Gringeta:
  - A sheh mirë?
  Luftëtari fshatar u përgjigj me besim:
  - Dukshmëria këtu është e shkëlqyer! Unë shoh gjithçka!
  Malanya qeshi dhe leh:
  - Ne do të shtypim rusët!
  Matilda konfirmoi me besim:
  - Po do ta bejme!
  "Goering" -5 kthesa, arma nxjerr një predhë. Nga sovjetikët tridhjetë e katër thyen kulla. Vajzat bërtasin me kënaqësi. Ata vërtet mendojnë se gjithçka është e mrekullueshme. Dhe që cisternat sovjetike po vdesin madje i pëlqen.
  Xhejn cicëroi me një zë të ëmbël:
  - Ne do t'i fshijmë të gjithë në hi ... Dhe Moska do të jetë nën ne!
  Sidoqoftë, pasi u përplas në fusha të minuara, tanku gjerman duhej të ndalonte. Rusët ishin të ngulitur shumë fort. Dhe shumë iriq antitank. Artileria kryen granatime aktive.
  Gringeta, e mërzitur, thotë:
  - Kështu rezulton ... Ne u përplasëm në një bllok të fortë!
  Jane përgjigjet me besim të dukshëm:
  - Jo, nuk ndodh deri në mëngjes ... Le të thyejmë operën!
  Makina gjermane e luftës ngeci disi. Avionët e sulmit reaktiv u shfaqën në qiell dhe u përdorën teletanke. Me sa duket ata po përpiqeshin të shkatërronin fushat e minuara.
  Makina të kontrolluara me eksploziv me radio. U përdorën gjithashtu lëshues të lëvizshëm gazi. Ata fjalë për fjalë bombarduan pozicionet e Ushtrisë së Kuqe me zjarr dhe flakë.
  Gringeta vuri në dukje me pakënaqësi:
  - Në luftë ka gjithnjë e më shumë pisllëk, e gjithnjë e më pak trimëri!
  Jane u detyrua të pajtohej me këtë:
  - Selyavi! Mjerisht, ne humbasim disi!
  Gringeta korrigjoi komandantin:
  - Përkundrazi, jo ne, por kundërshtarët tanë! Asgjë tani, le të dalim nga ngërçi dhe do të ketë një luftë ...
  Tanku gjerman qëlloi, megjithëse në të vërtetë asgjë nuk mund të shihej. Jane fërkoi këmbët e saj të zbathura dhe këndoi:
  - Nuk mendojmë keq - do të humbasim me siguri! Ka një rrugëdalje nga labirinti, nga çdo ngërç!
  Gringeta cicëroi me një buzëqeshje:
  - Kush është i gëzuar, ai qesh ...
  Kush dëshiron - ai do të arrijë ...
  Kush kërkon do të gjejë gjithmonë!
  Malanya, melodioze dhe shkëlqyese me dhëmbët e saj, shtoi:
  - Kush është mësuar të luftojë për fitore, le të këndojë bashkë me ne!
  Kanonada zgjati për disa orë, dhe më pas tanket gjermane megjithatë vazhduan. Ata u takuan nga artileria sovjetike dhe armë antitank të kalibrave të ndryshëm. Megjithatë, u ndje se fuqia depërtuese nuk mjaftonte qartë. Gjermanët po përparonin... Vetëm kur topat 203 milimetra filluan të gjuanin, u shfaqën automjetet e para të rrënuara nga nazistët.
  Jane pëshpëriti në mënyrë të pasigurt:
  - Zot... Më kaloftë kjo kupë!
  Gringeta tha me besim:
  - Dy vdekje nuk mund të ndodhin, një nuk mund të shmanget! Pra, ne do të jetojmë, nëse ka ndonjë gjë, në botën tjetër!
  Malania pyeti me pëshpëritje:
  Si është ajo dritë?
  Gringeta nuk foli shumë e sigurt:
  - Mendoj se është më mirë se e jona!
  Malanya pëshpëriti në përgjigje:
  - Mos i dhashtë Zot të verbërit të hapin sytë dhe t'ua drejtojnë kurrizin të kërrusurve!
  Në të vërtetë, Jane pyeti veten se çfarë mund të ishte ajo dritë. Ndoshta kjo botë është edhe më irracionale dhe më pak e sigurt. Jane përdredhi belin e saj dhe lëvizi ijet dhe cicëroj:
  - Ky është një opsion shumë interesant - të vdesësh dhe të përfundosh në botën tjetër! Çfarë na pret atje? A do të takojmë atje ata që ishin të dashur për ne në Tokë apo do të na duhet të bëjmë miq të rinj?
  Gringeta lëvizi qenin me këmbën e saj të zbathur dhe fërshëlliti:
  - Do të ketë shekuj të rinj, do të ketë ndërrim brezash... Por askush nuk do ta harrojë kurrë emrin Lenin!
  Dhe shpërtheu në të qeshura, e qeshura e saj paksa e çmendur. Ajo ishte një fshatare-luftëtare, e cila në mënyrë aktive prekte këmbët e saj të zhveshura dhe të hijshme dhe gishtat i luanin.
  Këtu kam kapur IS-3 në shtrirjen ... Larg nga e vërteta. Jo të gjithë do të godasin, dhe nëse goditet, atëherë predha, duke u përplasur në feçkën e pikut, mund të rikoset. Por vajza e dinte se çfarë po bënte. Ajo qëlloi dhe murmuriti:
  - Bregdetin e mjegullave, e shtypim me karrem!
  Matilda gjithashtu këndoi:
  - Dhe ky "Agdam", ta pimë për zonjat! Super zonja!
  Goditja e Gringeta ishte e saktë. Predha goditi pjesën e poshtme të armaturës ballore të kullës, pikërisht në hendek. Dhe bëri një ndikim shkatërrues pa hyrë në një rikoset. E tillë është situata që është krijuar. Më saktësisht, pesë cisterna sovjetike vdiqën pothuajse menjëherë. Dhe gratë angleze i shtuan listës së tyre të krimeve.
  Malanya gjëmonte ndërsa automatikët e saj shpërthyen. Disa djem ushtarë donin të zvarriteshin deri te taknusi i Hitlerit.
  - Po pasaran, mos u afro djalë! - bërtiti një vajzë e bukur dhe derdhi breshëri mitralozësh, pionierë trima.
  Xhejn cicëroi, duke goditur thembrën e saj të zhveshur në armaturën e saj.
  - Oh, djem, djem, djem ... Ju befas u bëtë i pakëndshëm! Shihet për këtë tokë të mallkuar, je shumë fisnik!
  Dhe vajza, e bija e zotit, i vinte keq për këta djem të zbathur, të gërvishtur, të gërvishtur, që u shpuan nga plumbat e pamëshirshëm. Sa e trishtueshme dhe e vështirë është e gjitha.
  Gringeta qëlloi përsëri, shpoi armën vetëlëvizëse SU-100 dhe cicëroj:
  - Dhe karkaleca do të vrapojë të dorëzojë shishet!
  Malanya lëpiu buzët me një gjuhë të kuqe të ndezur dhe piu nga një shishe plastike Coca-Cola, duke thënë:
  - Sigurisht që jo! Më jep verë dhe një paketë cigare!
  Matilda, duke lëvizur me kujdes tankun përpara, fërshëlleu:
  - Cigaret janë helm...
  Jane mori ritmin dhe vazhdoi:
  - Ashtu është, thotë populli!
  Gringeta si përgjigje, gjuaj dhe fërshëllej:
  Nuk ka më keq se nikotina!
  Malanya qeshi dhe bërtiti:
  - Një paketë cigare në furrë!
  Matilda shtoi si përgjigje, duke gërvishtur thithkën e kuqe të gjoksit:
  Po, njerëzit thonë ...
  Jane përfundoi me një buzëqeshje, duke nxjerrë gjuhën e saj.
  - Por unë pi duhan ....
  Malanya përfundoi me zemërim.
  - Dhe shumë i lumtur!
  Vajzat qeshën, duke treguar gjuhën e tyre të gjatë, vishnje. Xhejni tha me një buzëqeshje:
  - Cigarja është vrasësi më produktiv, sidomos kundër klientit!
  Malania shtoi:
  - Cigarja është si pushka e heshtur, por vdekjeprurëse në duart e një amatori!
  Gringeta hodhi topin e saj dhe tha me një buzëqeshje:
  - Cigarja është snajperi më i besueshëm, gjithmonë vret!
  Matilda ngadalësoi pak tankin në kodër, u mbyll:
  - Cigarja ka shije të hidhur, por tërheq më shumë se ëmbëlsirat!
  Jane mori frymë thellë dhe murmuriti:
  - Një cigare është si një vajzë e keqe, vetëm se ndarja me të është shumë më e dhimbshme!
  Gringeta qeshi, qëlloi dhe bërtiti:
  - Një cigare, ndryshe nga granata, kur hidhet, zgjat jetën!
  Vajzat heshtën. Rezervuari i tyre u bllokua përsëri, duke përfunduar në një kanal. Më duhej të dilja. Luftëtarët ishin pak nervozë. Mbrojtja sovjetike është shumë e fortë.
  Jane vërejti në mënyrë filozofike:
  - Në luftë, rruga më e shkurtër drejt qëllimit është një devijim, dhe e vërteta e pastër është një mashtrim i poshtër!
  Gringeta, pasi kishte thyer topin sovjetik me një goditje të drejtuar mirë, tha:
  - Me një manovër rrethrrotullimi, ka shumë të ngjarë të keni prerë rrugën drejt qëllimit!
  Malanya qëlloi automatikun e saj dhe cicëroj:
  - Jeta është e kuqe, por gjethet me gjak të kuq!
  Matilda përmblodhi një përfundim të veçantë:
  - Në luftë jeta e humb vlerën, por merr kuptim!
  Vajzat vazhduan luftën. Ata qëlluan, dhe në të njëjtën kohë kompozuan aforizma në lëvizje.
  Jane qëlloi me këmbën e saj të zbathur dhe hodhi poshtë:
  - Lufta është si një dhëndër, i pangopur për tradhti, por nuk lejon të bajat!
  Gringeta qëlloi dhe tha me zgjuarsi:
  - Lufta është një grua epshore në gllabërimin e trupave mashkullorë!
  Malanya pëshpëriti në përgjigje:
  - Lufta, si dashuria, i nënshtrohet të gjitha moshave, por kalimi nuk është i këndshëm!
  Matilda e pa të arsyeshme të shtonte:
  - Lufta, si një kurtezane, është e shtrenjtë, e ndryshueshme, por gjithmonë lë një kujtim heroik nga vetja!
  Xhejni e ktheu qenin me gishtat e saj të këndshëm e të zhveshur dhe bërtiti:
  - Lufta nuk është si një ëndërr, emocionet e forta janë të domosdoshme!
  Gringeta qëlloi me një buzëqeshje dhe u përgjigj:
  - Bota është e mërzitshme dhe relaksuese, lufta është interesante dhe emocionuese!
  Matilda, duke pirë Coca-Cola me kënaqësi, vazhdoi:
  - Lufta është gjak dhe djersë, plehron lastarë që lindin guxim!
  Malanya qeshi dhe tha:
  - Sado interesant të jetë procesi i luftës, të gjithë duan një fund!
  Xhejni kaloi përsëri gishtat e saj të zhveshur mbi këllëfën e armës dhe këndoi:
  - Lufta nuk është një libër, nuk mund ta mbyllësh, nuk mund ta fshehësh nën jastëk, vetëm mund ta ngatërrosh!
  Gringeta cicëriu me zemërim:
  - Lufta është fe: kërkon fanatizëm, disiplinë, bindje të padiskutueshme, por perënditë e saj janë gjithmonë të vdekshëm!
  Malanya qeshi butësisht dhe tha:
  - Në luftë, si në një kazino, rreziku është i madh, dhe fitimi është i shkurtër!
  Matilda buzëqeshi dhe leh:
  - Një ushtar është i vdekshëm, lavdia është harruar, trofetë konsumohen dhe vetëm arsyet për të filluar një masakër të re janë të pazgjidhshme!
  Jane foli me delikatesë:
  - Ne e përçmojmë vrasësin, nëse nuk është ushtar në front, ne e përçmojmë hajdutin, nëse ai është plaçkitës në fushën e betejës dyfish!
  Gringeta gozhdoi përsëri dhe fërshëlleu:
  - Një ushtar është një kalorës, armatura e të cilit ka guxim dhe nder! Gjeneral baron, që ka një kurorë: maturi dhe inteligjencë!
  Malanya tha me një buzëqeshje:
  - Ushtari tingëllon me krenari, privati me pezhorativë!
  Matilda u përgjigj me mençuri:
  - I pari në sulm, mund të vdesë, por i fundit nuk do të mbetet në kujtesë!
  Jane guxoi pa frymë:
  - Më mirë të jesh i pari në ndarjen e trofeve sesa në sulm!
  Gringeta shtoi duke buzëqeshur:
  - Lufta është si një grua, vetëm burrat i rrëzon pa u prishur!
  Malanya u përgjigj me dinjitet:
  - Një grua, ndryshe nga lufta, nuk nxiton të vendosë një burrë në shtrat!
  Matilda tha duke qeshur:
  - Lufta, ndryshe nga një grua, nuk kënaqet kurrë me numrin e burrave të caktuar!
  Jane ktheu përsëri levën me gishtat e saj të zhveshur dhe tha:
  -Lufta është femra më e pangopur, ajo gjithmonë ka pak meshkuj dhe nuk do ta refuzojë një femër!
  Gringeta e pa të arsyeshme të riprodhonte këtë aforizëm të mprehtë:
  - Grave nuk u pëlqen të luftojnë, por dëshira për të shtrirë një burrë nuk është shumë inferiore se një plumb!
  Malanya fërshëlleu si një kobër, duke nxjerrë jashtë gjuhën e saj rozë:
  - Shtri një burrë, ndoshta një plumb të vogël, bëje të lumtur, një grua me zemër të madhe!
  Matilda shtoi me një buzëqeshje sardonike:
  - Zemra e madhe, shpesh çon në interesa të vogla vetjake!
  Vajzat mbaruan së shkëmbyeri komente të mprehta dhe filluan të fokusohen në fushën e betejës. Avionët sulmues TA-311 po fluturonin në qiell, të cilët qëlluan në pozicionet e trupave sovjetike. Edhe pse ngadalë, koalicioni i Rajhut të Tretë po përparonte. Dhe ajo kishte kohë për të ngrënë pak, duke gëlltitur kufomat.
  Vajzat, të mërzitura, filluan të bëjnë shaka përsëri me aforizma:
  Jane guxoi:
  - Lufta nuk ka fytyrë gruaje, por burrat i gjakon më befas se gruaja!
  Gringeta qëlloi dhe fërshëlleu:
  - Lufta nuk sjell gëzim, por kënaq instinktet agresive!
  Malanya fishkëlliu si përgjigje:
  - Gëzimi në luftë, kufomat e armiqve vetëm në çmim!
  Matilda, duke lëvizur gjurmët, shtoi:
  - Lufta është lërimi i fushës: plehërohet me kufoma, gjaku ujitet, por ngrihet në fitore!
  Xhejni qëlloi dhe u tërhoq përsëri.
  - Fitorja rritet mbi kufoma dhe gjak, por jep fryt me një të dobët!
  Gringeta qëlloi, duke i copëtuar të tridhjetë e katërt si një gur xhami dhe fërshëlliti:
  - Lufta është si një lule kanibale, e ndritshme, mishngrënëse dhe me erë të keqe!
  Malanya fshiu pedalin me këmbën e saj të zbathur dhe bërtiti:
  - Lufta është nëna e përparimit dhe njerka e dembelizmit!
  Matilda do ta marrë dhe si do të gjëmojë:
  - Dhe në luftë jeta e ushtarit nuk është në çmim, por nga gjeneralët dhe një humbje fare!
  Xhejni kaloi buzën e dorës mbi gjoksin e saj dhe cicëroj:
  - Nëse doni paqe - frymëzoni frikën, nëse doni luftë - shkaktoni të qeshura!
  Gringeta e mori dhe qëlloi, duke drejtuar armën me këmbë të zbathur, duke kënduar:
  - E qeshura nuk është mëkat nëse nuk je tallës në punët ushtarake!
  Malanya qeshi dhe rënkoi me sukses:
  - Lufta është si cirku, vetëm fituesi ka të qeshurën e fundit!
  Matilda drejtoi tankun, duke shtypur disa pionierë, kërciti:
  - Në luftë, si në cirk, vetëm një vrasës i rëndë me tapet!
  Vajzat heshtën përsëri. Ata janë të lodhur duke qenë të mprehtë. Në përgjithësi, lufta nuk është shumë e bukur.
  Xhejn mendoi e bezdisur: Britania iu kishte dorëzuar gjermanëve. Edhe pse sa toka pushtuan britanikët. Dhe sa nga ajo Gjermani! Britania u bë një perandori kolosale. Por ajo nuk mund t'i treste kolonitë e saj. Rajhu i Tretë e tejkaloi fuqinë e Angles dhe madje edhe komandantët doli të ishin shumë më të fortë dhe më të aftë.
  Dhe kur nazistët erdhën në Londër, historia përfundoi për Anglinë. U ngrit një perandori e re, me fuqi të paparë. Trupat e të cilave u shërbejnë shumë popujve dhe vendeve. Dhe çfarë mund të themi: Rajhu i Tretë, duke hapur krahët, e mbyti Britaninë.
  Por në vitin e dyzetë, pasi pushtoi Francën, Hitleri i ofroi bujarisht paqe Churchillit. Dhe ishte e nevojshme ta pranonim atë: sensi i shëndoshë sugjeroi që Britania nuk mund të fitonte asgjë nga lufta, qoftë edhe teorikisht, por ta humbiste atë. Hitleri luftoi betejën ajrore me Anglinë me gjysmë fuqie. Me një vonesë të madhe, ai transferoi trupat në Afrikë. Shkoi në Bashkimin Sovjetik. Por e gjithë kjo vetëm e vonoi fatkeqësinë.
  Gjermanët, duke përdorur territoret e pushtuara, gjetën forcën për të luftuar në dy fronte, Japonia mundi me besim amerikanët. Dhe pastaj Stalini tradhtoi, duke lidhur një armëpushim. Britania ra në gjunjë dhe u bë pjesë e Rajhut të Tretë.
  Shumë fitore i dhanë Wehrmacht lavdinë e pathyeshmërisë. Jane dhe miqtë e saj shkuan me dëshirë në ushtrinë naziste - për të kapur lumturinë dhe gradat. Dhe ia dolën deri diku.
  Edhe çfarë? Tani ata kanë dy Atdhe: Gjermaninë e Madhe, Britaninë e Vogël.
  Jane thithi një Coca-Cola nga fyti i saj dhe cicëroj:
  - Dashuria dhe vdekja, e mira dhe e keqja ... Çfarë është e shenjtë, çfarë është mëkatare, vrasësit nuk i interesojnë!
  Gringeta këndoi si përgjigje, duke dërguar një tjetër predhë:
  - Dashuroni dhe guxoni, le të sundojë e keqja, dhe zgjidhni, neve na është dhënë vetëm një!
  Vajzat u gëzuan pak. Epo, në fakt, sa më shumë që të jetë e mundur, akordoni veten në një mënyrë të vogël. Ata janë të rinj, të gëzuar, energjikë dhe mjaft me fat. Kaq shumë luftime dhe asnjë gërvishtje e vetme. Përveç se ata do të gërvishten në tank.
  Malanya vuri në dukje ashpër:
  - Eh, Çurçilli duhej të kishte pranuar propozimin e Hesit dhe të hynte në luftë me BRSS. Atëherë do të kishim sunduar gjithë planetin dhe në fund Gjermania do të ishte dërrmuar!
  Matilda këndoi me kënaqësi:
  - Gjermania është e mirë në betejë, luani britanik është më i miri!
  Malania konfirmoi:
  - Po, luani ynë nga Britania është më i miri!
  Jane tha me një buzëqeshje:
  - Kemi ende një shans! Këtu Hitleri do të vdesë dhe Perandoria Gjermane do të shpërbëhet!
  Gringeta gjuajti një predhë dhe pjesërisht ra dakord:
  - Lëreni të prishet! Në fund të fundit, ata janë grabitqarë mishngrënës, por a do të jetë më mirë për ne?
  Malanya vërejti filozofikisht:
  - Uniteti në modalitetin e vështirë, më mirë se rrëmuja dhe ngadalësia në modalitetin e butë!
  Matilda shtypi shputat e saj të zhveshura në pedale dhe leh:
  Ne do të jemi edhe në Mars! Dhe përtej sistemit diellor!
  Jane u përgjigj me një buzëqeshje të Mona Lizës:
  - Së pari ju duhet të vendosni një mënyrë të vetme në planetin Tokë!
  Gringeta, e mori dhe këndoi me zjarr:
  - Dhe ne jemi një regjim i tillë, nuk do ta lejojmë të ndryshojë!
  Malanya vërejti me zgjuarsi:
  - Por që të të lë me hundë, duhet të ndërroj hundën!
  Vajzat janë me fat si kurrë më parë. Këtu tanku i tyre arrin në vijën e parë të llogoreve. Dhe thyen tokën me vemje. Luftëtarët qeshin.
  - Do t'i marrim të gjitha!
  Njëra nga armët u mbërthye midis rrotullave dhe tanku ndaloi. Vajzat dolën nga makina, por tanku ishte shumë i mbushur me njerëz dhe shumë i nxehtë. Dhe jashtë është e rrezikshme, mund të digjesh.
  Luftëtarët u larguan me nxitim, duke ndezur takat e tyre të zhveshura dhe duke kënduar:
  - Ne jemi vajza të nxehta, shoqe të mira, mirë, por me këmbë të zbathura, le të fshikullojnë, trembin vrullshëm!
  Jane vrapoi, tha:
  - Këtu jemi marinsat hapësinorë!
  Malanya konfirmoi me një buzëqeshje:
  - Dhe në hapësirë dhe në ulje!
  Dhe Gringeta e mori dhe eci me duar, duke bërtitur:
  - Unë jam një super luftëtar! Dyshoj te gjithe!
  Matilda u përgjigj dhe pëshpëriti:
  - Helmi pikë për pikë në Fuhrer!
  Jane qeshi dhe këndoi:
  - Goditja është e fortë, dhe Fuhreri është një bit i plotfuqishëm!
  Luftëtarët ikën, duke ecur zbathur, mbi rrënoja, hekur të grimcuar, të ndezur fort, lloj-lloj trarësh dhe kafka të thyera.
  Jane këndoi:
  - Do të më kuptoni ... Do të më kuptoni ... Do të më kuptoni, dhe nuk do të gjeni një vend më të mirë!
  Vajza është e kënaqur të vrapojë, me këmbët e saj jo shumë të ngurtësuara, përgjatë një shtegu të mprehtë dhe mbeturinave. Vërtet është një kënaqësi e madhe.
  Gringeta këndoi:
  - Vera, dielli shkëlqen shumë ...
  Malanya mbështeti këngën:
  - Lart... Lart!
  Matilda shtoi:
  - Verë, jemi larg vdekjes! Larg!
  Luftëtarët u gëzuan dukshëm. Në të vërtetë, çfarë kënaqësie është të lëvizësh kaq vrullshëm dhe të kërcesh.
  Xhejni qeshi dhe tha:
  - Vdekja është një konventë, turpi është një absolut!
  Gringeta fërkoi njërën këmbë të zbathur me tjetrën dhe fërshëlleu:
  - Do të kemi pushime! Dhe me të fitorja!
  Malania tha me skepticizëm:
  - Jonë apo gjermane?
  Matilda buzëqeshi dhe këndoi:
  - Një zjarr vdekjeprurës na pret ...
  Jane u përgjigj:
  Por ai është i pafuqishëm ...
  Gringeta ulëriti si panterë:
  - Të gjithë kanë një arkivol të veçantë ...
  Malanya e mori atë dhe, duke qëlluar, fërshëlleu:
  - Batalioni Boshey u fundos në varr!
  Matilda bërtiti përsëri:
  "Një legjion i tërë ka rënë në varr!"
  Dhe vajzat e morën dhe mjaulliuan ... Ata janë si kuajt e hollë. Dhe kaq të lezetshme, këmbët janë të zhveshura, të nxira.
  Xhejni e mori dhe fërshëlleu me kënaqësi:
  - Dhe unë jam një kobër! Dhe unë jam një kobër! Aspak arush!
  Gringeta u përgjigj:
  - Dhe është bukur që një kobër të fluturojë deri në re!
  Dhe vajzat do të marrin dhe do të përplasen ballë. Nga sytë po derdhen shkëndija, sikur ka ardhur ora!
  Malanya e mori dhe fërshëlleu:
  - Hitler kaput!
  Matilda e mbështeti atë:
  - Dhe Stalin kaput!
  Jane tundi ijet dhe cicëroj:
  - Unë jam luftëtar i dritës, egërsirat në gjunjë... Të gjithë ata që shpifin, do t'i fshij nga faqja e dheut!
  Malanya e mori dhe bërtiti:
  - Dhe Hitleri është budalla, ai pi duhan! Vjedh shkrepset, nuk fle në shtëpi!
  Matilda buzëqeshi keq dhe e pyeti:
  - Çfarë mendoni, a ka Fyhreri?
  Gringeta shkeli mbi hi me këmbën e saj të zhveshur dhe ulëriti:
  - Sigurisht që jo! Ne do t'i japim atij një katërshe, blowjob!
  Malanya, duke rrotulluar sytë, pëshpëriti:
  - Oh, është shumë bukur të mbash në gojë një shufër nefriti pulsuese dhe ta ndjesh me gjuhë!
  Matilda pëshpëriti pa frymë:
  - Dhe sa e mrekullueshme është! Dhe gjithçka do të jetë thjesht e mrekullueshme!
  Vajzat kërcyen gjithnjë e më lart. Por tanku i tyre u riparua dhe duhej të kthehej. Luftëtarët u ngjitën përsëri brenda dhe fërshëllejnë:
  - Ky është tanku ynë! Ai do të jetë thjesht i shkëlqyeshëm!
  Jane papritur iu kujtua përralla e Robin Hood. Joe i vogël është atje, djali u kap rob nga sherifi. Djali u torturua: ai u tërhoq në një raft, i kishin skuqur takat.
  Kur flakët lëpinë shputat e zhveshura dhe të ashpra të këmbëve të djalit... Jane ndjeu eksitimin këtu dhe ajo donte shumë seks. Këtu hynë. Sidomos ninja japoneze Karas. Ky djalë biond, aq i pashëm, dhe ai ka një perfeksion mashkullor shumë të madh. Dhe është shumë bukur të prekësh lëkurën kaq të pastër dhe të lëmuar me gjoksin tënd.
  Jane donte të fuste gishtin e saj midis këmbëve, por u turpërua dhe ndryshoi mendje. Edhe pse me të vërtetë, një veprim i tillë është jashtëzakonisht i këndshëm!
  E bija e zotit tha:
  - Në valën e detit dhe zjarrin e furishëm! Dhe zjarri i furishëm dhe i furishëm!
  Vajzat përsëri zhvendosën "Goering" -5 të tyre në pozicionet e trupave sovjetike. Ndoshta vetë Stalini u tremb shumë kur mësoi për përparimin e nazistëve. Vërtet, si nuk mund të humbisni këtu. Një kolos po nxiton drejt jush, por nuk ka asgjë për t'u përgjigjur. Tridhjetë e katër, nuk mund ta mposhtni serinë E. Dhe aq më tepër nga AG-të piramidale.
  Dhe Stalini, me sa duket, është në shok. Të paktën thirrni një kacabu tek këshilltarët tuaj. Pa zë, pa kuptim, pa spërkatje uji! Duket se do të merrni rubinet!
  Xhejni tha me një buzëqeshje:
  - Dhe Stalini, ndryshe nga Çërçilli, gjithmonë pranonte me dëshirë fletushkat nga Hitleri dhe shkonte në paqe!
  Gringeta këndoi me entuziazëm:
  - Më thuaj çfarë është bota! Ata do t'ju përgjigjen - dielli dhe era!
  Malanya vuri në dukje me entuziazëm:
  - Dhe ne do të kemi fëmijë të fortë, të shëndetshëm!
  Matilda qeshi dhe pëshpëriti:
  - Bota nuk është një tabelë shahu, dhe Hitleri nuk është një mbret!
  Jane e korrigjoi shoqen e saj:
  Ai është më i gjatë se një mbret! Dhe ne do ta fshijmë atë nga faqja e planetit!
  Gringeta e mori dhe bërtiti:
  - Madhështia e britanikëve, e njohu planetin! Fashizmi u shtyp me një goditje shpate!
  Malanya shtoi me entuziazëm:
  - Ne jemi të dashur dhe të vlerësuar nga të gjitha kombet e botës!
  Matilda, me entuziazmin e një vajze që ka gjetur dashurinë e parë, shtoi:
  - Besoj, do të ndërtojmë komunizmin e shenjtë!
  Jane shpërtheu duke qeshur dhe tha:
  - Dhe nën udhëheqjen e gjermanëve, në fakt mund të ndërtohet komunizmi!
  Gringeta goditi ballin e saj në këllëfën e armës dhe këndoi:
  - Po bëjmë shaka komunizmin, tani do ta ndërtojmë! Dhe Stalini do të jetë super heroi ynë!
  Malanya shtoi, duke sqaruar:
  - Në arkivol sigurisht!
  Gringeta konfirmoi me lehtësi:
  - Sigurisht, në arkivol!
  Jane vërejti në mënyrë filozofike:
  - Sado i madh të jetë mbreti, ai do të hyjë në arkivol, si lukuni!
  Gringeta shtoi me një buzëqeshje dinake:
  - Një politikan gënjen gjithmonë, ai vetëm vdes për të vërtetë!
  Malanya shtypi gishtat e saj të zhveshur dhe tha:
  - Pavdekësia është e vërtetë, por vdekja është iluzore!
  Matilda lëshoi gjithashtu një aforizëm:
  - Mbretërit mund të bëjnë gjithçka, por asnjë, asnjë mbret nuk mund ta lërë arkivolin në tokë!
  Jane shkroi në Twitter:
  - Së shpejti jeta do të marrë fund ....
  Gringeta e mbështetur me aplomb:
  - Vjen së shpejti!
  Malanya qëlloi me mitralozë ndaj këmbësorisë sovjetike dhe fërshëlleu:
  - O nënë, nënë, ki mëshirë për djalin!
  Matilda, me vështirësi për të frenuar të qeshurën, shtoi:
  - Në fund të fundit, ai duhej të jetonte, aspak një ditë!
  Jane mendoi filozofikisht:
  - Të gjithë duan të jetojnë bukur, por vetëm pak vdesin me dinjitet!
  Gringeta u përgjigj duke buzëqeshur:
  - Vdekja premton telashe, nëse nuk shkëlqen nga rrezet e arritjeve!
  Malanya fërshëlleu me një kërcitje të tërbuar dhëmbësh:
  "Një vdekje e mirë është më e mirë se një jetë e keqe!"
  Matilda sfidoi:
  - Është mirë të jesh Zot, në të egër, është keq për djallin në zonë!
  Gringeta tha me një buzëqeshje helmuese:
  - Dhe na mbaruan predha ... Dakord, kjo është një tragjedi e madhe! Asnjë dhuratë asgjësimi!
  Jane gërhiti me përbuzje.
  - Do të ketë prezantime të reja dhe presidentë të tjerë!
  . KAPITULLI 17
  Friedrich në këtë ditë, 10 tetor 1947, si gjithmonë një zagar dhe i palodhur, vrapoi me shpejtësi mbi një kalë ajri Me-362. Djali nuk ndjeu as një hije lodhjeje, ai ishte shumë i emocionuar dhe ende gjuajti pa gabime. Gjatë natës, ekipet e riparimit, kryesisht ato amerikane, vunë në punë një pjesë të pajisjeve të dëmtuara. Në veçanti, "Pattons" u rrotulluan përsëri me vemjet, përveç kësaj, nja dy qindra nga këto makina hynë në veprim duke u transferuar nga përtej oqeanit, përgjatë hekurudhave tashmë të debutuara. Partizanët, natyrisht, u përpoqën, por ata bënë shumë më keq se zakonisht. Bandera mposhti në zgjedhje ukrainasin Batka dhe në radhët partizane u rritën tradhtia dhe dezertimi. Plus, komandanti i lëvizjes partizane, Voroshilov, u sëmur ... Dhe ata nuk morën një zëvendësim për të në kohë ... Kështu, furnizimi i grupit ndërkombëtar të shokut të fashistëve ishte mjaft i kënaqshëm. Po, punëtorët e guximshëm të nëntokës, dhe diversantët heroikë, ndonjëherë arritën sukses, por jo mbi nivelin taktik. Për më tepër, shfaqja e aleatëve të rinj që kapitulluan shkaktoi një rënie të mprehtë të besimit në fitoren e BRSS, dhe kjo çoi në faktin që elementët e lëkundur, haptazi apo edhe fshehurazi, kaluan në anën e nazistëve.
  Numri i dezertorëve u rrit veçanërisht midis Ushtrisë së Kuqe të Kraikov dhe Ushtrisë Polake. Polakët, duke besuar në premtimet e nazistëve dhe veçanërisht të kapitalistëve perëndimorë, llogarisnin seriozisht në krijimin e një perandorie të madhe në lindje, në kurriz të Rusisë! Sigurisht, jo të gjithë komunistët polakë i qëndruan besnikë sovjetikëve, por pjesa tjetër e hijeve politike ... Liberalët janë veçanërisht të pabesueshëm ... Kështu njësitë polake filluan të dorëzohen në Bulge të Moskës pothuajse menjëherë që nga fillimi i shek. fyese... Fatmirësisht, ishin të paktë dhe kjo ende nuk kishte një ndikim vendimtar në rrjedhën e luftës.
  Friedrich bëri vetë çiftin e parë të fluturimeve, duke u shkëputur nga pjesa tjetër e pilotëve. Ai pa që armiku nuk po i takonte më hordhitë naziste me zjarr aq dendur dhe pothuajse nuk kishte mbetur asnjë fushë e minuar në rrugën e pykave të tankeve. Por ushtarët sovjetikë luftuan shumë. Këmbësoria nuk hapi zjarr dhe u përpoq, duke i lënë tanket të mbylleshin, të minonin gjurmët e tyre ose një tufë granatash, ose t'i vunë flakën me shishe me përzierje të djegshme.
  Djali terminator në thelb rriti rezultatin, për shkak të armëve sovjetike. Për më tepër, gjuajtja nga një plan horizontal, duke shmangur humbjen e kohës për një zhytje. Vërtetë, disa tanke të vendosura në pritë u shkatërruan gjithashtu. Aviacioni i BRSS veproi në mënyrë joaktive. Në mëngjes u shfaqën vetëm shtatë avionë U-2, pastaj katër Laggas. Në përgjithësi, Friedrich zhvilloi një bisedë të shkurtër me ta, duke shtypur lehtë këmbëzën ... Dhe pastaj, si gjithmonë!
  Pasi shtypën pikat luftarake tashmë të dobësuara, tanket naziste u vërsulën më tej nëpër fushë dhe në llogore ... Sidoqoftë, kanale antitank dhe iriq u ndeshën gjithashtu në këtë linjë tashmë të gjashtë dhe pjesërisht të pestë të mbrojtjes (gjithsej ishin tetë ). Sulmuesit sovjetikë u nervozuan dhe filluan të qëllonin nga larg. Artileria e nazistëve ishte e pamëshirshme, dhe aviacioni .... Deri më tani, si një shesh patinazhi, gjithçka ishte copëtuar. Epo, Friedrich, si gjithmonë, është përpara të gjithëve, më i shpejtë dhe më i ftohtë. Ndryshimet ndodhën në formimin e trupave, Pattonët me armatim të fuqishëm mitraloz shpërthyen përpara. Një vendim i detyruar për të reduktuar humbjet nga këmbësorët kamikaz që sakrifikojnë veten, por nuk janë të gatshëm të dorëzohen...
  Friedrich bëri fluturimin e tretë me të dashurën e tij Helga. Këtu për herë të parë ata takuan një grup pak a shumë të madh avionësh sovjetikë. Midis tyre ishin edhe pesë Br-3 (nga ku u nxorrën). Mjaft e çuditshme, por bombarduesit e BRSS u kthyen në pamjen e ashteve gjermanë menjëherë prapa, dhe luftëtarët nxituan t'i takonin.
  Friedrich qëlloi gjakftohtësisht makinat që po përpiqeshin të afroheshin. Përfshirë një ACE me një yll të heroit të BRSS në trup. Sidoqoftë, një luftëtar me përvojë u përpoq të shkonte në re, por kundër një përbindëshi të tillë si Friedrich Bismarck, doli vetëm më keq. Djaloshi i terminatorit, pa humbur, rrëzoi njëherësh tridhjetë e gjashtë luftëtarë dhe katër avionë sulmues, duke u ndezur, duke detyruar, u vërsul pas bombarduesve.
  Këtu, megjithatë, Friedrich zbuloi se makina e tij nuk nxitoi aq shumë dhe nuk rrëzoi 740 kilometra të vlerësuara edhe në një motor të detyruar. Arsyeja është e qartë, topat 30 milimetra të Friedrich-it Mr-108 u zëvendësuan me Mr-103, të cilët, me një shpejtësi fillestare predhash prej 960 metrash në sekondë, depërtojnë në çatinë e tankeve shumë më me efikasitet dhe luftëtarët e armikut nga një distancë shumë e gjatë, por pothuajse një herë e gjysmë më i rëndë dhe më pak me një shpejtësi zjarri prej 420 fishekësh në minutë (megjithatë, Friedrich në përgjithësi preferonte, duke rënë në ekstazë, të godiste me predha të vetme!). Po, dhe ngarkesa e municionit për armët u rrit veçanërisht për Friedrich. Pra, nuk ishte e lehtë të kapje hapin me bombarduesit. Disa He-362 të shkathët ia kaluan asit të guximshëm dhe të ri. Ata ranë si breshër mbi të mbjellat, duke shtypur dhe munduar makinat sovjetike. Për më tepër, Br-3, si më i ngadalshëm dhe i armatosur dobët, u bë pre e lehtë për pilotët terroristë. Frederiku ishte pjekur tashmë në fund të festës, por ai përfundoi edhe një duzinë distanca të tjera, duke eliminuar pesëdhjetë. Sidoqoftë, djali nuk arriti të mposhtte rekordin e tij të mëparshëm prej dyqind e pesëdhjetë e tre makina.
  Friedrich u kthye me entuziazëm të madh në shpirt. Ai ka fituar dhe po fiton! Dhe mendimet për tradhtinë e tij janë zhdukur plotësisht. Madje i riu tha me vete:
  - Dhe pse këto paragjykime! Shtëpia është vendi ku rriten miqtë dhe fëmijët tuaj! Dhe BRSS nuk është mëmëdheu, por një burg popujsh!
  Helga i dëgjoi këto fjalë, por, duke mos kuptuar kuptimin e tyre të vërtetë, ajo konfirmoi:
  - Keni të drejtë! Dhe së shpejti do të kemi fëmijë! Edhe pse, nuk dua të marr bark, ndërkohë që ka ende një luftë të tillë!
  Friedrich qeshi.
  - Kjo varet nga vullneti i Zotit të Madhërishëm. Megjithatë, Papa dhe një sërë metropolitësh janë në anën tonë!
  Lufta e katërt në sulm, Fokken-Wulf-5 me motor jet u shndërrua në një gjueti për armë, pasi u kapën vetëm disa tanke. Por testi i vërtetë nuk kishte ardhur ende.
  Ushtria e Tankeve e Pestë e Gardës së Rotmistrov përfundoi transferimin nën prerje në zonën e Krasnogvardeisky. Megjithatë, nuk ishte e mundur të arrihej surprizë e plotë. Aviacioni zbulues nazist regjistroi lëvizjen e një mase të madhe tankesh dhe nazistët nxituan të merrnin kundërmasa hakmarrëse. Rreth pesëqind njësi SS të Ushtrisë së 2-të të Panzerit SS, si dhe dyqind automjete nga rezerva strategjike, dolën për të takuar nëntëqind e pesëdhjetë tanke dhe armë vetëlëvizëse të përforcuara me rezerva të grushtit të blinduar të Rotmistrov. Në veçanti, beteja u shpalos në fushë, afër fermës kolektive Pervomaisky, ku granatat dhe armët gjermane ishin vendosur në vijën e kapur.
  Friedrich dhe aset më të mirë gjermanë u thirrën për të shmangur një goditje masive nga toka dhe ajri.
  Gjenerallejtënant Rotmistrov, heroi i Betejës së Stalingradit, zbatoi urdhrin e ardhur nga vetë Komandanti Suprem, sinqerisht besonte se beteja afër Moskës nuk ishte ende e humbur. Ai kishte pushtetin në duart e tij, shpresa po shkëlqente se BRSS do të rifitonte atë që kishte humbur më parë. Sidoqoftë, kolona, duke lëvizur nën fuqinë e saj, ishte mjaft e shtrirë. Kjo ishte pjesërisht për shkak të dëshirës për të shmangur avionët e zbulimit të Rajhut të Tretë, me një kohëzgjatje tjetër të marshimit të shkaktuar nga dëmtimi i linjave hekurudhore për shkak të goditjes së avionëve armik.
  Sulmet e rënda të bombarduesve detyruan forcat e mëdha të tankeve të marshonin qindra kilometra nën pushtetin e tyre. Për më tepër, marshimi ishte maksimal në shpejtësi ... Duke pasur parasysh heterogjenitetin e caktuar të flotës së tankeve, disa makina arritën të zëvendësonin filtrat, ndërsa të tjerët, përkundrazi, llojet e vjetra, përfshirë transmetimet e papërsosura, ngadalësuan motorët me naftë.
  Për shkak të ndikimit brutal dhe masiv të avionëve armik, ushtria e pestë e goditjes ishte vendosur mjaft larg vijës së frontit dhe kjo e detyroi këtë shesh patinazhi prej çeliku të shkonte nga mbrëmja në mëngjes.
  Një grup më kompakt i nazistëve tashmë po priste Rotmistrov. Duke u dhënë në numrin e përgjithshëm të tankeve, nazistët ishin superiorë në cilësi: duke pasur rreth njëqind e gjysmë "Pantera" -5 dhe "Tigers" -5, si dhe një duzinë "Goerings" L (automjete angleze me 17 këmbë. armë, përafërsisht e barabartë në fuqi depërtimi me një armë "Panthers"), E-50, AG-50 dhe "Patton". Shkatërruesit e tankeve Superferdinanda ishin ende në rrugë.
  Natyrisht, do të kishte qenë më mirë të sulmoheshin masivisht nazistët, por Zhukovi i frikshëm e nxitoi shumë Rotmistrov, me të drejtë nga frika se nazistët do të merrnin kundërmasa energjike. Megjithatë, tashmë është bërë...
  Por këtu ushtria sovjetike kishte një atu - kjo ishte një mbulesë serioze e aviacionit ... Avionët hoqën si drejtimin Ural ashtu edhe rezervën e normës, madje edhe automjetet stërvitore, si dhe pajisjet, u hodhën në betejë direkt nga linja e montimit . Ky ishte shansi për të thyer krahun e djathtë dhe të pasmet, pykën fashiste që kishte vrapuar shumë përpara.
  Gjenerali Gota dhe komandantët e tjerë, tashmë gjatë diskutimeve paraprake të planit për operacionin e Moskës, supozuan se Krasnogvardeysk me siguri do të bëhej vendi i një beteje tankesh me rezervën luftarake të ushtrive sovjetike, që do të thotë se ju duhet të keni një mbulesë plani.
  Avionët specialë gjermanë, veçanërisht Xe-362, monitoruan hapësirën ajrore, në mënyrë që beteja në Krasnogvardeisky të bëhej beteja më e madhe jo vetëm e tankeve, por edhe ajrore e Luftës së Dytë Botërore!
  Friedrich u thirr për të luftuar armikun, ai është asi më i mirë i Luftwaffe, mbreti i betejave ajrore ishte një simbol i fitores së Rajhut të Tretë. Dhe pranë, ose pothuajse pranë tij në të djathtë, në sulm, dhe për këtë arsye modifikim veçanërisht të fuqishëm të Fokken-Wulf-5, Helga nxitoi.
  Madje djali këndoi:
  - Në yjet ne nxitojmë nëpër valë! Kuarkët po shkumojnë në vorbullat eterike!
  Helga konfirmoi:
  - Krijesa të kuqe, do të ketë Hook për ju! Fëmijëve të botës së ferrit të nëntokës!
  Friedrich qeshi dhe dha të preferuarën e tij:
  - Epo, nga vida! Engjëlli i vdekjes, vetëm fishkëlleje që të shfaqet! Do të shqyejë të gjithë llumin në copa bythë!
  Helga qeshi si përgjigje.
  - Epo, ju jeni mendjemprehtë!
  Friedrich ishte disi i shqetësuar për rritjen e peshës së avionit të tij, lidhjen me instalimin e armëve me rreze të gjatë dhe rritjen e municioneve. Në fund të fundit, predha e një topi 30 milimetrash, tre herë më e rëndë se ajo e një topi 20 mm, dhe ndoshta katër herë më e fuqishme për sa i përket fuqisë shkatërruese, është një armë universale e përshtatur për të mbajtur armaturë si në sipërfaqen e planet dhe në ajër! Asi i ri madje donte të hiqte dorë nga automatikët, të hiqte katër ato të kalibrit të madh, por ... Helga kundërshtoi para fluturimit:
  - Në fund të fundit, mund të vijë deri te lufta e ngushtë. Është më mirë ta mbash këtë atu...
  - Mjaft për Forcën Madhore dhe dy "qitës"! Friedrich shkurtoi. Për mua, çfarë të rrëzoj afër - kjo është e mjaftueshme. Në përgjithësi, mendoj se armatimi me mitraloz është i tepërt këtu.
  Helga qeshi me gëzim dhe e përkëdheli djalin pas shpine.
  - Jo të gjithë, për fat të keq, janë kalorës kaq të pathyeshëm si ju! Shumë ace janë ende fillestarë, ata kanë nevojë për zjarr më të dendur në mënyrë që të godasin me siguri ...
  Friedrich kundërshtoi në mënyrë mjaft të arsyeshme:
  - Një makinë kaq e shtrenjtë si ME-362 U nuk do t'i jepet një piloti fillestar. Ky luftëtar është për asët.
  Helga, në vend që të përgjigjej, u përplas me aeroplanin e saj luftarak, me taka të zhveshura, të zhveshura dhe rozë. Dhe çfarë të bëni tjetër, u dëgjua thirrja e urgjencës.
  Friedrich ishte përgjithësisht i kënaqur që hoqi dy mitralozët ekstremë, makina masive filloi më lehtë dhe shpejtësia u rrit dhe ndriçimi i krahëve përmirësoi manovrimin. Edhe pse vetë pikat e qitjes ishin të mbuluara me panarë, reduktimi i tyre i shtoi ndjeshëm aerodinamikën e makinës. Megjithëse Me-362 për sa i përket cilësive aerodinamike është ende i pakrahasueshëm midis motorëve me pistoni, i tillë është kali universal i luftës.
  Më poshtë, pemë të rralla, fusha vezullojnë ... Dita është e nxehtë dhe duket se nuk do të jetë e lehtë të luftosh. Sidomos rusët, të cilët po e humbin këtë betejë të jashtëzakonshme. Këtu, majtas dhe pak më poshtë, një tufë sorrash po fluturon ... Një tufë e madhe, dhe disa nga sorrat janë shumë të mëdha ... Një shenjë ogurzezë, sorrat shoqërojnë të gjitha luftërat, kjo botë mizore pa sentimentalizëm. Siç këndoi Boyarsky në muzikalin e famshëm:
  - Por pse! Është e pamundur të jetosh në mendje! Por pse - jeta nuk na mëson asgjë!
  Kjo është dhunë, dhunë dhe më shumë dhunë! Mizori, mizori dhe përsëri mizori duke çimentuar kombin!
  Një tufë sorrash duket e pafundme, ka dhjetëra, qindra mijëra të tilla, dhe ato kërcitin aq sa mund të dëgjoni edhe në një kasolle të mbyllur hermetikisht. Friedrich e pyeti Helgën përmes radios:
  - A mund t'i godasim me automatikë?
  Vajza e asit kundërshtoi:
  - Mos! Çdo plumb vlen këtu!
  Friedrich qeshi.
  - Çfarë është krejt e mundur! Mbreti nën fron, shtrihet në një thes me fishekë.
  Nga pas një tufe shkabash, grupi i parë i avionëve sovjetikë u hodh papritur. Ata u takuan për herë të parë nga Salamanderët. Pati humbje nga të dyja palët, më shumë rusë u vranë. Friedrich hapi zjarr vonë dhe qëlloi vetëm tetë automjete. Por është ende një fillim i keq. Por një palë gjermane "Salamanders" -3 u rrëzuan, si dhe Me-262, nuk është e qartë se si arriti të kalojë përpara të gjithëve.
  Por gjëja kryesore ishte ende për të ardhur. Tufa e sorrave mbaroi, pilotët gjermanë u hodhën në hapësirën mbi fushën e Krasnogvardeisky dhe filluan.
  Një ushtri e tërë nxitoi drejt skuadronit gjerman, dhe këtu, në fakt, kishte aviacion nga disa ushtri ajrore të BRSS. Një armadë e madhe avionësh të të gjitha llojeve, por mbi të gjitha ishte Yakov dhe disi më pak Laggs.
  Friedrich hapi zjarr nga një distancë prej më shumë se gjashtë kilometrash. Ai përsëri u zhyt në rrjedhat e ekstazës së egër, kur ju nuk synoni, dhe gishtat tuaj të gjithë shtypin automatikisht. Kur nuk ka më asnjë konsideratë, mendime, trupi duket se është i yti, por tashmë je si një kukull e forcave të panjohura ... Kjo do të thotë që mishi nuk është i yti, por shpirti i nëntokës - forca të papastra, të liga. ...
  Epo, dhe në kokën e djalit terminator, për sa herë tingëlloi kënga:
  Në rrethin e miqve, por në të njëjtën kohë të vetmuar,
  Në robëri të vuajtjeve, shqetësimeve të trishtuara!
  Bota jonë është aq e lodhur nga qortimi,
  As hapësira dhe as bukuria nuk janë të dukshme!
  Ku na çove - djall i keq i keq?
  Kur demoni i keq kthen ushtrinë!
  Duke na gjuajtur, natyrisht, lavdi ushtarake,
  Edhe pse shpirti im është një parazit i poshtër!
  
  Një zbrazëti e tillë në një shpirt që vdes
  Rreth moçalit nuk mund ta shihni rrugën!
  Dhe vdekja, ky kunj për plakën e pamëshirshme,
  Çfarë mbledh haraç në Rusinë e shenjtë!
  
  Kuptimi i thjeshtë nuk shkëlqen,
  Gjithçka në ueb, fuqi e pakufishme!
  Dëshira për të jetuar në një banesë tokësore,
  Shijoni me ëmbëlsi, gëzim, lumturi të ëmbël!
  
  Por fati e dërgoi djalin e tij në luftë,
  Aty ku duhej të harronim paqen!
  Nuk ka nevojë të mallkosh Satanin për këtë,
  Nuk donim asgjë tjetër!
  
  Në aeroplan kam kaluar nëpër shakullinë,
  Duke kryer një truk, dhe pritja është kurorë!
  Më besoni, luftëtari i Atdheut nuk vdiq,
  Le të luajmë një marsh funerali për llumin!
  
  Armiku është i shumtë, i fortë,
  Makina, luftarakë, raketa!
  Ne do ta copëtojmë Wehrmachtin skëterrë,
  Do të këndohen bëmat e Rusisë!
  Do të vijë në tokë, besoj komunizmi,
  Ne do të jetojmë të lumtur - e di me siguri!
  Xhelati i njerëzve do të shkërmoqet - fashizmi,
  Fitorja do të jetë në mirësi, dritë e majit!
  
  Atdheu, fluturim i shpejtë,
  Na dha një jetë të shenjtë!
  Himni i Atdheut këndon në zemrat tona,
  Në fund të fundit, unë luftoj ashpër për të!
  
  Dhe koha, besoj e ndritshme, do të vijë,
  Nuk do të ketë vrasje, pleqëria do të zhduket në humnerë!
  Gjinia do të zhvillohet pa buzë,
  Maja do të nxitojë arritjet e linjave!
  
  Dhe në mënyrë që ne ta afrojmë atë kohë;
  Ju duhet të luftoni si një ushtar i Rusisë!
  Kështu që të arrijë të gjithë ata që nuk janë budallenj,
  Se rusët dinë gjithmonë të luftojnë!
  Një këngë e mirë patriotike tingëllonte në kokën e Fridrihut, por duart dhe këmbët tradhtare bënë të kundërtën. Përkatësisht, ata dërguan predha në avionët sovjetikë të të gjitha llojeve dhe markave. Pilotët sovjetikë u përpoqën të afroheshin dhe të fillonin një hale ... Volka, pasi qëlloi më shumë se pesëdhjetë makina në lëvizje, bëri një kthesë dhe shmangu të shtënat dhe tentativën e përplasjes (ai e preu këtë kamikaz me breshëri të shkurtra automatiku) . Pastaj avioni i asit të ri u zhvendos dhe duke qenë në një ekstazë luftarake, djali dha shumë armë ajrore. Shkatërruan shumë një numër luftëtarësh sovjetikë që dilnin nga pjesa e pasme.
  Këtu Friedrich pothuajse u përplas me veten, por arriti të rrëshqasë në vijën e zjarrit dhe të vazhdojë shfarosjen e kundërshtarëve. Kësaj radhe viktimat e tij u bënë "Punët" dymotorësh. Një aforizëm shkëlqeu në kokën e djemve (as pengjet nuk janë arra, mbretëreshat e ardhshme!). Helga kërciti në radion e saj.
  - Oh, e dashur nënë! Sa shtypin!
  Friedrich, duke kryer një lak të vdekur të papërfunduar, preu luftëtarët sovjetikë nga një distancë e gjatë, duke u përpjekur të shkonte pas shpinës së Helgës. Njëri prej tyre "Shopkeeper" (Lagg-5), ishte me një yll të madh të kuq në trup ... Pra, heroi i BRSS. Vetë vajza, në modifikimin e sulmit të Fokken-Wulf, qëlloi në tanket e ushtrisë Rotmistrov që përparonin në pozicionet e gjermanëve. Dhe në të njëjtën kohë ajo goditi mjaft saktë, duke u zhytur me sukses.
  Friedrich ndërkohë luftonte me avionët armik, duke falenderuar mendërisht furnizimet për shtimin e municioneve. Ai madje arriti të fuste një terminator tradhtar në tankun T-34-85 dhe pasi zgjodhi atë të komandantit (kjo mund të shihet nga antenat, të cilat, megjithë pluhurin dhe distancën, sytë e mprehtë të Friedrich shiheshin lehtësisht!).
  Kapaku i kapakut u shpua nga tre predha njëherësh dhe rezervuari u ndal...
  Ishte gjithashtu nxehtë në katin e poshtëm, pararoja e Ushtrisë së Tankeve të Pestë të Gardës tashmë ishte rrokullisur mbi granadierët SS dhe pjesë të korpusit të dytë.
  Automjetet e para sovjetike u rrotulluan në kanalin antitank dhe u ngadalësuan. Mbi ta ranë armët me gjuajtje të shpejtë "Tigers" -5 dhe "Panthers" -5. Kjo është ajo në të cilën gjermanët e rinj janë të fortë, është të luftojnë në distancë, për të fituar një avantazh ndaj tyre, tanket sovjetike duhej të hynin në luftime të ngushta. Organizoni një hale ... Por taktikisht vendimi ishte i pasaktë, për të çarë në të gjithë fushën e hapur ku u hapën hendeqet, për të takuar makinat që prisnin "prenë". Po, mos grumbullohu në të njëjtën kohë në masë?
  Vërtetë, Ils Sovjetike, megjithë humbjet e prekshme, megjithatë depërtoi, si një boksier i vogël që zhytej nën bllokimin e gjigantit, në tanket e armikut, duke shkaktuar dëme, duke përfshirë bomba të vogla. Vërtetë, në disa "Tigra" -5, ata qëndruan në majë të rrjetit, por shumë automjete, këmbësoria gjermane, u detyruan të vendosnin mbrojtje fjalë për fjalë në lëvizje.
  Friedrich mendoi se nëse rusët do të kishin kryer një goditje më të përqendruar, ata do të kishin një shans shumë më të mirë për "një grup të vogël" dhe fitimprurëse luftimesh të ngushta.
  Përplasja nga pilotët e kuq vazhdoi, por për shembull kundër "Salamander" shumë të shkathët -3, kjo taktikë nuk solli rezultatet e pritura. Humbjet e aviacionit gjerman po rriteshin, por edhe më shumë të atyre sovjetike. Por nuk ishte më një luftë pa përgjigje. Shumë pilotë sovjetikë kishin përvojë të mirë, nuk ishte më kot që ata mbuluan Moskën, kështu që nazistët u bënë shumë keq.
  Friedrich, dhuntia e të cilit është mprehur jashtëzakonisht, gjithmonë shmangte goditjet dhe godiste në mënyrë intuitive luftëtarët më të rrezikshëm sovjetikë. Përpjekja për të mposhtur liderët. Ai e bëri atë dhe funksionoi pa gabime. Në kokën time, meqë ra fjala, kishte një zbrazëti dhe një mungesë perceptimi të betejës si të tillë. Trupi ka reaguar, objektivat janë kapur, nuk ka munguar. Disa herë mori edhe tanke.
  Dhe shumë qindra, nëse jo mijëra avionë të të gjitha llojeve, dridheshin dhe dridheshin para syve të mi. Këtu, për shembull, Huffman në Non-362 të tij ... Lufton në një mënyrë të veçantë, shpejtësi, një hov i një makine reaktiv, dhe mbeturinat po fluturojnë në të gjitha drejtimet ... Dhe rusët gjithashtu nuk janë të këqij .... Pikërisht këtu është Kozhedub, do të ishte koha për ta de-energjizuar ... Friedrich po lëviz në minimum, tani nuk ka nevojë të kthehet, të mundë ekonomikisht, por vetëm, kaq pak duke u zhvendosur nga disfata..
  Municionet po mbarojnë, karburanti në tanke, dhe nga pozicionet gjermane po mbërrijnë përforcime mbresëlënëse. Salamanderët, madje edhe disa Me-362 të frikshëm, janë të parët që hynë në betejë, dhe pas tyre pjesa tjetër e kampit nazist të mushkonjave. Sërish, breg më breg... Edhe avionët sovjetikë fillojnë të tërhiqen. Kanë mbetur pa karburant dhe humbjet kanë tejkaluar: të gjitha kufijtë e imagjinueshëm dhe të pakonceptueshëm. Friedrich kthehet dhe pyet Helgën:
  - Cdo gje eshte ne rregull?
  Vajza i përgjigjet:
  - Aeroplani është në lëvizje! I rrëzova gjashtë tanke dhe një luftëtar...
  Friedrich fishkëlleu:
  - Po, më keni kaluar edhe mua në numrin e tankeve të shkatërruar. Unë personalisht kam shkatërruar vetëm pesë makina me grykë!
  Helga qeshi.
  - Dhe sa avionë?
  - Aeroplanët? - Koka e Fridrihut shkëlqeu numra ... - Saktësisht treqind e një! Rekord i ri botëror. Këtu është arritja...
  Helga bërtiti:
  - Po, ti je thjesht një kalorës! Jo, së shpejti perëndia e shkatërrimit. Vetë Kali i madh ...luftëtari universal!
  Friedrich korrigjoi me mirësjellje:
  - Në fakt, Kali nuk është perëndi, por perëndeshë e së keqes. Kjo është, një grua, megjithëse në hinduizëm një hyjni shumë e nderuar dhe popullore. Shumë tempuj i janë ndërtuar asaj dhe bëhen lutje.
  Djali papritmas vuri re se kishte gërvishtur rëndë gjurin në levë. Dhe mallkoi:
  - Dreqin! Nuk ia vlente të bëje një kthesë, në një automjet kaq të armatosur.
  Helga tha me shqetësim:
  - Dhe fluturimin tjetër që ke pa mua?
  Friedrich konfirmoi me lehtësi:
  - Po, Fokken-i juaj do të mbushet me karburant dhe do të ngarkohet, dhe i imi tashmë është gati. Thjesht mos fol, por kujdesu për veten!
  Helga tha prerazi:
  - Jo! Këshilla ime për ju është të luftoni dhe të luftoni sa më mirë që mundeni... Nëse është e mundur.
  Avionët u ulën dhe Friedrich vrapoi te makina tjetër. Kombinimi i zgjedhur i Me-362 dhe sulmit F -490 ishte optimal për superass-in e të gjitha kohërave dhe popujve.
  Friedrich, duke ndjerë me këmbët e tij të zbathura pedalet e mprehta dhe të përafërta të Fokken-Wulf-4, filloi të shtrydhte shpejtësinë dhe të këndonte së bashku:
  - Unë do të shkoj në betejë! Unë do ta shtyp krijesën në pluhur!
  Beteja në Krasnogvardeisk vazhdoi. Përveç tankeve të vetë ushtrisë Rotmistrov, njëqind e gjysmë automjete sovjetike, të marra nga krahu jugor dhe zona e Frontit Sovjetik të Kashirna, mbërritën në kohë për në fushën e betejës. Vërtetë, vetëm grupi i parë i makinave ka mbërritur deri më tani. Aviacioni sovjetik gjithashtu nuk mendoi të dorëzohej, por deri më tani nuk ka qenë veçanërisht aktiv.
  Friedrich filloi të punonte në tanke, duke përdorur topat e tij të projektuar posaçërisht për këtë qëllim. Sipas mendimit të tij, kalibri prej 37 milimetrash ishte ende i përshtatshëm për këtë qëllim. Këtu, për shembull, Rudel me armë të tilla, pa asnjë ekstazë luftarake, shkatërroi, ose më saktë, që është më e drejtë, rrëzoi 534 tanke gjatë gjithë luftës. Por ai ishte një person i zakonshëm, jo Friedrich. Djali kujtoi se si babai i tij i tha nënës së tij se efekti i kombinuar në fetusin e bartur në barkun e fëmijës, përveç shfaqjes së aftësive fenomenale si pubertet, mund ta kthente pasardhësit në një psikopat ...
  Ndoshta transi i tij luftarak, dhe kjo superfuqi e një luftëtari, është gjithashtu pasojë e një ndikimi, natyra e të cilit është e panjohur për të.
  Por tani tanket po vijnë, për pilotin, lëvizjet e tyre duken të ngadalta, dhe aq më tepër për Friedrich. Asi i ri filloi të tërhiqej nga një aeroplan horizontal. Thjesht ndizet dhe rrah. Vezullimet e dritës, nga shpërthimet e vogla, u depërtuan çela. Në të njëjtën kohë, shumë makina ndizen, pasi rezervuarët e gazit janë të vendosura në ndarjen e luftimit. Dhe shkatërrimi, T-34 fluturoi si një fuçi me llastiqe.
  Shpesh goditja e predhave shkaktonte shpërthimin e municioneve. Dhe kjo nga ana tjetër...
  Friedrich nuk mendoi për gjëra të tilla të vogla, ai shikoi foton kur, pasi kishte pësuar humbje të mëdha dhe duke kuptuar kotësinë e përpjekjeve për të depërtuar, sesa hendeqet e gërmuara nga populli sovjetik, tanket e rojeve lëvizën përreth.
  Por edhe këtu i priste një surprizë e pakëndshme. Dy duzina "Superferdinands" arritën të afrohen. Ata, për fat të keq, ishin me karakteristika lëvizëse më të forta, falë përdorimit të motorëve amerikanë.
  Automjetet sovjetike lëviznin nëpër një fushë të hapur, që do të thotë se luftëtarët legjendar mund të godasin tashmë nga tre kilometra larg. Sigurisht, "Superferdinandët" humbën, por shkalla e lartë e zjarrit të armëve kundërajrore i lejoi ata të godasin mjaft shpesh. Për më tepër, fusha ishte gërmuar shumë dhe lëruar me predha, dhe T-34-85 nuk mund të merrte shpejtësinë. Por ata ende lëviznin si valë gjatë një shpërthimi. Dhe Panthers -5 dhe shtrigat e shkathëta amerikane -5, shkatërruesit e tankeve me shpejtësi të lartë, nxituan në ndihmë të Ferdinands -4.
  Friedrich u përpoq të rrëzonte (thjesht nënndërgjegjeshëm) komandantët. Edhe gishtat m'u shtrënguan nga tensioni. Dhe kishte fruta! Terminatori i ri, nga një projeksion horizontal, rrëzoi dyzet e dy tanke T-34, tre KV- dhe dy Su-122. Mund të ishin edhe tre makina të tjera, por ato u shpërqëndruan nga një bastisje e luftëtarëve sovjetikë dhe më e rëndësishmja nga avionët sulmues. Sipas tyre, Friedrich filloi të vendoste si një armë ajri 37 milimetrash ashtu edhe dy 20 milimetra (gjithashtu mjaft e habitshme, nëse goditni një fanar ose një rezervuar gazi ose një motor.
  Vetëm njëzet e shtatë avionë, dhe tetëmbëdhjetë prej tyre Ils... Jo keq, duke marrë parasysh rëndësinë e secilit tank, madje të dëmtuar në këtë betejë kokëfortë... Këtu janë disa T-34-85 të përshpejtuar, dhe ende depërtuan për t'u mbyllur varg. Këtu u ndezën "Shtrigat" amerikane të blinduara dobët -5.
  Friedrich pa avionin sulmues të Hans-Ulrich Rudel. Ky as i njohur tashmë prej kohësh, duket se vendosi të zëvendësojë "Shtukën" me një Focken-Wulf-5 më të fortë dhe më të shpejtë. Emblema e tij e pishtarit është e njohur për të gjithë. Ai e pyeti Fridrihun:
  - Si je, engjëlli i vdekjes!
  Djaloshi Terminator u përgjigj:
  - Punët në Gestapo, dhe unë kam arritje!
  Rudel siguroi:
  - Dhe unë jam mirë! Por si arrini të qëlloni kaq saktë dhe shpejt, madje edhe nga një plan horizontal?
  Djali asi, duke qeshur, u përgjigj apo edhe këndoi:
  - Gjithçka e pamundur është e mundur, e di me siguri! Gjeni diamantin e mbretërve të Tokës në ujë të rrjedhshëm!
  - Asgjë, deri në fund të ditës do të arrij deri në tridhjetë! Rudel premtoi.
  Kthimi, zëvendësimi i avionit dhe përsëri avioni vendas Me-362, avioni, i cili përveç vrimave të plumbave në krahë, nuk mori asnjë dëm nën drejtimin e Volka. Dhe sigurisht beteja e tankeve....
  Ishte nxehtë në Krasgvardeisky. Kolonat e Ushtrisë së Pestë të Gardës dhe brigadat e larguara nga frontet e tjera u tërhoqën. Përforcimet u zvarritën deri te gjermanët, duke përfshirë një duzinë shkatërrues tankesh amerikanë, M-18 më të fundit me armë 110 milimetrash. Këto makina nuk ishin inferiore në forcën vdekjeprurëse ndaj armëve Tiger-5, të kalibrit 105, madje mundën më mirë T-34, pasi ishin më pak të prirur për rikoset. Vetë arma, në të njëjtën kohë, është gjithashtu nga një armë kundërajrore amerikane e konvertuar, që do të thotë se është e shpejtë. Vetëm këtu armatura është më e dobët se ato gjermane, por gjithsesi mjaftojnë 186 milimetra për të mbajtur predhën në ballë. Sidomos në lëvizje, T-34-85 lyhet shumë shpesh.
  Friedrich, edhe në distancë, ndjeu një cunami që po afrohej, një valë e re avionësh të Ushtrisë së Kuqe. Kjo do të thotë se nuk varet nga tanket, të cilët pothuajse janë kapur në një të ngushtë, kështu që le të kujdeset avioni sulmues për ta. Midis tyre, meqë ra fjala, janë të dukshëm He-329 të armatosur dhe të blinduar shumë rëndë. Pasi avionët sulmues dhe shkatërruesit e tankeve janë të fortë. Sidomos me armët Ra-44 88 mm, të cilat shpojnë jo vetëm çatinë e tankut, por edhe në ballë. Vetëm këtu në luftime ajrore, kjo makinë, për ta thënë butë, nuk është aq e gjithanshme sa "pela e punës" Fokken-Wulf.
  Midis avionëve sulmues, Friedrich vuri re avionin e Helgës. Epo, sigurisht, përsëri në radhët.
  Djaloshi terminator, duke zbritur pak gjatë rrugës, do të hapim tre tanke dhe armë vetëlëvizëse-76, këndoi:
  - Do të kemi një shfaqje! Thjesht superklasa më e lartë!
  . KAPITULLI 18
  Helga u përgjigj me gatishmëri:
  - Sigurisht qe te besoj! Zemrën nuk ia dhashë bishës! Përgjigja do t'ju jepet - e besoni apo jo?
  Në vend që të përgjigjej, Friedrich filloi të gjuante nga një distancë e gjatë nga fundi ... Dhe më pas të fitonte lartësi.
  Kishte mjaft avionë sovjetikë, por akoma më pak se herën e parë. Pilotët e Luftwaffe ndiheshin mjaft të sigurt, si një nxënës i klasës së parë që kishte rrahur një bashkëmoshatar të bezdisshëm në një shkollë të panjohur, pas kësaj ai fjalë për fjalë ishte i pushtuar nga forca.
  Pilotët sovjetikë u bënë më dinakë dhe pasi ranë nën goditjet, ata menjëherë u ndanë në grupe, duke u përpjekur të tërhiqnin gjermanët drejt vetes. Friedrich i sulmoi ata, duke u ngjitur në kodër. Për të, megjithatë, refuzimi i armikut nga një sulm i drejtpërdrejtë vetëm lehtësoi taktikat. Por luftëtarët e tjerë gjermanë u ngjitën në betejë.
  Friedrich vuri në dukje i mërzitur se He-362 ishte zakonisht përpara tij. Por nuk ka problem, nga një distancë e gjatë prej disa kilometrash, askush nuk di të shkurtojë gjithsesi.
  Dhe "Salamanders" -3, ashtu si aeroplanët prej letre për fëmijë, kërcejnë, kërcejnë si një peshkaqen në valë, dhe ata vetë marrin ...
  Friedrich zgjodhi viktimën e tij, avionin komandues, përpara se të kishte kohë të mendonte se si u rrëzua kjo makinë. Djali nxori moralin:
  - Në luftë mund të humbësh, ndryshe nga sporti, një herë, në luftë, ndryshe nga loja, fiton pafundësisht! Sidoqoftë, pjesët nga bordi fluturojnë vetëm nga humbësi, fituesi vendos në tabelë, madje edhe njësitë luftarake të rrëzuara më parë!
  Megjithatë, lufta është ndjerë në fushë. Për shembull, Wittmann është tashmë një ACE mjaft i ngurtësuar tankesh, ai luftoi në "Tiger". Ai, së bashku me gjuajtësin, gjithashtu humbi mjaft shpesh, megjithëse tanku u kthye lehtë. Gunner Schleich, mezi kishte kohë të fshinte djersën nga fytyra e tij. Balli i këtij përbindëshi prej çeliku tashmë është goditur disa herë, por deri më tani ka arritur të bëjë rikoset. Wittmann bërtiti në majë të mushkërive të tij:
  - Lërini të afrohen, mos u nervozoni, ju lutem...
  Për gjendjen e një personi në ato kushte të tmerrshme folën edhe përshtypjet e një pjesëmarrësi në betejë, zv/shefit të shtabit të brigadës së 31-të, i cili kohët e fundit u bë Hero i Bashkimit Sovjetik, Grigory Penezhko. ... Përpara imazheve mendore, kishte fotografi të rënda ... U ulërima e tillë që membranat shtypeshin, gjaku rridhte nga veshët. Zhurma e vazhdueshme e motorëve, zhurma e metalit, gjëmimi, shpërthimet e predhave, zhurma e egër e hekurit të grisur ... Nga të shtënat pa pikë, frëngjitë e kthyera, armët e përdredhura, armatimet shpërthyen, tanket shpërthyen.
  I padepërtueshëm i rëndë "Patton" -3, pothuajse pikë-bosh u përpoq të merrte T-34-85 Sovjetik. Ai bërtiti, duke u fryrë forca të blinduara. "Shtrigat" -4 rrëshqitën dhe u përpoqën ta zbatonin vetë manovrën. Ishte sikur të ishte një ushtri kalorësish kalorësish të lashtë që do të vrisnin njëri-tjetrin. Shpesh të dy tanket qëlluan me pikë dhe shpërthyen njëri-tjetrin.
  Nga të shtënat në rezervuarët e gazit, tanket u ndezën menjëherë. Çeliqet u hapën dhe ekuipazhet e tankeve u përpoqën të dilnin jashtë. Grigory pa një toger të ri, gjysmë të djegur, të varur në armaturën e tij. I plagosur, ai nuk mundi të dilte nga çadra. Dhe kështu ai vdiq. Nuk kishte njeri përreth që ta ndihmonte. Ushtarët humbën ndjenjën e kohës, nuk ndjenin etje, as nxehtësi, madje as goditje në kabinën e ngushtë të tankut. Një mendim, një dëshirë - sa jeni gjallë, mundi armikun. Çisternat sovjetike, të cilët dolën nga automjetet e tyre të shkatërruara, kërkuan në terren për ekuipazhet e armikut, gjithashtu mbetën pa pajisje dhe i rrahën me pistoleta, i kapën dorë më dorë.
  Një imazh në stilin e surrealizmit të kapitenit, i cili në një lloj furie u ngjit në armaturën e "Tiger" të shkatërruar gjerman -5 dhe goditi kapakun me një mitraloz për të "tymosur" nazistët që andej. Me sa guxim veproi komandanti i kompanisë së tankeve Chertorizhsky. Ai rrëzoi, përmes vorbullës së predhave, duke u thyer në anën e armikut "Tiger" -5, por ai vetë u godit. Duke u hedhur nga makina, cisternat shuan zjarrin. Dhe ata shkuan përsëri në betejë.
  Helga kishte shpuar tashmë çatinë e tankut të Grigory Penezhkos me predhën e fundit. Predha goditi rezervuarin e gazit dhe gjithçka u përfshi në flakë. Flakët i përvëluan cisternat sovjetike, duke i detyruar të hidheshin nga kapakët e tyre. Por vetë Grigory, i cili u plagos, nuk pati kohë të hidhej jashtë ... Ai u dogj i gjallë, duke kuptuar në natyrë se çfarë është bota e krimit ...
  Friedrich, duke parë që avioni armik tashmë ishte bërë më i mençur dhe po përpiqej të fluturonte larg në mënyrë të kombinuar, sulmoi vetë tanket ... Gjermanët e patën vërtet një kohë të vështirë, megjithëse tanket angleze Challenger më të armatosura u futën në betejë (The Ekuipazhet janë gjithashtu nga djemtë e Britanisë dhe gjuajnë jashtëzakonisht saktë!) .
  Friedrich është plot energji dhe eksitim demonik, ai është gati të fshijë i vetëm gjithçka dhe të gjithë, edhe nëse duhet të luftoni me një ushtri të tërë tankesh, dhe aq më tepër me ajër. Por ju duhet të ktheheni, karburanti dhe municioni po mbarojnë, për këtë, një fluturim, duke rrëzuar pesëdhjetë e shtatë avionë dhe duke rrëzuar tridhjetë e një tanke dhe gjashtë armë vetëlëvizëse, plus dy transportues të tjerë të blinduar të personelit, tre Katyusha, katër Andryusha, makina që u përpoqën të shkonin në pjesën e pasme.
  Helga u shpreh:
  - Rusët kanë një këngë për gratë në fshatrat tona! Dhe ne nuk kemi vetëm gra luftarake, por burra, çfarë ju duhet!
  Friedrich ra dakord:
  - Burrat tanë, çfarë ju duhet, por gratë janë më të mira!
  Helga tha me dinakëri:
  - Një grua fiton duke derdhur lot, një burrë duke i bërë ata të derdhin!
  Friedrich, duke nxjerrë dhëmbët, tha:
  - Meqenëse jemi të mprehtë, atëherë gjithçka nuk është aq keq sot!
  Duhet të fluturosh vetëm për fluturimin tjetër ... Epo, nëse po, atëherë nuk ka kuptim të humbasësh zemrën ... Është tashmë nxehtë në Focken-Wulf me një motor të ftohur me ajër. Shumë nxehtë, motor, plus diell, plus pak kohë për t'u ftohur. Vetë Friedrich u habit se si nuk kishte rënë ende me një ngarkesë kaq të egër. Në fund të fundit, është elementare ... ha të gjitha të brendshmet ...
  Tanket sovjetike u holluan plotësisht ... Megjithatë, përforcimet mbërritën përsëri te gjermanët, dhe pothuajse të gjithë avionët e sulmit u hodhën në betejë ... Por përforcimet janë gjithashtu të përshtatshme për Rotmistrov ... Të njëjtat tanke nga një front tjetër.
  Por ajri është shumë më i qetë, megjithëse ka grupe të veçanta luftëtarësh, ose avionë sulmues.
  Friedrich përsërit taktikat e vjetra të provuara, ai tashmë e di që ajo nuk do ta lëshojë atë. Dhe gjermanët...
  Po ndodh gjithashtu një rigrupim, pasi shumica e tankeve sovjetike tashmë janë shkatërruar, atëherë mund të përpiqeni të sulmoni veten ... Wittmann vërejti me zymtësi:
  - Tetë tanke u rrëzuan ... Për një ditë është mirë, por për një ditë të tillë është keq ...
  Udhëzuesi korrigjoi:
  - Në fakt, dymbëdhjetë ....
  Wittmann e ndërpreu:
  - Katër makina të shkatërruara kur rusët u ngjitën nëpër një kanal të thellë antitank - nuk llogariten! Ishte elementare. Po, dhe municioni duhet të rimbushet ...
  Por tanket sovjetike nxituan përsëri përpara kur avioni sulmues filloi veçanërisht t'i merrte ato. Në veçanti, Friedrich, i cili qëlloi pesëdhjetë e pesë predha, nga të cilat dyzet e nëntë tanke T-34 dhe gjashtë armë vetëlëvizëse. Dhe iu deshën pesë minuta e gjysmë ... Kjo është beteja ... Sigurisht, mund të kishte qenë më shumë ... Friedrich mendoi, pse duhej të gjuante nga dy topa në të njëjtën kohë? Dhe një është mjaft e mjaftueshme ... Ndërkohë ...
  Helga e takoi në aeroport, e puthi me aq pasion, i pëshpëriti:
  - Këtu është mishërimi i kalorësisë - Don Kishoti!
  - Çfarë thatë? Friedrich kërciti.
  Vajza u shërua menjëherë:
  - Më fal këlysh ujku... desha të them Lancelot!
  Djali i asit këputi:
  - Atëherë një çështje tjetër! Në fund të fundit, Don Kishoti është një parodi e një kalorësi. Kalorësia e marrë dhe fisnikëria e painteresuar tallen në një farë mënyre!
  Helga ra dakord.
  - Në përgjithësi, e kuptoj! Por...
  Friedrich e ndërpreu vajzën:
  - Në aeroplanë të gjallë!
  Ekuipazhet dhe pilotët e tankeve sovjetike duket se kanë bërë një përpjekje të fundit për të kthyer valën e një beteje jashtëzakonisht të pasuksesshme. Gjenerali Gota, si një komandant me përvojë, i cili tashmë kishte studiuar plotësisht taktikat e rusëve, nuk po nxitonte të sulmonte, madje u përkul paksa për të përdorur avantazhin në fuqinë e zjarrit njëqind për qind. Dhe sigurisht, rezervimi. Kjo është taktika e një boksieri shtatlartë që tërhiqet përballë shtatshkurtit, funksionon si numri i dytë, por nuk e lejon pinscherin e vogël të mbyllë distancën dhe të fitojë avantazh. Epo, Rotmistrov nuk ka zgjidhje tjetër! Ose sulmo ose vdis! Kjo e fundit është më e mirë, edhe pse të dyja mund të jenë bashkë!
  Epo, Friedrich duhet të luftojë edhe me avionë ... Është gjithashtu një luftë, dhe armiku është i guximshëm ...
  Por së pari, djali terminator qëlloi pesëmbëdhjetë tanke sulmuese T-34-85. Kaq eterike në një shpërthim ...
  Helga bërtiti:
  Ju jeni perandori i ajrit! Kështu do të jetë i famshëm Rajhu i Tretë!
  Friedrich iu përgjigj asaj:
  - Dhe ai tashmë është i famshëm! Dhe nuk keni pse të lavdëroni!
  Helga bërtiti:
  - Dhe ju e lavdëroni atë edhe më shumë!
  - Do ta provoj! Friedrich gërrmoi.
  Ai ra përsëri në një ekstazë ultra-luftarake. Mendimet e çuditshme rrotulloheshin në kokën e djalit. Për shembull, çfarë do të ndodhë me të pas fitores së Rajhut të Tretë? Sigurisht, patronazhi i gruas së perandorit do t'i sigurojë atij pozicionin më të lartë dhe djali i tij do të bëhet trashëgimtari i Perandorisë së Madhe. Pamje emocionuese! Dhe rusët, më në fund, mësojnë rendin dhe disiplinën me të cilën as Stalini, gjeorgjiani gjakatar, nuk mund t'i mësonte.
  Edhe pse, sigurisht, fitorja është ende larg ... Ose mund të marrë dhe të kthejë luftëtarin që përplaset në Fritz. Kështu, të vrisni disa dhjetëra automjete fashiste dhe të ktheheni në BRSS si hero?
  Por a do ta ndihmojë nëse heronjtë e luftës të shpëtuar nga robëria pushkatohen, por .... Stalini nuk i beson fare askujt, ai tha se nuk ka një djalë, Yakovlev! Pra, ai nuk mund të kthehet më në Friedrich ... Sidomos pas asaj që bëri ... Ishte e mundur të ikte në BRSS menjëherë, kur sapo i dhanë "Stuka". Djali do të falej... Epo, mbase e dërguan në batalione penalizuese, dhe po të rrëzonte edhe disa nga nazistët... Po, kishte mundësi të kthehej... Por tani, në BRSS, ata nuk do ta kursej, ai është bërë shumë gjakatar ...
  Friedrich mendoi, mirë, pse nuk dezertoi në anën e sovjetikëve. Epo, në rregull, ai u bashkua me Rininë Hitleri, duke qenë në qendër të Berlinit, atëherë nuk kishte rrugë tjetër për të mbijetuar. Po pse i vrau komisarët? Thjesht mund ta fikni... Pse u zgjua një bishë e egër në të... As edhe një bishë, sepse kafshët zakonisht vrasin për të ngrënë ose për shkak të ndjenjës së urisë. Njeriu, nga ana tjetër, e ktheu vrasjen në argëtim, duke u bërë më keq se një tigër...
  Çfarë ndodhi me të që vrasja filloi të sjellë gëzim dhe dëshira për të lartësuar në Rajhun e Tretë, për të bërë një karrierë kapi gjithë thelbin? Kush u bë, .. Pse e humbi ndjenjën e atdhedashurisë dhe lidhjes me popullin e tij?
  Megjithatë, a ka ai një të tillë? Këtu është i njëjti gjeneral Vlasov ose Boris Alekseevich Smyslovsky. Edhe këtu, një person i çuditshëm, dukej një përfaqësues shembullor i korpusit fisnik të Rusisë cariste. Dhe ai duhej të kalonte në anën e Hitlerit dhe fashistëve të tjerë. Oficer i Ushtrisë Perandorake Ruse, kapiten. Pas Luftës Civile, ai u internua në Poloni, më pas emigroi në Gjermani. Ai hyri në shërbim në ushtrinë gjermane. Nga viti 1928 deri në vitin 1932 ai studioi në kurset e larta në Departamentin Ushtarak (Akademia e Shtabit të Përgjithshëm) të Reichswehr-it. Gjatë Luftës së Dytë Botërore, ai mori pjesë aktive në formimin e njësive vullnetare ruse. Ai besonte se gjermanët mund të kontribuonin në rivendosjen e Rusisë: "Fitorja e ushtrive gjermane duhet të na çojë në Moskë dhe gradualisht të transferojë fuqinë në duart tona. Gjermanët, edhe pas humbjes së pjesshme të Rusisë Sovjetike, do të duhet të luftojnë kundër botës anglo-saksone për një kohë të gjatë. Koha do të funksionojë në favorin tonë dhe ato nuk do të varen nga ne. Rëndësia jonë si aleat do të rritet dhe do të kemi liri të plotë të veprimit politik".
  Koka e djalit lundroi mbi atë që kishte lexuar më parë në internet... Krejt rastësisht, sytë i kaluan mbi faqen e librit referues - "bashkëpunëtorët e nazizmit - turpi i kombit!"
  Vërtetë, në të njëjtën kohë ai kurrë nuk bashkëpunoi me gjeneralin A. A. Vlasov, pasi ai nuk ndau as pikëpamjet e tij dhe as planin e tij të veprimit, por ai personalisht u takua me të tre herë, kryesisht me udhëzime nga Shtabi i Përgjithshëm gjerman.
  Friedrich ndërpreu mendimet e tij... Tetëdhjetë e tre aeroplanë sovjetikë u rrëzuan, dhe predhat e fundit tashmë po vendosen në tanke, dhe tashmë është e mundur të kthehet... Epo, çfarë bastard është ai ... Si ka i rënë... Kurvë gjakatare! Sytë u lanë menjëherë... Pika të kripura loti rrodhën nëpër faqet e lëmuara djaloshare... Sa e hidhur, madje qëlloni veten!
  Pas kthimit të tij, pamja e një Helge të lodhur por të gëzuar ia ngriti menjëherë shpirtin dhe ai përsëri u vërsul në betejë ... Ai është një luftëtar! Pra, ai ka lindur për të fituar, dhe kombi i të cilit është më i dobët, ai nuk është shok me të!
  Helga papritmas vuri re:
  - Po qan?
  Friedrich tundi kokën.
  - Tashmë po më lotojnë sytë, nga lodhja! Çfarë beteje! Ka gjashtë ditë që nuk i mbyll sytë! Dhe para kësaj, pothuajse nuk fle!
  Helga ngushëlloi:
  - Këtu kazani do të mbyllet dhe ne do të flemë pak ... Mbetet pak. Vetëm pak për të fituar!
  Fluturimi në Focken-Wulfach-4, avionët e armikut nuk janë të dukshëm, dhe ka mbetur pak nga tanket. Por edhe ato që janë atje duhet të përfundojnë.
  Helga pëshpërit në radio:
  - Epo, le t'i marrim ato! Pra, duke përdredhur tetë!
  Friedrich qesh.
  - Të përdredhësh tetë është më mirë sesa të vendosësh gjashtë në rripat e shpatullave!
  Vajza, pasi goditi makinën nga një zhytje, leh:
  - Jo, nuk mund të imagjinohesh si gjashtëshe. Ju keni racën e një mbreti.
  Nga Ushtria e Pestë e Gardës kishte brirë dhe këmbë. Tani Gota dha urdhrin për të përparuar, veçanërisht pasi ishte tashmë mbrëmje, koha kishte kaluar shumë mirë nga darka dhe errësira filloi të afrohej.
  Në fushën e betejës kishte më shumë se një mijë e njëqind tanke sovjetike të shkatërruar dhe shkatërruar, dhe rreth treqind tanke gjermane që morën një lloj dëmtimi. Nga këto, rreth gjashtëdhjetë e pesë makina nuk iu nënshtruan aspak restaurimit.
  Dhe Friedrich, duke e lënë të dashurën e tij të flinte në një krevat fëmijësh, ishte ende duke fluturuar. Këtë herë ai u ridrejtua për të shtypur artilerinë. Marshimi i dëshpëruar i Rotmistov devijoi një pjesë të forcave, ushtritë e Meinshein, dhe ata përparuan jo më shumë se dymbëdhjetë kilometra në ditë dhe në mbrëmje. Nata ra, por stuhitë ende punonin. Ata sapo ndryshuan pilotët.
  Edhe një herë, Friedrich u ndesh me bombarduesit e natës U-2. Makinat fluturuan pothuajse afër tokës - fluturim në nivel të ulët. Ata do të kishin pasur mundësi të rrëshqisnin me një maskim të tillë, por në këtë situatë funksionoi instinkti djallëzor i terminatorit të ri.
  Përveç kësaj, Friedrich papritmas u turpërua shumë nga lotët e tij dhe ai u tërbua ... Edhe pamja e djalit ndryshoi. Dhe në kokë më vërshuan fjalë krejtësisht të ndryshme, të një kënge tjetër;
  Zemërimi përhapet nëpër trup në një valë të zjarrtë,
  Është e pamundur të kuptosh një gjë të tillë dhe çfarë po më ndodh tani!
  Këtu bota e krimit hapi gjithë errësirën në shpirt,
  Unë dua pallate - nuk më mjafton me një të dashur dhe parajsë në një kasolle!
  
  Dhe si ndodhi gjithçka, as Zoti nuk e di,
  U bëra bastard tradhtar, por deri tani kam vdekur!
  Nga është kjo shpallje, kush e lindi atë,
  Unë tërheq frymëzim në një tas - forca të fuqishme!
  
  Djalli na tërhoqi zvarrë në një rrjetë, duke na hedhur në një rreth vicioz,
  Kështu ndodhi, më kapën në rrjetë!
  Por unë do të thyej rrjetën dhe do ta pranoj Zotin me zemër,
  Mos mallkoni vetëm hënën qiellore!
  Dhe këta janë vëllezër në krahë që i di me siguri!
  
  Oh më jep një shans Zot i shenjtë
  Natyra ime, ti je tradhti dhe turp!
  Doja mish, përveç mishit,
  Dhe përfundoi në humnerë, ku urtësia ra në gjumë!
  
  Fashisti tha: ju na shërbeni -
  Do të merrni njohjen e tokës, parave, titujve!
  Por hiqni dorë nga shpirti juaj
  Dhe ky është dënimi më i keq në botë!
  
  Por unë jam një i dobët, u futa në një rrëmujë,
  Dhe shkatërroi të gjallën, nderin dhe ndërgjegjen në vetvete!
  Kështu qoftë, fakt i vështirë
  Në fund të fundit, nuk është një roman, është thjesht një histori!
  
  Çfarë duhet të bëj, shumë prapa;
  Nuk ka mbetur më, dhe tani të paktën qafa është në lak!
  Por demoni tha, jepni fund rrëmujës,
  Një frikacakë e tillë, na besoni, nuk e pranoj!
  Friedrich e përfundoi këtë "vokal", duke rrëzuar "veshët" e tij dhe më pas u ndje jashtëzakonisht i lodhur ... Dhe ajo që tashmë ka lulëzuar, që do të thotë se ka ardhur një ditë e re në 11 korrik. Dhe ai është në këmbë për shtatë ditë ...
  Pas uljes, djali mezi ia doli të vraponte në krevat marinari dhe menjëherë u rrëzua;
  Ëndrra doli të ishte shumë e tensionuar ... Friedrich ëndërroi se ishte student dhe po dëgjonte një leksion. Për më tepër, mësuesi i rritjes gjigante e tregon atë me një entuziazëm dhe entuziazëm sa ju e dëgjoni pa dashje. Aty po flasim për një armik historik të kahershëm të Rusisë, Shtetet e Bashkuara. Duket se në vendlindjen e tij më në fund dolën me një armë të denjë hakmarrjeje;
  - Duhet të jeni të vetëdijshëm se Ushtria e Pentagonit ka vendosur forcën e saj më të mirë goditëse në luftën kundër dëshirës sonë për të thyer rrugën drejt botëve të tjera. I dërgova një telegram ushtrisë së NATO-s, ku deklaroja se nuk do të kapja tokën, se po kryeja kërkime paqësore që synonin të mirën e gjithë njerëzimit. Ata nuk e morën mesazhin tim, ata i matin të gjithë në shkallën e tyre të dyshimtë dhe egoiste të vlerave. Këta bastardë megalomanë mendojnë se mund të kontrollojnë të gjithë njerëzimin. Ata mendojnë se nëse kanë një pasion maniak për kapjen dhe shkatërrimin, atëherë përfaqësuesit e tjerë të botëve të tjera duhet të kenë të njëjtin pasion kafshëror.
  Folësi ndaloi dhe dëgjoi një valë bujare duartrokitjesh. Dhe Volka gjithashtu e duartrokiti me forcë, megjithëse nuk i pëlqente të njihte autoritetet pas tij. Epo, gjigandi i fuqishëm vazhdoi:
  - Unë nuk jam bishë apo grabitqar, por jam në gjendje dhe kam ndërmend të mbrohem, e mira e qytetërimit tim varet nga lufta ime, dhe nëse armiqtë e mi dhe armiqtë e qytetërimit tim synojnë të sulmojnë, atëherë unë synoj të mbroj. veten time. Unë do të shkatërroj ata që qëndrojnë mes meje dhe lirisë. Ata që pothuajse e kanë skllavëruar njerëzimin, duke e konsideruar veten si kombi më i lartë, jashtë juridiksionit të njerëzve, do të përballen me ndëshkim. Tashmë një grupi oligarkësh i kam dhënë nga një qindarkë, do t'u tregoj një shembull të një njeriu të aftë për të luftuar, dhe nuk shkon nën sëpatë si një dele e nënshtruar. Të gjithë duhet të bashkohemi, sepse kjo është kauza jonë e përbashkët, sepse në Tokë së shpejti nuk do të ketë asgjë për të marrë frymë. Tani në biznes. Për të mposhtur flotën amerikane dhe të NATO-s, ne kemi nevojë për rezerva të mëdha, të pakufizuara energjie, një armë thelbësisht të re, dhe ne e kemi atë. Për shumë, madje edhe më të mirët prej jush, bomba H duket se është më e mira. Shumë, madje edhe më të mirët prej jush, supozojnë se nuk ka asnjë mënyrë tjetër më të fuqishme për të marrë energji, përveç asgjësimit që mund të jetë i vështirë për t'u zbatuar në praktikë. Të gjithë ju jeni të njohur me reaksionet termonukleare, shkrirjen e atomeve të hidrogjenit dhe formimin e heliumit. Epo, elementë të tjerë deri në hekur. Shkrirja bërthamore u jep dritë yjeve për miliarda vjet. Dhe për shumë prej jush duket e pabesueshme që mund të kryhen reaksione thelbësisht të reja të sintezës: ato praktikisht nuk ekzistojnë në natyrë. Shumë prej jush janë plot me mendime stereotipe se nëse reagimi nuk ekziston në natyrë, atëherë ai nuk mund të ekzistojë në parim. Çfarë mashtrimi absurd, shkenca e super-qytetërimeve ofron një mënyrë për të marrë masa gjigante energjie në një shkallë dhe reagime që nuk ekzistojnë në natyrë. Ju tashmë e dini ekzistencën e kuarkeve: mini-grimcat që përbëjnë grimcat elementare. Edhe shkenca juaj ka zbuluar qindra grimca elementare. Përveç tyre, të cilat i ka regjistruar edhe shkenca juaj, ka grimca të llojeve të ndryshme, shumë prej të cilave ju duken të çuditshme, madje edhe të tepërta. Jeni të mahnitur nga shumëllojshmëria e kuarkeve, e cila është e vështirë të shpjegohet në mënyrën e zakonshme logjike. Kohët e fundit, shkencëtarët tuaj zbuluan grimca të quajtura preon, grimcat që përbëjnë kuarket, dhe ju nuk keni qenë në gjendje t'i arrini dhe t'i studioni ato siç duhet. Epo, nuk keni arritur ende të nxirrni nga bërthama jo vetëm preonët, madje edhe kuarkët. Epo, çfarë lloj energjie mund të merret për shkak të shkrirjes ose ndarjes së tyre: e pamatshme edhe në krahasim me një reaksion termonuklear. Edhe me nivelin modern, mjaft të ulët të shkencës tokësore, ka përllogaritje teorike që tregojnë se sa më e vogël të jetë grimca, aq më shumë energji nxjerr. Kjo sugjeron që nëse do të ishte e mundur të zotërohej një energji e tillë, atëherë do të ishte e mundur të merrej një burim pothuajse i pakufizuar i burimeve të energjisë. Megjithatë, asnjë shkencëtar tokësor nuk ka dështuar jo vetëm të rikrijojë reaksionin e shkrirjes së mikrogrimcave, por edhe të nxjerrë një kuark të lirë nga bërthama.
  Edhe marrja e një kuarku të lirë dhe të palidhur nuk është ende një sukses. Cila është arsyeja që reaksioni me thyerjen ose bashkimin e grimcave ultra të lehta nuk është ende i mundur, jo vetëm të përsëritet, por edhe të fiksohet në natyrë. Arsyeja qëndron në këtë: prandaj reaksioni termonuklear është aq i vështirë sa që në mënyrë figurative quhet edhe një hero me krahë shumë të shkurtër. Për të shkaktuar një reaksion termonuklear, nevojitet energjia e një bombe atomike; që një bombë atomike të shpërthejë, nevojiten eksplozivë konvencionalë. Për të shkaktuar një reaksion të shkrirjes së kuarkut, nuk ka reagim të mjaftueshëm të një shpërthimi të një ngarkese termonukleare, fuqia e tij nuk është e mjaftueshme për reaksionin, kjo është arsyeja pse kuarkët super të rëndë nuk gjenden në natyrë. Nuk ka asnjë hap të ndërmjetëm, një hap që ndan dhe klasifikon reaksionet brenda shkrirjes atomike. Në shkrirjen termonukleare, ka faza njëra pas tjetrës, të cilat vazhdojnë të rriten për sa i përket energjisë së çliruar. Një reaksion që çliron shumë më tepër energji sesa një shpërthim termonuklear dhe është jashtëzakonisht i rrallë: një reaksion asgjësimi. Ai vjen nga kontakti i materies dhe antimateries. Në natyrë, është e rrallë, jashtëzakonisht e rrallë, sepse në botën reale nuk ka pothuajse asnjë antimaterie. Reaksioni i asgjësimit është i rrallë në natyrë, nuk ka asnjë hap të ndërmjetëm midis reaksionit të shkrirjes së elementeve dhe një reaksioni termonuklear. Thelbi i problemit është se vetë antimateria nuk është bërë nga materia e thjeshtë. Brenda sistemit tonë të dukshëm, ne nuk mund ta vëzhgojmë atë. Por nëse do të lëviznit në hapësirë dhe do të gjendeshit në kryqëzimin e universeve, në kufirin e botës dhe antibotës, atëherë do të shihnit se si vazhdon procesi i asgjësimit në një shkallë të gjerë. Thelbi i problemit doli të ishte në marrjen e një sasie të mjaftueshme të antimateries, domethënë materies që nuk mund të ekzistonte në botën reale. Ai do të vinte vazhdimisht në kontakt me materien e zakonshme të vërtetë, do t'i duhej të asgjësohej ose të shpërthente, ashtu si dy elementë kimikë të padëmshëm veçmas shpërthejnë kur bien në kontakt. Protonet, neutronet, elektronet, në kontakt me pozitronet, antineutronet, antielektronet do të shndërroheshin në fotone dhe grimca të tjera që nxitonin në drejtime të ndryshme. Shpejtësia e zgjerimit të tyre është kolosale dhe e kalon shpejtësinë e dritës. Po, gjatë asgjësimit në shkallë të gjerë, grimcat kalojnë në shpejtësi super të lehta, duke u larguar nga njëra-tjetra. Është e vështirë të përftohet antimateria në një mënyrë të thjeshtë, duke përshpejtuar grimcat në përshpejtuesit. Rezultati i marrë në këtë mënyrë nuk do të justifikojë kurrë kostot. Megjithatë, një mënyrë efektive për të marrë antimateries në një shkallë të fortë u gjet eksperimentalisht. Thelbi i saj qëndron në faktin se probabiliteti i marrjes së antimateries, si dhe materies, është afërsisht i njëjtë, që do të thotë se ndryshimi midis antimateries dhe materies së zakonshme nuk është i madh dhe nuk kërkohet shumë energji për të ndryshuar polaritetin e materies. Kjo mund të bëhet duke përdorur rrezatim jo aq të fortë të një fushe të veçantë dhe një valë të një natyre të veçantë. Përveç kuarkeve, preonëve, ekzistojnë edhe kreonet, rezonet, forkonet, riumonët, horodonët, romonët, etj. Rrezatimi në një nivel të veçantë telepatik ndryshon strukturën e materies në nivelin kreon-rezonancë, vetëm pak ndryshon, duke zhvendosur strukturën e rregullimi i mikrogrimcave. Zbulimi i valëve speciale ka revolucionarizuar shkencën dhe shoqërinë. Por rrezatimi i kujt, çfarë niveli mund të ndryshojë llojin e materies, duke e transferuar atë në një nivel cilësor të ri, duke ndryshuar karakteristikat e materies. Një lloj i ri rrezatimi u zbulua në studimin e aftësive njerëzore, aftësitë e tij të jashtëzakonshme. Ne hitlerianët para kombeve dhe popujve të tjerë zotëruam aftësi shtesë. Rrezatimi i ri telepatik depërtoi në mbimateriale të ngurta plumbi dhe madje edhe më të dendura, të cilat në vetvete tregonin një sistem të ndryshëm dhe një gamë të ndryshme rrezatimi. Edhe në nivelin tuaj të shkencës dhe qytetërimit, ka dhe ka krijuar rrezatim që tejkalon shpejtësinë e dritës. Nga rrezatimi radioaktiv Alfa, Beta, Gamma, tashmë rrezet Beta lëvizin pak më shumë se shpejtësia e dritës, dhe me rrezatim Gamma-AS, teprica e shpejtësisë së dritës është pothuajse një herë e gjysmë. Në planetin Tokë, ata tashmë kanë zbuluar eksperimentalisht rrezatimin e valëve Klekon dhe Der, të cilat e kalojnë shpejtësinë e dritës dy herë. Vërtetë, ndërsa ato gjenerohen në mikrodoza, ata nuk janë as të vetëdijshëm për perspektivat. Do të them më shumë midis shpejtësisë së rrezatimit dhe aftësisë së tij për të depërtuar në materie, ka një lidhje të drejtpërdrejtë. Sa më i shkurtër të jetë diapazoni i valës, aq më e lartë është fuqia depërtuese, aq më e lartë është shpejtësia e rrezatimit. Rrezet gama vetëm pasi kalojnë një centimetër plumb zbuten përgjysmë. Për rrezatimet e Klecon dhe Der, fuqia depërtuese është edhe më e lartë. Rrezatimi me rreze ekstra, qoftë aura, teleportimi, telekineza, telepatia, kiberkineza, tormokineza, plazmokineza, kanë shpejtësinë më të lartë dhe të gjithë gamën depërtuese. Kjo do të thotë, është në të ashtuquajturën superstrukturë shpirtërore që qëndron çelësi për të kontrolluar botët, për të zotëruar forma të paprecedentë të energjisë. Format më të reja të energjisë hapin rrugën drejt formave më të reja të matjeve, matjeve të mikrobotës që janë në gjendje të zënë rrënjë dhe të realizohen në makrokozmos, duke transferuar matjet midis grimcave mikrothemelore në botën reale, të ashtuquajturat rrotulluese. të hapësirës. Një lloj i ri energjie do të japë një armë të re, do të lëshojë rreze Z-56 dhe do të shtypë armadën e agresorit në pluhur. Tani mund të shpjegoj më në detaje thelbin e energjisë së re dhe të përshkruaj në detaje se si lind, si dhe efektin e bashkimit, por tashmë na është vënë një ultimatum. Këto gorilla mendojnë të na trembin, por edhe nëse kapitullojmë, nuk i rezistojnë dot tundimit për të lëruar ishullin dhe hekurosjen e tij me bomba dhe breshëri armësh të rënda. Nëse nuk ka veprim ushtarak, atëherë pse Yankees mblodhën një armadë të tillë, atyre u duhet një akt frikësimi, një shembull për të gjithë botën. Jetët tuaja varen nga unë. Unë do t'i jap agresorit një mësim që do ta mbajë mend për një jetë dhe kushdo që mbetet i gjallë do t'i ketë zili të vdekurit!
  Me këtë frazë, ëndrra e Friedrich u ndërpre. Ai i çmendur hapi sytë. Helga qëndronte përballë tij dhe mbante në duar buqeta me lule, dhe në gishtat e një këmbe të zhveshur vajzës ishte një trëndafil, me të cilin ajo guduliste me dashuri thembrën e zhveshur rozë të djalit.
  - Epo, fle pak. Është koha për darkë!
  Friedrich u hodh dhe e thithi menjëherë stomakun e tij ... Por po, ai nuk kishte ngrënë pothuajse asgjë për një javë. Ai pinte vetëm çokollatë të fortifikuar të holluar me ujë. Djali shikoi diellin dhe u habit:
  - Është e çuditshme, kam kaluar rreth pesë orë, por duket shumë më pak. Nuk pata kohë as të dëgjoja leksionin më interesant për armët e reja!
  Helga qeshi.
  - Për armën e re? Po, kur luftëtarët e mëdhenj luftojnë, teknika më e vjetër i lejon të gjithë të fitojnë. Por së pari, hani një supë peshku. Disa vajza, fansat e tu, janë salduar posaçërisht për ty. Hani dhe forca të reja do të vijnë.
  Friedrich mori me kënaqësi supën e peshkut, e cila iu duk pjata më e shijshme në planetin Tokë. Djali zbrazi kapelën e bollerit dhe ndjeu një rëndim në bark. Por pavarësisht kësaj me gëzim u hodh lart dhe nxitoi në makinë.
  - Epo, Helga, do të luftojmë përsëri!
  Vajza u përgjigj me lojë:
  - Dhe si!
  Dhe tani kali i besueshëm Me-362, së bashku me satelitin e pandashëm Fokken-Wulf-4, përsëri mundon atmosferën me helikë. Dhe atë në luftë si në luftë. Friedrich pyeti Helgën:
  Cili është kalimi juaj i preferuar përveç grindjeve?
  Vajza qeshi me zë të ulët dhe u përgjigj:
  - Është e vështirë edhe të thuash! Edhe pse ju e dini. Unë merresha me gdhendjen e drurit. Modele kaq të bukura dolën ... Dhe gjithashtu u përpoqa të shkruaj histori fantastike. Vetëm kur shkrova një çift, të gjithë filluan të qeshnin me mua. Dhe u ndjeva aq i turpëruar sa lashë t'i kompozoja. A e dini sa e pakëndshme është kur ata qeshin me ju!
  Friedrich ra dakord:
  - Po kuptoj! Edhe pse tani jam në kulmin e famës! Por sapo vdes, jam gati...
  Helga e ndërpreu:
  - Jo! Më besoni, ata nuk do të harrojnë! Unë mendoj se emri juaj do të quhet ushtria ajrore, ose disa nga qytetet lindore të pushtuara. Ose ndoshta një rrugë në Berlin!
  Friedrich qeshi.
  - Po, më ngushëllove!
  Helga shtoi mjaft seriozisht:
  - Ndoshta edhe një urdhër në aviacion do të miratohet me portretin tuaj. Së pari, ju keni një fytyrë kaq të ëmbël, dhe së dyti, rezultati juaj, tashmë më shumë se njëzet mijë e pesëqind avionë armik, nuk ka gjasa të tejkalohet nga askush!
  Friedrich gjithashtu kundërshtoi mjaft seriozisht:
  - Jo, ata mund të tejkalojnë nëse lufta me BRSS zvarritet për një kohë shumë të gjatë, ose nëse ende duhet të merren me aleatët e djeshëm. Pra, gjithçka është e mundur ... Por në parim, është e mundur të arrish një mijë avionë! Çfarë mund të bëj dhe kjo!
  Biseda u ndërpre, një skuadron i vogël i luftëtarëve të armikut fluturoi përpara dhe më pas ata duhej të merrnin seriozisht armët.
  Megjithë lodhjen dhe rraskapitjen ekstreme të ushtrisë naziste, fitorja në Krasnogvardeisky frymëzoi Fritz-in dhe grupin shumëfisnor në bëma të reja.
  Nazistët nuk guxuan të sulmonin Moskën dhe sulmuan qytetin e Pavlovsky Posad, i vendosur në lindje, dhe fortifikuan zonat ngjitur me të.
  Ushtarët sovjetikë, përndryshe nuk mund të luftohej me guxim, por korridori midis pykave gjermane ishte ngushtuar aq shumë nga mbrëmja sa që tashmë ishte duke u qëlluar.
  Friedrich dhe Helga u desh të merrnin përsëri tanket, të cilët u përpoqën të kundërsulmojnë dhe të mbyllnin hendekun. Dhe më pas ata u treguan dhe në mënyrë perfekte. I riu arriti të kalonte pesëqind në tanke! Dhe kjo është përgjithësisht një arritje e ultra-klasës!
  Friedrich ndjeu vërtet gëzim që ishte kaq i lezetshëm! Se ai është luftëtari më i mirë i të gjitha kohërave dhe popujve, do të thotë një klasë klasash! Dhe si është të jesh më i gjatë dhe më i ftohtë se të gjithë! Friedrich është Wolf, që do të thotë ujk!
  Tashmë ishte errësirë dhe beteja ende nuk u shua. Kolonat gjermane nga veriu, ku u grisën hordhitë e të famshmit Rommel, dhe nga jugu, ku kalimi i Mainstein, rrethuan qytetin e Pavlovsky Posad. Tashmë në mesnatë, tanket e Gothës dhe, para së gjithash, disa Ferdinand-4 hynë në periferi të këtij fshati ... Por ata u detyruan të ndalojnë. Pastaj Gota dha urdhrin për të anashkaluar mbrojtjen më kokëfortë. Në orën dy të mëngjesit në lindje të Pavlovsky Posad, pjesë të korpusit të dytë SS dhe trupës së parë të tankeve, gjithashtu nga BRSS, dolën për t'u takuar me njëri-tjetrin. Kështu, natën e 12 tetorit 1947, një unazë bllokimi u mbyll rreth grupit ushtarak të Moskës!
  . KAPITULLI #19
  Në mëngjesin e 13 tetorit 1947, Friedrich luftoi, si gjithmonë me vetëmohim dhe mjeshtëri. Kali i tij besnik fluturues u shqye në lartësi dhe motori, përkundër faktit se djali e detyroi më shumë se një herë, funksionoi pa dështime ...
  Rezistenca e trupave sovjetike u dobësua dukshëm ... Nazistët nuk guxuan ende të sulmonin Moskën, e cila ishte shndërruar në një kështjellë të pathyeshme, por u zhvendos drejt lindjes. Në Pavlovsky Posad, betejat ishin ende në lëvizje të plotë, komandantët fashistë në mënyrë mjaft të arsyeshme refuzuan të përdorin tanke në qytet, duke lënë rumunët, italianët, arabët, indianët dhe njësitë e tjera të huaja të sulmojnë.
  Friedrich mori pjesë në dy ose tre përleshje të vogla ajrore dhe pa vështirësi preu rreth një duzinë avionësh. Objektivat e tjera ishin toka: topa, obus, mortaja, katyusha dhe nëse jeni me fat, tanke.
  Nga ana tjetër, kjo e fundit nuk ndodhte shpesh. Duket se këshilla ka dështuar. Në mesditë, kur çifti i tetorit u bë i padurueshëm, pati një qetësi të shkurtër dhe Frederiku, ose siç quhej zyrtarisht Frederiku Bismarku i Madh, u thirr në Smolensk.
  As-terminatori i ri dukej shumë i kënaqur dhe i gëzuar. Megjithëse Friedrich ishte shumë i hidhur dhe i turpëruar për tradhtinë e tij, perspektiva për të marrë çmime fashiste e kënaqi djalin.
  Bashkë me të u thirr edhe Helga. Vajza ishte gjithashtu e emocionuar dhe dhëmbët e saj perla shkëlqenin nga një buzëqeshje simpatike pantere. Ajo tha:
  - E sheh, djaloshi ujk, i mundëm rusët!
  Friedrich nuk ndau optimizmin në këtë rast:
  - Deri më tani, ky është vetëm një sukses dhe luftë e ndërmjetme... Betejat dhe betejat vetëm sa po fitojnë vrull. Por fillimi dhe në fakt, me sukses ...
  Për çmimin u zgjodh ndërtesa e komitetit rajonal të CPSU. Parkingu i madh përmbante shumë makina luksoze, kryesisht të prodhimit amerikan.
  Në të vërtetë, gjeneralë kukull nga Ushtria Amerikane, Perandoria Britanike, Dominion Kanadez ishin të pranishëm në sallën e kuvendit. Madje ishte një nga princat anglezë... Dhe, sigurisht, vetë Hermann Goering dhe Adolf Hitleri... Vetëm kjo e habiti Fridrihun, Margaret nuk ishte me të. Është e çuditshme, ndoshta vetëm duke qenë shtatzënë, kjo grua e shquar, unike nuk dëshiron të rrezikojë të sajën dhe fëmijën e marrë nga asi... Në fund të fundit, lufta nuk është aspak shaka!
  Apo ndoshta ajo nuk dëshiron të komunikojë me të preferuarin e ri të Hitlerit me burrin e saj? Këtu, në përgjithësi, gjithçka është e mundur dhe është pothuajse e pamundur të lexosh atë që është në mendjen e një gruaje të bukur, si Afërdita, dhe tinëzare si Hera ...
  Megjithatë, Friedrich është edhe i lumtur për këtë. Nuk mjaftonte në praninë e Fuhrer-it që të ekspozohej ndaj rrezikut të tradhtimit të emocioneve të tij, me një gjest të pavullnetshëm ose një fjalë të pamenduar. Në fund të fundit, burrat me brirë, veçanërisht në personin e sundimtarit të gjysmës së botës, janë shumë të rrezikshëm. Edhe për një djalë kaq të ashpër si Ai është ushtari numër një i Rajhut të Tretë!
  Shumica e atyre që mbërritën për çmimin ishin pilotë - vetë Goering ishte një ACE, një admirues i flaktë i teorisë së gjeneralit Dua - aviacioni, perëndia e luftërave, natyrisht, para së gjithash ndau forcat ajrore. Por kishte edhe cisterna, mes tyre edhe i famshmi Wittmann. Dhe ceremonia e ndarjes së çmimeve filloi me kryqet e kalorësit.
  Kur u thirr Helga, vajza u hodh fjalë për fjalë si një kalë, duke goditur thembrat e saj. Asaj iu dha një kryq kalorësi dhe një simbol i veçantë i një luftëtari, tanke ... Për më tepër, vetë Fuhreri Adolf i dorëzoi vajzës një sabër nominale me diamante, si gruaja më e mirë që u dallua si rezultat i luftimeve në Beteja e Moskës.
  Wittmann mori një kryq me gjethe lisi, shpata dhe diamante, Ylli i Kryqit të Kalorësit me gjethe lisi të artë, shpata dhe diamante iu dha gjithashtu "baby" Huffman. Asi amerikan me këmishën e tij të pandryshueshme kauboj mori edhe një çmim.
  Friedrich iu dha çmimi i fundit ... Ishte mjaft logjike, sepse ai ishte më i miri nga më të mirët. Çmimi i lartë, Ylli i Madh i Kryqit të Kalorësit të Kryqit të Hekurt, dhe gjethet e lisit, shpatat dhe diamante, iu dhanë tingujve kërcënues të himnit nazist. Për më tepër, katër stema u dhanë për katërqind, pesëqind avionë dhe për katërqind, pesëqind tanke. Këto distinktivë ishin gjithashtu ari, dhe pesëqind madje me diamante të imët.
  Hitleri i shtrëngoi dorën Friedrich-ut për një kohë të gjatë dhe i tha diçka me entuziazëm ... Djali përpiu me sy kryqin e famshëm. Diamante të zbukuruara me gjethe lisi platini dhe doreza shpate. Në kujtesën time shkëlqeu një figurë që edhe kryqe të zakonshme kalorësish me diamante, vetëm njëzet e shtatë urdhra të tillë u dhanë gjatë gjithë luftës. Epo, në këtë pikë është edhe më pak ... Një shkallë më e lartë çmimi, Kryqi i Kalorësit, ku gjethet e argjendit zëvendësohen me ato të arta, nuk është vendosur ende.
  Megjithatë, çmimet nuk u ndalën me kaq. Hitleri njoftoi se Friedrich iu dha grada Major Field Marshall i Forcave Ajrore dhe Gardës SS, me dhënien e armëve të personalizuara dhe një bonus prej një milion e pesëqind mijë markash (kostoja e pesëmbëdhjetë Panterave më të reja).
  Arma nominale ishte e njëjtë me saberin e dhuruar Helgës, prej çeliku të Damaskut, me një dorezë të zbukuruar bukur me diamante dhe smeraldi.
  Friedrich nuk mundi t'i rezistonte tundimit dhe disa herë tundi një armë të denjë për Sulltanin. Doreza ishte e rehatshme dhe saberi ishte i balancuar në mënyrë të përkryer dhe dukej i lehtë për një dorë të fortë djaloshare.
  Më pas foli gjenerali amerikan Mankurt, i cili hyri në histori si autor i shprehjes popullore: le të gabojë vendi im, por ky është vendi im!
  Për më tepër, ky komandant u bë i famshëm për mizorinë e tij monstruoze, përfshirë të burgosurit e luftës.
  Mankurt tha ashpër:
  - Barbarët rusë kanë kapur shumë tokë, duke krijuar një kazermë të madhe në të cilën mbretëron një rrëmujë e përjetshme. Deri kur regjimi i tyre terrorist do të mundojë një të gjashtën e njerëzimit? Popujt e Rusisë presin çlirimin dhe ardhjen në tokën e tyre të ushtrisë së Evropës së lirë dhe të Shteteve të Bashkuara. Dhe për këtë arsye, Amerika do të bëjë çdo përpjekje për të mposhtur BRSS. Fluksi i pajisjeve dhe vullnetarëve tanë nga e gjithë bota do të intensifikohet dhe rritet! (duartrokitje e furishme). Të gjitha vendet e botës u bashkuan kundër infektimit bolshevik. Zoti Perëndi dhe ushtria qiellore janë me ne. Përpara për fitore!
  Një anglez e ka ndjekur dhe pas kësaj, Fuhreri ka ndërprerë pjesën zyrtare të ceremonisë, duke shpallur fillimin e topit. Menjëherë, shumë vajza dhe gra u shfaqën gati për të bërë disa heronj të famshëm.
  Friedrich donte të zgjidhte Helgën si partnere, por ajo refuzoi papritur - duke thënë se zakoni nuk urdhëron vallëzim me partnerë, ose partnerë në armë ushtarake. Epo, pse djali zgjodhi një zonjë tjetër, aq më tepër që të gjitha gratë këtu janë të bukura - me sa duket ato ishin zgjedhur posaçërisht. Friedrich buzëqeshi dhe kërceu lehtë, por mendimet e djalit ishin për diçka tjetër.
  Pra, ai mori një urdhër të lartë dhe tani është një marshall kryesor i fushës ... Karriera e tij është në rritje, dhe për sa i përket numrit të avionëve të rrëzuar dhe tankeve të shkatërruar, ai nuk ka asnjë të barabartë në botë! Gjithçka duket se është në rregull, por për disa arsye macet po kruajnë zemrat e tyre ... Por nëse marrim figura të njohura, për shembull, Robert Artrois, princi i gjakut nga dega mbretërore e Capetians. Në fund të fundit, ai luftoi kundër atdheut të tij, Francës dhe nuk vuajti pak, megjithëse gjaku i bashkatdhetarëve të tij ishte në duart e tij.
  Dhe qindra mijëra rusë po luftojnë në anën e nazistëve. Edhe Duka i Madh Kirill Romanov zyrtarisht shpalli mbështetjen e tij për fushatën lindore dhe çlirimin e atdheut nga bolshevikët. Romanovët janë për nazistët dhe vendet e Perëndimit pas tyre.
  Epo, nëse princat e shquar dhe Rajhu i Tretë janë kundër Stalinit, atëherë pse duhet të vuajë Frederiku. Për më tepër, është e mundur që paraardhësit e tij të mos jetojnë fare në BRSS. Epo, le të mendojmë logjikisht... Në fund të fundit, rrjedha e historisë tashmë ka ndryshuar në mënyrën më serioze. Tani bota nuk do të jetë kurrë ndryshe, kështu që beteja e Moskës u humb nga sovjetikët ... Dhe çfarë do të thotë kjo? Dhe fakti që, së pari, në një botë që ka ndryshuar ndjeshëm, gjasat që prindërit e tij (nga rruga, të lindur në qytete të ndryshme) të takohen dhe të fillojnë një familje bie ndjeshëm. Por edhe babi dhe mami nuk kanë lindur në vitin 1947... Kjo do të thotë se probabiliteti për të takuar dy gjyshër dhe dy gjyshe do të jetë edhe më i vogël!
  Plus, çdo fëmijë për sa i përket një grupi gjenesh është unik dhe thjesht individual. Dhe kjo do të thotë se nëse momenti i ngjizjes ndryshon qoftë edhe për një orë, apo edhe për dhjetë minuta, atëherë nuk do të jetë më ai... Jo Friedrich me një personalitet unik dhe grup gjenesh, por një krejtësisht tjetër, ndoshta as nga jashtë. djalë i ngjashëm.
  Dmth, ndërhyrja e një vrasësi në të kaluarën, sipas logjikës së gjërave, duhet të çojë në zhdukjen e shkelësit të ligjeve të pacenueshme të kohës... Dmth Friedrich, duke u bërë i preferuari i Hitlerit, thjesht duhet të zhduket! Dhe ai, dhe vëllai i tij, dhe ndoshta prindërit dhe të tjerët.
  Por meqenëse asi i ri është i gjallë, dhe i fortë, i shëndetshëm si askush tjetër në këtë planet fatkeq, atëherë ndoshta kjo e kaluar nuk është aspak bota e tij! Ndoshta ky nuk është as universi i tij, një lloj universi paralel, madje edhe me një vonesë kohore. Kjo do të thotë, ai nuk vret Friedrich paraardhësit e tij, jo bashkatdhetarët e tij vendas, por individë të huaj që kanë vetëm një ngjashmëri të përgjithshme me të kaluarën abstrakte të djalit terminator.
  Kjo do të thotë që ai, në fakt, nuk është një tradhtar - thjesht një person, si vrasës nga seriale të ndryshme fantastiko-shkencore, i cili në të kaluarën përdor njohuritë e së tashmes, dhe madje i pajisur me providencë me fuqi të jashtëzakonshme. Epo, nëse ai është i destinuar të ketë superfuqi, atëherë është thjesht mëkat të mos i përdorësh ato! Epo, meqenëse fati, dora e djathtë e parajsës, e dërgoi së pari në Rininë Hitleri, pastaj në Rajhun e Tretë, atëherë duhet të bëni çdo përpjekje për të bërë një karrierë. Është mirë të jesh një marshall i madh në moshën katërmbëdhjetë vjeç, një djalë, por në njëzet një gjeneral me të drejta të plota, apo edhe një marshall i fushës, është më mirë. Dhe kush e di, ndoshta Rajhu i Tretë dhe Amerika më në fund do të tretet, dhe atëherë djali i tij do të bëhet diktatori i parë botëror!
  Më pas u shfaq papritur ai që i riu më së paku priste ta shihte: Eugene Porsche... I gjatë, i bukur, i fortë, madje pak fshatar dhe çuditërisht jo aristokratik për vajzën e një prej manjatëve më të mëdhenj të Rajhut të Tretë.
  Vërtet, ndryshe nga takimi i mëparshëm, vajza veshi ato shumë të shtrenjta, me diamante, por në të njëjtën kohë ato ishin transparente dhe nuk i fshihnin hijeshitë e këmbëve të këndshme, edhe pse jo të vogla.
  Për shkak të takave të larta, vajza tashmë e gjatë dukej thuajse një gjigante. Vetë Friedrich ishte një adoleshent i zakonshëm dhe madje më i vogël për moshën e tij, ishte më i shkurtër se ajo, rreth njëzet e tre, njëzet e pesë centimetra, dhe duke marrë parasysh takat dhe më shumë ...
  Friedrich madje u turpërua, po sikur të mos rritet kurrë më shumë se kjo vajzë gjashtë kilogramësh (që pasoi në të atin Porsche, në fund të fundit, jo një gjigant, megjithëse nuk dihet se çfarë nëne ishte dhe kush i hipi nën fund. !), do të jetë mbi të që të ngrihet gjithmonë. Po, është më mirë që ajo, si herën e fundit, shkoi zbathur ...
  Sidoqoftë, Evgenia e shikoi asin e ri me admirim dhe duke shtrirë duart e saj e puthi në buzë:
  - Ti je kalorësi im! Drita nuk është tokësore!
  Friedrich ishte i hutuar:
  - Po, unë....
  Eugjeni e ndërpreu:
  - Nuk ka nevojë për fjalë! Ju e meritoni lavdërimin. Dhe jo vetëm si pilot .... - E bija e manjatit tundi flokët. - Vetëm mendoni, ju keni një dhuratë fantastike të një inxhinieri dhe projektuesi. Sugjeroni ide si kjo... Gjeniu! Mbi Leonardo Davinci.
  Friedrich bëri thirrje:
  - Epo, po! Jam dakord, ky artist nuk ka fituar asnjë luftë të vetme. Edhe pse kryeveprat e tij pushtuan të gjithë botën!
  Ata filluan të kërcejnë. Evgenia ishte po aq e bukur, një patinatore figurash, por për Volkën ajo dukej shumë e madhe ... Dhe parfumi kishte një erë dehëse ... Djali, duke parë qafën e gjoksit të saj luksoz, ndjeu një dëshirë krejt të natyrshme për një fizikisht të fortë dhe të zhvilluar. adoleshent. Për më tepër, Helga me sfidë bëri sikur nuk vuri re asgjë. Sidoqoftë, brezi i ri i gjermanëve u mësua se është e pahijshme që një grua të ndjejë dhe aq më tepër të demonstrojë xhelozi, dhe një burrë, nëse është hero lufte, madje është i detyruar të mashtrojë . Çfarë për të përmirësuar race! Siç tha Hitleri: nuk është mëkat që një grua e martuar të lindë një fëmijë nga një burrë tjetër, ka një që ka të dhëna fizike më të mira se burri i saj. Sidoqoftë, Evgenia e pyeti shumë seriozisht djalin:
  - Dhe ku keni studiuar që i njihni kaq mirë parimet e kontrollit të tankeve dhe armëve vetëlëvizëse, duke shpikur njohuri të tilla?
  Friedrich nuk mundi dhe nuk donte t'i thoshte të vërtetën, dhe një vajze të panjohur, edhe nëse babai i saj ishte një manjat, një nga dhjetë njerëzit më të pasur në Rajhun e Tretë dhe i preferuari i Hitlerit dhe Goering. Ai u përgjigj në mënyrë evazive:
  - Hobi që nga fëmijëria luajnë një rol këtu ... Literaturë e ndryshme shkencore, dëshira për të shpikur! Nuk është e nevojshme të ulesh në një tavolinë për të krijuar diçka të arsyeshme ...
  Evgenia pohoi me kokë.
  - Po, edhe unë jam e dhënë pas sportit, dhe në të njëjtën kohë gërryej, apo edhe përtyp granitin e shkencës... Gjithsesi, a duket si një miu zyre zonja Piston?
  Friedrich, duke nxjerrë dhëmbët e ujkut, konfirmoi:
  - Po, mbi një miu, dhe jo vetëm një kabinet, nuk ngjan fare! Me shumë mundësi, edhe ju mund të krahasoheni ...
  Evgeniya paralajmëroi:
  - Vetëm mos u krahaso me një lopë! Ky është një aluzion mjaft i keq!
  Friedrich tha në mënyrë filozofike:
  - Kush nuk ngacmon për punë, merr gradën e dhisë! Pra ... Ne kemi një pazar budalla.
  - Pazari është zhargon? Evgenia mendoi. - Në përgjithësi, fjalimi gjerman duket të jetë i saktë, por disi ... Shumë korrekt, thekse të vendosura saktësisht, fjalë të qarta, tension i të folurit ... Dhe nuk ka asnjë theks, por ju ndjeni diçka jo mjaft vendase në këtë korrektësi.. .
  Friedrich nuk tregoi asnjë shenjë shqetësimi:
  - Nu dhe me këtë? Ndoshta dyshoni se ishte një spiun sovjetik dhe se rusët dhuruan njëzet mijë, së bashku me amerikanët dhe gjysmë mijë avionët e tyre të panumërt, për të depërtuar tek unë në majë të Rajhut të Tretë?
  Evgenia tundi kokën.
  - Jo unë nuk mendoj kështu! Ishte shumë, edhe për rusët. Edhe pse ka një thënie të njohur: Rusia nuk mund të kuptohet me mendje. Por këtu më duket diçka tjetër, ndoshta ju, si të thoni ... Një produkt i inxhinierisë gjenetike të SS. Një lloj njeriu i ardhshëm? Kam lexuar punime shkencore mbi gjenetikën dhe e di që natyra njerëzore mund të ndryshohet, përmirësohet ose përkeqësohet me ndërhyrje artificiale. Dhe cilësitë e tua mbinjerëzore të një luftëtari... Është e vërtetë...
  Në vend që të përgjigjej, Friedrich uli kokën para të dashurës së tij të gjatë dhe e puthi me pasion në buzët e saj plot. Pastaj tha:
  - Mos i jep vetes një kokë të bukur. Nëse keni frikë se do të merrni fëmijë të dëmtuar nga unë, atëherë besoni se nuk është kështu! Në përgjithësi, ne mund të ndryshojmë temën e bisedës.
  Evgenia ra dakord:
  - Është më mirë të ndryshosh! Flisni për tanke... Në veçanti, shtabi kryesor operativ i drejtuar nga Guderian nxori një detyrë konkurruese: dy lloje tankesh... Si një "Panter Perandorak" i mesëm me një top 88 milimetrash El 100 ose më të shkurtër, por të blinduar, dhe forca të blinduara të pjerrëta frontale prej të paktën 250 milimetra dhe të rëndë "Royal Tiger" me një armë të kalibrit 105 mm El100, me një armaturë ballore prej të paktën 300 ... Për më tepër, pesha e tankut të parë nuk është më shumë se pesëdhjetë tonë, dhe e dyta është 65.
  Friedrich gërhiti me përbuzje, si një luan përballë një goferi:
  - A nuk është e vërtetë diçka e tillë? Sidomos duke pasur parasysh se jeni bërë shumë më i lehtë me materialet e pakta, dhe bombarduesit aleatë nuk i shkatërrojnë tokat e Rajhut të Tretë!
  Eugjenia u përgjigj me një psherëtimë:
  - Parimisht është e mundur, por nuk kemi pasur kohë, ose më saktë nuk kemi kohë të bëjmë një prototip në metal në kohën e duhur. Ju na dhatë disi njohuritë tuaja të shkëlqyera shumë vonë. Dhe Hitleri dëshiron që tanket e fundit të fillojnë të hyjnë në shërbim me ushtritë e Rajhut të Tretë këtë vit.
  Asi i ri u befasua:
  - Pse duhet kaq shumë kohë për të bërë një prototip?
  Vajza pohoi me kokë.
  - Jo pak, sidomos nëse modeli është thelbësisht i ri ... Është si një gjë popullore: nëse vozitni, do të bini në një luginë!
  Friedrich mendoi: sigurisht që ka probleme këtu ... Për shembull, projektuesit sovjetikë vuajtën për kaq shumë vite me krijimin e tankut IS-10, ose kaluan dy vjet të tëra duke u përplasur me T-54. Për më tepër, ky tank është projektuar pas luftës dhe ka përvojë në betejat e Luftës së Dytë Botërore. Për më tepër, ai nuk ishte një model thelbësisht i ri, por vetëm një evolucion i mëtejshëm i T-34. Këtu, për shembull, T-44 nuk ishte plotësisht i suksesshëm dhe praktikisht nuk u përdor në armiqësi ... Kështu që nuk duhet të prisni ndonjë mrekulli të veçantë.
  Tanku Tiger, duke pasur parasysh mungesën e përvojës së gjermanëve në krijimin e makinave të këtij lloji (përveç nëse, sigurisht, numëroni shasinë, për shembull, tashmë ishte një Kolosal 150 tonësh i krijuar gjatë Luftës së Parë Botërore).
  Friedrich vuri në dukje:
  - Është e nevojshme të dizajnohet në bazë të "Panterës" tashmë të krijuar -5, ose AG. Mbështetja e saj ju lejon të mbani një armë jo vetëm të kalibrit 88 mm, por edhe 128, ose 150 hauci ...
  Evgenia qeshi.
  Por kjo është pikërisht ajo që ne bëjmë! Sidoqoftë, Porsche tashmë ka "Tigrin Mbretëror" të vetin, megjithëse me armë të kalibrit 88 milimetra. Por mbase, si një model i ndërmjetëm, ky do të funksionojë. Detyra fillestare e rezervimit të 250 milimetrave u përfundua në të, megjithëse pesha është mjaft e madhe - 63 ton. Nga ana tjetër, kulla me një kënd shumë të madh të prirjes racionale të armaturës, elegante dhe e efektshme... Mund të fitohet një konkurs i ndërmjetëm, por probleme do të lindin në të ardhmen. Por sipas njohurive tuaja, është e mundur të krijoni një tank që është i padepërtueshëm nga të gjitha anët, duke shkatërruar çdo mbrojtje. Në të vërtetë, për një makinë përparimtare, është shumë e rëndësishme të kesh mbrojtje të mirë anësore, me të cilën, për fat të keq, Panther nuk mund të mburrej për një kohë shumë të gjatë.
  Friedrich vuri në dukje:
  - Ndoshta, ne nuk do ta prekim temën e tankeve tani për tani... Ose më mirë, do ta përfundojmë diskutimin. Ne jemi profesorë të vjetër ose djem e vajza të reja.
  Evgenia ra dakord:
  - Ke të drejtë, si gjithmonë, le të flasim për diçka më laike. Për shembull, për shtëpinë mbretërore britanike.
  Friedrich u grimas.
  - Epo, tema! Po, do të vijë koha nga Fituesit dhe nuk do të mbetet asgjë. Apo mendoni se, pasi të keni kapur Moskën, tanket tona nuk do të jenë në gjendje të pluhurosin Londrën tashmë të kapur?
  Evgenia ndezi dhëmbët:
  - Epo, sigurisht që munden!
  Pas topit, pasoi një darkë fisnike me vetë pjata të shtrenjta, por pa pije të forta alkoolike. Asgjë më e fortë se gjashtë gradë. Epo, atëherë Friedrich dhe Evgenia, siç i ka hije një djali dhe një vajze, u tërhoqën në një dhomë të veçantë.
  Edhe pse përgjithësisht pranohet se biondet e gjata nuk ndryshojnë në temperament, Evgenia e vërtetoi të kundërtën jashtëzakonisht bindëse për disa orë. Epo, Frederiku, natyrisht, gjithashtu nuk e humbi fytyrën. Kështu ata ranë në gjumë, duke u përqafuar fort.
  Djali ëndërroi se ishte një ninja japonez që mori një urdhër nga Cari rus Nikolla II për të vrarë mikadon, domethënë perandorin.
  Friedrich ëndërronte të ngjitej në muret e përafërt, duke u kapur në çarjen ose çarjen më të vogël me gishtat e duarve dhe këmbëve. Djali hyri në pallat, ku filloi një përleshje e ashpër ...
  Ninja i ri, si zakonisht, i copëtuar, i therur, i shpërtheu kokat armiqve ... Ëndrra ishte shumë kaotike, shumë gjak, prerje dhe pak kuptim. Plus, vajzat me këmbë të zhveshura me shpatë që kërcejnë kudo... Shkurtimisht...
  Arritëm të flinim për tre ose katër orë jo më shumë... Friedrich u zgjua nga një vajzë lajmëtare duke thënë:
  - Beteja është në ecje të plotë! Nuk ka njerëz të pazëvendësueshëm, përveç njerëzve si ti, Friedrich Bismarck.
  Djali u hodh dhe pa thënë lamtumirë, nxitoi në pistën më të afërt.
  Dhe siç doli, jo më kot ai u thirr ... Gjenerali i Ushtrisë Rokossovsky mori një urdhër nga Stalini, pa pritur përqendrimin e plotë të forcave, për të goditur një goditje kundër grupit të ushtrisë së Rommel. Në këtë rast, llogaritja bazohej në faktin se gjermanët nuk kishin ende kohë për të vendosur trupat e tyre për një sulm në Voronezh. Kështu që kishte një shans për të kryer një goditje të ulët përgjatë krahut të shtrirë, të rraskapitur nga betejat e mëparshme të trupave gjermane.
  Friedrich u detyrua të ulej në Focken-Wulf, dhe jo një modifikim sulmi, por një model i zakonshëm, me katër topa njëzet milimetrash dhe dy mitralozë. Kështu, për shkak të nxitimit të tepruar, djali përfundoi pa armën që e kishte provuar veten me aq efikasitet për të luftuar tanket. Vërtetë, ai kishte ende dhjetë bomba në trup ...
  Qielli ishte gjithashtu i nxehtë, kishte avionë sulmues sovjetikë dhe luftëtarë Yaki-9. Megjithatë, automjetet e fundit, për shkak të mbrojtjes së dobët dhe mbijetesës, ishin gjithashtu të prekshme në rreze të gjatë, për armët e kalibrit 20 mm. Friedrich fillimisht u dha luftëtarëve brirët, të cilët, natyrisht, ishin përpara Ilysit më të ngadaltë. Katër pistoleta avionësh, kjo është fuqia... Dy duzina jakët e parë u ndanë, edhe pa ndonjë afrim dinake në bisht.
  Friedrich nuk u rrotullua, nuk manovroi, ai thjesht zhvendosi pak armët e ajrit dhe vibroi trupin e makinës së tij masive.
  Njëzet e pesë, njëzet e gjashtë, njëzet e shtatë... Pa humbur, për Yaks të paturpshëm, të cilët, duke pësuar humbje, megjithatë nuk fiken, por madje përpiqen të rrisin shpejtësinë... Friedrich madje u befasua disi pse, në literaturën ushtarake sovjetike, kjo makinë e lavdishme Focken ishte kaq e nënçmuar - Wulf. Po, ajo kryen një kthesë të plotë në 22 sekonda kundër 19, për Yaks (dhe në modifikimin e lehtë, Yak është në gjendje ta bëjë këtë edhe për 17 sekonda!). Por Friedrich nuk ka nevojë të manovrojë, ai thjesht ngadalëson dhe fluturon drejt tyre. Në një sekondë, ju mund të rrëzoni shtatë deri në tetë makina.
  Koha për Friedrich në një gjendje ekstaze luftarake rrodhi tmerrësisht ngadalë dhe ai ka kohë të mendojë dhe të çaktivizojë municionin e tij. Në parim, përgjithësisht pranohet se edhe asi më i aftë, përfshirë edhe fenomene të tilla si Rudel, nuk është në gjendje të ndikojë seriozisht në rrjedhën e luftës. Këtu në historinë reale, gjashtë aset më të mirë gjermanë shkatërruan një ushtri të tërë ajrore, por nazistët humbën pa shpresë betejën për dominim në atmosferë.
  Por në këtë rast, hedhja e kaq shumë jakëve në një vend kundër një njeriu është e mbushur me ... Gjashtëdhjetë e një luftëtarë u rrëzuan në më pak se një minutë. Pikërisht kështu bien krahët, ose thyhet xhami i blinduar i kabinave. Kjo e fundit është edhe më keq, pasi në këtë rast piloti nuk mund të shpëtohet. Dhe tashmë kanë mbetur pak ace me përvojë në Ushtrinë e Kuqe.
  Ndër automjetet e rrëzuara, katër i përkisnin rojeve, të cilët rrëzuan më shumë se pesë avionë ... Por përsëri kjo nuk ndihmoi, sepse Volka dinte ku të godiste dhe si ... Si një gjahtar që rrëzon një tufë patash nga një mitraloz. Kjo është ajo, një tufë, në një shpërthim, intuitivisht, instinktivisht përcakton dhe drejton lëvizjet e tytës, drejt objektivit të dëshiruar, kur nuk kalon asnjë plumb. Patat, dhe në këtë rast, aeroplanët sovjetikë rrëzohen dhe aty ku janë thyer kabinat, dhe nga pilotët e qepur, ato fluturojnë drejt edhe për ca kohë. Por disa krahë po humbasin ...
  Friedrich kujtoi këtu filmat rreth kaubojve amerikanë me synim të mirë, dhe filmin e famshëm me DiCaprio - "Fast but Dead!". Por në ato ditë, kaubojët amerikanë nuk i njihnin mitralozat automatikë dhe armët ajrore të zjarrit të shpejtë. Përndryshe, ata do ta kishin kuptuar se çfarë arme monstruoze për sa i përket fuqisë së shkatërrimit.
  Jakët në pamjen e afërt përfunduan dhe Friedrich kaloi te Ila. Këtu është më mirë t'i sulmoni ato nga lart, ose nga hemisfera e pasme. Dhe do të ishte gjithashtu optimale, pa e zvogëluar distancën.
  Një mënyrë tjetër është të gjuani krahët më të brishtë, nuk mund t'i varni forca të blinduara.
  IL-2 quhet me gunga. Pasi u instalua vendi i dytë në të, u bë më e vështirë për një fillestar të rrëzonte një makinë të ngjashme për një fillestar, por për gjuajtësin, i cili mbronte hemisferën e pasme, por ... Sigurisht, aerodinamika e këtij avioni u përkeqësua. . Pra, do të jetë edhe më e lehtë me ta ...
  Do të ishte më logjike që Ilami të shpërndahej në drejtime të ndryshme, por ja ku është sistemi... Shkurtimisht, filloi duke mposhtur avionin legjendar sulmues. Sidoqoftë, "Salamanders" -3 të shkathët tashmë kanë mbërritur në kohë. Ata gjithashtu morën baltën ...
  Friedrich madje mendoi se ata mund t'i dilnin përpara, pasi kishin takuar jakët ndërkohë që po i afroheshin... Edhe pse, kush e di... Pilotët e Luftwaffe nuk janë ushtarë rusë të guximshëm dhe zakonisht ata nuk hyjnë në betejë me numër të madh, por ndoshta përveçse kur ekziston një kërcënim shumë serioz për forcat tokësore.
  Friedrich, megjithatë, gjithashtu nuk ka probleme ... Gjiri nga topat në hemisferën e pasme të blinduar, ose tapiceri krahët - rezultati është i njëjtë. Dhe se si këto makina më pas rrokullisen, ato madje lënë një shenjë në ajër ... Si vija në kurrizin e një skllavi të rrahur.
  Friedrich rrëzoi tridhjetë e shtatë llum dhe rrëmbeu dy peng të tjerë. Endje përsëri, megjithëse rekordi i mëparshëm prej njëqind e një nuk është thyer. Thjesht armikut i kanë mbetur avionë. Tani hidhni bombat dhe kthehuni.
  Tanket sovjetike ishin tani në sulm, pa mbështetjen e aviacionit, dhe aq më tepër të artilerisë. Avionë sulmues dhe bombardues ranë mbi ta. Për fat të mirë për cisternat sovjetike, ata mund të përdornin karakteristikat e drejtimit të automjeteve. Por numri i avionëve të të gjitha llojeve vazhdoi të rritej.
  Friedrich hodhi të gjitha bombat e tij dhe u kthye në drejtim të fushës ajrore. Sidoqoftë, ai arriti të shihte Focken-Wulf-4 Rudel, shkatërruesin e famshëm të tankeve.
  Asi i ri u kthye në aeroportin e tij "vendas", ku e priste Pegasus-terminator Me-362.
  Friedrich, pasi zbarkoi Focken-Wulf, i bërtiti pilotit fqinj:
  - Ai që ka guximin të pretendojë se F -490 është një luftëtar i keq është gënjeshtër. Nuk ka avionë të këqij, ka vetëm pilotë të këqij.
  Lëvizja tjetër u reduktua ekskluzivisht në luftën kundër tankeve. Për momentin, gjermanët nuk patën kohë të sillnin një grusht të fuqishëm për të takuar armaturën dhe u grumbulluan në avionë.
  Ekuipazhet trima të tankeve sovjetike kishin kaluar tashmë vijën e thyer të frontit dhe sulmuan njësinë e këmbësorisë, e përbërë nga vullnetarë arabë.
  Myslimanët, ndryshe nga sa pritej, luftuan trimërisht dhe nuk menduan të iknin, por në të njëjtën kohë vepruan jashtëzakonisht në mënyrë të pahijshme. Në veçanti, bazuka amerikane u përdor disi jo në mënyrë njerëzore, dhe aq më tepër granata.
  Por sulmi i njësive sovjetike u shua. Në veçanti, stuhitë fashistë përdorën bomba të shumta të vogla, me ngarkesa në formë, një ide e kopjuar nga projektuesit sovjetikë, por me zbatim më të aftë. Por cisternat sovjetike nuk morën një urdhër për të varur një rrjetë nga lart.
  Dhe Friedrich sapo vendosi topa ajri në çati. Kjo është taktika më e thjeshtë. Shpërthoni kapakun e kullës dhe fitoren tuaj. Dhe sa makina mund të hidhen kështu nëse goditni nga një aeroplan horizontal ...
  Dhe shpejtësia e rezervuarit nuk kursen nëse luftëtari godet intuitivisht, pa synuar, sipas dëshirës ...
  Është si një simulator me tanke, vetëm ju keni modalitetin perëndi, dhe çdo gjuajtje është e saktë, dhe ju qëlloni shpesh, shpesh ...
  Këtu numri i tankeve të shkatërruar i kaloi pesëdhjetë, kështu që Rudeli po pushon ... Por tani më duhej të devijoja. U shfaq nga ana "Veshët". Gjashtë copa u rrëzuan dhe pjesa tjetër le të shkatërrojë Salamanderët. Në përgjithësi, këta punëtorë misri lejohen në betejë gjatë ditës, vetëvrasje e pastër.
  Tanket janë më të rëndësishme...
  Kthimi ... Fluturimi në Focken-Wulf-4, dhe pranë tij është Helga.
  Vajza e pyeti:
  - Epo, çfarë ju pëlqeu Evgeniya?
  Friedrich gërhiti me përbuzje në radio:
  - Për çfarë je xheloze?
  Vajza qeshi.
  - Sigurisht që jo! Jemi të lirë dhe jo të martuar. Thjesht pyes veten se kush është më i mirë në shtrat, unë apo ajo!
  Frederiku u përgjigj me vrull:
  - Sigurisht që jeni! Ju nuk jeni aq i madh, dhe shumë më i shkathët!
  Helga qeshi me gëzim.
  - Nuk prisja asgjë tjetër nga ju! Por sigurisht, më e mira nga të gjitha ... Fu ajo është një miu i dizajnit, dhe një nga gratë e pakta të vlerësuara me Kryqin e Kalorësit të Kryqit të Hekurt!
  Friedrich vuri në dukje:
  - Unë mendoj se gjethet e lisit, ju jeni afër qoshe!
  Beteja tregoi se djali kishte, ndoshta, të drejtë. Helga i goditi me besim tanket. Me sa duket ajo donte të provonte se një luftëtar mund të jetë më befas se një luftëtar. Edhe pse, natyrisht, ajo nuk mund të krahasohet me Friedrich.
  Së shpejti u shfaqën kolona të mëdha tankesh të automjeteve gjermane dhe amerikane. Sidomos shkatërruesit amerikanë të tankeve të shkathët dhe të gjallë "Witches" -3. Kjo ishte serioze, veçanërisht pasi automjetet sovjetike tashmë ishin shkatërruar kryesisht nga sulmet ajrore. Edhe Panther-5 doli të ishte problematik ... Topi i tij i shpejtë me tytë të gjatë dhe forca të blinduara ballore të padepërtueshme ... Duket se shpejtësia e diafragmës filloi të dështonte, ekuipazhet e tankeve sovjetike. Disa, duke mos dëgjuar komandantët, u kthyen prapa, duke u përpjekur të shpëtonin nga ky ferr teknotronik.
  Dhe përsëri kthimi dhe nisja, sulmi mbi tanket ...
  Tashmë ishte mesditë, po errësohej... Kundërsulmi i Ushtrisë së Kuqe i kishte mbaruar avulli. Ai dhe Helga u ridrejtuan në drejtimin e mbështetjes, grupi i ushtrive gjermane duke lëvizur drejt Ryazanit. Në të njëjtën kohë, ushtarët e Vatutin në kazan u përpoqën gjithashtu të shtrëngonin ...
  Në lindje, gjermanët vazhdojnë të përparojnë ngadalë. Këtu ata pengohen nga qëndrueshmëria e trupave sovjetike dhe linjat mbrojtëse të Frontit të Stepës, edhe pse jo aq të dendura sa në periferi të Moskës.
  Sidoqoftë, trupat naziste patën më shumë hapësirë për manovrim dhe Goth u përpoq të anashkalonte nyjet kryesore të mbrojtjes me kolona të tilla. Në disa vende, përparimi i njësive gjermane u përshpejtua ...
  Friedrich pyeti Helgën:
  A jeni lodhur nga vajza e ëndrrave të mia?
  Luftëtarja bjonde u përgjigj:
  - Një humor i gëzueshëm largon lodhjen, më mirë se të fshikullosh lopët! Edhe pse lodhja në vend të qumështit vjen me qelb të përgjakur!
  Friedrich ra dakord:
  - Nuk ka më nëpër këmbë të vërtetën!
  Natën, i riu vazhdoi të fluturonte, pavarësisht se retë kishin ardhur në qiell dhe kishte rënë shi. Sipas doktrinës ushtarake gjermane, aviacioni përdorej edhe për të shtypur mbrojtjen në ballë... Dhe ndryshe nga viti i dyzet e një, Luftwaffe kishte mjaft avionë falë ndihmës së Pindostanit.
  Friedrich tani po sulmonte bunkerë, dhe objektiva edhe më të vegjël ... Natën, beteja nuk u qetësua dhe trupat sovjetike filluan kundërsulme. Le të jenë të vegjël, dhe mjaft kaotikë, por jo më pak të guximshëm për këtë ...
  Natën, përveç skuadriljes U-2, nuk u ndeshën asnjë objektiv ajror. Dhe ata bombarduan bunkerët ... Pak.
  Në mëngjesin e 15 tetorit 1947, shpërtheu një betejë për qytetin dhe, në të njëjtën kohë, kryqëzimin hekurudhor: Elektrostal. Aty ishte shumë vapë dhe, më e rëndësishmja, Fridrihut iu bashkua shoqja e tij e pandashme Helga.
  - Epo, çfarë kalorësi i madh, ne i shtypim armiqtë?
  Friedrich u përgjigj me gëzim:
  - Në stallën e birrës po shtyjnë bumet dhe ne po fitojmë. Dhe si të fitojmë ...
  Vetë qyteti i Elektrostal ishte i fortifikuar mirë. Përveç njësive të ushtrisë, në mbrojtjen e saj morën pjesë edhe dy divizione të reja të NKVD. Megjithëse ata, në përgjithësi, nuk ishin një roje ushtarake elitare si SS, ata ishin të armatosur me artileri dhe tanke të lehta.
  Nazistët, nga ana tjetër, u përpoqën të krijonin kazanin e tyre ... Anashkaloni kështjellën, mbulojeni me rriqra ...
  Këtu, natyrisht, mbështetja e ajrit luan një rol të rëndësishëm, veçanërisht nëse qafa është e shtrirë.
  Helga, siç është tipike për një vajzë, siguroi:
  - Fitorja do të jetë e jona! Përgatitni sajën tuaj për verën!
  Friedrich ra dakord:
  - Dhe jo vetëm në verë! Ne do të përdorim tanke të rënda dhe predha ajrore.
  Djali mendoi se ata ishin kthyer në ushtrinë e Mainstein, por Rommel më i njohur është më i famshëm në Perëndim. Meqenëse gjatë betejës i riu vepronte më shumë në ekstazë, i udhëhequr nga një shpirt skëterrë, atëherë pse të mos kujtonte veprat e lavdishme të këtij komandanti. Është më e këndshme të kujtosh britanikët e rrahur sesa rusët e mundur!
  Rommel, pasi arriti në Linjën Marret, kuptoi se ai ishte në një "pozicion qendror" të Napoleonit midis dy ushtrive armike dhe tani, duke shkaktuar një goditje vendimtare, mund të mposhtte njërën prej tyre dhe vetëm atëherë të kthehej dhe të përballej me të dytin.
  Friedrich qeshi me vete: Napoleoni, megjithëse Leo Tolstoi dyshonte, ishte padyshim një komandant dhe sundimtar i madh. Sidomos nëse shikoni arritjet. Vetëm ai nuk i mbajti. Hitleri për këtë çështje, edhe më keq.... Por në parim, ju mund ta krahasoni Fuhrerin me Napoleonin!
  Komandanti i talentuar Rommel kuptoi edhe diçka tjetër: amerikanët dhe francezët u zhvendosën shumë në lindje në Tunizinë qendrore dhe mbajtën Grykat Dorsale Lindore në Fonduk, Faid dhe Gafs, duke mbuluar Grykat Dorsale Perëndimore 60-70 milje në perëndim.
  Dukej se nëse trupat italo-gjermane do të kishin kapur Faidin dhe Gafsën dhe më pas do të kishin kaluar në perëndim, duke kaluar Feriana dhe Kasserine, ata mund të kishin shkuar drejt e në bazën e madhe të furnizimit amerikan dhe selinë e tyre në Tebesse. Në Tebesse, trupat italo-gjermane u gjendën shumë në perëndim të linjës aleate në Tunizi dhe praktikisht në vetë komunikimin e tyre. Nëse Rommel më pas kthente tanket e tij dhe i dërgonte në veri në det, njëqind milje larg këtij vendi, gjermanët mund të prisnin të gjithë ushtrinë aleate në Tunizi ose t'i detyronin ata të tërhiqeshin në Algjer.
  Mendimet e Friedrich-ut u ndërprenë nga shfaqja e dy Lagëve që iknin nga pas reve... Këto janë në konsum... Dhe pastaj të shtëna të drejta drejt armëve... Vetëm ai mund të qëllojë kështu... Katër Yak të tjerë... dhe ja ku janë, po.... Dhe tani, në Katyusha, zjarri ... Në mënyrë që fragmentet të fluturojnë në të gjitha drejtimet ... Një tjetër lëshues avionësh ... Kështu që Helga po përpiqet nga ana. I bërtet atij:
  - Hero, le të shtyjmë më fort!
  . KAPITULLI 20
  Misioni i Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova në botën paralele nuk ka përfunduar ende.
  Gjermanët po përparonin në drejtim të qytetit të Gorkit. E çuan në një rrethim të plotë. Një djalë dhe një vajzë po mbronin këtë qytet të madh.
  E rrethuar dhe e mbytur plotësisht Moskën. Nazistët tashmë kanë depërtuar në Kremlin në disa vende. Situata e kryeqytetit të BRSS ishte praktikisht e pashpresë. Predhat e garnizonit të Moskës po mbaronin. Dhe me rënien e kryeqytetit, do të ishte një luftë tjetër.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova luftuan për qytetin në Vollgë.
  Djali dhe vajza si gjithmonë janë në humor luftarak.
  Ata gjuajnë dhe këndojnë:
  Pionierët nuk dorëzohen
  Ata nuk kanë frikë nga torturat ...
  Si shqiponja luftojnë
  Dërgimi i Fritz-it në ferr!
  
  Shumë prej tyre janë heronj
  Shumë fëmijë të çmendur...
  Nëse keni nevojë të shkoni në formacion -
  Duke ngarkuar makinën!
  Dhe tani një djalë që duket rreth dymbëdhjetë vjeç, por në fakt një veteran i thekur, i cili tashmë është shumë vjeç, Oleg Rybachenko dha një kthesë, pasi kishte kositur nazistët.
  Dhe pastaj si i hedh një granatë armikut me këmbë të zbathur.
  Dhe shpërndani Fritz-in në të gjitha drejtimet.
  Atëherë djali do të këndojë:
  - Unë jam një luftëtar rus në gjunjët e të egërve,
  armiq të Rusisë, do të fshij nga faqja e dheut!
  Margarita, kjo vajzë-hero, hedh edhe dhuratën e vdekjes me këmbën e saj të zbathur. Ai do të rrëzojë një masë nazistësh dhe do të cicërijë:
  - Për Rusinë e madhe!
  Dhe përsëri si për të qeshur.
  Djalë dhe vajzë luftojnë heroikisht. Edhe pse lufta është pothuajse e humbur. Gjermanët tashmë kanë mbivendosur Orenburgun dhe kanë shtrënguar Ushtrinë e Kuqe kudo që mundën.
  Më saktësisht, Orenburgu është marrë prej kohësh. Vetëm një kështjellë qëndron ende atje. Nazistët tashmë e kanë rrethuar Ufa-n.
  Për më tepër, trupat e tyre nga jugu tashmë po i afrohen Kazanit. Situata është më se kritike.
  Dhe situata rëndohet nga fakti se samurai po vjen nga lindja dhe në Azinë Qendrore ata tashmë janë bashkuar me gjermanët.
  Por fëmijët trima të të rënëve luftojnë. Ata besojnë në fitoren e tyre. Ose të paktën janë gati të vdesin me kokën lart. Megjithatë, si është vdekja? Ata janë të pavdekshëm!
  Dhe kanë qenë fëmijë prej vitesh. Dhe diku ka botë dhe misione të tjera.
  Oleg jep një goditje tjetër. Pastaj ai hedh një granatë me gishtërinjtë e tij të zhveshur dhe këndon:
  - Stalini do të jetë me ne përgjithmonë!
  Margarita i hodhi sytë Fritz-it dhe kërciti:
  - Zoti na ruajt! Ky kanibal për ne!
  Dhe vajza e inatosur hodhi një granatë me këmbën e saj të zbathur.
  Oleg Rybachenko tha në mënyrë mjaft logjike:
  - Të gjithë deri diku jemi kanibalë!
  Dhe djali e hodhi dhuratën e vdekjes me gishtat e zhveshur.
  Margarita u pajtua me këtë:
  - Deri diku, po!
  Dhe ajo gjithashtu nisi një vrasës me këmbën e saj të zbathur, nga e cila dy makina gjermane u përplasën së bashku.
  Oleg Rybachenko qëlloi dhe mendoi se situata në BRSS, ndoshta, ishte tashmë e pashpresë dhe nuk kishte shumë kuptim për të bërë luftë. Kjo është arsyeja pse ata vrasin njerëz për asgjë.
  Djali hodhi dy granata me këmbë të zbathur. Goditi vemjet, tanket gjermane të serisë "E", u përplasën së bashku.
  Fëmija Terminator këndoi:
  - Kur të vijë koha
  Ne do të luftojmë me guxim!
  Ngritja e luftëtarëve në mëngjes -
  Dhe luftoni mirë!
  Djali, në fakt, ishte gati të shkatërronte çdo ushtri në disa minuta.
  Margarita gjithashtu hodhi dhuratën e saj të zhveshur nga vdekja dhe kërciti:
  - Për Rusinë e Madhe!
  Fëmijët janë luftëtarë aq të guximshëm sa askush nuk do t'i shkelë mbi ta. Ata janë luftëtarë kaq të mëdhenj.
  Djali dhe vajza, si gjithmonë, janë jashtëzakonisht të emocionuar. Dhe bashkë me to guxim, nder dhe guxim. Ata luftojnë kundër nazistëve si titanë. Dhe është e qartë se armiku nuk do të kalojë, ku qëndrojnë si shkëmb. Ndoshta edhe diçka më e fortë se një shkëmb dhe një monolit.
  Margarita, duke qëlluar, tha:
  -Le të jemi kampionë bote
  Ne jemi gjigantë të shkollës së mesme!
  Dhe vajza përsëri lëshon një dhuratë vdekjeje me këmbën e saj të zhveshur dhe të gdhendur. Dhe e shtypi armikun.
  Kjo vajzë është kaq e lezetshme, nuk mund të përdorësh asgjë kundër saj.
  Meqenëse nuk ka pritje kundër skrapit. Edhe pse, kjo nuk është skrap, por diçka edhe më vdekjeprurëse dhe më e lezetshme.
  Oleg Rybachenko, qëlloi, kërciti:
  - Unë nuk jam djalë, jam super djalë dhe do të jem mbi të gjithë në botë!
  Dhe përsëri, si ai hedh një mpiksje destruktive eksplozivi me këmbën e tij të zbathur. Dhe përsëri dy tanke gjermane përplasen së bashku.
  Luftëtari i ri është ngritur në mënyrë shumë luftarake. Por ai mendon se këtu nuk mund ta thyesh prapanicën me kamxhik. Edhe pse nuk ka situata të pashpresa, si dhe kundërshtarë të pathyeshëm.
  Djaloshi kujtoi se si i doli dicka për zgjedhjet presidenciale në Bjellorusi:
  Hera e gjashtë të dëgjosh marrëzi nuk është interesante,
  Dhe nuk e kuptoj se sa "baba" besoj!
  Parajsa premtoi të ndërtojë Lukashenkon -
  Por së bashku me dritën, ne shkojmë në errësirë!
  Po, ishte një sfidë për sistemin dhe kultin e personalitetit. Në të vërtetë, pse një vend evropian duhet të tolerojë një diktator, sikur në mesjetë?
  Po, dhe Stalini është gjithashtu një diktator, dhe në këtë univers ai gradualisht po ul luftën për të mposhtur ...
  Fëmijët-heronjtë luftuan edhe për tre ditë të tjera. Ndërkohë, nazistët rrethuan Kazanin dhe morën Ufa.
  Luftimet po zhvilloheshin tashmë në vetë Kremlin. Katër vajza shtriga luftuan me nazistët duke përdorur shpata dhe disqe të holla për gjuajtje, me këmbë zbathur.
  Kremlini u dëmtua rëndë nga granatimet e "Sturmlions", "Sturmtigers", bombardimet dhe topat e mëdhenj.
  Vetë Stalini, natyrisht, është ende në Sverdlovsk. Dhe pozicioni i BRSS duket praktikisht i pashpresë. Por për momentin, Flamuri i Kuq është ende duke u ngritur mbi kryeqytetin e Rusisë, që do të thotë se jo gjithçka është e humbur!
  Njerëzit besojnë se pika e kthesës do të vijë!
  Natasha e preu arabin përgjysmë. Ai hedh një disk me këmbë të zbathur dhe kërcit:
  - Lavdi Atdheut të pavdekshëm! Hitleri nuk mund të na thyejë!
  Zoya gjithashtu e preu fashistin me dy sabera dhe cicëroj:
  - Jo, mos na thyej!
  Pas kësaj, këmba e saj e zbathur hodhi një disk vrasës mbi nazistët.
  Dhe disa luftëtarë të zinj u rrëzuan nga muri i shkatërruar i Kremlinit.
  Aurora qëlloi më tej. Ajo qëlloi rrallë, por saktë. Dhe më pas ajo lëshoi saberët e saj. Dhe yjet dhe svastikat e mprehta të holla fluturuan nga gishtat e saj të zhveshur.
  Dhe këtu Svetlana do të hedhë një disk të mprehtë me këmbën e saj të zbathur dhe do të hapë Fritz-in. Pastaj ai këndon:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat është mbrojtësi i Atdheut, Perun është një ushtar!
  Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! Heronjtë e Rusisë mbledh alarmin!
  Këtu të katër luftojnë. Pothuajse e gjithë Moska tashmë është marrë, furnizimet me municion kanë marrë fund. Dhe djemtë dhe vajzat ruse po vdesin. Por ata nuk dorëzohen. Edhe pse sa ka zgjatur rrethimi.
  Vajzat në murin e Kremlinit po luftojnë. Si njerëzit e pasur. Dhe pavarësisht dhjetorit, ato janë zbathur dhe me një bikini. Por ata nuk e ndjejnë të ftohtin. Përkundrazi, energjia e tyre vetëm rritet.
  Dhe disqe të mprehta, shumë të sheshta fluturojnë nga gishtat e zhveshur. Të cilat janë copëtuar nga trupat e huaja të Wehrmacht.
  Luftëtarët luftojnë si heronj të luftës. Dhe me veshje minimale. Bukuri të tilla nuk turpërohen as nga tanket e mëdha të serive E dhe AG, as nga shpikjet e tjera të tmerrshme të nazistëve.
  Asnjë vajzë nuk është diçka që mund të mposhtë çdo formë fashizmi. Edhe nëse është aq e përsosur sa në këtë botë.
  Natasha preu me shpatë, hodhi një disk me këmbën e saj të zbathur, duke prerë nazistët dhe këndoi:
  - Sa bukur është të jetosh në një vend sovjetik,
  Dhe sa bukur është të shtypësh Wehrmacht-in!
  Zoya, duke kaluar mullirin me shpatat e saj, tha:
  - Wehrmacht është bërë me dhimbje të fortë! Këtu po mbrojmë Kremlinin!
  Dhe vajza hodhi me gishtat e saj të zhveshur një yll duke goditur Fritz-in.
  Pastaj ajo këndoi:
  - Kjo është një gjueti e egër për armiqtë!
  Dhe pastaj është Aurora në betejë. Epo, vajza është e kuqe dhe e ftohtë. Në erën e dimrit, flokët e saj të kuq bakri valëviten si një flamur lufte. Jo, një vajzë e tillë nuk do të përkulet para askujt.
  Dhe nga hedhja e këmbës së saj të zhveshur, duke prerë mish e gjak, fluturon disku më i mprehtë.
  Pret trupat e kundërshtarëve. Dhe Aurora bërtet:
  - Unë jam një vajzë super!
  Dhe si duket Svetlana në betejë?
  Ky terminator bjond është thjesht një zjarr djallëzor dhe një tornado asgjësimi.
  Dhe një surprizë vdekjeprurëse fluturon gjithashtu nga këmba e saj e zbathur. Dhe një vajzë me shpejtësi të plotë në një përleshje.
  Të katër në betejë. Dhe ajo as nuk duhet të tërhiqet dhe as të dorëzohet.
  Ata janë katër shtriga - thjesht super! Një kuartet i vërtetë i shkatërrimit të gjithçkaje dhe të gjithëve!
  Luftëtarët mbajnë sektorin e mbrojtjes. Por Kremlini është i madh dhe nuk mund të rezistojë kudo. Forcat janë shumë të pabarabarta.
  Natasha tha me bezdi:
  Ne vrasim, nuk fitojmë!
  Dhe vajza përsëri hodhi një akuzë vdekjeprurëse me këmbën e saj të zbathur.
  Zoya vërejti logjikisht, duke e prerë armikun:
  - Nuk mund të fitosh gjithçka... Veç nëse në një lojë kompjuterike!
  Dhe vajza me flokë të artë hodhi sërish diskun e vdekjes.
  Aurora, duke i prerë kundërshtarët me shpatat e saj, cicëroj:
  - Fitorja, besoj, do të jetë e jona! Në emër të Rusisë së Shenjtë!
  Dhe nga gjuajtja e këmbëve të saj të zbathura, një dhuratë shkatërrimi fluturon.
  Dhe nazistët e prerë bien.
  Dhe pastaj Svetlana në betejë. Pret fashistët me gjuajtjet e tij. Dhe vepron jashtëzakonisht, apo edhe pafundësisht në mënyrë të shkathët. Këmbët e saj të zbathura janë kaq të shkathëta. Dhe tregoni një shkatërrim të tmerrshëm.
  Dhe pastaj vajza këndon:
  - Lavdi Atdheut dhe botëve të reja!
  Dhe përsëri nga këmbët e saj zbathur fluturon surpriza e vdekjes.
  Dhe këtu Natasha është përsëri në betejë. Dhe pret Fritz-in, duke nxituar si një kometë. Dhe bërtet në majë të mushkërive të tij:
  - Lavdi mëmëdheut më të madh!
  Dhe shpatat e saj hiqen si një kositës bari.
  Dhe vajza madje këndon:
  - Lëvdoftë Rusia si me shekuj,
  Ëndrra jonë do të realizohet!
  Dhe vajza dha një bumerang të mprehtë me thembër të zhveshur. Dhe ai shtrembëroi dhe preu një duzinë koka të zeza dhe të zbehta.
  Natyrisht, vajzat nuk vranë gjermanët, por njësitë koloniale që u përdorën kundër tyre. Por luftëtarët edhe nga ky frigorifer i vetëm.
  Ata janë të shkëlqyeshëm dhe të gjallë.
  Natasha përsëri shkurton armiqtë. Dhe ajo është zbathur, duke hedhur gjëra të tilla.
  Dhe ulërima:
  - Stalin dhe lavdi!
  Dhe pastaj Zoya. Gjithashtu si të lirohet një vrasës. Dhe gishtat e saj të zhveshur nxjerrin mesazhin e vdekjes.
  Dhe luftëtari si të ulërijë:
  - Për një Atdhe të tillë si i yni, nuk është e frikshme të vdesësh!
  Dhe pastaj Aurora gjithashtu do ta marrë atë dhe do të hyjë në betejë. Dhe gjithashtu me këmbë zbathur do të nisë një bumerang. Dhe riformoni armiqtë.
  Pastaj, teksa këndon:
  - Për Rusinë Sovjetike! Çfarë do të sundojë mbi universin!
  Dhe pastaj në betejën Svetlana. Gjithashtu një vajzë që nuk mund të ndalet dhe të mos ngadalësohet. Ja si rreh ajo. Vetëm se nuk mund të shpëtoj nga një luftëtar i tillë!
  Dhe me këmbë zbathur ajo hedh pako vdekjeprurëse. Dhe ajo i vret armiqtë e saj pa mëshirë.
  Edhe pse atëherë Yarile mund të lutet për ta. Ose ndoshta Perun. Është e vështirë për mëkatarët pas vdekjes, mbretëria e Çernobogut i pret! Por është edhe interesante në mënyrën e vet - luftërat vazhdojnë gjatë gjithë kohës! Dhe kaq shumë luftime! Pra, ndoshta nuk ia vlen të vajtosh fatin e mëkatarëve?
  Svetlana madje u ndje pak qesharake: nuk do t'i keni zili të krishterët - ata do të privohen nga shumë gëzime në përjetësi. Edhe atë që kishin në planetin Tokë.
  Ah, mëkatarë të gjorë! Dhe akoma më fatkeq i drejtë!
  Dhe vajza përsëri hedh dhuratën e vdekjes me këmbën e saj të daltë dhe të zhveshur. Pastaj ai thotë:
  - Bota do të jetë e jona! Lavdi Rusisë!
  Natasha vizatoi një flutur të trefishtë me shpatat e saj dhe cicëroj:
  - Qoftë lavdia e përjetshme e Rusisë së madhe!
  Dhe këmbët e saj të zbathura duket se hedhin jashtë atë vrasëse dhe unike. Pas kësaj, taka e zhveshur e vajzës goditi ballin e një zezaku dhe e rrëzoi atë nga muri dhe pesë arabët e tjerë.
  Tjetra në luftë është Zoya. Nuk ka asgjë për ta ndaluar atë. Ajo lufton me hordhitë naziste. Dhe shpenzon një mulli të trefishtë. Luftëtarët prenë nga rënia e saj.
  Pastaj vajza thotë:
  - Rusia e Përjetshme, do të jetë me Svarog!
  Dhe i bën syrin partnerëve të tij.
  Tjetra në betejë është Aurora. Ajo fshihej si një panterë. Ajo i preu të gjithë. Dhe me këmbë të zbathur ajo nisi një dhuratë vdekjeje. Ajo preu shumë fashistë dhe këndoi:
  - Për formën më të lartë të Atdheut!
  Dhe pastaj në betejë dhe Svetlana. Si i pret armiqtë. Dhe funksionon shumë mirë.
  Pas kësaj, një dhuratë vdekjeje fluturon nga këmba e saj e zbathur. Dhe ai i pret nazistët tërësisht, si flokët e briskut të berberit.
  Dhe vajza bërtet:
  - Mosha ime dhe e vërteta ime! Lavdi Rusisë së Madhe!
  Po, kjo katër lufton vërtet heroikisht. Por katër bukuroshe zbathur dhe pothuajse të zhveshura nuk mund ta fitojnë Luftën e Dytë Botërore. Dhe kështu Moska ra.
  Vajzat depërtuan nga kryeqyteti i pushtuar, duke përdorur edhe shpatat e tyre dhe petkun e padukshmërisë.
  Në përgjithësi, ata janë të aftë për shumë. Vajzat e iniciativës më të lartë, se nuk mund të gjenden më të gjata dhe më të bukura.
  Dhe Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova u larguan nga qyteti i kapur i Gorky.
  Nazistët, mjerisht, patën sukses pothuajse kudo.
  Djali dhe vajza u larguan dhe hodhën gjilpëra në lëvizje me këmbë të zbathura, duke shfarosur Fritz-in.
  Oleg Rybachenko këndoi:
  - Jo, vigjilenti nuk do të zbehet,
  Vështrimi i një skifteri, shqiponja ...
  Zëri i popullit është i zhurmshëm -
  Pëshpëritja do ta shtypë gjarpërin!
  
  Unë besoj se e gjithë bota do të zgjohet -
  Fashizmit do t'i jepet fund...
  Dhe dielli do të shkëlqejë
  Rruga, që ndriçon komunizmin!
  Margarita hodhi disa gjilpëra me gishtat e këmbëve të saj zbathur dhe konfirmoi:
  - Jo, nuk do të zbehet!
  Dhe ajo qëlloi një breshëri nga një mitraloz, duke rrëzuar dy duzina fashistë.
  Të tillë janë fëmijët. E ashpër, e palëkundur. Edhe pse në të vërtetë, kjo nuk është ajo lloj lufte. Dhe ata duhet të ikin.
  Ra Moska, ra qyteti i Gorky. Nazistët po sulmojnë Kazanin. Ky është qyteti i fundit sovjetik në Vollgë. Rezistenca është heroike, por gjithnjë e më shumë, dhe më shumë një ndjenjë dëshpërimi.
  Nazistët morën tanke piramidale më të avancuara nga seria AG, në të cilat asnjë armë sovjetike nuk mund të depërtojë. Dhe kjo, duhet të them, është shumë e keqe.
  Përbindëshat gjermanë përplasen vetëm kur këmbët e zbathura të djalit dhe vajzave hedhin granata mbi vemjet. Por çfarë mund të bëjë vetëm një çift kur pothuajse e gjithë bota ka dalë kundër BRSS!
  Oleg Rybachenko hodhi një granatë me këmbën e tij të zbathur, shtyu AG-50 dhe AG-75 me ballin e tyre, pas së cilës tha:
  - Nëse kalaja është rrugës,
  Armiku ndërtoi...
  Është e nevojshme të anashkaloni nga pjesa e pasme -
  Merrni atë pa një goditje!
  Margarita u pajtua me këtë:
  - Lufta e mashtrimit është një punë e madhe! Sidomos nëse forcat janë të pabarabarta!
  Oleg Rybachenko tha:
  - Dhe unë luajta strategjinë e Antantës. Me armë të barabarta, ai shkatërroi njëqind e katërmbëdhjetë milion ushtarë armik, dhe ai vetë humbi vetëm zero. Pra, për shkak të taktikave, ju mund të luftoni në të vërtetë kundër gjithë botës!
  Margarita u pajtua me këtë:
  - Shumë e mundur! Dhe luftoni dhe fitoni!
  Oleg Rybachenko i hodhi gjilpërat me gishtat e tij të zhveshur. Ai vrau tre duzina fashistë dhe tha:
  - Ne do të fitojmë në emër të Rusisë së Shenjtë!
  Djali dhe vajza vazhduan vrapimin e tyre ... Mjerisht, forcat janë vërtet shumë të pabarabarta.
  Kazani u shkatërrua nga të gjitha llojet e armëve. Stalini urdhëroi që ajo të mbahej deri në pikën e fundit të gjakut. Por në realitet, shpirti luftarak i Ushtrisë së Kuqe pas rënies së Moskës ishte shumë i thyer. Të gjithë donin të vdisnin gjithnjë e më pak. Po, dhe nazistët janë shumë superiorë në numër dhe armë.
  Dhe avionët e tyre reaktivë po bombardojnë të gjitha qytetet dhe fshatrat që nazistët ende nuk kanë arritur t'i pushtojnë.
  Para se Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova të arrinin në Kazan, ky qytet ra.
  Ufa u mor gjithashtu. Pra, megjithë dimrin e ashpër, nazistët po lëviznin drejt Sverdlovsk.
  Aty ndodhej selia e Stalinit. Dhe nga lindja u ngjit samurai. Japonezët janë gjithashtu të fortë.
  Luftëtarët e tyre janë veçanërisht të rrezikshëm - vajzat ninja. Pavarësisht dimrit siberian, ata vrapojnë nëpër borë zbathur, dhe ata vetë janë me të njëjtat rroba banje. Është e frikshme edhe të imagjinosh luftëtarë të tillë. Edhe pse janë shumë të bukura.
  Ja një prej tyre me flokë blu, një tjetër me të verdhë, një të tretë me të kuqe, një të katërt me të bardhë.
  Të tillë janë vrasësit më të bukur. Ata punojnë me një shpatë dhe hedhin disqe të holla ose çakra në këmbësorinë. Dhe eksplozivët ninja hidhen kundër tankeve - ato janë vetëm sa një bizele, por tanket më të rënda sovjetike fluturojnë lart dhe i copëtojnë.
  Edhe vajzat e frikshme IS-7, ninja nuk janë pengesë. Ata janë luftëtarë të një niveli kaq të lartë sa që edhe rojet janë të pafuqishme kundër tyre.
  Këtu është një vajzë ninja me flokë blu, hodhi një bizele dhe tre tanke sovjetike menjëherë me gishtat e saj të zhveshur, fluturoi lart dhe shpërtheu në pjesë.
  Dhe pastaj është një vajzë me flokë të verdhë dhe një këmbë të zhveshur duke hedhur një bizele. Dhe përsëri, makinat sovjetike fluturojnë në drejtime të ndryshme dhe thyhen në ëmbëlsira. Le të themi vetëm luftëtarë si ky këtu - edhe kalorësi më i guximshëm do të jetë i turpshëm para tyre.
  Por në betejë, dhe një vajzë ninja me flokë të kuqe. Ashtu si të hedhësh një bizele vrasëse me këmbë zbathur. Dhe nga goditja e saj, forca të blinduara të IS-12 shpërtheu.
  Kjo është vajza terminator.
  Dhe pastaj një vajzë ninja me flokë të bardhë. Në të njëjtën mënyrë ai do ta marrë atë dhe me gjithë fuqinë e tij do t'i fusë shpatat e tij në luftëtarët e Ushtrisë së Kuqe. Pritini ato dhe këndoni:
  - Unë nuk jam një insekt patetik, ninja, por jo një breshkë!
  Dhe përsëri në betejë, të katër vajzat vrasëse.
  Ushtria e Kuqe po e humb luftën në të gjitha frontet. Por ende duke u përpjekur për të luftuar.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova enden nëpër borën e dimrit. Ata janë fëmijë të varfër këmbëzbathur. Për trupat e pavdekshëm, ngrica nuk është aq e tmerrshme. Për t'u sëmurë ose diçka për t'u ftohur, këta supermena nuk mund të ngrijnë. Por megjithatë, kur i afroheni Uraleve, ngrica është e pakëndshme dhe kafshon thembrat e zhveshura të fëmijëve.
  Oleg vërejti me trishtim:
  - Nuk e dini se çfarë është më e keqe - të ftohtit dhe urisë, apo të kuptuarit se atdheu juaj i shenjtë po humbet!
  Margarita logjikisht tha:
  - Për ne, i ftohti dhe uria nuk janë asgjë... Por fakti që humbëm nga nazistët është në të vërtetë keq!
  Oleg u pajtua me këtë:
  - Nuk bëhet më keq! Në përgjithësi, pse Rajhu i Tretë në përgjithësi ka më shumë sukses në universet paralele sesa në universet tona?
  Margarita bëri një supozim logjik:
  - Sepse nazistët janë shumë të fortë dhe të organizuar. Dhe ne kemi qenë shumë herë me fat. Sidomos me Stalingradin!
  Oleg Rybachenko goditi një top bore me këmbën e tij të zbathur dhe tha:
  - Po, ne ishim shumë me fat me Stalingradin! Vetë Fritz u ngjitën marrëzisht në kurth!
  Marguerite guxoi:
  - Duke u përpjekur të mos hyni në telashe,
  Për të mos u hutuar dhe për të mos humbur ...
  Do të ishte e nevojshme të mblidhej një qindarkë për një qindarkë,
  Ose më mirë të lindni përsëri!
  Fëmijët gjatë rrugës sulmuan një detashment nazistësh. Vrau më shumë se njëqind ushtarë. Njëri mbeti në robëri. Margarita e detyroi të riun të puthte thembra të tyre shumë elastike, të kuqe nga të ftohtit. Ai e bëri atë me përulësi. Dhe ai tha se gjermanët tashmë po i afroheshin Sverdlovsk dhe po e rrethonin.
  Oleg vërejti:
  - Është e çuditshme që ti dhe unë Margot jemi më të shpejtë, por diçka lëviz si njerëzit e zakonshëm apo edhe më ngadalë!
  Margaret ra dakord:
  - I kapur në një valë disfate! Me sa duket në këtë univers gjithçka është kundër BRSS. Edhe natyra dhe hapësira!
  Oleg pastaj sugjeroi:
  - Dhe nëse është e parëndësishme për ne të vrasim Hitlerin?
  Margarita tundi kokën negativisht.
  - Hiper-shtriga nuk na dha një urdhër të tillë! Pra, le të bëjmë pa vetë-aktivitet. Përveç kësaj, çfarë jep?
  Oleg Rybachenko u përgjigj me besim:
  - Shumë! Për më tepër, Fuhrer, ky është Fuhrer në Afrikë!
  Margaret sugjeroi:
  - Le të luftojmë në front tani për tani, dhe pastaj, në kurriz të Hitlerit, do të shohim! Siç thonë ata - nxitoni ngadalë!
  Oleg këndoi:
  - Shpejtësia është e mirë, mos e thyeni daltën ... Burri nuk është qukapiku dhe u çmend me nxitim!
  Djali dhe vajza vrapuan me gjithë urinën e tyre. Dhe arriti të nxitojë në Sverdlovsk. Dhe ata filluan të mbronin qytetin e pushtuar nga nazistët.
  Sulmet pasuan njëri pas tjetrit.
  Fëmijët ishin zbathur. Margarita është me tunikë, dhe Oleg Rybachenko është një djalë me pantallona të shkurtra. Por ata luftuan si heronjtë më të vërtetë dhe të pandërprerë.
  Oleg hodhi një gjilpërë me gishtërinjtë e tij të zhveshur, e shpoi Fritz-in në fyt dhe cicëroj:
  Ne nuk do të heqim dorë nga asnjë pëllëmbë tokë!
  Margarita hodhi një granatë me këmbë të zbathur dhe kërciti:
  - As një pikë, as një hapësirë, as një centimetër!
  Djalë dhe vajzë u grindën në të ftohtë. Dhe me ta ishin pionierë të tjerë. Dhe gjithashtu shumë janë zbathur pavarësisht të ftohtit të egër. Dhe nëse fëmijët e pavdekshëm nuk kanë frikë nga ngricat e egra, në çdo rast, ata nuk mund të lëndohen, atëherë është mjaft e rrezikshme për fëmijët e zakonshëm.
  Këtu është një pionier këmbëzbathur, gishtat e të cilit ishin blu nga të ftohtit, i kishte ftohur dhëmbët dhe nofullat i ishin fryrë. Djali ka shumë dhimbje. Por pavarësisht kësaj, ai merr me tërbim një tufë granatash dhe e hedh nën tankun nazist dhe ai vetë bie i shpuar nga një breshëri automatiku.
  Ky është një djalë i guximshëm ...
  Ose një vajzë, këmbët e zbathura të së cilës flakërojnë si lulëkuqe të kuqe, shtyn një minë nën vemjet e mastodonëve gjermanë. Ajo vetë vdes, duke qarë:
  - Për Atdheun dhe Stalinin!
  Është shumë e dhimbshme të jesh zbathur në dimër, në Siberi, kur nuk je i mbrojtur nga mishi i pavdekshëm.
  Edhe Oleg dhe Margarita në ngrica të rënda nuk janë aq të kënaqur të jenë gjysmë të zhveshur. Por ata buzëqeshin dhe këndojnë, duke dashur të gëzojnë djemtë:
  - Eh, acar, acar, mos më ngri,
  mos më ngri! Kali im! Kali im!
  Krepi i bardhë!
  Djemtë dhe vajzat, duke tundur këmbët kuq e blu nga i ftohti i hidhur, kënduan:
  Bora nuk do të na ndalojë! Bryma nuk do të na mundë! Ne jemi pionierët e Fritz! Fashisti do të rrihet fort!
  Fëmijët po luftojnë mirë! Por forca dhimbshme të pabarabarta. Stalini iku nga Sverdlovsk i rrethuar në Novosibirsk. Megjithatë, japonezët tashmë po i afrohen këtij qyteti nga lindja. Ata nuk kanë frikë as nga ngricat e Siberisë.
  Po, lufta po i vjen fundi.
  Por pionierët nuk dorëzohen. Dhe edhe në kohë të vështira, fëmijët këndojnë me guxim;
  Ne jemi pionierët e fëmijëve të komunizmit -
  Një zjarr, një tendë dhe një kumbues kumbues!
  Pushtimi i fashizmit të mallkuar -
  Kush pret një goditje të furishme!
  
  Çfarë kemi humbur në këto beteja?
  Dhe pastaj në betejat me armikun e fituar?
  Dikur ishim vetëm fëmijë të botës -
  Dhe tani luftëtarët e tokës amtare!
  
  Por Hitleri bëri një hap drejt kryeqytetit tonë,
  Hodhi bomba pa llogaritur ujëvarën!
  Ne jemi Atdheu edhe më i bukur se qielli -
  Tani ka ardhur perëndimi i përgjakshëm i diellit!
  
  Ne do t'i përgjigjemi ashpër agresionit -
  Edhe pse ata vetë janë të vegjël në shtat!
  Por shpata në duart e një adoleshenti të brishtë -
  Më të fortë se legjionet e shejtanit!
  
  Lërini tanket të nxitojnë ortek pas orteku,
  Dhe pushkën e ndajmë në tre!
  Lëreni policinë të synojë në mënyrë të pasme,
  Por Zoti i Shenjtë do t'i ndëshkojë ashpër!
  
  Çfarë vendosëm? bëj punën e botës
  Dhe për këtë, mjerisht, më duhej të qëlloja!
  Qetësia tashmë është e neveritshme.
  Ka edhe dhunë!
  
  Me vajzën ne vrapojmë zbathur së bashku -
  Edhe pse binte borë, një reshje dëbore digjet si qymyr!
  Por mos kini frikë, njihni fëmijët -
  Fashisti do të futet me guxim në arkivol me një plumb!
  
  Këtu ata vendosën kompaninë e poshtër Fritz,
  Dhe pjesa tjetër e frikacakëve janë në arrati!
  Ne shtypim këmbësorinë si një kosë në betejë -
  Ne nuk jemi pengesë për verat e reja!
  
  Arritja e fitores, do të jetë në maj,
  Tani stuhia është borë me gjemba, e fortë!
  Djali është zbathur, motra e tij është zbathur,
  Në lecka, fëmijët takuan kulmin!
  
  Nga vijnë këto fuqi?
  Duro dhimbjen dhe të ftohtin, atë nevojë!
  Kur një mik mati fundin e varrit,
  Kur një mik rënkon - do të vdes!
  
  Krishti na bekoi ne pionierët,
  Ai tha, Atdheun ju dha Zoti!
  Ky është besimi i parë i të gjithëve,
  Sovjetik, vend i shenjtë!
  Dhe ata vdesin me buzëqeshje në buzë. Fëmijët nuk e njohin dobësinë... Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova luftuan për një javë të tërë. Por Sverdlovsk ra. Një pjesë e garnizonit u dorëzua - duke ndjerë një situatë të pashpresë. Vetëm pionierët refuzuan të kapitullonin.
  Dhe një grusht djemsh të guximshëm e të zbathur shkuan në një përparim të dëshpëruar. Ata vrapuan nëpër reshjet e dëborës, fjalë për fjalë blu nga i ftohti i tmerrshëm. Dhe ata vdiqën nën mitralozë dhe topa.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita gjithashtu u gërvishtën goxha, por prapë shpëtuan nga Sverdlovsk. Pastaj u transferuam në Novosibirsk. Ngrica, dimër, netë të gjata.
  Djali dhe vajza vrapojnë drejt vetes, janë të trishtuar dhe shumë të inatosur.
  Margaret tha:
  - Hipermagjista mund ta ndihmojë këtë botë! Dhe pastaj nazistët fitojnë! Kjo është vërtetë padrejtësi universale!
  Oleg Rybachenko kërceu më lart, u përdredh në një salto shtatëfish dhe tha në mënyrë mjaft logjike:
  - Në përgjithësi, ka pak drejtësi në botë! Për shembull, pse vuajnë të moshuarit? Dhe, pothuajse pa përjashtim! Dhe kur njeriu është i ri, ai pi duhan dhe pi, madje i bën gjërat edhe më keq, dhe ai është i shëndetshëm! Ku është drejtësia që vuajnë të moshuarit?
  Margarita u pajtua lehtësisht me këtë:
  - Nuk ka drejtësi në univers!
  Oleg Rybachenko pyeti disi naivisht:
  - Dhe ku po shikon Zoti?
  Margarita, kjo vajzë zbathur në një tunikë vrima, sugjeroi:
  - Ndoshta, ne vetë duhet të bëhemi si perëndi, që drejtësia të mbretërojë në botë! Kjo është urtësia e Krijuesit!
  Oleg Rybachenko konfirmoi me besim:
  - Besoj se do t'i ringjallim të vdekurit!
  Terminator Girl konfirmoi:
  - Po, besoj në të, sigurisht!
  Fëmijët vrapuan në Novosibirsk dhe morën pjesë në mbrojtjen e këtij qyteti.
  Ata luftuan pothuajse në qytetin e fundit të madh nën kontrollin e Ushtrisë së Kuqe.
  Stalini kishte negociuar tashmë me Hitlerin, duke rënë dakord të dorëzohej nëse siguria e tij personale ishte e garantuar. Fuhrer ishte gati për këtë, veçanërisht nëse partizanët qetësoheshin.
  Japonezët kishin sulmuar tashmë Novosibirsk nga lindja. Pra, praktikisht nuk kishte asnjë shans për të shpëtuar. BRSS po vdiste.
  Oleg Rybachenko dhe Margarita Korshunova qëlluan në drejtim të nazistëve, hodhën granata me këmbë të zbathura. Dhe ata ende shpresonin për diçka.
  Pranë tyre ishin pionierët. Në acar të fortë në Siberi, të gjithë fëmijët ishin zbathur dhe me uniforma pionierësh verorë me kravata. Ata vdiqën si heronj.
  Këmbët e tyre ishin të kuqe si këmbët e patave dhe gishtat e tyre u bënë blu.
  Por pionierët nuk u dorëzuan.
  Ata do t'i nënshtrohen fashizmit!
  Oleg Rybachenko hodhi një granatë me këmbën e tij të zhveshur djaloshare. Ai shtyu tre tanke gjermane menjëherë me ballë dhe pëshpëriti:
  - Unë besoj në fitore!
  Margarita gjithashtu hodhi një vrasës të pranishëm me gishtat e saj të zhveshur dhe cicëroj:
  - Edhe unë besova, dhe do ta besoj deri në fund!
  Dhe ata luftuan për qytetin e fundit, sovjetik me furinë e dëshpërimit. E megjithatë ata nuk do të përkuleshin.
  Oleg Rybachenko, me qëllim që të gëzonte fëmijët pionierë gati vdekjeprurës të ngrirë, këndoi me entuziazëm të madh;
  Unë jam një luftëtar i ri i Nënës Rusi,
  Vende të fuqishme, atdhe të të gjitha vendeve...
  Nuk ka atdhe në univers, dije se është më i bukur,
  Nën mal, Stalini lidhi kravatë!
  Të jesh pionier është një gëzim dhe një thirrje,
  Në fund të fundit, do të thotë që je shërbëtor i vendit.
  Dhe ju mund ta shumëzoni universin -
  Shkatërrimi i makinacioneve të ferrit-Satanit.
  Kur erdhi vera në dyzet e një
  Stuhia e qershorit gjëmon për ne...
  Ne nuk duam që rajoni të bëhet i varfër,
  Për lumturinë, besoni - Atdheu është krijuar!
  Me një vajzë, ne presim nazistët në pritë,
  Ne morëm një mitraloz para kësaj.
  Dhe për bezdinë e çmendur të Hitlerit,
  Detashmenti ynë mundi me sukses nazistët!
  Të dashurat u vranë zbathur,
  Tashmë bora po shpon nën shputën e zhveshur.
  Nga i ftohti dhe rrënimi u kthye në blu,
  Por zjarri i shenjtë ngroh shpirtin tonë!
  Rrahim pa ditur masat e kundërshtarëve,
  Ne nuk japim pushim ditë e natë!
  Ata fluturojnë në skalone në një tufë granatash,
  Dhe oficerët me një pushkë snajper.
  Askund nuk mund të gjejnë mbështetje fashistët,
  Detashmenti ynë pionier, trim...
  I aftë, nëse keni nevojë për të prerë malet,
  Këtu janë tanket e Hitlerit që digjen si qirinj.
  Njerëzit në një sulm të tërbimit u mblodhën -
  Për drejtësi, guxim dhe nder.
  Dhe nuk ka gumë në detin e stuhive -
  Që do të na bënte të uleshim!
  Ne hymë në Berlin, po bashkohemi me Komsomol,
  Nga shkelja këmbëzbathur me vajza gjithë botën!
  Ne thithim mjaltin e fitores në majin qiellor,
  Tani është bërë i përjetshëm, suksesi ynë i ndritshëm!
  
  
  
  
  . ALEKSANDRI III JETOI GJASHTETETETE VJETE
  Mbreti e forcoi perandorinë edhe ekonomikisht. Nuk pati trazira dhe asnjë revolucion, kështu që ekonomia ishte në rritje të vazhdueshme. Dhe Rusia nga Lufta e Parë Botërore dhe popullsia kishte më shumë për shkak të vdekshmërisë më të ulët dhe aneksimit të rajoneve veriore të Kinës dhe Koresë. Dhe ushtria ishte më e madhe. Dhe u shfaqën tanket e para të lehta në seri, dhe shumë avionë të markave të ndryshme.
  Mjerisht, Aleksandri III nuk jetoi për të triumfuar në Luftën e Parë Botërore, por Nikolla II tashmë e mori atë.
  Mbreti i ri kishte një fron të fortë, një grua tjetër, një trashëgimtare të madhe, dyqind e tetëdhjetë milionë njerëz dhe dy milionë e gjysmë ushtarë në shtetet e kohës së paqes.
  Kështu që ju mund të luftoni me guxim dhe shkathtësi! Përveç kësaj, rusët kanë edhe tanke me mitralozë të lehtë, por ata sapo janë shfaqur dhe të rëndë. Ajo u zhvillua nga djali i Mendeleev.
  Pra, mos e ndalni ushtrinë mbretërore!
  Nikolla II hyri në luftë me gjermanët dhe austriakët... Trupat ruse pushtuan Galicinë, Bukovinën dhe u shkaktuan një sërë humbjesh austriakeve. Në fillim ata u rrahën në Prusinë Lindore, por më pas u hakmorën dhe e prenë Koenigsberg. Aleatët i larguan gjermanët nga Parisi... Trupat ruse morën Krakovën dhe duke pasur një epërsi numerike, pavarësisht dimrit, vazhduan ofensivën, duke iu afruar Budapestit. Gjermania ofroi, duke parë që i vinte era e humbjes së paqes me kushte të moderuara.
  Gjermanët ranë dakord t'i jepnin Rusisë Klaipeda dhe një pjesë të tokës në Poloni, si dhe të paguanin një dëmshpërblim. Francës iu kthye një pjesë e territorit të pushtuar më parë nën Bismarkun, dhe një pjesë e Danimarkës.
  Austro-Hungaria lëshoi Galicinë, një pjesë të Bukovinës dhe Krakovës. Por perandoria nuk u shemb. Rusia rifitoi tokat e sllavëve, gjithçka që dikur ishte pjesë e Rusisë së Kievit dhe zgjeroi mbretërinë e Polonisë.
  Turqia dhe Japonia nuk patën kohë të hynin në luftë, ashtu si edhe Italia. Domethënë, Lufta e Parë Botërore, në fakt, nuk ekzistonte. Kaq pak sherr. Nikolla II forcoi autoritetin e tij dhe më pas sundoi në mënyrë paqësore për mjaft kohë.
  Rusia, megjithatë, zhvilloi një luftë në Afganistan - duke e ndarë përfundimisht atë me britanikët. Pastaj Irani u nda me Britaninë.
  Kështu Rusia zgjeroi zotërimet e saj. Por kriza ekonomike dhe Depresioni i Madh i vitit 1929 erdhi ... Në vitin 1931, Japonia, në aleancë me Turqinë, filloi një luftë kundër Rusisë cariste. Por në realitet ishte vetëvrasje. Flota cariste në Paqësor nën komandën e Kolchak mundi japonezët. Dhe ushtria tokësore në përgjithësi ishte shumë herë më e fortë.
  E njëjta gjë mund të thuhet për turqit. Ata nuk u ngjitën qartë kundër atij armiku.
  Rusia cariste ishte në gjendje të zbarkonte trupat dhe të pushtonte Japoninë. Dhe pastaj trupat ruse më në fund pushtuan Turqinë. Kështu përfundoi epoka e Perandorisë Osmane.
  Dhe Car Nikolla II rriti lavdinë e tij dhe fuqinë e Rusisë. Ky perandor i lavdishëm sundoi deri në vitin 1936 dhe gjithashtu vdiq në moshën gjashtëdhjetë e tetë.
  Ai u pasua nga Alexei II. Në përgjithësi, një burrë plotësisht i shëndetshëm tridhjetë e dy vjeç. Nëna e tij ishte ndryshe, kështu që Aleksandri i Tretë nuk lejoi një martesë fatale.
  Alexei II përfundoi pushtimin e Arabisë Saudite duke e ndarë atë me Britaninë.
  Wilhelm II sundoi në fron në Gjermani deri në vitin 1941. Ky monark ka pesëdhjetë e një vjet në pushtet! Mjaft e gjatë!
  Por këtu në fron është djali i tij Ferdinandi. Nuk mban erë si Hitleri. Histori tjetër.
  Përderisa ka paqe. Të gjitha kolonitë u ndanë. Musolini pushtoi Etiopinë.
  Nuk ka më asgjë për të ndarë... Britania, megjithatë, po kalon kohë të vështira. Dhe është në krizë ekonomike.
  Dhe kështu Ferdinandi i propozoi Alekseit II të ndante zotërimet koloniale të Francës dhe Britanisë. Si, në fakt, sa shumë mund t'i shikoni këto toka.
  Kështu Musolini, Ferdinandi dhe Aleksei II lidhën paktin e tyre.
  Por sigurisht, edhe në këtë kohë Rusia tashmë kishte arritur të pushtonte pothuajse të gjithë Kinën dhe të bëhej më e fortë se të gjithë shumë herë në ekonomi, në sferën ushtarake dhe në popullsi.
  Tsar Alexei miratoi, në përgjithësi, një propozim të tillë dhe vendosi që së bashku të fillonin.
  Ferdinandi nuk ishte më i ri. Dhe ai ishte i kujdesshëm.
  Megjithatë, më 15 maj 1945 filloi lufta. Gjermanët u zhvendosën përsëri
  Kundër Belgjikës...
  Dhe ushtria cariste kaloi nëpër kolonitë britanike dhe nxitoi nëpër Egjipt.
  Rusia kishte dhjetë milionë ushtarë dhe pesëqind divizione, dhe me besim
  Fitoi. Dukej se askush nuk mund ta ndalonte.
  Në dy muaj, ushtria cariste pushtoi Indinë, Iranin jugor, zotërimet e britanikëve në Arabinë Saudite, Egjipt, Sudan, pjesën më të madhe të Indokinës.
  Por gjermanët ishin në gjendje të pushtonin vetëm Belgjikën dhe në periferi të Parisit ata u ndaluan. Në luftë hyri edhe Holanda.
  Rusia cariste për dy muaj të tjerë kapi zotërimet e Britanisë në Azi dhe përfundoi Indonezinë. Pastaj ajo zbarkoi në Australi, u zhvendos nëpër Afrikë.
  Gjermanët u përpoqën të merrnin Parisin, por sulmi i tyre u zmbraps. Megjithatë, lufta ishte e humbur. Italia rrëmbeu gjithashtu zotërimet afrikane të Britanisë dhe Francës.
  Vetëm në muajin e pestë trupat cariste filluan të mbërrinin në Evropë. Deri më tani, betejat ishin në lëvizje të plotë në Afrikë dhe Australi, por tashmë kishin përfunduar. Në luftë në anën e koalicionit hyri edhe Austro-Hungaria, e dobësuar shumë nga humbja e tokës.
  Gjermanët ishin në gjendje të kapnin Holandën. Dhe ata përmirësuan pozicionin e tyre.
  Për dy muaj të tjerë, Rusia cariste përfundoi kapjen e Australisë dhe Afrikës. Dhe vetëm në fund të nëntorit, pikërisht në të ftohtë, filloi një ofensivë e re e trupave gjermano-ruse, duke anashkaluar Parisin.
  Në këtë rast, forcat ishin tashmë shumë të pabarabarta. Trupat franko-anglisht u mundën. Dhe Parisi është i rrethuar.
  Dhe në vitin e ri, garnizoni kapitulloi ... Pastaj trupat cariste dhe gjermane pushtuan të gjithë Francën në tre javë. Pastaj filloi bombardimi i Britanisë ... Dhe të gjitha kolonitë u kapën nga koalicioni.
  Britania në maj 1946 tashmë, duke u gjakosur dhe e rrëzuar nga bombat
  kapitulluar.
  Kështu përfundoi një luftë tjetër e madhe. Rusia mori pothuajse të gjitha kolonitë. Gjermania mori relativisht pak, Italia rrëmbeu diçka, Austro-Hungaria mori një pjesë simbolike.
  Përkundër faktit se gjermanët prisnin koloni të mëdha, dhe vetëm Maroku mori shumë më pak në tërësinë e tij, Gjermania përfshiu në përbërjen e saj: Belgjikën, Holandën dhe Francën deri në Port de Calais.
  Përveç kësaj, Rusia cariste ia ktheu gjermanin Namibisë dhe atë që ata zotëronin më parë.
  Me pak fjalë, ne disi e kuptuam dhe u pajtuam ...
  Paqja ka ardhur ... Në 1953, Rusia kishte një bombë atomike, dhe një vit më vonë, Gjermania. SHBA mori armë bërthamore në vitin 1960.
  Kështu u krijua ekuilibri i frikës.
  Dhe në vitin 1955, kozmonauti i parë rus fluturoi në hapësirë, duke fluturuar rreth topit. Dhe në vitin 1961, rusët shkelën në Hënë.
  Dhe në 1983 në Mars! Amerikanët fluturuan në Hënë në vitin 1971, dhe gjermanët në 1984. Austro-Hungaria dhe Gjermania u bashkuan në një shtet. Suedia dhe Norvegjia u bënë pjesë e Rusisë me autonomi dhe vetëqeverisje.
  Vendet e tjera humbën gradualisht pavarësinë e tyre.
  Në vitin 1987, kozmonautët rusë fluturuan në Venus deri në mal. Në 1992 në Merkur. Dhe në 1999, Plutoni.
  Sistemi diellor është zotëruar.
  Kishte tre perandori bërthamore: Gjermania e Madhe, SHBA dhe Rusia e Madhe.
  Alexei II gjithashtu vdiq në moshën gjashtëdhjetë e tetë vjeç në 1972. Ai u pasua nga djali i tij Aleksandri i katërt. Ky mbret ishte dyzet e një vjeç në kohën e ngjitjes së tij në fron. Mjaft e çuditshme, por Aleksandri i katërt gjithashtu kaloi gjashtëdhjetë e tetë vjet dhe vdiq në 1999. Dhe djali i tij Vladimir III u ngjit në fron. Në vitin 2013 u festuan katërqind vjet të dinastisë Romanov.
  Deri më tani, Rusia qëndron fort në këmbët e saj. Por në botë ka ende Gjermaninë dhe Shtetet e Bashkuara konkurrentët e saj. Perandoria cariste, së bashku me kolonitë, përfshin pak më shumë se gjysmën e territorit të botës dhe më shumë se dy të tretat e popullsisë së botës. Rusia është e fortë, por jo e vetmja ende.
  Rregullon Rusinë, Vladimiri i treti në 2019 ai mbushi gjashtëdhjetë e shtatë vjeç. Shumë pyesin - a do të jetojë ai, si mbretërit e mëparshëm, për gjashtëdhjetë e tetë vjet, apo do t'i ndërpresë këto rastësi të çuditshme ?!
  Ndërkohë, Rusia po zhvillon armë anti-bërthamore. Është e qartë se nuk do të ketë armë bërthamore dhe Rusia do të përballet plotësisht me Gjermaninë dhe Shtetet e Bashkuara. Ka më shumë popullsi dhe më shumë ushtarë. Dhe cilësia e armëve është më e mirë!
  Por ndërsa ka armë bërthamore, dhe jo të gjitha ato janë pushtuar ende. Por ata po zhvillojnë armë anti-bërthamore në mënyrë shumë aktive, kështu që ka shanse të caktuara për të fituar.
  
  RËNIA E GJIBRALTARIT
  Diktatori spanjoll Franko, ndryshe nga historia reale, ra dakord që trupat gjermane të sulmonin kështjellën angleze të Gjibraltarit. Në këmbim, Spanja mori disa toka britanike dhe franceze në Afrikë.
  Sulmi nën komandën e Mainstein u zhvillua natën nga 25 nëntor 1940 deri më 26. Siç doli, britanikët nuk ishin plotësisht të gatshëm për një lëvizje të tillë ushtarake dhe nazistët arritën të kapnin një kështjellë kaq të fuqishme nga një sulm.
  Rënia e saj pati një ndikim të rëndësishëm në rrjedhën e luftës. Wehrmacht ishte në gjendje të transferonte forcat në distancën më të shkurtër në Afrikë dhe britanikët u bllokuan të hynin në Detin Mesdhe nga Lindja.
  Komanda gjermane dërgoi disa divizione në Afrikën ekuatoriale. Përveç kësaj, trupat e Rommel u transferuan në Libi, disa muaj më herët se realiteti.
  Britanikët, nga ana tjetër, braktisën ofensivën kundër italianëve në Etiopi dhe filluan të forcojnë pozicionet e tyre në Egjipt. Sidoqoftë, Rommel arriti t'i dilte përpara, dhe si rezultat i një sulmi parandalues, ai mundi trupat koloniale, duke pushtuar Aleksandrinë dhe Kajron. Pozicioni i Britanisë në Afrikë u bë më i ndërlikuar. Gjermanët kishin arritur tashmë në Kanalin e Suezit dhe kërcënuan të përparonin më tej në Lindjen e Mesme. Për më tepër, u bë e mundur lëvizja drejt Sudanit.
  Vërtetë, punët e italianëve në Greqi nuk ishin shumë të suksesshme, por afrimi i forcave shtesë nga Gjermania e shpëtoi situatën.
  Hitleri kishte një dilemë: të sulmonte BRSS apo të përfundonte Britaninë? Sukseset e Wehrmacht-it në Afrikë nxitën vendimin e dytë - të zgjidhin duart në Perëndim. Edhe pse përgatitjet ushtarake të BRSS frymëzuan frikë në Fuhrer.
  Ushtria e Kuqe po forcohej, por as gjermanët nuk rrinin duarkryq. Prodhimi i tankeve në 1941 u dyfishua në krahasim me 1940, dhe aviacioni u rrit me pothuajse dy herë e gjysmë.
  Nazistët kryen bombardimin dhe zbarkimin në Maltë. Pastaj Rommel depërtoi mbrojtjen në Kanalin e Suezit dhe hyri në Irak, i cili ishte rebeluar kundër sundimit britanik. Gjermanët pushtuan relativisht lehtë Kuvajtin dhe gjithë Lindjen e Mesme. Stalini, nga ana tjetër, i përmbahej një taktike pritjeje. Por Churchill e vazhdoi me kokëfortësi luftën. Wehrmacht, pasi arriti në Iran, u kthye në Afrikën e Jugut.
  Viti 1941 po i afrohej fundit. Lëshimi i nëndetëseve u rrit dhe Britania po humbte kolonitë e saj. SHBA ka qenë pasive. Por Japonia nuk mund të rrinte duarkryq dhe sulmoi portin e Perusë më 7 dhjetor. Një luftë e re ka filluar në Paqësor. Dhe Hitleri duhej të braktiste përsëri planet për një sulm ndaj BRSS.
  Është e nevojshme të ndihmohen japonezët, të kapin Iranin dhe Indinë, si dhe Afrikën e Jugut. Dhe më e rëndësishmja vetë Britania. Për më tepër, bombarduesit amerikanë nuk janë një lodër. Ata mund t'i shkaktojnë Rajhut të Tretë shumë telashe. Dhe është më e përshtatshme për të kryer sulme bombarduese nga territori i Britanisë.
  Kështu që Fuhreri u detyrua në vitin 1942 të braktiste idenë e pushtimit të lindjes.
  Kishte rrezik që vetë Stalini të hapte frontin, por... Duhet njohur karakteri i Stalinit. Ai është shumë i rezervuar në politikën e jashtme. Lufta me Finlandën e bëri diktatorin e kuq edhe më të kujdesshëm.
  Ndërsa BRSS po ndërton forcë. Numri i aviacionit më 1 janar 1942 arriti në tridhjetë e dy mijë automjete, dhe tanke, më shumë se njëzet e pesë mijë, plus tre mijë tanketa të tjera. Në total, Stalini planifikoi të përfundonte rekrutimin e 20 trupave të mekanizuara, me një numër total tankesh prej 32 mijë automjetesh, nga të cilat KV më të fundit të markave të ndryshme dhe T-34, 16.5 mijë. Plus, zhvillimi i tankeve T-50 ishte ende duke vazhduar, megjithëse makina doli të ishte e lehtë.
  Gjermanët, pasi u ndeshën me Matilda dhe disa tanke kryqëzor, dhe duke pasur informacione se britanikët po zhvillonin tanke të rënda, gjithashtu filluan të bënin mastodonët e tyre. Para së gjithash, "Tigri" me një top 88 milimetrash dhe forca të blinduara me një armë të padepërtueshme prej 75 milimetrash me një tytë të gjatë.
  Informacioni rreth ndërtimit të tankeve sovjetike ishte gjithashtu i disponueshëm. Tanku KV-2 marshoi në paradën e 1 majit në Sheshin e Kuq dhe tridhjetë e katër kishin disa të dhëna.
  Në çdo rast, kur Speer drejtonte ministrinë perandorake të armatimeve dhe municioneve, zhvillimet në teknologji shkuan më shpejt. Hitleri donte të kishte tanket më të mira në botë, dhe ato më të rënda. Por ndërsa Gjermania ishte qartësisht inferiore ndaj BRSS. Dhe numri i makinave dhe cilësia e tyre. Në gusht 1941 filloi prodhimi i rezervuarit KV-3. Makina doli të ishte mjaft e rëndë në 68 tonë, por e armatosur me një top 107 mm me një shpejtësi fillestare predhash 800 metra në sekondë. Kjo i dha asaj një avantazh ndaj "Tigrit", i cili, nga rruga, nuk ishte futur ende në seri.
  Edhe më i fuqishëm ishte KV-5 me një peshë prej 125 tonësh dhe dy armë. Vërtetë, një makinë kaq e rëndë krijoi më shumë probleme për ushtrinë sovjetike sesa mirë. Dhe në 1942, u miratua versioni KV-4 me peshë 107 tonë. BRSS me të drejtë mund të krenohej për tanket e saj më të rënda në botë, madje edhe më të fuqishmit.
  Por nga ana tjetër, Gjermania është zhvilluar mjaft mirë në aviacion. Yu-188, pasi kishte hyrë në seri, zhvilloi një shpejtësi të krahasueshme me luftëtarët. DO-217 gjithashtu dukej mirë. Avionët reaktivë u zhvilluan gjithashtu në mënyrë aktive. Meqenëse Britania ishte objektivi kryesor, avionëve bombardues iu kushtua shumë më tepër vëmendje sesa në historinë reale.
  Gjermanët përdorën në mënyrë aktive punën e skllevërve. Importuar nga Afrika një numër i madh i zezakëve. Punëtorët e zinj ishin të bindur, të guximshëm, por të pakualifikuar. Ato përdoreshin për punë ndihmëse.
  Por duke kontrolluar Evropën, gjermanët mund të rekrutonin numër të mjaftueshëm dhe fuqi punëtore të kualifikuar.
  Speer madje arriti të bindë Hitlerin, duke mos kryer ende një program për të shfarosur hebrenjtë, por për t'i përdorur ata në prodhimin e avionëve dhe pajisjeve.
  Basti u vendos në një ofensivë ajrore kundër Britanisë dhe një luftë masive nëndetëse.
  Megjithatë, hyrja e Amerikës në konflikt i shtoi një dhimbje koke Fritz-it dhe detyroi një rritje të mprehtë të numrit të tufave të ujqërve.
  Gjermania u detyrua me vonesë të rriste prodhimin e bombarduesve dhe avionëve strategjikë. Para së gjithash Yu-288 dhe Yu-488 - me katër motorë. Por zhvillimi dhe sjellja në mendje e tyre mori kohë. Modifikimi ME-109 "F" në tërësi ishte një kundërshtar i denjë për makinat britanike. Por zhvillimi i ME-209 dështoi, ashtu si ME-210.
  Bombarduesi zhytës XE-177 gjithashtu dështoi. Por Speer luajti me sasinë. Për më tepër, Focke-Wulf u bë luftëtari më i fuqishëm për sa i përket armatimit, duke kompensuar disa nga dobësitë e ME-109. Po, dhe shkolla e fluturimit të gjermanëve doli të ishte më e mirë se anglishtja, dhe aq më tepër amerikane. Në maj 1942, nazistët pushtuan Afrikën e Jugut. Dhe një skuadrilje amerikane mbërriti në Madagaskar. Beteja e Midway rezultoi e humbur nga amerikanët: kështu kapiteni i rangut të tretë, i cili luajti një rol vendimtar në këtë betejë, përfundoi, për ironi, në Madagaskar. Shtetet e Bashkuara donin të mbanin një bazë në Afrikë dhe të mos i linin nazistët të qetësoheshin. Por kjo e përkeqësoi ndjeshëm pozicionin e tyre në Oqeanin Paqësor.
  Vërtetë, japonezët nuk vepruan aq sa duhet. Beteja për arkipelagun Havai u zvarrit.
  Nazistët fituan kontrollin e Afrikës, dhe rezervat e mëdha të lëndëve të para strategjike, dhe gjithashtu pushtuan Indinë dhe Iranin. Burimet nën kontrollin e Rajhut të Tretë janë të mëdha, por ato ende duhet të treten.
  Beteja ajrore për Britaninë nuk është aq e drejtpërdrejtë. Duke rritur vazhdimisht prodhimin e avionëve, gjermanët ushtronin presion, por nuk kishte dominim total. Mungesa e fuqisë së aviacionit strategjik dhe ndihma e Shteteve të Bashkuara, madje edhe atëherë nuk ka mjaft nëndetëse, preken. Dhe torpedoja mrekulli me të cilën u shoqëruan kaq shumë shpresa na zhgënjeu.
  Fuhreri nuk guxoi të zbarkonte në Britani në vitin 1942. Basti u vendos për forcimin e fuqisë detare dhe flotës së nëndetëseve. Në të njëjtën kohë, u ndërtuan aeroplanmbajtëse dhe luftanije. Kishte kapacitet të mjaftueshëm prodhimi, por gjithçka kërkonte kohë.
  Raketat balistike të klasit A kërkonin gjithashtu rregullim të imët. Por predhat robotike FAU-1 filluan të prodhoheshin në masë. Makinat relativisht të lira, duke përdorur karburant të thjeshtë, kishin avantazhin e padyshimtë se nuk kishin nevojë për pilotë.
  Hitleri, pasi kishte fituar akses në burime të pakufizuara natyrore dhe rezerva të punës, donte të shpëtonte jetën e pilotëve gjermanë. V-1 si i lehtë për t'u prodhuar dhe pa pilot dukej zgjidhja më e mirë. Dhe mijëra predha të tilla robotike kanë rënë që nga vjeshta e vitit 1942 në Londër.
  Në të njëjtën kohë, gjermanët përshpejtuan zhvillimin e bombarduesit reaktiv Arado dhe raketave balistike.
  Stalini vazhdoi të priste dhe të grumbullonte forcë. Në 1942, BRSS prodhoi pesë mijë e gjysmë tanke të reja KV dhe T-34, dhe rreth një mijë marka të vjetra, rreth pesëqind të reja të lehta T-50 dhe T-60 dhe dyqind amfibë. Flota e avionëve është rritur gjithashtu - rreth pesëmbëdhjetë mijë avionë të rinj dhe të vjetër hynë në shërbim. Madje kishte mungesë pilotësh. Prodhimi i Katyushas u rrit ngadalë.
  Gjermania naziste prodhoi më shumë se tridhjetë mijë avionë, por pësoi humbje të konsiderueshme në beteja. Gjermanët prodhuan rreth gjashtë mijë e gjysmë tanke. Mbi të gjitha, T-3 dhe një modifikim i ri i T-4 me një armë me tytë të gjatë 75 mm. "Tigrat" më të rinj prodhuan pak më shumë se njëqind, dhe "Panterat" janë ende vetëm në prototipe.
  Por pushka e sulmit MP-44 e projektuar nga Schmeister filloi të hynte në seri. Ndryshe nga historia reale, makina nuk duhej të zhvillohej duke marrë parasysh mungesën e metaleve me ngjyra. Dhe kjo përshpejtoi zhvillimin e një pushke më të thjeshtë sulmi, me çeliku të lidhur.
  Kështu, me armë të vogla, gjermanët filluan të fitojnë një avantazh. Por atyre u duhej gjithashtu kohë që makineria të riarmatoste të gjitha trupat.
  Por në flotën e nëndetëseve, ku lëshimi ka arritur në dyzet ose pesëdhjetë nëndetëse në muaj, gjermanët në të vërtetë nuk kanë të barabartë.
  Madje kishte edhe nëndetëse me shpejtësi shumë të lartë me peroksid hidrogjeni. Puna e përshpejtuar në programin bërthamor. Për fat të mirë, ka shumë burime. Dhe as gabimi i fizikantëve gjermanë se grafiti nuk është i përshtatshëm si moderator nuk doli të ishte katastrofik. Janë ndërtuar disa fabrika për prodhimin e ujit të rëndë, përfshirë në Afrikë.
  Pra, nuk është duke u larë, është duke u rrotulluar, por reaktori bërthamor i nazistëve filloi të punojë në dhjetor 1942. Edhe pak më herët se amerikanët. Pas disfatave në Paqësor, ata filluan çmontimin serioz. Dhe financimi për programin bërthamor është shkurtuar në mënyrë drastike.
  Fillimi i vitit 1943 u shënua nga deklarata e Hitlerit për Luftën Totale dhe futja e shërbimit universal të punës në territoret e pushtuara. Sulmet masive V-1 në Londër nuk e justifikuan veten. Britanikët mësuan të zmbrapsnin pjesërisht goditje të tilla, por gjermanët morën numrin.
  Por lufta e nëndetëseve doli të ishte vërtet katastrofike për Britaninë. Prodhimi i armëve në ishull ra ndjeshëm për shkak të mungesës së lëndëve të para. Metropoli ishte në prag të kolapsit. Për më tepër, nazistët pushtuan Madagaskarin, dhe japonezët, së bashku me nazistët, pushtuan Australinë dhe relativisht shpejt arritën dorëzimin e saj.
  Megjithëse Stalini e kuptoi rrezikun e taktikave të pritjes, ai i qëndroi besnik vetes, duke mos u futur në një grindje. Më mirë le të shfarosen kapitalistët deri në fund. Dhe ne do të shikojmë ...
  Por kjo taktikë kishte edhe të metat e saj. Duke përdorur burime të mëdha, Rajhu i Tretë tashmë po përgatiste një luftë kundër BRSS. Prodhimi i tankeve në Rajhun e Tretë në vitin 1943 arriti mesatarisht 1200 automjete në ditë, plus treqind e pesëdhjetë armë vetëlëvizëse. Për më tepër, armët vetëlëvizëse nuk janë aspak të dobëta. "Ferdinands", "Bumblebees", "Jagdpanther". Duke pasur parasysh që gjermanët pothuajse nuk pësuan humbje në tanke, rimbushja e tyre e panzvale ishte tashmë dy herë më e shpejtë se ajo e Ushtrisë së Kuqe. Dhe hendeku sasior në teknologji në favor të BRSS filloi të tkurret.
  Për sa i përket cilësisë, Fritz mori "Royal Tiger", të ngjashëm në peshë me KV-3, për sa i përket fuqisë depërtuese, arma ishte edhe disi superiore për shkak të cilësisë së predhës dhe armaturës më të fortë ballore. Epo, KV-5 dhe KV-4 super të rënda sovjetike rezultuan të ishin teknikisht shumë jo të besueshëm, veçanërisht karroca e tyre e poshtme. Pra, përdorimi luftarak i përbindëshave të tillë ishte në dyshim.
  Dhe Stalini urdhëroi gjithashtu krijimin e një KV-6 me shtatë armë dhe dy raketahedhës. Ata bënë makinën. Por doli të ishte aq i rëndë dhe i gjatë sa nuk mund ta bartje në tren ose ta vendosësh në betejë. T-34-76 është një mjet mjaft i suksesshëm, por më i dobët në luftime kokë më kokë se Pantheri ose Tiger. Dhe KV-1 dhe KV-2 janë të krahasueshme me gjermanët për sa i përket peshës, por ato janë inferiore ndaj Panthers dhe Tigrat në prapanicë. T-4 gjerman kapi tridhjetë e katër në forca të blinduara dhe tejkaluar në armatim, dukshmëri dhe optikë, dhe kjo në një peshë të barabartë, ose edhe më pak, nëse krahasojmë modifikime më të rënda.
  Me pak fjalë, Fritz u tërhoq dhe cilësia ishte në nivelin e duhur. Dhe shfaqja e ME-309 dhe ME-262 dha një avantazh në cilësinë e aviacionit. Ashtu si Yu-488, bombarduesi më i mirë me katër motorë. Dhe pas tyre janë modelet reaktive. Të tilla si Yu-287 dhe Arado.
  Në shtator 1943, nazistët më në fund kryen një ulje të suksesshme në Britani. Pas dy javësh luftime - Anglia kapitulloi. Dhe megjithëse Churchill iku në Kanada, rezultati i luftës në Perëndim dukej një përfundim i paramenduar.
  Roosevelt, pasi humbi aleatin e tij kryesor dhe nga frika e fuqisë në rritje të Rajhut të Tretë, kërkoi paqe.
  Hitleri, pas diskutimeve me rrethin e tij, vendosi një kusht për Shtetet e Bashkuara: refuzimin e programit bërthamor dhe njohjen e të gjitha pushtimeve të Japonisë dhe Rajhut të Tretë. Si dhe tërheqja e trupave nga Islanda, të cilën Fritz tashmë e kishte mbuluar me flotën e nëndetëseve. Kontrolli i Tokës së Diellit që po lind mbi Gaia, ku luftimet nuk janë ndalur ende. Përveç kësaj, Hitleri kërkoi kompensim material për Rajhun e Tretë dhe Japoninë për të gjitha shkatërrimet dhe shpenzimet ushtarake të shkaktuara nga Shtetet e Bashkuara dhe Britania.
  Megjithëse kushtet e paqes ishin jashtëzakonisht të vështira, Roosevelt me shumë vështirësi arriti të shtyjë miratimin e tyre në Kongres dhe Senat.
  Lëvizjet e Stalinit se ai nuk ishte kundër bashkimit me koalicionin e Boshtit, dhe të paktën gati për të rimarrë Alaskën, luajtën një rol të madh në përputhjen e SHBA-së.
  Fitoi pragmatizmi amerikan, i cili doli të ishte më i lartë se entuziazmi dhe emocionet. Për më tepër, programi bërthamor i gjermanëve u zhvillua më shpejt se ai amerikan dhe kjo ishte e mbushur me një katastrofë në të ardhmen.
  Ka përfunduar faza e parë e Luftës së Dytë Botërore. Por Fuhreri tani donte t'i jepte fund BRSS.
  Taktikat e papritura të pritjes dhe shikimit të Stalinit dhe përkushtimi i tij ndaj kauzës së paqes botërore luajtën një shaka të keqe. Jozefi u kundërshtua nga Rajhu i Tretë dhe Japonia me të gjitha burimet e Hemisferës Lindore, duke përfshirë Australinë, dhe disa koka urash në botën perëndimore.
  Megjithatë, Toka e Diellit në rritje nuk e ka përfunduar ende Kinën, por mund të kishte hapur një front të dytë. Hitleri, nga ana tjetër, formoi në mënyrë aktive trupa koloniale dhe legjione të huaja. Në të njëjtën kohë u rrit edhe prodhimi i armëve.
  Në gjysmën e parë të vitit 1944, prodhimi i tankeve dhe armëve vetëlëvizëse në Rajhun e Tretë arriti dhe tejkaloi njëqind automjete në ditë. Panther-2 në nivelin e tij anashkaloi të gjitha makinat sovjetike. U shfaq një tank më i avancuar gjerman "Lion", dhe së shpejti "Luani Mbretëror".
  Dhe më e rëndësishmja, aviacioni reaktiv është zhvilluar në mënyrë serike. Si përgjigje, tanket T-34-85 dhe IS-1 dhe IS-2 hynë në prodhim në BRSS, dhe askush nuk e hoqi nga prodhimi as serinë KV. Tanku serial më masiv i Rajhut të Tretë për vitin 1944 ishte Panther-2, dhe BRSS T-34-85. Modele më të rënda u prodhuan në mënyrë të konsiderueshme - rreth herë, në dhjetë sasi më të vogla. Dhe gjermanët nuk donin të drejtonin shumë pesha në rrugët sovjetike, dhe Stalini filloi të mos i besonte serisë KV, dhe IS-të doli të ishin shumë të papërpunuara.
  Sidoqoftë, gjermani "Panther" -2 me një top 88 mm të kalibrit 71 L, tejkaloi T-34-85 në fuqinë depërtuese të topit, në forca të blinduara ballore dhe pak në anën, dhe gjithashtu nuk e bëri. pranojnë në performancën e drejtimit me një motor 900 kuajfuqi dhe peshë në 47 ton. Edhe kur pesha e tankut gjerman u rrit në 50.2 tonë, doli të mos ishte fatale.
  Dhe avioni gjerman reaktiv nuk kishte aspak një kundërshtar të denjë.
  Hitleri vendosi që ishte më mirë të mos tërhiqte gomën dhe filloi luftën më 22 qershor 1944. Duke hedhur mbi BRSS treqind e pesëdhjetë divizione të tyre dhe të huaja, dhe njëqind e njëzet divizione satelitësh. Në anën e Rajhut të Tretë ishin: Rumania, Hungaria, Sllovakia, Kroacia, Finlanda, Suedia, Italia, Portugalia, Spanja, Bullgaria, Argjentina, Turqia.
  Gjermanët përdorën gjithashtu një numër të madh të huajsh dhe hiwish në Wehrmacht. Në total, Rajhu i Tretë, vetëm në shkallën e parë, hodhi në betejë dymbëdhjetë milion e gjysmë ushtarë, nga të cilët jo më shumë se dyzet për qind ishin gjermanë nga kombësia. Satelitët shtuan edhe tre milionë të tjerë. Në total, ka pothuajse gjashtëmbëdhjetë milionë këmbësorë në eshelonin e parë, rreth tridhjetë e tre mijë tanke, më shumë se pesëdhjetë e pesë mijë avionë, rreth dyqind e pesëdhjetë topa dhe mortaja.
  BRSS, pas mobilizimit, vendosi trembëdhjetë milion e gjysmë ushtarë, por një pjesë e forcave duhej të mbaheshin në Lindjen e Largët dhe në rrethet e brendshme. Në eshelonin e parë kishte tetë milionë ushtarë, rreth tridhjetë mijë tanke, gati dyzet mijë avionë dhe rreth dyqind mijë armë dhe mortaja.
  Kështu, në anën e Rajhut të Tretë, ka një epërsi të dyfishtë në këmbësorinë dhe një epërsi të pesëfishtë në lëvizshmërinë e forcës, me një mitraloz më të mirë. Vërtetë, BRSS ka shumë mitralozë, pothuajse barazi.
  Dallimi në tanke nuk është i madh, por përqindja e automjeteve të vjetruara në BRSS është më e lartë, si dhe tanket e lëshimeve të mëparshme.
  Aviacioni gjerman reaktiv nuk ka kundërshtar, dhe aeroplanët me helikë të Rajhut të Tretë janë më të shpejtë dhe më të armatosur. Vërtetë, automjetet sovjetike janë superiore në manovrimin horizontal.
  Në artileri dhe mortaja, balanca e forcave është më afër barazisë. Edhe sasia edhe cilësia.
  Vërtetë, flota e Rajhut të Tretë është veçanërisht nënujore, shumë herë më e fortë se ajo sovjetike. Siç është rasti me Japoninë.
  Për më tepër, nazistët tashmë kanë raketa balistike të klasit A në prodhim masiv, dhe disketat e para u ngritën.
  Në përgjithësi, nazistët do të jenë më të fortë, dhe Stalini përgatiti mjaft arsye, megjithëse me vonesë, mbrojtjen. Por shumë nuk është bërë. Linja e Stalinit nuk u rivendos plotësisht, dhe më e rëndësishmja, trupat nuk ishin të trajnuar mjaftueshëm për të mbajtur linjën. Edhe pse u ritrajnuan në mënyrë të dëshpëruar.
  Vija kufitare e Molotovit, për tre vjet shanse, në përgjithësi ishte e përfunduar, por ajo ndodhej shumë afër kufirit dhe nuk kishte thellësi të mjaftueshme. Përveç kësaj, Stalini urdhëroi ndërtimin e një shkalle të tretë pas Dnieper, por kjo filloi vetëm pas dorëzimit të Shteteve të Bashkuara.
  Vërtetë, përveç trupave sovjetike, mund të mbështeteni në pjesë të NKVD, numri i të cilave u rrit në një milion ushtarë dhe milici. Bëhet fjalë për rreth katër milionë njerëz, vetëm në qytetet perëndimore. Edhe pse, natyrisht, efektiviteti i tyre luftarak është shumë më i keq se ai i njësive të rregullta.
  Gjermanët, si dhe historia reale, dhanë goditjen kryesore në qendër, duke prerë parvazin e Bialystok dhe grushtin Lvov. Ditët e para të luftimeve treguan se gjermanët, megjithë numrin e madh të njësive të huaja, po e kryenin ofensivën pak a shumë pa probleme. Por trupat sovjetike shpesh humbasin.
  Për më tepër, aftësia luftarake e njësive ukrainase doli të ishte e dyshimtë. Shumë dezertorë dhe të dorëzuar që në ditët e para të luftës.
  Nuk ishte e mundur të frenohej armiku në betejat kufitare. Dhe më pas Stalini bëri një gabim, duke ndaluar tërheqjen e njësive në vijën kryesore dhe duke kërkuar të drejtojë pjesën e përparme. Megjithatë, gabimi u korrigjua, por me vonesë. Gjermanët ishin në gjendje të kapnin Minskun tashmë më 28 qershor, pasi kishin thyer vijën e Stalinit në qendër.
  Konfuzioni vetëm u intensifikua. Më 30 qershor u bë hyrja e pritshme në luftën e Japonisë dhe satelitëve të saj. Pra, për momentin, duhej të harronim transferimin e trupave nga Lindja e Largët.
  Përparimi gjerman në qendër po zgjerohej. Kishte një hendek të madh që dëshpërimisht u përpoq ta mbyllte. Por nazistët përparuan dhe më 16 korrik hynë në Smolensk.
  Duke hedhur të gjitha rezervat e disponueshme në betejë dhe duke i vënë milicitë nën armë, Stalini dhe Zhukov ishin në gjendje të ndalonin përparimin e Fritz-it në qendër. Por Hitleri i ktheu trupat e tij në jug. Nazistët krijuan një kazan të madh në Kiev dhe pushtuan pothuajse të gjithë Ukrainën.
  Bllokoi Leningradin, pushtoi Krimenë. Ecuria e armiqësive dukej shumë si 1941, si karma e pamëshirshme. Por dallimet ishin gjithashtu mjaft domethënëse. BRSS në 1941 kishte disa rezerva të lira, dhe tani gjithçka ishte mobilizuar tashmë. Dhe kur sulmi ndodhi në tetor, doli se nuk kishte pothuajse asgjë për të mbajtur mbrojtjen.
  Në fillim të nëntorit 1944, nazistët rrethuan Moskën, duke e detyruar Stalinin të ikte në Kuibyshev.
  Nazistët, ndryshe nga historia reale, kishin një epërsi të konsiderueshme numerike. Ata kishin mjaft divizione për të anashkaluar Moskën nga Veriu dhe Jugu. Por njësitë sovjetike janë përhapur shumë në fronte të ndryshme.
  Në realitet, në vitin 1941, pas mobilizimeve, Stalini fitoi një avantazh ndaj Wehrmacht-it në numrin e personelit dhe ai kishte katër herë më shumë avionë dhe tanke se sa kishte Rajhu i Tretë që nga fillimi i luftës. Dhe në pesë muajt e parë të luftës, më shumë pajisje sovjetike u prodhuan në historinë reale.
  Por tani nazistët janë të gjithë atu, në anën e sasisë dhe cilësisë së armëve dhe personelit. Dhe Ushtria e Kuqe ka të njëjtat plagë si në 1941. Përfshirë mosgatishmërinë e ukrainasve, baltëve dhe shumë kombeve të vogla për të vdekur për sistemin sovjetik. Tradhti masive dhe vrapimi me viktimat e represionit, të shpronësuarve dhe të ofenduarve të tjerë të të gjitha llojeve. Përfshirë armiqtë ideologjikë të regjimit sovjetik.
  Dhe fakti që gjermanët mundën edhe Perëndimin, vetëm sa shton numrin e tradhtarëve.
  Prandaj, nuk është për t'u habitur që Moska është e rrethuar, dhe gjermanët kanë kapur Donbass, Voronezh dhe po lëvizin drejt Stalingradit.
  Dimri i vitit 1944, për fat të keq, nuk ishte aq i ftohtë dhe me borë sa në 1941. Megjithatë, Moska qëndroi heroikisht deri në fund të dhjetorit 1944. Stalingradi ra në janar 1945 dhe betejat për të nuk ishin shumë të gjata. Në shkurt dhe në fillim të marsit, gjermanët dhe satelitët e tyre pushtuan plotësisht puset e naftës Kaukaz dhe Baku.
  Pastaj ofensiva shkoi përgjatë Vollgës. Në Saratov, në Kuibyshev dhe më tej në Orenburg dhe Kazan.
  Stalini iku në Sverdlovsk. Kazani ra në maj. Në verë, gjermanët dhe japonezët vazhduan të lëviznin në thellësi të Rusisë. Rezistenca e trupave sovjetike ra. Më 5 gusht 1945, Sverdlovsk u mor. Dhe më 3 shtator 1945, Stalini më në fund pranoi të dorëzohej. Në këmbim të jetës dhe lirisë së tyre.
  Lufta e Dytë Botërore ka përfunduar. Por paqja nuk zgjati shumë. Pasi testoi armët bërthamore, Hitleri u bind për fuqinë e tyre shkatërruese fenomenale.
  Tani dukej se Japonia dhe Shtetet e Bashkuara ishin ende në rrugën drejt dominimit botëror nga Rajhu i Tretë. Dhe megjithëse Fuhreri pushtoi më shumë tokë se Genghis Khan, Aleksandri i Madh, Napoleoni, Perandori Trojan dhe Sulejmani i Madhërishëm së bashku, ai vendosi të mposhtte gjithashtu Japoninë.
  Pikërisht tre vjet pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, njëqind raketa balistike, ndërkontinentale me ngarkesa të fuqishme bërthamore mbuluan menjëherë vendin e Diellit në rritje.
  Dhe më pas filloi ofensiva e njësive tokësore të Wehrmacht dhe flotës. Gjermanët kapën relativisht shpejt zotërimet e Japonisë në Azi dhe vetë metropoli u rrafshua me tokë me bomba atomike.
  Rezistenca pak a shumë e zgjatur u dha nga zotërimet e Paqësorit të vendit të Diellit në rritje. Por në qershor 1949, gjithçka kishte marrë fund. Tani gjithçka që mbetej ishte të mposhtnin Shtetet e Bashkuara. Për më tepër, kishte një arsye. Amerikanët, në kundërshtim me marrëveshjen, megjithatë zhvilluan armë bërthamore dhe kryen testin e tyre sekret.
  Hitleri filloi luftën më 1 janar 1950, duke hedhur treqind raketa bërthamore menjëherë në vitin e ri.
  Një sulm shkatërrues bërthamor shkatërroi njëqind qytete të mëdha amerikane dhe vrau disa dhjetëra miliona njerëz. U shtua një nga krimet më të mëdha të Adolf Hitlerit në listën më të gjatë të mizorive më të urryera.
  Më pas erdhi pushtimi i Kanadasë dhe nga jugu së bashku me diktaturat e Amerikës Latine. Amerikanët u dobësuan dhe u tronditën, por ata luftuan të dëshpëruar. Ata e kuptuan se disfata për ta nënkuptonte vetëm skllavëri dhe një vdekje të ngadaltë e të dhimbshme.
  Prandaj, ishte më e dëshpëruara nga të gjitha luftërat. Dhe zgjati për më shumë se një vit, duke e detyruar Rajhun e Tretë të heqë rreth dyqind ngarkesa të tjera bërthamore dhe të kthejë shumë toka pjellore në një shkretëtirë radioaktive.
  Por megjithatë qëllimi u arrit dhe armiku i fundit i Rajhut të Tretë u mund. Dhe pas kësaj filloi procesi i të ashtuquajturit globalizimi botëror. Marka gjermane u bë monedha e vetme botërore. Edhe vendet formalisht të pavarura u reduktuan në nivelin e kolonive të Rajhut të Tretë, duke ruajtur vetëm një vetëqeverisje të kufizuar lokale.
  Hebrenjtë dhe ciganët u shpallën të jashtëligjshëm: ata u kërkuan dhe u shkatërruan. SS kreu spastrime masive dhe u tërbua. Ka ardhur një makth i vërtetë - ora e dragoit. Ose, më saktë, një epokë. Fuhrer po ndërtonte një perandori totalitare të botës reale me pretendimin për zgjerimin e hapësirës.
  Në vitin 1959, gjatë festimit të ditëlindjes së shtatëdhjetë të Fuhrer-it, u zhvillua një kurorëzimi zyrtar, një plebishit mbarëbotëror - i cili legjitimoi titullin e super-perandorit. Dhe kur Adolf Hitleri vdiq në vitin 1967, djali i tij trashëgoi titullin dhe fuqinë e tij.
  Në atë kohë, planeti Tokë kishte themeluar tashmë vendbanime në Hënë dhe në Mars me Venusin, dhe po përgatitej në mënyrë aktive për zgjerim në botët e jashtme me yje ... Nazistët donin një perandori universale - ndërtimin e Rajhut të Yjeve, në mënyrë që të zhyt gjithë universin në një makth.
  
  Aventurat e reja të kalorësve të dyzet ishujve
  Dimka e bëri copë-copë shpatën dhe, i shtangur, duke i ndezur sytë, qëndroi në rrugë. Duart e tij ishin të mbuluara me gjak dhe ajo që kishte mbetur nga shpata ishte e përgjakur. U dëgjuan sirenat. Rruga e qytetit të verës. Dhe policët vrapues. E ndjekur nga një goditje me shkop në shpinë. Dimka mezi dëgjohet thotë:
  - Unë dorëzohem!
  I kthejnë duart dhe i këputin prangat. Djali ndjen dhimbje nga metali i injektuar në kyçet e dorës. Ai po dërgohet në një furgon - një sorrë e zezë.
  Dimka ndjen një përzierje zemërimi dhe frike. Rikujton të kaluarën. Një ishull ku fëmijët luftuan për ekzistencën e tyre me shpata. Druri, por kur djali e kap inati, ato kthehen në çelik të mprehtë. Dimka qëndroi atje për më shumë se dy muaj. Luftoi, luftoi, u plagos dhe u plagos vetë. Madje e vrau personalisht tradhtarin. Gjithçka ishte. Dhe në fund ata fituan.
  Është për të ardhur keq vetëm fëmijët mbetën në anijen e shkatërruar. Dhe ai arriti të shpëtojë vetëm me vajzën e tij. Pas të tilla aventurash, burgu nuk dukej më si një vend.
  Ai e goditi djalin ngacmues me shpatë dhe e pa atë të shtrirë dhe një pellg gjaku doli jashtë.
  A ishte goditja fatale? Aq i pafat, Dimka, sikur të mos kishte mjaft aventura mbi kokën e tij para kësaj. Dhe nëse ai ka vrarë çfarë? Burg? A do ta çojnë në një qeli të pistë, me erë të keqe me kriminelë?
  Dhe sa larg do të ulet? Ai është vetëm katërmbëdhjetë vjeç. Më shumë se dhjetë, sipas ligjit, nuk kanë të drejtë të japin. Ndoshta gjithçka do të funksionojë!?
  Në oborrin e vitit të nëntëdhjetë e dytë. Një kohë kur flitet aq shumë për demokraci dhe liri, por banditizmi po merr vrull.
  Hinka ndaloi dhe Dimka u nxor jashtë. Një djalë i pashëm, i nxirë me flokë të zeza nuk duket si bandit, por një viktimë me pranga të lidhura me zinxhirë.
  Dimka u dërgua pothuajse menjëherë në hetuesi dhe prokurori.
  Më vendosën në një karrige.
  Hetuesi bëri disa pyetje rutinë dhe tha me një buzëqeshje:
  - Kecja e plagosur nga ju po vdes! Prandaj lutju Zotit që të mos vdesë!
  Dimka iu përgjigj me një psherëtimë:
  - Nuk doja...
  Prokurori ka nxjerrë një letër:
  - Ky është një rrëfim. Nëse firmosni, do të liroheni me kusht në pritje të gjykimit. Dhe atje, duke pasur parasysh moshën e re dhe mungesën e makinave në polici, do ta merrni me kusht!
  Dimka e shikoi letrën dhe e lexoi me shpejtësi dhe tundi kokën negativisht:
  - Këtu thuhet se vetë adoleshenti sulmoi kompaninë. Dhe ata thjesht më sulmuan!
  Hetuesi kishte një fizionomi të zymtë dhe vetulla të trasha, gurgulloi:
  - Nënshkruani siç ju këshillojmë! Përndryshe, do të përfundoni në burg. Tani ne jemi të mbushur fjalë për fjalë me çështje, dhe ju do të duhet të uleni para gjykatës për një kohë shumë të gjatë. Dhe atje në qeli ka tre rreshta krevat marinari në dërrasa, një kovë të pjerrët në qoshe dhe pesëdhjetë djem nervozë, të uritur si ju. Lloje të ndryshme kriminelësh. Dhe edhe nëse djali që plagove do të mbetet gjallë, hetimi do të zgjasë tre vjet, dhe pastaj një vit dhe një gjyq! Vitet më të mira të jetës do t'i kaloni në ferr!
  Prokurori tundi kokën në shenjë dakordësie dhe konfirmoi:
  - Masa e kufizimit për ty ose paraburgimi, ose një detyrim me shkrim për të mos u larguar dhe do të të marrin mami dhe babi. Zgjedhja është e juaja! Dhe më besoni, kolonitë e të miturve tashmë janë të mbipopulluara dhe ata do të jenë të lumtur t'ju japin provë. Por nëse grindeni me ne, atëherë me siguri do të ketë një vend!
  Dimka e ndjeu se hetuesi dhe prokurori nuk bënin shaka. Dhe në fakt mund të kalben në burg. Ndonëse nga ana tjetër nuk është fakt se do të lirohen nëse ai firmos. A ka shumë shembuj kur policët mashtrojnë? Por gjëja kryesore në Dimka ishte kokëfortësia dhe foli kokëfortësia, e cila u shfaq qartë pas qëndrimit të tij në ishujt e vdekjes. Dhe djali tha me vendosmëri:
  - Jo!
  Hetuesi bërtiti ashpër:
  - Çfarë nuk është?
  Dimka tha ashpër:
  - Unë nuk do të nënshkruaj! Më sulmuan, donin të më plagosnin me zinxhir dhe ishte vetëmbrojtje!
  Hetuesi bërtiti:
  - Mire atehere! Në burg, rri një javë më të mençur!
  Prokurori pohoi me kokë, duke firmosur:
  - Gjatë dy muajve të paraburgimit. Por sigurisht që mund të lëshoni më herët!
  Hetuesi bërtiti:
  - Mendoj se paraburgimi do t'i bëjë mirë djalit!
  Dimkën e nxorrën nga zyra dhe e çuan në burg. Prangat tingëlluan dhe e vetmja gjë që Djali duhej të bënte ishte të kalonte zinxhirin nëpër rrugë. Aty duhet të ishte pranuar.
  Dimka ecte me zinxhir, i lidhur me zinxhir me dy policë. U ndje shumë keq. Burg, qeli, të dënuar të këqij. Po, dhe ai u fut në telashe, duke refuzuar të nënshkruajë një rrëfim. Edhe pse, nga ana tjetër, pas kësaj nuk do të shkëputeni.
  Dima u dërgua në dhomën e detyrës. Emri, mbiemri, patronimi, sendet me vlerë me vete.
  Pastaj shmon. Një oficer policie dhe dy gra me pallto të bardha e morën djalin në një dhomë me pasqyrë dhe ndezën llambat shtesë. U pasua komanda:
  - Zhvishuni!
  Dimka psherëtiu - shmon! Pyes veten pse femrat? Djali hoqi xhinset, bluzën, atletet, xhaketën. Ai mbeti vetëm me pantallonat e shkurtra.
  Një grua e re me një pallto të bardhë tha:
  - Ai është i ndërtuar mirë!
  Oficeri thirri:
  - Dhe hiqi brekët! Të gjallë!
  Dimka i djegur nga turpi i hoqi edhe ato. Padashur u skuq dhe u mbulua. Oficeri i policisë thirri:
  - Në heshtje! Duart në qepje! Shikoni më nga afër - është një vrasës!
  Një grua me një pallto të bardhë që dukej si një infermiere buzëqeshi dhe veshi dorezat e holla mjekësore, bërtiti:
  - Nuk kemi parë të tillë! Pusho djalosh, tezja do të të ndjejë!
  Ajo filloi të ekzaminojë trupin e Dima. Eca nëpër flokët e djalit që i ishin rritur gjatë qëndrimit të tij në ishuj. Krehni me kujdes secilën fije, duke kërkuar diçka të fshehur. Ndoshta edhe para. Pastaj ajo shkëlqeu në veshët dhe vrimat e hundës së djalit. Ajo e bëri atë me kujdes, sikur të shpresonte të gjente diçka.
  Pastaj ajo urdhëroi të vendoste kokën në hapje dhe gërmoi duart në mjekër. Ajo futi dorën në gojë. Dimka nuhati dhe shijoi gomën me gjuhën e tij. Gruaja ndihej pas mishrave të dhëmbëve, pas faqeve. Kur ajo shtypi rrënjën e gjuhës, djali ndjeu një sulm të të vjellave. Po, sa e turpshme. Dora e tij shkoi deri te bajamet dhe u bë e vështirë për të marrë frymë.
  Pastaj, më në fund, gruaja ia dërgoi asaj dhe buzëqeshi:
  - Nuk ka asgjë!
  Oficeri urdhëroi:
  - Vazhdo Olga! Kërkimi personal duke pasur parasysh rrezikun e veçantë të subjektit duhet të jetë më i plotë!
  Gruaja me të bardha filloi të ndjejë gjoksin e Dimkës. Ajo ngriti krahët dhe shikoi nën sqetull. Dhe me forcë të papritur të shtypur në kërthizë. Dimka gulçoi...
  Pastaj gruaja u ndal dhe pyeti:
  - Epo, tani le të ulet!
  Oficeri i policisë bërtiti:
  - Nuk është shumë e besueshme! Shikoni edhe anusin e tij!
  Gruaja me pallto të bardhë tundi kokën.
  - Kjo kërkon leje të veçantë! Po kështu, për të kontrolluar vendet intime të djalit!
  Oficeri urdhëroi me padurim:
  -Ulu, djall i vogël...
  Dimka u përgjigj me dinjitet:
  - Unë jam një djalë!
  Dhe u bë e lehtë të ulesh. U ul dhjetë herë. Pas kësaj, gratë e ekzaminuan shputat e tij dhe kaluan midis gishtërinjve të tij.
  Pas kësaj, Dimka ishte në dhomën tjetër. Aty një fëmijë tjetër, me uniformë burgu, i prerë në zero me një makinë shkrimi në duar, tha:
  - Cfare ka te re?
  Oficeri i policisë u përgjigj:
  - Po, dhe shumë zagar!
  Djali qeshi dhe tha:
  - Ai nuk është aq i frikshëm! Epo, uluni në karrige dhe prisni flokët!
  Dimka u ul. Nuk është bukur të jesh lakuriq. Dhe pastaj ata ju prenë tullac si një kriminel. Si përfundim, makina ishte e hapur dhe ishte e dhimbshme të bësh një prerje flokësh. Flokët e trashë dhe të zinj ranë në dysheme. Mbi to u shkelën çizmet e rrëzuara të një të dënuari të ri. Dukej se me çdo fije floku po largohej një grimcë e shpirtit të pavdekshëm dhe ti po bëheshe gjithnjë e më pak i lirë. Humori i Dimës ishte i ndrydhur. Përpara tij ishte një qeli burgu dhe një takim me delikuentët e mitur.
  Megjithatë, Dimka nuk u tremb kurrë nga bashkëmoshatarët e tij. Dhe pas forcimit të Dyzet Ishujve, nuk është më e frikshme. Nëse është kështu, ai do të luftojë. Dhe burgu?
  Cili është një test tjetër. Ai është vetëm katërmbëdhjetë vjeç dhe e ka gjithë jetën përpara.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"