Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

এলিয়েন আৰু কৰ্টৰ বিৰুদ্ধে শিশুৰ ছোৱাট

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    এডুয়াৰ্ড অচেট্ৰভৰ নেতৃত্বত যুৱ যোদ্ধাসকলে এলিয়েনৰ সেনাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছে, মূলতঃ চাইকেল। অৱশ্যে তেতিয়া সাহসী ল"ৰাটো ভাৰতীয় হ"ব লাগিব, আৰু দেৱীসকলৰ সৈতে মিলি মায়া ৰাষ্ট্ৰ জয় কৰিব বিচৰা কৰ্টেজৰ সৈন্যৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব লাগিব!

  এলিয়েন আৰু কৰ্টৰ বিৰুদ্ধে শিশুৰ ছোৱাট
  ANNOTATION
  এডুয়াৰ্ড অচেট্ৰভৰ নেতৃত্বত যুৱ যোদ্ধাসকলে এলিয়েনৰ সেনাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছে, মূলতঃ চাইকেল। অৱশ্যে তেতিয়া সাহসী ল"ৰাটো ভাৰতীয় হ"ব লাগিব, আৰু দেৱীসকলৰ সৈতে মিলি মায়া ৰাষ্ট্ৰ জয় কৰিব বিচৰা কৰ্টেজৰ সৈন্যৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব লাগিব!
  . অধ্যায় #১
  শিশু বিশেষ বাহিনীৰ ডিটেচমেণ্টৰ যুৱ যোদ্ধাসকলে সাহসেৰে যুঁজিছিল। কিন্তু ডেৰ বল ক্ষেত্ৰৰ আঁৰত কাৰ্যতঃ তেওঁলোকৰ মৃত্যুৰ কোনো সম্ভাৱনা নাছিল। কিন্তু আক্ৰমণাত্মক চক্ৰবোৰৰ বিপুল ক্ষতি হৈছিল আৰু আচলতে ভাপ শেষ হৈ গৈছিল। গতিকে প্ৰকৃত নায়ক কোন সেই তৰ্ক কৰাটো তেতিয়াও সম্ভৱ আছিল।
  কিন্তু আমি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাব লাগিব, কম্বেট ছুট পিন্ধা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সঠিকভাৱে গুলীয়াইছিল। অনুভৱ হৈছিল যে কম্পিউটাৰত খেলাবোৰ অসাৰ নহয়, আৰু সেইবোৰ কেৱল আচৰিত যুঁজাৰু।
  এডিকৰ সোঁহাতত গুলী চলাই থকা আদালাই নিজৰ সন্তানৰ ভৰিৰ পৰা বুটখন লৈ পেলাই দিলে। আৰু বান্দৰৰ নিপুণতাৰে তাই আগবাঢ়ি অহা শত্ৰুৰ ওপৰত কেইবাটাও পপি গুটি দলিয়াই দিলে।
  ল"ৰা কমাণ্ডাৰে মাত দিলে।
  - এইটো এটা ভাল, ধৰক, বিনাশৰ বৰ্তমান! কিন্তু দুৰ্গৰ ওপৰত আক্ৰমণৰ সময়ত ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰাটো ভাল।
  আদালাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আপোনাৰ ওচৰত আচৰিত বস্তুৰ অক্ষয় যোগান আছে। গতিকে সকলো ট্ৰাম্প কাৰ্ড লেই আউট কৰা হোৱা নাই। আৰু ট্ৰাম্প কাৰ্ডখনো অতিমাত্ৰা উন্মোচিত হোৱা নাই!
  আৰু ধ্বংসৰ ক্ষুদ্ৰ পপি গুটিবোৰে চক্ৰবোৰত খুন্দা মাৰি ডাঙৰ যোদ্ধাবোৰক সৰু সৰু, ছিন্নভিন্ন টুকুৰা কৰি পেলালে। ইয়াতেই আহিছে ধ্বংস।
  ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ সন্তানৰ ভৰিখনত ঠেলা মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  চক্ৰৰ ওপৰত জয়ৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থকা, মোৰ বিশ্বাস
  নতুন নতুন গান আহিব...
  মই জন্তুৰ দাসত্বত নিজকে সমৰ্পণ নকৰো;
  যুদ্ধত সৰ্বোচ্চ, জানো, শ্ৰেণী দেখুৱাম!
  বাওঁফালে যুঁজ দিয়া ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - হাতখন নিক্ষেপ কৰা নাছিলা, ভৰিখনহে কিয় পেলাইছিলা?
  আদালাই হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু ই অধিক মজা!
  এডিকে মাত দিলে।
  - হয়, যিকোনো মূৰ্খই হাত দলিয়াই দিব, কিন্তু ভৰিৰে চেষ্টা কৰক!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে কোৰাছত উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - পোহৰৰ যোদ্ধাসকলক মহিমা,
  গৌৰৱ মোৰ উজ্জ্বল মাতৃভূমিলৈ ...
  আমাৰ কৰ্ম গোৱা হব,
  জয়ী হোৱাটোৱেই মূল লক্ষ্য!
  চাইকেলবোৰে সঁচাকৈয়ে বিশাল ক্ষতিসাধন কৰি পিছুৱাই যাবলৈ ধৰিলে। কিন্তু দেৱালবোৰ আকৌ ওপৰলৈ উঠিছে। আৰু নতুন গাড়ীবোৰ লৰচৰ কৰিলে। দেখাত কেটাৰপিলাৰৰ ওপৰত সমতল পিৰামিডৰ দৰে, আৰু আকাৰত ডাঙৰ ডালৰ সৈতে।
  শিশু বিশেষ বাহিনীৰ সৈন্যই যেতিয়া ৰে গানৰ পৰা তেওঁলোকৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিছিল, তেতিয়া তেওঁলোকে কাৰ্যতঃ কোনো ক্ষতি কৰা নাছিল। ৰশ্মিবোৰ তীখাৰ দৰে কৱচৰ পৰা উফৰি গ"ল।
  ছোৱালী এজনীয়ে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ইয়াত শত্ৰুৰ পৰা আৰু এটা জোকাৰ! আৰু বা আনকি জোকাৰৰ গোটেই হিমস্খলনও!
  যোদ্ধা ল"ৰাটোৱে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  আঁঠু লৈ জীয়াই থকাতকৈ ভৰিৰে মৰি যোৱাই ভাল! ইতিমধ্যে মই বন্দী হৈ আছিলো আৰু তেওঁলোকে মোক বিদ্যুৎ প্ৰবাহেৰে কোবাইছিল, মোৰ জিভাৰ পৰা গোৰোহালৈকে গোটেই শৰীৰৰ মাজেৰে নিৰ্গমন পাৰ কৰিছিল। আৰু ইমান বেমাৰ যে মৃত্যু ভাল!
  ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে।
  - হয়, আৰু মোক অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল! তদুপৰি সূক্ষ্মভাৱে পৰিৱৰ্তনশীল মাধ্যাকৰ্ষণ আৰু স্পন্দনশীল ওজনহীনতা। আৰু ইমানেই বিষ হয়, আৰু তদুপৰি, ইয়াৰ কোনো লেখ-জোখ নাথাকে, দুঃস্বপ্নৰ বাহিৰে!
  বাৰু, মই ভাবো আমাৰ অমৰ আৰু মহান সেনাপতিজনে কিবা এটা উলিয়াব!
  এডিকে বগা মূৰটোৰ লগত সন্মতি দি মাত দিলে আৰু আদেশ দিলে:
  - আৰু এতিয়া ল"ৰাহঁত, লোৱা, নাকত টিকটিকিয়াই হাঁচি মাৰিব!
  সেই অভিজ্ঞ যোদ্ধা ছোৱালীজনী আদালাই আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - আৰু সেয়া কিয়?
  ল"ৰা সেনাপতিজনে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - ইয়াত চাব কি প্ৰভাৱ পৰিব!
  যোদ্ধা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে তৰ্ক কৰা নাছিল। গতিকে সিহঁতে নিজৰ মৰমলগা ল"ৰা-ছোৱালীৰ নাক দুটা লৈ সৰু সৰু ডেগাৰৰ ডগাৰে টিকটিকিয়াই দিলে। আৰু কেনেকৈ লৈ হাঁচি মাৰিব।
  পৰিৱেশটো একেবাৰেই কঁপি উঠিল। আৰু বহু চোকা মূৰ থকা ধ্বংসাৱশেষবোৰ ওপৰৰ পৰা বৰষুণ দিলে। পিৰামিডৰ দৰে টেংকবোৰত খুন্দা মাৰিলে। আৰু বেজীৰে বগলীৰ দৰে ঠেলি দিলে। আৰু বিশাল দানৱবোৰ ৰৈ গ"ল।
  এডিকে মাত দিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - এতিয়া গাই যাওঁ !
  আৰু শিশু বিশেষ বাহিনীৰ যোদ্ধাসকলে তাক লৈ আনন্দত গাই গাইছিল;
  মোৰ ৰাজকুমাৰী তুমি ফুল
  প্ৰভুৰ বাৰীত জিলিকি থকা!
  তোমাৰ দৃষ্টি সতেজ বতাহৰ দৰে
  নৰকৰ শিখাবোৰ দূৰ কৰক!
  
  পবিত্ৰ ছোৱালীবোৰে ভাল পায়
  বীৰ তৰোৱাল, সন্মানেৰে চেপি ধৰিছে!
  এটা ধাৰাত তেজ বোৱাই দিম
  এজন স্বৰ্গদূত আপোনাৰ লগত চিৰকাল থাকিব!
  
  এটা সপোনেৰে পোহৰাই তুলিলে এটা গোপন কথা
  তোমাৰ প্ৰতিচ্ছবি, মিঠা সুগন্ধি!
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৃষ্টিকৰ্তাই আপোনাক ভাস্কৰ্য্য শিল্পকৰ্ম কৰিছিল
  অশুভৰ সকলো সেৱকে অশুচি নকৰিব!
  
  হয়তো কেৱল স্বৰ্গত
  ভাগ্যই প্ৰেমিক-প্ৰেমিকাক একত্ৰিত কৰিব!
  কিন্তু ভগৱানে আমাক ধূলিলৈ ছিন্নভিন্ন হ"বলৈ নিদিয়ে
  বিচ্ছেদত কঠিন হোৱা হৃদয়ৰ মিলন!
  এনে বিস্ময়কৰ আৰু উচ্চমানৰ কথাৰ পিছত এটা অলৌকিকতা ঘটিল। পিৰামিডৰ দৰে টেংকৰ এটা গোটেই আৰ্মাডা ফুলৰ ঢালৰ দৰে ফুলি উঠিছিল। আৰু ৰসাল ফুলবোৰ কেৱল গোৰ্জিয়াছ আছিল। আৰু সিহঁতে এটা উন্মাদ আৰু অবিশ্বাস্য, ধুমুহাময় শক্তিৰে বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিলে। আৰু ইমান ধুনীয়া হৈ উঠিল।
  আদালাই ল"ৰা সেনাপতিজনৰ গালত চুমা খাই মন্তব্য কৰিলে:
  - তুমি মাত্ৰ এটা চাৰ্ম অনন্য!
  এডিয়ে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে।
  - টেকন'মেজিক!
  যোদ্ধা ল"ৰাটোৱে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - নু, আৰু এতিয়া আক্ৰমণত! এটা আঘাতেৰে শত্ৰুক চেপি পেলাওক!
  ল"ৰা সেনাপতিজনে আপত্তি কৰিলে:
  - নহয়! বহুত সোনকালে। প্ৰথমে মোৰ আগৰ দুঃসাহসিক অভিযানবোৰ চাব লাগে। উন্নত নেন" প্ৰযুক্তি অবিহনেও তেওঁলোকে তাত কাম কৰিবলগীয়া হৈছিল আৰু এইটো, মন কৰিবলগীয়া যে, অতি কঠিন!
  আদালাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - অৱশ্যে মই বুজি পাওঁ যে প্ৰযুক্তি অবিহনে ই অধিক কঠিন। কিন্তু তোমাৰ দৰে ল"ৰা এটাই যিকোনো সমস্যা সমাধান কৰিব বুলি মই ভাবো।
  ৰূপালী কণ্ঠত পছন্দৰ সাগৰীয় মুকুতাৰ দৰে জিলিকি থকা হাঁহি এটা লৈ এডিকে গাইছিল:
  যদিও আমি আমাৰ সকলো সমস্যা সমাধান কৰিব নোৱাৰো,
  সকলো সমস্যা সমাধান নকৰিব!
  কিন্তু সকলোৱে বেছি সুখী হ"ব
  সকলোৱে আৰু মজা পাব!
  ইয়াৰ পিছত ল"ৰাটোৱে হ"ল"গ্ৰামটো অন কৰিলে। শিশু বিশেষ বাহিনী নিমাত হৈ পৰিল।
  ল"ৰা-ছোৱালীৰ নীলা আৰু পান্না চকুৱে সেই দৃশ্যটো গ্ৰাস কৰি পেলালে।
  বাৰু, যিজন ল"ৰা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বিভিন্ন ঠাইত আছিল আৰু এটাতকৈ অধিক দেখুৱাইছিল, যেতিয়া তেওঁ এতিয়াও ইমান পৰিপক্ক হোৱা নাছিল। আৰু সেইটো আছিল নতুন পৃথিৱীত মধ্যযুগৰ যুগ, কোনো ধৰণৰ বিকল্প ইতিহাস, পৃথিৱী গ্ৰহৰ দৰে।
  এই ক্ষেত্ৰত দেখা গ"ল যে এডিক ভাৰতীয় ল"ৰা হৈ পৰিল, এম্বুছত শেঁতা মুখৰ এটা দলক খেদি ফুৰিলে। তেওঁ চুটি কাপোৰ পিন্ধিছে, খালী ভৰিৰে, কিয়নো মকাচিনবোৰেহে বাধাৰ সৃষ্টি কৰে, কিন্তু মূৰৰ পৰা ভৰিলৈকে ৰঙীন অংকনেৰে ৰং কৰা হৈছে। আনকি অজগৰ আৰু তৰোৱাল লৈ ভয়ংকৰ টেটুত শিশুৰ মুখ।
  যদিও এনে অংকন ভাৰতীয়সকলৰ বাবে সাধাৰণ নহয় যেন লাগে। কিন্তু য"ত কেৱল এডিকৰ হাজাৰ হাজাৰ দুঃসাহসিক অভিযান আৰু ভ্ৰমণ ভাগ্যই নিক্ষেপ কৰা নাছিল। সকলো যুগ, গ্ৰহ আৰু সময় মিহলি হৈ পৰিল, মিহলি হৈ পৰিল আৰু এক প্ৰকাৰৰ ঘন বলত একত্ৰিত হ"ল।
  তাৰ কাষতে বহল নিতম্ব, উদং, ঘূৰণীয়া, প্ৰলোভনমূলক গোৰোহা থকা পেশীবহুল ছোৱালী এজনী নাকৰ প্ৰায় তলত। কিয় জানো যোদ্ধাগৰাকী ভাৰতীয় হ"ব লাগে যদিও শ্যামলা। তাইৰ প্ৰায় কাপোৰ নাই, মাত্ৰ বিকিনি চেটৰ পেণ্টী, ভৰ্তি বুকুত মুকুতাৰ ডোঙা।
  তাই ঘূৰিলে এডৱাৰ্ডে দেখিলে যে পুৰুষসুলভ চিবুক আৰু ডাঙৰ কিন্তু নিয়মীয়া বুকুৰ সৈতে এখন ধুনীয়া মুখ। যোদ্ধাগৰাকীৰ বাহু দুটা পেশীবহুল, তাইৰ ছালখন চকলেট, যিটো বগাৰ সৈতে মিলি হালধীয়াৰ সামান্য স্পৰ্শ বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে সোণালী পৰেগ চুলিৰ সৈতে অভিশপ্ত আকৰ্ষণীয় দেখা যায়।
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে অৱশ্যে উদ্বিগ্নভাৱে ফুচফুচাই কয়:
  - শেঁতা মুখবোৰ ইয়ালৈ আহি আছে, অ" ল"ৰা-নেতা ফাউণ্টেইন!
  কিবা এটাই ডেকা যোদ্ধাজনক পেশীবহুল ফালে ঠেলি দিলে... এডুয়াৰ্ডে লৰচৰ কৰিলে আৰু দেখিলে এখন ৰূপৱতী, উদং, ছোৱালীৰ দৰে ভৰি। লগতে পেশীবহুল আৰু শক্তিশালী। আৰু তাৰ পিছত জ্বলি থকা অগ্নিময় ৰঙা চুলিৰে ভদ্ৰমহিলাগৰাকী নিজেই। ইয়াত এনেকুৱা এটা সৌন্দৰ্য্য। হানি ব্লণ্ড আৰু ৰেডহেড, দুয়োজনেই অৰ্ধনগ্ন, পেশীবহুল আৰু এথলেটিক। যোদ্ধা নহয়, ধনু লৈ দেৱতা।
  এডৱাৰ্ডে প্ৰথমে এখন আৰু তাৰ পিছত আনজনী ছোৱালীৰ ভৰি দুখন সাৱধানে চুমা খালে। মেকুৰীক চুমা খোৱাৰ দৰে সিহঁতে সন্তুষ্ট হৈ গুণগুণাই উঠিল। বাৰু, ঠিকেই কৈছে, এগৰাকী স্বাভাৱিক মহিলাই পুৰুষৰ আদৰৰ পৰা আঁতৰি থকা উচিত নহয়। আৰু তাৰ পিছত সকলো ধৰণৰ স্পৰ্শকাতৰ মানুহে জন্ম দিছে, যে সামান্যতম ষ্ট্ৰ"কিং, বা ফ্লাৰ্ট কৰাৰ বাবেই তেওঁলোকে মামলা কৰিবলৈ সাজু। কিন্তু এজন পুৰুষৰ বাবে ধুনীয়া ছোৱালী এজনী, আনকি দুগৰাকী ছোৱালীকো একেলগে ষ্ট্ৰ"ক আৰু আদৰ কৰাটো একেবাৰে স্বাভাৱিক।
  সঁচা, তেওঁ শৰীৰত শিশু, কিন্তু ইতিমধ্যে তেওঁ মান্যভাৱে বুঢ়া হৈছে, আৰু বছৰ বছৰ ধৰি, আৰু স্মৃতিশক্তিত তেওঁ যথেষ্ট প্ৰাপ্তবয়স্ক, গতিকে ....
  সঁচা, অতি পেশীবহুল, কিন্তু এথলেটিক এডৱাৰ্ড, মাত্ৰ শক্তিশালী সন্তান জন্ম দিব পৰা শক্তিশালী মহিলাক ভাল পাইছিল।
  কিন্তু তেতিয়াই অগ্নিময় সৌন্দৰ্য্যই এডৱাৰ্ডক ওঁঠেৰে এটা চিন দিলে - ফ্ৰীজ! শত্ৰু সোনকালে আহি আছে!
  সঁচাকৈয়ে প্ৰান্তত এটা ডিটেচমেণ্ট আবিৰ্ভাৱ হ"ল... বাহ, এনেকুৱা বিশেষ বাহিনীৰ কৰ্ণেলে আশা কৰা নাছিল। নাই, তেওঁলোক একেবাৰেই ট্ৰ'ল নাছিল, বা gnomes নাছিল - একেবাৰে স্বাভাৱিক মানুহ, কিন্তু... মধ্যযুগীয় কৱচত, নৃশংস ক্লাবৰ দৰে ডাঙৰ মাস্কেটৰ সৈতে, দীঘল তৰোৱালৰ সৈতে। এই সকলোবোৰ সেনাই অত্যন্ত অবাস্তৱ আৰু অতিবাস্তৱ কিবা এটাৰ আভাস দিছিল। আৰু অতি প্ৰাচীন। একে সময়তে অত্যধিক নহ"লেও ইয়াৰ বৃহৎ সংখ্যাৰ বাবেও ইয়াক পৃথক কৰা হৈছিল। ঘোঁৰাত উঠি, গধুৰ কৱচ পিন্ধি, অধিক সংখ্যক নাইট ঘোঁৰাত উঠি ওলাই আহিল। বাইদেউ, মুখখন শেঁতা, এটা প্ৰবল অতিৰঞ্জিত - মুখখন টেন, চুলিকা, আৰু দাড়ি ক'লা।
  ৰঙা চুলিৰ চয়তান যোদ্ধাগৰাকীয়ে নিজেই এডৱাৰ্ডৰ জিভাৰ পৰা ভাঙিবলৈ সাজু হোৱা প্ৰশ্নটোৰ উত্তৰ দিলে:
  - এই Cortes এর স্পেনিছ detachment. ভয় নকৰিব, মাত্ৰ চাৰিশহে আছে, আৰু স্থানীয় ভাৰতীয়ক পুনৰ ভৰাই ল"বলৈ এতিয়াও সময় পোৱা নাই।
  যোদ্ধা ল"ৰাটোৱে হুইচেল মাৰি উত্তৰত ফুচফুচাই ক"লে:
  - মনোমোহা... আৰু আমাৰ মাজৰ কিমানজন?
  এইবাৰ মৌ শ্যামলাগৰাকীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - তোমাৰ লগত পাঁচজন থাকিব! - আৰু এডিকৰ বিভ্ৰান্ত চাৱনিটোক বাধা দি তাই আৰু ক"লে। - আটাইতকৈ শুদ্ধ সংখ্যা, পেন্টাগ্ৰাম!
  ডেকা যোদ্ধাজন অলপ কঁপি উঠিল। ক্ষমতাৰ ভাৰসাম্য, পৰিমাণৰ ক্ষেত্ৰত, স্পষ্টভাৱে তেওঁলোকৰ পক্ষত নহয়। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল তেওঁলোকৰ কোনো ব্লাষ্টাৰ নাই, কোনো ফৰ্চ ফিল্ড নাই, আনকি এন্টিমেটাৰ গ্ৰেনেডো নাই। আৰু সেইটো ক্ৰিপি। উদাহৰণস্বৰূপে, এটা হাইপাৰব্লাষ্টাৰে সমগ্ৰ ডিটেচমেণ্টটো কাটি পেলাব পাৰে, য"ত এমিনিটৰ ভিতৰতে হিৰোচিমাত নিক্ষেপ কৰা দহটা পাৰমাণৱিক বোমাৰ শক্তি বাহিৰলৈ পেলাব পাৰি।
  ৰঙা চুলিৰ তাই-চয়তানে এডৱাৰ্ডক সোঁৱৰাই দিয়াটো উপযুক্ত বুলি ভাবিলে:
  - তোমাৰ হাতত ধনু আছে হে নেতা ... মোৰ আদেশত গুলী খুলিব!
  শ্যামলাগৰাকীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - ল'ৰাটো খালী ভৰিৰে, আৰু অতি সামান্য সাজ-পোছাক, এইটো এজন মহান নেতাৰ বাবে অৰ্ডাৰ নহয়, যদিও এতিয়া তেওঁৰ লগত সেনাবাহিনী নাথাকে। ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ চেপি ধৰিলে। আৰু কিবা এটা সলনি হ"ল, আৰু এডুয়াৰ্ডে অনুভৱ কৰিলে যে কিবা এটা আৰু আগৰ দৰে নহয়।
  ল"ৰা-যোদ্ধাজনে আকৌ মাত্ৰ এতিয়াই নিজৰ ফালে দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে। সঁচাকৈয়ে চাৰ্টবিহীন, কিন্তু ম"হৰ পেণ্ট আৰু গহনাৰে সজ্জিত মকাচিন পিন্ধি। মূৰত এটা মালা থাকে যাৰ পৰা তিনিটা পাখি ওলাই থাকে। নাই, বাজে নহয়, পৃথিৱীত অপৰিৱৰ্তিত কোনো ধৰণৰ পাখি থকা চৰাই।
  শৰীৰটো নিজেই বহুত বেছি বিশিষ্ট আৰু বিশাল পেশী হৈ পৰিল যদিও এডৱাৰ্ডক সদায় উৎকৃষ্ট পেশীৰ বিকাশৰ দ্বাৰা পৃথক কৰা হৈছিল, অৱশ্যে শেহতীয়া বছৰবোৰত ই অতি শুকান হৈ পৰিছিল যাৰ বাবে পুষ্টিৰ অভাৱ আৰু অহৰহ গতিবিধিৰ বাবে পাচলিৰ অংশবোৰ দেখা গৈছিল। কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত তেওঁক দেখাত এজন পেছাদাৰী ফিটনেছ চেম্পিয়ন যেন লাগিছিল - নিখুঁত সকাহ আৰু এটাও চৰ্বি নাছিল, আৰু তেওঁৰ ছালত ৰঙা-বাদামী টেন ঢালি দিয়া হৈছিল।
  বুকুত জাগুয়াৰ - হিউৰনৰ প্ৰতীক - টেটু এটা আছিল। বাকী টেটুবোৰ ক"ৰবাত ভাগ হৈ পৰিছিল, যেন যাদুৰ দ্বাৰা। আনহাতে যোদ্ধাসকলৰ ছাল নিখুঁত, মসৃণ আৰু চিকচিকিয়া, সোণালী ৰঙৰ চকলেট আৰু উষ্ণ মেক্সিকান সন্ধিয়াৰ গোধূলিত তেওঁলোকৰ ছালখন জিলিকি উঠিছিল।
  তেওঁলোকৰ ভৰি দুখন উদং হৈ থাকিল যদিও ইয়াৰ ফলত তেওঁলোকৰ যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা বৃদ্ধিহে হ"ল।
  ধনু আঁকিলে। আৰু দুগৰাকী ছোৱালী, আৰু এডুয়াৰ্ডে কিবা কাৰণত নিশ্চিত হৈছিল যে তাত থকা ধুনীয়া ছোৱালীকেইজনীয়েই ইমান সাৱধানে ছদ্মবেশত আছিল যে তেওঁলোক দেখা নাপালে। কিন্তু সেই দুজনৰ এনে বিলাসী ধনু আছে, ৰাজকুমাৰীৰ দৰে, আৰু কাঁড়ৰ ডালবোৰত হীৰা, টপেজ, ৰুবি আৰু পান্না ঘনকৈ বিয়পি আছে।
  আৰু এডৱাৰ্ডৰ ধনুখনো বিলাসীতাত হীন নহয়, কিন্তু ইয়াত গাঢ় টোনত অধিক নীলাচল আৰু বহুমূলীয়া শিল আছে। আৰু ধুনীয়া ছোৱালীবোৰৰ ৰং উজ্জ্বল।
  ইতিমধ্যে স্পেনিছ বিজয়ীৰ এটা দল তেওঁলোকৰ সন্মুখত সম্পূৰ্ণৰূপে অৱস্থিত আছিল। চাৰিশ কেষ্টিলিয়ান কেবালেৰো। যেন ইয়াৰ পৰা সাগৰখন বেছি দূৰত নহয়, যদিও বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ গোন্ধবোৰ শুনা নাযায়, বতাহজাকে কেৱল উপকূলৰ পৰা বয়। কিন্তু ছোৱালীৰ দৰে শৰীৰৰ সুগন্ধি ইমানেই প্ৰলোভনমূলক, সম্পূৰ্ণ অমানৱীয়, মৌ, ফুল, অলপ জাইফল আৰু মছলাৰ মিশ্ৰণৰ দৰে।
  যোদ্ধাসকল নিজেই বৰ শীতল, আৰু এজনীয়ে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা পোক লৈ ধৰিলে, আৰু থেতেলিয়াই কেক কৰি পেলালে।
  তেওঁলোকৰ বিৰোধী, যোদ্ধা, সেই সময়ৰ শক্তিশালী স্পেনিছ সাম্ৰাজ্যই এতিয়াও অভিযানত ধূলিময় হৈ যথেষ্ট আকৰ্ষণীয় দেখাবলৈ সময় পোৱা নাই।
  সকলোতকৈ আগত এজন শক্তিশালী, বহল কান্ধৰ, ওখ ৰাইডাৰ, দীঘল ৰঙা দাড়ি। সম্ভৱতঃ এইজনেই কাউণ্ট কৰ্টেছ, যিয়ে ভৱিষ্যতে ড্যুকৰ উপাধি লাভ কৰিব আৰু কেৱল কল্পনাতীত ধন জব্দ কৰিব।
  তেওঁ যেন কেৱল ৰঙা আৰু অতি সুস্থ। কেৱল কৱচৰ ওজন এটা চেণ্টাৰ আৰু ইয়াৰ তলত এটা সাধাৰণ নহয়, বৰঞ্চ পাইবাল্ড চুটৰ ড্ৰাফ্ট ঘোঁৰা।
  বয়-কৰ্ণেলে বন্দুকৰ গুলীত স্পেনিছ গ্ৰেণ্ডীক লৈ গুলী চলাবলৈ সাজু হ"ল।
  ইতিমধ্যে বহুত দেখি এডিকে ধনুৰ পৰা ভাল গুলী চলাইছিল যদিও বহুদিন ধৰি এই ধৰণৰ অস্ত্ৰৰ অনুশীলন কৰা নাছিল, তথাপিও ই অধিক আধুনিক আৰু ব্যৱহাৰৰ ক্ষেত্ৰত উন্নত আছিল, গতিকে তেওঁ আঘাত কৰিব বুলি বিশেষ আত্মবিশ্বাস নাছিল।
  অগ্নি-ৰঙা সৌন্দৰ্য্যই আদেশ ল"লে। তাই প্ৰথমে গুলী চলালে, আৰু কাঁড়ডাল স্পৰ্শক ট্ৰেজেক্টৰীত উৰি গ"ল। সোণালী চুলিৰটোৱে ক"ৰবাত কাষলৈ গুলী চলালে আৰু বিপৰীত ডাঠৰ পৰা ধুমকেতুৰ দৰে উৰি ওলাই আহিল, বিনাশ শক্তিৰ ৰশ্মিবোৰ ভাঙি পেলালে।
  গুলী চলাবলৈ সময় নোহোৱা এডৱাৰ্ডে চকুৰ ছানিবোৰ ঘূৰণীয়া কৰি ত্ৰিভুজ কৰি ৰাখিছিল। এই কথা তেওঁ আগতে কেতিয়াও দেখা নাছিল। অগ্নি-ৰঙা ছোৱালীজনীৰ কাঁড় ফাটি ক"লা ঢৌত বিয়পি পৰিল। এই জোৱাৰত ধৰা পৰা স্পেনিছ নাইটবোৰ একেলগে জ্বলি ছাই হৈ গ"ল আৰু ঘোঁৰাবোৰৰ সৈতে ধূলিলৈ পৰিণত হৈ পৰিল। বতাহত নিথৰ হৈ থকা কংকালবোৰহে ৰৈ গ"ল।
  সোণৰ পাতৰ ৰঙৰ চুলিৰ ছোৱালী এজনীয়ে মুকলি কৰি দিয়া এই উপহাৰটোৱে কম পৰিমাণে ধ্বংসাত্মক প্ৰভাৱ পেলাইছিল। মাথোঁ ইয়াক অলপ বেলেগ ধৰণে প্ৰকাশ কৰা হৈছিল। বগা ঢৌ এটা পাৰ হৈ গ"ল আৰু হঠাতে আৰু এশজন যোদ্ধা ফুলিবলৈ ধৰিলে। আৰু, অতি আক্ষৰিক অৰ্থত। অৰ্থাৎ ৰসাল আৰু উজ্জ্বল কলিবোৰে কেষ্টিলিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ বিজয়ীসকলক মূৰৰ পৰা ভৰিলৈকে আবৰি ৰাখিছিল। আৰু তাৰ পিছত, দ্ৰুত শ্বুটবোৰ গ"ল, আচৰিত সৌন্দৰ্য্যৰ এটা পথ বাঢ়িবলৈ ধৰিলে। আৰু সম্ভাৱ্য ডাকাত আৰু ষ্ট্ৰেংগলাৰ পৰিণত হ'ল , তেওঁলোকৰ প্ৰত্যেকেই আটাইতকৈ চহকী ৰঙৰ সৈতে কল্পনাতীত ফুলৰ জোপোহালৈ পৰিণত হ'ল...
  আন উপহাৰবোৰেও ভাল কাম কৰিলে... তৃতীয়টো কাঁড় ৰঙা বিজুলীৰে সিঁচৰতি হৈ পৰিল, আৰু স্পেনিছসকলে টৰ্চৰ পোহৰৰ দৰে জ্বলি উঠিল, পৌত্তলিক শোভাযাত্ৰা, আৰু তাৰ পিছত এশটা অগ্নিকুণ্ডলৈ পৰিণত হ'ল... আৰু প্ৰতিটো জুইৰ শিখাৰ নিজস্ব ৰং আৰু ছাঁ আছিল, আৰু স্ফুলিংগবোৰ উৰি গ"ল, ওখ ক"লা আকাশত খুন্দা মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  বাৰু, চতুৰ্থ উপহাৰটো আৰু অধিক আচৰিত হৈ উঠিল। কাঁড়ৰ পৰা জিলিকি উঠিল, শিলৰ স্ফটিক, ৰেঞ্চ আৰু বল্টৰ দৰে! আৰু তেওঁলোক কৰ্টেছৰ ডিটেচমেণ্টৰ ঠেংত পৰিল। ঘোঁৰাবোৰ কেটাৰপিলাৰলৈ পৰিণত হ"ল, আৰু আৰোহীবোৰ খনন যন্ত্ৰলৈ পৰিণত হ"ল আৰু পাহাৰৰ মাজৰ বহল ৰাস্তাটোত আবদ্ধ হৈ পৰিল অদ্ভুত ডিজাইনৰ এশটা মেচিন।
  এতিয়া স্পেনিছ সাম্ৰাজ্যৰ চাৰিশ শক্তিশালী আৰু সাহসী যোদ্ধাৰ অস্তিত্ব নোহোৱা হৈ গ"ল।
  এডিকে প্ৰশংসাৰে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - টেকন'মেজিক! ইয়াত এটা অলৌকিকতা!
  মাত্ৰ এজন কৰ্টেছ বাকী থাকিল, তেওঁ নিজৰ বিশাল ঘোঁৰাটোৰ ওপৰত নিশ্চল ব্লকৰ দৰে, জাৰ্মান ভ্ৰমণৰ দৰে নিথৰ হৈ পৰিল আৰু সফলতাৰে নিজৰ স্থিৰতা বজাই ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  এডুয়াৰ্ডে তেওঁৰ ফালে গুলীচালনা কৰিলে, কিন্তু দুটা উদং, চেলেকি লোৱা গোৰোহা জিলিকি উঠিল আৰু সোণালী চুলি আৰু ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে নিপুণভাৱে ভৰিৰ আঙুলিৰে কাঁড় এটা ধৰিলে, তাৰ পিছত তেওঁলোকে একেলগে চিঞৰিলে:
  - নহয়! আপুনি বিচাৰি উলিয়াব লাগিব যে আপোনাৰ কাৰ তেজ বেছি উচ্চ, তৰোৱালৰ ওপৰত!
  বাৰু, তৰোৱালৰ ওপৰত কি আছে, তেনেকৈ তৰোৱালৰ ওপৰত। এডৱাৰ্ডৰ লাঠিৰে যুঁজ দিয়াৰ দক্ষতা আছিল, আৰু চেপাৰ বেলচা, লগতে বেয়নেট-দা। যদিহে সি তৰোৱালখন বিচাৰি পালেহেঁতেন...
  ল"ৰাটোৱে যোদ্ধাসকলৰ ফালে অনুসন্ধিৎসু দৃষ্টিৰে চালে, যেন আশা কৰিছিল যে তেওঁলোকে তেওঁক এটা যাদুকৰী তৰোৱাল জমাকাৰী দিব - এটা দোলনা, আৰু কান্ধৰ পৰা এশটা মূৰ!
  কিন্তু ৰঙা চুলিৰ শ্বে-ডেভিলে টেকন"-মেজিকৰ বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে পিছলৈ পেলোৱা আটাইতকৈ সাধাৰণ স্পেনিছ ব্লেডখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে, অশুভ সুৰত ফুচফুচাই ক"লে:
  - এতিয়া তুমি সমান স্তৰত আছা!
  তাৰ পাছত বতাহে দিশ সলনি কৰিলে, গ্রীষ্মমণ্ডলীয় সন্ধিয়া এটাত আকাংক্ষিত শীতলতা আনিলে৷ সাগৰৰ পৰা শুদ্ধ বতাহ উৰি আহিল, আয়"ডিন, চিংৰা, সাগৰীয় শাক-পাচলিৰ গোন্ধ বাদামৰ কেৰামেলৰ দৰে মিঠা।
  এডৱাৰ্ড লাহে লাহে বন্দী অস্ত্ৰবোৰৰ ওচৰলৈ গ"ল, তেওঁক প্ৰকৃত ৰঙা চামৰাৰ দৰে অনুভৱ হ"ল। আৰু কৰ্টেছ, আনকি তেওঁ মেক্সিকোতো কিয় বগাইছিল? প্ৰাচীন মায়া সংস্কৃতি ধ্বংস কৰিব বিচাৰেনে? স্থানীয় ভাৰতীয়ই পবিত্ৰ ধাতু বুলি গণ্য কৰা সোণেৰে পকেট ভৰাই থওক। পুরানো cults থেতেলিয়াই Inquisitors এবং Jesuits আৰু অধিক নিষ্ঠুৰ শাসন জাপি...
  ইয়াত এডৱাৰ্ডে হঠাতে নিজকে ধৰিলে যে আন এটা যুগৰ যুদ্ধৰ বাবে তেওঁৰ অনুভৱবোৰ অতি বাস্তৱ। তেওঁ অনুভৱ কৰে যে তেওঁৰ উদং, পেশীবহুল ধড়ৰ সৈতে এটা সুখদায়ক, সাগৰীয় শীতলতা কঢ়িয়াই অনা বতাহৰ উশাহ আৰু শক্তিশালী কান্ধত টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল গৰম ৰেজিনৰ টুকুৰা।
  নাই, সপোন যেন নালাগে। সপোনত আপুনি সাধাৰণতে হয় অচেতন হৈ থাকে নহয় আপোনাৰ সচেতনতা অতি কম সময়ৰ বাবে থাকে। আৰু তাৰ পিছত আন কিবা... আনকি মকাচিনেও এটা নিৰ্দিষ্ট অসুবিধাৰ সৃষ্টি কৰে, আৰু আপুনি নিজেই একেবাৰে বাৰ বছৰ বয়সৰ যেন লগা ল'ৰা নহয়, কিন্তু বিশ বছৰৰ মাংসতকৈ সৰু নহয় ডেকা। ছোৱালীৰ দৰে মনোমোহাতাবোৰলৈ চাই তেওঁৰ কল্পনাশক্তি এনেকৈয়ে খেলিছিল।
  অৰ্থাৎ শৰীৰটো তেওঁৰ নহয়, যদিও সাধাৰণতে এডিক শেহতীয়াকৈ পৰিপক্ক হোৱাৰ পৰা বহু দূৰত আছিল। আৰু তেওঁ কেৱল একবিংশ শতিকাতে নহয়, শীতল আৰু মহাজাগতিক যুগতো এজন যোদ্ধা আছিল, এক সমগ্ৰ সেনাবাহিনীৰ বাবে গৌৰৱৰ সৈতে। কিন্তু এতিয়া, সঁচাকৈয়ে, হয় তেওঁ, নহয়, ইয়াৰ বিপৰীতে, তেওঁ নহয়... মাংসটো বিদেশী, যদিও সুস্থ, আৰু ইয়াত বহুত শক্তি আছে। যোৱা দুবছৰমানৰ দৰে নহয়, যেতিয়া এডুয়াৰ্ডে যুদ্ধ আৰু যুদ্ধৰ প্ৰতি নিজৰ মাজত কিছু শীতলতা অনুভৱ কৰিছিল, আৰু জীয়াই থকাৰ বাবে অবিৰত সংগ্ৰাম, উৎসাহ কমি যোৱা, প্ৰশিক্ষণত আঠাযুক্ত এলাহ আৰু ৰাতিপুৱা উঠি ব্যায়াম কৰিবলৈ অনিচ্ছা অনুভৱ কৰিছিল . হয়, আৰু সপোনটো কেনেবাকৈ আঠাযুক্ত হৈ পৰিছে, যেতিয়া আপুনি জপিয়াই উঠিবলৈ একে শক্তি আৰু ইচ্ছা অনুভৱ নকৰে, কিন্তু আপুনি শুব বিচাৰে, আৰু আপুনি ভাবিছে - আপোনাৰ ইতিমধ্যে বিভিন্ন যুদ্ধৰ অভিজ্ঞতা আছে, অৱসৰ লোৱাৰ সময় নহয়নে .
  খেলবোৰ সম্পূৰ্ণৰূপে, বিপদ নোহোৱাকৈ, বিষ নোহোৱাকৈ আৰু কেৱল আনন্দৰে খেলা। আৰু সঁচাকৈয়ে, এজন চিৰন্তন ল"ৰাক কি লাগে? কোনোবা প্ৰযুক্তিগত উন্নত আৰু তুলনামূলকভাৱে নিৰাপদ পৃথিৱীত থিতাপি লওক, আৰু নিজৰ বাবে জীয়াই থাকক, মনোৰঞ্জন আৰু আনন্দময় অলসতা উপভোগ কৰক।
  কিন্তু এডৱাৰ্ডৰ পেঞ্চনৰ ক্ষেত্ৰত কিছু নিলম্বিত পৰিস্থিতি। আনুষ্ঠানিকভাৱে তেওঁ মেচনিয়াত এটা যুগতকৈও অধিক সময় যুঁজি দুশ পঞ্চাশটা চক্ৰৰ কাম কৰা এলভেন নাগৰিক হিচাপে তাত পেঞ্চন পোৱা যেন লাগে। কিন্তু এতিয়া তেওঁ স্বীকৃতি নোপোৱা ৰাজ্যৰ সৌৰ সেনাবাহিনীত কৰ্মৰত। গতিকে তেওঁৰ আইনী মৰ্যাদা...
  এডৱাৰ্ড অত্যধিক বিচলিত হৈ পৰিছিল আৰু কৰ্টেছে সুস্থ হ"বলৈ সক্ষম হৈছিল। ভয়ংকৰ স্পেনিছ গ্ৰেণ্ডীয়ে নিজৰ গধুৰ মাস্কেটটো ভাৰতীয় যেন লগাজনৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। এতিয়াও ফ্লিণ্টলক মেকানিজম বুলি কোনো বস্তু নাছিল আৰু কৰ্টেছে ঘঁহি থকা মেকানিজম ব্যৱহাৰ কৰি বাৰুদত জুই লগাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। বাৰু, নাই, এইটো এটা অতি আদিম অস্ত্ৰ, কাঁড় থকা সাধাৰণ ধনুতকৈ স্পষ্টভাৱে তলৰ। এনে মাস্কেটৰ একমাত্ৰ সুবিধাটো হ"ল কুকুৰাৰ কণীৰ সমান সীহৰ সৈতে যিকোনো কৱচত নিশ্চয় সোমাই যাব। কিন্তু এজন নিপুণ আৰু চঞ্চল ভাৰতীয়ক এনেদৰে আঘাত কৰাটো অত্যন্ত কঠিন।
  সেয়েহে এডৱাৰ্ড নাৰ্ভাছ নহৈ শান্তভাৱে তৰোৱালখনৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। যিয়েই নহওক, ফিউজ জ্বলাই দিলেহে শ্বুটিং কৰিব পাৰিব, আৰু ইয়াৰ বাবে সময় লাগিব।
  কৰ্টেছে স্পেনিছ ভাষাত কিবা এটা চিঞৰিলে। এডৱাৰ্ডে এই ভাষা নাজানিছিল। কিন্তু আনফালে তেওঁ জাৰ্মান আৰু ইংৰাজীৰ লগতে অলপ ফৰাচী ভাষাও কয়। যোদ্ধা ল"ৰাটো কৰ্টেজৰ ওপৰত, বা সাধাৰণতে সেই সকলোবোৰ ঔপনিৱেশিক যুদ্ধৰ বিশেষ বিশেষজ্ঞ নাছিল। স্কুলৰ পাঠ্যপুথিত কি আছে মই জানিছিলোঁ। বাৰু, আৰু বিখ্যাত কিতাপখনৰ মতে আন কিবা এটা: "মণ্টেজুমাৰ কন্যা।" কিন্তু তাত অৱশ্যে তথ্যবোৰ আছিল খণ্ড খণ্ড আৰু কল্পকাহিনীৰ সৈতে মিহলি।
  তত্ত্বগতভাৱে কৰ্টেছে ফৰাচী ভাষা জনা উচিত, কিয়নো স্পেনিছসকলে প্ৰায়ে শেৱালিৰ দেশৰ সৈতে যুঁজিছিল।
  আৰু এডৱাৰ্ডে ফৰাচী ভাষাত, যিটো তেওঁ বৰ সাৱলীলভাৱে ক"ব নোৱাৰিলে, ক"লে:
  - মোৰ বাবে কিবা প্ৰশ্ন আছে নেকি মনচিগনাৰ?
  এই সৰু কামানটোৱে বিস্ফোৰণ ঘটালে... বাৰু, এটা গৰ্জন, আনকি এটা গুলীৰ পৰাও। হয়তো এই শব্দটোৱেই, পিলৰ দৰে, গুলীবোৰ নিজেই উৰি যোৱাৰ সময়ত ভাৰতীয়সকলক পৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল!
  এই ক্ষেত্ৰত ঘূৰণীয়া সীহৰ টুকুৰা এটাই এশ মিটাৰতকৈও অধিক দূৰত্বত হুইচেল মাৰিলে, আৰু এডৱাৰ্ডৰ বাবে একেবাৰেই বিপজ্জনক নাছিল। যোদ্ধা ল"ৰাটোৱে এখোজো যোগ নকৰাকৈয়ে তৰোৱালখনৰ ওচৰলৈ উঠি গৈ ডজন কিলোগ্ৰাম ওজন হ"লেও সহজেই অস্ত্ৰটো ওপৰলৈ তুলি ল"লে। অৱশ্যে অত্যধিক দীঘলীয়া যুদ্ধ, আনকি নাইটক প্ৰশিক্ষণ দিও কঠিন কৰি তোলা যুদ্ধই এনে তৰোৱালৰে যুঁজিব নোৱাৰিব। চেবাৰটো অৱশ্যে বহুত বেছি ব্যৱহাৰিক।
  অৱশেষত কৰ্টেছে ফৰাচী ভাষাত কথা ক"লে:
  - আপুনি কোন?
  এডৱাৰ্ডে মেফিষ্টোফিলিছৰ শৈলীত উত্তৰ দিলে:
  - যিটোৱে সদায় বেয়া কামনা কৰি ভাল কাম কৰে তাৰ শক্তিৰ মই অংশ!
  যদিও তেওঁৰ ফৰাচী ভাষা বৰ ভাল নহয়, কিন্তু স্পেনিছজনে অৱশ্যে বুজি পাব। তথাপিও ভাল কথা যে এটা সামৰিক লাইচিয়ামত বিকল্প বাস্তৱতাৰ ভিতৰত এটাত তেওঁলোকক কথিত শত্ৰুৰ ভাষা শিকাইছিল। প্ৰথমতে ইংৰাজী আৰু জাৰ্মান, লগতে চীনা ভাষা। শিকাৰ বাবে শেষ ভাষাটোৱেই আটাইতকৈ কঠিন, আৰু প্ৰায় কোনেও নাজানিছিল। স্পেইনক গুৰুতৰ বিৰোধী বুলি গণ্য কৰা হোৱা নাছিল যদিও সমগ্ৰ বিশ্বতে এই ভাষাৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱ জাৰ্মান ভাষাতকৈ বেছি। কিন্তু জাৰ্মানসকলৰ লগত যুদ্ধখন, আপাত দৃষ্টিত, বিশ্বাস কৰা হৈছিল যে ইয়াক এৰাই চলা সম্ভৱ নহ"ব।
  কৰ্টেছে উত্তৰত হাঁহিলে আৰু ফৰাচী ভাষাত যদিও বৰ পৰিষ্কাৰকৈ নহয়, পৰামৰ্শ দিলে:
  - তৰোৱালেৰে যুঁজিব মন যায় নেকি?
  এডৱাৰ্ডে সংক্ষিপ্তভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - নাইটলি!
  কৰ্টেজে আৰু বহলকৈ হাঁহিলে। তেওঁক স্পেইনৰ অন্যতম শক্তিশালী তৰোৱালধাৰী হিচাপে গণ্য কৰা হৈছিল। আৰু ভাৰতীয় কোন? মাত্ৰ এজন বনৰীয়া যিয়ে কেষ্টিলিয়ান সাম্ৰাজ্যক প্ৰত্যাহ্বান জনাবলৈ সাহস কৰিছিল। গতিকে তেওঁৰ খালী মূৰটো হেৰুৱাব, পাখিৰ গোট এটাৰ সৈতে।
  এডৱাৰ্ডৰ মতামত যেন বেলেগ আছিল আৰু তেওঁ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ কাষ চাপি আহিছিল।
  কাউণ্ট কৰ্টেছে যথেষ্ট সহজেই, কাৰণ তেওঁৰ গঠন আৰু বিশাল কৱচ পিন্ধা এজন মানুহে ঘোঁৰাৰ পৰা জপিয়াই পৰিল।
  যাদুৰ ফলত আৰু প্ৰাপ্তবয়স্ক হিচাপে কম সময়ৰ বাবে হ"লেও তেওঁ প্ৰতিপক্ষতকৈ মূৰ ওখ আছিল আৰু অন্ততঃ দুগুণ গধুৰ আছিল। কিন্তু এডৱাৰ্ডক বিশেষকৈ নতুন শৰীৰত চঞ্চলতা আৰু পেশীবহুলতাৰ দ্বাৰাও পৃথক কৰা হৈছিল। আৰু অহংকাৰী গণনাকাৰীয়ে ইয়াক অহংকাৰেৰে ল"বলৈ চেষ্টা কৰক।
  তৰোৱালখন অৱশ্যে লাঠিডালতকৈ গধুৰ, কাউৰীৰ জোকাৰণিৰ দৰে। কিন্তু শত্ৰুৰ অস্ত্ৰ আৰু গধুৰ। আৰু কৰ্টেছ যিমানেই শক্তিশালী নহওক কিয়, বৃহৎ শৰীৰৰ কৌশলগত ক্ষমতা তেতিয়াও কম হ"ব।
  এডৱাৰ্ড ওচৰ চাপি আহিছিল, শত্ৰুৱে থিয় হৈ আছিল, ভাৰসাম্য বজাই ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল আৰু অপেক্ষা কৰি আছিল।
  প্ৰতিজন যোদ্ধাই কাঁড় নিক্ষেপ কৰাৰ পিছত গৌৰৱান্বিত স্পেইনৰ যোদ্ধাসকলে নিজৰ শৰীৰ হেৰুৱাইছিল যদিও কৰ্টেছ নিজেও ইয়াৰ বাবে একেবাৰেই লাজ পোৱা যেন নালাগিল। ইয়াৰ বিপৰীতে স্পেনিছ খেলুৱৈজনক বিশেষভাৱে সংগ্ৰহিত আৰু আড়ম্বৰপূৰ্ণ যেন লাগিছিল।
  এডৱাৰ্ডে হঠাতে ত্বৰান্বিত কৰি আক্ৰমণাত্মক লুংগ এটা চলালে। কাউণ্টে তৰোৱালৰ কষ্টেৰে লক্ষণীয় গতিৰে তেওঁক পেৰিং কৰিলে। ভাৰতীয় ল'ৰাটোৱে হাঁহিলে - শত্ৰুৱে ভবাতকৈ ভাল আছিল।
  কৰ্টেজে পাছলৈ ফৰ্ক ৰিচেপচন অনুষ্ঠিত কৰিছিল যদিও লক্ষ্যত উপনীত নহ"ল। এডৱাৰ্ডে উত্তৰ দিলে।
  দুয়োজন বিৰোধীয়ে বেৰ মাৰিবলৈ ধৰিলে, কিন্তু অদ্ভুত ধৰণেৰে। লঘু আৰু চঞ্চল এডুয়াৰ্ডে শত্ৰুৰ ওচৰত ঘূৰি ফুৰিছিল, আনহাতে বিশাল কৰ্টেছে নিশ্চল হৈ থিয় হৈ আছিল, মাজে মাজেহে আধা খোজ আগুৱাই গৈছিল, শত্ৰুৰ ওচৰলৈ যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  দুয়োজন যোদ্ধাই প্ৰথম দহ মিনিট নিমাত হৈ যথেষ্ট সতৰ্কতাৰে কাম কৰিছিল। এডৱাৰ্ডে কৱচটোত কেইবাবাৰো আঘাত কৰিলে যদিও বন্দী তৰোৱালখনে নিপুণভাৱে নিৰ্মিত কৱচটোৰ ভিতৰত সোমাব নোৱাৰিলে। আৰু যেতিয়া কৰ্টেছে ডেকা যোদ্ধাজনক চোকা ঢৌৰে ধৰিলে, তেতিয়া ভাৰতীয় যোদ্ধাজনৰ উলংগ ধড়ত তেজ ওলাই আহিল।
  ইয়াৰ পিছত স্পেনিছ খেলুৱৈজনে কৌশল সলনি কৰিলে, আন কাৰোবাৰ তেজ দেখাৰ লগে লগে তেওঁৰ স্থিৰতা হেৰুৱাই পেলালে আৰু হঠাতে আগবাঢ়ি গ"ল। এডৱাৰ্ডে তেতিয়াও কাৰ্য্যপন্থাৰ ক্ষেত্ৰত শত্ৰুক আগুৰি ধৰিছিল। তেওঁ নাহৰফুটুকীৰ দৰে পিছুৱাই গ"ল আৰু পিছুৱাই গ"ল, কমাণ্ডো ল"ৰাটোৰ প্ৰশিক্ষণৰ প্ৰভাৱ পৰিল।
  আপুনি কৰ্টেছক মুখত আঘাত কৰিলেহে নক আউট কৰিব পাৰে, কৱচটোৱে তেওঁৰ হাত আৰু ভৰি দুয়োখন ঢাকি ৰাখিছিল, কিন্তু তাৰ ফলত শত্ৰুক অধিক লাহে লাহে আগবাঢ়িবলৈ বাধ্য কৰাইছিল।
  ইয়াত এডৱাৰ্ডে আত্মবিশ্বাস ঘূৰাই পালে, আৰ্ল যিমানেই শক্তিশালী আৰু কঠোৰ নহওক কিয়, তেওঁ তেতিয়াও ভাগৰি পৰিব। আনকি পেছাদাৰী বক্সাৰৰ মাজত বিশ্ব চেম্পিয়নসকলো ভাগৰি পৰে আৰু বাৰটা ৰাউণ্ডত সদায় গতি বজাই ৰাখিব নোৱাৰে। কিন্তু একেটা স্প"ৰ্টছ শ্বৰ্ট পিন্ধি যুঁজে। গতিকে এই দানৱটোৰ ভাপ শেষ হৈ যাব।
  সঁচাকৈয়ে কৰ্টেছে তীব্ৰ উশাহ ল"বলৈ ধৰিলে আৰু তীব্ৰ ঘাম ওলাবলৈ ধৰিলে আৰু তেওঁৰ গতিৰ গতি কমি গ"ল।
  আনকি ডাঠ গাল দুখনতো দেখা গ"ল এটা অস্বাস্থ্যকৰ লাজ।
  এডৱাৰ্ড আকৌ অধিক সক্ৰিয় হৈ আক্ৰমণাত্মক হৈ পৰে। একে সময়তে ডেকা টাৰ্মিনেটৰজনে বিশেষ বাহিনীত শিকোৱা কথাবোৰ ব্যৱহাৰ কৰা নাছিল, দুঃসাহসিক সাহিত্যৰ পৰা গুৰুত্ব দিয়া কৌশলবোৰহে ব্যৱহাৰ কৰিছিল। বিশেষকৈ শত্ৰুক আৰু বিশেষকৈ হাতখনক যিমান পাৰি ভাগৰুৱা কৰিবলৈ তৰোৱালৰ হিল্টৰ গুৰিৰ তলত আঘাত কৰা।
  কৰ্টেজে অলপ পিছুৱাই যাবলৈ ধৰিলে, আৰু তাৰ পিছত এডৱাৰ্ডে বাক শক্তি ঘূৰাই পালে:
  - কি, monseigneur, বেক?
  ইয়াৰ উত্তৰত কাউণ্টে চোকা লুংগ এটা মাৰিলে, যিটোৱে এডৱাৰ্ডৰ চকুত প্ৰায় বিন্ধিলে, কিন্তু তেওঁ নিজেই আঙুলিত তৰোৱাল এটা পালে। ডেকা যোদ্ধাজনে বেছি দোল নোলোৱাকৈয়ে আঘাত কৰিলে, গ্লভছৰ ম"হৰ চামৰাটোৱে মাথোঁ নিক কৰিলে, কিন্তু কমাণ্ডোৱে কৰ্টেজৰ দুটামান ফেলানক্স ভাঙি পেলালে। সোঁহাতত তৰোৱালখন ধৰি ৰখাটো বেদনাদায়ক হৈ পৰিল আৰু স্পেনিছসকলৰ নেতাই বাওঁহাতত অস্ত্ৰটো দলিয়াই দিলে।
  কিন্তু, অৱশ্যেই, ইতিমধ্যে প্ৰশিক্ষণ লোৱা হ"লেও সোঁফালৰ তুলনাত বাওঁফালে কাটিব পৰাটো বহুত কঠিন।
  এডৱাৰ্ডে কিছু আত্মবিশ্বাস লাভ কৰিলে। তেওঁ শত্ৰুৰ মূৰত আক্ৰমণ কৰিছিল আৰু একে সময়তে আঁঠুৰ তলত কিক এটাও চলাইছিল।
  কৱচৰ প্লেটখন অলপ ওখ আছিল যদিও তথাপিও, ম"হটোৱে আঘাতটো কোমল কৰি পেলালে। কিন্তু আনহাতে কৰ্টেছে লৰচৰ কৰিলে আৰু তেওঁৰ তৰোৱালখন অলপ বিচ্যুত হ"ল আৰু এডৱাৰ্ডে আঘাতৰ সংমিশ্ৰণ ঘটিলে ফেন কৌশল প্ৰদৰ্শন কৰি স্পেনিছ কাউণ্টটো গালত গুৰুতৰভাৱে আঁচোৰ মাৰিলে।
  আঘাতটো ভ্ৰুৰ ঠিক তলত পৰিল, কিন্তু তথাপিও তেজ ওলাই আহিল, আৰু শত্ৰুৰ কথা কোৱাটো কঠিন হৈ পৰিল, আৰু বিষটোৱে নিজেই ডুৱেলৰ পৰা বিচলিত কৰি পেলালে।
  কৰ্টেছ এতিয়া সঁচাকৈয়ে ক্ৰোধিত হৈ পৰিছিল যদিও তেওঁৰ ক্ৰোধ ভাগৰুৱা আৰু কেনেবাকৈ অক্ষম হৈ পৰিছিল। কেইবাবাৰো কাউণ্টটোৱে মিছ কৰিলে আৰু শেষত এডৱাৰ্ডে মাছৰ দৰে নিপুণভাৱে ডুব মাৰি শত্ৰুৰ মুখত ব্লেডেৰে আঘাত কৰিলে।
  সোঁ ভ্ৰূটো তেজেৰে ভৰা বলৰ দৰে ফাটি গ"ল আৰু কৰ্টেজে সঁচাকৈয়ে সাঁতুৰিলে। এডৱাৰ্ডে নিজৰ অৱস্থাটো দেখি হাতৰ কব্জিটো কাটি পেলালে। ম'হৰ ছালখন অলপ "ট্ৰুম্পেট" কৰা হৈছিল, শত্ৰুৱে তেতিয়াও বাওঁহাতত তৰোৱালখন ধৰি ৰাখিছিল।
  চাৰিগৰাকী মহিলা যোদ্ধাই তেওঁলোকৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন ষ্টাম্প মাৰি হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - ভাল কৰিলে আমাৰ ল'ৰা! তুমি বৰ স্মাৰ্ট ওলাই আহিলা!
  তাৰ পাছত ডেকা যোদ্ধাজনে পুনৰ আঙুলিত আঘাতটো আওৰাই দিলে। তেওঁ নীতিগতভাৱে মূৰত আক্ৰমণ চলাব পাৰিছিল যদিও তেওঁ কৰ্টেজক জীৱিত অৱস্থাত ধৰিব বিচাৰিছিল।
  স্পেনিছ নেতাজনৰ গধুৰ তৰোৱালখন বোকাত সোমাই গ"ল আৰু পশুটোৱে আকৌ পিছুৱাই গ"ল আৰু ক্লান্ত হৈ ফৰাচী ভাষাত উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, তোমাৰ ওচৰত হেৰুৱাই পেলোৱা যেন লাগিছে, বনৰীয়া!
  এডৱাৰ্ডে যুক্তিসংগতভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - বনৰীয়া মানুহে ফৰাচী কথা নাপাতে। আৰু সাধাৰণতে আপুনি বিদেশী দেশলৈ আহিছিল দাসত্ব আৰু হত্যাৰ বাবে!
  স্পেইনৰ নেতাজনে চিঞৰি উঠিল:
  - আমি তোমাক সেই বিশ্বাস আনিছো যিয়ে তোমাক চিৰন্তন, নৰকীয় যন্ত্ৰণাৰ পৰা ৰক্ষা কৰে!
  এডৱাৰ্ডে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে।
  - আপুনি ইতিমধ্যে চিৰন্তন নহ'লেও সকলোৰে বাবে যন্ত্ৰণা হৈ পৰিছে!
  দুয়োজন যোদ্ধা ইজনে সিজনৰ বিপৰীতে থিয় হৈ আছিল। দুয়োজনেই তেজেৰে লুতুৰি-পুতুৰি আছিল যদিও কৰ্টেজ অৱশ্যে ডাঠ আৰু অধিক আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈ ছিটিকি পৰিছিল। বৰ চোকা নহয়, কিন্তু যথেষ্ট মাৰাত্মক তৰোৱাল লৈ এজন ভাৰতীয়ৰ বিৰুদ্ধে এজন নিৰস্ত্ৰ স্পেনিছ গ্ৰেণ্ডী।
  কৰ্টেজে মাত্ৰ এটা চকুৰেহে দেখা পাইছিল যদিও গালখন ফাটি যোৱাৰ পিছতো তেওঁ যথেষ্ট স্পষ্টকৈ কথা ক"লে। এডৱাৰ্ডে স্পেনিছ কাউণ্টটোক কি কৰিব নাজানিলে। তেওঁক বন্দী কৰি লোৱাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব, কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত তেওঁক ক"লৈ লৈ যাব সেয়া স্পষ্ট নহয়।
  যদিও আচলতে মায়া সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকলক দিব লাগিছিল। বাইদেউ, তেওঁলোকৰ ৰাজধানীখনৰ নাম কি? মোৰ মূৰৰ পৰা উৰি গ"ল! আৰু এতিয়া মেক্সিকান ভাৰতীয়ৰ ইউনিট ক"ত। ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ তথাকথিত সাম্ৰাজ্যৰ অৱনতি ঘটিছে, কোনো উপকূলৰ ৰক্ষী বা নিয়মীয়া সেনা দৃষ্টিগোচৰ হোৱা নাই। গতিকে ডাঙৰ ডাঙৰ মাস্কেটেৰে সজ্জিত চাৰিশ স্পেনিছ তেওঁলোকৰ বাবে এক বিশাল শক্তি হিচাপে প্ৰমাণিত হ"ল।
  এডৱাৰ্ডে বহুদিন ধৰি কৰ্টেজৰ যুদ্ধৰ বিষয়ে এখন কিতাপ পঢ়িছিল, গতিকে সেই সময়ত ভাৰতীয়সকলৰ কাৰ ৰজা আছিল আৰু আনুমানিকভাৱে হ"লেও তেওঁলোকৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ সেনাবাহিনী কি আছিল সেই কথা তেওঁ সঠিকভাৱে মনত পেলাব পৰা নাছিল। কিন্তু তত্ত্বগতভাৱে স্পেইনতকৈও ডাঙৰ শক্তি (বিদেশী সম্পত্তি অবিহনে!) সৰু আৰু জনসংখ্যা হ"ব নালাগে।
  কৰ্টেছে মৌনতা ভাঙিলে আৰু বেছি স্পষ্টকৈ কোৱা নাছিল:
  - জিকিলে তেন্তে মাৰিব!
  এডৱাৰ্ডে উত্তৰত হাঁহিলে আৰু কৃতজ্ঞতাৰে সুধিলে:
  "আপুনি হয়তো নিজৰ বাবে ডাঙৰ মুক্তিপণ আগবঢ়াব!"
  স্পেনিছ কাউণ্টে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - ৰাজ্যৰ পৰা বাকী থকা ঋণৰ বাহিৰে মোৰ একো নাই, অভিযান আৰু মোৰ ভাড়াতীয়া ডিটেচমেণ্টত সকলো খৰচ কৰিলোঁ!
  এডৱাৰ্ডে কৰ্টেছৰ হৈ নিজেই উত্তৰ দিলে:
  - আৰু ৰজাই কেৱল হাৰি যোৱাজনক ফাঁচী দিয়ে... - আৰু তেতিয়াই ডেকা যোদ্ধাৰ মূৰত এটা আমোদজনক চিন্তা আহিল। - আৰু যদি আপুনি স্থানীয় ৰজাৰ সেৱাত প্ৰৱেশ কৰে? এনে লাগে যেন আপোনাৰ হাতত আন কোনো উপায় নাই!
  কৰ্টেজে ভাবিলে। সৌভাগ্য খৰচ হয়, ঋণবোৰ ডাঙৰ, তাৰ ওপৰত সুত বাঢ়িছে। স্পেইনত এজন ঋণীৰ কাৰাগাৰে তেওঁৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে আৰু সম্ভৱতঃ নিৰ্যাতন। অৱশ্যে মৃত বিচ্ছিন্নতা বিচাৰিব - ক্ষমা নকৰে। স্থানীয় ৰজাৰ সেৱাত যাওক? ভাড়াতীয়া হিচাপে কাম কৰা স্পেনিছ কমেইহে আছেনে, আৰু তেওঁৰ এতিয়া ধ্বংস হোৱা বিচ্ছিন্নতাত, সকলোৰে পৰা বহু দূৰত কেষ্টিলিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ স্থানীয় লোক।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে কোনো নৈতিক বাধা নাই। সেইজনেই নেকি স্থানীয় ৰজা, সম্ভৱতঃ এক প্ৰকাৰৰ পৌত্তলিকৰ পৰা। কিন্তু কৰ্টেছে নিজেই খ্ৰীষ্টান বিশ্বাসক সঁচাকৈয়ে বুজি পোৱা নাছিল আৰু হয়, ক্ৰুচত প্ৰতিৰক্ষাহীন মানুহৰ দৰে ওলমি থকা ঈশ্বৰে বহু প্ৰশ্নৰ উত্থাপন কৰিছিল। সঁচাকৈয়ে সৰ্বশক্তিমানে নিজকে ক্ৰুচত দিয়া হ"বলৈ দিবনে? আৰু চদোম আৰু ঘমোৰাক জ্বলাই দিয়া, প্ৰায় সকলো মানৱজাতিক বানপানীত ডুবাই পেলোৱা ঈশ্বৰে হঠাতে এনে অদ্ভুত প্ৰৱণতাক কিয় জাগ্ৰত কৰিলে ?
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে কৰ্টেছ আছিল কেথলিকতকৈ অজ্ঞানী। তদুপৰি যুদ্ধৰ সময়ত তেওঁ বেছি কষ্ট পোৱা নাছিল - ভঙা আঙুলিবোৰ সোনকালে ভাল হ"ব আৰু ভ্ৰুও। ব্ৰাছটো ভাগ্য ভাল যে ঘাঁ হৈ গ"লেও অক্ষত অৱস্থাত থাকিল।
  কাউণ্টে হাঁহি হাঁহি বিনয়েৰে সুধিলে:
  - যদি মই তোমাৰ সেৱাত যাওঁ, তেন্তে তুমি মোক কি দৰমহা দিব?
  এডৱাৰ্ডে অস্পষ্টভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু এইটোৱেই মোৰ ৰজাৰ সিদ্ধান্ত ল"ব!
  ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাজনে টাছৰ তলৰ পৰা জপিয়াই ওলাই অহা ভেঁকুৰৰ দৰে দেখা দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এয়া ল'ৰাৰ কাণ্ড নহয়, স্বামীৰ! আহকচোন, মোক অনুসৰণ কৰক!
  আৰু সৌন্দৰ্য্যই তাইৰ উদং ভৰিখন জোকাৰিলে। স্পেনিছ নেতাজন তাইৰ লগত নোহোৱা হৈ গ"ল। ঠিক চিনেমাবোৰৰ দৰেই - হঠাতে আৰু পদত্যাগ কৰি!
  কিন্তু সোণালী চুলিৰ এজনী ছোৱালী আছিল। তাই এডৱাৰ্ডৰ ফালে ক্ষীণ দৃষ্টিৰে চাই মনে মনে সুধিলে:
  - আপোনাক বিশ্বাসঘাতকতাৰ কাম কৰিবলৈ প্ৰস্তাৱ দিয়া হৈছিল?
  ডেকা যোদ্ধাজনে আজ্ঞাকাৰীভাৱে মাত দিলে আৰু আচৰিত হ"ল:
  - হয়... কিন্তু সেইটো কেনেকৈ জানিবা!
  যোদ্ধাজনে সহজ সুৰত কথা ক"লে:
  এতিয়া আপুনি যি দেখিছে সেয়া সপোন নহয়! এইটো এটা সমান্তৰাল বাস্তৱতা যাৰ ওপৰত আমি সেৱা কৰা দেৱতাসকলৰ যথেষ্ট ক্ষমতা আছে...
  সোণালী চুলিৰ এগৰাকী পেশীবহুল ছোৱালী নিমাত হৈ পৰিল আৰু আন এগৰাকীয়ে সেউজীয়া চুলিৰ মপ আৰু জিলিকি থকা ৰুবি চকুৰে আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তাই লাহেকৈ ক"লে:
  - মানুহবোৰ বেলেগ। দেৱতাসকলেও... আৰু সাধাৰণতে, তেওঁলোকে স্পষ্টভাৱে হস্তক্ষেপ নকৰে... হস্তক্ষেপৰ প্ৰয়োজন হ"লেহে। আৰু তাৰ পিছত, এই ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকে মানুহক বেছি পছন্দ কৰে!
  মুকুতাতকৈ বগা চুলিৰ আন এজনী ছোৱালী দেখা দিলে, তাই উশাহ বন্ধ হৈ উত্তৰ দিলে:
  - আৰু আপোনাৰ ভাগ্য ভাল আছিল যে আপোনাৰ হাতত এনেকুৱা এটা ৰাশিফল আছিল যে কাউন্সিল অৱ দ্য গডছে আপোনাক আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ মিছনৰ বাবে বাছি লৈছিল!
  এডৱাৰ্ডে কঁকালত ছোৱালীকেইজনীৰ আগত প্ৰণাম কৰি ভীৰুতাৰে উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, মই ডাইৰেক্ট নাজানো... ইয়াৰ মূল্য আছে নেকি?
  ৰঙা চুলিৰ গাৰ্ল ৰেঞ্জাৰগৰাকীয়ে অলিম্পিকৰ টৰ্চতকৈও উজ্জ্বল চুলিৰে পুনৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল আৰু কঠোৰ উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই নহয়! আৰু আপুনি কামটোৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাৰ সম্ভাৱনা ট্ৰিলিয়নত এটাতকৈ অধিক সুযোগৰ সমান নহয়!
  এডৱাৰ্ডে শ্বাক কৰি গুণগুণাই উঠিল:
  - কিন্তু তেতিয়া?
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালী চয়তানে কঠোৰ উত্তৰ দিলে:
  - আৰু তোমাৰ হাতত উপায় নাই! তুমি মোক বাছি লোৱা নাই, মই তোমাক বাছি লৈছিলো!
  সোণালী চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে অতি কোমল সুৰত বুজাই দিলে:
  - আমি আপোনাক অগণন সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ এটালৈ স্থানান্তৰিত কৰিম, য'ত আপুনি এনেকুৱা কাম কৰিব লাগিব যিটো আপোনাৰ জ্ঞান আৰু দক্ষতাৰে কৰাটো প্ৰায় অসম্ভৱ!
  পান্না চুলিৰ এগৰাকী ছোৱালীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - বাৰু, কিয় - অসম্ভৱ! বিভিন্ন কল্পনাতীত ৰচনাত হিটমেনসকলে ভৱিষ্যতৰ জ্ঞান ব্যৱহাৰ কৰি বিভিন্ন, কেতিয়াবা যেন লাগিছিল, একেবাৰে বিশ্বাস কৰিব নোৱাৰা কাম কৰে। তদুপৰি এই মানুহবোৰ এজন ডেকা যোদ্ধা, চিৰন্তন ল"ৰা, বিশেষ বাহিনী, আনকি কাৰিকৰী বিজ্ঞানৰ প্ৰাৰ্থীতকৈও বহুত বেয়া, যিটো আপুনি উজ্জ্বলভাৱে ৰক্ষা কৰিছিল, দেখুৱাইছিল যে আপোনাৰ মগজুটো যে একেবাৰেই শিশুসুলভ নহয়!
  বগা চুলিৰ যোদ্ধাজনে নিশ্চিত কৰিলে যে:
  - হয়, এই ফ্ৰেমটো কেৱল ৰাশিফল অনুসৰি বাছি লোৱা নহয়, কিন্তু নিজৰ মাজতে যথেষ্ট মূল্যৱান! গতিকে সম্ভাৱনা বাঢ়ি যায়!
  সোণালী চুলিৰ ৰেঞ্জাৰ ছোৱালীজনীয়ে জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - সময় কম! আমি তেওঁক ১ জুনলৈকে পৰিত্যাগ কৰিব নোৱাৰো, অৰ্থাৎ ষ্টেলিনক সকীয়াই দিয়াৰো আমাৰ সম্ভাৱনা শূন্য অগ্ৰগতিৰে কমি আহিছে!
  এডৱাৰ্ডে ক"লা চকুৰ পতা দুটা জোৰেৰে চকু টিপিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল:
  মই একেবাৰে বুজি পোৱা নাই কি হৈছে?
  চাৰিজনী যাদুকৰ ছোৱালীয়ে ইজনে সিজনৰ ফালে চালে, আৰু তাৰ পিছত আটাইতকৈ ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে পৰামৰ্শ দিলে:
  - তাক দেখুৱাওঁ। শব্দবোৰ মাথোঁ চাহাৰা মৰুভূমিত আইচিকলৰ চিম!
  ইয়াত আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় ঠাইত এটা গং বাজি উঠিল, যিয়ে ঘোষণা কৰিলে:
  এই মনোৰঞ্জনমূলক সম্প্ৰচাৰ বন্ধ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে।
  
  গুলিভাৰ এজন সৰু ল"ৰা হৈ পৰিল
  ANNOTATION
  এইবাৰ কিংবদন্তি ভ্ৰমণকাৰী গুলিভাৰ এজন ডেকা দাস হৈ পৰিল, চোকা শিলত খালী ভৰি ষ্টাম্প কৰা ল"ৰালৈ ৰূপান্তৰিত হ"ল। আৰু তাৰ পিছত পাইৰেট জাহাজত কেবিন বয় হৈ পৰিল।
  . অধ্যায় #১
  পৰিৱৰ্তনটো যথেষ্ট দীঘলীয়া আছিল। পথটো শিলৰ আৰু গৰম শিলবোৰ গ্রীষ্মমণ্ডলীয় জলবায়ুৰ৷ আৰু সূৰ্য্যটো অস্ত যাবলৈ ওলাইছিল।
  ল"ৰা গুলিভাৰেও মিষ্ট্ৰেছ ছোৱালীজনীৰ লগত খোজ কাঢ়ি গ"ল। ইমান সৰু হৈ পৰা তাইৰ সমকক্ষজনতকৈ বহুত বেছি আত্মবিশ্বাসেৰে তাই খালী ভৰিৰে চৰ মাৰিলে, প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া যেন লাগিল।
  ল"ৰাটোৱে গুলিভাৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ভাগৰুৱা আৰু পিয়াহ লাগিছে!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - তুমি এজন দাস! আৰু দাসসকলে নিজৰ মালিকৰ পৰা কিবা এটা বিচাৰিব নোৱাৰে!
  ল"ৰাটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। শেহতীয়াকৈ তেওঁ এজন প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু কেপ্তেইন আছিল, কিন্তু এতিয়া তেওঁ কেৱল খালী ভৰিৰে শ্বকেট হৈ পৰিল, যাক তেওঁলোকে বিচৰা ধৰণেৰে চলাবলৈ আহ্বান জনোৱা হয়!
  কিন্তু তাৰ পিছত আহিল ৰৈ যোৱা। কনভয়টোৱে জিৰণি লৈ এটা কামোৰ খাবলৈ সিদ্ধান্ত ল"লে। প্ৰাপ্তবয়স্ক হোৱা বন্দী ল"ৰাকেইটা কেইঘণ্টামান আগতে ৰৈছিল।
  আৰু তেওঁলোকক অলপ পানী খাবলৈ দিয়া হৈছিল আৰু পনিৰ আৰু হালধিৰ সৈতে টৰ্টিলা খাবলৈ দিয়া হৈছিল।
  স্থানীয় খাদ্য গুলিভাৰৰ বাবে সুস্বাদু যেন লাগিল। ইয়াৰ উপৰিও তেওঁ শলাগ লৈছিল যে এতিয়া তেওঁৰ ডেকা, সুস্থ, একেবাৰে গোটা দাঁত আছে। তাৰ পিছত সি উত্তেজিত হৈ পৰিল।
  কেৱল ভৰিৰ উদং তলুৱাবোৰ অতিশয় তললৈ নমাই শিলগুটিবোৰত আঁচোৰ খাইছিল।
  তাৰ পাছত আকৌ বাটত উঠিল।
  ইয়াত কিছুমান দীঘলীয়া দিন আছিল, নে কেৱল তেনেকুৱাই যেন লাগিছিল?
  ছোৱালীজনীয়ে গুলিভাৰক সুধিলে:
  - গতিকে আপুনি আপোনাৰ ঈশ্বৰত বিশ্বাস কৰে, কিন্তু আপুনি, উদাহৰণস্বৰূপে, বিশ্বাসৰ বাবে বাজিত উঠিব পাৰিলেহেঁতেন!
  ডেকা ভ্ৰমণকাৰীজনে উত্তৰ দিলে:
  - মই চৰমতা আৰু ধৰ্মান্ধতাৰ বিৰোধী!
  ছোৱালীজনীয়ে মান্তি হ"ল
  - এইটো ঠিকেই কৈছে! কিন্তু তোমালোকৰ মাজত এনেকুৱাও আছিল যি নিজৰ মৃত্যুলৈ গৈছিল!
  গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - সিহঁত বেলেগ আছিল! কোনে বেদনাদায়ক মৃত্যুলৈ গ"ল, আৰু কোনে বিশ্বাসঘাতকতা কৰিলে! আৰু কেৱল বন্দুকৰ গুলীত নহয়, স্বাৰ্থৰ বাবেও!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে। তাইৰ খালী ভৰি দুখনে মোটা শিলগুটিত চৰ মাৰিলে, আৰু আপাত দৃষ্টিত তাই সেইটোও ভাল পাইছিল।
  তাই গাইছিল:
  খ্ৰীষ্টৰ প্ৰেম সুন্দৰ আৰু নিৰ্মল,
  তাই একটি কঠিন, উজ্জ্বল সৌন্দর্য ...
  একে সময়তে আমাৰ পৃথিৱীত বহুত বেয়া,
  সম্ভৱতঃ এতিয়াও এজন শক্তিশালী চয়তান!
  ল"ৰা গুলিভাৰ আচৰিত হ"ল:
  এই গীতমালা ক"ৰ পৰা আহিছে?
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই নিজেই লিখিছিলোঁ! ভাল কি?
  গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে বেয়া নহয়! কিন্তু আপুনি খ্ৰীষ্টত বিশ্বাস কৰেনে?
  যুৱতী ভিস্কাউণ্টেছে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - কি অৰ্থত?
  ল"ৰা-কেপ্তেইনে গুণগুণাই ক"লে:
  - নু, যে তেওঁ ঈশ্বৰ!?
  ছোৱালীজনীয়ে কান্ধ দুটা জোকাৰি উত্তৰ দিলে:
  - যে তেওঁ সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৃষ্টিকৰ্তা নং. কিন্তু এইটো সত্য যে তেওঁৰ, হয়তো, কিবা এটা যাদুকৰী ক্ষমতা আছিল - একেবাৰে!
  গুলিভাৰে বিশদভাৱে কয়:
  তেওঁৰ ঐশ্বৰিক স্বভাৱত আপুনি কিয় বিশ্বাস নকৰে?
  ছোৱালীজনীয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - কাৰণ মূৰ্খৰ দৰে সৰ্বশক্তিমানক ক্ৰুচলৈ যাবলৈ সন্মতি দিয়া! বৰ মূৰ্খ, নিজকে ৰক্ষা কৰিব নোৱাৰাৰ শক্তি থকা!
  ল"ৰা কেপ্তেইনে উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ সকলো পাপ নিজৰ ওপৰত ল"বলৈ তেওঁ কৰিছিল!
  ডেকা ভিছকাউণ্টেছে খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - বিশ্বাস কৰাটো বৰ কঠিন নহয় যে সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰৰ মানৱজাতিক উদ্ধাৰৰ বাবে নিজেই ক্ৰুচলৈ যোৱাৰ বাহিৰে আন কোনো উপায় নাছিল। কিন্তু সৃষ্টিকৰ্তাৰ অসীম প্ৰজ্ঞাৰ কথা কি ক"ব?!
  গুলিভাৰে কান্ধ দুটা জোকাৰি উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু ... এনে কিছুমান গোপন কথা আছে যিবোৰ ফেৰেস্তাও ভেদ কৰিব বিচাৰে! আৰু সাধাৰণতে, সঁচাকৈয়ে অন্যথা হ"ব পাৰে আৰু ই অসম্ভৱ!
  ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে।
  - ইয়াত মই তোমাক তোমাৰ উদং গোৰোহাত লাঠিৰে সোমাই দিবলৈ নিৰ্দেশ দিম, আৰু তেতিয়া সম্ভৱ হ'ব!
  বেদনাদায়ক নিস্তব্ধতা। গুলিভাৰে কি যোগ কৰিব নাজানিলে। সঁচাকৈয়ে ধৰ্মতত্ত্ববিদসকলে যুগ যুগ ধৰি যুক্তি দি আহিছে। আৰু সঁচাকৈয়ে ই এক বিৰোধ: আন এটা, অতি ডাঙৰ অপৰাধ যোগ কৰি মানুহে পৰিত্ৰাণৰ সুযোগ পালে। এতিয়াও বহুত কথাত তৰ্ক কৰিবলগীয়া আছে। আৰু পুত্ৰই নিজৰ বলিদানৰ সৈতে মুক্তিপণ অনা নাছিল নেকি সেই বিষয়ে। কেৱল কাক? পিতৃৰ বাবে - এইটো আচৰিত কথা, পিতৃয়ে পুত্ৰৰ মৃত্যুৰ দৰে মুক্তিপণ ল'বনে? কিন্তু চয়তানৰ বাবেও ই নিন্দাসূচক যেন লাগে।
  আৰু সেইবাবেই বেয়া হৈ পৰে আৰু ইমান বেয়া হৈ যায়।
  গুলিভাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি গাইছিল:
  কিমান মানুহৰ ইমান মতামত আছে
  পবিত্ৰ স্বৰ্গৰ ৰহস্য
  মই বিচাৰো সকলোৱে জানিব...
  সত্যৰ সন্ধানত, ডালৰ আন্ধাৰ,
  দানৱে ক্ৰোধত ক্ৰোধ কৰে,
  পৰিকল্পনা জাপি দিব বিচাৰে,
  প্ৰজন্মৰ প্ৰজন্মৰ প্ৰেমৰ পোহৰ লাভ কৰাটো এটা সপোন,
  ইয়াৰ উত্তৰ কেৱল সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰেহে দিব পাৰে!
  ডেকা ভিছকাউণ্টেছে মাত দিলে।
  - ভালকৈ দেখিছোঁ, খা!
  গুলিভাৰে লক্ষ্য কৰিছে:
  - হয়, আধা উলংগ হৈ, গৰম ৰ"দৰ তলত, তোমাৰ দৰে ইমান ধুনীয়া ছোৱালী এজনীৰ লগত খোজ কাঢ়িবলৈও ভাল লাগে!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৱে চোকা শিল এটাত ভৰি দি হাঁহিলে। আৰু তেওঁক অসুখী যেন লাগিল।
  ভিস্কাউণ্টেছে মন্তব্য কৰিলে:
  - অৱশ্যে যুক্তিযুক্ত যুক্তিৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি বিশ্বাস হ'ব লাগিব! উদাহৰণস্বৰূপে, যীচুৱে নিজকে সৰ্বোচ্চ ঈশ্বৰ বুলি দাবী কৰিছে। অৱশ্যে তেওঁ শিকাইছে: যদি তেওঁলোকে আপোনাৰ সোঁ গালত আঘাত কৰে, তেন্তে আপোনাৰ বাওঁফালে ঘূৰিব! আৰু পুৰণি নিয়মত ইয়াৰ বিপৰীতে তেওঁ নাৰী আৰু শিশু উভয়কে, আনকি ঘৰচীয়া জীৱ-জন্তুকো নিঃশেষ কৰাৰ নিৰ্দেশ দিছে!
  গুলিভাৰে উত্তৰ দিলে:
  - আপুনি বাইবেলখন ভালদৰে জানে যেন লাগে!
  ভিস্কাউণ্টেছে মাত দিলে।
  - হয়, পঢ়িলোঁ। আৰু বহুত নিষ্ঠুৰতা আৰু অৰ্থহীনতা! যেনেকৈ বেশ্যাক বিয়া কৰাবলৈ দিয়া আদেশ, বা নিৰীহক হত্যা কৰাৰ আদেশ। আৰু ইলীচাই ভালুকবোৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ ওপৰত ৰাখিলে, যিবোৰে কেৱল তাৰ টান হোৱাৰ বাবেহে তাক জোকাইছিল!
  ল"ৰা গুলিভাৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু মানুহে কেতিয়াবা এনেকুৱা কৰে, নিষ্ঠুৰতাৰ সৃষ্টি কৰে!
  ছোৱালীজনীয়ে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - হয়, সিহঁতে কৰে! কিন্তু ই তেওঁলোকক কোনো ক্ৰেডিট নিদিয়ে!
  ল"ৰা কেপ্তেইনে মন্তব্য কৰিলে:
  - দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে কেতিয়াবা এনেকুৱাও হয় যে নিষ্ঠুৰতা ব্যৱহাৰ কৰিবলগীয়া হয়। বাৰু, যদি শিক্ষাৰ আন কোনো উপায় নাথাকে! আৰু সাধাৰণতে কিহে আপোনাক বিভ্ৰান্ত কৰে?
  ভিস্কাউণ্টেছে মন্তব্য কৰিলে:
  - এফালে পুৰণি নিয়মৰ চৰম নিষ্ঠুৰতা, আৰু একে সময়তে যীচু খ্ৰীষ্টৰ কোমলতা, যিয়ে আনকি ক্ৰুচত দিয়াও প্ৰাৰ্থনা কৰিছিল, নিজৰ জল্লাদসকলৰ বাবে!
  গুলিভাৰে হাত দুখন মেলি উত্তৰ দিলে:
  - মই নাজানো! যিহেতু কিয় আৰু কি কোৱাটো কঠিন ... আমি আমাৰ চিন্তাবোৰ সংগ্ৰহ কৰিব লাগিব। কিন্তু যিয়েই নহওক। ইয়াত প্ৰশ্ন হয়, কিন্তু জীৱনৰ অন্ত পৃথিৱীৰ লগত নহয়। আৰু হয়তো ভালুক ইলীচাৰ সহায়ত শিশুটিক হত্যা কৰি তেওঁ তাক অগ্নিময় নৰকত চিৰন্তন দুখৰ পৰা মুক্ত কৰিলে, লগে লগে তেওঁক স্বৰ্গলৈ বদলি কৰিলে?
  ভিস্কাউণ্টেছে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - গতিকে যিকোনো হত্যাকাৰীয়ে ক"ব পাৰে - মই তেওঁক পাপ কৰিবলৈ নিদিলোঁ! আৰু স্বৰ্গলৈ গুচি গ"ল!
  ল"ৰা গুলিভাৰে আপত্তি কৰিব বিচাৰিছিল যদিও কেনেবাকৈ চিন্তাবোৰ তাৰ মূৰত সোমাব পৰা নাছিল। আৰু কি কথা ক"ব পাৰি? ইয়াত আপুনি এজন অভিজ্ঞ ধৰ্মতত্ত্ববিদ হোৱাটো প্ৰয়োজন। আনকি ধৰ্মতত্ত্ববিদ আৰু ধৰ্মতত্ত্ববিদসকলেও সকলো প্ৰশ্নৰ সন্তোষজনক উত্তৰ দিব পৰা নাই। উদাহৰণস্বৰূপে, সৰ্বশক্তিমান আৰু প্ৰেমময় ঈশ্বৰৰ সান্নিধ্যত বেয়াৰ অস্তিত্ব কিয়? ঈশ্বৰে বেয়াৰ অস্তিত্ব বিচাৰে নে শেষ কৰিবলৈ অক্ষম?
  আৰু ইয়াত বিশেষ উত্তৰ দিয়াটো অতি কঠিন। বা তেনেকুৱাই হয়, বা অন্যথা। কিন্তু এটা বিৰোধ আছে যে যিকোনো উত্তৰ সকলোৰে লগত খাপ নাখাব।
  ল"ৰা কেপ্তেইনে দুখী হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - ইয়াত আপুনি, উদাহৰণস্বৰূপে, বয়স নোহোৱাকৈ হাজাৰ বছৰ জীয়াই থাকে। গতিকে ইয়াত আনন্দিত হওক। কাৰণ ঈশ্বৰে আপোনাক কৃপা আৰু চিৰযৌৱন দিছে। কিন্তু সাধাৰণ মানুহক নিদিলে। আৰু সেইটোৱেই তেওঁৰ কাম!
  ভিস্কাউণ্টেছে মাত দিলে।
  - আমিন! এইটো শীতল!
  গুলিভাৰে গাইছিল:
  ঈশ্বৰ অগাধৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ দয়া,
  তুমি সৃষ্টি কৰা পৃথিৱী, আকাশৰ উচ্চতা...
  জনসাধাৰণৰ কাৰণে, তোমাৰ একমাত্ৰ পুত্ৰ,
  তেওঁ ক্ৰুচৰ ওচৰলৈ গ"ল, আৰু তাৰ পিছত পুনৰ উঠিল!
  ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  স্বৰ্গীয় ৰোল কলত
  মোৰ সকলো বন্ধু গোট খাব
  স্বৰ্গীয় ৰোল কলত
  তাত প্ৰভুৰ কৃপাত
  মই কৰিম!
  গুলিভাৰে তাইলৈ চকু টিপিয়াই উত্তৰত গাইছিল:
  মোৰ ঈশ্বৰ, ই তুমি, ই তুমি
  মই তোমাক সকলোতে দেখা পাওঁ...
  পাৰ হৈ যোৱাৰ সময়ত যেতিয়া মই ফুল ফালি পেলাওঁ,
  আৰু মৰমেৰে মই তোমাক পূজা কৰো!
  
  যিহোৱা হৈছে সৌন্দৰ্য্যৰ মুকুট,
  দিন আৰু মাজনিশাৰ পোহৰত ...
  এইবোৰ মোৰ চিন্তা আৰু সপোন
  এই যৌৱন এক উজ্জ্বল হেঁপাহ!
  ছোৱালীজনীয়ে জিলিকি থকা হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে।
  - হয়, তোমাৰ এটা ভাল গান আছে, অৱশ্যে, মই বিচাৰো তুমি আৰু গান!
  গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  কিমান ধুনীয়া সেই সকলোবোৰ তোমাৰ,
  তোমাৰ মাতটো সকলোতে শুনিছোঁ...
  ঈশ্বৰৰ সোঁহাতৰ হৃদয়ত গান গায়,
  আৰু পকা কলছাছৰ দৰে আত্মাত ফুচফুচাই মাৰে!
  
  এইবোৰ শৈবালেৰে আবৃত পাহাৰ,
  এই ঢৌ হয় উত্তেজিত ফেন সঙ্গে ...
  গৰম বালিৰ বিল
  এইটোৱেই অন্তহীন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পৰা অহা সূৰ্য্য!
  তাৰ পাছত ছোৱালীজনীয়ে খঙেৰে তাইৰ খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰি গুলিভাৰৰ কথাত বাধা দিলে, সুধিলে:
  - আৰু কুৎসিত বুঢ়ী, প্ৰভু ঈশ্বৰৰ সৃষ্টি, যিবোৰো ধুনীয়া?
  গুলিভাৰে কান্ধ দুটা জোকাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - যদি আন জগত আৰু গ্ৰহৰ বাসিন্দা আছে, আৰু তেওঁলোক আমাৰ দৰে নহয়, তেন্তে তেওঁলোকেও হয়তো আমি এজন ফ্ৰিক বুলি ভাবিব পাৰে। তদুপৰি আটাইতকৈ ধুনীয়া ছোৱালীবোৰৰ সম্পৰ্কতো!
  ভিস্কাউণ্টেছে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - ডায়েলেক্টিকছৰ দৃষ্টিকোণৰ পৰা - ই যুক্তিসংগত যেন লাগে!
  গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  আলোকিত কৰিলে সৰ্বশক্তিমান প্ৰভু,
  খ্ৰীষ্টত শান্তি বিচাৰি উলিওৱা...
  মই অনুভৱ কৰিলোঁ যে মই এজন পাপী,
  যে প্ৰভু মোৰ ত্ৰাণকৰ্তা!
  ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে আৰু দাঁত উদং কৰি গাই গ"ল:
  স্বৰ্গীয় সিংহাসনত
  সৰ্বশক্তিমান ৰজা বহি আছিল...
  তোমাৰ মহান ইচ্ছাৰে
  খ্ৰীষ্টই আমাক শাসন কৰিছিল!
  
  তেওঁলোকে ক্ৰুচত ঈশ্বৰক ক্ৰুচত দিলে
  যীচুৱে পিতৃক প্ৰাৰ্থনা কৰিছিল...
  আমাৰ কঠোৰ বিচাৰ নকৰিবলৈ,
  পাপে আমাক শেষলৈকে ক্ষমা কৰি দিছে!
  
  দয়া সীমাহীন
  তেখেতে নিজৰ পুত্ৰক মৰিবলৈ পঠালে...
  তেওঁক ব্যক্তিগতভাৱে ঈশ্বৰৰ সেৱা কৰিবলৈ,
  আৰু মৰিবলৈ সাহস নকৰিব!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ সমকক্ষকলৈ চকু টিপিয়াই দিলে।
  গুলিভাৰে লক্ষ্য কৰিছে:
  - হয়, মৰমলগা। কবিতা, কওঁকচোন - বৰ ভাল! কিন্তু আপুনি যীচু খ্ৰীষ্টক আপোনাৰ প্ৰভু আৰু ত্ৰাণকৰ্তা হিচাপে চিনি পায়নে?
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি গাইছিল:
  যীচুৰ সিদ্ধতা,
  যীশু নিখুঁত...
  হাঁহিৰ পৰা ইংগিতলৈ
  সৰ্বোপৰি প্ৰশংসা...
  অ" কি আশীৰ্বাদ
  অ" কি আশীৰ্বাদ
  ঈশ্বৰ যে সিদ্ধতা জানি লওক!
  ঈশ্বৰ যে আদৰ্শ সেই কথা জানি থওক!
  গুলিভাৰে নিশ্চিত কৰিছে:
  - আপুনি ভালকৈ গাইছিল, আৰু প্ৰকাশভংগীৰভাৱে! আপোনাৰ মাজত মই বহুত সম্ভাৱনা দেখিছোঁ।
  ছোৱালীজনীয়ে আনন্দৰে গাইছিল:
  বিস্ময়কৰ গৃহভূমিৰ বিশালতাত,
  যুদ্ধ এবং শ্ৰম মধ্যে Tempered...
  আমি এটা আনন্দময় গীত ৰচনা কৰিলোঁ
  সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ আৰু নেতা সম্পৰ্কে ...
  
  ঈশ্বৰ পোহৰ যুদ্ধৰ মহিমা,
  'আমাৰ যৌৱন উৰণৰ গড লাইট'...
  গীতৰ সৈতে যুঁজি জয়ী হোৱা,
  আমাৰ লোকসকলে প্ৰভুক অনুসৰণ কৰে!
  গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - গ্ৰেট তুমি গান! মাত্ৰ চুপাৰ!
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  গীতটোৱে আমাক গঢ়ি তোলা আৰু জীয়াই থকাত সহায় কৰে,
  'আমি সাহসেৰে এটা গীতৰ সৈতে হাইকত লৰালৰিকৈ যাওঁ...
  আৰু যিজনে এটি গীত লৈ জীৱনৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ে,
  তেওঁ কেতিয়াও, কেতিয়াও নোহোৱা হৈ নাযায়!
  শিলৰ পথেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল ল"ৰা-ছোৱালীকেইটা। ল"ৰাটোৰ খহি পৰা ভৰিৰ বাবে কষ্ট পাইছিল যদিও সি সহ্য কৰি খোজ কাঢ়িছিল। আৰু কথা-বতৰা দুখ-কষ্টৰ পৰা বিচলিত কৰি পেলালে।
  ইয়াৰ উপৰিও আপোনাৰ সকলো নিজৰ আৰু সৰু দাঁত থকাটোৱেই ইতিমধ্যে উত্থানশীল। আৰু ডেকা শৰীৰটো কঠিন আৰু সুস্থ। আৰু চৌপাশৰ সকলোবোৰেই পৃথিৱীৰ ইমান উজ্জ্বল, উজ্জ্বল, সতেজ ধাৰণা।
  ভিস্কাউণ্টেছে সুধিলে:
  - আৰু কিয়, উদাহৰণস্বৰূপে, যদি খ্ৰীষ্ট ঈশ্বৰ আৰু তেওঁৰ পৃথিৱী আৰু স্বৰ্গত সকলো ক্ষমতা আছে, তেন্তে সকলো সময় আৰু জনগোষ্ঠীৰ আটাইতকৈ সফল শাসক আৰু বিজয়ী হ"ল চেংগিছ খান? বৰ্বৰ আৰু পৌত্তলিক দুয়োটা, আৰু অতি নিষ্ঠুৰ, আৰু বহুবিবাহী কোন!?
  গুলিভাৰে বিমোৰত পৰা শিশুসুলভ হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, এইটো এটা কঠিন প্ৰশ্ন... সঁচা কথা ক'বলৈ গ'লে বাইবেলে কৈছে যে চয়তান এই যুগৰ ঈশ্বৰ, আৰু হয়তো চেংগিছ খানৰ সফলতা চয়তানৰ ওচৰত ঋণী!
  ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - অ" নহয়! বাইবেলত একো লিখা নাই - চয়তান এই যুগৰ দেৱতা! মোৰ এটা চিৰকালৰ বাবে ডেকা স্মৃতি আছে, আৰু তোমালোকতকৈ বহুত ভাল, যিসকল বুঢ়া আৰু কুৎসিত হৈ পৰে!
  ল"ৰা কেপ্তেইনে মন্তব্য কৰিলে:
  - লিখা আছে - এই যুগৰ দেৱতাই তেওঁলোকৰ মন অন্ধ কৰি পেলাইছে!
  ভিস্কাউণ্টেছে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - ইয়াত চয়তান বুলি কোৱা হোৱা নাই! হয়তো ইয়াৰ অৰ্থ হৈছে মানুহৰ অহংকাৰ। বা হয়তো উদাহৰণস্বৰূপে অত্যধিক অহংকাৰ, বা অন্যান্য চৰিত্ৰৰ দোষ।
  গুলিভাৰে লক্ষ্য কৰিছে:
  - এইটো আংশিকভাৱে সঁচা! হয়তো ইয়াৰ অৰ্থ আছিল দুয়োটা!
  ছোৱালীজনীয়ে দাঁত উদং কৰি গাইছিল:
  প্ৰভুৱে কি বুজাব বিচাৰিছিল?
  গুলিভাৰে বিভ্ৰান্তিৰে উত্তৰ দিলে:
  - কি কথা কৈছা?
  ভিস্কাউণ্টেছে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, বিভিন্ন কথাৰ বিষয়ে! আনকি মোৰ ইয়াৰ ওপৰত এটা গীতো আছে!
  ল"ৰা কেপ্তেইনে কান্ধ দুটা জোকাৰি পৰামৰ্শ দিলে:
  - আহকচোন, মই প্ৰথমে গান গাই দিম!
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি মাত দিলে।
  - ইচ্ছা কৰিলে গান গাব
  মাত্ৰ জিৰণি ল"বলৈ গান নাগাব!
  গুলিভাৰে নিজৰ স্পষ্ট, শিশুসুলভ কণ্ঠত গাইছিল;
  অবিশ্বাসত থকা এজন মানুহ অসুখী
  পাপ কামনাত জীয়াই থকা অসম্ভৱ...
  কাৰণ ঈশ্বৰৰ ক্ৰোধ ভয়ংকৰ
  কাৰণ কঠোৰ ঈশ্বৰ বিচাৰক!
  
  নৰকত থকা মাংস গৰমৰ পৰা ক্ষীণ হৈ পৰে,
  আৰু আমি সকলোৱে বহুদিনৰ পৰা বুজি পোৱাৰ সময় আহি পৰিছে...
  যিসকলে প্ৰভুৰ ওপৰত বিশ্বাস নাজানে
  নৰকৰ জোকাৰ তলত পৰিব!
  
  পাপী মানুহে নিজৰ পাব
  জুইত মকৰা এটাৰ দৰে হ'ব...
  পাতালত অসুৰে যন্ত্ৰণা দিব,
  যিসকলে চয়তানক পূজা কৰিছিল!
  
  ভয় আৰু অনুতাপ প্ৰভুৰ শত্ৰু -
  আপনি নৰক পোনপটীয়াকৈ নিক্ষেপ কৰা হ'ব...
  বিশ্ৰামবাৰক কোনে সন্মান নকৰে -
  চিৰদিনৰ বাবে জুইৰ শিখাত থাকিব!
  
  আপুনি মূৰ্তিটোক সন্মান কৰিলে আৰু ইয়াৰ বাবে যন্ত্ৰণাত।
  নৰকত কুটিল হ'লে ইমান বিষ হয় ..
  দুষ্ট হ'ব, বিজ্ঞান -
  মই খ্ৰীষ্টতকৈ মূৰ্তিটোক বেছি পছন্দ কৰিলোঁ!
  
  ঈশ্বৰৰ আদেশ বিশ্বাস কৰা নাছিল
  প্ৰথম দিনটোক সন্মান কৰিব বিচৰা নাছিলো ...
  আশা নকৰিবা, লগে লগে জ্বলি নাযাব -
  পাপীৰ যন্ত্ৰণাত অনন্তকাল ভাগ্য!
  
  মোৰ বিশ্বাস প্ৰতিশোধৰ সময় আহিব,
  মহান ঈশ্বৰ যীচু আহি আছে
  আৰু আহিব প্ৰলয়
  তেওঁ মানুহৰ বাবে পৰিত্ৰাণ কঢ়িয়াই আনিব!
  
  পবিত্ৰ ঈশ্বৰে মৃতক পুনৰুত্থান কৰিব,
  যিসকলে বিশ্বাসত ক্ষয়ৰ দ্বাৰা চেপা খাব নোৱাৰে...
  মোৰ বিশ্বাস মইও সৰ্বশক্তিমানৰ লগত থাকিম,
  স্বৰ্গত - মাংস ভাঙি যাওক!
  মুকুতাৰ দৰে জিলিকি থকা হাঁহি এটাৰে ছোৱালীজনীয়ে নিশ্চিত কৰিলে:
  - বৰ ভাল গান! কিন্তু অকল গানেৰে ভৰি নাথাকিবা ! অধিক শীতল আৰু অনন্য কিবা এটাৰ প্ৰয়োজন!
  গুলিভাৰে মন্তব্য কৰে যে:
  - মূৰ্খামিও অনন্য!
  ভিস্কাউণ্টেছে চিঞৰি উঠিল:
  - আমি অলপ হ'লেও ল'ৰা-ছোৱালী হ'লে সকলো কিমান ভাল হ'ব !
  আৰু পৰামৰ্শ দিলে:
  - আৰু কিবা এটা গান যাওক!
  ল"ৰা কেপ্তেইনে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে।
  - বিচাৰে নেকি?
  ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে।
  - ঠিক, মই বিচাৰো তুমি গান গাইবা!
  আৰু গুলিভাৰে লৈ গাই গাইছিল;
  নতুন পৃথিৱীত অলৌকিকতা
  ৰঙীন সাধুকথাৰ দৰে...
  তেনেকুৱা সৌন্দৰ্য্য আছে
  পইণ্টাৰৰ সৈতে কোনো ত্ৰুটি বিচাৰি নাপাব!
  
  বাৰু, নতুন দিন হ"লে কি হ"ব
  পৃথিবী উপর আস...
  গতিকে, আমি উঠিবলৈ বেছি এলেহুৱা নহয়,
  পৃথিৱীত ইয়াতকৈ শীতল নাই!
  
  মহিমাত নতুন পোহৰ আহিব,
  য'ত গছবোৰ মিঠাইৰ দৰে...
  আমি ভোৰক লগ পাম
  চিৰন্তন সুখত আমাৰ সন্তান!
  
  এটা নতুন যুগ আহি আছে
  এই ঠাইখন ইমান ধুনীয়া...
  মানুহজন সুখী হ"ব
  পথটো বিপদজনক হওক!
  
  গ্ৰহটোক ফুলি উঠক
  শীঘ্ৰে একটি ৰসাল স্বৰ্গ হ'ব...
  এটা বিজয়ী একাউণ্ট খুলিব
  পৃথিৱীখন উজ্জ্বল হওক!
  
  কিমান ভাল হৈছে
  যদি সূৰ্য্য উজ্জ্বল উজ্জ্বল...
  কাঠফুলা এটা চেলেং ড্ৰিল কৰে
  গ্ৰহটোত সকলোৱেই আচৰিত!
  
  কিমান মজা আমাৰ
  সুখ পূর্ণ উপত্যকা...
  হ"ব, বিশ্বাস কৰক ঘণ্টাৰ উত্থানৰ দিন,
  সোণালী মানে!
  
  আমাৰ ভাগ্য কোনে বনাব,
  অতি সাহসী সুদৰ্শন...
  যদি পুনৰ বিতৰণ হয়
  তেতিয়া আপুনি অধিক শক্তিশালী হৈ পৰে!
  
  আমি মূৰ নমাই নলওঁ
  আপোনাৰ পিঠি গৌৰৱেৰে পোন কৰি...
  পেনকেক মাখন, কটেজ চীজ,
  লগে লগে পৰিচাৰিকাগৰাকীয়ে আৰু কয়!
  
  গতিকে সুখ থাকিব জানি
  আৰু স্বৰগ নামৰ সৈতে পোহৰ...
  প্ৰকৃত স্বৰ্গ হ"ব
  মানুহে ঈশ্বৰৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰিছিল!
  
  প্ৰভুৱে এটা উত্তৰ দিলে:
  আমি সুখেৰে কাম কৰিব লাগিব...
  আৰু তেতিয়া হেল্ল' আহিব -
  মুখবোৰ পোহৰ হৈ উঠিব!
  
  ইয়াত এগৰাকী খালী ভৰিৰে ছোৱালী
  মই এটা কচ্ছপ saddled...
  গট্টা মুষ্টিৰে আঘাত কৰিলে
  বহুত ভয় নিক্ষেপ কৰি!
  
  য'ত হয় জুই
  বাৰু, ক'ত জ্বলি আছে জুই...
  গুড়ি কৰা আঘাত,
  নিষ্ঠুৰ শত্ৰুৱে আক্ৰমণ কৰিছে!
  
  আমি শত্ৰুৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ নকৰো,
  এই আকাংক্ষা বিবেচনা ...
  কেৰুবক পোন কৰে
  ডেউকা আৰু শত্ৰুৰ প্ৰতি ক্ষমা!
  
  কওক সোনকালে হব
  বিজয় বোলা কি...
  চাৰ্কাছ হৈছে চেপিটেউ,
  আৰু কেতিয়াবা কুকুৰে ভুকুৱায়!
  
  অতি সোনকালে জান্নাতৰ দৰে হ"ব
  আহকচোন পৃথিৱীখন ধুনীয়া কৰি লওঁ..
  লাডা মই ধন্যবাদ -
  কৰুববোৰ সোণেৰে জিলিকি উঠক!
  ল'ৰাটোৱে ধুনীয়াকৈ গাইছিল, তাৰ মাতটো শিশুসুলভ হৈ পৰিছিল। অতি জোৰেৰে আৰু বিন্ধি যোৱা।
  ভিস্কাউণ্টেছে চিঞৰি উঠিল:
  - ভালকৈ খোৱা! আৰু ই শীতল!
  ল"ৰা কেপ্তেইনে হিচকি উঠিল:
  গান গাই গাওঁ, সকলো অসুৰক বধ কৰিম!
  ছোৱালীজনীয়েও গাইছিল:
  আমি স্বৰোগৰ গৌৰৱান্বিত ছোৱালী,
  সাহসী, সাহসী যোদ্ধা...
  আমি নিষ্ঠাৰে সেৱা কৰোঁ, আমি পৰিয়ালৰ নামত,
  দাদা আৰু দেউতাক গৌৰৱ কৰক!
  
  ঈশ্বৰ স্বৰূপ আৰু মানুহৰ মন,
  পৃথিৱীখন সুখী কৰক...
  আমি পৰাজিত নহ"ম, বিশ্বাস কৰক খলনায়ক,
  আমাৰ কাম আৰু সৃষ্টি!
  গুলিভাৰে হুইচেল মাৰি মাতত মৰমেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - গ্ৰেট গান!
  ভিস্কাউণ্টেছে মাত দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - হয়, তাৰ সৌন্দৰ্য্য সেইটোৱেই। গান গাবলৈ কি খাবা।
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনীয়ে খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল। তেওঁলোকৰ কেঁচুৱা ভৰি দুখনে নিজকে অতি আত্মবিশ্বাসেৰে ষ্টাম্প মাৰিলে। আৰু তেওঁলোকে নিঃসন্দেহে অতি সুন্দৰকৈ গান গাব পাৰিছিল।
  ল"ৰা-ছোৱালী যেন সকলো। আৰু ইমানেই আচৰিত পৃথিৱী। যদিও তাত দাসত্ব আছে।
  গুলিভাৰে আনন্দৰে গাইছিল:
  একেটা গ্ৰহৰ সকলো মানুহ
  আপুনি সৌহাৰ্দ্যপূৰ্ণভাৱে জীয়াই থাকিবলৈ জানিব লাগিব...
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে সদায় হাঁহিব লাগিব
  আৰু শান্তিপূৰ্ণ পৃথিৱীত জীয়াই থাকক
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে হাঁহিব লাগিব!
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে হাঁহিব লাগিব!
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে হাঁহিব লাগিব!
  আৰু এখন শান্তিপূৰ্ণ পৃথিৱীত জীয়াই থাকক!
  গতিকে তেওঁলোকে খোজ কাঢ়িলে, খোজ কাঢ়িলে, আৰু আকৌ খোজ কাঢ়িলে...
  অৱশেষত সন্ধিয়া আহিল। আৰু বন্দী হোৱা ল"ৰা-ছোৱালীৰ সৈতে এটা স্তম্ভ ৰাতিৰ আহাৰ গ্ৰহণৰ বাবে নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল।
  তেওঁলোকক কিবা এটা চৰ্তসাপেক্ষে খাব পৰা চূপ দিয়া হৈছিল, আৰু গাখীৰৰ সৈতে অধিক কেক দিয়া হৈছিল। দাস ল'ৰাবোৰে খালে। আৰু ইচ্ছাকৃতভাৱে টোপনি গ"ল।
  সঁচাকৈ কষ্টকৰ দিনটোৰ পদযাত্ৰাৰ অন্তত তেওঁলোকক জিৰণিৰ প্ৰয়োজন হৈছিল।
  গুলিভাৰেও নাকটো চেপি ধৰিলে আৰু তেওঁৰ আচৰিত সপোন দেখা গ"ল।
  য"ত অৰ্ধনগ্ন ছোৱালীয়ে গান গাইছিল;
  ব্ৰহ্মাণ্ডখন ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল
  তৰাবোৰ ম্লান হৈ গ"ল, বিপৰ্যয়-মৃত্যুৰ!
  হুমুনিয়াহ কাঢ়ি, নৰকীয় দূৰত্বৰ যন্ত্ৰণাত হুমুনিয়াহ কাঢ়ি,
  আৰু যিসকল বাচিল তেওঁলোকৰ বাবে: সহ্য কৰিবলৈ মাথোঁ লাজ!
  
  ঈশ্বৰৰ দৰে - সকলো আইন শাসন কৰা,
  বিবেকৰ কথা পাহৰি, সন্মান নাকচ কৰি!
  এলিয়েন জাতিয়ে কঢ়িয়াই আনে এখন নতুন পৃথিৱী,
  আমাৰ বাবে এটা প্ৰত্যাহ্বান নিক্ষেপ কৰিলে - ডেচিং নিউজ!
  . অধ্যায় #২
  গুলিভাৰে যিজন কেবিন বয়লৈ পৰিণত হৈছিল, তেওঁ এখন ধুনীয়া আৰু অতি মাৰ্জিত ব্ৰিগেণ্টাইনত জাহাজ চলাইছিল। তাইৰ পালৰ ৰং আছিল অতি উজ্জ্বল, আচৰিত, আচৰিত, ফুল আৰু পখিলাৰ আকৃতিৰ অংকন, আৰু ড্ৰেগনফ্লাইৰ লগতে তৰোৱাল পিন্ধা ছোৱালী।
  আৰু ক্ৰুৰ লগত ই অতি মিল আছিল। ইয়াতো আছিল একান্তভাৱে ছোৱালী। আৰু তেওঁলোক প্ৰায় উলংগ আছিল, কেৱল বুকু আৰু নিতম্বত গহনাৰ ডোঙাৰে ঢাকি থোৱা আছিল। আৰু ছালখন টেন কৰা, চিকচিকিয়া, ব্ৰঞ্জৰ মূৰ্তিৰ দৰে।
  পাইৰেট ছোৱালীবোৰে উদং, অতি ৰূপৱতী আৰু প্ৰলোভনমূলক ভৰি দুখনেৰে চৰ মাৰিছিল।
  আৰু তেওঁলোকে গাইছিল:
  আমি দুখীয়া, আমি দুখীয়া, জলদস্যু,
  আমি বহুত বহুত বহুত দুখ পাইছো,
  ছোৱালীবোৰক এৰাই চলিব নাজানে প্ৰতিশোধ,
  কিন্তু কাৰণ তেওঁলোকে আমাৰ মাজত নৈতিকতা বিভাজিত কৰা নাছিল!
  
  জলদস্যুক বিজ্ঞানৰ প্ৰয়োজন নাই
  আৰু কিয়...
  আমাৰ ভৰি আৰু বাহু আছে
  আৰু মূৰটো আমাৰ বাবে নহয়!
  আৰু তাৰ পিছত আগলৈ এটা গেলিয়ন দেখা গ"ল, ওপৰৰ ছোৱালীজনীয়ে প্ৰথমে তেওঁক লক্ষ্য কৰিলে। তাই জপিয়াই গুচি গ"ল, উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল।
  সাধাৰণতে ইয়াত কি কি সুন্দৰী আছিল, আৰু তেওঁলোকৰ চুলিবোৰ অতি উজ্জ্বল। বেছিভাগেই মৌ-ব্লণ্ড আৰু সোণৰ পাতৰ দৰে জিলিকি থকা চুলি, কিন্তু তামৰ ৰঙা ছোৱালী আৰু আনকি পান্না ৰঙৰ চুলিও আছে।
  কিছুমানে ব্ৰচ কাণফুলি পিন্ধে। আৰু তেওঁলোকৰ কি নিখুঁত লাইন আছে!
  আৰু তেওঁলোকৰ পেশীবোৰ পাৰাৰ বলৰ দৰে ব্ৰঞ্জৰ চিকচিকিয়া ছালৰ তলত গুটিয়াই গুটিয়াই থাকে। এইবোৰ সঁচাকৈয়ে ছোৱালী যিয়ে বাস্তৱৰ বাবে যুঁজিবলৈ সক্ষম।
  আৰু এতিয়া ব্ৰিগেণ্টাইনে গেলিয়নৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ যায়। আৰু এই জাহাজখনত লোমশ অৰ্ক ভালুকবোৰে দৌৰি ফুৰিছে, পাল যোগ কৰি আঁতৰি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছে।
  বতাহত ইমান ধুনীয়াকৈ উৰি যোৱা সোণৰ পাতৰ চুলি, আৰু গৰ্জনৰ দৰে মানুহক উন্মাদ কৰা উদং ভৰিৰে এগৰাকী কেপ্তেইন ছোৱালী:
  আমি অভিশপ্ত ভালুকবোৰক ধ্বংস কৰিম! ড্ৰেগন গেংটো জুইত জাহ যাওক!
  ইয়াত ব্ৰিগেণ্টাইনে দূৰত্ব কমাই দিয়ে। আৰু তিনিগৰাকী ছোৱালীয়ে ধনুৰ কামানৰ পৰা গুলী চলায়, খালী ভৰি দুখন ডেকত থৈ।
  আৰু তাৰ পিছত কোৰটো উৰি ওলাই যায়, আৰু এটা চাপৰ বৰ্ণনা কৰি, শত্ৰুৰ গেলিয়নৰ গেলিত পোনে পোনে খুন্দা মাৰে। আৰু জাহাজখনে প্ৰচণ্ড আঘাত পাই হেলনীয়া হ"ল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠি গৰ্জন কৰি উঠিবলৈ ধৰিলে:
  জলদস্যুসকলৰ মহিমা, গৌৰৱ!
  ছোৱালীবোৰ আগবাঢ়িছে...
  আমি ৰঙা পতাকাৰ তলত যুঁজ দিওঁ
  সেনাবাহিনীৰ আক্ৰমণ!
  আৰু এতিয়া ব্ৰিগেণ্টাইন গেলিয়নৰ ওচৰ চাপি আহিছে। আৰু ছোৱালীবোৰে শত্ৰুৰ জাহাজখনত হুক দলিয়াই দিয়ে। আৰু তেওঁলোকে ব্ৰিগেণ্টাইনক তেওঁলোকৰ ভুক্তভোগীৰ ওচৰলৈ টানি আনে। আৰু তাৰ পিছত টিপটিপিয়া উদং, উদং ভৰি। তেওঁলোকে ইয়াৰ ওপৰত জপিয়াই অৰ্কবোৰৰ লগত যুঁজ দিয়ে। আৰু বন্য ৰাইড চলি আছে। ছোৱালীবোৰে নিজকে চেবাৰেৰে কাটি জ্বলি থকা নৈত শত্ৰুৰ তেজ উলিয়াই দিয়ে। আৰু তেওঁলোক পৰে, অৰ্কক মূৰ কাটি পেলোৱা।
  আৰু সিহঁতৰ মূৰটো মজিয়াত গুলীয়াই যায়।
  এয়া সঁচাকৈয়ে ধ্বংস আৰু বিনাশ। এতিয়া যোদ্ধাসকলে নিজৰ সমস্ত মহিমাৰে নিজকে দেখুৱালে। আৰু তেওঁলোকৰ উদং, টেন কৰা ভৰি দুখনে, স্লেজহামাৰৰ দৰে, চেপি ধৰা আঘাত কৰিছিল।
  ছোৱালীবোৰ বৰ ধুনীয়া আৰু ব্ৰঞ্জৰ ছালখন ৰ"দত জিলিকি উঠে, ইয়াৰে তিনিটা।
  যোদ্ধাসকলে হুইচেল মাৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমি শত্ৰুক হত্যা কৰিম, এইটোৱেই আমাৰ ক্ৰেডো সদায়। সকলো পৰীক্ষা পাঁচত উত্তীৰ্ণ হৈছিল, আমাৰ দেশ পবিত্ৰ!
  ছোৱালীকেইজনী সঁচাকৈয়ে শীতল হৈ পৰিল। আৰু দোলনা বন্ধ কৰিব নোৱাৰাকৈ কাটি দিয়া হয়।
  আৰু খালী ভৰিৰ ল"ৰা গুলিভাৰে তেওঁলোকৰ লগত যুঁজে। এজন অতি ডেচিং ল"ৰা, ধৰক।
  আৰু ল"ৰাটোৰ উদং গোৰোহাটোৱে অৰ্কটোৰ চিবুকত লৈ ঘুচা মাৰিব। আৰু তাৰ চোলাটো তললৈ নামি গ"ল।
  গুলিভাৰে গাইছিল:
  - আমি কেনেকৈ যুঁজি জীয়াই আছিলো,
  আৰু মৃত্যুক ভয় কৰা নাই...
  গতিকে এতিয়াৰ পৰা তুমি আৰু মই জীয়াই থাকিম!
  তৰাৰে ভৰা উচ্চতা আৰু তৰাৰে ভৰা নিস্তব্ধতাত,
  সাগৰৰ ঢৌ আৰু উগ্ৰ জুইত!
  আৰু ক্ৰোধিত, আৰু ক্ৰোধিত জুই!
  কেবিন ল"ৰাটোৱে হেক কৰি আছিল, আৰু তাৰ খালী ভৰি দুখনে আঘাত কৰিছিল।
  ল'ৰা হোৱাটো যদিও ভাল। কি যে দ্ৰুত শৰীৰ আছে তোমাৰ।
  এইটো সঁচাকৈয়ে এজন ছুপাৰমেন ল"ৰা।
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গান গায়:
  - বনৰীয়া মানুহৰ আঁঠুত মই পোহৰৰ নাইট,
  মই পৃথিৱীৰ পৰা পিতৃভূমিৰ শত্ৰুবোৰক ঝাড়ু দিম!
  এইদৰেই ল'ৰাটোৱে কাজিয়া কৰে আৰু গান গায়। আৰু কাটি আৰু বাট।
  আৰু আন ছোৱালীবোৰেও তাৰ লগত কাজিয়া কৰে। যিবোৰ ইমান ধুনীয়া আৰু মিঠা।
  যুদ্ধ অৱশ্যে উচ্চ উচ্চতাত। শব্দটোৰ ৰূপক অৰ্থত।
  ইয়াত যোদ্ধাসকল। আমি তেওঁলোকৰ বিষয়ে ক"ব পাৰো: ছুপাৰ আৰু হাইপাৰ।
  যদি তেওঁলোকে যুঁজিবলৈ আৰম্ভ কৰে, তেন্তে তেওঁলোকক একোৱেই বাধা নিদিয়ে।
  আৰু এতিয়া শেষৰ অৰ্কবোৰ সৌন্দৰ্য্যৰ আঘাতত পৰিল। আৰু যোদ্ধাসকলৰ মাজত বৰ আনন্দৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  আৰু তেওঁলোকে গাইছিল:
  আমি সকলোকে বধ কৰি কাটিম,
  আমি সকলোকে মাৰি পেলাম! আমি সকলোকে মাৰি পেলাম!
  আৰু তাৰ পিছত সিহঁতে গেলিয়নটোৰ চাৰিওফালে খোজ কাঢ়িবলৈ ধৰিলে আৰু চিকাৰ বিচাৰিবলৈ ধৰিলে। একে সময়তে যোদ্ধাসকলে গাইছিল:
  - আমি ৰাতিৰ পৰা ৰাতিপুৱালৈকে পথচাৰী বিচাৰি আছো,
  আহকচোন ফ্ৰেৰাৰ মাজেৰে ভাঙি যাওঁ! আহকচোন ফ্ৰেৰাৰ মাজেৰে ভাঙি যাওঁ!
  ইয়াত গুলিভাৰে উৎসাহেৰে গাইছিল;
  ভায়েকে ভায়েকৰ ফালে হাত দাঙিলে:
  নিষ্ঠুৰ যুদ্ধ - বিৰোধীৰ গৰ্জন!
  যন্ত্ৰটো তোমাৰ বন্ধু হৈ পৰিছে,
  কাৰণ তুচ্ছতাৰ বাবে আহিল প্ৰতিশোধ!
  
  মানুহ ভাঙিলে কি কৰিব
  যেতিয়া ডেচিং গুলীবোৰে ইফালে সিফালে হুইচেল মাৰে!
  ভগৱানে বলপূৰ্বক যুদ্ধ ভাঙি পেলোৱা ভাল -
  যাতে চিকাৰ অজগৰৰ দিন শেষ হয়!
  
  কিন্তু নৰকে কোনো জোখ আৰু ৰেখা নাজানে,
  নপালমত জ্বলিছে পৃথিৱী, ল"ৰা-ছোৱালীয়ে কান্দিছে!
  ইয়াত ছোৱালীবোৰৰ বৈশিষ্ট্যবোৰ শেঁতা হৈ পৰিল -
  ইয়াৰ উত্তৰ কোনে, পবিত্ৰ প্ৰভুৱে দিব?
  
  বাৰু, কিমান আপোনজনক মাৰিব পাৰিবা,
  কাৰণ মানুহ এজন জন্ম হয়, বিশ্বাস কৰক, সুখৰ বাবে!
  মাকে পুত্ৰক সন্মুখলৈ যাবলৈ নিদিয়ে,
  আৰু গৰমৰ দিনতো যুদ্ধত বেয়া বতৰ থাকে!
  
  কিন্তু সৈনিকৰ কৰ্তব্য এটা নিশ্চিত কৰ্তব্য:
  যুদ্ধত পিতৃভূমিৰ বাবে যুঁজিবলৈ কি লাগে!
  ষোল্ল বছৰ বয়সত ইতিমধ্যে এটা ধূসৰ মন্দিৰ,
  দুৰ্ভগীয়া মুখৰ বিধৱাবোৰ চকুলোৰে ফুলি উঠে!
  
  কিন্তু কি, পাগল নেকি ভাই?
  নাই তুমি পাগল, প্ৰিয়জনে উত্তৰ দিয়ে!
  নীচতাৰ বাবে, সিংহাসনত কোন আছে, আমাৰ সৈনিক,
  তেওঁ ভাবে যে তেওঁৰ ভায়েকক লেতেৰা কয়িন!
  
  মাটিত তেজৰ সোঁতে সিৰাবোৰ ফালি পেলায়,
  আৰু কোৰৰ পৰা নাড়ীয়ে এটা আঘাতৰ সৈতে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিব...
  খোলা এটাই পথাৰত ভাঙি পেলোৱা নাঙল এটা নিথৰ হৈ পৰিল,
  অ", সূৰ্য্যটো কিমান বেঙুনীয়া হৈ পৰিছে!
  
  কিন্তু যীচু আহিব বুলি বিশ্বাস আছে -
  ভাইসকলৰ মাজত মিলন ঘটাওক, পৰিত্ৰাণ আনিব!
  তেতিয়া পাহৰি যাওঁ প্ৰতিশোধ নিকৃষ্ট একাউণ্ট -
  আমাৰ সকলোৰে আত্মাই ৰাজত্ব কৰে, ক্ষমা হওক!
  ইয়াৰ পিছত পাইৰেট ছোৱালীবোৰে কেবিন ল"ৰাটোক চাই খিকিন্দালি কৰিলে। আৰু ই কেৱল বৰ ভাল আছিল।
  ইয়াৰ পিছত গেলিয়নৰ হোল্ডৰ পৰা বিয়েৰ আৰু ৱাইনৰ বেৰেল টানি উলিয়াই আনিলে, তেওঁলোকে মদ খাবলৈ ধৰিলে আৰু ক্ৰোধিত হ"বলৈ ধৰিলে।
  আৰু কি নৃত্য নাচি খালী ভৰিৰে, ছোৱালীৰ দৰে ভৰি দুখন সুন্দৰীৰ। কিমান ডাঙৰ যেন লাগিছিল।
  আৰু সিহঁতৰ পেশীবহুল পোৱালিবোৰ জিলিকি উঠিল। সঁচাকৈয়ে ছোৱালীৰ এইটোৱেই প্ৰয়োজন।
  ল"ৰা গুলিভাৰেও উদ্যমেৰে মদ খাই গান গাইছিল;
  প্ৰেমৰ প্ৰতি প্ৰত্যেকৰে নিজস্ব ব্যক্তিগত দৃষ্টিভংগী থাকে -
  সৌন্দৰ্য্য আৰু আদৰ্শৰ ধাৰণা!
  যদিও মানুহ তেওঁৰ ওচৰলৈ ডাঙৰ হোৱা নাই,
  কিন্তু মানুহ এতিয়া বান্দৰ নহয়!
  
  আৰু ইয়াত অৱশ্যে অলপ এফ"ৰিজম লৈ এনে হাস্যৰসময়ী কথা যোগ কৰিব পাৰি;
  ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাটোৱে ফেশ্বনেবল জোতা পোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি!
  কিন্তু মৌলিক কিবা এটা মনলৈ নাহে
  ইয়াত, উদাহৰণস্বৰূপে:
  সকলো বয়সৰ বাবে প্ৰেম,
  আৰু ল'ৰাটোক বৰ গৌৰৱেৰে দেখা গৈছে ...
  আন্ধাৰত তেওঁৰ চকু দুটা জিলিকি উঠে
  ফলাফল শীতল হ"ব!
  যদিও এই সকলোবোৰ এইটোৱেই কওঁক - মূৰ্খামি আৰু ট্ৰাইট।
  অৱশ্যে আনফালে আমি ক"ব পাৰো যে আনকি শীতল।
  গুলিভাৰে গাইছিল:
  মই জপিয়াই আছো। কিন্তু মই বেলেগ ধৰণে জপিয়াই যাওঁ
  বা সঁচাকৈয়ে ক'বলৈ গ'লে, মই এটা লুজৰ দৰে জপিয়াই পৰো...
  আৰু মই বিশেষভাৱে পৰিৱৰ্তন সন্নিৱিষ্ট কৰিব পাৰো,
  তুমি খালী ভৰিৰ ল'ৰা কঁপি থকা নাই!
  আৰু তাৰ পিছত গুলিভাৰে অধিক সভ্য কিবা এটা গাইছিল;
  আমি স্বৰ্গৰ এখন সুন্দৰ পৃথিৱীত জীয়াই থাকিব বিচাৰো -
  য'ত কোনো ৰোগ নাই, জৰাজীৰ্ণ গৰু ...
  যাতে জীৱনৰ সূতা অন্তহীন হৈ পৰে,
  যাতে প্ৰতিটো দিন সুখী আৰু আনন্দময় হয়!
  
  য'ত বসন্ত কালত ৰামধেনুৰ দৰে ৰং
  পান্নাৰ সৈতে সোণৰ দৰে জলশেৱা।
  য'ত বাস্তৱতা দীৰ্ঘদিন ধৰি সপোনৰ সৈতে মিল আছে...
  যিকোনো ল"ৰা-ছোৱালীয়ে অলৌকিক কাম কৰিব পাৰে!
  
  অ" মাতৃভূমি, ভগৱানৰ পবিত্ৰ দুখ;
  আপনার birches speckled হয়, ধাতুর জিলিকনি ...
  আৰু মই প্ৰভুৰ ওচৰত এটা কথা প্ৰাৰ্থনা কৰোঁ,
  যাতে পিতৃভূমি গৌৰৱত ফুলি উঠে!
  
  কিন্তু ইয়াত যোদ্ধাজন ইতিমধ্যে অভিযানত নামিছে,
  বৰ্বৰ যোদ্ধাৰ দৰে মাৰ্চ কৰি আছে!
  আমি গ্ৰহটোৰ ভাল কাম কৰিম -
  যাতে গুলীয়ে নিজৰ মাকক বিন্ধিব নোৱাৰে!
  
  ট্ৰলৰ আক্ৰমণ, উত্তেজিত হেঁচা;
  লৰালৰিকৈ যোৱা বিৰোধীৰ দেৱাল-হিমস্খলন!
  আৰু সেইবাবেই আমাক কিয় উত্তপ্ত যুক্তিৰ প্ৰয়োজন,
  যেতিয়া পিতৃভূমিক মুষ্টিমেয় একত্ৰিত কৰা হয়!
  
  কিন্তু আকৌ orcs fiends হাঁহি,
  মানুহ, ডিঙিত আবদ্ধ হাড়ৰ দৰে!
  আৰু গোবলিনটোৱে বনৰীয়া ক্ৰোধত গুৰুগুৰু কৰিলে,
  কিন্তু আমি ৰাতি উপহাৰৰ পৰা আবেদন কৰিলোঁ!
  
  কিন্তু শত্ৰুৰ ওপৰত জয় ওচৰ চাপিছে,
  আমি ৰাছিয়াক বোকাময় ঠাইৰ পৰা কাঢ়ি নিম!
  অশুচিৰ প্ৰতিশোধ আহিল -
  তেওঁলোকৰ নোমবোৰ ফাটি গৈছিল আৰু লিণ্ট হৈ পৰিছিল!
  
  অভাল মেয়ে চতুর মুখ -
  মোক বিশ্বাস আৰু মহাশক্তি দিলে!
  এইদৰেই গুলিভাৰে অতি অনুভূতি আৰু উগ্ৰতাৰে গাইছিল। আৰু তেওঁৰ গায়কী ইমানেই অবিশ্বাস্যভাৱে ছিক আছিল।
  তাৰ পাছত ল"ৰা-কেপ্তেইনে আকৌ গান গাবলৈ ধৰিলে, আৰু এটা গিলাচ বিয়েৰ, আৰু শুকান মাছ এটা কামোৰৰ পিছত;
  মহান, শক্তিশালী, পবিত্ৰ দেশ,
  নীলা আকাশৰ তলত আৰু উজ্জ্বলতা নাই!
  তাইক সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰে আমাক চিৰকাল দি দিছে -
  সীমাহীন পোহৰ, উচ্চ মচীহ!
  
  এনে শক্তি পৃথিৱীয়ে কেতিয়াও দেখা নাই, কেতিয়াও নাজানে
  যাতে আমি গৌৰৱেৰে মহাকাশৰ বিস্তৃতিবোৰ ভৰিৰে মোহাৰি যাওঁ!
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ যিকোনো নক্ষত্ৰই আপোনাক গান গায়,
  আমাৰ লগত আন সুখী হওক!
  
  কাৰণ এইখনেই আমাৰ মাতৃভূমি, এনেকুৱা এটা ভাগ্য,
  সকলো বিষয়ৰ স্থান আদেশ কৰক!
  আমাৰ যিকোনো এজনে, বিশ্বাস কৰক, এইটো বিচাৰিব,
  কোনো মূৰ্খামি নোহোৱাকৈ, নাৰীসুলভ অন্ধবিশ্বাস!
  
  প্ৰধান স্বৰ্গদূতসকলে নিজৰ শক্তিশালী শিঙা বজায়,
  তেওঁলোকে আমাৰ সেনাবাহিনীৰ যাত্ৰাক জোৰদাৰভাৱে মহিমামণ্ডিত কৰে!
  আৰু শত্ৰুৱে তেওঁৰ ভাগ্য এটা এছপেন কফিনত পাব,
  আৰু তেওঁ কৰ আৰু কৰ নাপাব!
  
  এইখন আমাৰ মাতৃভূমি, ইয়াত থকা সকলো, বিশ্বাস কৰক, সৌন্দৰ্য্য,
  তাই অনায়াসে গোটেই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন ঘূৰাই দিলে!
  যথেষ্ট ওজনী ব্ৰেইড থকা ছোৱালী,
  তাইৰ বাবে চিকাৰ কৰক, যাতে বেৰেলটো শক্তিশালী হয়!
  
  পিতৃভূমি, এয়া মাতৃৰ নীলা চকুৰ চাৱনি,
  তাইৰ হাতখন কোমল আৰু শিলৰ দুয়োটা!
  আৰু বিৰোধী যুৱকক গুলীৰে হত্যা কৰা -
  যাতে শিখাই হৃদয়ত অধিক উজ্জ্বলভাৱে জ্বলি উঠে!
  
  সীমাহীন পিতৃভূমিৰ শপত লওক,
  আপোনাৰ বাবেও ভাল, অৱশ্যে!
  যদিও যুদ্ধৰ ক্ৰোধত তেজ বৈ যায়,
  শত্ৰুৰ ওপৰত এতিয়া প্ৰতিশোধ আহিব!
  
  অস্ত্ৰ আৰু সাহস ইমান শক্তিশালী মিশ্ৰণ,
  দুষ্টজনে ইয়াক জয় কৰিব নোৱাৰে!
  বোমা থকা বিমান এখনত মই স্মাৰ্টভাৱে উৰা মাৰিলোঁ,
  আৰু বিস্ফোৰণ হোৱাৰ লগে লগে খিৰিকীৰ শিলাবৃষ্টি এটা ঢালি দিয়ে!
  
  কিন্তু শাসকৰ আদেশ - ল'ৰাটোক মংগল গ্ৰহলৈ উৰুৱাই দিয়া -
  আপোনাৰ বাবে ঠাই দিয়াৰ সময়!
  আৰু মংগল গ্ৰহৰ অহংকাৰ চকুত কঠিন হৈ পৰিব,
  তেতিয়া আমি প্লুটোৰ বহু ওপৰলৈ দেখিবলৈ পাওঁ!
  
  আমি মহাকাশৰ উচ্চতালৈ আহিম, বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ প্ৰান্ত দেখি,
  আমাৰ মানৱীয় মিছন এনেকুৱাই!
  আৰু সেইবাবেই ল"ৰাটোক শোষণৰ বিষয়ে সাহস কৰক,
  কাৰণ, জানি থওক যে পুৰস্কাৰ লাভৰ কথা!
  ছোৱালীকেইজনীয়েও ভৰিৰে ঠেলি হাত চাপৰি বজাইছিল। আৰু সিহঁতৰ উদং ভৰিবোৰ ইমান চঞ্চল। আৰু উদং গোৰোহাবোৰ ৰ"দত জিলিকি উঠে।
  গুলিভাৰ তেওঁলোকৰ লগত আছে, খালী ভৰিৰে ল"ৰাৰ শৰীৰত, ইমান সজীৱ আৰু আনন্দময়।
  কিন্তু তেওঁলোকে প্ৰথম নম্বৰত নাচিলে।
  তাৰ পিছত আমি তাচ খেলাৰ সিদ্ধান্ত ললোঁ। আৰু এইটোও বৰ ডাঙৰ কাম।
  আৰু আপুনি সঁচাকৈয়ে নিজকে লৈ অভিষেক কৰিব পাৰে। আৰু ছোৱালীবোৰৰ লগত অতি ক্ৰোধৰ ফ্ৰলিক।
  জলদস্যু ছোৱালীজনীয়ে গুলিভাৰৰ উদং শিশুসুলভ ভৰিখন হাতত লৈ তাৰ ঘূৰণীয়া গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহাটো মালিচ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  কেবিন ল"ৰাটোৱে হাঁহিলে আৰু আনন্দত গুণগুণাই উঠিল। ইমান ডাঙৰ আছিল। এইটো সঁচাকৈয়ে মাত্ৰ এটা অলৌকিক ল"ৰা।
  আৰু তাৰ উদং, অতি ধুনীয়া ভৰি দুখন মাথোঁ এক অলৌকিক।
  গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  খালী ভৰিৰে, কেৱল খালী ভৰিৰে
  জুলাই বজ্ৰপাতৰ অধীনত আৰু চাৰ্ফৰ শব্দৰ অধীনত...
  খালী ভৰিৰে, কেৱল খালী ভৰিৰে
  আমি নাচিম, আমি তোমাৰ লগত আছো!
  এইবোৰ কিছুমান ধেমেলীয়া গীত। আৰু এতিয়াও ল'ৰা হৈ থকাটো ভাল। আৰু একে সময়তে আপুনি বিশাল কৃতিত্বও দেখুৱায়।
  কিন্তু অৱশ্যে, সেয়াই সকলো নহয়। যি কাম কেৱল গুলিভাৰে এতিয়াও কৰা নাই।
  আৰু তেওঁ গান গাই নাচিছিল, আৰু উদং শিশুসুলভ ভৰিৰে ফাট মেলিছিল। যিটোও বৰ শীতল আৰু কিছু পৰিমাণে ঘৃণনীয় যেন লাগিছিল।
  ইয়াত ই আছিল এজন ল"ৰা-কেপ্তেইন যিয়ে বহু দেশ ভ্ৰমণ কৰিছিল, আৰু এবাৰতকৈও অধিকবাৰ সাগৰত হাল বাইছিল।
  হয়, আৰু তেওঁৰ মেজাজ, অকপটে ক"বলৈ গ"লে, অতি আক্ৰমণাত্মক।
  কিন্তু সেইবাবেই এতিয়াও ছোৱালীজনীক পাইৰেটৰ পতাকাত লৈ সৰু বন্দুকৰ পৰা হাঁহ গুলীয়াই নিদিয়ে। সোমাবলৈ সহজ নহয়, কিন্তু তাৰ সৌন্দৰ্য্য সেইটোৱেই।
  খালী ভৰি দুখন জিৰণি লৈ ল"ৰা গুলিভাৰে তাৰ শিশুসুলভ ভৰি দুখন লৈ গুলী চলালে। কোৰটোৱে শ্বাৰ্কটোক খুন্দা মাৰিলে। আৰু তাইৰ পিঠিখন ভাঙি পেলালে, তাইৰ আন্ত্ৰিক অংশবোৰ উলিয়াই দিলে। শিশুটিয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - ল'ৰাটোৱে এটা শীতল সাহস ধৰিলে,
  আৰু ক্ৰুসকলক কফিনৰ ভিতৰলৈ ঠেলি দিয়া হ"ল!
  জলদস্যুৰ কেপ্তেইন ছোৱালীজনীয়ে কেবিন ল"ৰাটোক লৈ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে শিশুটিৰ নাকত ধৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - বাৰু টমবয়, তুমি মোৰ ঠাই ল"ব বিচাৰিছা। আপোনাৰ মাজত বহুত উচ্চাকাংক্ষা দেখিছোঁ!
  ল"ৰা গুলিভাৰে উত্তৰ দিলে:
  - সৰু হ'লেও মোৰ বাবে চুট, কিন্তু তথাপিও মানুহ। আৰু মহিলাগৰাকী...
  আন এজন ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাই গাইছিল:
  পৃথিৱীত নাৰী অবিহনে জীয়াই থাকিব নোৱাৰি, নাই,
  মে মাহৰ সূৰ্য্য তেওঁলোকৰ মাজত, প্ৰেম ফুলিছে তেওঁলোকৰ মাজত!
  গুলিভাৰে অতি মনোমোহা হাঁহি এটাৰে আগবঢ়াই দিলে, যিটো শিশুসুলভ আৰু একে সময়তে সাহসী দুয়োটা দিশতে:
  দেশৰ জটিল সময়ত
  তেজ ধাৰাসাৰ দৰে বৈ যায়!
  শেষ উশাহ লোৱালৈকে যুঁজিব
  আৰু সুখ, শান্তি, মৰম আহক!
  
  আমি দুষ্ট সাম্যবাদৰ সন্তান
  পিতৃভূমি সীমাহীন পুত্ৰ...
  যদিও প্ৰতিশোধৰ গোট আহি আছে -
  আমাৰ দেশৰ প্ৰতি সঁচা হওঁ আহক!
  
  মহান আৰু মহাজাগতিক যুগত,
  Quasars আঙুলৰ পৰা সৃষ্টি কৰিব লাগিব ...
  আমাৰ লগত কথাবোৰ যথেষ্ট ভাল, বিশ্বাস কৰক,
  যদিও অশুভ নৰকৰ সৈন্যই আক্ৰমণ কৰি আছে!
  
  আমি আক্ৰমণকাৰীৰ সৈন্যক হত্যা কৰিম,
  আৰু আমি কোৱাৰ্কৰ পৰা লেজাৰ সৃষ্টি কৰিম...
  আৰু এজন মানুহ যিকোনো নায়ক হৈ পৰিব,
  আমাৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব!
  
  যদিও মাতৃভূমিৰ ওপৰত ডাৱৰে জ্বলি উঠে,
  শত্ৰুৰ সৈতে যুঁজিবলৈ প্ৰস্তুত...
  যোদ্ধাৰ এটা দল এনে বিশ্বাস অস্থিৰ,
  বুট লৈ পৃথিৱীৰ ধাৰেৰে ভৰি নিদিব!
  
  আমি জানো শত্ৰু শক্তিশালী আৰু কূটনৈতিক,
  আমি তেওঁক মাটি নিদিওঁ এটা স্পেন নহয় ...
  আৰু মানুহ গৌৰৱময় প্ৰগতিৰে শক্তিশালী
  আৰু কেৱল এজন প্ৰভুক বিশ্বাস কৰক!
  
  আমি মহান সাম্যবাদ গঢ়িম,
  জন্মভূমি ফুলি উঠিব ...
  যদিও শত্ৰু অতি বনৰীয়া,
  আক্ৰমণত আমাৰ ভাগ্য হৈছে আগবাঢ়ি যোৱা!
  
  অগ্ৰগামী সাহসী সাহসী ল'ৰা,
  যে তেওঁ সদায় যোদ্ধা হ'বলৈ জন্ম লৈছিল...
  সিংহ কাপুৰুষ শহাপহু নহয়,
  সপোন বাস্তৱায়িত হওক!
  
  অপমান আমি সহ্য নকৰো ভাইসকল,
  পিতৃভূমিৰ বাবে আমি সকলোৱে পাহাৰ হিচাপে থিয় দিম ...
  আৰু অপমান নলওঁ
  তীখাৰ হাতেৰে শত্ৰুক থেতেলিয়াই দিওঁ!
  
  আমি সকলোৱে যদি হাত মিলাই
  পোক-পৰুৱাক পৰাস্ত কৰিব পাৰি...
  সূৰ্য্যৰ দৰে পবিত্ৰ গৃহভূমি
  আৰু চিকাৰীজন খেললৈ পৰিণত হ"ব!
  শেহতীয়াকৈ কেপ্তেইন হৈ থকা আৰু আভিজাত্য থকা এজন ল"ৰাই গোৱা এটা গীত আগবঢ়ালোঁ। আৰু শীতল।
  কিন্তু দিগন্তত এখন ফ্ৰিগেট আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তদুপৰি এটা বৃহৎ ক্লাছ - চৌষষ্ঠিটা বন্দুক। কি চিৰিয়াছলি। আৰু কুকুৰা দেখা ঘুৰিটোৰ দৰে ওপৰলৈ আহে।
  গাৰ্ল কেপ্তেইনে ক"লে:
  - আমাৰ বাবে এইটো এটা প্ৰত্যাহ্বান! আমরা যুদ্ধ বা...
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  "পলায়ন কৰাটো প্ৰশ্নৰ বাহিৰত!"
  নীলা চুলিৰ ছোৱালী এজনীয়ে জিলিকি থকা আৰু জিলিকি থকা মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দি গাইছিল:
  আমি সন্মান কৰিব লাগিব, ভয় কৰিব লাগিব,
  ছোৱালীবোৰৰ শোষণ গণনা কৰিব নোৱাৰি...
  ছোৱালীয়ে সদায় যুঁজিব জানে
  গাধৰ বস্তাৰ দৰে চুদিব পাৰে!
  আৰু তাই দীঘল আৰু কামোৰা জিভাখন দেখুৱাই দিলে।
  বাৰু, এবাৰ কাজিয়া হ"ব, গতিকে আপোনাৰ অতি আক্ৰমণাত্মক মেজাজটো কিয় দেখুৱাব নোৱাৰি। আৰু শত্ৰুৰ বাবে ই অতি বেদনাদায়ক হ"ব। হয়, আৰু বন্ধুসকল দুখী হ"ব।
  আৰু যুদ্ধখনত অৱশ্যেই সঠিক ঠাই আৰু কৌশল বাছনিৰ প্ৰয়োজন।
  আৰু এতিয়া ছোৱালীবোৰে অতি চতুৰতাৰে নিজৰ ব্ৰিগেণ্টাইনক লৰচৰ কৰে, আৰু একে সময়তে গান গাবলৈ নাপাহৰিব;
  আপুনি পিতৃভূমিৰ কমছমোল সদস্য,
  আপনি Elf জন্য সাহসেৰে যুদ্ধ ভাল পায় নেকি...
  আপুনি মাতৃভূমিক সহায় কৰিব পাৰিব,
  নাইটজন কোনো ধেমালিৰ আত্মাৰ লগত নাই!
  
  ছোৱালীজনী এগৰাকী সুন্দৰী গায়িকা
  খালি পায়ে snowdrifts মাধ্যমে হুলস্থুল...
  তুমিয়েই উজ্জ্বল ৰাণী -
  আপোনাৰ মুঠিৰে অৰ্কলফক আঘাত কৰক!
  
  তাই উদং গোৰোহাৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে,
  এক ডজন সৈনিক বিভাজিত...
  ফুহৰাৰক অতি সোনকালে দৰমহা দিয়া হ"ব,
  নাইটে মেচিনগানটো প্ৰস্তুত কৰিব!
  
  আমি কমছমোলৰ যুদ্ধত ছোৱালী,
  যুদ্ধত সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ যোদ্ধা বিবেচনা কৰক ...
  সৌন্দৰ্য্যৰ মাতটো ধ্বনিময়,
  দাদা আৰু দেউতাক গৌৰৱ কৰক!
  
  এলফস্কৱেৰ অধীনত তেওঁলোকে অতি কঠোৰ যুঁজ দিছিল,
  আৰু তেওঁলোকে দুষ্ট orcs সাহসেৰে ধৰি ৰাখিবলৈ সক্ষম হৈছিল...
  আমি ছোৱালীবোৰে স্পষ্টকৈ জয়ী হওঁ
  মাত্ৰ পাঁচজনৰ বাবে সকলো পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ!
  
  আমাৰ শিৰাত হাৰিকেনৰ দৰে
  শিৰাত বিজুলীৰ জিলিকনি জানে...
  পৃথিৱীত অতি শক্তিশালী দেশ থাকিব,
  ভালুক, কুকুৰ আৰু বান্দৰৰ পৰা!
  
  ৱেৰমাখ্টে ছোৱালীক আঁঠু লৈ নাৰাখিব,
  আমি কেতিয়াও তললৈ নমাই নাযাওঁ, আপুনি জানে...
  ষ্টেলিন আৰু আটাইতকৈ জ্ঞানী লেনিন আমাৰ লগত আছে,
  শতিকাবোৰ আৰু বছৰবোৰ পাৰ হওঁক!
  
  ঈশ্বৰে ফ'টনৰ পৰা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড সৃষ্টি কৰিছিল,
  মৃত্যু নোহোৱা জীৱনে জন্ম দিলে অনন্তকাল...
  আমি জানো ক্ৰম, আমি নতুন এটা নিৰ্মাণ কৰিম,
  আৰু আমাৰ ওপৰত এজন কেৰুবে ডেউকা মেলিছে!
  
  পৈত্ৰিক নামত বহু নায়ক,
  Komsomol সদস্য সদায় প্রথম ...
  সেনাই ভয়ংকৰ গঠনত মাৰ্চ কৰে,
  চহৰৰ এলফবোৰক সুৰক্ষা দি!
  
  আমি এলফস্কৱেৰ অধীনত ফ্ৰিটজৰ সৈতে যুঁজি আছো,
  আৰু তেওঁলোকে ৰাজধানী ৰক্ষা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল...
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে টোপোলাটো দলিয়াই দিলে,
  আৰু দানৱবোৰৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰোঁ আহক!
  
  আমি বহুত অৰ্কশ্বিষ্টক কাটি পেলালোঁ,
  'এটা পাংক' কাটি পেলোৱা হৈছিল...
  আৰু অধিক ঘূৰি থকা মাইল
  আমি চয়তানৰ লিজিয়নবোৰ কাটি পেলালোঁ!
  
  আমি অৰ্কটলাৰৰ সকলো দাঁত উলিয়াই দিলোঁ,
  ড্ৰেগন ৰাষ্ট্ৰপতি পৰাজিত হৈছে...
  ছোৱালীজনীয়ে ওঁঠ দুটা মেলিলে
  ডাঙৰ আৰ্মাগেডন জ্বলি উঠিল!
  
  ফুৰাৰক কোনো দয়া নকৰিবা
  তই ছোৱালীবোৰ সদায় সাহসী...
  উদাৰ পুৰস্কাৰ অপেক্ষা কৰি আছে সুন্দৰীসকলৰ বাবে,
  আৰু বিশ্বাস কৰক আমাৰ এটা সপোন বাস্তৱায়িত হৈছে!
  
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সকলো জগতৰ সৃষ্টিকৰ্তা ঈশ্বৰ,
  গ্রহণ আশীর্বাদ elfinist...
  যুদ্ধত ইয়াৰ শক্তি অপৰিৱৰ্তিত হৈ,
  ছোৱালীজনীয়ে দুষ্ট অৰ্চিজমটোক চেপি ধৰে!
  
  তাই উদং গোৰোহাৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে,
  আৰু ভয়ংকৰ "বাঘ" ঘূৰাই দিলে...
  আৰু তাৰ পিছত ৰছীবোৰত হেঁচা মাৰি ধৰিলে,
  সুন্দৰীয়ে বহুত খেল জানে!
  
  গতিকে অৰ্কচিষ্টসকল খৰধৰকৈ বৈ গ"ল,
  ট্যাংক আৰু গোলা কি নিক্ষেপ কৰি আছিল...
  আমি সাম্যবাদ দিয়া দেখিবলৈ পাওঁ,
  আৰু তেওঁলোকে গোটেই শাৰী ট্ৰ"ল কাটি পেলালে!
  
  গতিকে আপুনি যি পাইছে,
  Stalingrad আপনার ডিঙি বিরুদ্ধে থিয় ...
  আমি বতাহ বিখ্যাত মাইল,
  আৰু এতিয়া স্বৰগ মহান সুখী!
  
  অতি সোনকালে যীচুৰ বিশ্বাস আহিব
  আৰু অন্যান্য সুন্দৰ দেৱতা...
  এলফসকলে শিল্পৰ পোহৰ বিকশিত কৰিব,
  প্ৰজনন, পহু আৰু দুষ্ট হাতী!
  
  অৱশেষত আমি এক হ"ম
  জ্ঞানী পিতৃৰ প্ৰকাৰৰ মহিমাত,
  যুদ্ধত ছোৱালী অজেয়,
  আমি শেষলৈকে লাডাৰ বিশ্বাসত থাকিম!
  যোদ্ধা আৰু জলদস্যুবোৰে তেনেকৈয়ে গাইছিল। বাৰু অৱশ্যে গুলিভাৰে সকলো বুজি পোৱা নাছিল। তেওঁ ভাবিছিল যে যদি তেওঁক বন্দী কৰা হয়, তেন্তে অৱশ্যেই তেওঁলোকে তেওঁক উদং, শিশুসুলভ গোৰোহাত লাঠিৰে কোবাব। তদুপৰি আঘাতবোৰ প্ৰবল আৰু একে সময়তে হ"ব, যাতে পংগু নহয়। আৰু তাৰ পিছত জল্লাদে ৰঙা গৰম টং তুলি ল"ৰাটোৰ হাড় ভাঙিবলৈ আৰম্ভ কৰিব। আৰু গুলিভাৰে অৱশ্যে অলপ বিচাৰি নাপাব।
  
  
  চিৰন্তন ল"ৰাবোৰ পাইৰেট হ"লে এনেকুৱাই হয়। যদিও ইয়াৰ দলটো বৰ ভাল - কেৱল বিকিনি পিন্ধা ছোৱালী। আৰু একে সময়তে সিহঁতে লৰালৰি আৰু হুলস্থুল কৰে, খালী ভৰিৰে, ঘূৰণীয়া, গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহা জিলিকি থাকে।
  ল"ৰা-কেপ্তেইনে লৈ গাইছিল:
  ছোৱালীবোৰ বেলেগ
  আৰু তেওঁলোক সকলো মহান...
  তেওঁলোকৰ স্তনৰ নিপল ৰঙা,
  আৰু সিহঁত বহুত দূৰৈৰ!
  বাৰু, ল"ৰাবোৰ ৰক্তাক্ত,
  দুষ্ট আঘাতেৰে ট্ৰলবোৰক মাৰি পেলায়!
  আৰু যদি কোনো অৰ্ক পোৱা যায়,
  সেইটোৱে আপোনাক বৰ জোৰেৰে আঘাত কৰিব!
  
  এজন সুন্দৰ যুৱ দাসৰ বাবে নিলাম
  ANNOTATION
  এজন অতি সুদৰ্শন যুৱক স্লাভকাক নিলামৰ বাবে ৰখা হৈছে। দৰদামৰ সময়ত বিশিষ্ট পেশীৰ এজন সুদৰ্শন পুৰুষক কাপোৰ খুলি মহিলাক বহু টকাত বিক্ৰী কৰা হয়।
  . অধ্যায় #১
  ইয়াত আহিল সত্যৰ মুহূৰ্ত, মুখ্য পৰিচালকে নিলাম মুকলি কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰিলে। এৰাতিৰ বাবে এগৰাকী ডেকা, সুদৰ্শন, পেশীবহুল কুমাৰীক এগৰাকী মহিলাক বিক্ৰী কৰা হ"ল। অৱশ্যে ইয়াৰ অৰ্থ আছিল যে এইটো সকলো নতুন ষ্ট্ৰিপাৰৰ বাবে এক পৰম্পৰা।
  কিন্তু যুৱকজন ইমানেই ধুনীয়া আৰু চেক্সি আছিল যে মহিলাৰ বাবে গোটেই বিশাল হল এটা গোট খাইছিল। আৰু পুৰুষক কেৱল অনুমতি দিয়া হোৱা নাছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত অৱশ্যে এফালে লাভ সীমিত হৈ পৰিছিল, কিন্তু আনফালে জিগোলোসকলে ভাল পাইছিল।
  কাৰণ, বেছিভাগ পুৰুষেই মাইকী মানুহক ভাল পায়। তদুপৰি প্ৰায়ে যুৱক-যুৱতীসকলে অধিক অভিজ্ঞ বয়সস্থ মহিলাৰ লগত প্ৰেম কৰিবলৈ আপত্তি নকৰে।
  ইয়াত বুটত ষ্টাম্প মাৰি বিচনাৰ ঢাকনিৰে ঢাকি থোৱা এজন ল"ৰা, যিজনে কষ্টেৰে প্ৰাপ্তবয়স্কতা লাভ কৰিছিল, পেডেষ্টেলত উঠিল। আৰু তেওঁক আৰু সৰু যেন লাগে। সম্পূৰ্ণ বন্ধ হৈ আছিল যদিও ইতিমধ্যে বহু মহিলাই একেটা ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধি উত্তেজনাত জ্বলি থকা দেখিছিল।
  আৰু এই লেডিজবোৰ অন হৈ গ"ল। স্লাভকা নিজেও কঁপি উঠিল। যুদ্ধৰ সময়ত তেওঁৰ ডেকাজনৰ হৃদয়খন ঢোলৰ দৰে ধপধপাই আছিল। মানুহ এজনক বিক্ৰী কৰে - কোনো ধৰণৰ জন্তুৰ দৰে।
  আৰু ইমান অস্বাভাৱিক আৰু অনন্য বুলি ক"ব লাগিব।
  যুৱকজনৰ দুয়োফালে ক"লা চামৰাৰ চুট, বুট আৰু গ্ল"ভছ পিন্ধা, মুখত ৰঙা মাস্ক পিন্ধা এজনী ছোৱালী থিয় হৈ আছিল। কামুক জনসাধাৰণক আৰু অধিক অন কৰাৰ স্বাৰ্থত তেওঁলোকে ক্ৰমান্বয়ে সুদৰ্শন যুৱকজনক উদঙাই দিব লাগে। মহিলাসকলে কেতিয়াবা অশ্লীলতা আৰু যৌন পিয়াহত পুৰুষক অতিক্ৰম কৰে আৰু তেওঁলোকৰ অৰ্গাজম বহুত শক্তিশালী আৰু দীঘলীয়া হয়। সেয়েহে আচৰিত হ"ব নালাগে যে তেওঁলোকৰ ইমানবোৰ গোট খাই ডেকা, অতি ধুনীয়া মতা এজনক চাবলৈ গ"ল, আৰু তাৰ পিছত ধনৰ অনুমতি দিলে কিনিব পাৰিব।
  ৱাৰ্বলাৰে অনুভৱ কৰিলে অতি প্ৰবল উত্তেজনা আৰু দামী সুগন্ধিৰ গোন্ধ, যিয়ে হাইপাৰচেক্সুৱেল যুৱকজনক আৰু অধিক অন কৰি পেলালে।
  ইয়াত ঘোষণা কৰা হৈছে মূল পৰিচালক:
  - পুরুষ Vyacheslav Kotovsky নিলাম জন্য রাখা. আঠাইশ বছৰীয়া, শাৰীৰিকভাৱে একেবাৰে সুস্থ। অতি সুদৰ্শন, বক্ৰ, ষ্ট্ৰিপ বাৰত নতুন আৰু চেক্সি। মাত্ৰ এৰাতিৰ বাবে এগৰাকী মহিলাৰ লগত যিয়ে তেওঁক যিকোনো কাম কৰিব পাৰে - মাত্ৰ হত্যা নকৰিব বা অক্ষম নকৰিব!
  পৰম্পৰাগতভাৱে আৰম্ভণিৰ মূল্য দহ ডলাৰ!
  আৰু চামৰাৰ চুট, বুট আৰু মাস্ক পিন্ধা ছোৱালী দুগৰাকীয়ে প্ৰথম কভাৰটো সাৱধানে আঁতৰাই পেলালে।
  ডেকাজনৰ ধুনীয়া ওখ কপালখন উন্মুক্ত হৈ পৰিল, আৰু তাৰ সোণালী দীঘল চুলিৰ ঢৌ।
  এতিয়া বহু শ কামুক মহিলাৰ সন্মুখত তেওঁ উলংগ হ"ব বুলি ভবাটোৱে স্লাভকাৰ ওপৰত ৰোমাঞ্চকৰ প্ৰভাৱ পেলালে আৰু তেওঁ কঁপি উঠিল।
  এই কঁপনিয়ে, কুমাৰীক নিলামৰ বাবে ৰখাৰ অনুভৱ জগাই তুলিলে, যিয়ে নাৰীক ইমানেই উত্তেজিত কৰে।
  আৰু চিঞৰ-বাখৰ হ"ল।
  - পোন্ধৰ ডলাৰ!
  - বিশ!
  - পঁচিছ!
  - ত্ৰিশ!
  এটা মোটা গৰুৱে ঘেউ ঘেউ ক"লে:
  -পঞ্চাছ!
  আন এটা পোৱালিয়ে হিচকি উঠিল:
  - ষাঠি!
  চিঞৰ এটা শুনা গ"ল:
  - সত্তৰ!
  - আশী!
  - নব্বৈ!
  - এশ!
  থমকি ৰ"ল। ল"ৰাটোৱে লাহে লাহে উন্মোচন কৰি থাকিব লগা হ"ল, যাৰ ফলত ফেয়াৰ চেক্সটো অন হৈ পৰিল।
  ইয়াত দুগৰাকী ছোৱালীয়ে মুখৰ তলৰ অংশৰ পৰা ওৰণিখন আঁতৰাই পেলাইছিল। এটা ধুনীয়া নাক, এটা ৰূপৱতী মুখ আৰু এজন যুৱকৰ সাহসী চিবুকৰ লগতে ডিঙি এটাও খোল খালে।
  মহিলাসকলে উল্লাস কৰিলে।
  এজনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - এশ বিশ!
  আন এজনে চিঞৰি উঠিল:
  - এশ ত্ৰিশ!
  তৃতীয়জনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এশ পঞ্চাশ!
  মোটা মহিলাগৰাকীয়ে হিচকি উঠিল:
  - এশ আশী!
  আৰু এগৰাকী যথেষ্ট কম বয়সীয়া আৰু সুখী মহিলাই হাৰ মানিলে।
  - দুশ!
  আৰু এটা থমকি ৰ"ল। চাকৰ ছোৱালীবোৰে এতিয়া ডেকাজনৰ কান্ধ আৰু বাহু উদঙাই দিলে। পেশীবহুল, ধুনীয়া আৰু ৰূপত ৰূপৱতী আছিল। বডি বিল্ডাৰ নহয়, কাষ্ট, হেণ্ডচাম ফাইটাৰ। আৰু ছালখন ইমানেই প্ৰলোভনমূলকভাৱে চিকচিকিয়া।
  নিগমৰ দৰে দেখা মানুহজনীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - দুশ পঞ্চাশ!
  মহিলাগৰাকীয়ে অলপ বেছি সুখীকৈ ক"লে:
  - দুশ সত্তৰ!
  আন এগৰাকী কণমানি ছোৱালীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - তিনিশ!
  মহিলাগৰাকীয়ে ইয়াৰ বিপৰীতে বয়সত কুটিল হৈ পৰিল:
  - তিনিশ পঞ্চাশ!
  ন্যায্য লিংগৰ প্ৰতিনিধিয়ে জাৰি কৰিলে:
  -চাৰিশ!
  যুৱতীগৰাকীয়ে নিজেই, আপাত দৃষ্টিত এগৰাকী ষ্ট্ৰিপাৰ, গুণগুণাই ক"লে:
  - চাৰিশ পঞ্চাশ!
  বজাৰখনত বহু যুৱতী আৰু ধুনীয়া তিৰোতা আছিল। আনকি আপুনি ভাবিব পাৰে যে তেওঁলোকক কিয় দুৰ্নীতিগ্ৰস্ত আৰু ভালদৰে পৰিধান কৰা জিগোলোৰ প্ৰয়োজন, যাৰ পৰা আপুনি সংক্ৰমণ ধৰিব পাৰে।
  এগৰাকী অতি সন্মানীয় ভদ্ৰমহিলাই ক"লে:
  - পাঁচশ!
  আৰু আকৌ থমকি ৰ"ল। বিশেষকৈ ডলাৰৰ মুদ্ৰাস্ফীতিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি এতিয়াও এই ধনৰাশি ইমান ডাঙৰ নহয়। হয়, আৰু সকলো ধৰণৰ লেডিজক চাবলৈ ৰৈ থাকিব নোৱাৰি, এগৰাকী ডেকা, ধুনীয়া গিগোলোৰ কাপোৰ খুলিবলৈ।
  ইয়াত কঠোৰ চুট, বুট আৰু মাস্ক পিন্ধা দুগৰাকী ছোৱালীয়ে আন এটা ওৰণি খুলিছে।
  আৰু এজন অতি ধুনীয়া আৰু এমবছড ল"ৰাৰ গোটেই ধড় উলংগ। আৰু তেওঁৰ এবছ দেখা যায়, যিবোৰ চকলেটৰ ইনফ্ল"ৰ দৰে ৰখা হৈছে। আৰু কি যে মসৃণ, চিকচিকিয়া ছাল যিখন চৰ্চাত জিলিকি উঠে।
  এগৰাকী মহিলাই ক"লে:
  - ছশ!
  আন এজনে চিম কৰিলে:
  - সাতশ!
  তৃতীয়জনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আঠশ!
  বুঢ়ীয়ে কুকুৰাই ক"লে:
  - ন শ!
  হীৰা কাণফুলি পিন্ধা এগৰাকী যথেষ্ট কম বয়সীয়া আৰু ধুনীয়া মহিলাই হিচকি উঠিল:
  - এশ!
  আৰু আকৌ থমকি ৰ"ল। ইয়াৰ পিছত কি হ"ব সেয়া চাবলৈ সকলোৱে অধৈৰ্য্য হৈ পৰিল। এই যুৱকজন মাত্ৰ আচৰিত। যিকোনো এপ"ল"তকৈ ভাল।
  কোটিপতিগৰাকীৰ পত্নী এলিনাই তেওঁক প্ৰশংসা কৰিছিল যদিও এতিয়াও দৰদামৰ মাজত সোমাই পৰা নাই। আচলতে আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় হ"ব শেষত। আৰু এতিয়া ক"ত খৰখেদা কৰিব। সঁচাকৈয়ে এইটো এটা অতি মূল্যৱান সামগ্ৰী। যদিও আনহাতে এলিনা এতিয়াও ইমানেই ধুনীয়া আৰু চেক্সি যে যদি তাই নিতম্ব জোকাৰি দিয়ে তেন্তে গোটেই জাক এটা মৰমলগা যুৱক দৌৰি আহিব যিয়ে তাইৰ লগত যৌন সম্পৰ্কৰ বাবেও টকা দিব।
  আৰু চামৰাৰ চুট আৰু মাস্ক পিন্ধা দুগৰাকী ছোৱালীয়ে আকৌ সুদৰ্শন স্লাভিকৰ পৰা আন এটা ওৰণি ল"বলৈ ধৰিলে।
  আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে তেওঁৰ পেশীবহুল, সুন্দৰ আকৃতিৰ ভৰি দুখন আঁঠুলৈকে উন্মোচন কৰিলে। আৰু ছুইমিং ট্ৰাংক। ল"ৰাটো ইমানেই উত্তেজিত হৈ পৰিল যে তাৰ পুৰুষ নিখুঁততা ফুলি উঠিল। আৰু ই ডাঙৰ আছিল, আৰু মহিলাগৰাকীক সম্পূৰ্ণ আনন্দ দিবলৈ অনুমতি দিছিল।
  হলঘৰটোত এটা গুঞ্জন বিয়পি পৰিল।
  নিগম মহিলাগৰাকীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ডেৰ হাজাৰ!
  অধিক চিকন দি দিলে:
  - দুহাজাৰ!
  মেকুৰীৰ মুখা পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে টুইট কৰি এইদৰে কয়।
  - দুই পাঁচশ!
  ওৰণি পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে ক"লে।
  - তিনি হাজাৰ!
  হীৰাৰ কাণফুলি পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে ক"লে:
  - তিনি পাঁচশ!
  বুঢ়ীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - চাৰি হাজাৰ!
  বৰ সৰু যেন লগা ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - সাড়ে চাৰি!
  আৰু ওৰণিৰে ঢাকি থোৱা এগৰাকী মহিলাই চিঞৰি উঠিল।
  - পাঁচ হাজাৰ!
  আৰু আকৌ থমকি ৰ"ল। এইবাৰ গিগোলোৰ সৈতে এটা ৰাতিতে অতি মান্য পৰিমাণৰ নাম ৰখা হ"ল। পাঁচ হাজাৰ ডলাৰত আপুনি আটাইতকৈ বেয়া স্তৰৰ নহয় পঞ্চাশখন বেশ্যা ভাড়াত ল"ব পাৰে। আৰু এটা সাধাৰণ, অভিজ্ঞ গিগোলোৰ দাম দুঘণ্টাৰ বাবে দুশ টকা। বাৰু, কিছুমানৰ দাম বেছি আৰু কিছুমান সস্তা। আৰু এতিয়া পৰিমাণটো পৰিপাটি হৈ পৰিছে, আৰু ইমান কম নহয়। তদুপৰি যুদ্ধ হৈছে, আৰু ৰাছিয়াৰ ৰুবল কমিছে, আৰু ডলাৰৰ দাম বাঢ়িছে। চৰ্বিৰ সময় নাই, মই জীয়াই থাকিলোঁহেঁতেন!
  কিন্তু অৱশ্যেই এতিয়ালৈকে সকলো ট্ৰাম্প কাৰ্ড ৰখা হোৱা নাই। ছোৱালীবোৰে ল'ৰাটোৰ ভৰিৰ পৰা ডাঙৰ ডাঙৰ বুটজোৰ খুলি দিয়ে। আৰু ছোৱালীৰ দৰে ভৰিৰ দৰেই আকৃতিত ৰূপৱতী উন্মোচন কৰে। আৰু চুলি নাই - ব্ৰঞ্জৰ মূৰ্তিৰ দৰে। টেনড, খালী ভৰি, এজন কল্পনাতীত সুদৰ্শন যুৱকে বহু মহিলাক উন্মাদ কৰি তোলে।
  আৰু হলঘৰটোৱে আকৌ গৰ্জন কৰে।
  - ছয় হাজাৰ! - চিঞৰি উঠিল পূজনীয় ভদ্ৰমহিলাগৰাকীয়ে।
  সৰু ছোৱালীজনীয়ে দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - সাত হাজাৰ!
  অপ্ৰীতিকৰ মুখৰ এগৰাকী ডেকা কিন্তু মোটা মহিলাই গুণগুণাই উঠিল:
  - আঠ হাজাৰ!
  হীৰা কাণফুলি পিন্ধা এগৰাকী কম বয়সীয়া আৰু ধুনীয়া মহিলাই টুইট কৰিছিল।
  - ন হাজাৰ!
  আৰু ডাঠ ওৰণিখনৰ বাবে বয়স নিৰ্ণয় কৰা অসম্ভৱ এগৰাকী মহিলাই চিঞৰি উঠিল।
  - দহ হাজাৰ!
  তাইৰ মাতটো অৱশ্যে সৰু আছিল। আৰু স্লাভাই উল্লাস কৰিলে। সেই ধৰণৰ টকাৰ বিনিময়ত মুছলমান মহিলাৰ লগত যৌন সম্পৰ্ক স্থাপন কৰাটো বৰ ভাল কথা! আৰু ইতিমধ্যে তেওঁৰ পকেটত ডেৰ-দুহাজাৰ টকা আছে।
  সঁচা, এয়াই সকলো নহয়। পেশীবহুল, অতি সুন্দৰ, প্ৰাচীন গ্ৰীক দেৱতাৰ মূৰ্তিৰ দৰে জিলিকি থকা ল"ৰাটো সাঁতোৰৰ ট্ৰাংক পিন্ধি আছিল। আৰু তাৰ সুন্দৰ মৰ্যাদা তেতিয়াও তাৰ সমস্ত মহিমাৰে দৃশ্যমান হৈ আছিল।
  আৰু ৰঙা চুট আৰু মাস্ক পিন্ধা দুগৰাকী ছোৱালীয়ে লৈ গ"ল আৰু এটা মাৰ্জিত, মসৃণ গতিৰে যুৱকজনৰ পৰা সাঁতোৰৰ ডালবোৰ আঁতৰাই পেলালে।
  ল"ৰাটোৰ উদং, টেন কৰা, পেশীবহুল আৰু অতি ৰূপৱতী, প্ৰলোভনমূলক ভৰি দুখনত কাপোৰৰ এটা ফিটা পৰিল, যাৰ ফলত স্লাভকা সম্পূৰ্ণৰূপে উন্মোচিত হ"ল।
  তেওঁৰ গভীৰ লাজৰ অনুভৱ হ"ল। কেতিয়াও নাৰীৰ শৰীৰৰ সোৱাদ নোপোৱা ডেকা কুমাৰীৰ দৰে ৰঙা পৰা।
  ৱাৰ্বলাৰ কঁপি উঠিল, হৃদপিণ্ডটো শিলৰ দৰে হুলস্থুলীয়া শব্দত ধপধপাই উঠিল।
  আৰু তেওঁৰ জোকাৰণি, লাজ আৰু স্পষ্ট লাজে নাৰীৰ ওপৰত মন্ত্ৰমুগ্ধকৰ প্ৰভাৱ পেলাইছিল। আচলতে এইটো ইমানেই মিঠা, আচৰিত ধৰণে সুদৰ্শন ল"ৰা, সোণালী চুলিৰ, আৰু ইয়াৰ উপৰিও, এগৰাকী কুমাৰী যিয়ে মেলা লিংগক লেংগুৰত কঁপাই তোলে।
  হিপ্পোৰ দৰে মোটা এগৰাকী মহিলাই চিঞৰি উঠিল:
  - পোন্ধৰ হাজাৰ টকা!
  মহিলাগৰাকীয়ে অলপ চিকচিকিয়াকৈ ওলাই গ"ল:
  - বিশ হাজাৰ!
  সন্ন্যাসীৰ পোছাক পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - পঁচিশ হাজাৰ!
  সৰু ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - ত্ৰিশ হাজাৰ!
  বুঢ়ীয়ে কুকুৰাই ক"লে:
  - পঁইত্ৰিশ!
  হীৰা কাণফুলি পিন্ধা আৰু যথেষ্ট সুখকৰ চেহেৰাৰ এগৰাকী মহিলাই কৈছিল:
  - চল্লিশ!
  ডিঙিত নিৰ্বাচিত মুকুতাৰ ডাঙৰ হাৰ পিন্ধি মেলা লিংগৰ আন এজন প্ৰতিনিধিয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - পঞ্চল্লিশ হাজাৰ!
  আৰু শেষত, ওৰণি পিন্ধা আৰু যথেষ্ট কম বয়সীয়া মাতেৰে এগৰাকী মহিলাই নিষ্ঠুৰভাৱে আৰু স্পষ্টভাৱে হাৰ মানিলে:
  - পঞ্চাশ হাজাৰ!
  সচৰাচৰৰ দৰেই গোল নম্বৰটোত থমকি ৰ"ল। আচলতে ইমান পৰিমাণৰ বিনিময়ত আপুনি এখন ভাল আৰু নতুন গাড়ী কিনিব পাৰে। বা পাঁচশ নহয় আটাইতকৈ বেয়া মহিলা বেশ্যাক এঘণ্টাৰ বাবে ভাড়া দিব। বা দুশ পঞ্চাশজন অভিজ্ঞ মতা গিগোলো দুঘণ্টা ধৰি, বা পাঁচশজন ইমান অভিজ্ঞ আৰু ক্লাছি নহয়। আৰম্ভ কৰাটো মূল্যৱান নেকি।
  তদুপৰি এই ডেকা সুদৰ্শন যুৱকজনক পিছত কম টকাত ভাড়াত দিব পাৰি।
  ইমান দিন অপেক্ষা কৰি থকা এলিনাই অধৈৰ্য্যতাৰ বাবে কঁপি উঠিল। কিমান ধুনীয়া তেওঁ। আৰু একে সময়তে তাই সৰু ছোৱালীৰ দৰে লাজতে ৰঙা পৰে, আৰু বধৰ আগতে মেৰ পোৱালিৰ দৰে কঁপি উঠে।
  ষ্টুয়াৰ্ডে তাইৰ গেভেলটো তুলি ক"বলৈ ধৰিলে:
  - পঞ্চাশ হাজাৰ টকা বাৰ! পঞ্চাশ হাজাৰ ডলাৰ দু... পঞ্চাশ হাজাৰ ডলাৰ...
  এলিনাই নিজৰ মাতেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - ষাঠি হাজাৰ!
  সকলোৱে ঘূৰি আহিল। আমি দেখিলোঁ মাস্ক পিন্ধা এগৰাকী চিকন ফিগাৰৰ মহিলা। আৰু অতি সুখদায়ক আৰু চিনাকি কণ্ঠৰে।
  স্লাভকাই সঁচাকৈয়ে বিচাৰিছিল যে মাস্কেৰে ঢাকি থোৱা এই সৌন্দৰ্য্যই তেওঁক অন্ততঃ এৰাতিৰ বাবে কিনি দিব।
  আৰু তাৰ পিছত আৰব মহিলাগৰাকীৰ লগত হোৱা সাক্ষাৎকাৰে তেওঁক ভয় খুৱাইছিল। পূবতে নিজেই নিষ্ঠুৰতাক পৃথক। আৰু কেৱল ভয়ংকৰ বিকৃতি হ"ব পাৰে। যদিও তেওঁক হত্যা কৰি অক্ষম কৰিব নোৱাৰি, তথাপিও তেওঁক কিনা মহিলাগৰাকীয়ে যি বিচাৰে তাকেই কৰিব লাগিব।
  আৰু একো নাকচ নকৰিব।
  অৱশ্যে ওৰণিখনৰ সৌন্দৰ্য্যই সহ্য কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা নাছিল:
  - সত্তৰ হাজাৰ!
  এলিনাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আশী!
  বন্ধ মহিলাগৰাকীয়ে হঠাতে দলিয়াই দিলে:
  - এক লাখ টকা!
  হলঘৰটোত এটা গুঞ্জন বিয়পি পৰিল। হয়, গিগোলোৰ সৈতে মাত্ৰ এৰাতিৰ বাবে যিমানখিনি পৰিমাণ অভূতপূৰ্ব। কিন্তু নিলাম পাতিলে দৰদামৰ উত্তেজনাৰ সৃষ্টি হয়, যাৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাটো কঠিন।
  আৰু বহু মহিলাৰ এতিয়াও স্বামী নাই। হয় বিধৱা, নহয় নিজৰ ৰাজধানী বনাইছিল, নহয় বিয়াৰ আগতে উত্তৰাধিকাৰ লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। বা কাল্পনিক স্বামী।
  গতিকে দৰদামত সোমাবলৈ কোনোবা এজন আছিল।
  কণমানি ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - এশ দহ হাজাৰ!
  ওৰণি পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - এশ বিশ!
  হীৰাৰ কাণফুলি পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে ক"লে:
  - এশ পঞ্চাশ!
  তেতিয়া ওৰণি পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে চিঞৰি উঠিল।
  - দুশ হাজাৰ!
  এলিনাই আবেগিকভাৱে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - দুশ পঞ্চাশ!
  ৰুবী নেকেলেচ পিন্ধা ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - তিনি লাখ!
  মোটা মহিলাগৰাকীয়ে হাউলি উঠিল:
  - চাৰি লাখ!
  তেতিয়া বুৰ্খা পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - মিলিয়ন ডলাৰ!
  ইতিমধ্যে এইটো এটা গুৰুতৰ আৰু বৃহৎ ধনৰাশি। এনে পৰিমাণৰ বিনিময়ত তেওঁলোকে চিত্ৰকলা, থ্ৰুব্ৰেড ঘোঁৰা বা গোটেই বেশ্যাৰ সৈন্যবাহিনী কিনে। ৰাতিটোৰ বাবে আপুনি হাজাৰত অভিজাত বেশ্যাৰ অৰ্ডাৰ দিব পাৰে। তদুপৰি ৰুবলৰ মূল্য হ্ৰাস পাইছে আৰু যুদ্ধ হৈছে, আৰু ইয়াৰ অৱস্থা আৰু বেয়া হ"ব বুলি আশা কৰা হৈছে।
  গধুৰ থমকি ৰ"ল। এলিনাৰ কোটিপতি স্বামীৰ বাবে এক মিলিয়ন ডলাৰ ইমান মাৰাত্মক ধন নহয়। কিন্তু কেৱল মোৰ স্বামীৰ বাবে। আৰু তাইৰ বাবে ই বৰ স্পষ্ট। আৰু একাউণ্টবোৰ এৰি যোৱা গোটেই লাখটো ইমান সহজে লুকুৱাই ৰাখিব নোৱাৰি আৰু ন্যায্যতা প্ৰদান কৰিব নোৱাৰি।
  আৰু আন মহিলাসকলে এনে ৰাশিৰ বাবে স্পষ্টভাৱে লাজ পাইছিল।
  ষ্টুয়াৰ্ডে হাতুৰীটো তুলি জপ কৰিবলৈ ধৰিলে:
  - একটি মিলিয়ন ডলার একসার, একটি মিলিয়ন ডলার দুই, একটি মিলিয়ন ডলার তিন...
  এলিনাই জোৰেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - এক মিলিয়ন ডলাৰ আৰু আৰু এটা ডলাৰ!
  পৰিচালক আৰম্ভ কৰক:
  - এক মিলিয়ন ডলাৰ আৰু আন এটা ডলাৰ গুণ ... এক মিলিয়ন ...
  বোৰ্খা পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - দুই মিলিয়ন ডলাৰ!
  হলঘৰটোত এটা গুঞ্জন বিয়পি পৰিল। টকাটো এনেকুৱা আছিল যে দুঘণ্টাৰ বাবে দহ হাজাৰ পেছাদাৰী জিগোলো, বা এঘণ্টাৰ বাবে বিশ হাজাৰ বেশ্যা ভাড়াত ল"ব পাৰি। এনে ৰাশিৰ বাবে পেইন্টিং, দামী থ্ৰুব্ৰেড ষ্টেলিয়ন কিনা হৈছিল, আৰু ইতিমধ্যে ভিলা নিৰ্মাণ কৰি সৰুতম ইয়টখন নহয় অধিগ্ৰহণ কৰাটো সম্ভৱ। আৰু মাত্ৰ এৰাতিৰ বাবে।
  স্লাভা স্তম্ভিত হৈ পৰিল, আৰু চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল: এতিয়াও তেওঁৰ কিমান খৰচ! এটা সৌভাগ্য।
  হলঘৰৰ পৰা অহা এজনী সৰু ছোৱালী, সম্ভৱতঃ দৰদামৰ উত্তেজনাৰ ওচৰত বলি হৈ, হাওঁফাওঁৰ ওপৰত:
  - দুই মিলিয়ন আৰু এক ডলাৰ!
  মেনেজাৰে ধ্বনি দিবলৈ ধৰিলে:
  - দুই মিলিয়ন আৰু এক ডলাৰ বাৰ! দুই মিলিয়ন আৰু এক ডলাৰ দুটা! দুই মিলিয়ন আৰু এক ডলাৰ - তিনি ...
  বোৰ্খা পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - পাঁচ মিলিয়ন!
  হলঘৰত মহিলাসকলৰ মাজত হুলস্থুলীয়া পৰিৱেশৰ সৃষ্টি হ"ল। ইতিমধ্যে এইটো এটা বিশাল পৰিমাণ, কোনোবাই ক"ব পাৰে যে এটা সৌভাগ্য। আৰু এই সকলোবোৰ মাত্ৰ এটা ৰাতিতে। কেৱল পাগল বুলি ক"ব পাৰি। পাঁচ নিযুত মান!
  ৱাৰ্বলাৰ, যাৰ মূৰটো ঘূৰি আছিল, আৰু লাজত ৰঙা হৈ আছিল, লাজ আৰু উত্তেজনাত কঁপি আছিল, ল"ৰাজনে কুকুৰাই ক"লে:
  এই আন্ধাৰলৈ মোৰ ভয়, আশাহীন আৰু ভয়ংকৰ,
  য'ৰ পৰা মই কেতিয়াও উভতি নাযাওঁ...
  কৌতুক, কি যে ভাল ধেমালি
  আৰু এটা সপোন এটা সপোন, আৰু এতিয়া মই সাৰ পাওঁ!
  তেতিয়া প্ৰধান তত্বাৱধায়কে ঘোষণা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  - পাঁচ মিলিয়ন ডলাৰ বাৰ! পাঁচ মিলিয়ন ডলাৰ - দুটা! পাঁচ মিলিয়ন ডলাৰ তিনি...
  তেতিয়া হীৰা কাণফুলি পিন্ধা মহিলাসকলৰ এগৰাকীয়ে লৈ গ"ল।
  - পাঁচ মিলিয়ন আৰু এক ডলাৰ!
  হলঘৰটোত এটা গুঞ্জন বিয়পি পৰিল। পৰিমাণবোৰ আছিল কেৱল উন্মাদনা। যদিও উদাহৰণস্বৰূপে যোৱা শতিকাত জাপানৰ কোনোবাই ভ্যান গগৰ ছবি এখনৰ বাবে এক লাখ চাৰি মিলিয়ন ডলাৰ দি অভিলেখ গঢ়িছিল। কিন্তু কেনেকুৱা ছবি আছিল: এটা ডাউব! কোনো আচৰিত কথা নহয় যে তেওঁৰ জীৱনকালত কোনেও ভেন গগক কিনিব বিচৰা নাছিল।
  কিন্তু তথাপিও গিগোলোৰ সৈতে এৰাতিৰ বাবে ইমানখিনি দিব লাগে।
  ষ্টুয়াৰ্ডে আকৌ নিজৰ গেভেলটো ওপৰলৈ তুলি জপ কৰিবলৈ ধৰিলে:
  - পাঁচ মিলিয়ন আৰু এক ডলাৰ - এটা! পাঁচ মিলিয়ন আৰু এক ডলাৰ - দুটা! পাঁচ মিলিয়ন আৰু এক ডলাৰ - তিনি ...
  বোৰ্খা পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - দহ মিলিয়ন ডলাৰ!
  হলঘৰত আন এক শব্দ। আৰু কিছুমান মহিলাই আৰু নিজকে সংযত কৰিব নোৱাৰিলে আৰু চৰম উত্তেজনা দূৰ কৰিবলৈ ভৰিৰ মাজত আঙুলি বা ভাইব্ৰেটৰ লগাবলৈ ধৰিলে। গতিকে এই অভাৱনীয় দৰদামে তেওঁলোকক পাইছিল। এইটো সঁচাকৈয়ে সঁচাকৈয়ে শীতল আছিল।
  গৌৰৱ পাগল হৈ পৰিল: দহ মিলিয়ন ডলাৰ! আৰু এই ধনৰ এক চতুৰ্থাংশ তেওঁৰ। তেওঁ মাফিয়াক কেৱল ফল দিবই নহয়, তাই নিজেও এগৰাকী ধনী আৰু সন্মানীয় ব্যক্তি হৈ পৰিব। আৰু তেতিয়া তেওঁ অতি উজ্জ্বল ভৱিষ্যত আশা কৰিব। বোৰ্খাৰ তলত থকা মহিলাগৰাকীৰ মাতটো আছিল ডেকা, সুখদায়ক, আৰু কিহৰ বাবে তাইক অকলশৰীয়াকৈ পুৰুষৰ চিত্ৰগ্ৰহণ কৰাত বাধা দিছে সেয়াও স্পষ্ট নহয়। সঁচা, বহু মহিলাই পুৰুষৰ ওপৰত সম্পূৰ্ণ ক্ষমতা ৰাখি বিচনাত আদেশ দি ভাল পায়। আৰু সেইবাবেই ভাইব্ৰেটৰৰ সলনি, বা ৰাস্তাৰ পৰা অহা মানুহে গিগোলো কিনে।
  আৰু স্লাভা এতিয়াও ইমান সৰু আৰু সুদৰ্শন। আৰু যেতিয়া তেওঁ হাঁহি মাৰে, তেতিয়া তেওঁৰ দাঁত দুটা কিমান চিকচিকিয়া হয়। সঁচাকৈয়ে এজন অত্যন্ত সুখদায়ক আৰু মৰমলগা, ফিগাৰড যুৱক। বাৰু, এইটো কেনেকৈ পাৰ হৈ যাব আৰু তাৰ মাজেৰে পাৰ হ"ব? এইটো সঁচাকৈয়ে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ উপহাৰ।
  ইতিমধ্যে এই ধনৰাশি নিষিদ্ধ হৈ পৰিছিল। আৰু এনে এটা অতি বিপদজনক বাধা দিবলৈ।
  তেতিয়া ষ্টুয়াৰ্ডে দাঁত উলিয়াই ক"বলৈ ধৰিলে।
  - দহ মিলিয়ন ডলাৰ বাৰ! দহ মিলিয়ন ডলাৰ দুটা! দহ মিলিয়ন ডলাৰ তিনি...
  হাতুৰীটো পৰি যোৱাৰ আগতেই এলিনাই হতাশ হৈ চিঞৰিলে:
  - এঘাৰ মিলিয়ন!
  হলঘৰৰ কোলাহল বেছি। এগৰাকী মহিলাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ইয়াত স্কাৰ্ট পিন্ধা এজন ব্যৱসায়ী!
  স্লাভকাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আপোনাৰ gigolo অধিক দামী,
  আচলতে কি মূল্যৱান!
  ষ্টুয়াৰ্ডে হাতুৰীটো তুলি জপ কৰিবলৈ ধৰিলে:
  - এঘাৰ নিযুত বাৰ, এঘাৰ নিযুত দু! এঘাৰ মিলিয়ন তিনি...
  ইয়াত এলিনা ভয় খাই পৰিল। ব্যক্তিগতভাৱে তাইৰ হাতত ইমান পৰিমাণ নাছিল, তাই চিঞৰিছিল কেৱল নিজৰ জেদীতাৰ বাবে। আৰু যদি তাইৰ স্বামীয়ে এই কথা গম পায়, তেন্তে তাইৰ লগত এনেকুৱাই হ"ব। যদিও বিবাহ বিচ্ছেদ হ"লেও ৰাজ্যৰ কোনোবা এটা অংশত তাই হয়তো এতিয়াও মামলা কৰিব। আৰু মুক্ত হৈ যাওক। আৰু অন্ততঃ তেওঁ পৃথিৱী ভ্ৰমণ কৰিব, যিটো অত্যন্ত শীতল হ"ব।
  আৰু যে তাইৰ স্বামীয়ে তাইক মস্কোৰ পৰা যাবলৈ নিদিয়ে - যাতে সি সোনকালে মৰি যায়, হাৰামী!
  কিন্তু হাতুৰীটোৱে তৃতীয়বাৰৰ বাবে খুন্দা মৰাৰ আগতে শেষ চেকেণ্ডত ওৰণিখনত থকা মহিলাগৰাকীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - বিশ মিলিয়ন ডলাৰ!
  লেডিজহঁতে জোকাৰি গৈ সোমাই গ"ল। ৱাকাৰ। আৰু তেতিয়াই এলিনাই নিজৰ ওপৰত উত্তেজনা আৰু আত্মবিশ্বাস অনুভৱ কৰিলে। এই ওৰণি লোৱা ভদ্ৰমহিলাগৰাকী হয়তো কল্পনাতীতভাৱে ধনী। গতিকে তাইক তাইৰ হুইমৰ বাবে কাঁটাচামুচ মাৰিবলৈ দিয়ক। এজন মৰমলগা, মৰমলগা আৰু পেশীবহুল ল"ৰাৰ সুখৰ বাবে তেওঁ সম্পূৰ্ণ মূল্য দিব দিয়ক।
  আৰু এলিনাই ক"লে:
  - এক লাখ ডলাৰ!
  হলটো আৰম্ভ হৈ চিঞৰি উঠিল। ৱাঃ! বাৰু, বৰ ধুনীয়া আৰু বক্ৰ ল"ৰা এটাৰ লগত ৰাতিটোৰ বাবে পৰিমাণ। ইমান বন্য পৰিমাণৰ ডেকা গিগোলো এটাত বিনিয়োগ কৰিবলৈ আপুনি কিমানখিনি কামুক, বা প্ৰেমত পৰিব লাগিব।
  ষ্টুয়াৰ্ডে হাতুৰীটো তুলি ক"বলৈ ধৰিলে:
  - এক লাখ ডলাৰ বাৰ! এক কোটি ডলাৰ দুটা! তিন শ মিলিয়ন ডলাৰ...
  বোৰ্খা পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - দুই কোটি! - আৰু যোগ কৰিলে। - চাৰ্কাছ শেষ কৰক। আপোনাৰ হাতত এনে ৰাশি নাই আৰু আপুনি বদনাম হ"ব!
  এলিনাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - সেইটো কেনেকৈ জানিব?
  ওৰণি পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে উত্তৰ দিলে।
  - ম‍ই জানো! যেতিয়া কওঁ, মই জানো!
  ষ্টুয়াৰ্ডে তাইৰ গেভেলটো তুলি ক"বলৈ ধৰিলে:
  - দুশ মিলিয়ন ডলাৰ বাৰ! দুই কোটি ডলাৰ দুটা! দুশ মিলিয়ন ডলাৰ তিনি...
  তেতিয়া হলঘৰৰ এগৰাকী মহিলাই চিঞৰি উঠিল:
  - দুশ মিলিয়ন আৰু এক ডলাৰ!
  মেনেজাৰে সোঁৱৰাই দিলে:
  - যদি আপুনি ধনখিনি সম্পূৰ্ণকৈ নিদিয়ে তেন্তে আপোনাক বাহিৰলৈ পেলাই দিয়া হ"ব আৰু কেতিয়াও নিলাম কক্ষত সোমাবলৈ দিয়া নহ"ব।
  ক"লা চশমা পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে মাত দিলে।
  - ম‍ই জানো! কিন্তু যথেষ্ট সাজু!
  মেনেজাৰে ধ্বনি দিবলৈ ধৰিলে:
  - দুশ মিলিয়ন আৰু এক ডলাৰ বাৰ! দুশ মিলিয়ন আৰু এক ডলাৰ দুটা! দুশ মিলিয়ন আৰু এক ডলাৰ তিনি...
  ওৰণি পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে ক"লে।
  - পাঁচ কোটি ডলাৰ!
  হলঘৰটোত এটা গুঞ্জন বিয়পি পৰিল। মহিলাসকলে ভৰিৰ মাজত মালিচ কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু ভাইব্ৰেটৰ অধিক জোৰদাৰ ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  স্লাভকাই হঠাতে দেখিলে যে তেওঁৰ পুৰুষসুলভ নিখুঁততা কমিবলৈ ধৰিলে। বহুদিনে ইয়াৰ আন্দোলন অৱস্থাত আছে। আৰু তাৰ পিছত জ্বলি শেষ হৈ গ"ল।
  আৰু কামুক মহিলাসকলৰ মাজত ষ্টেণ্ডবোৰত হতাশাৰ গৰ্জন এটাই সোমাই গ"ল।
  ষ্টুয়াৰ্ডে হাতুৰীটো তুলি মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উলিয়াই জপ কৰিবলৈ ধৰিলে:
  - পাঁচ কোটি ডলাৰ বাৰ! পাঁচ কোটি ডলাৰ দুটা! পাঁচ কোটি ডলাৰ তিনি!
  গধুৰ থমকি ৰ"ল আৰু ষ্টুয়াৰ্ডে ঘোষণা কৰিলে:
  - আঠাইশ বছৰীয়া ভিয়াচেছলাভ কলবকোভ নামৰ এজন যুৱকক পাঁচ কোটি ডলাৰত ওৰণি পিন্ধা এগৰাকী ভদ্ৰমহিলাক বিক্ৰী কৰা হৈছিল!
  মহিলাগৰাকীয়ে মাত দিলে।
  - মই তোমাৰ একাউণ্টৰ পৰা টকা ট্ৰেন্সফাৰ কৰিম! আৰু এতিয়া সি মোৰ হ"ব, গোটেই ৰাতি!
  তেওঁলোকে স্লাভকাৰ ওপৰত ওৰণি এখন দলিয়াই দিলে। আৰু এটা মজবুত, পেশীবহুল ডিঙিত শিকলি এটা লগোৱা হ"ল।
  ল"ৰাটোৱে নতুন মিষ্ট্ৰেছৰ পিছফালে খালী ভৰিৰে চৰ মাৰিলে।
  মেনেজাৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - ৰাতিৰ বাবে সি তোমাৰ দাস! মাত্ৰ তাক হত্যা নকৰিবা বা অক্ষম নকৰিবা!
  ওৰণি পিন্ধা এগৰাকী মহিলা যুৱকজনৰ কাষ চাপি আহিল। তাইৰ হাতখনে পুৰুষসুলভ নিখুঁততাৰ বাবে ল"ৰাটোক ধৰি ধৰিলে। লগে লগে পুনৰ উঠি ফুলি উঠিল। আৰু স্লাভকাই লাজ আৰু লাজৰ পৰা জোৰেৰে লাজতে ৰঙা পৰি গ"ল।
  মহিলাগৰাকীয়ে মুখখন মেলিলে। তাই আছিল অতি ধুনীয়া, প্ৰাচ্যৰ, ক"লা চুলিৰ সুন্দৰী, বয়স পঁচিশ বছৰতকৈ বেছি নহয়। হয়, সঁচাকৈয়ে তাই বৰ ধুনীয়া আছিল, যদিও তাইৰ মুখত প্ৰসাধন সামগ্ৰীৰ কোনো লেখ-জোখ নাছিল।
  স্লাভকাই ফুচফুচাই ক'লে:
  - হয়, আপুনি নিজেই ৰাতিটোৰ বাবে টকা লাভ কৰিব পাৰে!
  মহিলাগৰাকীয়ে মাত দিলে।
  - ম‍ই জানো! পিছত ক"ম তোমাৰ বাবে ইমান বনৰীয়া ধন কিয় ৰাখিলোঁ! তেতিয়ালৈকে ৰুমলৈ যাওঁ! সময় কম আৰু জীৱনত শেষবাৰৰ বাবে প্ৰেম উপভোগ কৰিবলৈ মন যায়!
  ল"ৰাটো আচৰিত হ"ল
  - শেষৰটো কিয়?
  মহিলাগৰাকীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - কাৰণ মই ৰাজকুমাৰী এছমিগুলক ব্যভিচাৰৰ বাবে মৃত্যুদণ্ড দিয়া হৈছিল! আৰু পিছদিনা কাইলৈ ৰাতিপুৱা সিহঁতে মোৰ মূৰটো কাটি পেলাব!
  স্লাভকাই পৰামৰ্শ দিছিল:
  গতিকে পলাব লাগিব!
  ৰাজকুমাৰীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে।
  - মই আল্লাহৰ শপত খাইছিলো যে মই পলাই নাযাওঁ! সেয়ে তেওঁৰ মৃত্যুৰ আগতে মোৰ স্বামীয়ে মোক তেওঁৰ একাউণ্ট দিছিল, আৰু আজিকালি মোৰ সকলো কাম কৰিবলৈ আৰু কিনিবলৈ অনুমতি দিছিল!
  স্লাভাই খিকিন্দালি কৰিলে:
  "তেন্তে সেইবাবেই তুমি ইমান উদাৰ!" সঞ্চয় কৰি লাভ নাই!
  তাই মাত দিলে আৰু উত্তৰ দিলে:
  - যদি আপুনি মোক ভালকৈ সেৱা আগবঢ়ায়, আৰু মোৰ ভাল লাগে, তেন্তে মই আপোনাক এটা গোটেই ৰাজপ্ৰসাদ, এখন ইয়ট, আৰু কি বিচাৰে, গোটেই গাড়ীৰ বহৰ কিনি দিম! গতিকে চেষ্টা কৰক!
  যুৱকজনে মাত দিলে।
  - মই আপোনাৰ সেৱা কৰিবলৈ সাজু আৰু আনন্দিত!
  ইয়াত তেওঁলোকে এটা সুকীয়া, বিলাসী কোঠা এটাত প্ৰৱেশ কৰিলে। মহিলাগৰাকী তেওঁৰ লগত অকলশৰীয়া হৈ পৰিল। ৰূপৱতীভাৱে তাই কাপোৰ খুলিলে, নিখুঁত ধুনীয়া টেন কৰা শৰীৰটো ওলাই পৰিল। স্লাভকাৰ পুৰুষসুলভ নিখুঁততা ইমানেই ফুলি উঠিল যে ই ফাটিবলৈ সাজু হৈ উঠিল।
  উলংগ ৰাজকুমাৰীয়ে মাত দিলে।
  - মোৰ লগত গা ধুবলৈ আহক!
  সম্পূৰ্ণ সোণেৰে ঢাকি থোৱা এজন যুৱক আৰু এগৰাকী যুৱতী বাথৰুমলৈ সোমাই গ"ল।
  উষ্ণ ধাৰাবোৰ ঢালি দিলে। আৰু তেওঁলোকে ধুনীয়া দেহবোৰ ধুবলৈ ধৰিলে।
  মহিলাগৰাকীয়ে মাত দিলে।
  - ভাষাটো ব্যৱহাৰ কৰিব জানে !
  স্লাভকাই মাত দিলে।
  - নিশ্চিতভাৱে!
  ৰাজকুমাৰী এছমিগুলে মাত দিলে।
  - গতিকে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰক! আহকচোন মোৰ সুদৰ্শন ল"ৰাটো!
  ডেকাজনে আঁঠু লৈ তাইৰ ভৰিৰ মাজত মুখখন সোমাই দিলে, সুন্দৰীৰ ধুনীয়াকৈ চুলি কটা ফাটটোত আৰু জিভাখনেৰে কাম কৰিবলৈ ধৰিলে, নিস্বাৰ্থভাৱে আৰু উৎসাহেৰে কাম কৰিবলৈ ধৰিলে।
  যুৱতী, ধুনীয়া মহিলাগৰাকীয়ে কামুকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। আৰু তাই বৰ সন্তুষ্ট হৈছিল।
  স্লাভাও শক্তিশালী হৈ উঠিল। কিমান যন্ত্ৰণাদায়কভাৱে বিষাইছিল আৰু জ্বলাই দিছিল তেওঁৰ অতি উত্তেজিত মৰ্যাদা। আৰু তেওঁ কাম কৰিলে আৰু ধন্য হ"ল।
  ৰাজকুমাৰীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, আৰু শেষত, আৰু জোৰেৰে চিঞৰি, তাই এটা শক্তিশালী অৰ্গাজমত জোকাৰি গ"ল আৰু লৰচৰ কৰিলে।
  তাৰ পিছত তাই নিজেই আঁঠু লৈ তাইৰ মুখখন যুৱকজনৰ গ্ৰাইণ্ডৰ ওচৰ পালেগৈ। আৰু এতিয়া তাই উত্তেজিত, গৰম, সুখদায়ক গোন্ধ পোৱা নুনুটোক সাৱটি ধৰিলে, ওঁঠেৰে এটা সৰু আৰু ধুনীয়া ষ্টেলিয়ন। আৰু তাই নিজৰ ভাষাৰে কাম কৰিবলৈ ধৰিলে।
  ৱাৰ্বলাৰে জোৰকৈ বীজটো এতিয়াও পেলাই নিদিবলৈ বাধ্য হ"ল। এগৰাকী মহিলাই চেলেকি লোৱা প্ৰক্ৰিয়াটো উপভোগ কৰক, মসৃণ, মিঠা, ভোক লগা, পুৰুষ নিখুঁততাৰ মূৰ, মস্কোৰ আটাইতকৈ ধুনীয়া আৰু সুদৰ্শন যুৱক।
  আৰু ৰাজকুমাৰী পাগল হৈ পৰিল, এজন সদস্য, জিভা আৰু ওঁঠৰ লগত কাম কৰি। মাত্ৰ তাইৰ বাবে অবিশ্বাস্যভাৱে ভাল আৰু ধুনীয়া আছিল।
  ৱাৰ্বলাৰে অৱশেষত এতিয়াও নিজকে সংযত কৰিব নোৱাৰিলে আৰু শেষ কৰিলে। তাই ধুমুহাময়, মিঠা গ্ৰুৱেল, যৌৱনৰ বীজ এটা পেলাই দিলে। ৰাজকুমাৰীয়ে লোভতে তাইক জিভাৰে চেলেকিলে, তাইক এটোপাল এটাও মিছ কৰিবলৈ নিদিলে। আৰু তাৰ পিছত তাই অৰ্ডাৰ দিলে:
  - আৰু এতিয়া কাউৰীৰ ভংগীমাত! মই তোমাক চেলেকিম আৰু তুমি মোক চেলেকিবা!
  স্লাভাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে। তেওঁৰ জিভাই পুনৰ নিপুণতাৰে আৰু জোৰদাৰভাৱে ৰাজকুমাৰীৰ ভগা মালিচ কৰিবলৈ ধৰিলে। যি সময়ত এগৰাকী ডেকা, ধুনীয়া মহিলাৰ জিভা আৰু ওঁঠ আকৌ ফুলি উঠিবলৈ বাধ্য হ"ল আৰু গৰম হ"বলৈ বাধ্য হ"ল, এজন পেশীবহুল আৰু অতি ধুনীয়া, আৰু নিপুণ গিগোলোৰ ডেকা, ইলাষ্টিক সদস্যজন!
  
  ৰাণী আৰু খালী ভৰিৰ দাস।
  ANNOTATION
  আমাৰ সময়ৰ এজন ডেকা ল"ৰা, প্ৰথমে ৰাণী হয়। কিন্তু অত্যধিক নিষ্ঠুৰতাৰ বাবে দেৱতাই তাইক খালী ভৰিৰে দাসলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে। কিন্তু এগৰাকী যুৱতীক এলফৰ দ্বাৰা দাসত্বৰ পৰা মুক্ত কৰা হয় আৰু ছুপাৰ এডভেঞ্চাৰ আৰম্ভ হয়।
  . অধ্যায় #১
  অগ্ৰিপিনাই গম্ভীৰ অনুষ্ঠানটো দেখিলে। যেন তাই সিংহাসনত উঠি ৰত্নেৰে ঢাকি থোৱা সিংহাসনত বহিছে। আৰু তাইৰ মূৰত তৰাৰে ঢাকি থোৱা মুকুট এটা ৰখা হয়। আৰু পৃথিৱীৰ সকলো ৰাষ্ট্ৰপতি, ৰজা আৰু অন্যান্য শাসকে আঁঠু লৈ তাইৰ প্ৰশংসা কৰে।
  আৰু চেলুট আকাশলৈ কঢ়িয়াই নিয়া হয়, আৰু কামানবোৰে কোবাইছে। আৰু সকলোবোৰ জিলিকি উঠে। আৰু তাই এতিয়া পৃথিৱী গ্ৰহৰ সম্ৰাজ্ঞী। আৰু তাইক ধুমধাম গোৱা হয়, আৰু অৰ্কেষ্ট্ৰাবোৰে বজায়। আৰু তাই বহি থকা সিংহাসন কোঠাটো লুঝ্নিকি ষ্টেডিয়ামতকৈ পঞ্চাশগুণ ডাঙৰ। আৰু তেওঁৰ গোটেই সেনাবাহিনী আছে। চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধা, উদং ভৰিৰে, পিঠিৰ পিছফালে মেচিনগান লৈ হাজাৰ হাজাৰ ধুনীয়া ছোৱালীয়ে তাইক চেলুট দি গান গায়:
  তুমি এগৰাকী মহান দেৱী
  সব মানুষ সম্ৰাট...
  সীমাহীন উপাদান,
  আপোনাৰ সকলো শত্ৰুক হত্যা কৰক!
  আগ্ৰিপিনাই দাঁত উদঙাই গৰ্জন কৰিলে:
  মই এটা স্পৰ্শকত শত্ৰুক কাটি পেলালোঁ
  মই সিহঁতক ইমান বেগেৰে আঘাত কৰিলোঁ...
  সকলোবোৰ বৰ ভাল হৈ যায়
  মই ৰাণী, সকলো দৰ্শকক চিনি নাপাওঁ!
  ইয়াৰ পিছত প্ৰথম ভুক্তভোগীক তাইৰ ওচৰলৈ অনা হয়। সেইজনী আছিল পাভলুছা, প্ৰায় চৈধ্য বছৰীয়া সুদৰ্শন, গোলা চুলি, পেশীবহুল কিশোৰী। মাত্ৰ ৰঙা ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধি আৰু হাত-ভৰি হেণ্ডকাফ লগোৱা। ল"ৰাটোক চাবুকেৰে কোবাই আঁঠু লৈ থৈ দিয়া হ"ল।
  অগ্ৰিপিনাই হাতত কাঁইটীয়া তাঁৰৰ গধুৰ চাবুক এটা লৈ পাভলুছাক কোবালে। ল"ৰাটোৱে যন্ত্ৰণাদায়ক বিষত চিঞৰি উঠিল। আৰু এগৰাকী ডেকা, শক্তিশালী, পেশীবহুল মহিলাই তেওঁক চাবুকেৰে কোবাই থাকিল আৰু দাঁত উদং কৰি গাই থাকিল।
  - মোৰ ল'ৰাবোৰ, মোৰ কেঁচুৱা,
  এই সময়ত আপুনি টোপনি নাহে
  আৰু আপুনি দৃশ্যমান ছিছ পাব,
  পিঠিত চাবুক!
  আৰু সেই শক্তিশালী মহিলাগৰাকীয়ে ল"ৰাটোক মাৰপিট কৰি আছিল। আৰু যাতে ছালখন ফাটি এটা ধাৰাত তেজ বৈ গৈছিল। আৰু পাৱলুষাই অসহ্য দুখৰ পৰা চিঞৰি উঠিল।
  হঠাতে এটা ভয়ংকৰ গৰ্জন শুনা গ"ল। ৰাজপ্ৰসাদ ভাঙি দেৱাল ভাঙি গ"ল। আৰু তাইৰ সন্মুখত দুখন তৰোৱাল লৈ এজন বিশাল, জিলিকি থকা দেৱদূত আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  বজ্ৰপাতৰ মাতেৰে ক"লে:
  - তুমি, বিশ্ব সম্ৰাজ্ঞী, সকলো সীমা অতিক্ৰম কৰিলে! ইয়াৰ বাবে আপুনি শাস্তি পাব। সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰে তোমাৰ পৰা সকলো শক্তি কাঢ়ি নিব, আৰু নিজকে উচ্চ কৰাজনক অপমানিত কৰিব।
  বজ্ৰপাত পৰিল। ৰাজপ্ৰসাদটো নোহোৱা হৈ গ"ল, আৰু সকলো চাকৰ, আৰু ৰাষ্ট্ৰৰ মুৰব্বীসকলো নোহোৱা হৈ গ"ল।
  আৰু এগ্ৰিপিনা বিলাসী চোলা আৰু মুকুটৰ সলনি বেণ্ডেজত আধা উলংগ দাস হৈ পৰিল। তাইৰ উদং ভৰি আৰু হাতত গধুৰ, তীখাৰ শিকলি আছিল। শৰীৰটো প্ৰায় উলংগ আছিল - মাত্ৰ এটা কঁকালৰ কাপোৰ।
  আৰু তাইক আন প্ৰায় উলংগ দাসীসকলৰ সৈতে বেণ্ডেজত বান্ধি থোৱা হৈছিল। আৰু তাইৰ উদং, শক্তিশালী ভৰি দুখনে মৰুভূমিৰ গৰম বালি জ্বলাই দিলে।
  এগ্ৰিপিনা নামৰ এগৰাকী শক্তিশালী, অতি পেশীবহুল মহিলা, মূৰটো ওপৰলৈ তুলি লৈ নিজেই দাসী হৈ পৰিল। আৰু অভাৰচিয়াৰৰ বিপদ তাইৰ এমবছড পিঠিত পৰিল।
  আৰু চাবুকটোৱে হুইচেল মাৰিলে। তত্বাৱধায়কজন মানুহও নাছিল। এইটো এটা বিশাল, চেপেটা ভালুক, আৰু ইয়াৰ সৈতে এটা অতি জঘন্য আৰু কুৎসিত মগ। তেওঁ উটৰ ওপৰত বহি পূৰ্বৰ, বিশ্ব সম্ৰাজ্ঞীগৰাকীক সৰ্বশক্তিৰে আঘাত কৰিছিল।
  এগ্ৰিপিনাই বিষত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তাইৰ মনত পৰিল কেনেকৈ গ্ৰেপ্তাৰৰ পিছত তাইক চাৰ্চ ৰুমলৈ লৈ যোৱা হৈছিল। জোৰকৈ সকলো কাপোৰ খুলিবলৈ ধৰিলে, আৰু শক্তিশালী, ছোৱালীৰ দৰে শৰীৰটো পৰীক্ষা কৰিবলৈ ধৰিলে। এই কাম কৰিছিল বগা কোট পিন্ধা কেইবাগৰাকীও মহিলাই। যেন এইখন চিকিৎসালয়, কাৰাগাৰ নহয়, আৰু শ্বমন নহয়, চিকিৎসা পৰীক্ষাহে।
  তাৰ পিছত তেওঁলোকে আইনা এখনৰ সন্মুখত কুঁজৰাই থাকিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে আৰু স্পটলাইটেৰে আলোকিত কৰিলে। এগ্ৰিপিনা স্কুৱেট অৱশ্যে সহজ। কিন্তু বগা কোট পিন্ধা কেইবাগৰাকীও মহিলাই যেতিয়া আপোনাক আগ্ৰহেৰে চাই থাকে তেতিয়া অপ্ৰীতিকৰ। ছোৱালীতকৈ পুৰুষৰ বাবে অধিক উপযোগী শক্তিশালী, এমবছড পেশীবোৰক তেওঁলোকে প্ৰশংসা কৰে, যিবোৰ লৰচৰ কৰাৰ সময়ত ইমানেই গুটিয়াই থাকে।
  আৰু তেওঁলোকৰ চকু কামুক। এগ্ৰিপিনাৰ শৰীৰটো ছোৱালীতকৈ পেশীযুক্ত অতি শক্তিশালী যুৱকৰ, যদিও ছালখন মসৃণ, পৰিষ্কাৰ, বিকশিত বুকু আৰু বহল নিতম্ব। কিন্তু কান্ধ দুটা বহল।
  আগ্ৰিপিনা কুঁজৰাই থাকে, কিন্তু সকলোৱে তাইক বন্ধ কৰাৰ আদেশ নিদিয়ে। ইতিমধ্যে তাইৰ ঘাম ওলাবলৈ ধৰিলে, আৰু তাইৰ টেন কৰা ছালখন জিলিকি উঠিল, যাৰ বাবেই তাইক আৰু অধিক প্ৰাচীন, গ্ৰীক যোদ্ধা দেৱীৰ মূৰ্তিৰ দৰে দেখা গৈছে।
  অৱশেষত তাই চকুৰে ভক্ষণ কৰি ভাগৰি পৰিল। আৰু ইউনিফৰ্ম পিন্ধা মহিলা ৱাৰ্ডেনে এটা চৌহদত থিয় হ"বলৈ নিৰ্দেশ দিলে, আৰু চিবুকটো বিশেষ ৰিচেছত থৈ দিলে। ইয়াৰ পিছত প্ৰত্যাহ্বান জনাই তাইৰ পাতল ৰবৰৰ গ্লভছ খুলি চিবুকত খামুচি ধৰি আঙুলিৰে আগ্ৰিপিনাৰ মুখত উপনীত হ"ল।
  আৰু নোধোৱা, ঘামচি ওলোৱা। আৰু তাই গালত ধৰি জিভাৰ তলত উঠি গ"ল। এগ্ৰিপিনা ক্ষোভিত হৈ তাইক ঠেলি দি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - গ্লভছ পিন্ধা, কুকুৰ! আপুনি সংক্ৰমিত হ"ব!
  তাৰ পিছত তাই কেনেবাকৈ লাজ পালে, আৰু বিচাৰি বন্ধ হৈ গ"ল। ফটো উঠিছিল অৱশ্যে উলংগ, যাতে টেটুবোৰ দেখা যায়। কেৱল আঙুলিকে নহয়, ভৰিৰ উদং তলুৱাও গুটিয়াই দিলে। আৰু আনকি এক্স-ৰেৰে পেটটোও পোহৰাই তুলিছিল, আপাত দৃষ্টিত তাত ড্ৰাগছ থাকিব পাৰে বুলি সন্দেহ কৰিছিল।
  ইয়াৰ পিছত মোক শ্বাৱাৰলৈ লৈ গ"ল। আনকি চাবোন এটাও দিলে, আৰু তাৰ পিছত টাৱেল এখনো দিলে। ইয়াৰ পিছত আহিল ইউনিফৰ্ম।
  অগ্ৰিপিনাই কাৰাগাৰৰ প্ৰতি বিশেষ ভয় কৰা নাছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে তাই নিশ্চিত আছিল যে তাই আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ আৰু শীতল হ"ব।
  কিন্তু কোঠাটোত অলপ ভিৰ আছিল, বাৰজনী ছোৱালী আছিল, বাল্টিৰ গোন্ধ এটাও আছিল।
  তাই লগে লগে সেইবোৰ সাজি চাফা কৰি দিলে। তাৰ পিছত তাই মোক টয়লেটটো ঠিক কৰিবলৈ ক"লে। আৰু সিহঁতে তাইৰ কথা শুনিলে।
  প্ৰি-ট্ৰাইল ডিটেনচন চেণ্টাৰতো এগ্ৰিপিনা শীতল আছিল। আৰু তাই মোক মানিবলৈ বাধ্য কৰাব পাৰিলেহেঁতেন।
  কিন্তু এতিয়া তাইৰ চাৰিওফালে শিকলিৰে বান্ধি থোৱা দুডজন ছোৱালী, আৰু চাবুক লৈ অৰ্কৰ গোটেই দল এটা।
  আৰু এই ভালুকবোৰে অগ্ৰিপিনাক তীব্ৰ প্ৰহাৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু ইমানেই বেদনাদায়ক আছিল যে এই বীৰ মহিলাগৰাকীয়েও দুখ-কষ্টৰ পৰা হাউলি উঠি দয়া বিচাৰিছিল। আচলতে ই একপ্ৰকাৰৰ দুঃস্বপ্ন আছিল। তাৰ পিছত তাইৰ ডিঙিতো শিকলি বান্ধি দিলে, যিটো সম্পূৰ্ণ অসহ্যকৰ।
  বালিৰ সিপাৰে আগ্ৰিপিনা গতি কৰিলে। আৰু তাইৰ মেজাজটো আছিল সৰু। তাইক মাৰপিট আৰু আঁচোৰ দিয়া হয়, তেজৰ দাগেৰে ঢাকি থোৱা হয়। আৰু শিকলিৰ টিংটিং শব্দ, আৰু ধাতু জিলিকি উঠে।
  এগ্ৰিপিনাই মনে মনে ঠেলি দিয়ে। বালি গৰম আৰু খালী ভৰিৰে বিষ হয়। যদিও তাইৰ হাতত এতিয়াও একো নাই - যুঁজ আৰু প্ৰশিক্ষণৰ সময়ত তাইৰ ভৰি দুখন ষ্টফ হৈ থাকে। আৰু দাসী ছোৱালীবোৰৰ কথা কি ক"ব। বহুতেই সদায় খালী ভৰিৰে যোৱা নাছিল, আৰু তলুৱাও ইমান ৰুক্ষ নহয়। আৰু ইমান জোৰেৰে জ্বলে যে ফোহাও ওলায়।
  এগৰাকী যুৱতীয়ে ভয়তে খোজ কাঢ়িছে আৰু চিন্তা কৰিছে: তাই শিকলিৰে বান্ধি থোৱা আৰু এগৰাকী দাসী, যাৰ পিঠিত মাজে মাজে চাবুক পৰি থাকে। কিন্তু অতি সোনকালে তাই বিদ্ৰোহ উত্থাপন কৰি এই গ্ৰহটোৰ ওপৰত ক্ষমতা দখল কৰিব।
  এগৰাকী শক্তিশালী, পেশীবহুল ভদ্ৰমহিলাই অৰ্কৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰে। আৰু মাজে মাজে তাইক চাবুক বা কাঁইটীয়া তাঁৰেৰে আঘাত কৰে।
  এগ্ৰিপিনাই উত্তৰত চিঞৰিলে:
  - দুৰ্বল বিট!
  আৰু সেই মুহূৰ্ততে সকলো সলনি হৈ গ"ল। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে টিলাটোৰ পিছফালৰ পৰা চোকা, টেম্পাৰযুক্ত কাঁড়বোৰ অৰ্কবোৰৰ ওপৰত উৰি গৈছিল। সিহঁতে চেঁচা ভালুকবোৰক ঘুচা মাৰিলে, আৰু চকুৰ পৰা ওলাই আহিল, আৰু গ্ৰাইণ্ড আৰু বুকুৰ মাজেৰে চিলাই কৰিলে।
  এগ্ৰিপিনাই তাক লৈ শিকলিৰে ক্লাংকিং কৰি অৰ্কটোৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল। তাই তাৰ মূৰটো শিকলিৰে বিন্ধিলে।
  আৰু তাই গাইছিল:
  - মই চয়তান চয়তানৰ দৰে! ৰাজধানী ধ্বংস কৰিম!
  এলফবোৰে জীয়াই থকা অৰ্কবোৰৰ ওপৰত এম্বুছৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল। তেওঁলোক আছিল এই গ্লেমাৰাছ মানুহবোৰৰ প্ৰতিনিধি, সৰু আৰু ৰূপৱতী ইউনিকৰ্ণত।
  অৰ্কবোৰক সোনকালে বধ কৰি কাটি পেলোৱা হ"ল। ইয়াৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীক শিকলিৰে মুকলি কৰি দিবলৈ ধৰিলে। লগতে যাদুৰ লাখুটিৰ যাদুৰ সহায়ত আগ্ৰিপিনাও শিকলিমুক্ত হৈ পৰিছিল।
  যুৱতী মুক্ত হৈ পৰিল। আৰু শক্তিশালী, পেশীৰ টিউবাৰকলৰ সৈতে।
  ইয়াৰ পিছত তাইৰ গোটেই ছোৱালীৰ দল এটা আছিল। আৰু এতিয়া ধুনীয়া যোদ্ধাসকলে মৰুভূমিত নিজৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন ষ্টাম্প মাৰিলে।
  এগ্ৰিপিনাই দাঁত উদঙাই গুণগুণাই উঠিল:
  বাটটো বক্ৰৰ কাষেৰে চলি আছে,
  খালি ভৰি মেয়েরা...
  বেয়াক চেপি ধৰিবলৈ বেডবাগ লৈ ভাগৰি পৰিছে,
  মোৰ সুখক জোকাৰিবলৈ মন যায়!
  ছোৱালীকেইজনীও আছিল অতি আক্ৰমণাত্মক আৰু যুঁজাৰু। গান গাবলৈ আৰু জপিয়াই যাব বিচাৰিছিল। আৰু তেওঁলোকৰ ভৰি দুখন আচলতে ৰূপৱতী, যদিও তেওঁলোক ক্লান্ত, তললৈ নমাই দিয়া, বিন্ধি যোৱা।
  ইয়াত এটা দলে মাৰ্চ কৰি আছে। আৰু তেওঁলোকৰ লগত ইউনিকৰ্ণত এলফ, আৰু ধনুৰ সৈতে।
  এগ্ৰিপিনাই নিজৰ মাজত শক্তি অনুভৱ কৰে আৰু গায়:
   স্পাৰ্টাকাছৰ সময়ৰ পৰা - এই বিশ্বাস জীয়াই আছে,
  যে পৃথিৱীত কেতিয়াও দাস থাকিব নালাগে!
  যদি মাষ্টৰ অহংকাৰী - চৌকাৰে পেট গৰম কৰে,
  আৰু কৃষকজন ঠাণ্ডাত নিথৰ হৈ পৰিল - বিশ্বাস কৰক সেয়া নিয়তি নহয়!
  
  ৰাছিয়ান ল'ৰা Spartak - তেওঁ আমাৰ বাবে এটা তৰোৱাল আঁকিছিল,
  আৰু তেওঁৰ পিছফালে নিপীড়িতৰ নদীখন অন্তহীনভাৱে উঠি আহিল...
  যদি আপুনি এজন পুৰুষ - সন্মান জীৱনতকৈও মূল্যৱান,
  যদি আপুনি বিচাৰে জীৱনটো পৃথিৱীৰ সুখত বৈ যাওক!
  
  ষ্টেংকা ৰাজিনে দাসসকলৰ শিবিৰটো পোন কৰিব বিচাৰিছিল,
  যাতে ইচ্ছা থাকে, সকলোৱে পৰিচালনা কৰিব পাৰে ...
  আৰু তেওঁৰ দৰে মানুহে লাজ মানি ল"ব পৰা নাছিল,
  আৰু তেওঁলোকৰ পিছফালে জনসাধাৰণ - অগণন সৈন্যবাহিনী আছিল!
  
  নিৰ্যাতন, ৰেক আৰু ষ্টেক - ৰজাৰ যুক্তি,
  সকলোৱে যুগ যুগ ধৰি সকলো জব্দ কৰিব বিচাৰে!
  কিন্তু স্বাধীনতা, বিশ্বাস কৰক, এক মাইল পিঠা আৰু মৌ,
  আৰু এনে এটা সপোন আমাৰ হৃদয়ত বহুদিনৰ পৰা জ্বলি আছে!
  
  বজ্ৰপাত আহিল - অক্টোবৰ, আৰু এতিয়া আমাৰ শক্তি,
  দেশত জুই, বহুত তেজ আৰু যন্ত্ৰণা!
  কিন্তু যীচুৱে সোঁফালৰ অগাধক নৰকলৈ নিদিব,
  যিজনক তীব্ৰ কোব দিয়া হয়, তেওঁ ভালত সুখী হ"ব!
  
  লেনিনে দুৱাৰখন খুলিলে, ষ্টেলিনে সাহসেৰে নেতৃত্ব দিয়ে,
  প্ৰতিটো খোজৰ লগে লগে আমি পবিত্ৰ লক্ষ্যৰ ওচৰ চাপি আহিছো!
  কিন্তু চয়তান আহিল, একচল্লিশতম দুষ্ট বছৰ।
  আৰু এতিয়া আমাৰ তেজ, নৈৰ দৰে, এটা শিৰাৰ পৰা বমি!
  
  আমি তোমাৰ লগত এখন দেশ; আমাৰ সন্মান তোমাৰ জীৱন,
  ৰুছৰ জনগোষ্ঠীবোৰক কেতিয়াও আঁঠু লৈ নাৰাখিব!
  ৰাছিয়াক ধৰি ৰাখক, মাতৃভূমিৰ বাবে যুঁজ দিয়ক,
  এইটোৱেই হৈছে প্ৰজন্মৰ প্ৰজন্মৰ সাহসৰ অৰ্থ আৰু নিমখ!
  
  ফুৰাৰ এটা নিকৃষ্ট মৃতদেহ, ভাল, আৰু ৰাছৰ এটা দৈত্য,
  আৰু এজন উজবেক আৰু এজন ৰাছিয়ানৰ সৈতে এজন চেচেন একত্ৰিত!
  কমিউনিজম একক, আত্মাৰ বাবে আদৰ্শ,
  আৰু বিৰোধীৰ ৰেজিমেণ্টবোৰ কেকত ভাঙি পেলোৱা হয়!
  
  ব্ৰহ্মাণ্ডই পোৱালিবোৰক মাতে - শিঙৰ শিঙাবোৰে আমন্ত্ৰণমূলকভাৱে,
  নতুন সীমা থাকিব, মংগল গ্ৰহৰ সিপাৰে!
  আমি সাম্যবাদ গঢ়ি তুলিছো - তেওঁলোকে ৰুবল বাতিল কৰিলে,
  কোনো নাগৰিকত্বই গুৰুত্ব নিদিয়ে!
  
  গোটেই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড, বিশ্বাস কৰক, এতিয়া ৰঙা হৈ পৰিব,
  জান্নাতৰ দুৱাৰ থাকিব - ৰঙা তৰা।
  মানুহ আনৰ ভাই - অতীতত উন্মাদ জন্তু,
  আৰু প্ৰেম, সৌন্দৰ্য গোৱা হয় বিশুদ্ধ গীতত!
  
  গতিকে আপোনাৰ নিৰ্দয়তা আৰু এলাহক ক্ষমা নকৰিবা,
  আমাৰ পিতৃভূমিৰ বাবে, বাজপেয়ীৰ দৰে যুঁজি!
  আৰু তোমালোক যোদ্ধাসকলে ৰাতি আৰু দিন দুয়োটা কাম কৰে,
  ইডেন বাগিচাখনে কি ফুলি মিঠা ৰস দিব!
  খালী ভৰিৰে দলটোৰ সৈতে এগ্ৰিপিনাই গাইছিল। আৰু হঠাতে তাই নিজকে সাম্যবাদৰ পক্ষত থকা যেন লাগিল বুলি ভাবি ধৰিলে। বাৰু, এগ্ৰিপিনাই ছোভিয়েটৰ সময় নাজানিছিল: তাই বৰ সৰু আছিল। অলপ পিছতে তাইৰ বয়স সাতত্ৰিশ বছৰ হ"ল, আৰু বছৰটো এতিয়া ২০২৩ চন।গতিকে তাই ছোভিয়েট ক্ষমতাৰ বিষয়ে কি মনত পেলাব পাৰে? এয়া এক কিংবদন্তি, তাইৰ চকু আৰু মনত। এগ্ৰিপিনা বুলি কোৱাৰ দৰে তাইৰ সময়ৰ সন্তান। আৰু, অৱশ্যেই, ছোভিয়েট যুগৰ বিষয়ে শ্ৰেষ্ঠ সমালোচনা শুনা নাছিলোঁ। যেনে, আৰু আচলতে কলৰ দৰে বস্তুৰো অভাৱ আছিল। হয়, আৰু মিঠাই, আৰু চ্যুইংগামও। আৰু জিন্স বিৰল আছিল। আৰু গৰ্বাচেভৰ অধীনত তিতা ভদকা আৰু চিগাৰেটবোৰো শ্বেলফৰ পৰা নোহোৱা হৈ গ"ল। দীঘলীয়া শাৰী, কুপন, কাৰ্ড, খালী দোকান, সম্পূৰ্ণ নাটনি - মানুহে ছোভিয়েট যুগক এইদৰেই মনত পেলায়।
  আৰু কোনেও সেইবোৰ ঘূৰাই নিবিচাৰিছিল। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে মস্কোত কঠিন নব্বৈৰ দশকতো কমিউনিষ্টসকলে ভোটৰ তুচ্ছ শতাংশ সংগ্ৰহ কৰিছিল। কিন্তু এগ্ৰিপিনা আছিল অতি ধনী, আৰু অৱশ্যেই পুঁজিবাদৰ বাবে। গতিকে তাই কিয় হঠাতে বাওঁপন্থী ধাৰণাবোৰৰ ওপৰত গান গাবলৈ আৰম্ভ কৰিলে?
  যুৱতীগৰাকীয়ে নিজৰ চিবুকত মুঠিৰে ঘুচা মাৰি হিচকি মাৰিলে:
  আমাৰ স্বৰ্গৰ মনোনীত ৰজা,
  আমাৰ ৰজা ভূতৰ দৰে দানৱ...
  আমাৰ ৰজা, ভাগ্যৰ দূত
  আমাৰ ৰজা কেৱল তুমি!
  লুচিফাৰ! লুচিফাৰ! লুচিফাৰ! লুচিফাৰ!
  অগ্ৰিপিনাই বনৰীয়া আনন্দৰে লৈ গাইছিল:
  - তুমি মহান লুচিফাৰ, পোহৰৰ ওপৰত এটা ৰশ্মি ঢালি দিয়া,
  আৰু যুদ্ধৰ পবিত্ৰ তৰোৱাল - গোপন কাটি!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে এগৰাকী প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু অভিজ্ঞ মহিলাই গান গাবলৈ ধৰিলে;
  আমাৰ ৰজা স্বৰ্গৰ দূত,
  আমাৰ ৰজা ভূতৰ দৰে।
  ভাগ্যৰ দ্বাৰা নিৰ্বাচিত আমাৰ ৰজা,
  আমাৰ ৰজা কেৱল তুমি!
  লুচিফাৰ! লুচিফাৰ! লুচিফাৰ! লুচিফাৰ!
  এইদৰেই যোদ্ধাজনে মৰুভূমিত গান গাইছিল আৰু ভৰিৰে ঠেলি দিছিল। আৰু তাইৰ মেজাজটো উচ্চ আছিল। কিয় তেওঁ নাবালক হ"ব লাগে।
  কিন্তু ইয়াত আকৌ অশান্তি দেখা গৈছে। এলফবোৰে অৰ্কবোৰৰ ওচৰ চাপি অহাৰ সংকেত পাইছিল। আৰু অৰ্ধবৃত্তৰ দৰে শাৰী পাতি। আধা ৰাইডাৰ, তেওঁলোক আছিল এলফ। ধুনীয়া ছোৱালী, প্ৰায় উলংগ, কিন্তু বহুমূলীয়া গহনাৰে আবৃত।
  তেওঁলোক স্পষ্টভাৱে মাৰাত্মক যুদ্ধৰ বাবে সাজু আছিল।
  আগ্ৰিপিনাই তাইৰ উদং, শক্তিশালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে। আৰু তাইৰ হাতত এটা ওজনী ধনু দেখা গ"ল। বহুত কাঁড় ধৰিব পৰা এটা ডাঙৰ।
  ছোৱালীজনীয়ে অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে মহিলা-নায়কে গাইছিল:
  তেজ চুষকবোৰৰ পৰা ডাৱৰ উৰি গ"ল,
  অলপ দূৰত পৃথিৱীৰ পৰা নৰক বিস্ফোৰণ ঘটিল!
  সাপটোৱে পাঞ্জভালেত খোজ কাঢ়িছে, হুলস্থুলীয়া হাৰামী,
  ডাৱৰবোৰ তেজেৰে পোহৰাই তুলিলে!
  
  ঢৌবোৰ জ্বলিছে, নৰকীয় ধুমুহাৰ দৰে ছিটিকিছে,
  আৰু তেওঁ লগ পাব আটাইতকৈ সাহসী ডেয়াৰডেভিলৰ এটা সেনাবাহিনী!
  আমি ধুনীয়া মৰমলগা নাৰীক ৰক্ষা কৰিম
  আমি আমাৰ পিতৃ-মাতৃৰ কৃতিত্বৰ যোগ্য হ"ম!
  
  মোৰ মাটি, কিমান কষ্টেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলা,
  বিৰোধীয়ে এশটা ঘাঁৰ লেখ-জোখ এৰি থৈ গ"ল!
  কিন্তু অৰ্কবোৰ পেলাই দিওঁ, লগে লগে আমি পেডেষ্টেলৰ পৰা নামি আহিলোঁ,
  ডেছিং বছৰৰ মহামাৰী বেছি দিন নাথাকিব!
  
  আৰু মৃত্যু ইতিমধ্যে ডাৱৰৰ আঁৰত বগা হৈ আহিছে,
  কিন্তু আমাৰ চিন্তাবোৰ স্বৰ্গলৈ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে!
  কুখ্যাত খলনায়কবোৰক ধূলিত চেপি পেলাওঁ আহক,
  আৰু ছিঙি পেলাওক, জানো, অৰ্কবোৰ আধাতে!
  
  আমি নাজানো শান্তি আৰু বাৰ্ধক্য পচি,
  আমি আমাৰ পবিত্ৰ মাতৃভূমিৰ সন্তান!
  সকলো উজ্জ্বল ভালুকৰ লগত যুঁজিলে,
  শ্বুট আমি শক্তিশালী এই শিপা!
  
  আৰু যে দুষ্ট বোমাটো জোৰকৈ বিস্ফোৰণ হৈছিল,
  আমাক কি লাগে খোলা ফাটি, এই বজ্ৰপাত!
  এলফি যুঁজাৰু বিমান বহুত কৰিবলৈ সক্ষম,
  আৰু ওপৰটোৱেই হ"ব ফুহৰাৰৰ বাবে তলৰ!
  
  পাতালৰ নৰক, নৰক জ্বলি উঠিল,
  এটা শিকাৰু মুখ "বাঘ" সহ ৰকেড কাষেৰে খোজ কাঢ়িছিল!
  আৰু সকলো ক্লান্তি আমাৰ পৰা নিমিষতে উৰি গ"ল,
  মজাৰ খেলৰ সময় শেষ!
  
  হাতত গ্ৰেনেড, মাৰাত্মক নিক্ষেপ,
  ইয়াত "বাঘ" থুঁতৰি দৃঢ়ভাৱে গ্ৰহণ কৰা হৈছে!
  আৰু টাৰ্টাৰ বয়লাৰ ৰুমৰ বয়লাৰত থকা ফুৰাৰ,
  যাতে এলফবোৰৰ আগত পৃথিৱীখন প্ৰকাশ নকৰে!
  
  উত্তেজিত ভলীৰ পৰা ভালুকটো কঁপিছে,
  ইয়াত এলফৰ ৰাইচষ্টাগৰ ওপৰেৰে উৰি থকা এখন পতাকা!
  আৰু সূৰ্য্যই মাতৃভূমিৰ ওপৰত জ্বলি উঠিল,
  কাৰণ, অৰ্ক ৰাইচ ধূলি আৰু ছাইত পৰি গৈছে!
  এগ্ৰিপিনাই গাই গ"ল, আৰু আন দাসীবোৰে তুলি ল"লে, আৰু এলফবোৰেও। সকলোবোৰ বৰ ভাল লাগিছিল আৰু কেৱল আচৰিত ধৰণৰ।
  আৰু দাসীসকলৰ হাতত ধনু আছিল, আনকি দম্পতীহালৰ হাতত ক্ৰছবো আছিল। আৰু তেওঁলোকে ৰছীডাল টানি কাঁড় মাৰিবলৈ ধৰিলে। তেওঁলোকে এটা চাপত দৌৰিছিল আৰু আগবাঢ়ি যোৱা অৰ্কবোৰক বিন্ধিছিল।
  চেপেটা আৰু দুৰ্গন্ধময় এই জন্তুবোৰে বনৰীয়া আৰু উন্মাদ ক্ৰোধেৰে যুদ্ধলৈ লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল।
  সঁচাকৈয়ে এইখন যুদ্ধ আছিল। প্ৰায় উলংগ এলফবোৰে ধনুৰ পৰা গুলী চলাই আছিল। আৰু পুৰুষ এলফে অধিক শক্তিশালী আৰু মাৰাত্মক ক্ৰছব" ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  বৰ জোৰেৰে বল্ট নিক্ষেপ কৰিলে। যিয়ে ঘূৰি ধুমুহালৈ উঠি যোৱা অৰ্কবোৰক বিন্ধিলে। আৰু তেওঁলোকক চেপি ধৰা আঘাত দিলে।
  ৰত্নেৰে সজ্জিত মুকুট পিন্ধা এলফবোৰৰ এজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধত, তাতেই আমাৰ জয়! Elvish পতাকা আগলৈ - পতিত নায়ক গৌৰৱ!
  আৰু সেইবাবেই তাই খালী ভৰিৰে ৰছীডাল টানি ডাঙৰ কাঁড় এটা মাৰিলে।
  আৰু আকৌ, গৰ্জন কৰাৰ দৰে:
  - আমাক একোৱেই ৰখাব নোৱাৰে! আমাক কোনেও পৰাস্ত নকৰে!
  আৰু এলফবোৰে মহিলা দাসবোৰৰ সৈতে মিলি অৰ্কবোৰক কাঁড়েৰে আঘাত কৰিলে। আৰু সেইবোৰ ভালদৰে ভৰাই দিলে। যুদ্ধৰ তেওঁলোকৰ অতি আক্ৰমণাত্মক পেনোৰামা আছিল।
  যোদ্ধাসকল কেৱল ছুপাৰ হৈ পৰিল, অসাধাৰণ আৰু বুজিব নোৱাৰা শক্তি প্ৰদৰ্শন কৰিলে।
  তাৰ পিছত আকৌ গ্লেমাৰাছ আৰু অতি চঞ্চল মানুহৰ গান।
  মুদ্ৰাতকৈ নিশ্চিত আৰু একোৱেই নাই
  তাই সঁচাকৈয়ে মিছা কথা নোহোৱাকৈ জিলিকি উঠে!
  আচলতে ডাবলুন পৃথিৱীৰ শাসক,
  তেওঁৰ সমৰ্থন এক শক্তিশালী তৰোৱাল আৰু ঢাল!
  
  ইয়াত পৌত্তলিক দেৱতাসকল লুকাই আছে,
  সূৰ্য্যৰ দৰে, এটা উজ্জ্বল সোণালী মুখ...
  যদিও এতিয়াও ডাকাত-পৰজীৱী আছে,
  যি আত্মাৰ দৰদামত ৰাওনা হ"ল!
  
  মুদ্ৰা, এইটো এটা মূৰ্তি আৰু এজন প্ৰধান স্বৰ্গদূত,
  তেওঁ সকলোৰে ত্ৰাণকৰ্তা, ধ্বংসকাৰী।
  সোণ অবিহনে ভাড়াতীয়া ডামাস্ক লাংগুইচ,
  টকা অবিহনে যুদ্ধত সফলতা নাহিব!
  
  কিন্তু কি বিচাৰিছা মানুহৰ হৃদয়,
  আপোনাৰ বাবে অমৰত্ব কিনিবলৈ চিকাৰ ...
  লোভেৰে আনন্দৰ দুৱাৰ খুলিবলৈ,
  শতিকা জীৱনৰ সূতা বোৱাবলৈ!
  
  কিন্তু ডাবলুনে সেইটোও পাব পাৰেনে?
  সোণালী বৃত্তটোৱে সপোন দেখিবলৈ সক্ষম নেকি?
  যাতে কুঁহিয়াৰ লৈ বুঢ়া মানুহজন শুভেচ্ছা লৈ নাহে,
  আৰু মৰ্গত কপালত ছীল লগোৱা নাছিল!
  
  যদিও এটা মুদ্ৰাক বহুত সুখৰ প্ৰয়োজন,
  আমাক পাপত লিপ্ত হ"বলৈ দিবলৈ!
  কিন্তু মানুহৰ আবেগৰ ওপৰত কোনো ক্ষমতা নাই,
  হিম ছোৱালী, কুকুৰাৰ দৰে বাজৰাৰ দৰে!
  
  পেটত বহুত পাবলৈ মন যায়, ৷
  ফেজেণ্ট, আনাৰসৰ পাউণ্ড খাওক।
  যদিও কবৰলৈকে খাব নোৱাৰি,
  টকাৰে অত্যন্ত শীতল হ"লেও!
  
  আৰু কফিনটো, আনকি ইয়াৰ দামও বেছি,
  কাৰণ ইয়াত ৰজাৰ ঠাই আছে!
  কাৰণ, এজন ফেৰেস্তাই ৰূপত শূন্য আঁকিব,
  কপালত আঘাত আৰু মগজুত লাঠি!
  যোদ্ধাসকল অৱশ্যে যুদ্ধত নীচ নহয়। আৰু যেতিয়া অৰ্কবোৰে গধুৰ ক্ষতিৰ সন্মুখীন হৈ যুদ্ধৰ দূৰত্বলৈকে সোমাই গ"ল, তেতিয়া সুন্দৰীসকলে নিজৰ তৰোৱাল নিক্ষেপ কৰিলে।
  আলবিনাই হাঁহিলে। লগে লগে তাইৰ হাতত দুখন তৰোৱাল আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তাই সিহঁতক ইফালে সিফালে দোলা দিলে, বতাহৰ চকলটো ঘূৰাই দিলে, দুটামান অৰ্কৰ মূৰ কাটি দিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - ভুলটোৰ লগত মুখামুখি হ"লা!
  আৰু তাৰ পিছত তাই খালী গোৰোহাৰে লৈ অৰ্ক জেনেৰেলজনৰ চিবুকত লাথি মাৰিলে। বালিৰ মোনাৰ দৰে খুন্দা মাৰিলে। আৰু ভঙা চোলাৰ পৰা দাঁত সৰি পৰিল। আৰু সকলোবোৰ ইমান ধুনীয়া আৰু শীতল যেন লাগিছিল। যে ছোৱালীবোৰে প্ৰচণ্ড উৎসাহেৰে কোৰাছত গাইছিল:
  মই বিচাৰো প্ৰভু, দিনটো যাতে ম্লান নহয়,
  যাতে ছোৱালীজনীৰ দৃষ্টি চিৰদিনৰ বাবে ডেকা হৈ থাকে!
  যাতে আমাৰ নাইটজন শিলৰ ওপৰেৰে উৰি যায়,
  যাতে স্ফটিকতকৈ হ্ৰদৰ আৱৰণ পৰিষ্কাৰ হয়!
  
  কি যে সুন্দৰ পৃথিৱী সৃষ্টি কৰিছে প্ৰভুৱে
  তাত তেওঁলোকে ৰূপ খাইছিল, আৰু মেপেল ৰুবি!
  প্ৰেমিকা বিচাৰি, ঈশ্বৰৰ আদৰ্শ -
  এই কাম কৰিবলৈ তেওঁ যুদ্ধত শত্ৰুক কাটি পেলাইছিল!
  
  এজন যুৱকৰ হৃদয়ত ইমান কঠিন কি?
  এই পৃথিৱীত তেওঁ কি বিচাৰিব বিচাৰে?
  বাৰু, আঁহতখন কিয় ভাঙি গৈছে?
  ডাঙৰ ডাঙৰ সমস্যাৰ জটিলতা কেনেকৈ সমাধান কৰিব?
  
  মইও বিচাৰো ভগৱান, সুখী হওঁক,
  আপোনাৰ স্বৰ্গীয় সপোন বিচাৰি উলিয়াওক!
  যাতে সৌভাগ্যই সূতা ভাঙি নাযায়,
  পথৰ তললৈ আনিবলৈ, বেলেষ্ট-লাইন!
  
  কিন্তু প্ৰেম নোহোৱাকৈ মই কি বিচাৰিব লাগে,
  ছোৱালী এজনীৰ বাবে ইয়াতকৈ বেছি দামী কি হ"ব পাৰে?
  তেজৰ ওপৰত সুখ গঢ়ি তোলাটো কঠিন,
  ইয়াৰ ওপৰত আপুনি কেৱল নৰকৰ নৰকতহে সাঁতুৰিব পাৰে!
  
  বিচ্ছেদ মোৰ বাবে অত্যাচাৰ
  যুদ্ধ এতিয়াও এনেকুৱা দুঃস্বপ্ন!
  ইয়াত ষ্টাৰপত ভৰি এখন, ঘোঁৰা এটাৰ চেডেল,
  যদিও দুষ্ট অৰ্কে জল্লাদলৈ কুঠাৰ লৈ আহিছিল!
  
  আমাৰ ছোৱালীবোৰক সম্পূৰ্ণকৈ লৈ যায়,
  অত্যাচাৰ কৰি শৰীৰ জ্বলাই জুইত জ্বলাই দিয়ে!
  কিন্তু আমি ফুহৰাৰৰ ওপৰত পৰাজয়ৰ সৃষ্টি কৰিম,
  জানি থওক যে আমাৰ এলফৰ কেতিয়াও মৃত্যু হোৱা নাছিল!
  
  বিয়া খেলো আহক, দুষ্ট যুদ্ধৰ পিছত,
  তেতিয়া ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে হাঁহি দিব!
  মোৰ বাবে তেওঁলোক সকলো তেজৰ আত্মীয়,
  মই চিকাৰত আছো, চৰ্বিযুক্ত খেল হ"ব!
  
  আৰু ওক গছ, পান্নাৰ দৰে, তাৰ পত্ৰ,
  ক"লে ল"ৰাজনে বৰ ভাল কাম কৰিলে!
  বিবেক স্ফটিকৰ দৰে পৰিষ্কাৰ হওক,
  আৰু কেৱল প্লাছবোৰতহে বেলেন্সত সংখ্যা থাকিব!
  এইবোৰেই ইয়াৰ গায়ক, এইবোৰ আনন্দদায়ক আৰু অনন্য ছোৱালী। যিটো, যদি ইতিমধ্যে সিহঁতে যুঁজিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল, তেন্তে চেঁচা ভালুকবোৰে সিহঁতক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে।
  এগ্ৰিপিনা, তাইৰ মুখখন উদং কৰি, হিচকি উঠিল, তাইৰ তৰোৱালেৰে আৰু দুটামান অৰ্ক মূৰ কাটি:
  - মই সকলো কৰিব পাৰো, আৰু আপুনিও চাব!
  তাৰ পাছত তাই আক্ৰমণাত্মক আৰু চেপেটা ভালুকবোৰৰ ভিতৰত এজন বিষয়াৰ গ্ৰাইণ্ডত খালী ভৰিখন লৰচৰ কৰিলে। আৰু তাই সঁচাকৈয়ে তাৰ বলবোৰ লৈ মাৰি পেলালে। সেইজনী সঁচাকৈয়ে আছিল এগৰাকী ছোৱালী - ছুপাৰমেন।
  আৰু এনেবোৰৰ বিৰুদ্ধে সম্ভৱতঃ লোমশ ভালুকৰ যিকোনো সৈন্যবাহিনী শক্তিহীন হ"ব।
  আগ্ৰিপিনাই হাঁহি হাঁহি মুখত আঙুলি ঠেলি দিলে। আৰু তাই সমস্ত শক্তিৰে উৰুৱাই দিলে। ভয়ংকৰ, আক্ৰমণাত্মক, খোঁচ মাৰি থকা শব্দ এটা হ"ল। বতাহৰ পৰা ছাল উলিয়াই দিয়াৰ দৰে আছিল।
  আৰু যুদ্ধক্ষেত্ৰৰ ওপৰেৰে ঘূৰি ফুৰা কেইবাশ বিশাল শগুনে হাৰ্ট এটেকত আক্ৰান্ত হৈ শিলাবৃষ্টিৰ দৰে তললৈ পৰিল। আৰু সিহঁতৰ চোকা ঠোঁটবোৰে খোজ কাঢ়ি যোৱা অৰ্কবোৰৰ মূৰৰ খুলিবোৰ বিন্ধি হাড়বোৰ ফালিবলৈ ধৰিলে। আৰু, আক্ষৰিক অৰ্থত, মগজুক নক আউট কৰা।
  এগ্ৰিপিনাই নিজৰ তৰোৱালৰে পখিলাৰ কৌশল এটা কৰি এটা বৃহৎ দলৰ এই ভালুকবোৰৰ কেইবাটাও মূৰ কাটি গৰ্জন কৰিলে:
  - মই শীতল, সকলো মোৰ অধীন,
  স্পষ্ট, স্পষ্ট!
  আৰু সমগ্ৰ পৃথিৱী কঁপি উঠে,
  খালী গোৰোহাৰে সিহঁতক থেতেলিয়াই পেলোৱা!
  ইয়াৰ পিছত সহ্য কৰিব নোৱাৰি অৰ্কবোৰে পাইকাৰী বিমানলৈ পৰিণত হ"ল। ছোৱালী আৰু এলফে তেওঁলোকক খেদিবলৈ লৰালৰি কৰিলে, আৰু একে সময়তে, যুঁজ-বাগৰ আৰু আক্ৰমণাত্মক গীত এটাও পৰিবেশন কৰিলে;
  দুঃস্বপ্ন সদায় সাপৰ দৰে আহে
  আপুনি তেওঁৰ পৰা আশা নকৰে, কিন্তু তেওঁ দুৱাৰত সোমাই যায়!
  তুমি সুখী, উদাৰতাৰে সুখী পৰিয়াল,
  মানুহ যে জীৱ-জন্তু সেই কথা আপুনি নাজানে!
  ইয়াতেই আৰম্ভ হ"ল ডেছিং হৰ্ডৰ আক্ৰমণ,
  টাটাৰসকলে আমাক কাঁড়ৰ বৰষুণ দি আছে!
  কিন্তু আমি এটা সাহসী কৃতিত্বৰ বাবে জন্ম লৈছো,
  আৰু আমি তীব্ৰ আঘাত সহ্য কৰিম!
  
  কোনেও নাজানে যদি ভাল ঈশ্বৰ
  গতিকে মানুহ নিষ্ঠুৰ হৈ গ"ল!
  মৃত্যুৱে থ্ৰেছহ'ল্ডত টোকৰ মাৰিছে -
  আৰু ৱেচেলভুলে জুইৰ পৰা নিজৰ শিংবোৰ উলিয়াই দিলে!
  
  হয়, এইবোৰ প্ৰাচীন কালৰ,
  য'ত আমি ইমান শীতল হৈ পৰিলোঁ!
  কাৰণ, সেইটো মোৰ সপোন নাছিল,
  আমি এইলৈ যোৱা নাছিলো, পাহাৰৰ মাজেৰে-দূৰ!
  
  কিন্তু যদি আপুনি নৰকত আছে
  বৰঞ্চ যন্ত্ৰণা, দাসত্ব, যুদ্ধৰ জগতখনত!
  এতিয়াও আশা ৰাখিছো
  আপোনাৰ হৃদয়খনে সকলো ছন্দৰ স্পন্দন কৰক!
  
  কিন্তু পৰীক্ষা, এইটোৱেই আমাৰ শিকলি,
  যিয়ে চিন্তাবোৰক সহজ হ"বলৈ নিদিব!
  আৰু প্ৰয়োজন হ"লে আমি সহ্য কৰিব লাগিব,
  আৰু যদি চিঞৰি উঠে, তেন্তে হাওঁফাওঁৰ সকলো শক্তিৰে!
  
  এজন কবি, তেওঁ এজন গীতিকাৰ আৰু এজন দুষ্ট,
  কিন্তু গৰম যুদ্ধক্ষেত্ৰত নহয়!
  পিতৃভূমিৰ নিকৃষ্ট শত্ৰুৰ মৃত্যু হ"ব,
  সোনকালে আৰু বিনামূলীয়াকৈ সমাধিস্থ কৰা হ"ব!
  
  এতিয়া লওক, খ্ৰীষ্টক প্ৰণাম কৰা,
  আইকনবোৰক চুমা খাই নিজকে ক্ৰছ কৰক!
  মোৰ বিশ্বাস মই মানুহক সঁচা কথা ক"ম,
  পুৰস্কাৰ হিচাপে প্ৰভুৱে বহুত-বিশেষ দিব!
  
  দাৰ্থ ভেডাৰ বনাম চয়তান
  বিশাল লোহাৰ দৰে দেখা দাৰ্থ ভেডাৰৰ ফ্লেগশ্বিপ যুদ্ধজাহাজখন পৃথিৱী গ্ৰহৰ কাষ চাপি আহিছিল। তেওঁৰ পিছফালে মৃত্যু কঢ়িয়াই অনা আন জাহাজবোৰক তাৰকাৰাজ্য আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আচৰিত ভেটিবোৰলৈ এখন বিৰোধী বিশ্বৰ পৰা আন এখন পৃথিৱীলৈ লৈ গৈছিল। কোণীয়া, মহাকাশ সাম্ৰাজ্য ছিথ। আৰু তেওঁলোকৰ কাষতে, সুশৃংখলিত, শিকাৰু পিৰানাৰ দৰেই - শিক্ষাৰ বাহিৰত এজন সৰ্বাত্মক ষ্টেলজানাথ।
  মুখা পিন্ধা দুমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ গুণ্ডা এজনে, বহল কান্ধ আৰু হেলমেটত ডাঙৰ ডাঙৰ শিং থকা এজনে হিংস্ৰভাৱে গুণগুণাই উঠিল:
  আপুনি আঁতৰি যাব নোৱাৰে লুক স্কাইৱাকাৰ! হয় তুমি নহয় মই, কিন্তু তাৰকাৰাজ্যখনত আমাৰ দুয়োৰে কোনো স্থান নাই!
  উচ্চতা আৰু কান্ধৰ প্ৰস্থৰ ক্ষেত্ৰত দাৰ্থ ভেডাৰৰ তুলনাত কম নহয়, বক্ৰ আৰু এথলেটিক লাইৰা ভেলিমাৰাই সক্ৰিয়ভাৱে নিজৰ ভয়ংকৰ আৱক্ষ মূৰ্তিটো জোকাৰি গ"ল। গাৰ্ল জেনেৰেলৰ কম্বেট ছুটটো একেবাৰে স্বচ্ছ আছিল আৰু এটাও ৰেখা লুকুৱাই ৰখা নাছিল, তাইৰ পেশীবহুল, ছোৱালীৰ দৰে শৰীৰটো। তাইৰ ব্ৰঞ্জৰ দৰে ছালখন ত্ৰুটিহীন আছিল, আৰু তাইৰ নিপলবোৰ চৰ্চাত ৰুবিৰ দৰে জিলিকি উঠিছিল।
  দাৰ্থ ভেডাৰে লোভেৰে সেই সৌন্দৰ্য্যলৈ চালে। ষ্টেলজানৰ দু তাৰকাযুক্ত জেনেৰেল (এখন মহাকাশ সাম্ৰাজ্য ইমানেই ৰক্তপিপাসু আৰু বিজয়ৰ প্ৰতি প্ৰৱল যে ক'লা চিথ শক্তি তেওঁৰ পটভূমিত এটা নিৰীহ কেঁচুৱা!), দেখাত প্ৰত্যাহ্বানমূলকভাৱে চেক্সি।
  কিন্তু তেওঁ কি দুৰ্ভাগ্যজনক অবৈধ হ"ব পাৰে? চাইবাৰনেটিক প্ৰস্থেচিছ ব্যৱহাৰ কৰিবনে?
  লাইৰাই তেওঁৰ চিন্তাবোৰক বাধা দি বিজয়ী সুৰত ঘোষণা কৰিলে:
  - হতাশ নহব বন্ধু... পৃথিৱীত চলোমনৰ আঙঠিটো আছে, যাৰ ইমান শক্তিশালী যাদু আছে যে ইয়াৰ পটভূমিত লুক স্কাইৱাকাৰৰ শক্তি মাত্ৰ চিগাৰেটৰ ধোঁৱাৰ এটা টুকুৰা!
  দাৰ্থ ভেডাৰে হিংস্ৰভাৱে নিজৰ মাস্কৰ তলৰ পৰা বতাহ এৰি দি হিচকি উঠিল:
  - মই নিজৰ বাবে এটা প্ৰকৃত, জীৱন্ত শৰীৰ লাভ কৰিব পাৰিমনে?
  ব্ৰঞ্জৰ দৰে ছালৰ তলত পেশীৰ বলবোৰ বিখ্যাতভাৱে গুলীয়াই থকা লাইৰাই হাঁহি হাঁহি ক"লে:
  - জিন আৰু ইফ্ৰিটে যিকোনো কাম কৰিব পাৰে! এইটোৱেই হৈছে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ওপৰত ক্ষমতা!
  দাৰ্থ ভেডাৰে সুৰৰ বাহিৰত গাইছিল:
  - হয়, দুৰ্ভগীয়া বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন ওলমি আছিল,
  দুষ্ট জিনৰ অগণন আন্ধাৰ!
  চলোমনৰ ঘৃণিত আঙঠি -
  লঞ্চ কৰি মূৰটো কাটিলে!
  
  কিন্তু জানি থওক ভেডাৰ নিশ্চয়কৈ পণ্য নহয়,
  আৰু চিৰদিনৰ বাবে জোকাৰ তলত খোজ কাঢ়িব নালাগে...
  দুষ্ট শত্ৰুক ফায়াৰব্ৰেণ্ডলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে,
  হ'ব জগতৰ শাসক!
  লাইৰাই উত্তৰত নাচিলে আৰু তাইৰ ৰূপৱতী, দীঘল আৰু চোকা আঙুলিৰে নীলা বলটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে:
  - সেইখনেই পৃথিৱী!
  ধুনীয়া খেলুৱৈগৰাকীয়ে জোৰেৰে গাইছিল:
  - পৰ্টহলত মাটি, পৰ্টহলত মাটি, পৰ্টহলত পৃথিৱী দেখা যায়... আমি ব্লাষ্টাৰবোৰক নিক্ষেপ কৰিলোঁ, দূৰত্ব জুখিলোঁ, আৰু আমি মানুহজনৰ ঘৰটো মাটিত জ্বলাই দিম!
  অৱশ্যে এলিয়েনসকলে অতি সোনকালে আনন্দিত হৈ পৰিল। পৃথিৱীৰ কক্ষপথত মহাকাশৰ অন্ধকাৰৰ পৰা ওলাই অহা কেইবা ডজন বৃহৎ যুদ্ধজাহাজৰ আবিৰ্ভাৱ হোৱা খবৰে নীলা গ্ৰহটোৰ সকলো আশংকা আৰু চৰকাৰৰ মাজত আটাইতকৈ প্ৰবল আতংকৰ সৃষ্টি কৰিছিল। হাজাৰ হাজাৰ যুদ্ধ অস্ত্ৰৰে এলিয়েন ষ্টাৰশ্বিপ, বহুতো ইমিটাৰে মানুহৰ ওপৰত অপ্ৰতিৰোধ্য ছাপ পেলাইছিল।
  পঞ্চাশখন জাহাজ - পঁচিশখন ইম্পেৰিয়েল আৰু পঁচিশখন ষ্টেলজানাথ।
  পৃথিৱীৰ ওপৰত নৰকীয় ক্ষমতা... আৰু কিবা কাৰণত মানুহে সঁচাকৈয়ে বিশ্বাস কৰা নাছিল যে এলিয়েনবোৰ শান্তিৰে আহিছে।
  লাইৰা ভেলিমাৰা, দাৰ্থ ভেডাৰক পৰামৰ্শ দিছিল:
  - পৃথিৱীবাসীলৈ এটা আবেদন পঢ়িবলৈ দিওঁ!
  এই অংশটোত ব্লেক লৰ্ড ক্ষুব্ধ হৈ পৰিছিল:
  - আৰু তুমি কিয়? আমাৰ সমান জাহাজ আছে!
  ধুনীয়া ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ শক্তিশালী, বুলিছ ডিঙিটো জোকাৰিলে আৰু খিকিন্দালি কৰিলে:
  - হয়, তোমাৰ মুখখন দেখিলেই ভয় খায় ...
  দাৰ্থ ভেডাৰে কাণ বন্ধ কৰি গৰ্জন কৰিলে, মাতটো ফান্দত বাঘৰ দৰে শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল:
  - আৰু আমি পৃথিৱীবাসীক ভয় কৰিবলৈ লৈ যাব লাগিব! লগে লগে পাখি ওপৰলৈ তুলিব দিয়ক!
  ইতিমধ্যে পৃথিৱী গ্ৰহটোক ধ্বংস কৰি জয় কৰাৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰা লাইৰা ভেলিমাৰাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - সময়, সময়, ৰেডিঅ'ত - বয়ৰস্কিয়ে কথা ক'লে... নিজৰ মদ্যপান কৰা মাতেৰে - তেওঁ গোটেই পৃথিৱীখনক ভয় খুৱাইছিল!
  ক"লা প্ৰভুৱে কন্ট্ৰ"ল স্ক্যানাৰটো ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰি হ"ল"গ্ৰামৰ ফালে লৰালৰিকৈ গ"ল। লাইৰাই ডাৰ্টক তাইৰ চঞ্চল ভৰি দুখনৰ আঙুলিৰে ধৰি, মাস্কৰ পিছফালে আৰু গুণ্ডাটোক পেলাই দিলে। ভেডাৰৰ যুদ্ধ চুটটোৱে জোৰেৰে গুণগুণাই উঠিল আৰু স্ফুলিংগ উৰি গ"ল।
  আৰু ব্ৰঞ্জৰ হাৰ্পি লাইৰাই হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল:
  - তুমি নাজানানে, তুমি ডৰ্ক, জানো যে ভদ্ৰমহিলাগৰাকীক প্ৰথমে পাৰ হ'বলৈ দিয়া উচিত!
  ষ্টালজানাথ সাম্ৰাজ্যৰ হাইপাৰিয়ান অস্ত্ৰই পৃথিৱীৰ কক্ষপথত ঘূৰি থকা উপগ্ৰহ আৰু অন্যান্য মানৱ আৱৰ্জনাসমূহৰ ওপৰত নিজৰ জুই জ্বলাইছিল।
  আৰু তেতিয়াই লাইৰা ভেলিমাৰা নিজেই আবিৰ্ভাৱ হ"ল। ই লগে লগে সকলো পৰ্দাতে উঠিল, আনকি টিভি আৰু কম্পিউটাৰৰ মনিটৰ বন্ধ কৰি দিলে। চুলিত চাৰিটা চাইবাৰনেটিক হেয়াৰপিন লৈ তাইক উলংগ আৰু ধুনীয়া যেন লাগিছিল, মনোমোহা আৰু বিনাশৰ যাদু উলিয়াই দিছিল। ব্ৰুট ফৰ্চৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ এজন প্ৰকৃত দেৱতা!
  উজ্জ্বল ভিক্সনে নাইটিংগেলৰ চিঞৰ এটা মাৰি চিঞৰিবলৈ ধৰিলে:
  - পৃথিৱীবাসী! আমি তোমাৰ দুখীয়া সৰু পৃথিৱীখন জয় কৰিবলৈ যোৱা নাই। আপুনি আমাৰ পৰা বহুত দূৰত আছে, ডাঙৰ গেৰিছনেৰে সাম্ৰাজ্যখন জুখিব নোৱাৰি। ছোৱালীজনীৰ নীলাচল, টপাজ আৰু পান্নাৰ চকু দুটা ক্ৰোধত জিলিকি উঠিল, আনকি হাইপাৰলেজাৰৰ ৰশ্মিৰ দৰেও জ্বলি উঠিল। আৰু মাতটো বহুত ঠাণ্ডা হৈ পৰিল। - আমি তুচ্ছভাৱে আপোনাক quarks ত বিয়পাই দিম, আৰু এটা hypermagogravitator ৰ সহায়ত আমি আপোনালোকৰ আত্মাক পাতাললৈ পঠাম, চিৰন্তন নৰকীয় যন্ত্ৰণালৈ!
  ভয়ংকৰ যেন লাগিল, কিন্তু এনে আৱৰ্জনা যে এগৰাকী উলংগ, আৰু অতি ভোক লগা মহিলাই কঢ়িয়াই আনিছিল, সেইটোৱে হাঁহিৰ দৰে ইমান ভয়ানকতা সৃষ্টি কৰা নাছিল!
  সেই মুহূৰ্ততে ক"লা মাস্ক পিন্ধা এটা ভয়ংকৰ মুখ দেখা গ"ল আৰু গৰ্জনৰ দৰে হাইপাৰটাইটানিয়ামৰ গিলৰ মাজেৰে:
  - মুঠতে তোমাক সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস কৰাৰ আগতে আমাক চলোমনৰ আঙঠিটো দিয়ক!
  লাইৰাই তাইৰ টেন হোৱা বুকুখন জোকাৰিলে, হিচকি উঠিল:
  - অতি বেদনাদায়কভাৱে নিঃশেষ হৈ গ'ল!
  ৰঙা পোহৰেৰে জিলিকি থকা তৰোৱালখন দৃঢ়ভাৱে চেপি ধৰা মুঠিটো জোকাৰি দাৰ্থ ভেডাৰে আৰু ক"লে:
  - আৰু আমি এনাস্থেচিয়া নোহোৱাকৈ কেষ্ট্ৰেট কৰো!
  পৃথিৱী গ্ৰহত কোনে হাঁহিলে, কোনে কান্দিলে, আৰু কাৰ নাৰ্ভাছ কলিক হ"বলৈ ধৰিলে। আৰু নীলা চাবলুনাৰত মাত্ৰ এজন ব্যক্তিয়ে নিজৰ মাজতে প্ৰকৃত আনন্দ অনুভৱ কৰিছিল। তুৰ্কীৰ ৰাষ্ট্ৰপতি এৰদোগানে লাহে লাহে আইনাখনৰ কাষ চাপি আহিল। আৰু নিজকে কুকিজটো দেখুৱাই দিলে। সোঁহাতৰ তৰ্জনী আঙুলিৰে ইমান সুসঙ্গতিপূৰ্ণভাৱে সজাই তোলা জিলিকি থকা শিলগুটিটোক মই প্ৰশংসা কৰিলোঁ।
  অট্টোমান চুলতানসকলৰ উত্তৰাধিকাৰীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - চলোমনৰ আঙঠিটো বিচাৰে নেকি? বুট কৰিবলৈ জাৰ্মান উইগৱাম এটা কিয় নিদিয়ে?
  দাৰ্থ ভেডাৰে হ"ল"গ্ৰাফিক ছবিবোৰৰ মাজেৰে পৃথিৱীৰ মানুহবোৰৰ অত্যধিক আনন্দময় প্ৰতিক্ৰিয়া দেখি হিচকি উঠিল:
  - মানুহৰ আগত এটা উলটিমেটাম ঘোষণা কৰাটো প্ৰয়োজনীয়!
  লিৰা ভেলিমাৰে ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙৰ সৈতে জিলিকি থকা জেংকিক ফুটাইছিল:
  - আৰু এইটো কি?
  চকুৰ তলৰ কুঁৱাবোৰত বিজয়ী সুৰ এটা লৈ দাৰ্থ ভেডাৰে বুজাই দিলে:
  - ই এটা আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় শব্দ। বিনাশ নিশ্চিত!
  লাইৰাই খিকিন্দালি কৰিলে আৰু তাইৰ দীঘল, একপৰমাণুগতভাৱে চোকা নখবোৰৰ পৰা স্ফুলিংগবোৰ লক্ষ্য কৰিলে:
  - অ' ল'ৰাবোৰ! কেৱল মাংসকে ধ্বংস কৰিব পাৰি... আৰু মেগোগ্ৰেভিটি - ই আৰু শীতল হ'ব!
  দাৰ্থ ভেডাৰে নতুন, আচৰিত শক্তিৰে সকলো গ্ৰেভ"মেগ এমিটাৰ অন কৰিলে। আৰু সি কাণ বন্ধ কৰি বেলুগাটোক ঠেলিবলৈ ধৰিলে।
  আৰু ক"লা প্ৰভুৰ কি মাত আছিল, আনকি কৱচটোও বগা-গৰম আছিল;
  - আলটিমেটাম! আলটিমেটাম! মই তোমাক মচি পেলাম এটা এনিহিলেটৰত!
  লাইৰা ভেলিমাৰাই নিজৰ ভয়ংকৰ আৱক্ষ মূৰ্তিটো জোকাৰিলে আৰু বিলাসী নিতম্ব দুটা পেলাই দিলে। একে সময়তে তাই পাৰ্থিৱ লোককথাৰ কথা মনত পেলাই চিঞৰি উঠিল:
  - ৰাছিয়ান মাফিয়া, আপুনি মৃত্যুৰ জন্ম দিলে! হাইড্ৰজেনৰ সৈতে ভদকা - পুৰুষৰ এজন সদস্য ধ্বংস! আৰু আমাৰ আছে মহাজাগতিক ছাবন্তিয়া বল!
  আৰু মহান ষ্টেলজানাথৰ যোদ্ধাসকলে গান গাব:
  - আমি দুখীয়া পোক-পৰুৱা নহয় - চুপাৰনিঞ্জা কচ্ছপ... কামান - চেবুৰাস্কাৰ কাণ - আমি সকলোকে ব্লটাৰৰ দৰে জ্বলাই দিম!
  মহাকাশ এলিয়েনসকলে আলটিমেটাম জাৰি কৰিলে, কিন্তু কোনো প্ৰভাৱ পৰা নাছিল। আৰু তাৰ পিছত লিৰা ভেলিমাৰাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - আৰু শীতল ধৰণেৰে কৰো... আমি BASIC ত বেং কৰিম নেকি?
  দাৰ্থ ভেডাৰে, তেওঁৰ সকলো মূৰ্খামিৰ বাবে - আপুনি মগজুৰ পৰা কি ল'ব পাৰে, হাইপাৰপ্লাজমিক ৰিচাৰ্জ নোহোৱাকৈ, গুণগুণাই উঠিল:
  - লাইটছেবাৰৰ সহায়ত আক্ৰমণাত্মক আলোচনা কৰিলে নেকি?
  লাইৰাই চকু টিপিয়াই ক"লে, খালী ভৰিৰে ঘোঁৰাৰ মূৰ থকা চেকেৰ কুকুৰটোক আঁতৰাই ঠেলি দিলে। দবাৰ ফলক, ঘোঁৰা আৰু কুমিৰৰ মিশ্ৰণে চিঞৰি উঠিল, আৰু ক্ষোভিত হৈ ওপৰটো ঘূৰাই দিলে। গাৰ্ল-জেনেৰেলে ভৰিখন এনেদৰে আঁকোৱালি লৈছিল যে গৰম আল্ট্ৰাপ্লাজমাই তাইৰ উদং গোৰোহাটোক টিকটিকিয়াই পেলালে, আৰু সাত ৰঙৰ মূৰটো জোকাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - কোনো সুদৰ্শন নহয়! লাইটছেবাৰৰ সলনি আমি থাৰ্মোকুৱাৰ্ক বোমা নিক্ষেপ কৰিম!
  দাৰ্থ ভেডাৰে নিজৰ দীঘলীয়া, সাপৰ দৰে ক্ল"ন কৰা জিভাখন উলিয়াই আনি নিজৰ মাস্কৰ নিমখীয়া প্ৰান্তৰ কাষেৰে দৌৰাই দিলে। আৰু আন্তৰিকতাৰে ভঙা আভ্যন্তৰীণ দহন ইঞ্জিনৰ দৰে চিঞৰি উঠে:
  - মই থাৰ্মোকোৱাৰ্ক বোমা ভাল পাওঁ, আৰু থাৰ্মোপ্ৰিয়ন বোমা আৰু বেছি ভাল পাওঁ!
  লাইৰাই মনস্তাত্ত্বিকভাৱে মুখখন কুটিলে, আকৌ ভৰিখন লৰচৰ কৰিলে, এইবাৰ নেটলৰ পাতেৰে ঢাকি থোৱা মেকুৰীটোৰ ওচৰলৈ:
  - আপুনি প্ৰেয়নৰ লগত ৰান্ধিব নাজানে!
  কৃষ্ণাংগ প্ৰভুৱে যুক্তিসংগত উত্তৰ দিলে:
  - কেনেকৈ নাজানিলে আমি তোমাক শিকাই দিম, যদি তোমাৰ মন নাযায় তেন্তে জোৰ কৰি দিম !
  লাইৰাই নখযুক্ত সৈনিকৰ চোলাটো জোকাৰিলে।
  - হাইপাৰপ্লাজমিক বিস্ফোৰণ! এটা থাৰ্মোকুৱাৰ্ক প্ৰজেক্টাইল!
  মাধ্যাকৰ্ষণ বন্দুকৰ বহল বেৰেলৰ পৰা নীলা ঢৌ এটা ক্ষীণভাৱে জ্বলি উঠিল। সাধাৰণ আকাৰৰ তৰমুজৰ সমান সৰু ৰকেট এটা লৰালৰিকৈ পৃথিৱী গ্ৰহৰ পৃষ্ঠলৈ আহিল।
  ভেলিমাৰাৰ লাইৰে ড্ৰেগনফ্লাইৰ দৰে জপিয়াই উঠিল, আৰু তাইৰ লগত ষ্টেলজানাথৰ কেইবাজনো উলংগ যোদ্ধাও।
  দাৰ্থ ভেডাৰে গুফী হাঁহি এটা মাৰি নিজৰ মাস্কটো ব্ৰিষ্টল কৰিলে।
  - আৰু এতিয়া কি হ"ব?
  কিন্তু বিনাশৰ শ্বটটো ৰাডাৰতো দেখা নাযায় - নিৰ্গত ফ"টন উৰণ তৰাটোৰ গতিতকৈ বেছি গতি!
  ভ্লাদিমিৰ পুটিনে এই আক্ৰমণৰ বিষয়ে জানিবলৈ সময় নাপালে। কেতিয়াবা অজ্ঞানতা ঈশ্বৰৰ দয়াৰ শেষ কাৰ্য্য।
  হাইপাৰপ্লাজমিক গেহেনাই পৃথিৱী গ্ৰহৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী সেনাবাহিনীৰ সৰ্বোচ্চ সেনাপতিক গিলি পেলালে। লাখ লাখ মানুহে সংঘটিত হোৱা বিপৰ্যয়টো বুজি পোৱাৰ আগতেই প্লাজমা আৰু হাইপাৰপ্লাজমত বাষ্পীভৱন হৈ পৰিল।
  পাহিবোৰ ফুলি উঠিছিল লাখ লাখ মাৰাত্মক বিনাশ জিভাৰে, প্ৰত্যেকৰে নিজস্ব অনন্য ৰং আৰু ধ্বংসৰ গতিশীল আৰ্হি আছিল।
  এটা বিশাল বাদামী ৰঙৰ ভেঁকুৰ ৫০০ কিলোমিটাৰতকৈও অধিক উচ্চতালৈ উঠি আহিল আৰু কেইবাবাৰো গোলকীয় চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰা এই বিস্ফোৰণ ঢৌৱে আনকি আমেৰিকাতো সকলো খিৰিকী উলিয়াই পেলালে। জিলিকনিয়ে সমগ্ৰ আয়নমণ্ডলটোকে আগুৰি ধৰিলে, সকলোবোৰ অসীম ৰং আৰু পুষ্পপুঞ্জত। জোকাৰণিৰ পৰা উঠি আহিল বিশাল চুনামীৰ ঢৌ। দুশ মিটাৰতকৈও অধিক পানীৰ খাদটোৱে সকলো মহাদেশকে সামৰি লৈছিল, যাৰ ফলত লাখ লাখ জাহাজ ডুব গৈছিল। বিদ্যুৎ পৰিবাহী তাঁৰবোৰ বন্ধ কৰি দিয়া হ"ল, চহৰবোৰ আন্ধাৰত ডুব গ"ল, মাথোঁ ইফালে সিফালে জুইৰ অগ্নিময় ঠাইবোৰে বাধা দিলে৷
  এতিয়াৰ পৰা আৰম্ভ হৈছে পৃথিৱী গ্ৰহত এক নতুন যুগ। অজগৰৰ ঘন্টা আহি পালেহি।
  অতিশক্তিৰ আসুৰিক প্ৰবাহৰ প্ৰতিক্ৰিয়া স্বৰূপে চলোমনৰ আঙঠিটোৱে এটা প্ৰবল নিৰ্গমন লাভ কৰিছিল।
  এৰদোগানে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ মাজত বহু লাখ লাখ জিনৰ শক্তি প্ৰৱেশ কৰে। তুৰস্কৰ ৰাষ্ট্ৰপতিজন নিমিষতে ৰঙা পৰি ফুলিবলৈ ধৰিলে। সৰু তেতেলীৰ গোঁফ থকা এজন সাধাৰণ মানুহ (এডলফ হিটলাৰৰ সৈতে সাদৃশ্য দি!), এভাৰেষ্টৰ তললৈ গুটিয়াই গুটিয়াই যোৱা হিমস্খলনৰ দৰে বাঢ়ি যায়।
  অট্টোমান একনায়কত্ববাদীৰ চিভিল চুটটো ফাটি গ"ল আৰু পেশীবোৰ বাঢ়িবলৈ ধৰিলে, যেন জাঁপ মাৰি। আৰু, ইয়াত এড্ৰগানৰ বিস্তাৰিত কান্ধ দুটা প্ৰাচীন চুলতানৰ ৰাজপ্ৰসাদৰ ভল্টৰ ওপৰত থিয় হৈ আছিল।
  কিছু সময়ৰ বাবে ফুলি উঠা বুদবুদটো বহলভাৱে গৈ থাকিল, যেতিয়ালৈকে, অৱশেষত, মাৰ্বলৰ বেৰবোৰ ভাঙি নাযায়। বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি হৈ আছিল অসংখ্য তুৰ্কীৰ দেহৰক্ষী। আৰু অট্টোমান একনায়কত্ববাদীৰ হাৰেমৰ পৰা অহা অৰ্ধউলংগ দাসসকলে ভয়তে খালী ভৰি দুখন জোকাৰি জোকাৰি গৈছিল, ভাগ্যত থেতেলিয়াই পেলোৱাৰ ভাগ্য নহ"লে সিঁচৰতি হৈ গৈছিল বা খোজ কাঢ়ি গৈছিল।
  আৰু অড্ৰগান বাঢ়ি গৈ থাকিল, আকাৰত ছুপাৰমেনৰ দৰে। তেওঁৰ বুটৰ তলত তুৰ্কীৰ ৰাজধানী আংকাৰাৰ অট্টালিকাবোৰ চেপেটা হৈ পৰিল। ইয়াত অট্টোমান একনায়কত্ববাদীজন ইতিমধ্যে এভাৰেষ্টতকৈও ওখ। আৰু ষ্টালজানাথ আৰু ব্লেক চিথ সাম্ৰাজ্যৰ তাৰকা জাহাজৰ পৰা তেওঁৰ উচ্চ চিলোৱাটটো অতি স্পষ্টকৈ দেখা যায়।
  লাইৰা ভেলিমাৰাই কামুকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - কি বিশাল ল'ৰা ... তাৰ মৰ্যাদা আছে - চাগে বহুত!
  দাৰ্থ ভেডাৰে মাস্কখনত নিজকে টেপ কৰি - গতিকে ইয়াৰ ছবিখন বোকাময় হৈ পৰিল, হুৰহুৰাই, কুটিল হৈ পৰিল:
  - মাটিৰ ভৰি থকা এটা কলছাছ!
  লাইৰাই চকুৰ পৰা দুটামান বিজুলীৰ পোহৰ এৰি দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰু আপাত দৃষ্টিত মাতটো ফেৰেস্তাৰ দৰে হ"ব লাগে! - তাৰ পিছত চকু টিপিয়াই, অতি দামী বেশ্যাৰ বৈশিষ্ট্য। - ফুল এটা গান, লাজ নকৰিবা!
  আৰু তুৰ্কীৰ একনায়কত্ববাদী এড্ৰগানে দ্ৰুতগতিত ফুলি উঠিল, ফুলিব পৰা বুদবুদৰ দৰে। আৰু আটাইতকৈ বিপদজনক কথাটো হ"ল, তেওঁৰ হাতত এটা দীঘলীয়া আৰু লগতে দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পোৱা তৰোৱাল এখন আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  এতিয়া এড্ৰগানৰ বৃদ্ধি হাজাৰ নটিকেল মাইল, আৰু ইয়াৰ সীমা নহয়। আৰু তুৰ্কী একনায়কত্ববাদীজন কিমান পেশীবহুল হৈ পৰিছে - বিশাল পেশীবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত উখহি উঠে আৰু জোকাৰি যায় - যিকোনো, আনকি আটাইতকৈ শিলৰ বডি বিল্ডাৰেও তেওঁলোকক ঈৰ্ষা কৰিব।
  আৰু তেওঁৰ তৰোৱালখন অজেয় কোষাধ্যক্ষৰ পুষ্পপুঞ্জত আন্তঃসংলগ্ন তৰাৰ দৰে জিলিকি উঠে।
  আৰু তুৰস্কৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ দাঁতবোৰ দীঘলীয়া হৈ ৰকেট ভেম্পায়াৰৰ অতি চোকা, কুটিল দাঁতলৈ পৰিণত হৈছে। আৰু সদ্য বেক কৰা বাটিৰে নিজৰ বিশাল তৰোৱালখন জোকাৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  লাইৰা ভেলিমাৰাই কাণ বন্ধ কৰি চিঞৰিছে:
  - Fuhrer উপর একটি thermoquark চার্জ ... Ugh, তুর্কি সুলতান উপর - অগ্নি!
  দাৰ্থ ভেডাৰে গ্লভছৰে ডাঙৰ, সোণালী ৰঙৰ কন্ট্ৰল জয়ষ্টিকটো টিপিলে আৰু বিড়ম্বনাৰ দৰে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - আৰু হাইপাৰপ্লাজমা কিয় নহয়! জুই ইতিমধ্যে এটা আওপুৰণি পাৰ্থিৱ প্ৰকাশ!
  Lyra Velimara কেনেকৈ তাইৰ মাৰ্জিত, ছোৱালীৰ দৰে ভৰি, উলংগ, গোলাপী তলুৱা ধাতুৰ মজিয়াত টোকৰ মাৰিব:
  - তাপ বিস্ফোৰণ দিয়ক! এন্টিপালছাৰ বাগ!
  আৰু থাৰ্মোকুৱাৰ্ক মিছাইলবোৰে পিছফালে এটা অগ্নিময় খোজ আৰু কইনাৰ ঠেংৰ দৰে বহল খোজ এৰি এড্ৰগানৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিল, তাত প্ৰৱেশ কৰা বহু সংখ্যক আত্মা আৰু জিনৰ পৰা ফুলি উঠিল।
  ইতিমধ্যে চন্দ্ৰৰ সৈতে তুলনা কৰিব পৰা অট্টোমান একনায়কত্ববাদীজনে নিজৰ মহাজাগতিক তৰোৱালখন জোকাৰিলে। আৰু চিথ সাম্ৰাজ্যৰ ষ্টাৰশ্বিপ - মিছাইল ক্ৰুজাৰ "বাবুন" ভয়ংকৰ আঘাতত ভাঙি গ'ল। হাইপাৰপ্লাজমিক খণ্ডবোৰ ছিটিকি পৰিল... আৰু অবিশ্বাস্য আৰু ফেচমোগ'ৰিকেল কিবা এটা তললৈ পৰি গ'ল।
  আৰু একে সময়তে, ই যথেষ্ট তুচ্ছ - যিহেতু ক্ল"ন সৈন্যসকলৰ মৃত্যু যথেষ্ট গদ্যগতভাৱে হৈছিল। বায়"ৰবটতকৈ বেছি নহয় আৱেগ দেখুওৱা। কিন্তু তেওঁলোকৰ সেনাপতি চন্তা, ক্ল"ন নহয়, স্পষ্টভাৱে নাৰ্ভাছ আছিল। আৰু তেওঁৰ মনত পৰিল যে তেওঁ গোপনে কিমান হাথাম দাস বিক্ৰী কৰিছিল। বাৰু, এতিয়া তেওঁ নিশ্চিতভাৱে অপেক্ষা কৰি আছিল বিৰোধী বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ নৰক আৰু শক্তিৰ অন্ধকাৰ দিশৰ যন্ত্ৰণালৈ!
  এৰদোগানৰ থাৰ্মোকুৱাৰ্ক মিছাইল। ইয়াৰে প্ৰত্যেকেই হিৰোচিমাত নিক্ষেপ কৰা এশ বিলিয়ন পাৰমাণৱিক বোমাৰ শক্তি কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল। আৰু অট্টোমান একনায়কত্ববাদীৰ শক্তিশালী, পেশীবহুল ধড়টো আলচাৰ আৰু বিস্ফোৰিত অতি পাৰমাণৱিক বোমাৰ জিলিকনিৰে আবৃত আছিল।
  লাইৰা ভেলিমাৰাই খালী ভৰিখন নিজৰ ৰূপৱতী নাকৰ ওপৰেৰে দৌৰাই চিঞৰিলে:
  - অৱশ্যেই নহয়! মোক ৱাইন লাগে - কেমেল চিগাৰেটৰ পেকেট এটা!
  দাৰ্থ ভেডাৰে ছোৱালীজনীৰ উদং, পেশীবহুল পিঠিত নখযুক্ত পাখিখন থৈ তাইৰ ওপৰেৰে দৌৰাই গাইছিল:
  - সংযম জীৱনৰ নিয়ম!
  লাইৰাই ক"লা প্ৰভুৰ সম্ভাৱ্য প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনক চোলাত আঁঠু লৈ গুণগুণাই উঠিল:
  - অৰ্ডাৰ কৰক, প্ৰথমে!
  যদিও এৰদোগানক চন্দ্ৰ ধ্বংস কৰিব পৰাকৈ যথেষ্ট চাৰ্জ বিন্ধিছিল, বুধ গ্ৰহই বুট কৰিবলৈ লৈছিল, তথাপিও অট্টোমান চুলতান আৰু ডাঙৰ হৈ আহিছিল। তেওঁক এতিয়া সঁচাকৈয়ে এটা বিশাল পৰী ইফ্ৰিটৰ দৰে দেখা গৈছিল। আৰু তেওঁৰ তৰোৱালে ষ্টেলজানাথ আৰু চিথ সাম্ৰাজ্যৰ জাহাজৰ মাজত সক্ৰিয়ভাৱে ভুক্তভোগী বিচাৰি আছিল।
  সাধুকথাৰ পৰা থাৰ্মোকোৱাৰ্ক মিছাইলে এই মাষ্টডনৰ সামান্যতকো ক্ষতি কৰা নাছিল, আৰু ছুপাৰলেজাৰে হয়তো এৰদোগানৰ শক্তিকো খাদ্য যোগান ধৰিছিল, সেই কথা চাই লাইৰাক পৰামৰ্শ দিলে:
  - আমি আমাৰ প্ৰচেষ্টাক একত্ৰিত কৰিম নেকি?
  ষ্টেলজান সাম্ৰাজ্যৰ পৰা অহা উলংগ সৌন্দৰ্য্যই ক"লা প্ৰভুক একেবাৰে বুজি নাপালে:
  - কেনেকৈ? আমি ইমানেই একত্ৰিত হৈছো!
  এই মাংসল যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ সংস্কৰণ আগবঢ়াইছিল:
  "তেওঁৰ ওপৰত থাৰ্মোপ্ৰিয়ন চাৰ্জ এটা দলিয়াই দিওঁ!"
  শক্তিৰ অন্ধকাৰ দিশৰ গৱেষক আৰু বিজ্ঞানীজনৰ কৌতুহল জগাই তোলা দাৰ্থ ভেডাৰে মুখাখনৰ মাজেৰে হুৰহুৰাই সুধিলে:
  - এইটো প্ৰিঅন ফিউজন প্ৰক্ৰিয়াৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি অস্ত্ৰ নেকি?
  পেশী-টেণ্ডন ধড়ক খোলা কৰি আষ্টাৰাই ক"লা প্ৰভুৰ আগত তললৈ নমস্কাৰ কৰিলে।
  - অহ হয় মোৰ প্ৰভু! এনে বিক্ৰিয়াৰ ফলত ৰকেটত ১০০০ পেন্টাটনৰ সমান শক্তি ব্যৱহাৰ কৰা সম্ভৱ হয়। বা দহটা, হিৰোচিমাত এশ ট্ৰিলিয়ন পৰমাণু বোমা নিক্ষেপ কৰা হোৱা নাছিল!
  কৃষ্ণাংগ প্ৰভুৰ দ্ৰুত মনটোৱে নিমিষতে গণনা কৰিলে আৰু দাৰ্থ ভেডাৰে আচৰিত হৈ হুইচেল মাৰিলে:
  - ৱাঃ! এনে বিস্ফোৰণৰ পৰা বৃহস্পতি গ্ৰহটোও ছিন্নভিন্ন হৈ কোৱাৰ্কলৈ পৰিণত হ"ব!
  কিয় জানো লিৰা ভেলিমাৰাই এনে আশাবাদৰ বেছি ভাগ লোৱা নাছিল:
  - এনে আঘাতত জ্বলি যাব পৃথিৱী গ্ৰহ। সৌৰজগতৰ ভিতৰৰ সকলো জীৱ-জন্তু ধ্বংস হৈ যাব!
  দাৰ্থ ভেডাৰে মহাকাশ যুদ্ধখন চাই আছিল। এৰদোগানে মাংসভোজী পিৰানাৰ দৰে দেখা যোৱা যুদ্ধজাহাজ ষ্টেলজানাথক কাটিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। তেওঁ নিজৰ অসাধাৰণ কৌশল ব্যৱহাৰ কৰি পৰাজয়ৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ আপ্ৰাণ চেষ্টা কৰিছিল।
  কিন্তু এৰদোগানৰ আল্ট্ৰা-মেগ"প্লাজমিক মাংসৰ বিৰুদ্ধে হাইপাৰিয়ান অস্ত্ৰ আৰু ছুপাৰলেজাৰ বেটাৰী সম্পূৰ্ণ অসাৰ আছিল। ই কোটি কোটি জিনৰ শক্তি জমা কৰিছিল আৰু গতিবেগ পোহৰক অতিক্ৰম কৰিছিল।
  গতিকে তাত আছিল এটা চঞ্চল আৰ্মাডিলো, দাৰে চচ্চেজৰ দৰে কাটি লোৱা। আৰু একে সময়তে শ শ মাইল দূৰৈত বিশাল স্ফুলিংগ উৰি গ"ল।
  অট্টোমান একনায়কত্ববাদীয়ে কাণ বন্ধ কৰি চিঞৰিলে:
  - বানজাই! আপোনাৰ কফিনৰ ডিজাইন থাকিব!
  দাৰ্থ ভেডাৰে দূৰত্ব অনুমান কৰি প্ৰকৃত চিন্তাৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - যদি থাৰ্মোপ্ৰিয়ন চাৰ্জ বিস্ফোৰণ হয়, তেন্তে আমি নিজেই পখিলাৰ মশালৰ দৰে উৰি যাম!
  লাইৰা ভেলিমাৰাই ক"লা প্ৰভুজনক লাজতে চকু টিপিয়াই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - ভয় নকৰিবা, মোৰ ডাৰ্ক টাৰ্মিনেটৰ! টাৰ্মোপ্ৰিয়নৰ এটা ক্ৰমবৰ্ধমান টিপ আছে!
  লৰ্ড ভেডাৰে আশাহীনভাৱে হাত জোকাৰিলে।
  - ঠিক আছে, জুই! ইয়াৰ মাজতে শক্তিৰ সকলো ক"লা ফাল গোটাই ল"ম!
  পৰী আত্মাৰ আটাইকেইটা বাইসত্তৰ জনগোষ্ঠীকে সামৰি লোৱা এৰদোগানে পৃথিৱীৰ ওপৰেৰে উৰি গ"ল।
  তুৰস্কৰ চুলতানে দুবাৰকৈ চন্দ্ৰৰ ব্যাস অতিক্ৰম কৰিছিল আৰু কেৱল আসুৰিক আৰু অসাধাৰণ শক্তিৰে জিলিকি উঠিছিল। মহাকাশত এতিয়া এনে যুদ্ধ চলিছে। এৰদোগানৰ তৰোৱালে বিজুলীতকৈ বেছি বেগেৰে উৰা মাৰি উন্মাদভাৱে গুলী চলোৱা ষ্টাৰশ্বিপবোৰ ভাঙি পেলায়।
  আনকি অৰ্ধ-বিনাশ কণাবোৰো জিনৰ এনে সৰল বনৰীয়া শক্তিৰ বিৰুদ্ধে সম্পূৰ্ণ অসাৰ। ব্লেডৰ ডগাত পৰি মহাকাশ সাম্ৰাজ্যৰ বিশাল ধ্বংসকাৰীখনে হালধীয়া-নীলা ৰঙৰ শিখাৰে জ্বলি উঠিল আৰু টুকুৰা-টুকুৰও এৰি যোৱা নাছিল।
  কিন্তু লাইৰা ভেলিমাৰাই হাতৰ আঁচলৰ পৰা নিজৰ "ট্ৰাম্প এছ" উলিয়াই আনিলে - থাৰ্মোপ্ৰিয়ান ৰকেট। থাৰ্মোপ্ৰিয়ন সম্পূৰ্ণৰূপে মুক্ত হ"লে থাৰ্মোনিউক্লিয়াৰ বিক্ৰিয়াতকৈ ৭ কোৱাড্ৰিলিয়ন গুণ বেছি শক্তি লাভ কৰিবলৈ সক্ষম।
  ক্ৰমবৰ্ধমান থাৰ্মোপ্ৰিয়ন আধান অলপ দুৰ্বল, কিন্তু ই ধ্বংসটোক অতুলনীয়ভাৱে অধিক সঠিকভাৱে কেন্দ্ৰীভূত কৰে। আৰু এতিয়া তেওঁলোকৰ ফ্লেগশ্বিপ যুদ্ধজাহাজৰ পেটটো প্ৰিন্সেস্প-প্লাজমা ব্লট উলিয়াই দিয়া হৈছে।
  বাকচৰ বাহিৰত নিয়ন্ত্ৰিত আৰু বুদ্ধিমানৰূপে লক্ষ্য কৰি লোৱা ফিউজন ভিত্তিক থাৰ্মোপ্ৰিয়ন ৰকেট এটা এনেকুৱাই দেখা যায়। ইয়াত স্থিৰ পদাৰ্থ নাই, গতিকে ইয়াক তললৈ নমাই অনাটো প্ৰায় অসম্ভৱ। কিন্তু একে সময়তে চাৰ্জে নিজেই এটা লক্ষ্য বাছি লয়।
  ৰাজকুমাৰী-প্লাজমা ব্লটে এৰদোগানক ভয় খুৱাইছে। তেওঁ ডজ কৰিবলৈ দ্বিধাবোধ কৰে, কিন্তু অতি উন্নত পদাৰ্থটো বেছি দ্ৰুত আছিল। আৰু মকৰা এটাৰ দৰে হাইপাৰনিউক্লিয়াৰ বোমাই সদ্য বেক কৰা ৰজা আৰু জিনৰ সম্ৰাটৰ শক্তিশালী ধড়ত চুহি খালে!
  লিৰা ভেলিমাৰাই গৰমকৈ পাখিত হাত চাপৰি মাৰি গাইছিল:
  - চিঙি দিম! ইয়াক কোৱাৰ্কত ভাঙি লওঁ আহক!
  হাৰকিউলিছৰ দৰে শক্তিশালী এৰদোগান গুৰুতৰভাৱে তিৰ্যক আছিল আৰু তেওঁ, গুটা-পেৰ্চা বলৰ দৰে আধাতে কুঁজৰাই উঠিছিল।
  এটা ছুপাৰন"ভা বিস্ফোৰণ ঘটিল। ওচৰৰ কেইবাখনো ষ্টেলজানাথ আৰু চিথ সাম্ৰাজ্যৰ তাৰকা জাহাজ পিছলৈ পেলাই দিয়া হৈছিল, এটা হাইপাৰপ্লাজমিক খাদে বহু বেটাৰীৰ প্লেটফৰ্ম আৰু বেৰেল জ্বলাই দিছিল। ষ্টেলজান সাম্ৰাজ্যৰ বহু ক্ল"ন আৰু ধুনীয়া আমাজন ছোৱালীক চেপি ধৰিলে।
  এৰদোগানে নিজেই ঘূৰি আহিল, ঘূৰি আহিল আৰু... আৰু ডাঙৰ আৰু ভয়ংকৰ হৈ পৰিল। মাংসভোজী পৰজীৱী উদ্ভিদৰ অংকুৰ দৰে দ্বিতীয়খন তৰোৱালে তেওঁৰ সোঁহাতখন বিন্ধিলে।
  আৰু অট্টোমান সাম্ৰাজ্যৰ একনায়কত্ববাদীয়ে কাণ বন্ধ কৰি হাঁহিলে:
  - অ', তোমালোক দুৰ্বিষহ মহাকাশ এলিয়েন.... তোমালোক কেৱল শৈতনৰ দাস, কিন্তু আচলতে শৈতন মোৰ চাকৰ!
  ইফালে পৃথিৱী গ্ৰহত টৰ্নেডোৰ জুই জ্বলি উঠিছিল। হাইপাৰনিউক্লিয়াৰৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱৰ পৰা পৃথিৱীৰ মহাসাগৰৰ ঢৌবোৰ নিমিষতে উষ্ণ হৈ উঠিল, আৰু ঠেক উতলা পানীৰে উতলি উঠিল যিয়ে সকলো জীৱক জ্বলাই পেলালে। আৰু অৰণ্য আৰু ওখ অট্টালিকাবোৰ জ্বলি উঠিল।
  চন্দ্ৰৰ কক্ষপথৰ দূৰত্বৰ পৰাই এশ ট্ৰিলিয়ন হিৰোচিমা জ্বলি উঠিল - এইটো কোনো ধেমালি নহয়! আৰু সমগ্ৰ পৃথিৱীখনক আগুৰি ধৰা জুইয়ে আক্ষৰিক অৰ্থত ইয়াক নৰকলৈ জ্বলাই দিলে।
  ৱাশ্বিংটনৰ ঠাইত পোহৰৰ উজ্জ্বল, হিংস্ৰ জুইকুৰা এটা জিলিকি উঠিল, তাৰ পিছত বেঙুনীয়া-বাদামী ৰঙৰ এটা বিশাল ফুল ওলাল। চকু কপালত তুলিব পৰা কলিটোৰ পৰা সাতটা হাইপাৰপ্লাজমিক পাহি পৃথক হৈ আকাশৰ উচ্চতালৈ উৰি গ"ল। দহ চেকেণ্ড ধৰি ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙৰ সৈতে জিলিকি উঠিল , আৰু তাৰ পিছত, নিমিষতে ম্লান হৈ, সৰি পৰিল, মাত্ৰ বিশাল বেঙুনীয়া-ৰঙা স্ফুলিংগবোৰহে ষ্ট্ৰেট"স্ফিয়াৰত ওপঙি থাকিল।
  চকুৰ পলকতে দহ, লাখ লাখ মানুহ জ্বলি ছাই হৈ গ"ল, মৌলিক কণাবোৰ সিঁচৰতি কৰি পেলালে। দূৰত থকাসকল অন্ধ হৈ জীৱন্ত মশালৰ দৰে জ্বলি উঠিছিল। জুইয়ে বেদনাদায়কভাৱে গ্ৰাস কৰিলে মানুহৰ মাংস। মানুহৰ ছাল খোলা, চুলি ধূলিলৈ পৰিণত, মূৰৰ খুলি জ্বলি উঠিল। বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে যেন একৰ্ডিয়নৰ দৰে আকাশচুম্বী ঘৰবোৰ ভাঁজ কৰিলে, বহুকেইটা, শেহতীয়াকৈ, এনে জীৱন্ত আৰু নিৰ্বিকাৰ ব্যক্তিক গৰম পকী কবৰত জীয়াই ৰাখিলে।
  টেক্সাছৰ শ্যামলা, অৰ্ধউলংগ স্কুলীয়া ল"ৰাৰ এটা দলে বল এটা খেদি ফুৰিছিল আৰু তেওঁলোকৰ মাজেৰে মাধ্যাকৰ্ষণৰ ঢৌ এটা পাৰ হৈ গ"ল, জ্বলি যোৱা ঘাঁহনিৰ ওপৰত মাত্ৰ ছাইৰ চিলোৱাটহে ৰৈ গ"ল। বেচেৰা ল"ৰাবোৰ, শেষ মুহূৰ্তত কি ভাবিলে: হয়তো সিহঁতে মাকক, বা চিনেমাখনৰ কোনোবা নায়কক অগণন কম্পিউটাৰ গেম বুলি মাতিলে।
  দোকানৰ পৰা টোপোলা লৈ উভতি অহা ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰিবলৈও সময় নোপোৱাকৈ হাঁহি হাঁহি পৰলোকলৈ গ"ল। শিশুটি কেৱল ফ"টনত ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল আৰু ধনুৰ এটা অলৌকিকভাৱে জীয়াই থকা ফিতা এটাহে বায়ুমণ্ডলীয় ঘূৰ্ণীবতাহত ঘূৰি আছিল। ছাবমেট্ৰ'ত লুকাই থকা বগা আৰু ৰঙীন মানুহবোৰ চাপত মাখিৰ দৰে চেপি ধৰা হৈছিল, সেই সময়ত বিমানত উৰি থকাসকলক ষ্ট্ৰেট'স্ফিয়াৰৰ সিপাৰে গেহেনাৰ টৰ্নেডোৱে পেলাই দিছিল আৰু এইটো আৰু বেয়া আৰু লেহেমীয়া মৃত্যু... য'ত শীতল শূন্যতাত এটা শিকাৰু পিৰানাই বায়ুৰ অৱশিষ্ট খাই থাকে, মানুহে ডুৰালুমিনৰ বেৰত মূৰটো কোবাই দিয়ে, আৰু চকু দুটা চুকেটৰ পৰা ওলাই পৰে।
  মৃত্যুৱে দুখীয়া আৰু কোটিপতি, চিনেটৰ আৰু বন্দী, চিনেমাৰ তাৰকা আৰু মেলা-কুশলীক সমান কৰি তুলিছে। এনে লাগিছিল যেন লাখ লাখ আত্মাই আকাশলৈ হাউলি উঠিল, পৃথিৱীখন ওলোটা হৈ পৰিল আৰু হয়তো প্ৰথমবাৰৰ বাবে মানুহে অনুভৱ কৰিলে যে জীৱনৰ সূতা কিমান পাতল আৰু ইজনে সিজনক কিমান প্ৰয়োজন। মাক আৰু সন্তানে ধ্বংসাৱশেষৰ তলত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল, ইজনে সিজনক ইমান জোৰেৰে আঁকোৱালি লৈছিল যে পাতালৰ সকলো শক্তিয়ে সিহঁতক ছিঙিব নোৱাৰিলে।
  আনকি শক্তিৰ ক"লা ফালটোৱে চকুৰ মণিলৈকে ভিজাই লোৱা অৰ্ধযান্ত্ৰিক দানৱ দাৰ্থ ভেডাৰেও কোটি কোটি ধ্বংসপ্ৰাপ্ত পৃথিৱীৰ যন্ত্ৰণা আৰু দুখ অনুভৱ কৰিছিল।
  আৰু হতাশাত তেওঁ শক্তিৰ ক"লা দিশৰ অসাধাৰণ প্ৰকাশৰ সকলো আঁহ আৰু ভৰ নিজৰ ওচৰলৈ মাতিলে।
  লিৰা ভেলিমাৰাই এই বিষয়ত তেওঁক সমৰ্থন কৰিছিল আৰু কৃষ্ণাংগ প্ৰভুৰ ওচৰত শক্তিশালী হাত আগবঢ়াইছিল। মানসিকভাৱে একত্ৰিত হ"ল। তেওঁলোকৰ বায়"প্লাজমিক ক্ষেত্ৰবোৰ নিমিষতে মিহলি হৈ পৰিল, নাৰী আৰু পুৰুষৰ নীতি একেলগে একত্ৰিত হৈ থিয়"প্লাজমিক শক্তিৰ এক সংঘ গঠন কৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত এটা বিশাল হাইপাৰ-গ্ৰেভিওমেজিকেল পতনৰ সৃষ্টি হ"ল, যিয়ে আচৰিত, আক্ষৰিক অৰ্থত ছুপাৰ-ফেণ্টাষ্টিক ৰূপান্তৰ সাধন কৰিলে।
  মহাকাশ সাম্ৰাজ্য আৰু ষ্টেলজানাথৰ জীয়াই থকা ষ্টাৰশ্বিপবোৰ পাৰাৰ বলৰ দৰে এটা গোটত গোট খাবলৈ ধৰিলে। ইহঁতে দ্ৰুতগতিত একত্ৰিত হৈ প্ৰিন্সেপছ-প্লাজমা প্লাষ্টিচিনত হেঁচা মাৰি ধৰিলে, যাৰ ফলত ইহঁতৰ মাজত একক আৰু একক সমগ্ৰতাৰ সৃষ্টি হ"ল।
  কণাবোৰে সমগ্ৰ মহাকাশত ঘূৰি ফুৰিছিল, ইণ্ডাকচন কইলৰ কটাৰীৰ দৰে ওলাই আহিছিল। আৰু তাৰ পিছত চিথ সাম্ৰাজ্যৰ ফ্লেগশ্বিপ ষ্টাৰশ্বিপখনৰ ঠাইত ফ্লেছৰ দৰে মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণ ঘটিল আৰু তাৰ পিছত এজন বিশাল মানুহ আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  তেওঁৰ ফিগাৰটো আছিল অদ্ভুত। লাইৰা ভেলিমাৰাৰ দৰে ধড় আৰু ভৰি উলংগ আৰু প্ৰলোভনমূলক যদিও মূৰ, কান্ধ আৰু বাহু দাৰ্থ ভেডাৰৰ ক"লা যুদ্ধ চুটত ঢাকি থোৱা।
  ই এটা ভয়ংকৰ সংকৰ হৈ পৰিল: অন্ধকাৰ শক্তিৰ প্ৰভু, এছ এছ সৈন্যৰ পৰা যোদ্ধা ষ্টেলজানাট ভেলিমাৰা। তদুপৰি শুক্ৰৰ সৈতে ব্যাসৰ গুণ্ডাটোৰ মাত্ৰা। এনে এটা দানৱৰ জন্ম হৈছিল, আৰু এটা চৰম প্ৰকাশ, অতিমাধ্যাকৰ্ষণীয় যাদুৰ দ্বাৰা সৃষ্টি হৈছিল।
  দাৰ্থ-লাইৰাৰ হাতত দুটা লাইটছেবাৰ জিলিকি উঠিল, এটা ৰঙা আৰু এটা বেঙুনীয়া ৰঙৰ। দুয়োটা অস্ত্ৰই অতি উজ্জ্বল আৰু তীব্ৰভাৱে জিলিকি উঠিছিল আৰু জিলিকি উঠিছিল। আধা ভিক্সন ছোৱালী, আধা চাইবাৰনেটিক জীৱ এৰদোগানৰ ফালে আগবাঢ়িল।
  ৰূপৱতী, উদং, ছোৱালীৰ দৰে ভৰি দুখনৰ তলত শূন্যতাই কাণ বন্ধ কৰি গুজি উঠিল। এনে লাগিছিল যেন এই দানৱে কেৱল মাইনফিল্ডৰ মাজেৰে মাৰ্চ কৰি আছিল, য"ত বিস্ফোৰকবোৰ অদৃশ্য হৈ থাকে, কিন্তু ইয়াৰ ফলত সেইবোৰ আৰু অধিক ধ্বংসাত্মক হৈ পৰে।
  শুক্ৰৰ ব্যাসৰ বাবেও ফুলি উঠা তুৰ্কী একনায়কত্ববাদীজনে নিজৰ সমকক্ষৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল। সিহঁত ওচৰ চাপি আহিল, আৰু এজনে উদং, ছোৱালীৰ দৰে ভৰি দুখনৰ তলত, আৰু আনটো ওখ বুটৰ তলত, লাখ লাখ বজ্ৰপাতৰ দৰে গুঞ্জৰিত হ"ল... শূন্যতা!
  দাৰ্থ ভেডাৰ আৰু লাইৰাই এটা বটলত, এৰদোগানক তৰোৱালৰে চেলুট দিলে।
  অট্টোমান একনায়কত্ববাদীয়ে ইয়াৰ উত্তৰত কেৱল ভুকুৱাইছিল:
  - শত্ৰুৰ প্ৰতি কোনো দয়া নাই!
  দাৰ্থ ভেডাৰে ক্ষীপ্ৰতাৰে উত্তৰ দিলে:
  - পুনৰাবৃত্তি মা - kabaneniya!
  আৰু বনৰীয়া গৰ্জনেৰে তেওঁলোকৰ তৰোৱালবোৰে কোটি কোটি ক্ৰাকাটাউ আগ্নেয়গিৰিৰ বিস্ফোৰণে পাৰ হৈ গ"ল। আৰু ভেকুৱামটো কঁপি উঠিল। ইথাৰৰ ঘূৰ্ণীবতাহত কোৱাৰ্কে নাচিছিল।
  এৰদোগানে অনুভৱ কৰি যে তেওঁলোকৰ অসংখ্য দুষ্ট আৰু ভাল আত্মাৰ গোটৰ দ্বাৰা বোৱা তেওঁৰ মাংসটো আঘাতৰ বাবে কঁপি উঠিল, তেওঁ গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - চয়তানত! তুমি শক্তিশালী!
  দাৰ্থ ভেডাৰে নিজৰ আক্ৰমণ অব্যাহত ৰাখিলে আৰু ভুকুৱাই ক"লে:
  - আৰু সি কেতিয়াও দুৰ্বল নাছিল!
  এজন কৃষ্ণাংগ প্ৰভু আৰু এজন ভিক্সন যোদ্ধাৰ সংকৰই এৰদোগানক আক্ৰমণ কৰে। আৰু যদিও তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী শক্তি আৰু গতিৰ ক্ষেত্ৰত নীচ নাছিল, কিন্তু তৰোৱাল চলোৱাৰ কলাত অৱশ্যে তুৰ্কীৰ ৰাষ্ট্ৰপতিজনক তাৰকাৰাজ্যখনৰ শ্ৰেষ্ঠ যোদ্ধা আৰু তৰোৱালধাৰী - জেডিৰ দ্বাৰা প্ৰশিক্ষণ দিয়া যোদ্ধাৰ সৈতে তুলনা কৰিব নোৱাৰি।
  ইতিমধ্যে লাইৰাৰ মাত শুনা গৈছিল। এই নৰকীয় ছোৱালীজনীয়েও ভালদৰে পঢ়া-শুনা কৰিছিল। যিহেতু তেওঁলোকৰ সাম্ৰাজ্যত পুৰুষ নাছিল, সেয়েহে ছোৱালীবোৰক চাইবাৰনেটিক গৰ্ভত লালন-পালন কৰা হৈছিল। কম্পিউটাৰ প্ৰগ্ৰেমৰ সহায়ত পুষ্টিকৰ মাধ্যমত ভ্ৰূণ গঠন হ"লেও তেওঁলোকক হত্যা আৰু যুঁজিবলৈ শিকাইছিল ।
  - যে তুৰ্কী নাগৰিকৰ ল"ৰা, তোমাৰ ভাল নালাগে, তোমাৰ ইমান ৰিচেপচন!
  আৰু প্ৰিন্সেপছ-প্লাজমাৰ তৰোৱালে এৰদোগানৰ ভালদৰে খুৱাই খোৱা মগটো কাটি পেলালে। ইথাৰৰ ঘূৰ্ণীবতাহত পেচ খাই অট্টোমান একনায়কত্ববাদীৰ কটা গোঁফটো তললৈ পৰি গ"ল, ছিঙিবলৈ ধৰিলে, গোটেই গোট এটা বিনাশ বোমাৰ দৰে ভাঙি পৰিল। আৰু কটা গালৰ পৰা তেজ ঢালি দিলে। তদুপৰি প্ৰতিটো টোপালতে ঝাড়ু লৈ জিন আৰু ডাইনীবোৰে ছিটিকি পৰিছিল।
  তুৰ্কীৰ একনায়কত্ববাদীয়ে উত্তৰ দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু দাৰ্থ ভেডাৰে অতি নিপুণভাৱে তৰোৱাল-চিমিটাৰৰ বক্ৰতাৰ তলত ডুব মাৰিলে আৰু তেওঁ নিজেই শত্ৰুক কাষত ঠেলি দিলে, শত্ৰুৰ পেশীৰ এটা গোটেই তৰপ কাটি পেলালে। এৰদোগানে আৰু জোৰেৰে গৰ্জন কৰি পুনৰ আক্ৰমণ কৰিলে।
  দাৰ্থ ভেডাৰে দোলনাটো পেৰিং কৰিলে আৰু লাইৰৰ খালী ভৰিখনে শত্ৰুৰ ঠিক গ্ৰাইণ্ডত খুন্দা মাৰিলে।
  এৰদোগানে বেদনাদায়কভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু বনৰীয়া হুমুনিয়াহ এটাৰে য"ত ছিটিকি পৰা টোকা অনুভৱ কৰা হ"ল, তেওঁ কুটিল হ"ল:
  "এতিয়া তুমি মৰা মানুহ!"
  দাৰ্থ ভেডাৰে নিজৰ আক্ৰমণ ত্বৰান্বিত কৰিলে, আৰু আক্ৰমণ কৰাৰ লগে লগে গান গাইছিল:
  - আৰু তথাপিও শেষ, শেষ নহয়! শেষ মাথোঁ আৰম্ভণিহে!
  আৰু এতিয়া তেওঁ নিজৰ চিগনেচাৰ মুভটো ধৰি ৰাখিছে, যাৰ সহায়ত কাউণ্ট ডুকো পৰাস্ত হৈছিল। কটা হাতখন, তৰোৱালখনৰ সৈতে, শূন্যতাৰ জোৱাৰত ওলমি থাকে। আৰু তাৰ পিছত ইও ছিঙিবলৈ আৰম্ভ কৰে। যেন এটা ঠাইতে তেওঁলোকে পুনৰ ব্যৱহাৰযোগ্য, জেট, লঞ্চাৰ - নিৰ্গত ছুপাৰন"ভা স্ক"ৰ কৰিলে।
  অসহ্যকৰ বিষত চকু দুটা উখহি উঠা এৰদোগানে পিছুৱাই গৈ মূৰটো চন্দ্ৰত খুন্দা মাৰিলে।
  পৃথিৱী গ্ৰহৰ উপগ্ৰহটো এই আঘাতৰ ফলত বিকৃত হৈ পৰিল, ই বহল ফাটেৰে আবৃত হৈ পৰিল আৰু মেগমাৰ সক্ৰিয় বিস্ফোৰণ আৰম্ভ হ"ল। চন্দ্ৰটো বেয়াকৈ মাৰপিট কৰা মুখৰ দৰে হ"বলৈ ধৰিলে। লিৰাই আকৌ এৰদোগানৰ ভৰিখন আঁঠুৰ তললৈ লৰচৰ কৰিলে আৰু প্ৰতিৰক্ষাহীন ফালৰ পৰা ভেডাৰৰ তৰোৱালে তেওঁৰ কান্ধত ধৰিলে, মাংস আৰু পেশীৰ ডাঠ টুকুৰা এটা কাটি পেলালে।
  অট্টোমান একনায়কত্ববাদীজনে ইতিমধ্যে স্পষ্টভাৱে সাঁতুৰি আছিল, তেওঁৰ একমাত্ৰ জীয়াই থকা তৰোৱালখন বহল প্ৰসাৰণত উৰি গৈছিল, কিন্তু ক"লা প্ৰভুৰ ৰঙা তৰোৱালখনৰ ডগাটোৱে ঠিক প্ৰতিপক্ষৰ হাতত বিন্ধিছিল। তাৰ পিছত এটা স্পষ্ট ঘূৰণীয়া আৰু এৰদোগানৰ আন এটা কটা পাখি তললৈ পৰি তাত ফাটিবলৈ আৰম্ভ কৰে, বিনাশ আৰু যাদুকৰী ফটকাৰে।
  অট্টোমান একনায়কত্ববাদীজন নিৰস্ত্ৰ হৈ পৰিছে আৰু তেওঁৰ শেষৰটো হতাশজনক প্ৰচেষ্টা, অজগৰৰ দৰে, এটা স্ফুলিংগৰে জ্বলি উঠা।
  যেন একেলগে ট্ৰিলিয়ন ফ্লেমথ্ৰ"ৱাৰ বিস্ফোৰণ ঘটিল। আৰু প্লাজমা বিস্ফোৰণে প্ৰায় সমগ্ৰ সৌৰজগত বুৰাই পেলালে। উন্মাদ শিখাৰ ঢৌৱে, দুছেকেণ্ডমানৰ ভিতৰতে, প্লুটোৰ কক্ষপথলৈ লৰালৰিকৈ আহিল। দাৰ্থ ভেডাৰৰ মাস্ক আৰু হাত দুখন বাচিল যদিও লাইৰাৰ উদং, ছোৱালীৰ দৰে গোৰোহাবোৰ ভালদৰে জ্বলি গ"ল।
  গাৰ্ল জেনেৰেলে বিষত চিঞৰি উঠিল - জুইয়ে তলুৱাটো তীব্ৰভাৱে জ্বলাই দিলে, আনকি ডাঙৰ ডাঙৰ ফোহাবোৰো একেলগে ফুলি উঠিল, জ্বলি যোৱা আৰু ক"লা হৈ পৰা মাইকী ভৰি আৰু ঠেংত। মোৰ আঁঠুলৈকে পৰিল...
  কিন্তু দাৰ্থ ভেডাৰে পেছাদাৰী আন্দোলনেৰে, জাঁপ মাৰি আৰু শৰীৰৰ ঘূৰণীয়া আৰু তৰোৱালৰ একত্ৰিত গতিৰে অট্টোমান ৰাষ্ট্ৰপতি এৰদোগানৰ ডাঙৰ শিংযুক্ত মূৰটো ভাঙি পেলালে।
  মহাযোদ্ধা আৰু শাসকৰ আকাৰত চন্দ্ৰতকৈ কম নহয় বিশাল মূৰটো গুটিয়াই গুটিয়াই গুচি গ"ল আৰু ডাঠ নীলা ওঁঠ দুটা ফুচফুচাই ক"লে:
  - সকলো শেষ!
  ইয়াৰ পিছত এটা বিস্ফোৰণে বজ্ৰপাত কৰিলে, ইমানেই কাণ বন্ধ কৰি দিলে, ধ্বংসাত্মক আৰু বিশাল যে আগতে ঘটা সকলোবোৰেই আছিল মহাকাশত পৰীক্ষা কৰা হাইড্ৰজেন বোমাৰ পটভূমিত এক দুৰ্বিষহ মেচৰ গুলী। সূৰ্য্য, তাৰ পিছত Afla-Centaurus আৰু Sirius থেকে মহাকাশ বানপানী Hyperplasma এর স্ট্রিম...
  
  
  
  
  UNHAPPY ল'ৰা
  এজন ল"ৰা বাস কৰিছিল, তেওঁ এতিয়াও সৰু আছিল, কিন্তু গভীৰভাৱে অসুখী। স্কুলত তেওঁক ক্ষুন্ন আৰু অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল, ঘৰত মাক-দেউতাক সদায় ব্যস্ত আছিল আৰু বেয়া গ্ৰেড পোৱাৰ বাবে বকাবকি কৰিছিল, আনকি বেল্টৰে ডিউচৰ বাবেও মাৰপিট কৰিছিল। আৰু তেওঁৰ সকলো মূৰ্খ, মানসিকভাৱে মন্থৰ, কাপুৰুষ - বিষাক্ত আৰু মাৰপিট কৰা।
  ল"ৰাটোৱে এই কথাত ভাগৰি পৰিল, আৰু নিজৰ দুষ্ট চহৰখন এৰি ঘৃণিত স্কুলখনৰ পৰা আঁতৰি যোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে, য"তেই চকুৰে চাব।
  ল"ৰাটো তেতিয়াও সৰু আৰু বোকা আছিল। তেওঁ ভাবিছিল যে কেৱল তেওঁৰ চহৰতহে এনে দুষ্ট মানুহ আৰু বিশেষকৈ ল"ৰা-ছোৱালী বাস কৰে, আৰু আন চহৰত সকলোৱে ভাল আৰু দয়ালু। আৰু অন্যথা হ"ব নোৱাৰে, কাৰণ বৰ্গক্ষেত্ৰৰ টিভিৰ বাকচটোত উত্তেজনাপূৰ্ণভাৱে আওৰাই কোৱা হয় যে তেওঁলোকৰ দেশখনেই পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ মানৱীয়, দয়ালু, সুন্দৰ আৰু শ্ৰেষ্ঠ। যে তেওঁৰ দেশত সকলো ল"ৰা-ছোৱালী সুখী বা নিশ্চিতভাৱে সুখী হ"ব, আৰু দল আৰু ইয়াৰ মহান নেতাই সাম্যবাদৰ দিশলৈ লৈ যাব - যেতিয়া সকলোৱে বিচৰাখিনি পাব।
  আৰু মাৰপিট আৰু হাৰাশাস্তি কৰা ল"ৰাটোৱে আন্তৰিকতাৰে ভাবিছিল যে স্কুলৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ ইমানেই নিষ্ঠুৰ আৰু দুষ্ট যে তেওঁলোকক চিআইএ আৰু মোছাদে নিযুক্তি দিছে, যে চহৰখনত আমেৰিকাৰ মোটা পেটৰ বুৰ্জোৱাসকলৰ দোষ আছিল যে খালী শ্বেলফ আৰু মানুহ আছে দীঘলীয়া শাৰী পাতি থিয় হৈ আছিল। যে সকলো ঠিকেই আছিল, যদিহে ৰাতি সীমা অতিক্ৰম কৰা বুৰ্জোৱা আৰু ভেঙুচালিকাৰীসকলৰ বাবে নহয়। যে আলু পচি যোৱা আৰু ল"ৰা-ছোৱালীৰ দাঁত বিষ হোৱাটো তেওঁলোকৰ দোষ। আৰু আপাত দৃষ্টিত আমেৰিকাত মানুহক অত্যাচাৰ কৰিবলৈও বেজী উদ্ভাৱন কৰা হৈছিল।
  কিন্তু এনেকুৱা হ"বলৈ যে তেওঁৰ বিশাল মাতৃভূমিৰ সকলো চহৰতে দুষ্টতাই শাসন কৰে, যাতে চিআইএৰ দুষ্ট এজেণ্টে সকলো ল"ৰা-ছোৱালীক পটাব আৰু নষ্ট কৰে, শুই থকা মানুহক যুঁজিবলৈ আৰু মাৰিবলৈ শিকাই।
  নাই, পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ আৰু মানৱীয় দেশখনত এনে এখন চহৰ হ"ব লাগে, য"ত সকলোৱে ইজনে সিজনৰ প্ৰতি দয়ালু আৰু হাঁহি থাকে আৰু আঙুলিৰ মাজত লুকুৱাই থোৱা পিন এটা তাৰ ভিতৰত সোমাই যাব বুলি ভয় নকৰাকৈয়ে আপুনি নিৰাপদে হাত মিলাবলৈ হাত আগবঢ়াব পাৰিব।
  ল"ৰাটোৱে এই কথাত দৃঢ় বিশ্বাস কৰিছিল, যে এতিয়াও দয়ালু আৰু শান্তিপূৰ্ণ চহৰ আছে। আৰু সি, বসন্তৰ প্ৰথম উষ্ণ দিনবোৰৰ বাবে প্ৰায়েই অপেক্ষা নকৰাকৈয়ে, মাক-দেউতাকৰ পৰা গোপনে সকলো ফ্ৰীজৰ পৰা উলিয়াই আনিলে। আৰু পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ মানৱীয়, ধনী, দয়ালু আৰু শান্তিপ্ৰেমী দেশখনত ইমানবোৰ সামগ্ৰী নাছিল। মই মোৰ বেগ আৰু নেপছেকটোত এইখিনি ভৰাই দিলোঁ, আগতেই পাঠ্যপুথি আৰু বহীবোৰ জোকাৰি উলিয়াই আনিলোঁ, যে সেইবোৰে অতিৰিক্ত গধুৰ সৃষ্টি কৰে আৰু... মাজে মাজে কাপুৰুষাৰে চাৰিওফালে চাই সি দুৱাৰখন খুলি ৰাস্তালৈ জপিয়াই ওলাই আহিল।
  ল"ৰাটোৱে সদায় নিজৰ চোতাললৈ ওলাই যাবলৈ ভয় কৰিছিল। তেওঁৰ এনে লাগিছিল যে তাত তেওঁক নিশ্চয়কৈ মাৰপিট কৰা হ"ব, অক্ষম হ"ব, অপমান কৰা হ"ব, থু পেলোৱা হ"ব, নহ"লে আৰু কিবা এটা বেয়া হ"ব। কিন্তু এতিয়াও বসন্তৰ ৰাতিপুৱা, সকলোৱে স্কুললৈ যায়, চোতালৰ গুণ্ডাবোৰৰ কাষেৰে পিছলি গৈ আৰু আগবাঢ়ি যোৱাৰ সুযোগ আছে। এই চতুৰ্থাংশৰ পৰা, য"ত তেওঁ এজন বহিষ্কৃত আৰু হাঁহিৰ পাত্ৰ হৈ পৰিল, য"ত তেওঁলোকে এতিয়াও নাজানে। য'ত তেওঁ মাত্ৰ হাইট কেপ পিন্ধা বগা চুলিৰ ল'ৰা।
  মানুহৰ ইমান খং কিয়? তেওঁ তেওঁলোকক কি কৰিলে যে তেওঁলোকে তেওঁক ইমান তীব্ৰভাৱে ঘৃণা কৰে? আৰু তদুপৰি, তেওঁলোকে ইয়াক ঘৃণা কৰে, গ্ল"বত নথকা আটাইতকৈ মানৱীয়, দয়ালু, মানৱীয় আৰু ন্যায়পৰায়ণ দেশখনত? তেওঁ সিহঁতক কি কৰিলে? কাৰোবাক ক্ষুন্ন কৰিছেনে, নিন্দা কৰিছেনে, অপমান কৰিছেনে, থু পেলাইছেনে, বিশ্বাসঘাতকতা কৰিছেনে?
  তেওঁ সকলোকে কোৱা নাছিলনে যে এজনে দয়ালু, সহানুভূতিশীল, ইজনে সিজনক সহায় কৰিব লাগে। যে যুঁজ বেয়া, আৰু দুৰ্বলসকলক সহায়ৰ প্ৰয়োজন? কিন্তু ইয়াৰ বাবে তেওঁলোকে তথাপিও সকলোকে মূৰ্খ, দুৰ্বল, মূৰ্খ... আৰু আন কোনো জটিল আৰু বুজিব নোৱাৰা শব্দ - শান্তিবাদী বুলি গণ্য কৰিছিল?
  কিন্তু আচহুৱা নহয়নে যে সকলো শিশুৰ সাধুকথা, কিতাপ, টেলিভিছনে আমাক এই কথা শিকাইছিল। মানুহে ঠিক তেনেকৈয়ে আঘাত কৰা উচিত নহয়নে: উচ্চমানৰ সম্ভ্ৰান্ত, আত্মত্যাগৰ প্ৰতি প্ৰৱল, পাহাৰৰ দৰে ইজনে সিজনৰ পক্ষত থিয় দিয়া। মানুহ মানুহৰ ভায়েক নহয়নে? জীৱনৰ প্ৰকৃত অৰ্থ ভাল কাম কৰা নহয়নে?
  গতিকে বাস্তৱত কিতাপত, চিনেমাত, আনকি কম্পিউটাৰ বিজ্ঞানৰ পাঠতো যি শিকোৱা হৈছিল, সেই কথা কিয় খণ্ডন কৰা হয়? ইয়াক মূৰ্খ, অৰ্থহীন, ধেমেলীয়া, বেয়া বুলি গণ্য কৰা হয়!
  আমাৰ সন্তান আৰু তেওঁৰ সমনীয়াৰ মাজত ইমান খং আৰু ঘৃণা, বিবেকৰ কথা শুনিবলৈ অনিচ্ছা, হিংসা আৰু ধ্বংসৰ আকাংক্ষা কিয়? শিক্ষা ক"লৈ গৈ আছে, আৰু ভাল কামৰ পূজা পৃথিৱীৰ তেওঁলোকৰ আটাইতকৈ মানৱীয় আৰু মানৱীয় শক্তিত। বিশ্বৰ সকলো ঠাইতে নিপীড়িত লোকক সহায় আৰু সুৰক্ষা দিয়া শক্তিত। যিয়ে কৃষ্ণাংগ, ভাৰতীয়, টাইট আৰু অসুস্থ সকলোকে ভোক আৰু প্ৰাকৃতিক দুৰ্যোগৰ পৰা ৰক্ষা কৰে।
  ল'ৰাটোক মাতিলে... তাৰ ভয় অনুভৱ হ'ল। এতিয়া ধৰা পৰিব আৰু গুণ্ডাগিৰি কৰা হ"ব।
  নুশুনাৰ ভাও ধৰি সি তাৰ গতি খৰতকীয়া কৰিলে।
  ইয়াৰ উত্তৰত এটা বনৰীয়া গৰ্জন:
  - ব্ৰেক ধৰি ৰাখক! আমি তোমাক মাৰি পেলাম!
  তাৰ মাতত বনৰীয়া উন্মাদনাই আঘাত কৰে, ইমান ঘৃণা তাৰ প্ৰতি? কাৰবাবে? তেওঁ সিহঁতক কি কৰিলে? আৰু তেওঁলোকে তেওঁক ঘৃণা কৰে, যিজনে সদায় দয়াৰ কথা, বন্ধুত্বৰ কথা, দয়াৰ কথা কৈছিল যে তেওঁলোকে অবিশ্বাসীক ঘৃণা নকৰে, যিজনে নিজৰ মাকক বধ কৰিব।
  কিন্তু ল"ৰাটোৱে ইতিমধ্যে সিদ্ধান্ত লৈছিল, এই চহৰখন এৰি যাব, এই অভিশপ্ত, ঘৃণিত স্কুলখনলৈ আৰু নাযাব। এই নৰকীয় নলাৰ পৰা পলায়ন কৰক আৰু আন কোনোবা, দয়ালু, পৰিষ্কাৰ, বন্ধুত্বপূৰ্ণ চহৰ বিচাৰি পাওক। কাৰণ, হয়তো তেওঁৰ আটাইতকৈ দানশীল দেশখনত এনে কোনো চহৰ নাছিল।
  ল"ৰাটোৱে বৰ ভয় খাইছিল যে সিহঁতে তাক ধৰিব, অনাড়ম্বৰ আৰু দুৰ্বল, ডিঙিত কোবাই দিব, যে সি যাব নোৱাৰিব। কিন্তু বাছ এখনো আছে। মাত্ৰ ইয়াত জপিয়াই পৰিব লাগিব, তেতিয়া গুণ্ডা আৰু ডাকাতজন পিছ পৰি থাকিব।
  এইবাৰ ল"ৰাটোৰ ভাগ্য ভাল আছিল, আৰু একেবাৰে শেষ মুহূৰ্তত সি বাছখনৰ বন্ধ হৈ থকা ফুটবৰ্ডখনত জপিয়াই উঠিবলৈ সক্ষম হ"ল। দুৱাৰখন পাতল শিশুসুলভ হাত এখনে চেপি ধৰিলে, ভাগ্য ভাল যে বেছি নাছিল, আৰু সি কোনোমতে গেলামালৰ বস্তুৰে ভৰা নেপচেক এটাত ধৰি ৰাখিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  সেই সময়ত বাছেৰে যাত্ৰাত এতিয়াও সামান্য ধন খৰচ হৈছিল আৰু সৰু চহৰ এখনত কণ্ডাক্টৰক দৰমহা দিয়াটো অলাভজনক আছিল। তদুপৰি মানুহ সৎ আৰু চাৰিটা কোপেকৰ বাবে দুখ নাপায়। সমনীয়া দুজনমানে, ল"ৰাটোক ধৰিব নোৱাৰি আৱৰ্জনা পেলনীয়াটোত নিজৰ খংটো গুড়ি কৰিলে। তেওঁক ভৰিৰে নিৰ্মমভাৱে লাথি মাৰিলে, যেন আকাংক্ষিত চিকাৰটো পিছলি যোৱাৰ বাবে লোহাটোৱেই দোষী। আৰু ল"ৰাজনে গাড়ী চলাই প্ৰভু ঈশ্বৰৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰি আছিল (যিজনৰ, বাইদেউ, তেওঁলোকক শিকোৱাৰ দৰে, তেওঁৰ একেবাৰেই অস্তিত্ব নাই!), যাতে দুৱাৰখন সোনকালে খোল খায় আৰু তেওঁ হাতখন মুক্ত কৰে।
  শেষত পিছৰ ষ্টপত হাতখন মুক্ত হৈ চিটত বহি উশাহ ল"ব পাৰি। ল"ৰাটোৱে নিজৰ ঘৃণিত চোতালৰ পৰা যিমানেই আঁতৰি গ"ল সিমানেই তাৰ আত্মা শান্ত হৈ আহিল। য"ত তেওঁলোকে নাজানে তাতেই অধিক নিৰাপদ।
  যদিও হয়তো আন এজন ল"ৰাই, ইয়াৰ বিপৰীতে, তেওঁৰ ঠাইত, ঘৰৰ ওচৰত থকাৰ সপোন দেখিব, ইয়াৰ অদম্য দেৱালত সুৰক্ষা বিচাৰিব। কিন্তু ঘৰৰ চোতালখনে ল"ৰাটোৰ মনত সদায় ভয়ৰ সৃষ্টি কৰিছিল। আনকি তেওঁ দুঃস্বপ্ন আৰু নিজৰ নৰকীয়, নিৰ্দয় সমনীয়াৰ সপোন দেখিছিল। ল"ৰাটোৱে ৰাস্তাত যিমান পাৰে কমকৈ খোজ কাঢ়িবলৈ চেষ্টা কৰিলে। পাঠদানৰ পিছত ঘৃণিত, নিষ্ঠুৰ হৃদয়ৰ সমনীয়াবোৰে ওলাই আহি মোক ঠাট্টা কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ আগতে, আনকি লগে লগে মাৰপিট কৰাৰ আগতে সময়ত উপস্থিত হ"বলৈ মই যিমান পাৰো বেগেৰে লকাৰ ৰুমলৈ দৌৰিলোঁ৷ ল"ৰাটোৱে কেৱল কিতাপৰ পৰাই সান্ত্বনা পাইছিল। তেতিয়া কম্পিউটাৰ নাছিল, ইণ্টাৰনেট নাছিল, আনকি টিভিতো নাছিল - মাত্ৰ তিনিটা চেনেল, য"ত উত্তম ক্ষেত্ৰত উৎকৃষ্ট ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ অগ্ৰগামীসকলক দেখুৱাইছিল, বা গায়ক কোৱাৰ - পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ মানৱীয় আৰু মানৱীয় দেশখনত জীয়াই থকাটো কিমান ভাল . আৰু আটাইতকৈ বেয়া অৱস্থাত পথাৰৰ পৰা বিৰক্তিকৰ ৰিপৰ্ট, আৰু শস্য চপোৱাৰ বাবে অহৰহ যুদ্ধ। আৰু সপ্তাহত এবাৰহে, দেওবাৰে, কঠোৰভাৱে সীমা অনুসৰি, কোনোবা আকৰ্ষণীয়, বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ ছবি বা কোনো সাধুকথা ভ্ৰমণ কৰা কোনো অনুষ্ঠান চোৱা সম্ভৱ হৈছিল।
  আৰু ল"ৰাটোৱে নিজকে কিতাপত পুতি থ" ভাল পাইছিল, সেইবোৰত উচ্চ, উচ্চ আৰু কল্পনাতীত আঁকিছিল।
  আৰু তেওঁ প্ৰায়ে পাঠত, পাইপৰ পৰা থু পেলোৱা, বা ৰবৰ বেণ্ডেৰে গুলী চলোৱা সমনীয়াসকলে যদি বেছি ভাগৰুৱা নাছিল, তেন্তে তেওঁ কল্পনাতীত, দয়ালু পৃথিৱীখনৰ কথাও ভাবিছিল। এই কথাটোৰ বিষয়ে যে যেতিয়া অৱশেষত কমিউনিজম গঢ় লৈ উঠিব আৰু এটা সাৰ্বজনীন, সাৰ্বজনীন ভাতৃত্ববোধ হ"ব।
  আৰু তেতিয়া আলফা চেণ্টাউৰি, ছিৰিয়াছ, উৰ্ছা মেজৰ, ধনু নক্ষত্ৰৰ পৰা অহা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ একেলগে একত্ৰিত হ"ব। আৰু বহল হাঁহি এটা মাৰি সিহঁতে হাত ধৰিলে। উদাহৰণস্বৰূপে মীন ৰাশিৰ শিশুৰ মূৰবোৰ ৰূপালী ৰঙৰ খোলা আৰু সোণালী, জিলিকি থকা পাখিৰে আবৃত। আৰু ধনু নক্ষত্ৰমণ্ডলত ইহঁতক চাগে চেণ্টাৰৰ দৰে দেখা যায়।
  সকলোবোৰ বৰ শান্তিপূৰ্ণ আৰু সুন্দৰ। ইজনে সিজনক উপহাৰ দিয়ে, গান গায়। শত্ৰুতা নাই, কু-অভিপ্ৰায় নাই, কোনেও আনৰ পিঠিত বুটাম বা মৰা বেং এটা লগাব নোৱাৰে।
  কমিউনিজম অতি সোনকালে আহিব, আৰু ঘৃণিত চিআইএ, যিয়ে সমগ্ৰ বিশ্বক ঘৃণাৰ জালত আবদ্ধ কৰি ৰাখিছিল আৰু আমাৰ ছোভিয়েট ল"ৰা-ছোৱালীক ভালক ঘৃণা কৰিবলৈ শিকাইছিল - ইয়াক ধ্বংস হওক আৰু ধ্বংস হওক! কাৰণ, ভাৰতীয়ৰ নিঃশেষৰ পৰা আফগানিস্তানলৈকে যুদ্ধৰ দুঃস্বপ্নৰ জন্ম দিয়া আমেৰিকানসকলেই তেওঁলোক। তেওঁলোকৰ ৰেডিঅ"ৰ কণ্ঠত তেওঁলোকে মানুহক পাগল কৰি তোলে আৰু হাত দাঙিবলৈ বাধ্য কৰে, ভাইৰ বিৰুদ্ধে ভাই, দোলনাৰ পৰা ঘৃণা জগাই তোলে!
  বাছখন লাহে লাহে পথটোৰে গ্লাইড কৰে। মে" মাহৰ বাহিৰত ৰাতিপুৱা - দিনটো মাত্ৰ আৰম্ভ হৈছে। হয়, ল"ৰাটোৱে আন্ধাৰলৈ ভয় নকৰে। ইয়াৰ বিপৰীতে যেতিয়া আন্ধাৰ হয় তেতিয়া অতীতৰ সমনীয়াৰ লক্ষ্য নোহোৱাকৈ পিছলি যোৱাৰ, আন্ধাৰত বিলীন হোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি হয়। শীতকালত যেতিয়া ঠাণ্ডা হয় আৰু ৰাতিবোৰ দীঘলীয়া হয়, আৰু বিশেষকৈ তীব্ৰ হিমৰ সময়ত, আপুনি ৰাস্তালৈ ওলাই গৈ গুৰুতৰভাৱে আশা কৰিব পাৰে যে খঙেৰে ভৰা ল"ৰাবোৰৰ কাষেৰে পিছলি যাব।
  শীতকালত গুণ্ডাবোৰো ঠাণ্ডা হয় আৰু কমকৈ ওলাই যায়। কিন্তু উষ্ণ বতৰত মাত্ৰ যন্ত্ৰণা আৰম্ভ হয়। আৰু কেৱল ষ্ট"ৰলৈ যোৱাটোৱেই নিৰ্যাতনলৈ পৰিণত হয়। আৰু ল"ৰাটোৱে ভাবে, কিবা এটা শূন্য-সংক্ৰমণ মডিউল উদ্ভাৱন কৰক, যাতে এবাৰ আপুনি ইতিমধ্যে দোকানত থাকিলে, আৰু তাৰ পিছত আপুনি বুটামটো টিপিলে আৰু আপুনি ইতিমধ্যে ঘৰত আছে।
  হয়তো ভাল হ"ব যে কৃত্ৰিম ডেউকা এতিয়াও উদ্ভাৱন হোৱা নাই, তেওঁৰ এপাৰ্টমেণ্টত, ওখ মহলাত ল"ৰাটোৱে আপেক্ষিক নিৰাপত্তা অনুভৱ কৰিব পাৰে। যেতিয়া আপুনি দ্ৰুত দৌৰৰ পৰা ঘামচি ওলায়, অৱশেষত আপুনি দুৱাৰখন খুলি এপাৰ্টমেণ্টটোত জপিয়াই পৰে, আপুনি অনুভৱ কৰে যে এজন অলিম্পিক চেম্পিয়নে ফিনিচিং লাইন পাৰ হৈ গৈছে - আপুনি ঘৰত আছে আৰু আপুনি নিৰাপদ। অৱশেষত আপুনি উশাহ এটা ল"ব পাৰে আৰু নিয়মীয়া কিতাপ এখন পঢ়ি সান্ত্বনা পাব পাৰে। সৌভাগ্যক্ৰমে তেওঁলোকে প্ৰপৌত্ৰৰ পৰা এটা পুথিভঁৰাল এৰি থৈ গৈছে, যাক শিক্ষাবিদজনে ঈৰ্ষা কৰিব।
  ড্ৰাইভাৰে ইংগিত দিলে যে তেওঁলোক ইতিমধ্যে চূড়ান্ত ষ্টপেজত আছে আৰু সকলোৱে ওলাই যোৱাৰ প্ৰয়োজন আছে। ল"ৰাটোৱে নিজকে অচিনাকি অঞ্চলত বিচাৰি পালে। একেবাৰে শেষলৈকে সি ৰৈ যোৱা নাছিল। আৰু এই নতুনত্ব সুখদায়ক আৰু আচৰিত যেন লাগিল। যেন এখোজ লোৱাৰ যোগ্য, আৰু আপুনিও উইজাৰ্ড অৱ দ্য এমাৰ্লড চিটিৰ এলিৰ দৰে নিজকে এখন কল্পনাতীত আৰু সুখী দেশত বিচাৰি পাব।
  
  বিজয়ী অন্তলৈকে যুদ্ধ
  ১৯৪৫ চনৰ ১৩ এপ্ৰিল। বাৰ্লিন চহৰ, ইম্পেৰিয়েল চান্সেলৰীৰ ভৱন।
  জাৰ্মানীৰ সুপৰিচিত কাজিয়াকাৰী আৰু শত্ৰু মল"টভৰ নেতৃত্বত ছোভিয়েট প্ৰতিনিধি দলৰ সৈতে অনুষ্ঠিত হোৱা আলোচনাৰ পৰা বৈদেশিক মন্ত্ৰী ৰিবেনট্ৰপে মাত্ৰ উভতি আহিছিল। যোৱা যুদ্ধবোৰৰ সময়ত চাৰিটা ছোভিয়েট টেংক সেনা প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস হোৱাৰ পিছতো। আৰু ১ এপ্ৰিলত লেণ্ড-লীজৰ অধীনত পশ্চিমীয়া সাহায্যৰ যোগান বন্ধ হৈ গ"ল, ষ্টেলিনে ইচ্ছাকৃতভাৱে ফুলি উঠা দাবী উত্থাপন কৰিলে।
  ৰিবেনট্ৰপে দুখেৰে ৰমেলক ক"লে:
  - ছোভিয়েট প্ৰতিনিধি দলৰ সৈতে আলোচনা অচলাৱস্থাত উপনীত হয়। এটা আপোচ শূন্য বিকল্প - ১৯৪১ চনৰ জুন মাহৰ সীমান্তলৈ ঘূৰি অহাটো ষ্টেলিনৰ বাবে উপযুক্ত নাছিল। কোবাৰ দাবী - ১৯৩৯ চনৰ সীমাৰ ভিতৰত ক্লাইপেডা অঞ্চল, পূব প্ৰুছিয়া আৰু সমগ্ৰ পোলেণ্ড। ইয়াৰ উপৰিও স্লোভেনিয়াৰ মাটি, হাংগেৰীৰ এটা অংশ আৰু ৰোমানিয়াৰ তৈলক্ষেত্ৰৰ ওপৰতো দাবী কৰে। তেওঁ ঘোষণা কৰে যে সকলো আৰম্ভ হোৱা ঠাইলৈ আহিবলৈ লাখ লাখ ছোভিয়েট সৈন্যৰ মৃত্যু হোৱা নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও জোচেফে আমাৰ পৰা ক্ষতিপূৰণ দাবী কৰে, সকলো সামৰিক আৰু অসামৰিক লোকক মুকলি কৰি দিব... আৰু তেওঁ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে যে আমাৰক কেৱল মুক্তিপণৰ বাবে মুকলি কৰি দিব! তদুপৰি ষ্টেলিনে ফিনলেণ্ডৰ পৰাও ভূখণ্ডৰ অধিগ্ৰহণ লাভ কৰিব বিচাৰে।
  ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ফুৰাৰ ৰমেলে ম্লানভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - ১৯৪৪ চনৰ জুন মাহত অভ্যুত্থানৰ পিছত আমি পূব ফ্ৰণ্টত লাহে লাহে আৰু জেদী পশ্চাদপসৰণ অব্যাহত ৰাখিবলৈ বাধ্য হৈছিলো। যদিও নৰ্মাণ্ডীত পৰাজিত হোৱা মিত্ৰশক্তিসকলে আমাৰ লগত তেওঁলোকৰ বাবে তুলনামূলকভাৱে সন্মানজনক শান্তিলৈ গৈছিল, কিন্তু ... ৰঙা সেনাবাহিনী অতি শক্তিশালী, আৰু আমি সৈন্যসকলৰ সৰ্বোচ্চ যত্ন লৈছিলো, সক্ৰিয় প্ৰতিৰক্ষা আৰু চুটি পাল্টা আক্ৰমণক পছন্দ কৰিছিলো। হয়, ৰাছিয়ানসকলে ভিষ্টুলালৈ গৈছিল আৰু আনকি বিশাল লোকচানৰ মূল্যতো ইয়াক পাৰ হৈ গৈছিল, শ্লোভাকিয়াত সোমাইছিল, ৰোমানিয়াক প্ৰায় দখল কৰিছিল... কিন্তু এই সকলোবোৰ সফলতাৰ বাবে তেওঁলোকৰ মূল্য বহুত আছিল। আমাৰো তেজ ওলাই আছিল, কিন্তু কম বেছি পৰিমাণে সন্তোষজনক প্ৰতিৰক্ষা স্থাপন কৰিবলৈ সক্ষম হ"লোঁ আৰু আমাৰ পক্ষত লোকচানৰ অনুপাত তিনিৰ পৰা চাৰিগুণ হ্ৰাস কৰিবলৈ সক্ষম হ"লোঁ। কিন্তু ষ্টেলিনে আপাত দৃষ্টিত বুজি পোৱা নাই যে তেওঁৰ দেশখনো ক্লান্ত হৈ পৰিছে, আৰু মিত্ৰশক্তিয়ে ৰাছিয়াক সহায় কৰা বন্ধ কৰি আমাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিব?
  ৰিবেনট্ৰপে আনন্দময় হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - ইতিমধ্যে আটাইতকৈ ডাঙৰ বহিঃৰাজ্যৰ হাঁহবোৰে আমাক ইউ এছ এছ আৰ জয় কৰি লাভ কৰিবলগীয়া মাটিবোৰৰ বিনিময়ত আমাক সহায়ৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছে! ব্ৰিটেইনৰ লেবাৰ চৰকাৰে এতিয়াও দ্বিধাবোধ কৰি আছে, কিন্তু বহু ব্যক্তিগত কাঠামো আমাক সমৰ্থন কৰিবলৈ সাজু! আমাক ব্ৰাজিল, স্পেইন, পৰ্তুগাল, আৰু বিশেষকৈ আৰ্জেণ্টিনাই সহায়ৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছে। পেৰনে যে তেওঁ মুকলিকৈ আমাৰ পক্ষৰ যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰাটোও নুই নকৰে। ফিনসকলেও শেষলৈকে যোৱাৰ প্ৰতিজ্ঞা কৰে! ইটালীত উত্তৰত মুছলিনীৰ স্থান শক্তিশালী হৈছে, আনহাতে পশ্চিম সমৰ্থক বাহিনীয়ে এতিয়াও দক্ষিণক নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। আমি যুদ্ধ অব্যাহত ৰাখিবলৈ সাজু হৈছো, মোৰ ফুৰাৰ!
  ৰমেলে সংক্ষিপ্তভাৱে আদেশ দিলে:
  - মোৰ বাবে স্পিয়াৰ!
  দক্ষ, পৰিশ্ৰমী আৰু প্ৰতিভাৱান সাম্ৰাজ্যিক অস্ত্ৰ আৰু গোলাবাৰুদ মন্ত্ৰীজনে নিজৰ উপযুক্ত ঠাইত বহিল। স্পিয়াৰে সকলো অসুবিধাৰ মাজতো অস্ত্ৰৰ উৎপাদন যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু অতি দ্ৰুতভাৱে অধিক উন্নত শ্ৰেণীৰ স্ব-চালিত বন্দুক - "ই", "এল ই ভি" আৰু "পেন্থাৰ" -২ ধাৰাবাহিক উৎপাদনত প্ৰয়োগ কৰে।
  থাৰ্ড ৰাইচৰ এতিয়াও ডেকা আৰু অতি শক্তিশালী অৰ্থনৈতিক একনায়কত্ববাদীজনে ৰিপৰ্ট কৰিছিল:
  - টেংক নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰত কেৱল গুণগতভাৱেই নহয়, পৰিমাণগতভাৱেও এক অগ্ৰগতি লাভ কৰা হৈছে। ১৯৪৪ চনৰ ডিচেম্বৰ মাহত ১৯৬০ চনৰ টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক উৎপাদন কৰা হয়। আৰু এইটোৱেই হৈছে সামৰিক সকলো অসুবিধা আৰু বিশ্বৰ শ্ৰেষ্ঠ গাড়ীসমূহ গণ উৎপাদনত মুকলি কৰাৰ পিছতো! বিশেষকৈ ই-২৫, লিঅ" আৰু পেন্থাৰ-২!
  এই মুহূৰ্তত টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ উৎপাদন প্ৰতিমাহে প্ৰায় দুহাজাৰ, ইয়াৰে মাৰ্চ মাহত শেহতীয়া বাহন: ই-১০, ই-২৫, লেভ, পেন্থাৰ-২ৰ দুই তৃতীয়াংশতকৈ অধিক টেংক বহৰ!
  ৰমেলে শুকানকৈ সুধিলে:
  - আপুনি নিশ্চিত নেকি যে আমাৰ টেংকবোৰ ছোভিয়েট টেংকবোৰতকৈ উন্নত?
  স্পিয়াৰে নিজৰ সুৰটোক যুক্তিসংগততা দিবলৈ চেষ্টা কৰি ক"লে:
  - আমাৰ ডিজাইনাৰসকলে, যদিও পলমকৈ, কম বেছি পৰিমাণে সফল বিন্যাস, কৱচ, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শনৰ সৈতে বাহন সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। বিশেষকৈ সফল হৈছিল ই-২৫। চল্লিশ ডিগ্ৰীৰ যুক্তিসংগত হেলনীয়া কোণৰ সৈতে ১০০ মিলিমিটাৰৰ কপাল বুকিং কৰাৰ সময়ত, কাষ আৰু পিছফালৰ অংশ ৬০ মিলিমিটাৰ আৰু কেলিবাৰ ই এল ৭১ৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামানৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ বুকিং কৰাৰ সময়ত - স্বয়ংচালিত বন্দুক, ৮০ৰ গুলীৰ ৰিজাৰ্ভ, কেৱল ওজনহে ২৬.৬ টন। ৭০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ এই গাড়ীখনে প্ৰতি ঘণ্টাত ৭৫ কিলোমিটাৰতকৈ অধিক গতিবেগ চলায়। ইয়াৰ উপৰিও ওজনৰ সংৰক্ষণৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ কাষবোৰ ৩০ মিলিমিটাৰ পৰ্দাৰে অতিৰিক্তভাৱে শক্তিশালী কৰা হয়। এইদৰে ৰোলাৰ আৰু স্ক্ৰীণ দুয়োটাই কাষটো ঢাকি ৰাখে, অৰ্থাৎ মেচিনে টি-৩৪-৮৫ৰ খোলাৰ প্ৰভাৱ কেৱল কপালত নহয়, কাষতো ধৰি ৰাখে। একেটা ৮৮ মিলিমিটাৰ বন্দুকে ৬০ ডিগ্ৰী হেলনীয়া অৱস্থাত ১৫০ - ১৪৮ মিলিমিটাৰ দূৰত্বত কৱচ বিন্ধে। গুলীৰ হাৰ, আমাৰ ৮৮ মিমি কামানৰ সঠিকতাক লক্ষ্য কৰিলে, পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ এণ্টি টেংক গান! আৰু কপালৰ সুৰক্ষাৰ দ্বাৰা শ্বট ল"ব পাৰি, আনকি আই এছ-২ও। তদুপৰি ছোভিয়েট বন্দুকৰ জোঙা খোলাবোৰ ৰিকোচেটৰ প্ৰতি অতি সংবেদনশীল। আৰু আমাৰ উচ্চমানৰ চিমেণ্টযুক্ত কৱচৰ পৃষ্ঠৰ কঠিনতা উচ্চ আৰু যুক্তিসংগত হেলনীয়া কোণত নিখুঁতভাৱে ৰিকোচেট হয়!
  ৰমেলে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - আৰু এই সকলোবোৰ ইঞ্জিন, ট্ৰেন্সমিছন আৰু গিয়াৰবক্স একেলগে, এটা ব্লকত অৱস্থিত হোৱাৰ বাবেই সম্ভৱ হৈছিল। এইদৰে তেওঁলোকে কাৰ্ডান খাদটোৰ ওপৰত ৰাহি কৰিলে, আৰু গাড়ীৰ উচ্চতা ১৪৪ চেণ্টিমিটাৰলৈ হ্ৰাস কৰিলে। এই মেচিনটোৱে সকলো ছোভিয়েট মডেলক অতিক্ৰম কৰে আৰু ইয়াক নিৰ্মাণ কৰাটো তুলনামূলকভাৱে সহজ। যদিও, উদাহৰণস্বৰূপে, আপুনি এতিয়াও এনে টেংক সৃষ্টি কৰিব নোৱাৰে!
  স্পিয়াৰে উত্তৰ দিলে:
  - "পেন্থাৰ"-2 আৰু বিশেষকৈ টেংক "লেভ" শেহতীয়া উন্নয়ন আৰু উন্নীতকৰণৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখে। বিশেষকৈ "পেন্থাৰ" -২ বিমানে ৪৭ টন ওজন পূৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হয়, যাৰ ফলত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু গোলাৰ মজুত "ৰয়েল টাইগাৰ"ৰ স্তৰলৈ বৃদ্ধি পায়, আৰু কৱচৰ ক্ষেত্ৰত অলপ কম। আৰু সেইটো একবিংশ টন পাৰ্থক্য। ৭০০ হৰ্চপাৱাৰৰ এই ইঞ্জিনে ঘাইপথত ৫৫ কিলোমিটাৰ, আৰু ৰকেডত প্ৰতি ঘণ্টাত ৩০ কিলোমিটাৰ গতি প্ৰদান কৰে। ইতিমধ্যে ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনেৰে নতুন গাড়ী ছিৰিজত নামিছে আৰু ইয়াৰ গতিবেগ প্ৰতি ঘণ্টাত ৭০ কিলোমিটাৰলৈ যাব পাৰে। ১০৫ মিলিমিটাৰ কামান থকা "লায়ন"ৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ কোনো সমান নাই, ফ্ৰন্টাল কৱচৰ ক্ষেত্ৰত "কিং টাইগাৰ"ক অতিক্ৰম কৰে, সমান কাষ আৰু ষ্টাৰন। আৰু সকলোবোৰ ৫১ টন ওজনৰ সৈতে, ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ সৈতে। আমাৰ নতুন টেংক - ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন উৎকৃষ্ট, অৰ্থাৎ আক্ৰমণাত্মক যুদ্ধত ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি!
  ৰমেলে হাঁহিলে আৰু আকৌ পাণ্ডিত্য দেখুৱালে:
  - আৰু এই টেংকটোত ইঞ্জিন, ট্ৰেন্সমিছন আৰু গিয়াৰবক্স বাহনৰ দেহৰ সন্মুখত থাকে, আৰু টাৰেটটো পিছলৈ স্থানান্তৰ কৰা হয়। লেআউটটোও টান কৰি দিলে। কিন্তু আমাক আৰু শক্তিশালী চাইড আৰ্মৰ থকা "লায়ন" লাগে!
  স্পিয়েৰে প্ৰণাম কৰি ক"লে:
  - ই-৫০ টেংকত আমি মাউছৰ সুৰক্ষা আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰক মূৰ্ত কৰিম, সত্তৰ টন ওজনতকৈ বেছি নহয়!
  ৰমেলে স্পিয়াৰক মুকলি কৰি দিয়ে আৰু ইম্পেৰিয়েল এয়াৰ মন্ত্ৰী ছাউৰক আমন্ত্ৰণ জনায়। লগতে এজন অতি দক্ষ আৰু সক্ষম পৰিচালক।
  সাম্ৰাজ্যিক মন্ত্ৰীয়ে বিজয়ী বায়ুৰে ক"লে:
  -আমাৰ বিমান পৰিবহণে সম্পূৰ্ণ বায়ু আধিপত্য গ্ৰহণ কৰিছে! আৰু প্ৰথমে বীৰ জাৰ্মান উদ্যোগটোক ধন্যবাদ! ১৯৪৪ চনত লুফ্টৱাফেৰ সৈতে সেৱাত প্ৰৱেশ কৰা নতুন জেট বিমানসমূহ গণ উৎপাদন আৰু নিত্য বৃদ্ধি পোৱা পৰিমাণত। ছোভিয়েট বাহনৰ তুলনাত তেওঁলোকৰ গতিৰ সুবিধা ঘণ্টাত ২০০-৩৫০ কিলোমিটাৰ আৰু শক্তিশালী ৩০ মিমি কামান আৰু ৰকেটেৰে সজ্জিত! যুঁজাৰু বিমান ME-163, Me-262, BA-349 আৰু বিশেষকৈ সস্তীয়া, লঘু, কৌশলগত আৰু সহজে নিৰ্মাণ কৰিব পৰা HE-162-এ শত্ৰু লেগছ আৰু ইয়াকছৰ তুলনাত নিজৰ অতিশয় শ্ৰেষ্ঠত্ব প্ৰমাণ কৰিলে। তীব্ৰবেগী গোপনীয়তা আৰু বোমাৰু বিমানখনৰ গতি ইমানেই বেছি যে এখনো ছোভিয়েট যুঁজাৰু বিমানে ইয়াক ধৰিব নোৱাৰে!
  একে সময়তে আটাইতকৈ উল্লেখযোগ্য কথাটো হ"ল আমি মেচিনৰ পৰিমাণগত উৎপাদনত শত্ৰুৰ সৈতে সমতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিলো। প্ৰতি সপ্তাহত ১৫০খন এম ই-২৬২ যুঁজাৰু বিমান উৎপাদন কৰা হয়, অতি শক্তিশালী অস্ত্ৰ আৰু যুদ্ধত জীয়াই থাকিব পৰা, ইতিমধ্যে ৩০০খন আৰু এই সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে এইচ ই-১৬২ যুঁজাৰু বিমান, আৰু ১২০খন এ পি-২৩৪ বৃদ্ধিৰ সৈতে। ঝাড়ু দিয়া ডেউকাযুক্ত এম ই-২৬২, ছুইপ নিয়ন্ত্ৰণযোগ্য ডেউকা থকা এম ই-১০১০, উন্নত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু উৰণৰ বৈশিষ্ট্য থকা He-২৬২ আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল ইউ-২৮৭ৰ অধিক উন্নত মডেল বাটত আছে। ৰিভাৰ্ছ ছুইপড উইং থকা শেহতীয়া মেচিনটোৰ বোমা বিস্ফোৰণৰ সঠিকতা অতি উত্তম হ"ব।
  মুঠতে আমি শত্ৰুক সম্পূৰ্ণৰূপে দমন কৰি জেট বিমানৰ উৎপাদন দিনটোত দুশ বিমানলৈ বৃদ্ধি কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছো!
  ৰমেলে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - আৰু আমাৰ স্ক্ৰু মেচিনবোৰ যথেষ্ট সফল। উদাহৰণস্বৰূপে, ফকে-উলফ - টি এ-১৫২ৰ বিৱৰ্তন। হয়, আৰু ছটা ইঞ্জিন থকা জেট বোমাৰু বিমানৰ সংস্কৰণৰ টিএ-৪০০-এ ডাঙৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দেখুৱাইছে!
  জৌৰে গৌৰৱেৰে হিচকি উঠিল:
  - টিএ-৪০০ ইউৰালৰ সিপাৰে থকা ছোভিয়েট কাৰখানাসমূহত বোমা বিস্ফোৰণ কৰিব পাৰে, ৮০০ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত গতি লাভ কৰিব পাৰে আৰু ১০ টনতকৈ অধিক বোমা কঢ়িয়াই নিব পাৰে! একেদৰেই XO-18 টেইললেছ বোমাৰু বিমানখনো, যাৰ উৰণৰ ৰেঞ্জ ১৬,০০০ কিলোমিটাৰ! আৰু জেট টি এ-১৮৩ আৰু অন্যান্য মেচিন! আমি বতাহত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিম!
  ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ফুহৰাৰে জাউৰক মুকলি কৰি দিয়ে। এতিয়া শ্বমাইজাৰৰ লগত কথা পতাৰ সময় আহিল।
  জাৰ্মান মেচিনগান
  StG 44 (জাৰ্মান: Sturmgewehr 44 - 1944 এছাল্ট ৰাইফল) হৈছে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত নিৰ্মিত জাৰ্মান এছাল্ট ৰাইফল। প্ৰায় ৮৫০ হাজাৰ টুকুৰা উৎপাদন কৰা হৈছিল। আধুনিক ধৰণৰ অটোমেটাৰ ভিতৰত ই প্ৰথমটো বিকাশ হৈ পৰিছিল যিটো গণ উৎপাদন হৈছিল।
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ চাবমেচিনগান (PPSh আদি)ৰ পৰা ই যথেষ্ট দীঘলীয়া দূৰত্বৰ লক্ষ্য কৰি গুলীচালনাৰ দ্বাৰা পৃথক, মূলতঃ তথাকথিত মধ্যৱৰ্তী, অধিক শক্তিশালী আৰু চাবমেচিনত ব্যৱহৃত পিষ্টল কাৰ্টিজতকৈ উন্নত বেলিষ্টিকৰ ব্যৱহাৰৰ বাবে বন্দুক।
  অটোমেচন StG 44 - বেৰেলৰ বেৰৰ ফুটাৰ মাজেৰে গুড়ি গেছ আঁতৰোৱাৰ সৈতে ভেণ্টেড টাইপ। বল্টটো উলম্ব সমতলত হেলনীয়া কৰি বেৰেলৰ ব"ৰটো লক কৰা হয়। গেট আৰু বল্ট কেৰিয়াৰত হেলনীয়া সমতলৰ পাৰস্পৰিক ক্ৰিয়াৰ ফলত স্কিউ হয়। গেছ চেম্বাৰ - নিয়ন্ত্ৰণৰ সম্ভাৱনা নোহোৱাকৈ। সহায়ক ৰড থকা গেছ চেম্বাৰৰ প্লাগটো মেচিন পৰিষ্কাৰ কৰাৰ সময়তহে বিশেষ ড্ৰিফ্টেৰে খুলি দিয়া হয়। ৰাইফল গ্ৰেনেড নিক্ষেপৰ বাবে ১.৫ গ্ৰাম (খণ্ডিত হোৱাৰ বাবে) বা ১.৯ গ্ৰাম (কৱচ-বিন্ধা-সঞ্চিত গ্ৰেনেডৰ বাবে) পাউদাৰ চাৰ্জযুক্ত বিশেষ কাৰ্টিজ ব্যৱহাৰ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল। ৭.৯২x৩৩ কুৰ্জ কাৰ্টিজত বাৰুদৰ মানক ওজন ১.৫৭ গ্ৰাম।ৰডৰ সৈতে গেছ পিষ্টনটো বল্ট ষ্টেমৰ সৈতে সংযুক্ত কৰা হয়।
  শ্বমাইজাৰে নতুন মেচিন - ছেইণ্ট ৫৪ - আৰু অধিক নিৰ্ভৰযোগ্য আৰু উন্নত হ"ব বুলিও আশা প্ৰকাশ কৰে, য"ত জুইৰ উচ্চ সঠিকতা থাকিব।
  ভন ব্ৰাউনেও প্ৰকৃত আশাবাদ প্ৰকাশ কৰে - এ-১০ আৰু এ-১১ ক্ষেপণাস্ত্ৰই ১০০০ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত দূৰত্বত উৰিব আৰু অতি নিখুঁতভাৱে আঘাত কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল, ৰেডিঅ"ৰ দ্বাৰা পৰিচালিত।
  পাৰমাণৱিক বোমাৰ লগে লগে পাৰমাণৱিক ৰিয়েক্টৰটো মাত্ৰ নিক্ষেপ নকৰালৈকে পৰিস্থিতি আৰু বেয়া হৈ পৰিছিল। কিন্তু লগতে দুবছৰমানৰ পাছত তেওঁলোকে প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে যে বোমাৰ ৰাণীজনী ছিৰিজত সোমাব!
  কিন্তু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল আমেৰিকান আৰু ব্ৰিটিছে থাৰ্ড ৰাইচ আৰু ইয়াৰ উপগ্ৰহসমূহক বিশ্ব সাম্যবাদৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত সহায় কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল!
  ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ফুহৰাৰ ৰমেলে সিদ্ধান্ত ল"লে:
  - ষ্টেলিনক কওক যে আমি সম্পূৰ্ণৰূপে শত্ৰুতা পুনৰ আৰম্ভ কৰিছো, তাৰ পিছত কমিউনিজমৰ সম্পূৰ্ণ আৰু সম্পূৰ্ণ ধ্বংস!
  ১৯৪৫ চনৰ ১৩ এপ্ৰিলৰ দিনটো আছিল ডাঙৰ প্ৰত্যাখ্যানৰ দিন!
  জাৰ্মান যুদ্ধই হাংগেৰীৰ পৰা মূল আঘাত দিছিল, যাতে সম্পূৰ্ণ প্ৰবাহিত ভিষ্টুলাক জোৰকৈ নপৰে। ২০ এপ্ৰিলৰ পৰা এই আক্ৰমণ আৰম্ভ হৈছিল, যেতিয়া নাজী বিভাগত কৰ্মচাৰীৰ সংখ্যা কম আছিল।
  জাৰ্মানীয়ে প্ৰায় খোজকাঢ়ি গৈ থকা প্ৰথম লাইন অৱ ডিফেন্স ভাঙিবলৈ সক্ষম হয়। ৰাছিয়ানসকলে তেওঁলোকৰ অসংখ্য আৰ্টিলাৰী ব্যৱহাৰ কৰাত বাধা দিবলৈ তেওঁলোকে সক্ৰিয়ভাৱে নিশা আক্ৰমণৰ কৌশল ব্যৱহাৰ কৰিছিল। ৰাতি অৱশ্যে জুই ইমান ফলপ্ৰসূ নহয় আৰু নাজীৰ হাতত নাইট ভিজনৰ যন্ত্ৰ থাকে।
  যথেষ্ট সোনকালে দ্বিতীয়টো প্ৰতিৰক্ষা লাইনটোও ভাঙি গ"ল, আৰু দুটা বয়লাৰ গঠন হ"ল। কিন্তু মুখ্য কাৰ্যালয়ৰ আদেশত বৃহৎ সংৰক্ষিত বনাঞ্চল যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। যদিও নাজীক পৰাস্ত কৰাটো সম্ভৱ নাছিল, তথাপিও মেইনষ্টেইনৰ আক্ৰমণ স্থগিত ৰখা হৈছিল।
  এমাহৰ জেদী যুদ্ধৰ অন্তত জাৰ্মানীয়ে মাত্ৰ শ্লোভাকিয়াৰ এটা অংশ পুনৰ দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়, ৭০-৮০ কিলোমিটাৰতকৈ বেছি আগবাঢ়ি নাযায়।
  ইষ্ট প্ৰুছিয়াত ফ্ৰিটজৰ আক্ৰমণ আৰু কম সফল হৈছিল। তেওঁলোকে মাত্ৰ প্ৰথম লাইন অৱ ডিফেন্স ভাঙিলে, আৰু ঘন ডিফেন্সৰ সন্মুখীন হ"ল। দেখা গ"ল যে ৰঙা সেনাই নিজকে খান্দি নিজকে ৰক্ষা কৰিব জানে। আৰু গুৰুতৰ ক্ষতি কৰে।
  কেৱল ৰোমানিয়াত কিচেলৰিঙে ডাঙৰ সফলতা লাভ কৰিছিল। ফেচিষ্ট সৈন্যই তিনিটা বয়লাৰ সৃষ্টি কৰিছিল, আৰু প্ৰায় সকলো মলদোভা আৰু বুকোভিনা দখল কৰিছিল। কিন্তু তাতো তেওঁলোকক ওডেছালৈ ভাঙি যাবলৈ দিয়া নহ"ল, বাগত ৰৈ - এটা প্ৰাকৃতিক পানীৰ বাধা! কিন্তু জাৰ্মানসকলে তথাপিও বহু মাটি দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ক'লা সাগৰৰ উপকূলত, আৰু ইউক্ৰেইনৰ চেৰ্নিভ্চি অঞ্চলকে ধৰি। এইদৰে ৰোমানিয়াৰ তৈলক্ষেত্ৰৰ পৰা ফ্ৰণ্ট লাইন আঁতৰাই নিয়া। কিন্তু এপ্ৰিল আৰু মে" মাহত তেওঁলোকৰ সফলতা এইখিনিতে সীমাবদ্ধ আছিল।
  ৰঙা সেনা প্ৰতিৰক্ষামূলকভাৱে আছিল, আৰু উদ্যোগটোৱে বহু সামৰিক সঁজুলি উৎপাদন কৰিছিল। বিশেষকৈ ইয়াক-৯ যুঁজাৰু বিমান আৰু টি-৩৪-৮৫ টেংক।
  গ্ৰীষ্মকালত ৰমেলে নিজকে কঠিন অৱস্থাত পাইছিল - জাৰ্মানীৰ মানৱ সম্পদ ইতিমধ্যে ক্ষীণ হৈ পৰিছিল, আৰু আক্ৰমণৰ ফলত যথেষ্ট লোকচান হৈছিল। একচল্লিশ বছৰৰ পুনৰাবৃত্তিৰ ওপৰত হিচাপ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় নাছিল। যুদ্ধত ছোভিয়েট সৈন্য কঠিন হৈ পৰে, জেনেৰেলসকলে অধিক মূল্যত অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছে, আৰু মোটামুটি ঘন আৰু গভীৰ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা গঢ়ি তোলা হৈছে।
  গতিকে, পূব দিশলৈ যোৱাৰ বাবে ধন দিব লাগিছিল।
  কেন্দ্ৰত ছোভিয়েট সৈন্যই এতিয়াও ভিষ্টুলা পাৰ হৈ দলঙৰ মূৰ ধৰি আছিল। ষ্টেলিনে পিছুৱাই যাব বিচৰা নাছিল।
  ৰমেলে ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত বিমান আক্ৰমণ চলোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয়। যিহেতু বোমা বিস্ফোৰণটো অন্ততঃ ব্যয়বহুল বৃত্তি, কিন্তু এনে আক্ৰমণৰ সময়ত মানুহৰ লোকচান বহুত কম! তদুপৰি আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনে নিজৰ উপনিবেশ আৰু ডমিনিয়নৰ সৈতে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, সম্পদ আনকি স্বেচ্ছাসেৱকৰ দ্বাৰাও অধিক সক্ৰিয় সহায় আগবঢ়াবলৈ আৰম্ভ কৰিলে।
  জেট বিমানৰ বিমান আক্ৰমণ আৰু বৃহৎ টেংক সেনাই ঠাই ভাঙি যোৱাৰ সতৰ্ক প্ৰচেষ্টা।
  কিন্তু ষ্টেলিনে নিষ্ক্ৰিয়ভাৱে বহি পৰাজয়ৰ বাবে অপেক্ষা কৰিব বিচৰা নাছিল! ২২ জুনত তেওঁৰ সৈন্যই শ্লোভাক দিশত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়া স্বৰূপে আমেৰিকানসকলে জাৰ্মানীক ঋণৰ ভিত্তিত হাজাৰখন বি-২৯ বোমাৰু বিমান বিক্ৰী কৰে।
  জাৰ্মানীয়ে বতাহত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছিল আৰু এতিয়ালৈকে টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব ব্যৱহাৰ কৰি ৰঙা সেনাৰ আক্ৰমণক বিকৃত কৰিব পাৰিছিল। জুলাই মাহৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মান আৰ্মী গ্ৰুপ চাউথে আন এটা পকেট সৃষ্টিৰ প্ৰয়াসত আক্ৰমণ চলাইছিল। ছোভিয়েট সৈন্যই জাৰ্মান আক্ৰমণ বন্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। নাজীসকলে প্ৰায় ত্ৰিশ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়ি গৈ প্ৰচণ্ড লোকচানৰ পৰা হাত সাৰি ৰৈ গ"ল। আগষ্ট মাহত ইষ্ট প্ৰুছিয়াতো ৰঙা সেনাবাহিনীয়ে আগবাঢ়িছিল।
  গ্ৰীষ্মকালত ফ্ৰণ্ট লাইনৰ বিশেষ পৰিৱৰ্তন হোৱা নাই।
  ইফালে আমেৰিকাই জাপানৰ ওপৰত দুটা পৰমাণু বোমা নিক্ষেপ কৰে। ১৬ আগষ্টত আত্মসমৰ্পণৰ কথা ঘোষণা কৰিছিল হিৰোহিটোৱে। আমেৰিকাই হাত খুলি থাৰ্ড ৰাইচলৈ প্ৰযুক্তি, কেঁচামাল আৰু সঁজুলিৰ যোগান বৃদ্ধি কৰিলে।
  জাৰ্মান বিমান পৰিবহণৰ হেঁচা তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল। নাজীয়ে ইউ এছ এছ আৰত বোমা বিস্ফোৰণ কৰাৰ আশা কৰিছিল। দুয়োপক্ষৰ আঘাত আৰু আক্ৰমণাত্মক প্ৰচেষ্টাৰ আদান-প্ৰদানত শৰৎ পাৰ হৈ গ"ল। দুয়োপক্ষই অপ্ৰয়োজনীয় লোকচানৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  কিন্তু সাধাৰণতে বতাহত লুফ্টৱাফেৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব স্পষ্ট হৈ পৰিল। ১৯৪৫ চনৰ ভিতৰত থাৰ্ড ৰাইচ আৰু উপগ্ৰহসমূহে ষাঠি হাজাৰতকৈও অধিক বিমান উৎপাদন কৰে, বেছিভাগেই জেট বিমান আৰু মিত্ৰশক্তিৰ পৰা আৰু ত্ৰিশ হাজাৰ বিমান লাভ কৰে। ইউ এছ এছ আৰত মাত্ৰ পঞ্চল্লিশ হাজাৰ গাড়ীহে উৎপাদন হৈছিল। তদুপৰি গতি, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু কৱচৰ ক্ষেত্ৰত শত্ৰুৰ তুলনাত হীন।
  ১৯৪৬ চনৰ আৰম্ভণিও হৈছিল ৰঙা সেনাবাহিনীৰ বৃহৎ আক্ৰমণৰ চেষ্টাৰে। কিন্তু জাৰ্মানীয়ে নিজৰ শ্ৰেষ্ঠ পিৰামিডাল টেংক ই-৫০ক যুদ্ধলৈ দলিয়াই দিলে আৰু ছোভিয়েট ইউনিটসমূহক পৰাস্ত কৰি পোলেণ্ড আৰু স্লোভেনিয়ালৈ ঘূৰাই পঠিয়াবলৈ সক্ষম হয়। কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰচণ্ড বৰফ আৰু গণ বীৰত্বই নেমান আৰু গ্ৰডনোৰ অলপ বাহিৰত ফেচিষ্টৰ দলটোক ৰখাই দিলে! বাণ্ডেৰাৰ সহায়ত ফ্ৰিটজে লভ"ভত প্ৰৱেশ কৰে। তথাপিও বৃহৎ পৰিসৰৰ আক্ৰমণ বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ইয়াৰ বিফলতাৰ ফলত ইউ এছ এছ আৰ-এ পূব ইউৰোপত নিজৰ ভৰিৰ স্থান হেৰুৱাই পেলালে আৰু এতিয়া যুদ্ধখন পুনৰ সম্পূৰ্ণৰূপে বলছেভিক ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ ভূখণ্ডলৈ গতি কৰিছে!
  মে" মাহত ৰমেলৰ সৈন্যই নিজৰ সফলতাক গঢ়ি তুলিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও কেইবামাহো যুদ্ধৰ অন্তত তেওঁলোকে মাত্ৰ লাইনত উপনীত হৈছিল, বাৰানোভিচি, ভিলনা, তাৰ পিছত ৰিগাৰ কাষ চাপিছিল। দক্ষিণত নাজীসকল অলপ বেছি সফল হৈছিল - তেওঁলোকে ভিনিছা আৰু জিট'মাইৰক লৈ গ'ল - কিয়ভৰ কাষ চাপি আহিল! আৰু অডেছা ছোভিয়েট সৈন্যৰ পৰা বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিল।
  কিন্তু জাৰ্মানসকলেও বিপুল লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল - চৈধ্য বছৰ বয়সৰ পৰা কিশোৰ-কিশোৰী আৰু পয়ষষ্ঠি বছৰ বয়সৰ পৰা দাদাক সেনাবাহিনীত যোগদান কৰা হৈছিল। আনকি কেইবাটাও মহিলা বিভাগৰ সৃষ্টি হৈছিল, লগতে পৃথক পৃথক স্নাইপাৰ আৰু বিমান ৰেজিমেণ্টো সৃষ্টি কৰা হৈছিল য"ত দুৰ্বল লিংগসকলে যুঁজিছিল!
  শৰৎকালত জাৰ্মানীয়ে নিজকে ৰক্ষা কৰিছিল আৰু ছোভিয়েট সেনাই তেওঁলোকক অনুভৱ কৰিছিল। শীতকালতো যুদ্ধবোৰ পূৰ্ণগতিত চলিছিল। জাৰ্মানসকলক ভংগ কৰাটো সম্ভৱ নাছিল, যিয়ে আপ্লুত বায়ু আধিপত্য বজাই ৰাখিছিল। ঘেৰাও কৰা ছোভিয়েট চহৰ ৰিগা আৰু অডেছাৰ পতন ঘটিছিল যদিও ফ্ৰিটজে আক্ৰমণৰ অধিক বিকাশ কৰিব নোৱাৰিলে।
  ১৯৪৭ চনত ছোভিয়েট টি-৫৪ টেংকে ছিৰিয়েল প্ৰডাকচনত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে, যিয়ে মূল জাৰ্মান, পিৰামিডাল ই-৫০ৰ সৈতে প্ৰতিযোগিতাত অৱতীৰ্ণ হোৱাৰ কথা আছিল। সঁচা, কৱচ আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট গাড়ীখন এতিয়াও জাৰ্মান গাড়ীতকৈ কম আছিল যদিও ই সস্তা আৰু লঘু আছিল। জুলাই মাহৰ পৰা গণ উৎপাদন আৰম্ভ হৈছিল।
  বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত পৰিস্থিতি আৰু বেয়া হৈছিল যদিও ১৯৪৭ চনৰ ৩০ ডিচেম্বৰত অৱশেষত প্ৰথমখন ছোভিয়েট ছিৰিয়েল জেট যুঁজাৰু বিমান এম আই জি-১৫ৰ উৰণ ঘটিল।
  অৰ্থাৎ বতাহত থকা ফেচিষ্ট একচেটিয়া অধিকাৰ শেষ হৈ যাব।
  ১৯৪৮ চনৰ মে" মাহৰ পৰা গণ উৎপাদন আৰম্ভ হয়। মেচিনটো নিজেই গতি আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত এম ই-৩৬২তকৈ অলপ কম আছিল। সঁচা, জাৰ্মানসকলৰ এতিয়াও এছৰ সুপ্ৰতিষ্ঠিত উৎপাদন আৰু যুদ্ধ অভিজ্ঞতাত হেড ষ্টাৰ্ট আছিল। কিন্তু স্পষ্ট হৈ পৰিল যে বতাহত ইউ এছ এছ আৰ সমতাত উপনীত হ"বলৈ ওলাইছে।
  ১৯৪৮ চনৰ শৰৎ কালত নতুন আলোচনা আৰম্ভ হয়।
  জাৰ্মানী জনসংখ্যাহীন হৈ পৰিছিল যদিও ইউ এছ এছ আৰতো তেজ শুকুৱাই লোৱা হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মান পদাৰ্থবিজ্ঞানীসকলে ছোভিয়েট পদাৰ্থবিজ্ঞানীসকলতকৈ আগবাঢ়ি যাবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু ইতিমধ্যে থাৰ্ড ৰাইচে পাৰমাণৱিক বোমাৰ সফলতাৰে পৰীক্ষা কৰিছিল।
  ৰমেলে এটা মধ্যমীয়া বিকল্প আগবঢ়াইছিল - জাৰ্মানসকলে ইতিমধ্যে জয়ী হোৱা সকলোখিনি পায়। ৰিগাৰ পৰা ওডেছালৈ।
  ইয়াৰ উত্তৰত ষ্টেলিনে শূন্য বিকল্পত সন্মতি প্ৰকাশ কৰে। আমিও তোমালৈ নহয়, তুমিও আমাৰ ওচৰত!
  আলোচনা পুনৰ সম্পূৰ্ণ অচলাৱস্থাত উপনীত হ"ল।
  কোবাই পাল পাতি প্ৰতিজন কম বেছি পৰিমাণে উল্লেখযোগ্য ঔদ্যোগিক, ডিজাইনাৰ আৰু সামৰিক বিশেষজ্ঞৰ সৈতে সাক্ষাৎ কৰে।
  ৰাজহুৱাভাৱে এটা ভাষণ পঢ়াৰ পিছত: যিটো তেওঁ ঘোষণা কৰিছিল যে তেওঁ ফেচিবাদৰ বিৰুদ্ধে তিক্ত অন্তলৈকে যুদ্ধ কৰিব!
  ১৯৪৮ চনৰ ৭ নৱেম্বৰ দিন। মহা পৰিৱৰ্তন আৰু সিদ্ধান্তৰ দিন হৈ পৰিল!
  এপিলগ
  ১৯৫৪ চনৰ ২১ ডিচেম্বৰ... নিউয়ৰ্ক... আমেৰিকাৰ আটাইতকৈ ওখ আকাশচুম্বী ঘৰটোত ৰঙা পতাকা আড়ম্বৰপূৰ্ণভাৱে ওলমি আছে।
  বিশাল পৰ্দাত আৰু জনসাধাৰণৰ আমেৰিকান গণৰাজ্যৰ সকলো বিলবোৰ্ডত তেওঁৰ ছবি দেখুওৱা ষ্টেলিনে লেনিন এভিনিউৰ কাষেৰে পাৰ হৈ যোৱা ছোভিয়েট সৈন্যক হাঁহি হাঁহি হাত জোকাৰি আছে!
  সমগ্ৰ বিশ্বই পঁচাত্তৰ বছৰীয়া সতীৰ্থ ষ্টেলিন - পৃথিৱী গ্ৰহৰ প্ৰথম সম্ৰাটক উদযাপন কৰিছে!
  
  লুচিফাৰৰ হোৱা
  যদিও তেওঁৰ বাবে সেয়া সহজ নাছিল, কিন্তু তথাপিও তুলনামূলকভাৱে সৰু আছিল আৰু আত্মাক কঠিন কৰিবলৈ সময় নাপাইছিল, যোদ্ধা পালপেটাইনে বাধাটোৰ ওপৰেৰে ভৰি দিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  কেৰ"লিনাক নিজৰ হাতেৰে আৰু লাইটছেবাৰেৰে হত্যা কৰা উচিত আছিল। কিন্তু লেখ-জোখ লুকুৱাবলৈ ৰাজপ্ৰসাদটোতেই এটা সৰু, পাৰমাণৱিক চাৰ্জ লগোৱা হ"ল।
  দাৰ্থ ছিডিয়াছে ইতিমধ্যে লাইটছেবাৰ এটাৰ সৈতে সাৱলীল আছিল আৰু ৰাণীৰ ওচৰলৈ যোৱাৰ পথত তেওঁ তাইৰ ব্যক্তিগত গাৰ্ডবোৰ কাটি পেলালে। তাৰ পাছত, আঁঠু লৈ দামী জোতাযোৰ খুলিবলৈ আদেশ দিলে - যাতে তাই প্ৰথা অনুসৰি মৰাপাটত খালী ভৰিৰে মৰি যায়।
  কেৰ"লিনাই দেখা দিলে। পালপেটাইনে তাইৰ আগত নিজৰ প্ৰকৃত মুখখন প্ৰকাশ কৰিলে আৰু আগষ্ট ব্যক্তিজনে হিংস্ৰভাৱে কান্দিলে। ইয়াৰ পিছত জীৱনত প্ৰথমবাৰৰ বাবে ডাৰ্টে বল বিজুলী ব্যৱহাৰ কৰিলে... আৰু যেতিয়া জ্বলি যোৱা ৰাণীজনী শান্ত হ"ল, নিৰ্দয় চিথ লৰ্ডে ডিটনেটৰটোত পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ ৰাখি ৰাজপ্ৰসাদৰ পৰা ওলাই গ"ল।
  পানীৰ তলৰ জগতখনৰ বাসিন্দাসকলৰ বিৰুদ্ধে ভেঙুচালিৰ অভিযোগ উত্থাপন হৈছিল, যাৰ বাবেই গ্ৰহটোৰ দুয়োখন জগতৰ মাজত তীব্ৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল। প্ৰযুক্তিগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ মাজতো পানীৰ তলৰ দৌৰটোৱে জীয়াই থাকিবলৈ সক্ষম হ"ল। ইয়াৰ উপৰিও ৰিপাব্লিকান চেনেটৰ প্ৰতিনিধিয়ে হস্তক্ষেপ কৰে, যিয়ে গণহত্যাৰ অনুমতি দিব নোৱাৰিলে।
  পালপেটাইনে নিজকে শান্তিপ্ৰেমীৰ বঁটা অৰ্জন কৰিছে আৰু এতিয়া তাৰকাৰাজ্যিক স্তৰত উপনীত হৈছে, এতিয়ালৈকে কেৱল নাবুৰ পৰা অহা চিনেটৰজনৰ এজন সামান্য সহায়কৰ ভূমিকাত, কিন্তু নিজৰ বাবে অতি সোনকালে জনপ্ৰিয়তা লাভ কৰিছে।
  তেওঁৰ শিক্ষক প্লাগাষ্টে এপ্ৰেণ্টিছজনৰ উচ্চতাত অনুমোদন জনাইছিল যদিও তেওঁ নিজেই মেগোক্লৰিয়ানসকলৰ বৈজ্ঞানিক অধ্যয়নত অধিক নিমগ্ন হৈ পৰিছিল। তেওঁ নিজেই অমৰত্ব লাভ কৰিব বিচাৰিছিল আৰু মৃতক পুনৰুত্থান কৰিবলৈ শিকিব বিচাৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও প্লাগাষ্টে বাহ্যিক নিৰ্দয়তাৰে মাত্ৰ নিজৰ কিছুমান আত্মীয়ৰ প্ৰতি মৰম অনুভৱ কৰিছিল আৰু তেওঁলোকৰ দ্ৰুত পুনৰুত্থানৰ সপোন দেখিছিল।
  পালপেটিনৰ জীয়েক ডাঙৰ হৈ ৰাণী হৈ পৰিল। আৰু অতি সোনকালেই তাইৰ নিজৰ সন্তান জন্ম হ"ল। স্বামী আনুষ্ঠানিকভাৱে ৰজা হোৱা নাছিল যদিও তেওঁ আছিল সম্পূৰ্ণ আইনী পত্নী, আৰু এজন প্ৰাক্তন জেডি বিষয়া, যদিও উচ্চতম পৰ্যায়ৰ দক্ষতাৰ নাছিল। আনুষ্ঠানিকভাৱে তেওঁ ৰাজকুমাৰ আৰু কনিষ্ঠ সহ-শাসকৰ উপাধি লাভ কৰে - ৰাণীৰ নেতৃত্বত।
  কিন্তু পালপেটাইনে তেওঁৰ বেচৰকাৰী জোঁৱাইজনক ভাল নাপালে: অতি দয়ালু, সম্ভ্ৰান্ত, বাহ্যিকভাৱে অতি ধুনীয়া, আৰু বছৰতকৈ বহুত সৰু দেখা।
  হয়, আৰু কৃষ্ণাংগ শাসকৰ ছোৱালীজনী অত্যন্ত দয়ালু আৰু সহানুভূতিশীল হৈ ডাঙৰ হৈছিল। চৰিত্ৰত তাইৰ দেউতাকৰ সৈতে যথেষ্ট মিল আছে - যিয়ে সপোন দেখিছিল, সম্ভৱতঃ, বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আটাইতকৈ বেয়া মানুহ হোৱাৰ।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে প্লাগাষ্টে আৰু নিজৰ এপ্ৰেণ্টিছক বুজাব নালাগিল। পালপেটাইনে নিজাববীয়াকৈ সিদ্ধান্ত লৈছিল - কন্যা আৰু স্বামী দুয়োকে ধ্বংস কৰা।
  কিন্তু অৱশ্যেই এনেদৰে যাতে নিজকে পোহৰাই তুলিব নোৱাৰে। আৰু এইটো সহজ নহয়, গতিকে সকলো অশান্তি আৰু ভেঙুচালিৰ পিছত ৰাজপ্ৰসাদৰ সুৰক্ষা যথেষ্ট শক্তিশালী কৰা হ"ল।
  পালপেটাইনে তাৰকা জাহাজখনত দুৰ্ঘটনা সংঘটিত কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। তেওঁ নিজৰ প্ৰভাৱ ব্যৱহাৰ কৰি ৰাজপৰিয়ালৰ পলায়ন মহানগৰ গ্ৰহ আৰু গণৰাজ্যৰ ৰাজধানী ক"ৰুছানলৈ সাধন কৰিবলৈ সক্ষম হয়। অভিযোগ অনুসৰি, এটা মহান বন্ধৰ আমন্ত্ৰণ - এটা মহান গঠনৰ সহস্ৰাব্দ।
  মাষ্টাৰ প্লাগাষ্টৰ পাঠ তেওঁ ভালদৰে শিকিছিল;
  শিক্ষকে ছাত্ৰজনক প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে যে যদিও তেওঁৰ প্ৰশিক্ষণ গুৰুতৰ হ"ব, তথাপিও তেওঁলোক দুটা নিয়মৰ পৰা মুক্ত হ"ব। দাৰ্থ বেনে নিৰ্ধাৰণ কৰা দুষ্ট চক্ৰটো ভাঙি তেওঁলোকে ইজনে সিজনৰ পৰা একো লুকুৱাব নোৱাৰিব, নিজৰ সম্পৰ্কত ঈৰ্ষা আৰু অনাস্থাৰ অনুভৱ নকৰিব আৰু এইদৰেই একেলগে অন্ধকাৰ দিশটোৰ সেৱা কৰিব। ছিডিউছে দশক দশক ধৰি মুনৰ অধীনত অধ্যয়ন কৰিছিল, এই সময়ছোৱাত প্লাগাষ্টে নিজৰ এপ্ৰেণ্টিছক তেওঁ নিজে জনা সকলো কথা শিকাইছিল যাতে প্লাগাষ্টৰ নতুনকৈ পোৱা সকলো শক্তি হেৰাই নাযায়। প্লেগৱেষ্টৰ পাঠে পালপেটাইনক তেওঁৰ ভয়ৰ সন্মুখীন হ"বলৈ বাধ্য কৰাইছিল, তেওঁৰ সকলো আনন্দ কাঢ়ি লৈছিল আৰু তেওঁৰ প্ৰিয় বুলি ভবা সকলো বস্তু লুটি লৈ গৈছিল। ডাৰ্ক লৰ্ডে চিডিয়াছক শিকাইছিল যে ঈৰ্ষা আৰু ঘৃণাৰ দৰে আৱেগ যদিও ডাৰ্ক চাইড আয়ত্ত কৰিবলৈ প্ৰয়োজনীয়, তথাপিও ই কেৱল বৃহত্তৰ উদ্দেশ্যৰ বাবে নৈতিকতাৰ গতানুগতিক ধাৰণা পৰিত্যাগ কৰাৰ উপায়। প্লাগাষ্টে তেওঁৰ ছাত্ৰজনক তাৰকাৰাজ্যখন নিয়ন্ত্ৰণ কৰাৰ চূড়ান্ত লক্ষ্যৰে ক্ষমতা দখল কৰাৰ উপায়ৰ বিষয়েও বক্তৃতা প্ৰদান কৰে।
  কিন্তু শিক্ষণৰ আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ উপায় আছিল ভাৰ্চুৱেল বাধাসমূহ পাৰ কৰা, আৰু বহুমাত্ৰিক চিনেমা।
  পালপেটাইনক ৰেংকসমূহৰ মাজেৰে আগবাঢ়ি যোৱাত সহায় কৰাত মাষ্টৰে থালাৰ চিডিয়াছক তেওঁৰ চিথ হ'ল'ক্ৰনৰ লগতে আন বহুতোৰ সুবিধা দিছিল। তেওঁ পালপেটাইনক লাইটছেবাৰ যুদ্ধত প্ৰশিক্ষণ দিছিল, ফৰ্চৰ বিজুলী ব্যৱহাৰ কৰিছিল, বিভিন্ন অস্ত্ৰ আৰু ডাৰ্ক চাইড কৌশলৰ বিষয়ে সকলো ধৰণৰ জ্ঞান গ্ৰহণ কৰিবলৈ বাধ্য কৰিছিল, কিন্তু তেওঁলোকক কেৱল সেই মূল্যহে দিছিল যিটো অৰ্ডাৰৰ প্ৰকৃত উদ্দেশ্যৰ বাবে প্ৰয়োজনীয়। একে সময়তে প্লাগাষ্টে ডামাস্কাছৰ গ্ৰেণ্ডীৰ আৱৰণত প্ৰয়োজনীয় সকলো কাম কৰিছিল যাতে তেওঁক পালপেটিনৰ সৈতে সম্পৰ্ক থকা বুলি কোনেও সন্দেহ নকৰে।
  গতিকে ইয়াত এটা সাধাৰণ কথা ঘটিল - তাৰকা জাহাজখনে গ্ৰহাণুৰ ধাৰাত খুন্দা মাৰিলে। তদুপৰি ইতিমধ্যে ষ্টাৰশ্বিপখনৰ উভতি অহাৰ সময়ত, যেতিয়া বহু পাইলটে ষ্ট্ৰং ড্ৰিংকছ লৈছিল।
  আৰু পালপেটিনক সন্দেহ কৰা হোৱাই নহয়, আনকি উদ্বেগ প্ৰকাশ কৰি বিপদজনক পথৰ পৰা বিৰত ৰখাৰ বাবেও তেওঁক আদেশ দিয়া হৈছিল। কিন্তু অজুহাত দেখুৱাবলৈ এনেকুৱা উপায় আছে যে এজন ব্যক্তিয়ে নিশ্চয় ইয়াৰ হুবহু বিপৰীত কাম কৰিব। আৰু প্ৰৰোচনাই কাম কৰিলে, আৰু তাত ডিভাইচবোৰ সামান্য ক্ষতিগ্ৰস্ত হ"ল।
  উত্তৰাধিকাৰী আৰু পত্নী দুয়োৰে মৃত্যু হয়, মাত্ৰ পালপেটিনৰ নাতিনীয়েক কণমানি ৰাজকুমাৰী পদ্মে আমিদালাহে বাচিল। তেওঁ নবুৰ ওপৰত সিংহাসন উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিছিল।
  আৰু দাৰ্থ চিডিউছে তেওঁৰ অপৰাধৰ তালিকাত যোগ দিলে। অৱশ্যে সকলো কথাই প্লাগাষ্টৰ অনুমোদন দিয়া নাছিল।
  "আপোনাৰ হাতত ফৰ্চ, এপ্ৰেণ্টিছ, আৰু নেতৃত্বৰ প্ৰতিভা আছে। তাতোকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ'ল, আপোনাৰ হাতত ছিৰিয়েল কিলাৰৰ ৰক্তপিপাসুতা আছে, যদিও আমি ইয়াক সংৰক্ষিত কৰি ৰখা উচিত - যদিহে হিংসাই কোনো একচেটিয়া উদ্দেশ্য পূৰণ নকৰে। আমি কসাই নহয়, চিডিয়াছ, যেনেকৈ।" আমি ভৱিষ্যতৰ স্থপতিবিদ।"
  "কিমান দিন?"
  "এটা দশকত - আৰু এদিন আগতে নহয়।"
  কিন্তু নিজকে সংযত কৰাৰ ধৈৰ্য্যই নিজকে প্ৰকাশ কৰিব বিচৰা নাছিল। যদিও কেতিয়াবা উইটে নিজেই ভাবিছিল যে তেওঁ কিয় হঠাতে ইমান নিষ্ঠুৰ হৈ পৰিল। জন্মৰ পৰাই তেওঁৰ ইমান আক্ৰমণাত্মকতা আছে নেকি? তদুপৰি বন্ধুত্বপূৰ্ণ মহলত পালপেটাইনে এজন দয়ালু ব্যক্তিৰ আভাস দিছিল।
  আনকি দাৰ্থ চিডিউছে এটা নতুন তত্ত্বও প্ৰৱৰ্তন কৰিলে: এজন প্ৰকৃত চিথে নিজৰ চিন্তাবোৰ ইমানেই নিপুণভাৱে লুকুৱাই ৰাখিব লাগিব যে শিক্ষকেও ধৰা পেলোৱাটো বুজি নাপায়! যদিও তেওঁ নিজকে প্লাগাষ্ট দ্য ৱাইজ বুলি কয়!
  পালপেটাইনে তাৰকাৰাজ্যিক ৰাজনীতিত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ সময়তে তেওঁৰ গুৰুজনে তেওঁৰ গৱেষণাত এক নতুন অগ্ৰগতি লাভ কৰিছিল। একে জাতিৰ প্ৰতিনিধি দলে ডামাস্কাছক উপস্থাপন কৰা অপৰাধী য়িনচ"ৰীৰ ইচ্ছাশক্তি সৰীসৃপৰ আভ্যন্তৰীণ স্বাভাৱিক প্ৰতিৰোধৰ মাজতো বাহিনীটোৰ প্ৰভাৱত ভংগ হৈছিল। প্লাগাষ্টে আন নমুনাৰ ওপৰতো বহু পৰীক্ষা কৰিছিল, নিজৰ ক্ষমতা পৰীক্ষা কৰিছিল। তাৰ পিছৰ মিটিং ইন দ্য কেচত প্লাগাষ্টে ছিডিয়াছক চিথসকলে কি কি নিৰ্দেশনা অনুসৰি কাম কৰিব লাগে সেই বিষয়ে ৰূপৰেখা দাঙি ধৰে, কেৰেড ছান্টেক দীৰ্ঘম্যাদীভাৱে নিৰ্মূল কৰাৰ বিষয়ে কয় আৰু ছিডিয়াছক চিনেটৰ ভিদাৰ কিমক হত্যা কৰাৰ নিৰ্দেশ দিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে যাতে পালপেটাইনে তেওঁৰ ঠাই লয় . প্লাগাষ্টে নিজেই কামিনো গ্ৰহটো ভ্ৰমণ কৰিছিল, য"ত তেওঁ স্থানীয় ক্ল"ন নিৰ্মাতা জাতিটোৰ সৈতে আলোচনা কৰি আজ্ঞাকাৰী য়িনচ"ৰীৰ সেনাবাহিনী সৃষ্টি কৰিছিল। পিছলৈ ডামাস্কাছ আৰু তেওঁৰ অধীনস্থসকলে চেৰেনোলৈ ৰাওনা হয়, য'ত প্লাগাষ্টে তাত উপস্থিত জেডিসকলৰ সৈতে ব্যক্তিগতভাৱে কথা পাতিছিল। গতিকে তেওঁ গম পালে যে জেডি কুই-গন জিনৰ নিগমৰ প্ৰতি অপছন্দ আছিল আৰু তেওঁৰ প্ৰাক্তন মাষ্টৰ ডুকুৱে ৰিপাব্লিকৰ স্থিতি অস্থায়ী বুলি গণ্য কৰিছিল। প্লাগাষ্টে নিপুণভাৱে মাষ্টাৰ ছিফো-ডিয়াছৰ হৃদয়ত সন্দেহৰ বীজ ৰোপণ কৰিলে, তেওঁক লাহে লাহে বুজাই দিলে যে ৰিপাব্লিকক সেনাবাহিনীৰ প্ৰয়োজন।
  সঁচা, যুদ্ধ অবিহনে ব্যয়বহুল সামৰিক যন্ত্ৰৰ সৃষ্টিৰ দিশত কোন যাব? আৰু চিথসকলে হিংসাৰ পদ্ধতিটোক নিখুঁতভাৱে নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব বিচাৰিছিল, কাৰণ এটা বেলেগ ধৰণে তেওঁলোকৰ শিক্ষাৰ বিপৰীত।
  ডজনতকৈও অধিক ট্ৰেড ফেডাৰেচনৰ জগতক ৰিপাব্লিকত গ্ৰহণ কৰাৰ ৰাজনৈতিক অধিবেশনত প্লেগেষ্ট আৰু চিডিয়াছে ডামাস্কাছ আৰু পালপেটাইনৰ আৱৰণত পুনৰ লগ হৈছিল। পূৰ্ব নিৰ্ধাৰিত পৰিকল্পনা অনুসৰণ কৰি পালপেটাইনে এক দৰ্শনীয় ভাষণ প্ৰদান কৰে যিয়ে চেনেটত চিঞৰ-বাখৰ আৰু বিশৃংখলতাৰ সৃষ্টি কৰে। প্লাগাষ্ট সন্তুষ্ট হৈছিল, কাৰণ ট্ৰেড ফেডাৰেচনৰ গ্ৰহবোৰ ৰিপাব্লিকৰ অংশ হৈ পৰিল আৰু ভৱিষ্যতে চিথসকলে নিজৰ হাতেৰে তাৰকাৰাজ্যিক যুদ্ধ মুকলি কৰিব পাৰিব। কিন্তু প্লাগাষ্টে জানিছিল যে ক্ষোভিত চিনেটৰ পেক্স টিমে ডামাস্কাছৰ আন শত্ৰু - ছান্টেৰ নিৰাপত্তা গাঁথনিৰ সৈতে ষড়যন্ত্ৰ কৰিছিল আৰু এতিয়া ডামাস্কাছক আঁতৰোৱাৰ বাবে অধিক সক্ৰিয় পদক্ষেপ ল"ব। সেয়েহে প্লাগাষ্টে ইচ্ছাকৃতভাৱে টিমৰ সৈতে পালপেটিনক ৰাজনৈতিক অধিবেশনত স্থাপন কৰিছিল আৰু ছাত্ৰজনক পৰীক্ষা কৰাৰ সময়ত লোভনীয় সামগ্ৰী হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিছিল। ছিডিয়াছৰ সফল কাৰ্য্যৰ পিছতো টিমে প্লাগাষ্টৰ মালাডিয়ান হত্যাকাৰীক নিৰ্দেশ দি দুয়োজন চিথক আউটস্মাৰ্ট কৰিবলৈ সক্ষম হয়। যিহেতু পিছৰজনে অপহৰণ বন্ধ কৰি টিমৰ স্থান নিৰ্ণয় কৰিবলৈ নিজৰ সকলো শক্তি কেন্দ্ৰীভূত কৰিছিল, সেয়েহে তেওঁ অজ্ঞাত আছিল যে তেওঁৰ বিৰুদ্ধে দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে আক্ৰমণৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছে।
  আৰু দাৰ্থ চিডিউছে অনুভৱ কৰিলে, কিন্তু ইতিমধ্যে এজন গুৰুৰ অভিভাৱকত্বৰ পৰা মুক্তি পোৱাৰ কথা ভাবি আছিল।
  ক"ৰাস্কেণ্টৰ অৰ্ডাৰৰ লজত লাৰ্ছ হিলৰ ইনডাকচন অনুষ্ঠানৰ সময়ত দাৰ্থ প্লাগাষ্টক ভাড়াতীয়া সৈন্যই প্ৰায় হত্যা কৰিছিল। পালপেটিনৰ সহায়ক পেষ্টেজে মালাডিয়ানসকলৰ সৈতে যোগাযোগ কৰি প্ৰয়োজনীয় তথ্য লাভ কৰি লগে লগে পালপেটিনক এই বিষয়ে অৱগত কৰে। দুয়োজনেই হত্যাকাণ্ডৰ স্থানত উপস্থিত হৈ কেৱল আহত আৰু কষ্টেৰে উশাহ লোৱা প্লাগাষ্টকহে জীৱিত অৱস্থাত পাইছিল, যিয়ে ঘাঁটো ফৰ্চৰ সৈতে মেৰিয়াই লৈছিল; ডামাস্কাছ ৰাজধানীৰ বাকী মুনসকলক হত্যা কৰা হৈছিল। পিছলৈ পেলপেটাইনে টিমৰ ওপৰত ব্যক্তিগত প্ৰতিশোধ ল"লে আৰু টিমক নিজেই আৰু ক"ৰাস্কেণ্টৰ মালাষ্টাৰেৰ দূতাবাসত গ্ৰেন প্ৰটেক্টৰেটৰ আন বহু সদস্যক হত্যা কৰে। চিনেটৰ কিমৰ হত্যাকাণ্ডৰ পিছত এই মৃত্যুৰ তদন্তৰ বাবে বিশেষ দল গঠন হোৱাৰ পিছতো আৰক্ষীয়ে অপৰাধৰ দোষীক বিচাৰি উলিয়াব পৰা নাই। ফলত ডামাস্কাছ কেপিটেলছে নিজৰ নেতা হেৰুৱাব নোৱাৰিলে যদিও হেগো ডামাস্কাছে গেলাক্সিৰ কাম-কাজৰ পৰা অৱসৰ গ্ৰহণ কৰে।
  দাৰ্থ চিডিউছে যথেষ্ট ধূৰ্ততাৰে পৰিকল্পনা ৰচনা কৰিছিল। তেওঁ নাতিনীয়েক পদ্বাক হত্যা কৰা নাছিল, বৰঞ্চ নাতিনীয়েকৰ লগত বন্ধুত্ব গঢ়ি তুলিছিল। আৰু বাহ্যিক অনিচ্ছাৰে তেওঁ চিনেটৰ হৈ পৰিল।
  কৃষ্ণাংগ প্ৰভুৰ প্ৰভাৱ বাঢ়ি আহিল, তৃতীয় চিথ দাৰ্থ মাউলৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। লগতে বৰ্বৰ পদ্ধতিৰ প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত, আৰু এজন অতি সক্ষম যুঁজাৰু। অৱশ্যে মৌলৰ শক্তিৰ মেধা ইমান ডাঙৰ নহয় যে তেওঁ এজন পূৰ্ণাংগ উত্তৰাধিকাৰী হ"ব পাৰে।
  ইয়াৰ উপৰিও প্লাগাষ্ট আৰু থালাৰ দুয়োজনেই এতিয়াও মানুহ, আৰু বৰ্ণবাদীৰ লক্ষণবিহীন নহয়। তেওঁলোকে প্ৰকৃততে বিচৰা নাছিল যে ভৱিষ্যতৰ চিথ সাম্ৰাজ্যৰ সিংহাসন কোনো অমানৱীয় জাতিৰ উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰক।
  সেয়ে হয়তো দাৰ্থ মৌলৰ মৃত্যু পূৰ্বনিৰ্ধাৰিত আছিল। ইয়াৰ উপৰিও ছাত্ৰৰ সৈতে হোৱা ডুৱেলৰ সময়ত পালপেটাইনৰ প্ৰায় মৃত্যু হৈছিল আৰু শক্তিৰ শ্ৰেষ্ঠত্বইহে ভৱিষ্যত সম্ৰাটক মৃত্যুৰ পৰা ৰক্ষা কৰিছিল।
  দাৰ্থ চিডিউছে বিৰক্ত অনুভৱ কৰিলে যে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ কোনোবাই তেওঁৰ লাইটছেবাৰ ব্যৱহাৰ কৰাত ভাল। আৰু এইটোৱেও নিজৰ চিন ৰাখিলে। এজন মানৱ দম্পতীৰ সৌভাগ্য যে মৌলে নিজৰ সীমাবদ্ধতাৰ বাবে শক্তিৰ অন্ধকাৰ দিশটোৰ বিষয়ে জ্ঞানত তেওঁলোকক অতিক্ৰম কৰিব নোৱাৰিলে!
  ডামাস্কাছ আৰু পালপেটাইনে নাবু সংকটে যাতে দুয়োকে উপকৃত কৰে তাৰ বাবে সকলো কৰিছিল। দাৰ্থ মাউলে জেডিক ধ্বংস কৰাৰ বাবে নাবুৰ ওপৰত অভিযান আৰম্ভ কৰাৰ সময়লৈকে ডামাস্কাছে নতুন সংকটৰ পৰিকল্পনাৰ বাবে সক্ৰিয় পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছিল। কৰ্পৰেট ইউনিয়ন, গিল্ড অৱ কমাৰ্চ, টেকন" ইউনিয়ন আৰু অন্যান্য নিগমৰ মুৰব্বীসকলৰ সৈতে যোগাযোগ কৰি ডামাস্কাছে তেওঁলোকক তেওঁলোকৰ জগতৰ প্ৰতি ৰিপাব্লিকৰ দুষ্ট কাৰ্য্যৰ বিষয়ে পতিয়ন নিয়াইছিল। গেলেক্টিক ৰিপাব্লিকৰ উচ্চতম চ্যান্সেলৰ হিচাপে নিৰ্বাচিত হোৱা পালপেটাইনে সিদ্ধান্ত ল"লে যে অকলে গ্ৰেণ্ড প্লেন সম্পূৰ্ণ কৰাৰ সময় আহি পৰিছে। প্লাগাষ্টৰ পৰা তেওঁৰ প্ৰয়োজনীয়তা শিকি আৰু তেওঁৰ গুৰুৰ সংযোগ ব্যৱহাৰ কৰি তেওঁ বিচৰা পদটো নিশ্চিত কৰাৰ পিছত পালপেটাইনে বয়সীয়াল মুনক বাধাৰ বাহিৰে আন একো বুলি নাভাবিলে। আনহাতে প্লাগাষ্টে যেন নিজৰ এপ্ৰেণ্টিছজনৰ ওপৰত সম্পূৰ্ণ আস্থা ৰাখিছিল।
  তদুপৰি দাৰ্থ মাউলৰ মৃত্যুত দুজনৰ শাসন স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে পুনৰ ঘূৰি আহিল।
  এতিয়াও বহুত কাম আৰু সময় বাকী আছিল আৰু দাৰ্থ চিডাছে কেৱল নতুন ছাত্ৰ এজনক প্ৰশিক্ষণ দিয়াৰ সুযোগ নাপালে।
  গতিকে, তেওঁলোকৰ টেণ্ডেমটো আৰু কেইবছৰমানৰ বাবে কিয় নাথাকে - যেতিয়ালৈকে জেডি অৰ্ডাৰটো অৱশেষত ধ্বংস নহয়?
  কিন্তু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো সেইটো নাছিল। অৱশেষত প্লাগাষ্টে এটা ভয়ংকৰ গোপন কথা প্ৰকাশ কৰিলে: "তেওঁৱেই পেলপেটাইনৰ প্ৰকৃত, জৈৱিক পিতৃ - উইট থালাৰ।"
  হয়, তেওঁৰ মাক, এগৰাকী অতি ধুনীয়া কৃষক মহিলাই ধনী বণিক প্ৰভু দামাস্কাছৰ মূৰ ঘূৰাই দিলে। আৰু তেওঁ সেই আবেগক ধৰি ৰাখিব পৰা নাছিল।
  সাধাৰণতে চিথত দীক্ষা লোৱাৰ পিছত সন্তান প্ৰজনন কৰাৰ ক্ষমতা তীব্ৰভাৱে হ্ৰাস পায়। আৰু তাৰ পিছত এনেকুৱা ভাগ্য - তোমাৰ এটা ল'ৰা! আৰু ইমানেই সক্ষম, আৰু মেধাৱী কেৱল শক্তিতে নহয়, কিন্তু এক অসাধাৰণ ৰাজনৈতিক প্ৰতিভা থকা।
  এইটোৱেই আছিল যুৱকজনক ৰক্ষা কৰাৰ এক নম্বৰ কাৰণ। নিজৰ তেজৰ কাম আগবঢ়াই দিয়াটো বহুত বেছি সুখদায়ক। যদিও, উচ্চ পৰ্যায়ৰ চিথ প্ৰায় বন্ধ্যা হৈ পৰাৰ বাবে পৰিয়ালৰ সম্পৰ্কক কেতিয়াও মূল বুলি গণ্য কৰা হোৱা নাছিল।
  প্লাগাষ্টে গভীৰভাৱে অনুভৱ কৰিলে... হয়তো তেওঁ সঁচাকৈয়ে সিদ্ধান্ত লৈছিল যে তেওঁৰ নিজৰ ল"ৰাটোৱে তেওঁক স্পৰ্শ নকৰে।
  কিন্তু ঠিক এইটোৱেই দাৰ্থ ছিডিয়াছক অভিনয় কৰিবলৈ প্ৰেৰণা দিছিল। নিজৰ পিতৃ হত্যাৰ দৰে অপৰাধ সংঘটিত কৰাটো যিকোনো ছিথ মাষ্টৰৰ সপোন।
  নিৰ্বাচনৰ আগৰ নিশা ডামাস্কাছে বছৰ বছৰ ধৰি প্ৰথমবাৰৰ বাবে ৰাজহুৱাভাৱে উপস্থিত হৈছিল, একচেটিয়াভাৱে চিনেটৰ পেলপেটাইনৰ সৈতে: তেওঁলোকে একেলগে গেলেক্টিক অপেৰা হাউছত মন কেলামাৰীৰ নতুন প্ৰডাকচনৰ প্ৰিমিয়াৰত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। পৰিচয়ৰ পিছত দুয়োজন চিথ লৰ্ডে পালপেটাইনৰ আগতীয়া সফলতাক উদযাপন কৰিবলৈ কালডানি স্পাইৰ বিল্ডিঙৰ ডামাস্কাছ পেণ্টহাউছলৈ অৱসৰ গ্ৰহণ কৰে। পালপেটাইনে মদ লৈ শিক্ষকজনৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰিছিল, আগন্তুক ছিনেটৰ ভাষণৰ বাবে আখৰা কৰিছিল।
  মদ্যপান কৰি প্লাগাষ্টে পালপেটিনক ক"লে যে মেগ"ক্লৰিয়ানৰ সৈতে তেওঁৰ পৰীক্ষাটো সফলতকৈও অধিক হৈছে। ল"ৰা এনাকিনে দৌৰত জয়লাভ কৰিছিল, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল, যুদ্ধৰ ৰবটৰ এটা সম্পূৰ্ণ সেনাবাহিনীক অক্ষম কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। অৰ্থাৎ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত বসবাস কৰা সকলোতকৈ ল"ৰাজন শক্তিৰ মেধা বেছি। ল"ৰাটোৰ সৈতে যোৰ কৰাৰ উপৰিও তেওঁ মাগোক্লৰিয়ান আৰু টগ্ৰুটা জাতিৰ এজন প্ৰতিনিধিৰ সৈতে বীজাণু স্থাপন কৰিবলৈ সক্ষম হয়। এই কথা বিবেচনা কৰিলে যে এই মানৱৰূপী, কিন্তু অমানৱীয় জাতিৰ প্ৰতিনিধিসকল মেগোহল"ৰিয়ানৰ ক্ষেত্ৰত মানুহতকৈ অধিক দুখীয়া, কিন্তু একে সময়তে, তেওঁলোকৰ মাজত জেডিৰ শতকৰা হাৰ, যাৰ সংখ্যা মানুহতকৈ বহুগুণ কম, অতি বেছি, তেতিয়া ...
  ভৱিষ্যতে নতুন ছোৱালী আহশোকা তানোৱে অসাধাৰণ, পূৰ্বতে অজ্ঞাত দক্ষতাৰ শিখৰ লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ব। টগ্ৰুটাৰ শক্তি অনুভৱ কৰাৰ বিকল্প উপায়, আৰু মেগোক্লৰিয়ানৰ প্ৰাচুৰ্য্যৰ সংমিশ্ৰণে - মানৱসৃষ্ট প্ৰকৃতিৰ এক প্ৰকৃত অলৌকিকতাৰ জন্ম দিব পাৰে।
  ইয়াৰ পিছত কি হ"ব? তেওঁ পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা অব্যাহত ৰাখিব আৰু মানুহৰ নতুন জাতি সৃষ্টি কৰিব - শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত দেৱতাৰ সমান। আৰু তেওঁ মেগোহলৰিয়ানসকলতকৈও উচ্চ পৰ্যায়ৰ সত্তা সংশ্লেষণ কৰিব পাৰিব - থিয়ক্লৰিয়ানসকল, যিয়ে চিথসকলক বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ভৌতিক নিয়ম সলনি কৰিবলৈ অনুমতি দিব, আৰু হয়তো নতুন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড সৃষ্টি কৰিব!
  ক"লা প্ৰভুৰ ভয় আৰু আচৰিত হ"বলগীয়া কিবা এটা আছিল।
  লাহে লাহে মদ খাই প্লাগাষ্টে বহু বছৰৰ পাছত প্ৰথমবাৰৰ বাবে সপোনত পৰিল আৰু কেইমুহূৰ্তমানৰ পিছত ছিডিয়াছে দ্বিধাবোধ কৰাৰ পিছত (হয়তো কেৱল তৰোৱালেৰে মূৰটো কাটি পেলোৱাটোৱেই ভাল?), তেওঁ ফৰ্চৰ এটা ধাৰা নমাই আনিলে শিক্ষকৰ ওপৰত বিজুলী।
  - তুমি দেউতাই সকলো কথাৰ উত্তৰ দিবা ! মোক এৰি যোৱাৰ বাবে, মোক নিৰ্যাতিত ৰজাৰ কোঠাবোৰত এবছৰ নৰকৰ মাজেৰে জীয়াই থাকিবলৈ দিয়াৰ বাবে! কিয় সি মোক মোৰ একমাত্ৰ প্ৰকৃত প্ৰেম কেৰ"লিনাক হত্যা কৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল!
  ক"লা চিথে গৰ্জন কৰিলে, পিতৃ-মাতৃৰ ওপৰত বিজুলী উলিয়াই। তেওঁ সঁচাকৈয়ে তেওঁক ঘৃণা কৰিছিল।
  প্লাগাষ্টৰ যন্ত্ৰণা উপভোগ কৰি দাৰ্থ চিডিয়াছে লাহে লাহে তেওঁক অত্যাচাৰ কৰি মৃত্যুদণ্ড দিছিল আৰু তেওঁ ফৰ্চৰ সহায়ত ক্লান্ত হৈ একো কৰিব নোৱাৰি মৃত্যুবৰণ কৰিছিল।
  শেষৰ চেকেণ্ডত ক"লা প্ৰভুৱে ক"লে:
  "আপুনি যিদিনা মোক গেলাক্সিত শাসন কৰিবলৈ শিকাবলৈ সিদ্ধান্ত লৈছিল, সেইদিনা এই খেলখনত পৰাস্ত হৈছিল। আপোনাৰ কাষত আপোনাৰ দেউতাক আছে - বা অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক'বলৈ গ'লে, আপোনাৰ গোৰোহাৰ তলত। আপুনি মোৰ শিক্ষক আছিল, দেউতা - হয়, তাৰ বাবে মই আপোনাক চিৰদিনৰ বাবে ক'ম।" , তেওঁ চিৰকৃতজ্ঞ হওক, কিন্তু তুমি কেতিয়াও মোৰ প্ৰভু নহবা।"
  - বিজুলীৰ জুইত মৃত্যুমুখত পৰা আৰু জ্বলি থকা দাৰ্থ প্লাগাষ্টক বিদায় দিলে পালপেটাইনে।
  আৰু তেনেকৈয়ে সিথ উদ্ভাৱকজনে নিজৰ অশান্ত জীৱনৰ অন্ত পেলালে। আৰু তেওঁৰ লগত উলটি গ"ল বিশ্বজনীন ইতিহাসৰ পৃষ্ঠা।
  কিন্তু দুটা নতুন, মহান সৃষ্টি আছিল: আহছ"কা আৰু অনাকিন, লগতে এজন ছাত্ৰ যিয়ে তাৰকাৰাজ্যখনৰ ওপৰত ক্ষমতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু জেডিক পৰাস্ত কৰিছিল।
  এইদৰে লুক স্কাইৱাকাৰ আছিল পালপেটাইনৰ প্ৰপৌত্ৰ আৰু দাৰ্থ ভেডাৰৰ পুত্ৰ।
  সেয়েহে সিথৰ ক"লা প্ৰভুৱে আদেশ দিব নোৱাৰিলে, নিজৰ প্ৰত্যক্ষ বংশধৰক ল"ব নোৱাৰিলে, শক্তিৰ প্ৰতিভাশালী। তদুপৰি কোনোবাই যিয়েই নকওক কিয় - লুক এশ শতাংশ মানুহ, আৰু তেওঁৰ নিজৰ সন্তান আধা টগ্ৰুটা। কিন্তু সম্ৰাট পালপেটাইনে ইতিমধ্যে অমানৱৰ অধিকাৰক বাধা দিয়া আইন প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল, আৰু সাধাৰণতে নতুন ৰাষ্ট্ৰখনত বৰ্ণবাদী আইন স্থাপন কৰিবলৈ বিচাৰিছিল।
  সঁচাকৈয়ে, এবাৰ মানুহ তাৰকাৰাজ্যখনৰ আটাইতকৈ সংখ্যক জাতি, আৰু সম্ৰাট নিজেই এজন মানুহ, লগতে তেওঁৰ সৈন্য, তেতিয়া কঠোৰ বৰ্ণবাদ, আৰু আন জাতিৰ অপমান যথেষ্ট চিথৰ মনোভাৱত। দমন আৰু আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিবলৈ ভালপোৱা।
  গ্ৰেণ্ড মাৰ্শ্বাল Tarkin বৰ্ণবাদক ন্যায্যতা প্ৰদান কৰিবলৈ এটা গোটেই তত্ত্ব আৰু মতাদৰ্শ বিকশিত কৰিছে...
  কিন্তু তেওঁলোকে সিংহাসন উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিছিল, মাত্ৰ আধা জনসাধাৰণ। যদিও আহশোকাই কুৎসিত বৃদ্ধিবোৰৰ পৰা মুক্তি পালে, আৰু তাইৰ কেমেলিয়ন ছালখন ধুনীয়া দেখা গৈছে।
  সম্ৰাটে বিশেষভাৱে নিজৰ সন্তানক টগ্ৰুটাসকলে বাস কৰা শ্বিলো গ্ৰহৰ জীৱন ধ্বংস কৰিবলৈ পঠিয়াইছিল। আৰু কৃষ্ণ প্ৰভুৰ সন্তানে এই কথা আনন্দৰে পূৰ্ণ কৰিলে।
  তেওঁলোকে গৰ্ভধাৰণৰ পৰাই সেৱা আগবঢ়াইছিল আৰু শক্তিৰ অন্ধকাৰ দিশটোহে জানিছিল। পালপেটাইনে, যৌৱনত এবাৰতকৈ অধিক ভাল কাম কৰিছিল। আৰু যদি তেওঁ নিৰ্যাতনৰ ভঁৰালত সোমাইছিল, যদি তেওঁ প্লাগাষ্টৰ লগত মুখামুখি নহ"লহেঁতেন, তেন্তে তেওঁ কেতিয়াও তাৰকাৰাজ্যখনৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ হত্যাকাৰী নহ"লহেঁতেন।
  হয়, তেওঁৰ সন্তানসকলে ভাল কাম কৰা নাছিল, তেওঁলোকে আনন্দৰে যিকোনো বেয়া কাম কৰিছিল। কিন্তু কিবা কাৰণত সম্ৰাটৰ বাবে ঠিক এইটোৱেই অপ্ৰীতিকৰ। টলিয়া আৰু তেওঁৰ মাজত ভালপোৱা শেষলৈকে মৰি যোৱা নাছিল। টলি পালপেটাইনে বিশ্বাস কৰিছিল যে নিজৰ লগত যুঁজিলে প্ৰকৃত চিথ হোৱাটো অসম্ভৱ, যেতিয়া আপুনি নিজৰ মাজত থকা পোহৰৰ দিশটোক পৰাস্ত কৰে।
  তেওঁৰ সন্তানসকলে মানসিক যন্ত্ৰণা আৰু অনুশোচনা অনুভৱ নকৰাকৈয়ে বেয়াৰ সেৱাক এটা নিৰ্দিষ্ট হিচাপে, বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আটাইতকৈ স্বাভাৱিক বস্তু হিচাপে লৈছিল।
  কিন্তু পালপেটাইনে নিজৰ সৈতে যুঁজিছিল আৰু কেৰ"লিনাক হত্যা কৰিবলৈ তেওঁৰ কিমান খৰচ হ"ল সেয়া কেৱল সৰ্বশক্তিমান দেৱতাসকলেহে জানে।
  তদুপৰি সম্ৰাটে মাকক হত্যা কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল। প্লাগাষ্টৰ আপাত দৃষ্টিত তাইৰ প্ৰতিও মৰমৰ অনুভৱ আছিল, কেতিয়াও এনে প্ৰশ্ন উত্থাপন কৰা নাছিল।
  আৰু পালপেটাইনৰ মাক এতিয়াও জীয়াই আছে আৰু বহুদিনৰ পৰা এশ বছৰৰো অধিক পাৰ হৈ যোৱাৰ পিছতো তেওঁক গভীৰ বৃদ্ধাৰ দৰে একেবাৰেই দেখা নাযায়। ইয়াৰ বিপৰীতে তাইক পুত্ৰতকৈ সৰু যেন লাগে, এগৰাকী শক্তিশালী শ্যামলা - চেহেৰাত ত্ৰিশ বছৰৰ বেছি নহয়। কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ পৰা মুক্তি পোৱাৰ পিছত তাই দুৰ্গম প্ৰদেশত বসতি স্থাপন কৰি তাতেই ডাইনী কামত লিপ্ত হয়।
  হয়, এগৰাকী সাধাৰণ মানুহ, এগৰাকী কৃষক মহিলা, কিন্তু এগৰাকী অস্বাভাৱিক মহিলাও, যিটো তেওঁৰ জেনেটিক্সত স্থানান্তৰিত হৈছিল। নহ"লে তাই ক"লা প্ৰভুৰ পৰা গৰ্ভৱতী হ"ব নোৱাৰিলেহেঁতেন।
  খালী ভৰিৰে, মাত্ৰ কঁকালৰ কাপোৰ পিন্ধি, সৰু ছোৱালীৰ দৰে পাতল কঁকাল, পথাৰত কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিছিল, আৰু ৰাতি ডাইনী চৰ্চা কৰিছিল। কিন্তু উইট তাইৰ লগত থাকিলে মাকে পঢ়া-শুনা লুকুৱাই ৰাখিছিল, আৰু পুত্ৰক কোনো কামতে উৎসৰ্গা কৰা নাছিল।
  সঁচা, তাই দুবাৰমান পিছলি যাবলৈ দিলে: যে তাইৰ ভাগ্যত হয়তো কেৱল আপোনজনক নহয়, তেওঁলোকৰ সন্তান আৰু নাতি-নাতিনীকো সমাধিস্থ কৰা হ"ব।
  পালপেটাইনে মাত্ৰ এবছৰৰ আগতে মাকৰ ওচৰলৈ গৈছিল - যেতিয়া বিদ্ৰোহীৰ অভিযানৰ পৰা নাবুক ঢাকি ৰখাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল। সেইবোৰেও গোপন কথা বিচাৰি আছিল, ক"লা সম্ৰাটৰ গৃহ গ্ৰহত। হয়তো তেওঁলোকে তেওঁৰ দুৰ্বলতাবোৰ জানিব বিচাৰিছিল, নে আত্মীয়-স্বজন বিচাৰিছিল?
  সম্ৰাটৰ এজন আঢ়ৈ বছৰীয়া ভাতৃ আছিল। ইয়াত পালপেটাইনে নাবুৰ সংকটৰ কিছু সময়ৰ আগতেই ইয়াক অন্ধকাৰ শক্তিৰ ওচৰত বলিদান দিছিল - কেনেকৈ ক"ব পাৰি যে ভাগ্যই হাঁহিলে।
  এই সময়লৈকে ভাতৃয়ে ইতিমধ্যে নাতি-নাতিনী লাভ কৰিছিল, গতিকে দাৰ্থ চিডিয়াছৰ আশা কৰা কৌশলবোৰ ন্যায্য আছিল। আৰু অধিক ভুক্তভোগী, আৰু হত্যা কৰা থলুৱা তেজৰ প্যান্থেয়ন পুনৰ ভৰোৱা।
  তাৰ পিছত সি একে সময়তে বিচাৰিছিল, আৰু মাকক শেষ কৰি দিছিল। কিন্তু পালপেটাইনে বুঢ়ীক লগ পোৱাৰ আশা কৰিছিল: কিন্তু বিচ্ছেদৰ দীঘলীয়া বছৰবোৰত মাকৰ কোনো পৰিৱৰ্তন হোৱা নাছিল। ছোৱালীৰ দৰে পেশীবহুল আকৃতি, ৰ"দত পোৰাৰ বাবে অতি ক"লা, আৰু মসৃণ ছাল, পুৰুষসুলভ চিবুকৰ সৈতে ধুনীয়া মুখ। দূৰৰ পৰা সাধাৰণতে তাইক ছোৱালী বুলি ভুল কৰিব পাৰি, কিন্তু ওচৰৰ পৰা চালে তাইৰ মুখৰ বৈশিষ্ট্যবোৰ দেখা যায়: যথেষ্ট পৰিপক্ক, গঠিত, আৰু তাইৰ বয়স কমেও ত্ৰিশ বছৰ। আৰু পান্না-নীলাচ চকুলৈ চালে আৰু বেছি যেন লাগিব।
  মাক যেন দেখাৰ দৰে সহজ নহয় বুলি ভবা নাছিল উইট থালাৰে স্তম্ভিত হৈ পৰিছিল আৰু তেওঁ হত্যা কৰিবলৈ বা তেওঁ কোৱাৰ দৰে অন্ধকাৰ শক্তিৰ ওচৰত বলিদান দিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল।
  তেতিয়া সি নিজৰ মাজতে মাতৃ-যাদুকৰীগৰাকীৰ লগত অন্ততঃ দুটামান কথা ক"ব পৰা সাহস নাপালে আৰু সংস্পৰ্শ এৰাই চলি লৰালৰিকৈ গুচি গ"ল। মাকে হয়তো পুত্ৰক চিনি পাইছিল, কিন্তু ঠাণ্ডা আৰু উদাসীন হোৱাৰ ভাও ধৰিছিল।
  আৰু শেষবাৰৰ বাবে নাবু ভ্ৰমণৰ সময়ত তাই সেই মুহূৰ্তত দেখা দিছিল যেতিয়া ইম্পেৰিয়েল কনভয়টোৱে এম্বুছত উৰি গৈছিল। পালপেটিনক প্ৰায় ৰাজপ্ৰসাদত সমাধিস্থ কৰা হৈছিল যদিও খালী ভৰিৰে এগৰাকী মহিলাই তেওঁৰ আগত দেখা দিছিল, যিয়ে লুকাই থকা প্ৰস্থানৰ ইংগিত দিছিল আৰু আন এটা বিদ্ৰোহীৰ এম্বুছ ক"ত আছে সেইটো দেখুৱাইছিল।
  তাৰ পিছত তাইৰ লগত কেইটামান বাক্যাংশৰ আদান-প্ৰদান কৰিলে।
  ম্লান নোহোৱা মাকে পালপেটিনৰ কপালত হাত থৈ তিক্তভাৱে ক"লে:
  কিমান বেয়াকৈ আঘাত পাইছিলা পুত্ৰ। আপোনাৰ মাজত এটাও চিনাকি বৈশিষ্ট্য বাকী নাই!
  দাৰ্থ চিডিউছে খঙেৰে মাকক উত্তৰ দিলে:
  - মোক কেৱল গভীৰ বুঢ়া যেন লাগে! আচলতে মোৰ শৰীৰটো মানুহৰ নিয়ম অনুসৰি নহয় বহুদিনৰ পৰাই জীয়াই আছে। আৰু মই এতিয়াও যিকোনো জেডিক তৰোৱালেৰে পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম। আৰু মোৰ মাংসৰ ভৌতিক অস্তিত্বৰ সময়সীমা এশ বছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি চলিব!
  ডেকা মাতৃয়ে কুঁহিয়াৰ কুঁহিয়াৰৰ ল"ৰাটোৰ ফালে মাত দিলে।
  "ভেম্পায়াৰ হৈ নিজৰ শাৰীৰিক অস্তিত্ব দীঘলীয়া কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছেনে?" অৱশ্যে মানুহতকৈ ভেম্পায়াৰৰ সুবিধা আছে। দিনটোত তিনিবাৰ তেজ খোৱাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ বাহিৰে, আৰু সূৰ্য্যৰ পোহৰ পৰিহাৰ কৰিব লাগে। কিন্তু এয়া জীৱন নহয়!
  সম্ৰাট পালপেটাইনে মাকৰ ওপৰত ক্ষুন্ন হৈছিল আৰু আনকি মাকক আঘাত কৰিব বিচাৰিছিল যদিও নিজকে সংযত কৰিছিল। সি খঙেৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  "মই সৰুতে যিমান শক্তিশালী আছিলো, ষ্টাৰলিং ৰূপৰ বাহিৰে আন একোৰে হত্যা কৰাটো কঠিন। আৰু যিকোনো ৰ"দত ফিল্টাৰযুক্ত আৰামদায়ক চুট পিন্ধিব পাৰি, আৰু কৃত্ৰিম পোহৰ মোৰ বাবে বিপদজনক নহয়।
  ইয়াত দাৰ্থ ছিডিয়াছৰ সুৰটো কোমল হৈ পৰিল।
  - সেয়ে ভাল, কওকচোন তুমি সাধাৰণ মানুহ হোৱাৰ বাবে কেনেকৈ যৌৱনটো ৰাখিবলৈ সক্ষম হ"লা?
  মিঠা বগা দাঁতৰ হাঁহি এটা মাৰি লাডা থালেৰে উত্তৰ দিলে:
  - গোটেই জীৱন নবুত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িলোঁ, গোটেই জীৱন কাম কৰিলোঁ, স্বাস্থ্যকৰ খাদ্য খালোঁ, কেৱল ৰস আৰু গাখীৰ খালোঁ। সদায় বাহিৰত - চহৰৰ পৰা আঁতৰত। মই ৰাজধানীখনলৈ মাত্ৰ এবাৰহে গৈছিলো, আৰু তাৰ পিছত শিকলিৰে বান্ধি, যেতিয়া তেওঁলোকে মোক ৰায়দান শুনিবলৈ আনিছিল। আৰু তাত আকৌ কোদাল লৈ গাঁৱলৈ!
  মই সকলো সম্ভাৱ্য জীৱনশৈলীৰ ভিতৰত আটাইতকৈ সুস্থ জীৱনশৈলী কটাওঁ আৰু মই কিয় বয়সীয়াল হ"ব লাগে?
  এইবাৰ পালপেটাইনে খংও কৰা নাছিল, তেওঁ অলপ ধেমেলীয়া অনুভৱ কৰিছিল আৰু, একেবাৰে যুক্তিসংগতভাৱে, তেওঁ স্পষ্টীকৰণ বিচাৰিছিল:
  - লাখ লাখ কৃষক মহিলাই আপোনাৰ দৰেই জীৱন যাপন কৰে, কিন্তু ইয়াৰ ফলত তেওঁলোকৰ দৰে কুৎসিত বৃদ্ধালৈ পৰিণত হোৱাত বাধা নহয়, আপোনাৰ দৰে নহয়। কি গোপন কথা - কোৱা!
  মায়ে নিজৰ সুৰত লাজেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰশ্নটো হ"ল, মানুহ কিয় বুঢ়া হয়? প্ৰকৃতিত চক্ৰটো চিৰন্তন, আৰু মানুহৰ শৰীৰটো এনে চক্ৰৰ সৈতে মিল আছে। বস্তুনিষ্ঠভাৱে ক"বলৈ গ"লে মানুহৰ শৰীৰতেই এনেকুৱা একো নাই যিটো বুঢ়া হ"ব লাগে। ডেকা চেহেৰাৰ মহিলাগৰাকীয়ে থমকি ৰ"ল আৰু এগৰাকী দেৱীৰ আত্মবিশ্বাসেৰে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল। - সকলো চিন্তা আৰু বিশ্বাসৰ কথা। বিশ্বাস কৰক যে বাৰ্ধক্য অস্বাভাৱিক, আৰু চিৰন্তন যৌৱন, ইয়াৰ বিপৰীতে, এটা আৰ্হি আৰু আপুনি বৃদ্ধ নহ"ব!
  পালপেটাইনে এই কথাত একেবাৰে একমত নাছিল:
  - কেৱল মানুহৰ বয়স বৃদ্ধি হোৱাই নহয়, ধাতু, বস্তু, মহাকাশযান, যুদ্ধৰ ৰবট আদিও বয়সীয়াল হৈ পৰিছে। ইচ্ছা আৰু বিশ্বাসৰ প্ৰচেষ্টাত এজন ব্যক্তিয়ে ইয়াৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ সক্ষম হয় বুলি আপুনি কিয় ভাবে?
  যুৱতীগৰাকীয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মানুহৰ শৰীৰটো ধাতুৰ দৰে নহয়, ই এক নবীকৰণযোগ্য ব্যৱস্থা। কোষবোৰে কোটি কোটি কোটি বছৰলৈকে বিভাজিত হৈ নিজকে নবীকৰণ কৰিব পাৰে। যিকোনো বিজ্ঞানীয়ে ক"ব যে শৰীৰত থকা কাণ্ডৰ মজুত লাখ লাখ লোকৰ জীৱন স্থায়ী হ"ব। মাত্ৰ এটা প্ৰয়োজনীয় সৰু কাম কেনেকৈ কৰিব লাগে শিকিব লাগিব - স্নায়ুকোষকো পুনৰুত্পাদন আৰু নবীকৰণ কৰা। তেতিয়া অমৰত্ব বাস্তৱত পৰিণত হ"ব!
  পালপেটাইনে অনুকূলভাৱে সুধিলে:
  - আৰু কেনেকৈ কৰে মা?
  মহিলাগৰাকীয়ে হাঁহি হাঁহি ফুচফুচাই উত্তৰ দিলে:
  এজন ভেম্পায়াৰে কিয় জানিব লাগিব? আৰু সেইবাবে এই মাংসত আপুনি পাঁচ-ছয় শতিকা টানিব। আৰু আপুনি এটা আচৰিত পৰিৱৰ্তন বাঢ়িছে ... এতিয়াও আপুনি চিৰযৌৱনৰ ৰহস্য আয়ত্ত কৰাৰ প্ৰয়োজন আছেনে। বিশেষকৈ আপোনাৰ স্বাৰ্থপৰতাক বিবেচনা কৰি?
  দাৰ্থ চিডিউছে ডিঙি চেপি ধৰা সাপৰ দৰে হিচকি উঠিল আৰু নিজৰ ৰঙা ৰঙৰ ব্লেডখন টানিলে।
  - মই তোমাক অন্ধকাৰ শক্তিৰ ওচৰত বলি দিব পাৰো!
  মাতৃয়ে দেশৰ কোনো ছাঁ নোহোৱাকৈ পুত্ৰ সম্ৰাটলৈ চালে। তাই আৰু বহল হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে।
  - এই ত্যাগৰ দ্বাৰা আপোনাৰ যুঁজত কোনো সহায় নহ'ব! ৰক্তাক্ত অত্যাচাৰী হ"লেও মোৰ প্ৰাৰ্থনাই তোমাক মৃত্যুৰ পৰা ৰক্ষা কৰে। এবছৰৰ পাছত আপুনি অগাধৰ একেবাৰে সীমাৰেখাৰে খোজ কাঢ়িব। আৰু তোমাৰ আত্মাক নৰকৰ পৰা বচাব পাৰিব মাকেহে!
  পালপেটাইনে নম্ৰ হৈ হাতখন অৱজ্ঞাসূচকভাৱে জোকাৰিলে।
  "ঠিক আছে, আপুনি কোৱাৰ দৰে, ভেম্পায়াৰৰ এতিয়াও পাঁচ-ছয় শতিকা বাকী আছে। আৰু তাত হয়তো মই জীৱন দীঘলীয়া কৰাৰ অধিক ফলপ্ৰসূ উপায় বিচাৰি উলিয়াম। তদুপৰি ইতিমধ্যে ক্ল"নত স্পিৰিট সোমোৱাৰ বাবে পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা চলি আছে!
  মায়ে পালপেটিনক চুমা খাই বিদায় দিলে আৰু তেওঁৰ শুভকামনা জনালে। তাইৰ গোন্ধটো ইমান সতেজ আৰু সুখদায়ক। আৰু দাৰ্থ চিডিয়াছে হাহাকাৰ কৰিছিল - ভালত এটা সৌন্দৰ্য্য আছে।
  বেয়া বেয়া, আৰু চাৰিওফালে আন্ধাৰ আৰু হিংস্ৰ শেঁতা থকাৰ সময়ত জীয়াই থকাটো অত্যন্ত ক্লান্তিকৰ। কেতিয়াবা ভয়বোৰ ৰোল ইন... বেদনাদায়ক আৰু ভয়ংকৰ।
  তদুপৰি সম্ৰাট পালপেটাইনে তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰী হ"ব বিচাৰিছিল, যিসকল বিশুদ্ধ দুষ্ট নহয়, আৰু উত্তৰাধিকাৰীয়ে মহাকাশ শক্তিৰ জীৱনলৈ অন্ততঃ সৃষ্টিশীল কিবা এটা আনিব পাৰে।
  লুক স্কাইৱাকাৰ এশ শতাংশ মানুহ আৰু এইটোৱেই তেওঁৰ উল্লেখযোগ্য প্লাছ।
  ইয়াৰ উপৰিও এনাকিন আৰু পালপেটিনৰ তেজ তেতিয়াও তেওঁৰ ভিতৰত বৈ আছিল। আৰু এই ল"ৰাটোক ডাৰ্ক চাইডলৈ অনাৰ বাবে গুৰুতৰ প্ৰচেষ্টাৰ প্ৰয়োজন হৈছিল।
  
  
  চয়তানৰ জন্ম
  পালপেটাইন - এজন বিনয়ী যুৱক, এজন উৎকৃষ্ট ছাত্ৰ, আৰু আদৰ্শ আচৰণেৰে বিশিষ্ট, কেনেকৈ সাৰ্বজনীন আৰু দুষ্টতাৰ মূৰ্তি হৈ শক্তিৰ অন্ধকাৰ দিশলৈ স্থানান্তৰিত হ"ল?
  নাবু গ্ৰহটোৰ জীৱন তুলনামূলকভাৱে ভাল আছিল - মৃদু জলবায়ু, উদাৰ ভূমি, প্ৰায় কোনো বিদ্ৰোহ আৰু পৰিৱৰ্তনৰ দাবী নাছিল। চৰকাৰৰ ৰূপটো সাংবিধানিক ৰাজতন্ত্ৰ ... কিন্তু ৰজাৰ ক্ষমতা মহান, তেওঁৰ আদেশ আইনৰ সমান বলবৎ, আৰু কেৱল পদলা আমিদালাকহে সংশোধন কৰি ৰজাৰ ৰাজত্বকাল আৰু তেওঁৰ ক্ষমতা দুয়োটাকে সীমিত কৰা হৈছিল।
  পালপেটাইন, যৌৱনত, এজন অতি সুদৰ্শন, চিকন আৰু অৱশ্যেই শাৰীৰিকভাৱে বিকশিত যুৱক, তেওঁ এভিয়াবলত আন্তঃগ্ৰহ প্ৰতিযোগিতাত জয়ী হৈছিল। তেতিয়াই একেবাৰে শেষ মুহূৰ্তত নাবু দলত অন্তৰ্ভুক্ত হোৱা পালপেটাইনে শক্তিৰ প্ৰতি সংবেদনশীলতা অনুভৱ কৰিছিল। তেওঁ আগতীয়াকৈ দেখিছিল আটাইতকৈ জটিল ভাৰ্চুৱেল গেমটোত পালচাৰৰ উৰণ আৰু গ্ৰহাণুৰ ঘূৰণীয়া। আৰু তেওঁ উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁ অনুভৱ কৰিব পাৰে যেতিয়া মাৰাত্মক, নিৰ্ণায়ক আঘাত কৰাৰ সময় হয়। আৰু তাৰ পিছত তেওঁৰ নামটো কিছু বেলেগ আছিল: উইট থালাৰ। এগৰাকী সাধাৰণ মাতৃ, আৰু এজন অচিনাকি পিতৃ। সঁচা, জন্মগত ক্ষমতা আৰু কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ বাবেই উইটে এখন প্ৰতিষ্ঠিত কলেজৰ বিনামূলীয়া অধ্যাপক হিচাপে যোগদান কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ইয়াৰ বাবে অতি উচ্চ নম্বৰ সংগ্ৰহ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল।
  দেউতাক, অতি ধুনীয়া আৰু বক্ৰ মাকৰ মূল্যত তেওঁ ক"লে যে তেওঁ এজন সম্ভ্ৰান্ত ভদ্ৰলোক, হয়তো সুজন্ম জেডিৰ মাজৰ পৰাও।
  কিন্তু তাই তাৰ নাম ল"ব পৰা নাছিল। উইটে অৱশ্যে মনত বিভিন্ন ধাৰণা কৰিলে - হয়তো তেওঁৰ দেউতাক সাধাৰণতে চুবুৰীয়া তাৰকাৰাজ্যৰ সম্ৰাট?
  আনকি সৰুতে থালেৰে - ভৱিষ্যতৰ পালপেটাইনে যিকোনো প্ৰকাৰে বন্ধ পাঠ্যপুথি এখন - কাগজৰ আকাৰত বা ইলেক্ট্ৰনিক কিতাপ এখন পঢ়িব পৰা ক্ষমতা অনুভৱ কৰিছিল। ক্ৰীড়াৰ ফলাফলৰ ভৱিষ্যদ্বাণী কৰাৰ ক্ষমতাৰে তেওঁ বন্ধুসকলক আপ্লুত কৰিছিল, বা সাহসত সাঁথৰ জিকিছিল - মুঠিত লুকুৱাই ৰখাৰ দৰে।
  কিন্তু এই খেলখনতেই তেওঁ উপলব্ধি কৰিছিল যে তেওঁৰ হাতত এটা বিৰল উপহাৰ আছে। এই চাঞ্চল্যকৰ বিজয়ে উইট থালাৰক নাবুৰ নায়ক কৰি তুলিলে, আৰু... বাৰু, ঠিক সাধুকথাৰ দৰেই ইয়াৰ ফলত আটাইতকৈ ধুনীয়া ছোৱালী ৰাজকুমাৰী কেৰ"লিন আমিডালাও তেওঁৰ প্ৰেমত পৰিল।
  আৰু উইটে নিজেই নিজৰ ডেকা গৰম তেজেৰে সহানুভূতি আৰু পাৰস্পৰিকতাৰ ঢৌ অনুভৱ কৰিলে। দুয়োৰে মাজত উন্মাদনাৰ পৰ্যন্ত প্ৰেম হৈছিল আৰু সিংহাসনৰ চৰকাৰী উত্তৰাধিকাৰী কেৰ"লিনা আমিডালা নাবেৰীয়ে এজন সাধাৰণ ল"ৰাৰ পৰা গৰ্ভৱতী হৈছিল।
  ৰজাৰ খং উঠিল। নবু গ্ৰহৰ ৰীতি-নীতি আৰু আইন অনুসৰি গৰ্ভপাত কৰাটো কঠোৰভাৱে নিষিদ্ধ যদিও ক্ৰাউন প্ৰিন্সেছ আৰু তেওঁৰ সন্তানক সিংহাসনৰ অধিকাৰৰ পৰা বঞ্চিত কৰা হৈছিল। তীব্ৰ নিৰ্যাতনৰ পিছত উইট থালাৰক আটাইতকৈ বেদনাদায়কভাৱে ফাঁচী দিব লাগিছিল। আৰু কেৰ"লিনাক সন্তান জন্ম হোৱাৰ পিছত বাগিচাবোৰলৈ দাস হিচাপে পঠিওৱা হৈছিল। এগৰাকী ৰাজকুমাৰী আছে: খালী ভৰিৰে, মাত্ৰ ছিন্নভিন্ন টিউনিক পিন্ধি, তাই আন কাৰাগাৰত থকা ছোৱালীবোৰৰ সৈতে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিবলগীয়া হৈছিল। বেৰেকত, খালী বৰ্ডত ৰাতিটো কটাবলৈ আৰু সাধাৰণ, মোটা খাদ্য খাবলৈ। ভৱিষ্যত ৰাণীগৰাকীক আৰু অলপ লেহেমীয়াকৈ কাম কৰিলে অভাৰচিয়াৰসকলে চাবুকেৰে কোবাইছিল।
  ইয়াৰ অন্যতম প্ৰকাৰৰ শাস্তি হ"ল দাসবোৰক ৰেকত ওলোমাই থোৱা, আৰু টৰ্চৰ শিখাৰে উদং গোৰোহাত টিকটিকিয়াই দিয়া।
  উইটক নিজেই ডাঞ্জনত অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল। তেওঁলোকে মোক নিষ্ঠুৰভাৱে, সূক্ষ্মভাৱে, কিন্তু অতি পেছাদাৰীভাৱে অত্যাচাৰ কৰিছিল, যাৰ ফলত মোৰ চেতনা হেৰুৱাব পৰা নাছিল বা অকাল মৃত্যু হোৱা নাছিল।
  উইট থালাৰে নৰকৰ হাজাৰ বৃত্তৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল। ফাঁচীৰ পূৰ্বে গোটেই বছৰ ধৰি তেওঁক অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁক জীৱন্তে খোৱাৰ কথা আছিল, লাখ লাখ নাবু বাসিন্দাৰ সন্মুখত এন্দুৰৰ টিকটিকিয়ে।
  কিন্তু ফাঁচীৰ সময়ত হঠাতে দানৱটো বিস্ফোৰণ ঘটিল... আৰু যেতিয়া ধোঁৱাটো পৰিষ্কাৰ হ"ল তেতিয়া উইট থালাৰ কোনো লেখ-জোখ নোহোৱাকৈয়ে নোহোৱা হৈ গ"ল। বহুতে এই কথাটো ওপৰৰ পৰা চিন হিচাপে লৈ আঁঠু লৈ পৰিল। আৰু ৰজাই লৰচৰ কৰিলে, মুখখন নীলা হৈ পৰিল - তেওঁৰ ষ্ট্ৰোক হ"ল।
  আৰু বহু মাহৰ নিৰ্যাতনৰ ফলত পংগু হৈ পৰা উইটে উজ্জ্বল গছ-গছনিৰে আবৃত ভিজা গ্ৰ"ট" এটাত সাৰ পালে। তেওঁৰ বাবে বৰ কষ্টদায়ক আছিল যদিও একে সময়তে উগ্ৰ শক্তিৰ অনুভৱটোও ঘূৰি আহিল। কিয় জানো নিৰ্যাতনৰ ভঁৰালত নিৰ্যাতনৰ সময়ত উইটে নিজৰ সামৰ্থ্য ব্যৱহাৰ কৰি জল্লাদক জ্বলাই দিব নোৱাৰিলে।
  যদিও ই দৃশ্যমানভাৱে নিজৰ পৰা উৰি যোৱা জুই, পালচাৰৰ বিস্ফোৰণ, আৰু ভয়ংকৰ প্লাজমা গান অস্ত্ৰৰ পৰা বৈ অহা জুইক প্ৰতিনিধিত্ব কৰিছিল (পুৰণি গণৰাজ্যত নিষিদ্ধ - ইয়াৰ অতি বৃহৎ ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ বাবে!)। কিন্তু তাৰ পিছত শক্তিৰ অনুভূতি ঘূৰি আহিল।
  আৰু জল্লাদবোৰে দিয়া গভীৰ ঘাবোৰ লাহে লাহে কিন্তু নিশ্চিতভাৱে ভাল হৈ গ"ল।
  উইটৰ কাষতে আছিল পুষ্টিকৰ মিশ্ৰণৰ কেনিষ্টাৰ এটা, আৰু তেওঁ মাজে মাজে সেইটো শোষণ কৰিছিল, টোপনিত ডুব গৈছিল।
  ইয়াত তেওঁ উদাহৰণস্বৰূপে সপোন দেখিছিল ... মোহময়ী আৰু একে সময়তে বীৰত্বপূৰ্ণ;
  মৃতদেহ এটা খোৱাটো এটা দ্ৰুতগতিত চলি থকা প্ৰক্ৰিয়া আছিল, মিউটেণ্ট সিংহটোৱে খৰখেদাকৈ কৰিছিল যেতিয়ালৈকে মাংস সতেজ আৰু গৰম আছিল। অৱশেষত যেতিয়া সি শেষ কৰিলে, কংকালটো ৰৈ গ"ল। যাদুকৰী লাখুটিৰে সজ্জিত চোলা পিন্ধা কেইবাজনো ক"লা যোদ্ধাই তেওঁক খেদি পঠিয়াইছিল, তাৰ পিছত কংকালটো তুলি লৈছিল।
  - বীৰ মৃত্যু হোৱা সাহসী গ্লেডিয়েটৰজনক স্থানীয় ৰীতি অনুসৰি সকলো সন্মানেৰে সমাধিস্থ কৰা হ"ব। - মন্তব্যকাৰীয়ে উৎসাহী সুৰত ঘোষণা কৰিলে।
  - আশ্চৰ্যজনক! ইমান বেয়া শেষ নহয়! - ভৱিষ্যত মহাকাশ সম্ৰাটে ক'লে। উইট এতিয়াও সপোনত থকা এজন যুৱক, তেওঁৰ এনে লাগে যেন তেওঁ শেহতীয়া অতীতত আছে।
  আৰু অজ্ঞাত মন্তব্যকাৰীজনে ক্ৰোধিত আনন্দত শ্বাক কৰি থাকিল:
  - আৰু এতিয়া আমি প্ৰতিযোগিতা অব্যাহত ৰখাৰ কথা ঘোষণা কৰিছো। এই মুহূৰ্তত জনসাধাৰণৰ যিকোনো ব্যক্তিয়েই হত্যাকাৰী সিংহৰ লগত যুঁজিব পাৰিব।
  উইট থালাৰে লগে লগে থিয় হৈ বিন্ধি চিঞৰি ক"লে:
  - ম‍ই বিচাৰোঁ!
  - বুজিব পাৰি যে আপুনি কোনো ব্যক্তিৰ ওপৰত বাজি নলগা বুলি আপোনাৰ অপৰাধৰ প্ৰায়শ্চিত্ত কৰিব বিচাৰে। - ৰাজকুমাৰী কেৰ'লিন আমিডালাই তেওঁক জোকাইছিল।
  যুৱকজনে খঙত চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু যদি আছে! মানুহক হত্যা কৰা জন্তু এটা জীয়াই থকাৰ যোগ্য নহয়!
  - কিন্তু তোমাৰ প্ৰতিযোগী আছে, ইয়াত চাওক। - ৰাজকুমাৰী কেৰ"লিনে হাতীৰ মুখৰ উলম্ব কুমিৰৰ দৰে উত্থাপিত জন্তুটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে। এই ল'ৰাটোৱেও যুঁজিব বিচাৰে!
  মন্তব্যকাৰীয়ে ঘোষণা কৰে যে:
  - গতিকে দুজন মানুহে একেলগে যুঁজত যোগদান কৰাৰ ইচ্ছা প্ৰকাশ কৰিলে, তাৰ পিছত প্ৰথমে ইজনে সিজনৰ লগত যুঁজিব লাগিব।
  জনসাধাৰণে এই সিদ্ধান্তক আদৰণি জনাইছিল, অধিক চশমা আৰু অধিক তেজ!
  যোদ্ধা উইটে খোলাযুক্ত কৱচেৰে ঢাকি থোৱা ট্ৰাংক এটা লৈ দানৱটোলৈ চালে, প্ৰথম চেকেণ্ডতে ই পেটত অপ্ৰীতিকৰভাৱে চুহি খালে। তেতিয়া যুৱকজনে উত্তেজনাক জয় কৰিলে যদিও শত্ৰু নিঃসন্দেহে বিপদজনক আছিল।
  - আপোনাক এটা ষ্টেণ্ডাৰ্ড অস্ত্ৰ দিয়া হ'ব! - কণ্ঠত শীতল হৈ ঘোষণা কৰিলে মন্তব্যকাৰীয়ে।
  যোদ্ধাসকলে প্ৰথা অনুসৰি প্ৰণাম কৰিলে। তাৰ পাছত তেওঁলোকক তৰোৱাল আৰু ঢাল দিয়া হ"ল। তাৰ পাছত উইটৰ বাবে আন এটা আচৰিত কথা অপেক্ষা কৰি থাকিল, তেওঁৰ হাতত এটা তৰোৱাল দিয়া হ"ল, তেওঁৰ সোঁহাতত, আৰু শত্ৰুৱে একেলগে দুটা লাভ কৰিলে, দ্বিতীয়টো অস্ত্ৰ তেওঁৰ ট্ৰাংকত লৈ।
  - ন্যায্য নহয়! - প্ৰতিবাদ কৰিলে যুৱকজনে। - এটাৰ বিপৰীতে দুটা ব্লেড।
  - এইটোৱেই হৈছে মৃতদেহ-চুষক, তেওঁ সদায় যুদ্ধত নাক ব্যৱহাৰ কৰে। এনেকুৱা এটা ৰীতি! - এজন অদৃশ্য মন্তব্যকাৰীয়ে উত্তৰ দিলে, তেওঁৰ মাতত থকা অৱজ্ঞা লুকুৱাই নোলোৱাকৈ, অস্ত্ৰবোৰ গতাই দিছিল ধুনীয়া, প্ৰায় ওজনহীন ছোৱালীয়ে, অপেশ্বৰৰ সৈতে বহুত মিল আছে। সিহঁতৰ ফালে চাই উইটে (ভৱিষ্যতৰ পেলপেটাইন) এক আবেগিক ইচ্ছা অনুভৱ কৰিলে, আৰু তেওঁৰ উত্তেজনা লক্ষ্য কৰা হ"ব বুলি তেওঁ বৰ লাজ পালে। গতিকে খঙেৰে কথা পাতিলে।
  - গতিকে মোক অনাড়ম্বৰ ঢালৰ সলনি দ্বিতীয়খন তৰোৱাল দিয়ক। - মোৰ জোকাৰণি হ'ব মন নাযায়।
  - তোমাৰ তেনেকুৱা অধিকাৰ আছে! - ক"লে, অলপ পদ্ৰেভ, মন্তব্যকাৰী।
  অপেশ্বৰে দ্বিতীয়খন তৰোৱাল ডেকাজনৰ হাতত দি পেথোচেৰে ক"লে:
  - যুদ্ধ নাইট, সন্মানক অপমান নকৰিব।
  মন্তব্যকাৰীয়ে পুনৰ ঘোষণা কৰিলে:
  - হত্যা বা ক্ষমা কৰাৰ অধিকাৰ বিজয়ী অস্ত্ৰৰ মালিক যোদ্ধাৰ! আৰু লগতে জনসাধাৰণলৈ। মই ভাবো এই কথাটো লক্ষ্য কৰা উচিত।
  - সাহসী সুদৰ্শন মানুহজনক নিশ্চয় শেষ কৰিম। - Corpsesucker ক'লে।
  - হাতুৰী জাল নকৰাকৈয়ে দুৰ্গটো বিভাজিত নহ'ব! - কথা ক'লে, হাস্যৰসময়ী এফোৰিজম উইট।
  থিয় হ'ল, কুমিৰ হাতীটো ল'ৰাতকৈ বহুত ডাঙৰ, আৰু চিগনেলৰ বাবে অপেক্ষা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  পাখিৰ দৰে পোহৰ অপেশ্বৰজনীয়ে তেওঁৰ ওচৰলৈ উৰি আহি ডেকাজনৰ গোলাপী গালত চুমা খালে।
  উইটে লাজতে ৰঙা পৰি আধা খোজ দিলে, সেই মুহূৰ্ততে যুদ্ধৰ সংকেত বাজি উঠিল। মৃতদেহ খোৱা মানুহজনে তৰোৱাল দুখন জোকাৰি তাৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিল, সি আশা কৰিলে যে সি অহংকাৰেৰে ল"ব। যুৱকজন সতৰ্ক হৈ আছিল, আৰু, কাষলৈ জপিয়াই, আৰু ওলাই অহাৰ পথত তেওঁ লাথি মাৰিলে। আঘাতটো ঢালখনৰ ওপৰত পৰিল, এটা জঘন্য শব্দৰে বাজি উঠিল।
  - হে ল'ৰা! জোতাযোৰৰ যত্ন লওক, ধুনীয়া।
  ডেকা উইটে সঁচাকৈয়ে অনুশোচনা কৰিছিল যে তেওঁ নিজৰ স্নিকাৰ খুলিব পৰা নাছিল, সেইবোৰ তেওঁৰ জন্মদিনৰ বাবে উপহাৰ আছিল, অস্বাভাৱিক ৰং আৰু শক্তিশালী ছাল থকাৰ পিছতো সেইবোৰ নষ্ট কৰিব নিবিচাৰিছিল। তেওঁ এগৰাকী দুখীয়া নাৰীৰ পুত্ৰ, প্ৰিয় ভাল জোতা। আৰু তেওঁ উইট এতিয়াও ল"ৰা, যাতে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িবলৈ কুণ্ঠাবোধ নকৰে।
  যুদ্ধ চলি থাকিল, তাৰ পিছত যুৱকজনে লক্ষ্য কৰিলে যে শত্ৰুৱে অতি নিপুণভাৱে তেওঁৰ ট্ৰাংকটোৰ মালিক। বাহুবোৰ ইমান চলন্ত নহ"লেও তৰোৱালখন কিমান খৰকৈ গতি কৰে, আনকি দৈৰ্ঘ্যৰ ক্ষেত্ৰতো শ্ৰেষ্ঠত্ব।
  - গোটেই জীৱন মই সপোন দেখিছিলো হাতীত উঠি, যুদ্ধ কৰা নহয়। তুমি ইতিমধ্যে ঘৃণনীয় হৈ পৰিছা।
  উত্তৰত এটা হুৰহুৰাই চিঞৰ-বাখৰ:
  - এজন ব্যক্তিয়ে যিটো ভাল নাপায়। আপোনাৰ জাতিটো ইমানেই হীন।
  উইটে ট্ৰেজেক্টৰী সলনি কৰি থাকিল, মিলাৰৰ লগত কৰিলে, যিটো ফলপ্ৰসূ কৌশলৰ ভিতৰত এটা
  কেণ্ডো, কিন্তু আপাত দৃষ্টিত এজন দক্ষ যুঁজাৰুৰ গৌৰৱ তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক বৃথাই নাহিল। তেওঁ সকলো পেৰি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু আনকি নিজেও স্পৰ্শকাতৰ আঘাতও দিছিল। ইয়াত উদাহৰণস্বৰূপে এটা আক্ৰমণে উইটৰ বুকুত আঘাত কৰিলে, টি-চাৰ্টটো কাটি গ"ল, যুৱকজনে বেক ফ্লিপ কৰিলে, গুৰুতৰ পৰাজয়ৰ পৰা কষ্টেৰে এৰাই চলিলে। দুমূৰীয়া ৰাছিয়ান ঈগলটোৰ ক্ষতি হৈছিল, আধা কাটি পেলোৱা হৈছিল।
  - সেইটো এটা হাৰামী! - উইটে ক'লে আৰু "বাটাৰফ্লাই" কৌশলটো কৰিলে, কিন্তু আকৌ সকলো আক্ৰমণেই হ'ল
  repulsed. - নাকযুক্ত চয়তান।
  বাহুত খোঁচ মাৰি আকৌ আঘাতপ্ৰাপ্ত হ"ল, তাৰ পিছত কান্ধত খুন্দা মাৰিলে। উইটে পিছুৱাই গ"ল, তেওঁ হঠাতে বুজি পালে যে তেওঁ আশাহীনভাৱে যুদ্ধখনত পৰাস্ত হৈছে, নিজতকৈও অধিক দক্ষ শত্ৰুৰ অংশীদাৰৰ সন্মুখীন হৈছে। তদুপৰি যুৱকজন এতিয়াও কেণ্ডোৰ বেছি অভিজ্ঞ নাছিল।
  ৰাজকুমাৰী কেৰ"লিনেও চিন্তিত হৈ পৰিছিল:
  - মই শেষ মূৰ্খ যিয়ে মোৰ প্ৰেমিকক বাধা নিদিলে। এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত তেওঁ সম্পূৰ্ণৰূপে
  এলিয়েন, আৰু মূৰটো শুই দিলে কিহৰ বিষয়ে জনা নাযায়।
  তাইৰ ৰঙ্গমঞ্চৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিব মন গ"ল। ইয়াত ভাগ্যই কোৱাৰ দৰে এজন চিনাকি যাদুকৰ ওলাই আহিল।
  - কি ধুনীয়া, লাঠিৰ পৰা গুলী মাৰিব বা ভৰি জোকাৰি যোৱাটো তেওঁৰ বাবে নহয়। মই কৰ্পচছাকাৰক চিনি পাওঁ! কি, সি নিশ্চয় মাৰিব, আনকি মৃতদেহটোক উপহাস কৰিব। গতিকে ভাল পাওক বা নাপাওক মোৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ কৰিব লাগিব।
  - কেতিয়াও নহয়! ৰাজকুমাৰী কেৰ"লিনে ক"লে।
  শক্তিৰ আন্ধাৰ ফালৰ যাদুকৰজনে হিচকি উঠিল:
  - এই ক্ষেত্ৰত ৰেজিমেণ্টক বিক্ৰী কৰিব পাৰি, আৰু আপুনি দিনটোত বিশজন সৈনিকক সেৱা আগবঢ়াব। বা ইয়াৰ বিপৰীতে প্ৰভুৰ হাৰেমলৈ, য"ত তোমালোক হাজাৰ হাজাৰ আছে আৰু তুমি বিষাদ আৰু বিৰতিৰ পৰা মৰহি যাবা।
  ৰাজকুমাৰীয়ে সাহসেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - মই যোদ্ধা হৈ যাম!
  যাদুকৰজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - তুমি এগৰাকী ভংগুৰ ছোৱালী, যাৰ প্ৰাথমিক যাদুকৰী কৌশলৰ মালিক নহয়। হয়, প্ৰথম যুদ্ধত আপুনি জ্বলাই দিয়া হ"ব।
  কেৰ'লিনাই ক্ষুন্ন হৈছিল:
  - মাষ্টাৰ অৱ গ্ল'ৰীয়ে মোক শিকাব! আৰু হয়, মই শাৰীৰিকভাৱে শক্তিশালী!
  যাদুকৰজনে ঘৃণনীয়ভাৱে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - গৌৰৱৰ মাষ্টাৰ? আৰু হয়, তাই স্বাৰ্থপৰ। কিবা এটা মূল্যৱান কামত তাই সফল হোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই। গতিকে মই তোমাক পত্নী বনাব পাৰিলোঁহেঁতেন আৰু মোৰ দক্ষতাক থলুৱা হিচাপে আগবঢ়াই দিব পাৰিলোঁহেঁতেন।
  ৰাজকুমাৰীয়ে বিদ্ৰুপৰ হাঁহি এটা মাৰিলে।
  - ভগৱান হ'ব বিচাৰে নেকি?
  যাদুকৰজনে আড়ম্বৰপূৰ্ণভাৱে চিঞৰি উঠিল:
  - কিয় নহয়! যে মই আন আবেদনকাৰীতকৈ বেয়া?
  কেৰ"লিনাই আন্তৰিকতাৰে আৰু অৱজ্ঞাৰ প্ৰকাশৰে ক"লে:
  - তুমি ঘৃণনীয়। তোমাৰ স্পৰ্শক মই ঘৃণা কৰিম।
  প্ৰলোভনকাৰীৰ চকু দুটা ৰঙা ৰঙৰ পোহৰেৰে জিলিকি উঠিল।
  - বাৰু, সেইটো মোৰ মনত পৰিব।
  কথা পাতি থাকোঁতে উইটৰ ঘাঁ বাঢ়ি গ"ল। যুৱকজন পিছুৱাই গ"ল, ইতিমধ্যে তেজ নোহোৱাৰ বাবে তেওঁৰ মূৰ ঘূৰোৱা হ"বলৈ ধৰিলে। মৃতদেহ চোষকজনে আন এটা লুংগ কৰিলে, ভয়ংকৰ দোলনা এটাই মূৰটো প্ৰায় কাটি পেলালে, ল"ৰাটোৰ গালখন কাটি পেলালে।
  - সি হাৰামীয়ে ক"লে। - যুদ্ধবোৰৰ সময়ত তেওঁৰ এটা স্নিকাৰৰ ভেলক্ৰ"খন আবদ্ধ হৈ পৰিল।
  আৰু জোতাযোৰ কষ্টেৰে ফিট হৈ নাথাকিল। কিন্তু এজন সক্ষম যুৱকে প্ৰেৰণাৰে আঘাত কৰিলে, তীব্ৰভাৱে ওপৰলৈ জপিয়াই উঠিল। সি ভৰিখন জোকাৰিলে আৰু স্নিকাৰটোৱে স্লিঙৰ পৰা ওলোৱা শিলৰ দৰে মৃতদেহ খোৱা মানুহজনৰ মুখত উৰি গ"ল, চকুত ৰিভেট লগাই ষ্টাডযুক্ত গোৰোহাটোত খুন্দা মাৰিলে। এচেকেণ্ডৰ বাবে অন্যমনস্ক হৈ সি হাউলি উঠিল।
  উইটে জেডি কেণ্ডোৰ অন্যতম কঠিন খোজ ট্ৰিপল ফেন কৰিছিল আৰু দানৱটোৰ ট্ৰাংক কাটি পেলাইছিল। তেজৰ ফোয়াৰা এটা ওলাই আহিল আৰু মৃতদেহ খোৱাজনে ভৰি দুখন বহলকৈ পিছুৱাই গ"ল। ইয়াৰ ডিঙিত ভয়ংকৰ গৰ্জন এটা ওলাই আহিল।
  উইটে খঙেৰে চকু টিপিয়াই চালে।
  - শত্ৰু সম্পূৰ্ণ বিনাশৰ পথত! মই জিকিম!
  যুৱকজনে শত্ৰুক আক্ৰমণ কৰিলে, এটা তৰোৱালেৰে তেওঁ ভয়ংকৰ নাছিল। মৃতদেহ চুষকটোৱে পিছুৱাই গ"ল, লৰচৰ কৰিলে আৰু আঘাত হেৰুৱালে। অলপ পিছতে তেওঁ কেইবাটাও গুৰুতৰ আঘাত পাই তৰোৱালখন পেলাই দিলে। তাৰ পিছত তেওঁ কেৱল জোকাৰণিৰ দৰে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিলে, ঢালখন ঘূৰাই দিলে। উত্তেজনাত উইটে পিচফৰ্ক কৌশল প্ৰদৰ্শন কৰিলে, প্ৰথমে শত্ৰুৰ মূৰত ছুৰীৰে আঘাত কৰে, যাৰ ওপৰত তেওঁ প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু তাৰ পিছত পেটত ছুৰীৰে আঘাত কৰে। পাংচাৰটো গভীৰ আছিল আৰু অন্ত্ৰবোৰ ওলাই আহিছিল। তাৰ পিছত শত্ৰুক অৱশেষত দুৰ্বল হোৱা দেখি উইটে "ব্ৰাছ" কৌশল এটা কৰি নিজৰ মূৰৰ খুলিটো বিন্ধিলে। সি মৃত অৱস্থাত ভাঙি পৰিল।
  - ভূতৰ ডাকনামযুক্ত যুঁজাৰু উইট জয়ী হয়। তেওঁৰ বিৰোধী ট্ৰুব"ছ"সকলে ট্ৰাংকটো ভাঙি পেলায়, প্ৰায় মৃত্যুমুখত পৰিছে। এতিয়া বিজয়ী যুৱকজনে তেওঁক শেষ কৰাৰ বা নকৰাৰ অধিকাৰ আছে।
  ভিৰটো কোলাহলপূৰ্ণ আছিল, বাজিৰ এটা অংশ জয়ী হৈছিল আৰু এটা অংশ পৰাস্ত হৈছিল, কিন্তু সকলোৱে তেজৰ বাবে অত্যন্ত পিয়াহত আছিল।
  ইউনাইটেড, বন্য ইমপালছ আৰু উন্মাদ চিঞৰত:
  - তাক মাৰি পেলাওক! মূৰটো কাটি খোলা এটাত ওলোমাই থ"ব! - সিহঁতে চিঞৰি উঠিল। "হাৰি হোৱা লোকৰ লগত মোকাবিলা কৰাৰ প্ৰথা সেইটোৱেই।
  উইটে মূৰ জোকাৰিলে, যুদ্ধৰ উত্তাপত তেওঁ এতিয়াও হত্যা কৰিব পাৰিছিল, আৰু সেয়েহে, যেতিয়া সকলো শেষ হ"ল, তেওঁৰ খং বাষ্পীভৱন হৈ পৰিল। ঠাণ্ডা তেজেৰে মূৰ কাটি পেলাওক, আৰু তথাপিও গালি-গালাজ কৰাটো তেওঁৰ নিয়মত নাই। ডেকাজনে উজ্জ্বল মূৰটো নমাই দৃঢ়তাৰে ক"লে।
  - নাই, মই অসহায় জীৱ এটাক হত্যা নকৰো।
  - ধ্বংস কৰক! শেষ কৰক! - ভিৰটোৱে চিঞৰি থাকিল, আৰু বিভিন্ন অংগ জপিয়াই উঠিল। আৰু চিঞৰি উঠে - আমাক আনন্দ দিয়ক!
  ভৱিষ্যত সম্ৰাট পালপেটাইনে অশুনা আভিজাত্য দেখুৱাইছিল:
  - শত্ৰু পৰাজিত, আনকি পংগুও, আৰু কি লাগে!
  -তোমাৰ বন্ধুজন মূৰ্খ। কৰ্পচেছাকাৰক জীয়াই ৰাখি তেওঁ নিজকে মৰ্ত্যলোক শত্ৰু কৰি তোলে।
  ট্ৰাংকৰ অপমান আৰু হেৰুৱাৰ বাবে তেওঁ ক্ষমা নকৰে। - মৰিছা পৰা হুমুনিয়াহ এটা মাৰি যাদুকৰজনে ক"লে। তুমি কিয় মূৰ্খ। চিঞৰি নাথাকিব, শেষ কৰি পেলাওক?! তেওঁ তোমাৰ কথা শুনিব!
  - মোৰ তেজ যথেষ্ট হৈছে! - ছোৱালী-ৰাজকুমাৰীয়ে উত্তৰ দিলে। - আৰু তোমালোক সকলোৱে ইমান নিষ্ঠুৰ কিয়? সঁচাকৈয়ে আন কোনো উপায় নাই নেকি মজা কৰিবলৈ?
  চোলাৰ তলত ছদ্মবেশ লুকুৱাই থোৱা যাদুকৰজনে হিচকি উঠিল:
  - কিন্তু যেনেকৈ?
  কেৰ"লিনে নিজৰ বিৰক্তিটো কষ্টেৰে লুকুৱাই ৰাখি উত্তৰ দিলে:
  - গীত, উদাহৰণস্বৰূপে, শুনিবলৈ! বা কলাত্মক সংখ্যাৰ পৰিবেশন, সকলো ধৰণৰ মনোৰঞ্জন অনুষ্ঠান, জীৱ-জন্তুৰ সৈতে সম্ভৱ।
  যাদুকৰ, যাৰ মুখ লুকাই আছে, কিন্তু জ্বলি থকা মূৰবোৰ এতিয়াও আন্ধাৰৰ মাজেৰে জিলিকি আছে, তেওঁ গাইছিল:
  - এইটো কেনেকুৱা বুটলেগ? নাই, ই আকৰ্ষণীয় নহয়! তেজৰ দৰ্শনৰ ঠাই সকলো ধৰণৰ বুফুন আৰু বাফনে ল"ব নোৱাৰে।
  ৰাজকুমাৰীয়ে মুখখন মুখখন কুটি কুটিলে।
  - সঁচাকৈ?
  ভ্ৰু কোঁচাই আৰু জিলিকি থকা যাদুকৰজনে গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু টিনপাতৰ ডিঙিৰ গায়কসকলৰ কথা কি ক"ব। যাদু আৰু যাদুৰ সহায়ত যিকোনো সংগীত আৰু কণ্ঠ পুনৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰি। আমি কৰিব পাৰো। আৰু যদি আমি বিচাৰো তেতিয়া উলংগ হাউৰিবোৰে নাচিব।
  যাদুকৰজনে দীঘল নখযুক্ত আঙুলি এটা ওপৰলৈ তুলি ধৰিলে।
  -নাই, ছোৱালী গুৰুতৰ গ্লেডিয়েটৰ যুঁজ সৰ্বোত্তম।
  ৰাজকুমাৰী কেৰ"লিনে এই কথাত তীব্ৰ মতানৈক্য প্ৰকাশ কৰিছিল যদিও আপত্তি কৰা নাছিল।
  উইট থালাৰে যুঁজখনৰ বাবে ধন লাভ কৰিছিল, একে সময়তে চুইপষ্টেকত কিবা এটা কমিছিল। তাৰ পাছত আগৰ যুদ্ধৰ পৰা এতিয়াও আঁতৰি নোযোৱা ডেকাজন আৰু আহত হোৱা সকলৰ লগত যুঁজিবলগীয়া হ"ল
  সিংহৰ মিউটেণ্ট। কিন্তু যদি শিকাৰুটোৱে যাদুৰ সহায়ত সকলো ঘাঁ ভাল কৰিলেহেঁতেন, তেন্তে যুৱকজন সকলো সতেজ কাটি ওলাই আহিল। উইটে কাটি লোৱা টি-চাৰ্টটো খুলি স্নিকাৰটো খুলিলে, দুয়োহাতেৰে তৰোৱাল এখন লৈ সাৱধানে এফালে থৈ দিলে। গুটিয়াই লোৱা জিন্স পিন্ধি আধা উলংগ হৈ থকা তেওঁক ৰাজকুমাৰী কেৰ"লিনৰ বাবে বিশেষভাৱে ধুনীয়া যেন লাগিছিল। ৰিলিফ টৰ্চত বহল কাটি যোৱা দৃশ্য দেখা গৈছিল। ল"ৰাটোৱে নিজৰ স্নায়ুযুক্ত কান্ধ দুটা জোকাৰিলে, বিষটোক তাৰ ক্ৰোধৰ সেৱা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কৃত্ৰিমভাৱে গৰম কৰা মজিয়াৰ গৰম পৃষ্ঠভাগ তেওঁৰ উদং ভৰি দুখনে অনুভৱ কৰিছিল।
  উইট থালাৰে এটা চুমা এৰি দিলে। দৰ্শকে হাত চাপৰি বজালে।
  জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - যুঁজাৰুসকলক চিনাকি কৰাই দিয়াৰ প্ৰয়োজন নাই ! যুঁজখন আকৰ্ষণীয় হওক!
  সিংহটোৱে বাগলৰ বাবে অপেক্ষা নকৰাকৈয়ে জপিয়াই পৰিল, শত্ৰুক চেবাৰ-ফাংৰে ছিঙি পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। তেওঁ সফল নহ"ল, ৰিবাউণ্ড কৰিলে, উইটে তেওঁৰ চকুত গোৰোহা এটাৰে আঘাত কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। জন্তুটোৱে ক্ৰোধিত হৈ আগলৈ জপিয়াই উঠিল আৰু তৰোৱালৰ ধাৰত উজুটি খালে। ইয়াত গ্লেডিয়েটৰ ল"ৰাটো ইতিমধ্যে আচৰিত হৈ পৰিছিল - আগতে ৰঙা হৈ পৰা তেজটো সেউজীয়া হৈ পৰিছিল।
  - এই সকলোবোৰ কিহৰ পৰা? - আচৰিত হৈ ৰাজকুমাৰী কেৰ"লিনে সুধিলে।
  - ইয়াৰ পৰা বুজা যায় যে জন্তুটো অধিক দৃঢ় আৰু শক্তিশালী হৈ পৰিছে, অভিযোজন ক্ষমতা বৃদ্ধি পাইছে। - যাদুকৰজনে ম্লান সুৰত উত্তৰ দিলে।
  ছোৱালীজনীয়ে এটা নিৰ্দ্বিধায় সিদ্ধান্ত ল"লে-
  - এইটো বেয়া!
  যাদুকৰৰ মাতটো বহুত বেছি আনন্দময় হৈ পৰিল:
  - কিয়! আপোনাৰ প্ৰেমিক এজন ডাঙৰ যুঁজাৰু, মাথোঁ গালি পাৰিলে অধিক আকৰ্ষণীয় হ"ব।
  তেজক আওকাণ কৰি অজগৰ সিংহটোৱে জপিয়াই থাকিল, ই অতি বেগেৰে গৈছিল আৰু যুৱকজনে ডজ কৰিবলৈ সময় কষ্টেৰে পাইছিল। ইয়াত উইটে ছামাৰছল্ট কৰিছিল, জপিয়াইছিল: এজন এক্ৰ"বেটৰ দৰে, তাৰ পিছত ল"চৰ দৰে ডাইভিং কৰিছিল, তেওঁ সিংহৰ পেটটো ফালি পেলাইছিল। ফেংযুক্ত টাৰ্মিনেটৰটোৱে যেন এই কথাটোত গুৰুত্ব নিদিলে, ৰিঙৰ চাৰিওফালে যুৱকজনক খেদি ফুৰি থাকিল।
  - ধিক্কাৰ! - উইটে বিৰক্ত হৈ ক"লে। - তুমি যে ব্লেডে নলয়।
  তেজ হেৰুৱাৰ পৰা যুৱকজন ভাগৰুৱা হ"বলৈ ধৰিলে। সঠিক লুংগ এটাৰে সি সিংহৰ চকুটো বিন্ধিবলৈ সক্ষম হ"ল যদিও এটা চকুৰেও শিকাৰুটোৱে বিপদজনক হৈয়েই থাকিল আৰু সেই মুহূৰ্তটো ধৰি লৈ বেদনাদায়কভাৱে নখযুক্ত পাখিটো পাচলিৰ মাজত কাটি পেলালে। নখবোৰে ছটা গভীৰ ৰেখা এৰি থৈ গৈছিল।
  - সেইটো এটা হাৰামী! মাংস ফালি পেলাওক! - যুৱকজনে কুঁহিয়াৰ খেতি কৰিলে।
  এনে লাগিছিল যেন সিংহটো বহুদিনলৈ তেজ হেৰুৱাৰ ফলত দুৰ্বল হ"ব লাগিছিল, কিন্তু তাৰ আক্ৰমণবোৰ ক্ৰমান্বয়ে দ্ৰুত হৈ পৰিল। কেইবাবাৰো দাঁতবোৰে প্ৰেছটো প্ৰায় বিন্ধিলে আৰু এটাই থালাৰৰ পেক্টৰেল পেশীত বিন্ধি বেয়াকৈ খোঁচ মাৰিলে। ডেকাজনে লৰচৰ কৰিলে, আৰু তেওঁৰ ওপৰত দাঁতবোৰ জিলিকি উঠিল,
  কান্ধত আবদ্ধ হৈ পৰিল। উইটৰ ঘামচি ওলাইছিল, তেজ ওলাইছিল আৰু কোনোমতে পিছলি ওলাই আহিছিল আৰু আনকি ব্লেডেৰে ডিঙিটোও কাটি পেলাইছিল। জন্তুটোৰ পৰা তেজ ওলাইছিল, মূল ধমনীখন ভাঙি গৈছিল, কিন্তু গতি হেৰুৱাই পেলোৱা নাছিল।
  - তুমি জম্বিৰ দৰে, যিমানেই প্ৰতিক্ৰিয়া নহওক কিয়। হয়তো তুমি সঠিক সিংহ নহয়। - ডেকাজনে ক"লে।
  শেষৰ চকুটো উলিয়াই দিবলৈ তেওঁ পাল্টা আক্ৰমণৰ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু মিছ কৰিলে, মুখত আন এটা ৰক্তাক্ত ৰেখা ৰৈ গ"ল। এটা সিংহ
  আকৌ তাক পাখি মাৰিলে।
  - এইবোৰ ক'ৰ পৰা আহে? - হতাশাত ডেকাজনে সমস্ত শক্তিৰে প্ৰতিপক্ষক ফাং-ছেবাৰত খুন্দা মাৰিলে। প্ৰচণ্ড জোকাৰণিৰ পৰা হাড় ফাটি গ"ল, তাৰ পৰা বগা ৰস ওলাই আহিল।
  - এগে! - অত্যন্ত সন্তুষ্ট সুৰেৰে, যাদুকৰজনে ক"লে। - আপোনাৰ বন্ধুৱে যেন ব্লেডখন চোকা কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, কোনোবাই গুৰুতৰ অহংকাৰ অনুভৱ কৰিব পাৰে।
  - কি বিচাৰিছিলা? ভিটকা এজন স্মাৰ্ট ল"ৰা। - ৰাজকুমাৰী লেইয়াই উত্তৰ দিলে, বৰঞ্চ গুণগুণাই।
  পৰৱৰ্তী আঘাত, অৱশেষত ফাংটো কাটি পেলালে। জন্তুটোৱে ঘূৰিবলৈ ধৰিলে, ঠাইতে যেন তেওঁৰ বেয়াৰিং হেৰাই গৈছে। উইটে হেঁচা মাৰি ধৰিলে, তেওঁৰ আঘাতবোৰ অধিক চোকা হৈ পৰিল, মিউটেণ্ট সিংহটোৱে সাঁতুৰি থকা দেখি যুৱকজনে শক্তি যোগ কৰিলে।
  - কি সিংহৰ মাংস, ভাল নালাগে! - চিঞৰি উঠিল এজন সাহসী ল'ৰা।
  - তেওঁক পৰাস্ত কৰক Vitek, তুমি ইমান চেক্সি। ৰাজকুমাৰী কেৰ"লিনে চিঞৰি উঠিল।
  যুৱকজনে দ্বিতীয় দাঁতটোত খুন্দা মাৰিলে, যিহেতু লক্ষ্যটো সুবিধাজনক আছিল। প্ৰথমবাৰৰ পৰাই হাড়টো বলি হোৱা নাছিল, আৰু মই সেইটো যোগ কৰিবলগীয়া হৈছিল। অৱশেষত এই বিন্দুটো ভাঙি গ"ল, সিংহটো স্পষ্টভাৱে বোবা হৈ পৰিল।
  - কেনেকৈ আছা এতিয়া দাঁতবিহীন মাত্ৰ এটা ডাঙৰ মেকুৰী, মৃত্যুৰ নিৰ্ধাৰিত! - ক্ৰোধিত উইটে ক'লে।
  দাঁত পিহি হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকাটোৱেই আছিল তেওঁৰ উত্তৰ। যুদ্ধখন বুফ"নিছ ধৰণেৰে চলি থাকিল, সিংহ-অজগৰটোৱে কথিতভাৱে আক্ৰমণ কৰি গতি কৰিলে, কিন্তু ইয়াৰ গতিবিধিৰ চোকাতা হেৰুৱাই পেলালে। ল"ৰাটোৱে পাছলৈ শক্তিৰ ঢৌ অনুভৱ কৰি
  অহৰহ প্ৰতিআক্ৰমণ কৰিছিল আৰু শেষত শেষ চকুটো বিন্ধিছিল। এইবাৰ ব্লেডখন যেন বহুত গভীৰলৈ গৈ মগজুলৈকে গৈছে।
  - ব্ৰাভো, ভিজা! ৰাজকুমাৰী কেৰ"লিনে চিঞৰি উঠিল।
  গোটেই হলটোৱে কোৰাছত যোগ দিলে।
  - তাক শেষ কৰক, শেষ কৰক!
  ডেকা গ্লেডিয়েটৰজনে আকৌ ভৰিৰে লাথি মাৰিলে আৰু পিঠিৰ পিছফালে জপিয়াই এটা ঘূৰণীয়া পথৰ পৰা লাথি মাৰিলে। মিউটেণ্ট সিংহটোৱে যেন বেয়াৰিং হেৰুৱাই পেলাইছিল, কেইবাবাৰো মুখত খুন্দা মাৰিছিল। অৱশেষত যেতিয়া ল"ৰাটোৱে অভ্যস্ত হ"ল, তেতিয়া সি ব্লেডখন বুকুত ডুবাই দিলে আৰু তাক আৰু গভীৰভাৱে, হৃদয়লৈকে বিন্ধিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। নখযুক্ত পাখিবোৰে পাচলিৰ গুৰিবোৰত খুন্দা মাৰিলে, খোঁচ মাৰিলে, তাৰ পিছত মাংসখিনি বিন্ধিলে, কিন্তু উইটে জেদীভাৱে ব্লেডখন এৰি নিদিলে, যদিও তেওঁ আক্ষৰিক অৰ্থত টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰিছিল। ইয়াত সকলো ইতিমধ্যে ইচ্ছামতে সিদ্ধান্ত লৈছিল, নখবোৰে ডেকা মাংসখিনি খোঁচ মাৰি চিঙি গৈ থাকিল।
  - ড্ৰপ কৰক! ৰাজকুমাৰী কেৰ"লিনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তাইৰ কান্দোন অকলশৰীয়া হৈ থাকিল।
  - শেষলৈ আনিব! - ভিৰ গৰ্জন কৰি উঠিল।
  অৱশেষত ক্ৰোধিত উইটৰ ব্লেডখনে হৃদয়ত বিন্ধিলে আৰু জন্তুটোৱে শেষবাৰৰ বাবে দীৰ্ঘদিনীয়া মাংসটোৰ ওপৰেৰে নখ দুটা পাৰ কৰি নিমাত হৈ পৰিল।
  - বাৰু, সকলো যেন লাগে! ডেকাজনে উশাহ এৰিলে। - আন্ধাৰৰ জীৱটোক ধূলিত পেলাই দিয়া হয়।
  উইজাৰ্ড কমেণ্টেটৰে ঘোষণা কৰিলে।
  - আকৌ বিজয়ী আছিল উইট - মৃত্যুৰ ভূত; এৰিনাৰ উদীয়মান তাৰকা। তেওঁ উপাৰ্জন কৰা পুৰস্কাৰ লাভ কৰিব।
  এই বাক্যাংশত থালাৰৰ দৃষ্টিশক্তি কুঁৱলীৰ দৰে নোহোৱা হৈ গ"ল যেতিয়া এটা শক্তিশালী, বতাহৰ সুৰংগ নিক্ষেপ কৰা হ"ল।
  আৰু এই কুঁৱলীৰ পৰাই ওলাই আহে ... হুড পিন্ধা মানুহ বা মানৱৰূপী জীৱৰ শক্তিশালী, ওখ আকৃতি। ক্ৰিক ক্ৰিক মাত এটা শুনা যায়, সপোনত সেই যাদুকৰৰ মাতৰ লগত বহুত মিল আছে।
  - তুমি ভালকৈ যুঁজিলা উইট... তোমাৰ মাজত জন্ম হোৱা যোদ্ধাৰ দক্ষতা দেখিছোঁ!
  থালেৰ উঠি গ"ল। টোপনিৰ সময়ত তেওঁৰ ঘাঁবোৰ প্ৰায় ভাল হৈ গৈছিল আৰু দাগবোৰ শেঁতা হৈ পৰিছিল আৰু কম লক্ষ্যণীয় হৈ পৰিছিল।
  যুৱকজনে মানুহজনৰ ফালে হাতখন আগবঢ়াই ক"লে।
  মোক বচাবলৈ ধন্যবাদ ছাৰ...
  মানুহজনে মোটামুটিকৈ নিজৰ সৰু হাতৰ তলুৱাখন পিছলৈ দলিয়াই হিচকি উঠিল:
  - নাই ধন্যবাদ! সকলো কৃতজ্ঞতাই দয়া আৰু দুৰ্বলতালৈ লৈ যায়!
  উইটে জোৰকৈ হাঁহি এটা মাৰি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - কিন্তু তুমি মোৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিলা ... গতিকে, মই কেনেবাকৈ ধন্যবাদ দিব লাগিব!
  মানুহজনে হঠাতে নিজৰ হুডখন পিছলৈ পেলাই দিলে। যুৱকজনে খোলা মুখখনলৈ উকি মাৰিলে। মানুহজনৰ চেহেৰা আছিল উন্নত, চল্লিশৰ অলপ বেছি যেন লাগিছিল, ডিঙিটো শক্তিশালী আৰু দাড়ি কোঁচা, চুটি। চকুৰ চাৱনিটো অতি আদেশী, লগে লগে স্পষ্ট হৈ পৰে যে তেওঁ আদেশ দিয়াত অভ্যস্ত, আৰু তেওঁৰ বৈশিষ্ট্যবোৰ দৃঢ় ইচ্ছাশক্তি, শক্তিশালী।
  যদিও এই ভদ্ৰলোকজন উইটৰ বাবে অচিনাকি আছিল, তথাপিও যুৱকজনৰ এনে লাগিল যে তেওঁ তেওঁক আগতে ক"ৰবাত দেখা পাইছে। যদিও এনে প্ৰকাশভংগী আৰু দৃঢ় ইচ্ছাৰ মুখৰ বৈশিষ্ট্য, ৰাজকীয় ভংগীমা, দোলনাৰ পৰা এজন শাসকৰ চকু পাহৰি যোৱাটো অতি কঠিন। কিন্তু একে সময়তে উচ্চ ৰূপৰ সত্ত্বেও মাতটো হুৰহুৰাই, জঘন্য, যেন ছিন্নভিন্ন, ভলিউমৰ সত্ত্বেও।
  মানুহজনে উইটৰ ফালে চাই মুখৰ কঠোৰ ভাব সলনি নকৰাকৈয়ে ক"লে:
  - মই তোমাক মৰমৰ বাবে নহয়, তোমাৰ প্ৰয়োজনৰ বাবেই বচালোঁ!
  বক্তাৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল।
  -মই তোমাক মোৰ এপ্ৰেণ্টিছ হিচাপে লম, আৰু ক্ষমতাৰ জ্ঞানটো খুলিম, যিটো জেডিয়ে সপোনতো দেখাৰ সাহস নকৰে... কিন্তু জানি থওক যে নিৰ্যাতনৰ কোঠাত আপুনি যি অনুভৱ কৰিলে সেয়া আপোনাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থকা বস্তুৰ তুলনাত এতিয়াও ফুল!
  উইটে থিয় হৈ নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে:
  - মই সাজু! যিকোনো বস্তুৰ বাবে সাজু - মাত্ৰ কেৰ'লিনা ৰক্ষা কৰক!
  মানুহজনে পৰম অৱজ্ঞাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - মোহ এটা দুৰ্বলতা! এজন চিথৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ দুৰ্বলতা! - ইয়াত ক"লা শাসকৰ মাতটো অধিক ভয়ংকৰ হৈ পৰিল। - অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, তেওঁলোকে নোৱাৰে, তেওঁলোকৰ সামৰ্থ্য নাই, কিন্তু ... অদ্ভুতভাৱে, মই কেৰ"লিনাক দাসত্বৰ পৰা মুক্ত কৰিম! কেৱল আপোনাৰ সম্পূৰ্ণ আজ্ঞাবহতাৰ বিনিময়ত, যাতে আপুনি শপত খায় যে সঠিক সময়ত আপুনি মোৰ যিকোনো আদেশ একেবাৰেই পূৰণ কৰিব!
  উইটে আজ্ঞাবহভাৱে আঁঠু কাঢ়িলে, আৰু এটা ডাঙৰ শপত খালে।
  আৰু তেতিয়া মানুহজনে ক"লে।
  - এতিয়াৰ পৰা তোমাৰ নতুন নামটো হ"ল দাৰ্থ চিডিয়ছ! মই দাৰ্থ প্লেগেইজ আপোনাৰ শিক্ষক আৰু মাষ্টৰ!
  সেইদিনাৰ পৰাই উইট বা এতিয়া দাৰ্থ চিডিউছে তৰোৱাল আৰু ডাৰ্ক পাৱাৰৰ প্ৰশিক্ষণ আৰম্ভ কৰে। নিষ্ঠুৰ আৰু নিৰ্দয় মতবাদ। কিন্তু নতুন কৃষ্ণাংগ প্ৰভুৱে নিজৰ ভিতৰত দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পোৱা শক্তি অনুভৱ কৰিলে। প্ৰতিদিনে, সপ্তাহ আৰু মাহে তেওঁ শক্তিশালী আৰু অত্যাধুনিক হৈ পৰিল।
  দাৰ্থ প্লেগেইছে অমৰত্বৰ সপোনৰ উপৰিও চিথসকলৰ শাসন পুনৰ ঘূৰাই অনাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল। উইট থালাৰে নিজৰ নাম সলনি কৰি পেলপেটাইন কৰি নিজৰ চেহেৰা অলপ সলনি কৰিলে, লগতে আঙুলিৰ ছাপো সলনি কৰিলে। সম্ভ্ৰান্ত পালপেটাইন পৰিয়ালৰ একেধৰণৰ ব্যক্তিৰ ঠাইত তেওঁ এজন বেলেগ ব্যক্তি হৈ পৰিল।
  তেওঁ এজন অফিচিয়েল হিচাপে খৰখেদাকৈ কেৰিয়াৰ গঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰিলে, একে সময়তে ডাৰ্ক পাৱাৰৰ ওপৰত নিজৰ আয়ত্ত বৃদ্ধি কৰিলে। ইয়াৰ উপৰিও এজন ডাঙৰ ব্যৱসায়ীৰ সম্পূৰ্ণ আইনী মৰ্যাদা থকা দাৰ্থ প্লেগেইছে নিজৰ কথা পালন কৰিলে।
  ৰজাৰ মৃত্যুৰ পিছত তেওঁৰ কণমানি পুত্ৰই সফলতা লাভ কৰে। দাৰ্থ প্লেগেইছে হাট পৰিয়ালে ৰাজপ্ৰসাদটোত আক্ৰমণ কৰিবলৈ প্ৰেৰণা যোগাইছিল। উত্তৰাধিকাৰী, ভনীয়েক, ভায়েক আৰু ককাকক হত্যা কৰা হ"ল।
  ইয়াৰ পিছত ৰাজপ্ৰসাদৰ প্ৰহৰীৰ কেপ্তেইন জেনেৰেলে জনসাধাৰণৰ মাজত জনপ্ৰিয় কেৰ"লিনাক সিংহাসনত বহিল।
  কেইবাবছৰ ধৰি বন্দীত্বই এগৰাকী শক্তিশালী মহিলাক কেৱল মেজাজ কৰি তুলিছিল আৰু তাই আৰু অধিক কঠোৰভাৱে শাসন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। আৰু মঠত ডাঙৰ-দীঘল হোৱা তাইৰ কন্যা চেৰাফিম নবু ৰাজ্যৰ উত্তৰাধিকাৰী হ"ল।
  যদিও পূৰ্বৰ প্ৰেমিকজন পুনৰ ক্ষমতালৈ আহিছিল, তথাপিও পালপেটাইনে নিজৰ পৰিচয় লুকুৱাই ৰাখিবলৈ বাধ্য হৈছিল আৰু এতিয়াৰ বাবে পাৰ্শ্বৱৰ্তী হৈ থাকিবলৈ বাধ্য হৈছিল। যদিও ৰাজ্যত তেওঁৰ প্ৰভাৱ অহৰহ শক্তিশালী হৈ আছিল।
  অতি সোনকালেই কেপ্তেইন জেনেৰেলৰ মৃত্যু হ"ল - আপাত দৃষ্টিত দুৰ্ঘটনাৰ ফলত, কিন্তু ইয়াৰ আঁৰত আছিল পালপেটাইন। আৰু অতি সোনকালেই চিথ লৰ্ডে উইট থালাৰৰ পৰা নিজৰ প্ৰথম প্ৰেম - ৰাণী কেৰ"লিনক বলি দিবলৈ দাবী জনায়।
  প্লেগেইছৰ সৈতে মৃত্যুৰ ডুৱেললৈ আহিল। তদুপৰি বলবোৰ প্ৰায় সমান আছিল। যেতিয়া দুয়োজন ছিথ যুদ্ধৰ পৰা ক্লান্ত হৈ পৰিল, তেতিয়া পালপেটাইনে হাৰ মানিলে আৰু বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই মোৰ প্ৰেমক হত্যা কৰিম আৰু একে সময়তে, মোৰ মাজত এতিয়াও ধোঁৱা ওলোৱা মানুহজনৰ অৱশিষ্টবোৰকো! - ইয়াত ক'লা প্ৰভুৱে মাতটো উচ্চ কৰি নিৰ্ণায়কভাৱে যোগ দিলে। - কিন্তু শপত খাই তোমাক এইটোৰ বাবে ক্ষমা নকৰো আৰু নিশ্চয় ধ্বংস কৰিম!
  উচ্চ মৰ্যাদা থকাসকলক দূৰ কৰাৰ ইচ্ছা সিথ স্বভাৱৰ অন্তৰ্নিহিত। মোৰ অপ্ৰাপ্য শক্তিয়ে তোমাৰ ঈৰ্ষাৰ জন্ম দিয়ে; মোৰ প্ৰজ্ঞাই তোমাৰ জ্ঞানৰ পিয়াহ পোহপাল দিয়ে; মোৰ কৃতিত্ববোৰে সেইবোৰ পুনৰাবৃত্তি কৰাৰ এক আবেগিক ইচ্ছা জগাই তোলে! - ডাৰ্থ প্লেগেইছে ডাৰ্থ চিডিয়ছক ক'লে, আৰু হাঁহি এটা মাৰি আগবাঢ়ি গ'ল। - নিজৰ আটাইতকৈ ওচৰৰ আৰু প্ৰিয় মানুহবোৰক হত্যা কৰিলে আপুনি নিজৰ মাজত এক অবুজ শক্তিৰ উৎস আৱিষ্কাৰ কৰিব। মই অনুভৱ কৰোঁ যে আপুনি ছিথসকলৰ ভিতৰত সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ হৈ পৰিব - যেতিয়া আপুনি নিজৰ মাজত থকা শেষ মানৱীয় দুৰ্বলতাক ধ্বংস কৰিব!
  
  
  অলৌকিকভাৱে জন্ম
  - এসময়ত আফগান যুদ্ধৰ সময়ত বায়ুসেনাৰ এজন কৰ্ণেলে তীব্ৰ শ্বেল শ্বক পাইছিল। আৰু তেওঁ নিজৰ সন্তান জন্ম দিয়াৰ সুযোগ হেৰুৱাই পেলালে, যদিও তেওঁ সঁচাকৈয়ে ইচ্ছা কৰিছিল। পত্নীয়ে কৰ্ণেলক বৰ ভাল পাইছিল আৰু তেওঁক লগ কৰিবলৈ গৈছিল, তেওঁলোকে অনাথ আশ্ৰমৰ পৰা দুজন শক্তিশালী ল"ৰাৰ লালন-পালনৰ দায়িত্ব লৈছিল। তেওঁলোকৰ দত্তক পিতৃয়ে তেওঁলোকক স্পাৰ্টান হিচাপে ডাঙৰ-দীঘল কৰিছিল। কিন্তু তথাপিও সেয়া নাছিল। ল"ৰাকেইটা শক্তিশালী, সুস্থ, কিন্তু বিশেষ মহাশক্তি দেখুৱাব পৰা নাছিল।
  আৰু আইতা ভাংগাই কৰ্ণেলক ভৱিষ্যদ্বাণী কৰিছিল যে তেওঁৰ সন্তানৰ প্ৰতিনিধিজনেই হ"ব অদ্ভুত আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ভাগ্যৰ মধ্যস্থতাকাৰী। তাৰ পিছত কৰ্ণেলে এগৰাকী বিখ্যাত যাদুকৰৰ ওচৰলৈ যোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে, যাতে তেওঁ তেওঁৰ পত্নীক অলৌকিকভাৱে গৰ্ভধাৰণ কৰাত সহায় কৰে।
  সঁচাকৈয়ে যাদুকৰগৰাকীৰ যথেষ্ট ক্ষমতা আছিল যদিও মূলতঃ তাই আছিল উচ্চমানৰ এগৰাকী ছলনাময়ী। তাই ঘোষণা কৰিলে যে তাই এই কামটো কৰি কৰ্ণেলক ল"ৰা এটা দিব পাৰে, কিন্তু প্ৰচুৰ পৰিমাণৰ ধন দাবী কৰিলে।
  কৰ্ণেলৰ মস্কোত কিছু ৰিয়েল এষ্টেট আছিল, লগতে যুদ্ধৰ সময়ত ডাছমেন আৰু চেচেনৰ সৈতে পুনৰ দখল কৰা মূল্যৱান ট্ৰফীও আছিল।
  এই বনৰীয়া ধন তেওঁ সংগ্ৰহ কৰিলে - ডেৰ লাখ টকা... আনকি আচৰিত কথা যে এজন অভিজ্ঞ ব্যক্তিয়ে, আৰু সেয়েহে প্ৰতাৰণাত কিনিলে। কিন্তু আপাত দৃষ্টিত যাদুকৰগৰাকীৰ সম্মোহন, পৰামৰ্শ, দক্ষতা, বোকা খোৱাৰ এক গুৰুতৰ উপহাৰ আছিল যিটো কাছপিৰ"ভস্কিয়ে নিজেই বা এজন বিশ্বমানৰ ৰাজনীতিবিদে ঈৰ্ষা কৰিব।
  ইফালে যাদুকৰগৰাকীয়ে কৰ্ণেলৰ পত্নীক তুচ্ছভাৱে শুই দি অতি ৰঙীন মঞ্চভিত্তিক অনুষ্ঠান এটা কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত তাই কেৱল এজন দাতাৰ পৰা বীজ এটা শুক্ৰৰ বুকুত বেজী দিলে।
  বেছি জটিল নহয় কেলেংকাৰী বুলি ওলাই পৰিল। কিন্তু ফলপ্ৰসূ। পত্নীয়ে (ভাৰ্জিন মেৰীৰ দৰে) নিৰ্মলভাৱে সন্তান গৰ্ভধাৰণ কৰিছিল - বাইদেউ, তাই কুমাৰী হৈয়েই থাকিল, গতিকে আঘাতৰ বাবে স্বামীয়ে নিজৰ পুৰুষসুলভ শক্তি সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰুৱাই পেলালে।
  সকলোৱে সন্তুষ্ট হৈ সঠিক সময়ত মহিলাগৰাকীয়ে এগৰাকী সুস্থ ছোৱালীৰ বোজাৰ পৰা মুক্ত হ"ল। তাই অৱশ্যে ব্ৰুনেট দেউতাক আৰু ক"লা চুলিৰ মাকৰ পৰা সম্পূৰ্ণ পৃথক হৈ পৰিল। কিন্তু পিতৃয়ে পুত্ৰৰ ওপৰত হিচাপ কৰিলেও জীয়েকক ভাল পাইছিল। কেৱল নিজৰ ধৰণেৰে, তাইক স্পাৰ্টান হিচাপে ডাঙৰ-দীঘল কৰা - টেম্পাৰিং আৰু ট্ৰেইনিং।
  ছোৱালীজনীৰ বিকাশ দ্ৰুতগতিত হৈছিল, উচ্চ প্ৰৱণতা আৰু ক্ষমতা প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। বিশেষকৈ শাৰীৰিকবোৰ। তাইৰ চুলিখিনি ডাঠ, ঢৌৱা, সোণালী আৰু আচৰিত ধৰণে ধুনীয়া।
  কিন্তু যেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে জানুৱাৰী মাহৰ বৰফৰ মাজেৰে দৌৰিবলৈ ধৰিলে - পৰম্পৰাগতভাৱে ৰাতিপুৱা আধা বাজি উঠি সাৰ পাই - এটা পৰিঘটনা ঘটিল। সাধাৰণতে তাইৰ দিনটো এনেকৈয়ে আৰম্ভ হৈছিল। এনে ৰাতিপুৱাৰ দৌৰ, এতিয়াও ভোৰ হোৱাৰ আগৰ আন্ধাৰত। যথেষ্ট স্পাৰ্টান।
  তাই পৰম্পৰাগত ডেৰ দহ কিলোমিটাৰ দৌৰিছিল, যিকোনো বতৰতে, গোটেই দিনটোৰ বাবে জীৱন্ততাৰ চাৰ্জ পাবলৈ। স্বাভাৱিকতে এইটো প্ৰশিক্ষণৰ আৰম্ভণিহে, কাৰণ ভ্লাডলেন (লেনিন আৰু ষ্টেলিনৰ সন্মানত নাম!) যুদ্ধ কলাৰ সৈতে গুৰুত্বসহকাৰে জড়িত আছিল। আনকি তাই প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল - তাইতকৈ ডাঙৰ আৰু ডাঙৰ হ"বলৈ ছোৱালীক পৰাস্ত কৰিছিল।
  কিন্তু তাই এতিয়াও প্ৰায় দহ বছৰীয়া ছোৱালী, আৰু তাই কেৱল ছুইমিং ট্ৰাংক পিন্ধি দৌৰে। আৰু সোণালী চুলিবোৰ শিখাৰ দৰে। আৰু অভিশপ্ত উন্মাদজনে এম্বুছত থকা শিশুটিৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে। আপাত দৃষ্টিত তেওঁ আগতীয়াকৈ ফান্দটো প্ৰস্তুত কৰিছিল, যিহেতু ছোৱালীজনীয়ে ইমান বেগেৰে লৰালৰি কৰে যে প্ৰতিজন প্ৰাপ্তবয়স্কই ধৰিব নোৱাৰে।
  ছোৱালীজনীৰ বাটত ভালকৈ ছদ্মবেশত কেইবাটাও ফান্দ পৰি আছিল। বৰফ পৰিছিল, আৰু সকলো লেখ-জোখ ঢাকি ৰখাৰ বাবে পৰিস্থিতি আৰু বেছি ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল। আৰু ভ্লাডলেন, যিজনী ছোৱালীয়ে যিকোনো বতৰতে খালী ভৰিৰে আৰু অৰ্ধউলংগ হৈ লৰালৰিকৈ গৈছিল, আনকি ইমান চৰম পৰ্যায়ত আনন্দ কৰিছিল। কাৰণ অসুবিধাই কেৱল মেজাজ কৰে আৰু যিটোৱে আমাক মাৰিব নোৱাৰে সেইটোৱে আমাক শক্তিশালী কৰি তোলে।
  ফান্দটোৱে কাম কৰিলে, ছোৱালীজনীৰ ভৰিখন তীব্ৰভাৱে চিটিকি পেলালে। সৌভাগ্যক্ৰমে প্ৰশিক্ষণৰ জৰিয়তে হাড়বোৰ ইমানেই শক্তিশালী হৈ পৰিছিল যে ভালুকৰ ফান্দত ভাঙি নাযায়।
  কিন্তু ভ্লাডলেনে এটা ডাঙৰ অভাৰহ"ল কৰিলে। আৰু বহুত কষ্ট পাইছিল। আৰু খলনায়কজনে কাৰাটে ছোৱালী এজনীক পেলাই ধৰ্ষণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। ভ্লাডলেনে নিমিষতে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিলে, গোৰোহাৰে চিবুকত খুন্দা মাৰিলে। কিন্তু অপৰাধীজন শক্তিশালী আছিল। হুমুনিয়াহ কাঢ়ি সি পিছলৈ জপিয়াই পৰিল, তাৰ ঘাঁ হোৱা চোলাটো ঘঁহি। তাৰ পাছত দা এখন উলিয়াই আনিলে।
  ছোৱালীজনীয়ে নিজকে নিৰস্ত্ৰ আৰু প্ৰায় উলংগ হৈ দীঘল কটাৰী লৈ উন্মাদ এজনৰ বিৰুদ্ধে ফান্দত পৰিল।
  ইয়াৰ পিছত এটা ব্যাপক আক্ৰমণ হ"ল আৰু ভ্লাডলেনে হেলান দি শত্ৰুক মূৰটো সৌৰজগতত আঘাত কৰিলে। ছোৱালীজনীৰ পিঠিত খোঁচ মাৰি কটাৰীখন পাৰ হৈ গ"ল। ভ্লাডলেনে ব্ৰাছটো বাধা দি আঘাতৰ দিশ সলনি কৰিলে। টিপটোৱে অপৰাধীজনৰ ঠিক ডিঙিত বিন্ধিলে। নিজৰ তেজত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ উন্মাদজনে হঠাতে ম্যাদ উকলি গ"ল।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে প্ৰথম প্ৰতিশোধ লৈ চিঞৰি ক"লে।
  - হৈ গ'ল!
  তথাপিও ই আছিল হত্যাকাণ্ড, আৰু ফান্দত থকা ভৰিখন গুৰুতৰভাৱে আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল।
  দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে উন্মাদজনৰ পিতৃ-মাতৃ আছিল অতি প্ৰভাৱশালী, আৰু ভ্লাডলেন গুৰুতৰ সমস্যাত পৰিছিল। তাইৰ ওপৰত এটা চেষ্টা কৰা হ"ল, আৰু তেওঁলোকৰ ঘৰত ড্ৰাগছ ৰোপণ কৰা হ"ল। কৰ্ণেলে ছোৱালীজনীক অধিক দূৰৈৰ ঠাইলৈ পঠিয়াব লগা হ"ল। চাইবেৰিয়াৰ ৰাছিয়ান যুদ্ধ কলাৰ বিদ্যালয়লৈ।
  তাত গভীৰ মাটিৰ তলৰ অংশত ৰডনভাৰে যুগ যুগ ধৰি বাস কৰি আহিছে আৰু সেৱা আগবঢ়াই আহিছে।
  অৱশ্যে ইয়াৰ দ্বাৰা কৰ্ণেলক ৰক্ষা পোৱা নাছিল। তেওঁক স্নাইপাৰে গুলীয়াই হত্যা কৰে, আৰু তেওঁৰ পত্নীক ড্ৰাগছ ব্যৱসায়ৰ অভিযোগত গ্ৰেপ্তাৰ কৰা হয়। দেখাত কোনোবাই সঁচাকৈয়ে পৰিয়ালৰ সৈতে স্ক"ৰ নিষ্পত্তি কৰিলে। সৰু ভাইটিকো গ্ৰেপ্তাৰ কৰা হ"ল, ডাঙৰ ভাইটিয়ে, সৌভাগ্যক্ৰমে, ইতিমধ্যে সেনাবাহিনীত সেৱা আগবঢ়াইছিল। চৈধ্য বছৰীয়া ল"ৰা এটাক কিশোৰ কলনীলৈ পঠিওৱা হৈছিল। লগতে প্ৰেছক্ৰিপচন কৰা ঔষধ।
  যদিও প্ৰথম অৱস্থাত গোচৰটো ভুৱা আছিল। কিন্তু সৌভাগ্যক্ৰমে নতুন আইনৰ অধীনত তেওঁক ছবছৰতকৈ বেছি সময় দিব পৰা নগ"ল।
  মা আছিল এগৰাকী এথলেটিক মহিলা, আৰু লগতে স্পাৰ্টানৰ দৰে প্ৰশিক্ষণ লৈছিল। সেয়ে মহিলাৰ কলনীত অতি সোনকালেই কৰ্তৃত্ব লাভ কৰি ভাল চাকৰি এটা পাবলৈ সক্ষম হ'ল। কনিষ্ঠ ভাইটি, শক্তিশালী আৰু যুদ্ধ কৌশলৰ সু-প্ৰশিক্ষিত,ও যুঁজাৰুসকলৰ অন্যতম হৈ পৰিল, তাৰ পিছত তেওঁ ডিটেচমেণ্ট কমাণ্ডাৰ হৈ পৰিল। কাৰ্যকালৰ এক তৃতীয়াংশ কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰাৰ পিছত তেওঁ পেৰ"লত যায়, আগতীয়াকৈ মুকলি কৰি দিয়া হয়। ৰাছিয়াত কিশোৰ অপৰাধীৰ বাবে আইন মানৱীয়, আনকি কোনোবাই ক"ব পাৰে যে তেওঁ মাত্ৰ চৈধ্য বছৰ বয়সতে প্ৰথম ভ্ৰমণলৈ যোৱাটো ভাগ্যৰ কথা।
  সাধাৰণতে কৰ্ণেলজন পৰম্পৰা অনুসৰি স্পাৰ্টান শিক্ষাৰ প্ৰবল প্ৰশংসক হোৱাটোৱে তেওঁৰ পৰিয়ালক স্পষ্টভাৱে উপকৃত কৰিছিল। শক্তিশালীসকল তুলনামূলকভাৱে কাৰাগাৰত ভাল, কিন্তু দুৰ্বল আৰু সিংহাসনত বহি থকাসকল তুলনামূলকভাৱে বেয়া! ল'ৰাটোৱে জ'নটোৰ মাজেৰে গৈছিল, নিজৰ প্ৰতি কোনো পক্ষপাতিত্ব নকৰাকৈ, আনকি উচ্চ আইনী (!) শিক্ষাও লাভ কৰিছিল। চোৰৰ ৰোমাঞ্চে তেওঁক আপাত দৃষ্টিত লৈ যোৱা নাছিল, আৰু সময় সলনি হৈছে - ডাকাত হোৱাটো ফেশ্বনৰ বাহিৰত হৈ পৰিছে। বৰঞ্চ ই ব্যৱসায়ক আকৰ্ষণ কৰিছিল।
  এজন ব্যৱসায়ীৰ বাবে আইনী শিক্ষা অতি প্ৰয়োজনীয়। মাকৰ লগত পৰিস্থিতি অধিক জটিল হৈ পৰিছিল - তেতিয়া তাই প্ৰাপ্তবয়স্ক, আৰু অপৰাধটো তাইৰ ওপৰত এটা ৰচনা কৰা গোচৰত ওলোমাই থোৱা হৈছিল। আক্ষৰিক অৰ্থত ড"প পৰিবহণ আৰু বিক্ৰীৰ বাবে এটা ছিণ্ডিকেটৰ আয়োজক। আৰু পুনৰ বিবেচনা কৰাটো প্ৰায় অসম্ভৱ। ইমানবোৰ উচ্চ পদবী তেতিয়া মূৰ্খ হৈ পৰিব।
  কিন্তু মাকে সক্ষম হ"ল যে তাইক কেছপিয়ান সাগৰৰ ওচৰৰ এটা ভাল জ"নলৈ বদলি কৰা হ"ল, আৰু তাতেই তাই অব্ছচাকৰ ৰক্ষক হিচাপে চাকৰি পালে। জেইলাৰে কেইবাখনো কিতাপ লিখিছিল, আনকি ছবিতো অভিনয় কৰিছিল। কিয় নহয়?
  বয়সৰ বাহিৰত চিকন, শাৰীৰিকভাৱে শক্তিশালী, প্ৰকাশভংগী মুখ আৰু পুৰুষসুলভ চিবুকৰ ধুনীয়া মহিলা।
  গতিকে নীতিগতভাৱে তাই জ"নত বেয়াকৈ বহি নাথাকিল, জীৱনৰ পৰা বন্ধ নহ"ল। আৰু আনকি সন্তানও পাইছিল। ল"ৰাটোৱে দোলনাৰ পৰাই প্ৰশিক্ষণ লৈছিল, আৰু কাৰাগাৰৰ দৈনন্দিন জীৱনটোক উজ্জ্বল কৰি তুলিছিল। কিন্তু গডফাদাৰৰ লগত খাপ খোৱা মতে মাকে কাম কৰা নাছিল, গতিকে তাইৰ বহুত আজৰি সময় আছিল।
  ভ্লাডলেনে সাত বছৰৰ পিছত উভতি আহিল - যুদ্ধ কলাৰ উচ্চতম পৰ্যায়ৰ দীক্ষা পাছ কৰি। যদিও প্ৰতিশোধৰ ভাবুকি এতিয়াও সম্পূৰ্ণৰূপে পাৰ হোৱা নাই, যোদ্ধাগৰাকীয়ে মাত্ৰ শেষ নামটো সলনি কৰি শ্বামানোভা কৰি লৈছে - পূৰ্বৰ নামটো এৰি থৈ গৈছে।
  যিহেতু তাইৰ দেউতাক সঁচাকৈয়ে সুপৰিচিত জেনেৰেল শ্বামানভৰ লগত বন্ধুত্বপূৰ্ণ আছিল, গতিকে উপাধি সলনি কৰাটো যথেষ্ট প্ৰতীকী হৈ পৰিল।
  ক্ষমতা অসাধাৰণ, আৰু বিদ্যালয়খন অতি কঠিন আৰু একে সময়তে যথেষ্ট যুক্তিসংগত ভ্লাডলেনৰ যুদ্ধ কলাৰ কোনো সমান নাছিল। ৰাছিয়াৰ মল্লযুঁজৰ অদ্ভুত শৈলী শিকিছিল তাই। যুঁজখনৰ নামটো অৱশ্যেই চৰ্তসাপেক্ষ বা ৰুস্কুণ্ডোৰ দৰে।
  ভ্লাডলেনে টেহৱাণ্ডোৰ দৰেই যুদ্ধ কলা আয়ত্ত কৰিছিল - ৰাছিয়ান ফিষ্টিকফ, আইকিডোৰ দৰেই মল্লযুঁজৰ সৈতে - নিক্ষেপ কৌশল আৰু প্ৰতিপক্ষৰ জড়তা ব্যৱহাৰ কৰি, থাই বক্সিঙৰ পৰা - কঁকাল, আঁঠু, মূৰত আঘাত। ৰডন"ভেৰীয়ে এক সংহত যুদ্ধ কলাৰ সৃষ্টি কৰিছিল, যাৰ কৌশলসমূহ শতিকাজুৰি চিকচিকিয়া হৈ আছিল আৰু মাষ্টাৰ যাদুকৰসকলে আন জনগোষ্ঠী আৰু বিদ্যালয়ৰ পৰা সকলো উত্তম বস্তু লৈছিল।
  অৱশ্যে ভ্লাডলেন শ্বামানোভাক শিকাইছিল, আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ ৰখাৰ বিষয়ে... কিন্তু সকলো জনা আৰু আয়ত্ত কৰাটো অসম্ভৱ। এজন প্ৰকৃত যুদ্ধ শিল্পীয়ে ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ অস্ত্ৰভাণ্ডাৰৰ সকলো কামতে পাকৈত হ"ব লাগিব। কিন্তু ব্যক্তিগত কৌশল আৰু ইয়াৰ চিপবোৰে উজ্জ্বলভাৱে কাম কৰে।
  ভ্লাডলেনে সকলোতকৈ বেছি ভৰিৰে যুঁজি ভাল পাইছিল, আৰু খালী আঙুলিৰে মাৰাত্মক বস্তু নিক্ষেপ কৰিছিল, যদিও তাই হয়তো সকলোতে শক্তিশালী আছিল।
  কাৰাটেকা বুলি কোৱা ছোৱালীজনীয়ে যদিও একেবাৰে কাৰাটে পঢ়া নাছিল, তথাপিও নিজাকৈ স্কুল খুলিছিল। বিভিন্ন প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল যদিও খ্যাতি আৰু খিতাপ লাভৰ বাবে চেষ্টা কৰা নাছিল।
  যদিও তাই কিছুমান ব্যৱসায়িক প্ৰতিযোগিতাত আৰু আনকি নিয়ম অবিহনে মাটিৰ তলৰ যুঁজতো অংশ লৈছিল, তথাপিও তাইক টকাৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  এতিয়াও অতি সৰু ছোৱালী হোৱাৰ বাবে ভ্লাডলেনে বিয়া হৈ সন্তান জন্ম দিবলৈ কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল। যুদ্ধ কলাৰ ক্ষেত্ৰত নিজকে উন্নত কৰি ল"ৰা-ছোৱালীক শিকাইছিল। বিশেষকৈ ভলকা ৰাইবাচেংকোৱে বহু আশা দেখুৱাইছিল। বাইদেউ, তেওঁও অত্যন্ত নিপুণভাৱে ভৰিৰে চোকা বস্তু নিক্ষেপ কৰি আছিল। কাৰাটে ল"ৰাজনে (আকৌ, বাস্তৱৰ লগত কোনো সম্পৰ্ক নথকা এটা ডাকনাম!) আটাইতকৈ ডাঙৰ মাষ্টৰ হ"বলৈ প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে।
  আৰু তাৰ পিছত হঠাতে ভলকাক ছবিত অভিনয় কৰিবলৈ নিমন্ত্ৰণ কৰা হ"ল আৰু তেওঁৰ ভাতৃ অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু ভ্লাডলেন শ্বামানোভা নিজেই তেওঁৰ লগত গ"ল। আৰু সেয়া বেলেগ কাহিনী।
  
  
  AMATEUR
  এইটো অধিক বাস্তৱসন্মত আৰু বিশ্বাসযোগ্য। অৰ্থাৎ অতি সাধাৰণ আৰু সাধাৰণ মানুহৰ আত্মা ষ্টেলিনৰ শৰীৰত প্ৰৱেশ কৰিলে। আৰু যিহেতু তেওঁ আছিল মাত্ৰ এজন গড় মানুহ, এজন বাসিন্দা। আৰু তেওঁ মাত্ৰ জানিছিল যে ১৯৪১ চনৰ ২২ জুনত হিটলাৰে ধৰ্মঘট কৰিব আৰু ইয়াৰ ফল বিপৰ্যয়জনক আছিল।
  জাৰ্মানীয়ে মস্কোক ল"বলৈ সক্ষম হ"ল আৰু মধ্যমীয়া হিটমেনজনক কেৱল নিজৰ দলটোৱে বিষাক্ত কৰি পেলালে। কিন্তু ৰাজধানী পতনৰ পিছত ইতিমধ্যে কিবা এটা ঠিক কৰিবলৈ বহু দেৰি হৈছিল। জাপানীসকলে দক্ষিণৰ পৰা সুদূৰ পূব, তুৰ্কিয়ে আঘাত কৰে। ককেছাছৰো পতন ঘটিল।
  আৰু ষ্টেলিনৰ ঠাইত প্ৰথমতে আপোচৰ ব্যক্তি হিচাপে মলটভে ল"লে। কিন্তু তেতিয়াই অভিলাষী বেৰিয়াই মূৰটো সোমাই দিলে। আৰু জুকোভে তেওঁক বাধা দিলে। আৰু ৰিগমাৰ"ল আৰম্ভ হ"ল। মুঠতে জাৰ্মানসকলে গ্রীষ্মকালত আৰু তাৰ পাছতো উৰাললৈ গৈছিল, জাপানীসকলৰ সৈতে সংযোগ স্থাপন কৰিছিল, প্ৰতিৰোধৰ সকলো আভাস দমন কৰিছিল।
  কিন্তু পশ্চিমীয়া দেশত যুদ্ধ চলি থাকিল। আমেৰিকানসকলে দ্বিধাবোধ কৰিলে - আশা কৰা মতে ফ্ৰেংকলিন ৰুজভেল্টে শেষলৈ টানিলে। ১৯৪১ চনৰ বৰদিনৰ আৰম্ভণিতে জাৰ্মানীয়ে জিব্ৰাল্টাৰক আক্ৰমণ কৰে। এই সময়লৈকে মস্কো আৰু লেনিনগ্ৰাড লোৱা হৈছিল আৰু দক্ষিণত জাৰ্মানসকলে ভলগা আৰু টেৰেকলৈ এম্ব্ৰয়ডাৰী কৰিছিল। ছোভিয়েট সৈন্যৰ দুৰ্বলভাৱে সংগঠিত প্ৰতিৰোধতকৈ টানি যোৱা যোগাযোগ আৰু বিশাল ৰাছিয়াৰ স্থানে তেওঁলোকক অধিক বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  হিটলাৰে ব্যক্তিগতভাৱে ফ্ৰাংকোক সাক্ষাৎ কৰি তেওঁক সম্ভাৱনাৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰিলে: সামৰিক বাহিনী হিচাপে ইউ এছ এছ আৰৰ অস্তিত্ব নাই। যিয়েই নহওক, যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আমেৰিকাই প্ৰথম নহ"ব। গতিকে ব্ৰিটেইন একেবাৰে বিপদজনক নহয়। তদুপৰি নৱেম্বৰ মাহত মস্কো দখল কৰাৰ পিছত ৰমেলে শক্তিবৰ্ধক বাহিনী, দুটামান নিৰ্বাচিত ডিভিজন আৰু বুট কৰিবলৈ এটা সম্পূৰ্ণ বিমান সেনা লাভ কৰে। আৰু ইংৰাজ ধূলিৰ দৰে পৰিল। ইতিমধ্যে জাৰ্মান আলেকজেণ্ড্ৰিয়াত আছে... গতিকে ফ্ৰাংকোৰ ব্ৰিটেইনৰ প্ৰতিশোধতকৈ হিটলাৰৰ ক্ৰোধক ভয় কৰাৰ কাৰণ বেছি। কিন্তু যদি তেওঁ এতিয়াও আফ্ৰিকান আৰু ইংৰাজী উপনিবেশৰ পৰা লাভ কৰিব বিচাৰে তেন্তে ...
  ফ্ৰাংকোৱে ৱেৰমাখ্টৰ হাত দুখন মুকলি কৰি দিয়া হৈছে আৰু তেওঁ নিজেই সকলো হেৰুৱাব পাৰে বুলি উপলব্ধি কৰি প্ৰথমে জাৰ্মান সৈন্যক পাৰ হ"বলৈ দিবলৈ সন্মত হৈছিল আৰু তাৰ পিছত তেওঁ নিজেই ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰিছিল। একে সময়তে প্ৰতিদিনে ইংৰাজৰ অৱস্থা বেয়া হৈ আহিছিল। জিব্ৰাল্টাৰ তিনিদিনত লোৱা হৈছিল। আৰু অতি সোনকালেই জাৰ্মানীয়ে পেলেষ্টাইন, আৰু তুৰ্কীৰ লগতে ছিৰিয়া আৰু মধ্যপ্ৰাচ্যৰ সৈতে ইৰাক দখল কৰিলে।
  ১৯৪২ চনৰ ৪ জুলাইত আমেৰিকা যুদ্ধৰ মাজলৈ টানি অনা হয়। স্বাধীনতা দিৱসৰ দিনা জাপানে পেৰু-খাবাৰক আক্ৰমণ কৰে।
  ৰাছিয়া, ইউৰোপ আৰু তাৰ পিছত আফ্ৰিকা আৰু এছিয়াৰ সম্পদ ব্যৱহাৰ কৰি জাৰ্মানীয়ে বিমান আক্ৰমণ আৰু ছাবমেৰিন যুদ্ধ চলাইছিল।
  জাৰ্মানীয়ে অস্ত্ৰৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰিছিল, আৰু দক্ষিণ আফ্ৰিকাত আক্ৰমণৰ নেতৃত্ব দিছিল।
  ১৯৪২ চনৰ শেষলৈকে আফ্ৰিকা নাজীৰ সম্পূৰ্ণ নিয়ন্ত্ৰণত আছিল, বাইদেউ ভাৰতৰ দৰেই। আৰু ইণ্ডোচাইনা, ছিংগাপুৰ আৰু অষ্ট্ৰেলিয়ালৈকে দ্বীপবোৰ জাপানীসকলৰ নিয়ন্ত্ৰণলৈ আহিল। সঁচা, হাৱাই দ্বীপপুঞ্জ দখল কৰাৰ শীতকালীন প্ৰচেষ্টা চামুৰাইৰ অপৰ্যাপ্ত সংগঠনৰ বাবে সফল নহ"ল।
  কিন্তু তথাপিও অধিক সামৰিক অভিজ্ঞতা থকা জাপানীসকলে সাগৰত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মান চাবমেৰিনৰ বহৰ অতি দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পালে, যাৰ ফলত ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাৰ শক্তি হ্ৰাস পালে।
  ১৯৪৩ চনৰ মে" মাহত ইংৰাজী মহানগৰত জাৰ্মানীৰ অৱতৰণ হয়। জাৰ্মানীয়ে লেণ্ডিং গ্লাইডাৰ, আৰু পানীৰ তলৰ টেংক, আনকি প্ৰথম জেট বোমাৰু বিমান এ পি-১৬১, আৰু চাৰি ইঞ্জিনৰ ইউ-৪৮৮ ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  ছাবমেৰিন যুদ্ধত ক্লান্ত হৈ পৰা ব্ৰিটেইনে বেছি দিন ধৰি ৰাখিব নোৱাৰিলে, কিন্তু অত্যন্ত কঠোৰ যুঁজ দিলে।
  এমাহৰ ৰক্তাক্ত যুদ্ধৰ অন্তত লণ্ডন পতিত হয় আৰু ইংলেণ্ডৰ বাবে যুদ্ধ শেষ হয়।
  আমেৰিকাই আছিল পৰৱৰ্তী পদক্ষেপ। কানাডাই আমেৰিকাৰ পক্ষত যুদ্ধ কৰিছিল, য"ত চাৰ্চিল পলায়ন কৰিছিল যদিও লেটিন আমেৰিকাৰ দেশসমূহে থাৰ্ড ৰাইচৰ সৈতে যুদ্ধ কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল। আৰু আৰ্জেণ্টিনা, তাৰ পিছত ব্ৰাজিলে জাৰ্মানীক তেওঁলোকৰ ভূখণ্ডত তেওঁলোকৰ মিত্ৰশক্তিৰ সামৰিক ঘাটি প্ৰদান কৰিছিল।
  যুদ্ধই দীৰ্ঘদিনীয়া চৰিত্ৰ ধাৰণ কৰিলে। বহিঃৰাজ্যত আমেৰিকা। তেওঁলোকৰ স্থলসেনা শক্তিশালী, আৰু বহৰখন অতি দ্ৰুতগতিত নিৰ্মাণ কৰা হৈছে।
  কিন্তু লাহে লাহে জাৰ্মান আৰু জাপানীসকলে ঠাই ল"লে। তেওঁলোকৰ পক্ষত আছিল পূব গোলাৰ্ধৰ সকলো সম্পদ, আৰু পশ্চিমৰ এটা অংশ। হয়, ঘোষিত সম্পূৰ্ণ যুদ্ধই ফল দি আছিল।
  অপাৰেচন ইকাৰাছ সফল হয় আৰু আইচলেণ্ড পতিত হয়। ইয়াৰ পিছত ফ্ৰিটজে গ্ৰীনলেণ্ডলৈ স্থানান্তৰিত হয়। ১৯৪৪ চনত অৱশ্যে কাকো নিৰ্ণায়ক সুবিধা দিয়া নাছিল। কিন্তু জাপান আৰু থাৰ্ড ৰাইচে পূব গোলাৰ্ধত স্থান দখল কৰি লেটিন আমেৰিকাত শক্তিশালী হৈ উঠে। পঞ্চল্লিশ বছৰৰ শীতকালত চামুৰাইসকলে নাজীৰ সৈতে মিলি হাৱাই দ্বীপপুঞ্জ দখল কৰে। আৰু বসন্ত কালত তেওঁলোক পানামাৰ ইষ্টমাছলৈ গুচি গ"ল।
  ৰুজভেল্টৰ মৃত্যুৰ পিছত আমেৰিকাই থাৰ্ড ৰাইখ আৰু জাপানৰ সৈতে শান্তি বিচাৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু আপোচ বিচাৰি উলিওৱাটো কঠিন। বিশেষকৈ যিহেতু হিটলাৰে তেজৰ গোন্ধ পাইছিল। ফেচিবাদৰ বেৰাকুডাই অত্যধিক বিচাৰিছিল। যুদ্ধ চলি থাকিল। নাজীয়ে গ্ৰীনলেণ্ডত নিজকে শিপাইছিল আৰু ১৯৪৫ চনৰ গ্রীষ্মকালত কানাডাত অৱতৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও সাগৰত পেলোৱা হৈছিল। কানাডাই আত্মসমৰ্পণ কৰিব বিচৰা নাছিল। সঁচা, পঞ্চল্লিশ বছৰৰ শৰৎকালত অষ্ট্ৰেলিয়া পতিত হৈছিল - পূব গোলাৰ্ধৰ পশ্চিমীয়া বিশ্বৰ শেষ উল্লেখযোগ্য দুৰ্গ। জাপান আৰু জাৰ্মানীয়ে সাগৰত সম্পূৰ্ণৰূপে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছিল। তেওঁলোকৰ ছাবমেৰিন বহৰ অতুলনীয় আছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও হাইড্ৰজেন পেৰাক্সাইডৰ চাবমেৰিন অতি শক্তিশালী আৰু চলন্ত বুলি প্ৰমাণিত হয়। তেওঁলোকৰ গতিবেগ প্ৰতি ঘণ্টাত চল্লিশ নট পৰ্যন্ত হৈছিল।
  আৰু পঞ্চল্লিশ বা ছয়চল্লিশৰ শীতকালত জিলেণ্ডৰ পাল আহিল। ১৯৪৬ চনৰ বসন্ত কালত আমেৰিকাই লেটিন আমেৰিকাৰ প্ৰায় সকলো দেশৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰে।
  আৰু পৰমাণু বোমা সৃষ্টিৰ প্ৰকল্পটোৱে পুঁজি কৰ্তনৰ বাবে স্পষ্ট ফলাফল নিদিলে। গতিকে আমেৰিকানসকলে এই ট্ৰাম্প এছক পৰাজয়ৰ খেলত নিক্ষেপ কৰিব নোৱাৰিলে!
  আৰু টেংক নিৰ্মাণৰ ক্ষেত্ৰত তৃতীয় ৰাইচে আমেৰিকাক যথেষ্ট অতিক্ৰম কৰিলে। বাৰকুৰি টন ওজনৰ আমেৰিকাৰ শ্ৰেষ্ঠ উৎপাদন টেংক "পাৰ্চিং"ত আছিল ১০২ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আৰু ৯০ মিলিমিটাৰ কামান যাৰ মুখৰ বেগ প্ৰতি ঘণ্টাত ৮১০ কিলোমিটাৰ আছিল। আৰু ১৯৪৬ চনত আটাইতকৈ ভাল আৰু বিশাল জাৰ্মান টেংক "ৰয়েল লায়ন" - ৬৫ টন ওজনৰ, ২৫০ মিলিমিটাৰৰ ফ্ৰন্টাল কৱচ আছিল। লগতে কাষ আৰু পিছফালৰ অংশ ২০০ মিলিমিটাৰ আৰু ১০৫ মিলিমিটাৰ বন্দুকৰ বেৰেল দৈৰ্ঘ্য ১০০ ই এল।
  টেংকটোৰ পিৰামিড আকৃতিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি পাৰ্ছিঙৰ পৰা কোনো কোণৰ পৰা ইয়াক ভেদ কৰিব পৰা নগ"ল।
  এটা ছিৰিজৰ পৰা অধিক শক্তিশালী টেংক নিক্ষেপ কৰাৰ প্ৰচেষ্টা ব্যৰ্থ হয়। বাইদেউ, মাত্ৰ ৯৩ টন ওজনৰ আৰু ৩০৫ মিলিমিটাৰৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আৰু ১২০ কেলিবাৰৰ বন্দুকৰ সৈতে মাত্ৰ টি-৯৩ বিমানখনেই জাৰ্মানজনৰ বিৰুদ্ধে বাটিং কৰাৰ সময়ত কিছু সুযোগ পাইছিল। কিন্তু গাড়ীখনৰ ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স অতি কম হোৱাৰ লগতে ঘূৰ্ণনশীল টাৰেটৰ অনুপস্থিতিয়ে ইয়াক যোগ্য প্ৰতিযোগী কৰি তুলিব পৰা নাছিল।
  "ছুপাৰপাৰশ্বিং"ৰ বিকাশ বহুদিনলৈকে টানি লৈ গ'ল, আৰু যিয়েই নহওক এই টেংকটো জাৰ্মান টেংকতকৈ কম আছিল।
  আৰু জেট বিমান পৰিবহণ, গুণগত মানৰ সম্পূৰ্ণ শ্ৰেষ্ঠত্ব নাজীৰ পক্ষত। আমেৰিকানসকলে মাত্ৰ পৰিমাণৰ বিৰোধিতা কৰিব পাৰিছিল। কিন্তু পুৰণি পৃথিৱীৰ সম্পদ থকা জাৰ্মানসকলে দিনটোত তিনিশ-চাৰিশ গাড়ী মন্থন কৰিব পাৰিছিল, সংখ্যাত আমেৰিকাতকৈ কম নহয়। ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - এই জেট যুঁজাৰু বিমানবোৰ আমেৰিকাৰ অসম্পূৰ্ণতাৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিযোগিতাৰ বাহিৰত - ক্লাছ "F"!
  আৰু টি এ-৪০০, টি এ-৫০০, ইউ-৩৮৭, এ আৰ-৩৮৩, অ" ডি-১৮, জি অ"-২৭০ জেট বোমাৰু বিমানবোৰো প্ৰতিযোগিতাৰ বাহিৰত। আমেৰিকাৰ হাতত এতিয়াও নাই পূৰ্ণাংগ জেট বোমাৰু বিমান। সেইটোৱেই নেকি বি-২৯। সঁচা, প্ৰজেক্টটোত বি-৩৬ আছে, কিন্তু এতিয়ালৈকে ই ছিৰিয়েল প্ৰডাকচনৰ পৰা বহু দূৰত।
  আৰু জাৰ্মান শ্ৰেণীৰ "এ" বেলিষ্টিক মিছাইলৰ বিশ্বত একেবাৰেই এনালগ নাই।
  ডিস্ক - এছাড়াও কোনো প্রতিযোগী আছে ...
  প্ৰযুক্তিগতভাৱে থাৰ্ড ৰাইচে আমেৰিকাক ভালদৰে সজ্জিত কৰিছে, আৰু সেয়েহে হিটলাৰে আমেৰিকাক শেষলৈকে শেষ কৰিবলৈ বদ্ধপৰিকৰ। আৰু কোনো আপোচ নাই। ছয়চল্লিশতম বছৰত মেক্সিকো আৰু কিউবাৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। পতনৰ সময়ত ইতিমধ্যে টেক্সাছ আৰু কেলিফৰ্ণিয়াত যুদ্ধৰ ধাৰাবাহিকতা আৰম্ভ হৈছিল। আৰু জাৰ্মান আৰু জাপানীয়ে আলাস্কাৰ পৰা কানাডা আক্ৰমণ কৰিলে।
  কিন্তু এতিয়া ছয়চল্লিশ বছৰ পাৰ হৈ গ"ল। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ এতিয়াও চলি আছে। উত্তৰ দিশৰ পৰা প্ৰৱেশ কৰি অৱশেষত ফ্ৰিটজে দখল কৰা কানাডাৰ বাবে সতাল্লিশতম বছৰটো আছিল মাৰাত্মক।
  অৱশেষত আমেৰিকাত বি-৩৬ জেট বোমাৰু বিমানখন আবিৰ্ভাৱ হ"ল যদিও এতিয়াও জাৰ্মানী আৰু জাপান পোৱা সম্ভৱ নহ"ল। ইয়াৰ উপৰিও ৱাশ্বিংটন টেংকটোৱে বছৰৰ শেষৰ ফালে ১২০ মিলিমিটাৰ দীঘল নলীৰ বন্দুক, আৰু তুলনামূলকভাৱে গ্ৰহণযোগ্য কৱচ আৰু ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শনৰ সৈতে দেখা দিছিল, যাৰ ওজন তেষষ্ঠি টন আছিল। যদিও ই সুৰক্ষিত আৰু জাৰ্মানতকৈ বেয়া আছিল, তথাপিও ইয়াৰ কৱচ বিন্ধিব পৰা শক্তি আৰু হীন নাছিল।
  কিন্তু সত্তৰ চল্লিশ বছৰৰ শেষলৈকে আমেৰিকাই ইতিমধ্যে আধাতকৈ অধিক ভূখণ্ড হেৰুৱাই পেলাইছিল, আৰু নিৰ্ধাৰিত হৈছিল।
  আনকি জাৰ্মানীয়ে বৃহৎ চহৰত ধুমুহাৰ সময়ত ছুপাৰ হেভি টেংক "ৰাট" আৰু "মনষ্টাৰ" পৰীক্ষা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। পিছৰটোৰ এটা বোমা লঞ্চাৰ আছিল যিয়ে দহ টন ওজনৰ চাৰ্জ উলিয়াই দিছিল!
  কল্পনা কৰকচোন, অস্ত্ৰটো কিমান ভয়ংকৰ হৈ পৰিল!
  আৰু নৱবৰ্ষৰ পূৰ্বে নিউয়ৰ্কৰ পতন ঘটিল আৰু জানুৱাৰী মাহৰ দশম তাৰিখে ৱাশ্বিংটন।
  তথাপিও য়েংকিছ এতিয়াও প্ৰায় আৰু ছমাহ ধৰি থিয় দি থাকিল। বিড়ম্বনাৰ কথাটো হ"ল যে দ্বিতীয় যুদ্ধৰ অন্ত পৰিছিল ঠিক ১৯৪৮ চনৰ ৯ মে"ত।
  কিন্তু তাৰ পিছতো শান্তি বেছি দিন নাথাকিল। হিটলাৰে ভাল নাপালে যে জাপানে অৰ্থনৈতিকভাৱে থাৰ্ড ৰাইখতকৈ বহুত বেছি পিছপৰা হোৱাৰ বাবে নিজৰ বাবে ইমানখিনি মাটি দখল কৰিছিল।
  নাজীসকলৰ যদিও পলমকৈ হৈছিল, ১৯৪৮ চনৰ আগষ্ট মাহত তেওঁলোকৰ নিজাকৈ পাৰমাণৱিক বোমা আছিল। পলমৰ এটা অংশ কাৰণ আছিল যে ফুৰাৰে গণধ্বংসী অস্ত্ৰৰ ধাৰণাটোক লৈ কেনেবাকৈ ঠাণ্ডা হৈ পৰিছিল। হিটলাৰে বিশ্বাস কৰিছিল যে দেশবোৰক ধ্বংস কৰা উচিত নহয়, জয় কৰা উচিত।
  কিন্তু কিবা কাৰণত মিত্ৰ দেশ জাপানৰ বাবে নিষ্ঠুৰ অত্যাচাৰীজনে ব্যতিক্ৰম কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  বৃহৎ বেলিষ্টিক মিছাইল আৰু পাৰমাণৱিক চাৰ্জত ষ্টাম্প মাৰি নাজীয়ে ১৯৫১ চনৰ ৪ জুলাইত তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ কৰে।
  টকিঅ" আৰু জাপানৰ অন্যান্য চহৰত শক্তিশালী পাৰমাণৱিক আক্ৰমণ চলাইছিল। তাৰ পিছতে সাগৰ আৰু স্থল বাহিনীয়ে আঘাত কৰে।
  ছমাহৰ ভিতৰতে তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল, সাধাৰণতে আচলতে ই এটা দিশত গৈ আছিল। আৰু শত্ৰুতাৰ সক্ৰিয় পৰ্যায়টো তিনিমাহ ধৰি চলিছিল।
  এইদৰে তৃতীয় ৰাইচে চূড়ান্ত বিশ্ব আধিপত্য প্ৰতিষ্ঠা কৰিলে। মহান ষ্টেলিনৰ শৰীৰত মধ্যমীয়াৰ প্ৰৱেশৰ বাবেই এনে অন্যায় ঘটিছিল। আৰু ভৱিষ্যতৰ কোনো জ্ঞানেই তাইক সহায় কৰা নাছিল! বিশেষকৈ অপেছাদাৰীজনে জেট বিমান নিৰ্মাণৰ সিদ্ধান্ত লৈ সকলো উদ্যোগ আৰু কাৰখানাক এনে অৰ্ডাৰ দিলে। দেখা গ"ল যে স্ক্ৰুটো বন্ধ হৈ গৈছে আৰু জেটটো এৰি দিয়া হোৱা নাছিল।
  আৰু হিটমেনৰ কৌশলগত সিদ্ধান্তবোৰ ইয়াতকৈ মূৰ্খামি ক"তো নহয়। ৰঙা সেনাবাহিনী উৰি যোৱাত কোনো আচৰিত কথা নহয়। আৰু ইয়াৰ অবিহনে জাৰ্মানী, ইয়াৰ মিত্ৰ আৰু জাপানক প্ৰতিহত কৰিব পৰা কোনো নাই।
  বাৰু, হিটলাৰে নিজেই সাম্ৰাজ্যিক একত্ৰীকৰণৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। অৰ্থাৎ বিশ্ব একক শক্তিৰ সৃষ্টি, য"ত ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ পৃথিৱী গ্ৰহৰ সকলো শক্তিকে স্বেচ্ছামূলক-বাধ্যতামূলকভাৱে অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছিল। একক মুদ্ৰাৰ সৈতে অৱশ্যেই, আৰু জিনীয় নিৰ্বাচনৰ বৰ্বৰ কাৰ্যসূচী।
  আৰু লগতে এক বৃহৎ মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ প্ৰস্তুতিৰ সৈতে!
  
  
  BOY SAVE TSAR ৰাছিয়া
  বাহিৰত জানুৱাৰী মাহৰ ঠাণ্ডা। ইয়াত অলেগ ৰাইবাচেংকো নামৰ ল"ৰা এজনে ৰাস্তাৰে স্কুললৈ খোজ কাঢ়ি গৈ আছে আৰু হঠাতে তেওঁ দেখিছে যে ওচৰৰ পেনেল হাউচটোৰ বেৰখন কেনেবাকৈ অদ্ভুতভাৱে জিলিকি আছে। ল'ৰাটোৱে এটা বিশেষ আহ্বান অনুভৱ কৰে - তাত দৌৰা, আপুনি আৰ্বিটাৰ হ'ব। ল"ৰাটোৱে সমস্ত শক্তিৰে দৌৰি গ"ল।
  ভাল কথা যে আচৰিত ধৰণে গাড়ী কম আছিল, আৰু সি সিহঁতৰ নাকৰ ঠিক তলত পিছলি যাবলৈ সক্ষম হৈছিল। নিপুণ ডাইভিং আৰু আপুনি বেৰৰ সেউজীয়া প্ৰতিফলনত আছে।
  ল"ৰাটোৱে তাইৰ ওচৰলৈ দলিয়াই দিয়ে। হাত দুখন, যেন হেৰী পটাৰ চিনেমাত, কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ এই জেলীটোত প্ৰৱেশ কৰে আৰু এচেকেণ্ডৰ পিছত পঁচিশ ডিগ্ৰী হিমৰ পৰা ল"ৰাটোৱে নিজেই নিজকে সেউজীয়া ঘাঁহেৰে গজি উঠা গ্ৰীষ্মকালীন ল"নত দেখা পায়।
  জড়তাৰেও ল"ৰাটো ঘাঁহৰ ওপৰত পৰি লগে লগে ওপৰলৈ জপিয়াই পৰে। হিমৰ পিছত এতিয়াও মৃত্যু নোহোৱা গ্ৰীষ্মৰ কোলাত থকাটো ভাল৷ যদিও ই নিজৰ মুকুটৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিছিল।
  ল'ৰাটোৱে চাৰিওফালে চালে - চাৰিওফালে মানুহ নাছিল, মাত্ৰ ইতিমধ্যে হালধীয়া হ'বলৈ আৰম্ভ কৰা গছবোৰ, আৰু ... ৰেলৱেৰ মথাউৰি এটা। ওখ, গ্ৰেনাইটৰ ৰেখাৰে আবৃত আৰু ইয়াৰ সন্মুখত কাঁইটীয়া তাঁৰ আনকি ডাঠ খুঁটাতো ঘাঁ কৰা হয়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অনুভৱ কৰিছিল যে এই সকলোবোৰ কেৱল তেনেকুৱাই নহয়। আৰু তেওঁ আচলতে কিবা এটা নিৰ্ণায়ক কথাৰ সন্মুখীন হৈছে... তেওঁৰ মূৰত এটা আদেশ শুনা যায়: ৰেলপথৰ কাষ চাপিবলৈ। এইটো কৰাটো বৰ সহজ নহয়, বাটত তাঁৰৰ ডাঠ তৰপ এটা - ব্ৰুনোৰ সৰ্পিল।
  গৰমে নিজেই ল"ৰাটোক ওলাই অহাৰ পথ এটাৰ পৰামৰ্শ দিলে। তেওঁ খৰধৰকৈ শীতকালীন কাপোৰ খুলিবলৈ ধৰিলে। আৰু কাঁইটৰ ওপৰত পেলাই দিব। ল"ৰাটোৱে মানসিক শৃংখলাৰ এক বিশেষ ৰূপ অনুভৱ কৰে। "আপুনি এতিয়া ইতিহাসৰ নিৰ্মাতা হ'ব পাৰে। আপুনি এতিয়া কেৱল অতিবিকশিত কল্পনাশক্তিৰ স্কুলীয়া ল'ৰা নহয়, অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ডাঙৰ ডাঙৰ কাম কৰিব!"
  ল"ৰাটোৱে তাঁৰখন ভৰাই দিলে, মাত্ৰ জিন্স আৰু টি-চাৰ্ট পিন্ধি থাকিল। শীতকালৰ গৰম বুট পিন্ধিও গৰম আছিল, আৰু ল"ৰাটোৱে সাৰ পাইছিল। খালী ভৰিৰে চোকা, সেউজীয়া ঘাঁহ অনুভৱ কৰিলে বৰ ভাল লাগে। আগষ্ট মাহত মাটি নিখুঁতভাৱে গৰম হৈ যায় আৰু ল"ৰাটোৱে তাৰ ওপৰত খোজ কাঢ়ি ভাল পায়।
  আৰু শীতকাল বছৰৰ এটা বেয়া সময় - মিঠা গ্ৰীষ্মৰ দৰে নহয়। ল'ৰাটোৱে অৱশ্যে মুখ মেলি থিয় হ'বলৈ সময় নাপায় - যিহেতু তেওঁ মধ্যস্থতাকাৰী। ল"ৰাটোৱে তাঁৰৰ মাজেৰে খৰধৰকৈ বগাই যায়। তাইৰ মাজেৰে বিদ্যুৎ পঠিওৱা হ"ল, আৰু তাইৰ কাপোৰৰ মাজেৰে স্ফুলিংগবোৰে তাইৰ উদং গোৰোহাত গুলী চলালে।
  ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল, এটা বেদনাদায়ক আঘাত, আৰু কেনভাছত জপিয়াই পৰিল। তলুৱাত চোকা শিলে বিন্ধিছিল। কিন্তু ল"ৰাটোৱে খৰধৰকৈ মথাউৰিটোৰ ওপৰেৰে দৌৰি গ"ল। তেওঁ অনুভৱ কৰিছিল যে এই সকলোবোৰ অকাৰণতে নহয়, বৰঞ্চ এটা ডাঙৰ পৰিকল্পনাৰ অংশ!
  ইয়াত গৰম ৰেল, ইতিমধ্যে ৰ"দটোৱে দুপৰীয়া অতিক্ৰম কৰিলে, বতাহত লিণ্ডেন আৰু মৌৰ গোন্ধ ওলাইছে। ইমান নিস্তব্ধ যে দূৰৰ পৰা মৌমাখিৰ গুণগুণনি শুনা যায়।
  ল'ৰাটোৱে গৰম লোহাৰ ওপৰত খালী ভৰিৰে থিয় হৈ নতুন আদেশ শুনিলে: "প্ৰতিটো ৰেলত সাতটা শিল ৰাখক।" ল"ৰাটোৱে দ্বিধাবোধ কৰি জোৰেৰে ক"লে:
  - কিন্তু তেতিয়া ৰেলখন ৰেলৰ পৰা নামিব পাৰিবনে?
  মাতটোৱে মোৰ কাণৰ ড্ৰামত খুন্দা মাৰিলে:
  - ঠিক সেইটোৱেই লাগে তোমাৰ! ৰাছিয়াৰ শত্ৰু ইয়ালৈ যাব!
  ল'ৰাটোৱে আৰু তৰ্ক কৰা নাছিল। আৰু ঈশ্বৰৰ মাতে স্পষ্ট কৰি দিলে: কেৱল তীখা ৰঙৰ শিল বাছি লওক।
  ইতিমধ্যে হাত দুখন লৰচৰ কৰি আছিল। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ ওপৰত আনন্দ অনুভৱ কৰিলে - তেওঁ হৈছে মধ্যস্থতাকাৰী, এজন সাধাৰণ স্কুলীয়া ল'ৰা ইতিহাসত লিপিবদ্ধ হ'ব!
  দুয়োটা ৰেলপথতে শিলবোৰ পোহৰ: ঠিক চৈধ্যটা টুকুৰা - প্ৰতিটোৰ পৰা সাতটা। আৰু সেইবোৰ কাৰ্যতঃ পৃথক কৰিব নোৱাৰা!
  হৈ গ"ল! ল'ৰাটোৱে অৱশেষত আকৌ নিজকে ক্ৰছ কৰিলে, পঢ়িলে - "আমাৰ দেউতা" আৰু খালী গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল, পুনৰ সুস্থ হৈ উঠিল। শিল আৰু ঘাঁ হোৱা তলুৱাবোৰত হুলস্থুল কৰি সি দৌৰি আৰম্ভ কৰি পলাই গ"ল। মই প্ৰায় মথাউৰিৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিলোঁ...
  সোঁতৰ মাজেৰে আকৌ বগাবলৈ মন নগ"ল যদিও ওলাই অহাৰ কোনো উপায় নাছিল। ল"ৰাটোৱে দৌৰ ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰায় নিমিষতে মথাউৰিৰ পৰা শেষৰ বাধাটোলৈকে উৰি গ"ল। অলপ থতমত খালোঁ, কিন্তু ভয়ংকৰ নহয়। আৰু ইয়াত তেওঁ আকৌ উষ্ণ গ্ৰীষ্মকালীন পৃথিৱীখনত অলেগ ৰাইবাচেংকো। আগফালে, ঠিক বতাহত, এটা সেউজীয়া কুঁৱলী জিলিকি উঠিছে: উভতি অহাৰ পথ।
  ল"ৰাটোৱে সঁচাকৈয়ে উষ্ণ গ্ৰীষ্মৰ পৰা পুনৰ হিম আৰু শীতকাললৈ ঘূৰি আহিব নিবিচাৰে। কিন্তু তাৰ পিছত এটা ৰহস্যময় কণ্ঠই শেষ আদেশ দিয়ে:
  - খৰধৰ কৰক, নহ'লে পৰ্টেলটো বন্ধ হৈ যাব, আৰু আপুনি চিৰদিনৰ বাবে ১৯১৪ চনত থাকিব আৰু কেতিয়াও আপোনাৰ পিতৃ-মাতৃক দেখা নাপাব।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খৰখেদাকৈ তাঁৰৰ পৰা কাপোৰবোৰ ফালি পেলায় আৰু যাদৃচ্ছিকভাৱে টানি আনে। পৰ্টেলটো ম্লান হ"বলৈ ধৰে আৰু জোতা নোহোৱা ল"ৰাটোৱে লৰালৰিকৈ ওলাই যায়। ই ইলাষ্টিক কিবা এটাৰ লগত খুন্দা মাৰে আৰু প্ৰচেষ্টাৰে জপিয়াই ওলাই যায়। খালী ভৰি জ্বলাই পেলায় চহৰৰ বৰফেৰে। জোতা পিন্ধি শীতকালীন জেকেট এটা পিন্ধিব লাগিব ঠিক ৰাস্তাতে - পথচাৰীৰ বিভ্ৰান্তিকৰ চাৱনি ধৰিব লাগিব।
  আনকি কোনোবাই চিঞৰি উঠিল: "পাগল"। কিন্তু ল'ৰাটোৱে গুৰুত্ব নিদিয়ে - তেওঁ নিজৰ কাম কৰিলে আৰু মহান মিছনটো পূৰণ কৰিলে...
  ১৯১৪ চনৰ ২২ আগষ্টত এখন ৰেল দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হয়, য"ত হিণ্ডেনবাৰ্গ আৰু ইৰিখ লুডেনডৰ্ফ, মেক্স হফমেনেও অনুসৰণ কৰে। পূব ফ্ৰণ্টৰ যুদ্ধত নিৰ্ণায়ক ভূমিকা লোৱা তিনিওজন সামৰিক সেনাপতিৰ মৃত্যু হয় - ইষ্ট প্ৰুছিয়াত অভিযান আদিৰ পৰা আৰম্ভ কৰি - মৃত্যু হয়।
  ফলত অসংগঠিত জাৰ্মান সৈন্যই এক গুৰুতৰ পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হয়। প্ৰতিৰক্ষাহীন ক'নিগছবাৰ্গক এই পদক্ষেপত লোৱা হয় আৰু জাৰ্মান সৈন্যক আংশিকভাৱে ঘেৰি ধৰা হয়, আৰু আংশিকভাৱে ধ্বংস বা বন্দী কৰা হয়।
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ বিজয়ে যুদ্ধৰ সমগ্ৰ গতিপথত নিৰ্ণায়ক প্ৰভাৱ পেলাইছিল। আৰু প্ৰথমে জোৱান আৰু বিষয়াৰ মনোবলৰ দৃষ্টিকোণৰ পৰা। জাপানৰ পৰাজয়ৰ পিছত ৰাছিয়াৰ সেনাৰ কৰ্তৃত্ব তীব্ৰভাৱে হ্ৰাস পোৱাটো কোনো গোপন কথা নহয়। আনকি কিছুমান সংকীৰ্ণ চকুৰ এছিয়ানক কোনেও গুৰুতৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী বুলিও গণ্য কৰা নাছিল। আৰু তাৰ পিছত ৰাছিয়ানসকলে চাৰিখন ডাঙৰ যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছিল, আৰু সকলো যুদ্ধতে তেওঁলোকৰ সংখ্যাগত সুবিধা আছিল।
  আৰু সাগৰতো তেওঁলোক একেবাৰে পৰাজিত হৈছিল, মাথোঁ পৃথক পৃথক, ব্যক্তিগত সফলতা আছিল। ভ্লাডিভষ্টকৰ ক্ৰুজাৰবোৰ বিশেষভাৱে বিশিষ্ট আছিল।
  বাৰু, পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ স্থল সৈনিক বুলি গণ্য কৰা জাৰ্মানসকলৰ লগত ক"ত যুঁজিব?
  আৰু তাৰ পিছত দেখা গ"ল যে ফ্ৰিটজখন ভাঙি পেলোৱা সম্ভৱ, আৰু গাড়ী চলাই লাখ লাখ বন্দী লোৱা সম্ভৱ!
  ৰাছিয়াৰ সামৰিক বাহিনী আৰু জনসংখ্যাৰ উৎসাহ বহুগুণে বৃদ্ধি পাইছে। অষ্ট্ৰিয়াৰ ফ্ৰণ্টত আগবাঢ়ি যোৱাটো দ্ৰুত আছিল। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী যুদ্ধৰ বাবে সাজু নাছিল। আৰু বিশেষকৈ স্লাভিক ইউনিটসমূহৰ মনোবল অত্যন্ত কম। বহুতেই ঢোলৰ স্পন্দন আৰু অৰ্কেষ্ট্ৰাৰ শব্দৰ লগে লগে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। স্লাভসকলে নিজৰ ভাইসকলৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব বিচৰা নাছিল, ঘৃণিত অষ্ট্ৰিয়ানসকলৰ বাবে। কেৱল হাংগেৰী আৰু জাৰ্মান জনগোষ্ঠীয় ইউনিটবোৰহে কম বেছি পৰিমাণে যুদ্ধৰ বাবে সাজু আছিল।
  ৰাছিয়ান সেনাই অষ্ট্ৰিয়াৰ সৈন্যক উফৰাই দিয়ে আৰু লগে লগে প্ৰজেমিছলৰ দুৰ্গ লভভ দখল কৰে আৰু সফলতা লাভ কৰি হাংগেৰীত প্ৰৱেশ কৰে। জাৰ্মান ফ্ৰণ্টটোৱে ছিমত ফাটি গৈছিল। উচ্চমানৰ ৰাছিয়ান বাহিনীয়ে প"জনানত প্ৰুছিয়ানসকলক পৰাস্ত কৰি অ"ডাৰলৈ লৰালৰিকৈ যায়। জাৰ্মানীয়ে ছটা কৰ্প অষ্ট্ৰিয়ালৈ বদলি কৰে।
  কিন্তু এইখিনিয়েই যথেষ্ট নাছিল। তদুপৰি কেন্দ্ৰত পজিচন ধৰি ৰাখিবলৈ পৰ্যাপ্ত শক্তি নাছিল। আৰু পশ্চিমে তীব্ৰ যুদ্ধ চলি থাকিল।
  তাৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে পূব দিশলৈ নতুন বাহিনী স্থানান্তৰ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। অষ্ট্ৰিয়া ইটালীৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশৰ ফলত পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল। এই দেশসমূহৰ মাজত যুগ যুগ ধৰি শত্ৰুতাপূৰ্ণ সম্পৰ্ক চলি আহিছে। আৰু ত্ৰিপাক্ষিক মিত্ৰতা বহু দিশত আছিল এক কৃত্ৰিম গঠন। যদিও যুদ্ধ জাৰ্মানী আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ বাবে অধিক অনুকূল আছিল, তথাপিও ইটালীয়ে আটাইতকৈ শক্তিশালী দলত যোগ দিলেহেঁতেন। আৰু সেইবাবেই ৰাছিয়াৰ সৈন্য ইতিমধ্যে বুডাপেষ্টৰ কাষ চাপিছে, আৰু কেন্দ্ৰীয় শক্তিসমূহৰ কাম-কাজ আৱৰ্জনা! ৰোমানিয়াই যুদ্ধত যোগদান কৰিবলৈ খৰখেদা কৰিলে।
  এইটো স্পষ্ট যে ৰোমানিয়াৰ ৰজাজন দ্বিতীয় নিকোলাছৰ আত্মীয়, আৰু তেওঁ পতনশীল অষ্ট্ৰিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ মূল্যত নিজৰ মাটি সম্প্ৰসাৰণ কৰিব বিচাৰে।
  আৰু বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰে নহয় বুলগেৰিয়াই ৰাছিয়াৰ পক্ষত যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল।
  কেৱল অট্টোমান সাম্ৰাজ্যইহে জাৰ্মানসকলৰ প্ৰতি আনুগত্যশীল হৈ উঠিল। আৰু সেয়া কেৱল এই কাৰণেই যে প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু চুলতানক সত্যৰ আগত ৰাখি শত্ৰুতা আৰম্ভ কৰাৰ নিৰ্দেশ দিছিল। তুৰ্কী সেনা বেছি শক্তিশালী নহয় যদিও ই ৰাছিয়াক এণ্টেণ্টেৰ যোগানৰ ক্ষেত্ৰত সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। কিন্তু আনহাতে, ৰাছিয়াৰ বাবে দক্ষিণ দিশলৈ নিজৰ ভূখণ্ড যথেষ্ট সম্প্ৰসাৰণ কৰাৰ এক বৃহৎ সুযোগ। জাপানে অৱশ্যে জাৰ্মানী আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰিছিল। প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত জাৰ্মান উপনিবেশবোৰ দখল কৰিবলৈ।
  ইয়াৰ ফলত সুদূৰ পূবত ৰাছিয়াৰ হাত মুক্ত হ"ল। আৰু পশ্চিমে জাৰ্মানসকলক চেপি ধৰা হ"ল।
  কেৱল অডাৰ নদীত জাৰ্মানীয়ে ৰাছিয়াৰ সেনাৰ আক্ৰমণ বন্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ইয়াৰ বাবে পশ্চিমৰ সকলো আক্ৰমণাত্মক অভিযান বন্ধ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ প্ৰায় আধা অংশ ৰাছিয়াৰ সৈন্যই মুক্ত কৰিছিল।
  এইদৰে অষ্ট্ৰিয়ান সাম্ৰাজ্যই আচলতে খেল এৰি জাৰ্মানীৰ বাবে বোজালৈ পৰিণত হ"ল। ইস্তানবুলৰ বিৰুদ্ধে বুলগেৰিয়ানে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে।
  শীতকালত ইউৰোপত শত্ৰুতাৰ নিস্তব্ধতা আহিছিল। কিন্তু ৰাছিয়াৰ সেনাই তুৰস্কৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। আৰু ইয়াত সকলো সফলতাৰে বিকশিত হৈছিল। তদুপৰি আৰব আৰু আৰ্মেনিয়ানসকলে অট্টোমান শাসনৰ বিৰুদ্ধে বিদ্ৰোহ কৰিছিল।
  ইতিমধ্যে ফেব্ৰুৱাৰী মাহত ৰাছিয়াৰ সৈন্য বাগদাদত আছিল আৰু ইংৰাজে বাছৰা দখল কৰিছিল। মাৰ্চ মাহৰ শেষৰ ফালে ৰাছিয়াই সমগ্ৰ এছিয়া মাইনৰ দখল কৰি ইস্তানবুলৰ বুলগেৰিয়ান আৰু ছাৰ্বসকলৰ সৈতে আক্ৰমণ চলায়। Türkye খেলৰ বাহিৰত। ছিৰিয়া, পেলেষ্টাইন, দক্ষিণ ইৰাক ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সলৈ গৈছিল - ৰাছিয়াই বাকী সকলো পাইছিল। চৌদি আৰব - এতিয়ালৈকে আনুষ্ঠানিকভাৱে স্বাধীন ভূখণ্ড হৈয়েই আছে, কিন্তু জাৰ্মানীয়ে আত্মসমৰ্পণৰ পিছতো ইয়াক বিভক্ত কৰাৰ কথা আছিল। আৰু তাই বহু দূৰত নাছিল। ১৯১৫ চনৰ ২৫ এপ্ৰিলত আমেৰিকাই জাৰ্মানীৰ সৈতে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। এইটো স্পষ্ট যে আমেৰিকানসকল ব্যৱহাৰিক মানুহ আৰু তেওঁলোকে বিজয়ৰ পাইৰ বিভাজনৰ বাবে সময়ত উপস্থিত হ"ব বিচাৰিছিল। বসন্তকাললৈকে ৰাছিয়ান সেনাই বৃহৎ পৰিমাণে নতুন ধৰণৰ অস্ত্ৰ উৎপাদন কৰিছিল: মেচিনগানৰ সৈতে অল-টেৰেইন বাহন "লুনা" -২। নতুন টেংকবোৰ লঘু হ"লেও ঘাইপথত প্ৰতি ঘণ্টাত ৪০ কিলোমিটাৰ গতি বিকশিত হৈছিল আৰু গাড়ী চলোৱাৰ বৈশিষ্ট্যও আছিল উৎকৃষ্ট।
  মে" মাহৰ আৰম্ভণিতে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ৰাস্তা শুকাই যোৱাৰ লগে লগে হাংগেৰী আৰু সমগ্ৰ দক্ষিণ ফ্ৰণ্টত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। অষ্ট্ৰিয়াৰ সেনা ভাঙি গ"ল, ফ্ৰণ্ট ধৰি ৰাখিবলৈ জাৰ্মান সৈন্য যথেষ্ট নাছিল।
  ২২ জুনত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই ভিয়েনাত প্ৰৱেশ কৰে। আৰু ২৪ জুনত ব্ৰিটিছ, ফৰাচী, বেলজিয়াম আৰু প্ৰথম আমেৰিকান বেটেলিয়ন ব্ৰাছেলছত প্ৰৱেশ কৰে। হলণ্ডে জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে, আৰু অলপ পিছত ছুইডেনৰ বিৰুদ্ধে ডেনমাৰ্কৰ সৈতে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। জাৰ্মানীয়ে অডাৰৰ কাষৰ বাধাটো প্ৰায়েই ধৰি ৰাখিব পৰা নাছিল যদিও ৰাছিয়ান, জাৰবাদী সেনাই মিউনিখৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ চলাইছিল। ১৯১৫ চনৰ ৭ আগষ্টত দক্ষিণ জাৰ্মানীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ চহৰখনৰ পতন ঘটে। আৰু ১১ আগষ্টত জাৰ্মানীয়ে নিজৰ বাবে একেবাৰে আশাহীন পৰিস্থিতিত আত্মসমৰ্পণ কৰিলে।
  ইয়াৰ পিছত ভূখণ্ডৰ বিভাজন আৰম্ভ হ"ল। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী আৰু অট্টোমান সাম্ৰাজ্য বিশ্বৰ ৰাজনৈতিক মানচিত্ৰৰ পৰা নোহোৱা হৈ গ"ল। বুলগেৰিয়া তুৰ্কীৰ ভূখণ্ডৰ সেই অংশ হৈ পৰিল যিটো ১৯১৩ চনত অট্টোমানসকলে ইয়াৰ পৰা জয় কৰিছিল। ছাৰ্বিয়া বহু পৰিমাণে সম্প্ৰসাৰিত হৈ যুগোস্লাভিয়ালৈ ৰূপান্তৰিত হয়। ৰোমানিয়াই ট্ৰেন্সিলভেনিয়া লাভ কৰে। ৰাছিয়াই ইয়াৰ ৰচনাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিছিল: বুকোভিনা, গালিচিয়া, চেকোস্লোভাকিয়া, ক্ৰাকো অঞ্চল আৰু হাংগেৰীৰ আধা অংশ, বুডাপেষ্টলৈকে, য'ত তেওঁলোকে সীমান্ত অংকন কৰিছিল। জাৰ্মানীয়ে নিজৰ ভূখণ্ডৰ বৃহৎ হ্ৰাস লাভ কৰিলে। পশ্চিমে তাই এলজাৰ আৰু লৰেইনক ডেনমাৰ্কৰ পূৰ্বে জয় কৰা ভূমি ফ্ৰান্সলৈ ঘূৰাই পঠিয়াবলগীয়া হৈছিল। পূব দিশটোৱেই আটাইতকৈ কঠিন।
  ৰাছিয়াই সীমান্ত অডাৰৰ কাষেৰে অংকন কৰিবলৈ জোৰ দিছিল, আৰু ফ্ৰান্সৰ বাবে ৰাইন নদীৰ কাষেৰে। কিন্তু আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনে ৰাছিয়া আৰু ফ্ৰান্সক বেছি শক্তিশালী কৰি জাৰ্মানীক বেছিকৈ দুৰ্বল কৰিব বিচৰা নাছিল। ফলত আপোচ গ্ৰহণ কৰা হ"ল। পূবৰ সকলো মাটি ৰাছিয়াই লাভ কৰে, য"ত পোলেণ্ডৰ সংখ্যাগৰিষ্ঠতা আছে।
  ইষ্ট প্ৰুছিয়াই ক্লাইপেডা, ডানজিগক হেৰুৱাই জাৰ্মানীৰ পৰা বিচ্ছিন্ন হোৱা বুলি প্ৰমাণিত হয়, কিন্তু অন্ততঃ ই ছেদ কৰা ৰূপত জীয়াই থাকিল। ক"নিগছবাৰ্গ জাৰ্মান হৈয়েই থাকিল। কিন্তু জাৰ্মানীয়ে বহু মাটি হেৰুৱালে। সীমান্তখন বৰ ভাঙি যোৱা বুলি ওলাই পৰিল। কিছুমান ঠাইত ই আনকি অডাৰলৈকেও গৈছিল, আৰু বহুলাংশে জনসংখ্যাৰ জাতিগত গঠনৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল আছিল। কিন্তু জাৰ্মানীয়ে প"মেৰনিয়াক প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে ধৰি ৰাখিছিল। কিন্তু বাৰ্লিনৰ পৰা ৰাছিয়াৰ সীমান্তলৈকে এশ কিলোমিটাৰতকৈ বেছি নাছিল।
  গতিকে জাৰ্মানসকল বন্দুকৰ গুলীত আছে। জাৰ্মান সেনাৰ আকাৰ এক লাখ সৈনিক আৰু বিষয়াৰ মাজত সীমাবদ্ধ আছিল। জাৰ্মানসকলৰ ওপৰত বিপুল ক্ষতিপূৰণ আৰোপ কৰা হৈছিল। যুদ্ধখন এবছৰৰ অলপ বেছি সময় ধৰি চলিছিল।
  ৰাছিয়ান, জাৰবাদী সাম্ৰাজ্যই সংকটৰ অৱস্থাত পৰিবলৈ সময় নাপালে, আৰু বৃহৎ ভূখণ্ড অধিগ্ৰহণৰ সৈতে ওলাই আহিল। জাৰৰ কৰ্তৃত্ব শক্তিশালী হ"ল আৰু বিপ্লৱী আন্দোলনৰ ঢৌ হ্ৰাস পাবলৈ ধৰিলে, আনহাতে অৰ্থনীতিত ইয়াৰ বিপৰীতে অস্বাভাৱিকভাৱে দ্ৰুত বৃদ্ধিৰ সময় আৰম্ভ হ"ল।
  
  
  লেনিনে কেনেকৈ আমাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হ"বলৈ সক্ষম হ"ল
  ভ্লাদিমিৰ ইলিচ লেনিনে ওখ যেন দেখাবলৈ চেষ্টা কৰি সকলো শক্তিৰে পোনে পোনে থিয় হ"ল। তাৰ শুকান, সৰু, কিন্তু অতি চলন্ত হাত দুখনে আটাইতকৈ বিৰল চন্দন কাঠৰ চিকচিকিয়া ক"লা টেবুল এখনত নাৰ্ভাছ হৈ লৰচৰ কৰিলে। তেওঁৰ ওচৰত বহি থকা বগা চুট পিন্ধা এজন বিশাল মানুহে ম"হৰ ডিঙিত গধুৰ সোণৰ শিকলিৰে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - বাৰু, মিষ্টাৰ উলিয়ানভ। মই আপোনাৰ চৰ্তত সন্মত - মাহত পাঁচ হাজাৰ টকা, তাৰ উপৰিও হাতুৰীৰ তলত ৰখা প্ৰতিটো ব্যৱসায়ৰ শতাংশ! - ইয়াত গুণ্ডাটোৰ মাতটো কঠিন হৈ পৰিল আৰু আনকি তেওঁলোকে গধুৰ শিকলিটোও জোৰেৰে জোকাৰিলে। - মিছা আৰু ধূলি নোহোৱাকৈ কেৱল সেই সতীৰ্থ লেনিন!
  ঘামচি ওলোৱা হাত দুখন সন্তুষ্ট হৈ ঘঁহি ভ্লাদিমিৰ ইলিচে ক"লে:
  - অৱশ্যে মিষ্টাৰ ৰকফেলাৰ, কেৱল আমাৰ ব্যৱসায়ত মিছা কথা অবিহনে কৰাটো অসম্ভৱ! সকলো সৌহাৰ্দ্যপূৰ্ণ আৰু অতি আন্তৰিকতাৰে হ"ব লাগে!
  আৰু দুয়োজন প্ৰৱঞ্চকে জোৰেৰে হাঁহিলে...
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  অক্টোবৰ বিপ্লৱ ৰাছিয়াত হোৱা নাছিল। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ ফ্ৰণ্টবোৰত সাময়িকভাৱে নিস্তব্ধতা সৃষ্টি হৈছিল। জাৰ্মান আৰু অষ্ট্ৰিয়ানসকলে পশ্চিমত সফল হ"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  ৰাছিয়াৰ সেনাই কেৱল তুৰ্কী ফ্ৰণ্টত সক্ৰিয় আছিল, য"ত অৱশেষত ব্ৰিটিছৰ সৈতে সংযোগ স্থাপন কৰি শত্ৰুৰ ওপৰত ধাৰাবাহিক পৰাজয়ৰ সৃষ্টি কৰি এছিয়া মাইনৰৰ বেছিভাগ অংশ দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  কিন্তু তাৰ পিছত সংবিধানসভাখন গোট খালে য"ত বলছেভিকসকলে নিজকে হতাশজনক সংখ্যালঘুত বিচাৰি পালে, আৰু সমাজবাদী-বিপ্লৱীসকলে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিলে।
  প্ৰথম সিদ্ধান্তবোৰৰ ভিতৰত এটা আছিল: কৃষকক মাটি দি যুদ্ধখন বিজয়ী অন্তলৈ অব্যাহত ৰখা!
  ১৯১৮ চনৰ জুলাই মাহত পেৰিছৰ বিৰুদ্ধে জাৰ্মানীৰ আক্ৰমণ বিফল হয় আৰু বিজয়ী ৰাছিয়ান সেনাই প্ৰথমে অষ্ট্ৰিয়ানৰ ওপৰত, তাৰ পিছত জাৰ্মানক আক্ৰমণ কৰে।
  জাৰ্মানীয়ে হতাশ হৈ প্ৰতিহত কৰিছিল যদিও ডিচেম্বৰ মাহত যেতিয়া পূবৰ ৰাছিয়ান সৈন্যই ৱাৰ্ছ আৰু ক্ৰাকো দখল কৰিছিল, তেতিয়া পশ্চিমৰ মিত্ৰশক্তিয়ে ব্ৰাছেলছ দখল কৰিছিল - তথাপিও তেওঁলোকে আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল। সঁচা, দুসপ্তাহৰ পাছত - বিপ্লৱৰ অনুপস্থিতিৰ প্ৰভাৱ পৰিল।
  উইলহেমে অৱশ্যে নিজৰ প্ৰায় সকলো ক্ষমতা ত্যাগ কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল আৰু বিশুদ্ধ নামমাত্ৰ ৰজা হৈয়েই থাকিল।
  আৰু জেনেৰেল কৰ্নিলভ নতুন ৰাছিয়ান গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতি হৈছিল। ১৯১৭ চনৰ আগষ্ট মাহত তেওঁৰ বিদ্ৰোহ সফল হয় যদিও কেৰেনস্কি আনুষ্ঠানিকভাৱে প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈ থাকে যদিও ইতিমধ্যে তেওঁ কৰ্ণিলভক ৰাষ্ট্ৰপতিৰ পদ দিছিল।
  তেওঁ কৰ্নিলভ সৰ্বোচ্চ সেনাপতি হৈ পৰে।
  ইয়াৰ পিছতে ৰাছিয়াত দেশজোৰা ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন আৰু নতুন সংবিধানৰ বাবে গণভোট অনুষ্ঠিত হয়।
  যিসকল লোকৰ বাবে স্বৈৰাচাৰী চৰকাৰৰ ৰূপটো যথেষ্ট পৰিচিত - তেওঁলোকে কৰ্নিলভৰ সংস্কৰণটোক সমৰ্থন কৰিছিল।
  ৰাছিয়াই জাৰ্মানী, বিভাজিত অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী আৰু তুৰস্কৰ মূল্যত নিজৰ সম্পত্তি সম্প্ৰসাৰণ কৰিছিল, যিবোৰ বিশ্বৰ মানচিত্ৰৰ পৰা নোহোৱা হৈ গৈছিল।
  পিছৰটোক অৱশেষত মহাশক্তিৰ মাজত বিভক্ত কৰা হ"ল। ৰাছিয়াই এছিয়া মাইনৰ, জলদ্বীপ আৰু কনষ্টেন্টিনোপল পাইছিল। ফৰাচীসকলে ছিৰিয়া, ব্ৰিটিছে পেলেষ্টাইন আৰু ইৰাক দখল কৰে।
  ১৯২৬ চনত ৰাছিয়া আৰু জাপানৰ মাজত পুনৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। কাৰণ আছিল মানচুৰিয়া আৰু প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ মৰ্যাদা। চুক্তি অনুসৰি প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ পট্টা অধিকাৰ জাপানলৈ হস্তান্তৰ কৰা হয়, আৰু পট্টাৰ ম্যাদ উকলি যায়। অৱশ্যে জাপানীসকলে বন্দী কৰা বস্তু চীনলৈ ঘূৰাই দিবলৈ যোৱা নাছিল।
  তদুপৰি যুৱক হিৰোহিটোৱে মাত্ৰ ক্ষমতা লাভ কৰিছিল - নতুন জয়ৰ সপোন দেখিছিল।
  অৱশ্যে ৰাছিয়ানজন ইতিমধ্যে বেলেগ আছিল। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ ফ্ৰণ্টত কঠিন হৈ পৰা, অভিজ্ঞ সেনাপতি, নতুন টেংক আৰু বিমানৰ সৈতে, তাই জাপানীসকলক সফলতাৰে আক্ৰমণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  সাড়ে চাৰি মাহৰ পাছত ৰাছিয়াৰ সেনাই প"ৰ্ট আৰ্থাৰক দখল কৰি জাপানীসকলক মহাদেশখনৰ পৰা খেদি পঠিয়ালে!
  কিছুদিন জাপানে এতিয়াও সাগৰত থিয় দি থাকিল - যেতিয়ালৈকে বাল্টিক আৰু ক"লা সাগৰৰ স্ক্ৱাড্ৰনৰ জাহাজবোৰ ওচৰ চাপি নাহিল।
  ইয়াৰ পিছত উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশখনে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে।
  ৰাছিয়াৰ বিকাশ অতি সোনকালে হৈছিল যদিও ১৯২৯ চনত সমগ্ৰ বিশ্বতে এক বৃহৎ মন্দাৱস্থা আৰম্ভ হয়।
  ৰাছিয়া সাম্ৰাজ্যতো দাঙ্গা-বিঘিনি ঘটিছিল। তদুপৰি কৰ্নিলভে সক্ৰিয় ৰাছিফিকেশন চলাইছিল।
  অৱশ্যে তেওঁ সিংহাসনত থাকিবলৈ সক্ষম হ"ল, আৰু আমেৰিকাত ... লেনিনৰ নেতৃত্বত আমেৰিকাৰ বলছেভিকসকল ক্ষমতালৈ আহিল!
  বিষণ্ণতাৰ পৰা আঁতৰি আহি নতুন বলছেভিক শাসনে নতুন যুদ্ধৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলাবলৈ ধৰিলে!
  'স্পেইন'ৰ বিপ্লৱৰ অন্ত পৰিল কমিউনিষ্টসকলৰ বিজয়ৰ লগে লগে আৰু এইদৰে ইউৰোপত এক শক্তিশালী বলছেভিক পদাংকৰ সৃষ্টি হয়...
  ১৯৩৮ চনৰ ১ জানুৱাৰী। ভ্লাদিমিৰ ইলিচ লেনিনে হোয়াইট হাউছৰ বিশাল কাৰ্যালয়টোৰ চাৰিওফালে নাৰ্ভাছ হৈ খোজ কাঢ়িছে। সমগ্ৰ বিশ্বৰ পৰিস্থিতি উত্তপ্ত হৈ পৰিছে। স্পেইনৰ পিছত ফ্ৰান্সত কমিউনিষ্টসকল সফল হৈছিল।
  জেনেৰেলিচিমো আৰু ৰাষ্ট্ৰপতি কৰ্নিলভৰ শাসিত ৰাছিয়াই ইতিমধ্যে স্পষ্ট কৰি দিছে যে ইউৰোপত বলছেভিজমৰ সম্প্ৰসাৰণৰ অনুমতি নিদিয়ে। দহ নিযুত ৰাছিয়ান সেনাবাহিনীত পাঁচশ ডিভিজন একেবাৰে ধেমালি নহয়!
  ভ্লাদিমিৰ ইলিচে এই কথা বুজি পাইছে। আৰু ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে ব্ৰিটেইনৰ কৌশলগত মিত্ৰতা আগবঢ়ায়।
  ৰাছিয়াৰ সম্প্ৰসাৰণৰ প্ৰতি ব্ৰিটিছ সদায় অত্যন্ত সতৰ্ক। কিন্তু উগ্ৰ সাম্যবাদে তেওঁলোকক আৰু অধিক ভয় খুৱাইছিল। তেওঁলোকৰ আৰু ৰাছিয়াৰ মাজত এটা কুণ্ডলী চলাবলগীয়া হৈছিল।
  লেনিনে প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী চাৰ্চিলক গ্ৰহণ কৰাৰ লগতে একে সময়তে আমেৰিকাৰ অটল শক্তিৰ প্ৰমাণ ব্ৰিটিছক প্ৰদান কৰাৰ প্ৰস্তুতি চলাইছিল।
  আৰু আৰম্ভণিৰ বাবে ক'ব পাৰি যে টান মূৰৰ একনায়কত্ববাদীজনে এটা নতুন অস্ত্ৰৰ প্ৰতিবেদন শুনিলে - "পৰমাণু বোমা"।
  অপেনহাইমাৰে অতি সংযত সুৰত নিজৰ প্ৰতিবেদন আগবঢ়াইছিল। হয়, ইতিমধ্যে সফলতা হৈছে আৰু আনকি পাৰমাণৱিক ৰিয়েক্টৰও নিক্ষেপ কৰা হৈছে যদিও পৰমাণু বোমাৰ আবিৰ্ভাৱ এতিয়াও বহু দূৰত। মূল সমস্যাটো হ"ল সমৃদ্ধ ইউৰেনিয়াম আৰু প্লুটনিয়াম লাভ কৰা। ইয়াৰ উপৰিও এই খবৰটোও সম্পূৰ্ণ সুখকৰ নহয় - এনে এটা বোমাৰ বাবে ইমান যুদ্ধজাহাজৰ খৰচ হ"ব। গতিকে, আনকি প্ৰশ্নটোও কি - এটা ডাঙৰ বোমাত টকা খৰচ কৰাৰ যোগ্যতা আছেনে - যদি আপুনি এশ হাজাৰ সৰু বোমা বনাব পাৰে?
  লেনিন, এজন সৰু, টান, কিন্তু এতিয়াও চলন্ত বুঢ়া (বাইদেউ, সাতষষ্ঠি বছৰীয়া, এতিয়াও বৃদ্ধ বয়সৰ পৰা বহু দূৰত!), শক্তিশালীভাৱে নিজৰ অফিচৰ ডাঙৰ হলঘৰটোত খোজ কাঢ়ি গৈ থকা অৱস্থাত মন্তব্য কৰিলে:
  - আপুনি সতীৰ্থ ডায়েলেক্টিক বুজি নাপায়! হয়, বোমাটো এতিয়াও ব্যয়বহুল হ"ব, কিন্তু তেতিয়া গণ উৎপাদনলৈ পৰিৱৰ্তনৰ লগে লগে ইয়াৰ খৰচ এটা আৰ্ক অৰ্ডাৰেৰে কমি যাব!
  অপেনহাইমাৰে ভীৰুতাৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু ৰাছিয়ানসকলে অলসভাৱে বহি নাথাকিব!
  ভ্লাদিমিৰ ইলিচৰ পৰা এটা যুক্তিসংগত আৰু কঠিন সিদ্ধান্ত আহিল:
  "তেন্তে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত সিহঁতৰ আগত আগবাঢ়িব লাগিব!"
  ইয়াত অপেনহাইমাৰৰ কৃষ্ণাংগ সহায়কে গাইছে:
  - কাৰণ আমাক এটা জয় লাগে! সকলোৰে বাবে এজন, আমি দামৰ বাবে থিয় নকৰো! সকলোৰে বাবে এজন, আমি দামৰ বাবে থিয় নকৰো!
  অপেনহাইমাৰে আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি লেনিনৰ আগত প্ৰণাম কৰি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - তুমি এজন জিনিয়াছ! অৱশ্যে আমি দামৰ বাবে থিয় নকৰো, আৰু আমি ৰাছিয়ানতকৈ আগবাঢ়ি যাম, কিন্তু আমাক টকাৰ প্ৰয়োজন!
  কুমিৰৰ ছালৰ জোতাযোৰ গোৰোহাত টিপি লেনিনে আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - টকা থাকিব!
  - আৰু দাস!
  ভ্লাদিমিৰ ইলিচে এই ঐতিহাসিক বাক্যাংশটো উচ্চাৰণ কৰিছিল:
  - মই তোমাক সামৰ্থ্যত সীমাবদ্ধ নাৰাখোঁ! তোমাৰ সময় সীমিত কৰিছো!
  আমেৰিকা সাম্ৰাজ্যৰ কমাণ্ড আৰু প্ৰশাসন যন্ত্ৰৰ গিয়াৰ ঘূৰিবলৈ ধৰিলে।
  কিন্তু এইটো আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথা নহয়। ভ্লাদিমিৰ ইলিচে আন কাৰো দৰে বুজি পাইছিল যে ৰাছিয়াক পৰাস্ত কৰিবলৈ হ"লে ইয়াক ভিতৰৰ পৰাই ভেঙুচালি কৰাটো প্ৰয়োজনীয়।
  ভ্লাদিমিৰ ইলিচে নিজৰ ওখ, দীঘল, অসমান কপালখন বলিৰেখা মাৰিলে আৰু শক্তিশালীভাৱে টেলিফোনৰ পৰা ৰিচিভাৰটো তুলি লৈ ডালেছক ডায়েল কৰিবলৈ ধৰিলে।
  যেতিয়া মুখ্য চোৰাংচোৱাজন যন্ত্ৰটোৰ ওচৰ পালেগৈ, তেতিয়া লেনিনে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত কাণ বন্ধ কৰি চিঞৰিলে:
  - জনসাধাৰণক বিদ্ৰোহ, প্ৰতাৰণা আৰু পটাব পৰা ক্ষমতাত মোৰ সমান বা অন্ততঃ বেছি নীচ নহয় এজন ব্যক্তি আমাক লাগে!
  ডালেছে অতি আত্মবিশ্বাসী সুৰত উত্তৰ দিলে:
  - মই এনেকুৱা এজন ব্যক্তিক চিনি পাওঁ ভ্লাদিমিৰ ইলিচ!
  লেনিনে চয়তানৰ দৰে জপিয়াই উঠি গৰ্জন কৰিলে:
  - তেন্তে সি কোন? এই মানৱসৃষ্ট প্ৰতিভা কোন?
  ডালেছে চিলেবলটো টানি জপ কৰি ক"লে:
  - জোচেফ Vissarionovich স্টেলিন! আপুনি হয়তো তেওঁক চিনি পায়, ভ্লাদিমিৰ ইলিচ!
  লেনিনে সোণ আৰু হীৰা ৰিমযুক্ত আইনাখনত নিজৰ ফালে চকু টিপিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - এই ৰান্ধনীজনে কেৱল টেঙা ব্যঞ্জনহে প্ৰস্তুত কৰে!
  আত্মবিশ্বাসেৰে হাঁহি হাঁহি ডালেছে নিশ্চিত কৰিলে:
  কিন্তু আমাক ঠিক সেইটোৱেই লাগে!
  লেনিনে আকৌ চকু টিপিয়াই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ষ্টেলিনক তেওঁ বিচৰা সকলোখিনি দিয়ক। আৰু তেওঁক সেই খিল-তুচ্ছ জেনেৰেলিচিমো কৰ্নিলভৰ স্থানৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ক!
  ডালেছে কাণ বন্ধ কৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - ভ্লাদিমিৰ Ilyich পৰিবেশন কৰা হ'ব!
  
  VITYAZ কেতিয়াও এৰি নিদিব
  বহুতে তৰ্ক কৰে যে পশ্চিমৰ সহায় অবিহনে ৰাছিয়াই নিজাববীয়াকৈ দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত জয়ী হ"লহেঁতেন নেকি? গতিকে দেৱতাসকলে ইয়াক বাস্তৱত পৰীক্ষা কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। আৰু এটা সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত তেওঁলোকে ইউ এছ এছ আৰৰ লগতে মিত্ৰশক্তিৰ বাহিনী, উপনিবেশ আৰু তৃতীয় ৰাইচৰ মাজত বাধা স্থাপন কৰিছিল। আৰু ১৯৪১ চনৰ জুন মাহত পৰীক্ষাটোৰ বিশুদ্ধতাৰ বাবেই এনেকুৱা হৈছিল।
  যাতে মিত্ৰশক্তিয়ে ইউ এছ এছ আৰ বা থাৰ্ড ৰাইককো সহায় কৰিব নোৱাৰে। আৰু পৰীক্ষাটোৰ সম্পূৰ্ণ বিশুদ্ধতাৰ বাবে জাপানকো এটা বাধাৰ আঁৰত লুকাই আছিল। যেনে, সকলোবোৰ একেবাৰে পৰিষ্কাৰ হওক, পৰীক্ষাগাৰত থকাৰ দৰে।
  প্ৰথম দিনকেইটাত বাস্তৱ কাহিনীৰ পৰা বিশেষ বেলেগ একো নহ"ল। বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই ফ্ৰিটজে দিনটোত প্ৰায় ৩০-৪০ কিলোমিটাৰ বেগত আগবাঢ়িছিল যদিও লাহে লাহে গতি কমি আহিছিল। অৱশ্যে ব্ৰিটিছ বোমাবৰ্ষণৰ অনুপস্থিতি, আৰু ৰমেলৰ কৰ্পৰ ওচৰত বিৰোধীৰ বাবেই বাহিনীসমূহৰ এটা অংশ মুকলি কৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল - বিশেষকৈ বিমান পৰিবহণ। কিন্তু জাৰ্মানীয়ে এতিয়াও এই কাম কৰা নাই, গতিকে যিয়েই নহওক ফ্ৰণ্টৰ কামবোৰ যথেষ্ট সফলতাৰে চলি আছিল। কিন্তু জুলাই মাহৰ শেষৰ ফালে স্মোলেনস্ক যুদ্ধই ফ্ৰিটজৰ অগ্ৰগতি লেহেমীয়া কৰি পেলায়। ইটালীৰ দখলদাৰী বাহিনী যথেষ্ট বুলি সিদ্ধান্ত লৈ হিটলাৰে লিবিয়াৰ পৰা ৰমেল আৰু তেওঁৰ বিভাগসমূহ প্ৰত্যাহাৰ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। ফেচিষ্ট নেতৃত্বই সময় নষ্ট নকৰিবলৈ ফ্ৰান্স আৰু বাল্কনৰ পৰা সশস্ত্ৰ বাহিনী আৰু বিশেষকৈ বিমান সেৱা স্থানান্তৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। হিটলাৰে তেতিয়াও আশা কৰিছিল যে তেওঁ কেন্দ্ৰত থকা ছোভিয়েট সৈন্যক ভাঙি শীতকালৰ আগতেই তাত উপনীত হ"ব পাৰিব।
  দক্ষিণলৈ ঘূৰি যোৱাৰ পৰিৱৰ্তে ফ্ৰিটজে কেন্দ্ৰত পুনৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে, ফ্লেংকৰ পৰা স্মোলেনস্কক আক্ৰমণ কৰা ছোভিয়েট সৈন্যক আৱৰি ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰে। আৰু ১৩ আগষ্টত ৰমেলৰ কৰ্পে আক্ৰমণত নামি পৰে, ড্নিপাৰ পাৰ হৈ কিয়ভ ৰক্ষা কৰা ছোভিয়েট গোটটোৰ পিছফালে যাবলৈ চেষ্টা কৰে।
  ষ্টেলিন হেৰুৱাই পেলাইছিল। আফ্ৰিকাত ইউৰোপ আৰু ফ্ৰান্সৰ প্ৰায় সকলো সম্পত্তি হঠাতে তেওঁৰ বিৰুদ্ধে হৈ পৰিল, আৰু এজনো মিত্ৰ নহয়।
  সেইটো নেকি এতিয়া জাপানৰ পৰা বিপদৰ আশা নকৰিব। আৰু সৰ্বোচ্চ সেনাপতিয়ে আদেশ দিয়ে: সুদূৰ পূবৰ পৰা সকলো বিভাগ আঁতৰাই পেলোৱা।
  প্ৰায় মস্কোলৈকে ভাঙি যোৱা জাৰ্মান সৈন্যক চাইবেৰিয়ান কৰ্পে ৰখাই দিয়ে। কিন্তু দক্ষিণত আদেশ সলনি আৰু ৰমেলৰ কাৰ্য্যৰ বাবে ফ্ৰিটজে ছোভিয়েট দক্ষিণৰ গোটটোক বিচ্ছিন্ন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  ইউক্ৰেইনৰ শত্ৰুতাৰ গতিপথতো নেতিবাচক প্ৰভাৱ পৰিছিল কাৰণ ষ্টেলিনে কাপুৰুষাৰে সকলো সংৰক্ষিত ধন মস্কোলৈ টানি লৈ গৈছিল, আৰু তাৰ ফলত নিজৰ পিছফালটো উন্মোচন কৰিছিল।
  অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে নিজৰ প্ৰতি নহয়, দক্ষিণৰ গোটটোৰ প্ৰতিহে। বেয়া অৱস্থা হৈ পৰিল। কিন্তু বাস্তৱ ইতিহাসত কিয়ভৰ প্ৰতিৰক্ষা পৰাজয়লৈ পৰিণত হ"ল। কেৱল ইয়াতেই এটা সূক্ষ্মতা আছিল, জাৰ্মানসকল ইতিমধ্যে মস্কোৰ ওচৰত আছিল আৰু নাজীসকলে ইউৰোপৰ মূল্যত শক্তিশালী হৈছিল, সুদূৰ পূবৰ মূল্যত ষ্টেলিনতকৈও বেছি দ্ৰুততাৰে। আৰু জাৰ্মানসকলে দূৰত্ব কমকৈ অতিক্ৰম কৰিবলগীয়া হৈছিল, আৰু ইউৰোপৰ ৰাস্তাবোৰ ভাল। আৰু ট্ৰেন্স-চাইবেৰিয়ান ৰেলৱেত এটা এটাকৈ সকলোবোৰ দ্ৰুতভাৱে ট্ৰেন্সফাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।
  ফলত জাৰ্মানীয়ে বাস্তৱ ইতিহাসতকৈও আগতেই খাৰ্কভ আৰু ভ"ৰ"শ্বিল"ভগ্ৰাডলৈ সোমাই গৈ বহু উদ্যোগ আৰু কাৰখানা দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  লেনিনগ্ৰাডকো ব্লক কৰা হোৱা দেখা গ"ল, কিন্তু লোৱা হোৱা নাছিল। আৰু জাৰ্মানসকলে ক্ৰিমিয়াত প্ৰৱেশ কৰিলে। আৰু ফ্ৰিটজে ডন নদীৰ কাষেৰে ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ গৈ দক্ষিণে ভ"ৰনেজক ধৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  তথাপিও মস্কোক ৰক্ষা কৰা হৈছিল আৰু শীতকালত তেওঁলোকে আনকি প্ৰতিআক্ৰমণলৈও গৈছিল। কিন্তু দক্ষিণৰ ফ্লেংকত ৰমেলে ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ ব্ৰেক থ্ৰু কৰিবলৈ সক্ষম হয়। একেদৰে কেৰ্চত অৱতৰণ হোৱা নাছিল। ছোভিয়েট সৈন্যই অতি কষ্টেৰে শত্ৰুক ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পৰা আঁতৰাই নিবলৈহে সক্ষম হ"ল। আৰু সেয়া আছিল কেৱল কাৰণ জলবায়ু ৱেৰমাখ্টৰ কাষত নাছিল আৰু তেওঁলোক হিম আৰু বৰফৰ ঢৌত যুঁজিবলৈ বোবা আছিল।
  হয়, ৰমেলে ডনৰ বাহিৰলৈ যাব লাগিছিল। আৰু এইটো আছিল ফুহৰাৰৰ বাবে কাণ বন্ধ কৰি থোৱা চৰ।
  কিন্তু ১৯৪২ চনৰ বসন্ত কালত ক্ষমতাৰ ভাৰসাম্য সলনি হ"ল। মিত্ৰশক্তিৰ ওপৰত ভালেখিনি হেঁচা প্ৰয়োগ কৰি জাৰ্মানীয়ে খিভাৰ খৰচতকে ধৰি সৈন্যৰ সংখ্যা আৰু উপগ্ৰহৰ সংখ্যা বৃদ্ধি কৰিলে। বিশেষকৈ ইটালী, আৰু ফ্ৰান্সৰ পৰিমাণৰ দ্বাৰা যোগ কৰা হৈছে। পূব ফ্ৰণ্টতো কৃষ্ণাংগ বিভাজন দেখা গ"ল। সৌভাগ্যক্ৰমে আফ্ৰিকাৰ পৰা অহা ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকান ফ্ৰণ্টে সৈন্য আৰু সম্পদৰ হস্তান্তৰত বাধা নিদিলে।
  আৰু ডি গ"লে যেতিয়া মিত্ৰশক্তিৰ সমৰ্থন হেৰুৱাইছিল, তেতিয়া তেওঁৰ নিজৰ সহযোগীসকলে প্ৰতাৰণা কৰিছিল।
  এইদৰে বাস্তৱতকৈ ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে অধিক উল্লেখযোগ্য শক্তি গোট খাইছিল। বিশেষকৈ বিমানত ফ্ৰিটজ সংযোজন কৰা হৈছিল, একে সময়তে বতাহত নিজৰ সুবিধা বজাই ৰাখিছিল। আৰু ৫৬ লাখ ছোভিয়েট সৈন্যৰ বিৰুদ্ধে স্থল বাহিনে সাত নিযুত অতিক্ৰম কৰিলে।
  আৰু নাজীয়ে দক্ষিণ দিশত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিলে। ২৭ জুনত ৰমেলে ষ্টেলিনগ্ৰাড দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়। ফ্ৰিটজে চহৰখনৰ ওপৰত একেলগে শ শ টেংকৰ ওপৰত গোট খাবলৈ সক্ষম হ"ল। আকাশত শত্ৰুৰ বিমান পৰিবহণৰ আধিপত্যইও প্ৰভাৱ পেলাইছিল, যাৰ ফলত বহল ভলগা নদীৰ ওপৰেৰে ছোভিয়েট শক্তিবৰ্ধক বাহিনী স্থানান্তৰ কৰাটো কঠিন হৈ পৰিছিল।
  হায়, বীৰ ষ্টেলিনগ্ৰাড এআইত নহ"ল। আৰু ৰমেলে ভলগা নদীৰ তললৈ আৰু কেছপিয়ান সাগৰলৈ পৰিকল্পনাবোৰত ঠেক পথটোৰে আগবাঢ়ি গ"ল।
  কেন্দ্ৰত পাল্টা আক্ৰমণেৰে জাৰ্মানক ভাঙি পেলোৱাৰ প্ৰচেষ্টা ব্যৰ্থ হয়। তদুপৰি ৰজেভ লেজ গঠন হোৱা নাছিল। গতিকে ছোভিয়েট প্ৰতিআক্ৰমণৰ সময়ত ফ্ৰিটজৰ ফ্ৰণ্ট অধিক সম আছিল আৰু তেওঁলোকেও অধিক সমানে পিছুৱাই গৈছিল। কিন্তু ৰজেভ দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে নাজীৰ লগত থাকি গ"ল।
  ফ্ৰিটজৰ মাজেৰে ভাঙি যোৱাটো সম্ভৱ নাছিল আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পতনৰ পিছত ককেছাছ ৰখাটো অতি কঠিন। যিহেতু ভলগাৰ ওপৰত যোগান ধমনী কাটি দিয়া হৈছে। আৰু যেতিয়া জুলাই মাহৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মানসকলে কেছপিয়ান সাগৰত উপস্থিত হ"ল, তেতিয়া পৰিস্থিতি প্ৰায় আশাহীন হৈ পৰিল। এতিয়া কেৱল পানীৰে যোগান ধৰা সম্ভৱ হ"ল।
  নাজীৰ বায়ু শ্ৰেষ্ঠত্ব আছিল বুলি বিবেচনা কৰিলে এই পৰিঘটনাটো মাজৰ কিবা এটা হৈ পৰিল, অত্যন্ত কঠিন আৰু আশাহীন।
  আগষ্ট আৰু ছেপ্টেম্বৰ মাহ তীব্ৰ যুদ্ধত পাৰ হৈ গ"ল, যেতিয়ালৈকে কেছপিয়ান উপকূলৰ শত্ৰুৱে বাকু নাপালে। আৰু তাতেই ৰমেলৰ সৈতে অক্টোবৰৰ শেষলৈকে তেওঁলোকে প্ৰতিৰোধ কৰিছিল। তুৰস্কৰ যুদ্ধত প্ৰৱেশৰ ফলত পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল।
  জাপানৰ মূল্যত পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা কৰা দেৱতাসকলে যত্ন লৈছিল যদিও অট্টোমানসকলৰ মূল্যত নহয়। কিন্তু শীতকালত নাজীয়ে এতিয়াও মস্কোক আক্ৰমণ কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল, শীতকালৰ বাবে ৰৈছিল।
  ৰঙা সেনাই কেইবাটাও আক্ৰমণাত্মক প্ৰচেষ্টা চলাইছিল। কিন্তু জনশক্তি, অভিজ্ঞ জোৱানৰ সংখ্যা আৰু বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত শত্ৰু আছিল শ্ৰেষ্ঠ। ইউ এছ এছ আৰত এতিয়ালৈকে অধিক উৎপাদন হৈছিল কেৱল টেংক আৰু আৰ্টিলাৰী। কিন্তু টেংকবোৰ বেছিভাগেই লঘু আছিল, আৰু কৱচৰ মানদণ্ড অত্যন্ত অগুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল। বহুত বিমানো উৎপাদন কৰা যেন লাগে, কিন্তু ডুৰালুমিনৰ নাটনিৰ বাবে ৰেফাৰেন্স বিমানতকৈ গধুৰ আৰু কম পৰিচালনাযোগ্য। য়াক-৯ও ওলাল, প্ৰায় সম্পূৰ্ণ কাঠৰ। আৰু সেইটো অৱশ্যে এটা নেতিবাচক দিশ আছিল।
  হিটলাৰে তেওঁৰ নতুন বিখ্যাত টেংক - "পেন্থাৰছ" আৰু "টাইগাৰছ"ৰ ওপৰতো ভৰসা কৰিছিল।
  ক্ৰমান্বয়ে উৎপাদিত হৈছিল। আবিৰ্ভাৱ হ'ল, আৰু মেনেজাৰীৰ তৃতীয় প্ৰতিনিধি: "সিংহ"। বাস্তৱ ইতিহাসত ১৯৪২ চনত এনে এটা যন্ত্ৰৰ বিকাশ ঘটিছিল যদিও সম্পদৰ অভাৱ আৰু গধুৰ ওজনৰ বাবে আটাইতকৈ গধুৰ দানৱটোক নাকচ কৰা হৈছিল।
  কিন্তু ইয়াত ৯০ টন ওজনৰ "সিংহ" ছিৰিজত সোমাই পৰিল। ইয়াৰ সুবিধা, শক্তিশালী কৱচ আৰু ১০৫ মিমি বন্দুকে আটাইতকৈ বেয়া ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শনৰ আংশিক ক্ষতিপূৰণ দিছিল। ছিৰিয়েল ৭৬ মিমি ছোভিয়েট বন্দুকে সকলো কোণৰ পৰা "লায়ন" ৰ ভিতৰত সোমাব পৰা নাছিল।
  গতিকে ই বেয়া ব্ৰেকথ্ৰু টেংক নাছিল, যদিহে প্ৰতিৰক্ষা লাইনটো অতি শক্তিশালী, আৰু গভীৰ স্তৰৰ সৈতে।
  আৰু ছোভিয়েট ৰাজধানীৰ অধীনত ছোভিয়েট কমাণ্ড সম্পূৰ্ণৰূপে শক্তিশালী হৈ উঠিল। আৰু ইয়াত ব্ৰেক থ্ৰু কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।
  মেনেজাৰীৰ চতুৰ্থ প্ৰতিনিধি: "মাউছ", ধাৰাবাহিকখনৰ আৰম্ভণিৰ লগে লগে কিছু পলম হৈছিল।
  ৰঙা সেনাবাহিনীৰ সংখ্যা ছয় নিযুতলৈ বৃদ্ধি কৰা হ"ল যদিও বহু সৈন্য নিযুক্তিপ্ৰাপ্ত আছিল।
  তেওঁলোকৰ বিৰোধিতা কৰিছিল ন লাখতকৈও অধিক লোকে যদিও সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বই শত্ৰু সেনাবাহিনীৰ অত্যধিক বিচিত্ৰ স্বভাৱৰ আংশিক ক্ষতিপূৰণ দিছিল।
  বিমান পৰিবহণত শত্ৰু সংখ্যা আৰু গুণগত দুয়োটা দিশতে শক্তিশালী। শেহতীয়া এম ই-৩০৯ আৰু ইউ-২৮৮ আবিৰ্ভাৱ হয়। ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়া স্বৰূপে নিম্নমানৰ ছোভিয়েট মেচিনে যুঁজি আছে, দক্ষ শ্ৰমিক আৰু দুৰ্লভ সামগ্ৰীৰ অভাৱৰ বাবে। টেংকবোৰ এতিয়াও পুৰণি টি-৩৪, আৰু বেছিভাগ লঘু, লগতে কেভি।
  গ্ৰীষ্মকালত ৱেৰমাখ্টে আক্ৰমণৰ নেতৃত্ব দিছিল: মস্কোৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰু ভলগা নদীৰ ওপৰেৰে চাৰাটভলৈকে আক্ৰমণ। তীব্ৰ যুদ্ধৰ অন্তত মস্কো শৰতৰ শেষৰ ফালে ঘেৰি ধৰিছিল। ছাৰাটভ, কুইবিশ্বেভ, পেঞ্জা, উলিয়ানোভস্ককো বন্দী কৰা হৈছিল। ষ্টেলিনে শ্বেৰ্ডলভস্কলৈ পলায়ন কৰে। পৰিস্থিতি সংকটজনক হৈ পৰিল।
  কোনো কাৰণতে আত্মসমৰ্পণ নকৰিবলৈ ৰাজধানীখনক নিৰ্দেশ দিয়া হয়। জাৰ্মানসকলে আক্ৰমণ চলাইছিল, কিন্তু পিছুৱাই গৈছিল বা ৰাজপথৰ যুঁজত ডুব গৈছিল। শীতকালত ৱেৰমাখ্টৰ আক্ৰমণ স্থগিত ৰখা হৈছিল। সঁচা, ডাবল ৰিঙত থকা জাৰ্মানসকলে কেৱল ছোভিয়েট ৰাজধানীতে নহয়, লেনিনগ্ৰাডৰ সিদ্ধান্তও লৈছিল।
  মে" মাহত নাজী আক্ৰমণ পুনৰ আৰম্ভ হয় যদিও ইতিমধ্যে গৰ্কি আৰু কাজান চহৰৰ দিশত। ছোভিয়েট টেংক নিৰ্মাণে সকলো অসুবিধাৰ মাজতো উৎপাদন আৰম্ভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল: টি-৩৪-৮৫ আৰু আই এছ-২ অৱশ্যে কম পৰিমাণে।
  জুলাই মাহতহে গৰ্কিৰ পতন ঘটিছিল, আনহাতে কাজান আগষ্টৰ শেষলৈকে থিয় দিছিল।
  লেনিনগ্ৰাডত ভয়ংকৰ দুৰ্ভিক্ষৰ ৰাজত্ব হৈছিল আৰু ফ্ৰিটজে ইয়াক ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈও চেষ্টা কৰা নাছিল। আৰু মস্কো ক্ৰমান্বয়ে নিয়ন্ত্ৰণত লোৱা হ"ল। আৰু ৩০ ছেপ্টেম্বৰত অত্যন্ত ৰক্তাক্ত আক্ৰমণৰ অন্তত ক্ৰেমলিন পতিত হয়।
  প্ৰথম শ্ৰেণীৰ দুৰ্গটো ভয়াৱহভাৱে ধ্বংস হৈছিল। আৰু এইটো আছিল ছোভিয়েট জনসাধাৰণৰ বাবে এক নতুন আঘাত। জাৰ্মানসকল উৰাললৈ গুচি গ"ল যদিও তাত তেওঁলোক বৰফৰ ঢৌত ডুব গ"ল। ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুঁজ দিয়াটো কঠিন। ষ্টেলিন আছিল শেষলৈকে থিয় হোৱাৰ সমৰ্থক। কিন্তু দেশখনৰ বাবেই আৰু বিশেষকৈ জাৰ্মানসকলৰ বাবে ই অত্যন্ত ব্যয়বহুল আছিল।
  দক্ষিণে নাজীসকলেও মধ্য এছিয়াৰ মাজেৰে আগবাঢ়িছিল।
  ১৯৪৫ চনত ইউ এছ এছ আৰ এ এছ ইউ-১০০ আৰু আই এছ-৩ লাভ কৰে যদিও সৰু সৰু ছিৰিজতহে লাভ কৰে। হায়, জুন মাহৰ শেষলৈকে নাজীয়ে মধ্য এছিয়াও জয় কৰিছিল। আৰু জুলাই মাহত শ্বেৰ্ডলভস্কো পতিত হয়। আগষ্ট মাহত জাৰ্মানীয়ে কুৰ্গান আৰু ট্যুমেনক দখল কৰে। আৰু ৩ ছেপ্টেম্বৰতো টবোলস্ক। ছেপ্টেম্বৰৰ শেষৰ ফালে খান্টি-মাইছিস্ক। আৰু অক্টোবৰৰ মাজভাগত আৰু অমস্ক।
  নভোচিবিৰ্স্কে অৱশ্যে এতিয়াও নাজীৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ কৰা নাই। ইতিমধ্যে অতি তীব্ৰ হিমৰ বাবে ফ্ৰিটজ চহৰবোৰত লাগি থাকিবলগীয়া হৈছিল।
  গতিকে ১৯৪৬ চনৰ মে" মাহলৈকে নাজীয়ে সক্ৰিয় শত্ৰুতা চলোৱা নাছিল।
  তাৰ পিছত আমি নভোচিবিৰ্স্কলৈ গ"লোঁ। ডিস্ক আকৃতিৰ হেলিকপ্টাৰ আৰু "ই" ছিৰিজৰ শেহতীয়া টেংকসমূহে যুদ্ধসমূহত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। কিন্তু ইয়াৰ দ্বাৰা ফুৰাৰক বেছি সহায় কৰা নহ"ল। জুন মাহৰ শেষৰ ফালে ক্ৰাউট পৰিয়ালে নভোচিবিৰ্স্কক লৈ যায় । জোৰকৈ নদী ওব। ইয়াৰ উপৰিও জুলাই মাহত দানৱবোৰে কেমেৰোভো আৰু টমস্ক দুয়োটাকে দখল কৰে, আৰু আলটাই টেৰিটৰী দখল কৰে। তীব্ৰ যুদ্ধৰ অন্তত আগষ্ট মাহত আবাকান পতিত হয় আৰু ছেপ্টেম্বৰ মাহত ইৰকুটস্কত ধুমুহাৰ সৃষ্টি হয়।
  প্ৰচুৰ তেজ বমি কৰি জাৰ্মানসকলেও তেওঁক লৈ গ"ল। কিন্তু আকৌ, সিহঁতে ফিজল আউট কৰিলে। যোগাযোগত টানি লোৱা। গতিকে আমি চিতাৰ ওচৰলৈ যোৱা পথবোৰত ৰৈ দিলোঁ। কিন্তু নীতিগতভাৱে তেওঁলোকে ক"ত খৰখেদা কৰিছে? আপুনি গ্ৰীষ্মকালৰ বাবে অপেক্ষা কৰিব পাৰে, আৰু নতুন সঁজুলি পৰীক্ষা কৰিব পাৰে।
  ডিস্কো হওক বা জেট। ১৯৪৭ চনত ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলে আই এছ-৪, আই এছ-৭ আৰু টি-৫৪ টেংকসমূহক শৃংখলাবদ্ধভাৱে উৎক্ষেপণ কৰে। সঁচা, বিশুদ্ধ প্ৰতীকী খণ্ডত। পৰ্যাপ্ত মানুহ বা সম্পদ নাছিল। নাজীয়ে পুনৰ আগমন আৰম্ভ কৰিলে। জুন মাহৰ শেষৰ ফালে ব্লাগোভেচচেনস্কক বন্দী কৰা হৈছিল আগিনস্কোয়ে। জুলাই মাহত খাবাৰোভস্ক, আৰু আগষ্ট মাহত ভ্লাডিভষ্টক পতন ঘটে। এইদৰে নাজীয়ে প্ৰায় সকলো ডাঙৰ ডাঙৰ ছোভিয়েট চহৰ দখল কৰিলে। হয়তো পাৰ্টোপাভলভস্কৰ বাহিৰে। ছেপ্টেম্বৰ মাহত ফিণ্ডছে মাগাডানক জব্দ কৰিছিল। কিন্তু সকলো একেই, ষ্টেলিনে আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ যোৱা নাছিল।
  শেষত নাজীসকলে তেতিয়াও হেৰুৱালে!
  
  
  SPACE DIRECTION WARS
  তুলনামূলকভাৱে সমৃদ্ধিশালী কেইবাবছৰৰ পাছত ৰাছিয়াৰ বাবে আহিছে তীব্ৰ পৰীক্ষা। নিজৰ বিশাল মানৱ সম্পদ আৰু সৰ্বাত্মক ৰাজনৈতিক ব্যৱস্থাৰ সুবিধা ব্যৱহাৰ কৰি আকাশী সাম্ৰাজ্যই বিশ্বৰ আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ৰাছিয়াত দক্ষিণ সীমান্তত এক নিৰ্মম হত্যাকাণ্ড সংঘটিত হয়। আৰু যদিও ইছলামিক বিদ্ৰোহক চেপি ধৰিছিল, তথাপিও সন্ত্ৰাসবাদৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধই বহু সম্পদ খৰচ কৰিছে। পশ্চিমীয়া দেশৰ সৈতে হোৱা কঠোৰ সংঘৰ্ষৰ ফলত পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰে।
  যেতিয়ালৈকে সকলোবোৰ পাৰমাণৱিক প্ৰতিৰোধৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি গঢ় লৈ উঠিছিল, তেতিয়ালৈকে বৃহৎ পৰিসৰৰ যুদ্ধ হোৱা নাছিল। কিন্তু আমেৰিকাৰ বিজ্ঞানী ৱেলিংটনে কৃত্ৰিমভাৱে সংশ্লেষিত তেজস্ক্রিয় মৌলৰ ওপৰত এক বিশেষ ধৰণৰ ৰকেট বুধ গ্ৰহলৈ নিক্ষেপ কৰাৰ কথা ভাবিছিল।
  কিন্তু নেভিগেচনত ভুল হৈছিল। ৰকেটটো গতিপথৰ পৰা বিচ্যুত হৈ সূৰ্য্যৰ ওপৰত পৰিল... অতি বিৰল প্লাজমাৰ বিস্ফোৰণ ঘটিল, যিটো জীৱিত জীৱৰ বাবে বিপদজনক নহয়, কিন্তু পাৰমাণৱিক গঠনটো ভাঙি পেলালে, আৰু পাৰমাণৱিক নিউক্লিয়াছত নিউট্ৰনৰ মাজৰ বান্ধোন সামান্য সলনি হ"ল। মাত্ৰ হুবহু যথেষ্ট যাতে অনিয়ন্ত্ৰিত পাৰমাণৱিক আৰু তাপ পাৰমাণৱিক বিক্ৰিয়া অসম্ভৱ হৈ পৰে।
  আৰু ইয়াৰ ফলস্বৰূপে: পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰবোৰ অসাৰ আৱৰ্জনাবোৰৰ স্তূপলৈ পৰিণত হৈছে।
  সামৰিক আৰু অৰ্থনৈতিকভাৱে বিশ্বৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী দেশ: অতিৰিক্ত জনসংখ্যাৰ বাবে মিঠা পানী আৰু শক্তিৰ তীব্ৰ নাটনি হোৱা চেলেষ্টিয়েল সাম্ৰাজ্যই চাইবেৰিয়াক লিজত ল"বলৈ এক আলটিমেটাম দাখিল কৰিছিল।
  ৰাছিয়াই এটা নিৰ্ণায়ক প্ৰত্যাখ্যানেৰে উত্তৰ দিলে...
  এটা ডাঙৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছে: পশ্চিমৰ বিৰুদ্ধে এছিয়াৰ মিত্ৰজোঁট। আমাৰ পিতৃভূমি বৃহৎ পৰিসৰৰ যুদ্ধৰ মূল ক্ষেত্ৰ হৈ পৰিছে। শান্তিপূৰ্ণ জীৱন অতীতৰ কথা: সকলোতে যুদ্ধৰ নৰকে ৰাজত্ব কৰিছিল। খুঁটাৰ পৰা খুঁটালৈ তীব্ৰ যুদ্ধবোৰ পূৰ্ণগতিত চলি আছিল।
  ফ্ৰণ্টবোৰৰ পৰিস্থিতি আছিল জটিল: এছিয়ান ইউনিয়ন ইতিমধ্যে উৰাল পৰ্বতমালাৰ কাষ চাপি আহিছিল।
  য়েকাটেৰিনবাৰ্গৰ ওচৰত এটা চকু কপালত তুলিব পৰা অগ্নিগোলক পৰিল আৰু এটা মাৰাত্মক অঞ্চলৰ সৃষ্টি হ"ল য"ত এজনো ব্যক্তিয়ে এমিনিটও জীয়াই থাকিব নোৱাৰিলে।
  গৃহভূমি, পবিত্র রাশিয়া -
  মোৰ হৃদয় তোমাৰ বাবে মুকলি...
  যুদ্ধক্ষেত্ৰৰ তেজ জলসিঞ্চিত -
  পিতৃভূমিৰ ভূমিৰ প্ৰেমত ফুলিবলৈ!
  
  পৃথিৱীৰ নাড়ীয়ে বুমবিং হুমুনিয়াহ এটাৰে ধপধপাই উঠে,
  যুদ্ধ গৰ্জন কৰিলে কঠিন হয়...
  কিন্তু ৰাছিয়াৰ ওপৰত উদয় হ'ব গৌৰৱময় সূৰ্য্য -
  তুমিয়েই আমাৰ একমাত্ৰ অমৰ মাতৃ!
  
  অন্তহীন পথাৰত ৰাই সোণ,
  নিয়ৰ জিলিকিছে উজ্জ্বল ৰূপ।
  আৰু মুখবোৰ আইকনৰ পৰা গৌৰৱেৰে দেখা যায় -
  নাইট, যুদ্ধত ঈগল হওক!
  
  আমি বিৰোধীৰ যুদ্ধত জয়ী হম,
  পাখি থকা সপোন ৰক্ষা কৰোঁ আহক।
  ৰাছিয়ান সৈনিকতকৈ সাহসী কোনো নাই,
  ভগৱানৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰিম!
  . মূল বিষয়বস্তু।
  যেতিয়া হৃদয় দয়াৰে ভৰি পৰে, কিবা কাৰণত মানিবেগটো খালী হৈ পৰে!
  উৰাল পৰ্বতৰ শৃংগবোৰ মুখৰ পৰা ওলাই অহা দাঁতৰ দৰে, যিবোৰ কেৰিয়ে খায়। ৰাছিয়াৰ ঠেংবিহীন যুঁজাৰু বিমানে নিম্ন স্তৰত উৰা মাৰিছে। দ্ৰুতবেগী বাজ্জাৰ দৰে ৰাছিয়ান নাইটসকলেও আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ অনাড়ম্বৰ, কিন্তু শক্তিশালী সাজসজ্জিত পাখিযুক্ত যুদ্ধজাহাজবোৰক আক্ৰমণ কৰে।
  বায়ুসেনাৰ পাইলট আন্দ্ৰে অগনেভে এটা কঠিন টাৰ্ণ প্ৰদৰ্শন কৰে। পাঁচ নলীৰ গধুৰ চীনা কামান যিয়ে শিখা আৰু ধাতু থু পেলায়। ৰাছিয়াৰ যুঁজাৰু বিমানৰ অৰ্ধস্বচ্ছ কৱচৰ পৰা আক্ষৰিক অৰ্থত কেইমিলিমিটাৰমান দূৰত জুইৰ টৰ্নেডোৱে ঝাড়ু দিছে। উত্তৰত ঠেংবিহীন হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। জোঙা নাক এটাৰ পৰা এটা ছিন্নভিন্ন পালচাৰ পিছলি যায়। চীনৰ বিশাল হেলিকপ্টাৰখনৰ ঘূৰ্ণনশীল টাৰেটটোৱে আঘাতৰ ফলত ৱাৰ্প কৰে... মুখ বন্ধ চিঞৰ শুনা যায়।
  ওখ কপাল থকা আন্দ্ৰেইৰ ক"লা মুখখন ভাঙি বগা দাঁতৰ হাঁহি এটাত পৰিণত হয়।
  তেওঁৰ সংগী, এগৰাকী চকু কপালত তুলিব পৰা ধুনীয়া শ্যামলা, ভাছা কল্টছ"ভাই এটা বেৰেল বনায়, যাৰ ফলত অনিৰ্দেশিত ৰকেটৰ ষ্টীল পিৰানা এটাক পিছলি যাবলৈ বাধ্য কৰায় আৰু যুদ্ধজাহাজৰ হেলিকপ্টাৰখনৰ বাৰটা বিশাল প্ৰপেলাৰৰ ভিতৰত এটাত এটা "উপহাৰ" পঠিয়াই দিয়ে।
  বিশাল, তিনি শাৰীৰ ব্লেডৰ সৈতে, প্ৰপেলাৰটো ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে। ভাছাই, অকাৰণতে নহয় তাইৰ নামটো ৰাণী বুলি অনুবাদ কৰা হৈছে, মাৰিব জানিছিল। তাই সদায় মাত্ৰ এটা চুটি স্কাৰ্ট আৰু খাকী টি-চাৰ্ট পিন্ধি যুঁজিছিল যদিও খালী গোৰোহাত তাই নিজকে আৰু যুঁজাৰুজনক একক সামগ্ৰিকভাৱে অনুভৱ কৰিছিল।
  বহু মহিলা পাইলটে তেওঁক অনুকৰণ কৰিছিল, অসাধাৰণ সংবেদনশীলতা লাভ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। যুদ্ধজাহাজৰ হেলিকপ্টাৰ হৈছে এশ বিশটা অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনীৰ স্থান যিবোৰক পৃষ্ঠলৈ নমাই দিয়া হয় - এটা অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনীৰ ৰিং। কয়লাৰ ধূলিৰে চলি থকা, কিন্তু একে সময়তে গতিশীল সুৰক্ষা প্ৰয়োগ কৰি হাজাৰ হাজাৰ টন ধাতু কঢ়িয়াই নিয়া এটা মেচিন।
  জাপানী, চীনা, ভাৰতীয় ডিজাইনাৰসকলে এখন গাড়ীক ৰাছিয়াৰ এয়াৰ ডিফেন্স চিষ্টেমৰ বাবে অক্ষম কৰি তুলিছিল যদিও অভাৱনীয়ভাৱে এয়াৰ আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল।
  বনৰীয়া খঙত বিকৃত হৈ সংকীৰ্ণ চকুৰ জেনেৰেল মেকলিয়ে ক"লা হাতমোজা পিন্ধা হাতখনেৰে আঙুলিয়াই গৰ্জন কৰিলে:
  - সিহঁতক ধ্বংস কৰা! সেই দানৱবোৰ গলি পেলাওক!
  এজন সম্পূৰ্ণ বুকুৰ কিন্তু পাতল কঁকালৰ ভাৰতীয় কৰ্ণেলে কৈছিল:
  - এই দম্পতী কৃষ্ণাংগ ৰাজকুমাৰ আৰু ৰাণী। কোনেও কেতিয়াও সিহঁতক নমাই দিয়া নাই!
  মেকে অবিশ্বাস্যভাৱে হাঁহিলে আৰু গুণগুণাই উঠিল:
  - হ'ব নোৱাৰে। জুইৰ ঘনত্ব বৃদ্ধি কৰক।
  আৰু আকৌ যুদ্ধজাহাজ-হেলিকপ্টাৰখন কঁপি উঠিল। ঘূৰ্ণনশীল টাৰেটটো জাম হৈ পৰিল আৰু টাইটানিয়ামৰ হালটোত জুই লাগিল। জ্বলি থকা হালধীয়া আৰু ডালচেনিৰ সৈন্যই হাউলি মাৰি পাৰ হৈ গ"ল। এটা বিস্ফোৰণ ঘটিল আৰু বিশাল হেলিকপ্টাৰখনৰ ঢালৰ ভিতৰত নাপালম ভৰ্তি ৰকেট এটা জ্বলি উঠিল।
  "স্লাইড" কৌশলটো পুনৰুত্পাদন কৰি আৰু জুইৰ পথৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গৈ ভাছাই কৈছিল:
  - সকলো বয়সেই যুদ্ধৰ বশৱৰ্তী, কেৱল আপুনিয়েই আপোনাৰ শেষ দিনটোক চেডেল দিব নোৱাৰে, সময় অবিহনে পৰাজিত হৈ!
  এণ্ড্ৰু শীতল। তেওঁৰ পিতৃ এংগোলা সেনাবাহিনীৰ আটাইতকৈ কনিষ্ঠ সেনাপতি আছিল আৰু মস্কোত পঢ়িবলৈ আহিছিল। তাতেই তেওঁ লিডিয়া অগনেভা নামৰ এগৰাকী বিখ্যাত খেলুৱৈ আৰু পি এইচ ডিৰ সৈতে বিবাহপাশত আবদ্ধ হয়। তাৰ পাছত দেউতাকৰ মৃত্যু হ"ল, ক"লা আৰু কোঁচা চুলিৰ মাকে তাক ডাঙৰ-দীঘল কৰিলে। স্কুলত তেওঁলোকে আন্দ্ৰেইক জোকাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও ল"ৰাজন তেতিয়াও কিণ্ডাৰগাৰ্টেনত যুদ্ধ কলাত নিয়োজিত আছিল। মাকে নিজেই যুঁজিব জানিছিল আৰু সতি-সন্ততি মিশ্ৰিত শৈলীৰ চেম্পিয়ন আছিল।
  আন্দ্ৰেই ভালদৰে পঢ়িছিল, তেওঁৰ স্মৃতিশক্তি আছিল অসাধাৰণ আৰু অতি সোনকালেই তেওঁ নিজেই ল"ৰাকেইটাৰ নেতা, তেওঁলোকৰ নেতা হৈ পৰিছিল। অৱশ্যে তেওঁ ফ্লাইট স্কুল বাছি লৈছিল, আৰু নিজৰ মাতৃভূমি ৰাছিয়াৰ বাবে যুঁজিবলৈ গৈছিল। তেওঁ খ্যাতি আৰু সন্মান অৰ্জন কৰিছিল। আৰু ৰাছিয়াৰ নায়কক ক"লা ছালৰে তিৰস্কাৰ কৰিবলৈ কোনেও সাহস কৰা নাছিল, বিশেষকৈ যিহেতু নিগ্ৰো মুখৰ বৈশিষ্ট্য স্লাভিক মুখৰ বৈশিষ্ট্যৰ সৈতে মিহলি হৈছিল আৰু ইয়াৰ ফলত এথলেটিকভাৱে নিৰ্মিত পাইলটজনক যথেষ্ট সুদৰ্শন হৈ পৰিছিল।
  সামৰিক কৃতিত্বতকৈ তেওঁৰ প্ৰেমৰ কিংবদন্তি কম নাছিল। যদিও আন্দ্ৰেই নিজেই তেওঁৰ ওপৰত আৰোপ কৰাতকৈ বহু বেছি বিনয়ী আছিল।
  এতিয়া তেওঁ এখন অক্ষয় যুদ্ধজাহাজ ধ্বংস কৰাৰ উপায় বিচাৰি আছিল। সক্ৰিয়, বহুস্তৰীয় কৱচে আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী যন্ত্ৰটোৰ মূল উপাদানসমূহ সামৰি লৈছিল।
  Savva propellers এ গুলি, গঠন স্থিৰ করার চেষ্টা...
  ইয়াৰ মাজতে মাটিত যুদ্ধ জ্বলি উঠিল। ইষ্টাৰ্ণ ব্লকৰ টাৰেটবিহীন টেংকবোৰে আক্ৰমণ চলাইছিল। কিছুমান বিশাল, আন কিছুমানৰ উচ্চতা এক মিটাৰতকৈ বেছি নহয়।
  তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে পশ্চিমীয়া মিত্ৰজোঁটৰ যোদ্ধাসকলে মোবাইল মাইন আৰু গাইড প্ৰজেক্টাইল ব্যৱহাৰ কৰিছিল কোনো ৰিকোইল নোহোৱাকৈ।
  ইয়াত কেৱল ৰাছিয়ানসকলেই নহয়, ইউৰোপীয়সকলেও যুদ্ধ কৰিছিল: ব্ৰিটিছ, ফৰাচী, ছুইডেন আৰু আন বহুতো।
  এটা উমৈহতীয়া শত্ৰুৱে বগা ছাল আৰু খ্ৰীষ্টান নৈতিকতা থকা মানুহক একত্ৰিত কৰিছিল। গণতন্ত্ৰক লৈ চলি থকা বিতৰ্ক শান্ত হৈছে। তদুপৰি ৰাছিয়াত পশ্চিমৰ পৰা আগ্ৰাসন অহাৰ পিছত পশ্চিমীয়া বিৰোধী আৱেগ শূন্য হৈ পৰিল। সঁচাকৈয়ে শান্তিবাদী আৰু সহনশীল ইউৰোপে ক"ত পূবলৈ উঠিব পাৰে। তেওঁলোকে আৰু ৰাইজে যুঁজিবলৈ বহুলাংশে পাহৰি গ"ল। আৰু যেতিয়া পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ নোহোৱা হৈ গ"ল, তেতিয়া শক্তিশালী আৰু অতি জনবহুল এছিয়াই নিজৰ অগণন গোটক উত্তৰ আৰু পশ্চিমলৈ লৈ গ"ল।
  ৰাছিয়াৰ পদবীত আগবাঢ়ি যোৱাসকলৰ ভিতৰত বহু আৰব আছে। কিছুমান ধৰ্মান্ধই বগা অভাৰঅল পিন্ধি ছদ্মবেশত নহয়, আক্ৰমণত নামি পৰে। ওঁঠত হাঁহি লৈ মৃত্যুক গ্ৰহণ কৰক।
  হাজাৰ হাজাৰ আগবাঢ়ি যোৱা টেংক আৰু পদাতিক যুদ্ধ বাহন চৰাইৰ চকুৰ পৰা পিঁপৰাৰ দৰে লাগে। ছাভভাই আন এটা স্ক্ৰুৰ ক্ষতি কৰি অলপ শেঁতা হৈ ফুচফুচাই ক"লে:
  - তথাপিও বহুত বেছি ... ভগৱানে ৰাছিয়াক সহায় কৰক।
  এছিয়ান মিত্ৰজোঁটে দখল কৰা চহৰবোৰত কি হৈ আছে সেয়া ছোৱালীজনীয়ে নিজেই দেখিছিল। গণ পগ্ৰম, হত্যা, হত্যাকাণ্ড। পুৰুষক তাঁৰত ওলোমাই থোৱা হৈছিল আৰু মহিলা আৰু শিশুক বিশেষ শিবিৰলৈ লৈ যোৱা হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে সেইবোৰ বিক্ৰী বা বিতৰণ কৰিছিল কিছুমান বিশেষ কামত। আৰু যুদ্ধবন্দীসকলৰ ওপৰত নিৰ্যাতন ইতিমধ্যে সাধাৰণ, আনকি বাধ্যতামূলকও।
  জেনেৰেল মেকলিয়ে নিজৰ নিজৰকো ৰেহাই নিদিয়ে। ক্ষুদ্ৰ ক্ষুদ্ৰ চিজ-৩ যুঁজাৰু বিমানবোৰৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব নোৱাৰা এক অসহায় উন্মাদনাত তেওঁ বেৰৰ পৰা তৰোৱাল এখন ধৰি বিমান বিৰোধী বন্দুক নিয়ন্ত্ৰণ কৰা আৰবজনৰ হাতখন কাটি পেলায়। সি চিঞৰি উঠে, আৰু ৰক্তাক্ত ষ্টাম্পটো বুকুত হেঁচা মাৰি ধৰে।
  আৰু মাত্ৰ কাটি পেলোৱা হাত এখনৰ ভয়ংকৰ সেনাপতিজনে, দীঘল নখৰে, ৰাছিয়ান এছবোৰৰ ফালে ভাবুকি দিছে, চিঞৰিছে:
  - ধ্বংস কৰা! জ্বলা! জ্বলা!
  সাভ্ভাই খঙত আন এটা ৰকেট গুলিয়াই দিয়ে... তাইৰ গোলাবাৰুদ শেষ হৈ গৈছে। কিন্তু আকাশী যুদ্ধজাহাজখনেও স্থিৰতা হেৰুৱাইছে।
  তাৰ মাৰাত্মক আৰ্টিলাৰী খেলৰ বাহিৰত... ইয়াৰ যুদ্ধ শক্তিৰ সিংহভাগ হেৰুৱাই, হাল্ক পিছলৈ ঘূৰি যায়। মেৰামতি আৰু পুনৰ যোগানৰ বাবে যিমান পাৰি সোনকালে ঘাটিলৈ উভতি যাব লাগিব।
  তলত ৰাছিয়াৰ কামানে শত্ৰুৰ কৌণিক, সমতল লোহাৰ টেংকবোৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে। আকাশলৈ ধোঁৱা উলিয়াই কেইবাখনো গাড়ী ৰৈ গ"ল। এটা "বান্দুৰা"ত গোলাবাৰুদ ফাটিবলৈ ধৰিলে। জিমনাষ্টৰ মুখৰ দৰে ওলোটাকৈ উৰি গ"ল, যেতিয়ালৈকে ই শিলগুটিৰ টিলা এটাত খুন্দা মাৰিলে।
  দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ ৰাছিয়াৰ কামানে পতাকা খুঁটাৰ দিশলৈ প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই দিয়ে। শ্যামলা চেঁচা পিন্ধা এগৰাকী গুনাৰ ছোৱালী, দুটা আঙুলিৰে নিজকে ক্ৰছ কৰি জাৰ্মান ভাষাত ফুচফুচাই কয়:
  - আমাৰ বাবে শুভকামনা হওক!
  এছিয়ান মিত্ৰজোঁটৰ পতাকাখন উজ্জ্বল হালধীয়া আৰু মাজত ৰঙা বৃত্ত। এইটো জাপানৰ ওচৰত যদিও এইটোৱেই হৈছে মিত্ৰজোঁটে বাছি লোৱা প্ৰতীক। উচ্চ নিখুঁত কামানৰ পৰা অহা সৰু প্ৰজেক্টাইলে এটা ডাঠ ৰড ভাঙি পেলায় আৰু ষ্টেডিয়ামৰ মজিয়া ঢাকিব পৰা এটা বিশাল কেনভাছ তললৈ পৰি যায়। এছিয়াৰ ডজন টেংক একেলগে মুগাৰ দৰে ওৰণিৰে ঢাকি থোৱা আছে।
  পশ্চিমীয়া মিত্ৰজোঁটৰ ফালৰ পৰা, আৰু ৰাছিয়াৰ স্থিতিৰ পৰা, সৰ্বসন্মতিক্ৰমে এটা শব্দ শুনা যায়:
  - হুৰহুৰাই!
  সঁচাকৈয়ে প্ৰতীকী। আৰু শত্ৰুৰ সংখ্যা দহগুণ বেছি হওক, কিন্তু ৰাছিয়ান মনোভাৱৰ শক্তি অটল।
  দুয়োখন ৰাছিয়াৰ যুঁজাৰু বিমানে নিজকে ক্ষণিকৰ বাবে উইং টু উইং বিচাৰি পায়। এটা গোট - প্ৰায় ত্ৰিকোণীয় বাজ - ৰাছিয়াৰ ৰক্ষক। আন্দ্ৰেই কেনেকৈ তাইৰ কান্ধত নিজৰ ক"লা শক্তিশালী হাতখন থ"ব সেই কথা ইতিমধ্যে সাভ্ভাই কল্পনা কৰিছে। এইটো সঁচাকৈয়ে এজন শক্তিশালী মানুহ যাৰ ওপৰত আপুনি নিৰ্ভৰ কৰিব পাৰে।
  কিন্তু ঠিক সেই মুহূৰ্ততে যেন একেলগে হাজাৰটা ফটো ব্লিটজ জিলিকি উঠিল। আৰু যুঁজি থকা দম্পতীহালৰ চকুত ই আন্ধাৰ হৈ পৰিল। তাৰ পিছত ক"লা ৰংটো বহুৰঙী ব্লটৰে ৰং কৰা হৈছিল, পানীৰ ওপৰত তেল ছিটিকিলে দেখা দিয়াৰ দৰেই।
  আন্দ্ৰেই চকু দুটা ঘঁহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। প্ৰতিৰোধক জয় কৰাত অসুবিধা পাই তেওঁৰ হাতখনে যেন পানীখিনি ৰেক কৰিলে।
  দূৰৰ পৰা যেন স্তব্ধ হৈ পৰিছে সাৱ্বৰ মাত:
  - আমি মৰিছো নেকি?
  কৃষ্ণাংগ কেপ্তেইনে জোৰেৰে উত্তৰ দিয়ে:
  - নহয়! আমি জীয়াই আছো।
  হঠাতে এই ডাঠ, আঠাযুক্ত অনুভৱটো নাইকিয়া হৈ যায়, আৰু তেওঁলোক যেন মুক্ত পতনৰ অৱস্থাত পৰিছে। আনকি কেইমুহূৰ্তৰ বাবেও পোহৰ হৈ পৰিল, যেন ওজনহীনতাত।
  আনকি সাভ্ভাই অলপ বিচলিত হৈ ফুচফুচাই ক"লে, গায়কীৰ কণ্ঠত:
  যেন পৃথিৱীখন আশাহীনভাৱে হেৰাই গৈছে
  আৰু নাইটৰ তৰাবোৰৰ পথ বন্ধ হৈ গৈছে...
  অন্তহীন কক্ষপথৰ এই মোড়বোৰত,
  নিয়তি নহয় - বিশ্বাস ডুব যোৱা!
  আৰু তাৰ পিছত তাই হাঁহিলে, খালী তলুৱাৰে চোকা, পাহাৰীয়া শিলৰ ওপৰত অৱতৰণ কৰিলে। পোহৰৰ দাগ আৰু ঢৌৰ সৈতে মিহলি হোৱা আন্ধাৰটো নোহোৱা হৈ গ"ল।
  মে", দুপৰীয়া পোহৰৰ পৰা চকু দুটা অলপ বিষাইছিল। সাভ্ভাই চাৰিওখন ভৰিৰ ওপৰত আছিল আৰু লগে লগে জপিয়াই উঠিল।
  আন্দ্ৰেই পেছাদাৰীভাৱে জাম্পত ভৰি দুখন বেঁকা কৰিলে, আৰু নিপুণভাৱে অৱতৰণ কৰিলে। পুৰুষসুলভ চিবুক আৰু ওখ বহল কপালৰ মুখখনে শান্ত ভাব এটা ৰাখিছিল। আনকি সংগীক চাই হাঁহিলে।
  - বুজিছা! সেই পোহৰ আছে, আৰু মই বহুদিনৰ পৰা সন্দেহ কৰি অহাৰ দৰে - এইটো স্বৰ্গ নহয়!
  লৰচৰ কৰি সাভ্ৱাই কেইটামান দ্বিধাবোধ কৰি খোজ দিলে। অৱতৰণ কৰাৰ লগে লগে তাই বেদনাদায়কভাৱে তাইৰ উদং তলুৱাত ঘাঁ কৰিলে, আৰু আঁঠুটো ফালি পেলালে। কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে ইচ্ছাৰ অভ্যাস প্ৰয়াসেৰে মুখৰ পৰা শ্বহীদ ভাবটো খেদি পঠিয়ালে আৰু তাইৰ সন্মুখত আঙুলিটো দেখুৱালে, উচ্চাৰণ কৰি:
  -ৱাঃ!
  আন্দ্ৰেই ছাভাভাই আঙুলিয়াই দিয়া ঠাইলৈ চালে। তেওঁলোকৰ আগত আছিল এটা জৰাজীৰ্ণ পাহাৰ। আৰু তাৰ ওপৰত ফাট মেলি ভাঙি এটা বল জিৰণি লৈছিল। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, এটা গোলাকাৰ, আধা সীহ, আধা প্লেটিনাম ৰঙৰ যন্ত্ৰ, যাৰ ওপৰত চোকা ঠোঁট আৰু এই ভৱিষ্যতৰ বস্তুটোৰ প্ৰান্তৰ কাষেৰে সমানে ব্যৱধানত থকা ডজন ডজন পাতল টেণ্টেকেল।
  ছোৱালীজনীয়ে বিভ্ৰান্ত হৈ ফুচফুচাই ক"লে;
  - এইটো নিউটনৰ বায়ম! আৰু কেনেকৈ আঘাত পালে?
  আন্দ্ৰেই ভালদৰে চালে, মূৰটো কান্ধত হেঁচা মাৰি ধৰিলে, বতাহ শুহি ল"লে। বতাহত অ"জন আৰু জ্বলি যোৱা টায়াৰৰ গোন্ধ ওলাইছিল। সতৰ্কতাৰে ইফালে সিফালে চাই কেপ্তেইনে কষ্টেৰে শুনা মাতেৰে ক"লে:
  - ইয়াত আমি এম্বুছৰ সন্মুখীন হ"ব পাৰো!
  সাভ্ভাই আত্মবিশ্বাসেৰে বলৰ ফালে এখোজ আগবাঢ়িল আৰু মাতৰ শব্দ কমাই নিদিয়াকৈয়ে ক"লে:
  - নহয়! মই জানো আমি ক"ত আছো! ঠিক এইটোৱেই হৈছে মহাকাশযানখন পৰি যোৱা এনোমেলি জ"ন। আমি য"ত যুঁজিছিলো তাৰ পৰা মাত্ৰ এশ মাইল উত্তৰত!
  কেপ্তেইনে আকৌ কান্ধ দুটা জোকাৰি মাতত শান্তিৰ আভাস ৰাখি ক"লে:
  - এমিনিটতকৈও অধিক সময় অস্বাভাৱিক জ"নত কোনোৱে বাচিব নোৱাৰিলে। আনকি ৰবটবোৰো ভাঙি গ"ল, মৰিছালৈ পৰিণত হ"ল!
  সাভ্ভাই যদিও তাইৰ বাবে সহজ নাছিল, তথাপিও সাহসেৰে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  -আৰু আমি বাচি যাম!
  আৰু তাই পাহাৰৰ ফালে দৌৰি গ"ল। পতনে খোঁচ মাৰি পেলোৱা তাইৰ ধূলিময়, ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা, অসমান, শিলৰ শিখৰটোৰ ওপৰেৰে দ্ৰুতগতিত জিলিকি উঠিল।
  এণ্ড্ৰু আচৰিত হৈ পৰিল। চোকা শিলত খালী ভৰিৰে তাইৰ বিষ নহয়নে? সাধাৰণতে, প্ৰায় উদং কাপোৰ পিন্ধি যুঁজি থকা সাধাৰণ বিমানৰ ইউনিফৰ্মটোক আওকাণ কৰিলে কলটছ"ভাৰ আচৰণ বহুতৰ বাবে আচহুৱা যেন লাগিল। আৰু যদি মেছ"পটেমিয়া বা আফ্ৰিকাৰ ক"ৰবাত হয়, তেন্তে এটা ছদ্মবেশৰ টি-চাৰ্ট পিন্ধি আৰামদায়ক হ"ব পাৰে, কিন্তু বসন্ত কালত ইউৰালত তথাপিও শীতল।
  দক্ষিণ সীমান্তৰ পৰা আহি আহিছিল ছোৱালীজনী। এছিয়ান মিত্ৰজোঁটৰ অগ্ৰগতি নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি ছিৰিয়া, ইৰাকত ৰাছিয়া আৰু ইউৰোপীয় সৈন্যই যুদ্ধ কৰিছিল। তদুপৰি ইছলামিক বাহিনীৰ এটা অংশ ৰাছিয়াৰ পক্ষত আছিল, আৰু এছিয়াৰ এটা অংশ আছিল।
  আনকি দক্ষিণ দিশত এটা সুকীয়া ফ্ৰণ্ট লাইনও নাছিল। সাধাৰণতে আফ্ৰিকাত আনকি একেখন দেশতে বিভিন্ন জনগোষ্ঠীয়ে ইজনে সিজনৰ লগত যুঁজিছিল। তদুপৰি ধৰ্মই নিৰ্ণায়ক ভূমিকা লোৱা নাছিল। বহু খ্ৰীষ্টানৰ লগতে পৌত্তলিকসকলেও এছিয়ানসকলক অনুসৰণ কৰিছিল, কথিত বাওঁপন্থী শ্লোগানৰ অধীনত। আফ্ৰিকা সঁচাকৈয়ে আইবলিটৰ বিষয়ে কাৰ্টুন এটাৰ গীতৰ দৰে হৈ পৰিছে।
  কিন্তু, সম্ভৱতঃ, মৰুভূমিত খালী ভৰিৰে দৌৰাটো পাহাৰৰ ঠেকত দৌৰাতকৈও কঠিন। আৰু স্নাতকোত্তৰ ডিগ্ৰীধাৰী এই বনৰীয়া, জৈৱ বিজ্ঞানৰ প্ৰাৰ্থী সাভ্ভাই বিষ বা ভয় নাজানিছিল।
  চয়তানক ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰি আন্দ্ৰেই তাইৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গ"ল। মহাকাশযানখন প্ৰথম দৃষ্টিত দেখাতকৈ বহু দূৰলৈ ওলাই আহিল।
  ছোৱালীজনীয়ে সাধাৰণতে চুলিখিনি ব্ৰেইড কৰিছিল যদিও এতিয়া তাইৰ চুলিবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছিল, সোণৰ ৰেলখন বতাহত টৰ্চৰ শিখাৰ দৰে উৰি ফুৰিছিল।
  ইয়াৰ আগতে কেতিয়াও কৃষ্ণাংগ কেপ্তেইনে নিজৰ প্ৰেমিকাক ইমান ধুনীয়া বিচাৰি পোৱা নাছিল।
  যদিও আন্দ্ৰেয় দুৰ্বল খেলুৱৈ নহয়, তথাপিও তেওঁ অতি কষ্টেৰেহে দূৰত্ব কমাই দিবলৈ সক্ষম হ"ল, কিন্তু তেওঁ কেতিয়াও তাইক ধৰিব পৰা নাছিল, যদিও তেওঁ উজুটি খাই নাকত প্ৰায় আঘাত পাইছিল।(বাইদেউ, আফ্ৰিকান একেবাৰেই নহয়, কিন্তু সামান্যভাৱে আৰু ছাভভাৰ উদং, চকলেট ৰঙৰ ভৰি দুখন জিলিকি উঠিল, প্ৰায় ক'লা ভদ্ৰলোকজনৰ একেবাৰে মূৰত আৰু ... ছোৱালীজনীয়ে বেৰৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ'ল, যেন তাই মাত্ৰ এটা হ'ল'গ্ৰাম .
  তাই তাক অভাৰটেক কৰাত বিৰক্ত হৈ আন্দ্ৰেই তাইৰ পিছে পিছে জপিয়াই পৰিল। অসাৱধান, কিন্তু যথেষ্ট অশ্বাৰোহী।
  সীহৰ পৃষ্ঠভাগ গৰম সাগৰৰ পানীৰ দৰে ধুই গ"ল, আৰু তাৰ পিছত মজিয়াৰ ওপৰেৰে উৰি গ"ল, ছাভভাৰ খালী ভৰি দুখনত মুখখন পুতি পেলালে। যান্ত্ৰিকভাৱে আন্দ্ৰেইয়ে তাইৰ ভৰিৰ গোৰোহাত চুমা খালে, কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে খঙেৰে তাক লাথি মাৰিলে, উচ্চাৰণ কৰি:
  - চাওক, ইয়াত কি আকৰ্ষণীয় কথা আছে!
  যদিও অগনেভে ক"ব বিচাৰিছিল যে এনে সৌন্দৰ্য্য আপোনাৰ কাষত থাকিলে ইয়াতকৈ আকৰ্ষণীয় একোৱেই নাথাকে, কিন্তু নাকত গোৰোহা এটা পাই তেওঁ সোনকালে জপিয়াই উঠিল। আৰু হতাশ হোৱা নাছিল।
  বেৰত ওলমি আছিল ষ্টাফড এনিমেল আৰু পোক। তদুপৰি যিবোৰ পৃথিৱীৰ বাহিৰত নাছিল আৰু থাকিব নোৱাৰিলে। আৰু ডজন ডজন কেঁকোৰাৰ নখ থকা বিলাহী, আৰু বেংৰ ভৰি আৰু কুকুৰাৰ চোলা থকা কেকটাছ, আৰু কুমিৰৰ মুখৰ পাখিৰ তেঁতেলী, যাৰ জিভাখন আঁতৰ কৰিব পৰা দাঁতযুক্ত। যদিহে, অৱশ্যেই, এইটোক বেকড প্ৰিন্সৰ সৈতে তুলনা কৰিব নোৱাৰি।
  আন্দ্ৰেই আচৰিত হৈ জপিয়াই উঠিল আৰু জোৰেৰে চিঞৰিলে:
  - শুভেচ্ছা ভাইহঁতক মনত ৰাখি!
  উত্তৰত, মৌনতা... Savva যথেষ্ট যুক্তিসংগত আৰু যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য:
  - আমি চিঞৰিব নালাগে, আমি ষ্টাৰশ্বিপখন পৰীক্ষা কৰাই ভাল।
  ভিতৰৰ মহাকাশযানখন বাহিৰৰ পৰা দেখাতকৈ বহুত ডাঙৰ আছিল। কৰিডৰবোৰ সৰু হৈ বহল হৈ পৰিল। মানুহ ওচৰ চাপি অহাৰ লগে লগে সাজসজ্জিত দুৱাৰবোৰ ফাটি গ"ল। আৰু কি কেৱল তাত দেখা নগ"ল।
  সকলো ধৰণৰ ষ্টাফড এনিমেল, আৰু মূৰ্তি, আৰু হ"ল"গ্ৰাম। লগতে চিত্ৰকলা: চলন্ত, আৰু তেলত, আৰু চাইবাৰনেটিক মোজাইকৰ সৈতে। হ"ল"গ্ৰামবোৰে প্ৰকৃত চিনেমাখন ৰঙীনভাৱে দেখুৱাইছিল ঠিকেই। আৰু যুদ্ধৰ দৃশ্য, আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ শান্তিপূৰ্ণ, যথেষ্ট আইডিলিক ছবি।
  এণ্ড্ৰুৱে আচৰিত হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - আচৰিত. যেন উৰি যোৱা সংগ্ৰহালয়।
  সাভ্ভাই যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে আপত্তি কৰিছিল:
  - আমাৰ পৃথিৱীৰ সকলো বস্তুৱেই সংগ্ৰহালয় আৰু ডাম্প দুয়োটা! ভালকৈ খাওঁ আহক...
  - অস্ত্ৰ! - ক'লা কেপ্তেইনে ফুচফুচাই ক'লে। আৰু খৰধৰকৈ যোগ দিলে। - আমি আমাৰ মাতৃভূমিক তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধত জয়ী হোৱাত সহায় কৰিব লাগিব।
  সাভ্ভাই ওপৰলৈ চাই চিঞৰিলে:
  সভ্যতাক বচাবলৈ আমাক সহায় কৰক! মানৱতা বিপদত পৰিছে!
  ইয়াৰ উত্তৰত এটা নিম্ন, অস্বাভাৱিকভাৱে গভীৰ বেছ শুনা গ"ল:
  - তোমালোক থলুৱা মানুহে আপাত দৃষ্টিত আমাৰ পৰা কিবা এটা পাব বিচাৰিছা?
  ছোৱালীজনীয়ে হাত দুখন আগলৈ মেলি অনুৰোধ কৰি ফুচফুচাই ক"লে:
  - আমি নহয়! সকলো মানৱ জাতিৰ ভাগ্যৰ কথা। তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধই সিদ্ধান্ত লয় - কি জয়ী হ"ব: বৰ্বৰ, নিষ্ঠুৰ পন্থা নে মানৱতাবাদ আৰু সভ্যতা?
  বেছটো এটা পাতল ছ"প্ৰানোলৈ সলনি হ"ল, আৰু এটা অবিশ্বাস্য সুৰ:
  - অ" নহয়? কাৰণ, এজন ব্যক্তিয়ে নিজৰ উদ্দেশ্যৰ কথাকে ধৰি ভুল হোৱাৰ প্ৰৱণতা থাকে। - কমলা ৰঙৰ বতাহ বতাহৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল আৰু মাতটো, আধা অষ্টক কম হৈ, চলি থাকিল। - সদায়ৰ দৰেই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বিপুল সংখ্যক জাতিৰ এটা প্ৰৱণতা আছে: যদি আপুনি আপোনাৰ ভাষা ব্যৱহাৰ কৰে তেন্তে নিজকে অতি মানৱীয় হিচাপে উপস্থাপন কৰা, আৰু শত্ৰুক কেৱল এটা দানৱ হিচাপে উপস্থাপন কৰা।
  অজ্ঞাত ধাতুৰ আৱৰণত ভৰিৰে নাৰ্ভাছ হৈ ঢোল বজোৱাটো বন্ধ নকৰাকৈয়ে সাভ্ভাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আৰু তুমি নিজেই চাওক! চাওকচোন তেওঁলোকে আমাৰ বিৰুদ্ধে কি বৰ্বৰ পদ্ধতিৰে যুদ্ধ চলাইছে!
  মাতটো অলপ গৰম হ"ল, বতাহ যেন কোমল হ"বলৈ ধৰিলে:
  - হয়, তোমাৰ শত্ৰু নিষ্ঠুৰ, কিন্তু তুমিও ফেৰেস্তা নহয়। শেষত গণিতেই নহয় যে আপোনালোকৰ কোনজনৰ পৃথিৱীত ক্ষমতা থাকিব!
  ইতিমধ্যে আন্দ্ৰেই কণ্ঠদান কৰিছে:
  - তেন্তে কোন?
  কিন্তু উত্তৰ দিয়াৰ সলনি সিহঁতৰ তলৰ মজিয়াখন দোল খাই গ"ল আৰু ছোৱালীজনীয়ে ক"লা ল"ৰাটোৰ সৈতে চিলিংখনক মুখেৰে লগ ধৰিলে। তাৰ পিছত একেলগে সকলো সলনি হৈ গ"ল। তেওঁলোকে নিজকে এখন বৃহৎ, বেয়াকৈ ধ্বংসপ্ৰাপ্ত চহৰৰ মাজত বিচাৰি পালে । বন্দুকবোৰে কাণ বন্ধ কৰি গৰ্জন কৰিলে। বৃহৎ বৃহৎ গোলা বিস্ফোৰণ আৰু বোমা পৰিল। ৰাছিয়া আৰু ইউৰোপীয় সৈন্যৰ দল আগবাঢ়িল। লোকচান বহন কৰি এছিয়ান ইউনিয়নৰ হালধীয়া আৰু বাদামী ৰঙৰ সৈন্যসকলে পথটো মৃতদেহৰ পাহাৰেৰে ঢাকি পিছুৱাই গ"ল। সাৱ্বাই এখোজ আগুৱাই ৰক্তাক্ত ধাৰা এটাত ভৰি দিলে।
  নাই, এইটোৱে অৱশ্যে জুই, পানী আৰু তামৰ পাইপৰ মাজেৰে যোৱা যোদ্ধাজনক বিভ্ৰান্ত কৰিব নোৱাৰিলে (শেষৰটোৱে এতিয়ালৈকে নূন্যতম পৰিমাণে!) ৷ কিন্তু মোৰ হৃদয়খন ভাল নাছিল। কিন্তু আন্দ্ৰেই উল্লাস কৰিলে, মেচিনগানটো ওপৰলৈ তুলি লোৱা এজন সংকীৰ্ণ চকুৰ সৈনিকৰ হালধীয়া মুখখনলৈ সোঁহাতেৰে শিল এটা দলিয়াই দিলে, তেওঁ পৰিল। কেপ্তেইনে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - এই বেইজিং! আমাৰ ল'ৰাবোৰে জয়ী হৈছে!
  সঁচাকৈয়ে একেধৰণৰ হাইৰ"গ্লিফৰ সৈতে এটা বেঁকা পইণ্টাৰ নীলা শিখাৰে জ্বলি উঠিছিল। সাৱ্বাই কিবা কাৰণত আনন্দ অনুভৱ কৰা নাছিল। যদিও তাই ইণ্টাৰনেটত বেইজিঙৰ ছবি আৰু চীনৰ ৰাজধানীৰ বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ অট্টালিকাবোৰ দেখিছিল।
  কিন্তু ইয়াত ভয়ংকৰ। মহিলা জ্বলিছে, শিশুৱে কান্দিছে। আৰু বহুত মৃতদেহ। মৃতসকলে আক্ষৰিক অৰ্থত সকলো এপ্ৰ"চ ভৰাই পেলালে আৰু তেওঁলোকৰ সংখ্যা বাঢ়ি গ"ল। আগতে কেতিয়াও ছোৱালীজনীয়ে মৃতকবোৰ টিলাত গোট খোৱা দেখা নাছিল।
  ইতিমধ্যে আন্দ্ৰেই কোনোবাই পেলোৱা মেচিনগানটো তুলি লৈ হত্যা কৰিবলৈ গুলীচালনা কৰিছে। জন্মতে যোদ্ধা। পিতৃৰ ফালৰ পৰা জুলু জনগোষ্ঠীৰ পৰা, মাতৃৰ ফালৰ পৰা: প্ৰাক্তন দাদা দুবাৰকৈ ইউ এছ এছ আৰৰ নায়ক, দাদাই ভিয়েটনাম আৰু আফগানিস্তানত যুদ্ধ কৰিছিল, পিতৃ ছিৰিয়া, ডনবাছ আৰু চেচেনিয়াত।
  ইন ছাভভাৰ মূৰটো জিলিকি উঠিল:
  যি পুৰুষ হয়, তেওঁ জন্মতে যোদ্ধা,
  এনেকুৱাই হ"ল - গৰিলাই শিলটো লৈ গ"ল!
  গণনা নকৰাকৈ শত্ৰু যেতিয়া লিজিয়ন হয়,
  আৰু হৃদয়ত জ্বলি উঠে গৰম শিখা!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে নিজেই মেচিনগানটো তুলি ল"লে। শক্তিশালী হাতৰ হেণ্ডেলত অভ্যাস লঘু হয়। মোৰ মূৰত সাহসী পদযাত্ৰাৰ শব্দ হ"ল: ধ্বংস কৰক, আপোনাৰ মহান মাতৃভূমিৰ সেৱা কৰক।
  কিন্তু অভাৱনীয় ক্ষীণ চিঞৰ এটাই ছোৱালীজনীক জমা কৰি তুলিলে। সোঁফালে শিশুৰ হুমুনিয়াহ আৰু কান্দোন স্পষ্টকৈ শুনা গ"ল। সাভ্ভাই ঘূৰি গ"ল, আৰু তাইৰ ঈগলৰ দৃষ্টিৰে, সকলোবোৰ আৱৰি ৰখা ধোঁৱাৰ মাজেৰে, সৰু সৰু হালধীয়া আকৃতিবোৰ ওলাই আহিল। হালধীয়া, সংকীৰ্ণ চকুৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে কান্দি কান্দি জ্বলি থকা ঘৰটোৰ পৰা ওলাই আহিবলৈ চেষ্টা কৰি আছিল। কিন্তু আলকাতৰাৰে ভিজাই থোৱা ল"গবোৰৰ বন্ধ হৈ তেওঁলোকৰ বাট বন্ধ হৈ গ"ল। আৰু ল"ৰাকেইটাৰ পিছফালে মাংসভোজী শিখা বিয়পি পৰিল।
  অগ্নি উশাহ লোৱা অজগৰটো গেহেন্নাক বলিদান দিবলৈ আগ্ৰহী যেন লাগিছিল...
  এইটো সহ্য কৰাটো সাৱভাৰ শক্তিতকৈও উচ্চ আছিল। ছোৱালীজনীয়ে জুইৰ ফালে দৌৰি গ"ল। সৰুবোৰক বচাব লাগিব: সিহঁত ৰাছিয়ান নে চীনা সেইটো গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয়!
  হঠাৎ নপালৰ ধাৰা এটাই খালী ভৰিৰে যোদ্ধাজনৰ বাট বন্ধ কৰি দিলে।
  বনৰীয়া চিঞৰ এটাৰে
  - প্ৰভু ৰক্ষা কৰক!
  তাই নিজকে জুইত পেলাই দিলে। এশটা ৰঙা গৰম পিনে যেন তেওঁৰ উদং তলুৱাটো বিন্ধিলে, জুইৰ শিখাই তেওঁৰ প্ৰতিৰক্ষাহীন আঁঠু দুটা ছিঙি পেলালে। সুক্ষ্ম, জলপানৰ ছাল, জঘন্য, ৰঙা ফোহাৰে আবৃত। কিমান কষ্টদায়ক আছিল সাৱ্ভাৰ বাবে। হাওঁফাওঁৰ পৰা আটাইতকৈ বনৰীয়া চিঞৰটো ওলাই আহিল। পিছলৈ ঘূৰি নৰকৰ শিখাৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিব বিচাৰিছিলো।
  কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে অনুভৱ কৰিলে: এচেকেণ্ডো পলম কৰাটো অসম্ভৱ। শিশুৰ মৃত্যু হ"ব পাৰে। আৰু তেওঁলোক কাৰ হ"ল সেইটো ডাঙৰ কথা নহয়। দস্তয়েভস্কিয়ে কৈছিল: পৃথিৱীৰ সকলো ধন-সম্পত্তি শিশুৱে ঢালি দিয়া এটা চকুলোৰ মূল্য নহয়। খালী গোৰোহাৰ পৰা মূৰৰ পিছফাললৈকে ঘোঁৰাৰ জাকৰ দৰে বিষে স্নায়ুৰ শেষত তীখাৰ চোকা খুৰাৰে কোবাইছে।
  তাইৰ আচৰিত সোণালী চুলিত ইতিমধ্যে জুই লাগিছে, আৰু জুইৰ শিখাই শিকাৰুৰ মুখত চেলেকিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। তাই আৰু কেতিয়াও সেই সৌন্দৰ্য্য হৈ নাথাকিব। ইয়াত বেঙুনীয়া ৰঙৰ আলচাৰ এটা, তাইৰ কোমল, মুগাৰ দৰে গালখনত বিয়পি আছে।
  সাভ্ভাই হতাশ হৈ জপিয়াই পৰে, কিমান দূৰলৈকে লক্ষ্যত উপনীত হোৱা যেন লাগে। ধোঁৱা আৰু জ্বলি থকা বতাহৰ মিশ্ৰণ হাওঁফাওঁলৈ লৰালৰিকৈ সোমাই যায়। আপোনাৰ ওপৰত থকা দাগযুক্ত টি-চাৰ্টটো ইতিমধ্যে জ্বলি গৈছে, আৰু আপুনিও জিন ডিৰ দৰে যন্ত্ৰণাদায়ক জুইত পৰিছে। অলপ বেছি, অলপ বেছি। হে ভগৱান তাইৰ শৰীৰটো কুষ্ঠৰোগীৰ ঘা।
  অগ্নিময় বেৰখনৰ মাজত বাধা আহি পৰে, আৰু সাভ্ভাই শীতলতাৰ মাজলৈ জপিয়াই ওলাই যায়। তাই ইতিমধ্যে জ্বলি গৈছে, তাইৰ আচৰিত শৰীৰটো এটা অবিৰত ঘাঁৰ দৰে, আৰু তাইৰ জ্বলি যোৱা তলুৱাবোৰে যেন আটাইতকৈ চোকা ডেগাৰবোৰত ভৰি দিছে। সন্মুখত ব্লক আছে। আৰু আপুনি আকৌ গৰ্জনকাৰী, নিৰ্দয় শিখাৰ মাজত জপিয়াই পৰাটো প্ৰয়োজন।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে অনুভৱ কৰে যে তাইৰ শক্তি আৰু সাহস শেষ হৈ গৈছে। বিষৰ শ্বকত তাই প্ৰায় অজ্ঞান হৈ পৰে। কিন্তু কুঁৱলীৰ মাজেৰে দেখা যায় এজনী ছোৱালী যিয়ে নিজৰ সৰু হাত দুখন টানি চিঞৰি চিঞৰি জুইৰ পৰা উফৰি যায়, আৰু এজন ল"ৰাৰ মূৰটো চুলি কটা, আৰু এজন অতি সৰু ল"ৰা যিয়ে কষ্টেৰে খোজ কাঢ়িবলৈ শিকিছে।
  বাকী শক্তি গোটাই লৈ সাভ্ভাই জপিয়াই পৰে, খং কৰে আৰু ন্যায়ৰ অনুভূতিয়ে তাইক অসহ্যকৰ যন্ত্ৰণা অতিক্ৰম কৰাৰ সাহস দিয়ে। জ্বলি থকা ল"গ আৰু বিমবোৰ কাষলৈ উৰি যায়। অলপ বেছি কষ্ট। বিকৃত ছোৱালীজনীৰ জ্বলি যোৱা হাত দুখনে ৰঙা গৰম গ্ৰেটটো ধৰি লয়। এশ টন ভেড়াৰ দৰে বিষ মূৰত, বুকুত, গোটেই শৰীৰটো একেবাৰে শেষ কোষলৈকে পৰে। গ্ৰেটটো লৰচৰ নকৰে আৰু তাৰ পিছত সাৱভাই দাঁতেৰে ধৰি লয়। এনে দুখ-কষ্টৰ পৰা পাগল হৈ, জুইৰ শিখাই অস্পৃশ্য শাৰীৰিক সৌন্দৰ্য্যৰ শেষক ছিন্নভিন্ন কৰি ভাঙি পেলাব পাৰি। কিন্তু তাৰ পিছত, অৱশেষত, প্ৰভুৱে সেই প্ৰচেষ্টাৰ পুৰস্কাৰ দিলে, গৰমৰ পৰা ৰঙা হৈ পৰা গ্ৰেটখন চিমেণ্টৰ ভিত্তিৰ পৰা উৰি গ"ল।
  গৰমত দাঁত ভাঙি ফাটি যোৱা পংগু ছোৱালীজনী অজ্ঞান হৈ পৰে। চেতনাৰ শেষ সূতাত বিকৃত ছালখনে মুক্ত শিশুৰ দৰে অনুভৱ কৰে, পতিত নায়িকাগৰাকীৰ জ্বলি যোৱা ভৰিৰ ওপৰেৰে জপিয়াই।
  ছাভভা সাৰ পালে... তাই আন্দ্ৰেইৰ সৈতে আটাইতকৈ ওখ বৰফৰ শৃংগটোত থিয় হৈ থাকিল। বজ্ৰপাতৰ দৰে, প্ৰধানদেৱদূতৰ হাজাৰ কণ্ঠৰ কোৱাৰৰ দৰে, কণ্ঠই ঘোষণা কৰিলে:
  - পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হ'লা ! গ্ৰহত শান্তি থাকিব! ৰাছিয়া হৈ পৰিব পৃথিৱীৰ সকলো মানুহৰ মাতৃ!
  এজন ক"লা চালৰ যুৱক, আৰু আৰু চিকন আৰু ধুনীয়া হৈ পৰা এজন শ্যামলা, ফুলৰ বাগিচা, আমাৰ চকুৰ সন্মুখত ফানেল গজি উঠা আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰা, সৈনিকক আলিংগন কৰা দেখিলে। ঘৃণা আৰু যুদ্ধৰ যুগ চিৰদিনৰ বাবে শেষ হৈ গ"ল।
  আৰু গোটেই গ্ৰহটোৰ ওপৰত শব্দ হ"ল;
  ৰাছিয়া আৰু চীন চিৰদিনৰ বাবে একত্ৰিত,
  ইছলাম, খ্ৰীষ্টান ধৰ্ম: কু-অভিপ্ৰায় নোহোৱা বন্ধু!
  আহক আমি সৰ্বোচ্চ প্ৰভুৰ নাম মহিমামণ্ডিত কৰোঁ -
  পৃথিৱীৰ সকলো জাতি - থলুৱা পৰিয়াল!
  
  তৃতীয় পিটাৰ - মহান ৰজা
  পিটাৰ দ্য থাৰ্ডে বিখ্যাত সংস্কাৰক জেনেৰেলজনক নিজৰ দলত যোগদান কৰিবলৈ আৰু ফিল্ড মাৰ্শ্বালৰ পদবী গ্ৰহণ কৰিবলৈ মান্তি কৰিবলৈ সক্ষম হয়। নিকোলাই পাপিন প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী হৈ কেইবাটাও সংস্কাৰ সাধন কৰে। এই শক্তিশালী আৰু কৰ্তৃত্বশীল ব্যক্তিজনে তৃতীয় পিটাৰক অৰলভ ভাতৃদ্বয়ৰ ষড়যন্ত্ৰ উন্মোচন আৰু দমন কৰাত সহায় কৰিছিল। পাঁচোটা ষড়যন্ত্ৰকাৰীক ফাঁচী দিয়া হয়। কেথেৰিনে ব্যভিচাৰৰ বাবে বিবাহ বিচ্ছেদ লাভ কৰিছিল আৰু তেওঁক এটা মঠলৈ নিৰ্বাসিত কৰা হৈছিল।
  তৃতীয় পিতৰে নিজৰ শক্তিক শক্তিশালী কৰি মুকুট পিন্ধালে। আৰু তেওঁ ক্ষমতালৈ অহাৰ লগে লগে ৰাছিয়াত স্পষ্ট পৰিৱৰ্তন ঘটিল। সঁচাকৈয়ে পিটাৰ দ্য থাৰ্ডেও তেওঁৰ দাদাৰ দৰেই মৌলিক সংস্কাৰৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰিছিল। আৰু ইয়াৰ উপৰিও পৰিৱৰ্তনে বৈদেশিক নীতিত প্ৰভাৱ পেলাইছিল।
  দ্বিতীয় ফ্ৰেডেৰিকৰ সৈতে মিত্ৰতাৰ সমৰ্থক পিটাৰে জাৰ্মানসকলৰ সৈতে মিলি ৰুমিয়ানচেভক অষ্ট্ৰিয়ানসকলক পৰাস্ত কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। ইয়াৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে পূৰ্বতে হেৰুৱা মাটিবোৰ ঘূৰাই দিয়াতকৈও অধিক।
  কিন্তু ৰাছিয়াইও ডেনমাৰ্কৰ পৰা জলদ্বীপৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰিছিল, প্ৰুছিয়ানসকলৰ সৈতে বিভাজন কৰিছিল। কিন্তু পিটাৰে ব্যৱহাৰিক বুদ্ধিমত্তা দেখুৱাইছিল, আৰু এই ৰাষ্ট্ৰৰ প্ৰায় সকলো সম্পত্তি লৈছিল, মুকুটৰ সম্পত্তিৰ এটা প্ৰতীকী অংশহে তেওঁৰ "প্ৰিয়" ফ্ৰেডেৰিকক এৰি দিছিল। ক"ব লাগিব যে পাপিনৰ প্ৰভাৱৰ ফলত পিটাৰ দ্য গ্ৰেটৰ নাতি উপকৃত হৈছিল।
  তৃতীয় পিটাৰৰ এটা ধাৰণা আছিল পোলেণ্ডক ৰাছিয়া আৰু প্ৰুছিয়াৰ মাজত বিভক্ত কৰাৰ ধাৰণা। ১৯৬৫ চনত কমনৱেলথৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। মেধাৱী আলেকজেণ্ডাৰ চুভ"ৰভে ইয়াত দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িল। তৃতীয় পিটাৰ বুদ্ধিমান বুলি প্ৰমাণিত হয় আৰু আদিমভাৱে ৰাছিয়াৰ ভূমিসমূহ নিজৰ সাম্ৰাজ্যত সোমাবলৈ সক্ষম হয় আৰু প্ৰুছিয়ানসকলে পোলেণ্ডৰ জনগোষ্ঠীয় অংশটো জানিছিল।
  বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই ৰাছিয়াইও অট্টোমান সাম্ৰাজ্যৰ সৈতে যুঁজিবলগীয়া হৈছিল। ৰাছিয়ানসকলৰ বাবে যুঁজখন আৰু অধিক সফল হৈছিল। পাপিনৰ সংস্কাৰ, ৰুমিয়ানচেভৰ প্ৰতিভা আৰু দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়ি অহা চুভ"ৰভৰ প্ৰভাৱ পৰিছিল। ছাৰে অস্থিৰ আলেকজেণ্ডাৰ ভাচিলিয়েভিচ, পিটাৰ দ্য থাৰ্ডক ভাল পাইছিল আৰু তেওঁ নিজেই অতি হুলস্থুলীয়া আছিল আৰু সকলো সময়তে ভৰিৰ ওপৰত আছিল। গতিকে তেওঁলোকৰ মাজত সঁচাকৈয়ে ভালদৰে মিলি গ"ল।
  দেশৰ ভিতৰত সম্ৰাট পিটাৰে কেইবাটাও সংস্কাৰ সাধন কৰিছিল। ৰাজ্যৰ কোষাগাৰৰ সপক্ষে গাফিলতিপূৰ্ণ মালিকৰ পৰা বাগিচা জব্দ কৰা হয়, কৰ্ভি আৰু কৃষক বিক্ৰীৰ ওপৰত কেইবাটাও নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰা হয়। কিন্তু এতিয়ালৈকে ছাৰ পিটাৰে চাৰ্ফডমক সম্পূৰ্ণৰূপে চিহ্নিত কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও গীৰ্জাৰ সংস্কাৰৰ বাবে অৰ্থডক্স চিন"ডৰ তীব্ৰ বিৰোধিতা হৈছিল। বাইবেলে ঈশ্বৰৰ বাহিৰে আন কাৰোবাৰ উপাসনা আৰু সেৱা নিষিদ্ধ বুলি যুক্তি দি ৰজাই পবিত্ৰ পূজা বিলুপ্ত কৰিলে।
  ইয়াত লুথাৰীয় ধৰ্মৰ কিবা এটা আছিল - ধ্বংসাৱশেষ আৰু আইকনৰ সৈতে সংগ্ৰাম।
  কেৱল প্ৰভু ঈশ্বৰৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰক, কেৱল তেওঁক পূজা কৰক!
  কিন্তু ইয়াৰ ফলত প্ৰতিৰোধৰ সৃষ্টি নহ"ল। ঠায়ে ঠায়ে পুৰোহিতসকলেও জনসাধাৰণক বিদ্ৰোহ কৰিবলৈ উচটনি দিছিল।
  তথাপিও সংস্কাৰ পাৰ হৈ গ"ল আৰু গীৰ্জা, উপাসনা স্থানত কেৱল খ্ৰীষ্ট আৰু কুমাৰী মেৰীৰ প্ৰতিমূৰ্তিহে বাকী থাকিল।
  সাধাৰণতে জনসাধাৰণে ৰজাৰ কথা শুনিবলৈ পছন্দ কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও তৃতীয় পিটাৰ এজন যত্নশীল শাসক হিচাপে বিখ্যাত হৈছিল। তাতোকৈ গুৰুতৰ আছিল মঠ আৰু গীৰ্জাৰ পৰা সকলো মাটি জব্দ কৰা।
  তুৰস্কৰ ওপৰত জয়লাভ কৰাৰ পিছত ৰজাৰ কৰ্তৃত্ব আৰু অধিক বৃদ্ধি পালে। অৱশেষত পাৰ্থ দ্য থাৰ্ডে চাৰ্ফডম বিলুপ্ত কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। এনে সিদ্ধান্তই ৰাজ্যত ভয়াৱহ উত্তাল পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি নকৰাকৈ থাকিব নোৱাৰিলে। মাটিৰ মালিকসকলে বৃহৎ লোকচানৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হ"ল যদিও উদ্যোগ বিপ্লৱ আৰম্ভ হ"ল। সকলো অসুবিধাৰ মাজেৰে দেশখনে তীব্ৰ আৰু মন্থৰতাৰে আগবাঢ়িছিল।
  তুৰ্কীৰ সৈতে হোৱা দ্বিতীয়খন যুদ্ধ আৰু চুটি হৈ পৰিল আৰু চুভ"ৰভৰ নেতৃত্বত ৰাছিয়ান সৈন্যই দ্ৰুতগতিত জয়লাভ কৰিলে। তদুপৰি ফ্ৰান্সৰ বিপ্লৱে ইউৰোপৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰি পেলালে।
  ইয়াৰ সুযোগ লৈ তৃতীয় পিটাৰে তুৰ্কীৰ চুলতান কনষ্টেণ্টিন ভ"ৰ"নিনাৰ পৰা তেওঁৰ কনিষ্ঠ পুত্ৰ কনষ্টেন্টিনোপলৰ সিংহাসনত বহিছিল।
  এইদৰে অট্টোমান সাম্ৰাজ্যই নিজকে ক"ব পাৰি যে ৰাছিয়াৰ সৈতে একত্ৰিত হৈ পৰিল।
  তাৰ পাছত মিচৰত যুদ্ধ হৈছিল। স্থানীয় চুলতানে আফ্ৰিকাৰ ওপৰত ৰাছিয়াৰ আধিপত্যক স্বীকৃতি দিব বিচৰা নাছিল। আৰু ইয়াত প্ৰথমবাৰৰ বাবে চুভ"ৰভ আৰু নেপোলিয়ন বোনাপাৰ্টৰ প্ৰতিভাই ইজনে সিজনৰ লগত সংঘৰ্ষ কৰিলে।
  সেই সময়ত ৭০ বছৰ ধৰি যথেষ্ট জীয়াই থকাৰ বাবে তৃতীয় পিটাৰৰ মৃত্যু হয়। গ্ৰেট লিবাৰেটৰ নামেৰে তেওঁ ইতিহাসত লিপিবদ্ধ হৈছিল। যিটো অতি সন্মানজনক!
  হয়তো তাৰ কাৰিজমাটিক দাদাক অতিক্ৰম কৰি! আৰু সম্ৰাট পৌলে সিংহাসনত আৰোহণ কৰিলে। এতিয়াও অতি কম বয়সীয়া আৰু অনভিজ্ঞ নেপোলিয়নক পৰাস্ত কৰি ছুভ"ৰভে আফ্ৰিকাৰ উত্তৰ অংশ আনকি মৰক্কোকো জয় কৰে।
  যিহেতু এই বিকল্প ইতিহাসত চুভ"ৰভৰ স্বাস্থ্যক ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰা কোনো বিখ্যাত চুইজাৰলেণ্ডৰ অভিযান নাছিল, সেয়েহে বিখ্যাত কঠিন ফিল্ড মাৰ্শ্বালজন বেছি দিন জীয়াই আছিল।
  নেপোলিয়ন ফ্ৰান্সৰ সম্ৰাট হোৱা নাছিল, কাৰণ তেওঁৰ সেনাপতি হিচাপে বিখ্যাত হ"বলৈ সময় নাছিল আৰু তেওঁক এবাৰতকৈ অধিক প্ৰহাৰ কৰা হৈছিল। ডাইৰেক্টৰীখনৰ পতনৰ পিছত লুই অষ্টাদশই ক্ষমতা দখল কৰে। সংস্কাৰ অৰ্থাৎ ৰাজতন্ত্ৰ পুনৰুদ্ধাৰ হৈছিল।
  প্ৰথম পৌল এতিয়াও এই ষড়যন্ত্ৰৰ পৰা সাৰি যোৱা নাছিল, কিন্তু পাঁচ বছৰৰ পাছত এইটো ঘটিছিল। আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ আলেকজেণ্ডাৰ সম্ৰাট হ"ল। ইয়াৰ পৰাই আৰম্ভ হৈছিল টুইষ্ট। কনষ্টেন্টিন আছিল কিশোৰ, আৰু লগতে অট্টোমান সাম্ৰাজ্যৰ ৰাছিয়ান চুলতান হোৱাৰ বাবে তেওঁ ক্ষমতা দাবী কৰিছিল।
  কিন্তু আলেকজেণ্ডাৰ চুভ"ৰভ জীয়াই আছিল আৰু ভতিজা আৰু ককাকৰ মাজত মিলন ঘটাবলৈ সক্ষম হৈছিল। যদিও অৱশ্যেই অট্টোমান সাম্ৰাজ্যৰ আভ্যন্তৰীণ স্বায়ত্তশাসনে ঘৰ্ষণৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়াই ইংলেণ্ডৰ বিৰোধিতাৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল। ব্ৰিটেইনৰ উত্থানশীল শক্তি চুবুৰীয়া দেশখনৰ প্ৰতি সুখী নাছিল। আৰু আনকি আমেৰিকাৰ সৈতে দ্বিতীয়খন ডাঙৰ যুদ্ধও আৰম্ভ হ"ল৷ হয়তো ব্ৰিটিছে আশা কৰিছিল যে জৰ্জ ৱাশ্বিংটনৰ মৃত্যুৰ পিছত আমেৰিকাত বিশৃংখলতা আৰু বদনাম আহিব। কিন্তু হিচাপটো ন্যায্য নাছিল।
  আমেৰিকাৰ জনসাধাৰণে ইংৰাজ ৰজাৰ অধীনলৈ ঘূৰি যাব বিচৰা নাছিল। এই যুদ্ধখন দহ বছৰ ধৰি চলিছিল আৰু বিভিন্ন সফলতা লাভ কৰিছিল আৰু শেষত ব্ৰিটেইনে নিজৰ বাহিনীক ক্লান্ত কৰি আক্ৰমণ বন্ধ কৰি দিছিল।
  কিন্তু আমেৰিকানসকলে শান্ত নহ"ল আৰু কানাডাৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণাত্মক ৰূপ ল"লে। আমেৰিকানসকলক সহায় আগবঢ়োৱা ৰাছিয়াৰ স্থিতিৰ বাবে ব্ৰিটেইনৰ পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল।
  আৰু এঘাৰ বছৰ ৰক্তাক্ত যুদ্ধ, আৰু আমেৰিকাই কানাডা পুনৰ দখল কৰিলে। ব্ৰিটেইন দুৰ্বল হৈ পৰিল যদিও এটা নতুন ভূ-ৰাজনৈতিক দানৱৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল: আমেৰিকা।
  ৰাছিয়াই অষ্ট্ৰিয়াৰ সৈতে যুদ্ধ কৰিছিল, আৰু ইয়াক জয় কৰিছিল, আংশিকভাৱে প্ৰুছিয়াৰ সৈতে বিভক্ত কৰিছিল।
  একে সময়তে কানাডালৈও সম্প্ৰসাৰণ অব্যাহত আছিল। দেশখন অতিশয় ঔদ্যোগিক হৈ পৰিছে। এটা শক্তিশালী আৰু অসংখ্য বহৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। ৰাছিয়ানসকলে অষ্ট্ৰেলিয়াত অৱতৰণ কৰি আফ্ৰিকালৈ সম্প্ৰসাৰণ কৰে।
  প্ৰথম আলেকজেণ্ডাৰৰ মৃত্যুৰ পিছত পুনৰ ক্ষমতাৰ বাবে সংগ্ৰামৰ সৃষ্টি হয়, শাখাবোৰৰ মাজত। আলেকজেণ্ডাৰৰ ভাতৃ কনষ্টেণ্টাইনে পদত্যাগ কৰে আৰু আন এজন কনষ্টেণ্টাইনৰ পুত্ৰ আন্দ্ৰেইয়ে নিকোলাছৰ সৈতে প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰি সিংহাসনত বহিল।
  আনুষ্ঠানিকভাৱে নিকোলাছক ৰজা ঘোষণা কৰা হয় যদিও ৰাজ অভিষেকৰ সময়ত ৰজাক হত্যা কৰা হয়।
  তাৰ পিছৰ বিভ্ৰান্তিৰ মাজত এণ্ড্ৰুৱে প্ৰথমে সম্পূৰ্ণ বৈধভাৱে সিংহাসন দখল কৰিব নোৱাৰিলে। নতুন ৰজাই প্ৰায় লগে লগে ইৰাণৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰি ভাৰতৰ বিৰুদ্ধে অভিযান আৰম্ভ কৰে। ব্ৰিটেইন এতিয়াও কানাডাত যুদ্ধত আছিল আৰু নিজকে বান্ধি থোৱা অৱস্থাত পাইছিল। আৰু পূবৰ অভিযানে প্ৰথম আন্দ্ৰেইৰ কৰ্তৃত্ব শক্তিশালী কৰি তুলিলে আৰু তেওঁক ৰোমানভ বংশৰ নিজৰ শাখাটো আৰম্ভ কৰিবলৈ অনুমতি দিলে। একে সময়তে অৱশেষত ৰাছিয়া আৰু অট্টোমান সাম্ৰাজ্য একত্ৰিত হৈ একক ৰাষ্ট্ৰত পৰিণত হয়। হয়, আৰু পাৰস্য আৰু ভাৰতক সংযুক্ত কৰা।
  প্ৰথম এণ্ড্ৰুৰ পিছত দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰ ৰাজপাটত বহে। এই ৰজাৰ অধীনত ৰাছিয়াই ইণ্ডোচাইনা আৰু চীনলৈও নিজৰ সম্প্ৰসাৰণ অব্যাহত ৰাখিছিল। প্ৰুছিয়াও জাৰ্মান দেশসমূহক একত্ৰিত কৰি ফ্ৰান্সক পৰাস্ত কৰি আটাইতকৈ শক্তিশালী সাম্ৰাজ্যত পৰিণত হয়।
  কিন্তু ব্ৰিটেইনে ফৰাচীসকলক সমৰ্থন কৰিছিল আৰু প্ৰতিশোধৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল। ব্ৰিটিছ সাম্ৰাজ্যই হঠকাৰী প্ৰতিৰোধৰ সৃষ্টি কৰিছিল। যুদ্ধখনে দুটামান দশক টানি লৈ গ"ল।
  ইফালে ৰাছিয়াই এছিয়া সম্পূৰ্ণৰূপে জয় কৰি ছিংগাপুৰ পালেগৈ। এছিয়া আৰু আফ্ৰিকাৰ মাজেৰে গতি কৰি ই বিশ্বৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ, শক্তিশালী শক্তি হৈ পৰিছিল।
  কিন্তু একে সময়তে আমেৰিকাও উত্থান ঘটিল। আমেৰিকানসকলে কানাডাৰ উন্নয়ন সম্পূৰ্ণ কৰিছিল, য"ত তেওঁলোকে ৰাছিয়াৰ সৈতে প্ৰভাৱৰ ক্ষেত্ৰসমূহ ভাগ কৰিছিল। তাৰ পিছত মেক্সিকোৰ পৰা টেক্সাছ আৰু কেলিফৰ্ণিয়া ৰাজ্য দখল কৰে।
  আমেৰিকাই গণৰাজ্যবাদী চৰকাৰৰ ৰূপ বজাই ৰাখিছিল, আনহাতে ৰাছিয়া আপাততঃ এক নিৰপেক্ষ ৰাজতন্ত্ৰ হৈয়েই আছে। দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰ, তাৰ ঠাইত দ্বিতীয় আন্দ্ৰেই। ৰোমানভ বংশ চলি থাকিল।
  ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ মাজত, জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে দীৰ্ঘদিনীয়া যুদ্ধৰ ফলত জাৰ্মানীয়ে লৰেইনকে ধৰি পূৰ্বতে জয় কৰা ভূমিসমূহ ৰাখিছিল যদিও আৰু আগবাঢ়িব নোৱাৰিলে আৰু ভাপ সম্পূৰ্ণৰূপে শেষ হৈ গ"ল। অৱশ্যে ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচীসকলৰো প্ৰায় তেজ ওলাই মৃত্যুমুখত পৰিছিল।
  এই চৰ্তত জাৰবাদী ৰাছিয়াই বিশ্বত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰি নিজৰ প্ৰভাৱ বৃদ্ধি কৰি থাকিল।
  সঁচা, আমেৰিকাৰ সন্মুখত এটা দানৱ ডাঙৰ হৈ আহিছিল। তদুপৰি কানাডাৰ মূল্যত আমেৰিকা বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ অধিক বিস্তৃত হৈ পৰিল।
  কিন্তু এই কথা এতিয়াও আতংকজনক অনুপাতত উপনীত হোৱা নাই। ইয়াৰ উপৰিও আমেৰিকাত গৃহযুদ্ধ আৰম্ভ হয়, যাৰ ফলত গণহত্যা আৰু ধ্বংসলীলা হয়। তদুপৰি বাস্তৱ কাহিনীৰ দৰে নহয়, জেনেৰেল লীয়ে কনফেডাৰেচনৰ কংগ্ৰেছক ভাঙি পেলাবলৈ সক্ষম হৈছিল, দক্ষিণৰ ৰাজ্যসমূহৰ সেনাবাহিনীত সেৱা আগবঢ়োৱা কৃষ্ণাংগসকলৰ অধিকাৰ: স্বাধীনতা আৰু নাগৰিকত্ব লাভ কৰা।
  আৰু ইয়াৰ ফলত যুদ্ধখন বহু পৰিমাণে টানি আনিলে, আৰু অৱশ্যেই, বলিদান বৃদ্ধি পালে। সংঘাতক দীঘলীয়া কৰাৰ প্ৰতিও আগ্ৰহ প্ৰকাশ কৰা ধূৰ্ত ৰাছিয়াৰ কূটনীতিৰো প্ৰভাৱ পৰিছিল। আৰু বিশুদ্ধ কৌশলগতভাৱে যুদ্ধৰ প্ৰথম পৰ্যায়ত দক্ষিণৰ লোকসকলে যথেষ্ট সফলতা লাভ কৰিছিল আৰু ৱাশ্বিংটন আৰু নিউয়ৰ্কক ল"বলৈ সক্ষম হৈছিল। ফিলাডেলফিয়া উত্তৰ মিত্ৰজোঁটৰ নতুন ৰাজধানী হৈ পৰিল।
  গৃহযুদ্ধটো নিজেই পিছৰ সময়ছোৱাত পৰিল: ১৮৮১ - ১৯০৫ চন, আৰু ইয়াত ডাইনামাইট, আনকি মেচিনগানকো চেপি ধৰা হয়।
  ৰাছিয়াত দ্বিতীয় ছাৰ আন্দ্ৰেইৰ ঠাইত তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰক নিযুক্তি দিয়া হয়। নতুন ৰজা একেবাৰে শান্তিপূৰ্ণ নাছিল। আফ্ৰিকাত ৰাছিয়াই ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ সৈতে মুখামুখি হৈছিল, যিয়ে নতুন উপনিবেশ গঢ়ি তুলিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকৰ লগত সংঘাতত ওলমি থাকিল।
  বিশ্বৰ পুনৰ বিভাজনৰ বাবে এক নতুন যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল, য"ত প্ৰুছিয়াই পৰম্পৰাগতভাৱে ৰাছিয়াৰ সৈতে মিত্ৰতা কৰি কাম কৰিছিল। এইবাৰ জাৰ্মানসকলে ঠিকেই পাইছিল। কেইসপ্তাহমানৰ ভিতৰতে ৰাছিয়াৰ লগতে ফ্ৰান্সো পৰাজিত হয়। ব্ৰিটেইনে বহিঃৰাজ্যত বহিছিল যদিও আফ্ৰিকা আৰু অষ্ট্ৰেলিয়া, আৰু প্ৰশান্ত মহাসাগৰত থকা সকলো উপনিবেশ হেৰুৱাইছিল।
  জাৰ্মানসকলে নিজৰ পাইছিল, আৰু সম্প্ৰসাৰণ কৰিছিল, পেৰিছৰ ওচৰৰ সীমান্তলৈ লৈ গৈছিল, আৰু পৰ্টে ডি কেলেছলৈকে, আনকি নৰ্মাণ্ডীকো সামৰি লৈছিল। আৰু আফ্ৰিকাতে কিবা এটা।
  আৰু ব্ৰিটেইন সৰু শক্তিৰ স্তৰলৈ ডুব গ"ল, ফ্ৰান্স সম্পূৰ্ণৰূপে উপনৈ হৈ পৰিল।
  কিন্তু পৰৱৰ্তী যুদ্ধ ইতিমধ্যে প্ৰুছিয়াৰ সৈতে হৈছিল, তৃতীয় ভ্লাদিমিৰৰ অধীনত। এই সময়লৈকে টেংক, বিমান, চাবমেৰিন আদি ধৰণৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  প্ৰুছিয়ানসকলে জাপানৰ সৈতে মিত্ৰতা কৰি কাম কৰিছিল। প্ৰথমতে যুদ্ধখন ৰাছিয়াৰ বাবে বৰ সফলতাৰে বিকশিত নহ"ল। জাৰ সেনাবাহিনীত দুৰ্নীতি, জেনেৰেলসকলৰ ৰক্ষণশীলতা আৰু আমেৰিকাই জাপানক প্ৰদান কৰা সক্ৰিয় সহায়ৰ প্ৰভাৱ পৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও ছুইডেন আৰু নৰৱে, ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সে ৰাছিয়াৰ বিৰোধিতা কৰিছিল।
  ১৯২১ চনত যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছিল, বিড়ম্বনাৰ কথাটো হ"ল ২২ জুন তাৰিখৰ ভাগ্যজনক দিনটোত। প্ৰায় বিশ্বব্যাপী যুদ্ধ আছিল। ইউৰোপ আৰু এছিয়াৰ যি বাকী আছিল সেয়া ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে গ"ল। স্পেইন আৰু পৰ্তুগালেও একেধৰণৰ দুঃসাহসিক অভিযানত নামিছিল। পৰ্তুগালে আফ্ৰিকাত নিজকে এৰি দিয়া অনুভৱ কৰিছিল আৰু স্পেনিছসকলে মধ্যযুগত নিজৰ পূৰ্বৰ গৌৰৱ পুনৰ ঘূৰাই অনাৰ সপোন দেখিছিল।
  পূব গোলাৰ্ধৰ এই মুহূৰ্তৰ পৰাই ইমান ঠাই নাই যে ৰাছিয়াৰ জাৰৰ নিয়ন্ত্ৰণত নাথাকে।
  বাইদেউ, মানৱ সম্পদৰ ক্ষেত্ৰত জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ আপ্লুত শ্ৰেষ্ঠত্ব, শক্তিশালী স্বৈৰাচাৰী ব্যৱস্থা আৰু আভ্যন্তৰীণ বিৰোধীৰ দুৰ্বলতাই যুদ্ধত নিৰ্ণায়ক ভূমিকা পালন কৰিছিল।
  হয়, জাৰ্মান টেংকবোৰে প্ৰথম দুমাহতে নেমানৰ পৰা ডনিপাৰলৈকে ভাঙি ৰিগাক ঘেৰি ধৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, আৰু দক্ষিণে ৰাছিয়ান সৈন্যক হাংগেৰীৰ পৰা খেদি পঠিয়াইছিল। আৰু দেৱতাসকলে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশখনক ৰাছিয়াৰ বহৰক পৰাস্ত কৰাৰ সুযোগ দিলে। কিন্তু আকৌ, আপাততঃ।
  প্ৰতিভাহীন সেনাপতিসকলে যুদ্ধৰ পিছত যুদ্ধত পৰাস্ত হ"ব পাৰে। কিন্তু নতুন এজন ডাঙৰ হৈ আহিছিল। আৰু ৰজাই শেষত দুৰ্নীতিৰ বিৰুদ্ধে যুঁজখন তীব্ৰতৰ কৰি কম বেছি পৰিমাণে সহ্যযোগ্য যোগানৰ আয়োজন কৰিলে। আৰু মানৱ সম্পদ: চীন, ভাৰতীয়, আৰব বিভাজন গতিশীল আছিল। জাৰ্মানীয়ে ড্নিপাৰ নদী পাৰ হ"ব নোৱাৰিলে আৰু শীতকালত ৰাছিয়ান সৈন্যই প্ৰতিআক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিলে।
  মন কৰিবলগীয়া যে ছুইডেন আৰু নৰৱে বৰ শক্তিশালী বিৰোধী নহয়, ইতিমধ্যে ১৯২২ চনৰ মাৰ্চ মাহত ষ্টকহ"মক দখল কৰা হৈছিল। আৰু মে" মাহত অছলো পতন ঘটিছিল। ১৯২২ চনৰ জুন মাহলৈকে জাৰ সৈন্যই যুদ্ধৰ পূৰ্বৰ পৰিস্থিতি পুনৰ ঘূৰাই আনিবলৈ সক্ষম হয় আৰু প্ৰুছিয়ানসকলক তেওঁলোকৰ মূল ৰেখালৈ ঘূৰাই আনে।
  এই পৰিঘটনাৰ বিকাশ দেখি ফ্ৰান্সে যুদ্ধৰ পৰা লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল। ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়া স্বৰূপে প্ৰুছিয়াৰ ৰজা উইলহেমে পেৰিছ আৰু ইয়াৰ দক্ষিণ অঞ্চলসমূহ দখল কৰে। ৰাছিয়াৰ সৈন্য আগবাঢ়ি গৈ আছিল। ছেপ্টেম্বৰ মাহত তেওঁলোকে ভিষ্টুলাত এম্ব্ৰয়ডাৰী কৰিছিল। ইষ্ট প্ৰুছিয়াৰ বাবে যুদ্ধৰ সূচনা হ"ল। ডিচেম্বৰ মাহত ক'নিগছবাৰ্গৰ পতন ঘটিছিল... আৰু ভিয়েনাক নতুন বছৰৰ বাবে মুক্ত কৰা হৈছিল।
  জাপানীসকলৰ বাবেও ই সহজ নাছিল, যাৰ বহৰৰ যথেষ্ট ক্ষতি হৈছিল আৰু উদ্যোগ হেৰুৱাইছিল।
  ১৯২৩ চনৰ আৰম্ভণিতে পোলেণ্ডত ৰাছিয়ান সৈন্যৰ ডাঙৰ আক্ৰমণ আৰু তিনিমাহৰ ভিতৰতে দক্ষিণৰ অডাৰ আৰু আল্পছ পৰ্বতমালালৈ ওলাই আহিল। বাৰ্লিনৰ ওচৰত জাৰ্মানীয়ে থিয় দিয়াৰ সুযোগ পাইছিল যদিও এপ্ৰিল মাহত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই বাভাৰিয়াত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল। গ্রীষ্মৰ শেষৰ ফালে সৈন্যবাহিনী লাহে লাহে আৰু অবিৰতভাৱে আগবাঢ়িল, ৰাছিয়ানসকলে ৰাইন নদী পালেগৈ। শৰৎ কালত জাৰ্মানীৰ পৰা ৰুহৰ অঞ্চল পুনৰ দখল কৰা হয় আৰু ডিচেম্বৰ মাহত তীব্ৰ যুদ্ধৰ অন্তত বাৰ্লিনক ঘেৰি ধৰা হয়।
  জাৰ্মানীয়ে আৰু যুদ্ধত জয়ী হোৱাৰ সুযোগ নাপালে। ১৯২৪ চনত আৰু ছমাহ মহাদেশখনত যুদ্ধ হৈছিল যেতিয়ালৈকে পূৰ্বতে জাৰ্মানে দখল কৰা স্পেইন, পৰ্তুগাল, জাৰ্মানী: হলণ্ড আৰু বেলজিয়ামক বশ কৰা হোৱা নাছিল।
  কেৱল ব্ৰিটেইনহে বাকী থাকিল আৰু জাপানে ইতিমধ্যে অকিনাৱা আৰু হকাইডো দুয়োখনকে হেৰুৱাই পেলাইছিল।
  চাৰ্চিলে মহানগৰখনৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ নেতৃত্ব দিছিল। কিন্তু ইংৰাজৰ কোনো সুযোগ নাছিল।
  সঁচা, তেওঁলোকে শৰৎকালীন অৱতৰণক পৰাস্ত কৰিলে।
  ১৯২৫ চন আহিল। কি কৰিব লাগে সেই লৈ আমেৰিকাত ঐক্য নাছিল। ব্ৰিটেইন আৰু জাপানক শেষ কৰিবলৈ দিয়ক। নে এতিয়াও কঠিন যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে?
  সাধাৰণ জ্ঞানে কৈছিল যে, উন্নত উদ্যোগটোৰ সত্ত্বেও আমেৰিকা সংখ্যাৰ দ্বাৰা তুচ্ছভাৱে চেপি ধৰা হ"ব। কিন্তু ৰাছিয়ান ভালুকৰ লগত অকলে থকাটো অত্যন্ত ভয়ংকৰ।
  জুন মাহত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই চলাইছিল, এইবাৰ ব্ৰিটেইনত সফল অৱতৰণ, লণ্ডন পতিত হৈছিল। আৰু আগষ্ট মাহত জাপানৰো কাম শেষ হ"ল।
  এইদৰেই আন এক যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল।
  ৰাছিয়াই পূব গোলাৰ্ধৰ সকলো দেশৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ ল"লে। একে সময়তে সাম্ৰাজ্যখন নিজেই স্বৈৰাচাৰী আৰু একক হৈয়েই থাকিল। বা প্ৰায় একক। ইউৰোপীয় সম্পত্তিৰ স্বায়ত্তশাসনৰ কিছুমান বাহ্যিক বৈশিষ্ট্য আছিল। কিন্তু সকলো একেই, জাৰবাদী ক্ষমতাই সকলোতে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছিল। সেয়া পোলেণ্ড ৰাজ্যই হওক, বা ছাৰ ভ্লাদিমিৰৰ নেতৃত্বত ছুইডেন ৰাজ্যই হওক।
  ১৯৩৩ চনৰ ৫ মাৰ্চত জাৰ ভ্লাদিমিৰ দ্য গ্ৰেটৰ মৃত্যু হয় আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ চাইৰিল নতুন জাৰ হয়। কিন্তু নতুন ৰজাৰ ৰাজত্বকাল চুটি আছিল, ঠিক এশ দিন। আৰু সিংহাসনত পোন্ধৰ বছৰীয়া চতুৰ্থ আলেকজেণ্ডাৰ আছিল। আৰু পঞ্চাশ দিনৰ পিছত তেওঁৰ দুৰ্ঘটনা হ"ল। মাত্ৰ দহ বছৰ বয়সতে দ্বিতীয় নিকোলাছে সিংহাসনত বহিছিল। এবছৰত চাৰিজন সম্ৰাট... বাৰু, কি হয়!
  অতি কমেইহে অৱশ্যে, আৰু পৃথিৱীৰ সকলো দেশতে নহয়!
  যদিও অৱশ্যে বহুতে মনত পেলাইছিল যে নিকোলাছ প্ৰথমে অতি কম সময়ৰ বাবে শাসন কৰিছিল আৰু হিংসাৰ ফলত তেওঁৰ মৃত্যু হৈছিল।
  কিন্তু দ্বিতীয় নিকোলাছৰ ৰাজত্বকালৰ আৰম্ভণি যথেষ্ট ভাল হৈ উঠিল। দুবছৰৰ পাছত পৃথিৱী গ্ৰহৰ ইতিহাসত প্ৰথমটো কৃত্ৰিম উপগ্ৰহ উৎক্ষেপণ কৰা হয়, যিটো উপগ্ৰহ গ্ৰহবোৰৰ চাৰিওফালে উৰি গৈছিল।
  আৰু ১৯৩৭ চনটো বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰে ইমান অশুভ নহ"ল। যিহেতু এই বছৰতে প্ৰথম ৰাছিয়ান ল"ৰাজনে মহাকাশলৈ উৰা মাৰিছিল। নাই, গাগাৰিন নহয়, ৰাজকুমাৰ ইগ"ৰ ট্ৰুবেটস্কয়। ইউৰি গাগাৰিনৰ ভাগ্য এতিয়াও হোৱা নাই। আৰু ক"লৈ গৈ আছা?
  আটাইতকৈ বিস্তৃত সাম্ৰাজ্য ৰাছিয়াই মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে বিশাল ধন আবণ্টন দিব পাৰে।
  ইয়াৰ পিছৰ বছৰ ১৯৩৮ চনত ৰাছিয়াৰ প্ৰথমটো পাৰমাণৱিক বোমা পৰীক্ষা কৰা হয়।
  নতুন জাৰ দ্বিতীয় নিকোলাছ এতিয়াও অতি সৰু আছিল আৰু অৱশ্যেই অধৈৰ্য্য আছিল। ইয়াৰ উপৰিও আমেৰিকা ৰাছিয়াৰ একমাত্ৰ বিপদজনক প্ৰতিযোগী হৈয়েই থাকিল। আমেৰিকানসকলৰো হয়তো পাৰমাণৱিক বোমা হ"বলৈ ওলাইছে বুলি কোৱাটো দূৰৰ কথা।
  ইতিমধ্যে আনুষ্ঠানিকভাৱে প্ৰাপ্তবয়স্ক হৈ পৰা দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ আদেশ অনুসৰি ১৯৪০ চনৰ ১ মাৰ্চত আমেৰিকাৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। আনুষ্ঠানিক কাৰণ আছিল ৰাছিয়াত ৰিপাব্লিকান বিৰোধী দলৰ আমেৰিকানসকলে সংসদীয় নিৰ্বাচনৰ দাবীৰ সমৰ্থন।
  সম্ভৱ যে যুৱক দ্বিতীয় নিকোলাছৰ সিদ্ধান্তটোৱেই আছিল আটাইতকৈ বুদ্ধিমান পদক্ষেপ। কাৰণ, সম্ভাৱ্য বিৰোধীকো পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ লাভ কৰিবলৈ দিয়াটো অসম্ভৱ।
  ডাঙৰ ডাঙৰ টেংক স্তম্ভ ব্যৱহাৰ কৰি ৰাছিয়ান সৈন্যৰ আক্ৰমণ প্ৰথম অৱস্থাত সফলতাৰে আৰু দ্ৰুতগতিত বিকশিত হৈছিল। কিন্তু তাৰ পিছত আমেৰিকানসকলৰ প্ৰতিৰোধ তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল। কেইবামাহো ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ অগ্ৰগতি অত্যন্ত লেহেমীয়া আছিল। কিন্তু সকলো একেই, শত্ৰুৱে হেৰুৱাইছিল, আৰু জনশক্তিৰ পৰিমাণৰ ওচৰত নতশিৰ হৈছিল, আৰু টেংক বহৰৰ মানদণ্ড নিৰ্ধাৰিত হৈছিল।
  কিন্তু আফ্ৰিকা আৰু চীনত বিদ্ৰোহৰ সূচনা হ"ল। তদুপৰি বিদ্ৰোহ দমন কৰিবলৈ উল্লেখযোগ্য শক্তিসমূহক অন্য দিশলৈ ঠেলি দিয়া হৈছিল।
  ১৯৪১ চনত আমেৰিকাৰ সেনাই প্ৰতিআক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল যদিও লক্ষ্যত উপনীত হোৱাতো ব্যৰ্থ হৈছিল। কেইবাটাও আক্ৰমণ, আৰু তাৰ পিছত ১৯৪১-১৯৪২ চনৰ শীতকালত আমেৰিকানসকলে প্ৰায় সমগ্ৰ কানাডা হেৰুৱাই পেলায়। আৰু এপ্ৰিল মাহত টৰন্টো আৰু ক্যুবেক প্ৰায় একেলগে পতন ঘটিছিল।
  ইতিমধ্যে আমেৰিকাৰ পৰম্পৰাগত ভূখণ্ডত যুদ্ধ আৰম্ভ হৈছে। আঘাতৰ আদান-প্ৰদান হৈছিল। কিন্তু ডাঙৰ ৰাছিয়ান বক্সাৰজনে আমেৰিকাৰ কুকুৰটোক জয় কৰিলে।
  ১৯৪২ চনৰ আগষ্ট মাহত ফিলাডেলফিয়াৰ পতন ঘটে। আৰু ১৯৪২ চনৰ অক্টোবৰ মাহত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই নিউয়ৰ্কৰ কাষ চাপিছিল। তাৰ পিছত আমেৰিকা চৰকাৰে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  কিন্তু তেতিয়াও তেওঁলোকে ৰাছিয়াৰ ভূখণ্ড লাভ কৰাৰ সামান্যতমো সুযোগ নাপালে, গতিকে আক্ৰমণাত্মক সৈন্যৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণৰ বাজি লোৱা হ"ল।
  নিশা বোমাটো নিক্ষেপ কৰা হয়। এই সিদ্ধান্তৰ কাৰণ হৈছে যে এটা উজ্জ্বল জিলিকনিয়ে জোৱানসকলক অন্ধ কৰি পেলায়।
  ইয়াৰ প্ৰভাৱ বৰ বিশেষ নাছিল, হাজাৰতকৈ অলপ বেছি লোকৰ মৃত্যু হৈছিল, বিশ হাজাৰ লোক অন্ধ হৈ পৰিছিল যদিও বেছিভাগেই অস্থায়ী আছিল। কিন্তু এনে আঘাতক নিৰ্ণায়ক বুলি ক"ব নোৱাৰি।
  তদুপৰি জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ পাৰমাণৱিক চাৰ্জ বহুত বেছি, গতিকে পাৰমাণৱিক ৰেচনৰ এনে বিনিময় মুকলি কৰাটো এতিয়াও যুক্তিসংগত নহয়।
  কিন্তু ক"লৈ গৈ আছা? বেয়া অৱস্থাত সকলো পদক্ষেপ বেয়া, আৰু স্মাৰ্ট ৰাজনীতিবিদসকলে বেয়া অৱস্থাত নাযায়।
  ডিচেম্বৰ মাহত নিউয়ৰ্ক আৰু ৱাশ্বিংটনৰ পতন ঘটিছিল আৰু তাৰ আগতে আমেৰিকানসকলে ডিজাইনৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকৰ বৰ বেছি শক্তিশালী নহয় আৰু সফল নহয় বোমা আৰু পাঁচটা ব্যৱহাৰ কৰিছিল। আৰু জাৰ জেনেৰেলসকলৰ সঁহাৰিয়ে তেওঁলোকৰ বিশটা অভিযোগ বাদ দিলে। গতিকে ইয়াক ক্ৰমিকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰা হ"ল এটা ভয়ংকৰ বোমা।
  ১৯৪৩ চনৰ ২৩ ফেব্ৰুৱাৰীলৈকে যুদ্ধ চলিছিল যদিও কোনেও পৰমাণু বোমা নিক্ষেপ কৰা নাছিল।
  আমেৰিকা পুঁজিৰ আধিপত্যৰ পৰা সম্পূৰ্ণৰূপে মুক্ত হৈ এজন স্বৈৰাচাৰী ৰজাৰ শাসনৰ অধীনলৈ অনা হ"ল।
  ৰজাই নতুন দেশ আৰু মহান মহিমা লাভ কৰিলে। আৰু এতিয়া কোনেও তেওঁৰ লগত তৰ্ক কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল।
  ১৯৪৫ চনত ৰাছিয়াৰ মহাকাশচাৰীসকলে চন্দ্ৰত অৱতৰণ কৰে। আৰু ১৯৪৭ চনত ৰাছিয়াৰ সেনাই মেক্সিকোত প্ৰৱেশ কৰে। ৰজাই সিদ্ধান্ত ল"লে যে এটা গ্ৰহত বহু ৰাষ্ট্ৰৰ অস্তিত্বৰ দৰে ধ্বংসাৱশেষৰ অন্ত পেলোৱাৰ সময় আহি পৰিছে। আৰু তেওঁৰ সৈন্যই জয় কৰিব পৰা সকলো বস্তু জয় কৰিবলৈ আগবাঢ়িল।
  ১৯৪৯ চনত আৰ্জেণ্টিনা ৰাছিয়া সাম্ৰাজ্যৰ লগত সংযুক্ত হোৱা শেষ সাৰ্বভৌম দেশ হিচাপে পৰিগণিত হয়।
  আৰু সমগ্ৰ বিশ্বতে শান্তি আছিল। ১৯৫৩ চনত ৰাছিয়াৰ মহাকাশচাৰীসকলেও মংগল গ্ৰহৰ পৃষ্ঠত ভৰি দিছিল। ১৯৫৬ চনত শুক্ৰ গ্ৰহৰ এজন মানুহৰ সৈতে। ১৯৬০ চনত বুধ গ্ৰহ। ১৯৬১ - মংগল গ্ৰহৰ অন্যতম উপগ্ৰহ। ১৯৬৭ চনত নেপচুন গ্ৰহত মানুহ, আৰু ১৯৬৮ চনত শনি গ্ৰহত। ১৯৭০ চনত - ইউৰেনাছ, আৰু ১৯৭১ চনত - প্লুটো।
  দ্বিতীয় নিকোলাছ এই ডাকনামটোৰে ইতিহাসত লিপিবদ্ধ হৈছিল: ফিনিছাৰ! ২০১৬ চনত ৰজাৰ বয়স ইতিমধ্যে তেনব্বৈ বছৰ হৈছিল। কিন্তু পাৰ্থিৱ চিকিৎসা বিজ্ঞানৰ সফলতাই এতিয়াও ৰজাক অতি জৰাজীৰ্ণ আৰু দুৰ্বল বুলি গণ্য কৰিবলৈ দিয়া নাই। তেওঁ ৮৩ বছৰ ধৰি ক্ষমতাত আছে, যিটো সেই শাসকসকলৰ মাজত এক নিৰপেক্ষ অভিলেখ, যাৰ কাৰ্যকাল কম বেছি পৰিমাণে নিৰ্ভৰযোগ্য। যদিও ইতিহাসত তেওঁলোকে কয় যে তেওঁলোকে বেছি দিন শাসন কৰা গোচৰ আছিল।
  পৃথিৱীত কথাবোৰ প্ৰায় ঠিকেই চলি আছে। সঁচা, ইতিমধ্যে আঠ বিলিয়ন অতিক্ৰম কৰা জনসংখ্যা বৃদ্ধিৰ সমস্যা আছে। মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ সৈতে জড়িত হৈ আছে বৃহৎ আশা।
  ইতিমধ্যে চন্দ্ৰৰ ওপৰত কেইবাখনো চহৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। দেখা গ"ল যে পৃথিৱীতকৈ ছয়গুণ কম মাধ্যাকৰ্ষণ শক্তিৰ ফলত সেউজগৃহত খেতি কৰা শাক-পাচলি আৰু ফল-মূলৰ আকাৰ বিশাল হ"ব পাৰে।
  মংগল আৰু শুক্ৰ উভয়তে চহৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে, লগতে বুধ গ্ৰহত কাৰখানা নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। সূৰ্য্যৰ আটাইতকৈ ওচৰৰ এই গ্ৰহটো ধাতুৰ উৎপাদন আৰু গুলীয়াই পেলোৱাৰ বাবে অতি সুবিধাজনক। ইয়াৰ বাবে সৌৰশক্তিৰ ব্যৱহাৰ কৰা হয়।
  বৃহস্পতি, ইউৰেনাছ, শনি উপগ্ৰহতো মানুহৰ বসতি আছে। ক্ৰমান্বয়ে মহাকাশক অধিক পৰিমাণে আয়ত্ত কৰা হৈছে।
  আৰু ২০১৬ চনতেই চন্দ্ৰৰ পৰা আৰম্ভ হৈছিল ছিৰিয়াছ তৰালৈ প্ৰথম আন্তঃনক্ষত্ৰীয় অভিযান। ভাই-ভনীৰ সৈতে যোগাযোগ স্থাপনৰ দৰে এনে এক আনন্দময় অনুষ্ঠানৰ সৈতে খাপ খুৱাই ল"ব বুলি ৰজাই অতিশয় আশা কৰে।
  
  
  
  UNIVERSE NIGHTMARE
  স্পেইনৰ একনায়কত্ববাদী ফ্ৰাংকোৱে বাস্তৱ কাহিনীৰ বিপৰীতে জাৰ্মান সৈন্যই ইংৰাজী দুৰ্গ জিব্ৰাল্টাৰ আক্ৰমণ কৰিবলৈ সন্মত হৈছিল। ইয়াৰ বিনিময়ত স্পেইনে আফ্ৰিকাত কিছুমান ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচী ভূমি লাভ কৰিছিল।
  মেইনষ্টেইনৰ কমাণ্ডত এই আক্ৰমণ ১৯৪০ চনৰ ২৫ নৱেম্বৰৰ পৰা ২৬ নৱেম্বৰলৈকে নিশা সংঘটিত হৈছিল।যেনেকৈ দেখা গ"ল যে ব্ৰিটিছসকল এনে সামৰিক পদক্ষেপৰ বাবে একেবাৰে সাজু নাছিল আৰু নাজীয়ে ইমান শক্তিশালী দুৰ্গটো হুমুনিয়াহৰ পৰাই দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  ইয়াৰ পতনে যুদ্ধৰ গতিপথত যথেষ্ট প্ৰভাৱ পেলাইছিল। ৱেৰমাখ্টে আফ্ৰিকালৈ আটাইতকৈ কম দূৰত্বত বাহিনী স্থানান্তৰ কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু ইংৰাজসকলক পূবৰ পৰা ভূমধ্য সাগৰত প্ৰৱেশ কৰাত বাধা দিয়া হয়।
  জাৰ্মান কমাণ্ডে কেইবাটাও বিভাগক বিষুৱীয় আফ্ৰিকালৈ প্ৰেৰণ কৰে। ইয়াৰ উপৰিও বাস্তৱতকৈ কেইমাহমান আগতে ৰমেলৰ কৰ্পছ লিবিয়ালৈ বদলি কৰা হৈছিল।
  ব্ৰিটিছে পাছলৈ ইথিওপিয়াত ইটালীৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ পৰিত্যাগ কৰি ইজিপ্তত নিজৰ স্থিতি শক্তিশালী কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু ৰমেলে তেওঁলোকৰ আগত আগবাঢ়িবলৈ সক্ষম হয় আৰু পূৰ্বৰ আক্ৰমণৰ ফলত তেওঁ ঔপনিৱেশিক সৈন্যক পৰাস্ত কৰি আলেকজেণ্ড্ৰিয়া আৰু কায়ৰো দখল কৰে। আফ্ৰিকাত ব্ৰিটেইনৰ স্থিতি অধিক জটিল হৈ পৰিল। ইতিমধ্যে জাৰ্মানসকলে ছুৱেজ খালত উপস্থিত হৈ মধ্যপ্ৰাচ্যলৈ আৰু আগবাঢ়ি যোৱাৰ ভাবুকি দিছিল। ইয়াৰ উপৰিও চুডানৰ ফালে আগবাঢ়ি যোৱাটোও সম্ভৱ হৈ উঠিল।
  সঁচা, গ্ৰীচত ইটালীৰ কাম-কাজ বৰ বেছি সফল নহ"ল যদিও জাৰ্মানীৰ পৰা অতিৰিক্ত বাহিনীৰ কাষ চাপি অহাৰ ফলত পৰিস্থিতি ৰক্ষা পৰিল।
  হিটলাৰৰ এটা দ্বিধাদ্বন্দ্ব আছিল: ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰা নে ব্ৰিটেইনক শেষ কৰা? আফ্ৰিকাত ৱেৰমাখ্টৰ সফলতাই দ্বিতীয়টো সিদ্ধান্ত ল"বলৈ প্ৰেৰণা দিলে - পশ্চিমত হাত মেলি দিয়া। যদিও ইউ এছ এছ আৰৰ সামৰিক প্ৰস্তুতিয়ে ফুহৰাৰত ভয়ৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  ৰঙা সেনাবাহিনী শক্তিশালী হৈ আহিছিল যদিও জাৰ্মানসকলো কাষত অলসভাৱে বহি থকা নাছিল। ১৯৪০ চনৰ তুলনাত ১৯৪১ চনত টেংকৰ উৎপাদন দুগুণ বৃদ্ধি পালে আৰু বিমান পৰিবহণ প্ৰায় ডেৰ-দুগুণ বৃদ্ধি পালে।
  নাজীয়ে মাল্টাত বোমা বিস্ফোৰণ আৰু অৱতৰণ কৰে। তাৰ পিছত ৰমেলে ছুৱেজ খালৰ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা ভাঙি ব্ৰিটিছ শাসনৰ বিৰুদ্ধে বিদ্ৰোহ কৰা ইৰাকত প্ৰৱেশ কৰে। জাৰ্মানীয়ে তুলনামূলকভাৱে সহজেই কুৱেইট আৰু সমগ্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্য দুয়োখন দেশ জয় কৰিছিল। আনহাতে ষ্টেলিনে অপেক্ষাৰ কৌশল মানি চলিছিল। কিন্তু চাৰ্চিলে জেদীভাৱে যুদ্ধ অব্যাহত ৰাখিলে। ইৰাণত উপস্থিত হৈ ৱেৰমাচ্টে দক্ষিণ আফ্ৰিকালৈ ঘূৰি গ"ল।
  ১৯৪১ চনটো শেষ হ"বলৈ ওলাইছিল। ছাবমেৰিনৰ মুক্তি বাঢ়ি আহিল আৰু ব্ৰিটেইনে নিজৰ উপনিবেশ হেৰুৱাই পেলাইছিল। আমেৰিকাই নিষ্ক্ৰিয় হৈ আহিছে। কিন্তু জাপানে অলসভাৱে বহি থাকিব নোৱাৰি ৭ ডিচেম্বৰত পেৰু বন্দৰত আক্ৰমণ কৰে। প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত আৰম্ভ হ"ল এক নতুন তীব্ৰ যুদ্ধ। আৰু হিটলাৰে পুনৰ ইউ এছ এছ আৰত আক্ৰমণৰ পৰিকল্পনা পৰিত্যাগ কৰিবলগীয়া হ"ল।
  জাপানীক সহায় কৰা, ইৰাণ আৰু ভাৰতৰ লগতে দক্ষিণ আফ্ৰিকা দখল কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল ব্ৰিটেইন নিজেই। তদুপৰি আমেৰিকাৰ বোমাৰু বিমান খেলনা নহয়। থাৰ্ড ৰাইচক বহুত অসুবিধাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে। আৰু ব্ৰিটেইনৰ ভূখণ্ডৰ পৰা বোমা বিস্ফোৰণ প্ৰেৰণ কৰাটো আটাইতকৈ সুবিধাজনক।
  গতিকে ১৯৪২ চনত ফুৰাৰে পূব আক্ৰমণৰ ধাৰণাটো পৰিত্যাগ কৰিবলৈ বাধ্য হয়।
  ষ্টেলিনে নিজেই ফ্ৰণ্টটো খুলিব বুলি আশংকা আছিল যদিও... ষ্টেলিনৰ চৰিত্ৰটো নিশ্চয় জানে। বৈদেশিক নীতিত তেওঁ অতি সংৰক্ষিত। ফিনলেণ্ডৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধই ৰঙা একনায়কত্ববাদীক আৰু অধিক সতৰ্ক কৰি তুলিছিল।
  যি সময়ত ইউ এছ এছ আৰে শক্তি গঢ়ি তুলিছে। ১৯৪২ চনৰ ১ জানুৱাৰীত বিমান পৰিবহণৰ সংখ্যা বত্ৰিশ হাজাৰ বাহন, আৰু টেংক, পঁচিশ হাজাৰতকৈ অধিক, তাৰ উপৰিও আৰু তিনি হাজাৰ টেংকেট হয়। মুঠতে ষ্টেলিনে ২০টা মেকানাইজড কৰ্পৰ নিযুক্তি সম্পূৰ্ণ কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল, মুঠ ৩২ হাজাৰ বাহনৰ টেংক, ইয়াৰে বিভিন্ন ব্ৰেণ্ডৰ শেহতীয়া কেভি আৰু টি-৩৪, ১৬.৫ হাজাৰ। প্লাছ, টি-৫০ টেংকৰ বিকাশ এতিয়াও চলি আছিল, যদিও গাড়ীখন লঘু বুলি ওলাল।
  জাৰ্মানসকলে মাটিল্ডা আৰু কিছুমান ক্ৰুজাৰ টেংকৰ সন্মুখীন হৈ আৰু ব্ৰিটিছে গধুৰ টেংক নিৰ্মাণ কৰা বুলি তথ্য পাই নিজৰ নিজৰ মাষ্টোডনও নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। প্ৰথমতে ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান থকা "টাইগাৰ", আৰু দীঘল বেৰেলৰ সৈতে অভেদ্য ৭৫ মিলিমিটাৰ কামান থকা কৱচ।
  ছোভিয়েট টেংক নিৰ্মাণৰ বিষয়েও তথ্য উপলব্ধ আছিল। ৰেড স্কোৱাৰত মে" ডে"ৰ পেৰেডত কেভি-২ টেংকটোৱে মাৰ্চ কৰিছিল আৰু চৌত্ৰিশটা টেংকৰ হাতত কিছু তথ্য আছিল।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে যেতিয়া স্পিয়াৰে সাম্ৰাজ্যবাদী অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু গোলাবাৰুদ মন্ত্ৰালয়ৰ নেতৃত্ব দিছিল, তেতিয়া প্ৰযুক্তিৰ বিকাশ দ্ৰুতগতিত হৈছিল। হিটলাৰে বিচাৰিছিল পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ টেংক, আৰু গধুৰ টেংক। কিন্তু আনহাতে জাৰ্মানী ইউ এছ এছ আৰতকৈ স্পষ্টভাৱে নিম্ন আছিল। আৰু গাড়ীৰ সংখ্যা আৰু ইয়াৰ মানদণ্ড। ১৯৪১ চনৰ আগষ্ট মাহত কেভি-৩ টেংকৰ উৎপাদন আৰম্ভ হয়। গাড়ীখন ৬৮ টন যথেষ্ট গধুৰ বুলি প্ৰমাণিত হয় যদিও প্ৰাৰম্ভিক প্ৰজেক্টাইল গতি প্ৰতি ছেকেণ্ডত ৮০০ মিটাৰ হোৱা ১০৭ মিলিমিটাৰ কামানেৰে সজ্জিত। ইয়াৰ ফলত তাইক "টাইগাৰ"তকৈ সুবিধা লাভ কৰিছিল, যিটো, বাইদেউ, এতিয়াও ধাৰাবাহিকখনত মুকলি কৰা হোৱা নাছিল।
  তাতোকৈ শক্তিশালী আছিল ১২৫ টন ওজনৰ কেভি-৫ আৰু দুটা বন্দুক। সঁচা, ইমান গধুৰ যন্ত্ৰই ছোভিয়েট সেনাৰ বাবে ভালতকৈ অধিক সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। আৰু ১৯৪২ চনত ১০৭ টন ওজনৰ কেভি-৪ সংস্কৰণ গ্ৰহণ কৰা হয় । ইউ এছ এছ আৰে বিশ্বৰ আটাইতকৈ গধুৰ টেংক, আনকি আটাইতকৈ শক্তিশালী টেংকৰ বাবেও গৌৰৱ কৰাটো সঠিকভাৱে হ"ব পাৰে।
  কিন্তু আনহাতে জাৰ্মানীয়ে বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত যথেষ্ট উন্নত বিকাশ লাভ কৰিছে। ইউ-১৮৮-এ ছিৰিজত সোমাই যুদ্ধ বিমানৰ সৈতে তুলনাযোগ্য গতি বিকশিত কৰিছিল। ডি অ"-২১৭কো মান্য যেন লাগিছিল। জেট বিমানো সক্ৰিয়ভাৱে নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। যিহেতু ব্ৰিটেইন আছিল মূল লক্ষ্য, গতিকে বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ জেট বোমাৰু বিমানক বহু বেছি মনোযোগ দিয়া হৈছিল।
  জাৰ্মানসকলে সক্ৰিয়ভাৱে দাস শ্ৰমিক ব্যৱহাৰ কৰিছিল। আফ্ৰিকাৰ পৰা বিপুল সংখ্যক কৃষ্ণাংগ আমদানি কৰা হৈছিল। কৃষ্ণাংগ শ্ৰমিকসকল আছিল আজ্ঞাকাৰী, কঠোৰ, কিন্তু অদক্ষ। সহায়ক কামত ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল।
  কিন্তু ইউৰোপক নিয়ন্ত্ৰণ কৰি জাৰ্মানীয়ে পৰ্যাপ্ত সংখ্যা আৰু দক্ষ শ্ৰমিক নিয়োগ কৰিব পাৰিছিল।
  আনকি স্পিয়াৰে হিটলাৰক বুজাবলৈ সক্ষম হৈছিল, এতিয়াও ইহুদীসকলক নিঃশেষ কৰাৰ কাৰ্যসূচী চলোৱা নাছিল, বৰঞ্চ তেওঁলোকক বিমান আৰু সঁজুলি উৎপাদনত ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে বিমান আক্ৰমণ আৰু বৃহৎ চাবমেৰিন যুদ্ধৰ ওপৰত এই বাজি লোৱা হৈছিল।
  কিন্তু আমেৰিকাৰ সংঘাতত প্ৰৱেশে ফ্ৰিটজৰ মূৰৰ বিষ বৃদ্ধি কৰিলে, আৰু পহুৰ জাকৰ সংখ্যা তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  জাৰ্মানীয়ে দেৰিকৈ বোমাৰু আৰু কৌশলগত বিমানৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল। প্ৰথমতে ইউ-২৮৮ আৰু ইউ-৪৮৮ - চাৰিটা ইঞ্জিনৰ সৈতে। কিন্তু তেওঁলোকৰ বিকাশ আৰু মনলৈ অনাত সময় লাগিছিল। সামগ্ৰিকভাৱে ME-109 পৰিৱৰ্তন "F" ব্ৰিটিছ গাড়ীৰ বাবে আছিল এক যোগ্য প্ৰতিদ্বন্দ্বী। কিন্তু এম ই-২০৯ৰ বিকাশ বিফল হ"ল, এম ই-২১০ বিফল হ"ল।
  XE-177 ডাইভ বোমাৰু বিমানখনো বিকল হৈ পৰে। কিন্তু স্পিয়াৰে পৰিমাণৰ সৈতে খেলিছিল। ইয়াৰ উপৰিও এম ই-১০৯ৰ কিছুমান দুৰ্বলতাৰ ক্ষতিপূৰণ দি অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত ফকে-উলফ আটাইতকৈ শক্তিশালী যুঁজাৰু বিমানত পৰিণত হয়। হয়, আৰু জাৰ্মানসকলৰ ফ্লাইট স্কুল ইংৰাজীতকৈ ভাল বুলি ওলাই পৰিল, আৰু তাতোকৈও আমেৰিকান। ১৯৪২ চনৰ মে" মাহত নাজীয়ে দক্ষিণ আফ্ৰিকা দখল কৰে। আৰু এটা আমেৰিকান স্ক্ৱাড্ৰন মাদাগাস্কাৰত উপস্থিত হ"ল। মিডৱেৰ যুদ্ধখন আমেৰিকানসকলে হেৰুৱাই পেলালে: গতিকে এই যুদ্ধত নিৰ্ণায়ক ভূমিকা লোৱা তৃতীয় ৰেংকৰ অধিনায়কজনৰ অন্ত পৰিল, বিড়ম্বনাৰ কথাটো হ"ল, মাদাগাস্কাৰত। আমেৰিকাই আফ্ৰিকাত এটা ঘাটি বজাই ৰাখিব বিচাৰিছিল আৰু নাজীসকলক শিথিল হ"বলৈ নিদিব বিচাৰিছিল। কিন্তু ইয়াৰ ফলত প্ৰশান্ত মহাসাগৰত তেওঁলোকৰ অৱস্থা যথেষ্ট বেয়া হৈ পৰে।
  সঁচা, জাপানীসকলে একেবাৰে সমপৰ্যায়ৰ কাম কৰা নাছিল। হাৱাই দ্বীপপুঞ্জৰ বাবে যুঁজখন টানি নিলে।
  নাজীয়ে আফ্ৰিকাৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰে, আৰু কৌশলগত কেঁচামালৰ বিশাল মজুত লাভ কৰে, আৰু ভাৰত আৰু ইৰাণকো দখল কৰে। থাৰ্ড ৰাইচৰ নিয়ন্ত্ৰণত থকা সম্পদসমূহ বিশাল যদিও সেইবোৰ হজম কৰাটো এতিয়াও প্ৰয়োজন।
  ব্ৰিটেইনৰ বাবে আকাশী যুদ্ধ ইমান পোনপটীয়া নহয়। অহৰহ বিমানৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰি জাৰ্মানীয়ে হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিছিল যদিও সম্পূৰ্ণ আধিপত্য নাছিল। কৌশলগত বিমান পৰিবহণৰ শক্তিৰ অভাৱ, আৰু আমেৰিকাৰ সহায়, আৰু তেতিয়াও পৰ্যাপ্ত চাবমেৰিনৰ অভাৱ, প্ৰভাৱিত হয়। আৰু যি অলৌকিক টৰ্পিডোৰ লগত ইমানবোৰ আশা জড়িত আছিল, সেইটোৱে আমাক নিৰাশ কৰিলে।
  ১৯৪২ চনত ফুৰাৰে ব্ৰিটেইনত অৱতৰণ কৰাৰ সাহস কৰা নাছিল। সাগৰীয় শক্তি আৰু চাবমেৰিনৰ বহৰ শক্তিশালী কৰাৰ বাজি লোৱা হৈছিল। একে সময়তে বিমানবাহী জাহাজ আৰু যুদ্ধজাহাজ নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। উৎপাদন ক্ষমতা যথেষ্ট আছিল যদিও সকলো কামতে সময় লাগিছিল।
  ক শ্ৰেণীৰ বেলিষ্টিক মিছাইলৰ বাবেও ফাইন টিউনিঙৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। কিন্তু FAU-1 ৰবটিক শ্বেলৰ গণ উৎপাদন হ"বলৈ ধৰিলে। তুলনামূলকভাৱে সস্তা গাড়ী, সাধাৰণ ইন্ধন ব্যৱহাৰ কৰা, নিঃসন্দেহে সুবিধা আছিল যে ইয়াত পাইলটৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  সীমাহীন প্ৰাকৃতিক সম্পদ আৰু শ্ৰম মজুতৰ সুবিধা লাভ কৰি হিটলাৰে জাৰ্মান পাইলটৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিব বিচাৰিছিল। ভি-১ যিমানেই সহজে নিৰ্মাণ কৰিব পৰা আৰু মানৱবিহীন আছিল, সিমানেই সৰ্বোত্তম সমাধান যেন লাগিছিল। আৰু ১৯৪২ চনৰ শৰৎকালৰ পৰা এনে হাজাৰ হাজাৰ ৰবটিক খোলা লণ্ডনত পৰি গৈছে।
  একে সময়তে জাৰ্মানীয়ে আৰাডো জেট বোমাৰু আৰু বেলিষ্টিক মিছাইলৰ বিকাশ ত্বৰান্বিত কৰিছিল।
  ষ্টেলিনে অপেক্ষা কৰি থাকিল আৰু শক্তি জমা কৰি থাকিল। ১৯৪২ চনত ইউ এছ এছ আৰে সাড়ে পাঁচ হাজাৰ নতুন টেংক কে ভি আৰু টি-৩৪, আৰু প্ৰায় হাজাৰ পুৰণি ব্ৰেণ্ড, প্ৰায় পাঁচশ নতুন লাইট টি-৫০ আৰু টি-৬০ আৰু দুশ উভচৰ টেংক উৎপাদন কৰে। বিমানৰ বহৰো বৃদ্ধি পালে - প্ৰায় পোন্ধৰ হাজাৰ নতুন আৰু পুৰণি বিমান সেৱাত প্ৰৱেশ কৰিলে। আনকি পাইলটৰ নাটনিও হৈছিল। কত্যুষৰ উৎপাদন লাহে লাহে বৃদ্ধি পালে।
  নাজী জাৰ্মানীয়ে ত্ৰিশ হাজাৰতকৈও অধিক বিমান উৎপাদন কৰিছিল যদিও যুদ্ধত যথেষ্ট লোকচানৰ সন্মুখীন হৈছিল। জাৰ্মানীয়ে প্ৰায় সাড়ে ছয় হাজাৰ টেংক উৎপাদন কৰিছিল। সৰ্বাধিক টি-৩ আৰু টি-৪ৰ নতুন পৰিৱৰ্তন দীঘল নলীৰ ৭৫ মিমি বন্দুকৰ সৈতে। নতুন "টাইগাৰ"ৰ এশতকৈ অলপ বেছি উৎপাদন কৰা হৈছিল, আৰু "পেন্থাৰ" এতিয়াও কেৱল প্ৰ'ট'টাইপতহে আছে।
  কিন্তু শ্বমাইষ্টাৰে ডিজাইন কৰা এম পি-৪৪ এছাল্ট ৰাইফলটোৱে এই ছিৰিজত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। বাস্তৱ কাহিনীৰ দৰে অলৌহ ধাতুৰ অভাৱৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি এই যন্ত্ৰটো বিকশিত কৰিব নালাগিছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত এলয় ষ্টীলৰ সৈতে এটা সৰল এছাল্ট ৰাইফলৰ বিকাশ ত্বৰান্বিত হ"ল।
  গতিকে ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰত জাৰ্মানীয়ে সুবিধা লাভ কৰিবলৈ ধৰিলে। কিন্তু সকলো সৈন্যক পুনৰ অস্ত্ৰৰে সজ্জিত কৰিবলৈ মেচিনটোৱেও তেওঁলোকক সময়ৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  কিন্তু ছাবমেৰিন বহৰত, য"ত মুক্তিৰ পৰিমাণ প্ৰতিমাহে চল্লিশ-পঞ্চাশখন ছাবমেৰিনত উপনীত হৈছে, জাৰ্মানসকলৰ সঁচাকৈয়ে কোনো সমান নাই।
  আনকি হাইড্ৰজেন পেৰাক্সাইডৰ ওপৰত অতি তীব্ৰবেগী চাবমেৰিনও আছিল। পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচীত কাম ত্বৰান্বিত কৰা। সৌভাগ্যক্ৰমে বহুত সম্পদ আছে। আৰু আনকি জাৰ্মান পদাৰ্থবিজ্ঞানীসকলে গ্ৰেফাইট মডাৰেটৰ হিচাপে উপযোগী নহয় বুলি কৰা ভুলটোও বিপৰ্যয়জনক নহ"ল। আফ্ৰিকাকে ধৰি গধুৰ পানী উৎপাদনৰ বাবে কেইবাটাও কাৰখানা নিৰ্মাণ কৰা হৈছে।
  গতিকে ধুই নহয়, গুটিয়াই, কিন্তু নাজীৰ পাৰমাণৱিক ৰিয়েক্টৰে ১৯৪২ চনৰ ডিচেম্বৰৰ পৰা কাম আৰম্ভ কৰিছিল। আনকি আমেৰিকানসকলতকৈ অলপ আগতেও। প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত পৰাজয়ৰ পিছত তেওঁলোকৰ গুৰুতৰভাৱে বিভাজন আৰম্ভ হয়। আৰু পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচীৰ বাবে ধন ভয়ংকৰভাৱে কৰ্তন কৰা হৈছে।
  ১৯৪৩ চনৰ আৰম্ভণিতে হিটলাৰে সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ ঘোষণা কৰে আৰু দখল কৰা ভূখণ্ডত সাৰ্বজনীন শ্ৰমিক সেৱাৰ প্ৰৱৰ্তন কৰে। লণ্ডনত হোৱা বিশাল ভি-১ আক্ৰমণে নিজকে একেবাৰে ন্যায্যতা প্ৰদান কৰা নাছিল। ব্ৰিটিছে এনে আঘাত আংশিকভাৱে প্ৰতিহত কৰিবলৈ শিকিছিল যদিও জাৰ্মানসকলে সংখ্যাটো লৈছিল।
  কিন্তু ছাবমেৰিন যুদ্ধখন ব্ৰিটেইনৰ বাবে সঁচাকৈয়ে বিপৰ্যয়জনক হৈ পৰিল। কেঁচামালৰ অভাৱত দ্বীপটোত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ উৎপাদন তীব্ৰভাৱে হ্ৰাস পায়। মহানগৰখন ভাঙি যোৱাৰ উপক্ৰম হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও নাজীয়ে মাদাগাস্কাৰ দখল কৰে আৰু জাপানীসকলে নাজীৰ সৈতে মিলি অষ্ট্ৰেলিয়া আক্ৰমণ কৰে আৰু তুলনামূলকভাৱে সোনকালে আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  যদিও ষ্টেলিনে অপেক্ষাৰ কৌশলৰ বিপদ বুজি পাইছিল, তথাপিও তেওঁ নিজৰ প্ৰতি সত্যতাৰে থাকিল, যুঁজত লিপ্ত নহ"ল। পুঁজিপতিসকলে শেষলৈকে নিজকে নিঃশেষ কৰি পেলাওক ভাল। আৰু আমি চাম...
  কিন্তু এই কৌশলৰ অসুবিধাও আছিল। বিপুল সম্পদ ব্যৱহাৰ কৰি থাৰ্ড ৰাইচে ইতিমধ্যে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধৰ প্ৰস্তুতি চলাইছিল। ১৯৪৩ চনত থাৰ্ড ৰাইচত টেংকৰ উৎপাদন হৈছিল প্ৰতিদিনে গড়ে ১২০০খন বাহনৰ লগতে তিনিশ পঞ্চাশটা স্বয়ংচালিত বন্দুক। তদুপৰি স্বয়ংচালিত বন্দুক একেবাৰেই দুৰ্বল নহয়। "ফাৰ্ডিনাণ্ডছ", "বাম্বলবিজ", "জগডপেন্থাৰ"। জাৰ্মানসকলে টেংকত প্ৰায় লোকচান হোৱা নাছিল বুলি বিবেচনা কৰিলে তেওঁলোকৰ পাঞ্জভেল পুনৰ ভৰোৱাৰ কাম ইতিমধ্যে ৰঙা সেনাবাহিনীৰ তুলনাত দুগুণ বেছি দ্ৰুত আছিল। আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ সপক্ষে প্ৰযুক্তিৰ পৰিমাণগত ব্যৱধান কমিবলৈ ধৰিলে।
  গুণগত মানৰ ক্ষেত্ৰত ফ্ৰিটজে কেভি-৩ৰ ওজনত একেধৰণৰ "কিং টাইগাৰ" পাইছিল, ভেদ শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰজেক্টাইলৰ মানদণ্ড আৰু শক্তিশালী ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰৰ বাবে বন্দুকটো আনকি অলপ উন্নত আছিল। বাৰু, ছুপাৰ-হেভি ছোভিয়েট কেভি-৫ আৰু কেভি-৪ কাৰিকৰীভাৱে অতি অবিশ্বাস্য হৈ পৰিল, বিশেষকৈ তেওঁলোকৰ আণ্ডাৰকেৰেজ। গতিকে এনে দানৱৰ যুদ্ধ ব্যৱহাৰৰ ওপৰত সন্দেহৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  আৰু ষ্টেলিনে সাতটা বন্দুক আৰু দুটা ৰকেট লঞ্চাৰযুক্ত কেভি-৬ নিৰ্মাণৰ নিৰ্দেশো দিছিল। গাড়ীখন সিহঁতে বনাইছিল। কিন্তু ইমানেই গধুৰ আৰু দীঘল হৈ পৰিল যে ৰে"লত কঢ়িয়াই নিব নোৱাৰি বা যুদ্ধত নিয়োগ কৰিব নোৱাৰি৷ টি-৩৪-৭৬ যথেষ্ট সফল বাহন, কিন্তু পেন্থাৰ বা টাইগাৰতকৈ মুখামুখি যুদ্ধত দুৰ্বল। আৰু কেভি-১ আৰু কেভি-২ ওজনৰ ক্ষেত্ৰত জাৰ্মানীৰ সৈতে তুলনাযোগ্য যদিও বাটিঙৰ ক্ষেত্ৰত পেন্থাৰছ আৰু টাইগাৰছতকৈ কম। জাৰ্মান টি-৪ বিমানে কৱচৰ ক্ষেত্ৰত চৌত্ৰিশজনক ধৰিলে আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, দৃশ্যমানতা আৰু অপটিক্সৰ ক্ষেত্ৰত অতিক্ৰম কৰিলে আৰু এইটো সমান ওজনত, বা তাতোকৈ কম, যদি আমি গধুৰ পৰিৱৰ্তনৰ তুলনা কৰোঁ।
  মুঠতে ফ্ৰিটজখন টানি অনা হৈছিল আৰু মানদণ্ড সমতুল্য আছিল। আৰু এম ই-৩০৯ আৰু এম ই-২৬২ৰ ৰূপে বিমান পৰিবহণৰ মানদণ্ডত সুবিধা দিছিল। চাৰি ইঞ্জিনৰ শ্ৰেষ্ঠ বোমাৰু বিমান ইউ-৪৮৮ৰ দৰেই । আৰু ইয়াৰ আঁৰত আছে প্ৰতিক্ৰিয়াশীল মডেল। যেনে ইউ-২৮৭ আৰু আৰাডো।
  ১৯৪৩ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত অৱশেষত নাজীয়ে ব্ৰিটেইনত সফল অৱতৰণ কৰে। দুসপ্তাহৰ যুদ্ধৰ অন্তত - ইংলেণ্ডে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। আৰু যদিও চাৰ্চিলে কানাডালৈ পলায়ন কৰিছিল, তথাপিও পশ্চিমৰ যুদ্ধৰ ফলাফল যেন এটা পূৰ্ব সিদ্ধান্ত।
  ৰুজভেল্টে নিজৰ মূল মিত্ৰক হেৰুৱাই তৃতীয় ৰাইচৰ ক্ৰমবৰ্ধমান শক্তিৰ আশংকাত শান্তিৰ বাবে অনুৰোধ জনায়।
  হিটলাৰে তেওঁৰ সৈন্যৰ সৈতে আলোচনাৰ অন্তত আমেৰিকাৰ বাবে এটা চৰ্ত স্থাপন কৰে: পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচীক প্ৰত্যাখ্যান কৰা আৰু জাপান আৰু তৃতীয় ৰাইচৰ সকলো বিজয়ক স্বীকৃতি দিয়া। লগতে আইচলেণ্ডৰ পৰা সৈন্য প্ৰত্যাহাৰ, যিটো ফ্ৰিটজে ইতিমধ্যে প্ৰকৃততে ছাবমেৰিন বহৰৰ সৈতে আৱৰি ৰাখিছিল। গয়াৰ ওপৰত উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ নিয়ন্ত্ৰণ, য"ত এতিয়াও যুদ্ধ বন্ধ হোৱা নাই। ইয়াৰ উপৰিও হিটলাৰে আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনৰ ফলত হোৱা সকলো ধ্বংস আৰু সামৰিক খৰচৰ বাবে থাৰ্ড ৰাইচ আৰু জাপানৰ বাবে বস্তুগত ক্ষতিপূৰণৰ দাবী জনায়।
  যদিও শান্তিৰ চৰ্তসমূহ অত্যন্ত কঠিন আছিল, ৰুজভেল্টে অতি কষ্টেৰে কংগ্ৰেছ আৰু চেনেটত সেইবোৰ গ্ৰহণৰ জৰিয়তে ঠেলি দিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  ষ্টেলিনে অক্ষ মিত্ৰজোঁটত যোগদানৰ বিৰোধী নহয়, আৰু অন্ততঃ আলাস্কা পুনৰ দখল কৰিবলৈ সাজু বুলি দিয়া ইংগিতে আমেৰিকাৰ এই নিয়ম মানি চলাত ডাঙৰ ভূমিকা পালন কৰিছিল।
  আমেৰিকাৰ প্ৰাগমেটিজমে জয়লাভ কৰিলে, যিটো উৎসাহ আৰু আৱেগতকৈও উচ্চ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানীৰ পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচী আমেৰিকাৰ পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচীতকৈ দ্ৰুতগতিত বিকশিত হৈছিল আৰু ভৱিষ্যতে ই এক বিপৰ্যয়ৰে ভৰি পৰিছিল।
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ প্ৰথম পৰ্যায়ৰ অন্ত পৰিল। কিন্তু ফুহৰাৰে এতিয়া ইউ এছ এছ আৰৰ অন্ত পেলাব বিচাৰিছিল।
  ষ্টেলিনৰ অভাৱনীয় অপেক্ষাৰ কৌশল আৰু বিশ্ব শান্তিৰ কামত তেওঁৰ নিষ্ঠাই এক অশুভ কৌতুক কৰিছিল। অষ্ট্ৰেলিয়াকে ধৰি পূব গোলাৰ্ধৰ সকলো সম্পদ আৰু পশ্চিমীয়া বিশ্বৰ কিছুমান দলঙৰ সৈতে থাৰ্ড ৰাইচ আৰু জাপানে জোচেফৰ বিৰোধিতা কৰিছিল।
  লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানে অৱশ্যে চীনক এতিয়াও শেষ কৰা নাই যদিও ই দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। আনহাতে হিটলাৰে সক্ৰিয়ভাৱে ঔপনিৱেশিক সৈন্য আৰু বিদেশী লিজিয়ন গঠন কৰিছিল। একে সময়তে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ উৎপাদনো বৃদ্ধি পালে।
  ১৯৪৪ চনৰ প্ৰথমাৰ্ধত থাৰ্ড ৰাইচত টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ উৎপাদন দিনটোত এশখন বাহনৰ হাৰত উপনীত হয় আৰু ইয়াৰ পৰাও অধিক হয়। ইয়াৰ স্তৰত থকা পেন্থাৰ-২-এ সকলো ছোভিয়েট গাড়ীকে বাইপাছ কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও অধিক উন্নত জাৰ্মান টেংক "লায়ন" আছিল, আৰু অতি সোনকালেই "ৰয়েল লায়ন"।
  আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল জেট বিমান পৰিবহণৰ ধাৰাবাহিকভাৱে বিকাশ কৰা হৈছে। ইয়াৰ উত্তৰত ইউ এছ এছ আৰত টি-৩৪-৮৫ আৰু আই এছ-১ আৰু আই এছ-২ টেংক উৎপাদন আৰম্ভ হয় আৰু কোনেও কেভি ছিৰিজকো উৎপাদনৰ পৰা আঁতৰাই নিদিলে। ১৯৪৪ চনৰ বাবে থাৰ্ড ৰাইচৰ আটাইতকৈ বৃহৎ উৎপাদন টেংক আছিল পেন্থাৰ-২, আৰু ইউ এছ এছ আৰ টি-৩৪-৮৫। গধুৰ মডেল যথেষ্ট পৰিমাণে - প্ৰায় সময়ত, দহটা সৰু পৰিমাণত উৎপাদন কৰা হৈছিল। আৰু জাৰ্মানসকলে ছোভিয়েট পথত ওজন বেছিকৈ চলাব নিবিচাৰিলে আৰু ষ্টেলিনে কেভি ছিৰিজক অবিশ্বাস কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু আই এছবোৰ অতি কেঁচা হৈ পৰিল।
  কিন্তু ৭১ এল কেলিবাৰৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান থকা জাৰ্মান "পেন্থাৰ" -২ বন্দুকৰ কৱচ বিন্ধিব পৰা শক্তি, ফ্ৰন্টাল কৱচ আৰু কাষত অলপ টি-৩৪-৮৫ক অতিক্ৰম কৰিছিল আৰু লগতে কৰা নাছিল ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন আৰু ৪৭ টন ওজনৰ সৈতে ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্সত স্বীকাৰ কৰে। আনকি যেতিয়া জাৰ্মান টেংকখনৰ ওজন ৫০.২ টনলৈ বৃদ্ধি পালে, তেতিয়াও ই মাৰাত্মক নহয় বুলি প্ৰমাণিত হ"ল।
  আৰু জাৰ্মান জেট বিমানখনৰ কোনো যোগ্য প্ৰতিদ্বন্দ্বী একেবাৰেই নাছিল।
  হিটলাৰে সিদ্ধান্ত লয় যে ৰবৰটো টানি নোলোৱাটোৱেই ভাল, আৰু ১৯৪৪ চনৰ ২২ জুনত যুদ্ধ আৰম্ভ কৰে। ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত নিজৰ আৰু বিদেশী বিভাগৰ তিনিশ পঞ্চাশটা, আৰু এশ বিশটা উপগ্ৰহ বিভাগ নিক্ষেপ কৰা। তৃতীয় ৰাইচৰ পক্ষত আছিল: ৰোমানিয়া, হাংগেৰী, শ্লোভাকিয়া, ক্ৰ"ৱেচিয়া, ফিনলেণ্ড, ছুইডেন, ইটালী, পৰ্তুগাল, স্পেইন, বুলগেৰিয়া, আৰ্জেণ্টিনা, তুৰস্ক।
  জাৰ্মানসকলেও ৱেৰমাক্টত বিপুল সংখ্যক বিদেশী আৰু হিৱীক ব্যৱহাৰ কৰিছিল। মুঠতে থাৰ্ড ৰাইচে কেৱল প্ৰথম স্তৰতে সাড়ে বাৰ লাখ সৈনিকক যুদ্ধলৈ নিক্ষেপ কৰিছিল, যাৰ ভিতৰত চল্লিশ শতাংশতকৈ অধিক জাতিৰ ভিত্তিত জাৰ্মান নাছিল। উপগ্ৰহে আৰু তিনি মিলিয়ন যোগ কৰিলে। মুঠতে প্ৰথম স্তৰত প্ৰায় ষোল্ল নিযুত পদাতিক বাহিনী, প্ৰায় তেত্ৰিশ হাজাৰ টেংক, পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক বিমান, প্ৰায় দুশ পঞ্চাশটা কামান আৰু মৰ্টাৰ আছে।
  ইউ এছ এছ আৰে সংগঠিত হোৱাৰ পিছত সাড়ে তেৰ নিযুত সৈনিক নিয়োগ কৰিছিল যদিও বাহিনীটোৰ এটা অংশ সুদূৰ পূব আৰু আভ্যন্তৰীণ জিলাত ৰাখিব লগা হৈছিল। প্ৰথম স্তৰত আঠ নিযুত সৈনিক, প্ৰায় ত্ৰিশ হাজাৰ টেংক, প্ৰায় চল্লিশ হাজাৰ বিমান আৰু প্ৰায় দুলাখ বন্দুক আৰু মৰ্টাৰ আছিল।
  এইদৰে তৃতীয় ৰাইচৰ পক্ষত পদাতিক বাহিনীত দুগুণ শ্ৰেষ্ঠত্ব আছে, আৰু বাহিনীৰ গতিশীলতাৰ ক্ষেত্ৰত পাঁচগুণ শ্ৰেষ্ঠত্ব আছে, উন্নত মেচিনগানৰ সৈতে। সঁচা, ইউ এছ এছ আৰত বহুত মেচিনগান আছে, প্ৰায় পেৰিটি।
  টেংকৰ পাৰ্থক্য বেছি নহয়, কিন্তু ইউ এছ এছ আৰত অচল বাহনৰ শতকৰা হাৰ বেছি, লগতে পূৰ্বৰ মুক্তিৰ টেংকো বেছি।
  জাৰ্মান জেট বিমান বিমানৰ কোনো প্ৰতিদ্বন্দ্বী নাই আৰু থাৰ্ড ৰাইচৰ প্ৰপেলাৰ চালিত বিমানবোৰ দ্ৰুত আৰু উন্নত অস্ত্ৰৰে সজ্জিত। সঁচা, অনুভূমিক পৰিচালনাৰ ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট বাহন উচ্চ।
  আৰ্টিলাৰী আৰু মৰ্টাৰত শক্তিৰ ভাৰসাম্য সমতাৰ ওচৰত থাকে। পৰিমাণ আৰু গুণগত মান দুয়োটা।
  সঁচা যে থাৰ্ড ৰাইচৰ বহৰখন বিশেষকৈ পানীৰ তলত, ছোভিয়েটতকৈ বহুগুণ শক্তিশালী। জাপানৰ দৰেই।
  ইয়াৰ উপৰিও নাজীৰ ইতিমধ্যে গণ উৎপাদনত এ শ্ৰেণীৰ বেলিষ্টিক মিছাইল আছে আৰু প্ৰথম ডিস্কেটবোৰে উৰা মাৰিলে।
  সাধাৰণতে নাজীসকল শক্তিশালী হ"ব আৰু ষ্টেলিনে পলমকৈ হ"লেও প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে প্ৰস্তুত হ"ব। কিন্তু বহুত কাম হোৱা নাই। ষ্টেলিন লাইন সম্পূৰ্ণৰূপে পুনৰুদ্ধাৰ কৰা হোৱা নাছিল আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল সৈন্যবাহিনীক লাইনটো ধৰি ৰাখিবলৈ পৰ্যাপ্ত প্ৰশিক্ষণ দিয়া হোৱা নাছিল। যদিও তেওঁলোকক হতাশ হৈ পুনৰ প্ৰশিক্ষণ দিয়া হৈছিল।
  তিনি বছৰৰ বাবে অ'ডছৰ বাবে মল'টভৰ সীমাৰেখা সাধাৰণতে সম্পূৰ্ণ হৈছিল, কিন্তু ই সীমান্তৰ অতি ওচৰত অৱস্থিত আছিল, আৰু ইয়াৰ গভীৰতা পৰ্যাপ্ত নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও ষ্টেলিনে ড্নিপাৰৰ পিছফালে তৃতীয় স্তৰ নিৰ্মাণৰ নিৰ্দেশ দিছিল যদিও আমেৰিকাৰ আত্মসমৰ্পণৰ পিছতহে এই কাম আৰম্ভ হৈছিল।
  সঁচা, ছোভিয়েট সৈন্যৰ উপৰিও এন কে ভি ডিৰ কিছু অংশৰ ওপৰত ভৰসা কৰিব পাৰি, যাৰ সংখ্যা এক মিলিয়ন সৈনিক আৰু মিলিচীয়ালৈ অনা হৈছিল। এইটো প্ৰায় চাৰি নিযুত লোক, কেৱল পশ্চিমৰ চহৰবোৰত। যদিও অৱশ্যেই তেওঁলোকৰ যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা নিয়মীয়া ইউনিটতকৈ বহু বেছি বেয়া।
  জাৰ্মানসকলে, লগতে বাস্তৱ ইতিহাসেও কেন্দ্ৰত মূল আঘাত দিছিল, বিয়ালিষ্টক লেজ আৰু লভভৰ মুঠি কাটিছিল। যুদ্ধৰ প্ৰথম দিনকেইটাত দেখা গ"ল যে জাৰ্মানীয়ে বৃহৎ সংখ্যক বিদেশী ইউনিট থকাৰ পিছতো কম বেছি পৰিমাণে মসৃণভাৱে আক্ৰমণ চলাই আছে। কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্য প্ৰায়ে হেৰাই যায়।
  ইয়াৰ উপৰিও ইউক্ৰেইনৰ ইউনিটসমূহৰ যুদ্ধ ক্ষমতা সন্দেহজনক হৈ উঠিল। বহুতো পলায়নকাৰী আৰু যুদ্ধৰ প্ৰথম দিনকেইটাত আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল।
  সীমান্ত যুদ্ধত শত্ৰুক ধৰি ৰখা সম্ভৱ নাছিল। আৰু তাৰ পিছত ষ্টেলিনে ভুল কৰিলে, ইউনিটসমূহ মূল লাইনলৈ প্ৰত্যাহাৰ কৰাত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰিলে আৰু সন্মুখভাগ পোন কৰিবলৈ দাবী জনালে। ভুলটো অৱশ্যে শুধৰাই দিয়া হ"ল, কিন্তু পলমকৈ। ইতিমধ্যে ২৮ জুনত জাৰ্মানীয়ে কেন্দ্ৰত ষ্টেলিনৰ ৰেখা ভাঙি মিনস্ক দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  বিভ্ৰান্তি আৰু তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল। ৩০ জুনত জাপান আৰু ইয়াৰ উপগ্ৰহসমূহৰ যুদ্ধত প্ৰৱেশৰ আশা কৰা হৈছিল। গতিকে, আপাততঃ আমি সুদূৰ পূবৰ পৰা সৈন্য বদলিৰ কথা পাহৰিবলগীয়া হ"ল৷
  কেন্দ্ৰটোত জাৰ্মানীৰ অগ্ৰগতি সম্প্ৰসাৰিত হৈছিল। এটা বিশাল ফাঁক আছিল যিটোৱে প্লাগ কৰিবলৈ আপ্ৰাণ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু নাজীয়ে আগবাঢ়ি গৈ ১৬ জুলাইত স্মোলেনস্কত প্ৰৱেশ কৰে।
  উপলব্ধ সকলো সংৰক্ষিত বনাঞ্চল যুদ্ধলৈ দলিয়াই, আৰু মিলিচীয়াসকলক অস্ত্ৰৰ তলত ৰাখি ষ্টেলিন আৰু জুকভে কেন্দ্ৰত ফ্ৰিটজৰ আগমন বন্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হয়। কিন্তু হিটলাৰে নিজৰ সৈন্যবাহিনীক দক্ষিণ দিশলৈ ঘূৰাই দিলে। নাজীয়ে কিয়ভত এটা বিশাল কলহ সৃষ্টি কৰিছিল, আৰু প্ৰায় সমগ্ৰ ইউক্ৰেইন দখল কৰিছিল।
  লেনিনগ্ৰাডক বাধা দিছিল, ক্ৰিমিয়া আক্ৰমণ কৰিছিল। শত্ৰুতাৰ গতিপথটো অতিশয় ১৯৪১ চনৰ দৰেই আছিল, অদম্য কৰ্মৰ দৰে। কিন্তু পাৰ্থক্যবোৰো যথেষ্ট উল্লেখযোগ্য আছিল। ১৯৪১ চনত ইউ এছ এছ আৰৰ কিছু মুক্ত সংৰক্ষিত বনাঞ্চল আছিল, আৰু এতিয়া সকলো ইতিমধ্যে সংগঠিত হৈছিল। আৰু যেতিয়া অক্টোবৰ মাহত আক্ৰমণ সংঘটিত হৈছিল, তেতিয়া দেখা গ"ল যে প্ৰতিৰক্ষাক ধৰি ৰাখিবলৈ প্ৰায় একোৱেই নাছিল।
  ১৯৪৪ চনৰ নৱেম্বৰৰ আৰম্ভণিতে নাজীয়ে মস্কোক ঘেৰি ধৰিলে আৰু ষ্টেলিনে কুইবিশ্বেভলৈ পলায়ন কৰিবলৈ বাধ্য হয়।
  বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰে নাজীসকলৰ সংখ্যাগতভাৱে উল্লেখযোগ্য শ্ৰেষ্ঠত্ব আছিল। উত্তৰ আৰু দক্ষিণৰ পৰা মস্কোক বাইপাছ কৰিব পৰাকৈ তেওঁলোকৰ যথেষ্ট বিভাগ আছিল । কিন্তু ছোভিয়েট ইউনিটবোৰ বিভিন্ন ফ্ৰণ্টত অত্যধিক বিয়পি পৰিছে।
  বাস্তৱত ১৯৪১ চনত সংগঠনৰ পিছত ষ্টেলিনে ৱেৰমাক্টৰ তুলনাত জোৱানৰ সংখ্যাত সুবিধা লাভ কৰে আৰু যুদ্ধৰ আৰম্ভণিৰে পৰা তৃতীয় ৰাইচৰ বিমান আৰু টেংকতকৈ তেওঁৰ হাতত চাৰিগুণ বেছি বিমান আৰু টেংক আছিল। আৰু যুদ্ধৰ প্ৰথম পাঁচ মাহত বাস্তৱ ইতিহাসত অধিক ছোভিয়েট সঁজুলি উৎপাদন কৰা হৈছিল।
  কিন্তু এতিয়া নাজীসকল সকলোৱেই ট্ৰাম্প কাৰ্ড, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু কৰ্মীৰ পৰিমাণ আৰু মান দুয়োটাৰে পক্ষত। আৰু ৰঙা সেনাবাহিনীৰ ঘাঁ ১৯৪১ চনৰ দৰেই। ইউক্ৰেইনীয়, বাল্ট আৰু বহু সৰু জাতিৰ ছোভিয়েট ব্যৱস্থাৰ বাবে মৃত্যুবৰণ কৰা অনিচ্ছাকে ধৰি। গণ দেশদ্ৰোহ আৰু দমনৰ বলি হোৱা, নিলম্বিত আৰু সকলো ধৰণৰ অপৰাধীসকলৰ মাজেৰে দৌৰা। ছোভিয়েট শাসনৰ মতাদৰ্শগত শত্ৰুসকলকো সামৰি।
  আৰু জাৰ্মানেও পশ্চিমীয়া দেশক পৰাস্ত কৰাটোৱে বিশ্বাসঘাতকৰ সংখ্যা বৃদ্ধিহে কৰে।
  গতিকে মস্কোক ঘেৰি ধৰাটো আচৰিত কথা নহয়, আৰু জাৰ্মানীয়ে ডনবাছ, ভ"ৰনেজ দখল কৰি ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ দিশে আগবাঢ়িছে।
  ১৯৪৪ চনৰ শীতকালটো দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে ১৯৪১ চনৰ দৰে হিমশীতল আৰু বৰফৰ দৰে নাছিল।কিন্তু মস্কোৱে বীৰত্বৰে ১৯৪৪ চনৰ ডিচেম্বৰৰ শেষলৈকে থিয় দিছিল। ১৯৪৫ চনৰ জানুৱাৰী মাহত ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পতন ঘটে আৰু ইয়াৰ বাবে যুদ্ধ বেছি দীঘলীয়া নহ"ল। ফেব্ৰুৱাৰী আৰু মাৰ্চৰ আৰম্ভণিতে জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ উপগ্ৰহসমূহে ককেছাছ আৰু বাকু তেল কূপ সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰে।
  তাৰ পিছত ভলগাৰ কাষেৰে আক্ৰমণ চলিল। ছাৰাটভলৈ, কুইবিশ্বেভলৈ আৰু আৰু অধিক অৰেনবাৰ্গ আৰু কাজানলৈ।
  ষ্টেলিনে শ্বেৰ্ডলভস্কলৈ পলায়ন কৰে। মে" মাহত কাজান পৰিল। গ্ৰীষ্মকালত জাৰ্মান আৰু জাপানীসকলে ৰাছিয়াৰ গভীৰতালৈ আগবাঢ়ি গৈ থাকিল। ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা হ্ৰাস পায়। ১৯৪৫ চনৰ ৫ আগষ্টত শ্বেৰ্ডলভস্কক লৈ যোৱা হয়। আৰু ১৯৪৫ চনৰ ৩ ছেপ্টেম্বৰত অৱশেষত ষ্টেলিনে আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ সন্মত হয়। নিজৰ জীৱন আৰু স্বাধীনতাৰ বিনিময়ত।
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ শেষ। কিন্তু শান্তি বেছি দিন নাথাকিল। পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ পৰীক্ষা কৰি হিটলাৰে ইয়াৰ অসাধাৰণ ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ ওপৰত নিশ্চিত হৈ পৰিল।
  এতিয়া দেখা গ"ল যে জাপান আৰু আমেৰিকা এতিয়াও তৃতীয় ৰাইচৰ বিশ্ব আধিপত্যৰ পথত আছে। আৰু যদিও ফুহৰাৰে চেংগিছ খান, আলেকজেণ্ডাৰ দ্য গ্ৰেট, নেপোলিয়ন, সম্ৰাট ট্ৰ"জান আৰু চুলেইমান দ্য মেগনিফিচেণ্ট মিলিত হোৱাতকৈ অধিক ভূমি জয় কৰিছিল, তথাপিও তেওঁ জাপানকো পৰাস্ত কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল।
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰাৰ ঠিক তিনি বছৰৰ পাছত শক্তিশালী পাৰমাণৱিক আধানযুক্ত এশটা বেলিষ্টিক, আন্তঃমহাদেশীয় ক্ষেপণাস্ত্ৰই উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশখন একেলগে আগুৰি ধৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত ৱেৰমাখ্টৰ গ্ৰাউণ্ড ইউনিট আৰু বহৰৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল। তুলনামূলকভাৱে ক্ষীপ্ৰতাৰে জাৰ্মানীয়ে এছিয়াত জাপানৰ সম্পত্তি জব্দ কৰিলে আৰু মহানগৰখন নিজেই পৰমাণু বোমাৰে মাটিত ভাঙি পেলোৱা হ"ল।
  কম বেছি পৰিমাণে দীৰ্ঘদিনীয়া প্ৰতিৰোধৰ ব্যৱস্থা কৰিছিল উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় সম্পত্তিই। কিন্তু ১৯৪৯ চনৰ জুন মাহলৈকে সকলো শেষ হৈ গ"ল। এতিয়া বাকী থাকিল মাথোঁ আমেৰিকাক পৰাস্ত কৰা। তদুপৰি ইয়াৰ কাৰণো আছিল। চুক্তিখনৰ বিপৰীতে আমেৰিকানসকলে তথাপিও পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ নিৰ্মাণ কৰি নিজৰ গোপন পৰীক্ষা চলাইছিল।
  ১৯৫০ চনৰ ১ জানুৱাৰীত হিটলাৰে নতুন বছৰত একেলগে তিনিশটা পাৰমাণৱিক ক্ষেপণাস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰি যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিছিল। এক ভয়াৱহ পাৰমাণৱিক আক্ৰমণে আমেৰিকাৰ এশখন ডাঙৰ চহৰ ধ্বংস কৰি কেইবা লাখ লাখ লোকৰ মৃত্যু ঘটায়। আটাইতকৈ ঘৃণনীয় অত্যাচাৰৰ আটাইতকৈ দীঘলীয়া তালিকাত এডলফ হিটলাৰৰ আৰু এটা বৃহৎ অপৰাধৰ সংযোজন কৰিলে। তাৰ পিছত কানাডা আক্ৰমণ, আৰু দক্ষিণৰ পৰা লেটিন আমেৰিকাৰ একনায়কত্ববাদৰ সৈতে। আমেৰিকানসকল দুৰ্বল আৰু স্তম্ভিত হৈ পৰিছিল যদিও তেওঁলোকে হতাশ হৈ যুঁজিছিল। তেওঁলোকে বুজি পাইছিল যে তেওঁলোকৰ বাবে পৰাজয়ৰ অৰ্থ মাথোঁ দাসত্ব আৰু লাহে লাহে বেদনাদায়ক মৃত্যু। গতিকে সকলো যুদ্ধৰ ভিতৰত ই আছিল আটাইতকৈ হতাশজনক। আৰু ই এবছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি চলি থাকিল, যাৰ ফলত থাৰ্ড ৰাইচে আৰু প্ৰায় দুশ পাৰমাণৱিক চাৰ্জ এৰিবলৈ বাধ্য হ"ল, আৰু বহু উৰ্বৰ ভূমিক তেজস্ক্ৰীয় মৰুভূমিলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। কিন্তু তথাপিও লক্ষ্যত উপনীত হ"ল আৰু তৃতীয় ৰাইচৰ শেষ শত্ৰুক পৰাস্ত হ"ল। আৰু তাৰ পিছত তথাকথিত বিশ্ব বিশ্বায়নৰ প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ হ"ল। জাৰ্মান মাৰ্ক হৈ পৰিল বিশ্বৰ একমাত্ৰ মুদ্ৰা। আনকি আনুষ্ঠানিকভাৱে স্বাধীন দেশসমূহকো তৃতীয় ৰাইচৰ উপনিবেশৰ স্তৰলৈ হ্ৰাস কৰা হৈছিল, একে সময়তে মাত্ৰ সীমিত স্থানীয় আত্মশাসন বজাই ৰখা হৈছিল। ইহুদী আৰু জিপচীসকলক নিষিদ্ধ কৰা হৈছিল: তেওঁলোকক বিচাৰি উলিয়াই ধ্বংস কৰা হৈছিল। এছ এছ-এ বৃহৎ পৰিমাণৰ পাৰ্জ চলাইছিল, আৰু ক্ষোভিত হৈছিল। এটা প্ৰকৃত দুঃস্বপ্ন আহিছে - অজগৰৰ ঘন্টা। বা অধিক সঠিকভাৱে ক"বলৈ গ"লে এটা যুগ। ফুৰাৰে মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ দাবীৰে বাস্তৱ জগতৰ সৰ্বাত্মক সাম্ৰাজ্য গঢ়ি তুলিছিল। ১৯৫৯ চনত ফুহৰাৰৰ সত্তৰতম জন্মদিন উদযাপনৰ সময়ত আনুষ্ঠানিক ৰাজ অভিষেক ঘটে, বিশ্বব্যাপী জনমত অনুষ্ঠিত হয় - যিয়ে ছুপাৰ-সম্ৰাট উপাধিক বৈধতা প্ৰদান কৰে। আৰু ১৯৬৭ চনত যেতিয়া এডলফ হিটলাৰৰ মৃত্যু হৈছিল, তেতিয়া তেওঁৰ পুত্ৰই তেওঁৰ উপাধি আৰু ক্ষমতা উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিছিল। সেই সময়লৈকে পৃথিৱী গ্ৰহটোৱে ইতিমধ্যে শুক্ৰৰ সৈতে চন্দ্ৰ আৰু মংগল গ্ৰহত বসতি স্থাপন কৰিছিল, আৰু বাহিৰৰ তৰাৰে ভৰা জগতলৈ সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে সক্ৰিয়ভাৱে প্ৰস্তুতি চলাইছিল... নাজীসকলে এটা সাৰ্বজনীন সাম্ৰাজ্য বিচাৰিছিল - ষ্টাৰ ৰাইচৰ নিৰ্মাণ, ক্ৰমত সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখনক দুঃস্বপ্নত ডুবাই পেলাবলৈ।
  
  
  এক লাখ ধুনীয়া ছোৱালী
  এলফাৰাই নিজকে যুদ্ধত দেখিছিল... তাই এতিয়া এগৰাকী যোদ্ধা আৰু দুৰ্বল নহয় সেনাবাহিনীৰ নেত্ৰী।
  ধুনীয়া ছোৱালী: তেওঁলোকৰ কেৱল স্তন আৰু উৰু পোহৰ সাজসজ্জিত প্লেটেৰে ঢাকি থোৱা থাকে। আৰু হাত, ভৰি আৰু পেট উদং, টেন কৰা।
  আৰু এই ছোৱালীবোৰে খালী ভৰিৰে চৰ মাৰে। এশ হাজাৰ আছিল। আৰু সকলো ছোৱালী, এজনো পুৰুষ নহয়! আৰু সকলো ধুনীয়া, চিকুন, এথলেটিক, পেশীবহুল, টেন কৰা, মুকুতাৰ দাঁত থকা!
  আমাজনৰ দৰে... গোটত শাৰী পাতি। হাতত তৰোৱাল, পিছফালে প্ৰণাম। ঢাল নাই - যোদ্ধাজনে বিশ্বাস কৰে যে ঢালতকৈ তৰোৱালখন বেছি সত্য।
  আৰু ছোৱালীবোৰৰ ওপৰত পতাকা গৌৰৱেৰে উৰি থাকে। যুঁজিবলৈ সাজু আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে জয়ী হ"ব বিচাৰে!
  কিন্তু দূৰৰ পৰা অৰ্কৰ গোটবোৰ লৰচৰ কৰি আছে। লোমশ, জঘন্য ভালুক। আৰু প্ৰায় এশগুণ কম ট্ৰল যিয়ে তেওঁলোকৰ কমাণ্ডাৰ হিচাপে কাম কৰে।
  আৰু এতিয়া এই গোটটোৱে ছোৱালীবোৰৰ ফালে আগবাঢ়িছে।
  এলফাৰাই আদেশ দিয়ে:
  - ধনুৰ পৰা শ্বুট কৰক, এটা উচ্চ চাপত!
  ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ ৰূপৱতী ভৰি দুখনৰ উদং আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি ধনুৰ ডোঙাবোৰ টানি লয়। আৰু মাৰাত্মক কাঁড় মাৰিব।
  একে সময়তে যোদ্ধাসকলে দাঁত উদঙাই গৰ্জন কৰে:
  চেম্পিয়ন হওঁ আহক!
  আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত ডাঠ কাঁড়ৰ জাক লৈ উৰি যায়। বেজীৰে বগলীৰ দৰে বিৰোধীক ঠেলি দিয়ে।
  অৰ্ক আৰু ট্ৰল পতিত হয়, হত্যাকাৰী আৰু নিষ্ঠুৰ দ্বাৰা আঘাতপ্ৰাপ্ত।
  আৰু এলফাৰাই কয়:
  - সাম্ৰাজ্যৰ নতুন সীমাৰ বাবে!
  যোদ্ধাসকলে সমন্বয়ত কাম কৰে। তেওঁলোকৰ টেন কৰা শৰীৰটো, ইমান গোৰ্জিয়াছ আৰু চিকচিকিয়া। আৰু খালী ভৰি দুখন টেন কৰা ভৰিৰ গোৰোহা জিলিকি উঠে। আৰু আঙুলিবোৰ তলৰ অংশত টেনচিয়াছ। আৰু ধ্বংসৰ উপহাৰবোৰ নিজৰ ওচৰলৈ উৰি যায়, বিৰোধীক আঘাত কৰে।
  অৰ্ক আৰু ট্ৰল ভাঙি পৰে। আৰু বিষত জন্তুৰ মুখবোৰ পেচাই পেলাইছে।
  যোদ্ধাসকল কেৱল প্ৰশংসনীয়। ইহঁতৰ কঁকাল পাতল, পেশীবহুল, আৰু ভৰি দুখন স্নায়ুযুক্ত। কেনেকৈ এবাৰতে হাজাৰ হাজাৰ কাঁড় নিক্ষেপ কৰা হ"ব।
  আৰু তেওঁলোকে অৰ্কৰ এটা গোটত আঘাত কৰিব। আৰু গান গাই:
  - আমাৰ মহান সন্মানৰ বাবে,
  ডাকাত খাওঁ আহক!
  আৰু আকৌ বহুত কাঁড়, আৰু তেওঁলোকে তাক এৰি দিব। আৰু তেওঁলোকে থকা পাহাৰবোৰৰ কাষ চাপিব পৰা সকলো পথতে মৃতদেহেৰে আৱৰ্জনা কৰি পেলাব।
  হয়, তেওঁলোক আচৰিত যোদ্ধা। য'ত এনে বনৰীয়া হাঁহি, আৰু বিৰোধীৰ নিঃশেষৰ লগে লগে শৰীৰ সঠিক দিশলৈ ঘূৰি যায়।
  এলফাৰাই নিজেই ধনু গুলীয়াইছে। তাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডোঙাটো টানে, আৰু অতি নিখুঁতভাৱে আঘাত কৰে।
  একে সময়তে ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ মাজতে গাইছে:
  - হিংসাই পৃথিৱীখন ৰাখে,
  ক্ৰোধৰ আগ্নেয়গিৰি ডাঙৰ ধৰণেৰে লাঠিচালনা কৰে!
  উচ্চ উত্তেজনা,
  বিষ আৰু ভয়ত সাৰ পায়!
  আৰু আকৌ যোদ্ধাৰ উদং ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা কাঁড়ডাল উৰি যায়। আৰু একেলগে তিনিটা অৰ্কক ঘুচা মাৰে।
  সেইবোৰ তেজৰ ফোয়াৰাৰ পৰা শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰে। আৰু এলফাৰাই কেনেকৈ ছিটিকিব লাগে:
  - মোৰ যাদুক গৌৰৱ!
  আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে কাঁড় মাৰিব। এইজনী ছোৱালী - উচ্চতম শ্ৰেণীৰ, তাইৰ শৰীৰ আৰু বাকী সকলো দুয়োটা আছে।
  অৰ্ক আৰু ট্ৰলৰ আক্ৰমণৰ প্ৰথম ঢৌটো ডুব গ"ল। মাত্ৰ এজাক মৃতদেহ বাকী থাকিল। কিন্তু এতিয়া লোমশ জীৱৰ নতুন বিচ্ছিন্নতা দেখা দিয়ে।
  এলফাৰাই আকৌ গুলী মাৰে, আৰু সঠিকভাৱে কৰে, আৰু একে সময়তে গুৰুগুৰু কৰে:
  - আমাৰ পৃথিৱীলৈ গৌৰৱ!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিখনৰ পৰা বিজুলী উৰি যায়। আৰু অৰ্কৰ গোটটোক জুইত জ্বলাই টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলোৱা হয়।
  হয়, ই এগৰাকী যোদ্ধা ৰাজকুমাৰী। তাইৰ লগত যিকোনো পুৰুষে নিৰাপদভাৱে সুৰক্ষিত অনুভৱ কৰিব।
  আৰু বাকী লাখ লাখ ছোৱালীৰ বেয়া নহয়। আৰু তেওঁলোকে বহুত ভাল শ্বুটিং কৰে। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথা, সোনকালে।
  তেওঁলোকৰ উদং পেশীবহুল ভৰি দুখনে মাত্ৰ টিপটিপিয়াবলৈ সময় পায়।
  ইয়াত তেওঁলোক একেলগে আছে:
  - আমি এটা সক্ৰিয় পাছ দিওঁ,
  আমি শত্ৰুৰ ঠিক চকুত আঘাত কৰিলোঁ!
  আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ নতুন উপহাৰ মুকলি কৰি দিয়ে। সাধাৰণতে এইটোৱেই তেওঁলোকৰ যুদ্ধ শক্তিৰ উৎক্ষেপণ।
  আনকি এলফাৰায়েও গাইছিল:
  - Orcs গর্জন - শোকময় মুখ,
  জানা বন্ধুসকল, মই হত্যাকাৰী!
  সকলোকে হত্যা কৰিম, সকলোকে ধ্বংস কৰিম,
  আৰু যাৰ লোমশ মুখখন ভাঙি দিম!
  হয়, ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে অত্যন্ত যুঁজাৰু। আৰু যেতিয়া অৰ্কৰ এটা দল ওচৰলৈ দৌৰি আহিব, তেতিয়া ই সিহঁতক পালচাৰৰ দৰে খুন্দা মাৰিব। আৰু লগে লগে পঞ্চাশটা জীৱ-জন্তু মাংসৰে সৰু সৰু টুকুৰাত ফাটি গ"ল।
  এলফাৰাই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - ডাঙৰ ডাঙৰ আইডিয়াৰ বাবে যাতে সকলো জীৱ জ্বলি যায়!
  তাৰ পিছত যোদ্ধাগৰাকীয়ে তাইৰ নাভিৰ পৰা বিজুলী লৈ এৰি দিলে। আৰু দুডজনমান অৰ্ক স্কেৱাৰেৰে বিন্ধি ভেড়াৰ দৰে হৈ পৰিল। প্ৰায় নিমিষতে ভাজিলে।
  আৰু বাকী ছোৱালীবোৰে চিঞৰি উঠিল:
  - পবিত্ৰ ভূমিৰ বাবে!
  আৰু মইও ল"ম আৰু সিহঁতে খালী গোৰোহাৰ পৰা শক্তিৰ থোকা তললৈ নামি যাব! আৰু বহুত লোমশ যুঁজাৰু চিঙি পেলালে।
  গুলী চলাই থকা এলফাৰাই এইবাৰ হাতেৰে ধনুৰ ডোঙা টানি চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ যাদুৰ বাবে!
  আৰু তাইও তাইৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা বিজুলীৰ পোহৰ এটা জোকাৰি পেলালে... আৰু তাই ইমানেই জোৰেৰে আঘাত কৰিলে যে গোটেই এশটা অৰ্ক আৰু ট্ৰল জ্বলি উঠিল। ফ্লেমথ্ৰ"ৱাৰত ধৰা পৰা ব্লটাৰৰ দৰে।
  এলফাৰাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই এগৰাকী ডাঙৰ যাদুকৰ!
  আৰু আকৌ কেনেকৈ শত্ৰুক জোকাৰি যায়। আৰু তাইৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল। আৰু ছোৱালীবোৰে তাইৰ মহান আবেগেৰে অৰ্ক আৰু ট্ৰলৰ ওপৰত কাঁড় নিক্ষেপ কৰে।
  মৃতদেহৰ পৰা টিলা গজে। সকলোবোৰ গোট খাই গোট খাই আছে। আৰু অধিক আৰু অধিক মৃত।
  এলফাৰায়াই লৈ হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - মূৰত ৰজা থাকিলে কি কৰিব ?
  তেতিয়া তেওঁৰ বাবে এটা ৰাজপ্ৰসাদ সৃষ্টি কৰক!
  আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে ৰাজকুমাৰীয়ে লঞ্চ কৰিব এটা হত্যাকাৰী আৰু মৃত্যুমুখী উপহাৰৰ বিনাশ।
  এই ছোৱালীজনী মাথোঁ মৃত্যুৰ মূৰ্তি। কিন্তু একে সময়তে তাইৰ উজ্জ্বল চকু দুটা ইমানেই দয়ালু।
  আৰু বাকী ছোৱালীবোৰে বহুত প্ৰাণী জীৱক নিঃশেষ কৰি পেলোৱা, তেওঁলোকৰ ওপৰত এনে চুনামীৰ ঢৌৱে সোমাই অহা, ই সাধাৰণতে ছুপাৰ। আৰু ইমানেই ক্ৰোধেৰে শত্ৰুৰ ওপৰত কাঁড়ৰ বৰষুণ দিব। প্ৰায়ে ৰাইট থ্ৰু পাঞ্চিং।
  এলফাৰাই চিঞৰিছে:
  - এনে সময়ত মোৰ জন্ম হৈছিল, ৷
  যে মোৰ প্ৰিয় দেশখনে মোক মনত পেলায়!
  আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে তাইৰ হাতত থিয় হৈ তাইৰ উদং ভৰি দুখন মূৰৰ ওপৰত পেলাই দিলে আৰু এটা বিশাল অগ্নিময় গোট এটা ঘূৰাই দিলে। আৰু কেনেকৈ ই বিৰোধীৰ ওপৰত শক্তিৰ থোকা নিক্ষেপ কৰিব।
  আৰু লগে লগে হাজাৰ অৰ্ক বিস্ফোৰণ হ"ল। আৰু তেওঁলোকৰ ছালবোৰ জুইত জ্বলাই লগে লগে ছিঙি পেলোৱা হ"ল।
  এলফাৰাই চিঞৰিলে:
  "মই জি ক্লাছৰ যোদ্ধা!"
  আৰু কেনেকৈ হাঁহে।
  তেতিয়া জিভাৰ পৰা বিজুলী মুক্ত হ"ব। আৰু বহুত শত্ৰুক জ্বলাই দিব।
  তেতিয়া ছোৱালী-ৰাজকুমাৰীয়ে গৰ্জন কৰিলে:
  - মোৰ বাবে গোটেই পৃথিৱীখন!
  আৰু সৌন্দৰ্য্যৰ সেউজীয়া চকুৰ পৰা বিজুলী তললৈ পৰিল... আৰু কেনেকৈ এই সকলোবোৰ অগণন জীৱক আঘাত কৰিলে।
  আনকি এলফাৰাই গাইছিল:
  - কোটি কোটি জলকীয়া, চয়তান! আৰু মোৰ শ্লোগান সহজ - সকলোকে মাৰি পেলাওক!
  আৰু খালী আঙুলিৰে ৰাজকুমাৰী ছোৱালীজনীয়ে আন এটা, অতি হত্যাকাৰী পালচাৰ এৰি দিলে।
  আৰু কেনেকৈ ই সকলোকে ছিঙি পেলাব ...
  আৰু আন ছোৱালীবোৰ তাইতকৈ নীচ নহয়। সকলোৱে নিজৰ কাঁড়েৰে বিৰোধীক থেতেলিয়াই থেতেলিয়াই পেলায়। ব্যৱহাৰ কৰি, অৱশ্যেই, তেওঁলোকৰ অতি চঞ্চল, অপ্ৰয়োজনীয় জোতাৰ ভৰি নোহোৱাকৈ।
  অৰ্কৰ উশাহ বন্ধ হোৱাটো স্পষ্ট। কিন্তু ইমানেই আছে। আৰু অধিক আৰু অধিক নতুন ৰেজিমেণ্টৰ জীৱ-জন্তুৱে খোজ কাঢ়িছে।
  অৱশ্যে এনে ছোৱালীক লজ্জিত বা জোকাৰিব নোৱাৰি। যদি সিহঁতে যুঁজিবলৈ গৈ আছে, তেন্তে সিহঁতে যুঁজে। আৰু ভয় কৰিব নাজানে। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে তেওঁলোকে জানিব নিবিচাৰে।
  ইয়াত তেওঁলোকৰ খালী ভৰিয়ে মৃত্যুৰ মাৰাত্মক উপহাৰ লঞ্চ কৰি আছে। যিয়ে অৰ্কৰ কপাল দুভাগ কৰি পেলালে।
  এইবোৰ ছোৱালী - সঁচাকৈয়ে অতি চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধা ছুপাৰমেন। আৰু ইমানেই আকৰ্ষণীয় আৰু সুন্দৰ।
  আৰু এশ হাজাৰ ছোৱালী এটা বিশাল শক্তি! যাৰ বিৰুদ্ধে একোৱেই সহ্য কৰিব নোৱাৰে!
  এলফাৰায়াই চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ পৰিঘটনাটোৰ মহিমা!
  আৰু উদং গোৰোহাৰ পৰা আকৌ ধ্বংসৰ স্পন্দন এটা ওলাই আহিল। আৰু অৰ্কৰ গণ, নৰকৰ বাসিন্দা হৈ পৰিল।
  আৰু এনে কুটিল মানুহক কিয় স্বৰ্গত সোমাবলৈ দিয়া হ"ব?
  এলফাৰাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - মই হ'ম এবছল্ট ৱৰ্ল্ড চেম্পিয়ন!
  আৰু আকৌ, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোৱালীবোৰে ৰঙা গৰম আৰু মাৰাত্মক পালচাৰ এটা এৰি দিব।
  ই সকলোকে জ্বলাই দিব আৰু জ্বলাই দিব।
  এলফাৰাই আনন্দৰে গাইছিল:
  - মই সাধাৰণ ছোৱালী নহয়,
  আৰু এটা সোণৰ মুকুট!
  আৰু আকৌ বিজুলী উৰি যাব সৌন্দৰ্য্যৰ নাভিৰ পৰা। ই লোমশ জীৱবোৰক খুন্দা মাৰি জ্বলি যোৱা খৰিৰ দৰে চৰ কৰিব।
  এলফাৰায় গৰ্জন কৰে:
  মই তোমাক জ্বলাই দিম, তোমাক ছাই কৰি দিম!
  আৰু নাভিৰ পৰা আকৌ বিজুলী পঠাব...
  আৰু কেৰাহীত কাটলেটৰ দৰে ভাজি অৰ্কৰ এটা গোট।
  এলফাৰায়াই লৈ আনন্দৰে গাইছিল:
  - Orc নিজকে এটা ফান্দত ওজন কৰে,
  জুইত ৰোষ্ট কৰক!
  আৰু এতিয়া ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা অতি কঠিন আৰু মাৰাত্মক কিবা এটা উৰি যাব৷ যিটোৰ বিৰুদ্ধে ৰক্ষা কৰিব নোৱাৰি।
  আকৌ এবাৰ এশটা অৰ্ক একেলগে জ্বলি উঠিল। আৰু ই চিণ্ডাৰ আৰু ঊলৰ সৈতে ছাইলৈ পৰিণত হ"ল।
  আৰু ছোৱালীবোৰে কেনেকৈ চিঞৰিব:
  - মহান পিতৃভূমিৰ বাবে!
  আৰু আকৌ তেওঁলোকৰ উদং গোৰোহাই নৰকীয় গতিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে। এইবোৰ এনেকুৱা ছোৱালী যিবোৰক ধুমুহা, ধুমুহা, বাধাই বাধা দিব নোৱাৰে!
  ইয়াত টাৰ্মিনেটৰবোৰ আছে!
  যোদ্ধাসকলে অৰ্কসকলক ঘনিষ্ঠ যুদ্ধ জাপি দিবলৈ আৰু শত্ৰুক দূৰৈত ৰাখিবলৈ নিদিয়ে।
  কিন্তু তথাপিও লোমশ জীৱবোৰে ওচৰৰ পৰা সোমাই যাবলৈ আপ্ৰাণ চেষ্টা কৰি আছে। কিন্তু যোদ্ধাসকলে নিশ্চিতভাৱে নিদিয়ে।
  এলফাৰায় আকৌ কোলাত লৈছে, আৰু খালী ভৰিৰে আঠটাক পুনৰুত্পাদন কৰিছে। আৰু এটা অগ্নিময় ডাৱৰ আবিৰ্ভাৱ হয়। আৰু ই অৰ্কবোৰৰ ওপৰত বনৰীয়া নৈৰ দৰে পৰে।
  আৰু দুহাজাৰমান লোমশ জীৱই একেলগে লৈ জ্বলি গ"ল।
  এলফাৰাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মাখিৰ দৰে চিঞৰি থকা ক'লা জীৱ! ভোকৰ পৰা কি বাংগল কৰিব নোৱাৰি!
  আৰু এতিয়া যোদ্ধাগৰাকীয়ে একেলগে তিনিটা কাঁড় এৰি দিব, খালী ভৰিৰে ধনুৰ ডোঙাটো টানিব, আৰু ডজন ডজন অৰ্ক ভাঙি যাব!
  এইজনী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী। আৰু ইয়াৰ ইমান বন্য আৰু উন্মাদ শক্তি আছে।
  এলফাৰায়াই লৈ গাইছিল:
  - ছোৱালীবোৰ বেলেগ
  কেৱল সেইবোৰ সংক্ৰামক নহয়!
  যদি পৰে, তেন্তে
  সেইটো নৰকত পৰিত্ৰাণ নাপাব!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা এজন হত্যাকাৰী পালচাৰ লৰালৰিকৈ ওলাই আহে। আৰু চোকা ভালুকবোৰক সকলো দিশতে সিঁচৰতি কৰে।
  বন্য উত্তেজনাত এলফাৰাই কয়:
  - মই এনেকুৱা এটা জনগোষ্ঠীৰ যে ভগৱানৰ কাৰণে তোমাক হত্যা কৰিম!
  আৰু আকৌ, যোদ্ধাজনে যিকোনো কৱচ বিন্ধি যোৱা কাঁড়, আৰু ফাটি যোৱা, চেপেটা অৰ্ক মাংস এৰি দিব।
  তাইৰ সংগী, ৰঙা চুলিৰ এগৰাকী অতি ধুনীয়া ছোৱালী, হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এটা শক্তিশালী বন্ধুত্বৰ বাবে!
  আৰু ই ধ্বংসৰ নৰকীয় পালছাৰো পঠিয়াব!
  আৰু শত্ৰুৰ মাৰাত্মক ভৰ থেতেলিয়াই পেলাব।
  এলফাৰাই চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ আসুৰিক জগতখনৰ বাবে!
  ইয়াৰ পিছত ৰাজকুমাৰী ছোৱালীজনীয়ে আৰম্ভ কৰাৰ লগে লগে হাড়বোৰ বালিলৈ পুনৰ আঁকিব বুলি। অনুষ্ঠানৰ যোদ্ধাই নাজানে।
  ৰঙা চুলিৰ সংগী ৰাজকুমাৰী ডি লা ভেলিয়েৰে চিঞৰি উঠে:
  - ভৱিষ্যত আমাৰ!
  এলফাৰায়াই উত্তৰত গুৰগুৰাই উঠিল, তাৰ আগতে হত্যাকাৰী পালচাৰৰ বন্য বল্ট এটা মুকলি কৰি দিলে।
  - আৰু অতীতে আমাৰ ভৱিষ্যতৰ জয়ত সহায়হে কৰিব!
  আৰু এতিয়া ছোৱালীকেইজনী সকলো এশ হাজাৰ, যিহেতু তেওঁলোকে ইয়াক লৈ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বনৰীয়া বিজুলী নিৰ্গত কৰে।
  আৰু অৰ্কৰ সেনাই ল"ব আৰু জ্বলিব। হয়, এনে যোদ্ধাৰ বিতৰণৰ তলত পৰিলে ভয় লাগে।
  আৰু তেওঁলোকেও হাঁহি হাঁহি তৰাৰ ৰশ্মি প্ৰতিফলিত কৰা দাঁত দেখুৱায়।
  আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীবোৰে ইয়াক লৈ খালী গোৰোহাৰে ঠেলি দিব, আৰু এটা ঢৌ পৃথিৱীৰ ওপৰেৰে পাৰ হৈ যাব, আৰু অৰ্কৰ এটা সম্পূৰ্ণ সৈন্যবাহিনীক আগুৰি ধৰিব। আৰু কবৰ দিব!
  চকু কপালত তুলিব পৰা দাঁতৰ পৰা যোদ্ধাসকলে সূৰ্য্যৰ ৰশ্মি মুকলি কৰি দিব আৰু লোমশ সৈন্যৰ শাৰীক অন্ধ কৰি পেলাব।
  এলফাৰাই চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ সিদ্ধান্ত আৰু আচৰণৰ বাবে!
  ছোৱালীবোৰে অধিক জোৰেৰে যুঁজিছে। আৰু এইদৰেই তেওঁলোকে খালী ভৰিৰে ডিস্ক লৈ পেলাব। সিহঁতে ঝাড়ু দি যাব, আৰু অৰ্কৰ ভৰ কমি গৈছে।
  ৰাজকুমাৰীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰিলে:
  - কাটি দিম, কাটি দিম, সোনকালে সকলো কাটি দিম!
  মই তোমাক মাৰিম, মই তোমাক মাৰিম, মই তোমাক মাৰিম!
  আৰু এতিয়া খালী গোৰোহা থকা যোদ্ধাজনে সূৰ্য্যৰ ৰশ্মি আৰু লেজাৰৰ দৰে অৰ্কবোৰৰ ওপৰত প্ৰতিফলিত কৰিব।
  আৰু এটা গোটেই, চেপেটা ৰেখা কাটি উলিয়াওক। আৰু অৰ্কবোৰে চিঞৰি চিঞৰি এই সেনাবাহিনীটোক মলত গুটিয়াই দিলে।
  আৰু আকৌ অৰ্কবোৰে বন্য আক্ৰমণত লিপ্ত হয়, আৰু ছোৱালীবোৰে খালী ভৰিৰে সিহঁতৰ ওপৰত মৃত্যুৰ বস্তু নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু স্তন দুটা কঁপিছে। আৰু সেইবাবেই প্ৰতিটো বুকুখন এটা গোটেই টেংক টাৱাৰ!
  আৰু সেইবাবেই ছোৱালীকেইজনীয়ে সেইটো লৈ নাভিৰ পৰা বজ্ৰপাত গুলিয়াই দিলে। এলাখ ছোৱালী সকলোকে নাভিৰে লেজাৰ ৰশ্মিয়ে কাটি পেলালে।
  আৰু ডেৰ লাখ অৰ্ক একেলগে ভাজি লোৱা হ"ল। আৰু কেৱল স্থানেহে সেইবোৰ হজম কৰিব পাৰিছিল।
  এলফাৰাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই তোমাক ফালি জ্বলাই দিলোঁ,
  মই ছোৱালী - কেৱল চয়তান!
  আৰু আকৌ নাভিৰ পৰা বিজুলী মুক্ত হ"ব। আৰু ই মাৰাত্মকভাৱে আঘাত কৰে। আৰু তাৰ পিছত কাঁড়বোৰ কেনেকৈ উৰি যায়। আৰু সকলোবোৰ বাৰ হৈ পৰিল।
  আৰু এতিয়া অৰ্কবোৰ ফুটাৰে ভৰা বাৰৰ দৰে।
  আৰু ছোৱালীবোৰে যাদুৰে নিজৰ বুষ্ট থ্ৰেছ কৰে, আৰু বহুত দুৰ্গন্ধময় অৰ্কক কাটি পেলায়। আৰু তেওঁলোকক নক আউট কৰা হ"ল।
  এলফাৰাই গাইছিল:
  - আমি সকলোকে মাৰি পেলাম!
  তুমি এনেকুৱা ছোৱালী - মাত্ৰ এগৰাকী ৰাজকুমাৰী!
  যোদ্ধাই গৰ্জন কৰিলে:
  - তোমাক চিঙি দিম আৰু কোনো দয়া নাই!
  আৰু তেনেকৈয়ে তেওঁ নিজৰ বাষ্টটো জোকাৰি দিয়ে। আৰু আকৌ মুক্তি, ই প্ৰকৃত মৃত্যু আনে।
  অৰ্কবোৰে আক্ষৰিক অৰ্থত শত্ৰুৰ স্থানত মৃতদেহৰ বৰষুণ দিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। আৰু তেওঁলোকে আগবাঢ়ি যায় আৰু আগবাঢ়ি যায় আৰু আগবাঢ়ি যায় আৰু আগবাঢ়ি যায়। ইয়াত মৃতকৰ নতুন পৰ্বত বাঢ়িছে। কিন্তু অৰ্কবোৰে হাৰ নামানে।
  আগবাঢ়ি যায় আৰু আগবাঢ়ি যায় আৰু আগবাঢ়ি যায়। আৰু দয়া নোহোৱাকৈ মৰি যায়। কিন্তু যোদ্ধাসকলে অৰ্কবোৰক কাঁড়ৰ শিলাবৃষ্টিৰ দৰে বৰষুণ দিলে। আৰু যোদ্ধাসকলে এই লেতেৰাখিনি বন্ধ কৰিব নোৱাৰে। কিন্তু এটা চেঁচা ঢৌৱে নিজৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিছে। আৰু এই দাঁতযুক্ত সাগৰখন চলি আছে।
  বন্য উত্তেজনাত ছোৱালী। আৰু তেওঁলোকৰ পেশীবোৰ মোচোকা খায়। আৰু অৰ্কবোৰে নিজৰ বাবে গতি কৰি আছে, যেন আন এটা চুনামীৰ ঢৌ গুচি গৈছে। কিন্তু সেইটোৱে কাকো আমনি নকৰে।
  আনকি এলফাৰায়াই গাইছিল, তাৰ আগতে তাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ৰছীডাল একেলগে পাঁচটা ধনুৰে টানিছিল আৰু যাদুকৰী কাঁড় মাৰিছিল:
  - খালী হাতেৰে পোনপটীয়াকৈ,
  চুনামীৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিলোঁ...
  মই যিকোনো নৱম ঢৌ,
  মোৰ প্ৰেমিক ফালি পেলালে!
  আনকি যোদ্ধাজনে জপিয়াই উঠি যায়, আৰু লগে লগে নাভিৰ পৰা এটা স্ৰাৱ এৰি দিয়ে। আৰু শত্ৰুক চেপি ধৰে।
  আৰু গৰ্জন:
  - মোৰ সৈন্য শক্তিশালী,
  তাই পৃথিৱী জয় কৰে!
  এলফাৰয়া সম্পূৰ্ণৰূপে বিয়পি পৰিল। তেওঁলোক আৰু আন ছোৱালীবোৰ অৱশ্যে এক মেধাৱী শ্ৰেণীৰ যোদ্ধা। কোনে কাকো নিদিব সামান্যতম দয়া।
  মাথোঁ হিংস্ৰ প্ৰাণী। বা হয়তো অৰ্কৰ দৰে কিবা এটাও! কেৱল ধুনীয়া, কুৎসিত নহয়।
  এলফাৰায় কেনেকৈ মুখৰ পৰা বিজুলী এৰি দিব। আৰু এশটা অৰ্ক জ্বলাই, গান গাই:
  - মোৰ মিঠা আত্মাৰ বাবে!
  আৰু শত্ৰুক চকু টিপিয়াই!
  ইয়াৰ পিছত তাইৰ উদং আঙুলিবোৰে পালচাৰ ড্ৰপ কৰিব। আৰু গোটেই পেকটো সৰু সৰু ফটা অংশত ফালি পেলাব।
  তাৰ পিছত এলফাৰাই চিঞৰিব:
  - হত্যা মোৰ ক্ৰেডো!
  তাইৰ ৰঙা চুলিৰ সংগীয়ে ঘেউ ঘেউব:
  - আৰু মোৰো, আৰু চৌহদত!
  এলফাৰাই ধ্বংসৰ ধাৰা এটা মুকলি কৰি দিলে আৰু হুলস্থুল কৰিলে:
  - আৰু মোৰটো সাধাৰণতে এটা ঘনকত থাকে!
  আৰু দুয়োজন যোদ্ধাই খালী ভৰি দুখন ঠেলি দিয়ে। যাদুৰ নতুন জোৱাৰ উঠিছে।
  আৰু এতিয়া আকৌ অৰ্কবোৰৰ পৰা চিপচ আৰু ফটা মাংস উৰি যায়। আৰু তাৰ পিছত এটা স্কাইলেটত ভাজি লোৱা হয়।
  এলফাৰাই চিঞৰি উঠিল।
  - নতুন অভিলেখ সেট করুন!
  ৰঙা চুলিৰ সংগীয়ে গৰ্জনেৰে নিশ্চিত কৰিলে, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে অগ্নিময় পালছাৰ গুলিয়াই:
  - পৃথিৱীখন বৃদ্ধি কৰিবলৈ!
  Elfaraya thumped orcs আৰু squeaked:
  - দুগুণ, নিয়মতকৈ তিনিগুণ বেছি!
  ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাগৰাকীয়ে উদং গোৰোহাটোৰে যাদুকৰী শক্তিৰ বুদবুদ এটা দিলে আৰু উত্তেজনাৰ সৈতে আৰু ক"লে:
  - যাতে মোৰ দেশখন ফুলি উঠে!
  গতিকে ছোৱালীকেইজনী বিচ্ছেদ হ"ল, আৰু অতি পুংখানুপুংখভাৱে। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ বাবে মহান অধিগ্ৰহণেৰে এই চেপেটা জীৱৰ সৈন্যবাহিনীক চেপি ধৰে।
  এলফাৰাই আকৌ নাভিৰ পৰা যাদুকৰী লেজাৰ এটা উলিয়াই দিলে, আৰু চিঞৰি উঠিল, জিলিকি থকা চকু দুটা:
  - মোৰ এটা বটলত এটা কব্ৰা আৰু এটা গিউৰ্জা আছে!
  আৰু কেনেকৈ তেওঁ শত্ৰুৰ ওপৰত অৰ্কবোৰক জীয়াই থকা কিহৰ দ্বাৰা জ্বলাই দিয়ে তাৰ নতুন ৰশ্মি এটা মুকলি কৰি দিব।
  ৰাজকুমাৰীৰ ৰঙা চুলিৰ সংগী, যিয়ে হঠাতে ঘোষণা কৰিলে:
  - এতিয়া মোৰ নাম ডি লাভেলিয়াৰ!
  এলফাৰাই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে যে:
  - ডি Lavalier, গতিকে ডি Lavalier! গতিকে আৰু অধিক ধুনীয়া!
  ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠিল:
  - বনৰীয়া মানুহৰ আঁঠুত মই পোহৰৰ নাইট,
  মই এই অৰ্কবোৰক পৃথিৱীৰ পৰা ঝাড়ু দিম!
  আৰু কেনেকৈ তাই নিজৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন সেইবোৰৰ কাষেৰে লৰচৰ কৰিব... আৰু বাকী ছোৱালীবোৰে, এশ হাজাৰ সৈন্যৰ গোটেই সৈন্যই সেইটো লৈ, মুখ মেলি তেওঁলোকৰ পৰা জুই এৰি দিব।
  আৰু আকৌ অৰ্কবোৰৰ ওপৰত শিখাৰ এটা শিখা পৰিব, কোনো সংকোচ নকৰাকৈয়ে জ্বলাই দিব আৰু সুযোগ নিদিয়ে।
  লগে লগে তিনি মিলিয়ন কুটিল জীৱত একেলগে জুই লাগিল। যেন সিহঁতক নপালমেৰে ডুবাই দিয়া হৈছিল। বা আনকি চালফাৰৰ লগতে ফছফৰাছ। আৰু সকলোবোৰ একেলগে এক বিলিয়ন মেচৰ দৰে জ্বলি উঠিল।
  আৰু এই ভৰটো কেনেকৈ পোহৰ হ"ব। আৰু এই সকলোবোৰৰ পৰা একেলগে কিমান হাউলি আৰু চিঞৰ আৰু গালি।
  এলফাৰাই বাৰ্ক কৰিলে:
  - Orcs ৰ ওপৰত কোনো দয়া নকৰিব
  তাকে হাৰামী হত্যা...
  বেডবাগ কেনেকৈ থেতেলিয়াই পেলাব -
  তেঁতেলীৰ দৰে ফালি পেলাওক!
  আৰু তেওঁ নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ লৈ বিজুলী এৰি দিব। আৰু প্লিজ এটা বহুত ডাঙৰ ট্ৰল। তেওঁ উৰা মাৰিব আৰু উৰা মাৰিব। কল্পনা কৰক যে এটা ডাইনোছৰ উৰুৱাই দিয়া হৈছিল।
  ৰঙা চুলিৰ সংগীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - এইটো এটা ভূত!
  উত্তৰত এলফাৰায়াই তাইৰ খালী গোৰোহাটোৱে মাগোপ্লাজমৰ বুদবুদ এটা দি চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ হাতত ভূতৰ উত্তৰ আছে!
  অগ্নিময় যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু তেওঁৰ বাবে এটা কফিন থাকিব, আৰু মালাত শুভেচ্ছা থাকিব!
  এলফাৰাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - এটা মালা অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়া আৰু লৰেল দুয়োটা হ'ব পাৰে! গতিকে বেছি উত্তেজিত নহ"ব!
  ৰঙা চুলিৰ ৰাজকুমাৰীয়ে গৰ্জন কৰিলে, তাইৰ নাভিৰ পৰাও বিজুলী গুলিয়াই দিলে, জীয়াই থকা কেইটামান অৰ্কক তললৈ নমাই দিলে:
  - আমি সিহঁতৰ বাবে মালাতকৈও ওজনী কিবা এটা প্ৰস্তুত কৰিছো!
  আৰু এতিয়া যোদ্ধাসকলে, সকলো এক লাখ ছোৱালীয়ে, সেইটো ল"ব আৰু এলফাৰাইৰ আদেশত তেওঁলোকে জপিয়াই উঠি নিজৰ উদং পেশীবহুল ভৰি দুখন বতাহত পেলাই দিব। ফলত এটা ধুমুহা উঠিব, আৰু এটা প্ৰকৃত যাদুকৰী ধুমুহা। আৰু এটা বিশাল বলৰ ঢৌ যাব, আৰু এটা যাদুকৰী চুনামীৰ লাখতম খাদ।
  ফলত শেষৰ অৰ্কবোৰ ধ্বংস হয়, আৰু সম্পূৰ্ণৰূপে সমতল হৈ পৰে।
  ভাজি কাটলেট হৈ পৰিল।
  এলফাৰায়াই পেথোছৰ সৈতে কয়:
  - হৃদয়ত মাতৃভূমিৰ গীত, আমি গাই,
  আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সকলো বস্তুকে সুখী কৰিম...
  আহকচোন কিংবদন্তি মহম্মদ,
  আকাশ-পৃথিৱী মহান শক্তিত আছে!
  
  SASHKA ৰ বিৰুদ্ধে ELF PILOT
  বিকল্প বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডবোৰৰ এটাত দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত এজন এলফ আহিছিল। তেওঁ জাপানী বায়ুসেনাত যোগদান কৰে, আৰু ফলস্বৰূপে তাত এক নম্বৰ এছ হৈ পৰে। কাৰণ, এলফবোৰ অতি সক্ষম, দ্ৰুত, চঞ্চল, শক্তিশালী। তেওঁলোকৰ এটা প্ৰতিক্ৰিয়া আছে, আৰু সকলো প্ৰতিফলন, মানুহতকৈ বহুত ভাল, লগতে যুদ্ধৰ এক যাদুকৰী দৃষ্টিভংগী। যেতিয়া এজন এলফে চাব যে শত্ৰুৱে কি কৰিব।
  মুঠতে কনন ডাকনাম লোৱা এলফে বীজ ফাটি যোৱাৰ দৰে সহজে বিমান গুলীয়াই পেলাইছিল।
  আৰু তেওঁৰ বাবেই জাপানে মিডৱেৰ নৌসেনাৰ যুদ্ধত জয়লাভ কৰে। এটা ডাঙৰ বিজয়ে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সমগ্ৰ গতিপথত প্ৰভাৱ পেলাইছিল। প্ৰথমে অৱশেষত জাপানীসকলে প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত এই পদক্ষেপ দখল কৰিলে। আৰু তেওঁলোকৰ বহৰখনে হাৱাই দ্বীপপুঞ্জ দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, অতি শক্তিশালী স্থান লাভ কৰি, সাগৰত প্ৰতিৰক্ষা পৰিধি নিৰ্মাণ সম্পূৰ্ণ কৰি।
  কিন্তু এই বিজয়ৰ পিছত যদি চামুৰাইয়ে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা নাছিল তেন্তে ইয়াৰ নিৰ্ণায়ক গুৰুত্ব নাছিল।
  ইয়াৰ পিছতে সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চলত আকস্মিক আক্ৰমণ সংঘটিত হয়। আৰু উদীয়মান সূৰ্য্য সাম্ৰাজ্যৰ সৈন্যইও ভ্লাডিভষ্টকক আক্ৰমণ কৰিছিল। মিডৱেৰ জয়ৰ পিছত সামৰিকতাবাদী জাপানৰ আক্ৰমণৰ ভাবুকি যথেষ্ট বাস্তৱ হৈ পৰাৰ পিছতো উৎকোচ আৰু দেশদ্ৰোহৰ সহায়ত মিকাডোৰ এজেণ্টসকলে ভ্লাডিভষ্টক কমাণ্ডক পতিয়ন নিয়াইছিল যে সৈন্যবাহিনীক সম্পূৰ্ণ যুদ্ধৰ বাবে সাজু হ"ব নালাগে। আৰু ফলত ইতিমধ্যে ডেমোক্লেছৰ তৰোৱালখন আনি দিয়া হৈছে, আৰু তেওঁলোকে ৰেষ্টুৰেণ্টখনত ভোজ খাই আছে। মেজৰ ষ্টেলিংগাৰাডভাই ডেকা বিষয়াজনৰ চুলিত ধৰিলে, তাই তেওঁতকৈ মূৰটো ওখ আৰু স্পষ্টভাৱে শক্তিশালী আছিল:
  - কি বৰ আৰু মদাহী! আপোনাৰ ইমান ভংগ দল কিয়! এই ল'ৰাটোক অফিচাৰতকৈ কেবিন বয় যেন লাগে। হয়তো আৰম্ভণিৰ বাবে ভালকৈ উৰুৱাই দিব যাতে সকলো হপ ওলাই যায়।
  কৰ্ণেল পালাচেভ লাজ পালে:
  - এই সাশা Sokolovsky হয়. এটা সংক্ষিপ্ত কাৰ্যসূচী অনুসৰি তেওঁক চুভ"ৰভ স্কুলৰ পৰা পোনপটীয়াকৈ পাঠ্যক্ৰমলৈ পঠিওৱা হৈছিল। এতিয়াও তেওঁ যথেষ্ট ল"ৰা, দুমাহৰ পাছত তেওঁৰ জন্মদিন পোন্ধৰ বছৰ সম্পূৰ্ণ হ"ল।
  ষ্টেলিংগাৰাডভাই অপ্ৰীতিকৰভাৱে মুখখন কুটিলে:
  - ৱাঃ! চৈধ্য বছৰ বয়সত আৰু ইতিমধ্যে এজন বিষয়া! যুদ্ধই সেইটোৱেই কৰে! আৰু মই নাজানিছিলো যে গাখীৰে ইতিমধ্যে পূৰ্ণাংগ উপাধি লাভ কৰিছে।
  পালচেভে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে।
  - যুদ্ধত ল"ৰা-ছোৱালী সোনকালে ডাঙৰ হয়! তদুপৰি তেওঁৰ এটা কাহিনী ঘটিল, যেনে তেওঁ মস্কোৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ বিষয়ে সৰ্বোত্তম কাহিনীটো লিখিছিল, আৰু জুকোভে এই কথা লক্ষ্য কৰিছিল আৰু ল"ৰাজনক কেডেটৰ পৰা বিষয়ালৈ বদলি কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিছিল।
  ষ্টেলিংগ্ৰাডভা এই কথাবোৰত অধিক দয়ালু হৈ পৰিল:
  - জৰিমনা! যে সি মূৰ্খ নহয়। - স্কুলৰ শিক্ষয়িত্ৰীৰ দৰে তাই আঙুলিৰে ভাবুকি দিছিল। - সাধাৰণতে বেয়া নহয়, কিন্তু আৰু মদ খাব নালাগে! মই তাৰ গোন্ধ পাব পাৰো, আৰু মোৰ নাকটো কুকুৰৰ দৰে, ঠিক ন্যায়াধিকৰণৰ তলত! - এগৰাকী শক্তিশালী মহিলা, পৰিপক্ক, কিন্তু এথলেটিক সমন্বয় আৰু সতেজতা হেৰুৱাই পেলোৱা নাই, কৰ্ণেলজনৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। "আচলতে ইয়াৰ বাবে আপুনি ধন দিব। ইতিমধ্যে আদবয়সীয়া মানুহ, কিন্তু আচৰণ কৰে।
  পালাচেভে খঙেৰে কাহ মাৰিলে:
  "আচলতে মোৰ বয়স তেত্ৰিশ বছৰ, কিন্তু ইতিমধ্যে সাতবাৰ আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছে, গতিকে বুঢ়া যেন লাগে ...
  ইয়াৰ উত্তৰত ষ্টেলিংগ্ৰাডোভাই কিবা এটা ক"ব বিচাৰিলে, যেতিয়া হঠাতে এটা দানৱীয় গৰ্জনে ভোৰ হোৱাৰ আগৰ নিস্তব্ধতা ভাঙি পেলালে। যেন আকাশৰ পৰা গধুৰ শিলবোৰ সৰি পৰিছে, খিৰিকীৰ কাঁচখন এবাৰতে ফাটি গ"ল। টেবুলত শিলাবৃষ্টিৰ টুকুৰাবোৰে খুন্দা মাৰিলে আৰু আনকি মদ্যপান কৰা বিষয়াৰ হাত আৰু মুখতো নামিল। ষ্টেলিংগ্ৰাডোভাই সেনাপতিৰ দৰে চিঞৰি উঠিল:
  - সকলোৱে লগে লগে ওলাই যায়।
  ইয়াৰ উত্তৰত পাল্টছেভে চিঞৰিলে, ইমানেই যে তেওঁৰ কণ্ঠতন্ত্ৰবোৰ প্ৰায় ফালি পেলালে:
  - এইবোৰ বাৰ আৰু আঠাইশ ইঞ্চিৰ খোলা! আটাইতকৈ ডাঙৰ টনেজৰ জাপানী যুদ্ধজাহাজবোৰ যেন চিকাৰত আছে, অৰ্থাৎ।
  ষ্টেলিংগ্ৰাডোভাই বিৰক্ত হৈ বুটখনেৰে বেৰত খুন্দা মাৰিলে। চেভি, বাইদেউ, ট্ৰফী বুটৰ সৈতে এটা প'কৰ পৰা, টাইলছ ফাটি গ'ল:
  - আৰম্ভ কৰিলে, কিন্তু আমি পৰিকল্পনা কৰা ধৰণে নহয়! কোনোপধ্যে নহয়! ধিক্কাৰ, তৎক্ষণাত স্ক্ৱাড্ৰনক সাগৰলৈ লৈ গৈ সংকীৰ্ণ চকুৰ যোদ্ধাৰ দেশৰ বহৰখন ডুবাই দিব লাগিব।
  চাৰিওখন ভৰিৰে পৰি প্ৰথম ৰেংকৰ অধিনায়কে (অন্যথা কৰ্ণেল) বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মোৰ ধ্বংসকাৰী জাহাজখনত আৰু দুটামান সৰু সৰু ট্ৰাফতহে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আছে। আমাৰ হাতত উত্তৰো নাই।
  ষ্টেলিংগ্ৰাডোভাই গধুৰ মুঠি দেখুৱাইছিল:
  - বাৰু, তুমি আৰু গাধ! চুনামীৰ দৰে নীলা চুলিৰে গৰ্জন কৰিলে। - কিন্তু আপোনাৰ ওচৰত উপকূলীয় আৰ্টিলাৰী থাকিব লাগে! কাৰণ, সকলোকে পশ্চিম ফ্ৰণ্টলৈ পঠিওৱা হোৱা নাছিল, লগতে বিমান পৰিবহণলৈও পঠিওৱা হোৱা নাছিল। কাৰণ, জাপানে যিকোনো মুহূৰ্ততে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিব পাৰে বুলি বছৰ বছৰ ধৰি চৰ্চা চলি আহিছে।
  ইতিমধ্যে মোটামুটিভাৱে আঘাতপ্ৰাপ্ত পালাচেভ, তেওঁ ক"ব বিচাৰিছিল, কিন্তু আকৌ ই গুঞ্জৰিত হ"ল, টুকুৰাবোৰ তললৈ পৰি গ"ল। বিমানৰ আগমনৰ সতৰ্কবাণী দি চাইৰেনে হাহাকাৰ কৰিলে। অতি কষ্টেৰে নৌসেনাৰ কৰ্ণেলে উঠি ষ্টেলিংগ্ৰাডোভাৰ গুঞ্জন বন্ধ কৰি চিঞৰিলে:
  - আমাৰ বিমান পৰিবহণ আছে, আৰু উপকূলীয় বেটাৰী, যদিও সম্পূৰ্ণ ছেটত নহয়, উপলব্ধ। উত্তৰ দিওঁ!
  ৰাস্তাৰে দৌৰি থাকোঁতে পাইলটে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - মই মাত্ৰ মোৰ যুঁজাৰুৰ ওচৰলৈ দৌৰি যাম আৰু এই চামুৰাই যোদ্ধাবোৰ ৰোপণ কৰিম, ই যথেষ্ট যেন নালাগিব। তথাপিও তেওঁলোকে চুচিমা, আৰু মিডুয়েনৰ বাবে ধন দিব।
  সপোনত ইতিমধ্যে এজন বিষয়া, আৰু দাস নহয়, কাণৰ আধা কাটি পেলোৱা ছাস্কা ছ"ক"ল"ভস্কিয়ে মান্তি হ"ল:
  - হয়, সিহঁতে দিব! হয়, শতাংশৰ সৈতেও!
  বিস্ফোৰণ আৰু বিমান বিৰোধী বন্দুকৰ পলমকৈ চিঞৰ-বাখৰ। সাধাৰণতে ভ্লাডিভষ্টকৰ বায়ু প্ৰতিৰক্ষাৰ বেছিভাগেই একচল্লিশতম বছৰত উলিয়াই অনা হৈছিল, মস্কোৰ প্ৰতিৰক্ষা শক্তিশালী কৰিবলৈ, গতিকে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ মহৰ উপনিবেশৰ একাধিক বিন্দুবোৰে বিশেষ গুৰুত্ব দিয়া যেন নালাগিল এনে "কোলাহল"লৈ। জাপানীজ ডাইভ বোমাৰু বিমানে বিন্ধি থকা চিঞৰ এটাৰে বসন্তৰ "উপহাৰ" পেলাই দিলে। এই আঘাত চহৰখন আৰু বহৰ দুয়োটাতে সংঘটিত হৈছিল। জাপানী বিমানবোৰ বেছি ডাঙৰ নহয়, কিন্তু চঞ্চল, কিন্তু যুদ্ধজাহাজবোৰ, ইয়াৰ বিপৰীতে, ডাঙৰ। ইয়াত আটাইতকৈ ডাঙৰটো আনকি সাগৰত সংকীৰ্ণ, দৈৰ্ঘ্য তিনিশ মিটাৰ, আৰু বন্দুকবোৰ ৪৬০ মিলিমিটাৰ। এতিয়ালৈকে আমেৰিকানসকলে এই সৌন্দৰ্য্যৰ কোনোটোৱেই ডুবাই পেলাব পৰা নাই আৰু ক্ৰুজাৰৰ সৈতে জীৱিতসকলে উপকূল ধ্বংস কৰি আছিল। ১৯০৪ চনৰ ২৭ জানুৱাৰীত লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ খলনায়ক আক্ৰমণৰ সৈতে ইয়াৰ প্ৰবল মিল আছিল। তেতিয়াহে বিমান পৰিবহণৰ ব্যৱস্থা নাছিল।
  পালচেভে অনুভৱ কৰিলে যে দৌৰি যোৱাৰ বাবে তেওঁৰ শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিছে। তেওঁ কোনো ছুপাৰমেন নহয়, বৰঞ্চ ৰোগীয়া হাওঁফাওঁৰ সাধাৰণ মানুহ, কঠিন পৰিস্থিতিত ধৰা পৰা। কিন্তু ভিক্টোৰিয়া ষ্টেলিংগাৰাডোভাই তেওঁক বেছিকৈ অভাৰটেক কৰা নাছিল। ভাবিছোঁ তাইৰ বয়স কিমান, তাইক ত্ৰিশ বছৰৰ বেছি দেখা নাযায়, তাইৰ স্তন দুটা ডাঙৰ, আৰু তাইৰ কান্ধ দুটা পুৰুষৰ দৰে বহল।
  ষ্টেলিংগ্ৰাডোভাই হঠাতে ঘূৰি আহি হাতখন জোকাৰিলে:
  - দৌৰিব নালাগে বুঢ়া, মোৰ পিছে পিছে যোৱা! - তাই ইমান জোৰেৰে চিঞৰি উঠিল যে শব্দৰ ঢৌটোৱে মাত্ৰ তাইৰ কাণত খুন্দা মাৰিলে। - যিমান পাৰি সোনকালে ধ্বংসকাৰীক সাগৰলৈ উলিয়াই আনিব।
  ওচৰতে বিস্ফোৰণৰ গুঞ্জন ঘটিল, ধ্বংসাৱশেষ পৰিল, এটা পোনে পোনে ষ্টেলিংগ্ৰাডোভাৰ ওপৰত পৰিল আৰু তাই যান্ত্ৰিকভাৱে হাতেৰে ধৰিলে। টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীজনীয়ে পেনাল্টি কিকত সফলতাৰে জয়ী হোৱা গ"লৰক্ষকৰ দৰে অনুভৱ কৰিছিল, খণ্ডটো ঘূৰণীয়া, উষ্ণ আৰু বলৰ দৰে দেখা গৈছিল। ভিক্টোৰিয়াই হঠাতে অনুভৱ কৰিলে যে তাইৰ বাহুত কিবা এটা তৰল পদাৰ্থ বৈ আহিছে। ছোৱালীজনীয়ে সেই খণ্ডটোলৈ চালে, আৰু তাৰ পিছত আনকি তিনি বছৰীয়া যুদ্ধৰ ফলত কঠিন হৈ পৰা তাইৰ লোহাৰ যোদ্ধাজনো (স্পেনিছ আৰু নাগৰিকৰ সৈতে একেলগে আৰু হ"ব) বমি তাইৰ ডিঙিলৈকে আহিল। তাইৰ হাতত এটা কেঁচুৱা মূৰ। বেচেৰী ছোৱালী (এইটো চুটি পিগটেইলৰ পৰা দেখা যায়, চকু দুটা ছিঙি পেলোৱা। ষ্টেলিংগ্ৰাডোভাই সাৱধানে ফাটি যোৱা দালিৰ ওপৰত মূৰটো থৈ নিজকে ক্ৰছ কৰিলে:
  - তোমাৰ পাপ কৰিবলৈ সময় নাছিল, জীয়াই থকাৰ সময় নাছিল! অৱশ্যে ঈশ্বৰতকৈ ডাঙৰ পাপী নাই, সেয়েহে ল"ৰা-ছোৱালীৰ দুখ-কষ্টৰ প্ৰতি উদাসীনতাতকৈ ডাঙৰ পাপ নাই।
  আকৌ এটা গৰ্জন, আৰু খণ্ডবোৰ, এটাই ছোৱালীজনীৰ বুটত খুন্দা মাৰিলে, ছালখন খোঁচ মাৰিলে। ষ্টেলিংগ্ৰাডোভাই ইতিমধ্যে ঘূৰিব বিচাৰিছিল আৰু যিমান পাৰে দ্ৰুতভাৱে ৰাণৱেলৈ লৰালৰিকৈ যাব বিচাৰিছিল, য'ত তাইৰ এমআইজিয়ে ধৈৰ্য্যৰে আক্ৰমণাত্মক পৰিচাৰিকাগৰাকীৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল, কিন্তু...
  ডেগাৰৰ ব্লেডৰ দৰে চোকা যোদ্ধাজনৰ চাৱনিটোৱে প্ৰথম ৰেংকৰ অধিনায়ক ভ্লাডিমিৰভিচৰ মুখত বিষৰ অসহনীয় মুখখন অনুভৱ কৰিলে, যেতিয়া বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়া তেওঁৰ কটা শৰীৰৰ ওপৰৰ অংশটো উৰি গ"ল। ছোৱালীজনীয়ে নিজেই সেই খণ্ডটো কষ্টেৰে ডজ কৰিলে। যদিও তাই কিমান ছোৱালী, তথাপিও তাই প্ৰথমে অস্ত্ৰ তুলি লৈছিল দ্বিতীয় নিকোলাছৰ ৰাছিয়ান-জাপানী যুগত। ইতিমধ্যে তাই এটা সময়ত, কেনেবাকৈ তাইৰ গালত ধৰিছিল, আনকি স্পেইনত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় যুদ্ধৰ সময়তো। ফলত এটা গভীৰ দাগ থাকি গ"ল, যিয়ে বহুদিনলৈকে তাইৰ চেহেৰাটো নষ্ট কৰি পেলালে। প্লাছ গ্ৰেপ্তাৰ কৰি কৰ্ণেলক কনচেনট্ৰেচন কেম্পলৈ পঠিয়াই দিয়া। সঁচা, চাইবেৰিয়াত কাঠ কটা ঠাই এখনত তাইৰ পৰিচয় হৈছিল এজন অতি শক্তিশালী যাদুকৰৰ সৈতে, যিয়ে মলম আৰু আত্মাৰ আমন্ত্ৰণৰ সহায়ত, কেতিয়াও হোৱা নাছিল, এই ঘা আৰু আৰু কেইবাটাও ঘাঁ ভাল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। জাপানী, জাৰ্মান, বগা চেক, কলচাক, ডেনিকিন, ৰেংগেলৰ সৈন্যৰ সৈতে যুদ্ধৰ সময়ত পোৱা দাগ। আৰু তাই তাইক বহুত শিকাইছিল, গতিকে ষ্টেলিংগ্ৰাডোভা, এনে লাগে, নিৰ্বাচিত ধৰণৰ মানুহৰ আছিল।
  নাৰীৰ মন্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰি আগতেই যোৱাৰ সুযোগ পাইছিল তাই, সেয়েহে কঠিন লেখাটোৰ মাজতো তাইক ক্ষমাৰ অধীনলৈ অনা হৈছিল। কথাটো অৱশ্যে মানুহজনক ইমানেই বুজাই দিয়া নহয়, দলীয় সংগঠকজনে যাতে এই বিষয়ে গম নাপায় তাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখিব লাগে। আৰু সকলো ষ্ট্ৰাইপৰ ইমানবোৰ কেলেংকাৰীকাৰী আছে যে এজন স্নিচে, এজন স্নিচ আৰু এজন স্নিচৰ ওপৰত, তেওঁলোকক আগুৱাই লৈ যায়। গতিকে আপোনাৰ কেৰিয়াৰটো যদি আপোনাৰ বাবে প্ৰিয় হয় তেন্তে আপুনি সঁচাকৈয়ে ত্বৰান্বিত নকৰিব।
  অৰ্থাৎ পদাতিক বাহিনী, বিমান পৰিবহণ, আনকি টেংকৰ ক্ষেত্ৰতো জাপানৰ বৃহৎ সুবিধা আছে। বাৰু, টেংকত আমাৰ ফালৰ পৰা ইয়াৰ ক্ষতিপূৰণ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ দ্বাৰা কৰা হয়, আৰু বাকীখিনি বহুত বেয়া। যদিও ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰ ল"লে জাপানো মেচিনগানৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত পিছ পৰি আছে, বেছিভাগেই ইয়াত বন্দুক আছে। কিন্তু সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ বিভাগসমূহত চাবমেচিনগান দুৰ্বলভাৱে সজ্জিত। সকলোৰে বাবে পৰ্যাপ্ত মেচিন নাই। গতিকে... গুণগত মানৰ ক্ষেত্ৰত পদাতিক বাহিনীত কোনো শ্ৰেষ্ঠত্ব নাই, বৰঞ্চ তাতোকৈ বেয়া কথাটো হ"ল, সকলো শ্ৰেষ্ঠ বিষয়াক ছোভিয়েট ফ্ৰণ্টলৈ বদলি কৰা হয়, ইয়াত আটাইতকৈ বেয়া সৈন্যৰ ওপৰত, নিয়ম অনুসৰি, গুলী চলোৱা নহয়, নূন্যতম সামৰিক প্ৰশিক্ষণৰ। অৰ্থাৎ যুদ্ধ আৰম্ভ হয়, ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে অত্যন্ত প্ৰতিকূল পৰিস্থিতিত। আৰু যথেষ্ট সংখ্যক নতুনকৈ গঠিত সংৰক্ষিত বনাঞ্চল পূব দিশলৈ নিক্ষেপ কৰা হ'ব...
  ষ্টেলিংগ্ৰাডভাই হঠাতে জুইকুৰাৰ মাজত সোমাই পৰিল। বোমা বিস্ফোৰণ কৰা নগৰৰ চিকিৎসালয়খনত জুই জ্বলি উঠে। ছবিখন সঁচাকৈয়ে এপ"কেলিপ্টিক, আৰু মহিলা, ল"ৰা-ছোৱালী আৰু বুঢ়া মানুহবোৰ জীয়াই আছে। ইয়াত কেঁচুৱাটো ঠিক জুইৰ মাজত পৰিল, আৰু চাৰিওফালে ভয়ংকৰ গৰ্জন আৰু হুমুনিয়াহ এটা আহিল।
  ষ্টেলিংগ্ৰাডোভাই মূৰত প্ৰধানদেৱদূতৰ শিঙা অনুভৱ কৰি নিজকে জুইৰ শিখাত পেলাই দিলে। জুইৰ জিভাই ছোৱালীজনীৰ উদং হাত আৰু মুকলি মুখখন চেলেকিলে, কিন্তু পাইলটজনে ইমানেই দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িল যে তাই শিশুটিক ধৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, ধ্বংসৰ আলিংগনৰ পৰা উলিয়াই আনিলে।
  ছালত মাত্ৰ সামান্য খজুৱতি অনুভৱ কৰি ছোৱালীজনীয়ে জপিয়াই ওলাই আহিল, কেঁচুৱাটোলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে। হায়, বহু দেৰি হৈ গ"ল, ল"ৰাটোৱে শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল, হাওঁফাওঁত জুইৰ শিখা টানি আনিলে, ঘূৰণীয়া মুখখনত জ্বলি উঠিল। ছালত এনে ফটা ফোহা ডেইজী কলিতকৈ কোমল হয়। ষ্টেলিংগ্ৰাডোভাই চিঞৰিলে:
  - ইয়াত মানুহৰ বিশৃংখলতা!
  তাই বুটখনেৰে জাবৰৰ থোপা এটাত খুন্দা মাৰিলে, তাৰ পিছত তাই লৰালৰিকৈ সহায় কৰিলে আৰু কোনক বচাব পাৰি। গেছ বাৰ্নাৰৰ মাজত কব্ৰা নাচি থকাৰ দৰে আছিল, ছোৱালীজনীয়ে অতি অদ্ভুতভাৱে কুটি কুটি নাচিছিল। তাই জ্বলি গ"ল, তাইৰ বুট গলি গ"ল, তাইৰ টিউনিক জ্বলি উঠিল, কিন্তু তাই শিশুৰ প্ৰতিটো চকুলোৰ বাবে, সৰু হৃদয়ৰ প্ৰতিটো স্পন্দনৰ বাবে, প্ৰতিটো ভংগুৰ জীৱনৰ বাবে, কিন্তু দেশৰ বাবে ইমানেই প্ৰয়োজনীয় হঠকাৰীভাৱে যুঁজি থাকিল! বুটবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল, আৰু এতিয়া ছোৱালীজনীয়ে জুইৰ শিখাৰ ঘূৰ্ণীবতাহৰ মাজেৰে নাচিলে, তাইৰ উদং, মনোমোহা ভৰি দুখন। তাই আছিল শ্বহীদ, কিন্তু কেৱল উপবাস আৰু চাবুকেৰে নিজকে অত্যাচাৰ কৰা নন নহয়, যিয়ে ঈশ্বৰ বা মানুহৰ কোনো লাভ নকৰে, নিৰ্দিষ্ট জীৱন ৰক্ষা কৰা শ্বহীদ-যোদ্ধা। যোদ্ধা ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন সৰু সৰু ফোহাৰ তৰপেৰে ঢাকি থোৱা আছিল যদিও বিষৰ পৰা আৰু অধিক দ্ৰুত আৰু সঠিকভাৱে গতি কৰিছিল।
  মেডিকেল চাৰ্ভিচৰ কেপ্তেইনে বেগৰ পৰা ডাঙৰ ডাঙৰ বুট উলিয়াই তাইক চিঞৰিলে:
  - লৈ যাওক, সোনকালে পিন্ধি লওক! শিখাৰ ওপৰত নাচি থকা তুমি পংগু হৈ পৰিবা।
  মেজৰ পদবীৰ এজন যোদ্ধাই লগে লগে উত্তৰ দিলে:
  - নৈতিকভাৱে ফ্ৰিক হোৱাতকৈ শাৰীৰিকভাৱে পংগু হোৱাই ভাল! নিজৰ বাবে এক চেকেণ্ডো নহয়, সন্মুখৰ বাবে সকলো, জয়ৰ বাবে সকলো!
  চিকিৎসা সেৱাৰ কেপ্তেইনে উত্তৰ দিলে:
  - এইটো এজন প্ৰকৃত ছোভিয়েট মানুহ!
  Stalingradova, শিখা তললৈ ভৰিৰে গচকি, অভিশপ্ত:
  - আৰু কি থিয় হৈ আছা, মানুহক বচাওক!
  কেপ্তেইনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - মোৰ কৃত্ৰিম অংগ আছে, ভৰিৰ সলনি!
  আধা জ্বলি যোৱা মুখখন আৰু অচেতন হৈ পৰা আন এগৰাকী ছোৱালীক উলিয়াই আনি ষ্টেলিংগ্ৰাডোভাই খঙেৰে চিঞৰিলে:
  ঈশ্বৰ কিমান নিষ্ঠুৰ!
  কেপ্তেইনে কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে।
  ভগৱানৰ দোষ নহয় মানুহৰ দোষ!
  ষ্টেলিংগ্ৰাডোভাই অতি যুক্তিসংগত আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে আপত্তি কৰিছিল:
  - এইটো কোৱাৰ লগত একে কথা - দোষ মাক-দেউতাক নহয়, ল'ৰা-ছোৱালীৰহে!
  কেপ্তেইনে কিবা এটা ক"ব বিচাৰিছিল যদিও ধোঁৱাৰ ডাৱৰবোৰ ডিঙিত সোমাই গ"ল, খঙেৰে কাহ মাৰিলে।
  বোমা বিস্ফোৰণ কমি গ"ল যদিও গোলাবৰ্ষণ অব্যাহত থাকে। জাহাজখনৰ বন্দুকত গোলাৰ যথেষ্ট যোগান আছে যদিও এতিয়া জুই অধিক নিৰ্দেশিত হৈছিল নিৰস্ত্ৰ ছোভিয়েট জাহাজসমূহৰ ওপৰত। য়ামামোটোৱে বুজি পাইছিল যে সাগৰত আধিপত্যই এই যুদ্ধৰ উদ্যোগটো দীৰ্ঘদিন ধৰি জাপানলৈ হস্তান্তৰ কৰিব। আৰু জাহাজ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ এই প্ৰক্ৰিয়াটো ব্যয়বহুল আৰু দীঘলীয়া যদিও, উদাহৰণস্বৰূপে, চাবমেৰিনত, হয়তো, ষ্টাম্প কৰাটো সহজ। এই কথাটোও অৱশ্যে লক্ষ্য ৰাখিব লাগিব, কিন্তু গাঁথনিটো ভাঙি পেলোৱাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। সম্ৰাট হিৰোহিটোৰ পিছত জাপানৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী ব্যক্তি এডমিৰেল ইয়ামামোটোৱে নিজকে দেৱতাৰ দৰে অনুভৱ কৰিছিল। এজন প্ৰকৃত দেৱতা, গতিকে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ ধৰ্মই শিকাইছিল যে দেৱীকৰণৰ সৰ্বোত্তম উপায় হ"ল সামৰিক শক্তি! আৰু এতিয়া মহান সেনাপতিজনে ইচ্ছাকৃতভাৱে নিজৰ চাৰিওফালৰ ঠাইখিনিক যন্ত্ৰণা দিব পাৰিলে আৰু ছিন্নভিন্ন কৰিব পাৰিলে। ভ্লাডিভষ্টকৰ ওপৰত বহু কিলোমিটাৰ ধোঁৱাৰ ডাঠ ক'লা ডাৱৰ আছে;এইবোৰ হৈছে তেল সংৰক্ষণৰ সুবিধা আৰু জুইত জ্বলি থকা ইন্ধন ডিপো। শ শ, হাজাৰ হাজাৰ মানুহ জ্বলি উঠে, নৰক, ভাল, তাৰ পিছত, আপুনি কেনেকৈ অনুভৱ নকৰিব যে এজন দেৱতাৰ দৰে যিয়ে শতিকাজুৰি অপমানৰ বাবে ৰাছিয়ানসকলৰ প্ৰতিশোধ লৈছিল, এজন মহান জনগোষ্ঠীৰ তুলনাত ইমান ক্ষুদ্ৰ দ্বীপৰ ধাৰাবাহিকতাত গোট খাবলৈ বাধ্য হৈছে ৰাছিয়াৰ বিস্তৃতি। এতিয়া ৰাছিয়াৰ বহৰখন ডুব গৈ আছে, আৰু পেৰু বন্দৰৰ দৰে তেওঁলোকে এখনো জাহাজ এৰি নাযায়।
  খালখিন গলৰ যুদ্ধৰ সময়ত ইয়ামামোটোৱে ভ্লাডিভষ্টককো একেধৰণৰ আঘাত দিয়াৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল, যাৰ বাবে বিশদ পৰিকল্পনা যুগুত কৰা হৈছিল। কিন্তু হিটলাৰে অভাৱনীয়ভাৱে ষ্টেলিনৰ লগত শান্তি স্থাপন কৰিলে। সাধাৰণতে মূৰ্খ হিটলাৰে ইহুদীসকলৰ হত্যাকাণ্ড আৰম্ভ কৰিছিল আৰু তাৰ ফলত পোলেণ্ড আৰু পশ্চিমৰ দেশ দুয়োটাকে নিজৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিছিল। আৰু তেওঁক কিয় প্ৰয়োজন হৈছিল? ইহুদী ধন-সম্পত্তি পাব বিচাৰিছিলনে? কিন্তু প্ৰথমে বিশ্ব শক্তি হোৱাটোৱেই ভাল আছিল, ইউ এছ এছ আৰক পৰাস্ত কৰা, আৰু হয়তো তাৰ পিছত আন দেশকো পৰাস্ত কৰা। পশ্চিমীয়া দেশৰ মানসিকতাত ধৰ্মান্ধতা আৰু আত্মত্যাগৰ প্ৰৱণতা বহু কম হোৱাৰ বাবেই জয়ী হোৱাটো সহজ। আমেৰিকাৰ পাইলটে ৰেমিং কৰাৰ অন্ততঃ এটা গোচৰ জনা গৈছেনে? সঁচা, দুটামান সংঘৰ্ষ হৈছিল, কিন্তু এইটো দুৰ্ঘটনা হোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি। ৰাছিয়ানসকল ধৰ্মান্ধ, যিটো আচৰিত কথা, কাৰণ অৰ্থডক্স বিশ্বাসে আত্মহত্যাক অনুমোদন নিদিয়ে, আৰু অস্ত্ৰৰ কৃতিত্বৰ দ্বাৰা স্বৰ্গলৈ যোৱাৰ পথ উপাৰ্জন কৰিব পাৰি বুলি একেবাৰেই বিবেচনা নকৰে। সাধাৰণতে খ্ৰীষ্টৰ শিক্ষা অত্যন্ত মূৰ্খ আৰু অবাস্তৱ। তেওঁ ইয়ামামোটোৱে বাইবেল পঢ়িছিল আৰু মানুহে এনে শান্তিবাদী ঈশ্বৰ বুলি গণ্য কৰাৰ মূৰ্খামি দেখি আচৰিত হৈছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, তেওঁ শিকাই: তেওঁলোকে আপোনাৰ সোঁ গালত আঘাত কৰে - আপোনাৰ বাওঁফালে ঘূৰি, তেওঁলোকে এটা চাৰ্ট বিচাৰে - দুটা দিয়ক, আপোনাৰ শত্ৰুক ভাল পাওক! এজন মানসিক ৰোগীয়েহে খ্ৰীষ্টক ঈশ্বৰ বুলি গণ্য কৰিব পাৰে। এনে ধৰ্ম কেৱল দাস, বন্দী অধীনস্থৰ বাবেই ভাল। আৰু সমগ্ৰ ইউৰোপ আৰু বিশ্বৰ আধা অংশই নিশ্চয় বিশ্বাস কৰিছিল। সঁচা, যীচুৰ শিক্ষাই পুৰণি নিয়মৰ নীতিক নাকচ কৰাৰ পিছতো চকুৰ বিপৰীতে চকু আৰু শত্ৰুক ভাল পাবলৈ শিকোৱাৰ পিছতো ব্ৰিটিছে সমগ্ৰ গ্ৰহটোৰ এক তৃতীয়াংশ জয় কৰি সৃষ্টি কৰাত বাধা নিদিলে মানৱ জাতিৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ বিস্তৃত সাম্ৰাজ্য। আৰু এই কথা ব্ৰিটেইনৰ ধৰ্মীয়তা সত্ত্বেও, য"ত জাতীয় সংগীততো ঈশ্বৰৰ কথা উল্লেখ কৰা হৈছে। আচৰিত কথাটো হ"ল যে আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতিসকলে বাইবেলৰ শপত খায়, কিন্তু তথাপিও জাপানৰ চহৰসমূহত নাপালম বোমাৰে বোমাবৰ্ষণ কৰি হাজাৰ হাজাৰ মহিলা আৰু শিশুক জীৱিত অৱস্থাত জ্বলাই দিয়ে। তদুপৰি সাধাৰণ নাগৰিকক আকস্মিকভাৱে নহয়, ইচ্ছাকৃতভাৱে হত্যা কৰা হৈছিল, এইটো আছিল অসামৰিক জনসাধাৰণক আতংকিত কৰাৰ কৌশল: মানৱ আৰু অৰ্থনৈতিক সম্পদক ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰা। কিন্তু জাপানীসকলে এতিয়াও আমেৰিকাত বোমা বিস্ফোৰণ কৰা নাই। কিন্তু তেওঁলোকে কৰিব! আৰু তেওঁলোকেও চামুৰাইৰ ওপৰত বিশেষ নিষ্ঠুৰতাৰ আৰোপ কৰে। কাৰণ, তেওঁ ইয়ামামোটোৱে ইচ্ছা কৰিলে বোমাৰু বিমানেৰে আমেৰিকাৰ চহৰসমূহলৈ ব্ৰেক থ্ৰু কৰিব পাৰে, বিশেষকৈ পেৰু বন্দৰৰ ওচৰৰ য়েংকি বহৰৰ পৰাজয়ৰ পিছত। হয় ইউৰোপীয়সকল নৈতিক হাৰামী। তেওঁলোকৰ এটা বিকৃত বুজাবুজি, বিশ্বাস, শিক্ষা আৰু নকৰা! জাপানত তেনেকুৱা নহয়! আমাক যি শিকোৱা হয়, সেইটোৱেই আমি কৰো। ভগৱানে আনখন গাল ঘূৰা বুলি কোৱা নাই, তথাপিও তেওঁৰ দাসসকলে ইচ্ছাকৃতভাৱে সৰু ল"ৰা-ছোৱালীক হত্যা কৰিছিল। হয়, সাধাৰণতে ঈশ্বৰ এক আৰু সৰ্বশক্তিমান বুলি বিশ্বাস কৰাটো সত্য হ"ব নোৱাৰে। যদি তেওঁ অকলে থাকিলহেঁতেন, তেন্তে অৱশ্যেই তেওঁ এই যত্ন ল"লেহেঁতেন যে মানুহে তেওঁক শুদ্ধভাৱে, বিশ্বাস আৰু সত্যতাৰে পূজা কৰে আৰু একক মতবাদ থাকে। আৰু সেইবাবে সকলোৱে নিজৰ ইচ্ছামতে, যি বিচাৰে প্ৰাৰ্থনা কৰে। আৰু পৃথিৱীখন অতি কুৎসিত আৰু ভুল যাৰ বাবে একক সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰে সৃষ্টি কৰিব নোৱাৰে। কাৰণ, যিকোনো দায়িত্বশীল শাসকে প্ৰথমতে শৃংখলা আৰু ন্যায়ৰ বাবে চেষ্টা কৰে। তেওঁ বিচাৰে যে শক্তিশালী, জ্ঞানী, উচ্চবৰ্ণৰ, সৎসকল প্ৰথমতে হওক, আৰু বাকীসকলে হয় নিজকে শুধৰাই দিয়ক, শাৰীৰিক আৰু আধ্যাত্মিকভাৱে বৃদ্ধি কৰক, নহয় ... অৱশ্যে যদি ঈশ্বৰ সৰ্বশক্তিমান আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৃষ্টিকৰ্তা হয়, তেন্তে তেওঁ নহ"ব শাৰীৰিক আৰু মানসিক ফ্ৰিক সৃষ্টি কৰক। কাৰণ, সম্ৰাটে কেতিয়াবা মানুহৰ দুৰ্বলতাক এটা নিৰ্দিষ্ট হিচাপে সহ্য কৰিবলৈ বাধ্য হয় কিয়? কাৰণ আন কোনো উপায় নাই, ফ্ৰিকক তেওঁ চকুৰ পলকতে সুদৰ্শন পুৰুষ আৰু কাপুৰুষক সাহসীলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব নোৱাৰে। কিন্তু পাৰিলে লগে লগে কৰিলোহেঁতেন!
  হায়, মই যিটো আছে তাক গ্ৰহণ কৰিব লাগিব আৰু মই যিটো মানৱীয় সামগ্ৰী লাভ কৰিলোঁ, তাৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব লাগিব। কিন্তু তেওঁ কাৰ পৰা লাভ কৰিছিল সেয়া আন এটা প্ৰশ্ন। হয়, আৰু সম্ৰাটৰ নিজৰ দুৰ্বলতা আছে: তেওঁ মাত্ৰ এজন মানুহ - তেওঁ বুঢ়া হৈ আহিছে, অসুস্থ হৈ পৰিছে, জৰাজীৰ্ণ হৈ পৰিছে। আচৰিত কথাটো হ"ল, এজন ঐশ্বৰিক সম্ৰাটে প্ৰায়ে এজন সাধাৰণ দাসতকৈ কম জীৱন যাপন কৰে, বেছিভাগ সেনাপতি আৰু বহু সৈনিকতকৈ অস্ত্ৰৰ দক্ষতা কম। বাৰু, ইয়াত কি আছে সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰৰ পৰা। কিন্তু বগাটো ইয়াতকৈ ভাল নহয়! সমগ্ৰ ইউৰোপৰ ইতিহাসত হিটলাৰতকৈ ভয়ংকৰ আৰু সফল বিজয়ী কোনো নাছিল। হয়, তেওঁ সঁচাকৈয়ে বগা মানুহৰ সামৰিক শক্তিৰ প্ৰতীক! আৰু, তথাপিও সৰ্বকাল আৰু জনগোষ্ঠীৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ সেনাপতিজনে, জিমনেছিয়ামটোও শেষ কৰিব নোৱাৰিলে, মাধ্যমিক শিক্ষা লাভ কৰিব নোৱাৰিলে, যিটো জাপানত বাধ্যতামূলক!
  তদুপৰি হিটলাৰক সেনাবাহিনীত গ্ৰহণ কৰা নহ"ল, স্বাস্থ্যজনিত কাৰণত। আচৰিত কথাটো হ"ল, শক্তিৰ পূজাৰ এই উদ্যমী, যুদ্ধৰ সিংহ, শাৰীৰিকভাৱে ইমানেই দুৰ্বল হৈ পৰিল যে প্ৰতিটো পদত সামৰিক চকী থকা জাৰ্মানীতো তেওঁক ব্যক্তিগত হিচাপে মাতি অনা নহ"ল। ইউৰোপ কিমান অৱনমিত।
  অৱশ্যে আমাৰ সময়ৰ আন এজন বিশিষ্ট ৰাজনীতিবিদ ষ্টেলিনৰো মাধ্যমিক শিক্ষা নাছিল, তেওঁ আছিল এজন নাগেট। আৰু আমোদজনক কথাটো হ"ল, তেওঁকো সেনাবাহিনীত যোগদান কৰা হোৱা নাছিল, স্বাস্থ্যজনিত কাৰণত। আমোদজনক, কাকতলীয়া, দুজন দুৰ্নীতিপৰায়ণ শত্ৰুৰ মাধ্যমিক শিক্ষা নাছিল, স্বাস্থ্যজনিত কাৰণত সামৰিক সেৱাৰ বাবে মাতি অনা হোৱা নাছিল, মদ্যপায়ীৰ পিতৃ আছিল, আৰু হিটলাৰৰ দেউতাকেও প্ৰথমতে জোতা বনোৱা কাম কৰিছিল!
  ইয়াত এনেকুৱা এটা কাকতলীয়া, অদ্ভুত, অশুভ। গ"ৰিং হিটলাৰৰ সোঁহাতখন তেনেকুৱা নহয়। তেওঁ অভিজাত পৰিয়ালৰ, গ"ৰিঙৰ পূৰ্বপুৰুষ জাৰ্মানীৰ প্ৰকৃত শাসক বিছমাৰ্কৰ ডেপুটি আছিল। গ"ৰিং এজন ব্যৱসায়ী, অলিগাৰ্চ, অভিজাত আৰু প্ৰাগমেটিষ্ট। তেওঁলোকে ভূত-প্ৰেত কৰা ফুহৰাৰৰ ঠাইত তেওঁলোকৰ বাবেও সম্ভৱ বুলি ভাবে। আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনেও গোপনে হ"লেও শাসকীয় শাসন ব্যৱস্থা যিয়েই নহওক কিয়, ৰাছিয়াৰ অন্ত পেলাব বিচাৰে, কিন্তু ব্যক্তিগত সম্পত্তিৰ ধাৰণাটোকে অস্বীকাৰ কৰা কমিউনিষ্টসকলক ইমানেই শেষ কৰিব বিচাৰে যে তেওঁলোকে অত্যধিক শক্তিশালীকৰণৰ প্ৰতিও চকু মুদি দিয়ে জাৰ্মানীৰ।
  অৱশ্যে জাৰ্মানী এখন ভূ-ৰাজনৈতিক প্ৰতিযোগী, কিন্তু খেলৰ পুঁজিবাদী আৰু অভিজাত নিয়মৰ পৰিসৰৰ ভিতৰত প্ৰতিযোগী, আৰু বলছেভিক ৰাছিয়া একেবাৰে বিদেশী আৰু শত্ৰুতাপূৰ্ণ। আনকি আচৰিত কথা যে একচল্লিশৰ পৰা চাৰ্চিলে নিজেই ষ্টেলিনক সহায় আগবঢ়াইছিল, এইটো ৰাছিয়াৰ প্ৰতি তেওঁৰ সকলো কমিউনিজম বিৰোধী, পৰম্পৰাগত, ইংৰাজী ঘৃণাৰ সৈতে। কাৰণ, ৰঙা ৰঙৰ তলত জাৰ্মানী ছোভিয়েট ৰথত বান্ধি থোৱা যুদ্ধ ঘোঁৰা, আৰু বাদামী ৰঙৰ তলৰ ইউ এছ এছ আৰ এক চিৰন্তন পক্ষপাতদুষ্ট অঞ্চল। কাৰণ, ধৰ্মান্ধ বলছেভিকসকলে নিজৰ মাজত মিলন নকৰিব, আৰু দীৰ্ঘদিনীয়া গেৰিলা যুদ্ধ চলাব, যিয়ে থাৰ্ড ৰাইচক ইমানেই ক্লান্ত কৰি পেলাব যে অধিক সম্প্ৰসাৰণৰ সকলো সপোন বজ্ৰপাতৰ পিছত ৰামধেনুৰ দৰে নোহোৱা হৈ যাব! জাৰ্মানীৰ অধীনত ৰাছিয়া, ৰাছিয়াৰ অধীনত জাৰ্মানীতকৈ ভাল! এই কথা বুজিলে স্পষ্ট হৈ পৰে যে আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনে কিয় যুদ্ধৰ পৰা ওলাই অহাৰ পথ বিচাৰিছে।
  ইয়ামামোটো এজন প্ৰেগমেটিষ্ট, তেওঁ আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনৰ সৈতে যুদ্ধত আছিল। কিন্তু এই দুখন সাম্ৰাজ্যই নিজেই জাপানক উচটনি দিছিল পেট্ৰলিয়াম সামগ্ৰীৰ যোগানৰ ওপৰত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰি । কাৰণ, উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশখনত নিজাকৈ কূপ নাই, আৰু আন বহুতো কেঁচামাল নাই। জাপানীসকলে আলোচনা কৰি আছিল, আমেৰিকানসকলে অধিক অপমানজনক দাবীবোৰ বন্ধ কৰি দিছিল।
  আৰু একে সময়তে যুদ্ধক উত্তেজিত কৰি য়েংকিছে সেনা আৰু নৌসেনাক যুদ্ধৰ বাবে প্ৰস্তুতি অনাৰ কথা একেবাৰেই লোৱা নাছিল। প্ৰলোভনটো বৰ বেছি হৈ পৰিল, তাতোকৈ বেছি আশাৰ আভাস এটা দেখা গ"ল যে মস্কো আৰু জাৰ্মানী পতন হ"বলৈ ওলাইছে, আৰু তাইৰ মিত্ৰসকলেও সহায় কৰিবলৈ আহিব। ইয়াৰ উপৰিও আমেৰিকাই এতিয়াও তুলনামূলকভাৱে গণতান্ত্ৰিক দেশ হোৱাৰ বাবে, জনমতৰ ওপৰত অত্যন্ত নিৰ্ভৰশীল হোৱাৰ বাবে যুদ্ধখন টানি নিলে আনৰ দ্বীপত তেজ ঢালিব নিবিচাৰিব। সঁচাকৈয়ে, এজন সাধাৰণ আমেৰিকান নাগৰিকে নিজৰ আত্মীয়ৰ সৈতে জিংকৰ কফিন কিয় পাব, যদি আমি আমেৰিকাৰ ভূখণ্ড সুৰক্ষিত কৰাৰ কথা কোৱা নাই, আনকি যথেষ্ট ডাঙৰ সামৰিক কৰ দিয়াৰ কথাও কোৱা নাই! হয়তো সেইবাবেই জাৰবাদী ৰাছিয়াই হেৰুৱাইছিল, অধিক সৈন্য থকাৰ বাবে, কিন্তু ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণে মানচুৰিয়াক নিজৰ ভূখণ্ড বুলি গণ্য কৰা নাছিল, আৰু বিমূৰ্ত স্বাৰ্থৰ বাবে তেজ আৰু ঘামৰ সৈতে ধন দিব বিচৰা নাছিল। হায়, হিটলাৰে মস্কোক লোৱা নাছিল, আংশিকভাৱে কঠোৰ শীতকালৰ বাবে অপ্ৰস্তুতিৰ বাবে আৰু আংশিকভাৱে বলছেভিকসকলৰ বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ ধৰ্মান্ধতাৰ বাবে। কিন্তু কেৱল বলছেভিকসকলেই নহয়, ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণো মহান লক্ষ্যৰ বাবে আত্মত্যাগৰ প্ৰতি প্ৰৱল। কাৰণ, প্ৰথম এয়াৰ ৰেমটো ৰাছিয়াৰ ল"ৰা মেছাৰে বনাইছিল। আনকি আচৰিত কথা যে তেওঁ স্বৰ্গৰ হাউৰিছৰ স্বাৰ্থত নহয়, পিতৃভূমিৰ স্বাৰ্থত এই কাম কৰিছিল। যদিও ... মেছাৰ আংশিকভাৱে মূৰ্খ, আটাইবোৰৰ পিছতো তেওঁ এৰোবেটিক্সৰ মাষ্টাৰ, উদ্ভাৱক, ডিজাইনাৰ, আৰু অৱশ্যেই জীৱিত এজনে মাতৃভূমিৰ বাবে বহুত বেছি লাভ কঢ়িয়াই আনিব। হয়তো য়েংকিছ ইমান ভুল নহয়, নীতিটোৰ প্ৰতিলিপি কৰি: যুদ্ধৰ মূল কথাটো হ"ল জীয়াই থকা! কাৰণ, মৃতদেহ আৰু মাৰিব নোৱাৰে!
  এডমিৰেল নাউমোৱে মন্তব্য কৰে যে:
  - আমি ইতিমধ্যে দুই তৃতীয়াংশতকৈ অধিক গোলাবাৰুদ ব্যৱহাৰ কৰি পেলাইছো। বন্দুকবোৰ বৰ গৰম, বাল্টি পানীৰে ঢালি দিয়া হৈছে!
  য়ামামোটোৱে বতাহত আঙুলিটো থৈ ক্ৰছ এটা কৰি নিম্ন, অলপ হুৰহুৰাই মাতেৰে ক"লে:
  - মই ভাবো বন্দুকবোৰে গোলাবোৰৰ শেষৰ তৃতীয়াংশ সহ্য কৰিব। যদিও নাই, পঁয়নব্বৈ শতাংশলৈকে নক আউট কৰক।
  এডমিৰেল নাউমোৱে কান্ধত কান্ধ মিলাই কপালৰ পৰা ঘাম মচিলে।
  - প্ৰথম দিনাই সকলো ভালকৈ দিয়াৰ মূল্য আছেনে?
  ইয়ামামোটোৱে মুঠি দুটা চেপি ধৰিলে।
  - খৰচ! অৱশ্যে ইয়াৰ মূল্য আছে! আমি ৰাছিয়ানসকলক আচৰিত কৰি তুলিলোঁ, যিদৰে ১৯০৪ চনত, জাৰ্মানসকলক ১৯৪১ চনত, কিন্তু ষ্টেলিনে কমাণ্ডক কঠোৰ শাস্তি দিব আৰু এইটো আৰু নহ"ব। গতিকে অজগৰৰ ঠেংখন টোপনি যোৱাৰ কথাটো ব্যৱহাৰ কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। আচলতে মই বুজি পাওঁ ষ্টেলিন, জাৰ্মানীৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধই তেওঁৰ মনোযোগ ইমানেই গ্ৰহণ কৰিছিল যে তেওঁ সুদূৰ পূবৰ যত্ন লোৱা বন্ধ কৰি দিছিল। আৰু নেতা অবিহনে তেওঁৰ দলটোৱে উদ্যোগ ল"বলৈ ভয় কৰে। ইয়াত আমি আমাৰ আঘাতটো মিছ কৰিলোঁ। লগতে আমেৰিকানসকলো। সকলোৰে বাবে স্পষ্ট আছিল যে কথাটো প্ৰস্তুত কৰা হৈছে, ডাৱৰবোৰ গোট খাইছে, অতি সোনকালে বজ্ৰপাত হ'ব, কিন্তু...
  নৌমোৱে তেওঁৰ বেল্টত ওলমি থকা চামুৰাই তৰোৱালখনৰ হিল্টটো স্পৰ্শ কৰিলে, বা সাধাৰণতে ইয়াক কাটানা বুলিও কোৱা হয়:
  - ৰাছিয়ান সদায় দেৰিকৈ কাম কৰে! যুদ্ধ বেছি দিন নাথাকিব আৰু আমি উৰাল পাম।
  ইয়ামামোটোৱে আকাশলৈ চকু তুলি ল"লে।
  "এই কামত দেৱতাই আমাক সহায় কৰক, কিন্তু মই নাভাবো!" তেওঁলোকে সোনকালে শিকে, খালখিন গলে দেখুৱাইছিল যে ১৯০৪-১৯০৫ চনৰ যুদ্ধৰ সময়তকৈ ৰাছিয়ানৰ মাত্ৰা বেছি। ইয়াৰ উপৰিও মই আপোনাক এটা গোপন কথা ক"ম। ভ্লাডিভষ্টকত থকা আমাৰ গোপন এজেণ্টজনে অলপ সহায় কৰিলে, যে যথেষ্ট শক্তিশালী উপকূলীয় আৰ্টিলাৰীত গোলা নাছিল, আৰু বিমানখনে সময়মতে উৰা মাৰিব নোৱাৰিলে। এয়াই গোপন যুদ্ধ।
  নাউমো আচৰিত হ"ল:
  - আৰু SMERSH আৰু NKVD ক'ত দেখা গৈছিল?
  আঙুলি জোকাৰি ইয়ামামোটোৱে হাঁহিলে।
  "ৰাছিয়াৰ আটাইতকৈ বেয়া কেডাৰসকলে ইয়াত সুদূৰ পূবত সেৱা আগবঢ়ায়, যিসকলে ছোভিয়েট-জাৰ্মান ফ্ৰণ্টত মৰিবলৈ ভয় কৰে তেওঁলোকে ভ্লাডিভষ্টকৰ বাবে চেষ্টা কৰি আছে। গতিকে ইয়াত শীৰ্ষত বিশ্বাসঘাতক বা মূৰ্খ, লগতে স্বাৰ্থপৰ ব্যক্তি বিচাৰি পোৱাটো বহুত সহজ। আৰু এন কে ভি ডি কাল্পনিক ষড়যন্ত্ৰ উন্মোচন কৰাত ইমানেই অভ্যস্ত যে প্ৰকৃত বিশ্বাসঘাতকক আৰু লক্ষ্য নকৰে। গতিকে কাম কৰাটো যথেষ্ট সম্ভৱ। বাইদেউ, যদি কেইবাজনো জেনেৰেলে জাৰ্মানসকলৰ কাষলৈ যায়, ইয়াৰ বাবে তেওঁলোকৰ পৰিয়াল, আত্মীয়-স্বজন আৰু বন্ধু-বান্ধৱীক ফাঁচীৰ ভাবুকি দিয়াৰ পিছতো, তেন্তে ওপৰৰ পৰা কাৰোবাক উৎকোচ দিয়াটো যথেষ্ট সম্ভৱ। বা আন্ধাৰত ব্যৱহাৰ কৰক, যিটো আৰু ভাল। গতিকে আমি বহুত কাম কৰিছো। আমি জাপানীসকলৰ বৈশিষ্ট্য সাধাৰণতে সামৰিক অভিযানৰ ওপৰত পুংখানুপুংখভাৱে চিন্তা কৰা, আৰু সকলো সৰু সৰু কথাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰখা।
  নৌমোৱে নিজৰ কাটানাৰ হিল্টটো ঘঁহিলে।
  - শুদ্ধ! কিন্তু খালখিন গোলৰ লাজে তিক্ততা আৰু প্ৰবল বিৰক্তিৰ অনুভৱ জগাই তোলে! 'আমি কেনেকৈ...
  Yamamoto সান্ত্বনা দিলে:
  - জাপানীতকৈ মানচু বেছি আছিল, আৰু সাধাৰণতে সকলো সময়তে জয়ী হোৱাটো অসম্ভৱ। মই মন কৰিবলগীয়া যে, তথাপিও আমাৰ পক্ষত শ্ৰেষ্ঠ ইউনিটবোৰে যুঁজ দিয়া নাছিল, আৰু বিমান পৰিবহণ আৰু টেংকত ৰাছিয়ানসকলৰ বৃহৎ সুবিধা আছিল।
  নৌমোৱে নিজৰ কাটানাটো আধা টানিলে।
  - আমি ন্যায্য নহয়! চামুৰাই কেতিয়াও নিস্তেজ ব্লেড আৰু ভাগৰুৱা ঘোঁৰা, বহুত শত্ৰু আৰু দুৰ্বল অস্ত্ৰক বুজাব নোৱাৰে!
  Yamamoto সংশোধন:
  - চামুৰাই অৱশ্যেই নহয়, কিন্তু এজন মানুহ দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে হয়! মানুহে ভুল কৰাৰ প্ৰৱণতা থাকে!
  ইয়ামামোটোৱে অন্যমনস্ক হৈ পাইপবোৰত কিবা এটা চিঞৰিলে, আৰু তাৰ পিছত আগবাঢ়ি গ"ল:
  - এজন চামুৰাই সঁচাকৈয়ে কেতিয়াও বেঁকা নহ'ব! সি ৰেম আৰু সোঁতৰ বিৰুদ্ধে যায়।
  নৌমোৱে মাত দিলে।
  - সঁচাকৈ! কিন্তু আমি আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটিছ লায়নৰ লগত যুঁজিলোঁ।
  ইয়ামামোটোৱে আঙুলিৰে চকাঘৰটোত টোকৰ মাৰিলে।
  - হয়! সঁচা, কিন্তু আমেৰিকাই দাঁতত আঘাত কৰিলে, ব্ৰিটেইনে নিজৰ উপনিবেশ হেৰুৱালে, জাৰ্মানীয়ে বিপদত পৰিল। আমি ৰাছিয়াৰ পশ্চিমৰ পৰা যিমান পাৰি সিমান বাহিনী প্ৰত্যাহাৰ কৰিব বিচাৰিছিলো যাতে ৱেৰমাখ্টৰ আক্ৰমণত সহজ হয়। মে" মাহৰ বাবে এই আঘাতৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছিল, যেতিয়ালৈকে ৰাস্তাবোৰ শুকাই গৈছিল, কিন্তু আমেৰিকানসকলে বাধা দিছিল।
  নাউমোৱে নিজৰ কাটানাটো আঁকি বতাহত কাটি পেলালে:
  - আমেৰিকালৈ মৃত্যু! জাপানত সদায় হস্তক্ষেপ কৰে।
  ইয়ামামোটোৱে ধূৰ্তভাৱে হাঁহি এটা মাৰিলে।
  - সদায় নহয়, অৱশ্যেই, উদাহৰণস্বৰূপে, যেতিয়া আমি প্ৰথমবাৰৰ বাবে ৰাছিয়াৰ সৈতে যুঁজিছিলো, তেতিয়া য়েংকিছে আমাক ঋণৰ ক্ষেত্ৰতো বহুত সহায় কৰিছিল, লগতে অস্ত্ৰ যোগানৰ ক্ষেত্ৰতো। আমাৰ বহৰৰ আধাতকৈ অধিক আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনৰ ধনেৰে, আৰু নিজৰ নিজৰ জাহাজ নিৰ্মাণ কাৰখানাত নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। গতিকে আমেৰিকা সদায় বেয়া নহয়, কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত নহয়।
  নাউমোৱে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - আৰু কিয়?
  ইয়ামামোটোৱে বুজাবলৈ লাজ কৰিলে:
  - দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ বোমাৰু বিমানৰ এটা জাকে টকিঅ'লৈ ভাঙি যায়, আৰু নাপালম বোমা ব্যৱহাৰ কৰি ৰাজধানীখনক কূটনৈতিক আঘাত কৰে। শ শ কাঠৰ ঘৰ জ্বলি গ"ল আৰু সম্ৰাটে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত নিয়ন্ত্ৰণৰ অঞ্চলটো ৰাজধানীৰ পৰা আঁতৰাই নিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। আৰু প্ৰথমে জাপানী কংকালৰ আটাইতকৈ ওচৰৰ মিডৱে দ্বীপপুঞ্জত থকা আমেৰিকাৰ ঘাটিৰ যুদ্ধ জটিলতাটো দখল কৰিবলৈ। আৰু আমি সফল হ"লোঁ!
  নৌমাই বতাহত তৰোৱালখন জোকাৰিলে:
  আমি তেতিয়াও জয়ী হৈছিলো!
  ইয়ামামোটোৱে বাধা দিলে:
  - বগা মানুহৰ মাজতো স্মাৰ্ট আছে! আচৰিত নহয় সম্ৰাটে নিজৰ কাৰ্যালয়ত, নেপোলিয়নৰ আৱক্ষ মূৰ্তি এটা ৰাখিলে। কিন্তু আন এজন ছিজাৰ আছিল, তেওঁ ক"লে: জয়ী হোৱাতকৈ জয়ীক ৰখাটো অধিক কঠিন। এই ক্ষেত্ৰত প্ৰথমতে আমাৰ ক্ষেত্ৰত এই কথা প্ৰযোজ্য। নৌমাই তৰোৱালেৰে আঠটা চিত্ৰ পুনৰুত্পাদন কৰিলে:
  মনেৰে বুজি পাওঁ, কিন্তু হৃদয়েৰে!
  ইয়ামামোটোৱে থিয় হৈ সহকৰ্মীজনৰ কান্ধত হাত চাপৰি বজালে।
  - হয়, আপুনি বিচলিত নহ"ব, এই ক্ষেত্ৰত আমি উভতি যাবলৈ ওলাইছো। আমি ইউ এছ এছ আৰক পৰাস্ত কৰি আকৌ আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটিছলৈ লৰালৰিকৈ যাম, কিন্তু ইতিমধ্যে জাৰ্মান আৰু পাস্তাৰ সৈতে একেলগে।
  এডমিৰেল নাউমাই প্ৰায় লক্ষ্য কৰিব নোৱাৰা গতিৰে কাটানাটো তাৰ আৱৰণত লুকুৱাই ৰাখিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ফুচফুচাই ক"লে:
  - ভৱিষ্যত ভাল, কিন্তু বৰ্তমান ভাল! বিমানবাহী জাহাজত শুনা, বোমাৰ সমগ্ৰ যোগান ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে, আৰু...
  ইয়ামামোটোৱে চমুকৈ আদেশ দিলে:
  - ডেকত আহি চাৰিওফালে চাওক, আধা ঘণ্টাৰ পিছত আমি ঘূৰি আহি আমাৰ ওচৰৰ বেছলৈ যাম।
  নৌমাই নাকেৰে হুইচেল মাৰিলে:
  - সেনাপতিৰ কথা শুনা!
  দুৱাৰখন চেপি নপৰাকৈ ধৰি এডমিৰেলে জপিয়াই ওলাই আহিল। তাৰ খোজবোৰ মৰি যোৱাৰ আগতেই দুৱাৰৰ পৰা এটা ছাঁ পিছলি ওলাই আহিল, তাই ভৰিৰ টিপত খোজ কাঢ়ি কভাৰলেটটো পেলাই দিলে।
  বাৰু, সময়ৰ কথা কি, আৰু প্ৰেম ৰাতি।
  ইফালে তথাপিও ছাছা ছ"ক"ল"ভস্কিয়ে LAGG-5 যুঁজাৰু বিমানখনত উঠিল।
  ল"ৰাটোৰ কাজিয়া কৰিবলৈ মন গ"ল। ভয়ংকৰ কননক লগ কৰিবলৈ সি উৰি গ"ল। সেইবাবেই সপোন, যে অবিশ্বাস্য কাকতলীয়া কাণ্ড।
  ইতিমধ্যে কননে পাঁচশ ষাঠিখন আমেৰিকান আৰু ব্ৰিটিছ বিমান গুলীয়াই পেলাইছে। আৰু তেওঁ ছোভিয়েট এচবোৰৰ লগত ঠোঁটটো পাৰ হৈ গ"ল।
  অৱশ্যে তেওঁৰ সন্দেহ নাই যে তেওঁৰ বাবে কি আচৰিত কথা অপেক্ষা কৰি আছে।
  ছাছা ছ"ক"ল"ভস্কি নিজেই তেওঁৰ বিৰোধী।
  ল'ৰাটো অকলে ছুইমিং ট্ৰাংকত আছে, ই অধিক সুবিধাজনক আৰু যুক্তিসংগত। তেওঁ লৰালৰিকৈ তীব্ৰ যুদ্ধত নামি পৰে।
  তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী কনানকো গোলাপ চুলিৰ আৰু দেখাত প্ৰায় চৈধ্য বছৰীয়া ল"ৰাৰ দৰে, মাত্ৰ অতি ধুনীয়া আৰু বিশিষ্ট পেশীৰ।
  দুয়োটা ল"ৰা টাৰ্মিনেটৰ।
  বহু দূৰৰ পৰা ইজনে সিজনক গুলীচালনা কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। আৰু একে সময়তে ডজ কৰে।
  শ্বটৰ বাটৰ পৰা আঁতৰি যাওক।
  ছাছাই চিঞৰি উঠে:
  - ষ্টেলিনৰ বাবে মাতৃভূমিৰ বাবে!
  কননে উভতি গৰ্জন কৰে:
  - জাপানৰ বাবে, সম্ৰাটৰ বাবে!
  যদিও তেওঁ একেবাৰেই চামুৰাই নহয়, এলফহে। ইয়াত ল"ৰা কনন, ছোভিয়েট গাড়ী এখন ভাঙি পেলাইছে।
  ছাছাই প্ৰতিসম উত্তৰ দিয়ে - জাপানীজটো কাটি পেলালে।
  দুয়োজন যোদ্ধা নায়ক হোৱাৰ যোগ্য।
  হয় জাক জাক, তাৰ পিছত বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি হয়, কিন্তু কোনোৱেই আনটোক নমাই আনিব নোৱাৰে।
  ছাছাই চিঞৰি উঠে:
  - নিকৃষ্ট কাপুৰুষ যুদ্ধ!
  কননে উত্তৰ দিয়ে:
  - ই তুমি কাপুৰুষ যুঁজ!
  আকৌ একত্ৰিত হয়। ইটোৱে সিটোক প্ৰায় ৰেম কৰি পেলায়, কিন্তু আকৌ বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি হৈ পৰে। নাই, কোনেও কাকো মাৰিব নোৱাৰে। এইটো, হায়, তেওঁলোকৰ বাবে সম্ভৱ নহয়।
  আৰু পুনৰ সিঁচৰতি হৈ পৰিল।
  ছাছাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - পবিত্ৰ ৰুছৰ বাবে'!
  কননে গৰ্জন কৰিলে:
  - নাই, জাপান বেছি পবিত্ৰ!
  ছাছাই হুইচেল মাৰি উত্তৰ দিলে:
  কিন্তু তুমি জাপানী নহয়! আৰু মানুহকো নহয়!
  কননে উদং দাঁতেৰে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - আৰু মই কোন?
  ছাছাই সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - তুমি এক প্ৰকাৰৰ পোহৰ এলফৰ পৰা!
  কননে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে, আন এখন ছোভিয়েট বিমান কাটি পেলালে:
  - তেনেকৈয়ে জানো !
  সাস্কাই মুকুতাৰ দাঁতৰ হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - মই বহুত জানো!
  তাৰ পিছত কননে পৰামৰ্শ দিলে:
  - তেনেকুৱা কৰা যাওক! মোৰ বাবে ব্যক্তিগতভাৱে এই যুদ্ধখন খেল আৰু মনোৰঞ্জনৰ দৰেই বেছি, আপুনিও একবিংশ শতিকাৰ সন্তান! দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ বাবে আপুনি কি বিচাৰে?
  জাপানী গাড়ী এখন ভাঙি ছাছাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - মই ৰাছিয়াৰ পৰা আহিছো, আৰু ৰাছিয়াৰ আগতে ইউ এছ এছ আৰ আছিল। গতিকে মই কব পাৰো যে মই মোৰ মাতৃভূমিৰ বাবে যুঁজিছো!
  কননে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু মই এজন জাপানী এলফ কননে উদ্ভাৱন কৰিছিলোঁ, আৰু এনিমেত অংকন কৰিছিলোঁ। সেইবাবেই মই জাপানৰ হৈ যুঁজ দিওঁ। গতিকে এইখনো, কিছু পৰিমাণে, মোৰ জন্মভূমি!
  ছাছাই আকৌ ওচৰ চাপিবলৈ পঠালে। আটাইকেইটা মেচিনগানৰ পিছফালৰ পৰা গুলীচালনা কৰিলে, কিন্তু ইজনে সিজনক খুন্দা মাৰিব নোৱাৰিলে।
  তেওঁলোকৰ গোলাবাৰুদ শেষ হৈ গৈছে।
  কননে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - উত্‍সাহিত কৰা! তুমি আৰু মই দুয়ো দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ এৰি! মই মোৰ পৃথিৱীত, আৰু তুমি তোমাৰ পৃথিৱীত... আৰু পৰিঘটনাবোৰে নিজৰ গতি ল"বলৈ দিয়ক!
  ছাছাই উত্তৰ দিলে:
  - নাই, তেনেকৈয়ে নহ"ব! ইতিমধ্যে জাপানে ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰি ইয়াৰ সৈতে সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছে। বা আমি এনেদৰে বনাম যাতে আপুনি দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত আছে, যেন নহয়। নহলে মই ইয়াতেই থাকিম যুঁজিবলৈ!
  কননে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত আমাৰ দুয়োৰে সময় শেষ হৈ গৈ আছে! আৰু আমি আমাৰ জগতলৈ উভতি যাওঁ! পৰিৱৰ্তনৰ কথা ক"বলৈ গ"লে মই তোমাতকৈ বেছি সফল হৈছো, ডেকা বিষয়া, কাৰণ মই এজন এলফ! হয়, তেওঁলোকে আপোনাক লগে লগে বিমানখনৰ নেতৃত্বত সোমাবলৈ নিদিলে!
  ছাছাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আপনি জন্য হব ...
  কিন্তু তেওঁৰ সময় পোৱাৰ আগতেই এটা ফ্লেছ জ্বলি উঠিল আৰু দুয়োখন বিমান, পাইলট-এচ, বতাহৰ পৰা নোহোৱা হৈ গ"ল।
  তাৰ পিছত বিভিন্ন জগতৰ দুজন যোদ্ধা নোহোৱাকৈ যুদ্ধ চলি থাকিল। জাপানী এনিমেৰ এটা কাৰ্টুন, আৰু আনটো ল"ৰা, একবিংশ শতিকাত জন্মগ্ৰহণ কৰা, নিজৰ সময়লৈ ঘূৰি আহিল।
  কিন্তু ইতিমধ্যে এই কাৰ্য্য কৰা হৈছে আৰু জাপানে সাগৰত আমেৰিকাক পৰাস্ত কৰি পূবৰ পৰা ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰিছে।
  ষ্টেলিনে পূবলৈ উল্লেখযোগ্য বাহিনী স্থানান্তৰ কৰিবলৈ বাধ্য হয়, আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰত আক্ৰমণ পিছুৱাই দিয়ে। সঁচা, ৰেজেভ-চাইচভ অভিযান এতিয়াও চলি আছে, কিন্তু বাস্তৱ ইতিহাসতকৈও কম সফলতা। জাৰ্মানীয়ে ছোভিয়েট সৈন্যৰ আক্ৰমণ প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হয়, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ যথেষ্ট ক্ষতি হয়।
  সঁচা, আফ্ৰিকাত মিত্ৰশক্তিয়ে এই পদক্ষেপ দখল কৰিছিল। কিন্তু বয়লাৰৰ পৰা পৌলাছক বচাব নোৱাৰাৰ বাবে ৰমেলে অধিক শক্তিবৰ্ধক শক্তি লাভ কৰে, আৰু আলজিয়াৰ্ছত আমেৰিকানসকলৰ ওপৰত অতি ফলপ্ৰসূ আক্ৰমণ চলাই পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক সৈনিক আৰু বিষয়াক বন্দী কৰে।
  প্ৰচণ্ড ক্ষতিৰ ফলত আমেৰিকাৰ কমাণ্ডত মতানৈক্যৰ সৃষ্টি হয় আৰু ৰুজভেল্টে আফ্ৰিকালৈ সৈন্যৰ বদলি নিথৰ কৰি ৰাখে আৰু সাধাৰণতে কয় যে প্ৰশান্ত মহাসাগৰ আমেৰিকাৰ বাবে আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ।
  আমেৰিকাৰ সেনাবাহিনীৰ এটা অংশ, আৰু বেছিভাগ উদ্যোগপতিও জাপানৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিবলৈ জোৰ দিছিল।
  ফলত আমেৰিকাত বিচ্ছিন্নতাৰ সমৰ্থকসকলে ইউৰোপৰ যুদ্ধত আমেৰিকাৰ অংশগ্ৰহণ নকৰাৰ প্ৰকল্পটো ভাঙি পেলাবলৈ সক্ষম হৈছিল। আনকি ৱেৰমাকটক যুদ্ধবিৰতিৰ প্ৰস্তাৱো দিয়া হৈছিল।
  সংৰক্ষিত বনাঞ্চলৰ সমস্যাৰ সন্মুখীন হৈ হিটলাৰে আমেৰিকানসকলৰ সৈতে যুদ্ধবিৰতিৰ বাবে সন্মত হয়।
  ব্ৰিটেইনেও আমেৰিকাৰ অবিহনে যুদ্ধ কৰিব বিচৰা নাছিল আৰু লগতে এবছৰৰ বাবে যুদ্ধবিৰতিৰ প্ৰস্তাৱো আগবঢ়াইছিল।
  ফুৰাৰে এই কথাত একমত হ"ল। শীতকালত জাৰ্মানীয়ে সন্মুখভাগ ধৰি ৰাখিবলৈ সক্ষম হৈছিল। কেৱল লেনিনগ্ৰাডৰ ওচৰতহে অপাৰেচন ইস্ক্ৰাক সফলতাৰ মুকুট পিন্ধোৱা হৈছিল আৰু কৰিডৰটো ভাঙি যোৱাটো সম্ভৱ হৈছিল।
  ডিচেম্বৰ মাহত জাৰ্মানীয়ে ষ্টেলিনগ্ৰাড সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল যদিও আৰু আগবাঢ়িব পৰা নাছিল।
  ফেব্ৰুৱাৰী মাহৰ শেষৰ ফালে ৰঙা সেনাই ভ"ৰনেজৰ ওচৰত সফল আক্ৰমণ চলায়, আৰু যথেষ্ট আগবাঢ়ি যাবলৈ সক্ষম হয়। কিন্তু মাৰ্চ মাহত পাল্টা আক্ৰমণৰ জৰিয়তে মেইনষ্টাইনে ছোভিয়েট সৈন্যক ঘেৰি ধৰি পৰিস্থিতি পুনৰ ঘূৰাই আনিবলৈ সক্ষম হয়।
  ৰঙাই বহুত ক্ষতি লৈছিল। আৰু অলপ সময় শান্ত হৈ পৰিল।
  ইফালে জাৰ্মানীয়ে ফেব্ৰুৱাৰী মাহত সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ ঘোষণা কৰিছিল। আৰু মিত্ৰশক্তিয়ে বোমা বিস্ফোৰণ আৰু যুদ্ধ বন্ধ কৰি দিলে।
  তৃতীয় ৰাইখত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ উৎপাদন বিশেষকৈ টেংকৰ উৎপাদন অতিশয় বৃদ্ধি পালে।
  ফ্ৰিটজে পৰিকল্পনা কৰিছিল, "টাইগাৰছ", "পেন্থাৰছ" আৰু "ফাৰ্ডিনাণ্ডছ" ব্যৱহাৰ কৰি যুদ্ধৰ ফলাফল তেওঁলোকৰ পক্ষত নিৰ্ণয় কৰিবলৈ।
  কিন্তু অৱশ্যেই এইটোৱেই যথেষ্ট নাছিল। তেওঁলোকে মূল আঘাতটো ভলগা উপকূলৰ কাষৰীয়া ষ্টেলিনগ্ৰাড অঞ্চলত কেছপিয়ান সাগৰৰ দিশত দিছিল।
  পৰিকল্পনা আছিল ইউ এছ এছ আৰৰ বাকী অংশৰ পৰা ককেছাছক স্থলপথেৰে বিচ্ছিন্ন কৰা। আৰু তাৰ পিছত কেছপিয়ান উপকূলৰ কাষেৰে বাকুলৈ গুচি যাওক।
  একে সময়তে জাৰ্মানীয়ে তুৰস্কক যুদ্ধত জড়িত কৰিবলৈ কূটনৈতিক প্ৰচেষ্টা চলাইছিল।
  ইতিমধ্যে তেওঁলোকে নীতিগত প্ৰতিশ্ৰুতি দিছে যে যদিহে ৱেৰমাক্ট জাহাজ কেছপিয়ান সাগৰলৈ ওলাই আহে তেন্তে আক্ৰমণ কৰিব।
  জাপান তেতিয়াও যুদ্ধত আছিল। ভ্লাডিভষ্টকক কাটি মংগোলিয়া দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  চামুৰাইসকলৰ বহুত পদাতিক বাহিনী থাকে আৰু তেওঁলোকে ধৰ্মান্ধভাৱে যুঁজ দিয়ে। টেংকবোৰ যথেষ্ট দুৰ্বল যদিও লঘু, চলন্ত, আৰু নিৰ্মাণ কৰাটো সস্তা। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল ভাল যান-জঁটৰ সৈতে।
  মুঠতে শত্ৰুৰ শক্তি মহান। আৰু ষ্টেলিনে কি কৰিব নাজানে।
  এতিয়ালৈকে সমগ্ৰ বাজি চৌত্ৰিশৰ ওপৰত। কিন্তু জাৰ্মান গাড়ী বিশেষকৈ টাইগাৰতকৈ দুৰ্বল। কেভি টেংকটো আৰু বেয়া আৰু গধুৰ।
  ৪৫ মিলিমিটাৰ কামানটো পুৰণি, আৰু ৭৬ মিলিমিটাৰ কামানটো যথেষ্ট শক্তিশালী নহয়।
  ব্যৱহাৰিকভাৱে বিমান পৰিবহণ বেয়া নহয়। বিশেষকৈ ইয়াক-৯ অৱশ্যে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত যথেষ্ট দুৰ্বল।
  জাৰ্মানসকলে স্বাভাৱিকতে ফকে-উলফৰ ওপৰত বাজি ধৰিলে! কিন্তু গাড়ীখন পৰিচালনা কৰাটো কঠিন হৈ পৰিছিল। যদিও অতি শক্তিশালী আৰু দ্ৰুত।
  এম ই-৩০৯ আহিবলৈ ধৰিলে, সাতটা ফায়াৰিং পইণ্ট থকা এখন দ্ৰুত গাড়ী, কিন্তু চলাবলৈও বৰ সহজ নহয় আৰু গধুৰ। আৰু তাৰ অৰ্থ হ"ল বেয়া কৌশলৰ সৈতে।
  নতুন উন্নয়নৰ কম বেছি পৰিমাণে ইউ-১৮৮ আৰু ইউ-২৮৮ সফল হৈছিল, যিবোৰ ভাল বোমাৰু বিমান।
  আৰু, অৱশ্যেই, প্ৰথম জেট গাড়ীবোৰৰ আবিৰ্ভাৱ হ"বলৈ ধৰিলে। কিন্তু এতিয়াও ব্যাপকভাৱে নহয়।
  জাৰ্মানীয়ে ১৫ জুনতহে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল আৰু টেংকৰ ভৰ স্থানান্তৰ কৰিছিল। আৰু অৱশ্যেই আৰম্ভণিৰে পৰাই সেইবোৰ আশা কৰা হৈছিল। এটা শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা গঢ়ি উঠিল।
  এটা প্ৰকৃত দুৰ্গ।
  ইয়াৰ উপৰিও আই এল-২-এ জাৰ্মানসকলৰ বাবে সৰু সৰু ক্ৰমবৰ্ধমান বোমাৰ ৰূপত এটা ভাল চমক প্ৰস্তুত কৰিছিল।
  কিন্তু এইটোৱেই যথেষ্ট নহয়... জাৰ্মানসকল তেতিয়াও শক্তিশালী আছিল। তেওঁলোকে বিমান আৰু টেংক উভয়ৰে অধিক অভিজ্ঞ পদাতিক বাহিনী জমা কৰিছে।
  পশ্চিম ফ্ৰণ্ট অবিহনে নাজীসকল বতাহত অধিক শক্তিশালী। টেংকত সংখ্যাৰ ফালৰ পৰা ইহঁতৰ সুবিধা সামান্য যদিও গধুৰ বাহনৰ বাবে গুণগত মানৰ সুবিধা আছে।
  আৰ্টিলাৰীত, আনকি ইউ এছ এছ আৰৰ পৰা অলপ বেছি বেৰেল। কিন্তু অৱশ্যেই কেলিবাৰৰ ক্ষেত্ৰত শত্ৰু আগবাঢ়ি আছে।
  ই কেৱল শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষাৰ ওপৰত ভৰসা কৰিবলৈ বাকী আছে, আৰু ছোভিয়েট জনসাধাৰণৰ স্থিতিস্থাপকতাৰ ওপৰত।
  
  
  
  WATERLOO ৰ অধীনত NAPOLEON WON
  দুঘণ্টামান আগতে নেপোলিয়ন দ্য গ্ৰেটে হেমিল্টনক আক্ৰমণ কৰি ব্লুচাৰ ওচৰ চাপি অহাৰ আগতেই হেমিল্টনক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হয়। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ ব্লুচাৰক পৰাস্ত কৰিলে।
  এই চৰ্তত প্ৰথম আলেকজেণ্ডাৰৰ নেতৃত্বত ৰাছিয়াই নেপোলিয়নৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ নকৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। তেওঁৰ সৈতে সম্পৰ্ক থকা যেন লগা অষ্ট্ৰিয়ানসকলে মধ্যমীয়া চৰ্তত শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়াইছিল।
  ফ্ৰান্সে ইটালীৰ দুটা সৰু অঞ্চল ফৰাচীসকলে বসবাস কৰা, আৰু নেদাৰলেণ্ডক নিজৰ গঠনত ঘূৰাই লাভ কৰে। ইয়াৰ পৰা ক্ষতিপূৰণ আঁতৰোৱা হ"ল আৰু প্ৰথম নেপোলিয়নৰ কৰ্তৃত্ব স্বীকৃতি দিয়া হ"ল।
  এটা অস্থায়ী ভাৰসাম্য স্থাপন কৰা হৈছে। ফ্ৰান্স যুদ্ধত বৰ ভাগৰি পৰিছিল আৰু নেপোলিয়নে কিছু সময় মনে মনে বহি আছিল। যদিও কিছু সংস্কাৰ হ"বলৈ ধৰিলে। ইয়াৰে এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ হ"ল বহুবিবাহৰ আনুষ্ঠানিক প্ৰৱৰ্তন, চাৰিজনলৈকে সংগী থকাৰ অধিকাৰ।
  যদিও কেথলিক গীৰ্জাই প্ৰতিহত কৰিছিল, তথাপিও পোপৰ কৰ্তৃত্ব বহু পৰিমাণে হ্ৰাস পাইছিল। আৰু প্ৰটেষ্টেণ্টসকলে এই বিষয়ত নমনীয়তা দেখুৱাইছিল।
  নেপোলিয়ন নিজেই প্ৰায় নাস্তিক আছিল। তেওঁ গীৰ্জাক ৰাজ্যৰ পৰা শক্তিশালীভাৱে পৃথক কৰিছিল। যেনে, ধৰ্মনিৰপেক্ষ আইনবোৰে আপোনাক চিন্তিত নকৰে।
  ফ্ৰান্সৰ ক্ষমতা সামান্য পুনৰুদ্ধাৰ কৰি নেপোলিয়ন দ্য গ্ৰেটে আলজেৰিয়া আৰু মৰক্কো আক্ৰমণ কৰে। তেওঁ আফ্ৰিকাৰ উপনিবেশসমূহ নিজৰ সম্পত্তিৰ লগত সংযুক্ত কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। অলপ পিছতে তেওঁৰ সৈন্যই লিবিয়া দখল কৰিলে। কিন্তু ইজিপ্তক ব্ৰিটেইনে লোৱাত বাধা দিছিল, যাৰ নিজেও ইয়াৰ প্ৰতি কোনো দৃষ্টিভংগী নাছিল।
  নেপোলিয়নে সিদ্ধান্ত ল"লে যে সাগৰত যুদ্ধ আৰম্ভ নকৰাটোৱেই ভাল, য"ত তেওঁ শত্ৰুৰ তুলনাত বহুত দুৰ্বল। তদুপৰি আফ্ৰিকাত বন্দী হোৱা বস্তুবোৰ হজম কৰাটোও প্ৰয়োজনীয়।
  ফৰাচীসকলে নাইজাৰলৈ যোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয়, আৰু পশ্চিম আৰু আফ্ৰিকাৰ কেন্দ্ৰৰ ভূমিসমূহ জয় কৰে।
  বিশেষকৈ প্ৰথম নিকোলাছ ক্ষমতালৈ অহাৰ পিছত নেপোলিয়নে ৰাছিয়াৰ সৈতে আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ সৈতে ভাল সম্পৰ্ক স্থাপন কৰিবলৈ সক্ষম হয়। তদুপৰি ১৮২৯ চনত অষ্ট্ৰিয়া আৰু ফ্ৰান্সে ৰাছিয়াৰ পক্ষত তুৰস্কৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। যিটো সামগ্ৰিকভাৱে এক শক্তিশালী পদক্ষেপ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল।
  অৱশেষত তুৰ্কিয়ে বাল্কনৰ পৰা বহিষ্কাৰ কৰা হয়। বছনিয়া আৰু হাৰ্জেগোভিনা অষ্ট্ৰিয়াৰ অংশ হৈ পৰে, ৰাছিয়াই ৰোমানিয়াৰ পূব অংশ লাভ কৰে আৰু পশ্চিম অংশ অষ্ট্ৰিয়াৰ হয়।
  বুলগেৰিয়া আৰু ছাৰ্বিয়াই আনুষ্ঠানিকভাৱে স্বাধীনতা লাভ কৰে যদিও বুলগেৰিয়ানসকল ৰাছিয়াৰ, আৰু ছাৰ্বসকল অষ্ট্ৰিয়াৰ অধীনস্থ হৈ পৰে। ফ্ৰান্সে নিজৰ নিয়ন্ত্ৰণত চাৰ্ডিনিয়া আৰু নেপলছ ৰাজ্য লাভ কৰে। ইয়াৰ উপৰিও ফৰাচীসকলে গ্ৰীচৰ পৰা ক্ৰিট আৰু দ্বীপসমূহৰ কিছু অংশ দখল কৰে। মহাদেশখনত থকা গ্ৰীচে নিজেই আনুষ্ঠানিকভাৱে স্বাধীনতা লাভ কৰিছিল যদিও ফ্ৰান্সৰ তত্বাৱধানত।
  ইউৰোপত তুৰস্কৰ হাতত ব্যৱহাৰিকভাৱে কেৱল ইস্তানবুলহে আছিল।
  ৰাছিয়াই ট্ৰেন্সককেচিয়া, আৰু বাটুমি, আৰু কাৰ্ছ, আৰু এৰজুৰাম - আৰ্মেনিয়ান আৰু কুৰ্দসকলে বসবাস কৰা প্ৰায় সকলো ভূমিও লাভ কৰে। ইৰাকৰ উত্তৰ অংশ ৰাছিয়ান হৈ পৰে আৰু দক্ষিণ অংশ ইংৰাজে নিজৰ অধীনলৈ আনে।
  তুৰ্কিয়ে সৰু ক্ষমতাৰ শ্ৰেণীলৈ অৱনমিত হয়। আৰু ইয়াৰ বিপৰীতে ৰাছিয়া বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ শক্তিশালী হৈ উঠিল। ১৮৩৭ চনত নেপোলিয়নৰ মৃত্যু হয় আৰু ফ্ৰান্সক আফ্ৰিকা, ইউৰোপ আৰু এছিয়াৰ কিছু অংশত ঔপনিৱেশিক সম্পত্তিৰ সৈতে এক মহান আৰু শক্তিশালী শক্তি হিচাপে পৰিগণিত হয়।
  ইয়াৰ পিছত তেওঁৰ পুত্ৰ দ্বিতীয় নেপোলিয়ন ক্ষমতালৈ আহে। ওখ, শ্যামলা, তেওঁ দেউতাকৰ পৰাই ডাঙৰ উচ্চাকাংক্ষা উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে পাইছিল। আৰু তেওঁ ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে মিত্ৰজোঁট গঠনৰ প্ৰয়াস কৰিছিল।
  অষ্ট্ৰিয়াই এই কথাত সন্মতি দিছিল আৰু সেই সময়ত ককেছাছৰ যুদ্ধত ডুব যোৱা ৰাছিয়াই মিত্ৰজোঁটৰ যুদ্ধ কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল। তাৰ পিছত ১৮৪৬ চনত অষ্ট্ৰিয়া আৰু ফ্ৰান্স জাৰ্মানীৰ সৈতে যুদ্ধত নামি পৰে। প্ৰুছিয়াৰ অধীনত এতিয়াও ই একত্ৰিত হোৱা নাই। হয়, আৰু শক্তিবোৰ অসমান আছিল। অষ্ট্ৰিয়া শক্তিৰ শিখৰত আছে আৰু ফ্ৰান্সো... আৰু প্ৰুছিয়া বৰ শক্তিশালী নহয়।
  যুদ্ধৰ ফলত জাৰ্মানীৰ সকলো ভূমি দখল কৰি ফৰাচী আৰু অষ্ট্ৰিয়ানসকলৰ মাজত বিভক্ত কৰা হয়। তাৰ পিছত দ্বিতীয় নেপোলিয়নে ডেনমাৰ্কক দ্ৰুতগতিত নিজৰ লগত সংযুক্ত কৰিলে। ১৮৫১ চনত ফৰাচীসকলে নৰৱে দখল কৰে।
  আৰু ১৮৫৩ চনত অৱশেষত প্ৰথম নিকোলাছে মিত্ৰজোঁটত যোগদান কৰে। তুৰস্ক আৰু ব্ৰিটেইনৰ বাকী থকাখিনিৰ ওপৰত ৰাছিয়া, অষ্ট্ৰিয়া আৰু ফ্ৰান্স পৰিল।
  স্থলভাগত সফলতাই মিত্ৰজোঁটত অৰিহণা যোগাইছিল। সাগৰত ইংৰাজৰ বাবে কথাবোৰ অলপ ভাল হৈছিল। কিন্তু মিত্ৰজোঁটে সমগ্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্য, ইজিপ্ত, চুডান দখল কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত ইৰাণ। আৰু ১৮৫৭ চনত ৰাছিয়া, ফ্ৰান্স আৰু অষ্ট্ৰিয়া ভাৰতলৈ গুচি যায়। আৰু তেওঁলোকেও সেইটো বন্দী কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  দক্ষিণ দিশলৈ আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে আফ্ৰিকা বিজয় হৈছিল। আৰু ব্ৰিটেইন নিজেই মহাদেশীয় অৱৰোধৰ দ্বাৰা ডিঙি চেপি হত্যা কৰা হৈছিল। একে সময়তে তিনিখন সাম্ৰাজ্যই বহৰ নিৰ্মাণ কৰি আছিল।
  যুদ্ধ শক্তি আৰু সম্পদৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকৰ সুবিধা ক্ৰমান্বয়ে শক্তিশালী হৈ আহিছিল।
  আৰু ১৮৬২ চনত ৰাছিয়া, ফ্ৰান্স আৰু অষ্ট্ৰিয়াৰ মহানগৰখনতে অৱতৰণৰ ভাবুকিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ব্ৰিটিছে শান্তিৰ বাবে অনুৰোধ জনায়। ব্ৰিটেইনে ধাৰাবাহিকভাৱে অপমানজনক চৰ্তত সন্মতি দি নিজৰ উপনিবেশ এৰিবলগীয়া হৈছিল।
  ১৮৬৪ চনত প্ৰথম নিকোলাছৰ মৃত্যু হয়... দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰে তেওঁৰ সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰী হয়। কিন্তু এই ৰজা পুনৰ দুৰ্ভাগ্যজনক হৈ পৰিল। ইতিমধ্যে ১৮৬৬ চনৰ এপ্ৰিল মাহত সম্ভ্ৰান্ত ব্যক্তি কাৰাকাজ"ভে তেওঁক গুলীয়াই হত্যা কৰে আৰু কৃষকসকলৰ বহু প্ৰত্যাশিত মুক্তিৰ কাম নহ"ল।
  আৰু নতুন যুৱক ছাৰ তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰ কৃষকসকলৰ মুক্তিৰ বিৰোধী আছিল। আৰু ৰক্ষণশীল গতিপথ অব্যাহত ৰাখিলে। অৱশ্যে এছিয়া আৰু চীনত ৰাছিয়া আগবাঢ়িছিল।
  আমেৰিকাত গৃহযুদ্ধই টানি লৈ গ"ল। বিশেষকৈ আব্ৰাহাম লিংকনৰ হত্যাৰ পিছত। উত্তৰ দেশবাসীৰ মাজত গুৰুতৰ মতানৈক্যৰ সৃষ্টি হ"ল। এই যুদ্ধ দহ বছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি চলিছিল আৰু আমেৰিকা খণ্ডিত হৈয়েই থাকিল। দক্ষিণৰ লোকসকলক দ্বিতীয় নেপোলিয়নৰ সহায়ত, আৰু ফৰাচী উপনিবেশ কানাডাৰ সীমান্তত আৰু অধীনস্থ মেক্সিকোৰ সৈতে সীমান্তত শক্তিশালী আমেৰিকা থকাৰ অনিচ্ছাৰ ফলত যুদ্ধখন দীঘলীয়া হোৱাৰ সুবিধা হৈছিল। ১৮৭৯ চনলৈকে দ্বিতীয় নেপোলিয়নে শাসন কৰিছিল আৰু তেওঁৰ ৰাজত্বকাল যথেষ্ট দীঘলীয়া আছিল: বাচল্লিশ বছৰ আৰু গৌৰৱময়। ফৰাচীসকলে আফ্ৰিকা সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰিলে, মাত্ৰ অষ্ট্ৰিয়াই তাত অলপ ল"লে, ছিৰিয়া, পেলেষ্টাইন, ইণ্ডোচাইনা, আংশিকভাৱে ভাৰত, ইৰাণ ইত্যাদিৰ পৰা লাভৱান হ"ল।
  কানাডাত শক্তিশালী হৈ মেক্সিকো লেটিন আমেৰিকাত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ ধৰিলে। স্পেইন আৰু পৰ্তুগালত ফ্ৰান্স সমৰ্থক ৰজাসকলে শাসন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। ব্ৰিটেইন এখন সৰু দেশত পৰিণত হ"ল।
  সঁচা, ৰাছিয়া শক্তিশালী হৈছে, আৰু অলপ অষ্ট্ৰিয়াও। কিন্তু এইটো ভয়ংকৰ নহয়।
  দ্বিতীয় নেপোলিয়নৰ পুত্ৰ তৃতীয় নেপোলিয়নে সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। ইতিমধ্যে তেওঁৰ বয়স আছিল আঠত্ৰিশ বছৰ। এজন যথেষ্ট পৰিপক্ক সম্ৰাট, তেওঁ পিতৃৰ নীতি অব্যাহত ৰাখিছিল, লেটিন আমেৰিকাত যুদ্ধ চলাইছিল আৰু অষ্ট্ৰেলিয়া আৰু প্ৰশান্ত মহাসাগৰ আয়ত্ত কৰিছিল।
  সেই সময়ত ৰাছিয়াই চীন আৰু ভাৰত, বহু মাটি জয় কৰি হজম কৰিছিল। ১৯০৪ চনত ৰাছিয়ানসকলেও জাপানত অৱতৰণ কৰে, ইয়াৰ পূৰ্বে কোৰিয়া জয় কৰিছিল। জাপানৰ সৈতে যুদ্ধ কিছু টানি লৈ গৈছিল আৰু দলীয় পৰ্যায়লৈ গতি কৰিছিল। তৃতীয় নেপোলিয়নে লেটিন আমেৰিকা, প্ৰায় সমগ্ৰ ৰঙা মহাদেশখন জয় কৰে। কিন্তু আমেৰিকাত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ সময় নাপাই ১৯০৯ চনত তেওঁৰ মৃত্যু হয়।
  চতুৰ্থ নেপোলিয়ন - সকলো ডাঙৰ পুত্ৰকে পৰম্পৰাগতভাৱে নেপোলিয়ন বুলি কোৱা হৈছিল, ভূমিৰ একত্ৰীকৰণ সম্পূৰ্ণ কৰিবলৈ আমেৰিকাক লৈ আক্ৰমণ কৰিছিল। ইফালে আমেৰিকাক তিনিটা ভাগত বিভক্ত কৰা হৈছিল, আৰু তুলনামূলকভাৱে পিছপৰা হৈয়েই আছিল। আৰু অসংখ্য ফৰাচী সেনাই তেওঁলোকক বন্দী কৰিলে।
  তেতিয়াও ৰাছিয়াই দীৰ্ঘদিন ধৰি জাপানী পক্ষপাতীসকলৰ সৈতে যুঁজিছিল আৰু চীনত অহৰহ বিদ্ৰোহৰ সূচনা হৈছিল।
  ১৯১৩ চনত তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ মৃত্যু হয় আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছে সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। নতুন ৰজাই পিতৃৰ গতিপথ অব্যাহত ৰাখিলে।
  আমেৰিকা বিজয়ৰ পিছত চতুৰ্থ নেপোলিয়নে আৰু অধিক বিচাৰিছিল। এতিয়াও উপনিবেশ নথকা ব্ৰিটেইন বৰ শক্তিশালী নহয়। অষ্ট্ৰিয়া আৰু ৰাছিয়া, ফ্ৰান্সৰ বাহিৰেও এই দুখন প্ৰধান শক্তি।
  তদুপৰি দুয়োখন সাম্ৰাজ্যতে নিৰপেক্ষ ৰাজতন্ত্ৰ আছে আৰু জাৰবাদী ৰাছিয়াত দাসত্বও চলি থাকে!
  চতুৰ্থ নেপোলিয়নে ভাবিছে... কিন্তু একেলগে দুটা দানৱৰ লগত যুঁজ দিয়াটো অসম্ভৱ কাম। বা অতি জটিল। তাৰে এটা বাছি লৈ একেলগে মাৰপিট কৰাটো প্ৰয়োজনীয়।
  ১৯১৬ চনত সম্ৰাট ফ্ৰান্স জোচেফৰ মৃত্যুৰ পিছত, যিয়ে আঠষষ্ঠি বছৰ শাসন কৰিছিল - বিশ্বৰ অন্যতম দীৰ্ঘদিনীয়া ৰাজত্বকাল, তেওঁৰ প্ৰপৌত্ৰ প্ৰথম চাৰ্লছ সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। আৰু তাৰ পিছত অষ্ট্ৰিয়াত সংঘৰ্ষ আৰম্ভ হ"ল। নতুন উত্তৰাধিকাৰীজনক সকলোৱে চিনি নাপালে, যাৰ একমাত্ৰ প্ৰপৌত্ৰ দ্বিতীয় ফ্ৰান্স সম্ৰাট আছিল।
  আৰু কেইবাটাও বিদ্ৰোহ আৰু অভ্যুত্থানৰ সূচনা হ"ল।
  ফ্ৰান্স আৰু ৰাছিয়াই অষ্ট্ৰিয়ালৈ সৈন্য প্ৰেৰণ কৰে। যৌথ আঘাতৰ ফলত পেচৱৰ্ক সাম্ৰাজ্য আৰু ইয়াৰ বিভাজন দ্ৰুতভাৱে পৰাস্ত হয়। আৰু অলপ পিছতে ছুইডেন বিভাজন হ"ল।
  ফ্ৰান্সত স্পেইন আৰু পৰ্তুগালকো অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছিল।
  এইদৰে পৃথিৱীত মাত্ৰ দুখন দেশ বাকী আছে: ফ্ৰান্স আৰু ৰাছিয়া, যিয়ে সকলো ভূখণ্ড বিভক্ত কৰিছিল...
  দ্বিতীয় নিকোলাছ আৰু চতুৰ্থ নেপোলিয়ন। এনেকুৱাই সংমিশ্ৰণ। আৰু দুজন ৰজা ইজনে সিজনৰ বিপৰীতে থিয় হৈ আছে... কিন্তু যুদ্ধ কেতিয়াও আৰম্ভ নহ"ল... ১৯৩৬ চনত দ্বিতীয় নিকোলাছৰ মৃত্যু হয়। তেওঁৰ পিছত দ্বিতীয় আলেক্সেই ৰাজপাটত বহে। আৰু চতুৰ্থ নেপোলিয়নৰ এবছৰৰ পিছত ১৯৩৭ চনত মৃত্যু হয়। তেওঁৰ পিছত ডাঙৰ পুত্ৰই নহয়, যিজনৰ মৃত্যুও হৈছিল, কিন্তু মধ্যম লুই ঊনৈশতম পুত্ৰই।
  নতুন ৰজাজন ডেকা আৰু আলেক্সেই ডেকা আছিল। আৰু ১৯৪১ চনত তেওঁলোকে মে"ৰ পৰা ডিচেম্বৰলৈকে কেইবামাহো যুঁজিছিল... তাৰ পিছত তেওঁলোকে শান্তি স্থাপন কৰিছিল, সংলগ্ন আৰু ক্ষতিপূৰণ অবিহনে চৰ্তত।
  ইতিমধ্যে দুখন বিশ্ব সাম্ৰাজ্যৰ শেষ যুদ্ধ আছিল। ১৯৪৩ চনত ফৰাচীসকলে চন্দ্ৰলৈ উৰা মাৰিছিল। আৰু ১৯৪৫ চনত ৰাছিয়ানসকলে। মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণ আৰম্ভ হৈছে।
  আৰু দুখন সাম্ৰাজ্য: ৰাছিয়া আৰু ফৰাচী, বোনাপাৰ্ট আৰু ৰোমানভ বংশ শান্তিপূৰ্ণভাৱে সহাৱস্থান কৰিছিল।
  গতিকে, সাধাৰণতে, পাৰ্থিৱ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আন এটা ব্যৱস্থাত জীৱনৰ বিকাশ যথেষ্ট শান্তভাৱে হৈছিল।
  বিংশ শতিকাৰ শেষৰ ফালে ৰাছিয়ান আৰু ফৰাচীসকলে সৌৰজগতৰ প্ৰায় সকলো গ্ৰহ ভ্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হয়, আৰু মহাকাশ উদ্যোগৰ বিকাশ ঘটায়।
  সাধাৰণতে পৃথিৱীত কোনো মহামাৰী আৰু দুৰ্ভিক্ষৰ সৃষ্টি হোৱা নাছিল। দুয়োখন সাম্ৰাজ্যতে জন্মৰ হাৰ নিয়ন্ত্ৰণলৈ অনা হৈছিল আৰু ধৰ্মৰ পৰিসৰ সীমিত আছিল।
  গীৰ্জা ৰাষ্ট্ৰৰ পৰা পৃথক হৈ পৰিল আৰু নাস্তিকতা আৰু নতুন পৌত্তলিক ধৰ্ম ফেশ্বন হৈ পৰিল।
  আৰু যুদ্ধবোৰ একেবাৰে নোহোৱা হৈ গ"ল, ঠিক যেনেকৈ প্ৰায় কোনো ডাঙৰ অশান্তি নাছিল।
  
  যদি ৰাছপুটিন বাচিলহেঁতেন
  পেটত বিষ আৰু ঘা থকাৰ পিছতো কোনো অলৌকিকতাৰে ৰাস্পুটিন হত্যাৰ চেষ্টাৰ পিছতো বাচি থাকিল। দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ দীৰ্ঘদিনীয়া পৰিকল্পিত দল-সংগঠনৰ ফলত ৰাজপ্ৰসাদৰ অভ্যুত্থান নহ"ল। ৰাছিয়াৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ কঠিন পৰ্যায়টো সফলতাৰে অতিক্ৰম কৰিলে ছাৰে। আৰু এপ্ৰিল মাহৰ শেষৰ ফালে ৰাস্তাবোৰ শুকাই যোৱাৰ লগে লগে দক্ষিণ দিশত বহু প্ৰত্যাশিত আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল।
  অস্থায়ী চৰকাৰৰ মূৰ্খ আদেশে জাৰিষ্ট সেনাৰ যুদ্ধ ফলপ্ৰসূতাক ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰা নাছিল আৰু অসাধাৰণ সেনাপতি ব্ৰুচিলভৰ কমাণ্ডত ই ডাঙৰ সফলতা লাভ কৰিছিল। বাইদেউ, বাস্তৱ ইতিহাসত প্ৰথমতে ডাঙৰ ডাঙৰ সফলতা আছিল, আক্ৰমণটো ভেঙুচালিৰ ফলত বিফল হৈছিল, বলছেভিক আৰু অস্থায়ী চৰকাৰৰ ডাঙৰ বুৰ্জোৱা শ্ৰেণী আৰু মন্ত্ৰীকে ধৰি অন্যান্য ধ্বংসাত্মক উপাদান দুয়োটাৰে দ্বাৰা।
  আৰু সেয়ে কোনো ধৰণৰ ভেঙুচালি নাই, সেনাবাহিনী এতিয়াও জাৰিষ্ট জেনেৰেলৰ অনুশাসনত শক্তিশালী। আৰু অষ্ট্ৰিয়ান আৰু বিশেষকৈ স্লাভিক ইউনিটৰ মনোবল কমি আহিছে।
  ব্ৰুচিলভে লভভক লৈ গ'ল, আৰু প্ৰজেমিছলৰ ঘেৰাও নোহোৱালৈকে আগবাঢ়ি গ'ল।
  কেৱল কেন্দ্ৰত ফ্ৰণ্টটোক গুৰুতৰভাৱে দুৰ্বল কৰি জাৰ্মানীয়ে কেনেবাকৈ ৰাছিয়াৰ আক্ৰমণ বন্ধ কৰি দিলে।
  অৱশ্যে ৰোমানিয়াতো ৰাছিয়াৰ সৈন্যই আক্ৰমণ চলায়। বহু সফলতা লাভ কৰিছে। আৰু আনকি বুখাৰেষ্ট আৰু ট্ৰেন্সিলভেনিয়াও পুনৰ দখল কৰিলে।
  জাৰ্মানীয়ে আন খণ্ডৰ পৰাও সৈন্য আঁতৰাই অষ্ট্ৰিয়ানসকলক ৰক্ষা কৰে। ১৯১৭ চনৰ এপ্ৰিল মাহত আমেৰিকাই যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰাৰ ফলত জাৰ্মানীৰ পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰে। আমেৰিকানসকলৰ লগত যোগদান নকৰিলে কিয়? দেখা যায় যে জাৰ্মানীয়ে ইতিমধ্যে জাহাজ চলাইছে আৰু বিজয়ীৰ ভিতৰত থাকিবলৈ পাই ভাল লাগিল।
  শৰৎকালত যেতিয়া তুষাৰপাত হ"বলৈ ধৰিলে, অৱশেষত কেন্দ্ৰত থকা ৰাছিয়ান সৈন্যৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল প্ৰকৃত জাৰ্মান ইউনিটৰ বিৰুদ্ধে।
  ভিজা বৰফত দুৰ্বল দৃশ্যমানতাই জাৰ্মান মেচিনগানাৰ আৰু আৰ্টিলাৰীমেনৰ কামত বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও ঠাণ্ডাত ফ্ৰিটজে সদায় কঠোৰ জলবায়ুৰ লগত অধিক অভ্যস্ত ৰাছিয়ানসকলতকৈ বেয়াকৈ হাউলি উঠে।
  গতিকে অধিক নিৰ্ণায়ক আৰু সক্ষম সেনাপতি কৰ্নিলভে কেন্দ্ৰীয়, পশ্চিম ফ্ৰণ্টৰ কমাণ্ড কৰিছিল, যিয়ে ইমান সাহসী নহয় পূৰ্বসূৰী এজনক আঁতৰাই পেলাইছিল।
  দুৰ্বল হৈ পৰা জাৰ্মান প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা ভাঙি ৰাছিয়াৰ সৈন্যই সফলতাৰে আগবাঢ়ি গৈ বৃহৎ সংখ্যক বন্দী আৰু ট্ৰফী দখল কৰে।
  কেৱল ভিষ্টুলা নদীত, পশ্চিমত নিজৰ সৈন্য দুৰ্বল কৰি জাৰ্মানীয়ে ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ আগমন বন্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। জাৰ সেনাই বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰসমূহ মুক্ত কৰি পূব প্ৰুছিয়াত প্ৰৱেশ কৰে।
  তুৰস্কৰ বিৰুদ্ধে ফ্ৰণ্টৰ দক্ষিণ খণ্ডতো ডাঙৰ সফলতা লাভ কৰিছিল ৰাছিয়াই। বছৰৰ শেষলৈকে তেওঁলোকে ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচীসকলৰ সৈতে প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে এছিয়া মাইনৰ দখল কৰি ইস্তানবুলৰ কাষ চাপিল।
  জানুৱাৰী মাহত ইস্তানবুল মূলতঃ ৰাছিয়ান সৈন্যৰ হেঁচাত পৰে আৰু অট্টোমান সাম্ৰাজ্যই আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  ১৯১৮ চন আহিল। ৰাছিয়াত তেওঁলোকে দ্ৰুত বিজয়ত বিশ্বাস কৰিছিল আৰু সামৰিক সকলো অসুবিধাৰ মাজতো দেশখনে ধৰি ৰাখিছিল। মিত্ৰশক্তিয়েও পশ্চিমত জাৰ্মানসকলক অলপ হেঁচা মাৰি ধৰিছিল, আৰু তেওঁলোকৰ সফলতাত বিশ্বাস কৰিছিল।
  আমেৰিকাই অধিক আৰু অধিক নতুন বিভাগ বদলি কৰিলে। অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছিল আৰু ইয়াৰ সৈন্যবাহিনী পলায়ন কৰিছিল। বুলগেৰিয়াই কেন্দ্ৰীয় ৰাষ্ট্ৰৰ সংঘৰ পৰা আঁতৰি আহি জাৰ্মানী আৰু অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰে। আৰু তুৰ্কিয়ে পৰাস্ত হ"ল।
  অৱশ্যে জাৰ্মানীত এই যুদ্ধৰ অন্ত পেলোৱাৰ আমেজৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  কিন্তু তথাপিও অলপ অনিৰ্ণিত। আৰু ক"লৈ গৈ আছা? মাৰ্চ মাহত উষ্ণ বতৰৰ বাবে অপেক্ষা নকৰাকৈ ৰাছিয়াই ইতিমধ্যে ভঙা অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীক আঘাত কৰি সন্মুখভাগ ভাঙি পেলালে। জাৰ্মানীয়ে আক্ৰমণ সহ্য কৰিব নোৱাৰি বৈ আহিল। বৰ ক্ষতিৰে থেতেলিয়াই পেলোৱা হৈছিল। বুডাপেষ্ট পতিত হয় আৰু অষ্ট্ৰিয়া সাম্ৰাজ্যই আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  কিছু সময়ৰ পাছত জাৰ্মানীত অভ্যুত্থান ঘটে আৰু ১৯১৮ চনৰ ৯ মে"ত জাৰ্মান সাম্ৰাজ্যই আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  এইদৰেই প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। ইয়াৰ পিছত ভাৰ্চাইলত আলোচনা হয়, আৰু নতুন শান্তি ব্যৱস্থাত স্বাক্ষৰ কৰা হয়।
  মানচিত্ৰৰ পৰা অট্টোমান সাম্ৰাজ্য নোহোৱা হৈ গ"ল। ইয়াক ৰাছিয়া, ব্ৰিটেইন, ফ্ৰান্সে ভাগ কৰিছিল। জাৰ সাম্ৰাজ্যই কনষ্টেন্টিনোপল, আৰু আৰ্মেনিয়াৰ সৈতে এছিয়া মাইনৰ পুনৰ লাভ কৰে। ব্ৰিটেইন ইৰাক, পেলেষ্টাইন, চৌদি আৰব, আৰু ফ্ৰান্স ছিৰিয়াত অট্টোমান সম্পত্তি। ইউৰোপৰ মানচিত্ৰৰ পৰা অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীও নোহোৱা হৈ গ"ল। ৰাছিয়াই পোলেণ্ডৰ মাটিৰে গালিচিয়া, বুকোভিনা, ক্ৰাকো লাভ কৰিছিল। কিছু পৰিমাণে স্বায়ত্তশাসন বজাই ৰাখি চেকোস্লোভাকিয়া ৰাছিয়াৰ অংশ হৈ পৰে যদিও দ্বিতীয় নিকোলাছ চেক গণৰাজ্য আৰু শ্লোভাকিয়াৰ ৰজা হয়। ক্ৰাকোৱে পোলেণ্ড ৰাজ্যত প্ৰৱেশ কৰে, পজনান আৰু জাৰ্মান ভূমিৰ অংশ হিচাপে। ডানজিগকে ধৰি। ৰাছিয়াই ক্লাইপেডা অঞ্চলকো লাভ কৰিছিল। মালিকীস্বত্ব যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰা।
  পশ্চিমত জাৰ্মানীয়ে বিছমাৰ্কৰ অধীনত জব্দ কৰা ফৰাচী আৰু ডেনিছ সম্পত্তি ঘূৰাই দিলে। আৰু তাই ৰাইন অৱবাহিকাত বিসামৰিক অঞ্চল এটাৰ বাবেও সন্মতি দিবলৈ বাধ্য হৈছিল। জাৰ্মানীয়েও বিজয়ী দেশসমূহক বিপুল ক্ষতিপূৰণ দিবলৈ বাধ্য হৈছিল। প্ৰথম কথা, জাৰ্মানীৰ দ্বাৰা আটাইতকৈ বেছি প্ৰভাৱিত হোৱা দেশ হিচাপে ৰাছিয়া আৰু ফ্ৰান্স।
  যুগোস্লাভিয়াও আবিৰ্ভাৱ হৈছিল, যিয়ে নিজকে ৰাছিয়াৰ অধীনস্থ হিচাপে স্বীকৃতি দিছিল যদিও আনুষ্ঠানিকভাৱে ইয়াৰ অংশ নহ"ল। হাংগেৰীক কাটি পেলোৱা হ"ল আৰু নিজকে ৰাছিয়াৰ অধীনস্থ হিচাপেও স্বীকৃতি দিলে। অষ্ট্ৰিয়াই আনুষ্ঠানিকভাৱে স্বাধীন হৈ থাকিল, কিন্তু ক্ষতিপূৰণ দিলে। ৰোমানিয়াই ট্ৰেন্সিলভেনিয়া লাভ কৰে।
  হাৰি যোৱা সকলৰ বাহিৰে সকলোৱে কম বেছি পৰিমাণে সন্তুষ্ট হৈছিল। ইউৰোপ আৰু এছিয়াৰ মানচিত্ৰৰ পৰা তুৰ্কিয়ে আৰু অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী নোহোৱা হৈ গ"ল। আৰু ৰাছিয়াই জনসংখ্যা আৰু ভূখণ্ড দুয়োটা বৃদ্ধি কৰিছে। লগতে ফ্ৰান্স, জাপান, ব্ৰিটেইন আৰু কেৱল আমেৰিকাইহে ক্ষতিপূৰণৰ এটা সৰু অংশহে লাভ কৰিছিল। প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত জাৰ্মানীৰ সম্পত্তি জাপান আৰু ব্ৰিটেইনৰ মাজত বিভক্ত কৰা হৈছিল। আফ্ৰিকাত বেছিভাগেই ব্ৰিটেইন।
  কেইমাহমানৰ পাছত ৰাছিয়াই আফগানিস্তানৰ যুদ্ধত ব্ৰিটিছ পক্ষৰ সৈতে যোগদান কৰে। দ্ৰুত জয় লাভ কৰা হয় আৰু প্ৰথমবাৰৰ বাবে যুদ্ধত পৰীক্ষা কৰা হয়, মেণ্ডেলিভৰ পুত্ৰই নিৰ্মাণ কৰা টেংক। নতুন গাড়ীখন অতি কাৰ্যক্ষম আৰু ভাল ড্ৰাইভিং বৈশিষ্ট্যৰ সৈতে প্ৰমাণিত হ"ল।
  সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰীজনৰ সন্মানত তেওঁক "এলেক্সী" নাম দিয়া হৈছিল। আৰু এই গাড়ীখন বৰ আশাব্যঞ্জক যেন লাগিছিল।
  আফগানিস্তান বিজয় আৰু বিভাজনৰ পিছত শান্তিৰ সময় আৰম্ভ হয়। যদিও কেইবাটাও সৰু সৰু যুদ্ধ পাৰ হৈ গৈছে। ৰাছিয়া আৰু ব্ৰিটেইনে ইৰাণক বিভাজিত কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত মিত্ৰশক্তিয়ে চৌদি আৰৱৰ বিভাজন সম্পূৰ্ণ কৰিলে।
  ৰাছিয়াৰ অৰ্থনীতি বছৰি প্ৰায় দহ শতাংশ দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাইছিল, আৰু ১৯২৯ চনত দ্বিতীয় স্থানত আছিল। আমেৰিকাও দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাইছিল, ফ্ৰান্সতকৈ অলপ কম, আনকি জাৰ্মানীতকৈও কম। আৰু ব্ৰিটেইন সম্পূৰ্ণৰূপে স্থবিৰ হৈ পৰিছিল, যুদ্ধৰ পূৰ্বৰ স্তৰত প্ৰায়েই উপনীত হোৱা নাছিল।
  কিন্তু যেতিয়া মহামন্দাৰ সূচনা হ"ল, তেতিয়া পুনৰ অধিক কঠিন হৈ পৰিল আৰু বিদ্ৰোহ আৰু অশান্তি বাঢ়িবলৈ ধৰিলে।
  দ্বিতীয় নিকোলাছে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত জয়ী হৈ নিজৰ কৰ্তৃত্ব শক্তিশালী কৰিছিল। ছাৰে কৰ্মদিন সাড়ে দহ ঘণ্টালৈ হ্ৰাস কৰিছিল আৰু শনিবাৰ আৰু ছুটীৰ পূৰ্বৰ দিনত আঠ ঘণ্টালৈ হ্ৰাস কৰিছিল। ৰাছিয়াত দৰমহা বাঢ়িল। দাম সুস্থিৰ হৈ থাকিল আৰু জাৰ ৰুবল আছিল পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী মুদ্ৰা।
  তদুপৰি ১৯২৫ চনত ৰজাই বিনামূলীয়া সাত বছৰীয়া শিক্ষাৰ প্ৰৱৰ্তন কৰে। আৰু ১৯২৯ চনত সাত শ্ৰেণীৰ শিক্ষা বাধ্যতামূলক হৈ পৰিল। বিনামূলীয়া স্বাস্থ্যসেৱাও অধিক সুলভ হৈ পৰিছে।
  আৰু বিনামূলীয়াকৈ উচ্চ শিক্ষা লাভ কৰাটো বহুত সহজ হৈ পৰিছে। আৰু পেঞ্চন বৃদ্ধি কৰা হ"ল, আনকি শ্ৰমিক আৰু গৃহিণী আৰু অক্ষমসকলকো দিয়া হ"ল।
  কিন্তু মহামন্দাই পুনৰ সকলো সমস্যা আৰু অধিক ভয়াৱহ কৰি তুলিলে। আৰু আকৌ তেওঁলোকৰ মনত পৰিল ডুমা, যিটো ছাৰে ভংগ কৰিলে, কিন্তু নতুন নিৰ্বাচন কেতিয়াও অনুষ্ঠিত নহ"ল। কিহৰ বাবে নিৰপেক্ষতাবাদৰ পুনৰুজ্জীৱন ঘটিছিল।
  ৰজাই পুনৰ আইন প্ৰণয়নৰ অধিকাৰ লাভ কৰিলে, আৰু লক্ষণীয় কাৰ্যকলাপ দেখুৱাবলৈ ধৰিলে। কিন্তু ষ্টেট ডুমা অবিহনেও ই ভাল হৈ গ"ল, ষ্টেট কাউন্সিলে কাম কৰিলে আৰু ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ নাগৰিক সংহিতা গ্ৰহণ কৰা হ"ল।
  অৱশ্যে নতুন বুৰ্জোৱা শ্ৰেণীয়ে অধিক গণতন্ত্ৰ বিচাৰিছিল, আৰু অন্ততঃ ডুমাৰ পুনৰুজ্জীৱন বিচাৰিছিল। মন্দাৱস্থাৰ সময়ত সৰ্বহাৰা আৰু কৃষক উভয়েই বিদ্ৰোহ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  গোটেই গাওঁ, কুলক শ্ৰেণীটো বহুত শক্তিশালী হৈ পৰিছে। কিন্তু মালিকসকলে তেতিয়াও মাটিৰ মালিকীস্বত্ব বজাই ৰাখিছিল। বিশেষকৈ চিকিৎসাৰ উন্নতিৰ ফলত জন্মৰ হাৰ অধিক হৈয়েই থাকিল আৰু মৃত্যুৰ হাৰ হ্ৰাস পালে। ইয়াৰ ফলত জনসংখ্যা বৃদ্ধি আৰু ভূমি বিভাজন ঘটিছিল। সঁচা, এই বৃদ্ধিৰ এটা অংশ চহৰখনে গ্ৰহণ কৰিছিল। বিষণ্ণতাৰ সময়ত নিবনুৱা সমস্যা আকাশলংঘী হৈছিল।
  কিন্তু জাৰ চৰকাৰে শক্তিশালী ব্যৱস্থাৰে হতাশাৰ পৰিণতি লাঘৱ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ১৯৩১ চনত যেতিয়া জাপানে চীন আক্ৰমণ কৰি মানচুৰিয়াত পুতলা চৰকাৰ গঠন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। ইয়াৰ ফলত পূৰ্বৰ চুক্তিসমূহ উলংঘা কৰা হৈছিল আৰু ৰাছিয়াৰ যুদ্ধত প্ৰৱেশৰ কাৰণ হৈ পৰিছিল।
  এই সময়লৈকে জাৰ সেনাবাহিনীৰ হাতত আছিল বিশ্বৰ আটাইতকৈ উন্নত আৰু শক্তিশালী টেংক, ছখন মটৰ বোমাৰু বিমানকে ধৰি শ্ৰেষ্ঠ বিমান। এইদৰে ছাৰিষ্ট ৰাছিয়াত বিশ্বৰ প্ৰথম গণ উৎপাদিত হেলিকপ্টাৰ আবিৰ্ভাৱ হয়, আৰু আটাইতকৈ সফল - ৰিকোইললেছ বন্দুক।
  ইয়াৰ উপৰিও জাৰবাদী ৰাছিয়াত জেনেৰেলৰ স্তৰ বৃদ্ধি পালে। আৰু বহৰখনৰ কমাণ্ডাৰ আছিল প্ৰতিভাশালী এডমিৰেল কলচাকে।
  প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত জাৰ সেনাই সাগৰীয় বিমানৰ পুনৰুত্পাদন কৰি নিখুঁততালৈ আনিছিল। আৰু সক্ৰিয়ভাৱে জাপানীসকলক সাগৰত ভাঙি পেলালে।
  আৰম্ভণিৰে পৰাই যুদ্ধখন জাপানীসকলৰ বাবে প্ৰতিকূলভাৱে চলিছিল। জাৰৰ অধীনত আন এখন বাইকাল-আমুৰ মেইনলাইন নিৰ্মাণ কৰা হয় আৰু ৰাছিয়ান সেনাৰ যোগান কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ কৰা হয়।
  জাপানী ফিল্ড মাৰ্শ্বালৰ পৰিমাণ আৰু গুণগত মান দুয়োটাকে অতিক্ৰম কৰি ডেনিকিন আৰু কৰ্নিলভে সফল আক্ৰমণৰ নেতৃত্ব দিয়ে। যুৱ সেনাপতিসকলৰ ভিতৰত ভাচিলেভস্কি বিশেষভাৱে থিয় দিছিল, যি প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত তেত্ৰিশ বছৰ বয়সত কৰ্ণেল হৈছিল। আৰু পঁচিশ বছৰ বয়সত তেওঁ ইতিমধ্যে এজন জেনেৰেল হৈ পৰিছিল।
  অৱশ্যে আন সেনাপতিও আছিল। টুখাচেভস্কিয়েও কেৰিয়াৰৰ দ্ৰুত বৃদ্ধিৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল। বুডিয়নীত বগাই গ"ল। ধাৰাবাহিক বিজয় আৰু আৰম্ভণিৰে পৰাই জাৰ সেনাই এই পদক্ষেপৰ মালিক হৈছিল, কলড্ৰন সৃষ্টি কৰিছিল আৰু প'ৰ্ট আৰ্থাৰক ঘেৰাও কৰিছিল। কিন্তু ঘেৰাও বেছি দিন নাথাকিল, আক্ৰমণৰ সময়ত এই দুৰ্গম দুৰ্গটো দুসপ্তাহত খহি পৰিল। আৰু মাত্ৰ চাৰি মাহৰ যুদ্ধতে চীন আৰু সমগ্ৰ কোৰিয়া মুক্ত হ"ল।
  মহামন্দাৰ ফলত আমেৰিকা দুৰ্বল হোৱাৰ লগতে ব্ৰিটেইনেও যুদ্ধত হস্তক্ষেপ কৰিব নোৱাৰাৰ সুযোগ লৈ দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে জাপানক সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰি ৰাছিয়া সাম্ৰাজ্যৰ লগত সংযুক্ত কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে।
  কলচাকে সাগৰত চামুৰাইক সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাস্ত কৰিছিল, অন্যান্য কামৰ লগতে বিশ্বৰ শ্ৰেষ্ঠ ছিপ্লেন ব্যৱহাৰ কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও বাল্টিক আৰু ভূমধ্যসাগৰৰ পৰাও এখন বহৰ আহিছিল।
  আৰু ১৯৩২ চনৰ মাৰ্চ মাহত জাৰ সেনা জাপানত অৱতৰণ কৰে। তিনিমাহৰ জেদী যুদ্ধৰ অন্তত উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশ জয় কৰি ৰাছিয়াৰ এখন প্ৰদেশত পৰিণত হয়। ইয়াত ৰাছিয়াত যোগদানৰ বাবে গণভোট অনুষ্ঠিত হৈছিল। আৰু দ্বিতীয় নিকোলাছ জাপানী মিকাডো আৰু সম্ৰাট হৈ পৰিল। প্ৰশান্ত মহাসাগৰতো ৰাছিয়াই সম্পত্তি জয় কৰিছিল।
  ১৯৩৩ চনৰ জানুৱাৰী মাহত জাৰ্মানীত হিটলাৰ ক্ষমতালৈ আহে। আৰু অৱশ্যেই তেওঁৰ ৰাজপাটত বহাই বিপৰ্যয়ৰ জন্ম দিব পাৰে।
  লগে লগে ফুৰাৰে দ্বিতীয় নিকোলাছৰ প্ৰতি আনুগত্যৰ শপত খায়, আৰু ৰাছিয়াৰ সৈতে মিত্ৰতা ঘোষণা কৰে।
  হিটলাৰে ব্যক্তিগত বৈঠকত ফৰাচী আৰু ব্ৰিটিছ উপনিবেশক বিভাজিত কৰাৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল।
  দ্বিতীয় নিকোলাছে এই কথাত সন্মতি দিলে। আৰু ইটালী, জাৰ্মানী আৰু ৰাছিয়াৰ মিলন সমাপ্ত হ"ল। অৱশ্যে ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ বিৰুদ্ধে। ১৯৩৭ চনত জাৰ্মানীয়ে অষ্ট্ৰিয়াক নিজৰ অধীনলৈ আনে। একে সময়তে প্ৰায় তেচল্লিশ বছৰ শাসন কৰা দ্বিতীয় নিকোলাছৰ মৃত্যু হয়। সিংহাসনত তেওঁৰ কণমানি নাতি - চতুৰ্থ আলেকজেণ্ডাৰ। উত্তৰাধিকাৰী আলেক্সেই বিয়া পাতি নিজকে পুত্ৰ হিচাপে গঢ়ি তুলিবলৈ সক্ষম হয় আৰু লগতে এক দুৰাৰোগ্য ৰোগত আক্ৰান্ত হৈ মৃত্যুবৰণ কৰে। নাতিটোৰ বয়স মাত্ৰ ছয় বছৰ আছিল আৰু জাৰৰ ভাতৃ মিখাইল ৰোমানভ শাসক আৰু ৰিজেণ্ট হৈছিল। ডেকা নহয়, সাধাৰণতে এজন অভিজ্ঞ ৰজা। বাইদেউ, তেওঁৱেই জাপান দখলৰ বাবে সাধাৰণ নেতৃত্বৰ কাম চলাইছিল, আৰু গ্ৰেণ্ড মাৰ্শ্বালৰ উপাধি আছিল, যেনে জেনেৰেলিচিমো।
  ৰিজেণ্ট মিখাইল ৰোমানভে জাৰ্মানী আৰু ইটালীৰ সৈতে মিত্ৰতাৰ দিশত গতি অব্যাহত ৰাখিলে। আৰু ১৯৪০ চনৰ ১৫ মে"ত থাৰ্ড ৰাইচে ফ্ৰান্স, বেলজিয়াম আৰু হলণ্ডৰ লগতে ব্ৰিটেইনকো আক্ৰমণ কৰে। ব্ৰিটিছ উপনিবেশবোৰতো ৰাছিয়াই আক্ৰমণ চলাইছিল। আৰু ইটালী আফ্ৰিকালৈ গুচি গ"ল।
  যুদ্ধখন যথেষ্ট সফলতাৰে বিকশিত হৈছিল। ৰাছিয়াই তিনিমাহতে এছিয়াত ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ সকলো সম্পত্তি দখল কৰি লয়। আৰু তাৰ পিছত অষ্ট্ৰেলিয়াত অৱতৰণ কৰিলে। আফ্ৰিকাতো ৰাছিয়া আগবাঢ়িছিল।
  ফ্ৰান্সৰ দ্ৰুত পৰাজয় আৰু বেলজিয়াম আৰু হলণ্ড দখল কৰাৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে ব্ৰিটেইনৰ ওপৰত বিমান আক্ৰমণ চলায়। ৰাছিয়াৰ বিমান পৰিবহণ যুদ্ধত প্ৰৱেশ নকৰালৈকে ই বৰ বেছি সফল নহ"ল।
  আৰু ব্ৰিটেইন বৰ বেয়া হৈ পৰিল। আৰু তেওঁলোকে যিমান পাৰে সকলোতে বোমা বিস্ফোৰণ কৰিছিল। অষ্ট্ৰেলিয়া দ্ৰুতগতিত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই জয় কৰে। আৰু আফ্ৰিকা অধিক লাহে লাহে দখল কৰা হ"ল, ইমানেই ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচী সৈন্যৰ প্ৰতিৰোধৰ বাবে নহয়, বৰঞ্চ বহু দূৰত্ব আৰু পথৰ অভাৱৰ বাবে।
  ১৯৪০ চনত তেওঁলোকৰ ব্ৰিটেইন দখল কৰিবলৈ সময় নাছিল যদিও একচল্লিশৰ গ্রীষ্মকালত লেণ্ডিং হৈছিল আৰু ব্ৰিটিছৰ সৈতে অৱশেষত ইয়াৰ কাম শেষ হৈছিল।
  তাৰ পিছত আমেৰিকাৰ সৈতে যুদ্ধ। ৰুজভেল্টৰ অজানিতে কাজিয়াত লিপ্ত হয়, আৰু পলমকৈ। আৰু জাৰবাদী ৰাছিয়াই আলাস্কা পুনৰ লাভ কৰিব বিচাৰিছিল।
  কিন্তু কেৱল সেয়াই নহয় ... একচল্লিশ - বাচল্লিশ বছৰৰ শীতকালত ছাৰিষ্ট সৈন্যই বৰফ পাৰ হৈ আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডত সোমাই তাত যুদ্ধৰ সূচনা কৰে।
  ৰাছিয়ান সৈন্যৰ পক্ষত সৈন্যৰ পৰিমাণ আৰু গুণগত মানত শ্ৰেষ্ঠত্ব।
  আমেৰিকানসকলে হেৰুৱাইছিল। আৰু জাৰ্মানসকলে কানাডাৰ পৰা ব্ৰেক ইন কৰিলে, আৰু লগতে ডাঙৰ সফলতাও লাভ কৰিলে। ১৯৪২ চন আছিল স্বাধীন আমেৰিকাৰ শেষ বছৰ। ৰাছিয়া আৰু জাৰ্মানীৰ আঘাতত আমেৰিকাই ৮ অক্টোবৰলৈকে টিকি থাকিল, যেতিয়া নিউয়ৰ্ক আৰু ৱাশ্বিংটনৰ পতনৰ পিছত তেওঁলোকে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে।
  এইদৰেই দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ চুটি, ৰাছিয়া আৰু থাৰ্ড ৰাইচৰ বাবে বিজয়ী। যুদ্ধৰ সময়ত জাৰ্মানীয়ে স্পেইন আৰু পৰ্তুগালকো দখল কৰি নিজৰ উপনিবেশসমূহ অন্তৰ্ভুক্ত কৰে।
  পৃথিৱীৰ পৰিৱৰ্তন ঘটিল। জাৰবাদী ৰাছিয়াই এছিয়া আৰু প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলৰ ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ সকলো উপনিবেশৰ লগতে অষ্ট্ৰেলিয়াকো নিজৰ অধীনলৈ আনে। আলাস্কা, কানাডা আৰু আমেৰিকাৰ বেছিভাগ অঞ্চল ৰাছিয়ান হৈ পৰিল আৰু জাৰ্মানীয়ে মাত্ৰ এটা সৰু অংশহে লাভ কৰিলে। আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগেই ৰাছিয়ান হৈ পৰিল। কিন্তু জাৰ্মানীয়ে ফৰাচী, বেলজিয়াম, পৰ্তুগীজ, স্পেনিছ উপনিবেশৰ এটা অংশ নিজৰ দখললৈ লৈ গ"ল।
  জাৰ্মানীয়ে ডেনমাৰ্ক আৰু নৰৱে দুয়োখন দেশকো দখল কৰিছিল। আৰু ছুইডেন ৰাছিয়াৰ সৈতে বিভক্ত হৈ পৰিল। ফ্ৰান্স, বেলজিয়াম, হলণ্ড, স্পেইন, পৰ্তুগালে ডাকটিকট জ"নৰ ৰাজ্যসমূহৰ বিশেষ সংঘত প্ৰৱেশ কৰে। নাজীয়ে তেওঁলোকক সৈন্যৰে দখল কৰিছিল যদিও তেওঁলোকে আনুষ্ঠানিক পুতলা চৰকাৰ বজাই ৰাখিছিল। ছুইডেনৰ এটা অংশৰ সৈতে ডেনমাৰ্ক আৰু নৰৱেতো একেই কথা।
  ৰাছিয়াই ব্ৰিটেইনৰ নিয়ন্ত্ৰণ ল"লে। যিহেতু জাৰ চতুৰ্থ আলেকজেণ্ডাৰ ইংৰাজ ৰজাৰ সম্পৰ্কীয় আছিল, সেয়েহে তেওঁক ব্ৰিটেইনৰ ৰজা হিচাপে স্বীকৃতি দিয়া হৈছিল।
  ইটালীয়ে আফ্ৰিকাত কিছু সম্পত্তি লাভ কৰিছিল আৰু ইথিওপিয়াত ভৰি দিছিল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়া নিঃসন্দেহে বিশ্বৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু বিশাল সাম্ৰাজ্য। কিন্তু থাৰ্ড ৰাইচ শক্তিশালী। আৰু সাময়িকভাৱে থমকি ৰ"ল। নতুন অধিগ্ৰহণ হজম কৰাৰ প্ৰয়োজন। আনকি ৰিজেণ্ট মিখেইলে এজন ৰাছিয়ানক চাৰিগৰাকী পত্নী জন্ম দিবলৈ দিয়াৰ অভূতপূৰ্ব পদক্ষেপ লৈছিল।
  আনকি চিন"ডেও বাহিৰৰ অঞ্চলৰ আত্মসাৎ ক্ষিপ্ৰ কৰাৰ উদ্দেশ্যে এই কথা স্বীকাৰ কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  আৰু কি ভাল ধাৰণা! আনকি চতুৰ্থ আলেকজেণ্ডাৰে নিজৰ প্ৰজাৰ বাবে আদৰ্শ দাঙি ধৰিবলৈ যৌৱনকালত দুবাৰকৈ বিবাহপাশত আবদ্ধ হৈছিল। গতিকে পৰিস্থিতি সুস্থিৰ হৈছে।
  ১৯৪৭ চনত মাইকেলৰ মৃত্যু হয় আৰু জাৰ আলেকজেণ্ডাৰে সঁচাকৈয়ে দায়িত্ব লয়। আৰু এতিয়ালৈকে তেওঁ সফল হৈছে। কিন্তু হিটলাৰৰ বাবে মাটি যথেষ্ট নাছিল আৰু আধিপত্যগ্ৰস্ত ফুহৰাৰে বিশ্ব আধিপত্যৰ সপোন দেখিছিল।
  আৰু ১৯৫৫ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে এক বৃহৎ যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। ইতিমধ্যে মুছলিনি জুনিয়ৰৰ পুত্ৰই শাসন কৰা তৃতীয় ৰাইখ আৰু ইটালীয়ে ছাৰ আলেকজেণ্ডাৰ চতুৰ্থৰ সাম্ৰাজ্যক আক্ৰমণ কৰে।
  তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হয়। আৰ্জেণ্টিনা, ব্ৰাজিল, ভেনিজুৱেলা, মেক্সিকো, লেটিন আমেৰিকাৰ কেইবাখনো দেশো তৃতীয় ৰাইচৰ পক্ষত ওলাই আহিল। আৰু তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হ'ল...
  
  
  ROKOSSOVSKII ৰ ভুল
  সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড, পাৰ্থিৱ জগত। মহাদেশপ্ৰেম যুদ্ধৰ সময়ত বাস্তৱ ইতিহাসৰ সৈতে মাত্ৰ এটা সৰু অমিল আছিল। ৰ'ক'ছভস্কিয়ে ষ্টেলিনক পৌলাছৰ বিৰুদ্ধে ২য় গাৰ্ড আৰ্মী আনিবলৈ মান্তি কৰিবলৈ সক্ষম হয়, আৰু অন্যান্য সংৰক্ষিত বাহিনীক মেইনষ্টেইন ওচৰ চাপি অহাৰ আগতেই ধ্বংস কৰিবলৈ। নিৰ্ণায়ক ভূমিকা লোৱা যুক্তি: "যদি আমি পৌলাছক ধ্বংস কৰি নৱবৰ্ষৰ আগতে ষ্টেলিনগ্ৰাডক মুক্ত কৰি দিওঁ, তেন্তে ই এক বিশাল ৰাজনৈতিক প্ৰভাৱ পৰিব! কেথলিক ধৰ্মৰ খ্ৰীষ্টমাছ ষ্টেলিনগ্ৰাডত পালন কৰা হ'ব!"।
  ষ্টেলিনে এই কথাত সন্মত হৈছিল যে ৰাজনীতিবিদসকলে প্ৰথমে পৌলাছৰ ওপৰত আক্ৰমণৰ নিৰ্দেশ দিছিল, আনহাতে মেইনষ্টেইনক আপাততঃ সংযত কৰা হৈছিল। কিন্তু এই স্বতঃস্ফূৰ্ত সিদ্ধান্তৰ ফলত তলত দিয়া কথাবোৰ ঘটিল। ডিচেম্বৰ মাহতো তুলনামূলকভাৱে যুদ্ধৰ বাবে সাজু আৰু শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষামূলক কাঠামোৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি পৌলাছৰ সৈন্যই জেদী প্ৰতিৰোধ কৰিছিল আৰু নিজৰ স্থান দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু ২৫ ডিচেম্বৰত মেইনষ্টেইনে অলপ দক্ষিণে ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ যোৱা কৰিড"ৰ এটা ভাঙি গ"ল।
  আৰু তীব্ৰ যুদ্ধৰ সূচনা হ"ল। হিটলাৰে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত ভলগাৰ ওপৰত দলঙৰ মূৰটো ধৰি ৰাখিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে, ষ্টেলিনে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত ষ্টেলিনগ্ৰাড পুনৰ দখল কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। যুদ্ধবোৰ উতলিবলৈ ধৰিলে, ষ্টেলিনগ্ৰাডত ধুমুহাৰ সময়ত জাৰ্মানীয়ে, কিন্তু এতিয়া ইয়াৰ হুবহু বিপৰীত।
  ছোভিয়েট সৈন্যই আগবাঢ়ি গ"ল আৰু জাৰ্মানীয়ে হতাশ হৈ প্ৰতিশোধ ল"লে।
  সাড়ে তিনিমাহ ধৰি আটাইতকৈ জেদী যুদ্ধবোৰ চলি থাকিল। অধিক সংখ্যক ৰিজাৰ্ভ যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। শেষত মাৰ্চ মাহৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মানসকলক ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পৰা বাহিৰলৈ ওলাই আহিবলৈ বাধ্য কৰা হয় আৰু ডনলৈ পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হয়। কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যৰ লোকচান অত্যধিক হৈ পৰিল আৰু তাৰ পিছত আক্ৰমণৰ দীঘলীয়া কাৰ্য্যকৰী বিৰতি আহিল।
  জাৰ্মানসকলেও সম্পূৰ্ণ সংগঠনৰ দ্বাৰা নিজৰ সেনাবাহিনীক শক্তিশালী কৰিলে, গধুৰ টেংক "টাইগাৰ" আৰু "পেন্থাৰ" স্থানান্তৰিত কৰিলে, তেওঁলোকৰ ঘাঁবোৰ চেলেকিলে। কিন্তু যুদ্ধৰ সময়ত হোৱা লোকচানৰ অনুপাত বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ ফ্ৰিটজৰ বাবে অধিক অনুকূল হৈ পৰিল। যিহেতু নাজীসকলে বয়লাৰত পৰি নিজৰ বাবে অধিক অনুকূল প্ৰতিৰক্ষামূলক পৰিস্থিতিত যুঁজিছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত তেওঁলোকে ফ্ৰণ্ট লাইনক নিজৰ বাবে অধিক অনুকূল লাইনত ৰাখিবলৈ সহায় কৰিছিল।
  হয়, মিত্ৰশক্তিয়ে আফ্ৰিকাত ইমান নিৰ্ণায়কভাৱে কাম কৰা নাছিল। পূবত জাৰ্মানসকলৰ বাবে কোনো বিপৰ্যয়ৰ অনুপস্থিতিয়ে তেওঁলোকৰ শাৰীত অনিশ্চয়তা আৰু বিভাজনৰ সৃষ্টি কৰিছিল। গধুৰ লোকচানৰ ভয়ত আমেৰিকানসকলে নিষ্ক্ৰিয় আচৰণ কৰিছিল আৰু কিছুমান ব্ৰিটিছৰ হাতত পৰ্যাপ্ত শক্তি নাছিল।
  এই অনুসৰি নাজীয়ে এতিয়াও টিউনিছিয়াত ভৰি ৰাখিছিল আৰু ইটালীৰ বাবে চিন্তা কৰিব পৰা নাছিল।
  আৰু ৬ জুলাইত নাজীৰ নতুন আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল, ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰত। এইবাৰ অৱশ্যে ফ্ৰিটজ অধিক ধূৰ্ত হৈ পৰিল, আৰু ছোভিয়েট কমাণ্ডে চহৰখনৰ ওপৰত আশা কৰা ধৰণে আক্ৰমণ কৰিবলৈ সাহস নকৰিলে, বৰঞ্চ তেওঁলোকৰ সাজসজ্জিত পিঞ্চাৰবোৰ দক্ষিণলৈ লৈ গ"ল। আৰু প্ৰতিৰক্ষাৰ ৰেখাডাল ভাঙিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  আগবাঢ়ি গৈ মেইনষ্টেইন ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পৰা এশ কিলোমিটাৰ দক্ষিণে থকা ভলগা নদীত উপস্থিত হয়, তাৰ পিছত দক্ষিণলৈ ঘূৰি যায়। সাহসী আৰু অভাৱনীয় কৌশল আছিল। ইয়াৰ উপৰিও আক্ৰমণাত্মক যুদ্ধত "টাইগাৰ"-এ কাষ আৰু ষ্টাৰনৰ শক্তিশালী সুৰক্ষাৰ সৈতে ব্ৰেকথ্ৰু টেংক হিচাপে নিজৰ ভয়ংকৰ শক্তি দেখুৱাইছিল।
  ছোভিয়েট কমাণ্ডে পলমকৈ পাল্টা আক্ৰমণৰ দ্বাৰা উত্তৰ দিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, এটা প্ৰচণ্ড দুৰ্গম অঞ্চলৰ কাষেৰে। টেংক যুদ্ধৰ সূচনা হৈছিল, য"ত প্ৰথমবাৰৰ বাবে পেন্থাৰে প্ৰতিৰক্ষা আৰু এম্বুছত নিজৰ শক্তি দেখুৱাইছিল। জাৰ্মানীয়ে নিপুণভাৱে ছোভিয়েট সৈন্যৰ পাল্টা আক্ৰমণক নিজৰ নতুন টেংকেৰে প্ৰতিৰোধ কৰিছিল। ফাৰ্ডিনাণ্ডো বেয়া নহয় বুলি প্ৰমাণিত হ"ল।
  কিন্তু সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব এতিয়াও ইউ এছ এছ আৰৰ পক্ষত আছে। জাৰ্মানসকলে বহু দূৰ আগবাঢ়িব নোৱাৰিলে আৰু ৰৈ থাকিবলৈ বাধ্য হ"ল। ভলগাৰ পৰিস্থিতি যেন নিথৰ হৈ পৰিল। কিন্তু চেচেনিয়াত ছোভিয়েট বিৰোধী বিদ্ৰোহৰ সূচনা হয়। আৰু গ্ৰ"জনী চহৰখন দুটা আঘাতৰ ফলত লোৱা হ"ল, ককেছাছৰ টেৰেক গেটছৰ পতনৰ ফলত। পৰিস্থিতি অত্যন্ত ভয়াৱহ হৈ পৰিল। তুৰ্কিয়ে লৰচৰ কৰিলে। অট্টোমান জেনেৰেলৰ এজন জাৰ্মান এজেণ্ট বুলি ওলাই পৰিল। তেওঁ কেৱল নিজৰ কৰ্পছক ছোভিয়েট সৈন্যক ইচ্ছাকৃতভাৱে আক্ৰমণ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছিল, যাৰ ফলত নেতৃত্বক যুদ্ধলৈ টানি অনাৰ সত্যৰ আগত ৰাখিছিল। চাৰ্চিল আৰু ৰুজভেল্ট মৌন হৈ থাকিল আৰু প্ৰায় এক মিলিয়ন সৈনিকৰ ত্ৰিশটা তুৰ্কী ডিভিজনে আক্ৰমণত নামি পৰে।
  পিঠিত এই প্ৰতাৰণামূলক আঘাত, আৰু একে সময়তে ভলগাৰ কাষৰ যোগান ধমনীখন চেপি ধৰাটোৱে পৰিস্থিতি যথেষ্ট ভয়াৱহ কৰি তুলিলে।
  মেইনষ্টাইনে ছোভিয়েট সৈন্যই তেওঁক ভলগাৰ পৰা আঁতৰাই নিয়াৰ প্ৰচেষ্টাক প্ৰতিহত কৰি আক্ৰমণৰ বিকাশৰ চেষ্টা কৰে। তাৰ পিছত ছোভিয়েট কমাণ্ডে ষ্টেপ ফ্ৰণ্টৰ কিছু অংশ যুদ্ধলৈ দলিয়াই দিলে। জাৰ্মানক ৰখাই দিয়া হ"ল, আশীটা ছোভিয়েট ডিভিজনৰ বিপৰীতে পঞ্চাশটা জাৰ্মান ডিভিজন। কিন্তু তেওঁলোকে কেৱল আগবাঢ়ি যোৱাৰ গতি লেহেমীয়া কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল যদিও শত্ৰুক পৰাস্ত কৰাত ব্যৰ্থ হৈছিল। ককেছাছত থকাৰ সময়ত পৰিস্থিতি আৰু বেয়া হৈ পৰিল। তুৰ্কীসকলে ইয়েৰেভানক ঘেৰি ধৰি বাটুমিক প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰে। ট্ৰেন্সক"কেচিয়াত ছোভিয়েট সংৰক্ষিত বনাঞ্চল অতি কম, গ্ৰ"জনী দখল কৰাৰ পিছত পোন্ধৰটা জাৰ্মান বিভাগে দক্ষিণ দিশলৈ গতি কৰি থাকিল, টিবিলিচিৰ কাষ চাপি আৰু ঘেৰি ধৰিলে।
  হঠাতে ষ্টেলিনে কেন্দ্ৰত আক্ৰমণৰ নিৰ্দেশ দিলে, তৃতীয়টো ৰজেভ-চাইচভ অভিযান। কিন্তু জাৰ্মান ইয়াৰ বাবে সাজু আছিল আৰু এনে নিৰ্ণায়ক আক্ৰমণ চলাবলৈ পৰ্যাপ্ত বাহিনী আবণ্টন দিয়া হোৱা নাছিল। যুদ্ধত জাপানৰ প্ৰৱেশৰ ফলত পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল। সঁচা, চামুৰাইয়ে ইউ এছ এছ আৰক নিজেই আক্ৰমণ কৰা নাছিল, বৰঞ্চ মংগোলিয়াৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ চলাইছিল। কিন্তু ছোভিয়েট কমাণ্ডে ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়া স্বৰূপে অৱশ্যেই সৈন্য বদলি কৰি জাপানীসকলৰ সৈতে যুদ্ধত নামি পৰে। জাপানী সেনাৰ ছশ হাজাৰতম মুঠিয়ে এই আঘাতৰ লক্ষ্য লৈছিল আৰু আৰু পঁচিশটা ডিভিজন জৰুৰীভাৱে সুদূৰ পূবলৈ বদলি কৰিবলগীয়া হৈছিল, যাৰ ফলত ফ্ৰিটজৰ বিৰোধিতা কৰা তেওঁলোকৰ বাহিনীসমূহ দুৰ্বল হৈ পৰিছিল।
  বেয়াৰ কথা ক"বলৈ গ"লে, কিন্তু মিত্ৰশক্তিয়ে অপেক্ষাৰ কৌশল মানি চলিছিল, আনকি ইউৰোপ মহাদেশ আৰু জাৰ্মান চহৰসমূহত বোমা বিস্ফোৰণৰ তীব্ৰতাও হ্ৰাস কৰিছিল। আৰু টিউনিছিয়াৰ দলঙৰ মূৰত এতিয়াও আক্ৰমণ কৰা হোৱা নাছিল। সাধাৰণতে মিত্ৰশক্তিৰ কোনো খৰখেদা নাছিল চেষ্টনাটবোৰ জুইৰ পৰা উলিয়াই আনিবলৈ। আৰু কাৰ্যতঃ যুদ্ধখনক ভেঙুচালি কৰিলে। আৰু ককেছাছত জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ উপগ্ৰহবোৰে ক্ৰমান্বয়ে জয়লাভ কৰে।
  তাৰ পিছত ষ্টেলিনে ছ"লনৰ দৰে কাম কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয় আৰু হিটলাৰক যুদ্ধবিৰতিৰ প্ৰস্তাৱ দিয়ে। তদুপৰি জাৰ্মানসকলৰ বাবে পৰিস্থিতি অতি অনুকূল। সকলো যুদ্ধবন্দীকে বিনামূলীয়াকৈ দিয়া হয়, আনহাতে ৰাছিয়ানসকলক যথেষ্ট মুক্তিপণৰ বাবে ঘূৰাই লোৱা হয়। ইয়াৰ উপৰিও ইউ এছ এছ আৰে যুদ্ধবিৰতিৰ সময়ছোৱাত তৃতীয় ৰাইচক তেল আৰু তেলজাত সামগ্ৰীৰ লগতে কেইবাটাও শ্ৰেণীৰ কেঁচামাল বিনামূলীয়াকৈ যোগান ধৰাৰ দায়িত্ব লয়।
  হিটলাৰৰ পোৰাস্কিনুভৰ মগজুৱে ষ্টেলিনৰ প্ৰস্তাৱ গ্ৰহণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। এবছৰৰ বাবে যুদ্ধবিৰতিৰ সময়সীমা বৃদ্ধিৰ সম্ভাৱনা আছিল। ১৯৪৩ চনৰ ১ ছেপ্টেম্বৰত পূবৰ যুদ্ধ বন্ধ হৈ যায়। আৰু পুনৰ নৱীকৃত জোৰেৰে যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। কেৱল এইবাৰ পশ্চিমত। প্ৰথম কথা, সাগৰত। টিউনিছিয়া নাজী আক্ৰমণৰ বাবে ফ্লেছপইণ্ট আৰু স্প্ৰিংবৰ্ড হৈ পৰিল।
  ১৯৪৩ চনৰ ২৫ নৱেম্বৰত মেইনষ্টেইনৰ কমাণ্ডত জাৰ্মানীৰ উচ্চ বাহিনীয়ে জিব্ৰাল্টাৰত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। ফ্ৰাংকোৱে নাজীসকলক পাৰ হ"বলৈ দিবলৈ আলটিমেটাম পাইছিল, নহ"লে তেওঁক উফৰাই পেলোৱাৰ ভাবুকি দিয়া হৈছিল। তিনিদিন তিনিৰাতি তীব্ৰ আক্ৰমণ চলিছিল। ইয়াত জাৰ্মানীয়ে প্ৰথমে এটা নতুনত্ব ব্যৱহাৰ কৰিছিল: জেট বোমাৰে সজ্জিত ষ্টাৰমটিগ্ৰ। এই যন্ত্ৰটোৱে কেৱল ব্ৰিটিছৰ অৱস্থানবোৰ ফালি পেলালে, আৰু শত্ৰুক সূচকীয়ভাৱে নিঃশেষ কৰি পেলালে।
  জিব্ৰাল্টাৰ হৈছে ভূমধ্যসাগৰ নিয়ন্ত্ৰণৰ চাবিকাঠি আৰু দুয়োপক্ষই এই কথা বুজি পাইছিল। হায়, জাৰ্মানসকলে নিজৰ বাহিনী একত্ৰিত কৰাৰ অধিক সুযোগ পাইছিল। আৰু দুৰ্গটো খহি পৰিল।
  সাগৰতো যুদ্ধ তীব্ৰতৰ হৈ পৰে। থাৰ্ড ৰাইচত চাবমেৰিনৰ উৎপাদন প্ৰতিমাহে চল্লিশটা ইউনিটতকৈ অধিক হৈছিল আৰু বৃদ্ধি পাই থাকিল। সাগৰৰ বৃদ্ধিত মিত্ৰশক্তিৰ ক্ষতি। আৰু আফ্ৰিকাত এক প্ৰকৃত যুদ্ধৰ সূচনা হ"ল। জাৰ্মান "পেন্থাৰ" আৰু "টাইগাৰ"ই শত্ৰুৰ ওপৰত নিজৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। ত্ৰিশটা ডিভিজনৰ এটা গোটৰ অংশ হিচাপে জাৰ্মান আক্ৰমণ মৰক্কোৰ পৰা আক্ৰমণ আৰু পঁচিশটা ডিভিজনৰ পৰা আৰম্ভ হয়, আলজেৰিয়াৰ ওপৰত আক্ৰমণৰ সৈতে...
  1944 চনৰ নৱবৰ্ষই সকলোকে পাইছিল যেতিয়া যুদ্ধ সম্পূৰ্ণৰূপে আৰম্ভ হৈছিল...
  ১৯৪৪ চনৰ জানুৱাৰী মাহৰ শেষৰ ফালে আলজিয়াৰ্ছত আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটিছ সৈন্যৰ এটা বৃহৎ পকেট গঠন হয়। আৰু এই শক্তিসমূহে তুলনামূলকভাৱে কম প্ৰতিৰোধৰ অন্তত কেৱল আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। তাৰ পিছত ইটালীৰ সৈতে জাৰ্মানেও লিবিয়া আক্ৰমণ কৰে। নতুন আফ্ৰিকান দোলনাবোৰ গোট খাই পৰিল। ৰমেলৰ দলটো ইজিপ্তৰ ফালে আগবাঢ়িল, আৰু মেইনষ্টেইনৰ দলটোৱে নাইজাৰৰ লুপৰ ফালে আগবাঢ়িল।
  জাৰ্মানসকল অধিক শক্তিশালী কৱচ আৰু বন্দুকৰ সৈতে "পেন্থাৰ" -২ৰ লগতে ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনেৰে সজ্জিত আছিল। আৰু আমেৰিকানসকলে শ্বাৰমান এম ৪ টেংক লাভ কৰিবলৈ ধৰিলে।ষ্টালিনে পাছলৈ নিজৰ টেংকৰ মুঠি টি-৩৪-৮৫ আৰু আই এছ-২ পুনৰ সজ্জিত কৰিলে। আন এখন জাৰ্মান টেংক "টাইগাৰ" - ২ গণ উৎপাদনত ৰখাৰ পৰাই নৈতিকভাৱে অচল হৈ পৰিল। "পেন্থাৰ" -২ৰ সৈতে সমান অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ থকা আৰু একবিংশ টন গধুৰ হোৱাৰ বাবে জাৰ্মান মাষ্টোডন "টাইগাৰ" -২, কৱচৰ ক্ষেত্ৰত ইয়াৰ কনিষ্ঠ সমকক্ষক মাত্ৰ অলপহে অতিক্ৰম কৰিছিল, ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন আৰু কাৰিকৰী নিৰ্ভৰযোগ্যতা দুয়োটাতে যথেষ্ট কম।
  কিন্তু নতুন জেট যুঁজাৰু বিমান এম ই-২৬২ৰ কোনো সমান নাছিল, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰতো নাছিল, গতিৰ ক্ষেত্ৰতো নাছিল। গতিকে তেওঁৰ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্বই মিত্ৰশক্তিৰ পৰিমাণগত সুবিধাৰ ক্ষতিপূৰণ দিয়াৰ কথা আছিল। সাধাৰণতে পশ্চিমীয়া মিত্ৰজোঁটৰ সৈন্যৰ পৰা বৃহৎ সংখ্যক বিমানে যুদ্ধক্ষেত্ৰত নিৰ্ণায়ক সুবিধা দিব পৰা নাছিল। জাৰ্মান এছসকল পশ্চিমীয়া সমকক্ষসকলতকৈ দক্ষতাৰ ক্ষেত্ৰত উচ্চ আছিল আৰু ইয়াৰ ফলত বিমান যুদ্ধৰ পৰিসংখ্যাত প্ৰভাৱ পৰিছিল। আৰু নাজীৰ বিমান বিৰোধী আৰ্টিলাৰী শীৰ্ষত আছে। ইয়াৰ উপৰিও মিত্ৰশক্তিৰ কমাণ্ডৰ অনিৰ্ণয়ৰ বাবে নিৰাশ হৈছিল, যাৰ ফলত কিছু অংশ যুদ্ধলৈ বাহিনী আনিছিল, যাৰ বাবে তেওঁলোকৰ বহু লোকচান হৈছিল। আৰু আফ্ৰিকাত নিয়োগ কৰাটো অসুবিধাজনক আছিল।
  মাৰ্চ মাহৰ মাজভাগলৈকে ৰমেলে লিবিয়া দখল কৰি এল আমানলৈ যায়। ইয়াত ব্ৰিটিছৰ এটা শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষামূলক প্ৰাচীৰ আছিল। আৰু মণ্টগোমেৰীয়ে অতি ফলপ্ৰসূভাৱে কমাণ্ড কৰিছিল, বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁ শক্তিবৰ্ধক বাহিনী লাভ কৰিছিল। কিন্তু জাৰ্মানসকল ইমান ক্ষমাশীল নহয়। এপ্ৰিল মাহৰ শেষৰ ফালে অতিৰিক্ত গোলাবাৰুদ আৰু ইন্ধন টানি জাৰ্মানীয়ে মৰুভূমিৰ মাজেৰে ঘূৰণীয়া পথ চলাই ব্ৰিটিছ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থাক বাইপাছ কৰি নীল নদীৰ মূৰৰ পানীত উপনীত হয়। মে" মাহত আলেকজেণ্ড্ৰিয়া পতিত হয় আৰু জাৰ্মানসকলে ছুৱেজ খালত উপস্থিত হয়। তুৰ্কিয়ে ছিৰিয়া আৰু পেলেষ্টাইনকো আক্ৰমণ কৰে।
  মধ্যপ্ৰাচ্যৰ যুদ্ধত জুন মাহত পৰিণত হৈছিল এক টাৰ্নিং পইণ্ট। ইয়াত সত্তৰটাতকৈও অধিক জাৰ্মান ডিভিজন আৰু বিশটা তুৰ্কী ডিভিজন আছিল। ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকানসকল পৰাজিত হ"ল। আৰু জুলাই মাহত চৌদি আৰবও থাৰ্ড ৰাইচৰ নিয়ন্ত্ৰণলৈ আহিল আৰু ফেচিষ্ট সৈন্যই ইৰাণত প্ৰৱেশ কৰিলে, য"ত তেওঁলোকে স্থানান্তৰিত হ"ল, ব্ৰিটিছ সৈন্যৰ পৰা কেৱল কেন্দ্ৰীয় প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন হ"ল। আগষ্ট মাহত জাৰ্মানীয়ে প্ৰায় হাজাৰ কিলোমিটাৰতকৈও অধিক যাত্ৰা কৰি ভাৰতত প্ৰৱেশ কৰিছিল। ছেপ্টেম্বৰ মাহত প্ৰায় সমগ্ৰ ভাৰত দখল কৰা হৈছিল। স্থানীয় জনসাধাৰণে ৱেৰমাকটক মুক্তিদাতা হিচাপে লগ পাইছিল। আৰু অৱশেষত জাপানে নিজৰ অতি শক্তিশালী মিত্ৰৰ সৈতে স্থল সীমা লাভ কৰিলে।
  ১ অক্টোবৰ আহি পালেহি। ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে ঘোষণা কৰা যুদ্ধবিৰতিৰ বছৰ। জাৰ্মানীয়ে জাপানীসকলৰ সৈতে একত্ৰিত হৈ ভাৰতকে ধৰি মৰক্কোৰ পৰা বাৰ্মালৈকে মাটি জব্দ কৰি বিষুৱৰেখাত উপস্থিত হৈ আফ্ৰিকাৰ বেছিভাগ অংশ নিজৰ বাবে লৈ গ"ল। এইদৰে তৃতীয় ৰাইচৰ সম্প্ৰসাৰণ ঘটিল যদিও আনফালে নিজৰ সৈন্যক মহাদেশসমূহৰ মাজত সিঁচৰতি কৰি পেলালে।
  এই সময়ছোৱাত ষ্টেলিনে টেংক বিভাগকে ধৰি প্ৰায় তিনিশ ডিভিজন প্ৰস্তুত কৰি গঠন কৰে। আৰু ছোভিয়েট সেনাৰ মুঠ আকাৰ এঘাৰ নিযুতলৈ বৃদ্ধি কৰা হ"ল ইয়াৰে আঠটা ছোভিয়েট জাৰ্মান ফ্ৰণ্টত ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা গ"ল। কিন্তু ৱেৰমাচ্টেও শক্তিশালী হৈ উঠিল যদিও ইয়াৰ গঠনত বিদেশী বিভাজনৰ তীব্ৰভাৱে বিচাৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও জেট বিমানৰ শক্তি বাঢ়িছে। ইতিমধ্যে এম ই-২৬২ দিনটোত হাজাৰ হাজাৰ ত্ৰিশৰ পৰা চল্লিশখন বিমানত উৎপাদন কৰা হৈছিল, আৰু নিঃসন্দেহে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ শ্ৰেষ্ঠ যুঁজাৰু বিমান আছিল। ইয়াৰ দুটা ইঞ্জিনে ঘণ্টাত ৯০০ কিলোমিটাৰ গতিৰে গতি কৰিছিল আৰু চাৰিটা ৩০ মিমি বন্দুক আৰু প্লাছ ৰকেটে গাড়ীখনক যিকোনো বিমানৰ বাবে অতি গুৰুতৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী কৰি তুলিছিল।
  "পেন্থাৰ"-২ টেংকৰ সামগ্ৰিক বৈশিষ্ট্যৰ দ্বাৰা অতুলনীয় বুলি প্ৰমাণিত হয়, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু কৱচৰ ক্ষেত্ৰত "শ্বাৰমানছ" এম ৪ আৰু টি-৩৪-৮৫তকৈ যথেষ্ট উন্নত। সঁচা, ৪৭ টন ওজনৰ সৈতে, কিন্তু ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনে ইয়াৰ ক্ষতিপূৰণ দিলে। তদুপৰি আৰ্মৰ-পিয়ৰ্চিং আৰু ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰৰ ক্ষেত্ৰত পেন্থাৰ-২ আই এছ-২তকৈ উন্নত আছিল, ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্সৰ কথা নকওঁৱেই।
  এই কথাই অৱশ্যে ষ্টেলিনক চিন্তিত কৰি তুলিছিল। কিন্তু থাৰ্ড ৰাইখ এতিয়াও প্ৰাথমিক অৱস্থাত আছে।
  নতুন নতুন বিদেশী আৰু ঔপনিৱেশিক বিভাজনৰ সৃষ্টি হৈছে। ই ছিৰিজৰ টেংকৰ বিকাশৰ পন্থাৰ ওপৰত, আৰু অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিন, ডাঠ কৱচ আৰু শক্তিশালী অস্ত্ৰৰে। আৰু বিমানৰ নতুন মডেল তৈয়াৰ কৰক। ইতিমধ্যে নাজীৰ হাতত আৰাডো জেট বোমাৰু বিমানখন ছিৰিয়েল প্ৰডাকচনত আছে, আৰু এন ই-১৬২ বিমানখন আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। আৰু ৱেৰমাখ্টৰ সুবিধা বৃদ্ধি পাব।
  সেয়ে ষ্টেলিনৰ এটা কথা ভাবিবলগীয়া আছিল: হিটলাৰৰ যুদ্ধবিৰতি আৰু এবছৰৰ বাবে বৃদ্ধি কৰাৰ প্ৰস্তাৱ মানি লোৱা বা গ্ৰহণ নকৰা। এফালে মই মোৰ লোকসকলক পুনৰ যুদ্ধৰ অগাধত পেলাবলৈ ইচ্ছা কৰা নাছিলো। আনহাতে , ইয়াতকৈও বেয়া হ'ব বুলি স্পষ্ট - সময়ে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰি আছে।
  তথাপিও ষ্টেলিনে যুদ্ধবিৰতি বৃদ্ধি কৰিলে। তেওঁ সিদ্ধান্ত ল"লে যে জ্ঞানীসকলে কাজিয়া নকৰে।
  কিন্তু অভাৱনীয়ভাৱে ১৯৪৪ চনৰ ডিচেম্বৰ মাহত ফুৰাৰ জাহাজখন ব্ৰিটেইনত অৱতৰণ কৰে। শীতকালত নাজীসকল আহিব বুলি কোনেও আশা কৰা নাছিল। আৰু ইংৰাজক আচৰিত কৰি ল"বলৈ সক্ষম হ"ল। আচৰিত, ভাল সংগঠন, অতি ফলপ্ৰসূ সৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক ই-১০, এই সকলোবোৰ ফ্ৰিটজৰ হাতত খেলি গ"ল।
  আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত এসপ্তাহৰ ভিতৰতে ব্ৰিটেইন বন্দী হ"ল! এইটো সাধাৰণতে ৱেৰমাখ্টৰ এক বিশাল কৃতিত্ব!
  লণ্ডন পৰিল! আৰু ফুহৰাৰে নিজকে অজেয় বুলি কল্পনা কৰিছিল! ইতিমধ্যে মাৰ্চ মাহত আইচলেণ্ড দখল কৰা হৈছিল।
  ইয়াৰ পিছত নাজীয়ে আমেৰিকাক পৰামৰ্শ দিলে - তেওঁলোকে কয়, আপুনি কি বিচাৰে: আৰু অধিক যুঁজিবলৈ নে আপুনি এতিয়াও প্ৰভাৱৰ ক্ষেত্ৰসমূহ বিভাজিত কৰিব? ৰুজভেল্টৰ মৃত্যুৰ পিছত আমেৰিকাত এটা প্ৰাগমেটিক পন্থাৰ প্ৰচলন হৈছিল - জাৰ্মানসকলক শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিয়া হৈছিল। ফুহৰাৰে অৱশ্যে কেইবাটাও নিষ্ঠুৰ চৰ্ত আগবঢ়াইছিল - য"ত জাৰ্মান চহৰত বোমা বিস্ফোৰণৰ ক্ষতিপূৰণ আৰু ক্ষতিপূৰণ দিয়াও আছিল।
  আমেৰিকানসকলে অলপ দ্বিধাবোধ কৰিলে যদিও সাগৰত আন এক নিৰ্মম পৰাজয়ৰ পিছত তেওঁলোকৰ মাজত মিলন ঘটিল। আৰু তেওঁলোকে হিটলাৰৰ চৰ্ত মানি লৈছিল।
  ফুহৰাৰে যুদ্ধত অলপ বিৰতি লৈছিল... বিজয়ীক হজম কৰি ইউৰোপ, আফ্ৰিকা আৰু এছিয়াত নিজৰ স্থান শক্তিশালী কৰি তুলিছিল।
  কিন্তু ১৯৪৭ চনৰ ১ মে"ত নাজীয়ে নিজৰ শক্তি জমা কৰি মূল টেংক ই-৭৫ - ৱেৰমাখ্টৰ আটাইতকৈ বৃহৎ টেংক - ইউ এছ এছ আৰ আক্ৰমণ কৰে।
  অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে তেওঁলোকে তাত আক্ৰমণ অব্যাহত ৰাখিছিল। আৰু বহুত নতুন টেংক নিয়োগ কৰিলে।
  ই-৭৫ মূল গাড়ী হৈ পৰিল, যিহেতু হিটলাৰ ডাঙৰ গাড়ীৰ প্ৰতি অতিশয় আকৰ্ষিত আছিল। যদিও মাষ্টডনটো সম্পূৰ্ণৰূপে সফল নহ"ল: গোটেই নব্বৈ টনৰ ওপৰত, মাত্ৰ ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ সৈতে - অৰ্থাৎ টেংকটো বেছি দ্ৰুত নহয় আৰু প্ৰায়ে ভাঙি যায়। ১২৮ মিলিমিটাৰৰ শক্তিশালী কামানটোত ৮৮ মিলিমিটাৰৰ তুলনাত গোলাৰ যোগান কম আৰু গুলীচালনা লেহেমীয়া আছিল।
  টাৱাৰটোৰ সুৰক্ষা ভাল আছিল - কপালটো ২৫২ মিলিমিটাৰ, কাষবোৰ কোণত ১৬০ মিলিমিটাৰ, কিন্তু হালটো বেছি বেয়া আছিল - কপালটো ১৬০ মিলিমিটাৰ, যদিও ৪৫ ডিগ্ৰী হেলনীয়া, কাষত মাত্ৰ ১২০ মিলিমিটাৰ, আৰু যথেষ্ট ওখ।
  সাধাৰণতে ই-৭৫ আছিল মোটামুটিভাৱে বৃদ্ধি পোৱা "কিং টাইগাৰ", ইয়াৰ বাবেই কিছুমান সমস্যা আছিল। ন্যায়পৰায়ণভাৱে মন কৰিবলগীয়া যে ইঞ্জিন আৰু ট্ৰেন্সমিছন একেলগে আছিল, যাৰ ফলত টেংকৰ বিন্যাস সংকুচিত হৈ পৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও পথাৰত ঢালৰ সহায়ত হালৰ সুৰক্ষা শক্তিশালী কৰা সম্ভৱ হৈছিল।
  গতিকে ই-৭৫ ভালদৰে সুৰক্ষিত আছিল, শক্তিশালীভাৱে অস্ত্ৰধাৰী আছিল, কিন্তু অতি গধুৰ আছিল, বৰ বেছি চলন্ত নাছিল আৰু প্ৰায়ে ভাঙি গৈছিল।
  ই-৫০ অৱশ্যে সৰু, লঘু, মল্ড ইঞ্জিনযুক্ত আৰু ঘণ্টাত ষাঠি কিলোমিটাৰতকৈও অধিক গতি বিকশিত কৰিছিল। আৰু তেওঁৰ হাতত আছিল ৮৮ মিলিমিটাৰ আৰু ১০০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ বন্দুক । আৰু তাই প্ৰতি মিনিটত ১২টা শ্বট কৰিছিল। ই-৫০ৰ হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ই-৭৫ৰ সৈতে প্ৰায় একে, কাষ আৰু টাৰেটৰ সুৰক্ষা অধিক বেয়া। কিন্তু কাৰ্যক্ষেত্ৰত ই-৫০, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, ইয়াৰ গতিশীলতা, কম ওজন আৰু অধিক নিৰ্ভৰযোগ্যতাৰ সৈতে, ই-৭৫তকৈ অধিক ফলপ্ৰসূ।
  কিন্তু হিটলাৰে অধিক গণ যন্ত্ৰ এটা গধুৰ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। সাধাৰণতে ফুহৰাৰে পঞ্চাশ টনতকৈ লঘু টেংক উৎপাদনত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰিছিল। আৰ্য ৰক্তক ৰক্ষা কৰিবলৈ। মাত্ৰ কম সংখ্যক গোপনীয়তামূলক ই-১০ আৰু ই-৫ বিমানহে নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল।
  ই-১০০ টেংকটোও তেনেকুৱাই আছিল। আৰু ইয়াৰ কেইবাটাও পৰিৱৰ্তন, বোমা লঞ্চাৰ থকাবোৰকে ধৰি।
  ফুহৰাৰে সাধাৰণতে সকলো ডাঙৰ কথা ভাল পাইছিল। টি এ-৪০০ জেট মডিফিকেচন আটাইতকৈ বৃহৎ বোমাৰু বিমানত পৰিণত হয়। হয়, ই এক ভয়ংকৰ শক্তি।
  ইউ-৪৮৮ কষ্টেৰে সেৱাত প্ৰৱেশ কৰিছিল, ইয়াক অচল বুলি গণ্য কৰা হৈছিল আৰু ইয়াৰ ঠাইত জেট সমকক্ষই লোৱা হৈছিল। জাৰ্মানীৰ ঠেংবিহীন বোমাৰু বিমান বি-২ আৰু বি-১৮ আছিল। লগতে ইউৰোপৰ পৰা আমেৰিকাত বোমা বিস্ফোৰণ কৰিব পৰা অতি ফলপ্ৰসূ মেচিন।
  আৰু যিটো কেৱল বতাহত নাছিল। আনকি ডিস্কোও দেখা গ"ল, যিবোৰ বৈ যোৱা লেমিনাৰ জেটৰ বাবে ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰৰ বাবে অক্ষম।
  মুঠতে শক্তিবোৰ অসমান। আৰু হিটলাৰে আশা কৰিছে যে ইউ এছ এছ আৰক সহজেই শেষ কৰিব।
  কিন্তু তাত নাছিল। সঁচা, ককেছাছত তুৰ্কীৰ লগতে নাজীও আগবাঢ়িছিল। বাকু, ইয়েৰেভান আৰু সকলো তেলৰ কুঁৱা দখল কৰিলে। আৰু পূবৰ পৰা প্ৰিম"ৰিয়ে দখল কৰি ভ্লাডিভষ্টক ঘেৰাও কৰি জাপানে আগবাঢ়ি গ"ল।
  কিন্তু চাৰিগৰাকী ছোৱালী: নাটাছা, জ"য়া, অগাষ্টিনা আৰু স্বেটলানাই নাজীসকলক প্ৰত্যাহ্বান জনাইছিল আৰু যেতিয়া মস্কোৰ বিৰুদ্ধে ডাঙৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ হৈছিল, তেতিয়া তেওঁলোকে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল।
  নাটাস্কাই বিস্ফোৰণ ঘটাই খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। তাই ফেচিষ্টসকলক টছ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - ছোভিয়েট রাশিয়া গৌৰৱ!
  জোয়াইও ফ্ৰিটজৰ লাইনটো লৈ তললৈ কাটিলে। আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই মৃত্যুৰ উপহাৰবোৰ দলিয়াই দিলে। বহুত ফেচিষ্টক হত্যা কৰিলে।
  আৰু তাই গাইছিল:
  - নতুন কৃতিত্বৰ বাবে!
  পৰৱৰ্তী অগাস্টিন খোজত। শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলালে। বিভিন্ন দিশত শক্তিশালী মুষ্টিৰ আঘাতেৰে সিঁচৰতি কৰি পেলালে। আৰু লগতে খালী ভৰিৰে ধ্বংসৰ উপহাৰ লঞ্চ কৰিব।
  আৰু গান গাই:
  - আমি দুষ্ট গোটৰ আক্ৰমণ ভাঙি পেলাম!
  আৰু ইয়াত আক্ৰমণ স্বেটলানা। তাই নাজীক বহুত কাটি পেলালে। আৰু তাৰ পিছত তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰে আকৌ এটা হত্যাকাৰী উপহাৰ লঞ্চ কৰিলে।
  আৰু যোদ্ধাজনে হিচকি উঠিল:
  - মই এজন ছুপাৰ চেম্পিয়ন!
  চাৰিগৰাকী মহিলা যোদ্ধাই সঁচাকৈয়ে গোটেই বিভাগটোৰ বাবে কাম কৰিছিল। কিন্তু এটা বিভাগ, আনকি চাৰিটাও অতি কম, সমগ্ৰ ৱেৰমাখ্টৰ বিৰুদ্ধে। বিশেষকৈ শক্তিশালী আৰু উন্নত অস্ত্ৰৰে।
  গতিকে আগষ্ট মাহৰ শেষলৈকে নাজীয়ে তথাপিও মস্কোক ঘেৰি ধৰিলে। আৰু এইটো বৰ দুখৰ বিষয়। আৰু ১৯৪৭ চনৰ ডিচেম্বৰৰ শেষৰ ফালে ইউ এছ এছ আৰৰ ৰাজধানী পতন ঘটিছিল। আৰু যুদ্ধৰ পৰৱৰ্তী পৰ্যায়ৰ অন্ত পৰিল।
  তাৰ পিছত আগৰ দৰে নহ'ল... ১৯৪৮ চনৰ ভিতৰত নাজী সৈন্যই জাপানীসকলৰ সৈতে মিলি ইউ এছ এছ আৰৰ সমগ্ৰ ভূখণ্ড সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰে। আৰু আৰু বেয়া হৈ পৰিল...
  কিছুদিন নাজীয়ে পক্ষপাতীসকলৰ সৈতে যুদ্ধ কৰি ষ্টেলিনক ধৰিলে, যিয়ে জেদীভাৱে সহ্য কৰিব নিবিচাৰিলে। ১৯৫১ চনৰ এপ্ৰিল মাহত ইউ এছ এছ আৰৰ নেতাজনক তথাপিও ধ্বংস হোৱাৰ পিছত গেৰিলা যুদ্ধৰ অৱনতি ঘটিবলৈ ধৰিলে।
  জাৰ্মানীয়ে তেওঁলোকৰ পুতলা ৰাছিয়ান চৰকাৰ গঠন কৰিছিল, আৰু স্থানীয় বাহিনীৰে দলীয়সকলৰ সৈতে যুঁজিছিল। আৰু তেওঁলোকে সফল হ'বলৈ সক্ষম হ'ল ... আমেৰিকাই এতিয়ালৈকে বহিঃৰাজ্যত থাকিল, আৰু পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ লাভ কৰিলে।
  হিটলাৰে আমেৰিকাৰ ওপৰত নিজৰ পদযাত্ৰা বহু সময় পিছুৱাই দিলে। আৰু আমেৰিকাই পাৰমাণৱিক আৰু তাৰ পিছত হাইড্ৰজেন বোমাৰ গণ উৎপাদন প্ৰতিষ্ঠা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে জাৰ্মানতকৈ পিছত হ"লেও বেলিষ্টিক মিছাইল সৃষ্টি কৰিলে।
  কোনো পক্ষই যুদ্ধলৈ যোৱাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা নাছিল। প্ৰভাৱৰ ক্ষেত্ৰসমূহৰ বিভাজন হৈছিল। আমেৰিকা আৰু জাৰ্মানী, আৰু জাপান দুয়োখনেই বহুত দখল কৰিছে আৰু সেয়েহে আপাততঃ সম্পত্তি হজম কৰি আহিছে।
  ১৯৫৭ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত ঠিক আঠষষ্ঠি জন্মদিনত হিটলাৰ দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হয়। তেওঁৰ পিছত ৰিজেণ্ট শ্বেলেনবাৰ্গে ক্ষমতা দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়, বাহিৰ হোৱা হিমলাৰৰ ঠাইত। আৰু ড্ৰাগছ সেৱনৰ ফলত গ"ৰিঙৰ মৃত্যু হয়।
  শ্বেলেনবাৰ্গে দখল কৰা ভূখণ্ডসমূহত আংশিক উদাৰীকৰণৰ কাম চলাইছিল। আৰু উপনিবেশবোৰত অধিক আত্মশাসনৰ প্ৰৱৰ্তন কৰিলে। চেন্সৰশ্বিপো কোমল হৈ পৰিছে। নাজী পাৰ্টিৰ বাহিৰেও আন কিছুমান আছিল।
  শ্বেলেনবাৰ্গে বৰ্ণবাদী তত্ত্বটোক কোমল কৰিবলৈ ধৰিলে। ক্ৰমান্বয়ে পুঁজিবাদৰ ৰেলপথত আৰু একে সময়তে পৰিকল্পনা অনুসৰি বিকশিত হৈ তৃতীয় ৰাইচৰ অৰ্থনীতিয়ে জীৱন ধাৰণৰ মানদণ্ড উন্নত কৰিলে।
  গেৰিলা সৈন্যবোৰ পৰি আছিল। অনুশাসন আৰু নতুন শৃংখলাৰ লগত মানুহ অভ্যস্ত হৈ পৰিল। ১৯৬১ চনত চন্দ্ৰলৈ প্ৰথম উৰণ হৈছিল। আৰু ১৯৭৬ চনত মংগল গ্ৰহলৈ।
  কেনেবাকৈ ভোকৰ সমস্যাবোৰ সমাধান কৰি জন্মৰ হাৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰা হ"ল।
  শ্বেলেনবাৰ্গৰ পিছত ক্লেইমেনে শাসন কৰে। তেওঁ উদাৰতাও অব্যাহত ৰাখিছিল।
  থাৰ্ড ৰাইচ বহুদলীয় গণতান্ত্ৰিক সাম্ৰাজ্যত পৰিণত হয়। কিন্তু তেওঁৰ পৰা বিচ্ছেদ হোৱাটো অসম্ভৱ আছিল।
  জাপানেও গণতন্ত্ৰীকৰণৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল। আৰু আমেৰিকা বহুদিনৰ পৰাই গণতন্ত্ৰ।
  ইয়াত থাৰ্ড ৰাইচত ক্লেইমেনৰ পিছত নতুন ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচিত হৈছিল। আৰু তেওঁলোক হৈ পৰিল - নাটাছা ৰষ্টোভা। যিটো সঁচাকৈয়ে শীতল!
  আৰু গণতন্ত্ৰীকৰণ আৰু সমতাৰ যুগ আহি পৰিছে।
  যোদ্ধাজনে আনকি গান গাইছিল;
  আমাৰ মানুহে দুখ সহ্য নকৰে,
  বন্দুকবোৰ - যুদ্ধৰ নৰকীয় কণ্ঠই গুঞ্জৰিত হওক!
  আমি থিয় দিম: এটা বিস্ময়ৰ আশাৰে,
  কান্ধৰ পৰা কান্ধত: ৰেলী কৰা, বুঢ়া আৰু ডেকা!
  
  কেলাছত বেয়নেট ডাঙৰ কৰা,
  যুঁজাৰুসকলৰ কঠোৰ চাৱনি - মাত্ৰ ল'ৰাবোৰ!
  দুখৰ পৰা পৃথিৱীখন সকলো ধূসৰ চুলিৰ হৈ পৰিল,
  ছোৱালীৰ ব্ৰেইড ভয়ংকৰভাৱে টানি!
  
  আমি গৌৰৱময়, ছোভিয়েট জনসাধাৰণৰ সন্তান,
  আমি ভাঙিব নোৱাৰো, তীখাও না জুই!
  আহক স্বাধীনতাৰ বাবে আমাৰ সমস্ত শক্তিৰে যুঁজ দিওঁ!
  ফেচিবাদৰ এটা জাক - আমি ইয়াক ভাঙি পেলাম বুলি মোৰ বিশ্বাস!
  
  তেওঁলোকক সেৱাত লোৱা নহওক - বিৰক্তিৰ পৰা তিক্তভাৱে,
  কিন্তু অগ্ৰগামীজনে নিজকে যুদ্ধত গোট খালে!
  টাইটোত জুই জ্বলি উঠিছে - তাত সকলোৰে চকু মেলিছে,
  গৌৰৱময় বলছেভিক পদাংকত!
  
  ক্ৰোধত আক্ৰমণৰ বাবে পলাই গ"ল সৈনিকৰ ভিৰ,
  ফেচিষ্ট নিমাত, কামানৰ গৰ্জন ফাটি গৈছে!
  ধাতুৰ চেপি ধৰা ৰঙা শক্তিৰ পৰা,
  স্বস্তিকা থকা ভঙা পতাকাখন তললৈ নামি গৈছে!
  
  আমাৰ বেটাৰীয়ে ক"ত সঠিকভাৱে জানিছিল
  আৰু কিয়? সাহসী ল'ৰা,
  যদিও নিয়ৰ ডাল, বিষ হয়, তেওঁলোকে বেয়াক যন্ত্ৰণা দিছিল,
  ৰাতি খালী ভৰিৰে যেতিয়া বেগ এটা লৈ খোজ কাঢ়িছিল!
  
  সৰু হ"লে স্কাউট কৰাটো সহজ, সহজ,
  যিকোনো ফাটত নাক ঠেলি দিব পাৰে!
  আপুনি শপত লৈছিল ঠাণ্ডাত, বাগিচাত,
  কিন্তু কোনোবাই হাঁহিলে: ল"ৰাটো যথেষ্ট পৰিপক্ক নহয়!
  
  ছোৱালীবোৰেও কাপুৰুষ নাজানিছিল,
  সিহঁতে ইয়াতকৈ বেয়াকৈ যুঁজ দিয়া নাছিল, সাহসী ল"ৰা!
  ছুটীত আমি যোৰকৈ নাচিলোঁ,
  কমকৈ আড্ডা মাৰিলে - শব্দ অপচয় কৰাটো দুখৰ কথা!
  
  নিষ্ঠুৰ হিটলাৰ - চয়তানৰ দাস,
  একাউণ্ট নথকা মানুহ, হাৰামী নষ্ট!
  কিন্তু মুক্তিদাতাই গোটটোক চেপি ধৰিব,
  কাৰণ বাহিনী পৰিষদৰ কোনো সীমা নাই!
  
  কমিউনিষ্ট পাৰ্টিয়ে ভাল পাইছিল আৰু ডাঙৰ-দীঘল কৰিছিল,
  আমি অগ্ৰগামীসকলে তাৰ বাবে সাহসী!
  যাতে ফ্ৰিটজৰ ভদ্ৰলোকজনক সহ্য নকৰে,
  যাতে আপুনি যোৰ পিন্ধিব!
  
  আমাক সপোনত পবিত্ৰভাৱে বিশ্বাস কৰিবলৈ শিকাইছিল,
  আৰু দেশৰ বাবে কৰা প্ৰচেষ্টাৰ বাবে আক্ষেপ নকৰিব!
  আমি যি সহ্য কৰিলোঁ, সৰলভাৱে জুখিব নোৱাৰি,
  প্ৰিয়, ছোভিয়েট সেনাৰ পুত্ৰসকল!
  
  আমাৰ কোনোৱেই বয়সৰ কথা উল্লেখ কৰা নাছিল,
  নিজৰ বাবে দুখ অনুভৱ কৰক - আনক সন্মান নকৰিব!
  মৃত্যু হোৱাটো ভয়ংকৰ, কিন্তু মোৰ ভয় নাছিল
  ৰুছ' অজেয় - পৰিষদৰ সেনাবাহিনী!
  
  আৰু পৃথিৱীত আহিব এখন সুখী পৃথিৱী,
  দুখ নাথাকিব, চকুলো নাথাকিব, দুখ নাথাকিব, প্ৰয়োজনো নাথাকিব!
  সাম্যবাদৰ সমগ্ৰ গ্ৰহৰ ওপৰত বেনাৰ,
  যিসকল পতিত হৈছে তেওঁলোকে সৌন্দৰ্য্যৰ ক্ষেত্ৰত পুনৰুত্থান হ"ব!
  
  
  ফুহৰাৰ টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাওক
  ফুহৰাৰে বাস্তৱ কাহিনীৰ পৰা অলপ আঁতৰি আহি টলবুক গেৰিছন আত্মসমৰ্পণ কৰাৰ পিছত ৰমেলক ব্ৰিটিছৰ ওপৰত বিৰতি নোহোৱাকৈ আগবাঢ়ি যাবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। এইদৰে তেওঁলোকক প্ৰতিৰক্ষামূলকভাৱে থিতাপি লোৱাত বাধা দিয়া আৰু পূৰ্বতে প্ৰস্তুত কৰা লাইন দখল কৰাত বাধা দিয়া।
  আক্ৰমণ অব্যাহত ৰাখি ৰমেলে যথেষ্ট কম শক্তি থকাৰ পিছতো ব্ৰিটিছক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু ঔপনিৱেশিক সৈন্যই প্ৰায় যুদ্ধ নোহোৱাকৈয়ে আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  ফলত ব্ৰিটিছে ইজিপ্ত আৰু ছুৱেজ খালৰ নিয়ন্ত্ৰণ হেৰুৱাই পেলায়। কিন্তু এইটোৱেই হিটলাৰ বিৰোধী মিত্ৰজোঁটৰ বাবে বিপদৰ অন্ত নাছিল।
  ফুৰাৰে চতুৰ্থ পেঞ্জাৰ সেনাবাহিনীক দক্ষিণলৈ ঘূৰাই নিদিলে আৰু ইয়াৰ উপৰিও তেওঁ ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ আক্ৰমণৰ দায়িত্ব ক্ৰিমিয়াৰ নায়ক মেইনষ্টেইনৰ ওপৰত অৰ্পণ কৰে। ফলত জাৰ্মানীয়ে প্ৰায় লগে লগে ভলগা নদীৰ ওপৰত থকা চহৰখন দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু তাত ছোভিয়েট সৈন্যই ভৰি দিবলৈ সময় নাপালে।
  মেইনষ্টেইনৰ সৈন্যৰ সফলতাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি তেওঁলোকে ভলগা নদীৰ কাষেৰে আগবাঢ়ি গৈ কেছপিয়ান সাগৰ পালেগৈ। আৰু তাৰ পিছত তুৰস্কই যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে, লাখ লাখ সৈন্যবাহিনীৰ সৈতে এক প্ৰবল আঘাত। তাৰ আগতে জাপানেও মিডৱে যুদ্ধত জয়লাভ কৰিছিল, আৰু হাৱাই দ্বীপপুঞ্জ দখল কৰিছিল।
  আৰু সেইবাবেই চামুৰাইয়ে সুদূৰ পূবত দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰিলে। বৃহৎ পৰিমানৰ পদাতিক বাহিনীৰে আগবাঢ়িছিল। আৰু তেওঁলোকে ভ্লাডিভষ্টকক কাটি খাবাৰোভস্কক দখল কৰাৰ লগতে মংগোলিয়াৰ বেছিভাগ অঞ্চল দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  ফলত ইউ এছ এছ আৰয়ে শীতকালীন প্ৰতিআক্ৰমণৰ শক্তি বিচাৰি নাপালে। আৰু জাৰ্মান, আৰু তুৰ্কী, আৰু তৃতীয় ৰাইচৰ অন্যান্য উপগ্ৰহই শীতকালত প্ৰায় সমগ্ৰ ককেছাছ, আৰু বাকুত তেল দখল কৰিছিল।
  ছোভিয়েট ৰাছিয়াই নিজকে কৌশলগত হেঁচাত পৰিল। আনকি ষ্টেলিনে যিকোনো চৰ্তত জাৰ্মানীৰ সৈতে পৃথক শান্তিৰ বাবে সন্মত হৈছিল।
  ফুৰাৰে চোৰাংচোৱা তথ্য লাভ কৰিছিল যে আমেৰিকাত পাৰমাণৱিক বোমা সৃষ্টিৰ কাম চলি আছে। আৰু এই বিষয়ে চিন্তিত হৈ তেওঁ ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে পৃথক শান্তিৰ বাবে সন্মত হয়। কিন্তু অৱশ্যেই ইতিমধ্যে জয় কৰা সকলো বস্তু, লগতে লেনিনগ্ৰাড, আৰু আৰ্খাংগেলস্ককে ধৰি সকলো কাৰেলিয়াক লৈ। ছোভিয়েট ৰাছিয়াৰ প্ৰতি এক বৃহৎ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনোৱা হয়। জাপানে সাগৰৰ পাৰ দখল কৰিছিল, আৰু সুদূৰ পূবৰ আন কিছুমান ভূমি দখল কৰিছিল।
  ষ্টেলিনে দুটা ফ্ৰণ্টত যুদ্ধ চলোৱাৰ আশাহীনতা উপলব্ধি কৰি, আৰু নতুন জাৰ্মান টেংক - পেন্থাৰ আৰু টাইগাৰক ভয় কৰি, অত্যন্ত কঠিন শান্তিৰ চৰ্ত মানি লৈছিল, কিন্তু মস্কো আৰু তেওঁৰ ব্যক্তিগত ক্ষমতা অক্ষুণ্ণ ৰাখিছিল।
  আৰু ফ্ৰিটজে আফ্ৰিকাত নিজৰ আক্ৰমণ অব্যাহত ৰাখি ভাৰতলৈ গুচি গ"ল। প্ৰথম অৱস্থাত তেওঁলোকে ব্ৰিটেইনৰ পৰা সকলো উপনিবেশ কাঢ়ি লোৱাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল, আৰু তাৰ পিছত মাতৃদেশখন দখল কৰিছিল।
  আফ্ৰিকাত ব্ৰিটিছে থিয় দিব নোৱাৰিলে। নাজীয়ে অত্যন্ত দুৰ্বল প্ৰতিৰোধৰ সৈতে সমগ্ৰ ক"লা মহাদেশখনৰ লগতে ভাৰতকো জাপানীসকলৰ সৈতে একত্ৰিত কৰি দখল কৰিছিল।
  ১৯৪৪ চনৰ জুন মাহত ব্ৰিটেইনত অৱতৰণ কৰা হয়, তেতিয়ালৈকে জাৰ্মানীয়ে জেট বিমান নিৰ্মাণ কৰিছিল আৰু তেওঁলোকৰ গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ বাবে সাগৰ আৰু আকাশত আধিপত্য সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰিছিল।
  আমেৰিকাও এতিয়ালৈকে জাপানীসকলৰ হাতত পৰাস্ত হৈছিল, কিয়নো তেওঁলোকে য়েংকি বহৰক কিছু অংশত পৰাস্ত কৰিছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত সৰু অৰ্থনৈতিক সম্ভাৱনাৰ ক্ষতিপূৰণ সম্ভৱ হৈ উঠিল।
  মাতৃ দেশৰ ব্ৰিটেইন সোনকালে পৰাস্ত হ"ল। আৰু তাৰ পিছত তাত জাৰ্মান সমৰ্থক নতুন ৰজা স্থাপন কৰা হ"ল, আৰু মছলিৰ নেতৃত্বত এখন চৰকাৰ। ইংৰাজ বহৰৰ বেছিভাগ জাহাজ থাৰ্ড ৰাইচৰ অধীনত গৈছিল। আগষ্ট মাহত জাৰ্মানীয়ে আয়াৰলেণ্ড দখল কৰে আৰু ছেপ্টেম্বৰ মাহত অপাৰেচন ইকাৰাছ সংঘটিত হয়, আইচলেণ্ড দখল কৰাৰ লগে লগে।
  এইদৰে থাৰ্ড ৰাইচে আমেৰিকাৰ বোমা বিস্ফোৰণৰ পৰা নিজকে সুৰক্ষিত কৰিলে।
  কিন্তু ফুৰাৰৰ বাবে এইটোৱেই যথেষ্ট নাছিল আৰু ফ্ৰিটজে আমেৰিকাক আক্ৰমণ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  সৈন্যৰ এটা অংশ আৰ্জেণ্টিনা আৰু ব্ৰাজিললৈ স্থানান্তৰিত কৰা হয়। আৰু এটা অংশ গ্ৰীণলেণ্ড আৰু কানাডাৰ মাজেৰে গতি কৰিলে।
  অৱশ্যে জাপানীসকলৰ লগতে জাৰ্মানেও অষ্ট্ৰেলিয়া দখল কৰিছিল।
  ১৯৪৫ চনত নাজীয়ে পশ্চিম গোলাৰ্ধৰ উল্লেখযোগ্য ভূখণ্ড দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়। আমেৰিকাই নতুন জাৰ্মান ই-ছিৰিজৰ টেংকৰ সন্মুখীন হৈছিল, যিবোৰ শ্বাৰমান আৰু আনকি পাৰ্ছিংতকৈও বহুখিনি উন্নত আছিল। হিটলাৰৰ ই-৭৫ আমেৰিকাৰ বন্দুকৰ দ্বাৰা যিকোনো কোণৰ পৰা কাৰ্যতঃ অভেদ্য বুলি প্ৰমাণিত হয় আৰু দ্ৰুতগতিত ই জাৰ্মানীৰ মূল টেংকত পৰিণত হয়। ১৯৪৬ চনৰ মাৰ্চ মাহত আমেৰিকাই আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  আৰু সাময়িকভাৱে সামৰিক বিৰতিৰ সৃষ্টি হ"ল। ষ্টেলিনে নিৰৱে বহি থকাৰ সময়ত, আৰু নাওখন জোকাৰি যোৱা নাছিল।
  হিটলাৰে পাঁচ বছৰ জিৰণি লৈ সম্পত্তি হজম কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত, তথাপিও, ১৯৫১ চনৰ মাত্ৰ ২০ এপ্ৰিলত তেওঁ জাপানক লৈ আক্ৰমণ কৰে। তাইৰ বহুত সম্পত্তি আছিল।
  আঠ মাহ ধৰি চলি থকা এই যুদ্ধৰ অন্ত পৰে জাপান আৰু ইয়াৰ সকলো উপনিবেশ দখল কৰি।
  ইয়াৰ পিছত ফুহৰাৰে লেটিন আমেৰিকাত আৰু কেইবাটাও অভিযান চলাই স্পেইন আৰু পৰ্তুগাল, আৰু অন্যান্য নিৰপেক্ষ দেশসমূহ দখল কৰে।
  তুৰ্কিয়েও জয় কৰা হৈছিল।
  দেখা গ"ল যে তৃতীয় ৰাইচৰ সাম্ৰাজ্য প্ৰায় সাৰ্বজনীন আছিল। কিন্তু তেতিয়াও আছিল এখন ষ্ট্ৰিপড ডাউন ইউ এছ এছ আৰ।
  ১৯৫৩ চনৰ মাৰ্চ মাহত ষ্টেলিনৰ মৃত্যু হয়, আৰু তাৰ পিছত বেৰিয়াকো গুলীয়াই হত্যা কৰা হয়। ক্ষমতা দখল কৰিলে নিকিতা ক্ৰুছেভে। যিয়ে ষ্টেলিনৰ ব্যক্তিত্ব কাল্ট উন্মোচন কৰি ২০ সংখ্যক কংগ্ৰেছৰ ব্যৱস্থা কৰিছিল, আনকি লজ্জাজনকভাৱে যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছিল।
  আৰু হিটলাৰে সিদ্ধান্ত ল"লে:
  - পৃথিৱীৰ শেষ স্বাধীন ক্ষমতা দখল কৰক।
  আৰু সেইবাবেই ১৯৫৬ চনৰ ১ মে"ত তৃতীয় ৰাইচৰ বিশাল, বিশ্বব্যাপী সেনাবাহিনীৰ মহান আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত। আকৌ যুদ্ধ আৰু ডাঙৰ তেজ।
  হিটলাৰৰ বয়স যথেষ্ট শেহতীয়াকৈ সাতষষ্ঠি বছৰ হৈছিল যদিও নৃশংস ব্যক্তিজনে শান্ত হ"ব বিচৰা নাছিল।
  সীমান্তখন মস্কোৰ অতি ওচৰৰ পৰা পাৰ হৈ গ"ল - আটাইতকৈ কম দূৰত্বত মাত্ৰ দুশ বিশ কিলোমিটাৰ। ইতিমধ্যে ৰজেভ জাৰ্মান চহৰ আছিল। গতিকে ফ্ৰিটজে আশা কৰিছিল যে গ্ৰীষ্মকালৰ আগতেই তেওঁলোকে ইউ এছ এছ আৰৰ ৰাজধানীখন ল"ব, আৰু অৱশেষত গ্ৰহীয় পৰিসৰত সাম্ৰাজ্যখনৰ একত্ৰীকৰণ সম্পূৰ্ণ কৰিব।
  কিন্তু নাটাছাৰ নেতৃত্বত চাৰিজনী ছোৱালীয়ে বাধা দিলে।
  বিকিনি পিন্ধা ধুনীয়া, খালী ভৰিৰে ছোৱালীবোৰে ছোভিয়েট চহৰ কেলিনিনক ৰক্ষা কৰিছিল আৰু ১৯৫৬ চনৰ ৪ মে"ত জাৰ্মান সৈন্যই ইয়াৰ মাজেৰে সোমাই আক্ৰমণ চলাইছিল।
  আগবাঢ়ি আছিল এ জি ছিৰিজৰ জাৰ্মান, পিৰামিডাল টেংক। সকলো কোণৰ পৰা গুলী চলোৱাৰ সময়ত তেওঁলোক আছিল শক্তিশালী আৰু ছোভিয়েট বন্দুকৰ প্ৰতি সম্পূৰ্ণ অক্ষম।
  কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত নাজীসকলৰ ভাগ্য ভাল নাছিল: যিহেতু তেওঁলোকৰ বিৰোধিতা কৰিছিল চাৰিগৰাকী ছোৱালীয়ে - অতি শক্তিশালী ডাইনী। আৰু এই যোদ্ধাসকলে শত্ৰুৰ লগত যুঁজিব জানিছিল।
  নাটাছাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। তাই জাৰ্মান, পিৰামিডৰ দৰে টেংকৰ কেটাৰপিলাৰত খুন্দা মাৰিলে। ফলত গাড়ীখনে বাওঁফালে ঘূৰি চুবুৰীয়াক খুন্দা মাৰিলে।
  আৰু দুয়োখন টেংক একেলগে বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  আৰু নাটাছাই চিঞৰি উঠিল:
  - এইটো মোৰ কৌশল!
  তাইৰ সংগী জোয়াইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। আৰু তাই পিৰামিডৰ দৰে নাজী মাষ্টোডনৰ কেটাৰপিলাৰবোৰত খুন্দা মাৰিলে। পৰাজয়ৰজনে ঘূৰি চুবুৰীয়াক ঠেলি দিলে। আৰু আকৌ দুটা টেংক বিস্ফোৰণ ঘটে।
  জোয়াই চিঞৰি উঠে:
  - ইউ এছ এছ আৰ গৌৰৱ!
  আৰু অধিক জুইয়ে অগাষ্টিনক লৈ যায়। তাইও খালী ভৰি এখন দলিয়াই দিলে, যিটো অতি মাৰাত্মক কিবা এটা। আৰু কেটাৰপিলাৰত জাৰ্মান গাড়ী এখন ন"ক আউট কৰিলে। আৰু ফলত নাজী টেংকবোৰ পুনৰ সংঘৰ্ষ হ"ল।
  আৰু ৰঙা চুলিৰ চয়তানে গাইছিল।
  আমি দাস নহ'ম
  খালী ভৰি দলিয়াই দিওঁ!
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানাই শত্ৰুৰ ওপৰত আক্ৰমণ চলালে। হয়, ইমান সঠিক আৰু নিখুঁত। আৰু লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত। আৰু ফেচিষ্ট গাড়ীবোৰৰ সংঘৰ্ষ হ"ল। আৰু কেনেকৈ বিস্ফোৰণ ঘটে।
  আৰু স্বেটলানাই গান গাইব:
  - মোৰ মাতৃভূমিলৈ গৌৰৱ!
  ছোৱালীবোৰে সাহসেৰে যুঁজ দিয়ে!
  নাটাছাই আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে আৰু দুখন জাৰ্মান টেংক একেলগে ঠেলি দিয়ে, উচ্চাৰণ কৰে:
  - ষ্টেলিনক গৌৰৱ!
  জোয়াইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক কিবা এটা দলিয়াই দিয়ে, আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত উচ্চাৰণ কৰে:
  - পবিত্ৰ ৰুছৰ বাবে'!
  অগাষ্টিনাই খালী গোৰোহাৰে গ্ৰেনেড এটা দিলে, নাজী মাষ্টোডনবোৰ ঠেলি দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - নতুন সীমান্তৰ বাবে!
  স্বেতলানাই বনৰীয়া উন্মাদনাত নিজৰ ৰূপৱতী ভৰিৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো দলিয়াই হিচকি উঠিল:
  - এটা ডাঙৰ জয়ৰ বাবে!
  ছোৱালীবোৰে পিৰামিডাল মেচিনেৰে যুঁজিছিল, বৰ শীতল। কিন্তু ইমান বৃহৎ শক্তিৰ বিৰুদ্ধে কি কৰিব পাৰি? আৰু এতিয়া নাজীয়ে কালিনিনক সম্পূৰ্ণৰূপে ঘেৰি ধৰিলে আৰু যোদ্ধাসকলে ঘেৰাওৰ পৰা ওলাই আহিবলগীয়া হ"ল।
  জাৰ্মানীয়ে মে" মাহত চাৰাটভ, কুইবিশ্বেভ, টুলা, পেঞ্জা দখল কৰি মস্কোক সম্পূৰ্ণৰূপে ঘেৰি ধৰিলে, চহৰখনক চাৰিওফালৰ পৰা ঘেৰি ধৰিলে।
  আৰু জুন মাহত ৰাজধানীত আক্ৰমণ সংঘটিত হৈছিল।
  সাহসী চাৰিজনে আকৌ যুঁজ দিয়ে, আৰু হতাশ হৈ যুঁজ দিয়ে।
  নাটাছাই এটা পাক দিলে, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই গাই গ"ল:
  - আমাৰ পৃথিৱীলৈ গৌৰৱ!
  জোয়াইও এটা ফাটি মাৰিলে, আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰিলে:
  - নিউ ষ্টেলিন মোৰ মূৰ্তি!
  তাৰ পিছত অগাষ্টিনে গুলীচালনা কৰে, আৰু লগতে সক্ৰিয়ভাৱে গুলীচালনা কৰে। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গৰ্জন কৰে।
  - নতুন বিজয় আহিব! নতুন যোদ্ধা উঠিব!
  তাৰ পিছত স্বেটলানাই গুলী মাৰে, বিপক্ষক কাটি পেলায়। আৰু খালী ভৰিৰে হত্যাকাৰীক বিপক্ষৰ ওপৰত দলিয়াই দিয়ে, হাউলি।
  - পবিত্ৰ যুদ্ধত আমাৰ জয় হ"ব!
  মস্কোত চাৰিওজনে হতাশ হৈ যুঁজিছিল। কিন্তু শক্তিবোৰ সমান নহয়। চহৰখন আক্ষৰিক অৰ্থত ভিৰ, সকলো ধৰণৰ ক"লা, হালধীয়া, বাদামী ৰঙৰ যুঁজাৰু বিমানেৰে আৱৰি ধৰিছিল যিসকলক কামানৰ ঘাঁহৰ দৰে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল।
  আৰু ৩ জুলাইত অৱশেষত মস্কো পতিত হ"ল... এই মুহূৰ্তলৈকে জাৰ্মানীয়ে কাজান, আৰু উলিয়ানভস্ক, আৰু গৰ্কি চহৰ, আৰু ৰিয়াজান, আৰু সঁচাকৈয়ে উৰালস্ক নদীৰ ভূমিখন দখল কৰি ইতিমধ্যে অৰেনবাৰ্গত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  পূৱৰ পৰাও বৃহৎ বাহিনীৰ আক্ৰমণ চলিল। ১৯৫৬ চনৰ ৪ জুলাইত নিকিতা ক্ৰুছেভে নিজৰ আৰু পলিটব্যুৰোৰ অন্যান্য সদস্যসকলৰ সুৰক্ষাৰ নিশ্চয়তাৰ বিনিময়ত তৃতীয় ৰাইচৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণৰ প্ৰস্তাৱ দিয়ে।
  হিটলাৰে এই কথাত সন্মতি দিলে... দুমাহৰ অলপ বেছি সময়ৰ পিছত যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। আৰু আৰম্ভণিৰে পৰা শক্তিৰ ভাৰসাম্য আশাহীন আছিল।
  অৱশ্যে পৰাজয় মানি লোৱা নাছিল চাৰিগৰাকী ছোৱালীয়ে। যিহেতু ইউ এছ এছ আৰ ইতিমধ্যে সম্পূৰ্ণৰূপে বন্দী হৈছে, গতিকে হিটলাৰক লৈ হত্যা কৰাটো সম্ভৱ হ"বনে?
  আৰু ১৯৫৬ চনৰ ৯ আগষ্টত চিনাকি চাৰিজনী ছোৱালীয়ে ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ সৈতে মিলি হিটলাৰৰ বাংকাৰত আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়, সৰ্বকাল আৰু জনগোষ্ঠীৰ মূল অপৰাধীজনক ধ্বংস কৰে।
  আৰু সেইবাবেই চাৰিজনী ছোৱালী আৰু এজন ল"ৰা যিজনক প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া যেন লাগিছিল, অতি পেশীবহুল, মাত্ৰ চুটি কাপোৰ পিন্ধি, চাইপ্ৰাছত বাছি লোৱা হিটলাৰৰ বাসগৃহলৈ গুচি গ"ল।
  ছোৱালীজনী খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধিছিল, ল"ৰাটোৱে চুটি কাপোৰ পিন্ধিছিল, আৰু লগতে খালী ভৰিৰে। গতিকে পাঁচোজনৰ ওপৰত যাদুৰ অভিযোগ উত্থাপন কৰা হৈছিল।
  এটা শিশু আৰু চাৰিগৰাকী ছোৱালীৰ আক্ৰমণ।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী ভৰিৰে, শিশুসুলভ ভৰিৰ পালচাৰ এটা নিক্ষেপ কৰিলে, নাজীসকলক সিঁচৰতি কৰি দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - ৰাছিয়াৰ মহানতাৰ বাবে!
  নাটাছাই নাভিৰ পৰা বিজুলী এৰি ফ্ৰিটজ জ্বলাই দিলে আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জুইৰ গোলক এটা নিক্ষেপ কৰিলে, নাজীসকলক জ্বলাই দিলে আৰু গাই গ"ল:
  - এটা নতুন Rus'ৰ বাবে!
  জোয়াও আক্ৰমণত আছে। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ উপস্থিত এজন হত্যাকাৰী নিক্ষেপ কৰে। আৰু বুকুখন উন্মোচন কৰে, তাৰ পৰা বিজুলী উলিয়াই!
  তাৰ পিছত তাই গাইছিল:
  - হয়, ৰুছৰ বাবে বিখ্যাত হওক'!
  অগাস্টিনেও নিজৰ স্তন দুটা উদঙাই দিলে। তাইৰ ৰঙা নিপলৰ পৰা এটা পালচাৰ পেলাই দিলে। আৰু তাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিজুলী উলিয়াই দিলে।
  আৰু তাই গাইছিল:
  - প্ৰথম বাজ লেনিন, দ্বিতীয় বাজ ষ্টেলিন!
  আৰু এতিয়া স্বেটলানা আক্ৰমণত নামি পৰিছে। খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে পালচাৰ কেনেকৈ উলিয়াই দিব... ই ফেচিষ্টসকলক ভাঙি পেলাব। আৰু তাৰ পিছত স্কাৰলেট নিপল জিপাৰৰ সৈতে। আৰু তেওঁ নাজীক বহুত কাটি পেলাব।
  আৰু গান গাই:
  - মাতৃভূমি আৰু ষ্টেলিনৰ বাবে!
  পুনৰ আক্ৰমণত অৱতীৰ্ণ হৈছে অলেগ ৰাইবাচেংকো। তেওঁ যাদুকৰী তৰোৱালেৰে ফেচিষ্টক কাটি পেলায়, আৰু খালী আঙুলিৰে বিজুলী এৰি দিয়ে।
  আৰু ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠে:
  - দেশৰ মহত্ত্ব!
  নাটাছাই নাজীসকলক তৰোৱালেৰে চেপি ধৰি, আৰু খালী ভৰিৰে নৰকীয় পালচাৰ নিক্ষেপ কৰি, চিঞৰি উঠে:
  আমি চয়তানৰ সন্তান!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা এটা মাৰাত্মক বুদবুদ উৰি গ"ল। আৰু গলি গলি সকলোকে।
  জোয়াও আক্ৰমণত আছে। সকলোকে তৰোৱালেৰে চেপি ধৰে। আৰু ৰঙা নিপলৰ পৰা অগ্নিময় বিজুলীৰ সৈতে ফ্ৰিটজৰ পানী। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ নৰকীয় পালছাৰ নিক্ষেপ কৰে।
  গৰ্জন কৰি থকাৰ সময়ত:
  - প্ৰকৃত পিতৃভূমিৰ বাবে!
  অগাস্টিনৰো আক্ৰমণ। আৰু তাইৰ ৰুবি নিপলবোৰে কাম কৰে, বিজুলীৰ ঢৌ উলিয়াই দিয়ে। আৰু হাতে তৰোৱালেৰে বিৰোধীক কাটি পেলালে। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে পালচাৰ নিক্ষেপ কৰে।
  অগ্নিময় সৌন্দৰ্য্যই চিঞৰিছে:
  - ক'লা ঈশ্বৰৰ বাবে!
  আৰু ইয়াত স্বেটলানা আক্ৰমণাত্মকভাৱে। লগতে এগৰাকী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী। ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপলৰ পৰা বিজুলী আৰু পালছাৰ উৰি আহিল। ছোৱালীজনীৰ চাৰিওফালে সকলো জ্বলাই দিলে। বিশেষকৈ নাজীসকলে ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল, আৰু থাৰ্ড ৰাইচৰ নাইটসকলেও ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে লৈ চিঞৰিব:
  - বৃহত্তম Rus' জন্য! মই যুঁজ দিওঁ!
  আক্ৰমণত এজন ল"ৰা আৰু চাৰিগৰাকী ছোৱালী।
  বাংকাৰৰ কৰিডৰেৰে গতি কৰে। ফেচিষ্টক নিঃশেষ কৰে। হিটলাৰৰ ওচৰলৈ যায়। আচলতে এই পৃথিৱীত এই মৰেলে সাতষষ্ঠি বছৰ জীয়াই থাকিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু সেইবাবেই পাঁচজন টাৰ্মিনেটৰে সিদ্ধান্ত ল"লে: হিটলাৰৰ লগত যথেষ্ট, আৰু তেওঁলোকে তেওঁক হত্যা কৰিব! গতিকে ছোৱালী আৰু ল'ৰাটো লৰচৰ কৰি আছে।
  অলেগে নাজীসকলক তৰোৱালেৰে কাটি পেলায়, আৰু খালী ভৰিৰে শক্তিৰ গোট নিক্ষেপ কৰে, আৰু গায়:
  - মহান Rus' মহিমা!
  নাটাছাই বুকুৰ ৰঙা নিপলবোৰ ব্যৱহাৰ কৰি, লগতে নাজীসকলক তৰোৱালেৰে কাটি, আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে পালছাৰ নিক্ষেপ কৰি চিঞৰিছে:
  - হোয়াইট Rus' জন্য!
  জোয়া আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। তেওঁ তৰোৱালেৰে কাটিও ৰঙা নিপলেৰে নাজীসকলৰ ওপৰত বিজুলী নিক্ষেপ কৰে। আৰু তেওঁ নিজৰ মাজতে গৰ্জন কৰে।
  - বগা ঈশ্বৰ জয়ী হওক!
  আৰু খালী ভৰিৰে, পালচাৰৰ দৰে লঞ্চ হ"ব।
  আৰু ইয়াত অগাস্টিন আক্ৰমণাত্মকভাৱে। ইমান উগ্ৰ আৰু দ্ৰুত। ই ৰঙা নিপলৰ পৰাও বিজুলী ঢালি দিয়ে, যেন কৰ্ণুকপিয়াৰ পৰা। আৰু তেওঁ নাজীসকলক তৰোৱালেৰে ধ্বংস কৰে। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কিবা এটা জ্বলি আছে, যেন বাহিৰলৈ পেলাই দিয়া হৈছে।
  তেতিয়া লাল চুলিৰজনে গান গাইব:
  - ক'লা ঈশ্বৰে জয় দিব!
  আৰু নাজীৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণত স্বেটলানা। তৰোৱালেৰেও কাটি দিয়ে। ৰুবি নিপলৰ পৰা ই বিজুলী ঢালি দিয়ে, আৰু খালী ভৰিৰে ই ভাঙি পেলোৱা পালচাৰ লঞ্চ কৰে।
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - স্বৰগ গৌৰৱ!
  পাঁচজন ৰেজিঙ, টেংক ওলোটা, নাজী বাংকাৰ ধ্বংস কৰা ইত্যাদি। ফৰিংৰ দৰে বিৰোধীক ধ্বংস কৰে।
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে অলেগ। ল"ৰাটোৱে তৰোৱালৰ দৰে কাটিছে। আৰু উদং আঙুলিৰে ল"ৰা-ছোৱালীৰ ভৰি দলিয়াই দিব। আৰু নাজীসকলে কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈয়ে শুই পৰিব।
  আৰু তাৰ পিছত গাইব:
  - হয়, গ্ৰেট ৰাছ'! মই তোমাৰ লগত!
  নাটাছাও আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। নাজীয়ে নিজকে চেপি ধৰিছে। খালী ভৰিৰে পালচাৰ নিক্ষেপ কৰে। স্কাৰলেট নিপল, বিজুলীৰ ঢৌৱে উলিয়াই দিয়ে।
  আৰু নিজৰ মাজতে গান গায়:
  - ৰাছিয়াৰ মহত্ত্ব, স্বৰগ মোৰ মচীহ!
  জোয়া আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। লগতে বিজুলী নিক্ষেপ কৰে। আৰু তাইৰ ৰুবি নিপলবোৰ শক্তিৰ সোঁতৰ পৰা চাৰ্ফৰ বয়ৰ দৰে লৰচৰ কৰে।
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলি, পালচাৰৰ অগ্নিময় গোটবোৰে নিজৰ বাবে ক্লিক কৰে।
  জোয়াই চিঞৰি উঠে:
  - মহাকাশ ৰাছিয়া গৌৰৱ!
  আৰু যেনেকৈ এটা খালী গোৰোহাই ল"ব আৰু গ্ৰেণ্ড স্কেলত বলি হ"ব, ধ্বংস।
  আৰু ইয়াত যুদ্ধত আৰু অগাস্টিন। খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত ধ্বংসাত্মক আৰু মাৰাত্মক অস্ত্ৰও নিক্ষেপ কৰে। আৰু তাইৰ ৰঙা নিপলবোৰে মেচিনগানৰ পৰা অহাৰ দৰে শত্ৰুৰ ওপৰত উন্মাদ শক্তি আৰু ধ্বংসৰ ধাৰা নমাই আনে। ইয়াত এগৰাকী লাল চুলিৰ, কেনেকৈ তাই নাজীক থ্ৰেছ কৰে। আক্ষৰিক অৰ্থত প্ৰেমত পৰিব।
  আৰু কেনেকৈ তেওঁ নিজৰ উদং গোৰোহাৰে আঘাত কৰে!
  আৰু গৰ্জন:
  - কালো ৰাছিয়ান ঈশ্বৰ1 শক্তি আৰু জ্ঞানৰ বাবে
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানা আক্ৰমণত নামি পৰিছে। লগতে তৰোৱালেৰে নাজীক ধ্বংস কৰে। আৰু ৰঙা নিপলে মৃত্যুৰ উপহাৰ উলিয়াই দিয়ে। আৰু তেওঁ কেনেকৈ ল"ব আৰু গাব:
  - আমাৰ মহান Rus' মহিমা।
  আৰু উদং গোৰোহাৰে শত্ৰুক পালচাৰেৰে আঘাত কৰিব। আৰু তেওঁ তৰোৱাল লৈ কাটিব ...
  হয়, হিটলাৰৰ পাঁচজন গাৰ্ডে অতি বিখ্যাতভাৱে ম" ডাউন কৰে। সঁচাকৈয়ে ছোৱালীৰ এইটোৱেই প্ৰয়োজন।
  আৰু তেওঁৰ লগত থকা ল"ৰাটো অলেগ ৰাইবাচেংকো ইমানেই শীতল! আৰু নাজীয়ে অতি বিখ্যাতভাৱে নিঃশেষ কৰে।
  এইজনেই টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰা।
  স্লেছৰ দৰে তৰোৱাল। আৰু তেওঁ এটা ঘূৰণীয়া ল"ব, আৰু নাজীসকলক তৰোৱালেৰে কাটি পেলাব। আৰু পালছাৰে খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰিব।
  আৰু গৰ্জন:
  - ইউৰোপৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  আৰু ইয়াত নাটাছা আক্ৰমণাত্মকভাৱে। ইমান ক্ৰোধিত। আৰু লগতে ৰঙা নিপলৰ পৰাও পালচাৰ মুক্ত হ"ব। আৰু ফেচিষ্টসকলক চেপি ধৰে। আৰু খালী ভৰিৰে এনে মাৰাত্মক পালচাৰ নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - ৰাছিয়ান দেৱতা গৌৰৱ!
  জোয়া নিজেই আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। আৰু তাই সকলো নাজীক তৰোৱালেৰে হত্যা কৰিলে। আৰু তেওঁলোকৰ ছালখন কাটি ঢোল এটা কৰি লওক। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে চালনীত। আৰু উদং গোৰোহা এটাৰে, যেন নাজীৰ দ্বাৰা, তেওঁ বলি হ"ব। আৰু ৰঙা নিপলৰ পৰা শক্তিৰ প্ৰবাহৰ সৈতে চাৰ্জ। বাৰু, নাজীয়ে সঁচাকৈয়ে আঘাত দিব লাগিব।
  আৰু জোয়াই নিজকে চিঞৰি উঠে:
  - পবিত্ৰ Rus' জন্য!
  আৰু তাৰ পিছত অগাস্টিন আৰু অধিক সক্ৰিয় হৈ পৰিল। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে পালছাৰো লঞ্চ কৰিলে। আৰু বিজুলীৰ পোহৰৰ দৰে ৰঙা নিপলৰ পৰা। আৰু যেন উদং গোৰোহাৰ পৰা, ই এটা পালচাৰ, জ্বলি থকা বিজুলী এৰি দিব।
  আৰু চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - ক'লা ঈশ্বৰৰ কৃপা আমাৰ লগত আছে!
  আৰু ৰঙা চুলিৰ চয়তানে শত্ৰুক লৈ চৰ মাৰিব।
  আৰু ইয়াত স্বেটলানা আক্ৰমণত নামি পৰিছে। এগৰাকী ছোৱালী যি মাত্ৰ উজ্জ্বল ৰঙৰ ফুল।
  নাজী আত্মবিশ্বাসেৰে জ্বলি উঠে। আৰু ৰুবি নিপলৰ পৰা এনে মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণ পঠায়। যে সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত জুই জ্বলাই দিব পাৰি। আৰু তেওঁলোকে তাক লৈ গ"ল, তেওঁলোকে সকলো নাজীক জুই লগাই দিলে।
  হয়, হিটলাৰৰ অসুবিধা হ"ব, যিহেতু এনে ক্ষমতা তেওঁৰ বিৰুদ্ধে।
  কিন্তু স্বেটলানাই চিঞৰিলে:
  - আৰু বগা ঈশ্বৰৰ প্ৰেম আমাৰ লগত আছে!
  পাঁচটা নিজৰ ওচৰলৈ গতি কৰে। কোনো কৰুণ নোহোৱাকৈ নাজীক চেপি ধৰে। আৰু নৰকীয় নিঃশেষ দেখুৱাইছে। সেইজনেই এনে ছোৱালীৰ বাটত বাধা দিবলৈ সাহস কৰে, সি মৰিব।
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে অলেগ। ওচৰৰ পৰা ওচৰলৈ ল'ৰাটো আহে হিটলাৰৰ অফিচলৈ। কেনেকৈ বনৰীয়াকৈ তৰোৱালবোৰ চেপি ধৰে। আৰু শিশুটিৰ উদং ভৰিৰে পালছাৰ বাহিৰলৈ পঠিয়াই দিয়ে।
  হয়, নাজীসকলৰ ভাগ্য নাছিল, ইমান ডেছিং ছোৱালী আৰু এজন ল"ৰাৰ লগত যোগাযোগ হৈছিল।
  ইয়াত নাটাছাই তাইৰ ৰঙা নিপলৰ পৰা এনে অগ্নিময় কুঁৱলী এৰি দিব। আৰু ইমানবোৰ ফেচিষ্ট জ্বলাই দিয়া হৈছে। এইজনী ছোৱালী, এজন প্ৰকৃত টাৰ্মিনেটৰ আছে।
  আৰু ইয়াত শত্ৰুৰ ওপৰত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে হত্যাকাৰী কেনেকৈ নিক্ষেপ কৰিব পাৰি। আৰু বিশেষভাৱে চুদিব।
  তাৰ পিছত নাটাছাই চিঞৰিব:
  - ইউ এছ এছ আৰ গৌৰৱ!
  জোয়াও আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। ইয়াৰ পৰা ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপলবোৰে এটা অগ্নিময় ধাৰা দিব। আৰু বিপক্ষক পৰাস্ত কৰে। আৰু পালৰ পিছত পাল দিয়ে। আৰু তেওঁ ৰঙা নিপল লৈ শত্ৰুৰ ওপৰত গুলী চলাব।
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে শত্ৰুক আঘাত কৰিব।
  তাৰ পিছত তেওঁ গায়-
  - আমাৰ পৃথিৱীলৈ গৌৰৱ!
  অগাস্টিনৰ আক্ৰমণত আৰু অধিক। বন্য ফালেও। বিপক্ষক পাউণ্ড কৰে। আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত ৰঙা নিপল নিক্ষেপ কৰে, অতি জ্বলন্ত ডিস্ক। তেওঁলোকে আক্ষৰিক অৰ্থত নাজীক জ্বলাই ছাই কৰি পেলায়।
  আৰু যোদ্ধাই গৰ্জন কৰে:
  - এটা ডাঙৰ জয়ৰ বাবে!
  কিন্তু আক্ৰমণত স্বেটলানা। ইমান উগ্ৰ আৰু আক্ৰমণাত্মক। তাই ফ্ৰিটজখন খালী ভৰিৰে ঢাকি ৰাখে। আৰু ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপলৰ পৰা, যিদৰে ই মুক্ত কৰিব, কিবা এটা যথেষ্ট মাৰাত্মক।
  আৰু তেওঁ নাজীক লৈ জ্বলাই দিব, তাৰ পিছত ধূলি।
  ছোৱালীজনীয়ে লৈ গৰ্জন কৰিলে:
  - শক্তিশালী, ৰাছিয়ান দেৱতাৰ বাবে!
  পাঁচজনে লৈ ফুৰাৰৰ অফিচলৈ ব্ৰেক থ্ৰু কৰিলে। হিটলাৰ বুঢ়া। ধূসৰ চুলি ওলাল, আৰু কপালত টান দাগ ওলাল। এজন চুটি মানুহ। ছোৱালী আৰু ল'ৰাৰ সন্মুখত আঁঠু লৈ পৰিল।
  নাটাছাই তাইৰ উদং তেজ ওলোৱা ভৰিখন তাৰ হাতত ঠেলি দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - কুকুৰটোক চুমা খা!
  হিটলার ভয় খাই চুমা খালে...
  জোয়াইও ফুৰাৰক তাইৰ উদং গোৰোহাত চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰালে। হিটলাৰক বশ কৰা হ"ল।
  তাৰ পাছত অগাস্টিনৰ উদং ৰুক্ষ তলুৱাতো চুমা খালে। তাই যথেষ্ট হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  শ্বেতলানাইও তাইৰ উদং ভৰিৰ চুমা খাব লগা হ"ল। তাৰ পিছত ফুহৰাৰৰ ছোৱালীবোৰে হাত ভৰি ধৰি ধৰিলে। আৰু টানি থাকোঁতে সিহঁত চাৰিটা ভাগত ফাটি গ"ল।
  আৰু হিটলাৰে ১৯৫৬ চনৰ মাত্ৰ ৯ আগষ্টত এক যন্ত্ৰণাদায়ক জোকাৰণিৰ পৰা ল"লে আৰু মৃত্যুবৰণ কৰিলে।
  সমগ্ৰ বিশ্বক দখল কৰা সৰ্বকাল আৰু জনগোষ্ঠীৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ অপৰাধীৰ ৰাজত্বৰ অন্ত পৰিল।
  মহান আৰু ৰক্তাক্ত একনায়কত্ববাদীজনৰ পিছত শ্বেলেনবাৰ্গে হিমলাৰৰ ঠাইত ৰাজপাটত বহে। আৰু কৃত্ৰিম প্ৰজননৰ দ্বাৰা লাভ কৰা হিটলাৰৰ পুত্ৰসকলৰ ভিতৰত আটাইতকৈ সক্ষমজনক আনুষ্ঠানিক উত্তৰাধিকাৰী হিচাপে ঘোষণা কৰা হৈছিল।
  কিন্তু... ক্ষমতাৰ বাবে সংগ্ৰাম আৰম্ভ হ"ল, শ্বেলেনবাৰ্গক মেইনষ্টাইনে উফৰাই পেলালে আৰু ৰক্তাক্ত শ্ব"ডাউন আৰম্ভ হ"ল।
  
  HELL TERMINATOR ক্লিপ
  ১৯৪২ চনৰ বসন্ত কালত জাৰ্মান বিশেষজ্ঞসকলৰ এজনে আৱিষ্কাৰ কৰে যে তেওঁ জাৰ্মান জাল নথি-পত্ৰত ষ্টেইনলেছ ষ্টীলৰ ক্লিপ ব্যৱহাৰ কৰে, আনহাতে ৰাছিয়ানসকলে কেৱল সাধাৰণ লোহা ব্যৱহাৰ কৰে। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ এই কথা হাইকমাণ্ডক জনাই দিলে।
  ইয়াৰ পিছত এই সূক্ষ্মতাক লক্ষ্য কৰা হ"ল আৰু জাৰ্মান এজেণ্টসকলে বহু কমকৈ বিফল হ"বলৈ ধৰিলে।
  আৰু ফলত ফ্ৰিটজে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰৰ ফ্লেংকত আক্ৰমণৰ পৰিকল্পনা প্ৰকাশ কৰিলে। আৰু সৈন্যবাহিনীক পুনৰ গোট খোৱা হ"ল। ১৯ নৱেম্বৰত যেতিয়া আক্ৰমণ আৰম্ভ হৈছিল, তেতিয়া ৰঙা সেনাবাহিনীৰ সন্মুখত আছিল অতি শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা। তদুপৰি আক্ৰমণৰ দিনটোত বতৰটো বিমানবন্দৰ নোহোৱা হৈ পৰিল, আৰু ইয়াৰ ফলত বিমান পৰিবহণ অক্ষম হৈ পৰিল, আৰু আৰ্টিলাৰীৰ প্ৰস্তুতিৰ প্ৰভাৱ হ্ৰাস পালে।
  তেতিয়া জাৰ্মানীয়ে থিয় দিব পাৰিছিল আৰু যুদ্ধ এমাহতকৈও অধিক সময় ধৰি চলিছিল আৰু ৰঙা সেনাবাহিনীৰ বাবে বিশেষ সফলতা নাপালে।
  আফ্ৰিকাও অলপ বেলেগ। ৰমেলে ইউৰোপৰ পৰা অধিক শক্তিবৰ্ধক শক্তি লাভ কৰে, আৰু আমেৰিকানজনৰ বিৰুদ্ধে এক ভয়ংকৰ আক্ৰমণ চলাবলৈ সক্ষম হয়। এক লাখ পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক অপ্ৰশিক্ষিত আৰু অনভিজ্ঞ আমেৰিকান সৈনিকক বন্দী কৰা হৈছিল। আৰু ৰমেলৰ সৈন্যই আলজেৰিয়া আৰু মৰক্কোকো দখল কৰিছিল।
  ইয়াৰ পিছত আমেৰিকাই ৱেৰমাখ্টৰ সৈতে যুদ্ধবিৰতিৰ বাবে অনুৰোধ জনায়। যুদ্ধৰ পৰা আমেৰিকা আঁতৰি যোৱাৰ সুযোগ লৈ জাৰ্মানীয়ে ৰমেলক আৰু অধিক শক্তিশালী কৰি লিবিয়া আৰু ইজিপ্তত ব্ৰিটেইনক পৰাস্ত কৰে। একে সময়তে শীতকালত জাৰ্মানীয়ে লেনিনগ্ৰাডৰ ওচৰত ৰঙা সেনাৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰে, আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰত আৰু ৰেজেভ-চাইচভ দিশত আক্ৰমণৰ নতুন প্ৰচেষ্টাক প্ৰতিহত কৰে। বসন্তটো তুলনামূলকভাৱে শান্তভাৱে পাৰ হৈ গ"ল। শীতকালত সফলতা লাভ নকৰাৰ বাবে ইউ এছ এছ আৰে শক্তি ৰাহি কৰিলে। আৰু জাৰ্মানসকলে আফ্ৰিকা আৰু মধ্যপ্ৰাচ্যত আগবাঢ়িছিল। ইজিপ্ত, ইৰাক আৰু কুৱেইটৰ পতনৰ পিছত বন্দী। ছিৰিয়াৰ এটা অংশ তুৰ্কিয়ে দখল কৰিছিল। যি ব্ৰিটেইনৰ সৈতে যুদ্ধত নামিছিল।
  গৰমৰ দিনতো পূব ফ্ৰণ্টত নিস্তব্ধতা আহিছিল। নাজীয়ে চুডানত আগবাঢ়িছিল, আৰু ইৰাণ আৰু মধ্যপ্ৰাচ্যলৈ আগবাঢ়িছিল। আগষ্ট মাহতহে ষ্টেলিনৰ সৈন্যই ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰত আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু আকৌ তেওঁলোক কঠিন জাৰ্মান ডিফেন্সত আবদ্ধ হৈ পৰিল।
  কৱচ বিন্ধিব পৰা, সঠিক আৰু দ্ৰুত গুলী চলোৱা কামান থকা পেন্থাৰে প্ৰতিৰক্ষামূলক যুদ্ধত বিশেষভাৱে ভাল বুলি প্ৰমাণিত হৈছিল।
  জাৰ্মানসকলে গোটেই তেৰচল্লিশ বছৰটো পূব দিশত প্ৰতিৰক্ষামূলকভাৱে কটায়। ইয়াৰ মাজতে তেওঁলোকে আফ্ৰিকা দখল কৰে আৰু ইৰাণ ভাৰতত প্ৰৱেশ কৰাৰ পিছত জাপানীসকলৰ সৈতে একত্ৰিত হয়।
  শীতকালত ৰঙা সেনাই প্ৰায় আগবাঢ়িব পৰা নাছিল। ষ্টেলিনে শান্তিৰ সম্ভাৱনাৰ অনুসন্ধান কৰিছিল। আৰু জাৰ্মানসকলে ব্ৰিটিছ উপনিবেশবোৰ হজম কৰিলে। চাৰ্চিল অসুস্থ হৈ পৰে, আৰু নিৰাপত্তাহীনতা অনুভৱ কৰি তেওঁ উপনিবেশসমূহ হেৰুৱাৰ পিছত জাৰ্মানসকলৰ সৈতে যুদ্ধবিৰতি লয় আৰু সমাপ্ত কৰে। ইয়াৰ ফলত পূবৰ নাজীৰ হাত মুকলি হ"ল।
  আৰু ১৯৪৪ চনৰ মে" মাহত ৱেৰমাখ্টৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়, কেছপিয়ান সাগৰৰ দিশত।
  "পেন্থাৰ" -২ আৰু "টাইগাৰ" -২ যুদ্ধত অংশ লৈছিল। এই মেচিনবোৰে নিজৰ শক্তি দেখুৱাইছিল যদিও মূল কথাটো হ"ল জেট বিমান যিবোৰ আৰু সমান নাছিল। বিশেষকৈ এম ই-২৬২ আৰু এক্স ই-১৬২।
  হয়, আৰু বহু আৰব, আফ্ৰিকান, ভাৰতীয়ক পদাতিক বাহিনীত নিযুক্তি দিয়া হৈছিল। সেইবোৰ কামানৰ ঘাঁহৰ দৰে আগলৈ বগাই গ"ল।
  বাৰু, যুদ্ধত কি হ"ব গতিকে যুদ্ধত!
  শত্ৰুৱে মৃতদেহ নিক্ষেপ কৰি কেছপিয়ান সাগৰলৈ সোমাই যায় আৰু স্থলপথেৰে ককেছাছক অস্বীকাৰ কৰে। আৰু তুৰ্কীয়ে দক্ষিণৰ পৰা আঘাত কৰিলে, আৰু ৰমেলৰ সৈন্যই।
  সম্পূর্ণ ব্লক...
  ৱেৰমাখ্টে তিনিশৰো অধিক ডিভিজন আক্ৰমণত নিক্ষেপ কৰিছিল, বেছিভাগেই বিদেশীৰ পৰা। আৰু তেওঁ উল্লেখযোগ্য অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে।
  যদিও ৰঙা সেনাই বীৰত্বৰে যুদ্ধ কৰিছিল।
  বিশেষকৈ নাটাছা, জোয়া, অগাস্টিন আৰু স্বেটলানা নামৰ চাৰিগৰাকী ছোৱালী।
  বিশেষকৈ খালী ভৰিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিছিল বিখ্যাত।
  কিন্তু সাহসী চাৰিজন আৰু ধুনীয়া ডাইনীবোৰো সাধাৰণতে শক্তিহীন হৈ পৰিল।
  গ্ৰীষ্মকালত ককেছাছ সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰা হৈছিল। শৰৎকালত ফ্ৰিটজে দক্ষিণৰ পৰা আগবাঢ়ি গৈ ছাৰাটভ আৰু কুইবিশ্বেভকো দখল কৰে। আৰু লগতে উৰালস্ক, গুৰিয়েভ আৰু অৰেনবাৰ্গৰ কাষ চাপিল।
  শীতকালত সিহঁত ৰৈ গ"ল। সাময়িক শান্তিৰ সৃষ্টি হ"ল। কেৱল অৰেনবাৰ্গতেই যুদ্ধ হৈছিল। আৰু এই চহৰখন আকৌ কিংবদন্তি হৈ পৰিল। তেওঁৰ মাজত তেওঁলোকে মনত পেলাইছিল এমেলিয়ান পুগাচেভৰ যুগ।
  কিছুদিন ফুৰাৰে আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনৰ সৈতে চূড়ান্ত শান্তিৰ আলোচনা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। তাৰ পিছত তেওঁলোকে জাপানৰ সৈতে যুদ্ধ অব্যাহত ৰাখিলে। যদিও সফলতা লাভ কৰা নাই। সাগৰত থকা চামুৰাইয়ে কেইবাটাও জয় লাভ কৰে।
  ১৯৪৫ চনৰ বসন্ত কালত ২০ এপ্ৰিলত অপাৰেচন "ক্ৰেমলিন" আৰম্ভ হয়, মস্কোত আক্ৰমণ কৰা হয়।
  যুঁজখন অতি তীব্ৰ হৈ পৰিল। জাৰ্মানসকলক ৰক্তাক্ত যুদ্ধলৈ টানি অনা হৈছিল। ছোভিয়েট সৈন্যই বীৰত্বপূৰ্ণভাৱে যুদ্ধ কৰিছিল। তথাপিও তিনিমাহ ধৰি জেট বিমান ব্যৱহাৰ কৰি, শেহতীয়া ই-ছিৰিজৰ টেংক ব্যৱহাৰ কৰি জাৰ্মানীয়ে মস্কোক ঘেৰি ধৰিলে। আন দিশত তেওঁলোকে টাম্বোভ, পেঞ্জা, উলিয়ানভস্কক লৈ উফাৰ ফালে আগবাঢ়িবলৈ সক্ষম হয়।
  আগষ্ট মাহত ৰিয়াজানৰ পতন ঘটিছিল আৰু মস্কোৰ সৈতে ব্যৱধান আৰু অধিক বৃদ্ধি পাইছিল।
  ষ্টেলিনে যিকোনো চৰ্তত শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল। ফুহৰাৰে এই কথা আওকাণ কৰিলে। কিন্তু মস্কোৱে ডিচেম্বৰলৈকে টিকি থাকিল, যেতিয়া, শেষত, ইয়াক লোৱা হ"ল।
  বছৰৰ শেষৰ ফালে ফ্ৰিটজে গৰ্কি আৰু কাজান দুয়োটাকে দখল কৰে।
  ১৯৪৬ চনৰ মে" মাহত শীতকালীন বিৰতিৰ পিছত ফ্ৰিটজ জাহাজ উৰালছলৈ গুচি যায়। যুদ্ধবোৰ ইতিমধ্যে ইমান তীব্ৰভাৱে নহয় পূৰ্ণগতিত চলি আছিল। বহু সেনাপতিয়ে বিশ্বাসঘাতকতা কৰি যুদ্ধ নোহোৱাকৈ আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল। হয়, আৰু ষ্টেলিন নিজেই ষ্ট্ৰোক হৈছিল, আৰু ইমান যুদ্ধৰ বাবে সাজু নাছিল।
  শ্বেৰ্ডলভস্ক দখল কৰাৰ পিছত ইউ এছ এছ আৰ চৰকাৰ নভোচিবিৰ্স্কলৈ গুচি যায়।
  কিন্তু ৱেৰমাখ্ট সেনাইও তেওঁলোকৰ গোৰোহাত অনুসৰণ কৰিলে।
  বছৰটোৰ ভিতৰতে চহৰবোৰ দখল কৰা হৈছিল। নভোচিবিৰ্স্কক ধুমুহাৰ দৰে লোৱাৰ পিছত ষ্টেলিনে ব্যক্তিগত সুৰক্ষাৰ বিনিময়ত আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ সন্মত হয়।
  আৰু অতি সোনকালেই জাপান আৰু আমেৰিকাৰ মাজত শান্তি চুক্তি সম্পাদন কৰিলে। ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাই শেষত ৱেৰমাখ্টৰ সকলো লাভক স্বীকৃতি দিলে।
  হিটলাৰে বহু ভূখণ্ড দখল কৰি জাপানীসকলৰ লগতে নিজাকৈ ঔপনিৱেশিক সাম্ৰাজ্য গঢ়ি তুলিছিল।
  কিন্তু তেওঁৰ বাৰ্জ কৰিবলৈ বেছি সময় নালাগিল। ১৯৫৭ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত ডাইনী ছোৱালীকেইজনীয়ে ফুহৰাৰৰ বিৰুদ্ধে অভিযান চলোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয়। ইতিমধ্যে আদবয়সীয়া একনায়কত্ববাদীৰ বাসগৃহত চাৰিজন ডাইনীৰ আক্ৰমণ।
  যোদ্ধাসকলে, বিকিনি পিন্ধি, হাতত যাদুৰ তৰোৱাল লৈ, আৰু খালী ভৰিৰে বিজুলী আৰু পালছাৰ নিক্ষেপ কৰি।
  নাটাস্কাই নাজীসকলক কাটি বতাহৰ চকল এটা চলাইছিল আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে শক্তিৰ গোট এটা পেলাইছিল, চিঞৰিছিল:
  - মাতৃভূমিৰ মহিমা!
  জোয়াই যাদুকৰী তৰোৱালেৰে কাটি পেলালে। তাই নাজীৰ পেট ফালি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - নতুন সীমান্তৰ বাবে!
  আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে কেনেকৈ পালচাৰ এৰি দিব লাগে।
  তাৰ পিছত অগাস্টিনৰ আক্ৰমণত। তেওঁ যাদুৰ তৰোৱাল লৈ মিল এটাও চলায়। তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক কিবা এটা দলিয়াই দিয়ে।
  তেতিয়া ৰঙা হাৰ্পিয়ে কয়:
  - ক'লা ঈশ্বৰৰ বাবে!
  আক্ৰমণৰ পিছত শ্বেতলানা। ইয়াৰ উপৰিও ই তৰোৱালেৰে কাটিছে, আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বিজুলী এৰি দিয়ে, নাজীসকলক কাটি পেলায়।
  তাৰ পিছত নাটাছাই আক্ৰমণত হিটলাৰৰ দেহৰক্ষীক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - আৰু মই এটা ইংগিত, মই সকলো নাজীক কাটি দিম!
  আৰু পালছাৰ ছোৱালীৰ দৰে খালী ভৰিৰে, আৰু তাই দলিয়াই দিব।
  আৰু ইয়াত আক্ৰমণত জোয়া। ঘূৰোৱাৰ দৰে তৰোৱাল, আৰু মাংস কাটি। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ বিজুলী এৰি দিব।
  তেতিয়া ই চিঞৰিব:
  - মোৰ এগৰাকী ছুপাৰ গাৰ্ল আছে!
  অগাস্টিনৰ আক্ৰমণত আৰু অধিক। ইও ঘূৰায় ... আৰু সি বুকুৰ পৰা দুটামান বজ্ৰপাত পেলাই দিলে। আৰু খালী ভৰিৰে পালচাৰে নিক্ষেপ কৰিব, আৰু চিঞৰিব:
  - মই এজন ছুপাৰ ৱাৰিয়ৰ!
  আৰু তাইৰ ৰঙা চুলিখিনি সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰৰ দৰে উৰি ফুৰে।
  আৰু ইয়াত স্বেটলানা আক্ৰমণত নামি পৰিছে।
  তাইৰ তৰোৱালবোৰ ঘূৰি থাকে আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে শক্তিৰ গোটবোৰ সিঁচৰতি কৰে আৰু তাইৰ নাভিৰ পৰা বিজুলী উৰি যাব।
  ছোৱালীজনীয়ে গান গাইব:
  - আমি অজগৰডাল কাটি ফুৰাৰক হত্যা কৰিম!
  নাটাছাইও আক্ৰমণত তৰোৱাল দোলা দিয়ে, আৰু নাজীক কাটি পেলায়। আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু কফিনে নাজী প্ৰহৰীসকলক ড্ৰাইভ কৰে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ মাজতে গান গাইছে:
  - মই এজন এনিহিলেটৰ যুঁজাৰু,
  আৰু মহান টাৰ্মিনেটৰ...
  পৰমাণুটো একেলগে পচি গ"ল,
  আৰু বেৰৰ ওপৰত মূৰটো!
  জোয়াই আক্ৰমণাত্মকভাৱে লৈছিল আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে দলিয়াই দিছিল, যিটোৱে ছাদখন উৰুৱাই দিয়ে।
  আৰু কেনেকৈ গাব লাগে:
  - মহাকাশ দূৰত্বলৈ গৌৰৱ!
  আৰু আকৌ তাইৰ তৰোৱালে শত্ৰুবোৰক সৰু সৰু টুকুৰাত ফালি পেলালে, আৰু ফটা মাংসৰ টুকুৰা কৰি পেলালে।
  আৰু ইয়াত অগাস্টিনৰ আন্দোলনত। কেনেকৈ তাই নাজীক থ্ৰেছ কৰে। আৰু ৰক্তাক্ত মাংসৰ টুকুৰাবোৰ সকলো দিশতে উৰি যায়।
  আৰু খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনীয়েও পালচাৰৰ ওচৰত হাৰ মানিব আৰু ঘেউ ঘেউব।
  - মই বৰ ধুনীয়া! যিটো সকলোৱে ভাল পায়!
  আৰু ইয়াত স্বেটলানা খোজ কাঢ়িছে। ইয়াৰ উপৰিও নাভিৰ পৰা বিজুলী মুক্ত কৰিব। আৰু খালী ভৰিৰে পালচাৰ নাজীৰ ওপৰত পৰিব। আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ, ভাল, মাত্ৰ জল্লাদবোৰ।
  তেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - মাতৃভূমিৰ মহিমা!
  নাটাছা বনৰীয়া উন্মাদনাত পৰিছে। ফ্ৰিটজক আক্ৰমণ কৰে। সেইবোৰ টুকুৰা-টুকুৰ কৰে, আৰু খালী গোৰোহাৰে অগ্নিময় বুদবুদ নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু নিজৰ মাজতে গান গায়:
  - আমাৰ ঘৰলৈ গৌৰৱ!
  আৰু তাইৰ নাভিৰ পৰাও শক্তিৰ গোট এটা তললৈ নামি গ"ল।
  জোয়াই তৰোৱাল লৈ বতাহৰ চকল এটা চলায়। এজাক ফেচিষ্টক কাটি পেলায়। আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰ দৰেই ই শত্ৰুৰ ওপৰত নিক্ষেপ কৰিব। আৰু বিৰোধীসকলক সকলো দিশতে সিঁচৰতি কৰা।
  তাৰ পিছত তেওঁ গায়-
  - ৰাছিয়ান tsars গৌৰৱ!
  ইয়াত অগাস্টিন কঠিন আক্ৰমণত। বিপক্ষক কাটি পেলায়। আৰু এতিয়া তাইৰ উদং ভৰিখনে বিজুলী নিক্ষেপ কৰিব... আৰু তাইৰ উদং নাভিৰ পৰা এটা পালচাৰ উৰি যাব। আৰু হিটলাৰৰ দেহৰক্ষীৰ দিশত সিঁচৰতি হৈ পৰে।
  তেতিয়া ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - মোৰ পৰা দয়ালৈ অপেক্ষা নকৰিবা!
  Svetlana আক্রমণাত্মক... বিপক্ষক কাটি, তেওঁলোকক গুড়ি. নাভিৰ পৰা বজ্ৰপাত নিক্ষেপ কৰে। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, যেন জিলিকি থকা, গোটেই শক্তিৰ ঢৌ বৈ থাকে।
  আৰু নিজৰ মাজতে গান গাই।
  - মই বৰ কৃতজ্ঞ
  বান্দৰতকৈ মই শীতল!
  নাটাছাও আক্ৰমণাত্মক ... কেনেকৈ তাই তৰোৱালেৰে কাটিছে। আৰু খালী ভৰিৰে হত্যাকাৰীয়ে লঞ্চ কৰিব। আৰু ইয়াত নাভিৰ পৰা বিজুলীৰ উৰণ।
  তেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে গুৰুগুৰুকৈ কয়:
  - পিতৃভূমিৰ গৌৰৱৰ বাবে!
  ইয়াৰ পিছত আহে জোয়া। ই শত্ৰুকো ধ্বংস কৰে। মুখৰ পিছফালৰ পৰা বিজুলী উৰি যায়। তেওঁ নাভিৰে শক্তিৰ থোকাবোৰ পেলাই দিয়ে। আৰু তেওঁ নিজৰ মাজতে গৰ্জন কৰে।
  - মই থ্ৰ'ইং চেম্পিয়ন!
  আৰু ঘূৰণীয়া ভৰিৰ দৰে উদং ভৰি।
  আৰু অধিক অগাষ্টিনে আক্ৰমণাত্মকভাৱে। তেওঁ নাজীসকলক তৰোৱালেৰে কাটি পেলায়, আৰু সৰু সৰু বিলাহী কৰি কাটি দিয়ে। আৰু খালী ভৰিৰে পালচাৰৰ দৰে দলিয়াই দিব। আৰু আনকি নাভিৰ পৰা দুটা বজ্ৰপাত... আৰু ডজন ডজন ফেচিষ্টক ঠাইতে ভাজি দিয়া হয়!
  ৱাৰিয়ৰে গাইব:
  - মা মাৰ নামত!
  আৰু আকৌ, পালছাৰ হাতুৰীৰ দৰে খালী ভৰি!
  আৰু তাৰ পিছত আক্ৰমণাত্মক স্বেটলানাত। এইজনী ছোৱালী যিয়ে ইয়াতকৈ শীতল হ"ব নোৱাৰে। এই যোদ্ধাই তাক লৈ খালী ভৰিৰে বিজুলী নিক্ষেপ কৰিব। আৰু নাভিৰ পৰা উৰি যাব বিনাশৰ বুদবুদ। আৰু এইদৰেই যোদ্ধাজনে চিঞৰিব:
  - মোৰ মনত পোহৰ হৈ গ"ল যে কাঠফুলাটোৰ চেলেং আছে!
  নাটাছা খোজ কাঢ়িছে। স্ক্ৰল কৰি ডজন ফেচিষ্টে কাটি পেলালে। আৰু ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিনাশৰ সামগ্ৰীটো মুকলি কৰি দিলে। নাভিৰ পৰা বিজুলীৰ ধাৰা, আৰু গাইছিল:
  - চিৰন্তন মোৰ, পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ ৰজা!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা এটা পালচাৰ উৰি গ"ল।
  জোয়াই লৰচৰ কৰি থাকিল। তাই তৰোৱালেৰে লৈ কাটি পেলালে। শত্ৰুৱে থেতেলিয়াই পেলালে, চকু টিপিয়াই দিলে নীলাচলৰ চকু। আৰু নাভিৰ পৰা শক্তিৰ এটা স্তম্ভ। আৰু খালী ভৰিৰে ধ্বংসৰ পালছাৰ।
  আৰু কেনেকৈ গাব লাগে:
  - মই চেম্পিয়ন হ'ম!
  আৰু তাৰ পিছত অগাস্টিনৰ গতিবিধিত ... তাইৰ তৰোৱালবোৰ, মিলৰ ব্লেডৰ দৰে। সি নিঃসংকোচে নিজকে কাটি পেলায়। আৰু নাভিৰ পৰা যাদুকৰী জুইৰ পৰা চোকা কাঁড় উৰি যায়। আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰিয়ে এনেধৰণৰ বিনাশৰ উপহাৰ দিয়ে।
  আৰু লাল চুলিৰজনীয়ে নিজেই গৰ্জন কৰে:
  - বিগ চেম্পিয়নশ্বিপ!
  স্বেতলানাও উপহাৰ নহয়। তাই লৈ খালী ভৰিৰে ভঙা গিলাচৰ টুকুৰাবোৰ পেলাই দিলে। আৰু দুডজন ফেচিষ্ট মৃত অৱস্থাত পৰি থাকিল। আৰু নাভিৰ পৰা কেনেকৈ গোটেই ৰেখা এটা দিব। আৰু ই কাটি পেলাব, সমস্যা নোহোৱাকৈ, সকলো নাজীক।
  আৰু চকু টিপিয়াই তেওঁ মন্তব্য কৰে:
  - মোৰ ডাঙৰ সপোন!
  নাটাছাই যাদুকৰী তৰোৱালেৰে ট্ৰিপল উইণ্ডমিলটো ঘূৰাই দিব। খালী আঙুলিৰে উপহাৰ লৈ দলিয়াই দিব। আৰু তাৰ খালী গোৰোহাটোৰে, অগ্নিময়টোৱে কেইটামান বুদবুদ দিব...
  আৰু নাভিৰ পৰা গোটেই বিজুলীৰ ধাৰা।
  তাৰ পিছত তেওঁ গায়-
  - লেজাৰ তৰোৱাল,
  শত্ৰুক কাটিব বিচাৰে!
  জোয়া আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ প্ৰকৃত হীৰা ড্ৰিল। আৰু ফ্ৰিটজক থেতেলিয়াই পেলাওক, এশ পাউণ্ডৰ খোলাৰ দৰে। কিন্তু যেতিয়া ছোৱালীকেইজনীয়ে খালী ভৰি দুখন লৈ ৰক্তাক্ত কিবা এটা দলিয়াই দিলে।
  আৰু তাৰ পিছত লৈ গ"ল আৰু ভাঙি গ"ল।
  জোয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  আমি নতুন চেম্পিয়ন!
  আৰু ইয়াত অগাস্টিন গতিশীল। কেনেকৈ তাই শত্ৰুক কাটি পেলায়। আৰু তাইৰ তৰোৱালৰ দোলনাই সকলোকে কাটি পেলায়।
  আৰু খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ সকলো ধৰণৰ উপহাৰ উৰি ওলাই যায়।
  আৰু অগাষ্টিনে গাইছিল:
  - মোৰ পবিত্ৰ বিজুলী!
  আৰু তাইৰ মুখৰ পৰা জুই ওলাই যায়!
  আৰু ইয়াত স্বেটলানা খোজ কাঢ়িছে। নাভিৰ পৰা একেদৰেই হত্যাকাৰী শক্তিৰ উপহাৰ মুকলি কৰি দিলে।
  তেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - মই এবছল্ট চেম্পিয়ন!
  আৰু খালী ভৰিখন লৈ পালচাৰ পঠালে। আৰু তাইৰ ডিঙিৰ পৰা নৰকৰ জুই উৰি গ"ল। আৰু এতিয়া উদং গোৰোহাটো বুদবুদৰ ওচৰত বলি হ"ল।
  আৰু নাভিৰ পৰা এটা মাৰাত্মক আৰু হত্যাকাৰী বিজুলী উৰি যায়।
  নাটাছাইও তৰোৱাল ব্যৱহাৰ কৰিছিল। বহুত ফেচিষ্টক কাটি পেলালে। আৰু কেনেকৈ বিজুলীৰে নাভিৰ পৰা মুক্ত হ"ব। আৰু ফুহৰাৰৰ দেহৰক্ষীসকলক সৰু সৰু টুকুৰাত ভাঙি পেলাওক।
  ইয়াৰ পিছত তেওঁ গাইব:
  - শেষলৈকে পিতৃভূমি আৰু স্বাধীনতাৰ বাবে!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে সম্পূৰ্ণ মাৰাত্মক কিবা এটা মুকলি হ"ব।
  জোয়াই শত্ৰুক আক্ৰমণ কৰি, আৰু দাঁত উদঙাই, গৰ্জন কৰিলে:
  - বন্য ক্ৰু! শত্ৰুক ভাঙি পেলাওক!
  আৰু খালী ভৰিৰে বাহিৰলৈও পেলাই দিব। আৰু নাভিৰ পৰাই এনে মাৰাত্মক শাৰীবোৰ গ"ল।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - ডাঙৰ লাজ!
  আৰু তাৰ পিছত অগাস্টিনে লৰচৰ কৰিলে। তাইও পান্নাৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল। আৰু তাই নাভিৰ পৰা বিজুলীৰ গোট এটা উলিয়াই দিলে। আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই শত্ৰুৰ ওপৰত লঞ্চ কৰিলে।
  আৰু তাই চিঞৰি চিঞৰি তৰোৱালেৰে আঘাত কৰিলে।
  - মই সকলো বিশ্ব চেম্পিয়নৰ ওপৰত!
  আৰু তাৰ পিছত আক্ৰমণত স্বেটলানা। গতিকে সকলোৱে মৰিয়াই কাটিছে। আৰু তাই ইমান শীতল আৰু ফ্ৰিস্কি ছোৱালী। লগতে নাভিৰ পৰাও আক্ষৰিক অৰ্থত মেচিনগান ফাটি উৰি যায়। আৰু তেওঁ বহুত ফেচিষ্টক ভাঙি পেলায়। আৰু খালী ভৰিৰে এনে শক্তিৰ বাণ্ডিলবোৰ নৈত উলিয়াই দিয়ে।
  যোদ্ধাই গাইছিল:
  - লক্ষ্য ওচৰ চাপিছে!
  আৰু নিক্ষেপৰ বাবে শক্তি সংগ্ৰহ কৰা!
  হয়, অৱশেষত চাৰিওজনে হিটলাৰৰ অফিচত ফাটি গ"ল। তেওঁৰ সকলো প্ৰহৰীক হত্যা কৰিলে। আৰু বিচনাৰ তলৰ পৰা ফেচিষ্ট নম্বৰ একক টানি উলিয়াই আনিলে।
  হিটলাৰে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - মই পোলেণ্ডক দিম!
  নাটাছাই কটুভাৱে সুধিলে:
  - বা হয়তো ককেছাছ?
  ফুহৰাৰে গৰ্জন কৰিলে:
  - হয়, অন্ততঃ দুটা ককেছাছ, মাত্ৰ মাৰিব নালাগে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ ভৰিত চুমা খা!
  হিটলাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি, তেওঁ মাত্ৰ আঠষষ্ঠি বছৰ সম্পূৰ্ণ কৰিছিল, আঁঠুত খোজ কাঢ়িছিল, আৰু খালী ভৰিৰে, ছোৱালীৰ ঘূৰণীয়া গোৰোহাত চুমা খাইছিল। হাঁহি এটা মাৰি হাঁহিলে।
  ফুৰাৰে ছোৱালীজনীৰ প্ৰতিটো ধূলিময় আৰু তেজ ওলোৱা তলুৱাত তিনিবাৰ চুমা খালে।
  ইয়াৰ পিছত নাটাছাই হিটলাৰক সোঁহাতেৰে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে, বাওঁহাতেৰে জোয়াক লৈ গ"ল, লগতে উদং ভৰিৰে। অগাষ্টিনা আৰু শ্বেটলানাই ফুহৰাৰক খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ভৰিৰ গোৰোহাত ধৰিলে।
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীবোৰে সৰ্বকাল আৰু জনগোষ্ঠীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ অপৰাধীক সকলো দিশলৈ টানিব, আৰু লৈ যাব, টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলাব।
  হিটলাৰৰ হাত-ভৰি দুয়োখন ফাটি গৈছিল আৰু বিষৰ জোকাৰণিৰ বাবে অজগৰ শাসকজনৰ থিতাতে মৃত্যু হৈছিল।
  সেই প্ৰতিশোধে হত্যাকাৰী আৰু পৃথিৱীৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ জল্লাদক বিচাৰি পালে।
  ইয়াতেই সাধুকথাৰ অন্ত পৰে, যদিও এই গ্ৰহত ই এক দুঃস্বপ্ন বাস্তৱত পৰিণত হৈছে, আৰু যিয়েই শুনিলে সেয়া হৈ গ"ল!
  
  
  হিটলাৰৰ বিৰুদ্ধে ডাইনী
  একচল্লিশ বছৰত ক্ৰিট দ্বীপ দখল কৰাৰ পিছত হিটলাৰে ইউ এছ এছ আৰলৈ যোৱাৰ কথা সলনি কৰিলে। যুগোস্লাভিয়াত আক্ৰমণৰ সময়ত ষ্টেলিনে জাৰ্মানীক আক্ৰমণ নকৰাটোৱে ফুৰাৰক পতিয়ন নিয়াইছিল যে পূবৰ পৰা তেওঁৰ লগত মুখামুখি হোৱাৰ কোনো পৰিকল্পনা নাছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও আগজাননীৰ পৰা অনুমান কৰা হৈছিল যে পূবত কোনো সহজ জয় নহ"ব, আৰু তালৈ নগ"লেই ভাল।
  ফ্ৰিটজে ৰমেলৰ গোটটোক শক্তিশালী কৰি তুলিছিল, আৰু তুৰস্কক সৈন্যক মধ্যপ্ৰাচ্যলৈ যাবলৈ দিবলৈ মান্তি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ইজিপ্তত ব্ৰিটিছসকল সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাজিত হয়, আৰু ইৰাক আৰু মধ্যপ্ৰাচ্যৰ পৰা খেদি পঠিওৱা হয়। অলপ পিছতে ফ্ৰাংকোৱে জিব্ৰাল্টাৰ দখল কৰিবলৈ সন্মত হয়।
  ইয়াৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে ইতিমধ্যে কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ আফ্ৰিকালৈ, আৰু আৰু অধিক মধ্যপ্ৰাচ্যলৈ সৈন্য হস্তান্তৰ কৰিব পাৰিছিল।
  পাল ইণ্ডিয়া। আৰু তাৰ পিছত অপ্ৰয়োজনীয় সমস্যা নোহোৱাকৈ মাত্ৰ ছমাহৰ ভিতৰতে কৃষ্ণ মহাদেশখন দখল কৰা হ"ল। আৰু ইয়াৰ শিখৰত উপনীত হৈছিল ১৯৪২ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ আৰু মাতৃ দেশত সৈন্য অৱতৰণ।
  দুসপ্তাহৰ ভিতৰতে ইংলেণ্ডৰ পতন ঘটিল। আৰু ফ্ৰিটজে অৱশেষত পূব গোলাৰ্ধত নিজকে শিপাই গ"ল।
  কিন্তু আমেৰিকাৰ সৈতে যুদ্ধ তেতিয়াও চলি আছিল। আৰু সাগৰৰ দূৰত্বৰ বাবে, আৰু সৈন্য বদলিৰ অসুবিধাৰ বাবে ই টানি লৈ গ"ল।
  এছিয়া আৰু অষ্ট্ৰেলিয়াৰ উল্লেখযোগ্য অংশ আফ্ৰিকাৰ সম্পদৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি জাৰ্মানীয়ে বৃহৎ নৌসেনা গঢ়ি তুলিছে। জাপানৰ সৈতে মিলি তেওঁলোকেও ছাবমেৰিন যুদ্ধ চলাই আছে।
  সাগৰত যুদ্ধত তেৰচল্লিশ আৰু চৌল্লিশ বছৰ পাৰ হৈ গ"ল। আইচলেণ্ড আৰু গ্ৰীণলেণ্ড বন্দী কৰা হয়। আৰু পঞ্চল্লিশত ইতিমধ্যে "ই" ছিৰিজৰ টেংক থকাৰ বাবে জাৰ্মানসকলে কানাডাত অৱতৰণ কৰি আৰ্জেণ্টিনাত নিজৰ বাহিনী কেন্দ্ৰীভূত কৰিলে।
  এনেকুৱাই আছিল তেওঁলোকৰ পৰিকল্পনা। যদিও দীৰ্ঘদিনীয়া যোগাযোগৰ বাবে আমেৰিকাক আক্ৰমণ কৰাটো কঠিন হৈ পৰিছিল।
  কিন্তু ছেপ্টেম্বৰ মাহলৈকে কানাডাৰ বেছিভাগ অংশই আগুৰি ধৰিলে।
  জাৰ্মান আৰু জাপানী উভয় সৈন্যই আমেৰিকাৰ উত্তৰ অঞ্চলত প্ৰৱেশ কৰে।
  কিন্তু তাৰ পিছত ফ্ৰিটজক লগ পালে চাৰিগৰাকী ছোৱালীয়ে।
  মনিকা, লেইয়া, গেৰ্ট্ৰুড আৰু এঞ্জেলিনা।
  চাৰিগৰাকী সুন্দৰীয়ে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। মনিকা, লিয়া, গেৰ্ট্ৰুড ব্লণ্ড, আৰু এঞ্জেলিনা ৰঙা।
  আৰু ছোৱালীবোৰে থাৰ্ড ৰাইচৰ বিশাল সেনাবাহিনীক ধ্বংস কৰক।
  মেচিনগান গুলিয়াইছে।
  ইয়াত মনিকা খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গাইছে:
  - মোৰ শক্তিৰ মহিমা! সকলোকে কাটি পেলোৱা হৈছে!
  লেইয়াই পাল দিয়ে। ইয়াৰ উপৰিও ই শত্ৰুক এটা ফাটি কাটি পেলায়, আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - মোৰ সেনাবাহিনী শক্তিশালী!
  আৰু খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে।
  অগ্নিময় বা ৰঙা চুলিৰ এঞ্জেলিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ আৰম্ভ কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মোৰ জয়!
  আৰু লগতে এটা পাক দিয়ে!
  ইয়াৰ উপৰিও গেৰ্ট্ৰুডে ইতিমধ্যে খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ বৰ্তমানক হাতুৰীৰে কোবাইছে, আৰু কিমান কাণ বন্ধ কৰি দিয়ে:
  - মই চেম্পিয়ন!
  আৰু আকৌ এটা কিলাৰ লাইন লঞ্চ কৰিব।
  মনিকা আকৌ ফেচিষ্ট গোটটোক গুলীয়াই গায়:
  - মোৰ পৃথিৱীলৈ গৌৰৱ!
  আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে, বিৰোধীক ভাঙি পেলায়।
  জুই আৰু লেইয়াক নেতৃত্ব দিয়ে। বৰ স্মাৰ্ট ছোৱালী। আৰু গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰাৰ দৰে শত্ৰুৰ ওপৰত খালী ভৰি।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে গৰ্জন কৰে:
  - মই এজন ইউ এছ হাইপাৰ ৱাৰিয়ৰ!
  তাৰ পিছত এঞ্জেলিনাই গুলী চলায়। এই কামটো ই অতি পৰিপাটিকৈ কৰে। আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা এটা মাৰাত্মক উপহাৰ উৰি যায়।
  আৰু ধুনীয়া ছোৱালীজনীয়ে গৰ্জন কৰে:
  - মই হ'ম পৃথিৱীৰ এবছল্ট চেম্পিয়ন!
  আৰু যোদ্ধাই তাইৰ দীঘল জিভাখন কেনেকৈ দেখুৱাব!
  আৰু তাৰ পিছত গেৰ্ট্ৰুডে চেষ্টা কৰিলে। আৰু লগতে শাৰীয়ে কেনেকৈ দিব। আৰু তাৰ পিছত উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিব।
  আৰু সকলো বিৰোধীকে মাংসৰ টুকুৰাত সিঁচৰতি কৰি পেলাওক।
  গতিকে চাৰিজনী ছোৱালীয়ে সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰি আছে। চাপ, শত্ৰুৰ সেনা স্পষ্টভাৱে শেষ হৈ গৈছে।
  যদিও নাই, ভয়ংকৰ টেংক দেখা দিয়ে, ই ছিৰিজ।বাৰু, ছোৱালীবোৰে তেওঁলোকৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে।
  মনিকা খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - আমি মহাকাশত যুঁজিম!
  আৰু তাইৰ উদং গোৰোহাৰ পৰাই মৃত্যুৰ উপহাৰটো ই-৫০ কেটাৰপিলাৰৰ পৰা উফৰি গ"ল। এই বাহনখন ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈ ৰখাই দিয়া হয়।
  যোদ্ধাই চিঞৰিছে:
  - অতি!
  পৰৱৰ্তী লেইয়া যুদ্ধত। লগতে খালী ভৰিৰে, যেনেকৈ তেওঁ মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে। শত্ৰুক ছিন্নভিন্ন কৰে। আৰু টেংকিটো টান হৈ গ"ল।
  আৰু যোদ্ধাই গৰ্জন কৰে:
  - মই বিকিনি পিন্ধা ছোৱালী!
  তাৰ পিছত এঞ্জেলিনা। তেওঁ খালী ভৰিৰে ই-৭৫লৈও গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে আৰু জাৰ্মান ভেম্পায়াৰজনৰ বহুত কষ্ট হয়।
  আৰু যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠে:
  - মইয়েই ছুপাৰ ক্লাছ দেখুৱাম!
  আৰু গেৰ্ট্ৰুডে যুঁজে। লগতে কৰুণা আৰু সন্দেহ নজনা এজন যোদ্ধা।
  ধুনীয়াই লৈ চিঞৰি চিঞৰি উঠিল:
  - বিগ ৰেগাটা!
  আৰু খালী ভৰিৰ পৰা এটা মাৰাত্মক গ্ৰেনেড উৰি গ"ল।
  মনিকা আকৌ গুলীয়াই চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - এৰোবেটিক্স, আৰু ক্ৰু!
  তাইৰ উদং অংগটোও ল"ব আৰু মৃত্যুৰ ধাৰাটোৱে নিক্ষেপ কৰিব। আৰু সকলো শত্ৰুক ধ্বংস কৰা।
  তাৰ পিছত যোদ্ধা ব্যাকনেট:
  - মই চুপাৰ গাৰ্ল!
  আৰু লেইয়া যুদ্ধৰ প্ৰকৃত নায়ক। আৰু শত্ৰুক আঘাত কৰা। আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিব, আৰু শত্ৰুৰ গোট এটা লৈ ছিন্নভিন্ন কৰিব। আৰু চিঞৰি চিঞৰি কোৱাৰ পিছত:
  - মই সেই ছোৱালীজনী সেই ছুপাৰমেন!
  আৰু যুদ্ধত এঞ্জেলিনাইও খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিছিল। শত্ৰুক ছিন্নভিন্ন কৰি গোৱা হ"ব:
  - হেল মই এটা দানৱ!
  আৰু বিস্ফোৰণত শত্ৰুৰ ওপৰত বিস্ফোৰণ।
  আৰু ইয়াত ক্যু বলত গেৰ্ট্ৰুড আছে। কোনো অনুষ্ঠান বা পক্ষপাতিত্ব নোহোৱাকৈ নিজকে গুলীচালনা কৰে। আৰু তেওঁ তাক ল"ব, নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, তেওঁ বিনাশৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিব, আৰু শত্ৰুবোৰক টুকুৰা-টুকুৰ কৰিব। এইটো বৰ যুঁজাৰু নেকি?
  চাৰিওজনী ছোৱালীয়ে নাইট বা এঞ্জেলৰ দৰে যুঁজিছিল। কিন্তু সকলোৰে এটা সীমা থাকে। আৰু সেইবাবেই যোদ্ধাসকলে পিছুৱাই গ'ল...
  পঞ্চল্লিশ বছৰৰ শৰৎ আৰু শীতকাল, জেদী যুদ্ধত পাৰ হৈ গ"ল। শক্তিবোৰ অসমান আছিল। জাৰ্মানীৰ ই ছিৰিজৰ টেংক শ্বাৰমান আৰু আনকি সৰু পাৰ্ছিংতকৈও বহুত বেছি শক্তিশালী। আৰু জেট বিমান পৰিবহণৰ কোনো সমান একেবাৰেই নাই। আৰু আনকি ডিস্ক প্লেনবোৰো দেখা দিবলৈ ধৰিলে, যিকোনো সৰু অস্ত্ৰৰ বাবে সম্পূৰ্ণৰূপে অক্ষম।
  গতিকে আমেৰিকাক ক্ৰমান্বয়ে থাৰ্ড ৰাইচৰ সকলো ধৰণৰ বিদেশী বিভাগে দখল কৰি আছে।
  আমেৰিকাৰ বেছিভাগ অঞ্চল শৰৎ আৰু শীতকালত বন্দী কৰা হয়। প্লাছ, আমেৰিকাৰ দক্ষিণত হোৱা বিদ্ৰোহ, আৰু জাৰ্মান শিপাৰ জেনেৰেলৰ বিশ্বাসঘাতকতা। লগতে নতুন মেচিনগানৰ নিঃসন্দেহে শ্ৰেষ্ঠত্ব, আনকি ৱেৰমাখ্টৰ মাটিৰ তলৰ টেংকো।
  আৰু ১৯৪৬ চনৰ এপ্ৰিল মাহৰ বসন্ত কালত থাৰ্ড ৰাইচৰ দলটোৱে ৱাশ্বিংটন আৰু নিউয়ৰ্কক ঘেৰি ধৰি লোৱাৰ পিছত আমেৰিকাই আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  এইদৰে যুদ্ধৰ আন এটা পৃষ্ঠা উলটি গ"ল।
  কিন্তু ১৯৪৭ চনত মে" মাহত আন এখন যুদ্ধ আৰম্ভ হয়, এইবাৰ জাপানৰ সৈতে।
  আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে অভিযান পুনৰ পিছুৱাই দিয়া হ"ল।
  আৰু এতিয়া আমেৰিকাৰ চাৰিগৰাকী ছোৱালীয়ে হাৰ নামানিল আৰু পুনৰ শত্ৰুৰ লগত যুঁজি আছে।
  গ্ৰীষ্মকাল সাতাল্লিশ আৰু গৰম, বিকিনি পিন্ধা যোদ্ধা। আৰু নিজে যুঁজে।
  মনিকা খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - মই এজন টাৰ্মিনেটৰ!
  আৰু এটা পাক দিয়ে।
  লেইয়াও শ্বুটিং কৰে, আৰু বহুত ভাল কৰে। আৰু আকৌ তাইৰ উদং ভৰি দুখনে কিবা এটা পেলাইছে। আৰু সিহঁতে নিঃশেষ কৰে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - যুদ্ধ এৰোবেটিক্স!
  ইয়াৰ উপৰিও এঞ্জেলিনাই গুলীচালনা কৰি আছে। বিৰোধীক চেপি ধৰে। ভিৰ কৰি সিহঁতক বাহিৰ কৰি দিয়ে। আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰে আকৌ নিৰ্মমভাৱে হত্যাকাৰী কিবা এটা পেলাই দিয়ে।
  যোদ্ধাই চিঞৰিছে:
  - মই ষ্টীলৰ নখ!
  আৰু গেৰ্ট্ৰুডে নিজকে গুলীয়াই মাৰে, আৰু শত্ৰুবোৰক কাটি পেলায়। ইয়াৰ পিছত খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ দলিয়াই বিৰবিৰাই থাকিব:
  - সামৰিক থিম, আৰু গণিত!
  আৰু আকৌ, কেনেকৈ তেওঁ সকলোকে লৈ উন্মাদনালৈ নামি যাব!
  হয়, চাৰিওৰে যুঁজ। কিন্তু শক্তিবোৰ সমান নহয়। ই-৫০ ইউ ছিৰিজৰ নতুন টেংক, ঘন বিন্যাস, দুমিটাৰতকৈ কম উচ্চতা, আৰু ১৭০ চাইড আৰ্মৰ, ২৫০ মিলিমিটাৰ কপাল, আৰু পয়ষষ্ঠি টন ওজনৰ ১৮০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন।
  এনে জাপানীক প্ৰতিহত নকৰিব। লগতে এম ই-৪৬২ৰ বিৰুদ্ধেও, যিয়ে কোনো অনুষ্ঠান নোহোৱাকৈয়ে ক"ল"ব"কৰ দৰে শত্ৰুৰ সকলো বিমান ধ্বংস কৰে।
  আৰু বিপৰীতে, উৰি থকা ডিস্কো। আৰু সকলো ভাঙি পেলায়।
  মুঠতে ছমাহৰ ভিতৰতে জাপান সম্পূৰ্ণৰূপে পৰাজিত হয় আৰু তাইৰ সকলো উপনিবেশ দখল কৰা হয়।
  আৰু কি হ"ল। অতি সোনকালেই ফুৰাৰে ইউ এছ এছ আৰৰ বাহিৰে বিশ্বৰ সকলো দেশ জয় কৰি পেলালে।
  এতিয়ালৈকে সকলো কম বেছি পৰিমাণে শান্তিপূৰ্ণ হৈ পৰিছে। কিন্তু তাৰ পিছত ষ্টেলিনৰ মৃত্যু হয় আৰু নিকিতা ক্ৰুছেভে ক্ষমতা দখল কৰে। আৰু আকৌ থাৰ্ড ৰাইচৰ সৈতে জটিল সম্পৰ্ক।
  ইউ এছ এছ আৰ য়ে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ নিৰ্মাণ কৰি থকাটো দূৰৰ কথা। আৰু লগতে বিংশতম কংগ্ৰেছ অনুষ্ঠিত হৈছিল, যিয়ে পূৰ্বৰ নীতিক গৰিহণা দিছিল।
  আৰু ১৯৫৬ চনৰ ২২ জুনত ইতিমধ্যে আদবয়সীয়া, কিন্তু অতি আক্ৰমণাত্মক হিটলাৰৰ নিৰ্দেশত থাৰ্ড ৰাইচে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। তেওঁৰ গোটটোৱে দ্ৰুত জয়ৰ ওপৰত ভৰসা কৰি আছিল যদিও তেওঁ অভাৱনীয় আচৰিতৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হৈছিল!
  কেৱল চাৰিগৰাকী আমেৰিকান ছোৱালীয়েই নহয়, চাৰিগৰাকী ৰাছিয়ান সুন্দৰী আৰু ডাইনীও ৱেৰমাখ্টৰ ভিৰৰ সৈতে যুদ্ধত নামিল। আৰু সেনাবাহিনীৰ বিভিন্ন শাখাত গোটেই গোট এটা ছোৱালী, আৰু লগতে সকলো ডাইনী!
  
  NAPOLEON ALEXANDER মই জোঁৱাই
  নেপোলিয়নে ৰাছিয়ালৈ যোৱা নাছিল, আৰু সাধাৰণতে প্ৰথম আলেকজেণ্ডাৰৰ সৰু ভনীয়েকক বিয়া কৰাইছিল। ইয়াৰ ফলত ইতিহাসৰ কিছু পৰিৱৰ্তন ঘটিল।
  প্ৰথমতে জাৰবাদী ৰাছিয়াই অষ্ট্ৰিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি গালিচিয়া দখল কৰে। দ্বিতীয়তে, ফ্ৰান্সে ইটালীক সংগঠিত কৰিলে, আৰু তাত নেপোলিয়ন আৰু ৰাছিয়াৰ ৰাজকুমাৰীৰ পুত্ৰক ৰাখিলে।
  আৰু তাৰ পিছত ৰাছিয়া আৰু ফ্ৰান্সে তুৰস্ক জয় কৰি বিভক্ত কৰিলে।
  তদুপৰি যৌথ প্ৰচেষ্টাত ব্ৰিটেইন জয় কৰা হয়। অৱশেষত স্পেইনৰ উপনিবেশসমূহ ফৰাচী হৈ পৰিল, আফ্ৰিকাৰ বহু অংশও ফৰাচী হৈ পৰিল। আৰু তাৰ পিছত ভাৰত আৰু ইৰাণ দখল হ"ল!
  প্ৰথম আলেকজেণ্ডাৰৰ মৃত্যুৰ পিছত আৰু কনষ্টেণ্টাইনৰ পদত্যাগ কৰাৰ পিছত অভ্যুত্থান ঘটে আৰু চৈধ্য বছৰীয়া ৰোমান ছিজাৰ দ্বিতীয় নেপোলিয়নক ৰাছিয়াৰ সিংহাসনত উন্নীত কৰা হয়। আৰু ১৮৩৬ চনত নেপোলিয়নৰ মৃত্যুৰ পিছত দ্বিতীয় নেপোলিয়ন ফ্ৰান্স আৰু সমগ্ৰ ইউৰোপ আৰু বহু উপনিবেশৰ শাসক হয়।
  এটা একক ছুপাৰ-এম্পায়াৰৰ জন্ম হ"ল যিটোৰ সম্প্ৰসাৰণ অব্যাহত থাকিল। তাৰ পিছত দ্বিতীয় নেপোলিয়নে চীন আৰু ইণ্ডোচাইনা আৰু সমগ্ৰ আফ্ৰিকা জয় কৰে। আৰু অষ্ট্ৰেলিয়া আৰু কানাডা। আৰু ১৮৭৯ চনত প্ৰায় আঠষষ্ঠি বছৰ বয়সত তেওঁৰ মৃত্যু হয়।
  তাৰ পিছত এই সিংহাসনৰ পিছত তৃতীয় নেপোলিয়ন। তেওঁৰো যুঁজিবলৈ মন গৈছিল। কিন্তু সমগ্ৰ বিশ্বতে ফ্ৰান্সৰ পৰা অজয় হৈ থাকিল কেৱল আমেৰিকাৰ ভূখণ্ড!
  আৰু তৃতীয় নেপোলিয়নে ১৮৯০ চনত আমেৰিকাৰ সৈতে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিছিল। শেষৰখন দেশ যিখন ফৰাচীৰ দখল নাছিল।
  আৰু সমগ্ৰ বিশ্বৰ পৰা পাঁচ নিযুত সৈনিকৰ বিশাল সৈন্যই আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডত প্ৰৱেশ কৰিলে।
  শক্তিবোৰ অসমান হ"ব। কিন্তু আমেৰিকানসকলে তৃতীয় নেপোলিয়নৰ বিৰুদ্ধে অতি বীৰত্বৰে যুদ্ধ কৰিছিল।
  বিশেষকৈ চাৰিগৰাকী ছোৱালী: মনিকা, লেইয়া, গেৰ্ট্ৰুড, আন্না! আৰু তেওঁলোকে কব্ৰা আৰু নায়িকাৰ দৰে যুঁজিছিল।
  মনিকা তৰোৱালেৰে কাটিলে, আৰু খালী ধাতুৰ ভৰিৰ আঙুলিৰে চোকা ডিস্ক। আৰু বিপক্ষক ঘুচা মাৰিলে।
  আৰু যোদ্ধাই গাইছিল:
  - আমেরিকা গৌৰৱ!
  লেইয়াইও তৰোৱাল লৈ বিদেশী সৈন্যবাহিনীৰে নিজকে কাটিলে আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে হিচকি উঠিল:
  - বিশ্বৰ শ্ৰেষ্ঠ দেশলৈ গৌৰৱ!
  আৰু লগতে খালী ভৰিৰে এটা হত্যাকাৰী লঞ্চ কৰিলে।
  গেৰ্ট্ৰুডে বিশাল সৈন্যবাহিনীৰে যুদ্ধ কৰিছিল, আৰু লগতে খালী ভৰিৰে যুদ্ধ কৰিছিল, অতি চোকা বেজী নিক্ষেপ কৰিছিল আৰু শত্ৰুক আঘাত কৰিছিল।
  একে সময়তে ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - মই এনেকুৱা ক্লাছৰ যুঁজাৰু, যিটো ছুপাৰ!
  আন্নাইও যুঁজিছিল, খালী ভৰিৰে হত্যাকাৰী উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিছিল।
  আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - কৃতিত্বই আমাক ডাঙৰ কৰিছে!
  কিন্তু তেওঁলোকে যিমানেই যুদ্ধ নকৰক কিয়, আনকি অতি বীৰত্বৰেও এই চাৰিটা, কিন্তু ফৰাচীসকলৰ উচ্চ শক্তিয়ে তথাপিও তেওঁলোকক পৰাস্ত কৰিলে।
  ছোৱালীকেইজনীক বন্দী কৰি লোৱা হয়। তাত তেওঁলোকৰ কাপোৰ খুলি নিৰ্মম অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল। ৰেকত বাহু দুটা পেলাই দিলে, চাবুক আৰু ৰঙা গৰম তাঁৰেৰে কোবাই দিলে। উদং তলুৱা জুইত জ্বলাই দিয়া হৈছিল, খালী গোৰোহাত ৰঙা গৰম লোহা লগোৱা হৈছিল। কিন্তু ছোৱালীবোৰে তৃতীয় নেপোলিয়নৰ নতুন আধিপত্যক কেতিয়াও চিনি নাপালে।
  ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকক কামলৈ পঠিওৱা হ"ল, প্ৰায় উলংগ হৈ শিলৰ কুৱেৰীত। আৰু আমেৰিকা ফ্ৰান্সৰ এখন নতুন প্ৰদেশত পৰিণত হ"ল।
  ১৯০৩ চনত আঠষষ্ঠি বছৰ বয়সত তৃতীয় নেপোলিয়নৰ মৃত্যুত চতুৰ্থ নেপোলিয়ন সম্ৰাট হয়। তেওঁৰ আগমনৰ লগে লগে নতুন ৰাজত্বৰ সূচনা হ"ল। সংসদৰ ভূমিকা শক্তিশালী কৰা, আৰু আভিজাত্যৰ প্ৰভাৱ হ্ৰাস কৰা। লাহে লাহে বিশ্ব সাম্ৰাজ্য অধিক গণতান্ত্ৰিক হৈ পৰিল।
  আৰু ১৯১৭ চনত প্ৰথমজন মানুহ মহাকাশলৈ উৰা মাৰিলে। এইদৰেই মহাকাশ বিজ্ঞানৰ যুগ মুকলি হ"ল।
  ১৯২২ চনত মানুহে চন্দ্ৰলৈ উৰা মাৰিছিল। আৰু ১৯৩৩ চনত মংগল গ্ৰহলৈ। আৰু ১৯৫০ চনলৈকে তেওঁলোকে সৌৰজগতৰ সকলো গ্ৰহ ভ্ৰমণ কৰিছিল। কিন্তু ২০০০ চনত তৰাবোৰলৈ প্ৰথম উৰণ আৰম্ভ হয়, গোটেই মহাকাশ অভিযান। ইয়াত এনে এআই আছে কেৱল নেপোলিয়ন বোনাপাৰ্টৰ ৰাছিয়াৰ ৰাজকুমাৰীৰ সৈতে হোৱা এটা বিবাহৰ বাবে।
  সকলো মানৱ জাতিৰ ভাগ্য কেনেকৈ নিৰ্ভৰ কৰে সামান্যতম সুযোগৰ ওপৰত।
  
  চীনৰ বিৰুদ্ধে পৰিল
  ANNOTATION
  সোতৰ শতিকাত অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভা চাইবেৰিয়ালৈ গুচি যায় আৰু তাতেই মাঞ্চু বংশৰ নিয়ন্ত্ৰণত চীনা সাম্ৰাজ্যৰ সৈতে যুদ্ধত নামি পৰে। অমৰ হিটমেনে ইতিহাসৰ গতিপথ সলনি কৰে, কেৱল চীনতে নহয়।
  হাৰিকেনৰ দৰে যুদ্ধ চলি আছে
  ল'ৰা এটা বৃহৎ সেনাবাহিনীৰ সৈতে যুঁজি আছে ...
  আমি উগ্ৰ কুঁৱলীৰ মাজেৰে কাটি পেলালোঁ
  যদিও কেতিয়াবা বেছি কঠিনও হয়!
  
  শত্ৰু বৰ উন্মাদ শক্তিশালী,
  একটি অবিৰত হিমস্খলন আহি আছে ...
  উজ্জ্বল ৰঙা ৰঙৰ হুলস্থুলৰ তলত,
  কিন্তু আমি পাম, মোৰ বিশ্বাস, মে" মাহত এখন যুদ্ধ!
  
  আমি জয় কৰিব পাৰিম বুলি নাভাবিব
  আমি ঈশ্বৰৰ পৰা মহান যোদ্ধা...
  আৰু ইয়াৰ মাজত বাধা নাথাকিব, মই জানো জীৱনৰ সূতা,
  যদিও কেতিয়াবা ই অতি কঠোৰ হ"ব পাৰে!
  
  সেইটোত ৰাছিয়াৰ মহত্ত্ব জানি লওক
  যে মাতৃভূমি সকলোতকৈ অধিক মূল্যৱান ...
  আৰু তাত থাকিব এটা অতি শক্তিশালী ৰাছিয়ান ঘৰ,
  আৰু ফেচিষ্ট নিকৃষ্টক মুখত লৰচৰ কৰক!
  
  বিশ্বাস নকৰিব, হৰ্ড ৰুছ' ভাঙিব নালাগে,
  যা আঁঠু না ...
  সংযম নোহোৱাকৈ যুদ্ধ কৰক, ভয় নকৰিব,
  নতুন Genus প্ৰজন্মৰ নামত!
  
  ৰাছিয়াৰ ঘৰৰ বাবে, ইয়াৰ ঘাঁহৰ গোটৰ বাবে,
  আমি অতি তীব্ৰ যুঁজ দিম...
  এটা অন্তহীন সপোন বাস্তৱায়িত
  তুমি বুফুনৰ আত্মা থকা যোদ্ধা নহয়!
  
  ইয়াত আপুনি পিতৃভূমিৰ শপত খাইছে,
  মহান Svarog একটি যোদ্ধা হতে...
  নাই, তেজৰ ওপৰত সুখ গঢ়িব নালাগে,
  যেতিয়া যীচুৰ হৃদয়ত কোনো ঈশ্বৰ নাই!
  
  আমি নতুন নতুন উপায় লাভ কৰিব পাৰো,
  দেশৰ মহত্ত্ব যে ফুলি উঠে...
  আৰু গগল চকুৰ দানৱটোক মাৰি পেলাওক,
  যাতে গ্ৰহটো হৈ পৰে, অতি সোনকালে স্বৰ্গ!
  . অধ্যায় #১
  এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীৰ লগতে চাৰিগৰাকী ডাইনী ছোৱালীয়ে দক্ষিণ চাইবেৰিয়াত শেষ হৈ চীনৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰে। ই আছিল অতি কম পৰিচিত যুদ্ধ, যেতিয়া চীনত মানচুসকলে ক্ষমতাত আছিল, যিসকলে এছিয়াৰ বিভিন্ন অঞ্চলত সক্ৰিয়ভাৱে সম্প্ৰসাৰণ কৰি আছিল।
  আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে তিব্বত অঞ্চলত ৰাছিয়ানসকলক আক্ৰমণ কৰিছিল। আৰু আচল কাহিনীটো, তেওঁলোকে টেৰিটৰীটোৰ এটা অংশ কাঢ়ি নিবলৈ সক্ষম হ"ল। তদুপৰি সেই মুহূৰ্তত ৰাছিয়াক কৃষক মহিলাগৰাকী আৰু ষ্টেংকা ৰাজিনৰ কছাক যুদ্ধই দুৰ্বল কৰি তুলিছিল। হয়, আৰু সৈন্যক অতি দীঘলীয়া দূৰত্বত বদলি কৰিব লাগিব।
  কিন্তু অমৰ ল"ৰা-ছোৱালীজনী, আৰু চাৰিগৰাকী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীজনীয়ে ৰাছিয়াৰ দুৰ্গটোৰ সহায়লৈ আহিল।
  নতুনকৈ নিৰ্মিত ৰাছিয়াৰ দুৰ্গটোত চীনৰ বিশাল সেনাই আক্ৰমণ কৰে। আৰু শক্তিবোৰ স্পষ্টভাৱে অসমান আছিল।
  মাত্ৰ এহেজাৰ ৰাছিয়ান, আৰু দুলাখ চীনা। আৰু যেন একেবাৰেই সুযোগ নাছিল।
  কিন্তু ছয়জন ক্লাছ ৱাৰিয়ৰ যুঁজিবলৈ ছুপাৰ ৰেডি।
  দেৱালত অলেগ ৰাইবাচেংকো। প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া যেন লগা এজন অমৰ ল"ৰাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰে। আৰু আগবাঢ়ি যোৱা চীনাসকলক আঘাত কৰে। এবাৰতে ডজন ডজন।
  খালী আঙুলিৰে বেজী আৰু মাৰ্গাৰিটা নিক্ষেপ কৰে। ছোৱালীজনীয়ে বিৰোধীক ধ্বংস কৰি চিঞৰি উঠে:
  - মোৰ মহান শক্তি!
  আৰু সাহসেৰে যুঁজে।
  নাটাছাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা শক্তিশালী বুমেৰাং নিক্ষেপ কৰে। বিৰোধীক কেনেকৈ চেপি ধৰিব আৰু চিঞৰিব:
  - মহান মহিমাৰ নামত!
  তাৰ পিছত জোয়াই চীনাসকলক তৰোৱালেৰে কাটি দিয়ে, আৰু একে সময়তে খালী ভৰিৰে বিষেৰে বেজী নিক্ষেপ কৰে। আৰু নিজৰ মাজতে গান গায়:
  - ৰুছৰ বিশালতাত',
  আমি সকলোকে বচাব পাৰো!
  আৰু আকৌ তৰোৱালবোৰ বিপক্ষৰ ওপৰত পৰে। আৰু যদি তেওঁলোকে কাটি পেলায়, তেন্তে কোনো কৰুণা নোহোৱাকৈ।
  কিন্তু যেতিয়া অৰোৰাই ধ্বংস কৰিবলৈ ধৰিলে, আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বুমেৰাং নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে, তেতিয়া এইটো সম্পূৰ্ণ ধ্বংস। আৰু হত্যা কৰা চীনাসকল ৰঙা চয়তানৰ আঘাতত পৰে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে গৰ্জন কৰে:
  - মই সকলো থেতেলিয়াই ফালি পেলাম!
  আৰু দুয়োখন তৰোৱালেৰে কেনেকৈ লৈ কাটিব!
  আৰু তাইৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা এটা চোকা আৰু বিন্ধি থকা ডিস্ক উৰি যায়। এইজনী সাধাৰণতে সম্পূৰ্ণ মৃত্যুৰ ছোৱালী।
  আৰু ইয়াত নিৰ্ণায়ক যুদ্ধত স্বেটলানা। কেনেকৈ চীনাসকলক যন্ত্ৰণা দিওঁ, আৰু তৰোৱালেৰে সৰু সৰু টুকুৰা কৰি কাটি দিওঁ।
  ছোৱালীজনীয়ে পখিলাটো স্ক্ৰল কৰিলে আৰু চেলেষ্টিয়েল এম্পায়াৰৰ সাতজন যোদ্ধাক হেক কৰি হত্যা কৰা হ"ল।
  আৰু তাৰ পিছত উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা চোকা বিষাক্ত বেজী উৰি যায়। আৰু চীনাসকলক আচৰিত কৰি তুলিব।
  হালধীয়া যোদ্ধাৰ সৈতে যুঁজিছে অলেগ ৰাইবাচেংকো। তেওঁৰ তৰোৱালবোৰ প্ৰপেলাৰৰ দৰে টিপটিপিয়াই উঠে।
  ল"ৰাটোৱে আনন্দৰে গান গায়:
  - মই হম আটাইতকৈ শক্তিশালী বিশ্ব চেম্পিয়ন,
  আমি আমেৰিকা, চীনক পৰাস্ত কৰিম!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৱে ল"ৰা-ছোৱালীৰ ভৰিৰ উদং আঙুলিৰে চোকা খেল নিক্ষেপ কৰে। আৰু দুডজন নিহত চীনা একেলগে পতিত হয়।
  ইয়াত এনেকুৱা যুদ্ধ। বাস্তৱ ইতিহাসত প্ৰাক-পেট্ৰিন যুগৰ জাৰবাদী ৰাছিয়াই নিজৰ ভূখণ্ডৰ কিছু অংশ হেৰুৱাই পেলাইছিল। কিন্তু ইয়াত ৰাছিয়াৰ নাইটসকলে যুঁজি আছে আৰু হাৰ মানিবলৈ যোৱা নাই।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে যুঁজে আৰু গায়:
  - কিন্তু আমি ৰাছিয়ান আত্মাৰে ভৰা নাইট,
  আমাৰ স্তব্ধ হুমুনিয়াহটো জল্লাদবোৰে কেতিয়াও শুনা নাপাব!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৱে অতি চোকা, আৰু শক্তিশালী বিষেৰে, ডাইনীবোৰে সিজোৱা, অতি পাতল বেজী নিক্ষেপ কৰে!
  কাষতে আছে ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা। আৰু লগতে তাইৰ ভৰি দুখনে এনে মাৰাত্মক বেজী নিক্ষেপ কৰে। আৰু হাত দুখনে কাটিলে আক্ৰমণকাৰী চীনাসকলক। যোদ্ধাই বিৰোধীসকলক ধ্বংস কৰি গায়।
  - মই ইমানেই শীতল, সকলো দেশৰ দানৱৰ দৰে...
  ডিমা, ডিমা, বিলান! ডিমা, ডিমা বিলান!
  সকলো দেশৰ শাসক!
  নাটাছাইও চীনাসকলক কাটি গায়:
  - সন্ধিয়া ভোৰ হ"লে আমি চয়তানক জয়ী হ"বলৈ নিদিওঁ!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা মাৰাত্মক বেজীও উৰি যায়।
  ইয়াৰ পিছত জোয়াই শত্ৰুবোৰক ধ্বংস কৰে। আৰু এই ছোৱালীজনীৰ পৰা যেন বিশাল শক্তিৰ ভাইবছ নিৰ্গত হয়।
  আৰু সৌন্দৰ্য্যৰ উদং ভৰিৰ পৰা বুমেৰাং আৰু চোকা বেজী উৰি যায়।
  যোদ্ধাসকলে squeak:
  - মই এটা ডাঙৰ খালী ভৰিৰে সপোন আৰু সৌন্দৰ্য্য!
  আৰু আকৌ, তেওঁ নিজৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকলৰ ওপৰত অত্যন্ত মাৰাত্মক কিবা এটা নিক্ষেপ কৰিব।
  কিন্তু যেতিয়া অৰোৰাই মিল চলাই চীনাসকলক কাটি পেলায়, তেতিয়া এইটোৱেই হৈছে বিনাশৰ শিখৰ।
  আৰু তেতিয়া লাল চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিন্ধি বেজী নিক্ষেপ কৰিব। আৰু মৰা হালধীয়া যোদ্ধাবোৰ পৰি যায়।
  কিন্তু যেতিয়া স্বেটলানা লুপানেট। আৰু একে সময়তে তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা গোটেই গোট বেজী উৰি যায়, যিয়ে সকলো বিন্ধি মাৰি পেলায়।
  আৰু যোদ্ধাসকলে চিঞৰি উঠে:
  - গতিকে, গতিকে, গতিকে - এটকাত এটা ফেচিষ্ট পাওক!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখন আকৌ চীনাসকলৰ ওপৰত মাৰাত্মকভাৱে নিক্ষেপ কৰা হ"ব।
  তৰোৱালেৰে হালধীয়া যোদ্ধাসকলক কাটি থকা নাটাছাই মন্তব্য কৰিলে:
  - নাজীৰ লগত ই সহজ আৰু কঠিন আছিল!
  স্বেটলানাই মিলটো পাৰ হৈ যোৱাৰ পিছত মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ ছোৱালীবোৰৰ লগত সদায় সহজ!
  অৰোৰা, ফেনৰ অভ্যৰ্থনা পুনৰুত্পাদন কৰিলে আৰু গুণগুণাই উঠিল:
  - তুমি মোৰ লগত একেবাৰে বিৰক্ত নহবা!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা এটা মাৰাত্মক ষ্টিং উৰি যায়।
  আৰু জোয়াই লৈ চিঞৰি চিঞৰিব:
  - আমি তেঁতেলী নহয়, আমি ছোৱালী - বৰ গৌৰৱৰ!
  আৰু আকৌ তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা কিবা এটা উৰি ওলাই আহিব, আৰু সেইটোৱে শত্ৰুক আঘাত কৰিব।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কামটো হৃদয়ত লৈ গ"ল।
  এই দুৰ্গটোৱেই এই অঞ্চলৰ প্ৰায় একমাত্ৰ ৰাছিয়াৰ দুৰ্গ। আৰু দুখনমান চহৰ নিৰ্মাণৰ কাম চলি আছে। চীনে আমুৰৰ ওপৰত মূৰটো ঠেলি নিদিয়াটো ভাল৷ কিন্তু বাস্তৱ ইতিহাসত ৰাছিয়াই নিজৰ ভূখণ্ডৰ এটা টুকুৰা হেৰুৱাই পেলাইছে। চীনত ক্ষমতাত থকা এক অতি আগ্ৰাসী বংশ। কিন্তু ছোৱালীয়েই লুচিফাৰৰ ৰেজিমেণ্টবোৰক উৰণত পেলাবলৈ সক্ষম।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চীনাসকলক কাটি পেলায়। আৰু ল"ৰাটোৱে গান গোৱাৰ সময়ত:
  - সৰ্বোচ্চ শ্ৰেণী হ'ব ...
  আৰু তাৰ পিছত ল"ৰাটোৰ খালী ভৰিৰে পেলোৱা বুমেৰাং এটা উৰি যায় আৰু এটা চিঞৰ:
  - পৰ্কুপাইনে সকলোকে কাটি পেলাব!
  মাৰ্গাৰিটাইও শত্ৰুৰ ওপৰত নিক্ষেপ কৰিলে হত্যা কি। তাই তাক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলালে, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মই খালী ভৰিৰে সপোন আৰু মহান সৌন্দৰ্য্য!
  আৰু তাইৰ ভৰিখনে বনৰীয়া ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিব।
  যুদ্ধত পৰৱৰ্তী সময়ত নাটাছা। আৰু ই শত্ৰুৰ ওপৰতো নিক্ষেপ কৰে যিটোৱে বিপক্ষক বিভাজিত কৰে।
  আৰু বৰ চতুৰতাৰে কৰে।
  আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখনে নিয়মীয়া, মাৰাত্মক বেজী নিক্ষেপ কৰি আছে।
  ইয়াৰ পিছত যুদ্ধত জোয়া। আৰু শত্ৰুৰ ওপৰতো নিক্ষেপ কৰে, নানা ধৰণৰ স্বস্তিকা আৰু বুমেৰাং।
  আৰু শত্ৰুক তললৈ কাটি পেলায়।
  তাৰ পিছত, পাৰ হৈ যোৱাৰ লগে লগে:
  - ভাল ৰজাৰ মহিমা!
  কিন্তু যুদ্ধ আৰু অৰোৰাত। চীনৰ পৰা অহা শত্ৰুকো ধ্বংস কৰে। আৰু নিক্ষেপ কৰিলে মাৰাত্মক শক্তিৰে নিক্ষেপ কৰিব।
  আৰু গান গোৱাৰ সময়ত:
  - হয়, ৰাছিয়ান লেণ্ডৰ নামত!
  আৰু, লগতে, তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা মাৰাত্মক অভিযোগ উৰি যায়।
  স্বেতলানাও শত্ৰুক নিৰাশ নকৰে। আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা কিবা এটা উৰি যায় যিয়ে স্পষ্ট মৃত্যু আনে।
  আৰু যোদ্ধাই গাইছে:
  - আমি কেতিয়াও হাৰ নামানো ! বিপদ নাহে ৰুছ'!
  আৰু আকৌ চীনাসকলে আঘাত পাব। আৰু সি আনুষ্ঠানিক অবিহনে লৈ কাটিব।
  ছয়জন যোদ্ধা আৰু যোদ্ধাই জোৰেৰে আঘাত কৰে। আৰু শত্ৰুক কাটি খালী ভৰি নিক্ষেপ কৰে।
  চীনাসকলক কাটি পেলোৱা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - স্টার যোদ্ধা, আপনার শিং বৃথা বজায় -
  আপোনাৰ দেশ সন্দেহজনক গৌৰৱত বহু দূৰত...
  ৰেখাৰ মাজত কঁপি উঠে যুদ্ধৰ শিখা -
  নিয়মবিহীন একপক্ষীয় খেলত!
  আৰু ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰে আন এটা বুমেৰাং উৰি যায়, যিয়ে ডজন ডজন চীনা মানুহৰ ডিঙি কাটি পেলায়।
  ল"ৰাটো আমি দেখাৰ দৰে যুঁজাৰু।
  আৰু মাৰ্গাৰিটাও যুদ্ধত আছে। আৰু সেইবাবেই তাইৰ খালী ভৰি দুখনে কাম কৰে। তাই কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈ শত্ৰুক নিঃশেষ কৰে অত্যন্ত শীতল।
  আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ জল্লাদৰ দৰে।
  যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠে:
  - মহিমা হওক!
  নাটাছাইও খালী ভৰিৰে গুলী চলায়, আৰু মাৰাত্মকটো পেলাই দিয়ে। আৰু একে সময়তে তেওঁ সক্ৰিয়ভাৱে তৰোৱালেৰে কাটিছে।
  একে সময়তে বিপ:
  - মোৰ এনট্যুৰেজ এটা চৰকাৰী ক্ৰু!
  যুঁজখনত পৰৱৰ্তী স্থানত আছে জোয়া। লগতে সৰ্বোচ্চ স্তৰৰ বিনাশৰ চয়তান। তৰোৱালেৰে পখিলা কেনেকৈ ধৰিব পাৰি। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ খালী ভৰিৰে আঘাতজনক উপাদান লৈ নিক্ষেপ কৰিব।
  ইয়াৰ পিছত ই পাৰ হৈ যায়:
  - সৈন্যই আনন্দ কৰে - আগবাঢ়িছে!
  আৰু গোটেই লাইন এটা বেভেলড চাইনিজ পৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ মাজতে গান গাইছে:
  - জোয়াই মাৰি ভাল পায়! আহ, সেই জোয়া!
  আৰু ইয়াত অৰোৰা দ্ৰুত আক্ৰমণত। বা সঁচাকৈয়ে আক্ৰমণাত্মক প্ৰতিৰক্ষা। আৰু খালী ভৰিৰ সহায়ত শত্ৰুক নোক আউট কৰে।
  আৰু একে সময়তে ই চিঞৰি উঠে। আৰু যেতিয়া তাইৰ চেবাৰবোৰ খেতিয়কৰ ব্লেডৰ দৰে পাৰ হৈ যাব, তেতিয়া তিনি ডজন চীনা ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিব!
  আৰু অৰোৰাই চিঞৰি উঠে:
  - সুসম কৰ্ড, ৰাছিয়াৰ পতাকা অতি গৌৰৱান্বিত!
  আৰু এতিয়া তাইৰ উদং গোৰোহাটো চীনা জেনেৰেলজনৰ চিবুকত সোমাব। ল"ব আৰু পৰিব।
  যুদ্ধত জোয়া আক্ৰমণাত্মক। তেওঁ নিজৰ শত্ৰুবোৰক কাটি পেলায়, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমি সন্দেহ কৰি সকলোকে হত্যা কৰিম!
  আৰু খালী ভৰিৰ পৰা এনে ডেগাৰ উৰি যায়।
  স্বেতলানাও কাকো নিৰাশ নকৰে। আৰু শত্ৰুক ধ্বংস কৰে, যেন কাঁচিয়ে ঘাঁহ কাটি পেলায়। চীনাসকল ব্যৰ্থ হৈছে।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - পাগল নিডল! চোতালৰ পৰা ওলাই যা!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে তৰোৱালেৰে হালধীয়া যোদ্ধাৰ এজাক কাটি পেলায়। আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে তেওঁ এটা তাৰকা চিহ্ন দলিয়াই চিঞৰিব:
  - মোৰ সেনাবাহিনী আটাইতকৈ শক্তিশালী!
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটো, আপুনি দেখাৰ দৰে, শত্ৰুৰ ধ্বংসৰ একেবাৰে শিখৰত আছে। আৰু বৰ আবেগেৰে কৰে।
  আৰু তেওঁৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা মৃত্যুৰ আন এটা উপহাৰ উৰি যায়। আৰু কেনেকৈ ই দেৱালত বগাই যোৱা চীনাসকলক ভৰাই দিয়ে।
  হালধীয়া যোদ্ধাসকল ধৰ্মান্ধ। ইতিমধ্যে গোটেই গোট মৃতদেহৰ থোপা গোটাই থৈছে। আৰু বগাই গৈ থাকে আৰু বগাই থাকে!
  কিন্তু ল"ৰা-ছোৱালী মাথোঁ মাৰাত্মক শক্তিৰ মূৰ্তি। আৰু কাটিলে তেজৰ ছিটিকনিবোৰ সকলো দিশতে আৰু বহু দূৰলৈ উৰি যায়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - বীৰত্ব এক কৃতিত্ব মহিমামণ্ডিত,
  আমি গ্ৰহবোৰৰ বিজয়ী!
  মাৰ্গাৰিটা, এই অস্থিৰ ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  আমি এক মুহূৰ্তৰ বাবেও ৰৈ নাথাকো।
  কাৰোবাৰ মুখ বন্ধ চিঞৰ শুনা যায়!
  আৰু লগতে ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰিৰ পৰাই ধ্বংসাত্মক আৰু হত্যাকাৰী বেজী উৰি যায়। ঘেঁহুৰ গুটিৰ দৰে চীনাসকলক আঘাত কৰা। হয়, ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা এগৰাকী প্ৰকৃত টাৰ্মিনেটৰ।
  চীনাসকলক কাটি নাটাছাই গাইছিল:
  - আৰু ছোৱালীজনীয়ে হালধীয়া থেতেলিয়াই ভাবিলে,
  যে জীৱনটো ভাল, আৰু যে জীৱনটো ভাল!
  তাৰ পিছত আকৌ তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা বেজী উৰি যায়।
  জোয়াই চেবাৰ লৈ বতাহৰ চকলটোৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মই সকলো শত্ৰুক হত্যা কৰিম, আৰু বিশ্বাস কৰক, মই ধেমালি কৰা নাই!
  আৰু যোদ্ধাৰ ভৰি দুখনে কেইবাটাও তৰা লঞ্চ কৰিলে।
  আৰু সৌন্দৰ্য্যই গাইছিল:
  - এটা সামৰিক কাৰ্য্য - মই এটা নিকেল মাৰিলোঁ!
  অপ্ৰয়োজনীয় আৱেগ নোহোৱাকৈ কাটি থকা অৰোৰাই জাৰি কৰিছে:
  - মহান সফলতা আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে! বিশ্বাস কৰক, ইয়াতকৈ ভাল নহয়!
  আৰু লগতে খালী ভৰিৰ দৰে কি কিল লঞ্চ হ"ব।
  তেতিয়া ই ছিটিকি উঠিব:
  - মই ৰক্তাক্ত কোব্ৰা!
  স্বেটলানাই চীনাসকলক কোনো দয়া নকৰে। আৰু ই পিঁপৰাৰ দৰে নিঃশেষ কৰি পেলায়। আৰু একে সময়তে তেওঁ গায়-
  - জাবৰৰ বাট নাথাকিব,
  সোনকালে ভৰি দুখন আঁতৰাই নিব!
  আৰু এতিয়া তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰাই হত্যাকাৰী উপহাৰবোৰ আকৌ উৰি যায়। এইগৰাকী আটাইতকৈ শীতল ভদ্ৰমহিলা!
  আৰু লগতে গৰ্জন কৰে:
  - তাতেই আমাৰ জয়, পবিত্ৰ যুদ্ধত!
  অলেগ ৰাইবাচেংকো অধিক সক্ৰিয় হৈ পৰিছে। আৰু দুয়োহাতেৰে কাটিছে, আনকি মুখত পাইপ এটা লৈ বেজীৰে চীনাসকলক থু পেলায়। বিৰোধীক ধ্বংস কৰে আৰু নিজকে চিঞৰি উঠে:
  - এয়া আমাৰ জয় -
  সম্পূৰ্ণ ঘূৰি যাওক!
  আৰু আকৌ টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে পাগলৰ দৰে চেলেকিছে। আৰু একে সময়তে যিয়ে হত্যা কৰে তাক নিদিয়াকৈ পেলাই দিয়ক।
  মাৰ্গাৰিটাও যুঁজত আছে। হতাশগ্ৰস্ত ছোৱালী। আৰু যদি তেওঁ খালী ভৰিৰে বুমেৰাং এটা লঞ্চ কৰে, তেন্তে এইটো এক ডজনতকৈ কম নহয় কাটি পেলোৱা চীনা।
  তেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে গান গাইব:
  - অ" মোৰ এখন ডাঙৰ হেলিকপ্টাৰ আছে,
  বাৰু, মোৰ হৃদয়খনে সুখেৰে গাইছে!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা এটা মাৰাত্মক তৰা উৰি যায়। হয়, এইটোৱেই হৈছে উচ্চতম এৰোবেটিকছৰ সৌন্দৰ্য্য। আৰু মৃত্যুৱে সোঁ-বাওঁতে বীজ সিঁচিছে।
  নাটাছাইও চীনাসকলক সকলো প্ৰকাৰে নিঃশেষ কৰি পেলায়।
  আৰু তেওঁ গান গোৱাৰ সময়ত:
  - squeak, squeak, squeak ...
  অলিভাৰে টুইষ্টক বিচাৰি পালে!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা মাৰাত্মক উপহাৰ উৰি যায়।
  গতিকে জোয়াই নিজকে ওপৰলৈ টানিলে... তাই লৈ টিউবৰ পৰা শত্ৰুক থু পেলালে। তাৰ পিছত তাই তৰোৱালেৰে মিলটো কাটি পেলালে। তাৰ পাছত তাইৰ খালী ভৰি দুখনে মৃত্যুৰ নৰকীয় উপহাৰ এটা লৈ লঞ্চ কৰিলে।
  আৰু চীনাসকল পতিত হ"ল। যেন তেওঁলোকক শিখা নিক্ষেপকাৰীয়ে চেলেকিছিল।
  আৰু ইয়াত যুদ্ধ আৰু অৰোৰাত। লগতে এগৰাকী বেগী ছোৱালী। আৰু ৰঙা মৃত্যু, আৰু এটা নৰকীয় জ্বলন্ত ৰশ্মি। আৰু ল"ব, কাটিব।
  নাই, একোৱেই বাধা নিদিয়ে।
  আনকি মাউছৰ টেংকটোও।
  ইয়াত অৰোৰা আছে আৰু চীনাসকলক নখৰে চেপিছে। যিটো অত্যন্ত শীতল আৰু উন্মাদ প্ৰতীক আৰু তৰোৱালৰ সৈতে।
  আৰু ৰঙা হাৰ্পিৰ তৰোৱালবোৰ ৰৈ নাথাকিব, এক মুহূৰ্তৰ বাবেও নহয়।
  একে সময়তে অৰোৰাই চিঞৰি উঠে:
  - মোৰ জন্মভূমি সাম্যবাদৰ গৃহভূমি!
  আৰু লগতে তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা, অত্যন্ত মাৰাত্মক কিবা এটাৰ উৰণৰ দৰে।
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনী বতাহত।
  আৰু তেতিয়াই অৰোৰা মনত পৰিল যে তাই সঁচাকৈয়ে কেনেকৈ মাউছৰ সৈতে যুঁজিছিল, বিকল্প কাহিনীবোৰৰ এটাত। তাৰ পিছত মিত্ৰশক্তিয়ে তৃতীয় ৰাইচৰ সৈতে যুদ্ধবিৰতিৰ অন্ত পেলায় আৰু বোমা বিস্ফোৰণৰ অভাৱৰ সুযোগ লৈ জাৰ্মানীয়ে মাউছক উৎপাদনত নিক্ষেপ কৰে।
  হয়, এই টেংকবোৰ সঁচাকৈয়ে জীৱ-জন্তুৰ দৰে মুকুতা হৈ পৰিছিল। আৰু তেওঁলোকৰ অগ্ৰগতি আছিল ভয়ংকৰ।
  কিন্তু টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীৰ বাবে নহয়। তেওঁলোকে ঠাণ্ডা তেজেৰে আৰু একে সময়তে দ্ৰুতগতিত নাজীৰ সৈতে যুঁজিছিল।
  আৰু কুজমাৰ মাকক দেখুৱাই দিলে! আৰু যোদ্ধাসকলে সাহসেৰে যুদ্ধ কৰিলে।
  আৰু এতিয়া ৰঙা চুলিৰ অৰোৰাই তৰোৱালেৰে কাটিছে। আৰু শত্ৰুক কাটি পেলাওক, খেতিয়কৰ দৰে।
  তেতিয়া ই ছিটিকি উঠিব:
  - মই মাৰি আছোঁ!
  স্বেতলানাও যুদ্ধত লাজ নকৰে। চীনাসকলক নিঃশেষ কৰা হৈছে। আৰু একে সময়তে খালী ভৰিৰে যিয়ে মৃত্যুৰ বীজ সিঁচি পেলায়।
  আৰু একে সময়তে সি চিঞৰি উঠে:
  - মহাকাশ bravado -
  ডাঙৰ চেৰেনেড হ"ব!
  আৰু শত্ৰুবোৰলৈ চকু টিপিয়াই!
  তেতিয়া তেওঁ টিউবৰ পৰা থু পেলাব!
  আৰু তাৰ পিছত অলেগ ৰাইবাচেংকো বিয়পি পৰিব। আৰু চীনাসকলৰ ওপৰত বেজী নিক্ষেপ কৰাই নহয়, ভৰিৰে বুমেৰাংও নিক্ষেপ কৰোঁ আহক।
  এনেকুৱাই ধৰা পৰিছে দ্ৰুত টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটো।
  আৰু একে সময়তে তেওঁ গায়-
  - শত্ৰুৱে আমাক বাধা নিদিয়ে,
  যদি দুৰ্বলসকলে সহায় কৰে!
  আৰু দৌৰিব নালাগে, দৌৰিব নালাগে...
  যদি আগলৈ নহয়!
  আৰু অলেগে হুইচেল মাৰিব।
  আৰু মাৰ্গাৰিটাই লৈ গ"ল আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ধ্বংসাত্মক আৰু মৃত্যুমুখত পৰাটো দলিয়াই দিলে। আৰু একে সময়তে তাই গাইছিল:
  - এইটোৱেই হ"ব কোব্ৰাৰ বাৰ্তা!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে চকু টিপিয়াই চিঞৰি উঠে!
  নাটাছাও যুদ্ধত মিছ নহয়। লৈ তাই খালী আঙুলিৰে চোকা স্বস্তিকা এটা দলিয়াই দিলে। তাই বহুত চীনা ভাষাৰ মাজেৰে ঘুচা মাৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ মাতৃভূমিৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধত জোয়া। আৰু খালী ভৰিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত আক্ৰমণো নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু দাঁতৰ হাঁহি এটা মাৰি চিঞৰি উঠে:
  - মই ইমান যোদ্ধা, সঁচাকৈয়ে টাৰ্মিনেটৰ!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে তৰোৱালেৰে থ্ৰেছ কৰে। আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে।
  - বানজাই!
  ছোৱালীজনীয়ে দেখাৰ দৰে কাজিয়া বন্ধ নকৰে। আৰু অপ্ৰয়োজনীয় এন্টিমোন নোহোৱাকৈ কাটিব।
  অৰোৰাইও নিঃশেষকৰণৰ কাম হাতত ল"ব। চীনাসকলে নিজকে চেপি ধৰিছে, কোনো ধৰণৰ কটুক্তি নোহোৱাকৈ। আৰু হালধীয়া যোদ্ধাবোৰ পৰি যায়, যেন আধা ফাটি গৈছে।
  আৰু ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - পৃথিৱীৰ ওপৰত সাম্যবাদৰ শিখা!
  আৰু আকৌ দুখন তৰোৱালেৰে লৈ কাটিব। আৰু তাৰ পিছত টিউবৰ পৰা থু পেলাওক। আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত ৰোপণ কৰক।
  হয়, অৰোৰা নিজেই সৌন্দৰ্য্য আৰু নিখুঁততা।
  যদিও স্বেটলানা ইয়াতকৈ বেয়া নহয়। আৰু তাই চীনাসকলক মাৰপিট আৰু বস্তুগতভাৱে হত্যা কৰাৰ ব্যৱস্থাও কৰিলে।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে হালধীয়া যোদ্ধাসকলৰ ওপৰত ধ্বংসৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে। হয়, তেওঁলোকে এই সকলোবোৰ উচ্চ ঢৌত কৰে।
  স্বেটলানা চিঞৰিছে:
  - যুঁজখন ৰক্তাক্ত, পবিত্ৰ আৰু সঠিক হ"ব!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা আকৌ কিবা এটা মাৰাত্মক ভাঙি গ"ল। আৰু কেনেকৈ সি চীনাসকলক লৈ মাৰিব!
  এইখিনিতে ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। আৰু এটোপালো নিদিয়ে। ইয়াত মহিলাসকল - সকলো মহিলা মহিলা!
  ডেচিং আক্ৰমণত অলেগ ৰাইবাচেংকো। ইতিমধ্যে বহু হাজাৰ চীনাক হত্যা কৰিছে। এই হালধীয়া সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকলৰ আক্ৰমণ দুৰ্বল হৈ পৰিছে।
  অলেগে চিঞৰি উঠিল:
  - জয়ৰ সৰ্বোচ্চ মাপকাঠী!
  মাৰ্গাৰিটাই লৈ গ"ল আৰু খালী আঙুলিৰে মাৰাত্মকটো দলিয়াই দিলে, আৰু যিটো ৰেজাৰতকৈও চোকা আছিল।
  তেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - আমি ধুমুহাক প্ৰত্যাহ্বান জনাইছো,
  কিয় আৰু কিয়?
  আচৰিত নোহোৱাকৈ পৃথিৱীত জীয়াই থকা -
  কাৰো বাবে অসম্ভৱ!
  মাৰ্গাৰিটাই চীনাসকলৰ ওপৰত পাইপৰ গোটেই শাৰী এটা থু পেলালে আৰু কথাখিনি ক"লে:
  - শুভকামনা - বিফলতা,
  আৰু ওপৰলৈ তললৈ জপিয়াই যাওক!
  কেৱল এইদৰে, আৰু অন্যথা নহয় -
  এই ধৰণে, আৰু অন্যথা নহয়...
  চমক জীয়াই থাকক!
  আচৰিত কৰা! আচৰিত কৰা!
  চমক জীয়াই থাকক!
  আচৰিত কৰা! আচৰিত কৰা!
  চমক জীয়াই থাকক!
  আৰু কেৱল ওপৰলৈ - এমিলিমিটাৰ তললৈ নহয়!
  ছোৱালীজনীয়ে যথেষ্ট যুঁজাৰু মেজাজ দেখুৱালে।
  নাটাছাও যুদ্ধৰ একেবাৰে কেন্দ্ৰবিন্দুত আছে। আগ্নেয়গিৰি বিস্ফোৰণৰ দৰে। আৰু খালী আঙুলিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰে। বিপক্ষক আঘাত কৰে। আৰু সিহঁতৰ পৰা মৃতদেহ এৰি থৈ যায়।
  তেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে দাঁতৰ হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  - আমি এনেকুৱা টাৰ্মিনেটৰ, সপোনৰ ৰবটৰ দৰে, আৰু মহান সৌন্দৰ্য্য!
  আৰু ইয়াত ছোৱালীজনীয়ে তৰোৱালেৰে বেকহেণ্ড চেলেকিছে। আৰু বহুত মানুহ কাটি পেলালে।
  জোয়াও যুঁজৰ ডাঠত। তেওঁ নিজৰ বাবে যুঁজি দাঁত উদঙাই গৰ্জন কৰে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা ডিস্কে চীনাসকলৰ মাজেৰে সোমাই গ"ল। যিয়ে বহুত ডিঙি কাটি পেলালে। আৰু স্বৰ্গ সাম্ৰাজ্যৰ সৈন্যবাহিনীবোৰ শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল।
  আৰু ছোৱালীবোৰে অধিক ঠেলি দিছে।
  ইয়াত অৰোৰাই কেনেকৈ ধাতু কাটিব পৰা কিবা এটা লঞ্চ কৰিব লাগে। তেওঁ টিলাৰূপে গঠিত মূৰৰ গোট এটা কাটি পেলাব। আৰু ই জপিয়াই উঠিব, ওপৰলৈ উৰি যাব, আৰু ইয়াক লৈ গৰ্জন কৰিব:
  - মোৰ নাম মোৰ মুঠি!
  আৰু আকৌ তেওঁ দুটা চেবাৰ জোকাৰিলে, আৰু চীনাসকলে আন্ত্ৰিকতা এৰি দিলে। কিন্তু একে সময়তে অলপ লাজ নাপাব।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে মাৰাত্মক বুমেৰাং লঞ্চ কৰে। কোনবোৰ মূৰ শাৰী পাতি কাটি দিয়া হয়।
  তেতিয়া ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠে:
  - আমি কেবলত নাথাকো!
  পৃথিৱীত সুখ থাকক!
  আৰু তেওঁ ৰঙা মুখেৰে নলীৰ পৰা আৰু অধিক লৈ থু পেলাব। আৰু আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকল ভাঙি যাব, আটা থকা কুলিৰ দৰে।
  গতিকে Svetlana যুদ্ধত দেখুৱালে ..
  তাই উতলা পানীৰ বিৰোধীক উফৰাই পেলালে। আৰু সেই জ্বলি যোৱাবোৰে ইয়াক লৈ অতি বন্যভাৱে চিঞৰিব।
  Svetlana squeaks:
  - মোৰ কিল!
  আৰু খালী ভৰিৰে দুটামান বুমেৰাং দলিয়াই দিব। বহুত চাইনিজ কাটিব।
  আৰু বহুত মৃতদেহ চেপি উলিয়াই দিয়ে।
  হিটাৰসকলে তেনেকৈয়ে কাম কৰে।
  আৰু তেওঁলোকে নিজৰ বাবে চীনৰ সাম্ৰাজ্য কাটি পেলালে, আৰু কোনো ধৰণৰ গুৰুত্ব নিদিয়াকৈ। নাই, আনকি তেওঁলোকৰ এটা বিশেষ কৌশলও আছে।
  ইতিমধ্যে নিহত চীনৰ সংখ্যা লাখ লাখ। আৰু ছোৱালীবোৰে মাত্ৰ মজা কৰে আৰু বলৰ দৰে জপিয়াই থাকে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱেও আপুনি কল্পনা কৰিব পৰা সকলো এৰোবেটিকছৰ ভিতৰত আটাইতকৈ শীতল ছবিখন দেখুৱাইছে।
  আৰু ল"ৰাটোৱে দুখন তৰোৱালেৰে কাটি দিয়ে যাতে হাত-ভৰি আৰু মূৰবোৰ সকলো দিশতে উৰি যায়।
  অলেগে চিঞৰিছে:
  - হ"ব, মোৰ বিশ্বাস আমাৰ নিৰ্ণায়ক জয়!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰে ধ্বংসাত্মক দলিয়াই নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, হ'ব!
  আৰু গোটেই ছয়টোৱে আৰু অধিক সক্ৰিয়ভাৱে কাটিবলৈ ধৰিলে।
  . অধ্যায় #২
  চীনৰ প্ৰায় সমগ্ৰ দুই লাখ সৈন্যবাহিনী ধ্বংস হোৱাৰ পিছত ছয় যোদ্ধা আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ গভীৰতালৈ আৰু আগবাঢ়ি গ"ল। চীনাসকলক পুনৰ চাইবেৰিয়াৰ ৰাছিয়াৰ চহৰবোৰলৈ ঘূৰি অহাত বাধা দিবলৈ।
  ইয়াত যোদ্ধাসকলে ওচৰৰ বৃহৎ চহৰখনৰ হালধীয়া যোদ্ধাসকলক আক্ৰমণ কৰিছিল।
  হালধীয়া যুঁজাৰু বিমানবোৰ কাটি পেলোৱা আৰু দুয়োখন তৰোৱাল জোকাৰি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - ইন এবং রাশিয়ান tsars!
  আৰু তেওঁৰ উদং ভৰিৰ পৰা চোকা বেজী উৰি গ"ল। চীনৰ যোদ্ধা বিমানক আঘাত কৰে।
  মাৰ্গাৰিটাই তৰোৱালেৰে হালধীয়া যোদ্ধাসকলক কাটি লৈ গাইছিল:
  - এতিয়া আমি ইতিহাস ৰচনা কৰি আছো!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা বেজী উৰি গ"ল হালধীয়া যোদ্ধাসকলৰ মাজলৈ।
  ইয়াৰ পিছত যুদ্ধত নাটাছা। মৃত্যুৰ উপহাৰো পেলাই দিয়ে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ভৱিষ্যত আমাৰ! গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ মহিমা!
  আৰু তাইৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰিখনে এইটো ভয়ংকৰ শক্তিৰে বাহিৰলৈ দলিয়াই দিব। আৰু চীনাসকলক ৰক্তাক্ত অগোছালিত কাটি পেলাওক।
  জোয়াও হতাশ হৈ কাটি দিয়ে। আৰু এজন চীনা জেনেৰেল আধালৈ উৰুৱাই দিলে। আৰু তাৰ হাড়বোৰ কাটি পেলালে।
  তাৰ পিছত তাই হাউলি উঠিল:
  - মোৰ মহান জয়ৰ বাবে!
  আৰু খালী ভৰিৰে আকৌ লঞ্চ কৰিব হত্যাকাৰী উপহাৰ। আৰু বহুতো চীনা যোদ্ধাক নক আউট কৰক।
  কিন্তু যেতিয়া অৰোৰা যুদ্ধত থাকে, তেতিয়া সাধাৰণতে ভয়ংকৰ হয়। তাই চীনা সৈন্যক আধা কাটি পেলায়, আৰু খালী ভৰিৰে হত্যাকাৰী উপহাৰ লঞ্চ কৰে। আৰু তেনেকৈয়ে হালধীয়া সেনাবাহিনীক চেপি ধৰে।
  নাই, অৰোৰাক সঁচাকৈয়ে ৰঙা ডাইনী বুলি কোৱা হয়। আৰু তাই অজেয়।
  আৰু তাইৰ উদং আঙুলিবোৰৰ পৰা মাৰাত্মক বেজীবোৰ উৰি যায়। চীনাক খুন্দা মাৰি বালিৰ মোনাৰ দৰে ভাঙি যায়।
  অৰোৰাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  ৰাছিয়ানসকলে মোক চিনি পায়
  আৰু তেওঁলোকে ইয়াক মহান বুলি কয়!
  আৰু আকৌ সৌন্দৰ্য্য মাৰাত্মক বেজী নিক্ষেপ কৰাৰ দৰে। আৰু শত্ৰুক ভেকুলীৰ দৰে পিন কৰা হয়।
  অৰোৰাই গুৰগুৰাই উঠিল:
  - আপুনি সপোন দেখিব পাৰে, বেয়া সপোন দেখিব পাৰে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে বুমেৰাঙৰ দৰে থ্ৰেছ কৰে।
  হয়, এই লাল চুলিৰ - সামৰিক বিষয়ত এক পাউণ্ড নিমখ খোৱা নাছিল। যদি ই মৰিছ কৰে, তেন্তে ই মৰিছ কৰে।
  আৰু আকৌ দ্ৰুত আৰু অগ্নিময় ছোৱালীজনীয়ে আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হৈছে।
  আৰু ইয়াত স্বেটলানা যুঁজিবলৈ আগ্ৰহী। আৰু সেইবাবেই তেওঁ সকলোকে কাটি ধ্বংস কৰে। আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ জিলিকি থকা বিজুলীৰ দৰে।
  আৰু খালী ভৰিৰ পৰা বেজী উৰি যায়।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ মহাশক্তি -
  মোৰ লগত খেলক কুমিৰৰ লগত বন্ধুত্ব কৰিবলৈ!
  ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকো সদায়ৰ দৰেই আক্ৰমণত নামি পৰিছে। তেওঁ এজন দ্ৰুতবেগী মংগোল। শত্ৰুৰ ওপৰত তৰা চপ আৰু নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু ডেকা যোদ্ধাজনে কান্দিছে:
  - আক্ৰমণাত্মক হৈ যাওঁ
  সকলো চীনাকে পৰাস্ত কৰোঁ আহক!
  আৰু ইয়াত আক্ৰমণৰ ওপৰত ল"ৰাটো।
  আৰু ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই অতি উত্তেজনাত হালধীয়া সৈন্যবাহিনীক চেপি ধৰে। আৰু তাইৰ উদং আঙুলিবোৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে গৰ্জন কৰে:
  - মই জিকিম!
  আৰু আকৌ তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা গোটেই বেজীৰ বৰষুণ এটা লৰচৰ কৰে।
  আৰু বেজীবোৰ মাৰাত্মক আৰু বিষাক্ত।
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে মাৰ্গাৰেট। চীনা সকলে তাইৰ বিৰুদ্ধে বৰ টান। আৰু ছোৱালীজনী হৈছে ভয়ানকতাৰ মূৰ্তি।
  যদিও এজন সুন্দৰ যোদ্ধা।
  আৰু এতিয়া তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা আকৌ মৃত্যুৰ টুকুৰা এটা উৰি গৈছে। যিয়ে শত্ৰুক আঘাত কৰে।
  বন্য উৰণত নাটাছা। চীনাসকলক টুকুৰা টুকুৰ কৰি কাটি দিয়ে। আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰে কোনো দয়া নাজানে।
  যোদ্ধাই গৰ্জন কৰে:
  - আমাৰ ডাঙৰ জয় হ'ব!
  আৰু সৌন্দৰ্য্যৰ উদং ভৰিৰ পৰা আকৌ উৰি যায় অতি মাৰাত্মক আৰু বিপদজনক বেজী।
  বৃহৎ সংখ্যক চীনাক আঘাত কৰে। ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে কি শীতল।
  আৰু আক্ৰমণত তেওঁলোকে কাকো নামি নিদিয়ে।
  কিন্তু জোয়াই নাজানে, কেতিয়াও এটা শব্দও নাথাকে। তাই বিপক্ষৰ ওচৰলৈ ব্ৰেক থ্ৰু কৰে। আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ জল্লাদৰ দৰে।
  জোয়াই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - মই নাজানো দয়া - কেৱল মৃত্যু!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখনে এনেকুৱা দলিয়াই দিব যে চীনে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে!
  ইয়াৰ বিপৰীতে যোদ্ধাজনে প্ৰতি মিনিটত গতি বৃদ্ধি কৰি আছে। ইয়াত আক্ৰমণাত্মকভাৱে বৰফৰ ৰিং।
  অৰোৰাও ইমান গ্ৰুভি ছোৱালী। পিছুৱাই নাযায় আৰু হাৰ নামানে। আৰু তাই সকলো কামতে সফল হয়।
  ইয়াত তাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ষ্টীলৰ ফেন এটা দলিয়াই দিলে। তাই চীনা সৈন্যক কাটি হিচকি মাৰিলে:
  - ৰঙা সাম্ৰাজ্যত জুই লাগিব যিয়ে সমগ্ৰ গ্ৰহটোক উষ্ণ কৰি তুলিব!
  আৰু আকৌ, তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা বিশেষভাৱে মাখি মাৰি পেলোৱা কিবা এটা।
  আৰু যোদ্ধাজন আকৌ উচ্চ স্থানত আছে।
  আৰু ইয়াত যুদ্ধত স্বেটলানা। পৰিকল্পনাৰ পৰা বিচ্যুত নহয়। আৰু বনৰীয়া চাপেৰে নিজকে কাটি পেলায়। আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা চোকা ডিস্ক উৰি যায়। যিয়ে বিখ্যাতভাৱে বিৰোধীক কাটি পেলায়।
  Svetlana বন্য ক্ৰোধৰ সৈতে squeaks:
  - তোমালোক সকলোকে ফালি পেলাম!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আক্ৰমণাত্মক ৰূপ লৈছে। আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখন ইমান চঞ্চল।
  যুদ্ধত আৰু আগবাঢ়ি গৈ অলেগ ৰাইবাচেংকো ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে। ইয়াত এজন হতাশগ্ৰস্ত ল"ৰা-টাৰ্মিনেটৰ। ইয়াৰ লগত জড়িত হৈ থাকে বিশাল শক্তি আৰু বনৰীয়া ল"ৰাৰ হেঁচা।
  আৰু ইয়াত এটা শিশুৱে খালী ভৰিৰে বুমেৰাং দলিয়াইছে। হয়, আৰু বিপক্ষই একেলগে দুডজন মূৰ হেৰুৱাই পেলালে।
  এইটো সঁচাকৈয়ে - সঁচাকৈয়ে মাৰাত্মক শক্তি।
  অলেগে গাইছিল:
  - মোৰ হাতৰ আখৰ সহজ -
  মেকুৰীৰ ঠেং টানি মোৰ ভাল নালাগে!
  আৰু ল"ৰাটোৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা এটা ব্লেড উৰি গ"ল, আৰু চীনাসকলক কেনেকৈ মাৰপিট কৰা হ"ব। তেওঁলোকে আক্ষৰিক অৰ্থত নিজৰ আত্মা আৰু সাহস হেৰুৱাই পেলালে।
  অলেগে বন্য উন্মাদনাৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - কেতিয়াও না শব্দটো নকবা!
  ল'ৰাটোৱে আক্ৰমণ কৰি আছে... তাৰ পিছত তেওঁৰ মনত পৰিল ৱ্লাডিমিৰ ক্লিচকো। হয়, এই বক্সাৰজনে ৰিঙলৈ ঘূৰি আহিব পাৰে। আৰু চেষ্টা নকৰিব কিয়? যদি এতিয়াও স্বাস্থ্য আছে, তেন্তে ভগৱানে নিজেই আপোনাক যুঁজিবলৈ আদেশ দিছে!
  আক্ৰমণৰ ওপৰত টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰা। চীনাসকলক চেপি ধৰে আৰু গায়:
  ডেকা বন্ধু সদায় ডেকা হৈ থাকক
  জিৰণি ল'বলৈ লৰালৰি নকৰিব...
  উল্লাসিত, সাহসী, কোলাহলপূৰ্ণ হওক -
  যুঁজিব লাগিব - গতিকে যুঁজিব লাগিব!
  কঠিনতা থকা এজন মানুহ -
  আপোনালোক সকলোকে একেৰাহে পৰাস্ত কৰিবলৈ!
  মই এজন আত্মা থকা চিৰন্তন ল"ৰা,
  কিহৰ ফলত ফলাফলৰ জন্ম হয়!
  চিৰন্তন ল'ৰা মই আত্মা
  আৰু পিছুৱাই নাযাব!
  চীনৰ ওপৰত উগ্ৰ আক্ৰমণত এজন যুৱ যোদ্ধা আৰু চিৰন্তন শিশু। তেওঁ নিজকে শ্ৰেষ্ঠ ফালৰ পৰা দেখুৱাব।
  মাৰ্গাৰিটাই হালধীয়া যোদ্ধাসকলকো চেপি ধৰে আৰু গায়:
  - আমি কেতিয়াও হাৰ নামানো !
  আৰু তাই বহুত চাইনিজ কাটি পেলালে, হাঁহি এটা মাৰি আৰু ক"লে:
  - নাই, বিশ্বাস কৰক কেতিয়াও!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ চোকা, বিষাক্ত বেজী দলিয়াই দিলে।
  তাই দ্ৰুত আৰু অনন্য গতিত আছে।
  যুদ্ধত নাটাছা দ্ৰুত আৰু ভয়ংকৰ, ভেলকাইৰীৰ দৰে। সাহসেৰে যুঁজে। আৰু চীনাসকলক নমাই দিয়া।
  তাই প্ৰায়ে আকাশত যুঁজিছিল। তাই আছিল এগৰাকী উৎকৃষ্ট এছ পাইলট। তাই পদাতিক বাহিনীত যুঁজিবলগীয়া হৈছিল।
  কিন্তু এতিয়া নাটাছাই চীনৰ কাম হাতত লৈছে। আৰু সকলো ক্ৰোধৰ সৈতে থেতেলিয়াই লওঁ আহক।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা বুমেৰাং আৰু বেজী উৰি যায়। তাই শত্ৰুক চেপি ধৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে গাইছে:
  - কিন্তু মোৰ বিশ্বাস সূৰ্য্য উদয়,
  কাৰাগাৰৰ ডাঞ্জনৰ আন্ধাৰ দূৰ কৰিব!
  জোয়াই চীনাসকলক আক্ৰমণ কৰে। আৰু টানকৈ ব্ৰেক আউট কৰে। আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে কোনো ষ্টপ নোহোৱাকৈ শত্ৰুক নোক আউট কৰে।
  খোজকাঢ়ি যোৱা যোদ্ধা। তাই নিজৰ ওচৰলৈ জপিয়াই জপিয়াই জপিয়াই যোৱা কব্ৰাৰ দৰে।
  সোণালী চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - ভৱিষ্যত আমাৰ
  আমি জেডি নাইটৰ দৰে!
  আৰু এতিয়া তাই পাক এটাৰ পৰা লৈ চৰ মাৰিব।
  আক্ৰমণৰ পিছত অৰোৰা। ৰঙা ৰঙৰ ছোৱালীজনীক চেপি ধৰি যুঁজি থকা। তাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িল, গতি আৰু বেছিকৈ তুলি ধৰিলে। তাইৰ তৰোৱালবোৰ বতাহৰ চকলৰ ব্লেডৰ দৰে।
  অগ্নিময় সৌন্দৰ্য্য জাৰি:
  - এনে সুখ গোটেই পৃথিৱীৰেই থাকিব!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনী বনৰীয়া গতিত সোমাই যায়। এইগৰাকীয়েই হৈছে যুদ্ধৰ প্ৰকৃত দেৱী।
  স্বেতলানাও গায়, জপিয়াই উঠি:
  - শ শ, ৰেজিমেণ্টৰ পিছত ৰেজিমেণ্ট,
  ৰাছিয়ান নাইটসকলে তৰোৱালেৰে কাটিলে!
  আৰু এতিয়া তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰে ঢালেৰে বিকৃত কৰিব নোৱাৰা বস্তুটো পেলাই দিব।
  ইয়াত ছোৱালীজনী। এটা প্ৰকৃত একত্ৰীকৰণ।
  নাটাছাই দাঁতৰ হাঁহি এটা মাৰি চিঞৰি উঠে:
  - মোক শিকাব নালাগে!
  আৰু খালী ভৰিৰে মৃত্যু নিক্ষেপ কৰে।
  অৰোৰাই এই কথাত সন্মত:
  - আমাক শিকাব পৰা একো নাই একেবাৰে!
  যোদ্ধাসকলে নিজৰ গতিবিধি দ্ৰুত কৰে। এতিয়াৰ বাবে প্ৰায় সমগ্ৰ চহৰখন মৃতদেহৰ আৱৰ্জনা। হয়, চীনাসকলে নিঃশেষৰ সন্মুখীন হ"ল। মাত্ৰ ছয়জন মানুহ, কিন্তু তেওঁলোকে এটা সম্পূৰ্ণ সেনাবাহিনীৰ কাম কৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এলফ প্ৰজাতিৰ এজন বন্ধুৰ কাহিনী মনত পেলালে। তেওঁ তৃতীয় ৰাইখত শেষ হয়, আৰু তেওঁক লুফ্টৱাফেলৈ পঠিয়াবলৈ পতিয়ন নিয়াবলৈ সক্ষম হয়।
  হয়, এলফটো যদিও আকাৰত সৰু, তথাপিও ই অতি দ্ৰুত, শক্তিশালী আৰু ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়া অতি উত্তম। সাধাৰণতে শাৰীৰিক অৱস্থা আৰু চিন্তাৰ গতিৰ ক্ষেত্ৰত এলফ মানুহতকৈ শ্ৰেষ্ঠ। আৰু বিমান এখনত এলফ, আনকি ৰাজকীয় তেজও নিজেই ঈগলৰ দৰে অনুভৱ হয়।
  আৰু এই যোদ্ধাজনে ১৯৪৪ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত ফুহৰাৰৰ জন্মদিনত ৫৩৮খন শত্ৰুৰ বিমান গুলীয়াই পেলাবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু তেওঁ নিজেও কেতিয়াও গুলীয়াই পেলোৱা হোৱা নাছিল।
  প্ৰথম দুশ বিমানৰ বাবে এলফে ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ লাভ কৰিছিল। ইতিমধ্যে তিনিশৰো অধিক হীৰাৰে অৰ্ডাৰ অৱ দ্য জাৰ্মান ঈগল। সোণালী ওক গছৰ পাতৰ তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে সৈতে চাৰিশৰো অধিক নাইটছ ক্ৰছ অৱ দ্য আইৰন ক্ৰছ। আৰু পাঁচশ স্মৃতিচাৰণ বিমানৰ বাবে - আইৰন ক্ৰছৰ গ্ৰেণ্ড ক্ৰছ। এইদৰে এলফে অভিলেখ সংখ্যক বঁটা সংগ্ৰহ কৰিছিল আৰু এই ক্ষেত্ৰত তেওঁ আনকি হাৰ্মান গ"ৰিঙক পৰাস্ত কৰি কৰ্ণেল পদবীও লাভ কৰিছিল।
  যদিও তেওঁ বিমানত ব্যক্তিগত হিচাপে যুঁজিছিল।
  গতিকে, যদিও এনে এজন অসাধাৰণ এছ লুফ্টৱাফেত দেখা দিছিল, তথাপিও তেওঁ যুদ্ধৰ গতিপথত বেছি প্ৰভাৱ পেলোৱা নাছিল। সঁচাকৈয়ে যদি আমি বাস্তৱ ইতিহাসত লুফ্টৱাফেৰ প্ৰথম ছটা এছ লওঁ, তেন্তে তেওঁলোকে মুঠতে ডেৰ হাজাৰতকৈ অধিক বিমান গুলীয়াই পেলায়। বাৰু, ই ৱেৰমাকটক কিমান সহায় কৰিলে?
  যদিও গ"বেলছৰ অপপ্ৰচাৰে হয়তো অতিৰঞ্জিত কৰি পেলোৱা হৈছে।
  এই সংখ্যাবোৰৰ বহুতেই তীব্ৰ সন্দেহ কৰিছিল।
  কিন্তু এলফে সঁচাকৈয়ে ইমানবোৰ গাড়ী গুলীয়াই পেলালে, কিন্তু তেওঁ নিজেই এজনো যুঁজাৰু বিমান হেৰুৱাব পৰা নাছিল।
  কিন্তু তাৰ পিছত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে তেওঁক লগ পাই সুধিলে:
  - বেয়াৰ শক্তি বুলি গণ্য কৰা থাৰ্ড ৰাইচৰ ওপৰত কিয় আঁঠু লৈছিলা?
  এলফে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - কাৰণ পৃথিৱীত ভালৰ কোনো শক্তি একেবাৰেই নাই ! ষ্টেলিন আৰু মিত্ৰশক্তিক সন্ত বুলি আপুনি ভাবেনে?
  অলেগে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু ইউ এছ এছ আৰত আপুনি ইমানবোৰ বিমান গুলীয়াই পেলোৱাৰ বাবে ডাঙৰ আখৰেৰে ভগৱান বুলি গণ্য কৰা হ"ব! আৰু সেইবাবেই তোমাক থু পেলোৱা আৰু গালি পৰা উচিত!
  এলফে সঁচাকৈয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - বাইচল্লিশ বছৰৰ অক্টোবৰ মাহত যেতিয়া তেওঁ ৰাইচৰ বাবে যুঁজিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল, তেতিয়া যুদ্ধৰ ফলাফল এতিয়াও স্পষ্ট হোৱা নাছিল। আপুনি কি ভাবে, মোৰ বিজয়ীসকলৰ মাজত থকাৰ কোনো সুযোগ নাই?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - যদি আপুনি ইউ এছ এছ আৰলৈ পলায়ন কৰে তেন্তে মই ভাবো আপোনাক ক্ষমা কৰা হ"ব আৰু গ্ৰহণ কৰা হ"ব। নায়ক আৰু মহান যোদ্ধাৰ সকলোতে শলাগ লোৱা হয়!
  এলফটোৱে উজ্জ্বল হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - অফাৰটোৰ বাবে ধন্যবাদ! কিন্তু যেতিয়া দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ শেষ হ"ব, তেতিয়া মই বঁটা লৈ মোৰ গ্ৰহলৈ উভতি যাম... আৰু অৱশ্যেই, জাৰ্মানীয়ে পৰাস্ত হোৱাটো মোৰ বাবে কোনো কথা নহ"ব। মূল কথাটো হ"ল মই নিজকে নায়ক হিচাপে দেখুৱাই বিমান পৰিবহণৰ ইতিহাসত সৰ্বকালৰ শ্ৰেষ্ঠ এছ হিচাপে প্ৰৱেশ কৰিলোঁ!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বিৰক্ত হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  তোমাৰ কাৰণে কিমান ভাল ল"ৰাৰ মৃত্যু হ"ল!
  এলফটোৱে চিঞৰি উঠিল, যুক্তিসংগতভাৱে মনত পেলালে:
  - ৰুডেলও আছে ... সিও এজন ছুপাৰমেন!
  অলেগে মাত দিলে।
  - ৰুডেল ... হয়, কমিক বুক হিৰোৰ দৰেই!
  এলফটোৱে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই যোদ্ধা আছিলোঁ আৰু আছো আৰু হ'ম! গতিকে মোৰ একাউণ্টটো হাজাৰলৈ আনিবলৈ চেষ্টা কৰিম!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সন্দেহ কৰিছিল:
  - বনাব পাৰিবানে? ১৯৪৫ চনৰ ৯ মে"ত তৃতীয় ৰাইচে আত্মসমৰ্পণ কৰে!
  এলফে কৃতজ্ঞতাৰে সুধিলে:
  - আপুনি অধিক নিখুঁতভাৱে ক'ব পাৰিবনে যে কেতিয়া আৰু ক'ত আৰু কি সময়ত, কি শক্তিৰে ৰেডছ আৰু মিত্ৰশক্তিয়ে আক্ৰমণ কৰিব?
  অলেগে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - কিয় লাগে ?
  এলফে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - মই যুদ্ধখন তুচ্ছভাৱে টানি আনিব বিচাৰো যাতে মজাটো বেছি দিনলৈকে থাকে!
  তাৰ পিছত অলেগে বন্দুক এটা উলিয়াই উত্তৰ দিলে:
  - মই তোমাক গুলীয়াই মাৰিব পাৰিলোঁহেঁতেন, কিন্তু নকৰো!
  এলফটো আচৰিত হ"ল
  - আৰু কিয়?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে দৃঢ়তাৰে কৈছিল:
  - তোমাৰ বিবেকে শাস্তি দিয়ক !
  আৰু তেওঁলোকৰ বিচ্ছেদ ঘটিল...
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ভাবিছিল যে তেওঁ এই এলফটোক বৃথাই হত্যা কৰা নাই। আৰু কিমান বিমান গুলীয়াই পেলাব সি। মাত্ৰ ভয়ংকৰ হ"ব।
  আৰু ল"ৰাটোৱে আকৌ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ বুমেৰাংটো লঞ্চ কৰিলে।
  মাৰ্গাৰিটাই যুদ্ধত চীনাসকলক সক্ৰিয়ভাৱে নিঃশেষ কৰে। তাইৰ খালী ভৰি দুখন ইমানেই উপযুক্তভাৱে হত্যাকাৰী উপহাৰেৰে কোবাই দিয়া হৈছে যে আপুনি কেৱল আচৰিত হৈ পৰে।
  ছুপাৰমেন ছোৱালী।
  আৰু যুদ্ধত তাইৰ কাৰ্যকলাপ, ৱেজল জন্তুৰ দৰে।
  নাই, দুই বিলিয়ন চীনা থাকিলেও এনে ছোৱালীক কোনেও কেতিয়াও ভয় খুৱাব নোৱাৰে।
  কিন্তু মাৰ্গাৰেটে কি কৰিব?
  তাই নিজৰ দেশ ৰক্ষা কৰে।
  চীনাসকলক কাটি পেলোৱা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - ৰাছিয়াৰ আৰু ধুনীয়া মাতৃভূমি নাই,
  তাইৰ বাবে যুঁজ দিয়ক আৰু ভয় নকৰিব...
  ইয়াতকৈ ধুনীয়া দেশ নাই -
  গোটেই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন পোহৰৰ মশাল ৰুছ!
  ল"ৰাটোৱে জপিয়াই উঠি ত্বৰান্বিত কৰিব, ভৰিৰে সকলোকে বধ কৰিব।
  নাটাছাইও কাজিয়া কৰে আৰু গায়:
  মাৰাত্মক বছৰ, বিশ্বাস কৰিব নোৱাৰি
  এক হাজাৰ ন শ উননব্বৈ...
  বৃত্তৰ দৰে যোৱা বন্ধ কৰক
  সোণৰ শিং লৈ চয়তান ঘূৰিব!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ খালী ভৰিৰে এটা হত্যাকাৰী উপহাৰ দলিয়াই দিব।
  জোয়াও যুদ্ধত আছে, ঘাঁ হৈ যুঁজিছে। সক্ৰিয় ছোৱালী। আৰু তৰোৱালেৰে কাটিলে সকলো ইমান দূৰলৈ উৰি যায়।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে ইমান সক্ৰিয়ভাৱে উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি আছে। আৰু ইমানবোৰে শত্ৰুক ন"ক আউট কৰে।
  হয়, চীনাসকলে স্পষ্টভাৱে ক"লা দিন পাৰ কৰিছে।
  অৰোৰাই কোনো কৰুণা নোহোৱাকৈ আঘাত কৰে। আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখন মাৰাত্মকতকৈও বেছি কিবা এটা। এইগৰাকী সাধাৰণতে বিনাশৰ দেৱী।
  আৰু তাত হাজাৰটা চয়তান আছে।
  স্বেটলানাই চীনাসকলক অতি আবেগেৰে ঠেলি দিয়ে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ভৱিষ্যত হ'ল
  যাতে আমি মেকুৰী হ"ব নালাগে!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখনে আকৌ কিবা এটা দলিয়াই দিব, আৰু শত্ৰুবোৰ টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰিব।
  যুঁজি থকা ছোৱালী - তাইৰ মাজত এৰোবেটিক্স!
  চীনৰ পৰা চহৰখন মুক্ত কৰি ছয়জনে জিৰণি ল"লে। লগে লগে গাহৰিটো ভৰাই দিলোঁ, আৰু গোটাকৈ ভাজিলোঁ।
  টুকুৰা টুকুৰকৈ কাটি খাবলৈ ধৰিলে।
  নাটাছাই মন্তব্য কৰিলে:
  - ইয়াত ৱালটাৰ স্কটৰ নাইটসকলে এটা সময়ত বহুত খাইছিল!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হাঁহি হাঁহি সোঁৱৰাই দিলে:
  - ডুমাছতো কৰক! তেনেকৈয়ে পৰ্থোছে গোটেই ভেড়া এটা খালে!
  নাটাছাই হাঁহিলে।
  - ভেড়া? গাহৰি কিয় নহয়?
  উত্তৰত অলেগে গাইছিল:
  তোমাৰ সকলো অভিশপ্ত পৰিয়াল
  মোৰ ককাইদেউ, যিয়ে গাহৰিটো পাইছিল...
  যেতিয়া তেওঁ জীয়াই আছিল - তেওঁ মোক সকীয়াই দিছিল -
  নৃশংসৰ পৰা পত্নী লোৱাটো অসম্ভৱ!
  মাৰ্গাৰেটে নিশ্চিত কৰিছে:
  - বনৰীয়া গান! আৰু মই আৰু আত্মাস্পৰ্শী কিবা এটা বিচাৰো!
  অলেগে মন্তব্য কৰিলে:
  - আধ্যাত্মিক? এইটো ভাল কথা!
  আৰু ল'ৰাটোৱে কিবা এটা গাইছিল...
  কিন্তু অৰোৰাই তেওঁৰ কথাত বাধা দি মন্তব্য কৰিলে:
  - গান গোৱা নহয়, অভিনয় কৰাটোহে প্ৰয়োজনীয়।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে বেল্টৰ পৰা আইফোন এটা উলিয়াই আনিলে। অলেগে হাঁহিলে, নাটাছাই তেওঁৰ হাতত নিজৰটো আগবঢ়াই দিলে আৰু ক"লে:
  - লাল চুল সঙ্গে ট্যাংক খেলুন!
  অৰোৰাই এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - মই এই খেলখন ভাল পাওঁ!
  আৰু ছোৱালী-নায়কে পেৰামিটাৰ লাভ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে টেংকৰ বহৰখন হাতত লৈছিল।
  অৰোৰাই সতৰ্ক কৰি দিছে:
  - এটাৰ বাবে এটা টেংক! ডুৱেল এটা চেষ্টা কৰক!
  ল"ৰাটোৱে মান্তি হ"ল।
  - এইটো ঠিকেই কৈছে!
  অলেগে চল্লিশৰ দশকৰ আটাইতকৈ শীতল ছোভিয়েট টেংকখন বাছি লৈছিল - আই এছ-৭। কেতিয়াও ছিৰিয়েল হোৱা নাছিল এখন আচৰিত গাড়ী। তাইৰ হাতত সকলো আৰু কৱচ, আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, আৰু গতি আছে। এটা প্ৰকৃত প্ৰভাৰ!
  অৰোৰা ই-৭৫। গাড়ীখন আৰু বেয়া। আৰু গধুৰ, আৰু কম গতি, শক্তিৰ সংৰক্ষণ, অলপ দুৰ্বল আৰু বন্দুক। আই এছ-৭ৰ ১৩০ মিলিমিটাৰ বনাম ই-৭৫ৰ ১২৮ মিলিমিটাৰ। জাৰ্মানীৰ কৱচ হয়তো ডাঠ, কিন্তু ইয়াৰ ক্ষতিপূৰণ আই এছ-৭ৰ বৃহৎ ঢালৰ দ্বাৰা। আৰু ফ্ৰিটজৰ কাষবোৰ ওখ... সকলো তেনেকুৱাই, কিন্তু...
  অৰোৰাই ই-৭৫ক এম লেভেললৈ অনুবাদ কৰে... আৰু গাড়ীখনৰ উন্নতি হৈছে। আৰু ইঞ্জিনটো অধিক শক্তিশালী আৰু চিলোৱাট বহুত কম, আৰু বন্দুকটো দীঘল বেৰেল হৈ পৰিছে। আৰু এতিয়া কৱচ ডাঠ হৈ পৰিছে। জাৰ্মান টেংকখনৰ ওজন এতিয়াও পঁয়নব্বৈ টন, ছোভিয়েট টেংকখনৰ ওজন আঠষষ্ঠি টন। আৰু উন্নীতকৰণৰ পিছত ইয়াৰ বিন্যাস একেধৰণৰ আৰু এতিয়া অধিক শক্তিশালী হ"ব।
  আৰু আই এছ-৭ যিকোনো প্ৰকাৰে উন্নয়ন নোহোৱাকৈয়ে ৰৈ গ"ল। গতিকে বাস্তৱ ইতিহাসত কোনেও ভৱিষ্যদ্বাণী কৰা নাছিল।
  বাৰু অলেগ, নিজকে হাৰ্নেছ কৰি লওঁ।
  ল"ৰাটো অৱশ্যে হেৰাই যোৱা নাই। যিহেতু শত্ৰুৱে আধুনিকীকৰণ কৰিছে, তেতিয়া ল"ৰাটোৱে কিবা এটা কৰিব আৰু পাখিৰ খোলা ব্যৱহাৰ কৰিব। আৰু তেতিয়া বহুত ভাল যুঁজ হব।
  আই এছ-৭ ওচৰ চাপি আহিছে। কিন্তু তথাপিও জাৰ্মানগৰাকীৰ ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স এতিয়াও ভাল।
  অৰোৰাই তাইৰ দীঘল বেৰেলযুক্ত কামানটো গুলিয়াই দিয়ে। কিন্তু তথাপিও সোমাব পৰা নাই।
  আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে ওচৰ চাপি আহি ট্ৰেকবোৰ বতাহ বঢ়াই দিয়ে। সৰু ল'ৰাটো যেন যথেষ্ট আত্মবিশ্বাসী।
  অৰোৰাই আন এটা শ্বটৰ পিছত নৈতিকতাক উলিয়াই আনিলে:
  - এন্দুৰে হাতী মাৰিব পাৰে!
  আৰু যুদ্ধ চলি থাকিল, অলেগে ১৩০ মিলিমিটাৰ কামানৰ গোলা এটা হালৰ সংযোগস্থলত ঠেলি দিলে আৰু জয়ী হ"ল। সকলো সুবিধাৰ পিছতো।
  কিন্তু সাধাৰণতে চল্লিশৰ দশকৰ টেংকবোৰত বেলেগ বেলেগ গাড়ী থাকে। অতি ভয়ংকৰ প্ৰকল্প - "ৰয়েল লায়ন". ওজন এশ টন, বন্দুকটো ২১০ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰ, ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৩০০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া, কাষবোৰ ২০০ মিলিমিটাৰ, আৰু ইঞ্জিন ১৮০০ হৰ্চপাৱাৰ।
  এইখন এখন গাড়ী - আনকি আই এছ-৭ য়েও কাষত সোমাই বন্ধ কৰি দিব পাৰে। আৰু সঁচাকৈয়ে বৰ ভাল!
  অৰোৰাই দাঁতৰ হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  - এইটো এটা ঈগল, সূৰ্য্যৰ ওপৰত উৰি আছে!
  আৰু মুখ বন্ধ...
  খোৱাৰ পিছত ছয়জনে চীনৰ চহৰলৈ গুচি গ"ল। এতিয়াৰ বাবে শান্তিৰ সিদ্ধান্তত উপনীত হোৱা আৰু মানচুসকলক আক্ৰমণৰ পৰা নিৰুৎসাহিত কৰাটো প্ৰয়োজনীয়।
  ছোৱালী আৰু ল"ৰাটোৱে চীনাসকলক আক্ৰমণ কৰি পুনৰ বহুতকে তৰোৱাল আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে হত্যা কৰে।
  তেতিয়া যোদ্ধাসকলে বন্দী কামানৰ পৰা গুলী চলালে। আৰু বহুত চীনা লোকক হত্যা কৰা হ"ল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মন্তব্য কৰিছে যে:
  - হয়তো ডিফেন্সিভ খেলা ভাল হ'ব? আৰু তাৰ পিছত কেনেবাকৈ কুৎসিত হৈ পৰে?
  অৰোৰাই উত্তৰ দিলে:
  - প্ৰতিৰোধমূলক যুদ্ধৰ ধাৰণা আছে!
  অলেগে সোঁৱৰাই দিলে:
  - ভিক্টৰ চুভৰভেও প্ৰমাণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে ফেচিষ্ট জাৰ্মানীৰ যুদ্ধ প্ৰতিৰোধমূলক আছিল!
  অৰোৰাই হাঁহিলে আৰু গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - তেনেকুৱা নহয়নে?
  অলেগে মূৰ জোকাৰিলে।
  - সন্দেহজনক!
  মাৰ্গাৰেটে মনত পেলাইছিল:
  - এই কিতাপখন পঢ়িলোঁ। প্ৰথম দৃষ্টিত তাইক পতিয়ন যোগ্য যেন লাগে। কিন্তু যদি আপুনি গভীৰভাৱে খন্দা...
  অৰোৰাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - ইউ এছ এছ আৰ আক্ৰমণাত্মক যুদ্ধৰ প্ৰস্তুতি চলাইছিল, আৰু এইটো এটা সত্য!
  মাৰ্গাৰেটে লক্ষ্য কৰিছে:
  - যুদ্ধৰ পিছতো ইউ এছ এছ আৰে আক্ৰমণাত্মক যুদ্ধৰ প্ৰস্তুতি চলাইছিল। কিন্তু আক্ৰমণ কেতিয়াও আৰম্ভ নহ"ল!
  অলেগে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - যদি ষ্টেলিনে আক্ৰমণৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল, তেন্তে পিছৰ সময়ছোৱাত, প্ৰথমে টেংক আৰু অন্যান্য সঁজুলিৰে নিজৰ বিভাগসমূহৰ কৰ্মচাৰী নিযুক্তি সম্পূৰ্ণ কৰি। আৰু শেহতীয়া বিমান পৰিবহণবোৰ মাত্ৰ ইউনিটত আহিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে, পাইলটসকলেও আয়ত্ত কৰিব পৰা নাই!
  অৰোৰাইও যুক্তিসংগতভাৱে আপত্তি কৰিছিল:
  - যদি ছোভিয়েট সেনাই পুনৰ অস্ত্ৰৰে সজ্জিত কৰিছিল, তেন্তে জাৰ্মান সেনাইও থিয় হৈ থকা নাছিল। ইউ এছ এছ আৰে শেহতীয়া বিমান মন্থন কৰি থকাৰ সময়তে ফ্ৰিটজে শেহতীয়া প্ৰযুক্তিৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰিছিল।
  পলম কৰিলে ষ্টেলিনৰ সুবিধা বৃদ্ধি নহ"ব। বৰঞ্চ ইয়াৰ বিপৰীতে ইউৰোপৰ সম্ভাৱনা থকা নাজীয়ে উন্নত মানৰ সঁজুলিৰ পৰিমাণত ৰাছিয়াক ধৰিব পাৰিলেহেঁতেন!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সন্দেহ কৰিছিল:
  - কিহৰ বাবে আপুনি ভাবিব পাৰে যে তেওঁলোকৰ গুণগত মান ভাল আছিল?
  অৰোৰাই সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু একচল্লিশ বছৰত সিহঁতে জয়ী হ"ল! যদি তেওঁলোকক সংখ্যাত কমকৈ মাৰপিট কৰা হৈছিল, তেন্তে হয়তো গুণগত দিশতো তেওঁলোক উচ্চ আছিল!
  ল"ৰা জিনিয়াছে সন্দেহ কৰিলে:
  - মই নাভাবো!
  মাৰ্গাৰেটে মন্তব্য কৰিলে:
  - একচল্লিশ বছৰটো এটা ৰহস্য। আনুষ্ঠানিকভাৱে শক্তিশালী ৰঙা সেনাই কিয় যুদ্ধৰ পিছত যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত আনুষ্ঠানিকভাৱে, আৰু আচলতে দুৰ্বল হৈ পৰাৰ পিছত তাই জয়ী হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিলেনে?
  Oleg Rybachenko এ উত্তৰ দিলে:
  - এইটো দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ এটা ডাঙৰ ৰহস্য!
  নাটাছাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - উচ্চ ক্ষমতাৰ হস্তক্ষেপ হৈছিল!
  অলেগে মাত দিলে।
  - সঁচাকৈয়ে কিবা এটা আছিল!
  অগাষ্টিনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আমাৰ মূৰ্তিবোৰ তেজেৰে আবৃত, আমাৰ দেৱতাবোৰ যুদ্ধৰ দেৱতা!
  জোয়াই মান্তি হ"ল।
  - তেজেৰে আবৃত আৰু যুদ্ধৰ দেৱতা!
  অলেগ আৰু অৰোৰাই দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ কৌশল খেলিবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ পিছত। হিটলাৰৰ বাবে অৰোৰা, ষ্টেলিনৰ বাবে অলেগ।
  ইতিমধ্যে প্ৰকৃত আঘাতৰ আদান-প্ৰদান হৈছিল। অৰোৰাই ৰগ ক'ড ব্যৱহাৰ কৰিছিল আৰু "ই" ছিৰিজৰ টেংকৰ ভৰ, মস্কোলৈকে ভাঙি গৈছিল। টগো আৰু অলেগে জাৰ্মানক চুদিব বুলি ছণ্ডলাৰ ক'ড আৰু আই এছ-৭ ব্যৱহাৰ কৰিছিল। আৰু খোঁচডাল শিলটোৰ ওপৰত একত্ৰিত হ"ল। আৰু বহুত কফিন। লেট আৰু ভাৰ্চুৱেল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আনন্দৰে খেলে, আৰু তেওঁৰ সৈন্যই জাৰ্মানীৰ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা ভাঙি পেলায়। বয়লাৰ নিৰ্মাণ কৰক। অৰোৰাই আকৌ ৰগ ক"ডটো চলায়। অতি বনৰীয়া খোজৰ আদান-প্ৰদান।
  ল"ৰা জিনিয়াছে গাইছিল:
  - ক'ৰবাত কামৰ ওপৰত - আমি নিজকে নাজানো,
  ক"ৰবাত কাম নদীৰ ওপৰত মাতৃসকল!
  হাতেৰে হাত আগবঢ়াব নালাগে, ভৰিৰে হাত নপৰা,
  বাৰু, প্ৰয়োজন হ"লে পকাৰবোৰ লৰচৰ কৰক!
  আৰু ছোভিয়েট টেংকে নাজীক ভাঙি পেলায়। আই এছ-৭তকৈ ভাল একোৱেই নাই। আৰু আপুনি "Mouses" আৰু "E" -100 ৰ সৈতে নিৰাপদে যুঁজিব পাৰে। ছোভিয়েট টেংকে এনে দানৱক ভয় নকৰে।
  গধুৰ, কিন্তু তাৰ অৰ্থ এইটো নহয় যে সিহঁত শক্তিশালী।
  আৰু অলেগ আগবাঢ়িছে, গাড়ীৰে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছে। আৰু হাজাৰ চয়তানৰ দৰে।
  প্ৰডিজি বয় গায়:
  - ফ্ৰিট্জ, চিকি-চিকি-চিকি-টা ভাঙি পেলাওঁ আহক!
  আৰু এতিয়া ছোভিয়েট সৈন্যই আন এটা বাধা ল"লে। কাজিয়া আৰু কাজিয়াৰ জিনিয়াছৰ দৰে!
  অৰোৰা অৱশ্যে সহজ নহয়। আৰু ই আক্ৰমণাত্মকভাৱে কাম কৰে। ৰঙা সেনাৰ চকাৰ তলত নতুন নতুন আৰু নতুন বাহিনী নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাই গাইছে:
  - শত্ৰুৱে মোক বাধা নিদিয়ে! মই জয় কৰিম বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বিস্তৃতি!
  আৰু নতুন নতুন ৰেজিমেণ্ট যুদ্ধত নামি পৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আনন্দৰে গাইছিল:
  ক্ৰোধত ফ্ৰিটজৰ ক্ৰোধ,
  ৰেজিমেণ্টৰ শত্ৰু আগবাঢ়ি গ'ল ...
  কিন্তু পাগল আৰ্য্য -
  ৰাছিয়ানসকলে শত্ৰুতাৰ সৈতে মুখামুখি হ"ব!
  গাহৰিৰ ছালত খান্দিব,
  শত্ৰুক ধূলিত পেলোৱা হ'ব -
  ৰাছিয়ানসকলে উত্তেজিতভাৱে যুঁজিছে
  শক্তিশালী সৈনিকৰ মুঠি!
  আৰু ল"ৰাজনে আন এটা ঘূৰণীয়া কৌশল আগবঢ়ায়, আৰু অৰোৰাৰ সৈন্যবাহিনীক ৰিঙত লৈ যায়।
  হয়, ল"ৰাটো স্মাৰ্ট, শব্দ নাই।
  অৰোৰাই গুৰগুৰাই উঠিল:
  - নাই, মই হাৰ নামানো, কিন্তু মই সদায় যুঁজিব জানিছিলোঁ!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - হাৰ নামানকচোন! আমি কেৱল তোমাক ধ্বংস কৰিম!
  আৰু এতিয়া ছোভিয়েট সৈন্যই পুনৰ আক্ৰমণত নামি পৰিছে। আৰু ইতিমধ্যে কুটিলজনৰ ক"ডে ফ্ৰিটজক সহায় নকৰে।
  তাৰ পিছত অৰোৰাই কৌশলেৰে বিকল্পটো সলনি কৰে। আৰু ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাই ইয়াৰ পক্ষত যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। এই আৰ্মাডাৰ যোদ্ধাসকলে যুদ্ধত লৰালৰিকৈ গৈছিল। আৰু শত্ৰুক হেঁচা মাৰি ধৰো।
  কিন্তু ছোভিয়েট আই এছ-৭ টেংকে আৰু অধিক সহজে আমেৰিকাৰ শ্বাৰমান আৰু পাৰ্ছিংছৰ লগতে ইংৰাজ চাৰ্চিল টেংককো ধ্বংস কৰে।
  তেওঁলোকে নিজেই কোনো ক্ষতি লোৱা নাই।
  অৰোৰাই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - বাৰু, তুমি আৰু সৰু imp!
  . অধ্যায় #৩
  একবিংশ শতিকাৰ যোদ্ধাসকলে পুনৰ সোতৰ শতিকাৰ চীনাসকলৰ সৈতে সংঘৰ্ষত লিপ্ত হয়।
  চেলেষ্টিয়েল এম্পায়াৰত সৈনিকৰ সংখ্যা বেছি। অন্তহীন নদীৰ দৰে বৈ যায়।
  চীনাসকলক তৰোৱালেৰে কাটি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - কেতিয়াও হাৰ নামানিব!
  আৰু ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ পৰা এটা চোকা ডিস্ক উৰি গ"ল!
  মাৰ্গাৰিটাই, বিৰোধীক চেপি ধৰি, গুণগুণাই উঠিল:
  - পৃথিৱীত কৃতিত্বৰ ঠাই আছে!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰিৰ পৰা বিষাক্ত বেজীবোৰ সিঁচৰতি হৈ চীনাসকলক খুন্দা মাৰিলে।
  নাটাছাইও নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ দলিয়াই দিলে, হত্যাকাৰীভাৱে আৰু হাউলি উঠিল:
  আমি কেতিয়াও পাহৰিব নোৱাৰো আৰু কেতিয়াও ক্ষমাও নকৰোঁ।
  আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ মিলৰ মাজেৰে চীনাসকলৰ ওপৰত গৈছিল।
  শত্ৰুবোৰক কাটি জোয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন অৰ্ডাৰৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা নতুন বেজী সিঁচৰতি হৈ পৰিল। আৰু চকুত কি আছে, চীনা সৈন্যৰ ডিঙিত কি আছে।
  হয়, যোদ্ধাসকল যে উত্তেজিত আৰু ক্ৰোধিত হৈ পৰিছিল সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল।
  অৰোৰাই হালধীয়া সৈন্য কাটিলে, চিঞৰিলে:
  - আমাৰ লোহাৰ ইচ্ছা!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা নতুন, মাৰাত্মক উপহাৰ উৰি যায়। আৰু হালধীয়া যোদ্ধাবোৰ পৰি আছে।
  স্বেতলানাই মিলাৰক কাটি দিয়ে, তাইৰ তৰোৱালবোৰ বিজুলীৰ দৰে।
  চীনা সকল গুটিৰ দৰে পৰি আছে।
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে বেজী দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - মাতৃ ৰাছিয়াৰ বাবে জয়ী হ'ব!
  চীনৰ বিৰুদ্ধে আগবাঢ়িছে অলেগ ৰাইবাচেংকো। টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰাই হালধীয়া সৈন্যক কাটিলে।
  আৰু একে সময়তে ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিবোৰে বিষেৰে বেজী উলিয়াই দিয়ে।
  ল"ৰাটোৱে গৰ্জন কৰে:
  - ভৱিষ্যত Rus' গৌৰৱ!
  আৰু গতিত সকলোৰে মূৰ আৰু মুখ কাটি পেলায়।
  মাৰ্গাৰিটাইও বিপক্ষক চেপি ধৰে।
  তাইৰ উদং ভৰি দুখন লৰচৰ কৰি আছে। বৃহৎ সংখ্যক চীনা লোকৰ মৃত্যু হৈছে। যোদ্ধাই চিঞৰিছে:
  - নতুন সীমান্তৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে লৈ কাটিব ...
  চীনা সৈনিকৰ মৃতদেহৰ গণ।
  কিন্তু নাটাছা আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। তেওঁ নিজৰ চাইনিজ কাটি গায়:
  - Rus' মহান আৰু উজ্জ্বল,
  মই বৰ অচিনাকি ছোৱালী!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা ডিস্ক উৰি যায়। কোনে চীনৰ ডিঙি কাটিলে। হয় এইজনী ছোৱালী।
  জোয়া আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। দুয়োহাতেৰে হালধীয়া সৈনিকক কাটি দিয়ে। নলীৰ পৰা থু পেলোৱা। আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক বেজী নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু একে সময়তে তেওঁ নিজৰ মাজতে গান গায়:
  - এহ, ব্লাডজন যাওঁ,
  অ" মোৰ প্ৰিয়টো যাব!
  চীনাসকলক কাটি হালধীয়া সৈন্যক ধ্বংস কৰি অৰোৰাই চিঞৰি উঠে:
  - সকলো চেগ আৰু এটা প্ৰাণীৰ ছালত,
  ক্লাব লৈ লৰালৰিকৈ দাঙ্গা আৰক্ষীৰ ওচৰলৈ গ"ল!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে শত্ৰুৰ মাজত কেনেকৈ লঞ্চ কৰিব লাগে, এনেকুৱা কিবা এটা যিয়ে হাতী এটাক মাৰি পেলাব।
  আৰু তাৰ পিছত চিকচিকিয়া:
  - পহু!
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে স্বেটলানা। চীনাসকলক চেলেকি চপিং। খালী ভৰিৰে সিহঁতৰ ওপৰত মৃত্যুৰ উপহাৰ লঞ্চ কৰে।
  তৰোৱাল লৈ মিল চলায়।
  তাই বহুত যুঁজাৰু আৰু চিঞৰ-বাখৰক চেপি ধৰিলে:
  - এটা ডাঙৰ জয় আহি আছে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনী বনৰীয়া গতিবিধি।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে মাৰাত্মক বেজী নিক্ষেপ কৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো জপিয়াই উঠিল। ল"ৰাটোৱে ছমাৰচাল্টত ঘূৰি ফুৰিলে। জাম্পত বহুত চাইনিজ কাটি পেলালে।
  খালী আঙুলিৰে বেজীবোৰ দলিয়াই গুৰগুৰাই উঠিল:
  - মোৰ সুন্দৰ সাহসৰ বাবে বিখ্যাত হওক!
  আৰু আকৌ ল'ৰাটো যুদ্ধত আছে।
  মাৰ্গাৰিটা আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়ি যায়। একেৰাহে সকলো শত্ৰুক টুকুৰা-টুকুৰ কৰে। তাইৰ তৰোৱালবোৰ বতাহৰ চকলৰ ব্লেডতকৈও কঠিন। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে আক্ৰমণাত্মক ৰূপ ধাৰণ কৰিছে। অনুষ্ঠান অবিহনে হালধীয়া যোদ্ধাক নিঃশেষ কৰে।
  আৰু মাজে মাজে জপিয়াই থাকে, আৰু টুইষ্ট কৰে!
  আৰু তাইৰ পৰা বিনাশৰ উপহাৰ উৰি যায়।
  আৰু চীনাসকল নিজেই মৃত হৈ পৰে। আৰু গোটেই টিলাবোৰ মৃতদেহ গোট খায়।
  মাৰ্গাৰিটা squeaks:
  - মই এজন আমেৰিকান গৰুৰখীয়া!
  আৰু আকৌ তাইৰ উদং ভৰি দুখনে বেজীটো দলিয়াই দিলে।
  আৰু তাৰ পিছত আৰু ডজন ডজন বেজী!
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে নাটাছাও বৰ শীতল।
  আৰু খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰে, আৰু খেৰৰ পৰা থু পেলায়।
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - মই এটা জিলিকি থকা মৃত্যু! মাত্ৰ মৰিব লাগিব!
  আৰু আকৌ গতিশীল সৌন্দৰ্য্য।
  জোয়াই চীনৰ মৃতদেহৰ অৱৰোধত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰে। আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰাও ধ্বংসৰ বুমেৰাং উৰি যায়।
  আৰু হালধীয়া যোদ্ধাবোৰ সৰি পৰি থাকে।
  জোয়াই চিঞৰি উঠে:
  - খালী ভৰিৰে ছোৱালী, তুমি জিকিবা!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা ডজন ডজন বেজী উৰি যায়। যিটো পোনে পোনে ডিঙিত চীনা খন্দা।
  মৃত্যুমুখত পৰে।
  বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে সম্পূৰ্ণ মৃত।
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে অৰোৰা। হালধীয়া সৈন্যক চেপি ধৰে। তাইৰ তৰোৱাল দুখন হাতত লৈ ফুৰিছে। আৰু তাই ইমান মহান যোদ্ধা।
  চীনৰ সৈন্যৰ মাজেৰে টৰ্নেডোৱে সোমাইছে।
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীয়ে গৰ্জন কৰে:
  - ভৱিষ্যত লুকাই আছে! কিন্তু ই বিজয়ী হ"ব!
  আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে অগ্নিময় চুলিৰে এগৰাকী সৌন্দৰ্য্য।
  বন্য আনন্দত অৰোৰা গৰ্জন কৰে:
  - যুদ্ধৰ দেৱতাই সকলো ফালি পেলাব!
  আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে যোদ্ধাজন।
  আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখনে বহুত চোকা, বিষাক্ত বেজী নিক্ষেপ কৰে।
  যুদ্ধত স্বেতলানা আৰু ইমানেই জিলিকি থকা আৰু যুঁজি থকা। তাইৰ উদং ভৰি দুখনে ইমানবোৰ মাৰাত্মক বস্তু পেলাই দিয়ে। মানুহ নহয়, শ্যামলা চুলিৰে মৃত্যু।
  কিন্তু যদি ভাঙি যায়, তেন্তে ইয়াক ৰখাব নোৱাৰি৷
  স্বেটলানাই গায়:
  - জীৱন মৌ নহব,
  ঘূৰণীয়া নৃত্যত সেই জাঁপটো!
  সপোন বাস্তৱায়িত হওক -
  সৌন্দৰ্য্যই মানুহক দাসলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ গতিবিধিত অধিক ক্ৰোধ।
  আক্ৰমণত অলেগে সকলো ত্বৰান্বিত কৰি তুলিছে। ল"ৰাটোৱে চীনাক মাৰপিট কৰে।
  তেওঁৰ উদং ভৰি দুখনে চোকা বেজী নিক্ষেপ কৰে।
  ডেকা যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠে:
  - উত্তেজিত সাম্ৰাজ্য - সকলোকে ছিন্নভিন্ন কৰিব!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটো খোজকাঢ়ি গৈছে।
  মাৰ্গাৰিটা নিজৰ কাৰ্যকলাপত এগৰাকী ধুমুহাময় ছোৱালী। আৰু শত্ৰুক থ্ৰেছ কৰে।
  ইয়াত তাই খালী ভৰিখনেৰে লঞ্চ কৰিলে, বিস্ফোৰক বস্তুৰে এটা মটৰ। তাই বিস্ফোৰণ ঘটাব, আৰু লগে লগে এশজন চীনাক ওপৰলৈ দলিয়াই দিব।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - যিয়েই নহওক আমাৰ হাতত বিজয় আহিব !
  আৰু তৰোৱালেৰে মিল চলাওক।
  নাটাছাই নিজৰ গতিবিধি ত্বৰান্বিত কৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে হালধীয়া যোদ্ধাবোৰক কাটি পেলায়। আৰু চিঞৰি থকাৰ সময়ত:
  - ৰাছিয়াৰ সাম্ৰাজ্যৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে বিজয়।
  আৰু ত্বৰান্বিত গতিৰে চীনাসকলক নিঃশেষ কৰি দিওঁ আহক।
  নাটাছা এগৰাকী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী।
  ৰৈ লেহেমীয়া কৰিবলৈ নাভাবে।
  জোয়া আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। তাইৰ তৰোৱালে যেন মাংসৰ চালাড কাটি পেলায়। ছোৱালীজনীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ পৰিত্ৰাণ বলবৎ হৈ আছে!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিয়েও এনে বেজী নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু ডিঙি বিন্ধি থকা মানুহৰ এটা গোট, মৃতদেহৰ টিলাত পৰি থকা।
  অৰোৰা এগৰাকী পাগল ছোৱালী। আৰু ই সকলোকে হাইপাৰপ্লাজমাৰ পৰা অহা ৰবটৰ দৰে চেপি ধৰে।
  ইতিমধ্যে ই এশজন চীনা নহয়। কিন্তু সকলোবোৰে গতি বাঢ়ে। আৰু যোদ্ধাজনে এতিয়াও গৰ্জন কৰে।
  - মই অজেয়! পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শীতল!
  আৰু আকৌ আক্ৰমণৰ সৌন্দৰ্য্য।
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা এটা মটৰ উৰি ওলাই যায়। আৰু এক শক্তিশালী বিস্ফোৰণত তিনিশ চীনা ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল।
  অৰোৰাই গাইছিল:
  - আমাৰ মাটি দখল কৰিবলৈ সাহস নকৰিবা!
  শ্বেতলানাও আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। আৰু এগ্ৰামো ৰেহাই নিদিয়ে। ৱাইল্ড টাৰ্মিনেটৰ গাৰ্ল।
  আৰু শত্ৰুক কাটি চীনাসকলক নিঃশেষ কৰে। আৰু ইতিমধ্যে খাৱৈত আৰু ৰাস্তাৰ কাষত হালধীয়া যোদ্ধাৰ গণ পৰি গৈছে।
  ছয়জন ক্ৰোধিত হৈ পৰিল। বনৰীয়া যুঁজ এটা কৰিলে।
  পুনৰ কৰ্মত অলেগ ৰাইবাচেংকো। আৰু দুয়োখন তৰোৱাল জোকাৰি আগবাঢ়ি যায়। আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে মিলটো চলায়। মৃত চীনা সকল পৰি আছে।
  মৃতদেহৰ গণ। ৰক্তাক্ত শৰীৰৰ গোটেই পাহাৰ।
  ল"ৰাটোৰ মনত আছে এটা বনৰীয়া কৌশল। ক"তও ঘোঁৰা আৰু মানুহ মিহলি হৈ গ"ল।
  Oleg Rybachenko squeaks:
  - মনৰ পৰা ধিক্!
  আৰু যথেষ্ট টকা থাকিব!
  আৰু নতুন আন্দোলনত টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটো। আৰু তাৰ উদং ভৰি দুখনে কিবা এটা লৈ দলিয়াই দিব।
  ল"ৰা জিনিয়াছে গৰ্জন কৰিলে:
  - মাষ্টাৰ ক্লাছ আৰু এডিডাছ!
  সঁচাকৈয়ে শীতল আৰু শীতল প্ৰদৰ্শন ওলাল। আৰু কিমানে চীনাক হত্যা কৰিলে। আৰু সৰ্বাধিক সংখ্যকে হালধীয়া যোদ্ধাসকলক হত্যা কৰিলে।
  মাৰ্গাৰিটাও যুঁজত আছে। হালধীয়া সেনাবাহিনীক চেপি ধৰে আৰু গৰ্জন কৰে:
  - বিগ শ্বক ৰেজিমেন্ট! আমি সকলোৱে গাড়ী চলাই কফিনত সোমাই যাওঁ!
  আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰে চীনাসকলক হেক কৰি আছে। ইতিমধ্যে ভাঙি গৈছে হালধীয়া যোদ্ধাৰ গণ।
  ছোৱালীজনীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - মই পেন্থাৰতকৈও শীতল! প্ৰমাণ কৰক যে সকলোৱেই শ্ৰেষ্ঠ!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা শক্তিশালী বিস্ফোৰক থকা মটৰৰ দৰে উৰি ওলাই যাব।
  আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত আঘাত কৰা।
  আৰু তেওঁ কিছুমান প্ৰতিদ্বন্দ্বীক লৈ ভাঙি পেলাব।
  আৰু নাটাছা কৰ্তৃত্বত আছে। আৰু তাই বিৰোধীক পৰাস্ত কৰে, আৰু তাই নিজেই কাকো নামি নিদিয়ে।
  ইতিমধ্যে কিমান চীনে বাধা দিছে।
  আৰু তাইৰ দাঁতবোৰ ইমান চোকা। আৰু চকু দুটা নীলা ৰঙৰ। এইজনেই ছোৱালীজনী - মূল জল্লাদ। যদিও তাইৰ সকলো সংগী জল্লাদ!
  নাটাছাই চিঞৰি উঠে:
  - মই পাগল! আপোনাৰ পেনাল্টি থাকিব!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে তৰোৱালেৰে বহুত চাইনিজ কাটি পেলাব।
  জোয়া খোজ কাঢ়িছে আৰু বহুত হালধীয়া যোদ্ধা কাটিছে।
  আৰু খালী ভৰিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰে। প্ৰতিটো বেজীয়ে কেইবাজনো চীনাক হত্যা কৰে। এই ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে ধুনীয়া।
  অৰোৰাই আগবাঢ়ি গৈ বিৰোধীক ধ্বংস কৰি আছে। আৰু একে সময়তে তেওঁ চিঞৰিবলৈ নাপাহৰিব:
  - আপুনি কফিনৰ পৰা সাৰি যাব নোৱাৰে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে দাঁত লৈ দাঁত উদঙাই দিব!
  আৰু এনে লাল চুলিৰ ... তাইৰ চুলিবোৰ বতাহত উৰি ফুৰে, সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰৰ দৰে।
  আৰু সকলোবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত খঙৰ পৰাই ওলাই আহে।
  খোজকাঢ়ি গৈ আছে স্বেটলানা ইয়াত তাই বহুত মূৰৰ খুলি কাটিছিল। দাঁত উদঙাই দিয়া এগৰাকী যোদ্ধা।
  জিভা দেখুৱায়। আৰু তাৰ পিছত খেৰৰ পৰা থু পেলায়। তাৰ পিছত তেওঁ হাউলি উঠে:
  - তোমালোক মৰিবানে!
  আৰু আকৌ তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা মাৰাত্মক বেজী উৰি যায়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে জপিয়াই জপিয়াই।
  খালী ভৰিৰ ল"ৰাটোৱে বেজীৰ গোট এটা নিৰ্গত কৰি গাইছে:
  - কেম্পিং কৰিবলৈ যাওঁ, ডাঙৰ একাউণ্ট এটা খুলিব!
  ডেকা যোদ্ধাজন নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত আছে।
  যথেষ্ট বয়সীয়াল, কিন্তু দেখাত শিশুৰ দৰে। কেৱল অতি শক্তিশালী আৰু পেশীবহুল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - খেল নিয়ম অনুসৰি নহওক - আমি fraera ভাঙি যাম!
  আৰু আকৌ তেওঁৰ খালী ভৰিৰ পৰা মাৰাত্মক আৰু ভাঙি পেলোৱা বেজী উৰি গ"ল।
  মাৰ্গাৰিটাই আনন্দৰে গাইছিল:
  - নোহোৱাটো অসম্ভৱ! মোৰ বিশ্বাস স্বাধীনতাই ভোৰভোৰাই উঠিব!
  ছোৱালীজনীয়ে আকৌ চীনাসকলৰ ফালে মাৰাত্মক বেজীৰ ঢৌ এটা নিক্ষেপ কৰি কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - আন্ধাৰ গুচি যাব! গোলাপ ফুল ফুলিব হওক!
  আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মটৰ এটা দলিয়াই দিয়াৰ লগে লগে হাজাৰ চীনা মানুহ লগে লগে বতাহত উৰি গ"ল। হয়, আমাৰ চকুৰ সন্মুখতে আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ সেনাবাহিনী গলি গৈছে।
  যুদ্ধত নাটাছা। কোব্ৰাৰ দৰে জপিয়াই পৰে। শত্ৰুক বিস্ফোৰণ ঘটায়। আৰু ইমানবোৰ চীনা মৃত্যুমুখত পৰিছে।
  তেওঁলোকৰ ছোৱালী আৰু তৰোৱাল, কয়লাৰ ওপৰত শস্য আৰু বৰশী। আৰু বেজী।
  একে সময়তে ইও গৰ্জন কৰে:
  - মোৰ বিশ্বাস জয় আহিব!
  আৰু ৰাছিয়ানসকলৰ গৌৰৱ বিচাৰি পাব!
  উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে নতুন বেজী নিক্ষেপ কৰে, প্ৰতিপক্ষক ঘুচা মাৰে।
  বন্য পদক্ষেপত জোয়া। চীনাসকলক আক্ৰমণ কৰে। সৰু সৰু টুকুৰা কৰি ভাঙি পেলায়।
  যোদ্ধা মহিলাগৰাকীয়ে উদং আঙুলিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰে। বিৰোধীৰ মাজেৰে ভাঙি যায়, আৰু কেনেকৈ গৰ্জন কৰিব লাগে:
  আমাৰ সম্পূৰ্ণ বিজয় ওচৰ চাপিছে!
  আৰু তৰোৱাল লৈ বনৰীয়া মিল চলায়। এইটো সঁচাকৈয়ে ছোৱালীৰ দৰে ছোৱালী!
  কিন্তু কব্ৰা অৰোৰাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িল। এইগৰাকী নাৰী - সকলো দুঃস্বপ্নৰ বাবে দুঃস্বপ্ন।
  আৰু যদি ই কাটি দিয়ে তেন্তে ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল ই কাটিব।
  ইয়াৰ পিছত লাল চুলিৰ মানুহজনে লৈ গাইব:
  - মই সকলো মূৰৰ খুলি খুলি দিম! মই এটা ডাঙৰ সপোন!
  আৰু এতিয়া তাইৰ তৰোৱালবোৰ কৰ্মত আৰু মাংস কাটি পেলালে।
  স্বেটলানাও আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়ি যায়। এই ছোৱালীজনীৰ ব্ৰেক নাই। কেনেকৈ কাটিব, গতিকে মৃতদেহৰ ভৰটো আৱৰ্জনা হৈ থাকে।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰ গৰ্জন কৰে:
  - কিমান ভাল হ'ব! কিমান ভাল হ'ব - মই জানো!
  আৰু এতিয়া তাইৰ পৰা এটা হত্যাকাৰী মটৰ উৰি যায়।
  ওলেগ আকৌ এশ চীনা, উল্কাপিণ্ড কঢ়িয়াই, কাটি পেলালে। আৰু বোমা এটা তুলি লৈ দলিয়াই দিব।
  আকাৰত সৰু, কিন্তু মাৰাত্মক...
  সৰু সৰু টুকুৰা কেনেকৈ ভাঙিব।
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে হাউলি উঠিল:
  - ভয়ংকৰ মেচিনৰ ধুমুহাময় যৌৱন!
  মাৰ্গাৰিটাই যুদ্ধত আকৌ এই কাম কৰিব।
  আৰু বহুত হালধীয়া যুঁজাৰু কাটি পেলালে। আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ ফাঁক কাটি দিয়ে।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - লাম্বাডা আমাৰ বালিৰ ওপৰত নৃত্য!
  আৰু নৱীকৃত জোৰেৰে আঘাত কৰা।
  আক্ৰমণাত্মক অৱস্থাত নাটাছা আৰু অধিক খং উঠে। গতিকে চীনাসকলক থ্ৰেছ কৰে। এনে ছোৱালীক প্ৰতিহত কৰাটো তেওঁলোকৰ বাবে বৰ ভাল নহয়।
  নাটাছাই লৈ গাইছিল:
  - ঠাইতে দৌৰাটো এটা সাধাৰণ মিলনকাৰী!
  আৰু যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে এনে আঘাতৰ ধাৰাবাহিকতাৰে বিপক্ষৰ মাজত ফাটি গ"ল।
  আৰু খালী ভৰিৰে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিব।
  ইয়াত তাই মিলটো চলাইছিল। হালধীয়া সেনাবাহিনীৰ মুৰব্বীৰ গোটটো পিছুৱাই গ"ল।
  তাই এগৰাকী যুঁজাৰু সৌন্দৰ্য্য। নিজকে এনে হালধীয়া আৰ্মাডাক মাৰি পেলাওক।
  জোয়াই ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ সকলোকে চেপি ধৰিছে। আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ মৃত্যুৰ কেঁচিৰ দৰে।
  ছোৱালীজনী মাত্ৰ মৰমলগা। আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখনে অতি বিষাক্ত বেজী নিক্ষেপ কৰে।
  বিপক্ষক পৰাস্ত কৰক। ডিঙিত বিন্ধি কফিন বনায়।
  জোয়াই লৈ চিঞৰি ক"লে:
  - যদি কলত পানী নাথাকে...
  নাটাছাই আনন্দত চিঞৰিলে:
  গতিকে আপোনাৰ দোষ!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে সি এনেকুৱা কিবা এটা দলিয়াই দিয়ে যিয়ে ভালদৰে মাৰি পেলায়। এইটো সঁচাকৈয়ে ছোৱালীৰ ছোৱালী।
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা, ব্লেডখন কেনেকৈ উৰি যাব। আৰু বহুত যুঁজাৰুক আঘাত কৰিলে।
  অৰোৰা চলি আছে। দ্ৰুত আৰু সৌন্দৰ্য্যত অনন্য।
  কি উজ্জ্বল চুলি তাইৰ। যেনেকৈ উৰি ফুৰা সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰ। এই ছোৱালীজনী প্ৰকৃত ভিক্সন।
  আৰু তাই বিৰোধীক কাটি পেলায় - যেন তাই জন্মতে হাতত তৰোৱাল লৈছে।
  লাল চুলিৰ, অভিশপ্ত হাৰামী!
  অৰোৰাই লৈ হিচকি উঠিল:
  - ম'হৰ মূৰ থাকিব - যুঁজাৰুবোৰ পাগল নহ'ব!
  আৰু ইয়াত তাই আকৌ বহুত যুঁজাৰুক চেপি ধৰিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুণগুণাই ক"লে:
  - কি লাগে তোমাক! ইয়াত ছোৱালীজনী!
  খালী ভৰিৰে ডেগাৰ নিক্ষেপ কৰি মাৰ্গাৰিটাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - ডাঙৰ আৰু শীতল ছোৱালী!
  অৰোৰাই এই কথাত সহজেই একমত হ"ল:
  - মই এজন যোদ্ধা যিয়ে কাকো কামোৰিব!
  আৰু আকৌ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে হত্যাকাৰী এটা লঞ্চ কৰিব।
  যুদ্ধত স্বেটলানা বিৰোধীতকৈ হীন নহয়। ছোৱালী নহয় শিখাৰ অন্ত।
  আৰু চিঞৰি উঠে:
  - কি নীলা আকাশ!
  খালী ভৰিৰে ব্লেডখন এৰি দি অৰোৰাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - আমি ডকাইতিৰ সমৰ্থক নহয়!
  শত্ৰুবোৰক কাটি পেলোৱা স্বেতলানাই চিঞৰি উঠিল:
  - মূৰ্খক কটাৰীৰ প্ৰয়োজন নাই ....
  জোয়াই চিঞৰি উঠিল, উদং, টেন কৰা ভৰি দুখনেৰে বেজী নিক্ষেপ কৰিলে:
  - তিনিটা বাকচৰ পৰাই তাক মিছা কথা ক'বা !
  চীনাসকলক কাটি নাটাছাই লগতে কয়:
  - আৰু এটকা বিনিময়ত তাৰ লগত কৰক!
  আৰু যোদ্ধাসকলে লৈ জপিয়াই যাব। ইমান ৰক্তাক্ত আৰু শীতল। সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ মাজত যথেষ্ট উত্তেজনা থাকে।
  যুদ্ধত অলেগ ৰাইবাচেংকোক অতি ষ্টাইলিছ দেখা যায়।
  মাৰ্গাৰিটাই গাইছিল:
  - আঘাত শক্তিশালী, আৰু ল'ৰা এটা আগ্ৰহ আছে ...
  জিনিয়াছ ল"ৰাটোৱে ভৰিৰে হেলিকপ্টাৰ প্ৰপেলাৰৰ দৰে দেখা যোৱা বস্তুটো লঞ্চ কৰিলে। চীনাসকলৰ পৰা দুশমান মূৰ কাটি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - যথেষ্ট স্পৰ্টী!
  আৰু দুয়োটা - সম্পূৰ্ণ ওপেনৱৰ্কত এজন ল'ৰা আৰু ছোৱালী।
  হালধীয়া সৈন্যসকলক কাটি পেলোৱা অলেগে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - আৰু আমাৰ বাবে ডাঙৰ জয় হ'ব!
  মাৰ্গাৰিটাই উত্তৰত হিচকি উঠিল:
  - আমি সকলোকে মাৰি পেলাওঁ - খালী ভৰিৰে!
  ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে ইমান সক্ৰিয় টাৰ্মিনেটৰ।
  নাটাছাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে গাইছিল:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধ!
  আৰু যোদ্ধাজনে এটা চোকা ডিস্ক-বুমেৰাং লঞ্চ কৰিলে। তেওঁ চাপত উৰি গ"ল, বহুত চাইনিজ কাটি পেলালে।
  জোয়াই আৰু ক"লে, নিঃশেষকৰণ অব্যাহত ৰাখি:
  - আমাৰ জয় হ'ব!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা নতুন বেজী উৰি গ"ল। আৰু তেওঁলোকে বহুত যুঁজাৰুক আঘাত কৰে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - বিপক্ষক চেকমেট কৰক!
  আৰু তাই জিভাখন দেখুৱালে।
  ভৰি দুখন জোকাৰি জোকাৰি চোকা ধাৰৰ স্বস্তিকা নিক্ষেপ কৰি অৰোৰাই গুৰগুৰাই উঠিল৬
  - ইম্পেৰিয়েল পতাকা আগলৈ!
  স্বেটলানাই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে যে:
  - পতিত বীৰসকলৰ মহিমা!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে চীনাসকলক চেপি ধৰি একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে!
  আৰু এতিয়া যোদ্ধাসকলৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা ডিস্ক উৰি গৈছে। মাংস ফাটি গৈছে।
  আৰু আকৌ হাউলি উঠক:
  - আমাক কোনেও পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে!
  নাটাছা বতাহত উৰি গ"ল। তাই বিপক্ষক ফালি পেলালে আৰু দিলে:
  - আমি তাই-পহু, শত্ৰুক ভাজি!
  আৰু তাইৰ উদং আঙুলিৰ পৰা এটা অতি মাৰাত্মক ডিস্ক উৰি ওলাই যাব।
  আনকি ছোৱালীজনীয়ে আনন্দত টুইষ্ট কৰে।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁ গুণগুণাই কয়:
  - আমাৰ গোৰোহাই জুই ভাল পায়!
  হয়, ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে চেক্সি।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - অ", সোনকালে, নিৰাপত্তা দিয়ে!
  আৰু যোদ্ধাসকলক চকু টিপিয়াই দিলে। হাঁহি হাঁহি উত্তৰত দাঁত উদঙাই দিয়ে।
  নাটাছাই চীনাবোৰ কাটি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - আমাৰ পৃথিৱীত আনন্দ নাই, সংগ্ৰামৰ অবিহনে!
  ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  "কেতিয়াবা কাজিয়াতো মজা নহয়!"
  নাটাছাই মান্তি হ"ল:
  - যদি শক্তি নাই, তেন্তে হয় ...
  কিন্তু আমি যোদ্ধাসকল সদায় সুস্থ!
  ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ প্ৰতিপক্ষৰ বেজীত দলিয়াই গাইছিল:
  - সৈনিকজন সদায় সুস্থ,
  আৰু কাৰ্য্যৰ বাবে সাজু!
  ইয়াৰ পিছত নাটাছাই আকৌ শত্ৰুবোৰক কাটি পেলালে।
  জোয়া এগৰাকী অতি দ্ৰুত বেব। ইয়াত চীনৰ এটা গোটেই বেৰেল লঞ্চ কৰা হৈছে। আৰু এটা বিস্ফোৰণৰ পৰা দুহাজাৰমান ফালি পেলালে।
  তাৰ পাছত তাই চিঞৰি উঠিল:
  - ৰৈ নাথাকিব, আমাৰ গোৰোহাবোৰ জিলিকি আছে!
  আৰু কম্বেট লেচত এজনী ছোৱালী!
  যুদ্ধত অৰোৰাও দুৰ্বল নহয়। গতিকে চীনাসকলক থ্ৰেছ কৰে। যেন শিকলিৰ গোট এটাৰ পৰা নোক আউট হয়।
  আৰু বিৰোধীক কাটি পেলোৱা - গায়:
  - সাৱধান ই কামত আহিব,
  পতনত পাই থাকিব!
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে সঁচাকৈয়ে যুদ্ধত হাল বাই হাল বাইছে স্নাফবক্সত থকা চয়তানৰ দৰে।
  আৰু ইয়াত স্বেটলানাই কেনেকৈ যুঁজে। আৰু চীনাসকলে তাইৰ পৰা পায়।
  আৰু তাই মাৰিলে মাৰিব।
  তাৰ পৰা ৰক্তাক্ত ছিটিকনি উৰি ওলাই যায়।
  শ্বেতলানাই কঠোৰভাৱে লক্ষ্য কৰিলে যেতিয়া তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা ধাতুৰ ছিটিকনি উৰি গ"ল, মূৰৰ খুলিবোৰ গলি গ"ল:
  - ৰাছিয়ালৈ গৌৰৱ, অতিশয় আনকি গৌৰৱ!
  ট্যাংক আগলৈ লৰালৰিকৈ আছে...
  ৰঙা চাৰ্টত বিভাগ -
  ৰাছিয়ান মানুহক শুভেচ্ছা!
  ইয়াত ছোৱালীবোৰে চীনাসকলৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিলে। গতিকে কাটি টুকুৰা টুকুৰ কৰা হয়। যোদ্ধা নহয়, সঁচাকৈয়ে শিকলি ভাঙি পেলোৱা পেন্থাৰ।
  অলেগ যুদ্ধত আছে আৰু চীনাসকলক আক্ৰমণ কৰে। কৰুণা নোহোৱাকৈ সিহঁতক মাৰি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  আমি ম"হৰ দৰে!
  হালধীয়া সৈন্যবাহিনীক চেপি ধৰি মাৰ্গাৰিটাই তুলি ল"লে:
  আমি ম"হৰ দৰে!
  নাটাছাই লৈ হালধীয়া যুঁজাৰুবোৰক কাটি চিঞৰি হাউলি উঠিল:
  - মিছা কোৱা হাতৰ পৰা ওলাই গৈছে!
  জোয়াই চীনাসকলক ফালি পেলালে, চিঞৰি উঠিল:
  - নাই, হাতৰ বাহিৰত নহয়!
  আৰু খালী ভৰিৰে এষ্টেৰিস্ক এটাও লৈ এৰি দিব।
  নাটাছাই লৈ চিঞৰি ক"লে:
  - আমাৰ টিভিটো অন হৈ আছে!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা বেজীৰ হত্যাকাৰী বাণ্ডিল এটা উৰি যায়।
  চীনাসকলকো চেপি ধৰি জোয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ বন্ধুত্ব একক!
  আৰু আকৌ এনেকুৱা এটা নিক্ষেপ যে বৃত্তবোৰ সকলো দিশতে ম্লান হৈ পৰে। এয়া এগৰাকী ছোৱালী - বিৰোধীৰ বিশুদ্ধ নিঃশেষ।
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোৱালীজনীয়ে তিনিটা বুমেৰাং লৈ লঞ্চ কৰিব। আৰু ইয়াৰ পৰা মৃতদেহবোৰ আৰু বেছি হৈ পৰিল।
  ইয়াৰ পিছত সৌন্দৰ্য্যই দিব:
  - আমি শত্ৰুক দয়া নিদিওঁ ! এটা মৃতদেহ থাকিব!
  আৰু আকৌ উদং গোৰোহাৰ পৰা মাৰাত্মক বস্তুটো উৰি যায়।
  অৰোৰাইও যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - মাত্ৰ এটা মৃতদেহ নহয়, বহুত!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে সেইটো লৈ খালী ভৰিৰে ৰক্তাক্ত ডোখৰবোৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল। আৰু বহুত চীনাক হত্যা কৰিলে।
  আৰু কেনেকৈ গৰ্জন কৰে:
  - গণহত্যা!
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁ এজন চীনা জেনেৰেলৰ ওপৰত মূৰটো খুন্দা মাৰে। তাৰ মূৰৰ খুলিটো ভাঙি দিয়ক আৰু দিয়ক:
  - বানজাই! তুমি স্বৰ্গলৈ যাবা!
  আক্ৰমণত অতি ক্ৰোধিত স্বেটলানাই চিঞৰি উঠে:
  - তোমাক ৰেহাই দিয়া নহ"ব!
  আৰু তাইৰ উদং আঙুলিৰ পৰা ডজন ডজন বেজী উৰি যায়। কেনেকৈ তাই সকলোকে মাৰপিট কৰে। আৰু অতিশয় আনকি যোদ্ধাজনেও টুকুৰা-টুকুৰ কৰি হত্যা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  Oleg Rybachenko squeaks:
  - গৌৰৱময় হাতুৰী!
  আৰু ল"ৰাটোৱেও খালী ভৰিৰে স্বস্তিকা ৰূপত এনে শীতল তৰা এটা দলিয়াই দিয়ে। জটিল হাইব্ৰিড।
  আৰু চীনৰ ভৰ ভাঙি পৰিল।
  অলেগে গৰ্জন কৰিলে:
  - বানজাই!
  আৰু ল"ৰাটোৰ আকৌ বনৰীয়া আক্ৰমণ। নাই, ই কেৱল শক্তিৰে ছিটিকি উঠে, আৰু আগ্নেয়গিৰিবোৰে গুৰগুৰাই উঠে!
  মাৰ্গাৰেট স্থানান্তৰিত। সকলোৰে পেট ফালি পেলাব।
  ভৰিৰে ছোৱালী এজনীয়ে একেলগে পঞ্চাশটা বেজী পেলাই দিব। আৰু গণক নানা ধৰণৰ শত্ৰুৱে হত্যা কৰে।
  মাৰ্গাৰিটাই আনন্দৰ ক্ষেত্ৰত গাইছিল:
  - এটা, দুটা! শোক কোনো সমস্যা নহয়!
  আপুনি কেতিয়াও নিৰুৎসাহিত হোৱা উচিত নহয়!
  পাইপেৰে নাক আৰু ঠেং ওখকৈ ৰাখিব লাগে।
  জানি থওক যে এজন প্ৰকৃত বন্ধু আপোনাৰ লগত সদায় থাকে!
  এইটো ইমানেই আক্ৰমণাত্মক কোম্পানী। ছোৱালীজনীয়ে থ্ৰেছ কৰি চিঞৰি উঠে:
  "ড্ৰেগন ৰাষ্ট্ৰপতি মৃতদেহ হৈ পৰিব!"
  যুদ্ধত নাটাছা মাত্ৰ কিবা এটা টাৰ্মিনেটৰ। আৰু গৰ্জন কৰি গুৰগুৰাই উঠিল:
  - বানজাই! সোনকালে পাওক!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা গ্ৰেনেড উৰি গ"ল। আৰু চীনাসকল নখৰ দৰে। আৰু স্মাচ।
  ইয়াত যোদ্ধাজন! সকলো যোদ্ধালৈ - এজন যোদ্ধা!
  জোয়াও আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। ইমান উগ্ৰ কুকুৰ।
  আৰু তাই তাক লৈ গুৰগুৰাই উঠিল:
  - আমাৰ দেউতা নিজেই বগা ঈশ্বৰ!
  আৰু চীনাসকলৰ বাবে ট্ৰিপল মিল কাটি দিয়ে!
  আৰু অৰোৰাই উত্তৰত গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু মোৰ ভগৱান ক'লা!
  সঁচাকৈয়ে লাল চুলিৰজনেই হৈছে প্ৰতাৰণা আৰু নীচতাৰ মূৰ্ত ৰূপ। শত্ৰুৰ বাবে অৱশ্যে। আৰু বন্ধু-বান্ধৱীৰ বাবে তাই এগৰাকী প্ৰিয়।
  আৰু কেনেকৈ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ল"ব আৰু পেলাব। আৰু আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাৰ বহুত ঢেৰ।
  লাল চুলিৰ মানুহজনে চিঞৰি উঠিল:
  - ৰাছিয়া আৰু ক'লা ঈশ্বৰ আমাৰ পিছফালে!
  অতি উচ্চ যুদ্ধ সম্ভাৱনা থকা এজন যোদ্ধা। নাই, ইয়াৰ অধীনত হস্তক্ষেপ নকৰাটোৱেই ভাল।
  অৰোৰাই হিচকি উঠিল:
  - আমি সকলো দেশদ্ৰোহীকে গুড়ি কৰি পেলাম!
  আৰু তাৰ সংগীসকলক চকু টিপিয়াই। হয়, এই অগ্নিময় ছোৱালীজনী ঠিক শান্তি দিব পৰা বস্তু নহয়। যদিহে শান্তি মাৰাত্মক নহয়!
  শত্ৰুবোৰক চেপি ধৰি স্বেটলানাই জাৰি কৰিলে:
  - আমি তোমাক লাইনত ঝাড়ু দিম!
  অৰোৰাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - আমি সকলোকে মাৰি পেলাম!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰাই পুনৰ উৰি যায় সম্পূৰ্ণ বিনাশৰ উপহাৰ!
  উত্তৰত অলেগে গাইছিল:
  - সম্পূৰ্ণ বানজাই হ'ব!
  খালী হাতেৰে চীনাসকলক ফালি, তৰোৱালেৰে কাটি, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰি অৰোৰাই জাৰি কৰিলে:
  - চমুকৈ! চমুকৈ!
  হালধীয়া যোদ্ধাসকলক ধ্বংস কৰি নাটাছাই চিঞৰি উঠিল:
  - মুঠতে - বাঞ্জাই!
  আৰু বনৰীয়া তিক্ততাৰে বিৰোধীক কাটি দিওঁ।
  Oleg Rybachenko কাটি বিৰোধী, জাৰি:
  - এই gambit চীনা নহয়,
  আৰু আত্মপ্ৰকাশ, বিশ্বাস কৰক, থাই!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ পৰা এটা চোকা, ধাতু কাটিব পৰা ডিস্ক উৰি গ"ল।
  আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকলক কাটি পেলোৱা মাৰ্গাৰিটাই গাইছিল:
  - আৰু আমি যুদ্ধত কাক পাম,
  আৰু যুদ্ধত কাক পাম ...
  সেইটো লৈ ধেমালি নকৰো আহক -
  ফালি পেলাওঁ!
  ফালি পেলাওঁ!
  . অধ্যায় #৩
  চীনাক মাৰপিট কৰাৰ পিছত অলপ জিৰণি ল"ব পাৰি। কিন্তু হায়, বেছি শিথিল হ"বলৈ সময় নাই।
  নতুন হালধীয়া গোটবোৰ সোমাই আহিছে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে তেওঁলোকক আকৌ কাটি পেলায়, আৰু গৰ্জন কৰে:
  - একটি পবিত্ৰ যুদ্ধত - ৰাছিয়ান হাৰি নাযায়!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে আৰু নিশ্চিত কৰে:
  - কেতিয়াও হেৰুৱাব নালাগে!
  Oleg আৰু কিবা এটা ক'ব বিচাৰিছিল...
  কিন্তু এতিয়া ডাইনীৰ মন্ত্ৰত সেইবোৰ সাময়িকভাৱে বেলেগ পদাৰ্থলৈ স্থানান্তৰিত হ"ল।
  আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকো জাৰ্মান শিবিৰৰ এটাত অগ্ৰগামী হৈ পৰিল। আৰু মাৰ্গাৰিটাও তেওঁৰ লগত গুচি গ"ল।
  বাৰু, চীনৰ লগত কাটিবলৈ সকলো সময়তে নহয়।
  - মাতৃভূমিৰ মহিমা! - অগ্ৰগামী অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চিঞৰটো আওৰাই ক"লে, আৰু মনে মনে কান্ধত আঘাত সহ্য কৰিলে, যদিও তেওঁ ঠিক অতীতৰ ফুলি উঠা দাগবোৰৰ এটাত পৰিল। আৰু দ্বিতীয়টোৰ পৰা আৰু আচলতে এটা ডিচেকচন - তেজ বৈ গ"ল! মাৰ্গাৰিটাই আচৰিত আৰু কৃতজ্ঞতাৰে অলেগ ৰাইবাচেংকোলৈ চাই ইংৰাজীত কিবা এটা সুধিলে। শিশু অদ্ভুত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ভাবিলে - সম্ভৱতঃ, তেওঁ আকৌ সুধিছে যে মই সপোনত কি দেখিলোঁ - সমন্বয় আছেনে? ল"ৰাটোৱে কোলাত লৈ ভনীয়েকক চাই উত্তৰত হাঁহি এটা মাৰি দহ বছৰীয়া ল"ৰা এটাৰ বাবে নিজৰ যথেষ্ট বহল কান্ধ দুটা জোকাৰিলে। দেখাত মাৰ্গাৰিটাই বুজি পাইছিল যে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কেৱল দেখুৱাব বিচাৰিছিল যে তেওঁ হাৰ নামানে আৰু তেওঁ বুজি নাপালে যে তেওঁক সৰ্বহাৰা চিনেমাৰ শৈলীত চিঞৰিবলৈ কিহে প্ৰেৰণা দিলে।
  আৰু কেৱল তেওঁ নহয়, এই পাতল, টান শস্যৰ মাৰাত কাজেইও। কিন্তু উৎসাহজনক চকু টিপিয়াই তাই সাহসী ল'ৰাটোক মাত দিলে...
  অলেগ ৰাইবাচেংকো হঠাতে ক্ষুন্ন হৈ পৰিল আৰু মাতৰ বিষটো দমন কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - ব্ৰাভাডো সকলো!
  মাৰ্গাৰিটাই ফুচফুচাই আপত্তি কৰিলে:
  - নাই, বীৰত্ব নহয়! কোৱাৰ দৰেই - শব্দটোৱে বেয়নেটৰ গোন্ধ ওলায়!
  অলেগে গুৰুত্বসহকাৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - এশজন ক্ৰাউটক গালি পৰাতকৈ এজন ফেচিষ্টক হত্যা কৰাটোৱেই ভাল!
  শব্দ এটা, ইঞ্জিন আৰু ডিনৰ গৰ্জন, এছ এছৰ পৰা অহা ৰাইডাৰ আৰু জল্লাদ ডাক্তৰ - মাটিত জপিয়াই পৰিল, জন্তু ঘোঁৰাতকৈ মিউটেণ্টৰ দৰে নিজৰ চেডল খুলি দিলে। বন্দীসকলক ঘাঁহনিৰ ওপৰত বহিছিল - শিকলিৰে। তেওঁলোকে বেণ্ডবোৰ পৰীক্ষা কৰিলে: গতিকে সিহঁতক টানকৈ বেণ্ডেজেৰে বান্ধি থোৱা হ"ল। আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বেছি আচৰিত নহ"ল যে এছ এছৰ এজন কনিষ্ঠ ডাক্তৰে তেওঁৰ ওচৰলৈ কেনেকৈ আহিল সেইটো সঠিকভাৱে। জাৰ্মান ভাষাত তেওঁ অভদ্ৰভাৱে ক"লে - উঠি, প্ৰাইমেটৰ কেঁচুৱা - কোমল বুটৰ ভৰিৰ আঙুলিৰে অগ্ৰগামী ল"ৰাটোক উৰুত বা আনকি অলপ ওপৰলৈও ঠেলি, বৃক্কত। অলেগ ৰাইবাচেংকো টেনচনত পৰিল... আৰু তাৰ পিছত শীতল অৰোৰাই হস্তক্ষেপ কৰিলে। অগ্নিময় চয়তানে (গতিকে তাইৰ অস্বাভাৱিক আৰু উজ্জ্বল ৰঙা চুলিৰ ৰং আৰু অনাৰীসুলভ সহনশীলতা আৰু শক্তিৰ বাবেই তাইক সৈন্যবাহিনীত ডাকনাম দিয়া হৈছিল!) উপহাস কৰি কিবা এটা বুজাই দিলে - আৰু এই উপহাস অলেগৰ ওপৰত নাছিল। দেখা যায় যে ফেচিষ্ট ডাক্তৰজনেও অনুভৱ কৰিছিল! নাজীয়ে অৰোৰাৰ পেশীবহুল কান্ধত ভৰিৰে আঘাত কৰিলে। তাই মাত্ৰ খিকিন্দালি কৰিলে। তাৰ পাছত ফেচিষ্টজনে ঘূৰণীয়া পথৰ পৰা খুন্দা মাৰিলে, এগৰাকী সাহসী ছোৱালীৰ ওপৰত নমনীয় পিঠি এখন তীব্ৰভাৱে খুন্দা মাৰিলে। অলেগে জোকাৰণিৰ পৰা কাষলৈ জোকাৰি গ"ল। অৰোৰাই লগে লগে আকৌ বহিল আৰু মনে মনে বেণ্ডেজেৰে বান্ধি থোৱা হাত দুখন দেখুৱালে। মোটা অধ্যাপকজনে সৰু সহকৰ্মীজনক মাত দিলে, যিজনে হঠাতে তললৈ চালে। তাৰ পিছত শুকান হিদাৰৰ ডাল এটা ভাঙি অলেগ ৰাইবাচেংকোক দেখুৱাই দিলে। নাকৰ সন্মুখত হাত জোকাৰিলে - ল'ৰাটোৱে অনিচ্ছাকৃতভাৱে পিছুৱাই গ'ল। ফেচিষ্ট ডাক্তৰে আকৌ বাহু এটা লোৱাৰ অভিনয় কৰিলে, মূৰটো জোকাৰিলে, কিবা এটা অদ্ভুত গতিবিধি কৰিলে। বুজি নাপাব, যেন এজন এছ এছ মানুহে চামুচেৰে খায়...
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খঙেৰে জাৰ্মান ভাষাত ফুচফুচাই ক"লে:
  মানুহৰ ভাষাত নিজৰ মনৰ কথা প্ৰকাশ কৰিব নোৱাৰি।
  ফ্ৰিটজে হেচ্চ কৰিলে: উপমানৱীয়, মাষ্টাৰ ৰেচৰ ভাষা জানে?
  ডেকা ৰাইবাচেংকো জুনিয়ৰে উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁ নিজকে অসাৰভাৱে বিশ্বাসঘাতকতা কৰিছে, গোপন ৰখাটো কি ভাল সেই কথা প্ৰকাশ কৰিলে, কিন্তু ... শব্দটো চৰাই নহয় - আপুনি ইয়াক মিছ কৰিব, আপুনি ইয়াক ধৰিব নোৱাৰিব। সঁচা, মোটা, ওখ ডাক্তৰজনে উদাসীনতাৰ বতাহ এটা মাৰিলে, শব্দটোৱে ল"ৰাজনে উচ্চাৰণ কৰা জাৰ্মান বাক্যাংশটো শ্বাসৰুদ্ধ কৰি পেলালে। আকৌ আগৰ ইংগিতটো পুনৰাবৃত্তি কৰি ভাঁজ কৰা বাহু ভৰ্তি এটা দেখুৱালে।
  আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বুজি পাইছিল - তেওঁলোকে তেওঁক খৰিৰ বাবে চাকৰ হিচাপে পঠায়...
  গৌৰৱেৰে অস্বীকাৰ কৰাৰ পিছত মই পুনৰ মাৰপিট হোৱাটো বিচৰা নাছিলো। আৰু হয়, সুযোগটো হেৰুৱাব নোৱাৰিব।
  বাৰু, এজন শতপতিৰ, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে এজন পেট্ৰিচিয়ানৰ গৌৰৱ কি ভাঙিবলৈ। পলায়নৰ চিন্তাটো অৱশ্যে আহিল - ডাঙৰ চাবিটোৰ তলত গধুৰ হেণ্ডকাফবোৰে ক্লিক কৰাৰ লগে লগে আহিল। যদিও তাই একেবাৰেই যোৱা নাছিল বুলি কোৱাটো অধিক যুক্তিসংগত হ"ব পাৰে! কিন্তু সৰু চিন্তাটোৱেই হেডলাইটত দৌৰি যোৱা ভয় খোৱা শহাপহুৰ দৰে হৈ পৰিল, ইতিমধ্যে, আচলতে, ধৰা পৰিছে বুলি নাজানি। আৰু তথাপিও - অলেগ ৰাইবাচেংকো পাৰ্কিং লটৰ পৰা আঁতৰি যোৱাৰ লগে লগে - ল'ৰাটোৱে দেখিলে যে তেওঁৰ পিছে পিছে এটা পহুমাৰা। এছ এছ চালিত কনভয়টোক পহৰা দিয়া সেই অদ্ভুত, প্ৰশিক্ষিত মিউটেণ্টবোৰৰ ভিতৰত এজন। একে সময়তে কনভয়ৰ কোনোৱেই খৰখেদাকৈ স্ক্ৰীত উঠি যোৱা খালী ভৰিৰে ল"ৰাটোৰ ফালে প্ৰত্যাহ্বান জনাই নাচায়। যদিও অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অনুভৱ কৰিছিল যে, সম্ভৱতঃ এটা লুকাই থকা কেমেৰাই তেওঁৰ গতিবিধিৰ চিত্ৰগ্ৰহণ কৰি আছে। আনকি ফ্ৰিটজে কিমান কাৰিকৰীভাৱে আগবাঢ়িছে সেয়াও আচৰিত কথা। আমাৰ যদি পৰ্যাপ্ত উত্তৰ নিদিয়ে তেন্তে বেয়া হ"ব।
  ইতিমধ্যে সুস্থ হৈ উঠা প্ৰতিৰক্ষাহীন শিশুৰ ভৰিৰ তলুৱাবোৰত স্ক্ৰীটোৱে বেদনাদায়কভাৱে বিন্ধিলে। জোৰকৈ তললৈ নমাই দিয়া ভৰি দুখন ইতিমধ্যে মোটা হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছে, কিন্তু চোকা শিলত ভৰি দিলে এই প্ৰক্ৰিয়াটো যথেষ্ট কষ্টদায়ক। অলেগে মনে মনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, তেওঁৰ বিষ হোৱাটো দেখুৱাব নালাগে আৰু আকৌ ওলাই অহা তেজটোলৈ নাচাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু তাৰ পিছত যেন বুজাব নোৱাৰা বস্তুৰ ছুনামীয়ে তেওঁৰ ওপৰত সোমাই গ"ল।
  ভয়ে নিমিষতে, আৰু বুজাব নোৱাৰাকৈয়ে, অগ্ৰণী ল"ৰাটোক নিজৰ চিন্তা আৰু ইচ্ছাৰ পৰা বঞ্চিত কৰি পেলালে। মাত্ৰ পহুৰ (?) ফালে ঘূৰিব বিচাৰিছিল। নাজী জন্তুটোৰ অমানৱীয় চকুৰ চাৱনিৰ তলত অলেগ ৰাইবাচেংকো অনিচ্ছাকৃতভাৱে নিথৰ হৈ নিথৰ হৈ পৰিল। কিন্তু লগে লগে সদ্য বেক কৰা অগ্ৰগামীজনক জ্বলি উঠিল আৰু ল"ৰাটোৱে কাৰখানাৰ পৰা মেচিনগানৰ দৰে লৰচৰ কৰিলে। তেওঁ ফাটত গজা বাৰ্চ আৰু চাইপ্ৰেছৰ শুকান ডাল ভাঙি পেলালে, শীতকালৰ পিছত এতিয়াও সেউজীয়া নহয় - বহুত, কষ্টেৰে টানি লৈ গ"ল। ডাঙৰ স্বচ্ছ বেগ এটাত ভাঁজ কৰি টানি লৈ গ"লোঁ, পাৰ্কিং ল"টলৈ যোৱা ৰাস্তাটোৰ মাজত পাৰ্থক্য নাথাকিলোঁ।
  বাটত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হতাশাজনক ভয়ানকতাক জয় কৰিবলৈ আপ্ৰাণ চেষ্টা কৰি আছিল। অগ্ৰগামী-উৎকৃষ্ট তেওঁ বা নহয়! কিন্তু এইজন আছিল পানীৰ ওপৰত থাকিবলৈ চেষ্টা কৰা এজন অদক্ষ সাঁতোৰবিদৰ দৰে। 'এইটো পপ আপ হয়, তাৰ পিছত ই আকৌ ওফন্দি উঠে...
  পহুটোৱে তেওঁৰ পিছে পিছে গৈ থাকিল: মাজে মাজে ৰৈ ল"ৰাটোৱে এৰি থৈ যোৱা উদং ভৰিৰ ছাপবোৰ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  প্ৰতিভাশালী অগ্ৰগামীজনে শিবিৰৰ স্থানলৈ উভতি আহিহে ভয়ানকতাৰ ঢৌৰ পৰা সকাহ অনুভৱ কৰিছিল।
  নিকৃষ্ট অমানৱীয় ফেচিষ্টসকলে যেন অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ ফালে চোৱা নাছিল। যদিও আচলতে এছ এছৰ দুজনমান মানুহে চকু আঁতৰাই নিদিলে। আনি দিয়াখিনি ভাঁজ কৰিলেহে জ্যেষ্ঠ ডাক্তৰ-জল্লাদে চমুকৈ চকু ফুৰাই ল"ৰাটোৰ ওচৰলৈ কিবা এটা দলিয়াই দিলে... এহ! অৱশেষত অলেগ বুদ্ধি পালে। লোভতে ধৰিলে, ভাবিলে যে হয়তো তেওঁলোকে কামৰ বাবে চকলেট বাৰ বা ছল্ডাৰিঙৰ বাহিৰেও কিবা এটা দিছে। আৰু হেচ্চড - লেই, ফ্লিণ্ট আৰু ষ্টীল। চকমকটো সম্ভৱতঃ কোৱাৰ্টছ আছিল। আৰু চকীখন ফাইলৰ টুকুৰা যেন লাগে। এই সকলোবোৰ কেনেকৈ ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে - বিকশিত অগ্ৰগামী অলেগে তত্ত্বগতভাৱে জানিছিল আৰু আনকি আগ্ৰহেৰেও তেওঁ পোলেচিৰ ৰবিনছনসকলকো চেষ্টা কৰিলেহেঁতেন... যদিহে অদ্ভুত পৰিস্থিতিৰ বাবে নহয়।
  অলেগে ভৰিৰে ভিজা ডালবোৰ স্পৰ্শ কৰিলে, তাৰ পিছত হাতখনেৰে চুই মূৰটো জোকাৰিলে।
  - টিণ্ডাৰ ... - অগ্ৰগামীজনে ৰাছিয়ান ভাষাত মনে মনে ক'লে, হঠাতে কাহ মাৰি আওৰাই ক'লে। - টিণ্ডাৰৰ প্ৰয়োজন। - আৰু কষ্টেৰে জাৰ্মান ভাষালৈ যোৱাৰ পৰা বিৰত থাকিল। - পোহৰ নহব।
  অলেগে সিহঁতৰ ফালে চালে... লাইটাৰ আৰু মেচ দুয়োটা থকা আৰু সম্ভৱতঃ লগত ফ্লেমথ্ৰ'ৱাৰো থকা ফ্ৰিটজক জুই লোৱাৰ এই পুৰণি পদ্ধতিৰ কিয় প্ৰয়োজন আছিল সেয়া স্পষ্ট নহয়। তেওঁলোকে অগ্ৰগামীসকলৰ কৌশল পৰীক্ষা কৰিব বিচাৰে। তেওঁলোকে এজন ছোভিয়েট ব্যক্তিৰ মানসিক বিকাশ জুখিছেনে? নে, বন্দী ল"ৰা এটাক তুচ্ছভাৱে উপহাস কৰা? কোনে বুজিব সিহঁতক আন এটা গ্ৰহৰ পৰা অহা যেন!
  নাজীয়ে ইজনে সিজনৰ ফালে চালে, দাঁত উদং কৰিলে। অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ বাবে আটাইতকৈ আচৰিত আৰু ... আৰু আটাইতকৈ ভয়ংকৰ কথাটো হ'ল যে তেওঁলোকৰ মুখখন দুষ্ট নহয়, নিষ্ঠুৰ নহয়, আনকি উপহাস কৰাও নহয়, নাই! অতি কৌতুহলী যেন কোনো অদ্ভুত প্ৰাণীক বিবেচনা কৰি, জ্যেষ্ঠ অধ্যাপকজনৰ ওচৰত বিশেষভাৱে প্ৰাঞ্জল আগ্ৰহ পঞ্জীয়ন কৰা হয়, যেন ইচ্ছাকৃতভাৱে তেওঁ চশমা খুলিলে। উদাসীনতাৰ এটোপালো নাই, ইমানেই আমোদজনক যে বিজ্ঞানীসকলে পৰীক্ষাটো কেনেকৈ অনুসৰণ কৰে।
  মাতত থকা উত্তেজনা নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ফুচফুচাই আওৰাই ক"লে:
  শীতকালত সকলো তিতি গ"ল! নাযাব!
  চকুত, আন্তৰিক ভুল বুজাবুজিতকৈ অভিনয় কৰাতকৈ, কিন্তু আকৌ খং নোহোৱাকৈ। কিন্তু তাৰ পিছত ডেকাসকলৰ এজনে - অলেগক শিকলি খুলি দিয়াজন নহয় - গুণগুণাই উঠিল, টানিলে, চেডেলত কোবাই গুদটো ঘঁহিলে বাকী এছ এছ মানুহবোৰৰ হাঁহিত... অলেগ বেছি আচৰিত হোৱা নাছিল যে কিছুমানৰ... জাৰ্মানসকলে ঘোঁৰা ব্যৱহাৰ কৰে চলাচল কৰিবলৈ - ইন্ধনৰ ঘাটি। যদিও, কিবা কাৰণত, পৰিবহণসমূহে তেওঁলোকৰ পিছে পিছে খোজ কাঢ়িছে? নাজী শত্ৰুৱে ভাঁজ কৰা চেডেলৰ পৰা এটা বাকচ আনিলে, য"ৰ পৰা তেওঁ কিবা এটা উলিয়াই আনিলে... অগ্ৰগামীজনে ভাবিলে যে সেইটো কপাহী উল, কিন্তু নাই। দূৰৈৰ পৰা ইয়াক পাতল সূতাৰ গোটৰ দৰে দেখা যায়। হাতত লৈ অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বুজি পালে - শুকান শৈবাল।
  আকৌ, অগ্ৰগামী শিশু প্ৰডিজি আচৰিত হ'ল কিয় ই এটা ফ্ৰিট্জ, আৰু আনকি এজন ডাক্তৰে নাঙলত ঘাঁহ কঢ়িয়াই নিয়া... হয়তো এই শৈবাল ইমান সহজ নহয়?
  বাৰু চিন্তা বাদ দিয়ক, মোৰ মূৰটো বিষাইছে। নিশ্চয় লাগিব - আপোনাৰ তুলনাত অধিক সহজ আৰু মূৰ্খ। অদ্ভুতভাৱে, কিন্তু টিণ্ডাৰটোৱে লগে লগে ঠাই ল"লে - অলেগে চকমকীয়া শিলগুটিটোত খুন্দা মাৰিলে নহয়, মসৃণভাৱে খোঁচ মাৰিলে (ক"ৰবাত পঢ়ক) - আৰু শিলাবৃষ্টিৰ দৰে স্ফুলিংগ বৰষুণ দিলে। আৰু তেওঁ কেইবাবছৰ ধৰি, জীৱনৰ বেছিভাগ সময়েই জুই সাজিবলৈ সক্ষম হৈছে (এতিয়া তেওঁ এটা সাধাৰণ "জুপুৰি" সাজিছে)। অলপ পিছতে জুইয়ে শক্তি আৰু মূলৰ সৈতে নাচিলে - বাৰ্চটো ভালদৰে জ্বলি থাকে আৰু ভিজা হয়। ইয়াত এছ এছৰ যুৱ প্ৰহৰীসকলে পাৰ্ক আপ কৰিলে, জুইৰ কাষত মাটিত ধাতুৰ ৰাইজাৰ ঠেলিবলৈ ধৰিলে।
  আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ মূৰটো ঘূৰি গ"ল, অত্যন্ত কষ্টিক কিবা এটা তেওঁৰ নাকত সোমাই গ"ল আৰু নিমিষতে তেওঁৰ চেতনাক বাস্তৱৰ পৰা বিচ্ছিন্ন কৰি পেলালে। কিন্তু লগে লগে বাস্তৱবাদত আচৰিত ধৰণৰ দৃষ্টিভংগী এটা গুলীয়াই গ"ল।
  আনকি শিশুটিৰ ব্যক্তিত্বও সলনি হ"ল, তেওঁ নিজকে এজন দুৰ্ভগীয়া অনাথ হিচাপে কল্পনা কৰিলে, জীৱিত পিতৃ-মাতৃৰ সৈতে। তদুপৰি দেউতা আৰু মায়ে না এৰি যোৱা নাছিল - তেওঁলোকে নিজৰ পূৰ্বপুৰুষক ঋণৰ অধিকাৰৰ পৰা বঞ্চিত কৰি ল'ৰাটোক সংশোধনী, কাৰাগাৰৰ আশ্ৰয় শিবিৰলৈ পঠিয়াই দিছিল। অপৰাধবোধ নোহোৱাকৈ, কিন্তু যিহেতু আপোনাৰ পিতৃ-মাতৃৰ ধন ঋণী, তেন্তে আপুনি, একনায়কত্ববাদী, মহাকাশ সাম্ৰাজ্যৰ আদালতৰ সিদ্ধান্তৰ দ্বাৰা, এজন কিশোৰ অপৰাধী।
  শিশুৰ বাবে অনাথ আশ্ৰমখন ৰাজধানীৰ ঔদ্যোগিক অঞ্চলত আছিল আৰু সঁচাকৈয়ে দেখাত কাৰাগাৰৰ দৰে আছিল। সকলোতে বেৰেক, চেল-বেৰেক। বাস্তৱিক দৃষ্টিভংগীৰে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ৰাতিটো বেয়াকৈ প্লেন কৰা কাঠৰ বাংকত কটালে। ওচৰতে আন ল"ৰাবোৰ পৰি আছিল, মানৱ জাতি আৰু এলিয়েন দুয়োটাৰে। কম্বল, বিচনা, আঠুৱা নাছিল, অতিৰিক্ত কাম কৰা আৰু প্ৰায়ে কোবাই খোৱা শৰীৰটো উদং গছত পৰি আছে। আৰু ৰাতি ভৰিখন শিকলিৰে বান্ধি দিয়া হয় যাতে সিহঁতে পলাই নাযায়। কোঠাটোত এশজনমান ল"ৰা-ছোৱালী আছে, বৰ ঠেক হৈ গৈছে, শৰীৰবোৰ ঘামচি ওলাইছে, বাল্টিটোৰ চুকত কাষে কাষে কোবাইছে, নলা-নৰ্দমাৰ ব্যৱস্থাও নাই। আৰু এইটো সেই ৰাজ্যখনত, যাৰ তৰাজাহাজবোৰে তাৰকাৰাজ্যৰ বিস্তৃতিবোৰ হাল বাইছে, আৰু যাৰ পতাকাবোৰে লাখ লাখ বসতিপ্ৰধান জগতৰ মুকুট পিন্ধাইছে! অৱশ্যে ল"ৰাবোৰে ৰাস্তাত নিজকে সকাহ দিবলৈ চেষ্টা কৰে, দিনটোৰ প্ৰায় দুই তৃতীয়াংশ কামত ব্যস্ত থাকে। আটাইতকৈ কঠিনটোক দোকানত বুলি গণ্য কৰা হয়, ধূলিময় আৰু বিৰক্তিকৰ। পিঠি আৰু বাহু ইয়াৰ পৰা ভয়ংকৰভাৱে ভাগৰি পৰিছে, আৰু চকুৰ আগতে ই "বিফল" হ'বলৈ আৰম্ভ কৰে, অপাৰেচনবোৰ সহজ, কিন্তু কষ্টকৰ, পুনৰাবৃত্তিৰ প্ৰয়োজন। অধিক উপভোগ্য কাম, বাহিৰত পথাৰত বা নিৰ্মাণ স্থানত। শিশুসকলে, যাতে তেওঁলোকে কম ভাগৰুৱা হয় আৰু শিথিলতা লাভ কৰে, তেওঁলোকে বিভিন্ন প্ৰসৱ প্ৰক্ৰিয়াত পৰ্যায়ক্ৰমে হ"বলৈ চেষ্টা কৰে। কিন্তু সকলো একেই, শৰীৰত বিষ হয়, বহু ল"ৰা, অনাথ আশ্ৰমত - প্ৰায় আধা মানুহে টোপনিতে হুমুনিয়াহ কাঢ়ে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নাৰ্ভাছ হৈ টছ আৰু ঘূৰিলে, শিকলিডাল টিপি উঠিল, আঙঠিটোৱে তেওঁৰ ভৰিখন তেজলৈ ঘঁহিলে। ছাইৰেন বাজিছে, ইয়াৰ অৰ্থ হৈছে উঠিব, কাম কৰিবলৈ। শিশুটিৰ শৰীৰে এতিয়াও জিৰণি লোৱা নাই, আন ল"ৰাবোৰে - উলংগ মানৱ জাতি আৰু আন জগতৰ লোমশ সন্তান - উঠিবলৈ সংগ্ৰাম কৰি আছে। দাসত্বৰ মাহবোৰত জমা হোৱা ক্লান্তিয়ে পেশীৰ নিস্তেজ বিষৰ ঠাই লয়। বিল্ট-ইন চিপৰ দ্বাৰা নিয়ন্ত্ৰিত শিকলিবোৰ ভৰিৰ পৰা স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে উৰি যায়, সেইবোৰ অতি শক্তিশালী মিশ্ৰণৰ দ্বাৰা নিৰ্মিত যিটোৰ মাজেৰে কাটিব নোৱাৰি। তত্বাৱধায়কসকল দেখা দিয়ে, ভাবুকিপূৰ্ণ চিঞৰৰ শব্দ।
  ল"ৰাবোৰক গা ধুবলৈ লৈ যোৱা হয়, বেছি সময় নালাগিব, টেংকৰ পানী মৰিছা। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মুখখন ধুই পেলায়, ঘাম ধুবলৈ ছিটিকি পৰে। কোঠাটোত বায়ু চলাচলৰ ব্যৱস্থা নাই, ঘামৰ গোন্ধ ওলোৱা কোঠাটোৱে টোপনি সতেজ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা নাই। ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকক ব্ৰেকফাষ্ট কৰিবলৈ লৈ যোৱা হয়, থিয় হৈ খাব লাগে, কিশোৰ দোষীৰ বাবে চকীৰ প্ৰয়োজন নাই। ৰুটি আৰু চাইলেজ খুৱাই, মাংস ব্যয়বহুল আৰু শিশুৱে খুৱাব নালাগে, গতিকে ভাঁহি থকা চৰণীয়া পথাৰত খাবলৈ পছন্দ কৰে। অৱশ্যে ঘোঁৰাটো নিৰামিষভোজী, আৰু ই কেনেকৈ কাম কৰে, শিকাৰুবোৰে মাংস খাই থকাৰ সময়তে শুই যায়। অলেগৰ কাষতে তেওঁৰ বন্ধু টাইমুৰ। এই দৃষ্টিভংগীত দুয়োৰে বয়স বাৰ বছৰ, আন এটা বাস্তৱতকৈ অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, শক্তিশালী ল"ৰাৰ বাবে বয়স এটা টাৰ্নিং পইণ্ট, যেতিয়া দাস লটৰ সৈতে সহমতত উপনীত হোৱাটো অতি কঠিন।
  বেয়াকৈ ধুই থোৱা গিলাচ এটাত নেটলৰ ৰস খাই টাইমুৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ক"লে:
  - আৰু সেইটো আকৌ এই দোকানত কাম কৰিবলৈ! মই নিবিচাৰো!
  - থিয় হৈ একেটা আন্দোলন দহ হাজাৰবাৰ আওৰাই থাকিব মন নাযায়৷ - অপ্ৰীতিকৰ স্মৃতিৰ পৰা কঁপি উঠি উত্তৰ দিলে, অলেগ ৰাইবাচেংকো।
  - হয়তো আমি ফিল্ডৰ কাম বিচাৰিম! - টাইমূৰে সপোনৰ দৰে আকাশলৈ চালে, য'ত এই গ্ৰহত একেলগে তিনিটা তৰা জিলিকি উঠিছিল। - বিশেষকৈ কাৰ্প-পীচ পৰিষ্কাৰ কৰক। বিশেষকৈ সোণালী পাখি থকাবোৰ ইমান সোৱাদযুক্ত, কিন্তু ৱাৰ্ডেনে লোভেৰে দেখা নাপালে যিকোনো প্ৰকাৰে মুখত কিবা এটা ছিঙিব পাৰি।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মইও কোমল প্ৰকৃতিৰ বুকুত ঠিক তেনেকুৱা কামটোৱেই পছন্দ কৰিম। - আৰু তেতিয়া অৱতাৰী অগ্ৰগামীজন অধিক উল্লাসিত হৈ পৰিল। - ৰবট-পৰ্যবেক্ষকক প্ৰতাৰণা কৰিব পাৰি, ইয়াত নিৰীক্ষণ সঁজুলিৰ বেছিভাগেই ইতিমধ্যে চুৰি হৈছে!
  ব্ৰেকফাষ্ট শেষ, আৰু তেওঁলোকক তাঁৰলৈ লৈ যোৱা হৈছে...
  পেৰেড গ্ৰাউণ্ডত ল"ৰা-ছোৱালীক শাৰী পাতিছে, মানৱ জাতিৰ ল"ৰাবোৰে একেলগে লাগি থাকিবলৈ চেষ্টা কৰিছে, এলিয়েনবোৰে নিজৰ উচ্চতা অনুসৰি ফৰ্মেচনটো ৰাখে। বয়স আৰু আকাৰ অনুসৰি ইহঁতক গোটত ভাগ কৰা হয়। পাঁচৰ পৰা ষোল্ল বছৰ বয়সৰ ল"ৰাৰ লগতে আন জগতৰ প্ৰতিনিধি লোমশ আৰু খোলাযুক্ত ডেকা।
  তেওঁলোকক একত্ৰিত কৰা একমাত্ৰ বস্তুটো হ"ল কাপোৰ-কানি, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ইয়াৰ প্ৰায় সম্পূৰ্ণ অনুপস্থিতি, মাত্ৰ ল"ৰাবোৰৰ ওপৰত চিনাক্তকৰণ নম্বৰ থকা চুটি কাপোৰ।
  সাম্ৰাজ্যই তেওঁলোকক নাগৰিক বুলি গণ্য কৰা বন্ধ কৰাসকলৰ পৰা নিজৰ বাবে অধিক সুবিধা চেপি লোৱাৰ নীতিৰে ব্যৱহাৰ কৰে! সকলো বস্তুতে সঞ্চয়, কাপোৰ-কানি, জোতা, অৱশ্যে মুক্ত জীৱনত কিছুমান ল"ৰাই কেতিয়াও জোতা নাজানিছিল।
  কিন্তু লাঠি আৰু খালী গোৰোহাত ৰবৰৰ ষ্টেক এটা লৈ তেওঁলোকে প্ৰায়ে লাভ কৰিছিল। মূৰবোৰ চুলি কাটি লোৱা হয়, প্ৰতি দুসপ্তাহৰ মূৰে মূৰে গা ধোৱা হয়, য"ত জুইত পোৰা হয়। তাৰ পিছত লগে লগে এটা ব্লান্ট মেচিনেৰে শ্বেভ অফ কৰে, তাৰ পিছত বহুতেই পুনৰ বাঢ়িবলৈ সক্ষম হোৱা নাই। ল"ৰাবোৰে খালী ভৰিৰে চোকা শিলত মাৰ্চ কৰে। যদি অলেগ এই কামত অভ্যস্ত আৰু তেওঁৰ ৰুক্ষ ভৰিখন বিষ অনুভৱ নকৰে, তেন্তে সৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে গোৰোহা আৰু খালী আঙুলিবোৰ তেজ ওলোৱালৈকে নমাই দিয়ে।
  সমগ্ৰ প্ৰহৰীজন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আটাইতকৈ নিষ্ঠুৰ জাতিসমূহক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা এলিয়েনেৰে গঠিত, কেৱল আশ্ৰয় শিবিৰৰ মুৰব্বী বৃদ্ধ ফ্ৰাউ পণ্টুছেহে নিজৰ নিষ্ঠুৰ চকুৰে এজন চেডিষ্টৰ দৰে চাই থাকে।
  তত্বাৱধায়কৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰা বাঘ-গঁইটোৱে আজি কোনে ক"ত কাম কৰিব, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, চেতনা হেৰুৱালৈকে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিব, সেই বিষয়ে নিৰ্দেশনা দিয়ে। হাড়ৰ কান্ধ দুটা তললৈ নমাই অলেগে চোতালৰ দ্বিতীয়াৰ্ধলৈ চায়। সৰুৰ পৰা প্ৰায় ডাঙৰলৈকে ছোৱালী আছে। ভিক্ষাৰীৰ দৰে সাজ-পোছাক পিন্ধিছে আটাইতকৈ মোটা লিনেনৰ ছিন্নভিন্ন টুকুৰা। মুখবোৰ শুকান, চকু দুটা ডাঙৰ আৰু দুখী যেন লাগে। বস্তাখন চুটি, পাতল কিন্তু তাৰ তলৰ পৰা স্নায়ুযুক্ত ভৰি দুখন দেখা যায়। ছোৱালীকেইজনীও খালী ভৰিৰে আৰু ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ সকলোৱে টান চুলি কাটিছে। এইটো আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকক অপমান কৰাৰ উদ্দেশ্যে কৰা হৈছে, আকৌ এবাৰ তেওঁলোকক একো নহয় বুলি দেখুৱাবলৈ। কিন্তু ইয়াত কোনো কাৰণতে অপৰাধীবোৰেই গোট খোৱা নহয় - দুৰ্ভগীয়া পৰিত্যক্ত শিশুবোৰ।
  ইয়াত তেওঁলোকে ঘোষণা কৰে যে ল"ৰাৰ এটা দল চিলাইৰ দোকানলৈ যাব, আটাইতকৈ বিৰক্তিকৰ আৰু ক্লান্তিকৰ প্ৰফাইলত কাম কৰিবলৈ। ইয়াত টাইমুৰে সহ্য কৰিব নোৱাৰি যন্ত্ৰণাত চিঞৰিলে:
  - মোৰ তেনেকৈ কাম কৰিবলৈ মন নাই ! মোক বাগিচা বা বাৰীলৈ পঠাওক।
  ল"ৰাকেইটা নিথৰ হৈ পৰিল, টেন হৈ গ"ল, পাতল শৰীৰবোৰ টান হৈ পৰিল।
  ফাঁচীৰ নতুন অনুষ্ঠানটোত পণ্টুছে স্পষ্টভাৱে আনন্দিত হৈছিল:
  - কালি তুমি নিমাত আছিলা, আৰু মোৰ ভয় হৈছিল যে তোমাৰ পৰিয়ালটো দৃশ্যগত পাঠ নোহোৱাকৈয়ে থাকিব। যে ল"ৰাটোক ৰেংকৰ মাজেৰে পাঁচবাৰ গাড়ী চলোৱা হ"ব।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ শাৰীৰ মাজেৰে এটা উত্তেজনা পাৰ হৈ গ"ল।
  - ঠিকেই কৈছে। - পেৰম্পটৰী টোনে ক"লে মেট্ৰনে। - সকলোকে ৰড বিতৰণ কৰক।
  বিশেষ কাঁইটীয়া ৰডেৰে আঘাত কৰা হৈছিল। সাধাৰণতে ল"ৰাবোৰে নিজেই ঘাঁহনিৰ পৰা ছিঙিছিল, কাম নথকাৰ সময়ত। কিন্তু সঁচাকৈয়ে তেতিয়াও ল"ৰা-ছোৱালীয়ে সাম্ৰাজ্যৰ লাভ নোহোৱা হ"লেও, উদাহৰণস্বৰূপে, আধা দিন গাঁত খান্দি আধা দিন পুতি থ"বলৈ বাধ্য হৈছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ ল"ৰা-ছোৱালীৰ হাত দুখনলৈ চালে, সিহঁতক কেলাছত তললৈ নমাই দিয়া হ"ল।
  ল"ৰাকেইটাই স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে বাৰবোৰ ভাঙি পেলালে, অলেগৰ এনে লাগিল যে তেওঁলোকে, নিৰ্যাতনৰ বাদ্যযন্ত্ৰ, আঙুলি জ্বলাই দিলে, আৰু ভৰি দুখন গধুৰ হৈ পৰিল। বন্ধুক মাৰিব বিচৰা নাছিল যদিও প্ৰতিবাদ কৰাৰ সাহস নাছিল। প্ৰায় একো দেখা নাপালে আৰু পৰি থকা শিলগুটি এটাত ভৰিৰ ডাঙৰ আঙুলিটো বেদনাদায়কভাৱে খুন্দা মাৰিলে। অদ্ভুতভাৱে, কিন্তু বিষৰ অনুভৱে গোট খোৱাত সহায় কৰিলে আৰু চকুৰ আগৰ কুঁৱলী পৰিষ্কাৰ হৈ পৰিল। আঙুলিটো নীলা হৈ গ"লেও খোজটো আৰু দৃঢ় হৈ পৰিল।
  দীঘলীয়া শাৰীত অৰ্ধবৃত্তৰ দৰে নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। টাইমুৰক হাতেৰে লাঠিৰে বান্ধি কান্ধ দুটা পেচোৱা হৈছিল যাতে আপত্তি কৰা ল"ৰাটোক মাৰপিট কৰাটো অধিক সুবিধাজনক হয়। ল"ৰাকেইটাই চকু টিপিয়াই আঁতৰি চাবলৈ চেষ্টা কৰে। ফ্ৰাউ পণ্টাছৰ আদেশত তেওঁলোকে ব্ৰাইন ছিটিকিলে, তেওঁৰ ক্ষীণ কিন্তু ছাইনিযুক্ত পিঠিত নীলা নিমখ ছটিয়াই দিলে। ল"ৰাটোৱে মুখখন কুটি কুটি খোৱাৰ ধৰণটোৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে সি জ্বলিবলৈ ধৰিলে।
  পৰিচাৰিকাগৰাকীয়ে ওঁঠত চৰ মাৰিলে।
  - এতিয়া তোমালোকে সকলোৱে পাঠ এটা পাবা। জোৰেৰে আঘাত কৰক, যিয়ে ঠগিব তেওঁ প্ৰতিশোধৰ বাবে নিৰ্ধাৰিত হ"ব।
  এই ক্ষেত্ৰত সহায়ক, গঁড়ৰ নিগনিটোৱে নিজৰ দাঁত উদঙাই দিলে:
  আমি এতিয়াই তেওঁলোকৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিম! দানৱে বিৰবিৰাই উঠিল।
  ল"ৰাটোক শাৰীৰ মাজত স্থানান্তৰিত কৰা হ"ল। ল"ৰাবোৰে লাহে লাহে ৰডবোৰ ওপৰলৈ তুলিলে আৰু প্ৰথম আঘাত টাইমুৰৰ পিঠিত পৰিল। পিঠি আৰু কাষৰ দাগবোৰৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে ল"ৰাটোক এবাৰতকৈও অধিক শাস্তি দিয়া হৈছিল, গতিকে সি মাত্ৰ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু জোৰেৰে উশাহ ল"লে, যেনেকৈ সকলো ল"ৰাই চিঞৰবোৰ বন্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  - জোৰেৰে আঘাত কৰক! পণ্টুছে চিঞৰি উঠিল। - সি চিঞৰিবলৈ দিয়ক।
  প্ৰথম আঘাতবোৰ সৰু ল"ৰাবোৰে দিছিল, যিসকলৰ কেৱল গুৰুতৰ বিষ দিব পৰা শক্তি নাছিল। কিন্তু তাৰ পিছত ডাঙৰ ল"ৰাবোৰে মোক মাৰপিট কৰিবলৈ ধৰিলে। শিশুটিৰ পিঠিত ৰঙা ৰেখা কাটি, তেজ টোপাল টোপালকৈ। নীলা নিমখে তীব্ৰতৰ কৰি তোলা বিষটোৱে টাইমুৰক চিঞৰিবলৈ বাধ্য কৰালে, আনকি পৰিল, তলত নখৰে বৰ্ড এখন ঠেলি দি বুকুত বিন্ধিলে।
  - প্ৰয়োজন নাই! - ল'ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল। - তুমি য'তেই ক'বা মই কাম কৰিম।
  - অৱশ্যেই কৰিব! - পন্টুছে উত্তৰ দিলে। - কিন্তু প্ৰথমে এটা চৰ।
  কালিৰ সতীৰ্থসকল বেছি উত্তেজিত হৈ কালিৰ ভাতৃক মাৰপিট কৰিছিল। মানুহ আৰু এলিয়েন দুয়োটাই একে উগ্ৰতাৰে থ্ৰেছ কৰিছিল। ল"ৰাটোৱে চিঞৰি আছিল, খালী ভৰি দুখনে ৰক্তাক্ত ভৰিৰ ছাপ এৰি থৈ গৈছিল। নিগনি গঁড়টোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ল"ৰাটোৰ উদং, টেন কৰা ভৰি দুখনত লাখুটিৰে আঘাত কৰিলে। ল"ৰাটোক আৰু বেছি কষ্ট দিব খুজিছিল সি। আঘাতটো ছাইনযুক্ত গোৰোহাত পৰিল, আৰু পিছৰটো গোৰোহাত। টাইমুৰে চিঞৰি উঠিল আৰু লৰচৰ কৰিলে। তাৰ পাছত নিৰ্যাতনকাৰীয়ে ডাঠ বেজী এটা নিতম্বত ডুবাই দিলে, তৰলখিনি ঢালি দিলে।
  - শুদ্ধ! পণ্টছে ক"লে। - এতিয়া সি অজ্ঞান হৈ যোৱাতকৈ মৰিলেই ভাল পাব। কোনোৱেই শাস্তিৰ পৰা সাৰি নাযায়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো লাইনৰ প্ৰায় শেষত থিয় হৈ আছিল আৰু তেওঁৰ এনে লাগিছিল যে চাবুকৰ আঘাতেই তেওঁৰ ওপৰত পৰিছিল। টাইমূৰক নিৰাশ কৰা হ"ল, ল"ৰাটোৱে নিজেই কেৱল লৰচৰ কৰিলে, চিঞৰি উঠিল আৰু কান্দিলে। তেওঁৰ ঘূৰণীয়া মুখখন বিষত ৰঙা হৈ পৰিল, দুখৰ মুখখন পেচোৱাই পেলালে।
  অলেগক দেখি সি শেঁতা ওঁঠেৰে ফুচফুচাই ক"লে:
  - দয়া কৰক!
  ল"ৰাটোৱে দ্বিধাবোধ কৰিলে: সি নিথৰ হৈ পৰিল।
  গঁড় নিগনিটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - বাৰু, কিহৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছা! উপসাগৰ!
  Oleg Rybachenko এ উত্তৰ দিলে:
  - নাই মই নোৱাৰো! সি মোৰ বন্ধু!
  গঁড় নিগনিটোৱে হাঁহিলে:
  আপোনাৰ বাবেও একেই বিচাৰেনে?
  অলেগে গোটেই গাটো কঁপি উঠিল, শেঁতা হৈ পৰিল:
  - নাই, কিন্তু!
  পণ্টছে তেওঁৰ কথাত বাধা দিলে:
  - পৰ্যাপ্ত! ল"ৰাটোৱে নিজৰ বাক্যত স্বাক্ষৰ কৰিলে। আপুনি কি মূল্যৰ mordovorot. ভালদৰে ঢালি ৰেকত ওলোমাই থওক যাতে আনে ইয়াক প্ৰশংসা কৰে।
  অলেগক ক্ৰিয়াৰ পৰা বাহিৰলৈ ঠেলি দিয়া হ"ল, ছাগলীবোৰৰ ওচৰলৈ টানি অনা হ"ল। ল"ৰাটোৱে প্ৰতিহত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু গঁড়ৰ বাঘবোৰে বিড়ালৰ পোৱালিৰ দৰে মোকাবিলা কৰিলে। হাত দুখন বেদনাদায়কভাৱে পেচোৱা, হাড়বোৰ কুটিল। বৰ্ডবোৰত থৈ দিলে, ল"ৰাটোৱে গাল আৰু পেটত ওলাই থকা নখৰ ডগাটোৰ ৰুক্ষতা অনুভৱ কৰিলে। পেশীবহুল, বুকু, চিবুক, উৰুৰ সন্মুখ, আঁঠুত বিন্ধিলে। তাৰ গালখন তেজ ওলোৱালৈকে খোঁচ খাইছিল।
  - অ" নহয়! - অলেগে সুধিলে।
  - প্ৰয়োজনীয়! - নিগনি-গঁড়টোৱে ক"লে, যাতে সকলোৱে আদৰ্শ হ"ব পাৰে।
  ল"ৰাটোৱে অনুভৱ কৰিলে যে পিঠিত ব্ৰাইন ঢালি দিয়া হৈছে, আৰু তাৰ পিছত নিমখ ঢালি দিয়া হৈছে। ই সৰিয়হৰ প্লাষ্টাৰৰ দৰে চেপা খায়। অলেগে মুখখন কুটিলে, তেওঁৰ কেলাছযুক্ত ভৰি দুখন লেপি দিয়া হৈছিল (শেষবাৰৰ বাবে এই দৰ্শনত উত্থাপিত হোৱা সেই অদ্ভুত স্মৃতিটোত - তেওঁ প্ৰায় ছবছৰ আগতে চেণ্ডেল পিন্ধিছিল), প্ৰায় লগে লগে সিহঁতে বনৰীয়াকৈ খজুৱতি কৰিবলৈ ধৰিলে। নিগনি গঁড়টোৱে নিতম্বত বেজী এটা ডুবাই দিলে, ই মোটামুটিকৈ আৰু বেদনাদায়কভাৱে বিন্ধিলে, জ্বলি থকা তৰলখিনি ভিতৰলৈ গ"ল।
  - এতিয়া তুমি বৰ আতংকিত হবা, আৰু তোমাৰ চেতনা হেৰুৱাব নালাগে। - দানৱটোৱে ক্ৰ'ক কৰিলে, মুখখন উদং কৰিলে, সি থতমত খালেহেঁতেন আৰু এখন ভয়ানক চিনেমাৰ প্ৰযোজক!
  - কাৰবাবে? নিৰীহভাৱে কাৰাবন্দী শিশুটিয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। - খ্ৰীষ্টৰ কাৰণে দয়া দেখুৱাওক।
  গঁড়ৰ নিগনিটোৱে বিষাক্ত লালা ছটিয়াই উত্তৰ দিলে:
  - ভাল যীচুৰ এই সাধুকথাবোৰত মই বিশ্বাস নকৰো! সাধাৰণতে যদি কোনো ঈশ্বৰ আছে তেন্তে তেওঁ দুষ্ট আৰু নিষ্ঠুৰতা। আৰু যিমানেই আপোনাৰ ওচৰ-চুবুৰীয়াৰ ওপৰত বেয়া আৰু দুখ-কষ্ট দিব সিমানেই পৰলোকত শক্তি আৰু আনন্দ লাভ কৰিব।
  - অযুক্তিকৰ! - ভয়ত শেঁতা হৈ সি ক"লে, আৰু হঠাতে ভগৱান সঁচাকৈয়ে এনেকুৱা ল"ৰা।
  - চাবা! - মহাজাগতিক টাৰ্টাৰছৰ সন্তানে খিকিন্দালি কৰিলে। - কিন্তু আশা নকৰিবা, আজি মৰি নাযাবা।
  ভুকুৱা সুৰত পণ্টুছে আদেশ দিলে:
  - আৰম্ভ কৰক! চাবুকৰ চুমাবোৰ তেওঁ চিৰকাললৈ মনত ৰাখক!
  বন্দী অগ্ৰগামী অদ্ভুতজনে বিন্ধি থকা হুইচেল এটা শুনি কঁপি উঠিল, আৰু তাৰ পিছত এটা প্ৰবল কনকাচন ব্ল" যাৰ পৰা তেওঁৰ পিঠিৰ ছালখন ফাটি গ"ল। গঁড়ৰ নিগনিবোৰে জোৰেৰে আঘাত কৰিলে, কিন্তু একে সময়তে নিজৰ শক্তিক সংযত কৰি ৰাখিলে যাতে মাৰিব নোৱাৰে। এটা চিঞৰ ল"ৰাটোৰ ডিঙিৰ পৰা সাৰি গ"ল, সি কঁপি উঠিল, চকুলো এটা ওলাই আহিল। তেজ ওলোৱালৈকে ওঁঠটো কামুৰি ল"ৰাটোৱে নিজকে সংযত কৰি ৰাখিলে। ক্ষন্তেক পিছতে আৰু এটা আঘাতে সমগ্ৰ শৰীৰটো জোকাৰি গ"ল। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে, নিমখ আৰু ব্ৰাইনে তীব্ৰতৰ কৰি তোলা বিষটো সহ্য কৰিব নোৱাৰা হৈ পৰিল।
  পণ্টুছে চিঞৰিলে:
  - যোৱা!
  আকৌ হুইচেল আৰু ফুঁৱা! হাড়লৈকে কাটি যায়। ল"ৰাটোৰ ভিতৰি ভিতৰি জ্বলাই দিয়া হ"ল। পেটৰ পৰা যেন পিটিকি উঠিল। বহু চেষ্টা কৰিও তাৰ টান ওঁঠ দুটাৰ পৰা চিঞৰটোৰ এটা অংশ লিক হৈ ওলাই আহিল।
  - মা!
  আকৌ আঘাত! পিঠিত, চোকা কান্ধৰ ব্লেডৰ মাজত, আৰু, শেষত, খালী গোৰোহাত। ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠে, নিজকে সংযত কৰাৰ শক্তি আৰু নাই। ডিঙিৰ পৰা আৰু নাক যেন লগা বস্তুটোৰ পৰা আগ্নেয়গিৰিৰ দৰে চিঞৰটো বিস্ফোৰণ ঘটে। পণ্টুছ সন্তুষ্ট হৈছে:
  "এতিয়া দেখিছোঁ তুমি তাক গুৰিলৈকে মাৰিছা। ভালকৈ মাৰিব, কিন্তু মাৰিব নালাগে!
  প্ৰতিটো আঘাতৰ লগে লগে বিষ বাঢ়ি যায়। চকুপানী তেজ মিহলি হৈ বিছনাতে পৰে। পিঠিৰ ৰক্তাক্ত ৰেখাবোৰ একেলগে মিলি ৰঙা ৰঙৰ জঞ্জাল হৈ পৰে, ল"ৰাটোৰ পাতল বগা হাড়বোৰ উন্মুক্ত হ"বলৈ আৰম্ভ কৰে। অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ শ্বাসৰুদ্ধ হৈ আছে, তেওঁৰ পৰ্যাপ্ত বতাহ নাই, তাঁৰডালে তেওঁৰ বেঁকা ভৰিৰ গোৰোহাত খান্দিছে। খালী গোৰোহাবোৰ জোকাৰণিৰ সৈতে গুঞ্জৰিত, ৰুক্ষ, কেল"ছ ছালখন লগে লগে লৰচৰ নকৰে, কিন্তু তেজৰ টোপালবোৰ এতিয়াও ওলাই আহে। আঘাতবোৰ তীব্ৰতৰ হৈ পৰে, যেন বিজুলী স্নায়ুৰ শেষৰ মাজেৰে পাৰ হৈ একেবাৰে ৰিজলৈকে যায়। আন ল"ৰাবোৰ মৌন, বিবেকে অনুমোদন দিবলৈ নিদিয়ে, প্ৰতিশোধৰ ভয়ে নিন্দা কৰিবলৈ নিদিয়ে। ল"ৰাকেইটাৰ মূৰটো কেনেকৈ তললৈ নামি গ"ল সেয়া দেখা যায়, কিন্তু তেওঁলোকৰ চকুৱে ফাঁচীৰ পিছত লয়। কৌতুহলী আৰু স্নায়ু বিকৃত কৰা, বেছিভাগেই ইতিমধ্যে একেধৰণৰ বা অধিক অত্যাধুনিকভাৱে কোবাইছে। আপুনি ভাবিছে যদি মোৰ নহ"লহেঁতেন, আৰু কেতিয়াবা আপোনাৰ চিন্তাত কু-অভিপ্ৰায়ো থাকে: সি চিঞৰি উঠে, কিন্তু অৱশ্যেই সি সহ্য কৰিব পাৰিলেহেঁতেন, অলেগৰ দৰে দুৰ্বল মানুহ নহয়।
  ইতিমধ্যে উদং হাড়ত মাৰপিট, পিঠি, কাষ, উৰু এটা কঠিন ঘা। ষ্টিমুলেণ্টৰ বেজী নহ"লে ল"ৰাটোক পেচাব কৰি মাৰি পেলোৱা হ"লহেঁতেন - বিষাদজনক শ্বকত তেওঁৰ মৃত্যু হ"ল৷ আৰু সেইবাবেই সি ডান্টেৰ হেলতকৈও বেয়া কিবা এটাত ডুব গ"ল। এই সময়ত প্ৰতিটো অণু, প্ৰতিটো কোষ, প্ৰতিটো শিৰা দুঃস্বপ্নসদৃশ বিষেৰে পৰিপূৰ্ণ হৈ পৰে।
  অগ্ৰগামী অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বিষৰ পৰা নিজকে বিচলিত কৰিবলৈ আপ্ৰাণ চেষ্টা কৰিছিল। মাক-দেউতাকক, দূৰৈৰ শৈশৱৰ সুখী যুগটোক মনত পেলাই সি যেন ভৰিৰে ঠেলি দিলে, দুখৰ ৰঙা গৰম বুলবুলিয়া লাভাৰ পৰা, কিন্তু তাই আকৌ তাক চুহি লৈ গ"ল, মূৰেৰে ঢাকি দিলে। গতিকে তেওঁলোকে অত্যাচাৰৰ সাগৰৰ মাজেৰে জাহাজ চলাই গ"ল, যাতনাৰ পৰা মুক্তিদাতা হিচাপে মৃত্যুৰ সপোন। চেন্ট জনৰ প্ৰকাশৰ বাক্যবোৰ মনত পৰিল। - আৰু সিহঁতে মৰিব বিচাৰিব, কিন্তু নোৱাৰে। শিশুক অত্যাচাৰ কৰা পাপীসকলৰ বাবে এইদৰেই অপেক্ষা কৰি আছে ভাগ্য। প্ৰভুৱে তেওঁলোকক এশগুণ পুৰস্কৃত কৰিব আৰু মথিৰ শুভবাৰ্ত্তাত যীচুৱে কোৱাৰ দৰে আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ শাস্তি চিৰন্তন হ"ব। আৰু কোনোৱে অনন্ত জীৱনলৈ যাব, কোনোৱে অনন্ত যন্ত্ৰণালৈ যাব। এইটোৱে কেনেবাকৈ সান্ত্বনাদায়ক, শত্ৰুৰ প্ৰতি ঘৃণা, জীয়াই থকাৰ আৰু জয়ী হোৱাৰ ইচ্ছা জগাই তোলে। ল"ৰাটোৱে চিঞৰিবলৈ সক্ষম হয়:
  - ইয়াৰ বাবে আপুনি মূল্য দিব, শিশুৰ প্ৰতিটো ঢালি দিয়া চকুলোৰ বাবে আপুনি ঈশ্বৰৰ বিচাৰৰ দিনা উত্তৰ দিব।
  - চুপ আপ বিচ্চ! - গঁড় নিগনি গৰ্জন কৰে।
  - সত্যক চেপি ধৰিব নোৱাৰি। অগ্ৰগামীজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - অধিক পাওক!
  তেওঁলোকে তেওঁক আকৌ আঘাত কৰিলে, সকলো ক্ৰোধ বিনিয়োগ কৰিলে, হাড় ভাঙিলে, কিন্তু বিষটোৱে ইতিমধ্যে ইমানেই সীমাত উপনীত হৈছে যে ই কেৱল আৰু শক্তিশালী হ"ব নোৱাৰে। এইটো হৈছে লোহা, যিটো এটা নিৰ্দিষ্ট উষ্ণতালৈ গৰম কৰিব পাৰি, আৰু তাৰ পিছত ই বিয়পে।
  পণ্টছে এই কথা বুজি পাইছে, বুঢ়ীগৰাকী (বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, তেওঁক চল্লিশ বছৰৰ অধিক বয়সৰ যেন নালাগে, কিন্তু আচলতে দুশটামান অতিক্ৰম কৰিলে), জল্লাদ হিচাপে বহু অভিজ্ঞতা আছে:
  - বাৰু, সেয়াই যথেষ্ট! আৰু তেতিয়াই মৰি যাব! কম্পিউটাৰৰ সহায়ত কণমানি বন্দীক সুস্থ কৰি অত্যাচাৰ কৰোঁ। মোৰ মাত্ৰ এটা প্ৰগ্ৰেম আছে "অলিম্পিয়ানসকলৰ নিৰ্যাতন।"
  গঁড় নিগনিটোৱে ইচ্ছাকৃতভাৱে হাঁহি হাঁহি কয়:
  - এতিয়া ক'ত আছে? ইনফৰ্মাৰীলৈ?
  - ৰেকত নাই! - মেট্ৰনে আপীল নকৰাকৈয়ে কাটি পেলালে। আনৰ বাবে সতৰ্কবাণী হিচাপে ওলমি থাকিব দিয়ক। হৃদযন্ত্ৰক সহায় কৰিবলৈ কেৱল বেজী দিব লাগে। আৰু তেওঁলোকে টাইমুৰক আকৌ ৰেংকৰ মাজেৰে খেদি পঠিয়াওক, আৰু বাকী আঘাতবোৰ তেওঁ আপোনাৰ পৰা পাওক। এসময়ত প্ৰজনন কৰিবলৈ দৰ্শনীয়। কাম কৰাৰ প্ৰয়োজন!
  চাবুকেৰে বিদেশীজনে মূৰটো হেলনীয়া কৰি লোমশ কাণ দুখন লৰচৰ কৰিলে:
  - পৰিচাৰিকাৰ কথা শুনা। বাৰু, আকৌ এবাৰ চলাওক।
  টাইমুৰৰ ওপৰত নতুনকৈ আঘাত পৰিল। এইবাৰ কোনেও প্ৰতিবাদ কৰিবলৈ সাহস নকৰিলে। জল্লাদবোৰৰ হাতত পৰিবলৈ অলপো হেঁপাহও নাছিল। টাইমুৰে মাজে মাজে চিঞৰি উঠে। তেওঁক তুলি লৈ আকৌ মাৰপিট কৰা হয়। ইতিমধ্যে দ্বিতীয় ধাৰাবাহিক ষ্ট্ৰাইক শেষ হ"বলৈ ওলাইছে। মাত্ৰ কেইজনমান ল"ৰা বাকী থাকিল। তাৰে এজন ডাঙৰ, ষোল্ল বছৰীয়া, ইতিমধ্যে দাড়ি এটা ভাঙি গৈছে আৰু গোঁফ এটা দেখা গৈছে। তেওঁ স্পষ্টভাৱে দ্বিধাবোধ কৰে, আঘাত কৰে, কিন্তু সহজেই কৰে, কষ্টেৰে স্পৰ্শ কৰে।
  ফ্ৰাউ পণ্টুছ ক্ৰোধিত হৈছে:
  - এই এলেহুৱা ডেকাজনক ৰেকত ওলোমাই থৈ ভৰিত শিল এটা বান্ধি দিব। তেওঁ কষ্ট পাওক।
  ল"ৰাটোক জব্দ কৰা হয়, তেওঁ নিজৰ ৰিলিফ পেশীবোৰ টানি লয়, কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ ফল, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - বাৰু, কি চাই আছা, ল'ৰাবোৰে সিহঁতক মাৰি পেলাওক!
  ল"ৰাকেইটা কঁপি উঠে, শাৰীবোৰত এটা গুঞ্জন বিয়পি পৰে, কিন্তু তেওঁলোকৰ যন্ত্ৰণাদায়কসকলৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ যোৱাৰ সংকল্পৰ অভাৱ।
  ডেকাজনক টানি নিয়া হয়, প্ৰতিটো গঁড়ৰ নিগনি তেওঁৰ তুলনাত কমেও সাতগুণ গধুৰ। প্ৰতিশোধ লোৱাটো অৰ্থহীন। কিন্তু তাৰ পিছত এনেকুৱা পৰিঘটনা ঘটে, সাম্ৰাজ্যৰ ভাগ্য সলনি কৰা পৰিঘটনাবোৰৰ স্তৰত। দুটা গুলী বাজি উঠিল আৰু গঁড়ৰ নিগনিবোৰ পৰিল, দানৱবোৰৰ পিঠি কাটি গ"ল, গভীৰ গহ্বৰবোৰ ফাটি গ"ল। যুৱকজনে নিজকে মুক্ত কৰি বাগৰি পৰিল, কিন্তু লগে লগে চিঞৰি উঠি জপিয়াই উঠিল:
  - চাওক, ভগৱানৰ ন্যায় আছে।
  আন্ধাৰৰ পৰা অহা দেৱদূতৰ দৰে দেখা দিয়া সোণালী চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ ভনীয়েক মাৰ্গাৰিটাৰ দৰে ইমানেই মিল থকা ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - বৰঞ্চ মানুহৰ। জানি থওক যে চয়তানৰ সৈতে হোৱা চুক্তিয়ে পৃথিৱীত স্বৰ্গ আৰু নৰকত উষ্ণ স্থানৰ নিশ্চয়তা নিদিয়ে। চয়তানৰ ওপৰত ভৰ দিয়াটো বৈদ্যুতিক চকীখনত বহি থকাৰ দৰেই!
  এই অগ্নিময় অৰোৰাৰ দ্বিতীয়টো জোৰেৰে:
  - ইয়াত যি চলি আছে সেয়া হৰৰ চিনেমাৰ কাহিনী। শিশুৰ লগত এই কাম কৰক। ল"ৰাটোক ৰেকৰ পৰা নমাই আনিব।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মূৰ জোকাৰিলে আৰু... সাৰ পালে। দৰ্শনৰ সময়ত তাই শুই নাথাকিল, কিন্তু কেৱল থিয় হৈ থাকিল...
  আৰু যথেষ্ট সময় পাৰ হৈ গ"ল। নাজীয়ে তেতিয়াও কৰি আছিল
  খাদ্য প্ৰস্তুতি। কিন্তু এছ এছৰ চিকিৎসকে অদ্ভুত শৈবালৰ ধোঁৱা উশাহ লোৱাৰ ফলত উদ্ভৱ হোৱা এই ভয়ংকৰ ড"পটো কোনো কাৰণতে চুটি যেন নালাগিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে লগে লগে ভাবিলে যে এই ক্ৰাউটবোৰৰ কোনো প্ৰভাৱ কিয় নাই। ফিল্টাৰ মাস্ক নথকা নেকি? আৰু কিয় এনে দুঃস্বপ্ন এই ভ্ৰমত। ইয়াৰ লগত তেওঁলোকে কি কৰি আছে?
  কিন্তু নাজীসকলে নিজেই যথেষ্ট স্বাভাৱিক আচৰণ কৰিছিল, আনকি কেনেবাকৈ অধিক বন্ধুত্বপূৰ্ণ হৈ পৰিছিল, ইংগিত দিছিল যে, তেওঁলোকে কয়, তেওঁলোকে আমাৰ লগত খাব পাৰে।
  সঁচাকৈয়ে স্থানীয় বাসিন্দাৰ পৰা চুৰি হোৱা গৰুৰ এযোৰ ডাঙৰ উৰু টানিলে। তাৰ পাছত এজন নাজীয়ে এটা ডাঙৰ ডাঙৰ কলহ টানি লৈ গ"ল আৰু দ্বিতীয়জন ফেচিষ্টে অলেগৰ সৈতে পানী বিচাৰি গ"ল। আকৌ অনুসন্ধিৎসু অগ্ৰগামীজনৰ বাবে আচহুৱা যেন লাগিল, দুটা চামৰাৰ বাল্টি আৰু আটাইতকৈ বেয়া অৱস্থাত সাধাৰণ ধাতু বা কাঠ। তদুপৰি এজন এছ এছ মানুহ, যিটোও একেবাৰে সাধাৰণ নাছিল, তেওঁ নিজকে টানি লৈ আছিল।
  অগ্ৰগামীজন ভৰিৰ ওপৰত একেবাৰে আত্মবিশ্বাসী নাছিল, এই ফাঁচীত হোৱা আঘাতবোৰ অনুভৱত অত্যন্ত বাস্তৱ আছিল আৰু লোমোন"ছভৰ বংশধৰজনে অনুমান কৰিছিল যে ইয়াৰ আঁৰত এটা সাধাৰণ বা আনকি সাধাৰণ ভ্ৰম নহয়তকৈও অধিক কিবা এটা আছে।
  শিবিৰৰ পৰা এশ খোজমান পানী বৈ আহিল, বেলকনিৰ ওপৰত ওলমি থকা দুটা শিলৰ তলৰ পৰা ৰূপালী, জিলিকি থকা স্ফটিক জেট এটা। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে লোভেৰে তাইৰ ফালে হেলান দিলে। ল"ৰাটোৱে মাত্ৰ এতিয়া অনুভৱ কৰিলে যে ভিতৰৰ সকলোবোৰ শিলত বেক কৰা হৈছে, বা সঁচাকৈয়ে কয়লাত বেক কৰা হৈছে। লোভতে সুখদায়ক শীতলতাত আঁকোৱালি লৈ ... কাণত সোমাই গ'ল।
  শিলৰ বেৰৰ আঁৰত লুকাই থকা এছ এছৰ এজন মানুহে এটা জটিল যন্ত্ৰৰ পেনেলত কিবা এটা ক্লিক কৰি নিগনিৰ দৰে খিকিন্দালি কৰিলে।
  এই আঘাতটো ফেচিষ্টজনে কু-অভিপ্ৰায় নোহোৱাকৈয়ে আঘাত কৰিছিল যদিও ইমান জোৰেৰে যে অলেগক শিলবোৰৰ ওপৰত পেলাই দিয়া হ"ল, বাওঁ কাণেৰে তেওঁৰ শুনা বন্ধ হৈ গ"ল আৰু মূৰৰ এই ফালটো সঁচাকৈয়ে অজ্ঞান হৈ পৰিল।
  ড্ৰেছিং গাউন আৰু সোণালী শিকলি পিন্ধা গুণ্ডা-ডাক্তৰজনে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল আৰু গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - বক্সিং! বক্সিং!
  . অধ্যায় #৪
  অগ্ৰগামী ল"ৰাটোৱে জপিয়াই উঠি এছ এছ ডেকাজনৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। সোঁহাতেৰে প্ৰতাৰণামূলকভাৱে উশাহৰ তলত লক্ষ্য কৰি, আৰু বাওঁহাতখন ধূৰ্তভাৱে পিছফালে লুকাই থকা। দুটামান বক্সিং ক্লাছত অংশ লৈছিল যদিও তেওঁৰ স্মৃতিশক্তি নিৰপেক্ষ। যেনে ভুৱা পাঞ্চ আৰু চোকা হাফ আপাৰকাট আৰু হাফ চাইড বাওঁহাত। তাৰ পিছত শৰীৰ, উৰু, এবছ, আনকি ভৰিৰ এক্সটেনচনকো আঘাতত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হয়। আৰু - আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল - সাধাৰণতে সোঁহাতেৰে যুঁজ দিয়া বক্সাৰসকলে বাওঁহাতৰ পৰা বিনিয়োগ কৰি আঘাত কৰাৰ আশা নকৰে। আচৰিত কাৰকে কাম কৰিলে, অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কৰিলে! এজন যুৱক আৰু সু-প্ৰশিক্ষিত এছ এছ মানুহে নাজানিছিল যে অন্ততঃ অলেগ বাওঁহাতৰ নহয়, কিন্তু তেওঁ বাওঁফালে "বন্দুক" নিক্ষেপ কৰিব পাৰে। আৰু চোলাত এটা হুক ধৰিলে। আৰু শীতলটো - এছ এছৰ সৈনিকজনে ভৰিৰ ওপৰত থিয় হৈ আছিল মাথোঁ কাৰণ তেওঁ পুনৰ এটা নিৰ্মল শিলৰ ব্লকত খুন্দা মাৰিছিল... আৰু আধা অনাহাৰে থকা ল"ৰা এটাৰ ওজন এছ এছত নিৰ্বাচিত সৈনিক এজনক পেলাই দিবলৈ যথেষ্ট নাছিল, তেওঁলোকে নকৰে দুৰ্বল ল'ৰাবোৰ লওক!
  এই আন্দোলনত যদি অলেগ ৰাইবাচেংকো অধিক অভিজ্ঞ যুঁজাৰু হ"লহেঁতেন তেন্তে তেওঁ হয়তো ধাৰাবাহিকভাৱে ফিনিচিং মুভৰ বাবে গ"লহেঁতেন। কিন্তু দক্ষতা প্ৰশংসা নহয়, আৰু শাৰীৰিক বৈশিষ্ট্যও।
  কিন্তু তেওঁ যথেষ্ট ভালকৈয়ে কৰিলে, বিশেষকৈ এই কথা বিবেচনা কৰিলে যে এই আঘাতৰ অনুশীলন প্ৰশিক্ষণত কৰা হোৱা নাছিল আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকো নিজেই নিজৰ মহান স্বাভাৱিক ক্ষমতা থকাৰ পিছতো বক্সিঙৰ ক্ষেত্ৰত শীতল আছিল।
  এতিয়া তেওঁ আনকি অনুশোচনা কৰিলে যে তেওঁ সেই ছেকচনত ছাইন আপ কৰা নাছিল, য"ত প্ৰশিক্ষক ফাৰানেংকোৱে কৈছিল - আপুনি ডাঙৰ হৈ ডাঙৰ ল"ৰা হ"ব, কিন্তু দ্ৰুত আৰু লঘু প্ৰতিক্ৰিয়াৰ সৈতে। অতি সোনকালে ইউ এছ এছ আৰ অলিম্পিক গেমছত অংশগ্ৰহণ কৰিব - আৰু আপুনি পদকৰ বাবে পৰ্যাপ্তভাৱে যুঁজিব পাৰিব!
  আপুনি কি কয়? Oleg Rybachenko এ এই উত্তৰ এইদৰে দিছিল:
  "ইজনে সিজনৰ নিকেল চাফা কৰাতকৈ দেশৰ বাবে অধিক উপযোগী কামৰ বাবে মূৰটো বচাই ৰখাটোৱেই ভাল!" উদাহৰণস্বৰূপে, যদি আপুনি কাঠৰ গুড়িৰ ওপৰত চলা ট্ৰেক্টৰ বনায়, বা আনকি সাধাৰণ জাবৰৰ ওপৰতো, তেন্তে বহুত বেছি
  পিতৃভূমি লাভৱান হ"ব!
  কিন্তু এতিয়া ল"ৰাটোৱে নিজেই লাভ কৰিলে মূলধন।
  গতিকে অলেগ ৰাইবাচেংকোক জীৱনত আগতে কেতিয়াও মাৰপিট কৰা হোৱা নাছিল। এজন প্ৰাপ্তবয়স্ক এছ এছ মানুহে দহ বছৰীয়া ল"ৰা এটাৰ সংগঠিত প্ৰতিৰোধক দ্ৰুতগতিত চেপি ধৰিলে, যদিও তেওঁ নিজৰ বয়সৰ বাবে ওখ আছিল (যিটো তেওঁ তথাপিও দেখুৱাইছিল আৰু দুবাৰমান সফলতাৰে আঘাত কৰিছিল) আৰু নিপুণভাৱে মুঠি দুটা চেপি ধৰিলে - পতিতজনক ওপৰলৈ তুলি আকৌ মাৰিলে। যেতিয়া অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে প্ৰতিৰোধ কৰা বন্ধ কৰি দিলে (অৰ্থাৎ তেওঁ প্ৰায় চেতনা হেৰুৱাই পেলালে, অৰ্থাৎ আপোনাৰ মূৰত এতিয়াও চিন্তা আছে, আপুনি ক"লাত নাই, কিন্তু আপোনাৰ শৰীৰে আৰু মানি নলয়। যিসকলে ৰিঙত গুৰুতৰভাৱে যুঁজিছিল তেওঁলোকে হয়তো জানে যে ই কি গ্ৰগত থকাটো ভাল লাগে।). ফেচিষ্টে তেওঁক পৰিবলৈ দিলে আৰু আচৰিত কথাটো হ"ল যে তেওঁ কেতিয়াও পতিতজনক আঘাত কৰা নাছিল। অৱশ্যে ডাক্তৰ-জল্লাদজনে তেওঁক এনাগ্ৰাম ভাষাত কিবা এটা চিঞৰিলে। বাল্টি এটা লৈ সি ঘাঁ হোৱা মুখখনত পানী ঢালি দিলে।
  ডুব যোৱা বিড়ালৰ পোৱালি এটাৰ অনুভৱ, আৰু মাত্ৰ গলি যোৱা বৰফৰ পানী ইমানেই ঠাণ্ডা - মাত্ৰ শীতকালত সাঁতুৰি!
  অলেগে নিজকে জোকাৰিলে, থিয় হ"ল আৰু ভিতৰৰ পৰা ফাটি যোৱা বাওঁ গালৰ পৰা তেজ ওলোৱাকৈ বুটটোত থু পেলালে। এছ এছ মানুহজনে তেওঁক আৰু মাৰপিট কৰা নাছিল - তেওঁ হঠাতে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে যে, কি সৈন্যত, দানৱে আচৰিত ধৰণে, প্ৰায় সহানুভূতিশীলভাৱে সেৱা আগবঢ়ায়, আৰু তেওঁ নিজেই কুমিৰৰ (এয়াও আপাত দৃষ্টিত ইমান অপচয় নহয়) ছালৰ বাল্টিৰে বনোৱা বাল্টিবোৰত পানী টানিবলৈ ধৰিলে ...
  ৰাইবাচেংকো জুনিয়ৰে এই পৰিস্থিতিক একে সময়তে ভাল আৰু বেয়া বুলি লক্ষ্য কৰিছিল। ভাল খবৰটো হ"ল যে পৰীক্ষাটোৰ যুক্তিসংগত অন্ত নপৰালৈকে অন্ততঃ তেওঁলোকক হত্যা কৰা নহ"ব৷ সঁচা, ফিনিচিং লাইনটো অতি সংকীৰ্ণ মনোভাৱৰ হ"ব পাৰে আৰু সম্ভৱতঃ দুখ-কষ্টৰ পৰা সকাহ দিব পাৰে! বেয়া কথাটো হ"ল তেওঁলোকৰ ওপৰত যথেষ্ট পহৰা দিয়া হ"ব আৰু পলাবলৈ হ"লে আচলতে কৌশলী কৌশল ব্যৱহাৰ কৰা উচিত!
  অতি সোনকালেই অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিশ্চিত হ"ল যে গিনিপিগ হোৱাৰ অৰ্থ হ"ল আন যুদ্ধবন্দীসকলৰ তুলনাত কিছুমান সুবিধা থকা।
  দেখা গ"ল যে বন্দী আৰু বন্দীসকলকো গৰমে খুৱাই দিয়া হ"ব। সন্মানীয়, ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল এছ এছৰ চকীদাৰসকলে বহু আগতেই কেনৰ পৰা কিবা এটা খাইছিল আৰু কেৱল কোনো ধৰণৰ বিচনাৰ ওপৰত শুইছিল, চিঞৰিছিল বা শুইছিল। বাৰু, ৱেৰউলফবোৰে ঘূৰি ফুৰিছিল - হয় চিকাৰ কৰি, বা টহল কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল, বা দুয়োটা । অৱশ্যে অলেগ সন্তুষ্ট নহ"ল। সি অৰোৰা আৰু আন এগৰাকী কণমানি ছোৱালীৰ স্থানান্তৰিত উদং ভৰি দুখনত শুই পৰিল (ভিজা, এতিয়াও ঠাণ্ডা মাটিত পৰিবলৈ নহয়?) আৰু হিচকি উঠিল - মাৰ্গাৰিটাই গলি যোৱা পানীত তিতি থকা নাৱিকৰ কোটৰ ধাৰেৰে তাৰ মুখখন মচি দিলে, যিটো অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ পৰা লোৱা হৈছে , অনুমোদন জনাই কৈছে:
  তুমি এতিয়া এজন প্ৰকৃত মানুহ। মুঠিৰ ওপৰত পৰাস্ত, মূৰ্খৰ ওপৰত জয়ী!
  অৰোৰাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়, মই তাক ফেচিয়েল মালিচ কৰি দিম, কাটি যোৱাটো সোনকালে ভাল হ"ব।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে জোৰকৈ হাঁহিলে। অতি অস্বাভাৱিক। তেওঁ অসুস্থ হৈ পৰিল, ইমানেই যে খুৰাত প্লাজমা স্কেট পিন্ধি চয়তান নাচিলে। আৰু একে সময়তে... এতিয়া তেওঁৰ মনটো আৰু আনন্দৰ অনুভৱ হ"ল নেকি? আগবাঢ়ি যাবলৈ অলপ ভয় লাগিছিল: এতিয়া শিলত থৈ হৃদয়ৰ পৰা চাবুকেৰে কোবাব, নহ"লে হয়তো টিপটিপিয়াকৈ চেষ্টা কৰিব। কিন্তু নাজীসকলে ইয়ালৈও নাচালে, আৰু নিজৰ চৰাইৰ উপভাষাত কিবা এটা কথা পাতিলে, পাল পাতি বয়লাৰৰ পৰা সোৱাদ লৈ।
  মাৰ্গাৰিটাই কাণত ফুচফুচাই ক"লে:
  - অৱশ্যেই ভাল কাম কৰিলে... কিন্তু স্মাৰ্ট হওক! যেতিয়া শক্তিশালী দুৰ্বল যেন লাগে আৰু বিপৰীতভাৱে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুণগুণাই ক"লে:
  - দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে দুৰ্বল হোৱাৰ অভিনয় কৰি লাভ নাই, কাৰণ তেনেকুৱাই!
  বাৰু, সিহঁতে শিংবোৰত জোৰেৰে আঘাত কৰিলে... কাটি যোৱা গালখনৰ উপৰিও সিহঁতে তেতিয়াও লৰচৰ কৰি আছিল, যদিও বেছি নহয়, মেৰুদণ্ডটো শক্তিশালী - দুটা দাঁত। পাচলিবোৰ বিষাইছিল, কাণখন বিষাইছিল।
  কিন্তু এটা কল্পনাতীত দৃষ্টিৰ সময়ত ফাঁচীৰ ফলত বহুত বেছি দুখ-কষ্টৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  - যথেষ্ট, ঠিক আছে, - অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নতুনকৈ শিকলিৰে বান্ধি থোৱা হাত দুখনেৰে অৰোৰাৰ দীঘল আঙুলিবোৰ আঁতৰাই ঠেলি দিলে, নাৱিক চুটৰ হেমটো লৈ বহিল। কঁপি উঠিল। - নাই, ঠাণ্ডা হৈছে। আৰু চিকাৰ খাওক...
  আটাইবোৰৰ পিছতো চেতনা কেনেকৈ নিৰ্ভৰ কৰে সত্তাৰ ওপৰত - আপুনি অজানিতে মাৰ্ক্সবাদী হৈ পৰিব। যদিহে আপুনি বাচি যায়!
  কাৰাগাৰৰ গ্ৰুৱেল এলুমিনিয়ামৰ বাটিত প্লপ কৰা হৈছিল - সেইবোৰ সাজসজ্জিত পৰিবহণসমূহৰ এটাত পৰিবহণ কৰা হৈছিল। কিন্তু চামুচ নাছিল। দেখাত দাসসকলে যিকোনো প্ৰকাৰে ডাঠ দাইল খাব বুলি বিশ্বাস কৰা হৈছিল। বা তেওঁলোকে ধেমালি কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল, কাৰণ এই চামুচবোৰৰ ইমান অভাৱ নহয়। বাৰু... সেয়াই ভাল!
  আপুনি এজন প্ৰকৃত বনৰীয়া হৈ পৰে - ল'ৰাটোৱে হাঁহি হাঁহি ফাটি যায়, আৰু লগে লগে মুখখন বন্ধ কৰি দিলে যাতে নাপায়।
  আঞ্জাটো মুকুতা যৱৰ সৈতে মিহলি কৰা ঘেঁহুৰ দাইল বুলি ওলাল - ডাঠ, প্ৰায় নিমখ নথকা আৰু অৱশ্যেই মাংস বা তেনেকুৱা কিবা এটা নোহোৱাকৈ, ভাল, হয়তো গোন্ধটোৰ বাবে তেওঁলোকে অলপ মাছ যোগ কৰিছিল। দুটা শস্যৰ এটা মৌলিক, প্ৰায় খালী মিশ্ৰণ (আৰু গোন্ধৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে সেইবোৰ নিজেই ধোঁৱা দিয়া মাংসৰে ফাটি যায়)। কিন্তু অগ্ৰগামী ল"ৰাটোৰ পেটটোৱে বহু আগতেই নিজৰ সীমাত উপনীত হৈছিল: যাতে ভোক অলপ কমি আহিল, কেৱল দাইল দেখাৰ লগে লগে ঘূৰি আহিল, কিন্তু তিনিগুণ শক্তিৰে।
  সঁচা, খাবলৈ বেয়া আছিল - দুবাৰমান গৰম মিশ্ৰণটো ভিতৰৰ পৰা আঘাতপ্ৰাপ্ত গালখনত পৰিল, আৰু বিষৰ বাবে চকুৰে চকুলো ওলাই আহিল - কিন্তু কি ?! হয়, আৰু "ব্ৰেচলেট"-এ হস্তক্ষেপ কৰিলে, অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হাত দুখন জোকাৰিলে, খঙেৰে চকুৰ পৰা স্ফুলিংগবোৰ তেওঁৰ চাৰিওফালে নিক্ষেপ কৰিলে... আৰু এটা সময়ত তেওঁ উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁৰ সোঁহাতখন এই জোকাৰণিবোৰৰ এটাৰ পৰা মাজলৈ ৰিঙত সোমাই গৈছে!
  অবিশ্বাস্য - সঁচাকৈয়ে এছ এছে ইমান আদিমভাৱে বিন্ধিছিল নেকি? তেনে কৰিলে শাস্তিদাতাই প্ৰশিক্ষণ দিয়া পহুবোৰৰ পৰাও মুক্তি পাব!
  অলেগ ৰাইবাচেংকো নিথৰ হৈ পৰিল। লগে লগে সি জোৰকৈ চোবাই খাবলৈ ধৰিলে, এটা বাটিৰ আঁৰত লুকাই থাকিল। আৰু সোঁহাতেৰে সি পেলাই দিলে যেতিয়ালৈকে কঠিন হৈ পৰা তীখাটোৱে ছালত যথেষ্ট অসহ্যকৰভাৱে কাটি পেলালে।
  এছ এছত যেন সকলোৱে ইমান শীতল নহয়!
  আৰু সি উপলব্ধি কৰিলে যে, হয়তো, সি হাতখন উলিয়াই আনিব পাৰিব। ডাঙৰ হাতৰ বাবে ডিজাইন কৰা আঙঠি এটা - মানুহৰ বা স্থানীয় যুৱক, হয়তো বহুত কাম কৰা ডাঙৰ ল'ৰা এটাও। কিন্তু প্ৰাক কিশোৰ ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ ঘামচি ওলোৱা হাতৰ বাবে ফান্দটো বহল হৈ পৰিল।
  ল"ৰাটোৱে ফুচফুচাই ক"লে:
  - জয়ৰ বাবে অপেক্ষা! জয়ৰ বাবে অপেক্ষা! শিকলি ভাঙিবলৈ হাহাকাৰ কৰা সকলে! দাদাসকলে ফ্ৰিটজ জিকিছিল! আমিও সেইবোৰ খেলৰ দৰে ভৰাই দিম!
  অৰোৰাই অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ ফালে মৰমেৰে চাই মসৃণ গতিৰে হাতখন পিছলৈ ঠেলি দিলে (হাতখনৰ বহল কাটি যোৱা আৰু ঘৰ্ষণৰ পৰা তেজ ওলাই আহিল)। সেই মুহূৰ্তত দ্বিতীয়জন ওচৰ-চুবুৰীয়াই কি হৈ আছে তাক ঢাকি লৈ লৰচৰ কৰিলে। অলেগে অগ্নিময় চয়তানটোৰ চকুলৈ চালে, তাই চকু টিপিয়াই দিলে। আৰু তাইও পইণ্ট-ব্লেংক ৰেঞ্জত পান্নাৰ লেজাৰেৰে ড্ৰিল কৰিবলৈ ধৰিলে, কব্ৰাৰ দৰে - অবিচ্ছেদ্যভাৱে। তাৰ পাছত তাই মূৰটো জোকাৰিলে, বিচক্ষণতাৰে ৱেৰউলফবোৰলৈ আঙুলিয়াই দিলে। তাৰ পাছত বিৰতি নোযোৱাকৈ খাবলৈ - উঠা আঁঠু এটাত থিয় হৈ থকা কাপ এটাৰ পৰা ৰঙা স্পঞ্জেৰে পোনে পোনে ধৰিবলৈ হাত দুখন তললৈ নমাই তিতা মাটিত ঢৌলৈ পৰিণত হোৱা আঁকোৰগোজ ৰেখা আঁকিবলৈ ধৰিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে একো বুজি নাপালে, কিন্তু ইতিমধ্যে তেওঁৰ মূৰত এটা বিজয়ী গীত বাজি উঠিছিল;
  ডেকা, মিঠা, বিশুদ্ধ;
  ৰঙা ছোভিয়েট দেশ!
  সূৰ্য্য উদয় উজ্জ্বল হৈ উঠে
  হৃদয়েৰে দিয়া!
  
  আমাৰ হ্ৰদবোৰ পৰিষ্কাৰ
  নদীৰ ধুমুহাময় স্ফটিক!
  ল"ৰাবোৰে বল এটা লৈ দৌৰি ঘূৰি ফুৰে
  একেলগে পাহাৰৰ ওপৰলৈ দৌৰি যাওক!
  
  বুকুখন বতাহত ফাটি গৈছে,
  ঘাঁহৰ প্ৰতিটো ব্লেডত বসন্ত!
  মই প্ৰভুৰ ওচৰলৈ ঘূৰি যাওঁ
  অশুভ, বিপদৰ দ্বাৰা উৰি যাওঁ আহক!
  
  সময় আহি পৰিছে কঠোৰ
  ফেচিবাদে আক্ৰমণ কৰিছে ৰাছ'!
  আমি যুদ্ধৰ বাবে নতুন এটা জাল কৰিম,
  সাম্যবাদক ৰাজত্ব কৰক!
  
  একেলগে কথাবোৰে সদায় তৰ্ক কৰে,
  আমি চেপি ধৰা মুঠিৰ দৰে!
  অশ্বাৰোহী সৈন্যই আগতে ঘোঁৰাত উঠিছিল
  বাৰু, এতিয়া ষ্টীলৰ টেংকি!
  
  লেনিনৰ মহান কাম
  আমি যিদৰে আছো তেনেকৈয়ে আগবাঢ়ি যাম!
  ষ্টেলিন জ্ঞানী প্ৰতিভাশালী
  কিহে আমাক জয়ী হ"বলৈ শিকাইছিল!
  
  আৰু শেষত ক"ম
  কোনে ৰক্ষা কৰিলে - হেৰুৱালে!
  অধিক নিখুঁতভাৱে ভাবিলোঁ - প্ৰকাশ কৰিম,
  অতি সোনকালে আহি আছে ফাইনেল!
  অলেগ ৰাইবাচেংকো, এনে বালিৰ পিছত ইতিমধ্যে যেন সাগৰখন আঁঠুৰ দৰে! আৰু পাহাৰবোৰ নিশ্চয়, কান্ধত!
  ছোৱালীকেইজনীয়েও পাৰ্ক আপ কৰি কাণৰ পৰা কাণলৈ ফুচফুচাই ক"লে। সকলোৰে আশা আছিল।
  লোমোনোছভ আৰু ষ্টেংকা ৰাজিনৰ বংশধৰজনে গাল দুখন ফুলাই দিলে আৰু তাৰ পিছত হাঁহিলে - অভিশপ্ত কাটিলে বিষ হয়।
  যদি আপুনি পলায়ন কৰিবলৈ সক্ষম হয় তেন্তে কি হ"ব? অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খৰধৰকৈ কাষলৈ চালে, যেন তেওঁৰ চিন্তাবোৰে এছ এছৰ এস্কৰ্টবোৰ শুনিব পাৰে (আৰু কোনে জানে, যদি তেওঁলোকে তেওঁক পঠিয়াব পাৰে, গ্লিচ, তেন্তে তেওঁলোকৰ হাতত কেনেধৰণৰ সঁজুলি আছে সেয়া জনা নাযায়!)।
  চকুত নৰক জিলিকি থকা অগ্নিময় চয়তানে অগ্ৰণী ল"ৰাটোৰ হাতৰ তীখাৰ আঙঠিবোৰ চুই অনুমোদন জনাই মাত দিলে: কয়, হয়, চেষ্টা কৰিব পাৰি! আলোচনা অবিহনে আৰু অধিক আলোড়ন নকৰাকৈও এই কথা স্পষ্ট।
  শিয়াল চুলিৰ যোদ্ধাজনে ফুচফুচাই ক"লে:
  - এজন বাচিলেও ... প্ৰতিশোধ ল'বলৈ কোনোবা থাকিব!
  কিন্তু তাৰ পিছত অলেগ ৰাইবাচেংকো আভ্যন্তৰীণভাৱে শিললৈ পৰিণত হ"ল, যেন জমা হোৱাৰ ফলত। আৰু এটা সাধাৰণ চিন্তাই তেওঁক নিথৰ কৰি পেলালে: তেওঁ হাত দুখন পেলাই দিব। আৰু তাৰ পিছত ... কিন্তু তেতিয়া বাকী ছোৱালীবোৰক নিজকে মুক্ত কৰাত সহায় কৰাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব। নহ"লে তেওঁ অগ্ৰগামী-উৎকৃষ্ট ছাত্ৰ নহয়, কিন্তু কোন ?!
  কথাবোৰ মনত পৰিল- নেতাজন নিজে আগুৱাই যোৱাজন নহয়! আৰু যিয়ে ভৰি দি আনক সহায় কৰে!
  আৰু তোমাৰ বাবে কোন তেওঁলোক - তেজত ভঙা ভৰি দুখন ইমান ধুনীয়া ছোৱালী। ডেকা লেনিনবাদীজনৰ ভিতৰৰ কিবা এটাই ক্ষুব্ধ হৈ পৰিছিল - হাজাৰ হাজাৰ টৰ্নেডোৰ গৰ্জনত ই বিদ্ৰোহ কৰিছিল! 'আপুনি যিমান পাৰে দ্রুত দৌৰা আৰু ...
  আচলতে আমি যদি পলাই যাওঁ, তেতিয়া যেতিয়া আন কোনো সুযোগ নাথাকিব। নহলে বিশ্বাসঘাতকতা।
  সি আকৌ চকু দুটা লগ পালে, প্ৰথমে মাৰ্গাৰিটাৰ লগত, আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাৰ লগত, যিয়েও স্পষ্টকৈ উল্লাস কৰি বাটিটো ৰুচিৰে চেলেকি আছিল। আৰু তাই বাটিটোৰ পৰা নাকটো উলিয়াই চকু টিপিয়াই দিলে।
  - আমি তোমাক ধৰি ৰখা নাই! - অগ্নি চয়তান যোগ ক'লে। - গুচি গ'লে নিশ্চয় সহায় কৰিবলৈ আহিব!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মাত দিলে আৰু উত্তৰ দিলে:
  - কচম! সৎ অগ্ৰগামীয়ে পক্ষপাতীসকলৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিব আৰু আপুনি ৰক্ষা পৰিব!
  বাৰু, আমি সেইটোৱেই সিদ্ধান্ত লৈছিলো! ইয়াৰ পিছত যি হ"ল সেয়া বহুত বেছি গদ্য আছিল। ইতিমধ্যে ভাল আছিল যে বাটিবোৰ ধুবলৈ অলেগ নহয় - আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকে হয় তেওঁক আকৌ শিকলি খুলিবলৈ ভয় কৰিছিল নহয় ছোৱালীকেইজনীক কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিবলৈ দিয়াৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। এটা ক্ষুদ্ৰ কথা, কিন্তু এই অৱস্থাত ই সুখদায়ক। বেয়া কথাটো হ"ল আকৌ মই যাবলগীয়া হ"ল, আৰু যেতিয়া এই ফেচিষ্টসকল শান্ত হ"ব। কম বেছি পৰিমাণে বহনক্ষম একো বিচাৰি পোৱা নাই।
  অলপ ঠাণ্ডা, বতাহ কমি গ"লেও ঘোঁৰাত উঠি ডাৱৰবোৰে ওপৰলৈ টানি আনিলে, আৰু তাৰ পৰা ঠাণ্ডা বৰষুণ এটা সিঁচৰতি হ"বলৈ ধৰিলে৷ এছ এছ মানুহবোৰ যেন এতিয়া আনকি সন্তুষ্ট হৈ পৰিছে যদিও তেওঁলোক আৰু তেওঁলোকৰ পহু পহুবোৰে তিতা দুৰ্গন্ধ এটা কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল।
  বহুত যাবলগীয়া হৈছিল। ইয়াত এনে এখন পৃথিৱী ক্ৰিমিয়াৰ এক বিশেষ অণুজলবায়ু। সাধাৰণতে বৰষুণ নহয়, কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত বতাহৰ ধুমুহা।
  ইতিমধ্যে ছোৱালীকেইজনীয়ে ভালকৈ শুইছিল আৰু ঠাণ্ডাই তেওঁলোকক সজীৱ কৰি তুলিছিল।
  কিন্তু কিবা কাৰণত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে শুব বিচাৰিছিল, চকু দুটা বিশ্বাসঘাতকতাৰে একেলগে আবদ্ধ হৈ পৰিছিল।
  হয়, এনে ওজন, যেন এশ টন মৃতদেহ এটাই আপোনাৰ ওপৰত হেঁচা মাৰি ধৰে আৰু গভীৰভাৱে উশাহ লোৱা নাই।
  অ", মই বেমাৰত পৰিম, অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ভাবিলে, ভৰি দুখন গধুৰভাৱে পুনৰ সাজিলে, যিবোৰ আকৌ জঠৰ হ"বলৈ ধৰিলে। "এতিয়া মোৰ নিশ্চয় বেমাৰ হ"ব, কিন্তু তেতিয়া কি?" নাজীয়ে নিশ্চিতভাৱে এছপিৰিন ব্যৱহাৰ নকৰে বা পেনিচিলিন বেজী নিদিয়ে, আৰু তেওঁলোকে হয়তো মৌকো অনুশোচনা কৰিব। নে এতিয়াও নহয়? পৰীক্ষা-নিৰীক্ষাৰ বাবে সংৰক্ষণ কৰা হৈছে? আমি দুখীয়া মানুহবোৰ এতিয়া ক"লৈ গৈ আছো?!
  আকৌ বৰষুণ আৰু দুখ-কষ্টৰ সৈতে বাস্তৱতা নোহোৱা হৈ গ"ল, আৰু তেওঁ যাওঁতে টোপনি গ"ল। যিটো, সম্ভৱতঃ, এই পদতহে উপকাৰী;
  এক অৰ্থত মহাকাশ - এখন যুদ্ধ;
  অগ্ৰগামী ডিমিট্ৰি আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে উৎকৃষ্ট ছাত্ৰ আৰু অসাধাৰণ খেলুৱৈ হিচাপে ইউ এছ এছ আৰ আৰু জাৰ্মানীৰ শিশু ক্ৰীড়া ক্লাবৰ মাজত আয়োজিত বন্ধুত্বপূৰ্ণ বক্সিং প্ৰতিযোগিতাত ইউ এছ এছ আৰত নিজৰ দেশক প্ৰতিনিধিত্ব কৰাৰ অধিকাৰ লাভ কৰিছিল। দুয়োখন দেশক এতিয়াও মিত্ৰ হিচাপে গণ্য কৰা হয় আৰু আগতীয়াকৈ যুদ্ধৰ উৰাবাতৰি কমি গৈছে। সঁচাকৈয়ে জাৰ্মান সৈন্যই সীমান্তৰ পৰা আঁতৰি গৈছে, আৰু ৱেৰমাখ্টে আফ্ৰিকাত বিজয়ী আক্ৰমণ চলাই আছে, আৰু ইতিমধ্যে ইজিপ্ত জয় কৰিছে, আৰু মাত্ৰ জিব্ৰাল্টাৰ দখলৰ কথা কোৱা হৈছে। যিবোৰ সংযোগৰ সৈতে ষ্টেলিনে ব্যক্তিগতভাৱে ফুৰাৰক অভিনন্দন জনাইছিল!
  মোহময় দৃষ্টিৰ শব্দ নাই, কিন্তু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত কি নহয়। অলেগে নিজকে ধৰি লয় যে - আকৌ কিছুমান ৰশ্মিৰ কৃত্ৰিম প্ৰভাৱ বা আন কিবা এটাৰ পৰা অনুপ্ৰাণিত। কিন্তু সকলো ইমানেই বাস্তৱ যে এই মোহক প্ৰতিহত কৰিবলৈ শক্তি নাই।
  গতিকে, আপুনি নিৰাপদে প্ৰায় বন্ধুত্বপূৰ্ণ দেশলৈ উৰা মাৰিব পাৰে। জাৰ্মান প্ৰেছত ছোভিয়েট ইউনিয়নৰ বিষয়ে ভাল কথাহে কোৱা হয়, আনকি কমিউনিজমক ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদৰ ভ্ৰাতৃত্ববোধৰ মতাদৰ্শৰ ভিতৰতো স্থান দিয়া হয়। তদুপৰি, ষ্টাখানভৰ দৰেই এটা আন্দোলন আবিৰ্ভাৱ হৈছিল...
  ডিমিট্ৰি আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকো আটাইতকৈ কম বয়সৰ বক্সাৰ, তেওঁলোকৰ বয়স মাত্ৰ এঘাৰ বছৰ, প্ৰতিযোগিতাত প্ৰদৰ্শনৰ নিম্ন সীমা। কিন্তু ল"ৰাবোৰ বয়সৰ হিচাপত যথেষ্ট ডাঙৰ, আনকি যুগটোও একবিংশ শতিকাৰ শেষৰ ফালে যিমান দ্ৰুত ত্বৰণ নহয়।
  অলেগ অৱশ্যে সৰু, পাতল, লঘু ওজনৰ শ্ৰেণীৰ, কিন্তু অতি দ্ৰুত। দিমিত্ৰী ডাঙৰ, হাড় বহল, তেওঁক কমেও চৈধ্যজন ল"ৰা-নায়কৰ ৰূপ দিব পাৰি।
  ল"ৰাৰ চুলিৰ ৰং বেলেগ বেলেগ। অলেজেক পোহৰ, প্ৰাকৃতিক শ্যামলা ৰঙৰ দৰে, স্নোবলৰ দৰে। বাদামী চুলি, বাদামী চুলিৰে ডিমিট্ৰি। অলেগ কেইমাহমান সৰু, আৰু ঘূৰণীয়া মুখখন এতিয়াও শিশুৰ দৰে দেখা গৈছে, আৰু ডিমিট্ৰি কেৱল ধুনীয়া, অপপ্ৰচাৰৰ পোষ্টাৰৰ যোগ্য। ছোৱালীবোৰে ইতিমধ্যে তাৰ ফালে চাই আছে, বিশ্বাস কৰা নাই যে এইটো মাত্ৰ ইমান ডাঙৰ ল"ৰা।
  কিন্তু অলেগ ৰাইবাচেংকো দিমিত্ৰীতকৈ বহুত বেছি পাণ্ডিত্যশীল যদিও দুয়োজন ল"ৰা অতি স্মাৰ্ট আৰু একে পাঁচজনৰ বাবে পঢ়া-শুনা কৰে। সঁচাকৈয়ে ছোভিয়েট দেশ এখনত ভাল খেলুৱৈসকল নিশ্চয় উৎকৃষ্ট ছাত্ৰ হ"ব লাগিব।
  বাকী ল'ৰাবোৰ ডাঙৰ, কিন্তু আঠাইশ বছৰলৈকে, যদিও দুজনমান নায়ক ভাল দুমিটাৰ ওখ আৰু এটা চেণ্টাৰ ওজনৰ...
  বক্সাৰ, দেশৰ শ্ৰেষ্ঠ যুৱ কেডাৰ... আৰু জাৰ্মানীৰ চেম্পিয়ন আৰু ইয়াৰ অধীনত থকা দেশবোৰে তেওঁলোকৰ সৈতে যুঁজিব... শিশুৰ মাজত, অৱশ্যেই, বা জুনিয়ৰ।
  মস্কো-বাৰ্লিন পথত থাৰ্ড ৰাইচৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ যাত্ৰীবাহী জাহাজখনত ননষ্টপ উৰণ কৰে।
  বক্সাৰসকলে পৃথকে পৃথকে বহি থাকে যদিও মল্লযুঁজাৰু, ভাৰোত্তোলনকাৰী, ফুটবল খেলুৱৈ, সাঁতোৰবিদো আছে। সকলো জুনিয়ৰ আৰু উৎকৃষ্ট প্ৰদৰ্শন। ষ্টেলিনে আদেশ দিলে যে ছোভিয়েট শাসনৰ অধীনত জন্মগ্ৰহণ কৰা আমাৰ নতুন প্ৰজন্মই সকলো ভাল দেখুৱাওক আৰু মুখ হেৰুৱাব নালাগে। আৰু, অৱশ্যেই, সকলোৱে যুঁজিবলৈ আগ্ৰহী...
  দিমিত্ৰীয়ে অলেগক সুধিলে:
  - যুদ্ধৰ বাবে কৌশলগত পৰিকল্পনা কৰিছেনে?
  অগ্ৰগামী ল"ৰাজনে উত্তৰ দিলে:
  - প্ৰতিজন প্ৰতিদ্বন্দীৰ বাবে মোৰ ডজন ডজন পৰিকল্পনা আছে... কিন্তু আপুনি প্ৰথমে তেওঁক চাব লাগিব, আৰু তাৰ পিছতহে সিদ্ধান্ত ল'ব লাগিব... প্ৰতিটো ব্যক্তিগত পন্থাৰ বাবে শত্ৰুৰ শাৰীৰিক গঠনকে ধৰি সামান্যতম গতি আৰু নিৰ্দিষ্টতাই বিশুদ্ধভাৱে নিৰ্দেশ দিয়ে ব্যক্তিগত কৌশল।
  দিমিত্ৰীয়ে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - কিন্তু মই বহুত সহজ কৰি আছো! কৌশল অবিহনে মই শত্ৰুৰ ওপৰত লৰালৰিকৈ যাওঁ, অধিক জোৰেৰে আৰু সঘনাই আঘাত কৰো আৰু ভাঙি পেলাওঁ।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মন্তব্য কৰিছে যে:
  - তোমাৰ বয়সত তোমাৰ দৰে ইমান ডাঙৰ আৰু শাৰীৰিকভাৱে বিকশিত ল'ৰা কম। গতিকে চাপৰ কৌশল পাৰ হৈ যায়। আপুনি মাত্ৰ ৰোল অভাৰ কৰিব পাৰে। কিন্তু ইয়াত মোৰ উচ্চতা প্ৰায় স্বাভাৱিক, ভাল, হয়তো গড়ৰ অলপ ওপৰত, আৰু ইমান বিশাল দেশ ইউ এছ এছ আৰৰ চেম্পিয়ন হ"বলৈ হ"লে এটা হেঁচা যথেষ্ট নহয়। কাৰণ, শত্ৰুক ব্ৰুট ফৰ্চেৰে ল"ব নোৱাৰি, কাৰণ তেওঁ প্ৰশিক্ষণো লয়, সুস্থ জীৱনশৈলী কটায়, সঠিক খাদ্য গ্ৰহণ কৰে, কৌশল অধ্যয়ন কৰে। আৰু তাৰ পিছত ইয়াক দবা খেলৰ দৰে পুনৰ খেলাৰ প্ৰয়োজন। কেতিয়াবা কিবা এটাও, মেটৰ স্বাৰ্থত বলিদান।
  দিমিত্ৰীয়ে কঠোৰ আপত্তি কৰিলে:
  - আৰু মোৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকলে প্ৰশিক্ষণ লৈ আছে, আৰু ফাইনেলত ল"ৰাটো মোতকৈও ডাঙৰ আৰু গধুৰ আছিল। আপুনি কেনেকৈ প্ৰশিক্ষণ লয় তাৰ ওপৰত বহু কথা নিৰ্ভৰ কৰে। কিছুমানে ভাবে যে দুসপ্তাহৰ ভিতৰতে অলিম্পিক চেম্পিয়ন হোৱাটো সম্ভৱ, ক্লান্তিৰ পৰ্যন্ত কাম কৰি... এয়া এক ভ্ৰম। কাৰণ, ক্ৰীড়া প্ৰশিক্ষণত আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল ছুপাৰলোড দিয়াটো ইমানেই নহয়, বৰঞ্চ ছুপাৰ ৰিকাভাৰী উৎপন্ন কৰা। কিন্তু সঠিক ব্যক্তিগত নিৰ্বাচিত ব্যায়ামৰ ছেট আছে, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল পৰৱৰ্তী আৰোগ্য আৰু শক্তি লাভ... তাৰ পিছত আপুনি এটা উশাহতে যুঁজে, তিনিটা ৰাউণ্ডত শ শ আঘাত পেলাই দিয়ে, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, আচলতে , বহুত কম।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মন্তব্য কৰিছে যে:
  বাৰু, সেইটোও নিশ্চয় সঁচা! বিশেষকৈ, সঠিক উশাহ-নিশাহৰ ৰহস্য, আৰু শিশুৰ শৰীৰৰ বৃদ্ধিৰ বিন্দুত বেজী দিয়া ... আমাৰ গুৰুৰ কিছুমান Know-Hows ইয়াত আছে। কিন্তু মই বুজি নাপাওঁ যে তেওঁ সেইবোৰ আন প্ৰশিক্ষকৰ লগত কিয় শ্বেয়াৰ নকৰে?
  দিমিত্ৰীয়ে ফুচফুচাই ক"লে:
  - তেওঁ মোক আত্মবিশ্বাসেৰে কৈছিল যে আমি আপোনাৰ লগত আছো... কেৱল বক্সাৰেই নহয়, প্ৰথম আৰু প্ৰধান সৈনিক। আমি এতিয়াও বিশেষ কিবা এটা কৰিব লাগিব... অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ, অলিম্পিকৰ সোণতকৈও গুৰুত্বপূৰ্ণ!
  অলেগে উজ্জ্বল মূৰটো হেলনীয়া কৰি ক"লে:
  - তাতোকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কিবা এটা .... হয়তো তেওঁ মোক এই কথাও কৈছিল... যে মানৱ জাতিৰ ভাগ্য নিৰ্ভৰ কৰিব পাৰে দুজন ছোভিয়েট অগ্ৰগামী ল'ৰাৰ কৰ্মৰ ওপৰত। ঠিক সাধুকথাৰ দৰেই।
  দিমিত্ৰীয়ে দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - আৰু জীৱনৰ পৰা নহ'লেও সাধুকথা ক'ৰ পৰা আহে। হয়তো সঁচাকৈয়ে এইটোৱেই হ"ব! যদিও আমি কুৎসিত হাঁহৰ পোৱালি নহয়, কিন্তু ... আমাক ঈগল বুলি কোৱাটো এতিয়াও অকাল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মসৃণভাৱে কথা-বতৰাৰ বিষয় সলনি কৰিলে:
  - জাৰ্মান আক্ৰমণৰ ভাবুকি অৱশেষত পাৰ হৈ গ"ল বুলি আপুনি ভাবেনে?
  বিমোৰত পৰি দিমিত্ৰীয়ে বহল কান্ধ দুটা জোকাৰিলে।
  - ইয়াত মোৰ মতে আপুনি বেছি বিশেষজ্ঞ। নিজৰ মতে মই ভাবো যে আপুনি লগে লগে সকলো হাত-ভৰিৰে আঘাত কৰিব নোৱাৰে, তেতিয়া আকৌ সকলো দিশতে আক্ৰমণ কৰাটো অসম্ভৱ৷ সঁচা, যদি আপনি একটি জাম্প মধ্যে গতি ...
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হাঁহিলে:
  - শুনিবলৈ যথেষ্ট যুক্তিসংগত... কিন্তু হিটলাৰৰ মনত বিশেষভাৱে কি আছিল আমি নাজানো, কিন্তু উত্তেজনা সঁচাকৈয়ে কমি গ"ল, আৰু জাৰ্মান বিমানে আমাৰ আকাশমাৰ্গ উলংঘা কৰা বন্ধ কৰি দিলে, আৰু বিদেশত কেটাৰপিলাৰৰ গুঞ্জন শুনা নাযায়, এইটো এটা সত্য। হয়, আৰু ফুহৰাৰ, কিছুমান শ্ৰমিক পুনৰ মেচিনবোৰলৈ উভতি আহিল। অৰ্থাৎ থাৰ্ড ৰাইচে নিজৰ দাঁত লুকুৱাই ৰাখিছিল... কিন্তু আমি শিথিল হ"ব নালাগে।
  ডিমিট্ৰিয়ে নিজৰ চেটচেলৰ পৰা মাছ আৰু বিশেষ চৰ্বিমুক্ত পনিৰৰ সৈতে বেকড চেণ্ডুইচ এটা উলিয়াই অলেগৰ হাতত দিলে। তাৰ পিছত নিজৰ বাবে দুগুণ উলিয়ালে। অফাৰ কৰা হৈছে:
  - খাব ... খাদ্য আৰু প্ৰটিন সেৱনত দীঘলীয়া বিৰতি ল"ব নোৱাৰি। শৰীৰত এমিনো এচিডৰ ঘনত্ব কমি গ"লে পেশীৰ শক্তি কমি যায়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মন্তব্য কৰিছে যে:
  - বহুত কাম কৰা বডি বিল্ডাৰৰ বাবে এইটো একেবাৰে সঁচা, কিন্তু বক্সাৰৰ বাবে... কাৰণ, আমাৰ হাতত কোনো মাংস নাই, শৰীৰৰ ৰং নাই, আৰু তাতোকৈ বেছি গতিকে ই যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা বৃদ্ধি কৰে!
  ডিমিট্ৰিয়ে চেণ্ডুইচ এটা কামোৰি তাত টমেটো এটা দি মান্তি হ"ল:
  - সকলো নহয়, কিন্তু ... আনকি ৰাতি কণীৰ কুহুম খাওঁ বা পান কৰো যাতে এমিনো এচিডৰ ঘনত্ব কমি নাযায়। আৰু সকলোতকৈ ভাল কথাটো হ'ল, কুকুৰাৰ কণী নহয়, বতা চৰাই বা উটপক্ষীৰ কণী, ভাল, পিছৰবোৰ সঁচাকৈয়ে বিৰল... যদিও মধ্য এছিয়াত এনে লাগে যে উটপক্ষীয়ে ইতিমধ্যে প্ৰজনন আৰম্ভ কৰিছে...
  অলেগে যথেষ্ট গুৰুত্বসহকাৰে (সুৰত) ধেমালি কৰিলে:
  - বেঙৰ আগফালৰ ভৰিত থকা এবিধ অতি মূল্যৱান প্ৰটিন। চেষ্টা কৰিবলৈ পৰামৰ্শ দিওঁ!
  দিমিত্ৰীয়ে ল"ৰাৰ দৰে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - হয়, কিন্তু ৰঙা ভাৰতীয় জলকীয়াৰ সৈতে ঝিনুকত তাতোকৈ বেছি!
  অলেগে অৱশ্যে সাৱধানে চেণ্ডুইচৰ পৰা এটা কামোৰ লৈ এটা টুকুৰা শোষণ কৰিবলৈ ধৰিলে। মাছটো ৰঙা, সোৱাদযুক্ত, থেতেলিয়াই লোৱা নহৰুৰ সৈতে কেচাপত তিয়াই থোৱা আছিল। 'এইটো অলপ শক্তি যোগ কৰা সম্ভৱ আছিল... উদাহৰণস্বৰূপে উইনি দ্য পুহৰ দৰে...
  - Winnie the Pooh পৃথিৱীত ভালকৈ বাস কৰে! তেওঁৰ পত্নী আৰু সন্তান আছে, তেওঁ বাৰ্ডক!
  অলেগে হঠাতে পৰামৰ্শ দিলে:
  - আমি গান গাব পাৰোনে?
  বিশেষ উৎসাহ নোহোৱাকৈ দিমিত্ৰীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - গান গাবলৈ সোনকালে নহয় নেকি?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হাঁহিলে:
  - ঠিকেই, বিশেষকৈ যিহেতু আমি ইউ এছ এছ আৰৰ সীমান্তৰ ওপৰেৰে উৰা মাৰিছিলো!
  দিমিত্ৰীয়ে তেওঁৰ সংগীক সুধিলে:
  - কেঁচি নে কাগজ?
  অলেগে হাত জোকাৰি দিলে।
  "হয়তো শিশুসুলভ কৌতুক অবিহনে কৰাটোৱেই ভাল। আমি শান্তিপ্ৰিয় মানুহ, কিন্তু আমাৰ সাজসজ্জিত ৰেলখনে পোহৰৰ গতিবেগেৰে ত্বৰান্বিত কৰিবলৈ সক্ষম হ'ল...
  দিমিত্ৰীয়ে বাধা দিলে:
  - নহয়! আমাক কিণ্ডাৰগাৰ্টেনৰ গানৰ প্ৰয়োজন নাই তেনেকুৱা। আহকচোন, অলপ আৰু কিবা এটা... দেশপ্ৰেমমূলক!
  অলেগে সম্পূৰ্ণ হাওঁফাওঁ দুটা ফুলাই উলিয়াই গান গাবলৈ ধৰিলে, যোৱাৰ লগে লগে ৰচনা কৰিলে। ডাংকাই পাছলৈ বহুত ভালকৈ গাইছিল। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে তেওঁৰ মাতটো আছিল মাৰ্শ্বালৰ শিঙাৰ দৰে, আৰু হয়তো জেৰিকোৰ দৰেও;
  অগ্ৰগামী এটা গৌৰৱৰ শব্দ
  টাই ষ্টেলিন ৰডনয় টাই।
  ঘৰত পাৰ্টিৰ বাহিৰে আন একো নাই,
  মোৰ বাবে কমিউনিষ্ট আদৰ্শ!
  
  চিৰদিনৰ বাবে পিতৃভূমিৰ সেৱা কৰাৰ শপত খালোঁ
  যাতে মাতৃভূমিখন ভয়ংকৰভাৱে ফুলি উঠে,
  জীৱনত সকলোৰে বাবে ভাল কৰিবলৈ,
  যাতে উৰণটো ঈগলতকৈও হঠাতে হৈ পৰে!
  
  বজ্ৰপাত - যুদ্ধ আহিল,
  গতিকে, সাহসেৰে, ল"ৰাকেইটা কেম্পিং কৰিবলৈ যায়!
  ৱেৰমাচ্টে দুৰ্গন্ধময় থুঁতৰি এটা দিলে,
  গতিকে খৰচত পঠিয়াই দিম!
  
  ল'ৰাবোৰক ৰাইফল নিদিলে, ৷
  এটা উত্তৰ আছিল আপুনি বছৰ - সৰু!
  সকলো একেই, সৈন্যৰ ওচৰলৈ পলাই গ"ল,
  কাৰণ বেয়নেটৰ ইমান প্ৰয়োজন!
  
  মস্কোৰ ওচৰত আমি তুষাৰপাতৰ ওপৰত যুঁজিলোঁ,
  হিমৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে লৰালৰিকৈ সোমাই গ'ল...
  সুন্দৰ অগ্ৰগামীসকলে চোলা পিন্ধি দৌৰিছে -
  গ্ৰেনেড নাই, গতিকে মুঠিৰে আঘাত কৰক!
  
  ফেচিষ্ট কাট কিমান নিষ্ঠুৰ -
  তেওঁলোকৰ তেজ কিমান পান কৰিব পাৰিবা,
  কিন্তু নাজীয়ে প্ৰতিশোধ ল"বলৈ আহিব,
  শগুনবোৰ খেললৈ পৰিণত হ"ব!
  
  দুপৰীয়াৰ আহাৰত এটা সামান্য ৰেচন - ভোক,
  সৈন্য তাদের পায়ে frostbite পালে...
  মই মূলতঃ মাত্ৰ এটা ল"ৰা
  কিন্তু পিতৃসকলে গৌৰৱ কৰিছে এই কৃতিত্বক লৈ!
  
  টেংকি হুৰহুৰাইছে, "বাঘে" মুখখন ঠেলি দিছে,
  কিন্তু ডেকা যোদ্ধাজনে গ্ৰেনেডটো চেপি ধৰিলে!
  আৰু ফেচিষ্ট হাৰামীটোৱে এটা খনিৰ সন্মুখীন হ"ল:
  ইয়াত তেওঁৰ গৰম টৰ্চটো আলিংগন কৰা হৈছে!
  
  সৰুটোও দৈত্য হৈ পৰিব
  যদি আপুনি সাহস ডাঙৰ-দীঘল কৰিলেহেঁতেন!
  লিংক হিচাপে অগ্ৰগামীসকল একত্ৰিত হয়,
  আত্মা শক্তিশালী: টাইটানিয়াম - ধাতু!
  
  ৱেৰমাখ্টখন পাছ কৰা নাছিল, কপালত পাইছিল,
  ষ্টীলৰ কফিনবোৰ শ্বাসৰুদ্ধ হৈ গ"ল!
  ৰাছিয়াত এনেকুৱা ল"ৰা আছে,
  বংশধৰ প্ৰজন্মই গৌৰৱান্বিত!
  
  যুদ্ধ আকৌ, এইবাৰ, ভলগাত,
  অগ্ৰগামী - টাৰ্মিনেটৰ হৈ পৰিছে!
  ফেচিষ্টসকলৰ সম্পূৰ্ণ মৰ্গ আছে
  আৰু পাৰত ভাঙি গৈছে মৃত্যুৰ প্ৰাচীৰ!
  
  আমাৰ কিমান মৰিল - কোনো হিচাপ নাই,
  আকৌ কিমান মৰিব - চকুলো নাই ...
  কিন্তু এনে যোদ্ধাসকলে কামটো বিশ্বাস কৰে;
  খ্ৰীষ্টৰ যোগ্য জনক পুনৰুত্থান কৰক!
  
  তেওঁলোক বাৰ্লিনত কমছমোলৰ সদস্য হৈছিল,
  তাতে তেওঁ আনুগত্যৰ শপত খালে!
  ইউনিয়নৰ সৈতে ইউৰোপৰ আধা অংশ খালী ভৰিৰে,
  আমাৰ যুৱ দলটোৱে খোজ দিলে!
  
  আৰু এতিয়া আমি এখন নতুন পৃথিৱী গঢ়িম,
  সকলোৱেই হৈ পৰিব সৃষ্টিকৰ্তা-ডিমিউৰ্জ....
  দুখৰ অগাধত ডুব যোৱা - যুদ্ধ,
  ভয়ৰ অৰ্থ কি আমি গম নাপাম!
  
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত দয়াই শাসন কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে
  আৰু তেতিয়া বিষ নোহোৱা হৈ যাব, বিশ্বাস কৰক...
  আমাৰ লগত আছে সকলোতকৈ শ্ৰেষ্ঠ প্ৰতিভা, ষ্টেলিন,
  পৰাজিত হিটলাৰৰ নৰক জন্তু!
  
  ইয়াৰ বাবে আমি সাহসেৰে যুঁজিলোঁ।
  চিৰকালৰ বাবে সন্মানিত...
  আৰু বুজিব যে দলটো গুৰুত্বপূৰ্ণ -
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডই এটা সপোনলৈ লৈ যাব!
  মেছেজ প্লেনে একেলগে গাইছিল এই গীতটো। 'এইটো ইমানেই গম্ভীৰ যেন লাগিছিল যে এজনে কান্দি উঠিব পাৰে...
  . অধ্যায় #৫
  দৃষ্টিশক্তি নোহোৱা হৈ গ"ল আৰু ল"ৰা লেখক আৰু প্ৰতিভাশালীজনে আকৌ নিজকে বিচৰণকাৰী স্তম্ভৰ বাস্তৱতাত বিচাৰি পালে।
  কাৰোবাৰ লগত তুচ্ছ কথা-বতৰাৰ অসম্ভৱতাৰ পৰা (দৃষ্টিৰ পিছত ভাষাটো সম্পূৰ্ণ অজ্ঞান হৈ পৰিল!) অলেগ ৰাইবাচেংকো অতিৰিক্তভাৱে ক্ষুব্ধ হৈ পৰিল। আৰু কেনেবাকৈ মই লগে লগে গম পোৱা নাছিলো যে সিহঁতে হাবিখনৰ কাষ চাপিছে৷ শেষ হ"ল - তিতি গ"ল, আৰু ভৰিৰ তলত এটা ভালকৈ ভৰি থকা ৰাস্তা এটা আছিল, যদিও তিতি গৈছিল, কিন্তু স্পষ্ট, গাড়ী, গাড়ী, লাইট টেংক, মটৰ চাইকেল আনকি ঘোঁৰাৰ খুৰাৰ কেটাৰপিলাৰৰ লেখ-জোখৰে ইফালে সিফালে কাটি পেলোৱা৷
  জঘন্য চাবোনৰ দৰে দেখা যোৱা ঠাণ্ডা বোকাটোও ঠিক তেনেকুৱাই পিছল হৈ পৰিল, অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অলৌকিকভাৱে কেইবাবাৰো ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰিলে আৰু স্তম্ভটোত দুজন-তিনিজনী ছোৱালী পৰিল আৰু সোনকালে উঠি গ"ল।
  মাৰ্গাৰিটাই নিজেই যথেষ্ট ক্লান্ত হৈ নিজৰ ভায়েকক কোলাত লৈ উৎসাহিত কৰিলে:
  - আন্ধাৰ হৈছে, সোনকালে জিৰণি ল'বলৈ দিব!
  বৰষুণ আৰম্ভ হোৱাৰ ডেৰ ঘণ্টাৰ পাছত দূৰৰ পৰা যেন পাহাৰৰ ৰেঞ্জ যেন লগা ঠাইখিনি পাৰ হৈ গ"ল। ওচৰতে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে উপলব্ধি কৰিলে - এইবোৰ পাহাৰ নহয়, বৰঞ্চ মেচিনগান টাৱাৰৰ সৈতে এটা খাদ। চকুৱে দেখা পোৱালৈকে পূব আৰু পশ্চিম দিশলৈ বিস্তৃত এটা প্ৰাচীন, ক্ৰিমিয়াৰ প্ৰাচীৰ। নিয়মীয়াকৈ "পাহাৰ"বোৰত মাটিৰ সৈতে প্ৰায় সমতল হৈ থকা ধূসৰ ৰঙৰ শিলৰ আঙঠিবোৰ দেখা গৈছিল - প্ৰহৰী টাৱাৰৰ ধ্বংসাৱশেষ। ইয়াৰে দুটাৰ মাজত - ফুটাটোৰ ভিতৰলৈ, যিটো এসময়ত, সম্ভৱতঃ, গেটৰ খোলা আছিল, বন্দী স্তম্ভটো পাৰ হৈ গ"ল।
  তাৰ পাছত পুনৰ তেওঁলোকক শুবলৈ লৈ যোৱা হ"ল। বেণ্ডেজবোৰো আঁতৰাই নিদিলে আৰু খুৱাবলৈ আৰম্ভ কৰা নাছিল। টোপনিয়ে ছোৱালীবোৰক ঢাকি ৰাখিছিল, কাউৰীৰ ডেউকাৰ দৰে;
  হঠাতে ছোৱালীকেইজনীৰ সন্মুখৰ দৃশ্যপট সলনি হ"ল (আৰু যে সপোনবোৰ বহু সময়ত আড়ম্বৰপূৰ্ণ হয়!) আৰু সিহঁতৰ অন্ত পৰিল সাগৰত, অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে সাগৰৰ দৃশ্য আৰু শীতল ঘাটটোত।
  কমছমোলৰ ছোৱালীকেইজনী বন্দৰলৈ গ"ল, ধ্বংসকাৰী জাহাজৰ চিলোৱাটটো বেছি দূৰত নাছিল, প্ৰায় দুই কিলোমিটাৰমান, কিন্তু দিগন্ত ৰেখাৰ লগত প্ৰায় মিলি গ"ল। ইয়াত পুনৰ পাঁচটা তেঁতেলী নিগনিয়ে তেওঁলোকক কেইবাবাৰো আক্ৰমণ কৰে। এইবোৰ ইমানেই ঘৃণনীয় জীৱ, ছয় ভৰি থকা, যে আপুনি বমি কৰি চাই টানি লয়। অৱশ্যে দুছেকেণ্ডৰ কথা, ডেগাৰেৰে ছুৰীৰে আঘাত কৰি সকলো শেষ হৈ যায়।
  ধুনীয়া মাৰ্গাৰিটাই আনকি গাইছিল:
  - আৰু মোৰ বাবে ইমেটিকৰ দৰে, তাৰ পিছত প্ৰেমৰ ঔষধ!
  ৰঙা অৰোৰাই নাকৰ ফুটাৰে হুইচেল এটা মাৰিলে:
  - কিন্তু আচৰণ ভাল - আৰু ভৰি এখনেৰে চোলাত টান!
  অধিক বিপজ্জনক জীৱ আছিল ছিগালৰ কুঠাৰ। ঠোঁটেৰে গুলী চলোৱাৰ ক্ষমতা আছিল তেওঁলোকৰ। বিন্দুটো পেলাই দি ছালখন বিন্ধি এচিড বেজী দিলে। তেতিয়া কুঠাৰ চৰাইটোৱে পৰাজিত ভুক্তভোগীৰ ওপৰত বহিল - মাংস ফালি পেলালে। সঁচা, ইয়াত তেওঁলোকক বেছিভাগেই ইতিমধ্যে গুলীয়াই হত্যা কৰা হৈছিল। কিন্তু পাৰস্পৰিকভাৱে চোকা মূৰ থকা চাৰিটা শিকাৰুৱে স্কাউটসকলক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  - ইয়াত তেওঁলোক প্ৰকৃতিৰ আন এক বিকৃতি! - অগ্নিময় চয়তান Aurora লক্ষ্য ...
  - কোনে সৃষ্টি কৰিলে, কেতিয়াও একো বিকৃত নকৰে! - মাৰ্গাৰিটাৰ নতুন মিছনত আকৌ আটাভিষ্টিক ধৰ্মীয় অনুভূতিৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। অৱচেতনত কিছুমান শক্তি জাগ্ৰত হ"লে ব্যক্তিত্বৰ পৰিৱৰ্তন ঘটে। - গতিকে সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰক সন্তুষ্ট কৰে!
  চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধা ৰঙা চুলিৰ দানৱটোৱে আৰু শিখা নিক্ষেপকাৰীতকৈও বেছি গৰম জ্বলি থকা চুলিখিনি আকৌ আপত্তি কৰিলে:
  - নাই, এইটোৱে আকৌ এবাৰ মিউটেচনৰ শক্তিশালী শক্তি প্ৰদৰ্শন কৰে। একেধৰণৰ প্ৰভাৱৰ ধাৰাবাহিকতাই জীৱনৰ জন্ম দিব পাৰে!
  দুটা চক্ৰ নিক্ষেপ কৰি ছোৱালীকেইজনীয়ে শিকাৰুবোৰক কাটি পেলালে, আৰু তাৰ পিছত সিহঁতৰ ওচৰলৈ ঘূৰি অহা ডিস্কবোৰ ধৰিলে।
  - বুমেৰাংৰ দৰে, কিন্তু টাইটানিয়াম কাটি যায়! অগ্নিময় চয়তানে হাঁহিলে।
  - ঠিক আছে! যে কেৱল এই টাইটানিয়ামে কাটিব নোৱাৰে, এই ধাতুটো ব্লটাৰতকৈ দুৰ্বল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নাওখন ঘূৰাবলৈ ধৰিলে। অগ্নিময় চয়তানে তেতিয়া অভাৱনীয়ভাৱে অনুৰোধ কৰি সুধিলে:
  - অৱশেষত এটা গীত মাৰ্গাৰিটা ৰচনা কৰোঁ আহক!
  সূৰ্য্যতকৈও উজ্জ্বল হাঁহি এটা মাৰি বৰফৰ দৰে বগা শ্যামলাজনীয়ে সুধিলে:
  - আমাৰ বাবে শুভকামনা আনিবলৈ!
  কুল অৰোৰাই ফুচফুচাই ক'লে:
  - ঠিক সেইমতে! হেৰুৱাই কান্দিব দিয়ক - কুণ্ডলী ঈৰ্ষা!
  কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে পিছলৈ হেলান দি মৃদুভাৱে গাইছিল, শব্দবোৰ ভাঁহি জিলিকি উঠিছিল:
  যাদুকৰী শিলৰ মাজত অৰেকল,
  ধুমুহাৰ জন্ম - উজ্জ্বল সূৰ্য্য!
  আমি কোনো পোনা নহয় - ত্ৰুটিপূৰ্ণ আন্ধাৰ,
  কেনেকৈ ৰং এটা ৰশ্মিৰ ওপৰত গীতটো বতাহ!
  
  কেতিয়াবা শিল নিশ্চয় ক্ষতিকাৰক -
  আমি বিপদ, দুখ, মৃত্যু, ভৱিষ্যদ্বাণী!
  আৰু শেঁতা উজ্জ্বলতাত ভূত,
  ৰাতিৰ চিন এটাৰ দৰে জিলিকি থকা!
  
  কিন্তু আমি অন্ধবিশ্বাসী নহ'ম
  ৰাছিয়ান যোদ্ধা - হাতত তৰোৱাল!
  নিষ্ঠাৰে যীচুক সেৱা কৰক
  চয়তানে চিৰদিন মূৰ্খ হওক!
  
  ইয়াতকৈ শক্তিশালী গৃহভূমি নাই,
  কাৰণ আমাৰ ইচ্ছা ধাতুৰ দৰে!
  জ্ঞানী ষ্টেলিনে আক্ৰমণৰ নেতৃত্ব দিয়ে,
  কলন ধাতুৰ ওপৰত "Andryusha" টৰ্নেডো!
  
  আমি পবিত্ৰভাৱে ৰাছিয়াৰ সেৱা কৰিম,
  তাইৰ বাবে মোৰ হৃদয় উচৰ্গা কৰাৰ সপোন দেখিছিলো!
  সৈনিকজনৰ হাতত আটাইতকৈ চোকা বেয়নেট,
  আৰু ঘোষকত শিখা - ভাষণ!
  
  প্ৰশংসা আপোনাক Rus' এটা গীতৰ সৈতে,
  আমি তাইক গীত গাই,
  প্ৰতিশোধ আহিব বিৰোধীলৈ -
  কাউৰীৰ লগত মোকাবিলা কৰোঁ আহক!
  
  আমি এখন নতুন পবিত্ৰ জগত গঢ়িম,
  ভগৱানে আমাক আশীৰ্বাদ কৰক!
  ছোৱালীৰ বিলাসীতা আৰু আপডেট,
  এঘণ্টাৰ বাবে আপুনি খলিফা নহ"ব!
  
  আমাক এক আচৰিত দৃষ্টিৰে পুৰস্কৃত কৰক -
  প্ৰভুৰ মাতে তৰোৱাললৈ মাতিছে!
  জীৱনটো হৈ পৰিব চেনিৰ জাম
  যেতিয়া আপুনি "KAMAZ" হিচাপে শক্তিশালী হয়!
  
  গৃহভূমিৰ ৰসাল ওক বন,
  ক'ত জানা তোমাৰ আত্মাৰে, তুমি জিৰণি ল'বা!
  আপুনি লাভ কৰিব সাগৰ - মহিমা,
  আপুনি মাষ্টাৰ হিচাপে ক্ৰেমলিনত প্ৰৱেশ কৰিব!
  
  তুমি এজন নাইট - দৈত্যৰ এটা জনগোষ্ঠী,
  সাগৰৰ বিশালতা আৰু বৰফৰ টুকুৰাবোৰ জিলিকি উঠে!
  সোণালী ডাঙৰ মৰুভূমিৰ বালি,
  আৰু পান্নাৰ মুগাৰ সৈতে - অৰণ্য!
  
  আমি সাহসেৰে ৰক্তাক্ত যুদ্ধত সোমাওঁ,
  যদিও "বাঘ" ভয়ংকৰ গৰ্জন!
  নাজীৰ পাখিৰ নখ,
  দেখাত এডলফ নিশ্চয় শীতল!
  
  কিন্তু মুখত গোঁফ এটা পালে,
  থুঁতৰিটো কুটিল, চোলা বন্ধ!
  আৰু আমাৰ মানুহবোৰ মহান, গৌৰৱান্বিত,
  ফেচিষ্ট জীৱটোক শক্তি প্ৰকাশ কৰিলে!
  
  এতিয়া পোহৰৰ সময়
  স্বৰ্গৰ কৃপা আহিল...
  কবিতাত কৃতিত্ব গোৱা হয় -
  আত্মাত থকা সন্ত খ্ৰীষ্ট পুনৰুত্থান হৈছে!
  অৰোৰাই হাত চাপৰি বজাই মাখিৰ ডাৱৰ এটা উঠিল:
  - মাৰ্গাৰিটাই ভালকৈ গাইছিল, কিন্তু গীৰ্জাৰ কোৱাৰত গীতমালা গাব লাগিব। সকলো চিন্তাই এটা ধৰ্মীয় বিষয়বস্তুৰ ওপৰত জাম হৈ পৰিছে!
  - তোমাৰ পাপৰ প্ৰায়শ্চিত্ত কৰিব লাগিব। - ক"লে যে পুনৰ ধৰ্মীয় আনন্দত পৰি যোৱা কৰ্শ্বুনোভাই পৰিপক্ক হৈ উঠিল। - যিয়ে নিজৰ আত্মা বিক্ৰী কৰে তেওঁ সদায় ক্ষতিত থাকে - তেওঁ মৰ্ত্যৰ বাবে অমৰক দিয়ে!
  অগ্নিময় চয়তানে হাঁহিলে।
  - তুমিও, মই দেখিছোঁ, ধুনীয়াকৈ কথা ক"বলৈও সক্ষম! ঠিক আছে মৌ, এতিয়া আমাৰ এটা মজাৰ খোজ আছে।
  ৰাতিৰ পখিলাৰ তলত ৰং থকা ৰাডাৰেৰে পৃথক কৰিব নোৱাৰা ফুলিব পৰা নাও এখনত বহি কমছ"মলৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে সাঁতুৰি গধুৰ ধ্বংসকাৰী জাহাজখনৰ ওচৰ পালেগৈ। এতিয়া তেওঁলোকে ডাঙৰ কাম এটা কৰিব লগা হ"ল। বিপদৰ মুহূৰ্তত সকলো প্ৰতিফলন আৰু প্ৰতিক্ৰিয়া আৰু বেছি বেয়া হৈ পৰিল। কমছমোলৰ ছোৱালীবোৰে বহু কিলোমিটাৰ শব্দ, ঢৌৰ ছিটিকনি, চিঞৰি চিঞৰি চিগাল আনকি হাঁহি থকা মাছও অনুভৱ কৰিছিল। কোনোবাই সাঁতুৰি পাৰ হোৱা শুনিলে! কমছমোলৰ সদস্যসকলে মেচিনগান এটা ওপৰলৈ দলিয়াই এয়াৰ মেট্ৰেছত বহি থকা এজন ল"ৰাক দেখিলে। মাস্ক খুলিলে, ডেনিছ বাৰানভৰ মুখখন দেখা গ"ল। এই দৃষ্টিত লক্ষণীয়ভাৱে সজীৱ আৰু বহুত ধুনীয়া, পূৰ্বতে দোষী সাব্যস্ত হোৱা দণ্ডাধীশ জম্বি বিষয়াজনে তেওঁলোকৰ ফালে চকু টিপিয়াই দিলে।
  বতাহত ক্ৰকচিং কৰা হুৰহুৰাই মাতেৰে তেওঁ ক"লে:
  - মোক মহান ক'লা ফুহৰাৰে পঠিয়াইছিল!
  - কিন্তু আমি একো লিখা নাছিলোঁ! ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে চিঞৰি উঠিল।
  ইয়াত তেওঁলোকৰ বেটেলিয়নৰ পৰা অহা এজন কঠিন অপৰাধীৰ আবিৰ্ভাৱত মিৰাবেলা একেবাৰেই সন্তুষ্ট নহ"ল যদিও অৰোৰাই ইয়াৰ বিপৰীতে সন্তুষ্ট হাঁহি এটা উদঙাই দিলে। বাইদেউ, আচৰিত কথাটো হ"ল, দোষীজনে ডেৰ দশক পেলাই দি দাগটোৰ পৰা মুক্তি পোৱাৰ লগে লগে তেওঁ যথেষ্ট ধুনীয়া ল"ৰালৈ ৰূপান্তৰিত হ"ল৷ আগতীয়াকৈ নাজানিলে চাগে বাৰানোভক চিনি নাপালেহেঁতেন।
  - আৰু ইয়াৰ প্ৰয়োজন নাই! - উচ্চাৰণ কৰিলে, besotted প্ৰাক্তন দোষী। - মোৰ একমাত্ৰ লক্ষ্য মৰি যোৱা! মোৰ পৰৱৰ্তী জীৱনত মই চুলতান হ"ম, আৰু মোৰ হাৰেমত এক লাখ কুমাৰী থাকিব।
  - অন্ততঃ এটাৰ লগত মোকাবিলা কৰক। নহ"লে নিষ্ঠ্যক হ"ব, ঠিক বিপৰীত! - মাৰ্গাৰিটাতকৈ বেছি হাস্যৰসময়ী যেন লাগিবলৈ চেষ্টা কৰি তাই ঘোষণা কৰিলে।
  ডেনিছ নিমাত হৈ পৰিল, সাধাৰণতে এনে জম্বি বিশেষ কথা কোৱা নহয়। যদিও এইবাৰ যুদ্ধৰ যন্ত্ৰ আছিল।
  - আপোনাৰ এটা মান্য সামৰিক অভিজ্ঞতা আছেনে? - অৰোৰাক সুধিলে। সঁচাকৈয়ে, আটাইবোৰৰ পিছতো তেওঁলোকে ইতিমধ্যে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ মাজেৰে পাৰ হৈ ভৱিষ্যতত নিজকে বিচাৰি পাইছে। ছোভিয়েট কল্পবিজ্ঞান লেখকসকলে বৰ্ণনা কৰা ধৰণে ভৱিষ্যতৰ ফালৰ পৰা সুন্দৰ নহয়, যুদ্ধ আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল বিভিন্ন মিউটেটেড জীৱৰেও ভৰা।
  এনেকুৱা এটা কথা আছে - মাগোৰাৰেডিয়েচন আৰু আণ্টাৰ-ৰেডিয়েচন।
  মেগোৰাৰেডিয়েচন হৈছে এনে বিকিৰণ যিয়ে জীৱিতক হত্যা নকৰে, বৰঞ্চ পদাৰ্থৰ ধৰ্ম সলনি কৰে, য'ত ৰূপান্তৰ, জীৱৰ বিভিন্ন ৰূপৰ একত্ৰীকৰণ - সজীৱ আৰু নিৰ্জীৱকে ধৰি।
  আন্তঃবিকিৰণ - সাধাৰণ বিকিৰণৰ দৰে নহয়, ই পৰমাণুৰ আয়নীকৰণ নহয়, বৰঞ্চ অণুত ইয়াৰ বিক্ৰম ঘটায়, আৰু আটাইতকৈ সক্ৰিয়ভাৱে ডি এন এ আৰু জিনীয় তথ্য কঢ়িয়াই নিয়া কোষত। কিছুমান ক্ষেত্ৰত ইয়াক চিকিৎসাৰ উদ্দেশ্যে, দ্ৰুত পুনৰুত্পাদনৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি।
  - নিশ্চিতভাৱে! বাৰানভে আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে। - বহুবাৰ যুঁজিলোঁ!
  ৰেড অৰোৰাই সন্দেহ কৰিছিল:
  - আৰু কাক মাৰিলা?
  প্ৰাক্তন দোষীজনে ফুচফুচাই কয়:
  - কাফিৰ!
  অগ্নিময় চয়তানে তাইৰ থুঁতৰিটো বলিৰেখা কৰিলে:
  - আপুনি এজন ৰাছিয়ান বিষয়া কেনেকুৱা:
  - মই এজন মুজাহিদীন আৰু মোৰ কাম কাফিৰক ধ্বংস কৰা! - বাৰানভে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। - গতিকে মোৰ ভাগ্য চিৰদিনৰ বাবে।
  অৰোৰাই মাৰ্গাৰেটৰ কাণত ফুচফুচাই ক"লে:
  - তৰ্ক নকৰিবা! কামটো কৰা ভাল।
  আৰবী ভাষাত উশাহৰ তলত গুণগুণাই থকা জম্বি। ৰেডিঅ"ত সম্প্ৰচাৰিত হৈছিল শেহতীয়া খবৰ।
  - চেচেনিয়াত উগ্ৰপন্থীসকল লক্ষণীয়ভাৱে অধিক সক্ৰিয় হৈ পৰিছে। বিশেষকৈ চৰকাৰী ঘৰত গোলাবৰ্ষণ কৰাৰ প্ৰয়াস কৰা হৈছিল। যুদ্ধৰ সময়ত পাঁচজন আৰক্ষী নিহত আৰু এঘাৰজন আহত হোৱা বুলি উগ্ৰপন্থীৰ লোকচানৰ কথা নিৰ্দিষ্ট কৰি দিয়া হৈছে। কিছুমান বাতৰি অনুসৰি শ্বৰীয়ত আদালতৰ প্ৰাক্তন অধ্যক্ষগৰাকীয়ে বিদেশী পৃষ্ঠপোষকৰ পৰা প্ৰায় এক কোটি ডলাৰ লাভ কৰিছিল আৰু সেইবোৰৰ কামত কাম কৰিবলৈ সক্ৰিয়ভাৱে চেষ্টা চলাইছে। পাহাৰত এটা বিশেষ অভিযান চলোৱা হ"ল: ডাকাতবোৰক ছত্ৰভংগ দিয়া হ"ল।
  Zombie পুনৰুজ্জীৱিত:
  "আমি অতি সোনকালে অবিশ্বাসীসকলক আঘাত কৰিম যাতে তেওঁলোকে হুইচেল আৰু উপহাসৰ ওচৰলৈ পলাই যায়!"- তেওঁৰ কথাবোৰত এটা গুটিয়াই ঢৌৱে বাধা দিলে, তেওঁ নাওখন ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে আৰু স্প্ৰে"ৰে ডুবাই দিলে। - ঠিকেই কৈছে, মই কওঁ!
  - নীতিগতভাৱে নহয়! অৰোৰাই চকুৰ পৰা স্ফুলিংগ উলিয়াই দিলে। - আমেৰিকা ইছলামৰ ডাঙৰ শত্ৰু। হলিউড, পৰ্ণ কাকত, ৰহস্যময় ধাৰাবাহিকৰ সহায়ত তাই ইয়াক পচি পেলায়। এতিয়া আমি কিছুমান য়েংকি গুলীয়াব লাগিব।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে সাঁতুৰি ধ্বংসকাৰীৰ ওচৰ পালেগৈ। প্ৰথম ৰেংকৰ কেপ্তেইন ৰুডলফ ৰেগানে নিজৰ প্ৰিয় কন্যাকৰ চুমুক এটা খোৱাৰ পিছত (বাৰু, এই সকলো আমেৰিকানক মদ খাইছে, একোৱেই নহয় আমেৰিকা অস্বাস্থ্যকৰ জীৱনশৈলী আৰু ক্ষয়ৰ প্ৰতীক হৈ পৰিছে!) বিচনাত শুই পৰিল, জিৰণি লৈ বেশ্যাৰ বুকুত মূৰটো। যৌৱনত যেতিয়া তেওঁ ল'ৰাৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত আছিল, আৰু ফ্ৰেংকলিন ট্ৰুমেনে সমকামীসকলক সেনাবাহিনীত সেৱা আগবঢ়াবলৈ দিয়াৰ পিছত তেওঁৰ এডমিৰেলৰ সৈতেও সম্পৰ্কৰ অভিজ্ঞতা আছিল। আৰু কেনেবাকৈ ভাৰতীয় যুদ্ধৰ চাৰি তাৰকা নায়কৰ সৈতেও। কিন্তু টাৰ্মিনেটৰৰ সভাপতিৰ অধীনত, আনকি এজন মুছলমানৰ অধীনতো নৈতিকতা বেলেগ হৈ পৰিল আৰু সমকামীসকলক হেঁচা প্ৰয়োগ কৰা হ"ল। ইয়াৰ পিছত ৰুডলফ ৰেগানে বেশ্যাক নিমন্ত্ৰণ কৰি নিজৰ সৰ্বভোজীত্ব দেখুৱাবলৈ সিদ্ধান্ত লয়। তথাপিও সুক্ষ্ম নাৰীৰ শৰীৰটোক আদৰ কৰি তেওঁ পেশীবহুল, ক"লা, অকথ্য আনন্দ প্ৰদান কৰিব পৰা ল"ৰাবোৰৰ কল্পনা কৰাটো বন্ধ কৰা নাছিল।
  হাৰামী অৱশ্যেই তেওঁলোক তেতিয়া এজন বিকৃত!
  ৰুডলফ ৰেগানে বেশ্যাগৰাকীক তেওঁক চলাবলৈ দিলে যদিও তেওঁ নিজকে ডিচচাৰ্জ দিব নোৱাৰি ক্লান্ত হৈ পৰিল। নাই, তেওঁক জৰুৰীভাৱে প্ৰেমিকৰ প্ৰয়োজন। যদিও পুৰুষ মহিলাতকৈ কিছু বেয়া, তেওঁলোকৰ হাতত টকা কম - তেওঁলোকে কেৰিয়াৰ বৃদ্ধি বিচাৰে। গালিনাই এই কথা লক্ষ্য কৰিলে - ছোভিয়েট ৰাছিয়াৰ শত্ৰুবোৰ ধ্বংস কৰাত ই কামত আহিব; আমেৰিকান আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰসকল।
  অসাৱধানতাৰে আচৰণ কৰিছে চকীদাৰসকলে। ঠাণ্ডা আৰু তেওঁলোকে অপাতল হুইস্কিৰ সৈতে গৰম কৰি ৰাখিবলৈ পছন্দ কৰে। মাৰ্গাৰিটাই ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে (ইয়াত সম্পূৰ্ণ মদ্যপায়ীসকল - কাৰণ, মদৰ অণুটোৱে শৰীৰৰ ধ্বংসৰ প্ৰতীক, বিশেষকৈ মাইকী মানুহজনী), য়েংকিছবোৰ মূৰ্খ!
  মনিটৰবোৰত ঢৌ জিলিকি উঠিছিল, কেতিয়াবা জীৱ-জন্তুৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। এই বিপজ্জনক প্ৰাণীবোৰৰ ভিতৰত এটা আছিল কটাৰী-কেঁকোৰা আৰু একে সময়তে নেটল শ্বাৰ্ক। এটা ভয়ংকৰ প্ৰাণী, স্থল আৰু সাগৰ দুয়োটাতে বিপদজনক। বিন্ধি থকা বেজীৰে নখটোৰে ই মানুহক আধা বা তাতোকৈ বেয়া বিষ ভালদৰে কামোৰিব পাৰে। ছোৱালী দেখা পোৱা নাছিল, ৰিফ্লেক্টৰ এটা ছিটিকি থোৱা আছিল, আৰু জম্বিবোৰৰ পৰিৱেশৰ উষ্ণতা দুই ডিগ্ৰী ঠাণ্ডাও বেছি।
  বেশ্যাগৰাকীক এফালে পেলাই দি ৰুডলফ ৰেগানে হুৰহুৰাই মাতেৰে ক"লে:
  - আঁতৰি যা, মোৰ শুবলৈ মন গৈছে। হয়, আৰু আপুনি ডাঙৰ বিচনাখনৰ ওচৰলৈ মাৰ্চ কৰে!
  - ইচ্ছামতে মাত্ৰ টকা দিয়ক! - ছিন্নভিন্ন বেশ্যাবোৰে চিঞৰি উঠিল।
  - তুমি যথেষ্ট নিপুণ নহয়, আধা মাৱাৰ তোমাৰ বাবে যথেষ্ট! - ৰুডলফ ৰেগানে উত্তৰ দিলে, আৰু তাৰ পিছত কষ্টেৰে নিজকে বুৰবুৰণিৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলে। - তোমাৰ ইচ্ছামতে! কিন্তু এয়া ডকাইতি।
  - কি পৰিকল্পনাত? - আচৰিত হৈ পৰিল সৈনিক বেশ্যা।
  - তোমাৰ এটা ভাল কাম আছে। - ৰুডলফে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। - উপভোগ আৰু সমৃদ্ধ, আৰু মই নৰকৰ দৰে লৰচৰ কৰিম! জেনেৰেলজনে আচলতে লৰচৰ কৰিলে, তেওঁৰ দুটা চিবুক কঁপি উঠিল।
  - উলংগ নহ'বা! - বেশ্যাবোৰে হতাশাত চিঞৰি উঠিল (আৰু নৈতিকতা সোমোৱালে কি লাজ লাগে!)। - মই আৰু এজন ক্লায়েণ্ট বিচাৰি যাম!
  - কিন্তু মনত ৰাখিব, আমাৰ নাৱিকসকল মেজাজী। - ৰুডলফ ৰেগানে এক অস্পষ্ট ভাবুকিৰে মন্তব্য কৰিলে।
  ইতিমধ্যে কমছমোল ছোৱালীকেইজনীৰ ওচৰত আছিল। জম্বিটোৱে যোদ্ধা গালিনাৰ ওপৰত হেলান দি তাইৰ কান্ধত মূৰটো থৈ দিলে। মৃত বিষয়াজনে তাইৰ ৰেচমী সুগন্ধি চুলিত গালখন হেঁচা মাৰি ধৰিলে , তাইৰ মূৰৰ ওপৰত চুমা খালে। ঠাণ্ডা ওঁঠ দুটাই অপ্ৰীতিকৰভাৱে তেওঁৰ চুলিখিনি জ্বলাই দিলে, বিষয়াজনে মৃতদেহৰ গোন্ধ লৈছিল।
  - বেক অফ! - খঙাল মাৰ্গাৰিটাই ভয়ংকৰভাৱে উচ্চাৰণ কৰিলে।- মইও এজন প্ৰেমিক বিচাৰি পালোঁ।
  - মই তোমাক ক্ষুন্ন কৰিব বিচৰা নাছিলো! তোমাক মাত্ৰ গুৰিৰ দৰে দেখা যায়। - যুক্তিবাদী মৃতদেহৰ আভাসই হিচকিবলৈ ধৰিলে।
  আমি মুখা পিন্ধি যুঁজিম। আমি যে ছোৱালী সেই কথা কোনেও দেখা উচিত নহয়। - তাইৰ বন্ধু অৰোৰা ফায়াৰফায়াৰে এটা উদ্দীপক থকা ফ্লাস্ক এটা উলিয়াই আনিলে। তাই দুটামান চুমুক মাৰিলে। ফ্লাস্কটো বিশেষ ধূৰ্ত নহয়, একৰ্ডিয়নেৰে তৈয়াৰী, যাতে ইয়াত বতাহ নাছিল। গতিকে জীৱনদায়ক তৰল পদাৰ্থটো নিজেই ম্যাদ উকলি যায়। ৱাৰিয়ৰে নিজেই এটা টোকা - যোগ কৰিলে। - খালী হোৱাৰ লগে লগে ই সংকুচিত হয়: ফলত পানীত ছিটিকি নাযায়, আপুনি নিৰৱে লৰচৰ কৰিব পাৰে।
  আন দিশত শব্দবোৰো বেলেগ, বধিৰ, যেন শক্তিহীন। বাজি থকা ছোৱালীৰ দৰে মাতবোৰ যেন হুৰহুৰাই। ঢৌবোৰ আন্ধাৰত ক"লা কম্বলৰ দৰে যাৰ পোহৰ কেতিয়াবা জিলিকি উঠে, প্ৰায় বৰ্গক্ষেত্ৰৰ মাছে মুখৰ পৰা কিবা এটা থু পেলাবলৈ চেষ্টা কৰে। ইয়াত পানীৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল এটা উজ্জ্বল চিলোৱাট, আৰু অৰোৰাৰ বিস্ফোৰণে প্ৰায় আধালৈ কাটি পেলালে। এই মাছৰ পাখি চোকা আৰু ইয়াৰ ওপৰত আঘাত পাব বিচৰা নাছিল।
  কমছমোল ছোৱালীবোৰ দেখা নাযায়, নাওখনে স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে ৰং সলনি কৰি সাগৰৰ দৃশ্যলৈ লয়, ঠিক যেনেকৈ সাজ-পোছাকত কেমেলিয়নৰ গুণ দেখা যায়। ছদ্মবেশটো নিখুঁত। বিশেষকৈ নাৱিকসকলে কেনেকৈ মিউটেণ্ট মাছ ধৰে সেয়া দেখা যায়। তেওঁলোকে অতি সহজভাৱে কৰে: প্ৰথমে ৰবৰটো ডুবাই দিয়ে, ইঞ্জিনৰ তেল আৰু গেছলিনেৰে ডাঠকৈ তেল দিয়ে: গোন্ধটো বহু দূৰলৈ বিয়পি পৰে। নিগনি কচ্ছপে তাক ভাল পায়, তাই সাধাৰণতে তেঁতেলীৰ দৰে ৰসায়ন বিজ্ঞান খায়। ধৰিছে, গিলিছে, হুকত আঁকোৱালি লৈছে। সঁচা কথাটো হ"ল এই গোবৰ খাব নোৱাৰি৷ কিন্তু জীয়াই থকা লোভনীয় বস্তুটো বেয়া নহয়। ডাঙৰ মাছে ইয়াক চেপি ধৰে, কেতিয়াবা ডলফিনৰ আকাৰৰ। ইয়াৰে কিছুমান খাব পৰা আৰু আনকি সুস্বাদু খাদ্য বুলিও গণ্য কৰা হয়।
  বিষাক্তও আছে যদিও অভিজ্ঞ ৰান্ধনীয়ে সেইবোৰ নিষ্ক্ৰিয় কৰিবলৈ সক্ষম হয়, আৰু ইয়াৰ ফলত সেইবোৰ আৰু অধিক ব্যয়বহুল হৈ পৰে। বিশেষকৈ পান্না কাৰ্প মাছ কেৱল তেজস্ক্রিয় ৰেডিকেল হ্ৰদতহে পোৱা যায়, যিদৰে ইয়াক বৈকালৰ লগত সুৰ মিলাই কোৱা হৈছিল, এতিয়াহে ই প্ৰদূষিত হৈছে। ইউৰেনিয়ামৰ সৈতে দাগ পৰা পান্না কাৰ্পৰ ফলত ড্ৰাগছৰ মদ্যপান হয়, মই সঠিকভাৱে ভাজিম, এমিনিটৰ ভিতৰতে ভুল হ"লে এজন গোৰ্মেটৰ যন্ত্ৰণাদায়ক মৃত্যু হ"ব। আৰু এনে "গ্লিচ" অস্বাভাৱিক, ৰং উজ্জ্বল, আনকি আপুনি এইটো ব্লকবাষ্টাৰত দেখা পাব। অতি লাভজনক মাছ ধৰা, মেটা-অৰ্ধ-মাৰাত্মক মিউটেণ্ট, পান্না আৰু তেজস্ক্রিয়, খোৱাৰ সময়ত বিপজ্জনক, আৰু একে সময়তে, তেওঁলোকে জ"নৰ বাহিৰত কেটফিছ হিচাপে ডাঙৰ কাৰ্প প্ৰজনন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, কিন্তু তাতেই ইহঁতৰ মৃত্যু হৈছিল।
  এই কথা দেখি ছোৱালীকেইজনীয়ে বন্দুক তুলি ল"লে। মাৰ্গাৰিটা হঠাতে পিছুৱাই গ"ল; মোৰ কাণত এটা পাতল চিঞৰ বাজি উঠিল:
  - জাহাজলৈ চাৰিশ মিটাৰ।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে আনন্দিত হৈ উত্তৰ দিলে:
  - আমি আমাৰ ঘনিষ্ঠতা অব্যাহত ৰাখিছো।
  অৰোৰা আৰু মাৰ্গাৰিটাৰ চকুৱে আন্ধাৰত দেখা পোৱাৰ লগতে মেকুৰীৰ চকুও দেখা পাইছিল, যদিওবা ভাল নহয়। জাহাজখনত অলপ বেছি মানুহ আছিল, ভাড়াতীয়া মাছমৰীয়াকে ধৰি প্ৰায় পঁত্ৰিশজন মানুহ আছিল, বহুতেই মদ্যপান কৰিছিল। জম্বিয়েও নিজৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক লক্ষ্য কৰি লৈছিল, প্ৰাক্তন দোষী বিষয়াজনৰ হাতত চাইলেন্সাৰৰ সৈতে মেচিনগান আছিল।
  সি চুমা এটা লৈ মনে মনে চেফটি কেচটো ক্লিক কৰিলে, নাইট-গ্লাছটো অন কৰিলে। বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁ ৰবৰৰ চকুৰ কাপটো মুখত ধৰি ৰাখিছিল যাতে সেউজীয়া ৰঙৰ জিলিকনিৰে নিজৰ স্থান দৰ্শকক নিদিয়ে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কম্পিউটাৰ অপটিক্সৰ জৰিয়তে প্ৰতিপক্ষক চাইছিল। তাই লগে লগে লক্ষ্যবোৰ ঠিক কৰি দিলে, সৰ্বোচ্চ গুলীৰ হাৰত স্থাপন কৰিলে: প্ৰতিটো খনিৰ বাবে এক হাজাৰ পাঁচশ গুলী। একে সময়তে ছোৱালীকেইজনীয়ে ভুক্তভোগীক বিতৰণ কৰিলে, একেলগে চৌত্ৰিশজন মানুহক আঁতৰাই পেলোৱাটো প্ৰয়োজনীয় হৈ পৰিল। কম্পিউটাৰে কেনেকৈ আৰু কাৰ ওপৰত শ্বুটিং কৰিব লাগে তাৰ ইংগিত দিলে।
  সৈনিক পৰ্যবেক্ষকজনে বেৰৰ ফেনৰ ওচৰত থিয় হৈ চিগাৰেট খাইছিল আৰু মাজে মাজে ফ্লাস্কৰ পৰা হুইস্কিৰ চুমুক দিছিল।
  - আমেৰিকানসকলে অসাৱধানতাৰে সেৱা আগবঢ়াইছে! - অৰোৰাই লক্ষ্য কৰিলে আৰু মাতত বিষ লৈ দুৰ্নীতিপৰায়ণভাৱে যোগ দিলে। - এয়া তেওঁলোকৰ পচি যোৱা উদাৰ গণতন্ত্ৰৰ ফল।
  - আমাৰ চিন্তা ভাল! মাৰ্গাৰেটে মুখখন কুটিলে। - বিশেষকৈ যিসকলক সেনাবাহিনীত নিযুক্তি দিয়া হৈছিল, যিসকল স্লাভিক মূলৰ নহয়?
  - মদ খাবলৈও মূৰ্খ নহব! - কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে নাক ঘঁহিলে। - খজুৱতি হয়, হয়তো বৰষুণ দিবলৈ। বা হয়তো ডাঙৰ হিট!
  - খুলি দিম! তৃতীয় ৰাইচৰ বিৰোধী... - Zombie দোষী ফুচফুচাই ক'লে।
  - সাধাৰণতে ধূমপান কৰিলে প্ৰতিক্ৰিয়া লেহেমীয়া হয় আৰু চকু অন্ধ হৈ পৰে! মাৰ্গাৰেটে ক"লে। - মই ব্যক্তিগতভাৱে চিগাৰেট নিষিদ্ধ কৰিম।
  গ্ৰেণ্ড ডেষ্ট্ৰয়াৰৰ ষ্টাৰনত দেখা যায়, কেইবাটাও টুইন কুইক ফায়াৰিং বন্দুক, লিংকন ক্লাছৰ - কাষতে চিটত দুজনমান গুনাৰ। বাকী দুজন মাছ ধৰাত নিয়োজিত। ষ্টাৰবোৰ্ডৰ ফালে যোৰযুক্ত "গ্ৰ'ব'ডন"। আৰু তাৰ পিছত এজন আমেৰিকান নিগ্ৰোৰ দৰে "মোবাইল ফোন"ত কিবা এটা চাই গুচি গ'ল। আপাত দৃষ্টিত "পৰ্ণুখ", এক প্ৰকাৰৰ ভিডিঅ'। সাধাৰণতে বন্দুকবোৰ গুলিয়াই দিলে বিপদজনক হয়, "কৱচ"টোৱে শিলবোৰ ৰক্ষা কৰিব নে নকৰে সেয়া জনা নাযায়, আৰু ফুলিব পৰা নাওখন নিশ্চিতভাৱে ক্ৰান্তি।
  - গতিকে গ"লবোৰ বিতৰণ কৰা হ"ল। আমি ওচৰ চাপি আহোঁ। - অগ্নিময় চয়তানে ক"লে। - আদিম গৰুবোৰক আপত্তি কৰা দেখাব লাগিব।
  - সাপৰ দৰে লুকাই চুৰকৈ ওলাই যাওক! - মাৰ্গাৰিটাক সমৰ্থন কৰিলে, কঁকালত কুটিল।
  জম্বিয়ে বাকপটুতাৰে কথা ক"লে।
  সদায়ৰ দৰেই পৰ্যবেক্ষক ৰঙা চুলিৰ অৰোৰাই এস্কৰ্টৰ সৈতে ধনুৰ বন্দুকবোৰ লক্ষ্য কৰিলে আৰু এতিয়ালৈকে নিৰাপদ। কেইবাটাও মেচিনগান, গধুৰ, হয়তো পিকেএমতকৈও শক্তিশালী। আৰু তাৰ পিছত ক্ৰু, এজন ল"ৰা দেখা যায়, সম্ভৱতঃ এজন চীনা, এজন অতি টেনচন, আনকি নাৰ্ভাছ চেণ্ট্ৰি। সম্ভৱতঃ, ইয়াত নতুনজনেই তেওঁ কেনেকৈ টানিছিল। ওচৰতে এজন বিষয়া, আকস্মিকভাৱে ৰেলিঙত হেলান দি, এণ্টিনা লৈ ৰেডিঅ" অপাৰেটৰ এজন তেওঁৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল।
  লক্ষ্য আবণ্টন কৰোঁ আহক! - পলি অফাৰ, চ্যুইংগাম অৰোৰাৰ সৈতে খেলা।
  - মই সোঁফালে আগবাঢ়িম, আপুনি বাওঁফালে এটা বৃহৎ ভূখণ্ড দখল কৰিব! - মাৰ্গাৰিটাই হাতৰ ধাৰে ডিঙিৰ ওপৰেৰে দৌৰাই দিলে।
  ফুলি উঠা নাওখন দুভাগ হৈ গ"ল, ছোৱালীকেইজনীয়ে ঘূৰি গ"ল।
  - মেচিনগানাৰবোৰ ঝাড়ু দিম! অৰোৰাই দাঁত দুটা জিলিকি উঠিল।
  - আৰু মই গুনাৰ! মাৰ্গাৰেটে খিকিন্দালি কৰিলে।
  ধ্বংসকাৰীখন কোনো কাৰণতে সৰু নহয় আৰু হঠাতে ইয়াত ভাঙি, বাধা দি কেবিনত পৰি যোৱাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। কমছমোল ছোৱালীকেইজনীয়ে নাৰ্ভাছ অনুভৱ কৰিলে, হত্যাকাণ্ডৰ অভিজ্ঞতা বৰ সৰু নাছিল যদিও সকলো একেই, তেওঁলোকৰ হৃদয়খন খৰধৰকৈ ধপধপাই উঠিবলৈ ধৰিলে, তেজ নিৰ্গত হোৱাৰ বাবে মূৰবোৰ কোলাহলপূৰ্ণ হৈ পৰিল।
  নিজকে শান্ত হৈ শীতলভাৱে কাম কৰিবলৈ মানসিক আদেশ দিয়ে। অভিজ্ঞ যুঁজাৰু বা চিকিৎসকেও এই কাম কৰিব নোৱাৰে, কিন্তু নাড়ী শান্ত হয়। চোকা কাণে কথা-বতৰাবোৰ তুলি লয়, কাৰণ সকলো য়েংকি দেখা নাযায়, কিন্তু একেলগে আঁতৰাই পেলাব লাগিব।
  বিশেষকৈ ওপৰৰ অধিগাঁথনিত কোন। তাত আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকক কাৰ্ডত কাটি পেলোৱা হয়। হয়, আনকি আদিম মূৰ্খৰ মাজতো। কিমান অৱক্ষয়ী য়েংকিছ, ছোভিয়েট ৰাছিয়াৰ বিৰোধী। গতিকে শক্তিশালী আমেৰিকান শব্দ ইতিমধ্যে শুনা গৈছে। পাঁচজন সৈনিকৰ দৰে, আৰু তেওঁলোককো আঁতৰাই পেলাব লাগিব।
  - মাথোঁ এনে লাগে যেন আমাৰ এটা সাধাৰণ অপাৰেচন হৈছে! মাৰ্গাৰেটে লক্ষ্য কৰিলে। - আৰু তেনেকৈয়ে অপ্ৰয়োজনীয় শব্দৰ পৰা আঁতৰি থাকক যে কোনো অসুবিধা নহ"ল!
  - আমি ভেঙুচালি বজ্ৰপাতৰ ৰজাৰ ভূমিকাত আছো! কেৱল ইয়াত আমি য়েংকিছক পৰাস্ত কৰিলোঁ। যদিও সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে এনে শীতল একচন ছবিৰ শ্বুটিং কৰা দেশখন আমাৰ মিত্ৰ আৰু ঘনিষ্ঠ বন্ধু হ"ব লাগে। - Komsomol সদস্য অৰোৰাই তাইৰ ভ্ৰু বলিৰেখা, এটা বিশেষ ভয়ংকৰ মোড়ত.
  - যদি মোৰ জন্ম ইউ এছ এছ আৰত হোৱা নাছিল তেন্তে মই আমেৰিকাত জন্ম লোৱাটোৱেই পছন্দ কৰিলোঁহেঁতেন। আমেৰিকাৰ সভ্যতা সমগ্ৰ বিশ্বৰ শ শ সংস্কৃতি! - মাৰ্গাৰিটাই কাৰোবাক জোকাই, দীঘল জিভা দেখুৱালে।
  - শক্তিশালী প্ৰতিদ্বন্দ্বীৰ ওপৰত জয়লাভৰ বাবে সাধাৰণতে অধিক খৰচ হয়, কিন্তু আপুনি ইয়াক বিনামূলীয়াকৈ নিদিয়ে! অৰোৰাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে।
  - ভূত আৰু ট্ৰলৰ বিৰুদ্ধে মহাযুদ্ধৰ বাহিৰে, যাৰ ফল হেৰাই গৈছিল। মাৰ্গাৰেটে জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - অস্থায়ীভাৱে! - কঠিনভাৱে অগ্নিময় চয়তানক কাটি পেলাওক।
  ছোৱালীবোৰে ডাঙৰ ৰিস্ক লৈছিল। সেইবোৰ লক্ষ্য কৰক, গধুৰ মেচিনগানে লগে লগে কাম আৰম্ভ কৰিব। কামানতকৈও বিপদজনক, লক্ষ্য কৰিবলৈ বেছি নহ"লেও সময়ৰ প্ৰয়োজন। লগতে, আটাইবোৰৰ পিছতো য়েংকিছৰ হাতত কম্পিউটাৰ আছে, লগতে নাইট ভিজন ডিভাইচো আছে। আৰু তেওঁলোকৰ গ্লেমাৰাছবোৰ ৰোল আউট কৰিবলৈ কিমানটা খোলাৰ প্ৰয়োজন? তাৰ পিছত অন্ধ গুলীচালনা কৰিও, বা আটাইতকৈ শক্তিশালী ৰাডাৰ অন কৰিও সেইবোৰ ডুবাই পেলাব পাৰি। হয়, আৰু এটা স্পটলাইট, আপুনি অস্পষ্ট কিবা এটা দেখিব পাৰে, বিশেষকৈ, জম্বি। এই ল'ৰাটোৱে কমছমোলৰ চোৰাংচোৱা বিষয়াসকলৰ মুখা খুলি পেলায়। ওপৰত আন এটা টাইপৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল, মুখখন নীলা ৰঙৰ দৰে ৰং কৰা, মাছমৰীয়াসকলৰ ওচৰলৈ গ"ল।
  আমি আকৌ বিপদত পৰিছো! - মাৰ্গাৰিটাৰ মাতত চিন্তা আছিল।
  - আমি সকলোৰে ফটো একেলগে তুলি লম! পাঁচ চেকেণ্ডৰ কথা! অৰোৰাই তাইৰ ষ্টিমুলেণ্টৰ চুমুক এটা খালে। তাই কঁকালেৰে তাইৰ সংগীক ঠেলি দিলে। - হয়, আৰু তুমি পান কৰা!
  কাষৰ ওচৰতে পোহৰৰ ফিটা এটা আছে যদিও এইটো কোনো সমস্যা নহয়।
  মাৰ্গাৰিটাই কয়, বা সঁচাকৈয়ে ক'বলৈ গ'লে, জম্বিবোৰক আদেশ দিয়ে:
  - আদেশ অবিহনে গুলী চলাব নালাগে।
  - শুনা মেম! - উত্তৰ "দোষী পুতলা".
  এতিয়া সকলো লক্ষ্য বন্দী হৈছে আৰু ইয়াত ভাগ্য। "মাছমৰীয়া" সকলৰ জাহাজত মই ৰুবিৰে জিলিকি থকা এটা জন্তু উলিয়াই আনো: এটা অলৌকিক মাছৰ পেষ্ট। আনকি চাৰিজন ল"ৰাইও লুকাই থকাৰ পৰা হেলান দিলে, এতিয়া সকলো টাৰ্গেট বন্দী হৈ গৈছে।
  - সময় হ'ল! হাইপাৰভলি! - অৰোৰা ফুচফুচাই কয়। - তাই থিয় দি ভাল পায়।
  মেচিনগানে ঢৌৰ ছিটিকনিটোক নিৰৱে কোবাইছিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ গুলীচালনা সম্পূৰ্ণৰূপে বন্ধ হৈ পৰিছিল। এক চেকেণ্ডত পঁচিশটা গুলী বিস্ফোৰণ হয়, আৰু দুটাত পঞ্চাশটা গুলী। আৰু এবাৰতে ছয়চল্লিশজন মানুহক আঁতৰাই পেলাব লাগিব। মিছ আৰু অনিবাৰ্য ডাবিঙৰ সৈতেও সম্পূৰ্ণ ছুইপৰ বাবে দুছেকেণ্ডেই যথেষ্ট। মাত্ৰ গুলীৰ গতিৰ পাতল হুইচেল এটা, আনকি শ্বাটাৰবোৰো ক্লিক কৰা নাছিল। হাত চাপৰিবোৰ কষ্টেৰে অনুভৱ কৰিব পৰা যায়, মাত্ৰ গুদটো কান্ধত অলপ তললৈ হেঁচা মাৰি ধৰা হৈছে।
  - ইলেক্ট্ৰ'মেগনেট আৰু ত্বৰণৰ অৰ্থ সেইটোৱেই! - অগ্নিময় চয়তানে প্ৰশংসাৰে ক"লে।
  - আৰু লগতে আমাৰ সামৰ্থ্য! মাৰ্গাৰেটে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। - মহান সৃষ্টিকৰ্তালৈ প্ৰশংসা!
  - ভগৱানে দিয়া নাই বিজ্ঞান! অৰোৰাই আপত্তি কৰিলে।
  যদিও তেওঁলোকে বিভিন্ন বিন্দুৰ পৰা আঘাত কৰিছিল, তথাপিও তেওঁলোকে যথেষ্ট কথা ক"ব পাৰিছিল, আনকি মিনি ৱাকি-টকিৰ জৰিয়তে বহু দূৰৈত।
  - কোনেও সীমাৰ ওপৰেৰে নাযাব, নামিবলৈ আৰম্ভ কৰোঁ! - কমছমোল যোদ্ধাজনে আদেশ দিলে।
  ধেমেলীয়া কথা যে সকলো পেৰাট্ৰুপাৰ তিনিজন মানুহ, দুগৰাকী কমছমোল ছোৱালী আৰু এজন জীৱিত দোষী মৃতদেহ। মহিলা ৰেঞ্জাৰসকলে টাৰ্গেট ডিজাইনেটৰ নিক্ষেপ কৰি আছে। ইয়াত আপুনি দেখিব পাৰে যে আৰু তিনিজন কৃষ্ণাংগ ওলাই আহিল।
  - ভগৱানে মোক ক্ষমা কৰিব! - ধৰ্মপৰায়ণ মাৰ্গাৰিটাই ফুচফুচাই ক'লে, যোদ্ধাসকলক এখন উন্নত পৃথিৱীলৈ পঠিয়াই দিলে।
  জম্বিয়ে মাত্ৰ দুটা গুলিয়াইছিল যিবোৰে কাষত ধূমপান কৰিছিল আৰু দূৰলৈ উকি মাৰিছিল। ইয়াত সাধাৰণতে প্ৰশংসা কৰিবলগীয়া কিবা এটা আছিল, আৰু বন্ধুত্বপূৰ্ণ বন্দৰত জিৰণি লোৱা নাৱিকসকলক কোনে নিন্দা কৰিব।
  চকুৰ কোণৰ পৰা ওলাই মাৰ্গাৰিটাই খালী মূৰৰ পৰা উৰি ওলাই অহা ৰক্তাক্ত ডাৱৰবোৰ লক্ষ্য কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  - হিচাপ আহি আছে! - ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰে কয়। - একাউণ্ট খুলিছে!
  - এটা চেকেণ্ডো নষ্ট নকৰা যেন লাগিছে! অৰোৰাই আদেশ দিলে।
  ধ্বংসকাৰী বৰ্ডখন নিমিষতে স্কাউটৰ সন্মুখত উঠিল। ডেকত কেৱল মৃতদেহ, অভ্যাসত নিস্তব্ধ নহয়, কেৱল দৈযুক্ত মাছেহে ঠেংখন কাষত কোবাই আছে।
  আকৌ আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় ঠাইত সাৰ পাই উঠিলোঁ। কমছমোলৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে খৰখেদাকৈ উঠি জপিয়াই উঠি আকৌ দৌৰি যায়। আনকি ব্ৰেকফাষ্ট কৰিবলৈও দিয়া নহ"ল, সেয়েহে গৰম বালিত খালী ভৰিৰে ভোকত এৰি দিলে। গতিকে আকৌ দৌৰা আৰু লেহেমীয়া নকৰিব। দেখাত তেওঁলোকে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিব লাগিব...
  অৰোৰাই তাইৰ বন্ধুক উৎসাহিত কৰিলে:
  - নাকটো ওপৰলৈ তুলি ৰাখা, তুমি শীতল ছোভিয়েট মহিলা! তেতিয়া আমি টেংকৰ তলত ভাঙি নাযাওঁ!
  মাৰ্গাৰেটে তীব্ৰভাৱে মুখখন ক"লে:
  - হয়, ভাঙিবলৈ ভবা নাছিলো! - আৰু এনে প্ৰকাশৰ দ্বৈত অৰ্থ বুজি তাই বুজাই দি আৰু ক"লে। - আৰু তাতোকৈ বেছি বেণ্ড!
  কমছমোল যোদ্ধাসকলে নিজকে কাষত পুতি পেলালে। ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে ষ্টাৰনে ইতিমধ্যে ম্লান পোহৰটো বন্ধ কৰি দিলে। ছোভিয়েট স্কাউটসকলে ভেলক্ৰ" বুট ব্যৱহাৰ কৰি স্পাইডাৰ-মেনৰ দৰে বগাই যায়। মাৰ্গাৰিটাই "বেলেষ্ট"কো সহায় কৰে: এটা জম্বিয়ে প্ৰায় ডিঙিৰ স্ক্ৰাফৰ দ্বাৰা টানে। ভাল কথা এই মানুহজন ডাঙৰ নমুনাৰ নহয়। ইয়াত তেওঁলোক ডেকত আছে। যুঁজাৰু এজনে মূৰটো ওপৰলৈ তুলি লয়, কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে বুমেৰাং ডিস্কেৰে তেওঁক কাটি পেলায়।
  - শান্ত কুটিল! - তাই তাক কয়।
  সিহঁতে খৰধৰকৈ সোমাই আহিল, একে সময়তে নাওবোৰ আঠা লগাই দিলে। এতিয়া সকলো শুদ্ধ! গোটেই ডেকখন সৌন্দৰ্য্যৰ বন্দুকৰ তলত। ইয়াত দুজন নাৱিকে হেলান দি ওলাই আহিল, আধা চেকেণ্ড আৰু মূৰত ফুটা হৈ গ"ল, তেওঁলোকে মাত্ৰ লৰচৰ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  - শত্ৰুক বন্দুকৰ গুলীত ৰাখোঁ! আৰু এতিয়া মনে মনে সকলো আঁতৰাই পেলাওক! অগাস্টিনে আদেশ দিলে। - সাধাৰণতে তাই জ্যেষ্ঠ সেনাধ্যক্ষৰ ভূমিকা গ্ৰহণ কৰিছিল, অত্যধিক "দয়ালু" আৰু ধৰ্মীয় মাৰ্গাৰিটাই কিবা এটা গোলমাল কৰিব বুলি ভয় কৰিছিল। কোৰ্শ্বুনোভাই এই কথা লক্ষ্য নকৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। তদুপৰি ছোভিয়েট মাৰ্শ্বালৰ এজনে কোৱাৰ দৰে - দুজন মানুহ ডিটেচমেণ্ট নহয়, তিনিজন কোম্পানী নহয়!
  মাৰ্গাৰিটাই বুটজোৰ খুলি বেকপেকত ভৰাই খালী ভৰিৰে কাষেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল। খৰধৰকৈ তাই কোঠাটোত লুকাই থকা মেচিনগানাৰজনক খুলি দিলে, যেন সি এতিয়াও কি হৈছে গম পোৱা নাছিল। কমছমোল ছোৱালীকেইজনীয়ে পিঠিৰ পিছফালৰ পৰা নিজৰ আচৰিত মেচিনগানবোৰ টানিলে, হাঁহিলে, এজনে গোটেই আইলেণ্ডটোলৈ লক্ষ্য কৰিলে, গোটেই আইলেণ্ডটো পৰিষ্কাৰ কৰাটো প্ৰয়োজনীয়।
  অৰোৰাই হঠাতে অলিম্পিক স্প্ৰিণ্টতকৈ বেছি বেগেৰে দৌৰিলে। এক-দুটা আৰু তাই ধনু বন্দুকৰ ওচৰত। প্ৰায় বাৰজন যোদ্ধা আছে, আধা "আশ্ৰয়"ত থিয় হৈ আছে, আন কিছুমান কাৰ্ডত কাটি দিয়া হৈছে। তেওঁলোকৰ লগত দুগৰাকী বেশ্যা আছে। ছোৱালীবোৰৰ বাবে দুখৰ কথা, কিন্তু এনেকুৱাই এগৰাকী বেশ্যাৰ তিক্ত ভাগ্য। পেমেন্ট পৃথক, আৰু ডিচছেম্বলি পাইকাৰী। অৰোৰাই চুটি বিস্ফোৰণেৰে সকলোকে কাটি পেলায়, এটা নিৰৱ অস্ত্ৰৰ পৰা। ইয়াত তাইক কলিমেটৰ চাইটৰ প্ৰয়োজন নাই, আৰু সেয়েহে বেকলাইট আছে, আৰু নাৱিকসকলে পিছফালৰ পৰা আক্ৰমণৰ আশা নকৰে। হয়, সাধাৰণতে মহান অহংকাৰে এটা ভূমিকা পালন কৰে: কোনে সৈনিক আৰু নাৱিকেৰে ভৰা ধ্বংসকাৰী জাহাজ এখনক আক্ৰমণ কৰিবলৈ সাহস কৰে।
  - সোঁফালে থকা আইলেণ্ডটোৰ পৰা শিয়ালৰ দৰে খোজ কাঢ়ি যোৱা! অৰোৰাই মৃদুভাৱে গুণগুণাই উঠে। - জম্বি থিয় হওক, সি মাত্র তার চীনা বুট সঙ্গে আউট দিব.
  - নিশ্চয়, মই নিজেই চাফা কৰি দিম। মাৰ্গাৰিটাই উত্তৰ দিয়ে।
  ছোৱালীকেইজনীৰ গতিবিধিৰ কাম অসংখ্য ভাৰ্চুৱেল মেচিনত কৰা হৈছিল, তেওঁলোকক জাহাজ, টেংক ধৰিবলৈ, লেবিৰিন্থ, ধুমুহাৰ বিমানত যুঁজিবলৈ, বিস্ফোৰক স্থাপন কৰিবলৈ শিকাইছিল।
  হয়, এই কল্পনাতীত ভৱিষ্যতৰ দৃষ্টিভংগীত আন এখন পৃথিৱীৰ পৰা এনে এক ভুৱা বা প্ৰকৃত স্মৃতিৰ উন্মেষ ঘটে।
  ইচ্ছা কৰিলে স্কাউটসকলে "জি-২"ক প্ৰতাৰণা কৰি ব্ৰিটিছ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়লৈ বিস্ফোৰক আনিব পাৰে, আৰু আন বহু কাম কৰিব পাৰে। গতিকে এতিয়া মাৰ্গাৰিটাই গাৰ্ডৰেলৰ মাজেৰে আগবাঢ়ি গ"ল, অনুকূল কোণৰ পৰা দ্ৰুতগতিত গুলীৰ তললৈ যোৱা পথবোৰ লৈ গ"ল। দুটামান ক"লা, আৰু এটা হালধীয়া ওপৰলৈ আহিল। মাৰ্গাৰিটাই ওচৰলৈ মিছ কৰিলে। তাৰ পিছত আৰু পাঁচজন। তাৰ পিছত এবাৰ চুটি শাৰী এটাই সকলোকে শুই দিলে।
  - সকলো সহজ হ'ব! - তাই উত্তৰ দিলে। কিয় জানো বিবেক পিছুৱাই গ"ল, নিজৰ কাম যিমান পাৰি সিমান ভালকৈ কৰাৰ ইচ্ছাৰ প্ৰতি আকৰ্ষণ গঢ় লৈ উঠিল।
  . অধ্যায় #৬
  এগৰাকী কমছমোল ছোৱালী টেংকত দৌৰি গ"ল, গতিকে আৰু সাতজন যুঁজাৰু বিমান আছিল। নাকলৈ দৌৰি যোৱাৰ পিছত সেইবোৰ খুলিলোঁ, কিন্তু সিফালৰ পৰা। জম্বিয়ে আদেশ দিয়াৰ পিছতো থিয় হৈ নাথাকিল, কিন্তু ডেকৰ কাষেৰে ষ্টাৰনৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল, কিন্তু ভাগ্য ভাল যে তেওঁ দেখা নাপালে।
  মাৰ্গাৰিটাৰ নাকৰ ওচৰলৈ গৈ তাই আৰু চাৰিটা ৰাখিলে, যিহেতু সিহঁতে আলিংগন কৰি খোজ কাঢ়িছিল, আনকি চুমা খাই থকা যেন লাগিছিল।
  - মই দুৱাৰৰ ওচৰলৈ গ"লোঁ! - স্বর্ণকেশী টার্মিনেটৰ নিক্ষেপ.
  পিছ পৰি নোযোৱা অৰোৰাই নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - আৰু বন্দুকবোৰ ক্লিয়াৰ কৰিলোঁ।
  - য়েংকিছ ভিজা! মাৰ্গাৰিটাই জিভাখন উলিয়াই দিলে।
  - আৰু অতি ফলপ্ৰসূ! - অৰোৰাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ছিগাৰেটৰ টুকুৰা এটা তুলি লৈ এনেদৰে দলিয়াই দিলে যে ই পোনে পোনে আমেৰিকাৰ "ঈগল"ৰ ঠোঁটত পৰিল।
  - মই কাষৰ পৰা লৰচৰ কৰি আছো! - তাই লেকনিকলি এটা অগ্নিময় দানৱ দলিয়াই দিলে।
  সুন্দৰীবোৰ আগবাঢ়ি গ"ল। অৰোৰা প্ৰায় এজন কৃষ্ণাংগ ল"ৰাৰ মুখামুখি হ"ল। সি চিঞৰিবলৈ মন গ"ল, কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে চুমা এটাৰে তাৰ মুখখন ঢাকি দিলে:
  - শান্ত কিটি।
  - তুমি মোৰ ঐশ্বৰিক! - সি ক'লে।
  - তোমাৰ ওঁঠ ভাল আছে ল'ৰা, কিন্তু মোৰ সময় নাই। - এগৰাকী কমছমোল ছোৱালীয়ে নাকৰ ওচৰৰ ধমনী এখন আঙুলিৰে চেপি ধৰিলে। - কেতিয়াবা মোৰ দুখ লাগে যে মই টেনিছ চেম্পিয়ন হিচাপে কেৰিয়াৰ বাছি লোৱা নাছিলো। টকা, খ্যাতি, বহুত ধুনীয়া ল"ৰা আৰু কোনো হত্যাকাণ্ড নহ"লহেঁতেন৷
  ল"ৰাজনে পিছলৈ হেলান দিলে, মুখৰ পিছফালৰ পৰা জিভাখন ওলাই আহিল।
  ৰঙা চুলিৰ অৰোৰাই দম্পতীহালক আঁঠু লৈ আঁঠু লৈ অফহেণ্ড গুলী চলাই পৰৱৰ্তী ল"ৰাকেইটাক ধ্বংস কৰি পেলালে। আদেশ দিয়া হৈছে:
  - গালিনা এটা বৃত্ত বনাওক আৰু ষ্টাৰনৰ ওচৰ পাওক।
  - অৱশ্যে আমাৰ বাবে এইটোৱেই আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথা। - মিৰাবেলাৰ দ্বাৰা জাৰি কৰা হৈছে
  চেণ্ডেল লৈ কেন্দ্ৰটোৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈছিল এগৰাকী কমছমোল ছোৱালীয়ে, বাটত আৰু কেইজনমান উগ্ৰপন্থীক হত্যা কৰিছিল, বিশেষকৈ, তেওঁ ওপৰৰ অধিগাঁথনিৰ কাষেৰে দৌৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত গতি তাইৰ ফালে, দুটামান বুজিব নোৱাৰা কান্দোন, আনকি কাৰো গুলী চলাবলৈ সময় নাছিল।
  - আৰু বংশধৰসকলে কয়, গোবয়বোৰক খৰধৰকৈ চাকৰিৰ পৰা বৰ্খাস্ত কৰা হয়। মিছা কথা, চাগে!
  মেচিনগানে (সপোনত কথা কোৱা অস্ত্ৰ অস্বাভাৱিক নহয়, ই কি কৰিবলৈ সক্ষম, আপুনি কেতিয়াও নাজানে, অৱচেতন!) এই মন্তব্যক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে:
  আপোনাৰ পেছাদাৰিত্ব প্ৰশংসাৰ বাহিৰত।
  - হয়তো আৰু কিবা ক'ব পাৰিবা ! মিৰাবেলাই খালী ভৰিখনেৰে তললৈ নামি যোৱা, জ্বলি থকা লাইটাৰ এটাত ভৰি দিলে আৰু বিষত মুখখন কুটিলে।
  - তুমি নিজেই নিখুঁততা, তুমি নিজেই নিখুঁততা,
  হাঁহিৰ পৰা ইংগিতলৈকে প্ৰশংসাৰ বাহিৰত!
  শত্ৰুৰ লগত এটা অত্যাচাৰ, এটা ডাঙৰ ধৰ্মান্ধতা,
  আৰু সীহৰ বৰষুণ এটা নমাই আনিব, জ্বলি থকা ছাইৰ সৈতে - নাপালম!- মেচিনগানৰ চাইবাৰনেটিক যন্ত্ৰটোৱে ইয়াৰপিছটোত কোমলকৈ গাই গ"ল।
  - চতুৰতাৰে আপুনি হিটটো বিকৃত কৰে! মিৰাবেলাই হাঁহিলে (কিন্তু গীতটো ক"ত শুনিছিল মনত পেলাব পৰা নাছিল!) আৰু ঘাঁ হোৱা গোৰোহাটো ৰুক্ষ ধাতুটোৰ ওপৰত ঘঁহিলে।
  মেচিনটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - অনুষ্ঠানটোত হাস্যৰসৰ ভাৱ আছে। যোদ্ধাসকলৰ আত্মা বৃদ্ধি কৰিবলৈ!
  - আগতে ছবিবোৰ শীতল আছিল, যাতে প্ৰতিদিনে শক্তিৰ সৈতে আত্মা,
  কিন্তু কওকচোন কিহে উত্থাপন কৰিব, পৰ্ণ চিনেমা "ইমানুৱেল"! - মিৰাবেলাই হাস্যৰসেৰে উত্তৰ দিলে (আৰু ইমানুৱেল কোন, মোৰ মূৰত এনেকুৱা এটা প্ৰতিচ্ছবি ক'ৰ পৰা আহিল। হয়তো ইমানুৱেল শব্দটোৰ পৰা?)।
  আৰু ধেমালিটোত তাই হাঁহিলে।
  বেৰৰ ধাৰৰ ওপৰেৰে ওপৰলৈ উঠি ছোৱালীজনীয়ে কৌশলৰ উপসৰ্গটোত নিজকে কাটি চাৰিজন দুখীয়া মানুহক ধৰিলে।
  - দলটো সম্পূৰ্ণৰূপে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে! ভাল কথা যে তোমাৰ শেষ মুহূৰ্তটো সুখী হ'ব!
  অৰোৰাই মনে মনে জখলাৰ পৰা নামি যায়, চেটিঙলৈ যোৱা দুৱাৰৰ সন্মুখত স্থান লয়। ক্ৰিপছ আউট এটা বিশাল, এশ ষাঠি কিলোগ্ৰাম নিগ্ৰো। ওপৰৰ পৰা কমচমল ছোৱালী এজনীয়ে তেওঁৰ ওপৰত ওলমি আছে, কৰিডৰৰ কাষৰ বেৰত নিজৰ গুদটো থৈছে। গুণ্ডা, বিৰবিৰাই।
  - ফাকিউ! ইমান নিস্তব্ধ কিয়! - অৰোৰা - মন্দিৰত এটা বাটেৰে তাক প্ৰহাৰ কৰে। তাৰ পিছত তেওঁ মৃতদেহটো তুলি লয়, লাহে লাহে তললৈ নামিবলৈ দিয়ে।
  কাৰণ তোমাৰ ওচৰলৈ মৰম আহিছে! - তাই উত্তৰ দিয়ে।
  কমছমোল ছোৱালীজনীয়েও আমাক ইয়াত তললৈ নমাই নিদিলে, তাই বতাহৰ দৰে সোমাই গ"ল, শাৰী এটা, দুডজন তললৈ কাটি, যাৰ আধা শুই আছিল। মদৰ প্ৰচণ্ড গোন্ধটোৱে কৈছিল যে য়েংকিছৰ হাতত কিবা এটা উদযাপন কৰিবলৈ সময় আছে।
  সপোনটোৰ মাজত বাধা আহি পৰে, কম টিম্বাৰত ছাইৰেনে গৰ্জন কৰে। ভৰিত ৰবৰৰ চাবুক লৈ ছোৱালীকেইজনীক জগাই শাৰী পাতিবলৈ বাধ্য কৰা হয়।
  সিহঁতে সিহঁতক তুলি লৈ আকৌ বেণ্ডেজেৰে বান্ধি দিয়ে, আৰু ঠেলি দিয়ে।
  তাৰ আগতে অৱশ্যে খাদ্য দিছিল। আকৌ দাইল মিহলি কৰি বেছি সতেজ নহয় মাছ। কিন্তু এইটোত নিয়মতকৈও বেছি নিমখ দিয়া হৈছে। আপাত দৃষ্টিত ট্ৰফীৰ মাজৰ পৰা পুৰণি, মেয়াদ উকলি যোৱা টিনপাতৰ খাদ্য যৱত পেলাই দিয়া হৈছিল। আৰু বীজাণুনাশকৰ বাবে মাছত নিমখ দিলে। বন্দী কেডাৰসকলে এতিয়াও নাজীৰ বাবে মূল্য হেৰুৱাব পৰা নাই!
  তেওঁলোকৰ সৈতে অলেগ ৰাইবাচেংকোও হবল কৰে। যদিও টোপনিৰ বাবে যথেষ্ট সময় পোৱা যেন লাগে আৰু তাতোকৈ বেছি, কিন্তু আনন্দ নাই। বেদনাদায়কভাৱে সপোনটোৱে ল"ৰাটোক ক্লান্ত কৰি পেলালে।
  গতিকে তেওঁ এনেকৈ খোজ কাঢ়ে আৰু অনুভৱ কৰে, যেন মূৰত, নাজী পৰীক্ষাকাৰীসকলে তেওঁৰ মাজত প্ৰেৰণা যোগোৱা অদ্ভুত ভ্ৰমৰ ফলৰ স্মৃতিবোৰ টেপ কৰি আছে;
  ইয়াত সপোনত তেওঁ দিমিত্ৰীক দেখা পায়। দেখাত সেই পাতল আৰু ওখ ল"ৰাটোৰ দৰেই যিটো তেওঁলোকৰ লগত বেণ্ডেজেৰে বান্ধি থোৱা আছে, কিন্তু ওখ আৰু পেশীবহুল। অৱশ্যে মুখ আৰু নাম একে। লগতে এটা অদ্ভুত কাকতলীয়া। আৰু এই ল"ৰাটোৰ দুটামান সহজ যুঁজ হৈছিল, স্লোভেনিয়াৰ ল"ৰাৰ দলটোৰ বিৰুদ্ধে, আৰু তাৰ পিছত ৰোমানিয়াৰ বিৰুদ্ধে। দুয়োখন যুঁজেই দ্ৰুত নকআউট, আৰু প্ৰথম মিনিটতে! তৃতীয়খন যুঁজখন অধিক কঠিন আছিল। ক্ষীণ ইটালিয়ানজনৰ ডিফেন্স আৰু ভৰিৰ গতিশীলতা আছিল উৎকৃষ্ট। তেওঁ নিজকে লগে লগে নক আউট হ"বলৈ নিদিলে আৰু ভালকৈয়ে গুচি গ"ল। ডিমিট্ৰিৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে ভৰিৰে প্ৰথম ৰাউণ্ড শেষ কৰিলে...
  তাৰ পাছত দ্বিতীয় ৰাউণ্ডৰ ল"ৰাটোৱে নিজকে কঠিন আগন্তুকত দৌৰাৰ সম্ভাৱনাৰ প্ৰতি গুৰুত্ব নিদিলে, কেৱল দুয়োহাতৰ পৰা আঘাত নিক্ষেপ কৰি প্ৰতিপক্ষৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল। আৰু তেওঁৰ ফালে সঠিক আৰু দ্ৰুত প্ৰত্যক্ষ আঘাত পাইছিল, ঠিক চিবুকৰ বিন্দুত।
  প্ৰথমবাৰৰ বাবে যুৱ বক্সাৰজনে জোকাৰি গ"ল, কিন্তু এই কথাই দিমিত্ৰীক ক্ষুব্ধ কৰি তুলিলে। বাঘৰ দৰে জপিয়াই সোঁহাতেৰে প্ৰতিপক্ষক হুক কৰি দিলে।
  ভিছ-এ-ভিছ লৰচৰ কৰি আঁঠুত পৰিল... ৰেফাৰীয়ে নকডাউন গণনা কৰি সংকেত দিলে:
  - বক্সিং!
  ইটালীয়জনে যেন নিজৰ গতিশীলতা হেৰুৱাই পেলালে আৰু মন্দিৰ আৰু গালৰ হাড়লৈ দ্ৰুত ডিউচৰ পিছত পৰিল, আৰু ইমানেই আশাহীনভাৱে বাহু দুটা মেলি দিলে যে ৰেফাৰীয়ে গণনা কৰিবলৈও আৰম্ভ কৰা নাছিল, কিন্তু লগে লগে যুঁজখন বন্ধ কৰি দিলে। বেছিভাগেই স্কুলীয়া ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰে ভৰি থকা ষ্টেণ্ডবোৰে হুইচেল মাৰি গৰ্জন কৰিছিল। অৱশ্যে জনসাধাৰণৰ মাজত আছিল উচ্চ পদস্থ এছ এছ বিষয়া। পৰাজিত ল'ৰাটোক পাম্প কৰি উলিয়াই আনিবলৈ ধৰিলে, ছোৱালীজনীয়ে তাৰ গালত মালিচ কৰিলে আৰু ডিঙিত গুড়ি কৰিলে...
  আনকি দিমিত্ৰীয়ে ভয় খাইছিল:
  - মই তাক মাৰি পেলাইছো নেকি?
  কিন্তু এমিনিটমানৰ জোৰদাৰ হেতালি খেলাৰ পিছত ডেকা বক্সাৰজনৰ মুখখন গোলাপী হৈ পৰিল, আৰু তেওঁ চকু মেলিলে। সি মৃদুকৈ কিবা এটা বিৰবিৰাই উঠিল। দিমিত্ৰীয়ে তাক উঠিবলৈ সহায় কৰিলে আৰু ল"ৰাটোৱে বন্ধুত্বপূৰ্ণভাৱে আলিংগন কৰিলে।
  পাছলৈ অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে পৰিপাটিকৈ বক্সিং কৰিছিল, যুঁজবোৰ অপেশাদাৰী আছিল, চাৰিটা তিনি মিনিটকৈ.... ল"ৰাজনে তৃতীয় আৰু চতুৰ্থ ৰাউণ্ডত প্ৰথম দুজন প্ৰতিদ্বন্দ্বীক পঠিয়াইছিল। তৃতীয়টোৰ লগত টিংকাৰ কৰিবলগীয়া হ"ল... আৰু যদিও অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এক আচৰিত ডিফেন্স প্ৰদৰ্শন কৰি পইণ্টৰ ক্ষেত্ৰত আত্মবিশ্বাসেৰে আগবাঢ়িছিল, পঞ্চম ৰাউণ্ডটো নিযুক্তি দিয়া হৈছিল।
  কঁকাললৈকে উলংগ আৰু টেন কৰা ল"ৰাকেইটাৰ শৰীৰবোৰ ঘামত জিলিকি উঠিছিল, পেশীবোৰ কঁপি উঠিছিল আৰু শিৰা আৰু সিৰাবোৰ আৰু অধিক চোকাকৈ ওলাই আহিছিল। প্ৰতিদ্বন্দ্বী অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আগবাঢ়ি গ"ল, এই কথাটোৰ ওপৰত হিচাপ কৰি যে কাৰ্যকলাপৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁক এই ৰাউণ্ড দিয়া হ"ব। কিন্তু সাহসী অগ্ৰগামীজনে লক্ষ্য কৰিলে যে তেওঁৰ সমকক্ষ ইতিমধ্যে ভাগৰি পৰিছে, আৰু তেওঁৰ প্ৰতিক্ৰিয়া লেহেমীয়া হ"ল। তাৰ পিছত চিবুকৰ বাওঁফালে দ্ৰুত ফাল আৰু সন্মুখৰ পৰা অহা যান-বাহন। ডেকা প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনে বাকল মাৰি আগবাঢ়ি পৰিল... দেখাত নকআউট আছিল, গতিকে দহৰ গণনাত তেওঁ উঠিব পৰা নাছিল।
  তাৰ পিছত বিৰতি, এদিনতে তিনিখন যুঁজ কাপ ব্যৱস্থাত বহুত!
  দিমিত্ৰীয়ে নিৰ্দিষ্ট পৰিমাণৰ কটুক্তিৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ইয়াত পেছাদাৰীসকলে পোন্ধৰটা ৰাউণ্ড যুঁজে, আৰু প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ আগতে সময়সীমা একেবাৰেই নাছিল। বক্সাৰসকলে যুঁজিছিল যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকৰ এজন ক্লান্তিৰ বাবে ভাঙি নপৰে।
  ইয়াত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মাত্ৰ আংশিকভাৱেহে একমত হৈছিল:
  - জানেনে, এইটো পেছাদাৰী বক্সিং, মোৰ কেনেবাকৈ ভাল নালাগে। অপেশাদাৰী বক্সিঙত আপুনি কেৱল গ্ৰীডৰ চাৰিওফালে ঘূৰি থাকে, কিন্তু প্ৰ" বক্সিঙত অত্যধিক প্ৰমোটাৰৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। যেনে, এজন অতি প্ৰতিভাৱান বক্সাৰক যুঁজ নিদিয়াকৈ পচিব পাৰে। হয়, আৰু চেম্পিয়নসকলে অত্যধিক বিপজ্জনক প্ৰতিদ্বন্দ্বীক যুঁজ দিয়াৰ পৰা ৰক্ষা কৰাৰ সুযোগ পায়। উদাহৰণস্বৰূপে, কেৱল বিভিন্ন পলমৰ সহায়ত চুক্তি স্বাক্ষৰ কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰা।
  দিমিত্ৰীয়ে মুঠিটো জোকাৰিলে:
  - মাত্ৰ তাক চেষ্টা কৰিবলৈ দিয়ক!
  দুপৰীয়াৰ আহাৰ গ্ৰহণৰ সময়ত যুৱ খেলুৱৈসকলক মান্যভাৱে খুৱাই দিয়া হৈছিল... আনকি কমলা আৰু ডেজাৰ্টৰ বাবেও আছিল কল, নাৰিকল আৰু আম যিবোৰ আগতে ছোভিয়েট কিশোৰ খেলুৱৈসকলে চেষ্টা কৰা নাছিল।
  দেখাত প্ৰতিযোগিতাখনৰ নাজী আয়োজকসকলে দেখুৱাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যে থাৰ্ড ৰাইচ, সকলো ঠিকেই আছে, অতি সন্তুষ্টিদায়ক আৰু আপুনি বিলাসীতাৰ সামৰ্থ্য লাভ কৰিব পাৰে।
  ডিমিট্ৰি আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে প্ৰথমবাৰৰ বাবে নতুন শৰীৰত নাৰিকল আৰু কল, আৰু দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে আনাৰস চেষ্টা কৰিলে (বাৰু, ইউ এছ এছ আৰত কমলাৰ সৈতে মধ্য এছিয়াত নিজৰ খোৱাটো বহুত সহজ!)। ইয়াত ল'ৰাকেইটাই এটা মোটামুটি সাধাৰণ ভুল কৰিছিল - তেওঁলোকে অতিমাত্ৰা খাইছিল... আৰু দলটোত কোনো প্ৰাপ্তবয়স্ক প্ৰশিক্ষক নাছিল... যদি হিটলাৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ কোনো শ্লোগান আছিল - যুৱকসকলক যুৱক-যুৱতীসকলে পৰিচালনা কৰিব লাগে, তেন্তে ছোভিয়েট ক্ৰীড়া প্ৰতিনিধি দলে সিদ্ধান্ত লৈছিল এই উদাহৰণ অনুসৰণ কৰক।
  হয়তো অনুসৰণ কৰাটো সৰ্বোত্তম ধাৰণা নাছিল!
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ডেজাৰ্ট আৰু কেকৰ সৈতে আন্তৰিক ৰাতিৰ আহাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ পিছত আৰু তিনিটা যুঁজ হ"ব লাগিছিল (যদি হাৰি নাযায়!) ... আৰু শক্তিশালী ল"ৰাবোৰৰ সৈতে!
  তাৰ পিছত ল'ৰাকেইটা যথেষ্ট কঢ়িয়াই লৈ গ'ল, অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আনকি সন্দেহ কৰিলে যে তেওঁলোকক কিবা এটাৰ সৈতে মিহলি কৰা হৈছে...
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এতিয়া ছোভিয়েট যুৱ খেলুৱৈৰ শ্ৰেণীটো হ্ৰাস পাইছে, আৰু তেওঁলোকে ইজনৰ পিছত সিজনকৈ পৰাস্ত হ"বলৈ ধৰিলে ... তদুপৰি ৰেফাৰীৰ সৈতে বিচাৰকসকলকো সম্পূৰ্ণৰূপে নিষ্ঠুৰ কৰা হ"ল।
  হয়, আৰু ছোভিয়েটসকলে ইতিমধ্যে জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছিল ....
  প্ৰথমতে ডিমিট্ৰিয়ে সহ্য কৰিব পৰা অনুভৱ কৰিছিল আৰু প্ৰথম ৰাউণ্ডত কোৱাৰ্টাৰ ফাইনেল...
  অৱশ্যে ইতিমধ্যে ছেমি ফাইনেলত তেওঁৰ হাত-ভৰি দুৰ্বলতা অনুভৱ কৰিছিল... ডাঙৰ দুৰ্বলতা আৰু গতিবিধি লেহেমীয়া হোৱা... কিন্তু দিমিত্ৰীয়ে গৌৰৱক ধৰি ৰাখিলে, আৰু বহুত মিছ কৰাৰ পিছতো আগবাঢ়ি গ'ল.. কিন্তু ল'ৰাটোৰ মূৰটো শক্তিশালী আছিল, আৰু ডাঙৰ, কাৰিকৰী আৰু দ্ৰুত প্ৰতিদ্বন্দ্বী এজনৰ সঠিক আঘাতে তেওঁক কেৱল খং কৰিছিল... আৰু খং আৰু অহংকাৰে পাছলৈ তেওঁক আত্মবিশ্বাসেৰে যুঁজখন আগবঢ়াই নিবলৈ অনুমতি দিছিল....
  তৃতীয় ৰাউণ্ডত দিমিত্ৰীয়ে প্ৰতিদ্বন্দ্বীক হুক কৰি নাক ভাঙি পেলালে...
  জাৰ্মানজনে অলপ আচৰিত হৈ চিবুকত গ্ৰহণ কৰিলে। থাৰ্ড ৰাইচৰ ল"ৰাটো উভতি গ"ল, তেওঁক ব্ৰেইড কৰা হ"ল। ডিমিট্ৰিয়ে সফলতা বিকশিত কৰিলে, যথেষ্ট বেগেৰে নহয়, কিন্তু একে সময়তে এটা স্পষ্ট ট্ৰিপল... প্ৰতিপক্ষই পৰিল, ৰেফাৰীয়ে অতি লাহে লাহে নকডাউন গণনা কৰিবলৈ ধৰিলে... জাৰ্মান ল'ৰাটো উঠিল, কিন্তু ভৰিৰ ওপৰত দৃঢ়তাৰে থিয় নহ'ল ... অনুপ্ৰাণিত দিমিত্ৰীয়ে তেওঁক শেষ কৰিবলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। কেইটামান নিখুঁত দোলনা... শিশুটি পতন...
  বিচাৰকজনে তেওঁৰ কাষ চাপিবলৈ কোনো খৰখেদা নকৰে। কাষলৈ কিবা এটা কথা সুধিছে সি। তেওঁলোকে তেওঁক উত্তৰ দিয়ে...
  নতুনকৈ লেংগুইড কাউণ্ট এটা আৰম্ভ হয়... নটা গণনাত ল'ৰাটো এতিয়াও পৰি আছে... কিন্তু ৰাউণ্ড শেষ হোৱাৰ সংকেতটো বাজিছে। 'আমি তেখেতক তুলি লৈ লৈ যায়...'
  দিমিত্ৰীয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে কয়:
  - চতুৰ্থ ৰাউণ্ড নাথাকিব! কেৱল ওলাই নাহিব!
  এই ক্ষেত্ৰত, ৰাছিয়ান ল'ৰাটো সঠিক হৈ পৰে, ছেকেণ্ডবোৰে আগবাঢ়ি যাবলৈ দিলে...
  'অলেগ ৰাইবাচেংকো'ই এনেকুৱা যুঁজে যেন একো হোৱা নাছিল... তেওঁ ঠাণ্ডা তেজত পইণ্ট লাভ কৰে, আৰু তাৰ পিছত চতুৰ্থ ৰাউণ্ডত শেষ কৰে... আৰু গতিবিধি এতিয়াও সঠিক আৰু দ্ৰুত...
  মাত্ৰ দুয়োজনেই ছোভিয়েট খেলুৱৈৰ পৰা ফাইনেলত প্ৰৱেশ কৰিছিল - আটাইতকৈ কম বয়সৰ প্ৰতিনিধি। শিশুৰ মাজত এজন হেভিৱেট, আৰু এজন মিডলৱেট... ফ্লাইৱেট চেম্পিয়নজন যাত্ৰাৰ কেইঘণ্টামান আগতে আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল, আৰু তেওঁলোকে তেওঁৰ সলনি আন এজনক বিচাৰিবলৈ সময় নাপালে...
  তেতিয়া মাত্ৰ দুজন ৰাছিয়ান ফাইনেলত শেষ হ'ল, আৰু বাকী সকলোৱেই অৱশ্যেই জাৰ্মান যিয়ে নিজৰ মাজতে সোণৰ খেল খেলিব...
  প্ৰতিযোগিতাখনৰ সক্ৰিয় চিত্ৰগ্ৰহণ চলি আছে... বিতৃষ্ণাত মুখখন কুটিলে দিমিত্ৰী:
  - তেনেকৈয়ে সিহঁতে আমাক বদনাম কৰিব বিচাৰে! যেন আমি ৰাছিয়ানসকল জাৰ্মানতকৈ বেয়া আৰু আৰ্য একেবাৰেই নহয়!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মূৰ জোকাৰিলে।
  - সঁচাকৈয়ে নহয়! জাতি-জনগোষ্ঠীসমূহক পূৰ্ণাংগ আৰু পূৰ্ণাংগ নহয় বুলি যিকোনো বিভাজন ইতিমধ্যে প্ৰশ্নটোৰ নিজস্ব প্ৰণয়নৰ দ্বাৰা অৰ্থহীন। আৰু কি ক"ম, যদি আমাৰ ধাৰণাবোৰ সাধাৰণতে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় হয়!
  দিমিত্ৰীয়ে হাঁহি হাঁহি মান্তি হ"ল।
  - আৰু আমি আন্তৰ্জাতিকভাৱে তেওঁলোকক পৰাস্ত কৰিম...
  চূড়ান্ত যুদ্ধৰ আগতে অৱশ্যেই বিৰতি আছিল... আৰু তাৰ পিছত জাৰ্মানসকলে ছোভিয়েট ল"ৰাবোৰৰ বাবে আন এটা লেতেৰা কৌশল গঢ়ি তুলিছিল... অভিযোগ অনুসৰি, তেওঁলোকে নিজৰ স্নিকাৰবোৰ গ্লছেৰে পলিচ কৰাৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল। কিন্তু ফলত ল'ৰাকেইটাৰ ভৰিৰ জোতাযোৰ হঠাৎ কোমল হৈ ছিন্নভিন্ন হ'বলৈ ধৰিলে...
  পেলাই দি চিঙ্কত ধুবলৈ দৌৰিবলগীয়া হ'ল... দিমিত্ৰীৰ গুৰুতৰ খং উঠিল:
  - কিয় কৰিলে? তেওঁলোকে আমাক কাজিয়াত উচটনি দিব বিচাৰিছিল, আৰু তাৰ পিছত আমাক প্ৰতিযোগিতাৰ পৰা আঁতৰাই পেলাব বিচাৰিছিল?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছে:
  - হয়, কেৱল সেয়াই নহয়! তেওঁলোকে এইটোও দেখুৱাব বিচাৰিব যে ইউ এছ এছ আৰত দৰিদ্ৰতা আছে, আনকি আগশাৰীৰ খেলুৱৈসকলেও খালী ভৰিৰে প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ বাধ্য হৈছে। যেনে, ৰাছিয়াত কি দুখীয়া ল"ৰা-ছোৱালী!
  দিমিত্ৰীয়ে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - হয়তো আমি আমাৰ ডাঙৰ সতীৰ্থসকলক স্নিকাৰ বিচাৰিব পাৰো? সঁচা, তোমাৰ বাবে তেওঁলোক মহান হ"ব, কিন্তু মোৰ বাবেও থাকিব!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে।
  - কোনো মূল্য নাই! আমি তেওঁলোকক দেখুৱাম যে আমি অতি কঠিন পৰিস্থিতিতো জয়ী হ"বলৈ সক্ষম। ইয়াৰ উপৰিও আমাৰ বয়সৰ ল'ৰাবোৰে খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো লজ্জাজনক নহয় ... কোৱাৰ দৰে খালী ভৰিৰে শৈশৱ ...
  দিমিত্ৰীয়ে ইমান জোৰেৰে মুঠি দুটা চেপি ধৰিলে যে তেওঁৰ নুকুলবোৰ কুটিল হৈ পৰিল। যুৱ বক্সাৰজনে কয়।
  - বাৰু, সিহঁতে মোক ক্ষুব্ধ কৰি পেলালে! নাই, তেওঁলোকে মাত্ৰ বিশেষভাৱে ক্ষুব্ধ হৈ পৰিছিল!
  Oleg Rybachenko এ উত্তৰ দিলে:
  - গতিকে খঙে আপোনাক আৰু মোক শক্তি দিয়ক।
  তেনেতে কাষতে শিকলিৰে বান্ধি থোৱা ডিমাৰ স্পৰ্শত স্মৃতিটোত বাধা আহিল, ল"ৰাটোৱে ফুচফুচাই ক"লে:
  - সেইটোও দেখিছিলা নেকি?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চমুকৈ উত্তৰ দিলে:
  -হয়!
  আকৌ বৰষুণ হ"বলৈ ধৰিলে, যিটো ক্ৰিমিয়াৰ বসন্তৰ বাবে একেবাৰে সাধাৰণ নহয়। এইটো ঘৃণনীয় আৰু ঠাণ্ডা দুয়োটা। আনকি ই লেতেৰা, আৰু তলুৱাত গঠন হোৱা কেলাছবোৰ তিতা ঠাণ্ডা পানীৰ পৰা ঘৃণনীয়ভাৱে বিষায়। খালী ভৰিৰে বন্দী থকা এটা স্তম্ভ কেইঘণ্টামানৰ পিছত ইতিমধ্যে দুপৰীয়াৰ ভাগত হাবিত প্ৰৱেশ কৰিলে। দেখাত এছ এছৰ মানুহবোৰে বৰষুণৰ পৰা আশ্ৰয় ল"বলৈ খৰখেদা কৰিছিল। অগ্ৰগামী ল"ৰাটোৱে প্ৰায় পাহৰি গ"ল তেওঁৰ কি হ"ল। হয়, আৰু এজন যুৱক লেনিনবাদীৰ মুখলৈ ঠাণ্ডাৰ কথা ভাবিবলৈ, তিতি যোৱা কাপোৰ, কঠিন হৈ পৰা ভৰি আৰু টেকসই ষ্টেইনলেছ ষ্টীলৰ পৰা তৈয়াৰী ষ্টীলৰ বেণ্ডী, যিয়ে হাতৰ কব্জিবোৰ তেজলৈকে মচি পেলাইছিল।
  দিমিত্ৰীয়ে মৌনতা ভাঙি ক"লে:
  - শীতকালত ক্ৰিমিয়াৰ চাৰিওফালে উঠিবলৈ সক্ষম হোৱা যেন লাগে, কিন্তু ... ই কেনেবাকৈ পৃথিৱীত নহয়!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মূৰ জোকাৰি মান্তি হ"ল:
  - আৰু আমাৰ লগত সাধাৰণতে মানুহৰ লগত সকলো নহয়!
  অৰণ্যখন আছিল বিশাল। পাইন গছবোৰ ৰাস্তাৰ কাষত গঠন হৈ থিয় হৈ আছিল - তিনি-চাৰিটা পৰিধি, ৰঙা-বাদামী ৰঙৰ ফাট মেলা বা হালধীয়া-কমলা ৰঙৰ বাকলি ডাঙৰ মাছৰ খোলাৰ দৰে, যিয়ে কম্পেক্ট চিৰসেউজ বা নীলা মুকুটবোৰ বনৰীয়া উচ্চতালৈ উঠাইছিল।
  আৰু ডালবোৰত ফুলবোৰো আছে, যিবোৰ পেটুনিয়া যেন লাগে। অৰণ্য নহয়, সাধুকথা, আন এখন পৃথিৱীত পৰি যোৱাৰ অনুভৱ। কিন্তু মাইনাছ এটাও আছে - ৰাস্তাৰ মাটিত বহুত কাঁইট আছিল, চোকা, চিলাই মেচিনৰ পৰা ওলোৱা ষ্টীলৰ বেজীৰ দৰে।
  ইতিমধ্যে কিছুমান ছোৱালীয়ে ভৰিৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল। ডিমাই হাতখন চেপি ধৰি অলেগ ৰাইবাচেংকোক ক"লে:
  - দুঃস্বপ্ন! দৰ্শনত বিশ্বাস নকৰিবা!
  ইতিমধ্যে বাঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰা ডিমাৰ শ্যামলা হেজহগটোৰ ওপৰত হাত থৈ মিৰাবেলাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - বিশ্বাস কৰক বা নকৰক! আৰু ভৰিৰ তলত চাওক! নিজৰ মাজত সংক্ৰমণ এটা আনিবলৈ যথেষ্ট নাছিল!
  জুনিপাৰ ডাঠকৈ গজিছিল তলৰ গছত আৰু ... ইতিমধ্যে ষ্ট্ৰবেৰীৰ সৈতে পকা বনৰীয়া ষ্ট্ৰবেৰী। আত্মাটো থিয় হৈ থাকিল - বসন্ত পাইন আৰু বসন্তকালীন ষ্ট্ৰবেৰী আৰু জুনিপাৰৰ সুগন্ধিৰ মিশ্ৰণ। যেন আৰু গৰম হৈ পৰিল। আৰু মই সৰলভাৱে বিশ্বাস কৰিব পৰা নাছিলো যে ইয়াৰ পৰা এশ খোজ - ভিজা, যদি টাণ্ড্ৰা নহয়, ক্ৰিমিয়াত কেনেকুৱা টাণ্ড্ৰা হ"ব পাৰে? কিন্তু তথাপিও বেয়া বতৰ আৰু ক"লা ঠাণ্ডা শিল, যাৰ তলত ফেচিষ্টৰ দলটোৱে মাৰ্চ কৰি আছে। দুখৰ বিষয় যে প্ৰশংসা বেছি দিন নাথাকিল - হাত, মুখ আৰু পিঠিৰ বিষ, ঠাণ্ডা, আৰ্দ্ৰতা ঘূৰি আহিল, আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বৰ অসুখী অনুভৱ কৰিলে। মাত্ৰ সীমালৈকে।
  অৱশ্যে... উৎকৃষ্ট ছাত্ৰ-অগ্ৰগামীজনে হঠাতে হাঁহিলে। ইয়াত বন্দী অৱস্থাত কটোৱা কম সময়ৰ ভিতৰত এবাৰতকৈও অধিক সময় তেওঁ ভাবিলে: ভাল, সকলো বেয়া, ইয়াতকৈ আৰু বেয়া হ"ব নোৱাৰে! আৰু প্ৰতিবাৰেই ওলাই আহিল - আনকি বহুত আছে।
  অদ্ভুত ধৰণে এই চিন্তাই তেওঁক অলপ সান্ত্বনা দিলে। আনকি অলেগে এটলাছৰ পৰা ক্ৰিমিয়াৰ মানচিত্ৰখনো মনত পেলাবলৈ ধৰিলে। কিন্তু সি মনত পেলাব নোৱাৰিলে - আৰু সম্পূৰ্ণ অসম্ভৱ কিবা এটা ঘটিছে বুলি বিমোৰত পৰা চিন্তাত বিচ্যুত হৈ পৰিল। আপুনি বেলেগ এটা সময়ত সোমাব পাৰে - মাৰ্ক ট্ৱেইনৰ প্ৰেমত পৰাৰ সময়ৰ পৰাই এইটো কল্পবিজ্ঞান। আন এটা মহাকাশলৈ, যিটো অধিক আধুনিক, আন এটা গ্ৰহলৈ - ধৰি লওক! ইয়াৰ লগত, মনটোৰ সৈতে নৰকলৈ - হঠাতে ই ছুপাৰ-চিভিলাইজেচন; উন্নয়নৰ ক্ষেত্ৰত মানৱতাতকৈ লাখ বছৰ আগুৱাই যোৱা মানুহে লিপ্ত হয়! অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ - মই নিশ্চিতভাৱে জানো !!!! কিন্তু যাতে একে সময়তে আপোনাৰ সত্তা, স্মৃতি, সকলো প্ৰকাশ আৰু কেৱল আপোনাৰ নহয়, সলনি হয়?! এই সম্পূর্ণরূপে - সীমাহীন এবং অতিক্রম ...
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে দিমিট্ৰিক সুধিলে:
  - যুঁজখনৰ পৰিকল্পনা আছে নেকি?
  ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - পৰিকল্পনাটো সহজ - আঘাত! - ক্ষীণটোক জোকাৰি, যাৰ ওপৰত পিঠিৰে প্ৰতিটো হাড় দেখা যায়, তেওঁ আৰু ক"লে। - কিন্তু আপুনি যেতিয়া কেৱল কংকাল নহয়, কিন্তু শক্তিশালী পেশীবোৰে আপোনাৰ ওপৰত খেলে তেতিয়া সকলো একেই ভাল। ভাল টোপনি... কিন্তু তুমি সৰু হৈ পৰিছা!
  - সৰু কিন্তু সাহসী! - ট্ৰাইট, কিন্তু উপযুক্তভাৱে উত্তৰ দিলে অলেগে।
  আৰু ৰাস্তাটো মসৃণ হৈ পৰিল, ইফালে দ্ৰুত হৈ পৰিল। আৰু ইমানেই আচৰিত যে ক্ৰিমিয়াত, কিন্তু সকলোবোৰ যেন মৰি গৈছে। দুবাৰমান ঘৃণিত ক"লা স্বস্তিকা লৈ মটৰ চাইকেল আৰোহী আমাৰ ফালে জপিয়াই পৰিল। আৰু তাৰ পাছত প্ৰায় পাঁচ মিনিটমানৰ বাবে এটা কনভয় তেওঁলোকৰ ফালে টানি লৈ গ"ল - বন্ধ বস্তাৰ লাগেজ লৈ দাৰ্শনিক দেখা বিটুগবোৰে ব্যৱহাৰ কৰা ডাঙৰ ডাঙৰ ৱেগনবোৰ, য"ত বহি আছিল ছদ্মবেশৰ ৰেইনকোট আৰু বিশ্বাসঘাতকতাৰ বেণ্ডেজ পিন্ধা ৰফ্লেড আৰক্ষী-মানুহ৷ লগতে এজন পৰিবহণকাৰীও। টেংকৰ দৰে নহয়, হিটলাৰৰ হাতত বহুত আছে। তাৰ পাছত ট্ৰাকত থকা আন এটা ডিটেচমেণ্টৰ লগতে চাইডকাৰ থকা মটৰ চাইকেলে বন্দী দাসীসকলক সহজেই অতিক্ৰম কৰিলে। এশখন গাড়ী, কম নহয়, প্ৰায় সকলোতে খাকী ৰঙেৰে ৰং কৰা হৈছে।
  খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত নাজীয়ে মূৰত উঠি থকা বন্দীসকলৰ স্তম্ভ লৈ ইজনে সিজনক মাতিছিল আৰু আচলতে ঘোঁৰাচালক, দাস আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে শপত খাব পাৰিছিল যে মাতবোৰে উপহাস কৰিছিল। এছ এছৰ চকীদাৰসকল নিমাত হৈ থাকিল। চিকিৎসকসকলে কচ্ছপৰ দৰে আকৃতিৰ কোনো ধৰণৰ সাজসজ্জিত বাহনত উঠি গধুৰ, এতিয়াও টানি থকা কেটাৰপিলাৰত উঠিছিল। মেচিনগানেৰে ব্ৰিষ্টল কৰি উঠিল। কিন্তু এনে লাগে, অলেগে ভাবিলে, যে তেওঁলোকে এই ভূমিকাটো সঁচাকৈয়ে ভাল নাপায় - গাৰ্ড-এস্কৰ্ট... আনকি তেওঁলোকে নিজৰ পশুসুলভ মুখখনো লুকুৱাই ৰাখিছিল।
  ডিমাই মন্তব্য কৰিলে:
  - জাৰ্মানীতো জল্লাদক সন্মান কৰা নহয়!
  নিকৃষ্ট এছ এছ সৈন্যৰ পিছে পিছে মাত দি মিৰাবেলাই আকৌ কিবা এটা ক"লে। অলেগে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - সিহঁতক মাৰি পেলাওক! সকলো এজনলৈ, হিটলাৰলৈ!
  ডিমাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - এহ, মই সিহঁতৰ ভাষা বুজি পোৱা নাই। আৰু তাৰ পিছত মই সুধিম যে অৱশেষত আমি সোনকালে আহিম নেকি...
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ক্ষীণভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - মই জাৰ্মান জানো, কিন্তু ইয়াৰ কাম কম!
  ইফালে বৰষুণ বন্ধ হৈ গ"ল, গছবোৰৰ ওপৰেৰে আকাশখন পৰিষ্কাৰ হৈ পৰিল, সূৰ্য্যটো দেখা গ"ল। অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ আন এটা সমস্যা আছিল - তেওঁ দুয়োটা দিশতে অধিক আৰু অধিক শৌচাগাৰলৈ যাব বিচাৰিছিল। আৰু কিবা এটাই প্ৰেৰণা দিলে: ইয়াৰ বাবেই তেওঁলোক বন্ধ হোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই। কিয় জানো এনে এটা মৌলিক বিষয়ৰ অসম্ভৱতা, ইয়াতো যে ই আন কাৰোবাৰ ইচ্ছাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল, সেইটোৱেই অগ্ৰগামী ল"ৰাটোৰ একেবাৰে খং উঠিল। ইয়াৰ উপৰিও ইচ্ছাটো যথেষ্ট কষ্টদায়ক হৈ আহিছিল। এছ এছ মানুহ আৰু তেওঁলোকৰ মিনিয়ন দুয়োজনেই এই সমস্যাটো ৰৈ নোযোৱাকৈ সমাধান কৰিলে, কিন্তু ইয়াৰ ফলত কেৱল বিতৃষ্ণাহে সৃষ্টি হ"ল, আৰু তেওঁলোকৰ আদৰ্শ অনুসৰণ কৰাৰ ইচ্ছা নাছিল।
  কেতিয়াবা আপুনি অনুশোচনা কৰে যে আপুনি প্ৰয়োজনৰ সৃষ্টি কৰিব পৰাকৈ খুৱাইছিল। ফেচিষ্টসকলে সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিব জানে - জন্মগত চেডিষ্ট। নে দলটোৱে তেওঁলোকক ডাঙৰ-দীঘল কৰাৰ ধৰণটোৱেই আছিল?
  ইতিমধ্যে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুৰুতৰভাৱে হাৰাশাস্তি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল, যেতিয়া তেওঁ হঠাতে নিশ্চল ভিজা বতাহত টানি আনিছিল, ধোঁৱাৰ সৈতে, তাৰ পিছত কুকুৰ এটাৰ ঘেউ ঘেউ আৰু মানুহৰ মাত শুনা গ"ল, সোঁফালে, তীব্ৰভাৱে, ক্লিয়াৰিং লগে লগে আৰম্ভ হ"ল, যাৰ ওপৰত সৈন্যই কিবা এটা কৰি আছিল - মাত্ৰ ডজন-তিনিটাহে, আৰু তাৰ পিছফালে ধোঁৱা শিল আৰু বিশাল অট্টালিকাৰ ওপৰলৈ উঠি আহিল। ছদ্মবেশ পিন্ধা শিশুসকলে ৰাস্তাৰ পৰা মূৰ জোকাৰি পথাৰত অৱস্থিতসকলৰ ফালে লৰচৰ কৰিলে। ৰাছিয়ান নহয়, কান্দোন আৰু স্বস্তিকা থকা আৰ্মবেণ্ডৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে বিশজন আছিল - দৌৰি চিঞৰিছিল। স্তম্ভটোৱে গাঁৱৰ কাষ চাপি অহাৰ সময়লৈকে ইতিমধ্যে কমেও ডজনমান সৈন্যই তেওঁলোকক লগ কৰিবলৈ ওলাই আহিছিল - ডাঙৰ ডাঙৰ গ্ৰেনেড লঞ্চাৰ আৰু বহল গ্ৰেনেড লঞ্চাৰেৰে সজ্জিত পৰ্টেবল মেচিনগান লৈ। তেওঁলোকৰ নেতৃত্বত আছিল এছ এছ জেনেৰেলৰ ইউনিফৰ্ম পিন্ধা এজন ডাঙৰ ডাঙৰ মানুহ।
  বা হয়তো দাদা নহয়, মাত্ৰ ধূসৰ চুলিৰ, কাৰণ তেওঁৰ মাজত বাৰ্ধক্যৰ আন কোনো চিন নাছিল আৰু সোণৰ ব্ৰেচলেটেৰে সজাই থোৱা দীঘল গাঁঠি থকা হাত এখনৰ ইংগিতটো ৰাজকীয় আৰু আদেশী যেন লাগিছিল।
  আৰু তেওঁৰ বঁটা আছে... অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ৰেফাৰেন্স বুকখনত পঢ়িছিল, আৰু আচৰিত হৈছিল - যে ইমানবোৰ সংগ্ৰহত সংগ্ৰহ কৰিব পাৰি। আটাইতকৈ ওখটো হৈছে ওক গছৰ পাত আৰু তৰোৱালযুক্ত নাইটছ ক্ৰছ। ওপৰত মাত্ৰ, একেই, কিন্তু হীৰাৰে, লগতে আইৰন ক্ৰছৰ গ্ৰেণ্ড ক্ৰছৰ সৈতে, কিন্তু কেৱল গ"ৰিঙৰহে এনে বঁটা আছে। আইৰন ক্ৰছৰ গ্ৰেণ্ড ক্ৰছৰ তাৰকা আৰু উচ্চ, আৰু জাৰ্মানীৰ ইতিহাসত ইয়াক দুয়োজন ব্যক্তিকে প্ৰদান কৰা হৈছিল - ফিল্ড মাৰ্শ্বাল ব্লুচাৰ আৰু হিণ্ডেনবাৰ্গ। বাৰু, হীৰা থকা ঈগলৰ ক্ৰম বেছি হ"ব।
  বন্দীসকলৰ স্তম্ভটো ৰৈ গ"ল। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কনভয়ৰ মুৰব্বীক ডাব কৰা পাত্ৰৰ পেটৰ "ডাক্তৰ-বছ"জনে ঘোঁৰাৰ পৰা নামি ধূসৰ চুলিৰজনৰ লগত কথা পাতিলে। বাকীবোৰে ভ্ৰু কোঁচাই আৰু টেনচনেৰে কনভয়টোলৈ চালে। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে লক্ষ্য কৰিলে যে পথাৰখনৰ সকলোৱে নিজৰ কাম এৰি দিলে, আৰু পলাই যোৱা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ প্ৰায় ওচৰলৈ আহিল। প্ৰথম জাৰ্মান, তেওঁলোকে এটা স্তম্ভত মাৰ্চ কৰিলে। আৰু তেওঁলোকৰ পিছফালে স্থানীয় লোকসকল - ক্ষীণ: খালী ভৰিৰে বা বোৱা বাষ্ট জোতা পিন্ধি। স্থানীয় ভিক্ষাৰী ল'ৰাবোৰ কেৱল ৰঙীন চেকেৰেড চাৰ্ট পিন্ধি ওলাই আহিল - ক'লা-বগা।ইমান চেপেটা যে ল'ৰাবোৰ ক'ত আছে, ছোৱালীবোৰ ক'ত আছে তৎক্ষণাত স্পষ্ট নহয়; সকলোবোৰ চেপেটা, গোলা চুলিৰ, কিন্তু ধূলি বা বাদামী ৰঙা, দীঘল চুলিৰ, দানৱীয়ভাৱে লেতেৰা, কিন্তু সজীৱ, স্পষ্ট চকু - কৌতুহলী, অলপ ভয় খোৱা আৰু স্পষ্টভাৱে কৰুণ। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱেও লক্ষ্য কৰিলে যে এছ এছ কনভয়টোৱে দাসসকলৰ যিমান পাৰি ওচৰত আৰু স্থানীয় লোকৰ পৰা আঁতৰি থাকিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। নাজীয়ে হুলস্থুল কৰা নাছিল, গুণ্ডাগিৰি কৰা নাছিল আৰু সাধাৰণতে নিৰৱে আচৰণ কৰিছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই এইটো চাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - এছ এছৰ বীৰত্ব ক"লৈ গ"ল?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হাস্যৰসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - চাবুক আৰু লুপলৈ গ'ল!
  ইফালে ধূসৰ চুলিৰ জেনেৰেলজনে মাত্ৰ দুবাৰমান অৱক্ষয়ী থুঁতৰি থকা এছ এছ মানুহবোৰলৈ আঙুলিয়াই দিলে, আৰু তাৰ পাছত যেতিয়া মোটা মানুহজনে মুখত ফেন দি কিবা এটাৰ আপত্তি কৰিবলৈ ধৰিলে, তেতিয়া তেওঁ হাতখন জোকাৰিলে, চোকাকৈ, যেন চেঁচা মাৰি ধৰিলে এটা তৰোৱাল। আৰু মোটা মানুহজনেও হাত জোকাৰিলে, কিন্তু বিৰক্ত হৈ সন্মতি দিয়া চাৱনি এটাৰে, আৰু তাৰ পিছত এটা চুটি আদেশ দিলে। সাজসজ্জিত গাড়ীবোৰে গৰ্জন কৰিলে আৰু উলফ ৰাইডাৰসকলে ৰাস্তাৰে খোজ কাঢ়ি আগবাঢ়িল। তাৰ পিছে পিছে আধা ডজন স্থানীয় সৈন্য। বাকীবোৰে বন্দী দাসবোৰক ঘেৰি ধৰিলে আৰু স্তম্ভটো আকৌ লৰচৰ কৰিলে। ধূসৰ চুলিৰজনে পথাৰত থকা ল"ৰা-ছোৱালী আৰু শ্ৰমিক দুয়োকে চিঞৰিলে আৰু তেওঁ নিজেই ঘোঁৰাৰ পৰা নামি অহা মানুহৰ এস্ক"ৰ্টবোৰৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল।
  ডিমা, কঁপি কঁপি, লক্ষ্য কৰিলে:
  -কিবা এটা তেওঁলোকে শ্বেয়াৰ কৰা নাছিল!
  মিৰাবেলাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - হয়, কাজিয়া কৰি ইজনে সিজনৰ আন্ত্ৰিকতা এৰি দিয়ক!
  স্থানীয় এছ এছ যোদ্ধাসকলৰ এজন ষ্টকি দাড়ি থকা যুৱকে, যিয়ে অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ কাষত নিজৰ ঠাই লৈছিল, ল"ৰা অগ্ৰগামীজনক চাই ভ্ৰু কোঁচাইছিল, লঘু মেচিনগানটো জোকাৰিছিল, তাৰ পিছত মূৰত চিঞৰিছিল:
  - আপুনি অন্ততঃ কিবা এটা ভাবিবলগীয়া ৰাছিয়ান গাহৰি নেকি?
  আৰু হাঁহি হাঁহি তেওঁ আৰু ক"লে:
  - আমি মস্কো আৰু ৱাশ্বিংটনত থাকিম নে নাথাকো?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁলোকে তেওঁৰ পৰা কি বিচাৰে, খৰধৰকৈ মূৰটো ঘূৰাই দিলে, মাৰ্গাৰেটৰ চাৱনিৰ লগত মিলি গ'ল - হতাশ আৰু একে সময়তে যেন কৈছে: "ভাগ্যৱান - আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে ডাঙৰ ডাঙৰ কথা!" - কিন্তু ধূসৰ চুলিৰ জেনেৰেলে জোকাৰি জোকাৰি দিলে আৰু দাড়ি থকা মানুহজনে আন কিবা এটা গুণগুণাই অলেগলৈ অনুশোচনাৰে চাই আৰু একো নক"লে। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে প্ৰায় বুজি পাইছিল যে তেওঁ কি বিচাৰে... আনকি অস্পষ্টভাৱে হওক।
  কিন্তু ইমানেই ভাল, গতিকে পৰীক্ষাবোৰৰ এতিয়াও যুক্তি আছে? জাৰ্মানসকলে সঁচাকৈয়ে ভৱিষ্যতক এইদৰে জানিব বিচাৰেনে? কিন্তু ই এক বৈপৰীত্য হৈ পৰিছে। এনে যুদ্ধৰ পিছত বন্ধুত্বপূৰ্ণ বক্সিং প্ৰতিযোগিতাৰ প্ৰশ্নৰ বাহিৰত। ফেচিবাদ আৰু সাম্যবাদ চিৰদিনৰ বাবে শত্ৰু। নে আন কিবা আছে ... কিমান বেদনাদায়ক মন্দিৰবোৰ বিষাইছিল।
  সামৰিক বসতিটো এটা নিম্ন, কিন্তু কঠিন পেলিচেডৰ আঁৰত আছিল - দানৱীয় এছ এছ সংগঠনৰ সৈন্যসকলৰ বাবে এটা মঞ্চৰ সৈতে, শক্তিশালী - অৱশ্যে, বহল মুকলি - গেটৰ সৈতে। অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ বাবে মাত্ৰ এটা কথাই আচৰিত যেন লাগিল - শিলৰ গেটৰ খুঁটা, অসীমভাৱে আঁকোৰগোজ ফুল আৰু কাণ্ডৰ আকৃতিত খোদিত শিল্পকৰ্মৰে আবৃত। এই খুঁটাবোৰ গাঁওখনৰ সাধাৰণ ৰূপৰ লগত একেবাৰেই মিল নাছিল, য"ত ই লেতেৰা আছিল (অৱশ্যে, হয়তো শীতৰ পিছৰ কথা?), আৰু শিলৰ টাইলছেৰে নিৰ্মিত, হালধীয়া শৈবালৰে বহল ফাটত কলংকিত কৰা ঘৰবোৰ বাদামী হৈ পৰিছিল সমতল খেৰৰ চাল।
  কিন্তু এটা এচিএছ আছিল। কোনো স্বয়ংচালিত বন্দুক নাই, আৰু কেটাৰপিলাৰ ট্ৰেকত, অনুসন্ধিৎসু অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ বাবে অচিনাকি এটা পৰিৱৰ্তন। ইয়াত উদাহৰণস্বৰূপে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ - দেখাত ৩৫০ মিলিমিটাৰতকৈ কম নহয় মৰ্টাৰ। তেওঁ স্বীকাৰ কৰিলে যে তেওঁ কেতিয়াও এনেকুৱা কথা শুনা নাছিল।
  তদুপৰি গাড়ীখনৰ ওজন আশী টনৰ তলৰ যেন লাগে, আৰু ইয়াক ক্ৰিমিয়াৰ পাহাৰৰ কাষেৰে আচলতে কেনেকৈ টানি নিয়া হৈছিল? আক্ৰমণৰ সময়ত অদম্য চেভাষ্টোপলৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিব বিচাৰেনে? এই ধাৰণাটোৰ পৰা খালী পেটত অলপ বিষ। এনে আঘাতত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই কি কৰিব লাগিব। ইয়াত আধুনিকতা আৰু কাৰিকৰী উদ্ভাৱনৰ সৈতে মিহলি হৈ সকলোৱে মধ্যযুগৰ উশাহ লৈছিল। যেনেকৈ ঘণ্টা আৰু হুইচেলৰ সৈতে ফুটা। ইয়াত টিভি থাকিলেও আপুনি আচৰিত নহ"ব, আনকি ৰঙীন এটাও৷ ক"লা-বগা নহয়।
  কোঠাটো একেই হৈ গ"ল, য"ত তেওঁলোকে দাসবোৰক আনিছিল বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে খেদি পঠিয়াইছিল। কিন্তু নাই - তাতোকৈ বেয়া, কাৰণ ইয়াত কোনেও চিমেণ্টৰ মৰ্টাৰেৰে ফাটবোৰ কল কৰিবলৈ আমনি কৰা নাছিল, আৰু ইয়াৰ গোন্ধ অলেগ ৰাইবাচেংকো - গাহৰিৰ বাবে অতি চিনাকি আছিল। হেংগাৰৰ তলত দাসসকলে হয় পৰিত্যক্ত বা সাময়িকভাৱে খালী ভঁৰাল এটা (এনে ঠাইৰ পৰা অহা গোন্ধটো প্ৰায় কেতিয়াও নোহোৱা নহয়) খাপ খুৱাবলৈ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  মাৰ্গাৰিটাই ইমানেই ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে যে তাই ভয়ংকৰ হৈ পৰিল আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ইয়াত আমি আকৌ নমাই দিয়া হৈছে! বাৰু হিটলাৰ তুমি কেৱল মোকহে পাবা!
  কিন্তু সিহঁতৰ মূৰৰ ওপৰত চালি আছিল। প্লাছ, দাসবোৰ শিকলিমুক্ত আছিল। যদিও অলেগে ভয় কৰা মতে তেওঁলোকে ইয়াত শৌচাগাৰৰ ব্যৱস্থা কৰা নাছিল। অতীতৰ চৌহদত য"ত কাৰাগাৰখন অধিক আধুনিক, তাত ই বহুত বেছি আৰামদায়ক। ফ্ৰিটজ, যদিও গাহৰিটোৱে মলি ভাল নাপায়।
  অৱশ্যে ইতিমধ্যে দূৰৰ দেৱালত নিজৰ ব্যৱসায় কৰি লৈ সি ভাবিলে। আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। কি কওঁ ... ই অগ্ৰগামী নহয়, একেবাৰে ধুনীয়া নহয়। পেণ্টত সকলো নাই, ইতিমধ্যে এটা সৰু জয়। আৰু ছোৱালীবোৰো, আপাত দৃষ্টিত ইয়াত থাকিব লাগিছিল... দেখা নোচোৱাই ভাল...
  অৰোৰাই অৱশ্যে হৃদয় হেৰুৱাব নোৱাৰে:
  - আন এক দুঃসাহসিক অভিযান... আমি এই সুখত জীয়াই আছো আৰু উশাহ লওঁ!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ফুচফুচাই কয়:
  - আৰু পৰৱৰ্তী জগতত ই বহুত ভাল হ'ব পাৰে!
  অগ্নিময় চয়তানে ল"ৰাটোলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - মই তৰ্ক কৰিবলৈ সাজু, পৰলোকত ই আমাৰ পৰা কেনেকৈ ওপঙি নাযায় সেইটো পৰীক্ষা কৰাৰ সুযোগ!
  ইয়াৰ উত্তৰত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মৃদুভাৱে গাইছিল। অপমান আৰু লাজৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাত সহায় কৰিছিল;
  লেখ-জোখ নোহোৱাকৈ পিতৃভূমিৰ প্ৰতি ভক্তি কৰিম -
  কৃতিত্ব হওক, এজন যোদ্ধাক উন্নীত কৰা হয়!
  তৰোৱাল আৰু গ্লভছৰ আঘাত নিক্ষেপ কৰা হয়,
  পৃথিৱীৰ নিৰ্দয় ৰজা আইন!
  
  আগ্নেয়গিৰিটোত জুই জ্বলি উঠিছে - পানী উতলিছে,
  মোৰ প্ৰেমৰ এম্বাৰ ওঁঠ!
  স্বাধীনতাৰ এটা মুহূৰ্ত পাব বিচাৰো
  আপুনি কিমান বায়ুময় আৰু বিশুদ্ধ!
  
  সোণৰ দৰে জ্বলি যায় বহুমূলীয়া চুলি,
  হাত জোকাৰিলে - এটা ডেউকা বাঢ়ি গ'ল!
  প্ৰভুৱে মোক এক অমূল্য উপহাৰ দিলে
  আৰু লগে লগে আনন্দময় হৈ পৰিল, পোহৰ!
  
  য'ত ঈশ্বৰ পাৰ হৈ গ'ল: তাত এটা উপত্যকা গজিল;
  ফুলি থকা, ৰসাল বগা গোলাপ!
  থাকিব সন্মান - সকলো জগতৰ মাজ -
  মই আগবঢ়োৱা বেদীত এটা উপহাৰ!
  
  হয়, মই জানো, পাপী, ডাইনীৰ লগত জড়িত,
  আৰু স্বৰ্গ আৰু ঘাঁহনিৰ যোগ্য নহয়!
  কিন্তু খ্ৰীষ্টৰ সৈতে কালভাৰীত,
  আইকনটোক পোছাকত মেৰিয়াই মই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলোঁ!
  
  মোৰ তুমি সকলো কইনাৰ শ্ৰেষ্ঠ প্ৰতিচ্ছবি,
  মই সৰ্বশক্তিমানক বিশ্বাস কৰোঁ, আত্মাই ৰূপান্তৰিত হ"ব!
  মই মোৰ অযোগ্য ক্ৰুচ বহন কৰিম,
  আৰু মোৰ হাতৰ পৰা সৰি পৰা ঢালখন মই ওপৰলৈ তুলি দিম!
  . অধ্যায় ৭
  তেওঁলোকে এটা ভঁৰালত বসতি স্থাপন কৰিলে, গতিকে নাজীসকলে যদি গৰু-ম"হৰ লগত ছোভিয়েট নাগৰিকতকৈও ভাল ব্যৱহাৰ কৰাত অভ্যস্ত, তেন্তে কিয় সহ্য কৰিব।
  এছ এছৰ নিয়ন্ত্ৰণত থকা তিনিজন স্থানীয় ল"ৰাক খেৰৰ ভিতৰলৈ টানি অনা হৈছিল। উদং, ধূলিময় গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠি সিহঁতে দ্ৰুতগতিত লৰালৰি কৰিলে, ডাঙৰ ডাঙৰ বাহুভৰ্তিবোৰ ঘূৰাই আনিলে। যোৱা বছৰৰ, তেওঁলোকে টানি লৈ গৈছিল, কিন্তু বহুত, প্ৰায় ঘাঁহৰ গোট। আৰু তাৰ সাত-আঠ মিনিটৰ পাছত আৰু নহয়, এগৰাকী মহিলাৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল যিয়ে স্থানীয় দুগৰাকী ছোৱালীৰ সৈতে কিছুমান বিশাল সমতল কেক আৰু দুটা ডাঙৰ ডাঙৰ পনিৰৰ বৃত্ত লৈ আহিল। ইউক্ৰেইনীয় ভাষাত কথা কওঁতে তাই নিপুণভাৱে সকলোৰে বাবে খাদ্য ভাগ কৰিলে। অলেগ ৰাইবাচেংকো কৌতুহলী হৈ পৰিল: বহুতে তাইক আৰু ল"ৰাকেইটা দুয়োকে কিবা এটা কথা সুধিলে আৰু তিনিওজনে স্বেচ্ছাই উত্তৰ দিলে।
  জাৰ্মান বহুত আছে আৰু ইয়াত কিবা এটা মাউণ্ট কৰি আছে। কিন্তু আকৌ, কোনেও নাজানে! অৱশেষত একেখিনি ল"ৰাই পানীৰ বাল্টি এটা টানি লৈ গ"ল, আৰু দুৱাৰবোৰত টানকৈ বন্ধ কৰি দিলে। সংগীসকলৰ আচৰণৰ পৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বুজি পাইছিল: এইটো এটা আউট, আজি তেওঁলোকক আন ক"লৈকো চলোৱা নহ"ব৷
  মাৰ্গাৰিটাই ভায়েকক বাহুত পানী আগবঢ়াই ক"লে:
  - সতেজ কৰিলে কোনো ক্ষতি নহ'ব!
  ৰুটিখন সতেজ, কিন্তু অস্বাভাৱিক, কিবা এটা গধুৰ (ৰাতিপুৱা খোৱা সেই বাসি টুকুৰাটো, তুলনা কৰিবলৈ অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মনত পেলাব পৰা নাছিল)। হয় বেক নকৰাকৈ, নহয় ইয়াত সদায় খায় (বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, সম্ভৱতঃ দ্বিতীয়টো, বাকীবোৰে খাইছিল আৰু কোনো অসন্তুষ্টি দেখুৱাব পৰা নাছিল)। কিন্তু পনিৰটো নিশ্চিতভাৱে স্থানীয়ভাৱে উৎপাদিত বুলি ওলাই পৰিল - অতি ভাল, ফেটা পনিৰৰ দৰেই, যিটো অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আদৰ কৰিছিল। দুখৰ কথা যে টুকুৰাটো তালুৰ এক তৃতীয়াংশহে আছিল। হয়, কিশোৰ ল"ৰা এটাও, পুৰুষৰ নহয়।
  মাৰ্গাৰিটাই ক্লান্ত ভাইটিক সমৰ্থন কৰিলে। সি খেৰৰ ওপৰত পৰিল, যেন কাটি পেলোৱা হৈছে, যি পাইছিল চোবাই খাইছিল, শুই পৰিছিল, আনকি মদ খাবলৈও আৰম্ভ কৰা নাছিল। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হঠাতে বুজি পালে যে তেওঁৰ কঁপি উঠিছে। এজনে মাথোঁ আশা কৰিব পাৰিছিল যে ঠাণ্ডাৰ পিছত, আৰু বিশেষকৈ বন্য দৰ্শনৰ পিছত ই কেৱল এটা জোকাৰণিহে আছিল। যে টোপনিৰ পিছত এই কঁপনি পাৰ হৈ যাব। ৰাইবাচেংকো অলেগে নিজৰ বাবে অধিক খেৰ ৰেক কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে আৰু সম্ভৱ হ"লে তাত খান্দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ক"তো তেওঁৰ ভোক নাইকিয়া হোৱা নাছিল, তেওঁ নিজকে আশ্বস্ত কৰিছিল, কিন্তু মানুহৰ কথা শুনিলে; উষ্ণতাত প্ৰথমে ইচ্ছাটো কাটি পেলোৱা বস্তুটো হ"ল খাদ্য খোৱা। অলেগ ৰাইবাচেংকো নিজেই কেতিয়াও অসুস্থ হোৱা নাই - জিনীয় গঠনৰ বাবেই। সঁচা, ঠাণ্ডাত বহু ঘণ্টা খোজ কঢ়াকে ধৰি মই তেওঁৰ ওপৰত একেধৰণৰ পৰীক্ষা স্থাপন কৰা নাছিলো। গতিকে... কিন্তু হয়তো হ"ব। আৰু যদি নহয়, তেন্তে বিজ্ঞানৰ স্বাৰ্থত তেওঁলোকে তেওঁক চিকিৎসা কৰাৰ সম্ভাৱনা আছে...
  কিছুমান ছোৱালীয়েও ঠিক তেনেকুৱাই জোকাৰি যায়, কিন্তু কোনেও কাহ নকৰে।
  অ", অগ্ৰগামী ল"ৰাটোৰ ওপৰত মূৰৰ পৰা ভৰিলৈকে কিমান ভাগৰ পৰিল! হাতৰ কব্জিবোৰ তেজত ঘঁহিলে, পিঠিত ফুলি উঠা দাগ, আঘাতপ্ৰাপ্ত, তললৈ নমাই দিয়া আৰু ভৰি দুখন গৰম হ"বলৈ ধৰিলে - সকলোবোৰ বিষাইছিল, কিন্তু এই হুমুনিয়াহটোৱে শুই শুই থকাৰ ইচ্ছা বৃদ্ধিহে কৰিলে।
  আৰু টোপনি অহাটো ভয়ংকৰ - আপুনি হয়তো সাৰ নাপাব, বা তাতোকৈ বেয়া কথাটো হ"ল, আকৌ এবাৰ দৃষ্টিগোচৰ হ"ব৷ অৱশ্যে যথেষ্ট আকৰ্ষণীয়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চকু মুদি লগে লগে মৰ্ফিউছৰ কোলাত সাঁতুৰি গ"ল - সপোনেৰে ভৰা, ৰঙীন আৰু কাণ বন্ধ কৰি দিয়া শব্দ।
  'এটা আৰু পৰীক্ষাবোৰ ইয়াতেই শেষ নহ'ল... ল'ৰাবোৰৰ উদং গোৰোহাত নিৰ্দয়ভাৱে খান্দি যোৱা ডালযুক্ত লোহাৰ চাদৰ লগাই আঙঠিৰ কভাৰটো সলনি কৰা হ'ল...
  'অলেগ ৰাইবাচেংকো'ৱে আনকি হাঁহিলে, কিন্তু সহ্য কৰিলে, যদিও তেওঁ থিয় দিব নোৱাৰিলে, আৰু ডিমিট্ৰিয়ে আনকি নাচিলে আৰু গুৰুগুৰু কৰিবলৈ ধৰিলে...
  তেওঁলোকৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকল শক্তিশালী আছিল, আৰু আনুষ্ঠানিকভাৱে ঘোষণা কৰাতকৈ স্পষ্টভাৱে বয়সীয়াল আছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, দিমিত্ৰীৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজন তেওঁতকৈ মূৰটো ওখ, আৰু ইতিমধ্যে এন্টেনাবোৰ ভাঙি গৈ আছে... কিন্তু, এঘাৰ বছৰ বয়সত এন্টেনাবোৰ কেনেকৈ ভাঙি যাব পাৰে?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনো বহুত ডাঙৰ আৰু গধুৰ, আৰু একে সময়তে, গেংষ্টাৰৰ মুখখন শিশুসুলভ নহয়.... অৱশ্যে ল'ৰাটো কোনো অচিনাকি নহয়, আঙঠিটো আঙঠি, তাত সকলো ধৰণৰ মানুহ লগ পায়!
  দুয়োখন যুদ্ধ একে সময়তে হৈছিল.... আমি সোনকালে শেষ কৰিব লাগিব, কিয়নো মাজনিশা ইতিমধ্যে ওচৰ চাপি আহিছে...
  ৰূপান্তৰিত ডিমাই প্ৰায় লগে লগে মুখত গধুৰ আঘাত হেৰুৱাবলৈ ধৰিলে। তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ বাহুৰ দৈৰ্ঘ্য, ওজনত সুবিধা আছিল, আৰু শাৰীৰিক আৰু কাৰিকৰী দুয়োটা দিশতে নিখুঁতভাৱে প্ৰস্তুত হোৱা যেন লাগিছিল... সাধাৰণতে পেশীবোৰ এজন খেলুৱৈৰ পিটিঙৰ দৰেই... অৱশ্যে , ডিমকা অতি ভাস্কৰ্য্য আৰু... দ্ৰুত ... তেওঁ দ্ৰুত আছিল, এতিয়া লেহেমীয়া...
  প্ৰথম ৰাউণ্ডত বিষাক্ত দিমিত্ৰীয়ে বহু একক আৰু দুটা আঘাত হেৰুৱাইছিল। আনকি সোঁ চকুৰ তলতো হেমাট'মা ফুলিবলৈ ধৰিলে...
  দ্বিতীয় ৰাউণ্ডটো আৰু বেয়া হৈ পৰিল, তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে আগবাঢ়ি গৈ মাৰিলে, মাৰিলে, মাৰিলে... আৰু দিমিত্ৰীয়ে প্ৰায় নিজকে ৰক্ষা কৰা নাছিল, মাথোঁ মূৰটো পিছলৈ পেলাই দিলেই আঘাতবোৰ কোমল হৈ পৰিছিল, খুব কমেইহে, কিন্তু অপ্ৰত্যাশিতভাৱে সঁহাৰি জনাই ঠেলি দিছিল, আৰু কেতিয়াবা বাহিৰলৈ ওলাই আহিছিল তেখেতে জাৰ্মান ভাষাত গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - তুমি ৰাছিয়ান মানে পূৰ্ণাংগ নহয়!
  ডিমিট্ৰিয়ে কঠোৰ উত্তৰ দিলে, জাৰ্মান ভাষাতো:
  - আৰু আপুনি এজন জাৰ্মান, আপুনি এজন ৰাছিয়ানৰ পৰা যথেষ্ট সম্পূৰ্ণৰূপে পাব!
  ক্ৰোধিত হৈ নাকত কঁকালটো সোমাই দিলে...
  সাধাৰণতে এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত দিমিত্ৰীৰ নাকটো অতি শক্তিশালী, আৰু কেতিয়াও ভাঙি যোৱা নাই, আঘাত হ"লেও, কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত গ্ল"ভছৰ দ্বাৰা কোমল কৰা আঘাত নহয়, কঁকালৰ কঠিন হাড়ৰ বিন্দুহে আছিল।
  আৰু ল'ৰাটোৰ মুখৰ পৰা তেজ বৈ আহিল, জোৰকৈ চেলেকি পেলাবলৈ... ডিমকাই উত্তৰ দিলে... ফালে ধৰা পৰিল শত্ৰুৱে অলপ কঁপি উঠিল আৰু সি লৰচৰ কৰিলে, কিন্তু সফলতাৰ ওপৰত গঢ়ি তুলিবলৈ তাৰ শক্তি নাছিল - ভৰি দুখন যেন পাংচাৰ কৰা তলুৱা to be ৱাডেড।
  তৃতীয় ৰাউণ্ডটোও কম কঠিন নহ"ল, প্ৰতিপক্ষই হতাশ হৈ হেঁচা মাৰি ধৰিলে, কিন্তু দিমিত্ৰীয়ে অধিক সঘনাই ব্লক কৰিবলৈ ধৰিলে, আঘাতৰ প্ৰতিফলন ঘটিল... ফাইনেলৰ নিয়ম সলনি হ"ল, যিহেতু আমি আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সোণৰ পদকৰ কথা কৈছো, সংখ্যা... ৰাউণ্ড পোন্ধৰলৈ বৃদ্ধি কৰা হ'ল ... প্ৰ'ৰ দৰে। কিশোৰ-কিশোৰীসকলৰ সম্পৰ্কত এটা অতি নিষ্ঠুৰ সিদ্ধান্ত বুলি ক'ব লাগিব, যিসকলে ইতিমধ্যে সেইদিনা পাঁচবাৰ যুঁজিছিল... সঁচা, ডিমকাইও সোনকালে শেষ কৰিলে, আৰু তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনক বিশেষ সংগ্ৰাম নকৰাকৈয়ে স্পষ্টভাৱে নিৰাশ কৰা হ'ল...
  কিন্তু প্ৰথম চাৰিটা অতি সক্ৰিয় ৰাউণ্ডৰ পিছত দিমিত্ৰীৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী দলটোৱে কিছু গতি কমাই দিলে। তেখেতেও ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰিছিল, তেওঁৰ উশাহ-নিশাহ বহুত বেছি অশান্ত হৈ পৰিছিল আৰু একে সময়তে গধুৰ হৈ পৰিছিল...
  ডিমকাই খালী ভৰিৰ হেমাট"মা আৰু তীব্ৰ জ্বলা-পোৰা অনুভৱ কৰাৰ পিছতো আনকি অতিৰিক্ত শক্তিৰ উত্থান অনুভৱ কৰিছিল। ষষ্ঠ ৰাউণ্ডত তেওঁ আনকি প্ৰতিপক্ষৰ চোলাত কেইবাবাৰো আঘাত কৰিছিল... কিন্তু তেওঁ অটল, ডাঙৰ, আৰু সম্ভৱতঃ ডপ কৰাও আছিল...
  সপ্তম ৰাউণ্ডত দিমিত্ৰীৰ নিকৃষ্ট প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে কৌশল অলপ সলনি কৰি নিয়মৰ বিপৰীতে যিমান পাৰি সিমান আঘাত চেষ্টা কৰিবলৈ ধৰিলে, কঁকালৰে, আনকি মূৰেৰেও আঘাত কৰিবলৈ... ডিমাই আৰু বেছিকৈ আঘাত কৰিবলৈ ধৰিলে, আৰু... অষ্টম ৰাউণ্ডত তেওঁ ব্যক্তিগত সফলতা লাভ কৰিলে, অৱশেষত, বিপক্ষৰ ডাঙৰ নাকৰ য়ুস্কাৰ পৰা বৈ আহিল... আৰু যেতিয়া তেওঁ আকৌ এবাৰ কঁকালটো লৰচৰ কৰিলে, তেওঁ নিজেই আগন্তুক পোষ্ট এটাত সোমাই পৰিল... উপহাস কৰি দিমিত্ৰীয়ে তেওঁক গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - নু, সেই ধৰা পৰিল, যিটো কামোৰ!
  জাৰ্মানজন আৰু অধিক সিঁচৰতি হৈ পৰিছিল, তেতিয়াও তেওঁ সুকীয়া শ্বুটিং হুক এটাৰ ওপৰত ভৰসা কৰি আছিল!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অধিক সমানে যুঁজিছিল, প্ৰায় হেৰুৱাই নোপোৱাকৈয়ে, আৰু তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে বেছি বহলকৈ দোল খাই থকাৰ সুযোগ লৈ তেওঁ বাওঁফালৰ জাব, বা সোঁফালৰ ক্ৰছৰ সৈতে চিবুকটো লগ পাইছিল... কিন্তু ডাঙৰ জাৰ্মান ল'ৰাটোৱে এই আঘাতবোৰৰ প্ৰতি কোনো প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰা নাছিল যিকোনো ধৰণেৰে। তাৰ পিছত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ কৌশল সলনি কৰি প্ৰতিপক্ষৰ চেপেটা নাকটোৰ ওপৰত কাম কৰিবলৈ ধৰিলে... জাৰ্মান স্নিফাৰজন দীৰ্ঘদিন ধৰি চলি থাকিল, কিন্তু সপ্তম ৰাউণ্ডৰ ভিতৰত ই লিক হ'বলৈ ধৰিলে...
  ক"ব লাগিব যে অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনে আন এজন, লঘু আৰু লঘু ল"ৰাৰ ঠাইত ওলাই আহিছিল। প্ৰথমজন যেন আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল (যদিও, অৱশ্যেই, এইটো এটা নাজী কৌশল!) ... সেয়েহে, যুদ্ধৰ আৰম্ভণিতে তেওঁ সতেজ আছিল, আৰু উন্মাদ গতি এটা বতাহ মাৰিব পাৰিছিল।
  কিন্তু নৱম ৰাউণ্ডত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱেও অলপ ফাঁক মাৰি এটা আঘাত মিছ কৰিলে, য"ৰ পৰা তেওঁক তললৈ নমাই দিয়া হ"ল... ল"ৰাকেইটাৰ উদং, তললৈ নমাই দিয়া ভৰি দুখন অসহায়ভাৱে ঘূৰি গ"ল... অলেজেকে অৱশ্যে সোনকালে জপিয়াই উঠিল যাতে নকআউট হয় গণনা কৰা নহ"ব। নিক্ষেপ, শত্রু উপর ওলমি ...
  তেখেতে জোকাৰি পেলালে, শেষ কৰিবলৈ লৰালৰিকৈ... নৱম ৰাউণ্ডৰ শেষৰ ফালে হৰ্ণ বাজি উঠিল, কিন্তু ৰেফাৰীয়ে শুনা নোপোৱাৰ অভিনয় কৰিলে...
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কেইটামান গধুৰ আঘাত মিছ কৰিলে, কিন্তু ধৰি ৰাখিলে, মূৰটো জোকাৰি কোমল কৰি দিলে। শত্ৰুৱে ইতিমধ্যে কোনো মৰিছাৰ কথা লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে ক্ৰোধিত হৈ পৰিল। ইয়াত ছোভিয়েট ল'ৰাটোৱে, প্ৰতিফলিতভাৱে, কিন্তু অতি শক্তিশালীভাৱে, শৰীৰটোক তেওঁৰ ফালে আঘাত কৰিলে... আঘাতটোৱে যকৃতত আঘাত কৰিলে... এটা অতি বিপজ্জনক আঘাত...
  প্ৰতিপক্ষই আৰু কেইটামান ষ্ট্ৰ"ক কৰিলে আৰু তেওঁৰ ডাঙৰ মুখখন বেঙুনীয়া হৈ পৰিল। 'এই ঠাইত ৰেফাৰীয়ে যুঁজখন বন্ধ কৰি দিলে, আৰু ডাক্তৰসকলে ৰিঙত দৌৰি গ'ল... ড্ৰিপ...
  ইয়াৰ ফলত দিমিত্ৰীৰ বন্ধুজনৰ ওপৰত নিৰ্মম প্ৰভাৱ পৰিল আৰু তেওঁ লক্ষণীয়ভাৱে ক্লান্ত প্ৰতিদ্বন্দ্বী এজনৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িল... দশম, একাদশ, দ্বাদশ ৰাউণ্ড... কঠিন আঘাতৰ বিনিময়, কিন্তু দিমিত্ৰীৰ স্পষ্ট সুবিধাৰ সৈতে... তেৰশ ৰাউণ্ডটো কিছু সমতল হৈ পৰিল তাৰ পিছত ছোভিয়েট ল'ৰাটোৰ ভ্ৰূ কাটি গ'ল.... কিন্তু চতুৰ্দশত উল্লাস কৰা ডিমকাই পুনৰ উদ্যোগটো নিজৰ হাতত ল'লে। এই ল"ৰাকেইটাই এতিয়াও একো নাজানিছিল, উদাহৰণস্বৰূপে মহম্মদ আলীৰ বিষয়ে, কিন্তু বহু দিশত তেওঁৰ কৌশল নকল কৰিছিল।
  পোন্ধৰতম ৰাউণ্ডলৈকে জাৰ্মানজনৰ হাত দুখন ভাগৰত তললৈ নামি আহিল, আৰু তেওঁ আৰু আঘাতৰ প্ৰতিক্ৰিয়া নকৰিলে, বৰঞ্চ কেৱল থিয় হৈ থাকিল, আৰ্য্য ষ্টেমিনা প্ৰদৰ্শন কৰিলে.... ইয়াৰ উপৰিও, ছটিওৱা ডপ আৰু দানৱীয় ভাগৰত ডিমিট্ৰিয়ে সাধাৰণতে ভাঙি পেলোৱা আঘাতবোৰ বহুত দুৰ্বল হৈ পৰিল . হওক! কিন্তু আনফালে বহুত বহুত আছিল আৰু শত্ৰুৰ আৱৰণ নোহোৱা চিবুকত বৰষুণ দিলে। শেষত মূৰটো, জাৰ্মানজনে সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে, ষ্টেমিনাৰ সীমা শেষ হৈ গ'ল আৰু শেষৰ ৰাউণ্ড শেষ হোৱাৰ প্ৰায় পোন্ধৰ মিনিট আগতে মাটি পিছলি যোৱাৰ দৰেই "আৰ্য্য" জাতিৰ প্ৰতিনিধি হৈ পৰিল...
  ৰেফাৰীয়ে অশ্লীলভাৱে লাহে লাহে গণনা কৰিবলৈ ধৰিলে, কিন্তু পাঁচ গণনা কৰাৰ পিছত দিমিত্ৰী লেবেডেভৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজন কিমান ভয়ংকৰভাৱে নিশ্চল হৈ থকা দেখি তেওঁ ৰৈ চিঞৰিলে:
  - ডাক্তৰৰ দৰে বেছি!
  আৰু আন এজন কিশোৰ "ছুপাৰমেন"ক চিকিৎসালয়লৈ লৈ যোৱা হ'ল.... তাৰ পিছত বিজয়ী চূড়ান্ত প্ৰতিযোগীসকলে স্তম্ভটোলৈকে শাৰী পাতি মাৰ্চ কৰিবলৈ ধৰিলে... ওপৰৰ পৰা গোলাপৰ পাহি বৰষুণ দিলে।
  ওখ ল"ৰা দিমিত্ৰীয়ে বহল হাঁহি এটা মাৰিলে, সি আনন্দময় হৈ পৰিল। কিন্তু তেতিয়াই তেওঁ হঠাতে লক্ষ্য কৰিলে যে কেমেৰাটো তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ গৈছে, আৰু ছোভিয়েট ল"ৰাবোৰৰ উদং, যথেষ্ট ষ্টাডযুক্ত আৰু সামান্য তেজ ওলোৱা ভৰিবোৰৰ ক্ল"জ-আপ শ্বট লৈছে... লগে লগে তেওঁৰ মেজাজটো বেয়া হৈ গ"ল আৰু তেওঁ নিজৰ অংগ-প্ৰত্যংগবোৰ পিছফালে লুকুৱাবলৈ চেষ্টা কৰিলে অন্যান্য যুৱ জাৰ্মান খেলুৱৈৰ বিলাসী সোণালী ৰঙৰ স্নিকাৰ বা পাহিত পুতি থওক।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে তেওঁৰ হাতত ধৰি টানিলে:
  - নকৰিব! আপোনাৰ লাজেই হাঁহি আৰু সন্দেহৰ সৃষ্টি কৰিব... ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানীত সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ ঘোষণাৰ পিছত প্ৰায় সকলো শিশুৱে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ে, যিটো আপুনি নিজেই বাৰ্লিনৰ ৰাজপথত দেখিছিল। গতিকে গৌৰৱেৰে পিঠিখন পোন কৰক।
  তেওঁলোকক দিয়া পদকবোৰ আছিল বাদামী ফিতা আৰু প্ৰকৃত সোণৰ ওপৰত, প্ৰায় পঞ্চাশ গ্ৰাম ওজন আৰু ৯০০ জৰিমনা। অৱশ্যে, ছোভিয়েট ল'ৰাৰ বাবে এইটো এটা বৃহৎ পৰিমাণ - আনুমানিক ... ইয়াৰ হিচাপ কৰাটো আনকি কঠিন, যিহেতু ছোভিয়েটৰ ধন আনুষ্ঠানিকভাৱে সুৰক্ষিত যেন লাগিছিল, কিন্তু আচলতে বিষয়টো সোণৰ মজুত নোহোৱাকৈয়ে কৰা হৈছিল।
  ছোভিয়েট অগ্ৰগামীসকলে যেতিয়া মঞ্চত উঠিল, তেতিয়া ইউ এছ এছ আৰৰ গীত বাজি উঠিল। বাইদেউ, এতিয়াও আলেকজেণ্ডাৰভৰ সংগীত নাছিল, আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সংগীতৰ দৰে কিবা এটা। 'অলেগ'ই ইয়াত মহান প্ৰেৰণা অনুভৱ কৰিছিল আৰু গান গোৱাৰ অনুমতি বিচাৰিছিল...
  প্ৰতিযোগিতাত উপস্থিত থকা হিমলাৰে কৃপা কৰি অনুমতি দিলে:
  - গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ পৰা অহা আমাৰ অতিথিসকলৰ ৰচনা শুনি আমি অতি আনন্দিত হ'ম।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে প্ৰথমে সোঁফালে আৰু তাৰ পিছত বাওঁফালে প্ৰণাম কৰিলে, তাৰ পিছত তেওঁলোকে দিমিট্ৰিৰ সৈতে গান গাইছিল;
  জীৱনত তুমি নাইট, ঈগলৰ দৰে উৰি যোৱা -
  আৰু আপুনি লেণ্ডিংবোৰ জানিব নিবিচাৰে!
  আমাৰ বাবে বঁটা একেবাৰেই ফেটিছ নহয় -
  ৰজাসকলৰ ওচৰলৈ আমাৰ এটাই গ্ৰহণযোগ্য পথ!
  
  প্ৰথমে ৰঙা টাই বান্ধিলে,
  তাৰ পিছত যেতিয়া যুদ্ধ আহিল...
  এজন ক্ষীণ ল'ৰাই হাতত বেলচা লৈ গ'ল - ৷
  যাতে বেজীটো বুকুত সোমাই নাযায়!
  খালী ভৰিৰে খাদ খান্দিছিল শিশুৱে,
  তিন জন্য বাসি একটি টুকরা ...
  কুহুমীয়া পানীৰে ঠাণ্ডাত গৰম কৰি লোৱা,
  কামোৰা পেকৰ পৰা, বৰ খং!
  
  যুঁজাৰু বিমানখনৰ মৃত্যু হোৱাৰ লগে লগে মেচিনগানটো পৰিল,
  তাৰ সৰু ল"ৰাটোৱে তুলি ল"লে!
  "কাত্যুষ" যেনেকৈ আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈ পৰিল,
  নিৰ্ভীক, যুৱ দল!
  
  ক"লা ছাঁৰ শিকলিডালত গুলীচালনা কৰো
  তোমাৰ চোকাতা ক"ৰ পৰা পালা?
  প্ৰাচীন কালৰ দৰে আটাইতকৈ চোকা তৰোৱাল,
  পেনাল্টি জানিবলৈ দৌৰি গ"লা!
  
  কৰুণাহীন যুদ্ধ হায় মাতৃ নহয়,
  তাত মৰুভূমিৰ শুকানতা এক ভয়ংকৰ গৰম!
  কিন্তু পিতৃভূমিৰ বাবে আপুনি আপোনাৰ প্ৰাণ দিব লাগিব,
  তেতিয়া আপুনি উপহাৰ হিচাপে সুখ লাভ কৰিব!
  
  কিন্তু প্ৰেমত থকাটো কেনেকুৱা?
  এই কথা প্রতিজন ল'ৰাই নাজানে...
  যেতিয়া ধাৰাবোৰে তেজ ঢালি দিয়ে -
  নাজীয়ে নিষ্ঠুৰভাৱে হত্যা কৰে!
  
  কিন্তু মাতৃভূমি প্ৰেম,
  ইয়াত উজ্জ্বল প্ৰজন্মৰ গৌৰৱ আছে...
  আৰু হৃদয় পাৰ নকৰিবা
  ইয়াত ষ্টেলিন - ইস্পাত আৰু শিখা - লেনিন!
  
  এটা উজ্জ্বল সময় হওক -
  সাম্যবাদৰ পবিত্ৰ কাৰণ...
  দুষ্ট গোট ভাঙি গৈছে -
  আৰু উভালি পেলালে নাজীবাদ!
  
  মানৱতাৰ সকলো...
  পৰিষদসমূহক একত্ৰিত কৰা!
  গ্ৰহত স্বৰ্গ হওক
  মই এজন নাইট - ৰুছ' অজেয়!
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু দিমিট্ৰিয়ে শেষৰ শব্দবোৰত ওপৰলৈ জপিয়াই পৰিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ গীতটোৰ ছাপ আৰু অধিক বৃদ্ধি পালে।
  ষ্টেণ্ডবোৰে উৎসাহেৰে হুইচেল মাৰিলে আৰু হাত চাপৰি বজালে...
  ল"ৰাবোৰে সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ বাবে এটা যথেষ্ট আকৰ্ষণীয় আৰু অনুকূল সপোন দেখিলেও ছোৱালীকেইজনীয়ে পূৰ্বতে বাধাপ্ৰাপ্ত জাহাজখন দখল কৰা কামটোলৈ উভতি গ"ল। ধাৰাবাহিক দৃষ্টিভংগী বিৰল যদিও ইয়াৰ আঁৰত আৰু কিবা এটা আছিল স্পষ্ট।
  অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে আচৰণ নহয়, হাইপাৰ-উইচ আৰু ৰাছিয়ান ডেমিউৰ্জ গডছৰ মিছন পূৰণ। আপোনাৰ অমৰত্বৰ অভ্যাস কৰা।
  এতিয়া পৰৱৰ্তী ডবাটো, ইয়াত দুৱাৰখন কোনফালৰ পৰা খোলা, আৰু কোনফালৰ পৰা বেটেন কৰি তললৈ নমাই দিয়া হৈছে, সেইবোৰ সমস্যা। হয় এৰাই চলাটো ভাল নহয় ৰিস্ক লোৱাটোৱেই উত্তম। অৱশ্যে তাই নবটো ঘূৰাই দিলে একো নহয়, সিহঁতে তাইক তাইৰ মদ্যপায়ী বুলি ল"ব৷ তেতিয়াই কোনোবাই চুলি কটা নোহোৱাকৈ পৰ্টহ"লৰ তলৰ পৰা বাহিৰলৈ চালে, ছোৱালীজনীয়ে চুমা খাবলৈ সময় নাপালে কষ্টেৰে। অৱশ্যে ইমান সোনকালে বিবেচনা নকৰে। দুৱাৰখন বন্ধ হৈ টোকৰ মাৰিব লাগিব।
  - কোন আছে? - টান মাত এটাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িছে।
  - আপোনাৰ! - অৰোৰাই ভাষাৰ প্ৰতি অপ্ৰত্যাশিত প্ৰতিভা দেখুৱাই স্পষ্ট টেক্সাছৰ ৰংৰে ইংৰাজীত উত্তৰ দিলে। - আমি স্থানীয় ৰাম আনিলোঁ, হুইস্কি ৰোগীয়া।
  - অ' হ'ব! দ্ৰুত! দুৱাৰৰ পিছফালে থকা নাৱিকজনে গাহৰিৰ দৰে চিঞৰি উঠিল। - অৱশ্যেই ৰাম!
  গ্ৰেনেডেৰে ভাঙিব নোৱাৰা বিশাল দুৱাৰ খোলা আছে। বিভ্ৰান্তিকৰ চেহেৰাৰ এটা টাইপ বাছি লোৱা হয়, তেওঁৰ লগত আৰু কেইটামান আধা সাজ-পোছাক পিন্ধা বিষয়বস্তু। তেওঁলোকৰ পৰা, যেন গেছ আক্ৰমণৰ সময়ত, ই এটা ধোঁৱা কঢ়িয়াই লৈ ফুৰে, বা সঁচাকৈয়ে তীব্ৰভাৱে আঘাত কৰে,
  - ক'ত ৰাম! সিহঁতে একেলগে চিঞৰি উঠিল।
  - তুমি বৰ ভাল! - ৰঙা চুলিৰ অৰোৰাই অতি আনন্দৰে গুলী চলায়, নাৱিকৰ ষ্টেক বিছাৰিছে। সাড়ে তিনি ডজনমান থৈ দিলোঁ, ক্লিপটো সলনি কৰিব লাগিব। ভাল কথা যে গুলীবোৰ সৰু, কমপেক্ট, লগত বহুত লৈ যাব পাৰি।
  - আন এটা কম্পাৰ্টমেণ্ট ক্লিয়াৰ হ'ল! - মাতত শৰতৰ শীতলতা এটা নিৰ্দিষ্ট পৰিমাণে লৈ তাই ক"লে। - আমি দুটামান শ্বট কৰিবলৈ সক্ষম হ"লোঁ, কিন্তু ইয়াত আশাকৰোঁ শ্ৰৱণযোগ্য নহয়।
  স্নো হোৱাইট টাৰ্মিনেটৰে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু যিসকলে শুনিছিল - বধিৰ হৈ যাওক!
  মাৰ্গাৰিটা অৰোৰাই পৰৱৰ্তী কম্পাৰ্টমেণ্টটোৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল, অলপ পেচ মাৰিলে, কৰিডৰৰ কাষেৰে অলপ গুলী চলালে, পিছলৈ গৈ দেখিলে যে তাইৰ জম্বি সংগীয়ে কেনেকৈ য়েংকিছৰ সৈতে যুঁজিছিল। মৃত লোকজনে অৱশ্যে ডাঙৰ শক্তি দেখুৱাব পৰা নাছিল, যাৰ ফলত ছাৰ্ভাইকেল ভাৰ্টব্ৰে ভাঙি গৈছিল।
  বাৰু, তুমি আমাক প্ৰায় বিশ্বাসঘাতকতা কৰিলা! - চিঞৰি উঠিল এগৰাকী ছোৱালী-কমছমোল সদস্য।
  - আৰু কি কৰিবলৈ বাকী আছিল! মোক লক্ষ্য কৰি সি প্ৰায় এলাৰ্মটো বজাই দিলে! - Zombie এটা ক্ষুন্ন কুকুৰৰ ৰূপ লৈছিল।
  - বাৰু, তোমাৰ এটা ধাৰণা আছে! শুই থাকক আৰু নম্ৰ হওক। - মাৰ্গাৰিটাই আঙুলিৰে "চাকৰ"জনক ভাবুকি দি ডেকত ভৰিখন কোমলকৈ চৰ মাৰিলে।
  আমি ষ্টাৰনত গুলী চলাবলগীয়া হ"ল, এজন সৈনিকে গ্ৰেনেড উলিয়াই দিলে, ভাবুকি দিলে, সকলো ভাঙি যাব। এফ-১ৰ আমেৰিকান এনালগ, স্লো মোচনৰ দৰে উৰিছিল। অপ্ৰত্যাশিত সিদ্ধান্তৰ জন্ম হৈছিল, বিশেষ বাহিনীত এই কথা শিকোৱা নাছিল। মাৰ্গাৰিটাই হঠাতে ডিস্কটো বুমেৰাং দলিয়াই দিলে। তাই তৃতীয় চকুটো ঘূৰাই দিলে আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত গধুৰ ধাতুৰ পাতল টুকুৰা এটাৰ লগত মিলি গ"ল। মনৰ চকুৱে ডিস্কৰ গতি অনুসৰণ কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত টিপটো টাইলছৰ মাজত আবদ্ধ হৈ পৰিল, বন্দুক আৰু ফিউজে কাটি এচিডৰ প্ৰৱেশ বন্ধ কৰি দিলে। শ্যামলা টাৰ্মিনেটৰৰ কপালত ঘামৰ গুটি এটা গুটিয়াই পৰিল।
  - বাহ, মোৰ বমি প্ৰায় হ'ল! এয়া মাথোঁ এক অলৌকিক কাম। ধন্যবাদ ঈশ্বৰৰ মাতৃ মোক এজন পাপীক ৰক্ষা কৰাৰ বাবে।
  ৰঙা চুলিৰ অৰোৰাই তাইৰ কথা শুনি চিন্তাত ক"লে:
  - কি আছে?
  - গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে! - গ্ৰেহাউণ্ড মাৰ্গাৰিটাই উত্তৰ দিলে।
  - বিস্ফোৰণৰ শব্দ শুনা নাছিলোঁ! - আচৰিত ভালুক-কমছমোল সদস্য।
  - বিশ্বাস নকৰিবা, মই বুমেৰাং ডিস্ক বনালোঁ। বগা যোদ্ধাজনে খিকিন্দালি কৰিলে।
  - এনেকুৱাই হয়। নীতিগতভাৱে এইটোৱে প্ৰকৃতিৰ নিয়মৰ বিৰোধিতা নকৰে, যদিহে আপুনি টাইলছৰ মাজত পায়। - অৰোৰাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডুমুৰৰ আভাস এটা কৰিলে।
  - আৰু তেনেকৈয়ে হ"ল! - মাৰ্গাৰিটাই হাঁহি হাঁহি হাঁহিলে।
  অগ্নিময় চয়তানে কৌতুহলী হৈ পৰিল:
  - ষ্টাৰনত কিমান নিহত?
  ধুনীয়া কৰ্শ্বুনোভাই গৌৰৱেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আঠাইশজন মানুহ, আৰু উনবিংশজনক জম্বিয়ে ডিঙি চেপি হত্যা কৰিছিল।
  - বেছি নহয়! এতিয়া গোটেই জাহাজখন ক্লিয়াৰ কৰিবলৈ কেবিনবোৰৰ মাজেৰে আগবাঢ়িছো। মোক সহায় কৰক! - ৰঙাৰ মাতত অৰোৰা এতিয়া অধৈৰ্য্যতা যেন লাগিল।
  - বাৰু, মই তোমাৰ লগত লৰচৰ কৰিম। - মাৰ্গাৰিটাই হঠাতে চুলিৰ পৰা তেজ ওলোৱা হাড়ৰ টুকুৰা এটা পেলাই দিলে।
  অগ্নিময় অৰোৰাই দ্ৰুতগতিত ৱাৰ্ডৰুমটোত সোমাই গ"ল, ইয়াত কেইবাজনো বিষয়া ইতিমধ্যে শুই আছিল, আৰু চকীদাৰসকলে মদ্যপানৰ পৰা ইফালৰ পৰা সিফাললৈ গতি কৰি আছিল। অৱশ্যে তেওঁলোকে চিঞৰি উঠিল:
  - তুমি ইয়ালৈ আহিব নোৱাৰা!
  - হেমিল্টনৰ পৰা জৰুৰী প্ৰতিবেদন। - অগ্নিময় কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দি প্ৰায় পইণ্ট-ব্লেংক হৈ এটা পাক দিলে। গুলীবোৰ মনে মনে উৰি যায়, লাইটটোও সঠিক নহয়, লগে লগে বুজি নাপাব যে এই মেচিনগানে আপোনাৰ ওপৰত গুলী চলাইছে। গতিকে কোনোবাই যদি প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰে তেন্তে আচৰিত আছিল। আঠাইশটা মৃতদেহ আছিল, আৰু অলপ পিছতে সেইবোৰৰ লগত আৰু চাৰিটা যোগ হ"ল, বাথৰুমৰ পৰা, আনকি ছটাও - বেৰেলৰ পৰা দুটামান মৃতদেহ আলিংগন কৰি পৰি গ"ল। তাৰে এটা ছাই এগৰাকী বেশ্যাৰ আছিল।
  ইউ-টাৰ্ণত নিস্তব্ধ কবৰ,
  অৱসান পাইছিলোঁ - সৰু জন্তু!
  আজি এটা ডলাৰ - কাইলৈ কপালত গুলী,
  এনেকুৱা এটা বিপদজনক বৃত্তি!
  
  হয়, ছোৱালীজনীয়ে তোমাক বিচৰা নাছিল
  নিৰ্যাতন, পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ...
  আন কিছুমান বিভ্ৰান্তিকৰ সপোন আছিল
  মাত্ৰ twirl briskly গাধ!
  
  চেম্পিয়নৰ নদী এখন বৈ যোৱাৰ বাবে
  ইয়ট, গাড়ী - সকলো সন্মান!
  বাকচক একাউণ্ট নোহোৱাকৈ হাতেৰে ধৰিলে,
  ছোৱালীজনীয়ে নীচতাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে!
  
  কিন্তু এজন ইডিয়টেহে ভাবে
  বেশ্যালয়টো ভাল আৰু বহুত মজা!
  মুখত ক'লা কেভিয়াৰ ভৰাই দিলোঁ -
  মই নাজানিছিলো তুমি নিজকে এইডছ দিলা!
  
  আৰু কোনেও কবৰলৈ নাহিব,
  বাপ্তিস্ম লোৱাৰ ভয়ত পিতৃ!
  ফলাফল বৰ বেয়া আছিল।
  প্ৰাক্তন ক্লায়েণ্ট আনকি নাগ!
  
  আপোনাৰ সন্তানে ভালকৈ মনত পেলাব নোৱাৰিব,
  এনে মাতৃক চিনি পোৱাটো লাজৰ কথা!
  তেওঁলোকৰ বাবে কি বাকী আছে - কাৰাগাৰৰ আশ্ৰয় শিবিৰ -
  মনে মনে শাস্তি সহ্য ...
  
  আৰু সেইবাবেই ছোৱালী, তুমি পঢ়া
  আৰু মাতৃভূমি-সৌন্দৰ্য্যৰ বাবে কাম কৰক!
  তেতিয়া হ'ব মন্দাৱস্থা নোহোৱাকৈ এটা পথ আপ...
  নহ"লে পাতালত চিৰদিনৰ বাবে ভাজিব!
  অগ্নিময় চয়তানে পতিত বেশ্যাগৰাকীক প্ৰণাম কৰি সাৰাংশ ক"লে।
  আৰু সেইবাবেই তাই পাৰ হৈ গ"ল, বেৰত ছাঁ এটা আবদ্ধ হৈ থকাৰ দৰে আৰু কৰিডৰৰ আৰু তললৈ। কাষৰ পৰা ফেন এখন উৰি আছে, গৰম ধৰি আছে, অৰোৰাই চুলিখিনি কামোৰা ব্ৰেইডত বৈছে, গতিকে অনুভূতিবোৰ সুখদায়ক। তাই দুৱাৰৰ ওচৰলৈ যায়, গৰম বতাহ খুলিলে কাউণ্টাৰৰ পিছফালে থকাসকলক জগাই তুলিব পাৰে। অলপ দ্বিধাবোধ কৰে, তাৰ পিছত মসৃণভাৱে এটা সৰু ফাট মেলে, তাৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ থাকে। মোৰ উদং প্ৰেছটোৰে ৰাগটোৰ টিকটিকিয়া ৰুক্ষতা অনুভৱ কৰিলোঁ। মই মাত্ৰ জখলাৰে নামিলোঁ, ইয়াত ইতিমধ্যে বহুত মানুহ শুই আছে, কাউণ্টাৰত বিয়েৰৰ চুমুক দি আছে। লঘু শব্দ এটাত উদং হৈ পৰা অৰোৰাৰ ভৰি দুখন শুনা নাযায়, উদং তলুৱা ডেম্পেনবোৰ জোতাতকৈ ভালকৈ শুনা যায়, গতিকে ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িলে। ইতিমধ্যে এটা বিস্ফোৰণত একঘেয়ামী ধ্বংস, এটাত গুলীতকৈ বেছি খৰচ নকৰিবলৈ চেষ্টা। সাধাৰণতে শুই থকা মানুহক বধ কৰিব পাৰি। যদি আপুনি লগে লগে কেৰটিড ধমনীখন চেপি ধৰে, তেন্তে শত্ৰুৰ পৰা সৰ্বাধিক হাঁহি উঠিব।
  আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰ অৰোৰাই কাম কৰিছিল, জাহাজত, য়েংকিছৰ উপৰিও ষ্টেবিলিটি যুঁজাৰুৰ প্ৰায় আধা হুমুনিয়াহ আছিল, কিন্তু তেওঁলোকে কেৱল অনুশাসন হ্ৰাস কৰিছিল।
  - কোনে জানে কাক ক্ৰুক সোমাবলৈ দিলে তাৰ অৰ্থ সেইটোৱেই।
  ছোৱালীজনী জখলাত উঠিল, ওপৰৰ পৰা বিস্তাৰিত পোহৰ পৰে। সাধাৰণ শব্দ, ভৰিৰ তলত কাৰ্পেটখন ক"ৰ পৰানো ফাটি গৈছে। ইৰাকী চিত্ৰৰ দ্বাৰা বিচাৰ কৰিলে। এক অৰ্থত কি
  বেয়া নহয়, যদিও ই দলৰ অভিজ্ঞতাৰ কথা কয়। কিন্তু অত্যধিক আৰামৰ হেঁপাহ য়েংকিছৰ বাবে মাৰাত্মক। সেয়ে তাই চিৰিবোৰত উঠি ৰৈ গ"ল। দলঙত তিনিজন আৰু কচ্ছপৰ চুট পিন্ধি দুজন। বাৰু, কচ্ছপৰ চুট এটা টেংকো নহয়, গ্ৰেনেড লঞ্চাৰৰ পৰা ল"ব পাৰি, কিন্তু শব্দটো গাহৰি চুলিৰ দৰে হ"ব। গতিকে এনে ভালদৰে তেল দিয়া অপাৰেচনত ব্যাঘাত জন্মাবলৈ কোনো ইচ্ছা নাই।
  মই মোৰ বন্ধু মাৰ্গাৰিটাৰ ওচৰলৈ সহায় বিচাৰিলোঁ:
  - আমাৰ ইয়াত এটা আছে, বা সঁচাকৈয়ে কচ্ছপত দুটা আছে!
  - বুজি পোৱা! - মাৰ্গাৰিটা শীতল খেলিবলৈ চেষ্টা কৰি আছে। হাঁহিলে।
  অগ্নিময় চয়তানে চিঞৰি উঠিল:
  - কেনেকৈ ডাম্প কৰিব?
  মাৰ্গাৰিটাই চকু দুটা মুদি দিলে আৰু ছাগলীটোৱে খোজ কাঢ়ি থকা স্ফিংক্সটোৰ সন্দেহত তাই সুধিলে:
  - গ্ৰেনেড লঞ্চাৰটো বাদ দিয়া হৈছে?
  - বৰ কোলাহল! অৰোৰাই দীঘলকৈ উশাহ এটা ল"লে।
  - গ্লাছ থকা ঠাইত আৰ্মৰ-ভাইজাৰ কাটি মুখত বুমেৰাং লঞ্চ কৰাটো ভাল। তাৰ পিছত তাত তিনিটা গুলী ট্ৰিপল মোডত দিব। কাম কৰিব লাগে। মাৰ্গাৰেটে আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে।
  - মোৰ ওচৰলৈ আহক, ছিঙ্ক কৰি কৰো! - নাৰ্ভাছ হৈ তাইৰ আঙুলিবোৰ ফাটি, অগ্নিময় চয়তানে সুধিলে।
  - অৱশ্যে মোৰ খৰখেদা! - মাৰ্গাৰিটাই আৰু কেইটামান শুই বিপৰীত ফালৰ পৰা সোমাই গ"ল। খালী ভৰিৰে অৰোৰাক ঘনীভূত কৰি কম সুৰত যোগ কৰা হ'ল:
  - ইয়াত মিছ কৰিব নোৱাৰি।
  - প্ৰাৰ্থনা কৰক, ই সহায় কৰে! - অফাৰ, আকৌ এবাৰ ধৰ্মীয় আনন্দত পৰিল Komsomol সদস্য মাৰ্গাৰিটা।
  - মই ভগৱানক বিশ্বাস নকৰো! - ভালুক যোদ্ধাক কাটি পেলাওক। - দুৰ্বলতাৰ লক্ষণ !
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে ক্ৰছৰ চিনটো বনাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - গতিকে সহায় বিচাৰিব - সৰ্বোচ্চ মানৱ মন। তেওঁ ছোভিয়েট ৰাছিয়াৰ নামত জয়ী হোৱাত সহায় কৰক।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে পাঁচ চেকেণ্ড নিথৰ হৈ ফুচফুচাই ক"লে আৰু তাৰ পিছত নিজৰ পৰিকল্পনা পূৰণ কৰিলে। বুমেৰাং ডিস্কটো পাতল জালৰ দৰে বিস্তাৰিত পোহৰত প্ৰায় অদৃশ্য। এবাৰ আৰু ভিজাৰত দুটা নিশ্চল মূৰ্তি মাৰিব। তেওঁলোকে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিবলৈ সময় নাপালে, কিয়নো নিৰৱ গুলীবোৰে সামান্য কটা ভিজাৰটোত খুন্দা মাৰি খোলাবোৰ ভাঙি মগজুবোৰ ঘূৰাই দিলে। বাৰু, তৃতীয়জনক একেলগে হত্যা কৰা হৈছিল, গতিকে তেওঁৰ প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিবলৈ সময় নাছিল। সঁচা, কচ্ছপৰ চুটবোৰ পৰিল, শব্দ কৰি। কৌতুহলী নাৱিকজনে জপিয়াই ওলাই আহিল, ৰঙা চুলিৰ অৰোৰাই এটা জপিয়াই তেওঁক আগুৰি ধৰিলে, আৰু তৰ্জনী আঙুলিটো মূৰৰ পিছফালে লৈ।
  - শুই ল'ৰা!
  তাৰ পাছত তলত কেইটামান মূৰ, ডাবল ফেন লাইন আৰু নিস্তব্ধতা দেখা গ"ল।
  - মাৰ্গাৰিটাই এই পৰ্যায় অতিক্ৰম কৰিলে!
  - ইয়াত কেপ্তেইনৰ কেবিনৰ কাষতে আমি শিলগুটিবোৰৰ লগতে তেওঁক ধৰিম। - এটা খঙাল স্বচ্ছন্দ Komsomol সদস্য পৰামৰ্শ.
  - নিজৰ দ্বাৰা।
  কেপ্তেইনৰ কেবিনলৈ যাবলৈ মই দুটা ঝাড়ু দিব লাগিছিল, এগৰাকী বেশ্যাই নিস্বাৰ্থভাৱে দুমিটাৰ কৃষ্ণাংগ মানুহৰ ওপৰত কাম কৰিছিল, মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই ৰেহাই দিছিল। তাই বৰ সৰু আছিল, আঠাইশ বছৰতকৈও ডাঙৰ নাছিল, হয়তো ষোল্ল বছৰতকৈও ডাঙৰ নাছিল। তাইক ইমান অনুৰোধ কৰা যেন লাগিল।
  - মই একো নকওঁ যোদ্ধা...
  - আল্লাহ! অজেয় আৰু ভাগ্যৰ ডেউকাত নেতৃত্ব দিয়া। - ধূৰ্ত মাৰ্গাৰিটাই আৰবী ভাষাত উত্তৰ দিলে।
  সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকৰ মুখখন দেখা নাযায়, যিটো অস্পষ্ট, ছোৱালীজনীয়ে এতিয়াও চিনি পোৱা নাই, আৰু এইজন তুৰ্কী চুলতান বুলি কোৱা সংস্কৰণটো শক্তিশালী হ"ব।
  - ক'ত আছে কেপ্তেইন? আৰবী উচ্চাৰণেৰে ইংৰাজীত সুধিলে অৰোৰাই।
  প্ৰেমৰ পুৰোহিতগৰাকীয়ে থতমত খালে:
  - এটা ডিলাক্স কেবিনত! এই "পেড্ৰিল" প্ৰেমত একেবাৰে শান্ত নহয়। হয়, যদি আপুনি বিচাৰে, মই আপোনাৰ সেৱা কৰিম, বিনামূলীয়াকৈ কৰা হৈছে!
  - জান্নাতত ছোৱালীবোৰে তোমাতকৈ হাজাৰগুণ ভালকৈ আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে! - ভালুকৰ যোদ্ধাসকলক এফালে ব্ৰাছ কৰা হয়।
  পুটানাই হত্যাকাৰীক বিৰক্ত কৰিব নিবিচাৰিছিল, কিন্তু বেশ্যাৰ প্ৰতিফলন যুক্তিৰ মাততকৈও শক্তিশালী আছিল:
  - মই যি কৰিব পাৰো তাকহে দেখুৱাম ! মোৰ জিভা পাখিৰ দৰে পাতল আৰু মৌৰ দৰে মিঠা!
  গুৰুতৰভাৱে খঙত মাৰ্গাৰিটাই চকুৰ পতাত আঙুলিটো সোমাই বেশ্যাগৰাকীক বন্ধ কৰি দিলে:
  অলপ বেছি আৰু আমি তাইক মাৰিব লগা হ"লহেঁতেন। - ধৰ্মীয় কমছমোলৰ সদস্য ক্ৰাকাটাউ এনে লেহেমীয়া কাম দেখি ক্ষুব্ধ হৈ পৰিছিল।
  প্ৰৱেশদ্বাৰত দুজন প্ৰহৰীক আকস্মিকভাৱে শুই আছিল, পিঠিৰ পিছফালে জপিয়াই ডিঙি ভাঙি গৈছিল।
  ইতিমধ্যে কেপ্তেইনে ধোৱা হাৰামীৰ দৰে নাক কোচাই আছিল, দুবিধক আকোৱালি লৈছিল, এজন ক"লা মানুহ আৰু এজন থাই। সেইবোৰেও হাৰ মানি যোৱাৰ পিছতো নাৰ্ভাছ হৈ টছ কৰি ঘূৰি গ"ল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কম্পিউটাৰত কেপ্তেইনৰ ফটো এখন দেখিলে আৰু কোনো সংকোচ নকৰাকৈয়ে দুয়োজন "ট্ৰেন্স-বয়"ক বিচনাত শুৱাই দিলে। এডমিৰেলৰ পিছত দ্বিতীয়জন প্ৰথম ৰেংকৰ অধিনায়কজনক জোকাৰি জোকাৰি মুখত দুটামান চৰ মাৰি নিজৰ ওচৰলৈ অনা হ"ল। প্ৰথমবাৰৰ বাবে বন্দী হোৱাৰ বাবে কুৎসিত জীৱটোৱে লৰচৰ কৰা নাছিল, মাথোঁ স্তম্ভিত চকুৰে নিজৰ মৃত্যুলৈ চাইছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই মুখখন মেলি দিয়া হাত দুখনেৰে ওপৰলৈ তুলিলে, মুখখন গ্লভছেৰে ঢাকি দিলে আৰু অৰোৰাই চকুৰ ওচৰলৈ উজ্জ্বল ব্লেড এখনেৰে ডেগাৰ এটা তুলি দিলে। এটা হিংস্ৰ কব্ৰাৰ সৈতে হিচকি উঠিল:
  - এটা শব্দ আৰু এটা চকু গুজি!
  মাৰ্গাৰিটাই চোলাটো অলপ ঢিলা কৰিলে যদিও কেপ্তেইনজন নিমাত হৈ পৰিল।
  - ইয়াত তুমি আছা! - অগ্নিময় চয়তানে তাইৰ মাতৰ সুৰটো আৰু ভয়ংকৰ কৰি তুলিলে। - বিষ কমাণ্ডাৰ প্ৰয়োগ কৰক।
  গালিনাই নাৰ্ভ এণ্ডিংটো অলপ টিপি মুখখন বন্ধ কৰি দিলে, গতিকে আমেৰিকাৰ কেপ্তেইনজনৰ ডিঙিৰ পৰা চিঞৰ এটা ওলাই আহিল।
  - বাৰু, এতিয়া নিস্তব্ধ হৈ পৰিব। - ৰঙা অৰোৰাই মজিয়াত খালী আঙুলিৰে মাৰিবলৈ ধৰিলে অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়াৰ মাৰ্চৰ বৈশিষ্ট্যপূৰ্ণ ছন্দৰ আভাস। - ভুল গাহৰি কথা কওক! বা আমি তোমাৰ মৰ্যাদা কাটি মুখত ভৰাই দিম।
  বিকৃত অধিনায়কজন অলপ শান্ত হ"লে মাৰ্গাৰিটাই অলপ চেপি ধৰিলে। শ্যামলা যোদ্ধাজনেও জেৰাত মৌখিক অৱদান আগবঢ়োৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে:
  - কুকুৰে যন্ত্ৰণাৰ পৰা আঁতৰি থাকিব বিচাৰিলে নিজৰ মনৰ কথা প্ৰকাশ কৰক। নহলে আপুনি আমাকহে সন্তুষ্ট কৰিব।
  কেপ্তেইনে স্পষ্টকৈ কথা কোৱা নাছিল।
  - সকলো কথা ক'ম !
  - বাৰু, সেইটোৱেই ভাল। জেৰা কেনেকৈ সহজ ভাবে ক'ব! ছোৱালীকেইজনীয়ে উপহাস কৰি হাঁহিলে।
  কেপ্তেইনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, তেওঁৰ শহাপহুৰ কাণ দুখন কঁপি উঠিল:
  - মাত্ৰ জীৱনটো এৰি!
  অৰোৰাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটোৱেই আটাইতকৈ মূল্যৱান খাদ্য, আপুনি অধিক উপাৰ্জন কৰিব লাগিব!
  - মই এজন ব্যৱসায়ী ব্যক্তি। - বন্দী আমেৰিকানজন কিয় আনন্দিত হৈছিল। - ইচ্ছা কৰিলে মই সেৱা কৰিব পাৰিম!
  - আৰু এইজনীও তাত, থু, এৰি নোযোৱাকৈ, পুৰুষ বেশ্যা! ' মাৰ্গাৰিটাই কুটিলভাৱে মন্তব্য কৰিলে।
  আনকি জাহাজৰ তেঁতেলীটোৱেও ছোৱালীজনীৰ ভৰিৰ মসৃণ ছালত উজুটি খাই এনে প্ৰস্তাৱত ক্ষুব্ধ হৈ ফাঁকটোৰ মাজলৈ উভতি লৰালৰিকৈ সোমাই গ"ল।
  - জাহাজত কিমান মানুহ আছে? - গৌৰৱান্বিত ৰঙা চুলিৰ অৰোৰাই শেষ বাক্যটো শুনা নাই বুলি ভাও ধৰিলে।
  আমেৰিকান বিকৃত মানুহজনে দ্বিধাবোধ কৰিলে, মুখখন মূৰ্খ হৈ পৰিল, যেন প্ৰশ্নটো শুনা নাই, চকু দুটাই হাত চাপৰি বজাইছে, হাত চাপৰি বজাইছে!
  অগ্নিময় চয়তানে তাইৰ সৰু আঙুলিটো ডেগাৰেৰে কাটি পেলালে, তেজ বৈ গ"ল। লগে লগে তেওঁৰ জ্ঞান আহিল:
  - বাৰু, ধ্বংসকাৰী জাহাজখনত কিমান মানুহ আছে?
  - প্ৰায় চাৰিশ! নিশ্চিতভাৱে নাজানো "স্থিৰতা" উগ্ৰপন্থীসকল পাৰৰ পৰা আহিছিল। কিন্তু বেশ্যা কম। উপকূলৰ পৰা অহা ল"ৰাবোৰৰ বাবেও যথেষ্ট নহয়। - অভিনয়কাৰী আৰু মূৰ্খটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি নিজৰ গাহৰিৰ ডিঙিটো টানিলে।
  . অধ্যায় #৮
  - সবিশেষ এৰি দিওঁ! - অগ্নিময় অৰোৰাই লগে লগে ব্যৱহাৰিক বিষয়ৰ ফালে মুখ কৰিলে। - ক'ত শিল্পকৰ্ম?
  অধিনায়কে মূৰ্খ খেলিবলৈ চেষ্টা কৰিলে:
  - কি কি শিল্পকৰ্ম?
  খালী ভৰিৰে অৰোৰাই আঁঠুটো অলপ চেপি ধৰিলে, হাড়টো চেপি ধৰিলে।
  - এতিয়া উপলব্ধি কৰা হৈছে?
  বিষ ড"পৰ বতৰ ৰোধৰ আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ উপায় বুলি প্ৰমাণিত হ"ল:
  - হয়, সিহঁত জাহাজৰ চেফত আছে।
  কুল অৰোৰাই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - আৰু নিৰাপদ?
  - তাত দুৱাৰৰ আঁৰত! - পিগি প্ৰাইমেট ছিটিকি উঠিল।
  ভালুক যোদ্ধাই তাইৰ সেউজীয়া চকু দুটা জিলিকি উঠিল। মাৰ্গাৰিটাই টাইটানিয়ামৰ দুৱাৰখন নিজৰ ফালে টানি আনি হতাশ হৈ উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - কোড!
  কেপ্তেইনে জীয়াই থাকিবলৈ আপ্ৰাণ চেষ্টা কৰি আছিল:
  - হয়, মোৰ এটা চাবি আছে।
  - ক"ত? - উদং ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিৰ যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে চকীখন ভৰিত ধৰি তুলিলে।
  জন্তুটোৱে অস্পষ্টভাৱে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - আলমাৰীত!
  খালী ভৰিৰে অৰোৰাই দ্ৰুতগতিত লকাৰলৈ জপিয়াই পৰিল, আৰু চিপ থকা এটা ডিভাইচ উলিয়াই আনিলে।
  - এইটো?
  - হয়! - নিগনিটোৱে চিঞৰি উঠিল।
  - মই নিজেই খুলি দিম! - ডেছিং অৰোৰাই অধিনায়কৰ হাতত আঘাত কৰিলে। - চাওক, স্মাৰ্ট হওক।
  - তোমালোক মাত্ৰ দুজন কিয়? - গাহৰিটোৰ আগ্ৰহৰ সাহস আছিল।
  - বেছি কৌতুহল নকৰিবা। আপুনি আৰু বেছি দিন জীয়াই থাকিব। অৰোৰাৰ উদং গোৰোহাটোৱে ফৰ্লেইনৰ চেপেটা পেটটোত খুন্দা মাৰিলে, যাৰ ফলত তেওঁ বিষত কুটিল হৈ পৰিল। ছোৱালীজনীয়ে চেফলৈ যোৱা দুৱাৰখন খুলি দিলে। কোঠাটোৰ ভিতৰত কেইবাটাও লেপটপ, গ্ৰেনেড লঞ্চাৰ আছিল। ছোভিয়েট আৰ পি জি - ৩৯, এটা কপিত, আৰু ইয়াৰ অধিক অত্যাধুনিক আমেৰিকান সমকক্ষ।
  আপুনি নিৰাপদ ক'ড জানেনে? - ভালুক যোদ্ধাজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - শেষৰ দুটা অংকৰ উপৰিও কেৱল সেনাপতিৰ হাততহে সেইবোৰৰ তথ্য থাকে। - আমাৰ এডমিৰেল জৰ্জ আৰ্নল্ড।
  - মোক কল কৰক! - মাৰ্গাৰিটাই বন্দীজনৰ চেপেটা মুখত ভৰিখন সোমাই দিলে, আৰু খালী আঙুলিৰে তাৰ নাকটো ধৰিলে।
  উজুটি খাই বন্দী আমেৰিকানজনে এটা সংমিশ্ৰণ তালিকাভুক্ত কৰিলে যিটো বেছি দীঘলীয়া নাছিল। অৰোৰাই চকু দুটা অলপ উজ্জ্বল কৰি তুলিলে।
  - ভাল কৰিলে, মিছা কোৱা নাছিল। আপোনাৰ পক্ষত এটা কথা।
  - আৰু তাৰ পিছত কেনেকৈ ক'ব ... এতিয়া নম্বৰটো ভুলকৈ তিনিবাৰ ডায়েল কৰিলে এলাৰ্ম বাজিব। - হঠাতে ভয় খাই থকা এজন কেপ্তেইনে ফুচফুচাই ক"লে।
  - আমি ইতিমধ্যে তেওঁক চিনি পাওঁ! - কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে খৰধৰকৈ ক"ডটো ডায়েল কৰি চাৰিশ মিলিমিটাৰ ডাঠ দুৱাৰখন খুলি দিলে। শিলগুটিবোৰ পৃথক পৃথক বাকচত ভৰাই সাৱধানে আঁতৰাই পেলোৱা হৈছিল।
  - অসীম থেকে Stingers, আপনি এতিয়াও সিহত প্রচেছ করেছেন?
  - বেছিভাগেই হয়! - বন্দী নিগনি এটাই চিঞৰি উঠিল। - সন্ধিয়া পৰীক্ষা কৰা হয়।
  অগ্নিময় চয়তানে আনন্দ কৰিলে।
  - গ্ৰেট, ষ্টিংগাৰবোৰ ক'ত জমা কৰা হয়?
  থতমত খাই কেপ্তেইনে শ্বক আউট কৰিলে:
  - হেংগাৰত, য'ত ধৰি ৰখাটো আছে। ইয়াত "অৰ্লান"ৰ ছীল আছে, লগতে দুটা "পাৰ্চিং" টেংকও আছে।
  এই বাকচবোৰ কেৱল স্ক্ৰেপ মেটালৰ বাবেহে ভাল। কিন্তু "ষ্টিংগাৰ"ৰ উন্নত মডেলটো যথেষ্ট উপযুক্ত। - উন্মাদ অৰোৰাই বন্দীজনক জোকাই জিভাখন দেখুৱালে।
  - কম্পিউটাৰ চিপৰ সৈতে, ইমান বিশেষ, সিহঁতে চিলোৱাট ধৰি ৰাখে। - আমেৰিকানজনে নিজৰ জীৱনটো কিনিবলৈ চেষ্টা কৰি বিৰবিৰাই উঠিল।
  - আমি জানো! - অগ্নিময় চয়তানে তাইৰ সংগীৰ ফালে ঘূৰি গ"ল। - কি ভাবে মিৰাবেলা, চাৰিশ পঞ্চাশজনৰ ভিতৰত কিমানজন বাকী আছে?
  - আধাতকৈও কম। মুঠতে আমাৰ দুশ আঠত্ৰিশটা মৃতদেহ। - কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে আনকি আনন্দত খিকিন্দালি কৰিলে।
  ক্ৰোধিত অৰোৰাই নিজৰ পৰা উশাহ এৰিলে:
  - "ষ্টিংগাৰ" লোড কৰিবলৈ বন্দীসকলৰ প্ৰয়োজন হ'ব, বিজ্ঞানীসকলে কাম কৰিবলগীয়া কিবা এটা আছে।
  বন্দী কুণ্ডলীজনে ফুচফুচাই ক"লে:
  - তুমি ৰাছিয়ান নেকি?
  - কিহৰ বাবে আমাক মুজাহিদীন বুলি ভাবে। - Komsomol যোদ্ধাসকলে গুৰুগুৰু কৰিলে।
  কেপ্তেইনে এটা অভাৱনীয় মন আৰু কৌশল দেখুৱালে:
  - কেৱল ৰাছিয়ানসকলৰহে ইমান কঠিন যুঁজাৰু বিমান থাকিব পাৰে, একেলগে মোটামুটি ডাঙৰ জাহাজ এখন দখল কৰিবলৈ সক্ষম!
  কঠিন অৰোৰাই এই কথাত একমত নহ"ল:
  - আৰু শিল্পকৰ্মৰ সৈতে মহান তুৰ্কী চুলতানৰ যোদ্ধাসকল!
  - তেনেকৈয়ে? সকলো সম্ভৱ, কিন্তু আপুনি আৰবৰ বাবে বৰ বুদ্ধিমান। - গাহৰিৰ প্ৰাইমেটটো লৰচৰ কৰিলে। - যদিও হয়তো আপুনি জাৰ্মান?
  চুইফট অৰোৰাই তেওঁৰ কথা খণ্ডন কৰি তাইৰ ঠেংত পেটত খুন্দা মাৰিলে, তাৰ পিছত দুয়োখন ভৰি ভাঙি গ"ল, বিষৰ শ্বকত ছাগলীৰ অধিনায়কজনে চেতনা হেৰুৱাই পেলালে।
  - সাধাৰণতে আমাক ইয়াৰ প্ৰয়োজন নাই, আমি যথেষ্ট জানো। - ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাজনে সাৰাংশ কৰিলে। "এতিয়া আমি মাত্ৰ ক্ৰুক ধৰিব লাগিব।
  মাৰ্গাৰিটাই লগে লগে পৰামৰ্শ দিলে:
  - কেবিনবোৰলৈ যাওঁ, আমাৰ হাতত চাবিৰ চেট এটা আছে!
  অৰোৰা আনন্দিত হৈছিল:
  - হয়, জৰুৰীকালীন ইলেক্ট্ৰনিক খোলা এটা আছে।
  কমছমোলৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে মনে মনে তললৈ নামি গ"ল, কেবিনৰ দুৱাৰবোৰ খুলিলে আৰু আকৌ ধ্বংস কৰিলে। মাত্ৰ কিবা এটা মৰা, যুদ্ধ নহয়, ঘেঁহুৰ মন্থন।
  - ছয় নম্বৰৰ কেবিনটো পৰিষ্কাৰ! - অৰোৰাই দাঁত দুটা হাঁহি হাঁহি ক"লে।
  - হয়তো ছয় নম্বৰৰ কোঠাত! মাৰ্গাৰেটে খিকিন্দালি কৰিলে। - ভালকৈ যাওঁ।
  - আমি ঢেঁকীত চৰিবলৈ হাঁহ নহয়। - অগ্নিময় চয়তানে গৰ্জন কৰিলে। - বা সঁচাকৈয়ে হাঁহ, কিন্তু বন্য!
  - সঁচা নহয়! - ইয়াত ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰ ইতিমধ্যে ক্ষুন্ন হৈছিল। - সেই ভাড়াতীয়া সৈন্যই ধনৰ বাবে যুঁজি আছে, আৰু আমি একান্তভাৱে কমিউনিষ্ট মাতৃভূমিৰ বাবে।
  কমচমল ছোৱালীকেইজনীয়ে ক্ৰু ডেকৰ পৰা আৰু দূৰলৈ ডেছত আগবাঢ়িছিল, চিংগল শ্বুটিং কৰিছিল। মাৰ্গাৰিটাই পূৰ্ণ গতিৰে আৰু আগবাঢ়ি গ"ল, ইঞ্জিন ৰুম, পেণ্ট্ৰি, হোল্ড, গেলিলৈ। সামৰিক বাহিনীক সাৱধানে বন্ধ কৰি দিয়া হৈছিল, কিছু অংশ পিহিছিল। অন ডিউটি লাইটিং দুৰ্বল আছিল বুলি কোৱা কথাটো কেৱল স্কাউটৰ হাততহে খেলা হৈছিল, দহ মিটাৰত শত্ৰুৱে কম্পনৰ বাহিৰে একো দেখা নাপায়, আৰু তেওঁলোকক সুকীয়া দেখা যায়।
  কম্পিউটাৰে স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে নিজৰ মতামত দিলে।
  - আৰু যদি আপুনি ভাইৰাছৰ মডেল ব্যৱহাৰ কৰে।
  - আৰু আমি ইতিমধ্যে বেটাৰী চালিত স্মাৰ্ট ফোন এটা ব্যৱহাৰ কৰিছিলোঁ। - ক'লে, ৰবট, মাৰ্গাৰিটা Korshunova দ্বাৰা ক্ষুন্ন. - ইয়াত আপুনি হাইবাৰনেচনত সকলো চোৱাচিতা ব্যৱস্থা দেখিছে।
  - এনেকৈয়ে! - চিপ থকা মেচিনটো আচৰিত হ"ল।
  - এডমিৰেলৰ অফিচলৈ উভতি আহি তেওঁলোকে চেনেলটোৰ জৰিয়তে এটা কৃমি আৰু এটা ভাইৰাছৰ হাইব্ৰিড পঠিয়াই দিলে। এনে লাগে যেন লক্ষ্যণীয় নহয়, এটাও এন্টি ভাইৰাছ প্ৰগ্ৰেমে এলাৰ্ম বজাব নোৱাৰে। এনেকুৱাই বিশুদ্ধ কাম, অদৃশ্যতাই সকলো চোৰাংচোৱা ব্যৱস্থাক লুকাই পেলালে। - কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে অধিক বুজাব পৰাৰ বাবে তাইৰ বাহুত তাইৰ চোকা বাইচেপছ দেখুৱালে।
  - অ" ভাল, তুমি দিয়া! - ছোৱালীবোৰৰ কৌশল, মেচিনগানটো দেখি আচৰিত হৈ সি ক"লে। - মোক পুনৰ প্ৰগ্ৰেম কৰিব পাৰিবানে?
  - যথেষ্ট বাস্তৱ! আৰু কি বিচাৰে?! - মাৰ্গাৰিটাই ইয়াত বৰ মৰমলগা মুখ এখন কৰিলে।
  - নিজকে এজন ব্যক্তি হিচাপে চিনি পাওক! - এটা ইলেক্ট্ৰনিক ডিভাইচ বিচাৰিলে।
  - অতিৰিক্ত, গুলী চলোৱাৰ সময়ত। - ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰটো মূৰ্খ কাম কৰিবলৈ মূৰ্খ নহয়। - পিছত মই তোমাক খ্ৰীষ্টৰ বিষয়ে ক"ম।
  মাৰ্গাৰিটাই গেংপ্লেংকৰ ফালে পিঠি দি এটা অৱস্থান ল"লে, স্থিৰতাৰ বাবে এটা আঁঠু লৈ নামি গ"ল, মুখখন বিপৰীত দুৱাৰখনলৈ আঙুলিয়াই দিলে। এজন ল'ৰা ওলাই আহিল, এইবাৰ বগা, মাত্ৰ অলপ "স্লপি" আপাত দৃষ্টিত ধোঁৱা খোৱা ডপ।
  - ড্ৰাগছ আসক্তসকলে ঈশ্বৰৰ ৰাজ্য উত্তৰাধিকাৰী নহয়। - কমছমোল যোদ্ধাই তেওঁলোকৰ মাজত বাধা দিলে। - তাই মৃতদেহবোৰ পেলাই দিলে, খৰধৰকৈ নিজকে পাৰ হৈ গ"ল।
  খালী ভৰিৰে অৰোৰাই আন এটা পৰিধিৰ কাষেৰে জিগজেগ কৰিলে, দুৱাৰখনৰ ওচৰলৈ গ"ল, তাত তলা লগোৱা আছিল, ইউনিভাৰ্চেল চাবি এটাৰে খোলা আছিল। নিগ্ৰোজনে তাইৰ ফালে আঠুৱা এখন দলিয়াই দিলে।
  - কিটি scat!
  - আধাতকৈও কম। মুঠতে আমাৰ দুশ আঠত্ৰিশটা মৃতদেহ। - কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে আনকি আনন্দত খিকিন্দালি কৰিলে।
  অ", বিচনাত টানি নিবলৈ, অংশীদাৰসকল।
  - ইয়াত geeks আছে, ভয় খুৱাবলৈ সক্ষম! - ৰঙা চুলিৰ ভালুক যোদ্ধাই উত্তৰ দিলে। - এতিয়া ক'লৈ যাব? দেখাত ডেপুটিৰ কেবিনত। সি যেন শুই আছে।
  কেপ্তেইনৰ মেটৰ বাসস্থান ইমান বিস্তৃত নহয় যদিও তাৰ পৰাই সংগীতৰ শব্দ হয়। মেলোমেনিয়াক মানে? - কামবোৰ সহজ কৰি তোলে।
  খালী ভৰিৰে কমছমোল ছোৱালী এজনীয়ে ছাঁৰ দৰে সোমাই এজন যোদ্ধাক নোক আউট কৰিলে আৰু দ্বিতীয় ৰেংকৰ অধিনায়কজনক অলপ ডিঙি চেপি ধৰিলে, কঁকালটো পেলাই দিলে:
  - জীয়াই থাকিব বিচাৰিছা নেকি?
  - বিচৰা! - তেওঁ উত্তৰ দিলে যে, সাধাৰণতে এজন আমেৰিকান আশা কৰিব পাৰি।
  - সুযোগ হ'ব! - ডেচিং কৰি থাকোঁতে অৰোৰাই বন্ধ কৰিবলৈ বাছি লৈছিল, কিন্তু বেছি দিন নহয়। - কামত আহক কেন্ট! তাই আগবাঢ়ি গ"ল, কৰিড"ৰটো সৰু হ"বলৈ ধৰিলে, স্পষ্টভাৱে নাৱিকসকলৰ ৰেংকত তললৈ নামি গ"ল। কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে দূৰৰ দুৱাৰখনলৈ লক্ষ্য কৰি চেণ্ট্ৰিৰ মূৰৰ ওপৰেৰে খুলি দিলে। গতিকে শ্বটটো নিস্তব্ধ হৈ পৰিল, তাই ফুচফুচাই ক"লে।
  - বেং-বং!
  এগৰাকী কমছমল ছোৱালীয়ে কেবিনৰ দুৱাৰৰ হেণ্ডেলটো সাৱধানে চেষ্টা কৰে। লক আপ কৰা হৈছে। বাৰু, এইটো আধা চেকেণ্ড, কেবিনত সাতজন মানুহ আছে, তিনিজন শুই আছে, বাকীবোৰে ডমিনো কাটি আছে, যথেষ্ট ৰাছিয়ান ভাষাত। মাৰ্গাৰিটাই বলপূৰ্বক ট্ৰিগাৰ টানে, এই ক্ষেত্ৰত হত্যাকাণ্ডই আনন্দ কঢ়িয়াই নিদিয়ে। কিন্তু কৰম হৈছে, তেজ এটোপালো মুখত পৰিছে।
  - ব্ৰেইড থকা মৃতকসকলে থিয় হৈ মৌনতা অৱলম্বন কৰে! - কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰিলে।
  এটা নতুন কেবিন, ইয়াত মাৰ্গাৰিটাই জীৱনটো দুজন শুই থকা মানুহৰ ওপৰত এৰি দিলে, তাই মাত্ৰ বন্ধ কৰি দিলে, সেইবোৰ কামত আহিব পাৰে।
  - হত্যাকাণ্ডই স্বাৰ্থ আৰু লাভৰ ন্যায্যতা প্ৰদান কৰিব নোৱাৰে - কেৱল সন্মান, স্বাধীনতা আৰু মাতৃভূমি হিংসাৰ সমৰ্থক! - তাই ক'লে - এজন মনোমোহা দাৰ্শনিক-টাৰ্মিনেটৰ।
  ভেণ্ট পাইপ বাছি লৈও অৰোৰাক সহজে লৰচৰ কৰিব পাৰি। ই ভয়ংকৰভাৱে সংকীৰ্ণ আৰু বেকপেকটোত বাধাৰ সৃষ্টি কৰে। আনকি মেচিনটোও ভাঁজ কৰি সৰু হ"বলগীয়া হৈছিল। এতিয়া কমছমোল ছোৱালীজনী বহুত বেছি সম্বলশালী হৈ পৰিছে যদিও তাই ৰিস্ক লৈছিল। ইয়াত সাধুসকলে যেন পাপীজনৰ ওপৰত খং উঠিছে, তেনেকৈয়ে এটা মিউটেণ্ট মকৰা আক্ৰমণ কৰিলে। আৰু যেতিয়া সি মাত্ৰ পাৰ হ"বলৈ সক্ষম হ"ল। বিষত কামোৰা, আৰু দুবাৰমান মুঠিটো এৰি থৈ গ"ল। কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে মূৰটো খোঁচ মাৰিলে, কিন্তু কোনোমতে তাক টেণ্টেকেলৰ ডগাত ধৰি কঁকালৰ তললৈ লৰচৰ কৰিলে। তাই হাতখন আঁতৰাই টানিলে, মজবুত বাকচটো ফাটি যোৱাৰ লগে লগে তাইক খুন্দা মাৰিলে, তাইৰ ভৰাই থোৱা কঁকালটোত আঘাত পালে।
  - বৰ বেয়া! - ভালুক যোদ্ধাজনে উত্তৰ দিলে। - নিজকে প্ৰতিষেধক দি দিম।
  কেনেবাকৈ মাৰ্গাৰিটাই নামি কেবিনটো ভাঙি গ"ল, য"ত সৈন্যসকলে নাক কোচাই আছিল। দুৱাৰখন খোলাৰ লগে লগে সিহঁতে জপিয়াই উঠিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু লগে লগে মাৰাত্মক বৰষুণেৰে আৱৰি ধৰিলে। মাত্ৰ এটা এৰি, ল"ৰাটোক বন্ধ কৰি, কমছ"মল ছোৱালীজনীয়ে বাটটো আগবঢ়াই লৈ গ"ল।
  ইয়াত তাইৰ বাওঁফালে থকা দুৱাৰখন ঘূৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। দেখা যায় যে খোৰা মূৰৰ ফাঁক দাঁত থকা ল"ৰাটোৱে প্ৰস্ৰাৱ কৰিব বিচাৰিছিল।
  - ইয়াত কোন আছে? - মদ্যপান কৰা মাতেৰে নাৱিকজনে সুধিলে।
  - তোমাৰ খালী ভৰিৰে সপোন! - এজনী কমছমোল ছোৱালীয়ে বসন্ত এটাৰে বেঁকা হৈ দুৱাৰখন সিঁচৰতি কৰি কপালত খুন্দা মাৰিলে। এতিয়াও এলয় ষ্টীল। কপালখন এবাৰতে ফুলি উঠিল, "বক্সাৰ" টাইপৰ দৰেই, ইয়াৰ উপৰিও তেওঁক মূৰৰ পিছফালেৰে কাটি পেলোৱা হ'ল। মাৰ্গাৰিটাই ভিতৰলৈ উৰি যায়, চোলাত লোহাৰ আঁঠু লৈ কোবাই দিয়ে, আনহাতে অতি চোকাকৈ, দাঁতবোৰ উলিয়াই দিয়ে। ইয়াৰ ভৰৰ অভাৱ, কিন্তু ইয়াৰ গতিৰ ক্ষতিপূৰণতকৈ বেছি।
  - ৰেডি হোৱা যেন লাগিছে। - দেৱীৰ আকৃতিৰ সৈতে হত্যাকাৰীৰ সাৰাংশ।
  পিছফালে আৰু পাঁচজন মানুহ। গতিকে বলত এজন, ভাল ৰিচেপচন। কপালত মুঠি মাৰি আন এজন হাৰামী, ইমানেই যে তাক নোক আউট কৰি পেলালে। ডিঙিত তালুৰ তৃতীয় প্ৰান্ত। নিজকে পুনৰাবৃত্তি কৰিব লাগিব, কিন্তু এই কৌশল মাৰাত্মক। এটা প্ৰকাৰ ওপৰৰ শ্বেল্ফৰ পৰা পৰি যায়, কিন্তু উৰি যোৱাৰ লগে লগে মাৰ্গাৰিটাই তেওঁক মূৰেৰে সৌৰ প্লেক্সছত খুন্দিয়াই পেলায়।
  - কিছু জিৰণি লওক বেবী। - কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে কয়।
  শেষৰ প্ৰকাৰটোৱে তিনিমহলীয়া অশ্লীলতাৰে শপত খায়, ইংৰাজী আৰু ৰাছিয়ান শব্দৰ মিশ্ৰণ। আৱাসী নহয় নেকি? মাৰ্গাৰিটাই এটা কব্ৰা পৰিচালনা কৰে, চকুত আঙুলিৰে আঘাত কৰা, প্ৰায় মাৰাত্মক। সকলো "সঙ্গী" নিমাত হৈ পৰিল। সঁচা, কাষৰ কেবিনটোত এটা মাত উঠিল।
  - কি আছে!
  - সহজ যুঁজ! - উত্তৰ দিলে, নিকৃষ্টভাৱে, যেন মদ্যপান কৰা মাতেৰে, হুমুনিয়াহ কাঢ়ি, মাৰ্গাৰিটা। আমাৰ আহতসকলক সহায় কৰক। -
  কেবিনৰ দুৱাৰবোৰ খোল খাই এটা পাক পালে, আকৌ যুঁজাৰু বিমানবোৰ পৰি যায়।
  ভাল মেচিনগানৰ সৈতে হ"ব লাগে,
  পিতৃভূমিৰ শত্ৰুৰ বাবে এক দুষ্ট মৃত্যু!
  তৰাবোৰলৈ উৰিবলৈ,
  আকাশৰ সেই আকাশখন জয় কৰিবলৈ!
  
  আমি সূৰ্য্যৰ সাম্যবাদৰ সন্তান,
  একটি ঘূৰ্ণীবতাহৰ দৰে জন্ম লোৱা যোদ্ধা...
  পহুৰ গৰ্জনৰ উত্তৰ দিব নাজীয়ে,
  এটা ডাঙৰ ভালুকে তাক ফালি পেলাব!
  
  বেয়াতকৈ ভাল শক্তিশালী,
  যদিও কঠোৰ দুষ্ট হ'ব পাৰে ...
  আমি আকাশৰ তলত যুঁজ দিওঁ যাতে...
  ফুলি উঠা বসন্ত আহি পালেহি!
  
  ইয়াত নাইটিংগেল গান - trills,
  আৰু নৈৰ ৰূপালী বাজি!
  বৰফ, বৰফ আৰু তুষাৰপাত পিছুৱাই যাব,
  গৰম ৰ"দৰ তলত!
  
  ফুল - কেমোমিল, পপি, গোলাপ,
  ইমান ৰসাল গ্ৰীষ্মকালীন ঘাঁহনি!
  আৰু জানিলে হিম আহিব!
  তেতিয়াও ভয় নাখাব!
  
  বড় বিড়াল - এই "বাঘ",
  গৰ্জন কৰে আৰু মুখ বন্ধ কৰে - লৰচৰ কৰে!
  তেওঁলোকে ফ্ৰিটজক দুষ্ট খেলত পেলাই দিয়ে,
  কিন্তু কাপুত তেতিয়াও আহিব!
  
  সূৰ্য্য উদয়ৰ বাবে অপেক্ষা কৰোঁ আহক!
  সৈন্যই প্ৰৱেশ কৰিব বাৰ্লিন অৱ ৰুছৰ,
  পিতৃভূমি গীতেৰে গোৱা হয় -
  আৰু টাৰ্টাৰৰ অগাধত আকাংক্ষা আছে!
  
  তেতিয়া দেশসমূহৰ জনগোষ্ঠীসমূহ একত্ৰিত হ"ব,
  ভাতৃত্ববোধ আৰু মৰম আহিব!
  কাপ, চচৰত মৌ ঢালি দিব -
  যাতে তেজ নৈত বৈ নাযায়!
  মাৰ্গাৰিটাই গৰ্জনত শেষৰ পদটো কাণ বন্ধ কৰি গাইছিল আৰু বাকী পদবোৰ মূৰত ঘোঁৰাৰ দৰে লৰচৰ কৰিলে। যেতিয়া আপুনি এটা গীতৰ সৈতে শ্বুটিং কৰে, তেতিয়া ই সদায় আকৰ্ষণীয় হয়:
  - ইমান নিষ্ঠুৰ হ'লেও জীৱিত মানুহৰ লগত এনেদৰে কাম কৰা! - ইতিমধ্যে অনুশোচনা কৰি ক'লে "খ্ৰীষ্টান".
  ছোৱালীবোৰে যিমানেই চেষ্টা নকৰক কিয় সকলো কথা অনুসৰণ কৰি নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ, চাৰি চকুৰে সেয়া অসম্ভৱ। এটা মনহীন জম্বিৰ কোনো গুৰুত্ব নাই। অচিনাকি কোনোবাই কোনোমতে এলাৰ্ম বজাবলৈ সক্ষম হ"ল। লগে লগে জৰুৰীকালীন লাইট জ্বলি উঠিল, আৰু চাইৰেন এটা বাজি উঠিল।
  - অনিবাৰ্যটো ঘটিল, আৰু ই বৰ ভাগ্যৰ কথা আছিল। - ৰঙা চুলিৰ অৰোৰাই ক"লে।
  কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে কেবিনবোৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল, নাৱিক আৰু বিশেষ বাহিনীবোৰৰ পৰা দৌৰি গ"ল। তাই অনাড়ম্বৰভাৱে সিহঁতক গুলীয়াই হত্যা কৰিলে। ইমানবোৰ মানুহ শুই পৰিল, য়েংকিছ ডজন ডজনত পৰিল।
  স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে বিস্ফোৰণৰ শব্দ শুনা গ"ল, গ্ৰেনেড বিস্ফোৰণ হ"ল, একেলগে কেইবাটাও। অৱশ্যে যোদ্ধাসকলে নিজকে অধিক আঘাত দিব পাৰে। ইয়াত চাইলেন্সাৰেও নিজৰ ভূমিকা পালন কৰিছিল,
  অপৰাধী বিশেষ বাহিনীয়ে লগে লগে বুজিব পৰা নাছিল, ভিতৰৰ পৰাই তেওঁলোকৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে মৃত্যু। মাৰ্গাৰিটাই সৈন্যৰ বাহিৰ ওলোৱা পথ বন্ধ কৰি দিলে আৰু নিজেই বন্দী গ্ৰেনেড দুটামান নিক্ষেপ কৰিলে। চিঞৰ-বাখৰত হাড়ৰ ৰক্তাক্ত টুকুৰাবোৰ সিঁচৰতি হৈ থাকে, ইয়াত এগৰাকী কমছমোল ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰে এটা কটা মূৰ ধৰিলে। তাইৰ মোবাইল ভৰিখন যি হৈ পৰিছে, যিকোনো কোণতে বেঁকা হৈ যায়। আপুনি হয়তো ভাবিব যে ভৌতিক নিয়ম সলনি হৈছে আৰু মাংস গুটা-পেৰ্চা হৈছে।
  শত্ৰুৰ ফালৰ পৰা শাৰীবোৰ ফাটি গৈছে যদিও বেছিভাগেই অন্ধভাৱে। মাৰ্গাৰিটাই গুলী চলায়, প্ৰায় লুকাই নোযোৱাকৈয়ে, যাদুকৰী শিল "কলচুগা" নিৰ্ভৰযোগ্যভাৱে সকলো গুলী ডাইভাৰ্ট কৰে।
  - মোৰ সংগীৰ নামটো স্নো কুইন নহয় বুলি দুখ লাগে। গতিকে আমাৰ দম্পতীক অধিক প্ৰতীকী দেখা যাব!
  সাৰ পাই উঠিল, এইবাৰ অলেগ ৰাইবাচেংকো, বাগল আৰু চাবুকৰ আঘাতৰ পৰা নহয়, কিন্তু নিজৰ কান্দোনৰ পৰা - শান্ত আৰু অশান্তিহীন। ছোৱালীকেইজনী তেতিয়াও শুই আছিল, কৃতিত্ব কৰি আছিল।
  আৰু তেওঁৰ বীৰত্বৰ ঠাইত এটা দুঃস্বপ্নই ল"লে, যিদৰে প্ৰায়ে নাজীয়ে আপোনাক উপহাস কৰিলেও হয়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজকে তললৈ ডুব যোৱা যেন অনুভৱ কৰিলে, যেন তেওঁ চিয়াঁহীৰ ৰেজিনত ফ্লপ হৈ গৈছে, আনকি চকু দুটাও খাবলৈ ধৰিলে। তাৰ পিছত তেওঁ সঁচাকৈয়ে ভয় খাইছিল আৰু হঠাতে নাজীয়ে আনখন পৃথিৱীৰ ওপৰত ক্ষমতা লাভ কৰিছিল। খোঁচনিৰ শব্দ এটা, কুকুৰে ষ্টেকত খোঁচোৱাৰ দৰে, মাথোঁ বহুত বেছি জোৰেৰে, ই কাণত কামোৰ দিয়ে, কাণত পেলাই দিয়ে। ফৰ্চেপেৰে কাণৰ ড্ৰাম ভাঙি যায়। তেতিয়া আন্ধাৰৰ পৰা আগ্নেয়গিৰিৰ লাভাৰ দৰে জিলিকি থকা দাঁতেৰে এটা মুখ ওলাই আহে। অলেগ ৰাইবাচেংকো জুনিয়ৰে আগতে কেতিয়াও দানৱৰ ইমান ঘৃণনীয় মগ দেখা নাই, তেওঁৰ পটভূমিত ভয়ানক ছবিৰ চৰিত্ৰবোৰ আছিল মাথোঁ এটা দুঃস্বপ্নৰ কৰুণ পেৰ"ডি।
  তাৰ পাছত আন আৰু ভয়ংকৰ চোলাবোৰ ওলাল, কিছুমান এভাৰেষ্টৰ দৰে বিশাল, আৰু কিছুমান অতি দুষ্ট কুকুৰৰ দৰে সৰু। ইয়াত তেওঁলোকৰ বেঁকা বিষাক্ত দাঁতবোৰ তেওঁৰ মাংসত আঁকোৱালি লৈ আছে। তেওঁৰ সকলো সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে ৰাইবাচেংকো জুনিয়ৰে তেওঁৰ চুটি জীৱনত কেতিয়াও ইমান কষ্ট অনুভৱ কৰা নাই। মূল কথাটো হ"ল অনুভূতিৰ এনালগ বিচাৰি পোৱাটো অসম্ভৱ আছিল। ই জ্বলন্ত শিখা আৰু জাৰণকাৰী এচিড দুয়োটা, একে সময়তে জমা বছৰ আৰু নিস্তেজ কাটিব পৰা কটাৰী।
  আৰু তেওঁলোকে তেওঁক অত্যাচাৰ কৰি থাকিল, স্পষ্ট হৈ পৰিল যে কেনেকৈ হাতৰ পৰা মাংস ফাটি গ"ল, হাড়বোৰ উন্মুক্ত হ"ল, কেনেকৈ মুকলি পেটৰ পৰা অন্ত্ৰবোৰ হাঁহি হাঁহি ওলাই আহিল। দুষ্ট জীৱই সিহঁতক দাঁতৰ চাৰিওফালে ঘূৰাই চেপি চেপি ধৰে। ৰাইবাচেংকো জুনিয়ৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছে, চকুৰ পৰা চকুলো বৈ আহিছে।
  - ভগৱান কিহৰ বাবে। কাৰণ মই মোৰ জীৱনত কাকো হত্যা কৰা নাই, বিশ্বাসঘাতকতা কৰা নাই।
  এটা খিকিন্দালি শুনা যায় আৰু তেওঁৰ পৰা যেন ৰঙা গৰম বেজীয়ে কাণৰ ড্ৰামটো বিন্ধিছে। শেষত এটা বিশাল মুখ ওলায়, ই তেওঁক গোটেই গিলি পেলায়। অলেগ ৰাইবাচেংকো জুনিয়ৰে তেওঁৰ ডিঙিত জুইকুৰা জ্বলি থকা দেখিছে, ই সম্পূৰ্ণ বেলেগ ৰঙৰ সাতটা পাহিলৈ ভাঙি যায়।
  - ইয়াত ই পাতালৰ কিংবদন্তি অগ্নি। - ল"ৰাটোৱে ফুচফুচাই ক"লে, হাতৰ ছালখন ফিউজ হৈ, কুৎসিত দাগেৰে আবৃত। তেওঁ নিজৰ উৰণৰ গতি লেহেমীয়া কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু নিজকে এক মিলিমিটাৰো লৰচৰ কৰিব নোৱাৰাটো অসাৰ। ইয়াত তেওঁৰ মৰমৰ যৌৱন শৰীৰটো অগ্নিময় ধাৰা এটাই স্পৰ্শ কৰিছে। তেওঁ কেতিয়াও এনেকুৱা একো অনুভৱ কৰা নাছিল, চকু দুটা ক"লা হৈ পৰিছিল আৰু এনে লাগিছিল যেন তেওঁৰ মুখত এটা বিস্ফোৰণ আৰম্ভ হৈছিল, আৰু তেওঁৰ পেটটোৱে বিদ্ৰোহ কৰিছিল, আৰু তেওঁক পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰৰে আক্ৰমণ কৰা হৈছিল। এই শিখাটো কিমান গৰম আছিল, উদং ছালত ডাঙৰ ডাঙৰ ফোঁহা ওলাইছিল, হাড়বোৰ ক"লা হৈ ফাটি গৈছিল, যাৰ ফলত দুখ-কষ্টৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  - নাই, মই নিবিচাৰো, প্ৰয়োজন নাই - অগ্ৰগামীজনে মাতৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল। - মোক মুকলি কৰি দিয়ক প্লিজ!
  জুইৰ প্ৰতিটো ৰং বিষৰ এক বিশেষ অনন্য আৰ্হি। দুখ-কষ্টক বিভিন্ন ছাঁ দিব পাৰি, ইয়াৰ বৈচিত্ৰ্য আচৰিত, আনকি মাৰ্কিছ ডি ছাদেও ভবা নাছিল যে পাতালৰ বাসিন্দাসকলৰ কৌশল কিমান দূৰলৈকে যাব পাৰে।
  - বাৰু, হেল, ইজনে সিজনক চিনি পাব পাৰিবা। - এজন চিনাকি এছ এছ অধ্যাপকৰ মাতটোৱে ঘৃণনীয়ভাৱে চিঞৰি উঠে।
  ইহঁতৰ চেহেৰা অৱশ্যে ভয়ংকৰ যদিও দূৰৈৰ পৰা হাঁহ আৰু কুমিৰৰ মিশ্ৰণৰ দৰে দেখা কাঁইটীয়া মুখবোৰলৈ চালে বিশেষভাৱে অপ্ৰীতিকৰ। কিন্তু শিংবোৰে, অদ্ভুতভাৱে, আশ্বস্ত কৰিলে। অগ্ৰগামী ল"ৰাটোৱে বিন্ধি যোৱা বিষৰ পৰা বিচলিত হ"বলৈ লোককথাৰ কথা মনত পেলাবলৈ ধৰিলে, য"ত এই মৰমলগা সৰু সৰু ধেমেলীয়া সৰু চয়তানবোৰে, কেতিয়াবা কুৎসিত, কেতিয়াবা বিপৰীতভাৱে ধেমেলীয়া আৰু বোকাময়, কেতিয়াবা মানুহক সহায় কৰে, আৰু কেতিয়াবা ক্ষতি কৰে। "পুৰোহিত আৰু তেওঁৰ কৰ্মী বাল্ডা"ৰ বিষয়ে এটা বিশেষভাৱে স্মৰণীয় কাহিনী। এনে "মানুহ"ৰ লগত মোকাবিলা কৰাটো যথেষ্ট সম্ভৱ। আৰু ইয়াত তেওঁলোকে মাত্ৰ জানে, পিটচফৰ্কেৰে বিন্ধিব।
  - যে পাপী আত্মাই নেচনেল ছ"চিয়েলিষ্টৰ কথা নুশুনিলে? - চয়তানৰ শিংটো বাঢ়িছে, এক প্ৰকাৰৰ ঠোঁটলৈ পৰিণত হৈছে আৰু এটা টুকুৰাত টাৰ্ক।
  মূৰত হাড় ভাঙিলে ইমানেই বিষ হয় যে শব্দৰে বৰ্ণনা কৰাটো অসম্ভৱ। কিন্তু একে সময়তে চেতনা ডাৱৰীয়া নহ"ল;অলেগ ৰাইবাচেংকো যদি সাধাৰণ মানুহৰ মাংসত থাকিলহেঁতেন তেন্তে নিশ্চয়কৈ তেওঁৰ মৃত্যু হ"লহেঁতেন শ্বকত। আৰু সেইবাবেই তেওঁৰ মগজুত এটা মোটামুটি স্পৰ্শ অনুভৱ হ"ল, তাৰ পিছত দানৱে মগজু পান কৰিবলৈ ধৰিলে। সি লাহে লাহে কৰিলে, যেন চুমুক মাৰিলে। আন এজন দানৱে তাৰ নখবোৰ ড্ৰিল কৰিবলৈ ধৰিলে, তাৰ তলত চোকা বেজী চলাই।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চিঞৰি উঠে, মুখখন নিজেই মেলি যায়।
  - এৰি নিদিবা।
  জিভাত ধৰি টানি ধৰে, লাহে লাহে তালুৰ পৰা আঁতৰাই পেলায়।
  লগতে বিষ, কিন্তু অলপ বেলেগ ধৰণে, আৰু চিঞৰ-বাখৰ আৰু নাই, মাথোঁ হুমুনিয়াহ আৰু হাউলি।
  চয়তানবোৰে শ্বেগিং কৰি থাকে, নখৰ পিছে পিছে, সিহঁতে নুকুল ভাঙিবলৈ ধৰিলে, আৰু সিহঁতে লাহে লাহে দুখৰ সোৱাদ লৈ কৰে।
  - শিংবিহীন ছাগলীটোৱে আপোনাৰ অংশটো এনেকৈয়ে পায়। - ৰেংকত এজন সম্ভৱতঃ ছিনিয়ৰ imp screeches.
  ইতিমধ্যে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে উন্মাদনাৰ অৱস্থাত উপনীত হৈছে, তেওঁক যন্ত্ৰণাৰ ঢৌৱে বুৰাই পেলাইছিল। কিন্তু চয়তানবোৰে পিছুৱাই নাযায়, ইতিমধ্যে দাঁত উলিয়াবলৈ আৰম্ভ কৰিছে, তাৰ পিছত ড্ৰিল কৰিলে, এটা বিন্দুৰে আঁঠু বিন্ধি।
  - এনে নিষ্ঠুৰতাত কেনেকৈ ডুব যাবা, সঁচাকৈয়ে সিহঁতৰ মাক নাই নেকি। - ভাবিলে নিৰ্যাতিত অগ্ৰগামীজনে। আপাত দৃষ্টিত তেওঁৰ চিন্তাবোৰ পঢ়ি চয়তানবোৰে চিঞৰি উঠিল।
  - মা, দেউতা হিটলাৰ-চয়তান নাই।
  তাৰ পিছত নতুন আটা বিচাৰি ড্ৰিলটো গৰম কৰিলে, কাটাৰেৰে শেষৰ দাঁতবোৰ কটাৰী কৰি শেষ কৰিলে। ইয়াৰ পিছত হাড়ৰ পাক আহিল। গৰমৰ পৰা ৰঙা টংৰে ভাঙি গৈছিল। ছাল ধোঁৱা, হাড় জ্বলি। যেন হৃদয়খন ফাটিবলৈ ওলাইছে, বোমাৰ দৰে বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ওলাইছে।
  ইয়াত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হঠাতে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁৰ জিভাখন বাঢ়িছে আৰু কিবা এটা ক"ব পাৰিছে।
  - খ্ৰীষ্টৰ কাৰণে দয়া কৰক।
  ইয়াৰ উত্তৰত দানৱবোৰে তেওঁৰ ভিতৰত পিটচফৰ্ক এটা ডুবাই দিলে।
  - আপুনি এজন পাপী আৰু আপুনি জনা উচিত যে খ্ৰীষ্ট হৈছে দুখীয়া মানুহৰ উদ্ভাৱন। প্ৰকৃত দেৱতাসকল দুজন ব্যক্তিৰ ভিতৰত এজন আৰু সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন সৃষ্টি কৰাৰ লগতে ফেচিষ্টসকলকো নিজৰ প্ৰতিমূৰ্তি আৰু উপমাত সৃষ্টি কৰিছে। আৰু তোমালোক মানুহ আৰু পঢ়ক জীৱ, তেওঁলোক নিশ্চয় দাস যিয়ে যিকোনো আদেশ পালন কৰি অপমান ভোগ কৰে। আপুনি তুচ্ছ দাস আমাৰ অস্তিত্বত বিশ্বাস কৰা নাছিল, আৰু এতিয়া আপুনি এই সকলোবোৰ নিজৰ ছালত অনুভৱ কৰি আছে।
  - এতিয়া মোৰ বিশ্বাস! ভয় খোৱা অগ্ৰগামীজনে চিঞৰি উঠিল।
  - পলম! - SS ৰ পৰা চয়তানে croaked। - তুমি এটা চান্স থিয় কৰা নাই।
  তেওঁলোকে অলেগ ৰাইবাচেংকোক অত্যাচাৰ কৰি থাকিল, একেৰাহে কেইবাবাৰো ভাঙি পেলালে, জ্বলাই দিলে, তাৰ পিছত তেওঁ ভাবিব নোৱাৰা ধৰণে সুস্থ হৈ উঠিল। তাৰ পিছত নতুন ধৰণেৰে থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ল। তাৰ পাছত এছ এছ-চয়তানবোৰে নিজেই ইয়াৰ পৰা ভাগৰি পৰিল আৰু তেওঁক বতাহত তুলি লৈ পাতালৰ মাজেৰে কঢ়িয়াই লৈ গ"ল।
  "চোৱা, অবাধ্যসকলক কেনেকৈ শাস্তি দিয়া হয়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ছোৱালীকেইজনীক ক্ৰুচত ক্ৰুচত দিয়া দেখিছিল। এসময়ৰ ধুনীয়া শৰীৰটো ভয়ংকৰভাৱে অংগচ্ছেদ কৰি তেজ টোপাল টোপালকৈ টোপালকৈ টোপালকৈ টোপালকৈ টোপালকৈ টোপালকৈ টোপালকৈ ওলাই আহিছিল। ডাঙৰ ডাঙৰ গাহৰিবোৰে ক্ৰছ ৰোপণ কৰিছিল, কেতিয়াবা ভুক্তভোগী পৰিছিল আৰু গাহৰিবোৰে সেইবোৰৰ ওপৰত আক্ৰমণ কৰিছিল, মাইকী মাংস ফালি পেলাইছিল। এই দুৰ্ভগীয়া জীৱবোৰে কেনেকৈ কষ্ট পাইছিল, ঘাম আৰু তেজ মিহলি হৈ চকুপানী বৈ আহিছিল কিছুমানৰ গালত। তাৰ চকুত হতাশাই জিলিকি উঠিল। তেওঁলোকে যেন ভিক্ষা কৰি আছিল: আমি নিৰ্দোষী, আমাক ৰেহাই দিয়ক।
  কিয় এই দুৰ্ভগীয়াক শাস্তি দিয়া হৈছে?
  সকলো শক্তিৰে খালী ভৰিৰে অগ্ৰগামী ল"ৰাটোৰ গোৰোহাত ৰঙা গৰম কাউৰীৰে আঘাত কৰি গাই গ"ল:
  - বিবিধ বস্তু। এজনে পৰিচাৰিকাগৰাকীৰ প্ৰতি অহংকাৰী আছিল, আনজনে তাইৰ প্ৰিয় ফুলদানি ভাঙিছিল, তৃতীয়জনে যৌন সম্পৰ্ক স্থাপন কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল, চতুৰ্থজনে পিছুৱাই গৈছিল। অৰ্থাৎ ইয়ালৈ যাবলৈ ডাঙৰ পাপী হোৱাটো প্ৰয়োজনীয় নহয়, সৰু সৰু অপৰাধবোৰেই যথেষ্ট।
  - আৰু সিহঁতৰ যন্ত্ৰণা কেতিয়াও শেষ নহ"ব? - অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - আৰু এইটো সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ আৰু নিৰ্দয় Fuhrer ৰ বাবে সিদ্ধান্ত। যদি মহামহিম এডলফে প্ৰথমে ক্ষমাৰ আদেশ জাৰি কৰে, তেন্তে তেওঁলোকক ইমান বেদনাদায়ক নহয় আন ঠাইলৈ বদলি কৰিব পাৰি।
  - স্বৰ্গলৈ!? - অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে।
  অশুচি এছ এছ মানুহজনে গুলীয়াই ক"লে:
  - তোমালোক প্ৰাইমেটৰ বাবে কোনো স্বৰ্গ নাই। কেৱল এনেকুৱা ঠাই আছে য"ত প্ৰতি চেকেণ্ডত আপোনাক মাৰপিট আৰু যন্ত্ৰণা দিয়া নহ"ব আৰু মৃত্যুৰ পিছতো আপুনি নিজৰ মালিকৰ সেৱা কৰি যাব পাৰিব।
  ভয়ত কঁপি থকা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সুধিলে:
  - আৰু যিসকল লোকৰ অপৰাধ অধিক গুৰুতৰ, তেওঁলোকৰ বাবে কি অপেক্ষা কৰি আছে।
  আমি তোমাক এইটোও দেখুৱাম।
  চয়তানে পিটচফৰ্কেৰে তেওঁৰ চকুত ছুৰীৰে আঘাত কৰিলে, আপেলবোৰ ফাটি গ"ল, তৰল পদাৰ্থ ঢালি দিলে আৰু ল"ৰা-লেখকজন অজ্ঞান হৈ পৰিল। তাৰ পাছত কেইছেকেণ্ডমানৰ পাছত তেওঁ পুনৰ চোৱাৰ ক্ষমতা লাভ কৰিলে, অৱশ্যে প্ৰতিটো চকুৰ পলকতে অসহ্যকৰ খজুৱতিৰ সৃষ্টি হ"ল। আকৌ সিহঁতে উৰি গ"ল আৰু তাতোকৈ ঘৃণনীয় জীৱবোৰে সিহঁতক লগ কৰিবলৈ উৰি আহিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সেইবোৰ ভালদৰে পৰীক্ষা কৰিলে। চেহেৰাটো সঁচাকৈয়ে একো নহয়: উলংগ, চুলিবিহীন আৰু খোলাযুক্ত মূৰৰ খুলি; নৰকীয় পোহৰেৰে জ্বলি থকা চকু; চুটি, মাজত ক"লা ডুব থকা কাটি যোৱা নাকৰ দৰে। আৰু, হয়তো আটাইতকৈ নিকৃষ্ট - তলৰ চোলাৰ অনুপস্থিতি, যাৰ পৰিৱৰ্তে পাঁচটা ডাঠ, তৰা আকৃতিৰ চয়তানৰ টেণ্টেকেল ওলমি থাকে আৰু লৰচৰ কৰে। গতিকে তেওঁ অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ লগত আঁকোৱালি লৈছিল, ওঁঠত দাঁত ডুবাই দিছিল, হিকিত নিজৰ বিখ্যাত চুমাটো দিছিল। তেতিয়া তেওঁৰ নখ-হাত দুখনে হাড় ভাঙিবলৈ ধৰিলে। অগ্ৰগামী লেখক অলেগে কঁকালৰ তীব্ৰ বিষত হাঁহি উঠিল, গাঁঠিবোৰ চেপি ধৰিলে।
  - প্ৰাইমেচিয়ে তেনেকৈয়ে কৰিব পাৰে, চিনাকিলৈকে মদ খাওঁ।
  লেখক ৰাইবাচেংকোক খোলা উলিয়াই দানৱে কাপটোৰ ওচৰলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে আৰু নিমিষতে মদ ভৰি পৰিল। সি তাইৰ অগ্ৰগামীজনৰ মুখত ঠেলি দিলে।
  চিঞৰিবও নোৱাৰিলোঁ। নাকৰ ফুটাত যেন আগ্নেয়গিৰি এটা বিস্ফোৰণ ঘটিছে, তাৰ কান্দোনত অগ্ৰগামী ল"ৰাটোক সাৰ পাই উঠিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ মূৰটো খোঁচ খাই থকা ভৰি দুখনতে পৰি থকা মিৰাবেলাই জোকাৰণিৰ পৰা মাথোঁ লৰচৰ কৰিলে আৰু টোপনিতে হাঁহি থাকিল। নাজীয়ে নৰকত ডুবাই ৰখালৈকে এগৰাকী সুখী ছোৱালী। সেইটোৱেই হৈছে তেওঁলোকৰ নৰকীয় প্ৰযুক্তি - আপোনাৰ চিন্তাৰ ওপৰত আপোনাৰ কোনো ক্ষমতা নাই!
  কিন্তু তথাপিও বাস্তৱ: ঠেক আৰু একে সময়তে যথেষ্ট ঠাণ্ডা - আসুৰিক সপোনতকৈ হাজাৰগুণ ভাল হৈ পৰিল। ল"ৰা-অগ্ৰণী-লেখকৰ মাজত ঠাণ্ডা, যেন বতাহে উৰুৱাই লৈ গৈছে। অৱশ্যে কেতিয়াবা তেওঁৰ অসুখ হ"বলৈও মন গৈছিল, যাতে তেওঁলোকে তেওঁক কৰুণা কৰে, তেওঁক চকলেট বাৰ এটা দিয়ে। কিন্তু যদি আপুনি বেমাৰী নহয়, তেন্তে এইটো এনেকুৱা আশীৰ্বাদ! ল"ৰাটোৱে উশাহ এটা লৈ চকুলোৰে তিতি থকা পাতল মুখখনৰ ওপৰেৰে হাতখন চলাই দিলে, এই ধাৰণাটোত অভ্যস্ত হৈ পৰিল যে সি কেৱল নাজী হেডিছৰ ভয়ানকতাৰ সপোনহে দেখিছিল। দাসত্বতকৈ বেয়া একো নাই, অলেগে ভাবিলে আৰু কঁপি উঠিল। দেখা গ"ল যে তুলনামূলকভাৱে এনেকুৱা কিছুমান কথা আছে যাৰ তুলনাত দাসত্ব কেৱল শব্দৰেহে বেয়া হ"ব পাৰে... যদিও, অৱশ্যেই, নৰক হয়তো বাস্তৱ নহয়। কিন্তু ফেচিষ্টসকলে যদি তেওঁক আকৌ তালৈ আৰু আৰু অধিক তীব্ৰতাৰে ঘূৰাই দিয়ে তেন্তে কি হ"ব।
  মৰিছা নপৰে। যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত জীয়াই থকাটো প্ৰয়োজনীয়, এই ক্ৰাউটবোৰক আউটৱিট কৰিবলৈ। আনকি তেওঁ ভাঙি যোৱাৰ অভিনয় কৰিব পাৰে, বা নিজকে তেওঁলোকৰ সেৱা কৰিবলৈও ক"ব পাৰে। অস্থায়ী অৱশ্যেই!
  কিন্তু... সেয়া আচৰিত কথা। প্ৰায় লগে লগে অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ কিবা এটাই এই চিন্তাত বিদ্ৰোহ কৰিলে। বিদ্ৰোহ কৰিছিল বিগত দিনৰ দৰে নহয়, ভয়ৰ সৈতে মিহলি হোৱা কঁপনিৰে, কিন্তু অমিলনীয় আৰু ক্ৰোধেৰে। তেওঁক আৰু তেওঁলোকৰ অভিশপ্ত প্ৰভু ফুৰাৰক ধৰি ৰখা এছ এছ মানুহবোৰৰ প্ৰতি থকা ঘৃণাক তেওঁ কেৱল শব্দৰে নহয় - আনকি চিন্তাৰেও পিন্ধা নাছিল । মই বুজাবুজি বা অজুহাত বিচৰা নাছিলো। কিন্তু নিজৰ বাবে মই স্পষ্টভাৱে সিদ্ধান্ত লৈছিলো: প্ৰথম প্ৰকৃত সুযোগতে দৌৰিবলৈ। আৰু উচ্চ সকলে দিব, আৰু সামান্যতম সুযোগ হ"লেও থাকিব, বাকীবোৰক তেওঁ পলায়ন কৰাত সহায় কৰিব। কিয়?! কাৰণ তেওঁ এজন অগ্ৰগামী! এজন অগ্ৰগামীয়ে তেওঁৰ সতীৰ্থসকলক সহায় কৰা উচিত - কমছমোলৰ সদস্যসকলক! আৰু কেৱল কাৰণ তেওঁ তেনেকৈ বিচাৰে, কিন্তু ফেচিষ্টে একেবাৰেই নিবিচাৰে! এহ!!! কাৰো লগত কথা নাপাতিব, আৰু তেওঁ যি পাতাল জগতত পৰিল, সেই বিষয়ে নজনাকৈয়ে দৌৰাটো কঠিন... অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খেৰ কুটি কুটি তাইৰ আঠুৱাখন মুঠিৰে কোবাই দিলে। তেওঁ হিটলাৰ আৰু তেওঁৰ দলটোৰ দাস নহ"ব! ছোভিয়েট দেশৰ অগ্ৰগামী: তেওঁ অপমান আৰু কষ্ট নিবিচাৰে - সেয়াই যথেষ্ট, আৰু ফিনিচিং লাইনলৈকে সকলো ইয়াতেই আছে !!!
  ছোৱালী কেইজনমান ইতিমধ্যে সাৰ পাই উঠিছিল ... বেচেৰাবোৰ ক্লান্ত হৈ পৰিছিল, তেনেকৈয়ে বিশেষকৈ চহৰৰ গোৰোহা ফাটি গৈছিল।
  কিন্তু, হায়, অভিনয় কৰিব লাগিব। যেতিয়ালৈকে তেওঁ নম্ৰতাৰ মুখা পিন্ধিব! গেষ্টাপোৰ বেছমেণ্টলৈ যাব নিবিচাৰো, আৰু মুখত ঘুচা মাৰিলে বৰ আনন্দ নহয়...
  গতিকে তেওঁ তেতিয়াও নিজৰ সুযোগ বিচাৰি পাব।
  আটাইতকৈ নিকৃষ্ট - এই ৱেৰউলফ পহু। চকু দুটা মনত পৰিল, আৰু এতিয়া, উত্থানৰ আগতে, যেতিয়া অনুভৱবোৰ চোকা হয়, তেতিয়া ল"ৰা-অগ্ৰণী-লেখকজনে স্পষ্টকৈ বুজি পাইছিল: এইবোৰ একেবাৰেই পহু নহয়, বৰঞ্চ অধিক চতুৰ জীৱ, নিৰ্দেশিত মিউটেচনৰ উৎপাদন। জিনৰ বিচ্যুতিৰ পৰা - ইহঁতৰ অৱক্ষয়ী এছ এছ ৰাইডাৰতকৈ বহুত বেছি স্মাৰ্ট। প্ৰশ্ন হয়, তেওঁলোক ছোভিয়েট জনসাধাৰণতকৈ চতুৰ নেকি?
  ইতিমধ্যে পোহৰ হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিছে আৰু আমি খৰখেদা কৰিব লাগিব।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কাষলৈ গুলীয়াই চাৰিওখন ভৰিৰে উঠি শুই থকা কেইটাৰ মাজত সোমাই ফাটি যোৱা বেৰখনলৈ গ"ল। ইয়াক নিপুণভাৱে নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল, শক্তিশালী, যদিও ফুটা আৰু চিমেণ্ট নথকা - শব্দ নোহোৱাকৈ জোকাৰিব নোৱাৰি৷ গাঁওখন তেতিয়াও শুই আছিল যদিও গেটত জুই জ্বলি থকাৰ বাবে তাৰ ওচৰতে ছাঁ দেখা গৈছিল। মটৰ চাইকেল আৰু সাজসজ্জিত গাড়ী ক"তো দেখা নাযায়... স্থানীয় প্ৰহৰী, নে কি?
  ছোৱালীকেইজনীয়ে এৰি থৈ গ"ল উদং ভৰিৰ ছাপ।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো কঁপি উঠিল - তেওঁলোকে তেওঁক কান্ধত ধৰিলে, আৰু পিছুৱাই গ'ল, নিজকে ৰক্ষা কৰিবলৈ সাজু হ'ল। কিন্তু ফাঁকটোৰ মাজেৰে হোৱা প্ৰতিফলনত শীতল অৰোৰাৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল।
  অগ্নি চয়তানে সুধিলে:
  - টান মানুহজন ক'লৈ গৈ আছে?
  - মই সঁচাকৈয়ে দৌৰিব বিচাৰো, - অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মনে মনে ফুচফুচাই ক'লে, কিন্তু বিৰক্তিৰে। বুজিছানে মোক ইয়ালৈ কেনেকৈ আনিলে!?
  কুল অৰোৰাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - এই ৱেৰউলফবোৰে আমাক চৰি থকাৰ সময়ত... যদিও ৱেৰউলফ একেবাৰেই নহয়, কিন্তু কিবা এটা... - ছোৱালীজনীয়ে ব্যাখ্যা বিচাৰি বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিল। তাৰ পাছত অনিশ্চয়তাৰে আৰু ক"লে। - সিহঁতৰ মাজত কিবা এটা মহাজাগতিক। মই নিজকে চিনি নাপাওঁ...
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজেই এই সিদ্ধান্তত উপনীত হৈছে:
  - তোমাক যাবলৈ দিয়া নহ'ব!
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে কান্ধ দুটা জোকাৰিলে।
  - কেৱল দিবই নহয়, সুযোগ সদায় আহিবই! তেতিয়ালৈকে শক্তি গোটাই লওক। ৰড-ক্ৰিয়েটাৰে দিব, আমাৰ ক্ৰিমিয়ালৈ আহি নাজী দুষ্ট আত্মাবোৰক ঝাড়ু মাৰি পেলাব।
  ক্ৰিমিয়াত ৰাতিপুৱাটো ৰ"দ আৰু ঠাণ্ডা হৈ পৰিল, কিন্তু বতাহবিহীন। কালিৰ বৰষুণৰ বোকাত ধৰা পৰিল হিম। বাৰু, শীতকালৰ কাজিয়া নোহোৱাকৈ যাব বিচৰা নাছিল। হ"ৰফ্ৰষ্টে চহকীভাৱে জিলিকি উঠিছিল, সিঁচৰতি আৰু ওলমি থকা ৰূপৰ দৰে, কিন্তু এই সৌন্দৰ্য্যই তেওঁক অস্বস্তিত পেলাইছিল। তদুপৰি, বাদামী ৰুটি আৰু কিছুমান ৰুচিকৰ গোন্ধযুক্ত, স্পষ্টভাৱে কাৰাগাৰৰ ষ্টু নহয় (তাৰ পিছত অতি বেয়া দেখা এছ এছ এস্কৰ্টৰ এজন, বাটি লৈ) এটা ডাঙৰ কলড্ৰন আনি বাৰ বছৰীয়া তিনিজন ল"ৰাই ছোৱালীকেইজনীক স্পষ্টকৈ বুজাই দিলে barn-casemate যে বাহিৰত ঠাণ্ডা। সঁচা, নাজী দখলৰ অধীনত থকা শিশুসকলৰ বাবে উপযুক্তভাৱে তেওঁলোক নিজেই খালী ভৰিৰে। আনকি এনেকুৱা এটা আদেশো দিয়া যেন লাগে যাতে যুৱক-যুৱতীসকলে কমকৈ জোতা ফালি পেলায়। কিন্তু তেওঁলোকে হয়তো ঘৰৰ পৰা ক"তো চৰ মাৰিব নোৱাৰে।
  . অধ্যায় #৯
  অৱশ্যে একো নহয়, এইটো প্ৰকৃত হিম নহয়, বৰঞ্চ হিমহে। ইতিমধ্যে শীতকাল শেষ হৈছে, আৰু ক্ৰিমিয়াত বসন্ত ধুমুহাময়!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হঠাতে দাঁত ব্ৰাছ কৰিবলৈ মন গ"ল। মুখত ভয়ংকৰভাৱে তিতা। আনকি ইয়াতকৈ বহু বেছি - হাত দুখন দাঁত খোঁচৰিবলৈ আগবঢ়াই দিলে।
  পাইয়নিয়াৰে দুৱাৰৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল, জপিয়াই উঠিল, বৰফৰ টুকুৰাটো ভাঙি পেলালে। তেওঁ নিজৰ জিনছত ৰাখি চোবাই চোবাই থু পেলালে। তাৰ পিছত বাৰে বাৰে ধুই দিলে ফোয়াৰাটো। লগে লগে সতেজ হৈ পৰিলোঁ আৰু মোৰ আত্মাত এপ্ৰিল মাহত ল"চটো এৰি দিলোঁ৷
  কলহটোত তৰল-আটাৰ দৰে কিবা এটা আছিল আৰু যেন ভেঁকুৰৰ সৈতে। বাটিবোৰৰ ধাৰে ধাৰে চুমুক দিবলগীয়া হ"ল, আৰু, বাইদেউ, ষ্টুটো সুস্বাদু হৈ পৰিল। সঁচাকৈয়ে আনন্দৰে, আৰু কেৱল ভোকৰ সৈতে নহয়। এছ এছৰ পৰা অহা অৱক্ষয়ী এস্কৰ্টজনে নিজৰ সকলো ফাঁক থকা, দুৰ্গন্ধময় মুখখনেৰে হাঁহিলে আৰু টোপনিতে চাৰিওফালে চালে। কিন্তু এতিয়া ইয়াক পেলাই দিয়ক, আৰু মূৰত, অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হঠাতে ভাবিলে, ইউক্ৰেইনৰ ৰুটি চোবাই।
  কিন্তু তেতিয়া তেওঁ ক"লৈ যায়? গোটেই কোম্পানী এটাৰ সৈতে কভাৰ কৰিব, আনকি স্থানীয় গেৰিছনৰ সৈতেও। আৰু তেওঁলোকৰ বাবে ই আৰু বেয়া হ"ব ... সেই দৃষ্টিভংগীত - য"ত নাজীয়ে ইয়াক নলীৰ দৰে পেলাই দিছিল।
  যে সি নিজকে তেনেকৈ উদঙাই দিবলৈ ইডিয়ট... নিজকে নহয়, আন ছোৱালী আৰু তিনিটা ল'ৰা। হয়, আৰু মইও - তেওঁ এতিয়াও দেশৰ বাবে উপযোগী।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো চিন্তাশীল হৈ পৰিল। উদাহৰণস্বৰূপে বিমান এখন লওক - ইয়াৰ ডিজাইনত ডুৰালুমিন থকাটো প্ৰয়োজন নেকি? সম্পূৰ্ণ কাঠৰ পৰা বনাব পাৰিনে, কিন্তু টাইটানিয়ামৰ কঠিনতা দি! তাত্ত্বিকভাৱে গছজোপাৰ সূত্ৰ আৰু অণুবোৰত ইমানেই ভ্যালেন্সি থাকে যে ই প্ৰকৃততে শক্তিৰ ফালৰ পৰা টাইটানিয়ামক অতিক্ৰম কৰিব পাৰে, কম ওজনৰ সৈতে।
  গতিকে, বিমানবোৰে কৌশলগততা বৃদ্ধি কৰিব আৰু জীয়াই থকাৰ ক্ষমতা লাভ কৰিব।
  হয়, আৰু বুলেটপ্ৰুফ ভেষ্ট এটা চুপাৰ ক্লাছৰ যুঁজাৰুৰ দ্বাৰা তৈয়াৰ কৰিব পাৰি, আৰু এনে টেংক হ'ব...
  আপুনি সেইবোৰ ভাঙিব নোৱাৰিব। আনকি তেওঁ দৰ্শনত দেখা "ৰয়েল টাইগাৰ"ও বিফল হয়। আৰু আমাৰ টেংকবোৰে মলিলৈ ভয় নকৰে। আৰু সেইবাবে খোলাবোৰে সিহঁতক ল"ব নোৱাৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কোলাত লৈ ভনীয়েকক ইংগিতময় মাতেৰে সুধিলে:
  - শুনা, যদি আপুনি একুৱা ৰেজিয়াৰ ওপৰত ৰিএজেণ্টৰ সহায়ত কাঠৰ গুড়ি বান্ধি ৰাখে, তেন্তে আপুনি কি প্ৰভাৱ পেলাব?
  মাৰ্গাৰিটাই লগে লগে উত্তৰ দিলে:
  - ধোঁৱা ... - ছোৱালীজনী আচৰিত হৈ পৰিল। - কি চেষ্টা কৰিছা?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ফুচফুচাই ক"লে:
  - গছজোপাৰ শক্তি বৃদ্ধি কৰাৰ উপায় বিচাৰি আছিলো। আৰু বিশ্বাস কৰক, মোৰ বিমানখনে ধাতুৰ অংশ অবিহনে কৰাৰ ব্যৱহাৰিক সম্ভাৱনা দেখুৱাইছিল!
  - তুমি এজন প্ৰকৃত Lomonosov Oleg ... - বাহুত ভনীয়েকে ওঁঠত আঙুলি থৈ ল'ৰাটোৰ কপালত চুমা খালে।
  খাই থাকোঁতে আন দুজন এছ এছ এস্কৰ্ট ওচৰ চাপি আহিল। তেওঁলোকৰ লগত আছিল কালিৰ জাৰ্মান জেনেৰেলজন। তেওঁৰ পিছফালে দুজন যোদ্ধা, এজন যুৱক আৰু এগৰাকী ছোৱালী, সুন্দৰ চেহেৰাৰ। লগতে এছ এছ, কিন্তু বেলেগ খণ্ডৰ পৰা। ইয়াত পাঁচোজনে হাতত ধোঁৱা ওলোৱা কিবা এটা লৈ মগ লৈ আছিল। আৰু আন এজন ডেকা ফেচিষ্টে নিজৰ সংগীক লৈ আহিল। কেছমেটৰ মাজেৰে ডালচেনি, মৌ, বগৰী আৰু আপেলৰ সুগন্ধি ওপঙি গৈছিল। জেনেৰেলে প্ৰশ্নবোধক সুৰত ক"লে:
  - ছোৱালীকেইজনীক লগে লগে ওলোমাই দিওঁ বা প্ৰথমে অলপ মজা কৰি লওঁ!
  চাৰিওফালে বন্দীসকলে হাঁহিলে, আনকি এছ এছৰ এস্কৰ্টবোৰেও সমৰ্থন কৰিলে, আৰু ধূসৰ চুলিৰ জেনেৰেলজনে ইমান সহজভাৱে হাঁহিলে, আচৰিত ধৰণে শক্তিশালী আৰু দীঘল দাঁত থকা বুলডগৰ দৰে মুখখন মেলিলে, গোটা-ডাঙৰ, ঘোঁৰাৰ খোজ কঢ়াৰ দৰে।
  হয়তো ছোৱালীবোৰে এই কথাত হাঁহি উঠে, কিন্তু ... গৰ্জন কৰি নাজীক চকুলো দেখুৱাই দিয়াতকৈ ভাল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো চিন্তাশীল হৈ পৰিল: তেওঁলোকক ইয়াতে এৰি দিয়া হ"ব নে আকৌ গাড়ী চলোৱা হ"ব? বাৰু, আচলতে তেওঁলোকৰ পৰিৱৰ্তনৰ কি লাভ, যদি মূল কথাটো হ"ল কোনো স্পষ্ট উদ্দেশ্য নথকা পৰীক্ষা। জাৰ্মানসকলে কিয় সঁজুলি চলাওঁতে ইন্ধন জ্বলাই আছে। আৰু যদিহে সেইবোৰ অন্ততঃ ক"ৰবাত ডেলিভাৰী কৰা হয়, তেন্তে হয়তো ইয়াতকৈ সহজ কিবা এটা উদ্ভাৱন কৰিব পৰা যাব। ট্ৰাক বা ৰেলত বোজাই কৰক। হয়, আৰু এখন পৰিবহণ বিমান, যদি পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা ইমান গুৰুত্বপূৰ্ণ, তেন্তে আক্ষেপ কিয়?
  শিকলিৰে ভেড়াক যিদৰে লৈ যায় তেওঁলোকৰ কি লাভ। নে তেওঁলোকে নিজৰ সহনশীলতাৰ পৰীক্ষা কৰি আছে? সঁচাকৈয়ে এতিয়াও কোনো ছোৱালী পতিত হোৱা নাই। হয়, প্ৰথম পৰিৱৰ্তনৰ সময়ত তেওঁলোক পৰিল, কিন্তু একো নহ"ল। গতিকে এতিয়াই কিয় পৰীক্ষা কৰক?
  বা হয়তো অভূতপূৰ্ব যন্ত্ৰৰ প্ৰভাৱৰ পৰা সহনশীলতা উন্নত হয়। এই প্ৰভাৱ জুখিব পাৰিনে? আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে খালী ভৰিৰে গাড়ী চলায়, আঁকোৰগোজ পথ এটাৰে, স্পষ্টভাৱে কোনো নিৰ্দিষ্ট গন্তব্যস্থানত সোনকালে উপনীত হ"বলৈ চেষ্টা নকৰে?
  আৰু এইটো যুক্তিসংগত - যদি আপুনি পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা কৰে, তেন্তে শেষলৈকে। আৰু সৰু সৰু সূক্ষ্মতাবোৰ পৰীক্ষা কৰিবলৈ। কোৱাৰ দৰে হওক - সকলোৰে লাভ হ'ব।
  হয়তো তেওঁলোকৰ সৈন্যসকলক এইদৰে ছোভিয়েট বন্দীত্ব আৰু চাইবেৰিয়ালৈ বিতাড়নৰ বাবে সাজু কৰা হৈছে!
  এই সকলোবোৰ চিন্তাৰ আঁৰত , অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সেই মুহূৰ্তটো হেৰুৱাই পেলালে যেতিয়া তেওঁলোকে তেওঁলোকক শিকলিৰে বান্ধিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে আৰু মোটামুটিভাৱে তেওঁলোকক বাহিৰলৈ ঠেলি দিবলৈ ধৰিলে। পুনৰাবৃত্তি যন্ত্ৰণাৰ মাতৃ! উদং কাটি লোৱা বৰফৰ টুকুৰাৰে নিথৰ বোকা, ভঙা কাঁচৰ দৰে শিশুৰ ভৰি।
  মাৰ্গাৰিটাই শক্তিশালীভাৱে নিজৰ বাহুত থকা ভায়েকক উৎসাহিত কৰিলে:
  - এটা ভাল সজীৱ মালিচ, বেজীৰে এনেকুৱা এপ্লিকেটৰ যিটো নিয়ৰৰ ৰাণীয়ে আমাক দিছিল!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱেও ঠাট্টা কৰি কয়:
  - বিষটো ভয়ংকৰ নহয়, ইয়াৰ কাৰণো নহয় - সাহসক বঞ্চিত কৰা আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ'ল কষ্টৰ ভয়!
  আন এটা নতুন, বা সঁচাকৈয়ে পুৰণি নিৰ্যাতন - ভাল, অপমানৰ স্ক"ৰ বেছি হ"ব৷ হয়, আৰু জয়ো।
  কাৰণ, তেওঁ, এইদৰে, সহ্য কৰাত অভ্যস্ত হৈ পৰে, আৰু প্ৰতিশোধ লোৱাৰ সুযোগ থাকিলে আৰু ভাল!
  আৰু হয়তো আনন্দৰ বাবে গান গাবলৈ চেষ্টা কৰক। সেইটো মাত্ৰ লোৱাৰ প্ৰথম উদ্দেশ্য।
  বহুদিনৰ পৰা গাঁওখন জাগ্ৰত হৈ আছে। কেৱল সৰ্বত্ৰ বিয়পি থকা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰেহে কাৰাভানখন বন্ধ কৰি দিলে। অৱশেষত: ইতিমধ্যে হাবিত এজনে কনভয়ৰ মোটা মূৰটোলৈ সতেজ গোবৰ নিক্ষেপ কৰিলে আৰু গোটেই খালী ভৰিৰে ল"ৰা-ছোৱালীৰ দলটোৱে হাঁহি হাঁহি লৰালৰিকৈ গুচি গ"ল। আৰু ইতিমধ্যে ধাৰৰ পিছফালে এজন ওখ ল"ৰাৰ সন্মুখীন হ"লোঁ, তেওঁক প্ৰায় চৈধ্য বছৰ বয়সৰ যেন লাগিল। ক"লা কুঁহিয়াৰ আৰু জৰাজীৰ্ণ কাপোৰ, লেতেৰা বুট, হাতত বৰশী আৰু মালিকৰ কাষত লগে লগে থিয় হৈ থকা দুটা ক্ষীণ বগা কুকুৰ লৈ ক্লান্ত কিন্তু ধুনীয়া বন্দীবোৰ কষ্টেৰে দেখা দিলে। ক'লা চকুৰ ল'ৰাটোৰ সোঁহাতখন তেজ ওলোৱা চেলেৰে মেৰিয়াই থোৱা আছিল;সাধাৰণতে তেওঁক লেতেৰা আৰু অসাৱধান যেন লাগিছিল। এইটো স্পষ্ট যে জিপ্সী বা আনকি জিপ্সী: ডিঙি, হাতৰ কব্জি আৰু কাণ দুখন পেচোৱা ডাঠ ৰিভনিয়া, বিশাল হাতৰ আঁচল আৰু কাণফুলিৰে সজাই থোৱা আছিল। ইয়াৰ পিছত চাৰিজন সৰু জিপ্সী ল"ৰা দেখা দিলে - প্ৰচেষ্টাৰে, কিন্তু আনন্দৰে টানি টানি এটা বিশাল গাহৰি এটা টানি লৈ গৈ শোভাযাত্ৰাটো দেখি ঠাইতে নিথৰ হৈ পৰিল।
  আঙুলি দেখুৱাই হুইচেল মাৰিলে। আধা পোছাক পৰিহিত বন্দীসকলৰ বিষয়ে অশ্লীল কৌতুক শুনা গ"ল। তদুপৰি এটা অকপট তিনিমহলীয়া মেট।
  ইয়াৰ উত্তৰত এছ এছৰ মানুহবোৰে গৰ্জন কৰিলে আৰু আনকি গুলী চলাবলৈও ধৰিলে, অসংস্কৃতি বুলি
  শিশুৱে অশ্লীল ইংগিত দেখুৱায়। জাৰ্মানীতো আপাত দৃষ্টিত একেধৰণৰ দেখুৱাবলৈ।
  ডাঙৰ জিপ্সী ল"ৰাটোৱে পাংকবোৰক কিবা এটা চিঞৰিলে। হঠাতে সিহঁত শান্ত হৈ পৰিল
  নিৰৱে থাকক আৰু মনে মনে থিয় হওক।
  মিৰাবেলাই ফুচফুচাই মন্তব্য কৰিলে:
  "বোধহয় বেৰনৰ ল'ৰা!" যদিও ইয়াৰ কি গুৰুত্ব আছে?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছে:
  - হিটলাৰে জিপ্সীক ঘৃণা কৰে। গতিকে জিপ্সীসকল আমাৰ মিত্ৰ। কিন্তু এনে আচৰণৰ দ্বাৰা তেওঁলোকে ৰোমুলাছ পৰিয়ালক অসন্মান কৰে!
  কাষেৰে পাৰ হৈ গৈ থাকোঁতে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে জিপ্সী নেতাজনৰ নীলা, সংকীৰ্ণ চকু দুটাৰ চাৱনি লগ পালে। তেওঁলোকৰ ওপৰত আছিল গৌৰৱ - জীৱনত এতিয়াও পৰাজয়ৰ কথা গম নোপোৱা এজন ডেকা শিকাৰুৰ জন্মগত আৰু অচেতন গৌৰৱ। গভীৰ অৱজ্ঞা আছিল যদিও অলেগৰ প্ৰতি নহয় আৰু আন শিকলিৰে বান্ধি ৰখা বন্দীসকলৰ প্ৰতিও নাছিল।
  অগ্ৰণী লেখকে মুক্ত নেতাজনক সুধিলে:
  - ফ্ৰিট্জক উশাহ এটা দিওঁ! আমি কুকুৰবোৰক মাৰিম নেকি?
  তেওঁ অলপতে উত্তৰ দিলে:
  - কফিনটো ইতিমধ্যে অৰ্ডাৰ দিয়া হৈছে!
  আৰু তেওঁলোকে অনিচ্ছাকৃতভাৱে ঠাণ্ডাত খোজ দিলে, অগ্ৰগামীসকলে কোৱাৰ দৰে আমি ঈগল, অন্ধ শহাপহু নহয়।
  আনকি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অধিক সজীৱতাৰ বাবে গান গোৱাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল, যদিও ই এতিয়াও শ্ৰৱণযোগ্য। জয়ৰ বাবে নিজকে সাজু কৰিব লাগিব;
  ধুমুহাই ক্ৰোধ কৰে আৰু শিংবোৰে গুঞ্জৰিত কৰে
  পৃথিৱীখন আকৌ যুদ্ধত!
  তাত আমাৰ ডিটেচমেণ্ট আছিল ২০১৮ চনৰ অক্টোবৰৰ পৰা।
  যেতিয়া গোটটোৱে পিতৃভূমি আক্ৰমণ কৰিছিল!
  
  টাই বান্ধি - মস্কো কাছাকাছি Fritz,
  বন্দুকৰ ভলী জুইৰ সৈতে sprinkled ...
  খালী ভৰিৰে ছোৱালী এজনীৰ লগত খাদ খান্দো,
  ৰাছিয়াৰ হৃদয়ৰ কাষ চাপি অহাটোক সুৰক্ষিত কৰিবলৈ!
  
  কাৰোবাক হত্যা কৰা হয়, ভাল, কিন্তু লেনিন জীয়াই থাকে,
  প্ৰতিটো হাঁহি আৰু প্ৰতিটো হাঁহিত!
  শিঙাৰ মাতটো প্ৰবল - অতি সোনকালেই এটা অভিযানত,
  আমি উগ্ৰ শৌৰ্য্যৰে অগ্ৰগামী!
  
  টেংক জ্বলি আছে, ফ্ৰিটজ কাপুট,
  আমি সাহসেৰে মাৰপিট কৰিলোঁ - ৰাইজৰ সন্তান!
  ভয়ংকৰ কাত্যুষে ঘৃণনীয় ঝাড়ু দিব -
  আমি সৰ্বশক্তিমান প্ৰভুৰ প্ৰশংসা কৰোঁ - ৰড!
  
  আমি জন্ম লৈছো - জয়ী হ'বলৈ জানো
  কাপুৰুষ ক্ষমা কৰিব নোৱাৰা!
  পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ - স্পষ্টকৈ পাঁচ,
  বাৰু, এডলফে ৰেক এটাত ভৰি দিলে!
  
  ৰাছিয়াৰ সৈনিক এজন প্ৰকৃত নায়ক,
  তেওঁ শব্দটো নাজানে - AWOL!
  ৰঙা সপোন লৈ জন্ম হোৱা বুলি জানি থওক,
  আমি কঠিন পহু এটাক হাৰ্নেছ কৰিব পাৰো!
  
  আমাৰ ষ্টেলিনগ্ৰাড, আমাৰ লেনিনগ্ৰাড,
  সকলোতে দৈত্যৰ পবিত্ৰ ভূমি!
  খোলাবোৰে ক্ৰোধিত শিলাবৃষ্টিৰ দৰে ঠেলিছে,
  আৰু অগ্ৰগামীসকল মাতৃভূমিৰ সৈতে একত্ৰিত হৈছে!
  
  আমি মংগল গ্ৰহলৈ উৰা মাৰিব পাৰো বুলি মোৰ বিশ্বাস,
  আমি শুক্ৰ গ্ৰহলৈ ৰকেট নিৰ্মাণ কৰিব পাৰো!
  বাৰু, এজন ফেচিষ্টে তোমাৰ চকুত ছুৰীৰে আঘাত কৰে,
  বিশ্বাসত ৰাছিয়ানতকৈ শক্তিশালী কোনো নাই!
  
  ভঙা, বিশ্বাস কৰক ফ্ৰিটজৰ মেৰুদণ্ড,
  আমি জয়ী হম, এতিয়াও আমি অনাহাৰে!
  উন্মাদ জন্তুটোক চেপি ধৰা হ"ব,
  বাৰু, উষ্ণ মে" মাহত জয় আহিব!
  
  মাৰ বাবে কান্দিব নালাগে, চকুলো টুকিব নালাগে,
  মৰিলে মোক কমিউনিষ্ট বুলি গণ্য কৰক!
  ই নিজকে কৰুণা কৰিলে, নষ্ট আঠাৰ দৰে,
  লাভ কেৱল ফেচিষ্টকহে!
  নিয়ৰৰ ওপৰত খোজ কঢ়াটো কঠিন, কিন্তু ভাগ্য ভাল যে বোকাটো যথেষ্ট সোনকালে গলি গ"ল।
  আৰু তাৰ পিছত, সকলো, আগৰ দৰেই। নিয়মিতভাৱে পাহাৰৰ পিছফালৰ ৰাস্তাৰে, মানুহৰ বসতি এৰাই চলি, ষ্টম্পিঙৰ সৈতে, প্ৰায় বৃত্তৰ দৰে।
  নাই, সিহঁতে খোজ কাঢ়িছিল, যদি আপুনি কোনো ধৰণৰ সৰ্পিল পথৰ কাষেৰে সূৰ্য্যলৈ চায়। চেভাষ্টোপলৰ দিশত, আৰু সেয়া নিশ্চিত।
  কিন্তু একে সময়তে স্তম্ভটো তেতিয়াও খিলান আছিল। গৰ্জন কৰা পৰিবহণকাৰী, কোলাহলপূৰ্ণ লোকেটৰ। আৰু আকৌ পৰীক্ষা।
  তেওঁলোকক পুনৰ কেছমেটলৈ ঠেলি দিয়া হ"ল, মাত্ৰ এইবাৰ পূৰ্বৰ ৰক্তপাতৰ মাজলৈ। আনকি গোবৰৰ গোন্ধটোও যোৱা নাই।
  কিন্তু ঘাঁহ বহুত আছে, শুবলৈ কোমল হৈ পৰিব। অপ্ৰয়োজনীয় অনুষ্ঠান নোহোৱাকৈ শিকলিমুক্ত কৰি ৰাতিৰ আহাৰ গ্ৰহণৰ বাবে অপেক্ষা কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হ"ল।
  আৰু তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে সন্মান কৰিছিল: পাঁচগৰাকী স্থানীয় মহিলা আবিৰ্ভাৱ হ"ল, যিয়ে গাখীৰৰ চূপ ভৰ্তি ডাঙৰ কেন এটা লৈ ফুৰিছিল।
  মাৰ্গাৰিটাই আচৰিত হৈ কেপ্তেইন নাটাছাক সুধিলে:
  - চালনীত বা চালনী নোহোৱাকৈ অলৌকিক কাম আছে। কিন্তু সঁচাকৈয়ে হয় জাৰ্মানসকল আমাৰ অপপ্ৰচাৰে চিত্ৰিত কৰাতকৈ বহুত বেছি দয়ালু, নহয় আমি মূল্যৱান চৰাই!
  ৰঙা চুলিৰ অৰোৰাই যথেষ্ট অভদ্ৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - নিজকে বেছি চাতুৰী নকৰিব! গিনিপিগক সদায় সুষম খাদ্য খুৱাই দিয়া হয়।
  Oleg Rybachenko এ ভুল ঠাইত ৰাখিছে:
  আৰু তাতোকৈ বেছি গাহৰি! গতিকে সেই ওজন দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পালে!
  ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাজনে নিশ্চিত কৰিলে যে:
  - এটা কেঁচুৱাৰ মুখৰ মাজেৰেই কথা কয় সত্য! উদাৰ ছল্ডাৰিং কৰি আনন্দ নকৰিব! বিশেষকৈ তাই জেলত থকাৰ বাবে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে যুক্তিসংগতভাৱে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - আমি খাই ভাল হ'ব, তাৰ পিছত চাম!
  চূপটোত ভাৰ্মিচেলি ডাঠকৈ ভাঁহি আহিল, আনকি মৌও যেন যোগ কৰা হ"ল। আৰু ৰুটিখন যথেষ্ট সতেজ, সুগন্ধি অনা হৈছিল। যেন সিহঁত ৰিজৰ্টত আছে। ভঁৰালত গৰম। আৰু বিবেচনা কৰক যে বসন্ত ইতিমধ্যে ঘূৰি আহিছে, মাতৃ শীতক এফালে ঠেলি দিছে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বাটিটো পান কৰিলে, তাৰ পিছত ডাঙৰ কেনটো এতিয়াও খালী হোৱা নাই বুলি দেখি তেওঁ আৰু বিচাৰিলে।
  ইয়াৰ পিছতে উল্কাপিণ্ড পৰি পৰা ঢৌৰ দৰে তেওঁৰ আৰু ছোৱালীকেইজনী দুয়োৰে মনত এটা সপোন আহিল - হঠাৎ আৰু অনিবাৰ্যভাৱে।
  পিছফালৰ পৰা জম্বি টাৰ্মিনেটৰ এটা জপিয়াই উঠিল। আনকি দিমিত্ৰী বাৰানভৰ প্ৰতিও মোৰ দুখ লাগে। গুলীটোৱে তেওঁৰ বুকুৰ ঠিক মাজভাগত খুন্দা মাৰিলে। কিন্তু পূৰ্বে দোষী সাব্যস্ত হোৱা জম্বিয়ে লক্ষ্য নকৰে আৰু গুলী চলায়।
  - মোৰ শৰীৰটো সকলো সোনকালে মৃত আৰু অতিৰিক্ত সীহ কোনো কাৰণতে, বোজা নহয়। - দিমিত্ৰীয়ে হাঁহিলে, কিন্তু ইমান ভয়ংকৰ, মৃত মানুহৰ দৰে।
  - ফু আৰু ভয়ানক! মোক হেডিছৰ কথা মনত পেলাই দিয়ে। - মাৰ্গাৰিটাক উচ্চাৰণ কৰি মই লক্ষ্য কৰিলোঁ।
  ৰঙা চুলিৰ অৰোৰাখনে দলঙৰ ওপৰৰ খোজটোত শুই পৰিল, কেৱল সামৰিক বিভাগৰ পৰা ওলাই অহা পথটোৱেই নহয়, কৰিডৰৰ এটা উল্লেখযোগ্য অংশও গুলীচালনাৰ সন্মুখীন হ"ল। ইয়াৰ পৰা কেবিনৰ পৰা জপিয়াই ওলাই অহা ৰঙীন ল"ৰাবোৰক জুইত ঝাড়ু দিয়াটো সুবিধাজনক৷ একে সময়তে মাজে মাজে তাই নিজকে লৰচৰ কৰিব লাগে, নিজৰ অৱস্থান সলনি কৰি:
  - চিন্তা নকৰিবা ভনীয়েক মাৰ্গাৰিটা, ইতিমধ্যে শত্ৰু এশতকৈও কম। আমি কেনেবাকৈ মেনেজ কৰিম!
  - সত্তৰৰ কমেও "জোৰকৈ ঝাড়ু" এটা আৰম্ভ কৰিছো! - ভালুক-কমছমোল সদস্যজনে থুঁতৰি উদঙাই দিলে।
  - ইঞ্জিন ৰুমত সোমাই যাওক, শত্ৰুৱে বয়লাৰবোৰ উৰুৱাই দিব পাৰে, আৰু জাহাজখনক বানপানীত বুৰাই পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিব পাৰে! - এতিয়া ৰঙা চুলিৰ অৰোৰা স্পষ্টভাৱে চিন্তিত। কিন্তু, অৱশ্যেই তাই আৰু বেয়াকৈ গুলী চলোৱা নাছিল, ইয়াৰ বিপৰীতে তাই এমেৰি কটাৰীৰে মৰিছাৰ দৰে পৰিষ্কাৰ কৰে। আৰু তাইৰ বিনাশৰ চুমাবোৰৰ পৰা ওলোৱা তেজ - বেৰেল থকা টাব!
  - উত্সাহিত কৰা! স্ক্ৰুৰ দ্বাৰা! মাৰ্গাৰিটাই নিজৰ প্ৰিয় কাৰ্টুনৰ এটা বাক্যাংশ ক"লে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে এই নিৰ্মমভাৱে বিকৃত নাজী বাস্তৱতাক এককভাৱে উল্লেখ কৰা কাৰ্টুনটোৱে। - মৃতদেহ!
  কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে বিনাশৰ ঘূৰ্ণীবতাহৰ দৰে কৰিডৰটোৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল। ইয়াত ডবা, টাইটানিয়ামৰ দুৱাৰ, ষ্টীলৰ বিভাজন। জম্বি তাইৰ পিছফালে আছে। তেওঁ লুকাই নাথাকে, আৰু ইয়াত পাল আহে। ৰাইফল এম-১৮, কেলিবাৰ ৭.৪৫। ই হৃদযন্ত্ৰৰ ঠিক সন্মুখত খুন্দা মাৰে। জম্বি অপৰাধীক তললৈ নমাই দিয়া হয়, তেওঁ পৰে, কিন্তু তাৰ পিছত ওপৰলৈ জপিয়াই পৰে। গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  - বাৰু, তুমি আৰু অদম্য মাচো। মাৰ্গাৰেট আচৰিত হয়।
  ইয়াত ইঞ্জিন ৰুমৰ দুৱাৰখন খুন্দা মাৰিলে কমছমোল ছোৱালী এজনী। বুমেৰাং ডিস্ক মুকলি কৰিলে, কেইবাজনো লোকক কাটি পেলালে। বাকীখিনি তাই ডেগাৰৰ দোলনাৰে শেষ কৰিলে। জাপানী বৈশিষ্ট্য থকা যুঁজাৰু বিমানৰ মৃতদেহ ডাঠ ভাপত পৰিল। তেওঁৰ মুখখন একেলগে জুইত জাহ গ"ল, আৰু শ্বকত তেওঁৰ চেতনা হেৰাই গ"ল, আৰু হয়তো খাৱৈও হ"ল।
  - চাফাই ভালেই চলি আছে! - মাৰ্গাৰিটাক ৰিপৰ্ট কৰা হৈছে।
  - মোৰো ভুল হোৱা নাই! - উত্তৰ, আনন্দিত অৰোৰা। ওপৰৰ পৰা দীঘলীয়া মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণ শুনা যায়, তাৰ পিছত আৰু দুটা। কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে গুলীচালনা কৰে, যাৰ ফলত বিৰোধীয়ে মুখ বন্ধ কৰিবলৈ বাধ্য হয়।
  - সকলো ফালৰ পৰা ব্ৰেক থ্ৰু। যেন আপুনি Annihilation গেমত আছে। - অগ্নিময় চয়তানে উৰুৱাই দিলে।
  - মইও লৰচৰ কৰি আছো। কেইবাটাও মৃতদেহ দেখা গৈছে। অৱশ্যে মূল প্ৰতিদ্বন্দ্বী দলটোৱে ইতিমধ্যে শান্ত হৈছে। মাৰ্গাৰেটে খবৰ দিলে।
  গ্ৰেনেডৰ এটা খণ্ড, আহত দিমিত্ৰী। ই বিন্ধি সোমাই গ"ল, পিঠিৰ মাজেৰে উৰি ওলাই আহিল। বন্দী বাৰানভে মাত্ৰ ওঁঠত আঙুলিটো হেঁচা মাৰি ধৰিলে:
  - চিঞৰি নাথাকিবা মোৰ কষ্ট নাই।
  - গৰমত পেহীৰ আগত নাযাবা!- তাই সোঁ চকু মাৰ্গাৰিটাক পেচাব কৰি ক'লে।
  - মই শুনি আছোঁ! - কিন্তু জম্বিয়ে হুবহু বিপৰীত কাম কৰিলে।
  মাৰ্গাৰিটা কৰিডৰটো পাৰ হৈ গ"ল, আন এটা বিস্ফোৰণৰ বিস্ফোৰণ, কাৰোবাৰ টানি অনা চিঞৰ, যেন নখ উলিয়াই দিয়া হৈছে, এটা গধুৰ গ্ৰেনেড বিস্ফোৰণ হ"ল।
  খালী ভৰিৰ অৰোৰাই পলাতকক হত্যা কৰি কেবিনটোৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল, এজন, আনজন, তৃতীয়। মাত্ৰ চতুৰ্থটোত তেওঁলোকে তাইক জুইত পোৰাব বিচাৰিছিল যদিও কমছমোল ছোৱালীজনী তেওঁলোকৰ আগত আছিল, যাৰ বাবে শত্ৰুবোৰক চিৰদিনৰ বাবে শান্ত হ"বলৈ বাধ্য কৰাইছিল।
  - কম হৈ আহিছে যদিও কিছুমান গুদামৰ ওচৰৰ কোঠা এটাত লুকাই আছিল। অৰোৰাই চিঞৰি উঠে। - গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰাটো বিপজ্জনক, শেষ।
  - এই দুৰ্গন্ধময়, ট্ৰাফৰ কেপ্তেইনৰ মাত অনুকৰণ কৰক। - মিৰাবেলা কৰ্শ্বুনোভাই পৰামৰ্শ দিলে। তেওঁলোকে আপোনাৰ বাবে খুলি দিব, তাৰ পিছত সাৱধানে ফাটি কাটি পেলাব। ষ্টিংগাৰ ডুব যাব নালাগে। মই এতিয়া ইঞ্জিনৰ পিছফালে, বুমেৰাং ব্যৱহাৰ কৰি। গ্ৰেনেডৰ এটা খণ্ডই কঠিন ডিমাক আঘাত কৰে। ই বিন্ধি সোমাই গ"ল, পিঠিৰ মাজেৰে উৰি ওলাই আহিল। বন্দী বাৰানভে মাত্ৰ ওঁঠত আঙুলিটো হেঁচা মাৰি ধৰিলে:
  ng, মই আৰু তিনিটা খুলিলোঁ।
  ফ্ৰিস্কি অৰোৰাই প্ৰকৃত চিন্তাত চিঞৰি উঠিল:
  - ভাল কৰিলে, হেলিকপ্টাৰ সোনকালে দেখা দিব, আৰু আমাৰ বাবে আৰু বেয়া হ"ব।
  উত্তৰত গৰ্জন:
  - যেনেকৈ তুমি নাজানা!
  & Flame Devil Terminator এই কথাত সন্মত হ'ল:
  - জানো, আশাই আত্মাক উষ্ণ কৰে!
  পোহৰ আৰু শব্দৰ গ্ৰেনেড ME-198 অৰোৰাৰ ফালে উৰি গ"ল। এগৰাকী কমছমোল ছোৱালীয়ে তেওঁলোকৰ শৰীৰেৰে বিকৃত কৰি তেওঁলোকক লগ কৰিবলৈ লৰালৰিকৈ আহিল। ছয়টা শিলৰ পথাৰখনে ৰবৰৰ দৰে কাম কৰিছিল, গ্ৰেনেডবোৰ ঘূৰাই আনিছিল। মৃতদেহ আকৌ উৰি ওলাই আহিছে, আনকি গণনা কৰিও ভাগৰি পৰিছো।
  কোমছমোলৰ এজনী ছোৱালীয়ে চুকটোৰে দৌৰি আহিল, শুই পৰিল, ফাটি এটা মাৰিলে, পিছফালৰ পৰা সোমাবলৈ চেষ্টা কৰাসকলক কাটি পেলালে। এনিমেল ছুট পিন্ধি এজন টাইপ দেখা গ"ল, কিন্তু উন্মাদ অৰোৰাই তেওঁৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল, আৰু এবাৰ তাই য়েংকি সৈনিকজনৰ পৰা পৰি যোৱা একেটা গ্ৰেনেড লঞ্চাৰেৰেই উৰা মাৰিলে। শ্বটটো যথেষ্ট শক্তিশালী আৰু আটাইতকৈ দুৰ্বল অংশত - ভিজাৰটো। মূৰৰ মজিয়াখন উৰি গ"ল আৰু এটা বিশাল ধাতুৰ গোট ভাঙি গ"ল, কৱচত বাজি উঠিল।
  - খাব লাগিব! - গ্ৰেহাউণ্ড অৰোৰাই ঠাট্টা কৰি ক'লে।
  এতিয়া কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে গুদামৰ ওচৰ পালেগৈ আৰু সেনাপতিৰ মাত অনুকৰণ কৰি ক"লে:
  - মই আঘাত কৰিলোঁ! মুজাহিদীন মোৰ পিছে পিছে! এই ক্ৰমটো সোমাই যাওক।
  বাৰু, কোনে অমান্য কৰিবলৈ সাহস কৰে। কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে চিলিঙৰ ওচৰলৈ জপিয়াই নিজকে সুৰক্ষিত কৰিলে আৰু দুৱাৰৰ ওপৰৰ পৰা গুলীচালনা কৰি ঊনৈশজন ভয়ংকৰ যোদ্ধাক মূৰত খুন্দা মাৰি নিঃশেষ কৰি পেলালে।
  - আটাইতকৈ বিপদজনক ঠাইখন পৰিষ্কাৰ কৰাৰ প্ৰথম পৰ্যায় শেষ। - কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে ঘোষণা কৰিলে।
  মাৰ্গাৰিটাৰ কাষতে বিস্ফোৰণ ঘটিল, তাই খোলাটোত জপিয়াই পৰিল। ইয়াত হোল্ডত ই হতাশজনকভাৱে জ্বলি থকা ধাতুৰ গোন্ধ পাইছে আৰু বিন্ধি বিস্ফোৰক টানিছে। আন কোনোবাই "চিঙি"বলৈ চেষ্টা কৰে আৰু বিন্ধি সোমাই পৰে। স্পষ্টভাৱে অন্ধ হৈ পৰা দুজন ল"ৰাই হাত তুলি ইংৰাজীত চিঞৰি উঠে:
  - গুলী নকৰিবা! হাৰ মানি লওঁ! জেনেভা সন্ধিৰ নামত আমাক ৰেহাই দিয়ক।
  আটাইতকৈ দয়ালু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই নিৰস্ত্ৰসকলক হত্যা কৰিব নোৱাৰিলে, আৰু সেয়েহে তাই কেৱল সেইবোৰ বন্ধ কৰি দিলে, সাধাৰণ আঙুলি টিপিলে। ভালুক যোদ্ধাৰ মাতত অনুশোচনা যেন লাগিল:
  আমি এতিয়াও এনেকুৱা সৰু ল'ৰা। বাৰু, এই নাটো সেনাবাহিনীক কিয় লাগে। যদি আপুনি, ভগৱানে নকৰক, প্ৰৰোচনাৰ ব্যৱস্থা কৰে, আমি তোমাক বিড়ালৰ পোৱালিৰ দৰে থেতেলিয়াই পেলাম। কমলা ৰঙৰ অৰোৰা বুলি কওক, আমাৰ ঝাড়ুটো প্ৰায় শেষ হৈ গ"ল।
  - শত্ৰুৱে লুকাই থাকিব পাৰে। শুনিবলৈ চেষ্টা কৰক আৰু বিৰক্তিকৰ উশাহটো ধৰিব, আৰু আমাৰ গোন্ধটো অতি উত্তম! - ৰঙা চুলিৰ ক্ৰোধে ইচ্ছাকৃতভাৱে জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - হয়, দুৰ্গন্ধৰ গোন্ধ পাইছিলোঁ। মৃতদেহবোৰ পচিবলৈ আৰম্ভ কৰিবলৈ ওলাইছে, তেতিয়া সামৰ্থ্যই আমাৰ বিৰুদ্ধে খেলিব! - মিৰাবেলাই অভিনয় কৰিলে, কিন্তু জোৰেৰে কান্দিলে।
  কমছমোলৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে কেবিনবোৰৰ কাষেৰে পিছলি গ"ল। অৰোৰা বিশেষভাৱে বেগেৰে দৌৰি আছিল। ইয়াত এড্ৰিনেলিনৰ গোন্ধ, ইয়াত তিনিজন সতেজ যুঁজাৰু। প্ৰস্তুত কৰা, এম্বুছত জমা কৰি ৰখা।
  - এইটো গুৰুতৰ নহয়।- ইয়াৰ উত্তৰত এটা আৰ পি জিৰ পৰা এটা শ্বট বাজি উঠিল। খোলাটোৱে উৰি গৈ পাৰ হৈ গ"ল, কিন্তু কৱচ প্লেটৰ এটা অংশ বিন্ধিলে। তথাপিও এই শক্তি টি-৭ৰ বিৰুদ্ধে গুলী চলোৱাৰ বাবে ডিজাইন কৰা হৈছে। কমছমোলৰ এগৰাকী ছোৱালীয়ে প্ৰায় অন্ধভাৱে ডিস্ক-বুমেৰাং এটা দলিয়াই দিলে, কাৰোবাক কাটি পেলালে, চিঞৰ এটা শুনা গ"ল। তাই দুটামান গুলী মাৰি ফাটি গ"ল, সাহসীবোৰক মাৰি পেলালে। বাকীবোৰে চিঞৰি উঠিল:
  - আমিও হাৰ মানিছো!
  খঙত অৰোৰাই খালী ভৰিৰে আঘাত কৰিলে, ইমানেই যে তাই একেলগে তিনিটাকৈ ফ্লংক কৰিলে।
  - ৰাইজৰ ভাল পংগু কৰক! - Komsomol-টাৰ্মিনেটৰে গুৰুগুৰু কৰিলে।
  মাত্ৰ এজন যুৱক দোষী ভৰিৰ ওপৰত ৰৈ গ"ল।
  হোল্ডত থকা মাৰ্গাৰেট এ এও প্ৰতিৰোধৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হয়। বাটত তাই এজন সৈনিকক গুলীয়াই মাৰি পেলালে, স্পষ্টভাৱে সেউজীয়া বেৰেট। সিহঁতে চিঞৰি উঠিল: "হাতত হাত!"
  মাৰ্গাৰিটাই গৰ্জন কৰি উত্তৰ দিলে:
  - শুভেচ্ছা থাকিল! - "ডাবল নখ" কৌশল সম্পন্ন। ফলত সেউজীয়া বেৰেটৰ ডিঙি ভাঙি গ"ল।
  মই গ্ৰেনেড ধৰিলোঁ, ইয়াত অলপ নিৰাপদ হৈ পৰিল, ডজন ডজন সৈন্যই আপাত দৃষ্টিত স্কাউটৰ নিয়মটো কাৰ্যকৰী কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে: যিকোনো মূল্যতে জীয়াই থকা। মাৰ্গাৰিটাই অৱশ্যে এই খেলখন নিজৰ ধৰণেও ভাল পাইছিল:
  - বাৰু বাৰু, যদি আপুনি তেনেকৈয়ে জোৰ দিয়ে। বেছবললৈ যাওঁ, আপোনাৰ প্ৰিয় আমেৰিকান, পিটচাৰৰ ভূমিকা।
  - ইচ্ছা কৰিলে মই সিহঁতক খেলা দেখিব পাৰো! ৰঙা চুলিৰ অৰোৰাই খিকিন্দালি কৰিলে।
  - গাত নলগাব! শ্যামলা হত্যাকাৰীজনে আৰু জোৰেৰে খিকিন্দালি কৰিলে।
  - কৰিডৰেৰে গ"লোঁ, এতিয়াও চাফা নকৰা কেবিন আছে। - কমছমোল ছোৱালীজনী ইতিমধ্যে লৰচৰ কৰি আছিল, চুটি চুটি বিস্ফোৰণৰ শব্দ শুনা গৈছিল, সেইবোৰেই আছিল শেষ। নিৰ্ভীক অৰোৰাই নিজকে লুকাইও নকৰিলে, গৌৰৱেৰে বুকুখন ফুলাই উলিয়াই।
  - মই টাৰ্মিনেটৰ ৰবটৰ দৰে। - কেৱল মোৰ মাজত আনকি ডেণ্টো নাথাকিব।
  কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে মনে মনে চিৰিৰে নামি গ"ল। ইনফ্ৰাৰেড ৰিফ্লেক্টৰটো অন কৰিলে। কেবিনবোৰ চেক কৰিলোঁ। দেখাত এতিয়াও সিহঁত লৰচৰ কৰি আছে। চঞ্চল অৰোৰাই মৃতদেহবোৰৰ ওপৰেৰে ভৰি দিলে, ড" বা নিঞ্জাৰ দৰে জপিয়াই। তাই বাৰুদ নষ্ট কৰিব নিবিচাৰিলে, আৰু তাই মাত্ৰ কেবিনলৈ উৰি গ"ল। তাই ডেগাৰ লৈ খোজ কাঢ়িলে, শত্ৰুবোৰ নিমাত হৈ পৰিল। তাৰ পিছত পৰৱৰ্তী, একেধৰণৰ কৌশললৈ।
  মাৰ্গাৰিটাইও সময় নষ্ট নকৰে, বক্ৰ চাপত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। এটা বিস্ফোৰণ তাৰ পিছত আন এটা। শ্ব্ৰেপনেলৰ দ্বাৰা আঘাতপ্ৰাপ্ত এজন সৈনিকে কৰিডৰৰ পৰা দৌৰি ওলাই আহি বুমেৰাং ডিস্ক এখনত উজুটি খালে।
  - আৰু এইটোও তাত! মাৰ্গাৰেট আচৰিত হ"ল। - আপোনালোক সকলোৱে টেঙাক কেনেকৈ ভাল পায়।
  তাইৰ সন্মুখত এতিয়াও নিৰুৎসাহিত হোৱা জম্বিবোৰ জিলিকি উঠিল। তেওঁ ইজৰাইলী মেচিনগানৰ পৰা গুলীচালনা কৰিছিল, যিটো আপাত দৃষ্টিত ট্ৰফীৰ মাজত তুলি লোৱা হৈছিল, যাৰ ভয়ংকৰ নাম আছিল "আৰ্মাগেডন"। আৰু আপাত দৃষ্টিত তেওঁ কাৰোবাক শুৱাই দিলে, গুলীবোৰ কাষৰ পৰা ৰিকোচেট হৈ গ"ল, নতুন তেজৰ দাগবোৰ উলিয়াই দিলে।
  মাৰ্গাৰিটাই জম্বিৰ পৰা মৃতদেহটোৰ গোন্ধ ধৰিলে, তাই স্পষ্টভাৱে আৰু শক্তিশালীভাৱে মৃত্যুবৰণ কৰি আছিল। ইয়াত আকৌ এটা গুলী আৰু এজন ভূতৰ হাড়ৰ খণ্ডবোৰ আকৌ ঢালি দিয়ে।
  মাৰ্গাৰিটাই কৰিডৰটোৰ চাৰিওফালে দৌৰিছিল, বন্দী এম-১৮ৰ পৰা গুলীচালনা কৰিছিল। বেয়া লাগিল আপুনি ৰিলোড কৰিব লাগিব। কিন্তু বন্দী গ্ৰেনেড ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। নিজৰ বাবে দুখ নকৰিব। ছোৱালীজনীয়ে আঙুলিৰে নিজৰ উদং ছোৱালীৰ দৰে ভৰি দুখন তুলি লৈ অদ্ভুত ধৰণেৰে সেইবোৰ পেলাই দিয়ে।
  "নেমু" উৰি আছে, অন্ত্ৰবোৰ পেলাইছে। মৃতদেহবোৰ দেখা গৈছে আৰু সকলো নিস্তব্ধ। কোনো এজনো জীয়াই থকা উচিত নহয়।
  সিহঁত যেন নিস্তব্ধ হৈ পৰিছে। - কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে কয়।
  চঞ্চল অৰোৰাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - মই বাটত আছো। - টাৰ্মিনেটৰ স্কাউটে আন এটা গোটৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিছে। এতিয়া সবিশেষ বাকী আছে। শিয়ালে শহাপহু চিকাৰ কৰাৰ দৰে তাই বাওঁফালৰ শেষৰ দুৱাৰখনলৈ দৌৰি যায়। আনকি তাই গাইছিল:
  - মোৰ চকুৰ ছানিবোৰত এটা দুঃস্বপ্নে ৰাজত্ব কৰে, তীখাৰ আঘাতত থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ব! ৰেম্বোৰ কণী গুলিয়াই হাড় পিহি দিম! সকলোকে আচৰিত কৰিম!
  তাৰ পৰাই গ্ৰেনেড এটা উৰি গৈ কৰিড"ৰলৈ ওলাই আহে। হিংস্ৰ অৰোৰাই তাইক গৈ থাকোঁতে তললৈ পেলাই দিয়ে। বিস্ফোৰণ, খণ্ডবোৰ উৰি যায়। আন এটাই বেৰত খুন্দা মাৰি উঠা-নমা কৰি হাতেৰে নিয়ন্ত্ৰিত হৈ উভতি উৰি গ"ল।
  মুকলি ঠাইত গুণগুণাই উঠিল। চিঞৰ-বাখৰ শুনা যায়। কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে কেবিনটোৰ ভিতৰলৈ চালে। বিষয়াজনে নিজৰ আন্ত্ৰিক অংশ সংগ্ৰহ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। এখন ভয়ংকৰ ছবি।
  হয়, আপুনি নিজকে শাস্তি দিলে। - ডেছিং অৰোৰাই দয়াৰ ভাৱ এটাৰে শেষ কৰিলে। - সাধাৰণতে মোৰ মতে গ্ৰেনেড নান্দনিকভাৱে ভাল নহয়। অৱশ্যে সাধাৰণ মুঠিতকৈ ভাল। শেষৰ কেবিনটো ক্লিয়াৰ কৰা হৈছে! কেনে আছা মাৰ্গাৰিটা?
  - বন্দীক টানি লৈ যোৱা! - কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে ক"লে। - সকলো শেষ হোৱা যেন লাগিছে।
  অৰোৰাই ৰেডিঅ"ৰ জৰিয়তে এটা কলচাইন পঠালে, তাইলৈ:
  - মোৰ কথা শুনা ডন কুইক্সোট। আমি মাত্ৰ অপাৰেচন সম্পূৰ্ণ কৰিলোঁ, সকলো ক্লিয়াৰ হৈ গ"ল, আমি দলৰ লেণ্ডিং সম্পন্ন কৰিব পাৰো।
  - এখন ক্ষুদ্ৰ চাবমেৰিন আহি আছে। কিন্তু ব্লিংক হেলিকপ্টাৰবোৰৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ নাপাহৰিব। - ধাতুৰ দৰে, ব্লান্ট-চ"-কাটিং কণ্ঠৰ দৰে শুনা যায়।
  - অৱশ্যে আমি ইতিমধ্যে সিহঁতৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো। - ৰঙা চুলিৰ জন্তুটো শেষ কৰিলে।
  তিনি "ছাচকভ" সঁচাকৈয়ে আহিছিল ইতিমধ্যে কাষ চাপিছিল। মাৰ্গাৰিটা আৰু অৰোৰাই এটা আৰপিজি ধৰিলে - "ছুপাৰকোব্ৰা", আৰপিজি উনবিশ আৰু ছয়ৰ এনালগ। সাজু কৰা হৈছিল তিনিটা গ্ৰেনেড লঞ্চাৰ। শত্ৰুৱে দূৰত্ব বন্ধ কৰি গতি লেহেমীয়া কৰাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। প্ৰথমতে "নেট" য়ে ডেক আৰু পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ সেনাবাহিনীক আক্ৰমণ কৰিবলৈ সাহস কৰা ডাকাতবোৰ পৰীক্ষা কৰাৰ উদ্দেশ্যে তললৈ যাবলৈ চেষ্টা কৰে। নেটৰ উন্নত সংস্কৰণত বেয়া কৱচ নহয়, শক্তিশালী অস্ত্ৰ আৰু তিনিটা প্ৰপেলাৰ আছে। প্ৰতিটো এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট কমপ্লেক্সে ইয়াক ল"ব নোৱাৰে, আপুনি দেখিব পাৰে যে থাৰ্মেল মিছাইলে কেনেকৈ উত্তৰত গুলী চলায়। আৰ পি জি টাৰ্ণটেবলৰ বিৰুদ্ধে কি বেয়া? যিটো স্ব-নিৰ্দেশিত নহয়। গতিকে ইয়াৰ পৰা ওলাই অহাটো অধিক কঠিন। তথাপিও ছোৱালীবোৰে লক্ষ্য লয়, অগ্ৰগতিৰ হিচাপ লয়।
  মাৰ্গাৰিটাই আকৌ প্ৰাৰ্থনা কৰক। কাৰণ ভাল ল'ৰাবোৰ হেলিকপ্টাৰত আছে। ইতিমধ্যে ছালে ব্লেডৰ লৰচৰ অনুভৱ কৰে। বতাহৰ স্পৰ্শ সুখদায়ক আৰু আমনিদায়ক।
  - অ" আকৌ এটা শিল্পকৰ্ম ধ্বংস কৰি আছো! এটা সামৰিক সান্ত্বনা!
  আনন্দময় অৰোৰাই হাঁহিলে:
  - সকলো শিল্পকৰ্মৰ ভিতৰত সামৰিক মাষ্টাৰপিছহে মানুহৰ স্মৃতিত আটাইতকৈ দৃঢ়ভাৱে স্থিৰ হৈ থাকে আৰু আটাইতকৈ বেছি চকুলোৰ সৃষ্টি কৰে!
  - শুদ্ধ! তেজেৰে লিখা এখন ছবি: তেলতকৈও উজ্জ্বল আৰু বহুত বেছি লাহে লাহে ম্লান হৈ পৰে! - বলপূৰ্বক নিষ্ঠুৰতাৰ বাবে দুখী মাৰ্গাৰিটাই মান্তি হ"ল। গতিকে সকলো কথা লক্ষ্য কৰা হৈছে, আপুনি গুলী চলাব পাৰে!
  - টেক্সাছৰ ন্যায় হওক! - সদায়ৰ দৰেই অৰোৰাই হাস্যৰসৰ ক্ষমতা হেৰুৱাই পেলোৱা নাই।
  খোলাবোৰে গাড়ীবোৰৰ পেটটো ফালি পেলালে। টাৰ্ণটেবলবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ সৰু সৰু টুকুৰা হৈ পৰিল। জুইৰ চয়তানে একেলগে দুয়োহাতৰ পৰা গুলী চলালে, সেয়েহে তিনিওখন গাড়ী ঢাকি থোৱা হ"ল।
  খণ্ডবোৰে ছোৱালীকেইজনীক খুন্দা মাৰিব পৰা নাছিল, উৰি গৈ পাৰ হৈ গৈছিল।
  দূৰৈত আবিৰ্ভাৱ হ"ল কাৰা-১৩২। আৰ্জেণ্টিনাৰ পৰা ক্ৰয় কৰা বিমানে উচ্চ উচ্চতাত উৰিছিল। তেওঁলোকে অন্ধক গুলীয়াইছিল, তেওঁলোকৰ উন্মাদ উৰণত।
  - এয়া আন এটা গৰ্ভপাত। মাৰ্গাৰেটে লক্ষ্য কৰিলে। - মনৰ সংকুচিত হোৱা।
  ৰঙা চুলিৰ কমছমোলৰ সদস্যজনে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - অনুমান কৰিছোঁ, হয়! আৰ পি জিৰ পৰা সেইবোৰ আঁতৰোৱাটো কঠিন হ"ব।
  - যিয়েই নহওক চেষ্টা কৰিম! - এতিয়া দয়াৰ কথা পাহৰি যোৱা মাৰ্গাৰিটা ক্ৰোধিত হৈ পৰিল। - কিন্তু ৰেপিড ৰিয়েকচন টেংকৰ বিৰুদ্ধে সৃষ্টি কৰা আন এটা অধিক উত্তেজিত আৰু দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ গ্ৰেনেড লঞ্চাৰৰ পৰা। - স্বর্ণকেশী স্বর্ণকেশী Komsomol সদস্য একটি আকর্ষণীয় অস্ত্র দেখায়.
  - বা হয়তো "stingers" ৰ উন্নত গুণ চেষ্টা কৰক? - অফাৰ, মুকুতা অৰোৰাৰ পৰা তাইৰ দাঁত উদং।
  - এনে আৱৰ্জনাত খৰচ কৰিলে দুখ লাগে! মাৰ্গাৰেটে ক্ষোভিত হৈ ক"লে।
  - তথাপিও উন্নত প্ৰদৰ্শন হ'ব। আমাৰ ল'ৰাবোৰে একে সময়তে এবাৰ চকু ফুৰাওক। - ভালুক-টাৰ্মিনেটৰে ভৰিৰ চেলেকি লোৱা আঙুলিৰে ডেগাৰ এটা দলিয়াই দিলে, টিপটো পাইপৰ পিছফালৰ পৰা বাহিৰলৈ চাবলৈ চেষ্টা কৰা ক"লা মানুহজনৰ চকুত সোমাই গ"ল।
  - তাৰ পিছত মাত্ৰ এটা ষ্টিংগাৰ, আৰু মই গ্ৰেনেড লঞ্চাৰ এটা লৈ জীৱন নিৰ্বাহ কৰিম। - উত্তৰ দিলে এজন উজ্জ্বল বন্ধু।
  - ঠিক আছে, তেনেকুৱা কৰা যাওক। অৰোৰা গুদামলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। এজন অংগচ্ছেদ কৰা প্ৰাক্তন দণ্ডাধীশ ডিমিট্ৰি বাৰানভ বা এজন জীৱিত মৃতদেহ তেওঁলোকৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল, যেন তেওঁ ইচ্ছাকৃতভাৱে নিজকে গুলীৰ সন্মুখীন হ"ল। সম্ভৱতঃ শেহতীয়া কম্পিউটাৰ সঁজুলিৰ সহায়ত জম্বিবোৰে দূৰত্বৰ মাজতো দেখা পালে। ডাঙৰ কেলিবাৰৰ মেচিনগানে খুন্দা মাৰিলে, বেছিভাগ গুলী বৰষুণ দি পাৰ হৈ গ"ল। কিন্তু আঠজন শ্বুটাৰ আছে, আৰু বহু হাজাৰ গুলী বিস্ফোৰণ ঘটে। জম্বিটোক ঘুচা মাৰিলে, সি পৰিল! একেবাৰে পৰাজিত সৈনিকজনে ফুচফুচাই ক"লে:
  মই মোৰ কৰ্তব্য পালন কৰিছো!
  - দেখাত যেন! ক'ত গৰ্জনকাৰী অৰোৰা, "কৱচ" নহ'লে সিহঁতে মোক বহু আগতেই আঘাত কৰিলেহেঁতেন। মাৰ্গাৰিটাই পিছলৈ ঘূৰি চালে।
  - মই ইয়াত আছো! - এগৰাকী কমছমোল ছোৱালীয়ে এটা বাম্বলবি আৰু এটা ষ্টিংগাৰ গ্ৰেনেড লঞ্চাৰ লৈ যায়। - এতিয়া লক্ষ্য কৰক।
  মাৰ্গাৰিটাই আকৌ নিজৰ অস্ত্ৰটোৰ সৈতে একত্ৰিত হ"ল, শত্ৰুৰ প্ৰতিটো গতি দেখিলে, আৰম্ভণিটো কোমলভাৱে টিপিলে। প্ৰজেক্টাইলটো উৰি আছে! কিন্তু "ষ্টিংগাৰে" কাম কৰিলে, আৰু তেওঁ বহু আগতেই লক্ষ্যস্থানলৈ লৰালৰিকৈ গ'ল। আমেৰিকাৰ অস্ত্ৰটো এনেদৰে বিস্ফোৰণ ঘটিল যে ওচৰৰ হেলিকপ্টাৰ এখনো পিছলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ল। এই অভাৱনীয় পৰিস্থিতিৰ ফলত মাৰ্গাৰিটাই:
  - ভয়ানক! এইটো মোৰ লগত প্ৰথমবাৰৰ বাবে হৈছে!
  - সি ট্ৰেজেক্টৰী সলনি কৰিলে, বিচলিত নহ'বা, কমছমোল ছোৱালী ! - মৃত্যুমুখত পৰা ডিমিট্ৰি বাৰানভে ফুচফুচাই ক'লে।
  - হয়তো! কিন্তু মোৰ অন্তৰ্দৃষ্টিয়ে মোক বিফল কৰি পেলালে। - মাৰ্গাৰিটা এতিয়া কান্দিবলৈ সাজু হৈছিল।
  - আকৌ এবাৰ চেষ্টা কৰক। অৰোৰাই উৎসাহিত কৰিলে।
  কিন্তু কাৰা-১৩২, আপাত দৃষ্টিত, এজন তললৈ পেলোৱা সহকৰ্মীৰ খণ্ডবোৰৰ পৰা ক্ষতিসাধন হৈছিল, কাষলৈ গৈছিল আৰু হ্ৰাস পাবলৈ ধৰিছিল। যন্ত্ৰণাত বিভ্ৰান্ত হৈ মাৰ্গাৰিটাই ক"লে:
  "এতিয়াৰ বাবে হয়তো সেইটোৱেই যথেষ্ট!"
  ভাল কাম কৰা ৰঙা চুলিৰ কুকুৰজনীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ঠিক আছে, ষ্টিংগাৰবোৰ আনলোড কৰাৰ সময়। বাটটো স্পষ্ট।
  তাইৰ কথাৰ লগত প্ৰায় সমান্তৰালভাৱে এখন ছাবমেৰিন ওলাই আহিল। সৰু, কিন্তু যথেষ্ট ডাঙৰ, ইলেক্ট্ৰনিক ছুট পিন্ধা চাৰিজন যুঁজাৰুৱে কেটাপল্টৰ দৰে জপিয়াই ওলাই আহিল। মাৰ্গাৰিটাই তেওঁলোকৰ ফালে উকি মাৰিলে: তেওঁলোকে সাজসজ্জিত চুট পিন্ধিছে, কিন্তু তেওঁলোকক আগৰ মডেলবোৰৰ দৰে অনাড়ম্বৰ দেখা নাযায়।
  - আমি "ষ্টিংগাৰ" লোড কৰিম নেকি? - Lomonosov আৰু Stenka Razin ৰ প্ৰপৌত্ৰক সুধিলে।
  - গুদাম খোলা! - ৰঙা চুলিৰ অৰোৰাই উত্তৰ দিলে। - দিওঁ তোমাক!
  . অধ্যায় #১০
  পেৰাট্ৰুপাৰৰ সেনাপতি কৰ্ণেলে ঠাণ্ডাকৈ ঘোষণা কৰিলে:
  - বাৰু, সোনকালে লোড কৰি এই কৌশলী অস্ত্ৰটোৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰোঁ।
  ডেকৰ কাষেৰে এজনী কমচমল ছোৱালী খোজ কাঢ়ি গৈ আছিল, ইফালে সিফালে জাৰ্মান জি-৫ ৰাইফল এটা পৰি আছিল। ওচৰতে আন এটা গ্ৰেনেড লঞ্চাৰ লৈ আছে। জাৰ্মানীৰ সাধাৰণ দৰেই ই যথেষ্ট উচ্চমানৰ, হয়তো এম-১৮তকৈও ভাল, বা যিকোনো ক্ষেত্ৰতে অধিক নিৰ্ভৰযোগ্য। শেহতীয়া আধুনিক মডেল এম জি-৮, যিটোও জাৰ্মান, শেষ হৈ গ"ল, কিন্তু গৱেষকসকলৰ বাবে বিশেষ আগ্ৰহৰ বিষয় নহয়।
  ষ্টিংগাৰবোৰ দীঘলীয়া পাত্ৰত ৰখা হৈছিল, সাৱধানে ৰখা হৈছিল, ব্ৰেচ কৰা হৈছিল আৰু হাইড্ৰ"লাইজড কুশ্বন ব্যৱহাৰ কৰি শ্বক এবছৰ্বিং জালৰ দ্বাৰা পেড কৰা হৈছিল। আঁতৰাই আনি একেলগে ৰখা হ"ল। কমচমল ছোৱালীবোৰে নিজৰ সাজসজ্জিত ল"ৰাবোৰক সক্ৰিয়ভাৱে সহায় কৰিছিল। ইয়াৰে এটা আৱিষ্কাৰ আছিল অপ্ৰত্যাশিত আৰ পি জি-৪৯, শেহতীয়া মডেল।
  - আচৰিত কথা যে আমি সেইবোৰ তেনেকৈ এক্সপ"ৰ্ট কৰা নাছিলো। - অপাৰেচনৰ দায়িত্বত থকা কৰ্ণেলজনক লক্ষ্য কৰিলে। তাৰ পাছত ছোৱালীবোৰৰ ফালে ঘূৰি আহিল, উৎসাহেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আপোনাৰ দৰে মহিলাক কোনো একচন চিনেমাত লগ নাপাব। শ শ মৃতদেহ আৰু এখন বৃহৎ জাহাজ বন্দী। মই ভাবো অতি সোনকালে, আপোনাৰ বিষয়টোক লৈ এখন ছবি নিৰ্মাণ কৰা হ"ব। - আৰু বজ্ৰপাতৰ চিঞৰ। - সিহঁতে মাৰ্গাৰিটাক ফোন কৰিব আৰু অৰোৰাক জ'ন লুকুৱাই ৰাখিব!
  সঁচাকৈয়ে ইয়াত যিটো নাই;
  ইয়াৰ উপৰিও উন্নত অ"জি আৰু পিজি মডেল, অধিক শক্তিশালী বিস্ফোৰকযুক্ত মডেল। বিশেষকৈ পিজিয়ে চাৰিবিধ এচিড ব্যৱহাৰ কৰিছিল, আৰু বৈদ্যুতিক ইণ্ডাকচন ব্যৱহাৰ কৰিছিল, যাৰ ফলত বিস্ফোৰক তৰংগ নিক্ষেপ কৰা সম্ভৱ হৈছিল, বহুস্তৰীয় সক্ৰিয় কৱচক সংকীৰ্ণ দিশত ভাঙি এণ্টি-কুমুলেটিভ পৰ্দাৰ সৈতে (আৰু মাৰ্গাৰিটাই এনে কল্পকাহিনী ক"ত পঢ়িছিল? ). অলপ বেছি খৰচী, কিন্তু ফলপ্ৰসূ।
  - "পাৰ্ছিং" ইতিমধ্যে পুৰণি হৈ গৈছে। - লোমোনোছভ আৰু কৰ্ছুনভৰ ছোৱালীজনীক লক্ষ্য কৰিলোঁ, যিয়ে এটা ভুৱা স্মৃতি জাগ্ৰত কৰিলে। - অধিক উন্নত পাৱেল টেংক সেৱাত দেখা দিলে, ইয়াৰ মাত্ৰ দুজন ক্ৰু মেম্বাৰ আছে, আৰু সেইবোৰ পৰি থকা অৱস্থাত অৱস্থিত। আমাৰ ছোভিয়েট আই এছ-১০ৰ সৈতে বহুত মিল আছে, মাত্ৰ কৱচটো অলপ ডাঠ। সেইটো বন্দী কৰিবলৈ ভাল কথা আছিল।
  - জ'নত সকলো ধৰিব নোৱাৰি। আমি এন্টাৰ্কটিকাৰ বাবে কিছুমান ধৰিম। - তাই ধেমালি কৰিলে, অৰোৰাৰ দাঁতেৰে সূৰ্য্যৰ পোহৰ পঠিয়াই দিলে। আমি হিমলৈ ভয় নকৰো।
  - মই জানো! মাৰ্গাৰিটাই মুকুতাৰ দৰে দাঁত দুটা আৰু উজ্জ্বল কৰি তুলিলে।
  কথা-বতৰাৰ সময়ত "ষ্টিংগাৰ" আনলোড হৈ গ'ল। ঠিক এশ পাঁচজন আছিল। পাঁচজন ৰাছিয়াত উপস্থিত হোৱাৰ কথা আছিল আৰু বাকীবোৰ প্ৰক্ৰিয়াকৰণৰ পিছত সন্ত্ৰাসবাদীৰ হাতত গতাই দিয়া হৈছিল।
  কমছমোলৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে কৰ্ণেলক সুধিলে:
  - শিলবোৰ ক'ত?
  বিশেষ বাহিনীৰ এগৰাকী অভিজ্ঞ যোদ্ধাই সুন্দৰীসকলক যুক্তিসংগতভাৱে বুজাই দিলে:
  - কথাটো হ"ল ছোভিয়েট ৰাছিয়ালৈ লৈ গ"লে তেওঁলোকৰ সম্পত্তি সোনকালে হেৰুৱাব আৰু কেতিয়া পুনৰুদ্ধাৰ কৰা হ"ব সেয়া জনা নাযায়।
  - নিশ্চিতভাৱে! - Komsomol মাইকী ভালুক দ্বাৰা নিশ্চিত।
  কৰ্ণেল ইউৰি (ইয়াত মাৰ্গাৰিটাই মনত পেলাইছিল যে তেওঁৰ এটা ধেমেলীয়া উপাধি পেটুখভ আছিল!), ছ'ল'নভি বিকল্পৰ পৰামৰ্শ দিছিল:
  "গতিকে সিহঁতক আপোনাৰ লগত অলপ সময় থাকিবলৈ দিয়ক। মাত্ৰ তুৰ্কী চুলতানক সাত নহয়, ছয় দিব। সকলো একেই, তেওঁ আৰ্মৰ এম্প্লিফায়াৰ আৰু ষ্টিংগাৰ ব্যৱহাৰ কৰিব নোৱাৰিব, আৰু সন্ত্ৰাসবাদীৰ পৰা আপোনাৰ ওপৰত আস্থাৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি পাব।
  অগ্নিময় চয়তানে অৱশ্যে এই প্ৰস্তাৱৰ সৈতে একমত হ"ল:
  - নিঃসন্দেহে। আৰু কি শিল এৰিব?
  কৰ্ণেলে ওখ কপালখন বলিৰেখা মাৰিলে, বলিৰেখাবোৰ চন্দ্ৰৰ পোহৰত সাগৰৰ ঢৌৰ দৰে সোমাই আহিল, আৰু তাৰ পিছত মসৃণ হৈ গ"ল। অৱশ্যে তেওঁ এটা সিদ্ধান্ত লৈছিল:
  - যিটোৱে বিকিৰণ শোষণ কৰে, আপুনি ইয়াৰ প্ৰয়োজন হ"ব পাৰে। আৰু বাকী ছয়টা তুৰ্কী চুলতান শেষ হোৱাৰ পিছত আমাৰ ওচৰলৈ ঘূৰি আহিব। কৰ্ণেলে হাতৰ ধাৰে ডিঙিৰ ওপৰেৰে দৌৰাই দিলে।
  এতিয়া মাৰ্গাৰিটাই আগ্ৰহ জগাই তুলিছে:
  - ষ্টিংগাৰছ পুনৰ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ কিমান সময় লাগিব?
  কৰ্ণেলে জ"নৰ হালধীয়া-কমলা ৰঙৰ ঘাঁহনিৰ ওপৰত বুটৰ ডালযুক্ত পৃষ্ঠভাগ ঘঁহি আত্মবিশ্বাসেৰে ঘোষণা কৰিলে।
  - ইমান নহয়, আমি বিশেষ ৰবট-ডিজাইনাৰৰ সৈতে এই কামটো কৰিম। আৰু মুঠিটো জোকাৰিলে। আমি এঘণ্টা বা ডেৰ ঘণ্টাৰ পিছত কৰিম! আমি আপোনাক জনাই দিম।
  জপিয়াই উঠি অৰোৰাই দাঁত উদঙাই খিকিন্দালি কৰিলে:
  - ভাল, কিন্তু আমাৰ কামৰ কথা কি ক"ব?
  শ্বাট কমাণ্ডাৰে চিঞৰিলে:
  - তোমাৰ বাটত থকা সকলোকে হত্যা কৰি চহৰলৈ যা! এইদৰে আপুনি আমেৰিকা সমৰ্থক গোট "কনষ্টেন্সি"ক দুৰ্বল কৰি অধিক কোলাহলৰ সৃষ্টি কৰিব। হয়, তুৰ্কী চুলতানে আপোনাৰ ওচৰত কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰিব।
  - এইটো যুক্তিসংগত নেকি? - দুয়োজন কমছমোলৰ সদস্যই ধাৰণাবোৰৰ ওপৰত স্পষ্টভাৱে সন্দেহ কৰিছিল।
  বিশেষ বাহিনীৰ কৰ্ণেলে জোৰেৰে হাঁহিলে।
  - আমি যুক্তিসংগতভাৱে হিচাপ কৰিলোঁ! গতিকে চিকাৰ কৰিবলৈ স্কাৰ্ট পিন্ধা ৰাছিয়ান ৰেম্বো।
  - বাৰু, এতিয়াৰ বাবে আশাকৰোঁ আমি শত্ৰুক আপোনাৰ পৰা বিচলিত কৰিম। অৰোৰাৰ চকু দুটা অস্বাস্থ্যকৰ জিলিকনিৰে জিলিকি উঠিল।
  - বাৰুদ লাগে নেকি? - কম্বেট কৰ্ণেলে সুধিলে।
  দুয়োটা শ্ৰুৱে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - বেয়া নাপাব যদিও আমি দুজনৰ বাবে হাজাৰতকৈ বেছি খৰচ কৰা নাছিলো।
  পাদৰী ষ্টাইলৰ কৰ্ণেলে গ্ৰিষ্ট টোনত কথা ক"লে।
  - দাতাৰ হাত বিফল নহ'ব! চিন্তা নকৰিব, ইউ আৰ এছ এইচৰ বাজেট যথেষ্ট বৃদ্ধি পাইছে।
  - কিন্তু ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল সামৰিক বা পেঞ্চনাৰ, সামাজিক ক্ষেত্ৰৰ শ্ৰমিকসকলে অতিৰিক্ত ধন নাপাব! মাৰ্গাৰিটাই মুখখন পেলাই দিলে।
  কৰ্ণেল নিজেই অস্বস্তিত পৰিল আৰু তেওঁ বিভ্ৰান্তিৰে ঘোষণা কৰিলে:
  - তেল শেষ নোহোৱালৈকে ই আমাক ভাবুকি নিদিয়ে। আমেৰিকানসকলৰ পৰা শিলগুটিটো মাৰপিট কৰাটো বৰ ভাল কথা। কোনে জানে, তেওঁলোকে সস্তীয়া তেল পাবলৈ সক্ষম হ"ল, যাৰ ফলত আমাৰ উপাৰ্জনত নেতিবাচক প্ৰভাৱ পৰিল। ইয়াত আমি ইমান বিশাল বিজয় আৰু মঞ্চ আয়ত্ত কৰিছো যে তেওঁলোকে পোনে পোনে পৃথিৱীৰ পৰা ইন্ধন পাম্প কৰে। - কৰ্ণেলে কান্ধৰ ষ্ট্ৰেপত তৰা জিলিকি উঠিল।
  - উন্নত দেশ এখনক ফোন কৰাটো অসম্ভৱ, য"ত বাজেটৰ ৰাজহৰ অধিকাংশই তেল আৰু গেছ। - মাৰ্গাৰিটা কোৰুছনোভাই কঠোৰ সুৰত লক্ষ্য কৰিলে। - অসামৰিক ক্ষেত্ৰত বিজ্ঞানক প্ৰচাৰ কৰাটো প্ৰয়োজনীয়, নহ"লে সকলো সামৰিকতাবাদলৈ যায়।
  এই কামটো তোমালোক ছোৱালীবোৰে কৰিবলৈ ওলাইছা। আমি ইতিমধ্যে নতুন নতুন ছুপাৰমেন গঢ়ি তুলিছো। যিবোৰ আঁহৰ সৈতে মিলিব পাৰে, আনকি তৰল ধাতুৰ সৈতেও মিলিব পাৰে। কৰ্ণেলে দাঁতৰ বিষ হোৱাৰ দৰে মুখখন কুটিলে। চ্যুইংগাম এটা উলিয়াই মুখত পপ কৰি দিলে। দৃশ্যটো ভূতুনী হৈ পৰিল।
  - আৰু তাৰ পিছত "ঈশ্বৰৰ প্ৰলোভন" বা আন এটা নাম "সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰতকৈ শক্তিশালী"ৰ দৰে! মাল্টি-থিওহাইপাৰপ্লাজম সৃষ্টিকৰ্তাৰ দৰে হৈ পৰিছে! মাৰ্গাৰেটে লক্ষ্য কৰিলে।
  কমাণ্ডাৰে বিভ্ৰান্তিত চকু দুটা মুদি দিলে।
  - এনে উপন্যাস পঢ়া নাই, কিন্তু থিওহাইপাৰপ্লাজমা কি?
  দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে একে সময়তে ফুচফুচাই ক"লে:
  - ভৱিষ্যতৰ শক্তি! জুলছ ভাৰ্নৰ বিদ্যুৎ যিটো আছিল সেয়া মৌলিকভাৱে নতুন ধৰণৰ পদাৰ্থ হৈ পৰিল।
  অৱশ্যে কথা পাতিবলৈ আমাৰ বেছি সময় নাই। - নাওখনত "ষ্টিংগাৰ"বোৰ নমাই ক'মছমোল ছোৱালীজনীয়ে।
  - "ঈশ্বৰৰ প্ৰলোভন" পঢ়াটো প্ৰয়োজনীয়। - অনিচ্ছাকৃতভাৱে কঁপি কৰ্ণেলে ক"লে।
  - যুদ্ধ কৌশলৰ বাবে অতি উপযোগী। অৰোৰাই লক্ষ্য কৰিলে। - সাধাৰণতে আমেৰিকা আৰু ইংলেণ্ডৰ বিৰুদ্ধে আমাৰ তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধ ইমানেই অযোগ্যভাৱে চলিছিল যে ইয়াৰ পৰা স্পষ্টভাৱে দেশদ্ৰোহৰ গোন্ধ ওলাইছে।
  - স্বীকাৰ কৰক তেনেকুৱাই আছিল! আমাৰ জেনেৰেলসকল ইমান মূৰ্খ নহয় যে তেওঁলোকে কৌশল আৰু কৌশলৰ প্ৰাথমিক ভেটিও নাজানিছিল। কৰ্ণেলে মন্তব্য কৰিলে।
  কাকো কিয় গ্ৰেপ্তাৰ নহ'ল? কঠিন অৰোৰাই জোৰেৰে মুঠিটো জোকাৰিলে।
  কৰ্ণেলে বিভ্ৰান্তিৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ৰাজনৈতিক ব্যৱস্থা নাছিল, ইয়াৰ উপৰিও তেওঁলোকে এটা নজিৰ সৃষ্টি কৰিব নিবিচাৰিছিল, অতি প্ৰভাৱশালী মানুহে ক্ষতিগ্ৰস্ত হ"ব পাৰে।
  - এজন মান্য ব্যক্তিয়ে ন্যায় - পৰিয়াল আৰু বন্ধুত্বপূৰ্ণ সম্পৰ্কৰ ওপৰত ৰাখে! শত্ৰু আৰু বন্ধুৰ বাবে আইনখন পত্নীৰ প্ৰতি স্বামীৰ দৰেই হ"ব লাগে! বিভিন্ন আইনৰ উপস্থিতিয়ে ন্যায়ক বেশ্যালৈ ৰূপান্তৰিত কৰে! - মাৰ্গাৰিটাই বাধ্যতামূলক সুৰত ঘোষণা কৰিলে।
  কৰ্ণেলজন সঁচাকৈয়ে আচৰিত হ"ল:
  - বাহ, জাৰ্মান একাটেৰিনাক দেখিছোঁ। আপুনি কিছু ন্যায় বিচাৰে!
  - মই সত্য, শৃংখলা আৰু অৱশ্যেই স্বাধীনতা বিচাৰো! - মাৰ্গাৰিটাই উচ্চাৰণ কৰি ক"লে।
  - কি পাৰ্টি? কৰ্ণেল আচৰিত হ"ল।
  - বৰ্তমানৰ কোনো নাই! - মিখাইল লমোনোছভ আৰু ষ্টেংকা ৰাজিনৰ কণমানি প্ৰপৌত্ৰ অন হৈ পৰিল। তাই ঘোঁৰাটোৰ চেডল লগাই দিলে। - বৌদ্ধিক যুৱক-যুৱতীৰ আধিপত্য থকা এক নতুন আন্দোলন হ"ব লাগে। আৰু প্ৰথমে অৰ্থনীতিৰ কেঁচামাল অভিমুখীতাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াটো প্ৰয়োজনীয়। হিটলাৰক বকাবকি কৰাটো প্ৰথা, কিন্তু তেওঁৰ অধীনত উদ্যোগ, বিশেষকৈ অভিযান্ত্ৰিকতাই শূন্যৰ পৰাই এক বৃহৎ জাঁপ মাৰিলে। কোনো পেট্ৰ"ডলাৰ নোহোৱাকৈ তেওঁ দেশখনক আধুনিকীকৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে ষ্টখৰ সময়ত কেঁচামালৰ ৰপ্তানি আৰু গ্ৰাহক সামগ্ৰী, খাদ্যৰ আমদানিৰ ওপৰত বাজি লোৱা হৈছিল। আৰু, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে এই নীতি আজিও চলি আছে। মই বিজ্ঞানীসকলক দেশৰ আটাইতকৈ ধনী মানুহ কৰি দিম। অলিগাৰ্চৰ অধ্যাপকসকল নিয়ম হ"ব, ব্যতিক্ৰম নহয়। ইয়াৰ উপৰিও উচ্চ শিক্ষা কেৱল বিনামূলীয়াই নহয়, বাধ্যতামূলকও হ"ব লাগে, আৰু এটা উদ্যোগৰ পৰিচালকৰ ডিচাৰ্টেচন থাকিব লাগিব, আৰু ইয়াক ঘোচ দিব নোৱাৰা কম্পিউটাৰৰ হাতত গতাই দিব লাগিব। সাধাৰণতে আমি যুৱক-যুৱতীসকলৰ বৌদ্ধিক স্তৰ যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিম যাতে নীতিটোৱে আধিপত্য বিস্তাৰ নকৰে: কিনা-বিক্ৰয়!
  - হয়, উচ্চ শিক্ষা লৈও বহুতেই সহজ ৰুটি বিচাৰিছে, বাণিজ্য খণ্ডত স্পষ্টভাৱে অতিৰিক্ত বোজা। - কৰ্ণেলে হুমুনিয়াহ এটা কাঢ়ি মান্তি হ"ল আৰু আৰু বেছি দুখেৰে আৰু ক"লে। - বৈজ্ঞানিক ক্ষেত্ৰ এখনক উচ্চ সন্মান দিয়া নহয়।
  অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ খৰধৰকৈ লোড হৈ গ"ল। কমছমোলৰ ছোৱালীবোৰে একে সময়তে কাম কৰিছিল আৰু কথা পাতিছিল:
  - মই ভাবো বজাৰ অৰ্থনীতি আৰু... - চতুৰ অৰোৰা কথা-বতৰাত প্ৰৱেশ কৰিলে। - ইমান ছুপাৰ ৰিচ কি নহ"ব। আৰু তাৰ পিছত ইহুদী শিপাৰ এজন ৰাছিয়ান অলিগাৰ্চৰ এটা সৌভাগ্য আছে যে লগে লগে চীনৰ আটাইতকৈ ধনী লোকৰ দুশ।
  কৰ্ণেলে ইতিমধ্যে খং হেৰুৱাই পেলাইছিল যদিও একে সময়তে তেওঁ বিৰল সংযম দেখুৱাইছিল:
  - ঠিকেই কৈছে, আনকি গৰিষ্ঠসংখ্যক কোটিপতিও স্লাভিক জাতিৰ নহয়। আমি ভাবি আছো, আৰু আমি তেওঁলোকক চিটিকিবলৈ চেষ্টা কৰিছো।
  - দুৰ্বলভাৱে চিটিকি! হয়, ইয়াত পুংখানুপুংখভাৱে অপতৃণ কাটিব লাগে। মাৰ্গাৰেটে আপত্তি কৰিলে। - বাৰু, সকলো "Stingers-crackers" আনলোড শত্ৰুক পৰাস্ত কৰাৰ সময়।
  পাৰত তেওঁলোকে ইতিমধ্যে আক্ৰমণৰ কথা জানিছিল আৰু য়েংকিছে বাহিনী গোটাই আছিল। হেলিকপ্টাৰবোৰৰ মৃত্যুৱে শত্ৰুক দেখুৱাই দিলে, তেওঁলোক অতি শক্তিশালী, আৰু আমেৰিকানসকল এনেকুৱা জাতি নহয় যে মূৰ জোকাৰি নৰকলৈ ছিঙি যাব। নিশ্চিতভাৱে আঘাত কৰিবলৈ তেওঁলোক সাজু আছিল। ইয়াৰ উপৰিও "কনষ্টেন্সি" গোটটোৱে নিজৰ ইউনিটবোৰ ওপৰলৈ টানি আনিছিল।
  এই পৰিস্থিতিত আপুনি নিজকে আক্ৰমণ কৰিব লাগিব। তেতিয়া সুবিধা হ"ব। ঠিক তেনেকৈয়ে হেড অন বা ডিট"ৰ মেনুৱেৰ কৰিব লাগে। মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই পৰামৰ্শ দিছিল:
  - পোনে পোনে বন্দৰলৈ গৈ তাত সকলোকে মাৰি পেলাওঁ!
  - বেয়া ধাৰণা নহয়, কিন্তু লগে লগে ডেগাৰৰ জুইৰ তলত পৰিব পাৰে। মই এটা কোমল সংস্কৰণ আগবঢ়াইছো। দ্ৰুত বাটভ্ৰমণ, হাবিৰ কাষৰ পৰা প্ৰৱেশ। - অৰোৰাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা বৃত্ত বনালে, আৰু তাৰ পিছত পেন্টাগ্ৰামটো পুনৰুত্পাদন কৰিলে।
  - সময় নষ্ট কৰাৰ যোগ্য নেকি!? - বিজ্ঞানী মাৰ্গাৰিটাৰ মাতত সন্দেহৰ শব্দ শুনা গ"ল।
  - শীতৰ ৰাতিটো যথেষ্ট দীঘলীয়া। অৰোৰাই আপত্তি কৰিলে। "তাৰ বাহিৰেও শত্ৰুৱে গম নাপাব লাগিব যে আমি মাত্ৰ দুজনহে আছো। ভূমিৰ কাষৰ পৰাও যে আক্ৰমণ আহি আছে, যেন তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে বৃহৎ শক্তি আছে, সেই ভ্ৰমৰ সৃষ্টি কৰাটো প্ৰয়োজনীয়।
  - এইবাৰ তোমাৰ কথাত একমত, যাওঁ! - মাৰ্গাৰিটাই তৎক্ষণাত সাঁতোৰৰ সুবিধা আনিলে প্ৰস্তুতিৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ।
  কমচমলৰ ছোৱালীবোৰে ইনফ্লেটেবল নাও এখনত তীব্ৰ বেগেৰে আগবাঢ়িছিল। এতিয়াও অদৃশ্য সৈনিক, ভাৰ্চুৱেল চোৱাচিতা আৰু ৰাডাৰৰ বাবে।
  বতাহৰ মাজেৰে কাটি তেওঁলোকে কেইবাখনো জাহাজ বাইপাছ কৰিলে আৰু অট্টালিকাবোৰৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গৈ নিজকে মুক্ত পানীত পৰিল। বাটত তেওঁলোকক মিউটেণ্ট শ্বাৰ্কে লগ পাইছিল যদিও এনাকণ্ডাৰ দৰে কমছ"মল ছোৱালীকেইজনীয়ে তেজৰ গোন্ধ নাপালে। সেয়ে তেওঁলোকে আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও অৰোৰাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা ডিস্ক বুমেৰাং লঞ্চ কৰিছিল:
  - সি সিহঁতক এটা নতুন লক্ষ্য দিয়ক।
  শ্বাৰ্কটোক আঘাত কৰি তেওঁ তাইৰ শৰীৰৰ পৰা তেজৰ ফোয়াৰা এটা উলিয়াই দিলে। জন্তুটোৱে লৰচৰ কৰিলে আৰু তাইৰ সংগীসকলে লগে লগে নিজৰ ৰিট্ৰেক্টেবল চোলা আৰু মেমথৰ দাঁতেৰে আক্ৰমণ কৰিলে। ভয়ংকৰ যেন লাগিছিল, দানৱীয় জন্তুবোৰে তেওঁলোকৰ বন্ধুক খোলা মাৰিছিল, তাই উত্তৰত এটা দাঁতেৰে বাট মাৰিলে, আঘাত কৰিলে। সেউজীয়া ৰঙৰ তেলীয়া তেজ পৃষ্ঠত বিয়পি পৰে। শিকাৰুবোৰে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে আৰু পংগুসকলৰ সংখ্যা বাঢ়ি গ"ল, তেওঁলোকক পাছলৈ আনে শেষ কৰি পেলালে।
  - বাহ, মাৰ্গাৰেট ! কিন্তু সেইবোৰৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাটো সহজ। তেওঁ লৈ গ"ল, এজনক আঘাত কৰিলে, বাকীবোৰে নিজকে অংগচ্ছেদ কৰিব। - অৰোৰাই জোৰেৰে ছিটিকি পৰিল আৰু খালী ভৰি দুখন ঠেলি দিলে।
  - আপুনি দেখিছে চয়তানৰ নৈতিকতাই ভূমিকা পালন কৰে। চুবুৰীয়াৰ প্ৰতি ঘৃণা প্ৰচাৰ কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই, আৰু দুৰ্বলক শেষ কৰাৰ ইচ্ছা। স্নো হোৱাইট টাৰ্মিনেটৰে চকু টিপিয়াই ক"লে।
  আমি দুৰ্বলৰ লগত যুঁজ দিয়া নাছিলো। - পান্নাৰ চকুৰে জিলিকি থকা অৰোৰাই অতি গৌৰৱেৰে ক"লে। - আমাৰ দুয়োৰে বিৰুদ্ধে চাৰিশ আশীজন আছিল, আৰু আগলৈ কমেও দুহাজাৰৰ সৈতে যুদ্ধ আছে, ইয়াৰে তিনিশ পঞ্চাশটা ইৰাক, আফগানিস্তান, ছোমালিয়াৰ মাজেৰে যোৱা নিৰ্বাচিত বিশেষ বাহিনী। আৰু আন যোদ্ধাসকল অভিজ্ঞতাহীন নহয়।
  - এজন শক্তিশালী প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে শৰীৰ আৰু ইচ্ছাক টেম্পাৰ কৰে, আপোনাক শক্তিশালী কৰে - দুৰ্বলজনে আত্মাক দুৰ্বল কৰে আৰু শৰীৰক দুৰ্বল কৰে, আপোনাক দুৰ্বল কৰে! গতিকে কঠিন পথটোৱে বহুত বেছি সহজ জয় দিয়ে! - জ্ঞানী মাৰ্গাৰিটাই ক'লে।
  কমছমোল ছোৱালীজনীৰ বন্দৰটো বাইপাছ কৰি আমি খালটোলৈ গ"লোঁ৷ বন্দৰৰ পৰা বেছি দূৰত নাছিল, আনকি জাহাজৰ গুণগুণনিও শুনা যায়। স্কাউট যোদ্ধাসকল খালটোত আছিল। যথেষ্ট দীঘল আৰু অদ্ভুতভাৱে কুটিল আছিল। বাটত কমছমোলৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে প্ৰায় এক বিজুতিৰ সন্মুখীন হ"ল। স্বচ্ছ বসন্তৰ দৰে বতাহ বক্ৰ কৰি পেলালে। পোক-পৰুৱাবোৰ তাইৰ ওচৰলৈ উৰি আহি উজ্জ্বল কেভিয়াৰেৰে জ্বলি উঠিল। তথাপিও তাই পাখি থকা জীৱবোৰক আকৰ্ষণ কৰিছিল।
  - মাখি ধ্বংসকাৰীৰ দৰে কিবা এটা। - অৰোৰাই দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিলে, খালী গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল।
  - হয়তো কোনো ধৰণৰ বিকিৰণে পোক-পৰুৱাক আকৰ্ষণ কৰে। বতাহৰ আল্ট্ৰাছ"নিক কম্পন মোৰ ছালৰ সৈতে অনুভৱ কৰো। - মাৰ্গাৰিটা আনকি কাপুৰুষভাৱে cringed.
  - আমাৰ বাবে এটা নতুন সমস্যা! সাধাৰণতে জ"নৰ এই অদ্ভুত প্ৰকৃতিৰ ফলত হাৰ্ট এটেক হ"ব পাৰে। - অগ্নিময় অৰোৰাৰ মাতত বিদ্ৰুপৰ শব্দ শুনা গ"ল।
  - তোমাৰ আৰু মোৰ দুটা হৃদয় আছে, গতিকে আমি লগে লগে মৰি নাযাওঁ! - মাৰ্গাৰিটা উল্লাসিত হৈ পৰিল।- একেবাৰে মানুহ নহ'লে ভাল হয়।
  অগ্নিময় চয়তানে এই কথাত চিঞৰি উঠিল।
  - সহমত! আৰু তেতিয়া তাই চৌকাটোৰ ওচৰত থিয় হ"লহেঁতেন, আনকি গৰ্ভৱতীও হ"লহেঁতেন!
  তথাপিও ছোৱালীকেইজনীয়ে ৰৈ থাকিবলগীয়া হ"ল, স্নেগবোৰৰ পৰা ঠেলি দিবলগীয়া হ"ল, কেইবাবাৰো কাষলৈ গুচি যাব লগা হ"ল, পিছলৈ লাথি মাৰিবলগীয়া হ"ল৷
  এটা বিজুতিৰ আঁৰত লগে লগে আন এটা বিজুতিৰ সৃষ্টি হ"ল, এইবাৰ এটা অণ্ডাকাৰ মাজে মাজে। এই সকলোবোৰে চলাচল কঠিন কৰি তুলিছিল। তথাপিও তেওঁলোকে পাৰ হৈ গ"ল, তেওঁলোকৰ সন্মুখত এটা নৈৰ আভাস এটা দেখা গ"ল।
  তাত বগাবলৈ টান, সন্মুখৰ যান-জঁট আছে, কিন্তু কোনো বিজুতি নাই। হাউৰফ্ৰষ্টেৰে আবৃত ঘাঁহনিৰ ওপৰত উদং ভৰিৰ ছাপ থাকে।
  কমছমোল ছোৱালীকেইজনীয়ে তাক এৰি যোৱাৰ আগতে ৰৈ গ"ল। দেখা যায় যে কেনেকৈ কেইবাটাও মূৰ "কবি" ওপৰলৈ দৌৰি আহিল। মিউটেণ্ট উদ্ভিদবোৰে প্ৰায় প্ৰভেদ কৰিব নোৱাৰা ছোৱালীকেইজনীক দেখা নাপালে, দুজনমানে বুটজোৰত উজুটি খালে (বিয়াৰ ৱাৰিয়ৰ্ছে মাত্ৰ গোন্ধটো লুকুৱাবলৈ জোতা পিন্ধিছিল ), কিন্তু আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোক অখাদ্য বুলি পতিয়ন গৈ পিছ পৰিল।
  - আমি অলপ আগলৈ সাঁতুৰি যাব লাগিব! - পশুসুলভ হাঁহি অৰোৰা বাহিৰলৈ পেলাই ক'লে। - আমি নাওখন তাতেই লুকুৱাই দিম।
  - লগত লৈ যোৱাটো সহজলভ্য নহয়! - মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই সন্মতি দিলে।
  জেট ইঞ্জিন এটাক নিস্তব্ধ কৰি তোলাটো ডিজাইনাৰসকলৰ বাবে সহজ কাম নহয়, কিন্তু কাটলফিছেও একে নীতি ব্যৱহাৰ কৰে, আৰু ই প্ৰথম শ্ৰেণীৰ চিকাৰী।
  এৰাব নোৱাৰা ফ্ৰেয়াৰে যাতে ধৰিব নোৱাৰে তাৰ বাবে লুকাই থকা ঠাই বিচাৰি উলিওৱাটো ইমান সহজ নহয়। বিপজ্জনক জন্তুৰ গুহাটো ইয়াত সৰ্বোত্তম। যেনে, বিভাৰ নিগনি। এই জন্তুটো বিপদজনক, ইয়াক হত্যা কৰাটো কঠিন আৰু বনৰীয়া গাহৰিৰ আকাৰৰ। উলৰ খোলা নহয়, এটা সাধাৰণ ফ্ৰেয়াৰ তাইৰ গুহাত লাগি নাথাকিব। বিশেষকৈ ৰাতি। গতিকে ছোৱালীকেইজনীয়ে যুক্তি দিলে, ফুলিব পৰা নাও এখন লুকুৱাই, পকেটৰ দৰে। য"ত ওপৰৰ পৰা পানীৰ ওপৰত জোপোহা ওলমি থাকে। তাতেই ছোৱালীবোৰে জোপোহাৰ ডালৰ বেশত নিজৰ ধন-সম্পত্তি এৰি থৈ গৈছিল।
  - ভালকৈ লুকাই আছেনে? - যাওঁতে ব্যায়াম কৰি মাৰ্গাৰিটাই সুধিলে।
  - ৰাতিপুৱালৈকে শুই নাথাকিব, আৰু ভোৰভোৰাই আমি ধুই পেলাম! ক্ৰোধিত অৰোৰাই গোৰোহাৰে শিলটো পোন কৰি দিলে।
  - আৰু যদি নিগনি-ৰেকুনটোৱে ছিট কৰে! - বলিৰেখাযুক্ত যোদ্ধা-Komsomol সদস্য।
  - গুলী চলাওঁ! ইয়াৰ ছাল এলিগেটৰতকৈ শক্তিশালী আৰু ইয়াৰ মূল্য অতিশয় বেছি। অৰোৰাই শিশুৰ দৰে পান্না চকু দুটা চকু টিপিয়াই দিলে।
  - বিক্ৰী কৰা যাওক! আমাৰ ছদ্মবেশ সলনি কৰোঁ আহক, আৰু কোনেও চিনি নাপাব! - মাৰ্গাৰিটা কোৰুছনোভাই উত্তেজকভাৱে নিজৰ জিভা দেখুৱালে।
  অৰোৰাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে।
  - ঠিক আছে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অলপ পিছুৱাই গ"ল, যেতিয়া নিগনি-ৰেকুনটো নিজেই দেখা দিলে। জন্তুটোক আপাততঃ জীয়াই ৰাখিবলৈ দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ হৈ সিহঁত নিথৰ হৈ পৰিল। কিছুমান দিশত তেওঁলোক ডাকাতৰ দৰে আছিল যিয়ে এটা পৰিয়ালক হত্যা কৰিছিল, কিন্তু পিঞ্জৰাৰ পৰা এটা চৰাই এৰি দিছিল। নিগনি-ৰেকুনে ছোৱালীকেইজনীৰ প্ৰায় প্ৰভেদ কৰিব নোৱাৰা গোন্ধটো ধৰিব নোৱাৰিলে, ইয়াৰ উপৰিও সি ভৰি পৰিছিল, কেৰিয়ানৰ সোৱাদ লৈ, শুই পৰিল।
  তেওঁৰ অস্বাভাৱিক নাক কোঙাটো এজন মধ্যমীয়া ভায়লিনবাদকৰ চিঞৰ-বাখৰৰ দৰে।
  কমছমোল ছোৱালীকেইজনীয়ে খৰধৰকৈ লৰচৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, আৰু একে সময়তে কোনেও দেখা নাপালে, গতি ইমানেই গোপনীয় আছিল। আনকি বুট খুলিলে।
  খালী ভৰিৰে অৰোৰাই বন্ধুক সুধিলে, আৰু তথ্য আহৰণৰ উদ্দেশ্যে নহয়, কেৱল উত্তেজনা দূৰ কৰিবলৈ:
  - বাৰু, বাটভ্ৰমণ কেনেকৈ সফল হয়?
  মাৰ্গাৰিটাই হুলস্থুল নকৰাকৈ উত্তৰ দিলে:
  - যদিহে আমি বিজুতিৰ সন্মুখীন নহয়।
  অগ্নিময় চয়তানে তাইৰ ওঁঠত আঙুলি থৈ দিলে।
  - আৰু ইয়াত এনেকুৱা এটা ক্ৰিপ আউট।
  মাটিৰ তলৰ পৰা বিজুতি মুকুতা। আনকি তাই মাটিও ঢিলা কৰি দিলে। বিশাল তিলৰ দৰে, ৰেম কৰা বালি, মাটি, ঘাঁহ। তেলৰ দৰে চিকচিকিয়া কিবা এটা ঠেলি উলিয়াই দিলে। হুমুনিয়াহ কাঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ পিছত।
  - ঘৃণনীয় কথা! - অগ্নিময় অৰোৰাই ক'লে। যেন দুটা গাহৰি চুমা খাইছে।
  বিষমতাই সিহঁতৰ কথা শুনি বিচলিত হৈ ছোৱালীকেইজনীৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল।
  - কাষলৈ যাওঁ! - মাৰ্গাৰিটাই অৰ্ডাৰ দিলে।
  চঞ্চল অৰোৰাই বুজি পোৱা নাছিল:
  - আৰু সেয়া কিয়?
  স্নো হোৱাইট টাৰ্মিনেটৰে হাঁহিলে।
  - তোমাক দুটা শহাপহু খেদিবলৈ দিওঁ!
  কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে জিভাখন দেখুৱাই তাৰে ভেকুলী এটা ধৰি চোবাই খালে, এনে এটা প্ৰস্তাৱত তাই আমোদ দিলে। স্কাউটবোৰ বিয়পি পৰিল, আৰু বিজুতিটো নিথৰ হৈ পৰিল। অলপ লৰচৰ কৰি সৰিবলৈ ধৰিলে, তেলৰ ডোঙা এটাৰ মাজেৰে সৰু শিখা এটা পাৰ হৈ গ"ল। অৱশ্যে পোহৰ হোৱাৰ লগে লগে ইও খৰধৰকৈ নুমাই গ"ল।
  - এইটো পাইৰ'মেনিয়া নহয়! - মই লক্ষ্য কৰিলোঁ, খালী ভৰিৰে চকু টিপিয়াই অৰোৰা আৰু লগে লগে জপিয়াই পৰিলোঁ, ছমাৰচল্ট বেকত পেলাই দিলোঁ।
  - হয়, পাইৰ'মেনিয়া বিষমতাই বিপৰ্যয়ৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে! মাৰ্গাৰেটে মান্তি হ"ল। - এতিয়া দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়ি যাওক, আৰু সেয়েহে আমি সময় নষ্ট কৰি আছো।
  কমছমোল ছোৱালীকেইজনীয়ে কলি, গছ, আন্তঃসংলগ্ন মিউটেণ্ট লিয়ানাৰ ডাঠ জোপোহাবোৰৰ গভীৰতালৈ যোৱাৰ লগে লগে সিহঁতক প্ৰায় অভেদ্য আন্ধাৰে আগুৰি ধৰিলে। কেৱল গছৰ বাকলিয়েই জিলিকি উঠিছিল, যিয়ে প্ৰাকৃতিক দৃশ্যটোক এক অশুভ, পৰলোকীয় অনুভৱ দিছিল। কিন্তু ছোৱালীক নাইট ভিজন মনোকুলাৰৰ প্ৰয়োজন নাই, এইটো দুৰ্বল, স্বতন্ত্ৰ সিদ্ধান্ত ল"বলৈ সক্ষম নহয় আৰু আন্ধাৰত দেখা মানুহৰ বাবে। অৰোৰাই প্ৰায় গছ এজোপাত খুন্দা মাৰিলে, তেজস্ক্রিয় বেকলাইটে দূৰত্বটোক ভ্ৰম কৰি তুলিলে, প্ৰায়ে দূৰত্বৰ লগত ঠগ খালে।
  - ধিক্কাৰ! - অগ্নিময় চয়তানে অশুচিজনৰ কথা যথেষ্ট উপযুক্তভাৱে উল্লেখ কৰিছিল। যেন কোনো বিজুতি নাই, কিন্তু পোহৰ বেঁকা হৈ আছে।
  - ই ফচজিন আৰু ফছফৰাছ! - মাৰ্গাৰিটাই ঘোষণা কৰিলে, আৰু তাইৰ ৰূপৱতী ডিঙিটো পেলাই দিলে। কাৰণ, তেওঁলোকে প্ৰায়ে বায়ুৰ পৰিমাপ সলনি কৰে।
  - গতিকে এই কথাটোৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখিব লাগিব! - ৰেড অৰোৰাই বেয়াকৈ লুকাই থকা বিদ্ৰুপৰ সৈতে সন্মতি দিলে।
  যোদ্ধাগৰাকীয়ে বতাহৰ মাজেৰে হাতখন জোকাৰিলে।
  - প্ৰথমতে লেহেমীয়া কৰক, তাৰ পিছত অভ্যস্ত হওক।
  কমছমোলৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে ক্ৰমান্বয়ে গতি বৃদ্ধি কৰিলে, একে সময়তে তলুৱাৰ তলত গাঁঠি এটা থাকিলেও ফাটি নাযাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। শব্দৰ প্ৰতি প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিব পৰা বিভিন্ন জীৱৰ দৰে আকস্মিক পৰ্যবেক্ষকক ইমান ভয় কৰা।
  প্ৰথমতে শুকান আছিল যদিও তাৰ পিছত ছোৱালীবোৰে জোপোহাবোৰ লৰচৰ কৰাৰ লগে লগে প্ৰকৃত জলপ্ৰপাত এটাই সিহঁতৰ ওপৰত ঢালি দিলে!
  - পানী, মই ধৰি লৈছোঁ, গধুৰ! অৰোৰাই পৰামৰ্শ দিলে।
  - দহ শতাংশ নিশ্চয়! মাৰ্গাৰেটে মান্তি হ"ল।
  অগ্নিময় মহিলা চয়তানে হাইপাৰটাইটানিয়ামৰ গোৰোহাৰে পোকটোক তললৈ নমাই দিলে আৰু নিজৰ মতামত প্ৰকাশ কৰিলে:
  - গতিকে শিশিৰ ইমান ডাঙৰ আৰু বাষ্পীভৱন নহয়!
  বুটৰ তলুৱাৰ তলত মাটি চেম্পিং কৰিলে। ইয়াৰ ৰং অস্বাভাৱিক সেউজীয়া-বেঙুনীয়া, কবৰৰ দৰে। এইটো পৃথিৱীৰ ক"তো নাছিল, জ"নৰ স্থানৰ বাহিৰে।
  ভৰি দুখনে ইয়াৰ ওপৰত কাষলৈ বিভাজিত হ"বলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু ট্ৰেকবোৰ নিমিষতে বাঢ়ি গ"ল, যাৰ ফলত চোৰাংচোৱাগিৰিৰ সুবিধা হ"ল। মাত্ৰ লৰচৰ কৰাটো কঠিন, জোতাত লাগি থাকে, আপোনাক কষ্ট নষ্ট কৰিবলৈ বাধ্য কৰে। আনকি অৰোৰা আৰু মাৰ্গাৰিটাই এটা ঘনীভূত চকলেট বাৰ গিলি পেলালে। ঘাঁহ বিৰল আছিল, আৰু প্ৰধানকৈ চিকাৰী আছিল। তাই মাটিৰ ওপৰত হাঁহি হাঁহি খোজ কাঢ়ি গ"ল, আৰু পোক-পৰুৱাবোৰ ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ওখ লিয়ানা, জোপোহা, ডাল, পাত, কেতিয়াবা গন্ধহীন, আৰু কেতিয়াবা প্ৰবল সুগন্ধিৰ জটিলতা।
  - আৰু লতাবোৰ ক'ৰ পৰা আহিছে? - মাৰ্গাৰিটাই সুধিলে। - নাতিশীতোষ্ণ অঞ্চল।
  - এটা মিউটেচনৰ ফল, শিপা লওক। ইয়াৰ উপৰিও জ"নটো ইয়াত থকাতকৈ উষ্ণ! প্ৰায় পোন্ধৰ ডিগ্ৰী। বিষুৱীয় আফ্ৰিকাতকৈ ইয়াত গ্ৰীষ্মকালত বেছি গৰম হয়। বা প্ৰায় একে উষ্ণতা নহয়। - ধুনীয়া অৰোৰাই কপালখন বলিৰেখা মাৰিলে, আপাত দৃষ্টিত এবাৰ পঢ়া কথাখিনি মনত পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  মাৰ্গাৰিটাই অতি আত্মবিশ্বাসেৰে কৈছিল:
  - সেইটো একো নহয়! অন্ততঃ আমাৰ বাবে।
  খালী ভৰিৰ অৰোৰাই বতাহত ঘূৰি আহিল, ছমাৰচাল্ট কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমি Komsomol ভালুক আৰু সেইটোৱেই সকলো কয়!
  - মনত আছে আমাক কেনেবাকৈ চাহাৰালৈ লৈ যোৱা হৈছিল। এসপ্তাহ খাদ্য-পানীয় নোহোৱাকৈয়ে বালিৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়িলোঁ, যিয়ে চৌকাত থকাৰ দৰে খালী ভৰিৰে ফ্ৰাই পেন এখন জ্বলাই দিলে আৰু একোৱেই বাচি নাথাকিল! - মই লক্ষ্য কৰিলোঁ, মোৰ চকুৰ পৰা স্ফুলিংগ ওলাই আহিলোঁ (আৰু ৰূপকভাৱে নহয়, কিন্তু আক্ষৰিক অৰ্থত!) মাৰ্গাৰিটা। - মাথোঁ অৱশ্যেই সুখদায়ক, যথেষ্ট নাছিল।
  - নিশ্চিতভাৱে! মইও তাৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"লোঁ! ভৰিবোৰ সোনকালে অভ্যস্ত হৈ পৰে, কিন্তু তাৰ পিছতহে খজুৱতি হয়। আৰু ৰ"দত ছালখন ক"লা হৈ পৰে। - Viria Aurora থেকে একটি মেকুৰী হিসাবে নিশ্চিত, আনন্দময় এবং চঞ্চল.
  - শৰীৰটো বগা হ'লে মোৰ ভাল নালাগে, বেছি আদৰ কৰা যেন লাগে। - মাৰ্গাৰিটাই মুখখন ৰঙা কৰাৰ অভিনয় কৰা নাছিল।
  - চকলেট টেন এতিয়া ট্ৰেণ্ডি। - অগ্নিময় চয়তানে পেন্থাৰৰ দাঁতবোৰ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। - তাৰ মানে দক্ষিণলৈ যাবলৈ টকা আছে।
  ছোৱালীবোৰৰ চেৰ্নোবিল জংঘলৰ জটিলতাবোৰ প্ৰায় শেষ হৈ গ"ল। পাৰ হৈ এটা বহল চেনেলৰ পাৰ আছিল। এটা ঘন জোপোহা, শিপা ওলাই থকা, এটা মিউটেণ্ট কেৰেলা, ইয়াৰ বহল পাত - এটা সুবিধাজনক বন্ধ অৱস্থাৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  মাৰ্গাৰেটে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - বাৰু, ইয়াত আমাৰ সন্মুখত বিজ্নিৎছা।
  - হয়, এখন পূৰ্বৰ ছোভিয়েট চহৰ! ইউক্ৰেইন কিয় গৌৰৱান্বিত, ই ছোভিয়েট ইউনিয়নৰ ভিতৰত প্ৰায় এখন পৃথক দেশত পৰিণত হৈছে। কাৰণ আমি তেওঁলোকৰ লগত যুগ যুগ ধৰি যুদ্ধত লিপ্ত হৈ আছো ! সেইবাবেই ইউ এছ এছ আৰ জয়ী হৈছিল, আৰু এতিয়া ইউক্ৰেইনীয়সকল আমাৰ ভাই। ৰঙা অৰোৰাই বাহু দুটা বহলকৈ মেলি উৰা মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  - আৰু আগতে তেওঁলোকৰ ৰাছিয়ান ভাই আছিল। প্ৰতিটো শিশুৱে জানে যে কিয়ভ ৰাছিয়াৰ চহৰৰ মাতৃ। - তাই বহলকৈ হাঁহি মাৰি মাৰ্গাৰিটাক ক"লে। - পবিত্ৰ অৰ্থডক্স বিশ্বাস, আৰু স্লাভিক শিপাৰ দ্বাৰা তেওঁলোকক একত্ৰিত কৰা হৈছিল। ঈশ্বৰে নিজেই আদেশ দিছিল যে ইউ এছ এছ আৰক একক ৰাষ্ট্ৰ হওক। কিন্তু বান্দেৰা আহি বেডলেম কৰিলে - যুদ্ধ হৈ গ'ল। অৱশ্যে আমি জয়ী হ"লোঁ৷
  - শৃংখলা এনে এটা ভেটিৰ ওপৰত নিৰ্মিত য'ত চিমেণ্ট বিশ্বাস, আৰু বালি ইচ্ছা! আৰু ইয়াৰ বাবে বহু খলনায়ক ৰোপণ কৰিব লাগিব! - উত্তৰ দিলে, তীব্ৰ গুৰুগুৰু অৰোৰাই।
  চহৰখন দেখাটো কঠিন নহয়। ইয়াত খাদটো আৱৰ্জনা, ৰেম্পাৰ্ট পাৰ হ"লেও কোনো সমস্যা নাই। ঘৰবোৰ বেছিভাগেই পুৰণি, পাঁচ মহলীয়া অট্টালিকা দেখা যায়, ষ্টেলিনবাদী যুগৰ আকাশচুম্বী ঘৰ। ইতিমধ্যে ছোৱালীকেইজনীয়ে আধুনিক অট্টালিকা পৰিদৰ্শন কৰিছে। তেতিয়া মাৰ্গাৰিটাৰ মনত পৰিল:
  - আমি আঠাইশটা ল"ৰা-ছোৱালী উলিয়াই আনিব লাগিব নহয়নে?
  - আমাৰ ল'ৰাবোৰে সহায় কৰিব! মহানগৰীত ইমান আতংকৰ সৃষ্টি কৰোঁ আহক যে তেওঁলোকে আমাৰ গতিবিধি অনুসৰণ কৰিব নোৱাৰিব! খালী ভৰিৰে অৰোৰাই বন্দুকটো জোকাৰিলে।
  বৰফৰ দৰে বগা যোদ্ধাগৰাকীয়ে ইফালে সিফালে চাই টিক-মহ এটা কাটি মাতটো কমাই সুধিলে:
  - সি গুলীয়াই গ"লে কি হ"ব?
  অগ্নিময় চয়তানে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - তাৰ প্ৰাথমিক লোভৰ ওপৰত মোৰ হিচাপ। তাৰোপৰি মই এতিয়া এই বামনটোক মাতিম। মই তেওঁৰ যুঁজাৰু মনোভাৱক সমৰ্থন কৰিম।
  মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই যথেষ্ট অবুদ্ধিমানভাৱে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - মুখত ভাল চৰ মাৰিলেই ভাল।
  খালী ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিৰ দ্ৰুত দৌৰ মাৰি অৰোৰাই বুটামবোৰেৰে এটা নম্বৰ ডায়েল কৰি জোৰেৰে ক"লে:
  - আপুনি সাজু নেকি!
  - হয়, কিন্তু ইমান অগোছাল হৈ পৰিল! - উত্তৰত এটা পাতল চিঞৰ শুনিলোঁ।
  - য'ত উলিয়াবলৈ সহজ হয় তাত আৱৰণত হতাশ নহ'ব। তাৰোপৰি ইমান ধুমুহাময় নিশাৰ পিছত ল"ৰা-ছোৱালীৰ অনুপস্থিতিত কোনেও আচৰিত নহ"ব৷ ধূৰ্ত, ৰঙা চুলিৰ তাই-চয়তানে তাইৰ সুৰটো কমাই দিলে।
  - সহমত! তেওঁলোক আৰু আমাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল নহ"ব! - বামন purred - kidumping একটি বিশেষজ্ঞ.
  - আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰক, যিয়েই নহওক! হয়তো আৰু পাঁচ শতাংশ যোগ কৰক। - অৰোৰাই কৃতজ্ঞতাৰে ক"লে।
  শেষৰ কথাবোৰে যাদুকৰী প্ৰভাৱ পেলাইছিল। মূৰ্খ ডাকাতটোৱে গুণগুণাই উঠিল:
  - মই ৰৈ থাকিম, যদিও পৃথিৱীৰ অন্ত আহি আছে!
  দীঘল চকুৰ পতাবোৰ বিদ্ৰুপৰ দৰে উঠা-নমা কৰি শীতল অৰোৰাই ভাবিলে: "কিবা এটাই মোক এছপেন ষ্টেকৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থকা জুডাছৰ কথা মনত পেলাই দিয়ে।"
  - বাৰু, এতিয়া আমি আমেৰিকান আৰু তেওঁলোকৰ সহযোগীসকলক পৰাস্ত কৰিম।- সেউজীয়া চকুৰ অৰোৰাই নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে।
  - তুমি জানানে যে মই আমেৰিকাক কোনো ধৰণে ক্ষমা কৰিব নোৱাৰো? গালিনাই মুঠি দুটা চেপি ধৰিলে।
  - কি? - আচৰিত ৰঙা তাই-ভালুক-কমছমোল সদস্য।
  - আমাৰ আৰু জাপানী চহৰত বোমাবৰ্ষণ! এয়া বৰ্বৰতা! আনকি কবিতাও লিখিলোঁ! - মাৰ্গাৰিটাই গ্ৰেনেড জোকাৰিলে, আনকি ইমানেই খঙত যে গোটেই জাক এটা লোমশ মিউটেণ্ট পোক তললৈ পৰি গ"ল।
  অৰোৰাই জপিয়াই উঠিল, আনন্দিত হৈ:
  - গান গাই যাওঁ! এইটো আকৰ্ষণীয়।
  আৰু কোৰ্শ্বুনোভাই গাব, তাইৰ কণ্ঠ সদায়ৰ দৰেই প্ৰশংসাৰ হিমালয়তকৈও উচ্চ;
  পিতৃভূমিৰ তৰা প্ৰভুৱে দিছে,
  বিশ্বাস কৰক তাই সূৰ্য্যতকৈও বেছি উজ্জ্বল!
  তুমি মোৰ জন্মভূমি -
  তোমাৰ বাবে জানি, হৃদয়খন বিষাদেৰে স্পন্দন কৰে!
  
  আপোনাৰ মাজত আমি ঈগলৰ দৰে কমছমোলৰ সদস্য,
  আমি নাজীক থেতেলিয়াই পেলাওঁ আৰু স্ক্ৰেপবোৰ ঝাড়ু দি লৈ যাওঁ!
  আনকি আমি বৃহস্পতি গ্ৰহতো মেনেজ কৰিলোঁ,
  ফলবোৰ খেতি কৰক - অবাস্তৱ স্বৰ্গ!
  
  শুক্ৰ গ্ৰহ প্ৰেমৰ স্থান
  মংগল গ্ৰহত যোদ্ধাৰ অনুভৱ সৰ্বোচ্চ!
  তুমি অশুভৰ শিকলি ভাঙিছা, সন্দেহৰ,
  কাৰণ ভগৱানে সৰ্বোত্তম কাম কৰিব বিচাৰে!
  
  মহাজাগতিক চাপ ধ্বংস কৰক
  শক্তিশালী হুক এটাৰে চিবুক ধৰি লওঁ!
  জগতৰ শক্তিত শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ব,
  আৰু জংকাৰবোৰক সাধাৰণ শিশুৰ ধনুৰে গুলীয়াই পেলোৱা হ"ল!
  
  প্ৰান্তিককৰণ এক - লোৱা আৰু জয়ী,
  আমি আন এটা ফলাফল জানিব নোৱাৰো!
  আৰু আপুনি ৰাইচৰ পহুটো ফালি নিদিয়ে,
  যুঁজাৰু বিমানৰ পৰা মুখত বেয়নেট লওক!
  
  আৰু বেয়নেটটো আপোনাৰ ভৱিষ্যতৰ বাবে উপযুক্ত নহ"ব,
  আমি বুলডজাৰত ডাইনামাইট যোগ কৰিম!
  ইমান দ্ৰুত উৰণ
  যেতিয়া সৰ্বহাৰাজনে হাতুৰীত আঘাত কৰিলে!
  
  পৰৱৰ্তী পদক্ষেপটো হাৰিকেনৰ দৰে পাৰ হৈ যাব
  আৰু এণ্ডগেমটো হ"ব বিজয়ী সঙ্গী!
  কাৰণ আমাৰ ক্ৰোধ এটা উন্মাদ আগ্নেয়গিৰি,
  হাৰামীৰ ওপৰত হত্যাকাণ্ড, এটা ভয়ংকৰ মেকুৰী!
  
  আমি বাৰ্লিনত টিকটিকিয়াবোৰ ক্লেম্প কৰিলোঁ,
  ৰাছিয়াৰ পতাকাৰ তলত পেৰিছ মুক্ত!
  আমি পিতৃভূমিৰ কন্যা আৰু পুত্ৰ,
  আমি ভোজ খাওঁতে মৌ ৰসেৰে খাওঁ!
  
  কুঁৱলীময় এলবিয়ন এতিয়া ভাইৰ দৰে,
  নিউয়ৰ্ক প্লেটত পাইৰ দৰে হৈ পৰিল!
  আমাৰ ৰঙা, ৰঙা পপি ৰঙৰ পতাকা,
  ইয়াৰ অধীনত স্বাধীনতা থকা সকলো মানুহ সুখী!
  . অধ্যায় #১২
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ এটা সপোন আছে যিটো আনকি সহজও নহয়, কিন্তু আচৰিত। যেন তেওঁ আৰু ডিমাই সামৰিক কেৰিয়াৰ অব্যাহত ৰাখিছে;
  দুয়োজনে দানৱত আক্ৰান্ত ফুহৰাৰে গঠন কৰা শিশু এছ এছ বিভাগত স্বেচ্ছাসেৱক হিচাপে নামভৰ্তি কৰে। এনে লাগে যেন এই বাস্তৱত অৱশেষত হিটলাৰ পাগল হৈ পৰিল। আনহাতে সঁচা, ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে আশাহীন যুদ্ধ আৰম্ভ নকৰাৰ বিচক্ষণতা তেওঁৰ আছিল।
  আনহাতে ল"ৰাটোৱে মিলিটাৰী হাৰ্ডিং কিয় নাপাব? নাৰ্ছক কিয় বৰচুকৰ দৰে বাস্ক কৰিবলৈ দিব?
  জুনিয়ৰ বেটেলিয়নৰ আন ল"ৰাবোৰৰ সৈতে অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু ডিমিট্ৰিয়ে আফ্ৰিকালৈ উৰা মাৰিলে। জাৰ্মানীৰ ছয় ইঞ্জিনযুক্ত এই পৰিবহণত দুশজনলৈকে সশস্ত্ৰ পেৰাট্ৰুপাৰ কঢ়িয়াই নিব পাৰিছিল। কিন্তু হিটলাৰ যুৱক-যুৱতীৰ কনিষ্ঠ সংস্কৰণৰ তিনিশ যোদ্ধাৰ এটা গোটেই বেটেলিয়ন আছিল। প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া তিনিশ ল"ৰা, যেন এতিয়াও যথেষ্ট নাক উৰি গৈছে, কিন্তু বাস্তৱত তেওঁলোক আছিল বিশেষভাৱে নিৰ্বাচিত ল"ৰা যিয়ে ইতিমধ্যে দুৰ্বল নহয় সামৰিক প্ৰশিক্ষণ লাভ কৰিছিল।
  ফুহৰাৰে বিচাৰিছিল যে যিমান পাৰি সিমান কিশোৰে যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰক। আফ্ৰিকাত ইতিমধ্যে চুডানত শক্তিশালী গেৰিছন আছে যদিও ইতিমধ্যে মূল ব্ৰিটিছ বাহিনী পৰাস্ত হৈছে। সঁচা, ঔপনিৱেশিক সৈন্য সম্পূৰ্ণৰূপে নিৰ্ভৰযোগ্য নহয়, আৰু আচলতে ব্ৰিটিছ ইউনিট। সেইবোৰ ঠিক ইংৰাজী নহয়। বিশেষকৈ টেংকৰ সৈতে তেওঁলোক ইমান ভালকৈ সজ্জিত নহয়, চেষ্টা কৰক, গতিকে সঁজুলিবোৰ মহানগৰীৰ ওপৰেৰে স্থানান্তৰিত কৰক। গতিকে ল"ৰাৰ বৃহৎ লোকচানৰ আশংকা নূন্যতম। গতানুগতিক কৌশলগত অনুশীলনৰ স্তৰত হ"ব লাগে, আৰু নৱ প্ৰজন্মই যুদ্ধৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিব।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু ডিমিট্ৰি জাৰ্মান (কথিত শত্ৰু), লগতে ইংৰাজী, স্পেনিছ আৰু ফৰাচী ভাষাতো সাৱলীল। তেওঁলোকৰ স্কুলখনো অভিজাত শ্ৰেণী আৰু তত্ত্বগতভাৱে ছোভিয়েট ল"ৰা-ছোৱালীয়েই আটাইতকৈ চতুৰ হ"ব লাগে।
  এজন জাৰ্মান ল"ৰাই, আপাত দৃষ্টিত নেতাসকলৰ এজন, ওখ আৰু পেশীবহুল হান্স ফ্যুয়াৰে হাত মিলাই সঁচাকৈয়ে ক"লে:
  - আমি আশা কৰা নাছিলো যে ৰাছিয়ানসকল ইমান শক্তিশালী আৰু স্মাৰ্ট হ"ব পাৰে। উদাহৰণস্বৰূপে, প্ৰথম শ্ৰেণীৰ জাৰ্মানীৰ দৰে আমাৰ বাটত থু পেলাওক!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে বিনয়ীভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু কি ইমান আচৰিত। হয়তো আমি যুঁজিব লাগিব, কিন্তু আপুনি যদি গোপনীয়তাত সোমাই জাৰ্মান ভাষা নাজানে তেন্তে আপুনি কিমান তথ্য সংগ্ৰহ কৰিব?
  হান্সে মান্তি হ"ল:
  - সঁচা কথা! কিন্তু সাধাৰণতে আমাক শিকাইছিল যে আপুনি ৰাছিয়াৰ উপমানৱ। স্লাভ হৈছে বান্দৰ আৰু মানুহৰ মাজত এক পৰিৱৰ্তনশীল পৰ্যায়। অৰ্থাৎ বুদ্ধিমত্তাৰ বিকাশৰ ক্ষেত্ৰত ৰাছিয়ান ভাষা পোহনীয়া জন্তুতকৈ অলপ উচ্চ।
  দিমিত্ৰীয়ে খঙেৰে মুঠি দুটা চেপি ধৰিলে।
  - হয়, এনে শব্দৰ বাবে এম্বেড কৰিব পাৰো।
  হান্সে মুঠি দুটা চেপি ধৰি সাহসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - কেৱল অস্ত্ৰৰ বাছনি মোৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল। গ্লভছ পিন্ধি আপুনি হাফ ৱৰ্ল্ডৰ চেম্পিয়ন, কিন্তু নানচাকছৰ ওপৰত ডুৱেল কেনেকুৱা হ"ব?
  দিমিত্ৰী আচৰিত হ"ল:
  - আৰু কি?
  জাৰ্মান অভিজাত ল'ৰাটোৱে নিজৰ পাণ্ডিত্য দেখুৱাই উত্তৰ দিব বিচাৰিছিল, কিন্তু অলেগ ৰাইবাচেংকো তেওঁৰ আগত আছিল:
  - এইটো এটা কৃষি সঁজুলি, যিয়ে চীনত গুটিবোৰ উলিয়াই পেলায়। মংগোল-তাটাৰসকলে চীনাসকলক অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ কঢ়িয়াই নিবলৈ নিষেধ কৰিছিল, সেয়েহে তেওঁলোকে এই বাহ্যিকভাৱে নিৰাপদ যন্ত্ৰটোক মাৰাত্মক ক্লাবলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিছিল। নানচাকত যুদ্ধৰ এক গোটেই ব্যৱস্থা গঢ়ি তোলা হৈছিল। তাৰ পিছত ঊনবিংশ শতিকাৰ শেষৰ ফালে জাপানীসকলে ইয়াক গ্ৰহণ কৰে। সম্ভৱতঃ, তেওঁলোকৰ পৰা এছ এছ সৈন্যলৈ গৈছিল।
  হান্সে উত্তৰ দিলে:
  - সেই ধৰণে নিশ্চয় নহয়। দহ বছৰৰ আগতে গ্ৰেট ফুৰাৰে চীনৰ পৰা কেইবাজনো গুৰুক নিমন্ত্ৰণ কৰি থাৰ্ড ৰাইচৰ হেণ্ড টু হেণ্ড কম্বেট স্কুলখন বিশ্বৰ ভিতৰতে আটাইতকৈ উন্নত হ"বলৈ নিৰ্দেশ দিছিল। কোনোবাই ভাবিব নালাগে যে আমি জাৰ্মানসকলে সৰ্বোচ্চ জাতি হোৱাৰ বাবে আন জনগোষ্ঠীৰ পৰা একো শিকিব নিবিচাৰো। আমাৰ জাৰ্মান সামৰিক বিদ্যালয়ে দাবী কৰে যে মানৱীয় কাৰকটোক যিমান পাৰি লক্ষ্য ৰাখিব লাগে।
  দিমিত্ৰীয়ে জোৰেৰে মাত দিলে, এই চিন্তাটো নিশ্চিত কৰিলে:
  - আৰু ছোভিয়েটটোও। ষ্টেলিনে কৈছিল - পুনৰ্গঠনৰ সময়ছোৱাত প্ৰযুক্তিয়ে সকলো সিদ্ধান্ত লয়! আৰু তাৰ পিছত দ্বিতীয় পাঁচ বছৰীয়া পৰিকল্পনাত তেওঁ এই ধাৰণাটো গঢ়ি তুলিলে - কেডাৰে সকলো সিদ্ধান্ত লয়!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অন্য ধৰণে কৈছিল:
  - ক"ব লাগিব যে মানৱীয় কাৰকৰ লগত সকলো ঠিক নহয়। উদাহৰণস্বৰূপে ইউ এছ এছ আৰত সৈনিকৰ কাৰিকৰী প্ৰশিক্ষণৰ স্তৰ পিছ পৰি আছে। কিন্তু সামগ্ৰিকভাৱে আমি মহান!
  হান্সে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - হিটলাৰ-হেচ খেলিব বিচাৰিবনে?
  ছোভিয়েট ল"ৰাবোৰ আচৰিত হ"ল:
  - আৰু কি?
  হান্সে চকু টিপিয়াই দিলে।
  - গ্ৰেট ফুহৰাৰৰ শেষ উদ্ভাৱন। যেনেকৈ দবা, যিটো দুজনে নহয়, চাৰিজনে, দুজনে দুজনে খেলে। কিন্তু চাৰিশ কোঠাৰ এখন বৰ্ডত। ইয়াত টেংক আছে, আৰু SAU আৰু Battleships আছে। মুঠতে প্ৰতিটো অংকৰ চল্লিশটা, আৰু মুঠতে এশ ষাঠিটা। কোনোবাই দবাৰ দৰে লৰচৰ কৰে, কোনোবাই নহয়। প্লাছ আন কিছুমান উদ্ভাৱন... উদাহৰণস্বৰূপে, এটা টেংক আৰু এটা যুদ্ধজাহাজ কেৱল টেংক, স্বয়ংচালিত বন্দুক আৰু লিংক, আৰু পদাতিক সৈন্যই হয় একেলগে গুলীয়াই পেলাব পাৰে , নহয় যদি তেওঁলোকে এটা নিৰ্দিষ্ট ৰেখাত উপনীত হয়, তেন্তে তেওঁলোকে নিজৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ শক্তিশালী কৰে। সাধাৰণতে খেলখন বৰ কঠিন, দবাৰ দৰে একেবাৰেই নহয়।
  - তাইক দেখুৱাওক। - সুধিলে Oleg Rybachenko.
  হান্সে বেকপেকৰ পৰা ফল্ডিং বৰ্ড এখন উলিয়াই আনিলে। ই হিংগযুক্ত আৰু যথেষ্ট কমপেক্ট আছিল। চিত্ৰবোৰ চুম্বকীয় কৰা হয়। চল্লিশটাকৈ একে। বৰ্ডখন নিজেই যথেষ্ট ৰক্ষণশীল, আয়তক্ষেত্ৰ। নিয়মবোৰ আকৰ্ষণীয়, বিশেষকৈ, টেংকৰ বাহিৰে প্ৰায় সকলো টুকুৰাই গতি কৰাৰ দৰে আঘাত নকৰে। দুয়োজনে কেপচাৰ লৈ মাৰিব পাৰে আৰু খোজ কাঢ়িব পাৰে।
  আশা কৰা মতে আটাইতকৈ শক্তিশালী টুকুৰাটো হ"ল যুদ্ধজাহাজ, আটাইতকৈ দুৰ্বলটো হ"ল লঘু পদাতিক সৈন্য। স্বয়ংচালিত বন্দুকবোৰ ইয়াত থকা বুলি ওলাই পৰিল, আৰু বিমানবোৰৰ প্ৰতি কোন আগ্ৰহী, আৰু এটা এটাকৈ, কিন্তু তাৰ পিছত আক্ৰমণাত্মক বিমান, যুঁজাৰু বিমান, বোমাৰু বিমান আৰু হাইড্ৰ"প্লেন। যুদ্ধজাহাজৰ উপৰিও ধ্বংসকাৰী জাহাজো আছে। পদাতিক বাহিনীও বেলেগ, যান্ত্ৰিক, সহজ আৰু অশ্বাৰোহী। অৰ্থাৎ নিয়মবোৰ বুজি পোৱাটো সহজ নহয়। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে লগে লগে লক্ষ্য কৰিলে:
  - নাই, এই দবা খেলক জনপ্ৰিয়তাত পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰি। অসুবিধাৰ স্তৰ মাত্ৰ শীৰ্ষৰ ওপৰত!
  হান্সে মান্তি হ"ল:
  - হয়, ইয়াত কৌশল প্ৰস্তুত কৰাটো সহজ নহ"ব। আৰু স্মাৰ্ট কিতাপ লিখিব নোৱাৰি। কিন্তু এইটো আৰ্যৰ বাবে!
  দিমিত্ৰীয়ে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - হয়, আৰ্যসকলৰ বাবে! খেলো আহক!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সতৰ্ক কৰি দিছে:
  - আনন্দ কম হ'ব!
  হান্সে আন এজন ল"ৰাক মাতিলে আৰু দম্পতী গঠন কৰি ল"ৰাকেইটাৰ বিৰুদ্ধে খেলিবলৈ ধৰিলে। এই ক্ষেত্ৰত মই বাদামী ৰঙৰ বাছি লৈছিলো। অলেগ আৰু ডাংকা স্বাভাৱিকতে ৰঙা!
  প্ৰথমতে খেলখন সঁচাকৈয়ে ৰোমাঞ্চকৰ নাছিল যদিও তাৰ পিছত ল"ৰাকেইটা জড়িত হৈ পৰিল। জন্মগত কৌশলবিদ হিচাপে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এই পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰি শত্ৰুক ফ্লেংকৰ পৰা ঠেলিবলৈ ধৰিলে। ফুহৰাৰৰ খেলত সাধাৰণতে কোনো ৰজা নাছিল আৰু মুখ্য কাৰ্যালয়টো কোনো খোজ হেৰুৱাই পেলোৱা নাছিল।
  কিন্তু ল"ৰাবোৰক খেলিবলৈ দিয়া নহ"ল। এটা এলাৰ্ম বাজি উঠিল...
  - বায়ু আক্ৰমণ!
  লগে লগে ল"ৰাকেইটা প"ৰ্টহ"লৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। যদিও খিৰিকীবোৰ সৰু আছিল, তথাপিও তাৰ মাজেৰে বৰ ভালকৈ দেখা পোৱা নাছিল, আনকি ক্ৰাছও হৈছিল।
  লেণ্ডিং বিমানবোৰ এটা স্তম্ভত উৰিছিল, আৰু অৱশ্যেই সুসজ্জিত যুঁজাৰু বিমানৰ এস্কৰ্টৰ সৈতে।
  ডজনতকৈ বেছি ইংৰাজ নাছিল। স্পিটফায়াৰসকলে জাৰ্মানসকলে অধিক মেচিনগানৰ গুলী চলোৱা দেখি বহু দূৰৰ পৰা আঘাত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু তেওঁলোকে নিজেই উত্তৰ পালে। ৰয়েল এয়াৰ ফৰ্চৰ তিনিখন বিমানে ধোঁৱা ওলাবলৈ ধৰিলে আৰু বাকীবোৰ পলাই গ"ল।
  ল"ৰাবোৰে জোৰেৰে হুইচেল মাৰিলে, কিন্তু কোনেও অশ্লীলতাৰ শপত লোৱা নাছিল - অনুশাসন। কিন্তু বুট পিন্ধি খোজ কাঢ়ি গৈ কেইবাটাও নিমখীয়া কৌতুক উলিয়াই দিলে।
  অৱশ্যে পৰিবহণে যুঁজাৰু বিমানবোৰক খেদিব নোৱাৰে, গতিৰ পাৰ্থক্যটো এক ক্ৰমৰ মাত্ৰা, গতিকে ল"ৰাকেইটাই শান্ত হৈ নিজৰ ব্যৱসায়লৈ উভতিবলগীয়া হ"ল। আনকি কোনোৱে মজিয়াৰ পৰা পুচ আপ কৰিবলৈ ধৰিলে, কোনোবাই প্ৰেছ কৰিবলৈ।
  কিন্তু অলেগ ৰাইবাচেংকো ইমানেই অনুপ্ৰাণিত হৈছিল যে তেওঁ গাইছিল, কেৱল ৰজাকে নহয়, মিছলীয়াৰ সম্ৰাট (হিটলাৰ!)কো খেদি পঠিয়াব পৰা কণ্ঠৰে;
  আমি উৰি গৈছো এক কঠোৰ, মৰ্ত্যলোক যুদ্ধত,
  অগ্ৰগামী - সাম্যবাদৰ সন্তান!
  আমাৰ প্ৰভু স্বৰোগ মোৰ লগত সদায়,
  প্ৰতিশোধৰ ভেটি থেতেলিয়াই পেলাওঁ আহক!
  
  আমাৰ সাহস আৰু অধ্যৱসায় আছে
  প্ৰতিটো মেচিনে কেনেকৈ একত্ৰিত কৰিব জানে!
  নাজীৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে এক উগ্ৰ পৰাজয়,
  ফ্ৰিটজৰ আজে বাজে কথা কঢ়িয়াই নিব নালাগে!
  
  মস্কোৰ ওচৰত ৱেৰমাখটক দৃঢ়ভাৱে প্ৰহাৰ কৰা হৈছিল,
  আমি ডেছিং ভল্যুৰ দেখুৱালোঁ!
  পিছল পৰজীৱীক থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ল
  আমি জয়ী হ"লোঁ, আমি সম্পূৰ্ণৰূপে গণনা কৰোঁ!
  
  ইয়াৰ পিছত ফ্ৰিটজে কি কৰিব পাৰে?
  মাত্ৰ ওপৰলৈ পাখি - সোনকালে হাৰ মানিব!
  আৰু ডিঙিত এডলফ - এজন চোকা স্পিটজ,
  ক্লাউন গাধটোৱে ভূমিকা ল"বলৈ দিয়ক!
  
  আমাৰ ভূমিকা বিজয়ী শিং বজোৱা,
  ৰঙা লিজিয়নবোৰ গোট খোৱা!
  আৰু নিৰ্দয়ভাৱে আক্ৰমণকাৰীৰ মূৰ কাটি পেলালে,
  অন্ততঃ স্কুলৰ পৰা পোনে পোনে সন্মুখলৈ আহিছিল!
  
  আমি সৰীসৃপবোৰক মাৰিলোঁ, যেন মংগল গ্ৰহৰ জন্ম হৈছে,
  আৰু সকলোতে ফ্ৰিটজে দয়া বিচাৰে!
  আমি মহাপুৰুষৰ পুত্ৰ, য'ত সকলো সম দেশ -
  তেওঁলোকে ফেচ আইকনৰ পৰা মাৰ্চ অনুমোদন কৰক!
  
  হিটলাৰে আমাৰ পৃথিৱীখন দখল কৰিবলৈ ভাবিছিল,
  আৰু এতিয়া তেওঁৰ বেংৰ তলত এটা বাম্প হৈছে!
  কাৰণ জাৰ্মানসকলে সকলোকে খেললৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব বিচাৰিছিল,
  আৰু সেইবোৰ শুৱাই দিছিল এজন সাধাৰণ ল"ৰাই!
  
  "বাঘ"ৰ কি হ'ল - তেওঁ ধাতুৰ মাজলৈ গ'ল,
  তাৰ পৰা আমি মিঠা চাহৰ সৈতে সামোভাৰ ৰান্ধিম!
  ফ্ৰিটজে পাইছিল - শিংৰ ওপৰত এটা ঠেক পৰাজয়,
  আমি বাৰ্লিনত আছো উজ্জ্বল, উষ্ণ মে" মাহত!
  
  আৰু এডলফ টাইৰ সলনি লুপ হৈ পৰিল,
  শত্ৰুৰ জল্লাদৰ ডিঙি টান কৰি দিলে!
  তেওঁৰ পাপৰ বাবে এটা গধুৰ শাস্তি দৌৰিছিল,
  আৰু এতিয়া মই টেংকেৰে জাৰ্মানীক ভৰিৰে গচকিছো!
  
  গ্ৰেট ষ্টেলিনে নিজেই কমছমোলৰ সদস্যজনক বঁটা প্ৰদান কৰিছিল,
  তেওঁ আদেশ দিলে - "বিজয়"ৰ এটা ডাঙৰ তাৰকা!
  আমি কিমান ৰাখিলোঁ - শক্তিৰ পবিত্ৰ পিতৃভূমিলৈ,
  যে আমাৰ দাদাসকলে পৰলোকত আনন্দ কৰে!
  আচৰিত কথা, কিন্তু ইমান বিদ্ৰোহী গীতৰ বাবে তেওঁলোকে তেওঁক হিংস্ৰভাৱে হাত চাপৰি বজাইছিল - ইয়াৰ সকলোৱে সম্পূৰ্ণ অজ্ঞান, নে কি?
  যেতিয়া অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গান গাই শেষ কৰিলে, সপোনটোত বাধা আহিল, আৰু তেওঁলোকক আকৌ জাগ্ৰত কৰা হ"ল, এইবাৰ আটাইতকৈ সাধাৰণ ধৰণে নহয়, বৰঞ্চ লৈ ঠাণ্ডা পানীৰে ডুবাই দিলে। ইয়াৰ পিছত আকৌ হাতত ভয়ংকৰ ঘৰ্ষণেৰে ভৰি পৰা এই শিকলিবোৰ, আৰু স্তম্ভটো চলাই গ"ল... মোক ব্ৰেকফাষ্টো নিদিলে! গোলাকাৰ! ঠিকেই কৈছে, জাৰ্মানসকল ঠাইতে থাকিল, আৰু বন্দীসকলে লাহে লাহে ৰিং ৰোডৰ কাষেৰে আগবাঢ়ি গ"ল। ইয়াৰ অৰ্থ কি সেয়া স্পষ্ট নহয়। দালি আৰু শিলগুটিৰে পকী পথ। কেইঘণ্টামানৰ পাছত উদং গোৰোহা জ্বলিবলৈ ধৰিলে আৰু তীব্ৰভাৱে খজুৱতি হ"বলৈ ধৰিলে। বহু ছোৱালীৰ পৰা তেজ ওলাই আহিছিল।
  তাৰ পাছত যদিও সন্ধিয়াৰ পৰা এতিয়াও বহু দূৰ আছিল, কোনো অনুষ্ঠান নোহোৱাকৈয়ে তেওঁলোকে তেওঁক পিছলৈ খেদি পঠিয়াই দিলে আৰু খৰখেদাকৈ শিকলি খুলি দিলে, শুবলৈ নিৰ্দেশ দিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু বাকী ছোৱালীবোৰে খৰখেদাকৈ মানিলে। আৰু যদিও মোৰ শুবলৈ একেবাৰেই মন নাযায়, তথাপিও টোপনিৰ দেৱতা আৰু হিপ্নোছিছৰ দৰ্শনৰ বাহু দুটা (যিটো সৰ্বশক্তিমান জিউছে নিজেই চকু মুদিবলৈ বনাইছিল!) হঠাতে গুটিয়াই গ"ল, আৰু অনিবাৰ্যভাৱে।
  আৰু আকৌ, সন্মানীয় সামৰিক বিষয়ত অগ্ৰণী ল"ৰা, যদিও তেওঁলোক বিদেশী সেনাবাহিনীৰ;
  জংভলকৰ তিনিশ বাৰ বছৰীয়া ল"ৰাৰ এটা বেটেলিয়ন ঠাইতে পুনৰ নিৰ্মাণ কৰি আৰু অধিক দক্ষিণলৈ গুচি গ"ল। প্ৰথমতে ল"ৰাকেইটাক গাড়ীৰে দুই কিলোমিটাৰ চলাই নিছিল যদিও তাৰ পিছত মেনেজমেণ্টে আপাত দৃষ্টিত মন সলনি কৰি ল"ৰাকেইটাৰ বাবে ছাৰ্ভাইভেল ৰানৰ ব্যৱস্থা কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  ল"ৰাকেইটাই কাপোৰ খুলিবলৈ বাধ্য হ"ল, কিছুমান মিলিটাৰী শ্বৰ্ট পিন্ধি থাকিল, আৰু সেয়েহে কান্ধত চেটচেল লৈ প্ৰায় উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে, দক্ষিণলৈ দৌৰিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  অৱশ্যে তেওঁলোকক নতুন, মোটামুটি ফলপ্ৰসূ ছানস্ক্ৰীণেৰে নিজকে লেপিবলৈ দিয়া হৈছিল আৰু পথটো মৰুভূমিৰ মাজেৰে নহয়, বৰঞ্চ কোমল আৰু ইমান জ্বলি থকা নহয় ঘাঁহৰ মাজেৰে গৈছিল, কাৰণ ই নীল নদীৰ কাষেৰে আৰু সম্পূৰ্ণ বৈ যোৱা এটাৰ চাৰিওফালে গৈছিল উৎস, ঘাঁহ আৰু গছ গজিছিল, কিন্তু তথাপিও পৰীক্ষাটোৱেই আছিল আটাইতকৈ কঠিন। কাৰণ মই পলাবলগীয়া হৈছিল, আফ্ৰিকাৰ জুলাই মাহৰ বন্য গৰমৰ পৰিস্থিতিত, আনকি চাবমেচিনগানৰ লগতে যোগানৰ সৈতে বেকপেক লৈও।
  অৱশ্যে এটা বিশেষ বেটেলিয়নত জাৰ্মান জাতিৰ ৰংক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা আৰু মান্য শাৰীৰিক প্ৰশিক্ষণ লোৱা ল"ৰা আছিল, কিন্তু তথাপিও।
  ডেকা যোদ্ধাবোৰ গঢ় লৈ উঠিছিল আৰু তেওঁলোকৰ সেনাপতি, তেওঁলোকৰ দৰেই জোকাৰণি, যদিও যথেষ্ট ওখ, এপ"ল"ৰ পেশীৰ সৈতে, আদেশ দিছিল:
  - বাৰু, ব্ৰ'! মই জানো তোমাৰ বাবে কঠিন হ"ব, কিন্তু ঋণ ঋণ! সন্ধিয়ালৈকে আঠপঞ্চাশ কিলোমিটাৰ অতিক্ৰম কৰিব লাগিব! সেইটো এটা আদেশ।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মন্তব্য কৰিছে যে:
  - হুমম হ'ব! এই আদেশ শব্দটো বানান যেন লাগে! ইয়াক আওকাণ কৰিব নোৱাৰি।
  ডিমাই মন্তব্য কৰিলে:
  - মই বাজি মাৰিবলৈ ইচ্ছুক যে আমি নকৰোঁ!
  হান্স ফ্যুয়াৰে আপত্তি কৰিছিল:
  - পূৰণ কৰিবলৈ বাধ্য, কাৰণ আমি আৰ্য! আৰু আপুনিও ৰাছিয়ান, আৰ্য যদি আপুনি জংফলকৰ শ্ৰেষ্ঠ বেটেলিয়নত লিখি থয়।
  পিঠিৰ পিছফালে এটা বেকপেক, লগতে গোলাবাৰুদ, পানী আৰু ছল্ডাৰিং, আঠাইশ কিলোগ্ৰাম, লগতে তিনি কিলোগ্ৰামৰ চাবমেচিনগান। একবিংশ কিলোগ্ৰাম, বহু সময় খোজ কাঢ়িলে, আৰু তাৰ পিছত দৌৰিলে, আনকি জুইকুৰাৰ তলতো প্ৰাপ্তবয়স্কৰ বাবে কঠিন৷
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ঘাঁহনিত ভৰিখন ঘঁহিলে। ল"ৰাকেইটাই জোতাৰ পৰা মুক্তি পাবলৈ উৎসাহী আছিল, চামৰাৰ বুট পিন্ধিছিল (চামৰা সঁচাকৈয়ে কৃত্ৰিম, কিন্তু তথাপিও কোনো ধৰণৰ কিৰ্জাচ নহয়), ইয়াত দৌৰাটো কঠিন৷ জিমৰ জোতা বা টেনিছৰ জোতা ভাল হ"লহেঁতেন, কিন্তু যুদ্ধংদেহী জাৰ্মানীৰ পৰিস্থিতিত এইটো এটা বিলাসীতা, আৰু তেওঁলোকে ল"ৰাকেইটাক নষ্ট নকৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  আদেশৰ শব্দ হ"ল আৰু জংভলকৰ পৰা অহা যোদ্ধাসকলে দৌৰিবলৈ লৰালৰি কৰিলে, একে সময়তে গঠনৰ আভাস বজাই ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  নীল নদীৰ পৰা এজাক সতেজ বতাহ বলিছিল, ল"ৰা যোদ্ধাসকলৰ উলংগ, পেশীবহুল ধড়ৰ ওপৰেৰে সুখদায়কভাৱে বলিছিল। কিছু পৰিমাণে আকাশত ধুমুহা মাৰিবলৈ সাজু হোৱা কিশোৰ টাইটানবোৰৰ কথা মনত পেলাই দিছিল। প্ৰায় ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা ভৰিৰ আঙুলিলৈকে জোখ-মাখকৈ উশাহ লৈ দৌৰি গ"ল। আগবাঢ়ি আছিল আটাইতকৈ ওখ, আৰু অৱশ্যেই ওখ ডিমকা, যদিও সেনাপতিকে ধৰি ছয়জন ল"ৰা তেওঁতকৈ ওখ আছিল। মানদণ্ডৰ অলপ ওপৰত থকা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে তেওঁৰ এঘাৰ বছৰীয়া বৃদ্ধিয়ে (তেওঁৰ বীৰ পূৰ্বপুৰুষক অনুসৰণ কৰা বাস্তৱতাৰ বিপৰীতে!) লৰালৰি কৰিবলগীয়া হৈছিল, প্ৰায় শেষত। সঁচা, এইটো এটা সুবিধা আছিল, গোৰোহা থেতেলিয়াই পেলোৱাৰ সম্ভাৱনা কম আছিল, বা তেওঁলোকে বহি থকা ঠাইখনৰ তলত ভৰি এখন পোৱাৰ সম্ভাৱনা কম আছিল। ইয়াত তেওঁ আটাইতকৈ সৰু, কিন্তু নিশ্চিতভাৱে আটাইতকৈ দুৰ্বল বা তাতোকৈ মূৰ্খ নহয়।
  লোডটো স্পৰ্শযোগ্য, কিন্তু তথাপিও গ্ৰহণযোগ্য, আৰু সকলোৰে লোড লৈ জগিং কৰাৰ অভিজ্ঞতা আছে। বহুত ওজন লৈও যেতিয়া তেওঁলোকে উদাহৰণস্বৰূপে কান্ধত সংগী কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল।
  খালী ভৰিৰ খালী ভৰিৰ তলত মাজে মাজে ক্ৰাঞ্চ বা ফাটি যায়, ভঙা কল ডাল বা শঙ্কুলৈ পৰিণত হয়, কেতিয়াবা কাঁইটীয়া গছ থাকে যিবোৰ ল"ৰাবোৰে ঘূৰি ফুৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। ঘাঁহবোৰ গৰম হয়, প্ৰায়ে শুকান হয়, কিন্তু নিশ্চিতভাৱে মৰুভূমিৰ বালিৰ দৰে জ্বলি নাযায়। সাধাৰণতে আপুনি এতিয়াও জীয়াই থাকিব পাৰে, কেৱল সূৰ্য্যই উদয় হয় আৰু তাপ তীব্ৰতৰ কৰে।
  ওখ হান্স, দিমিট্ৰিৰ সমান উচ্চতা আৰু, তেওঁলোকে কান্ধত কান্ধত দৌৰিছে। এজন জাৰ্মান যোদ্ধা ল"ৰাই এজন ছোভিয়েট যুৱ সৈনিকক সুধিছে:
  - বাৰু, এতিয়া তুমি যুদ্ধত! বাৰুদ অৱশ্যে এতিয়াও হুমুনিয়াহ কাঢ়িব পৰা নাই, কিন্তু আমাৰ সন্মুখত সকলো আছে। আপুনি কিবা ধৰণৰ উত্তেজনা অনুভৱ কৰেনে?
  দিমিত্ৰীয়ে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - এতিয়ালৈকে নহয়! - আৰু সি আকৌ মূৰটো ঘূৰাই দি আৰু ক"লে। - সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে নহয়!
  হান্সে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - মই কৰোঁ! সঁচা কথা ক"ম, হয়! বাৰু, মোৰ বয়সৰ ল"ৰাবোৰৰ কি হ"ল বৈধভাৱে যুদ্ধলৈ যাব পাৰে। যুঁজ, গুলীয়া, হত্যা, উৰুৱাই দিয়া, বন্দী কৰা। কাৰণ এইটো ৰোমাঞ্চ। কাৰণ, তুমি আৰু অলেজ্কাইও জীৱন্ত যোদ্ধাৰ দৰে অনুভৱ কৰিব বিচাৰিছিলা, ৰুটিনৰ পৰা আঁতৰি আহিবলৈ!
  ডিমকাই দৃঢ়তাৰে আপত্তি কৰিলে:
  আমাৰ জীৱনটো ৰুটিন নহয়। সাধাৰণতে এজন অগ্ৰণী, আনকি এজন নেতা আৰু এজন খেলুৱৈ হোৱাটোও অতি আকৰ্ষণীয়।
  - গতিকে কি, আপুনি আমাৰ লগত চাইন আপ কৰিলে? আপুনি হত্যা বা অক্ষম হোৱাৰ ভয় কৰেনে? - হান্সে কটুভাৱে জোকাইলে।
  Dimka, ডাকনাম Ilya Muromets - উপহাস:
  - সেইবাবেই মই ছাইন আপ কৰিলোঁ যে ৰাছিয়ানসকলে জাৰ্মানতকৈ বেয়াকৈ যুঁজিব নোৱাৰে। আৰু তাৰ পিছত গোটেই পৃথিৱীয়ে আপোনাৰ জয়ৰ কথা লিখি কয় ...
  হান্সে হাঁহিলে।
  - বাৰু, হয়! আমাৰ বিজয়ৰ বিষয়ে, সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত গৌৰৱ। - এজন ওখ যোদ্ধা ল"ৰাই গৌৰৱেৰে বহল বুকুখন ফুলাই দিলে। - আৰু আপোনালোক ৰাছিয়ানসকলে ক্ষুদ্ৰ ফিনলেণ্ডৰ সেনাবাহিনীক প্ৰায়েই ঠেলি দিব নোৱাৰে। তোমাৰ গৌৰৱ কৰিবলৈ একো নাই!
  ডিমিট্ৰিয়ে ক্ষুন্ন হৈ নিজকে সংযত কৰিবলৈ অসুবিধা কৰি যাতে নিজৰ মুঠি ব্যৱহাৰ নকৰে, আপত্তি কৰিলে:
  - আমাৰো খালখিন গোল আছে!
  হান্সে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - সৰু সৰু সংঘৰ্ষ, এছিয়াৰ ক"ৰবাত। আৰু আমাৰ ল"ৰাবোৰে ইতিমধ্যে ইউৰোপ, আৰু প্ৰায় সকলো আফ্ৰিকা আৰু এছিয়া লৈ গৈছে। আৰু আমি ৰাছিয়াক দখল কৰিম, আমাৰ থু পেলোৱাৰ সময় আহি পৰিছে!
  দিমিত্ৰীৰ চকু দুটা খঙেৰে জিলিকি উঠিল:
  - ধৰিব নালাগে, বাহু দুটা চুটি!
  হান্সে হাঁহিলে।
  - আৰু আমি আপোনাক কেনেকৈ ব্ৰেষ্ট-লিটভস্ক সন্ধিত স্বাক্ষৰ কৰিবলৈ বাধ্য কৰিলোঁ? আপুনি আমাক মাটি দিলে, ড্নিপাৰলৈকে গণনা কৰক, তিনিগুণ বেছি বেয়নেট আৰু চেবাৰ আছিল। এই ক্ষেত্ৰত ৰাছিয়ানজনক সৈনিক হিচাপে কি ক"ব পাৰি?
  ডিমকাই গোট খালে, তেওঁ হান্সৰ থুঁতিত ঘুচা মাৰিবলৈ মন কৰিছিল, আৰু "অৰ্ধ জগত"ৰ চেম্পিয়ন হিচাপে নিজৰ শক্তি জানি তেওঁ নিশ্চয়কৈ অহংকাৰী জাৰ্মান ল"ৰাটোক নোক আউট কৰিলেহেঁতেন, কিন্তু ... মই ভাঙিব বিচৰা নাছিলো লাইনত সোমাই যুঁজৰ ব্যৱস্থা কৰক। হয়, আৰু বিতৰ্কৰ সময়ত মুঠি ব্যৱহাৰ কৰাটো ভাল নহয়। এই গোচৰৰ বাহিৰে, সম্ভৱতঃ তেওঁক গ্ৰেপ্তাৰ কৰা হ"ব, আৰু তেওঁৰ সময় নাথাকিব যে ৰাছিয়াই জাৰ্মানতকৈ বেয়াকৈ যুঁজি থকা নাই। সেয়েহে দিমিত্ৰীয়ে শান্তভাৱে আপত্তি কৰিছিল-
  - আমি ৰাছিয়ানসকলে দ্বিতীয় ফ্ৰেডেৰিক অধীনত আপোনাক পৰাস্ত কৰিলোঁ, আনকি বাৰ্লিনকো লৈ গ'লোঁ। আৰু যেতিয়া মহান নেপোলিয়নে আপোনাক কমাণ্ড কৰিছিল, তেতিয়া তেওঁৰ সেনাবাহিনীৰ আধা জাৰ্মান আছিল আৰু প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত ব্ৰুচিলভস্কিৰ অগ্ৰগতি ঘটিছিল। হয়, আৰু আপুনি পেৰিছ লোৱা নাছিল কাৰণ আমাৰ সৈন্যই প্ৰায় ক"নিগছবাৰ্গক দখল কৰিছিল।
  হান্সে এটা যথেষ্ট ওজনযুক্ত প্ৰতিযুক্তি বিচাৰি পাইছিল:
  - কিন্তু যিয়েই নহওক, আমাৰ লগত হোৱা শেষ যুদ্ধবোৰত তুমি পৰাজিত হৈছিলা! আৰু তেওঁলোকে প্ৰথমতে এজন ব্যক্তি আৰু এটা জাতিৰ বিচাৰ কৰে, চূড়ান্ত কৰ্ম অনুসৰি!
  দিমিট্ৰিয়ে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে আপত্তি কৰিছিল:
  - জাৰৰ অধীনত আমাৰ এটা পিছপৰা উদ্যোগ আছিল, বিশেষকৈ সামৰিক-কাৰিকৰী ক্ষেত্ৰত। আৰু এতিয়া, আমি এটা গুৰুতৰ উদ্যোগ গঢ়ি তুলিছো। উদাহৰণস্বৰূপে, আপুনি কেভি-২ টেংকটো দেখিছিল। ইয়াত ১৫২ মিলিমিটাৰ হাউইটজাৰ আছে। আপোনালোক জাৰ্মানসকলৰ তেনেকুৱা কিবা আছে নেকি?
  হান্সে হাঁহিলে।
  - এছ-২ টেংকত থকা ফৰাচীসকলৰো ১৫৫ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰতকৈও ডাঙৰ হাউইটজাৰ আছিল, কিন্তু ই আমাক বেংবোৰক পৰাস্ত কৰাত বাধা দিয়া নাছিল, এতিয়াতকৈ দুৰ্বল সঁজুলি আছিল। ৱেৰমাখ্টৰ মূল শক্তি হ"ল মানৱীয় কাৰকৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব!
  দিমিত্ৰীয়ে সম টেন এটাৰে মুখখন পেলাই দিলে:
  - আৰু আপুনি কিয় ভাবে যে মানৱীয় কাৰকত আমাৰ ওপৰত আপোনাৰ সুবিধা আছে, যদি আপুনি "অৰ্ধ জগত"ৰ চেম্পিয়ন হৈ পৰিল? আৰু আপোনাৰ ল'ৰাবোৰৰ শ্ৰেষ্ঠক পৰাস্ত কৰা?
  হান্সে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে কৈছিল:
  - ব্যতিক্ৰম কেতিয়াবা কেৱল নিয়ম নিশ্চিত কৰে। আচলতে প্ৰায় সদায়! এতিয়া, যদি আমি ব্যক্তিগত পৰিঘটনা নহয়, কিন্তু সামগ্ৰিকভাৱে সামৰিক প্ৰশিক্ষণৰ স্তৰ লওঁ, তেন্তে ইয়াত...
  দিমিত্ৰী খং উঠিল:
  - আপুনি নাজানে আমাৰ কি স্তৰৰ যুদ্ধ প্ৰশিক্ষণ আছে আৰু ছোভিয়েট সেনাবাহিনীত অনুশীলন কেনেকৈ কৰা হয়। গতিকে জল্পনা-কল্পনাৰ প্ৰয়োজন নাই!
  হান্সে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - স্পেইনত ছোভিয়েট সামৰিক বিদ্যালয়, মতবাদ আৰু জাৰ্মান ভাষাৰ মাজত প্ৰতিযোগিতা হৈছিল। আমি আমাৰ সঁজুলি আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পৰীক্ষা কৰিলোঁ। ফলত আমাৰ সামৰিক বিদ্যালয়ৰ বিজয়, আৰু কৌশলগত শিল্প, আৰু ফ্ৰাংকো শাসন ব্যৱস্থাৰ একত্ৰীকৰণ। গতিকে আমি ইতিমধ্যে আপোনালোকৰ ল"ৰাবোৰৰ লগত যুঁজিলোঁ আৰু জয়ী হ"লোঁ!
  ডিমিট্ৰি মুৰ"মেটছে দুখ মনেৰে মন্তব্য কৰে যে:
  - আমাতকৈ তোমাৰ বহুত বেছি সৈন্য আছিল! আপুনি মাত্ৰ পৰিমাণটো লৈ গ"ল!
  - মই তেনেকৈ নকওঁ। - হান্সে মূৰটো তললৈ নমাই নিমাত হৈ পৰিল, ভাগৰুৱা হোৱাৰ প্ৰথম লক্ষণবোৰ দেখা দিবলৈ ধৰিলে আৰু কথা ক"বলৈ টান হৈ পৰিল।
  আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ"ল অৱশ্যে গৰম। সূৰ্য্যটো অনিবাৰ্যভাৱে শিখৰত উপনীত হ"ল। কোনো ল"ৰা তাইৰ লগত অভ্যস্ত নাছিল। জাৰ্মানী আৰু ৰাছিয়া উত্তৰ দেশ, আৰু গ্ৰীষ্মকালত ইহঁত ত্ৰিশ ডিগ্ৰীৰ ওপৰলৈ যোৱাটো খুব কমেইহে দেখা যায়। আৰু এইখন জুলাই মাহত আফ্ৰিকা, আৰু নীল নদীৰ পৰা বতাহজাকে টানিবলৈ বন্ধ কৰি দিছে।
  ল"ৰাবোৰৰ উদং ভৰি দুখন শুকান ঘাঁহেৰে অধিক কাঁইটীয়া হৈ পৰিল, আৰু তাৰ পিছত হঠাতে শেষ হৈ গ"ল, আৰু গোটেই কিলোমিটাৰ জ্বলি থকা শিলগুটিৰে আবৃত হৈ পৰিল। বৰ কষ্ট লাগিছিল, বেছি সংযত নোহোৱা ল"ৰা কিছুমানে চিঞৰি উঠিল। সিহঁতৰ পৰা ঘাম টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিল আৰু হিচকি এটাৰ সৈতে গৰম শিলগুটিটোৰ ওপৰত টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু ডিমিট্ৰি আৰু স্পাৰ্টান মনোভাৱেৰে ডাঙৰ-দীঘল হোৱা আন বেছিভাগ ল"ৰাই হাঁহিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল আৰু আটা নিদিলে। সিহঁতে আন কিবা এটা চিন্তা কৰি আছিল। গতিকে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কল্পনা কৰিলে যে তেওঁৰ খালী ভৰি দুখন ৰেকত থকা শিখাই চেলেকিছে, আৰু তেওঁলোকে তেওঁৰ পৰা এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ ৰাষ্ট্ৰীয় গোপনীয়তা কাঢ়ি ল"ব বিচাৰিছে। আৰু তেওঁ ইয়াক সহ্য কৰিব লাগিব আৰু তেওঁ যে আঘাত পাইছে বা ভয় খাইছে সেইটো দেখুৱাব নালাগে। তদুপৰি ল"ৰাকেইটা কঠোৰ পৰিস্থিতিত ডাঙৰ-দীঘল হৈছিল আৰু তেওঁলোকৰ গোৰোহাবোৰ ইমান আদৰ-সাদৰ কৰা নাছিল যদিও কবি আৰু ক"লা শিলগুটি জ্বলিছিল, কিন্তু ইমান নহয় যে ৰুক্ষ ছালখন খোলা হৈ গৈছিল।
  ইয়াৰ পিছত অতি সোনকালেই হিট ষ্ট্ৰ"ক আহিল। প্ৰায় একে সময়তে অতিমাত্ৰা গৰম হোৱা কেইবাটাও ল"ৰা অজ্ঞান হৈ পৰিল, আৰু তেওঁলোকক পোহৰ ভাঁজ কৰা ষ্ট্ৰেচাৰত তুলি ল"বলগীয়া হ"ল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মনতে লক্ষ্য কৰিছিল যে জাৰ্মানসকলৰ সাধাৰণতে ভাল সঁজুলি আছে। সম্ভৱনে যে ৰঙা সেনাবাহিনীত আপুনি ডুৰালুমিনৰ পৰা আহতসকলক কঢ়িয়াই নিয়াৰ বাবে এটা যন্ত্ৰ পাব, যিটো একে সময়তে সহজেই বেকপেকত লুকুৱাই থোৱা থাকে।
  কিন্তু হাতত অতিৰিক্ত বোজা লৈ দৌৰাটো অধিক কঠিন, আৰু আপোনাৰ খালী গোৰোহাবোৰ অধিক শক্তিশালীভাৱে জ্বলি উঠে, চাপ বৃদ্ধি হোৱাৰ লগে লগে। গতিকে তেওঁলোক একপ্ৰকাৰ স্বেচ্ছামূলক-বাধ্যতামূলক নৰকত আছে। আনকি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ভাবিছিল: এনে পৰীক্ষাত তেওঁৰ সতীৰ্থসকলে কেনে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিব, সকলোৱে বাচি গ"লহেঁতেন।
  ৰঙা গৰম, ক"লা হৈ পৰা শিলগুটিৰ বহল ঠাইবোৰ ছুৰীৰে আঘাত কৰা, শুকান ঘাঁহৰ সৈতে সংযুক্ত কৰা হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও সেনাপতিজনে লাহে লাহে ল"ৰাকেইটাক নীল নদীৰ পৰা আঁতৰাই লৈ গ"ল, আপাত দৃষ্টিত মিচৰৰ বসতিস্থলত প্ৰৱেশৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ।
  আকৌ ল"ৰা কেইজনমান ভাঙিবলৈ ধৰিলে আৰু ছান ক্লাবত ক্লান্ত বা স্তম্ভিত হৈ ল"ৰাকেইটাই পানীত তিয়াই থোৱা চেলেৰে মূৰ ঢাকি ষ্ট্ৰেচাৰত শুৱাই দিলে। পূৰ্বে লঘু আঘাত পোৱা কিছুমানে উঠি দৌৰি গৈ থাকিল।
  কিন্তু ডেকা ল"ৰাকেইটাৰ শক্তি কমি আহিছিল, আৰু প্ৰায় আধা সংখ্যক অকৰ্মণ্য হৈ পৰিছিল।
  শেষত সেনাপতিজনেও যথেষ্ট ভাগৰুৱা হৈ ক"লে:
  - সকলোকে জিৰণি ল'বলৈ আদেশ দিওঁ! আমি সীমা পালোঁ! নিজকে ছানশ্বেডেৰে ঢাকি ৰাখক, ভিনেগাৰ আৰু চকলেটৰ সৈতে পানী খাওক। তাৰ পিছত শুই শুই উশাহ-নিশাহৰ ব্যায়াম কৰিব!
  যোদ্ধা ল"ৰাকেইটাই দুৰ্বল কোৰাছত চিঞৰি উঠিল:
  - আমি যিকোনো অৰ্ডাৰ পূৰণ কৰিবলৈ সাজু!
  ছানস্ক্ৰীন লগোৱাৰ পিছতো কেঁচুৱাটোৰ ছাল ৰঙা হৈ ঘাঁ হৈ গ"ল। কাঁইটীয়া শুকান ঘাঁহনিৰ ওপৰত পৰিবলৈ অস্বস্তি লাগিছিল আৰু ল"ৰাকেইটাই নিজৰ তলত চেলোফেন থৈছিল।
  ডিমিট্ৰি আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে একেটা তম্বুতে ইজনে সিজনৰ কাষতে থিতাপি ল"লে। ল"ৰাকেইটা যেন অলপ শুকাই গ"ল, ছালখনো ক"লা হৈ পৰিল। মোৰ উদং ভৰি দুখন জ্বলি বেয়াকৈ খজুৱতি হৈছিল, ভৰি দুখন ওপৰলৈ তুলিব লগা হৈছিল যাতে তেজ ওলাই যায়, আৰু অলপ হ"লেও সহজ হৈ পৰিল।
  দিমিত্ৰীয়ে মন্তব্য কৰে যে:
  - যুদ্ধ যে মৌ নহয়, আমি জানিছিলোঁ, কিন্তু একে পৰিসৰত নহয়!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ম্লানভাৱে প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে:
  - এতিয়াও ফুল। তেজ দেখি যদি আপোনাৰ প্ৰথম মৃতদেহটো চায় তেন্তে বুজিব যে গৰম পৃষ্ঠত দৌৰি ফুৰা এই সকলোবোৰ একোৱেই নহয়!
  দিমিত্ৰীয়ে পেটটো টানি আনি ক"লে:
  - কিতাপত অৱশ্যে তেওঁলোকে লিখে যে প্ৰথমবাৰৰ বাবে মানুহক হত্যা কৰিলে কেনেকুৱা লাগে। আনকি বেয়া মানুহ আৰু আপোনাৰ শত্ৰুও, আন্ত্ৰিকতাক মুকলি কৰিবলৈ সাজু। কিন্তু তথাপিও আছে..
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মন্তব্য কৰিছে যে:
  - বৌচেনাৰ্ডৰ "কেপ্তেইন ডেয়াৰডেভিল" নামৰ কিতাপখনত ব্ৰিটিছৰ সৈতে যুদ্ধ কৰা চকাৰৰ এটা গোটেই বেটেলিয়নো আছিল। কিবা এটাই আমাক সোঁৱৰাই দিয়ে। কিন্তু তাত মনোবিজ্ঞানৰ সমস্যাটো, তেওঁলোকে কয়, মানুহক হত্যা কৰাটো কেনেকুৱা, চমুকৈহে চুই যায় যেতিয়া ভুলবশতঃ গুলীয়ে এজন ডেকা ঢোলবাদকক কাটি পেলায়। আৰু সেয়েহে সাধাৰণতে মৃত্যুৰ প্ৰতি যথেষ্ট তুচ্ছ মনোভাৱ আছে। যেন যুদ্ধও নহয়, বন্ধৰ দিনহে!
  দিমিট্ৰিয়ে যুক্তিসংগতভাৱে আপত্তি কৰিছিল:
  - এইখন শিশু আৰু কিশোৰ-কিশোৰীৰ বাবে এখন কিতাপ; যিসকলে মানসিক অভিজ্ঞতাৰ বিষয়ে পঢ়ি বিৰক্ত হয়। আৰু শেষ ইতিমধ্যে বেয়া, গাখীৰৰ চপৰ প্ৰায় গোটেই বেটেলিয়নটো মৰি গ"ল, আৰু ধাৰাবাহিকতা কেতিয়াও লিখা হোৱা নাছিল!
  প্ৰকৃত দুখৰ গভীৰ প্ৰকাশৰে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু এইখন এনেকুৱা এখন কিতাপ যে কিমান সোনকালে শেষ হ"ল বুলি আপুনি অনুশোচনা কৰে। কিন্তু বহুত বেছি সঘনাই ইয়াৰ বিপৰীতে ঘটে, যে আপুনি আক্ষৰিক অৰ্থত কষ্ট পায়, এইটো বা সেইটো কামক জয় কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে!
  - যদি আপোনাৰ হাতত লিঅ' টলষ্টয়ৰ উপন্যাস "যুদ্ধ আৰু শান্তি" আছে, তেন্তে অলেজেক নিঃসন্দেহে সঠিক! দিমিত্ৰী মান্তি হ"ল।
  তাৰ পিছত যুৱ সংগীয়ে আপত্তি কৰিলে:
  - "যুদ্ধ আৰু শান্তি" কিতাপখনত কুটিলতা, কেইবাটাও কাহিনীভাগ, আৰু চৰিত্ৰ বিতংভাৱে প্ৰকাশ কৰা হৈছে। নাই তাই খালী নহয়। কোনো কাৰণতে বিৰক্তিকৰ নহয়! যদিও অৱশ্যেই আৰম্ভণিতে আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় হোৱাৰ পৰা বহু দূৰত।
  দিমিত্ৰীয়ে এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - হয়, ঠিকেই কৈছে... বহু লেখকে এটা লেহেমীয়া কাহিনীৰে পাপ কৰে, যেতিয়া, আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় কাৰ্য্য আৰম্ভ হোৱাৰ আগতেই, আপুনি এখন আপাত দৃষ্টিত বিৰক্তিকৰ কিতাপ এখন পেলাই দিবলৈ সক্ষম হয়।
  ল"ৰাকেইটাক ৰ"দৰ একেবাৰে শিখৰত ৰৈ থাকিবলৈ দিয়াৰ বাবে সেনাপতিজন আছিল এজন পেপি উলফ ষ্টিচ, অতি পেশীবহুল ল"ৰা, চেহেৰাত প্ৰায় চৈধ্য বছৰীয়া। মুখখন ধুনীয়া, কিন্তু কঠোৰ, শিশুসুলভ আৰু একে সময়তে প্ৰাপ্তবয়স্ক। উলফ নিজেই এতিয়াও জংভলকৰ, কিন্তু তেওঁৰ আদেশৰ নীতি হ"ল যে পোৱালিবোৰক ডেকাবোৰে নেতৃত্ব দিব লাগিব। আৰু এইটো সত্য যে ষ্টীখৰ কোনো অভিজ্ঞতা নাই আৰু বিবেচনা যে এটা শিশুৱে কাকো আমনি নকৰে। মূল কথাটো হ"ল তেওঁ আৰ্য আৰু সাধাৰণ মানুহক আৰ্যক আদেশ দিয়ে, অৰ্থাৎ তেওঁ অসম্ভৱ কাম কৰিবলৈ সক্ষম। আৰু কি? কৰি আছে সিহঁতে!
  আকৌ দৌৰি যোৱা, বিষ, ভাগৰ, আনকি লাজ পোৱা ল"ৰাবোৰৰ কথা পাহৰি যোৱা (এনেকৈয়ে লালন-পালন!), মাক, দেউতাকক মনত পেলাবলৈ বা কোমল কিবা এটাৰ কথা ভাবিবলৈ। এই সময়ত দুখ সহ্য কৰাৰ ক্ষমতা, আৰু পৰীক্ষা নিজেই এক বৃহৎ আশীৰ্বাদ।
  ডেকা যোদ্ধাসকলে অবাধ্যতাৰ কথা নাভাবি দৌৰি যায়, আৰু কিবা এটা বিচাৰিলে সেয়া যুঁজ!
  গৰম এতিয়াও বৰ প্ৰচণ্ড, আৰু আকৌ ল"ৰাকেইটা কাঁইটীয়া গৰম শিলগুটিটোৰ ওপৰত দৌৰি ওলাই যায়। আৰু শেষটোও তেওঁ দেখা নাপায়। বিষটো অসহ্যকৰ হৈ পৰে আৰু বহু ডেকা যোদ্ধাই দুখৰ হুমুনিয়াহবোৰ আৰু ধৰি ৰাখিব নোৱাৰে।
  তাৰ পাছত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে যাওঁতে ৰচনা কৰা এটা গীত গাবলৈ ধৰিলে, প্ৰকৃত মাৰ্চ;
  ছোভিয়েট মাতৃভূমিৰ গৌৰৱ মহান -
  আমি বিশ্বাস কৰাৰ যোগ্য, আমি এই মহিমা হ"ম!
  আমি যুদ্ধত নিষ্ঠুৰ শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিম,
  ৰাছিয়ান, অতি উজ্জ্বল শক্তিৰ স্বাৰ্থত!
  
  মাতৃভূমিত কি আছে যিয়ে গায়,
  এজন সৎ, খালী ভৰিৰে অগ্ৰগামীৰ হৃদয়ত!
  আমি চৰাইৰ দৰে উৰণলৈ লৰালৰিকৈ যাওঁ,
  আমাৰ বিশ্বাস কিমান পবিত্ৰ হৈ পৰিছে!
  
  অটোমেটিক বিশ্বাস কৰক ডাঙৰ ভাইটি
  আৰু গ্ৰেনেড একেবাৰেই অতিৰিক্ত নহয়!
  যদি আপুনি সাহসী, তেন্তে ফলাফল
  হ"ব, তুমি ল"ৰা হোৱাৰ পিছতো!
  
  অগ্ৰগামী cocky আৰু কঠোৰ হয় ...
  কিন্তু ভগৱানৰ হাঁহিয়ে আমাক আলোকিত কৰে!
  হায়, পৃথিৱীত অনেক দুষ্ট এচ আছে,
  জান্নাতৰ এখন ঠাই ধ্বংস কৰিব বিচাৰে!
  
  ফেচিষ্ট শহাপহুটোৱে আমাৰ ফালে পাখি টানিছে,
  এটা শিশুৰ হৃদয় ফালি পেলাব বিচাৰে সি!
  আৰু তেওঁৰ গাহৰিবোৰে পকমাৰ্ক কৰা হাঁহি,
  জোৰেৰে মুখত এটা চৰ মাৰিব দিয়ক!
  
  টেংক "বাঘ" "বুট",
  অনাড়ম্বৰ - ভয়ংকৰভাৱে কৌণিক!
  আৰু তুমি সিহঁতৰ পৰা পলাই নাযাবা,
  বাৰু, গ্ৰেনেড প্ৰস্তুত কৰাটো ভাল!
  
  আমি এনে এখন পৃথিৱী সৃষ্টি কৰিম, বিশ্বাস কৰক,
  য'ত লাখ লাখ লোক সুখী হ'ব!
  এটা শিকাৰু জন্তুৱে গুহালৈ পলাই যাব,
  আমি নিকৃষ্ট লিজিয়নবোৰক শুৱাই দিম!
  
  মাতৃভূমিত কি আছে যিয়ে গায়,
  আৰু সকলো নাজীক অতি বিখ্যাতভাৱে চেপি ধৰে...
  Squeeze শক্তিশালী নাইট ৰে বন্দুক ...
  আৰু যাতে ই গ্ৰহটোত শান্তি আৰু নিস্তব্ধ হৈ পৰে!
  
  
  
  
  ৰঙা বেনাৰখন জিলিকি উঠিব
  ইয়াত যীচুৰ পবিত্ৰ নাম আছে!
  পাঁচ - ৫ ৰ বাবে অগ্ৰগামী পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ।
  বিখ্যাত হ'বলৈ - আপোনাৰ ৰাছিয়া!
  
  কিন্তু সেই পৰীক্ষাটো ব্লেকবৰ্ডত নাই -
  খাদৰ পৰাই গতাই দিব লাগিব!
  ধূসৰ চুলিখিনি হুইস্কি পিন্ধা ল"ৰাটোৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ যায়,
  এজন বন্ধুৰ মৃত্যু - এতিয়া সমাধিস্থলত শোক!
  
  অভিশপ্ত যুদ্ধৰ কুঁহিয়াৰ কি,
  আনকি জন্তু বুলি কোৱাৰ যোগ্য নহয়!
  আৰু গোটটোৱে ধৰিব নাজানে
  যদিও এডলফ কেতিয়াবা বুফুনতকৈও ধেমেলীয়া!
  
  আমি জানো আমি পিছুৱাই যাব নালাগে,
  অগ্ৰগামীসকলে আন কাৰোবাৰ ভয় কৰে চিৰদিনৰ বাবে!
  আমি ল'ৰাবোৰ বিশ্বাসীভাৱে বন্ধুত্বপূৰ্ণ,
  আৰু নৈতিকভাৱে মই বিশ্বাস কৰোঁ পংগু নহয়!
  
  আমি বাৰ্লিনত গৌৰৱময় পদযাত্ৰা সম্পূৰ্ণ কৰিম,
  আমি সদায় বিশ্বাস কৰোঁ, যুঁজিব জানিছিলোঁ!
  আৰু ধৰা পৰিল একেলগে ডেচিং সাহস,
  পিকেকে নেপচেকত দৌৰত কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এটা চঞ্চল আৰু সাহসী গীত শেষ কৰিলে আৰু জাৰ্মান ল"ৰাকেইটাই হুইচেল আৰু হাঁহিৰে অনুমোদন দিলে। যেন তেওঁলোকে লক্ষ্য কৰা নাছিল যে তেওঁলোকৰ গৌৰৱ কৰা ফুহৰাৰটো মূৰৰ পৰা ভৰিলৈকে স্লপৰ দ্বাৰা ডাউছ কৰা হৈছে!
  দৌৰিবলৈ আৰু মজা হ"ল, আৰু জোৰ যোগ হ"ল... আৰু অলপ পিছতে শিলগুটি শেষ হৈ গ"ল আৰু কোমল ঘাঁহবোৰ গ"ল, যিটো জ্বলি যোৱা ভৰি, সাহসী ল"ৰাবোৰৰ বাবে আনন্দৰ বিষয় হৈ পৰিল৷
  দিমিত্ৰীয়ে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - গীত এটাই আমাক জীয়াই থকাত সহায় কৰে বুলি কয়, কিন্তু এই কথাটোৰ বিষয়ে একো কোৱা হোৱা নাছিল যে ই আমাৰ পিঠিৰ পিছফালে থকা গধুৰ বোজা এটাও লঘু কৰি তোলে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আপত্তি কৰিছিল:
  - আনকি প্ৰাচীন মিচৰৰ সভ্যতাৰ সময়তো মানুহৰ শৰীৰত সংগীতৰ জীৱনদায়ক প্ৰভাৱৰ বিষয়ে জনা গৈছিল, আৰু গীতৰ বিষয়েও জনা গৈছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, এতিয়াও পথাৰ আৰু শিলৰ কুৱেৰীত ফলপ্ৰসূভাৱে কাম কৰিব নোৱাৰা সৰু দাস আৰু মহিলা দাসসকলে প্ৰাপ্তবয়স্ক দাসক উৎসাহিত কৰাৰ উদ্দেশ্যে গান গাবলৈ বাধ্য হৈছিল। কাৰণ, ভেলিঅ"লজিৰ এনে বিজ্ঞান ইজিপ্তৰ পৰাই আহিছিল।
  কমাণ্ডাৰ উলফে চিঞৰিলে:
  - বৃদ্ধিৰ বাবে পুনৰ নিৰ্মাণ কৰক! আৰু কথা নাপাতিব!
  যোদ্ধা ল"ৰাবোৰে একেলগে পুনৰ সংগঠিত হ"ল, আৰু তাৰ পিছত মৌন হৈ দৌৰি গ"ল।
  ইতিমধ্যে সূৰ্য্যটো সূৰ্যাস্তলৈ গৈছে (উত্তৰ আফ্ৰিকাত জুলাই মাহত মাজৰ লেনতকৈ আগতে আন্ধাৰ হয়।)। ইতিমধ্যে ৰৈ যোৱাৰ সময় ওচৰ চাপি আহিল, হঠাতে এটা সংকেত আহিল।
  - সকলোৱে শুই ছদ্মবেশ লোৱা!
  যিদৰে এটা কাৰণত দেখা গ"ল। আগলৈ দূৰৈৰ শব্দ এটা। আৰু ল"ৰাকেইটাই সক্ৰিয়ভাৱে চেপাৰ বেলচাৰে কাম কৰি আছিল, নিজৰ ওপৰত ঘাঁহ নিক্ষেপ কৰিছিল। ইতিমধ্যে যথেষ্ট আন্ধাৰ হৈ পৰিছিল...
  হান্সে মন্তব্য কৰিছে:
  - চাগে, আমাৰেই! এতিয়াও ই ফ্ৰণ্ট লাইনলৈ বহু দূৰত, কাৰণ ৱেৰমাচ্টে মান্যভাৱে আগবাঢ়িছে।
  দিমিত্ৰীয়ে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  "কিন্তু ছদ্মবেশৰ কলা শিকিলে কেতিয়াও কষ্ট নাপায়!" প্ৰকৃত যুদ্ধত এইটো কামত আহিব!
  হান্সে মান্তি হ"ল:
  - হয়, কেতিয়াও নহয়, কিন্তু মোৰ নিশ্চয় আমাৰহে!
  পহু হিচকি উঠিল:
  "আৰু এটা শব্দ আৰু মই তোমাক ঠাইতে গুলীয়াই দিম!" সকলোৱে ৰৈ থাকে! আৰু ডালিম বনাওক।
  অতি সোনকালেই দেখা গ"ল যে হান্স আৰু আচলতে ভুল হৈছিল। ব্ৰিটিছ টেংক আবিৰ্ভাৱ হ"ল। অৱশ্যে ল"ৰাকেইটা মনে মনে এম্বুছত বহি আছিল: বন্দী বাহনত নিজৰ হ"লে কি হ"ব৷
  যদিও টেংকবোৰ উত্তৰ দিশলৈ গৈ আছে। মাত্ৰ চাৰিটা, তিনিটা পোহৰ আৰু এটা কঠিনভাৱে ভেদ কৰিব পৰা "মাটিল্ডা"। শেষৰ টেংকটো এটা ডাঙৰ সমস্যা, যিহেতু গ্ৰেনেডে ইয়াৰ ট্ৰেকবোৰহে ক্ষতি কৰিব পাৰে। আনহাতে হাওঁফাওঁত সঠিকভাৱে ছাদত বা ষ্টাৰনত আঘাত কৰিব পাৰি। যদি "মাটিল্ডাই" ট্ৰেক ভাঙি যায়, তেন্তে তাই নিজৰ দুটা মেচিনগান আৰু এটা কামানেৰে ল'ৰাবোৰৰ ওপৰত লোকচান কৰিব পাৰে।
  উলফে নিবিচাৰিছিল যে তেওঁৰ বন্ধুসকলৰ ইতিমধ্যে দ্বিতীয় দিনা, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে আফ্ৰিকাত উপস্থিত হোৱাৰ তৃতীয় দিনটোতো মৃত্যু হওক। সঁচা, মেচিনগানে সঠিক আঘাত নিষ্ক্ৰিয় কৰিব পাৰিছিল। কিন্তু প্ৰশ্ন হয় এইবোৰ কাৰ টেংক? হঠাতে ইতিমধ্যে জাৰ্মানে দখল কৰা ট্ৰফী?
  উলফে আদেশ দিলে:
  - ব্যক্তিগত Yungfolkovets Oleg. অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু চেটচেল নোহোৱাকৈ টেংকবোৰলৈ ওলাই গৈ তেওঁলোক কোন সেইটো বিচাৰি উলিয়াওক!
  অলেগে ফুচফুচাই ক"লে:
  - সেনাপতিৰ কথা শুনা!
  ক"লা চুটি কাপোৰ পিন্ধি আধা উলংগ হৈ ল"ৰাটো সুৰক্ষামূলক ক্ৰীমৰ পৰা কুটিল হৈ পৰিছিল আৰু শ্যামলা চুলিখিনি লুকুৱাবলৈ তেওঁ বাতৰি কাকতৰ পৰা কিবা এটা পাগুৰি পিন্ধিছিল। এতিয়া তেওঁক দেখাত এজন সাধাৰণ, দুখীয়া আৰব ল"ৰাৰ দৰে লাগিল। তেওঁক শত্ৰু বুলি লোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই।
  টেংকবোৰ আৰামদায়ক গতিৰে গতি কৰিছিল, ইঞ্জিনবোৰে কম শব্দ কৰা গিয়াৰলৈ স্থানান্তৰিত হৈছিল, যিটোৱেও সন্দেহৰ সৃষ্টি কৰিছিল। তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ জপিয়াই আহি অলেগে জোৰেৰে বাহু দুটা জোকাৰিলে আৰু ভঙা ইংৰাজীত চিঞৰি উঠিল।
  - খনি আছে! খনি আছে!
  টেংকবোৰ ৰৈ গ"ল, মাটিল্ডাৰ পৰা হেলমেট পিন্ধা মূৰ এটা ওলাই আহিল আৰু ইংৰাজীত খঙাল মাত এটাই উত্তৰ দিলে:
  - আৰাপচোনোক কিয়, বিচাৰে?
  যোদ্ধা ল"ৰাটোৱে কান্দিলে:
  - জাৰ্মানসকলে বাটত মাইন লগাই দিলে! সাৱধান হওক ৰাজকীয় সৈন্য!
  কান্ধৰ ষ্ট্ৰেপৰ পৰা দ্বিতীয় এটা মূৰ ওলাল, শুনিলোঁ, ই উত্তৰ দিব:
  সেই জঘন্য জাৰ্মানবোৰ মৰি যাওক! মোৰ ৰজা আমাৰ লগত আছে! এতিয়া আমি সেইবোৰ খাম!
  - আহা ইয়াতে বহা! - আদেশ, epaulettes দ্বারা বিচাৰ, রয়েল ব্রিটিশ ট্যাংক সেনাবাহিনী একটি কর্নেল!
  ল"ৰাটোৱে টাৱাৰটোৰ ওপৰলৈ লৰচৰ কৰিলে, তাৰ উদং, সৰু সৰু ফোহা ভৰি দুখনত কৱচৰ সুখদায়ক শীতলতা অনুভৱ কৰিলে। তাৰ পাছত পিছলৈ হেলান দি ইংৰাজক বাট দেখুৱাবলৈ ধৰিলে।
  পাঁচটা আছিল আৰু মাটিল্ডা মধ্যমীয়া টেংকৰ বৰ বিশাল নহয় টাৰেটটোত অলপ সংকীৰ্ণ আছিল। ইয়াত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নায়ক হোৱাৰ সিদ্ধান্ত লয়। পেছাদাৰী পকেটমাৰৰ দৰে তেওঁৰ নিপুণ, প্ৰশিক্ষিত হাত দুখনে বেল্টত হাতখন সোমাই ৰিভলভাৰ উলিয়াই আনিলে। বুঢ়া আঙুলিয়ে একেলগে ফিউজবোৰ আঁতৰাই পেলালে।
  অৱশ্যে ই আছিল নিকৃষ্ট, কিন্তু "কৃতিত্ব"টো সম্পন্ন কৰাৰ প্ৰলোভন ইমানেই প্ৰবল আছিল যে অলেজেকে প্ৰতিটো ৰিভলভাৰৰ পৰা দুবাৰমান গুলী চলালে, বাওঁ কান্ধৰ ব্লেডৰ তলত লক্ষ্য কৰি।
  ইমান দূৰৰ পৰা বাদ দিয়াটো টান, আৰু টেংকত বহি বুলেটপ্ৰুফ ভেষ্ট পিন্ধিব পাৰে এজন পাগল, বা শেষ কাপুৰুষেহে। কৰ্ণেলজন আচৰিত হৈ পৰিল, আৰু ডিঙিৰ স্ক্ৰাফৰ আঁৰত পিষ্টলৰ মুখখন অনুভৱ কৰিলে। ল"ৰাজনে ফুচফুচাই ক"লে, আটাইতকৈ বিশুদ্ধ লণ্ডনৰ উপভাষাত:
  - জীয়াই থাকিব বিচাৰিলে বাকী তিনিটা টেংকক আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ক! নহ"লে আমাৰ বেটেলিয়নে ক্ৰুসকলৰ লগতে তেওঁলোকক ধ্বংস কৰি পেলাব!
  কৰ্ণেলজন আচৰিত হৈ পৰিল:
  - আপুনি কোন?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অকপটে উত্তৰ দিলে:
  - জীয়াই থকাৰ আপোনাৰ শেষ সুযোগ! তিনিটা লাইট টেংকত গ্ৰেনেডৰ বোমা বিস্ফোৰণ কৰা হ"ব আৰু আপোনাক জুইৰ অত্যাচাৰ কৰা হ"ব। মানুহ মৰিব! মই তিনিজনলৈকে গণনা কৰিম, হয় আপুনি সিহঁতক আত্মসমৰ্পণ কৰি গাড়ীৰ পৰা নামিবলৈ আদেশ দিব, নহয় মই তোমাক ভৰিৰ মাংসত গুলী মাৰি আৰম্ভণিৰে পৰা অনুৰোধটো আওৰাই দিম! এক, দুটি...
  কৰ্ণেলে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - সহমত! মাত্ৰ আমাক মাৰিব নালাগে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গৌৰৱেৰে ঘোষণা কৰিলে:
  - আমি জাৰ্মানসকলে বন্দীক হত্যা নকৰো! আৰু তাৰ পিছত ব্ৰিটেইনৰ আত্মসমৰ্পণৰ পিছত আপুনি পুনৰ নতুন ৰয়েল ফৰ্চ, নবীকৃত ব্ৰিটেইনত সেৱা আগবঢ়াব পাৰে।
  কৰ্ণেলে কঁপনি মাতেৰে আদেশ দিলে। টেংকাৰবোৰে আজ্ঞাবহভাৱে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ থৈ টেংকৰ পৰা ওলাই আহিল। জাৰ্মানীৰ কেইবাটাও ডাঙৰ ল"ৰাই নিজৰ ছদ্মবেশ ঘাঁহবোৰ পেলাই দি তেওঁলোকৰ ফালে দৌৰি আহিল, জীৱনৰ প্ৰথমটো বন্দীক গ্ৰহণ কৰিবলৈ সাজু হ"ল।
  . অধ্যায় #১৩
  ছয়জনে আকৌ চীনৰ লগত যুঁজিব। আকৌ তেওঁলোকৰ হাইপাৰউইচে তেওঁলোকক সোতৰ শতিকালৈ দলিয়াই দিলে। ইতিমধ্যে শত্ৰুৱে বিশাল সৈন্যবাহিনী গোটাবলৈ সক্ষম হৈছে। আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ সৈন্যই ৰাছিয়াৰ চহৰখন ঘেৰাও কৰে।
  আৰু এতিয়া এজন ল"ৰা, এজনী ছোৱালী আৰু চাৰিজনী ছোৱালীয়ে হালধীয়া সেনাবাহিনীক তৰোৱালেৰে চেপি ধৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এটা বতাহৰ চকল চলাইছিল, কেইবাজনো চীনা কাটিছিল আৰু গাইছিল:
  - ৰক্তাক্ত যুদ্ধলৈ ...
  আৰু ল"ৰাটোৱে উদং ভৰিৰে কেইবাটাও বিষাক্ত বেজী দলিয়াই দিলে।
  মাৰ্গাৰিটাই তৰোৱালেৰে দ্ৰুত আক্ৰমণ চলাই, আৰু মিল এটা ধৰি, নিশ্চিত কৰিলে:
  - পবিত্ৰ আৰু সঠিক!
  আৰু তাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বেজীও দলিয়াইছিল। দুডজনমান চীনাক আঘাত কৰি।
  তৰোৱালেৰে শত্ৰুক চেপি ধৰি নাটাছাই লগতে ক"লে:
  - মাৰ্চ, মাৰ্চ, আগলৈ ...
  আৰু লগতে বেজীৰ খালী ভৰি দুখন লঞ্চ কৰক।
  দুয়ো হাত ভৰিৰে কাম কৰি ছোৱালীকেইজনীয়ে চীনাসকলক খুব বিখ্যাতভাৱে চেপি ধৰিলে।
  জোয়াইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - কাম কৰা মানুহ!
  খালী ভৰিৰে বুমেৰাং এটা লঞ্চ কৰি হালধীয়া যোদ্ধাসকলক কাটি পেলোৱা অৰোৰাই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - মাৰ্চ, মাৰ্চ, আগলৈ ...
  চীনাসকলক চেপি ধৰি খালী আঙুলিৰে তীখাৰ তৰাবোৰ মুকলি কৰি শত্ৰুক আঘাত কৰি স্বেটলানাই চিঞৰি উঠিল:
  - কাম কৰা মানুহ!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে প্ৰকৃত যুঁজাৰু ঈগলৰ দৰে কাম কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকৰ তৰোৱালৰ আঘাত, আৰু আঘাত কৰা উপাদানৰ নিক্ষেপৰ পৰা শত্ৰুবোৰ পৰিল আৰু পৰিল।
  অলেগে তৰোৱালেৰে "পখিলা" কৌশলটো ধৰিছিল আৰু গাইছিল:
  - মৃত্যুৰ মুখ!
  আৰু উদং ভৰিৰে ল"ৰাটোৱে আকৌ হত্যাকাৰীক দলিয়াই দিলে।
  মাৰ্গাৰিটাই মিলটোত অভ্যৰ্থনা অনুষ্ঠান অনুষ্ঠিত কৰিছিল। তাই বিপক্ষক চেপি ধৰিলে, আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে চিঞৰিলে:
  - এইটোৱেই আমাৰ পথ আৰু সংগ্ৰাম!
  আৰু তাইৰ উদং আঙুলিৰ পৰা কেইবাটাও মাৰাত্মক ডিস্ক সৰি পৰিল।
  Oleg Rybachenko এজন টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰা, আকৌ কি হত্যা কৰে নিক্ষেপ কৰে, আৰু গায়:
  - মে' দিৱস শ্ৰমৰ বন্ধ!
  আৰু ডেকা হত্যাকাৰীৰ খালী ভৰিৰ পৰা ডিস্কবোৰে আকৌ উৰি যায়, আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকলক কাটি পেলায়।
  নাটাছাই আকৌ মাৰাত্মকটো পেলাই দিয়ে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - এইটো মোৰ ভাল!
  আৰু তাইৰ উদং গোৰোহাটোৱে চীনা জেনেৰেলজনৰ চিবুকত খুন্দা মাৰি তাৰ চোলাটো ভাঙি পেলায়।
  জোয়াই তৰোৱালৰ সৈতে পখিলাৰ অভ্যৰ্থনা অনুষ্ঠিত কৰে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই পাগল পেন্থাৰ!
  আৰু তাইৰ উদং আঙুলিৰ পৰা বছৰ বছৰ ধৰি চোকা সৰু ডিস্ক কিলাৰ। আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে সকলোকে লৈ কাটি পেলালে।
  তাৰ পাছত আকৌ তৰোৱালবোৰ কৰ্মত, সকলোকে কাটি পেলোৱা হয়। এইজনী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী।
  অৰোৰাই চীনাসকলক কাটি পেলালে, তেওঁলোকৰ শৰীৰটো চেপি ধৰিলে আৰু গুৰগুৰাই গ"ল:
  আমরা নির্বাচিত হয়...
  আৰু মৃত্যুৰ উপহাৰ তাইৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা উৰি যায়।
  হালধীয়া সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকলক কাটি পেলোৱা স্বেটলানাই নিজৰ মুকুতাৰ দৰে দাঁত উদং কৰি নিশ্চিত কৰে:
  - আমি বাছি লওঁ!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা আকৌ ধ্বংসৰ পলায়ন।
  বিপক্ষক চেপি ধৰি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে লগতে কয়:
  কিমান সঘনাই হয়...
  ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে লঞ্চ কৰিলে মৃত্যুৰ বাৰ্তা।
  মাৰ্গাৰিটাই, বিৰোধীক ধ্বংস কৰি, আৰু বিনাশৰ উপস্থাপন আৰম্ভ কৰি, লগতে কয়:
  - মিল নাথাকে!
  চঞ্চল ভৰিৰ ছোৱালীৰ দৰে।
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি নাটাছাই জাৰি কৰিলে:
  - মই তোমাৰ পিছফালে...
  আৰু ব্যৱসায়ত সদায়ৰ দৰেই খালী ভৰি।
  জোয়াই শত্ৰুবোৰক ফালি পেলোৱাৰ পিছত ইয়াক লৈ আক্ৰমণাত্মকভাৱে এটা কব্ৰাৰ সৈতে হিচকি মাৰিলে:
  - ছায়া অনুসরণ করুন...
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখন পুনৰ ব্যৱসায়ত...
  অৰোৰাই নিজৰ উদং তলৰ অংগৰে নিজৰ অস্ত্ৰটো শত্ৰুৰ ফালে দলিয়াই দিলে আৰু ভালদৰে টুকুৰা টুকুৰ কৰি আক্ৰমণাত্মকভাৱে চিঞৰিলে:
  - মই অভ্যস্ত হৈ পৰিছো...
  শ্বেতলানাই খালী ভৰিৰে ডজন ডজন বেজী নিক্ষেপ কৰিলে, চীনা মানুহৰ এটা গোট মাৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - মিচমেচ কৰিবলৈ!
  পুনৰ আক্ৰমণত অৱতীৰ্ণ হৈছে অলেগ ৰাইবাচেংকো। তেওঁ নিজৰ শত্ৰুবোৰক কাটি পেলায় আৰু মাজে মাজে গান গায়।
  - ভালপোৱাৰ দূত, দুখন বগা ডেউকা, দুখন বগা ডেউকা পৃথিৱীৰ ওপৰত!
  আৰু তেওঁৰ উদং ভৰিৰ পৰা আকৌ উৰি যায় ধ্বংসৰ দান।
  আমি দেখাৰ দৰে ল"ৰাটো বৰ গ্ৰেহাউণ্ড। আৰু সকলো সময়তে খালী ভৰিৰে, আৰু কঠিন। ৰিয়েল মাচো। যদিও তেওঁক বাৰ বছৰীয়া যেন লাগে। কিন্তু এইটোৱেই হৈছে ধ্বংসৰ প্ৰতিমূৰ্তি।
  মাৰ্গাৰিটাইও খালী ভৰিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - পাগল সপোন! সম্পূৰ্ণ সৌন্দৰ্য্য!
  আৰু আকৌ উদং গোৰোহাৰ পৰা সম্পূৰ্ণ মাৰাত্মক কিবা এটা উফৰি যায়।
  এই ছোৱালীজনী হৈছে মৃত্যু আৰু ধ্বংসৰ মূৰ্তি।
  আৰু এই চীনাসকল, হয়, ই পায়।
  সুন্দৰ টাৰ্মিনেটৰৰ দ্ৰুত গতিত নাটাছা। বিৰোধীক কাটি পেলায়, তৰোৱালেৰে কাটি গায়:
  - প্ৰশংসা জাৰ আলেক্সেই!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা বেজী উৰি যায়।
  চীনাসকলক কাটি শত্ৰুক ধ্বংস কৰি জোয়াই নিশ্চিত কৰে:
  - খলনায়ক পৰাজিত হ'ব!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা উৰি ওলাই যায়, বন্য মৃত্যুৰ উপহাৰ।
  শত্ৰুক চেপি ধৰি অৰোৰাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে নিশ্চিত কৰে:
  - আৰু শত্ৰুৰ পৰা দয়া বিচাৰিব নালাগে!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিখন, আকৌ পেলাই দিয়ে, একেবাৰে মাৰাত্মক কিবা এটা। আৰু বিৰোধীক ফাটি যোৱা মাংসৰ টুকুৰাবোৰ ভাঙি পেলায়।
  স্বেটলানা, প্ৰতিদ্বন্দ্বীক নমাই, আৰু শত্ৰুৰ মাজত নতুন বেজী নিক্ষেপ কৰি, কব্ৰাই হিচকি দিয়াৰ দৰে:
  - চন্দ্ৰক চিঞৰি নাথাকিবা!
  আৰু তাইৰ উদং আঙুলিৰ পৰা বিপজ্জনক মৃত্যুৰ উপহাৰ উৰি যায়। যিয়ে সকলোকে আঘাত দি মাৰি পেলায়।
  Oleg Rybachenko সঞ্চালন হয়... ছেলে সদায় হিসাবে অক্লান্ত...
  চীনাসকলে অসুবিধা পাইছে। সি সিহঁতক তেনেকৈ থেতেলিয়াই পেলায়, আৰু সিহঁতক দেখিলে।
  বয় জিনিয়াছ squeaks:
  - এইখন মোৰ যুঁজ!
  আৰু আকৌ তেওঁৰ উদং ভৰিৰ পৰা বিনাশৰ উপহাৰ উৰি যায়।
  আৰু ডেকা যোদ্ধাই এজন নিৰ্মম আৰু আক্ৰমণাত্মক নায়কৰ দৰে যুঁজে। আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ ক"লা ঈশ্বৰৰ লাঠিৰ দৰে।
  মাৰ্গাৰিটাই লৈ গ"ল, জপিয়াই উঠিল, চাইনিজৰ এটা গোট কাটি পেলালে। ধৰিলে অভ্যৰ্থনা, যেন মাৰাত্মক শক্তি।
  তাৰ পাছত তাই আকৌ ৰক্তাক্ত দানৱৰ দৰে কাম কৰি নিজৰ উদং আঙুলিবোৰ চেপি ধৰিলে।
  চীনৰ মৃতদেহ ইতিমধ্যে গোটা টিলা গঠন কৰিছে। ডেকা যোদ্ধাজনে হিচকি উঠিল:
  - শত্ৰুৰ ওপৰত জয়লাভত মোৰ জীৱন!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ খালী ভৰিৰ পৰা বেজীৰ ডাৱৰ এটা উলিয়াই দিব। আৰু হালধীয়া যোদ্ধাবোৰ মৰি পৰে।
  নাটাছাই হালধীয়া যোদ্ধাৰ মৃতদেহৰ পৰা সন্মুখৰ কৰিডৰ এটা কাটি পেলালে। তাই চোকা, নিখুঁত ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মংগল গ্ৰহলৈ দলিয়াই দিয়ক, আৰু ক্লাছ হ'ব!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা আকৌ উৰি যায় এটা অতি অপ্ৰীতিকৰ মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ।
  আৰু কিমান চীনা মৰিছে। শ শ, হাজাৰ হাজাৰ, চেপি ধৰা ছয়ৰ আঘাতৰ তলত।
  জোয়াও খোজকাঢ়িছে। কোব্ৰাৰ দৰে ৰাইড কৰে, শত্ৰুক সামান্যতমো সুযোগ নিদিয়ে। আৰু চীনা পতন হেক কৰিলে।
  খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনীয়ে বিষেৰে চোকা বেজী নিক্ষেপ কৰি গাইছিল:
  - ৰাছিয়ান নায়ক তৰোৱালেৰে কাটি!
  আৰু যোদ্ধাজনে যেন ঢৌ উঠিব, তাৰ পিছত পৰিব।
  আৰু অৰোৰাই শত্ৰুৰ ফালে এখোজ আগুৱাই লৈ যায়, আৰু আৰু কোনো গুৰুত্ব নিদিয়াকৈয়ে তেওঁক কাটি পেলায়।
  চীনাসকলক হত্যা কৰে আৰু হিচকি মাৰে:
  - মোৰ মহান বীৰত্ব!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা আকৌ উৰি যাওক যিটোৱে টুকুৰাবোৰক ক্ৰেয়নত ভাঙি পেলায়।
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে চীনাসকলক ৰেহাই নিদিয়ে। ইয়াত একেলগে সাতজনক কাটি পেলালে।
  আৰু তাইৰ উদং গোৰোহা, জেনেৰেল অৱ দ্য চেলেষ্টিয়েল এম্পায়াৰে তাইৰ কপালখন ভাঙি পেলালে। তেওঁৰ অৱশ্যে মৃত্যু হ"ল।
  স্বেতলানাও লৰচৰ কৰে আৰু শত্ৰুক কাটি পেলায়। ভাঁজ কৰা কেঁচিৰ দৰে তাইৰ তৰোৱাল দুখনে চীনাসকলৰ শৰীৰটো কাটি পেলাইছিল।
  গতিত ছোৱালীজনীয়ে ডজন বিৰোধীক চেপি ধৰিলে। আৰু তাই খালী ভৰিৰে ডিস্কবোৰ লৈ লঞ্চ কৰিলে। আৰু তাই বহুত চাইনিজ কাটি পেলালে।
  তাইৰ সকলো বনৰীয়া উন্মাদনাত।
  স্বেটলানাই কয়:
  - শত্ৰু পাৰ নহ'ব!
  অৰোৰাই এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - অৱশ্যে, সিহঁতে পাছ নকৰে - সুযোগ নোহোৱাকৈ!
  আৰু ৰঙা চুলিৰ কুকুৰজনীয়ে আকৌ বনৰীয়াকৈ হাউলি মাৰি চীনাসকলক তৰোৱালেৰে কোবাইছে। আৰু তেতিয়া শ্ৰুৰ উদং আঙুলিবোৰে কেইটামান বেজী এৰি দিব। যে দুডজনমান চীনা মানুহক পৰলোকলৈ পঠিওৱা হ"ব।
  হালধীয়া যোদ্ধাসকলক কাটি পেলোৱা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ইয়াক লৈ চিঞৰিলে:
  - মনৰ বিনাশ!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৱে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ভয়ংকৰভাৱে মাৰাত্মক আৰু মাৰাত্মক বেজীবোৰ পেলাই দিলে।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁ চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ সপোনত - সদায় জয়!
  শত্ৰুৰ সৈতে যুঁজি, আৰু বিৰোধীক কাটি পেলোৱা মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - আনকি বহুত ডাঙৰ জয়!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, যেতিয়া তাই তাক লৈ মৃত্যু কঢ়িয়াই অনাটো শত্ৰুৰ ওপৰত নিক্ষেপ কৰে।
  গতিকে বহু চীনা ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ দম্পতীয়ে হত্যা কৰিছে। হয়, আৰু চাৰিজনী ছোৱালীও কম নহয়।
  নাটাছাই খালী ভৰিৰে কয়লাৰ ধূলিৰে নিৰ্মিত ঘৰতে বনোৱা গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই দিলে। এটা বিস্ফোৰণ হ"ব, চীনা সৈন্যক ছিন্নভিন্ন কৰি পেলাব।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - মই পৃথিৱীৰ ওপৰত ক্ষমতাৰ ঈগল!
  চীনা সেনাক ধ্বংস কৰাত জোয়াও অতি চঞ্চল। তেওঁ তৰোৱাল দোলা দি গান গায়:
  - আমি গৌৰৱান্বিত ঈগল!
  আৰু আকৌ তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা অতি মাৰাত্মক কিবা এটা উৰি যায়। আৰু চীনাসকল অতি নিৰ্দিষ্ট কিল।
  চঞ্চল আৰু আক্ৰমণাত্মক গতিৰ বন্য আনন্দত ছোৱালী এজনী, এটা বেজীও পৰিবলৈ নিদিয়া, আঘাত নোপোৱাকৈ।
  অৰোৰাও লৰচৰ কৰি আছে। তাইৰ খালী ভৰি দুখনে চোকা বেজী নিক্ষেপ কৰে। ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে শহাপহু খেদি যোৱা পেন্থাৰৰ দৰে কাম কৰে। তাই চুপাৰিৰ দৰে চীনাসকলক কাটি দিয়ে।
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - ভৱিষ্যত মোৰ!
  আৰু জিভাখন উলিয়াই দিয়ে।
  শ্বেতলানাই চীনাসকলকো নিঃশেষ কৰি পেলায়। আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে সিহঁতৰ দ্ৰুত গতি ত্বৰান্বিত কৰে।
  শ্যামলা ছোৱালী, কব্ৰাৰ দৰে। আৰু কোনো কৰুণা নোহোৱাকৈ বিৰোধীক কাটি পেলায়।
  তাইৰ তৰোৱালবোৰ বতাহৰ চকলৰ দৰে ঘূৰি থাকে। আৰু শত্ৰুক শান্তিৰে জমা হ"বলৈ নিদিব। যেতিয়ালৈকে শান্তি সম্পূৰ্ণ আৰু চিৰন্তন নহয়।
  চীনাসকলক কাটি পেলোৱা স্বেটলানাই ৰিপ"ৰ্ট কৰিছে:
  - আমাৰ ৰূপটো সৰ্বোচ্চ!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰাই উৰি যায় মাৰাত্মক আৰু বুজিব নোৱাৰা। বিৰোধীক কেনেকৈ আঘাত কৰিব লাগে, গতিকে পোনে পোনে মৃত্যুৰ আগলৈকে।
  অৰোৰাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - বিশুদ্ধ পৰাজয়!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰিৰ পৰা ডজন ডজন বেজী উৰি যায়। হয়, ইমানেই উপযুক্ত যে পঞ্চাশজন চীনা একেলগে পৰিল।
  নাটাছাই এই কথা লক্ষ্য কৰে, আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকলক কাটি পেলায়:
  - তোমাৰ খং বৰ ডাঙৰ!
  আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিয়ে ডিস্ক লঞ্চ কৰিব।
  বিৰোধীক কাটি জোয়াই উচ্চাৰণ কৰে:
  - সপোন বাস্তৱায়িত হওক!
  আৰু লগতে এটা খালী ভৰি, যেনেকৈ হত্যাকাৰী ধ্বংস পঠিয়াব।
  আৰু চীনাসকলৰ ভৰ মৃতদেহলৈ পৰিণত হয়।
  হালধীয়া যোদ্ধাসকলক কাটি পেলোৱা অৰোৰাই গায়:
  - শত্ৰুৰ প্ৰতি কোনো দয়া নাই!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা এনেকুৱা কিবা এটা উৰি ওলাই যায় যিয়ে হালধীয়া যুঁজাৰুসকলক চেপি ধৰি মৰি যায়।
  আৰু বনৰীয়া আন্দোলনত ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধা।
  শত্ৰুৰ গোট এটা কাটি শ্বেতলানাই তাক লৈ মুকুতাৰ দৰে জিলিকি থকা দাঁতবোৰ উদঙাই দি চিঞৰি উঠিল:
  - আমি কেতিয়াও ৰৈ নাযাওঁ! গতিকে ৰাছিয়াৰ সৈন্যই জয়ী হ"বলৈ জন্ম লৈছিল!
  আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে কয়লাৰ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, আৰু প্ৰতিপক্ষক তেজ ওলোৱা মাংসৰ টুকুৰাত ভাঙি পেলায়।
  চীনক পৰাস্ত কৰি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চঞ্চলভাৱে কাম কৰিলে।
  আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে গাইছিল:
  - ৰাছিয়াৰ সেনাবাহিনীৰ জন্ম হৈছে জয়ী হ'বলৈ!
  আৰু ল"ৰাটোৰ জাম্পত উদং গোৰোহাটোৱে টেঞ্জেৰিনৰ চিবুকত খুন্দা মাৰি আক্ষৰিক অৰ্থত তাক চেপি ধৰিলে।
  ডেকা যোদ্ধাজনে জোৰেৰে চিঞৰিলে:
  - আমাৰ বাবে জয় আহিব!
  চীনাসকলক কাটি মূৰ কাটি মাৰ্গাৰিটাই মন্তব্য কৰিলে:
  - যদি আছে...
  আৰু খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনীয়ে বেজীৰ গোট এটা দলিয়াই দিলে...
  উত্তৰত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - তোমাৰ ওচৰলৈ কোন আহে!
  আৰু তেতিয়াই ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিখনে বেজীৰ ডাৱৰ এটা এৰি দিলে। লগে লগে এশ চীনাক মাৰপিট কৰা হ"ল।
  মাৰ্গাৰিটাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - সেই...
  আৰু তাইৰ উদং আঙুলিবোৰে এটা মাৰাত্মক বুমেৰাং লঞ্চ কৰিলে।
  আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকলক কাটি পেলোৱা অলেগে নিশ্চিত কৰিলে:
  - তোমাৰ কাৰণে কোন আহিব !
  আৰু ল"ৰাটোৰ খালী ভৰিৰে হত্যাকাৰী আৰু অনন্যক লঞ্চ কৰিব। চীনৰ হাড় থেতেলিয়াই পেলোৱা কিবা এটা।
  আৰু সিহঁতক বিষাক্ত কৰক।
  হয়, ল'ৰাটো ভীৰু ডজনৰ নহয়...
  নাটাছাই ডাবল বেৰেল ৰিচেপচন অনুষ্ঠিত কৰিছিল - চীনাসকলক কাটিছিল আৰু চিঞৰিছিল:
  - এইবোৰ আমাৰ ছোৱালী!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা পলায়ন সম্পূৰ্ণ ধ্বংসৰ উপহাৰ।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হিচকিব:
  - মনে মনে থাক!
  আৰু তাইৰ তৰোৱালে সকলোৰে মূৰ কাটি পেলালে।
  জোয়াই খোজত প্ৰতিপক্ষক কাটি গায়:
  - মোৰ প্ৰেম পঞ্চম মহলাত!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰিৰে বুমেৰাং লঞ্চ কৰিব। আৰু খোলা পেট থকা হালধীয়া যোদ্ধাৰ গোটটো ভাঙি পৰিল।
  হালধীয়াবোৰ কাটি নাটাছাই মাত মাতিলে:
  - ভালপোৱা? ফেবাৰ্গ কণীৰ কথা কি ক"ব?
  আৰু আকৌ, উদং গোৰোহাৰ পৰা মুকলি কৰি দিয়া মৃত্যু।
  চীনাসকলক কাটি জোয়াই মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আপুনি ইতিমধ্যে বিশেষভাৱে অজ্ঞান হৈ পৰিছে!
  আৰু তাইৰ বন্ধুজনীলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে!
  ছোৱালীবোৰ আপাত দৃষ্টিত সহজ-সৰল নহয়। আৰু নিশ্চয় বেং নহয়।
  জোয়াৰ খালী ভৰিখনে এটা ক্ষতিকাৰক উপাদান মুক্ত কৰে। আৰু বহুত চীনা ড্ৰপ আউট।
  আক্ৰমণৰ ওপৰত অৰোৰা। অনন্য আৰু বিধ্বংসী। শত্ৰুক কাটি পেলায়, আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ বতাহৰ চকলৰ ডেউকাৰ দৰে।
  ৰঙা চুলিৰ চয়তান, দ্ৰুত আক্ৰমণৰ ক্লাছিক গতিবিধিত। যদি সঁচাকৈয়ে কাটিছে, তেন্তে ই বিশেষভাৱে কাটিছে।
  আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ৰিস্ক এটা উন্নত কাৰণ!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা আকৌ চীনা মাখিবোৰলৈ উপহাৰ। সকলোকে কাটি থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ব।
  খোজকাঢ়ি গৈ আছে স্বেটলানা আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ সৈন্যসকলক চেপি ধৰে। অলপো সুযোগ নিদিয়ে।
  আৰু এতিয়া তাইৰ খালী ভৰি দুখন ইমানেই ভাৰ্চুৱেল, আৰু হত্যাকাৰীক পেলাই দিয়া হ"ব। আৰু চীনাসকলক ইমানেই কাটি পেলোৱা হ"ব যে আপুনি কেৱল আচৰিত হ"ব৷
  আৰু ছোৱালীজনী স্বেটলানাই চিঞৰি উঠে:
  - গৌৰৱেৰে গ্ৰহটোৰ ওপৰত মৰি...
  আৰু তাই উদং গোৰোহাৰে চীনা সেনাপতিৰ ডিঙি ভাঙি পেলালে।
  শত্ৰুক চেপি ধৰি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - ৰাছিয়ান ডাবল-হেডেড ঈগল ...
  আৰু ল"ৰাটোৰ খালী ভৰিৰ পৰা উৰি যায় চীনা সেনাৰ বাবে আন এক মৃত্যুৰ উপহাৰ।
  মাৰ্গাৰিটাই শত্ৰুবোৰক কাটি দাঁত উদঙাই দি আৰু ক"লে:
  - গোৱা ৰাইজৰ গীতত ....
  আৰু যোদ্ধাৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা কয়লাৰ নেমু এটা উৰি গ'ল, বিপক্ষক ভাঙি গ'ল ..
  নাটাছাই বতাহত ঘূৰি আহি ডেৰ ডজন চীনা কাটি পেলালে। তাই বহুত শত্ৰুক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  তেওঁ নিজৰ মহত্ত্ব পুনৰ লাভ কৰিছে!
  আৰু ছোৱালীজনী আকৌ গতি আৰু মৃত্যুৰ নৃত্য।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে কিবা এটা বাহিৰলৈ পেলাই দিয়ে, আৰু শত্ৰুবোৰক অতি নিৰ্দিষ্টভাৱে হত্যা কৰা হয়।
  হয়, চীনাসকলৰ বাবে ই ক"লা দিন।
  জোয়াইও সিহঁতক থেতেলিয়াই পেলায়, টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ মহত্ত্ব!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰে আন এটা মাৰাত্মক বুমেৰাং লঞ্চ কৰে। যিয়ে বিৰোধীক মূৰৰ পৰা বঞ্চিত কৰে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে নিজেই লৈ বেকহেণ্ড স্লেচ কৰিব।
  কিন্তু যুদ্ধত অৰোৰা লাজ নকৰে। যদি ধ্বংসপ্ৰাপ্ত ডলবানেট, গতিকে কোনো কৰুণা নোহোৱাকৈ। আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ কাটি পেলালে - ঠিক জল্লাদৰ দৰে।
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে তাইৰ হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰিলে:
  - মই সঁচাকৈয়ে কেৱল চয়তান!
  আৰু আকৌ তাইৰ তৰোৱালবোৰ চীনৰ যোদ্ধাসকলৰ ওপৰত উঠি পৰে।
  অগ্নিময় জন্তুটোৱে হাউলিবলৈ ওলাইছে আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা কাঠৰ গ্ৰেনেড উৰি যাব।
  বিস্ফোৰণ হ"ব। আৰু ইতিমধ্যে বহু চীনা লোক কফিনত আছে।
  অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে তেওঁলোকৰ মৃতদেহবোৰ সকলোতে সিঁচৰতি হৈ আছে।
  অৰোৰাই ছিটিকি পৰিব:
  - মোৰ বিশ্বাস নিঃশেষ!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা মাৰাত্মক মৃত্যুৰ উপহাৰৰ দৰে উৰি যাব।
  আৰু ৰঙা কুকুৰজনী মাত্ৰ হত্যাৰ ডাইনামাইট!
  স্বেতলানা, এনেকুৱা কিবা এটাও আছে যিয়ে আপোনাক বিৰক্ত হ"বলৈ নিদিয়ে, কিন্তু মাৰিব পাৰে।
  সি ল"ব, খালী ভৰিৰে বুমেৰাং লঞ্চ কৰিব। আৰু বহুত চাইনিজ কাটি পেলালে। এই ছোৱালীজনী মাত্ৰ এগৰাকী মেজাজী শ্যামলা।
  আৰু এই যোদ্ধাত চোকা দাঁত থকা আৰু জ্বলি থকা কটাৰীৰ সহায়ত মূৰ কাটি পেলোৱাৰ প্ৰৱণতা।
  আৰু যোদ্ধাই গান গাইব:
  - তোমাক ৰেহাই দিয়া নহ"ব! আমি বহুত সুখী হম!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে অতি সাহসী আৰু বুদ্ধিমান পদক্ষেপ লয়। আৰু বিপক্ষক ভাঙি পেলায়, তেওঁলোকক ইফালে সিফালে চাবলৈ নিদিয়ে।
  চীনা সেনাৰ ওপৰত আক্ৰমণত ছোৱালী। বিৰোধীক তৰোৱালেৰে কাটি, খালী ভৰিৰে ধ্বংসৰ উপহাৰ পঠায়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে পেন্থাৰৰ দৰে গতি কৰে। আৰু শত্ৰুক কাটি দিয়ে, ঢৌৰ পিছত ঢৌ সৃষ্টি কৰে। এক চেকেণ্ডতে এজন অমৰ ল"ৰাই পোন্ধৰ-বিশবাৰ দোল খাব পাৰে।
  আৰু বহুত যোদ্ধাক মূৰৰ খুলি কাটি খোলাকৈ পেলাই দিয়ক।
  চিৰন্তন ল"ৰাটোৱে উচ্চাৰণ কৰে:
  - সপোনৰ ধ্বংসাৱশেষ!
  আকৌ এবাৰ তেওঁৰ তৰোৱালখন গতিশীল আৰু প্ৰতিপক্ষক ধ্বংস কৰাৰ প্ৰৱণতা দেখুৱাইছে।
  মাৰ্গাৰিটাইও নিজকে কাটিলে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই মৃত্যুৰ আগ্নেয়গিৰি, আৰু মই তোমাক লেডিজৰ দৰে শিং দিম!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে শত্ৰুক আঘাত কৰা চোকা ডিস্ক নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - নতুন বিজয় হব - নতুন যোদ্ধা আহিব!
  আৰু যোদ্ধাজনে উগ্ৰ আক্ৰমণেৰে সকলোকে ধ্বংস কৰে।
  আৰু তাইৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখনে যেন হাতুৰীৰে নখৰে কফিনত সোমাইছে।
  নাটাছাই চাইনিজৰ গোট এটা কাটি চিঞৰি ক"লে:
  - আমাৰ জয়ৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা উৰি গ"ল, মৃত্যুৰ আন এক উপহাৰ।
  জোয়াইও বিপক্ষক কাটি পেলায়। সকলো সম্ভাৱ্য আৰু অসম্ভৱ আক্ৰমণাত্মকতাৰে কাম কৰে।
  ইয়াত তাইৰ খালী ভৰিখনে কয়লাৰ ওপৰত নেমু এটা লঞ্চ কৰিলে। আৰু লগে লগে এশজন হালধীয়া সৈনিকক ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ল।
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  - ঘোঁৰাটোক প্ৰতিজ্ঞা হিচাপে লৈ যাম, আৰু মোৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে ভাগ্য!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে শত্ৰুক আঘাত কৰিব। আৰু তেওঁ খোজ কাঢ়িব, শত্ৰুক কাটিব, তেওঁলোকৰ সামান্যতম সুযোগো এৰি নাযায়।
  অৰোৰা যুদ্ধত বিশুদ্ধ জন্তু। এই নাৰী টাৰ্মিনেটৰটো কেৱল চয়তানী মনৰ মূৰ্তি।
  আৰু কাটিলে কাটি দিয়ে।
  আৰু চীনাসকলৰ পৰা মাংসৰ ফটা টুকুৰাহে ঢালি দিয়া হয়।
  বিৰোধীক ধ্বংস কৰি অৰোৰাই গৰ্জন কৰিলে:
  - একটি কোব্রার স্বভাৱ!
  আৰু তাৰ পিছত তাইৰ উদং ভৰিখনে প্ৰকৃত বোমা এটা নিক্ষেপ কৰিলে। আৰু বহুত হালধীয়া সৈন্য ফাটি গ"ল।
  স্বেটলানাই চীনাসকলক চেপি ধৰে। তৰোৱালেৰে কাটি গায়:
  - ভৱিষ্যত অতীত, ভাল হ'লেহে!
  আৰু এতিয়া তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা আকৌ উৰি গৈছে এজন হত্যাকাৰী উপস্থিত। তেওঁ বিৰোধীক সিঁচৰতি কৰে। আৰু হাত, ভৰি আৰু অন্যান্য ৰক্তাক্ত ফেনৰ পৰা টুকুৰাবোৰো আছে।
  যুদ্ধত ছোৱালীবোৰ ইমান বন্য, অহৰহ আক্ৰমণত।
  কিন্তু চীনা লোকৰ সংখ্যা বেছি আৰু সেয়েহে নিচা নিচাযুক্ত। যদিও তৰোৱাল আৰু কাম।
  বিশেষকৈ অলেগে খেৰৰ পৰা থু পেলাবলৈ ধৰিলে। যিয়ে নিঃশেষকৰণো যোগ কৰে।
  মুখ খুলি কওঁ, ল"ৰাটো বৰ গ্ৰেহাউণ্ড। তেওঁৰ গতিবিধিবোৰ পেণ্ডুলাম দোলোৱাৰ দৰে।
  আৰু সেয়া মাত্ৰ ঘণ্টাৰ তুলনাত বহুত বেছি দ্ৰুত। আৰু তেওঁলোকে অতি সোনকালে আৰু দ্ৰুতগতিত তৰোৱাল কাটিছিল।
  ল"ৰাটোৱে হিচকি উঠিল:
  - এয়া আমাৰ সপোন, জয়ী আৰু ধ্বংস কৰা!
  আৰু আকৌ তেওঁৰ খালী ভৰি দুখনে এটা মাৰাত্মক উপহাৰ উলিয়াই দিব।
  বন্য পদক্ষেপত মাৰ্গাৰিটা। শত্ৰুক কাটিছে আৰু চিঞৰিছে:
  - জয় হ'ব, মই নিশ্চিতভাৱে জানো!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে এটা মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিব।
  আৰু হালধীয়া যোদ্ধাৰ অংশবোৰ ফালি পেলাওক।
  নাটাছাও খোজকাঢ়িছে। বাধা আৰু ভীৰুতা নাজানে। তাইৰ তৰোৱালে বিৰোধীক কাটি পেলালে। আৰু ট্ৰিপল মিল এটা আগবঢ়াই নিব।
  তেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে কয়:
  - বিগ কেছকেড!
  আৰু এখন খালী ভৰিয়ে বুমেৰাং এটা নিক্ষেপ কৰে। এক ডজন চীনা গ"ল নোহোৱাকৈয়ে ৰৈ গৈছে। ইয়াত যোদ্ধাজনে তেওঁলোকৰ সৈতে মোকাবিলা কৰি আছে।
  জোয়াও চলাচলত আছে। বিৰোধীক চেপি ধৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ৰক্তাক্ত আৰু সঠিক যুঁজ!
  তাইৰ উদং ভৰিখন গতিশীল, কিবা এটা দলিয়াই দিব। আৰু আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাৰ গণক ছিন্নভিন্ন কৰি পেলাওক।
  অৰোৰাও লৰচৰ কৰি আছে। আৰু ই চীনাসকলৰ ধ্বংসৰ কামো পৰিচালনা কৰে। আৰু সি কৰে, যেন ব্ৰাছেৰে ৰেকিং কৰে।
  আৰু ই চিঞৰি উঠে:
  - Banzai ট্ৰেণ্ড!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা আকৌ এটা গ্ৰেনেড উৰি যায়। আৰু বহুত ভঙা শত্ৰুক ভাঙি পেলাব।
  স্বেতলানাও যুদ্ধত আছে। আৰু বেছি অনুষ্ঠান অবিহনে তেওঁ হাৰ নামানে। আৰু কাটি পেলোৱাৰ দৰে তৰোৱাল। আৰু খালী ভৰিৰে তাক লৈ এৰি দিব। আৰু ইয়াৰ পৰাই এনে শক্তিৰ বিজুলী ওলাই আহে।
  অৰোৰাই তাইৰ বন্ধুক উৎসাহিত কৰে:
  - যোগাযোগ আছে!
  চীনৰ সেনাধ্যক্ষক আধালৈ কাটি স্বেটলানাই নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - যোগাযোগ আছে!
  আৰু দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে নিজৰ উদং গোৰোহা দুটা ইজনে সিজনৰ ওপৰত খুন্দা মাৰিলে।
  অৰোৰা আকৌ খোজ কাঢ়িছে। দ্ৰুত আৰু অতুলনীয়। কোনো দুৰ্বলতা আৰু সন্দেহ নাজানে।
  তাইৰ তৰোৱালে মানুহৰ মাংস কাটি পেলালে।
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে আন এজন চীনাক চেপি ধৰি সুধিছে:
  - আপুনি কি ভাবে, সঁচাকৈয়ে?
  স্বেতলানাই উত্তৰ দিলে:
  - সঁচা, ধাৰণাটো আপেক্ষিক!
  অৰোৰাই হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - হয় সঁচা!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা আন এটা গ্ৰেনেড উৰি আহিল। আৰু কেনেকৈ তাই শত্ৰুক আঘাত কৰিলে। চীনাসকলৰ পৰা কেৱল ফটা মাংসৰ টুকুৰাহে বিভিন্ন দিশত উৰি গৈছিল।
  স্বেটলানাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - তেনেকৈয়ে আমাৰ হত্যা আৰু সৃষ্টি!
  আৰু ছোৱালীজনীয়েও উদং ভৰিৰে মাৰাত্মক আৰু নিৰ্দয় মৃত্যুৰ উপহাৰ লঞ্চ কৰিলে।
  চীনাসকলক তৰোৱালেৰে ভাঙি নাটাছাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  তেওঁলোকৰ সত্য আছে, আমাৰ আছে আমাৰ!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰিৰ পৰা আন এটা গ্ৰেনেড উৰি ওলাই আহিল।
  শত্ৰুক সৰু সৰু টুকুৰা কৰি জোয়াই স্বেচ্ছাই এই কথাত সন্মতি দিলে:
  - প্ৰত্যেকৰে নিজৰ নিজৰ। আৰু এটা অতি ডাঙৰ সত্য!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা আকৌ এটা অত্যন্ত মাৰাত্মক ভৰিৰ পৰা উৰি যায়। আৰু মাংস ফালি সৰু সৰু ডালিমৰ টুকুৰা কৰি।
  নাটাছাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - বিজ্ঞান আৰু দেৱতাই আমাক সেইটোৱেই দিলে!
  বিৰোধীক ধ্বংস কৰি জোয়াই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - তাই বহুত দিলে!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিখনে আকৌ পেলাই দিলে, কেইবাখনো ডিস্ক। আৰু বিপক্ষৰ গোট এটাক আঘাত কৰিলে।
  নাটাছাই দাঁত উদং কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - ট্ৰেণ্ডটো অৱশ্যে!
  আৰু তাইৰ উদং আঙুলিবোৰে আৰু ডজন বেজী দলিয়াই দিলে। তেওঁলোকে দেখুৱাইছিল এক মাৰাত্মক আৰু বন্য নীতি।
  ইতিমধ্যে নিহত হৈছে লাখ লাখ চীনা লোক। বিকল্প ইতিহাস সৃষ্টি কৰি ছয়জনে এক ডাঙৰ কাম কৰিলে।
  আৰু অৱশ্যেই ছোৱালী আৰু ল"ৰা এটা অতি ডাঙৰ, আৰু বিশাল শক্তি!
  . অধ্যায় #১৪
  চীনাসকলে আক্ৰমণ নকৰালৈকে এটা নিষ্ঠুৰ শিক্ষা লাভ কৰিছিল, ল"ৰা প্ৰতিভাশালী অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আন এটা মাষ্টাৰপিছ লিখিছিল;
  উপহাৰৰ সময়!
  PROLOGUE
  নৱবৰ্ষৰ প্ৰাকক্ষণত ৰাজধানী মস্কো দেখাত পোহৰেৰে উদাৰতাৰে ৰং কৰা বিশাল মৌচাকৰ দৰে দেখা যায়। উৎসৱমুখৰ মজাৰ মিঠা ঘূৰ্ণীবতাহত ডুব যাবলৈ বছৰটোৰ ভিতৰত জমা হোৱা অসংখ্য বস্তুবোৰ শেষ কৰিবলৈ সকলোৱে খৰখেদা কৰে ।
  আৰু যুৱক এলেক্সে তেওঁৰ প্ৰেমিকা এঞ্জেলিনাৰ সৈতে ঘূৰিবলগীয়া হৈছিল, অসংখ্য উপহাৰ ডেলিভাৰী কৰিছিল। ফেল্ট বুটৰ তলত আঠাযুক্ত, লেতেৰা বৰফে ক্ৰিক ক্ৰিক কৰি উঠিল, ফাদাৰ ফ্ৰষ্টৰ কপাহী ভেড়াৰ চামৰাৰ কোটটোত গৰম আছিল আৰু আঁহযুক্ত দাড়িৰ তলত ডেকাজনৰ ৰঙা, ৰেজাৰবিহীন গাল দুখনে নিমখীয়া ঘামত চেপি ধৰিছিল। এঞ্জেলিনা, স্নো মেডেনৰ সাজ-পোছাক পিন্ধি, অলপ সহজ, যদিও বিংশ ঘৰৰ পিছত আপুনি ৰূপকভাৱে ভৰিৰ পৰা পৰিবলৈ আৰম্ভ নকৰে।
  কিন্তু নৱবৰ্ষৰ দম্পতী হিচাপে অতিৰিক্ত ধন উপাৰ্জনৰ সুযোগ কেনেকৈ নাকচ কৰিব?
  নতুন আপডেটৰ বাবে পৰ্যাপ্ত ধন নাই, আৰু বৃত্তিটো অত্যন্ত সৰু, উন্মাদ দামত...
  - ই তুমি কুডলাটি ক'ত চাপায়েট? - অনাড়ম্বৰ মাত এটা শুনিলোঁ।
  বন্তিটো হঠাতে নুমাই গ"ল, আৰু আন্ধাৰত অশুভ ছাঁবোৰ টিপটিপিয়াই উঠিল। দাড়ি থকা, সংকীৰ্ণ চকুৰ ডাকাতটোৱে এটা দীঘল ডেগাৰ জোকাৰিলে, তাৰ পিছত আৰু কেইবাটাও, পাতালৰ পৰা পলায়ন কৰা চয়তানৰ দৰে দেখা গ"ল।
  - কাফিৰবোৰক কাটি পেলাওক! - শব্দ, কাণৰ ড্ৰামক যন্ত্ৰণা দিয়া, জঘন্য, কংক্ৰিটৰ মাতত মৰিছা পৰা কটাৰীৰ খোঁচনিৰ দৰে।
  যদিও অৱশ্যে হলিউডৰ দৃশ্যপট অনুসৰি দম্পতীহালে থিয় হৈ উন্মাদ ডাকাতবোৰক একেলগে নোক আউট কৰিবলগীয়া হৈছিল, কিন্তু জীৱনটো অধিক গদ্য। এলেক্স আৰু এঞ্জেলিনাই হাঁহ এটা দিলে। অৱশ্যেই, তেওঁলোক ডেকা, এথলেটিক, কিন্তু পিঠিৰ পিছফালে উপহাৰ আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ চোলা থকা গধুৰ বেগবোৰে দৌৰাটো অতি কঠিন কৰি তোলে...
  তাৰ পিছফালে গধুৰ ধোঁৱা, লেতেৰা মেট শুনা যায়, ইয়াত এজন যুৱকক পিঠিত ডেগাৰেৰে কাটি পেলোৱা হৈছিল, কোট কাটি...
  পলায়ন কৰা ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ ভৰিৰ তলত এটা ধূসৰ বস্তু উৰি যায়, যেন সেইটো এটা জিলিকি থকা (ফিউজ জ্বলি আছে!) ঠেং থকা নিগনি। এঞ্জেলিনাই চিঞৰি উঠিল: তাই নিগনি ভাল নাপালে, অৱশ্যে, আচলতে বহুত বেছি ভয়ংকৰ কি আছিল...
  গুণগুণাই উঠিল! দালিৰ ফুটপাথ, তীব্ৰভাৱে ডাঙৰ হৈ, মুখত আঘাত কৰিলে, আৰু শৰীৰটো নিমিষতে এটা চোকা, কোষবোৰ ফালি পেলোৱা বিষে বিন্ধিলে...
  মানৱতাৰ শেষ সুযোগ
  ইমান অগণন আৰ্মাডা যেতিয়া ওচৰ চাপি আহে, তেতিয়া ই ভয়ংকৰ, দূৰৰ পৰা এনে লাগিছিল যেন বহুৰঙী, জিলিকি থকা নীহাৰিকা এটাই হাঁহি হাঁহি খোজ কাঢ়িছে। তদুপৰি প্ৰতিটো স্ফুলিংগ হৈছে এজন হিংস্ৰ দানৱ বা এজন নেক্ৰ"মেন্সাৰ যাদুকৰৰ যাদুৰ ফলত সৃষ্টি হোৱা কঁপি থকা আত্মা। ফ্ৰণ্টটো দুটামান পাৰ্চেক টানি আছিল, ইমান স্কেলত, আনকি ফ্লেগশ্বিপ আল্ট্ৰা বেটলশ্বিপবোৰো চাহাৰাৰ বালিৰ দানা এটাৰ দৰে দেখা যায়।
  মানৱ সংঘই মেটাগেলেক্সিত বাস কৰা আন জাতিৰ সৈতে মিলি নিৰ্ণায়ক যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে।
  ইয়াত ইমানবোৰ জাহাজ আছে, আচৰিত ধৰণৰ, যদিও বেছিভাগ ক্ষেত্ৰতে কেৱল ফলপ্ৰসূ যুদ্ধ বৈচিত্ৰ্যত বাধাহে দিয়ে। বাৰু, উদাহৰণস্বৰূপে, হাৰ্পচিকৰ্ডৰ আকৃতিৰ বা বীণাৰ ডোঙাৰ সলনি ৰেমৰডত গুটিয়াই দীঘল মুখৰ ষ্টাৰশ্বিপ, বা আনকি আয়তাকাৰ টেংক টাৰেটৰ সৈতে ডাবল বেছ। এইটোৱে ক্ষীণ হৃদয়ৰ ব্যক্তিসকলক আপ্লুত কৰিব পাৰে আৰু কৰে, কিন্তু বিশেষকৈ অত্যাধুনিক যোদ্ধাৰ মাজত ভয়তকৈ হাঁহিৰ সৃষ্টি কৰাৰ সম্ভাৱনা বেছি।
  তেওঁলোকৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী হৈছে নিজকে সাৰ্বজনীন শক্তি বুলি নিৰ্লজ্জভাৱে দাবী কৰা এখন সাম্ৰাজ্য। গ্ৰেট কফিন, য"ত সকলো যুদ্ধৰ সেৱাত ৰখা হয়, মূল শ্লোগান হৈছে দক্ষতা আৰু সুবিধাজনকতা। মিত্ৰজোঁটৰ দৰে নহয়, কফিন-কেৰিয়াৰ ষ্টাৰশ্বিপবোৰৰ আকাৰৰ পাৰ্থক্যহে। আৰু ৰূপটো প্ৰায় একেই - দেখাত অতি চিকাৰী, গভীৰ সাগৰৰ মাছ। হয়তো এটা ব্যতিক্ৰমৰ সৈতে: ডাঠ, ষ্টীল-কাষ্ট ডেগাৰৰ দৰে দেখা - এনিজেলান।
  মহাবিশ্বৰ এই অংশৰ তৰাবোৰ আকাশত বেছি ঘনভাৱে সিঁচৰতি নহয় যদিও ইহঁত ৰঙীন, পোহৰৰ পৰিসৰত অদ্ভুত। কিয় জানো এই জোনাকী মানুহবোৰলৈ চাই এটা দুখৰ অনুভৱ হয়, যেন আপুনি ফেৰেস্তাৰ চকুলৈ চাইছে, যে তেওঁলোকে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ জীৱক তেওঁলোকৰ নিকৃষ্ট, সঁচাকৈয়ে বনৰীয়া আচৰণৰ বাবে নিন্দা কৰে।
  গ্ৰ"বজাগোনাটৰ সেনাই লগ হ"বলৈ কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল, মাত্ৰ পৃথক পৃথক মোবাইল ইউনিটেহে দ্ৰুতগতিত নিজৰ উচ্চ গতিৰ সুযোগ লৈ শত্ৰুক আক্ৰমণ কৰিছিল, ক্ষতিসাধন কৰিছিল আৰু পিছুৱাই গৈছিল। ইয়াৰ উত্তৰত তেওঁলোকে বেৰেজৰ জুইৰে তেওঁলোকক লগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও অধিক চঞ্চল আৰু প্ৰযুক্তিগতভাৱে উন্নত কফিন হপাৰবোৰে বহুত বেছি কাৰ্যক্ষমভাৱে কাম কৰিছিল। খনিবোৰ বিস্ফোৰণৰ দৰে ফাটি গৈছিল, ক্ৰুজাৰ আৰু ধ্বংসকাৰী জাহাজৰ টুকুৰাবোৰৰ গিজাৰত বিস্ফোৰণ ঘটিছিল। কিন্তু ইয়াত ডাম্প আৰু ডাঙৰ খেল সম্ভৱ হৈছিল। মানৱ সংঘৰ এখন বিশাল যুদ্ধজাহাজ গুলীয়াই পেলোৱা হৈছে, জাহাজখনে ডাঠ ধোঁৱা ওলাইছে, আৰু বিশাল তাৰকা জাহাজ "ষ্টেলিংগ্ৰাড"ত অস্থিৰতাই ৰাজত্ব কৰিছে।
  গোটেই শক্তিৰে তেওঁক বচাবলৈ চেষ্টা কৰিছে, ছোৱালী-ল"ৰাৰ ছালখন আক্ষৰিক অৰ্থত ভয়ংকৰ গৰমৰ পৰা খোলা হৈ যায়। আৰু বতাহত ফেশ্বনিষ্টৰ দৰে গোলাপৰ পানী স্প্ৰে কৰা হৈছিল, নাইট্ৰজেন আৰু অক্সিজেনৰ এটা অণুৱে বিক্ৰিয়া কৰি এজন ব্যক্তিৰ বাবে ইতিমধ্যে নিষিদ্ধ উষ্ণতা বৃদ্ধি কৰিছিল। ইয়াত ছোৱালীজনী আঁঠুলৈকে পৰিল, আৰু পেৰুনৰ তাবিজটোক চুমা খাই হেলান দি চকুলোৰ টোপালবোৰ গধুৰ ধাতুৰ আৱৰণত উপনীত হ"বলৈ সময় নোপোৱাকৈ বাষ্পীভৱন হৈ পৰে। ইয়াত মৃত্যু, আধা ঘণ্টা আগতে ইয়াক তুলি ল'বলৈ চেষ্টা কৰা এজন যুৱকে মজিয়াত পৰি যায়, আৰু জুই জ্বলি উঠে, হাড়ৰ পৰা ৰঙা মাংসৰ খোলা ওলাই যায়...
  এটা যুদ্ধ ৰবটে, বহল মুখৰ পৰা লুব্ৰিকেণ্টৰ টোপাল ড্ৰপ কৰে, এনে লাগে যে এই মেচিনে গৰ্জন কৰি আছে, যন্ত্ৰণা অনুভৱ কৰি আছে, ইলেক্ট্ৰনিক দেৱতালৈ প্ৰাৰ্থনা পঠিয়াইছে, বাইনাৰী ক"ডৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি। ভেন্টিলেচন ব্যৱস্থাটো ভাঙি যায়, এক প্ৰকাৰৰ সৰু কিন্তু অসংখ্য কৃষ্ণগহ্বৰলৈ পৰিণত হয়, সকলো আৰু সকলো শোষণ কৰাৰ আশংকা থাকে।
  ইয়াত দুগৰাকী মনোমোহা মহিলা যোদ্ধাই হাতেৰে বৰ্ডিং মৰ্টাৰত আঁকোৱালি লৈ বিফলভাৱে মৃত্যুক বিলম্ব কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। তেওঁলোকৰ সুক্ষ্ম, গোলাপী মুখখন বিকৃত হৈ পৰিছে, আৰু তেওঁলোকৰ সুন্দৰ বৈশিষ্ট্যবোৰ অসহ্যকৰ যন্ত্ৰণাত বিকৃত হৈ পৰিছে। কিন্তু চুষণ টৰ্নেডোৰ চাপ বাঢ়ি যায়। সি আঙুলিবোৰ ফালি পেলায়, ফাটি যোৱা পেশী আৰু টেণ্ডনৰ পৰা ৰঙা ৰঙৰ তেজ ওলাই যায় , আৰু ছোৱালীবোৰে মাংস পিহি লোৱা যন্ত্ৰটোত লৰালৰিকৈ সোমাই যায়। উৰি ফুৰাতে ৰঙা চুলিৰ ছোৱালী এজনীয়ে শিয়ালৰ দৰে মূৰটো পেটত খুন্দা মাৰি এজন যুৱকৰ লগত খুন্দা মাৰে।
  কোনোমতে সিহঁতে ইজনে সিজনক চাই হাঁহি হাঁহি উভতি নপৰা ঠাইলৈ ওলাই যায়। ইতিমধ্যে আধাতকৈও অধিক জ্বলি যোৱা আন এগৰাকী মহিলাই বেৰত জ্বলি থকা হাত এখন লৈ আঁকিলে: "সাহসী এবাৰ মৰে, কিন্তু চিৰদিন জীয়াই থাকে, কাপুৰুষ এবাৰ জীয়াই থাকে, কিন্তু চিৰদিনৰ বাবে মৰি যায়।" নীলা-সেউজীয়া শিখাই তাপ যোগ কৰে, কেইমুহূৰ্তমানৰ আগৰ আটাইতকৈ সন্মানীয় মঞ্চৰ যোগ্য এটা আনন্দদায়ক শৰীৰক আকোৱালি লয়। ইয়াত ছোৱালীৰ দৰে হাড়বোৰ উন্মুক্ত হৈ পৰে আৰু শৈশৱৰ পৰা কঠিন হৈ পৰা শক্তিশালী পেশীবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ বগা ছাই হৈ পৰে।
  যুদ্ধজাহাজখনে জোৰেৰে জ্বলি উঠিল, ইৰিডিচেণ্ট বায়ুৰ বুদবুদবোৰ শূন্যতালৈ বাহিৰ কৰি দিলে আৰু তাৰ পিছত বিস্ফোৰণ হৈ বহুতো খণ্ডত ভাঙি পৰিল।
  হাইপাৰমাৰ্শ্বাল গ্ৰ'বজাগোনাথ প্ৰিন্স "জায়েন্ট মেচ"-এ আদেশ দিলে:
  - আগুৱাই যোৱা পাঁচ মিলিয়ন আঠশ পঞ্চাশ হাজাৰ ছুপাৰ-ফ্ৰিগেট, লগতে কঠিন এনিজেন বাহক। শত্ৰুৰ পিঠিত ব্ৰহ্মাণ্ডৰ গোটটোৱে ঝাড়ু দি যাওক!
  ফ্ৰিগেটবোৰে ফৰ্মেচনটো ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, পৃথক পৃথক শাৰীত শাৰী পাতিছিল। মিছাইল ক্ৰুজাৰ আৰু গ্ৰেপলে যুঁজাৰু বিমানৰ সৈতে মিলি এক প্ৰকাৰৰ মিহি জালৰ নেটৱৰ্ক গঠন কৰিছিল। প্ৰথম অৱস্থাত তেওঁলোকে বহু দূৰৈত শত্ৰুৰ ওপৰত বোমাবৰ্ষণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, যিটো অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰিছিল যিটো বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বাবে এতিয়া নতুন নহয়, কিন্তু অত্যন্ত ধ্বংসাত্মক: থাৰ্মোকুৱাৰ্ক মিছাইল। ডাঙৰ পাঞ্চাৰৰ বক্সিং কৌশলৰ দৰে: বাওঁফালৰ দীঘলীয়া জাব এটা নিক্ষেপ কৰক আৰু আপোনাৰ সংগীক আঁতৰাই ৰাখক। মিত্ৰজোঁটৰ জাহাজবোৰ পিছুৱাই গ"ল, তাৰকা জাহাজবোৰৰ পিছফালৰ গাৰ্ড অংশটোৱে আগবাঢ়ি গ"ল, সময়ত যুদ্ধক্ষেত্ৰখন ভাঙিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কফিনে সংগঠন আৰু পৰিচালনাৰ ক্ষেত্ৰত নিজৰ সুবিধা ব্যৱহাৰ কৰি কুঠাৰ লৈ জল্লাদৰ দৰে বিৰোধী শক্তিৰ ঢিলা গঠনটো কাটি পেলায়। এলিয়েনক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰাসকলৰ ভিতৰত লোকচান বাঢ়ি গ"ল।
  ডেভিলিছ বিউটি জেনেৰেল ডাচেছ ডি ফুৰিয়াই নিজৰ তীব্ৰবেগী এনিজেন কেৰিয়াৰত লৰালৰিকৈ যায়। এইখন ইমানেই ধৰণৰ যুদ্ধ ষ্টাৰশ্বিপ যে গতানুগতিক ক্ৰুজাৰৰ দৰে বন্দুকৰ সলনি ইয়াত এন্টেনা ইমিটাৰ থাকে, যিবোৰ যুদ্ধত ব্যৱহাৰ কৰিলে শত্ৰুৰ জাহাজৰ কৱচক নিজৰ প্ৰভাৱেৰে জাৰণ কৰে। ইয়াত গ্ৰেভিঅ"প্লাজমিক তৰংগ আহিছে, দ্ৰুতগতিত শূন্যতাৰ মাজেৰে ঝাড়ু দিছে। ইহঁতৰ মহাকাশ-প্লাৱিত গতিবিধিৰ পৰা ক"লা স্থান ৰঙীন হৈ পৰে ছিটিকি পৰা গেছলিনৰ পানীৰ দৰে। ক্ৰিয়াটো বৰ ধ্বংসাত্মক। ইহঁতে বিৰোধিতা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা বিফল এলিয়েনৰ বন্দুকবোৰ ৱাৰ্প কৰে, কম্পিউটাৰৰ নিৰ্দেশনাত হস্তক্ষেপ কৰে, আনকি উচ্চ তীব্ৰতাতো থাৰ্মোকুৱাৰ্ক মিছাইলৰ বিনাশ ফিউজত বিস্ফোৰণ ঘটায়। শত্ৰুৰ ষ্টাৰশ্বিপবোৰ মেচিন অইলৰ ফিল্মৰ তলত থকা মাছৰ দৰে, কিছুমান ধাতু বা চিৰামিকৰ নহয়, বৰঞ্চ জৈৱিক উৎপত্তিৰ আৰু যথেষ্ট বাস্তৱিকভাৱে অতি ভয়ংকৰ জোকাৰণিত কুটিল।
  ইয়াত আন এখন যুদ্ধজাহাজ ছিন্নভিন্ন হ"বলৈ আৰম্ভ কৰে, জ্বলি উঠে, যেন চেনেলৰ প্ৰস্থৰ ওপৰেৰে ব্যাসৰ এখন বিশাল জাহাজ গেছলিনেৰে ডুবাই থোৱা ডমিনোৰে নিৰ্মিত। সৰু সৰু ষ্টাৰশ্বিপবোৰৰ মাজৰ পৰা হোৱা লোকচানৰ কথা ক"ব নোৱাৰি। এলিয়েন আৰু পাৰ্থিৱৰ মিত্ৰজোঁটে স্পষ্টভাৱে হাৰ মানিছে, আপাত দৃষ্টিত ষ্টেলজানসকলৰ আটাইতকৈ নতুন অস্ত্ৰ - নিৰ্গত গ্ৰেভিঅ"প্লাজমাই আক্ষৰিক অৰ্থত কেইবাশ সাম্ৰাজ্যৰ মহাকাশ বাহিনীক স্তম্ভিত কৰি তুলিছিল।
  স্ক্যানাৰৰ সন্মুখৰ আঙুলিবোৰ নিৰ্দিষ্ট ক্ৰমত লৰচৰ কৰি কম্টে ডি বাৰছ"ভে জুই নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। বাহিৰৰ পৰা কফিন বাকচ জেনেৰেল অৱ ছিক্স ষ্টাৰছ দেখাত ডাঠ বাঘৰ মুখৰ মানুহৰ শক্তিশালী, বীৰত্বপূৰ্ণ নিৰ্মাণৰ দৰে। এটা আক্ৰমণাত্মকভাৱে সুদৰ্শন জন্তু, কিন্তু এইটো এটা দুষ্ট সৌন্দৰ্য্য - লুচিফাৰ। গ্ৰবজাগনে খঙেৰে হাঁহিছে, নিৰ্দয় আঘাত দিছে। কেইবাটাও তাৰকাৰাজ্যৰ পৰা গোট খোৱা গোটটোৰ বিভ্ৰান্তি তেওঁ অনুভৱ কৰে। বাৰু, সিহঁতক আৰু বেছি গোট খাবলৈ দিয়ক, আতংক বৃদ্ধি কৰক। যেতিয়া নিৰ্দয়, গম্ভীৰ সাম্ৰাজ্যৰ মূল শক্তিবোৰে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিব, তেতিয়া কাৰোবাৰ বাবে বিজয়ী, আনন্দময় অন্ত আৰু আন কিছুমানৰ বাবে দুখজনক অন্ত হ"ব।
  মিত্ৰজোঁটে কিছু বিশৃংখলভাৱে কাম কৰি আছে, সংগঠিত প্ৰত্যাখ্যানৰ পৰিৱৰ্তে, অস্পষ্ট কৌশলৰ পৰিৱৰ্তে, আনকি দুখন ভৱিষ্যৎ যুদ্ধজাহাজেও মহাজাগতিক দূৰত্বৰ মাজতো অন্ধ হৈ, ইজনে সিজনৰ ফালে পাৰ হৈ গৈছে, তাৰ পিছত গৰ্জনেৰে, মহাকৰ্ষণীয় ঢৌৰ দ্বাৰা, কাণত যন্ত্ৰণাদায়কভাৱে হাৰ মানিছে ওচৰৰ যুঁজাৰু বিমানৰ, সংঘৰ্ষ।
  তেওঁলোকৰ ভিতৰত বিভাজন ভাঙি গ"ল, যুঁজৰ ডবা, বেৰেকৰ কেবিন, প্ৰশিক্ষণ আৰু মনোৰঞ্জন হলবোৰ থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ল। এই সকলোবোৰ জোৱাৰৰ বেগত ঘটিছিল, পলায়নৰ যিকোনো সম্ভাৱনাক হত্যা কৰিব পৰাকৈ দ্ৰুতগতিত, কিন্তু তথাপিও যন্ত্ৰণাদায়কভাৱে লেহেমীয়াকৈ, আৱদ্ধ লাখ লাখ জীৱক অদম্য মৃত্যুৰ দুঃস্বপ্নসদৃশ ভয় অনুভৱ কৰাৰ সুযোগ দিছিল।
  ইয়াত চিপ ৰেছৰ কাউণ্টেছ, সোণালী কুটিল গোলাপী বেং ভৰি থকা ভায়োলেটৰ ফুলৰ থোপা এটাৰ সৈতে একেবাৰে মিল আছে, এটা বেদনাদায়ক মৃত্যু গ্ৰহণ কৰে, স্বীকাৰ কৰে ... তাইৰ যুদ্ধ ইমিটাৰক। কম্পিউটাৰৰ হ"ল"গ্ৰামত প্ৰাৰ্থনা পঢ়ে আৰু দ্ৰুত গতিত পাপ মুক্ত কৰে। এই গ্লেমাৰাছ জাতিটোৰ ধৰ্ম এনেকুৱা, আপোনাৰ উচ্চ প্ৰযুক্তিৰ অস্ত্ৰই পুৰোহিতৰ ভূমিকা পালন কৰে, কেৱল চাইবাৰনেটিক বুদ্ধিমত্তাকহে তেনেকুৱা বুলি গণ্য কৰা হয়, ইয়াৰ যথেষ্ট পবিত্ৰতা আৰু বিশুদ্ধতা আছে যাতে এটা জীৱিত জীৱ আৰু সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰৰ মাজত মধ্যস্থতাকাৰী হিচাপে কাম কৰিব পাৰে। পুৰোহিত-নিৰ্বাহকজনৰ শেষ কথা আছিল-
  - জগতখন মোহহীন নহয়, কিন্তু ঘৃণনীয়তা ঈশ্বৰৰ ওচৰত বলি দিয়া নহয়!
  ডাচেছ ডি ফুৰি হৈছে বিশেষ মোডত দলটোৰ এগৰাকী চিকন আৰু এথলেটিক হেঞ্চমেন, এটা সংকোচিত বাক্য ক"ড যিয়ে দ্বৈত ভূমিকা পালন কৰে। দলৰ সম্ভাৱ্য ৱায়াৰটেপৰ পৰা চাইফাৰৰ প্ৰথম ঢাল। দ্বিতীয়টো মেগোটেলেপেথিক ইমপালছ।
  ক্ৰুজাৰ, ধ্বংসকাৰী, ব্ৰিগান্টাইন, আনকি এখন মহাকাশযান, এইবোৰ হৈছে তাইৰ ষ্টাৰশ্বিপৰ দ্বাৰা ক্ষতিগ্ৰস্ত বা সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস কৰা জাহাজ। ডি ফুৰিয়াই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - সাহসে অপৰ্যাপ্ত প্ৰশিক্ষণৰ ক্ষতিপূৰণ দিব পাৰে, কিন্তু প্ৰশিক্ষণে কেতিয়াও সাহসৰ ক্ষতিপূৰণ নিদিয়ে!
  ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ গ্ৰেপলে ৰিয়েক্টৰৰ থাৰ্মোকোৱাৰ্ক শক্তি (এতিয়াও নিখুঁত হোৱা নাই) সীমালৈকে ধ্বংস কৰি পেলাইছে আৰু আদেশৰ বাবে উদ্বিগ্নতাৰে অপেক্ষা কৰি আছে। ইতিমধ্যে মূল শ্ৰেণীৰ বহু লাখ লাখ শত্ৰুৰ জাহাজ ধ্বংস হৈছে, যুদ্ধখন আটাইতকৈ বহল ফ্ৰণ্টত চলি আছে।
  আদেশ দিয়া হ"ল, তেওঁলোকে খৰখেদা কৰিলে, কাৰ্গো ষ্টেচনবোৰত ৰিচাৰ্জ কৰাৰ উদ্দেশ্যে পিছুৱাই যোৱাৰ আয়োজন কৰিলে - বিশেষ ষ্টাৰশ্বিপ কণ্টেইনাৰ।
  আৰু ৰাজকুমাৰ "জায়েন্ট মেচ" যুদ্ধত নতুন শক্তি নিক্ষেপ কৰিলে:
  বিশেষকৈ তেওঁৰ ব্যক্তিগত ফ্লেগশ্বিপ আল্ট্ৰা-বেটলশ্বিপ "বিষ্ট"।
  ইয়াৰ পিছত আন দুটা দৈত্য "শ্বক এণ্ড অ'" আৰু "ৰেড নুজ" আগবাঢ়ি গ'ল। তেওঁলোকে লাখ লাখ সৰু-বৰ বন্দুক আৰু ইমিটাৰত নিয়োগ কৰিছিল। ইহঁতৰ ওপৰত কেইবাটাও সুৰক্ষামূলক স্তৰ টিপটিপিয়া হৈ আছিল: গ্ৰেভিঅ"মেট্ৰিক্স, মেগোস্পেচিয়েল ফিল্ড (মাত্ৰ এটা দিশত পাৰ্যমান্য পদাৰ্থ), বল প্ৰতিফলক। সকলো চাইবাৰনেটিক যন্ত্ৰই উপস্তৰৰ থিয়"প্লাজমত কাম কৰিছিল, যিয়ে হস্তক্ষেপৰ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা প্ৰদান কৰিছিল। একে সময়তে বিশাল ৰাডাৰ ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল, যিবোৰে নিজেই শত্ৰুৰ ইলেক্ট্ৰনিকছৰ বাবে জেচুইট স্নেগ সৃষ্টি কৰিছিল।
  যেন শস্যৰ ওপৰত মাৰাত্মক শিলাবৃষ্টি এটা পৰিল, মৃত্যু বহন কৰা "উপহাৰ" তললৈ পৰিল... তিনিটা দৈত্যই শত্ৰুক যিমান পাৰি দক্ষতাৰে নিঃশেষ কৰিবলৈ আৰু বহলকৈ বিয়পি পৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কাৰ্যতঃ ইহঁত অক্ষম, যেনে বল বিজুলী, উৰি যোৱা, মহাকাশত উৰি থকা পপলাৰৰ ফুল জ্বলোৱা, এলিয়েনৰ মহাকাশযানৰ ওপৰত ইহঁতৰ মাৰাত্মক প্ৰভাৱ এনেকুৱা। আতংকিত হৈ পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য কৰা। অগণন বড়িৰ আকৃতিৰ উদ্ধাৰ মডিউল ভেকুৱামৰ ওপৰেৰে সিঁচৰতি হৈ থাকে, ইয়াৰে অধিক সংখ্যকে ৰুক্ষ সাগৰত বয়ৰ দৰে ৰকেট বিস্ফোৰণৰ পৰা কঁপি থাকে। এতিয়ালৈকে কফিনে তেওঁলোকৰ প্ৰতি গুৰুত্ব নিদিয়ে, প্ৰথমে বিপদজনক আৰু শক্তিশালী ভাঙি পেলায়, তেতিয়া ভয়ানকতাৰ পৰা মনৰ অৱশিষ্ট হেৰুৱাই পেলোৱা এলিয়েনবোৰক শেষ কৰাটো সম্ভৱ হ"ব। যুদ্ধখন এতিয়াও জয়ী হোৱা নাই, দয়াহীন সাম্ৰাজ্যৰ সৈন্যইও ভুগিছে, অৱশ্যে শত্ৰুৰ তুলনাত নগণ্য লোকচান।
  কিন্তু একে সময়তে জ্বলি থকা মহাকাশযানত কোনো হুলস্থুল আৰু আতংক নাথাকে। খালী কৰাটো অতি মসৃণভাৱে চলি থাকে, যেন এইবোৰ জীৱিত জীৱ নহয়, বায়"ৰবটহে। তদুপৰি মৃত্যুক উপহাসৰ দৰে পশ্চাদপসৰণৰ লগত সাহসী গীত।
  আৰু ইয়াত আছে ডি ফুৰিয়াৰ এনিজেন-বাহক: মহাকৰ্ষণীয় প্লাজমাৰ এনে এটা বিশেষ বাহক, যিটো ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত অপ্ৰত্যাশিত হৈ পৰিল। ধ্বংসৰ শক্তিক চাৰ্জ কৰাটো প্ৰায় নিমিষতে আৰু বাৰে বাৰে যুদ্ধলৈ সোমাই গ"ল।
  মহাকাশযানখনে সৰ্বোচ্চ ত্বৰণ লাভ কৰিছে, ডাচেছে আনকি ষ্টেবিলাইজাৰটোও ধৰি ৰাখিছে, কম্বেট ছুটৰ অৰ্ধস্বচ্ছ কাপোৰৰ মাজেৰে, আপুনি দেখিব পাৰে যে তাইৰ ডাঙৰ বাইচেপছবোৰ কেনেকৈ টেনচন হৈ আছে, নাৰীসুলভভাৱে নহয়। তাই আৰু আন ক্ৰু সদস্যসকলে পিঠিত নপৰিবলৈ চেষ্টা কৰিব লাগিব। বাঘৰ মূৰ থকা ডাচেছজনী অনুকৰণীয়, কমিকছৰ যোদ্ধাৰ দৰে, চকু দুটা বিন্ধি থকা, অতি উজ্জ্বল, দীঘল আৰু ডাঠ চুলিখিনি সন্মুখৰ বতাহৰ পৰা উৰি ফুৰে।
  বিশ্বাস কৰিবলৈ টান যে এই বীৰ ছোৱালীজনীয়ে ইতিমধ্যে দুশ চক্ৰত খুন্দা মাৰিছে। তাইৰ মুখখন কিমান সতেজ আৰু পৰিষ্কাৰ, অতি চলন্ত, কেতিয়াবা উত্তেজিত ভাৱ এটাৰে, কেতিয়াবা ইয়াৰ বিপৰীতে ফেৰেস্তা বা চঞ্চল। তাইৰ আঁৰত বহু যুদ্ধ, কিন্তু তাই যেন কেতিয়াও সেইবোৰত ভাগৰি পৰা নাছিল। প্ৰতিখন নতুন যুঁজেই কিবা এটা বিশেষ, ইয়াৰ অবৰ্ণনীয় সৌন্দৰ্য্য আৰু ছবিখনৰ সমৃদ্ধি, এক ৰোমাঞ্চকৰ ছন্দ।
  আৰু এতিয়া তেওঁলোকৰ হাতত অভিযানৰ নীতিৰ ক্ষেত্ৰত শেহতীয়া অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আছে, যাৰ বিৰুদ্ধে শত্ৰুৱে ফলপ্ৰসূ সুৰক্ষা বিচাৰি পোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই, অন্ততঃ গ্ৰ"বজাগ"নাটৰ চূড়ান্ত বিজয়ৰ আগলৈকে।
  কিমান অসহায় ফিজ্ট জাতিৰ ড্ৰেডনাট। অন্ধ, দিশ হেৰুৱাই পেলোৱা। এজন খেলুৱৈয়ে নিক্ষেপ কৰা ডিস্কৰ সৈতে ঘূৰি থকা, যে দুমুহূৰ্তৰ পিছত ইয়াৰ গঠনকাৰী অংশবোৰ তাৰকাৰাজ্যৰ বিস্তৃতিৰ ওপৰেৰে স্প্ৰে কৰা হয়। বা আন এজন দুৰ্ভগীয়া ভুক্তভোগী, গ্ৰেভিঅ"প্লাজমৰ বাহুত একেলগে তিনিটা ধ্বংসকাৰী মৰি যোৱা, জাহাজবোৰ কঁপি উঠে আৰু সমতল হৈ পৰে, জুইকুৰাৰ দ্বাৰা জ্বলি থকা বালিত পেলোৱা পোনাবোৰৰ দৰে।
  বেৰন ডি এলিগেটৰে ইমিটাৰৰ লক্ষ্য সংশোধন কৰি (আৰু সফলতা অবিহনে নহয়, নতুন জ্বলি উঠা ক্ৰুজাৰখনৰ পৰা কেৱল মনোব্লক ষ্টিকহে বাকী আছিল), দুখৰ সৈতে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - ইয়াক হত্যা কৰাটো সহজ, পুনৰুত্থান কৰাটো কঠিন, আৰু সাধাৰণতে হিংসা অবিহনে জীয়াই থকাটো অসম্ভৱ!
  ডেফুৰিয়াই নিজৰ ষ্টাৰশ্বিপৰ দলটোক পৰিচালনা কৰি, ধ্বংসৰ আন এটা ধাৰা নিৰ্গত কৰি, আৰু মাল পৰিবহণৰ পৰা ৰূপান্তৰিত জাহাজৰ দৰে দেখা, প্লাজমা নেটৱৰ্কতো জড়িত হৈ আছে, ইংগিত দিয়া হৈছে:
  - মৃত্যু, বিশ্বাসী বন্ধু হিচাপে নিশ্চয় আহিব, কিন্তু যদি আপুনি এটা কেপ্ৰিচ জীৱন লৈ আৰু দীঘলীয়া খোজ কাঢ়িব বিচাৰে তেন্তে মন আৰু সাহসৰ প্ৰতি আপোনাৰ ভক্তি প্ৰমাণ কৰক!
  কম্টে ডি বাৰছভে নিজৰ হাস্যৰসময়ী মৌখিক শাৰীটো আগবঢ়াই লৈ গৈ হুৰহুৰাই ঘেউ ঘেউলে:
  - আইন মূৰ্খৰ বাবে লিখা নহয়, কিন্তু এই আইন লিখা সেই স্মাৰ্ট মানুহৰ বাবেও তেওঁলোকে উলংঘাৰ বাবে নিষেধাজ্ঞা লাভ কৰে!
  বৈচিত্ৰময় আৰ্মাডাৰ সংগঠিত প্ৰতিৰোধ ভাঙি গৈছে। মহাকাশত পলায়ন কৰাটো আনকি পাহাৰৰ ধ্বংসৰ দৰেই, ই এটা টৰ্নেডো যিয়ে লগে লগে মিডজৰ এটা স্কুল আবৰি ধৰিলে, সকলোকে তললৈ পেলাই দিলে আৰু একেলগে তুলি লৈ গ'ল... খেদি ফুৰা আৰম্ভ হ'ল। পহুৰ জাক এটাই ভেড়াৰ জাক চলোৱাৰ দৰে। কেৱল কফিনহে পহুতকৈ বহুত নীচ, অধিক নিৰ্দয়। তেওঁলোকৰ বাবে এইটো জীয়াই থকাৰ কথাও নহয়, বৰঞ্চ অনবদ্য ইচ্ছাশক্তি আৰু নিৰ্দয় ক্ৰোধ প্ৰদৰ্শনৰ কথাহে। খেদি খেদি, যাতনা, এৰি নিদিব। আৰু যদিও বহু সন্তানে পিতৃ-মাতৃৰ বাবে অপেক্ষা নকৰিব (আৰু ইয়াত সমলিংগৰ পৰা ডজন লিংগলৈকে জীৱ গোট খাইছে), কিন্তু মাক, পিতৃ, নিৰপেক্ষ, তেওঁলোকৰ পুত্ৰ, কন্যা আৰু কোনে জানে আৰু কোনে... এনে এটাত কি শৌৰ্য্য... হত্যা, যেতিয়া আনকি পাৰ্ট্ৰিজক গুলীয়াই হত্যা কৰিবলৈও অধিক দক্ষতা আৰু কষ্টৰ প্ৰয়োজন হয়। ধ্বংসাৱশেষবোৰে স্থান বানপানীত বুৰাই পেলায় আৰু লুমিনেৰীবোৰৰ ওপৰত পৰিল, যাৰ ফলত পৃষ্ঠত ক"ৰ"নেল বিঘিনি, প্ৰমিনেন্স আৰু প্লাজমাৰ ঘূৰ্ণীবতাহৰ সৃষ্টি হয়। আনকি ব্যক্তিগত তৰাবোৰে নিজৰ পৃষ্ঠত পৰি যোৱা বহুতো বিদেশী বস্তুৰ পৰাও ৰং সলনি কৰে। সকলোৱে বুজি নাপাব, কিন্তু যিসকলৰ হৃদয় আছে: বিশেষভাৱে ভয়ংকৰ হয় যদিহে ব্যক্তিত্ব থকা জীৱ এটা জীয়াই থাকে, আৰু ব্যক্তিত্ব এটা গোটেই অযুক্তিকৰ আৰু অভাৱনীয় পৃথিৱী।
  'এটা ভেকুৱাম'ও কান্দিব পাৰে, এনে এটা ৰুটৰ পৰা...
  প্ৰথম বৰ্ষৰ ছাত্ৰ এলেক্স আৰু এঞ্জেলিনাই এই সকলোবোৰ দেখিছিল, আৰু চিনেমাৰ দৰেও নহয়, কিন্তু একেলগে, বহু বিন্দু আৰু সবিশেষত, যেতিয়া সকলো প্ৰৱেশ কৰে, মনটোক উপলব্ধিৰ বহুদৃষ্টিভংগীৰে ভৰাই পেলায়।
  তেতিয়া তেওঁলোকে লক্ষ্য কৰিলে যে মানুহৰ ষ্টাৰশ্বিপবোৰৰ এখন - ডলফিনৰ কেঁচুৱা কনট্যুৰৰ সৈতে ব্ৰিগান্টাইন, ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙেৰে জিলিকি থকা নিদ্ৰাহীন কোৱাছাৰৰ ফালে ... ফালে আগবাঢ়িছে। কিবা এটাই ছাত্ৰ-ছাত্ৰীক ক"লে যে সকলো জীৱ জ্বলাই দিয়া এনে ৰশ্মিৰে নহ"লেও সেয়া কোৱাছাৰ। কিন্তু হ্ৰাস পোৱা ৰূপতো তেওঁ বস্তুগত সকলো বস্তুৰ বাবে এক মাৰাত্মক বিপদ লুকুৱাই ৰাখিছিল। আৰু এই ব্ৰিগেণ্টাইনক সাহসী আত্মহত্যা যেন লাগিল।
  ডাচেছ ডি ফুৰিয়াৰ কমাণ্ডত এনিজেনছে এই আদেশ লাভ কৰে: "ইণ্টাৰচেপ্ট, আৰ্থলিং ষ্টাৰশ্বিপ!"। আৰু জাহাজত থকা তিনি বিশাল হাজাৰ সৈনিক আৰু লাখ লাখ যুদ্ধ ৰবটে প্ৰায় কোনো ক্ষতি নোহোৱাকৈয়ে ব্ৰিগেণ্টাইনৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গ"ল।
  যেন শিকাৰু হাঁহবোৰে উগ্ৰ সাগৰৰ ধুমুহাময় পানীত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ থকা সৰু হাঁহৰ পোৱালি এটাক খেদি ফুৰিছে।
  এলেক্সে হঠাতে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁ কেৱল উৰিবলৈ সক্ষম হোৱাই নহয়, লৰচৰ কৰিবলৈও সক্ষম হৈছে, বন্ধুক চিঞৰিলে: "আহক এঞ্জেল তেওঁলোকৰ পিছে পিছে যাওঁ।" ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে: "হয়, মোৰ অনুভৱ হৈছে যে পাৰিম।"
  মিখাইল বয়ৰস্কিয়ে গাই যাওক: "যদিও আত্মা নথকা শৰীৰ শৰীৰ নহয়, কিন্তু শৰীৰ নথকা আত্মা কিমান দুৰ্বল!" হয়তো এইটো সঁচা, কিন্তু... আত্মাই আন কাৰোবাৰ মাংসত প্ৰৱেশ কৰি, আৰু ইয়াক নিয়ন্ত্ৰণ কৰি, কল্পনাতীত শক্তিৰে নিজকে প্ৰকাশ কৰিব পাৰে...
  তিনিটা ডেগাৰৰ পৰা ধ্বংসাত্মক বিকিৰণৰ জ্বলন্ত ধাৰাবোৰ পেলাই দিয়া হ"ল আৰু এনে লাগিল যেন সাহসী অধিনায়ক আলেনা স্নেগোভাৰ নেতৃত্বত মানৱ ব্ৰিগান্টাইনৰ সামান্যতমো সুযোগো নাছিল। ইতিমধ্যে মেগোপ্লাজমিক ঢৌৱে হালটোত বিন্ধি ৰূপালী কৱচটোক বিকৃত কৰি তুলিলে, পোহৰৰ কামানৰ বেৰেলবোৰ অতিমাত্ৰা সিজোৱা পাস্তাৰ দৰে পৰিবলৈ বাধ্য কৰালে। ক্ৰুৰ সদস্যসকলে ভয়ংকৰ বিষ অনুভৱ কৰে, কম্বেট ছুটবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে, ছালখন খোলা যায়, চকু দুটা অন্ধ হৈ যায়.... যেন কোনো সম্ভাৱনা নাই... ব্ৰিগান্টাইনটো জিলিকিবলৈ আৰম্ভ কৰে, ধূমপান কৰা এটা প্লুম এৰি যায়, এন্টিমেটাৰৰ কেভিয়াৰৰ সৈতে।
  কিন্তু এই শেষ মুহূৰ্তত যেতিয়া আপুনি অস্তিত্বৰ নৰকৰ আশাহীন অগাধত পৰে, তেতিয়া ফ্লেংকত অৱস্থিত দুটা এনিজেন বাহকে, ঘূৰি নোযোৱাকৈয়ে মাজৰটোত বিকিৰণ সোমাই দিয়ে।
  আৰু আৰম্ভ হ"ল, কেন্দ্ৰীয় ডেগাৰৰ মাজেৰে ৰামধেনুৰ দৰে ঢৌ পাৰ হৈ গ"ল, অটোমেটিকবোৰ সুৰক্ষালৈ সলনি হ"ল। আৰু দৈত্যৰ পটভূমিত ক্ষুদ্ৰ যেন লগা মানৱ জাহাজখনে নিজৰ গঠনৰ কিছু অংশ হেৰুৱাই ইৰিডিচেণ্ট মেগোপ্লাজমিক নেটৱৰ্কৰ পৰা পলায়ন কৰিলে।
  এলেক্সে বেৰন ডি এলিগেটৰৰ শৰীৰত বহিল আৰু এঞ্জেলিনাই কাউণ্ট ডি বাৰছভৰ চেতনাত চেডেল মাৰিলে। সাধাৰণ কফিন হপাৰসকলেও বিষয়াসকলৰ দৰেই সেনাপতিৰ আদেশৰ বিষয়ে আলোচনা নকৰে, বৰঞ্চ সেইবোৰ পালন কৰাত অভ্যস্ত। যদি শৰীৰত হিটাৰসকলে নিজৰ "ঘোঁৰা"ৰ স্মৃতি ব্যৱহাৰ কৰি জুইৰ বস্তু সলনি কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে, তেন্তে ... গতিকে ই প্ৰয়োজনীয়। গ্ৰ'ব'জাগ'নাটৰ মূল নিয়মত কোৱাৰ দৰে: "মই শপত খাইছো যে হাইপাৰ-সম্ৰাট, তেওঁক ব্যক্তিগতভাৱে, লগতে তেওঁ নিযুক্তি দিয়া যিকোনো বছৰ কথাও নিঃসন্দেহে মানি চলিম!"।
  আদেশ দিয়া হৈছে আৰু পালন কৰা হৈছে... কিন্তু কফিন-বাহীসকলৰ ব্যক্তিত্বই এই কথাটোৰ সৈতে একমত হ"ব নিবিচাৰে যে ডেকা বন্দীসকলৰ অশৰীৰী আত্মাই তেওঁলোকৰ শৰীৰক দখল কৰি লৈছে। তীব্ৰ যুঁজ আৰম্ভ হয়, এলিগেটৰ আৰু বাৰ্চভ জমা হৈ পৰে, বাঘৰ চকু দুটা জিলিকি উঠে। ইতিমধ্যে অৰ্ডাৰ দিয়া হৈছে আৰু ইয়াক বাতিল নোহোৱালৈকে ইয়াক কাৰ্যকৰী কৰা হ'ব...
  অৱশ্যে ব্ৰিগেণ্টাইনে ইতিমধ্যে মৰ্ত্যলোক ঘাঁ পাইছে, মাত্ৰ অলপ বেছি... আলেনা মৰোজোভাই নিজৰ শেষ শক্তিৰে চেতনাৰ পাতল সূতা এটাত আঁকোৱালি লৈছে। ইউনিফৰ্মৰ লগতে তাইৰ চুটটো জ্বলি গৈছে আৰু ইতিমধ্যে সম্পূৰ্ণ উলংগ হৈ পৰা শৰীৰটোক জুইৰ শিখাই নিষ্ঠুৰভাৱে আদৰ কৰিছে। ছালখন ডাঙৰ ডাঙৰ ফোহাৰে আবৃত হৈ পৰে, তাৰ পিছত খোলা ওলায়। 'কেপ'ৰ টুকুৰাবোৰ সৰি পৰিছে... অলপ বেছি...
  ইয়াত ই এটা কোৱাছাৰৰ পাতল ঠেং য'ত তাইৰ ব্ৰিগেণ্টাইনে পাব লাগে, বা সঁচাকৈয়ে ক'বলৈ গ'লে ইয়াৰ পৰা কি বাকী আছে... এলিগেটৰ আৰু বাৰ্চভৰ ব্যক্তিত্ব ইতিমধ্যে ঘূৰি আহিছে, মাগোপ্লাজমটো আকৌ কাটি পেলোৱা হৈছে.... আলেনাৰ জ্বলি যোৱা হাড়বোৰ 'আৰু এটা নেনোছেকেণ্ডৰ এটা গুৰুত্বহীন অংশৰ বাবে, চূড়ান্ত ধ্বংস, ব্ৰিগান্টাইনৰ সেনাপতিৰ খণ্ডটো কোৱাজাৰৰ প্ৰ'ব'মেৰানত উৰি যায়...
  সকলো হঠাতে বন্ধ হৈ গ"ল, যেন কেতিয়াও একেবাৰে আৰম্ভ হোৱা নাছিল। পাৰ্পল কনষ্টেলেচন ফ্লীটৰ আৰ্মাডাটো নিথৰ হৈ পৰিল আৰু ইয়াৰ বিৰোধীসকল একেলগে নোহোৱা হৈ গ"ল। ডেউকাৰ দৰে যেন লাগিছিল আৰু মহাকাশ শগুণৰ পাখিবোৰ মহাকাশত আঠা লগাই লৰচৰ কৰিব পৰা নাছিল। আৰু একে সময়তে কোনেও সামান্যতম কঁপনি বা জোকাৰণি অনুভৱ কৰা নাছিল। যিবোৰ ঘটিছিল সকলো সাধাৰণ পদাৰ্থ বিজ্ঞানৰ পৰিসৰৰ বাহিৰত আছিল।
  ডাচেছ ডি ফুৰিয়ে তীব্ৰভাৱে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - এইজন কোন, শীতল, যিয়ে আমাক ৰখাবলৈ সক্ষম হ"ল?
  গেনহিৰ উলফে অস্বস্তিকৰ ঘৃণাৰে চালে:
  - মোৰ কোনো ধাৰণা নাই... নীতিগতভাৱে অসম্ভৱ যদিও...- জেনেৰেল-কফিন-কাটাৰজনে মাতটো কমাই দিলে, স্পষ্টভাৱে ফুচফুচাই কোৱাৰ দৰে ভয় খাইছে, কাষত বৰফৰ দৰে চকু ৰাখি নাৰ্ভাছ দৌৰি ঘূৰি ফুৰাটোৱে তেওঁক প্ৰতাৰণা কৰিলে, তেওঁ লগতে ক"লে . - আমাৰ এজেণ্টে ৰিপৰ্ট কৰিলে যে পৃথিৱীয়ে সময়ৰ লগে লগে এটা কৌতুক নিক্ষেপ কৰিব পাৰে।
  ডাচেছে শান্তভাৱে, আনকি অৱজ্ঞা কৰিও উত্তৰ দিলে:
  - এইটো, অৱশ্যেই, বিৰক্তিকৰ, কিন্তু কোনেও জীৱিত ব্যক্তিক যুঁজিবলৈ নিষেধ কৰিবলৈ সক্ষম নহয়, আৰু আমি কফিন গজ জয়ী হ'বলৈ!
  এলিগেটৰটোৱে প্ৰত্যাহ্বান জনাই হাঁহিলে আৰু তাৰ মুখত ঠেলি দিলে যিটো যথেষ্ট জুতি লোৱা চেণ্ডুইচৰ দৰে আছিল। বাঘ-এডজুটেণ্টৰ অশান্ত চুলিত চুমা খাই , শক্তিশালীভাৱে ৰান্ধনীৰ সামগ্ৰীটো জোৰেৰে কুটি কুটি চোবাই, কিন্তু একে সময়তে সম্পূৰ্ণ বুজিব পৰা আৰু শক্তিশালী কণ্ঠত, তেওঁ সামৰিলে:
  - অসমাপ্ত শত্ৰু চিকিৎসা নকৰা ৰোগৰ দৰে - জটিলতা আশা কৰক!
  এঞ্জেলিনা আৰু এলেক্সৰ আঘাতপ্ৰাপ্ত আত্মাৰ কাষতে, যেন বৰফৰ গাঁতৰ পৰা, আলেনাৰ আত্মাৰ উজ্জ্বল পদাৰ্থটো ওলাই আহিল। মুক্ত আত্মাৰ মুখখন সূৰ্য্যৰ দৰে জিলিকি উঠিছিল। সহপাঠীসকলৰ অবুজ চাৱনি ধৰি ছোৱালী কেপ্তেইনে আনন্দময় উৎসাহেৰে বুজাই দিলে:
  -আমি জিকিলোঁ! মানৱতাৰ প্ৰতি থকা ভাবুকি নাইকিয়া হৈছে, এইটো আৰু আশাকৰোঁ ভৱিষ্যতৰ প্ৰত্যাহ্বান দুয়োটা।
  এঞ্জেলিনাই বিভ্ৰান্তিত হৈ বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আৰু কেনেকৈ?
  আলেংকাই বুজাবলৈ ধৰিলে:
  - মহান বিজ্ঞানী পাভেল কাৰ্পভে আৱিষ্কাৰ কৰিছিল যে সময়ৰ গঠন বহু লাখ স্বাধীন নৈৰে ভৰা পূৰ্ণ প্ৰবাহিত, সীমাহীন নদীৰ দৰেই। আৰু যে এক প্ৰকাৰৰ ব্ৰেকৱাটাৰ স্থাপন কৰিলে, কোনো বিশেষ নৈৰ গতিপথক প্ৰভাৱিত কৰাটো সম্ভৱ। দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে তেওঁৰ মৃত্যু হ"ল, এইদৰেই শেষলৈকে প্ৰভাৱৰ ব্যৱস্থাবোৰ উন্মোচিত হ"ল আৰু এনে আন কোনো প্ৰতিভা নাছিল। কিন্তু ইয়াত এনে এটা ব্ৰেকৱাটাৰ সৃষ্টি কৰাৰ এটা উপায় উল্লেখ কৰা হৈছে আৰু তেওঁৰ দ্বাৰা প্ৰকাশ কৰা হৈছিল। যদি আপুনি শুই থকা কোৱাছাৰৰ শক্তিক এটা নিৰ্দিষ্ট পৰিসৰৰ ভিতৰত বাহিৰ কৰি দিয়ে, আৰু নৱবৰ্ষৰ পৃথিৱী গ্ৰহত হুবহু মাজনিশা উদযাপনৰ সময়তহে, তেন্তে মুক্ত শক্তিয়ে গ্ৰহটোৰ অতীতত এক প্ৰকাৰৰ উত্থানৰ সৃষ্টি কৰিব, আৰু দুগুণ হ"ব সৌৰজগতত সময়ৰ প্ৰবাহ ঘটিব...
  এলেক্স বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিল, আৰু ইথাৰিয়েল চকুৰ পতা দুটা টিপিয়াই সি ফুচফুচাই ক"লে:
  - আৰু ইয়াৰ কি গুৰুত্ব থাকিব?
  যোদ্ধা আলেনাই বুজাই দিলে:
  - সৌৰজগতৰ সকলো মানুহেই জীৱনৰ এটা অতিৰিক্ত বছৰ লাভ কৰিব, অৰ্থাৎ পাভেল কাৰ্পভে নিজৰ অনন্য আৱিষ্কাৰ সম্পূৰ্ণ কৰিবলৈ সময় পাব... বা সঁচাকৈয়ে ক'বলৈ গ'লে, তেওঁৰ ইতিমধ্যে আছে, আমাৰ সন্মুখত কোনো শত্ৰুৰ আৰ্মাডা নাই!
  এঞ্জেলিনাই থৰক-বৰক হৈ উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - আপুনি সেইবোৰ সকলো ধ্বংস কৰি পেলালে নেকি!
  ব্ৰিগান্টাইনৰ কেপ্তেইনে মৰমেৰে হাঁহিলে আৰু উত্তৰত চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - মই ভাবো নাই! মাত্ৰ সময়ৰ নদীত ৰখা এটা ব্ৰেকৱাটাৰে তেওঁলোকৰ বাবে কালক্ৰমিক প্ৰবাহক বৃত্তৰ দৰে পেলাই দিলে। অৰ্থাৎ কফিনৰ বাকচবোৰ চিৰদিনৰ বাবে জীয়াই থাকিব, এটা সময়ৰ লুপত, একে বছৰতে অসীম সংখ্যক বাৰ জীয়াই থাকিব!
  - আৰু আমি? এলেক্সে সুধিলে।
  - আপনি আপনার সময়লৈ উভতি যাব, আৰু মই আশা কৰিছো অহাবাৰ আপুনি ডাকাতৰ সৈতে ৰাস্তাত নাযাব...
  ডেকাজন আৰু ছোৱালীজনীয়ে ক্ৰেমলিন চাইমছৰ ঠিক সন্মুখতে, ৰেড স্কোৱাৰত থিয় হৈ সাৰ পালে। বিশাল ঘড়ীটোৱে মাজনিশা জোখ-মাখকৈ আৰু মহিমামণ্ডিতভাৱে আঘাত কৰিবলৈ ধৰিলে।
  নতুন বছৰ আহিল।
  . অধ্যায় #১৫
  থমকি ৰোৱাৰ পিছত পুনৰ শত্ৰুতা আৰম্ভ হ"ল। চীনে পুনৰ চেষ্টা কৰিলে, ৰাছিয়াৰ দূৰৈৰ সম্পত্তি আক্ৰমণ কৰিবলৈ বাহিনী সংগ্ৰহ কৰিলে।
  এইবাৰ ছয়জনে আৰু কিছু আধুনিক অস্ত্ৰ লৈছিল।
  এই ক্ষেত্ৰত ছয়জনেই যাদুকৰী অবিনিময়যোগ্য খোলা আৰু কাৰ্টিজ লৈ আই এছ-৭ত উঠিছিল।
  আৰু তেওঁলোকে অপ্ৰয়োজনীয় অনুষ্ঠান অবিহনে চীনা সেনাক গুলীয়াই মাৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে, আৰু কেটাৰপিলাৰেৰে থেতেলিয়াই পেলালে।
  আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱেও কামানৰ পৰা গুলী চলালে, আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - আমাৰ জয় অনিবাৰ্য, আগৰ দৰে এতিয়া নহব!
  অৱশ্যে শ্বুটিঙৰ সময়ত, আৰু পাল পাতি শ্বুটিং কৰিলেও আন কিবা এটা চিন্তা কৰিব পাৰি।
  সঁচাকৈয়ে ভ্লাদিমিৰ ভ্লাদিমিৰভিচ পুটিন কিয় ইমান ভাগ্যৱান ৰাজনীতিবিদ আৰু ৰাষ্ট্ৰপতি। বিশেষকৈ য়েলচিনৰ চৰকাৰী উত্তৰাধিকাৰী হিচাপে নিযুক্তি পোৱাৰ আৰম্ভণিৰে পৰাই সকলো ঠিকেই চলিছিল।
  এনে লাগিছিল যেন কমিউনিষ্ট আৰু ইয়াব্লোকোৱে একক গঠন হিচাপে কাম কৰিব লাগিছিল - য়েলচিনৰ উত্তৰাধিকাৰী প্ৰথম নম্বৰৰ শত্ৰু।
  কিন্তু ভাষণটো নহ"ল। আৰু চুৰি কৰা সোবচাকৰ কথা মনত নপৰে। অনুমোদন নিয়মিতভাৱে হৈছিল। যদিও কমিউনিষ্টসকলে বুজিব লাগিছিল: এইজনেই তেওঁলোকৰ ভৱিষ্যতৰ কবৰ খন্দা!
  হয়, আৰু ইয়াভলিনস্কিয়ে - যিয়ে নিজকে কেতিয়াও বাজেটত ভোট নিদিয়া আটাইতকৈ বিৰোধী ৰাজনীতিবিদ হিচাপে দেখুৱাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল, কিয় আপত্তি কৰা নাছিল।
  মাত্ৰ ইমানেই অদ্ভুত হৈ পৰিল।
  আৰু তাৰ পিছত কেনেবাকৈ ভাগ্য পালে। হিংস্ৰ আৰু ভোকাতুৰ দাগেস্তানে ৱাহাবীসকলৰ এই কাৰ্য্যক সমৰ্থন কৰা নাছিল যদিও, সম্ভৱতঃ, বাছায়েভ আৰু খাট্টাবে ইয়াৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছিল। ডুমাত বিৰোধীৰ সংঘৰ্ষ হোৱা নাছিল কৰ্তৃপক্ষৰ সৈতে। বা চেচেন কাৰক ব্যৱহাৰ কৰক।
  মুঠতে আৰম্ভণিৰে পৰা সকলো পুটিনৰ পক্ষত আছিল। আৰু ডুমাৰ বিৰোধীয়ে মস্কো আৰু ভলগোডনস্কত হোৱা বিস্ফোৰণক কৰ্তৃপক্ষৰ বিৰুদ্ধে ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা নাছিল।
  যদিও কমিউনিষ্টসকলে বুজিব লাগিব, তথাপিও তেওঁলোকক পটভূমিলৈ অৱনমিত কৰা হৈছে।
  ইয়াভলিনস্কিয়ে এই কথা অতি পলমকৈ বুজি পাইছিল।
  অলেগে চীনাসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, হালধীয়া যোদ্ধাসকলক গোলাৰে ফালি পেলালে।
  আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে...
  ঠিক আছে. ৰাজনীতিৰ কথা ভাবিলে অলপ বিৰক্তিকৰ। উদাহৰণস্বৰূপে গেৰ্ডাক লওক। এখন ছবিত তাইক খালী ভৰিৰে পিছফালে হাত বান্ধি ডকাইতৰ বন্দী হিচাপে চিত্ৰিত কৰা হৈছে। আৰু ভৰি দুখন আনকি ৰঙা, গৰম নোহোৱা চিৰিয়াখানাত হৰিণাৰ সৈতে দেখা যায়, ডকাইতটো ঠাণ্ডা, আৰু গেৰ্ডাৰ ভৰি দুখন বৰ ঠাণ্ডা।
  বেচেৰী, তাইৰ জোতাযোৰ তাইৰ পৰা কাঢ়ি লোৱা হ"ল, যিটো তাই ৰাণীৰ পৰা ভিক্ষা কৰিলে। আৰু এতিয়া তাই বন্দী অৱস্থাত কষ্ট পাইছে।
  ল"ৰাটোৱে জয়ষ্টিক বুটামটোত নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি টিপি আকৌ আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ সেনাবাহিনীলৈ গুলীচালনা কৰিলে।
  তাৰ পাছত তেওঁলোক সিফাললৈ গ"ল।
  জিৰিনোভস্কিয়ে য়েলচিনক প্ৰত্যক্ষভাৱে সমৰ্থন কৰা নাছিল, আৰু তেওঁ এনে বক্তব্য দিব পৰা এটাও ভিডিঅ" ৰেকৰ্ডিং নাই! আনহাতে নতুন নিৰ্বাচন, আনকি দলীয় তালিকাতো তেওঁৰ বাবে অতি উপকাৰী আছিল। আচলতে সামৰিক অভ্যুত্থান ঘটাই য়েলচিনে ক্ষমতা দখল কৰিলে, আনুষ্ঠানিকভাৱে কোনো কথাৰে সীমাহীন এজন পূৰ্ণাংগ একনায়কত্ববাদী হৈ পৰিল! আনকি সাংবিধানিক আদালতৰ কাৰ্যকলাপ স্থগিত ৰখা হ"ল, আৰু ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে আনুষ্ঠানিকভাৱে সীমাহীন ক্ষমতা লাভ কৰিলে! এই চৰ্তত নতুন সংবিধান গ্ৰহণে অতি সোনকালে একনায়কত্ববাদীৰ ক্ষমতা সীমিত কৰি পেলালে, যিয়ে ইয়াক ঠিক কৰি দিলে! এইটোও ক"ব লাগে যে, মতামত সমীক্ষা অনুসৰি ৰাছিয়াৰ ৮০ শতাংশ জনসাধাৰণে ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সংবিধানৰ খচৰাত ভোট দিবলৈ সাজু আছিল। গতিকে সংবিধানক সমৰ্থন কৰাৰ বাবে জিৰিনোভস্কিক কঠোৰভাৱে বিচাৰ কৰিব নোৱাৰি। প্ৰথমতে, অন্যথা তেওঁক কেৱল নিৰ্বাচনত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ দিয়া নহ"ল, আৰু দ্বিতীয়তে, ভ্লাদিমিৰে য়েলচিনৰ অসংখ্য সমৰ্থকৰ কিছুমানৰ সমৰ্থন লাভ কৰাৰ আশা কৰিছিল। দলৰ নামৰ কথা ক"বলৈ গ"লে সেই সময়ত জনসাধাৰণৰ মাজত এক ভ্ৰমৰ সৃষ্টি হ"ল - কমিউনিষ্ট-ফেচিষ্ট (মিডিয়া টাৰ্ম) সংসদখন ছত্ৰভংগ হ"ল, সংস্কাৰত কোনেও হস্তক্ষেপ নকৰে, আৰু অতি সোনকালে আমি আমেৰিকাৰ দৰে জীয়াই থাকিম! এই চৰ্তত লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক নামটো নিৰ্বাচনীভাৱে যথেষ্ট সুবিধাজনক আছিল! নিৰ্বাচনী গোটটো হৈ পৰিল শাসকীয় দল: গাইডাৰৰ নেতৃত্বত ৰাছিয়াৰ চয়ছ! লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ সম্ভাৱনাক কোনেও বিশ্বাস কৰা নাছিল, বহুতে ভাবিছিল যে জিৰিনোভস্কিয়ে পাঁচ শতাংশ থ্ৰেছহ"ল্ডটোও ল"ব নোৱাৰে!
  হয়, এনে লাগিছিল যেন জিৰিনোভস্কিৰ সম্ভাৱনা অতি দুৰ্বল। আৰু চয়ছ অৱ ৰাছিয়াৰ হাতত আছে সকলো ট্ৰাম্প কাৰ্ড। বাদে, হয়তো আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল, অৰ্থনীতিত কোনো প্ৰকৃত কৃতিত্ব নাছিল। কিন্তু তাৰ পিছত এক বিশাল অপপ্ৰচাৰ যন্ত্ৰ আৰু প্ৰশাসনিক সম্পদৰ হাতত। কাজাখাস্তান আৰু অন্যান্য দেশৰ অভিজ্ঞতাই দেখুৱাইছে যে প্ৰায়ে নিৰ্বাচনত জয়ী হ"বলৈ এইটোৱেই যথেষ্ট, আনকি চাঞ্চল্যকৰ ফলাফল পাবলৈও!
  কিন্তু ভ্লাদিমিৰ ভলফ"ভিচে নিজৰ অসাধাৰণ ৰাজনৈতিক ক্ষমতা দেখুৱাইছিল: বিশেষকৈ তেওঁ য়েলচিনৰ দলটোক নিজৰ আনুগত্যৰ বিষয়ে পতিয়ন নিয়াবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু তেওঁক পঞ্জীয়ন কৰাত বাধা দিয়া হোৱা নাছিল, যেনেকৈ উদাহৰণস্বৰূপে বাবুৰিন ব্লক আৰু আন কিছুমানৰ সৈতে হৈছিল! পেইড এয়াৰটাইমৰ বাবে তেওঁৰ সম্ভাৱনাৰ বিষয়ে পৃষ্ঠপোষকক পতিয়ন নিয়াই তেওঁ ধন লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল (আৰু তেওঁ নিজেই ব্যৱসায় কৰি কিবা এটা উপাৰ্জন কৰিছিল!)। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল, নিৰ্বাচনৰ সময়ত তেওঁ ভাষণৰ এক ভয়ংকৰ উপহাৰ দেখুৱাইছিল, এক মোহনীয় নিৰ্বাচনী প্ৰচাৰ চলাইছিল! এল ডি পি আৰ ৱেবছাইটত ১৯৯৩ চনৰ নিৰ্বাচনী প্ৰচাৰৰ পুৰণি অভিলেখ বিচাৰি পাব পাৰি: এইবোৰ সঁচাকৈয়ে শক্তিশালী ভাষণ, যাৰ তুলনাত হিটলাৰ এজন বক্তাৰ কৰুণ ছাঁ মাত্ৰ। ডেম"ক্ৰেটসকলে ইজনে সিজনৰ লগত কাজিয়া কৰিছিল আৰু বহু পলমকৈ লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ জনপ্ৰিয়তা বৃদ্ধি হোৱাটো লক্ষ্য কৰিছিল! ক"ব লাগিব যে সমাজবিজ্ঞানীসকলে প্ৰকৃত ছবিখন দেখুৱাই দিয়া নাছিল, বৰঞ্চ কৰ্তৃপক্ষই চাব বিচৰা ছবিখনহে দেখুৱাইছিল! গাইডাৰে জিৰিনোভস্কিক হিটলাৰ বুলি অভিহিত কৰি য়েলচিনক লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ পঞ্জীয়ন বন্ধ কৰিবলৈ দাবী জনায়। কিন্তু ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীৰ ঘনিষ্ঠ বিশ্লেষকসকলে প্ৰকাশ কৰা অনুসৰি য়েলচিনৰ অনুমোদনৰ ৰেটিং হ্ৰাস পাইছে আৰু সংবিধানৰ প্ৰতি সমৰ্থন হ্ৰাস পাইছে। এই চৰ্তসমূহৰ অধীনত অযোগ্যতাই কৰ্তৃপক্ষৰ বাবে সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও ১৯৯৩ চনত গণ নিৰ্বাচনী জালিয়াতিৰ প্ৰযুক্তিবিদ্যাৰ কাম এতিয়াও হোৱা নাই, বেলট বাকচত আদিমভাৱে বেলট পেলোৱাৰ বাহিৰে, গতিকে জনসাধাৰণৰ ইচ্ছা তুলনামূলকভাৱে সৎ আছিল! জিৰিনোভস্কিয়ে পাছলৈ ৰুটস্কোই আৰু অন্যান্য বিৰোধীসকলক মুকলি কৰি দিয়াৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল!
  ইয়াত অলেগ ৰাইবাচেংকোক অন্যমনস্ক হৈ পৰিছিল আৰু পুনৰ এটা অপৰিহাৰ্য প্ৰজেক্টাইলৰ পৰা গুলীচালনা কৰা হৈছিল।
  ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰে বন্দুকটো আঙুলিয়াই দি থাকোঁতে ল"ৰাটোৱে ভাবিলে আৰু বুজিলে।
  নিৰ্বাচনৰ ফলাফল চাঞ্চল্যকৰ আছিল, আৰু লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ নেতাজনক শাসন ব্যৱস্থাৰ শত্ৰু আৰু য়েলচিনৰ বহু সমৰ্থক দুয়োটাই ভোট দিছিল! দলটোৱে তেওঁলোকৰ ১৩ জন সদস্যৰ ভিতৰত প্ৰায় ২৪ শতাংশ স্ক"ৰ কৰি প্ৰথম স্থানত অন্ত পেলায়। কিন্তু মিশ্ৰিত নিৰ্বাচনী ব্যৱস্থাৰ বাবে জিৰিনোভস্কিয়ে শেষত মাত্ৰ ৬০খন আসন অৰ্থাৎ সংসদৰ নিম্ন সদন ষ্টেট ডুমাৰ ১৫ শতাংশ আসন লাভ কৰিলে! ইয়াৰ উপৰিও নতুন সংবিধানৰ দ্বাৰা ৰাজ্যিক ডুমাৰ ক্ষমতাসমূহ যথেষ্ট সীমিত হৈ পৰিছিল, যাৰ ফলত বাস্তৱত জিৰিনোভস্কিয়ে উল্লেখযোগ্য ক্ষমতা লাভ কৰা নাছিল। সম্ভৱতঃ ৰাজ্যিক ডুমাত তেওঁৰ দলটোক ক্ষমতাৰ ওপৰত অধিক আক্ৰমণৰ বাবে স্প্ৰিংবৰ্ড হিচাপেহে গণ্য কৰিব পৰা যাব! বাৰু, জিৰিনোভস্কিক নিজেই হিটলাৰৰ লগত ক্ৰমান্বয়ে তুলনা কৰা হৈছিল! বাইদেউ, ১৯৩০ চনত হিটলাৰে ১৮ শতাংশ ভোট লাভ কৰি নিৰ্বাচনত দ্বিতীয় স্থান লাভ কৰিছিল যদিও একে সময়তে ক্ষমতাৰ ওপৰত বহুত বেছি বাস্তৱিক লিভাৰেজ লাভ কৰিছিল। প্ৰথমতে, ৰাইচষ্টাগত মাত্ৰ এটা চেম্বাৰ আছিল, আৰু দ্বিতীয়তে, নিৰ্বাচন কেৱল আনুপাতিক ব্যৱস্থা অনুসৰিহে অনুষ্ঠিত হৈছিল আৰু তৃতীয়তে, ৰাছিয়াতকৈ সংসদৰ ক্ষমতা অতুলনীয়ভাৱে শক্তিশালী আছিল! আনহাতে জিৰিনোভস্কিৰ অৱস্থা বহুত বেছি বেয়া হৈ পৰিল: জয়ৰ আভাসে ভোটাৰৰ পৰা অত্যধিক উচ্চ আশাৰ জন্ম দিলে, কিন্তু প্ৰকৃত ক্ষমতা আৰু গুগুলকিন নাকৰ পৰা কিবা এটা সলনি কৰাৰ সুযোগ!
  ইয়াত অৱশ্যে অলৌকিকতা আৰম্ভ হয়: পূৰ্বে বিচক্ষণ ৰাজনীতিবিদ হিচাপে কাম কৰা জিৰিনোভস্কি হঠাতে ইম্পলচিভ আৰু অত্যন্ত অযুক্তিকৰ হৈ পৰিল। বিশেষকৈ তেওঁৰ বিৰুদ্ধে হিটলাৰবাদৰ অভিযোগ উঠিছিল, সেয়েহে তেওঁ পশ্চিমীয়া বিৰোধী বাক্যবাণক শক্তিশালী কৰি তুলিছিল, যাৰ ফলত তেওঁ ক্ষমতালৈ আহিলে তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সূচনা কৰিব বুলি ভয়ৰ সৃষ্টি হৈছিল! আৰু কিছুমান বক্তব্য সম্পূৰ্ণ উন্মাদনাপূৰ্ণ আছিল, য"ত কাজাখাস্তান আৰু অন্যান্য দেশৰ বিৰুদ্ধে পাৰমাণৱিক বোমা ব্যৱহাৰ কৰাটোও আছিল। বিশেষকৈ জিৰিনোভস্কিয়ে আনকি ঘোষণা কৰিছিল যে তেওঁ টিবিলিচিৰ ওপৰত পৰমাণু বোমা নিক্ষেপ কৰিব! একে সময়তে কিছুমান কৃতিত্বও আছিল: নিৰ্বাচনী প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰি ক্ষমা পালন কৰাটো সম্ভৱ হৈছিল .... কিন্তু সাধাৰণতে ভ্লাদিমিৰ ভলফোভিচে পইণ্ট লাভ কৰা নাছিল, অহৰহ কেলেংকাৰীত লিপ্ত হৈছিল... হয়! অৱশ্যে তেওঁক উচটনি দিয়া হৈছিল, চিআইএ আৰু লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ বিৰোধীয়ে বহু কলংকিত পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি কৰিছিল, মূলতঃ ৰাছিয়াৰ ভিতৰৰ পশ্চিমীয়া ডেম"ক্ৰেটসকলৰ মাজৰ পৰা, কিন্তু তথাপিও, এজন বিচক্ষণ আৰু প্ৰাগমেটিক ৰাজনীতিবিদে ইয়াৰ ওচৰত বলি হোৱা উচিত নাছিল, বা অন্ততঃ প্ৰৰোচনাৰ সম্ভাৱনা নূন্যতমলৈ হ্ৰাস কৰক! উদাহৰণস্বৰূপে ইয়াত জিউগানভে এতিয়া সোতৰ বছৰ ধৰি ক্ৰেমলিনৰ মূল ৰাজনৈতিক বিৰোধীৰ ল"ৰেল পিন্ধি থকাৰ পিছতো কেনেবাকৈ কেলেংকাৰীৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ সক্ষম হৈছে, তেওঁ কেতিয়াও নিজকে ডাঙৰ ডাঙৰকৈ স্থাপন কৰা নাই আৰু তেওঁৰ কোনো সুনামও নাই এজন দুৰ্নীতিগ্ৰস্ত ৰাজনীতিবিদ হিচাপে! সঁচা, কমিউনিষ্টসকলৰ এটা মুহূৰ্তও আছিল ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ মূল বিত্তীয় বিষয়া বুলি অভিযোগ কৰা খোড"ৰক"ভস্কিৰ চেটআপৰ সৈতে, কিন্তু এই ক্ষেত্ৰত জিউগানভে কোনো বদনামমূলক বক্তব্য এৰি দিয়া নাছিল। এজন অতি সতৰ্ক ৰাজনীতিবিদ গেনাডি আন্দ্ৰেভিচ, কেতিয়াবা আনকি অত্যন্ত সতৰ্ক! বিশেষকৈ ১৯৯৯ চনৰ মে" মাহত যেতিয়া য়েলচিনে ষ্টেপাছিনৰ প্ৰাৰ্থীত্বৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল, তেতিয়া কমিউনিষ্টসকলে তেওঁক বাধা দিব লাগিছিল আৰু হয় জোৰকৈ ৰেহাই দিব লাগিছিল নহয় ৰাজ্যিক ডুমা ভংগ আৰু আগতীয়া সংসদীয় নিৰ্বাচনৰ বাবে উচটনি দিব লাগিছিল। কিন্তু জিউগানভে ইয়াৰ ৰিস্ক নল"বলৈ বাছি লৈছিল যদিও তেতিয়া ষ্টেট ডুমা ভংগ হ"লে কমিউনিষ্টসকলে ইয়াৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ বজাই ৰাখিলেহেঁতেন আনকি সম্প্ৰসাৰিত কৰিলেহেঁতেন। হয়, ১৯৯৯ চনৰ আগষ্ট মাহত কমিউনিষ্টসকলে কোনো যুঁজ নোহোৱাকৈয়ে পুটিনক অনুমোদন জনাইছিল যদিও য়েলচিনে তেওঁক তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰী হিচাপে ঘোষণা কৰাৰ বাবে বিৰোধীয়ে এই প্ৰাৰ্থীত্বৰ বিৰুদ্ধে এক ঐক্যবদ্ধ ফ্ৰণ্ট হিচাপে কাম কৰাৰ প্ৰয়োজন আছিল। কিন্তু জিউগানভে সিদ্ধান্ত ল"লে যে ডেপুটিৰ মৰ্যাদাই দিয়া বিশেষাধিকাৰ ব্যৱহাৰ কৰি নিৰ্বাচনলৈ যোৱাটোৱেই ভাল আৰু মাত্ৰ তিনিমাহৰ ভিতৰতে পুটিনে জাতীয় নায়কলৈ পৰিণত হ"ব পৰা কথাটোৱে আটাইতকৈ সাহসী ক্ৰেমলিনৰ মূৰতো প্ৰৱেশ কৰিব নোৱাৰে বিশ্লেষক।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে পুনৰ এজন ল"ৰাৰ খালী ভৰিৰ সহায়ত চীনাসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি নিজৰ চিন্তাধাৰা আগবঢ়াই নিলে।
  প্ৰতিভাশালী ল"ৰাজনে আন্তৰিকতাৰে বিশ্বাস কৰিছিল যে জিৰিনোভস্কি সমতুল্য নহয়;
  মুঠতে ১৯৯৩ চনৰ ডিচেম্বৰ মাহত লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ নেতাজনৰ ৰাজনৈতিক কেৰিয়াৰৰ শিখৰ আছিল, তাৰ পিছত অৱনতি আৰম্ভ হৈছিল যদিও প্ৰথমতে বিভিন্ন উঠা-নমাৰ সৈতে ই ভূমিস্খলন নাছিল। য়েলচিনেও জনপ্ৰিয়তা দ্ৰুতগতিত হেৰুৱাই পেলাইছিল: অৰ্থনীতিৰ সংকট দূৰ কৰাটো সম্ভৱ নাছিল, বিপৰীতে ই বেয়াৰ পৰা বেয়া হৈ আহিছিল। ইয়াত জিৰিনোভস্কিয়ে আন এটা ভুল হিচাপ কৰিলে, শান্তি আৰু সম্প্ৰীতিৰ চুক্তিত স্বাক্ষৰ কৰিলে। কাৰণ, ৰাষ্ট্ৰপতিৰ বিশাল ক্ষমতাক বৈধতা প্ৰদান কৰা সংবিধানখনক সমৰ্থন কৰাৰ বাবে ইতিমধ্যে তেওঁক দোষাৰোপ কৰা হৈছিল (আনফালে সংবিধানখন গ্ৰহণ নকৰিলে কি হ"লহেঁতেন? গৃহযুদ্ধ হোৱাৰ সম্ভাৱনা অতিশয় আছিল!), আৰু তাৰ পিছত স্বাক্ষৰ কৰিবলৈ শান্তি চুক্তি হ"ল। সঁচা, জিৰিনোভস্কিয়ে পতনৰ সময়ত এৰি থৈ গৈছিল। কিন্তু সাধাৰণতে এল ডি পি আৰ নেতাজনে কি ভুল কৰিলে আৰু কিয় ৰাষ্ট্ৰপতি নহ"ল সেই বিষয়ে বিশেষভাৱে বৰ্ণনা কৰিবলৈ বহুত সময় লাগিব। তেওঁৰ মূল ভুল কৌশলগতভাৱে ভুল জনসংযোগ! ১৯৯৩ চনৰ নিৰ্বাচনৰ পিছত বৰ্তমান চৰকাৰ আৰু য়েলচিনৰ মূল শত্ৰুৰ ভাবমূৰ্তি ব্যক্তিগতভাৱে গঠন কৰাটো প্ৰয়োজনীয় হৈ পৰিছিল! অৰ্থাৎ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয়তাবাদী অলংকাৰেৰে, মূলতঃ আভ্যন্তৰীণ শত্ৰু, দুৰ্নীতি, চুৰি ইত্যাদিৰ সমালোচনাৰে এন্টিয়েলচিন হ"বলৈ! আৰু মূল শ্লোগান - বিচাৰত গেং য়েলচিন! আৰু একে সময়তে বাওঁপন্থী শ্লোগান, সামাজিক জনগাঁথনি, ন্যায়ৰ প্ৰতিশ্ৰুতিক অৱজ্ঞা নকৰাকৈ! বিশেষকৈ বেলাৰুছত ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত লুকাচেংকাই ৮০ শতাংশতকৈ অধিক লাভ কৰিছিল, যিটো এজন বিৰোধী ৰাজনীতিবিদৰ বাবে কেৱল চমৎকাৰ ! কিন্তু আপুনি ক"ব নোৱাৰে যে লুকাচেংকা জিৰিনোভস্কিতকৈ বক্তৃতাত শক্তিশালী, বৰঞ্চ, ইয়াৰ বিপৰীতে ভ্লাদিমিৰ ভলফ"ভিচ বহুত বেছি শিক্ষিত আৰু বৌদ্ধিকভাৱে বিকশিত! কিন্তু জিৰিনোভস্কিক তেওঁৰ চৰিত্ৰই নিৰাশ কৰিছিল, অত্যধিক আক্ৰমণাত্মক আৰু দ্ৰুত মেজাজী, আৰু আনহাতে, য়েলচিনৰ সৈন্যই, আৰু য়েলচিনে নিজেই তেওঁৰ ওপৰত বাজি ধৰিব, তেওঁক উত্তৰাধিকাৰী হিচাপে বাছি ল"ব বুলি বিশ্বাস। কাহিনীটো কোনে জানে: তেওঁলোকে হয়তো হিটলাৰ আৰু গিণ্ডেব্ৰুনাৰৰ মাজৰ সম্পৰ্কটো মনত পেলাব, প্ৰথমে সতৰ্ক, আৰু তাৰ পিছত অংশীদাৰ! কিন্তু কথাটোৰ সত্যতা হ"ল গিণ্ডেব্ৰুগ আছিল প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ নায়ক, নিজৰ দেশৰ দেশপ্ৰেমিক, আৰু ইতিমধ্যে এজন জৰাজীৰ্ণ বুঢ়া মানুহ। আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ ধ্বংসক আৰু সাম্ৰাজ্যবাদী মতাদৰ্শৰ প্ৰবল শত্ৰু য়েলচিন আছিল জিৰিনোভস্কিৰ বাবে কৌশলগত বিৰোধী। হয়, আৰু য়েলচিনৰ দলটোৱে আশংকা কৰিছিল যে তেতিয়াৰ ডেকা আৰু আক্ৰমণাত্মক জিৰিনোভস্কিয়ে শৃংখলা পুনৰুদ্ধাৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিব আৰু তাৰ পিছত মূৰবোৰ গুটিয়াই যাব! গতিকে, য়েলচিনৰ দলটোৱে ভলফ"ভিচক ৰাষ্ট্ৰপতি বা প্ৰধানমন্ত্ৰীলৈ ঠেলি দিয়াৰ কোনো ইচ্ছা নাছিল আৰু তেওঁৰ ক্ষমতাৰ প্ৰকৃত সুযোগ আছিল কেৱল য়েলচিনৰ মৃতদেহৰ জৰিয়তে। অৰ্থাৎ জিৰিনোভস্কিয়ে বাহ্যিকভাৱে হ"লেও শাসন ব্যৱস্থাৰ বিৰোধিতাৰ সৰ্বোচ্চ স্তৰৰ অনুকৰণ কৰিবলগীয়া হৈছিল! যাতে জনসাধাৰণে ভাবে যে জিৰিনোভস্কিতকৈ কৰ্তৃপক্ষৰ কোনো ডাঙৰ শত্ৰু নাই, আৰু যাতে এটা সংঘৰ সৃষ্টি হয়: জিৰিনোভস্কি বা য়েলচিন, য়েলচিনৰ বিৰুদ্ধে জিৰিনোভস্কি! কিন্তু ভ্লাদিমিৰ ভলফোভিচৰ হয় তেওঁৰ পৰিৱেশত কোনো শক্তিশালী বিশ্লেষক আৰু জনসংযোগ ব্যক্তি নাছিল নহয় কাৰো কথা শুনিব নিবিচাৰিছিল। বা হয়তো তেওঁ য়েলচিনকো ভয় কৰিছিল যদিও ক"ব লাগিব যে য়েলচিন এতিয়াও একেবাৰে অত্যাচাৰী নহয় যদিহে তেওঁ নিজকে ক্ষমা আৰু শত্ৰু ৰুটস্কোই আৰু মাকাশ্বভৰ মুক্তিৰ বাবে পদত্যাগ কৰে। হয়, আৰু য়েলচিনে সংসদ ভংগ কৰিবলৈ গৈছিল, কাৰণ জনসাধাৰণে, ক"ব পাৰি, ১৯৯৩ চনৰ ২৫ এপ্ৰিলত অনুষ্ঠিত হোৱা গণভোটত তেওঁক ইয়াৰ বাবে অনুমতি দিছিল। ইয়াৰ উপৰিও সংসদৰ ফাঁচী, আৰু নিজেই য়েলচিনে তেওঁক ইমানেই ভয় খুৱাইছিল যে তেওঁৰ সংকল্প হেৰুৱাই পেলাইছিল। গতিকে, জিৰিনোভস্কিয়ে অতি ভালদৰেই তেওঁৰ মূল প্ৰতিদ্বন্দ্বী হ"ব পাৰে, বিশেষকৈ যিহেতু জিউগানভে য়েলচিনক যিমানেই বিন্ধি নাথাকক কিয়, তেওঁ শাস্তি লাভ কৰিছিল!
  ল"ৰাটোৱে পুনৰ উদং ভৰিৰ সহায়ত ছোৱালীকেইজনীৰ পিছে পিছে গধুৰ প্ৰজেক্টাইল গুলিয়াই নিজৰ চিন্তাবোৰ আগবঢ়াই নিলে।
  জিৰিনোভস্কিৰ আন এটা ভুল আছিল চেচেনিয়াৰ যুদ্ধত তেওঁ লোৱা স্থিতি। জাতীয়তাবাদী যেন লাগে, তেওঁ সাংবিধানিক শৃংখলা প্ৰতিষ্ঠাক সমৰ্থন কৰাৰ কথা আছিল, কিন্তু কি ৰূপত! যুদ্ধখন আৰম্ভণিৰে পৰাই বেয়া হৈছিল, ৰাছিয়াৰ সৈন্যই বৃহৎ লোকচানৰ সন্মুখীন হৈছিল, মূলতঃ য়েলচিন কমাণ্ডৰ অপৰাধমূলক মধ্যমীয়াতাৰ বাবে। তদুপৰি আফগানিস্তানৰ যুদ্ধৰ অভিজ্ঞতা থকা জেনেৰেলসকলে, উদাহৰণস্বৰূপে প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী গ্ৰেচেভে প্ৰথম শ্ৰেণীৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীতকৈও বেয়াকৈ কমাণ্ড কৰিছিল। আনকি সাংবাদিকসকলেও জেনেৰেলসকলক যুঁজিবলৈ শিকাইছিল! সেইটোৱেই আছিল বিৰোধ!
  এই চৰ্তত এটা স্থিতি লোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল: ৰাছিয়ান সেনাৰ বিশাল লোকচানৰ বাবে য়েলচিন আৰু তেওঁৰ দলটো দোষী! শাসকীয় শাসন ব্যৱস্থাৰ সমালোচনা শক্তিশালী হ"ব লাগিছিল, কিন্তু একে সময়তে সেনাবাহিনীক স্পৰ্শ নকৰাকৈ। যদিও গ্ৰেচেভকো ৰক্ষা কৰা উচিত নাছিল! জিউগানভে অনুকূল বিজয়ী স্থান ল"লে! য়েলচিনক সমালোচনা কৰা, সেনাৰ লগত কাজিয়া নকৰা, বিচ্ছিন্নতাবাদীক সমৰ্থন নকৰা। সাধাৰণতে জিউগানভে সঠিক পন্থা বাছি লৈছিল: য়েলচিনৰ নীতিৰ পৰা সৰ্বোচ্চ দূৰত্ব, সংঘাত। কিন্তু প্ৰথম সমাৱৰ্তনৰ ডুমাত থকা কমিউনিষ্টসকলৰ বিৰোধিতা সদায় সামঞ্জস্যপূৰ্ণ নাছিল। বিশেষকৈ চেৰনোমিৰ্ডিন চৰকাৰৰ ওপৰত অনাস্থা ভোটৰ বাবে জিৰিনোভস্কিৰ প্ৰস্তাৱ সমৰ্থন কৰা নহ"ল। সাধাৰণতে কমিউনিষ্টসকলে প্ৰথমবাৰৰ বাবে ১৯৯৪ চনৰ অক্টোবৰ মাহতহে, ব্লেক টুইষ্টডেৰ পিছতহে অনাস্থাৰ ভোটৰ বাবে ভোটদান কৰিছিল, যেতিয়া চেৰন"মিৰ্ডিনৰ অৰ্থনৈতিক নীতিৰ নিষ্ক্ৰিয় অনুমোদনে তেওঁলোকৰ মূল্যৱান মূল্য দিব পাৰে। দ্বিতীয় সমাৱৰ্তনৰ ষ্টেট ডুমাত, য"ত ইতিমধ্যে জিউগানভৰ নেতৃত্বত কমিউনিষ্টসকল সংখ্যাগৰিষ্ঠতাত আছিল, অনাস্থাৰ ভোট কেতিয়াও (!) ভোটত দিয়া হোৱা নাছিল! আৰু সংসদে প্ৰধানমন্ত্ৰী পদৰ পাঁচোটা প্ৰাৰ্থীকে অনুমোদন দিলে, কিন্তু সেয়া বেলেগ কথা! জিউগানভৰ ব্যক্তিত্ব এটা সুকীয়া প্ৰবন্ধৰ যোগ্য, লগতে ১৯৯৬ চনত তেওঁ এতিয়াও য়েলচিনৰ হাতত কিয় পৰাস্ত হৈছিল।
  জিৰিনোভস্কিয়ে নিজেই যেন য়েলচিনৰ সৈন্যবাহিনীৰ সৈতে আপোচ বিচাৰিছিল, এই আশাত যে অলিগাৰ্চসকলক তেওঁৰ আনুগত্যৰ বিষয়ে পতিয়ন নিয়াব পাৰি, যাতে তেওঁলোকে তেওঁক কমিউনিষ্টসকলক সিংহাসন লোৱাত বাধা দিবলৈ সক্ষম হোৱা একমাত্ৰ ব্যক্তি হিচাপে স্থাপন কৰিব পাৰে। কিন্তু সমস্যাটো হ"ল যে য়েলচিনৰ দলটোৱে, সেই সময়ত, পৰিৱৰ্তন নিবিচাৰিছিল, আৰু ভলফ"ভিচক বিশ্বাস কৰা নাছিল, যিয়ে, বাইদেউ, পশ্চিমীয়া দেশত নিজৰ মনোভাৱ আৰু বেয়া কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ঘনিষ্ঠ বহু অলিগাৰ্চৰ পশ্চিমত ব্যৱসায় আছিল আৰু তাত বিশাল ঋণ জমা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। হয়, আৰু তেলৰ দাম প্ৰতি বেৰেলত প্ৰায় ১০ ডলাৰ আছিল, গতিকে সস্তীয়া গেছ আছিল, আৰু অভিজাত শ্ৰেণীয়ে নাটো দেশৰ পৰা ঋণ লোৱাৰ ক্ষেত্ৰত যথেষ্ট আকৰ্ষিত হৈ পৰিছিল। আৰু পশ্চিমীয়া দেশত তেওঁলোকে স্পষ্ট কৰি দিছিল যে জিৰিনোভস্কি তেওঁলোকৰ বাবে গ্ৰহণযোগ্য নহয়।
  এই চৰ্তত য়েলচিন অভিজাত শ্ৰেণীৰ সৈতে মিত্ৰতাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিলে লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ নেতাৰ ভাবমূৰ্তিহে বিনষ্ট হৈছিল, আৰু কমিউনিষ্ট আৰু জাতীয়তাবাদীসকলৰ সৈতে ব্লকটোৰ মাজত হস্তক্ষেপ হৈছিল। এইটোও ক"ব লাগিব যে ৰাছিয়াৰ সেনাৰ গধুৰ লোকচান, সাধাৰণতে কেইজনমান আৰু বিশেষভাৱে সুসজ্জিত নহোৱা শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিবলৈ অনিচ্ছাই উগ্ৰপন্থী শ্লোগানৰ জনপ্ৰিয়তা আৰু যুদ্ধৰ জৰিয়তে সুখ অৰ্জনৰ ইচ্ছা হ্ৰাস কৰি পেলালে। ৰাইজে দেখিলে যে ৰাছিয়াৰ সেনাই ভাৰত মহাসাগৰত ভৰি ধুই নিজৰ তেলৰ মজুতেৰে মধ্যপ্ৰাচ্য জয় কৰিবলৈ সাজু হোৱা নাই। হয়, তাত্ত্বিকভাৱে পেট্ৰ"ডলাৰ আৰু শক্তিৰ মূল্যৰ অনিবাৰ্য জঁপিয়াই পৰাৰ বাবে মধ্যপ্ৰাচ্য দখল কৰিলে বহুত টকা দিব পাৰি, কিন্তু চেচেনিয়াক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিলেও... শান্তিবাদী আৱেগ বাঢ়িবলৈ ধৰিলে, আৰু জিৰিকে নিৰ্বাচনত গুৰুতৰ ক্ষতিৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হ"ল!
  শিশু প্ৰডিজিয়ে আকৌ পোনে পোনে গুলীয়াই মাৰে। ১৩০ মিলিমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ কামানৰ পৰা ওলাই অহা গোলা এটাই চীনাসকলক সিঁচৰতি কৰি পেলালে।
  মাৰ্গাৰিটাই অনুমোদন জনাই ক"লে:
  - তুমি স্মাৰ্ট!
  আৰু তাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি নিজকে গুলী চলাবলৈ ধৰিলে।
  আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ যুক্তি আগবঢ়াই নিলে।
  অৱশ্যে ক"ব লাগিব যে জিউগানভ অত্যন্ত সতৰ্ক আছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, যেতিয়া বৰিছ ফেড"ৰভে চৰকাৰৰ ওপৰত অনাস্থাৰ ৰেটিংৰ বাবে ভোট দিবলৈ পৰামৰ্শ দিছিল, তেতিয়া ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিয়ে এই কথা সমৰ্থন কৰা নাছিল। সাধাৰণতে জিউগানভ আৰু তেওঁৰ দলটোৱে চেৰনোমিৰ্ডিনৰ লগত অতি সাৱধানে ব্যৱহাৰ কৰিছিল যদিও পিছৰজনে অলিগাৰ্চৰ স্বাৰ্থত নিজৰ নীতি অব্যাহত ৰাখিছিল আৰু য়েলচিনৰ প্ৰতি আনুগত্য প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। কিন্তু আমোদজনক কথাটো হ"ল যে জিউগানভে এক নম্বৰ বিৰোধী আৰু য়েল্টচিন বিৰোধী হ"বলৈ সক্ষম হৈছিল। তদুপৰি ৰাষ্ট্ৰপতি পক্ষপাতী অপপ্ৰচাৰেও তেওঁক ইয়াত সহায় কৰিছিল, সম্ভৱতঃ ইচ্ছাকৃতভাৱে, কিয়নো দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত কমিউনিষ্ট জিউগানভ অকমিউনিষ্ট প্ৰাৰ্থীতকৈ ভাল।
  ১৯৯৫ চনৰ শীতকাল আৰু বসন্ত কালত এল ডি পি আৰ দলটোৱে এক গুৰুতৰ সংকটৰ সন্মুখীন হয়, কেইবাজনো ডেপুটিয়ে ইয়াক এৰি থৈ যায়, য"ত আছিল উজ্জ্বল, কাৰিজমাটিক মেৰীচেভ।
  কিন্তু চেচেনিয়াৰ যুদ্ধ ক্ৰমান্বয়ে জয়ী হ"ল, উগ্ৰপন্থীসকলেও বিপুল লোকচানৰ সন্মুখীন হ"ল আৰু তেজ ওলাই গ"ল আৰু মনোবল হ্ৰাস পালে, ৰাছিয়াৰ সেনাই আগবাঢ়ি আহিল। জুন মাহত শ্বামিল বাছায়েভে বুডেন"ভস্কৰ এখন প্ৰসূতি চিকিৎসালয় জব্দ কৰিছিল। নীতিগতভাৱে উগ্ৰপন্থীসকলৰ এনে পদক্ষেপে সামৰিকভাৱে একো নিদিলে, আৰু অপপ্ৰচাৰৰ ক্ষেত্ৰত ই আনকি যুদ্ধ দলৰ পক্ষতো আছিল... কিন্তু য়েলচিন ভাঙি পৰিল, আপাত দৃষ্টিত ৩-৪ অক্টোবৰৰ পৰিঘটনা আৰু লাখ লাখ লোকৰ অভিশাপ ৰাছিয়ানসকলে তেওঁক নমাই দিলে আৰু তেওঁ চেৰনোমিৰ্ডিনক যুদ্ধ বন্ধ কৰি আলোচনা আৰম্ভ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে...
  ৰাছিয়াৰ সেনাই একপক্ষীয়ভাৱে শত্ৰুতা বন্ধ কৰি দিলে। আৰু অৱশেষত ৰাজ্যিক ডুমাই চৰকাৰৰ ওপৰত অনাস্থা ভোট গৃহীত কৰিবলৈ যথেষ্ট ভোট সংগ্ৰহ কৰিলে, কেইবাজনো নিৰাপত্তা বিষয়াৰ পদত্যাগৰ দাবী। য়েলচিনে নম্ৰতা প্ৰকাশ কৰিলে, কেৱল গ্ৰেচেভক ধৰি ৰাখিলে, কিন্তু য়েগ"ৰভ, য়েৰিন, ষ্টেপাছিনক আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। ইয়াত জিৰিনোভস্কিয়ে প্ৰথমে সঠিক স্থিতি গ্ৰহণ কৰিছিল: তেওঁ যুদ্ধবিৰতিক গৰিহণা দিছিল আৰু অনাস্থাৰ ভোটৰ বাবে ভোট দিছিল। আৰু যেতিয়া চেৰন"মিৰ্ডিনে ব্লাফ কৰি আছিল, মন্ত্ৰীসভাৰ ওপৰত আস্থাৰ প্ৰশ্নটোক ৰাজ্যিক ডুমাৰ ভোটত উত্থাপন কৰাৰ ভাবুকি দিছিল (এটা সতৰ্কবাণী আছে, যদি চৰকাৰৰ ওপৰত আস্থাৰ বাবে ৪৫০ টা ভোটৰ ভিতৰত ২২৬ টাতকৈ কম ভোট, তেন্তে ৰাষ্ট্ৰপতিজন ভিতৰত বাধ্য এসপ্তাহৰ ভিতৰত হয় চৰকাৰক ছত্ৰভংগ দিবলৈ নহয় ৰাজ্যিক ডুমা ভংগ কৰিবলৈ) জিৰিনোভস্কিয়ে আগতীয়াকৈ সংসদীয় নিৰ্বাচনলৈ যাবলৈ দৃঢ়তা আৰু প্ৰস্তুতি দেখুৱাইছিল। আগতীয়া নিৰ্বাচনৰ সুবিধাসমূহ হ"ল শ্বহীদৰ ভাবমূৰ্তি, সফলতাৰ অভাৱ - য়েলচিন আৰু চৰকাৰক দোষ দিয়ক, ৰাছিয়ান কমিউনিটিজৰ কংগ্ৰেছৰ ক্ৰেমলিন প্ৰকল্পৰ প্ৰচাৰৰ বাবে সময় নিদিয়ে, আৰু ক্ষমতাত থকা দলটো: আমাৰ ঘৰ ৰাছিয়া . আৰু অৱশ্যেই আন সংগঠন - সৰু!
  ব্লাফে কাম নকৰে, আৰু নতুন সংসদখন আৰু অধিক বিৰোধী হৈ পৰিব, সেই কথা উপলব্ধি কৰি চেৰনোমিৰ্ডিনে ভোট প্ৰত্যাহাৰ কৰিলে। ষ্টেট ডুমাই আকৌ এবাৰ অনাস্থা ভোট দিলে, জিৰিনোভস্কিয়ে অতি আক্ৰমণাত্মকভাৱে কাম কৰিলে, কিন্তু পৰ্যাপ্ত ভোট নাপালে। ইয়াত ক"ব লাগিব যে ইয়াব্লোকো ভয় খাইছিল, ইয়াভলিনস্কিয়ে সংসদীয় আসনৰ সুবিধা হেৰুৱাব বিচৰা নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও তেওঁৰ প্ৰকৃত ৰেটিং বেছি নাছিল, কেৱল উৰি যোৱাৰ বিপদ আছিল।
  লগে লগে জিৰিনোভস্কিৰ জনপ্ৰিয়তা বাঢ়ি গ"ল যদিও ভলফ"ভিচে পুনৰ নিজৰ দলৰ স্বাক্ষৰ প্ৰত্যাহাৰ কৰি ভুল হিচাপ কৰিলে, অভিযোগনামা দাখিল পদ্ধতিৰ অধীনত। কোনো কথা নাছিল, অভিযোগ আনিবলৈ আয়োগ গঠন কৰিবলৈ বিৰোধীৰ হাতত ৩০০ টামান ভোট আছিল, কিন্তু ই ৰেটিং নষ্ট কৰি পেলালে! জিৰিনোভস্কিয়ে পুনৰ নিজকে মিলাপ্ৰীতিৰ ৰাজনীতিৰ অভিযোগ উত্থাপন কৰাৰ কাৰণ দিছে, যাৰ ফলত ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি পোৱা প্ৰতিবাদী ভোটাৰৰ এটা অংশ বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিছে।
  তথাপিও চেচেনিয়াত উগ্ৰপন্থীসকলে নিৰ্লজ্জভাৱে উলংঘা কৰা যুদ্ধবিৰতি, বিশেষকৈ ৰোমানভৰ বিৰুদ্ধে বিভিন্ন সন্ত্ৰাসবাদী আক্ৰমণ, গোলাবৰ্ষণৰ বলি হোৱা লোকসকলৰ বিৰুদ্ধে সমাজত উগ্ৰপন্থীৰ মনোভাৱ বৃদ্ধি পালে আৰু জিৰিনোভস্কিয়ে পইণ্ট লাভ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। ইয়াৰ উপৰিও ১৯৯৫ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত নাটোৱে বছনিয়ান ছাৰ্বসকলৰ ওপৰত বোমা বিস্ফোৰণ আৰম্ভ কৰে, যাৰ ফলত পশ্চিমীয়া বিৰোধী আৱেগ শক্তিশালী হয়, যাৰ ফলত লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ ৰেটিংও বৃদ্ধি পায়।
  সঁচা, জিৰিনোভস্কিয়ে সংসদত এগৰাকী মহিলাক প্ৰহাৰ কৰি সাধাৰণ ডাম্পত লাহে লাহে লৰচৰ কৰি দুবাৰতকৈও অধিকবাৰ প্ৰৰোচনাৰ সন্মুখীন হ"ল। তাৰ পিছত য়েলচিন প্ৰেছে এই সকলোবোৰ হাইপ কৰিলে, জিৰিনোভস্কিক ডাকাত হিচাপে চিত্ৰিত কৰিলে! কিন্তু এনে এটা অংশই হয়তো কিছুমানক আকৰ্ষণ কৰিব পাৰে: বিশেষকৈ সেইসকল পুৰুষ যিসকলে নাৰীৰ দ্বাৰা ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল, বা যিসকলে সকলো প্ৰাৰ্থীৰ ভিতৰত আটাইতকৈ হিংস্ৰ একনায়কত্ববাদীজনক বিচাৰিছিল, এই আশাত যে তেওঁ কথাবোৰ ঠিক কৰি দিব! যিকোনো ক্ষেত্ৰতে "ষ্টালিনবাদী"সকল আছিল জিৰিকৰ বাবে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুলীচালনা অব্যাহত ৰাখিলে। ল"ৰাটোৱে মানচুৰীয়া বংশৰ অধীনত চীনৰ সেনাবাহিনীক পৰাস্ত কৰি এই কাম কৰি চিন্তা কৰি থাকিল।
  ১৯৯৫ চনৰ অক্টোবৰ মাহত লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিয়ে ৰাজ্যিক ডুমাত চৰকাৰৰ ওপৰত অনাস্থা ভোট দিবলৈ ১০০ টা স্বাক্ষৰ সংগ্ৰহ কৰিছিল যদিও জিৰিনোভস্কিয়ে যোৱাবাৰ এই উদ্দেশ্য নাকচ কৰিছিল।
  ক"ব লাগিব যে সেয়া তেওঁৰ ভুল আছিল, আৰু একোৱেই ন্যায্য নাছিল। প্ৰথমতে, নিৰ্বাচনৰ প্ৰাকক্ষণত অনাস্থাৰ ভোট দি জিৰিনোভস্কিয়ে সেই সময়ত সংখ্যাগৰিষ্ঠতা গঠন কৰা প্ৰতিবাদী ভোটাৰসকলৰ সহানুভূতি আকৰ্ষণ কৰিছিল। দ্বিতীয়তে, ভোটটো জিৰিনোভস্কিৰ মূল প্ৰতিযোগী চেৰনোমিৰ্ডিনৰ বিৰুদ্ধে কৰা হৈছিল আৰু য়েলচিন আৰু তেওঁৰ দলটোক জিৰিকক তেওঁলোকৰ উত্তৰাধিকাৰী হিচাপে পতিয়ন নিয়াবলৈ পৰ্দাৰ আঁৰৰ প্ৰচেষ্টাত কোনো বাধা দিয়া হোৱা নাছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও জিৰিনোভস্কিয়ে বুজিব লাগিছিল; যে ডুমাৰ নিৰ্বাচনত তেওঁ যিমানেই বেছি ফলাফল দেখুৱাব সিমানেই "পৰিয়ালে" তেওঁৰ ওপৰত বাজি ধৰাৰ সম্ভাৱনা বেছি!
  সেই মুহূৰ্তৰ বাবে প্ৰচাৰ অভিযানৰ সৰ্বোত্তম কৌশল আছিল এক নম্বৰ বিৰোধীৰ ভূমিকা পালন কৰা, যিটোৱে কমিউনিষ্টসকলৰ সংঘাতৰ স্তৰ অতিক্ৰম কৰিব।
  সাধাৰণতে জিৰিনোভস্কিয়ে এই কথা বুজি পাইছিল যদিও তেওঁ দুখন চকীত বহিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল আৰু অসামঞ্জস্যপূৰ্ণ আছিল। পুৰণি নিৰ্বাচনতকৈ নতুন নিৰ্বাচন বহুত বেছি কঠিন আছিল! প্ৰথমতে, ১৯৯৩ চনৰ দৰে তেওঁলোকে নিজৰ বক্তৃতা প্ৰতিভাক সম্পূৰ্ণৰূপে দেখুৱাবলৈ সুযোগ নাপালে, দলবোৰক এয়াৰটাইম কমকৈ দিলে, যাৰ সংখ্যা ১৩ৰ পৰা ৪৪ (!)লৈ বৃদ্ধি পালে। দ্বিতীয়তে , জিৰিনোভস্কিৰ বিৰুদ্ধে অসম্পূৰ্ণ আশা আৰু আশাৰ কাৰক হিচাপে খেলিছিল। কাৰণ, তেওঁ যেন প্ৰথম আছিল, কিন্তু তেওঁ মানুহৰ জীৱনটো ভাল কৰা নাছিল... যদিও এজন বুদ্ধিমান ব্যক্তিৰ বাবে স্পষ্ট আছিল যে জিৰিকৰ কোনো প্ৰকৃত ক্ষমতা নাই, আৰু একেখিনি কমিউনিষ্টেই লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিতকৈ বহু বেছি ভোট নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছিল : ৬০ৰ বিপৰীতে ১০২, কিন্তু ... তেতিয়া বিশেষকৈ নব্বৈৰ দশকত কিমান স্মাৰ্ট মানুহ আছিল।
  তৃতীয় কাৰণটো, তেওঁলোকে এল ডি পি আৰৰ নেতাজনৰ ওপৰত মলি ঢালি দিলে, সেয়া আছিল এটা দানৱ আৰু এজন গুণ্ডাগিৰ প্ৰতিচ্ছবি, তেওঁ তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ কৰিব বুলি আশংকা।
  চতুৰ্থ কাৰণটোও বৃহৎ সংখ্যক প্ৰতিযোগীৰ উত্থানৰ অন্যতম মূল কাৰণ। আটাইতকৈ বিখ্যাত হ"ল: স্কোকোভৰ নেতৃত্বত ৰাছিয়ান কমিউনিটিৰ কংগ্ৰেছ (য়েলচিনৰ অধীনত নিৰাপত্তা পৰিষদৰ প্ৰাক্তন সচিব), আৰু আলেকজেণ্ডাৰ লেবেড, যিজনো য়েলচিনৰ মানুহ, যাৰ ভূমিকা ট্ৰেন্সনিষ্ট্ৰিয়াত সংবাদ মাধ্যমে বহু পৰিমাণে ফুলাই তুলিছিল। এইটো সক্ৰিয় জনসংযোগৰ এটা ব্লক, কিন্তু দেখাত তেওঁলোকে যথেষ্ট পাইছে, প্ৰান্তৰ ওপৰত। কাৰণ, মানুহ কৰ্তৃপক্ষই ভবাৰ দৰে বেয়া নহয়, আৰু তেওঁলোকৰ বেছিভাগেই উপলব্ধি কৰিলে যে কে আৰ অ" একেবাৰেই বিৰোধী নহয়, বৰঞ্চ ক্ৰেমলিনৰ প্ৰকল্প, যিটো মূলতঃ লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টি আৰু ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিৰ বিৰুদ্ধে নিৰ্দেশিত। কিন্তু তথাপিও এই সংস্থাটোৱে চাৰি শতাংশতকৈ অধিক টানি আনিলে!
  আৰু ছাদৰ ওপৰত আন প্ৰতিযোগী আছিল, মেৰিচেভ পলায়ন কৰা ডেৰঝাভা-ৰুটস্কোই, ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে ব্লক - টিউলকিন-আম্পিলভ, লাইচেংকোৰ নেচনেল ৰিপাব্লিকান পাৰ্টি আৰু সকলো ধৰণৰ বহুত। ক"ব লাগিব যে কমিউনিষ্টসকলেও নিজৰ ভোটাৰক সিঁচৰতি কৰি পেলাইছিল: ইউ এছ এছ আৰ ব্লকে সাড়ে চাৰি শতাংশতকৈ অধিক ভোট লাভ কৰিছিল, কিন্তু সংসদত সোমাব পৰা নাছিল, আৰু ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টি, কৃষি দলৰ ভোট হেৰুৱাইছিল আন বাওঁপন্থী সংগঠনৰ দৰে পাঁচ শতাংশ বাধাও লোৱা নাছিল। বিশেষকৈ প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰাইজকভে এটা ব্লকৰ সৈতে নিৰ্বাচনৰ বাবে কিহৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছিল সেয়া স্পষ্ট নহয়: ইউনিয়ন অৱ লেবাৰ নে গ"ভ"ৰুখিন ব্লক! কিন্তু ১৯৯৫ চনৰ নিৰ্বাচনত ৰাছিয়াৰ সমগ্ৰ ইতিহাসত ক্ষমতাত থকা দলটোৰ আটাইতকৈ দুৰ্বল ফলাফল দেখা গৈছিল, আৰু প্ৰতিবাদী ভোটদানৰ সৰ্বাধিক শতাংশ।
  ল"ৰাটোৱে আকৌ গুলী চলালে, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি চিন্তাবোৰ আগবঢ়াই নিলে;
  নিৰ্বাচনী প্ৰচাৰৰ সময়ত জিৰিনোভস্কিয়ে সাধাৰণতে কৰ্তৃপক্ষক বকাবকি কৰিছিল যদিও পৰ্যাপ্ত আক্ৰমণাত্মকভাৱে কৰা নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও তেওঁৰ দলটোৱে অহা বছৰৰ বাজেটক সমৰ্থন কৰি ক্ৰেমলিন সমৰ্থক অভিমুখীতাৰ অভিযোগৰ আন এটা কাৰণ উল্লেখ কৰে। এই নিৰ্বাচনত প্ৰচলিত প্ৰায় সমগ্ৰ ভোটাৰৰ প্ৰতিবাদী আমেজৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি এই চৰকাৰৰ লগত আপোচ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় নাছিল! ইয়াৰ উপৰিও ষ্টেট ডুমাই অভাৱনীয়ভাৱে সহজেই ডুবিনিনক কেন্দ্ৰীয় বেংকৰ মুৰব্বী হিচাপে অনুমোদন জনায় যদিও পিছৰজন আছিল য়েলচিনৰ মহলৰ এজন ব্যক্তি, আমূল গাইডাৰ সংস্কৰণত বজাৰ সংস্কাৰৰ সমৰ্থক। বাইদেউ, জিউগানভেও এই প্ৰাৰ্থীত্বক সমৰ্থন কৰিছিল যদিও ডুবিনিন ব্লেক টুইজডেৰ সৈতে জড়িত আছিল, যিয়ে দেখুৱাইছিল যে তেওঁও কোনো নীতিগত বিৰোধী নহয়!
  নিৰ্বাচনৰ সময়ত জিৰিনোভস্কিয়ে কোনো নিৰ্বাচনী গোট গঠন কৰিব বিচৰা নাছিল যদিও কেইবাটাও সৰু সৰু জাতীয়তাবাদী দলে তেনে কৰাৰ ইচ্ছা প্ৰকাশ কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও ভেংগেৰভস্কিয়ে দলটোৰ নাম সলনি কৰাৰ পৰামৰ্শ দিছিল, ৰাজনৈতিকভাৱে অধিক উপযুক্ত আৰু সুখদায়ক নামলৈ - উদাহৰণস্বৰূপে গ্ৰেট ৰাছিয়া! এই বিষয়ত জিৰিনোভস্কিয়ে জেদীতা দেখুৱাইছিল যদিও এই সময়লৈকে উদাৰ গণতন্ত্ৰ শব্দটো ইতিমধ্যে গালি-গালাজ হৈ পৰিছিল!
  ইয়াৰ উপৰিও সুপৰিচিত গায়ক বা শিল্পীৰ নাম এল ডি পি আৰ দলৰ তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত নহ"ল যদিও ইচ্ছা কৰা লোক যথেষ্ট আছিল। বিশেষকৈ সংবাদ মাধ্যমৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিবলৈ অতি আকৰ্ষণ কৰা আল্লা পুগাচেভাই এল ডি পি আৰ দলৰ তালিকাত দ্বিতীয় স্থানৰ বাবে ভালদৰে সন্মত হ"ব পাৰে। ই তাইক কোনো কাৰণতে আমনি কৰা নাছিল যদিও ই নিজৰ নাম উল্লেখ কৰাৰ অতিৰিক্ত তথ্যমূলক কাৰণ সৃষ্টি কৰিব পাৰে। প্লাছ ৰাজ্যিক ডুমাৰ আলোচনাৰ বাবে কিছুমান প্ৰকল্প আৰু আইন প্ৰস্তাৱ কৰাৰ সুযোগ। আনকি সুৰকাৰ এণ্টনভকো কেৱল আঞ্চলিক তালিকাত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছিল, আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ মাজত সম্পূৰ্ণৰূপে কাজিয়া হৈছিল। সাধাৰণতে জিৰিনোভস্কি: চৰিত্ৰত এটা অতি বেয়া বৈশিষ্ট্য আছে: নিজৰ পৰিৱেশত শক্তিশালী ব্যক্তিত্বক সহ্য কৰিবলৈ অনিচ্ছা, যিসকলে নিজৰ দৃষ্টিভংগী ৰক্ষা কৰে। উদাহৰণস্বৰূপে, ঠিক এই কাৰণেই বিখ্যাত সম্মোহনকাৰী আনাটলি কাছপিৰ"ভস্কিয়ে দলটো এৰি থৈ গৈছিল; যিয়ে ভ্লাদিমিৰ ভলফ'ভিচক পৰিচালনাৰ স্বৈৰাচাৰী পদ্ধতি আৰু নিজকে চাইকোফেণ্টৰ সৈতে ঘেৰি ৰখাৰ ইচ্ছাৰ অভিযোগ উত্থাপন কৰিছিল। মই ক"ব লাগিব, বাইদেউ, হিটলাৰেও নিজৰ প্ৰয়োজনীয় মানুহবোৰৰ লগত আপোচ কৰিছিল আৰু সেইবোৰ তেওঁৰ বাবে অসাৰ বা বিপদজনক নোহোৱালৈকে নিজৰ পৰিৱেশত সেইবোৰ সহ্য কৰিছিল। বাওঁপন্থী আৰু কৰ্তৃপক্ষৰ বিৰোধিতাৰ দ্বাৰা বিশিষ্ট ৰেম, ষ্ট্ৰাছাৰ, গ"বেলছৰ কথা মনত পেলাওক। কিন্তু ঠিক এনে ব্যক্তিত্বৰ বাবেই হিটলাৰে কমিউনিষ্ট আৰু ছ"চিয়েল ডেম"ক্ৰেটৰ পৰা ভোটৰ মেক্সিম টানিবলৈ সক্ষম হৈছিল। মই এইটোও ক"ব লাগিব যে জিৰিনোভস্কিয়ে বহুত সঘনাই কৈছিল: চিন্তা নকৰাকৈয়ে তেওঁ ষ্টেলিনক হয় প্ৰশংসা কৰিছিল নহয় বকাবকি কৰিছিল। সাধাৰণতে লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ নেতাজনে নিজেই কিছু পৰিমাণে ষ্টেলিনক অনুকৰণ কৰিছিল, নিজৰ কাল্ট সৃষ্টি কৰিছিল, চৰকাৰৰ স্বৈৰাচাৰী পদ্ধতিৰ আনুগত্য প্ৰদৰ্শন কৰিছিল, কিন্তু একে সময়তে তেওঁ কমিউনিষ্টসকলক হিংসাৰ অভিযোগ দিছিল যদিও তেওঁ নিজেই কেৱল হিংসা, হিংসাৰ পোষকতা কৰিছিল আৰু অধিক হিংসা!
  বাওঁপন্থী ধাৰণাসমূহৰ ক্ৰমবৰ্ধমান জনপ্ৰিয়তাৰ প্ৰেক্ষাপটত জিৰিনোভস্কিয়ে কমিউনিষ্ট ধাৰণাসমূহৰ প্ৰতি অধিক সুষম মনোভাৱ ল"ব লাগিছিল, আৰু মনত ৰাখিব যে ভোটাৰৰ এক উল্লেখযোগ্য অংশই ছোভিয়েট যুগৰ প্ৰতি নষ্টালজিক। ইয়াৰ উপৰিও বাওঁপন্থীৰ বাহ্যিক বৈশিষ্ট্যই হস্তক্ষেপ নকৰিব: উদাহৰণস্বৰূপে, এল ডি পি আৰ পতাকাৰ বাবে নীলা ৰং অত্যন্ত দুৰ্ভাগ্যজনক! প্ৰথমতে, ই সমকামীসকলৰ সৈতে সম্পৰ্ক উদগনি দিয়ে, যিসকলো "নীলা" আৰু দ্বিতীয়তে, নীলা ৰঙে শান্ত কৰে, যিটো জিৰিনোভস্কিৰ জ্বলন্ত ভাষণৰ সৈতে ভালদৰে মিলি নাযায়! তেওঁৰ দলৰ বাবে সৰ্বোত্তম বিকল্প হ"ব বেঙুনীয়া-ৰঙা। সজীৱ, শোষণৰ আহ্বান জনোৱা, কিন্তু তথাপিও কমিউনিষ্টসকলৰ দৰে নহয়! ইয়াৰ উপৰিও বেঙুনীয়া ৰং ৰজাৰ প্ৰতীক আৰু ই সাৰ্বভৌমত্বৰ সমৰ্থক, ৰাজতন্ত্ৰবাদী আৰু অকমিউনিষ্ট বুজাই দিয়াৰ কণ্ঠক আকৰ্ষণ কৰিব পাৰে!
  জিনিয়াছ ল"ৰাটোৱে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ আকৌ টিপি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মোৰ জয় গৌৰৱময় হ'ব!
  আৰু স্মাৰ্ট যুক্তি অব্যাহত ৰাখিলে।
  আটাইতকৈ ভাল ধাৰণা নাছিল এনেকুৱা ভিডিঅ"ও য"ত জিৰিনোভস্কিয়ে জেষ্টাৰৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিছিল, বিশেষকৈ, তেওঁ বৰ ভালকৈ গান গোৱা নাছিল! এই ক্ষেত্ৰত ই সৰ্বোত্তম পদক্ষেপ নাছিল, কাৰণ তেতিয়া ৰাইজে ১৯৯৫ চনত ভোকত আছিল আৰু গুৰুতৰ পৰিৱৰ্তন আৰু গুৰুতৰ নেতা বিচাৰিছিল, আৰু তেওঁ কৌতুক কৰাৰ মুডত নাছিল! ক"ব লাগিব যে ক্ৰেমলিন সমৰ্থক সংবাদ মাধ্যমে ইতিমধ্যে জিৰিনোভস্কিৰ পৰা এজন জেষ্টাৰ আৰু ক্লাউন বনাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল আৰু এই ছাপক শক্তিশালী কৰাৰ যোগ্য নাছিল, তেওঁলোকৰ শত্ৰুক নতুন ট্ৰাম্প কাৰ্ড দিছিল!
  ১৯৯৫ চনৰ নিৰ্বাচনত চিইচিয়ে প্ৰথমে "ডেৰঝাভা" - ৰুটস্কয়, আৰু তাৰ পিছত "য়াব্লোকো" পঞ্জীয়ন কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰে। ইয়াৰ পিছত দুয়োটা পক্ষকে পুনৰুদ্ধাৰ কৰা হ"ল, উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ জৰিয়তে। এই খণ্ডটোৰ কেইবাটাও সংস্কৰণ আছে: বিশেষকৈ, যে ক্ৰেমলিন আৰু ইয়াৰ জনসংযোগৰ লোকসকলে ডুমাৰ নিৰ্বাচনত ইয়াভলিনস্কিক সহায় কৰিব বিচাৰিছিল, এজন ডেম"ক্ৰেট আৰু এজন পশ্চিমীয়া হিচাপে, আৰু ৰুটস্কোই, এনে লাগে, ভোট টানিব লাগিছিল কমিউনিষ্টসকলে নিজৰ ওপৰত ....
  প্ৰথম দৃষ্টিত সংস্কৰণটো যুক্তিসংগত, যদি তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে ইয়াব্লোকো আৰু ডেৰঝাভাক আঁতৰোৱাটো বিচাৰিছিল, তেন্তে য়েলচিন পৰিয়ালৰ নিৰ্দেশত গঠন হোৱা উচ্চতম ন্যায়ালয়ে তেওঁলোকক পুনৰুদ্ধাৰ নকৰিলেহেঁতেন! কাৰণ, আমি শেহতীয়া উদাহৰণবোৰ মনত পেলাব পাৰো যেতিয়া ইয়াব্লোকো, অদাৰ ৰাছিয়া আৰু মাদাৰলেণ্ডক নিৰ্বাচনত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ দিয়া হোৱা নাছিল, কোনো আইনী ভিত্তি নোহোৱাকৈ। উদাহৰণস্বৰূপে, ২০০৬ চনত মস্কোৰ নিৰ্বাচনৰ পৰা মাদাৰলেণ্ড ব্লকক অপসাৰণ কৰাটো আইনী দৃষ্টিকোণৰ পৰা একেবাৰে অবৈধ আছিল! গতিকে সেই ভিডিঅ'টোত, যিটো অযোগ্যতাৰ কাৰণ হৈ পৰিল: হিংসা, পগ্ৰম, বৰ্ণ শুদ্ধিকৰণ আৰু আনকি "ককেচীয়ান"সকলক বিতাড়নৰ কোনো প্ৰত্যক্ষ আহ্বান কৰা হোৱা নাছিল। ইয়াত কেৱল মস্কোৰ জাবৰ পৰিষ্কাৰ কৰাৰ কথা কোৱা হৈছিল... হয়, শৃংখলা আৰু প্ৰব্ৰজনকাৰীসকলক পুনৰ ঘূৰাই অনাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ আভাস আছিল। কিন্তু... প্ৰথম কথা, এইটো আইনৰ বিৰুদ্ধে নহয়, আৰু দ্বিতীয়তে, যিকোনো অতি নিৰাপদ ভিডিঅ'ত যিকোনো বস্তুৰ আভাস পোৱা যায়। উদাহৰণস্বৰূপে, আনকি "মাত্ৰ আপুনি অপেক্ষা কৰক!" পেড"ফিলিয়াৰ অপপ্ৰচাৰ হিচাপে নিষেধাজ্ঞা। আৰু যে শহাপহু এটা শিশুৰ দৰে, শিশুৰ টিকট লৈ যাত্ৰা কৰে, আৰু পহুটোৱে তাৰ লগত ফ্লাৰ্ট কৰে, আদৰ কৰে... এই ক্ষেত্ৰত ন্যায়াধীশৰ ৰডিনা ব্লকটো পঞ্জীয়নৰ পৰা আঁতৰোৱাৰ আইনী অধিকাৰ নাছিল! খোডৰকোভস্কিৰ বিচাৰ এটা সুকীয়া বিষয়, আমি এই লেখাত ইয়াৰ বিষয়ে কথা নকওঁ। কিন্তু এনে লাগে যেন সকলোৱে বুজি পাইছে যে ক্ৰেমলিনৰ অনুমোদন অবিহনে এইটো নহ"লহেঁতেন...
  হয়, হয়, কিন্তু সঁচাকৈয়ে নহয়! বিশেষকৈ তেতিয়া ৰুটস্কোইক য়েলচিনৰ প্ৰবল শত্ৰু বুলি গণ্য কৰা হৈছিল - তথাপিও ই প্ৰত্যক্ষ সশস্ত্ৰ সংঘৰ্ষলৈ আহিলহেঁতেন! পাৱাৰ ৰেটিং যথেষ্ট বেছি আছিল আৰু ইয়াৰ পাঁচ শতাংশ বাধা অতিক্ৰম কৰাৰ সম্ভাৱনা বেছি! বাৰু, ক্ৰেমলিনে নিজৰ শত্ৰুৰ সম্ভাৱনাক কিয় প্ৰতাৰণা কৰিব? হয়, যদিও ইয়াব্লোকো এটা গণতান্ত্ৰিক দল, ই যথেষ্ট বিৰোধী: ই এবাৰো বাজেট সমৰ্থন কৰা নাই, এই ডুমা আৰু পৰৱৰ্তী ডুমা দুয়োটাতে, ইয়াভলিনস্কিয়ে ঘোষণা কৰিলে যে তেওঁ ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ বাবে যুঁজিব। গতিকে, ইয়াব্লোকোক শক্তিশালী কৰাৰ বিশেষ কাৰণ কি: বিশেষকৈ ভৱিষ্যতৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ প্ৰেক্ষাপটত ই অত্যন্ত অলাভজনক! প্ৰথম ৰাউণ্ডত ইয়াভলিনস্কিয়ে য়েলচিনৰ পৰা ভোট টানিছিল আৰু ইয়াব্লোকোৰ যুৱ আৰু এথলেটিক নেতাজনক বদনামী, জৰাজীৰ্ণ য়েলচিনতকৈ বহুত বেছি আকৰ্ষণীয় দেখা গৈছিল।
  গতিকে, প্ৰথম সংস্কৰণটো সম্পূৰ্ণৰূপে পতিয়ন যোগ্য নহয়, আৰু ৰাছিয়াৰ আদালতসমূহ এতিয়াও ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ওপৰত ইমান শক্তিশালীভাৱে নিৰ্ভৰশীল নাছিল। বিশেষকৈ জিকেচিএইচপিৰ সদস্য সেনাবাহিনীৰ জেনেৰেল ভাৰেনিকোভক দোষমুক্ত কৰা হয়;আন উদাহৰণ উল্লেখ কৰিব পাৰি যেতিয়া আদালতে সদায় কৰ্তৃপক্ষৰ পক্ষ লোৱা নাছিল।
  সম্ভৱতঃ ইয়াভলিনস্কিৰ অযোগ্য ঘোষণাৰ প্ৰতি পশ্চিমৰ নেতিবাচক প্ৰতিক্ৰিয়াই ভূমিকা গ্ৰহণ কৰিছিল আৰু দেশখনত সমৃদ্ধিৰ আভাস সৃষ্টি কৰিবলৈ নিৰ্বাচনৰ প্ৰাকক্ষণত য়েলচিন শাসনক ঋণৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। বাৰু, একে সময়তে ৰুটস্কয়ক আঁতৰাই দিয়া হৈছিল, গতিকে তেওঁলোকক কোম্পানীটোৰ বাবে পুনৰ নিযুক্তি দিয়া হৈছিল। কিন্তু ইয়াৰ ফলত ডেৰঝাভাই ৫% থ্ৰেছহ"ল্ড ল"বলৈ সহায় কৰা নাছিল। বিশেষকৈ তেওঁ কিমান বিখ্যাত আছিল সেই কথা বিবেচনা কৰিলে ৰুটস্কয়ৰ ২.৭ শতাংশ ফলাফলক সাৰ্বজনীন বুলি ধৰিব পাৰি। কিন্তু ক্ৰেমলিনৰ কে আৰ অ" প্ৰকল্পটোও হেৰুৱাই পেলালে। জিৰিনোভস্কিয়ে ডুমাৰ ৰোষ্ট্ৰামক যথেষ্ট ফলপ্ৰসূভাৱে ব্যৱহাৰ কৰা নাছিল যদিও ক"ব লাগিব যে ক্ৰেমলিন সমৰ্থক সকলো অপপ্ৰচাৰে তেওঁৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰাৰ ফলত তেওঁ লাভৱান হৈছিল। ইয়াৰ পৰা যেন এটা ভাবমূৰ্তি সৃষ্টি হ"ল যে জিৰিনোভস্কি কৰ্তৃপক্ষৰ এক নম্বৰ শত্ৰু আৰু যদি ভ্লাদিমিৰ ভলফ"ভিচে বিৰোধিতা কৰাত অধিক সামঞ্জস্যপূৰ্ণ হ"লহেঁতেন তেন্তে তেওঁৰ ফলাফল বহুত বেছি হ"লহেঁতেন।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আকৌ অতি চতুৰতাৰে চীনা ৰেজিমেণ্টটোক উচ্চ বিস্ফোৰক খণ্ডিত প্ৰজেক্টাইলেৰে ঢাকি দিলে। ইয়াৰ পিছত তেওঁৰ চিন্তাবোৰ আৰু অধিক মিলাপ্ৰীতিৰ হৈ পৰিল।
  কিন্তু টেলিভিছনত লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ নেতাই কৰ্তৃপক্ষৰ বিৰুদ্ধে ভাবুকি দি চুটি ভাষণ দিয়া, বৰঞ্চ উগ্ৰপন্থী আবেদন সাধাৰণতে শুদ্ধ আছিল, মাথোঁ, হয়তো, য়েলচিন আৰু য়েলচিনক ব্যক্তিগতভাৱে অধিক সক্ৰিয়ভাৱে বকাবকি কৰা উচিত আছিল।
  মুঠতে ১৯৯৫ চনৰ ডিচেম্বৰ মাহৰ নিৰ্বাচনত ৰাছিয়ান ফেডাৰেচনৰ কমিউনিষ্ট পাৰ্টিয়ে প্ৰায় ২৩ শতাংশ, দ্বিতীয় এলডিপিআৰ ১১.৫ শতাংশ, তৃতীয় এনডিআৰ ১০.৩ শতাংশ আৰু চতুৰ্থ ইয়াব্লোকোৱে ৬.৭ শতাংশ লাভ কৰি প্ৰথম স্থান লাভ কৰিছিল।
  বাকী চল্লিশটা দলে ৫% সীমাত উপনীত নহ"ল!
  জিৰিনোভস্কিৰ একেধৰণৰ ফলাফল কেনেকৈ মূল্যায়ন কৰিব? শতাংশ হিচাপত প্ৰথম নিৰ্বাচনৰ তুলনাত দুগুণ হ্ৰাস। কিন্তু যদি আমি প্ৰায় ১২ শতাংশ ভোটদানৰ হাৰ বৃদ্ধিৰ কথা লক্ষ্য কৰো তেন্তে ১৯৯৩ চনৰ ফলাফলৰ প্ৰায় ৬২ শতাংশ জিৰিনোভস্কিয়ে লাভ কৰিছিল। বহুত নে অলপ?
  সকলো প্ৰতিকূল পৰিস্থিতি বিবেচনা কৰিলে এই ফলাফল সন্তোষজনক আৰু কেৱল ভালৰ মাজত। বেয়া কাৰক:
  ১/ ৰাজ্যিক ডুমাত লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ কাৰ্যকলাপৰ প্ৰতি ভোটাৰসকলৰ অসন্তুষ্টি। প্ৰথম স্থান লাভ কৰা প্ৰাৰ্থীৰ পৰা ৰাইজে অধিক আশা কৰিছিল যদিও জীৱনটো আৰু ভাল নহ"ল। সঁচা, বেছিভাগ মানুহেই বুজি পাইছিল যে জিৰিনোভস্কিৰ কোনো প্ৰকৃত ক্ষমতা নাই, কিন্তু তথাপিও হতাশাই ৰাজত্ব কৰিছিল।
  ২) লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ উগ্ৰপন্থী নেতাই তৃতীয় বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ কৰিব বুলি ভয়, যাৰ পৰিণতি বিপৰ্যয়জনক। তদুপৰি জিৰিনোভস্কিৰ সংযম আৰু তেওঁ সৰ্বাত্মক একনায়কত্ববাদ প্ৰতিষ্ঠা কৰি দেশখন তেজেৰে প্লাৱিত কৰিব বুলি বহুতে ভয় কৰা নাছিল। তেওঁৰ হিষ্টেৰিয়াই বহুতকে ভয় খুৱাইছিল।
  ৩/ লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ নেতাৰ বিৰোধিতা যথেষ্ট নহয়। বিশেষকৈ প্ৰথমবাৰৰ বাবে চেচেনিয়াৰ যুদ্ধৰ মাহবোৰ, আৰু ক্ৰেমলিন সমৰ্থক অপপ্ৰচাৰে নিজেই ইয়াৰ বাবে জিৰিনোভস্কিক দোষাৰোপ কৰিছিল, যাৰ ফলত তেওঁৰ কৰ্তৃপক্ষৰ প্ৰতি আনুগত্য বহু পৰিমাণে বৃদ্ধি পাইছিল। কিন্তু বৰ্তমান চৰকাৰৰ মূল শত্ৰুৰ ভাবমূৰ্তি হেৰুৱাই ক্ৰেমলিনৰ সৈতে বন্ধুত্ব বিচাৰিছিল নিজেই ভ্লাদিমিৰ ভলফ"ভিচে।
  ৪) জনপ্ৰিয়তাবাদী, বিত্তীয় নীতি ৰূপায়ণৰ বাবে ডুমাৰ লিভাৰৰ ব্যৱহাৰৰ অপৰ্যাপ্ত ফলপ্ৰসূতা। বিশেষকৈ, ইখনৰ পিছত সিখন জনপ্ৰিয়তাবাদী আইন, জনসাধাৰণৰ বাবে কাম কৰি ভোটদান কৰা সম্ভৱ হৈছিল। বিশেষকৈ য়েলচিনে এই কামটো কৰিছিল, কংগ্ৰেছে পূৰণ কৰাটো বাস্তৱিক নহয় বুলি কোৱা কাম এটা আগবঢ়াইছিল আৰু নিজৰ বাবে পইণ্ট লাভ কৰিছিল। হয়, আৰু নিৰ্বাচনৰ সময়ত য়েলচিনে সকলোৰে দৰমহা আৰু পেঞ্চন বৃদ্ধি কৰিছিল, আৰু তাৰ পিছত হয় নিদিলে, নহয় মুদ্ৰাস্ফীতিৰ ফলত খাই পেলালে। লুকাচেংকা আৰু আনসকলেও একে কাম কৰিলে, কিন্তু ইউলিয়া টিমোচেংকোৱে নিজৰ কঠোৰ মুদ্ৰানীতি পৰিত্যাগ নকৰি নিৰ্বাচনত পৰাস্ত হ"ল, একে সময়তে স্বাধীনতাও হেৰুৱালে!
  ৫) জিৰিনোভস্কিয়ে তেওঁৰ চেহেৰাৰ লগত জড়িত আন এটা ভুল হিচাপ কৰিলে। অপ্ৰয়োজনীয়ভাৱে মোটা হৈ পৰিল আৰু তাৰ ফলত তেওঁৰ দেখাত বহুত বেয়া হ"বলৈ ধৰিলে। তদুপৰি ভোকাতুৰ মানুহে পাত্ৰ পেট আৰু মোটা মানুহক ভাল নাপায়। ইয়াত বাইদেউ জিৰিনোভস্কিয়ে তেওঁৰ আনটো অভাৱ দেখুৱাইছিল, ৰাজনীতিত ধৰ্মান্ধতাৰ অভাৱ, শৰীৰটোক চেম্পল কৰি ৰাখিবলৈ আৰু অতিমাত্ৰা খাদ্য গ্ৰহণ নকৰিবলৈ পৰ্যাপ্ত ইচ্ছাশক্তিৰ অভাৱ। বাইদেউ, ১৯৯১ চনৰ নিৰ্বাচনৰ সময়তো জিৰিনোভস্কি আছিল চিকন, আনকি নিয়মতকৈও পাতল, পঞ্চল্লিশ বছৰ বয়সত। ইয়াৰ পৰা অনুমান কৰিব পাৰি যে স্বভাৱতে "ঝিৰিক" অতিৰিক্ত ওজনৰ প্ৰতি প্ৰৱল নহয়, অৰ্থাৎ উদাহৰণস্বৰূপে গৈদাৰৰ দৰে তেওঁৰ বাবে নিজকে চেম্পলত ৰখাটো ইমান কঠিন নাছিল।
  এয়াও এক উল্লেখযোগ্য অসুবিধা!
  ৭) প্ৰথম নিৰ্বাচনৰ তুলনাত জিৰিনোভস্কিয়ে ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা এয়াৰটাইমৰ পৰিমাণ ভয়ংকৰভাৱে হ্ৰাস পাইছে। বিনামূলীয়া এয়াৰটাইম ৪৪টা দলৰ মাজত ভাগ কৰা হৈছিল, আৰু পেইড এয়াৰটাইম বিনামূলীয়া এয়াৰটাইমতকৈ বেছি হ"ব নোৱাৰিলে, আৰু ইয়াক কেৱল ৰাতিহে কিনিব পৰা গ"ল। গতিকে জিৰিনোভস্কিয়ে তেওঁৰ অসাধাৰণ বক্তৃতা উপহাৰৰ সম্পূৰ্ণ ব্যৱহাৰ কৰিব নোৱাৰিলে, যিদৰে ১৯৯৩ চনত হৈছিল। যদিও, উদাহৰণস্বৰূপে, তেতিয়াতকৈ তেওঁৰ হাতত অধিক ধন আছিল!
  ৬) হয়তো আটাইতকৈ উল্লেখযোগ্য কথাটোও হ"ল: ৰাজনৈতিক প্ৰতিযোগিতা তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পাইছে আৰু লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ নিৰ্বাচনী পথাৰত গোট আৰু অনুকৰণকাৰীৰ গোটৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। ইয়াৰে প্ৰথমে কে আৰ অ", পাৱাৰ, চি এইচ পি, আৰু আন এটা গোটৰ দল। আৰু চৰকাৰখনক শাসকীয় দল আৱাৰ হাউচ অৱ ৰাছিয়াৰ বাহিৰে সকলোৱে সমালোচনা কৰিছিল। কম্পাঙ্কৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকে সক্ৰিয়ভাৱে টেলিভিছনত বৰিছ ফেড"ৰভ আৰু তেওঁৰ ফৰৱাৰ্ড ৰাছিয়া ব্লকক বহুত প্ৰচাৰ আৰু দেখুৱাইছিল, চেৰন"মিৰ্ডিন আৰু চৰকাৰৰ সমালোচনাৰ সৈতে। সঁচা, বৰিছ ফেড"ৰভে নিজেই কেৱল বিৰোধীৰ চৰিত্ৰত অভিনয় কৰিছিল, প্ৰতিবাদী ভোটাৰক জয় কৰাৰ আশাত। কিন্তু বেছিভাগ মানুহেই তেওঁক বিশ্বাস কৰা নাছিল! তাৰ পিছত বৰিছ ফেড"ৰভে আনকি এন ডি আৰতো যোগদান কৰে। লাইচেংকোৰ নেচনেল ৰিপাব্লিকান পাৰ্টিও অতি সক্ৰিয় আছিল, আৰু ইয়াৰ নেতাই জিৰিনোভস্কিৰ আৱেগিক উন্মাদনাৰ নকল কৰিছিল, আৰু সংবাদ মাধ্যমৰ মনোযোগত তেওঁ কোনো কাৰণতে ক্ষুন্ন হোৱা নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ নেতাৰ প্ৰাক্তন সহায়ক আৰু চৰম জাতীয়তাবাদী ভেডেনকিন ব্লক সক্ৰিয় আছিল, লগতে বাবুৰীন ব্লকও সক্ৰিয় আছিল। বাবুৰিন এজন অতি সক্ৰিয় ব্যক্তিও, এটা সময়ত তেওঁ খাছবুলাটভৰ সলনি প্ৰায় বক্তা হৈ পৰিছিল। মুঠতে জিৰিনোভস্কিৰ ভোটাৰক একেধৰণৰ ডাবল আৰু অনুকৰণকাৰীয়ে প্ৰায় ভংগ কৰি পেলাইছিল। ইয়াৰ উপৰিও বাওঁপন্থীসকলৰো নতুন ধাৰা আছিল, য"ত ষ্টেলিনবাদী বুজাবুজিৰ ধাৰাও আছিল।
  এনে চৰ্তত ৪৪ টাৰ ভিতৰত ১১.৫ শতাংশ সঁচাকৈয়ে এটা মান্য ফলাফল, যদিও অধিক যুক্তিসংগত নিৰ্বাচনী নীতিৰ সৈতে সম্ভৱতকৈ কম। উদাহৰণস্বৰূপে, প্ৰতিযোগীৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পালেও জিউগানভে নিজৰ স্ক"ৰ ১৩.৫ শতাংশৰ পৰা ২২.৯লৈ বৃদ্ধি কৰিবলৈ সক্ষম হয়। এটা ব্লক "ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে!" ৪.৫ শতাংশতকৈ অধিক ভোটাৰক কাঢ়ি লৈ গ"ল! ইয়াব্লোকোৱে লোকচান ভুগিছিল যদিও এক শতাংশতকৈও কম লোকচান হৈছিল আৰু বাধাৰ আঁৰত নোহোৱা হোৱা দলসমূহৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ই নিজৰ দল বৃদ্ধি কৰিছিল। একেলগে তেওঁলোকৰ ৪৬ জন ডেপুটি একক সদস্য হিচাপে আছিল। কিন্তু বিভাজনৰ পিছত "চয়চ অৱ ৰাছিয়া" নোহোৱা হৈ গ'ল, লগতে শ্বাখৰাইৰ প্ৰেছও নোহোৱা হৈ গ'ল।
  . অধ্যায় #১৬
  আই এছ-৭ টেংকত চীনা সেনা সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস হৈছিল। আৰু আকৌ আকাশী সাম্ৰাজ্যৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত থমকি ৰ"ল। আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে দুবাৰ চিন্তা নকৰাকৈয়ে এটা সুন্দৰ আৰু আকৰ্ষণীয় কাহিনীৰ আঁকি দিলে;
  শৰতৰ শেষৰ ফালে কঠিন দিন আছিল। আকাশে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, সীহৰ টোপালেৰে পৃথিৱীখনক প্ৰচুৰ পৰিমাণে পানী দিলে। পৃথিৱীখন ধূসৰ হৈ পৰিছিল, সোণালী পাতবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছিল, গছৰ ডালবোৰ উদং ফ্ৰেমৰ দৰে বতাহত দোল খাইছিল। ৰূপালী বৰফৰ গোলকটোৱে খিৰিকীবোৰত নিজৰ জটিল আৰ্হিবোৰ আঁকিবলৈ সময় নোপোৱাকৈ গলি গলি গ"ল, বাদামী-ধূসৰ পৃথিৱীখনক এটা চকু কপালত তুলিব পৰা কাৰ্পেটেৰে ঢাকিবলৈ।
  ন বছৰীয়া ল"ৰা স্লাভা ইভানভ দুখী হৈ পৰিছিল, এনে লাগিছিল যেন গোটেই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন কাঁইটীয়া তাঁৰেৰে আবৃত। মূৰ তল কৰি অপ্ৰিয় স্কুলৰ পৰা উভতি আহিছিল, য"ত সহপাঠীসকলেও তেওঁক মাৰপিট কৰিছিল। মুখত ঘাঁবোৰ ম্লানকৈ দেখা যায়, ব্ৰিফকেছটো ফাটি গৈছে, ঘৰলৈ যোৱাৰ কোনো ইচ্ছা নাই, য"ত অভিভাৱকৰ অনুপ্ৰৱেশকাৰী প্ৰশ্নবোৰে আপোনাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে। আৰু তাতোকৈ বেয়া কথাটো হ"ল, কাইলৈ আপুনি আকৌ স্কুললৈ যাব লাগিব, যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে ডান্টেৰ নৰকত মূৰ জোকাৰি ডুব যাব। সেই মুহূৰ্তত যেতিয়া বধলৈ ঠেলি দিয়া ভেড়াৰ ৰূপৰ ল"ৰা এটা প্ৰৱেশদ্বাৰত প্ৰৱেশ কৰিলে, তেতিয়া এজন সৰু মানুহ জপিয়াই ওলাই আহিল তাক লগ কৰিবলৈ স্নাফবক্সৰ পৰা অহা চয়তানৰ দৰে। তেওঁ ল"ৰাৰ দৰে আছিল, কিন্তু একে সময়তে তেওঁ পিনোকিঅ"ৰ চোকা নাক নাছিল, তিনিটা পাৰ্কি চকু - ৰঙা, হালধীয়া, সেউজীয়া অনবৰতে চকু টিপিয়াই থকা।
  -নমস্কাৰ! ট্ৰেফিক লাইটৰ চকুৰে কণমানিজনে ক"লে। আৰু সি নিজৰটো আগবঢ়াই দিলে, যিদৰে কাঠৰ হাত দুখন স্পৰ্শ কৰা যেন লাগিল।
  স্লাভাই তেওঁলোকক আত্মবিশ্বাসেৰে জোকাৰি যোৱা নাছিল, ইতিমধ্যে তেওঁ এনে এটা বয়সত আছিল যেতিয়া ল"ৰা-ছোৱালীয়ে বুজি পায় যে অলৌকিকতা নহয়, আৰু এনে মুখৰ ৰূপত তেওঁক যথেষ্ট স্তম্ভিত যেন লাগিছিল।
  "তেওঁৰ চাইবাৰনেটিক চকু আছে নিশ্চয়" আৰু তেওঁ নিজকে বিশেষ কাৰ্ডবৰ্ডৰ চুট এটা পিন্ধি ঢাকি দিলে।
  -বাৰু, ইমান ম্লান কিয়! নিজৰ পৰিচয় দিওঁ, মই ক্ৰ"ৰ গ্ৰহৰ পৰা ক্ৰ"ৰে। আপুনি কংক্ৰিটভাৱে দেখিছে, গ্ৰহটোৰ শ্বাসৰুদ্ধকৰ বায়ুমণ্ডলত আৱৰি ধৰিছে। আপোনাৰ নাম কি.
  -স্লাভা বা ব্যাচেস্লাভ। ল"ৰাটোৱে অনিশ্চিতভাৱে বিৰবিৰাই উঠিল।
  -গতিকে সেইটোৱেই গ্ল'ৰী। আমি - মই আৰু ভিণ্ট - আপোনাৰ গ্ৰহটোৰ কাষেৰে উৰি গ"লোঁ, স্থানীয় লোকে ইয়াক পৃথিৱী বুলি কয়, আৰু আমি ইয়াক এৰবানা বুলি কওঁ। আমাৰ হাইপাৰটেলিপেথিক ড্ৰাইভটো স্থবিৰ হৈ পৰিছে, প্ৰায় সকলো শক্তি হেৰুৱাই পেলাইছে। এইটো এই কথাৰে ভৰপূৰ যে আমি চিৰদিনৰ বাবে আপোনাৰ গ্ৰহত আবদ্ধ হৈ থাকিব পাৰো। আমাক সহায় কৰক। - কিন্তু মই মাত্ৰ এটা শিশু আৰু মই মহাকাশ ইঞ্জিন বুজি নাপাওঁ।
  ল"ৰাটোৱে অনিশ্চিতভাৱে পাতল কান্ধ দুটা জোকাৰিলে।
  - আপুনি বুজিব নালাগে। ইয়াত ভিণ্ট আহিছে, তেওঁ আপোনাক সকলো বুজাই দিব।
  তেওঁলোকৰ আগত বিষয়টো আবিৰ্ভাৱ হৈছিল, "মেৰী পিকচাৰ্ছ" আলোচনীৰ Samodelkin ৰ সৈতে প্ৰবলভাৱে মিল থকা। ইয়াৰ নাকৰ বাবে একেটা বল্ট, ক্ৰছ আকৃতিৰ মুখ আৰু উৰি থকা চচৰ আকৃতিৰ মাত্ৰ তিনিটা ট্ৰেফিক লাইটৰ চকুৱে ইয়াক অস্বাভাৱিক মহাজাগতিক ৰূপ দিছিল। হাতৰ আঙুলিবোৰ বহু গাঁঠিৰে বেঁকা ৰেঞ্চৰ আকাৰত আছিল। যদিও স্পৰ্শ কৰিলে সিহঁতক ষ্টীলৰ দৰে লাগিছিল, ভিণ্টে বৰ কোমলকৈ হাত জোকাৰিলে।
  -আমাৰ মানৱ বন্ধু, ভংগুৰ শৰীৰ।
  ভিণ্টৰ মাতত অনুশোচনাৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  -আৰু তেওঁৰ পৰা মই তেওঁক ইমান ভাল পাওঁ, আৰু ই দুখৰ উশাহ লয়, তেওঁ ইমান মেজাজী।
  কোটিয়ে বন্ধুত্বপূৰ্ণভাৱে কান্ধত থপৰিয়াই দিলে। অলপ পৰিৱৰ্তিত সুৰত ভিণ্টে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল।
  -বেবী, তুমি আমাৰ লগত এটা ঠাইত উৰা মাৰিব বিচাৰিছা, আন পৃথিৱীবোৰ চাবলৈ।
  গৌৰৱ কঁপি উঠিল। তাৰ এনে লাগিল যেন সি শুই আছে আৰু সপোন দেখিছে। বাস্তৱক চোৱাটোৱেই নিজকে চিটিকি পেলোৱাৰ আটাইতকৈ উত্তম উপায়। যিটো তেওঁ কৰিলে। বেছি বিষ নহ"ল যদিও ভিণ্ট আৰু ক্ৰ"ৰে তেতিয়াও কাষে কাষে থিয় হৈ আছিল, তেওঁৰ উচ্চতাৰ সৰু আৰু বহল, অলপ চেঙেলীয়া হাঁহি।
  -নাই, আমি মামৰে নিৰ্মিত নহয় আৰু ৰ"দত গলি যাম।
  ভিণ্টে হাঁহিলে।
  -এতিয়া ৰিপ কৰি লওঁ।
  ট্ৰিনিটিয়ে প্ৰৱেশদ্বাৰৰ পৰা ওলাই গ"ল, চোতালত বোকাময় ঠাই আছিল, বুটবোৰ ডোঙাবোৰৰ মাজেৰে চেপি ধৰা হৈছিল।
  - তোমাৰ আদিম যাতায়তৰ পদ্ধতিত মই ভাগৰি পৰিছো। ক্ৰ"হৰে এইদৰে কৈ পকেটৰ পৰা ৰুবিক কিউবৰ দৰে যন্ত্ৰ এটা উলিয়াই আনিলে।
  চোকা হুইচেল এটাই নিস্তব্ধতা কাটি পেলালে। স্লাভাৰ সহপাঠী পাঁচজনে তেওঁলোকক ঠিক সভাতে অৱতৰণ কৰিলে। সেই একেটা ডেছিং লুজাৰেই তেওঁক পৰাস্ত কৰিছিল। আৰু এতিয়া তেওঁলোকৰ মুখত চেডিষ্টিক হাঁহিবোৰ দেখা গ"ল।
  -সেই স্নো হোৱাইট (স্লাভাৰ চুলি শ্যামলা আছিল) আৰু তোমালোক দুজন সাজ-পোছাক পিন্ধা জোকাই। আটাইতকৈ উপযুক্ত কোম্পানী
  সিহঁত ওচৰ চাপি আহিল, সিহঁতৰ ভিতৰত আটাইতকৈ ডাঙৰ "বৰন" নামৰ এজন মোটা মানুহে, ছিদ্ৰ ক্ৰ'ৰক চৰ মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। সি হঠাতে চেপি ধৰি আঙুলি দুটা ধৰিলে।
  - হে আপনি "Pinocchio". মেৰটোৱে আক্ষৰিক অৰ্থত খঙত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল। - বাৰু এৰি দিয়া, নহ'লে পাবা।
  মেৰটোৰ বন্ধুৱে তাৰ মুখত লাথি মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু ক্ৰ"হৰে শিফ্ট হৈ পেটত জোৰেৰে লাথি মাৰিলে। বহল মেলি মুখখনেৰে বতাহৰ বাবে হাঁহি হাঁহি হুলিগান ল"ৰাটো পৰি গ"ল।
  -একাউণ্ট খোলা আছে। পিনোচিওৱে হাঁহি এটা উদঙাই দিলে।
  তাৰ পাছত আঙুলিৰে এটা গতি কৰিলে: বৰাণে লৰচৰ কৰি বিষত চেতনা হেৰুৱাই পেলালে।
  - নিজৰ ব্লিটিঙৰ পৰা তেওঁ ধন্যবাদ কওক যে আমি ইয়াক তাৰকাৰাজ্যখনৰ ওপৰেৰে ফ"টনত স্প্ৰে কৰা নাছিলো।
  বাকী তিনিটা ল"ৰা নিথৰ হৈ পৰিল, এটা নিৰ্দিষ্ট স্থানলৈ চাই, আৰু তাৰ পিছত বিভিন্ন দিশলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল।
  -তেনেকৈয়ে সিহঁত স্কিটলৰ দৰে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। মই তোমাক কোৱা নাছিলো নেকি স্লাভা, যে মানুহৰ সন্তান কাপুৰুষ।
  ল"ৰাটোৱে দ্বিধাবোধ কৰিলে।
  -মই নাজানো.
  -গতিকে জানো। ইয়াৰ মাজতে আমি অলপ খোজ কাঢ়িছো।
  স্ক্ৰুটোৱে লিভাৰটো ঘূৰাই দিলে, আৰু সিহঁত যেন মাটিত পৰিল। চাৰিওফালে প্ৰায় মহাজাগতিক আন্ধাৰ।
  স্লাভাই লৰচৰ কৰি গাড়ী চলাই ঢালখনৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল, যেন সি থতমত খাইছে, শ্বকটো ইমানেই প্ৰচণ্ড আছিল। গোটেই কোঠাটো কঁপি উঠিল আৰু ৰঙাৰে উপচি পৰিল, নতুনকৈ মিন্ট কৰা বন্ধুবোৰৰ হাস্যৰসময়ী মুখবোৰ ৰঙা সুৰত নাচি উঠিল।
  - তুমি পেচাব কৰিলা। কোটিয়ে আনন্দৰে ক"লে। কিন্তু এইটো কৰিব নালাগে, মাত্ৰ ফ্ৰীজ হ"ব লাগিছিল৷ আমি এতিয়া কি কৰিবলৈ ওলাইছো?
  -একো নাই. ভিণ্টে গুৰগুৰাই উঠিল। ৰিচাৰ্জ কৰি লওঁ, তাৰ পিছত চাম।
  ভিণ্টে স্লাভাৰ মূৰত হেলমেট এটা পিন্ধিলে।
  -আমাৰ কোৱাজাৰ বেটাৰীয়ে চিন্তা কৰোঁ আহক।
  -কি চিন্তা কৰিব।
  - যিকোনো বেয়া আৰু আপত্তিজনক কথাৰ বিষয়ে। মনত ৰাখিব কিহে আপোনাক আটাইতকৈ বেছি বিচলিত কৰিছিল।
  আৰু ই আপোনাক কি সহায় কৰিব? গ্ল"ৰীৰ চকু দুটা আচৰিত হৈ ডাঙৰ হৈ গ"ল।
  ক্ৰ'হৰে ভৰিখন পিছলৈ থৈ দিলে, তেওঁৰ "ট্ৰেফিক লাইট" উত্তেজনাত জ্বলি উঠিল।
  -অৱশ্যেই আমাৰ হাইপাৰটেলিপেথিক জেনেৰেটৰটোৱে নেতিবাচক আৱেগক খাদ্য যোগান ধৰে। তেওঁ সেইবোৰক কক্ষপথৰ পৰা তৰাবোৰ স্থানান্তৰিত কৰিব পৰা শক্তিলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে। কাৰণ, আপুনি ঠিক এইটোৱেই আকৰ্ষণীয় হৈ উঠিল - আপোনাৰ বহুত নেতিবাচক আৱেগ আছে।
  এই সকলোবোৰৰ পৰাই স্লাভাই উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁৰ মাজত এক অভূতপূৰ্ব শক্তি লুকাই আছে আৰু কিবা কাৰণত তেওঁৰ আটাইতকৈ বেয়া সকলোবোৰ এনেকুৱা কৰিবলৈ সক্ষম যে সৰু সৰু ল"ৰাৰ যুঁজবোৰ ৰ"দত মমবাতিৰ দৰে ম্লান হৈ পৰে।
  - আৰু মই শক্তিশালী।
  ল"ৰাটোৱে মুঠি দুটা চেপি ধৰিলে।
  -আপোনাৰ এটা শক্তিশালী বায়'ফিল্ড আছে - স্ক্ৰুৱে উত্তৰ দিলে। আমাৰ সৰু ষ্টাৰশ্বিপখনে অতি মহাজাগতিক গতিবেগলৈ গতি কৰিব।
  ষ্টাৰশ্বিপৰ ককপিটত ই লগে লগে পোহৰ হৈ পৰিল। স্লাভাই স্লট মেচিনৰ হলৰ দৰে পৰিপাটিকৈ ডিভাইচবোৰ দেখিলে। চকুত ধৰি ক্ৰ"হৰে হ"ল"গ্ৰাফিক ডিভাইচটো অন কৰিলে। তৰাৰে ভৰা আকাশখন স্পটলাইটৰ দৰে পোহৰ হৈ উঠিল।
  -এইটো তোমাৰ তাৰকাৰাজ্য, বুজিছা বেবী, ই এটা সৰ্পিল ৰূপত পেচোৱা।
  ল"ৰাটোৱে আচৰিত হৈ উকি মাৰিলে, এতিয়ালৈকে অচিনাকি ঠাইখিনিলৈ, যিটো মানুহৰ কোনোৱেই নজনা নাছিল। এলিয়েন প্ৰযুক্তিৰ এই অলৌকিকতাত উকি মাৰিবলৈ তেওঁ সুখী আৰু অলপ ভয় খাইছিল।
  -এই ৰঙা বিন্দুটোৱেই হৈছে এই মুহূৰ্তত নাওখন থকা ঠাই।
  -বুজিলোঁ, আৰু এই মুহূৰ্তত পৃথিৱীত।
  গ্ল"ৰীয়ে সুধিলে।
  - নাই আমি চন্দ্ৰত আছো। আৰু ইচ্ছা কৰিলে চন্দ্ৰৰ ভূ-প্ৰকৃতিৰ প্ৰশংসা কৰিব পাৰি।
  চাইবাৰ স্ক্যানাৰটো স্ক্ৰুটো অন হৈ গ"ল, জাহাজখনৰ বেৰবোৰ স্বচ্ছ হৈ পৰিল আৰু অদ্ভুত চন্দ্ৰৰ দৃশ্যই কেবিনৰ সমগ্ৰ পৃষ্ঠভাগ আলোকিত কৰি পেলালে।
  -সেই সৰু মানুহজন আপুনি মহাকাশৰ গহ্বৰৰ মাজেৰে দৌৰিব বিচাৰে।
  ভিণ্টে উগ্ৰ সুৰত পৰামৰ্শ দিলে।
  গৌৰৱে দ্বিধাবোধ কৰিলে।
  কিন্তু তাত বতাহ নাই।
  - কিন্তু বালি আছে। শেষ হ"বলৈ ভয় নকৰিব, আনহাতে ভেকুৱাম আপোনাৰ ওপৰত ভয়ংকৰ নহয়।
  ল"ৰাটোৱে লগে লগে নিজৰ অচিনাকি বন্ধুজনক বিশ্বাস কৰিলে। চন্দ্ৰৰ উপৰিভাগলৈ জপিয়াই ওলাই অহাৰ লগে লগে শৰীৰটো এটা অবুজ লঘুতাৰে আৱদ্ধ হৈ পৰিল। এনে লাগিছিল যেন তেওঁ বায়ুহীন স্থানত জপিয়াই থকা নাই, বৰঞ্চ পানীৰ ওপৰত ওপঙি আছে। এটা চোকা জপিয়াই ওপৰলৈ উঠিলে আৰু আপুনি মাটিত মসৃণভাৱে অৱতৰণ কৰে। স্লাভাই অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁ ক"ৰবাত একেধৰণৰ অনুভৱ অনুভৱ কৰিছে। সেইটোৱেই ঠিক ক'ত - কেৰউজেলত, দোলনা? নাই, সপোনত জপিয়াই পৰাৰ দৰেই বেছি। লাহে লাহে সৰি পৰাৰ একেই অনুভৱ, বতাহত ওপঙি থকা পাতৰ দৰে। কিমান ওপৰলৈ জপিয়াই যাব পাৰে। মাথোঁ মনৰ বাবে বুজিব নোৱাৰা।
  -ছুপাৰমেন! ল"ৰাটোৱে চিঞৰি চিঞৰি লাথি মাৰে সমস্ত শক্তিৰে।
  -গ্ৰহাণুত খুন্দা মাৰিলে সাৱধান হওক আৰু আপুনি উৰি যাব পাৰে।
  - তেন্তে কেচ-আপ খেলো। গৌৰৱেই পৰামৰ্শ দিলে।
  -কি ধাৰণা। ভিণ্টে ট্ৰেফিক লাইটৰ চকু দুটা টিপিলে।
  -তেন্তে আহক, যিয়ে স্পৰ্শ কৰিব কাক ধৰিব।
  খেল আৰম্ভ হ"ল আৰু যদিও ভিণ্ট আৰু ক্ৰ"ৰে ল"ৰাটোতকৈ বহুত বেছি দ্ৰুত আছিল, তথাপিও তেওঁ অতি নিপুণভাৱে হাৰ মানিলে, যাৰ ফলত খেলখন মজাৰ হৈ পৰিল। আৰু যেতিয়া ক্ৰ"হৰে স্লাভাক হেলমেটত কিবা এটা চুইচ কৰিবলৈ আগবঢ়াই দিলে, তেতিয়া তেওঁ অনুভৱ কৰিলে যে শৰীৰৰ কঁকালত এটা শক্তিশালী শক্তি বৈ আহিছে।
  -ৱাঃ! প্ৰথমবাৰৰ বাবে নিজকে সম্পূৰ্ণ ৰূপান্তৰ অনুভৱ কৰিছো।
  ল"ৰাজনে লগে লগে ত্ৰিশ মিটাৰ বতাহত জপিয়াই পৰিল, তাৰ পিছত যথেষ্ট চোকাকৈ পানীৰ ছাপ পেলাই পানীৰ ছাপ পেলাই দিলে।
  - হেৰা, মোক ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰক।
  অৱশ্যে স্ক্ৰু অলপ চোকা জাঁপ এটাত লাজ নোপোৱাকৈ ল"ৰাটোক ধৰিলে, বুকুত আঙুলিৰে লাহেকৈ আঘাত কৰিলে।
  -শিশু, তোমাক এতিয়াও আমাৰ লগত তুলনা কৰা হয়। আপুনি যিমানেই চেষ্টা নকৰক কিয় আমি আপোনাক ধৰিম।
  ইয়াৰ পিছত স্লাভা খেলি বেমাৰত পৰিল, হাত দুখন ভাঁজ কৰি মূৰটো হেলান দিলে।
  - দেখা গ'ল যে তুমি মোৰ ওচৰত বলি হৈ গ'লা - দুহাতৰ মিছা ল'ৰা।
  - আমি কিয় মিছা কথা কৈছো, কাৰণ এইটো এটা খেল, আৰু খেলত তেওঁলোকে যুঁজ দিয়ে, আৰু সকলোৰে নিজৰ নিজৰ কৌশলৰ অধিকাৰ আছে। আৰু আমাৰ কৌশল হৈছে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত বাস কৰা সকলো দুৰ্বল সত্তাক সহায় কৰা।
  মই ভাবো আমাৰ চন্দ্ৰটো যথেষ্ট হৈছে। কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল ভিণ্টে। আমি সকলো কৰিব পাৰো, ল"ৰা এটাই আন জগত আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড চাব বিচাৰে নেকি?
  -অৱশ্যেই মই বিচাৰো! স্লাভিকৰ মুখখন আকৌ আনন্দত জিলিকি উঠিল। আনকি ঘাঁবোৰো যেন ৰঙা পৰা মুখখনৰ বাবে এক অলংকাৰ হৈ পৰিছিল।
  -তাৰ পিছত জাহাজত উঠি যাওক।
  স্লাভিকে মুখ্য পাইলটৰ চকীখনত বহিল - আকাশৰ ভৱিষ্যৎ প্ৰজন্মৰ ভয়ংকৰ ছবিখনক প্ৰশংসা কৰি। পৃথিৱীত একেলগে ইমানবোৰ উজ্জ্বল তৰা দেখা সম্ভৱ নহয়, ডাঠ পাৰ্থিৱ বায়ুমণ্ডলে তৰাৰে ভৰা আকাশৰ বিশাল ভৱিষ্যৎ নিৰীক্ষণ কৰাটো কঠিন কৰি তোলে।
  আৰু ইয়াত এটা শূন্যতাত আপুনি আটাইতকৈ সৰু তৰাৰ শিলগুটিলৈকে সকলো দেখা পাব। স্লাভাই আকাশখনক প্ৰশংসা কৰিছিল, তেওঁ ভাল অনুভৱ কৰিছিল আৰু সন্তুষ্ট হৈছিল, কাৰণ তেওঁ সেইটো পৰ্যবেক্ষণ কৰিছিল যিটো মাত্ৰ কেইডজনমান, সৰ্বাধিক শ শ লোকেহে দেখা পাইছিল।
  -এতিয়া মহাকাশযানখন হাইপাৰড্ৰিফ্টলৈ যাব আৰু আগতে কোনেও দেখা নোপোৱা কিবা এটা পৰ্যবেক্ষণ কৰিব পাৰিব।
  স্লাভাই পেনেলটোৰ ফালে আঙুলি আগবঢ়াই দিলে।
  ভিণ্টে চকু দুটা মুদি দিলে। তাৰ পাছত লাহেকৈ কিন্তু দৃঢ়তাৰে হাত দুখন চৰ মাৰিলে।
  -সঁজুলিবোৰ স্পৰ্শ নকৰিব। ভুল হুকটো ঘূৰাই আধা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক কৃষ্ণগহ্বৰত পৰিব পাৰে।
  স্লাভিকে চকু দুটা ডাঙৰকৈ মেলিলে।
  - সুহুৰি.
  -নাই, আমি এইটোতকৈ অতুলনীয়ভাৱে অধিক বিকশিত আন এখন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পৰা আহিছো। আৰু আমাৰ মাজত লুকাই আছে শক্তিৰ এক বিশাল যোগান, যাৰ তুলনাত কোটি কোটি তৰা ধূলি। চাওকচোন আমি কেনেকৈ গতি লওঁ।
  প্ৰথমতে আকাশী পদাৰ্থবোৰ ঘনীভূত হৈ পৰিল, এনে লাগিল যেন আগলৈ আৰু বেছি আছে আৰু বৰ্ণালী নীলা ফালে স্থানান্তৰিত হ"ল। পিছফালে ইয়াৰ বিপৰীতে তৰাবোৰ বিৰল আৰু ম্লান হৈ পৰিল, ৰঙা ৰঙৰ ৰং এটা লাভ কৰিলে।
  - গতি বৃদ্ধি কৰি থাকিব। ক্ৰ"হৰে ক্ৰ"ক কৰিলে।
  তৰাবোৰে দ্ৰুতগতিত পানীৰ ওপৰেৰে জিলিকি উঠিল, সিহঁতৰ বৰ্ণালী স্থানান্তৰিত হৈ এটা কঠিন বেঙুনীয়া ৰঙৰ জিলিকনিলৈ পৰিণত হ"ল। গ্ল"ৰীয়ে পিছলৈ ঘূৰি চালে। একেবাৰে শূন্যতা আছিল। কাষৰ তৰাবোৰ বিৰল আৰু ম্লান আছিল। আচৰিত হৈ মুখ মেলি দিয়া ল"ৰাটোলৈ চাই ভিণ্টে বুজাবও নিদিলে।
  - এইবোৰ ছুপাৰলুমিনেল গতি। আমাৰ পিছফালে থকা তৰাবোৰৰ ফ"টনবোৰ জাহাজৰ পিছ পৰি থাকে, অৰ্থাৎ আমি কেৱল সেইবোৰ দেখা নাপাওঁ। কেৱল সেয়াই নহয়, আমি আগলৈ উৰি যোৱা ফ"টনবোৰক ধৰি ৰাখিছো, অৰ্থাৎ আপুনি একে সময়তে সকলো তৰা দেখিছে, পিছফাল আৰু সন্মুখ দুয়োটাতে, আৰু আংশিকভাৱে কাষৰ পৰা উৰি যোৱা দেখা যায়। ইয়াত মনিটৰত আপোনাৰ সন্মুখত গোট খাই আছে। যদি আমি অলপ বেছি গতি যোগ কৰো, তেন্তে সেইবোৰ আপোনাৰ বাবে অদৃশ্য হৈ পৰিব, বৰ্ণালীৰ অতিবেঙুনীয়া অংশলৈ গৈ। ৰূপ.
  স্ক্ৰুটোৱে ষ্টিয়াৰিংটো ঘূৰাই দিলে আৰু বেঙুনীয়া ৰঙৰ জিলিকনিটো একেলগে ম্লান হৈ পৰিল, তাৰ পিছত সম্পূৰ্ণৰূপে নাইকিয়া হৈ গ"ল।
  - বাৰু, স্ক্ৰুৰ পৰা। এতিয়া একো দেখা নাই।
  ক"লা ঠাইখিনি একেলগে ম্লান আৰু ম্লান হৈ পৰিল। কোটিয়ে ধূৰ্তভাৱে চকু টিপিয়াই ক"লে।
  -এতিয়া আমি গতি যোগ কৰিম। মহাকাশযানখনে স্ফুলিংগৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল, আৰু পৰ্দাখন আকৌ জিলিকি উঠিল।
  - আমিয়েই গামা বিকিৰণৰ সাধাৰণ পোহৰলৈ ৰূপান্তৰক অন কৰিলোঁ। এতিয়া আপুনি আকৌ তৰাৰে ভৰা আকাশখন দেখিছে।
  তৰাবোৰ সঁচাকৈয়ে উন্মাদ মোডত পানীৰ ওপৰেৰে উৰি গৈছিল। ইতিমধ্যে তেওঁলোকে তাৰকাৰাজ্যখনৰ পৃথিৱীৰ কাষৰ অংশটো পাৰ হৈ তাৰ কেন্দ্ৰলৈ গুচি গৈছে। ইয়াত সিহঁতে অলপ লেহেমীয়া কৰিলে। অদ্ভুত পুষ্পপুঞ্জক প্ৰশংসা কৰিবলৈ। মোৰ চকু দুটাত বিষাই গ"ল যে কিমান ডাঠকৈ অগণন তৰাৰ থুপবোৰ টিপটিপিয়াই উঠিল। পৃথিৱীৰ এজনতকৈ অধিক ব্যক্তিয়ে ইমান আচৰিত পুষ্পপুঞ্জ দেখা নাই। ৰুবি, হীৰা, নীলাচল, টপেজ, পান্না, এগেট আৰু অন্যান্য শিলবোৰ যেন মহাকাশত গুড়ি কৰি জিলিকি উঠিছিল। তেওঁলোকৰ চকু কপালত তুলিব পৰা পোহৰটোৱে ঠাই এৰি দিলে, ভিতৰৰ সকলো ফালে জিলিকি উঠিল। গৌৰৱৰ চকু টিপিয়াই উঠিল। স্ক্ৰু হাঁহিলে, সি টেনচনত পেচ খাই পৰিল
  - সেই মানুহজনে কেতিয়াও এনেকুৱা বস্তু দেখা নাই। এইটোৱেই হৈছে তাৰকাৰাজ্যৰ কেন্দ্ৰ। চোৱা, অন্ধ হৈ নাযাবা।
  "মেৰী লিটল মেন"-এ শব্দহীন হাঁহিৰে হাঁহিলে।
  - আমি কিমান বেগেৰে উৰি আছিলো?
  আটাইতকৈ সৰুটো হ"ল প্ৰতি ছেকেণ্ডত হাজাৰ পাৰ্চেক। এটা পাৰ্চেক প্ৰায় তিনিটা আলোকবৰ্ষ। অৰ্থাৎ এক চেকেণ্ডতে আমি প্ৰায় তিনি হাজাৰ পৃথিৱী বছৰ ধৰি পোহৰে যি পথেৰে যাত্ৰা কৰে, সেই পথটো যাত্ৰা কৰোঁ।
  গৌৰৱ কেতিয়াও আচৰিত হোৱাটো বন্ধ কৰা নাছিল - বাহ, ভাল, গতি।
  ভিণ্টে ধূৰ্তভাৱে চকু টিপিয়াই দিলে।
  -গতি এতিয়াও ডাঙৰ নহয় যে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পৰা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ উৰি যাব পাৰি, কিন্তু আমি দ্ৰুততা বহুগুণ বৃদ্ধি কৰিব পাৰো। আপুনি পৃথিৱীসমূহৰ চাৰিওফালে দৌৰিব বিচাৰেনে?
  - মই ইতিমধ্যে কৈছো যে মই বিচাৰো!
  -তাৰ পিছত টানকৈ ধৰি ৰাখক, নতুন ত্বৰণ আগৰ তুলনাত ঠেক হ"ব।
  তৰাবোৰ ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে ম্লান হৈ পৰিল, আৰু তাৰ পিছত সিহঁতে উন্মাদ অশ্বাৰোহী দল এটাত লৰালৰিকৈ গ"ল। মিনি ষ্টাৰশ্বিপৰ গতি ত্বৰান্বিত আৰু ত্বৰান্বিত হৈ আহিছিল। সমগ্ৰ তাৰকাৰাজ্যবোৰ লৰালৰিকৈ পানীৰ ওপৰেৰে পাৰ হৈ গ"ল। পোহৰটো ম্লান হৈ জিলিকি উঠিল আৰু তাৰকা জাহাজখনৰ উন্মাদ দৌৰটো বাঢ়ি আহিল আৰু বাঢ়ি গ"ল।
  আমি ইতিমধ্যে প্ৰতি ছেকেণ্ডত এক মিলিয়ন পাৰ্চেক বেগেৰে আগবাঢ়িছো। এতিয়াও ডাঙৰ অভাৰক্লক নহয়। আপোনাৰ ক্ষুদ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ প্ৰান্তলৈ উৰিবলৈ এদিন লাগিব। কিন্তু আমি ভিণ্টে তেওঁৰ আঙুলিটো ওঁঠত হেঁচা মাৰি ধৰিলোঁ - হাইপাৰআল্ট্ৰাপ্লাজমিক এক্সিলেটৰ অন কৰিলে আমি আৰু অধিক গতি বৃদ্ধি কৰিব পাৰো।
  স্লাভাক চকীখনত অলপ হেঁচা মাৰি ধৰা হ"ল, আৰু তৰাৰ ৰশ্মিৰ প্ৰচুৰতাৰ বাবে যাতে অন্ধ হৈ নাযায়, তাৰ বাবে তেওঁ হাতেৰে মুখখন ঢাকিবলৈ বাধ্য হ"ল। আনকি আঙুলিবোৰো জিলিকি উঠিল।
  -আমাৰ গতি প্ৰতি ছেকেণ্ডত দহ মিলিয়ন পাৰ্চেক। আমি ত্বৰান্বিত কৰি যাওঁ।
  অগ্নিময় জিলিকনিটো গৰম হৈ পৰিল, ভিতৰৰ মাজেৰে পোহৰ জ্বলি উঠিল। এই কথা দেখি ক্ৰ"হৰে লাইটৰ ফিল্টাৰটো অন কৰিলে।
  - মই তোমাক কৈছিলো যে পৃথিৱীবাসী দুৰ্বল। ইয়াতকৈও অধিক ত্বৰণ দিয়াটো প্ৰয়োজনীয়, আৰু বলক্ষেত্ৰখন শক্তিশালী কৰা, যাৰ ফলত ই ৰশ্মিৰ বাবে অভেদ্য হৈ পৰে।
  -আমাৰ গতি এক কোটি পাৰ্চেক। - অতি সোনকালে আমি subtelepathic গতিৰ কাষ চাপিম.
  - কিন্তু ইয়াৰ সম্ভাৱনা কম, চিন্তাৰ গতি অসীম আৰু হাইপাৰটেলিপেথিক মটৰ অসীমলৈ ত্বৰান্বিত হ"ব পাৰে। তাৰোপৰি নেতিবাচক আৱেগ কিমান পুষ্টিকৰ হয় নাজানে। আমি ইতিমধ্যে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আধা অংশ দৌৰিছো, আৰু এতিয়াও শতাংশৰ শতাংশ ব্যৱহাৰ কৰা নাই।
  কোটিয়ে উত্তৰ দিলে।
  - হয়, এই ল'ৰাটো এটা প্ৰকৃত ধন। বাইদেউ, স্লাভকা, আমাৰ গতিবেগ প্ৰতি ছেকেণ্ডত এক বিলিয়ন পাৰ্চেক হৈছেগৈ।
  হঠাতে পানীৰ ওপৰত পোহৰৰ খেলা-ধূলাত বাধা আহিল, আন্ধাৰ হৈ পৰিল আৰু কেৱল ক্ষুদ্ৰ তৰাজাহাজখনৰ ভিতৰৰ পোহৰেহে ক"লা শূন্যতাটো আলোকিত কৰিলে।
  -আমি ক'ত আছো? স্লাভাই বোকাময় মাতেৰে সুধিলে।
  - আৰু আন্তঃসাৰ্বজনীন স্থানত ক"তো নাই। চাইবাৰস্কেনাৰ এতিয়াও মৃত্যু হোৱা নাই, কিন্তু চাৰিওফালে প্ৰায় কোনো কথা নাই, মাত্ৰ ভেকুৱাম, হাইপাৰস্পেচ আৰু বহু ক্ষেত্ৰ আছে।
  -আমি শূন্যতাত আছো। ল"ৰাটোৱে ভয় অনুভৱ কৰিলে।
  -আপুনি তেনেকৈয়ে কব পাৰে। কিন্তু ভয় নকৰিব, অতি সোনকালে আমি আপোনাৰ পৃথিৱীখনতকৈ আন এখন, বহুত ডাঙৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত নিজকে বিচাৰি পাম। তাত আমাৰ সৃষ্টিশীল কাৰ্যকলাপৰ ঠাই থাকিব।
  -বহুত বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড আছে আৰু সেইবোৰ কেৱল ত্ৰিমাত্ৰিকতে নহয়, বহুমাত্ৰিক মহাকাশতো অৱস্থিত। লাখ লাখ জোখ আছে, সেইবোৰ অহৰহ সলনি হৈ আছে, ৰূপান্তৰিত হৈ আছে। বিভিন্ন ৰূপৰ দ্বাৰা আপোনাক স্তম্ভিত নকৰাৰ বাবে আমি সাধাৰণ ত্ৰিমাত্ৰিক বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ যাম। মূল কথাটো হ"ল, আপোনাৰ গোলকৰ পৰা ইয়াৰ পাৰ্থক্য হ"ল ইয়াত ডাইনী আৰু যাদু অতিশয় বিকশিত। এই সকলোবোৰ টেলিপেথীৰ কুটিলতা, মৌখিক প্ৰভাৱৰ জৰিয়তে বস্তুগত পৰিৱেশক প্ৰভাৱিত কৰাৰ সম্ভাৱনা। আপুনি নিজকে এটা কল্পনাতীত ছুপাৰ-কিংডম, কল্পনা আৰু সপোনৰ জগতত বিচাৰি পাব।
  তাত মই কি কৰিম! কাৰণ মোৰ বাবে ডাইনী সাতটা ছীলৰ আঁৰৰ ৰহস্য।
  -এতিয়াও এটা ৰহস্য, আৰু এবাৰ আন এখন পৃথিৱীত আপুনি সোনকালে যাদু শিকিব। হেৰী পটাৰ নিজেই আপোনাৰ বাবে কোনো তুলনা নহ"ব। অৱশ্যে এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড যদি আপোনাৰ বাবে উপযুক্ত নহয়, তেন্তে আমি আপোনাৰ বাবে আন এটা বিচাৰি পাম। হয়তো আপুনি হাইপাৰপ্লাজমিক টেকন'লজি ভাল পায় - আমি আপোনাক কেনেকৈ কৰিব লাগে শিকাম, কিন্তু এতিয়াৰ বাবে আমাৰ তিনিওৰে এটা বিশেষ কাম সম্পূৰ্ণ কৰিবলগীয়া আছে, আৰু ইয়াৰ বাবে আমাক আপোনাৰ দৰে ল'ৰা এটাৰ প্ৰয়োজন।
  -কিহৰ বাবে?
  -কাৰণ তুমি মানুহ।
  -আমাৰ গতি প্ৰতি ছেকেণ্ডত দহ বিলিয়ন পাৰ্চেক হৈছেগৈ। আৰু তাৰ অৰ্থ হ"ল অতি সোনকালে, তৰাবোৰ আমাৰ ওপৰত ঘূৰিব। ভিণ্টে মুখৰ পৰা ধোঁৱাৰ টুকুৰা এটা এৰি দিলে।
  আৰু সঁচাকৈয়ে সাধুকথাৰ দৰেই তেওঁলোকৰ সন্মুখত এটা আচৰিত পোহৰৰ স্কেল পোহৰাই তুলিছিল। তাৰকা জাহাজখনৰ গতি কমি আহিল, আৰু তেওঁলোক সাধুকথাৰ জগত এখনত পৰিল। এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ তৰাবোৰ বিশেষ আছিল ঘূৰণীয়া নহয়, বৰঞ্চ বৰ্গক্ষেত্ৰৰ, ত্ৰিকোণীয়, শঙ্কু আৰু প্ৰিজমৰ ৰূপত। প্ৰতিটো তৰা আছিল বিশেষ আৰু অনন্য, আকৃতিত নহয় পোহৰৰ এটা লুকাই থকা ছাঁত বেলেগ বেলেগ আছিল।
  মুখ মেলি মহিমা ইমানেই নিথৰ হৈ পৰিল, তেওঁ যি দেখিলে সেয়া আটাইতকৈ সাহসী অনুমানক অতিক্ৰম কৰিলে।
  তৰাবোৰ লাহে লাহে পানীৰ ওপৰেৰে ওপঙি গ"ল, ক"লা মুগাৰ সাগৰৰ ওপৰত জুইৰ দ্বীপ যেন লাগিল।
  অৱশেষত তেওঁলোকৰ চকুৰ সন্মুখত এটা বৃহৎ গ্ৰহ আবিৰ্ভাৱ হ"ল, যাৰ ব্যাস প্ৰায় দহটা সূৰ্য্যৰ আকৃতিৰ চিলিণ্ডাৰৰ আকৃতিৰ। এই চিলিণ্ডাৰটোৰ ঠিক মাজতে গথিক শৈলীৰ এটা বিশাল দুৰ্গ আছিল। ইয়াৰ হাজাৰ কিলোমিটাৰ বেৰবোৰ কক্ষপথৰ পৰা সহজে দেখা পোৱা গৈছিল।
  -ইয়াত এই দুৰ্গত ৰজা আৰু ৰাণী বাস কৰে, যি সঁচাকৈয়ে সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰী থাকিব বিচাৰে। কিন্তু এটা ভয়ংকৰ মন্ত্ৰই তেওঁলোকৰ ওপৰত বোজাই কৰে। আন এক বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ নিৰীহ শিশুৱেহে এই মন্ত্ৰ ভাঙিব পাৰে। কোটিয়ে কয়।
  আৰু এতিয়া আমি মানুহে কোৱাৰ দৰে গ্ৰহটোৰ পৃষ্ঠত অৱতৰণ কৰিব লাগিব।
  অৱতৰণ সফল হ"ল, এটা পাক মাৰিলে, সিহঁতে উৰি গ"ল শক্তিশালী ঈগলৰ বিশাল মূৰ্তিবোৰৰ কাষেৰে।
  - অল গ্ল'ৰী ওলাই যাওক। স্ক্ৰুৱে হাত এখন দি সৰু জাহাজ এখনৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিবলৈ সহায় কৰিলে।
  - গ্ৰহটোক প্ৰণাম কৰক।
  স্লাভাই সামান্য প্ৰণাম এটা দিলে। শক্তি পৃথিৱীৰ দৰেই আছিল যদিও বিশাল ৰাজপ্ৰসাদটোৱে আচৰিত কৰি তুলিছিল। তাৰ পাছত তেওঁলোকৰ সন্মুখত কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ স্ফটিক গেট এখন খোল খালে। বন্ধু তিনিওজনে সোণালী আৰু বহুমূলীয়া মূৰ্তিৰে চহকীভাৱে সজ্জিত কৰিডৰ এটাত প্ৰৱেশ কৰিলে। চাৰিটা ঠেংযুক্ত ডলফিন, মেগাপ্লাজমা অস্ত্ৰ লৈ বিদেশী সৈন্যও আছিল। ৰুবিৰে খোদিত প্ৰাকৃতিক ফুলৰ ধুনীয়া ফুলৰ থোপাবোৰে দোল খাই মূৰ টানি থাকিল। জিলিকি থকা খোলাৰে জিলিকি থকা অদ্ভুত মাছবোৰে হলঘৰটোৰ চাৰিওফালে সাঁতুৰিছিল।
  -বতাহত কেনেকৈ ওপঙি থাকিব পাৰে আচৰিত কথা? ল"ৰাটোৱে সুধিলে।
  -এন্টিগ্ৰেভিটি! কোটিয়ে উত্তৰ দিলে। - এতিয়াও দেখা নাপাবা।
  বাকী সকলোবোৰ বহুত, নানা ধৰণৰ বেলেগ বেলেগ কথা, চকুক মোহিত কৰা আৰু ন বছৰীয়া ল"ৰা এটাৰ কল্পনাক আচৰিত কৰি তোলা, কিন্তু এনে ভৱিষ্যৎৰ বৰ্ণনাত বহুত সময় লাগিব।
  শ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ কৰিডৰটোৰে খোজ কাঢ়িবলৈ বহুত দীঘল হৈছিল, গতিকে ভিণ্টে বুটামটো টিপিলে আৰু তেওঁলোকে পোনে পোনে সিংহাসন কোঠালৈ টেলিপৰ্ট কৰিলে। তাৰকা ৰজাসকলৰ মূল স্থান আছিল আচৰিত। হলঘৰৰ মাজত এটা সিংহাসন আছিল, পাহাৰৰ দৰে আকৰ্ষণীয়, সৰ্পিল জলপথৰ আকৃতিৰ, য"ত সৰু সৰু কিন্তু উজ্জ্বলভাৱে সজ্জিত নাও গলিছিল। মাজে মাজে সিহঁতে আতচবাজীত বিস্ফোৰণ ঘটাইছিল, গোধূলিৰ চাৰিওফালৰ ঠাইখিনি বুৰাই পেলোৱা আটাইতকৈ উজ্জ্বল স্ফুলিংগবোৰে চাৰিওফালে ৰাজত্ব কৰিছিল। তাৰ পাছত ভয়ংকৰ সংগীত বাজিবলৈ ধৰিলে আৰু আগ্নেয়গিৰিৰ জিলিকনি জ্বলি উঠিল। অগ্নিময় ৰঙা লাভাই বায়ুমণ্ডল কাটি পেলালে আৰু এটা চকু কপালত তুলিব পৰা ডাৱৰৰ পৰা এহাল ৰাজকীয় দম্পতী ওলাই আহিল। তেওঁলোকক ডেকা আৰু সমৃদ্ধিশালীভাৱে একে সময়তে ৰুচিসন্মত সাজ-পোছাক পিন্ধা যেন লাগিছিল। ৰজাৰ বুকুত পান্নাৰ শিকলি এটাৰ লগতে নীলা পুডলৰ প্ৰতিমূৰ্তিও আছিল। আৰু ৰাণীৰ ডিঙিত শোভা বঢ়া শিকলিটো বিপৰীতে নীলাচলৰ আছিল। সি মুখখন ল"ৰাটোৰ ফালে হেলনীয়া কৰিলে, কুকুৰটোৱে কোমলকৈ চিঞৰি উঠিল আৰু ঠেংখন জোকাৰিলে। ৰজাই হাঁহিলে, দাঁত দুটা বাল্বৰ দৰে জিলিকি উঠিল।
  - স্লাভা নামৰ মোৰ অতিথিজনক মই তোমাক আদৰণি জনাইছো। তুমি মোৰ তাবিজখনে কোৱাৰ দৰে তুমি বৰ ভাল ল"ৰা আৰু তোমাৰ ভাগ্য পূৰণ কৰিবলৈ সক্ষম।
  ৰাজকীয় ব্যক্তিজনে বাক্যাংশবোৰ কিছু অমানৱীয়ভাৱে সজাইছিল যদিও অনুবাদ অবিহনেও অৰ্থ স্পষ্ট আছিল। যদিও আচৰিত কথা যে আন এখন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ এজন বাসিন্দাই কেনেকৈ ৰাছিয়ান ভাষা জানিব পাৰিলেহেঁতেন।
  -এইটো টেলিপেথী। কোটিয়ে ফুচফুচাই ক"লে।
  - আমাৰ এটা ডাঙৰ শোক কেঁচুৱা আছে। একমাত্ৰ কন্যাক বন্দী কৰি ৰাখিছে আন্তঃনক্ষত্ৰীয় অত্যাচাৰী ইলেট্ৰমেণ্ডোছে। আৰু আমাক তাইক মুক্ত কৰিব পৰা নাইটৰ প্ৰয়োজন। মহান ভৱিষ্যদ্বাণীত কোৱা হৈছে যে তেওঁ ঘূৰণীয়া তৰা থকা সৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পৰা আহিব। মোৰ পুৰণি বন্ধু দুজন ভিণ্ট আৰু ক্ৰ"হৰে আপোনাক ৰাজপ্ৰসাদলৈ লৈ আহিছিল, এতিয়া আপুনি এটা গুৰুতৰ পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হ"ব লাগিব আৰু হাইপাৰ-টাইৰেণ্টক পৰাস্ত কৰিব লাগিব।
  স্লাভাই হাঁহিলে, তেওঁৰ এনে লাগিল যে তেওঁৰ পিঠিৰ পিছফালে ডেউকা গজিছে আৰু তেওঁ সমগ্ৰ অন্তহীন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক আতংকিত কৰা এটা দানৱৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ যথেষ্ট সক্ষম।
  -শত্ৰুৰ লগত যুঁজি তোমাৰ ছোৱালীজনীক মুক্ত কৰিবলৈ মই সাজু।
  -তাৰ পিছত ভিণ্ট আৰু ক্ৰন বাটত আছে আৰু আপোনাক গাইড কৰিব, কিন্তু প্ৰথমে আপুনি এটা সৰু পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হ'ব লাগিব। পেছাদাৰী উপযুক্ততাৰ ওপৰত এক প্ৰকাৰৰ লিখনী।
  -আনন্দৰ সৈতে।
  ভিণ্ট আৰু ক্ৰ"ৰে ল"ৰাজনৰ বাহুত ধৰিলে আৰু তেওঁলোক পুনৰ মিনি ষ্টাৰশ্বিপখনত উঠিল।
  -টেক্সৰ এটা টেক্সট আছে, আৰু এতিয়া আমি এটা ডাঙৰ তৰাৰ প্ৰায় কাষতে অৱস্থিত এটা গ্ৰহলৈ উৰি যাম।
  ক্ষুদ্ৰ জাহাজখন ঘূৰি গ"ল, আৰু তেওঁলোক ফেন ওলোৱা ডাৱৰৰ সৈতে নীলা গ্ৰহৰ সন্মুখত আছিল।
  ভিণ্টে ডিভাইচটো উলিয়াই আনিলে।
  - বিদায় স্নো হোৱাইট।
  আঙুলিৰ স্নেপ আৰু গ্ল"ৰী আছিল, য"তেই নাভাবিব। সন্মুখত থিয় হৈ আছিল ধূসৰ ৰঙৰ স্কুলৰ ভৱনটো, যিটো ধূসৰ ৰঙৰ স্কুল বিল্ডিংটো, যিটো ধাৰেৰে থিয় হৈ গৈছিল। পিঠিৰ পিছফালে গধুৰ ব্ৰীফকেছ এটা, অৰ্থাৎ বিৰক্তিকৰ আৰু খঙাল ক্লাছ এটালৈ যাব লাগে। আৰু এইটো ভয়ংকৰভাৱে অবাঞ্চিত। ভৰি দুখন ভংগুৰ হৈ কঁপি উঠিল। সঁচাকৈয়ে কেৱল সপোন আছিল নে ভ্ৰম? ল"ৰাটোৱে চকু দুটা ঘঁহি অনাড়ম্বৰভাৱে নিজকে চিটিকিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। আঘাত লগা. গতিকে এইটো এটা বাস্তৱ, তেওঁ সঁচাকৈয়ে স্কুললৈ যাব লাগিব। আৰু আকাশখনে কান্দিছিল, ভিজা আৰু ঠাণ্ডা আছিল, ঠাণ্ডা বতাহ এজাক বলিছিল। দূৰৈৰ পৰা এটা ফোন বাজি উঠিল। ভৰি দুখন অনিচ্ছাকৃতভাৱে দৌৰিবলৈ আগবাঢ়ি গ"ল। ক্লাছ আৰম্ভ হ"বলৈ সময়মতে আহিব লাগিব।
  ল"ৰাটোৱে অলপ উশাহ বন্ধ হৈ দৌৰি গৈ শ্ৰেণীকোঠাত সোমাই গ"ল। ম্লান শিক্ষক ৰুডলফ ফ্ৰেংকেনষ্টাইনে তেওঁক জন্তুৰ গৰ্জনেৰে সম্ভাষণ জনালে।
  তুমি আকৌ দেৰিকৈ মূৰ্খ। দুখৰ কথা যে এতিয়া পুৰণি সময়বোৰ নাইকিয়া হৈ কোবাই খাব নোৱাৰি৷ আপুনি স্কুলৰ পিছত থাকক, শ্ৰেণীকোঠা ধুব।
  পিছফালৰ পৰা বিষাক্ত হাঁহি এটা। ভেড়াই ফুচফুচাই কয়, মুঠি আৰু মধ্যমা আঙুলি দেখুৱাইছে।
  - আমি তোমাক ব্ৰেকত মাৰিম। ইয়াক স্নো হোৱাইট চপলৈ ৰূপান্তৰিত কৰোঁ আহক।
  আৰু কঠোৰ হাঁহি। শিক্ষকে নুশুনাৰ ভাও ধৰে।
  পাঠটো দীঘলীয়া আৰু বিৰক্তিকৰ যেন লাগে তাৰ ওপৰত "বৰণ" আৰু তেওঁৰ কোম্পানীয়ে ষ্ট্ৰ'ৰ পৰা চোবাই লোৱা কাগজ থুবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  ভয় অনিচ্ছাকৃতভাৱে আত্মাত সোমাই যায়, পেটত বিষ হয়, শৰীৰক ঠাণ্ডা কৰে। শিহৰিত হৈ আপুনি পৰিৱৰ্তনৰ বাবে অপেক্ষা কৰে যেতিয়া নিকৃষ্ট পাঁচজনে আপোনাৰ লগত আঁকোৱালি লয়। শেষত ঘণ্টা বাজি উঠে, আৰু তাৰ ভৰি দুখন অনিচ্ছাকৃতভাৱে দৌৰিবলৈ ধৰে - ল'ৰাটোৱে নিজৰ অশুভ সমনীয়াবোৰৰ পৰা ভাগৰি পৰিবলৈ খৰখেদা কৰে। সি দৌৰি যায়, স্কুলৰ আটাইতকৈ আন্ধাৰ চুকটোত লুকাই থাকিবলৈ চেষ্টা কৰে, য"ত এই ভেম্পায়াৰবোৰে তাক বিচাৰি নাপায়। স্লাভাই চেডৰ তললৈ উঠি গ"ল, নিজকে ৰাস্তাত বিচাৰি পালে। তেওঁ অনুবাদ কৰিলে, উশাহ এটা আহিল, যিহেতু বিভিন্ন ফালৰ পৰা দানৱৰ ল"ৰা-ছোৱালীৰ ছাঁ ওলাই আহিল, সেইবোৰ ঠিক তাতেই আছিল।
  - বাৰু, মূৰ্খটো পলাই গ"ল। আপুনি "স্নো হোৱাইট" আছিল আৰু এই চাহ "ভিজা" হ'ব।
  ভেড়াটোৱে চেডিষ্টিকভাৱে হাঁহিলে।
  -শৈৱৰ ওপৰত থিয় হৈ আমি তোমাক মাৰিম, নহলে তুমি মৃতদেহৰ দৰে শুই পৰিবা।
  - নাই ল'ৰাবোৰে নকৰে। স্লাভাই লেহেমীয়াকৈ গুণগুণাই উঠিল।
  - আমাক এটা ছাগলী লাগে। আৰু যিয়েই লেহেমীয়া কৰক, উঠি যাওক।
  স্লাভাতকৈ প্ৰায় মূৰ ওখ ভেড়া আছিল আৰু ডেৰগুণ জোৰেৰে মুখত প্ৰবল আঘাত কৰিছিল। শিশুটিয়ে লৰচৰ কৰিলে, চকুটো প্ৰায় লগে লগে ফুলি উঠিল। তাৰ পিছত নাকত এটা পোক, বৈ আহিল যুষ্কা। "বৰণ"ৰ সংগীয়ে পাচলিত খুন্দা মাৰি যুদ্ধত লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল, কিন্তু ডাঙৰ ডাঙৰ নেতাজনে তেওঁক অলপ আঁতৰাই ৰাখিলে।
  - ৰ"বা, সি আঁঠু লৈ উঠিবলৈ দিয়া। বাৰু, "স্নো হোৱাইট" শৈবাল হৈ পৰিব।
  স্লাভাৰ নাকৰ পৰা তেজ টোপাল টোপালকৈ ওলাই আহিল, চকু দুটা পানী ওলাই আহিল, কিন্তু ভয়ৰ উপৰিও তাইৰ আত্মাত এক বেলেগ গৌৰৱ আৰু মৰ্যাদাৰ অনুভূতি সাৰ পাবলৈ ধৰিলে।
  নাই মই আঁঠু লৈ নাথাকো।
  "বৰণ" আচৰিত হোৱাৰ ভাও ধৰিলে।
  - এই schmuck মোৰ আপত্তি যেনেকৈ. তাৰ পিছত জলপান খাওক।
  আৰু তেওঁ কাণত সকলো শক্তিৰে লৰচৰ কৰিলে। স্লাভাৰ মূৰটো কঁপি উঠিল, কাণখন বেঙুনীয়া হৈ পৰিল।
  - নাই, এতিয়াও নকৰোঁ। তেওঁৰ মাতত এটা দৃঢ়তাই ভয়ক আগুৰি ধৰিছিল।
  - তেন্তে মৰিল। আমি তোমাক মাৰিম।
  ৰিংলিডাৰজনে আকৌ দোল খালে আৰু সকলো শক্তিৰে গাড়ীখন গালৰ হাড়ত সোমাই গ"ল। স্লাভাই অলপ আঁতৰি গ"ল, আৰু আঘাতটো ম্লান হৈ ওলাই আহিল।
  - স্নো হোৱাইট ধৰি ৰাখক। "বৰণ"-এ এটা ভাবুকিৰ ইংগিত দিলে।
  গুণ্ডাজনে স্লাভাক আক্ৰমণ কৰি বাহু দুটা মেলি বেৰত পিন কৰি দিলে। তাৰ পাছত ডেকা মুখীয়ালজনে জুইকুৰা উলিয়াই চিগাৰেট এটা জ্বলাই দিলে।
  -এতিয়া মই তোমাক কটাৰাইজেচন এটা দিম। আঁঠু লৈ বা এটা উন্মাদ হুলস্থুলৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰক।
  স্লাভাই অসহ্যকৰভাৱে ভয় খাই পৰিল, ইতিমধ্যে তেওঁ হাৰ মানি আঁঠু ল"ব বিচাৰিছিল, কিয়নো তেওঁৰ মনত পৰিল ক্ৰ"ৰাৰ আনন্দময় মুখখন আৰু ভিণ্টৰ উপহাস কৰা চাৱনিটো। বিশেষকৈ অসহ্যকৰ আছিল আন এক বিশাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ এজন ৰজাৰ অনন্য কঠোৰ আৰু দয়ালু মুখখনৰ স্মৃতি। আঁঠু লোৱা মানে তেওঁলোকক বিশ্বাসঘাতকতা কৰা। আৰু তেতিয়া তেওঁ কি নায়ক অত্যাচাৰী ইলেট্ৰমেণ্ডোছক প্ৰত্যাহ্বান জনাবলৈ সাজু, যদিহে আটাইতকৈ সাধাৰণ গুণ্ডাবোৰে তেওঁক মৰ্ত্যলোক শিহৰিত কৰি পেলায়।
  চিগাৰেটটোৱে তেওঁৰ কপালত স্পৰ্শ কৰিলে স্লাভাই চিঞৰি উঠিল আৰু সোঁহাতখন জোৰেৰে জোকাৰি উলিয়াই দিলে।
  হতাশজনক ক্ৰোধেৰে টানকৈ চেপি ধৰা মুঠি এটা "বৰণ"ৰ চোলাত পৰিল।
  সি আচৰিত হৈ চকু দুটা উখহি উঠিল, বোবা হৈ শব্দ এটা কৰি পিঠিত পৰিল। ইয়াত স্লাভাই নিজৰ মাজতে অস্বাভাৱিক ক্ৰোধ আৰু শক্তি অনুভৱ কৰিছিল। তেওঁ এজন পেছাদাৰী কিকবক্সাৰৰ দৰে থ্ৰেছ কৰিছিল, ঘুষি আৰু কিক মাৰিছিল। আধা মিনিট পাৰ হৈ গ"ল আৰু পাঁচোজনেই অচেতন হৈ পৰিল। স্লাভাই গৌৰৱেৰে মূৰটো ওপৰলৈ দলিয়াই থিয় হৈ আছিল, হাত দুখন বতাহত ওপৰলৈ তুলি।
  -বিজয়! মই কেনেকৈ কৰিব পাৰিলোঁহেঁতেন!
  পাঠটোৰ বাবে ঘণ্টাটো বাজি উঠিল, মাথোঁ এইবাৰ ইয়াৰ ফলত সাধাৰণ কঁপনি নহ"ল, কিন্তু নাইটিংগেলৰ ট্ৰিল যেন লাগিল। ল"ৰাটো ডেউকাৰ দৰে উৰি গ"ল শ্ৰেণীকোঠালৈ। এইখিনিতে তেওঁ ক"ৰ পৰানো বিফল হৈছিল। স্লাভাই মহাকাশত শেষ হোৱাৰ বাবে এটা শব্দও উচ্চাৰণ কৰিবলৈ বহি নাথাকিল৷ তেওঁ ভয় কৰা নাছিল - এতিয়া চয়তানে নিজেই তেওঁক ভয় কৰা নাই আৰু চকু দুটা ডাঙৰকৈ মেলিলে। তৰাবোৰ মিঠা আৰু প্ৰিয় যেন লাগিছিল, একেবাৰে ভয়ংকৰ নাছিল, বিপৰীতে ওজনহীনতাত এজনে অদ্ভুত লঘুতা অনুভৱ কৰে। শিশুটিয়ে মূৰটো অলপ ঘূৰাই দিলে। স্ক্ৰু আৰু ক্ৰ"ৰে তেওঁৰ কাষত উৰি থাকিল।
  -সেই "স্নো হোৱাইট"জনে ভয় খাই গ'ল। ক্ষমা কৰিব, কিন্তু আমি অন্য ধৰণে কৰিব নোৱাৰিলোঁ: আপুনি আপোনাৰ আত্মাত থকা ভয়টোক জয় কৰিব লাগিছিল।
  গতিকে প্ৰকৃত পৰীক্ষা নাছিল।
  -আৰু নাই! এই সকলোবোৰ বাস্তৱ আছিল, আপোনাক পৃথিৱীলৈ লৈ যোৱাৰ ক্ষমতা আমাৰ আছে আৰু আনকি সময়ৰেখাটোও অলপ সলনি কৰাৰ ক্ষমতা আছে। কেনেকৈ? এইটোৱেই হৈছে লাখ মাত্ৰাৰ মালিক সত্তাৰ ৰহস্য। এতিয়া আপুনি পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হৈছে আৰু আমি আন অধিক গুৰুতৰ বিষয়লৈ আগবাঢ়িম।
  -কি?
  ধাতুৰ দৰে মাত এটাৰে স্ক্ৰুটোৱে ক্ৰিক ক্ৰিক কৰি উঠিল।
  -উদাহৰণস্বৰূপে ৰজা ইজৰামৰ একমাত্ৰ উত্তৰাধিকাৰীক মুকলি কৰি দিয়ক। ইলেট্ৰমেণ্ডোছক পৰাস্ত কৰাটো সহজ নহ"ব, তেওঁৰ গোৰোহাৰ তলত কুইণ্টিলিয়ন জগতে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছে। কিন্তু আপুনি নিজৰ ভয়ৰ ওপৰত প্ৰথম জয় লাভ কৰিছিল।
  - সৰু মৃত্যুৰ ভয় - ইয়াক পৰাস্ত কৰি আমি অমৰত্বৰ কাষ চাপিছো।
  - সমাপ্ত চিন্তা Kroor. আগলৈ এটা চিলিণ্ডাৰ গ্ৰহৰ চিনাকি আকৃতিৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  . EPILOGUE
  ধাৰাবাহিকভাৱে আচৰিত ধৰণৰ আঘাত আৰু পৰাজয়ৰ পিছত আকাশী সাম্ৰাজ্যই শান্তিৰ বাবে সন্মত হয়, আৰু জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ সম্পত্তি পুনৰ আক্ৰমণ নকৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে।
  গ্ৰেট ছিক্সে যুক্তি দিছিল যে চীন জয় কৰাটো এতিয়াও সোনকালে আৰু তেওঁলোকে অনুকূল চৰ্তত সন্মতি দিব পাৰে। আচলতে মংগোলিয়াৰ এটা অংশ, দক্ষিণ উছুৰি অঞ্চল, প্ৰিম"ৰিয়ে আনকি কোৰিয়াও ৰাছিয়াৰ পৰা আঁতৰি আহিছিল। এইবোৰ আছিল লাভজনক চুক্তি - যাৰ ফলত আলেক্সেই মিখাইলোভিচৰ জাৰবাদী ৰাছিয়াই চাইবেৰিয়া আৰু প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় উপকূলত ভৰি দিবলৈ সুবিধা পাইছিল। আৰু তুলনামূলকভাৱে নিৰাপদ অনুভৱ কৰক।
  আৰু ইয়াৰ ওপৰত গৌৰৱময় ব্যৱহাৰিক যুদ্ধৰ অন্ত পৰিল, আৰু ছয়জন নায়কৰ বাবে আন আন কথাই অপেক্ষা কৰি আছিল!
  
  
  অমৰ মহাকাশ ৰাণী
  ৰাণীয়ে সঁচাকৈয়ে সৰু দেখাব বিচাৰিছিল। আৰু সেইবাবেই তাই অমৰত্বৰ দাপোনৰ সন্ধানত এটা সম্পূৰ্ণ অভিযান পঠিয়াই দিলে । ইয়াৰ ভিতৰলৈ চালে আপুনি এগৰাকী সৰু ছোৱালীলৈ ৰূপান্তৰিত হ"ব পাৰে।
  শেষত অনুসন্ধান সফল হ"ল যদিও ... আইনাখনত থকা জিনটোৱে বৃদ্ধ ৰাণীক ক"লে:
  - মই তোমাৰ যৌৱন পুনৰ ঘূৰাই দিম, কিন্তু তুমি দাস হ'বা!
  ৰাণীয়ে ফাঁক দাঁতৰ হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - যৌৱন যদি চিৰন্তন, তেন্তে মই দাসত্বত মান্তি!
  জিনটোৱে এটা মন্ত্ৰ মাৰিলে। ৰাণীজনী এজনী ছোৱালীলৈ পৰিণত হ"ল যিয়ে এটা কঁকালৰ কাপোৰ পিন্ধি প্ৰায় উলংগ হৈ কোৰাৰে পথাৰখন খান্দিলে। আৰু তাই নিজে কাম কৰিছিল আৰু কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিছিল।
  কেৱল ডেকা শৰীৰটোৱে প্ৰায় বিষ কৰা নাছিল, আৰু বেছি ভাগৰুৱাও নাছিল। কিন্তু বৰ অপমানজনক আৰু বিৰক্তিকৰ আছিল। দুটা সূৰ্য্য থকা কোনোবা এটা গ্ৰহত আছিল। আৰু গঠনটো মধ্যযুগৰ শেষৰ ফালে।
  তদুপৰি গঠনত জমা হৈ থকা। ৰাণীয়ে দিনে কাম কৰি নিস্তেজ হৈ পৰিল। তাই প্ৰায় জন্তুৰ দৰে হৈ পৰিল, মাত্ৰ এটা সপোনতে তাইৰ ওচৰলৈ স্বাধীনতা আহিল। আৰু তাই সদায় বেণ্ডেজ পিন্ধি কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰে। প্ৰাক্তন ৰাণীৰ বাবে বৰ কঠিন। আৰু উলংগ শৰীৰত অভাৰচিয়াৰৰ চাবুকৰ স্পৰ্শ, ৰঙা গৰম লোহাৰ দৰে।
  অৱশেষত তাইৰ জীৱনত পৰিৱৰ্তন আহিল। কেৱল বেয়াৰ বাবে। মালিকৰ মৃত্যু হ"ল, আৰু তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰী সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস হৈ গ"ল। আৰু ছোৱালীজনীক শিলৰ কুৱেৰীত বিক্ৰী কৰা হ"ল।
  এতিয়া গধুৰ ঝুৰি কঢ়িয়াই নিব লগা হ"ল, শিকলিৰে বান্ধি উলংগ হৈ কাম কৰিব লগা হ"ল, চাবুক ল"ব লগা হ"ল আৰু শিলত শুব লগা হ"ল৷
  ৰাণী এতিয়া বহুত বেছি যন্ত্ৰণাত ভুগিছিল। জিনটোৱে অৱশ্যে তাইৰ বাবে এটা ফান্দ পাতিছিল। হয়, তাই অমৰ আৰু বয়স হোৱা নাছিল, কিন্তু যন্ত্ৰণাত, যেন নৰকত।
  যদিও শক্তিশালী শৰীৰ মানসিক চাপত ব্যৱহাৰ কৰা হয়। আৰু ৰাণীয়ে পলাই যোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  দীঘল চুলিৰ সহায়ত তাই শিকলি এটা ফাইল কৰিবলৈ ধৰিলে, যাৰ সহায়ত তেওঁলোকে তাইৰ উদং ভৰি আৰু শক্তিশালী ডিঙিটো ৰাতিটোৰ বাবে শিকলিৰে বান্ধি দিলে। আপুনি চুলিৰে কঠিন হোৱা লোহা লাহে লাহে ফাইল কৰে, কিন্তু ৰাণীৰ হাতত মাত্ৰ যথেষ্ট সময় আছে - অমৰ। আন এটা কথা হ"ল শিলৰ কুৱেৰীত কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ পিছত শুব লাগে, আৰু প্ৰতিদিনে অলপমান দেখিছিলা।
  কিন্তু তথাপিও তুমি যিয়েই নহওক মদ খাইছা।
  ৰাণীয়ে নিজকে কটাৰী কৰি তাৰ পিছত সপোনত পৰিল। তাৰ পিছত পিছৰটোত আকৌ কাটিলে।
  যেতিয়ালৈকে, অৱশেষত, তাই লিংকবোৰ ভাঙি পেলোৱা নাছিল .... অৱশ্যে তাই সাৰি যাব পৰা নাছিল। চকীদাৰে এলাৰ্ম বজাই দিলে।
  ৰাণীক ধৰি কৰুণা নোহোৱাকৈ চাবুকেৰে প্ৰহাৰ কৰা হ"ল। তাৰ পিছত ৰঙা গৰম লোহাৰে গোৰোহা জ্বলাই দিলে। ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে পলায়ন কৰা দাসৰ ব্ৰেণ্ডটো জ্বলাই দিলে। আৰু আকৌ খনিলৈ পঠিয়াই দিলে।
  দাসবোৰ ইমান সঘনাই মৰে, আৰু তাই বছৰ বছৰ ধৰি কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰি আছে। গতিকে সিহঁতক শিকলিৰে কাম কৰিবলৈ দিয়ক।
  আৰু প্ৰতি নিশাই সিহঁতে তাইৰ শিকলিটো চেক কৰিছিল।
  ৰাণীয়ে বেণ্ডেজত বান্ধি শুইছিল, আৰু তাইক অনবৰতে চাবুকেৰে কোবাইছিল।
  তাইক গধুৰ শিকলি লগাই দিয়া হ"ল, আৰু তাই অলপ লাহে লাহে কাম কৰাৰ লগে লগে চাবুকেৰে কোবাই দিলে।
  ৰাণীয়ে ইতিমধ্যে দুৰ্গন্ধ শুহি লৈছিল, আৰু বেমাৰ হোৱা নাছিল। সংক্ৰমণে ইয়াক লোৱা নাছিল, সামান্য আৰু একঘেয়ামী খাদ্যত ই পেটত বিষ হোৱা নাছিল। চিৰন্তন ছোৱালীজনীয়ে কষ্ট পাইছিল, কিন্তু মৃত্যু হোৱা নাছিল। আৰু বছৰবোৰ বাগৰি গৈ থাকিল। ক্ৰমান্বয়ে খনিবোৰৰ উন্নয়ন আৰু ক্ষয়িষ্ণু হৈ পৰিল।
  ইয়াত তাইক আকৌ আন এটা চাকৰিলৈ বদলি কৰা হয়। মলিৰ পৰা ধুই বিক্ৰীৰ বাবে ৰখা।
  ইয়াত অৱশেষত ৰাণীয়ে ভাগ্য পালে। ক্ৰেতাজন ৰঙ্গমঞ্চলৈ গ্লেডিয়েটৰৰ অন্যতম যোগানকাৰী বুলি ওলাই পৰিল।
  ৰাণীজনী আছিল অতি শুকান আৰু তাঁৰযুক্ত, এশ বছৰতকৈও অধিক সময় খনিবোৰত কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰি কটাবলগীয়া হৈছিল। মূৰৰ ওপৰত গধুৰ শিল এটা লৈ তাই অতি শক্তিশালী আৰু কঠিন।
  অৱশ্যে তাইৰ শক্তিয়ে যোগানকাৰীক আকৰ্ষণ কৰিছিল। সি তাইৰ দাঁতবোৰলৈ চালে: এটাও ফুটা নাই আৰু ইমান ডাঙৰ আৰু শক্তিশালী। মই অনুভৱ কৰিলোঁ তীখা, পেশীবোৰ ঢালি দিয়া - শিলৰ দৰে!
  আৰু অৱশ্যেই ইমান সক্ষম কপি এটা কিনিলে!
  ইয়াৰ পিছত ৰাণীৰ বাবে আন এক জীৱন আৰম্ভ হ"ল। প্ৰশিক্ষণৰ ক্ষেত্ৰতো কঠোৰ, যুঁজ, গুণ্ডাগিৰি, চৰ, কিন্তু বহুত বেছি মজাৰ।
  ৰাণীজনী শৰীৰত ডেকা আছিল দুশ বছৰতকৈও অধিক সময়, আৰু অহৰহ কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ বলপূৰ্বক প্ৰশিক্ষণৰ বাবেই তেওঁ অতি শক্তি আৰু সহনশীলতাৰ দ্বাৰা বিশিষ্ট আছিল।
  ইয়াৰ ফলত তাই আন ছোৱালীবোৰৰ ওপৰত এটা নিৰ্দিষ্ট হেড ষ্টাৰ্ট পাইছিল। তদুপৰি তাইৰ পেশীবহুল শৰীৰৰ সকলো দাগ আৰু কাটি যোৱা অংশ অতি সোনকালে আৰু কোনো লেখ-জোখ নোহোৱাকৈ ভাল হৈ গ"ল।
  ৰাণীও আছিল দ্ৰুত, ভাল অমৰ প্ৰতিক্ৰিয়া, আৰু অতি অধ্যৱসায়ীভাৱে অধ্যয়ন কৰিছিল। তাইৰ বাবে সকলো ঠিক নহ"ল, লগে লগে, কিন্তু তাইৰ শৰীৰটো অতি টেনচিয়াছ।
  গতিকে প্ৰথমতে তাই শক্তি, সহনশীলতা আৰু সজীৱতাৰ মূল্যত জয়ী হৈছিল। আৰু তেতিয়াই তাইৰ দক্ষতা বাঢ়িবলৈ ধৰিলে।
  প্ৰথমতে তেওঁলোকৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী প্ৰতিদ্বন্দ্বী নাছিল যদিও লাহে লাহে অভিজ্ঞতাৰ লগে লগে তাইৰ স্তৰ বৃদ্ধি পালে।
  আৰু সেইবাবেই ৰাণীয়ে জয়ী হ"বলৈ ধৰিলে আৰু বিশিষ্ট নাৰী। আৰু আনকি মানুহ আৰু জীৱ-জন্তুৰ লগত কাজিয়াও!
  সাম্ৰাজ্যৰ প্ৰথা অনুসৰি গ্লেডিয়েটৰ যুদ্ধত এশটা জয়ৰ পিছত স্বাধীনতা লাভ কৰিব পাৰি।
  অটল ৰজাই যদিও তাইৰ দাঁতৰ ঘাঁ আৰু আঁচোৰ পাইছিল, অৱশেষত শতম যুদ্ধত জয়ী হ"বলৈ সক্ষম হৈছিল।
  তাৰ পাছত তাই ছিজাৰৰ হাতৰ পৰা স্বাধীনতা লাভ কৰিলে। আৰু তাই ইতিমধ্যে নিজেই যুদ্ধত টকা উপাৰ্জন কৰিব পাৰিছিল, বা ছোৱালীক ফেন্সিং শিকাব পাৰিছিল।
  আৰু অলপ পিছতে ধুনীয়া আৰু ইতিমধ্যে ধনী আৰু এতিয়াও শৰীৰত সৰু ৰাণীয়ে এজন সম্ভ্ৰান্ত পিতৃ-মাতৃক বিয়া কৰালে।
  আৰু বুঢ়া আৰু কুৎসিত। কিন্তু তেওঁ অমৰ নহয় আৰু অতি সোনকালেই তেওঁৰ মৃত্যু হ"ল।
  এতিয়া চিৰদিনৰ বাবে ডেকা বিধৱা হৈ পৰা ৰাণীগৰাকীৰ প্ৰেমিক হিচাপে ডজন ডজন সুদৰ্শন যুৱক আছিল।
  আৰু বৃহৎ ধন-সম্পত্তি।
  গতিকে এনে লাগে যেন তাই সুখ পালে... যদিহে প্ৰগতিৰ ফল পৰ্যাপ্ত নাছিল - ভাল, এই সাম্ৰাজ্যত বিজ্ঞানৰ কেনেবাকৈ বিকাশ নহয়। আৰু সাধাৰণতে গ্ৰহটোত। আৰু বন্দুক আৰু মাস্কেট আটাইতকৈ আদিম। সকলো আক্ষৰিক অৰ্থত নিথৰ হৈ পৰিল।
  আৰু সেইবাবেই সাম্ৰাজ্যখন ক্ষয়ত পৰিল, বৰ্বৰসকলৰ নতুন অভিযান... ৰাণী পুনৰ বন্দী আৰু দাসত্বত। কিন্তু ডেকা সৌন্দৰ্য্যৰ পৰাই তাই স্থানীয় খানৰ উপপত্নী হৈ পৰিল।
  আৰু যেতিয়ালৈকে তেওঁ মৃত্যুবৰণ কৰি তাইক উত্তৰাধিকাৰীৰ ওচৰত বিশ্বাসঘাতকতা নকৰে। আৰু তেওঁৰো কিছু সময়ৰ পিছত মৃত্যু হ"ল।
  আৰু ৰাণীক নিলামৰ বাবে ৰখা হ"ল। উলংগ কৰি, এজন সম্ভ্ৰান্ত শ্বেখক বিক্ৰী কৰি। আৰু শ্বেখৰ মৃত্যুৰ আগলৈকে তাই তাৰ লগত আছিল। আৰু আকৌ ছোৱালীজনীক নিলামৰ বাবে ৰখা হ"ল। আৰু এইবাৰ তাই চুলতানৰ ওচৰলৈ ৰাজপ্ৰসাদ পালেগৈ। অমৰ হোৱাৰ বাবে তাই ৰজাক মেৰিয়াই প্ৰথম পত্নী হ"বলৈ সক্ষম হৈছিল।
  কিন্তু দুৰ্ভাগ্য, অমৰ ছোৱালীজনীয়ে সন্তান জন্ম দিব নোৱাৰিলে। আৰু যেতিয়া চুলতানৰ মৃত্যু হ"ল, তেতিয়া তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰীয়ে ৰাণীক পুনৰ শিকলিৰে বান্ধি খনিলৈ পঠিয়াবলৈ আদেশ দিলে।
  আৰু আকৌ নৰকত ৰাণী। শিকলিৰে, কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ সময়ত তাই টোপোলাত শিল টানিছিল, কাউৰীৰে শিল এটা কাটিছিল। লগতে সামান্য, একঘেয়ামী খাদ্য, চাবুক, দুৰ্গন্ধ, শিকলিৰে বান্ধি থোৱা। আৰু প্ৰতি নিশাই তাইক ধৰ্ষণ কৰে চকীদাৰে। যদিও ৰাণীয়ে আনকি ভাল পাইছিল, তথাপিও তাইৰ ডেকা শৰীৰে সহজেই অৰ্গাজমত উপনীত হৈছিল।
  আৰু এনেকৈয়ে চিৰন্তন ছোৱালীজনীয়ে বছৰৰ পিছত বছৰ, দশকৰ পিছত দশক কটালে।
  যেতিয়ালৈকে, অৱশেষত, এই খনিটো শেষ নহ"ল, কিন্তু দুশ বছৰ পাৰ হৈ গ"ল। এই ৰাণী কোন কোন সেই কথা কাৰো মনত পৰা নাছিল। আৰু আকৌ নিলামৰ বাবে ৰখা হ"ল। সচৰাচৰৰ দৰে উলংগ আৰু পেশীবহুল। অৱশ্যে ইয়াৰ আগতে ধোৱা।
  আৰু তেওঁলোকে তাইক আকৌ কিনিলে, সেনাবাহিনীৰ বাবে, গতিকে তাই শাৰীৰিকভাৱে অতি শক্তিশালী আছিল। হয়, আৰু নিপুণ, তাই তৰোৱালেৰে যুঁজিব জানিছিল।
  আৰু ৰাণীয়ে সামৰিক কেৰিয়াৰ আৰম্ভ কৰিলে। বহু যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল, দৃঢ়, শক্তিশালী, কঠোৰ, সকলো সময়তে খালী ভৰিৰে দৌৰিছিল। আৰু লাহে লাহে তাইৰ কেৰিয়াৰ ওপৰলৈ উঠি গ"ল।
  ইয়াত ইতিমধ্যে মহিলা ৰেজিমেণ্টৰ সেনাপতি আৰু যথেষ্ট ধন-সম্পত্তি আছে। আৰু আকৌ তেওঁ নিজৰ বাবে এটা লাভজনক দল বিচাৰি পায়, আৰু দখলত এটা বিশাল সম্পত্তি লাভ কৰে।
  অমৰ জীৱনৰ জিগজেগ এনেকুৱাই: এতিয়া ওপৰলৈ, এতিয়া তললৈ!
  ৰাণী অৱশ্যে বিধৱা হৈছিল, আৰু তাৰ পিছত ডেকা ৰাজকুমাৰক বিয়া কৰাইছিল। অভিজ্ঞ, কিন্তু বাহ্যিকভাৱে যুৱতী এগৰাকীৰ পৰা ল"ৰাটোৱে মূৰটো হেৰুৱাই পেলালে। আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকৰ বিয়া হ"ল। আৰু তেতিয়াই যুৱকজন ৰজা হ"ল। আৰু তেওঁৰ পত্নীৰ প্ৰভাৱ বিপুল হৈ পৰিল।
  ৰাজ্যখনে যুদ্ধ চলাই সম্প্ৰসাৰণ ঘটালে। ই আৰু শক্তিশালী হৈ আহিল। আৰু কালিৰ যৌৱন প্ৰথমে পৰিপক্ক হ"ল, তাৰ পিছত বুঢ়া হ"ল। বাহিৰৰ পৰা ডেকা ৰাণীক মৃত্যুমুখত পৰা ৰজাৰ ইচ্ছাৰ পৰাই মাৰপিট কৰা হৈছিল, যে তাই সম্ৰাজ্ঞী হ"ব। আৰু চহী কৰিলে।
  তেওঁৰ মৃত্যুৰ পিছত প্ৰাক্তন ৰাণী সম্ৰাজ্ঞী হয়। আৰু যুদ্ধ চলাইছিল। চিৰদিনৰ বাবে ডেকা হৈয়েই শেষত সমগ্ৰ পৃথিৱীখন জয় কৰিলে!
  আৰু এনে লাগিল যেন তাই নিৰপেক্ষ সুখ পাইছিল... কিন্তু তাৰ পিছত তিনিশ বছৰ পাৰ হৈ গ"ল, আৰু এলিয়েন অৱতৰণ কৰিলে। আৰু তেওঁলোকে গ্ৰহটো নিজৰ দখললৈ লৈ গ"ল।
  আৰু সম্ৰাজ্ঞী পুনৰ শিলৰ কুৱেৰীবোৰত আছিল। আৰু ইতিমধ্যে কলাৰ লৈ, উলংগ, খালী ভৰিৰে, কিন্তু শিকলি নোহোৱাকৈ। মই এটা নিৰ্দিষ্ট সময় কাম কৰিছিলো, তাৰ পিছত শুই উঠাৰ আগতে টিভি চাইছিলো।
  ইও এনেকুৱা এটা জীৱন... তাই এশ বছৰতকৈও অধিক কাৰাবাস খাটিছিল, পিছলৈ পেৰ"লত মুকলি হৈছিল, আৰু মহাকাশ সাম্ৰাজ্যৰ এটা দখল কৰা গ্ৰহত বাস কৰিছিল।
  এক অতি উন্নত সভ্যতাৰ সকলো সুবিধা ভোগ কৰি তাই ... এইবাৰ মহাকাশ সেনাবাহিনীত যোগদান কৰে।
  ষ্টাৰ ৱাৰ্ছত কেৰিয়াৰ গঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰে। তাই অমৰ! একোৱেই ভয় নকৰে!
  গতিকে তাই মাৰ্শ্বাল নোহোৱালৈকে নিজৰ সেৱাত আগবাঢ়িছিল। তাৰ পিছত তাই দখলৰ বাবে এটা গোটেই গ্ৰহ পালে।
  কিছুমান গৱৰ্ণৰ আছিল। তাৰ পিছত তাই সেনাবাহিনীলৈ উভতি আহিল। যুদ্ধ কৰিছিল আৰু আদেশ দিছিল। হাইপাৰ-ছুপাৰমাৰ্শ্বাল হৈ পৰিল।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে সামৰিক অভ্যুত্থান চলাইছিল, আৰু মহাকাশ সাম্ৰাজ্যৰ সম্ৰাটৰ সিংহাসন দখল কৰিছিল - তাৰকাৰাজ্যখনৰ নেতৃত্ব দিছিল।
  তাৰ পিছত তাই আন জগত জয় কৰিবলৈ ধৰিলে। তাই আদেশ দিছিল, আক্ৰমণ কৰিছিল, জয়ী হৈছিল, কেতিয়াবা পৰাস্ত হৈছিল, কিন্তু প্ৰতিশোধ লৈছিল ....
  তাই হাইব্ৰিড মহ আৰু নখৰ সাম্ৰাজ্যত সোমাই পৰালৈকে সকলো ঠিকেই আছিল।
  ইহঁতে অতি সোনকালে বৃদ্ধি পাই মানৱৰূপী সভ্যতাক সংখ্যাৰে আৱৰি ধৰিলে।
  গতিকে যুদ্ধবোৰ চলি থাকিল, যুদ্ধৰ পিছত যুদ্ধ... অৱশেষত মানুহ হাৰি যোৱালৈকে। আৰু পূৰ্বৰ ৰাণী পুনৰ খনিবোৰত দাস নহ"ল।
  আকৌ আপুনি শিকলিৰে বান্ধি কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰে, আৰু শিকলিৰে শিকলিৰে বান্ধি শুই থাকে। আৰু ৰবটৰ সম্পূৰ্ণ নিয়ন্ত্ৰণত।
  সপোনতহে চিৰন্তন ছোৱালীজনীয়ে নিজকে মুক্ত আৰু মহান দেখিছিল। আৰু বাকী সময়খিনি তাই নিজৰ বাবে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিছিল, কাম কৰিছিল, আৰু উদং কঠিন ভৰিৰে চোকা শিল নিৰ্মাণ কৰিছিল।
  কিন্তু ৰাণীয়ে আশা হেৰুৱাব পৰা নাছিল। তাই অমৰ আৰু চিৰকালৰ বাবে সলনি হোৱাটো নিশ্চিত! দাসত্ব চিৰদিন নাথাকিব!
  আনকি প্ৰাক্তন ৰাণীয়ে গান গাইছিল, সত্ত্বেও তেওঁৰ উদং, পেশীবহুল পিঠিত এটা মহামাৰী পৰিল:
  পৃথিৱীৰ জীয়েকে উত্তৰত ক"ব, নাই, ৷
  মই কেতিয়াও দাস নহ'ম...
  মোৰ বিশ্বাস স্বাধীনতাই ভোৰভোৰাই উঠিব -
  বতাহে সতেজ ঘাঁ এটাক সতেজ কৰি তুলিব,
  মাতৃভূমি পবিত্ৰ যুদ্ধৰ বাবে,
  গ্ৰেট প্ৰভুৱে কল কৰে বাবে...
  ৰাতিপুৱাৰ ভাগত উত্থান বীৰ নাইট,
  আন্ধাৰ নোহোৱা হ"ব, মে" মাহৰ গোলাপ ফুল ফুলিব!
  
  
  
  
  মানুহ খোৱা মানুহৰ লগত ৰক্ষণাবেক্ষণ নকৰিব
  ১৯৪১ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত হিটলাৰে অভাৱনীয়ভাৱে ষ্টেলিনক শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়। প্ৰকৃত পৰিস্থিতিৰ সৈতে পৰিচিত কাৰোবাৰ বাবে সম্ভাৱনাহীন যেন লগা সিদ্ধান্ত।
  জাৰ্মানীয়ে যেন মস্কোক দখল কৰিবলৈ ওলাইছে। আৰু এই পৰিস্থিতিত শান্তি কিয় আগবঢ়াব?
  কিন্তু হিটলাৰৰ, আপুনি জানে, তেওঁৰ আছিল এক অতি বিকশিত অন্তৰ্দৃষ্টি। আৰু তেওঁ অনুভৱ কৰিছিল যে মস্কোক লোৱা হৈছে, লোৱা নহ"ব। আৰু যদি আছে, ঠিক সেই সময়তে, যেতিয়া ষ্টেলিনক ভয় খুৱাই, শান্তি আগবঢ়াবলৈ। স্বাভাৱিকতে সকলো সামৰিক বাহিনীয়ে এই কথাত একমত হোৱা নাছিল যদিও হিটলাৰৰ ক্ষমতা আৰু কৰ্তৃত্ব আছিল।
  তদুপৰি শান্তিৰ চৰ্তসমূহে জাৰ্মানসকলৰ বাবে উপকাৰী হোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। আচলতে ইউক্ৰেইন জাৰ্মানীলৈ পাৰ হৈ যায় আৰু ইয়াৰ লগে লগে ক"লা পৃথিৱী আৰু কৃষিৰ লগতে বেলাৰুছ, আৰু বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰ, আৰু স্মোলেনস্ক অঞ্চল।
  সাধাৰণতে ষ্টেলিনে জাৰ্মানীয়ে ইতিমধ্যে দখল কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা সকলোখিনি দিবলৈ সন্মত হৈছিল।
  চেভাষ্টোপল জাৰ্মানসকলৰ ওচৰলৈ পিছুৱাই গ"ল। ইয়াৰ উত্তৰত ফ্ৰিটজে মস্কো অঞ্চল এৰি যায়। লেনিনগ্ৰাড ইউ এছ এছ আৰৰ পিছফালে থাকিল আৰু এটা কৰিডৰে ইয়ালৈ লৈ গ"ল। জাৰ্মানসকলে এতিয়াও সম্পূৰ্ণৰূপে দখল নকৰা ভ"ৰ"শ্বিলোভ"গ্ৰাড আৰু ডনেস্ক অঞ্চলৰ বিনিময়ত লেনিনগ্ৰাড অঞ্চল এৰি যাবলৈ সন্মত হয়।
  সাধাৰণতে নাজীসকলে কয়লা, ধাতু আৰু কাৰখানা, বক্সাইটৰ আৱৰ্জনাৰ লগতে কৃষিভূমি, সমগ্ৰ ক্ৰিমিয়া, আনকি দক্ষিণ ডনৰ কিছু অংশৰ সৈতে ডনবাছক গ্ৰহণ কৰিছিল। জাৰ্মানসকলে লেনিনগ্ৰাড অঞ্চল, মস্কো, টুলা, ৰজেভ, কেলিনিন অঞ্চলৰ অংশ এৰি থৈ যায়। ডনবাছৰ এটা অংশ, চহকী ক"লা মাটিৰে ডনৰ এটা অংশ আৰু চেভাষ্টোপলৰ বিনিময়ত। ফিনসকলে পেট্ৰ"জাভ"ডস্কক নিজৰ বাবে পাইছিল, আৰু তেওঁলোকে যিখিনি বন্দী কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। সৌহাৰ্দ্যপূৰ্ণভাৱে দুয়ো বিচ্ছেদ হ"ল।
  ইয়াৰ উপৰিও ইউ এছ এছ আৰে বজাৰৰ মূল্যতকৈ কম মূল্যত তেল যোগান ধৰাৰ দায়িত্ব লয়, আৰু যুদ্ধবন্দীসকলৰ বাবে বৃহৎ মুক্তিপণ দিয়াৰ দায়িত্ব লয়।
  যুদ্ধত পৰাস্ত হোৱাৰ আশংকাত ষ্টেলিনে এনে চৰ্তত সন্মতি দিছিল। ৱেৰমাখ্টৰ সফলতাৰ একেবাৰে শিখৰত।
  বাৰু, আৰু অতিপ্ৰাকৃতিক প্ৰবৃত্তি থকা হিটলাৰে উপলব্ধি কৰিলে যে এইটোৱেই আটাইতকৈ উত্তম বিকল্প।
  ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধ শেষ। নাজীয়ে প্ৰথমে আফ্ৰিকালৈ সৈন্য স্থানান্তৰ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। তদুপৰি ব্ৰিটিছে ৰমেলৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল। বাৰু, কি? আৰু ফ্ৰিটজে মাল্টাত সৈন্যবাহিনী লৈ অৱতৰণ কৰিলে। অৱশ্যে প্ৰথমে তাত ব্ৰিটিছক বোমা বিস্ফোৰণ কৰি।
  ইয়াৰ উপৰিও অৱশ্যে জিব্ৰাল্টাৰৰ ওপৰত আক্ৰমণ। হিটলাৰে ব্যক্তিগতভাৱে ফ্ৰাংকোৰ সৈতে সাক্ষাৎ কৰে।
  যেনে, আপুনি দেখিলে জাৰ্মানী কিমান শক্তিশালী। ইউ এছ এছ আৰ ধ্বংস কৰিলে। তাই চাৰি মিলিয়ন ৰাছিয়ান বন্দী আৰু বহু হাজাৰ টেংক লৈ গৈছিল। আমাৰ বাবে স্পেইন মানচিত্ৰত লেতেৰাৰ দৰে। সৈন্যক পাৰ হ"বলৈ নিদিলে আমি দখল কৰিম। আৰু মিছ কৰিলে আফ্ৰিকাত কিবা এটা পাব পাৰি। তদুপৰি ব্ৰিটেইন নিৰ্ধাৰিত আৰু ক"লৈকো নাযায়!
  স্পেইনক দখল কৰিব পৰা যাব আৰু কোনো সুযোগ নাই বুলি উপলব্ধি কৰি ফ্ৰাংকোৱে মান্তি হ"ল।
  জিব্ৰাল্টাৰত আক্ৰমণ সফল হৈছিল, আৰু মোটামুটি সোনকালে। দুৰ্গটো খহি গৈছে। আৰু তাৰ পিছত জাৰ্মানসকলে বিষুৱীয় আফ্ৰিকাত প্ৰৱেশ কৰিলে।
  ইংৰাজৰ বিপুল লোকচান হৈছিল। চোকাৰ দৰে বন্দী হৈ গ"ল।
  ৰমেলে লিবিয়াত ব্ৰিটেইনক পৰাস্ত কৰে, আৰু ইজিপ্তত আক্ৰমণৰ বিকাশ ঘটায়। আলেকজেণ্ড্ৰিয়া বন্দী।
  তাৰ পাছত ওলাই গৈ ছুৱেজ খাল পাৰ হৈ গ"ল। সফলতা বিকশিত কৰি জাৰ্মানীয়ে ইৰাক, কুৱেইট আৰু সমগ্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্য দখল কৰে।
  ৱেৰমাচ্টে পূব দিশত বেছি সৈনিক আৰু বিষয়া হেৰুৱাবলগীয়া হোৱা নাছিল। আৰু তেওঁৰ সৈন্য ইংৰাজ আৰু বিশেষকৈ ঔপনিৱেশিক বাহিনীতকৈ অধিক সংখ্যক আৰু অধিক অভিজ্ঞ আৰু উন্নত প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত আছিল।
  ইংৰাজে এনে এটা বস্তু ধৰি ৰাখিব পাৰিছিল আৰু নিঃসন্দেহে তেওঁলোকে হেৰুৱাই পেলাইছিল। ইউ এছ এছ আৰ অবিহনে ফ্ৰিটজে ব্ৰিটেইনৰ সৈতে সফলতাৰে যুঁজিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  সাধাৰণতে ব্ৰিটেইনে নিজৰ উপনিবেশ হেৰুৱাবলগীয়া হৈছিল। ইয়াৰ স্থলসেনা অতি দুৰ্বল আৰু অক্ষম আছিল যাৰ বাবে উপনিবেশসমূহক ৱেৰমাখ্টৰ অধিক সংখ্যক আৰু অনুশাসিত সৈন্যৰ বিৰুদ্ধে ধৰি ৰাখিব পৰা নাছিল।
  আৰু বহৰত থকা ৰেটে কাম কৰা নাছিল। জিব্ৰাল্টাৰ আৰু মাল্টাৰ পতনৰ পিছত আফ্ৰিকা ৰখাটো অসম্ভৱ হৈ পৰিল। ইয়াত ৰমেলে ছুৱেজ খালটো বন্ধ কৰি দিলে। আৰু স্থলভাগতো জাৰ্মানীয়ে ব্ৰিটিছক এটা গ"লত পৰাস্ত কৰিছিল। ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধৰ পিছত ৱেৰমাচ্ট আৰু অধিক শক্তিশালী আৰু আত্মবিশ্বাসী হৈ পৰিল, যুদ্ধৰ বহু অভিজ্ঞতা লাভ কৰিলে।
  এইদৰেই ক্ৰমান্বয়ে আফ্ৰিকা জয় কৰা হ"ল। আৰু ইৰাণৰ মাজেৰে জাৰ্মান ভাৰতত প্ৰৱেশ কৰিছিল। তাতো স্থানীয় চিপাহীয়ে ব্ৰিটেইনৰ বাবে মৰিব বিচৰা নাছিল। সাধাৰণতে জাৰ্মানসকলে ব্ৰিটিছ সৈন্যতকৈ দূৰত্ব, পথৰ অভাৱ, দীঘলীয়া যোগাযোগ, যোগানৰ সমস্যাৰ বাবে অধিক বাধাৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  যুদ্ধৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ ধূলি গোটাইছে আমেৰিকাই। আনকি জাপানৰ বিৰুদ্ধে থকা সকলো নিষেধাজ্ঞা উঠাই ল"লে।
  কিন্তু তথাপিও চামুৰাইয়ে পেৰু বন্দৰত আক্ৰমণ কৰে। আমি নিজকে সুৰক্ষিত কৰি এছিয়াত থকা ব্ৰিটিছৰ সম্পত্তি জব্দ কৰিবলগীয়া হৈছিল। আৰু জাপানীসকলেও কৰিলে।
  মুঠতে বাইচল্লিশ বছৰত আৰু তেৰচল্লিশ বছৰৰ প্ৰথমাৰ্ধত জাৰ্মান আৰু জাপানীয়ে আফ্ৰিকা, অষ্ট্ৰেলিয়া, সমগ্ৰ এছিয়া দখল কৰিলে। আৰু ১৯৪৩ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত ব্ৰিটেইনত অৱতৰণ কৰা হয়। অৱশ্যে বৃহৎ বোমাবৰ্ষণৰ পিছত। জাৰ্মানীয়ে ইউ-২৮৮, আৰু ইউ-১৮৮, আৰু অন্যান্য মেচিন ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  উপনিবেশ হেৰুৱাই ছাবমেৰিন যুদ্ধত ক্লান্ত হৈ পৰা ব্ৰিটেইনে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে।
  আৰু জাৰ্মানসকলৰ হাতত আছিল অত্যধিক সম্পদ, আৰু বিশেষকৈ জনশক্তি। ইংলেণ্ডৰ সকলো চহৰ আৰু কাৰখানাত আক্ষৰিক অৰ্থত বোমা বিস্ফোৰণ ঘটাইছিল। আৰু তাৰ পিছত অৱশ্যেই "পেন্থাৰ", "টাইগাৰ", "লায়ন্স" আৰু আনকি "মাউছ"ৰ অৱতৰণ আৰু ব্যৱহাৰ। বাৰু, অৱশ্যেই, ভাসমান টেংকো, আৰু পানীৰ তলৰ বাহন।
  "মাউছ"ৰ অপাৰেচনৰ আৰম্ভণি কৰিবলৈ সময় আছিল, আনকি তেওঁ যুঁজিছিল। কিন্তু মাউছবোৰ বহুত বেছি গধুৰ।
  পেন্থাৰৰ গেৰ্ডাৰ ক্ৰুৱে যুদ্ধত নিজকে পৃথক কৰি তুলিছিল। কিছুদিন ব্ৰিটেইন দখল কৰাৰ পিছতো জাৰ্মানীয়ে আমেৰিকাৰ সৈতে যুদ্ধ কৰিছিল। আইচলেণ্ডৰ পৰা আমেৰিকানক বাহিৰ কৰি দিলে। কিন্তু যোগাযোগৰ দৈৰ্ঘ্যৰ বাবে আমেৰিকাক দখল কৰাটো এটা কঠিন কাম হৈ পৰিল। তথাপিও আটলাণ্টিক মহাসাগৰ কোনো ধেমালি নহয়। যদিহে তেওঁলোকে বন্ধু এজনক বোমা বিস্ফোৰণ কৰি সাগৰত নিজকে কাটি নিদিয়ে।
  হাইড্ৰজেন পেৰাক্সাইডকে ধৰি জাৰ্মান ছাবমেৰিনৰ বিকাশ ঘটি আমেৰিকাৰ প্ৰায় সমগ্ৰ বহৰ ডুবাই পেলায়।
  অৱশ্যে আমেৰিকাক ধৰি ৰখাটো এতিয়াও অত্যন্ত কঠিন। যুদ্ধখন টানি লৈ গ"ল আৰু জাৰ্মানসকলে, শেষত, ল"লে আৰু শান্তি কৰিলে।
  জাৰ্মানসকলে ইউ এছ এছ আৰৰ ফালে মুখ কৰাৰ পিছত।
  ১৯৪৫ চনত ই-৫০ আৰু ই-৭৫ বিমান উৎপাদন আৰম্ভ হয়। হিটলাৰে গোপন বাহনৰ সৰু শৃংখলাৰ বাহিৰেও পঞ্চাশ টনতকৈ লঘু টেংক উৎপাদনত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰিছিল।
  পেন্থাৰৰ ওজন আছিল সাড়ে চৌকুৰি টন। "পেন্থাৰ" -২ ইতিমধ্যে বাৱন্ন টন হৈছে। ই-৫০ ইতিমধ্যে প্ৰায় পয়ষষ্ঠি টন টানিছে। শেষৰ টেংকটোৰ এটা অতি মান্য ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছিল ৪৫ ডিগ্ৰী ঢালত হালৰ ১৫০ মিলিমিটাৰ, আৰু টাৰেটৰ কপালৰ ১৮৫ মিলিমিটাৰ, সেইটোও কোণত। ৮৮ মিলিমিটাৰ বন্দুক আৰু বেৰেল দৈৰ্ঘ্য ১০০ ই এল। আৰু কাষত ৮২ মিলিমিটাৰ কৱচ, ঢালৰ তলতো। বুষ্ট কৰিলে ১২০০ হৰ্চপাৱাৰলৈকে গতি বৃদ্ধি কৰা ইঞ্জিনৰ সংমিশ্ৰণত, এটা অতি শক্তিশালী মধ্যমীয়া টেংক।
  প্লাছ প্ৰতি মিনিটত বাৰটা শ্বট।
  নব্বৈ টনতকৈও অধিক ওজনৰ আৰু গধুৰ ই-৭৫। এই টেংকটো একেবাৰে সফল নহ"ল। ১২৮ মিলিমিটাৰ বন্দুকটোৰ গুলীৰ হাৰ লেহেমীয়া, মুখৰ বেগ কম আৰু ৮৮ মিলিমিটাৰ ই-৫০ৰ তুলনাত ওচৰৰ পৰা কোনো সুবিধা নাছিল।
  ৪৫ ডিগ্ৰী কোণত ১৬০ মিলিমিটাৰৰ তুলনাত হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ অলপ ভাল। অৱশ্যে ইয়াতকৈ বেছি প্ৰয়োজন নাই। তেওঁৰ হাতত আমেৰিকাৰ সকলো বন্দুক, আনকি ছোভিয়েট বন্দুকো আছে। প্ৰতিৰক্ষা টাৱাৰটো ভয়ংকৰ: কপাল ২৫২ মিলিমিটাৰ, কাষ আৰু পিছফালৰ অংশ ১৬০ মিলিমিটাৰ। দেখা যায় যে অন্ততঃ টাৱাৰটোৰ বাবে কম বেছি পৰিমাণে নিৰ্ভৰযোগ্য সুৰক্ষা আছে, বিশেষকৈ কাষৰ।
  কেছৰ কাষটো ১২০ মিলিমিটাৰ, যিটো গ্ৰহণযোগ্য, ইয়াৰ উপৰিও আপুনি স্ক্ৰীণ ওলোমাই দিব পাৰে। ইঞ্জিনটো অৱশ্যে ৯০০ হৰ্চপাৱাৰত যথেষ্ট দুৰ্বল। সাধাৰণতে অৱশ্যে টেংকটো আধৰুৱা, যথেষ্ট ওখ। মোক একেধৰণৰ সমস্যা থকা এটা মোটামুটি ডাঙৰ হোৱা "টাইগাৰ" -২ৰ কথা মনত পেলাই দিয়ে।
  জাৰ্মান গাড়ী দুয়োখনেই অসম্পূৰ্ণ যদিও ই-৫০ অৱশ্যেই অধিক ব্যৱহাৰিক।
  বাৰু, আৰু ই-১০০। কিন্তু এই গাড়ীখন ই-৭৫তকৈও গধুৰ আৰু ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্সত বেয়া।
  ই-১০০ বৃহৎ ভৰৰ বাবে কম পৰিমাণে উৎপাদন কৰা হৈছিল।
  আৰু সামৰিক বাহিনীয়ে নিজেই সাধাৰণতে ই-৫০ক অনুমোদন জনাইছিল।
  ১৯৪৬ চনৰ বসন্ত কালত মাত্ৰ ২০ এপ্ৰিলত ফুহৰাৰৰ জন্মদিনত জাৰ্মানসকল ইউ এছ এছ আৰলৈ গুচি যায়।
  তেওঁলোকৰ হাতত আছিল বৃহৎ সংখ্যক গাড়ী আৰু সঁজুলি। বিভিন্ন সংস্কৰণৰ লাখ লাখ টেংক। ইউ এছ এছ আৰত ছিৰিয়েল টি-৩৪-৮৫ আৰু আই এছ-২ আৰু আই এছ-৩ বিমানো সেৱাত আছিল। টি-৪৪ সম্পূৰ্ণ সফল নহ"ল। আৰু টি-৫৪ এতিয়াও সাজু হোৱা নাছিল।
  জাৰ্মানীয়ে বৃহৎ সংখ্যক ই-৫০ আৰু ই-৭৫ বিমান উৎপাদন কৰিছিল।
  দেশৰ এক উল্লেখযোগ্য অংশ হেৰুৱাৰ পিছত ষ্টেলিনে সাতাল্লিশ টনতকৈ গধুৰ মেচিন নিৰ্মাণ কৰাত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰিছিল।
  বৃহৎ সংখ্যক টি-৩৪-৮৫, আৰু কিছু সৰু আই এছ-২ আৰু আই এছ-৩ৰ উপৰিও এছ ইউ-১০০ গণ উৎপাদন কৰা হৈছিল, যিটো তুলনামূলকভাৱে সহজ আৰু ফলপ্ৰসূ স্বয়ংচালিত বন্দুক আছিল।
  মন কৰিবলগীয়া যে আটাইতকৈ বিশাল টেংক টি-৩৪-৮৫খনে জাৰ্মান ই-৫০ ছিৰিজৰ কাষলৈহে প্ৰৱেশ কৰিব পাৰিছিল আৰু ই-৭৫, আনকি কাষৰ পৰাও, অতি কঠিন আছিল, আৰু কেৱল এছ ইউ-১০০ বিমানেহে কৰিব পাৰিছিল ইয়াক, আৰু তাৰ পিছত বন্ধ কৰক।
  গতিকে শক্তিবোৰ স্পষ্টভাৱে অসমান। জাৰ্মান টেংকবোৰে নিজেই ছোভিয়েট টেংকবোৰক বহু দূৰৰ পৰা বিন্ধিছিল। আৰু কেৱল আই এছ-৩ৰ কপালৰ সুৰক্ষা কম বেছি পৰিমাণে সন্তোষজনক আছিল, আৰু তাৰ পিছত ওপৰৰ অংশটো।
  ইয়াত ইউ এছ এছ আৰৰ ভূখণ্ডত থকা জাৰ্মানসকলৰ কথা।
  ই-৫০ত গেৰ্ডা, চাৰ্লট, ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডা। গান হুইচেল মাৰি গৰ্জন কৰে।
  আমি সকলোৱে ভেড়াৰ শিঙত সন্দেহ কৰোঁ,
  ঈশ্বৰ আমাৰ বাবে হ"ব!
  আৰু শত্ৰুক কেনেকৈ লৈ গুলীচালনা কৰিব।
  টাৱাৰৰ পৰা উৰি গ"ল চৌত্ৰিশজন। হয়, কম্বেট ক্ৰু, আপুনি একো নক"ব।
  চাৰ্লটে অসন্তুষ্টিৰে মন্তব্য কৰিলে:
  আমাৰ হাতত এতিয়াও বেছি কৱচ নাই। শত্ৰুৱে পাৰে, আৰু বৰ্ড আৰু হুক!
  ক্রিষ্টিনাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিন্তু বন্দুকটো সঠিক, আৰু মাৰাত্মক! গতিকে এজনে আনজনৰ ক্ষতিপূৰণ দিয়ে!
  গেৰ্ডাই হিচকি উঠিল:
  - আমি সকলোবোৰ ভাঙি দিম!
  ইফালে নাটাছাই নিজৰ ক্ৰুৰ সৈতে এছ ইউ-১০০ত ফ্ৰিটজৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছে।
  নাটাছা, জোয়া, অগাষ্টিনা আৰু স্বেটলানাৰ সৈতে এছ ইউ-১০০ৰ ক্ৰুৰ পঞ্চমজন সদস্য আছিল অলেগ ৰাইবাচেংকো।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অনুমোদন জনাই মাত দিলে।
  - তুমি এজন যুঁজাৰু, যিটো বৰ ভাল!
  নাটাছাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলী চলালে। গোলাটোৱে জাৰ্মান গাড়ীখনৰ কপালত খুন্দা মাৰিলে, ৰিকোচেট হৈ গ"ল। ছোৱালীজনীয়ে খঙেৰে তাইৰ উদং ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে। আৰু তাই চেক কৰিলে:
  - আৰু এতিয়া তুমি ল'ৰা! তুমি যেন স্মাৰ্ট, নহয়নে?
  অলেগে মাত দিলে। সি অমৰ ল'ৰা, গতিকে সি বহুত কৰিব পাৰে। ইয়াত আগলৈ জাৰ্মান ই-৭৫। কেনেকৈ ভাঙিব পাৰি?
  জিনিয়াছ ল"ৰাটোৱে বুজি পালে, প্ৰজেক্টাইলটোক ফুচফুচাই ক"লে:
  - আমি ধাতু, একে তেজৰ - তুমি আৰু মই!
  আৰু উদং শিশুসুলভ ভৰিখনৰ সহায়ত তেওঁ দৃশ্যটো খুলি দিলে আৰু গুলী চলালে।
  জাৰ্মান টেংকখন ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰৰ সৈতে যিমানেই শক্তিশালী নহওক কিয়, কিন্তু যদি আপুনি হুবহু শেষৰ পৰা শেষলৈ বা বলৰ ৰেখাৰ সংমিশ্ৰণত আঘাত কৰে, তেন্তে টেংকখনে নিজকে ধাৰলৈ দিয়ে। আৰু তাৰ পিছত ধাতুটো ফাটি গ"ল, আৰু কম্বেট কিটটো বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - এইটোৱেই সৰ্বোচ্চ শ্ৰেণী!
  নাটাস্কাই ল"ৰাটোৰ উদং গোৰোহাটোত টিকটিকিয়াই মাত দিলে:
  - নিক্ষেপ কৰা!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে পুনৰ এছ ইউ-১০০ৰ পৰা গুলীচালনা কৰে। তেওঁলোকে বহু দূৰৰ পৰা আঘাত কৰিছিল, আৰু তাৰ পিছত ১০০ মিলিমিটাৰ ছোভিয়েট বন্দুকটোৱে শেহতীয়া জাৰ্মান টেংকসমূহ লোৱা নাছিল: ই-৫০, আৰু ই-৭৫। কিন্তু ল"ৰাটো ফেনমেনেল। আৰু শত্ৰুক আঘাত কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে আকৌ গুলী মাৰে। আৰু ই ই-৫০ৰ মাজেৰে ভাঙি যায়। এই টেংকটো দ্ৰুত আৰু ইয়াক খুন্দা মাৰিব লাগিব। আৰু জাৰ্মানসকল সকলো লাঠি আৰু লাঠি।
  জোয়াই গুলীয়াই মাৰে। আৰু অতি উপযুক্ত।
  টাৱাৰত শত্ৰুক আঘাত কৰে। তাৰ পিছত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আকৌ গুলীচালনা কৰে। এশ মিলিমিটাৰ কামানে আচৰিত কাম কৰে।
  ল'ৰা জিনিয়াছে গৰ্জন কৰে:
  - মই তোমাক চিঙি দিম! মই তোমাক চিঙি দিম! ভাল নহ"ব!
  আৰু আকৌ, ল"ৰাৰ দৰে সি লৈ যাব আৰু অতি উপযুক্তভাৱে হাতুৰীৰে কোবাব। আৰু সঁচাকৈয়ে শত্ৰুক ছিঙি পেলাওক।
  ইয়াৰ পিছত ই জাৰি কৰিব:
  - মই এজন ছুপাৰছনিক যুঁজাৰু!
  আৰু আকৌ খালী ভৰিৰ সহায়ত গুলী মাৰিব।
  ল"ৰাটোক দেখাত মাত্ৰ বাৰ বছৰীয়া, কিন্তু সি অতি দ্ৰুত আৰু অসাধাৰণ।
  ইয়াত তাই খালী ভৰিৰ আঙুলি আৰু অগাস্টিনৰ সহায়ত শ্বুটিং কৰিছিল।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে ই-৫০খন দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত কৰিলে।
  জাৰ্মানীয়ে যথেষ্ট ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰিছে। কিন্তু তেওঁলোকৰ টেংকৰ হিমস্খলন ওচৰ চাপি আহিছে। ইয়াত চলি আছে ই-১০০। লগতে শক্তিশালী কৱচ, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, আৰু ঢাল।
  কিন্তু তাৰ ছোৱালী আৰু ল"ৰাবোৰেও ব্ৰেক থ্ৰু কৰে।
  জাৰ্মান গাড়ীখনত জুই লাগিছে আৰু ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - পবিত্ৰ পিতৃভূমিৰ মহিমা,
  অপাৰ্থিৱ ক্ৰোধৰ সৈতে!
  আকৌ ল"ৰাটোৱে গুলী চলালে, ফেচিষ্টজনক ভাঙি পেলালে আৰু ছোৱালীকেইজনীলৈ চকু টিপিয়াই দিলে। আৰু আকৌ ল"ৰাটোৱে গুলী মাৰি শত্ৰুক চেপি ধৰে।
  যুঁজি ল'ৰা বুলি কওঁকচোন। আৰু এটা প্ৰজেক্টাইল গুলিয়াই দিয়ে। আৰু পুৰণি কিন্তু শক্তিশালী টাইগাৰ-২ টেংকখন ইতিমধ্যে ইয়াৰ বলি হৈছে। জাৰ্মান "পেন্থাৰ" -২ও পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হৈছে। কিন্তু তাই নিজেই আমেৰিকাক প্ৰায় জয় কৰিছিল।
  আৰু এতিয়া ইউ এছ এছ আৰয়ে হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিছে।
  আনহাতে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিশ্চিতভাৱে শ্বুট আৰু হিট কৰে।
  আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে পাল পাতি গুলী চলাবলৈ ধৰিলে আৰু গান গাইবলৈ ধৰিলে...
  নাটাছাই খালী ভৰিখনত লাথি মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - যে টাইগা থেকে ...
  জোয়াইও তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিত ঘুচা মাৰি চিঞৰিলে:
  - ব্রিটিশ সমুদ্রলৈ ....
  অগাষ্টিনাইও গোলা গুলিয়াই ক"লে:
  - ৰেড আৰ্মি!
  শ্বেতলানাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গোলা মাৰি ক"লে:
  - সকলোতকৈ শক্তিশালী!
  Oleg Rybachenko fucked আপ, আৰু জাৰি:
  আৰু ৰেড...
  নাটাছাই গুলী মাৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - শক্তিশালীভাৱে সংকোচন কৰে!
  জোয়াইও চৰ মাৰি ভুকুৱাইছিল:
  - এটা callused হাতৰ সৈতে আপোনাৰ বেয়নেট!
  অগাষ্টিনে চিম কৰিলে আৰু হুলস্থুল কৰিলে:
  - আৰু আমি...
  স্বেটলানাই মাৰাত্মক অভিযোগ উত্থাপন কৰি চিঞৰিলে:
  - বন্ধ কৰিব নোৱাৰা!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে হাঁহি হাঁহি আকৌ গুলী চলালে:
  - শেষ যাওক...
  নাটাছাই এটা প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই গৰ্জন কৰিলে:
  - মৰ্ত্যলোক যুদ্ধ!
  আৰু ছোৱালীকেইজনী বিয়পি পৰিল, বন্দুকটোৱে গোলাবোৰ শেষ নোহোৱালৈকে ঠেলি দিলে।
  হয়, অলেগ ৰাইবাচেংকো আকৌ যুদ্ধত নামি পৰিছে।
  কিন্তু ৰঙা সেনাবাহিনীৰ অসুবিধা হৈছে। জাৰ্মানসকল আগবাঢ়িছে। তেওঁলোকৰ হাতত অধিক সঁজুলি আছে, অধিক পদাতিক বাহিনী আছে। আৰু জাপানীসকল পূবৰ পৰা সোমাই আহিছে।
  এনে শক্তিৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিহত নকৰিব।
  ই-৫০ত যুঁজি আছে গেৰ্ডা আৰু তেওঁৰ ক্ৰুৱে। ইতিমধ্যে জাৰ্মানীয়ে ভ"ৰনেজত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছে। যুদ্ধ তীব্ৰ।
  এফালে জাৰ্মান টেংক, নিজৰ ধৰণৰ যুঁজাৰু বিমান হিচাপে, বহুত ভাল। কিন্তু ব"ৰ্ডখন যথেষ্ট দুৰ্বলভাৱে সুৰক্ষিত। আৰু এইটো তেওঁৰ মাইনাছ, গতিকে ছোৱালীবোৰে সজাগ হোৱা উচিত।
  এতিয়াও বহু পৰিমাণে টি-৩৪-৮৫ উৎপাদন কৰা হৈছে। এই মেচিনটো এতিয়াও গণ উৎপাদন চলি আছে, আৰু ১০০ ই এলৰ জাৰ্মান ৮৮ মিমি বন্দুকটোৱে বহু দূৰৰ পৰাই প্ৰচুৰ পৰিমাণে চপাইছে।
  SU-100 ৰ উৎপাদনো অধিক আৰু অধিক হৈছে, যিটো স্বয়ংচালিত বন্দুক হোৱাৰ বাবে টেংকতকৈ নিৰ্মাণ কৰাটো সহজ যদিও বন্দুকটো অধিক শক্তিশালী।
  এই মুহূৰ্তত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি গেৰ্ডাই ছোভিয়েট ড্ৰাইয়াৰটো ভাঙি পেলালে। ওচৰৰ পৰা এনে মেচিন অতি বিপদজনক হ"ব পাৰে।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰে ইয়াক লৈ গাইছিল:
  - মোৰ স্নায়ুবোৰ ষ্টীলৰ নহয়, ৷
  তুমি মোক সম্পূৰ্ণৰূপে পাইছা!
  আৰু তাৰ পিছত চাৰ্লটৰ কামানে গুলী চলালে, আৰু চৌত্ৰিশটাক চেপি ধৰিলে।
  আৰু প্ৰতি মিনিটত বাৰটা গুলী চলোৱা বন্দুক এটাই বহু দূৰত্বত উপনীত হয়।
  ইয়াৰ উপৰিও, ক্ৰীষ্টিনাই গুলী চলোৱাৰ দৰে। আৰু ই অতি উপযুক্ত আৰু সঠিকভাৱেও কৰিব। তাই ৰেড আৰ্মিৰ টেংক এখন ভাঙি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - উন্মাদ জুই! হাৰে ষ্টেলিন!
  তাৰ পিছত লুপানুলা আৰু মাগদা। তাই অতি নিখুঁতভাৱে কৰিছিল তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত।
  আৰু তাই গাইছিল:
  - চিৰন্তন পিতৃভূমিৰ মহিমাৰ বাবে!
  তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি ফাটি যায়...
  জাৰ্মান মেচিনটোৱে নিজেই বিকলতা নোহোৱাকৈ কাম কৰে।
  ইয়াত আই এছ-২ ইয়াৰ বলি হৈ পৰিল, যথেষ্ট শক্তিশালী আৰু বিপজ্জনক টেংক, কিন্তু টাৱাৰৰ কপালৰ দ্বাৰা দুৰ্বলভাৱে সুৰক্ষিত।
  কেৱল কপালত থকা আই এছ-৩ৰহে তুলনামূলকভাৱে ভাল সুৰক্ষা আছে যদিও এই টেংকটো এতিয়াও সৰু সৰু গোটত উৎপাদন কৰা হৈছে। ইয়াৰ টাৱাৰৰ আকৃতি অত্যধিক জটিল। যদিও যুদ্ধৰ অনুশীলনে দেখুৱাইছে যে আই এছ-৩ৰ অন্ততঃ ওচৰৰ পৰা ই-ছিৰিজৰ বাহনত ফিট হোৱাৰ সুযোগ আছে।
  ইউ এছ এছ আৰত এতিয়াও গধুৰ টেংক উৎপাদন হোৱা নাই, আনকি ইয়াৰ উন্নয়নও স্থগিত ৰখা হৈছে। ইয়াৰ ফলত অৱশ্যে সমস্যাৰ সৃষ্টি হয়। জাৰ্মানীৰ হাতত লাইট ছিৰিজত মাত্ৰ ই-২৫ স্বয়ংচালিত বন্দুক আছে যদিও ইয়াৰ উৎপাদন প্ৰায় নিথৰ হৈ পৰিছে। যদিও মেচিনটো বেয়া নহয়।
  মাত্ৰ দুজন ক্ৰু মেম্বাৰ আৰু ডেৰ মিটাৰ উচ্চতা। পেন্থাৰৰ পৰা ৭৫ মিমি বন্দুক লৈ সৰু। ছোভিয়েট গাড়ীৰ বাবে চিকাৰী।
  কিন্তু ফুহৰাৰে ক্ষমতাক বেছি পছন্দ কৰে। আনকি ই-৫০খনো ই-৭৫তকৈও ক্ৰমান্বয়ে নিম্নগামী হৈ পৰে, যিটোও কাষৰ পৰা ঢালৰে বন্ধ হৈ থাকে।
  ই-৭৫ কাষলৈও সোমাই যোৱাটো কঠিন। আৰু জাৰ্মানসকলে ইয়াক ব্ৰেকথ্ৰুত ব্যৱহাৰ কৰে...
  ইতিমধ্যে দুজন জাৰ্মান পাইলট আলভিনা আৰু আলবিনাই তিনিশৰো অধিক বিমানৰ সংখ্যা অতিক্ৰম কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে আৰু লাভ কৰিছে: ৰূপালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ।
  ছোৱালীবোৰ ইমান শীতল যোদ্ধা আৰু পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শীতল। হয়, যদিও হাফমেনৰ এতিয়াৰ বাবে অধিক বিমান গুলীয়াই পেলোৱা হৈছে, কিন্তু সেইবোৰ হৈছে, কিন্তু বহুত বেছি ধুনীয়া।
  আৰু তেওঁলোকে যুঁজ দিয়ে, নিয়ম অনুসৰি, কেৱল এটা বিকিনি পিন্ধি আৰু খালী ভৰিৰে।
  আলভিনাই ৩০ মিমি বিমানৰ বন্দুকৰে নিজৰ এম ই-২৬২ এক্সৰ পৰা তিনিখন ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই টুইট কৰে।
  - মই বিনাশৰ মশাল!
  একেধৰণৰ অগ্নিকাণ্ড চলোৱা আলবিনাই নিশ্চিত কৰিছে যে:
  আমি সম্পূৰ্ণ বিনাশ।
  আৰু তাই আৰু চাৰিখন ছোভিয়েট বিমান কাটি পেলালে...
  যোদ্ধাসকলে নিজৰ মেজাজত বহুত যুঁজি থাকে যদিও অনবৰতে হাঁহি থাকে।
  তেওঁলোকে পুৰুষক বহুত ভাল পায়, আৰু জিভাৰে কাম কৰে। আৰু তেওঁলোকে ভাল পায়। এনে যুদ্ধৰ সৌন্দৰ্য্য।
  ইয়াত তেওঁলোকে এখন ছোভিয়েট টি ইউ-৩ গুলীয়াই পেলালে, আৰু ইয়াক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলালে... এইটো তেওঁলোকৰ অগ্নিময় নমস্কাৰ।
  ছোৱালীবোৰে মুঠতে হাৰ নামানে। আৰু ৰঙা সেনাই তেওঁলোকৰ পৰা লাভ কৰে।
  কিন্তু আনহাতে, এনাষ্টেছিয়া আৰু মিৰাবেলাইও একেখন বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে যুঁজি আছে - তেওঁলোকে নিজৰ একাউণ্ট লাভ কৰিছে! সিহঁত ছোৱালীবোৰ বৰ আক্ৰমণাত্মক।
  আৰু এনাষ্টেছিয়াই জাৰ্মান বিমান এখন গুলীয়াই পেলাই দিলে:
  - মই এজন ডাঙৰ পাইলট!
  মিৰাবেলাই ৩৭ মিলিমিটাৰ জাৰ্মান গাড়ী এখনত কামান দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মই এজন ছুপাৰ ৱাৰিয়ৰ!
  ছোৱালী আৰু আচলতে আপোনালোকক কি লাগে ....
  কিন্তু তেওঁলোকে পুৰণি ইয়াক-৯ টিত যুঁজে, যিবোৰে অৱশ্যেই প্ৰতিক্ৰিয়াশীল জাৰ্মান বাহনৰ বিৰুদ্ধে টানিব নোৱাৰে। কিন্তু সুন্দৰীয়ে যুঁজিবলৈ সক্ষম হয়। আৰু আঘাত পোৱাৰ পৰা বিৰত থাকক।
  আৰু কিয়? কাৰণ তেওঁলোক খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধিছে। গতিকে সেইবোৰ কাটিব নালাগে।
  যোদ্ধাসকলে আমি দেখাৰ দৰে উদং ছাল কি বুজি পায়।
  আনাষ্টেছিয়াই আন এগৰাকী জাৰ্মান যুঁজাৰু বিমানক গুলীয়াই হত্যা কৰি চিঞৰিলে:
  - মাতৃভূমিৰ বাবে!
  মিৰাবেলাই HE-162 কাটি দিলে আৰু হুলস্থুল কৰিলে:
  - ষ্টেলিনৰ বাবে!
  আটাইতকৈ বিপজ্জনক জাৰ্মান যুঁজাৰু বিমান ME-262 X, ইয়াত আছে পাঁচটা এয়াৰ গান, আৰু অতি গতি, ঝাড়ু দিয়া ডেউকা, শক্তিশালী কৱচ।
  লঘু, সস্তীয়া, কিন্তু অতি কৌশলগত HE-162 গাড়ী এখন গুলীয়াই পেলোৱাটো সহজ।
  জাৰ্মানসকলৰ বাবে এম ই-১০১০ সম্পূৰ্ণৰূপে সফল নহ"ল, যিখন বিমান নিঃসন্দেহে উৰণৰ বৈশিষ্ট্যৰ ক্ষেত্ৰত এক উৎকৃষ্ট বিমান, কিন্তু ইয়াৰ ডেউকাবোৰে নিজৰ ঝাড়ু সলনি কৰে আৰু ইয়াৰ বাবে উচ্চ যোগ্য পাইলটৰ প্ৰয়োজন হয়। টি এ-১৮৩ অধিক ব্যৱহাৰিক হৈ উঠিল, আৰু সন্মুখলৈও যায়।
  কিন্তু হিটলাৰে গধুৰ সাজসজ্জিত এম ই-২৬২ এক্সক পছন্দ কৰে, য"ত শক্তিশালী অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আছে।
  এতিয়ালৈকে লুফ্টৱাফে স্ক্ৰু মেচিনসমূহ এতিয়াও উৎপাদনৰ পৰা আঁতৰাই দিয়া হোৱা নাই। টি এ-১৫২ হৈছে আটাইতকৈ সফল বহুমুখী বাহন, আৰু এম ই-৩০৯ এতিয়াও যুদ্ধত আছে। গতি আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট যোদ্ধা বিমানতকৈ তেওঁলোক উচ্চ। আৰু যদিও ইউ-৪৮৮ এটা স্ক্ৰু মেচিন, ছোভিয়েট ইয়াকে ইয়াক ধৰিবও নোৱাৰে। হয়, আনকি অধিক উন্নত LA-7 খনো গতিৰ ফালৰ পৰা এই গাড়ীখনতকৈ কম।
  আৰু জেট বোমাৰু বিমানৰ বিৰুদ্ধে কি কৰিব লাগে: "আৰাডো", ইউ-২৮৭ আৰু অন্যান্য।
  জেট বিমান নথকা ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণ দুৰ্বল।
  কিন্তু এনে পৰিস্থিতিতো আনাষ্টেছিয়া আৰু মিৰাবেলাই এতিয়াও ভাল স্ক"ৰ লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  গতিকে তেওঁলোকে ইন্ধন ভৰাই পুনৰ যুদ্ধত নামি আহিল। আকৌ জাৰ্মান গাড়ীবোৰ ভাঙি পেলাওক। আৰু তেওঁলোকে বৰ প্ৰভাৱ পেলাই কৰে।
  ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণৰ কোনোৱেই তেওঁলোকৰ যুটিৰ সৈতে তুলনা কৰিব নোৱাৰে। তদুপৰি ছোৱালীয়ে অধিক শক্তিশালী হ"বলৈ যৌন সম্পৰ্ক স্থাপন কৰে। আৰু সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ সদায় বেলেগ বেলেগ পুৰুষ থাকে। আৰু এইটোৱে ছোৱালীবোৰক ইমান শক্তি দিয়ে!
  এয়াই তেওঁলোকৰ অসাধাৰণ সফলতাৰ অন্যতম ৰহস্য।
  ইতিমধ্যে ছোৱালীকেইজনীয়ে ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ সোণালী তৰাটো লাভ কৰিছে, আৰু ইজনে সিজনক চকু টিপিয়াইছে।
  আকৌ উৰা মাৰিলে, কাৰোবাক গুলীয়াই মাৰি পেলালে।
  এনাষ্টেছিয়াই নিজৰ ৩৭ মিমি বিমান বন্দুকেৰে ইউ-২৮৮ নামৰ এখন যথেষ্ট শক্তিশালী বোমাৰু বিমান কাটি পেলালে।
  আৰু মিৰাবেলাই ইউ-২৮৭ জেট বিমানখন গুলীয়াই পেলায়, লগতে একেটা ৩৭ মিলিমিটাৰ বন্দুক ব্যৱহাৰ কৰি। এনে বন্দুকৰ দ্বাৰা ছোৱালীকেইজনীৰ অসাধাৰণ সঠিকতাৰে দূৰৈৰ পৰা শত্ৰুৰ বাহনত খুন্দা মৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল। যদিও গোলাবাৰুদ সীমিত আছিল, আৰু আপুনি মৃত্যুৰ আশংকা কৰে।
  ছোৱালীবোৰে খালী ভৰিৰে চৰ মাৰে আৰু গায়:
  - ঈগলৰ দৰে বাজ্জ উৰুৱাই,
  আমি আগলৈ ষ্টেলিনৰ বাবে!
  আমাৰ সফলতা বহু দূৰত নহয়
  এটা বিজয়ী একাউণ্ট খুলিব!
  গতিকে যোদ্ধাসকলে অৱশ্যে ফেচিষ্টসকলক নিৰাশ নকৰে। আৰু তেওঁলোকে ইয়াক ইমানেই জোৰেৰে আঘাত কৰিব যে ই ফুৰাৰক আঘাত দিব।
  এনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভাই অৱশ্যেই কৌশল কৰে। ইয়াক-৯ ছশ কিলোমিটাৰতকৈও অধিক, ই চেপি উলিয়াব নোৱাৰে, গধুৰ বন্দুকেৰেও কম, কিন্তু কম বেছি পৰিমাণে টছিং আৰু টাৰ্নিং।
  Yak-3 তকৈ অলপ ভাল, যিটো অৱশ্যে অধিক ব্যয়বহুল আৰু ইয়াৰ বাবে উচ্চমানৰ ডুৰালুমিনৰ প্ৰয়োজন হয়। আৰু ইউ এছ এছ আৰে বহু ভূখণ্ড হেৰুৱালে। আৰু ইয়াক-৯ বিপুল পৰিমাণে উৎপাদন কৰিব পাৰি।
  কিন্তু জাপানৰ লগতে থাৰ্ড ৰাইচকো তাৰ লগত খাপ খুৱাব নোৱাৰি।
  মিৰাবেলাই এম ই-২৬২ গুলীয়াই হত্যা কৰি গাইছিল:
  - ৰাছিয়াৰ মাতৃভূমিৰ গৌৰৱৰ বাবে,
  আমি সমগ্ৰ বিশ্বক অধিক সুখী কৰিম!
  এনাষ্টেছিয়াই আন এজন জাৰ্মানক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - এইটোৱেই আটাইতকৈ উজ্জ্বল প্ৰেমৰ নাম!
  আৰু লগতে কেনেকৈ গৰ্জন কৰিব লাগে। আৰু ফ্ৰিটজৰ ওপৰত থ্ৰেছ।
  ছোৱালীবোৰ নিশ্চয় বৰ বৰ শীতল।
  আৰু ইফালে জাৰ্মানসকলে ইউ এছ এছ আৰৰ ভূখণ্ডৰ গভীৰতালৈ অধিক গভীৰতা লাভ কৰিছে।
  জাপানীসকলেও একচনত সোমাই পৰিছে। আৰু তেওঁলোকৰ বহুত আছে আৰু তেওঁলোকে চীনাসকলক আগুৱাই লৈ গৈছে।
  হালধীয়া জোৱানসকলে ব্ৰেকথ্ৰুৰ বাবে ঠেলি দিছে। আৰু তেওঁলোকে আক্ষৰিক অৰ্থত সকলো কাষ চাপিব পৰাকৈ মৃতদেহ নিক্ষেপ কৰে।
  কিন্তু ইমানেই বেছি যে শেষত ভাঙি সোমাই যায়।
  জাপানী আৰু তেওঁলোকৰ হালধীয়া সেনাই খাবাৰোভস্কত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰে। লোকচান সম্পূৰ্ণৰূপে আওকাণ কৰা হয়।
  কিন্তু তাত তেওঁলোকক লগ পায় ছোভিয়েট ছোৱালীয়ে।
  আলেংকা আৰু তাইৰ দলটো।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে খাবাৰভস্কক ৰক্ষা কৰে। খালী ভৰিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু তেওঁলোকে হাঁহি হাঁহি গান গায়।
  আমি ভাল ছোৱালী
  আৰু সকলো যোদ্ধাৰ পৰাজয় ...
  মাতটো ইমান ডাঙৰ
  উন্মাদ পিতৃৰ গৌৰৱত!
  আৰু আকৌ সুন্দৰীবোৰৰ খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা গ্ৰেনেডবোৰ উৰি যায়।
  আলেংকাই পাক দিয়াৰ লগে লগে চীনাসকলক তললৈ কাটি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - আমাৰ দেশৰ মহিমা!
  আন্যুতাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গৰ্জন কৰিব:
  - উচ্চ শক্তিৰ নামত!
  আৰু লগতে মাৰাত্মক বিস্ফোৰণ এটাও চৰ মাৰিব।
  ইয়াৰ পিছত এঞ্জেলিকাই গুলী চলায়। আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেডো নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু চিঞৰি উঠে:
  - নতুন সীমান্তৰ বাবে!
  আৰু তেতিয়া মাৰিয়াই মাৰিব। আৰু তাই হালধীয়া যুঁজাৰুৰ শাৰী এটাও কাটি পেলালে, গান গাই:
  - ঠেংৰ দ্বাৰা ঠেং! চকুৰ বিপৰীতে চকু!
  আৰু বন্ধুসকলক চকু টিপিয়াই দিয়ক।
  আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিকত চামুৰাই আৰু চীনাসকলৰ ওপৰত গোটেই বাকচ এটা বিস্ফোৰক নিক্ষেপ কৰা হ"ব।
  আৰু গৰ্জন:
  - পিতৃভূমিৰ গৌৰৱৰ বাবে!
  আৰু আকৌ পাঁচজনে বিদেশী সেনাক নিঃশেষ কৰে।
  কিন্তু জাপানীসকলে ইতিমধ্যে বহু চীনা লোকক গোটাই লৈছে। বগাই বগাই যায়। আৰু গোটেই মৃতদেহৰ টিলাবোৰ বাঢ়ি যায়।
  আলয়ংকাই গুলী মাৰে, তাইৰ উদং গোৰোহাটো পেলাই দিয়ে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ষ্টেলিনৰ বাবে!
  আনুতে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গুৰুগুৰুও কৰিব:
  - শিক্ষকসকল!
  এঞ্জেলিকাই শাৰীটো পেলাই দিব। খালী ভৰিৰে উপহাৰ এটা দলিয়াই দিয়ে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - লেনিনৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত মাৰিয়া, শত্ৰুৰ ওপৰত থ্ৰেচাৰৰ দৰে। আৰু খালী ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিয়ে ধ্বংস আৰম্ভ কৰিব।
  তাৰ পিছত চীনাসকলে সকলো দিশতে সিঁচৰতি হৈ পৰে...
  আৰু তাৰ পিছত অলিম্পিকৰ দৰেই তেওঁ নাইট্ৰ"গ্লিচাৰিনৰ বেৰেল এটা লৈ নুমুৱাব। আৰু সকলোকে তিয়াই থওক।
  আৰু মিলিটাৰিষ্টসকল নিজৰ ওপৰতে পৰে...
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু তেওঁৰ দলটোৱে এতিয়াও টুলাৰ হৈ যুঁজি আছে। মস্কোক ঘেৰাও কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে জাৰ্মানীয়ে। ইতিমধ্যে টুলা চহৰে একচল্লিশ বছৰত ফ্ৰিটজৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিছিল।
  কিন্তু শত্ৰু এতিয়া বহুত শক্তিশালী। আৰু আক্ৰমণাত্মক গোলাবৰ্ষণ চলায়। আৰু ৰঙা সেনাবাহিনী, আৰু অন্যান্য মাৰাত্মক শক্তিৰ ওপৰত বোমা বৰষুণ দি আছে।
  এজন অতি শক্তিশালী প্ৰতিদ্বন্দ্বী। আৰু তেওঁলোকে অত্যধিক কৃষ্ণাংগ যোদ্ধা, আৰব, ভাৰতীয়ক যুদ্ধত পেলাই দিয়ে। আৰু বন্ধ হোৱা যেন নালাগে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ই-৭৫ত গুলীচালনা কৰি গাইছিল:
  সৈনিকজন সদায় সুস্থ
  সৈনিকজন যিকোনো কামৰ বাবে সাজু...
  আৰু কাৰ্পেটৰ পৰা হোৱা ধূলি,
  আমি বাটৰ পৰা আঁতৰি আহিছো
  আৰু বন্ধ নহ"ব!
  আৰু ভৰি সলনি নকৰিব
  আমাৰ মুখবোৰ জিলিকি উঠে
  চিকচিকিয়া বুট!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৱে দূৰৰ পৰা নাজীজনক ঘুচা মাৰে। কিন্তু শক্তিবোৰ সঁচাকৈয়ে অসমান।
  যদিও তুলা বীৰত্বৰে থিয় দিছে। আৰু দক্ষিণে নাজী ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ কাষ চাপিছে।
  কিন্তু তাত তেওঁলোকে কি জয়ী হ"ব বুলি ভাবে?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আকৌ নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে আৰু গায়:
  আৰু এনে বিশৃংখলতাই
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড ভৰাই পেলালে...
  মানৱ জাতিৰ দুখজনক ভাগ্য -
  যন্ত্ৰণা, দুখ সহ্য কৰক!
  আৰু আকৌ ল'ৰাটো পৰিল, আৰু ফেচিষ্ট "মাউছ" -২, এটা অতি ভয়ংকৰ মেচিনত জুই জ্বলি উঠিছে।
  নাটাছাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  কোনো শক্তি আমাৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিব নোৱাৰে!
  আৰু ল"ৰাটোলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে।
  আৰু লুপানুলা আৰু জোয়া। লগতে গৰ্জন কৰি আছে:
  - মোৰ জয়ৰ প্ৰৱেশৰ বাবে!
  SU-100 য়ে নিজৰ বাবে কাম কৰে আৰু গোলাবৰ্ষণ বন্ধ কৰাৰ কথা নাভাবে।
  জাৰ্মানীয়ে ক্ৰমান্বয়ে তুলাক বাইপাছ কৰি আছে। তেওঁলোকৰ বহুত বাহিনী আছে, বহুত পদাতিক বাহিনী আছে। আৰু বিভিন্ন ব্ৰেণ্ডৰ চলন্ত টেংক।
  ইয়াত, উদাহৰণস্বৰূপে, একেটা "লেভ" -2, এটা অতি শক্তিশালী মেচিন: ইয়াৰ ওজন এশ টন, আৰু ফ্ৰন্টাল কৱচ ৩০০ মিলিমিটাৰ হেলনীয়া। একোৱেই যেন ভাঙি নাযায়।
  কিন্তু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এতিয়াও ঘুচা মাৰে। তেওঁৰ উচ্চতম শ্ৰেণী দেখুৱাইছে - এজন স্নাইপাৰ।
  আৰু তেওঁ নিজকে মাৰপিট কৰে, আৰু তেওঁ মাৰপিট কৰে...
  নাজীৰ পৰা মাত্ৰ টুকুৰাবোৰহে উৰি যায়। কিন্তু তেওঁলোকে এতিয়াও লেহেমীয়া কৰিব নিবিচাৰে।
  Oleg Rybachenko squeaks:
  - ভৱিষ্যত আমাৰ
  আমি ঈগল, জেডি!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৱে ঘোঁৰাৰ দৰে উঠি যায়। আৰু আকৌ এটকা এটাৰ ওপৰত নাজী।
  আৰু গেৰ্ডাৰ টেংক ক্ৰু ইতিমধ্যে ষ্টেলিনগ্ৰাডত আছে। ইয়াত এনে আগ্ৰাসী যুঁজ পূৰ্ণ গতিত চলি আছে।
  গেৰ্ডা, গুলীচালনা, চিঞৰিছে:
  - মোৰ শৰীৰটো লোহা!
  চাৰ্লটে জয়ষ্টিকটোৰ বুটামবোৰ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে টিপি চিঞৰি উঠিল:
  - যুঁজৰ বাবে ইমানেই উপযোগী!
  আৰু তাইৰ সংগীলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে।
  তাৰ পাছত তাই আকৌ লুপানুলা আৰু চৌত্ৰিশখন ভাঙি পেলালে।
  তাৰ পিছত এটা শ্বট দিলে আৰু ক্ৰীষ্টিনা। তাই ৰঙা সেনাবাহিনীৰ শুকান অংশ ভাঙি পেলালে, আৰু গুঞ্জৰিত কৰিলে:
  - মই এজনী পাগল ছোৱালী! সকলোকে চিঙি দিম!
  আৰু তাৰ পিছত মাগডাই খালী ভৰিৰে গুলী চলালে।
  জাৰ্মানীৰ ছোৱালীবোৰে সাধাৰণতে ভালেই কৰি আছে। আৰু শত্ৰুক লেপ দিব।
  . অধ্যায় #২
  কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ গাড়ীখন কাষত খুন্দা মাৰিলে। ৰৈ মেৰামতি কৰিব লগা হ"ল৷
  গেৰ্ডাই মনস্তাত্ত্বিকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  আমি আকৌ সময় নষ্ট কৰি আছো!
  চাৰ্লটে খালী ভৰিৰে কৱচৰ পৃষ্ঠভাগ ঘঁহি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  আমি প্ৰতিশোধ লৈ জয়ী হম!
  আৰু তাৰ পিছত তাই লৈ দাঁত উদঙাই দিলে। আৰু মুকুতাৰ দাঁতৰ পৰা সূৰ্য্যৰ ৰশ্মি নিৰ্গত কৰিছিল।
  ক্ৰীষ্টিনাই লৈ চিঞৰি ক"লে:
  - উপদেশ অবিহনে মাতৃভূমিৰ বাবে!
  আৰু লগতে উদং গোৰোহাৰে কৱচত চৰ মাৰিব!
  মাগদাই মান্তি হ"ল।
  - আৰু কোনো আজে বাজে কথা নাই!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আপাততঃ দবা খেলাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। এহাল দম্পতীৰ বাবে দম্পতী। আৰু তাত তেওঁলোকে এটা কৌশল গঢ়ি তুলিবলৈ ধৰিলে।
  খেলখন আকৰ্ষণীয়। কিন্তু ছোৱালীকেইজনীয়ে প্ৰতিটো খোজক লৈ তৰ্ক কৰিছিল আৰু মূৰ বাট মাৰিছিল।
  গেৰ্ডাই দাঁতৰ হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - মই হ'ম সৰ্বোচ্চ স্বতন্ত্ৰতা!
  আৰু কেনেকৈ হাঁহিব..
  এণ্ডাৰছনৰ সাধুকথাৰ পৰাই মোৰ নামক কল্পনা কৰিলোঁ। ইয়াত তাইক হাবিত ডকাইতৰ হাতত ধৰা পৰিল। তেওঁলোকে গাড়ীখন ভাঙি পেলালে আৰু প্ৰায় সকলো কাপোৰ আৰু দামী বুট গেৰ্ডাৰ পৰাই লৈ গ"ল। গতিকে গেৰ্দা আকৌ খালী ভৰিৰে আৰু বস্তা পিন্ধিছে। পিঠিৰ পিছফালে হাত দুখন বান্ধি থোৱা তাইৰ চেহেৰাটো এনেকুৱাই।
  শৰতৰ শীতল অৰণ্যৰ মাজেৰে সি খোজ কাঢ়ে। উদং তলুৱাটোৱে প্ৰতিটো বাম্প, প্ৰতিটো বাম্প, প্ৰতিটো ডাল অনুভৱ কৰে। গেৰ্ডা ভয় খাই খাব বিচাৰে।
  আনকি তাই ৰাজপ্ৰসাদত সুস্থ হৈ উঠিবলৈও সক্ষম হ"ল। আৰু শৰৎকালীন ঘাঁহনিত হিম, শেহতীয়াকৈ তাই অনুভৱ কৰা ঠাণ্ডাৰ কথা মনত পেলাই দিয়ে।
  গেৰ্ডাই হাঁহিলে... তাই ভাবিলে যে এণ্ডাৰছনৰ সাধুটোত স্পষ্টভাৱে পৰ্যাপ্ত টোষ্ট কৰা হিল নাই। আৰু সেয়া বৰ ভাল হ"ব!
  টেংকটো সোনকালে মেৰামতি কৰা হ"ল। ক্ষতি সামান্য। যদিও এশ মিলিমিটাৰ কামানৰ খোলাটো কাষত খুন্দা মাৰিলে। যিটো বিপদজনক হ"ব পাৰে।
  চাৰ্লটে জয়ষ্টিক বুটামবোৰত তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ টিপিলে, আৰু গাই গ"ল:
  - মই টেংক ধ্বংসকাৰী,
  হৃদয়ত জুই জ্বলি আছে...
  বন্দুকটো মোৰ ঘৰ!
  আৰু খোলাটোৱে আৰু চৌত্ৰিশটা ভাঙি পেলালে। এতিয়ালৈকে যুদ্ধক্ষেত্ৰত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছে টি-৩৪-৮৫। আৰু ৰঙা সেনাবাহিনীৰ গধুৰ বাহন তুলনামূলকভাৱে বিৰল।
  কিন্তু তাৰ পিছত আই এছ-৩ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। তেওঁৰ এটা দুৰ্বল দিশ আছে: শৰীৰৰ তলৰ অংশ। কপালৰ হেলনীয়া কোণ বৃহৎ। ইয়াৰ এটা আকৃতি আছে: পাইক থুঁতৰি। কিন্তু কপালৰ তলৰ অংশত খুন্দা মাৰিলে তেতিয়া দয়া নাথাকিব।
  মাগডাই খালী ভৰিৰ সহায়ত শত্ৰুৰ ফালে কামান নিক্ষেপ কৰিলে। আৰু কেনেকৈ চৰ মাৰিলে, আৰু প্ৰজেক্টাইলটো উৰি গ"ল।
  আৰু ছোভিয়েট গাড়ীখন আন্ত্ৰিক অংশত সোমাই গ"ল। টাৰেটটো ফাটি গ"ল আৰু গোলাবোৰ ফাটিবলৈ ধৰিলে।
  গেৰ্ডাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - আৰু তুমি এগৰাকী ধুনীয়া সৌন্দৰ্য্য!
  মাগডাই তাইৰ ভয়ংকৰ স্তন দুটা জোকাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - মোক কোনেও বাধা নিদিয়ে!
  চাৰ্লটে আত্মবিশ্বাসেৰে নিশ্চিত কৰিছে:
  - আৰু কোনেও জয়ী নহয়!
  উত্তৰত ক্ৰীষ্টিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - দুষ্ট পহু শত্রু থেতেল!
  গেৰ্ডাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - দুষ্ট পহু - নায়কসকলক চেলুট!
  নাজীয়ে তুলা আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰক ঘেৰি ধৰিলে, চাৰিজনী ছোৱালীৰ সৈতে মিলি তেওঁলোকে ৰিঙৰ পৰা ওলাই আহিবলগীয়া হয়।
  ল"ৰা-ছোৱালী আৰু ছোৱালীবোৰে নিজৰ ওচৰলৈ দৌৰি গৈ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু নাজীয়ে ক্ষতি লয় আৰু তেওঁলোকক আঘাত কৰিব নোৱাৰে।
  অলেগ, ফায়াৰিং, গাইছিল:
  - পবিত্ৰ মাতৃভূমিৰ নামত,
  আমাক আঁঠু লৈ নানিব!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - নহয়! কেতিয়াও ৰাখিব নালাগে!
  শ্বুটিং আৰু বাউন্সিং কৰা নাটাছাই লগতে কয়:
  - আমাৰ ঘৰলৈ বিপদ নাহে !
  আৰু লগতে খালী ভৰিৰে, কেনেকৈ মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিব পাৰি।
  তদুপৰি, Zoya খণ্ড dodge হবে, এবং এছাড়াও crushing জিনিস তার খালি ভৰির আঙুলি সঙ্গে ভাঙি যাব...
  আৰু গৰ্জন:
  - বৰ ভাল হ'ব!
  আৰু তাৰ পিছত এঞ্জেলিকাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলী চলাব। বনৰীয়া ক্ৰোধত ইয়াক তললৈ কাটি পেলাওক। আৰু আকৌ গৰ্জন কৰক:
  - মই এজন পাগল মদ্যপায়ী!
  আৰু উদং গোৰোহাৰ পৰা এটা গ্ৰেনেড উৰি যাব।
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানা, যেতিয়া তাই ইয়াক লৈ বেদনাদায়কভাৱে আঘাত কৰে।
  এইবোৰ অৱশ্যে ছোৱালী - মৃত্যুৱে শত্ৰুৰ বাবে কি আনে।
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি নাটাছাই চিঞৰি উঠে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে, আনকি চয়তানেও আমাক পৰাস্ত নকৰে!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা উৰি যায়, চাপত গ্ৰেনেড। আৰু লুপানেট, হয়, ই সকলো সিঁচৰতি কৰি পেলাব আৰু তদুপৰি বহু দূৰলৈ।
  ছোৱালীয়ে নিশ্চয় ক্ষতিগ্ৰস্ত ভূখণ্ড অতিক্ৰম কৰিবলৈ সক্ষম হয়। দক্ষিণত ৰঙা সেনাবাহিনীৰ হাতত থকা ষ্টেলিনগ্ৰাডত যুদ্ধ পূৰ্ণগতিত চলি আছে। জাপানীসকলৰ এটা গোটেই বিশাল লোকচানে খাবাৰোভস্কক লৈ গ"ল আৰু ভ্লাডিভষ্টকৰ ওপৰত আগবাঢ়ি গ"ল।
  বাৰু, তাত তেওঁলোকক প্ৰয়োজন হোৱাসকলে পূৰণ কৰিব।
  আন্না বেডমাকোভাই নিজৰ বিশ্বাসী উৰণীয়া ঘোঁৰাটোৰ সৈতে বৰ এটা সুখকৰ নহয় বিদায়ী অনুষ্ঠানৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছিল। ইমানবোৰ জাৰ্মান বিমান গুলীয়াই পেলোৱা এই যুঁজাৰু বিমানখন স্থানীয় মিগ-৪ হৈ পৰিছিল, জাপানী আৰ্মাডাৰ বিমান আক্ৰমণৰ সময়ত কেৱল জ্বলি গৈছিল, লগতে আন মোটামুটি সংখ্যক বাহন আৰু জাহাজো জ্বলি গৈছিল। লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ পৰা অহা শগুনে চহৰখনক চেপি ধৰাৰ পিছত ভ্লাডিভষ্টকক এক দুখজনক দৃশ্য আছিল। কিন্তু মৃতকৰ অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়া সামৰিক পদ্ধতিৰে সামান্য আৰু যথেষ্ট ক্ষীপ্ৰতাৰে সম্পন্ন কৰা হৈছিল। পাইলট ভেডমাকোভাই তাইৰ ভৰি দুখন জ্বলাই দিলে, ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন ফোহাৰে আবৃত হৈ পৰিল আৰু সেয়েহে তাই খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িলে, সাৱধানে ভৰিৰ আঙুলিত ভৰি দিলে। জাপানীসকলে এতিয়াও এই অভিযান পুনৰাবৃত্তি কৰা নাই, তেওঁলোকে আগবাঢ়ি যোৱা ফ্ৰণ্টসমূহক সমৰ্থন কৰাত নিজৰ প্ৰচেষ্টা কেন্দ্ৰীভূত কৰিছে। ভেডমাকোভাই ব্লকটো বাইপাছ কৰিলে, ইয়াক জোৰদাৰভাৱে পৰিষ্কাৰ কৰা হ"ল, শ্ৰমিকসকলৰ মাজত বৃহৎ সংখ্যক শিশু আছিল। পাতল, খালী ভৰিৰে, বসন্তৰ সতেজ ৰ"দত মুখবোৰ ৰঙা হৈ পৰা, ভঙা টাইলছ ৰেক কৰিছিল, সৰি পৰা টেলিগ্ৰাফৰ খুঁটাবোৰ তুলিছিল, কেৱল ৰাস্তাবোৰ ঝাড়ু দিছিল।
  পাইয়নিয়াৰ টাই পিন্ধা ল"ৰাবোৰৰ ওপৰত থকা চিনিয়ৰজনে, কিন্তু চাৰ্ট নোহোৱাকৈ (এইটো পৃথকে পৃথকে ওলমি আছিল, আপাত দৃষ্টিত ল"ৰাকেইটাই কাপোৰৰ যত্ন লৈছিল), পাইলটৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল।
  - আমি ত্বৰান্বিত গতিৰে কাম কৰি আছো কমৰেড মেজৰ, সোনকালে সকলো সাজু হ"ব! আমি ৰাস্তাটো ঝাড়ু দিম পৰিষ্কাৰ কৰিম, যুদ্ধৰ আগৰ দৰেই মসৃণ হ"ব!
  ভেডমাকোভাই হাঁহি এটা মাৰি তাক মিঠাইৰ টুকুৰা এটা টছ কৰিলে:
  - ইয়াত, লৈ যা! এইটো আমাৰ ছোভিয়েট প্ৰাকৃতিক চকলেট, আমেৰিকাৰ বিষ নহয়।
  ল"ৰাটোৱে উগ্ৰতাৰে চকু টিপিয়াই দিলে।
  - আৰু আমি আমেৰিকানসকলৰ বাবে এটা নতুন ডাকনাম লৈ আহিলোঁ! যিহেতু এতিয়া তেওঁলোক হিটলাৰ আৰু হিৰোহিটোৰ সৈতে একেলগে আছে, সেয়েহে তেওঁলোক য়েংকি নহয়, পিণ্ডো!
  ছোৱালী-মেজৰজনে ল"ৰাটোৰ আগত প্ৰণাম কৰিলে:
  - কেনেকৈ ক'লা সিহঁত কোন?
  যুৱ অগ্ৰগামীজনে আওৰাই ক"লে:
  - পিণ্ডোছ! গতিকে এতিয়া আমি আমাক বিশ্বাসঘাতকতা কৰা য়েংকিছক নমাই দিম!
  বেদমাকোভাই ল"ৰাটোৰ মূৰত চুমা খালে, তাৰ পিছত তাইৰ ডাঙৰ, শক্তিশালী হাতখন ল"ৰাটোৰ পাতল, শিৰাযুক্ত কান্ধৰ ওপৰেৰে গ"ল। ল"ৰাজনে উত্তৰত হাঁহিলে: তাৰ দাঁতবোৰ বগা হৈ পৰিছিল, আৰু তাৰ কেল"ছড হাতৰ তলুৱাখন আগবঢ়াই দিলে। মেজৰজনে ল"ৰাটোৰ হাতখন জোকাৰি উত্তৰ দিলে:
  - আমি নামটো মনত ৰাখিব লাগিব! কিন্তু আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো আমি এতিয়াও আমেৰিকাৰ লগত যুদ্ধত লিপ্ত হোৱা নাই, গতিকে ডাকনাম উলিওৱাটো অকালপক্ক!
  ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - আমেৰিকানসকল জাপানী আৰু জাৰ্মানতকৈ বেয়া, কাৰণ তেওঁলোকে প্ৰক্সিৰ দ্বাৰা যুঁজিবলৈ পছন্দ কৰে। ৰাইজিং ছান সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকল যিমানেই নিষ্ঠুৰ নহওক কিয়, তেওঁলোকৰ বীৰত্ব সকলোৱে জানে!
  উইচাৰে বাধা দিলে:
  - এই বীৰ মানুহবোৰক মই মাৰি দিম! আৰু যিমান পাৰি সোনকালে!
  নতুন অভিনয় গেৰিছন ক্ৰ"টভে অভাৱনীয়ভাৱে একেবাৰে যুক্তিসংগত নহয় আদেশত স্বাক্ষৰ কৰি নাৱিকৰ এটা দলৰ সৈতে এজন যোদ্ধা পাইলট খাবাৰোভস্কলৈ পঠিয়াই দিয়ে। তাৰ লগে লগে এই আদেশ আহিল, জাপানী ইউনিটসমূহৰ আক্ৰমণ প্ৰতিফলিত কৰাটো প্ৰয়োজনীয় হৈ পৰিল। ভেডমাকোভাই অৱশ্যে আশা কৰিছিল যে তেওঁলোকে তাইক এখন যুঁজাৰু বিমান দিব, কিন্তু ... আৰু ফ্ৰণ্টৰ হাতত কোনো বিনামূলীয়া বিমান নাছিল, আৰু তেওঁলোকৰ কেন্দ্ৰৰ শক্তিবৰ্ধক বাহিনী এতিয়াও আহি পোৱা নাছিল। ভ্লাডিভষ্টকৰ পৰা খাবাৰোভস্কলৈ যাত্ৰাত অলপ সময় লাগিছিল আৰু মেজৰজনক আক্ষৰিক অৰ্থত ৰেলৰ পৰা পেলাই দিয়া হৈছিল উতলা যুঁজত।
  জাপানীসকলে সুদৃঢ় চহৰখন বাইপাছ কৰি ঘেৰি ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। আক্ৰমণ আৰম্ভ হোৱাৰ আগতেই যোদ্ধাজনে মেচিনগান লৈ খাদটোত জপিয়াই পৰিবলৈ সময় নাপালে।
  ডাইনীজনীয়ে তাইৰ কাষত শুই থকা কেপ্তেইন সিনিৎচিনক সুধিলে:
  - গতিকে, শত্ৰুৱে ফ্ৰেড্ৰিখ বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে জেনেৰেল নোগিৰ কৌশল পৰিকল্পনা কৰি আছে যাতে দুৰ্গবোৰ বাইপাছ কৰি আমাক পিছফালে ৰাখিব পাৰে।
  কেপ্তেইনে গুণগুণাই উঠিল।
  - সি ৰাছিয়ান ঘোঁৰাটোৰ ঠেংখন জ্বলাবলৈ চেষ্টা কৰক! গতিকে তেওঁক খুৰাৰে আঘাত কৰা হ"ব যে ই যথেষ্ট যেন নালাগিব!
  এছ পাইলটে ধেমালিতে ক"লে:
  - ঘোঁৰাৰ খুৰা, সম্ভৱতঃ ক্ৰুপ ষ্টীলৰ পৰা নহয়, কিন্তু আমাৰ ছোভিয়েটৰ খুৰা!
  তাইৰ কথাবোৰত বাধা আহিল খোলাৰ হাউলি। ইয়াত ই দীঘলীয়াকৈ খন্দা খাদ এটাত পৰি আছে, খাবাৰোভস্কৰ চাৰিওফালে সাধাৰণতে দুৰ্গৰ এটা উচ্চ ৰেখা আছে, জাপানী আক্ৰমণৰ ভাবুকি এবছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি আছে। খাদবোৰৰ সন্মুখ আৰু পিছফালে খোলা ফাটি যায়, তাৰ পৰা বহুত গৰ্জন। সাধাৰণতে বিখ্যাত জাপানীজ শ্বিমোছাই বহুত গুঞ্জন আৰু ধোঁৱাৰ সৃষ্টি কৰে। যোদ্ধাজনে ভয় নোহোৱাকৈ চায়, আনকি কিছু উদাসীনতাৰেও। খোলাৰ বিস্ফোৰণে লেতেৰা ফোয়াৰাৰ জন্ম দিয়ে, ইয়াত ইয়াৰে এটাই মাটি কঁপিছিল। অৰ্থাৎ বন্দুক এটাই খুন্দা মাৰিছে, ভাল তিনিশ মিলিমিটাৰৰ কামানৰ কেলিবাৰ। আহতসকলৰ হুমুনিয়াহ শুনিব পাৰি... কামানৰ গুলীৰ মাজেৰে সিহঁতক যেন লঘু বাষ্প যেন লাগে যিবোৰ প্ৰতিটো কাণে ধৰিব নোৱাৰে। ইয়াত পাইলট-যোদ্ধাজনক মাটি ছটিয়াই দিয়া হৈছিল। অৱশ্যে ছোৱালীজনীয়ে হাঁচি মাৰি ৰঙা ব্ৰেইডৰ ধূলিখিনি জোকাৰিলে:
  - সদায় এনেকুৱাই, শুই থাকিলে লেতেৰা হৈ যায়! আৰু উঠি গ"লে এটা বা দুটা বাকী আছে!
  আৰ্টিলাৰীৰ প্ৰস্তুতি চুটি হৈ পৰিল, হয়তো জাপানীসকলৰ হাতত ইমানবোৰ গোলা নাছিল। আৰম্ভ হৈছে আক্ৰমণ। কেইবাটাও জাপানীজ টেকো আগবাঢ়ি গ"ল। সৰু, মেচিনৰ দেহটো অলপ ঘূৰণীয়া। উদীয়মান সূৰ্য্যৰ সাম্ৰাজ্যৰ আটাইতকৈ বিশাল টেংক: চিচিহা। বেদমাকোভাৰ তেওঁৰ বৈশিষ্ট্যবোৰ মনত পৰিল। ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ৩০ মিমি, বন্দুক ৪৭ মিমি, ডিজেল ইঞ্জিন ৩২০ হৰ্চপাৱাৰ। ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্সৰ বাহিৰে , য"ত এই মেচিনটো টি-৩৪তকৈ কম নহয়, তেন্তে ই ১৯৪৩ চনৰ মডেলৰ জাৰ্মান টি-৩তকৈও বেয়া। আনকি সুদূৰ পূবতো তেওঁক মাতিছে, হাঁচি! কিন্তু বাইদেউ পথাৰৰ ৰাণী টেংক নহয়, পদাতিক বাহিনী। ইয়াত চেষ্টা কৰক, মাইনফিল্ডৰ কাষ চাপিব। কোৱাৰ দৰে: য"ত সাজসজ্জিত ৰে"ল পাৰ নহয়, তাত ৰাইফল লৈ সৈনিকে হাঁহি হাঁহি খোজ কাঢ়িব।
  জাপানীসকলৰ ৰাইফল জাৰ্মান মাউজাৰৰ পৰা কপি কৰা হৈছে। প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সুপৰিচিত "শ্বমাইষ্টাৰ"ৰ পৰা ফালি পেলোৱা চাবমেচিনগান। সাধাৰণতে সংকীৰ্ণ চকুৰ সকলৰ আনফালৰ পৰা শ্ৰেষ্ঠখিনি নকল কৰাৰ হেঁপাহ থাকে। নিশ্চয় জাপানী ডিজাইনাৰসকলে ইতিমধ্যে "পেন্থাৰ" আৰু টি-৩৪ৰ হাইব্ৰিড নিৰ্মাণৰ কাম কৰি আছে!
  ডজনতকৈও অধিক জাপানী টেংক নাই, আৰু ছোভিয়েট আৰ্টিলাৰীয়ে সেইবোৰক লগ কৰিবলৈ কোনো কাৰণতে খৰখেদা নকৰে। পদাতিক সৈন্যই তেওঁলোকৰ পিছে পিছে জগ কৰে, পৰম্পৰাগত ডাঠ লাইনত। উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ সৈন্যসকলে নিজেই সাজ-পোছাক পিন্ধিছে যিয়ে সামান্য হালধীয়া ৰং, খাকী ষ্টেপৰ ৰং উলিয়াই দিয়ে। ভেডমাকোভাই তেওঁলোকৰ ফালে চায়, আক্ৰমণকাৰীৰ সংখ্যা দ্ৰুতভাৱে অনুমান কৰে। চকুৰে চালে পাঁচ-ছয় হাজাৰ আছে, আৰু সন্মুখৰ এই খণ্ডটো সামৰি খাদবোৰত বহি আছে সৰ্বাধিক হাজাৰ ৰাছিয়ান। আৰু অস্ত্ৰ... সুদূৰ পূবৰ সেনাবাহিনী অৱশিষ্ট নীতি অনুসৰি সজ্জিত, আৰু কেৱল বিষয়াসকলৰ হাততহে চাবমেচিনগান থাকে। তাই কি, আটাইবোৰৰ পিছতো, মেজৰ, অৱশ্যে, কোনো পদ নোহোৱাকৈ, সাধাৰণৰ স্তৰলৈ হ্ৰাস কৰা।
  কেপ্তেইন টিটমাউছে (এতিয়াও অতি সৰু ল"ৰা) উইচাৰক সুধিলে।
  - জাৰ্মানীৰ লগত যুঁজিছিলা নেকি?
  ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! মই সিহঁতক চুমা খালোঁ!
  হঠাতে শেঁতা পৰা কেপ্তেইনে মন্তব্য কৰিলে:
  - তোমাৰ প্ৰথম মৃতদেহটো মনত আছেনে!
  বেদমাকোভাই হাঁহি এটা মাৰি মূৰটো জোকাৰিলে।
  - মই এজন পাইলট, আৰু যাক মই গুলীয়াই পেলালোঁ, মই একেলগে খুন্দিয়াই পেলালোঁ, মোৰ মৃতদেহৰ কোনো ধাৰণা নাই! বাইদেউ, সমগ্ৰ মহাদেশপ্ৰেমমূলক যুদ্ধৰ সময়ছোৱাত মোৰ বিমানখন কেতিয়াও গুলীয়াই পেলোৱা হোৱা নাছিল!
  কেপ্তেইনে কিছু অস্বস্তিকৰভাৱে হুইচেল মাৰিলে।
  - তুমি মাত্ৰ এচ! আৰু আপোনাৰ কিমান লেতেৰা জাৰ্মান আছে!
  উইচাৰে আৰু বহলকৈ হাঁহিলে।
  - পঁচিশৰ পিছত নায়কৰ তৰাটো আগবঢ়াই দিলে! মাত্ৰ আঠাইশ।
  সিনিচিনে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - ওহ! আপুনি কেৱল আপোনাৰ কলাৰ এজন নিপুণ!
  ছোৱালীজনীয়ে বিনয়ীভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - নায়ক বনোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই, কেৱল সৎভাৱে নিজৰ কৰ্তব্য পালন কৰা মানুহ। এতিয়া পদাতিক বাহিনী ওচৰলৈ আহিব, আৰু আমি তেওঁলোকক লগ পাম।
  কেপ্তেইনে ভাল দহ কিলোগ্ৰাম ওজনৰ গধুৰ চাবমেচিনগানৰ বল্টটো জোকাৰি দিলে। কুকুৰটোক চুই দিলোঁ, লঞ্চটো বৰ টাইট, বাটটো ৰিকোইলৰ সৈতে। একেবাৰে সুবিধাজনক কলছাছ নহয়, কিন্তু ই আঘাত কৰে... সঁচা, উৰাবাতৰি অনুসৰি জাৰ্মানসকলৰ হাতত ইতিমধ্যে অধিক শক্তিশালী মেচিনগান আছে, কিন্তু ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলে ইয়াতকৈ ভাল কিবা এটা উলিয়াব নেকি কোনে জানে। ছিনিটছে এই প্ৰশ্নটোক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে:
  - আৰু ইমান শীতল পাইলট এজনক পদাতিক বাহিনীলৈ কিয় বদলি কৰিলে?
  ভেডমাকোভাই আধা ধেমালিতে উত্তৰ দিলে, লগতে তাইৰ চাবমেচিনগানৰ জামটো ক্লিক কৰিলে:
  - আৰু মই মাত্ৰ জানিব বিচাৰিছিলো জুইৰ তলত বহি থকাটো কেনেকুৱা হয়! সেইটো শীতল হ"ব!
  - আৰু আপুনি আপাত দৃষ্টিত বুটজোৰ হেৰুৱাই পেলাইছে, যদি আপুনি ফ্ৰন্ট লাইনলৈ যাবলৈ ইমান খৰখেদা কৰিছিল!
  ভেডমাকোভাই আচলতে ফোহাবোৰ দ্ৰুতগতিত নামিবলৈ চেষ্টা কৰি খালী ভৰিৰে গ"ল। যদিও যুদ্ধৰ সময়ত বেছিভাগ মহিলা আৰু শিশুৱে গৰমৰ দিনত খালী গোৰোহা দেখুৱাইছিল, বিশেষকৈ ৰাজহুৱা স্থানত বিষয়াসকলৰ মাজত এই কথা মানি লোৱা হোৱা নাছিল। কিন্তু উইচাৰে আনকি সেইদৰেই উজ্জ্বল কৰি তুলিবলৈ ভাল পাইছিল। তাই চিনিটচিনক সহজভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - টকা সঞ্চয়ৰ স্বাৰ্থত আচলতে সমগ্ৰ পুঁজিবাদী জগতখন আমাৰ বিৰোধী। কাৰণ বুটবোৰ ক্ষয় যায়, আৰু এইটো বহুতৰে কাম!
  কেপ্তেইনে উগ্ৰ দৃষ্টিৰে চকু টিপিয়াই মান্তি হ"ল।
  - তোমাৰ ভৰি দুখন বৰ ধুনীয়া! মই সিহঁতক পোহপাল দিব পাৰিমনে!
  বেদমাকোভাই আঙুলিটো জোকাৰিলে:
  - এতিয়া নহয়! তেতিয়া বাচি থাকিলে ৰাতিটোৰ বাবে গৰম কৰি দিম।
  চিনিচিনে চকু দুটা মুদি দিলে।
  - বাহ, তুমি বেগেৰে গৈছা! সাধাৰণতে মহিলাসকলে বহুদিন ভাঙি যায়!
  ভেডমাকোভাই উত্তৰ দিব বিচাৰিলে, কিন্তু বিস্ফোৰণৰ শব্দ শুনা গ"ল, আগবাঢ়ি গৈ থকা জাপানী টেংক এখন খনিৰ লগত খুন্দা মাৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - হিটলাৰে গাড়ীত গৈ আছিল, হাৰামীটোক খনিৰে উৰুৱাই দিলে! টুকুৰা টুকুৰ হৈ ছিন্নভিন্ন - কিন্তু তাৰ কাম কম!
  আন এখন জাপানী টেংকে বিস্ফোৰণ ঘটাই ৰৈ মুখখন ঘূৰাই ছোভিয়েট খাদবোৰত গুলীচালনা কৰিলে। তৃতীয় এজনো তেওঁৰ পিছে পিছে আহিল। জাপানীসকলে অৱশ্যে ৰৈ যাবলৈ ভবা নাছিল। সংকীৰ্ণ চকুৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে: তেওঁলোকৰ মেচিনগানবোৰে কাম কৰিবলৈ ধৰিলে, অৰ্ধবৃত্তাকাৰ, ভ্ৰাম্যমাণ টাৱাৰত ৰখা।
  কেপ্তেইনে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - বৰ ভাল কথা! কেনেকৈ পেৰেড চলি থাকে! ইয়াত সেনাবাহিনী!
  ভেডমাকোভাই ৰাইফল এটা তুলি লৈছিল, যিহেতু পদাতিক বাহিনীৰ দূৰত্বই অনুমতি দিছিল, আৰু এজন জাপানী বিষয়াক গুলীয়াইছিল। সংকীৰ্ণ চকুটোৱে ৰাইফলটো ইমান জোৰেৰে পেলাই দিলে যে বসন্তৰ ঘাঁহনিত বেয়নেটটোৰ লগত খেলা-ধূলা কৰিলে। আন জাপানীসকলে দৌৰি থাকিল, মাত্ৰ শৰীৰটো অলপ হেলনীয়া কৰিলে, আপাত দৃষ্টিত এইদৰে আশা কৰিছিল যে তেওঁলোকে পৰাজয়ৰ পৰা হাত সাৰিব, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ইয়াৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস পাব। ভেডমাকোভাই স্মৰণ কৰি কয় যে কোৱাণ্টুড সেনাবাহিনীৰ সৈন্যসকলক এনেদৰে প্ৰশিক্ষণ দিয়া হয়, যাক সময়ত কুঁজা হ"বলৈ সময় নাপায়, তেওঁক বাঁহৰ লাঠিৰে মূৰত কোবাই দিয়া হয়। ৰজা-পিতৃৰ এনে লাগে, হেৰোদে ভালকৈয়ে আপ্লুত হৈছিল! এই তেওঁ অৱশ্যে দ্বিতীয় নিকোলাছৰ বিষয়ে। এতিয়া তেওঁলোকে আকৌ জাপানৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছে, আৰু এটাত নহয়, কেইবাটাও ফ্ৰণ্টত। অৱশ্যে ইয়াৰ সুবিধাও আছে। ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  আহি আছে - Wehrmacht ছাইত পৰাস্ত হয়,
  নেপোলিয়নে অজেয়ক পৰাস্ত কৰিলে!
  শত্ৰুৱে ছোভিয়েট পতাকা ভৰিৰে গচকিব নোৱাৰিব,
  যেতিয়া ৰাইজ আৰু দল একত্ৰিত হয়!
  ইটোৰ পিছত সিটোকৈ জাপানী টেংকবোৰ ধ্বংসস্তূপ হৈ পৰিল যদিও বেয়নেটেৰে ভৰি থকা পদাতিক সৈন্যই আৰু বেছি বেগেৰে দৌৰিবলৈ ধৰিলে। ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানত ফ্লেছ, ৰাইফলৰ হাত চাপৰি, মাজে মাজে স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে বিস্ফোৰণ ঘটিছিল। তাই গুলীচালনা কৰিলে আৰু বেডমাকোভাক। খোজত ৰিলোড কৰি থকা জাপানীসকলে ৰাইফলৰ পৰা গুলী চলালে। হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - বানজাই! ৰুছ হাৰ মানিব!
  গুলীবোৰে তেওঁলোকৰ মৃতদেহবোৰ ৰেমৰডৰ দৰে বিন্ধি ডামিত পৰিণত কৰিলে। তেজ মিহলি হাড়ৰ ধূলি তললৈ পৰি গ"ল। কিন্তু যুদ্ধত হোৱাৰ দৰে বেছিভাগ গুলী পাৰ হৈ গ"ল। জাপানীসকলে মাইনফিল্ড পাৰ হৈ গ"ল, সৰু সৰু সৈন্যবোৰে টেংকৰ বাবে প্ৰস্তুত কৰা উপহাৰবোৰ বিস্ফোৰণ কৰিব নোৱাৰিলে তেওঁলোকৰ দৌৰৰ বাবে অতি লঘু।
  বেডমাকোভাই কান্ধত মেচিনগানৰ নিৰ্মম পিছুৱাই যোৱা অনুভৱ কৰিলে, আনহাতে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ যোদ্ধাসকল যেন প্ৰকৃত দানৱ। তেওঁলোকৰ হিষ্টেৰিক কান্দোনবোৰ অধিক শক্তিশালী হৈ আহিল, হালধীয়া জঘন্য মুখবোৰ ঘামত জিলিকি উঠিল। ভেডমাকোভাই এটা সময়ত যিমান পাৰি সিমান শত্ৰু সৈনিকক নমাই আনিবলৈ চেষ্টা কৰে। ছোৱালীজনী সদায়ৰ দৰেই গৰম, আৰু বাহৰ দৰে গুলী চলায়। এটা ক্লিপ শেষ হৈ গ"ল, আন এটা সুমুৱাই দিলে। আলোচনীখন বৰ ডাঙৰ, ঘূৰণীয়া, ইয়াক চেম্বাৰত সোমাই দিয়াটো সহজ নহয়। আৰু আকৌ জুই, জাপবোৰ ওলোটাকৈ উৰি আছে।
  ভেডমাকোভাই দ্বিতীয়টো গোলাবাৰুদৰ বোজা গুলীয়াইছিল, গোলাবাৰুদ নোহোৱাকৈয়ে এৰি থৈ গৈছিল। আৰু ইতিমধ্যে আগবাঢ়ি অহা সংকীৰ্ণ চকুৰ ফালে গ্ৰেনেডে উল মাৰিছে। তেওঁলোকে থ্ৰ"ৰে উত্তৰ দিয়ে, এতিয়া বহুত বেছি হুমুনিয়াহৰ চিঞৰ বাঢ়িছে, আৰু ছোভিয়েট সৈন্যবোৰ পৰি আছে। টুকুৰাটোৱে ডাইনীজনীৰ মূৰৰ চুলিৰ সৰু সূতা এটা কাটি পেলালে। ছোৱালীজনীৰ স্নায়ুবোৰ বিকল হৈ পৰে, আৰু তাই জপিয়াই উঠি হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - ষ্টেলিনৰ বাবে মাতৃভূমিৰ বাবে!
  তাইৰ পিছে পিছে বাকী যুঁজাৰুসকলে চিঞৰি উঠে, আৱৰণৰ পৰা জপিয়াই বেয়নেট জোকাৰি যায়। ছোভিয়েট সৈন্যই জাপানীসকলক লগ কৰিবলৈ পলায়ন কৰে, বেয়নেট যুদ্ধত লিপ্ত হয়।
  বেদমাকোভাই দ্ৰুত আঘাতেৰে ওচৰৰ "চামুৰাই"ৰ পেটটো কাটি পেলায়। চিঞৰি চিঞৰি উত্তৰ দিবলৈ চেষ্টা কৰি বধ গাহৰিৰ দৰে ভাঙি যায়। ছোৱালীজনীয়ে আনন্দৰে উচ্চাৰণ কৰে:
  - ৰাছিয়ান ফুটবল: ৰাছিয়া - জাপান, দুটা-শূন্য!
  আৰু সঁচাকৈয়ে বেয়নেট-দাৰে ডিঙি কাটি আন এজন জাপানী পৰি গ"ল। বাৰু, তৃতীয় যোদ্ধা পাইলটে তেওঁৰ গ্ৰাইণ্ডত লাথি মাৰিলে। সংকীৰ্ণ চকুৰজনে টানিলে আৰু জড়তাৰে গতি কৰি ছোৱালীজনীয়ে বিন্দুটো বিপক্ষৰ চকুত সোমাই দিলে!
  -জাপানীক পাওক! দুৱাৰ ৰখীয়াৰ ওচৰত কিয় থিয় হ"ব!
  বেয়নেটৰ প্ৰতিশোধমূলক আঘাতে মেজৰৰ টিউনিকটো ফালি পেলালে, তেজ ওলাই গ"ল, কিন্তু ইয়াৰ ফলত ছোৱালীজনীক লাজ কৰাই নহয়, অতিৰিক্ত খংও আহিল।
  - হিৰোহিটোৰ মৃত্যু! - ছোৱালীজনীয়ে ঘেউ ঘেউ ঘেউ ঘুৰিলে, তাইৰ ঠেংখন সংকীৰ্ণ চকুৰ মন্দিৰটোত খুন্দা মাৰিলে আৰু ছোৱালীজনীয়ে ইমান বেগেৰে গতি কৰিলে, যেন তাই প্ৰপেলাৰ, শেহতীয়া যুঁজাৰু বিমান।
  জাপানীসকলে পিছুৱাই গ"ল, আনকি পিছুৱাই গ"ল, আৰু অনুপ্ৰাণিত ছোৱালীজনীয়ে আক্ৰমণত নামিল, তাইৰ মেচিনগানটো দৈত্যৰ হাতত ক্লাবৰ দৰে ঘূৰি আছিল। ইয়াত মূৰৰ পিছফালে গুটি এটাৰে কঠিন আঘাতৰ পিছত, অত্যধিক উৎসাহী বিষয়া। আন্নাই উশাহ এৰি দিলে।
  - ইয়াত এটা শ্বেহেন-হেচ!
  কিন্তু সাধাৰণতে ৰাছিয়ানসকলৰ বহুত কষ্ট হৈছিল। সংকীৰ্ণ চকুৰ পক্ষত, পাঁচগুণ সুবিধা, আৰু জাপানীসকলৰ শাৰীৰিক ফিটনেছৰ স্তৰ বেয়া নহয়, ইয়াৰ উপৰিও, বহু দূৰত ইউ এছ এছ আৰৰ শ্ৰেষ্ঠ সৈন্যসকলে তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছে। স্বাভাৱিকতে ইমান কঠিন যুদ্ধৰ সময়ত তৃতীয় শ্ৰেণীৰ সৈনিকসকলক সুদূৰ পূবলৈ পঠিওৱা হৈছিল, য"ত আটাইতকৈ বেয়া তথ্য আছিল, বা নাজীৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত গুৰুতৰভাৱে আহত হোৱা যোদ্ধাসকল। সৈন্যসকল পৰিল, কেতিয়াবা ডজন বেয়নেট এজন ৰাছিয়ানত ঠেলি দিয়া হৈছিল, আক্ষৰিক অৰ্থত তেওঁলোকে সামূহিকভাৱে তেজ ওলাইছিল, কিন্তু তেওঁলোকে নায়কৰ দৰে যুঁজিছিল, আৰু কোনেও দয়া বিচৰা নাছিল।
  চিনিচিনে এজন জাপানী বিষয়াক বেয়নেটেৰে বিন্ধিলে যদিও তেওঁ নিজেই কাষত এটা পইণ্ট লাভ কৰিলে। যুৱকজনে আক্ৰমণকাৰী জাপানীজনক বুকুত গুটিৰ আঘাতেৰে তললৈ নমাই দিলে যদিও কাষৰ পৰা তেজবোৰ অত্যধিক প্ৰচুৰ পৰিমাণে বৈ গ"ল। আৰু চাৰিজন চামুৰাইয়ে একেলগে ল"ৰাজনৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিল।
  সাহসী বেডমাকোভাই উদ্ধাৰৰ বাবে লৰালৰিকৈ আহি বিষয়াজনৰ কান্ধৰ ব্লেডত বেয়নেটেৰে আঘাত কৰে আৰু আঁঠুৰ তলত লাথি মাৰি আন এজন জাপক তললৈ নমাই পেলায়।
  - Petruha ধরে! তাই ক"লে।
  লগে লগে তেওঁ বুকুখনলৈ লক্ষ্য কৰি দুটা বেয়নেট প্ৰতিফলিত কৰি উত্তৰ দিলে:
  - মই পিটাৰ নহয়, আৰ্কাডি!
  আন এজন জাপানীক পেলাই দিয়া ছোৱালীজনীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - যুদ্ধত প্ৰতিটো নাম কক কৰা হাতুৰীৰ ক্লিকৰ দৰে, গুলী নোহোৱাকৈ কক কৰা উচিত নহয়!
  আৰ্কাডি অলপ পিছুৱাই গ"ল আৰু নিৰ্দয় বেয়নেটে তেওঁৰ গালখন ফালি পেলালে। ডেকাজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, অসহ্য যন্ত্ৰণাত:
  - ভগৱানৰ মাতৃ!
  ভেডমাকোভাই আপত্তি কৰিছিল:
  - হয়তো মই মা, কিন্তু ভগৱানৰ নহয়! সাধাৰণতে কোনো ঈশ্বৰ নাই, আৰু কেতিয়াও নাছিল!
  আৰ্কাডিয়ে আন্নাৰ ওচৰলৈ পিছুৱাই গ"ল আৰু অস্পষ্টভাৱে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - আৰু মৃত্যুৰ অস্তিত্বৰ পিছত আমাৰ বাবে কি অপেক্ষা কৰি আছে?
  ছোৱালীজনীয়ে নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে।
  - নহয়! কমিউনিষ্ট বিজ্ঞানে মৃতকক পুনৰুত্থান কৰিব! আৰু নতুন জীৱনৰ প্ৰথম জনক ঘূৰাই দিয়া হ"ব যিসকলে নিজৰ গৃহভূমিৰ বাবে হোৱা যুদ্ধত পতিত হৈছিল।
  চিনিচিনে মূৰ জোকাৰিলে।
  - ভগৱানে আশীৰ্বাদ কৰক!
  ভেডমাকোভাই আন এজন জাপানীক শুৱাই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - কোনো ভগৱান নাই! যদি তেওঁ হয়, তেন্তে আমি স্বীকাৰ কৰিব লাগিব যে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ কথিত সৃষ্টিকৰ্তাজন এজন চেডিষ্ট! আৰু তেওঁ সৃষ্টিক অত্যাচাৰ কৰি ভাল পায়!
  সেই মুহূৰ্ততে আৰ্কাডীৰ উৰুটো বেয়নেটেৰে ফালি পেলোৱা হ"ল আৰু নপৰিবলৈ তেওঁ ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাজনৰ ওপৰত হেলান দিলে:
  - আৰু মোৰ বিষ হৈছে! সৰলভাৱে কল্পনাতীত!
  উদীয়মান সূৰ্য্যৰ সৈন্যৰ পাঁচ ছয়গুণ শ্ৰেষ্ঠত্বৰ প্ৰভাৱ পৰিল। পঞ্চাশজন চামুৰাইয়ে তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে লৰালৰিকৈ আহিল, তেওঁলোকৰ বেয়নেটটো পোৰকুপাইনৰ সৈন্যবাহিনীৰ দৰে লৰচৰ কৰিলে। আৰ্কাডিয়ে পেটত বেয়নেটেৰে দুটামান আঘাত পাইছিল, আৰু তাৰ পিছত চকুটো উলিয়াই দিয়া হৈছিল। যুৱকজন পৰিলে বিশ বাৰ বেজী দিলে, যাৰ ফলত তেওঁ চিৰদিনৰ বাবে শান্ত হ"বলৈ বাধ্য হ"ল। উৰি যোৱাৰ সময়ত তেওঁৰ আত্মাই কি অনুভৱ কৰিছিল সেয়া আকৰ্ষণীয়: আচৰিত বা ভয়, বা হয়তো শৰীৰৰ ডাঞ্জন এৰি যোৱাৰ পিছত অবিশ্বাস্য সকাহ।
  ডাইনীজন যেন মোহিত হৈছিল। অৱশ্যে তাইৰ টিউনিকটো টুকুৰা টুকুৰ হৈ পৰিল, বেয়নেটেৰে কাটি পেলালে। যোদ্ধাজন সম্পূৰ্ণ উলংগ হৈ পৰিল, বহু আঁচোৰেৰে আবৃত, কিন্তু চামুৰাইয়ে তাইৰ ওপৰত এটাও গুৰুতৰ আঘাত দিব নোৱাৰিলে! তাই যুঁজিলে আৰু ৰঙা নিপল থকা তাইৰ উদং স্তন দুটা সাগৰৰ বয়ৰ দৰে কঁপি উঠিল। আৰু উদং গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল। ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে আছিল পশু আৰু কামুক শক্তিৰ মূৰ্তি। তাইৰ উদং তলুৱা তেজেৰে ৰঙা হৈ পৰিল, যাৰ পৰাই ধ্বংস আৰু অশুভৰ মহান দেৱী: কালিৰ লগত এক সঙ্গতি গঢ়ি উঠিল! ইতিমধ্যে প্ৰায় সকলো ছোভিয়েট সৈন্যকে ছুৰীৰে আঘাত কৰা হৈছে, যুদ্ধ শেষ হৈছে, কিন্তু কেৱল তাইৰ এফ্ৰ"ডাইটৰ জিলিকি থকা সৌন্দৰ্য্যত, মাজে মাজে ই অহংকাৰী সংকীৰ্ণ চকুত আঘাত কৰে।
  জাপানী জেনেৰেল নুগীয়ে এই অলৌকিকতাক দেখি আচৰিত হৈ চালে। এনেতে তেওঁৰ মনত এটা চিন্তা জিলিকি উঠিল। ক্ষীণ মাতেৰে এটা আদেশ দিয়া হ"ল, এটা কম খাদ্য খোৱা মহৰ:
  তাইৰ ওপৰত জাল দলিয়াই দিয়ক, তাইক জীয়াই লৈ যাওক!
  ৰাহি কৰা জাপানীসকলৰো জাল আছিল। হঠাতে ৰাছিয়ানসকলৰ এজনক জীয়াই ৰাখিব লাগিব। আৰু তাৰ বাবে ৱেবটো একেবাৰেই উপযুক্ত। লগে লগে ডজন ডজন কেচাৰে ছোৱালীজনীৰ ওপৰত বেণ্ডী নিক্ষেপ কৰিলে
  বেডমাকোভাই যিমান পাৰে প্ৰতিশোধ ল"লে, তাই নিজকে মুক্ত কৰিবলৈ সকলো শক্তিৰে চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু সকলো বৃথাই বিবেকবান জাপানীসকলে হাতী এটাক সহ্য কৰিব বুলি ভিত্তিত জালখন সাজিলে। ছোৱালীজনীক ভালদৰে চেপি ধৰি কোলাত টানি লৈ গ"ল। সকলো কথাৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে কৌশলগত সফলতা লাভ কৰা হৈছিল, বিশেষকৈ যিহেতু এই দিশটো আৰ্টিলাৰী বা মেচিনগানেও সামৰি লোৱা নাছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ প্ৰেমত পৰা আৰ্কাডীৰ মসৃণ চেভ কৰা মুখখন আৰু তাইৰ কেচফ্ৰেজটো মনত পেলালে:
  - যুদ্ধত প্ৰতিটো নাম কক কৰা হাতুৰীৰ ক্লিকৰ দৰে, গুলী নোহোৱাকৈ কক কৰা উচিত নহয়!
  এটা বিৰক্তিকৰ আৰু জঘন্য চিন্তাৰ সৃষ্টি হ"ল, তাই মসৃণ কৰা নাছিল নেকি! কাৰণ, এনেকুৱাই প্ৰায়ে হয়, মাত্ৰ এজন ব্যক্তিৰ প্ৰেমত পৰিল আৰু তেওঁৰ মৃত্যু হ"ল!
  এই ঠাইত জাপানীসকলে আপাত দৃষ্টিত বেয়াকৈ আবৃত খাদ দখল কৰিছিল, খাবাৰোভস্কৰ আশে-পাশে ছোভিয়েট সৈন্যৰ অৱস্থান বাইপাছ কৰি গৈছিল। আৰু তাইৰ বেডমাকোভাক বন্দী কৰি লোৱা হৈছে, আৰু যদিও ইতিমধ্যে তেওঁলোকক লোৱা হোৱা নাই, তথাপিও আপোনাক পিছফালে নিবলৈ তেওঁলোকক এখন দাগযুক্ত সাজসজ্জিত গাড়ীত ভৰাই থোৱা হৈছিল। মেচিনটো জলপ্লাৱনৰ পূৰ্বৰ, সম্ভৱতঃ প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ, গতিকে লক্ষ্যহীনভাৱে তেওঁ পদাতিক বাহিনীৰ পিছফালে কুটি কুটিছিল। গতিবেগ প্ৰতি ঘণ্টাত প্ৰায় ১২ কিলোমিটাৰ। ব্ৰৰ! বিশ্বৰ প্ৰথমখন টেংক প্ৰখৰভৰ অল টেৰেইন বাহনখনৰ ওজন কম নাছিল যদিও ঘাইপথত ঘণ্টাত ৪০ কিলোমিটাৰ আৰু পথত ২৫ কিলোমিটাৰ বেগ আছিল। কি, এফালে, ইউ এছ এছ আৰে সমগ্ৰ ইউৰোপক আক্ৰমণ কৰে, আনফালে এছিয়াৰ এটা উল্লেখযোগ্য অংশ। ছোৱালীজনীয়ে কাষলৈ ঘূৰি গ"ল, আপাত দৃষ্টিত পিঠি শুৱাই দিয়াৰ ভাবুকি আহিছিল। সাজসজ্জিত গাড়ীখনৰ এই অংশটোত কিমান আন্ধাৰ, আপাত দৃষ্টিত, ইয়াত পেৰাট্ৰুপাৰ বিভাগ, বা সৈনিকৰ পৰিবহণ ব্যৱস্থা আছে। প্ৰথমে ৰড আৰু মজবুত ৰছীবোৰৰ পৰা মুক্তি পালে অৱশ্যে পলালে ভাল হ"ব। আৰু কেনেকৈ কৰিব? ছোৱালীজনীৰ অৱশ্যে দক্ষতা আছে যদিও তাই টিংকাৰ কৰিব লাগিব, একে সময়তে হেণ্ডকাফবোৰ খুলিব লাগিব, আৰু ভৰিৰে বান্ধি থোৱা শিকলিডাল কাটিব লাগিব। কিন্তু ইয়াত ৰছীবোৰো যথেষ্ট ভালদৰে ফিট হ"ব পাৰে। কামটো বিৰক্তিকৰ যদিও তেওঁলোকে তাইক মানচুৰীয়া ভূখণ্ডলৈ লৈ গ"লে তাইৰ সময় থাকিব। ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ তিতা ছালৰ পৰা ৰছীবোৰ আঁতৰাই, শিকলিডাল কটাৰী কৰি একে সময়তে চিন্তা কৰিলে। হুমম, ছোভিয়েট ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে এটা গুৰুতৰ মিত্ৰজোঁট আছিল: আৰু আটাইতকৈ গুৰুতৰ দানৱটো হ"ল জাৰ্মানী। উন্নত প্ৰযুক্তি আৰু শক্তিশালী সৈন্যৰে ভৰা এখন দেশ। উদাহৰণস্বৰূপে তাই নতুন এম ই-৩০৯ যুঁজাৰু বিমানৰ কথা শুনিছিল। দেখাত ইতিমধ্যে উৰি গৈছে। তাইৰ হাতত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ সঠিক তথ্য নাই যদিও উৰাবাতৰি অনুসৰি এই বিমানখনত সাতখনমান বিমান আছে! জুইৰ বিন্দু। এইটো এটা অতি গুৰুতৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, এইটো বিবেচনা কৰিলে যে Yak=9 ত মাত্ৰ দুটাহে আছে, আৰু ছোভিয়েট যুঁজাৰু বিমানত তিনিটাতকৈ অধিক পইণ্ট থকা কোনো মেচিন নাই। এই দানৱবোৰক পৰাস্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক! বাৰু, ফকেন-উলফ এটা অতি গুৰুতৰ যন্ত্ৰ, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট বিমানতকৈ উন্নত, আনকি প্ৰায় দুটন বোমা কঢ়িয়াই নিব পৰা। ইতিমধ্যে ১৯৪২ চনৰ শেষৰ ফালে তেওঁ দুটা ২০ মিমি কামান আৰু ৪ ১৩ মিমি মেচিনগান লৈ সজ্জিত আছিল। কিন্তু এনে লাগে যেন ইতিমধ্যে দুটা ৩০ মিমি আৰু চাৰিটা ২০ মিমি বন্দুক লৈ নতুন ধৰণৰ যুঁজাৰু আক্ৰমণকাৰী বিমান আৰু বোমাৰু বিমান আৱিৰ্ভাৱ হৈছে। ইতিমধ্যে ই আছিল এটা দানৱ, সকলো দানৱৰ বাবে এটা দানৱ! আৰু উৰাবাতৰি অনুসৰি ইতিমধ্যে ৩০ মিমিৰ আঠটা বন্দুক থকা এখন যুদ্ধ বিমান উৎপাদনত আৰম্ভ কৰা হৈছে! এনে এটা ভূতক জয় কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক! ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলে ইয়াৰ উত্তৰ কেনেকৈ দিব বিচাৰে? ভেডমাকোভাই শুনিলে যে ইয়াক-৩ৰ কাম চলি আছে। বেৰিয়া বিভাগৰ পৰা এই কিউৰেটৰজনৰ কথা তাইক কোৱা হৈছিল। এনে লাগে যেন বিমানখনৰ মূল আকৰ্ষণ হ"ব গঠনৰ ওজন কম হোৱা, অতিৰিক্ত ইঞ্জিন আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ নোহোৱাকৈ। কাৰ্য্যপন্থা নিশ্চয় ভাল, কিন্তু মই অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ বৃদ্ধি বিচাৰিম! সঁচাকৈয়ে বক্সিঙত অৱশ্যে পাখিৰ ওজনৰ লঘু খেলুৱৈ এজন হেভিৱেটতকৈ অধিক কৌশলগত, কিন্তু যিকোনো প্ৰকাৰে তেওঁৰ হাতত পৰাস্ত হোৱাটো প্ৰায় নিশ্চিত। অসাৰ নহয় যে ওজনৰ শিতান আছে, আৰু পেছাদাৰী বক্সাৰৰ মাজত ষ্ট্ৰাইকিং শক্তিক আটাইতকৈ বেছি মূল্য দিয়া হয়। ছোভিয়েট বিমানৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ শক্তিশালী কৰাটো প্ৰয়োজনীয়, আৰু তেতিয়াহে ৱেৰমাকটক পৰাস্ত কৰা হ"ব... সমানে? ১৯৪২ চনৰ দ্বিতীয়াৰ্ধৰ পৰা লুফ্টৱাফেৰ বায়ু শ্ৰেষ্ঠত্ব বাষ্পীভৱন হ'বলৈ ধৰিলে, আনকি ১৯৪৩ চনৰ মাৰ্চ মাহলৈকে ইউ এছ এছ আৰৰ সুবিধা আছিল, কিন্তু ... মিত্ৰশক্তিৰ বিশ্বাসঘাটকতাই শক্তিৰ ভাৰসাম্য সলনি কৰি পেলালে। বাহ, ১৩ মাৰ্চত হিটলাৰক হত্যা কৰা হৈছিল, আৰু এতিয়া মাত্ৰ এপ্ৰিল মাহৰ শেষ, কিন্তু ক্ষমতাৰ ভাৰসাম্য কিমান গুৰুতৰভাৱে সলনি হৈছে। ইমান সোনকালে, কৌশলগতভাৱে জয়ী হোৱা স্থানৰ পৰা কৌশলগতভাৱে পৰাজয়ৰ কাষ চাপি অহা স্থানলৈ। প্ৰায় কাৰণ এতিয়াও আশা আছে যে জাৰ্মানীয়ে ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত কৌশলগত আৰু প্ৰযুক্তিগত সুবিধা লাভ কৰাৰ আগতে পৰাস্ত হ"ব পাৰিব। বিশেষকৈ মিত্ৰশক্তিয়ে নাজীক বৃহৎ পৰিমাণে বিমান যোগান ধৰিব পাৰে যদিও জাৰ্মান পাইলটসকলে বিমান উৰুৱাবলৈ শিকিবলৈ সময়ৰ প্ৰয়োজন হ"ব। তথাপিও প্ৰযুক্তিৰ পাৰ্থক্য আছে, ইনষ্ট্ৰুমেণ্ট পেনেল। টেংকৰ বাবেও প্ৰশিক্ষিত ক্ৰুৰ প্ৰয়োজন হয়, ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়াৰ শীতকালত চেভ্ৰনৰ ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন বিশেষ ভাল নহয়। এম-১৮ অটোমেটিক ৰাইফল... বেয়া কথা নহয়, কিন্তু গুলীৰ হাৰৰ ক্ষেত্ৰত ই শ্ৰেষ্ঠ ছোভিয়েট মডেলতকৈ কম, অৱশ্যে সঠিকতাৰ ক্ষেত্ৰত অতিক্ৰম! মুঠতে সমস্যাৰ ওপৰত সমস্যা! শক্তিশালী কৱচৰ সৈতে সঁচাকৈয়ে বিখ্যাত "চাৰ্চিলছ"ও আছে, আৰু ভাল ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন... অৱশ্যেই যেন তেওঁলোকেও যুঁজিব লাগিব। আৰু যুদ্ধ যিমানেই বেছি দিন চলিব সিমানেই নাজীয়ে অধিক সঁজুলি লাভ কৰিব। গতিকে সিদ্ধান্তটো সহজ, গ্ৰীষ্মকালত জাৰ্মানীৰ ওপৰত এক চেপেটা পৰাজয়ৰ সৃষ্টি কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। জাপানৰ কথা ক"বলৈ গ"লে টেংকত গুণগত শ্ৰেষ্ঠত্ব ব্যৱহাৰ কৰি সক্ৰিয় প্ৰতিৰক্ষাত নিজকে সীমাবদ্ধ কৰি ৰখাটোৱেই উত্তম। কিন্তু আকৌ, শক্তি সৰ্বাধিক ৰাহি কৰা। দীৰ্ঘদিনীয়া যুদ্ধত জড়িত নহোৱা, আৰু পূৰ্বতে প্ৰস্তুত কৰা লাইনত প্ৰতিৰক্ষা গঢ়ি তোলা। চীনৰ ৰঙা সেনাবাহিনীক ব্যৱহাৰ কৰাৰ সুযোগ এতিয়াও আছে যদিও চিয়াং কাছিৰ শাসন ব্যৱস্থাই সৰ্বশক্তিৰে তাৰ ওপৰত পৰিল। গতিকে এতিয়াৰ বাবে নিজৰ শক্তিৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰিব পাৰিব। কেতিয়া আহিব? সকলোতকৈ ভাল কথাটো হ"ল মে" মাহৰ শেষৰ ফালে, যেতিয়া অৱশেষত ৰাস্তাবোৰ শুকাই যায়, আৰু সৈন্যবাহিনীত পুনৰ ভৰোৱাৰ কাম আহি পৰে। ভেডমাকোভাই নিজেই প্ৰথম আঘাত অৰিয়ল দিশত, আৰু তাৰ পিছত খাৰ্কভ অঞ্চলত, জাৰ্মানসকলক ঔদ্যোগিক ডনবাছৰ পৰা উচ্ছেদ কৰিবলৈ দিলেহেঁতেন, আৰু তাৰ পিছত বলপূৰ্বক পদযাত্ৰা কৰি, ইউক্ৰেইনৰ মাজেৰে, খোজকাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত ড্নিপাৰ পাৰ হৈ, আৰু আৰু আগুৱাই নিলেহেঁতেন ৰোমানিয়ালৈ। কিন্তু বেলাৰুছক মুক্ত কৰিবলৈ উত্তৰ দিশলৈ ঘূৰি যোৱা সম্ভৱ, আৰু কেন্দ্ৰীয় গোটটোৰ পিছফালে যোৱাটো সম্ভৱ। সামগ্ৰিকভাৱে ধাৰণাটো ভাল, যদিও ইয়াৰ অসুবিধা আছে, অৰিয়েল দিশত আক্ৰমণাত্মকতা আটাইতকৈ স্পষ্ট আৰু নাজীয়ে তাত ইয়াৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থাকিব। দুৰ্গবোৰ ভাঙি পেলাব লাগিব।
  . অধ্যায় #৩
  ইয়াত অৱশ্যে বন্দুক আৰু কাত্যুছা কামত আহিব। পিছৰ ব্যৱস্থাটোৱে এক শক্তিশালী, বিশেষকৈ নৈতিক প্ৰভাৱৰ সৃষ্টি কৰে। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে শত্ৰুৰ প্ৰতিৰক্ষাত গোলা নিক্ষেপ কৰিবলৈ বহুত বন্দুক আৰু "কাত্যুষ"ৰ প্ৰয়োজন হয়। সাধাৰণতে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ অভিজ্ঞতাই দেখুৱাইছিল যে আক্ৰমণ কৰাতকৈ প্ৰতিৰক্ষা কৰাটো সহজ আৰু ১৯১৮ চনৰ বসন্তকালীন আক্ৰমণৰ সৈতে কাইজাৰ জাৰ্মানীয়ে যদি নিজৰ বাহিনীক ক্লান্ত নকৰে তেন্তে যুদ্ধখন আৰু কেইবাবছৰলৈকে চলিব পাৰে। কিন্তু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধই প্ৰতিৰক্ষামূলক কৌশলতকৈ আক্ৰমণাত্মক কৌশলৰ সুবিধা প্ৰমাণ কৰিলে। উদাহৰণস্বৰূপে, পোলেণ্ডৰ দ্ৰুত পৰাজয়, আৰু বিশেষকৈ মিত্ৰশক্তিৰ আকৰ্ষণীয় শক্তিশালী পশ্চিমীয়া মিত্ৰজোঁট। নাজীয়ে ডেৰ মাহত উচ্চ শক্তিক পৰাস্ত কৰিলে, কেৱল অদৃশ্য মেজিনট লাইনক বাইপাছ কৰিলে। আফ্ৰিকাত যুদ্ধ, য"ত প্ৰথমতে ইটালীৰ উচ্চ বাহিনীক ব্ৰিটিছৰ নিৰ্ণায়ক আঘাতত পৰাস্ত কৰা হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত ৰমেলে বহুত শক্তিশালী ব্ৰিটিছ সৈন্যক দ্ৰুত আক্ৰমণত পৰাস্ত কৰিলে। কিন্তু অৱশ্যেই ইউ এছ এছ আৰৰ আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় উদাহৰণ, ১৯৪১ চনত, আছিল শক্তিশালী সেনাবাহিনীৰ মহান বিপৰ্যয়। আৰু প্ৰতিশোধমূলক আক্ৰমণাত্মক অভিযান, জাৰ্মান ইউনিটসমূহক নোক আউট কৰা। গতিকে মূল কথাটো হ"ল নতুন জাৰ্মান টেংকৰ চাপৰ বাবে অপেক্ষা নকৰাকৈ নিজকে আঘাত কৰা। দীৰ্ঘদিনীয়া ক্ষয়-ক্ষতিৰ যুদ্ধ প্ৰায় অসাৰ হৈ পৰে, যদিহে, অৱশ্যেই, ছোভিয়েট বিজ্ঞানীসকলে কোনো অলৌকিক অস্ত্ৰ সৃষ্টি নকৰে! পিছৰটো নীতিগতভাৱে সম্ভৱ, উদাহৰণস্বৰূপে তাই শুনিছিল যে তাত্ত্বিকভাৱে এখন চহৰ ধ্বংস কৰিব পৰা বোমা সৃষ্টি কৰাটো সম্ভৱ। তদুপৰি এনে এটা বোমাৰ ওজন হ"ব তিনিৰ পৰা চাৰি টন। দেখাত সাধুকথা যেন লাগিলেও ... আমি এটা সাধুক সাধুকথা সাধন কৰিবলৈ জন্ম লৈছিলো।
  ইয়াতকৈও আকৰ্ষণীয় পথটো হ"ল অভিযন্তা গাৰিনৰ হাইপাৰব"ল"ইডত বৰ্ণনা কৰা লেজাৰ অস্ত্ৰটো। এনে বস্তুৱে টেংক, বিমান, জাহাজৰ এটা সম্পূৰ্ণ সেনাবাহিনী ধ্বংস কৰিবলৈ যথেষ্ট সক্ষম। অৱশ্যে এনে অস্ত্ৰ সৃষ্টি কৰক, আৰু কেৱল থাৰ্ড ৰাইখেই নহয়, পিণ্ডোসকলৰ প্ৰতি বিশ্বাসঘাতকও সৃষ্টি কৰক, সমগ্ৰ পুঁজিবাদী বিশ্বৰ অন্ত পৰিব। আৰু সাম্যবাদৰ উজ্জ্বল পতাকাখন গ্ৰহটোৰ ওপৰত জিলিকি উঠিব। কিন্তু কিবা কাৰণত এনে অস্ত্ৰ সৃষ্টি হোৱা নাই। দাপোন শক্তি একক ধাৰাত সংগ্ৰহ কৰিবলৈ দাপোন সৰ্বোত্তম উপায় নহয়। হয়, আৰু শক্তি, জাহাজবোৰ কাটিবলৈ হ"লে আপুনি আৰু বহুত বেছি প্ৰয়োজন। যদিও ... যদি ইয়াক মাইক্ৰনৰ মিহিতালৈকে কেন্দ্ৰীভূত কৰা হয়, তেন্তে বিমান আৰু যুদ্ধজাহাজ দুয়োটাকে কাটিব পৰাটো যথেষ্ট সম্ভৱ। এটা অলৌকিক অস্ত্ৰ যিয়ে ইউ এছ এছ আৰক বচাবলৈ সহায় কৰিব। আৰু ইয়াত লেজাৰ ইফেক্ট, বেলেগ ৰূপত। শেষত শিকলিটোৱে ঠাই এৰি দিলে আৰু ই প্ৰায় মুক্ত হৈ পৰিছে, আৰু ৰছীৰ টুকুৰাবোৰ চাৰিওফালে পৰি আছে।
  বেডমাকোভাই ক"লে:
  - ধৈৰ্য্য আৰু কাম, যদি তোমাৰ লগত, তুমি মৃতদেহ নহয়!
  ছোৱালীজনীয়ে উঠিল, খালী ভৰিখন মজিয়াত টোকৰ মাৰিলে। কোনো প্ৰতিক্ৰিয়া নাই। তাই আৰু জোৰেৰে টোকৰ মাৰিলে। ইয়াৰ উত্তৰত জাপানী ভাষাত গালি-গালাজ হৈছিল আৰু কোনো প্ৰতিক্ৰিয়া নাছিল। তেতিয়া বেদমাকোভাই বিৰক্ত হৈ গান গাইছিল। আৰু তাই কণ্ঠৰ শীৰ্ষত গান গাইছিল, এনিভাৰ্চেৰী পাৰ্টিত প্ৰাইমা ড"নাৰ দৰে:
  ৱেৰমাখ্টৰ ভিৰবোৰে বনৰীয়াভাৱে ক্ৰোধ কৰে,
  কামানৰ গৰ্জন আৰু তৰোৱালৰ শব্দ!
  এমাহলৈকে ধোঁৱা বাঢ়ে
  স্বৰ্গৰ পৰা বিকৃতিৰ ৰশ্মি!
  
  অনন্ত যুগত পিতৃভূমি বিখ্যাত হ"ব,
  ৰাছিয়াৰ বাবে মোৰ মাংস দিম!
  মই তোমাক ভাল পাওঁ ৰুছ'-সৌন্দৰ্য্য,
  সকলো ৰজাৰ প্ৰভু আমাৰ লগত আছে!
  
  অ", দেশৰ কোঁচা বাগিচা,
  সোণালী এছপেনৰ ৰিং শব্দই হুলস্থুল কৰে!
  অৰ্থডক্স বাজ্য ভাইসকল,
  ভগৱানে সৈন্যবাহিনীক কৃতিত্বৰ বাবে অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল!
  
  ঠাণ্ডা বা উষ্ণ দিনত
  হয়তো ডাৱৰৰ লগত ই কুঁৱলী আনিব!
  আমি ঝাড়ুৰ দৰে ফেচিষ্ট গাহৰি,
  মুখৰ পৰা লেতেৰাখিনি জোকাৰি পেলাবলৈ!
  
  আমাৰ দলটোৱে ঠিকেই কৈছে
  ছোভিয়েট জনসাধাৰণৰ বাবে যুঁজ দিয়ক!
  আমি এটা সাহসী গীত গাইছো
  ঈগল এটাই লৰালৰিকৈ ওপৰলৈ অহাৰ দৰে ভাবিলোঁ!
  
  ষ্টেলিন জ্ঞানী - শাসকৰ আদৰ্শ,
  আমি এক ভয়ংকৰ মৰ্ত্যৰ যুদ্ধলৈ লৈ যোৱা হওঁ!
  মাতৃভূমিৰ বেনাৰ বিজয়ীৰ পেষ্টল,
  পল্লাছ-ভাগ্যৰ সৈতে তৰ্ক কৰিবলৈ সাজু!
  
  লেনিনৰ কৰ্ম চিৰন্তন,
  আমি পবিত্ৰ সাম্যবাদ গঢ়িম!
  মানুহৰ শিক্ষাক বিশ্বাস কৰা,
  ফেচিবাদে আন্ধাৰৰ অগাধত চেপি ধৰিব!
  
  গোটেই গ্ৰহটো এটা মুক্ত চৰাইৰ দৰে,
  উৰি যাওঁ দূৰৰ তৰাবোৰলৈ, জগতবোৰলৈ!
  কিবা এটা উজ্জ্বল আৰু উচ্চবৰ্ণৰ
  আমি ভাস্কৰ্য শিল্পী হিচাপে সৃষ্টি কৰিম!
  
  আৰু ৰঙা বেনাৰৰ তলত ৰাছিয়া,
  যেনেকৈ স্বৰ্গীয় এদন ফুলিব!
  লেনিনৰ গোচৰ, ষ্টেলিনৰ ইচ্ছা,
  আমাক উৎকৃষ্টতাৰ দিশত আগুৱাই লৈ যাওক!
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাৰ লগতে চাৰিগৰাকী কিংবদন্তি ছোৱালীয়ে টুলাৰ পৰা নামি মস্কো পালেহি।
  এতিয়া ৰাজধানীৰ পৰিস্থিতি আটাইতকৈ কঠিন হৈ পৰিছিল। ইতিমধ্যে জাৰ্মানীয়ে তাইক ঘেৰি ৰখাৰ অন্ত পেলাইছিল আৰু তাত ত্ৰিশ-চল্লিশ কিলোমিটাৰ দীঘল কৰিডৰ এটা আছিল, যিটো প্ৰতিদিনে সংকীৰ্ণ হৈ আহিছিল।
  মস্কোৰ বাহিৰৰ অঞ্চলত ছয়জন যোদ্ধাই প্ৰতিৰক্ষামূলক স্থান গ্ৰহণ কৰে। তীব্ৰ আক্ৰমণ সংঘটিত হয়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুলী চলালে আৰু নিজৰ মাজতে গুণগুণাই উঠিল:
  - ভৱিষ্যত আমাৰ!
  আৰু ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি কয়:
  - আৰু আমি মহান হ'ম!
  মাৰ্গাৰিটা Korshunova শ্বুট আৰু squeals:
  - আৰু মই সকলোতকৈ শীতল হৈ পৰিম!
  আৰু খালী ভৰিৰে তেওঁ মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিব।
  আৰু প্ৰতিপক্ষক বিভিন্ন দিশত নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু তাৰ পিছত ইতিমধ্যে যুদ্ধত থকা নাটাছা, যিয়ে মেচিনগানেৰে জাৰ্মানসকলক কাটি পেলাব, আৰু খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিব।
  এইজনী এনেকুৱা এগৰাকী মহিলা...
  একচল্লিশ বছৰত নাটাছা ব্ৰেষ্ট দুৰ্গৰ পৰা আঁতৰি বৈ আহিল। পূব দিশলৈ গ"ল। নতুন জোতাবোৰে খৰধৰকৈ তাইৰ ভৰি দুখন ঘঁহিলে, আৰু ছোৱালীজনীয়ে সেইবোৰ খুলি খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িলে।
  দুঘণ্টামান একো নাথাকিল, তাৰ পিছত উদং তলুৱাবোৰ খজুৱতি হ"বলৈ ধৰিলে। দুঘণ্টামানৰ পাছত জুই জ্বলি উঠিছিল আৰু ইতিমধ্যে বিষত বিস্ফোৰণ ঘটিছিল।
  নাটাছা মাস্কোভিট হোৱাৰ বাবে খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াত অভ্যস্ত নাছিল। আৰু অৱশ্যেই মাজে মাজে ধাৰাটোত ডুব গৈছিল।
  হয়, তাইৰ ভৰিৰ বাবে অত্যাচাৰ হৈ পৰিল। কিন্তু সৰু ছোৱালীজনীয়ে সোনকালে অভ্যস্ত হৈ পৰিল।
  তাৰ পিছত তাই অনবৰতে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িছিল, আনকি নিয়ৰৰ মাজতো, আৰু জোতা পিন্ধিছিল কেৱল তীব্ৰ হিমত।
  এতিয়া নাটাছাই কিংবদন্তি দেৱীৰ দৰে যুঁজে।
  আৰু ইয়াত জোয়াই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, আৰু গৰ্জন কৰে:
  - এইটো সাধাৰণতে এটা চুপাৰ ডেট!
  আৰু এটা সু-লক্ষ্যবদ্ধ পাক দিব।
  আৰু জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ ভাড়াতীয়া সৈন্যবোৰ পতন ঘটিছে।
  আৰু তাৰ পিছত এঞ্জেলিকাই জুইৰ নেতৃত্ব দিয়ে... আৰু তাইও ইমান বন্যভাৱে সঠিকভাৱে গুলী চলায়।
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা গ্ৰেনেড এটাও লৰালৰিকৈ ওলাই আহে।
  আৰু ভাড়াতীয়াক সিঁচৰতি কৰে।
  ইয়াৰ উপৰিও স্বেটলানাই গুলীচালনা কৰি আছে। আৰু তাইৰ উদং ভৰিখনে এনেদৰে পেলাই দিয়ে যে কোনেও প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে।
  আৰু বিৰোধীক বহু দূৰলৈ সিঁচৰতি কৰে।
  আৰু ই নিজকে গুলীয়াই মাৰে, আৰু বিস্ফোৰক ঢৌৰে শত্ৰুক চেপি ধৰে।
  এই ছোৱালীবোৰেই হৈছে ইউ এছ এছ আৰত জন্মগ্ৰহণ কৰা!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে শত্ৰুৰ পদাতিক বাহিনীত মাৰ্কছ ফায়াৰ কৰে, শিশুৰ ভৰিৰে স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু একে সময়তে ল"ৰাটোৱে নিজৰ বাবে লিখে।
  ইউক্ৰেইনৰ নতুন ৰাষ্ট্ৰপতি জেলেনস্কিৰ সৈতে সংঘাতৰ সন্মুখীন হোৱা ভিটালি ক্লিচকোৱে কিয়ভৰ মেয়ৰৰ পদৰ পৰা পদত্যাগ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। আচলতে কিয় জেদী হৈ পদত আঁকোৱালি ল"ব লাগে। সমস্যাটো নিজে সমাধান কৰাই ভাল।
  আৰু মেয়ৰৰ পদ এৰি যোৱাৰ পিছত ভিটালি ক্লিচকোৱে পুনৰ নিজৰ কেৰিয়াৰ আৰম্ভ কৰে। আৰু লগে লগে এটা চেনচেচনে ৱেইডাৰক মাতি আনে। কোনো মধ্যৱৰ্তী যুঁজ নোহোৱাকৈ! আৰু এইটো আঠ বছৰতকৈও অধিক সময়ৰ বিৰতিৰ পিছত।
  ৱেইডাৰেও অৱশ্যে এই কথাত সন্মত। প্ৰত্যাহ্বান গ্ৰহণ কৰা হৈছে!
  আৰু সত্যৰ মুহূৰ্ত আহে। এফালে মাল্টিপল ৱৰ্ল্ড চেম্পিয়নগৰাকীয়ে বাৰ বছৰতকৈ অধিক সময় কেতিয়াও পৰাস্ত হোৱা নাই। আৰু আনহাতে, কিয়ভৰ উনচল্লিশ বছৰীয়া প্ৰাক্তন মেয়ৰগৰাকীয়ে। যিজন ব্যক্তিয়ে হপিন্সৰ অভিলেখ ভংগ কৰিব পাৰে, কিন্তু যাৰ ফিটনেছ অতিশয় প্ৰশ্নবোধক।
  আচলতে বহুতে ভাবিছিল যে ইমান দীঘলীয়া বিৰতিৰ পিছত পোনে পোনে ৱেইডাৰৰ ওচৰলৈ যোৱাটো আত্মহত্যা।
  কিন্তু ভিটালি ক্লিচকো ৰকি বালব"য়াৰ দৰেই। আটাইতকৈ শক্তিশালী হেভিৱেট পাঞ্চাৰৰ বিৰুদ্ধে ওপৰলৈ যোৱাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। ডেনোটে ৱাইডাৰ এজন বক্সাৰ যিয়ে নিজৰ সকলো প্ৰতিদ্বন্দ্বীক হেৰুৱাইছে। একেবাৰে সকলোৱে - টাইছন ফিউৰীকে ধৰি!
  গতিকে ভিটালি ক্লিচ্কোৱে যদি সুযোগ পায় তেন্তে কি হ"ব?
  কিন্তু ভিটালি ক্লিচ্চকোৱে অহৰহ প্ৰশিক্ষণ লৈছিল, চেপত ৰাখিছিল, চাইকেল লৈ কাম কৰিবলৈ গৈছিল। আৰু অৱশ্যেই তেওঁ শাৰীৰিকভাৱে ইমান বেয়া নাছিল। আৰু ইয়াৰ উপৰিও তেওঁৰ ষ্টীলৰ চিবুক আছিল।
  বাৰু, ভিটালি ক্লিচ্চকোৱে যুঁজখন কি মানি ল"ব, যদিও তেওঁ প্ৰিয় নহয়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মেচিনগানৰ ক্লিপ সলনি কৰিলে। বক্সাৰৰ সৈতে হোৱা কথিত কাজিয়া ৰোমাঞ্চকৰ।
  সঁচাকৈয়ে ভিটালি ক্লিচকোৱে কিয় ৰিঙলৈ উভতি আহি হোপিন্সৰ অভিলেখক পৰাস্ত কৰিবলৈ চেষ্টা নকৰে?
  এইটো এটা অতি শক্তিশালী ধাৰণা হ"ব।
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে এটা পাক দিলে, আৰু আৰু কেইডজনমান ফেচিষ্টক কাটি পেলালে।
  তেতিয়া ল"ৰাটোৱে হাঁহি হাঁহি জিভাখন দেখুৱাই ক"লে।
  - মোৰ এজন মানুহ আছে যি ছুপাৰ!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰে বান্ধি থোৱা দুটা নেমু দলিয়াই চিঞৰিলে:
  - তুমি যিকোনো মানুহতকৈ শীতল!
  Oleg, গুলি অব্যাহত, যুক্তি ...
  উনচল্লিশ বছৰ বয়সত ভিটালি ক্লিচ্কোৱে সঁচাকৈয়ে হোপিন্সৰ অভিলেখ ভংগ কৰিবলৈ ওলাইছিল। আনকি তেওঁ সংবাদমেলত স্মৰণ কৰি কয় যে, "মই কৈছিলো যে মই ফ"ৰমেনৰ অভিলেখক পৰাস্ত কৰিবলৈ যোৱা নাই, কিন্তু হপিন্সৰ বিষয়ে একো কোৱা নাছিলো! গতিকে মই ল"ম আৰু তাৰ অভিলেখটো অতিক্ৰম কৰিম!"
  কিন্তু যদি জনসাধাৰণৰ এক উল্লেখযোগ্য অংশই কম বেছি পৰিমাণে বিশ্বাস কৰিছিল যে আঠচল্লিশ বছৰ বয়সত হপিন্সে বিশ্ব চেম্পিয়নৰ খিতাপ লাভ কৰিব পাৰে, কিন্তু উনচল্লিশ বছৰ বয়সত ভিটালি ক্লিচকোৰ ওপৰত বিশ্বাস বহু কম আছিল। ইয়াৰ লগতে তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী ইতিমধ্যে অতি শক্তিশালী হোৱাৰ বাবে।
  হেভিৱেটৰ ইতিহাসত এনে পাঞ্চাৰ কেতিয়াও হোৱা নাই। সঁচা, ৱাইডাৰ আৰু ডেকা নহয়, কিন্তু পঁয়ত্ৰিশ বছৰটোৱেই উনচল্লিশ নহয়।
  ভিটালি ক্লিচকোৱে অৱশ্যে স্পষ্টভাৱে আশাবাদ হেৰুৱাব নোৱাৰে। কঠোৰ প্ৰশিক্ষণ লওক, চেপত লওক। আৰু মই অতি আনন্দিত যে মই কিয়ভৰ মেয়ৰৰ চকীৰ ৰুটিনখন পেলাই দিছো।
  আচলতে ইমানবোৰ সমস্যা থকা ইউক্ৰেইনত মেয়ৰ হোৱাটো বৰ সুখৰ কথা নহয়।
  কিন্তু উয়াডাৰৰ সৈতে হোৱা যুঁজৰ বাবে ভিটালি ক্লিচকোক বহুত ভাল ধনৰ প্ৰস্তাৱ দিয়া হৈছিল। গতিকে, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, মই মোৰ মানিবেগটোৰে পৰাস্ত হোৱা নাছিলো। ভিটালি ক্লিচ্চকো নামটো বিখ্যাত।
  আনকি দুষ্ট জিভাই কৈছিল যে ৱাইডাৰে এবাৰ আঘাত কৰিব, আৰু ভিটালি ক্লিচকোৱে নিজেই শুই থাকিব। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ টকা পাব, আৰু স্মৃতিগ্ৰন্থ, বা কল্পবিজ্ঞান লিখিব।
  বা হয়তো চিনেমা এখনত।
  বাইদেউ ৱ্লাডিমিৰ ক্লিচকোৱেও বক্সিং কৰিব বিচাৰিছিল। কেৱল ধূৰ্ত ভ্লাদিমিৰে নিয়মীয়া বিশ্ব চেম্পিয়নৰ মাজৰ পৰা দুৰ্বল প্ৰতিদ্বন্দ্বীক বাছি লৈছিল। কিন্তু যিয়েই নহওক, কোনোবাই যিয়েই নকওক কিয়, তেওঁ চেম্পিয়ন আৰু ই শীতল!
  কিন্তু ডেনোটে ৱাইডাৰ, যিয়েই নহওক কিয়, এতিয়াও শ্ৰেষ্ঠৰ ভিতৰত শ্ৰেষ্ঠ!
  কিন্তু ভিটালিয়ে উন্মাদনাৰে প্ৰশিক্ষণ লয়। তেওঁ যেন এজন যুৱকে নিজকে সৰ্বোচ্চ বোজা দিছে। আৰু তেওঁৰ কেইবাটাও স্পাৰিং চেচন আছিল, উৎকৃষ্ট চেপ আৰু ভাল সহনশীলতা দেখুৱাইছিল। নহয়, Vitaly সাজু হৈছে। আৰু কেৱল তেনেকৈয়ে নহয়, তেওঁ ৰিঙত প্ৰৱেশ কৰে।
  আৰু সঁচাকৈয়ে, যেতিয়া বিচাৰৰ দিন আহিল, আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ পাঞ্চাৰ ৱাইডাৰ, এই ক্ষেত্ৰত শ্ৰেষ্ঠ হেভিৱেট, আৰু ভিটালি একেলগে আহিল। ইতিমধ্যে সকলোৱে বক্সিং কেৰিয়াৰৰ পৰা লিখি থৈ গৈছে কিয়ভৰ প্ৰাক্তন মেয়ৰগৰাকীক। কিন্তু এতিয়া দুজন কিংবদন্তি ব্যক্তিত্ব একত্ৰিত হ"ল।
  ১৯৯৯ চনত প্ৰথমবাৰৰ বাবে বিশ্ব চেম্পিয়ন হোৱা ভিটালি। ভাবি চাওকচোন কিমান দিনৰ আগতে আৰু এই অনুষ্ঠানৰ বিশ বছৰতকৈও অধিক পাৰ হৈ গ"ল।
  আৰু ৱাইডাৰে ইতিমধ্যে অতি দীৰ্ঘদিন ধৰি নিজৰ খিতাপ অক্ষুণ্ণ ৰাখিছে। আৰু লগতে ভাঙি যোৱাৰ ওচৰ চাপিছে, বিভাজনৰ পিছত আটাইতকৈ বেছি দিন খিতাপ দখল কৰাৰ হোমছৰ অভিলেখ।
  আৰু অৱশ্যেই ৱেইডাৰে যদি কাৰোবাক ভয় কৰে তেন্তে সেয়া ভিটালিৰ দাদা নহয়। আচলতে সকলোৱে হকিন্স হ"ব নোৱাৰে। আৰু হকিন্সৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকল ৱেইডাৰৰ দৰে শক্তিশালী নহয়!
  কিন্তু ভিটালিয়ে প্ৰতিদ্বন্দ্বী হিচাপে ৰিঙত প্ৰৱেশ কৰে। ইতিমধ্যে তেওঁৰ শৰীৰটো ভয়ংকৰ আৰু পেশীবহুল যদিও চুলিখিনি ইতিমধ্যে ধূসৰ হৈ পৰিছে। দাদা ভিটালি, যিদৰে তেওঁক সন্মানেৰে, বা উপহাসেৰে কোৱা হয়। কিন্তু পেশীবোৰৰ সকাহ ডেকাৰ দৰে।
  ভিটালীয়ে ক"লে যে তেওঁ সাজু হৈ আছে। আৰু তেওঁৰো নহয়, ৰেট অলপ বাঢ়িছে।
  ৱেইডাৰ হাড়তো ক্ষীণ, চেলেকি লোৱা আৰু পাতল, ওজন কম।
  ভয়ংকৰ পাঞ্চাৰ হোৱাৰ পিছতো তেওঁৰ কিছুমান ডিফেন্সিভ ইছ্যু আছে আৰু ভৰিৰ ওপৰত সদায় ভাল নহয়। কিন্তু ইতিমধ্যে যুঁজৰ অভিজ্ঞতা বহুত। যুঁজৰ সংখ্যাৰ হিচাপত তেওঁ ইতিমধ্যে ভিটালিক ধৰি লৈছে। আৰু এতিয়ালৈকে তেওঁ পৰাজিত হোৱা নাই।
  কিন্তু ভিটালি ক্লিচকোৱে কেৱল আঘাত আৰু কাটি যোৱাৰ বাবে দুখন যুঁজত পৰাস্ত হয়। আৰু ইয়াক মাৰপিট কৰা হোৱা নাছিল বুলিও ক"ব পাৰি।
  কিন্তু আঠ বছৰতকৈও অধিক বিৰতি, আৰু প্ৰায় পঞ্চাশ বছৰ বয়স। ভিটালি সৰু হ"লে অৱশ্যে তেওঁৰ সুযোগ পালেহেঁতেন। কিন্তু তেওঁ হপিন্সৰ অভিলেখক পৰাস্ত কৰিব পাৰিবনে? ইতিমধ্যে পঁয়ত্ৰিশ বছৰ বয়সত ডেভিদ হে শূন্য বক্সাৰ হৈ পৰিছিল।
  কিন্তু বহুত কথা আছে আৰু কেৱল আঙঠিটোৱেহে দেখুৱাব। ভিটালি ক্লিচকোৱে হপিন্সৰ অভিলেখক পৰাস্ত কৰিবনে, নে ৱাইডাৰে প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়াৰ দৰে তেওঁক ষ্ট্ৰেচাৰত লৈ যোৱা হ"ব।
  ইয়াত তেওঁ কাউৰী মাস্ক পিন্ধি ওলাই আহে। ওখ, অতি শুকান, আনকি কোচেৰ দৰে ক্ষীণ।
  এযোৰ বক্সাৰে ৰিঙত তেওঁৰ বাবে গুৰুতৰ সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। এইজনেই কিউবাৰ অষ্ট্ৰিক্স যিয়ে পইণ্টত আগবাঢ়ি নকআউটত পৰাস্ত কৰে, আৰু টাইছন ফিউৰীয়েও পইণ্টৰ ক্ষেত্ৰত আগবাঢ়ি যুঁজখন ড্ৰ"লৈ আনিবলৈ সক্ষম হয়। গতিকে পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ পাঞ্চাৰজন বাষ্ট হ"ব পাৰে।
  কিন্তু অ"ডছ প্ৰায় দহৰ ভিতৰত এটা ৱাইডাৰৰ পক্ষত। তথাপিও ভিটালিৰ বয়স আৰু কেৰিয়াৰৰ এটা ডাঙৰ বিৰতি অতি ডাঙৰ। আনকি তেওঁৰ ভাতৃ ভ্লাদিমিৰেও দুজনমান শক্তিশালী মধ্যম কৃষকৰ লগত গৰম হ"বলৈ পৰামৰ্শ দিছিল। সঁচাকৈয়ে জাৰ্মানীত ভিটালি ক্লিচকোৱে এজন মধ্যমীয়া বক্সাৰৰ সৈতে ডুৱেলত অধিক ধন পাব পাৰে, বিশুদ্ধভাৱে তেওঁৰ ডাঙৰ নামৰ বাবে।
  কাৰণ, ভিটালি কেৱল বক্সাৰ হিচাপেই নহয়, ৰাজনীতিবিদ, আৰু ৰাজধানীৰ মেয়ৰ, আৰু ময়দানৰ নায়ক হিচাপেও সমগ্ৰ বিশ্বতে পৰিচিত।
  নাই, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ভিটালি ক্লিচ্চকোৱে ভাবিব লাগিছিল যে এনে পাহাৰৰ ওপৰত খৰখেদা আৰু ঠেলি দিয়াৰ যোগ্যতা আছে নেকি?
  কিন্তু বাছনি কৰা হৈছে: ভিটালি ক্লিচ্চকোৱে সহজ উপায় বিচৰা নাই!
  যুঁজখন আমেৰিকাত। আমেৰিকা আৰু ইউক্ৰেইনৰ গীত বজোৱা হয়। সেৱাৰ তালিকা ঘোষণা কৰা হয়। আৰু শেষত যুদ্ধৰ সংকেত বাজি উঠে।
  বহুতে দৰ্শন আৰু তেজ চাব বিচাৰে।
  ৱেইডাৰে সাৱধানে আৰম্ভ কৰিলে যদিও তেওঁৰ কথা হয়তো সঠিক নহয়। আৰু হঠাতে ভিটালি মৰিছা পৰিছে। ক্লিচকো ছিনিয়ৰৰো কোনো খৰখেদা নাই। কিন্তু লগে লগে দেখা যায় যে তেওঁৰ ভৰি দুখন লঘু, ক্ষীণ, পেশীবহুল আৰু ভালদৰে ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰা। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে বহুতে যিটো আশা কৰিছিল: তেওঁলোকে কয় যে ই লগে লগে ভাঁহি যাব, সেয়া নহ"ল।
  আত্মবিশ্বাসেৰে ক্লিচ্কোৱে এটা জাবৰ সৈতে কাম কৰিছিল, সাধাৰণতকৈ অলপ ওখকৈ ৰাখিছিল, ব্লক ৰাখিছিল।
  প্ৰথম দুটা ৰাউণ্ড সুকলমে চলিল। আৰু তাৰ পিছত ৱাইডাৰে আশা কৰা মতে গতি বহুত তুলি ল"লে। আক্ৰমণ আৰু আক্ৰমণত তেওঁ অধিক সক্ৰিয় হৈ পৰিল। কিন্তু ভিটালিয়ে মূৰটো হেৰুৱাব পৰা নাছিল। আঘাতটো ব্লক কৰিলে, বাওঁফালৰ জাবৰ সৈতে লগ হ"ল। আৰু হঠাৎ চোকা অক্টোপাছৰ সময়ত সি সোঁহাতখন শৰীৰত ঠেলি দিলে। বিষত ৱেইডাৰে দুগুণ হ"ল।
  ভিটালিয়ে ডুচ ধৰিছিল আৰু কেৰিয়াৰত দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে বিশ্ব চেম্পিয়ন আৰু সৰ্বকালৰ শ্ৰেষ্ঠ পাঞ্চাৰজন মজিয়াত আছিল।
  ভিটালিয়ে হাঁহিলে... আৰু দৰ্শকে আনন্দত গৰ্জন কৰিলে। এই কথা বুঢ়া মানুহ ভিটালিৰ পৰা আশা কৰা নাছিল। ৱাঃ! আৰু আটাইবোৰৰ পিছতো যেন সোনকালে পঞ্চাশ বছৰ! আৰু সেয়ে এতিয়াও লৰচৰ আৰু মাৰিব! জানিব লাগিব!
  ৱেইডাৰ উঠিল, কিন্তু পিছুৱাই যাবলৈ ধৰিলে। ভিটালিয়ে লাহে লাহে তাৰ জবটোৰে তাক চেপিবলৈ ধৰিলে। আৰু আকৌ দুটা। আৰু আকৌ মাৰিলে। পাঞ্চাৰজনে পিছুৱাই যায়।
  কষ্টেৰে যদিও ৱাইডাৰে ৰাউণ্ডৰ শেষলৈকে স্থান লাভ কৰে। তাৰ পিছত পিছৰটোত ভিটালিয়ে প্ৰথম নম্বৰ হিচাপে কাম কৰিলে। কিন্তু একো নহ"ল, সকলো পৰিকল্পনা অনুযায়ী হৈ গ"ল। কেইবাটাও ৰাউণ্ডৰ বাবে ৱাইডাৰে পিছুৱাই গ"ল আৰু অসহায় যেন লাগিল। কিন্তু নৱম ৰাউণ্ডত পুনৰ বিস্ফোৰণ ঘটিল। আৰু ঘুচা মাৰিবলৈ ধৰিলে আগবাঢ়ি গ"ল। আৰু আকৌ ডুচ মিছ কৰি পৰিল। দ্বিতীয় নকডাউন।
  ভিটালিয়ে হাঁহিলে। আগবাঢ়ি যায়। ৱেইডাৰ ভৰিৰ ওপৰত অস্থিৰ হৈ পৰিছে। সি আকৌ ডিউচটো এৰি দিয়ে, প্ৰতিষেধক বিচাৰি নাপায়। আৰু পিছৰ আঘাতৰ পৰাই পৰে।
  তেওঁ কষ্টেৰে উঠি যায়, আৰু ৰেফাৰীয়ে যুঁজখন বন্ধ কৰি দিয়ে!
  বিজয়! ভিটালি ক্লিচকো, এতিয়া বিশ্ব চেম্পিয়ন! আৰু আকৌ তেওঁৰ বেল্ট! সঁচা, এতিয়াও নিৰপেক্ষ নহয়, কিন্তু ইতিমধ্যে ঘোঁৰাত উঠি!
  হপিন্সৰ অভিলেখ ভংগ কৰিলে, আৰু অৱশ্যেই ফৰমেনৰ হেভিৱেটৰ বাবে, চতুৰ্থবাৰৰ বাবে বিশ্ব চেম্পিয়ন হৈ হলিফিল্ডৰ সমান হ"ল।
  ৱাইডাৰে অৱশ্যে চিঞৰি কয় যে যুঁজখন অতি সোনকালে বন্ধ হৈ গ"ল আৰু পুনৰ মেচৰ দাবী কৰে।
  ভিটালিয়ে কয় যে কেৰিয়াৰ অব্যাহত ৰাখিব নে আৰু কেইখনমান যুঁজ হ"ব সেই সিদ্ধান্ত পিছত লোৱা হ"ব। কিন্তু সকলোৱে তেওঁক কয় যে তেওঁ বহুত ভাল, যৌৱনতকৈও ভাল, আৰু তেওঁ আগবাঢ়ি যোৱাৰ প্ৰয়োজন আছে।
  বিশেষকৈ যিহেতু কোনো কাম নাই। কিয়ভত আন এজন মেয়ৰ, ৰাডাৰ নিৰ্বাচনৰ আগতে আৰু ৰাষ্ট্ৰপতি এতিয়াও বহু দূৰত, তাত, কিয় যুঁজিব নালাগে?
  পৰৱৰ্তী তিনিখন যুঁজৰ বাবে ভিটালিক এক কোটি ডলাৰ পৰ্যন্ত প্ৰস্তাৱ দিয়া হয়, লগতে সম্প্ৰচাৰৰ আন শতাংশ।
  অৱশ্যে জেকপটটো ডাঙৰ, আৰু কিয়ভৰ প্ৰাক্তন মেয়ৰে নিজৰ মতে কয়।
  আচলতে তেওঁ দেখুৱাই দিলে যে তেওঁ এতিয়াও বহুত কামত সক্ষম। গতিকে প্ৰতিভাক মাটিত পুতি থ"ব লাগে কিয়? আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল, যিয়েই নহওক, ইয়াতকৈ বেছি কৰিবলগীয়া একো নাই!
  হয়তো সকলো বেল্ট একত্ৰিত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক? ইমানেই ডাঙৰ হ"ব!
  ভিটালিয়ে এই প্ৰস্তাৱ গ্ৰহণ কৰি আৰু তিনিখন যুঁজৰ বাবে চুক্তিবদ্ধ হয়।
  আৰু তেওঁৰ পৰৱৰ্তী প্ৰতিদ্বন্দ্বী... বাৰু, অৱশ্যেই টাইছন ফিউৰি! এতিয়াও কেতিয়াও পৰাস্ত হোৱা নাই, ডাঙৰ হেভিৱেট। সঁচা, তেওঁক উয়দাৰ আৰু সৰু কোনোবাই পেলাই দিলে। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল সৰু ভাইটিৰ অপৰাধী। বাৰু, এইটোৰ লগত কেনেকৈ যুঁজিব নোৱাৰিব?
  অৱশ্যে, নতুন যুঁজ, আৰু এটা কল্পনাতীত মাচুল, আৰু এটা ডাঙৰ দৃশ্য।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে পুনৰ জাৰ্মান আৰু বিদেশী যোদ্ধা বিমানৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। সাধাৰণতে পদাতিক বাহিনীত জাৰ্মান প্ৰায় নাই। ই-৫০ আৰু ই-৭৫ টেংকৰ পিছফালে আগবাঢ়িছে। আৰু ৰিস্ক নল"বলৈ চেষ্টা কৰে।
  ইয়াত আৰু ক"ৰবাত পেন্থাৰ-২ দেখা যায়। এই টেংকটো, বাস্তৱ কাহিনীৰ দৰে নহয়, তেৰচল্লিশ বছৰত আবিৰ্ভাৱ হৈছিল। আৰু পেন্থাৰখন নিজেই বেছি বিশাল নাছিল। হয়, আৰু "পেন্থাৰ" -২, যদিও বহুত উৎপাদন হৈছিল, কিন্তু ১৯৪৫ চনত ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলাই জাৰ্মানীয়ে কাৰখানাবোৰ ই-৫০ আৰু ই-৭৫ টেংকেৰে ভৰাই পেলালে।
  লঘু স্ব-চালিত বন্দুকৰ সকলো ব্যৱহাৰিকতা সত্ত্বেও: ই-১০ আৰু ই-২৫, ফুহৰাৰে গধুৰ টেংক পছন্দ কৰিছিল। কষ্টেৰে গুডেৰিয়ানে আটাইতকৈ বৃহৎ দ্ৰুতবেগী ই-৫০ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ বুজাই দিলে। আনহাতে ফুহৰাৰে ই-৭৫ক বেছি ভাল পাইছিল, যিটো বৰ বেছি সফল নহ"ল আৰু ইয়াৰ ওজন নব্বৈ টন আছিল।
  কিন্তু এতিয়া ই-৭৫ এমৰ এটা পৰিৱৰ্তন দেখা গৈছে, ইয়াৰ চিলোৱাট কম, লঘু আৰু শক্তিশালী ইঞ্জিনৰ সৈতে। হয়তো ভৱিষ্যতে ই আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় হৈ পৰিব।
  উদাহৰণস্বৰূপে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ধূৰ্ত কৌশল ব্যৱহাৰ কৰে। বেৰেট আৰু খালী ভৰিৰে ই-৫০ কেটাৰপিলাৰটোৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। ইয়াৰ বাবেই টেংকখন ঘূৰি সহকৰ্মীজনৰ লগত খুন্দা মাৰে।
  আৰু ফলত - দুটা মাষ্টোডনত জুই জ্বলি উঠিছে।
  আমি দেখাৰ দৰে অলেগ অতি ধূৰ্ত।
  এতিয়া তেওঁ এনেদৰেই কাম কৰি আছে, আৰু জাৰ্মানসকলে যথেষ্ট লোকচানৰ সন্মুখীন হৈছে। ল"ৰাটোৰ ভৰি দুখন চঞ্চল। তাৰ দৰে খালী ভৰি আৰু সুদৰ্শন হোৱাটো ভাল।
  কিন্তু সাধাৰণতে বক্সাৰৰ বিষয়ে চিন্তা মোৰ মূৰত আহে। উদাহৰণস্বৰূপে, ডেনিছ লেবেডেভে নিজৰ কেৰিয়াৰ পুনৰ আৰম্ভ কৰিব নালাগে কিয়? চল্লিশ বছৰ ইমান দীঘল নহয়। তদুপৰি গধুৰ ওজনৰ পৰা মূল প্ৰতিযোগীসকল গুচি গৈছে, আৰু আপুনি বেল্টবোৰ একত্ৰিত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিব পাৰে।
  সঁচাকৈয়ে সেইটোৱেই কৰা উচিত নহয়, গতিকে কৰ্তৃপক্ষৰ লগত ছয় হোৱাটোৱেই হ"ল। নিজে উচ্চবৰ্ণৰ বক্সিংত লিপ্ত হোৱাটোৱেই ভাল নহয় বিৰোধী দললৈ যোৱাটোৱেই ভাল।
  সেই ধৰণৰ ছাৰ্গেই কোভালেভ মস্কোৰ মেয়ৰ হৈছিল। যদিও এইটো কেৱল এটা কল্পনা।
  আৰু ডেনিছ লেবেডেভে আৰু গঠনমূলক কিবা এটা কৰিব পাৰে। তদুপৰি বক্সিং এতিয়াও অপৰাজিত হৈ এৰি যোৱাটো কেনেবাকৈ সোনকালে। এজন প্ৰকৃত খেলুৱৈয়ে গোটেই বাটটো যাব লাগিব।
  ৱলাডিমিৰ ক্লিচকোও ঘূৰি আহিব পাৰে। কিন্তু কিছুমানে, আলেকজেণ্ডাৰ উষ্টিনভৰ দৰে, ইতিমধ্যে একেৰাহে তিনিবাৰকৈ পৰাস্ত হৈছে, অৱসৰ লোৱা নাই!
  সঁচাকৈয়ে নায়ক মানুহ নহয়, পোনে পোনে তীখাৰ পৰা ওলাই!
  কিন্তু এনে এটা বিকল্প কল্পনা কৰোঁ আহক, পুটিন বিমানত দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হয়, আৰু ৰাছিয়াত নতুন ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন হয়।
  আৰু আজি আমি কি দেখিবলৈ পাওঁ? কমিউনিষ্টসকলৰ কোনো শক্তিশালী প্ৰাৰ্থী নাই। গ্ৰুডিনক বদনাম কৰা হ"ল আৰু তেওঁৰ ওপৰত থকা আস্থাও ক্ষতিগ্ৰস্ত হ"ল। জিউগানভ বহুত বয়সীয়াল আৰু সকলোৰে পৰা ভাগৰি পৰিছে, আৰু ইয়াত কাৰিজমা কম। পূৰ্বৰ নিৰ্বাচনত ব্যৰ্থ হৈছিল ছুৰাইকিন। আন কম পৰিচিত ব্যক্তিত্ব। জিৰিনোভস্কিও বহুত বয়সীয়াল আৰু সকলোৰে পৰা ভাগৰি পৰিছে। লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিৰ আন কিছুমানৰ বিষয়ে কম পৰিচিত। বিৰোধীৰ পৰা আৰু কাক পৰামৰ্শ দিব পাৰি? আন্দ্ৰেই নাভালনী শক্তিশালী, কিন্তু তেওঁক নিৰ্বাচনত প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা কৰিবলৈ দিয়া নহ"ব। ক্চেনিয়া সোবচাক কোনো গুৰুতৰ প্ৰাৰ্থী নহয়। ডেমুস্কিন কাৰাগাৰত আছিল আৰু বেছি জনপ্ৰিয় নাছিল। তেওঁ কাৰাগাৰত আছিল আৰু উডাল্টছভ হয়তো পাৰিছিল যদিও কমিউনিষ্টসকলে তেওঁক সমৰ্থন কৰিছিল আৰু মাত মাতিছিল।
  মুঠতে বিৰোধী দলত কোনো গুৰুতৰ প্ৰতিযোগী নাই। গতিকে ভাৰপ্ৰাপ্ত সভাপতি মেডভেডেভ এতিয়াও মূল প্ৰিয়। আৰু যদি কোনো কুটিলতা হ"ব: দ্বিতীয় ৰাউণ্ড বা লগে লগে প্ৰথম ৰাউণ্ডত।
  মেডভেডেভৰ কম ৰেটিং, আৰু সম্ভৱতঃ বৃহৎ সংখ্যক ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থীৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি দ্বিতীয় ৰাউণ্ডটো যথেষ্ট সম্ভৱ।
  অৱশ্যে প্ৰথম ৰাউণ্ডত মেডভেডেভে অতি বৃহৎ সুবিধা লাভ কৰিব, দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত বৰ সুদৰ্শন প্ৰতিদ্বন্দ্বী নহয়।
  যদিও তেওঁৰ জেলেনস্কিয়ে হয়তো শেষ মুহূৰ্তত দেখা দিব আৰু সকলো কাৰ্ড বিভ্ৰান্ত কৰিব!
  নাজীৰ টেংকবোৰ ঠেলি দি অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আকৌ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। বহুত গৰ্জন আৰু গোলাবৰ্ষণ।
  আৰু পৃথিৱীখনে মাজে মাজে উৰা মাৰে, আৰু ঠিক বতাহত জ্বলি থাকে। আৰু ওলোটা, গলি, খণ্ড।
  অলেগে কয়:
  - আমাৰ সাম্ৰাজ্যৰ মহিমা!
  খালী ভৰিৰে উপস্থিত এজন হত্যাকাৰী দলিয়াই মাৰ্গাৰিটাই চিঞৰি উঠিল:
  -বীৰসকলক বৰ গৌৰৱ!
  আৰু আকৌ উদং গোৰোহা থকা ছোৱালীজনীয়ে নেমু এটা টছ কৰিব।
  ফেচিষ্টসকলে ঢালিছে, অ", আৰু ঢালিছে।
  কোনো উপায় নাই, ভেকুৱাম বোমা লৈও ৰৈ জয়ী হ"ব নোৱাৰি! ইয়াত ইমান শীতল যোদ্ধা, মাত্ৰ ভয়ানক!
  অলেগ গৰ্জন কৰে:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধত আমাৰ জয়!
  মাৰ্গাৰেটে নিশ্চিত কৰিছে:
  - এশ শতাংশৰ নিশ্চয়তাৰে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে।
  নাই, এই ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে স্পষ্টভাৱে কেৱল তেনেকৈয়ে হাৰ মানিব নোৱাৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গৰ্জন কৰিলে:
  - নতুন ছোভিয়েট অর্ডার জন্য!
  মাৰ্গাৰিটাই সক্ৰিয়ভাৱে এটা বিস্ফোৰণ গুলীয়াই নিশ্চিত কৰিলে:
  - বানজাই!
  ইফালে অলেগে আৰু অধিক ৰচনা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। বাৰু, ইয়াত ভিটালিয়ে টাইছন ফিউৰীৰ বিৰুদ্ধে স্বেচ্ছামূলক প্ৰতিৰক্ষা চলাই আছে। ইফালে ৰুইজৰ সৈতে ৱ্লাডিমিৰৰ সমানেই আকৰ্ষণীয় যুঁজ।
  আচলতে ৰুইজ তিনিটা সংস্কৰণত বিশ্ব চেম্পিয়ন আছিল। তাত ভ্লাদিমিৰে বহুত টকাৰ বাবে তেওঁৰ লগত যুঁজিব নোৱাৰে কিয়? সকলোতকৈ সুবিধাজনক প্ৰতিদ্বন্দ্বী - বহুত চুটি, আৰু চৰ্বিযুক্ত। ভ্লাদিমিৰে তেওঁক দীঘলীয়া জাবেৰে গুলীয়াই মাৰিব পাৰে।
  বিশ্ব চেম্পিয়ন হৈ থকাৰ সময়ত ক্লিচকো জুনিয়ৰে তেওঁৰ সৈতে হোৱা যুঁজ এখন বাদ দিয়াটো দুখৰ কথা৷ আৰু আপুনি স্থানান্তৰিত হোৱা উচিত আছিল।
  আৰু এই কথা কেনেকৈ নাভাবিলা ভ্লাদিমিৰ?
  আৰু তিনিটা সংস্কৰণৰ বিশ্ব চেম্পিয়ন এতিয়া উছিক। সোনকালে অৱশ্যে সিংহাসনত বহিল।
  আৰু ভিটালিৰ সৈতে একত্ৰীকৰণৰ যুঁজ সম্ভৱ। কিন্তু এইবোৰ এতিয়ালৈকে জল্পনা-কল্পনা মাথোঁ।
  ভিটালিয়ে টাইছন ফিউৰীক পৰাস্ত কৰিব লাগিব, আৰু ৱেইডাৰৰ সৈতে হোৱা ৰিমেচখন আগ্ৰহৰ বিষয়। আৰু আৰু বহুতো আকৰ্ষণীয় যুঁজাৰু আছে। একেজন এন্থনী জোছুয়া। তেওঁৰ লগত যুঁজিবলৈও অত্যন্ত আকৰ্ষণীয় হ"ব। আৰু মোৰ ভাইটিৰো প্ৰতিশোধ লোৱা।
  ভিটালিয়ে ৱেইডাৰক পৰাস্ত কৰি এক চাঞ্চল্যৰ সৃষ্টি কৰিছিল। আৰু সেই একেই সফলতা বিকশিত কৰিব পাৰি।
  পঞ্চাশ বছৰৰ পাছত চেম্পিয়নশ্বিপৰ যুঁজত জয়ী হোৱা বিশ্বৰ প্ৰথমজন বক্সাৰ নহয় কিয়? এইটো আগতে কেতিয়াও হোৱা নাছিল!
  হে ভিটালি! আপুনি কিয়ভৰ কেনেকুৱা মেয়ৰ আছিল সেয়া ডাঙৰ কথা নহয়, কিন্তু এতিয়া আপুনি ইতিমধ্যে কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈয়ে এজন মহান বিশ্ব চেম্পিয়ন হিচাপে স্বীকৃতি লাভ কৰিছে!
  কিন্তু ইয়াত খিতাপটোৰ প্ৰথম, স্বেচ্ছামূলক প্ৰতিৰক্ষা। ডাঙৰ আৰু দীঘল হাতৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী ভিটালিৰ বিৰুদ্ধে। ৱাইডাৰৰ দৰে ভয়ংকৰ পাঞ্চাৰ নহয়, কিন্তু কাৰিকৰী, আৰু নিপুণ, দীঘল হাতৰ। আৰু লগতে এতিয়াও ভাঙি যোৱা নাই, যদিও ইয়াক পেলাই দিয়া হৈছিল।
  আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল তেওঁ এতিয়াও যথেষ্ট কম বয়সীয়া ৱলাডিমিৰ ক্লিচ্চকোক পৰাস্ত কৰিছিল, যিয়ে নিঃসন্দেহে টাইছন ফিউৰীক এক ভয়ংকৰ প্ৰতিযোগী কৰি তুলিছে।
  অ"ডছ প্ৰায় পঞ্চাশ-পঞ্চাশমান হৈ গ"ল। অৱশ্যে ৱাইডাৰৰ বিৰুদ্ধে নকআউটৰ জয় আছিল আকৰ্ষণীয়। কিন্তু এতিয়া তেওঁৰ বিৰুদ্ধে গুণগুণনি নহয়, এজন দক্ষ যুঁজাৰু হ"ব, যাক এতিয়াও কোনেও আউটবক্স কৰিব পৰা নাই। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল নিজৰ শক্তিৰ আৰম্ভণিতে নিজেই ভ্লাদিমিৰৰ বিজয়ী।
  ভিটালিয়ে পঞ্চাশ বছৰ বয়সত এনে এজন টেকিৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব পাৰিবনে। এয়া বুদ্ধিৰ ডুৱেল। সেই ৱাইডাৰে স্পষ্টভাৱে ভিটালিক তুচ্ছজ্ঞান কৰিছিল আৰু আনুষ্ঠানিকভাৱে ল"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আৰু ইয়াত আৰু তেনেকৈ কাম নকৰে।
  ইয়াত দুয়োজন বক্সাৰে সাজু হৈছে। ভিটালি সদায়ৰ দৰেই গুৰুতৰ আৰু মনোনিৱেশ কৰা। তেওঁ আত্মবিশ্বাসী আৰু শান্ত।
  টাইছন ফিউৰীয়েও সাজু হৈছে। ভিটালিতকৈ ওখ, হাত দুখন দীঘল আৰু ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিব।
  কিন্তু এতিয়া যুঁজখন ব্ৰিটেইনত হ"ব, আৰু পেইড ব্ৰডকাষ্ট।
  এতিয়া প্ৰথমে আউট হৈছে টাইছন ফিউৰী। তেওঁ বাহ্যিক আত্মবিশ্বাস প্ৰদৰ্শন কৰে। টান, অস্বস্তিকৰ, আৰু বৰ এথলেটিক নহয়। যদি ভিটালি ক্লিচকোৰ চুলিত টিণ্ট কৰা হয়, তেন্তে আপুনি বুজি নাপাব যে তেওঁলোকৰ কোনটো ডাঙৰ, যদিও বয়সৰ পাৰ্থক্য সোতৰ বছৰ। চেম্পিয়নশ্বিপৰ যুঁজৰ বাবে এতিয়াও এইটো অভিলেখ নহয় যদিও ইতিমধ্যে অভিলেখৰ কাষ চাপিছে।
  বাৰু, হয়তো ভিটালিয়েও টাইছন ফিউৰীতকৈ সৰু কাৰোবাৰ লগত যুঁজিব।
  ইয়াত ভিটালি ওলাই আহে ভয়ংকৰ সংগীতৰ প্ৰতি। ইজনে সিজনৰ ফালে চায়।
  টাইছনে লৰচৰ কৰে আৰু ওখ যেন নালাগে। ভিটালিৰ কান্ধত হয়তো আৰু বহল। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল তেওঁৰ ফিগাৰ বহুত বেছি ধুনীয়া, আৰু পেশীবোৰ এম্ব"ছ কৰা।
  বাৰু, গীতবোৰৰ শব্দ কেনেকুৱা? প্ৰথমে ব্ৰিটিছ আৰু তাৰ পিছত ইউক্ৰেইনীয়।
  তাৰ পিছত চকুৰ আদান-প্ৰদান।
  আৰু এতিয়া হৰ্ণ বাজিছে, প্ৰথম ৰাউণ্ড।
  ভিটালিয়ে লাইট জাব এটা নিক্ষেপ কৰে, ভালদৰে গতি কৰে। টাইছনে যাবলৈ চেষ্টা কৰে। কিন্তু ভিটালি অতি চঞ্চল, আৰু তেওঁৰ ঘুষিবোৰ এটা অনাড়ম্বৰ ট্ৰেজেক্টৰীত গতি কৰে, টাইছন ফিউৰীৰ মূৰত উপনীত হয়।
  বিশেষজ্ঞসকলে ভৱিষ্যদ্বাণী কৰা মতে সকলো চলি আছে। ভিটালিৰ গতি অতি উত্তম।
  আৰু সকলো সফল হয়।
  প্ৰথম ৰাউণ্ডত জয়ী হয়... তাৰ পিছত এমিনিট জিৰণি আৰু দ্বিতীয় ৰাউণ্ড। আকৌ, ফিউৰিয়ে কৌশল সলনি নকৰে। তেওঁ আপাত দৃষ্টিত আশা কৰিছে যে ভিটালি ভাগৰি পৰিব।
  . অধ্যায় #৪
  আৰু আকৌ ক্লিচকো ছিনিয়ৰৰ সামান্য সুবিধা আছে। ভাতৃদ্বয়ে ৰিঙত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰে।
  এসপ্তাহ পূৰ্বে ৰুইজ জুনিয়ৰক কাৰিকৰী নকআউটৰ জৰিয়তে জয়লাভ কৰিছিল ৱ্লাডিমিৰে।
  বাৰু, যুঁজখন চলিয়েই আছে।
  তৃতীয় ৰাউণ্ড পুনৰ ভিটালিৰ নিৰ্দেশত। কিন্তু চতুৰ্থ ৰাউণ্ডত হঠাতে টাইছন ফিউৰীৰ বিস্ফোৰণ ঘটে। আগলৈ লৰালৰিকৈ... আৰু এটা ডিউচ মাৰিলে। আৰু নকডাউনত পৰে।
  তেওঁ কি বিচাৰিছিল? ভিটালি সতৰ্ক হৈ আছে।
  কেনেবাকৈ টাইছনে এই ৰাউণ্ডটো শেষলৈকে ৰক্ষা কৰিলে। তাৰ পিছত পুনৰ আৰম্ভ হ"ল ভিটালিৰ আধিপত্যৰ সৈতে একপক্ষীয় যুদ্ধ। তদুপৰি বিশ্ব চেম্পিয়ন ক্লিচকো ছিনিয়ৰে স্পষ্টভাৱে খৰখেদা কৰা নাছিল।
  আৰু এতিয়া আঠ ৰাউণ্ডৰ পিছত হঠাতে টাইছন ফিউৰীয়ে আঁতৰি যায়। আৰু কাৰিকৰী নকআউটৰ দ্বাৰা জয় ঘোষণা কৰা হয়, যুঁজখন অব্যাহত ৰাখিবলৈ অস্বীকাৰ কৰাৰ বাবে।
  এইদৰে ভিটালি ক্লিচ্চকোৱে এক নতুন অভিলেখ গঢ়িলে: বক্সিঙৰ ইতিহাসত পঞ্চাশ বছৰ বয়সত বিশ্ব খিতাপ ৰক্ষা কৰা প্ৰথমগৰাকী যুঁজাৰু। আৰু হপিন্সৰ আন এক কৃতিত্বক পৰাস্ত কৰে।
  কি এতিয়া সি সঁচাকৈয়ে সঁচাকৈয়ে ভিটালি এজন ছুপাৰমেন হৈ পৰিছে। আৰু তেওঁ নিজৰ ভায়েকৰ প্ৰতিশোধ ল"লে।
  কিন্তু পৰৱৰ্তী যুঁজখন হ"ব ৱাইডাৰৰ সৈতে ৰিমেচ। তেওঁলোকে অতি উচ্চ মাচুলৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে। যে আপুনি তেওঁৰ সৈতে ডুৱেল কৰিব পাৰে, আৰু তাৰ পিছত যিহোচূৱাৰ ওচৰলৈ ওলাই যাব পাৰে।
  আৰু তাৰ পিছত ইতিমধ্যে উছিকৰ সৈতে একত্ৰীকৰণৰ যুঁজৰ কথা ভাবিব পাৰিব। সাধাৰণতে ভিটালি ক্লিচকোৱে নীতিগতভাৱে নিৰপেক্ষ বিশ্ব চেম্পিয়ন হ"ব বিচাৰে। আৰু এই হেঁপাহ বৰ প্ৰবল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ চিন্তাত হাঁহিছে। হয়, এইটো সম্ভৱ। ল"ৰাজনে ফেচিষ্টৰ গোটেই শাৰী এটা কাটি পেলাই কয়:
  - মানুহে আপোনাক মনত পেলায় Klitschko! মানুহে আপোনাক শলাগ লয় Klitschko! মানুহে আপোনাক বিচাৰে Klitschko! সোনকালে উভতি আহক Klitschko!
  জিনিয়াছ ল"ৰাজনে তেওঁৰ পাৰ্কি গীতটো চাই হাঁহিলে আৰু আকৌ কেনেকৈ সকলো গ্ৰেনেডৰ ভিতৰত আটাইতকৈ মাৰাত্মক গ্ৰেনেডটো নিক্ষেপ কৰিব পাৰি। আৰু নাজীৰ তিনিটা টেংকৰ সংঘৰ্ষ।
  ছোভিয়েট সৈন্যৰ বীৰত্বপূৰ্ণ প্ৰতিৰোধৰ পিছতো নাজীয়ে তেতিয়াও মস্কোক ইউ এছ এছ আৰৰ অন্যান্য অংশৰ সৈতে সংযোগ কৰা কৰিড"ৰটো লৈ কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  এইদৰে ৰাছিয়াৰ ৰাজধানী সম্পূৰ্ণ অৱৰোধত আছে। লেনিনগ্ৰাডক যেনেকৈ ব্লক কৰা হয়।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডে এতিয়াও প্ৰতিৰোধ কৰি আছে। ককেছাছৰ গ্ৰ"জনি আৰু অৰ্ডজোনিকিজে চহৰতো জাৰ্মানীয়ে ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছে। পৰিস্থিতি সংকটজনক। বিশেষকৈ যেতিয়া মস্কো সম্পূৰ্ণৰূপে ঘেৰি ধৰিলে।
  ইয়াৰ বহুতো সৈন্য আছে, আৰু মিলিচীয়াত লাখ লাখ সৈনিক আছে। কিন্তু যুদ্ধত গোলা আৰু কাৰ্টিজ অতি সোনকালে খৰচ হয়। বাৰুদ শেষ হ"ব পাৰে। আৰু তেতিয়া ৰাজধানী খহি পৰিব। আৰু ইমান খাদ্য সামগ্ৰীও নাই। এইটোও সোনকালে শেষ হ"ব।
  আৰু মস্কোৰ অবিহনে ই হ"ব আন এক যুদ্ধ। আৰু ষ্টেলিনে এই কথা বুজি পাইছে।
  এতিয়া তেওঁ কুইবিশ্বেভত আছে। কিন্তু নাজীয়ে ভলগালৈ ভাঙি যোৱাৰ পিছত, তেতিয়া ই ফ্ৰণ্ট লাইনৰ পৰা বেছি দূৰত নাছিল।
  আৰু প্লাছ চামুৰাইবোৰো টিপি দিয়া হয়। আৰু বোমা বিস্ফোৰণ কৰে, আৰু অগণন পদাতিক সৈন্যৰ সৈতে বগাই যায়। হয়তো পৰ্যাপ্ত শক্তি নহয়।
  ষ্টেলিনে এই কথা বুজি পাইছে, আৰু পৰ্দাৰ আঁৰত জাপানৰ সৈতে পৃথক শান্তিৰ আলোচনা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। যেনে, আনকি তেওঁলোকে সুদূৰ পূবক এৰি সোণত ক্ষতিপূৰণ দিবলৈও সাজু।
  কিন্তু হিৰোহিটোৱে ক"লে: আমাক সকলো চাইবেৰিয়াৰ প্ৰয়োজন, উৰাললৈকে। হায়, ইমানখিনি ফল দিয়াটো অসম্ভৱ।
  ইতিমধ্যে ভ্লাডিভষ্টকক প্ৰায় ঘেৰি ধৰিছে। আৰু সাধাৰণতে, সকলোবোৰ অতি বোবা...
  কিন্তু কিছুমান নায়িকা ছোৱালীয়ে যুঁজ দিয়ে আৰু ফেচিষ্ট আৰু জাপানী মিলিটাৰিষ্টৰ ওচৰত হাৰ নামানে।
  গায়ক বেদমাকোভা যাত্ৰা কৰি থকা সাজসজ্জিত, কাৰাগাৰৰ গাড়ীখন ৰৈ গ"ল, খোলাৰ দুৱাৰৰ ক্ৰিক ক্ৰিক শব্দ শুনা গ"ল। দুজন জাপানী, এজন ডাঙৰ আৰু মোটা, আনজন সৰু আৰু পাতল, এনাষ্টেছিয়াক ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে অন্ধ কৰি ৰখা পোহৰৰ পৰা হেলান দি ওলাই আহিল। তাৰ পাছত ছোৱালীজনীয়ে কোনো সংকোচ নকৰাকৈয়ে এটাক ঠেংৰ দোলনাৰে মন্দিৰৰ ফালে ঠেলি দিলে, আনটোক চোলাত শিকলিৰে মুঠি মেৰিয়াই ঠেলি দিলে। লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ গৌৰৱ কৰা যোদ্ধাসকল হাস্যকৰভাৱে নকআউটত পৰিল।
  ভেডমাকোভাই আনকি গাইছিল:
  - মানুহজনক মই দ্বাদশ ৰাউণ্ড বুলি কওঁ! কাৰণ মই এগৰাকী ছুপাৰ মহিলা আৰু আটাছেৰে ভৰা, আৰু মই শত্ৰুক গভীৰ নকআউটলৈ পঠিয়াই দিওঁ, যুদ্ধত অসংযত শ্ৰেণী প্ৰদৰ্শন কৰি!
  ছোৱালীজনীয়ে শ্বমাইষ্টাৰৰ পৰা কপি কৰা জাপানীজ মেচিনগান এটা তুলি লৈ শ্বাটাৰত ক্লিক কৰি ককপিটলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। তাত আৰু তিনিজন জাপানীয়ে জপিয়াই ওলাই আহিল, ভেডমাকোভাই তেওঁলোকৰ ফালে এটা বিস্ফোৰণ পঠালে, তেওঁলোকৰ মূৰলৈ লক্ষ্য কৰি আৰু হিংস্ৰ হাঁহি এটা মাৰিলে।
  - ক্লাবৰ মূৰৰ দানৱবোৰে কি পালে!
  সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজখন বন্দী কৰে এগৰাকী উলংগ যোদ্ধা ভদ্ৰমহিলাই। উইচাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  দুৰ্ভাগ্যজনক ৰাছিয়াৰ ওপৰত উৰি,
  অন্ধকাৰ উতলি থকা নৰকীয় দানৱ!
  দখলদাৰৰ কুঠাৰ বৰষুণ,
  চোকা কৰি মূৰটো কাটি পেলাওক!
  নৰকত যুদ্ধত থকা কমিউনিষ্ট পণ্য নহয়,
  আমি সদায় যোৰত খোজ কাঢ়ি নাযাওঁ!
  থাৰ্ড ৰাইচক ফায়াৰব্ৰেণ্ডলৈ ৰূপান্তৰিত কৰক,
  বাৰু, সততাই ভাল চিহ্নিত কৰিব!
  বিতৃষ্ণাত ভুগি থকাৰ পিছতো ভেডমাকোভাই মৃতকৰ পৰা লোৱা জাপানী সামৰিক ইউনিফৰ্ম পিন্ধিলে। কিমান অপ্ৰীতিকৰ আছিল, এই সৈনিকসকলে বহুদিন ধোৱা নাছিল আৰু ইয়াৰ পৰা ভয়ংকৰ দুৰ্গন্ধ ওলাইছিল। ছোৱালী-পাইলটে হাউলি উঠিল:
  - ইমান পৰিমাণে oskotinitsya কৰাটো প্ৰয়োজনীয়! এছিয়ান যদিও!
  সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজখনে অৱশ্যে সহজেই ঘাঁ হৈ উত্তৰ দিশলৈ ৰাওনা হয়। গাড়ীখনত ১২ মিলিমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ দুটা মেচিনগান আছিল, যাৰ বাবে মাজে মাজে পদাতিক আক্ৰমণক পৰাস্ত কৰাটো সম্ভৱ হৈছিল। আন এটা কথা হ'ল ২০ মিলিমিটাৰ কৱচে ৩৭ মিলিমিটাৰ জাপানী "বন্দুক"ৰ কেলিবাৰ সহ্য কৰিব নোৱাৰিলে। ভেডমাকোভাই ভাবিলে: কমিউনিষ্টসকলৰ ক্ষমতালৈ অহাৰ ফলত ৰাছিয়া কেনেকৈ সলনি হ"ল। যদি জাৰবাদী যুগত জাপানী সেনা কাৰিকৰীভাৱে ৰাছিয়ান সেনাতকৈ যথেষ্ট উন্নত আছিল, এতিয়া ইয়াৰ বিপৰীতে ই পিছ পৰি আছে। যদিও উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশত বিজ্ঞানক উৎসাহিত কৰা নহয় বুলি ক"ব নোৱাৰি। ঊনবিংশ শতিকাৰ শেষৰ ফালে বাধ্যতামূলক মাধ্যমিক শিক্ষাৰ প্ৰচলন হয়। সঁচা, জাপানত শিক্ষাৰ মানদণ্ড উচ্চ নাছিল। তেওঁলোকে ইয়াক চৰম পৰ্যায়লৈকে পেডেন্টিক প্ৰুছিয়ান স্কুলৰ পৰা কপি কৰিছিল আৰু ইয়াক অলপ সৰল কৰি তুলিছিল, যাতে এজন শিক্ষকে যিমান পাৰি সিমান ছাত্ৰ-ছাত্ৰীক পাৰ কৰি দিছিল, যিহেতু শিক্ষিত মানুহ পৰ্যাপ্ত নাছিল। সাধাৰণতে জাপানীসকলে ইউৰোপীয়সকলক অনুকৰণ কৰিছিল, যেনে- খাকী ইউনিফৰ্মৰ ৰূপত ব্ৰিটিছ, গঠন আৰু সামৰিক নিয়মত জাৰ্মান, নৌসেনাৰ ইউনিফৰ্ম আৰু প্ৰকাৰ পিন্ধা আমেৰিকান, আৰু বিত্তীয় প্ৰতিষ্ঠানৰ ব্যৱস্থা। সঁচা, তেওঁলোকৰ নিজাকৈও আছিল, উদাহৰণস্বৰূপে, বুচিডো ক"ড, বিখ্যাত শ্বিমোছা বিস্ফোৰক (যদিও ইউৰোপীয়তকৈ ই ভাল নাছিল বুলি ক"ব নোৱাৰি)। ঊনবিংশ শতিকাৰ মাজভাগলৈকে জাপান আছিল এখন পিছপৰা মধ্যযুগীয় দেশ য"ত ৰে"লপথও নাছিল, কিন্তু কামানৰ গুলীৰে কামানেৰে সজ্জিত আছিল। ই তুৰ্কিয়ে বা ইৰাণতকৈও অধিক প্ৰাচীন আছিল, আৰু তাতোকৈ বেছি জাৰবাদী ৰাছিয়াতকৈও প্ৰাচীন আছিল। অদ্ভুতভাৱে, কিন্তু আমেৰিকাইহে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশখনক জনসাধাৰণৰ ওচৰলৈ যোৱাত সহায় কৰিছিল আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত তেওঁলোকক সভ্য বিশ্বত যোগদান কৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল। বিস্ফোৰক গোলা থকা আধুনিক ষ্টীম ক্ৰুজাৰে পিছপৰা জাপানত এক প্ৰবল ছাপ পেলাইছিল। বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁ কেইবাখনো পালতোলা নাও ডুবাই দিছিল, কামানৰ গুলীৰে কামানৰ সম্পূৰ্ণ অসহায়তা দেখুৱাইছিল।
  হয়তো আমেৰিকানসকলে এবাৰতকৈও অধিক অনুশোচনা কৰিব যে তেওঁলোকে জাপানক বিশ্বৰ সন্মুখত মুকলি হ"বলৈ বাধ্য কৰালে। যে তেওঁলোকে এছিয়াত এজন প্ৰতিযোগীক ডাঙৰ-দীঘল কৰিলে, কিন্তু তেতিয়া বিশ্বাস কৰাটো কঠিন হৈ পৰিল যে কেইটামান দশকৰ পাছত পশ্চিমে শতিকাজুৰি লোৱা সূৰ্য্যৰ দেশখনে সেইদৰে যাব।
  ভেডমাকোভাই ঘাইপথৰ কাষেৰে চলাইছিল, শক্তিবৰ্ধক বাহিনী থকা ট্ৰাকবোৰো আগুৱাই যাবলৈ দিছিল, লগতে বাহনবোৰো আগুৱাই লৈ গৈছিল আৰু যুক্তি দিছিল। আনকি দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰৰ অধীনত বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে প্ৰথম নিকোলাছৰ অধীনতো জাৰ চৰকাৰে চীনক ৰাছিয়াত যোগদান কৰাৰ পৰিকল্পনা ৰচনা কৰিছিল। কিন্তু নিকোলাই তুৰ্কী দিশটোক সম্প্ৰসাৰণৰ বস্তু হিচাপে বাছি লৈছিল। নীতিগতভাৱে ই অধিক সুবিধাজনক আছিল। কিন্তু ৰাছিয়াক ঘৃণা কৰা ব্ৰিটেইন আৰু ইয়াৰ প্ৰভাৱত ফ্ৰান্সে অট্টোমানসকলৰ পক্ষত থিয় দিছিল। সহস্ৰাব্দৰ চতুৰ্থাংশৰ ভিতৰত (১৬১২ চনৰ লক্ষ্যৰ পিছত) প্ৰথমবাৰৰ বাবে ৰাছিয়াই বৃহৎ পৰিসৰৰ যুদ্ধত পৰাস্ত হ"ল (ব্যক্তিগত যুদ্ধবোৰ অৱশ্যে গণনা কৰা নহয়, আপুনি বুজাব বিচাৰিছে যে প্ৰায় এক চতুৰ্থাংশ সহস্ৰাব্দৰ বাবে ৰাছিয়াই যুদ্ধত পৰাস্ত হোৱা নাছিল সাধাৰণতে, বাইদেউ, নিকোলাছৰ অধীনতহে ই প্ৰথমবাৰৰ বাবে আকাৰৰ ক্ষেত্ৰত সৰ্বোচ্চ স্থান লাভ কৰিছিল)। কেইবাটাও কাৰণ আছিল, আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ আছিল সৈন্যৰ প্ৰযুক্তিগত সঁজুলিৰ ক্ষেত্ৰত পশ্চিমীয়া শক্তিৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব। নিকোলাই প্ৰথমে আত্মহত্যা কৰাৰ পিছত সিংহাসন দ্বিতীয় আলেকজেণ্ডাৰে দখল কৰে: সম্ভৱতঃ ৰাছিয়াৰ সমগ্ৰ ইতিহাসৰ আটাইতকৈ শিক্ষিত আৰু পাণ্ডিত্যশীল জাৰ। তেওঁ বৃহৎ পৰিসৰৰ সংস্কাৰ আৰম্ভ কৰিছিল, উল্লেখযোগ্য দাসত্ব, তেওঁৰ অধীনত উদ্যোগৰ দ্ৰুত বৃদ্ধি, ৰেলপথ আৰু বিদ্যুৎ কেন্দ্ৰ নিৰ্মাণ আৰম্ভ হৈছিল! কিন্তু একে সময়তে কৃষকৰ মূল্যত দাসত্বৰ বিলুপ্তি ঘটিল, বহুতো ধ্বংসাৱশেষ হ"ল, দাঙ্গা আৰম্ভ হ"ল, বিশেষকৈ পোলেণ্ডত গণ দাঙ্গা। আলেকজেণ্ডাৰে ৰাছিয়াক আগুৱাই নিবলৈ সক্ষম হৈছিল যদিও মৌলিক সমস্যাবোৰ সমাধান নকৰিলে, আনকি আলাস্কাক আমেৰিকাক এটকা বিনিময়ত বিক্ৰী কৰি হাৱাই দ্বীপপুঞ্জ বিনামূলীয়াকৈ দিলে। সঁচা, তেওঁ তুৰস্কক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, কিন্তু এই সময়লৈকে অট্টোমান সাম্ৰাজ্য অতি দুৰ্বল হৈ পৰিছিল আৰু বিদ্ৰোহে ইয়াক জোকাৰি গৈছিল। হয়, এই যুদ্ধত ৰাছিয়াৰ লোকচান অসমতাপূৰ্ণভাৱে বৃহৎ আছিল, যিয়ে প্ৰমাণ কৰিলে যে সংস্কাৰৰ পিছতো ৰাছিয়াৰ সেনা এতিয়াও নিখুঁত হোৱাৰ পৰা বহু দূৰত। কিন্তু চুভ"ৰভৰ দিনতো কিতাপত লিখাৰ দৰে সকলোবোৰ ইমান স্পষ্ট নাছিল। বিজয় যথেষ্ট খৰচ হৈছিল আৰু উদাহৰণস্বৰূপে দ্বিতীয় ৰাছিয়া-তুৰ্কী যুদ্ধৰ সময়ত দ্বিতীয় কেথেৰিনে নিজকে তুলনামূলকভাৱে সামান্য ভূখণ্ড অধিগ্ৰহণত সীমাবদ্ধ কৰি ৰাখিছিল, আনকি মলদোভাৰ দাবীও নাকচ কৰিছিল। যদিও এই ভূমিসমূহত অৰ্থডক্স স্লাভসকলে বাস কৰিছিল, আৰু এটা সময়ত কিয়ভান ৰাছৰ অংশ আছিল। সাধাৰণতে মংগোল-তাটাৰ যোৰৰ পৰা ৰাছিয়া মুক্ত হোৱাৰ পিছত সকলো মূল স্লাভিক ভূমি ঘূৰাই অনাৰ পথ গ্ৰহণ কৰা হৈছিল। ইয়াৰ বাবে কেইবা শতিকা সময় লাগিছিল, উদাহৰণস্বৰূপে, পোলেণ্ডৰ যোৰৰ পৰা মুক্তি পোৱাৰ পিছতহে ১৯৩৯ চনতহে গালিচিয়া ঘূৰাই দিয়া হৈছিল। আৰু কাষৰীয়া ভূমিসমূহৰ সৈতে প্ৰজেমিছল চহৰখন হাংগেৰী আৰু শ্লোভাকসকলৰ হাতত থাকিল।
  ভেডমাকোভাই ঘাইপথটোলৈ চালে: ইমানবোৰ বেলেগ বেলেগ গাড়ী নাছিল, ইয়াত জাপানী পদাতিক সৈন্যই মাৰ্চ কৰি আছিল। জাপানৰ জনসংখ্যা প্ৰায় এক কোটি, আনকি জাৰ্মানীতকৈও বেছি, প্ৰি-কনস্ক্ৰিপচন প্ৰশিক্ষণে স্কুলৰ আধা শ্ৰেণী লয়। ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধ তেওঁলোকৰ বাবে ঈশ্বৰৰ দান, আমেৰিকাৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধৰ দৰে নহয়। আপুনি ষ্টাম্প কৰিব পাৰে, অধিক আৰু অধিক নতুন বিভাগ।
  আপোনাৰ ৰেপিড ফায়াৰ মেচিনগান দুটাৰ এটা বিস্ফোৰণ দিবলৈ এটা ডাঙৰ প্ৰলোভন আছে, যিহেতু কেবৰ পৰা হাইড্ৰলিক ড্ৰাইভৰ সহায়ত নিয়ন্ত্ৰণ কৰি এই কাম কৰিব পাৰি। কিন্তু সঁচা কথাটো হ"ল, তেতিয়া তাইৰ নিজেই ইয়াৰ পৰা ওলাই অহাৰ সুযোগ কম হ"ব৷ নাই, তথাপিও ফ্ৰন্ট লাইনৰ ওচৰত বা ৰাতি কৰিলে ভাল। হয়, ইতিমধ্যে সন্ধিয়া যেন লাগিছে... তেতিয়া পহুবোৰক খুৱাই দিয়া হ"ব আৰু ভেড়াবোৰ সুৰক্ষিত হ"ব। কিন্তু নাই তাই ভেড়া নহয়।
  গতিকে জাপানৰ কথা কি ক"ব? ১৯০৪-১৯০৫ চনৰ প্ৰথম যুদ্ধখন হেৰুৱাইছিল আৰু ৰাছিয়াই কেৱল দুই লাখ পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক সৈনিক আৰু বিষয়াক বন্দী হিচাপে হেৰুৱাইছিল। যদিও জাৰ সেনাৰ সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব আছিল। আনহাতে জাপানে দুহাজাৰতকৈও কম বন্দী হেৰুৱাইছিল, আনকি বন্দী হোৱা প্ৰতিজন হালধীয়া মুখৰ সৈনিকৰ বাবে আৰু হাজাৰজন বিষয়াৰ বাবে এশ সোণৰ ৰুবলৰ বোনাছ স্থাপন কৰা হৈছিল। ইতিহাসৰ এই পৃষ্ঠাটো ৰাছিয়াৰ বাবে অতি অপ্ৰীতিকৰ। দেশৰ ভিতৰত যিটো আটাইতকৈ বিৰক্তিকৰ, বহুতে জাপানীসকলৰ বাবে জয়ৰ কামনা কৰিছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, মস্কো বিশ্ববিদ্যালয়ৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলে প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ পতনৰ বাবে মিকাডোলৈ অভিনন্দন প্ৰেৰণ কৰিছিল। আৰু কিমান লুণ্ঠন হ"ল: তালিকাভুক্ত কৰিব নোৱাৰি!
  ভেডমাকোভাই গেছটোৰ গতি লেহেমীয়া কৰিলে যাতে আন এটা মাৰ্চিং কলামৰ লগত সোমাই নাযায়। ছোৱালীজনীয়ে গালি পাৰিলে:
  - বাৰু, সিহঁত ফৰিংৰ দৰে! লুকাই চুৰকৈ কৰা জীৱ!
  কাণে ইতিমধ্যে কামানৰ গৰ্জনটো পৃথক কৰি পেলাইছিল, সন্মুখৰ লাইন ওচৰ চাপি আহিছিল। পাইলটে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে, আৰু তাৰ পিছত গাই গ"ল:
  ৰাছিয়ান যোদ্ধাই বিষত হুমুনিয়াহ কাঢ়িব নোৱাৰে,
  ৰাছিয়ান যোদ্ধাই জাপানীক ধ্বংস কৰিলে!
  আৰু আমাৰ একেবাৰে দুখ আছে,
  গোটেই বেঁকা ঢালখন কঁপি উঠিল!
  ছোৱালীজনী আকৌ নিমাত হৈ পৰিল। সেই যুদ্ধত আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনে জাপানক ধন আৰু অস্ত্ৰৰে সহায় কৰিছিল যদিও পশ্চিমত কোনো ফ্ৰণ্ট নাছিল। সঁচাকৈয়ে ৰাইজিং ছানৰ দেশখনে আশা কৰিছিল যে জাৰ্মানীয়ে সেই মুহূৰ্তটো আঁকোৱালি লৈ ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰিব। নীতিগতভাৱে ই আছিল বাস্তৱিক, আৰু জাৰ্মানীৰ বাবে উপকাৰী। বাল্কনত স্বাৰ্থৰ সৈতে সংঘৰ্ষ হোৱা মিত্ৰশক্তিৰ অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীয়েও ৰাছিয়াৰ বিৰোধিতা কৰিব পাৰে। ঐতিহাসিকভাৱে ৰাছিয়াৰ দ্বাৰা ক্ষুন্ন হোৱা, আনকি জাৰ্মানীৰ আৰ্থিক নিয়ন্ত্ৰণত থকা তুৰস্কেও যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিব পাৰে। ট্ৰিপল এলায়েন্সৰ অংশ আৰু ইউক্ৰেইনৰ চহকী ভূমিৰ ওপৰত দাবী উত্থাপন কৰিব পৰা ইটালীৰ যুদ্ধত প্ৰৱেশ নুই কৰা হোৱা নাই। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে জাৰবাদী ৰাছিয়া বেয়া হ"ব। এণ্টেণ্টেৰ সৈতে মিত্ৰতা কৰি তাই পৰাস্ত হ"লেও দুটা ফ্ৰণ্টৰ যুদ্ধ দুৰ্যোগত শেষ হ"লহেঁতেন। ফ্ৰান্সে যুদ্ধত যোগদান কৰাৰ সম্ভাৱনা ক্ষীণ, কিয়নো সেই সময়ত ব্ৰিটেইন ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে আছিল। সাধাৰণতে অৱশ্যে এনে সুযোগ হেৰুৱাই পেলোৱা কাইজাৰৰ এইটো এটা ডাঙৰ ভুল হিচাপ। সম্ভৱ যে প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ পিছতো মূল কৌশলগত ভুল হিচাপ আছিল বেলজিয়াম আৰু ফ্ৰান্সৰ বিৰুদ্ধে ফ্ৰিটজৰ আক্ৰমণ। হয়তো তেওঁলোকে যদি সকলো শক্তিৰে ৰাছিয়া আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিলেহেঁতেন তেন্তে ১৯৩৯ চনত পোলেণ্ডৰ সৈতে হোৱা পৰিস্থিতিৰ পুনৰাবৃত্তি হ"লহেঁতেন। সৌভাগ্যক্ৰমে জাৰ্মানসকলে অতি আত্মবিশ্বাসী হৈ পৰিল, দুটা ফ্ৰণ্টত যুদ্ধ বাছি ল"লে।
  বহু দেশবাসীৰ দৰে নহয়, উইচাৰখন ভাগ্য ভাল আছিল: তাই মাইন কাইফ পঢ়িবলৈ সক্ষম হৈছিল, আনকি মূলখনতো। অৱশ্যে হিটলাৰে যেতিয়া কৈছিল যে হয় ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে ব্ৰিটেইনৰ সৈতে একেলগে থাকিব লাগিব, নহয় ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে ৰাছিয়াৰ সৈতে একেলগে থাকিব লাগিব। আৰু একেবাৰে যুক্তিসংগতভাৱে ভৱিষ্যতৰ ফুহৰাৰে পোহৰলৈ ওলাই আহিবলৈ চেষ্টা কৰাসকলক সমালোচনা কৰিছিল, বিছমাৰ্কৰ মৃতদেহ।
  হিটলাৰে সঁচাকৈয়ে ৰাছিয়াৰ সৈতে কোনো ধৰণৰ মিত্ৰতাৰ কোনো সম্ভাৱনা নাকচ কৰিছিল, বিশেষকৈ যেতিয়া ইয়াত বলছেভিকসকলে ক্ষমতালৈ আহিছিল আৰু ৰাছিয়াৰ ভূমিসমূহ জাৰ্মান উপনিবেশ হ"ব লাগে বুলি বিশ্বাস কৰিছিল।
  অৰ্থাৎ তেওঁ নিঃসন্দেহে ৰাছিয়াৰ শত্ৰু আছিল আৰু ফুহৰাৰৰ বাবে যিকোনো সন্ধি আছিল কেৱল কাগজৰ টুকুৰা। তদুপৰি ষ্টেলিন এজন মূৰ্খ যে তেওঁ মুকলি চিবুকত ইমান প্ৰবল আঘাত হেৰুৱাই পেলালে যদিও আঘাতটোক প্ৰতিহত কৰি সৈন্যক সতৰ্ক কৰি ৰাখিবলৈ সাজু হ"বলগীয়া হৈছিল। বা তাতোকৈ ভাল কথাটো হ"ল, নিজৰ মাজতে ৰাখক! জাৰ্মান সেনাও ছোভিয়েট সেনাৰ আক্ৰমণাত্মক অনুভূতিৰ বাবে সাজু নাছিল। তেওঁলোকৰ বাবে ই অতি কঠিন হ"লহেঁতেন, আমি কেৱল বয়লাৰত জাৰ্মান সৈন্যক ঘেৰি ধ্বংস কৰিব পাৰিলোঁহেঁতেন। আৰু এই যুদ্ধ কি! আৰু সেইবাবেই এই পদক্ষেপ ৱেৰমাখ্টৰ হাতলৈ গ"ল। আৰু সন্মুখভাগ পশ্চিমৰ পৰা পূবলৈ বৈ গৈছিল। ষ্টেলিনে কিহৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছিল সেয়া স্পষ্ট নহয়? আৰু বেৰিয়া এগৰাকী কুকুৰৰ পুত্ৰ। তাৰ টান মানুহজনক তাই ভালদৰে চিনি পায়। বাৰু, তেওঁ ষ্টেলিনক কিয় সকীয়াই নিদিলে। কিয় ব্যৱস্থা ল"বলৈ বুজাই দিয়া নহয়? কেনেকৈ হ"ল? কাৰণ পিপলছ কমিছনাৰ এজন ধূৰ্ত ব্যক্তি আৰু কাকো বিশ্বাস কৰা নাছিল! কাৰণ, সঁচাকৈয়ে গুৰুতৰ চোৰাংচোৱাৰ তথ্য আছিল, থাৰ্ড ৰাইচৰ সৈন্যক সীমান্তলৈকে টানি অনা হৈছিল আৰু প্ৰতিগৰাকী দ্বিতীয় আইতাই যুদ্ধৰ ভৱিষ্যদ্বাণী কৰিছিল। সাধাৰণতে এটা অনুভৱ হৈছিল যে কিবা এটা অদম্য, ভয়ংকৰ কথা আহি আছে!
  আৰু কেৱল ষ্টেলিন আৰু তেওঁৰ দলটোৱে বাল্টিবোৰ কোবাইছিল, যেন ইচ্ছাকৃতভাৱে লাখ লাখ মানুহক হেৰুৱাই হত্যা কৰিব বিচাৰিছে। আৰু সাধাৰণতে গোঁফযুক্ত জৰ্জিয়ানজন ইমান প্ৰতিভাশালী নহয়... তেওঁ চেমিনাৰী শেষ কৰিবলৈ সক্ষম নহ"ল, আৰু বেৰিয়াই তাইক স্বীকাৰ কৰা মতে, তেওঁ প্ৰায়ে মদ খায়। আৰু যুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ লগে লগে সাধাৰণতে গুঞ্জন হৈ উঠিল... আৰু এতিয়া গোটেই বিশ্বই ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে অস্ত্ৰ লৈ উঠিছে! আৰু ইয়াত অৱশ্যে ষ্টেলিনৰ অনমনীয় নীতিটোৱেই দোষী। বিশেষকৈ যোগানৰ অভাৱত ফ্ৰণ্টটোৱে শ্বাসৰুদ্ধ হৈ থকাৰ পাছতো চেচেনসকলক কাজাখস্তানলৈ বিতাড়িত কৰিবলৈ হাজাৰ হাজাৰ ৰে"ল পুনৰ আহ্বান কৰা হৈছিল। আৰু এইটো যুদ্ধৰ সময়ত কৰা হৈছিল, যেতিয়া প্ৰতিখন ৱেগনে গণনা কৰে! ইয়াৰ বাবেই বাইদেউ মেইনষ্টাইনে ছোভিয়েট সেনাৰ সংখ্যাগতভাৱে উল্লেখযোগ্য শ্ৰেষ্ঠত্বৰ সত্ত্বেও ৰঙা সৈন্যক পৰাস্ত কৰিবলৈ পাল্টা আক্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। এচেলনৰ অভাৱৰ বাবে সময়মতে শক্তিবৰ্ধক বাহিনী নিয়োগ কৰা নহ"ল, ছোভিয়েট সৈন্যৰ যোগানত ব্যাঘাত জন্মিলে আৰু ফলত আক্ৰমণৰ কাম শেষ হৈ গ"ল। আৰু যদি আমাৰ সৈন্য এতিয়া কিয়ভত থাকিলহেঁতেন, আৰু হয়তো ৰোমানিয়াত থাকিলহেঁতেন, তেন্তে ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাই হয়তো ইউ এছ এছ আৰক বিশ্বাসঘাতকতা কৰিবলৈ সাহস নকৰিব!
  তাৰোপৰি হিটলাৰক কোনে প্ৰায় হত্যা কৰিছিল? এইদৰে থাৰ্ড ৰাইচক নতুন আগ্ৰাসনলৈ ঠেলি দিয়া?! সম্ভৱতঃ বেৰিয়াৰ নেতৃত্বত চলোৱা অপাৰেচন আছিল... কাৰণ, এটা সময়ত তেওঁ ট্ৰটস্কিক কেনেকৈ শেষ কৰিব লাগে সেইটো বুজি পাইছিল। তাৰ পিছত অৱশ্যে ইয়াৰ কাৰণ আছিল আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিভাজন এৰাই চলাৰ প্ৰয়োজনীয়তা। এতিয়া ইয়াৰ বিপৰীত প্ৰভাৱ পৰিছে, ৰাছিয়াৰ শত্ৰুবোৰ একত্ৰিত হৈছে। আৰু ঐতিহাসিক শত্ৰু! তাইৰ ভেডমাকোভ, মই ক"ব লাগিব, অতি আচৰিত হৈছিল যে চাৰ্চিলে ২৪ জুনত ইউ এছ এছ আৰক সমৰ্থন ঘোষণা কৰি এটা চাঞ্চল্যকৰ ভাষণ দিছিল। আচৰিত কথা যে এটা পহুৰ লগত মিত্ৰতাৰ বাবে এটা ভেড়া আহিছিল, যদিহে অৱশ্যেই ব্ৰিটিছ সিংহটোক ভেড়াৰ লগত তুলনা কৰিব পাৰি। ষ্টেলিন অৱশ্যে এজন সাধাৰণ পহু! এতিয়া সকলো স্বাভাৱিক অৱস্থালৈ ঘূৰি আহিছে, পুঁজিপতি-গণতন্ত্ৰ আৰু পুঁজিপতি-ফেচিষ্ট একেলগে! কিন্তু কমিউনিষ্টসকল ঐক্যবদ্ধ আৰু সৎ, বিবেকৰ লগত আপোচ নকৰাকৈ! হয়তো ষ্টেলিনে এইটোৱেই বিচাৰিছিল? যিকোনো ক্ষেত্ৰতে শত্ৰুৰ বাহিনী বহুগুণে বৃদ্ধি পালে আৰু পূব দিশত জাপানে মুখ দেখুৱালে। কিন্তু, সাধাৰণতে, উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশসমূহৰ নেতৃত্বৰ গতিপথ যুক্তিসংগত: অসন্তুষ্ট বিশাল ভূখণ্ডৰ ৰেহাই আৰু প্ৰকৃত আত্মসমৰ্পণেৰে সামৰিক বাহিনীৰ ডিঙি বন্ধ কৰাটো প্ৰয়োজনীয়, তেওঁলোকে নতুন যুদ্ধ আৰু ভূমিৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। যদি আমেৰিকাই ২৪ জুলাইত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ নকৰিলেহেঁতেন, বা সঁচাকৈয়ে জাপানৰ বিৰুদ্ধে অৱৰোধ নকৰিলেহেঁতেন, তেন্তে হয়তো চামুৰাইয়ে ইউ এছ এছ আৰত আঘাত কৰিলেহেঁতেন, আনকি আগষ্ট মাহতো শীতকালৰ বাবে অপেক্ষা নকৰাকৈয়ে! জাপানীসকল সাহসী জনগোষ্ঠী আৰু তেওঁলোকক খালখিন গোলৰ স্মৃতিয়ে প্ৰায়েই ৰখাব নোৱাৰে, য"ত, বাইদেউ, মানচুৰিয়ান সাম্ৰাজ্যবাদী চৰকাৰৰ পুতলাকে ধৰি গৌণ সৈন্যই যুদ্ধ কৰিছিল!
  আৰু ইয়াৰ ফলত মস্কোৰ পতন বিপন্ন হ'ব পাৰে... যদিও, সম্ভৱতঃ, ষ্টেলিনে মস্কোৰ আত্মসমৰ্পণৰ বাবে সমগ্ৰ চাইবেৰিয়াক দিয়াটো পছন্দ কৰিলেহেঁতেন। মই কেৱল তাতেই আৱৰণ এৰি দিম, এই আশাত যে কঠোৰ টাইগা শীতকালে জাপানীসকলক বেছি দূৰ আগবাঢ়ি যোৱাৰ সুযোগ নিদিয়ে আৰু উৰাল বা ভলগা অঞ্চলৰ জাৰ্মানসকলৰ সৈতে সংযোগ স্থাপনৰ সুযোগ নিদিয়ে।
  আৰু তাৰ পিছত অৱশ্যেই সমস্যা হ"ব... মস্কোৰ ওচৰত হিটলাৰে বিফল হৈ আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰি ভুল হিচাপ কৰিলে, জাপানক ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিবলৈ বাধ্য নকৰাকৈ। হিটলাৰক যুক্তিৰ দ্বাৰা একেবাৰেই পৃথক কৰা হোৱা নাছিল, তেওঁৰ পশুসুলভ যিহুদী বিৰোধীতাই নিজৰ বিৰুদ্ধে মূল আৰ্থিক অভিজাত শ্ৰেণী আৰু আনকি ভেটিকানকও থিয় কৰাইছিল। সঁচা, ইয়াৰ ফলত আৰবসকলৰ মাজত তেওঁৰ জনপ্ৰিয়তা বৃদ্ধি পালে, কিন্তু তেওঁলোকে ৰমেলৰ কৰ্পছক বিশেষ সহায় আগবঢ়োৱা নাছিল।
  সাজসজ্জিত গাড়ীখনে পূৰ্বৰ ছোভিয়েট সীমান্তলৈকে আগবাঢ়িল। ইতিমধ্যে কিছু ধ্বংস হৈছে। ইয়াত সীমান্তৰ পোষ্টটো এতিয়াও ওলাই আছে।
  আৰু জাপানী পদাতিক বাহিনীৰ লগতে ২০ মিমি অটোমেটিক কামান আৰু দুটাকৈ মেচিনগান থকা কেইবাটাও লঘু টেংকেট। চীনৰ পদাতিক বাহিনীৰ বিৰুদ্ধে এইটো এটা ভাল অস্ত্ৰ হ"ব পাৰে, কিন্তু টি-৩৪ৰ বিৰুদ্ধে... সঁচা, সুদূৰ পূবত এনে টেংক কম, মূল বাহিনী পশ্চিমত পিন ডাউন। ইয়াৰ উপৰিও আৰু দুখনমান সাজসজ্জিত বাহন আৰু মৰ্টাৰ দেখা যায়, মুকলি শীৰ্ষৰ বাহনত পৰিবহণ কৰা হয়। মই ক'ব লাগিব যে ভাল মৰ্টাৰ, সৰু কেলিবাৰ সত্ত্বেও...
  ভেডমাকোভাই দ্বিধাবোধ কৰিলে: কি কৰিব? জাপানীজ বহুত আছে, আৰু আপাত দৃষ্টিত দেশৰ ৰাস্তা এটাত বন্ধ হৈ যাব লাগিব। নে হয়তো এতিয়াও সংকীৰ্ণ চকুৰ বাবে শাৰী দিব?
  ইতিমধ্যে আন্ধাৰ হৈছে, আকাশখন ডাৱৰে আৱৰি ধৰিছে, বৰষুণ আহি আছে। অৱশ্যে আপুনি এটা সুযোগ ল"ব পাৰে, বিশেষকৈ যিহেতু জাপানীসকলে এনেদৰে ভিৰ কৰিছিল, পদাতিক বাহিনীবোৰ থিয় হৈ আছে, ঘন ৰেংকত গোট খাইছে। হয়, তেওঁলোকৰ এটা গোটেই ৰেজিমেণ্ট আছে, হালধীয়া মুখৰ সৈনিক, যথেষ্ট জঘন্য, আৰু তেওঁলোকক হত্যা কৰাটোও দুখৰ কথা নহয়৷
  বেডমাকোভাই নিজকে পাৰ হৈ গ"ল, বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ভগৱানে আৰু চামুৰাই ৰাখিব নকৰক!
  দুটা বৃহৎ কেলিবাৰ - ১২ মিলিমিটাৰ মেচিনগানে সংকীৰ্ণ চকুৰ জীৱবোৰৰ ওপৰত আক্ৰমণ চলায়। আৰম্ভ হ"ল হত্যাকাণ্ড। আনকি ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  আমি শত্ৰুৰ লগত শেষলৈকে যুদ্ধ কৰিম
  সৈনিকৰ শোষণ - সংখ্যা গণনা নকৰিব!
  ৰাছিয়ানসকলে সদায় যুঁজিবলৈ সক্ষম হৈছে,
  বিপদ আহিলে হাৰ নামানিব!
  ১২ - মিলিমিটাৰ এটা ডাঙৰ আৰু চোকা কাৰ্টিজ, ই শৰীৰৰ মাজেৰে বিন্ধি যায়, আৰু কেতিয়াবা এটা সময়ত কেইবাটাও জাপানী। ভেডমাকোভাই হাইড্ৰলিক এক্টিভেটৰৰ সহায়ত এই অস্ত্ৰটো নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছিল, যিটো জাপানীসকলে বিমান পৰিবহণৰ পৰা ধাৰ লৈছিল। প্ৰথম চেকেণ্ডত ৰাইজিং ছান সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধাসকলে কি হৈ আছে আৰু ক"ৰ পৰা আক্ৰমণ আহিছে সেই কথাও বুজি নাপালে। কেৱল পৰিল, পেট আৰু বুকুৰ পৰা তেজৰ টোপালবোৰ ওলাই আহিল। ইমানেই অভাৱনীয় আছিল এই আপাত দৃষ্টিত নিশ্চিন্ত পৃথিৱীখনত মৃত্যুৰ আগমন। যদিও নাই, শেষৰ বক্তব্যটো বেছিকৈ উপহাসৰ দৰে।
  শত্ৰুৱে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰাৰ আগতেই ভেডমাকোভাই কেইবাটাও লাইন তললৈ কাটিবলৈ সক্ষম হয় আৰু সিঁচৰতি হ"বলৈ ধৰিলে। টেংকেটৰ জুইৰ তলত নপৰাকৈ সাজসজ্জিত গাড়ীখন লৰচৰ কৰাৰ সময়ত পাইলটে গুলীচালনা কৰি থাকিল। তথাপিও বিমানৰ কামানে এনে কৱচকো বিন্ধিব পাৰে। কিন্তু ই এতিয়াও প্ৰজেক্টাইলৰ প্ৰাৰম্ভিক বেগৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে, টেংকেটত ই এতিয়াও যুঁজাৰু বন্দুকতকৈ বেছি।
  পাইলটজনৰ ভাগ্য ভাল আছিল যদিও জাপানীসকলে তৎক্ষণাত ধৰিব পৰা নাছিল যে তেওঁলোকক কোনে মৃত্যু পঠিয়াইছে, বিশেষকৈ বসন্তকালীন বৰষুণ টোপাল টোপালকৈ টোপালকৈ টোপালকৈ টোপালকৈ টোপালকৈ টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল টোপাল হৈ পৰাৰ বাবে। সম্ভৱতঃ চামুৰাইসকলে ভাবিছিল যে তেওঁলোকক পিছফালে ভাঙি যোৱা ৰাছিয়াৰ এটা ডিটেচমেণ্টে আক্ৰমণ কৰিছে, গতিকে টেংকেটবোৰে জোপোহাবোৰত গুলীচালনা কৰিলে। ভেডমাকোভা, জাপানীসকলক চেপি ধৰিছিল আৰু গাইছিল:
  সাগৰৰ দূৰ দূৰণিৰ পৰা
  য"ত তোৰণখনে কঁপি উঠিল স্বৰ্গ!
  চুলতানৰ ভিৰ ঝাড়ু দি আছে,
  যেন খ্ৰীষ্টবিৰোধী পুনৰুত্থান হৈছে!
  
  যুদ্ধ নিৰ্দয়, দুষ্ট,
  ৰুছৰ ওপৰত ঘুৰি নামি অহাৰ দৰে!
  মোৰ পৃথিৱীখন ঘাঁত ধূসৰ হৈ পৰিছে,
  মাক বচাওক, ভগৱানৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰিছো!
  
  পৃথিৱীখন কিমান নিষ্ঠুৰ, কি ভয়ানক
  শিশুটি পৰি ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল!
  বেদনাত ঠেলি দি জন্ম দিলে, ৷
  গতিকে দুষ্ট থাণ্ডাৰজনে সিদ্ধান্ত ল"লে!
  
  ইয়াত ঈশ্বৰে ক্ৰোধত পৰিমাপ নাজানে,
  তেওঁ দুৰ্ভাগ্যৰ মানৱ জাতিৰ ওপৰত নমাই আনিলে!
  আৰু প্ৰতিজন জীৱিত ব্যক্তিয়ে কষ্ট পায়
  কেৱল দুখই জয়ৰ হিচাপ কৰে!
  
  ৰাছিয়া তেজেৰে আবৃত,
  আপুনি কিমান নিষ্ঠুৰ ঈশ্বৰ!
  আপোনাৰ মিছন ক"লৈ গ"ল?
  নিশ্চয় খ্ৰীষ্ট তৃতীয়, অতিৰিক্ত!
  
  কিয় নৰক আৰু হৱা
  তেওঁলোকৰ স্বৰ্গৰ অপৰাধৰ বাবে নিৰ্বাসিত!
  সময় আহি পৰিছে নৃশংস,
  অভিযানৰ সৈতে আৰু হঠাতে মামাই!
  
  ছোৱালীবোৰে চকুলো টুকিলে,
  জাৰ্মানীয়ে পিতৃ-মাতৃক হত্যা কৰিলে!
  তাই খালী ভৰিৰে, আৰু হিম,
  কঠোৰ, সকলো নদী নিথৰ হৈ পৰিছে!
  
  আমাক মানুহক কোনেও কৰুণা নকৰে
  এতিয়া মিডজ, তাৰ পিছত সাপে আমাক চেপি ধৰে!
  কেতিয়াবা ধাৰণাটো আহি পৰে
  কি যে কষ্টৰ পাত্ৰ!
  
  ঈশ্বৰৰ প্ৰতি অসাৰ আশা
  তেওঁ নিশ্চয়কৈ কষ্ট নকৰে!
  আৰু বেয়া আৰু বেয়াকৈ জীয়াই থকাটোৱেই ভাল,
  কিন্তু আমি ক'লো - যথেষ্ট!
  
  আমাৰ হাতত সাম্যবাদৰ বেনাৰ আছে,
  আৰু তাৰ অৰ্থ ককাৰ উল্লেখ নোহোৱাকৈ!
  ফেচিবাদৰ কোনো প্ৰস্ৰাৱ সহ্য নকৰিব,
  আমাৰ নৈতিকতা সহজ: ইয়াৰ সৈতে নৰকলৈ!
  
  কুঁহিয়াৰত হাতৰ আশা,
  মূৰত থকা মনটোৰ ওপৰত!
  ইচ্ছাই আমাক সাফল্যলৈ লৈ যায়,
  দক্ষতা, উৎসাহ মুঠিত!
  
  আৰু সেইবাবেই, জোখৰ খোজবোৰ,
  স্বাধীনতা আৰু সুখলৈ আপোনাৰ পথ!
  আমি ৰঙা দেৱতা হৈ যাম
  আমাক কোনেও বেঁকা কৰিব নোৱাৰে!
  বেডমাকোভাই মেচিনগানৰ পৰা গান গাইছিল আৰু লিখিছিল, ইতিমধ্যে সিঁচৰতি হ"বলৈ সক্ষম হোৱাসকলক গুলীয়াইছিল আৰু সৰু চকুৰে শুইছিল। কিন্তু তাৰ পিছত তাইৰ ভাগ্য সলনি হ"ল আৰু কেইবাজনো জাপানী বিষয়াই আপাত দৃষ্টিত কি কথাটো বুজি পালে আৰু সাজসজ্জিত গাড়ীখনলৈ কেইবাটাও গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। বেডমাকোভাৰ হুলত কঁপনি এটা অনুভৱ হ"ল। কিন্তু জাপানী গ্ৰেনেডবোৰ আছিল খণ্ডিত গ্ৰেনেড আৰু ই কৱচৰ ভিতৰত সোমাই নাছিল, আপাত দৃষ্টিত ১৪ মিলিমিটাৰ পৰ্যন্ত কেলিবাৰৰ মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণ ৰখাৰ বাবে ডিজাইন কৰা হৈছিল।
  উইচাৰে হাঁহিলে।
  - আৰু ইয়াত এটা জেদী যুদ্ধ বিপথগামী মূৰ্খ-গুলি! জাৰণ, হঠাতে বুদ্ধিমান আৰু অধিক সঘনাই লক্ষ্যত আঘাত!
  সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজত মেচিনগানক বেল্টৰ দ্বাৰা খুৱাই দিয়া হয়। ইয়াৰ ফলত গুলীৰ বৃহৎ যোগান পোৱা যায়, ইয়াৰ উপৰিও পানী শীতল কৰাৰ যোগান ধৰা হয়, যাৰ ফলত গুলীচালনাৰ সময় বৃদ্ধি পায়। সেয়েহে অনুষ্ঠান অবিহনে যোদ্ধাগৰাকীয়ে তাইৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা জাপানীসকলক কাটি পেলালে। কিন্তু বাকী যোদ্ধাসকলে যেন লক্ষ্য কৰিছে। গ্ৰেনেড আকৌ উৰি গ"ল। এটা গৰ্জন শুনা গ"ল। এনে লাগে যেন এটা গ্ৰেনেড গধুৰ, প্ৰায় এক কিলোগ্ৰাম ওজন আৰু এণ্টি টেংক বুলি ওলাই পৰিল। ইতিমধ্যে জাপানীসকলকো একেধৰণৰ খালী ঠাই যোগান ধৰা হৈছিল। চেভ্ৰন আৰু টি-৩৪ৰ বিৰুদ্ধে দুৰ্বল, কিন্তু আপুনি এখন সাজসজ্জিত গাড়ী ভাঙিব পাৰে! বিন্ধি যোৱা ফালটোৰে বেডমাকোভাৰ ওপৰত ধূলিৰ বৰষুণ হৈছিল। ছোৱালীজনীয়ে গালি পাৰিলে:
  - হয়, জাপান সৰু, কিন্তু ইয়াৰ ফলত ডাঙৰ অসুবিধাৰ সৃষ্টি হয়!
  সাজসজ্জিত গাড়ীখনৰ গতি বন্ধ হৈ গ"ল আৰু এযোৰ খণ্ডিত গ্ৰেনেড ভিতৰলৈ উৰি গ"ল, য"ত সেইবোৰ বিস্ফোৰণ হ"ল।
  স্প্লিণ্টাৰছে ভেডমাকভক ধৰিলে, ইউনিফৰ্ম ফালি পেলালে। তাৰ ওপৰত এটা ভঙা গেছৰ টেংকিত জুই লাগিল। ছোৱালীজনীয়ে আকৌ গালি পাৰিলে।
  - গাড়ী নহয় - সাধাৰণ! মই তোমাক ছিট দিম!
  কেবৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিবলৈ আৰু দুডজনমান তললৈ কাটিবলগীয়া হ"ল৷ ছোৱালীজনীয়ে জাপানী সৈন্যৰ চকুত নপৰাকৈয়ে এই কাম কৰিলে আৰু হাঁহি হাঁহি খোজ কাঢ়ি গ"ল। নিজৰ বাবে তেওঁ উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ সেনাবাহিনীৰ তাইৰ ইউনিফৰ্মৰ কথা চিন্তা কৰা নাছিল। আৰু আন্ধাৰ আৰু বৰষুণত মুখখন বেছিকৈ পৃথক নহয়। এতিয়া ঘাইপথৰ পৰা নামি জোপোহাৰ মাজত দ্ৰৱীভূত হ"ব লাগিব।
  ছোৱালীজনীয়ে যথেষ্ট বেগেৰে হাঁহিলে আৰু একে সময়তে দুবাৰমান মৃতদেহৰ লগত খুন্দা মাৰিলে। যথেষ্ট গুণগুণাই উঠিল:
  - বেয়া নহয়, চামুৰাইক লাইট এটা দিলোঁ! এতিয়া মাত্ৰ নিজকে বচাব লাগিব!
  যোদ্ধাজনে জোপোহাবোৰত ডুব মাৰি উঠি আহি খোজ কাঢ়িবলৈ ধৰিলে। সিহঁতৰ লগত জেষ্টাৰ কৰক, হয়তো নাপাব। আচলতে তাই মান্যভাৱে যুঁজিছিল আৰু ভাবিছিল যে তাইৰ কৃতিত্ব: সম্ভৱতঃ তেওঁলোকে বিশ্বাস নকৰিব, নহ"লে, কোনে জানে, তেওঁলোকে নায়কৰ আন এটা তাৰকা দিলেহেঁতেন!
  সাধাৰণতে এটা আচৰিত কথা হ"ল যুদ্ধ, ইয়াত আপুনি মানুহক হত্যা কৰি আছে আৰু এইটো সহজ স্বাভাৱিক নহয়, কিন্তু শৌৰ্য্য। বাইবেলে কোৱাৰ দৰে, তুমি হত্যা নকৰিবা! তথাপিও ঈশ্বৰে কেৱল হত্যা কৰাই নহয়, সাধাৰণতে অমালেকীয়া আৰু তেওঁলোকৰ পত্নী, আৰু সন্তান, আনকি পশুধনকো নিঃশেষ কৰিবলৈ আজ্ঞা দিছিল! যদিও যুদ্ধৰ সময়তো অসামৰিক জনসাধাৰণৰ নিঃশেষকৰণক অনৈতিক আৰু নিকৃষ্ট কাম বুলি গণ্য কৰা হয়।
  কিন্তু পশ্চিমীয়া মিত্ৰশক্তিয়ে কেৱল সামৰিক সুবিধাত বোমা বিস্ফোৰণ কৰাই নহয়, অসামৰিক জনসাধাৰণৰ ওপৰত ইমানেই বোমা বিস্ফোৰণ কৰা নাছিল। ইয়াৰ আংশিক কাৰণ আছিল উচ্চ উচ্চতাৰ বোমাৰু বিমানৰ সঠিকতা কম, যাৰ বাবে বিশুদ্ধ সামৰিক লক্ষ্যক পৰাস্ত কৰাটো কঠিন হৈ পৰিছিল যদিও মূল কথাটো আছিল প্ৰতিশোধ। জাপানেও আমেৰিকাৰ পৰা পোহৰ পাইছিল। আৰু তেওঁলোকৰ উত্তৰ দিবলৈ একো নাছিল! মাত্ৰ তেওঁলোকৰ হাতত য়েংকিছক উলিয়াই আনিব পৰাকৈ দীঘলীয়া বিমান নাছিল!
  দেখাত আমেৰিকানসকলে পেৰু বন্দৰৰ প্ৰতিশোধ লোৱাটো যথেষ্ট বুলি গণ্য কৰিছিল, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, সৰ্বোচ্চ বিত্তীয় অভিজাত শ্ৰেণীয়ে একে সময়তে প্ৰাগমেটিকভাৱে কাম কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল আৰু মাওৰ ৰঙা সেনাবাহিনীৰ অন্ত পেলাইছিল। জাপানে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধৰ বাবে স্প্ৰিংবৰ্ড হিচাপে মানচুৰিয়া এৰি থৈ গৈছিল, আৰু মংগোলিয়াৰ বিৰুদ্ধে মুক্ত হাত দিয়া হৈছিল, আৰু বাকীখিনি চিয়াং কাই-শ্বেকৰ কাম আছিল! তেতিয়া সমগ্ৰ চীনক নিজৰ তলত ৰেক কৰা সম্ভৱ হ"ব। আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধত উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশখনে ৰক্তক্ষৰণ কৰক। ইয়াত আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় কথাটো হ"ল, সম্ভৱতঃ, জাপানীসকলে গণনা কৰি আছে, ৰাছিয়াক পৰাস্ত কৰি, জাৰ্মানী আৰু আমেৰিকাৰ সহায় ব্যৱহাৰ কৰি পুনৰ আমেৰিকাৰ প্ৰতিশোধ ল"বলৈ, তেওঁলোকে ক্লান্ত জাপানৰ পৰা চাইবেৰিয়া আৰু অন্যান্য ভূমি কাঢ়ি নিয়াৰ কথা ভাবিছে।
  প্ৰতিটো পক্ষই ভাবে যে ইয়াক অতি চতুৰতাৰে কৰা হৈছিল, বিশেষকৈ যিহেতু আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনে এটা গুলীও নিক্ষেপ নকৰাকৈয়ে বিশাল ভূখণ্ডৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰিছিল। নহ"লে তেওঁলোকে দীঘলীয়া আৰু বিৰক্তিকৰ সময়ৰ বাবে পুনৰ দখল কৰিবলগীয়া হ"লহেঁতেন, যিটোত অন্ততঃ কেইবাবছৰ লাগিব, কাৰণ এইবোৰ এতিয়াও দ্বীপ!
  ফ্ৰণ্ট লাইন পাৰ হোৱাৰ আশাত ভেডমাকোভাই খোজ কাঢ়ি গ"ল। ফাঁকটোত পিছলি নিজৰ নিজৰ লগত আঁকোৱালি লোৱাটো যথেষ্ট সম্ভৱ। আৰু হয়তো চামুৰাই বন্দী এজনকো লৈ যাওক। বাৰু, ছোভিয়েট সেনাৰ আটাইতকৈ উন্নত স্থানৰ ওচৰত। নহ"লে কঢ়িয়াই নিয়াটো কঠিন হ"ব।
  . অধ্যায় #৫
  গতিকে বিশ্ব অলিগাৰ্চিৰ বাবে: ইউ এছ এছ আৰৰ অধীনত জাৰ্মানী আৰু ইউৰোপক এইটোক প্ৰভাৱৰ হেৰুৱা অঞ্চল বুলি গণ্য কৰা হয়, আনকি শক্তিশালী কমিউনিষ্ট সাম্ৰাজ্য আৰু বলছেভিজমৰ অধিক সম্প্ৰসাৰণৰ বাবেও ভাবুকি বুলিও গণ্য কৰা হয়। আৰু জাৰ্মানীৰ অধীনত ৰাছিয়া হৈছে নিজৰ প্ৰভাৱৰ ক্ষেত্ৰসমূহৰ সম্প্ৰসাৰণ আৰু ধনী দেশৰ পৰা সকলো ৰস চুহি লোৱাৰ সম্ভাৱনা। কিন্তু জাৰ্মানীৰ হাতত পৰাস্ত হোৱাৰ সময়ত ফৰাচী অলিগাৰ্চসকলে আচলতে এইটোৱেই হেৰুৱাইছিল: হিটলাৰৰ সৈতে অলপ ভাগ কৰিবলগীয়া হৈছিল, কিন্তু তেওঁলোকে বেছিভাগ ধন-সম্পত্তি ধৰি ৰাখিছিল, আৰু শ্ৰমিকসকলক শোষণ কৰাটো আনকি সহজ হৈ পৰিছিল - জাৰ্মানসকলে ট্ৰেড ইউনিয়নবোৰক চেপি ধৰিছিল। বাল্টিকত অলিগাৰ্চসকলে কি হেৰুৱাইছে? সকলো ৰাজধানী গণনা কৰক, আৰু কাৰ পলাবলৈ সময় নাছিল, তাৰ পিছত স্বাধীনতা বা জীৱন! এটা আচৰিত উদাহৰণ! গতিকে ইয়াত কোনো আচৰিত কথা নাই! আৰু হিটলাৰ যদি ইমান উগ্ৰ যিহুদী বিৰোধী নহ"লহেঁতেন তেন্তে ইউ এছ এছ আৰক কোনেও সহায় নকৰিলেহেঁতেন!
  ক"ব লাগিব যে ফ্ৰান্স তুলনামূলকভাৱে সহজে ভাঙি পৰাৰ এটা কাৰণ আছিল সাধাৰণ জনসংখ্যা আৰু আৰ্থিক অভিজাত শ্ৰেণী দুয়োটাতে ইহুদীৰ শতকৰা হাৰ যথেষ্ট কম হোৱা। পোলেণ্ড, ব্ৰিটেইন, আমেৰিকাত: ইয়াৰ একেবাৰে বিপৰীত আছিল। বিশেষকৈ আমেৰিকাত, যিয়ে, বাইদেউ, বুজাইছে যে আমেৰিকাৰ ওপৰত এটাও বোমা নপৰা সত্ত্বেও য়েংকিসকলে জাৰ্মানীৰ জনসংখ্যাৰ প্ৰতি ব্ৰিটিছতকৈও বেছি নিষ্ঠুৰ আছিল!
  ভিছু, ৱেৰমাখ্টৰ অধীনত পুতলা হৈ পৰিছিল আৰু জাৰ্মানসকলে পেৰিছৰ মাজেৰে ঘোঁৰাত উঠি হাৰমনিকা বজাইছিল। অৰ্থনীতি সামৰিক ভিত্তিলৈ স্থানান্তৰিত কৰি বিজয়ী ইউৰোপৰ সম্পদ ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ আমনি নকৰি হিটলাৰে ইংলেণ্ড আক্ৰমণৰ প্ৰস্তুতি চলাবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। ইয়াৰ বাবে তেওঁৰ বহু মূল্যৰ খৰচ হৈছিল, লগতে এংগলছৰ সৈতে আলোচনা কৰাৰ ইচ্ছাৰ অভাৱ, যিহুদী বিৰোধীতাক প্ৰত্যাখ্যান কৰা হৈছিল । পিছৰটোৱে হয়তো ফুহাৰাৰক ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধৰ বাবে নিজৰ সকলো বাহিনী মুকলি কৰিবলৈ অনুমতি দিব, আৰু মে" মাহত পুনৰ আক্ৰমণ কৰিব। সঁচা, ব্ৰিটেইনৰ সৈতে শান্তিয়ে ষ্টেলিনক সংগঠনৰ ঘোষণালৈ ঠেলি দিব পাৰে। ই এটা সংকেত হৈ পৰিব যে, তেওঁলোকে কয়, শত্ৰু ইতিমধ্যে থ্ৰেছহ"ল্ডত আছে।
  বা নহ"ব, আৰু তাৰ পিছত হয়তো ইয়াৰ প্ৰভাৱ জাপানৰ সম্পৰ্কত আমেৰিকাৰ স্থিতিত পৰিব। তেওঁলোকে উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশক উচটনি নিদিব, আৰু শক্তিশালী সাম্ৰাজ্যই দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰিব পাৰিব! এতিয়া কি হ"ল। মাথোঁ তাতোকৈ বেয়া পৰিস্থিতিত যেতিয়া ইউ এছ এছ আৰৰ সেনাবাহিনী প্ৰায় পৰাজিত হয়, তেতিয়া অস্ত্ৰৰ উৎপাদন এতিয়াও প্ৰতিষ্ঠা হোৱা নাই, আৰু তেওঁলোকে এতিয়াও যুঁজিবলৈ শিকিব পৰা নাই!
  এতিয়া একচল্লিশ বছৰ নহয় - ছোভিয়েট সৈন্যই যুদ্ধৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছে, যুঁজিবলৈ আৰু জয়ী হ"বলৈ শিকিছে! গতিকে এতিয়া তেওঁলোকে ভয় নকৰে গধুৰ টেংক আৰু সাতটা ফায়াৰিং পইণ্ট থকা বিমানক, এটা মেচিনত!
  এজোপা গছৰ ওচৰত থিয় হৈ আছে এজন অকলশৰীয়া জাপানী মানুহ। গতিকে এটা সাধাৰণ হালধীয়া ডামি।
  বেদমাকোভাই পিছফালে জপিয়াই উঠিল। তাই মূৰটো ওপৰলৈ জোকাৰিলে, আৰু তাৰ পিছত পেলাই দিলে... যেতিয়া আপুনি শত্ৰুৰ "বলাৰ"ক তীব্ৰভাৱে ওপৰলৈ টানি আনে, ডিঙিৰ পেশীবোৰে আৰু ফলপ্ৰসূ প্ৰতিৰোধ দিব নোৱাৰে আৰু "মূৰ"টো সহজেই ভাঁজ হৈ যায়!
  বাৰু, এজন কম চামুৰাই কি! বেডমাকোভাক আনন্দময় আৰু সন্তুষ্ট যেন লাগে, আনকি তাই দাঁত উদঙাই দিয়ে:
  জাপানে আমাক কেতিয়াও জয় কৰিব নোৱাৰে! কাৰণ মোৰ দৰে যুঁজাৰুও আছে!
  সঁচাকৈয়ে ৰুছৰ সমগ্ৰ ইতিহাসত কেৱল মংগোল-তাটাৰসকলেহে জয় কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল! কিয় এনেকুৱা হ"ল আৰু মহান স্লাভিক জাতিটো কিয় অসহায় হৈ পৰিল, এইটো অৱশ্যেই এটা প্ৰজন্মৰ বাবে নহয় এটা ৰহস্য!
  মূল কাৰণটো সামন্তীয় খণ্ডিতকৰণ, যেতিয়া সকলোৱে নিজৰ বাবে মাটি এটুকুৰা লৈছিল: তেওঁ কুকুৰা আৰম্ভ কৰিছিল আৰু তাত বহিছিল, নিজৰ উত্তৰাধিকাৰ পহৰা দিছিল: কামৰ বাহিৰত!
  বেডমাকোভাই অনুভৱ কৰিলে যে টান আৰু অস্বস্তিকৰ জাপানীজ বুটবোৰে তাইৰ ভৰি দুখন ঘঁহিছে। পাইলটে সিদ্ধান্ত ল"লে যে এই ক্ষেত্ৰত যন্ত্ৰণা সহ্য কৰাৰ কোনো যুক্তি নাই। তাই মাত্ৰ আঙুলিত থকা ব্লাণ্ট, কনষ্ট্ৰিক্টিং আৰু টিপি থকা "পেড"বোৰ পেলাই দিলে। মোৰ জন্মভূমিৰ নিশাৰ শীতলতা খালী ভৰিৰে অনুভৱ কৰিলোঁ আৰু বহুত বেছি আনন্দ অনুভৱ কৰিলোঁ! তাই এখোজ যোগ কৰিলে, আনকি অলপ বাউন্স কৰিবলৈও ধৰিলে!
  ৰাছিয়ানসকলৰ বিভাজন হোৱাটোৱেই আছিল স্লাভসকলৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ ট্ৰেজেডী। পশ্চিমে লিথুৱেনিয়া আৰু পোলেণ্ডে আৰু পূবে নিষ্ঠুৰ টাটাৰসকলে তেওঁলোকক বশ কৰিছিল। সেই যোৰটো অৱশ্যে চিৰদিনৰ বাবে নাথাকিল: তাৰ আগতে মস্কো নামৰ এখন সৰু চহৰখন বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিলে আৰু আনকি এক প্ৰকাৰৰ সৰু সাম্ৰাজ্যলৈও পৰিণত হ"ল। ইভান কলিতা ৰাছিয়াৰ মাটিৰ সংগ্ৰাহক হৈ পৰিল। তেওঁ প্ৰথম আছিল আৰু আটাইতকৈ সফল নাছিল, কিন্তু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো আছিল প্ৰথম! আৰু বলছেভিক গীতটোত কেনেকৈ শুনা যায়: মৃত হোৱাটোৱেই ভাল - দ্বিতীয়টোতকৈ!
  ষ্টেলিন ৰাছিয়ান নহয়, এইটোৱেই তেওঁৰ মূল অসুবিধা! সেয়েহে টাইটেল জাতিটোৰ ওপৰত অনাস্থা, আৰু ব্যাপক অযুক্তিকৰ দমন! ইয়াত গাহৰিক শিং দিয়ক, আৰু চকক ৰাজ্য দিয়ক!
  সিংহাসনত চুচমেক আৰু পেডকত ৰাছৰ!
  উদাহৰণস্বৰূপে, টুখাচেভস্কি আৰু য়েগ"ৰভ দুয়োজনেই আছিল যথেষ্ট সক্ষম মাৰ্শ্বাল, যিটো, বাইদেউ, বাকী দমনীয় সেনাপতিসকলৰ বিষয়ে ক"ব পাৰি! গোঁফ থকা বান্দৰৰ লগত তুলনা কৰিব নোৱাৰি! সেইবাবেই আমি আবদ্ধ হৈ পৰিলোঁ!
  অৱশ্যে ষ্টেলিনে সাৰ্বভৌম শাসক হ"বলৈ সক্ষম হোৱাটো প্ৰকৃততে কেনেকৈ হ"ল? এজন নিৰক্ষৰ জৰ্জিয়ানক ঈশ্বৰ কৰি লোৱা হ"ল!
  ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণক ৰাছিয়াৰ জাৰে শাসন কৰিব লাগিব! বাইদেউ, ৰোমানভসকলৰ ৰাছিয়ান তেজ প্ৰায় নাছিল, আৰু হয়তো সেইবাবেই তেওঁলোকৰ অৱক্ষয় ঘটিছিল!
  জাপানৰ চৰকাৰৰ এটা অদ্ভুত ৰূপও আছিল, য"ত শ্বোগুন মূলতঃ সম্ৰাটতকৈ উচ্চ আছিল, আৰু সেয়েহে ইয়াৰ কিছু সুবিধাও আছিল, কিয়নো মূৰ্খৰ উত্তৰাধিকাৰীৰ বাবে ই সাম্ৰাজ্যখন ধ্বংস কৰাৰ সম্ভাৱনা কম। যুগ যুগ ধৰি জাপানীসকলে বিজয়ৰ যুদ্ধ চলোৱা নাছিল, বৰঞ্চ ইজনে সিজনৰ লগত সক্ৰিয়ভাৱে কাজিয়া কৰিছিল। ইয়াৰ ফলত এই জাতিৰ মানসিকতাত কিছু প্ৰভাৱ পৰিছিল। কিন্তু বিংশ শতিকাত উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশখনে মহান আলেকজেণ্ডাৰতকৈ অধিক ভূমি জয় কৰিছিল! এতিয়া ৰাছিয়াৰ পাল। মাথোঁ এতিয়া জাৰৰ সময়, মহান কমিউনিষ্ট দলৰ শাসন, আৰু বিশ্বৰ আটাইতকৈ উন্নত আৰু নিখুঁত অৰ্থনৈতিক আৰু ৰাজনৈতিক ব্যৱস্থা নহয়!
  বেদমাকোভাই অৱশ্যে হঠাতে মূৰটো জোকাৰিলে। ৰাজনৈতিক ব্যৱস্থাত, আৰু চৰকাৰৰ বাটতো সকলো ঠিক নহয়! উদাহৰণ স্বৰূপে ৰাইজে বিকল্প ইচ্ছা প্ৰকাশৰ ফলস্বৰূপে ৰাষ্ট্ৰৰ মুৰব্বী নিৰ্বাচন নকৰে, কিন্তু এনেকুৱাই হয় ... মই ক"ব লাগিব যে আইন বা সংবিধানেও মুখ্য কাৰ্যালয় সৃষ্টি আৰু জৰুৰীকালীন অৱস্থাত ইয়াক সৱলীকৰণৰ ব্যৱস্থা কৰা নাছিল ক্ষমতাসমূহ। আৰু অৰ্ধশিক্ষিত চেমিনাৰিয়ানগৰাকীৰ সামৰ্থ্যৰ বিষয়ে ব্যক্তিগতভাৱে তাইৰ ডাঙৰ সন্দেহ আছিল! লগতে বেৰিয়া: এজন ধূৰ্ত, কিন্তু অত্যন্ত সংকীৰ্ণ দৃষ্টিভংগী আৰু পাণ্ডিত্যৰ দুৰ্বল শিক্ষিত ব্যক্তি!
  কিন্তু এতিয়া সন্মুখৰ লাইন আগলৈ আৰু ওচৰ চাপিছে, ফ্লেছবোৰ দেখা গৈছে, গৰ্জন আৰু অধিক শক্তিশালী হৈ পৰিছে। ভাষা বিচাৰি উলিওৱাৰ সময় আৰু .... বেডমাকোভাই খোজ কাঢ়ি যোৱা জাপানীসকলৰ এটা বিচ্ছিন্নতা লক্ষ্য কৰিলে। এতিয়া আপুনি সাৱধানে, তেওঁলোকৰ ঠেংত বহিব লাগিব। প্ৰায় একে শৈলীতে যিদৰে তাই ইউ-১৮৮ আক্ৰমণ কৰিছিল, যিটো অতি দ্ৰুত বোমাৰু বিমান, যিটো দ্ৰুত মিগক ধৰিব পৰাটোও সহজ নহয়। বাইদেউ, সাধাৰণতে লগবোৰ বিশেষভাৱে কৌশলগত নহয় আৰু এই ক্ষেত্ৰত ফকেন-উলফতকৈ ভাল নহয়! বাৰু, ইয়াত খাদটোৰ কাষ চাপি অহা চামুৰাইবোৰ, সিহঁতক দেখাত তেলৰ ডোঙা এটালৈকে খোজ কাঢ়ি যোৱা বেটাৰিং মেৰবোৰৰ দৰে। জাপানী বহুত আছে, ইয়াত সাৱধানে কাম কৰিব লাগিব ... ইয়াত উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ সেনাবাহিনীৰ কেপ্তেইন, মুখখন মাৰ্মটৰ দৰে। কিবা এটাই চিঞৰি উঠে, জোৰেৰে মুঠি আৰু ডেগাৰ লৰচৰ কৰে।
  ধৈৰ্য্যৰে চামুৰাইৰ আক্ৰমণলৈ অপেক্ষা কৰি থকা ভেডমাকোভাই ৰাইফলৰ গুটিৰে মূৰৰ পিছফালে আঘাত কৰিলে। কিন্তু তেওঁ আঘাতৰ হিচাপ এনেদৰে কৰিলে যে "জাপ"টোৱে লগে লগে খান্দি নাযায়। আৰু তাৰ পিছত তাই আক্ৰমণ কৰিবলৈ দৌৰি যোৱা জাপানীসকলৰ ওপৰত চাবমেচিনগানৰ পৰা এটা বিস্ফোৰণ ঘটাইছিল! চিঞৰি উঠিল:
  - যুদ্ধত ধূৰ্ততা জাহাজৰ পালৰ দৰে, কিন্তু ই কেৱল ফুলি উঠে, তাই নহয়!
  ষ্টেলিনগ্ৰাডত ল'ৰা অলেগ আৰু ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাৰ মাজত যুঁজ। এই চহৰখনত টাইটানৰ দৰে থিয় দিব।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোক বাৰ বছৰীয়া যেন লাগে। আৰু ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  তেওঁ ফেচিষ্টসকলক টছ কৰি কয়:
  - মহান মাতৃভূমিৰ মহিমা!
  মাৰ্গাৰিটাইও এটা ভাল লক্ষ্যৰে টাৰ্ণ দিয়ে। নাজীসকলক কাটি পেলায় আৰু গায়:
  - ষ্টেলিন আৰু কমিউনিজমৰ সূৰ্য্যৰ মহিমা!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুলীচালনা কৰে আৰু যোগ কৰে:
  - নায়কসকলক গৌৰৱ!
  ছোৱালীজনীয়ে গুলী মাৰে, নাজীক কাটি পেলায়। খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠে:
  - আৰু যুগ যুগ ধৰি মাতৃভূমিলৈ গৌৰৱ!
  এইদৰে ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে আন্তৰিকতাৰে বিচ্ছেদ ঘটিল। নাজীক গুলীয়াই গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  ল"ৰাটোৰ খালী ভৰিখনে এটা হত্যাকাৰী উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে। বনৰীয়া ক্ৰোধেৰে ল"ৰাটোৱে কয়:
  - আমি সকলোকে যন্ত্ৰণা দিওঁ!
  মাৰ্গাৰিটা, গুলীচালনা, আৰু শত্ৰুক তললৈ কাটি, squeaks:
  - আৰু চয়তানৰ ঘাঁহ থাকিব!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ এটা দলিয়াই দিয়ে। এনেকুৱাই যোদ্ধা, প্ৰকৃততে সমগ্ৰ সৈন্যক কাটি পেলাবলৈ সক্ষম।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডত এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীৰ মাজত কাজিয়া। তেওঁলোক প্ৰকৃত নায়ক। আৰু সাহসী আত্মাৰে ভৰা নাইট।
  ১৯৪১ চনৰ দুৰ্যোগৰ পিছত ৰাছিয়াই একো শিকিব পৰা নাই বুলি হিটলাৰে কি ভাবিছিল?
  আৰু চুদিব তোমাক! ৰেড আৰ্মীয়ে "ই" ছিৰিজৰ দানৱবোৰৰ সন্মুখীন হ'বলৈ সাজু হৈছে, তেওঁলোকক আগবাঢ়ি যাবলৈ দিয়ক: নব্বৈৰ বাবে ই-৭৫ টন, আৰু এশ চল্লিশৰ বাবে ই-১০০ টন। টাইগাৰ পৰা ব্ৰিটিছ সাগৰলৈকে ৰঙা সেনাবাহিনী সকলোতকৈ শক্তিশালী।
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে যুঁজি আছে, যাতে নাজীয়ে তেওঁলোকৰ পৰা হাতুৰীৰ পৰা কাঁচৰ দৰে পায়।
  শিশু অমৰ আৰু একো ভয় নকৰে। তেওঁলোকৰ বাবে এই ফেচিষ্টসকল কি? বীজৰ ওপৰত পৰৱৰ্তী শহাপহুবোৰ!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গৰ্জন কৰি গাইছিল:
  - এহ, হিটলাৰ, এহ হিটলাৰ, তুমি ছাগলী হিটলাৰ,
  রাশিয়া গাধা মধ্যে আরোহণ করলে...
  আপুনি আমাৰ পৰা বিশেষভাৱে এক পইচাত লাভ কৰিব -
  এটা শক্তিশালী ল'ৰাৰ মুঠিত তই দৌৰিব!
  আৰু তাৰ পিছত পেশীবহুল ল"ৰা এটাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু দুখন জাৰ্মান টেংক ই-৫০ আৰু ই-৭৫ মুখামুখিকৈ সংঘৰ্ষ হৈ বিস্ফোৰণ ঘটে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আনন্দৰে কৈছে:
  - মই এজন ডেকা চুপাৰ ক্লাছ ফাইটাৰ!
  আৰু আকৌ ল'ৰাটোৱে পাক দিয়ে।
  আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে গুলী মাৰে। তাই সঠিকভাৱে আঘাত কৰে আৰু জোৰেৰে আঘাত কৰে। আৰু তেওঁ গান গোৱাৰ সময়ত:
  - মই সকলো ফেচিষ্টক থেতেলিয়াই পেলাম, আৰু এডলফৰ হাতত চৰ্বি কমি যাম!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনী নিঃশেষৰ সম্পূৰ্ণ উত্তেজনাত। সকলোৱে গুলীচালনা কৰে আৰু গুলীচালনা কৰে।
  আৰু খালী ভৰিৰ পৰা আকৌ এটা গ্ৰেনেড উৰি যায়। তাই ফেচিষ্টক পৰাস্ত কৰে। বল মাৰিলে স্কিটলৰ দৰে নিক্ষেপ কৰে।
  মাৰ্গাৰেটে গায়:
  - এটা শক্তিশালী আঘাত ব্যতিক্ৰমীভাৱে সু-লক্ষ্য,
  আটাইতকৈ শীতল প"ভেটকিন ৰিঙত উৰি যায়!
  অলেগ ৰাইবাচেংকো, গুলীচালনা, সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - একটি যোগ্য Povetkin কপি, আৰু শক্তিশালী বিৰোধীৰ পৰা চলা নাযায়!
  ইয়াৰ পিছত ল"ৰাজনে আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, আৰু নাজীসকলক শিলৰ বটলৰ দৰে ভাঙি পেলায়।
  আৰু কিমান চতুৰতাৰে টেক, নাজীয়ে সংঘৰ্ষ কৰে। তেওঁলোকে কি বিচাৰিছিল? ইউ এছ এছ আৰত বগাই যোৱাৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  কেৱল অলেগ ৰাইবাচেংকোহে বিৰক্ত হৈছে। ইতিমধ্যে আমেৰিকাই জাৰ্মানসকলক মুকলি কৰি দিছে, আৰু ৰাছিয়াই তেওঁলোকৰ বাবে ৰেপ লোৱা উচিত।
  ল"ৰাটোৱে আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গাই গ"ল:
  - মূৰ্খ আমেৰিকা খেলা নকৰিবা,
  আমাদের আলাস্কা এখন দেখুন...
  এইখন আমাৰ দুখন পাৰৰ মাটি -
  ভালুক উগ্ৰ জন্তু হোৱাটো অসাৰ নহয়!
  আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আকৌ পাক দিলে... তেওঁ নাজীসকলক কাটি পেলালে। আৰু আকৌ ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে গ্ৰেনেডটো চেপি শত্ৰুৰ ফালে নিক্ষেপ কৰে। বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি কৰে।
  ল"ৰাটোৱে গৰ্জন কৰে:
  - ৰাছিয়ালৈ গৌৰৱ!
  মাৰ্গাৰিটাই আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই দিলে, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - জাৰ নিকোলাছ দ্বিতীয়ৰ বাবে!
  ল"ৰাজনে ছোৱালীজনীক শুধৰাই দিলে:
  - ইয়াত ষ্টেলিনে শাসন কৰে, দ্বিতীয় নিকোলাছ নহয়!
  মাৰ্গাৰিটাই সহজেই মান্তি হ"ল:
  হয়, ষ্টেলিন! কোনে নৃশংসজনৰ লগত শান্তি কৰিলে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ খালী ভৰিৰে হত্যাকাৰী উপহাৰ এটা দলিয়াই দিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছে:
  - ইউ এছ এছ আৰক এটা উশাহ লোৱাৰ প্ৰয়োজন! যদিও থাৰ্ড ৰাইচে ইয়াৰ সুবিধা ভালদৰে লৈছিল!
  আৰু ল'ৰা-ছোৱালীবোৰে আকৌ গুলী চলাবলৈ ধৰিলে ...
  ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰত আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডত নিজেই জাৰ্মানসকলে ভয়ংকৰ নৰক পাইছিল।
  কিন্তু সঁচাকৈয়ে, আপুনি যি লৈ আহে, সেইটোৱেই লৈ যায়।
  বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে তেওঁলোকৰ মৃত্যু হয়। যুঁজখন ইমান ৰক্তাক্ত আৰু পবিত্ৰ সঠিক।
  যুদ্ধৰ সময়ত অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে সঁচাকৈয়ে ভাবে যে মানুহ কেতিয়াবা অত্যধিক বোকামী। হয় তেওঁলোকে ষ্টেলিনৰ পৰা এজন প্ৰতিভাশালী কৰি তোলে, নহয় সাধাৰণতে লুকাচেংকাক বনাই দিয়ে। কিন্তু একবিংশ শতিকাৰ বেলাৰুছৰ বাবে সামূহিক কৃষকৰ পৰা ব্যক্তিত্বৰ কাল্ট বনোৱাটো যথেষ্ট বোবা। বুদ্ধিমান হোৱাৰ সময় আহি পৰিছে।
  আৰু এজন নতুন, ডেকা, প্ৰগতিশীল নেতা নিৰ্বাচন কৰক। আৰু বালিৰ বাকচত কেঁচুৱাৰ বুদ্ধিমত্তাৰ স্তৰ প্ৰদৰ্শন কৰিবলৈ নহয়।
  তলৰ উপাখ্যানে লুকাশ্বেংকাৰ বৈশিষ্ট্য সৰ্বোত্তম:
  বেলাৰুছত যেতিয়া সকলো বস্তুৱেই ব্যয়বহুল হৈ পৰে, তেতিয়া আটাইতকৈ সস্তা কি?
  ৰাষ্ট্ৰপতি লুকাচেংকোৰ প্ৰতিশ্ৰুতি!
  আৰু কিয়?
  কাৰণ সেইবোৰৰ একো খৰচ নহয়!
  এতিয়াও এনে একনায়কত্ববাদীক ভোট দিয়া বেলাৰুছবাসীৰ বাবে লাজৰ কথা। কিন্তু জ্ঞানী হৈ তেওঁলোক ইউৰোপৰ মানুহ বুলি দেখুৱাবলৈ সময় আহি পৰিছে। উদাহৰণস্বৰূপে ৰাছিয়াত পুটিনে অন্ততঃ ক্ৰিমিয়াক কোনো গুলী নোহোৱাকৈয়ে নিজৰ প্ৰতি সন্মান লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  কিন্তু সেয়া তেওঁৰ অসাধাৰণ ভাগ্যৰ বাবেই। পুটিনৰ লগত শুভকামনা থাকিল। উদাহৰণস্বৰূপে, ইজৰাইলৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভ্ৰমণৰ সময়ত কিয়ভত তেওঁৰ পত্নীৰ সৈতে এটা অপ্ৰীতিকৰ পৰিঘটনা হোৱাটো ভাগ্যৰ কথা আছিল। হয়, আকৌ অসাধাৰণ ভাগ্যৰ প্ৰকাশ। কিন্তু ইমান কম প্ৰকৃত ৰিটাৰ্ণ! আৰু যদি ছাৰ নিকোলাছৰ এনে অসাধাৰণ ভাগ্য থাকিলহেঁতেন তেন্তে কি হ"লহেঁতেন? অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে তেওঁ পাইছিল, ১৯৩৫ চনলৈকে ৰাছিয়াই পৃথিৱীৰ আধা অংশ আয়ত্ত কৰি লৈছিল।
  আৰু ইয়াৰ পিছত কি হ'ব ... জাৰ নিকোলাছে ১৯৩৫ চনৰ ২৮ মে'ত মহাকাশলৈ উৰণৰ সময় নিৰ্ধাৰণ কৰিছিল, ঠিক তেওঁৰ জন্মদিনৰ ঠিক সময়ত। মানৱ জাতিৰ ইতিহাসত ৰাছিয়াৰ এগৰাকী মহিলা মহাকাশচাৰীৰ প্ৰথম উৰণ।
  আৰু এই পৃথিৱীত, যি সময়ত ইউ এছ এছ আৰ জীয়াই থকাৰ কামত নিয়োজিত হৈ আছে।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ যুদ্ধবোৰ ১৯৪২ চনৰ বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই। মাথোঁ এইবাৰ শত্ৰু বহুত বেছি শক্তিশালী। আৰু ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ বাবে আৰু প্ৰযুক্তিগতভাৱে পৰিমাণ।
  বিশেষকৈ ছোভিয়েট ৰাছিয়াৰ আকাশত ই কঠিন। নাজীৰ হাতত বহুত শক্তিশালী, জেট বিমান আছে। আৰু কেনেবাকৈ এইটো প্ৰতিহত কৰাটো ইমান সহজ নহয়।
  ইয়াত জাৰ্মান পাইলট আলবিনা আৰু এলভিনাই নিজৰ বাবে বিল সংগ্ৰহ কৰি আছে। এই ক্ষেত্ৰত তেওঁলোক মহান বিশেষজ্ঞ।
  উদাহৰণস্বৰূপে, উদং ভৰিৰে বিকিনি পিন্ধা এনে জাৰ্মান ছোৱালীক কেনেকৈ ৰখাব?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে এই ছোৱালীকেইজনীক অনুভৱ কৰে।
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে আন এটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। নাজীসকলক সকলো দিশতে সিঁচৰতি কৰি কয়:
  - ৰাছিয়াৰ বিগ হৃদয়!
  আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটো বৰ আক্ৰমণাত্মক জুই। প্ৰতিটো গুলী লক্ষ্যত আঘাত কৰে। আৰু আৰব, আৰু কৃষ্ণাংগ, আৰু ভাৰতীয় আক্ৰমণত নামি পৰিছে। বিপুল জনসমাগম আহি আছে।
  জিনিয়াছ ল"ৰাজনে আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, দুখন ডাঙৰ জাৰ্মান টেংক একেলগে ঠেলি দিয়ে আৰু উৰণ:
  আপোনাৰ লগত চামুৰাই তৰোৱাল
  হৃদয় আৰু মন বিশুদ্ধ...
  সাহসেৰে আক্ৰমণৰ নেতৃত্ব দিয়ে -
  সৌন্দৰ্য্যৰ পথ!
  মাৰ্গাৰিটাই শত্ৰুক গুলীচালনা কৰি বাজুকাৰ পৰা নাজীসকলক লৈ গুলীচালনা কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - অসাধাৰণ সৌন্দৰ্য্য!
  আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ অতি ধ্বংসাত্মক উপহাৰ এটা দলিয়াই দিলে। বিপক্ষক থেতেলিয়াই পেলালে। তাৰ পাছত আকৌ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই আকৌ বনৰীয়া ধ্বংস নিক্ষেপ কৰিলে। আৰু দুটা ফেচিষ্ট টেংকে লৈ সংঘৰ্ষ কৰিলে। আনকি স্ফুলিংগ আৰু ধোঁৱাও পৰি ঢালি দিলে!
  অলেগে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - সেইজনী চিৰন্তন ছোৱালীজনী ভালকৈয়ে কৰিলে!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰে নতুন হত্যাকাৰী নেমু এটা টছ কৰি চিঞৰিলে:
  - আমি গাখীৰৰ পথত চিৰন্তন সন্তান!
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে মাত দিলে আৰু নিজেই যুঁজখন আগবঢ়াই নিলে। সকলো পৰিকল্পনা অনুসৰি হয়। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, আনহাতে ই স্বাভাৱিক। আৰু তেওঁলোকৰ অঞ্চলত নাজীয়ে ভাঙি নাযায়।
  গতিকে নাজীসকলে যিমানেই চেষ্টা নকৰক কিয়, কিন্তু বাস্তৱত তেওঁলোকে কেৱল নিজৰ তেজত শ্বাক কৰিব।
  আৰু তেওঁলোকৰ টেংকবোৰ স্ক্ৰেপ মেটাললৈ পৰিণত হ"ব! আৰু ৰাছিয়াৰ পতাকাখন গ্ৰহটোৰ ওপৰত জিলিকি উঠিব!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অতি শক্তিৰে অভিনয় কৰে। খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে আৰু গায়:
  - আমি সদায় সুখী হৈ থাকিম
  উজ্জ্বল সপোন হ'ব ...
  আৰু সৌন্দৰ্য্য আহিব
  হুলস্থুল নোহোৱা হৈ যাব!
  ল"ৰা-জিনিয়াছে কাৰ্যকলাপৰ সৈতে কাম কৰে, যিটো জাৰ্মানসকলৰ আগমনৰ সমানুপাতিক ক্ৰোধৰ সৈতে বৃদ্ধি পায়।
  মাৰ্গাৰিটাই দ্বিতীয় সংখ্যাৰ কাম কৰে। কিন্তু ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰি দুখনে ক্ৰমান্বয়ে ক্ৰমান্বয়ে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিছে।
  আৰু নাজীবোৰ তাইৰ আঘাতত পৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱেও গুলী মাৰে... কিন্তু চিন্তাবোৰ জপিয়াই পৰে, বৰ্তমানলৈ উভতি যায়। বাস্তৱত যিটো আছে তাৰ প্ৰতি।
  আচলতে ইউৰোপৰ ভিতৰতে বেলাৰুছিয়ানসকলৰ মগজুৰ ভৰ আটাইতকৈ বেছি যেন লাগে, কিন্তু তেওঁলোকে নিজকে কলাৰত লগাবলৈ দিয়ে, ব্যক্তিৰ একনায়কত্ববাদক সহ্য কৰে।
  আৰু যদি সভাপতিজন কোনো ধৰণৰ ছুপাৰমেন হ"লহেঁতেন! আৰু সেইবাবেই এজন সামূহিক কৃষক, আৰু আনকি আইনী পিতৃ অবিহনেও। আৰু ইমান বছৰ ধৰি তেওঁলোকক ঠেলি দিব দিয়ক।
  আৰু ইয়াৰ উপৰিও এতিয়াও সংকীৰ্ণ মনৰ মানুহ আছে যিয়ে তেওঁক ভোট দিয়ে।
  হয়, অলেগ ৰাইবাচেংকোৰ ডিটিও আছিল।
  বন্ধুসকল কিমান দিনলৈ কওকচোন
  পিতৃ কল্যাৰ বাবে ভোট...
  আপোনাৰ বাবে Oleg বাছনি কৰাৰ সময় -
  অধিক টকা পাবলৈ!
  হয়, অৱশ্যেই পৰিৱৰ্তনৰ প্ৰয়োজন আৰু যিমান পাৰি সোনকালে। আচলতে স্থবিৰতা বেয়া পৰিণতিৰে ভৰি থাকে।
  তদুপৰি লুকাচেংকোৱে নিজেই নাজানে তেওঁ কি বিচাৰে। সি ঠিকেই কৈছে, সি বাওঁফালে। সেইটো পুঁজিবাদলৈ যায়, তাৰ পিছত সমাজবাদলৈ। আৰু তেওঁৰ ভাল দল নাই। আৰু নিজা আৰু মতাদৰ্শৰ কোনো দল নাই। এনেকুৱাই হৈছে অতি মধ্যমীয়া আৰু কথা কোৱা ব্যক্তিত্বৰ কাল্ট। ষ্টেলিন আৰু লেনিনে অন্ততঃ জানিছিল যে তেওঁলোকে কি বিচাৰে! আৰু এই একনায়কত্ববাদীজন? সি সোঁ নে বাওঁ তাকো নাজানে!
  নাই, মতাদৰ্শ আৰু সুস্থিৰ দল অবিহনে সমাজত স্থিৰতা নাথাকিব।
  আৰু আগবাঢ়ি যোৱাও!
  ষ্টেলিন দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে সাম্যবাদক ভয়ংকৰ ৰূপত ৰূপান্তৰিত কৰি সন্ত্ৰাস আৰু ধ্বংসৰ প্ৰতীক হৈ পৰিল।
  অনুকূল শাসন ব্যৱস্থাই কামত নাহিল। আৰু ব্ৰেজ্নেভৰ অধীনত আছিল উন্মাদনা - ইউ এছ এছ আৰৰ এনে মূৰ কেনেকৈ ৰাখিব পাৰি। আৰু যৌৱনত ব্ৰেজনেভে এজন বুদ্ধিজীৱীক টানি নিদিলে, কিন্তু বৃদ্ধ বয়সত তেওঁ উন্মাদনাত পৰিল। আৰু সাধাৰণতে ৰাষ্ট্ৰৰ মুৰব্বীয়ে কাগজ এটুকুৰা নোহোৱাকৈ দুটা শব্দ বান্ধিব নোৱাৰাটো লজ্জাজনক। আৰু কেনেকৈ কৰিব লাগে জনা উচিত!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক ডাবল গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গাইছিল:
  কিন্তু তথাপিও জীয়াই আছে
  কিন্তু ব্ৰেজনেভৰ মতে জীয়াই থাকক!
  মই বোবা, বোবা, নোৱাৰো!
  আৰু তুষাৰপাত চলাব নালাগে!
  মাৰ্গাৰিটাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই দিলে। তাই নাজীসকলক ডালৰ পৰা জোকাৰি যোৱা আপেলৰ দৰে সিঁচৰতি কৰি পেলালে।
  ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - ফুলি থকা আপেল গছ
  Solovyov সুৰ ...
  মই তোমাৰ ওচৰলৈ আহিম -
  আখৰা হ"ব!
  ছোৱালীজনীয়ে বহল আৰু চকু কপালত তুলিব পৰা হাঁহি এটা মাৰিলে। তাইৰ দাঁতবোৰ মুকুতাৰ দৰে, ইমান জিলিকি থকা।
  হয়, এই দম্পতীটো বৰ ভাল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ইয়াক লৈ গাইছিল:
  - ইস্পাত, নখ, দাঁত এবং fangs সঙ্গে আমাদের মুষ্টি
  ...
  তেওঁলোকে বিচাৰে প্ৰকৃত যুঁজ!
  আৰু আকৌ টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে অতি সঠিকভাৱে গুলী চলায়। আৰু নাজীৰ পৰা তেজৰ টোপাল ঢালিছে।
  নাই দয়া নাথাকিব। শত্ৰুৱে শ্বোক কৰে।
  ইফালে নাটাস্কা আৰু তাইৰ দলটোৱে চুখুমিত যুঁজি আছে।
  নাজীয়ে উপকূলত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছে। যুঁজখন অৱশ্যে অতি অসমান
  কিন্তু ছোৱালী। যেতিয়া সিহঁত প্ৰায় উলংগ হৈ থাকে, তেতিয়া বৰ ভাল লাগে!
  নাটাছাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, ডজন ডজন ফেচিষ্টক কাটি পেলালে আৰু গাই গ"ল:
  - পৃথিৱীৰ ভৱিষ্যত আমাৰ,
  আমি জেডিৰ দৰে ছোৱালী!
  জোয়াইও খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। নাজীসকলক সিঁচৰতি কৰি আত্মবিশ্বাসেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - মইয়েই সকলোকে কবৰত কবৰ দিব পাৰো !
  অৰোৰাই আৰু গুলীচালনা কৰে। লগতে এনে এগৰাকী ছোৱালী যিয়ে আঘাত কৰিলে আৰু মাখিৰ আঘাত নহয়।
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে তাক লৈ গুঞ্জৰিত কৰিলে:
  - মই শিয়ালৰ ৰং, আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ সৌন্দৰ্য্য!
  আৰু পুনৰ উদং ভৰিৰে তাক লৈ মৃত্যুৰ উপহাৰ পেলাই দিব! সঁচাকৈয়ে এইজনী ছোৱালী, তোমাৰ যি লাগে।
  আৰু তাৰ পিছত ব্লাষ্ট হিচাপে স্বেটলানা! আৰু তাই সকলোকে সিঁচৰতি কৰি ছিন্নভিন্ন কৰি পেলাব, যেন গোটেই নৰকৰ পৰা চয়তান তাইৰ ভিতৰলৈ সোমাই গৈছে।
  হয়, ইয়াৰ ছোৱালীবোৰে অৱশ্যে ইমান দাঁতৰ হাঁহি এটাৰ পৰা যে যিকোনো চোলাও কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ ভাঙি পেলাব।
  আৰু প্ৰয়োজন হ"লে তেতিয়া আধা মূৰ!
  নাটাছাই শত্ৰুক গুলীয়াই মাৰে, আৰু গৰ্জন কৰে:
  - মই ইমান কঠিন যোদ্ধা যে ম'হ এটাও মোক ভৰিৰে মোহাৰিব নোৱাৰে! মই তাৰ মূৰটো ভাঙি দিম!
  জোয়াই নিশ্চিতভাৱে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - শিঙ ভাঙি দিম!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰিখনে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু দুটা নাজী টেংক দুয়োটা ল"ব আৰু সংঘৰ্ষ হ"ব।
  আৰু তাৰ পিছত ইয়াত অৰোৰাই কেনেকৈ আঘাত কৰিব। আৰু লগতে খালী ভৰিৰে হত্যাকাৰী এটা লঞ্চ কৰিব।
  আৰু গৰ্জন:
  - ষ্টেলিনৰ মহিমা, তেওঁক আৰু জ্ঞানী হ"বলৈ দিয়ক!
  অৰোৰা সঁচাকৈয়ে দুষ্ট। দুটা ফ্ৰণ্টত যুঁজিলে কেনেকুৱা হয়? আচলতে ইয়াৰ অৰ্থ আত্মহত্যা।
  আৰু ষ্টেলিনে ৰাছিয়াক কিয় এনেলৈ আনিলে?
  ছোৱালীজনীয়ে আকৌ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ এটা লঞ্চ কৰিব আৰু চিঞৰিব:
  - নতুন নেতালৈ গৌৰৱ!
  বাৰু, নহয়নে! আনকি ষ্টেলিনৰ কপালটোও নিম্ন। আৰু এয়া কম বুদ্ধিমত্তাৰ লক্ষণ।
  স্বেটলানাই নিজকে গুলীয়াই মাৰে। আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। বিৰোধীক সিঁচৰতি কৰে। সিহঁতক ধ্বংস কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ৰাছিয়ান দেৱতা গৌৰৱ!
  আৰু আকৌ উদং গোৰোহাটোৰে সি অতি ধ্বংসাত্মক কিবা এটা দলিয়াই দিব।
  ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ ইমানেই কেলিবাৰ যে ফ্ৰিটজে সিহঁতক লৈ নাযায়।
  চাৰিজনী ছোৱালী এটা বিশাল শক্তি। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল তেওঁলোক একেটা পেণ্টীতে আছে।
  আৰু ইয়াৰ ফলত তেওঁলোকে যুঁজিবলৈ এক বিশাল ক্ষমতা লাভ কৰে।
  নাটাছা জুইত জাহ গৈছে। আফ্ৰিকান যোদ্ধাসকলে হিন্দু-আৰবকো গতি কৰিছে।
  জাৰ্মানসকলে ইয়াক কামানৰ খাদ্য হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰে। যুদ্ধত ব্যৱহাৰ কৰা কোনো কৰুণা আৰু অনুশোচনা নোহোৱাকৈ। আৰু অৱশ্যেই তেওঁলোকে নম্বৰটো লয়।
  ইতিমধ্যে স্থলপথেৰে কাটি পেলোৱা হৈছে সুখুমী। আৰু বৰ বেয়া। আমাৰ অতি সোনকালে বাৰুদ শেষ হ"ব আৰু আমি পিছুৱাই যাব লাগিব।
  কিন্তু যেতিয়া ছোৱালীবোৰে এতিয়াও হাৰ মানিব নিবিচাৰে। তেওঁলোকে জয়ৰ সপোন দেখে। বলৰ সমান নহ"লেও। আৰু মস্কোক ঘেৰি ধৰিছে।
  এই লৈ চিন্তিত হৈ পৰিছে নাটাছা। খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে তাই। শত্ৰুক ভাঙি গায়:
  - যদি ৰাজধানী থিয় হৈ যাব!
  জোয়াইও খালী ভৰিৰে বিস্ফোৰক টোপোলাটো দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - ৰাছিয়াৰ নদী শুকাই নাযায়!
  আৰু তাই সকলো ট্ৰাংকৰ পৰা শত্ৰুৰ ওপৰত ব্লাষ্ট কৰিলে, ঘৰতে বনোৱা ৰিকোইললেছ তিক্ততা।
  আৰু দুটামান টেংক ভাঙি পেলালে...
  কিন্তু ওপৰৰ পৰা আক্ৰমণাত্মক বিমানে হেঁচা মাৰি ধৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  গতিকে যদি তেওঁলোক প্ৰতিক্ৰিয়াশীল হয় তেন্তে কি হ"ব?
  অৰোৰাই নিজৰ ৰকেট লঞ্চাৰটো গুলীয়াই দিলে। জাৰ্মান গাড়ী এখনত খুন্দা মাৰিলে। তাইক পৰিবলৈ বাধ্য কৰালে।
  তেতিয়া ৰঙা চুলিৰ জন্তুটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - সীমাহীন কমিউনিজম!
  তেতিয়া স্বেটলানাই গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। আৰু ক"লা যুঁজাৰুবোৰক কাটি পেলালে। আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰ দৰে নেমু এটা দলিয়াই দিব।
  আৰু গৰ্জন:
  - নতুন দেৱতাসকলৰ মহিমা!
  নাটাছাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি চিঞৰিলে:
  - ৰাছিয়ান দেৱতা!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিখন নিক্ষেপ কৰাৰ পৰাই বিমানখন বিস্ফোৰণ ঘটে।
  এইবোৰ টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী। যদি তেওঁলোকে ইতিমধ্যে যুঁজি আছে, তেন্তে তেওঁলোকৰ সৈতে কোনেও মোকাবিলা কৰিব নোৱাৰে।
  জোয়াইও শত্ৰুৰ ওপৰত কিবা এটা নিক্ষেপ কৰে যিয়ে যিকোনো শক্তিক হত্যা কৰে। আৰু শত্ৰুক ধ্বংস কৰা কিবা এটা। আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠে:
  - কফিনত বিমান!
  আৰু উদং আঙুলিয়ে আকৌ নিক্ষেপ কৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ।
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাই শত্ৰুৰ মাজত নেমু এটা নিক্ষেপ কৰিব। লওক আৰু গৰ্জন কৰক:
  - ভৱিষ্যত আমাৰ!
  স্বেতলানাই দাঁত উদঙাই দি ক"লে:
  - সাম্যবাদৰ বাবে, আৰু নতুন কৃতিত্বৰ বাবে!
  আৰু আকৌ কেনেকৈ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে। আৰু তেওঁ সকলোকে হত্যা কৰিব। বাৰু, যদি সকলো নহয়, তেন্তে কিছুমান নিশ্চিতভাৱে।
  নাজীসকলে জগটোৰ ভিতৰলৈ উঠি গ"ল। আৰু এইটোৱেই তেওঁলোকৰ সমস্যা। ইয়াত আপুনি দেখা পাব জগদতিগ্ৰ স্ব-চালিত বন্দুক। এখন পুৰণি গাড়ী, কিন্তু অতি হত্যাকাৰী গাড়ী। এজন অগ্ৰগামী ল"ৰাই তাইৰ ওচৰলৈ খোজ কাঢ়ি আহিল। আৰু এটা খনি পিছলি পেলায়।
  আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকটো তুচ্ছভাৱে বিস্ফোৰণ ঘটে।
  ল"ৰাটোৱে জিভাখন উলিয়াই গাইছে:
  - মাদাৰলেণ্ডৰ বাবে পান কৰা যাওক, ষ্টেলিনৰ বাবে পান কৰা যাওক!
  আকৌ পান কৰি পান কৰোঁ আহক!
  আমি অগ্ৰগামীসকলে হিটলাৰক হত্যা কৰিম!
  ফেচিষ্টসকলে পায়। যদিও ৰঙা সেনাৰ বাবে কঠিন। গ্ৰ"জনি চহৰখনক আগুৰি ধৰিছে যদিও নাজীয়ে এতিয়াও যুদ্ধ কৰি আছে। ইয়াত ছোৱালীবোৰ শীৰ্ষস্থানীয়।
  ইয়াত তামাৰা যুঁজি আছে। গা ধোৱা চুট পিন্ধি খালী ভৰিৰে। আৰু বতৰ গৰম আৰু ছোৱালীজনী ইমান নিপুণ। সৌন্দৰ্য্যত জুই জ্বলি উঠিছে। নাজীৰ ওপৰত খালী ভৰিৰে তেওঁ বিস্ফোৰক টোপোলা নিক্ষেপ কৰে আৰু গায়:
  - হিটলাৰে অতি সোনকালে কফিনত নখ পাব,
  জুইত মকৰা এটাৰ দৰে হ'ব...
  পাতালত অসুৰে যন্ত্ৰণা দিব -
  যিসকলে চয়তানক পূজা কৰিছিল!
  আৰু আকৌ, সৌন্দৰ্য্যৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা এটা অতি মাৰাত্মক নেমু উৰি নাজীক ভাঙি পেলায়।
  মেৰীয়ে হাঁহি হাঁহি কয়:
  - গ্ৰেনেড মাৰিব!
  আৰু তামাৰাৰ কান্ধত চৰ মাৰে। দুগৰাকী ছোৱালীয়ে যুঁজি আছে, আৰু ওপৰত গুলীৰে বিন্ধি থকা ৰঙা পতাকা এখন।
  ছোৱালীকেইজনী খালী ভৰিৰে আৰু প্ৰায় কাপোৰ নোহোৱাকৈয়ে আছে যদিও ছোভিয়েট চহৰবোৰ গতাই দিয়াৰ উদ্দেশ্য নাই।
  মাৰিয়াই এটা উল্লাসিত গীত গাইছিল। আৰু একে সময়তে তাই নিৰ্দয় আৰু হত্যাকাৰী জুইৰ নেতৃত্ব দিছিল;
   বহু মহান মানুহ আছে,
  যাৰ কৰ্মই যুগ যুগ ধৰি জীয়াই আছে, বহুতো মহান নাম আছে, যাক অমৰ বুলি কোৱা হয়।
  
  বহুতো সাধুকথাৰ নায়কে মহাকাব্যৰ সুৰ সংৰক্ষণ কৰিছিল, কিন্তু সকলো নায়কৰ ভিতৰত আটাইতকৈ সহজ আৰু আমাৰ সকলোৰে প্ৰিয় - এজন।
  
  শৈশৱ পাহাৰৰ মাজত কটালে, চৰাইৰ উৰণ অনুসৰণ কৰিলে, পাহাৰৰ পৰা উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিলে ঈগলৰ ডেউকাৰ সৌন্দৰ্য্য।
  
  তেওঁৰ নাম, বজ্ৰপাতৰ সৈতে, সাগৰৰ সিপাৰে বুৰাই গ"ল, সকলো দেশৰ সৰ্বহাৰাৰ সৈতে ঘনিষ্ঠ আৰু চিনাকি হৈ পৰিল।
  
  চীনৰ মূল ভূখণ্ডত, সকলো হৃদয়ৰ প্ৰিয়, এই নামটোৱে Fanzam - শান্তি, অন্ত - ৰাজপ্ৰসাদসমূহৰ আগজাননী দিয়ে।
  
  ষ্টেলিন হৈছে সুখৰ পতাকা, মানৱ জাতিৰ ভোৰ! বহুত বহুত দীঘলীয়া বছৰ জীয়াই থাকক প্ৰিয় ষ্টেলিন!
  ছোৱালীবোৰে ভালকৈ গাইছিল। মাৰিয়া, টামাৰাৰ লগত যোগ দিছিল ভেৰ"নিকা আৰু ভিক্টোৰিয়া দুয়োজনেই।
  চাৰিওজনী সুন্দৰীক আগুৰি আছে, কিন্তু কেনেকৈ যুঁজিছে।
  ইয়াত মাৰিয়াই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি জাৰ্মান আক্ৰমণকাৰী বিমান এখন গুলীয়াই পেলায়। আৰু সৌন্দৰ্য্যই চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ দলটোক গৌৰৱ!
  ভেৰ"নিকাইও খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ পঠায়, আৰু HE-162 গুলীয়াই পেলোৱা হয়। আৰু যোদ্ধাই গৰ্জন কৰে:
  - মহিমা, যি মহিমাতকৈও উচ্চ!
  . অধ্যায় #৬
  ভিক্টোৰিয়াই, বিৰোধীক গুলীয়াই, আৰু গুলীচালনা, হাঁহি:
  - সাম্যবাদৰ ভৱিষ্যতৰ বিস্তাৰৰ বাবে!
  আৰু চাৰিগৰাকী সুন্দৰী, প্ৰায় উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে হাঁহি থকা।
  তেনেকুৱা উচ্চতম স্তৰৰ ঈগল ছোৱালী।
  মিৰাবেলা আৰু আনাষ্টেছিয়াই আকাশত কাজিয়া কৰি আছে। আৰু নাজীসকলৰ মগজুও ধুই পেলায়।
  মিৰাবেলাই হাঁহি এটা মাৰি, টুইট কৰে:
  পৃথিৱীৰ সকলো ঠিকেই থাকিব
  আপোনাৰ গৃহভূমিক আবেগিকভাৱে ভাল পাওক!
  আৰু আকৌ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, খোলা খিৰিকীৰে, যেন নেমু এটা পেলাইছে। আৰু ফেচিষ্টৰ ওপৰত চৰ মাৰিব। আন এখন তললৈ নামি যোৱা গাড়ী পৰিল।
  এইটোৱেই কৌশল - তাত উপনীত হ"ব লাগিব।
  এনাষ্টেছিয়াই হাঁহি হাঁহি কয়:
  - লেনিনে তোমাক প্ৰশংসা কৰিলেহেঁতেন!
  মিৰাবেলাই এটা ফাটিৰে জাৰ্মান গাড়ী দুখনমান গুলীয়াই পেলালে, আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - ষ্টেলিন, কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈয়েও!
  আনাষ্টেছিয়াই তিনিখন নাজী বিমান কাটি নিশ্চিত কৰে যে:
  - কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈ!
  ছোৱালীবোৰ ইমান শীতল। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথা ধুনীয়া। গৰম আৰু একে সময়তে ঠাণ্ডা হিচাপ।
  আন এখন বিমান গুলীয়াই পেলোৱা মিৰাবেলাই লক্ষ্য কৰিলে:
  পৃথিৱীৰ সকলো আপেক্ষিক...
  এনাষ্টেছিয়াই খিকিন্দালি কৰি খঙেৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - কোনো অতিৰিক্ত দৰ্শন নাই!
  আৰু তাইও খিৰিকীখন খুলি খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই দিলে। এইবাৰ বিস্ফোৰণ ঘটিল এম ই ২৬২।
  মিৰাবেলাই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - তুমি বৰ ভাল কৰিলা!
  এনাষ্টেছিয়াই দাঁত উদঙাই দি আৰু ক"লে:
  - তাই যি কৰিলে!
  আৰু দুয়োজন যোদ্ধাই হাঁহি হাঁহি ফাটি যাব। আৰু ইজনে সিজনক চকু টিপিয়াই।
  হয়, বীৰত্ব আকৰ্ষণীয়।
  ১৯৪৬ চনৰ গ্রীষ্মকালত চহৰৰ বাহিৰত ভলগা নদীত তীব্ৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। কেপ্তেইন আলেনা অগুৰ্টছ"ভাৰ কমাণ্ডত মহিলা স্নাইপাৰ বেটেলিয়নে ভ"লোডাৰ্স্কি ষ্ট্ৰীটৰ ধ্বংসাৱশেষত প্ৰতিৰক্ষামূলক স্থান দখল কৰে। গ্ৰেনেডৰ বাণ্ডিলেৰে বান্ধি মেচিনগান আৰু ৰাইফল লৈ ছোৱালীবোৰে ধ্বংসাৱশেষৰ আঁৰত লুকাই আছিল।
  আলেনা নিজেই উলংগ শৰীৰৰ ওপৰত দাগযুক্ত টিউনিক পিন্ধি, চুটি পেণ্ট পিন্ধি, খালী ভৰিৰে। এগৰাকী ধুনীয়া আৰু বক্ৰ ছোৱালী, মজবুত নিতম্ব, পাতল কঁকাল, আধা বাকচৰ তলত চুটি চুলি কটা। মুখখন অতি প্ৰকাশভংগী, পুৰুষসুলভ চিবুক, নীলা চকু দুটা বহলকৈ আঁতৰাই। ধূলিৰে ধূসৰ হৈ পৰা পাতল বাদামী চুলি, উচ্চ বুকু, কঠিন ৰূপ। কেপ্তেইন আলেনাই দুবছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি যুঁজি আছে আৰু যৌৱনকাল সত্ত্বেও তেওঁ বহুত দেখিছে। ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন কটা আৰু ঘাঁত ঢাকি থোৱা আছে। ৰুক্ষ আৰু অনাড়ম্বৰ বুটতকৈ খালী ভৰিৰে চলাচল কৰিবলৈ ছোৱালী বেছি চঞ্চল।
  উদং তলুৱাটোৱে মাটিৰ সামান্যতম কম্পন অনুভৱ কৰে, খনিৰ ওচৰত থকাৰ সতৰ্কবাণী দিয়ে আৰু মাতৃ পৃথিৱীয়ে নিজেই সহনশীলতা বৃদ্ধি কৰে। এফালে ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন কঠিন হৈ পৰিল, আৰু তেওঁলোকে গৰম ধাতুলৈ, বা ধ্বংসাৱশেষৰ চোকা ধ্বংসাৱশেষক ভয় কৰা নাছিল, কিন্তু আনফালে সংবেদনশীলতা আৰু নমনীয়তা হেৰুৱাই পেলোৱা নাছিল, ৰ গতিবিধিৰ গৰ্জনৰ মাজেৰে সকীয়াই দিছিল টেংক।
  প্ৰিয় আলেংকাই হাতত বান্ধি থোৱা বিস্ফোৰণৰ টোপোলা থকা গ্ৰেনেড এটা লৈ আছে। মেচিনগানেৰে ৰাজপথত পানী দি ভয়ংকৰ জাৰ্মান টেংক "লায়ন"লৈ খোজ কাঢ়ি যোৱাটো প্ৰয়োজনীয়।
  মেৰীয়ে তাইৰ কাষত হাঁহি হাঁহি খোজ কাঢ়ি যায়। লগতে খালী ভৰিৰে, গতিকে বেটেলিয়নৰ সকলো ছোৱালীয়েই বুটৰ পৰা ওলাই আহিল, নিজৰ সেনাপতিক অনুকৰণ কৰি। ছোৱালীজনীয়ে চাৰিও ভৰিৰে খোজ কাঢ়িলে তাইৰ ধূলিময় তলুৱাবোৰ চোকা হৈ পৰে। মাৰিয়াৰ হালধীয়া চুলিখিনি অগোছাল আৰু দীঘল... অলপ কুটিল। ছোৱালীজনী নিজেই চিকন, ক্ষীণ, আকাৰত সৰু। আনকি তাইক ছোৱালী বুলি ভুল কৰিব পাৰি, কান্ধ দুটা সৰু আৰু মূৰটো ডাঙৰ যেন লাগে।
  কিন্তু মেৰীয়ে ইতিমধ্যে বহু অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছে। তাই নিষ্ঠুৰ নিৰ্যাতনৰ পৰা ৰক্ষা পোৱা ফেচিষ্ট বন্দীত্ব আৰু খনি দুয়োটাকে চাবলৈ সক্ষম হৈছিল, য"ৰ পৰা কোনোবা বুজিব নোৱাৰা অলৌকিকতাৰ দ্বাৰা তাই পলায়ন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। কিন্তু তাইৰ শিশুসুলভ, কোমল মুখখনলৈ চাই কেতিয়াও ক"ব নোৱাৰি যে তাইৰ গোৰোহাত ৰবৰৰ লাঠিৰে কোবাইছিল, তাইৰ শৰীৰৰ মাজেৰে এটা সোঁত পাৰ হৈ গৈছিল।
  মাৰিয়া গুলীয়াই... থাৰ্ড ৰাইচৰ এজন সৈনিক, এই ক্ষেত্ৰত এজন আৰব, মৃত্যুমুখত পৰে, তেওঁৰ মুখখনে বালি আৰু ধ্বংসাৱশেষ উত্থাপন কৰে।
  আলয়ংকাই জাবৰৰ থোপা এটাৰ তলত গ্ৰেনেডৰ গোট এটা পিছলি পেলায়। এতিয়া নব্বৈ টন ওজনৰ "সিংহ" এটাই ইয়াত হাঁহি হাঁহি উৰুৱাই দিব। ছোৱালীজনীৰ নীলা চকু দুটা মুখত নীলাচলৰ দৰে জিলিকি উঠে, ৰ"দত পোৰা আৰু ধূলিৰ ফলত কুটিল হৈ পৰিছে।
  অভিজ্ঞতাৰ পৰা অনুমান কৰিব পাৰি যে এটা সু-সুৰক্ষিত টেংকে এতিয়া স্থান সলনি কৰিব। "লায়ন"ৰ কাষৰ কৱচ ১০০ মিলিমিটাৰ, আৰু আনকি কোণত। চৌত্ৰিশজনে ইয়াক ভাঙিব নোৱাৰে, কেৱল গধুৰ কেভেছেছৰহে সুযোগ আছে। কিন্তু কেটাৰপিলাৰেই লক্ষ্য। মূল কথাটো হ'ল গাড়ীখনক গতিশীলতাৰ পৰা বঞ্চিত কৰা...
  অন্যুতাই মেচিনগানৰ পৰা বিস্ফোৰণ... এজন সৈনিক, কোনেও নাজানে কি জাতীয়তা পৰে। পূব গোলাৰ্ধৰ বেছিভাগ অংশ জয় কৰি জাৰ্মানসকলে আৰ্য্য তেজক লালন-পালন কৰে আৰু ঔপনিৱেশিক সৈন্যক যুদ্ধত নিক্ষেপ কৰে: আৰব, আফ্ৰিকান, ভাৰতীয়, বিভিন্ন এছিয়ান আৰু ইউৰোপীয়। পোলেণ্ডৰ সংখ্যাও বৃদ্ধি পাইছে - যিসকলে দোলনাৰ পৰাই বলছেভিক ৰাছিয়াক ঘৃণা কৰাত অভ্যস্ত। ইউক্ৰেইনৰ জাতীয়তাবাদী, আৰু ডন কছাক, আৰু চেচেন, আৰু সমগ্ৰ ককেচীয়ান খাগানাটে ইয়াত যুঁজি আছে। হিটলাৰে গোটেই আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় এটাক ডাঙৰ-দীঘল কৰিলে।
  শত্রু অনেক...
  আন্যুতাই মেচিনগানৰ গুলীৰ পৰা নিপুণভাৱে ডজ কৰে। গুলীটো প্ৰায় ফাটি গ"ল, ধূলিৰ পৰা ক"লা হৈ পৰিল, এটা ঘূৰণীয়া, ছোৱালীৰ দৰে গোৰোহা। আনকি ধুনীয়া কেপ্তেইনে টিকটিকিয়া অনুভৱ কৰিলে যে কিমান ওচৰৰ পৰা এটা বৃহৎ কেলিবাৰৰ উপহাৰ উৰি গৈছে। ছোৱালীজনীয়ে ফুচফুচাই নিজকে ক্ৰছ কৰিলে:
  এটা গুলীও আমাক ৰখাব নোৱাৰে!
  মাৰিয়াই উত্তৰত গুলী মাৰে... আন এগৰাকী ছোৱালী আল্লা, অতি ৰঙা চুলিৰ, গড় উচ্চতাৰ ওপৰৰ, আৰু পেশীবহুল, সামান্য ৰেচনৰ সত্ত্বেও। লগতে এগৰাকী অতি ধুনীয়া ছোৱালী, বিলাসী নিতম্ব, টাক আপ কঁকাল, নাৰীসুলভ নহয় বহল কান্ধ, আৰু ওখ স্তন।
  আল্লাই কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধি যুঁজে, টিউনিকটো ফাটি যায়, আৰু ধূলিলৈ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে, আৰু ভলগাৰ সিপাৰে নতুন ইউনিফৰ্ম ডেলিভাৰী কৰা নহয়। ক্লান্ত ছোভিয়েট সৈন্যৰ বাবে অধিক গোলাবাৰুদ, আৰু এটোপাল খাদ্য স্থানান্তৰ কৰাটো ভগৱানে নকৰক।
  গতিকে আল্লা প্ৰায় উলংগ, ভৰি দুখন খোঁচ খাইছে, বিশেষকৈ আঁঠু দুটা। শ্ৰেপনেলৰ টুকুৰা এটা সোঁ ভৰিৰ তলুৱাত খুন্দা মাৰিলে, আৰু বিষ হয়, খোজ কাঢ়িবলৈ কঠিন।
  ৰঙা চুলিৰ, ধূলিময়, প্ৰায় উলংগ আল্লাই তাইৰ ধুনীয়া, কিন্তু একে সময়তে কঠিন মুখখন পেচায়। ছোৱালীজনীয়ে গুলীচালনা কৰি কয়:
  - প্ৰভু, মস্কো আৰু ষ্টেলিন আমাৰ ওপৰত!
  আৰু তাই আক্ৰমণকাৰী নাজীসকলক কাটি পেলায়, নিজেই পিছলৈ ঘূৰি যাবলৈ সময় কষ্টেৰে।
  ধ্বংসাৱশেষ আৰু সৰু সৰু ৰাস্তাবোৰৰ বাবে ভয়ংকৰ জাৰ্মান টেংকবোৰ ঘূৰিবলৈ অসুবিধা হয়। ইয়াত প্ৰায় দুশ টন "মাউছ" আছে আৰু সিহঁতে একেবাৰে পাছ কৰিব নোৱাৰে...
  অন্যুতাই আশা কৰা মতে "লেভ" অলপ গাড়ী চলালে, আৰু নিজকে জাবৰৰ থোপা এটাত পুতি পেলালে। বিস্ফোৰণ ঘটিল। কেটাৰপিলাৰটো ফাটি গ"ল, দুটামান ক্ষতিগ্ৰস্ত ৰোলাৰ উৰি গ"ল।
  আঘাতপ্ৰাপ্ত টেংকটো ৰৈ গ'ল আৰু তাৰ বেৰেলৰ পৰা এটা শ্বেল উৰি গ'ল...
  দূৰৈত ক"ৰবাত গুঞ্জৰিত হ"ল, ধ্বংসাৱশেষবোৰ এৰি। অন্যুতাই সাপৰ দৰে হিচকি উঠিল:
  - সেইটোৱেই মোৰ হিচাপ! একাউন্ট খোলা...
  গাৰ্ল-কেপ্তেইনগৰাকীয়ে আকৌ হাঁহি হাঁহি আঁতৰি যাবলৈ বাধ্য হয়। জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ উপগ্ৰহসমূহে ধ্বংসাৱশেষত নিজৰ কাৰিকৰী শ্ৰেষ্ঠত্ব ব্যৱহাৰ কৰিব নোৱাৰে। জেদী হিটলাৰৰ দোষৰ ফলত তৃতীয় ৰাইচৰ দলটোৱে এখন যথেষ্ট বৃহৎ আৰু সুদৃঢ় চহৰত অৱস্থানৰ যুদ্ধত ডুব গৈছিল।
  মাৰিয়াই গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। ডাউনড জাৰ্মান বা আৰবৰ ওপৰত ছমাৰছল্ট কৰিবলৈ বাধ্য কৰা, ওলোটাকৈ। নাজী উগ্ৰপন্থীৰ এজনে হাতখন ফালি পেলায়, আৰু তাত ওলমি থাকে, কম্পাছ থকা ইংৰাজী ঘড়ী।
  মেৰীয়ে হাঁহি এটা মাৰি কয়:
  - কম্পাছে কি দেখুৱাইছে - নৰকলৈ যোৱাৰ পথ!
  আৰু এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালীয়ে ধূলিময় গোৰোহাৰ পৰা আঠাযুক্ত চিৰামিকৰ টুকুৰা এটা জোকাৰি পেলায়।
  আল্লাইও ধূলিখিনি জোকাৰি পেলায়, তাইৰ দৃঢ়, ভৰপূৰ স্তন দুটাৰে। নিপলবোৰ মলিৰ বাবে প্ৰায় ক"লা আৰু খজুৱতি হয়। আৰু ধুবলৈ চেষ্টা কৰক। আকৌ জাৰ্মান চাবমেচিনগানে লিখা-মেলা কৰিলে গাঁত খান্দিব লাগিব। আৰু প্লাষ্টুনস্কি ধৰণেৰে খোজ কাঢ়িব।
  ছোৱালীৰ বেটেলিয়নে নিজৰ স্থান দখল কৰে যদিও গোলাবৰ্ষণ হয়। আৰু তেওঁলোকে গধুৰ গোলা ফালি পেলায়, আৰু আকাশৰ পৰা বোমা সৰি পৰে... কিন্তু একোৱেই ছোভিয়েট নায়িকাসকলৰ সাহস ভাঙিব নোৱাৰে।
  ইয়াত আন্যুতাই পেন্থাৰক হাঁহি হাঁহি পাৰ হৈ যোৱা দেখিছে। বাৰু, এই টেংকটো আৰু ইমান ভয়ংকৰ নহয়।
  কাষত ঘুচা মাৰিব পাৰে। ছোৱালীজনীয়ে হাঁচি মাৰিলে, তাইৰ মাৰ্জিত মুখত উঠি অহা ধূলিখিনি থু পেলালে। তাই হাতত গ্ৰেনেড এটা লৈ গ"ল, তাৰ ওজন বিস্ফোৰণৰ টোপোলা এটাৰে। লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে লুকাই চুৰকৈ ওলাই আহিব লাগিব। কিন্তু চাৰিওফালে ইমান ধোঁৱা।
  আনুতাই উদং ভৰিৰ আঙুলি আৰু কঁকালৰে ড্ৰেইনত জিৰণি লৈ ওপৰলৈ উঠি আহিবলৈ ধৰিলে। তাই যেন মেকুৰী এটাই নিগনি এটাক খেদি ফুৰিছে। ছোৱালীজনীয়ে একচল্লিশ বছৰৰ সেই ভয়ংকৰ গ্ৰীষ্মকালৰ যুদ্ধখনৰ কথা মনত পেলাইছিল, যেতিয়া ৱেৰমাচ্টে বিশ্বাসঘাতকতাৰে ইউ এছ এছ আৰৰ বিস্তৃত অঞ্চল আক্ৰমণ কৰিছিল। ছোৱালীজনীও নাছিল নেকি, প্ৰায় ছোৱালীজনীয়েও ভয় খাইছিল নেকি? প্ৰথমতে হয়, কিন্তু তাৰ পিছত অভ্যস্ত হৈ পৰে। আৰু আপুনি ইতিমধ্যে খোলাৰ অহৰহ বিস্ফোৰণক এটা সাধাৰণ শব্দ হিচাপে অনুভৱ কৰিছে।
  আৰু এতিয়া ই অতি ওচৰতে বিস্ফোৰণ ঘটিল। ছোৱালীজনীয়ে পেটত চৰ মাৰিলে। বনৰীয়া মৌমাখিৰ জাকৰ দৰে ওপৰৰ পৰা টুকুৰাবোৰ লৰালৰিকৈ ওলাই আহে। আনুতাই ফাটি যোৱা ওঁঠেৰে ফুচফুচাই কয়:
  - ন্যায়ৰ নামত প্ৰভু!
  ছোৱালীজনীয়ে খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ গতি দ্ৰুত কৰি বিস্ফোৰক টোপোলা এটা সংলগ্ন কৰি গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। বৰ্তমানটো চাপত উৰি যায়। এটা বিস্ফোৰণ শুনা যায়, পেন্থাৰৰ পাতল কাষৰ কৱচটোৱে নিজকে ধাৰলৈ দিয়ে। জাৰ্মান টেংকখন জ্বলিবলৈ আৰম্ভ কৰে, কম্বেট কিটটো বিস্ফোৰণ ঘটে।
  আন্যুতাই হাঁহি এটা মাৰি ফুচফুচাই কয়:
  ধন্যবাদ প্ৰভু যীচু! মই কেৱল তোমাক বিশ্বাস কৰোঁ! অকল তোমাক প্ৰাৰ্থনা কৰিছোঁ!
  পেন্থাৰ ভাঙি পেলায়। ছিন্নভিন্ন হৈ এটা দীঘল ডাল ধ্বংসাৱশেষত পুতি থোৱা আছে। কাষৰ কৱচৰ পৰা আঁতৰি থকা ফ্ৰন্টাল কৱচটো স্কুপৰ দৰে।
  ধূলি আৰু ৰ"দত পোৰাৰ ফলত বাদামী ৰঙৰ মুখ এখনত কুঁহিয়াৰৰ ফুলেৰে জিলিকি থকা আন্যুতাই কয়:
  - শত্ৰুৰ যিমানেই বেছি ওক আছে সিমানেই আমাৰ প্ৰতিৰক্ষা শক্তিশালী!
  আল্লা ক"লা পেণ্টী পিন্ধি অতি চেক্সি, আৰু উলংগ, ধূলিময়, শক্তিশালী শৰীৰ। ছোৱালীজনী বৰ স্মাৰ্ট। খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে কাঁচৰ টুকুৰা পেলাব পাৰে।
  এতিয়া তাই তাইৰ ৰূপৱতী, ধূলিৰে আবৃত ভৰিখনেৰে চোকা বস্তু এটা দলিয়াই দিলে। আৰু আবদ্ধ হৈ পৰিল, ঠিক এজন ফেচিষ্টৰ ডিঙিত। ধুনীয়া আল্লাই কৈ উঠিল:
  - আৰু মই যৌন প্ৰতীক, আৰু মৃত্যুৰ প্ৰতীক!
  ছোৱালীজনী, তাৰ পিছত তাই আকৌ হাঁহি হাঁহি গুলী চলালে। আন্যুতাইও জুইৰ নেতৃত্ব দিছিল।
  ফেচিষ্টক কাটি পেলোৱা ধুনীয়া কেপ্তেইনে চিঞৰি উঠিল:
  - জীৱন এটা শিকলি, আৰু ইয়াৰ সৰু সৰু কথাবোৰ হৈছে লিংক...
  মাৰিয়াই গুলী চলালে, ফ্ৰিটজৰ মূৰটো কাটি খুলি দিলে আৰু লগতে ক"লে:
  - লিংকটোক গুৰুত্ব নিদিয়াটো অসম্ভৱ!
  আন্যুতাই আকৌ সঠিকভাৱে গুলী চলাই ক্ৰ"ক কৰিলে:
  - কিন্তু আপুনি trifles উপৰ চক্ৰত যাব নোৱাৰে ...
  মাৰিয়াই গুলী চলোৱাৰ দৰে আৰু ক"লে:
  নহ"লে শিকলিটোৱে আপোনাক আৱৰি ৰাখিব!
  আন এগৰাকী ছোৱালী মাট্ৰেনা,ও অতি ধুনীয়া, অগ্ৰগামী চেৰিঅ"ঝ্কাৰ সৈতে মিলি এটা তাঁৰত খনি প্ৰস্তুত কৰিলে। দুয়োজনে তাইক ঠেলি দিলে... কূটনৈতিক বুগাৰজনে "টাইগাৰ"-২ৰ কেটাৰপিলাৰটোৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ'ল। আৰু এই দীঘল নলীৰ জাৰ্মান গাড়ীখন কেনেকৈ বিস্ফোৰণ হ"ব।
  শ্যামলা ল"ৰা চাৰ্গেইয়ে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - আমাৰ ৰাছিয়া, তোমাৰ হাতত এটা বাল্টি আছে!
  আৰু সি সৰি পৰা চালৰ পৰা উঠা-নমা কৰিবলৈ, জিলিকি থকা, ক"লা, তললৈ নামি যোৱা গোৰোহাটো কষ্টেৰেই সময় নাপালে।
  মেট্ৰিয়নাই ল"ৰাটোৰ ডিঙিত চুমা খাই ক"লে:
  - তুমি বৰ স্মাৰ্ট!
  অগ্ৰগামীজনে সন্মুখলৈ গৈ মহিলা বেটেলিয়নত যোগদান কৰিলে। ল'ৰাটোও বৰ সৃষ্টিশীল। উদাহৰণস্বৰূপে, তেওঁ ফেচিষ্ট আক্ৰমণকাৰী বিমানক গুলীয়াই পেলাবলৈ বিমান নিৰ্মাণ কৰিছিল। যেতিয়া ফকে-উলফ বা টি এ-১৫২ বিমান উঠি যায়, তেতিয়া অবিশ্বাস্যভাৱে কাণ বন্ধ কৰি পেলোৱা গৰ্জন শুনা যায়।
  জাৰ্মানসকলে ৱেগনাৰ চিম্ফনীৰ সংগীতত আঘাত কৰে। এনে এক মহিমামণ্ডিত সুৰ।
  মেট্ৰিয়নাই বিৰক্তিৰে কয়:
  - এতিয়াও আমাক ভয় খুৱাবলৈ চেষ্টা কৰি আছে!
  অগ্ৰগামী ল"ৰাটোৱে পেথ"ছৰ সৈতে গাইছিল:
  - ৰাছিয়ান যোদ্ধাজনে মৃত্যুক ভয় নকৰে,
  মৃত্যুৱে আমাক তৰাৰ আকাশৰ তললৈ লৈ নাযায়!
  কাৰণ পবিত্ৰ ৰুছে কঠোৰ যুদ্ধ কৰিব,
  মই শক্তিশালী মেচিনগানটো লোড কৰিলোঁ!
  বহল নিতম্ব আৰু কান্ধৰ ওখ পেশীবহুল ছোৱালী মেট্ৰিয়ানা এগৰাকী সাধাৰণ কৃষক মহিলা। যুদ্ধৰ সময়ত কাপোৰবোৰ ফালি চেপেটা হৈ পৰিছিল, শক্তিশালী ভৰি দুখন উদং হৈছিল, চুলি দুটা ব্ৰেইডত বোৱা হৈছিল আৰু যথেষ্ট ধূলি দিয়া হৈছিল।
  চেৰিঅ"ঝ্কাৰ বয়স মাত্ৰ এঘাৰ বছৰ, পুষ্টিহীনতাৰ বাবে পাতল, আঁচোৰ পৰা আৰু লেতেৰা ল"ৰা, চুটি কাপোৰৰ বাহিৰে একোৱেই পিন্ধা নাই। ল"ৰাটোৰ স্বাভাৱিকতে বগা চুলিখিনি ধূসৰ হৈ পৰিল, আৰু পাচলিবোৰ পাতল, টেন আৰু লেতেৰা ছালৰ মাজেৰে দেখা যায়। ভৰি দুখন ভয়ংকৰভাৱে তললৈ নমাই দিলে, আৰু জ্বলা-পোৰাত, ঘাঁত, ফোহাৰ সৈতে। সঁচা, ভাগ্যই শিশুটিক গুৰুতৰ আঘাতৰ পৰা ৰক্ষা কৰিছিল।
  মেট্ৰিয়ানাক তেওঁৰ পটভূমিত ডাঙৰ আৰু মোটা যেন লাগে, যদিও ছোৱালীজনী একেবাৰে মোটা নহয়, কিন্তু হাড়ত শক্তিশালী, প্ৰশিক্ষিত মাংস। তদুপৰি ভোকে তাইৰ পৰ্টলী আৰু ডাঙৰ ফিগাৰটো যেন একেবাৰেই প্ৰভাৱিত কৰা নাছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে গধুৰ এণ্টি টেংক ৰাইফলৰ পৰা গুলী চলায়। জাৰ্মান গাড়ীৰ কপালত বিন্ধিব নোৱাৰি, কিন্তু ট্ৰেকত সুযোগ আছে।
  আৰু আণ্ডাৰকেৰেজত এটা ওজনী বিস্ফোৰক পাই গধুৰ "সিংহ"টোৱে গধুৰ ধূমপায়ীৰ দৰে ধোঁৱা উৰুৱাবলৈ ধৰিলে।
  Seryozhka দুৰ্নীতিৰে গাইছিল:
  - ষ্টিংকি ফ্ৰিটজে নাভাবি, প্ৰৱেশদ্বাৰত চিগাৰেট জ্বলাই দিলে! অৱশ্যে ডাঙৰ বিপদত পৰিল!
  পেশীবহুল, টেন কৰা পোৱালি দুটা জিলিকি থকা মেট্ৰিয়নাই উদং ধুনীয়া ভৰিৰে টেপ ডান্স এটা মাৰি পেলালে। ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - পবিত্র রাশিয়ান মুখ আইকন থেকে flicker ... ভগৱান নিষেধ আপনি অন্ততঃ এক হাজাৰ Fritz তিয়াই! আৰু যদি কোনোবাই ফেচিষ্টতকৈ বেছি গুঞ্জন কৰে, তেন্তে তাৰ বাবে কোনেও আপোনাক নিন্দা নকৰে, বিশ্বাস কৰক!
  তাৰ পিছত তাই এণ্টি টেংক ৰাইফলটো পুনৰ লোড কৰি আকৌ গুলী চলালে। জাৰ্মান পৰিবহণকাৰীখনে আকৌ ধোঁৱা উলিয়াই দিলে।
  গাৰ্ল বেটেলিয়নে ফ্ৰিটজৰ যথেষ্ট ক্ষতিসাধন কৰে। কিন্তু তেওঁ লোকচানও ভোগ কৰিছিল। ইয়াত এগৰাকী ছোৱালী আধা ফাটি গ"ল, আৰু তাইৰ মুখখন ধূলিৰ মাজতো তেনেকুৱা হৈ পৰিল, শেঁতা হৈ পৰিল।
  ইতিমধ্যে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ বেছিভাগ অঞ্চল নাজীয়ে দখল কৰিছে যদিও চহৰখনৰ যিখিনি বাকী আছে সেয়া হাৰ মানি আত্মসমৰ্পণ কৰিব নিবিচাৰে।
  ইফালে আন্যুতাই "বাঘ"ক ভাঙিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। এখন শক্তিশালী জাৰ্মান গাড়ী, কাষত গ্ৰেনেড পাইছিল, কিন্তু বলি হোৱা নাছিল। কামান গুলিয়াবলৈ ঘূৰি যায়। ছোৱালীজনীয়ে মাটিত গাঁত খান্দিবলগীয়া হয়, আৰু ধ্বংসাৱশেষ, যাতে বৰ্তমানে এৰি দিয়া বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে চেপি নাযায়।
  আন্যুতাই মৃদুভাৱে ফুচফুচাই কয়:
  - মা দেউতা ক্ষমা কৰিব!
  মাৰিয়াই টাইগাৰৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, যিটো গ্ৰেনেড তাইৰ কপালত বিস্ফোৰণ ঘটিল। ছোৱালীজনীয়ে হিচকি উঠিল:
  - বসন্ত কালত শীতকালত পোহৰৰ শিক্ষা দিয়াৰ বিষয়ে ... মই ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ আওৰাই কওঁ যে হিটলাৰ এজন প্লেগ হাৰামী!
  আল্লাই নাজীসকলৰ দৃষ্টিশক্তি ভাঙি, আৰু তেওঁলোকৰ ওপৰত পানী ঢালি ফাটি গৈ টানিলে:
  - কফিনত, এতিয়া ফুৰাৰটো দেখিলোঁ! আৰু তাই বেচেৰাজনৰ ঠিক চকুত লাথি মাৰিলে!
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে আচলতে খালী আঙুলিৰে টেংকত গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে। ই বেৰেলত খুন্দা মাৰিলে... তাৰ পিছত এটা বিস্ফোৰণ ঘটিল আৰু "বাঘ"ৰ মুখখন ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল।
  কাপুৰুষ জাৰ্মানজনে সেইটো লৈ পিছুৱাই গ"ল।
  আন্যুতাই নাকৰ ফুটাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমাৰ, তোমালোকৰ নমনীয় নহয়!
  মাৰিয়াই গুলীৰে এজন হিটলাৰী ভাড়াতীয়াক কাটি গাইছিল:
  - আৰু খলনায়কে ধেমালি কৰা নাই! হাত ভৰি, সি ৰাছিয়াৰ ৰছীবোৰ পেচাই দিয়ে! সি দাঁতবোৰ হৃদয়ৰ ভিতৰতে ডুবাই দিয়ে ... সি পিতাভূমিখন তললৈকে পান কৰে!
  আন্যুতাই খিকিন্দালি কৰিলে, ভুকুৱাইলে:
  - Fuhrer বনৰীয়াভাৱে চিঞৰি উঠে, নিজকে ছিঙি পেলায়!
  মাৰিয়া, গুলীচালনা, লগতে কয়:
  - বাৰু, মৃত্যুৱে ফুচফুচাইছে, হাঁহিছে!
  তাতোকৈও বিপজ্জনক "শুমৰ্টিগাৰ"ৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। ই সমগ্ৰ অট্টালিকা আৰু বাংকাৰ ধ্বংস কৰে। তদুপৰি ই ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানৰ কাষ চাপিব নোৱাৰে। জাৰ্মান মেচিনগানাৰে গাড়ীখন আৱৰি ৰাখিছে।
  আন্যুতাই দেখিছে যে ফ্ৰিটজৰ অৱস্থানৰ ওচৰলৈ যোৱাটো অবাস্তৱ। কিন্তু আকাশত ফকে-উলফছ। ইয়াৰে এটা মেচিন ছোভিয়েট স্থানৰ ওচৰলৈ উৰি যায়। ছোৱালীকেইজনীয়ে তাইৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে।
  আল্লাই গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি খঙেৰে কয়:
  - গভীৰ মৃত্যুত - ক্ষমা নাই!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে মেচিনগানৰ পৰা পাক এটা দিয়ে। সোনকালে পিছলৈ ৰোল কৰে। এটা তুলনামূলকভাৱে নতুন জাৰ্মান টেংক "পেন্থাৰ" -2 এটা সৰু টাৰেট আৰু এটা তলৰ চিলোৱাটৰ সৈতে দ্ৰুতভাৱে ওপৰলৈ উঠি যায়।
  কেইবাগৰাকীও ছোৱালীয়ে জাৰ্মান গাড়ীখনলৈ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। উপহাৰবোৰ পাই তাই ফ্ৰীজ হৈ পৰে আৰু ঘূৰিব নোৱাৰে।
  আল্লাই হিচকি মাৰি হুইচেল মাৰিলে:
  - এইটো এটা নতুন আক্ৰমণ! আমি তাইৰ মুখখন ফালি পেলাম!
  পেন্থাৰ-২ য়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি নিজৰ অধিক শক্তিশালী অস্ত্ৰটো গুলীয়াই দিলে।
  জুইৰ স্তম্ভটোৱে বতাহ বিভাজিত কৰি পেলালে, আৰু নিমিষতে বায়ুমণ্ডলটো গৰম কৰি বিদ্যুৎ বিশ্লেষণ কৰি পেলালে।
  আল্লাই খিকিন্দালি কৰিলে, খোলাবোৰ আধা উলংগ ছোৱালীজনীৰ কাষেৰে উৰি গ"ল। নিৰ্লজ্জ লাল চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে নিতম্ব জোকাৰি ক"লে:
  - আৰু নিউটনে শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিলে, সিংহাসনৰ পৰা যোৰটো পেলাই দিলে! ফ্ৰিটজ তেওঁ নিজৰ নিউটনৰ নিয়মটো ডিক্রী কৰিলে!
  ষ্টেলিনগ্ৰাড সকলো জুইৰ লেলিহান শিখাই আগুৰি ধৰিছিল, যেতিয়া জুইৰ জিভাই যেন আকাশখন চেলেকি বেঙুনীয়া, কমলা আৰু ৰঙা ৰঙৰ স্ফুলিংগবোৰ ক্ৰিক কৰি উঠিছিল! আৰু প্ৰতিটো স্ফুলিংগ নৰকীয় দুৰ্গৰ পৰা পলায়ন কৰা ভূতৰ দৰে।
  জাৰ্মান যুঁজাৰু বিমান এখনক নমাই আনুতাই নীলা চকু দুটা জিলিকিলে, গাই গ"ল:
  - কি হুমুনিয়াহ কাঢ়িছা বেয়া বুঢ়ী? বিশ্বাস কৰক, মাত্ৰ এখন মানসিক চিকিৎসালয়ই আপোনাৰ বাবে কান্দিছে!
  মাৰিয়াই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি এটা গীত গাইছিল:
  - ঘাঁহনিত শুই ফ্ৰিটজৰ মূৰত খুন্দা মাৰিলে কিমান ভাল! ফুহৰাৰৰ বাবে এটা পল্টিছৰ ব্যৱস্থা কৰক, আৰু মেচিনগানৰ পৰা গুলী পঠাওক!
  ছোৱালীজনীয়ে বনৰীয়াকৈ খিকিন্দালি কৰি পেটৰ পৰা পিঠিলৈকে গুলীয়াই গ"ল। ভৰিৰে চাইকেল এখন বনালো। এটা গ্ৰেনেড ওপৰলৈ উৰি গ"ল। পেটৰ তলত শ্ব্ৰেপনেল পোৱা উৰি যোৱা ফকে-উলফে দ্ৰুতগতিত ওপৰলৈ উঠি গ"ল। দেখা যায় যে চোকা খণ্ডবোৰে তেওঁক আঘাত কৰিছিল। ফেচিষ্ট জীৱটোৱে জুই লাগিল, আৰু ভঙা ডেউকাৰ টুকুৰাবোৰ হেৰুৱাবলৈ ধৰিলে।
  ফক্কে কেনেকৈ উচ্চতা হেৰুৱাইছে তাক দেখি আন্যুতাই ক্ৰ'ক কৰিলে:
  - সেইটো এটা চেমাফোৰ! জাহাজত এটা কুঠাৰ ওলমি আছে!
  জাৰ্মান বিমানখন বিস্ফোৰণ হৈ আকাশৰ সকলো দূৰৈৰ চুকত ধ্বংসাৱশেষ সিঁচৰতি হৈ পৰিল। আৰু ক"লৈ গ"ল ফেচিষ্ট এচ। মোৰ শেষ পাল পাতিলোঁ। জল্লাদ ছাই হৈ গ"ল, পাইলট নহয়!
  ধূলি সিঁচৰতি কৰি মাৰিয়াই হাঁচি মাৰি ক"লে:
  - হ'ব নে নহ'ব? প্ৰশ্ন নহয়!
  আল্লাই আকৌ ভৰিৰে গিলাচ এটা দলিয়াই দিলে, ইমানেই যে চকুত খুন্দা মাৰি মূৰৰ পিছফালৰ মাজেৰে ফ্ৰিটজৰ ফালে ওলাই আহিল:
  - মই টেংক আৰ্মাডা! আৰু আপোনাৰ চিকিৎসাৰ প্ৰয়োজন!
  জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ উপগ্ৰহবোৰে তেওঁলোকৰ সন্মুখত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ছোৱালীৰ বিৰুদ্ধে এনে কৌশলে কাম কৰা নাছিল। ইয়াত চেৰিঅ'ঝ্কাই এটা কেটাপল্ট নিয়োগ কৰিলে, আৰু ইয়াৰ প্ৰতিক্ৰিয়াত ই কেনেকৈ শত্ৰুক আঘাত কৰে।
  অগ্ৰগামী ল"ৰাজনে চিঞৰি উঠিল:
  - হিটলাৰৰ মুখ ফালি থকা চান্টাক্লজ!
  নাজীৰ ভিৰৰ মাজত বিন্ধি যোৱা কেটাপল্টৰ চাৰ্জে তেওঁলোকক সিঁচৰতি কৰি পেলালে, আৰু একে সময়তে বতাহত গুটিয়াই পৰিল। ফ্ৰিটজ পৰিল, আৰু দেৱালৰ ধ্বংসাৱশেষত ভাঙি গ"ল।
  টেংক "টাইগাৰ" -2, নিজৰ ভাৰসাম্য হেৰুৱাই, "লায়ন"ৰ সৈতে সংঘৰ্ষত। অ" লেভা, তোমাৰ ভয়ংকৰ নামটো ক"ত?
  অন্যুতাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - ভাল, ভাল কাম Seryozhka!
  ল"ৰাটোৱে আক্ৰমণাত্মকভাৱে গুৰগুৰাই উঠিল।
  - পাইয়নিয়াৰ সদায় সাজু!
  গাৰ্ল-কেপ্তেইনে আকৌ নখ মাৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু মেট্ৰিয়নাই চেৰিঅ"ঝকাৰ সৰু ভৰিখন টিকটিকিয়াই দিলে, কিমান কঠিন তেওঁৰ আছে! ল"ৰাটোৱে জুইৰ মাজেৰে দৌৰিবলৈ ভয় নকৰাটো আচৰিত কথা নহয়।
  মেৰীয়ে এটা গীতত ক"লে:
  - যৌৱন ভাল - বাৰ্ধক্য বেয়া!
  এই আনন্দময় লাল চুলিৰ আল্লাই মান্তি হ"ল:
  বাৰ্ধক্যতকৈ বেয়া একো নাই ! এইটো সঁচাকৈয়ে সম্ভৱপৰ সকলোতকৈ ঘৃণনীয় অৱস্থা!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে অভ্যুত্থানেৰে জাঁপ মাৰিলে। তাই ক্ষন্তেক সময়ৰ বাবে কল্পনা কৰিলে ঘৃণনীয় আইতাক। নাই, তুলনা নকৰিব, এগৰাকী বুঢ়ীক এজনী ছোৱালীৰ লগত। আৰু কি সৌন্দৰ্য্য, চিকন শৰীৰত।
  আল্লাহে ইয়াক লৈ গাইছিল:
  - বছৰৰ পিছত বছৰ ধৰি প্ৰবাহ, কাৰাভানত বছৰ,
  'একটি বুঢ়ী মহিলার একটি মর্টার মধ্যে হেনা ঘাস...
  আৰু মোৰ চিকন ফিগাৰটো কি হ"ব,
  বুজি পোৱা নাই যৌৱন কেনেকৈ গ"ল!
  আন্যুতাই চকু দুটা জিলিকি উঠিল, জাৰ্মানজনক গ্ৰাইণ্ডত আঘাত কৰি তললৈ নমাই দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - নহয়! তথাপিও যুদ্ধত এনেকুৱা এটা মনোমোহাতা থাকে - চিৰদিনৰ বাবে ডেকা হৈ থাকিবলৈ! সদায় মদ্যপান কৰি!
  মেট্ৰিয়নাই কেটাপল্টত নতুন চাৰ্জ এটা দিলে। এইটো এটা ভাল মৰ্টনৰ দৰে কিবা এটা। ছোৱালীজনীয়ে হিচকি উঠিল:
  - পাছ নকৰিবা, পাছ নকৰিব!
  চেৰিঅ'ঝকাই নিজৰ পাতল কিন্তু চঞ্চল ভৰিখন জোকাৰি জোকাৰিলে:
  - Fritz মুখ!
  আৰু এটা গ্ৰেনেড, বিস্ফোৰণৰ পেকেজৰ সৈতে, পূৰ্ণ গতিৰে নাজীৰ স্থানলৈ উৰি গ"ল।
  হয়, ষ্টেলিনগ্ৰাড তেওঁলোকক দিয়া হোৱা নাছিল। জুন মাহৰ শেষৰ পৰা তৃতীয় মাহ ধৰি এই আক্রমণ অব্যাহত আছে যদিও মহানগৰীত সকলো ল"ব পৰা নাই৷ ফ্ৰণ্টৰ আন আন খণ্ডত নাজীয়ে সফলতা লাভ কৰিছিল যদিও এইটোত নহয়।
  আন্যুতাই পিষ্টলটো গুলিয়াই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - সকলো অসম্ভৱ, সম্ভৱ হৈছে সংঘটিত... বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখনক বৰ জটিল কৰি তোলাৰ প্ৰয়োজন নাই!
  আৰু মটৰ চাইকেলৰ গেছৰ টেংকিত খুন্দা মাৰিলে। মেচিনটো বিস্ফোৰণ ঘটিল আৰু অগ্নিময় ঘূৰ্ণীবতাহে ধোঁৱাময় পৰিৱেশটো আলোকিত কৰি তুলিলে। আৰু জাৰ্মানজনক অগ্নিময় পাখি এটাই ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে।
  ছোৱালী কেপ্তেইনে চিঞৰিলে:
  - বেয়াক মাৰি ভাল পাওঁ! আৰু এইটোৱেই সৰ্বোচ্চ ভাল!
  মাৰিয়াই জাৰ্মানসকলক এটা ফাটি মাৰিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - পোৰকুপাইন খেলো আহক!
  আল্লাই গুলীচালনা কৰিলে, অধিক সঠিকভাৱে ক"বলৈ গ"লে। বৰশীৰে ঢাকি থোৱা ধ্বংসাৱশেষৰ ওপৰত কেইটামান ক"লা মানুহ পৰি ৰৈ গ"ল:
  - শত্ৰুক হত্যা কৰা! - ছোৱালীজনীয়ে ফুচফুচাই ক"লে।
  মাৰিয়াই চঞ্চলভাৱে গাইছিল:
  - লিপষ্টিকেৰে হিটলাৰক, হেয়াৰস্প্ৰেৰে মেইনষ্টেইনক ৰং কৰি মই তোমাক ৰাজকুমাৰীৰ বন্দীত্বলৈ টানি নিম, বিশ্বাসী কুকুৰটোৱে তোমাক চেপি ধৰিব!
  আন্যুতা, গুলী চলাই, হিচকি উঠিল:
  - সন্ধিয়া আহক এডলফ, নিজকে ওলোমাই থ"... মূৰটো বোকা কৰা বন্ধ কৰক! সন্ধিয়া আহকচোন, জিৰফেলকনৰ দৰে উৰি যাওক - নাজীক জোৰেৰে মাৰিবলৈ!
  ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰৰ মূৰৰ পৰা হেলমেটটো পেলাই দি মাৰিয়াই খঙেৰে ক"লে:
  - আমি পাৰোঁ! আৰু আমি কৰিম!
  "লেনিন" বেটেলিয়নৰ ছোৱালীবোৰে বিদেশী সৈন্যৰ আগমন বন্ধ কৰি দিলে। ফ্ৰিটজে আগবাঢ়ি গ"ল, আক্ষৰিক অৰ্থত মৃতদেহ মহাকাশলৈ দলিয়াই দিলে। আশা পিন কৰা টেংক "লেভ"টোৱেও সহায় কৰা নাছিল। ইয়াত ১৫০ মিমি বন্দুকৰ সৈতে মেচিনটোৰ এটা পৰিৱৰ্তন দিয়া হৈছে।
  আল্লাই তাইৰ উদং নিপলত আবদ্ধ হৈ থকা শিল এটা খুন্দিয়াই পেলায়। ছোৱালীজনীৰ ইমান ধুনীয়া আৰু ভৰপূৰ স্তন। ছোৱালীজনীয়ে ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। ভৰিখন বাহুতকৈ শক্তিশালী, আৰু নিক্ষেপটো আৰু আগুৱাই যায়।
  "সিংহ"-এ কেটাৰপিলাৰটোত এটা ফাঁক পাইছিল, আৰু ৰৈ গ'ল। তাৰ শক্তিশালী মুখৰ পৰা গুলী। ৰামবল আৰু ভাঙি যোৱা।
  আল্লাহে থু পেলাই কৈছে:
  - ৰাছিয়ান যোদ্ধাজনে বিষত হুমুনিয়াহ কাঢ়িব নোৱাৰে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ গুলী মাৰে। আৰু তেওঁ অত্যন্ত ভালকৈ কৰে। টাৱাৰৰ পৰা ওলাই হেলান দি থকা ফেচিষ্টজন পিছলৈ পৰি যায়।
  ৰঙা চুলিৰ প্ৰায় উলংগ ছোৱালী এজনীয়ে কয়:
  - বৃথা শত্ৰুৱে বিশ্বাস কৰে যে তেওঁ ৰাছিয়ানসকলক ভাঙিবলৈ সক্ষম হৈছিল! কোনে সাহস কৰে, যুদ্ধত আক্ৰমণ কৰে, আমি শত্ৰুক তীব্ৰভাৱে মাৰিম!
  আৰু আল্লাই প্ৰেছৰ পেশীবোৰ গুটিয়াই দিয়ে, যিবোৰ তাই বৰ এম্বছ কৰিছে।
  অ", ছোৱালীবোৰ কিমান ধুনীয়া! মই নিবিচাৰো তেওঁলোকৰ কোনোৱেই মৰি যাওক।
  একাটেৰিনা দৌৰি গ"ল... এগৰাকী অতি ধুনীয়া ছোৱালী, ফুলি উঠা বগা চুলিৰ। তাই কেনেবাকৈ কোনো ধৰণৰ ঔষধেৰে লেতেৰা কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  ছোৱালীজনী বৰ ধুনীয়া, শুক্ৰৰ আকৃতিৰ সৈতে, মাত্ৰ অধিক টোন আৰু এম্বছড। তাইৰ ওপৰত কাপোৰ, মাত্ৰ ব্ৰা আৰু পেণ্টী। বাকী সকলো ইতিমধ্যে ছিন্নভিন্ন হৈ গৈছে। কিন্তু ভৰি দুখন কিমান ৰূপৱতী! এয়া ছোৱালী নহয়, কিন্তু নিখুঁততাৰ মোহৰ, সৌন্দৰ্য্যৰ মুকুট।
  তাই বিশেষ ধৰণেৰে গতি কৰে, কাছৰ দৰে। এটা খালী ভৰি আৰু টিপটিপিয়া, আৰু গোৰোহা, আচৰিত ধৰণে পৰিষ্কাৰ হৈ থাকে। একাটেৰিনাই গুলী মাৰে, আৰু ফেচিষ্টজনৰ বুকুত আলচাৰ হয়।
  ছোৱালীজনীয়ে কয়:
  - মাতৃভূমিৰ প্ৰতি আনুগত্যই সৰ্বোচ্চ শব্দ!
  আল্লাহে হাঁহি হাঁহি ক"লে:
  - ব্ৰা খুলি মোৰ দৰেই শ্বৰ্ট পিন্ধি থাকক!
  কেথেৰিনে নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে।
  - এইটো উপযুক্ত নহয়!
  আল্লাই নিতম্ব জোকাৰিলে, উপযুক্তভাৱে গুলী চলালে আৰু গাই গ"ল:
  - কিবা এটা Komsomol সদস্য অস্বাভাৱিক হৈ পৰিছে! তেনেকৈ খালী বুকুৰে খোজ কঢ়াটো বৰ অশ্লীল!
  কেথেৰিনে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - ফ্ৰিটজলৈ আনন্দ কিয় আনিব, আমাৰ সৌন্দৰ্য্য চাওক!
  আল্লাহে দৃঢ়তাৰে উত্তৰ দিলে:
  - আমাৰ সৌন্দৰ্য্য মাৰাত্মক!
  কাতিয়াই খিকিন্দালি কৰি টি এ-২০০ খনলৈ গুলীচালনা কৰিলে। নাজী গাড়ীখনত জুই লাগিল। আৰু ধুনীয়া শ্যামলাগৰাকীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - অশুভলৈ মৃত্যু!
  আল্লাহে খিকিন্দালি কৰিলে।
  - আৰু জীৱনটো ভাল!
  জাৰ্মানজন পৰি থকা দেখি একাটেৰিনাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - এইটোৱেই সৰ্বোচ্চ মূল্য! নাজীক নাভাবিব যে আপুনি জয়ী হৈছে!
  আল্লাহে গাইব:
  - জয়ৰ বাবে অপেক্ষা! বিজয় অপেক্ষা কৰি আছে... যিসকলে শিকলি ভাঙিবলৈ হাহাকাৰ কৰে! জয়ৰ বাবে অপেক্ষা! জয়ৰ বাবে অপেক্ষা! আমি নাজীক পৰাস্ত কৰিব পাৰিম!
  এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী, আৰু তাইৰ উলংগ স্তন দুটা কঁপিছে। গৰমত উদং ধড় থাকিলে ভাল, যিটো জুইয়ে তীব্ৰতৰ কৰি তোলে।
  আন্যুতাক এতিয়া বহুত বেছি দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ যেন লাগিল। তাই ছাবমেচিনগানেৰে ফ্ৰিটজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, আৰু ভুকুৱাইলে:
  - মই তোমাক কেষ্ট্ৰেট কৰি দিম!
  আৰু সঁচাকৈয়ে নাজীয়ে লাভ কৰিছিল মাৰাত্মক উপহাৰ আৰু কফিন! আৰু ছোৱালীজনীয়ে সিহঁতক এটা ফিগাৰ দেখুৱাই দিলে, উদং ভৰিৰ আঙুলি নিৰ্মাণ কৰোঁ। আৰু নাইটিংগেল-ডকাইতৰ দৰে হুইচেল মাৰিলে। আৰু তলৰ অংশৰ আঙুলিৰ মাজেৰে।
  ছোৱালী কেপ্তেইনজন বৰ স্মাৰ্ট। আৰু জিলিকি থকা। আৰু একেবাৰে নিষ্ঠুৰ নহয়। তাইৰো কেতিয়াবা শত্ৰুৰ সৈন্যবোৰৰ প্ৰতি দুখ লাগে, যাৰ সন্তান হ"ব পাৰে যিয়ে নিজৰ মৃত পিতৃৰ বাবে কান্দিব।
  আন্যুতাই অৱশ্যে এনে চিন্তাবোৰ নিজৰ পৰা আঁতৰাই পেলায়, তাৰ পৰা কান্দিবলৈ মন যায়। কিন্তু জাৰ্মানীৰ ওচৰলৈ লুটপাত আৰু হত্যা কৰিবলৈ অহা ৰাছিয়ানসকল নাছিল। নাই, এইবোৰ জাৰ্মান আৰু সমগ্ৰ বিশ্বৰ পৰা অহা গোটেই আক্ৰমণাত্মক বিদেশী দল এটাই ৰাছিয়াৰ বিস্তৃত অঞ্চলত সোমাই পৰিল।
  আন্যুতাই নিজকে ক্ৰছ কৰি ফ্ৰিটজৰ ফালে গুলীচালনা কৰিলে, যিয়ে নিৰৱে ৰাছিয়ান ফ্ৰিটজৰ স্থানৰ ওচৰ চাপিবলৈ চেষ্টা কৰি আছিল... গুলীৰ দ্বাৰা নোক আউট কৰা তেওঁৰ চকু আৰু মগজুটো লিক হৈ ওলাই আহিল।
  গাৰ্ল-কেপ্তেইনে হাঁহি এটা মাৰি হাস্যৰসেৰে ক"লে:
  - চকুৰ পৰা চকুলৈ পোনে পোনে, মূৰৰ পৰা মূৰলৈ!
  আন্যুতাই সঠিকভাৱে গুলী চলালে, আৰু চাইডকাৰেৰে মটৰ চাইকেল এখনত খুন্দা মাৰিলে। গাড়ীখন ফাটিবলৈ ধৰিলে আৰু মেচিনগানটো উৰি গ"ল, কেইবাবাৰো উলটি গ"ল। তাৰ পিছত তাৰ মুখখন ধ্বংসাৱশেষৰ মাজত ডুব গ"ল।
  ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ উদং ধূলিময় তলুৱাটো ধ্বংসাৱশেষৰ ওপৰত ঘঁহি দিলে। আৰু তাই আকৌ লক্ষ্য কৰিলে। তাইৰ উল্লাসিত ডেকা মুখখনে যথেষ্ট হাঁহিলে। ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - নাই, আমি ফেচিষ্টক কৈছিলো, ৰাছিয়াৰ সুগন্ধি ৰুটিক ফৰ্ড বুলি কোৱাটো আমাৰ মানুহে সহ্য নকৰে!
  মাৰিয়াই অতি সঠিক শ্বট এটা দিলে, য"ৰ পৰা ফকে-উলফে জ্বলি উঠিল, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  এজন কুলাংগাৰ বাবে অৱশ্যে পছন্দটো স্পষ্ট,
  ডলাৰৰ বাবে, তেওঁ ৰাছৰ বিশ্বাসঘাতকতা কৰিবলৈ সাজু'...
  কিন্তু ৰাছিয়ান মানুহজন ইমান ধুনীয়া
  যে তেওঁ মাতৃভূমিৰ বাবে নিজৰ প্ৰাণ দিবলৈ সাজু!
  ছোৱালীজনীয়ে, এটা ছমাৰচাল্ট কৰি নাজীসকলক ডুমুৰ দেখুৱাই, আৰু স্ক্ৰল কৰিলে, আৰু গুলীবোৰে সৌন্দৰ্য্যক স্পৰ্শ কৰা নাছিল।
  আল্লা আবিৰ্ভাৱ হ"ল, প্ৰায় উলংগ আৰু চয়তানৰ দৰে লেতেৰা এই সুন্দৰীয়ে দুখন ভৰিৰে একেলগে গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে। আৰু তাই চেক কৰিলে:
  - মোৰ যি আছে ... চোকা ফালে ফ্ৰিটজ!
  মাট্ৰেনাই আল্লাক শুধৰাই দিলে:
  - চোকা, কাষত, আৰু চোকা কাষত নহয়!
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি তৰমুজৰ স্তন দুটা জোকাৰিলে, আৰু বিস্ফোৰণৰ টোপোলা থকা গ্ৰেনেড ব্যৱহাৰ কৰি গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। "বাঘ"ৰ মুখত খুন্দা মাৰিলে, আৰু এই বেঁকা শিল্পকৰ্মটোৱে ডজ কৰিলে।
  ইয়াৰ পিছত নাজী জীৱটোৱে পিছুৱাই গ"ল। তাই জুইত ধৰা কচ্ছপৰ দৰে হাঁহিবলৈ ধৰিলে।
  আন্যুতাই আনন্দত চকু টিপিয়াই গাইছিল:
  - আৰু "বাঘ" পিছুৱাই গৈছে আৰু জাৰ্মানসকলে লুকাই আছে!
  আক্ৰমণ, বিমান আক্ৰমণ আৰু গধুৰ বন্দুকৰ অধীনত মেডেন বেটেলিয়নে কৌশল ৰচনা কৰিছিল। ইয়াত জেট বোমাৰু বিমানবোৰে খুন্দা মাৰিলে, ভাঙি যোৱা, ৰঙা-গৰম ঠেকবোৰ আকাশলৈ উঠি আহিল। আৰু শিলবোৰত জুই জ্বলি উঠিল। সৌভাগ্যক্ৰমে কোনো ছোৱালীৰ মৃত্যু নহ"ল, কিন্তু পুৰুষসকল পৰলোকলৈ গ"ল - যিসকলৰ ইমান দুখ নাই! আৰু আত্মাবোৰ উৰি যায় - কোনোৱে স্বৰ্গলৈ, আৰু কোনোবাই নৰকলৈ! য'ত পিচফৰ্ক লৈ চয়তানে ইতিমধ্যে যীচুত বিশ্বাস নকৰাসকলৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে।
  আল্লা ক্ৰোধত যোদ্ধাসকলৰ ভিতৰত আটাইতকৈ চেক্সি: ভাল, তেওঁলোকৰ "ষ্টুৰ্মটিগ্ৰ"ৰ পৰা নাজীয়ে ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানত গুলী চলাই ৰঙা যোদ্ধাসকলক হত্যা কৰিব পাৰিবনে?
  . অধ্যায় #৭
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা ধৰি ছমাৰছল্টৰ ধাৰাবাহিকতাত ঘূৰি ফুৰিলে। আৰু দ্ৰুত আৰু বেগেৰে ঘূৰি থকা। আৰু তাৰ পিছত তাইৰ সকলো শক্তিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো ষ্টৰ্মটাইগাৰৰ বহল মুখত পেলাই দিলে। সৌন্দৰ্য্যৰ উলংগ, টেন কৰা ভৰি দুখন জিলিকি উঠিল আৰু গ্ৰেনেডটো বহল মুখৰ ভিতৰলৈ উৰি গ"ল। আৰু শক্তিশালী মেচিনটোৱে প্ৰথমে শ্বাক কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত লৰালৰিকৈ গ"ল। "ষ্টাৰমটাইগাৰ"ৰ কাষত থিয় হৈ থকা দুটা "ৰয়েল টাইগাৰ"ক ওপৰলৈ পেলাই দি বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি কৰা হ'ল। ৰোলাৰবোৰ সিহঁতৰ পৰা ফাটি গ"ল, ৰাণীৰ ভঙা হাৰ দৰে উৰি গৈ তললৈ পৰি গ"ল।
  বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে আল্লাক পেলাই দিলে, আৰু ছোৱালীজনী ওলোটাকৈ উৰি গ"ল। আৰু তাইক ওলোটা কৰি জোকাৰি পেলোৱা হ"ল আৰু পেলাই দিয়া হ"ল। কিন্তু সৌন্দৰ্য্যই তথাপিও অৱতৰণ কৰিলে, চোকা ধ্বংসাৱশেষ আৰু থেতেলিয়াই পেলোৱা শিলবোৰে তাইৰ উদং তলুৱাত খান্দিলে। ছোৱালীজনীৰ বিষ হৈছিল, আনকি কেলাছ ভৰিখনৰ মাজেৰেও টিপটো বিন্ধি গৈছিল।
  কিন্তু আল্লাই থিয় হৈ চিঞৰিবলৈ শক্তি পাইছিল:
  - তোমালোক ফেচিষ্ট ছাইত থাকিবা!
  আন্যুতা আৰু আন ছোৱালীবোৰক বিস্ফোৰক ঢৌৱে ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে, আনকি অলপ চেপি ধৰিলে। কিন্তু ধুনীয়া যোদ্ধাৰ কোনো এজনৰ মৃত্যু নহ"ল। ছোৱালীকেইজনীয়ে হাৰিকেন আৰু সুনিৰ্দেশিত জুইৰ সন্মুখীন হ"ল। জপিয়াই ওলাই অহা নাজী আৰু ইউ এছ এছ আৰক ঘেৰি ধৰা অন্যান্য আক্ৰমণাত্মক পোক-পৰুৱাক দমন কৰা।
  মাৰিয়াই অতি উৎসাহেৰে গাইছিল:
  - আৰু যেতিয়া প্ৰভুৰ শিঙাই আমাক যুদ্ধলৈ লৈ যাব, তেতিয়া আমি কমছমোলৰ লগত বন্ধুত্ব কৰিম! আৰু যিহোৱাৰ ইচ্ছাৰ দ্বাৰাই মই স্বৰ্গীয় নামকৰণত থাকিম!
  তেজত ভাঙি যোৱা তলুৱাৰ ধূলিবোৰ জোকাৰি জোকাৰি আল্লাই গাইছিল:
  - লেনিন, দল, Komsomol! আমি ফুৰাৰক এটা উন্মাদ ঘৰলৈ পঠিয়াইছো!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কাণ বন্ধ কৰি হাঁহিবলৈ ধৰিলে আৰু চেৰিঅ"ঝ্কাই আতংক আৰু বিৰক্তিৰে ক"লে:
  - আৰু মোৰ কেটাপল্টটো আল্লাৰ উদং আৰু শক্তিশালী ভৰিৰ দৰে সঠিক নহয়!
  বাহুৰ পেশীবোৰ মোচোকা খাই মেট্ৰিয়নাই ক"লে:
  - ঠিকেই আছে! তুমি এতিয়াও চিন্তা কৰি আছা। ইয়াতকৈ শীতল কিবা এটা!
  ফ্ৰণ্ট লাইনৰ পৰা উভতি অহা ভেডমাকোভাক ভ্লাডিভষ্টকলৈ জৰুৰী ফোন আহিল। বিপুল ক্ষতিৰ সন্মুখীন হৈ খাবাৰোভস্কক প্ৰায় ঘেৰি ধৰি (এই চহৰখনৰ সৈতে আমুৰৰ জৰিয়তে যোগাযোগ বজাই ৰখা হৈছিল) জাপানীসকলে তেওঁলোকৰ সৈন্যবাহিনীক পুনৰ গোট খাবলৈ আৰু পুনৰ ভৰোৱাৰ বাবে ৰখাই দিলে। কমেও এক কোটি জাপানে আৰু সত্তৰ নিযুত মানচুৰিয়া আৰু থাইলেণ্ডৰ সৈতে পদাতিক বাহিনীক প্ৰচুৰ পৰিমাণে স্থানান্তৰ কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। এক অৰ্থত আমেৰিকাতকৈ ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুঁজ দিয়াটো সহজ, কাৰণ পিছৰটোৰ সৈতে যুঁজিবলৈ বহুত দামী জাহাজৰ প্ৰয়োজন আৰু কোনো কাৰণতে সস্তীয়া বিমানৰ প্ৰয়োজন নহয়। কিন্তু শ্বমাইষ্টাৰৰ পৰা কপি কৰা লঘু আৰু সস্তীয়া ৰাইফল আৰু মেচিনগান লৈ পদাতিক বাহিনীক বৃহৎ পৰিমাণে যোগান ধৰিব পাৰি! সাত বছৰ বয়সৰ পৰা প্ৰতিজন জাপানী ল"ৰাই মেচিনগান এটা গোট খোৱা আৰু বিভাজিত কৰিব জানে! মাথোঁ অৱশ্যেই দ্বীপটোৰ পৰা মহাদেশখনলৈ সৈন্য স্থানান্তৰ কৰিবলৈ সময় লাগে। আৰু পুনঃপূৰণ লাভ কৰি আকৌ ছোভিয়েট ভূখণ্ডৰ গভীৰতালৈ আগবাঢ়ি যাওক!
  ফোন এটা পোৱাৰ বাবে ভেডমাকোভাই আশা কৰিছিল যে অৱশেষত তাই নতুন যুঁজাৰু বিমান লাভ কৰিব আৰু আকাশত যুঁজিব। ছোৱালীজনীক এমকাত ভ্লাডিভষ্টকলৈ লৈ যোৱা হয়। পাইলটজনে টাৰ্মিনেটৰ যেন অনুভৱ কৰিলে। সহযাত্ৰীজন যথেষ্ট বয়সৰ সত্ত্বেও ধূসৰ চুলিৰ দাদা বুলি ওলাই পৰিল, যিয়ে কেৱল চাৰ্জেণ্টৰ ৰেখা পিন্ধিছিল।
  তেওঁ গৌৰৱেৰে ঘোষণা কৰিলে:
  - অ' ডেকা ল'ৰা! আৰু আপুনি জানে যে মই জাপানীসকলৰ সৈতে যুঁজিছিলোঁ জাৰৰ সময়ত!
  ভেডমাকোভাই সন্দেহেৰে সুধিলে:
  - সঁচাকৈ? নে হয়তো আপুনিও ক্ৰুচ পাইছে?
  দাদাই ধূসৰ দাড়ি জোকাৰি গালি পাৰিলে:
  - কোনো ক্ৰছ নাই, কোনো পদক নাই! গতিকে এবছৰ তিনিমাহ ধৰি তেওঁ প্ৰাইভেট হিচাপে যুঁজিলে! আপুনি কি ভাবে, সকলোৱে খিতাপ আৰু পদক লাভ কৰিব পাৰে? বিশেষকৈ ছাৰৰ অধীনত যেতিয়া ৰেংক এণ্ড ফাইলৰ বৰ বেছি অনুকূল নাছিল!
  ভেডমাকোভাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - হয়, ৰজাৰ অধীনত আছিল শ্ৰেণী বৈষম্য! কিন্তু সময় এতিয়া বেলেগ। বাইদেউ, তোমালোক জাপবোৰ কেনেকৈ! মানে শত্ৰু শক্তিশালী আছিল নেকি?
  বুঢ়াই লোহাৰ দাঁত জিলিকি উত্তৰ দিলে।
  - দুৰ্বল নহয়, যদিও আমাৰ কমাণ্ড বেছি স্মাৰ্ট হ"লে তেওঁলোকে প"ৰ্ট আৰ্থাৰ আৰু মানচুৰিয়া এৰি নিদিলেহেঁতেন! ইমান প্ৰবল শত্ৰু নহয়।
  এমকাই লাহে লাহে গাড়ী চলাই আছিল, ৰাস্তাটো বোমা আৰু আৰ্টিলাৰীয়ে গুড়ি কৰি পেলাইছিল। কথা পতা সম্ভৱ হৈ উঠিল।
  বেডমাকোভাই অলপ বেছি মনে মনে সুধিলে:
  - আৰু আমাৰ কি কি শক্তিশালী আছিল?
  বুঢ়াজনে ঘড়ীৰ কাঁটাৰ খেলনাৰ দৰে খৰখেদাকৈ দুবাৰমান মাত দিলে:
  - কিছু হয়! উদাহৰণস্বৰূপে জাপানীসকলৰ শ্বুটিং ৰেঞ্জ আমাতকৈ বিশগুণ বেছি। মোক সন্মুখলৈ পঠোৱাৰ আগতে মই মাত্ৰ তিনিটা শ্বুটিং ৰেঞ্জত অংশ লৈছিলো। আৰু তাৰ পিছত পাঁচটাকৈ শ্বট। অৱশ্যে গুলীচালনাত আমি জাপানীতকৈও বেয়া আছিলোঁ বুলি ক"ব নোৱাৰো। আৰু এইটো সত্ত্বেও যে তেওঁলোকে খাকী ইউনিফৰ্ম পিন্ধিছিল, আৰু আমি বগা অভাৰকোট পিন্ধি আছিলো। স্বাভাৱিকতে আমি কিছু সামৰিক অভিজ্ঞতা লাভ কৰাৰ পিছত। দীঘলীয়া প্ৰশিক্ষণৰ পিছতো জাপানীসকলৰ সামৰিক বিষয়ত আমাৰ তুলনাত বহু কম ক্ষমতা আছে। কিন্তু তেওঁলোকৰ ৰাইফলবোৰে আমাৰ মষ্টিনা ক্লাবতকৈ বহুত বেছি সঠিকভাৱে আঘাত কৰিলে।
  ভেডমাকোভাই সংৰক্ষণ নোহোৱাকৈয়ে সন্মতি দিলে:
  - হয়, নিশ্চয়! এই ক্ষেত্ৰত আপুনি ঠিকেই কৈছে! জাপানীসকলেও জাৰ্মানসকলৰ দৰেই ড্ৰিল কৰাত অত্যধিক মনোযোগ দিয়ে।
  বুঢ়াই মূৰটো জোকাৰিলে।
  - বিপৰীতে! জাৰ সেনাবাহিনীত আমাৰ যিমান কম আছে তাৰ সম্ভাৱনা নাই! বাৰু, যদি প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ আগতেই তেওঁলোকে সৈনিকক ভালদৰে প্ৰশিক্ষণ দিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল, আৰু অন্ততঃ ইউনিফৰ্ম সলনি কৰিছিল, তেন্তে... সেনাবাহিনী নহয়, কিন্তু কঠিন খোজ!
  ভেডমাকোভাই মন্তব্য কৰিলে, কু-অভিপ্ৰায় অবিহনে নহয়:
  - যুদ্ধৰ আগতে আমিও পেৰেডত খোজ কঢ়াত বহুত গুৰুত্ব দিছিলো! দেখাত স্মাৰ্টজনে আনৰ ভুলৰ পৰা শিকে, মূৰ্খই নিজৰ ভুলৰ পৰা শিকে, যিয়ে একেবাৰেই শিকিব নোৱাৰে, কোনে?
  দাদাই মন্তব্য কৰিলে:
  - সময়ৰ লগে লগে শিক্ষণ আহে! কিন্তু যোগানৰ লগে লগে আমাৰ সাধাৰণতে সম্পূৰ্ণ ব্লক হৈছিল। বন্দুক নাই, গুলী নাই! প্ৰায়ে ভোকত লাগিছিল, সৈনিকবোৰ বেমাৰত পৰিছিল - ঔষধ নাছিল! জাপানী গুলীতকৈ টাইফাছ আৰু অন্যান্য ঘৃণনীয় কামত অধিক লোকৰ মৃত্যু হৈছিল। ইমান বেয়া যুদ্ধ আছিল। কুৰোপাটকিন এজন ইডিয়ট! কোনো বাটভ্ৰমণ, কোনো ছদ্মবেশ, তেওঁ মানুহক পোনপটীয়াকৈ মেচিনগানৰ তলত খাদত পেলাই দিছিল। আমাক কামানৰ ঘাঁহ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। সকলোবোৰ অতি বেয়াকৈ শেষ হ"ল, এটা পৰাজয়। কোৱাৰ দৰে মই ভৰি দুখন কষ্টেৰে টানিলোঁ। সঁচা, মই বন্দীত্বৰ পৰা ৰক্ষা পোৱাৰ বাবে যথেষ্ট গৌৰৱ কৰিব পাৰো! আঘাতপ্ৰাপ্তৰ দৰেও!
  ছোৱালীজনীয়ে কৌতুহলী হৈ সুধিলে:
  - আৰু জাপানীসকল নিজেই ভাল বা বেয়া হৈ পৰিছে! তেওঁলোকৰ যুঁজাৰু গুণৰ ক্ষেত্ৰত।
  বুঢ়াজনে প্ৰথমে চিগাৰেট জ্বলাই দিলে, আৰু তেতিয়াহে উত্তৰ দিলে:
  - এই কথাটো বস্তুনিষ্ঠভাৱে বিচাৰ কৰাটো কঠিন। সেনাবাহিনী সলনি হৈছে, টেংক, বিমান, চাবমেচিনগানৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। অগ্ৰগতিৰ ক্ষেত্ৰত জাহাজৰ ইমান পৰিৱৰ্তন হোৱা নাই, লগতে বন্দুকো। কিন্তু কমাণ্ডৰ মূৰ্খামি একেই থাকিল, গতিকে ইয়াক পেচাব কৰক, ভ্লাডিভষ্টকৰ ওপৰত আক্ৰমণ!
  উইচাৰৰ সেউজীয়া চকু দুটা জিলিকি উঠিল।
  - ইয়াৰ কোনো অজুহাত নাই !
  বুঢ়াই মান্তি হ"ল।
  - আৰু হ"ব নোৱাৰে! কাৰণ, তেওঁলোকে জানিছিল যে শত্ৰুৱে এটা কৌশল প্ৰস্তুত কৰিছে, আৰু তাৰ প্ৰতি কোনো প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰাৰ কোনো উপায় নাছিল! যেন ছেট আপ কৰা হৈছে। কিন্তু পিণ্ডোৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধবিৰতিৰ স্পষ্ট লক্ষণ যে ইয়াৰ পিছত এটা প্ৰবল আঘাত হ"বলৈ ওলাইছে।
  উইচাৰে হাঁহিলে।
  - Pindos সঙ্গে?
  দাদাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, এতিয়া আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনক সেইটোৱেই বুলি কয়! "চুৰি কৰা" শব্দৰ পৰাই নামটো আহিছে, অৰ্থাৎ চুৰি কৰা। আৰু এইবোৰ পৰজীৱী দেশ, বোবা আৰু দুৰ্বলৰ পৰা তেজ চুহি লোৱা চোৰ!
  পাইলটে তাইৰ ৰঙা মূৰটো মাত দিলে:
  - ইয়াত মই মান্তি!
  বুঢ়াজনে জোৰ দি ক"লে:
  - আমাৰ আদেশ মূৰ্খ, আনকি দেশদ্ৰোহী বুলি মানি লওক! গতিকে আমাৰ বহৰখন সলনি কৰক, পিণ্ডোতকৈও বেয়া!
  ভেডমাকোভাই আপত্তি কৰিছিল:
  "হয়তো তেওঁলোকে ভবা নাছিল যে জাপানীসকলে ইমান সোনকালে আঘাত কৰিব। সাধাৰণতে সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চল বিশ্ৰামৰ স্থান আছিল আৰু ইয়াত কাপুৰুষ আৰু এলেহুৱা মানুহে বসতি স্থাপন কৰিছিল। কাৰণ সেনাবাহিনীত পিছফালে শ্ৰমিক বা সামূহিক কৃষক হিচাপে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিব নালাগে, কিন্তু ভাল ৰেচন আৰু দৰমহা পায়। আনহাতে, সুদূৰ পূৰ্বাঞ্চলত সেৱা কৰি জীৱন বিপন্ন নকৰে। হয়, লোফাৰ আৰু কাপুৰুষৰ বাবে স্বৰ্গ।
  বুঢ়াই উত্তৰ দিলে:
  - সৈনিক আৰু বিষয়াৰ যুঁজ ইমান বেয়া নহয়। ইয়াত খাবাৰোভস্ক, এতিয়াও পাছ হোৱা নাই।
  ভেডমাকোভাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - ৰাছিয়ান যোদ্ধা, বিশেষ যোদ্ধা! কিন্তু ব্ৰুচিলভে কোৱাৰ দৰে: আমাৰ সৈন্যসকল উৎকৃষ্ট, বিষয়াসকল ভাল, জেনেৰেলসকল মধ্যমীয়া, আৰু জাৰজন সম্পূৰ্ণ বেয়া!
  দাদাই অসন্তুষ্ট হৈ গুণগুণাই উঠিল:
  - যদি আমাৰ সেনাপতি কুৰোপাটকিন নহয়, কিন্তু ব্ৰুচিলভ হ'লহেঁতেন: আমি জয়ী হ'লোহেঁতেন! হায়, ই অভাৰৰাইট হৈ গ"ল! মই ক"ব লাগিব যে জাৰৰ অধীনত ৰাছিয়াৰ জেনেৰেলসকল সৰু হৈ পৰিল: চুভ"ৰভৰ অধীনত আছিল অসাধাৰণ সেনাপতিৰ এটা গোটেই তাৰকাৰাজ্য! তথাপিও, ষ্টেলিন এজন জৰ্জিয়ান, কিন্তু তেওঁলোকে কোৱাৰ দৰে জৰ্জিয়ান...
  দাদাই উইচাৰক বাধা দিলে:
  - এনে বক্তব্যৰ লগত সাৱধান হওক! গতিকে আপুনি এটা বিশেষ বিভাগত সোমাব পাৰে! অৱশ্যে মোৰ বাবে ষ্টেলিন কোনো কাৰণতে প্ৰতিভাশালী নহয়! আৰু উদাহৰণস্বৰূপে ফেব্ৰুৱাৰী মাহত মিছ কৰা লাইন পাঞ্চে এই কথা নিশ্চিত কৰিছে! বাইদেউ, মই শুনিছিলো যে ১ মে"ত মস্কোত ছোভিয়েট এয়াৰ ডিফেন্স অসহায় হৈ পৰিছিল আৰু বহু হাজাৰ ছোভিয়েট নাগৰিকৰ মৃত্যু হৈছিল!
  বুঢ়াজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনক ধন্যবাদ! তেওঁলোকে ৱেৰমাকটক নতুন বিমান দিলে! তদুপৰি শুনিলোঁ যে গণ ভেঙুচালি হৈছে, যাৰ বাবেই য়াকসকল বতাহত ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল! আৰু ই একেবাৰে নতুন য়াকছ!
  ডাইনে মূৰ দুপিয়াই ক"লে।
  - খবৰ পাইছোঁ! সঁচাকৈয়ে এটা বদনাম! কিন্তু দোষীক শাস্তি পাব বুলি আশা কৰিলোঁ, আৰু সমস্যাটো সমাধান হ"ব!
  দাদাই মাত দিলে, তাৰ পিছত হঠাতে ক"লে:
  - মূল সমস্যাটো আমাৰ মূৰত! এক প্ৰকাৰৰ ছোভিয়েট মানসিকতা! এজন মানুহক কগলৈ, সাধাৰণ দাসলৈ ৰূপান্তৰিত কৰাৰ প্ৰয়াস!
  বেদমাকোভাই যুক্তি দিয়া নাছিল। খিৰিকীৰে বাহিৰলৈ খালী দৃষ্টিৰে চাই তাই থমকি ৰ"ল। এতিয়া ইউ এছ এছ আৰৰ পৰাজয়ৰ ভাবুকি বহুত বেছি স্পষ্ট হৈ পৰিছে। দেখা গ"ল যে আনকি মস্কোকো বিমান আক্ৰমণৰ পৰা সুৰক্ষিত নহয়। অন্ততঃ ইয়াত বৃহৎ বিমান আক্ৰমণ সহ্য কৰিব পৰাকৈ পৰ্যাপ্ত নিৰ্ভৰযোগ্য সুৰক্ষা নাই!
  বাৰু, যুদ্ধখন অলপ বেলেগ পৰ্যায়লৈ আগবাঢ়িছে... সঁচা, ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰৰ যুদ্ধবোৰত জাৰ্মানসকলৰো বায়ু আধিপত্য আছিল, কিন্তু ই আকাংক্ষিত বিজয় আনিব পৰা নাছিল! অৱশ্যে ইমান আপ্লুত নহয়, ফ্ৰিটজৰ সুবিধা আছিল! কাৰণ, নিয়মিতভাৱে সন্মুখত নতুন ছোভিয়েট বিমান আহিছিল! কিন্তু ক"ব লাগিব পাইলটসকলৰ মাজত যুদ্ধ প্ৰশিক্ষণৰ স্তৰ অতি কম আছিল। বেছিভাগ নবীনৰে ৮ ঘণ্টাতকৈ বেছি সময় উৰাজাহাজ চলাব পৰা নাছিল। এইটো এটা ডাঙৰ মাইনাছ, বিশেষকৈ যিহেতু জাৰ্মানসকলৰ হাতত সাধাৰণতে ২৫০ ঘণ্টালৈকে সময় থাকে! কিন্তু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে এই কাৰ্যসূচী ১৫০ লৈ হ্ৰাস কৰিলে যদিও এতিয়া ইন্ধনৰ সহায়ত ই বহুত সহজ হৈ পৰিছে। কিন্তু বৃহৎ সংখ্যক নতুন বিমানৰ আবিৰ্ভাৱে ফ্ৰিটজৰ বাবে সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিব।
  বাইদেউ, খবৰ আহিছিল যে অৱনমিত বোমাৰু বিমানৰ পাইলটৰ ভিতৰত কেইবাজনো আমেৰিকাৰ নাগৰিক বন্দী হৈছিল। শেষ কি, আচৰিত হৈ নাহিল! লুফ্টৱাফেত নতুন বোমাৰু বিমানৰ বাবে পৰ্যাপ্ত পাইলট নাই, গতিকে স্বেচ্ছাসেৱক আছিল!
  মই ভাবো ইয়াৰ প্ৰতি ছোভিয়েট কমাণ্ডে কেনে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিব? কাৰণ, বাৰ্লিনক পাবলৈ একোৱেই নাই? পি-৮ৰ বাহিৰে ইউ এছ এছ আৰত দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ কৌশলগত বোমাৰু বিমান নিৰ্মাণ কৰা হোৱা নাছিল। ঘণ্টাত ৪০০ কিলোমিটাৰৰ অলপ বেছি গতিৰে চলা আৰু ১৯৩৬ চনত সৃষ্টি হোৱা শেষৰখন বিমান স্পষ্টভাৱে পুৰণি। ইয়াৰ উপৰিও বাৰ্লিনত খুন্দা মাৰিলে ই বিমান এস্কৰ্ট অবিহনে গতি কৰিব, আৰু জাৰ্মানীয়ে নিজৰ বিমানেৰে ইয়াক বাধা দিব পাৰিব। কাৰণ, ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ হাতত অতি ভাল ৰাডাৰ আছে যিয়ে বাৰ্লিনৰ ফালে উৰণীয়া ভৰৰ গতি ৰেকৰ্ড কৰিব। হয়, আৰু জাৰ্মানীৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণৰ বাবে এই মেচিনবোৰ যথেষ্ট মুকলি কৰিবলৈ সময় লাগে। জাৰ্মানসকল দুৰ্বল জাতি নহয় আৰু প্ৰযুক্তি ভাল পায়! তেওঁলোক নিজেই হয়তো ইউৰোপৰ বা আনকি বিশ্বৰ ভিতৰতে আটাইতকৈ অনুশাসিত আৰু অতি সংগঠিত জাতি! অকলে জয়ী হোৱাটো অতি কঠিন , আনকি দ্বিতীয় ফ্ৰণ্টত দুৰ্বল জাপান নহ"লেও।
  এই পৰিস্থিতিত সৰ্বোত্তম কামটো হ"ল মিত্ৰশক্তি আৰু জাৰ্মানীৰ মাজত এটা ৱেজ চলাবলৈ চেষ্টা কৰা। কিন্তু কেনেকৈ কৰিব? বেৰিয়াই ইতিমধ্যে আমেৰিকানসকলৰ পৰা পোৱা ধ্বংসকাৰী জাহাজখন ব্যৱহাৰ কৰি এই কামটো কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছিল। এটা ভাল প্ৰৰোচনা হ"ব পাৰিলেহেঁতেন, কিন্তু আন্নাৰ সময় নাছিল।
  যেন তাই দোষী নহয় - যিটো ভাগ্য নহয়, কিন্তু তাই তথাপিও এটা অপ্ৰীতিকৰ আফটাৰটেষ্টত চেপি ধৰে। যেন হয়তো তাই এদিন আগতে আহি পোৱা হ"লে সকলো বেলেগ হ"লহেঁতেন!
  অৱশ্যে ইয়াক বাদ দিয়া হোৱা নাই! কিন্তু বেৰিয়াৰ পৰা অৰ্ডাৰ পোৱাৰ লগে লগে তাই আহি পালেহি!
  সাধাৰণতে লাভ্ৰেন্টি পেলিচ প্ৰৰোচনাত নিপুণ। জাপানে পেৰু বন্দৰক আক্ৰমণ কৰিলে, তেওঁৰ অংশগ্ৰহণ অবিহনে নহয়!
  কথাটো হ"ল পেৰু বন্দৰত ভিত্তি কৰি বিমানবাহী জাহাজ ব্যৱহাৰ কৰি আমেৰিকাই ধাৰাবাহিকভাৱে প্ৰতিৰোধমূলক আক্ৰমণ চলোৱাৰ পৰিকল্পনা কৰা নথি-পত্ৰবোৰ যেন ভুলতে ৰাইজিং ছান দেশৰ চোৰাংচোৱাৰ হাতত পৰিল!
  ইয়াৰ উপৰিও আমেৰিকানসকল মূৰ্খ: তেওঁলোকে জাপানক যুদ্ধত উচটনি দিছিল, লগতে ব্ৰিটেইনে তেল আৰু অন্যান্য কেঁচামালৰ যোগানৰ ওপৰত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰিছিল, কিন্তু তেওঁলোক নিজেই যুদ্ধৰ বাবে সাজু নাছিল!
  সঁচাকৈয়ে ১৯৪১ চনত আমেৰিকাৰ জাপানৰ সৈতে যুদ্ধৰ বাবে বিশেষকৈ টেংকত পৰ্যাপ্ত বাহিনী নাছিল। ১৯৪০ চনত তেওঁলোকৰ হাতত আছিল মাত্ৰ ৪০০ টা টেংক, আৰু ১৯৪১ চনৰ তথ্য গোপন, কিন্তু তেতিয়াও হাজাৰতকৈ অধিক টেংক থকাৰ সম্ভাৱনা নাই! গতিকে আমেৰিকাই যুদ্ধত উঠিল, সম্পূৰ্ণ অপ্ৰস্তুত হৈ! বাৰু, জাপানো বৰ সশস্ত্ৰ নহয়। যদি তাইৰ হাতত প্ৰায় ডেৰ-দুহাজাৰমান টেংক থাকে, আৰু লঘু টেংক থাকে, তেন্তে উদাহৰণস্বৰূপে, দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ বিমান পৰিবহণ একেবাৰেই নাছিল!
  গতিকে ৰাইজিং ছান দেশৰ আমেৰিকাৰ বীৰ পাইলটসকলে বোমা বিস্ফোৰণ কৰা নাছিল! আৰু তেওঁলোকে মাত্ৰ নিজকে লিচত পেলাই দিলে! আৰু এতিয়া তেওঁলোকে মূলতঃ নিজৰ পদাতিক বাহিনীৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি ইউ এছ এছ আৰক উদ্ধাৰ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছে, দ্বিতীয় ছাৰ নিকোলাছৰ সময়ৰ সফলতাৰ পুনৰাবৃত্তিৰ সপোন দেখিছে!
  উইচাৰজন বিৰক্ত হৈ গাইছিল:
  জীৱনটো কিমান জটিল প্ৰভু, হায়,
  আপুনি নিজেই পিন্ধিলে কাঁইটৰ মালা!
  নাই মোৰ মূৰটো উৰুৱাই নিদিবা
  এটা নতুন দিনে আমাক সমস্যাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছে!
  
  সপোনবোৰ ধূলিত ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল
  নিষ্ঠুৰ কৃমিটোৱে আবেগেৰে চেপি ধৰে!
  আৰু দুচকুত দুখ আৰু দুখ
  কি ৰোধ কৰিব, ক্ষমতাত কোনো নাই!
  
  কিন্তু কি ভগৱান আপুনি কৰিব পাৰে
  কোহলে নিজেই গলগোথাৰ ক্ৰুচত উঠিল!
  সুখৰ বিষয়ে ভূতৰ সপোন
  বিধৱাৰ কান্দোনত তেওঁলোকে গৰ্জন আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়ে!
  
  পৃথিৱীতকৈ পৃথিৱীতকৈ বেয়া একোৱেই নাই,
  যুদ্ধৰ স্কেচ সকলো তেজত ব্ৰাছ!
  ইথাৰৰ লংঘন ফেন,
  আপুনি একেলগে ৱেবটো ভাঙি পেলায়!
  
  আৰু যদি মোৰ জীৱনটো বিচাৰে
  তেতিয়া মোক প্ৰভু নৰকত পেলাই দিয়ক!
  যিয়েই নহওক মই তোমাক ভাল পাওঁ
  আগবাঢ়িছে, মই পৰিৱৰ্তনত বিশ্বাস কৰোঁ!
  
  মই বিশ্বাস কৰোঁ যে এজন ব্যক্তি
  পৰিষ্কাৰ, উচ্চ হ"বলৈ সক্ষম!
  যে যুগৰ দুখ-কষ্টৰ অন্ত পৰিব,
  আমি এজন ভাইৰ দৰে হৈ যাম সৰ্বোচ্চ!
  
  আমি কি আজ্ঞা দিম
  ষ্টাৰশ্বিপৰ বিস্তৃততাত!
  যে আমাৰ বীৰ সেনাবাহিনী
  কোৱাছাৰতকৈও শক্তিশালী জিলিকি উঠিব!
  
  জীৱন কেতিয়াও ম্লান নহয়
  আৰু সকলোৱে মানুহ হ'ব!
  বছৰৰ অন্তহীন ৰশ্মিৰ দৰে
  সীমাহীন আৰু আনন্দময় বয়সৰ সৈতে!
  
  কমিউনিজম বাস্তৱ হৈ পৰে
  বিশ্বাস কৰক আপুনি সপোনতো ভবাতকৈও ভাল হ"ব!
  আগবাঢ়ি যোৱা, ওপৰলৈ, তললৈ নহয়,
  আনন্দ হওক - দুখ নাথাকক!
  ভেডমাকোভাই গীতটো শেষ কৰিলে আৰু অৱশেষত "এমকা" গাড়ী চলাই ভ্লাডিভষ্টকত সোমাই গ'ল। পাইলটে কৌতুহলৰে চহৰখনলৈ চালে। ভ্লাডিভষ্টকত ধ্বংসলীলা লক্ষণীয়ভাৱে বৃদ্ধি পালে, কিছুমান অট্টালিকাত ধোঁৱা ওলাইছিল, অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনীৰ দলে ৰাজপথত কাম কৰি আছিল, বেলচা, পিক আৰু অন্যান্য অগ্নিনিৰ্বাপক কিট লৈ বহু কিশোৰ-কিশোৰী আছিল।
  দাদাই মন্তব্য কৰিলে:
  - ছাৰৰ অধীনত যুৱক-যুৱতীসকলেও কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিছিল, কিন্তু হাঁহি আৰু উৎসাহ নোহোৱাকৈ! যদিও খালী উৎসাহত আপুনি বহু দূৰলৈ নাযাব!
  ভেডমাকোভাই আপত্তি কৰিছিল:
  - যদি উদ্যোগ অৰ্থনীতিৰ ইঞ্জিন, তেন্তে উৎসাহ উচ্চ অক্টেন ৰেটিং থকা ইন্ধন!
  বুঢ়াই আনন্দত মাত দিলে।
  - বাৰু তুমি কোৱা ছোৱালী!
  "এমকা" কমাণ্ডেণ্টৰ অফিচৰ বিল্ডিঙৰ ওচৰত ৰৈ গ'ল আৰু বেদমাকোভা প্ৰায় তাৰ পৰা দৌৰি ওলাই গ'ল। তাইৰ সঁচাকৈয়ে আকৌ নিজৰ ডেউকা থকা ঘোঁৰাটোত উঠিব বিচাৰিছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে অফিচৰ দুৱাৰত টোকৰ মাৰিলে য"ত তাইক এজেণ্ডাত পঠিওৱা হৈছিল। তাৰ পিছে পিছে এটা টোপনিৰ মাত।
  - সাইন ইন!
  গৌৰৱেৰে কান্ধ দুটা পোন কৰি উইচাৰ সোমাই গ"ল। চকীখনত বহি আছিল এন কে ভি ডিৰ কৰ্ণেলৰ ইউনিফৰ্ম পিন্ধা এজন মানুহ। এনে টান আৰু অপ্ৰীতিকৰ ধৰণৰ। তেওঁ ম্লান হৈ পাইলটক সুধিলে:
  - সম্পূৰ্ণ নাম!
  ছোৱালীজনীয়ে খৰধৰকৈ উত্তৰ দিলে:
  -আন্না পেট্ৰ'ভা বেডমাকোভা!
  কৰ্ণেলে লগতে কয়:
  - সামৰিক পদবী?
  - বায়ুসেনাৰ মেজৰ আৰু ছোভিয়েট ইউনিয়নৰ নায়ক! - গৌৰৱেৰে ক"লে পাইলটে।
  কৰ্ণেলে ৰিচিভাৰটো তুলি লৈ চমুকৈ ক"লে:
  - বায়ুসেনাৰ মেজৰ ভেডমাকোভা ইতিমধ্যে আহি পাইছে!
  তাৰ পাছত ছোৱালীজনীৰ ফালে ঘূৰি গ"ল।
  - কেনে লাগিছে? আশাকৰোঁ সুস্থ?
  পাইলটে তাইৰ দাঁত উদঙাই দিলে।
  - মোৰ ভাল লাগিছে! সিংহনীৰ দৰে যুঁজিবলৈ সাজু!
  কৰ্ণেলে মাত দিলে।
  - মহান! মই ভাবো জাপানীসকলে ইয়াৰ শলাগ ল"ব!
  হুলস্থুল, বুটৰ চিঞৰ-বাখৰ, বিশেষ ইউনিফৰ্ম পিন্ধা এজন ব্যক্তিৰ সৈতে বিশেষ বিভাগৰ ছয়জন সাধাৰণ কৰ্মচাৰীয়ে অফিচত ফাটি গ"ল। তেওঁ আদেশ দিলে:
  - এই বিচ্চ হ্যান্ডকাফ!
  উইচাৰ বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিল:
  - এইটো আৰু কি?
  কৰ্ণেলে ভুকুৱাই ক"লে:
  - আৰু সেইটো! আপুনি গ্ৰেপ্তাৰ হৈছে, নাগৰিক বেডমাকোভা! আৰু তোমাক জেললৈ পঠিওৱা হ"ব!
  বিশেষ ইউনিফৰ্ম পৰিহিত এজন ব্যক্তিয়ে সকীয়াই দিলে:
  - এই মহিলাগৰাকী কাজিয়াত বৰ ভাল! গতিকে সজাগ হওক!
  উইচাৰে হাঁহিলে।
  - মই আমাৰ বীৰ আইন প্ৰয়োগকাৰী সংস্থাৰ প্ৰতিনিধি নহ'ম! বেৰিয়া আৰু এই ভুল বুজাবুজি একেলগে ফোন কৰক, স্পষ্ট কৰক!
  কৰ্ণেলে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - ইয়াত বেৰিয়াক বিচলিত কৰিবলৈ! তাইক জেললৈ পঠিয়াওক, তদন্তই বুজিব!
  ডাইনীয়ে মাত দিলে।
  - মই ছোভিয়েট ইউনিয়নৰ নায়ক আৰু তদন্তই অৱশ্যেই বুজিব, কিন্তু বেৰিয়াৰ সৈতে ই দ্ৰুত হ"ব! মই যিমান পাৰো সোনকালে বিমানখনৰ নিয়ন্ত্ৰণত থাকিব বিচাৰো!
  কৰ্ণেলে সান্ত্বনা দিলে:
  - যুদ্ধৰ সময়ত কোনেও বেছি সময় টানিব নোৱাৰে! তাইক লৈ যোৱা!
  ভেডমাকোভাই প্ৰতিহত নকৰাকৈয়ে খোজ কাঢ়িলে আৰু তাইক মাত্ৰ অলপ ঠেলি দিলে চুটি মডেলৰ মেচিনগানৰ বেৰেলে, যাৰ সহায়ত তেওঁলোকে স্কাউটসকলক সজ্জিত কৰিবলৈ ধৰিলে। তাৰ পিছত মোক ক"লা ফানেল এটাত ভৰাই লৈ গ"ল। আন্না পেট্ৰ"ভনা শান্ত আছিল, তাই নিজকে দোষী অনুভৱ কৰা নাছিল, আৰু এন কে ভি ডিয়ে হয়তো বেৰিয়াৰ সৈতে তাইৰ বিশেষ সম্পৰ্কৰ বিষয়ে জানে, গতিকে তেওঁলোকে সেইটো বুজিব। আনকি কাৰাগাৰখন ভ্ৰমণ কৰাটোও আকৰ্ষণীয়। এজন প্ৰকৃত মানুহে নিজৰ পুত্ৰক ডাঙৰ-দীঘল কৰিব লাগিব, সেনাবাহিনীত সেৱা আগবঢ়াব লাগিব আৰু কাৰাগাৰত সময় কটাব লাগিব! গতিকে, সম্ভৱতঃ, এজন যোদ্ধা! বহুতো বিখ্যাত ব্যক্তি কাৰাগাৰত আছিল: ষ্টেলিন, লেনিন আৰু হিটলাৰ!
  কাৰাগাৰখন কমাণ্ডেণ্টৰ অফিচৰ পৰা বৰ বেছি দূৰত নাছিল বাবে বেদমাকোভাক উলিয়াই আনি চোতাললৈ লৈ যোৱা হ"ল। তাত কুকুৰবোৰে দুষ্টভাৱে গুৰুগুৰু কৰিছিল, অষ্টাদশ শতিকাত নিৰ্মাণ কৰা ডাঞ্জনৰ শিলৰ দেৱালবোৰ নিস্তেজ আৰু ধূসৰ আছিল। ভিতৰলৈ আনি কৰিডৰৰ মাজেৰে লৈ যোৱাৰ সময়ত ছোৱালীজনীয়ে এক অনাকাংক্ষিত উত্তেজনা অনুভৱ কৰিলে। ইয়াত পঞ্জীয়ন উইণ্ড' আছে: কৰ্তব্যৰ প্ৰশ্ন:
  - প্ৰথম নাম, শেষ নাম, পিতৃনাম, লিংগ!
  তাৰ পিছত সোঁফালে ঘূৰি টাইলছৰ কোঠা এটাত সোমাই যাওক। তাতে টেবুলত বহি আছিল এন কে ভি ডিৰ ইউনিফৰ্ম আৰু চামৰাৰ এপ্ৰ"ন পিন্ধা এজন বিষয়া, আৰু তেওঁৰ লগত বগা কোট পিন্ধা ডাক্তৰ আৰু হাতত পাতল ৰবৰৰ গ্ল"ভছ টানি থকা দুগৰাকী আদবয়সীয়া মহিলা।
  বেডমাকোভাৰ লগত অহা চকীদাৰজনে দ্ৰুত, অভ্যাস কৰা গতিৰে তাইৰ হেণ্ডকাফ আঁতৰাই দিলে। বিষয়াজনে আদেশ দিলে:
  - কাপোৰ খুলি পেলাওক!
  ভেডমাকোভা আচৰিত হ"ল:
  - কি?
  বিষয়াজনে শান্তভাৱে আওৰাই ক"লে:
  - মই কলো কাপোৰ খুলি লোৱা! এটা অনুসন্ধান আৰু ব্যক্তিগত পৰিদৰ্শনৰ প্ৰয়োজন!
  ছোৱালীজনী লাজতে ৰঙা পৰি গ"ল।
  কিন্তু ইয়াত পুৰুষসকল!
  এপ্ৰ"ন পিন্ধা বিষয়াজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই তোমাক সহায় কৰিব পাৰিমনে! বাৰু, তোমাৰ ৰেগবোৰ পেলাই দিয়ক বেশ্যা!
  ভেডমাকোভা কঁপি উঠিল, তাইৰ মনত পৰিল যে হয়, কাৰাগাৰত ৰখাৰ সময়ত ব্যক্তিগত অনুসন্ধান বাধ্যতামূলক আৰু তাই কাপোৰ খুলিবলৈ ধৰিলে। মহিলাসকলে লৈছিল আৰু প্ৰতিটো চিলাই সযতনে অনুসন্ধান কৰিছিল। পেণ্টী পিন্ধি থৈ যোৱা বেডমাকোভা লাজত পৰিল, কিন্তু বিষয়াজনে ভুকুৱাই ক"লে:
  - আৰু আপোনাৰ পেণ্টী বিচ খুলি লওক! সন্ধান সম্পূৰ্ণ হ'ব!
  সম্পূৰ্ণ উলংগ হৈ কেইবাজনো মানুহৰ সন্মুখত এৰি থৈ যোৱা (তাইক লৈ অহা কনভয়টো যিকোনো মুহূৰ্ততে যুঁজিবলৈ সাজু হৈ থিয় হৈ আছিল) ছোৱালীজনীয়ে লাজত হাতেৰে ঢাকিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  তাইৰ নিতম্বত লাঠিৰে জোৰেৰে আঘাত কৰিলে:
  - চিম বিচ্চ এ হাত!
  বেডমাকোভাই কুটি কুটিলে, কিন্তু সহ্য কৰিলে। যেতিয়া তেওঁলোকে তাইৰ কাপোৰবোৰ অনুসন্ধান কৰি তাইৰ বুট ফালি পেলালে, তেতিয়া বিষয়াজনে আদেশ দিলে:
  এতিয়া নিজেই চাওক!
  মহিলা জেইলাৰসকলে মূৰৰ পৰা আৰম্ভ কৰিলে। গ্লভছ পিন্ধা আঙুলিৰে চুলিখিনি টাউল কৰিলে, তাৰ পিছত কাণত চালে, আনকি টৰ্চৰ টিউব ব্যৱহাৰ কৰিলেও। কাণ দুখন কেইবাবাৰো পিছলৈ ঘূৰাই অনা হৈছিল, বেঁকা আৰু বেঁকা নোহোৱাকৈ। তাৰ পাছত নাকৰ ফুটাবোৰলৈ চালে:
  - কাহ, প্লিজ! সেইটোৱেই হ"ল, শক্তিশালী!
  ছোৱালীজনীৰ নাক চেপি ধৰিলে। ইয়াৰ পিছতে মুখৰ পৰীক্ষা কৰা হয়। যথেষ্ট অপ্ৰীতিকৰ আছিল, ৰুক্ষ হাত দুখনে জিভাখন হেঁচা মাৰি ধৰিছিল, মাজে মাজে টানি লৈ গৈছিল, তাৰ পিছত আৰু জোৰেৰে টানিছিল, আনকি প্ৰায় ফালি পেলাইছিল।
  বিষয়াজনে কথা ক"লে:
  - আপুনি আৰু সাৱধান হোৱাটো প্ৰয়োজন! তাই হয়তো চোৰাংচোৱা!
  জেইলাৰসকলে দাঁতত আঙুলি হেঁচা মাৰি ধৰিবলৈ ধৰিলে, গুৰুত্বপূৰ্ণ তথ্য থাকিব পৰা কিবা ভৰোৱা বস্তু আছে নেকি চাবলৈ ধৰিলে। ভেডমাকোভাই নিজকে অপমানিত অনুভৱ কৰিলে আৰু থু পেলালে, ইউ এছ এছ আৰৰ তেওঁৰ নায়কক বেশ্যাৰ দৰে বিচাৰি উলিওৱা হ'ল, একো হেৰুৱাব নোৱাৰিলে। তেনেতে মাইকী হাতমোজা পিন্ধা হাত দুখনে ছোৱালীজনীৰ উদং বুকুখন অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে। সিহঁতে তাইক চেপি ধৰিলে, আক্ষৰিক অৰ্থত প্ৰতি মিলিমিটাৰ অনুভৱ কৰিলে, টৰ্চৰ মাজেৰে জিলিকি উঠিল। ছোৱালীজনীৰ স্তন দুটা বিশ্বাসঘাতকতাৰে ফুলি উঠিল আৰু জেইলাৰে অধিক হেঁচা মাৰি ধৰিলে, তাৰ পিছত হুৰহুৰাই উঠিল:
  - নহয়! তাই ইয়াত পৰিষ্কাৰ!
  ইয়াৰ পিছত নাভি আৰু আঙুলি পৰীক্ষা কৰা হ"ল। নাভিটো পিছলৈ টানি অনা হৈছিল, সেইটোও পেচোৱা হৈছিল, তাৰ পিছত বেজীৰে বিন্ধি দিয়া হৈছিল। আঙুলিবোৰো কম সাৱধানে পৰীক্ষা কৰা নাছিল।
  - আৰু এতিয়া স্ত্ৰীৰোগ বিশেষজ্ঞৰ সন্ধান! - বিষয়াজনে আদেশ দিলে।
  জেইলাৰসকলে আদেশ দিলে:
  - কুঁজৰাই ভৰি দুখন মেলি দিয়ক, অনুগ্ৰহ কৰি!
  ইয়াৰ পিছত আটাইতকৈ অপমানজনক কথাটো হ"ল, যেতিয়া গ্ল"ভছ পিন্ধা জেইলাৰৰ হাতখন, যথেষ্ট মোটামুটিকৈ ছোৱালীজনীৰ বুকুত সোমাই গ"ল। বেদমাকোভাই বিষ আৰু অপমানত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। আৰু হাতখন কঠিনভাৱে সেই গুহাটোত ভাঙি গৈ আছিল য"ত মহিলাগৰাকীয়ে নিজৰ আটাইতকৈ মূল্যৱান ধন ৰাখে, য"ৰ পৰা ই যন্ত্ৰণাদায়ক আৰু টিকটিকিয়া দুয়োটা আছিল। ছোৱালীজনীয়ে অলপ লৰচৰ কৰিলে, আৰু অফিচাৰজনে দুৰ্নীতিপৰায়ণভাৱে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - যিমান পাৰি ভালদৰে পৰীক্ষা কৰক! কাৰণ, অন্তৰংগ ঠাইতহে সাধাৰণতে চোৰাংচোৱাই নথি-পত্ৰ লুকুৱাই ৰাখে, আৰু কেতিয়াবা গুৰুত্বপূৰ্ণ তথ্য বিচাৰি উলিয়াবলৈ সৰু টোকা এটাই যথেষ্ট।
  এজন জেইলাৰৰ ঠাইত আন এজন জেইলাৰৰ ঠাইত তালাচী চলোৱাটো আৰু অধিক বেদনাদায়ক আৰু অভদ্ৰ হৈ পৰিল। ভেডমাকোভাই উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁলোকে মাত্ৰ তাইক অপমান কৰিব বিচাৰিছে, অনুসন্ধানটোক নিৰ্যাতনলৈ ৰূপান্তৰিত কৰি।
  মলদ্বাৰৰ পৰীক্ষাও কম ৰুক্ষ নাছিল, তদুপৰি অন্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল, আৰু এটা ডাঙৰ এনিমা ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। আপাত দৃষ্টিত পাইলটজনক সঁচাকৈয়ে গুৰুতৰভাৱে সন্দেহ কৰা হৈছিল। ইয়াৰ পিছত আঙুলি, ভৰি, ভৰি চেক কৰাটো সৰু কথা যেন লাগিল।
  অৱশ্যে এই কথা ইয়াতেই শেষ নহ"ল, বিষয়াজনে আদেশ দিলে:
  - এতিয়া পেটৰ এক্স-ৰেত! তাই গিলিব পৰাকৈ বেছি নাছিল!
  বাৰু, ইমান কষ্ট নাই। ইয়াত এজন ডাক্তৰ উপস্থিত আছিল, তেওঁ সকলো কথা ভালদৰে চালে, আনকি হৃদযন্ত্ৰ আৰু হাওঁফাওঁকো। অৱশেষত অনুমতি দিলে:
  তাই পৰিষ্কাৰ আৰু নিখুঁতভাৱে সুস্থ!
  বিষয়াজনে খঙেৰে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - দুখ লাগে আমি তাইক যিয়েই নহওক গুলীয়াই দিম! অৱশ্যে এতিয়াৰ বাবে তেওঁক পিয়ানো বজাওক!
  অপমানত স্তম্ভিত হৈ পৰা পাইলটজনে অটোমেটনৰ দৰে আজ্ঞাকাৰীভাৱে খোজ কাঢ়িলে। উইচাৰৰ হাত দুখন ৰং লগাই কাগজত সাৱধানে চেপি থোৱা আছিল। তাৰ পিছত সকলো ধৰণৰ জোখ-মাখ অনুসৰণ কৰিলে, প্ৰফাইলত, সম্পূৰ্ণ মুখত ফটো উঠিল। যথেষ্ট দিনলৈকে তেওঁলোকে উলংগ হৈ থিয় হ"বলৈ বাধ্য হৈছিল, শৰীৰৰ সকলো চিন, দাগ আৰু তিল পুনৰ লিখিছিল। ইয়াৰ পিছত তাইক ঠাণ্ডা শ্বাৱাৰত ধুই পেলোৱা হৈছিল, যিটো, কাকতলীয়াকৈ, ইউ এছ এছ আৰত প্ৰথা, কেৱল বন্দীসকলৰ বাবেই নহয়, তেওঁলোকক কাৰাগাৰৰ ইউনিফৰ্ম দিয়া হৈছিল।
  - পোশাক বিচ্চ পাওক!
  চোলাটো আচলতে বস্তাৰ কাপোৰ আছিল, বাৰ্লেপৰ পৰা চিলাই কৰা হৈছিল আৰু কাৰাগাৰৰ নম্বৰ এম্ব্ৰয়ডাৰী কৰা হৈছিল। তেওঁলোকে ছোৱালীজনীক জোতা নিদিলে, আপাত দৃষ্টিত সেইবোৰক জনসাধাৰণৰ শত্ৰুৰ বাবে অপ্ৰয়োজনীয় বিলাসীতা বুলি গণ্য কৰি, আৰু সেয়েহে, কষ্টেৰে ঢাকি ৰাখি, তেওঁলোকে তাইক কোঠালৈ লৈ গ"ল।
  মাত্ৰ গণগ্ৰেপ্তাৰ হৈছিল, কাৰাগাৰখনত ভিৰ আৰু হুলস্থুল আছিল। ভেডমাকোভাক এটা সংকীৰ্ণ পিঞ্জৰাত পেলাই দিয়া হ"ল, য"ত ইতিমধ্যে এশৰো অধিক মহিলা আছিল, বেছিভাগেই সামৰিক আৰু চাকৰৰ মাজৰ সৰু ছোৱালী। পাইলটক যেতিয়া কোঠাটোলৈ অনা হ"ল, তাই এখোজো আগবঢ়াব নোৱাৰিলে, বন্দীজনে গোটেই মহলাটো অগোছাল কৰি পেলালে। কোঠাটোত বৰ আন্ধাৰ আছিল, খিৰিকীখনত বৰ্ড লগোৱা আছিল, বন্ধ হৈ আছিল আৰু তীব্ৰ গোন্ধ ওলাইছিল, আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকে বহুদিনৰ পৰা বাল্টিটো উলিয়াই নিদিছিল।
  ছোৱালীবোৰ আধা উলংগ আছিল, আৰু কিছুমান সম্পূৰ্ণ উলংগ আছিল, কাপোৰবোৰ লৈ গৈছিল। কেইবাজনো ডিলিৰিয়া হৈ পানীয় খাবলৈ বিচাৰিলে। ডাইনীজনীয়ে ৰৈ সুধিলে:
  - মই এখোজো দিব নোৱাৰো! ক'লৈ যাম!
  - ক'ত আনি তালৈ আনি ৰ'ব! - আন্ধাৰৰ পৰা অৰ্ডাৰ কৰা, সম্ভৱতঃ কোঠাটোৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ। - আমাৰ বাবে ঠাই নাই।
  ভেডমাকোভাই এইটো মূৰ্খামি বুলি উপলব্ধি কৰি তথাপিও সুধিলে:
  - ছোৱালীবোৰ কিহৰ বাবে আছা?
  অনুসৰণ কৰিলে কণ্ঠ:
  - হয়, ইয়াত ৫৮ নং অনুচ্ছেদ, বা আনকি একেবাৰেই কোনো অভিযোগ নোহোৱাকৈও! কিহৰ বাবে আছা?
  উইচাৰে ঠাট্টা কৰি ক'লে:
  - হয়, বেৰিয়াক ধৰ্ষণ কৰা হৈছিল!
  ছোৱালীবোৰৰ বন্ধুত্বপূৰ্ণ হাঁহি আৰু উচ্চাৰণ:
  - হয়, তাই আমাৰ!
  আন্ধাৰৰ পৰা কোনে চিঞৰি উঠিল:
  - এই বেৰিয়াৰ অলপ ওলোমাই থওক!
  এটা অশুভ মাতে বাধা দিলে:
  -পৰ্যাপ্ত! আৰু সেইবাবেই ইতিমধ্যে আধা হাজাৰতকৈও অধিক মানুহ চোতালত গুলীয়াই হত্যা কৰা হৈছিল! আমাকো গোটেই কেমেৰাটো লৈ খোজ কাঢ়িবলৈ লৈ যাব পাৰি!
  উইচাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - বাৰু, নাই, মোক গুলীয়াবলৈ লৈ গ"লে মই তেনেকৈ হাৰ নামানো!
  . অধ্যায় #৮
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাৰ সৈতে একেলগে উজ্জ্বল কাইলৈৰ বাবে যুঁজ দি থাকিল।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডত যুদ্ধ কৰিছিল। তেওঁলোকে সকলো বিশাল সাহসেৰে যুঁজিছিল। আৰু চিৰন্তন সন্তানসকলে পিছুৱাই গৈ শত্ৰুৰ ওচৰত বলি হ"বলৈ ভবা নাছিল।
  কিন্তু শক্তিসমূহ অসমান হৈ পৰাত নাজীসকল ক্ৰমান্বয়ে আগবাঢ়ি গ"ল। কিন্তু অতি লেহেমীয়া আৰু নিক্ষেপ কৰি ঘৰবোৰৰ ওচৰলৈ যোৱা পথবোৰ, আৰু ভাড়াতীয়া সৈন্যৰ মৃতদেহ থকা ৰাস্তাবোৰ।
  মস্কোক ঘেৰি ধৰিছিল যদিও তথাপিও যুদ্ধ চলি আছে। আৰু ইয়াৰ ধুনীয়া ছোৱালীবোৰো আছিল। যিসকল সঁচাকৈয়ে ধনী।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডত অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটাই শ্বুটিং বেক কৰি আছিল। একে সময়তে ল"ৰাটোৱে কিবা এটা ৰচনা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল বুলি এআইয়ে প্ৰকাশ কৰিছে।
  বেলাৰুছৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পদৰ প্ৰাৰ্থী আলেকজেণ্ডাৰ লুকাচেংকোক নিৰ্বাচনত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ দিয়া নহ"ল। স্লাভিক কেথেড্ৰেলে স্বাক্ষৰ প্ৰত্যাহাৰ কৰাত তেওঁলোকে দোষ বিচাৰি পাইছিল। ফলত ছয়জন নহয়, পাঁচজন প্ৰাৰ্থী আছিল। আৰু মূল সংগ্ৰামৰ সূচনা হৈছিল জেনন পজডনিয়াক আৰু কেবিচৰ মাজত। ৰাছিয়াৰ সমৰ্থক আৰু অধিক মধ্যপন্থী কেবিচে সামান্য ব্যৱধানত দ্বিতীয় ৰাউণ্ডলৈ আগবাঢ়িল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ ৰাছিয়া বিৰোধী পজনিয়াকত ডাঙৰ পাৰ্থক্যৰে জয়লাভ কৰে।
  লুকাচেংকাই তেওঁক অবৈধভাৱে অপসাৰণ কৰা বুলি প্ৰতিবাদ সাব্যস্ত কৰে। কিন্তু সাধাৰণতে কোলাহলৰ বাহিৰে একো নাছিল।
  কেবিচে অতি আত্মবিশ্বাসেৰে জয়লাভ কৰে। আৰু তেওঁ হৈছিল বেলাৰুছৰ প্ৰথমজন ৰাষ্ট্ৰপতি।
  অলপ পিছতে বেলাৰুছে ৰুবল জ"নত প্ৰৱেশ কৰিলে। অৰ্থনীতিৰ পৰিস্থিতি সংকটত ৰৈ গ"ল। টকা পইচা নাছিল। কিন্তু দেশখন আছিল ৰুবল জ"নত।
  কেবিচে ৰাছিয়াৰ সৈতে একত্ৰীকৰণৰ প্ৰক্ৰিয়াৰ প্ৰস্তাৱ আগবঢ়ায়। আইনৰ অভিসৰণ আৰম্ভ হ"ল, সীমান্ত মুকলি হ"ল, অৰ্থনীতি একত্ৰিত হ"ল। অতিৰাষ্ট্ৰীয় সংস্থাৰ সৃষ্টি কৰা হৈছিল।
  ১৯৯৯ চনত বেলাৰুছত নতুন ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হয়। ৰাছিয়াৰ ডিফল্টৰ পিছত অৰ্থনীতি গভীৰ সংকটত পৰিছিল। কিন্তু কমিউনিষ্টৰ প্ৰভাৱ বহু পৰিমাণে বৃদ্ধি পাইছে। আনহাতে লুকাচেংকাই সকলোৰে লগত কাজিয়া কৰি নিজৰ দল গঠন নকৰিলে, আন শক্তিয়ে তেওঁক এফালে ঠেলি দিলে। মূল সংগ্ৰামৰ সূচনা হৈছিল কল্যাকিন আৰু কেবিচৰ মাজত। এই সময়লৈকে জেনন পজনিয়াকে জনপ্ৰিয়তা হেৰুৱাই পেলাইছিল। লগতে সামগ্ৰিকভাৱে বেলাৰুছিয়ান পপুলাৰ ফ্ৰণ্ট।
  কমিউনিষ্টসকল আৰু শক্তিশালী হৈ উঠিল।
  ৰাছিয়াতো ইতিহাস অলপ সলনি হৈছে। জিউগানভে ৰাষ্ট্ৰপতিৰ পদত অলপ বেছি ভোট লাভ কৰিলে যদিও তেওঁ জয়ী হ"বলৈ সক্ষম নহ"ল। লেবেড আৰু দুমাহমান নিৰাপত্তা পৰিষদৰ সম্পাদক আছিল। কিন্তু, সাধাৰণতে, এইটো ইমান তাৎপৰ্যপূৰ্ণ নহয়। আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ পাৰ্থক্যটো হ"ল চেৰন"মিৰ্ডিনক বৰ্খাস্ত কৰা হোৱা নাছিল। আৰু ফলত ডিফল্ট হোৱাৰ পিছতো তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈয়েই থাকিল। কেবিচে অৱশ্যে চেৰন"মিৰ্ডিনৰ সহায়ৰ পিছতো দ্বিতীয় ৰাউণ্ডত পৰাস্ত হয় আৰু কলিয়াকিন বেলাৰুছৰ সভাপতি হয়।
  আৰু ৰাছিয়াত য়েলচিনৰ বিদায়ৰ পিছত চেৰনোমিৰ্ডিন ৰাষ্ট্ৰপতি পদলৈ যায়। ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ অৰ্থনীতি বৃদ্ধিৰ দিশত আগবাঢ়িছে আৰু ভিক্টৰ ষ্টেপানোভিচে যদিও অতি কষ্টেৰে তৃতীয় স্থান দখল কৰা জিৰিনোভস্কিৰ সহায়ত জিউগানভক পৰাস্ত কৰে।
  এইদৰে ৰাছিয়াত চেৰনোমিৰ্ডিন ৰাষ্ট্ৰপতি, জিৰিনোভস্কি নিৰাপত্তা পৰিষদৰ সম্পাদক আৰু ৰাষ্ট্ৰপতিৰ প্ৰথম সহায়ক হয়। এতিয়ালৈকে পুটিন একাষৰীয়া হৈ আছে। জিউগানভ হৈছে বিৰোধীৰ নেতা। প্ৰিমাকভ এতিয়াও বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী।
  গতিকে সকলো পৰিকল্পনা অনুযায়ী হৈ গ"ল। কল্যাকিনে সংহতিৰ প্ৰক্ৰিয়াটো অব্যাহত ৰাখিলে, কিন্তু এতিয়াও একত্ৰিত হোৱা নাই। অৰ্থনীতিবোৰ ওপৰলৈ উঠি গ"ল। চেচনিয়াত যুদ্ধ চলাইছিল চেৰনোমিৰ্ডিনে। মাস্কাডভৰ সৈতে আলোচনাত মিলিত হয়। আৰু অৱশেষত তাত স্থিৰতা লাভ কৰিলে।
  পৰৱৰ্তী নিৰ্বাচনত চেৰনোমিৰ্ডিনে জিউগানভৰ ওপৰত সহজেই জয়লাভ কৰে। দ্বিতীয়টো কাৰ্যকালৰ বাবেও সহজেই নিৰ্বাচিত হৈছিল কল্যাকিন। সকলো কম বেছি পৰিমাণে সুকলমে চলি আছিল। বেলাৰুছৰ অৰ্থনীতিৰ উত্থান ঘটিছিল।
  কিন্তু কল্যাকিন তৃতীয় কাৰ্যকাললৈ যোৱা নাছিল। তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰী আছিল এজন সহকৰ্মী নভিকভ।
  চেৰন"মিৰ্ডিনেও তৃতীয়বাৰৰ বাবে নিৰ্বাচনত অৱতীৰ্ণ নহ"ল। চেৰনোমিৰ্ডিনৰ পিছত জিৰিনোভস্কি ৰাজপাটত বহে। পিছৰটো অৱশ্যে বহুত বেছি মধ্যমীয়া হৈ পৰিল, কিন্তু বেলাৰুছৰ ওপৰত হেঁচা বৃদ্ধি কৰিলে - ৰাছিয়াত যোগদানৰ দাবী।
  নতুনকৈ অহাজনে বাল্ক কৰিলে। কাৰণ তেওঁ কি নিষেধাজ্ঞাৰ অধীনত আছিল।
  জিৰিনোভস্কি অধিক কঠিন আৰু অধিক হেঁচা প্ৰয়োগ কৰা হৈছিল... ফলত বেলাৰুছত ৰাছিয়া সমৰ্থক শক্তিয়ে গণভোট অনুষ্ঠিত কৰে, যিটো ভয়াৱহ অৰ্থনৈতিক সংকটৰ সৈতে সংগতি ৰাখিছিল। আৰু বেলাৰুছ ৰাছিয়াৰ অংশ হৈ পৰিল। ইয়াৰ ফলত পশ্চিমীয়া বিৰোধী আৱেগ তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল।
  ২০১৪ চনত ইউক্ৰেইনৰ মাইডান আৰু ইয়ানুকোভিচৰ পতনৰ সুযোগ লৈ জিৰিনোভস্কিয়ে সৈন্য প্ৰেৰণ কৰে। ইউক্ৰেইনৰ সেনা যুদ্ধৰ বাবে সাজু নাছিল আৰু ৰাছিয়াই ইয়াক নিৰস্ত্ৰ কৰি পেলাইছিল। ইয়ানুকোভিচ আৰু ৰাডাই বন্দুকৰ গুলীত গণভোটৰ কথা ঘোষণা কৰে। ৰাছিয়াই এই গণৰাজ্যখন নিজৰ লগত সংযুক্ত কৰিলে।
  ইউক্ৰেইনৰ লোকসকলে কম বিদ্ৰোহ কৰিবলৈ জিৰিনোভস্কিয়ে ৰাছিয়াৰ ৰাজধানী কিয়ভলৈ স্থানান্তৰিত কৰে। আৰু ইয়াৰ প্ৰভাৱ গণভোটৰ ফলাফলত পৰিল। পৰৱৰ্তী ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনত ভ্লাদিমিৰ ভলফ"ভিচ নিজেই তৃতীয়বাৰৰ বাবে বিজয়ীভাৱে নিৰ্বাচিত হৈছিল, গণভোটত সকলো নিষেধাজ্ঞা বিলুপ্ত কৰিছিল।
  আলেকজেণ্ডাৰ লুকাচেংকোৱে অৱসৰ গ্ৰহণ কৰি বিস্মৃতিৰ মাজত ডুব গৈছে। ২০১২ চনলৈকে পুটিনে এফ এছ বিৰ অধ্যক্ষ হিচাপে কাৰ্যনিৰ্বাহ কৰিছিল, তেতিয়া তেওঁৰ বয়স আছিল ষাঠি বছৰ। আৰু দলটোক সজীৱ কৰি তুলিবলৈ ভাল পোৱা জিৰিনোভস্কিয়ে তেওঁৰ ঠাইত এজন চল্লিশ বছৰীয়া সক্ষম বিষয়াক নিযুক্তি দিয়া নাছিল। নভিকৰ ঠাইত বেলাৰুছৰ গৱৰ্ণৰজনো সৰু হৈ পৰিল।
  ৰাছিয়া অৱশ্যে পশ্চিমৰ নিষেধাজ্ঞাৰ অধীন হ"ল যদিও সেইবোৰ বৰ বিশেষ তাৎপৰ্যপূৰ্ণ নাছিল। জিৰিনোভস্কিয়ে ছিৰিয়া আৰু ইৰাকত যুদ্ধ কৰিছিল। তেওঁ কুৰ্দসকলৰ বাবে নিজাকৈ ৰাষ্ট্ৰ সৃষ্টি কৰিছিল আৰু সামগ্ৰিকভাৱে ভ্লাদিমিৰ পুটিনতকৈ অধিক নিৰ্ণায়কভাৱে কাম কৰিছিল। তদুপৰি ৰাছিয়াই ছৌদি আৰৱত ক্ষেপণাস্ত্ৰ আক্ৰমণ চলাই তেলৰ মূল্য তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি কৰিলে।
  তাৰ পিছত ইৰাণ আৰু আমেৰিকাৰ মাজত এক বৃহৎ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল। কিহৰ বাবে তেলৰ দাম আৰু অধিক বৃদ্ধি পালে। ইফালে ৰাছিয়াই বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰ আৰু মলদোভাক লৈ নিজৰ সংলগ্ন কৰি লয়। আৰু তাৰ পিছত নাজাৰবায়েভৰ বিদায়ৰ পিছত কাজাখস্তানত হোৱা অস্থিৰতাৰ সুযোগ লৈ তাই এই গণৰাজ্যখনক নিজৰ প্ৰচলনত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিলে।
  গণভোটও অনুষ্ঠিত হয় আৰু ৰাছিয়াই আন এখন প্ৰদেশ অধিগ্ৰহণ কৰে।
  লাহে লাহে ইউ এছ এছ আৰৰ পুনৰুদ্ধাৰৰ কাম আগবাঢ়িল।
  ২০২০ চনত ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ চতুৰ্থ কাৰ্যকালৰ নিৰ্বাচনত জিৰিনোভস্কিয়ে এই অভিলেখ আপডেট কৰিছিল। যেতিয়ালৈকে সি গুচি নাযায়।
  আৰু ৰাছিয়াই মধ্য এছিয়াৰ ওপৰেৰে গতি কৰিলে। উজবেকিস্তান, তাজিকিস্তান, কিৰ্গিস্তান, তুৰ্কমেনিস্তানত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই হাজিৰ হৈ ৰাছিয়াত যোগদান কৰাৰ বাবে গণভোট অনুষ্ঠিত হয়।
  গতিকে দেশখন পুনৰ ইউ এছ এছ আৰৰ পূৰ্বৰ সীমালৈ ঘূৰাই অনা হ"ল।
  কিন্তু জিৰিনোভস্কিৰ বাবে এইটোৱেই যথেষ্ট নাছিল। আৰু তেওঁ অপ্ৰয়োজনীয় পক্ষপাতিত্ব নোহোৱাকৈয়ে সৈন্যৰে ফিনলেণ্ড দখল কৰিলে। আৰু তাত অৱশ্যেই প্ৰায় ১০০% ফলাফলৰ সৈতে, গণভোট অনুষ্ঠিত কৰি। আৰু তাইৰ লগত যোগদান কৰা।
  এইদৰে ৰাছিয়াই নিজৰ নিজৰ ঘূৰাই দিলে। প"ৰ্ট আৰ্থাৰৰ ওপৰত দাবী আৰু চাইবেৰিয়াৰ পৰা হালধীয়াসকলক উচ্ছেদ কৰাৰ বাবে চীনৰ সৈতে সম্পৰ্ক কিছু বেয়া হৈ পৰে।
  কিন্তু যি সময়ত চীনে ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে ভয় খাইছিল আৰু ব্লাথ কৰিছিল।
  কিন্তু আলাস্কাত সামৰিক অভ্যুত্থান ঘটিছিল আৰু ৰাছিয়াৰ সৈন্যই সেই অভ্যুত্থান দখল কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে ৰাছিয়ালৈ উভতি অহাৰ ক্ষেত্ৰত গণভোট অনুষ্ঠিত কৰে। একে সময়তে আমেৰিকাই আলাস্কা ৰাছিয়াক বিক্ৰী কৰাৰ চুক্তিৰ অবৈধতাক স্বীকাৰ কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  গতিকে...
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ৰৈ আকৌ শ্বুটিং আৰম্ভ কৰিলে।
  ল"ৰাজনে ফাটি যোৱাৰ পিছত খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। নাজীক সিঁচৰতি কৰি টুইট কৰিছিল:
  - আমি অজেয়!
  মাৰ্গাৰিটাইও এটা বিস্ফোৰণ গুলীয়াইছিল, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিছিল, ফ্ৰিটজক চেপি ধৰিছিল আৰু চিঞৰিছিল:
  - আৰু সদায় একত্ৰিত!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে অতি সাহসেৰে যুঁজিলে।
  ল"ৰাটোৱে আকৌ এটা বিস্ফোৰণেৰে শত্ৰুবোৰক চেপি ধৰিলে। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কেটাৰপিলাৰটোৰ ফালে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। ফলত দুটা টেংকৰ সংঘৰ্ষ হয়। অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - আপোনাৰ মহিমা, আমাৰ ৰাছিয়ান ভূমি,
  পবিত্ৰ ৰাছিয়াৰ নামত,
  নেটিভ কাউন্সিল পৰিয়াল!
  ছোৱালীজনীয়ে পুনৰ উদং ভৰিৰে গ্ৰেনেডটো দলিয়াই দিলে। ডজন ডজন ফেচিষ্টক গুলীয়াই হত্যা কৰি গাইছিল:
  - পাহাৰত গৰু আছে, ৷
  সুস্থ সন্তান হওক!
  ল"ৰাটোৱে এটা পাক দিলে, ফ্ৰিটজখন তললৈ কাটিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ হৃদয়ত মাতৃভূমি,
  ভাগ্য ভাল যে আমি দুৱাৰখন খুলি দিম!
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁৰ শিশুসুলভ ভৰিখনে, গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে। সঁচাকৈয়ে ধ্বংসৰ মাৰাত্মক বাহক এজন ল"ৰা।
  মাৰ্গাৰিটাও এক বিশাল সঠিকতাৰ কাঁড়।
  ছোৱালীজনীয়ে লৈ গাইছিল:
  - নাই, সজাগতা ম্লান নহ'ব,
  বাজ, ঈগলৰ দৃষ্টি-
  ৰাইজৰ মাতটো ধ্বনি -
  ফুচফুচাই সাপটোক চেপি ধৰিব!
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ছোৱালীজনীয়ে সেইটো লৈ আৰু চিঞৰি উঠিল;
  ষ্টেলিন মোৰ হৃদয়ত বাস কৰে
  যাতে আমি দুখ নাজানো -
  মহাকাশৰ দুৱাৰখন খুলি দিলে
  আমাৰ ওপৰত তৰাবোৰ জিলিকি আছিল!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে। তাই ফেচিষ্টসকলক চেপি ধৰিলে। তাই সিহঁতৰ ৰেংকবোৰ নোক আউট কৰি চিঞৰি উঠিল:
  মোৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব -
  ফেচিবাদৰ অন্ত পৰিব...
  সূৰ্য্যটো উজ্জ্বলভাৱে জিলিকি উঠিব
  বাট, সাম্যবাদক আলোকিত কৰা!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে নিপুণভাৱে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। ইজনে সিজনক ঠেলি দিয়া নাজী টেংক।
  নাটাছাইও কাজিয়া কৰে। ষ্টেলিনগ্ৰাডত ছোৱালীবোৰ কেৱল নায়ক।
  আৰু নিজকে সাহসেৰে গান গাওক।
  - মোৰ জন্মভূমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ অন্ধকাৰ,
  মই দুষ্ট শত্ৰুৰ আক্ৰমণ থেতেলিব পাৰো ...
  তোমাৰ অবিহনে মই এদিনো ভাল পাব নোৱাৰো
  তোমাৰ কাৰণে প্ৰাণ দিবলৈ সাজু!
  আৰু নাটাছাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  ইয়াৰ পিছত জোয়াই গুলী চলাই আছে। বিকিনি পিন্ধা ধুনীয়া ছোৱালী। এটা পাক দিব, নাজীক তললৈ কাটি পেলাব।
  আৰু তেতিয়া তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা হত্যাকাৰী উপহাৰ উৰি যাব।
  জোয়াই দাঁত উদং কৰি গাইছিল:
  - শত্ৰুক ধ্বংস কৰি ভাল পাওঁ! এনে এজনী ছোৱালী!
  আৰু আকৌ তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে সৌন্দৰ্য্যই ধ্বংস আৰম্ভ কৰিব।
  আৰু তাৰ পিছত অৰোৰাই গুলী চলায়। লগতে এটা ৰঙা চুলিৰ চয়তান নাজীৰ ওপৰত কেনেকৈ গাড়ী চলাব লাগে।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা গ্ৰেনেডে ৱেৰমাচ্ট যুঁজাৰু বিমানবোৰক শিলগুটিত লেপি পেলাব।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - টিলি, টিলি, ট্ৰল, ৱালি ...
  মোৰ শক্তিৰে নাজীক পৰাস্ত কৰা,
  মই এতিয়া নাকচ কৰিব নোৱাৰো!
  আৰু আকৌ যোদ্ধাজনে সঠিকভাৱে গুলী চলায়।
  আৰু অধিক জুইৰ নেতৃত্ব দিয়ে স্বেটলানা। আৰু লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই বিস্ফোৰণৰ টোপোলা এটা দলিয়াই দিলে।
  বাৰু, ফ্ৰিটজে পাইছিল।
  ছোৱালীজনী, অকপটে ক"বলৈ গ"লে, এগৰাকী শিলৰ যোদ্ধা।
  আৰু কেনেকৈ গাব লাগে:
  - পৃথিৱীৰ ওপৰত Rus' গৌৰৱ,
  আমি সদায় এটা সপোন লৈ থাকিম!
  আৰু নাজীৰ ওপৰত চাৰিজনী ছোৱালী আৰু কেনেকৈ আঘাত কৰিব। সাধাৰণতে তেওঁলোক মৃত্যুৰ ফেৰেস্তাৰ বেটেলিয়নৰ পৰা অহা সন্তসকলৰ দৰে। আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ নাজীয়ে পায়।
  কিন্তু কঠিন আৰু কঠিন হৈ আহিছে।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডে এতিয়াও ধৰি ৰাখিছে যদিও নাজীয়ে ইতিমধ্যে ড্ৰাই ল"বলৈ সক্ষম হৈছে। নাজীৰ মাজতো সাগৰৰ পৰা শক্তিশালী বহৰ। বন্দী ব্ৰিটিছ জাহাজকে ধৰি।
  তেওঁলোকে আক্ষৰিক অৰ্থত সমগ্ৰ উপকূলখন আহত কৰে। আৰু তুৰ্কীসকলে দক্ষিণৰ পৰা আগবাঢ়িছে। সঁচাকৈয়ে ক্ৰিপি হৈ পৰে।
  সুখিমিৰ নাটাছা আৰু তাইৰ ছোৱালীবোৰে জাৰ্মানীৰ প্লাইউড বিমান এখন বন্দী কৰি ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ উৰা মাৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  আৰু এতিয়া ষ্টেলিনগ্ৰাডতো। যেনে, এই চহৰখন ফেচিষ্ট, আপুনি যিমানেই চেষ্টা নকৰক কিয় ইয়াক নল"বলৈ।
  নাটাছাই খালী ভৰিৰে হত্যাকাৰী উপহাৰ এটা দলিয়াই নাজীসকলক ফাটি যোৱা মাংসত ফালি পেলায় আৰু গায়:
  - আমাৰ জীৱনটো আচৰিত হ"ব!
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি জোয়াই দাঁত উদং কৰি আৰু ক"লে:
  - যদি অৱশ্যেই আমি জয়ী হওঁ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ ৰঙা নিপল দুটা জোকাৰিলে।
  অৰোৰা, গুলীচালনা, গৰ্জন:
  - আৰু আমাৰ পিতৃভূমি বিখ্যাত হওক!
  আৰু, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ হত্যাকাৰী উপহাৰ এটা দলিয়াই দিব। বিৰোধীক থেতেলিয়াই পেলাওক, আৰু squeak কৰক:
  - গ্ৰেট Rus' গৌৰৱ!
  আৰু তাৰ পিছত স্বেটলানাই লাইনটো লৈ ব্লাষ্ট কৰিলে। এশজন নাজী খোদিত কৰিলোঁ। তাৰ পাছত তাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - বিজ্ঞান আৰু সমৃদ্ধিৰ নতুন পোহৰলৈ!
  আৰু চাৰিজনী ছোৱালী আকৌ কাজিয়া কৰি আছে, আৰু নাক তললৈ নমাবলৈ যোৱা নাই।
  নাটাস্কাই দুখন খালী ভৰিৰে বিস্ফোৰক টোপোলাটো তুলি ল"লে। আৰু তাইৰ সকলো শক্তিৰ বাবেই তাই নাজী টেংক এটাত পেলাই দিলে।
  ক্ষতিগ্ৰস্ত হোৱা ই-৭৫ বিমানখন ৰৈ ধূমপান কৰিবলৈ ধৰিলে।
  নাটাছাই গাইছিল:
  - ৰুছে হাঁহি হাঁহি কান্দি গাইছিল,
  সকলো যুগতে সেইবাবেই তাই আৰু ৰাছৰ!
  তাৰ পিছত জোয়াই লৈ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা কিলাৰ প্ৰেজেণ্ট লঞ্চ কৰিলে। আৰু নাজীৰ আন এখন টেংক ৰৈ গ"ল, লাইনত।
  জোয়াই টুইট কৰিছিল।
  - হয়, ভৱিষ্যত আমাৰ!
  মহান ৰাছিয়াৰ মহিমা!
  অৰোৰাই মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলালে। বহুত ফেচিষ্টক কাটি পেলালে। তাৰ পাছত তাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে ক"লে:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কসকলৰ মহিমা!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিখন নিক্ষেপ কৰাৰ পৰাই আকৌ এটা গ্ৰেনেড উৰি যায়। ইয়াত লাল চুলিৰ ছোৱালীজনী। মাত্ৰ এজন অজেয় টাৰ্মিনেটৰ।
  আৰু কেনেকৈ স্বেটলানাই ল"লে, আৰু নাজীক চেপি ধৰিলে। আৰু চোকা ঘাঁহনিৰ দৰে সিহঁতক ভাঙি পেলালে।
  তাৰ পাছত তাই চিঞৰি উঠিল:
  - ৰাছিয়াৰ দেশলৈ গৌৰৱ!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিখন নিক্ষেপ কৰাৰ পৰাই এনে এটা মাৰাত্মক খণ্ডিত গ্ৰেনেড উৰি যায়।
  যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠিল:
  - ছোভিয়েট সাম্রাজ্যের জন্য!
  নাটাছা শ্বুটিং, কয়:
  - সাম্ৰাজ্যৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠৰ বাবে!
  আৰু আকৌ, তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰাই এটা বিশাল নিশ্চয়তাৰে নাজীক হত্যা কৰা কিবা এটা উৰি যায়।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে গাইছে:
  - মোৰ মাতৃভূমিলৈ গৌৰৱ -
  ৰাছিয়াৰ মহিমা!
  জোয়াইও খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। তাই বহুত নাজীক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মহান রাশিয়া - মহান মহিমা!
  আৰু তাইৰ সংগীবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে।
  ছোৱালীবোৰ অৱশ্যেই প্ৰায় উলংগ। বিকিনি পিন্ধি, টেন, পেশীবহুল, ধুনীয়া, আৰু বক্ৰ।
  প্ৰায় উলংগ হৈ থাকিলে ছোৱালীবোৰক কিমান মনোমোহা দেখা যায়! আৰু কাপোৰ-কানিও কিয়!
  ইয়াৰ পিছত অৰোৰাই সক্ৰিয়ভাৱে গুলীচালনা কৰে। আৰু খালী ভৰিৰে নাজীক হত্যা কৰা কিবা এটা দলিয়াই দিব।
  তাৰ পিছত তেওঁ গায়-
  - মহান পিতৃভূমিৰ বাবে!
  শ্বেতলানাই গুলী চলাই থাকিল। তাই নাজীসকলক কাটি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মহান কৃতিত্বৰ বাবে!
  আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড কেনেকৈ নিক্ষেপ কৰিব পাৰি। আৰু আকৌ, নাজীসকল বোবা।
  ভাল কাম কৰিলে ৰাছিয়ান ছোৱালীবোৰ। তেওঁলোক এৰোবেটিকছৰ মানুহ।
  আৰু তাৰ পিছত পাইলটসকল: মিৰাবেলা আৰু এনাষ্টেছিয়া। ফ্ৰিটজৰ ওপৰত চৰ খোৱাৰ দৰেই।
  হয়, হিটলাৰৰ ভিৰ এনে ছোৱালীৰ পৰা সিঁচৰতি হৈ পৰে।
  ৱাৰিয়ৰ্ছৰ যুঁজ য়াক-৯ত। গাড়ীখন যেন পুৰণি হৈ গৈছে। কিন্তু যথেষ্ট ফলপ্ৰসূ। যদিও গতি আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত লুফ্টৱাফেতকৈ কম।
  মাত্ৰ এটা ২০ মিমি কামান আৰু ছোৱালীৰ বাবে এটা মেচিনগান, পাঁচটা ৩০ মিমি কামান থকা এম ই-২৬২ৰ বিপৰীতে।
  কিন্তু ইয়াত মিৰাবেলাই নিপুণভাৱে কুটিলতা কৰে, পাখি থকা ফেচিষ্ট শগুনৰ ঠেংত আহে। আৰু তাক গুলীয়াই মাৰে। ধাতু উলিয়াই পেলায়, শত্ৰুক পৰিষ্কাৰকৈ জ্বলাই দিয়ে।
  তাৰ পাছত মিৰাবেলাই গাইছিল:
  - উচ্চ আৰু উচ্চ আৰু উচ্চ
  বিমান পক্ষী মত উড়ে...
  আমি ফেচিষ্টৰ চাল ভাঙি পেলাওঁ
  আৰু সৈনিকৰ বীৰত্ব সীমাৰ বাহিৰত!
  আৰু ইয়াত এনাষ্টেছিয়া, কেনেকৈ তাই ইয়াক লৈ নাজীসকলক গজ কৰিব। তাই এগৰাকী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী।
  তেওঁ নাজী ডাকাতবোৰৰ মুখবোৰ চেপি ধৰিব, আৰু চিঞৰি উঠিব:
  - ৰুছৰ বাবে মহান গৌৰৱ আহিব'!
  আৰু লগতে খালী ভৰিৰে পেডেলবোৰ টিপিব। আৰু আন এজন মেছাৰশ্বমিট পৰি যায়।
  ছোৱালীবোৰে অকলে পেণ্টী পিন্ধি কাজিয়া কৰে। আৰু তেওঁলোক বৰ ভাল। দুৰ্বল ইঞ্জিনত ইহঁতে দ্ৰুতগতিত উৰি থাকে। আৰু শত্ৰুৰ গুলীৰ পৰা গুচি যায়।
  Mirabela Fritz কাটি, squeaks:
  - কাউৰী নাই, আমাক মাৰিব নোৱাৰি!
  আৰু আকৌ যোদ্ধাজনে মাৰাত্মক দূৰত্বলৈ সোমাই যায়।
  আৰু নতুন নাজী মেচিনটো পৰি যায়।
  চেণ্ডেল ছোৱালীজনীয়ে জানে তাই কি কৰি আছে। আৰু তাই বৰ ভাল কাম কৰি আছে।
  ইয়াত এজন ফেচিষ্টে যোদ্ধাক দূৰৰ পৰা ঢাকিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। আৰু তাই গুচি যায়। আৰু কোনোবা অলৌকিকতাৰ দ্বাৰা, আকৌ শত্ৰুৰ ঠেংত।
  আৰু ফ্ৰিট্জক তললৈ নমাই দিয়ে, চিঞৰি চিঞৰি:
  - ৰাছিয়ানসকলৰ বাবে একোৱেই অসম্ভৱ নহয়!
  আৰু আকৌ যোদ্ধাজনে হতাশজনক ইউ-টাৰ্ণ এটা কৰে। আৰু আন এখন গাড়ী বিন্ধি বাগৰি পৰে।
  মিৰাবেলাই টুইট কৰিছিল:
  - সঁচাকৈয়ে পৃথিৱীখন ৰাছিয়াৰ বাবে সৃষ্টি কৰা হৈছে!
  আৰু আকৌ কেনেকৈ ওলাই যাব। আৰু শত্ৰুৰ আগত কেনেকৈ হাৰ মানিব!
  এনাষ্টেছিয়াই জাৰ্মান গাড়ী এখনো খুন্দিয়াই চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - আমাৰ সকলো মাটি বিখ্যাত হ'ব, কিন্তু আমাৰ বাবে ধৰা নাথাকিব!
  আৰু ছোৱালীবোৰ অধিক আৰু অধিক বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিছে!
  তেওঁলোকৰ সৈতে কিহে মোকাবিলা কৰিব পাৰে? সেইটো আক্ৰমণাত্মক হাৰিকেন নেকি!
  অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে হাৰিকেনে তেওঁলোকক জয় কৰিব নোৱাৰে!
  ইফালে নাটাছাই কাজিয়া কৰে আৰু গায়:
  আমি ৰাছিয়াৰ বাবে যুঁজিম!
  আৰু লগতে খালী ভৰিৰে কেনেকৈ হত্যাকাৰী কেলিবাৰৰ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিব পাৰি।
  আৰু নাজীসকলক পিহি ধাতুৰ চিপচ আৰু ৰক্তাক্ত মাংস কৰি লওক।
  জোয়াইও খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক আৰু ৰঙা গৰম এটা দলিয়াই দিব, আৰু জপিয়াই উঠি বাহিৰলৈ ওলাই যাব:
  - আৰু সমগ্ৰ বিশ্বতে সাম্যবাদৰ নতুন ব্যৱস্থাৰ বাবে!
  আৰু দাঁত উদঙাই দিলে।
  তাৰ পিছত অৰোৰাই জোৰেৰে গুলী চলায়। তেওঁ নিজকে গুলীয়াই মাৰে, নাজীসকলক কাটি পেলায় আৰু দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠে:
  - প্ৰগতিৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা যিকোনো বাধাক ভাঙি পেলাব পৰা কিবা এটা লৰালৰিকৈ ওলাই আহে।
  আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধত স্বেতলানা। এনে হত্যাকাৰী ছোৱালী।
  আৰু তাইও শ্যামলা। কেনেকৈ তাই নাজীক চেপি ধৰে... আৰু তাৰ পিছত তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা হত্যাকাৰী উপহাৰ উৰি যায়। তেওঁ নাজীসকলক চেপি ধৰিব, আৰু তেওঁলোকক চয়তানৰ শিখালৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব।
  টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীবোৰে কেনেকৈ হিচকিব:
  - মোৰ সন্মানৰ বাক্যৰ প্ৰশংসা কৰক!
  Komsomol শব্দ!
  যোদ্ধাসকলে নাজীৰ ওপৰত কেনেকৈ গুলী চলাব লাগে। আৰু উন্মাদ কুকুৰৰ দৰে গুলীয়াই মাৰি দিওঁ।
  ইয়াত টাৰ্মিনেটৰবোৰ আছে! আৰু তেওঁলোকে নাজীক চেপি ধৰে - ভাল, চয়তান!
  নাটাছাই পেথোছৰ সৈতে ক"লে:
  - আমি সমাজবাদৰ বাবে যুঁজ দিম,
  আমাৰ ছোভিয়েট ৰাছিয়াৰ বাবে,
  এটা নতুন ডাঙৰ অৰ্ডাৰৰ বাবে!
  আৰু আকৌ তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা মাৰাত্মক উপহাৰ উৰি যায়।
  জোয়াইও যথেষ্ট শক্তিশালীভাৱে কাম কৰে। ফেচিষ্টসকলক চেপি ধৰে। আৰু তেওঁলোকক নিৰাশ নকৰে। আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখন প্ৰপেলাৰৰ দৰে টিপটিপিয়াকৈ জিলিকি উঠে।
  ৱাৰিয়ৰে উগ্ৰতাৰে কয়:
  - পবিত্ৰ ৰুছৰ নামত,
  ৰাছিয়াক মহিমামণ্ডিত কৰা হ"ব!
  আৰু আকৌ সম্পূৰ্ণ উত্তেজনাৰে যোদ্ধাজনে যুঁজ দিয়ে।
  তাৰ পিছত অৰোৰাই খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ এটা দলিয়াই দিয়ে। কেনেকৈ ই নাজীক সকলো দিশতে ঝাড়ু দিয়ে। আৰু খঙেৰে কয়:
  - মই বক্সিঙৰ বিশ্ব চেম্পিয়ন!
  আৰু তেতিয়া স্বেটলানাই হত্যাকাৰী আৰু ধ্বংসাত্মক কাম আৰম্ভ কৰিব। আৰু তাইৰ উদং ভৰিখন ইমান চঞ্চল।
  আৰু যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠিল:
  - মই পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী,
  আমি নাজীক টয়লেটত তিয়াই দিম -
  বিশ্বাস নকৰে মাতৃভূমিৰ চকুলো,
  আৰু আমি মগজুত থকা দুষ্ট অলিগাৰ্চবোৰক দিম!
  . অধ্যায় #৯
  গধুৰ যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰি বেডমাকোভাই কেইবাদিনো প্ৰায়েই টোপনি নাহিল আৰু সেয়েহে কাৰাগাৰৰ কোঠাটোত অত্যন্ত সংকীৰ্ণতা, বন্ধা আৰু দুৰ্গন্ধৰ মাজতো প্ৰায় লগে লগে টোপনি গ"ল।
  তাই সপোন দেখিছিল যে তাই মধ্যযুগত আছিল আৰু দাসৰ বিদ্ৰোহৰ নেতৃত্ব দিছিল, স্কাৰ্ট পিন্ধা এক প্ৰকাৰৰ স্পাৰ্টাকাছ হৈ পৰিছিল! প্ৰথম সফলতাৰ পিছত সাহসী যোদ্ধা ছোৱালীজনী পেশীবহুল ছোৱালীজনীয়ে বিদ্ৰোহীসকলক গোটাই লৈ নিজৰ নেতা বাছি লোৱাৰ প্ৰস্তাৱ দিলে।
  ভেডমাকোভাই আশা কৰা মতে ইতিমধ্যে যথেষ্ট বৃহৎ ডিটেচমেণ্টৰ মুৰব্বী হৈ পৰিল আৰু শক্তিশালী নায়ক টুৰানক তাইৰ প্ৰথম ডেপুটি হিচাপে আগবঢ়াই দিলে।
  আৰু ইয়াত দাসসকল একমত আছিল। তাৰ পাছত দহজনৰ মানুহ বাছি লৈছিল। দশমিক ব্যৱস্থাটোৱেই আটাইতকৈ সহজ আৰু বেডমাকোভাই সিদ্ধান্ত লৈছিল যে একোৱেই জটিল হ"ব নালাগে।
  ট্ৰফীৰে সজ্জিত হৈ, আৰু তেতেলীৰ শামুক লৈ (গধুৰ সপোনত ডাইনীসকলৰ অৱচেতন মনটো ফাটি গ"ল) তেওঁলোকে আগবাঢ়ি গ"ল।
  নিজৰ কৰ্তৃত্ব শক্তিশালী কৰিবলৈ আৰু ভৰি দুখন টানিবলৈ বেডমাকোভাই মেকুৰীৰ দৰে লৰচৰ কৰি খোজ কাঢ়িলে। তেনেতে ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ তলুৱাৰে শিলৰ ৰাস্তাটোৰ সৰু সৰু চোকা শিলগুটিবোৰ অনুভৱ কৰি দৌৰিবলৈ ধৰিলে। কিন্তু যোদ্ধাগৰাকীয়ে বিষৰ প্ৰতি গুৰুত্ব নিদিলে, তদুপৰি তাই সকলোতকৈ আগত আছিল। যিদৰে দেখা গ"ল, অসাৰ নহয়। শত্ৰুৰ তিনিখন যোদ্ধা বিমান এম্বুছত বহি আছিল, আৰু তেওঁলোকে অকালতে এলাৰ্ম বজাব পাৰিছিল। বিদ্ৰোহৰ নেতাজনে গছত উঠি ওপৰৰ পৰা শত্ৰুৰ ওপৰত জপিয়াই পৰিল। তাইৰ গতিবিধি বাঘ আৰু কব্ৰাৰ সংকৰ নৃত্যৰ দৰে, সামান্য চিঞৰ আৰু কটা মূৰৰ সৈতে শাম।
  - তেনেকৈয়ে ৰেজিষ্টেন্স ভাঙি দিওঁ!
  ভেডমাকোভাই জনসাধাৰণৰ বাবে খেলাটো প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিলে, দাসসকলক কটা মূৰ দেখুৱাই। ইয়াৰ উত্তৰত অনুমোদনৰ গৰ্জন উঠিল।
  অলপ পিছতে বাগিচা থকা বাগিচাবোৰৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। খোদিত ঘৰবোৰ সজ্জা আৰু মূৰ্তিৰে ভৰা প্ৰকৃত ৰাজপ্ৰসাদ। ইফালে সিফালে ফোয়াৰাবোৰ দেখা গৈছিল। পেট, ভৰি আৰু বুকুত পখিলাৰ ডেউকা আৰু মুখ থকা জিউছৰ আকৃতিৰ এটা মূৰ্তিৰ পৰা: সাতটা জেট প্ৰহাৰ কৰা হৈছিল। পথাৰবোৰ চহকী, চৰ্বিযুক্ত, সোণালী কপাহ, ডাঙৰ ডাঙৰ ডালযুক্ত শস্য, চজিনা আদিৰ দৰে। তেওঁলোকে বহুতো দাসক নিয়োগ কৰিছিল। পুৰুষ-মহিলা উভয়ৰে লগতে বহু ল"ৰা-ছোৱালীও আছিল। অৱশ্যেই অভাৰচিয়াৰ, গাৰ্ড। কিন্তু সাধাৰণতে অৱশ্যে বহুত বেছি দাস আছে, আৰু বেলচা আৰু কোদাল লৈ।
  বেডমাকোভাই দাসীসকলে খৰখেদাকৈ চিলাই কৰা ঘৰতে বনোৱা বেনাৰ এখন তুলিলে: তৰোৱাল আৰু কোদালৰ প্ৰতিমূৰ্তিৰে! আন আন দাসসকলে আক্ৰমণৰ বাবে লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল।
  ইফালে কেইবাজনো পুৰুষ-মহিলা দাস খুঁটাত ওলমি আছিল, তেওঁলোকৰ হাত-ভৰি নখ বিন্ধি আছিল। এনে লাগে যেন এই অন্যায়ৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ অত্যাচাৰৰ বাবে নিৰ্ধাৰিত আছিল। ওচৰ চাপি অহা মুক্তিদাতাসকলক দেখি ক্ৰুচত দিয়া ছোৱালীজনীয়ে অভাৱনীয়ভাৱে শক্তিশালী মাতেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - প্ৰতিশোধ আহিল, মালিকক মাৰিব!
  উইচাৰৰ নেতা, সদায়ৰ দৰেই আগবাঢ়ি। তাইৰ তেঁতেলীৰ শামুকটোৱে ওপৰলৈ উঠি আহি দুজন প্ৰহৰীক একেলগে ভাঙি পেলালে। বাকীবোৰে পিছলৈ হেলান দিলে, এজনে ভয়ত, আনকি নিজৰ বৰশীৰ লগতো দৌৰি গ"ল। বিন্ধি যোৱা পেটৰ পৰা অন্ত্ৰ ওলাই আহিছিল। ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে।
  - ঘোঁৰা এটাক ভয় কৰিলে দুৰ্বল যোদ্ধা!
  তাইৰ স্কোৱায়াৰ হোৱা মিলোস্লাভাই সোঁহাতেৰে যুঁজিছিল, কুঠাৰবোৰ ছোৱালীজনীৰ হাতত লৈ, চতুৰ নাপিতৰ ৰেজাৰৰ দৰে। গতিকে বিখ্যাতভাৱে যুঁজাৰুসকলক কাটি পেলায়।
  তুৰানেও সহ্য কৰা নাছিল। তেওঁ এটা শিল নিক্ষেপ কৰিলে যিয়ে চকীদাৰজনৰ বুকুখন ভাঙি পেলালে, আৰু যুদ্ধত যোগ দিলে। কষ্টৰ পৰিশ্ৰমে যে তেওঁৰ ভাল কাম কৰিলে, মিলৰ শিলৰ পেশীবোৰে নহয়, সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিল। সঁচা, বেদমাকোভাই বেছি বেগেৰে আগবাঢ়িল।
  দাসসকলে কাম এৰি দিলে, কিন্তু এতিয়াও যুঁজত যোগদান কৰা নাই। আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোক বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিছিল। সঁচা, সেই একেটা অস্থিৰ ল"ৰাই কাম কৰা ল"ৰাবোৰৰ ওচৰলৈ জপিয়াই আহি চিঞৰি উঠিল:
  - তোমালোক কাপুৰুষ! মোৰ পিছফালে কোন নায়ক, মোৰ অবিহনে যি লেতেৰা গাহৰি!
  ল"ৰাবোৰে প্ৰথমে উত্তৰ দিলে। তেওঁলোকে অভাৰচিয়াৰসকলৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ ক"লে। ইয়াত চৈধ্য বছৰীয়া এজন ল"ৰা আছে যিয়ে নিজৰ "গাৰ্ডিয়ান"ক কোৰেৰে আঘাত কৰিলে যাতে তেওঁৰ মূৰটো কুমলীয়া ডালিমৰ দৰে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে। ই কাম কৰিলে আৰু আন দাসসকলেও, আনকি সাধাৰণতে বিনয়ী আৰু ধৈৰ্য্যশীল ছোৱালীবোৰেও লৰালৰিকৈ খেলপথাৰত নামিল।
  এতিয়া যুদ্ধখন বিশৃংখল হৈ পৰিছিল যদিও সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্বৰ লগতে হতাশাও দাসসকলৰ পক্ষত আছিল। আৰু, অৱশ্যেই তেওঁলোকে দায়িত্ব ল"লে।
  চকুৰ সন্মুখতে পঢ়া-শুনা কৰা ছোৱালী এজনীৰ পৰা যি আশা কৰাটো কঠিন সেয়াই হৈছে পাছা। তাই চকীদাৰজনৰ লগত যুঁজিলে, সি তাইক ঠেলিবলৈ ধৰিলে। গতিকে তাই তাক প্ৰতাৰণা কৰি তৰোৱালখন লৈ ডিঙিত ঠিক আঘাত কৰিলে।
  - তাকেই মই জলপান বুলি কওঁ! - ছোৱালীজনীয়ে থতমত খালে। - চোৱা, মদ খাব নালাগে!
  প্ৰথম বাগিচাখন সোনকালে মুক্ত হ"ল, আমাৰ চকুৰ সন্মুখতে বিচ্ছিন্নতা বাঢ়ি গ"ল। পথাৰখন আগুৰি ধৰা বনজুইৰ দৰে বিদ্ৰোহ বিয়পি পৰিল। ভেডমাকোভাই লৰচৰ কৰি আগবাঢ়ি গ"ল। ঘোঁৰাচালকসকলে তেওঁৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিল, নিয়ম অনুসৰি তেওঁলোকে মূৰৰ একেবাৰে ওপৰলৈ উঠি গ"ল। কিন্তু চকীদাৰজনে হাৰ নামানিলে। বিশেষভাৱে জেদী যুদ্ধ এখন আছিল সাতডালযুক্ত ফোয়াৰাটোৰ ওচৰত। ইয়াত ৰোপণকাৰীসকলে ঘোঁৰাৰ সংৰক্ষিত বনাঞ্চলখনক যুদ্ধলৈ লৈ গ"ল।
  সাহসী বেদমাকোভাক চাৰিওফালৰ পৰা ঘেৰি ধৰিছিল। বিশেষভাৱে মোটা কৰা তেঁতেলী শামুক এটাৰ অসাধাৰণ দ্ৰুততাইহে তাইক উদ্ধাৰ কৰিছিল। ইয়াত এটা সঠিক লুংগ আৰু কটা প্ৰতিদ্বন্দ্বীটো পৰি যায়। কিন্তু প্ৰথমে ছোৱালীজনীৰ কান্ধত, তাৰ পিছত পেটত, তাৰ পিছত ভৰিখন প্ৰায় কাটি যোৱাৰ উপক্ৰম হয়। তাৰ পাছত বেদমাকোভাই সৰু সৰু ডেগাৰ নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে। ৰেজাৰৰ দৰে চোকা হৈ চকুত পৰিল, কেতিয়াবা মুখত। অৱশ্যে গৰমৰ বাবে বেছিভাগ যোদ্ধা আধা উলংগ আছিল আৰু এনে সৈনিকৰ বাবে বুকুত বিন্ধিলেই যথেষ্ট। কেইজনমান ঘোঁৰাচালক পৰিল, কিন্তু বাকীবোৰে হেঁচা মাৰি ধৰিলে। ইমানবোৰ তৰোৱাল যে গতিত কম্বল যেন লাগিছিল। গতিকে চাৰিওফালৰ পৰা ঢালিছে।
  কিন্তু মিলোস্লাভা, পাছা, টুৰাণ আৰু আন আন দাসসকল সময়মতে আহি পালেহি। ৰেংকত কাটি সিহঁতে স্কেটিং ৰিঙৰ দৰে খোজ কাঢ়িছিল, আপুনি দেখিব পাৰে যে মৃতদেহবোৰ কেনেকৈ উৰি গ"ল, আৰু কেনেবাকৈ অস্ত্ৰধাৰী দাসসকলে তেওঁলোকৰ সকলো শক্তিৰ বাবেই তেওঁলোকক সহায় কৰিবলৈ খৰখেদাকৈ আহিল।
  পদাতিক সৈন্যই আৰোহীসকলক আক্ৰমণ কৰিলে, ক্লান্ত দাসসকলে যন্ত্ৰণা আৰু অপমানৰ প্ৰতিশোধ ল"লে।
  - শত্ৰুৰ আঙঠি জব্দ কৰক আৰু এৰি নিদিব! - বেদমাকোভাক আদেশ দিলে।
  তাইৰ চকুৰ সন্মুখত মূৰ কাটি থকা দাস এজন পৰি গ"ল যদিও তাৰ পিছে পিছে ডজন ডজন প্ৰহৰী পৰিল।
  - নম্বৰটো লওক! - বিদ্ৰোহৰ যুৱ নেতাক নিৰ্দেশ দিলে।
  অধিক সংখ্যক দাস যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে। দেখা গ"ল যে ল"ৰাকেইটাই কেনেকৈ দৌৰি ঘোঁৰাবোৰত উঠিছিল, আৰোহীসকলৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গৈছিল, আৰু দাঁত ব্যৱহাৰ কৰিছিল, জোঙা শিল ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  দাসসকলে যেন কোনো ভয় নাজানিছিল, তেওঁলোকে দীৰ্ঘ বছৰ ধৰি অপমানৰ প্ৰতিশোধ লৈছিল, যেতিয়া তেওঁলোকক কোনেও মানুহ বুলি গণ্য কৰা নাছিল। তদুপৰি তেওঁলোকৰ বহুতেই জন্মতে মুক্ত হৈ আজিও পাহৰা নাই ইচ্ছাৰ মাদক সুগন্ধি।
  "অশ্বাৰোহী" ডিটেচমেণ্টৰ সৈতে শেষ কৰি ভেডমাকোভাই আগবাঢ়ি গ'ল। বাটত শেষ গুৰুতৰ বাধাটো আছিল ডাঙৰ ডাঙৰ গছৰ পৰা কাটি পেলোৱা এটা দুৰ্গ। তাত যথেষ্ট নিৰাপত্তা আছিল।
  - এষ্টেটসমূহ অনুসন্ধান কৰক আৰু জখলাবোৰ ধৰি লওক। তাই চিঞৰি উঠিল। - ইমানেই নহ'লে নিজেই বনাওক।
  দাসসকলে খৰখেদাকৈ আক্ৰমণৰ যন্ত্ৰ নিৰ্মাণ কৰিছিল।
  - চিৰিবোৰ বহল হ"ব লাগে, যাতে এটা সময়ত বহু যোদ্ধা ইয়াৰ মাজেৰে পাৰ হ"ব পাৰে। - ভেডমাকোভাই আঙুলিয়াই দিলে।
  আন বাগিচাত এতিয়াও হত্যাকাণ্ড চলি আছিল। কিছুমান ঠাইত চাকৰসকলে বিদ্ৰোহীৰ কাষলৈ গৈছিল যদিও কেইবাটাও ক্ষেত্ৰত অভ্যাসৰ বাবে প্ৰতিহত কৰিছিল। তত্বাৱধায়কসকলক সোনকালে হত্যা কৰা হ"ল - এইবোৰ আটাইতকৈ কঠিন যোদ্ধাৰ পৰা বহু দূৰত। শত্ৰুৰ প্ৰতিৰোধৰ শেষ দুৰ্গ আছিল ডেটিনেট। সদায়ৰ দৰেই বেডমাকোভাই প্ৰথমে দেৱালত উঠিছিল। তেওঁক কেইবাবাৰো কাঁড়েৰে আঘাত কৰা হৈছিল যদিও ঢালেৰে মাৰাত্মক উপহাৰবোৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল। ওচৰৰ যোদ্ধাজনক ইমানেই আঘাত কৰা হ"ল যে পেৰি কৰিবলৈ সক্ষম হ"লেও তেওঁ বেৰৰ পৰা তললৈ পৰি গ"ল।
  মিলোস্লাভাই হুকেৰে গাৰ্ডক উলিয়াই আনিবলৈ সক্ষম হয়, শত্ৰুকো পেলাই দিয়ে। বৰফৰ দৰে বগা পাছাই ইতিমধ্যে নিজৰ চেহেৰাৰে শত্ৰুৰ সৈন্যক মোহিত কৰিছে। সিহঁতে তাইৰ হিংস্ৰভাৱে উঠা স্তন দুটালৈ চাই থকাৰ সময়তে, প্ৰলোভনমূলক স্তন দুটাৰে, ছোৱালীজনীয়ে ভৰিৰে গ্ৰাইণ্ডত লাথি মাৰিলে, আৰু তাৰ পিছত কাটি পেলালে। বেৰত উঠি বেডমাকোভাই কৰুণা নোহোৱাকৈ কাটি পেলালে। ইতিমধ্যে শত্ৰুৰ মনোবল হেৰুৱাই পেলাইছিল, অধিক সংখ্যক দাস দেৱালত উঠিছিল। সিহঁতে ভাঙি গ"ল, বহুত চিৰি আছিল, আৰু চকীদাৰসকলে সকলোকে মাৰপিট কৰিবলৈ সময় নাপালে। তলত সত্যটো আছিল মৃত আৰু আহত দাস, আক্ৰমণটো লোকচান অবিহনে কৰিব নোৱাৰিলে। ইয়াত দাস আৰু প্ৰহৰীজনে একেলগে যুঁজি এটা মান্য উচ্চতাৰ পৰা ভাঙি পৰিল। আঘাত পাইছিল, কিন্তু থাকিল, জীয়াই আছিল, ইজনে সিজনক ডিঙি চেপি হত্যা কৰি থাকিল।
  শেষ নামটো সুধিবলৈ পাহৰি যোৱা অস্থিৰ ল"ৰাটোও বেৰত আছিল। সৰু আকাৰৰ সুযোগ লৈ সি বিষয়াজনৰ ভৰি দুখনৰ মাজত পিছলি পৰিল, তাৰ পিছত দুয়ো ভৰিৰে পিঠিত লাথি মাৰিলে, একেলগে আঁঠুৰ তলত খুন্দা মাৰিলে। তেখেতে আগবাঢ়ি উৰি গ'ল, এজন প্ৰাপ্তবয়স্ক দাসে ধৰি ৰখা পিটচফৰ্ক এটাত খুন্দা মাৰিলে ..
  - সেইটো ইমানেই ধৰা পৰিছে যে বেদনাদায়ক কামোৰ! - ল"ৰাটোৱে চকীদাৰক জোকাই জোকাই নিজৰ পাতল জিভাখন উলিয়াই দিলে।
  - অ" খালী ভৰিৰ সাপ! - সোঁফালে থিয় হৈ থকা যুঁজাৰুজনে ল"ৰাটোক গালি পাৰি তৰোৱালেৰে কাটি পেলালে।
  ল"ৰাটোৱে পিছলৈ হেলান দি পাইপৰ পৰা চকুত থু পেলালে। কিমান হতাশ হৈ শত্ৰুৱে চিঞৰি উঠিল, ভাঙি পৰিল। ল"ৰাটোৱে অনুষ্ঠানত থিয় নহ"ল আৰু তৰোৱাল এখনেৰে শেষ কৰিলে। শিশুটিৰ হাত দুখন পাতল হ"লেও স্নায়ুযুক্ত আৰু শক্তিশালী আছিল - কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ ফলত কঠিন হৈ পৰিছিল।
  আন ল"ৰাবোৰেও হেঁচা দেখুৱাইছিল, নৰকৰ দৰে যুঁজিছিল, চিঞৰিছিল আৰু গালি পাৰিছিল, শীতল অভিব্যক্তি বাছি লৈছিল!
  বেৰখন সোনকালে পৰিষ্কাৰ হ"ল, ভিতৰত যুদ্ধখন অলপ টানি লৈ গ"ল, দাসবোৰৰ প্ৰতিশোধৰ ভয়ত মালিকসকলে হতাশ হৈ যুঁজিলে। সঁচা, পুনৰ গজা পেটবোৰ উন্মাদ দাসৰ সৈতে হোৱা যুঁজত বেয়া সহায়ক।
  মূল মালিক শ্বেখ চামুমাই মাটিৰ তলৰ পথটোৰে ওলাই যাবলৈ চেষ্টা কৰে। লগত লৈ গ"ল শিল আৰু সোণৰ মোনা এটা। হয়তো তেওঁৰ সুযোগ আছিল, কিন্তু লোভে তেওঁক নিৰাশ কৰিলে। ধুনীয়া ছোৱালী ৰখিতা, আনকি ছালৰ তাম ৰঙৰ সৈতেও, অত্যধিক প্ৰলোভন।
  - আৰু মোক বিচ্চ অনুসৰণ কৰক! - শ্বেখে তাইৰ ৰসাল চুলিখিনিত ধৰিলে।
  - প্ৰয়োজন নাই, মই নিজেই যাম ছাৰ! তাই অনুৰোধ কৰিলে।
  - বেশ্যা নহয়! তোমাক কঢ়িয়াই লৈ ফুৰি ভাল পাওঁ! চেডিষ্টিক গণ্যমান্য ব্যক্তিজনে হাঁহিলে।
  - কিন্তু বিষ হয়! - দাসজনে তাইৰ উদং ভৰি দুখন জোকাৰি দিলে।
  - আমি নোহোৱা হ"লে তোমাক চুলিত ওলোমাই জুই লগাই দিম। শ্বেখে মাংসভোজীভাৱে ওঁঠ দুটা চেলেকিলে।
  - তুমি জন্তু! কিন্তু মই তোমাক ভাল পাওঁ, বিশ্বাস কৰক!
  ছোৱালীজনীয়ে মালিকৰ ওচৰলৈ চুমা খালে, মালিকে নিজৰ লেতেৰা থুঁতৰিটো তাইৰ পৰিষ্কাৰ মুখত থৈ চেলেকিবলৈ ধৰিলে। ইয়াত ৰাখীতাৰ হাতখনে শ্বেখৰ বেল্টত ডেগাৰ এটা পাই তাৰ ফুলি উঠা পেটটোত গোটেই শক্তিৰে ঠেলি দিলে।
  ইয়াত আন্ধাৰৰ এটা জীৱ।
  শ্বেখে বেগটো পেলাই চুলিখিনি এৰি দিলে। তাৰ হাত দুখনে দ গাঁতটো বন্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, অন্ত্ৰবোৰ ওলাই পৰিল।
  - জীৱ! ইচিডনা! সি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে।
  - নহয়! মই সঠিক কাম কৰিলোঁ! কিমান ছোৱালী পুৰুষক অত্যাচাৰ কৰিছে। আনকি ল"ৰা-ছোৱালীক খেদি খেদি খুঁটা এটাত পেলাই দিছিল। এয়া মাথোঁ প্ৰতিশোধ! - ছোৱালীজনীয়ে উচ্চাৰণ কৰিলে।
  - ধিক্কাৰ!
  - দেৱী! তুমি মোক মাৰপিট কৰা! - দাসীজনীয়ে শ্বেখৰ ডাঠ, তেজ ওলোৱা পেটটোত লাথি মাৰিলে।
  - কম হিট! - সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - কিন্তু মোৰ মাজত সম্ভ্ৰান্ত তেজ বৈ থাকে! - খালী ভৰিৰ দাসজনে দাঁত জিলিকি উঠিল।
  - একো নাই বেশ্যা! সৈন্যই বিদ্ৰোহক চেপি ধৰিব, আৰু তোমাক ইমানেই অত্যাচাৰ কৰা হ"ব যে মই তোমাৰ বাবে এজন ফেৰেস্তা যেন লাগিব! - শ্বেখক গুৰুগুৰু কৰাৰ শক্তি পাইছিলোঁ।
  - তোমাৰ তুলনাত চহকী ফেণ্টাচি তেওঁলোকৰ আছে নেকি? ছোৱালীজনীয়ে জিভাখন উলিয়াই দিলে।
  - তোমাৰ বাবে যথেষ্ট! ধনী মানুহজনে লৰচৰ কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। - আঘাত লগা! মোৰ বাবে ফেচিফি মলম লৈ আহিব।
  - কিয়? - ধূৰ্ততাই ছোৱালীজনীক সোধা-পোছা কৰিলে।
  - এই সোণৰ মোনাটো দিম। শ্বেখে ভিক্ষা কৰিলে।
  - সি মোৰ! ঠিক আছে, মাত্ৰ দয়াৰ বাবে, ক"ত আছে ফেটচিফি মলমটো? ছোৱালীজনীয়ে ধূৰ্ত হাঁহি এটা মাৰিলে।
  উৰি থকা গৰুৰ আকৃতিৰ আলমাৰীটো জানেনে? - ধনী মানুহজনে থতমত খাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - হয়! শিলগুটিৰে ভৰা ইমান ধুনীয়া এটা দেখিলোঁ।
  - গতিকে মূৰত হাত থ"ব লাগিব, আৰু সহজেই মলমৰ বাকচ এটা পাব পাৰি। তুমি মোৰ বাবে আহি লেপ দিবা। - শ্বেখে প্ৰায় চেতনা হেৰুৱাই বিৰবিৰাই উঠিল।
  "এজন খলনায়কও চিকিৎসাৰ যোগ্য। মোৰ বাবে অপেক্ষা কৰক!
  ছোৱালীজনী দৌৰি গৈ কোঠাটোত সোমাই গ"ল। তাই ধনী মানুহজনৰ কথা চিন্তা কৰা নাছিল যদিও এনে মূল্যৱান মলম অতি বিৰল আৰু বিদ্ৰোহীৰ বাবে উপযোগী। আৰু তেতিয়া তাই ঘৃণিত ফ্ৰিকজনক বিদ্ৰোহীসকলৰ ওচৰত বিশ্বাসঘাতকতা কৰিব।
  ইতিমধ্যে দাসবোৰ কোঠাবোৰলৈ পলাই গৈছে। দুজনে দেখিলে এগৰাকী ধুনীয়া অৰ্ধনগ্ন ছোৱালী। নাৰী মৰমৰ ভোকাতুৰ সুস্থ ল"ৰাবোৰে তাইৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ আহিল। ছোৱালীজনীয়ে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিছিল, পেশীবহুল আছিল, আৰু সেয়েহে আক্ৰমণকাৰীজনক সহজেই আঁতৰাই পেলাইছিল, শক্তিশালী ভৰিৰে, আৰু চিঞৰিছিল:
  - টকা পাব বিচাৰিলে। জানি থওক যে তাত, বেছমেণ্টত, এজন আক্ৰমণাত্মক টাইপে কান্দিছে, সোণৰ বেগ এটা লৈ।
  - আমি আক্ৰমণাত্মকতা ভাল নাপাওঁ! - বিদ্ৰুপপূৰ্ণভাৱে আপত্তি কৰা ল'ৰাবোৰ।
  কিন্তু তেওঁ ধনীও! - ছোৱালীজনীয়ে থতমত খালে।
  - তেনেহলে ভাল, যুঁজ দিওঁ! ভঁৰালটো ক"ত? - বিদ্ৰোহী দাসবোৰে আড্ডা মাৰিলে।
  - তাত মোৰ হাতৰ পিছে পিছে যোৱা! দাসজনে তাইৰ সোঁহাতখন জোকাৰিলে।
  ডেকা, ক"লা দাসবোৰে তাইৰ পেষ্টলে আঙুলিয়াই দিয়া ঠাইলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি ৰুমলৈ দৌৰি গ"ল। আচবাববোৰ যথেষ্ট চহকী আছিল, কিন্তু অশৃংখল আছিল। আৰু ইয়াত সোণৰ ঢালাই কৰা লকাৰটো। ৰাখিতাই দুবাৰ চিন্তা নকৰাকৈয়ে হাতখন সোমাই দিলে। তাই ভিতৰলৈ পিছলি গ"ল আৰু সেই মুহূৰ্ততে তাইৰ চোলাটো বন্ধ হৈ গ"ল।
  সৌন্দৰ্য্যই চিঞৰি উঠিল, ৰেজাৰৰ দৰে চোকা দাঁতবোৰে তাইৰ হাতৰ কব্জিটো কাটি পেলালে।
  - অ', কিমান কষ্ট লাগে! তাই চিঞৰি উঠিল, তাৰ পিছত চেপি ওলাই আহিল। - ইমান নিকৃষ্ট!
  বনৰীয়া বিষৰ মাজতো ছোৱালীজনীয়ে উন্মাদভাৱে হাতখন বেণ্ডেজ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। মহিলাৰ কান্দোন শুনি বেডমাকোভাই সিদ্ধান্ত ল"লে যে কাৰোবাক ধৰ্ষণ কৰা হৈছে, আৰু খৰধৰকৈ কোঠাটোত ফাটি গ"ল। তেজেৰে লুতুৰি-পুতুৰি হৈ থকা সৌন্দৰ্য্যক দেখি তাই চিঞৰি উঠিল:
  - এই কামটো কৰিবলৈ কোনে সাহস কৰিলে?! তাৰ মৰ্যাদা তাৰ গুদত থৈ দিম! - খঙৰ জুইকুৰাত যোদ্ধাজন অভদ্ৰ হ"ব পাৰে।
  ৰখিতাৰ চকুৰ পৰা চকুলো ঢালিছিল, তাইৰ বাবে দুখৰ পৰাও ইমান নহয়, বহুবাৰ চাবুকেৰে কোবাই দিয়া দাস এজনৰ বাবে অচিনাকি নহয়, এতিয়া যে তাই পংগু হৈ পৰিছে সেই উপলব্ধিৰ পৰা।
  - ই সি! ছোৱালীজনীয়ে আলমাৰীটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে।
  যদি তেনেকুৱাই হয়, তেন্তে ভয়ংকৰ! - বেডমাকোভাই হাঁহি থকা পোকটোৰ মূৰত জোৰকৈ কাটি পেলালে। আঘাতৰ পৰা গঠনটো বেঁকা হৈ গ"ল, কোমল সোণ কাটি গ"ল। যোদ্ধাগৰাকীয়ে লকাৰটো টুকুৰা টুকুৰ নকৰালৈকে মাৰপিট কৰি থাকিল।
  ছোৱালীজনী লক্ষণীয়ভাৱে শেঁতা হৈ পৰিল আৰু বৰফৰ দৰে বগা পাছাজনীয়ে তাইৰ ওচৰলৈ জপিয়াই পৰিল। তাই নিপুণভাৱে টৰ্নিকেট এটা লগালে, তেজ ওলোৱা বন্ধ কৰি দিলে। ভেডমাকোভাই কাটি যোৱা হাত এখন উলিয়াই আনিলে, অংগটো শেঁতা হৈ পৰিল, কিন্তু তথাপিও গৰম হৈ আছিল।
  - মহান! - আমি খিৰভক ফোন কৰিব লাগিব। হয়তো সি ডাঙৰ কৰিব। যোদ্ধাজনে জোৰেৰে হুইচেল মাৰিলে।
  পাছাই সুধিলে:
  - ইয়াত হাতখন ঠেলি দিবলৈ কোনে পৰামৰ্শ দিছিল?
  - সাম্মা!
  - নিজৰ মাজত কি ৰাখিলা? - বেদমাকোভা আচৰিত হ"ল।
  - নাই, এই ফ্ৰিকটোৰ নাম চামুমা। - ছোৱালীজনীক শুধৰাই দিলে।
  - যদি আছে, তেন্তে ইয়াক কোৱাৰ্টাৰ কৰা প্ৰয়োজন। যোদ্ধাই চকু দুটা গুলীয়াই দিলে।
  - বেছমেণ্টত আছে আৰু বেয়াকৈ আঘাত পাইছে। আপুনি তেওঁক ধৰিব পাৰিব। উশাহ লোৱা নাই যদি।
  বেদমাকোভাই ব্ৰাছটো ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, যেতিয়া হঠাতে তাই পিছল টিকটিকি এটালৈ পৰিণত হ"ল, যিয়ে লুকাই চুৰকৈ আঁতৰি যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। জন্মৰ পৰাই যদি যোদ্ধাজন ইমান নিপুণ নাছিল, তেন্তে হয়তো তাই সফল হ"ল৷ বিশেষকৈ কোনে ঠেঙেৰে নহয়, ডিঙিত ধৰি ধৰিলে।
  - বাহ, অদ্ভুত যাদু। আমি খিৰভক দেখুৱাব লাগিব।
  আহত ছোৱালীজনীৰ মুখখন নিস্তেজ হৈ পৰিল, আৰু তাইৰ চেতনা হেৰাই গ"ল।
  পাছাই ঠিক সময়ত তুলি লৈছিল:
  - নাৰ্ভাছ ছোৱালী, কিন্তু ধুনীয়া! তাই পংগু হৈ থাকিলে দুখ লাগিব।
  বাৰু, আশাকৰোঁ এইটো ঠিক হৈ যাব। মাত্ৰ এতিয়া খিৰভ ক"ৰবাত বাদ পৰিল, মোৰ কাষত থকাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে। - বেদমাকোভাই অসন্তুষ্টিত কান্ধটো জোকাৰিলে।
  - মই ইয়াত আছো! দুৱাৰৰ পিছফালৰ পৰা যাদুকৰজন জপিয়াই ওলাই আহিল। - মোৰ যাদু অনুভৱ হৈছে।
  - আৰু মই হাতত ধৰি আছো! - snarled Witch.
  - বাৰু, সেইটো বেয়া নহয়! এইটো এটা জেলিফিছ আৰু এটা টিকটিকিৰ মিশ্ৰণ, আপুনি দেখিছে ই অৰ্ধস্বচ্ছ, আপুনি দেখিছে যে কেনেকৈ তিনিটা হৃদয়ে ধপধপাই আছে। ৱাৰলকজনে হাঁহিলে।
  - কি আকৰ্ষণীয়। ছোৱালীজনীয়ে হাতখন হেৰুৱাই পেলালে আৰু তাইৰ সলনি এটা টিকটিকি জেলিফিছ। মই ভাবো, এনে জীৱৰ সকলো নিপুণতাৰ মাজতো এইটো সম্পূৰ্ণ সমতুল্য প্ৰতিস্থাপন নহয়! - যোদ্ধাজনৰ কোনো কাৰণতে ধেমালিৰ প্ৰতি প্ৰৱল নাছিল।
  - কিন্তু শৰীৰৰ এটা অংশই সাঁতুৰিব পাৰে, আৰু এইটো একেবাৰে বেয়া নহয়। কিবা এটা মহাশক্তি! যাদুকৰজনে ধূৰ্তভাৱে চকু টিপিয়াই দিলে।
  - ইয়াৰ অৰ্থ কি, ই অক্ষমতা নেকি? - মই উইচাৰক বুজি নাপালোঁ।
  - কেনেকৈ কওঁ! কাৰণ, এতিয়া ই কেৱল এটা জন্তু নহয়, নাৰী শৰীৰৰ এটা অংশ হৈ পৰিছে। আৰু জীৱ-জন্তু পৰিচালনা কৰাটো কঠিন। এতিয়া এই ক্ষুদ্ৰ টিকটিকিয়ে সংকুচিত হৈ যিকোনো ফাঁকত পিছলি যাব পাৰে বা বেৰৰ মাজেৰে বগাই যাব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও ই প্ৰায় অদৃশ্য, এই প্ৰজাতিটো কেমেলিয়নৰ দৰে। - যাদুকৰক বুজাবলৈ ধৰিলে।
  - Pulsarno! - পাছৰ উৎসাহ প্ৰদৰ্শন কৰি ক'লে। - সম্ভৱ বুলি ভবা নাছিলো। ব্ৰাছটো কাটি চোৰাংচোৱাগিৰি কৰি লওক।
  - এনেকুৱাও হয় যে পৰাজয়ে ডাঙৰ বিপদৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, কিন্তু এয়া ভৱিষ্যতৰ জয়ৰ প্ৰতিফলন মাথোঁ। যাদুকৰজনে লক্ষ্য কৰিলে।
  "তেন্তে তুমি তাইক বিচলিত কৰিবলৈ যোৱা নাই?" - স্পষ্ট Vedmakova.
  - নহয়! যুদ্ধত শৌৰ্য্য আৰু সদ্বুদ্ধিয়ে জয় কঢ়িয়াই আনে। আঘাত কৰিবলৈ প্ৰথমে লক্ষ্যটো চাব লাগিব, নহ"লে মুঠিটো স্থানান্তৰিত হ"ব। কিন্তু বিপদৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ হ"লে ঘাঁটো ভাল হ"ব লাগিব। - হিৰোভোৱে মৃদুভাৱে উত্তৰ দিলে।
  - ছোৱালী এজনী পংগু হোৱাটো ভাল নহয়। কাৰণ, ই তাইক নষ্ট কৰি পেলাব! ইয়াক প্ৰকৃত অংগ, মানুহৰ হাতৰ দৰে কৰি তুলিব পাৰিনে? - বেদমাকোভাই সোধা-পোছা কৰিলে।
  - মই ভাবিম! হয়তো মই ঠিক কৰিব পাৰিম। সাধাৰণতে বেছিভাগ যাদুকৰই নিৰাময় কৰাতকৈ হত্যা কৰাত বহুত ভাল। - হিৰোভো হেঁচাত জোৰ দিলে।
  - সেই কথাত মই একমত! যিকোনো মূৰ্খই পংগু কৰিব পাৰে, প্ৰতিজন স্মাৰ্টে নিৰাময় কৰিব নোৱাৰে। - ভেডমাকোভাই বুজাবুজিৰ বাবে আনকি হুইস্কিৰ ওপৰত আঙুলিও পেলাই দিলে।
  - বহুতো অভদ্ৰ জল্লাদ - কম ডাক্তৰ!
  চামুমৰ মালিকক দাসবোৰে টানি লৈ গ"ল, যেন তেওঁ মৰি গৈছে। বিৰক্তিত মুখখন কুটিল হৈ পৰা ৰাখীতাৰ জ্ঞান আহিল।
  - আকৌ সি সকলোকে প্ৰতাৰণা কৰিলে! বিল নিদিয়াকৈ তেওঁ গুচি গ"ল।
  - মই তাক ফাঁচী দিম! - বেদমাকোভাই ক'লে। - তেওঁৰ মৃতদেহ সকলো নিকৃষ্ট আৰু লোভীসকলৰ বাবে সতৰ্কবাণী হওক। এজন লোভী মানুহ সদায় হতাশাৰ চকুলোৰে উদাৰ!
  - যুক্তিসংগত! কিন্তু মোৰ হাতখন কোনে ঘূৰাই দিব? ছোৱালীজনী কান্দিবলৈ সাজু হৈ উঠিল।
  - ইয়াত সি! - বিদ্ৰোহৰ নেতাক ইংগিত দিলে।
  খিৰভে প্ৰণাম কৰিলে, হাতত ৰছী এটাত জুই লাগিল।
  - চিন্তা নকৰিবা! পংগু হ'ব নালাগে। গতিকে ৰাখিতা আপোনাৰ বাবে ডাঙৰ চোৰাংচোৱা হ"ব লাগিব। কাৰণ এই সাম্ৰাজ্যৰ সকলো ধনী আৰু শক্তিশালী লোকৰ প্ৰতিশোধ ল"ব বিচাৰে।
  - নিশ্চিতভাৱে. দাস নহব, ধূলিত অপমানিত! - ছোৱালীজনীয়ে উচ্চাৰণ কৰিলে।
  - গতিকে আপুনি আমাক সহায় কৰিব পাৰে! এই সাম্ৰাজ্যখন বেয়াকৈ পৰিচালিত, গতিকে কবৰটোৱে কুঁজা ব্যৱস্থাটো ঠিক কৰি দিব! - যাদুকৰজনে তৰ্জনী আঙুলিৰ পৰা শক্তিৰ ৰশ্মি নিৰ্গত কৰিলে।
  - আচৰিত! তোমাৰ মাজত বহুত শক্তি দেখিছোঁ। আৰু প্ৰজ্ঞা! মই আপোনাৰ লগত যোগদান কৰিবলৈ সাজু! - দাসজনে উচ্চাৰণ কৰিলে।
  - আঘাত পাব, কিন্তু জয়ী হ'ব পাৰিব! বেদনা অবিহনে শৌৰ্য নাই, শৌৰ্য্য অবিহনে জয়! - যাদুকৰৰ দাৰ্শনিক মানসিকতা প্ৰদৰ্শন কৰি তেওঁ ঘোষণা কৰিলে।
  - মই এগৰাকী নাৰী - গতিকে সহ্য কৰাত অভ্যস্ত। ৰাখীতাই মাত দিলে।
  - যেতিয়া ধৈৰ্য্যই যথেষ্ট নহয়, তেতিয়া গাই গাই সহায় কৰিব! - খিৰভে ঠাট্টা কৰিলে।
  সকলোৱে হাঁহিলে। বেদমাকোভাৰ মেজাজ ভাল আছিল। আৰম্ভণি বিজয়ী আছিল, অৰ্থাৎ সময় নষ্ট কৰিবলৈ নাই। প্ৰথমতে দাসবোৰ সিঁচৰতি হোৱাৰ আগতেই দাসৰ সৈন্যবাহিনী গঠন কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। গতিকে মানুহবোৰ লোহাৰ দৰে, ঠাণ্ডা নোহোৱালৈকে ইয়াক আকাংক্ষিত আকৃতি দিয়ক। যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে বেৰৰ ওপৰলৈ ওলাই আহি মঞ্চত উঠি বজ্ৰপাতৰ মাতেৰে আদেশ দিলে:
  - ট্ৰুম্পেট সংগ্ৰহ সকলোকে সংগ্ৰহ!
  পাছাই সুধিলে:
  - মহিলাও?!
  - হয়! আমাক প্ৰতিখন তৰোৱালৰ প্ৰয়োজন হ"ব। খৰখেদা কৰক, কিন্তু জানি থওক যে ডকাইতি নহ'ব, আমি সকলো সমানে ভাগ কৰিম।
  দাসৰ সংগ্ৰহত কিছু সময় লাগিছিল, আনকি চাবুক ব্যৱহাৰ কৰিবলগীয়া হৈছিল। ভেডমাকোভাই নিজেই মূৰ হেৰুৱাব নোৱাৰা কেইজনমানক সহায় কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল আৰু ডকাইতি ৰোধ কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল। ছোৱালীজনীয়ে আটাইতকৈ উদ্যমী পাঁচজন ডাকাতৰ কাণত ভালকৈ আঘাত কৰিলে, এজনে আনকি মূৰটোও কাটি পেলালে। তেজৰ টোপালবোৰ তাইৰ মুখত পৰিল, বেদমাকোভাই লোভেৰে চেলেকিলে। কাম কৰিলে। আন্ধাৰত মশালৰ পোহৰত সাধাৰণ সমাৱেশ অনুষ্ঠিত হয়। হাজাৰ হাজাৰ মুক্ত দাস আছিল, আনকি বেদমাকোভাই চকুৰে অনুমান কৰিছিল যে কমেও বাৰ হাজাৰ আছিল যদিও তেওঁলোকৰ মাজত বহুত ল"ৰা-ছোৱালী আৰু মহিলা আছে।
  দুৰ্গৰ সৰ্বোচ্চ টাৱাৰৰ পৰাই তাই অনুষ্ঠান পৰিৱেশন কৰিছিল। যাদুকৰজন বিপৰীত ফালে থিয় হৈ আছিল, গোটেই সমাৱেশটো তেওঁ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিছিল। দাসসকলক নিৰ্মমভাৱে শোষণ কৰা হৈছিল আৰু দুৰ্বলসকলক মৃত্যুদণ্ড দিয়া হৈছিল বা বধ কৰা হৈছিল। গতিকে সাধাৰণতে যদি আমি শাৰীৰিক পৰিমাপবোৰ লওঁ তেন্তে তেওঁলোকক ভাল যুঁজাৰু যেন লাগিছিল। মাথোঁ তেওঁলোকক প্ৰশিক্ষণৰ প্ৰয়োজন। ভেডমাকোভাই জ্বলন্ত ভাষণ প্ৰদান কৰে। বিশেষকৈ তাই বৃহৎ মুক্তি সেনা গঠনৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ বিষয়ে বুজাবলৈ অটল আছিল।
  - ঐক্য, সাহস, নিস্বাৰ্থতা - বিজয়, স্বাধীনতা, সুখৰ চাবিকাঠি! অনুশাসন অবিহনে সেনাবাহিনী নাথাকে, আৰু সেনাবাহিনী অবিহনে স্বাধীনতা পোৱা নাযায়! শ্ৰমে আমাক শক্তিশালী কৰি তুলিছে, মনেৰে বহুগুণে স্বাধীনতা দিব, আৰু একেলগে শুভকামনাৰে সুখ কঢ়িয়াই আনিব!
  গতিকে এক হৈ শিকলি ভাঙি যাওঁ! - যোদ্ধাজনে কথা ক"লে।
  দাসসকলে তেওঁলোকৰ অনুমোদনৰ বাবে উল্লাস কৰিলে! মাথোঁ এজন দাস, বহু দাগ আৰু গৌৰৱময় চাৱনি, নিমাত হৈ আছিল। তেওঁৰ দৃষ্টিত আটাইতকৈ চৰম মাত্ৰাৰ অৱজ্ঞা প্ৰকাশ পাইছিল।
  বেডমাকোভাই পুনৰ বিদ্ৰোহৰ এজনক নেতা বাছি লোৱাৰ প্ৰস্তাৱ দিলে!
  - সেনাপতিজন পিৰামিডৰ ওপৰৰ অংশৰ দৰে - এটাহে থাকিব লাগে, নহ"লে ইমান কঠিন গঠন এটাও ভাঙি যাব!
  দাসসকলে চিঞৰি উঠিল:
  -শুদ্ধ! আমাক নেতৃত্ব দিয়ক।
  তুমি মহান যোদ্ধা আমাৰ নেতা হ"বা! - অভাৱনীয়ভাৱে সকলো ল'ৰাটোক আউটশ্বাউট কৰিবলৈ সক্ষম হ'ল।
  এই কথাই বেডমাকোভাক আচৰিত কৰি তুলিলে: এইটো আনকি কেনেকৈ সম্ভৱ। তাই অধিক মনোযোগেৰে উকি মাৰিলে, শিশুটিৰ হাতত বতাহৰ পাইপৰ দৰে কিবা এটা আছিল মাত্ৰ ডাঠ। আৰু এই যন্ত্ৰটোৰ সহায়ত সি গুঞ্জৰিত কৰিলে।
  - ল'ৰাটো বহু দূৰলৈ যাব! তাৰ নাম কি? - যোদ্ধাজনে সোধা-পোছা কৰিলে।
  - ডিক! মই বিশেষভাৱে চিনি পালোঁ। পাছে ক"লে।
  - সহজ নাম! - ভেডমাকোভাই স্পষ্টভাৱে আৰু বিদেশী কিবা এটা আশা কৰিছিল।
  - জটিলতা কিয়!
  - ভোট দিওঁ! - ঘোষণা কৰিলে যাদুকৰ। তেওঁৰ ইমান বজ্ৰপাতৰ মাতটো আছিল যে কলগছবোৰ কঁপি উঠিছিল। - যিয়েই উইচাৰ যোদ্ধাক নেতা হোৱাৰ পক্ষত আছে, তেওঁৰ সোঁহাতখন ওপৰলৈ তুলি লওক! সত্য, স্বাধীনতা আৰু সন্মানৰ বাবে ভোট দিয়ক! আৰু তোমাৰ জীৱন এনেকুৱা হ"ব যে দেৱতাসকলে ঈৰ্ষা কৰে! -
  উৎসাহেৰে আপ্লুত হোৱা দাসসকলে প্ৰায় সৰ্বসন্মতিক্ৰমে সোঁহাতখন ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে। তেওঁলোকক দেখাত যোদ্ধা যেন লাগিছিল, আৰু তেওঁলোকৰ একমতৰ ফলত এই ধাৰণাটো আহিল যে, যদি খিৰভে ইয়াত নিজৰ মন্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰিলেহেঁতেন।
  তেওঁৰ আগমনে তেওঁলোকক স্বাধীনতা আৰু প্ৰকৃত মানুহৰ দৰে অনুভৱ কৰাৰ সুযোগ দিয়াটো সঁচা নহয়নে। গতিকে, খৰাঙত বৰষুণৰ দৰে বেদমাকোভাক লগ পোৱাটো স্বাভাৱিক। পূৰ্বৰ দাসসকলৰ মুখত আনন্দ পঢ়া হৈছিল। সাৰ পোৱাৰ দৰেই লাগিছিল।
  ইয়াত সাধাৰণ আনন্দৰে দাগেৰে চহকীভাৱে সজোৱা এজন শক্তিশালী দাস আগবাঢ়ি আহিল। গভীৰ মাতেৰে কথা ক"লে।
  - সুখৰ দিশত আগুৱাই নিব বিচৰা বহুত আছিল, থাকিবও। কিন্তু তেনে কৰাৰ নৈতিক অধিকাৰ আপোনাৰ আছেনে!
  - কোনটো!? - উইচাৰে দাঁতেৰে ভৰা মুখখন হাঁহিলে। তাৰ উদং বাহু দুটাৰ বাইচেপছটো উখহি উঠিল।
  - আপুনি কোন?! সম্ভ্ৰান্ত পৰিয়ালৰ বংশধৰ, বা সাধাৰণ মানুহৰ। বা হয়তো গিছৰৰ দৰে পলায়ন কৰা দাস এজনো। তেওঁও বহুত প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল, কিন্তু বাজিত নিজৰ জীৱন শেষ কৰিছিল। আৰু তেওঁৰ লগত বিশ হাজাৰ দাস। - এটা শক্তিশালী দাস দ্বাৰা কাটি পেলোৱা।
  - আমাৰ ওপৰত বহুত নিৰ্ভৰ কৰিব। মই তোমাৰ ওপৰত দাগ দেখিছোঁ, তুমি সম্ভৱতঃ দাস হৈ জন্ম লোৱা নাছিলা, মই বৰশীৰে চাবুক বা তৰোৱালৰ ফলত হোৱা ঘাঁবোৰ পৃথক কৰিব পাৰো! - বেদমাকোভাই ক'লে।
  - মোৰ অচিনাকি যোদ্ধাটো আপুনি অনুমান কৰিলে! মই ভয়ংকৰ ৰজাৰ বংশধৰ কম্টে ডি ফৰ্ছা। কিন্তু তুমি তোমাৰ দেউতাকৰ নাম জানো? - এজন সম্ভ্ৰান্ত দাসক সুধিলে।
  - পৰিয়ালৰ আভিজাত্যৰ লগত সাহসৰ সম্পৰ্ক একেই, মনলৈ চুলিৰ দৈৰ্ঘ্যৰ দৰেই! - ভেডমাকোভাক পেৰি কৰি লগে লগে যোগ কৰিলে। -পূৰ্বপুৰুষৰ কোনো শৌৰ্য্যই কাপুৰুষক সহায় নকৰে!
  - তুমি ধুনীয়াকৈ কথা কোৱা। মেলাৰ ঠাট্টা-মস্কৰাৰ দৰে আপোনাৰ হৃদয়খন কিমান সাহসী? দাসজনে ভ্ৰু কোঁচাই ভাবুকি কঢ়িয়াই আনিলে।
  - বাৰু, তুমি নায়ক! গণনা কৰক, কিন্তু এজন দাসৰ ভাগ্যৰ লগত জুখিলে, ক"ত আছিল তোমাৰ অহংকাৰ আৰু সাহস! - ভেডমাকোভা ইতিমধ্যে বতাহ ওলাবলৈ আৰম্ভ কৰিছে।
  ইয়াৰ মোৰ নিজস্ব কাৰণ আছিল। আৰু কি, জনাৰ প্ৰয়োজন নাই, জ্ঞান কম - মৰিবলৈ সহজ! মই আপোনাক মৃত্যুৰ আগলৈকে যুঁজ দিবলৈ প্ৰত্যাহ্বান জনাইছো, আৰু যদি আপুনি কেৱল শব্দৰে নহয়, তেন্তে আপুনি প্ৰত্যাহ্বান গ্ৰহণ কৰিব! কম্পট ডি ফৰ্চে গৰ্জন কৰিলে।
  - সেইটো নিশ্চিত হ'ব পাৰিবা! যোদ্ধাজনে খৰখেদাকৈ ক"লে।
  দাসসকলে ৰঙ্গমঞ্চখন মুকলি কৰি দিলে। উইচাৰ নামি আহি তৰোৱালখন চেক কৰিলে। তাইৰ সন্মুখত থিয় হৈ থাকিল তাইৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী। তেওঁৰ হাতত একেলগে নিজৰ অস্ত্ৰ আছিল, দুটা চোকা চোকা তৰোৱাল। ঠিক যদিহে যোদ্ধাগৰাকীয়ে তাইৰ বুকুৰ পৰা আন এখন তৰোৱাল উলিয়াই আনিলে।
  কাউন্ট ডি ফৰ্চ উইচাৰ্ছতকৈ বহুত ওখ, কান্ধত বহুত বহল, যদিও তেওঁক ইমান পেশীবহুল আৰু এম্বছড যেন নালাগিল, বিশ্ব ফিটনেছ চেম্পিয়ন হোৱাৰ যোগ্য ছোৱালী। কিন্তু চৰ্বি নাছিল, টেণ্ডন লিগামেণ্টবোৰ টান হৈ ফুলি উঠিছিল। ইয়াৰ উপৰিও প্ৰতিটো গতিবিধিতে এক বিশাল অভিজ্ঞতা আছিল, আৰু জপিয়াই যোৱা খোজটোৱেও বহু কথাই কৈছিল। তেওঁলোকৰ মুখত হাঁহি এটা খেলিলে, সেয়া আৰু অৱজ্ঞাসূচক নাছিল, বৰঞ্চ সহানুভূতিশীল আছিল।
  - বাৰু, তই আবদ্ধ হৈ পৰিল ছোৱালী! আপুনি ঈৰ্ষা নকৰিব। কাউণ্টে তাইক মুঠিটো দেখুৱালে।
  - ইমান আত্মবিশ্বাসী কিয়? উইচাৰৰ খং আৰু তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল।
  - বহু যুঁজ আৰু টুৰ্ণামেণ্টত জয়ী হৈছিলো। মোৰ ৰাজ্যত মোক এজন শ্ৰেষ্ঠ যুঁজাৰু বুলি গণ্য কৰা হৈছিল, বহুতে মোক আনকি শ্ৰেষ্ঠ বুলিও গণ্য কৰিছিল। - ফৰ্চাই, বুকুৰ পেশীবোৰ জোকাৰিলে, যিবোৰ দেখাত দুখন ঢালৰ দৰে থিয় হৈ আছে।
  - কাৰণ আপুনি কেৱল আভিজাত্যৰ লগত যুঁজিছিল, আৰু তেওঁলোক অৱক্ষয়ী হৈ মোটা হৈছে। এতিয়া যদি কোনো প্ৰতিভাৱান সাধাৰণ মানুহৰ লগত মিলি গ"ল, তেন্তে আপোনাৰ গৌৰৱ কমেইহে থাকিল! - আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে বেদমাকোভাই।
  - কুকুৰটোক পিঠিৰ কাষেৰে লাঠি এটা খোজ কাঢ়ি যোৱালৈকে শুৱাই দিয়ক, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে মোৰ তৰোৱালখন! - অহংকাৰৰ সকলো পূৰ্ণতা গণনালৈ ঘূৰি আহিল।
  - এইটো বৰ আকৰ্ষণীয়! আটাইতকৈ শক্তিশালী তীখাৰে নিৰ্মিত ব্লেড এখন কথা কোৱা আৰু কাপুৰুষৰ হাতত মৰিছা পৰে! - বেদমাকোভা বাকপটুতাৰে জিলিকি থকা বন্ধ কৰা নাছিল।
  - বাৰু, এইটো আপোনাৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰযোজ্য হোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি, মহিলা হাৰামী! ফৰ্চাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে।
  - হয়তো জিভাত ফেন্সিং বন্ধ কৰক, আৰু কঠিন কিবা এটা ব্যৱহাৰ কৰক! - Vedmakova এটা মাৰ্জিত চিত্ৰ আঠ পুনৰুত্পাদন.
  - পাৰস্পৰিকভাৱে!
  কাউণ্ট আৰু বিদ্ৰোহীৰ নেতাজনৰ মুখামুখি হ"ল। তৰোৱালবোৰে সম্পূৰ্ণ জোৰেৰে আঘাত কৰি দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছিল। আঘাতৰ পৰা স্ফুলিংগ উৰি গ"ল, এটা ৰিং শুনা গ"ল।
  কাউণ্টে কেইবাবাৰো আক্ৰমণ চলাইছিল। তেওঁ ডাবল বেৰেল কৌশলটো চেষ্টা কৰিছিল যদিও ভেডমাকোভাই আক্ৰমণবোৰক প্ৰতিহত কৰিছিল, লক্ষ্য কৰিছিল যে তাইৰ সম্ভ্ৰান্ত প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ গতি যথেষ্ট।
  - কি খেলি আছা!
  - মৃত্যুৰ ডোঙাৰ ওপৰত!
  কাউণ্টে আকৌ ধাৰাবাহিকভাৱে আঘাত কৰিলে, তেওঁ জটিল সংমিশ্ৰণৰ চেষ্টা কৰিলে। বেদমাকোভাই অলপ পিছুৱাই গ"ল, পাল্টা আক্ৰমণ কৰিলে, শত্ৰুৰ বুকুত সামান্য ধৰিলে।
  তাই অভিজ্ঞ যোদ্ধাৰ গতিবিধি অধ্যয়ন কৰিছিল, বিচনাত খৰখেদা কৰা নাছিল। কাউণ্টে হাঁহিলে, চকু দুটা জিলিকি উঠিল:
  - তুমি ইমান সহজ একেবাৰেই নহয়! হয়তো একেবাৰে দাসও নহয়, যদিও আপুনি খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ে।
  - মই জন্মতে মুক্ত হৈ হাবিত বাস কৰিছিলো! মোৰ ডিঙিয়ে কেতিয়াও যোৰ চিনি পোৱা নাই। জোৰ-জবৰদস্তিৰ বশৱৰ্তী হোৱাটো অকল্পনীয়। প্ৰকৃততে মুক্ত ব্যক্তিয়ে তিনিটা বস্তুৰ বশৱৰ্তী হয় - যুক্তি, প্ৰেম, ঈশ্বৰ। নিজৰ আত্মাত থকা এজন দাস বশ - আবেগ, কামনা, ঈশ্বৰৰ সেৱকৰ ওচৰত! - সুন্দৰকৈ উত্তৰ দিলে বেদমাকোভাই।
  শেষৰটোৰ কথা ঠিকেই কৈছে! আপুনিয়েই সঁচাকৈয়ে সঠিক, এই পুৰোহিত আৰু পুৰোহিতসকলে মোক স্থাপন কৰিলে! - কাউণ্টে ডাবল ফেন কৰিলে, তাৰ পিছত "ক্লেমশ্বেল" কৌশল, কিন্তু সফল নহ'ল। - তোমাৰ লগত ৱাইনৰ গিলাচ খাই কথা পাতিবলৈ পাই মই আনন্দিত হম, যদিহে অৱশ্যেই তোমাক মাৰি পেলাওঁ।
  - মদৰ মগ এটা সাগৰৰ দৰে - কঢ়িয়াই নিয়া হ'লে ভৰিৰ তলৰ মাটি হেৰুৱাই পেলায়! - যোদ্ধাজনে ক"লে।
  - কিন্তু আপুনি অধিক মুক্ত অনুভৱ কৰে। এই পন্থাটো কেনেকুৱা হ"ব।
  তেওঁৰ হাতত আছিল এটা ত্ৰিশূল, তাৰ পিছত এটা পখিলা। ইয়াৰ উত্তৰত বেডমাকোভাই সভাখনক আৰু জোৰেৰে আঘাত কৰিলে। কাউণ্টে লৰচৰ কৰি পিছলৈ ঘূৰি গ"ল। তাৰ পিছত আকৌ প্ৰতিযোগিতা আৰম্ভ হ"ল, ফৰ্চাই উইণ্ড আপৰ দৰে গতি কৰিলে, সি বুজি পালে যে তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনীক নীলাৰ পৰা উলিয়াই নিব নোৱাৰাকৈয়ে বেছি শক্তিশালী। তাৰ পাছত বেডমাকোভাক এটা নিৰ্দিষ্ট ক্ৰমৰ গতিবিধিৰ লগত অভ্যস্ত কৰি কাউণ্টে হঠাতে তৰোৱালখনৰ ট্ৰেজেক্টৰী সলনি কৰি ছোৱালীজনীক পেশীবহুল, কিন্তু নাৰীসুলভ বুকুৰ সৈতে আঘাত কৰিলে। তেজ বৈ গ"ল, আঁচোৰটো গভীৰ হৈ পৰিল। ঘাঁটোৱে বেদমাকোভাক ভাঙিব নোৱাৰিলে, কিন্তু বিপৰীতে তাইক শক্তি দিলে। ছোৱালীজনীয়ে আক্ৰমণ চলাই গ"ল, তৰোৱালবোৰ জিলিকি উঠিল এক অদ্ভুত নাচত। আৰু যদিও বাহিৰৰ পৰা এনে লাগিছিল যেন যোদ্ধাগৰাকীয়ে মূৰটো সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰুৱাই পেলাইছে আৰু ক্ৰোধিত হৈ পৰিছে, কিন্তু হাবিৰ জীৱন আৰু শৈশৱৰ পৰাই চিকাৰে তাইক আটাইতকৈ তীব্ৰ যুদ্ধত মনটো ৰাখিবলৈ শিকাইছিল। কাউণ্টৰ বাবে এনে হেঁচা ৰখাটো কঠিন আছিল, তেওঁ পিছুৱাই গ"ল, কষ্টেৰে পেৰিং কৰি। ভেডমাকোভাই সেই মুহূৰ্তটো ধৰিলে যেতিয়া দাস গণ্যমান্য ব্যক্তিজনে পিছুৱাই গ"ল, যেন তাই তেওঁৰ আঁঠুৰ তলত ঘুচা মাৰিলে। আঘাতটোৱে টেণ্ডনত খুন্দা মাৰিলে আৰু কাউণ্টটো বাকল হ"ল, তেওঁৰ গতি কমি গ"ল। তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ অভ্যৰ্থনা গ্ৰহণ কৰিলে, নিজেই উদ্ভাৱন কৰিলে, ইয়াক ন মূৰৰ অজগৰ বুলি ক"লে। সু-প্ৰশিক্ষিত যোদ্ধা এজনেহে এনে কাম সম্পন্ন কৰিব পাৰিছিল। তদুপৰি শেষৰ নৱমটো আক্ৰমণ প্ৰায় অপ্ৰতিৰোধ্য আছিল। ইয়াত ই আছিল যান্ত্ৰিকতাৰ কথা, আক্ৰমণক প্ৰতিফলিত কৰা, ব্ৰাছটো অত্যধিক দুৰ্বল হৈ পৰিছিল, আক্ৰমণক পেৰিং কৰিছিল, আৰু সেয়েহে শেষৰ আক্ৰমণটো শেষ হৈছিল। প্ৰথমবাৰৰ বাবে যোদ্ধাজনে এজন যথেষ্ট দক্ষ আৰু দ্ৰুত সংগীৰ ওপৰত অভ্যৰ্থনা অনুষ্ঠান অনুষ্ঠিত কৰিলে আৰু যেতিয়া তেওঁ তৰোৱালখন পেলাই হাঁহিলে, তেতিয়া স্পষ্ট হৈ পৰিল যে নতুনত্বটো সফল।
  কাউণ্টটো শেঁতা হৈ পৰিল, শক্তি হেৰুৱাই পেলালে।
  - তুমি ভাগ্যৱান বেশ্যা!
  - সঁচাকৈয়ে নহয়! ভাগ্য বালিৰ দৰে অস্থিৰ - অধ্যৱসায়েহে চিমেণ্টেৰে বান্ধিব।
  বেদমাকোভাই পুনৰ শত্ৰুক আঘাত কৰিলে, কিন্তু গভীৰভাৱে নহয় - তাই হত্যা বা অক্ষম কৰিব বিচৰা নাছিল। আকৌ আঘাত কৰি তাই এটা লুংগ কৰিলে, কাউণ্টে যান্ত্ৰিকভাৱে পেৰি কৰিলে আৰু, যোদ্ধাজনে তাইৰ ক্লাব ভৰিৰ তৰোৱালখন উলিয়াই দিলে। দাস গণ্যমান্য ব্যক্তিজন সম্পূৰ্ণ নিৰস্ত্ৰ হৈ পৰিল। বেডমাকোভাই তৰোৱালবোৰ পেলাই দিলে, শত্ৰুৰ ফালে লৰালৰিকৈ গৈ কাউণ্ট ডাউনত ট্ৰিপ কৰিলে। তাইৰ হাত দুখনে তাৰ অংগটো তলা এটাত আবদ্ধ কৰি ৰাখিলে।
  - হাৰ মানিছে? পেন্থাৰৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল।
  - মই কাউণ্ট, খালী ভৰিৰ দাস এজনৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ কৰিম!
  ভেডমাকোভাই উগ্ৰতাৰে আপত্তি কৰিলে:
  - দাস নহয়, ন্যায্য কাৰণৰ যুঁজাৰু! আপুনি নিজেই দাস আছিল আৰু অপমান কি বুজি পাইছিল, তথাপিও তেওঁলোক আন মানুহ, আমাতকৈ বেয়া নহয়। গতিকে নিজৰ বিবেকক সুধিব!
  . অধ্যায় #১০
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই ফ্ৰণ্ট লাইনত যুঁজিছিল। ল"ৰা-ছোৱালীজন ইতিমধ্যে দীৰ্ঘদিনীয়া যুদ্ধৰ পৰা যথেষ্ট বিৰক্ত হৈছে। অনবৰতে হত্যা আৰু গুলীচালনাও বিৰক্তিকৰ।
  খেলৰ দৰেই। একেজন শ্বুটাৰেই সোনকালে বা পিছত বিৰক্ত হ"ব।
  খালী ভৰিৰে গুলীচালনা আৰু অনবৰতে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ভাগৰি পৰিছে শিশুসকল।
  ল"ৰাটোৱে নিজৰ পাল দিলে। ফেচিষ্টক হত্যা কৰিলে।
  আৰু ক"লে।
  - মায়েটা!
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে ছোৱালীজনীয়ে। তাই ফ্ৰিট্জক সিঁচৰতি কৰি আনন্দত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমাৰ নতুন, অতি ডাঙৰ জয় হ"ব!
  কিন্তু ইতিমধ্যে বিৰক্তিকৰ হৈ পৰিছে। আনকি ল"ৰাটোৰ খালী ভৰি নিক্ষেপ কৰাৰ পৰাই নাজী টেংকবোৰ কাষলৈ ঠেলি দিয়াটোও।
  তাৰ পিছত অলেগে ৰচনা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  আন এক বিকল্প ইতিহাস। জিউগানভে ষ্টেপাছিনৰ প্ৰাৰ্থীত্বৰ পক্ষত ভোট নিদিলে আৰু তিনিটা কমিউনিষ্ট ফৈদেও ভোট নিদিলে।
  ১৯৯৯ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত ৰাজ্যিক ডুমা ভংগ আৰু আগতীয়া নিৰ্বাচনৰ ফলত ইয়াৰ অন্ত পৰে।
  অৱশ্যে কমিউনিষ্টসকল আগৰ তুলনাত অধিক শক্তিশালী আছিল। আৰু তেওঁলোকে প্ৰিমাকভ চৰকাৰৰ কৃতিত্বৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি নিৰ্বাচনলৈ গৈছিল, য"ত তেওঁলোকে বিশিষ্ট ভূমিকা পালন কৰিছিল। এতিয়াও সৃষ্টি হোৱা নাই ইউনিটি ব্লক। প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে উপস্থিত নহ"ল পুটিন। আৰু দাগেস্তানত উগ্ৰপন্থীৰ আগ্ৰাসনে বাওঁপন্থীসকলৰ ভোট বৃদ্ধিহে কৰিলে আৰু কৰ্তৃপক্ষৰ ক্ষমতাক হত্যা কৰিলে।
  সাধাৰণতে চৰকাৰখন অসংগঠিত হৈ পৰিল। এন ডি আৰ দুৰ্বল হৈ পতন ঘটিল, আৰু কোনো নতুন ৰেডিমেড পাৰ্টি নাথাকিল। হয়, আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰী নিযুক্তি পোৱা ষ্টেপাছিনে শাসকীয় দলৰ নেতৃত্ব দিয়া নাছিল। আৰু তাৰ পিছত য়েলচিনে তেওঁক একেবাৰে চাকৰিৰ পৰা বৰ্খাস্ত কৰিলে।
  মুঠতে সংসদীয় নিৰ্বাচনৰ ফলত বাওঁপন্থীৰ ভূমিস্খলন বিজয়।
  কমিউনিষ্টসকলৰ জয় আকৰ্ষণীয় আছিল। ইয়াৰ উপৰিও প্ৰিমাকোভ-লুজকভ ব্লকৰ আৰামৰ সময় নাছিল। কিন্তু তথাপিও তেওঁ কৃষকৰ লগত একেলগে পঞ্জীয়ন কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু দ্বিতীয় স্থান লাভ কৰে। তৃতীয়টো আছিল "য়াবলোকো", যাৰ প্ৰচাৰ ভাল হৈছিল। চতুৰ্থ স্থান লাভ কৰে লিবাৰেল ডেম"ক্ৰেটিক পাৰ্টিয়ে। কিন্তু বহুলাংশে কাৰণ ৰাষ্ট্ৰপতি পক্ষপাতী চেনেলবোৰে এই দলটোক সক্ৰিয়ভাৱে প্ৰচাৰ কৰিছিল।
  আৰু য়েলচিনে আনকি অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে জিৰিনোভস্কিক জেনেৰেলৰ পদবীও দিছিল।
  গতিকে এটা বিশেষ দৃশ্যপট অনুসৰি সকলো ঘটিছিল।
  ৰাজ্যিক ডুমাত বিৰোধীয়ে ক্ষমতা দখল কৰে। আৰু য়েলচিনে স্বেচ্ছাই গুচি যাবলৈ সন্মত হয়, আনুষ্ঠানিকভাৱে প্ৰিমাকভক তেওঁৰ উত্তৰাধিকাৰী হিচাপে নিযুক্তি দিয়ে। জিউগানভও প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু সোঁহাত হৈ পৰিছিল।
  সাধাৰণতে এইটো কমিউনিষ্টসকলৰ বাবে উপযুক্ত আছিল। আৰু আপোচত উপনীত হ"ল। বাছায়েভ আৰু খাট্টাবক দাগেস্তানৰ পৰা চেপি উলিয়াই দিয়া হ"ল। কিন্তু তেওঁলোকে চেচেনিয়ালৈ নিজেই সৈন্য প্ৰেৰণ কৰা নাছিল।
  তাত অতি সোনকালেই গৃহযুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল আৰু কেইবাটাও দলত বিভাজন হ"ল।
  ৰাছিয়াই মাস্কাডভ আৰু কাদিৰভক সহায় কৰিছিল। ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনত প্ৰিমাকভে সহজেই জয়লাভ কৰে। দ্বিতীয়জন আছিল অভাৱনীয়ভাৱে জিৰিনোভস্কি - যাৰ ভোটাৰত আন কোনো প্ৰতিযোগী নাছিল, আৰু উদাৰবাদী ইয়াভলিনস্কি তেওঁৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী নাছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ৰচনাটোত বাধা দিলে। নাই, ই আকৰ্ষণীয় নহয়। আকৌ, ইতিমধ্যে আলোচনা কৰা এটা বিষয়, প্ৰিমাকভ, জিউগানভ, আৰু ইউ এছ এছ আৰ পুনৰুদ্ধাৰৰ পিছত। ভাগৰুৱা!
  কিবা এটা ৰচনা কৰাটো হয়তো অধিক আকৰ্ষণীয় হ"ব পাৰে। যেনে, মহাকাশৰ বিষয়ে।
  ল"ৰাটোৱে ভাবিবলৈ ধৰিলে।
  মহান ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ নতুন ৰাজধানীখনৰ নাম আছিল পেট্ৰ"গ্ৰাড-গালাকটিক। ইয়াৰ প্ৰতিষ্ঠা হৈছিল তাৰকাৰাজ্যৰ প্ৰায় একেবাৰে কেন্দ্ৰত থকা ধনু নক্ষত্ৰমণ্ডলত। ক্ষুদ্ৰপথৰ বাহিৰৰ অঞ্চলতকৈ ইয়াত তৰা আৰু গ্ৰহ দুয়োটা বহুত ঘন আছিল, য"ত পুৰণি পৃথিৱীয়ে আশ্ৰয় পাইছিল। পশ্চিম কনফেডাৰেট সৈন্যক সম্পূৰ্ণৰূপে মূলৰ পৰা খেদি পঠিওৱা হৈছিল। কিন্তু যুদ্ধখন কোনো লেখ-জোখ নোহোৱাকৈয়ে পাৰ নহ"ল: হাজাৰ হাজাৰ গ্ৰহ ধ্বংস হ"ল, পৃথিৱীৰ স্মৃতিহে বাকী থাকিল। তাৰকাৰাজ্যখনৰ আটাইতকৈ চহকী আৰু শান্তিপূৰ্ণ স্থানলৈ ৰাজধানী বদলি হোৱাৰ মূল কাৰণ এইটোৱেই আছিল। ইয়াত ব্ৰেক থ্ৰু কৰাটো অতি কঠিন, গতিকে সম্পূৰ্ণ মহাকাশ যুদ্ধৰ পৰিস্থিতিতো, য"ত ফ্ৰণ্ট লাইনটো এটা বিমূৰ্ত ধাৰণা, আৰু পিছফালৰটো এটা কনভেনচন, মূল ৰাছিয়াৰ মূল ভিত্তি আৰু ঔদ্যোগিক দুৰ্গ হৈ পৰিছে। ৰাজধানীখন ডাঙৰ হৈ কিশিছ গ্ৰহটো সম্পূৰ্ণৰূপে গিলি পেলাইছে, এখন বিশাল মহানগৰলৈ পৰিণত হৈছে। যিকোনো যুক্তিবাদী ব্যক্তিক আপ্লুত কৰিব পৰা এখন বিশাল চহৰ। বেঙুনীয়া ৰঙৰ আকাশখন কাটি অসংখ্য উৰণীয়া মেচিনে।
  মাৰ্শ্বাল মেক্সিম ট্ৰ"শ্বেভক প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী ছুপাৰ মাৰ্শ্বাল ইগ"ৰ ৰ"ৰিচৰ ওচৰলৈ মাতি অনা হয়। আগন্তুক বৈঠকত শত্ৰুৰ কাৰ্যকলাপ তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পোৱাৰ চিন স্বৰূপ হৈ পৰিল। সকলোকে আমনি কৰা যুদ্ধই লুণ্ঠনকাৰী ফানেলৰ দৰে সম্পদ গ্ৰাস কৰিলে, তাৰ ওপৰত ট্ৰিলিয়ন লোকৰ মৃত্যু হ"ল, কোনেও আকাংক্ষিত সফলতা লাভ কৰিব নোৱাৰিলে। সামৰিককৰণে পেট্ৰ"গ্ৰাড-গালাকটিকৰ স্থাপত্যত নিজৰ ছাপ পেলাইছিল। বিশাল আকাশচুম্বী ঘৰবোৰ সম শাৰীকৈ থিয় হৈ আছে, সেইবোৰ চহৰৰ দবা ফলকত থকা কোঠা। ইয়াৰ ফলত মাৰ্শ্বালক অনিচ্ছাকৃতভাৱে মহাকাশৰ আৰ্মাডা নিৰ্মাণৰ কথা মনত পৰিল। যোৱা যুদ্ধৰ সময়ত ৰাছিয়াৰ বৃহৎ ষ্টাৰশ্বিপেও নিজৰ স্থান দখল কৰিছিল, তাৰ পিছত হঠাতে ফৰ্মেচন ভাঙি শত্ৰুৰ ফ্লেগশ্বিপত খুন্দা মাৰিছিল। কেইবাখনো জাহাজৰ সংঘৰ্ষত দানৱীয়ভাৱে উজ্জ্বল জিলিকনিত বিস্ফোৰণ ঘটাত এখন সুপৰিকল্পিত যুদ্ধই মেলিলৈ পৰিণত হয়। শূন্যতাটো এনেদৰে ৰং কৰা হৈছিল যেন একেলগে বিশাল আগ্নেয়গিৰি বিস্ফোৰণ ঘটিল আৰু অগ্নিময় নদীবোৰ বৈ আহিল, নৰকীয় শিখাৰ ধাৰাবোৰে সিহঁতৰ পাৰত উফন্দি উঠিল, ধ্বংসাত্মক ঢৌৱে আবৰি ধৰিলে। বিশৃংখল যুদ্ধত গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ সৈন্য সফল হ"ল যদিও বিজয়ৰ মূল্য অত্যন্ত বেছি। কেইবাহাজাৰ মহাকাশযান মৌলিক কণিকাৰ ধাৰালৈ পৰিণত হ"ল। সঁচা, শত্ৰুৰ আৰু অধিক লোকচান হৈছিল। ৰাছিয়ানসকলে যুঁজিব জানিছিল যদিও বহু জাতিকে ধৰি কনফেডাৰেচনে ক্ৰোধিতভাৱে ছিন্নভিন্ন হৈ জেদী প্ৰতিৰোধৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  মূল সমস্যাটো আছিল যে টম তাৰকাৰাজ্যত অৱস্থিত কনফেডাৰেচনৰ কেন্দ্ৰটো ধ্বংস কৰাটো অতি কঠিন আছিল। লাখ লাখ বছৰ ধৰি এই তৰাৰ থুপটোত বাস কৰা মেপেল আকৃতিৰ ডাগবোৰৰ প্ৰাচীন সভ্যতাই এটা অদম্য দুৰ্গ নিৰ্মাণ কৰিছিল, নিজকে ফান্দেৰে ভৰা শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা ৰেখাৰে আগুৰি ধৰিছিল।
  এই স্থান "Mannerheim" ভাঙিবলৈ, সমগ্ৰ ৰাছিয়ান সেনা যথেষ্ট নহয়। যুদ্ধৰ অন্ত পেলোৱা সম্ভৱ নাছিল। গ্ৰহ আৰু ব্যৱস্থাৰ হাত সলনি হৈছিল বহুবাৰ। মাৰ্শ্বালে নষ্টালজিয়াৰ ভাৱ এটা লৈ ৰাজধানীখনৰ চাৰিওফালে চালে। লৰচৰ কৰা গ্ৰেভ-প্লেন আৰু ফ্লেনাৰবোৰ ছদ্মবেশ ৰঙেৰে ৰং কৰা হৈছিল, বিমানৰ দ্বৈত উদ্দেশ্য সকলোতে অনুভৱ কৰা হৈছিল। কিছুমান অট্টালিকা দেখাত বিশাল টেংক বা পদাতিক যুদ্ধৰ বাহনৰ দৰে আছিল, য"ত প্ৰৱেশদ্বাৰৰ সলনি কেটাৰপিলাৰ আছিল। এনে এটা ডেউকাযুক্ত টেংকৰ মুখৰ পৰা জলপ্ৰপাত এটা কেনেকৈ বিস্ফোৰণ ঘটিছিল, নীলা আৰু পান্নাৰ পানীয়ে চাৰিটা "সূৰ্য্য" প্ৰতিফলিত কৰিছিল, ডজন ডজন ছাঁত খেলিছিল, আৰু ডাল আৰু ডেউকাত বিদেশী গছ আৰু বিশাল ফুল গজিছিল, অদ্ভুত ওলমি আছিল বাগিচা। আধুনিক, কেৱল বিশাল আকাৰৰ আকাশচুম্বী টেংকবোৰ, নিয়ম অনুসৰি, বহুতো বন্দুকৰে সজ্জিত, সুশৃংখলিত। এনে ঘৰত থকাটো সুবিধাজনক আৰু আৰামদায়ক যদিও ৰাজধানীত আক্ৰমণৰ সৃষ্টি হ"লে একেধৰণৰ এটা অট্টালিকা পাঁচ মিনিটতে শক্তিশালী যুদ্ধ ইউনিটলৈ ৰূপান্তৰিত হৈছিল। সকলো শ্ৰেণীৰ পথচাৰী, আনকি সৰু ল"ৰা-ছোৱালীও আছিল সেনাবাহিনীৰ পোছাক পিন্ধি বা বিভিন্ন অৰ্ধসামৰিক সংগঠনৰ কাপোৰ পিন্ধি। হোমিং চাইবাৰ মাইনবোৰ ষ্ট্ৰেট"স্ফিয়াৰত ওখকৈ উৰি আছিল, ৰঙীন বলৰ দৰে দেখা গৈছিল। লুমিনেৰীবোৰে স্বৰ্গৰ ভল্টটো আলোকিত কৰিছিল, মসৃণ দাপোনযুক্ত বুলেভাৰ্ডবোৰত চকু কপালত তুলিছিল ৰশ্মিৰে। মেক্সিম ট্ৰ"শ্বেভ এনে অতিমাত্ৰাত অভ্যস্ত নাছিল।
  "ইয়াত তৰাবোৰ বেছি ঘন। আৰু মোৰ বাবে বৰ গৰম।"
  মাৰ্শ্বালে কপালৰ পৰা ঘাম মচি ভেন্টিলেচন অন কৰিলে। পৰৱৰ্তী বিমানখন কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ পাৰ হৈ গ"ল, অলপ পিছতে প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ ভৱনটো দেখা দিলে। প্ৰৱেশদ্বাৰত চাৰিখন যুদ্ধ বাহন থিয় হৈ আছিল। চুষকত কাঁইটীয়া লুচিয়াৰ - কুকুৰতকৈ পোন্ধৰগুণ শক্তিশালী ঘ্ৰাণশক্তি থকা প্ৰাণী - ট্ৰ"শ্বেভক ঘেৰি ধৰিলে। ছুপাৰমাৰ্শ্বালৰ চাইক্ল"পিয়ান প্ৰাসাদটো মাটিৰ গভীৰতাত চলিছিল, ইয়াৰ ডাঠ দেৱালত প্লাজমা কামান আৰু কেছকেড লেজাৰ আছিল। গভীৰ বাংকাৰৰ ভিতৰৰ অংশবোৰ সহজ আছিল - বিলাসীতাক উৎসাহিত কৰা হোৱা নাছিল। ইয়াৰ পূৰ্বে ট্ৰ"শ্বেভে নিজৰ বছক কেৱল ত্ৰিমাত্ৰিক প্ৰজেকচনতহে দেখিছিল। ছুপাৰমাৰ্শ্বাল আছিল এশ বিশ বছৰৰ এজন বৃদ্ধ, অভিজ্ঞ যোদ্ধা। ডজন কিলোমিটাৰ মাটিৰ তলত সোমাই তীব্ৰবেগী লিফটত নামিব লগা হ"ল৷
  অভিজাত প্ৰহৰী আৰু যুদ্ধ ৰবটৰ কৰ্ডন পাৰ হৈ মাৰ্শ্বালজনে কাৰ্যালয়টোত প্ৰৱেশ কৰিলে, য"ত এটা প্লাজমা কম্পিউটাৰে ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ কেন্দ্ৰীভূতকৰণ আৰু শত্ৰুৰ আক্ৰমণৰ কথিত স্থানৰ চিন থকা তাৰকাৰাজ্যখনৰ নিয়োজিত হ"ল"গ্ৰামৰ অনুকৰণ কৰিলে। ওচৰতে সৰু সৰু হ"ল"গ্ৰাম ওলমি আছিল, আন তাৰকাৰাজ্যৰ ছবি দেখা গৈছিল। ইহঁতৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ অবিৰত নাছিল, তৰাৰ মাজত বিচ্ছিন্ন হৈ আছিল বুদ্ধিমান, কেতিয়াবা অতি অদ্ভুত জাতিৰ বসতিস্থল স্বাধীন ৰাষ্ট্ৰ। ট্ৰ"শ্বেভে এই ভৱিষ্যৎ বেছি সময় নাচালে, তেওঁ আন এটা প্ৰতিবেদন বনাবলগীয়া হ"ল। ইগ"ৰ ৰ"ৰিচক সৰু যেন লাগিছিল, মুখখন প্ৰায় বলিৰেখা নাছিল, ডাঠ শ্যামলা চুলি। এনে লাগিছিল যেন তেওঁ জীয়াই থাকিব পাৰে আৰু জীয়াই থাকিব পাৰে, কিন্তু যুদ্ধকালীন পৰিস্থিতিত ৰাছিয়াৰ চিকিৎসা বিজ্ঞানে মানুহৰ আয়ুস দীঘলীয়া কৰাৰ বাবে বেছি আগ্ৰহী নাছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে প্ৰজন্মৰ দ্ৰুত পৰিৱৰ্তনে বিৱৰ্তনক প্ৰেৰণা যোগাইছিল, নিৰ্দয় যুদ্ধ নিৰ্বাচকজনৰ পক্ষত আছিল। জীৱনৰ ম্যাদ এশ পঞ্চাশ বছৰত সীমাবদ্ধ আছিল। আনকি অভিজাত শ্ৰেণীৰ বাবেও। বাৰু, জন্মৰ হাৰ অতি বেছি হৈয়েই থাকিল, গৰ্ভপাত কেৱল প্ৰতিবন্ধী শিশুৰ বাবেহে আছিল, আৰু গৰ্ভনিৰোধক নিষিদ্ধ আছিল। ছুপাৰমাৰ্শ্বালে সোমাই অহা ট্ৰ"শ্বেভৰ ফালে চকু ঘূৰাই দিলে।
  - আৰু ইয়াত তুমি আছা মেক্সিম। সকলো ডাটা কম্পিউটাৰত ৰিছেট কৰক, ই প্ৰক্ৰিয়াকৰণ কৰিব আৰু এটা সমাধান জাৰি কৰিব। শেহতীয়া পৰিঘটনাৰ বিষয়ে আপুনি কি ক"ব পাৰে?
  - কনফেডাৰেট আৰু তেওঁলোকৰ মিত্ৰসকলে এটা ভাল শিক্ষা লাভ কৰিলে। স্কেল আমাৰ পক্ষত হেলনীয়া হৈ আছে।যোৱা দহখন যুদ্ধত বিপুল সংখ্যক যুদ্ধত জয়ী হৈছে।
  ৰ"ৰিচে মাত দিলে।
  - মই জানো। কিন্তু কনফেডাৰেটৰ মিত্ৰ দল ডাগীসকল লক্ষণীয়ভাৱে অধিক সক্ৰিয় হৈ পৰিল। গুৰুতৰ ভাবুকি কঢ়িয়াই আনিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  - সহমত.
  ৰ"ৰিচে হ"ল"গ্ৰামত ছবিখন উলটি অলপ ডাঙৰ কৰিলে।
  - আপনি Galaxy Smoor আগে. ইয়াত ডাগছৰ দ্বিতীয় বৃহত্তম দুৰ্গ। ইয়াতেই আমি মূল আঘাত দিম। সফল হ"লে সত্তৰৰ ভিতৰত সৰ্বাধিক এশ বছৰৰ ভিতৰত আমি যুদ্ধত জয়ী হ"ব পাৰিম। আৰু যদি আমি বিফল হওঁ তেন্তে যুদ্ধখন বহু শতিকালৈকে টানি নিব। আপুনি নিজকে এজন দক্ষ সেনাপতি বুলি প্ৰমাণ কৰিছে, আৰু সেয়েহে মই আপোনাক অপাৰেচন ষ্টীল হামাৰৰ নেতৃত্ব দিবলৈ পৰামৰ্শ দিছো। স্পষ্ট হৈ পৰিছে নেকি?
  "হয়, ঠিক মহামহিম।
  ইগৰে ভ্ৰু কোঁচাই ক"লে।
  এনে উপাধি কিয়? ঠিকনা সহজ: কমৰেড ছুপাৰমাৰ্শ্বাল। এইটো ক'ৰ পৰা পালে?
  মেক্সিম লাজত পৰিল।
  - মই কমৰেড ছুপাৰমাৰ্শ্বাল বিংছৰ লগত পঢ়িছিলো। তেওঁলোকে পুৰণি সাম্ৰাজ্যবাদী শৈলীৰ প্ৰচাৰ কৰিছিল।
  - পৰিষ্কাৰ. কিন্তু এতিয়া সাম্ৰাজ্য বেলেগ, অধ্যক্ষই পুৰণি ৰীতি-নীতি আৰু পদ্ধতি সৰল কৰি দিলে। তদুপৰি ক্ষমতাৰ পৰিৱৰ্তন অতি সোনকালে আহি আছে, আৰু আমাৰ নতুন জ্যেষ্ঠ ভাই আৰু সৰ্বোচ্চ সেনাপতি হ"ব। হয়তো মোক চাকৰিৰ পৰা বৰ্খাস্ত কৰা হ"ব, আৰু যদি অপাৰেচন হামাৰ অৱ ষ্টীল সফল হয়, তেন্তে তেওঁলোকে তোমাক মোৰ ঠাইত ৰাখিব। আগতীয়াকৈ পঢ়া-শুনা কৰাটো প্ৰয়োজনীয়, এয়া এক বৃহৎ দায়িত্ব।
  মাৰ্শ্বালজন ৰ"ৰিচতকৈ তিনিগুণতকৈও অধিক সৰু আছিল, আৰু সেয়েহে পৃষ্ঠপোষকতামূলক সুৰটো অতি উপযুক্ত আছিল আৰু ই কোনো ক্ষোভৰ সৃষ্টি কৰা নাছিল। যদিও নেতা সলনি হ"বলৈ ওলাইছে, আৰু তেওঁলোকৰ নতুন নেতা দুয়োজনতকৈ সৰু হ"ব। স্বাভাৱিকতে ই সৰ্বোত্তম হ"ব।
  - মই সাজু হৈছো। মই মহান ৰাছিয়াৰ সেৱা কৰোঁ!
  - গতিকে যাওক। মোৰ জেনেৰেলসকলে আপোনালোকক সবিশেষ পূৰণ কৰিব।
  চেলুট দি মাৰ্শ্বালজনে অৱসৰ ল"লে।
  বাংকাৰৰ কৰিডৰবোৰত খাকী ৰং কৰা হৈছিল। তলত অপাৰেচনেল মুখ্য কাৰ্যালয় আছিল। অসংখ্য ফ"টনিক আৰু প্লাজমা কম্পিউটাৰে মেটাগেলেক্সীৰ বিভিন্ন বিন্দুৰ পৰা বৈ অহা তথ্যবোৰ ত্বৰান্বিত গতিৰে প্ৰক্ৰিয়াকৰণ কৰিছিল। আগলৈ দীঘলীয়া ৰুটিন কাম এটা আছিল আৰু ডেৰ ঘণ্টাৰ পিছতহে মাৰ্শ্বালক মুকলি কৰি দিয়া হ"ল। এতিয়া তেওঁ ওচৰৰ তাৰকাৰাজ্য এখনত দীৰ্ঘদিনীয়া হাইপাৰজাম্পৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল। তাত বিশাল বাহিনী গোট খাব লাগে, সমগ্ৰ ৰাছিয়াৰ মহাকাশ বহৰৰ প্ৰায় ষষ্ঠাংশ। কেইবা নিযুত ষ্টাৰশ্বিপ। সৰু সৰু কথাবোৰ নিষ্পত্তি হোৱাৰ পিছত মাৰ্শ্বালজন ওপৰলৈ উঠি আহিল। গভীৰ ঠাণ্ডাটোৰ ঠাইত তীব্ৰ গৰমে ঠাই ল"লে। চাৰিজন লুমিনেৰীয়ে শিখৰত গোট খাই আকাশখন নিৰ্দয়ভাৱে চেলেকি থকা মুকুটৰে ফুলি উঠি গ্ৰহটোৰ ওপৰত কণিকাৰ ধাৰা ঢালি দিলে। দাপোনৰ দৰে ৰাস্তাৰে পোহৰৰ ঢৌ বৈ আহিছিল। মেক্সিমে মাধ্যাকৰ্ষণ বিমানখনত জপিয়াই পৰিল, ভিতৰত আৰামদায়ক আৰু শীতল আছিল, আৰু লৰালৰিকৈ বাহিৰৰ অঞ্চললৈ গ"ল। তেওঁ আগতে কেতিয়াও পেট্ৰ"গ্ৰাড-গালাক্টিকালৈ যোৱা নাছিল আৰু তিনিশ বিলিয়ন বাসিন্দাৰে বসবাস কৰা ৰাজধানীখন তেওঁ নিজৰ চকুৰে চাব বিচাৰিছিল। তেওঁ সামৰিক খণ্ড এৰিলে, আৰু সকলো সলনি হ"ল, উল্লাসিত হ"ল। মৌলিক ৰচনা থকা অট্টালিকাবোৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল, তেওঁ সেইবোৰক হয়তো বিলাসী বুলি ক"ব - তাত বসতি স্থাপন কৰা বিশেষ সুবিধাপ্ৰাপ্ত শ্ৰেণীৰ প্ৰতিনিধি। সম্পূৰ্ণ যুদ্ধৰ সময়ত অলিগাৰ্চৰ স্তৰটো কমি আহিল যদিও ই সম্পূৰ্ণৰূপে ধ্বংস নহ"ল। ৰাজপ্ৰসাদবোৰ আছিল প্ৰকৃত শিল্পকৰ্ম। ইয়াৰে এটা দেখাত মধ্যযুগীয় দুৰ্গৰ দৰে আছিল, য"ত পেৰাপেটৰ দাঁতৰ সলনি কলগছ উঠিছিল। আনজনী পাতল ভৰিৰে থিয় হৈ আছিল, আৰু তাৰ তলত ফ্ৰীৱে"টো টানি থোৱা আছিল, তেওঁক দেখাত উজ্জ্বল ৰঙৰ, তৰাৰ আকৃতিৰ মকৰা এটাৰ দৰে লাগিছিল। দৰিদ্ৰ লোকে বাস কৰা বহুতো অট্টালিকাইও বেৰেকৰ সৈতে সংযোগৰ সৃষ্টি কৰা নাছিল, ইয়াৰ বিপৰীতে বিশাল মুখাৱয়ববোৰ জিলিকি আছিল, বিগত শতিকাৰ নেতা আৰু সেনাপতিৰ মূৰ্তিৰে সজাই থোৱা আছিল। সকলোবোৰ খাকী ৰঙৰ ৰং কৰা উচিত নহয়, ট্ৰ"শ্বেভে ভাবিলে। ইয়াৰ উপৰিও হয়তো বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আটাইতকৈ জনবহুল চহৰখনৰ স্থাপত্য সুন্দৰ। বিশেষকৈ ৰঙীন আছিল পৰ্যটন খণ্ড, ইয়াৰ চলন্ত খোজকাঢ়ি যোৱা পথ, বিশাল গোলাপৰ দৰে আকৃতিৰ অট্টালিকা, সম্পূৰ্ণ ফুলি থকা আৰু আন্তঃসংলগ্ন টিউলিপ, ডেইজীবোৰ একেলগে টানি থোৱা আৰু বিদেশী প্ৰাণীবোৰ অদ্ভুতভাৱে মিহলি হৈ থকা। দেখাত ভালুক বা চেবাৰ দাঁত থকা বাঘৰ মাজত থকাটো আকৰ্ষণীয়, ই শিশুসকলক সন্তুষ্ট কৰে। কিন্তু এনে এটা গাঁথনি গতি কৰিলে বা খেলিলে প্ৰাপ্তবয়স্কসকলো আচৰিত হয়। মাৰ্শ্বালৰ ওপৰত এটা অমলিন ছাপ এটা বাৰটা মূৰৰ ঘূৰ্ণনশীল অজগৰৰ দ্বাৰা সৃষ্টি হৈছিল, প্ৰতিটো মুখৰ পৰা নিয়নেৰে আলোকিত বহুৰঙী ফোয়াৰাবোৰে ধপধপাই আছিল। সাধাৰণতে, আকাশলৈ শ শ মিটাৰ দূৰত্বলৈ বহুৰঙী জেট বিমান দলিয়াই দিয়া অতি অদ্ভুত ৰূপৰ বহুতো ফোয়াৰা আছিল। আৰু কিমান ধুনীয়া, পানীৰ অলংকাৰত বোৱা চাৰিটা সূৰ্য্যৰ পোহৰত, ৰঙৰ এক কল্পনাতীত, অনন্য খেল। ইয়াৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ আছিল আনন্দময় আৰু ধুনীয়া: ৰঙীন কাপোৰে তেওঁলোকক সাধুকথাৰ এলফৰ সৈতে সাদৃশ্য দিছিল। ইয়াত কেৱল মানুহ নাছিল, আধা দৰ্শক আছিল বিদেশী। অৱশ্যে বিদেশী ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে মানুহৰ ল"ৰা-ছোৱালীৰ লগত খেলি ভাল পাইছিল। ট্ৰ"শ্বেভে বুদ্ধিমান উদ্ভিদকো লগ পাইছিল। চাৰিখন ভৰি আৰু দুটা পাতল হেণ্ডেল থকা ৰসাল সোণালী মূৰৰ ডেণ্ডেলিয়ন। তেওঁলোকৰ সৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ ভৰি দুখনহে আছিল আৰু সোণালী মূৰবোৰত পান্নাৰ দাগ ডাঠকৈ ঢাকি থোৱা আছিল। মেক্সিমে এই জাতিটো ভালদৰে জানিছিল - গাপি, তিনি লিংগৰ উদ্ভিদ জীৱ, শান্তিপূৰ্ণ, কিন্তু ভাগ্যৰ ইচ্ছাত অল-আউট আন্তঃনক্ষত্ৰ যুদ্ধলৈ টানি অনা হৈছিল আৰু গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ প্ৰাকৃতিক মিত্ৰ হৈ পৰিছিল।
  অন্য জাতিৰ যথেষ্ট প্ৰতিনিধি - বেছিভাগেই নিৰপেক্ষ অৱস্থা আৰু গ্ৰহ। তেওঁলোকে চাব বিচাৰিছিল সাম্ৰাজ্যৰ অবিশ্বাস্য ৰাজধানীখন। ইয়াত যুদ্ধখন দূৰৈৰ আৰু অবাস্তৱ যেন লাগে, হাজাৰ হাজাৰ পাৰ্চেকে ইয়াক আঁতৰাই পেলাইছে, আৰু তথাপিও, অস্বস্তিকৰ অনুভৱটোৱে মাৰ্শ্বালক এৰি যোৱা নাছিল। মোৰ মূৰত এই চিন্তা আহিল যে বুদ্ধিমান সত্তাবোৰেও সেই গ্ৰহবোৰত বাস কৰে যিবোৰক তেওঁলোকে আক্ৰমণ কৰিব লাগিব, আৰু গোটেই কোটি কোটি চিন্তাশীল জীৱৰ মৃত্যু হ"ব। তেজৰ ধাৰাবোৰ বোৱা হ"ব, হাজাৰ হাজাৰ নগৰ-গাঁও ধ্বংস হ"ব। কিন্তু তেওঁ সাম্ৰাজ্যৰ মাৰ্শ্বাল, আৰু তেওঁ নিজৰ কৰ্তব্য পালন কৰিব লাগিব।
  পৰ্যটন কেন্দ্ৰটো প্ৰশংসা কৰাৰ পিছত মাৰ্শ্বালে মাধ্যাকৰ্ষণ বিমানখন মোতায়েন কৰি উদ্যোগিক জিলালৈ ৰাওনা হ"বলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। ইয়াৰ ঘৰবোৰ অলপ তলৰ, সহজ বিন্যাস আছিল। কাৰখানাবোৰ মাটিৰ গভীৰতম অৱস্থাত আছিল।
  গ্ৰেভিপ্লেনখন অৱতৰণ কৰাৰ লগে লগে খালী ভৰিৰে ল"ৰাৰ জাক এটাই লগে লগে চেলেং আৰু চাফাই সামগ্ৰী লৈ তাৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিল। ছিন্নভিন্ন, ম্লান হৈ পৰা খাকী ৰঙৰ ক্ষীণ ৰেগামাফিন, ডাঙৰ ডাঙৰ ফুটা ফুটা। গভীৰভাৱে টেন কৰা, প্ৰায় ক"লা। এনে লাগে যেন দীৰ্ঘদিনীয়া যুদ্ধই তেওঁলোকৰ বেল্ট টান কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। ট্ৰ"শ্বেভৰ সহানুভূতি আছিল। চালক কেপ্তেইন ফক্সেও এনে আৱেগ ভাগ কৰা নাছিল।
  - বাৰু, নিগনি, ইয়াৰ পৰা ওলাই যা! মাৰ্শ্বেল আহি আছে! সি থতমত খালে।
  গৃহহীন ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সকলো দিশলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল, মাথোঁ দেখা গ"ল যে লেতেৰা গোৰোহাবোৰ কিমান টিপটিপিয়া হৈ আছিল। চাৰিটা "সূৰ্য্য"ত একেলগে গৰম হোৱা পৃষ্ঠত খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো কঠিন, আৰু দুখীয়া ল'ৰা-ছোৱালীবোৰে জোতা কি নাজানিছিল। ল"ৰা এজনে অৱশ্যে আনবোৰতকৈ সাহসী হৈ পৰিল আৰু ঘূৰি ঘূৰি মধ্যমা আঙুলিটো দেখুৱালে। কেপ্তেইনে নিজৰ ব্লাষ্টাৰটো টানি অহংকাৰী ল"ৰাটোৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, সি তাক মাৰি পেলালেহেঁতেন, কিন্তু মাৰ্শ্বালে শেষ মুহূৰ্তত কেপ্তেইনৰ বাহুটো ঠেলি দিবলৈ সক্ষম হ"ল। চাৰ্জটো উৰি গৈ ফুটপাথত ফানেল এটা বনাই গলি যোৱা শিলৰ টুকুৰাবোৰ ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ ওপৰত পৰিল আৰু সি দালিৰ ওপৰত ভাঙি পৰিল। ইচ্ছাৰ প্ৰচেষ্টাত ভৱিষ্যত যোদ্ধাজনে নিজৰ কান্দোনক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল আৰু যন্ত্ৰণা সহ্য কৰি উঠিল। মেক্সিমে অধিনায়কৰ মুখত কঠিন চৰ মাৰিলে।
  - তিনিদিন গাৰ্ডহাউচত। নিৰৱে, চিমবোৰত হাত! - মাৰ্শ্বালে ভাবুকিপূৰ্ণ সুৰত আদেশ দিলে - শিশু আমাৰ সম্পত্তি, আৰু আমি তেওঁলোকক ৰক্ষা কৰিব লাগিব, মাৰিব নালাগে। বুজি পাইছে, ফ্ৰিক?
  লিজাই তাৰ কাষত বাহু দুটা মেলি দিলে। তেওঁ চমুকৈ মাত দিলে।
  - চনদ অনুসৰি উত্তৰ দিব।
  - হয় ছাৰ।
  মেক্সিমে ল"ৰাটোৰ ফালে চালে। গোলাপ চুলিৰ, ধুনীয়া, ধূৰ্ত মুখ, পেশীবহুল। ফটা টি-চাৰ্টৰ তলত চকলেট বাৰেৰে আবৃত শক্তিশালী প্ৰেছ এটা দেখা গৈছে।
  -আপোনাৰ নাম কি?
  - জানেশ কোৱালস্কি! - হাওঁফাওঁৰ ওপৰত ৰাগামাফিন ঘেউ ঘেউ।
  - তোমাৰ মাজত এজন শক্তিশালী যোদ্ধাৰ মেকিংছ দেখিছোঁ। আপুনি জুকোভ স্কুলত প্ৰৱেশ কৰিব বিচাৰেনে?
  ল"ৰাটো হতাশ হৈ পৰিল।
  - মই ভাল পাম, কিন্তু মোৰ মা-দেউতা সাধাৰণ শ্ৰমিক আৰু মোৰ পঢ়া-শুনাৰ খৰচ দিব নোৱাৰিব।
  মাৰ্শ্বলে হাঁহিলে।
  - আপোনাক বিনামূলীয়াকৈ নামভৰ্তি কৰা হ'ব। তুমি, মই দেখাৰ দৰে, শাৰীৰিকভাৱে শক্তিশালী, আৰু তোমাৰ চকুৱে মানসিক ক্ষমতাৰ কথা কয়। মূল কথাটো হ"ল ভালকৈ পঢ়া-শুনা কৰা। এইবোৰ কঠিন সময়, কিন্তু যুদ্ধ শেষ হ"লে শ্ৰমিকসকলেও ভাল অৱস্থাত জীয়াই থাকিব।
  - শত্ৰুৰ পৰাজয় হ'ব! আমি জয়ী হম! - য়ানেশে আকৌ মাতৰ শীৰ্ষত চিঞৰি উঠিল।
  - তাৰ পিছত ৰেংকত স্থান লওক সৈনিক। আৰু আৰম্ভণিৰ বাবে - মোৰ গাড়ীত।
  লিজাই মুখখন কুটিলে। ল"ৰাটো লেতেৰা আছিল, আৰু তাৰ পিছত ভিতৰৰ অংশটো ধুব লাগে।
  উঠি আহি মাধ্যাকৰ্ষণ বিমানখন চৰকাৰী কোৱাৰ্টাৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল।
  উশাহ বন্ধ কৰি য়ানেশে প্ৰকাণ্ড, বিলাসীভাৱে সজোৱা ঘৰবোৰ অধ্যয়ন কৰিলে।
  - আমাক কেন্দ্ৰীয় খণ্ডত সোমাবলৈ দিয়া হোৱা নাই, আৰু এইটো ইমানেই আকৰ্ষণীয়।
  - আৰু দেখিবা।
  তথাপিও মাৰ্শ্বালে মমতাৰ ভাৱ এটাই পৰিচালিত হৈ পৰ্যটন কেন্দ্ৰটোলৈ উৰা মাৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। ল"ৰাটোৱে চকুলৈ চালে, আক্ষৰিক অৰ্থত যি দেখিছিল তাক গ্ৰাস কৰি পেলালে। লক্ষ্যণীয় হ"ল যে তেওঁ গাড়ীৰ পৰা জপিয়াই নামি, চলন্ত ফুটপাথটোৰে দৌৰিবলৈ, মন-মগজু উৰুৱাই নিয়া ৰাইডৰ এটাত উঠিব বিচাৰিছিল।
  সেইদিনা সাধাৰণতে কঠোৰ মেক্সিমজন আছিল, আগতে কেতিয়াও নোপোৱাকৈ, দয়ালু আৰু কোমল।
  - ইচ্ছা কৰিলে "আনন্দৰ পাহাৰ"ত উঠি যাওক, আৰু তাৰ পিছত লগে লগে মোৰ ওচৰলৈ যাওক। টকাখিনি লওক নহ'লে সোমাবলৈ নিদিয়ে।
  মাৰ্শ্বলে কাগজ এখন আগবঢ়াই দিলে।
  য়ানেছে ৰাইডবোৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল যদিও তেওঁৰ চেহেৰাটো বৰ বেছি চকুত পৰা আছিল।
  মহাকাশ-নিঞ্জা-হলৰ প্ৰৱেশদ্বাৰত তেওঁক ৰখাই দিলে বিশাল ৰবটে।
  -ল"ৰা, তুমি বেয়া সাজ-পোছাক পিন্ধা, স্পষ্টকৈয়ে দুখীয়া চুবুৰীৰ। আপোনাক গ্ৰেপ্তাৰ কৰি ষ্টেচনলৈ আনিব লাগে।
  ল"ৰাজনে পলাই যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু তেওঁলোকে তেওঁক ষ্টানাৰেৰে আঘাত কৰি দালিৰ ওপৰত পেলাই দিলে। ট্ৰ"শ্বেভে গাড়ীৰ পৰা জপিয়াই নামি তদন্ত কৰিবলৈ যাবলগীয়া হ"ল।
  - ৰ"বা, এই কেডেটজন মোৰ লগত আছে।
  নিজকে টানি অনা মিলিচীয়া মানুহবোৰে মাৰ্শ্বালৰ ফালে চাই ৰৈ গ"ল। মেক্সিমে ফিল্ড ইউনিফৰ্ম পিন্ধিছিল যদিও চাৰিটা ৰ"দত কমাণ্ডাৰৰ ইপ"লেটবোৰ উজ্জ্বলভাৱে জিলিকি উঠিছিল।
  টহলদাৰীসকলৰ ভিতৰত জ্যেষ্ঠজন আৰক্ষী লেফটেনেণ্টে চেলুট দিলে।
  "ক্ষমা কৰিব মাৰ্শ্বাল, কিন্তু নিৰ্দেশনা অনুসৰি আমি তাৰকাৰাজ্যৰ বিভিন্ন ঠাইৰ পৰা অতিথি গ্ৰহণ কৰা কেন্দ্ৰটোত ভিক্ষাৰীক প্ৰৱেশ কৰাত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰিছে।
  মেক্সিমে নিজেই বুজি পাইছিল যে ইমান সন্মানীয় অঞ্চলত ৰাগামাফিন এটা এৰি দি তেওঁ ভুল কৰিছিল। কিন্তু তেওঁ নিজৰ অজ্ঞানতা দেখুৱাব বিচৰা নাছিল।
  এই ল'ৰাটো চোৰাংচোৱা। তেওঁ হাই কমাণ্ডৰ কাম সম্পন্ন কৰিছিল।
  লেফটেনেণ্টে মাত দি পিষ্টলৰ বুটামটো টিপিলে। জেনেছ কোৱালস্কিয়ে থৰক-বৰক হৈ জ্ঞানলৈ আহিল। মাৰ্শ্বলে হাঁহি এটা মাৰি হাতখন আগবঢ়াই দিলে। সেই মুহূৰ্ততে চাৰিটা ইনোগেলেক্ট হঠাতে বিমাৰেৰে ব্ৰেষ্ট হৈ গ"ল। বাহ্যিকভাৱে এলিয়েনবোৰ নীলা-বাদামী ৰঙৰ বাকলি থকা মোটামুটিকৈ কাটি লোৱা ডালৰ দৰে আছিল, ইহঁতৰ অংগবোৰ গাঁঠি আৰু বেঁকা আছিল। দানৱবোৰে গুলী চলাবলৈ সময় পোৱাৰ আগতেই মেক্সিমে নিজৰ ব্লাষ্টাৰটো উলিয়াই মজিয়াত পৰিল। ওপৰৰ ফালে অগ্নিময় পথবোৰ পাৰ হৈ গ"ল, এটা ৰঙীন মূৰ্তিৰ লগত খুন্দা মাৰিলে, এটা চিত্ৰময় পেডেষ্টেল ফ"টনত স্প্ৰে" কৰিলে। ট্ৰ"শ্বেভে লেজাৰ ৰশ্মিৰে আক্ৰমণকাৰী দুজনক কাটি পেলালে, জীয়াই থকা ইনোগেলেক্ট দুটা কাষলৈ হেলান দিলে। ইয়াৰে এজনকো অদম্য ৰশ্মিয়ে আগুৰি ধৰিলে যদিও দ্বিতীয়জনে মুখাৱয়বৰ লেজৰ পিছফালে আশ্ৰয় ল"বলৈ সক্ষম হ"ল। দানৱটোৱে একেলগে তিনিখন হাতৰ পৰা গুলী চলালে আৰু যদিও মেক্সিমে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িল, তথাপিও তেওঁৰ সামান্য আঘাত হ"ল - তেওঁৰ কাষটো জ্বলাই দিলে আৰু সোঁহাতখন আঘাতপ্ৰাপ্ত হ"ল। এটা স্পৰ্শকত শত্ৰুৰ ৰশ্মিয়ে "পাগল জলশেৱা" আকৰ্ষণত আঘাত কৰে। ইয়াৰ পিছতে এক বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  মাৰ্শ্বালৰ চকু দুটা ওপঙি যোৱাৰ আগতেই তেওঁ আচৰিত হ"ল যে কেনেকৈ য়ানেছে ফলকখনৰ এটা টুকুৰা উলিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত নিক্ষেপ কৰিলে। এই দুৰ্বল চেহেৰাৰ কিশোৰজনৰ মাজত লুকাই থকা অমানৱীয় শক্তি দেখি মেক্সিম আচৰিত হৈ পৰিল... থ্ৰ'টো সঠিক হৈ পৰিল, ঠিক পাঁচটা চকুৰ শাৰীত। জীৱটোৱে লৰচৰ কৰি আগবাঢ়ি লৰচৰ কৰিলে। এইটোৱেই যথেষ্ট আছিল মেক্সিমৰ সু-নিৰ্দেশিত শ্বটৰ বাবে দানৱটোৰ জীৱনৰ অন্ত পেলাবলৈ।
  যুঁজখন সোনকালে শেষ হ"ল। ইয়াৰ সময়ত আৰক্ষীয়ে গুলীচালনা কৰিবলৈও চেষ্টা কৰা নাছিল। মাৰ্শ্বলে লগে লগে এই কথা লক্ষ্য কৰিলে।
  - সন্মুখত সকলো শ্ৰেষ্ঠ যুঁজ, আৰু পিছফালে, চহৰৰ ৰাজপথত, কাপুৰুষ বাহিৰত বহি থাকে।
  ডাঠ লেফটেনেণ্টজন শেঁতা হৈ পৰিল। মেক্সিমলৈ গ"ল।
  - কমৰেড মাৰ্শ্বাল, মই আপোনাৰ ক্ষমা বিচাৰিছো, কিন্তু তেওঁলোকৰ গধুৰ বিম-থ্ৰ'ৱাৰ আছিল, আৰু আমি...
  - আৰু সেইটো কি! মেক্সিমে পেট্ৰ"লমেনৰ বেল্টত থকা ব্লাষ্টাৰটোলৈ আঙুলিয়াই দিলে। - এটা মাখি শ্বাটাৰ? দুখৰ কথা, আপাত দৃষ্টিত, ৰাজধানীত আপোনাৰ বাবে কোনো কাম নাথাকিব। তুমি অলস বহি নাথাকিবা, মই তোমাক সন্মুখলৈ পঠিয়াবলৈ চেষ্টা কৰিম।
  ল"ৰাটোক ইংগিতেৰে ইংগিত দি মেক্সিমে তাক মাধ্যাকৰ্ষণ বিমানখনত জপিয়াই উঠিবলৈ সহায় কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত হাতখন জোৰেৰে জোকাৰিলে।
  - বাৰু, তুমি ঈগল। তোমাৰ বিষয়ে ভুল নকৰাত ভাল লাগিল।
  কোভালস্কিয়ে বন্ধুত্বপূৰ্ণভাৱে চকু টিপিয়াই ক"লে, মাতটো যথেষ্ট ডাঙৰ আৰু আনন্দময় যেন লাগিল।
  - মই মাত্ৰ এটা সফল থ্ৰ' কৰিলোঁ। মই পাৰিলোঁ...
  - আপোনাৰ এটা সুযোগ পাব। কলেজৰ পৰা স্নাতক - আৰু লগে লগে যুদ্ধত নামিব। আপোনাৰ সন্মুখত আপোনাৰ গোটেই জীৱন, তথাপিও আপুনি চকুৰ মণিলৈকে যুঁজিব।
  - যুদ্ধ মহান! ল"ৰাটোৱে উৎসাহেৰে উচ্চাৰণ কৰিলে। - মই লগে লগে সন্মুখলৈ যাব বিচাৰো, এটা বিম গান তুলি ল'ব বিচাৰো...
  - লগে লগে কৰিব নোৱাৰি, প্ৰথম যুদ্ধত হত্যা হ"ব। প্ৰথমে ডিগ্ৰী লওক।
  য়ানেশে ক্ষুব্ধ হৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তেওঁ নিজৰ সামৰ্থ্যৰ ওপৰত আত্মবিশ্বাসী আছিল, তেওঁ ভাবিছিল যে তেওঁ ইতিমধ্যে শ্বুটিংকে ধৰি ইমানবোৰ কৰিব জানে। ইফালে বিশাল মিচুৰিনস্কি পাৰ্কৰ ওপৰেৰে উৰি আছিল গ্ৰেভিটি গ্লাইডাৰখন। তাত বিশাল বিশাল গছ গজিছিল, কিছুমানে কেইবাশ মিটাৰ উচ্চতাত উপনীত হৈছিল। আৰু ফলবোৰ ইমানেই বিশাল আছিল যে মাজৰ অংশ খাই ভিতৰত থিতাপি ল"ব পাৰি। সোণালী খোলা থকা জিনীয়ভাৱে পৰিৱৰ্তিত আনাৰসবোৰ ৰুচিকৰ যেন লাগিছিল। সঁচা, আশাৰ বিপৰীতে তেওঁলোকে ল"ৰাটোৰ প্ৰতি বিশেষ প্ৰশংসা জগাই তুলিব পৰা নাছিল।
  - মই আগতেও এনেকুৱা হাবিত গৈছো। - জানেশে বুজাই দিলে। - কেন্দ্ৰীয় কোৱাৰ্টাৰৰ দৰে নহয়, তাত সকলোকে সোমাবলৈ দিয়া হয়। যদিও তালৈ যাবলৈ বহুত খোজ কাঢ়িব লাগে।
  - হয়তো! - মেক্সিমে ক'লে। - আৰু তথাপিও, ইয়াত কি গছ-গছনি আছে প্ৰশংসা কৰক... এটা ভেঁকুৰ আছে, তাৰ তলত এটা গোটেই প্লাটুন সোমাব পাৰে।
  - মাত্ৰ এটা ডাঙৰ মাখি এগাৰিক আভাস। তেওঁ অখাদ্য। মনত আছে মই গোটেই বেগ এটা কাটি লোৱা ফলৰ টুকুৰা গোটাইছিলো। মই পাভাৰৰা ভাল পাওঁ - পাতল ছাল, আৰু সোৱাদটো কেৱল আচৰিত। তাৰ তুলনাত ডুমুৰ একো নহয়। কাটিলে সাৱধান হ"ব লাগিব। ই ফাটিব পাৰে, আৰু তাত ধাৰাটো জলপ্ৰপাতৰ দৰে - ই আপোনাক উৰুৱাই নিব, আপুনি এটা শব্দও উচ্চাৰণ কৰিবলৈ সময় নাপাব৷ ইয়াৰ ফলবোৰ বৰ ডাঙৰ। টুকুৰা টুকুৰকৈ প্লাষ্টিকৰ বেগত কঢ়িয়াই নিব লাগে, যিটো অতি অসুবিধাজনক।
  মেক্সিমে জানেশৰ কান্ধত চৰ মাৰিলে।
  - সকলো বস্তু খাদ্যৰ দ্বাৰা জুখিব নোৱাৰি। তললৈ নামি ফুল কেইটামান ছিঙি লওঁ।
  - উপহাৰ হিচাপে ছোৱালী! কিয় নহয়!
  ল"ৰাটোৰ হাত দুখনে ষ্টিয়াৰিঙৰ ফালে আগবঢ়াই দিলে। কেপ্তেইন ফক্সে দুষ্টভাৱে আঙুলিত চৰ মাৰিলে।
  - চকাটো চুব নালাগে কুকুৰ পোৱালি।
  আৰু তাৰ পিছত তাৰ উত্তৰত মাৰ্শ্বালৰ পৰা আন এটা ধমক পালে।
  "আপোনাৰ মাত্ৰ এটা শিশুৰ লগত যুঁজিবলৈ সাহস আছে।
  - ক্ষমা কৰিব মহামহিম!
  জনেশে হাঁহি নোহোৱাকৈ থাকিব নোৱাৰিলে।
  - ইচ্ছা কৰিলে চেষ্টা কৰক। - অনুমোদিত Maxim.
  - মোৰ চিমুলেটৰৰ অভিজ্ঞতা আছে, - য়ানেছে ক'লে।
  সন্দেহ বা ভয়ৰ ছাঁ নোহোৱাকৈয়ে কোৱালস্কিয়ে ষ্টিয়াৰিঙৰ ওপৰত হাত থৈ গাড়ীখন তললৈ ষ্টিয়াৰিং কৰিলে। দেখাত সঁচাকৈয়ে তেওঁৰ আছিল উল্লেখযোগ্য ক্ষমতা। গ্ৰেভিপ্লেনখনে বিশাল গছৰ শিখৰৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল।
  মেক্সিমে কোনো হস্তক্ষেপ নকৰিলে, যাৰ ফলত ল"ৰাটোৱে বিমানখন নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰিলে। মই ক"ব লাগিব যে তেওঁ নিজৰ কামটোৰ সৈতে অতি সফলতাৰে মোকাবিলা কৰিছিল, বিশাল ট্ৰাংকৰ মাজত কুটিলতা চলাইছিল, তেওঁ কেতিয়াও দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হোৱা নাছিল, তেওঁৰ বছৰৰ পাছতো ভাৰ্চুৱেল কৌশল প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। কিন্তু দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হ"লেও ই কোনো ডাঙৰ সমস্যা নহয়, গ্ৰেভিঅ"প্লেনত নিখুঁত নিৰাপত্তা ব্যৱস্থা আছে। অৱশেষত সৰু সৰু কিন্তু কল্পনাতীতভাৱে ধুনীয়া ফুলেৰে বিয়পি থকা এটা ক্লিয়াৰিংত বহিল। এনে লাগিল যেন ভাল যাদুকৰজনে উদাৰতাৰে মণিবোৰ সিঁচৰতি কৰি দিলে। জটিল ৰঙৰ পৰিসৰৰ পৰা তেওঁৰ চকু দুটা ঢৌ উঠিছিল আৰু মাদক গোন্ধটোৱে অবৰ্ণনীয় আনন্দৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  আনকি য়ানেশে প্ৰশংসাত হুইচেল মাৰিলে। সিহঁত অৱতৰণ কৰাৰ লগে লগে ল"ৰাটোৱে জপিয়াই ওলাই আহি ফুলবোৰ ছিঙিবলৈ ধৰিলে, গোটেই বাহু এটা তুলি লৈ। মেক্সিম আছিল শীতল মূৰৰ, তেওঁ প্ৰাকৃতিক দৃশ্যটো ভাল পাইছিল আৰু তথাপিও কিবা এটাই আতংকৰ সৃষ্টি কৰিছিল। ভাবুকি অনুভৱ কৰা। জুই আৰু পানীৰ মাজেৰে পাৰ হৈ যোৱাৰ বাবে মাৰ্শ্বালে তেওঁৰ অন্তৰ্দৃষ্টিক বিশ্বাস কৰিছিল, তাই তাক খুব কমেইহে নিৰাশ কৰিছিল। নীতিগতভাৱে মানুহৰ বাবে বিপজ্জনক জীৱৰূপ কোনো মহান সাম্ৰাজ্যৰ ৰাজধানীত পোৱা উচিত নহয়। ইয়াত বেলেগ কথা। মেক্সিমে ল"ৰাটোক ইংগিত দি কাণত কোমলকৈ ফুচফুচাই ক"লে:
  - শত্ৰু আমাৰ লগত আছে। ফুলবোৰ লুকুৱাই মোৰ লগত আহক।
  জেনেজৰ চকু দুটা জিলিকি উঠিল।
  - মই সাজু হৈছো।
  কেপ্তেইন ফক্সৰ তত্বাৱধানত গাড়ীত ফুলৰ থোপাটো এৰি মেক্সিম আৰু য়ানেছে অৰণ্যৰ গভীৰতালৈ গুচি গ"ল। অৱশ্যে সৈন্যক মাতি আনি সেই অঞ্চলটো কম্বল কৰা উচিত আছিল। কিন্তু মেক্সিম উত্তেজনাত মোহিত হৈ পৰিল। জানেশ অৱশ্যে ৰোমান্টিক আকাংক্ষাৰ অধিকাৰী আছিল, তেওঁ নিজকে সামৰিক চোৰাংচোৱা বিষয়া বুলি কল্পনা কৰিছিল আৰু এই কথাত আনন্দিত হৈছিল। কোনো ধৰণৰ শব্দ নকৰিবলৈ চেষ্টা কৰি সিহঁতে জংঘলৰ মাজেৰে খোজ দিলে। বেঙুনীয়া ৰঙৰ নেটলত য়ানেছে নিজৰ উদং ভৰি দুখন জ্বলাবলৈ সক্ষম হ"ল যদিও আঁঠুলৈকে ছালখন ডাঙৰ ডাঙৰ ফোহাৰে আবৃত হ"লেও তেওঁ নিজকে সংযত কৰিলে।
  "সাৱধান হওক" মেক্সিমে ফুচফুচাই ক"লে। - হাবিত, ঘাঁহৰ প্ৰতিটো ব্লেডত বিপদ লুকাই থাকে।
  "আমাক ইয়াত সুৰক্ষামূলক ছদ্মবেশৰ প্ৰয়োজন" জনেশে ফুচফুচাই ক"লে। চেলেংবোৰে মৃতদেহটো কষ্টেৰে লুকুৱাই ৰাখিছিল, ভৰি দুখনৰ ওপৰেৰে কিবা এটা খোজ কাঢ়ি গৈ আছিল। ডাঙৰ ডাঙৰ পোক-পৰুৱা, আৰু জানেশে স্কুলত এই কথা শিকিলে, মানুহ এই গ্ৰহত খোৱা নহয়। আটাইতকৈ বিপজ্জনক প্ৰজাতিৰ আৰ্থ্ৰ"পডবোৰ জিনীয় পৰ্যায়ত ধ্বংস হৈছিল, ৰাজধানীৰ কেন্দ্ৰটো সংক্ৰমণ বা মহামাৰীৰ উৎস হ"বলৈ যথেষ্ট নাছিল। মনে মনে আগবাঢ়ি গ"ল সিহঁত। হঠাতে মেক্সিম নিথৰ হৈ পৰিল। সৰু সৰু জীৱবোৰে অস্বস্তিৰ আচৰণ কৰিছিল, যেন কোনোবাই তাইক ভয় খুৱাই আঁতৰাই পেলাইছে। মাৰ্শ্বালে ল"ৰাটোৰ হাতত ধৰি কাণত ফুচফুচাই ক"লে:
  - আগলৈ এম্বুছ!
  মেক্সিমে পকেটৰ পৰা চাউণ্ড পিকআপ এটা উলিয়াই চৌপাশৰ ঠাইখিনি ভালদৰে শুনিলে। সঁচাকৈয়ে ওচৰতে পাঁচটা মানৱ যোদ্ধা আৰু প্ৰায় একে সংখ্যক ইনোগেলেক্ট পৰি আছে। বাৰু, এনে শক্তিৰ ভাৰসাম্য থাকিলে যুদ্ধত লিপ্ত নহৈ শত্ৰুক বাইপাছ কৰাটোৱেই ভাল।
  আৰু তেওঁলোকেও তেনেকুৱাই কৰিলে।
  অভিজ্ঞ সৈনিকজন আৰু সেউজীয়া ল"ৰাটোৱে একেলগে গতি কৰিলে। শৈবালৰ মাজত গোৰোহালৈকে ডুব গৈ জোপোহাৰ ঘন ঘাঁহনিৰ মাজেৰে পাৰ হ"বলগীয়া হ"ল৷ বৰ কষ্টেৰে মাৰ্শ্বালে লাইভ চেইনৰ ফাঁকটো হিচাপ কৰি এই ঠাইতে পিছলি যাবলৈ সক্ষম হ"ল। তেওঁলোকৰ ভাগ্য ভাল আছিল, কোনো এজন এলিয়েনৰ জন্তুৰ প্ৰবৃত্তি বা অসাধাৰণ শ্ৰৱণ ক্ষমতা নাছিল। শব্দ পিকআপটোৱে ইতিমধ্যে কোমলকৈ কোৱা শব্দবোৰ পৃথক কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  - মিষ্টাৰ ৰেচিডেণ্ট, আপুনি মোৰ পৰা অসম্ভৱ দাবী কৰে।
  ইয়াৰ উত্তৰত ক্ৰ'কৰ দৰে মাত এটা।
  - আৰু আপুনি জেনেৰেল, কেৱল টকাখিনি সম্পূৰ্ণৰূপে কাম নকৰাকৈয়ে লোৱাত অভ্যস্ত।
  টিম্বাৰৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে তেওঁ আছিল অমানৱীয় জাতিৰ।
  - তোমাক ডেৰ লাখ দৰমহা দিয়া হৈছিল, তেন্তে কি? চোৰাংচোৱা উপগ্ৰহৰ বিষয়ে পুৰণি তথ্য।
  "মোৰ দোষ নহয়" মানুহৰ মাতটোৱে নিজকে লাজতে ন্যায্যতা প্ৰদান কৰি থাকিল। - এই ধৰণৰ তথ্য নীতিগতভাৱে অতি সোনকালে পুৰণি হৈ পৰে। মই সৰ্বশক্তিমান নহয়।
  - আমি লগে লগে এই কথাটো বুজিলোঁ, তুমি দুৰ্বল বুলি কোৱাটো সহজ। ক্ৰেমলিন ব্যৱস্থাক আক্ৰমণ কৰাৰ কথা আহিলে আপুনি আৰু আপোনাৰ সহযোগীসকলৰ কোনো কাম কম হ"ব।
  মেক্সিম কঁপি উঠিল। সঁচাকৈয়ে ৰাজধানী আৰু তাৰকাৰাজ্যখনৰ সমগ্ৰ কেন্দ্ৰটো সামৰি লোৱা আটাইতকৈ শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা ৰেখাডালত আক্ৰমণ হ"বনে? "ক্ৰেমলিন" ব্যৱস্থাটো ইয়াৰ সৃষ্টিকৰ্তাসকলৰ মতে অদম্য আৰু তথাপিও যদি সাম্ৰাজ্যৰ একেবাৰে হৃদয়ত শত্ৰুবোৰ সক্ৰিয় হয়, তেন্তে ইয়াৰ ফলত দুখজনক প্ৰতিফলন ঘটে।
  - জানি থওক বন্ধু, অতি সোনকালে আমি এটা মৌলিকভাৱে নতুন অস্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰিম, আৰু ইয়াৰ সহায়ত ৰাছিয়াৰ ষ্টাৰশ্বিপবোৰে কাৰ্যকৰী ৰেঞ্জত উপনীত হোৱাৰ আগতেই ধূলিলৈ পৰিণত হ"ব। তেতিয়া আমাৰ সেনাই সৰ্বভেদকাৰী মহাকৰ্ষণীয় তৰংগৰ দৰে ৰাছিয়াৰ মহাকাশবোৰক বানপানীত বুৰাই পেলাব, সাম্ৰাজ্যবাদী জগতবোৰক বশ কৰিব।
  মেক্সিমে এটা দমনীয় হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, আপাত দৃষ্টিত, এনে সম্ভাৱনা বিশেষকৈ বিশ্বাসঘাতকজনৰ পছন্দৰ নাছিল। অৱশ্যে তেওঁ উত্তৰ দিলে:
  - পঞ্চম স্তম্ভটো আগৰ দৰেই সক্ৰিয়, আৰু আপোনাৰ আক্ৰমণ পৰিকল্পনা অনুসৰি চলিব।
  - অদূৰ ভৱিষ্যতৰ বাবে আপোনাৰ কাম হ"ল আমাৰ ধৰ্মঘট গোটসমূহৰ বাবে ৰাজধানীত এক ডজন দুৰ্গ সৃষ্টি কৰা। পৰ্যটকৰ বেশত ভাড়াতীয়া সৈন্যই ইয়াত অনুপ্ৰৱেশ কৰি হাবিত লুকাই থাকিব, তাৰ পিছত সাধাৰণ ধৰ্মঘটত নিজৰ ভূমিকা পালন কৰিব।
  - তেনেকৈয়ে হ"ব।
  - আৰু চাওক বন্ধু, আমাৰ ষ্টাৰশ্বিপবোৰৰ আক্ৰমণ বিফল হ"লে আপোনাৰ বাবে আৰু বেয়া হ"ব। নিজৰ প্ৰতিবুদ্ধিমত্তাই টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাব, আৰু ফাঁচী লেহেমীয়া আৰু বেদনাদায়ক হ"ব।
  যদিও মেক্সিমে কোনে কথা পাতিছে দেখা নাপালে, তথাপিও তেওঁ নিশ্চিত আছিল যে SMERSH এ তেওঁৰ মাতেৰে বিশ্বাসঘাতকজনক ধৰিব পাৰিব।
  - শত্ৰুৰ নেতৃত্বত শেহতীয়া সকলো নিযুক্তিৰ বিষয়ে আমাক তথ্য লাগে। আপুনি জনা সকলো কথা।
  - মোৰ তথ্য অনুসৰি যুৱ মাৰ্শ্বাল মেক্সিম ট্ৰ"শ্বেভক স্মুৰ তাৰকাৰাজ্যৰ এটা তাৰকা বহৰৰ কমাণ্ড হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছিল। তেখেতৰ বিষয়ে কোনো সঠিক তথ্য নাই যদিও ...
  - সকলো স্পষ্ট, ৰাছিয়াই তাত এটা ডাঙৰ আক্ৰমণৰ প্ৰস্তুতি চলাইছে। সদায়ৰ দৰেই। নতুন সেনাপতিজনক হঠাতে বৃহৎ বাহিনীৰ আঘাত।
  মেক্সিমে কঁপি উঠিল, সি আগবাঢ়ি লৰালৰিকৈ গৈ অৱক্ষয়ীজনক ডিঙি চেপি হত্যা কৰিব বিচাৰিলে। অপাৰেচনটো বিপদত পৰিছে।
  - মই ভাবো তেনেকুৱাই। অন্যান্য নিযুক্তিৰ বাবে...
  বিশ্বাসঘাতকজনে দীঘলীয়া আৰু বিৰক্তিকৰভাৱে গণনা কৰিলে যদিও মেক্সিমে ইতিমধ্যে মূৰত এটা পৰিকল্পনা গঢ়ি তুলিছিল। প্ৰথমতে, আপুনি এই ঠাইখন নিৰৱে ওলাই যাব লাগিব, আৰু দ্বিতীয়তে, জৰুৰীভাৱে SMERSH ৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিব লাগিব। তাত তেওঁলোকে সিদ্ধান্ত ল"ব যে চোৰাংচোৱা নেটৱৰ্কটো তৎক্ষণাত নিষ্ক্ৰিয় কৰিব নে অপেক্ষা কৰিব। কাৰণ চিনাক্ত কৰা বিশ্বাসঘাতকসকল বিপদজনক নহয়, আৰু তেওঁলোকৰ জৰিয়তে ভুল তথ্য ফাদিল হ"ব পাৰে। মূল কথাটো - কোনো উদ্যোগ নাই। অৱশ্যে এতিয়ালৈকে মনে মনে বহি থকা ল"ৰাটোৱে লৰচৰ কৰিলে, লক্ষ্যণীয় হ"ল যে যৌৱনৰ শক্তি পূৰ্ণ গতিত চলি আছে।
  "কিজানি আমি সিহঁতক লেজাৰেৰে মাৰিব পাৰিম মিষ্টাৰ মাৰ্শ্বাল?"
  "নাই, একেবাৰে নহয়" মেক্সিমে ফুচফুচাই ক"লে। - তাৰ বাবে চোৰাংচোৱা আৰু তথ্য সংগ্ৰহ কৰি সঠিক ব্যক্তিক জনোৱাৰ চোৰাংচোৱা। আৰু যদি আপুনি অৰ্ডাৰ ভংগ কৰে তেন্তে মই ব্যক্তিগতভাৱে আপোনাক গুলীয়াই মাৰিম।
  মাৰ্শ্বালে ভয়ংকৰভাৱে ৰে বন্দুকটো ওপৰলৈ তুলিলে।
  য়ানেশে মাত দিলে।
  - অৰ্ডাৰৰ বিষয়ে আলোচনা কৰা নহয়।
  ল"ৰাটোক লগত লৈ যোৱাৰ বাবে মেক্সিমে অনুশোচনা কৰিলে। আৰু সিহঁতৰ ফুচফুচানি শুনিলে কি হ"ব ... ইফালে শব্দ পিকআপত এটা চিঞৰ শুনা গ"ল, এলিয়েনে আকৌ কথা ক"লে।
  - "বৃহস্পতি"ক কওক যে যদি তেওঁ আমাক সহায় নকৰে তেন্তে আমি এই পণ্যক বলি দি তেওঁক বিশ্বাসঘাতকতা কৰিব পাৰো। তেতিয়া তোমাৰ পৰম মহান ক্ৰোধিত হ"ব, আৰু দয়া তেওঁৰ অভাৱৰ ভিতৰত নাথাকে।
  "হয়," মেক্সিমে ভাবিলে, "নেতাজন নিশ্চয় কঠিন।" এবাৰ তেওঁ নিৰ্বাচিত হাজাৰজনৰ ভিতৰত এজন হ"লেও শাসকীয় একনায়কত্ববাদীজনৰ আকস্মিক মৃত্যু হ"লেহে তেওঁ নেতা হোৱাৰ সুযোগ পাইছিল। প্ৰতি বছৰে হাজাৰটা বাছনি কৰা হয় আৰু ত্ৰিশ বছৰৰ মূৰে মূৰে এবাৰ পৰম শক্তিৰ ঘূৰ্ণন ঘটে। কিন্তু এই সুযোগটোও হেৰুৱাই পেলোৱা হ"ল। প্ৰথমতে মেক্সিমৰ চৰিত্ৰটো অতি কোমল আছিল আৰু দ্বিতীয়তে শৈশৱত ইমান হিংস্ৰ পেৰানাৰ্মেল ক্ষমতাবোৰ বয়সৰ লগে লগে দুৰ্বল হ"বলৈ ধৰিলে। অৱশ্যে, নথকা সময়ত মাৰ্শ্বাল হ"বলৈ, আৰু চল্লিশ ... ই কিবা এটা কয়।
  - বৃহস্পতি স্পৰ্শ নকৰিবা। তেওঁ আপোনাৰ মূল আশা। ইয়াৰ অবিহনে যুদ্ধত জয়ী হোৱাৰ সম্ভাৱনা নগণ্য।
  ইয়াৰ উত্তৰত ইনোগালেক্টে বুজিব নোৱাৰা কিবা এটা ক্লক কৰিলে। তাৰ পিছত তেওঁ আৰ্টিকুলেট কৰিলে:
  - সক্ৰিয় হ'লে "বৃহস্পতি" মূল্যৱান। তেওঁৰ নিষ্ক্ৰিয়তাৰ বাবে আমাৰ সৈন্যই অত্যধিক লোকচানৰ সন্মুখীন হৈছে। যিয়েই নহওক, আপুনি তেওঁক আমাৰ নিৰ্দেশনা দিব। তেতিয়ালৈকে যাব পাৰিব।
  - সেইটোৱেই হ"ল, আপুনি যাব পাৰে, - মেক্সিমে সকাহ পাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। সেই মুহূৰ্ততে তেওঁৰ কথা খণ্ডন কৰি এটা বিস্ফোৰণে বজ্ৰপাত কৰিলে। তাৰ পাছত গুলীচালনা হয়।
  - ধিক্কাৰ! আকৌ সলনি কৰক...
  মাৰ্শ্বালজনে কুঁজা হৈ পৰিল, আৰু য়ানেছৰ চকুত কেৱল আনন্দৰ স্ফুলিংগ জিলিকি উঠিল।
  . অধ্যায় #১১
  - তুমি বিবেকৰ কথা কোৱা! - অহংকাৰী দাসজনে গুৰুগুৰু কৰিলে।
  - গতিকে সেই সুখ সকলোৰে, আৰু নিৰ্বাচিত মুষ্টিমেয় মানুহৰ নহয়। এই পবিত্ৰ কাৰণে মই মোৰ তৰোৱালখন তুলিলোঁ! - উইচে উচ্চাৰণ কৰিলে।
  কাউণ্টে সন্দেহ প্ৰকাশ কৰিছিল:
  - নহয়! মোৰ বিশ্বাস হয় আপুনি ক্ষোভৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হয় নহয় ক্ষমতাৰ প্ৰতি লোভৰ দ্বাৰা পৰিচালিত! দাসৰ বিদ্ৰোহ হৈছিল আৰু ইয়াৰ অন্ত পৰিছিল কেৱল হত্যাকাণ্ডৰ দ্বাৰা। যিকোনো বিদ্ৰোহৰ পৰিণতি এইবোৰ।
  - দাঙ্গা নহয়, বিপ্লৱ হ'ব। আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ব পিছত, জয়ৰ পিছত! - যোদ্ধাজনে প্ৰবল উৎসাহেৰে ক"লে।
  - বিপ্লৱ? অদ্ভুত শব্দ, আপুনি নিজেই ভাবিছিল নেকি? ফৰ্চা আচৰিত হ"ল।
  - সঁচাকৈয়ে নহয়! এই শব্দটো মোক সপোনত এজন ফেৰেস্তাই মাতিছিল। - প্ৰেৰণাৰে মই ভেডমাকোভ অন কৰিলোঁ।
  - এজন ফেৰেস্তা বা ক'লা দেৱতাৰ এজন! ভৱিষ্যদ্বাণীমূলক সপোনবোৰ ধূৰ্ত। কাউণ্টে দ্বিধাবোধ কৰিলে।
  - যিকোনো ক্ষেত্ৰতে মানুহৰ জীৱনটো ভালৰ দিশত সলনি কৰি নিজে ভাল হোৱাৰ সুযোগ পাব ! সকলো বিপদ স্বাৰ্থপৰতাৰ পৰাই আহে, সমৃদ্ধি সম্ভৱ কেৱল উমৈহতীয়া প্ৰচেষ্টাৰে। দল নথকা মানুহ এম্বাৰৰ দৰে, জুই নথকা, ই অলপ পোহৰ দিয়ে আৰু সোনকালে নুমাই যায়! - ভেডমাকোভৰ বাকপটুতাৰ এটা ধাৰা উলিয়াই দিলে।
  - আপুনি যিজন ব্যক্তিৰ কথা কৈছে তেওঁ এটা দলত থাকিব লাগে। কিন্তু প্ৰাণী প্ৰকৃতি কি জানেনে? ফৰ্চাই দুৰ্নীতিপৰায়ণভাৱে সোধা-পোছা কৰিলে।
  - আৰু জাকত জন্তুটো ভাল! আৰু সাধাৰণতে আপুনি যিহেতু দাস আৰু মুক্ত হোৱা নাই, তেতিয়া আভিজাত্যই আপোনাৰ পৰা আঁতৰি গ"ল, শব্দৰে ক"বলৈ গ"লে প্ৰকৃত বন্ধুৱে নিজৰ প্ৰকৃত ৰং দেখুৱালে। গতিকে, বেলেগ পৰিৱেশত সতীৰ্থ বিচৰাৰ সময় আহি পৰিছে। - ইতিমধ্যে অধিক শান্তভাৱে বেডমাকোভাক পৰামৰ্শ দিলে।
  কম্টে ডি বৰাই কেইছেকেণ্ডমান নিমাত হৈ থাকিল, আৰু তাৰ পিছত হাতখন আগবঢ়াই দিলে:
  "যদিও মই চূড়ান্ত সফলতাত বিশ্বাস নকৰো, অন্ততঃ মোৰ ব্লেডে তেজ খাব।
  - যুক্তিয়ে প্ৰবৃত্তিৰ সেৱা কৰা উচিত নহয় - কামনাৰ মন! - ডাইনীয়ে ক'লে।
  - ঠিক আছে, মোক পঢ়োৱা বন্ধ কৰক! যুদ্ধ হ'ব - কৃতিত্ব হ'ব! কাউণ্টে নিজৰ পৰা তেজখিনি মচিবলৈ ধৰিলে।
  - আপুনি এজন অভিজ্ঞ আৰু সাহসী যোদ্ধা, আপোনাক স্কোয়াড লিডাৰ হিচাপে নিৰ্বাচিত কৰা উচিত! - যোদ্ধাই পৰামৰ্শ দিলে।
  - বেয়া নহয়, কিন্তু প্ৰতিজন সেনাপতি নিৰ্বাচন কৰাটো প্ৰয়োজনীয় নহয়। আদেশৰ ঐক্যৰ কঠোৰ নীতি থাকিব লাগে। আপোনাক নিৰ্বাচিত কৰা হৈছে, গতিকে আপুনি নিযুক্তি দিয়ে! -কাউণ্টে চেইন মেইল পিন্ধিবলৈ ধৰিলে। দুজনমান ল"ৰাই তেওঁৰ সহায়ৰ বাবে লৰালৰিকৈ আহিল।
  মুক্ত প্ৰতিযোগিতাৰ কথা কি ক"ব? - বেদমাকোভাই সন্দেহ কৰিলে।
  - সেনাবাহিনীৰ বাবে ই বিপৰ্যয়জনক! - কাট অফ ফৰ্চ। - অৰ্থনীতি বহু শাখাৰ মূল, সেনা একক ডাল!
  উইচাৰে জোকাইছিল:
  - কিন্তু অধিক সঘনাই ওক, আৰু ক্ষমতা আৰু স্থিতিত নহয়, কিন্তু নিয়ন্ত্ৰণৰ স্তৰত!
  আধা উলংগ ল"ৰাটোৱে কাউণ্টক তৰোৱাল এটা দিলে। ইয়াৰ উত্তৰত তেওঁ হাড়ত চৰ মাৰিলে, এবাৰতকৈও অধিকবাৰ পিছলৈ মাৰপিট কৰিলে। ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল আৰু বাদামী ভৰি দুখন লৰচৰ কৰি পিছলৈ জপিয়াই পৰিল।
  উইচাৰে নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে:
  "মই ডেৰ-দুজনকৈ সৈনিকৰে পাঁচটা ট্ৰাংকেটেড লিজিয়ন গঠন কৰিছো। তৃতীয়জনক আদেশ দিবলৈ আপোনাক নিযুক্তি দিয়া হৈছে! বাকীবোৰ দাসসকলে বাছি লওক!
  শেষৰ প্ৰস্তাৱটোৱে বিতৰ্কৰ সৃষ্টি কৰিছিল, প্ৰায় কাজিয়ালৈ পৰিণত হৈছিল। তাৰ পিছত আচলতে কাজিয়া আৰম্ভ হয়, কেইবাজনো দাস আহত হয় আৰু উইচাৰে হস্তক্ষেপ কৰিবলগীয়া হয়। আটাইতকৈ ফ্ৰিস্কিটোক নমাই দি তাই চিঞৰি উঠিল:
  - লাঠিডাল গুলীয়াবলৈ যথেষ্ট! সেনাপতিৰ পোনপটীয়া নিযুক্তিৰ দিশলৈ আগবাঢ়ো আহক।
  দাসবোৰে একেবাৰে গুণগুণাই নাছিল যদিও যেতিয়া যোদ্ধাজনে এনে এটা প্ৰস্তাৱ ভোটত ৰাখিলে, তেতিয়া তেওঁলোকে একেলগে হাত দাঙিলে।
  ইয়াত বিদ্ৰোহৰ নেতৃত্ব দিয়া উইচাৰে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিবলগীয়া হৈছিল। আচলতে এজন যোগ্য ব্যক্তিক চকুৰে নিৰ্ণয় কৰাটো কঠিন, আৰু তেওঁ সম্ভাৱ্য প্ৰাৰ্থীসকলক প্ৰশ্ন কৰি থাকিল। শেষত লিজিয়নবোৰক নিযুক্তি দিয়া হ"ল আৰু সৰু সৰু বিভাগবোৰত অস্থায়ী সেনাপতি নিযুক্তি দিয়া হ"ল।
  - যুদ্ধ শেষ হ'লে আমি সৈন্যই দেখুওৱা শৌৰ্য্য আৰু কৌশল চাম! - ছোৱালীজনীয়ে বুজাই দিলে।
  ইয়াৰে এটা লিজিয়ন সম্পূৰ্ণৰূপে শিশু আৰু কিশোৰ-কিশোৰীৰে গঠিত আছিল। বেদমাকোভাই ল"ৰা বিকক সিহঁতৰ কমাণ্ডত ৰাখিলে। ল"ৰাকেইটাৰ খং উঠিল:
  - সি এতিয়াও বৰ সৰু! আমাক অকণমান এটাৰ প্ৰয়োজন নাই। আটাইতকৈ ডাঙৰ আৰু শক্তিশালীক আমাৰ ওপৰত ৰাখক।
  - আৰু কাক বিচাৰিছা?
  - মোৰ তোমালৈ মনত পৰিছে! তেওঁ আটাইতকৈ যোগ্য!
  এথলেটিকভাৱে গঢ় লৈ উঠা এজন যুৱকে আগবাঢ়ি আহিল, তেওঁ এতিয়াও ল"ৰা আছিল, কিন্তু ইতিমধ্যে ওক গছৰ দৰে ওখ। সঁচা, তেওঁৰ মুখখন যেন নিস্তেজ হৈ পৰিছিল। এজন সেনাপতিৰ বাবে মন কিমান গুৰুত্বপূৰ্ণ সেই কথা ভালদৰে জানি বেডমাকোভাই সুধিলে:
  - আঠজনীয়া পৰিয়াল কি হ"ব!
  ডেকাজনে তাইৰ ফালে চাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই নাজানো! মূল পেশী আৰু শক্তি।
  বিকে লাউডস্পীকাৰত ভুকুৱাই ক"লে:
  - মগজুবিহীন পেশী, এইটো এমুঠি মাংস - যাৰ ওপৰত কেৰাহী এখনে কান্দিছে!
  - চুপ আপ আপনি বাগ! মই তোমাৰ চোলাটো উৰুৱাই দিম! - গৰ্জন কৰিলে ডেকা নায়কে।
  - কোনে নাজানে যে সাত - ছয়পঞ্চাশজনে নাকতকৈ বেছিকৈ মুঠি মাৰিবলৈ প্ৰায়েই সক্ষম নহয়! ল"ৰাটোৱে জিভাখন দেখুৱাই দিলে।
  ডেকা গুণ্ডাটোৱে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত ভুকুৱাই ক"লে:
  মই আপোনাক প্ৰত্যাহ্বান জনাইছো যে আপুনি মৃত্যুৰ আগলৈকে যুঁজ দিয়ক!
  - তুমি মোক নিগনি-বান্দৰৰ দৰে অনুকৰণ কৰা! - ক'মটে ডি ফৰ্চাই ক'লে। - অৱশ্যে এইটোৱেই একমাত্ৰ যোগ্য বাট।
  - দুজন ডুৱেলিষ্টৰ ভিতৰত এজন মূৰ্খ, আনজন কুটিল! - বেডমাকোভাক লক্ষ্য কৰিলে। "যদিও ল"ৰাবোৰে ৱাৰ্ম আপৰ দ্বাৰা লাভৱান হয়।
  বিক শত্ৰুৰ সন্মুখত থিয় হৈ থাকিল, উচ্চতাৰ পাৰ্থক্য বৰ বেছি, প্ৰতিপক্ষ পাঁচগুণ গধুৰ আছিল। শিশুটিয়ে অৱশ্যে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে নিজৰ সকাহ পেশীবোৰলৈ উকি মাৰিলে, ল"ৰাটো ক্ষীণ, কিন্তু স্নায়ুযুক্ত। তাৰ ঘূৰণীয়া মুখখনে মুখখন কুটি কুটিছিল, হাতত তৰোৱাল এখন ঘূৰি আছিল।
  - বাৰু, আমি কেনেকৈ কাজিয়া কৰিম বা সহ্য কৰিম! - ঠাট্টা কৰি সি সুধিলে।
  - হয়, মই তোমাক ভাল পাওঁ! - খেলুৱৈজনে ল"ৰাটোক আক্ৰমণ কৰিলে। তেওঁ বেকহেণ্ড মাৰিছিল, তেওঁৰ তৰোৱালখন দীঘল আৰু গধুৰ আছিল, আপাত দৃষ্টিত দুহাতীয়া তৰোৱালখনৰ ভিতৰত এখন আছিল। বিকে আঘাতটো বিচ্যুত কৰিলে, আনকি পেৰি কৰিবলৈও চেষ্টা নকৰিলে, কেৱল ট্ৰেজেক্টৰীৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল আৰু তৰোৱালখন নাকৰ দলঙত সোমাই দিলে। ল"ৰাটোৱে কেৱল হিচাপৰ ভিত্তিতহে মাৰিলে - খোঁচ মাৰিবলৈ, কিন্তু মাৰিবলৈ নহয়।
  গুণ্ডাটো আৰু বেছি খঙাল হৈ পৰিল, দ্বিতীয়খন তৰোৱাল জোকাৰিবলৈ ধৰিলে। ইয়াত আনকি বুকুৱেও বৈ যোৱাৰ ওপৰত হেঁচা দিবলগীয়া হৈছিল। ল"ৰাটোৰ উদং গোৰোহাবোৰ সৰু হৈ আহিছিল, আৰু ব্লেডবোৰেও সিহঁতৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গৈ আছিল। হঠাৎ বিক ৰৈ গ"ল, দাঁতত পাইপ এটা ওলাই আহিল। শত্ৰুৱে আৰু বেছি জোৰেৰে দোল খাই ডাঠ বাহু দুটা বহলকৈ আঁতৰাই লৰচৰ কৰিলে। কুটিল হাঁহি এটা মাৰি ল"ৰাটোৱে থু পেলালে আৰু সৰু কিবা এটাই খেলুৱৈজনৰ মুখত খুন্দা মাৰিলে। বিকে ব্লেডবোৰৰ কাষেৰে কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল, আনকি উদং গোৰোহাৰে প্ৰতিপক্ষৰ বুকুত খুন্দা মাৰিলে।
  লৰচৰ কৰি শক্তিশালী ল"ৰাটোৱে বনৰীয়াকৈ চিঞৰি উঠিল, তাৰ পিছত ভৰি দুখন দুৰ্বল হৈ ভাঙিবলৈ ধৰিলে।
  বন্ধুত্বপূৰ্ণ হুমুনিয়াহ এটাই সেনাবাহিনীৰ মাজত সোমাই গ"ল, কমেইহে আশা কৰিছিল যে সৰু ল"ৰাটোৱে দৈত্যটোক পৰাস্ত কৰিব। তেতিয়া ল"ৰা-ছোৱালীয়ে আনন্দত চিঞৰি উঠিল, প্ৰথমতে অৱশ্যে দাসবোৰৰ ভিতৰত আটাইতকৈ সৰু। যিসকল সৰু আৰু দুৰ্বল তেওঁলোকে আপোনাৰ মূল বছজনো মহান নহয় বুলি দেখি আনন্দিত হয়। গতিকে এটা শিশুৱেও বিদ্ৰোহৰ বাবে কিবা এটা কৰিব পাৰে।
  স্থানীয় দুজনমান চিকিৎসককে ধৰি পৰাজিত খেলুৱৈজনৰ ওচৰলৈ দৌৰি আহিল দাস। বিৰল চুলিৰ ডেকা নায়কৰ ৰুক্ষ মুখখনত বেঙুনীয়া ৰঙৰ দাগ এটা ম্লান হৈ পৰিল। ডাক্তৰে আচৰিত হৈ ক"লে:
  - বেচিলিকা! তাৰ ভিতৰত বিষ থকা বেজী এটা সোমাই দিয়া হৈছিল, যাৰ ফলত অংগ-প্ৰত্যংগবোৰ পক্ষাঘাতগ্ৰস্ত হৈ পৰে।
  - অস্থায়ীভাৱে! বিকে ক"লে। - তাৰ পিছত সি সাৰ পায়। তেওঁৰ একো মনত নাথাকিব, তেওঁ কেৱল নিজৰ লাজটো লক্ষ্য নকৰিব।
  উইচাৰ ল"ৰাটোৰ ওচৰলৈ উঠি গ"ল:
  - বিষ বনাবলৈ ক'ত শিকিলা?
  - ক'তো নাই! এটা বাগিচাত পোৱা গৈছে। ধনীসকলো সমাজত নিজৰ স্থানত সন্তুষ্ট নহয়। ইয়াত তেওঁলোকে সকলো ধৰণৰ বিষ তৈয়াৰ কৰে। যদি ঔষধটো ছীল কৰা হয়, কোনো সমস্যা নাই, মই তলা খুলিব জানো! - বিকে ধূৰ্তভাৱে উইচাৰক চকু টিপিয়াই দিলে।
  - ক"ত? - যোদ্ধাজনে সুধিলে।
  - এজন চোৰে শিকাইছিল! তেওঁ সাময়িকভাৱে দাস হৈ পৰিল, মইও তেওঁৰ সৈতে একে যোৰত আছিলো, আমি কষ্ট কৰিলোঁ, হাবি কাটিলোঁ। তলাবোৰ কেনেকৈ খুলিব লাগে ক"লে, আনকি কিবা এটাও দেখুৱালে। মোৰ স্মৃতিত আচৰিত হৈ তাৰ পিছত পলাই গ"ল। সৰু ল"ৰাটোৱে ধূৰ্তভাৱে চকু টিপিয়াই দিলে।
  - তাৰ পিছে পিছে যোৱা নাই নেকি? - বেদমাকোভা আচৰিত হ"ল।
  - নহয়! এই পলায়নৰ বাবে আমি সকলোকে কোব খাইছিলো, আৰু যদি মইও লিক হৈ যাওঁ, তেন্তে প্ৰতি পঞ্চমাংশক খুঁটাত ক্ৰুচত দিয়া হ"ব। দুটা ইতিমধ্যে ষড়যন্ত্ৰ। - তাঁৰীয়া ল'ৰাটোৱে বুজাই দিলে।
  - বৰ্বৰ! বাৰু, আপুনি যদি তেনেকুৱা স্মৃতিশক্তিৰ ব্যক্তি হয়, তেন্তে হয়তো খিৰভৰ লগত চিনাকি হোৱাটো আপোনাৰ বাবে উপযোগী হ"ব। - ভেডমাকোভাই পৰামৰ্শ দিলে।
  - বাদ দিয়া হোৱা নাই! মই বহুদিনৰ পৰাই আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু চতুৰ হ"ব বিচাৰিছো! - ল"ৰাটোৱে বাইচেপছৰ বলটো দেখুৱাই দিলে।
  - মোতকৈ শক্তিশালী আৰু চতুৰ? - চঞ্চলভাৱে যোদ্ধাক নিক্ষেপ কৰা।
  - নহয়! কাৰণ, তুমিয়েই নেতা! কিন্তু সোঁহাতেৰে, কিয় নহয়! - বিকে অধিক বুজাবুজিৰ বাবে হাতৰ ওপৰত থিয় হ"ল।
  - মানুহ যিমানেই ওপৰলৈ উৰি যায়, সিমানেই নিজৰ স্থানত অসন্তুষ্ট হয়! - বেডমাকোভাক লক্ষ্য কৰিলে।
  - মানুহ উৰি নাযায়! কেৱল তেওঁৰ ডেউকা আছে - যাৰ মনটো হাঁহাকাৰ কৰাত অভ্যস্ত নহয়! - ল"ৰাটোৱে নিজৰ বছৰবোৰৰ বাহিৰত এটা বিকশিত বিবেচনা দেখুৱাইছিল।
  - আমাৰ সেনাবাহিনীত ডেউকা থাকিব! কথা এটা দিম বুলি কথা দিছোঁ। - বেদমাকোভাই প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে।
  - আৰু মই বিশ্বাস কৰোঁ তোমাক ডাঙৰ ভনীয়েক! কাৰণ, আপুনি কেৱল এগৰাকী নেতা নহয়, আমাৰ বাবে এগৰাকী ভগ্নী বা আনকি এগৰাকী মাতৃও। আমি এটা পৰিয়াল হিচাপে জীয়াই থাকিম! বিকে ক"লে।
  - দেশৰ নেতাজন মানুহৰ ভাতৃ হব লাগে, ভাই নহয়! - জাতিৰ নেতা প্ৰথম আৰু প্ৰধানকৈ জনসাধাৰণৰ সেৱক। অৱশ্যে প্ৰশংসাৰ আদান-প্ৰদান এৰি দিওঁ, যিবোৰ অস্ত্ৰ আপুনি গ্ৰহণ কৰিছে সেইবোৰ আনে ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে। পাইপ বনাওঁ! - বেদমাকোভাক অৰ্ডাৰ দিলে।
  "সিহঁত যথেষ্ট দীঘল নহয়!" পাছে লক্ষ্য কৰিলে। - উন্নত কৰাৰ প্ৰয়োজন আছে।
  - ইতিমধ্যে ভাবিছোঁ, আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো ওঁঠ আৰু গালেৰে অলপ দূৰত খুন্দা মাৰিব পৰা যায়। কিন্তু যদি কিবা এটা হয় যে ই প্ৰসাৰিত হয় আৰু জোৰেৰে আঘাত কৰে। কিছু খনিজ আৰু বনৌষধি। - বেদমাকোভাই এক প্ৰবল মানসিক উত্তেজনা অনুভৱ কৰিলে।
  ল"ৰাজনে আপাত দৃষ্টিত তাইৰ কথা শুনিলে:
  কৰোঁ আহক, উপাদানবোৰ বাছি লওক! আমাৰ হাতত এতিয়াও সময় আছে, বহু দাসক যুদ্ধৰ মৌলিক কৌশল দেখুৱাব লাগিব।
  - ঠিকেই কৈছা মোৰ সৰু ভাই, কিছুমান দিশত যাদুকৰজনে আমাক সহায় কৰিব। অৱশ্যে আমাৰ ওপৰত বৃহৎ বাহিনী নিক্ষেপ নকৰালৈকে আমি আক্ৰমণ কৰিব লাগিব। অৱশ্যে আমি সাৱধানে প্ৰস্তুতি চলাব লাগিব। সামৰিক কামত ব্যৱহাৰ নোহোৱা উদ্ভাৱনতকৈ সাগৰত শুকান শিল বিচাৰি পোৱাটো সহজ! - ভেডমাকোভৰ সাৰাংশ।
  কাৰণ বিদ্ৰোহীয়ে দিনটো অনুশীলনত কটালে, একে সময়তে বিকে চোৰাংচোৱা পঠিয়াই দিলে।
  এখন সৈন্যই চহৰৰ পৰা ওলাই আহিল। বৰ ডাঙৰ নহয়, কিন্তু ভালদৰে অস্ত্ৰৰে সজ্জিত। সৰু ক্ৰুষ্টেচিয়ান তেতেলীত উঠি স্কাউট ল"ৰাজনে আনকি এটা অৰ্থহীন কথাৰ প্ৰতিও দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিছিল:
  - যোদ্ধাসকলৰ পাঁচটা তৰোৱাল আছে, আৰু সিহঁতে কষ্টেৰে লৰচৰ কৰে!
  - গতিকে ভাল হৈছে! বিকে ক"লে। - বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে আচৰিত কথাও, আমাৰ ওচৰলৈ অহাৰ আগতেই অতিৰিক্ত ওজনৰ বাবে ক্লান্ত হৈ পৰে৷
  ভেডমাকোভাই ধূৰ্তভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - অভিজ্ঞ যোদ্ধাসকলে কৈছিল, সোঁহাতত পাঁচ আঙুলিতকৈ অধিক অস্ত্ৰ নলব। বাৰু, নিশ্চয় বেয়া নহয়, তেওঁলোকৰ মূৰ্খামিই বেছি খৰকৈ জয়ী হোৱাত সহায় কৰিব। ইয়াৰ মাজতে দাসবোৰক দুঘণ্টামান শুবলৈ দিয়ক। তেওঁলোকৰ দিনটো কঠিন হৈ পৰিছে, যুঁজখনো সহজ নহ"ব। শত্ৰুৰ সৈনিক ঠিক কিমান আছে?
  - সাড়ে পাঁচ হাজাৰ। বিকে আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে। "অৰ্থাৎ আমি সকলোবোৰ চিটি মাৰিলে চহৰখনত পাঁচশতকৈ বেছি মানুহ নাথাকিব।
  - যথেষ্ট যুক্তিসংগত, চাৰিওফালৰ পৰা যোৱাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব। ৰাতি আমাক আক্ৰমণ কৰিবলৈ সাহস নকৰিব, নিজৰ কাটিব। অৰ্থাৎ তেওঁলোক এটা শিবিৰত পৰিণত হ"ব, যাতে পিছলৈ ভোৰভোৰাই তেওঁলোকে সকলো শক্তিৰে কাটিব। হয়তো ঘেৰাওৰ উদ্দেশ্যে সৈন্যক পৃথক কৰাও। - পরামর্শ Vedmakova.
  কম্টে ডি ফৰ্চাই আপত্তি কৰিছিল:
  - চুলতানত প্ৰচলিত অভ্যাসবোৰ মই ভালদৰে জানো, আমি তেওঁলোকৰ লগত এবাৰতকৈও অধিক যুঁজিলোঁ। ৰাতি তেওঁলোকে কিছুমান চোৰাংচোৱাক সোণৰ মোনা লৈ আমাৰ শিবিৰলৈ পঠিয়াব। তেওঁলোকে দাসসকলক উৎকোচ দিবলৈ চেষ্টা কৰিব আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকক ঠেং মাৰি বা উত্তম ক্ষেত্ৰত নাকৰ ফুটা ফালি পেলাব।
  - চোৰাংচোৱা পঠোৱাটো এটা প্ৰাচীন কৌশল। - ভেডমাকোভৰ ভৰিৰ আঙুলিবোৰ গুড়ি কৰি লক্ষ্য কৰিলোঁ। - কিন্তু সিহঁতৰ অদৃশ্যতাৰ টুপি নাই, চকীদাৰ ল"ৰাবোৰ ইমানেই পৰ্যবেক্ষক আৰু ধূৰ্ত, সিহঁতে সকলোকে ধৰিব। তাৰোপৰি আমি সিহঁতক ভোৰ হোৱাৰ অলপ ওচৰত মাৰিম। আৰু দাসবোৰ ভালকৈ শুব আৰু শত্ৰুবোৰ আৰু গভীৰ টোপনিত পৰিব।
  - যুক্তিসংগতভাৱে! মই প্ৰথমে আক্ৰমণ কৰিম! বিকে ক"লে।
  - গাৰ্ডবোৰ আঁতৰাব লাগিব, আৰু এই কামটো ফায়াৰিং টিউবৰ সহায়ত কৰিব পাৰি। - Vedmakova ডিভাইচ দেখুৱাইছিল। - ইয়াত এবিধ পিষ্টন, তিনিবিধ বনৌষধি, আৰু কাৰ্বাইডযুক্ত তেল সংলগ্ন কৰা হয়। মাত্ৰ সাৱধান হ"ব লাগিব, নহ"লে ৰিক"ইলে ল"ৰাবোৰৰ দাঁত উলিয়াই পেলাব। আটাইতকৈ চতুৰ ল"ৰা-ছোৱালীবোৰক লগত লৈ যাওক।
  - বহুতৰে বাগিচাত অভিযান চলোৱা আৰু চুৰি কৰাৰ অভিজ্ঞতা আছে। কোনে জন্মতে মুক্ত হৈছিল, আৰু কোনে নহয়, বিশেষকৈ ঘৰচীয়া দাসসকলে নিজৰ মালিকৰ পৰা চুৰি কৰিছিল। - বিকে সকলোকে আশ্বস্ত কৰিলে। - গতিকে সিহঁতে জীয়াই থকাৰ বিদ্যালয়খনৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গ"ল।
  - সকলোতকৈ ভাল! সাধাৰণতে মই ভাবো যে তাত বেছি গাৰ্ড নাথাকিব। কাৰণ, আমি তেওঁলোকৰ বাবে কোন? দাসবোৰ মূৰ্খ! মূৰ্খামি নম্ৰতাৰ ওচৰত - খলনায়কৰ মনৰ দ্ৰুততা।
  যাদুকৰ হিৰভে কথা-বতৰাত প্ৰৱেশ কৰিলে:
  - আমাৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব প্ৰায় দুগুণ বা অলপ বেছি, কিন্তু শত্ৰুৰ প্ৰশিক্ষণ আৰু সশস্ত্ৰ। আৰু চুলতানতাৰ সেনাবাহিনীত মহিলাসকলে কেৱল অমৰৰ ব্যক্তিগত লিজিয়নতহে সেৱা আগবঢ়ায়। বিভিন্ন দেশৰ ছয় হাজাৰ ভাড়াতীয়া সৈনিক। আমাৰ সেনাবাহিনীত বহু মহিলা থাকিব, আৰু বিৰল ব্যতিক্ৰম বাদ দিলে তেওঁলোক পুৰুষতকৈ দুৰ্বল।
  গতিকে প্ৰতিখন যুদ্ধৰ পৰিকল্পনা সযতনে কৰিব লাগিব। বিশেষকৈ প্ৰথম পৰাজয়তে দাসবোৰ আমাৰ পৰা সিঁচৰতি হ"বলৈ আৰম্ভ কৰিব।
  - নাৰী হিচাপে বিজয় - উজ্জ্বলতাৰে আকৰ্ষণ কৰে, কিন্তু দামক ভয় খুৱাই! - আকৌ Vedmakov বুদ্ধি ঝলমল.
  - মহান! এতিয়া দেখিছোঁ যে পৰিচালনাৰ পৰিকল্পনা যথেষ্ট একমত। সবিশেষ স্পষ্ট কৰিবলৈহে বাকী আছে। যুদ্ধৰ সময়ত শত্ৰুৰ শাৰীত আতংক আৰম্ভ হ"ব আৰু বেছিভাগ সৈন্যই ঝিট চহৰৰ ফালে দৌৰিব। - খিৰভে পৰামৰ্শ দিলে
  - স্পষ্ট হৈ পৰিছে! দাসৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী বিচ্ছিন্নতাই পিছফালৰ পৰা, মাত্ৰ চহৰৰ কাষৰ পৰাই আঘাত কৰিব। হয়তো মই তেওঁক নেতৃত্ব দিম। - কাউন্ট ফৰ্চাই পৰামৰ্শ দিলে।
  - অসম্ভৱ, কিন্তু তুমি! - যাদুকৰ নিৰ্দিষ্ট কৰা হৈছে।
  - ইয়াৰ উপৰিও আমাৰ ওচৰত তেলৰ পাত্ৰ আছে, আৰু তাত ৱিক লগোৱাৰ নিৰ্দেশ দিয়া হৈছে। শিবিৰত পেলাই দিয়ক, আতংক তীব্ৰতৰ কৰক। - ভেডমাকোভাই পৰামৰ্শ দিলে।
  আৰু সেয়াও যুক্তিসংগত। যাদুকৰজনে মান্তি হ"ল। - এতিয়ালৈকে এনে চাৰ্জ কম আপুনিহে প্ৰস্তুত কৰিছে।
  - শুদ্ধ! যুদ্ধৰ অগ্নি দেৱতা আৰু আন দেৱতাৰ দৰে মনোযোগ আৰু ত্যাগৰ প্ৰয়োজন! কিন্তু সকলো প্ৰস্তুত কৰিবলৈ আমাৰ হাতত পৰ্যাপ্ত সময় নাছিল। - তাইৰ মুখৰ কথা শুনি উইচাৰ নিজেই লাজ পালে।
  - পৰৱৰ্তী সময়ত অধিক অত্যাধুনিক হওক। এতিয়ালৈকে আমি শুব পৰা নাই। - খিৰভে কোনো অভিনয় নকৰাকৈ হাঁহিলে।
  উইচাৰে মাত দিলে।
  - মোৰ এটা পশুসুলভ অভ্যাস আছে, অলপ আৰু সংবেদনশীলভাৱে শুই থাকে, কিন্তু আমাৰ ভাইসকলে জিৰণি লোৱাৰ যোগ্য।
  - টোপনি এটা কৌশলগত অস্ত্ৰ, ইয়াৰ অভাৱেই ক্লান্তিৰ কাৰণ, যিটো পাছলৈ পৰাজয়ৰ বীজাণু। পাছে লক্ষ্য কৰিলে।
  বাহিৰৰ কামৰ পিছত দাস, মৃতকৰ দৰে শুইছিল। কেৱল প্ৰহৰীসকলেহে এম্বুছত বহিছিল, এলাৰ্ম বজাবলৈ সাজু। কি হঠাতে শত্ৰুৰ সেনাপতিজন বেছি দূৰদৰ্শী হ"ব আপুনি কেতিয়াও নাজানে। কিন্তু দেখা গ"ল, আপাত দৃষ্টিত চৰকাৰী লিজিয়নৰ মুৰব্বী টেমনিক এটিৰিমনৰ অধিনায়কজনে অভাৱনীয় নিশাৰ যুদ্ধ বিচৰা নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও আন্ধাৰত এজন দাসৰ বাবে লুকাই থকাটো সহজ হয়, আৰু তাৰ পিছত সিহঁতক ধৰিব পৰা যায়। আৰু সেয়ে হয়তো তেওঁলোকে কেৱল আত্মসমৰ্পণ কৰে, তাৰ পিছত নিৰ্যাতন আৰু ফাঁচী হ"ব। টেমনিক এতিৰিমনে ওঁঠ দুটা চেলেকিলে, বিশেষকৈ যুৱতীক উপহাস কৰা, ভৰিৰ আঙুলি ভাঙি দিয়া, চুলিত জুই লগোৱাটো সুখদায়ক - অতি প্ৰলোভনজনক।
  খৰখেদাকৈ তম্বু স্থাপন কৰি সৈন্যসকল টোপনি গ"ল। দুডজনতকৈ অধিক চকীদাৰ বাকী নাথাকিল। শুই উঠাৰ আগতে এতিৰিমোনে হাজাৰ হাজাৰ লোকৰ সৈতে মিলি ভোজৰ ব্যৱস্থা কৰিলে, উলংগ নৃত্যশিল্পীসকলে তেওঁলোকৰ সন্মুখত নিজৰ মনোমোহাতা জোকাৰি দিলে। ধুনীয়া আৰু মজাৰ আছিল। হাজাৰ হাজাৰ লোকে তেওঁলোকৰ ওপৰত হাড় দলিয়াইছিল, প্ৰলোভনমূলক ভংগীমা ল"বলৈ বাধ্য কৰাইছিল। তাৰ পাছত কোনো সংকোচ নোহোৱাকৈ সিহঁতে সেইবোৰক নিজৰ দখল কৰি নিজৰ পশু কামনা পূৰণ কৰি মদ্যপানৰ টোপনিত পৰিল।
  তেওঁলোকৰ মৃত্যু লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে সোমাই আহিল। বিদ্ৰোহীসকলে হাবিৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল, ল"ৰাৰ জাক আগবাঢ়ি গ"ল। গছ এজোপাত আঁকোৱালি লৈ, পাতত লুকাই থকা বিকে প্ৰথম চকীদাৰজনক দেখিলে।
  - ইয়াত সি সুস্বাদু বিৰক্ত।
  বিষটো অলপ উন্নত হৈ তৎক্ষণাত পক্ষাঘাতৰ সৃষ্টি হৈছিল। মুখত আঘাতৰ প্ৰয়োজন নাই, কাৰণ চুলতানৰ সৈন্যসকলে নিয়ম অনুসৰি লাহে লাহে খোজ কাঢ়ে আৰু কেৱল বুকুখনহে খোলাৰে ঢাকি থোৱা থাকে আৰু চকীদাৰজন ইফালে সিফালে পৰি থাকে।
  - এটা আছে!
  পিছফালৰ পৰা বেডমাকোভা নিজেই আগবাঢ়িছে। তাই কোনো শ্বুটিং টিউব নোহোৱাকৈ চেণ্ট্ৰিটো আঁতৰাই পেলায়। মাত্ৰ পিছফালৰ পৰা সোমাই আহি ডিঙিটো পেলাই দিয়ে।
  - আন্দোলনেই জীৱন! মাত্ৰ গান গাব নালাগে - শান্তিৰ বাবে! আৰু ইমান দুখ - পেটত খালী!
  যোদ্ধাজন অলপ ধেমেলীয়া হৈ পৰিল। চাৰিওফালে গছবোৰ ওখ, লিয়ানা দেখা যায়। ওচৰতে প্ৰিয় ক্ৰিপ, আৰু আটাইতকৈ বুদ্ধিমান দাস ল'ৰা। প্ৰাপ্তবয়স্ক যোদ্ধাসকল গধুৰ, আৰু সেয়েহে পিছ পৰি পৰে। গধুৰ জন্তু এটাই সদায় বেছি শব্দ কৰে।
  বেডমাকোভাই বাটত আন এজন চকীদাৰক হত্যা কৰিলে, যিয়ে মাত্ৰ ফ্লাস্কৰ পৰা নাৰিকল বিয়েৰ চুহি আছিল। তেওঁলোকৰ সন্মুখত শিবিৰটো মুকলি হ"ল।
  বিশেষ ডাঙৰ শিবিৰ নহয়, সৈন্যসকলে শুইছিল, কেতিয়াবা তম্বুত, আৰু কেতিয়াবা কেৱল ডাঠ ঘাঁহনিত। ৰাতিটো গৰম, বহুত চেণ্ট্ৰিয়ে হাঁহিব নোৱাৰে, অসাৱধানতাৰে চায়।
  ইয়াত মূল কথাটো হ"ল একেলগে আঁতৰাই পেলোৱা, যাতে এলাৰ্ম বজাবলৈ সময় নাপায়। ইয়াৰ বাবে হাঁস কোকিল বেছি উপযুক্ত, ইয়াৰ সুখদায়ক কণ্ঠৰ সৈতে। তাই কোনো সন্দেহৰ সৃষ্টি নকৰে, বিপৰীতে তাইৰ কুহুমীয়া শব্দ প্ৰায় অবিৰতভাৱে শুনা যায়, কিন্তু সুৰ সলনি কৰিলে তথ্য ধৰিব পাৰি।
  ডাইনীয়ে ঠিক তেনেকুৱাই কৰে। তেওঁলোকে তেওঁক উত্তৰ দিয়ে। চকীদাৰবোৰে কোনো প্ৰতিক্ৰিয়া নকৰে, কি তেওঁলোক "ভাগ্যৱান", মৃত্যু সহজ হৈ পৰিল।
  - এটা তৰোৱাল, বৰষুণৰ টোপালৰ দৰে, পৰি সিঁচৰতি হ"ব, আৰু যেতিয়া তেওঁলোকৰ বহুত হ"ব তেতিয়া জয়ৰ জন্ম হ"ব!
  বেদমাকোভাই শুই থকাবোৰক বধ কৰিবলৈ ধৰিলে। এফালে ই অশ্বাৰোহী নাছিল যদিও আনফালে জয় সন্মানৰ যোগ্য! সন্মান এটা আপেক্ষিক ধাৰণা আৰু ইয়াক মূলতঃ আপোনাৰ সৈনিকসকলৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰয়োগ কৰা উচিত!
  প্ৰথমে যিসকল অধিক ধনী সাজ-পোছাক, সেনাপতি, তেওঁলোকক শেষ কৰি দিয়ক। তৰোৱালবোৰ নিয়ম অনুসৰি এটা সুকীয়া স্তূপত থুপ খাই আছিল।
  কিন্তু বিবেকৰ যন্ত্ৰণা বেছি দিন নহ"ল, দাসসকলেও হত্যাকাণ্ড আৰম্ভ কৰিলে আৰু ফলত এলাৰ্ম বাজি উঠিল। ৰাতি যেতিয়া আপুনি আক্ৰমণ কৰে তেতিয়া আতংক অনিবাৰ্য, বিশেষকৈ যদি ডাৱৰীয়া হয় তেন্তে ডাৱৰীয়া হয় ৷ দাসসকল সকলোৱে অৰ্ধনগ্ন আৰু সহজেই ইজনে সিজনক পৃথক কৰে আৰু যোদ্ধাসকলে ইজনে সিজনৰ মুখামুখি হয়, প্ৰায়ে ইজনে সিজনক হেক কৰে। আৰু কোনোবাই চিঞৰি উঠে:
  - নিজকে বচাওক!
  - ৰক্ষা কৰা! দানৱে আক্ৰমণ কৰে!
  আতংকৰ সময়ত সেনাপতিৰ ভূমিকা পূৰ্বতকৈ অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ। ভেডমাকোভাই এই কথা জানে, আৰু মূল তম্বুটোলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল।
  এতিয়াও আধা মদ্যপান কৰি থকা এটিৰিমনে চকু দুটা কষ্টেৰে মেলিলে। সাধাৰণতে কোনে যুঁজৰ আগতে মদ খায় - পাতালত হেংগ অভাৰ।
  - কি হৈছে! পাইপবোৰ কিয় নিস্তব্ধ! - সি চিঞৰি উঠিল।
  - পাইপবোৰ নিস্তব্ধ, কাৰণ ব্লেডবোৰে গান গায় - ষ্টীল তামতকৈও মজবুত! - চিঞৰিলে ডাইনী। তাই ইচিৰিমনৰ ওপৰত জপিয়াই পৰিল। টেমনিক অৱশ্যে ব্লেডখন নিপুণভাৱে ব্যৱহাৰ কৰিছিল যদিও তেওঁ এতিয়াও নিজকে সম্পূৰ্ণৰূপে গোট খোৱা নাছিল আৰু উইচাৰৰ পেশীবোৰ নিখুঁতভাৱে গৰম হৈ পৰিছিল। তাই উন্মাদ ত্ৰিপুৰা এটা আঁকিলে, তাইৰ হেনাৰ দাগ পৰা ব্লেডখন আন্ধাৰত প্ৰায়েই দেখা পোৱা নাছিল। অভাগ্যৱান সম্ভ্ৰান্তজনৰ মূৰটো উৰি গ"ল।
  ভেডমাকোভাই ভৰিৰ লাথি এটাৰে তাইৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ অহা হাজাৰতমজনক পেলাই দিলে। তাই টিউবৰ পৰা থু পেলাই আন এজন কমাণ্ডাৰক খুলি পেলালে।
  - কি ভূত, সাৰ নাপাব!
  আকৌ তৰোৱালৰ এটা স্পষ্ট আঘাত, বিন্ধি যোৱা শত্ৰু পৰি যায়! পিছফালৰ পৰা দুহাজাৰে তেওঁৰ ভিতৰত সোমাবলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু তেওঁলোকে এজন নৃত্যশিল্পীৰ ওপৰত উজুটি খায়। তাই চিঞৰি উঠে, পিছলৈ লাথি মাৰে। বেডমাকোভাই সেই মুহূৰ্তটো মিছ নকৰে, তেওঁ এটা কাটি পেলায়, আন এটা শেষ কৰে। বাৰু, সেনাপতি নথকা সৈন্যবাহিনী মেৰপালক নথকা ভেড়াৰ জাকৰ দৰে, যদি এটা পহুই নাখায়, তেন্তে ই আপোনাক ভয় খুৱাব!
  এতিয়া বিদ্ৰোহী দাসসকলে, বহুতে লাঠি বা উত্তম ক্ষেত্ৰত শিং লৈ সজ্জিত, ডেউকা ল"লে। এটা অতি ফলপ্ৰসূ কৌশল আছিল আমি পাঁচজনে এজনৰ ওপৰত নিজকে দলিয়াই দিয়া। গতিকে ডাম্প আৰু ভৰিৰে গচকিবলৈ সহজ হৈ পৰিছিল।
  - সিহঁতক আঁতৰি যাবলৈ নিদিবা! ভৰি দুখন কাটি দিয়া! - তাই ভেডমাকোভৰ ভয়েচ এম্প্লিফায়াৰৰ মাজেৰে চিঞৰি উঠিল।
  সকলোৰে লগতে ছলণ্ট্স্লাভকো কাটি পেলোৱা হৈছিল। এই ডিভাৰ পেশীবোৰে কেনেকৈ খেলিছিল। অকাৰণতে নহয়, বহুতে খঙাল নাৰীক দানৱতকৈও ভয়ংকৰ বুলি গণ্য কৰে। গতিকে তাই যোদ্ধা এজনক আধা কাটি পেলালে আৰু তাইৰ ব্লেডে জড়তাৰে পিছফালে থিয় হৈ থকা বিষয়াজনৰ ডিঙি কাটি পেলালে। শতপতিসকলে শৃংখলাৰ আভাস পুনৰ ঘূৰাই আনিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও সোনকালে ধ্বংস হৈছিল। তদুপৰি চুলতানাই সৈনিকজনে যাতে উদ্যোগ কি সেয়া পাহৰি যায় তাৰ বাবে সকলো কাম কৰিছিল। বিদ্ৰোহীসকলে পাছলৈ যথেষ্ট নিপুণভাৱে চুলতানৰ সৈন্যবাহিনীক তেঁতেলীৰ শামুকৰ পৰা আঁতৰাই ঠেলি দিলে।
  - সিহঁতক চেদলত বহিবলৈ নিদিব! - চিঞৰিলে Solntslav.
  পাছ যোগ কৰা হৈছে:
  - জুই, ঘোঁৰাত লজ্জা।
  এইটোৱে সহায় কৰিলে, তেতেলীৰ শামুকবোৰে শাৰীত ফাটি অতিৰিক্ত আতংকৰ বীজ সিঁচিলে। ফলত কি কৰিব নাজানি বহু যোদ্ধা দৌৰিবলৈ লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল। কিন্তু উইচাৰ আৰু দাসসকলে ঠিক এইটোৱেই অপেক্ষা কৰি আছিল। এই যুঁজখন তীব্ৰতৰ হৈ পৰে নিঃশেষ আৰু নিৰ্যাতনলৈ।
  যোদ্ধাগৰাকীয়ে তাইৰ সোঁ চকুটো পেচাব কৰিলে, তিনিটা ডেগাৰ দলিয়াই দিলে:
  আমি সিহঁতক আঁতৰি যাবলৈ নিদিওঁ!
  উৰণ কাপুৰুষতকৈ মূৰ্খামি বেছি! কাৰণ, বেছিভাগ সৈন্যই যুদ্ধত নহয়, খেদি ফুৰাৰ সময়ত মৃত্যুবৰণ কৰে!
  বিকে অতি বেগী ল"ৰাৰ দৰে এজন বিষয়াৰ ডিঙিত জপিয়াই পৰিল, আৰু তেওঁৰ ওপৰত উঠিল:
  - দ্ৰুত তেঁতেলী!
  ডেগাৰটোৱে স্পাৰৰ সলনি কাম কৰিলে আৰু বেচেৰাজনে সেইটো পেলাবলৈও চেষ্টা কৰা নাছিল।
  এই কথা লক্ষ্য কৰি বেডমাকোভাই চিঞৰিলে:
  - যুদ্ধ ডমিনোৰ খেলৰ দৰে, কেৱল ভঙা হাড়হে আৰু সংগ্ৰহ কৰিব নোৱাৰি - পৃথিৱীখনে ধৰি ৰাখে!
  - একো নাই, মোৰ হাড়বোৰ সৰু, মজবুত! - ডিঙিত কাটি ল"ৰাটো জপিয়াই পৰিল। ইয়াৰ পিছত তেওঁ আনকি গতিও যোগ কৰিলে।
  ভেডমাকোভাই এটা মৃতদেহৰ ওপৰত উজুটি খালে, কেইবাটাও মৃতদেহ পৰি আছিল, কিন্তু ডিভাজন নপৰিল, বৰঞ্চ সেইবোৰৰ ওপৰেৰে জপিয়াই পৰিল। তাৰ পাছত তাই তৰোৱালেৰে জোকাৰণি মাৰিলে। তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি থকা সৈন্যৰ যুদ্ধ মনোভাৱ বাষ্পীভৱন হৈ পৰিল, আৰু এতিয়া যোদ্ধাজন জল্লাদলৈ ৰূপান্তৰিত হৈছে। আনকি তেজৰ প্ৰতিও বিদ্বেষৰ সৃষ্টি হৈছিল। উইচাৰে চিঞৰি উঠিল:
  - সন্মানৰ নামত! কোনে দলিয়াই দিব অস্ত্ৰ - জীয়াই থাকিব! চুলতানৰ সৈন্যক আত্মসমৰ্পণ কৰক।
  আদেশ পালন কৰা লোকো আছিল যদিও বহুতে হতাশ হৈ পলাই গৈ থাকিল আৰু কিছুমানে আঁঠু লৈ পৰিল।
  যেনে, দহটা শক্তিশালী যোদ্ধা বিকক একেলগে আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল। হয়তো তেওঁলোকে নিজৰ ভাগ্য এটা শিশুৰ হাতত গতাই দিয়াটো অধিক নিৰাপদ বুলি ভাবিছিল। ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - তললৈ পৰিব!
  যোদ্ধাসকল পৰিল। বিকে পিঠিত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িছিল, শিশুটিৰ ওজন কম হোৱাৰ পিছতো সৈনিকসকলে ভয়ত হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল। তাৰ পাছত ল"ৰাটোৰ মনলৈ আহিল যে পৰাজিত শত্ৰুক এটা সৰু প্ৰয়োজনৰ পৰা সকাহ দিব নে নাই। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁ সেই নিকৃষ্ট প্ৰলোভনক খেদি পঠিয়ালে, কাৰণ দাসসকলে এখন উন্নত সমাজ গঢ়িব বিচাৰে, আৰু নিজৰ মালিকৰ পথৰ পুনৰাবৃত্তি নকৰে।
  - ঠিক আছে, লাইভ - আকাশ ধোঁৱা!
  লাহে লাহে যুদ্ধ শূন্য হৈ পৰিল! যদিও গণহত্যা দীঘলীয়া যেন লাগে। উইচাৰে এজন যথেষ্ট দক্ষ যোদ্ধাৰ ওপৰত উজুটি খালে। কঠোৰ আক্ৰমণৰ আদান-প্ৰদানৰ পিছতো তাই তাক নিৰস্ত্ৰ কৰি পেলালে, তাৰ পিছত তাক স্তম্ভিত কৰি পেলালে।
  - আমাক সিহঁতৰ প্ৰয়োজন!
  কিছুমানৰ ওপৰত জাল নিক্ষেপ কৰা হৈছিল, তেনেকুৱাই প্ৰতিহত কৰা নাছিল। যুদ্ধখন প্ৰায় শেষ হৈ গ"ল, মাথোঁ উৰণ আৰু খেদি ফুৰাটোৱে টানি লৈ গ"ল। বেডমাকোভাই ব্যক্তিগতভাৱে খেদাৰ নেতৃত্ব দিছিল, বহুতকে হত্যা কৰিছিল, কিন্তু শেষৰজন সৈনিকলৈকে সমগ্ৰ সৈন্যবাহিনীক নিঃশেষ কৰিব পৰা নাছিল।
  তথাপিও ঘোঁৰাত উঠি কেইবাশ দাস লৈ যুৱ যোদ্ধাজনে এটা সাহসী দুঃসাহসিক অভিযানৰ সিদ্ধান্ত ল"লে, অৰ্থাৎ যাত্ৰাকালত প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে সাজু নোহোৱা চহৰখন দখল কৰা।
  - ই এক শক্তিশালী পদক্ষেপ হ"ব। আমি ধন-সম্পত্তি কাঢ়ি নিবলৈ নিদিওঁ, আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল আমি কান্ধত ফাটি যাম।
  পৰাজিত সেনাবাহিনীৰ কেইবা ডজন যোদ্ধা, তথাপিও তেঁতেলীৰ শামুকত জপিয়াই গেটলৈ লৰচৰ কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
  লগে লগে খোলা নাছিল, কাজিয়া হৈছিল। গেটবোৰ নমাই দিওঁতে বেদমাকোভাই ঘোঁৰাচালকৰ সৈতে হাবিৰ পিছফালৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিল। ল"ৰাটোৰ যন্ত্ৰটো ব্যৱহাৰ কৰি তাই চিঞৰি উঠিল:
  - মহান চুলতান এৰিফেফৰ নামত! শক্তিশালী শক্তিবৰ্ধক বাহিনী আপোনাৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিছে! যদি আপুনি নগৰখন ৰক্ষা কৰিব বিচাৰে তেন্তে যোদ্ধাসকলক দেৱালত নিজৰ ঠাই ল"বলৈ দিয়ক।
  বিশেষকৈ ভেডমাকোভাই এটা চহকী পোছাক পিন্ধিছিল, যিটো তাই মৃতদেহৰ পৰা উলিয়াই আনিছিল। এটা হেলমেটৰ মূল্য কিবা এটা, ৰ"দত বৰফৰ দৰে জিলিকি উঠে, ভাল, ইমান সম্ভ্ৰান্ত ৰাজ্যপালক কোনে নাকচ কৰিব।
  আৰু ভদ্ৰলোক, বাৰ্গমাষ্টাৰ, আৰু আন সম্ভ্ৰান্ত লোকসকলে অৱশ্যে শুই নাছিল, তেওঁলোকে নিজৰ মানুহৰ "যত্ন" লৈছিল!
  সৰু পাহাৰ এটাত প্ৰাচীন ৰোমান আৰু প্ৰাচীন পূবৰ শৈলীৰ মিশ্ৰণেৰে নিৰ্মিত স্তম্ভ আৰু মূৰ্তিৰে ভৰা এটা ধুনীয়া ৰাজপ্ৰসাদ আছিল। এই দেশৰ প্ৰথা অনুসৰি তেওঁৰ সন্মুখত চুলতান এৰিফেফৰ এটা বিশাল মূৰ্তি, মুখৰ পৰা এটা ফোয়াৰা ওলাই আছে। আটাইতকৈ ডাঙৰ হলঘৰটোত কোলাহল আৰু আনন্দময় আছিল, সংগীতৰ শব্দ হৈছিল - পাহাৰৰ কাষৰ ভোজ। চুলতানৰ সম্ভ্ৰান্ত সম্ভ্ৰান্ত লোকসকলে এটা সাবন্তয় মঞ্চস্থ কৰিছিল। দামী সোণৰ এম্ব্ৰয়ডাৰী কৰা টোগাত তেওঁলোকে ৰসাল আঠুৱাত পৰি আছিল, নিম্ন টেবুলত বাচন-বৰ্তন, ৱাইন আৰু টিংচাৰৰ ঢেৰ আছিল। টেবুল আৰু বেৰত শ শ লেম্প জিলিকি উঠিছিল। গোটেই বাগিচাখন আৰু স্তম্ভবোৰত ৰাজপ্ৰসাদটো পহৰা দি থকা অগণন দাস, দাস, দাস ল"ৰা আৰু দেহৰক্ষী জিলিকি উঠিছিল। বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলে টোষ্ট কৰিলে। মুখ্য গ্ৰেণ্ডী শ্বেখ ডু পুষ্টেমৰভ দুজন উলংগ হেটাইৰাৰ কোলাত নিথৰ হৈ পৰিল। সি ভূত-প্ৰেতত আক্ৰান্ত মানুহৰ দৰে লৰচৰ কৰিলে আৰু হুলস্থুল কৰিলে, অৱশেষত নিজকে মুক্ত কৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল।
  - আৰু এতিয়া গ্লেডিয়েটৰ যুদ্ধৰ ব্যৱস্থা কৰাৰ সময়। আৰু ইমানেই বিৰক্তিকৰ, কোনো তেজ নাই, আৰু মদ আত্মাত নাই।
  হৰ্ণ বাজি উঠিল, যুঁজাৰুসকলক ৰঙ্গমঞ্চলৈ মাতি অনা হ"ল। প্ৰথা অনুসৰি লঘু আৰু কম বয়সীয়া যোদ্ধাসকলে প্ৰথমে যুদ্ধ কৰিব লাগে। কিন্তু শ্বেখজনে মাত্ৰ প্ৰশিক্ষিত দাসৰ এটা গোট পাইছিল, আৰু তেওঁ কামোদ্দীপক আৰু ৰক্তাক্ত দুবিধ মনোৰঞ্জন একত্ৰিত কৰিব বিচাৰিছিল।
  ক্ষুদ্ৰ কলছিয়ামৰ মাজত অগ্নিকুণ্ড জ্বলি উঠিল, কাঁচৰ শক্তিশালী মশালবোৰে বেঙুনীয়া ৰঙৰ সৈতে যথেষ্ট উজ্জ্বল পোহৰ এটা উলিয়াই দিলে আৰু বগা শিলগুটিবোৰে জিলিকি উঠিল, যাৰ ফলত মঞ্চখনক এক উল্লাসিত ৰূপ দিলে। প্ৰথমে মঞ্চত দৌৰি আহিছিল চামৰাৰ বেল্ট পিন্ধা এগৰাকী পেশীবহুল আৰু চিকন ছোৱালী। তাই প্ৰথম শ্ৰেণীৰ জিমনাষ্টৰ দৰে দুটা ছামাৰছল্ট কৰি হাতৰ ওপৰত খোজ কাঢ়িছিল। তাৰ পাছত তাই ৰাজকুমাৰৰ সন্মুখত থিয় হৈ নিথৰ হৈ পৰিল, এনে অস্ত্ৰত নিজৰ তৰোৱাল আৰু ডেগাৰ পাৰ হৈ, তেওঁলোকে তেওঁক মিৰিলন বুলি কয়। ছোৱালীজনীয়ে সৌন্দৰ্য্য প্ৰতিযোগিতাত অভিনয় কৰিব পৰাৰ পিছতো, কিমান কোমল, মুগাৰ দৰে ছাল, শ্যামলা চুলি আছিল, ইতিমধ্যে তাইৰ মুখত এটা বহল দাগ আছিল। পিছৰ জাম্পাৰজনো হাতৰ ওপৰত খোজ কাঢ়িলে। তেওঁৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আছিল ত্ৰিশূল আৰু চুটি জাল - ৰেটিয়াৰিয়াছ। টানি টানি শত্ৰুৰ সন্মুখত থিয় হ"ল। প্ৰায় ল"ৰা এজন ডেকা, এতিয়াও দাড়িহীন, কোমল ছোৱালীৰ দৰে মুখ, মিশ্ৰিত দম্পতীৰ উপস্থিতিয়ে একচনটোক এক বিশেষ কামুকতা প্ৰদান কৰিছিল। এনে লাগে যেন সংগী দুজনে ইজনে সিজনক বহুদিনৰ পৰা চিনি পাই চকু টিপিয়াইছে।
  - কি কাইস্কা! এনেকৈ লগ পাম বুলি ভবা নাছিলোঁ! ল"ৰাটোৱে দুখ মনেৰে ক"লে।
  - তুমি ধুনীয়া ল'ৰা আছিলা, কিন্তু এতিয়া তোমাৰ আত্মাক মূল শিখালৈ লৈ যোৱা হ'ব! - ছোৱালীজনীয়ে অভদ্ৰভাৱে উত্তৰ দিলে।
  - বাৰু, তুমি ইমান নিষ্ঠুৰ কিয়! আমি এতিয়াও কুমাৰী, আমি জীয়াই থাকিব লাগিব! - ভীৰু আশাৰে যুৱকজনে ক"লে।
  - ই আমাক একো সহায় নকৰে! দাসেও দেৱতাকো তুচ্ছজ্ঞান কৰে!
  গ্লেডিয়েটৰ স্কুলত প্ৰশিক্ষণ কঠিন আছিল আৰু যুৱ যুঁজাৰুৰ উলংগ চিকচিকিয়া শৰীৰত দাগ দেখা যায়।
  ভিৰটোৱে জোকাৰি গ"ল, বাজি মাৰিলে, বনৰীয়া কান্দোনে যুৱ গ্লেডিয়েটৰসকলক উৎসাহিত কৰিলে, যিসকলে স্পষ্টভাৱে যুঁজিব নিবিচাৰিলে।
  শ্বেখৰ পত্নীয়ে চামৰাৰ থোপা এটা উলিয়াই আনিলে।
  - কাইস্কাৰ বাবে পঞ্চাশ সোণ! তাই ডাঙৰ ডাঙৰ দাঁত দুটা জিলিকি উঠিল।
  -আৰম্ভ কৰা! শ্বেখে ইংগিত দিলে।
  ইমান বেলেগ আৰু একে সময়তে বহুত মিল থকাৰ বাবে যোদ্ধাসকলে একত্ৰিত হ"ল, তেওঁলোকৰ গতিবিধি দ্ৰুত আৰু বিশৃংখল আছিল। প্ৰথমতে ত্ৰিশূল থকা যোদ্ধাজনে জাল পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে যদিও প্ৰতিপক্ষই জাল নিক্ষেপ কৰিলে আৰু তেওঁৰ ওপৰত বনৰীয়াকৈ জপিয়াই ডেগাৰেৰে পেটটো কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হ"ল। যুৱকজনে পিছলৈ জপিয়াই ত্ৰিশূলটোৰ বুকুত খুন্দা মাৰিলে, কিন্তু ছালখন অলপ আঁচোৰ মাৰিলে। অৱশ্যে তেওঁৰ এই কৌশলে শত্ৰুক পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য কৰালে। তেওঁ আঁতৰি আহি জালৰ ওপৰত হেলান দিলে, যাৰ ফলত এসময়ৰ প্ৰিয় গ্লেডিয়েটৰজন ওচৰ চাপিব নোৱাৰিলে।
  - তোমালোক মানুহবোৰ মূৰ্খ! গতিকে, বিফল হোৱাৰ নিৰ্ধাৰিত! - ছোৱালীজনীয়ে অহংকাৰেৰে ক"লে।
  - কি জন্ম হ'ল! যুৱকজনক বিভ্ৰান্ত যেন লাগিল।
  হঠাতে ত্ৰিশূল লৈ এজন ৰেটিয়াৰীয়ে হাতত শিলগুটি ধৰি মুখত পেলাই দিলে। কৌশলটোৰ প্ৰভাৱ পৰিল, ছোৱালীজনীয়ে চকু দুটা মুদি দিলে, একে চেকেণ্ডতে ত্ৰিশূলে তাইৰ পেটটো বিন্ধিলে।
  বিষত চিঞৰি চিঞৰি ডেকা গ্লেডিয়েটৰগৰাকীয়ে কুটিল হৈ পৰিল, কিন্তু, তথাপিও, ব্লেডখন তাইৰ কান্ধত ঠেলি দিবলৈ সক্ষম হ"ল। ৰেটিয়াৰে চিঞৰি চিঞৰি নিজৰ অস্ত্ৰটো উলিয়াই ল"লে। তৰোৱালখনে বিজুলীৰ দৰে জিলিকি উঠিল, ডিঙিত প্ৰায় বিন্ধিলে। বুকুখন কাটি গ্লেডিয়েটৰজনে পিছুৱাই গ"ল । ডেকাজনে বিষত হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ত্ৰিশূলটো পেলাই দিলে। তাৰ পিছত প্ৰতিপক্ষই তেওঁৰ ওপৰত জপিয়াই এটা ডেগাৰ দলিয়াই দিলে। দোলনাটো যথেষ্ট দুৰ্বল আছিল, আৰু বিন্দুটোৱে ভৰিৰ মাংস বিন্ধিছিল। ৰেটিয়াৰে চিঞৰি চিঞৰি পৰিল, তাৰ পিছত ডেগাৰটো তুলি লৈ উঠিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, সেই মুহূৰ্ততে তৰোৱালখনে তেওঁৰ ডিঙিত খুন্দা মাৰিলে। ইতিমধ্যে চেতনা হেৰুৱাই তেওঁ সৌৰ প্লেক্সছত থকা মিৰমিলনৰ ব্লেডত খুন্দা মাৰিলে। এসময়ৰ প্ৰেমময় দম্পতীহাল (ৰোমিঅ" আৰু জুলিয়েটৰ দৰে) শিলগুটিৰ ওপৰত মৃত্যুমুখত পৰিল। মদ্যপান কৰা দৰ্শকে হাঁহি হাঁহি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। নিম্ন কপাল আৰু ওলাই থকা চোলা থকা তিনিজন ম্লান দাস দৌৰি আহিল ৰঙ্গমঞ্চত, তেওঁলোকে পৰাজিতসকলৰ মৃতদেহ জ্বলাই দিলে, কিন্তু যিসকলে আধ্যাত্মিক স্বাধীনতা লাভ কৰিলে, ৰঙা গৰম লোহাৰে। মৃত বুলি নিশ্চিত কৰাৰ পিছত পাচলিৰে হুক কৰি মঞ্চৰ পৰা টানি লৈ গ"ল। তেজ থকা ঠাইখিনিত কয়লা ঢালি দিয়া হৈছিল।
  -পতংগ খাবলৈ যায়। - শ্বেখ ডিমিটাৰৰ পত্নীয়ে দাঁত উদঙাই দিলে। - দুখৰ কথা যে হাড়বোৰ বৰ সৰু হ'লে জীৱ-জন্তু ভোকত থাকিব।
  -একোৱেই মাংস আৰু পনাভাৰিষ্টেই নহ"ব। কিন্তু দুখৰ বিষয় যে তেওঁলোকৰ দুজনমান যথেষ্ট আশাব্যঞ্জক খেলুৱৈ হ"ব পাৰে! শ্বেখে গুৰগুৰাই উঠিল।
  - তোমাৰ বিচনাত? - ডিভাই দুৰ্নীতিপৰায়ণভাৱে সোধা-পোছা কৰিলে।
  - কিয় নহয়! ছোৱালীজনী ধুনীয়া, আৰু ল"ৰাটো আপোনাৰ হ"ব পাৰে। - শ্বেখজনে নিজৰ দৃষ্টিভংগীত যথেষ্ট প্ৰগতিশীল আছিল, তেওঁ বিশ্বাস কৰিছিল যে পত্নীয়ে ডেকা দাসত নিজৰ ভালদৰে খুৱাই লোৱা শৰীৰটোক ভালদৰে আমোদ দিব পাৰে।
  - সৰু আৰু ভংগুৰ! আমাৰ এতিয়াও একে জোৰা নাই? ডিমিটাৰে সুধিলে।
  - দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে নাই! ওচৰৰ স্কুল এখনৰ পৰা আমালৈ পঠোৱা ডেকা শ্বিফ্টটো চাওঁ আহক। শ্বেখে হাঁহিলে।
  - হয়তো সিহঁতক ডাঙৰ হ'বলৈ দিয়াই ভাল! আৰু তাৰ পিছত আমি আমাৰ সকলো বন্দীকে তেনেকৈয়ে হত্যা কৰিম। - অভাৱনীয়ভাৱে সম্ভ্ৰান্তৰ পত্নীয়ে মমতা দেখুৱালে।
  - দাস বিদ্ৰোহৰ খবৰটো বৰ আনন্দদায়ক আৰু মই ইয়াক সম্পূৰ্ণৰূপে উদযাপন কৰিব বিচাৰিছো। গ্ৰেণ্ডীয়ে পেটটো জোকাৰিলে।
  - যদিহে, অৱশ্যেই, ইটিমন আপোনাৰ আগত নাযায়! - মোটা ভদ্ৰমহিলাগৰাকীয়ে চেপা মাৰি ধৰিলে।
  - এনেকুৱা এটা অসত্তা! ইমানেই ভাল যে আমি এতিয়া সকলো গ্লেডিয়েটৰক শেষ কৰি দিওঁ আৰু মূৰ্খক দৰ্শনৰ পৰা বঞ্চিত কৰোঁ। নতুনকৈ আহকচোন! শ্বেখে গুৰগুৰাই উঠিল।
  - ঠিক নতুন নহয়। - ডিমিটাৰে তাইৰ ওঁঠ দুটা চেলেকিলে
  আকৌ গং বাজি উঠে আৰু যোদ্ধা ল"ৰাবোৰে দৌৰি ওলাই আহি ৰঙ্গমঞ্চলৈ ওলাই যায়। প্ৰায় চৈধ্য-পোন্ধৰ বছৰীয়া যেন লাগে, কান্ধ আৰু বুকুখন যথেষ্ট বহল। আগৰ যুঁজাৰুসকলৰ দৰে তেওঁও ছামাৰচাল্ট কৰে আৰু হাতত দৌৰে। ইতিমধ্যে দৌৰি গৈ মঞ্চলৈ ওলাই আহি তেওঁলোকে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, হেলমেট, বুকুৰ কৱচ, ঢাল আৰু তৰোৱাল পিন্ধিলে। এটাৰ ব্লেড পোন, আনটো চেবাৰৰ দৰে বক্ৰ। ৰিলিফ প্ৰেছ খোলা আৰু তাৰ ওপৰত দাগ দেখা যায়। সোঁফালে থিয় হৈ থকা ল"ৰাটোৰ বুকুখন তিনিটা শাৰীত পাৰ হৈ যোৱা কাটাবোৰ ভাল হৈছে।
  ছালখন প্ৰচুৰ পৰিমাণে তেলযুক্ত আৰু চিকচিকিয়া।
  মেনেজাৰে ঘোষণা কৰে।
  - একটি বক্ৰ saber সঙ্গে বিখ্যাত যোদ্ধা Fudoros এবং একটি পোন তলোয়ার সঙ্গে Saflorov রিং মধ্যে প্রদর্শন. ফুড"ৰছৰ ৬খন যুঁজ, ছাফ্ল"ৰভৰ ৭খন যুঁজ। তেওঁলোকৰ সকলো প্ৰতিদ্বন্দ্বী হয় থিতাতে হত্যা কৰা হয় নহয় ৰাইজৰ সিদ্ধান্তত ছুৰীৰে আঘাত কৰি হত্যা কৰা হয়। ষ্টুয়াৰ্ডে আঙুলিৰে দৰ্শকৰ ফালে আঙুলিয়াই দিলে। আকৌ বাজিৰ ওপৰত বাজি ধৰিব বিচৰাসকলো আছিল। শ্বেখে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - ছাফ্লোৰভৰ বাবে এশটা সোণৰ মুদ্ৰা।
  বাজি সোনকালে সমাপ্ত হ"ল, সম্ভ্ৰান্তসকলে শপত খালে। আনকি দুজনে যুঁজিছিল। এজনে মদৰ গিলাচ ছটিয়াই দিলে, আনজনে মুখত মোটা ভৰি এখনত খুন্দা মাৰিলে। উত্তেজিত জনসাধাৰণক শান্ত কৰিবলৈ লৰালৰিকৈ গেটাৰ আৰু গাৰ্ডে। শ্বেখৰ পত্নীয়ে আদেশী, অহংকাৰী, মোটা মোহাৰে ঘেউ ঘেউ ঘেউ ক"লে:
  -আগলৈ! হত্যা!
  গ্লেডিয়েটৰসকল একত্ৰিত হৈছে। এইবাৰ সময় উলিয়ালে, ইজনে সিজনক সাৱধানে আঘাত কৰি পৰীক্ষা কৰিলে। তৰোৱালবোৰৰ সংঘৰ্ষ হোৱাৰ লগে লগে সিহঁতে অলপ স্পাৰ্ক কৰিলে আৰু ঢালবোৰ কঁপি উঠিল। এই সতৰ্কবাণী জনসাধাৰণে বৰ ভাল নাপালে, তাই অসন্তুষ্টিত হাউলি উঠিল, হাড়বোৰ যোদ্ধাৰ ফালে উৰি গ"ল। শ্বেখে ট্ৰেখন ওলোটা কৰিলে, সকলোবোৰ ৱাইন আৰু জামেৰে ঢাকি থোৱা। তাৰ পিছত খঙেৰে থু পেলাই চিঞৰি উঠিল।
  কাজিয়া নকৰিলে ওলোটাকৈ ওলোমাই থৈ দিম। কেইবাজনো ঠেলি দিয়া বনৰীয়া "জেনিছাৰী" মঞ্চলৈ দৌৰি ওলাই আহিল, তেওঁলোকে বৰশী জোকাৰিলে, তেওঁলোকৰ মুকলি পিঠিত পোক প্ৰদৰ্শন কৰিলে। ছাফ্ল"ৰভে আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িল, ক্ৰোধিত আক্ৰমণ কৰিলে, তেওঁ সমকক্ষৰ আঁঠুত লাথি মাৰিলে। কিশোৰজনে পিছুৱাই গ"ল, তৰোৱালখন অলপ কাষলৈ লৈ গ"ল, প্ৰতিপক্ষই বুকুৰ ওপৰেৰে চেপি ধৰিলে। বেয়াকৈ স্ক্ৰু কৰা প্লেট এখন তললৈ পৰি গ"ল। পিছৰ ঠেলাটোৱে ছালত গভীৰ চিন ৰাখিলে, ডাঠ তেজ ঢালি দিলে। ফুড"ৰছে পিছুৱাই গ"ল, লোমশ যুঁজাৰু এজনে তেওঁৰ ভৰিত লাথি মাৰিলে। আৰু যেতিয়া ল"ৰাটোৱে দ্বিধাবোধ কৰিলে, তেতিয়া ছাফ্ল"ৰভে ইমানেই ক্ৰোধেৰে হেলমেটটোত খুন্দা মাৰিলে যে তেওঁ লৰচৰ কৰি ভাঙি পৰিল। জোকাৰণিৰ পৰা "হেলমেট"টো উৰি গ'ল, কপালত ফুলি উঠা বাম্প থকা বগা মূৰ এটা দেখা গ'ল। ছাফ্ল"ৰভে নিজৰ ব্লেডখন স্নায়বিকভাৱে হেঁচা মাৰি ধৰা বুকুখনৰ ওচৰত থৈ দিলে। তেওঁ "জনসাধাৰণ"ৰ ফালে চকু টিপিয়াই চালে।
  চিন এটাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে। যেতিয়া গৰিষ্ঠসংখ্যকে চুলিৰ মাজেৰে দৌৰি যায় তেতিয়া তাৰ অৰ্থ হ"ল হত্যা কৰা আৰু যেতিয়া তেওঁলোকে দুৰ্গত হাতৰ তলুৱা একেলগে ৰাখে তেতিয়া তাৰ অৰ্থ হ"ল দয়া কৰা।
  অৱশ্যে উগ্ৰ মুখবোৰত দয়া পঢ়া নহ"ল। প্ৰায় সকলোৱে, আনকি মহিলা আৰু কিশোৰীয়েও ডিঙিৰ তললৈ হাত দৌৰাইছিল।
  -মৃত্যু! তাক মাৰি পেলাওক!
  শ্বেখৰ ঘৈণীয়েকে উপহাস কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - সি বৰ সস্তাতে নামিল। মোক এৰাতিৰ বাবে দিয়া।
  চেফ্ল"ৰভে দ্বিধাবোধ কৰিলে, পৰাজিত কিশোৰজনৰ উদং বুকুখনত লাহেকৈ হেঁচা মাৰি ধৰিলে, এটোপাল তেজ ওলাই আহিল। তেতিয়া তেওঁ নিৰাশ হৈ নিজৰ তৰোৱালখন পেলাই দিলে।
  -মই নোৱাৰোঁ! সি মোৰ বন্ধু।
  কোলাহলটো একেবাৰেই বাধা দিলে, মৃত্যুমুখী নিস্তব্ধতা।
  -কি! - শ্বেখ খং উঠিল। "আপুনি পৰাজিতক হত্যা কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰে। দুয়োজনেই পিঞ্জৰাত, তাৰ পিছত সমগ্ৰ গ্লেডিয়েটৰিয়েল স্কুলখনৰ সন্মুখত ভয়ংকৰ অত্যাচাৰ হ"ব।
  যোদ্ধাসকলে ফুড"ৰ"ছৰ ওচৰলৈ জপিয়াই আহি তেওঁৰ মুখত পানী ছটিয়াই দিলে আৰু তাৰ পাছত তেওঁৰ জ্ঞান সোনকালে আহিবলৈ ৰঙা গৰম লোহাৰে তেওঁৰ উদং গোৰোহাটো জ্বলাই দিলে। ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল, জপিয়াই উঠিল আৰু লগে লগে ডিঙিত দুটা লাচো দলিয়াই দিলে। ছাফ্ল"ৰভে প্ৰতিহত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, একেলগে ডজন ডজন তৰোৱালৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিলে, ভয়ে তেওঁক শক্তি দিলে। কিন্তু শ্বুটাৰ এজনে তেওঁৰ ভৰিখনত কাঁড় মাৰিলে। বিষৰ পৰা যুৱকজন পক্ষাঘাতগ্ৰস্ত হ"ল, কিন্তু হত্যা কৰা নহ"ল। দুয়োকে বান্ধি পিঞ্জৰাত ভৰাই দিলে। ৰঙা গৰম ৰডেৰে ছাফ্ল"ৰভৰ পাচলিত ছুৰীৰে আঘাত কৰা হ"ল, ছালত ধোঁৱা ওলাবলৈ ধৰিলে, মাৰপিট কৰা ল"ৰাটোৱে বেজীবোৰ অটলভাৱে সহ্য কৰিলে। কিন্তু আপাত দৃষ্টিত দুজন অবাধ্য ল"ৰাৰ নিৰ্যাতন ডেজাৰ্টৰ বাবে পিছুৱাই দিয়া হৈছিল।
  শ্বেখৰ পত্নীয়ে চকুৰে জিলিকি উঠিল:
  - সিহঁত নিশ্চয় মোৰ হাবি। তুমি জানো যে মই সৃষ্টিশীল।
  - মই জানো, কিন্তু চাওকচোন, মই ঈৰ্ষা কৰিব পাৰো। ল'ৰাকেইটা হেণ্ডচাম আৰু ইতিমধ্যে বিয়া হ'ব পাৰে। শ্বেখে হাঁহি এটা মাৰিলে।
  - বেছিভাগেই, আনকি বিয়া হৈও! কাৰণ এইবোৰেই হৈছে আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু সুস্থ দাস যিয়ে ফলপ্ৰসূ হ"ব লাগে! মোটা মহিলাগৰাকীয়ে চকু টিপিয়াই ক"লে।
  - গ্লেডিয়েটৰ বন্দীত্বৰ ৰং! সেয়া হ"ব তেওঁলোকৰ পত্নীক অত্যাচাৰ কৰা। শ্বেখে হাঁহিলে।
  - আমি বনাই দিম! বাইদেউ আকৌ ছোৱালীবোৰ।
  এতিয়া মহিলাসকলে যুঁজিব লগা হ"ল। একেটা কঁকালৰ কাপোৰ পিন্ধা দুজন অৰ্ধনগ্ন ডিভা ৰঙ্গমঞ্চত প্ৰৱেশ কৰিলে। ডিঙিত শিকলিৰে বান্ধি থোৱা আছিল - ফালি পেলাবলৈ নহয়। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ প্ৰতিখন হাতত দুটাকৈ ডেগাৰ। স্পষ্টভাৱে যুঁজখন তীব্ৰ হ"ব আৰু বেছি দীঘলীয়া নহ"ব। এগৰাকী ছোৱালী গোলাপ, আনজনী ক"লা চুলিৰ, দুয়োৰে চুলিৰ গুৰি যথেষ্ট দীঘল।
  -যুদ্ধ কৰিবলৈ! গুণ্ডাটোৱে বজ্ৰপাত কৰিলে।
  - মই বাজি নকৰো! - শ্বেখৰ ঘৈণীয়েকে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। "এয়া বেয়া শংকা হৈ পৰিছে।
  দুখীয়া মহিলাসকল একত্ৰিত হ"ল। ভয়ংকৰ আছিল, এজনৰ প্ৰায় লগে লগে পেট মেলিছিল, আনজনৰ বুকুত আঘাত পাইছিল। কাটি গৈ থাকি ছোৱালীকেইজনীয়ে ভৰিৰে লাথি মাৰিলে, মাংসক যন্ত্ৰণা দি। বহুত তেজ বৈ আহি সিহঁতে এৰি পলাই যাব নোৱাৰিলে। অৱশেষত সম্পূৰ্ণ কাটি পেলোৱা এজনী আঁঠুলৈকে ভাঙি পৰিল। ক"লা চুলিৰ মানুহজনে হাঁহিলে, শেষ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, তাৰ পিছত তলৰ পৰা পাচলিৰ তলৰ পৰা এটা কূটনৈতিক আঘাতত দৌৰি গ"ল। হুমুনিয়াহ কাঢ়ি তাই তথাপিও অপৰাধীজনৰ মূৰৰ পিছফালে আঘাত কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। দুয়োগৰাকী ধুনীয়া অংগচ্ছেদ কৰা মহিলা শিলগুটিৰ ওপৰত ঢলি পৰিল, কেইবাবাৰো কঁপি উঠিল, নিথৰ হৈ পৰিল। শ্বেগি "জেনিছাৰী" দৌৰি আহি সিহঁতৰ ওচৰলৈ আহি ৰঙা গৰম লোহা এটাৰে সিহঁতক খুন্দা মাৰিলে। যোদ্ধা ছোৱালীবোৰে লৰচৰ কৰা নাছিল।
  - আকৌ এটা বাজিও কাম কৰা নাছিল। দুয়োৰে মৃত্যু হৈছে।
  হত্যাকাণ্ডটো নিজেই দেখাটো অতি সুখদায়ক হ"লেও দৰ্শক হতাশ হৈ পৰিছিল। কিন্তু এতিয়ালৈকে কোনেও জয়ী হোৱা নাই।
  এই পৰিস্থিতিত নতুন যুঁজেহে গোচৰটো বচাব পাৰিছিল। সহজ ৱাৰ্ম আপ শেষ আৰু গুৰুতৰ ব্যৱসায়ৰ সময় আহি পৰিছে।
  ফুটা থকা কমলা ৰঙৰ টিউনিক পিন্ধা পোন্ধৰজন গ্লেডিয়েটৰ, তেওঁলোকৰ স্লাইমত তিনিটা ক"লা পাখি, হাত জোকাৰি ৰঙ্গমঞ্চখনত সোমাই আহিল। চুটি, বক্ৰ তৰোৱালৰে সজ্জিত আছিল; তেওঁলোকৰ হাতত উত্তল পৃষ্ঠৰ সৰু বৰ্গক্ষেত্ৰৰ ঢাল আছিল, মূৰটো ভিজাৰ নথকা হেলমেটৰ দ্বাৰা সুৰক্ষিত আছিল। এই গোটটোৰ পিছত উজ্জ্বল ৰঙা টিউনিক পিন্ধা যুঁজাৰুসকল আহিছিল, একেই চুটি, কিন্তু পোন তৰোৱাল পিন্ধি, সৰু ঘূৰণীয়া ঢাল আৰু সোঁহাতখন ঢাকি ৰখা লোহাৰ হেণ্ডকাফ, যিটো ঢালৰ দ্বাৰা সুৰক্ষিত নাছিল, আৰু বাওঁ ভৰিখনক সুৰক্ষা দিয়া আঁঠুৰ টুপি। পিছল হেলমেটত সেউজীয়া পাখিয়ে ছবিখন সম্পূৰ্ণ কৰি তুলিলে।
  ইজনে সিজনৰ বিপৰীতে থিয় হৈ প্ৰণাম কৰিলে। এইবাৰ বাজিবোৰ বহুত ডাঙৰ ৰাশিৰ বাবে কৰা হৈছিল, হাতৰ পৰা হাতলৈ সোণ বৈ গৈছিল।
  -আটাইকেইটাক হত্যা কৰা হ'ব নোৱাৰে! শ্বেখৰ পত্নীয়ে ক"লে। কোনোবাই জয়ী হোৱাটো নিশ্চিত!
  - গতিকে বাজি মাৰিব, এইখনেই শেষ যুঁজ। চাওক, ইতিমধ্যে পোহৰ হৈছে! - ভাগৰুৱা শ্বেখে খিংখিঙেৰে ক"লে।
  - তেতিয়া ছিৰিয়াছ হ'ব! ৰঙা ৰঙৰ ওপৰত হাজাৰ সোণৰ ড্ৰাকমা। - মোটা মহিলাগৰাকীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - আৰু সিহঁতৰ ওপৰত কিয়? - সিহঁত কিয়? - দুবাৰ আওৰাই, আচৰিত, সম্ভ্ৰান্ত।
  - কাৰণ চকু দুটা নীচ!
  মেনেজাৰে কিবা এটা চিঞৰি উঠিল। ট্ৰুম্পেটৰ ক্ৰক ক্ৰক শব্দ হ"ল। আনকি টৰ্চবোৰো এনেদৰে জিলিকি উঠিল যেন দানৱবোৰৰ চকুত কিবা এটা আছে।
  কথা-বতৰা, কোলাহল, হাঁহি, চেম্পিং বন্ধ হৈ গ"ল: সকলোৰে চকু যুঁজাৰুসকলৰ ওপৰত নিবদ্ধ হৈ পৰিল। প্ৰথম সংঘৰ্ষটো আছিল ভয়ংকৰ: ৰাজত্ব কৰা নিস্তব্ধতাৰ মাজত ঢালত তৰোৱালৰ আঘাত তীব্ৰভাৱে বাজি উঠিল। উত্তেজিত, হাঁহি থকা গ্লেডিয়েটৰসকলে ইজনে সিজনক আঘাতৰ পিছত আঘাত কৰি আঘাত কৰাৰ লগে লগে পাখি, হেলমেটৰ টুকুৰা, ছিন্নভিন্ন ঢালৰ টুকুৰাবোৰ ৰঙ্গমঞ্চখনৰ ওপৰেৰে উৰি গ"ল। যুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ তিনি মিনিটও পাৰ হোৱা নাছিল আৰু ইতিমধ্যে তেজ বৈ গৈছিল: চাৰিজন গ্লেডিয়েটৰ যন্ত্ৰণাত কুটিল হৈ পৰিছিল আৰু যুঁজাৰুসকলে তেওঁলোকক ভৰিৰ তলত ভৰিৰে গচকিছিল। ইফালে সিফালে পৰি থকা এজনে তেওঁৰ সংগীৰ ভৰিত ধৰি ভৰিখন ঘূৰাই দিলে। বাহুটো ফালি সি তললৈ উৰি গ"ল।
  ৰাজকুমাৰৰ পত্নী অতৃপ্ত ডিমিটাৰে চেপি ধৰা হাড় এটা আঙঠিটোত পেলাই দিলে।
  - ৰেডছ জিকিলে মই তোমাক ৱাইনৰ গিলাচ এটা দিম!
  প্ৰায়ে হোৱাৰ দৰে ইয়াৰ বিপৰীতটো হ"ল, ডিমিটাৰে যিটো দলৰ বাবে ৰুটিং কৰি আছিল, তাৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ যুঁজাৰুজন ভৰি পৰিল। তিনিখন তৰোৱালে লগে লগে বহল বুকুখন বিন্ধিলে আৰু অকালতে তুলি লোৱা হাড় এটা অভাগ্য নেতাজনৰ হাতত থাকি গ"ল।
  দৰ্শকে আনন্দ আৰু উত্তেজনাৰে যুদ্ধৰ ৰক্তাক্ত পৰিৱৰ্তনক অনুসৰণ কৰিছিল। আঘাতপ্ৰাপ্ত ম"হৰ জাকৰ দৰে চিঞৰি উঠিল। স্থানীয় অভিজাত শ্ৰেণীয়ে উত্তেজিত হৈ, ক্ষোভিত হৈ, যোদ্ধাসকলক উৎসাহিত কৰিলে। গ্লেডিয়েটৰসকলৰ শাৰী পাতল হৈ পৰিল, যুদ্ধখন পৃথক পৃথক সংঘৰ্ষত বিভক্ত হ"ল।
  এই মুহূৰ্তত যেতিয়া গণ্যমান্য জনসাধাৰণে উপভোগ কৰি আছিল আৰু অকপটে ক'বলৈ গ'লে "পাগল হৈ" আছিল, তেতিয়া সাহসী বিদ্ৰোহীসকলে টোপনি যোৱা প্ৰহৰীসকলক হত্যা কৰিছিল। দেহৰক্ষীসকলক চেপি ধৰি এমুঠিমান সাহসী মানুহৰ সৈতে প"বেড"ন"চেভে প্ৰথমে ৰাজপ্ৰসাদটোত সোমাইছিল।
  বিদ্ৰোহীৰ ওচৰ চাপি অহাৰ কোলাহলে যুদ্ধত বাধা দিবলৈ বাধ্য কৰালে। সম্ভ্ৰান্ত লোকসকলে লৰচৰ কৰি তৰোৱাল তুলি ল"বলৈ চেষ্টা কৰিলে। যুৱ বিদ্ৰোহী নেতাজনে জোৰেৰে চিঞৰিলে:
  - মই যি দেখিছোঁ! আপুনি ইজনে সিজনক হত্যা কৰে, কুণ্ডলীৰ আমোদৰ বাবে! তৰোৱাল এখনো তুলিব নোৱাৰা পুনৰুজ্জীৱিত হাৰামীবোৰে, পেটবোৰে বেছিকৈ হস্তক্ষেপ কৰে। যদি আপোনাৰ মাজত অন্ততঃ অহংকাৰৰ কণা এটাও সংৰক্ষিত হৈ আছে, তেন্তে এই ঘৃণনীয় কামটো কাটি পেলাওক।
  গ্লেডিয়েটৰসকলে যেন ঠিক এইটোৱেই অপেক্ষা কৰি আছিল: তেওঁলোকে মেদবহুল জাকটোৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল।
  ঘৃণিত মালিকৰ বাবে মৰিব নোখোজা চাকৰ দাসবোৰে এফালে জপিয়াই পৰিল আৰু আনকি ল"ৰাবোৰে গণ্যমান্য ব্যক্তিসকলৰ ওপৰত ট্ৰে আৰু খাদ্য পেলাবলৈ ধৰিলে।
  ডিমিটাৰে চিঞৰিলে:
  - সিহঁত সকলোকে মাৰি পেলাওক!
  তেতিয়াই তাইৰ মূৰত স্ফটিক ৱাইনৰ গিলাচ এটা পৰি কুকুৰজনীক নোক আউট কৰি পেলালে।
  উইচাৰৰ খং উঠিল। চহৰৰ ধনী নাগৰিকক তাই মাংস কাটি কাটি পেলালে।
  কঠিন নাছিল, কিন্তু ঘৃণনীয় আছিল। কাষতে যুঁজিছিল পাছৰ অহৰহ সংগীজন। ঠোঁট পিছ পৰি নাথাকিল আৰু গ্লেডিয়েটৰসকলে নিজৰ জেইলাৰৰ ওপৰত প্ৰতিশোধ ল"লে।
  ম্লান দাসসকলে ষ্টুয়াৰ্ডজনক এটা হুকত তুলি দিলে, তেওঁলোকে চিঞৰিলে:
  - আমি আমাৰ! তোমাৰ দৰেই দাস!
  - গতিকে তৰোৱালেৰে প্ৰমাণ কৰক! - তাই চিঞৰি উঠিল, গতিকে উইচাৰৰ চেণ্ডেলিয়াৰৰ মমবাতিবোৰ লৰচৰ কৰিলে।
  শ্বেখে পলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু বিকে তেওঁক ট্ৰিপ কৰি কলাৰত মৌ ঢালি দিলে:
  - বাৰু, ক'ত লাগে তোমাৰ। কোনো জুতি লোৱা নাই।
  ছল্টস্লাভে একেলগে দুজন সম্ভ্ৰান্ত লোকৰ মূৰ কাটি পেলালে, আৰু তৃতীয়জনৰ চোলাটো আঁঠুৰে চেপি ধৰিলে। কিন্তু এতিয়া আৰু যুঁজৰ আভাসও নাছিল, মাথোঁ দাসসকলে প্ৰতিশোধ ল"লে। প্ৰহৰীৰ অৱশিষ্টসকল পলাই গ"ল আৰু ভোজ-ভাতবোৰে, আনকি নিজৰ উত্তম ৰূপতো, কোনো গুৰুতৰ সামৰিক বাহিনীক প্ৰতিনিধিত্ব কৰা নাছিল। বেডমাকোভা ঠাণ্ডা হোৱাৰ আগতেই তেওঁলোক সকলোকে হত্যা কৰা হৈছিল। কেৱল মুখ্য শ্বেখ জীয়াই আছিল, বিকে চুলি টানিলে। বেডমাকোভাই অহংকাৰী ল"ৰাটোক খেদি পঠিয়ালে:
  - এইটো এজন সম্ভ্ৰান্ত ব্যক্তি। আমি হয়তো উপযোগী হ"ম!
  . অধ্যায় #১২
  জাৰ্মানীয়ে ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওপৰত আক্ৰমণ অব্যাহত ৰাখিলে। যথেষ্ট বাকী থকা যেন লাগিছিল যদিও শেষৰটো পাছ কৰাটো অবিশ্বাস্যভাৱে কঠিন আছিল। আনকি "ষ্টাৰমটাইগাৰ"ৰ ব্যাপক ব্যৱহাৰেও কোনো সহায় কৰা নাছিল। যদিও জেট বোমাৰু বিমানৰ ধ্বংসৰ ফলত বিশাল। আন এটা উপায় আছিল নাপালম বোমা।
  ছোৱালীৰ বেটেলিয়নটো পাতল হৈ গৈছিল যদিও সুন্দৰীবোৰে তেতিয়াও যুঁজিছিল। ২০ অক্টোবৰত বৰফ পৰিছিল, আৰু সুন্দৰীবোৰ সকলো খালী ভৰিৰে আছিল। বগা বিচনাখনৰ ওপৰত ৰূপৱতী লেখ-জোখ এৰি থৈ যায়।
  ধুনীয়া ছোৱালী, নিয়ৰত অলপ গুটিয়াই পৰিষ্কাৰ হৈ পৰিল। তেওঁলোকে চেৰিয়াজকাক বন্দী কৰাৰ পিছত মেট্ৰিয়নাই নিজৰ বাবে ঠাই বিচাৰি নাপালে। এতিয়াও ইমান স্মাৰ্ট আৰু ধুনীয়া ল"ৰা এটাক হেৰুৱাবলৈ। আৰু ফেচিষ্ট বন্দীত্বত তেওঁৰ বাবে কি অপেক্ষা কৰি আছিল? প্ৰথমে নিৰ্যাতন, তাৰ পিছত মৃত্যুদণ্ড!
  ল"ৰাটো সঁচাকৈয়ে গুলীবিদ্ধ হোৱাৰ ওচৰ চাপিছিল যদিও শেষত খনিবোৰত পৰিল। দিনটোত ষোল্ল ঘণ্টা কাম কৰা, আৰু সামান্য ৰেচন, অভাৰচিয়াৰৰ চাবুকটোৱে চেৰিয়াজকাক অপেক্ষা কৰি আছিল।
  অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ল"ৰাটো ইতিমধ্যে শিলৰ কুৱেৰী, আৰু তাত গাধৰ দৰে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰে। কিন্তু ভূগৰ্ভতকৈ মাটিৰ তলত বহুত উষ্ণ। আৰু যোদ্ধাসকলে জমা নহ"বলৈ জপিয়াই দৌৰিবলৈ বাধ্য হয়। আৰু ছোৱালীবোৰৰ কাজিয়া। ইয়াত শক্তিশালী টেংক "সিংহ" আছে। তেওঁৰ হাতত আছে ১৫০ মিমি বন্দুক, চহৰখনৰ যুদ্ধৰ বাবে অধিক ফলপ্ৰসূ আৰু ব্যৱহাৰিক। ফ্ৰিটজে এই টেংকটো ভাল পায় কাৰণ ই সকলো ফালৰ পৰা ভালদৰে সুৰক্ষিত।
  "মাউচ" অলপ পিছফালে খোজ কাঢ়ি যায়। দুশ টনৰ তলৰ জাৰ্মান মেচিনটো, ১৫০ মিলিমিটাৰ কামান আৰু পঁচাত্তৰটাও আছিল। গতিকে বহুত বেছি ব্যৱহাৰিক। মেচিনগানৰ সংখ্যা চাৰিটালৈ বৃদ্ধি পালে, আৰু টেংকৰ ওচৰলৈ যোৱাটো সহজ নাছিল।
  আন্যুতা, মাৰিয়া আৰু আল্লাই একেলগে মাষ্টোডনটো গুজিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। সাৱধানে তেওঁক নিৰ্বাচিত কৰা।
  আন্যুতাই উৎসাহেৰে গাইছিল:
  - আমি কেনেকৈ যুদ্ধ কৰি জীয়াই আছিলো, আৰু মৃত্যুৰ ভয় নকৰি ... গতিকে এতিয়াৰ পৰা তুমি আৰু মই জীয়াই থাকিম! আৰু তৰাৰে ভৰা উচ্চতাত, আৰু পাহাৰৰ নিস্তব্ধতাত, নৌযুদ্ধ আৰু উগ্ৰ জুইত! আৰু ক্ৰোধিত, আৰু ক্ৰোধিত জুইত!
  "মাউছ" আছিল শেহতীয়া পৰিৱৰ্তন, ছটা মেচিনগান, দুটা বেৰেলৰ সৈতে ক'এক্সিয়েল আৰু চাৰিটা হিঞ্জত ঘূৰোৱা।
  নিয়ৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ থকা মাৰিয়াই হিচকি উঠিল:
  - আমি কেতিয়াও হাৰ নামানো ! কাৰণ, যীচু সৰ্বোচ্চ ঈশ্বৰ আমাৰ লগত আছে!
  ওচৰ চাপি আহি ছোৱালীজনীয়ে মাউছ কেটাৰপিলাৰটোৰ ফালে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই দিলে। ই গুঞ্জৰিত কৰিলে, ঢালৰ তলত, আৰু ৰিংকটো ফাটি গ"ল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে উল্লাস কৰিলে:
  - এজন ফেচিষ্ট পাওক!
  আল্লাই দোল খাই ফ্ৰিটজৰ ওপৰত এটা খণ্ডিত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। ফেচিষ্টজনক বিস্ফোৰক ঢৌৱে ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে, তেওঁৰ লগতে ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ দুজন কৃষ্ণাংগ যোদ্ধাৰ মূৰও ফালি পেলালে।
  ৰঙা চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই হুইচেল মাৰিলে:
  - মাতৃভূমি আৰু ষ্টেলিনৰ বাবে!
  আন্যুতাই আকৌ বিস্ফোৰক টোপোলাটো দলিয়াই দিলে... এইবাৰ ইমান সফল নহৈ কৱচত খুন্দা মাৰি ষ্টীলৰ খোলাটোৰ উপৰিভাগত বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  ছোৱালীজনীয়ে বিৰক্ত হৈ ক"লে:
  - অ" মই লেপ দিলোঁ!
  আৰু ঘৰতে বনোৱা বিস্ফোৰক নতুন অংশ এটা বিচাৰি হাঁহিলে। ঠাণ্ডাৰ পৰা ৰঙা হৈ পৰা তাইৰ ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল। প্ৰায় উলংগ ছোৱালী, নিয়ৰৰ মাজত হাঁহি হাঁহি অলপ অস্বস্তি। কিন্তু ধৈৰ্য্য ধৰিব। বিশেষকৈ যেতিয়া গোলাবৰ্ষণ হয় তেতিয়া বৰফ গলি যায়।
  আনুতাই আনকি গাইছিল:
  - জানো, ঠাণ্ডা সোনকালে নাইকিয়া হ"ব,
  ব্ৰুক জোৰেৰে লৰালৰিকৈ ...
  আৰু ইতিমধ্যে সিহঁতে ডোঙাবোৰৰ মাজেৰে দৌৰি গৈ আছে - ৷
  খালী ভৰিৰে ছোৱালী!
  ছোৱালীজনীয়ে গুলী মাৰে, আৰু ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ পৰা অহা আৰবজন ভাঙি যায়। শত্ৰুৱে সৰু সৰু গোটত কাম কৰাৰ প্ৰচেষ্টাত গুৰুতৰ লোকচানৰ সৃষ্টি হয়।
  মাউছৰ চুটি কামানটোৱে আকৌ খণ্ডিতকৰণৰ গুলী চলায়। ধোঁৱাৰ মাজত ক"ৰবাত খোলাবোৰ ফাটি গ"ল। আৰু বহুত বিৰতি...
  জাৰ্মানীয়ে প্ৰায় ষ্টেলিনগ্ৰাড দখল কৰিছে... বাকী আছে বহুত কম। কিন্তু ঠিক এইটোৱেই ৱেৰমাখটক বৃহৎ বোমা আৰু গধুৰ আৰ্টিলাৰী ব্যৱহাৰ কৰাত বাধা দিয়ে। ফ্ৰিটজে বিদেশীক আগবাঢ়ি যাবলৈ দিলে, যিসকলে দুখ নকৰে।
  মাৰিয়াই নিজৰ ৰাইফলটো গুলীয়াই দিলে। ফেচিষ্ট ভাড়াতীয়াজন ভাঙি ধ্বংসাৱশেষৰ শিলৰ ওপৰেৰে গুটিয়াই গুচি গ"ল।
  ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ উদং স্তন দুটা ৰঙা নিপলেৰে ঘঁহিলে। যোদ্ধাসকলক সম্পূৰ্ণৰূপে সাজ-পোছাক পিন্ধাই দিলে - চুটি কাপোৰ পিন্ধি জপিয়াই পৰে। কিন্তু আনহাতে তেওঁলোকৰ ওপৰত প্ৰায় কোনো হিট নাই। আপাত দৃষ্টিত নগ্নতাই, কেনেবাকৈ বিশেষকৈ সুন্দৰীসকলক সুৰক্ষা দিয়ে। যিহেতু তেওঁলোকে এনে নৰকত জীয়াই থাকিবলৈ সক্ষম!
  আল্লাই নিয়ৰ আৰু বোকাৰ মিশ্ৰণ জোকাৰি পেলায়, আৰু আকৌ গুলী মাৰে। ই এজন ক"লা সৈনিকৰ ঠিক চকুত খুন্দা মাৰিলে। বেয়া কুকুৰ, একো নকবা।
  তিনিওজনী ছোৱালী আকৌ মাউছৰ কাষ চাপিছে। ইমান ডাঠ কৱচ থকা গাড়ী এখনত চাৰিওফালৰ পৰা সোমাই যোৱাটো টান। কিন্তু যোদ্ধাসকল আশাবাদেৰে ভৰপূৰ। যদি আপুনি খোলাটো নিজেই ভাঙিব নোৱাৰে, তেন্তে বেৰেলটো ফালি পেলাব নালাগে কিয়।
  খালী ভৰিৰে লেতেৰা ডালবোৰ লাথি মাৰি আল্লাই গাইছিল:
  - আমাৰ সত্য, আমাৰ সত্য ... সূৰ্য্যৰ ৰশ্মিৰ দৰে! আমাৰ কাইলৈ উজ্জ্বল হ"ব, পাহাৰৰ পৰা বৈ আহিব নৈ!
  যোদ্ধাসকলে দীৰ্ঘদিন ধৰি বন্দী এমপি-৪৪ বিমানেৰে সজ্জিত হৈ আহিছে। এই এছাল্ট ৰাইফলবোৰৰ দূৰত্ব দীঘলীয়া। সৌন্দৰ্য্য আত্মবিশ্বাসেৰে জুই। কৃষ্ণাংগসকল আকৌ পৰে। ৰঙা ৰঙৰ তেজৰ ফোয়াৰা গুলিয়াই দিয়ে।
  গুলীচালনা কৰি থকা মাৰিয়াই কান্ধত ৰাইফল আৰু বন্দী মেচিনগান লৈ গাইছিল:
  - কূটনৈতিক মকৰাটোৱে নিজৰ দংশন চোকা কৰিছে,
  আৰু তেওঁ ৰাছিয়াৰ পৰা পবিত্ৰ, ৰাছিয়ান তেজ খায়!
  তেওঁৰ বিৰোধীৰ বাবে সকলো সৰু সৰু, তেওঁ হত্যা কৰিব,
  ৰাছিয়াৰ প্ৰতি কাৰ মৰম আছে!
  ৰাছিয়াৰ প্ৰতি প্ৰেম!
  ছোৱালীজনীয়ে ফাটবোৰৰ পৰা ওলাই অহা বিভিন্ন ধৰণৰ "গাৰ্ড"টোৰ ভিতৰলৈ গুলী এটা পঠিয়াই দিলে। সৌন্দৰ্য্যই হাঁহিলে, তাইৰ মুখখন যদিও ক্ষীণ হৈ পৰিছিল, তথাপিও নিজৰ মনোমোহাতা আৰু মনোমোহাতা ধৰি ৰাখিছিল।
  সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ বেটেলিয়নৰ সকলো ছোৱালী ধুনীয়া। ইয়াত উদাহৰণস্বৰূপে টাটাৰ চেৰাফিম। তাইৰ দেউতাক টাটাৰ, কিন্তু মাক বেলাৰুছৰ, আৰু চেৰাফিমাই উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে চুলিৰ পৰা পকা ঘেঁহুৰ ৰং লাভ কৰিছিল। লগতে এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী, খালী ভৰিৰে, আৰু প্ৰায় উলংগ। আৰু তেওঁ বন্দী মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলায়, চুটি বিস্ফোৰণত। আৰু আন সৈন্যৰ পৰা অহা ফেচিষ্টসকলে ইয়াৰ ওপৰত খোজ কাঢ়ে।
  চেৰাফিমাই যথেষ্ট সঠিকভাৱে শ্বুট কৰে। তাইৰ কাষতে পৰি আছিল সোণালী চুলিৰ মাৰিয়া। দুয়োজনী ছোৱালীয়ে জুই জ্বলাই গান গায়।
  - মাতৃভূমি! মাৰিয়া আৰম্ভ...
  - আৰু সেনাবাহিনী! - চলি থাকিল, চেৰাফিমক গুলীয়াই।
  মাৰিয়াই টুইট কৰিছিল।
  - এইটো...
  জুইৰ নেতৃত্ব দি আৰু ৰঙীনক আঘাত কৰি চেৰাফিমে ৰিপ"ৰ্ট কৰিলে:
  - দুটা খুঁটা!
  মাৰিয়াই হাঁহিলে আৰু চিঞৰি ক"লে:
  - উপর...
  চেৰাফিমে গুলী চলাই লগতে কয়:
  - কোনটো...
  মাৰিয়াই পাঁচটা কাটিলে, আগবাঢ়ি গ"ল:
  - ধৈৰ্য ধৰক!
  চেৰাফিম, গুলীচালনা, চেলুট:
  - গ্ৰহ!
  মাৰিয়া, গুলীচালনা, চিৰপ:
  - বুকু...
  চেৰাফিম, গুলীচালনা, গুণগুণাই:
  - ৰক্ষা কৰা...
  মাৰিয়াই ফেচিষ্টজনৰ মূৰটো ভাঙি দিলে আৰু বাহিৰলৈ ওলাই গ"ল:
  - আমি তুমি ....
  গুলীৰে নাজীসকলক কাটি থকা চেৰাফিমে হিচকি উঠিল:
  - এখন দেশ!
  মাৰিয়াই ভাল লক্ষ্যৰে গুলী পঠিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - সকলো....
  অধিক আৰু অধিক সঠিকভাৱে শ্বুটিং কৰি চেৰাফিমে লগতে কয়:
  - লোক!
  কপালৰ পৰা সোণালী লেতেৰা চুলিখিনি পেলাই দি মাৰিয়াই গাইছিল:
  - চিকা...
  চেৰাফিমৰ গুলী, আৰু গুলী পঠিয়াই দিলে:
  - আপোনাৰ...
  ফেচিষ্টজনৰ ডিঙিত আঘাত কৰি মাৰিয়াই আৰু ক"লে:
  - উষ্ণ!
  শ্যামলা টাটাৰজনে শ্বট পঠিয়াই আগবাঢ়ি গ"ল:
  - মেঘ...
  মাৰিয়াই সঠিকভাৱে শ্বুটিং কৰি আছে, লগতে কয়:
  - ঠাণ্ডা!
  চেৰাফিম, হাঁহি হাঁহি, চিঞৰি উঠিল:
  - ভাল এবং...
  মাৰিয়াই সঠিকভাৱে গুলী চলাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - সূৰ্য!
  চেৰাফিমে বিস্ফোৰণত থ্ৰেচিং কৰি হিচকি উঠিল:
  - জোয়!
  মেৰীয়ে হাঁহি এটা মাৰি কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল।
  - স্বয়ংক্রিয়...
  চেৰাফিমে গুলী চলোৱাৰ দৰে ঘেউ ঘেউলে:
  - Nather...
  মাৰিয়াই ভাল লক্ষ্যৰে শ্বট যোগ কৰিলে:
  - কান্ধ...
  চেৰাফিমে হাঁহি হাঁহি আৰু ক"লে:
  - চিপাহী!
  মাৰিয়াই উৎসাহেৰে গাইছিল, শ্বুটিং কৰিছিল:
  - মই খান্দি যাম...
  যুঁজাৰু বিমানৰ গুলীচালনাৰ নেতৃত্ব দি চেৰাফিমাই লগতে কয়:
  - কবৰ...
  মাৰিয়াই আফ্ৰিকানজনক নমাই দিলে আৰু এইদৰেই ক"লে:
  - বিৰোধী!
  ছোৱালীবোৰৰ বাৰুদ শেষ হৈ গৈছে। আৰু তাই আশ্ৰয় বিচাৰি খৰধৰকৈ দৌৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। ভলগা নদীৰ সিপাৰে যোগান অতি কঠিন। অহৰহ বোমা বিস্ফোৰণ আৰু গোলাবৰ্ষণ। ইয়াত সিফালৰ পৰা শক্তিবৰ্ধক কোম্পানী এটা আহিছে।
  নাওবোৰৰ চাৰিওফালে স্প্ৰে"ৰ ফোয়াৰা আৰু টুকুৰাবোৰ উতলি উঠে। আকাশত ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰে গৰ্জন কৰে। ইয়াত ফকে-উলফছ উৰি যায়। আৰু বোমা নিক্ষেপ কৰে।
  কেইবাখনো নাও ভাঙি পৰিল। ছোভিয়েট সৈন্য ডুব গৈ মৃত্যুমুখত পৰিছে।
  শত্ৰুৰ আৰ্টিলাৰীৰ গুলী অতি ঘন।
  ৰাতিও ফ্ৰিটজে সকলো জুইৰ তলত ৰাখে। আৰু তেওঁলোকৰ ডাইভ-বোমাৰু বিমান পৰিধান কৰা হৈছে। ইউ-৮৭ৰ দাদাকে ধৰি। যদিও জেট বিমান ইতিমধ্যে এই ছিৰিজত সোমাইছে।
  ইয়াত আছে কিংবদন্তি ছোভিয়েট ইয়াক-৯। তেওঁ জাৰ্মান এম ই-৩০৯ বিমানৰ সৈতে যুঁজি আছে। চুক্তিবদ্ধ কৌশল, গতি আৰু অস্ত্ৰৰ বিৰুদ্ধে। জাৰ্মানগৰাকীয়ে প্ৰথম কলৰ পৰাই ছোভিয়েট গাড়ীখনক পৰাস্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। কিন্তু তেওঁ সফল নহয়। য়াকে পাছলৈ ঠেংৰ ভিতৰলৈ যাবলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু তীব্ৰ গতিৰ বাবে নাজীয়ে গুচি যায়।
  এজন দ্ৰুতগতিত জাৰ্মান, শক্তিশালী অস্ত্ৰৰে, অধিক কৌশলগত ৰাছিয়ানৰ বিৰুদ্ধে। কিন্তু দ্ৰুত উৰণ অব্যাহত আছে। ফেচিষ্টজনে সাতটাৰ বিপৰীতে সাতটা ফায়াৰিং পইণ্ট ব্যৱহাৰ কৰে, আৰু ছোভিয়েট গাড়ীখন স্পৰ্শ কৰে। তাইৰ গতি হেৰুৱাই পৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  ই ধোঁৱাৰ টুকুৰাবোৰ নিৰ্গত কৰে। আৰু ইঞ্জিনটো অন...
  কি এই যুদ্ধ! এম ই-৩০৯ৰ দৰে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত শক্তিশালী মেচিনৰ বিৰোধিতা কৰাটো কঠিন, য"ত সাতটা ফায়াৰিং পইণ্টে অতিৰিক্ত ওজন আৰু দুৰ্বল কাৰ্য্যপন্থাৰ ক্ষতিপূৰণ দিয়ে।
  তীব্ৰ গতিবেগেৰে ফেচিষ্টক ডুব যাব পাৰে, আৰু জাৰ্মান যুঁজাৰু বিমানখনৰ কপালখন ভালদৰে সাজসজ্জিত।
  আন্যুতাই আকৌ মাউছক ভেঙুচালি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ জীৱন বিপন্ন কৰে। ইতিমধ্যে তাই সকলো খোঁচ মাৰিছে, দুৰ্গবোৰৰ মাজেৰে উলংগ হৈ খোজ কাঢ়িছে। আঁচোৰ আৰু পিছুগাত সকলো সৌন্দৰ্য্য। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁ বিস্ফোৰণৰ লগত এটা টোপোলা সংলগ্ন কৰি গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আনকি মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণেও তাইক আঘাত কৰে। সৌন্দৰ্য্যৰ কান্ধত আঁচোৰ খায়।
  কিন্তু আনফালে বিস্ফোৰক টোপোলাটোৱে ১৫০ মিমি কামানৰ মুখত খুন্দা মাৰে। আৰু ইতিমধ্যে জাৰ্মানগৰাকীয়ে যথেষ্ট ক্ষতিসাধন কৰিছে। অতি কষ্টেৰে গাড়ীখন নিজৰ ঠাইৰ পৰা গুচি যায়, আৰু ঘাঁ চেলেকিবলৈ নিজৰ সৈন্যৰ স্থানলৈ উভতি খোজ কাঢ়ি যায়।
  আকাশত ফকে-উলফ আৰু কেইবাখনো টি এ-১৫২ বিমান দেখা যায়। তেওঁলোকে ছোভিয়েটৰ স্থানত গোলাবৰ্ষণ আৰম্ভ কৰে। শেহতীয়া HE-183, আক্ৰমণাত্মক জেট বাহনৰ দুখনমানো দেখা গ"ল। এই শগুনবোৰে ঘণ্টাত আঠশ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত গতি লাভ কৰিছিল, আৰু ইহঁতক খুন্দা মাৰিব পৰাটো প্ৰায় অসম্ভৱ হৈ পৰিছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে জাৰ্মানসকলক উত্তৰত গুলীচালনা কৰে। ভূমিৰ গুলীৰ পৰা আক্ৰমণাত্মক বিমানক শক্তিশালী সুৰক্ষা দিয়াৰ পিছতো শত্ৰুক হুক কৰাৰ সুযোগ সদায় থাকে।
  আন্যুতা আৰু আল্লাই বন্দী লুফ্টফাষ্টক উদ্ধাৰ কৰে। এই অস্ত্ৰটো, নটা আন্তঃসংযোগী বিশ মিলিমিটাৰ ৰিকোইললেছৰে গঠিত।
  সৰু এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট বন্দুকৰ দৰে গুলী চলাব পাৰে।
  আৰু যোদ্ধাসকলে শত্ৰুৰ ফালে আঙুলিয়াই দিয়ে। তেওঁলোকে মসৃণভাৱে আৰম্ভণিটো টিপি দিয়ে... দুয়োগৰাকী সুন্দৰীয়ে ধ্বংসাৱশেষৰ ওপৰত খালী ভৰি দুখন থৈ দিলে, মসৃণ উভতি অহা অনুভৱ কৰিলে।
  ছটা এয়াৰ গান লৈ ফকে-উলফে ধূমপান কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে - পেটটো ফাটি গৈছে।
  ছোৱালীবোৰে আনন্দত গৰ্জন কৰে:
  - পাক! ৱাশ্বাৰ! লক্ষ্য!
  আন আন জাৰ্মান বিমানবোৰে ছোৱালীকেইজনীৰ মূৰৰ ওপৰেৰে ঘূৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। ফকে-উলফ ৰকেটক ডজ কৰি ভূগৰ্ভস্থ পথবোৰত ডাৰ্ট কৰে সুন্দৰীসকলে।
  আন্যুতাই টিপটিপিয়াকৈ এটা ৰুক্ষ গোৰোহা লাভ কৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে গুণগুণাই উঠিল:
  - হে নৰকীয় শিখা!
  ছোৱালীজনীৰ তলুৱাটো ফোহাৰে আবৃত আৰু বিষাদজনকভাৱে বিষাইছিল। ঠাণ্ডা কিবা এটা পোক মাৰিব মন গ"ল।
  আৰু উপৰিভাগত ফাঁকবোৰ চলিয়েই আছে। জুইৰ শিখাৰ পৰা নিয়ৰে হিচকি উঠে, ধ্বংসাৱশেষবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে। জাৰ্মানীয়ে পজিচনবোৰ জুইৰে বানপানী কৰি পেলায় যদিও ইয়াৰ পৰা যুক্তি অতি কম। যোদ্ধাসকলে মিংকত এন্দুৰৰ দৰে লুকাই আছিল। নিজকে ইস্ত্ৰী কৰিবলৈ দিয়ক।
  আল্লাই আন্যুতাৰ কাণত ফুচফুচাই ক"লে:
  - মই ভাবো যে অতি সোনকালে অৱশেষত নাজীৰ ভাপ শেষ হ"ব। তেওঁলোকৰ বহুত শক্তি আছে, কিন্তু ষ্টেলিনগ্ৰাডত তেওঁলোকৰ ঘূৰি যোৱাৰ কোনো সুযোগ নাই!
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে গৌৰৱেৰে উত্তৰ দিলে:
  আমি ইয়াত তিনিশ স্পাৰ্টানৰ দৰে আছো! আমি শত্ৰুৰ উচ্চ শক্তিক প্ৰতিফলিত কৰোঁ!
  ৰঙা চুলিৰ আল্লাই খিকিন্দালি কৰি তাইৰ সংগী ছোৱালীজনীলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - আৰু আমাৰ ওচৰে পাজৰে নাযাবা!
  যেতিয়া ছোৱালীকেইজন পানীৰ ওপৰত উঠিল, তেতিয়াই অভিযান শেষ হ"ল। নতুন ক"লা পদাতিক সৈন্যৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। আগলৈ উঠি গ"ল, ছোৱালীবোৰে গুলী চলাব লগা হ"ল, যাৰ ফলত শত্ৰুক নাকেৰে মাটি খান্দিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  আকৌ "লায়ন্স" আৰু "টাইগাৰ" যুদ্ধত নামিল। জাৰ্মানীয়ে গধুৰ টেংকেৰে ছোভিয়েট সেনাক হেঁচা মাৰি ধৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। মাজে মাজে খোলা বৰষুণ হৈছিল। অধিক দুৰ্বল "বাঘে" নিজৰ গঠনৰ পৰা আঁতৰি নাযাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। মৰ্টাৰবোৰো গুঞ্জৰিত হৈ উঠিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ ভাড়াতীয়া সৈন্যৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। বিপক্ষক নক আউট কৰিলে। আল্লা আৰু অন্যুতাই যোৰকৈ গুলী চলালে। শত্ৰুৰ মুখৰ মুখবোৰ আবিৰ্ভাৱ হৈ থিতাপি লৈছিল। তাৰ পিছত আগবাঢ়ি যোৱা শত্ৰুৰ নতুন স্তৰ।
  যুদ্ধৰ সময়ত ছোৱালীকেইজনীয়ে গান গাইছিল।
  আল্লাই আৰম্ভ কৰিলে, গুলীচালনা কৰি:
  - আগতে...
  আন্যুতা, গুলীচালনা কৰি, আগবাঢ়ি গ"ল:
  - আপনি দ্বারা...
  Alla lupanuv আৰু কয়:
  - লিজিয়ন...
  আন্যুতাই তিনিটা কাটি চুচ কৰিলে:
  - শত্রু...
  বিৰোধীক নখ জোকাৰি আল্লাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - তেওঁলোক....
  আৰবৰ মূৰৰ খুলিৰ আধা অংশ ভাঙি আন্যুতাই আৰু ক"লে:
  - তেওঁলোকে বিচাৰে...
  শত্ৰুক চেপি ধৰি আল্লাহে আৰু ক"লে:
  - আপুনি...
  আন্যুতা, গুলীচালনা, খঙত হিচকি উঠিল:
  - Shred...
  আল্লাহে আৰবৰ মূৰৰ খুলি ভাঙি গুৰগুৰাই উঠিল।
  - ধ্বংস কৰা...
  আন্যুতাই নখ জোকাৰি গৈ হিচকি উঠিল:
  - টোকা...
  আল্লাই গুলী চলোৱাৰ দৰে হুইচেল মাৰিলে:
  - ভয় নকৰিবা...
  সঠিক গুলী চলাই আন্যুতাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - শত্ৰু...
  স্নাইপাৰৰ দৰে গুলীচালনা কৰি আল্লাই আৰু ক"লে:
  - Shtykov...
  আন্যুতাই আৰু গুলী চলাই ঘেউ ঘেউ ক"লে:
  - সক্ষম...
  আল্লাই গুলী চলোৱা বন্ধ নকৰাকৈয়ে হিচকি উঠিল:
  - বল...
  ক্ৰোধিত গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই বন্ধুক শুধৰাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - সাহস...
  আল্লাই আফ্ৰিকানসকলৰ মূৰৰ মাজেৰে গুলী মাৰি কঠিন আনন্দত ভুকুৱাই ক"লে:
  - শক্তি...
  জুইৰ সৈতে লৰচৰ কৰি থকা আন্যুতাই হিচকি উঠিল:
  - বৃদ্ধি কৰা...
  ৰঙা কুঁহিয়াৰবোৰ জোকাৰি আল্লাই কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - আৰু বিৰোধী ...
  আন্যুতাই আৰবজনৰ পেটত আঘাত কৰি ইছ্যু কৰিলে:
  - পোনছাটেই...
  আল্লাই সকলো কেলিবাৰৰ গুলীচালনা কৰি ভুকুৱাইলে:
  - ধ্বংস কৰা...
  ছোৱালীকেইজনীয়ে উশাহ এটা ল"লে। আৰু আৰু অলপ গুলী চলোৱাৰ পিছত চিঞৰি উঠিল:
  - আমি স্নাইপাৰ ৰাইফলৰ নাইট, হত্যাৰ মাত বাজিছে!
  ঠেলি দিয়া, ঔপনিৱেশিক সৈন্যৰ ঢৌ কিছু কমি আহিল। নাজীয়ে পুনৰ টেংকবোৰ আগুৱাই লৈ গ"ল। "বাঘ" -২ দীঘল মুখৰ সৈতে দেখা দিলে, আৰু লক্ষ্য কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা সকলো বস্তুতে গোলা মাৰিলে।
  "টাইগাৰ" -২ টাৱাৰৰ মূল আকৃতি আৰু কাষৰ পৰা কৱচ প্লেটৰ ঢাল আছিল। ইয়াৰ ফলত তেওঁ অলপ বেছি টেনচিয়াছ হৈ পৰিল। মহিলা যোদ্ধাসকলে পুনৰ টেংকৰ ট্ৰেকবোৰ নিজৰ লক্ষ্য হিচাপে বাছি লৈছিল। ফেচিষ্টজন কেৰাহীত সাপৰ দৰে হ"ব লাগিছিল।
  আন্যুতাই এটা বিস্ফোৰক টোপোলা নিক্ষেপ কৰি "টাইগাৰ" -২ৰ সন্মুখৰ ৰোলাৰটো চেপি ধৰিলে আৰু গাই গ'ল:
  - তোমাক উপহাৰ দি লগ পাইছিলো ... অৱশ্যে কফিনত ঠাইৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰিছিলো!
  আল্লাই আনন্দৰে ফেচিষ্টজনৰ ফালে এটা ডাঙৰ বিস্ফোৰক টোপোলা দলিয়াই হিচকি উঠিল:
  - কিন্তু পাছাৰণ!
  আৰু বিস্ফোৰণৰ পৰা জাৰ্মান টেংকৰ দীঘল মুখখন কুটিল। আৰু ৰজা বাঘে পিছলৈ ঘূৰি আহিবলৈ ধৰিলে। আকৌ ফেচিষ্টজন বেয়াকৈ আঘাতপ্ৰাপ্ত হ"ল। আল্লাই ল"লে আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গিলাচৰ টুকুৰা এটা দলিয়াই ভুকুৱাই ক"লে:
  - এটা ওক গছৰ কফিনত তুমি হ'বলৈ!
  উৰি গৈ কাঁচখন ঠিক এজন ভাৰতীয়ৰ ডিঙিত নামিল, ঔপনিৱেশিক জাৰ্মান সৈন্যৰ মাজৰ পৰা।
  আন্যুতাই নিজৰ সংগীলৈ চকু টিপিয়াই গাইছিল:
  - এই বেৰেলটোত মূৰটো ডুবাই দিম! সকলোকে ডুবাই দিম!
  আল্লাই মেচিনগানৰ পৰা বিস্ফোৰণ ঘটালে। জাৰ্মানসকলক পুনৰ আক্ৰমণৰ বলি হ"ল। ছোৱালীজনীয়ে হিচকি উঠিল:
  - আমি সকলো কৰিব পাৰো! আৰু আমি জয়ী হম!
  আন্যুতাই ৰাইফলটো গুলিয়াই ক"লে:
  - এটা ডাঙৰ জয় অপেক্ষা কৰি আছে! আমাৰ দাদাসকল গৌৰৱত থাকক!
  আল্লাই ছমাৰচল্ট কৰিছিল আৰু ৰোল কৰিছিল, খ্ৰীষ্টমাছ গছৰ দৰে ঘূৰিছিল। ছোৱালীজনীয়ে চকু টিপিয়াই গাইছিল:
  - মিষ্টাৰ সফলতা, ক'লৈ গৈ আছা ... মিষ্টাৰ সফলতা - ফেচিষ্টসকলে হাঁহে ...
  জাৰ্মান টেংকে গোলা ৰক্ষা নকৰাকৈয়ে জুই বৃদ্ধি কৰিলে। সিহঁতে নিজৰ ফাটি যোৱা উপহাৰবোৰ ঢালি দিলে। আৰু তেওঁলোকে ব্যৱধান এৰাই চলিবলৈ চেষ্টা কৰি ছোভিয়েটৰ অৱস্থানৰ কাষ চাপিল।
  বন্দী চেৰিঅ"ঝ্কাই শিকাই দিয়াৰ দৰে আন্যুতাই তাঁৰ ব্যৱহাৰ কৰি এটা ওজনী খনি টানি আনিলে। "লায়ন" লাহে লাহে ছোভিয়েটৰ স্থানলৈ খোজ কাঢ়ি আহিল। ইয়াৰ ১৫০ মিমি বন্দুকটোৱে গোলাবোৰ থু পেলাই থাকিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে হিচকি উঠিল আৰু চকু টিপিয়াই দিলে।
  আন্যুতাই গাইছিল:
  - জার্মান-জলকীয়া, ফেচিষ্ট-নাজী... একটি শান্তিবাদী শেষ আপনার অপেক্ষা!
  আল্লাহে হাঁহি হাঁহি ক"লে:
  - শান্তিবাদ... নাজীৰ কথা আহিলে শান্তিবাদৰ কথা কোৱাটোও মূৰ্খামি!
  আন্যুতাই ঔপনিৱেশিক প্ৰহৰীৰ পৰা অহা এজন আৰবৰ নাকৰ দলংত সুনিৰ্দেশিত গুলীত খুন্দা মাৰি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - আৰু চিন্তাত পংগু ... আৰু সামৰিক বিষয়ত ইমান শক্তিশালী নহয়! অতি সোনকালে আমি সেইবোৰ পৃথিৱী গ্ৰহৰ মুখৰ পৰা মচি পেলাম!
  আল্লাই আৰু এটা ফাটি মাৰিলে, তাইৰ উদং স্তন দুটা শিলগুটিত ঘঁহি গাই গ"ল:
  - মই বনৰীয়া আঁঠুৰ ওপৰত ৰাছিয়ান নাইট ... মই পৃথিৱীৰ মুখৰ পৰা পিতৃভূমিৰ শত্ৰুবোৰক ঝাড়ু দিম!
  ৰঙা চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যই চকু টিপিয়াই আকাশলৈ এবাৰ চকু ফুৰালে। "ফ্ৰেম", জাৰ্মান গুনাৰসকলে তাত ঘূৰি আছিল।
  ক্ৰিপ আপ, মাজে মাজে, বতাহ বন্ধ জাৰ্মান "সিংহ" আবদ্ধ হৈ. আৰু তাৰ বন্দুকটোৱে থু পেলাই থাকিল।
  জাৰ্মান টেংকৰ ট্ৰেকৰ তলত খনি এটা লৈ যোৱা আন্যুতাই হিচকি উঠিল:
  - Seryozha জন্য ....
  জাৰ্মানজনে ৰৈ আকৌ গুলী চলালে। ছোৱালীকেইজনীৰ পিছফালে গোলাটো বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  অন্যুতাই ক"লে:
  - গাখীৰৰ খোলা, যাৰ মগজু এটা কেঁচুৱাৰ!
  "সিংহ" কিছু সময় থিয় হৈ থাকিল। জাৰ্মান অভিজ্ঞ ক্ৰুৱে আগলৈ বিপদ অনুভৱ কৰিছিল নেকি, বা তেওঁলোকে কম্বেট কিটটো ব্যৱহাৰ কৰিব বিচাৰিছিল নেকি। কিন্তু "সিংহ"টোৱে কিছু সময় থিয় হৈ মাৰাত্মক খোলা থু পেলালে।
  আন্যুতাই লক্ষ্য কৰিছিল যে জাৰ্মান টেংকত অধিক উন্নত বন্দুক আছিল আৰু কেভি-২তকৈ বেছি গুলীচালনা কৰিছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত অৱশ্যে এই গাড়ীখন বহুত বেছি বিপজ্জনক হৈ পৰে। আন্যুতাই নিজকে ক্ৰছ কৰি হিচকি উঠিল:
  দুষ্টসকল নৰকলৈ যাওক!
  আল্লাই সৌৰ প্লেক্সছত থকা ফেচিষ্টজনৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, আৰু ভুকুৱাইলে:
  - আমাৰ জয় অনিবাৰ্য! আৰু সকলো ভালেই শেষ হ"ব!
  আন্যুতাইও তুৰ্কীজনক কাটি পেলালে, আৰু গাইছিল:
  - যদিও, এনে লাগে যেন অতি সোনকালে জীৱনত বাধা আহিব যেতিয়া বিপদে তাৰ ক'লা শিংটোত টোকৰ মাৰিব ... ঘোঁৰাবোৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু নদীৰ দৰে তেজ বৈ যায়, আৰু আকৌ তোমাৰ ভৰিৰ তলৰ পৰা পৃথিৱীখন ওলাই যায়!
  ইৰাণীজনক তিয়াই আল্লাই লগতে ক"লে:
  - কিন্তু পৃথিৱীৰ নিজস্ব ৰক্ষকও আছে... আৰু তৰাবোৰৰ মাজত তেওঁৰ ওচৰলৈ বিস্তৃত হৈ আছে... হিটলাৰক কলিমালৈ নিৰ্বাসিত কৰিবলৈ অদৃশ্য ৰক্ষাৰ সূতা!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে গুলীচালনা কৰি একেলগে গাইছিল:
  - এডলফ ভাঙি যাওঁ, ইয়াৰ ফলত তেওঁৰ আঘাত হ'ব! মোৰ বিশ্বাস ফেচিবাদ পৰাজিত হ"ব! আৰু আমাৰ ৰাছিয়াত মচীহ আবিৰ্ভাৱ হ"ব, সকলো দেশৰ জনগোষ্ঠীৰ প্ৰভু!
  আৰু যোদ্ধাসকলে গুলী চলাই থাকিল। কিন্তু শত্ৰুৰ পদাতিক সৈন্যই শুই পৰিল, আৰু গুলী চলাবলৈ আৰু গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে। ফেচিষ্ট দলে ছোৱালীকেইজনীক মৰ্টাৰৰ গুলীৰে ধোঁৱা উলিয়াই নিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আৰু বহুত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা।
  আল্লাহে দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিছিল-
  - নিৰ্বাচনত সংখ্যা, নিৰ্বাচনত দক্ষতা যুদ্ধ নোহোৱাকৈ ল'ব পাৰি!
  আন্যুতাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - যুদ্ধ এনেকুৱা এটা ক্ষেত্ৰ য'ত গুণগত মানক পৰাস্ত কৰে, নিৰ্বাচন, নিয়ম অনুসৰি, ইয়াৰ বিপৰীত, আৰু এইটো এটা কৌতুক!
  যোদ্ধাসকল অলপ পিছুৱাই গ"ল, গ্ৰেনেড আৰু তেওঁলোকৰ টুকুৰাবোৰ বেছি ডাঠকৈ ঢালি আহিছিল। আনকি আল্লাই ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰা উপহাৰটো আটক কৰি পিছলৈ দলিয়াই দিলে। গ্ৰেনেডটো উৰি গৈ নাজীসকলৰ হেলমেটত খুন্দা মাৰিলে। আৰু ই কেনেকৈ বিস্ফোৰণ ঘটে...
  যেন ক"ৰবাত আন এটা লিংক বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  আল্লাহে দাৰ্শনিকভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ভাগ্য দ্বিতীয় সুখ, সফলতা তৃতীয়, কিন্তু প্ৰথম দক্ষতা!
  আন্যুতাই খিকিন্দালি কৰি মাজতে ক"লে:
  - ভাগ্য সাহসৰ পুৰস্কাৰ, কিন্তু অসাৱধানতাৰ বাবে নহয়!
  আল্লাই ঔপনিৱেশিক সেনাৰ পৰা এজন হিন্দুৰ চকুটো উলিয়াই হিচকি মাৰিলে:
  - কাৰ ভাগ্য ভাল, তাৰ আত্মাই গাইছে!
  আন্যুতাই হাঁহি এটা মাৰি চিঞৰি ক"লে:
  - ভাগ্য ভাল হ'লে ভাল, তাৰ মানে ভগৱানে তোমাক বচাব!
  ছোৱালীবোৰ অলপ বেছি হাস্যৰসময়ী। তাৰ পিছত জাৰ্মান "সিংহ" তথাপিও আগবাঢ়ি গ'ল, আৰু এটা খনিত খুন্দা মাৰিলে। কেটাৰপিলাৰটো বিস্ফোৰক যন্ত্ৰৰ লগত খুন্দা মাৰি ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে।
  আহত "সিংহ" ঘূৰি আহি থিয় হ'ল ... যোদ্ধাসকলে আনন্দিত হৈ হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গাই গ'ল:
  - সিংহ চিন্তাত পংগু, বাঘ নানা ধৰণৰ অসুবিধাৰ উৎস ... পৃথিৱীত এজন মানুহতকৈ আমোদজনক একোৱেই নাই!
  আন্যুতাই দীঘলীয়া শাৰী এটা দিলে, মাথোঁ বিদেশী সৈন্যই ধুমুহাত উঠি গাই গ"ল:
  আমাৰ হাতত ৰকেট, বিমান,
  বিশ্বের সবচেয়ে শক্তিশালী রাশিয়ান আত্মা...
  শ্ৰেষ্ঠ পাইলটৰ নেতৃত্বত -
  শত্ৰুক ধূলি আৰু তললৈ থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ব!
  "সিংহ" যেন বেয়াকৈ ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছে। তাই আৰু দুটামান খোলা থুই নিথৰ হৈ পৰিল।
  এটা চঞ্চল পেন্থাৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। কিন্তু তাই ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানৰ গভীৰতালৈ যাবলৈ ভয় কৰিছিল যদিও গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। ছোৱালীকেইজনীৰ মূৰৰ ওপৰেৰে খোলাবোৰে হুইচেল মাৰিলে। আৰু ধ্বংসাৱশেষ আৰু জুই ভাঙি পেলালে।
  ফেচিষ্ট টেংকখন সুলভ দূৰত্বত ওচৰ চাপি অহা মুহূৰ্তটো ধৰিবলৈ সাজু হৈ আন্যুতাই নিক্ষেপ কৰিবলৈ গ্ৰেনেড এটা সাজু কৰিলে। কিন্তু পেন্থাৰতো কোনো মূৰ্খ নাই। জাৰ্মানসকলে চেকাৰবৰ্ডৰ আৰ্হিত গোলা মাৰি গুলীচালনা কৰিলে, এটাও মাটিও বাদ নিদিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত প্ৰতিটো শিল ৰেক কৰি উলিয়াই দিলে।
  আল্লাই তাইৰ উদং বুকুখনত থপৰিয়াই মন্তব্য কৰিলে:
  - Fritz ৰ কৌশল ত্ৰুটিপূৰ্ণ... তেওঁলোকে তেনেকৈ কিমান অৰ্জন কৰিব?
  আন্যুতাই হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - কুকুৰা এটাই শস্যৰ পিছত শস্য চেপি ধৰে, আৰু ডাঙৰ টুকুৰা গিলিলে গাহৰিৰ তুলনাত বহুত বেছি দ্ৰুতগতিত ওজন বৃদ্ধি পায়!
  পেন্থাৰে আশীটাতকৈও অধিক গুলী চলালে আৰু গোলাবাৰুদ শেষ হোৱাৰ পিছত ঘূৰি আহি নিজৰ গুহালৈ উভতি গ"ল। তাৰ ঠাইত এটা নতুন মাষ্টোডন "ষ্টাৰমটাইগাৰ" আবিৰ্ভাৱ হ'ল। মেচিনটোৱে ইয়াৰ বহল ট্ৰাংকটো টুপিৰে ঢাকি ৰাখিছিল। ইয়াক দেখা যায়, এইদৰে, নিজকে বচাবলৈ আশা কৰি।
  "Sturmtigr", দূৰৰ পৰা ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানত গুলীচালনা কৰে। ৰকেটৰ গুলী। পৃথিৱীখন ওপৰলৈ উঠিল আৰু এটা অগ্নিময় ফোয়াৰা এটাই জুইৰ শিখা ঢালি দিলে।
  ছোৱালীকেইজনী কষ্টেৰে বাচিল, মোটামুটি ঢাকি থোৱা আছিল। আন্যুতা আনকি অলপ কাণ বন্ধ হৈ গ"ল। ছোৱালীজনীয়ে হঠাতে ঘোঁৰাত উঠি লৰচৰ কৰা দেখিলে। আৰু যে তাই টাটাৰ সেনাক আক্ৰমণ কৰা এটা স্কোয়াডৰ কমাণ্ড কৰে। আৰু যোদ্ধাসকলে তাইৰ লগত ঘোঁৰাত উঠি যায়। আঘাত সহ্য কৰিব নোৱাৰা মংগোল-তাটাৰসকলে পিছুৱাই যায় আৰু খুৰাৰ তলত হাজাৰ হাজাৰ মৃত্যুমুখত পৰে।
  আনহাতে আন্যুতাই দুখন তৰোৱাল দোলা দি শত্ৰুক কাটি পেলায়। কিন্তু দৃষ্টিশক্তিত হঠাৎ বাধা আহিল।
  আল্লাই তাইৰ সংগীৰ গালত খুন্দা মাৰি, জোকাৰি জোকাৰি কয়:
  - বাৰু, সকলো! এতিয়া ইফালে সিফালে শুই থকা বন্ধ কৰক!
  আন্যুতাই খঙেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মই শুই নাথাকিলোঁ, যুঁজিলোঁ!
  ছোৱালীজনীয়ে খঙত জপিয়াই উঠি গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। বৰ্তমানে উৰি গৈ টেংক "লেভ"ৰ মুখত অৱতৰণ কৰিলে। ক্ষতিগ্ৰস্ত হোৱাৰ বাবে গাড়ীখনে নিজৰ ওজনী ট্ৰাংকটো বলিৰেখা কৰি পেলালে।
  আন্যুতাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - মই ৰাছৰ নাইট'!
  আল্লাই মেচিনগানৰ পৰা এটা ফাটি মাৰি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ল'ৰাটোৱে ভ্ৰু কোঁচাই উত্তৰ দিলে,
  মই পবিত্ৰ Rus' সেৱা কৰিব বিচাৰো...
  তেজৰ সাগৰ এটা ছিটিকি যাওক
  কিন্তু ঈশ্বৰে আমাক ৰক্ষা কৰিব পাৰে!
  উদং পেট আৰু বুকুখন লৈ অন্যুতা ধ্বংসাৱশেষৰ ওপৰত পৰিল। ঠিক সময়ত, যেতিয়া তাইৰ মূৰৰ ওপৰেৰে শ শ মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণ ঘটিল। ছোৱালীজনীয়ে জিভাখন উলিয়াই ক"লে:
  - সাহসী সৈনিকৰ উন্মাদনাই অস্পষ্ট জেনেৰেলৰ জীৱন ৰক্ষাকাৰী!
  আল্লাহে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - সৈনিক সাহসী, জেনেৰেল বিচক্ষণ, শত্ৰু ধূৰ্ত, সফলতা হৈছে সংহতি কেৱল জ্ঞানী সাহসেৰে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আকৌ গুলীচালনা কৰিলে আৰু সংহতিৰ চিঞৰ মাৰিলে:
  তেওঁৰ ওপৰত স্ক্ৱাড্ৰন
  একেলগে গৰ্জন কৰি থকা
  এডলফ এজন শক্তিশালী মূৰ্খ -
  চদোম ৰোপণ!
  আন এটা সাজসজ্জিত "সিংহ"ৰ আবিৰ্ভাৱ হ'ল। কুটিল মুখবোৰৰ পৰা বিচাৰ কৰিলে দুজন সৈনিক তেওঁৰ পৰা পলাই গ"ল - আৰব। উন্নত টেংকখন যুদ্ধক্ষেত্ৰৰ পৰা টানি নিয়াৰ উদ্দেশ্যে হুকত শিকলি এটা পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  আল্লা আৰু আন্যুতাই গুলীচালনা কৰিলে, একে সময়তে টেকচিয়েকসকলৰ মৃত্যু হ"ল। যোদ্ধাসকলে গাইছিল:
  - নিজকে ধ্বংস নকৰিব আৰু এজন সতীৰ্থক সহায় নকৰিব, আনক জুইৰ পৰা ওলাই আহিবলৈ সহায় কৰক!
  তিনিজন কৃষ্ণাংগই দেখা দিলে। যিমান পাৰে বেগেৰে শিকলিৰে দৌৰিছিল যদিও ছোৱালীকেইজনীয়েও গুলীচালনা কৰিছিল। তদুপৰি আন্যুতাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কুকুৰটোক হেঁচা মাৰি ধৰি বন্দুকৰ পৰা গুলী চলালে।
  আৰু তাই বিপক্ষক অত্যন্ত আঘাত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, ৰবিন হুডৰ দৰে উপযুক্তভাৱে।
  আল্লাহে মন্তব্য কৰিছিল:
  - মাৰ্কটো সেইজন নহয় যিয়ে সফলতাৰে আঘাত কৰে, কিন্তু যিয়ে দুৰ্ভাগ্যৰ সৈতে মিছ কৰে!
  আন্যুতাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই হিচকি মাৰিলে:
  - ডেগাৰৰ দৃষ্টিশক্তিৰ সৈতে আটাইতকৈ সঠিকজনে মিছ কৰিব পাৰে, কিন্তু ক্ষমা কৰিব নোৱাৰাকৈ চোকা মন এটাই লক্ষ্যৰ কাষেৰে পিছলি যাব পাৰে!
  গ্ৰেনেডটোৱে মৰ্টাৰত খুন্দা মাৰি বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰে, যাৰ ফলত খনিবোৰ বিস্ফোৰণ ঘটে।
  হয়, জাৰ্মানসকলৰ বাবে ষ্টেলিনগ্ৰাড সহজ নাছিল। তাৰ মাজতে তেওঁলোকক মৃত্যুৰ এটা ভয়ংকৰ দুৰ্গ!
  . অধ্যায় #১৩
  ৩ নৱেম্বৰত জাৰ্মানীয়ে টিখভিনক ঘেৰি ধৰিলে আৰু চহৰখনতে যুদ্ধ সংঘটিত হয়। ৰঙা সেনা লাহে লাহে পিছুৱাই গ"ল। ইতিমধ্যে বাকু চহৰৰ বেছিভাগ অংশ দখল কৰা হৈছে, ছোভিয়েট সৈন্যই উপদ্বীপটোলৈ পিছুৱাই গৈছে। ইয়েৰেভানে এতিয়াও কষ্টেৰে ধৰি ৰাখিছে। ষ্টেলিনগ্ৰাড ধ্বংসৰ দিশে আগবাঢ়িছে।
  কিন্তু তথাপিও ষ্টেলিনে এই চহৰখনক আত্মসমৰ্পণ নকৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছিল। অষ্ট্ৰাখানৰ বাবে যুঁজৰ সূচনা হ"ল। এই চহৰখনত ফ্ৰিটজসকলেও আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছে। সকলো এপ্ৰ"চত প্ৰচণ্ড বোমা বিস্ফোৰণ কৰি আন্তঃগাঁথনি ধ্বংস কৰে।
  শীতকাল আহি আছে... আৰু যুদ্ধৰ গতিপথ কমকৈয়ে ভৱিষ্যদ্বাণীযোগ্য হৈ পৰিছে। কিন্তু ষ্টেলিনগ্ৰাডে যেন ধৰি ৰাখিব নোৱাৰে। ভলগাৰ জৰিয়তে যোগান ধৰাৰ ফলত জমা হোৱাটো কঠিন হৈ পৰে, আৰু বৃহৎ বোমা বিস্ফোৰণ।
  ৪ নৱেম্বৰত ইতিমধ্যে নব্বৈ শতাংশ তিখভিন লোৱা হৈছিল। আৰু জাৰ্মানসকলে ফিনলেণ্ডৰ ভূখণ্ডৰ কাষ চাপিল। যথেষ্ট ক্ষতিগ্ৰস্ত হোৱা ছোভিয়েট সৈন্যই শত্ৰুক ৰখাব পৰাকৈ পৰ্যাপ্ত শক্তি গোটাব পৰা নাছিল।
  ফিন আৰু পুতলা ছুইডেনৰ সৈন্যইও এই বৈঠকত আক্ৰমণ চলায়। উল্লেখযোগ্য শক্তি ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল।
  ৫ নৱেম্বৰত জাৰ্মান মিত্ৰজোঁট আৰু ফিনলেণ্ড-স্কেণ্ডিনেভিয়ান সৈন্যই একত্ৰিত হয়। এইদৰে লেনিনগ্ৰাডৰ চাৰিওফালে এটা ডাবল ৰিং বন্ধ হৈ গ"ল। তৃতীয় ৰাইচৰ বাবে এক নতুন, ডাঙৰ জয়।
  ৬ নৱেম্বৰতো উত্তৰ খণ্ডত যুদ্ধ চলি আছিল। নাজীয়ে কৰিডৰটো সম্প্ৰসাৰণ কৰিলে। পৰিস্থিতি অত্যন্ত কঠিন আছিল। টিখভিনত প্ৰতিৰোধৰ শেষ অৱশিষ্টবোৰ জ্বলি উঠিছিল। জাৰ্মানীয়ে ইয়েৰেভানত বেলিষ্টিক মিছাইল নিক্ষেপ কৰে। তিনিটা উপস্থাপন মুকলি কৰিলে। হতাহতিৰ সৈতে যথেষ্ট ক্ষতিসাধন কৰে। কিন্তু শেষত সিহঁতে একো ভাঙিব পৰা নাছিল।
  আষ্ট্ৰাখান চহৰখন ছোভিয়েট ভূখণ্ডৰ বাকী অংশৰ পৰা স্থলপথেৰে বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিছিল। পৰিস্থিতি তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল। নতুন জাৰ্মান আৰু ব্ৰিটিছ যুদ্ধজাহাজে মুৰ্মানস্কত বোমাবৰ্ষণ কৰে। গোলাবৰ্ষণৰ সময়ত গেৰিছনৰ কমাণ্ডেণ্ট, আৰু বহু বিষয়া নিহত হয়।
  আৰু বেয়া হৈ গ"ল।
  আৰু ৭ নৱেম্বৰত নাজীয়ে ভলখভত প্ৰৱেশ কৰে, আৰু অৱশেষত ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰতিৰোধত টিখভিনক চেপি ধৰে। এইদৰে লেনিনগ্ৰাডৰ সৈতে ব্যৱধান তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি পালে। স্পষ্ট হৈ পৰিল যে অৱৰোধত থকা চহৰখন জীয়াই থকাৰ সম্ভাৱনা নাই।
  ৮ নৱেম্বৰত অৱশেষত বহু প্ৰত্যাশিত লেভ-২ টেংকৰ পৰীক্ষা অনুষ্ঠিত হয়। মেচিনটোৰ এটা পৰিৱৰ্তিত বিন্যাস আছিল। ইঞ্জিন, ট্ৰেন্সমিছন আৰু গিয়াৰবক্স এটা ঠাইত আৰু সন্মুখত, আৰু পিছফালে যুঁজৰ ডবাটো আছিল।
  পৰ্ছেৰ নেতৃত্বত জাৰ্মানসকলে পুটচৰ বৰ্ষপূৰ্তিত শক্তিশালী প্ৰচেষ্টাৰে গাড়ীখন নিৰ্মাণ কৰিছিল।
  সঁচাকৈয়ে, কম চিলোৱাটৰ বাবে ধন্যবাদ, "লায়ন"ৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু কৱচ বজাই ৰাখি, গাড়ীখনৰ ওজন ষাঠি টনলৈ হ্ৰাস পাইছিল, ১২০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ সৈতে। যুদ্ধ পৰীক্ষাত দেখা গ"ল যে ই সম্পূৰ্ণ গ্ৰহণযোগ্য টেংক বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। ঠিক যি লাগে!
  ভাল দৌৰা আৰু কৱচৰ গুণৰ সংমিশ্ৰণ।
  ফুৰাৰ অৱশ্যে সন্তুষ্ট নহ"ল। তেওঁ কাষ আৰু ষ্টাৰনৰ কৱচ শক্তিশালী কৰাৰ লগতে ১০০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান স্থাপন কৰাৰ দাবী জনায়।
  আন এখন পৰীক্ষামূলক বাহন আছিল ই-১০০। এই টেংকটো অৱশ্যে অতি গধুৰ বুলি ওলাই পৰিল: ১৪০ টন, কিন্তু ইয়াৰ সকলো কোণৰ পৰা উৎকৃষ্ট সুৰক্ষা আৰু মাউছৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আছে। সাধাৰণতে "ই" ধাৰাবাহিকখনে অত্যন্ত আশাব্যঞ্জক হোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। জাৰ্মানসকলে আপাত দৃষ্টিত সময় নষ্ট কৰা নাছিল।
  ১০০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ টেংক "বাৰ" খনো প্ৰদৰ্শন কৰা হৈছিল, অৱশ্যে গাড়ীখন অৱশ্যে হিটলাৰৰ বাবে পৰ্যাপ্ত সুৰক্ষিত নহয় যেন লাগিছিল।
  বাৰ্ষিকীত দেখুওৱা হৈছে আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ বিমান। বিশেষকৈ আক্ৰমণাত্মক বিমান আৰু এম ই-২৬২ৰ পৰিৱৰ্তন। আৰু লগতে টি এ-১৮৩। প্ৰযুক্তিৰ এক গোটেই পেৰেড।
  শক্তিশালী গেছ লঞ্চাৰকে ধৰি ইহঁতে সমগ্ৰ চহৰ আৰু গাঁও ভাঙি পেলাবলৈ সক্ষম।
  ইয়াত আচলতে তেওঁলোকে ধ্বংসৰ অতি শক্তিশালী ব্যৱস্থা প্ৰদৰ্শন কৰিছিল।
  পেন্থাৰ-২ বিমানেও পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হৈছিল, ইয়াৰ ওজন আছিল পঞ্চাশ টন, ইয়াত আছিল ১৫০ মিলিমিটাৰ ঢালযুক্ত ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ, আৰু এটা কিং টাইগাৰ বন্দুক। কাষৰ কৱচ আছিল ৮২ মিলিমিটাৰ, কোণত। এনে টেংক কম বেছি পৰিমাণে হিটলাৰৰ বাবে উপযুক্ত আছিল, গতিকে ঘনিষ্ঠ যুদ্ধত ই চৌত্ৰিশটা সময় সহ্য কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  সাধাৰণতে নাজীয়ে মেনেজাৰীক কম্বল কৰিছিল।
  ঘণ্টাত এক হাজাৰ এশ কিলোমিটাৰ গতিবেগ লাভ কৰিব পৰা যুঁজাৰু বিমান "গোথা" উত্তীৰ্ণ আৰু পৰীক্ষা কৰা।
  মুঠতে তেওঁলোকে হাৰ মানিলে।
  ৯ নৱেম্বৰত পতিত হৈছিল ভলখভ। পৰিস্থিতিয়ে চৰম সীমাত উপনীত হৈছে। আৰু আকৌ ছোভিয়েট টেংকবোৰে প্ৰতিহত আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  বন্দুকৰ ওচৰত গ্ৰীংগেটা নিথৰ হৈ পৰিল। "চাৰ্চিল" -২ ছোভিয়েট বাহনৰ সন্মুখত থিয় হৈ গোলাবাৰুদ থু পেলালে।
  প্ৰভুৰ কন্যা জেনে হিট গণিলে। ছোভিয়েট টেংকবোৰে খাৱৈত গাড়ী চলাই যোৱাৰ লগে লগে লেহেমীয়া হৈ পৰিল। আৰু এইটো জাৰ্মান মেনেজাৰীয়ে ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  নিকোলেটাই ইয়াক লৈ গাইছিল:
  - ইংৰাজ যোদ্ধাই মৃত্যুক ভয় নকৰে,
  তৰাৰে ভৰা আকাশৰ তলত মৃত্যুৱে আমাক নলয়!
  কাৰণ মুকুটধাৰী সিংহই সাহসেৰে যুঁজিব,
  মই শক্তিশালী মেচিনগানটো লোড কৰিম!
  মালনিয়াই অনুমোদন জনাই মাত দিলে।
  - ই গোৰ্জিয়াছ! আৰু আমিও চাৰ্জ লম!
  বন্দুকটোৱে অতি সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰিছিল। খোলাবোৰ বতাহত কনট্যুৰ এৰি মেচৰ দৰে টিপটিপিয়াই উঠিল। হয়, শক্তিশালী ছোৱালীবোৰ ধৰা পৰিল। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল সঠিক।
  গ্ৰীংগেটাই মূৰটো জোকাৰি চৌত্ৰিশজনৰ টাৰেটৰ গুৰিলৈ এটা প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই দিলে। বিৰবিৰাই উঠিল:
  - এয়া মৃত্যু! তাই আহিব মোৰ শত্ৰুৰ ওচৰলৈ! আৰু মই জানো এতিয়াৰ পৰা, তাই গোঁফ পিন্ধা শত্ৰুৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে!
  নিকোলেটাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - সকলো জীৱ-জন্তুৱে গোঁফযুক্তটোক প্ৰণাম কৰিলে... যাতে সি অভিশপ্তজনক বিফল কৰিব পাৰে!
  গ্ৰীংগেটাই আকৌ হাঁহিলে, আৰু হিচকি মাৰি গুলী চলালে:
  - মোৰ প্ৰজেক্টাইলটোৱেই আটাইতকৈ সঠিক। আমি নিশ্চয় তাত উপনীত হ"ম!
  নিকোলেটাই তৰ্জনী আঙুলিটো ওপৰলৈ তুলি ক"লে:
  - Pif, Paf - মিছ! ধূসৰ শহাপহুটো জপিয়াই পৰিল!
  গ্ৰিংগেটা, ফায়াৰিং, গাইছিল:
  সকলোৱে নিজৰ বাবে বাছি লয়
  মহিলা, ধর্ম, পথ...
  চয়তান বা নবীৰ সেৱা কৰা
  সকলোৱে নিজৰ বাবে বাছি লয়!
  জেনে মূৰ জোকাৰি প্ৰতিবাদ কৰিলে:
  - সেই ধৰণে নিশ্চয় নহয়! মানুহৰ ৯৯ শতাংশ বিশ্বাস জন্মৰ দ্বাৰা নিৰ্ধাৰিত হয়, জ্ঞানৰ দ্বাৰা নহয়। ইয়াত আমি এংলিকান গীৰ্জাৰ অন্তৰ্গত... আৰু যদি চায়, কি ভিত্তিত? এইটো আমাৰ পছন্দ নেকি?
  গ্ৰিংগেটাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - মই ব্যক্তিগতভাৱে এটা বিশ্বাসী পৰিয়ালত আছিলো, কিন্তু এতিয়া মই নাস্তিকতাৰ প্ৰতি অধিক প্ৰৱল হৈ পৰিছো!
  নিকোলেটাই খিকিন্দালি কৰি জিভাখন উলিয়াই দিলে।
  - নাস্তিকতা... সেইটো আকৰ্ষণীয়!
  মালানিয়াই দাৰ্শনিকভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  আৰু সকলোৰে পৰা বহু দূৰত! যেতিয়া ঈশ্বৰ নাথাকে, আৰু অলৌকিক শক্তি নাথাকে, তেতিয়া যিকোনো ধৰ্ম মিছা!
  গ্ৰীংগেটাই মূৰ দুপিয়াই স্বেচ্ছাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - কমিউনিষ্টৰ দৰেই! সকলো ধৰ্ম মানুহৰ কল্পনা মাথোঁ বুলি তেওঁলোকে এই ধাৰণাটো লৈ আহিছিল। আৰু ইয়াৰ ওপৰত তেওঁলোকে এটা মতবাদ গঢ়ি তুলিছিল!
  মলন্যাই সন্দেহ কৰি ওঁঠ দুটা কুটিলে।
  - আৰু মৃত্যুৰ পিছত তেওঁলোকৰ বাবে কি অপেক্ষা কৰি আছে?
  গ্ৰীংগেটাই মাংসভোজীভাৱে হাঁহিলে। তাই প্ৰজেক্টাইল এটা গুলিয়াই আন এখন ছোভিয়েট টেংকৰ হুল কাটি উত্তৰ দিলে:
  - ইয়াত বহুত কথা ভাবিব পাৰি ... আনকি বিজ্ঞানৰ শক্তিৰে মৃতকৰ পুনৰুত্থান!
  মেলনিয়াই হাঁহি হাঁহি মনত পেলাইলে:
  - ভৱিষ্যতৰ জগতখনৰ বিষয়ে এখন কিতাপ পঢ়িলোঁ। ইতিমধ্যে মহাকাশ সাম্ৰাজ্য। মৃত্যু, বাৰ্ধক্য, বেমাৰ নাই। আৰু, অৱশ্যেই, ভোক... সঁচা, জনসংখ্যাৰ বেছিভাগৰে চাকৰি নাই, কিন্তু সকলোৰে বাবে যথেষ্ট আছে।
  যেনে গাড়ী বিনামূলীয়াকৈ দিয়া হয়। আৰু ইলেক্ট্ৰনিক মেচিন আছে যাৰ সহায়ত তেওঁলোকে সমগ্ৰ বিশ্বৰ সৈতে যোগাযোগ ৰাখে।
  নিকোলেটাই যথেষ্ট গুৰুত্বসহকাৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - অগ্ৰগতি দ্ৰুত। এই টেংকবোৰ চাওকচোন... কেনেকৈ আগবাঢ়িছে আৰু অধিক নিখুঁত হৈ পৰিছে। তথাপিও "চাৰ্চিল" -২ক "মাটিল্ডা"ৰ সৈতে তুলনা কৰিব নোৱাৰি।
  মালানিয়াই এই কথাত একমত হৈছিল:
  - হয়, টেংক উন্নত হৈছে... এইটো ছিক!
  ছোভিয়েট টেংকৰ আন এটা আক্ৰমণ ডুব গ"ল, আৰু বিৰতি হ"ল।
  ১০ আৰু ১১ নৱেম্বৰত জাৰ্মানীয়ে উত্তৰ দিশত চুক কাটি সৰু সৰু আক্ৰমণাত্মক অভিযান চলাইছিল।
  ছোভিয়েট সৈন্যই ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ উত্তৰ দিশত প্ৰতিআক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও বিশেষ সফলতা লাভ কৰা নাছিল। ইতিমধ্যে চহৰৰ শেষৰ ঘৰবোৰ আছিল। একে সময়তে ধ্বংস হৈ গ"ল, মাটিত। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে ষ্টেলিনে ইয়াক শেষলৈকে ৰাখিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে।
  বাকু চহৰখন প্ৰায় দখল কৰা হৈছে। কিন্তু তৈল কূপত জুই জ্বলি উঠিছে আৰু ইয়াৰ মাজত কাজিয়া আৰম্ভ হৈছে। জাৰ্মানীয়ে অহৰহ বোমা বিস্ফোৰণ কৰি আছে।
  Astrakhan যুদ্ধ তার তুংগত আছে...
  ১২ নৱেম্বৰত তুৰ্কীয়ে ইয়েৰেভানত আক্ৰমণ চলায়। হেঁচাটো পিছুৱাই গ"ল। অট্টোমানসকলে ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল। কিন্তু ফাউক আকৌ গুলীয়াই দিয়া হ"ল। ১৩ নৱেম্বৰত জাৰ্মানীয়ে বাকুৰ শেষৰ চতুৰ্থাংশ দখল কৰে - চহৰখন দখল কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰে। কেৱল উপদ্বীপটোত যুদ্ধ চলি আছিল আৰু জ্বলি থকা কূপৰ পৰা আকাশখন ক"লা হৈ পৰিছিল।
  ১৪ নৱেম্বৰত নাজীয়ে মুৰ্মানস্কত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। তেখেতে আৰ্টিলাৰী ব্যৱহাৰ কৰিছিল, আৰু বিমান...
  ষ্টেলিনগ্ৰাডত জুই জ্বলি উঠিছিল যদিও পুনৰ নিয়োজিত ছোভিয়েট শক্তিবৰ্ধক বাহিনীই ধৰি ৰখাটো সম্ভৱ কৰি তুলিছিল। যদিও কেৱল চহৰৰ প্ৰান্তৰ বাবে, আৰু বিশাল লোকচানৰ মূল্যত।
  মুৰ্মানস্ক আক্ৰমণৰ সময়ত যুদ্ধজাহাজৰ এটা বৃহৎ আৰ্মাডা গোট খাইছিল আৰু বিমানবাহী জাহাজো ওচৰ চাপিছিল। প্লাজমাৰ ৰোলাৰৰ দৰে হেঁচা মাৰি ধৰিলে চহৰখন। আৰু বোমা বিস্ফোৰণ আৰু গুলীচালনা কৰে।
  ১৫ নৱেম্বৰত ফেচিষ্ট সৈন্যই গতি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে, আৰ্কটিক মহাসাগৰৰ একমাত্ৰ নন-ফ্ৰীজিং বন্দৰ চহৰখনক আক্ৰমণ কৰে। যুদ্ধবোৰত "মাউছ"য়ে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল, আনকি "নিগনি" টেংকটোও, যিটো নাজীয়ে কাৰ্যক্ষেত্ৰত চেষ্টা কৰিব বিচাৰিছিল।
  অৱশ্যে "নিগনি"টোৱে কিছু নিৰাশ কৰিছিল। তাই প্ৰথমে আগবাঢ়ি গ"ল, আৰু তাৰ পিছত বৰফৰ ঢৌত আবদ্ধ হৈ পৰিল। আৰু চহৰৰ বাহিৰৰ অঞ্চলত ৰৈ গ"ল। জাৰ্মানসকল আক্ৰমণৰ বাবে একেবাৰে সাজু নাছিল। কিন্তু গোলাবৰ্ষণ বন্ধ নহ"ল। ১৬ নৱেম্বৰত নাজীয়ে কাৰ্যতঃ তেল পৰিষ্কাৰ কৰাৰ কাম সম্পূৰ্ণ কৰিলে, কূপ জ্বলাই দিলে। কিন্তু উপদ্বীপটোৰ এটা অংশ তেওঁলোকৰ বাবে দুৰ্গম আছিল, কাৰণ সপ্তম আকাশলৈকে বাঢ়ি অহা জুইবোৰ।
  ১৭ নৱেম্বৰত নাজীয়ে ভলগা বদ্বীপৰ শেষ শাখাটো দখল কৰে, আৰু তাৰ ফলত আষ্ট্ৰাখানক অধিক পুংখানুপুংখভাৱে বাধা দিয়ে। বাকু বহুদিনৰ পৰা কাটি গৈছে।
  ইয়েৰেভানতো ধুমুহাৰ সৃষ্টি হৈছিল। চহৰখন পাহাৰৰ ওপৰত, প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে অতি সুবিধাজনক যদিও বিশেষকৈ টেংকৰ সহায়ত ইয়াক ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰাটো কঠিন।
  ১৮ নৱেম্বৰত ছোভিয়েট সৈন্যই পুনৰ ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ উত্তৰত নাজী প্ৰতিৰক্ষাৰ শক্তি পৰীক্ষা কৰে। ইয়াৰ ফলত ভলগা জাহাজত বছৰৰ বাকী থকাখিনিৰ ওপৰত আক্ৰমণ দুৰ্বল হৈ পৰিল যদিও স্পষ্ট লোকচানৰ যোগ্য আছিল।
  ১৯ নৱেম্বৰত জাৰ্মানীয়ে বৃহৎ লোকচানৰ বাবে মুৰ্মানস্কত আক্ৰমণ বন্ধ কৰি দিয়ে।
  এইদৰে, আৱদ্ধ ফুহৰাৰে কোনো ধৰণে টানিব নোৱাৰিলে, নিজৰ স্থানৰ পৰা অসংখ্য ছিন্নভিন্ন। শীতকালৰ আগতেই ইউ এছ এছ আৰৰ অন্ত পেলোৱাৰ নাজীৰ পৰিকল্পনা বিফল হ"ল।
  আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ"ল যে জাপানে আক্ৰমণ স্থগিত ৰাখিছিল, ঠাণ্ডা বতৰৰ বাবে, আৰু জনশক্তিৰ বিপুল ক্ষতিৰ বাবে। মাথোঁ চামুৰাইসকলে নিজৰ চৌত্ৰিশজনীৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰি পেন্থাৰৰ অনুজ্ঞাপত্ৰ দিলে। আৰু অহা গ্ৰীষ্মকালত তেওঁলোকে অসুবিধাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে।
  ২০ নৱেম্বৰত জাৰ্মানীয়ে জুই আংশিকভাৱে নিৰ্বাপিত কৰি উপদ্বীপটোৰ বেছিভাগ অংশ পৰিষ্কাৰ কৰি পেলায়।
  ২১ নৱেম্বৰত ছোভিয়েট সৈন্যই পুনৰ জাৰ্মানক আক্ৰমণ কৰে আৰু আনকি ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পৰা কেইকিলোমিটাৰ উত্তৰ দিশত ঠেলি দিয়ে। নাজীয়ে নিজৰ আক্ৰমণ দুৰ্বল কৰি নিজৰ স্থান ঘূৰাই পাবলৈ চেষ্টা কৰিবলগীয়া হৈছিল।
  যুঁজবোৰ, এনে ক্ষেত্ৰত কোৱাৰ দৰে, মাত্ৰ এজন ফ্ৰিকৰ স্তৰত!
  ২২ নৱেম্বৰত নাজীয়ে তুৰ্কমেনিস্তান অঞ্চলত আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আৰু দহ কিলোমিটাৰ খোজ কাঢ়ি যোৱাৰ পিছত তেওঁলোকক ৰখাই দিয়া হ"ল। কিন্তু ২৩ নৱেম্বৰত শ্বাহৰ ব্ৰিগেডক যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰি পুনৰ আগবাঢ়িল। মধ্য এছিয়া অঞ্চলত পৰিস্থিতি অত্যন্ত ভয়াৱহ হৈ পৰিছে।
  ২৪ নৱেম্বৰত ফ্ৰণ্টত কোনো বিশেষ পৰিৱৰ্তন হোৱা নাছিল...
  ২৫ নৱেম্বৰত নাজীয়ে পুনৰ মুৰ্মানস্কত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। নতুন অংশ যুদ্ধলৈ দলিয়াই দিলে। কিন্তু এতিয়ালৈকে লাভ কম।
  ২৬ নৱেম্বৰ আহিল - ৰাইচষ্টাগৰ নিৰ্বাচনৰ এঘাৰ বছৰ, তাৰ পিছত হিটলাৰক ৰাইচৰ চ্যান্সেলৰ নিযুক্তি দিয়া হয়।
  প্ৰথমবাৰৰ বাবে সন্মুখত মোতায়েন কৰা হ"ল নতুন ই-১০০ টেংক।
  এনে যন্ত্ৰৰ যুদ্ধাভ্যাস আছিল।
  টেংকটো যথেষ্ট দীঘল যেন লাগিছিল, প্ৰায় চেপেটা হৈ গৈছে। তাৰ পৰা ১২৮ মিমি কামানৰ দীঘল মুখখন ওলাই আহিছিল। আৰু পঞ্চল্লিশ ডিগ্ৰী কোণত ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ। আৰু তেওঁ কাষৰ পৰা হেলনীয়া হৈ আছে।
  শেহতীয়া ১৫০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনৰ বাবেই ই-১০০ টেংকখন গতি কৰিছিল, যিটো মাউছতকৈও বেছি দ্ৰুত। আৰু প্ৰজেক্টাইলবোৰ তেওঁৰ পৰা উফৰি গ"ল।
  আৰু গাড়ীৰ ভিতৰত দেখা গ"ল এগৰাকী উল্লাসিত চাৰিগৰাকী মাগডা, ক্ৰীষ্টিনা, গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লট।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ফুহৰাৰৰ বাবে সন্তান জন্ম দিছিল, আৰু বিশেষ এছ এছ নেনীৰ তত্বাৱধানত এৰি থৈ গৈছিল।
  আৰু মাত্ৰ সন্মুখত উপস্থিত হ"লোঁ৷ ছোৱালীবোৰ বৰ ধেমেলীয়া। যুদ্ধবোৰ হেৰুৱাই পেলালে। আৰু ইয়াত মাথোঁ নিজৰ মনৰ কথা প্ৰকাশ কৰাৰ সুযোগ। শেষত এই উত্তৰ চেভাষ্টোপলটো লওক।
  আৰু আৰ্কটিক মহাসাগৰত তৃতীয় ৰাইচৰ আধিপত্য প্ৰতিষ্ঠা কৰিবলৈ। সঁচাকৈয়ে যুদ্ধখন আৰু কিমান দিনলৈ টানিব পাৰে? আৰু চাৰিওজনে ভাবে: তেওঁলোকৰ লগত একেলগে অন্ততঃ কিবা এটা সলনি হ"ব পাৰেনে?
  মুৰ্মানস্কৰ ওচৰত ই বেছি হিমশীতল নহয় - গালফ ষ্ট্ৰিমে ইনচুলেট কৰে। ছোৱালীবোৰৰ কাজিয়াৰ মুড। প্ৰত্যেকৰে দুটামান আছিল - এজন ল'ৰা আৰু এজনী ছোৱালী! গতিকে আপুনি আনন্দ কৰিব পাৰে।
  মাগডা আৰু ক্ৰীষ্টিনাই বন্দুকবোৰৰ চাৰিওফালে উৰি ফুৰিছিল। টেংকটো একেবাৰে নতুন আৰু সহজে চম্ভালিব পৰা। কাষৰ পৰা ইয়াক ১২০ মিলিমিটাৰ ঢাল খোৱা কৱচৰ দ্বাৰা সুৰক্ষিত কৰা হয়, লগতে আন এটা ৫০ মিলিমিটাৰ ঢাল। গতিকে গাড়ীখন সকলো কোণৰ পৰা বিন্ধিব নোৱাৰি।
  ছোৱালীবোৰে গান এটা হুইচেল মাৰি আছিল। হৃদয়ত তেওঁলোক মহান।
  গেৰ্ডাই এম্বাৰ ওঁঠত হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - এতিয়া হিটলাৰৰ লগত আমাৰ এটা উমৈহতীয়া সন্তান আছে। আমি ৰাজপৰিয়ালৰ সদস্য!
  চাৰ্লটে মন্তব্য কৰি থাকোঁতে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - আৰু আগলৈ - মাত্ৰ শূন্য!
  টেংক "ই" -১০০ ছোভিয়েট স্থানৰ কাষ চাপিল। চাৰিওফালে সকলো ইমানেই ধ্বংস হৈছিল যে ছোভিয়েটৰ পৰা গুলী বিৰল আছিল, আৰু সাধাৰণতে লঘু বন্দুকৰ পৰা।
  মাগডাই নিজৰ ১২৮ মিমি কামানটো নিক্ষেপ কৰি ছোভিয়েট মেগপাইৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। মৌ শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  - মই বাঘিনী, আৰু মোৰ হাঁহি এটা আছে... আৰু দুষ্ট বাঘে সকলোকে ফালি পেলালে!
  ছোভিয়েট পঞ্চল্লিশজন পিছুৱাই গ"ল, কেইবাজনো ৰাছিয়ান সৈন্য নিহত হ"ল।
  মাগডাই মেকুৰীৰ দৰে গুণগুণাই উঠিল:
  - মই ছুপাৰমেন, মোৰ পদ্ধতি সহজ... ঊলৰ ঠেং থকা সকলক কামোৰ দিম! আৰু তেতিয়াই ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিবলৈ ধৰিলে। বাৰু, ঠিক বনৰীয়া দেৱীৰ দৰেই।
  হিটলাৰৰ বেশ্যাসকলে টেংকটো জোকাৰি গ"ল। আৰু তেওঁলোকে নিজেই হেলনীয়া কৱচ পিন্ধি এখন গাড়ীত জপিয়াই পৰিল।
  কিন্তু তাৰ পিছত যোদ্ধাসকলে নিজৰ গাড়ীখন ঘূৰাই দিলে। চাৰ্লট, তামৰ ৰঙৰ চুলিৰ এই সৌন্দৰ্য্য, কেনেকৈ গাব:
  - Tsok, tsok, tsok ... ধাৰা ৰোল! নাজী অশ্বাৰোহীয়ে সকলো বালি খাই পেলালে!
  আৰু তাৰ পিছত চাৰ্লট, কেনেকৈ হাঁহিব বিচাৰে... আনকি তাই দাঁতবোৰো জোকাৰি গ"ল। আৰু আকৌ টেংকিটো ঘূৰি গ"ল। জাৰ্মানসকলে কাঁইটীয়া তাঁৰৰ বেৰখন ভাঙি পেলালে। টাইৰানোচ"ৰাছ ৰেক্সৰ সমান মেচিনটোৱে অশ্লীলভাৱে গুৰুগুৰু কৰিলে। আৰু যোদ্ধাসকলে নিজৰ মৰমলগা আৰু মাংসভোজী মুখখন উদঙাই দিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ মাজতে সহ্য কৰি এডলফ হিটলাৰৰ পৰা সন্তান জন্ম দিছিল। আৰু সেইটোৱে ইতিমধ্যে কিবা এটা কয়। ধুনীয়া শ্ৰু, কিন্তু একে সময়তে নৈতিক ফ্ৰিক। ইয়াত তেওঁলোকে চকাৰ তলত পৰি যোৱা এজন ছোভিয়েট সৈনিকক চেপি ধৰিলে। আৰু তেওঁলোকে ৭৬ মিলিমিটাৰৰ কামান এটা মাটিত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। আমি তাৰ ওপৰেৰে গাড়ী চলাই গ"লোঁ৷ সমতল কৰা তীখা। ৱাৰিয়ৰ্ছে ফিগাৰ এৰ"বেটিক্স দেখুৱাইছিল। খোলাবোৰ মটৰতকৈ বেছি নিৰাপদ যেন লাগিল, শিশুৱে জোকাৰি থকা এটা হুলস্থুলত। ই-১০০ বিমানে সমতল কৰি তোলা পৰৱৰ্তী কামানটো আছিল ৮৫ মিমি।
  মাগডাই খিকিন্দালি কৰিলে।
  - আৰু আমি ৰাছিয়ানসকলক বেডবাগৰ দৰে চেপি পেলাওঁ!
  ক্ৰীষ্টিনাই তাইৰ বন্ধুক শুধৰাই দিলে:
  - ভালুকৰ দৰে বেছি! ভালুক এটা ডাঙৰ জন্তু!
  ৰঙা চুলিৰ চাৰ্লটে নিজৰ দাঁত উদঙাই দি আৰু ক"লে:
  - আৰু দাঁতযুক্ত!
  জাৰ্মান টেংকে চহৰৰ প্ৰতিৰক্ষা লাইনৰ মাজেৰে ঠেলি দিলে। ছোভিয়েট সৈন্যই অতি কঠোৰ যুদ্ধ কৰিছিল। সকলোৱে অস্ত্ৰ তুলি ধৰিলে। আনকি দহ বছৰীয়া ল"ৰাবোৰেও মিলিচীয়াত যুঁজিছিল। ছোৱালীও বহুত আছিল। সকলো বাসিন্দা গোট খালে, কিন্তু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পৰ্যাপ্ত নাছিল। গণ বীৰত্ব সকলোতে প্ৰকাশ পাইছিল। ঘৰতে বনোৱা বিস্ফোৰক বা গ্ৰেনেডৰ বাণ্ডিল ব্যৱহাৰ কৰি অগ্ৰগামীসকলে নাজী টেংকৰ ওচৰ পালেগৈ আৰু নিজকে ট্ৰেকৰ তলত পেলাই দিলে - নিজৰ গৃহভূমিৰ বাবে মৃত্যুমুখত পৰিল।
  ই-১০০ টেংকৰ কিছু ক্ষতি হয়। ল"ৰা এজনে গধুৰ খনিৰ মাজেৰে ঠেলি দিবলৈ সক্ষম হ"ল। তেওঁ নিজেই মৃত্যুবৰণ কৰে যদিও জাৰ্মান গাড়ী এখনৰ ক্ষতিসাধন কৰে। ৰোলাৰটো ফাটি গ"ল আৰু কেটাৰপিলাৰটোৰ এটা অংশ উৰি গ"ল। ডাঙৰ গাড়ীখনৰ গতি কমি গ"ল। তাৰ পাছত দুজনমান যোদ্ধাই গ্ৰেনেডৰ বাণ্ডিল নিক্ষেপ কৰি ডাঠ ট্ৰেকবোৰ ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে।
  ফ্ৰণ্ট লাইন পাৰ হৈ ই-১০০ৰ গতিশীলতা হেৰুৱাই পেলালে।
  গেৰ্ডাই ছটা মেচিনগান নিক্ষেপ কৰিছিল, আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই প্ৰতিআক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰাৰ সময়ত সেইবোৰ অন কৰিছিল। ডজন ডজন ৰাছিয়ান আৰু ৰাছিয়াৰ অন্যান্য জনগোষ্ঠীৰ প্ৰতিনিধি মেচিনগানৰ গুলীত বিন্ধি তললৈ পৰিল। ছোভিয়েট সৈন্যসকলে অৱশ্যে আগবাঢ়ি দৌৰি গ"ল। গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মৃত্যুবৰণ কৰে। খণ্ডবোৰৰ এটা অংশ ই-১০০ত উপনীত হ"ল যদিও মেচিনগানবোৰে সঠিকভাৱে কাম কৰিলে। আৰু চয়তান গেৰ্ডা ইমানেই সঠিক। আৰু তাইৰ গুলীবোৰ প্ৰায় কেতিয়াও বৃথা উৰি নাযায়।
  আৰু ৰাছিয়ান সৈন্য মৃত্যুমুখত পৰিছে...
  ক্ৰীষ্টিনাক দ্ৰুত গুলী চলোৱা ৭৫ মিলিমিটাৰ কামান, খণ্ডিত গোলা আৰু সমাক্ষীয় মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলোৱা হৈছিল। ৰঙা চুলিৰ জন্তুটোৱে গুলীৰে ছোভিয়েট সৈন্যক ফালি পেলালে:
  - মই মৃত্যুৰ বাহক ... চয়তান নিজেই মোৰ বাবে ৰঙা চুলি!
  মাগডাই ভয়ংকৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - বাৰু, কৰিব নালাগে। চয়তান ঈশ্বৰৰ শত্ৰু আৰু জুইৰ হ্ৰদৰ বাবে নিৰ্ধাৰিত!
  ক্ৰীষ্টিনাই খালী ভৰিৰে ধাতুটোত চৰ মাৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  জুইৰ বিলখনৰ কথা কি ক"ব? মোৰ চুলিবোৰ শিখাৰ দৰে!
  গেৰ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - Fuhrer নিজেই আমাক যিকোনো পাপ ক্ষমা কৰিব ... More নিখুঁতভাৱে ক'বলৈ গ'লে পাপৰ ধাৰণাটোৱেই মূলতঃ পুৰণি নেকি?
  মাগডাই কান্ধত কান্ধ মিলাই দিলে।
  - আপুনি ক'ব বিচাৰে যে পাপৰ ধাৰণাটো পুৰণি হৈ গৈছে...
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ হতাশজনক পাল্টা আক্ৰমণ দমন কৰি গেৰ্ডাই আকৌ নিজৰ মেচিনগান অন কৰিলে। গুলীয়ে তেওঁলোকক নৰকৰ পৰা অহা উপহাৰৰ দৰে মাৰি পেলালে। এই পৰিৱৰ্তনত ই-১০০ অতিশয় সুৰক্ষিত। আঠটা মেচিনগান, দুটা কামানৰ সৈতে সমাক্ষীয় আৰু বাকীবোৰ হিঞ্জত নিয়ন্ত্ৰিত আছিল। আৰু তেওঁলোকে বৰ জোৰেৰে আঘাত কৰিলে।
  গেৰ্ডাই হাঁহি এটা মাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - পাপ, এইটোৱেই তৃতীয় ৰাইচৰ অস্তিত্বৰ ভিত্তি! আমাৰ ধৰ্ম সঁচাকৈয়ে জন্তুৰ বিশ্বাস!
  ৰঙা চুলিৰ ক্ৰীষ্টিনাই কামানৰ পৰা গুলী চলাই ৰাছিয়ান সৈন্যক হত্যা কৰি গাইছিল:
  - মোৰ মৰমলগা আৰু কোমল জন্তুটো... তোমাৰ দাঁতবোৰ ভাল পাওঁ, বিশ্বাস কৰক! মোৰ নৰকীয় আৰু দাঁতৰ দৰে জন্তু!
  ছোভিয়েট বিমান বিৰোধী বন্দুকৰ এটাই পুনৰ ৰিংকবোৰত খুন্দা মাৰি ভাঙিবলৈ সক্ষম হয়। অৱশেষত ই-১০০ বন্ধ হৈ গ"ল। মাগডাই অৱশ্যে বিৰক্তিকৰ বিমান বিৰোধী বন্দুকটোক গধুৰ চাৰ্জেৰে ঢাকি শাস্তি দিছিল। বাৰু, ট্ৰেকবোৰ ভাঙি গৈছিল।
  ভ্ৰু কোঁচাই গেৰ্ডাই টাগবোট এখন মাতি সুধিলে:
  - আমাক উলিয়াই আনিব, প্লিজ! আমি মৰি আছো! ট্ৰেকবোৰ ভাঙি গৈছে!
  লগে লগে উত্তৰ আহিল:
  - টাগটো হ'ব!
  ক্ৰীষ্টিনাই হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  - এই পদক্ষেপ! অপচয় কৰিবলৈ শত্ৰু!
  মাগডাই বন্দুকটোলৈ গুলীচালনা কৰে, যিটো বন্দুক ৰাছিয়ান সৈন্যই প্ৰত্যক্ষ গুলীৰ বাবে উলিয়াই আনিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। তাই বেৰেলটো ভাঙি পেলালে, আৰু ছোভিয়েট সৈন্যসকলক বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি কৰি পেলালে। এজন সৈনিক আধা ফাটি গ"ল, আৰু যন্ত্ৰণাত যুঁজিলে।
  শ্যামলা খ্ৰীষ্টানগৰাকীয়ে নিজকে ক্ৰছ কৰিলে, আৰু আকাশলৈ চকু তুলি তাই প্ৰাৰ্থনা কৰিলে:
  - মোক ক্ষমা কৰা প্ৰভু! অনিচ্ছাকৃত পাপ আৰু হত্যাৰ বাবে!
  ক্ৰীষ্টিনাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - নাই, সেয়া সম্ভৱ নহয়! শিলৰ দৰে কঠিন হ"ব লাগিব! আমাৰ বাবে শিল হৈ যাওক!
  মাগডাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এটা শিল আছে - যীচু খ্ৰীষ্ট!
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালী চয়তানে ভুকুৱাই ক"লে:
  - যীচু আছিল এজন শান্তিবাদী! আৰু আমাৰ বিশ্বাস আৰু বৃত্তি যুদ্ধ!
  ই-১০০ টেংকখন টানি টানি জাৰ্মানীৰ পজিচনৰ ফালে টানি অনা হৈছিল। গেৰ্ডাই নিয়ৰ ৰাণীৰ হাঁহিৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - ৰোলাৰ টেংকৰ আটাইতকৈ দুৰ্বল অংশ। আৰু ইয়াৰ লগত যুঁজিব লাগিব!
  চাৰ্লটে মূৰ জোকাৰিলে।
  - গোটেই ৰোলাৰবোৰ ঢালেৰে ঢাকিব নালাগে। এইটো সম্ভৱ নহয়, কিয়নো কেটাৰপিলাৰৰ এটা অংশ এতিয়াও খোলা থাকিব!
  মাগডাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - আৰু যদি আপুনি ৰোলাৰবোৰ সৰু আৰু পেলেট নোহোৱাকৈ কৰে?
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালী চয়তানে খিকিন্দালি কৰি তাইৰ মুকুতাৰ দাঁতবোৰ দেখুৱালে:
  - আৰু সিহঁতক অধিক গতি কেনেকৈ দিব?
  মাগডাই নিজৰ উদং তলুৱাৰে ধাতুটো ঘঁহি পৰামৰ্শ দিলে:
  - আৰু যদি আপুনি ইলেক্ট্ৰিক মটৰ ব্যৱহাৰ কৰে?
  চাৰ্লটে পেটটো ওপৰলৈ টানি ডিঙিটো পেলাই দিলে।
  - এটা সম্ভাৱ্য বিকল্প... আৰু টেংকবোৰ কম জ্বলিব!
  মাগডাই কান্দি কান্দি ক"লে:
  - তেতিয়াই আমি নৰকত সোমাওঁ, ই জ্বলি জ্বলিব মশালৰ দৰে!
  লাল চুলিৰজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - বাৰু, তেন্তে কি ... আৰু ফেৰেস্তাবোৰ উজ্জ্বল শিখাৰ পৰা সৃষ্টি হৈছে! আহক আমি ফেৰেস্তা হওঁ!
  ক্ৰীষ্টিনাই লৈ কাণ বন্ধ কৰি গাইছিল:
  - মই ফেৰেস্তা নহয়, কেৱল চয়তান, কিন্তু মানুহৰ বাবে মই সাধু হৈ পৰিছো.... হিচাপৰ শত্ৰুবোৰ পাওক, এনে অপাৰ্থিৱ যন্ত্ৰণাৰ অত্যাচাৰৰ তলত!
  ছোৱালীবোৰ নিমাত হৈ পৰিল... আকাশত ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰবোৰ ঘূৰি আছিল, আৰু কামানৰ গুঞ্জনটোৱে গুঞ্জৰিত হৈ উঠিছিল। আৰু বোমাবোৰ বৰষুণ দি থাকিল আৰু বৰষুণ দি থাকিল... ধ্বংস আৰু ধ্বংসৰ প্ৰকৃত শিলাবৃষ্টিৰ দৰে।
  মুৰ্মানস্ক জ্বলি আছিল আৰু মানুহৰ মৃত্যু হৈছিল। আনকি জাৰ্মানীয়ে বেলিষ্টিক মিছাইলও নিক্ষেপ কৰিছিল। বৰ ফলপ্ৰসূ অস্ত্ৰ নহয়। ইউ-৪৮৮ৰ পৰা পাঁচ টন বোমা নিক্ষেপ কৰাটো সহজ, ই অধিক সঠিক আৰু সস্তা দুয়োটা হ"ব৷
  টেংকখন জৰুৰীকালীন পাৰ্কিং লটলৈ লৈ যোৱাৰ সময়ত ক্ৰীষ্টিনাই প্ৰথমে খালী ভৰিৰে নিয়ৰৰ মাজলৈ জপিয়াই ওলাই আহিছিল। মেৰামতিকাৰীসকল তাতেই আছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে এটা গৰম জুপুৰিলৈ গুচি গ"ল। বিচনাৰ ওপৰত শুই থাকক। গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লটে পকেট দবা খেলিবলৈ ধৰিলে।
  মাগডা আৰু ক্ৰীষ্টিনাই প্ৰেছ কৰিবলৈ ধৰিলে যাতে গৰ্ভাৱস্থাত তেওঁলোকৰ পেটবোৰ এমবছ হৈ থাকে আৰু লৰচৰ নহয়। যোদ্ধাৰ কঁকালত কঁপিবলৈ সুন্দৰ। এতিয়াও সতেজ, কিন্তু এইবোৰ ইতিমধ্যে সন্তান জন্ম দিয়া মহিলা। আৰু মৰি যোৱাটো এতিয়া ইমান ভয়ংকৰ নহয় - দৌৰ আগবঢ়াই নিবলৈ কোনোবা আছে! আনকি হিটলাৰৰ দৰে হাৰামীৰ বীজ লৈ।
  কিন্তু এছ এছ বেটেলিয়ন "টাইগাৰছ"ৰ ছোৱালীবোৰ, ফুৰাৰ সঁচাকৈয়ে ভগৱানৰ দৰে কিবা এটা। আৰু এতিয়া পৌত্তলিক দেৱতা নহয়, বৰঞ্চ সৰ্বশক্তিমান আৰু নিজৰ প্ৰতিভাৰ অবুজ কিবা এটা।
  গেৰ্ডাই ৰজাৰ গেম্বিট খেলি শক্তিশালী আক্ৰমণৰ বিকাশ ঘটালে। চাৰ্লটে জেদীভাৱে নিজকে ৰক্ষা কৰিলে। আঘাতৰ আদান-প্ৰদান হ"ল। কিন্তু এই সকলোবোৰ পাৰস্পৰিক নিঃশেষত, আৰু ড্ৰ"ত শেষ হ"ল। তাৰ পিছত মাগডা আৰু ক্ৰীষ্টিনাই দবা খেলিবলৈ ধৰিলে। আৰু চাৰ্লট আৰু গেৰ্ডাই প্ৰেছ আৰু পুছ আপ কৰিবলৈ ধৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে সক্ৰিয়ভাৱে চেপত ৰাখিলে।
  মাগডাই খেলি আৰু প্ৰতিপক্ষক ঠেলি দি দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - এতিয়াও অদ্ভুত...
  ওঁঠত নিৰীহ হাঁহি এটা লৈ ক্ৰীষ্টিনাই সুধিলে:
  - কি আচৰিত কথা?
  শ্যামলা ছুপাৰমেনজনে উত্তৰ দিলে:
  - বগা মানুহ যে ভালৰ ৰং, কিন্তু তেওঁলোকে প্ৰথমে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰে!
  ৰঙা চয়তানে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু আমিও ভাল ... কিন্তু বলছেভিকে প্ৰথমে ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰিছিল!
  ইয়াৰ উত্তৰত মাগডাই দুখৰ সুৰেৰে গাইছিল:
  - কিন্তু আমাৰ আগত সকলো ফুলি উঠে, আমাৰ পিছফালে সকলো জ্বলি থাকে ...
  ক্ৰীষ্টিনাই স্পষ্ট মাতেৰে উত্তৰ দিলে:
  - হুমুনিয়াহ কাঢ়িব নালাগে! আমাৰ লগতেই আমাৰ বাবে সকলো সিদ্ধান্ত ল"ব!
  গেৰ্ডাই গাই থাকিল:
  - আনন্দময়, ম্লান নহয়, ঘৰলৈ যাওঁ - শ্যামলা খেলুৱৈ আমাৰ পুৰস্কাৰ হ'ব!
  ইয়াৰ পিছত চাৰিওজনে হাঁহি হাঁহি ফুটি উঠিল... এজন এটেণ্ডেণ্ট কিশোৰে উপস্থিত হৈ ছোৱালীকেইজনীক মাখন, পনিৰ, চচ্চেজ, আৰু শুকান ফলৰ সৈতে চেণ্ডুইচ দিলে। ছোৱালীবোৰে খালে, গৰমত ক্লান্ত হৈ পৰিল। সুন্দৰীহঁতৰ টোপনি আহিল। সৰু আৰু সুস্থ হৈ থাকোঁতে ভাল - সহজেই শুব পাৰি।
  পিছদিনা ২৭ নৱেম্বৰত ই-১০০ আংশিকভাৱেহে পুনৰুদ্ধাৰ কৰা হ"ল। এই আক্ৰমণত অংশ লোৱা নাছিল ছোৱালীকেইজনীয়ে। কিন্তু আনহাতে, এটা বিকিনি পিন্ধি, আৰু খালী ভৰিৰে নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰিলে। ঠাণ্ডাত প্ৰায় উলংগ হৈ লৰালৰিকৈ সিহঁতক পাগলৰ দৰে চাইছিল। কিন্তু ছোৱালীবোৰ সাধাৰণতে এৰোবেটিকছ। তেওঁলোক ভৱিষ্যতৰ বিশেষ মানুহ!
  গেৰ্ডা আগবাঢ়ি গ"ল। আৰু ইমান খালী ভৰিৰে ছোৱালী গেৰ্ডা নহয়, যিটো এণ্ডাৰছনৰ সাধুকথাত আছিল। কিন্তু সাহসী আৰু কঠিনও। আৰু একে সময়তে তাই জন্মগত হত্যাকাৰী হৈ পৰিল। দ্ৰুতবেগী ছোৱালী, শক্তিশালী পেশীৰ।
  অৱশ্যে চাৰিওজনী ছোৱালী ভাল। পঞ্চাশ কিলোমিটাৰ বেগেৰে দৌৰি উভতি আহিছিল। তাৰ পিছত তেওঁলোকে ধাৰাবাহিকভাৱে ব্যায়াম কৰিলে, গান গাইছিল আৰু দোল খাইছিল। শ্বুটিঙৰ অলপ অভ্যাস।
  পিছদিনাহে ই-১০০ টেংক মেৰামতি কৰা হ"ল। বাৰু, আৰু ইমান বেয়া নহয়। তদুপৰি এই ছুপাৰ-হেভি মেচিনটোত ৰোলাৰৰ এটা মৌলিক ব্যৱস্থা আছিল, যিটো ষ্টেগাৰড অৰ্ডাৰৰ পৰা পৃথক, যিয়ে নিয়ৰত গাড়ী চলোৱাৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিছিল, কিন্তু অভ্যাসৰ বাহিৰত মেৰামতিকাৰীসকলৰ বাবে কিছুমান সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। যদিও ই "টাইগাৰ" বা "পেন্থাৰ"তকৈ ই-১০০ মাউণ্ট কৰাটো সহজ।
  ২৮ নৱেম্বৰত নাজীয়ে মুৰ্মানস্কৰ অলপ গভীৰতালৈ সোমাই যাবলৈ সক্ষম হয়। কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰতিৰোধ কেৱল বুজিব নোৱাৰা। আৰু ব্ৰিটেইন আৰু জাৰ্মানীৰ যুদ্ধজাহাজৰ ষোল্ল ইঞ্চিৰ গোলাবোৰেও প্ৰতিৰক্ষাৰ ইচ্ছা ভাঙিব নোৱাৰিলে।
  কিন্তু নাজীসকলে তেতিয়াও আগবাঢ়িছিল। ই-১০০ টেংকখনে এদিনতে দুটামান ব্লক পাৰ হৈ গ"ল যদিও পুনৰ ট্ৰেকবোৰ ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰিলে। কিন্তু এইবাৰ মেৰামতিৰ কামত মাত্ৰ কেইঘণ্টামান সময় লাগিল। ২৯ নৱেম্বৰত টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে কেভি-৩ টেংকৰ সৈতে সংঘৰ্ষত লিপ্ত হয়। ছোভিয়েট গাড়ীখনে ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰত দুবাৰমান খুন্দা মাৰিলে যদিও ঢালৰ পৰা গোলাবোৰ উৰি গ"ল। মাগডাই ৰাছিয়াৰ টেংকখনলৈ উত্তৰত গুলী চলালে, ষ্টেক কৰা টৰ্চৰ স্তূপৰ দৰে জ্বলাই দিলে।
  ক্রিষ্টিনাই উপহাস কৰা হাঁহি এটা মাৰি নিজৰ সংগীক সুধিলে:
  - সেই ৰাছিয়ানসকলৰ প্ৰতি তোমাৰ একেবাৰেই দুখ নাই নেকি?
  মাগডাই আন্তৰিকতাৰে উত্তৰ দিলে:
  - সকলোৰে বাবে মোৰ দুখ লাগে, আনকি কৰুণাৰ যোগ্য নহয়!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকাশলৈ চকু ঘূৰাই জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। যোদ্ধাসকলে অধিক সাৱধানে কাম কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। মেৰামতিৰ দ্বাৰা অন্যমনস্ক নহ"বৰ বাবে। ১২৮ মিমি আৰু ৭৫ মিমি বন্দুকবোৰে গাধৰ দৰে কাম কৰিছিল। কিন্তু তথাপিও টেংকটো ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল।
  ইয়াৰে এখন দেৱাল বিস্ফোৰণ হৈ গাড়ীখনৰ ওপৰত ভাঙি পৰে। কৱচটো আঁচোৰ মাৰি অলপ ডেণ্ট কৰিলে।
  ৩০ নৱেম্বৰত নাজীয়ে আৰু অধিক আগবাঢ়িছিল। কোনো কোনো ঠাইত আনকি চহৰৰ মাজমজিয়ালৈও গৈছিল। কিন্তু সেইদিনা পঞ্চল্লিশৰ পৰা সুনিৰ্দেশিত গুলীত ১২৮ মিমি কামানৰ মুখৰ ক্ষতি হ"ল আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে পুনৰ মেৰামতিৰ বাবে থিয় হ"বলৈ বাধ্য হ"ল। আৰু, আপাত দৃষ্টিত, অধিক দীঘলীয়া।
  তাৰ পিছত চাৰিওজনে টেংকৰ সলনি যুঁজ দিয়াৰ সিদ্ধান্ত ল"লে, সাধাৰণ পদাতিক বাহিনীৰ দৰে। এটা বিকিনি পিন্ধি যুঁজি যুঁজিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল সুন্দৰীসকলে। কিন্তু ঠাণ্ডাত ছোৱালীকেইজনীয়ে এনে আধা উলংগ ৰূপত কেইঘণ্টামানহে সহ্য কৰিব পাৰিছিল, তাৰ পিছত গৰম হ"বলৈ দৌৰিছিল।
  গেৰ্ডাই নিয়ৰৰ মাজত গাঁত খান্দি শেহতীয়া এম পি-৪৪ মেচিনগানৰ পৰা গুলী চলাই ৰাছিয়াৰ সৈন্যক যথেষ্ট সক্ৰিয়ভাৱে হত্যা কৰে। ইয়াত তাই, বগা চুলিৰ খালী ভৰিৰে ছোৱালী এজনীয়ে ৰেড আৰ্মিৰ এজন কৰ্ণেলৰ মূৰত খুন্দা মাৰিলে। আৰু তাই ক"লে।
  - নাই মই এতিয়াও আৰ্য!
  সিফালৰ পৰা আগবাঢ়ি যোৱা চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰিলে:
  - আপুনি শত্ৰুৰ মৃত্যু কঢ়িয়াই অনা যোদ্ধা। - তেতিয়া ৰঙা চুলিৰ খালী ভৰিৰ ছোৱালী এজনীয়ে মেজৰজনৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি চকুৰ ঠিক তলত খুন্দা মাৰিলে। যথেষ্ট হাঁহিলে। - বুজিছা, মইও ঠিক তেনেকুৱাই ভালকৈ শ্বুট কৰো!
  গেৰ্ডাই এটা পাক দিলে, কমচমোলৰ সদস্যজনক শেষ কৰিলে, আৰু ৰাছিয়ান সৈন্যৰ কেপ্তেইনে তাইৰ দাঁতবোৰ দেখুৱালে:
  - হয়, তুমি গুলীচালনা কৰা, আৰু মই দেখিলোঁ! চেইনচ"ৰ দৰে!
  চাৰ্লটে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে কাঁচৰ টুকুৰা এটা দলিয়াই দিলে। তেওঁ ৰাছিয়ান সেনাৰ লেফটেনেণ্টৰ ডিঙিত আঘাত কৰিলে, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু ইয়াত মই, কাঁচত ডুব যোৱা!
  গেৰ্ডাই নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল, উদং, ৰূপৱতী ভৰিৰ ছাপ এৰি গ"ল। তাই কুঁজৰাই দৌৰি গ"ল। তাৰ পাছত বাঘিনী ছোৱালীজনীয়ে ওলোটা হৈ ছমাৰচাল্ট কৰিলে। তাই পেলাই দিলে আৰু মূৰটো ছোভিয়েট সৈনিকৰ চিবুকত সোমাই দিলে। সি তেজ থু পেলালে। গেৰ্ডাই খালী ভৰিৰে ডিঙিটো চেপি ধৰি ৰাছিয়ানজনক ডিঙি চেপি ধৰিলে।
  ৰঙা চুলিৰ তাই চয়তান চাৰ্লটে অগ্ৰগামীজনক ডিঙি চেপি হত্যা কৰিলে। ছোৱালীবোৰ ইমানেই জঘন্য আৰু দুষ্ট হৈ পৰিল।
  মাগডাই ৰাছিয়াৰ সৈন্যকো হত্যা কৰিছিল, কিন্তু ল"ৰা-ছোৱালীকেইটাক স্পৰ্শ কৰা নাছিল। নাই, তাই কেতিয়াও শিশুৰ ওচৰত হাত দাঙিব নোৱাৰে। আৰু সাধাৰণতে তেজ বোৱাই তাইক সুখ নিদিলে। কিন্তু তথাপিও তাই এছ এছ বেটেলিয়নৰ বাঘিনী, আৰু তাই আদেশ মানি চলিব লাগিব।
  ইয়াত ক্ৰীষ্টিনাই প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া যেন লগা এজন ল"ৰাৰ ওপৰত ডেগাৰ দলিয়াই দিলে। ইতিমধ্যে নিষ্ঠুৰ। নাই, প্ৰাপ্তবয়স্কই শিশুক হত্যা কৰা উচিত নহয়!
  মাগডাই নিজকে ক্ৰছ কৰি ফুচফুচাই ক"লে:
  - প্ৰভুক ক্ষমা কৰা! তুমি মোৰ বাবে ঘৃণনীয়, কিন্তু যুদ্ধ যুদ্ধ!
  আৰু ব্লণ্ডজনে ৰাছিয়ান স্নাইপাৰজনক গুলীয়াই হত্যা কৰিলে, নাকৰ দলঙত সঠিক আঘাতৰ ফলত বিন্ধি পৰিল। হায়, বিখ্যাত চাৰিজন আবিৰ্ভাৱ হ"ল। ছোৱালীকেইজনীয়ে প্ৰথমে ব্ৰিটিছ আৰু আংশিকভাৱে আমেৰিকানক হত্যা কৰিছিল যদিও এতিয়া তেওঁলোকে ঠাই ল"লে
  ৰাছিয়ান। এনেকুৱাই হৈছে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ হুলস্থুলীয়া হাঁহি। আটাইতকৈ বাস্তৱিক, আৰু চোকা দাঁত দেখুৱাই দিয়া হাঁহিবোৰ!
  ক্ৰীষ্টিনাই খালী ভৰিখন কাঠৰ ওপৰত ঘঁহিলে, তথাপিও ঠাণ্ডা অনুভৱ কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - কুত্‍সিত? আৰু ৰঙা চুলিৰ ডাইনীবোৰৰ পৰা কি বিচাৰে!
  . অধ্যায় #১৪
  জাৰ্মানসকলে ক্ৰমান্বয়ে এই কাৰ্যকলাপ নিথৰ কৰি পেলালে। বিমান পৰিবহণকে ধৰি - আৰু বতৰৰ অৱস্থাৰ অৱনতিৰ বাবে বাধ্য। আক্ৰমণৰ প্ৰাকক্ষণত নিৰ্ধাৰিত কামবোৰ সম্পূৰ্ণ কৰাটো সম্পূৰ্ণ সম্ভৱ নাছিল। সঁচা, ককেছাছ কাৰ্যতঃ বন্দী কৰা হৈছে। বাকু তেল উৎপাদন নিয়ন্ত্ৰণত। ইউ এছ এছ আৰে তেলৰ সৰ্ববৃহৎ উৎস হেৰুৱাই পেলালে। সঁচা, এতিয়াও জাৰ্মানসকলে নিজেই কূপবোৰ পুনৰ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ সময় খৰচ কৰিবলগীয়া হৈছে। বন্দী আৰু উত্তৰ উপকূলৰ অংশ আৰ্খাংগেলস্কৰ কাৰেলিয়া। ৰাছিয়াৰ বাকী অংশৰ সৈতে যোগাযোগ সম্পূৰ্ণৰূপে বিচ্ছিন্ন লেনিনগ্ৰাড। কেন্দ্ৰত আন কিছুমান ভূখণ্ড দখল কৰা হয়। তুৰ্কমেনিস্তানৰ আধা অংশও দখল কৰা হৈছে। জাপানে সমগ্ৰ মংগোলিয়া দখল কৰে, আৰু মধ্য এছিয়াত সোমাই পৰে আৰু আংশিকভাৱে আমুৰৰ সিপাৰে, উছুৰি অঞ্চলত দলঙৰ মূৰ সৃষ্টি কৰে। সঁচা, চামুৰাই কিছু কম সফলতা লাভ কৰিছিল। ভ্লাডিভষ্টক সম্পূৰ্ণৰূপে বন্ধ হৈ আছে আৰু ইয়াক গোলাবৰ্ষণ কৰা হৈছে।
  প্ৰায় ২০০ কিলোমিটাৰ দূৰত মস্কো। আৰু ইতিমধ্যে জাৰ্মানীয়ে ৰাজধানীত বেলিষ্টিক মিছাইলেৰে বোমাবৰ্ষণ কৰিব পাৰে আৰু জেট বিমানেৰে বোমা বিস্ফোৰণ কৰিব পাৰে। কিন্তু শীতকালত আৰু হিমৰ সময়ত ৱেৰমাচ্টে আৰু অধিক আক্ৰমণ চলাবলৈ সুযোগ হেৰুৱাই পেলালে। বিশেষকৈ ঔপনিৱেশিক সৈন্য: ভাৰতীয়, আফ্ৰিকান, আৰবসকল অতি ঠাণ্ডা। আৰু তেওঁলোকে যুদ্ধৰ বেছিভাগ ক্ষমতা হেৰুৱাই পেলালে। এনে পৰিস্থিতিৰ সুবিধা নোলোৱাটো পাপ। যদিও ৰঙা সেনাবাহিনীৰ বৃহৎ লোকচান হৈছিল, তথাপিও ইয়াৰ ক্ষতিসাধন হৈ পৰিছিল।
  সঁচাকৈয়ে জেনেৰেল ষ্টাফে যোগানৰ সকলো অসুবিধা আৰু ককেছাছৰ ক্ষতিৰ মাজতো শীতকালত কেইবাটাও বৃহৎ আক্ৰমণাত্মক অভিযান চলাবলৈ সিদ্ধান্ত ল"লে। শীতকালত ফেচিষ্টসকলে নাক উলিয়াই দিবলৈ সাহস নকৰিলেও আমি চিটিকি চেপি থেতেলিয়াই পেলাম৷
  বা যিকোনো ক্ষেত্ৰতে আমি তেওঁলোকক আটাইতকৈ বেয়া বতৰত যুঁজিবলৈ বাধ্য কৰিম।
  জেনেৰেল ষ্টাফৰ মুৰব্বী আৰু প্ৰতিৰক্ষা উপ-মন্ত্ৰী ভাচিলেভস্কিয়ে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে পৰামৰ্শ দিছিল যে ইউ এছ এছ আৰে সমগ্ৰ ইউৰোপ আৰু আফ্ৰিকাৰ বিৰুদ্ধে প্ৰযুক্তিগত দৌৰত জয়ী হ"ব নোৱাৰিব, এছিয়াই বুট কৰিবলৈ।
  এই ক্ষেত্ৰত শীতকালত বিশেষকৈ বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত শত্ৰুৰ সুবিধা বাঢ়িবহে। হয়, অৱশ্যেই ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলে ইতিমধ্যে নতুন, অধিক উন্নত টেংক বিকশিত কৰিছে আৰু বিকশিত কৰি আছে। বিশেষকৈ ডাঙৰ টাৰেট আৰু শক্তিশালী বন্দুক থকা টি-৩৪-৮৫। বাৰু, ১২২ মিলিমিটাৰ বন্দুক থকা আই এছ-২ বাটত আছে। কিন্তু জাৰ্মানসকলেও থিয় হৈ নাথাকিব। ইয়াৰ উপৰিও নতুন গাড়ীবোৰো লায়ন বা যিকোনো গধুৰ গাড়ীক পৰাস্ত কৰিব পৰাকৈ ভাল নহয়।
  আৰু সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব লাভ কৰাটো এতিয়া সম্ভৱ হোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই।
  ভোজননেচেনস্কিয়েও কথা কয়। তেওঁ আগতীয়াকৈ আক্ৰমণৰ সপক্ষেও কথা ক"লে:
  - ককেছাছ হেৰুৱাৰ পিছত আমাৰ সেনাবাহিনীত ইন্ধনৰ তীব্ৰ নাটনি হ"ব। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে আমি ইতিমধ্যে ইয়াৰ সম্পূৰ্ণ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছো। কিন্তু শীতকালত দিনৰ সময় বহু কম, নন-ফ্লাইং বতৰ সাধাৰণ আৰু ইন্ধনৰ ব্যৱহাৰো কমি যাব।
  পিপলছ কমিছনাৰ ঝ্ডানভেও লৰালৰিকৈ যোগ দিলে:
  - ইয়াৰ উপৰিও আমাৰ যোদ্ধা আৰু চেপাৰে ককেছাছৰ সকলো তেলৰ কূপ উৰুৱাই দিলে। আৰু ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল ফ্ৰিটজে এতিয়াও আমাৰ তেল ব্যৱহাৰ কৰিব নোৱাৰে। কিন্তু নিষ্ঠুৰ ফেচিষ্টসকলে কিমান সোনকালে সকলো নিৰ্মাণ আৰু পুনৰুদ্ধাৰ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে সেইটো বিবেচনা কৰিলে বসন্ত কালত বাকু তেলও থাৰ্ড ৰাইচৰ অৰ্থনীতিৰ ধমনীলৈ বৈ যাব।
  ষ্টেলিনে আলোচনাৰ সাৰাংশ দাঙি ধৰিলে:
  - ডিচেম্বৰৰ শেষৰ ফালে আমি প্ৰথম শীতকালীন ধৰ্মঘট ষ্ট্ৰাইক কৰিম। মাথোঁ প্ৰশ্ন ক"ত?
  সামৰিক বাহিনীৰ মাজত কোনো ঐক্য নাছিল। জুকোভে কেন্দ্ৰত আক্ৰমণ কৰি শত্ৰুক মস্কোৰ পৰা আঁতৰাই পেলোৱাৰ প্ৰস্তাৱ দিলে। ভাচিলেভস্কিয়ে টিখভিনত দুৰ্বল বিন্দু এটা বিচাৰি উলিওৱাটোৱেই ভাল হ"ব বুলি পৰামৰ্শ দিছিল। একে সময়তে লেনিনগ্ৰাডক সহায় কৰক, যিটো অৱৰোধৰ ডাবল ৰিং বাচি নাথাকিবও পাৰে।
  ৰ"ক"ছ"ভস্কিয়ে ভ"ৰনেজৰ দিশত আক্ৰমণৰ আহ্বান জনায়। আষ্ট্ৰাখানত, আনকি আৰ্খাংগেলস্কৰ ওচৰতো নাজীক আক্ৰমণ কৰাৰ ধাৰণা আছিল। ষ্টেলিনে সকলো মন্তব্য শুনি কিবা এটা খোঁচ মাৰি ভাবিলে।
  শত্ৰুক মস্কোৰ পৰা আঁতৰাই নিয়াৰ ধাৰণাটো প্ৰলোভনমূলক আৰু ভিক্ষাৰী যেন লাগিছিল। কিন্তু কেন্দ্ৰতেই এতিয়া নাজীসকল আটাইতকৈ শক্তিশালী আৰু ভালদৰে শিপাই আছে।
  আক্ৰমণ কৰাটো অযুক্তিকৰ যেন লাগিছিল, ভলগাক বাধ্য কৰাইছিল, নদীখন ডাঙৰ আৰু সম্পূৰ্ণ প্ৰবাহিত আছিল আৰু অভিযানৰ প্ৰথম পৰ্যায়টোৱেই দীঘলীয়া হৈ পৰিব।
  ডন আৰু ভলগাৰ মাজত আক্ৰমণৰ এটা ভিন্নতা সম্ভৱ, কিন্তু আমাৰ ইতিমধ্যে তাত পৰাস্ত হৈছে, আৰু জাৰ্মানসকলো ভালদৰে সুৰক্ষিত।
  ভাচিলেভস্কিৰ ধাৰণাটো আটাইতকৈ যুক্তিসংগত যেন লাগে। উত্তৰত জাৰ্মানসকল দুৰ্বল, আৰু তেওঁলোকৰ সৈন্যৰ কেনেবাকৈ যুদ্ধৰ অভিজ্ঞতা কম। তদুপৰি শেহতীয়াকৈ টিখভিন দখল কৰা হৈছিল, জাৰ্মান সৈন্য লেজত অৱস্থিত আছিল। কিন্তু ফ্ৰিটজে তেনেকৈ ভবাটো যথেষ্ট সম্ভৱ।
  ভোৰনেজৰ দিশত থকা সকলো শক্তি দিয়ক? সন্মুখৰ কনফিগাৰেচনত এটা বেলকনি গঠন হ"ল, যিটো হেলনীয়া ছ" থিষ্টলৰ দৰে কাটিবলৈ চেষ্টা কৰাটো অতি যুক্তিসংগত হ"ব।
  আৰু কিছুমান আকৰ্ষণীয় চিন্তা হৈছে আৰ্খাংগেলস্কৰ ওচৰত চুদিব। ফ্ৰিটজে সাগৰৰ দ্বাৰা শক্তিবৰ্ধক স্থানান্তৰ কৰিব লাগিব বুলি বিবেচনা কৰিলে এই দিশত যুক্তিসংগত শস্য আছে।
  যদিও আমাৰ নিজৰ সৈন্যক যোগান ধৰাটো কঠিন, বিশেষকৈ যিহেতু ফেচিষ্টৰ চাবমেৰিন বহৰে সাগৰত সম্পূৰ্ণৰূপে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰিছে। হয়, আৰু নাজীৰ পৰা নতুন ক্ৰুজাৰবোৰ কাৰ্যক্ষম হৈ আহিছে। আনকি আগতে বানপানীত বুৰ যোৱা যুদ্ধজাহাজ বিছমাৰ্কখনো তেওঁলোকে প্ৰায় নিৰ্মাণ কৰিছিল যেন লাগে। তদুপৰি নতুন জাহাজখনে ইয়ামাটোৰ অভিলেখ সৃষ্টিকাৰী আকাৰ আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰক পৰাস্ত কৰিব লাগে।
  যদিও আনহাতে ফ্ৰিটজক যুদ্ধজাহাজৰ প্ৰয়োজন কিয়? গোটেই পৃথিৱীৰ চকুত ধূলি পেলাবলৈ? থাৰ্ড ৰাইচত নিৰ্মাণ কৰা নতুন ধৰণৰ অস্ত্ৰৰ তথ্যৰ প্ৰতি অধিক চিন্তিত। বিশেষকৈ মিছাইল আৰু জেট বিমানৰ বিষয়ে, আৰু এইটো গুৰুতৰ।
  অলপ দ্বিধাবোধ কৰাৰ পিছত ষ্টেলিনে এই পৰিকল্পনাত অনুমোদন জনায়: ডিচেম্বৰৰ শেষৰ ফালে টিখভিন অঞ্চলত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰা, আৰু জানুৱাৰী মাহৰ আৰম্ভণিতে ভ"ৰনেজৰ ওচৰত শত্ৰুক অনুভৱ কৰা।
  সাধাৰণতে এইটো যুক্তিসংগত যেন লাগিছিল... ইফালে প্ৰায় পাহৰি যোৱা চাৰিগৰাকী ছোৱালীয়ে ইষ্টাৰ্ণ ফ্ৰণ্টত নিজৰ বীৰত্ব অব্যাহত ৰাখিছিল। গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লট আৰু ক্ৰীষ্টিনা আৰু মেগডা ভন চিংগাৰ - তেওঁলোক সকলোৱে প্ৰায় একেলগে গৰ্ভৱতী হোৱাৰ বাবে বিৰতিৰ পিছত; তাৰ পিছত সুস্থ সন্তান জন্ম দিলে, সন্মুখলৈ উভতি আহিল।
  বতৰটো ঠাণ্ডা আছিল, সুন্দৰীবোৰ আহিছিল মাত্ৰ ডিচেম্বৰৰ পঁচিশ তাৰিখে। বৰফ পৰিছে আৰু বতাহে কুঁহিয়াৰ বোৱাইছে। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ বাবে আটাইতকৈ উষ্ণ ঠাইখন বাছি লোৱা নাছিল - ঠিক লেনিনগ্ৰাডৰ ওচৰতে।
  আহি পোৱাৰ লগে লগে বিকিনি পিন্ধা ছোৱালীকেইজনীয়ে নিয়ৰৰ মাজেৰে জগ কৰিলে। আচলতে প্ৰকৃত আৰ্য্যই দেখুৱাব লাগিব যে তেওঁলোকে কোনো, আনকি তীব্ৰ ঠাণ্ডাকো ভয় নকৰে। তেওঁলোকৰ লগত মিলি জাপানৰ পৰা অহা নিঞ্জা ল"ৰা এজন, যাক সকলোৱে কাৰাছ বুলি মাতিছিল, পলাই গ"ল।
  এই ল"ৰাটোৱে বিশেষ অপাৰেচনত অংশগ্ৰহণ কৰাৰ বাবে বিখ্যাত হৈ পৰিছিল। সুখদায়ক প্ৰাচ্যৰ বৈশিষ্ট্যৰ লগতে অচিনাকি পিতৃৰ পৰা উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে পোৱা শ্যামলা চুলিয়ে ল"ৰাটোক অতি সুন্দৰ কৰি তুলিছিল।
  আনকি ছোৱালীকেইজনীয়ে ইয়াৰ উত্তৰত তেওঁৰ ফালে চকু ফুৰালে যদিও কাৰাছ হয়তো এতিয়াও তেওঁলোকৰ বাবে দম্পতী নহয়। কিন্তু পেশীবোৰৰ সকাহ, তাঁৰৰ দৰে, চলি থাকে, যে এই কঠিন আৰু অভিজ্ঞ বাঘিনীবোৰেও তাৰ লগত খোজ মিলাব নোৱাৰে।
  প্ৰশিক্ষণ ঘাটিত সন্তান জন্ম দিয়াৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে সম্পূৰ্ণৰূপে নিজৰ আকৃতি ঘূৰাই পালে যদিও প্ৰতিজন ছুপাৰমেনক ইমান বৰফৰ গতি সহ্য কৰিবলৈ দিয়া নহয়।
  মাগডাৰ ভন চিংগাৰৰ দৰে ৰাছিয়ানসকলৰ সৈতে যুঁজিবলৈ সক্ষম হোৱা ক্ৰীষ্টিনাই মন্তব্য কৰিছিল:
  - হিম আৰু বৰফ ইহঁতৰ মূল মিত্ৰ। আৰু সেয়ে ইংৰাজতকৈ শীতল একোৱেই নাই!
  মাগডাই সঠিকভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - মই তেনেকৈ নকওঁ। ৰাছিয়ানসকল বহুত শক্তিশালী আৰু ইউনিটবোৰ প্ৰায় কেতিয়াও পিছুৱাই নাযায়!
  চাৰ্লটে এটা ছামাৰছল্ট কৰিলে, জগিং কৰি থাকোঁতে, খিকিন্দালি কৰি, মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু এইটো এটা প্লাছতকৈ তেওঁলোকৰ দুৰ্বলতাহে .... বেৰেজ ডিটেচমেণ্ট সৃষ্টি আৰু পিছুৱাই যোৱা ইউনিটৰ সেনাপতিসকলক ফাঁচী দিয়াৰ দৰে সৈন্যৰ আদেশ আৰু নিয়ন্ত্ৰণৰ পদ্ধতি মই বুজি নাপাওঁ।
  খালী ভৰিৰে গেৰ্ডাই নিজেই দৌৰি আৰু টানি থাকোঁতে ওলোটা হৈ মান্তি হ"ল:
  - অৱশ্যেই - লাঠিৰ তলৰ পৰা ভাল যোদ্ধা নাপাব। - ইয়াত শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে অৱশ্যে হৃদয়খন চেপি ধৰি স্বীকাৰ কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল। - কিন্তু ৰাছিয়ানসকলে ইতিমধ্যে ডেৰ-দুবছৰ ধৰি থিয় দি থাকিলে ভাল যুঁজ দিছে। আমি তেওঁলোকৰ সজীৱতা বিচাৰিম!
  ক্ৰীষ্টিনাই অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - আমাৰ লগত কথা পাতিছা নেকি?
  গেৰ্ডাই খিকিন্দালি কৰিলে, মন্তব্য কৰিলে:
  আমি অভিজাত শ্ৰেণী! বিশেষকৈ মাৰ্চেইল!
  সৰ্বকাল আৰু জনগোষ্ঠীৰ শ্ৰেষ্ঠ এছ, হিটলাৰৰ শ্ৰেণীগত নিষেধাজ্ঞাৰ পিছতো, যিয়ে বিচাৰিছিল যে এই অজেয়তাৰ প্ৰতীকটোৱে কেৱল শিক্ষকতাৰ কামত মনোনিৱেশ কৰক - কাৰণ, তেওঁ এতিয়াও লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল আছিল, তথাপিও তেওঁ সন্মুখলৈ ওলাই আহিল।
  বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, জাৰ্মানসকলৰ ক"ৰবাত বেয়া লাগিলে ফুৰাৰে কৃপা কৰি তেওঁক উভতি যাবলৈ অনুমতি দিলে।
  নাজীসকলে অৱশ্যে, কেৱল কোনো কাৰণতে, প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা শক্তিশালী কৰি শীতকালৰ বাবে সাজু হ"ল, কিন্তু তেওঁলোকে তীব্ৰ সন্দেহ কৰিছিল যে ৰাছিয়ানসকলৰ হাতত বৃহৎ পৰিসৰৰ আক্ৰমণাত্মক কাৰ্য্যৰ বাবে সম্পদ থাকিব।
  অৱশ্যে বুদ্ধিমত্তাই কাম কৰিলে। অৰ্থাৎ তিখভিনক মুক্ত কৰাৰ বাবে আগতীয়া আক্ৰমণৰ তথ্য তথাপিও ফাদিল হৈছিল। তদুপৰি ছোভিয়েট সৈন্যই বৰদিনৰ ঠিক সময়তে শক্তিশালী আৰ্টিলাৰীৰ প্ৰস্তুতি আৰম্ভ কৰিলে।
  কাট্যুছাক থ্ৰেচ কৰা হ"ল, আনকি প্ৰথম আন্দ্ৰুছা হাই-পাৱাৰ জেট লঞ্চাৰৰ দুখনমানকো থ্ৰেচ কৰা হ"ল। আৰু গুঞ্জনটো এনেকুৱা আছিল যে খালী ভৰিৰে আধা জমা হোৱা ছোৱালীবোৰে ধৰিলে।
  সৌভাগ্যক্ৰমে তেওঁলোকৰ শ্ৰৱণ ক্ষমতা অতি উত্তম আৰু চকু দুটা স্ফুলিংগৰে জিলিকি উঠে।
  ইজনে সিজনৰ ফালে চাই ছোৱালীকেইজনীয়ে এই সিদ্ধান্তত উপনীত হ"ল:
  - কি এতিয়া আমি যুঁজিম, যিদৰে হ"ব লাগে!
  আৰু নিঞ্জা ল"ৰা কাৰাছে ক"লে:
  - মোৰ কাম হ'ব লেনিনগ্ৰাডত প্ৰৱেশ কৰি তাত ৰিকন'ইটাৰ কৰা। স্কাউটৰ বাবে তুমি বৰ ধুনীয়া!
  মাগডাই লেহেমীয়াকৈ চকুৰ পতা দুটা হেলনীয়া কৰি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু তুমিও... আৰু যদি ৰাছিয়ানসকলক অদ্ভুত যেন লাগে, তেন্তে তোমাৰ উচ্চাৰণ?
  কাৰাছে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - যেতিয়া আপুনি ৰাছিয়ান ভাষা বেছি শুদ্ধকৈ কয়, তেতিয়া ই আপোনাৰ মাজত থকা এজন বিদেশীক বহুত বেছি বিশ্বাসঘাতকতা কৰে। যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, মই দৌৰিলোঁ, কিন্তু সাৱধানে ফ্লেংকত থকা বিৰোধীক থেতেলিয়াই পেলালোঁ...
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ টেংকৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। কাৰণ, সেইবোৰ পৰীক্ষামূলক টেংকাৰ। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ বাবে বাছি লৈছিল, নতুন কিবা এটা। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে একেলগে দুটা নবীন টেংকো, যিবোৰ সন্মুখত পৰীক্ষা কৰিব লাগিব।
  অৰ্থাৎ "ৱেইজেল", অতি কম চিলোৱাটৰ দুজন ক্ৰু মেম্বাৰ থকা গাড়ী। নতুন প্ৰজন্মৰ টেংকৰ প্ৰথম মডেল, য"ত জাৰ্মানসকলে সঁচাকৈয়ে গুৰুত্বসহকাৰে বিন্যাসটো সংকুচিত কৰাত লিপ্ত হৈছিল। আৰু পৰিচালনাৰ কিছু আকৰ্ষণীয় ন"-হাউ। বিশেষকৈ ইলেক্ট্ৰিক ট্ৰেন্সমিছন আৰু মটৰত মাউণ্ট কৰা গিয়াৰবক্সৰ অৱস্থান। আৰু টেংকাৰবোৰ নিজেই, দুটামান, আচলতে শুই আছিল। একে সময়তে ট্ৰেন্সমিছন আৰু ইঞ্জিন পিছফালে ৰখা হৈছিল, আৰু ছোৱালীকেইজনীক পেটত আৰামদায়কভাৱে ৰখা হৈছিল। আৰু তেওঁলোকৰ ভৰি দুখনে পিছফালে থকা গিয়াৰ আৰু বুটামবোৰ থেতেলিয়াই পেলালে আৰু ইয়াৰ বিপৰীতে হাত দুখনে শ্বিফ্ট কৰাৰ সময়ত আৰামত লৰচৰ কৰিছিল। আটাইতকৈ শুই থকা আসনখন ক্ৰম অনুসৰি তৈয়াৰ কৰা হয় আৰু তেওঁলোকৰ শৰীৰৰ আকৃতি কপি কৰা হয়। সঁচাকৈয়ে টাৱাৰ নাই - স্বয়ংচালিত বন্দুক বুলি ওলাই পৰিল, আৰু ইমানেই নিম্ন যে ৰোলাৰবোৰ বাহিৰত অৱস্থিত।
  অৱশ্যে কামানটো ঘূৰিব নোৱাৰে যদিও অলপ ঘূৰিব পাৰে। বাৰু, যুঁজাৰু বিমানখনে নিজেই বিখ্যাতভাৱে নিজৰ অক্ষৰ চাৰিওফালে ঘূৰি থাকে, আৰু তাৰ দ্বাৰা টাৱাৰৰ অভাৱৰ ক্ষতিপূৰণ দিয়ে।
  মাগডাই সংগী ছোৱালীকেইজনীক বুজাই দিলে:
  - তাত টাৰেট অবিহনে টেংকবোৰ সস্তা আৰু তললৈ নামি যায়। ইয়াত আমি উচ্চতা সামঞ্জস্য কৰিব পাৰো, ইয়াক ১.২ মিটাৰলৈ নমাই ১.৫ লৈ বৃদ্ধি কৰিব পাৰো... প্ৰায় পক্ষপাতীসকলৰ দৰেই আমিও প্লাষ্টুনাত খোজ কাঢ়ি যাওঁ।
  ১২ টন ওজনৰ গাড়ীখনৰ ওপৰত অনুভূমিকৰ পৰা ৪০ ডিগ্ৰী হেলনীয়া কোণত ৮২ মিলিমিটাৰৰ উৎকৃষ্ট ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আছিল। তলৰটো বৰ সৰু। ৬০ মিলিমিটাৰত কাষবোৰ বেয়াকৈ সুৰক্ষিত হয় যদিও ৰোলাৰবোৰে নিজেই এতিয়াও ঢাকি ৰাখে। ৪০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনে উৎকৃষ্ট ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন প্ৰদান কৰে। প্লাছ, ৰোলাৰসমূহৰ অৱস্থান আৰু ছাচপেনচনে কেৱল চিলোৱাট হ্ৰাস কৰাই নহয়, চমৎকাৰ ক্ৰছ-ড্ৰিফ্ট প্ৰদান কৰাটোও সম্ভৱ কৰি তোলে।
  ভাল পাওক বা নাপাওক, কিন্তু পেন্থাৰৰ পৰা আৰম্ভ কৰি গধুৰ মেনেজাৰী, বহুত বেছি ডাঙৰ আৰু অনাড়ম্বৰ। আৰু নিয়ৰৰ ড্ৰিফ্ট আৰু সম্পূৰ্ণ কফিনৰ ওপৰত।
  দীৰ্ঘদিনীয়া সংগী চাৰ্লটৰ সৈতে থিতাপি লোৱা গেৰ্ডা আৰু অনিচ্ছাকৃতভাৱে টেংকৰ সংকীৰ্ণ, কমপেক্ট আৰু দীঘলীয়া বাকচটোত তাইৰ অস্বস্তি অনুভৱ হৈছিল। যদিও অৱশ্যেই আমি এই কথাটোক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাব লাগিব যে টি-৪ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু সৰ্বোত্তম কৱচ থকা গাড়ীখন ১২ টনৰ ওজনৰ লগত খাপ খাই পৰে। ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - আটাইতকৈ আৰামদায়ক টেংক আছিল "টাইগাৰ" আৰু "লায়ন"। এই গাড়ীখনত আমি ছোৱালীবোৰেও ঘূৰিবলৈ বহুত কষ্ট পাওঁ।
  চাৰ্লটে উত্তৰ দিলে:
  - কিন্তু সুৰক্ষা... নতুন "পেন্থাৰ"ৰ দৰে, যিটো নৱেম্বৰৰ পৰাহে ৬০ মিলিমিটাৰ কেছ লৈ সৈন্যবাহিনীত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল.... সঁচা, কপালখন ১২০-মিলিমিটাৰেৰে আমাৰ তুলনাত ভালকৈ বন্ধ কৰা হৈছে, কিন্তু এতিয়াও লাগে ইয়াক আঘাত কৰিবলৈ। আমাৰ দৰে কোণত পইণ্ট ব্লেংক গুলী চলোৱাৰ সময়তো ৮৫ মিলিমিটাৰ কামানে ৰিকোচেট কৰিব।
  গেৰ্ডাই ভৰিখন কাণৰ পিছফালে খোঁচ মাৰিলে, কিন্তু এই গতিৰ পৰা সকলো একেই তাইৰ ভৰিৰ আঙুলিটো ঢাল খাই থকা চালখনত থিয় হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - ৰাছিয়াই আমাক সকীয়াই দিছিল যে ১২২ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ টেংক দেখা দিব পাৰে। বুদ্ধিয়ে টোপনি নাহে!
  গাল দুখন ফুলাই আৰু খঙত মুখখন পেলাই দি চাৰ্লটে আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - আমাৰ বুদ্ধিমত্তা সদায়ৰ দৰেই ওপৰত। কেৱল আমি এটা সংকীৰ্ণ বাকচত আবদ্ধ হৈ আছিলো।
  নিৰ্দেশনা অনুসৰি ৪০০ হৰ্চপাৱাৰৰ নতুন ইঞ্জিনটো পানী-ধাতু বা নাইট্ৰজেনৰ মিশ্ৰণেৰে কম সময়ৰ বাবে বুষ্ট কৰিব পৰা যাব। এনে ক্ষেত্ৰত টেংকখনে ১০০ কিলোমিটাৰতকৈও অধিক বেগত কেইবা মিনিট ধৰি লৰালৰিকৈ যাব পাৰে।
  ছোভিয়েট সৈন্যই এক অগ্ৰগতি লাভ কৰিছিল, তাৰ আগতে তেওঁলোকে নাজীৰ সকলো খাদ আৰু বাংকাৰত সাঁথৰ মাৰিছিল। কিন্তু নাজীয়ে বেছিভাগ সৈন্যক দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় লাইনলৈ আঁতৰাই পেলালে। ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে আৰ্টিলাৰী গুলী আৰু মেচিনগানৰ ৰেংকেৰে পদাতিক বাহিনীক লগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  আগলৈ অৱশ্যে চলন্ত টেংক আছিল। যিহেতু অধিক শক্তিশালী টি-৩৪-৮৫ বিমানখনে এতিয়াও গণ উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰা নাছিল, সেয়েহে সৰু আৰু অধিক চলন্ত টি-৩৪-৭৬ বিমানখনে আক্ৰমণ কৰিছিল। লোকচান যিয়েই নহওক কিয়, তেওঁলোকে ট্ৰেঞ্চ লাইনত উঠিছিল আৰু নিয়ৰত নিজৰ উৎকৃষ্ট ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  আৰু ইয়াত জাৰ্মান গাড়ীবোৰে উত্তৰ দিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। ইতিমধ্যে টি-৪ উৎপাদনৰ পৰা আঁতৰাই দিয়া হৈছে যদিও ইয়াৰে কেইবাখনো এতিয়াও সেৱাত আছে। অদ্ভুতভাৱে নতুন দানৱতকৈ বৰফৰ ড্ৰিফ্টত ইহঁতে ভাল গতি কৰে। স্কেটিং ৰিংকৰ মাজত বন্ধ হৈ পৰা বৰফ পৰিষ্কাৰ কৰিবলৈ সেইবোৰ এতিয়াও আৰম্ভ কৰিব লাগিব। আনকি ফ্ৰিটজে কেনেকৈ বয়লাৰত পানী উতলাই, তাৰ পিছত ট্ৰেকত ঢালি দিয়ে যাতে এই নিকৃষ্ট খোলাটো ওলাই যায়, সেয়াও ধেমেলীয়া৷
  আনকি শ্ৰেষ্ঠ জাৰ্মান টেংক "লায়ন"ও এনে ৰোলাৰৰ সৈতে ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়। সঁচা, বেছিভাগ পৰিৱৰ্তনতে ফৰাচীসকলে ইতিমধ্যে এই কথাটো লক্ষ্য কৰিছে, আৰু মেচিনটোৱে নিজেই চৌত্ৰিশটাক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম... কিন্তু এইটো চৰ্তসাপেক্ষভাৱে ইমান সহজ।
  কিন্তু ইয়াত জাৰ্মান টেংক দুখনমান এতিয়াও লৰচৰ কৰি আছে... কিন্তু বাকীবোৰ, কেনেকৈ ক"ব... ওপৰত! সঁচা, "লায়ন"ৰ পৰা শীতল টেংকাৰে বহু দূৰৰ পৰা টি-৩৪-৭৬ত খুন্দা মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। মন কৰিবলগীয়া যে ছোভিয়েট ডিজাইনৰ কাষ্ট টাৰেটৰ কৱচৰ ভংগুৰতাক লক্ষ্য কৰিলে দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে আঘাত কৰাৰ সুযোগ আছে।
  মিশ্ৰণ মৌলৰ অভাৱ ইমানেই তীব্ৰ যে ফ্ৰিটজৰ ৫০ মিলিমিটাৰ বন্দুকবোৰো বিপজ্জনক। কিন্তু ৩৭ মিলিমিটাৰৰ সৰু কামানৰ পৰা আঘাত কৰিলেও কৱচৰ ভাঙি যায় আৰু কৱচ ছিঙি যায়, বা টাৰেটৰ সৈতে হাল ফাটি যায়।
  "চৌত্ৰিশজন"ৰ আপেক্ষিক দুৰ্বলতাৰ বাবেই "পেন্থাৰ"ক অধিক শক্তিশালী বন্দুকৰে পুনৰ সজ্জিত কৰাৰ ধাৰণাটো উন্নত সময়লৈ পিছুৱাই দিয়া হ'ল। বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে আটাইতকৈ বেয়াবোৰ - যদিহে আইপিবোৰ ছিৰিজলৈ যায়। কিন্তু এতিয়ালৈকে আই এছ-১ গণ ছিৰিজত পৰিণত হোৱা নাই। কিন্তু ইতিমধ্যে আই এছ-২ একাউণ্টলৈ তথ্য ফাদিল হৈছে। যিহেতু বহু জেনেৰেলে ইতিমধ্যে বুজি পাইছিল যে ইউ এছ এছ আৰ প্ৰায় নিঃশেষ হৈ গৈছে, আৰু ধনৰ বিনিময়ত নিজৰ গৃহভূমিক বিশ্বাসঘাতকতা কৰাটো লজ্জাজনক বুলি নাভাবিলে। গতিকে জেনেৰেল ষ্টাফকে ধৰি চোৰাংচোৱাৰ সংখ্যা যথেষ্ট বৃদ্ধি পাইছে।
  ইয়াত ১২৮ মিলিমিটাৰ কামানৰ সৈতে "লায়ন"ৰ গধুৰ পৰিৱৰ্তন কৰা হৈছে। দীঘল পাখিটোৰে চৌত্ৰিশৰ ওচৰ পাবলৈ চেষ্টা কৰে ... কিন্তু মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  কিন্তু ছোভিয়েট টেংকাৰবোৰে নিজেই ফ্ৰিটজক আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। ৱেৰমাচ্ট বন্দুকৰ গুলীৰ হাৰ দিলেও এইটো আত্মঘাতী।
  ইয়াত "সিংহ"টোৱে টাৱাৰটো ফালি পেলাবলৈ সক্ষম হ'ল আৰু চাৰিজন বন্ধু কপৌৰ দৰে উৰি গ'ল পৰলোকলৈ... কিন্তু আন টেংকবোৰ আৰু অধিক সক্ৰিয়ভাৱে শেষ হৈ গৈছে... ইয়াত শিল্পীসকলে কেনেবাকৈ ডিজেল ইঞ্জিন বুষ্ট কৰিবলৈ গুৰুতৰ হৈ পৰিছে, যে... ইহঁতে যদিও কম সময়ৰ বাবে, কিন্তু কোনো মিশ্ৰণ নোহোৱাকৈ, টেংকটোক ৭০ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত ত্বৰান্বিত কৰে। তাৰ পিছত মটৰটো ভাঙি যাবলৈ দিয়ক। কিন্তু ইয়াত হতাশগ্ৰস্ত ল"ৰাবোৰ আক্ৰমণৰ ওপৰত আহে, যাৰ কোনো উভতি অহা নাই। বাৰু, কি? যদি অন্যথা জীয়াই থকাটো অসম্ভৱ, তেন্তে জীয়াই থকাৰ কথা পাহৰি যাওক।
  আৰু এতিয়া বৰফৰ জগতৰ পৰা অহা এটা দানৱৰ দৰে ছোভিয়েট টেংকে নিজৰ বাবে আটাইতকৈ দামী ভুক্তভোগীক বাছি লৈ এটা গধুৰ আৰু মাৰাত্মক "সিংহ"ক ৰেম কৰে। জাৰ্মান গাড়ীখনে হেংগাৰৰ পৰা ওলাই আহিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল মাত্ৰ।
  আঘাত প্ৰবল, ছোভিয়েট মেচিনৰ মুখখন বেঁকা। "লায়ন" যথেষ্ট নিম্ন আৰু দুয়োটা মেচিনৰ খোলা চেপেটা। আৰু তাৰ পিছত সন্মুখৰ জাৰ্মান ইঞ্জিনটো বিস্ফোৰণ ঘটে। আৰু জুই আৰম্ভ হয়, আৰু নাজীৰ পলায়ন, তলৰ হেচ্চৰ মাজেৰে।
  অৱশ্যে সকলো ছোভিয়েট টেংকেই ৰেমিং দূৰত্বলৈকে ভাঙি যাব পৰা নাছিল। ফ্ৰিটজৰ সঁজুলিবোৰে কাম কৰে আৰু পিহি লয়। কিন্তু যি সফল হ'ব, কেনেকৈ মাৰিব!
  গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লট বন্ধুতকৈ অলপ আগবাঢ়ি আছিল আৰু ছোভিয়েট গাড়ীবোৰ ইতিমধ্যে দেখা পোৱাৰ সময়ত সীমাৰ ভিতৰত আছিল। বাৰু, গুলী মাৰিব পাৰি, কিন্তু ওচৰলৈ যোৱাটোৱেই ভাল। পাঁচ কিলোমিটাৰৰ পৰা চৌত্ৰিশৰ ভংগুৰ কৱচটোও ল"বলৈ সমস্যাজনক।
  অগ্নিময় চাৰ্লটে দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিছে:
  - সদায় তেনেকুৱাই। দূৰৰ পৰা গুলী মাৰিব নোৱাৰে!
  গেৰ্ডাই উত্তৰ দিলে:
  - যথেষ্ট সাৱধান হ'লে পাৰে!
  কিন্তু এতিয়ালৈকে পৰিস্থিতিয়ে দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ পৰা গুলীচালনা কৰিবলৈ বাধ্য হোৱা নাই। আৰু তেওঁলোকৰ বগা ৰং কৰা টেংকটো প্ৰায় কোনেও লক্ষ্য কৰিব নোৱাৰে। আৰু গাড়ীখন ইমান ভালকৈ চলে। চেছিছক কোনেও দোষ নিদিয়ে।
  আৰু হয়, ৰাইডটো মসৃণ। ছোভিয়েট বাহনবোৰো বেয়া নহয়, আৰু ইয়াত ইতিমধ্যে জাৰ্মানীৰ প্ৰতিৰক্ষাৰ প্ৰথম লাইনটো হেক কৰি দ্বিতীয়টো ভাঙিছে। আৰু বতৰটো নন-ফ্লাইং, বৰফৰ ধুমুহা উঠিছে, আৰু অসংখ্য ৱেৰমাচ্ট বিমান বন্ধ হৈ গৈছে।
  ৰঙা বিমান পৰিবহণৰ সংখ্যাগত দুৰ্বলতা, আৰু ইন্ধনৰ তীব্ৰ নাটনি বিবেচনা কৰিলে ইয়াতকৈ ভাল বতৰ হ"ব নোৱাৰে।
  ফ্ৰিটজক লুকাই থাকিবলৈ দিয়ক। ইতিমধ্যে কিছুমানে আনকি বগা চেলেং জোকাৰিবলৈ ধৰিলে। হিটলাৰ কাপুট হ'ব ...
  গেৰ্ডাই দুই কিলোমিটাৰৰ পৰা গুলীচালনা কৰে। নীতিগতভাৱে এইটো এতিয়াও নিশ্চিতভাৱে পৰাজয় নহয়, কিন্তু ৰাছিয়াই কিমানজন জাৰ্মানক পংগু কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল সেয়া চালে, তেতিয়া কি আশা কৰিব পাৰি। তদুপৰি চৌত্ৰিশটা যুদ্ধৰ আৰম্ভণিতকৈও কম দৃঢ়, আৰু তেওঁলোকে এতিয়াও নতুন জমা ধন গঢ়ি তুলিবলৈ সক্ষম হোৱা নাই। তেন্তে...
  বন্দুকৰ ট্ৰিগাৰ টানিলে ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰজন বৰ চিন্তিত হৈ পৰিল। ইতিমধ্যে তাই লাইভ শ্বুটিঙৰ অভ্যাস হেৰুৱাই পেলাইছিল - মুৰ্মানস্কৰ ধুমুহাৰ বাহিৰে, যদিও গৰ্ভাৱস্থাৰ লগতে ৰাজত্বকালৰ প্ৰথম মাহকেইটাত শ্বুটিং ৰেঞ্জ আৰু প্ৰশিক্ষণ ক্ষেত্ৰত অনুশীলন কৰি থাকিল। কিন্তু দেখাত বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে যুঁজ দিয়াটো সহজ, গাড়ীৰ সৈতে এক হৈ পৰে... গোলাটোৱে টাৱাৰটোক খুন্দা মাৰি টাৱাৰটোক ৱাৰ্ক কৰি পেলালে... নাই, জুই লাগিল, কিন্তু বন্ধুজনে যিয়েই নহওক ৰৈ যাবলগীয়া হ"ল৷ আৰু এতিয়া আন এজন ভুক্তভোগী...
  চাৰ্লটে ফুচফুচাই কয়:
  - বিজয়ৰ বাবে যুঁজ দিয়াত কোন অভ্যস্ত। তেওঁ আমাৰ লগত কবৰলৈ যাব ... - গেৰ্ডাই গুলী চলালে, আৰু ৰঙা চুলিৰ যোদ্ধাজনে শুধৰাই দিলে। - বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে আমি সকলোৱে মিলি শত্ৰুক কবৰলৈ লৈ আহিম।
  স্নো হোৱাইট টাৰ্মিনেটৰে খঙেৰে বাধা দিলে:
  - হয়, প্ৰেৰণা নাই, গানটো বিচলিত নকৰিব!
  চাৰ্লটে অনুৰোধ কৰিলে:
  - নিজে গান গাই! তুমি ইমান সক্ষম!
  আৰু গেৰ্ডাই জুইৰ নেতৃত্ব দি গাই গাইছিল;
  গৃহভূমি আৰু সেনাবাহিনী দুটা স্তম্ভ,
  যাৰ ওপৰত গ্ৰহটো থিয় হৈ আছে!
  আমি তোমাক আমাৰ স্তনেৰে ৰক্ষা কৰিম,
  আপোনাৰ সৈন্যবাহিনী সকলো ৰাইজে উষ্ণ কৰি তুলিছে!
  
  ডাৱৰবোৰ শীতল, আৰু গৰম জিলিকি উঠিল,
  মেচিনগানে জোৱানজনৰ কান্ধত ঘঁহি দিলে!
  চিৰদিনৰ বাবে গৃহভূমি আমি আপোনাৰ লগত,
  খলনায়কৰ বাবে কবৰ খান্দো আহক!
  
  হয়, কেতিয়াবা ভাগ্যৰ মুখখন নিষ্ঠুৰ,
  গুলীটোৱে আমাৰ হৃদয় বিন্ধিবলৈ চেষ্টা কৰে!
  ক্ষুদ্ৰতাই পিছুৱাই গ"ল আৰু যুঁজাৰুজনৰ মৃত্যু হ"ল,
  নায়কৰ বাবে প্ৰভুৰ দুৱাৰ খুলি দিয়ক!
  
  অগাধ আকাশত আমাৰ শান্তি আছে,
  জান্নাত, ধন্য যোদ্ধা জিলিকি নাথাকে!
  পিতৃভূমিত শান্তি মই লগত কঢ়িয়াই লৈ ফুৰো,
  আমাৰ ল"ৰা-ছোৱালীয়ে জয়ৰ ফলৰ সোৱাদ ল"ব!
  গান গোৱাৰ সময়ত গেৰ্ডাই আৰু ৯টা টেংকক পৰাস্ত কৰি তেওঁৰ স্ক"ৰ যথেষ্ট উন্নত কৰে।
  তাৰ পিছত চাৰ্লটে গাইছিল:
  তৰাৰে ভৰা উচ্চতালৈ ইংগিত দি,
  অন্তহীন দূৰত্বলৈ আকৰ্ষণ কৰক!
  আৰু আমাৰ চিন্তা জগতৰ মানুহ,
  উৰি যোৱা ইকাৰছৰ সপোন!
  
  মোৰ চকু আকাশলৈ নিবদ্ধ হৈ আছে
  গোলকটো স্পৰ্শ কৰাটো কঠিন।
  আৰ্কিমিডিছৰ প্ৰথম স্ক্ৰুৰ পৰা -
  দীঘলীয়া আৰু বিৰক্তিকৰ পৰিকল্পনা কৰিছিলোঁ!
  তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি নিজকে লক্ষ্য কৰি গুলী চলাবলৈ ধৰিলে... ছোভিয়েট টেংকাৰবোৰে গুলীবোৰৰ প্ৰতি গুৰুত্ব নিদিলে যদিও মাগডাৰ স্বয়ংচালিত বন্দুকটোও যোগ দিলে। তথাপিও তুষাৰপাতৰ সময়ত আপুনি সঁচাকৈয়ে ক"ত, কি আৰু কেনেকৈ আঘাত কৰে সেয়া দেখা নাপায়৷ প্লাছ, দুয়োটা টেংক বহিল আৰু বৰফৰ ড্ৰিফ্টৰ পৰা প্ৰায় পৃথক কৰিব নোৱাৰা হৈ পৰিল। হয়, আৰু নতুন বন্দুকটো অধিক অস্পষ্ট আছিল, আৰু শেষত লাইট আউটলেট থকা চাইলেন্সাৰ এটা আছিল। এইখনেই হৈছে ফ্ৰিটজে উলিয়াই অনা আটাইতকৈ কূটনৈতিক গাড়ী।
  সেই মুহূৰ্তত কাষৰ পৰা উৰি থকা ক্ৰুচিয়ান কাৰ্পে উত্তেজনাৰে গাইছিল:
  - নাৰীয়ে যদি কাজিয়া কৰি আছে তেন্তে কাজিয়া নকৰাই ভাল!
  এনে লাগিছিল যেন মাত্ৰ বাৰ টনকৈ দুখন গাড়ীয়ে কি ক্ষতি কৰিব পাৰে? অৱশ্যে এই ক্ষেত্ৰত ফ্ৰেমবোৰেই সকলো। ছোৱালীকেইজনীয়ে কাৰ্যতঃ মিছ কৰা নাছিল যদিও সকলো হিটেই মাৰাত্মক বুলি ওলোৱা নাছিল। চৌত্ৰিশটা তিনি-চাৰিটা হেলনীয়া কৱচ ৰিকোচেট কৰিলে, প্ৰায় ডজন লেণ্ডিঙৰ ফলত বিভিন্ন মাত্ৰাৰ বাহনৰ ক্ষতি হ"ল, কিন্তু পথাৰত সহজে ঠিক কৰিব পৰা বাহনৰ শ্ৰেণীৰ পৰা। কিন্তু ছোভিয়েট বাহনৰ প্ৰায় পঞ্চাশটা নিম্নমানৰ কৱচ গুৰুতৰভাৱে ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়।
  ইয়াত উদাহৰণস্বৰূপে, গোলাবাৰুদ বিস্ফোৰণ হ"লেই কমাণ্ডাৰৰ চৌত্ৰিশটা ফাটিবলৈ ধৰিলে। টাৱাৰটো বহু দূৰলৈ পেলাই দিয়া হ"ল, আৰু মুখখন ষ্টিয়াৰিং হুইললৈ পৰিণত হ"ল। মানুহৰ মৃত্যুও হ"ল।
  ছোভিয়েট টেংকাৰবোৰে পলমকৈ উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁলোকক চেপি ধৰা হৈছে আৰু প্ৰতিহত আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  বাঘৰ ছোৱালীবোৰত বহুত ভিৰ থাকে যদিও ৮২টা গোলাবাৰুদৰ বোজা পেন্থাৰৰ সৈতে যথেষ্ট তুলনাযোগ্য। যদিও গোলাবাৰুদ নাকত থিয় হৈ থাকে আৰু ছোৱালীবোৰে সেইবোৰৰ বিষয়ে কঁকাল খুলি পেলায়। কিন্তু এতিয়াও কিবা এটা গুলী চলাবলগীয়া আছে, আৰু ওচৰ চাপিলে ৰাছিয়ানসকলক আঘাত কৰাটো সহজ হৈ পৰে।
  গেৰ্ডাই নিজকে অতি সোনকালে ক্ৰছ কৰে আৰু স্ক্ৰেপৰ বাবে আন এটা টেংক পঠিয়াই ফুচফুচাই কয়:
  - ভগৱানে মোক ক্ষমা কৰিব! এইবোৰ সাহসী ল"ৰা, কিন্তু তেওঁলোকৰ এজন সেনাপতি সম্পূৰ্ণৰূপে পাগল!
  চাৰ্লটে হিষ্টেৰিকভাৱে ফুচফুচাই মন্তব্য কৰিলে:
  - যদি সিহঁত আমাৰ ওপৰত উঠি আহে, তেন্তে শেষ!
  সঁচাকৈয়ে চৌত্ৰিশজনে খোজকাঢ়ি গুলী চলালে, ধোঁৱাই আবৃত, জোকাৰণিৰ পৰা কঁপি উঠিল। অৱশ্যে তেওঁলোকৰ হিট বিৰল, শ্বটবোৰ শুদ্ধ নহয়, কিন্তু টেংকত গুঞ্জন হৈ আছে।
  কপালখন এতিয়াও নিখুঁতভাৱে সুৰক্ষিত আৰু কৱচ, যিয়েই নহওক কিয়, উচ্চমানৰ, চিমেণ্টেৰে সজ্জিত। আৰু ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল বৃদ্ধি পোৱা কঠিনতাৰ পৃষ্ঠই জপিয়াই থকা শহাপহুৰ দৰেই এক উৎকৃষ্ট ৰিবাউণ্ড দিয়ে।
  কিন্তু সকলো একেই, ভিতৰত বোবা, ঢোলৰ ওপৰত উঠি যোৱাৰ দৰেই আৰু তেওঁলোকে ইয়াক ওজনী ক্লাবেৰে মাৰিব৷
  সঁচা, হিটবোৰৰ পৰা কেবিনটো বৰ গৰম হৈ পৰিছিল, কিন্তু বিকিনি পিন্ধিলে বৰফৰ ড্ৰিফ্টত ডুব যোৱাৰ পিছতো ভাল লাগে। কিন্তু ছোভিয়েটৰ গোলা এটাই ৰিঙৰ সোঁফালৰ এপ্ৰ"নত খুন্দা মৰাটো বহুত বেছি অপ্ৰীতিকৰ। এইটো গাড়ীৰ ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্সৰ বাবে, চকুৰ তলত ক"ৰ"বাৰৰ দৰে। যদিও, ৰোলাৰবোৰ দবা নহয়, পৃথক গাড়ী বুলি ধৰি ল"লে, টেংকটো এতিয়াও চলিব পাৰে। ঘূৰি ঘূৰি গুচি যাওক। এই কাম আগতেই কৰিব লাগিছিল। আৰু সেয়েহে ষ্টাৰনৰ সুৰক্ষা দুৰ্বল। আৰু হেলনীয়া কোণটো সৰু। যদি ই আঘাত কৰে তেন্তে ই ব্ৰেক থ্ৰু কৰিব পাৰে। ৰাছিয়াৰ বন্দুক ইমান দুৰ্বল নহয়।
  গেৰ্ডাই ফুচফুচাই ক"লে, আকৌ এবাৰ তেওঁলোকৰ অৰ্ধস্বয়ংক্ৰিয় কামানৰ পৰা নৰকৰ উপহাৰটো মুকলি কৰি দিলে:
  - কিন্তু পাছাৰণ!
  যদিও এই শব্দটো বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে জাৰ্মান বাঘ যোদ্ধাসকলৰ বাবে স্পেনিছ কমিউনিষ্টসকলৰ মূলমন্ত্ৰটো একেবাৰে উপযুক্ত যেন নালাগে। কাৰণ নাজীয়ে ফ্ৰাংকোৰ পক্ষত যুঁজিছিল। যদিও কেতিয়াবা সৈন্যই স্বেচ্ছাই আনৰ কৌশল গ্ৰহণ কৰে।
  গুলী চলোৱাৰ সময়ত চাৰ্লটে লাস্কা স্বয়ংচালিত বন্দুকটো অলপ ঘূৰাই দিছিল, প্ৰজেক্টাইলেৰে সোঁফালৰ ৰোলাৰটো ভাঙি পেলোৱাটোৱে তেওঁলোকৰ বাবে এই ক্ষেত্ৰত সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  ছোভিয়েট টেংকবোৰে ঘাইপথৰ কাষৰ দৰে দ্ৰুতগতিত বৰফৰ ঢৌৰ মাজেৰে দৌৰি যোৱা নাছিল, কিন্তু তথাপিও তেওঁলোকৰ দ্ৰুত জঁপিয়াই দৃষ্টিশক্তিত বাধা দিছিল, আৰু দ্ৰুত আছিল।
  ইয়াত খোলাবোৰ আচলতে পইণ্ট-ব্লেংক ৰেঞ্জত ঢালি দিয়া হয়।
  আৰু গেৰ্ডাই ঘামত তিতি শীৰ্ষ গতিৰে গুলী চলায়। ঢালযুক্ত কৱচ
  ৰিবাউণ্ড কপালত, কিন্তু যদি তেওঁলোকে কাষত পইণ্ট-ব্লেংক আঘাত কৰে...
  চাৰ্লটে চিঞৰিলে:
  - আৰু নৰকৰ গভীৰতাত পৰিলেও - দোলনালৈ উভতি নাযাওঁ!
  ছোৱালীবোৰে শেষলৈকে গুলী চলায়, কিন্তু খোলাবোৰ কাষৰ পৰা লৰালৰিকৈ ওলাই আহি ৰোলাৰবোৰ ভাঙি বিন্ধি যায়। কৱচ ফাটি যায় আৰু গাড়ীখনত জুই লাগে।
  গেৰ্ডাই সিদ্ধান্ত লয়:
  - আমি গাড়ীবোৰ ভেঙুচালি কৰি গুচি যাওঁ!
  চাৰ্লটে যন্ত্ৰণাত উচ্চাৰণ কৰে:
  - আইৰণ এৰিব বিচাৰে নেকি?
  গেৰ্ডাই দৃঢ়তাৰে কয়:
  - ধাতুতকৈও গুৰুত্বপূৰ্ণ বস্তু আছে, যেনে ফ্ৰেম!
  চাৰ্লটে এটা সৰু চিনেমাৰ কেমেৰা ফালি চিঞৰি কয়:
  - কিন্তু আমাৰ কৃতিত্ব চিৰদিনৰ বাবে ৰেকৰ্ড হৈ থাকিব!
  খালী আঙুলিৰে গেৰ্ডাই পৰীক্ষামূলক টেংকটো ভাঙি পেলাব পৰা বিস্ফোৰকটো সক্ৰিয় কৰা লিভাৰটো ঘূৰালে। এনে এটা শিল্পকৰ্ম ধ্বংস কৰি বাঘী ছোৱালীজনীয়ে বৰ দুখ পাইছিল, কিন্তু অন্যথা যদি সাহস অস্বীকাৰ কৰিব নোৱাৰা ছোভিয়েট যোদ্ধাসকলে অনন্য প্ৰযুক্তি জব্দ কৰিব তেন্তে ক"লৈ যাব।
  গতিকে তেওঁলোকে লস্কাখন উৰুৱাই নিয়ৰৰ ড্ৰিফ্টত ডুব মাৰি নিজৰ অনন্য জীৱন ৰক্ষা কৰিলে।
  মাগডা ভন চিংগাৰ আৰু ক্ৰীষ্টিনাইও পিছুৱাই যাব নিবিচাৰিলে আৰু তেওঁলোকৰ গাড়ীখন সঠিক গোলাবোৰে ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে। এনেকুৱাই ভাগ্য - যিকোনো যুদ্ধৰ নিৰ্দয় পল্লা। যেতিয়া পিছুৱাই যাবলগীয়া হয়, হৃদয়খন এৰি। কিন্তু ছোৱালীকেইজনীয়ে নিপুণভাৱে যুঁজিলে, আৰু প্ৰায় গোটেই গোলাবাৰুদৰ বোজাটো ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। কিন্তু এতিয়া তেওঁলোকে সাপৰ দৰে বৰফৰ ড্ৰিফ্টত গাঁত খান্দি তাত অদম্য ছোভিয়েট বন্দুকৰ পৰা বাহিৰত বহিবলৈ চেষ্টা কৰিবলগীয়া হ"ল।
  যেতিয়া আপুনি ঘামচি ওলাই থাকে আৰু বিকিনি পিন্ধি থাকে, তেতিয়া বৰফৰ গভীৰতালৈ বগাই যোৱাটো আটাইতকৈ সুখকৰ ধাৰণা নহয়। কিন্তু আমাৰ পৃথিৱীত কিমান সঘনাই, আপুনি যিটোৱে আপোনাক সন্তুষ্ট কৰে, সেইটো কৰে। উদাহৰণস্বৰূপে, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে পোহৰে গুৰুতৰভাৱে ক্ৰীষ্টিনাৰ তলুৱা, ঐশ্বৰিক ভৰি দুখন জ্বলাই পেলাবলৈ সক্ষম হৈছিল, শেষলৈকে গুলী চলাইছিল। কিন্তু ইয়াৰ পৰা ছোৱালীজনীয়ে আৰু বেছি খং কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - সন্মান আৰু ওজনেৰে সাহস বিক্ৰী নহয়!
  মাগডাইও জুই লগাই দিয়া হৈছিল, আনকি তাইৰ টেন কৰা ছালখনো ফোহাৰে ঢাকি থোৱা আছিল, তাই উচ্চাৰণ কৰিছিল:
  - জুই তাপ, জুই নহয়!
  ছোভিয়েট টেংকে অৱশ্যে নিজেই কামটো সহজ কৰি তুলিছিল। ক্ৰোধত তেওঁলোকে কোনো কৰুণা নোহোৱাকৈ পৰিত্যক্ত "ৱেইজেল"বোৰক গুলীয়াই হত্যা কৰিলে, ভঙা ধাতুটোত বহু ডজন খোলা সোমাই দিলে। একে সময়তে টেংকাৰবোৰৰ এটা অংশ হেচ্চৰ পৰা ওলাই আহিল আৰু জলপ্ৰপাতৰ ঢালৰ দৰে জাৰ্মান গাড়ীবোৰৰ ডেউকাবোৰ নিজেই আৰু অশ্লীল ভাষা চলোৱাসকলৰ ডেউকাবোৰ।
  মাগডাই মন্তব্য কৰি থাকোঁতে মুখখন কুটিলে:
  - তেওঁলোক, বলছেভিকসকল অৱশ্যে সাহসী, কিন্তু অত্যন্ত অসংস্কৃতি!
  মুখত নিয়ৰ থুই ক্ৰীষ্টিনাই হঠাতে কঠোৰ ন্যায় দেখুৱালে:
  - আমাৰ যোদ্ধাবোৰ ভাল বুলি ভাবিছানে?
  মাগডাই ধেমালিতে মন্তব্য কৰিলে:
  - অৱশ্যে আমি জয়ী হ"লে ভাল। ককেছাছ ইতিমধ্যে আমাৰ, মস্কোৰ পৰা আৰু মাত্ৰ দুশ কিলোমিটাৰ... - আৰু মৌ শ্যামলাগৰাকীয়ে কঠোৰভাৱে তাইৰ দীঘল দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে। - নে দেশদ্ৰোহৰ ভাষণ কঢ়িয়াই নিব বিচাৰে?
  ইতিমধ্যে সকলো আৰু সকলোকে যথেষ্ট দেখা ক্ৰীষ্টিনাই মাত্ৰ ভৰিৰে বৰফৰ ধূলিৰ ফোয়াৰা এটা তুলি লৈ খিকিন্দালি কৰিলে, লক্ষ্য কৰিলে:
  - কেতিয়াবা মৌনতাই আটাইতকৈ ভয়ংকৰ ধৰণৰ প্ৰতাৰণা।
  ৰাতি, তুষাৰপাত আৰু বৰফৰ ঢৌৱে চাৰিওগৰাকী ছোৱালীক জীয়াই থকাৰ সুযোগ দিছিল।
  . অধ্যায় #১৫
  তদুপৰি নিয়ৰ কম্বল কৰি নিয়ৰৰ ড্ৰিফ্টত খালী ভৰিৰ চয়তান বিচাৰি উলিওৱাটোও বিৰোধীৰ মনলৈ অহা নাছিল। গতিকে নিয়ৰত পুতি থোৱা যোদ্ধাসকলে বাহিৰত বহিল আৰু ছোভিয়েট টেংকবোৰে আগবাঢ়ি গ"ল, এটা অগ্ৰগতি গঢ়ি তুলিলে। যদিও এশৰো অধিক গাড়ী ভঙা, বিকৃত,
  বাঘ ছোৱালীবোৰৰ ক্ৰিয়াৰ ফলত।
  সাধাৰণতে ছোভিয়েট সৈন্যই প্ৰথম কেইদিনমানৰ ভিতৰতে কিছু সফলতা লাভ কৰিছিল আৰু শত্ৰুৰ গঠনত লক্ষণীয়ভাৱে প্ৰৱেশ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  ফ্ৰিটজে নিজেই টিখভিনৰ ওচৰলৈ পিছুৱাই গৈ চহৰখনত ভৰি দিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। স্বাভাৱিকতে ঘৰ আৰু আৱাসিক অঞ্চল, নিজৰ মাজতে, ইতিমধ্যে আগবাঢ়ি যোৱা ছোভিয়েট সৈন্যৰ বিৰুদ্ধে যথেষ্ট গুৰুতৰ সুৰক্ষা।
  বাঘ ছোৱালীৰ সাহসী চাৰিজনী কোনোমতে তিখভিনলৈ পিছুৱাই যাবলৈ সক্ষম হ"ল। কিন্তু চহৰখন ৰক্ষা কৰিবলৈ তেওঁলোকে চাবমেচিনগান ল"বলগীয়া হৈছিল। আৰু টেংকাৰৰ বাবে এইটো আটাইতকৈ সুখদায়ক খেল নহয়।
  আগবাঢ়ি অহা পদাতিক বাহিনীৰ পৰা উভতি গুলী চলাই, আন এজন ৰঙা সৈনিকক আন পৃথিৱীলৈ পঠিয়াই চাৰ্লটে নিজৰ মনৰ কথা প্ৰকাশ কৰিলে:
  - বাৰু, আমি দানৱ নহয়নে... আৰু আমিও এটা ধন পাব বিচাৰো!
  জাৰ্মানে চহৰখন দখল কৰাৰ সময়ত টিখভিনে গুৰুতৰ ক্ষতিসাধন কৰে।
  এতিয়া ফ্ৰিটজে বেৰিকেডত চেডেল মাৰিলে আৰু আশা কৰিছিল যে ই এক অদম্য প্ৰতিৰক্ষা ৰেখা গঢ়ি তুলিব।
  গেৰ্ডাই একক গুলীৰে গুলীচালনা কৰিলে - কাৰ্টিজবোৰ ৰক্ষা কৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল। ছোভিয়েট সৈন্যই অত্যধিক টেংক হেৰুৱাইছিল আৰু সেয়েহে পদাতিক সৈন্যই আক্ৰমণ চলাইছিল।
  অৱশ্যে ছোভিয়েট মডেলৰ সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজ পৰ্যাপ্ত নাছিল। সেয়েহে সৈনিকসকলক বধৰ বাবে মুকুতা পিন্ধাইছিল। আৰু তেওঁলোকক মেচিনগান আৰু মেচিনগানে সাক্ষাৎ কৰিছিল। চাৰিওজনে ভালদৰে গুলী চলাই নিপুণভাৱে বেৰিকেডত লুকাই থাকিল।
  গেৰ্ডাই আন এজন ছোভিয়েট সৈনিকক শুৱাই দিলে আৰু গাই গ"ল:
  - আমি অস্ত্ৰৰ এটা কৃতিত্ব সম্পন্ন কৰিব লাগিব - নহ'লে আমি কোনো জ্ঞান নাপাম, জীয়াই থাকিবলৈ!
  সমগ্ৰ চহৰখনতে যুদ্ধ চলিছিল। আৰু ইতিমধ্যে ওপৰৰ পৰা বোমা বৰষুণ দি আছিল, বিশেষকৈ বতৰৰ লক্ষণীয় উন্নতি হোৱাৰ বাবে, আৰু ফ্ৰিটজে হেড ষ্টাৰ্ট পাইছিল।
  গেৰ্ডাই ক্ৰোধিত হৈ নিজৰ ৰূপৱতী উদং আঙুলিৰে ডেগাৰটো দলিয়াই চিঞৰিলে:
  - আমাৰ যুদ্ধ বিজয়ী হ'ব, নহ'লে অসম্ভৱ!
  চাৰ্লটেও ঠিক তেনেদৰেই শ্বুটিং বেক কৰি লগতে কয়:
  - এটা জয়, কিন্তু এটা ডাঙৰ!
  চুটি বিস্ফোৰণত কেইবাখনো যুঁজাৰু বিমান কাটি পেলোৱা গেৰ্ডাই লগতে কয়:
  কিন্তু পৰাজয় কেতিয়াও সৰু নহয়!
  টিখভিনৰ ওপৰত ছোভিয়েট স্বচালিত বন্দুক গুলীয়াইছিল, ফিল্ড আৰু ঘেৰাও আৰ্টিলাৰীয়ে অলপ পিছত টানি আনিছিল। ফ্ৰিটজে প্ৰতিৰক্ষা আৰু বায়ুৰ চাপ শক্তিশালী কৰি তুলিলে। ছোভিয়েট সৈন্যই নতুন বিমান টানি আনিলে।
  কিংবদন্তি মাৰ্চেইলৰ আবিৰ্ভাৱে শক্তিৰ ভাৰসাম্য নাটকীয়ভাৱে সলনি কৰি পেলালে।
  মহান এচে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত অতি শক্তিশালী অস্ত্ৰ ME-309 উৰুৱাইছিল। আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত ইয়াৰ বাটত থকা সকলোকে উটুৱাই লৈ গ"ল। আনকি ছোভিয়েট সেনাবাহিনীতো তেওঁলোকে বিশেষভাৱে সকীয়াই দিছিল যে এনে এটা দানৱ বতাহত দেখা দিয়ে।
  মাৰ্চেলে নিজেই নিজকে কোনো কাৰণতে দুষ্ট বুলি গণ্য কৰা নাছিল, নিষ্ঠুৰ মানুহ বুলিও কম। তেওঁ বিশ্বাস কৰিছিল যে ৰঙা সেনাবাহিনীৰ সৈতে যুঁজি তেওঁ কেৱল মাতৃভূমিৰ প্ৰতি থকা পবিত্ৰ কৰ্তব্য পালন কৰি আছে। তদুপৰি নাজীসকলৰ অত্যাচাৰৰ বহু তথ্য তেওঁৰ বাবে গম পোৱা নাছিল। হয়, আৰু অত্যধিক যুদ্ধৰ বাবে জগৰীয়া কৰা হৈছিল।
  কিন্তু ইয়াত উভতি অহাৰ পিছত প্ৰথম ছুপাৰআছ যুঁজ। উৰণীয়া ছোভিয়েট বোমাৰু বিমান, আক্ৰমণাত্মক বিমান আৰু যুঁজাৰু বিমান। তেওঁলোকে স্পষ্টভাৱে ৱেৰমাখ্টৰ গ্ৰাউণ্ড ইউনিটসমূহক এক তীব্ৰ যুদ্ধ দিব বিচাৰে । কিন্তু মাৰ্চেলে এই সকলোবোৰ দেখি পাঁচ-ছয় কিলোমিটাৰ দূৰৰ পৰা গুলীচালনা কৰে, আনকি নাকেৰে হুইচেল মাৰিও।
  ছোভিয়েট গাড়ী আৰু সাহসী এছবোৰে এতিয়াও শত্ৰুক প্ৰকৃততে দেখা নাপালে, কিয়নো তেওঁলোকৰ বিমানবোৰ বিস্ফোৰণ হ"বলৈ ধৰিলে, আৰু তেওঁলোকৰ ডেউকাবোৰ ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল। মাৰ্চেইলে লক্ষ্য নকৰাকৈয়ে গুলী চলালে, কিন্তু স্বজ্ঞাতভাৱে। প্ৰতিজন পাইলটে ক"লৈ উৰিব আৰু নিজৰ পাখি থকা দানৱটোক নিৰ্দেশনা দিব সি যেন আগতীয়াকৈ জানিছিল। গতিকে দেখা গ"ল যে এজন শিশুসুলভ মুখৰ যুৱকে ডেউকাযুক্ত আৰ্মাডাখন ঝাড়ু দি গুচি যায়।
  নতুন বছৰটো যদিও হিমশীতল, তথাপিও গৰম হৈ পৰিল। ছোভিয়েট সৈন্যই হতাশ আৰু হঠকাৰীভাৱে আক্ৰমণ কৰিছিল, টিখভিনক ল"বলৈ চেষ্টা কৰিছিল। ফ্ৰিটজে জেদীভাৱে নিজকে ৰক্ষা কৰিলে, ধমনীখন পৰি থকা চহৰখনত থাকিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, অদৃশ্য লেনিনগ্ৰাডক খাদ্য দি। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মান সৈন্যৰ প্ৰতিপত্তিৰ বিষয়েও আছিল, যিয়ে বৃহৎ চহৰ এৰিবলৈ অসুবিধা পায় আৰু লাজ পায়।
  ভাগ্যৰ মতে বতৰৰ উন্নতি ঘটিল আৰু শত্ৰুৰ অসংখ্য বোমাৰু বিমানে বিশেষকৈ বিশাল ইউ-২৮৮ বিমানে ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানত চেপা মাৰি ধৰি যোগাযোগ ব্যৱস্থাত বোমা বিস্ফোৰণ ঘটালে।
  অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু গতিৰ ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট বিমান ইয়াক-৯ আৰু লেগ-৫ শত্ৰুৰ তুলনাত বহু কম আছিল। বিশেষকৈ এম ই-৩০৯ বিমানে অজগৰৰ দৰে দুৰ্বল ছোভিয়েট বাহনবোৰক ন"ক আউট কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানসকলে ডাবল উইংমেন কৌশল বিকশিত কৰিছিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকৰ সংখ্যাগত সুবিধা ফলপ্ৰসূভাৱে ব্যৱহাৰ কৰাটো সম্ভৱ হৈছিল আৰু শেহতীয়া ফকে আৰু এম ইৰ টেনচিয়াছ, গধুৰ অস্ত্ৰধাৰী, কিন্তু গধুৰ জাৰ্মান বাহনৰ কিছুমান কৌশলগত সমস্যা হ্ৰাস পাইছিল। ইয়াৰ উপৰিও জেট এম ই-২৬২ বিমানৰ সন্মুখত দেখা দিবলৈ আৰম্ভ কৰে যদিও এই মেচিনটো এতিয়াও কাৰিকৰীভাৱে সম্পূৰ্ণৰূপে নিৰ্ভৰযোগ্য নহয়, লগতে এইচ ই-১৬২ৰ লঘু, অধিক কৌশলগত আৰু সস্তা পৰিৱৰ্তন। পিছৰ মেচিনবোৰ জেট মেছাৰচমাইটতকৈ নিৰ্মাণ কৰাটো সহজ আৰু কাৰিকৰীভাৱে অধিক নিৰ্ভৰযোগ্য আছিল। কিন্তু ইয়াৰ পৰিচালনাৰ বাবে যথেষ্ট উচ্চ অৰ্হতাৰ পাইলটৰ প্ৰয়োজন আছিল। কি কিছু পৰিমাণে হ্ৰাস পালে, এই বিকাশৰ ইতিবাচক গুণ যেনে বিমানখনৰ কম ওজন - খালী ৰূপত মাত্ৰ ১.৬ টন, কম খৰচ আৰু উৎপাদনৰ উৎপাদন ক্ষমতা আৰু বিশ্বৰ ভিতৰতে সৰ্বোত্তম কৌশল।
  কিন্তু এই গাড়ীখন আয়ত্ত কৰা সেই জাৰ্মান এছসকলে ইয়াৰ প্ৰশংসাৰ জুই জ্বলাইছিল। বিশেষকৈ সফল হৈছিল মাৰ্চেইলৰ পিছত দুই নম্বৰ পাইলট হাফমেন, যিজন হাতৰ নাগালেৰে বাহিৰত থাকিল। ৩০০খন গাড়ীৰ তললৈ নমাই অনাৰ ফলাফল অতিক্ৰম কৰি হাফমেনে ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছৰ উচ্চ বঁটা লাভ কৰে। তেওঁৰ নূন্যতম স্তৰৰ কাষ চাপিব পৰা কৌশল, আৰু তাৰ পিছত আঘাত কৰি উভতি উৰি যোৱা কৌশলটোৱেই এইচ ই-১৬২ত আটাইতকৈ সুবিধাজনক। গতিকে হাফমেনে ঘনিষ্ঠ যুদ্ধৰ এজন অসাধাৰণ নিপুণ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। যদিও ৩১১৭ চনত মাৰ্চেইলৰ ফলাফল - অৱনমিত বিমান এতিয়াও অপ্ৰাপ্য।
  তদুপৰি ১৯৪৪ চনৰ ২ জানুৱাৰীত এই কিংবদন্তি পাইলটজনে আকাশত আবিৰ্ভাৱ হয়, তথাপিও তেওঁ হিটলাৰক বুজাই দিলে, জাৰ্মান সৈন্যৰ বেয়া লাগিছে আৰু অধিক শক্তিশালী জাৰ্মান সঁজুলিবোৰ স্পষ্টভাৱে নিয়ৰৰ মাজত পাৰ হৈ গৈ আছে বুলি মনত পেলাই দিলে। গতিকে জাৰ্মান সৈন্যই বসতি স্থাপন কৰা ঘেৰি থকা টিখভিনলৈ বিমান যোগানৰ ব্যৱস্থা কৰি চহৰৰ সকলো কাষ চাপিব পৰা পথত বোমা বিস্ফোৰণ কৰাটো প্ৰয়োজনীয়।
  বাঘিনী ছোৱালীবোৰে মাটিত গুলী চলাই আছিল, আৰু ছুপাৰেছে আকাশত গ"ল দি আছিল।
  প্ৰথম দিনাই মাৰ্ছেইলে ছটা ছৰ্টী কৰি এশখনতকৈও অধিক ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰে। সঁচা, ৪ জানুৱাৰীত বতৰৰ তীব্ৰ অৱনতি ঘটিল... বৰফৰ ধুমুহা উঠিল, আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই চহৰখনত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিলে।
  টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালীবোৰৰ চাৰিজনীয়ে একেলগে যুঁজিবলৈ পছন্দ কৰিছিল - কান্ধৰ পৰা কান্ধলৈ। ইমান অনন্য সুন্দৰ আৰু মাৰাত্মক। ঠাণ্ডাৰ বাবে তেওঁলোকে ছদ্মবেশ পিন্ধি বগা কাপোৰ পিন্ধি যুঁজিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  নিঞ্জা ল"ৰা কাৰাছেও সহায় কৰিবলৈ আহিল। নিৰ্ভীক টাৰ্মিনেটৰ শিশু, তেওঁ ঠাণ্ডাক ভয় কৰা নাছিল আৰু অকলে শ্বৰ্ট পিন্ধি যুঁজিছিল। তেওঁৰ উষ্ণতাৰ একমাত্ৰ উৎস আছিল কেমফ্লেজ ক্ৰীম, যিয়ে তেওঁৰ চকলেট- ৰ"দত পোৰা ছালখন বৰফৰ তলত বগা কৰি তুলিছিল যিটো বৰফৰ তলত বগা হৈ পৰিছিল, যিবোৰে সকলো ৰাস্তা ঢাকি ৰাখিছিল। তদুপৰি তেওঁ যুদ্ধত অতি পাতল ধাতুৰ ডিস্ক আৰু কাটানা তৰোৱাল নিক্ষেপ কৰিছিল। কিন্তু, অৱশ্যেই, তেওঁ উৎকৃষ্টভাৱে গুলী চলাইছিল, আৰু বন্দী অস্ত্ৰৰ পৰা। অৱশ্যে ছোৱালীকেইজনীয়েও অটোমেটিক ৰাইফল ব্যৱহাৰ কৰাৰ পৰা বঞ্চিত হোৱা নাছিল।
  এনে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ চাবমেচিনগানতকৈ অধিক সঠিক, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল অধিক নিৰ্ভৰযোগ্য। কিন্তু এম এন-৪৪ এছাল্ট ৰাইফলে নিয়ম অনুসৰি জাৰ্মানসকলক নিৰাশ কৰা নাছিল। তৃতীয় শীতকাললৈকে ভালদৰে তেল দিয়া জাৰ্মান যুদ্ধ যন্ত্ৰটো সাজু হৈ উঠিছিল। বিশেষকৈ বৰফৰ ধুমুহাতো ফকে-উলফ আৰু এম ইয়ে হিটিং ব্যৱহাৰ কৰি ছোভিয়েট সৈন্যৰ ওপৰত বেদনাদায়ক, যদিও সীমিত, বেজী দিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  গেৰ্ডাই অফহেণ্ড গুলীচালনা কৰি, ছোভিয়েট সৈন্যসকল য"ত পৰিছে সেই দিশটোলৈ নাচাবলৈ চেষ্টা কৰি। যোদ্ধাসকলৰ বহুতেই আছিল অতি কম বয়সীয়া, সোতৰ-ষোল্ল বছৰীয়া। ভূমিস্খলনৰ ফলত পদাতিক বাহিনীক নিযুক্তি দিয়া হৈছিল, সকলো সম্পদ ৰেক কৰি। সঁচাকৈয়ে বহুত হেৰাই গৈছে।
  কিন্তু ফ্ৰিটজৰ মাজত বিদেশীৰে ভৰি আছে। বিশেষকৈ ছুইডেন, য"ত নাজীয়ে শেহতীয়া নিৰ্বাচনত জয়লাভ কৰিছিল আৰু এই পুতলা ভূখণ্ডটো তৃতীয় ৰাইচৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছে। বাৰু, ইতিমধ্যে ছুইডেনৰ পৰা দুটা ডিভিজন আৰু চাৰিটা ব্ৰিগেড স্বেচ্ছাসেৱক হিচাপে আহিল। দেশতেই যুদ্ধৰ দাবীত ৰেলী আৰু গণ সমদল। আৰু তেওঁলোকে হিটলাৰ আৰু কাৰ্ল দ্বাদশৰ প্ৰতিকৃতি পিন্ধে।
  গতিকে ছুইডেনে প্ৰত্যক্ষ যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰাটো সময়ৰ কথা। ইতিমধ্যে স্পেইন আৰু পৰ্তুগালে যুদ্ধত নামিছে যদিও বহু দূৰলৈ দক্ষিণলৈ সৈন্য প্ৰেৰণ কৰিছে। আৰু এতিয়া শীতকালত তেওঁলোকে সাধাৰণতে ককেছাছ ৰেঞ্জৰ বাহিৰৰ ক"ৰবাত উঠিবলৈ চেষ্টা কৰে। ব্ৰাজিলৰ কৰ্পছ আপাত দৃষ্টিত মধ্য এছিয়ালৈ জাঁপ মাৰিবলৈ সাজু হৈছে, য"ত ইতিমধ্যে বাছমাচি আন্দোলনে নৱীকৃত জোৰেৰে জ্বলি উঠিছে।
  কিন্তু এই সকলোবোৰ সবিশেষ, ভ্লাছ"ভ বিভাগেও টিখভিনত যুঁজি আছে। এই ল'ৰাবোৰে বেয়াৰ যুঁজ দিয়ে, উপলব্ধি কৰে যে বন্দী অৱস্থাত তেওঁলোকৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে ভয়ংকৰ নিৰ্যাতন আৰু এটা অনিবাৰ্য লুপ। আৰু জাৰ্মানসকলৰ কথা কি ক"ব? অৱশ্যে চেনি নাই! তেওঁলোকৰো কষ্ট হ"ব, চাইবেৰিয়াত বহুতৰে মৃত্যু হ"ব, কিন্তু তথাপিও তেওঁলোকক নিৰ্বিচাৰে ফাঁচী দিয়া নহ"ব।
  গেৰ্ডাই ক্লিপটো সলনি কৰি, আৰু ধূসৰ অভাৰকোট পিন্ধা সৈন্যসকলক কাটি পেলোৱাৰ পিছত - ৰাছিয়ানসকলৰ হাতত সকলোৰে বাবে পৰ্যাপ্ত ছদ্মবেশৰ ৰব নাই, কল্পনা কৰিলে যে ধৰা পৰিলে তেওঁলোকৰ বাবে কি অপেক্ষা কৰিব পাৰে... আৰু সম্ভাৱ্য যৌন, শীতল দুঃসাহসিক অভিযানটো দেখি তাই হাঁহিলে . সঁচা, তেন্তে চাইবেৰিয়াত আৰু বেয়া হ"ব। এই হিম কেনেকৈ হয় - ফ্লেমথ্ৰ'ৱাৰৰ তাপ আৰু ভাল। ইয়াত মৰুভূমিত তেওঁলোকে সোনকালে গৰম বালিৰ লগত অভ্যস্ত হৈ খালী ভৰিৰে দৌৰিছিল, কিন্তু তেনেকুৱা নহ"ল৷ ঠাণ্ডাত বিকিনি পিন্ধি দুঘণ্টামান থকাৰ পিছত কঁপিবলৈ ধৰিলে আৰু গা ধোৱাত গৰম হোৱাটো প্ৰয়োজনীয় হৈ পৰিল। তাত তেওঁলোকৰ অভিজাত এছ এছ বেটেলিয়নৰ ডেকাসকলে স্প্ৰুচ ঝাড়ুৰ কোবত মৃতদেহবোৰ গৰম কৰি পেলালে। বাৰু, আৰু কেৱল অৱশ্যেই ঝাড়ুৰ সৈতে নহয় - নিৰ্বাচিত সুদৰ্শন আৰ্য ল'ৰা আছে, আপুনি যি লাগে!
  আগৰ লাজটো সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰুৱাই পেলাইছে, বা হয়তো ইয়াৰ বিপৰীতে মাইকী মাচোৰ শিথিলতা লাভ কৰিছে। কিন্তু এতিয়া তেওঁলোকে অলপ পিছুৱাই যাব লাগিব - ছোভিয়েট পদাতিক সৈন্যই এপ্ৰ"চবোৰ মৃতদেহেৰে ভৰাই, অতি বিপজ্জনকভাৱে ওচৰ চাপি আহি গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  খণ্ডিত শিলাবৃষ্টিৰ তলত যাতে নপৰে তাৰ বাবে দূৰত্ব ভাঙিব লাগিছিল।
  মাগডাই শ্ব্ৰেপনেলে সৰুকৈ কাটিলে আৰু ইয়াৰ উত্তৰত তিনি ছেকেণ্ডত আঠটা গুলী গুলিয়াই দিলে। ছোভিয়েট সৈন্যসকলে প্ৰায় ভাঙি নোযোৱাকৈয়ে পলাই গ"ল, মাত্ৰ অলপ কুঁজৰাই আৰু, ক্লিপটোৱে নিজৰ ভুক্তভোগীক বিচাৰি পালে। আঠটা কাৰ্টিজ আৰু ক্ৰীষ্টিনা ডিচাৰ্জ কৰিলে। আক্ৰমণাত্মক ৰঙা চুলিৰ তাই-চয়তানে প্ৰকাশ কৰিলে:
  - সাহসীৰ উন্মাদনালৈ, আমি এটা গান গাইছো!
  কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যসকলে আপাত দৃষ্টিত এইটোৱেই যে জীৱনৰ জ্ঞান সেই কথা প্ৰমাণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। জাৰ্মান আক্ৰমণাত্মক মেচিনগানে নিজৰ সকলো শক্তিৰে থ্ৰেছ কৰে, আৰু ইয়াৰ গুলীবোৰ যেন আওকাণ কৰা হয়। যদিও সৈন্যসকল পৰি যায়, তথাপিও যিসকলে ৰক্ষা পৰে তেওঁলোকে দৌৰি থাকে আৰু আনকি প্ৰায় পইণ্ট-ব্লেংক গ্ৰেনেডো নিক্ষেপ কৰে যদিও এই কাম আগতেই কৰিব পাৰি।
  ক্ৰুচিয়ানে অতি নিপুণভাৱে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰে, এজনৰ সৈতে দুজন বা তিনিজন সৈনিকক কাটি পেলায়। তাৰ পিছত তেওঁ নিজৰ তৰোৱালেৰে আক্ৰমণ কৰে, যিয়ে মেচিনগান আৰু ৰাইফল কাটি পেলায় - মেচিনৰ দৰেই সহজে!
  নিঞ্জা ল"ৰাটো এতিয়াও যথেষ্ট সৰু, দেখাত তেওঁৰ বয়স এঘাৰ-বাৰ বছৰ, কিন্তু তেওঁ ইমান বেগেৰে... তেওঁলোকৰ তেওঁক আঘাত কৰিবলৈ বা নিজকে ৰক্ষা কৰিবলৈ সময় নাই। শিশুটিক জন্মৰ পৰাই ডাঙৰ-দীঘল কৰি প্ৰশিক্ষণ দিয়া হৈছিল, কেঁচুৱাটোৰ ওপৰত তৰোৱাল নিক্ষেপ কৰিছিল, ফিতা খুলি কাটিবলৈ বাধ্য হৈছিল, বৰফৰ গাঁত এটাত ডুব গৈছিল, বিশেষভাৱে প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত মেকুৰী স্থাপন কৰিছিল। বাৰু, আৰু বহুত কিবাকিবি, জিনীয়ভাৱে মেধাৱী ল"ৰা এটাক প্ৰকৃত মৃত্যুৰ যন্ত্ৰলৈ ৰূপান্তৰিত কৰা। তেওঁৰ মাক পঁচিশ প্ৰজন্মৰ নিঞ্জা, পিতৃ এজন শক্তিশালী চাইবেৰিয়ান যাদুকৰ, আৰু ছোভিয়েট, "ছোভিয়েট" কৰ্তৃপক্ষৰ মতাদৰ্শগত শত্ৰু। চমৎকাৰ জেনেটিক্স আৰু যাদুৰ সৈতে প্ৰশিক্ষণ - ল'ৰাটোক নিঞ্জাসকলৰ ভিতৰত শ্ৰেষ্ঠ কৰি তুলিলে। আৰু অৱশ্যেই সম্ৰাট হিৰোহিটোৱে জাৰ্মানসকলক দেখুৱাবলৈ যে তেওঁলোক আটাইতকৈ শীতল ছুপাৰমেন নহয়, কিন্তু জাপানত কঠিন ল"ৰা আছে, ল"ৰাটোক জাৰ্মান-ছোভিয়েট ফ্ৰণ্টলৈ পঠিয়াই দিলে।
  আৰু কাৰাছ (কাৰ্প মাছে চামুৰাইৰ গৌৰৱ আৰু সজীৱতাৰ প্ৰতীক!) এজন যোগ্য যোদ্ধা হিচাপে ওলাই পৰিল।
  উদাহৰণস্বৰূপে, বহু ঘণ্টা তিতা ঠাণ্ডাত থকাৰ বাবে অলপ ৰঙা পৰা উদং আঙুলিৰে চুলিতকৈও পাতল ষ্টীলৰ ডিস্ক এটা পেলাই দিয়ে। আৰু একেলগে দুখন তৰোৱালৰ হাতত, যাতে শত্ৰুৰ ডাঠ ৰেখা কাটিবলৈ সহজ হয়। এই টাৰ্মিনেটৰ শিশুটো কিমান ভয়ংকৰ, যে প্ৰথমবাৰৰ বাবে তৰোৱাল আৰু ডিস্ক লঞ্চৰ আঘাতত প্ৰতিৰক্ষাহীন হৈ ছোভিয়েট সৈন্যই পিছলৈ হেলান দি প্ৰকৃত ভয় অনুভৱ কৰিছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ক্লিপ সলনি কৰি আৰু বেছি বেগেৰে বিম কৰিবলৈ ধৰিলে, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ক"তোৱেই বিম কৰিবলৈ ধৰিলে।
  পদাতিক সৈন্যৰ মৃতদেহবোৰ টিলাত গোট খাইছিল। প্ৰায় লগে লগে ঠাণ্ডাত সিহঁত নিথৰ হৈ পৰিল আৰু আৰু অধিক সৈন্যই সিহঁতৰ ওপৰলৈ উঠি গ"ল। তেনেকৈয়ে তেওঁলোকে বগাইছিল আৰু লোকচানৰ হিচাপ কৰিছিল। কিন্তু নিঞ্জাটোৱে যুঁজখনত প্ৰৱেশ কৰিলে আৰু আকৌ, যেন ভয়ৰ ঢৌ নিৰ্গত হ"ল।
  প্ৰায় গোটেই দিনটো হতাশজনক আক্ৰমণ চলি থাকিল। আটাইতকৈ বেছি লোকচানৰ মূল্যত ছোভিয়েট সৈন্যই দুটামান কোৱাৰ্টাৰ দখল কৰি জাৰ্মানসকলক কেইবাটাও লাইনত ঠেলি দিলে। কিন্তু আৰ্টিলাৰীৰ দুৰ্বল সমৰ্থন - জাৰ্মান বিমান সেৱাই পূৰ্বতে ৰেলপথত বোমা বিস্ফোৰণ কৰিছিল, যোগানৰ পৰা বঞ্চিত হৈছিল আৰু আগবাঢ়ি যোৱা ইউনিটসমূহৰ মাজত বহুত হতাহতি হৈছিল, পদাতিক বাহিনীৰ গতিবিধি সাময়িকভাৱে স্থগিত ৰাখিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  এনে কৌশলৰ আশংকা থকাৰ পিছতো টেংক যুদ্ধত নিক্ষেপ কৰা হৈছিল। টিখভিনৰ ওচৰত শত্ৰুক ভাঙি পেলোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল যেতিয়ালৈকে ফ্ৰিটজে প্ৰযুক্তিৰ সুবিধা ব্যৱহাৰ কৰি চহৰখনক ব্লক খুলি নিদিলে।
  আৰু এই আক্ৰমণত এটা যথেষ্ট বিপদজনক সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছিল - আই এছ-২ টেংক ব্যৱহাৰ কৰা। ব্ৰেকথ্ৰু টেংক হিচাপে বিশেষভাৱে ডিজাইন কৰা এখন বাহন। যিহেতু শক্তিশালী বন্দুক এটা কম গুলীৰ হাৰ আৰু তুলনামূলকভাৱে কম গুলীৰ সঠিকতাৰ বাবে আনৰ টেংকৰ সৈতে যুঁজিবলৈ বেয়া, সেয়েহে ই অৱশ্যে অসজ্জিত লক্ষ্য সফলতাৰে ধ্বংস কৰিব পাৰে।
  গতিকে, চহৰৰ পৰিস্থিতিত থকা টেংকবোৰ আত্মঘাতী বোমাৰু হ"লেও, আপুনি পজিচনবোৰ ভাঙি পেলাব লাগিব, আনকি কপালেৰেও।
  চৌত্ৰিশজনে প্ৰথমে আগবাঢ়িব। তুলনামূলকভাৱে লঘু আৰু ডাঙৰ নহয় গাড়ীবোৰে এটা সৰু ট্ৰেকত দৌৰিছিল... ছাদৰ পৰা গ্ৰেনেড আৰু মলটভ ককটেইল বৰষুণ দিছিল। তাৰ পিছত গেছলিন আৰু নাপালৰ ছদ্মবেশত টেংক বিস্ফোৰণ ঘটিল। কিন্তু প্ৰচণ্ড লোকচানে ইউ এছ এছ আৰৰ টেংকাৰবোৰক ৰখাব পৰা নাছিল। শ শ গাড়ী হেৰুৱাই তেওঁলোকে চহৰৰ মাজমজিয়া ভাঙি সোমাই গ"ল আৰু তাতেই তেওঁলোকৰ মাজত হঠকাৰী আঘাতৰ আদান-প্ৰদানত সোমাই পৰিল। আনকি চৌত্ৰিশৰ দুৰ্বল কাষৰ কৱচটো ভাঙি পেলোৱা ফলপ্ৰসূ ফাউষ্টপেট্ৰনসকলেও ছোভিয়েট সৈনিকজনক ভয় খুৱাব পৰা নাছিল।
  একেলগে তিনিটা টেংক সেনাক যুদ্ধত নিক্ষেপ কৰা হ"ল। আনকি ষ্টেলিনে টিখভিনৰ ওপৰত নিৰ্ণায়ক জয় আৰু "বিপ্লৱৰ দোলনা" ৰক্ষাৰ স্বাৰ্থত ভ'ৰনেজৰ দিশত দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে আক্ৰমণ অস্বীকাৰ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। কঠোৰ সীমাৰেখাৰে ইন্ধন জাৰি কৰিলেও দিনটোত দুঘণ্টামান গাড়ী চলালে ককেচীয়ান তেল হেৰাই যায়, আৰু নতুন ক্ষেত্ৰৰ উন্নয়নত সময় আৰু ধনৰ প্ৰয়োজন হয়, যাৰ মানৱ সম্পদৰ যুদ্ধৰ বাবে ছোভিয়েট সাম্ৰাজ্যৰ যথেষ্ট অভাৱ দুটা ফ্ৰণ্টত।
  কিন্তু টিখভিন হৈছে লেনিনগ্ৰাডৰ ধমনী আৰু জীৱনৰ পথ, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল ই এই কথাটোৰ প্ৰতীক যে ছোভিয়েট সৈন্যই অসংখ্য আৰু সুসজ্জিত ফেচিষ্টক পৰাস্ত কৰিব পাৰে আৰু সক্ষম। গতিকে আমি দাম সহ্য নকৰো...
  আই এছ-২ টেংকটো দেখাত আকৰ্ষণীয় - ইয়াক চৌত্ৰিশটাও যেন লাগে, মাত্ৰ টাৰেটটোক আৰু অধিক আগুৱাই নিয়া হৈছে। অৱশ্যে বেৰেলটো নিজেই ডাঠ আৰু দীঘল, এতিয়াও যুদ্ধক্ষেত্ৰত আধিপত্য বিস্তাৰ কৰা টি-৩৪-৭৬ৰ সৈতে তুলনা কৰিব নোৱাৰি। গোটেই জানুৱাৰী মাহৰ বাবে টি-৩৪-৮৫ৰ টাইটানিক প্ৰচেষ্টাই এশতকৈ বেছি উৎপাদন নকৰে।
  সত্যটো আকৰ্ষণীয় হ"ল টাৱাৰৰ কপালৰ দুৰ্বলতা - সমতল আৰু বেছি ডাঠকৈ সাজসজ্জিত নহয়।
  টেংকবোৰত সৰু সৰু কিন্তু অতি শক্তিশালী বিস্ফোৰক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি থকা ক্ৰুচিয়ানজনে ছোৱালীকেইজনীৰ ওচৰলৈ দৌৰি আহি পৰামৰ্শ দিলে:
  - আই এছ-২ ধৰি চলাওঁ আহক?
  মাগডাই এই ধাৰণাটো সমৰ্থন কৰিছিল:
  - অৱশ্যে, ৰাইড কৰা যাওক! আমি কেবিনটো মিছ কৰিলোঁ।
  গেৰ্ডাই ল"ৰাটোক সকীয়াই দিলে:
  - এই টেংকটোত চাৰিটা মেচিনগান আছে!
  কাৰাছে ছোৱালীকেইজনীলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে, লক্ষ্য কৰিলে:
  - গতিকে ভাল হৈছে। অলপ পিছতে পদাতিক সৈন্যই আকৌ আক্ৰমণ কৰিব, আৰু আপুনি ইয়াক কাটি পেলাব!
  মাগডাই নিঞ্জা ল"ৰাটোক ঠেলি দিলে।
  - খৰখেদা টাৰ্মিনেটৰ!
  গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহা মহৰ ডেউকাৰ দৰে জিলিকি উঠিছিল, কাৰাটেৰ ল"ৰাটোৱে অলিম্পিক স্প্ৰিণ্ট চেম্পিয়নতকৈ বেছি বেগেৰে দৌৰিছিল। আৰম্ভণিতে তেওঁ ধোঁৱাৰ গোট এটাৰে সৰু গোট এটা ভয়ংকৰ আই এছৰ ভিতৰলৈ দলিয়াই দিলে। প্ৰতিক্ৰিয়াৰ সৃষ্টি হ"ল, ডাঠ ধোঁৱা ওলাই আহিল। একে সময়তে ক"লা জেট বিমান বিভিন্ন দিশত বিয়পি পৰিল, যাৰ ফলত মেচিনগানাৰসকলক অন্ধ কৰি পেলালে।
  কেইবাজনো পদাতিক সৈন্যক কাটি পেলোৱাৰ পিছত কাৰাছে বেলিষ্টাৰ পৰা মুকলি হোৱা শিলৰ দৰে উৰি টাৱাৰৰ ওপৰত উঠিল। বিশেষ হুক এটাৰে সি হেচ্চটো উলিয়াই গধুৰ কভাৰটো পিছলৈ দলিয়াই দিলে। তদুপৰি সকলো সহজ - দুখন তৰোৱাল লৈ দুটামান দোলনা আৰু গধুৰ টেংকৰ ক্ৰুৰ পাঁচজন মূৰত ফাটি যোৱা। তেওঁৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়েও জপিয়াই পৰিল, যিয়ে নিজৰ ছালৰ ছদ্মবেশটো পেলাই দি আকৌ বিকিনি পিন্ধি শেষ হ"ল। গাড়ী চলোৱাৰ সময়ত টেংকত কি গৰম হয়। ৫২০ হৰ্চপাৱাৰৰ ডিজেল ইঞ্জিনে ধাতু ভালদৰে গৰম কৰে। হয়, খালী ছোৱালীৰ দৰে তলুৱে গাড়ীখন নিজেই বহুত ভাল অনুভৱ কৰে, ৰিবযুক্ত কৃত্ৰিম ৰবৰৰ তলুৱা থকা বিশেষ শীতকালীন বুটৰ জৰিয়তে। জাৰ্মান কোৱাৰ্টাৰমাষ্টাৰ সেৱাই কঠোৰ শীতকালৰ অভিজ্ঞতাক লক্ষ্য কৰি লৈছিল, আৰু এটা নতুন গোলাবাৰুদ সৃষ্টি কৰিছিল য"ত ঠাণ্ডাত ভৰি দুখন ইমান ঠাণ্ডা নহয়। আৰু সঁচাকৈয়ে লজ্জাজনক কথা, ফ্ৰিটজে স্থানীয় জনসাধাৰণৰ পৰা ফেল্ট বুট লৈ নিজৰ ওপৰেৰে টানি লৈ গ"ল৷ বা পশমৰ স্কাৰ্ফত মেৰিয়াই থোৱা।
  কাৰাছে মাগদাৰ ওঁঠত বিদায় লৈ চুমা খাই ক"লে:
  - বাৰু, টেংকটো তোমাৰ বাবেই! মই য'ত ভালকৈ মাৰিব জানো তাতেই যুঁজিম।
  গেৰ্ডাই ল"ৰাটোক পিছল, ইলাষ্টিক গোৰোহাটোত প্ৰশংসাত চুমা খাই ক"লে:
  - তুমি এক অলৌকিক!
  ক্ৰীষ্টিনাই লগতে কয়:
  - আৰ্যৰ মানদণ্ড!
  - ম‍ই জানো! - টমবয়টোৱে কৈ আধা খোলা হেচ্চৰ পৰা এটা জপিয়াই ঠাণ্ডাত জপিয়াই ওলাই আহিল... তাৰ পিছত ঢাকনিখন গৰ্জন কৰি পৰিল... আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে শত্ৰুৰ অস্ত্ৰত যুঁজিবলৈ সুযোগ পালে। আৰু বন্দুকটো সঁচাকৈয়ে শক্তিশালী। শেহতীয়াকৈ আবিৰ্ভাৱ হোৱা লেভ-৩ বা ইয়াক ১২৮ মিলিমিটাৰ কামান থকা "ৰয়েল লায়ন" বুলিও কোৱা হৈছিল, ই অধিক শক্তিশালী। কিন্তু এই টেংকটো এতিয়াও একক কপিত সন্মুখত আছে। ৮ নৱেম্বৰৰ উদযাপনৰ সময়ত তেওঁক দানৱত আক্ৰান্ত ফুহৰাৰক দেখুওৱা হৈছিল। অৱশ্যে, যি সময়ত তেওঁ এতিয়াও ধাৰাবাহিকখনত নাই। বাইদেউ, আই এছ-২ পাছ কৰি থকাৰ দৰেই, ইয়াৰ প্ৰথম ৰান-ইন।
  এতিয়ালৈকে ছোভিয়েট টেংকাৰেও এটাও গুলী চলোৱা নাই, আপাত দৃষ্টিত বন্দুকৰ পৰা নিশ্চিতভাৱে নিজৰ লক্ষ্য বাছি লৈছে।
  ক্ৰীষ্টিনাই কটুভাৱে মন্তব্য কৰিলে, ব্যৱস্থাটো ঘূৰাই দিলে:
  - অ', জাংক ... ইয়াত কোনো অটোমেচন নাই আৰু সকলো হস্তচালিতভাৱে কৰিব লাগিব...
  আঙুলিয়াই দি থাকোঁতে কুকুৰটোক খোৱা গেৰ্ডাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু দৃশ্যটো গলিম আৰু দৃশ্যমানতা অগুৰুত্বপূৰ্ণ। লক্ষ্য ৰখাত বৰ ভাল নহয়।
  মাগডাই খালী ভৰিৰে ট্ৰেন্সমিছনটো চুই বাকচটো ঘূৰাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু তথাপিও চৌত্ৰিশজনৰ তুলনাত কিছু অগ্ৰগতি হৈছে। বিশেষকৈ গিয়াৰ সলনি কৰাটো সহজ। কেবিনটো সংকীৰ্ণ যদিও কম বেছি পৰিমাণে লৰচৰ কৰিব পাৰি। গোলাবাৰুদ সঁচাকৈয়ে সৰু। আঠুইশ ৰাউণ্ড...
  গেৰ্ডাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - সীমিত সংখ্যক বাংকাৰত গুলী চলোৱাৰ বাবে ই যথেষ্ট হ"ব পাৰে, কিন্তু পূৰ্ণাংগ টেংক যুদ্ধৰ বাবে ই স্পষ্টভাৱে যথেষ্ট নহয়।
  চাৰ্লটে টেংকত ভাল কিবা এটা পাইছিল:
  - কিন্তু মেচিনগানৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰটো ওপৰত! চাৰিটা মেচিনগানে ভাল সুৰক্ষা দিব পাৰে। আৰু তাৰ পিছত মই এই "মাউছ"টোলৈ চালোঁ - এনে এখন গাড়ীৰ বাবে ইয়াত মাত্ৰ দুটা "থু পেলোৱা" আছে...
  ইঞ্জিনটো ত্বৰান্বিত কৰি ক্রিষ্টিনাই নিশ্চিত কৰিলে যে:
  - সেইটোৱে! এশ আশী টনৰ ইমান গধুৰ টেংকৰ বাবে নেকি এই অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ?
  ম"হ মাৰি পেলোৱা পেন্থাৰৰ দৰে মাগডাই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - কুকুৰাবোৰে হাঁহে!
  ডিজেল ইঞ্জিনে টেংকটোক কঠিনভাৱে ত্বৰান্বিত কৰে। দেখা যায় যে আই এছ-২ এতিয়াও ঘাইপথৰ কাষেৰে গাড়ী চলাই আছে যদিও অফ-ৰোড হ"লে ইয়াৰ মাধ্যাকৰ্ষণ কেন্দ্ৰ আগলৈ স্থানান্তৰিত হ"লে ইয়াৰ প্ৰভাৱ পৰিব। কিন্তু একোৱেই নহয়, যেতিয়ালৈকে আপুনি জিৰণি ল'ব পাৰে আৰু নিজৰ বাবে এটা যোগ্য লক্ষ্য বাছি ল'ব পাৰে...
  মাগডাই টেংকৰ টাৰেটটো খুলি দিলে যাতে তাই ভালকৈ দেখা পায়।
  আৰু ইয়াত আন এটা আই এছ-২ আছে, এনে টেংক অধিক ব্যাপকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰাটো ভাল ধাৰণা। তেওঁৰ পিছফালে আৰু তিনিটা আই এছ, কিন্তু এটাত ৮৫ মিমিৰ লঘু কামান। বাইদেউ, সবচেয়ে বিপজ্জনক, ইমানেই গাড়ীখন মুখামুখিকৈ ল'বলৈ সক্ষম, আৰু দ্ৰুতগতিত আঘাত কৰিবলৈ...
  মাগডাই দুই কিলোমিটাৰ দূৰত্বৰ পৰা গুলী চলোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। তাই সৰু সুৰত অৰ্ডাৰ দিলে:
  - টাৱাৰৰ কপালত ঠিক গুলী মাৰিব... আৰু ... বুজিছা!
  গাড়ীখন ৰৈ গ"ল, গতিকে মসৃণতা নাছিল আৰু গেৰ্ডাই অপটিক্সৰ নিম্নমানৰ অভিযোগ কৰি, যিটো সম্ভৱতঃ অপ্ৰশিক্ষিত কিশোৰ-কিশোৰীয়ে পলিচ কৰিছিল, বেৰেলটো আঙুলিয়াই দিলে। ছোৱালীকেইজনীয়ে ডেৰ পাউণ্ড ওজনৰ খোলা এটা লোড কৰাত সহায় কৰিছিল। শ্যামলা যোদ্ধাগৰাকীয়ে ব্ৰিচৰ ওচৰত গালখন থৈ আন কাৰোবাৰ গাড়ী অনুভৱ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কাৰণ, এই কামানৰ পৰা তাই আগতে কেতিয়াও গুলী চলোৱা নাছিল, মডেল ১৯৩১। শক্তিশালী, কিন্তু অচল, নোমযুক্ত, ৰিকোচেট-সংবেদনশীল প্ৰজেক্টাইলৰ সৈতে। সাধাৰণতে বন্দুকটো অৱশ্যে টেংকৰ বাবে পৰিকল্পনা কৰা হোৱা নাছিল। কিন্তু দেখাত ১৯৪০ চনত বিকশিত হোৱা ১০৭ মিমি বন্দুকৰ এণ্টি টেংক মডিফিকেচন অত্যন্ত অবিশ্বাস্য হৈ পৰিল আৰু ইয়াক পৰিত্যাগ কৰিবলগীয়া হ"ল। আৰু ইয়াত ২০০০ মিটাৰ দূৰত্বৰ পৰা দুৰ্বল দৃশ্যমান পৰিস্থিতিত লক্ষ্যত আঘাত কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। হয়, আৰু শত্ৰুৰ বাবে উত্তৰ দিয়া আৰু আঘাত কৰাটো কঠিন হ'ব, কিন্তু ...
  গেৰ্ডাই বন্দুকৰ ব্ৰিচত চুমা খালে, খৰধৰকৈ হেচৰ বাহিৰলৈ চালে, জিভাৰে এমুঠিমান বৰফ তুলি লৈ গিলি পেলালে, উদং গোৰোহা দুটা লিভাৰত থৈ ... গুলী চলালে!
  ই এৰি দিলে, যাৰ ফলত তেওঁৰ হাতৰ কব্জি আৰু পোৱালিবোৰ চেপি ধৰিলে, আৰু ধোঁৱাৰ গোন্ধ ওলাল।
  'আই এছ-২'ৰ দীঘলীয়া চাপত উৰি গ'ল আৰু...
  মাগডাই আনন্দৰে উত্তৰ দিলে:
  - সেইটোৱেই আমি সিহঁতক দিলোঁ! - আৰু যুক্তিসংগতভাৱে, যথেষ্ট অযুক্তিকৰভাৱে বিভ্ৰান্তিকৰ ধাৰণা, তাই লগতে কয়। - অস্ত্ৰত ৰং কৰা মানুহ নহয়, মানুহৰ অস্ত্ৰহে!
  গেৰ্ডাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - পুনঃলোড!
  আৰু ছোৱালীবোৰ টেনচনত পৰিল... অৱশ্যে ইয়াত "টাইগাৰ" নহয়, ঘামচি ওলাব লাগে, কিন্তু এইদৰে বেছি মজা লাগে, বিশেষকৈ থিয় হৈ থকা টেংকটো সোনকালে ঠাণ্ডা হৈ যোৱাৰ বাবে। লোহা এটা ভাল পৰিবাহী।
  দ্বিতীয়বাৰৰ বাবে গেৰ্ডাই অধিক দ্ৰুত আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে গুলী চলালে। আই এছবোৰে গতি কৰি থাকিল, আৰু আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকে এতিয়াও ধৰিব পৰা নাছিল যে বন্দুকবোৰ ক"ৰ পৰা গুলী চলি আছে। হয়, আৰু ষ্টপ ৰাছিয়াৰ প্ৰথাত নাই। যিহেতু এটা অৰ্ডাৰ আছে... আৰু দ্বিতীয় খোলাটোৱে ইতিমধ্যে আত্মবিশ্বাসেৰে লক্ষ্যত আঘাত কৰিছে...
  গেৰ্ডাই তাইৰ ওঁঠ চেলেকি আদেশ দিয়ে:
  আৰু তৃতীয়টো ইয়াত...
  বহুত পলমকৈ চতুৰ্থ আই এছ-১খনে গতিৰ সময়ত গুলীচালনা কৰিলে... আৰু অদ্ভুতভাৱে, ই খুন্দা মাৰিলে, যদিও চলন্ত গাড়ীৰ পৰা ইমান দূৰৰ পৰা ই প্ৰায় অসম্ভৱ, কিন্তু গুলীয়ে সকলো সিদ্ধান্ত লয়! কিন্তু ৮৫ মিলিমিটাৰ বন্দুকৰ বাবে দূৰত্ব অতি বেছি, ভেদ সীমাৰ বাহিৰত। কিন্তু টাৱাৰটোত এটা ডাঙৰ গুঞ্জন হ"ল আৰু ফ্ৰন্টাল কৱচটো গুহাত সোমাই পৰিল। গেৰ্ডাই উত্তৰত ডেৰ পাউণ্ড ওজনৰ চতুৰ্থটো "চিঠি-পেকেজ" পঠিয়াই দিলে... আই এছ-১ টেংকৰ কপালখন ফাটি গ'ল আৰু কমলা ৰঙৰ জিভাবোৰ আকাশলৈ ওপৰলৈ উৰি গ'ল।
  ছোৱালীবোৰে ধুনীয়াকৈ যুঁজিছে... আজিৰ দিনটোত সিহঁতৰ ভাগ্য ভাল আছিল। কিন্তু ছোভিয়েট সেনাৰ সামৰ্থ্য সমানুপাতিক নহয়।
  ফ্ৰিটজৰ সকলো প্ৰচেষ্টা সত্ত্বেও ১৩ জানুৱাৰীত বিশাল লোকচানৰ সৰ্বাধিক প্ৰচেষ্টাৰ মূল্যত টিখভিনক লৈ যোৱা হ'ল... পৃথক জাৰ্মান ইউনিটে ঘেৰাওৰ পৰা ওলাই আহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, তেওঁলোকৰ ফালে এটা কৰিডৰত ঘুচা মাৰিলে - ছটা জাৰ্মান বিভাগ নিৰ্বাচিত লেভ টেংকৰ সৈতে একেলগে, বীৰ প্ৰতিৰক্ষাক বচাবলৈ চেষ্টা কৰা।
  ল"ৰা নিঞ্জা আৰু চাৰিজনী ছোৱালীয়ে তিনিজন মাস্কেটিয়াৰৰ ষ্টাইলত এটা পৃথক ডিটেচমেণ্টত খোজ দিলে। অৰ্থাৎ য"ত যুঁজ-বাগৰ কৰি আৰু মৃতদেহৰ ওপৰত নীৰৱে ঘূৰি ফুৰাটো সম্ভৱ নাছিল। স্বাভাৱিকতে আই এছ-২ পৰিত্যাগ কৰিবলগীয়া হৈছিল যদিও বাটত তেওঁলোকে অভাৱনীয়ভাৱে এটা বিৰল টি-৩৪-৮৫ টেংকৰ ওপৰতো উজুটি খাইছিল, যিখন বাহনে অনুপ্ৰৱেশৰ ক্ষেত্ৰত পুৰণি আৰু অপৰ্যাপ্ত শক্তিশালী টি-৩৪-৭৬ বন্দুকৰ ঠাই ল"ব লাগে .
  মেচিনটোৰ হুল আৰু আণ্ডাৰকেৰেজ একেধৰণৰ আছিল যদিও ডাঙৰ টাৰেট আছিল আৰু তাত দীঘল নলী আৰু ডাঠ বন্দুক আছিল। বন্দুকটোৰ ভেদ শক্তি পেন্থাৰতকৈ অলপ কম আছিল, মুখৰ বেগ কম হোৱাৰ বাবে আৰু গোলাবাৰুদৰ মানদণ্ড দুয়োটাৰে বাবে। কিন্তু তথাপিও পাৰ্থক্যটো ৭৬ - গ্ৰাফ পেপাৰ হিচাপে আপ্লুত যেন নালাগিল।
  এটা সাধাৰণ "বাঘ"ৰ বাবে ই ইতিমধ্যে বিপদজনক, এটা "সিংহ"ৰ বাবে ই এতিয়াও হোৱা নাই - গতিকে ১০০ - মিলিমিটাৰ হেলনীয়া। যদিও এটা নিৰ্দিষ্ট কোণৰ তলত এটা সুযোগ আছিল। বা হালৰ তলৰ অংশত, কিন্তু কেটাৰপিলাৰ গাৰ্ডো।
  টেংকখনত উঠি ক্ৰুৰ পৰা মুকলি কৰি দিয়া হয়। অৱশ্যে ভিতৰত তেজ ছিটিকি পৰিছিল। মেচিনটো নিজেই একেবাৰে নতুন, কিন্তু গোলাবাৰুদৰ বোজা যথেষ্ট সামান্য - মাত্ৰ ৩৫টা শ্বেল। কেবিনটো বেছি বহল নহয়, কিন্তু পুৰণি চৌত্ৰিশটাতকৈ ভাল।
  গেৰ্ডাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু ইয়াত সেনাপতিৰ টাৱাৰ। অৰ্থাৎ আমাৰ এজন শক্তিশালী প্ৰতিযোগী আছে। এতিয়া ৰাছিয়ানসকল ইমান অন্ধ নহ"ব।
  মাগডাই দুষ্ট হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু ৰাছিয়ানসকলে ইতিমধ্যে ভাল শ্বুটিং কৰি আছিল, যদিও দৃশ্যমানতা বেয়া আছিল। ইয়াৰ উপৰিও টাৱাৰটো ডাঙৰ হৈ পৰিছে আৰু খুন্দাবলৈ সহজ হৈ পৰিছে!
  এই কথা শুনি গেৰ্ডাই জোৰেৰে হাঁহিলে।
  - বাৰু, হয়! আমাৰ টেংকাৰৰ বাবে এইটোৱেই আটাইতকৈ ডাঙৰ সমস্যা আৰু সম্ভৱতঃ এই টেংকৰ মুকুটৰ মৰ্যাদা! চেষ্টা কৰক, আঘাত কৰক!
  চাৰ্লটে গাইছিল:
  - এটা, দুটা, পাঁচ! "টাইগাৰ" গুলী চলাবলৈ ওলাই আহিল!
  ক্ৰীষ্টিনাই তুলি লৈছিল:
  - টি-৪ লগ কৰিবলৈ ভৰি দুখন বাহুতকৈ বহল!
  আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে আই এছতকৈ সহজে চলাচল কৰা টেংক এখনত উঠি লৰালৰিকৈ ওলাই গ"ল... গেৰ্ডাৰ মনত পৰিল যে তেওঁলোকে কেনেকৈ ছোভিয়েট পদাতিক বাহিনীক চাৰিটা মেচিনগানেৰে আঘাত কৰিছিল। তেওঁলোকে মান্যভাৱে কাটিছিল আৰু ৰাছিয়ানসকলেও গম পোৱা নাছিল যে তেওঁলোকৰ ওপৰত এনে আক্ৰমণ ক"ত পৰিল। কিন্তু আনহাতে, ৰাওনা হোৱাৰ পিছত, গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আক্ৰমণত নামি পৰিল... মান্য দূৰত্বৰ সত্ত্বেও দুটামান টুকুৰা টাৱাৰৰ ওপৰত বিস্ফোৰণ ঘটি উৰি গ"ল। অৱশ্যে ১০০ আৰু ৯০ মিলিমিটাৰ আই এছৰ কৱচৰ বাবে এইটো হাতীৰ বাবে পেলেটৰ দৰে, কিন্তু ই অপ্ৰীতিকৰভাৱে গুঞ্জন কৰে। হয়, আৰু কেটাৰপিলাৰ কাটিব পাৰি।
  গতিকে, ইঞ্জিনটো ষ্টাৰ্ট কৰি পিছুৱাই যাবলগীয়া হ"ল৷ আৰু তাৰ পিছত বাৰুদ শেষ হৈ গ"ল। এশৰো অধিক ৰঙা সৈনিকক কাটি পেলালে।
  ছোভিয়েট জনসাধাৰণৰ মাজত মৃত্যুৰ প্ৰতি এনে অৱজ্ঞাই গেৰ্ডাক আচৰিত কৰি তুলিছিল। হাৰেম আৰু মুকুতা ৰাজপ্ৰসাদৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰে আৰবসকলৰ তেনে কোনো সমৰ্পণ নাছিল। কিন্তু এইসকল নাস্তিক - যিসকলে ইদন উদ্যানৰ বিষয়ে মৃত্যুৰ পিছৰ জীৱন আৰু সাধুকথাত বিশ্বাস নকৰে। আৰু যেতিয়া যুদ্ধৰ ফলাফল ইতিমধ্যে এটা পূৰ্বনিৰ্ধাৰিত সিদ্ধান্ত আৰু এইটো নিৰ্ধাৰিত লোকৰ ক্ৰোধৰ বাহিৰে আন একো নহয়, তেতিয়া তেওঁলোকক ইমান জেদীভাৱে যুঁজিবলৈ কিহে প্ৰেৰণা দিয়ে?
  এই কথাটো বুজিবলৈ আৰু বুজিবলৈ অবিশ্বাস্যভাৱে কঠিন।
  যদিও অৱশ্যেই ৰাছিয়াৰ বিশ্বাসঘাতকসকলৰ মাজত বহুত আছে। "লিবাৰেচন আৰ্মী" ভ্লাছভে ছমাহৰ অস্তিত্বৰ বাবে ছটা ডিভিজন আৰু নটা পৃথক ব্ৰিগেড গঠন কৰিছিল। যদিও, অৱশ্যেই, স্পষ্ট যে ৱেৰমাখ্টৰ সৈনিক হোৱাটো বহুত বেয়া ছল্ডাৰিঙৰ বাবে মেচিনত পোন্ধৰ-ষোল্ল ঘণ্টা কাম কৰাতকৈ সহজ, কিন্তু তথাপিও... কিবা কাৰণত, প্ৰাক্তন যুদ্ধবন্দীসকলৰ পৰা জাৰ্মান বিভাগবোৰ দেখা নাযায় ফ্ৰন্ট...
  যদিও, বাইদেউ, বন্দীত্বত জাৰ্মান কম, কিন্তু ছোভিয়েট... ইতিমধ্যে সাড়ে ছয় নিযুততকৈও অধিক যেন লাগে। হয়তো ইমানবোৰ ভ্লাছ"ভিট নহয়, যদিও বহু বন্দীয়ে এছ এছৰ নিয়ন্ত্ৰণত থকা ৰাষ্ট্ৰীয় বিভাগ আৰু লিজিয়নলৈ বিয়পি পৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়ানসকলৰ এটা অংশ সম্ভ্ৰান্ত আৰু ৰাজতন্ত্ৰবাদী গঠনৰ বাবে পঠিওৱা হৈছিল।
  কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে বতৰৰ উন্নতি আৰু ব্যাপক বোমাবৰ্ষণৰ পিছতো তেওঁলোকে এনেদৰে তিখভিনক লৈ যাবলৈ সক্ষম হ"ল। যদিও তেওঁলোকে যথেষ্ট মূল্য দিছিল।
  গেৰ্ডাই অৰ্ডাৰ পাই লাইটাৰ চৌত্ৰিশটোলৈ গুলীচালনা কৰিলে। বন্দুকৰ গুলীৰ হাৰ বেছি, গতিকে আপুনি অধিক আত্মবিশ্বাসী অনুভৱ কৰিব পাৰে। এবাৰ, তাৰ পিছত দ্বিতীয়, আৰু শেষত ডাম্পলৈ তৃতীয় টেংক...
  গতিকে অধিক সাৱধান হ"ব লাগিব। নহ"লে ইয়াত গাড়ীখনৰ ওপৰত তেওঁলোকক ঠেলি দিয়া হ"ব, কেৱল টাৱাৰৰ ফ্ৰন্টাল কৱচটোহে শক্তিশালী আৰু ডাঠ হৈ পৰিছে, আৰু সেয়েহে ই প্ৰায় একে ফৰ্মেট৷ বিশেষকৈ শৰীৰটো দুৰ্বল। আৰু ৰাছিয়াৰ টেংকাৰবোৰৰ ভিতৰত শিল্পীও আছে। কিন্তু আই এছ-২ বা আই এছ-১ৰ দৰে বিৰল টেংকৰ বাবে দুৰ্বল এজনক কাৰাগাৰত বন্দী কৰা নহ"ব। আৰু সাধাৰণ ফৰ্মেটৰ চৌত্ৰিশটা সহজ যুঁজাৰুৰ সৈতে হ"ব পাৰে। সেনাপতিৰ টাৱাৰৰ ফাটৰ মাজেৰে ঘোঁৰাৰ মুখৰ দৰে দেখা যায়, মুখৰ মুখৰ সৈতে। আনকি এনে সৌন্দৰ্য্যৰ ওপৰত নিৰ্দেশিত শ্বট এটা লোৱাটোও কেনেবাকৈ অসুবিধাজনক৷
  ক্ৰুচিয়ান এইবাৰ ছোৱালীকেইজনীৰ সৈতে টাৱাৰত, তেওঁ তেওঁলোকৰ গাইড হিচাপে কাম কৰিবলৈ ওলাই আহিল আৰু ছোৱালীকেইজনীক বয়লাৰত এৰিব নোৱাৰে। সঁচা, মাগডাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - আমি যিয়েই নহওক, গুলী নিদিয়াকৈ আৰু উত্তেজনা নকৰাকৈয়ে যাব পাৰো...
  ক্ৰুচিয়ানে শিশুসুলভভাৱে মুখখন পেলাই দি হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ঘোষণা কৰিলে:
  - নাই - শ্বুটিং নহয়, আকৰ্ষণীয় নহ'ব!
  তথাপিও মাগডাই ছোৱালীকেইজনীক সকীয়াই দিলে:
  - তিনি চাৰিখনতকৈ বেছি গাড়ী নাথাকিলেহে হত্যা কৰিবলৈ গুলীচালনা। আমি এই নতুন টেংকটো আমাৰ ইউনিটলৈ অক্ষত অৱস্থাত ঘূৰাই আনিব লাগিব।
  গেৰ্ডাই মান্তি হ"ল।
  - এতিয়ালৈকে এই নতুনত্ব ট্ৰফীৰ ভিতৰত নাই, অৰ্থাৎ ই আমাৰ বাবে এতিয়াও উপযোগী হ"ব।
  বাঘৰ ছোৱালীবোৰে মধ্যমীয়া উৎসাহেৰে চিকাৰ অব্যাহত ৰাখিলে। তেওঁলোকে বেছি ভাল কাম নকৰিলেও সম্পত্তিত আৰু সাতটা টেংক আৰু পাঁচখন ট্ৰাক যোগ কৰিলে। এবাৰ ইন্ধন ভৰোৱাৰ বাবে ইন্ধন ল"বলৈ গাড়ীৰ বাহিৰত যুঁজিবলগীয়া হৈছিল।
  মুঠতে চাৰিজন দুষ্ট প্ৰেংকষ্টাৰে কলহৰ পৰা নামি আহিল, আৰু তেওঁলোকৰ আৰ্টিলাৰীৰ জুইত প্ৰায় মৃত্যুবৰণ কৰিলে। স্বস্তিকা-মকৰাৰে পতাকা উত্তোলন কৰিবলৈ সময়মতেহে উদ্ধাৰ কৰা হয়।
  এতিয়া খাদ পাৰ হৈ গৈছে আৰু আনকি কাগজৰ ফুলৰ ফুলৰ থোপা দুটামানো আছে, যিবোৰ নায়িকা যোদ্ধাসকলৰ হাতত তুলি দিয়া হয়।
  এই উপহাস কৰা চিনেমাখন চাই ভাগৰি পৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে চিঞৰি উঠিল:
  কিয় মোক সকলো অভিশপ্ত কুকুৰ দেখুৱাইছা! ৰাছিয়াৰ মানুহৰ হত্যাকাণ্ড কিমান চাব পাৰি!
  . অধ্যায় #১৬
  যুদ্ধই জেন আৰু তাইৰ দলটোক জীৱনত নিজকে বিচাৰি উলিওৱাৰ সুযোগ দিছিল। সেয়ে ছোৱালীকেইজনীয়ে স্বেচ্ছাই পূব দিশৰ অভিযানত অংশ লৈছিল। আৰু কিয় নহয়? ই টকা আৰু খ্যাতি।
  ছোভিয়েট টেংক অস্ত্ৰভাণ্ডাৰৰ বিশেষ পৰিৱৰ্তন হোৱা নাই। মূল টেংকখন এতিয়াও টি-৩৪-৮৫। চল্লিশ বছৰৰ পৰাই চেছিছ আৰু হালৰ কৱচ থাকি গ"ল। একেটা পাঁচশ হৰ্চপাৱাৰৰ ডিজেল ইঞ্জিন, একেটা ৪৫ মিলিমিটাৰ ঢালযুক্ত ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ। জাৰ্মান ফাউষ্টপেট্ৰনৰ বাবে দুৰ্বল, হালৰ কাষৰ দুৰ্বল সুৰক্ষা।
  মাত্ৰ এটা ডাঙৰ টাৰেট স্থাপন কৰা হৈছিল, য"ত আছিল ৯০ মিলিমিটাৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ আৰু ৮৫ মিলিমিটাৰ বন্দুক। টেংকটো অৱশ্যে পুৰণি, আৰু জাৰ্মানসকলৰ বাবে একেবাৰেই বিপদজনক নহয়!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে গ"ৰিং-৫ গাড়ী চলাই আছে, পিছৰ পৰিৱৰ্তনত। চাইড আৰ্মৰ ১৭৮ মিলিমিটাৰলৈ বৃদ্ধি কৰা হৈছে, আৰু ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ২৫০ লৈ হেলনীয়া কৰা হৈছে। টেংকটো নিজেই গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিনেৰে সজ্জিত আৰু ইংৰাজৰ গতিবেগ প্ৰতি ঘণ্টাত ৬০ কিলোমিটাৰলৈ বৃদ্ধি কৰে।
  জেনে গুনাৰ গ্ৰীংগেটাক সুধিলে:
  - ভালকৈ দেখা পাবানে?
  কৃষক যোদ্ধাজনে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - ইয়াত দৃশ্যমানতা অতি উত্তম! মই সকলো দেখিছোঁ!
  মালন্যাই খিকিন্দালি কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমি ৰাছিয়ানসকলক থেতেলিয়াই পেলাম!
  মাটিল্ডাই আত্মবিশ্বাসেৰে নিশ্চিত কৰিছে:
  - হয়, আমি কৰিম!
  "গ'ৰিং" -৫ ঘূৰি, বন্দুকটোৱে এটা প্ৰজেক্টাইল থু পেলায়। ছোভিয়েটৰ পৰা চৌত্ৰিশ টাৱাৰ ভাঙি যায়। ছোৱালীবোৰে আনন্দত চিঞৰি উঠে। তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে এই সকলোবোৰ বৰ ভাল বুলি ভাবে। আৰু যে ছোভিয়েট টেংকাৰবোৰ মৃত্যুমুখত পৰিছে আনকি সন্তুষ্ট।
  জেনে মিঠা মাতেৰে চিঞৰি উঠিল:
  - আমি সকলোকে ছাই কৰি মচি দিম... আৰু মস্কো আমাৰ তলত থাকিব!
  কিন্তু মাইনফিল্ডত উজুটি খাই জাৰ্মান টেংকখন ৰৈবলগীয়া হ"ল। ৰাছিয়ানসকল অতি টানকৈ শিপাই আছিল। আৰু বহুত এণ্টি টেংক হেজহগ। আৰ্টিলাৰীয়ে সক্ৰিয় গোলাবৰ্ষণ কৰে।
  বিৰক্ত হৈ গ্ৰীংগেটাই কয়:
  - তেনেকুৱাই হ'ল ... আমি এটা হাৰ্ড ব্লকত উজুটি খালোঁ!
  জেনে আড়ম্বৰপূৰ্ণ আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিয়ে:
  - নাই, ৰাতিপুৱালৈকে নহয়... অপেৰাখন ভাঙি চাওঁ!
  জাৰ্মান যুদ্ধ যন্ত্ৰটো কিছু স্তব্ধ হৈ পৰিল। আকাশত জেট আক্ৰমণকাৰী বিমান দেখা গ"ল, আৰু টেলিটেংক ব্যৱহাৰ কৰা হ"ল। দেখাত তেওঁলোকে মাইনফিল্ড ধ্বংস কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  ৰেডিঅ"ৰ জৰিয়তে বিস্ফোৰকেৰে নিয়ন্ত্ৰিত গাড়ী। মোবাইল গেছ লঞ্চাৰো ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। আক্ষৰিক অৰ্থত ৰঙা সেনাৰ স্থানত জুই আৰু শিখাৰে বোমাবৰ্ষণ কৰিছিল।
  গ্ৰীংগেটাই অসন্তুষ্টিৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - যুদ্ধত অধিক আৰু অধিক মলি, আৰু কম আৰু কম সাহস!
  জেনে এই কথাত সন্মতি দিবলৈ বাধ্য হৈছিল:
  - চেলিয়াভি! হায়, আমি কেনেবাকৈ হেৰুৱাওঁ!
  গ্ৰীংগেটাই সেনাপতিজনক শুধৰাই দিলে:
  - বৰঞ্চ আমি নহয়, আমাৰ বিৰোধী! এতিয়া একো নাই, অচলাৱস্থাৰ পৰা ওলাই আহক, আৰু যুঁজ হ'ব...
  জাৰ্মান টেংকে গুলী চলালে যদিও প্ৰকৃততে একো দেখা পোৱা নগ"ল। জেনে খালী ভৰি দুখন ঘঁহি ঘঁহি গাইছিল:
  - আমি বেয়াকৈ নাভাবো - আমি নিশ্চয় হেৰাই যাম! লেবিৰিন্থৰ পৰা ওলাই অহাৰ পথ আছে, যিকোনো অচলাৱস্থাৰ পৰা ওলাই আহিবলৈ!
  গ্ৰীংগেটাই হাঁহি এটা মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  - যি উল্লাসিত, সি হাঁহে ...
  কোনে বিচাৰে - তেওঁ অৰ্জন কৰিব ...
  যি বিচাৰে তেওঁ সদায় বিচাৰি পাব!
  দাঁতেৰে সুৰীয়া আৰু জিলিকি থকা মালন্যাই লগতে ক"লে:
  - যাৰ অভ্যস্ত বিজয়ৰ বাবে যুঁজি, তেওঁ আমাৰ লগত গান গাওক!
  কেইবা ঘণ্টা ধৰি কামানৰ আক্ৰমণ চলিল আৰু তাৰ পিছত জাৰ্মান টেংকবোৰে তথাপিও আগবাঢ়ি গ"ল। তেওঁলোকক ছোভিয়েট আৰ্টিলাৰী, আৰু বিভিন্ন কেলিবাৰৰ এণ্টি টেংক বন্দুকে সাক্ষাৎ কৰিছিল। অৱশ্যে অনুভৱ কৰা হৈছিল যে ভেদকাৰী শক্তি স্পষ্টভাৱে যথেষ্ট নহয়। জাৰ্মান আগবাঢ়ি গৈ আছিল... ২০৩ মিলিমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ কামানবোৰে গুলী চলাবলৈ আৰম্ভ কৰিলেহে নাজীৰ পৰা প্ৰথম ধ্বংসপ্ৰাপ্ত বাহনবোৰ ওলাই আহিল।
  জেনে অনিশ্চিতভাৱে ফুচফুচাই ক"লে:
  - প্ৰভু... এই কাপটো মোৰ কাষেৰে পাৰ হৈ যাওক!
  গ্ৰিংগেটাই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - দুটা মৃত্যু হ"ব নোৱাৰে, এজনক এৰাই চলিব নোৱাৰি! গতিকে আমি যদি কিবা আছে, তেন্তে পৰলোকত জীয়াই থাকিম!
  মালনিয়াই ফুচফুচাই সুধিলে:
  সেই পোহৰ কেনেকুৱা?
  গ্ৰীংগেটাই বেছি আত্মবিশ্বাসেৰে কথা কোৱা নাছিল:
  - আমাৰতকৈ ভাল বুলি ভাবো!
  উত্তৰত মলন্যাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - ভগৱানে অন্ধসকলে চকু মেলি কুঁজুৱাবোৰৰ পিঠি পোনে পোনে নকৰক!
  সঁচাকৈয়ে জেনে ভাবিছিল যে সেই পোহৰ কি হ"ব পাৰে। হয়তো এই পৃথিৱীখন আৰু অধিক অযুক্তিকৰ আৰু কম নিৰাপদ। জেনে কঁকালটো পেলাই দিলে আৰু নিতম্ব দুটা লৰচৰ কৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - এইটো এটা অতি আকৰ্ষণীয় বিকল্প - মৰি পৰলোকত শেষ হ'ব! তাত আমাৰ বাবে কি অপেক্ষা কৰি আছে? পৃথিৱীত আমাৰ প্ৰিয় লোকসকলক আমি তাত লগ পাম নে নতুন বন্ধুত্ব গঢ়িব লাগিব?
  গ্ৰিংগেটাই খালী ভৰিৰে কুকুৰটোক লৰচৰ কৰিলে, আৰু হিচকি উঠিল:
  - নতুন শতিকা আহিব, প্ৰজন্মৰ পৰিৱৰ্তন হ'ব... কিন্তু লেনিনৰ নামটো কোনেও কেতিয়াও পাহৰিব নোৱাৰে!
  আৰু হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল, তাইৰ অলপ উন্মাদ হাঁহিটো। তাই আছিল এগৰাকী যোদ্ধা-কৃষক যিয়ে সক্ৰিয়ভাৱে তাইৰ উদং, ৰূপৱতী ভৰি দুখন আঙুলিয়াই দিছিল আৰু তাইৰ আঙুলিবোৰে খেলিছিল।
  ইয়াত মই আই এছ-৩ক স্কোপত ধৰিলোঁ ... সত্যৰ পৰা বহু দূৰত। সকলোৱে আঘাত নকৰে, আৰু যদি আঘাত কৰে, তেন্তে পাইকৰ থুঁতৰ লগত খুন্দা মাৰি প্ৰজেক্টাইলটোৱে ৰিকোচেট কৰিব পাৰে। কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে জানিছিল তাই কি কৰি আছে। তাই গুলী চলাই গুণগুণাই উঠিল:
  - কুঁৱলীৰ উপকূল, আমি লোভনীয়াৰে থেতেলিয়াই পেলাওঁ!
  মাটিল্ডাই অতিৰিক্তভাৱে গাইছিল:
  - আৰু এই "আগদাম", লেডিজৰ বাবে পান কৰোঁ আহক! চুপাৰ মেডাম!
  গ্ৰীংগেটাৰ শ্বটটো সঠিক আছিল। খোলাটোৱে টাৱাৰৰ ফ্ৰন্টাল কৱচৰ তলৰ অংশত, ঠিক ফাঁকটোত খুন্দা মাৰিলে। আৰু ৰিকোচেটত নপৰাকৈয়ে বিধ্বংসী প্ৰভাৱ পেলাইছিল। এই পৰিস্থিতিৰ সৃষ্টি হৈছে। অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে প্ৰায় লগে লগে পাঁচখন ছোভিয়েট টেংকাৰৰ মৃত্যু হয়। আৰু ইংৰাজ মহিলাসকলে তেওঁলোকৰ অপৰাধৰ তালিকাত যোগ দিলে।
  তাইৰ মেচিনগানবোৰ বিস্ফোৰণ হোৱাৰ লগে লগে মালন্যাই গৰ্জন কৰিলে। কেইবাজনো ল"ৰা সৈন্যই হিটলাৰৰ টাকনাছৰ ওচৰলৈ খোজ কাঢ়ি আহিব বিচাৰিছিল।
  - কিন্তু পাছাৰণ, ওচৰলৈ নাহি ল'ৰা! - চিঞৰিলে এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালী, আৰু মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণ ঢালি দিলে, সাহসী অগ্ৰগামীসকল।
  জেনে চিঞৰি উঠিল, তাইৰ উদং গোৰোহাটো তাইৰ কৱচৰ ওপৰত টোকৰ মাৰিলে।
  - অ' ল'ৰা, ল'ৰা, ল'ৰা ... আপুনি হঠাৎ আপত্তিজনক হৈ পৰিল! এই অভিশপ্ত ভূমিৰ বাবে দেখা যায়, তুমি বৰ উন্নত!
  আৰু প্ৰভুৰ ছোৱালী ছোৱালীজনীয়ে নিৰ্দয় গুলীৰে বিন্ধি যোৱা এই খালী ভৰিৰে খোঁচ মাৰি থকা লেতেৰা ল"ৰাবোৰৰ প্ৰতি দুখ পালে। কিমান দুখৰ আৰু কঠিন এই সকলোবোৰ।
  গ্ৰীংগেটাই আকৌ গুলী চলালে, SU-100 স্বয়ংচালিত বন্দুকটো বিন্ধিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - আৰু ফৰিংটোৱে বটলবোৰ গতাই দিবলৈ দৌৰিব!
  মালন্যাই ৰঙা জিভাৰে ওঁঠ দুটা চেলেকিলে, আৰু কোকাকোলাৰ প্লাষ্টিকৰ বটল এটাৰ পৰা চুমুক দি ক"লে:
  - অৱশ্যেই নহয়! মোক মদ আৰু চিগাৰেটৰ পেকেট এটা দিয়ক!
  মাটিল্ডাই সাৱধানে টেংকটো আগুৱাই লৈ হিচকি উঠিল:
  - সিগারেট বিষ হয়...
  জেনে ছন্দটো তুলি লৈ আগবাঢ়ি গ"ল:
  - ঠিকেই কৈছে, মানুহে কয়!
  গ্ৰীঞ্জেটাৰ উত্তৰত, শ্বুট আৰু হিচ:
  নিকোটিনতকৈ বেয়া একো নাই!
  মালন্যাই খিকিন্দালি কৰি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - চুলাত চিগাৰেটৰ পেকেট এটা!
  মাটিল্ডাই উত্তৰত বুকুৰ ৰঙা নিপলটো খোঁচ মাৰি আৰু ক"লে:
  হয়, মানুহে কয়...
  জেনে জিভাখন উলিয়াই হাঁহি এটা মাৰি শেষ কৰিলে।
  - কিন্তু মই ধূমপান কৰো ....
  মালন্যাই আকৰ্ষণেৰে শেষ কৰিলে।
  - আৰু বৰ আনন্দিত!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ দীঘল চেৰী জিভাখন দেখুৱাই হাঁহিলে। জেনে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - বিশেষকৈ গ্ৰাহকৰ বিৰুদ্ধে চিগাৰেটটোৱেই আটাইতকৈ উৎপাদনশীল হত্যাকাৰী!
  Malania যোগ কলে:
  - চিগাৰেট এটা নিৰৱ ৰাইফলৰ দৰে, কিন্তু অপেশাদাৰৰ হাতত মাৰাত্মক!
  গ্ৰীংগেটাই নিজৰ কামানটো গুলিয়াই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - চিগাৰেট আটাইতকৈ নিৰ্ভৰযোগ্য স্নাইপাৰ, সদায় হত্যা কৰে!
  মাটিল্ডাই পাহাৰৰ ওপৰত থকা টেংকটো অলপ লেহেমীয়া কৰিলে, চুচ কৰি ক"লে:
  - চিগাৰেটৰ সোৱাদ তিতা, কিন্তু মিঠাইতকৈ বেছি আকৰ্ষণ কৰে!
  জেনে দীঘলকৈ উশাহ এটা লৈ গুণগুণাই উঠিল:
  - চিগাৰেট এটা বেয়া ছোৱালীৰ দৰে, মাত্ৰ ইয়াৰ লগত বিদায় লোৱাটোৱেই বহুত বেছি কষ্টদায়ক!
  গ্ৰিংগেটাই খিকিন্দালি কৰিলে, গুলী চলালে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - গ্ৰেনেডৰ দৰে নহয়, চিগাৰেট নিক্ষেপ কৰিলে আয়ুস দীঘলীয়া হয়!
  ছোৱালীকেইজনী নিমাত হৈ পৰিল। তেওঁলোকৰ টেংকটো আকৌ স্থবিৰ হৈ পৰিল, খাৱৈত শেষ হ"ল। মই ওলাই আহিব লগা হ"ল। যোদ্ধাসকল অলপ অস্থিৰ হৈ পৰিল। ছোভিয়েট প্ৰতিৰক্ষা অতি শক্তিশালী।
  জেনে দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - যুদ্ধত লক্ষ্যৰ আটাইতকৈ চুটি পথটোৱেই হৈছে এটা বাটভ্ৰমণ, আৰু বিশুদ্ধ সত্য হৈছে এক নিকৃষ্ট প্ৰতাৰণা!
  গ্ৰিংগেটাই ছোভিয়েট কামানটো ভালদৰে লক্ষ্য কৰি লোৱা গুলীৰে ভাঙি পেলোৱাৰ পিছত মন্তব্য কৰিলে:
  - এটা ঘূৰণীয়া কৌশলেৰে, আপুনি সম্ভৱতঃ লক্ষ্যৰ পথ কাটি পেলোৱা!
  মালন্যাই মেচিনগানটো গুলিয়াই চিঞৰি ক"লে:
  - জীৱন ৰঙা, কিন্তু পাতত ৰঙা তেজ!
  মাটিল্ডাই এটা অদ্ভুত সিদ্ধান্তৰ সাৰাংশ দিলে:
  - যুদ্ধত জীৱনে মূল্য হেৰুৱাই পেলায়, কিন্তু অৰ্থ আহৰণ কৰে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে যুদ্ধ অব্যাহত ৰাখিলে। তেওঁলোকে গুলী চলালে, আৰু একে সময়তে যাওঁতে এফ"ৰিজম ৰচনা কৰিলে।
  জেনে খালী ভৰিৰে গুলী চলালে, আৰু ড্ৰপ কৰিলে:
  - যুদ্ধ দৰাৰ দৰে, দেশদ্ৰোহৰ লোভী, কিন্তু বাসি হ'বলৈ নিদিয়ে!
  গ্ৰীংগেটাই গুলী চলালে আৰু হাস্যৰসেৰে ক"লে:
  - যুদ্ধ হৈছে পুৰুষ শৰীৰ ভক্ষণত কামুক নাৰী!
  উত্তৰত মালন্যাই হিচকি উঠিল:
  - যুদ্ধ, প্ৰেমৰ দৰেই সকলো বয়সৰ বশ, কিন্তু খেলা-ধূলা সুখদায়ক নহয়!
  মাটিল্ডাই যোগ কৰাটো উপযুক্ত বুলি ভাবিলে:
  - যুদ্ধ, এগৰাকী কৰ্টেছনৰ দৰে, ব্যয়বহুল, পৰিৱৰ্তনশীল, কিন্তু ই সদায় নিজৰ বীৰত্বপূৰ্ণ স্মৃতি এৰি যায়!
  জেনে কুকুৰটোক নিজৰ ৰূপৱতী, উদং আঙুলিৰে ঘূৰাই ঘূৰাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - যুদ্ধ সপোনৰ দৰে নহয়, প্ৰবল আৱেগ অবিহনে কৰিব নোৱাৰি!
  গ্ৰিংগেটাই হাঁহি এটা মাৰি গুলী চলালে আৰু উত্তৰ দিলে:
  - পৃথিৱীখন বিৰক্তিকৰ আৰু শিথিল, যুদ্ধখন আকৰ্ষণীয় আৰু ৰোমাঞ্চকৰ!
  আনন্দত ক"ক চুমুক দি মাটিল্ডাই কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - যুদ্ধ হৈছে তেজ আৰু ঘাম, সাহস জন্ম দিয়া শিপাবোৰক সাৰ দিয়ে!
  মালন্যাই খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - যুদ্ধৰ প্ৰক্ৰিয়া যিমানেই আকৰ্ষণীয় নহওক কিয়, সকলোৱে শেষ বিচাৰে!
  জেনে আকৌ নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ বন্দুকৰ ব্ৰিচৰ ওপৰেৰে দৌৰাই দিলে, আৰু গাই গ"ল:
  - যুদ্ধ কিতাপ নহয়, চুপ মাৰিব নোৱাৰি, আঠুৱাৰ তলত লুকুৱাব নোৱাৰি, কেৱল গোলমাল কৰিব পাৰি!
  গ্ৰিংগেটাই আকৰ্ষণেৰে চিৰকি উঠিল:
  - যুদ্ধ এটা ধৰ্ম: ইয়াৰ বাবে ধৰ্মান্ধতা, অনুশাসন, নিঃসন্দেহে আজ্ঞাবহতাৰ প্ৰয়োজন, কিন্তু ইয়াৰ দেৱতাসকল সদায় মৰ্ত্যলোক!
  মালন্যাই মৃদু হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - যুদ্ধত, কেচিনোৰ দৰে, ৰিস্ক বৃহৎ, আৰু লাভ কম!
  মাটিল্ডাই হাঁহিলে আৰু ঘেউ ঘেউ ক"লে:
  - এজন সৈনিক মৰ্ত্যলোক, গৌৰৱ পাহৰি যায়, ট্ৰফীবোৰ ক্ষয় যায়, আৰু নতুন হত্যাকাণ্ড আৰম্ভ কৰাৰ কাৰণবোৰহে অদৃশ্য!
  জেনে সূক্ষ্মভাৱে কথা ক"লে:
  - আমি হত্যাকাৰীক তুচ্ছজ্ঞান কৰো, যদিহে তেওঁ সন্মুখত সৈনিক নহয়, আমি চোৰক তুচ্ছজ্ঞান কৰো, যদি তেওঁ যুদ্ধক্ষেত্ৰত দুগুণ লুটপাতকাৰী হয়!
  গ্ৰীংগেটাই আকৌ নখ জোকাৰিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - সৈনিক এজন নাইট যাৰ কৱচত সাহস আৰু সন্মান আছে! জেনেৰেল বেৰন, যাৰ মুকুট আছে: বিচক্ষণতা আৰু বুদ্ধিমত্তা!
  মলন্যাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - সৈনিকজনে গৌৰৱেৰে শব্দ কৰে, ব্যক্তিগতজনে অপমানজনকভাৱে!
  মাটিল্ডাই বুদ্ধিমানৰূপে উত্তৰ দিলে:
  - আক্ৰমণত প্ৰথমজন, মৰিব পাৰে, কিন্তু শেষৰজন স্মৃতিত নাথাকিব!
  জেনে উশাহ বন্ধ হৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আক্ৰমণতকৈ ট্ৰফী বিভাগত প্ৰথম হোৱাটোৱেই ভাল!
  গ্ৰিংগেটাই হাঁহি এটা মাৰি আৰু ক"লে:
  - যুদ্ধ নাৰীৰ দৰে, কেৱল পুৰুষক ভাঙি নপৰাকৈ তললৈ নমাই দিয়ে!
  মলন্যই মৰ্যাদাৰে উত্তৰ দিলে:
  - যুদ্ধৰ দৰে এগৰাকী মহিলাই পুৰুষক বিচনাত শুৱাই দিবলৈ কোনো খৰখেদা নকৰে!
  মাটিল্ডাই হাঁহি হাঁহি ক"লে:
  - যুদ্ধ, মহিলাৰ দৰে, নিযুক্তি দিয়া পুৰুষৰ সংখ্যাত কেতিয়াও সন্তুষ্ট নহয়!
  জেনে খালী আঙুলিৰে আকৌ লিভাৰটো ঘূৰাই ক"লে:
  -যুদ্ধ আটাইতকৈ অতৃপ্ত নাৰী, তাইৰ সদায় পুৰুষ কম, আৰু তাই নাৰীক নাকচ নকৰে!
  এই হাস্যৰসময়ী এফোৰিজমটো পুনৰুত্পাদন কৰাটো গ্ৰিংগেটাই উপযুক্ত বুলি ভাবিছিল:
  - নাৰীয়ে যুঁজি ভাল নাপায়, কিন্তু পুৰুষক শুৱাই দিয়াৰ ইচ্ছা গুলীতকৈ বেছি হীন নহয়!
  মালন্যাই কব্ৰাৰ দৰে হিচকি উঠিল, গোলাপী জিভাখন উলিয়াই দিলে:
  - এজন মানুহ শুৱাই দিয়ক, হয়তো সৰু গুলী এটা, সুখী কৰক, ডাঙৰ হৃদয়ৰ মহিলা!
  মাটিল্ডাই চাৰ্ডনিক হাঁহি এটা মাৰি আৰু ক"লে:
  - ডাঙৰ হৃদয়, প্ৰায়ে সৰু স্বাৰ্থলৈ লৈ যায়!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাস্যৰসময়ী মন্তব্যৰ আদান-প্ৰদান শেষ কৰিলে, আৰু যুদ্ধক্ষেত্ৰত মনোনিৱেশ কৰিবলৈ ধৰিলে। আকাশত উৰি আছিল টি এ-৩১১ আক্ৰমণাত্মক বিমান, যিয়ে ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানত গুলীচালনা কৰিছিল। লাহে লাহে যদিও থাৰ্ড ৰাইচৰ মিত্ৰজোঁট আগবাঢ়িছিল। আৰু তাই মৃতদেহ গিলি অলপ খাবলৈ সময় পালে।
  বিৰক্ত হৈ ছোৱালীকেইজনীয়ে আকৌ এফোৰিজমেৰে ধেমালি কৰিবলৈ ধৰিলে:
  জেনে cooed:
  - যুদ্ধত নাৰীৰ মুখ নাথাকে, কিন্তু পত্নীতকৈ পুৰুষতকৈ হঠাতে তেজ ওলায়!
  গ্ৰিংগেটাই গুলী চলালে, আৰু হিচকি উঠিল:
  - যুদ্ধই আনন্দ নিদিয়ে, কিন্তু আক্ৰমণাত্মক প্ৰবৃত্তিক সন্তুষ্ট কৰে!
  উত্তৰত মালন্যাই হুইচেল মাৰিলে:
  - যুদ্ধত আনন্দ, শত্ৰুৰ মৃতদেহ কেৱল মূল্যত!
  মাটিল্ডাই ট্ৰেকবোৰ স্ক্ৰল কৰি যোগ কৰিলে:
  - যুদ্ধ হৈছে পথাৰত হাল বাই কৰা: ইয়াক মৃতদেহেৰে সাৰ দিয়া হয়, তেজ জলসিঞ্চন কৰা হয়, কিন্তু ই জয়ত উঠি যায়!
  জেনে গুলী চলালে আৰু উত্তৰত গুণগুণাই উঠিল।
  - বিজয় মৃতদেহ আৰু তেজৰ ওপৰত গজে, কিন্তু দুৰ্বলৰ লগত ই ফল দিয়ে!
  গ্ৰীংগেটাই চৌত্ৰিশজনক কাঁচৰ শিলৰ দৰে ছিন্নভিন্ন কৰি গুলী চলালে আৰু হিচকি উঠিল:
  - যুদ্ধ নৃশংস ফুলৰ দৰে, উজ্জ্বল, মাংসভোজী আৰু বেয়া গোন্ধযুক্ত!
  মালন্যাই খালী ভৰিৰে পেডেলটো মচি চিঞৰি উঠিল:
  - যুদ্ধ হৈছে প্ৰগতিৰ মাতৃ আৰু এলাহৰ সতিনী!
  মাটিল্ডাই ল"ব, আৰু ই কেনেকৈ গৰ্জন কৰিব:
  - আৰু যুদ্ধত এজন সৈনিকৰ জীৱন মূল্যত নহয়, জেনেৰেলৰ পৰা আৰু একেবাৰে লোকচান!
  জেনে হাতৰ ধাৰে বুকুৰ ওপৰেৰে দৌৰাই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - যদি আপুনি শান্তি বিচাৰে - ভয়ৰ প্ৰেৰণা যোগাওক, যুদ্ধ বিচাৰিলে - হাঁহিৰ সৃষ্টি কৰক!
  গ্ৰীংগেটাই লৈ গুলী চলালে, খালী ভৰিৰে বন্দুকটো আঙুলিয়াই দি, গাই গাই:
  - সামৰিক বিষয়ত হাঁহিৰ পাত্ৰ নহ'লে হাঁহি পাপ নহয়!
  মালন্যাই খিকিন্দালি কৰিলে, আৰু সফলতাৰে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - যুদ্ধ চাৰ্কাছৰ দৰে, বিজয়ীজনৰহে শেষ হাঁহি!
  মাটিল্ডাই টেংকটোৰ নেতৃত্ব দিলে, দুজনমান অগ্ৰগামীক চেপি ধৰিলে, ক্ৰ"ক কৰিলে:
  - যুদ্ধত চাৰ্কাছৰ দৰে মাত্ৰ কাৰ্পেট পিন্ধা, গুৰুতৰ হত্যাকাৰী!
  ছোৱালীকেইজনী আকৌ মৌন হৈ পৰিল। চোকা হৈ ভাগৰি পৰিছে। সাধাৰণতে যুদ্ধখন বৰ ধুনীয়া নহয়।
  জেনে বিৰক্ত হৈ ভাবিলে: ব্ৰিটেইনে জাৰ্মানসকলৰ হাতত আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল। যদিও ইংৰাজে কিমান ভূমি দখল কৰিছিল। আৰু সেই জাৰ্মানীৰ কিমান! ব্ৰিটেইন এখন বিশাল সাম্ৰাজ্যত পৰিণত হ"ল। কিন্তু তাই নিজৰ কলনীবোৰ হজম কৰিব পৰা নাছিল। থাৰ্ড ৰাইচে এংগলছৰ শক্তিক অতিক্ৰম কৰিলে আৰু আনকি সেনাপতিসকলো বহুত শক্তিশালী আৰু সক্ষম হৈ উঠিল।
  আৰু যেতিয়া নাজী লণ্ডনলৈ আহিল, তেতিয়া ইংলেণ্ডৰ বাবে ইতিহাসৰ অন্ত পৰিল। এক নতুন সাম্ৰাজ্যৰ জন্ম হ"ল, অভূতপূৰ্ব শক্তিৰে। যাৰ সৈন্যই বহু জনগোষ্ঠী আৰু দেশৰ সেৱা কৰে। আৰু আমি কি ক"ম: থাৰ্ড ৰাইচে ডেউকা মেলি ব্ৰিটেইনক ডুবাই পেলালে।
  কিন্তু চল্লিশ বছৰত ফ্ৰান্স জয় কৰি হিটলাৰে চাৰ্চিলক উদাৰতাৰে শান্তিৰ প্ৰস্তাৱ দিলে। আৰু ইয়াক মানি লোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল: সাধাৰণ জ্ঞানে কৈছিল যে ব্ৰিটেইনে যুদ্ধৰ পৰা একো লাভ কৰিব নোৱাৰে, আনকি তাত্ত্বিকভাৱেও, কিন্তু হেৰুৱাব নোৱাৰে। হিটলাৰে আধা শক্তিৰে ইংলেণ্ডৰ সৈতে আকাশী যুদ্ধখন যুঁজিছিল। বহু পলম কৰি তেওঁ আফ্ৰিকালৈ সৈন্য বদলি কৰে। ছোভিয়েট ইউনিয়নলৈ গ"ল। কিন্তু এই সকলোবোৰে দুৰ্যোগত বিলম্ব মাথোঁ।
  দখল কৰা ভূখণ্ড ব্যৱহাৰ কৰি জাৰ্মানীয়ে দুটা ফ্ৰণ্টত যুঁজিবলৈ শক্তি বিচাৰি পালে, জাপানে আত্মবিশ্বাসেৰে আমেৰিকানক পৰাস্ত কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত ষ্টেলিনে বিশ্বাসঘাতকতা কৰিলে, যুদ্ধবিৰতিৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। ব্ৰিটেইন আঁঠু লৈ থাৰ্ড ৰাইচৰ অংশ হৈ পৰে।
  বহু বিজয়ে ৱেৰমাখ্টক অজেয়তাৰ গৌৰৱ অৰ্জন কৰিছিল। জেন আৰু তাইৰ বন্ধুসকলে স্বেচ্ছাই নাজী সেনাবাহিনীলৈ গৈছিল - সুখ আৰু পদবী ধৰিবলৈ। আৰু কিছু পৰিমাণে সফল হ"ল।
  গতিকে কি? এতিয়া তেওঁলোকৰ দুখন হোমলেণ্ড আছে: গ্ৰেটাৰ জাৰ্মানী, লেছাৰ ব্ৰিটেইন।
  জেনে ডিঙিৰ পৰা কোকাকোলাৰ চুমুক এটা মাৰি চিঞৰি ক"লে:
  - প্ৰেম আৰু মৃত্যু, ভাল বেয়া ... কি পবিত্ৰ, কি পাপ, হত্যাকাৰীয়ে একো গুৰুত্ব নিদিয়ে!
  গ্ৰীংগেটাই উত্তৰত গাইছিল, আন এটা প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াইছিল:
  - প্ৰেম আৰু সাহস, বেয়াই শাসন কৰিবলৈ দিয়ক, আৰু বাছি লওক, আমাক মাত্ৰ এটাহে দিয়া হৈছে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অলপ উল্লাস কৰিলে। বাৰু, আচলতে যিমান পাৰি নিজকে সৰু সৰু ধৰণেৰে টিউন কৰক। ডেকা, আনন্দময়, শক্তিশালী আৰু যথেষ্ট ভাগ্যৱান। ইমানবোৰ কাজিয়া আৰু এটাও আঁচোৰ নাই। বাদে যে তেওঁলোকে নিজকে টেংকত আঁচোৰ মাৰিব।
  মালন্যাই তীব্ৰভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - এহ, চাৰ্চিলে হেছৰ প্ৰস্তাৱ গ্ৰহণ কৰি ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিব লাগিছিল। তেতিয়া আমি সমগ্ৰ গ্ৰহটোক শাসন কৰিলেহেঁতেন, আৰু শেষত জাৰ্মানীক চেপি ধৰা হ"লহেঁতেন!
  মাটিল্ডাই আনন্দৰে গাইছিল:
  - জাৰ্মানী যুদ্ধত ভাল, ব্ৰিটিছ সিংহ শ্ৰেষ্ঠ!
  মালনিয়া নিশ্চিত:
  - হয়, ব্ৰিটেইনৰ পৰা অহা আমাৰ সিংহটোৱেই শ্ৰেষ্ঠ!
  জেনে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - আমাৰ এতিয়াও সুযোগ আছে! ইয়াত হিটলাৰৰ মৃত্যু হ"ব, আৰু জাৰ্মান সাম্ৰাজ্য ছিন্নভিন্ন হ"ব!
  গ্ৰিংগেটাই এটা প্ৰজেক্টাইল গুলিয়াইছিল আৰু আংশিকভাৱে সন্মত হৈছিল:
  - ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিবলৈ দিয়ক! কাৰণ, সিহঁত মাংসভোজী শিকাৰু, কিন্তু আমাৰ বাবে ভাল হ"বনে?
  মালন্যই দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - হার্ড মোড একতা, নরম মোড জঙ্গল এবং sloppiness থেকে ভাল!
  মাটিল্ডাই পেডেলত নিজৰ উদং তলুৱাটো হেঁচা মাৰি ধৰিলে আৰু ভুকুৱাইলে:
  আমিও মংগল গ্ৰহত থাকিম! আৰু সৌৰজগতৰ বাহিৰত!
  জেনে মনালিজাৰ হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - প্ৰথমে আপুনি পৃথিৱী গ্ৰহত এটা একক মোড প্ৰতিষ্ঠা কৰিব লাগিব!
  গ্ৰীংগেটা, লৈছিল আৰু আন্তৰিকতাৰে গাইছিল:
  - আৰু আমি এনেকুৱা এটা শাসন ব্যৱস্থা, আমি ইয়াক সলনি হ"বলৈ নিদিওঁ!
  মালন্যাই বুদ্ধিমত্তাৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু তোমাক নাক এটা লৈ এৰি যাবলৈ মই মোৰ নাকটো সলনি কৰিব লাগিব!
  ছোৱালীবোৰৰ ভাগ্য আগৰ দৰেই। ইয়াত তেওঁলোকৰ টেংকটোৱে প্ৰথম শাৰীৰ খাদত উপনীত হয়। আৰু কেটাৰপিলাৰেৰে মাটি ভাঙি দিয়ে। যোদ্ধাসকলে হাঁহে।
  - আমি সকলোবোৰ লৈ যাম!
  এটা বন্দুক ৰোলাৰৰ মাজত আবদ্ধ হৈ পৰিল, আৰু টেংকটো ৰৈ গ"ল। ছোৱালীকেইজনী গাড়ীৰ পৰা নামি গ"ল, কিন্তু টেংকখন বেছি ভিৰ আৰু বেছি গৰম আছিল। আৰু বাহিৰত ৰিস্কি, আপুনি জ্বলি যাব পাৰে।
  যোদ্ধাসকলে উদং গোৰোহা জিলিকি উঠিল আৰু গাই গ"ল:
  - আমি frisky ছোৱালী, ভাল বন্ধু, ভাল, কিন্তু খালী ভৰিৰে, সিহঁতক চাবুক মাৰিবলৈ দিয়ক, briskly ভয় খুৱাই!
  জেনে দৌৰি গ"ল, মন্তব্য কৰিলে:
  - ইয়াত আমি মহাকাশ মেৰিন!
  মালন্যাই হাঁহি এটা মাৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - আৰু মহাকাশত আৰু অৱতৰণত!
  আৰু গ্ৰীংগেটাই সেইটো লৈ হাতেৰে খোজ কাঢ়িলে, হাউলি উঠিল:
  - মই এজন ছুপাৰ ৱাৰিয়ৰ! সকলোকে মোৰ সন্দেহ!
  মাটিল্ডাই উত্তৰ দি হিচকি উঠিল:
  - Fuhrer মধ্যে ড্রপ দ্বারা বিষ ড্রপ!
  জেনে খিকিন্দালি কৰি গাইছিল:
  - আঘাত শক্তিশালী, আৰু Fuhrer এটা সৰ্বশক্তিমান বিট!
  যোদ্ধাসকলে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ি, ধ্বংসাৱশেষৰ ওপৰেৰে, চেপি ধৰা, প্ৰবলভাৱে গৰম কৰা লোহা, সকলো ধৰণৰ ৰশ্মি আৰু ভঙা মূৰৰ খুলিৰ ওপৰেৰে পলাই গ"ল।
  জেনে গাইছিল:
  - তুমি মোক বুজিবা ... তুমি মোক বুজিবা ... তুমি মোক বুজিবা, আৰু ইয়াতকৈ ভাল দেশ বিচাৰি নাপাবা!
  ছোৱালীজনীয়ে দৌৰিবলৈ ভাল পায়, ভৰি দুখন বেছি কঠিন নহয়, চোকা পথ এটাৰে, আৰু ধ্বংসাৱশেষেৰে। সঁচাকৈয়ে ই এক বৃহৎ আনন্দৰ কথা।
  গ্ৰীংগেটাই গাইছিল:
  - গ্রীষ্ম, সূর্য উচ্চ জিলিকি ...
  মালন্যাই গীতটি সমৰ্থন কৰিছিল:
  - উচ্চ... উচ্চ!
  মাটিল্ডাই লগতে কয়:
  - গ্ৰীষ্মকাল, আমি মৃত্যুৰ পৰা বহু দূৰত! দূৰ!
  যোদ্ধাসকলে দৃশ্যমানভাৱে উল্লাস কৰিলে। সঁচাকৈয়ে ইমান জোৰদাৰভাৱে গতি কৰি জপিয়াই পৰাটো কি আনন্দৰ কথা।
  জেনে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - মৃত্যু এটা নিয়ম, বদনাম এটা নিৰপেক্ষ!
  গ্ৰীংগেটাই এখন খালী ভৰি আনখন ভৰি ঘঁহি হিচকি উঠিল:
  - আমাৰ বন্ধ থাকিব! আৰু তাৰ লগে লগে জয়!
  মালানিয়াই সন্দেহ প্ৰকাশ কৰি ক"লে:
  - আমাৰ নে জাৰ্মান?
  মাটিল্ডাই হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  - একটি মাৰাত্মক অগ্নি আমাদের অপেক্ষা ...
  জেনে উত্তৰ দিলে:
  কিন্তু তেওঁ শক্তিহীন...
  গ্ৰিংগেটাই পেন্থাৰৰ দৰে হাউলি উঠিল:
  - সকলোৰে এটা পৃথক কফিন আছে...
  মালন্যাই লৈ গ"ল আৰু গুলী মাৰি হিচকি উঠিল:
  - বশি বেটেলিয়ন কবৰত ডুব গ'ল!
  মাটিল্ডাই উত্তৰত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  "গোটেই লিজিয়ন কবৰত পৰি গৈছে!"
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে তাক লৈ মিউই... চিকন ঘোঁৰাৰ দৰে। আৰু ইমানেই মৰমলগা, ভৰি দুখন উদং, টেন কৰা।
  জেনে লৈ আনন্দত হিচকি উঠিল:
  - আৰু মই কব্ৰা! আৰু মই এজন কব্ৰা! ভালুক একেবাৰেই নহয়!
  গ্ৰিংগেটাই উত্তৰত চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু কব্ৰা এটাই ডাৱৰৰ ওপৰলৈ উৰি যোৱাটো ভাল লাগে!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে দুয়োৰে কপাল ল"ব আৰু সংঘৰ্ষ কৰিব। চকুৰ পৰা স্ফুলিংগ ঢালিছে, যেন ঘন্টা আহিল!
  মালন্যাই লৈ হিচকি উঠিল:
  - হিটলাৰ কপুট!
  মাটিল্ডাই তাইক সমৰ্থন কৰিছিল:
  - আৰু ষ্টেলিন kaput!
  জেনে নিতম্ব দুটা জোকাৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মই পোহৰৰ যোদ্ধা, আঁঠু লৈ বনৰীয়া... যিসকলে নিন্দা কৰে, মই পৃথিৱীৰ মুখৰ পৰা ঝাড়ু দিম!
  মালন্যই লৈ গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু হিটলাৰ মূৰ্খ, ধঁপাত খায়! সি জুইকুৰা চুৰি কৰে, ঘৰত শুই নাথাকে!
  মাটিল্ডাই দুষ্ট হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - কি ভাবে, ফুৰাৰৰ আছে নেকি?
  গ্ৰীংগেটাই খালী ভৰিৰে ছাইখিনিত ভৰি দিলে আৰু গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - অৱশ্যেই নহয়! আমি তাক ফোৰছাম এটা দিম, ব্লজব!
  মালন্যাই চকু দুটা গুলীয়াই ফুচফুচাই ক"লে:
  - অ', মুখত স্পন্দনশীল জেডৰ ৰড এটা ৰাখি জিভাৰে অনুভৱ কৰিলে বৰ ভাল লাগে!
  মাটিল্ডাই উশাহ বন্ধ হৈ ফুচফুচাই ক"লে:
  - আৰু ই কিমান ডাঙৰ! আৰু সকলোবোৰ কেৱল ডাঙৰ হ"ব!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ওপৰলৈ ওপৰলৈ জপিয়াই উঠিল। কিন্তু তেওঁলোকৰ টেংকি মেৰামতি কৰি ঘূৰি আহিবলগীয়া হ"ল। যোদ্ধাসকলে পুনৰ ভিতৰলৈ উঠি আহি হিচকি উঠিল:
  - এইটো আমাৰ টেংক! তেওঁ কেৱল মহান হ"ব!
  জেনৰ হঠাতে ৰবিন হুডৰ কাহিনীটো মনত পৰিল। সৰু জো আছে, ল"ৰাটোক শ্বেৰিফে বন্দী কৰি লৈ গৈছিল। ল"ৰাটোক অত্যাচাৰ কৰা হ"ল: তেওঁক ৰেক এটাত ওপৰলৈ টানি অনা হ"ল, তেওঁৰ গোৰোহা ভাজি দিয়া হ"ল।
  যেতিয়া জুইৰ শিখাই ল"ৰাটোৰ ভৰিৰ উদং, ৰুক্ষ তলুৱা চেলেকিলে... জেনে ইয়াত উত্তেজনা অনুভৱ কৰিলে, আৰু তাই সঁচাকৈয়ে যৌনতা বিচাৰিছিল। ইয়াত তেওঁলোক প্ৰৱেশ কৰিলে। বিশেষকৈ জাপানী নিঞ্জা কাৰাছ। এই শ্যামলা ল"ৰাটো, ইমান ধুনীয়া, আৰু তেওঁৰ পুৰুষৰ নিখুঁততা অতি ডাঙৰ। আৰু ইমান পৰিষ্কাৰ আৰু মসৃণ ছালখন স্তনেৰে স্পৰ্শ কৰিলে ইমান ভাল লাগে।
  জেনে ভৰিৰ আঙুলিটো ভৰিৰ মাজত সোমাই দিব বিচাৰিছিল যদিও লাজ পাই মন সলনি কৰিলে। যদিও সঁচাকৈয়ে এনে এক কৰ্ম অত্যন্ত সুখদায়ক!
  প্ৰভুৰ কন্যাই ক"লে।
  - সাগৰৰ ঢৌ আৰু উগ্ৰ জুইত! আৰু ক্ৰোধিত, আৰু ক্ৰোধিত জুই!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে আকৌ নিজৰ "গ'ৰিং" -৫ ছোভিয়েট সৈন্যৰ স্থানলৈ লৈ গ'ল। সম্ভৱতঃ ষ্টেলিনে নিজেই নাজীৰ অগ্ৰগতিৰ কথা জানিব পাৰি যথেষ্ট ফ্ৰিক আউট হৈছিল। সঁচাকৈয়ে ইয়াত কেনেকৈ হেৰাই নাযাব। এটা কলছাছে আপোনাৰ ফালে লৰালৰিকৈ আহিছে, কিন্তু উত্তৰ দিবলৈ একো নাই। চৌত্ৰিশ, ই ছিৰিজক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰি। আৰু তাতোকৈ বেছি পিৰামিডাল এ জিৰ পৰা।
  আৰু ষ্টেলিন, আপাত দৃষ্টিত, স্তম্ভিত হৈ পৰিছে। অন্ততঃ আপোনাৰ উপদেষ্টাসকলক তেঁতেলী মাতিব। কোনো শব্দ নাই, কোনো অৰ্থ নাই, নাই পানীৰ ছিটিকনি! দেখাত নল পাব!
  জেনে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু ষ্টেলিনে চাৰ্চিলৰ দৰে নহয়, সদায় স্বেচ্ছাই হিটলাৰৰ পৰা হেণ্ডআউট গ্ৰহণ কৰিছিল আৰু শান্তিলৈ গৈছিল!
  গ্ৰীংগেটাই উৎসাহেৰে গাইছিল:
  - কওকচোন পৃথিৱীখন কি! তেওঁলোকে আপোনাক উত্তৰ দিব - সূৰ্য্য আৰু বতাহ!
  মলন্যাই উৎসাহেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ শক্তিশালী, সুস্থ সন্তান হ"ব!
  মাটিল্ডাই খিকিন্দালি কৰি ফুচফুচাই ক"লে:
  - পৃথিৱীখন দবা ফলক নহয়, আৰু হিটলাৰ ৰজা নহয়!
  জেনে তাইৰ বন্ধুক শুধৰাই দিলে:
  তেওঁ ৰজাতকৈও ওখ! আৰু আমি তেওঁক গ্ৰহৰ মুখৰ পৰা ঝাড়ু দিম!
  গ্ৰীংগেটাই লৈ গৰ্জন কৰিলে:
  - ব্ৰিটিছৰ মহত্ত্ব, চিনি পালে গ্ৰহটো! ফেচিবাদক তৰোৱালৰ আঘাতত চেপি ধৰা হ"ল!
  মালন্যাই উৎসাহেৰে আৰু ক"লে:
  - আমাক পৃথিৱীৰ সকলো জাতিৰ প্ৰিয় আৰু প্ৰশংসা!
  প্ৰথম প্ৰেম বিচাৰি পোৱা ছোৱালী এজনীৰ উৎসাহেৰে মাটিল্ডাই লগতে কয়।
  - মোৰ বিশ্বাস, আমি পবিত্ৰ সাম্যবাদ গঢ়িম!
  জেনে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু জাৰ্মানীৰ নেতৃত্বত আচলতে কমিউনিজম গঢ়ি তুলিব পাৰি!
  গ্ৰীংগেটাই বন্দুকৰ ব্ৰিচৰ ওপৰত কপালত খুন্দা মাৰিলে, আৰু গাই গ"ল:
  - আমি সাম্যবাদক ধেমালি কৰি আছো, এতিয়া আমি গঢ়িম! আৰু ষ্টেলিন হ"ব আমাৰ ছুপাৰ হিৰো!
  মালন্যাই আৰু কয়, স্পষ্ট কৰি:
  - কফিনত অৱশ্যেই!
  Gringeta সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - অৱশ্যে কফিনত!
  জেনে দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - ৰজা যিমানেই ডাঙৰ নহওক কিয়, সি কফিনত সোমাই যাব, কুকুৰৰ ঘৰৰ দৰে!
  গ্ৰিংগেটাই ধূৰ্ত হাঁহি এটা মাৰি আৰু ক"লে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদে সদায় মিছা কথা কয়, প্ৰকৃততেহে মৰে!
  মালন্যাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি দুটা ক্লিক কৰি ক"লে:
  - অমৰত্ব বাস্তৱ, কিন্তু মৃত্যু মায়া!
  মাটিল্ডাই এটা এফোৰিজমও জাৰি কৰিছিল:
  - ৰজাই সকলো কৰিব পাৰে, কিন্তু এজনো নহয়, এজনো ৰজাই মাটিত কফিন এৰিব নোৱাৰে!
  জেনে টুইট কৰিছিল:
  - অতি সোনকালে জীৱন শেষ হ'ব ....
  Gringeta aplomb সহ সমৰ্থিত:
  - আহি আছে!
  মালন্যাই ছোভিয়েট পদাতিক বাহিনীক মেচিনগান গুলিয়াইছিল, আৰু হিচকি উঠিছিল:
  - অ' মা মা, ল'ৰাটোক কৰুণা কৰক!
  হাঁহিটো সংযত কৰাত অসুবিধা পাই মাটিল্ডাই লগতে ক"লে:
  - কাৰণ সি জীয়াই থাকিব লাগিছিল, এদিন একেবাৰেই নহয়!
  জেনে দাৰ্শনিকভাৱে ভাবিলে:
  - সকলোৱে ধুনীয়াকৈ জীয়াই থাকিব বিচাৰে, কিন্তু মৰ্যাদাৰে মৰি যায় দুই এজনে!
  গ্ৰীংগেটাই হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - মৃত্যুৱে বিপদৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, যদিহে ই কৃতিত্বৰ ৰশ্মিৰে জিলিকি উঠে!
  মালন্যাই দাঁতৰ উগ্ৰ হাঁহি এটা মাৰি হিচকি উঠিল:
  "বেয়া জীৱনতকৈ ভাল মৃত্যু ভাল!"
  মাটিল্ডাই প্ৰত্যাহ্বান জনাইছিল:
  - ভগৱান হোৱাটো ভাল, বন্যপ্ৰাণীত, জ'নত থকা চয়তানৰ বাবে বেয়া!
  গ্ৰিংগেটাই বিষাক্ত হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ খোলা শেষ হৈ গ'ল ... একমত, এইটো এটা বিশাল ট্ৰেজেডী! বিনাশৰ কোনো উপহাৰ নাই!
  জেনে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  - নতুন প্ৰেজেণ্টেচন আৰু অন্যান্য সভাপতি থাকিব!
  . অধ্যায় ১৭
  ১৯৪৭ চনৰ ১০ অক্টোবৰৰ আজিৰ দিনটোতে ফ্ৰেড্ৰিচে সদায়ৰ দৰেই গ্ৰেহাউণ্ড আৰু অক্লান্ত হৈ এয়াৰ হৰ্চ মে-৩৬২ত দ্ৰুতগতিত দৌৰিছিল। ল"ৰাটোৱে ভাগৰৰ ছাঁও অনুভৱ কৰা নাছিল, সি বেছি উত্তেজিত হৈ পৰিছিল, আৰু তথাপিও মিছ নোহোৱাকৈয়ে গুলী চলাইছিল। ৰাতি মেৰামতিৰ দলসমূহে, মূলতঃ আমেৰিকাৰ দলসমূহে, ক্ষতিগ্ৰস্ত সঁজুলিসমূহৰ এটা অংশ কমিচন কৰিছিল। বিশেষকৈ "পেটন"বোৰক পুনৰ কেটাৰপিলাৰেৰে ঘূৰাই দিয়া হৈছিল, ইয়াৰ উপৰিও এই মেচিনবোৰৰ দুশমান ইতিমধ্যে ডিবাগ কৰা ৰেলপথৰ কাষেৰে সাগৰৰ সিপাৰৰ পৰা স্থানান্তৰিত হৈ কাৰ্যক্ষম হৈ উঠিছিল। পক্ষপাতীসকলে অৱশ্যে চেষ্টা কৰিছিল, কিন্তু তেওঁলোকে সাধাৰণতকৈ বহু বেছি বেয়া কাম কৰিছিল। নিৰ্বাচনত বাণ্ডেৰাই ইউক্ৰেইনৰ বাটকাক পৰাস্ত কৰে আৰু দলীয় শাৰীত বিশ্বাসঘাতকতা আৰু পৰিত্যাগ বাঢ়ি আহিল। প্লাছ, দলীয় আন্দোলনৰ সেনাপতি ভ"ৰ"শ্বিলভ অসুস্থ হৈ পৰিল... আৰু তেওঁলোকে তেওঁৰ সলনি সময়মতে কোনোবা এজনক লোৱা নাছিল... এইদৰে শ্বক আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ফেচিষ্ট গোটটোৰ যোগান যথেষ্ট সন্তোষজনক আছিল। হয়, সাহসী ভূগৰ্ভস্থ শ্ৰমিক, আৰু বীৰ ভেঙুচালিকাৰীয়ে কেতিয়াবা সফলতা লাভ কৰিছিল, কিন্তু কৌশলগত স্তৰৰ ওপৰত নহয়। ইয়াৰ উপৰিও আত্মসমৰ্পণ কৰা নতুন মিত্ৰশক্তিৰ উত্থানৰ ফলত ইউ এছ এছ আৰৰ বিজয়ৰ ওপৰত বিশ্বাসৰ তীব্ৰ হ্ৰাস ঘটিছিল আৰু ইয়াৰ ফলত দোদুল্যমান উপাদানসমূহ মুকলিকৈ বা আনকি গোপনেও নাজীৰ পক্ষলৈ গৈছিল।
  বিশেষকৈ ক্ৰাইকোভৰ ৰঙা সেনা আৰু পোলেণ্ডৰ সেনাবাহিনীৰ মাজত পলায়নৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পালে। নাজী আৰু বিশেষকৈ পশ্চিমীয়া পুঁজিপতিসকলৰ প্ৰতিশ্ৰুতিত বিশ্বাসী পোলেণ্ডৰ লোকসকলে পূবত, ৰাছিয়াৰ মূল্যত, এখন মহান সাম্ৰাজ্য সৃষ্টিৰ ওপৰত গুৰুত্বসহকাৰে ভৰসা কৰিছিল! পোলেণ্ডৰ কমিউনিষ্টসকলে ছোভিয়েটৰ প্ৰতি আনুগত্যশীল হৈ থাকিল, কিন্তু বাকী ৰাজনৈতিক ছাঁবোৰ... উদাৰবাদীসকল বিশেষভাৱে অবিশ্বাস্য... গতিকে পোলেণ্ডৰ ইউনিটসমূহে প্ৰায় লগে লগে মস্কো বাল্জৰ ওপৰত আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে 'আক্ৰমণাত্মক... সৌভাগ্যক্ৰমে, ইয়াৰ সংখ্যা কম আছিল আৰু ইয়াৰ যুদ্ধৰ গতিপথত এতিয়াও নিৰ্ণায়ক প্ৰভাৱ পৰা নাছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে প্ৰথম দুটামান ছৰ্টী নিজেই কৰিছিল, বাকী পাইলটসকলৰ পৰা আঁতৰি আহিছিল। তেওঁ দেখিলে যে শত্ৰুৱে আৰু নাজী গোটক ইমান ঘনভাৱে জুইৰ সৈতে সাক্ষাৎ কৰা নাই, আৰু টেংকৰ ৱেজৰ বাটত প্ৰায় কোনো মাইনফিল্ড বাকী নাথাকে। কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যই কঠোৰ যুঁজ দিছিল। পদাতিক সৈন্যই গুলীচালনা কৰা নাছিল আৰু চেষ্টা কৰিছিল, টেংকবোৰ বন্ধ কৰিবলৈ দিছিল, নিজৰ ট্ৰেক বা গ্ৰেনেডৰ গোট এটাক ভেঙুচালি কৰিছিল বা জ্বলনীয় মিশ্ৰণৰ বটলেৰে জুই জ্বলাই দিছিল।
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাজনে মূলতঃ স্ক"ৰ বৃদ্ধি কৰিলে, ছোভিয়েট বন্দুকৰ বাবে। তদুপৰি অনুভূমিক বিমানৰ পৰা শ্বুটিং কৰিলে, ডাইভৰ বাবে সময় হেৰুৱাৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰি। সঁচা, এম্বুছত থকা কেইবাটাও টেংকো ধ্বংস হৈছিল। ইউ এছ এছ আৰৰ বিমান পৰিবহণে নিষ্ক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰিছিল। ঠিক ৰাতিপুৱাই মাত্ৰ সাতখন ইউ-২ বিমানহে দেখা দিলে, তাৰ পিছত চাৰিখন লাগ্গা। সাধাৰণতে ফ্ৰেড্ৰিচে তেওঁলোকৰ লগত চুটি কথা-বতৰা পাতিলে, ট্ৰিগাৰটো লাহে লাহে টিপিলে... আৰু তাৰ পিছত, সদায়ৰ দৰেই!
  ইতিমধ্যে দুৰ্বল হৈ পৰা যুদ্ধ বিন্দুবোৰ দমন কৰি নাজী টেংকবোৰে খেলপথাৰৰ সিপাৰে আৰু খাদবোৰৰ ভিতৰলৈ লৰালৰিকৈ সোমাই গ'ল... কিন্তু ইতিমধ্যে ষষ্ঠ আৰু আংশিকভাৱে পঞ্চম প্ৰতিৰক্ষা শাৰীত (মুঠ আঠটা আছিল) টেংক বিৰোধী খাদ আৰু হেজহগৰো সন্মুখীন হ'ল ). ছোভিয়েট গুনাৰসকলে নাৰ্ভাছ হৈ দূৰৰ পৰা গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। নাজীৰ আৰ্টিলাৰী নিৰ্দয় আছিল, আৰু বিমান পৰিবহণ .... এতিয়ালৈকে স্কেটিং ৰিঙৰ দৰে সকলোবোৰ টুকুৰা টুকুৰ হৈ গৈছিল। বাৰু, ফ্ৰেড্ৰিচ সদায়ৰ দৰেই সকলোতকৈ আগবাঢ়ি আছে, দ্ৰুত আৰু শীতল। সৈন্য গঠনত পৰিৱৰ্তন ঘটিল, শক্তিশালী মেচিনগান অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰে পেটনসকলে আগবাঢ়ি গ"ল। 'কামিকাজে পদাতিক সৈন্যবাহিনী'ৰ পৰা লোকচান হ্ৰাস কৰাৰ এটা বাধ্যতামূলক সিদ্ধান্ত নিজকে বলিদান দিয়া কিন্তু আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ ইচ্ছুক নহয়...
  ফ্ৰেড্ৰিচে তেওঁৰ প্ৰেমিকা হেলগাৰ সৈতে তৃতীয়টো ছৰ্টী কৰিছিল। ইয়াত প্ৰথমবাৰৰ বাবে তেওঁলোকে কম-বেছি পৰিমাণে বৃহৎ ছোভিয়েট বিমানৰ এটা গোট লগ পাইছিল। ইয়াৰ ভিতৰত আনকি পাঁচখন Br-3 (য"ৰ পৰা খান্দি উলিওৱা হৈছিল) আছিল। অদ্ভুতভাৱে, কিন্তু জাৰ্মান এছক দেখা পাই ইউ এছ এছ আৰৰ বোমাৰু বিমানবোৰে লগে লগে পিছুৱাই গ"ল আৰু যুঁজাৰু বিমানবোৰে তেওঁলোকক লগ কৰিবলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে ঠাণ্ডা তেজেৰে ওচৰ চাপিবলৈ চেষ্টা কৰা গাড়ীবোৰক গুলীয়াই হত্যা কৰিলে। ফিউজেজত ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ তাৰকা থকা এছকে ধৰি। অভিজ্ঞ যোদ্ধা এজনে অৱশ্যে ডাৱৰৰ মাজলৈ যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও ফ্ৰেড্ৰিখ বিছমাৰ্কৰ দৰে দানৱৰ বিৰুদ্ধে কথাটো আৰু বেয়া হৈ পৰিল। টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাজনে নিৰুদ্দেশ নোহোৱাকৈয়ে ছয়ত্ৰিশখন যুঁজাৰু বিমান আৰু চাৰিখন আক্ৰমণাত্মক বিমান একেলগে গুলীয়াই পেলালে, অন হৈ, ফৰচিভ, বোমাৰু বিমানৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গ"ল।
  ইয়াত অৱশ্যে ফ্ৰেড্ৰিচে আৱিষ্কাৰ কৰিলে যে তেওঁৰ গাড়ীখনে ইমান খৰখেদা কৰা নাছিল, আৰু বলপূৰ্বক ইঞ্জিনতো ৭৪০ আনুমানিক কিলোমিটাৰ ন"ক আউট কৰা নাছিল। কাৰণটো স্পষ্ট, ফ্ৰেড্ৰিচৰ ৩০ মিলিমিটাৰ কামান মিষ্টাৰ-১০৮ৰ ঠাইত মিষ্টাৰ-১০৩ স্থাপন কৰা হৈছিল, যিবোৰৰ প্ৰাৰম্ভিক প্ৰজেক্টাইলৰ গতি প্ৰতি ছেকেণ্ডত ৯৬০ মিটাৰ, টেংকৰ চাদত বহুত বেছি কাৰ্যক্ষমভাৱে আৰু অতি দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ পৰা শত্ৰুৰ যুঁজাৰু বিমানৰ ভিতৰত সোমাই যায়, কিন্তু প্ৰতি মিনিটত ৪২০ গুলীৰ হাৰত প্ৰায় ডেৰগুণ গধুৰ আৰু কম (কিন্তু ফ্ৰেড্ৰিচে সাধাৰণতে ট্ৰেন্সত পৰি একক গোলাৰে আঘাত কৰাটো পছন্দ কৰিছিল!)। হয়, আৰু বন্দুকৰ বাবে গোলাবাৰুদৰ বোজা বিশেষকৈ ফ্ৰেড্ৰিচৰ বাবে বৃদ্ধি কৰা হ"ল। গতিকে, বোমাৰু বিমানৰ লগত ধৰিবলৈ সহজ নাছিল। কেইবাখনো চঞ্চল He-362 বিমানে সাহসী, ডেকা এছজনক আউটষ্ট্ৰাইক কৰিলে। শস্যৰ ওপৰত শিলাবৃষ্টিৰ দৰে পৰি ছোভিয়েট গাড়ীবোৰক চেপি ধৰি অত্যাচাৰ কৰিছিল। তদুপৰি Br-3 লেহেমীয়া আৰু দুৰ্বল অস্ত্ৰধাৰী হোৱাৰ বাবে সন্ত্ৰাসবাদী পাইলটৰ বাবে সহজ চিকাৰ হৈ পৰিছিল। ফ্ৰেডেৰিক ইতিমধ্যে ভোজৰ শেষলৈকে পকি উঠিছিল যদিও তেওঁ আৰু ডজন দূৰত্ব শেষ কৰি পঞ্চাশটা নক আউট কৰিলে। কিন্তু ল"ৰাটোৱে পূৰ্বৰ দুশ তেপন্নখন গাড়ীৰ অভিলেখ অতিক্ৰম কৰাত ব্যৰ্থ হয়।
  ফ্ৰেড্ৰিখ আত্মাত অতি উৎসাহ লৈ উভতি আহিল। তেওঁ জয়ী হৈছে আৰু জয়ী হৈ আছে! আৰু তেওঁৰ বিশ্বাসঘাটকতাৰ চিন্তা সম্পূৰ্ণ নোহোৱা হৈ গৈছে। আনকি যুৱকজনে মনতে ক"লে:
  - আৰু কিয় এই পক্ষপাতিত্ববোৰ! ঘৰত আপোনাৰ বন্ধু-বান্ধৱী আৰু সন্তান ডাঙৰ-দীঘল হয়! আৰু ইউ এছ এছ আৰ মাতৃভূমি নহয়, জনগোষ্ঠীৰ কাৰাগাৰ!
  হেলগাই এই শব্দবোৰ শুনিলে, কিন্তু, ইয়াৰ প্ৰকৃত অৰ্থ বুজি নাপাই, তাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - ঠিকেই কৈছা! আৰু অতি সোনকালে আমাৰ সন্তান হ"ব! যদিও, পেট এটা পাবলৈ মন যোৱা নাই, এতিয়াও এনেকুৱা যুদ্ধ চলি থকাৰ সময়ত!
  ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহিলে।
  - সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰৰ ইচ্ছাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। অৱশ্যে পোপ আৰু কেইবাজনো মহানগৰ আমাৰ পক্ষত আছে!
  আক্ৰমণৰ চতুৰ্থ ছৰ্টী জেট চালিত ফকেন-উলফ-৫ বন্দুকৰ চিকাৰলৈ পৰিণত হৈছিল, কিয়নো মাত্ৰ দুটামান টেংকহে ধৰা পৰিছিল। কিন্তু প্ৰকৃত পৰীক্ষাটো আহিবলগীয়া আছিল।
  ৰটমিষ্ট্ৰভৰ পঞ্চম গাৰ্ডছ টেংক আৰ্মীয়ে ক্ৰাছনগভাৰ্ডেইস্কি অঞ্চললৈ আণ্ডাৰকাটিং ট্ৰেন্সফাৰ সম্পূৰ্ণ কৰে। অৱশ্যে সম্পূৰ্ণ আচৰিত হোৱাটো সম্ভৱ নহ"ল। নাজী গোপনীয়তা বিমানে বৃহৎ ভৰ টেংকৰ গতিবিধি লিপিবদ্ধ কৰিছিল আৰু নাজীয়ে প্ৰতিকাৰ ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ খৰখেদা কৰিছিল। ২য় এছ এছ পেঞ্জাৰ সেনাবাহিনীৰ প্ৰায় পাঁচশ এছ এছ ইউনিটৰ লগতে কৌশলগত সংৰক্ষিত বনাঞ্চলৰ পৰা দুশ বাহনে ৰটমিষ্ট্ৰভৰ সাজসজ্জিত মুঠিৰ সংৰক্ষণেৰে শক্তিশালী কৰা নশ পঞ্চাশখন টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকক লগ কৰিবলৈ ওলাই আহিছিল। বিশেষকৈ যুদ্ধখন খেলপথাৰত, পাৰ্ভোমাইস্কিৰ সামূহিক ফাৰ্মৰ ওচৰত, য"ত বন্দী লাইনত জাৰ্মান গ্ৰেনেডিয়াৰ আৰু বন্দুক আছিল।
  স্থল আৰু বতাহৰ পৰা হোৱা বৃহৎ আঘাতক প্ৰতিহত কৰিবলৈ ফ্ৰেড্ৰিখ আৰু শ্ৰেষ্ঠ জাৰ্মান এছক মাতি অনা হৈছিল।
  ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ যুদ্ধৰ নায়ক লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল ৰটমিষ্ট্ৰভে উচ্চতম সেনাপতিৰ পৰা নিজেই অহা আদেশটো পালন কৰিছিল, আন্তৰিকতাৰে বিশ্বাস কৰিছিল যে মস্কোৰ ওচৰৰ যুদ্ধখন এতিয়াও হেৰুৱাই পেলোৱা হোৱা নাই। তেওঁৰ হাতত ক্ষমতা আছিল, আশাটো জিলিকি উঠিছিল যে ইউ এছ এছ আৰে আগতে যি হেৰুৱাইছিল সেয়া পুনৰ লাভ কৰিব। অৱশ্যে নিজৰ শক্তিৰ অধীনত গতি কৰা স্তম্ভটোৱে যথেষ্ট টানি লৈছিল। ইয়াৰ আংশিক কাৰণ আছিল থাৰ্ড ৰাইচৰ গোপনীয়তা বিমান এৰাই চলাৰ ইচ্ছা, শত্ৰুৰ বিমানৰ প্ৰভাৱৰ বাবে ৰেলপথৰ ক্ষতিৰ ফলত এই পদযাত্ৰাৰ আন এটা সময়সীমা আছিল।
  প্ৰচণ্ড বোমাৰু আক্ৰমণৰ ফলত বৃহৎ টেংক বাহিনীয়ে নিজৰ শক্তিৰ অধীনত শ শ কিলোমিটাৰ পথ যাত্ৰা কৰিবলৈ বাধ্য হয়। তদুপৰি, পদযাত্ৰাৰ গতি সৰ্বোচ্চ আছিল... টেংক বহৰৰ নিৰ্দিষ্ট বৈষম্যৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি কিছুমান গাড়ীয়ে ফিল্টাৰ সলনি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, আনহাতে আন কিছুমানে ইয়াৰ বিপৰীতে অসম্পূৰ্ণ ট্ৰেন্সমিছনকে ধৰি পুৰণি ধৰণৰ গাড়ীয়ে ডিজেল ইঞ্জিনৰ গতি লেহেমীয়া কৰিছিল।
  শত্ৰুৰ বিমানৰ নিৰ্মম আৰু ব্যাপক প্ৰভাৱৰ বাবে পঞ্চম শ্বক আৰ্মী ফ্ৰণ্ট লাইনৰ পৰা যথেষ্ট দূৰত অৱস্থিত আছিল আৰু ইয়াৰ ফলত এই ষ্টীল ৰিংকটো সন্ধিয়াৰ পৰা পুৱালৈকে যাবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  ইতিমধ্যে নাজীৰ এটা অধিক কম্পেক্ট দলে ৰটমিষ্ট্ৰভৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল। মুঠ টেংকৰ সংখ্যাত ফলস্বৰূপে নাজীসকলৰ গুণগত মান উন্নত আছিল: প্ৰায় ডেৰশটা "পেন্থাৰ" -৫ আৰু "টাইগাৰ" -৫, লগতে ডজন "গ'ৰিং" এল (১৭ ফুটৰ ইংৰাজী বাহন) আছিল বন্দুক, ভেদ শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত বন্দুক "পেন্থাৰ"), ই-৫০, এজি-৫০ আৰু "পেটন"ৰ সমান। ছুপাৰফাৰ্ডিনাণ্ডা টেংক ধ্বংসকাৰী জাহাজবোৰ তেতিয়াও বাটত আছিল।
  অৱশ্যে নাজীসকলক সামূহিকভাৱে আক্ৰমণ কৰাটো ভাল হ"লহেঁতেন, কিন্তু ভয়ংকৰ জুকভে ৰটমিষ্ট্ৰভক অত্যধিক খৰখেদা কৰিছিল, সঠিকভাৱে ভয় কৰিছিল যে নাজীয়ে শক্তিশালী প্ৰতিকাৰৰ ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিব। অৱশ্যে ইতিমধ্যে ইয়াৰ কাম কৰা হৈছে...
  কিন্তু ইয়াত ছোভিয়েট সেনাৰ এটা ট্ৰাম্প কাৰ্ড আছিল - এইটো আছিল এটা গুৰুতৰ বিমান পৰিবহণৰ কভাৰ... বিমানবোৰে উৰালৰ দিশ আৰু ৰেট ৰিজাৰ্ভ দুয়োটা আঁতৰাই পেলালে, আনকি প্ৰশিক্ষণৰ বাহনবোৰৰ লগতে সঁজুলিবোৰো এছেম্বলি লাইনৰ পৰাই পোনে পোনে যুদ্ধলৈ নিক্ষেপ কৰা হ'ল . এইটোৱেই আছিল সোঁফালৰ ফ্লেংক আৰু পিছফালৰ অংশটো ভাঙি যোৱাৰ সুযোগ, বহু আগলৈ লৰালৰিকৈ যোৱা ফেচিষ্ট ৱেজটো।
  ইতিমধ্যে মস্কো অভিযানৰ পৰিকল্পনাৰ প্ৰাৰম্ভিক আলোচনাৰ সময়ত জেনেৰেল গোটা আৰু অন্যান্য সেনাপতিসকলে ধৰি লৈছিল যে ক্ৰাছনগভাৰ্ডেইস্ক নিশ্চিতভাৱে ছোভিয়েট সেনাৰ যুদ্ধ সংৰক্ষিত বনাঞ্চলৰ সৈতে টেংক যুদ্ধৰ স্থান হ"ব, অৰ্থাৎ আপুনি এটা আৱৰণ থকাটো প্ৰয়োজন পৰিকল্পনা.
  বিশেষ জাৰ্মান বিমান বিশেষকৈ Xe-362 য়ে আকাশমাৰ্গ নিৰীক্ষণ কৰিছিল, যাতে ক্ৰাছনগভাৰ্ডেইস্কিৰ ওপৰত হোৱা যুদ্ধখন কেৱল টেংকেই নহয়, দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ আকাশী যুদ্ধও হ"ব লাগিছিল!
  ফ্ৰেড্ৰিখক শত্ৰুৰ লগত যুঁজিবলৈ মাতি অনা হৈছিল, তেওঁ লুফ্টৱাফেৰ শ্ৰেষ্ঠ এছ, বিমান যুদ্ধৰ ৰজা আছিল তৃতীয় ৰাইচৰ বিজয়ৰ প্ৰতীক। আৰু সোঁহাতে তেওঁৰ কাষত বা প্ৰায় কাষতে, আক্ৰমণৰ ওপৰত, আৰু সেয়েহে ফকেন-উলফ-৫ৰ বিশেষভাৱে শক্তিশালী পৰিৱৰ্তনত, হেলগাই লৰালৰিকৈ গ"ল।
  আনকি ল"ৰাটোৱে গাইছিল:
  - ষ্টাৰশ্বিপত আমি ঢৌৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ যাওঁ! ইথাৰ ঘূৰ্ণীবতাহত কোৱাৰ্ক ফেন ওলাইছে!
  হেলগাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - ৰঙা জীৱ, আপোনাক হুক থাকিব! পাতালৰ নৰক জগতৰ শিশুসকললৈ!
  ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহিলে আৰু নিজৰ প্ৰিয়টো দিলে:
  - বাৰু, স্ক্ৰুৰ পৰা! মৃত্যুৰ দেৱদূত, মাত্ৰ হুইচেল মাৰিব! টুকুৰা টুকুৰকৈ গাধলৈ সকলো কুঁহিয়াৰ ফালি পেলাব!
  উত্তৰত হেলগাই হাঁহিলে।
  - বাৰু, তুমি হাস্যৰসময়ী!
  ফ্ৰেড্ৰিখ তেওঁৰ বিমানৰ ওজন বৃদ্ধি, দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ অস্ত্ৰ স্থাপনৰ সৈতে সংযোগ আৰু গোলাবাৰুদ বৃদ্ধিৰ বাবে কিছু চিন্তিত হৈ পৰিছিল। কাৰণ, ২০ মিলিমিটাৰ কামানৰ প্ৰজেক্টাইল , ২০ মিলিমিটাৰ কামানৰ তুলনাত তিনিগুণ গধুৰ আৰু ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত হয়তো চাৰিগুণ শক্তিশালী, এটা সাৰ্বজনীন অস্ত্ৰ যিটোৱে কৱচ কঢ়িয়াই নিব পৰাকৈ দুয়োটাতে খাপ খুৱাই লোৱা হৈছে গ্ৰহ আৰু বতাহত! ডেকা এছে আনকি মেচিনগান এৰিব বিচাৰিছিল, তেওঁলোকৰ চাৰিটা বৃহৎ কেলিবাৰ আঁতৰাব বিচাৰিছিল, কিন্তু ... হেলগাই উৰণৰ আগতে আপত্তি কৰিছিল:
  - কাৰণ ই ক্ল"জ কম্বেটলৈ আহিব পাৰে। এই ট্রাম্প কার্ড ৰখা ভাল ...
  - Force Majeure আৰু দুজন "শ্বুটাৰ"ৰ বাবে যথেষ্ট! ফ্ৰেড্ৰিচে চুটিকৈ কাটিলে। মোৰ বাবে কি ওচৰৰ পৰা গুলীয়াই পেলাব লাগে - সেয়াই যথেষ্ট। সাধাৰণতে মই ভাবো ইয়াত মেচিনগানৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ অতিৰিক্ত।
  হেলগাই আনন্দত খিকিন্দালি কৰি ল"ৰাটোৰ পিঠিত থপৰিয়াই দিলে।
  - সকলো, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, আপোনাৰ দৰে অজেয় নাইট নহয়! বহু aces এতিয়াও নবীন, তেওঁলোকক নিশ্চিতভাৱে আঘাত কৰিবলৈ অধিক ঘন অগ্নিৰ প্ৰয়োজন ...
  ফ্ৰেড্ৰিচে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে আপত্তি কৰিছিল:
  - ME-362 U ৰ দৰে দামী গাড়ী নবীন পাইলটক দিয়া নহ"ব। এই যুঁজাৰুজন এচৰ বাবে।
  হেলগাই উত্তৰ দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে তাইৰ যুঁজাৰু আক্ৰমণৰ বিমানখনৰ লগত সোমাই পৰিল, টিপটিপিয়াকৈ, উলংগ, গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহা। আৰু আৰু কি কৰিব, ইমাৰ্জেন্সি কলটো বাজি উঠিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে সাধাৰণতে আনন্দিত হৈছিল যে তেওঁ দুটা চৰম মেচিনগান আঁতৰাই দিলে, বিশাল মেচিনটো সহজে আৰম্ভ হ"ল আৰু গতি বৃদ্ধি পালে আৰু ডেউকাবোৰ লঘু হ"লে কৌশলগত ক্ষমতা উন্নত হ"ল। যদিও ফায়াৰিং পইণ্টবোৰ নিজেই ফেয়াৰিঙৰ দ্বাৰা আবৃত আছিল, তথাপিও ইয়াৰ হ্ৰাসে গাড়ীখনৰ বায়ুগতিবিদ্যাত যথেষ্ট বৃদ্ধি কৰিছিল। যদিও বায়ুগতিবিদ্যাৰ গুণৰ ক্ষেত্ৰত Me-362 এতিয়াও পিষ্টন ইঞ্জিনৰ মাজত অতুলনীয়, তথাপিও যুদ্ধৰ সাৰ্বজনীন ঘোঁৰা এনেকুৱাই।
  তলত বিৰল গছ, পথাৰ জিলিকি উঠিল ... দিনটো গৰম আৰু দেখাত যুদ্ধ কৰাটো সহজ নহ"ব। বিশেষকৈ ৰাছিয়ানসকলে, যিসকলে এই প্ৰচণ্ড যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছে। ইয়াত বাওঁফালে আৰু অলপ তলত কাউৰীৰ জাক এটা উৰি আছে... এটা ডাঙৰ জাক, আৰু কিছুমান কাউৰী বহুত ডাঙৰ... এটা অশুভ চিন, কাউৰীয়ে সকলো যুদ্ধৰ লগত সংগ দিয়ে, এই নিষ্ঠুৰ পৃথিৱীখন আৱেগিকতাৰ পৰা বঞ্চিত। বিখ্যাত মিউজিকেলখনত বয়ৰস্কিয়ে গোৱাৰ দৰে:
  - কিন্তু কিয়! মনৰ মাজত জীয়াই থকাটো অসম্ভৱ! কিন্তু কিয় - জীৱনে আমাক একো শিকাব নোৱাৰে !
  এয়া হিংসা, হিংসা আৰু অধিক হিংসা! নিষ্ঠুৰতা, নিষ্ঠুৰতা আৰু আকৌ এবাৰ নিষ্ঠুৰতাই জাতিটোক চিমেণ্ট কৰি তুলিছে!
  কাউৰীৰ জাক এটা যেন অন্তহীন, দহ লাখ, লাখ লাখ আছে, আৰু ইহঁতে এনেদৰে ক্ৰ"ক কৰে যাতে হাৰ্মেটিকভাৱে বন্ধ কৰা কেবিন এটাতো শুনিব পাৰি। ফ্ৰেড্ৰিচে ৰেডিঅ"ৰ জৰিয়তে হেলগাক সুধিলে:
  - আমি সিহঁতক মেচিনগানেৰে মাৰিব পাৰোনে?
  এচ ছোৱালীজনীয়ে আপত্তি কৰিলে:
  - নকৰিব! ইয়াত প্ৰতিটো গুলীৰ গুৰুত্ব!
  ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহিলে।
  - কি একেবাৰে সম্ভৱ! সিংহাসনৰ তলত ৰজা, কাৰ্টিজৰ মোনা এটাত পৰি থাকে।
  শগুণৰ জাক এটাৰ আঁৰৰ পৰা হঠাতে ছোভিয়েট বিমানৰ প্ৰথমটো গোট জপিয়াই ওলাই আহিল। প্ৰথমে তেওঁলোকক লগ পাইছিল ছালামাণ্ডাৰসকলে। দুয়োপক্ষৰ লোকচান হৈছিল, অধিক ৰাছিয়ান লোকৰ মৃত্যু হৈছিল। ফ্ৰেড্ৰিচে দেৰিকৈ গুলীচালনা কৰি মাত্ৰ আঠখন গাড়ীহে গুলীয়াই পেলায়। কিন্তু এতিয়াও বেয়া আৰম্ভণি। কিন্তু জাৰ্মান "ছালামাণ্ডাৰ" -৩ এযোৰ গুলীয়াই পেলোৱা হ'ল, লগতে Me-262, ই কেনেকৈ সকলোতকৈ আগবাঢ়ি যাবলৈ সক্ষম হ'ল সেয়া স্পষ্ট নহয়।
  কিন্তু মূল কথাটো আহিবলগীয়া আছিল। কাউৰীৰ জাকটো শেষ হৈ গ"ল, জাৰ্মান পাইলটসকলে ক্ৰাছনগভাৰ্ডেইস্কি খেলপথাৰৰ ওপৰৰ মহাকাশলৈ জপিয়াই ওলাই আহিল আৰু আৰম্ভ কৰিলে।
  গোটেই সেনাই জাৰ্মান স্ক্ৱাড্ৰনৰ ফালে লৰালৰিকৈ আগবাঢ়িল আৰু ইয়াত আচলতে ইউ এছ এছ আৰৰ কেইবাটাও বিমান সেনাৰ পৰা বিমান পৰিবহণ আহিছিল। সকলো ধৰণৰ বিমানৰ বিশাল আৰ্মাডা, কিন্তু সকলোতকৈ বেছি আছিল ইয়াকভ আৰু কিছু কম লেগছ।
  ছয় কিলোমিটাৰতকৈও অধিক দূৰত্বৰ পৰা গুলীচালনা কৰে ফ্ৰেড্ৰিচে। তেওঁ আকৌ বন্য সমাধিৰ ধাৰাত ডুব গ"ল, যেতিয়া আপুনি লক্ষ্য নকৰে, আৰু আপোনাৰ আঙুলিবোৰে সকলোৱে স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে হেঁচা মাৰি ধৰে। যেতিয়া আৰু কোনো বিবেচনা, চিন্তা নাথাকে, তেতিয়া শৰীৰটো আপোনাৰ যেন লাগে, কিন্তু আপুনি ইতিমধ্যে অজ্ঞাত শক্তিৰ পুতলাৰ দৰে... ইয়াৰ অৰ্থ হ'ল মাংস আপোনাৰ নহয়, কিন্তু পাতালৰ আত্মা - অশুদ্ধ, অশুভ শক্তি ...
  বাৰু, আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰাটোৰ মূৰত, গীতটো কিমানবাৰ বাজিছিল তাৰ বাবে:
  বন্ধুৰ মহলত, কিন্তু একে সময়তে নিসংগ,
  দুখ-কষ্টৰ বন্দীত্বত, দুখৰ চিন্তা!
  আমাৰ পৃথিৱীখন ইমানেই ক্লান্ত হৈ পৰিছে বকাবকি,
  বিস্তৃতি বা সৌন্দৰ্য্যও দেখা নাযায়!
  আমাক ক'লৈ লৈ গ'ল - দুষ্ট দুষ্ট চয়তান?
  যেতিয়া দুষ্ট অসুৰে সৈন্যবাহিনী ঘূৰাই দিয়ে!
  আমাক চিকাৰ কৰি, অৱশ্যেই, সামৰিক গৌৰৱ,
  যদিও মোৰ আত্মা এটা নিকৃষ্ট পৰজীৱী!
  
  মৃত্যুমুখত পৰা আত্মাত এনে শূন্যতা
  বোকাময় ঠাইখনৰ চাৰিওফালে বাটটো দেখা নাপায়!
  আৰু মৃত্যু, এই বাজি নিৰ্দয় বুঢ়ীক,
  পবিত্ৰ ৰুছত কি কৰ সংগ্ৰহ কৰে'!
  
  সহজ বুজাবুজি জিলিকি নাথাকে,
  সকলো ৱেবত, সীমাহীন শক্তি!
  পাৰ্থিৱ বাসস্থানত বাস কৰাৰ ইচ্ছা,
  মিঠা মিঠা, আনন্দ, সুখৰ সৈতে সোৱাদ!
  
  কিন্তু ভাগ্যই তেওঁৰ পুত্ৰক যুদ্ধলৈ পঠিয়াই দিলে,
  য'ত আমি শান্তিৰ কথা পাহৰিবলগীয়া হৈছিল!
  ইয়াৰ বাবে চয়তানক অভিশাপ দিয়াৰ প্ৰয়োজন নাই,
  আমি আৰু একো বিচৰা নাছিলোঁ!
  
  বিমানখনত মই ঘূৰ্ণীবতাহৰ মাজেৰে কাটিলোঁ,
  এটা কৌশল প্ৰদৰ্শন কৰি, আৰু অভ্যৰ্থনা মুকুট!
  বিশ্বাস কৰক, পিতৃভূমিৰ যোদ্ধাৰ মৃত্যু হোৱা নাছিল,
  লেতেৰাৰ বাবে অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়াৰ মাৰ্চ খেলো আহক!
  
  শত্ৰু অসংখ্য, শক্তিশালী,
  গাড়ী, যুঁজাৰু বিমান, মিছাইল!
  আমি নৰকীয় ৱেৰমাখটক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলাম,
  ৰাছিয়াৰ কৃতিত্ব গোৱা হ"ব!
  পৃথিৱীলৈ আহিব, মোৰ বিশ্বাস সাম্যবাদ,
  আমি সুখেৰে জীয়াই থাকিম - মই নিশ্চিতভাৱে জানো!
  মানুহৰ জল্লাদ ছিন্নভিন্ন হ"ব - ফেচিবাদ,
  বিজয় হ"ব দয়াত, মে" মাহৰ পোহৰ!
  
  পিতৃভূমি, দ্ৰুত উৰণ,
  ই আমাক এটা পবিত্ৰ জীৱন দিলে!
  আমাৰ অন্তৰত গাইছে মাতৃভূমিৰ গীত,
  কাৰণ মই তাইৰ বাবে তীব্ৰ যুঁজ দিওঁ!
  
  আৰু সময়, মোৰ বিশ্বাস উজ্জ্বল, আহিব,
  হত্যা নহ"ব, বাৰ্ধক্য অগাধত বিনষ্ট হ"ব!
  প্ৰজাতিটো প্ৰান্ত নোহোৱাকৈয়ে বিকশিত হ"ব,
  শীৰ্ষই লাইনবোৰৰ কৃতিত্ববোৰ লৰালৰিকৈ চলাব!
  
  আৰু সেই সময়খিনি আমাৰ ওচৰলৈ অনাৰ বাবে;
  ৰুছৰ সৈনিকৰ দৰে যুঁজিব লাগিব'!
  যাতে মূৰ্খ নহয় সকলোৰে ওচৰ পায়গৈ,
  যে ৰাছিয়ানসকলে সদায় যুঁজিব জানে!
  ফ্ৰেড্ৰিচৰ মূৰত এটা ভাল দেশপ্ৰেমমূলক গীত শুনা গ"ল, কিন্তু বিশ্বাসঘাতক হাত-ভৰিয়ে ইয়াৰ বিপৰীত কাম কৰিলে। অৰ্থাৎ তেওঁলোকে সকলো ধৰণৰ আৰু ব্ৰেণ্ডৰ ছোভিয়েট বিমানলৈ গোলা পঠিয়াইছিল। ছোভিয়েট পাইলটসকলে ওচৰলৈ আহি এটা ডাম্প আৰম্ভ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে... ভলকাই, খোজকাঢ়ি পঞ্চাশখনতকৈও অধিক গাড়ী গুলীয়াই, এটা পাক মাৰিলে আৰু গুলী আৰু ৰেমিং প্ৰচেষ্টা এৰাই চলিলে (তেওঁ মেচিনগানৰ চুটি বিস্ফোৰণেৰে এই কামিকাজটো কাটি পেলালে)। . তাৰ পাছত ডেকা এচৰ বিমানখন শিফ্ট হৈ গ"ল, আৰু কম্বেট ট্ৰেন্সত থকাৰ বাবে ল"ৰাজনে বহুত এয়াৰ গান দিলে। পিছফালৰ পৰা ওলাই অহা কেইবাখনো ছোভিয়েট যোদ্ধাক অতি কাটি পেলোৱা।
  ইয়াত ফ্ৰেড্ৰিচে প্ৰায় নিজকে ৰেম কৰি পেলালে, কিন্তু জুইৰ ৰেখাত পিছলি পৰিবলৈ সক্ষম হ"ল, আৰু বিৰোধীৰ নিঃশেষকৰণ অব্যাহত ৰাখিবলৈ সক্ষম হ"ল। এইবাৰ টুইন ইঞ্জিনৰ "প'নছ" তেওঁৰ বলি হ'ল। ল"ৰাবোৰৰ মূৰৰ মাজেৰে এটা এফ"ৰিজম জিলিকি উঠিল (প"নবোৰো বাদাম নহয়, ভৱিষ্যতৰ ৰাণী!)। হেলগাই নিজৰ ৰেডিঅ"ত চিঞৰি উঠিল।
  - অ' প্ৰিয় মা! কেনেকৈ হেঁচা মাৰি ধৰে!
  ফ্ৰেড্ৰিচে এটা অসমাপ্ত ডেড লুপ পৰিৱেশন কৰি, হেলগাৰ পিছফালে যাবলৈ চেষ্টা কৰি ছোভিয়েট যোদ্ধা বিমানক বহু দূৰৰ পৰা কাটি পেলালে। তাৰে এজন "Shopkeeper" (Lagg-5), ফিউজেজত এটা ডাঙৰ ৰঙা তৰা লৈ আছিল... গতিকে ইউ এছ এছ আৰৰ নায়ক। ছোৱালীজনীয়ে নিজেই ফকেন-উলফৰ আক্ৰমণাত্মক পৰিৱৰ্তনত জাৰ্মানীৰ স্থানত আগবাঢ়ি যোৱা ৰটমিষ্ট্ৰভ সেনাৰ টেংকবোৰত গুলীচালনা কৰে। আৰু একে সময়তে তাই যথেষ্ট সঠিকভাৱে আঘাত কৰিলে, সফলতাৰে ডাইভিং কৰিলে।
  ইফালে ফ্ৰেড্ৰিচে শত্ৰুৰ বিমানেৰে যুদ্ধ কৰিছিল, মানসিকভাৱে গোলাবাৰুদ বৃদ্ধিৰ বাবে যোগানৰ বাবে ধন্যবাদ জনাইছিল। আনকি তেওঁ টি-৩৪-৮৫ টেংকত ট্ৰেইটৰ টাৰ্মিনেটৰ এটাও সোমাবলৈ সক্ষম হৈছিল, আৰু কমাণ্ডাৰৰ টাৰ্মিনেটৰটো বাছি লৈছিল (এইটো এন্টেনাৰ পৰাই দেখা যায়, যিটো ধূলি আৰু দূৰত্বৰ মাজতো ফ্ৰেড্ৰিচৰ চোকা চকু দুটা সহজেই দেখা গৈছিল!)।
  হেচ কভাৰটো একেলগে তিনিটা খোলাৰে বিন্ধিলে আৰু টেংকটো বন্ধ হৈ গ'ল...
  তলৰ মহলাতো গৰম আছিল, পঞ্চম গাৰ্ডছ টেংক আৰ্মীৰ আগশাৰীৰ দলটোৱে ইতিমধ্যে এছ এছ গ্ৰেনেডিয়াৰ আৰু দ্বিতীয় কৰ্পছৰ কিছু অংশৰ ওপৰত গুটিয়াই পৰিছিল।
  প্ৰথম ছোভিয়েট বাহনবোৰে টেংক বিৰোধী খাৱৈত গুটিয়াই গৈ লেহেমীয়া কৰিলে। দ্ৰুত গুলী চলোৱা বন্দুক "টাইগাৰ" -৫ আৰু "পেন্থাৰ" -৫ তেওঁলোকৰ ওপৰত পৰিল। সেইটোৱেই নতুন জাৰ্মান শক্তিশালী হৈ আছে দূৰৈৰ পৰা যুঁজি আছে, তেওঁলোকৰ ওপৰত সুবিধা লাভ কৰিবলৈ ছোভিয়েট টেংকবোৰে ঘনিষ্ঠ যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিবলগীয়া হৈছিল। ডাম্পৰ ব্যৱস্থা কৰক... কিন্তু কৌশলগতভাৱে সিদ্ধান্তটো ভুল আছিল, খাদবোৰ খন্দা মুকলি পথাৰখন ফালি পেলোৱা, "চিকাৰ"ৰ বাবে অপেক্ষা কৰি থকা গাড়ীবোৰক লগ কৰা। হয়, একে সময়তে গণ গোটত স্তূপ নকৰিবনে?
  সঁচা, ছোভিয়েট ইলছ, স্পষ্ট লোকচানৰ পিছতো, তথাপিও দৈত্যটোৰ জামৰ তলত ডুব যোৱা সৰু বক্সাৰৰ দৰে শত্ৰুৰ টেংকলৈ সোমাই গৈছিল, সৰু সৰু বোমাকে ধৰি ক্ষতিসাধন কৰিছিল। সঁচা, কিছুমান "টাইগাৰ" -৫ ত, সিহঁত গ্ৰীডৰ ওপৰত থিয় হৈ আছিল, কিন্তু বহু বাহন, জাৰ্মান পদাতিক বাহিনীয়ে, যাওঁতে আক্ষৰিক অৰ্থত সুৰক্ষা স্থাপন কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে ভাবিছিল যে যদি ৰাছিয়াই অধিক কেন্দ্ৰীভূত আক্ৰমণ চলালেহেঁতেন তেন্তে তেওঁলোকৰ "সৰু গোট" আৰু লাভজনক ঘনিষ্ঠ যুদ্ধৰ সম্ভাৱনা বহুত বেছি হ'লহেঁতেন।
  ৰঙা পাইলটসকলৰ দ্বাৰা ৰেমিং চলি থাকিল, কিন্তু উদাহৰণস্বৰূপে অতি চঞ্চল "ছালামেণ্ডাৰ" -৩ৰ বিৰুদ্ধে এই কৌশলে আশা কৰা ধৰণৰ ফলাফল আনিব পৰা নাছিল। জাৰ্মান বিমান পৰিবহণৰ লোকচান বাঢ়ি আহিছিল, লগতে ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণৰ লোকচান আৰু অধিক। কিন্তু সেয়া আৰু উত্তৰবিহীন যুঁজ নাছিল। বহু ছোভিয়েট পাইলটৰ মান্য অভিজ্ঞতা আছিল, অসাৰ নহয় যে তেওঁলোকে মস্কোক সামৰি লৈছিল, গতিকে নাজীসকল যথেষ্ট বেয়া হৈ পৰিল।
  অবিশ্বাস্যভাৱে চোকা হৈ পৰা ফ্ৰেড্ৰিচে সদায় হিট এৰাই চলিছিল আৰু অন্তৰ্দৃষ্টিৰে আটাইতকৈ বিপজ্জনক ছোভিয়েট যোদ্ধাসকলক আঘাত কৰিছিল। নেতাসকলক নোক আউট কৰাৰ চেষ্টা। তেওঁ কৰিলে, আৰু ই মিছফাইয়াৰ নোহোৱাকৈয়ে কাম কৰিলে। মোৰ মূৰত, বাইদেউ, এটা শূন্যতা আছিল, আৰু যুদ্ধখনক তেনেকৈয়ে ধাৰণা কৰাৰ অভাৱ আছিল। মৃতদেহটোৱে প্ৰতিক্ৰিয়া প্ৰকাশ কৰিলে, টাৰ্গেট ধৰা পৰিল, কোনো মিছ নহ"ল। কেইবাবাৰো আনকি টেংকো পাইছিল।
  আৰু বহু শতাধিক নহ"লেও সকলো ধৰণৰ বিমানে মোৰ চকুৰ সন্মুখত টিপটিপিয়া আৰু টিপটিপিয়া হৈ পৰিল। ইয়াত, উদাহৰণস্বৰূপে, হাফমেনে তেওঁৰ নন-৩৬২ত... বিশেষ ধৰণেৰে যুঁজে, গতি, জেট মেচিনৰ জোকাৰণি, আৰু ধ্বংসাৱশেষ সকলো দিশতে উৰি থাকে... আৰু ৰাছিয়ানসকলো বেয়া নহয়.... 'এই ঠাইত 'কোজেডুব' আছে, তেওঁক শক্তিহীন কৰাৰ সময় হ'ব... ফ্ৰেড্ৰিচে নূন্যতমভাৱে আগবাঢ়িছে, এতিয়া ঘূৰি যোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই, অৰ্থনৈতিকভাৱে পৰাস্ত, কিন্তু কেৱল, ইমানেই পৰাজয়ৰ পৰা সামান্য স্থানান্তৰিত হৈছে..
  গোলাবাৰুদ শেষ হৈ গৈছে, টেংকবোৰৰ ইন্ধনও শেষ হৈ গৈছে, আৰু জাৰ্মানীৰ স্থানৰ পৰা আকৰ্ষণীয় শক্তিবৰ্ধক বাহিনী আহি আছে। ছালামেণ্ডাৰ, আনকি কেইবাখনো ভয়ংকৰ মি-৩৬২ বিমানেও প্ৰথমে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে, আৰু তেওঁলোকৰ পিছফালে নাজী মহৰ শিবিৰৰ বাকী অংশ। আকৌ, উপকূলৰ পৰা উপকূললৈ... ছোভিয়েট বিমানবোৰো পিছুৱাই যাবলৈ আৰম্ভ কৰে। তেওঁলোকৰ ইন্ধন শেষ হৈ গৈছে, আৰু লোকচানে অতিক্ৰম কৰিছে: সকলো কল্পনাযোগ্য আৰু অকল্পনীয় সীমা। ফ্ৰেড্ৰিচে উভতি আহি হেলগাক সুধিলে:
  - সকলো ঠিকেই আছে?
  ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিয়ে:
  - বিমানখন চলি আছে! মই ছয়টা টেংক আৰু এটা যুঁজাৰু বিমান নক আউট কৰিলোঁ...
  ফ্ৰেড্ৰিচে হুইচেল মাৰিলে:
  - হয়, ধ্বংস হোৱা টেংকৰ সংখ্যাত তুমি মোকো চেৰ পেলালা। মই ব্যক্তিগতভাৱে মাত্ৰ পাঁচখন গাড়ীহে মুখৰ সৈতে ধ্বংস কৰিলোঁ!
  হেলগাই খিকিন্দালি কৰিলে।
  - আৰু কিমান বিমান?
  - বিমান? - ফ্ৰেড্ৰিচৰ মূৰত সংখ্যা জিলিকি উঠিল... - ঠিক তিনিশ এক! নতুন বিশ্ব অভিলেখ। ইয়াত কৃতিত্ব...
  হেলগাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - হয়, তুমি মাত্ৰ এজন নাইট! নাই, অতি সোনকালে ধ্বংসৰ দেৱতা। মহান কালি নিজেই ... বিশ্বজনীন যোদ্ধা!
  ফ্ৰেড্ৰিচে বিনয়েৰে শুধৰাই দিলে:
  - আচলতে কালি দেৱতা নহয়, অশুভৰ দেৱী। অৰ্থাৎ এগৰাকী নাৰী যদিও হিন্দু ধৰ্মত অতি শ্ৰদ্ধা আৰু জনপ্ৰিয় দেৱতা। তাইৰ বাবে বহুতো মন্দিৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে, আৰু প্ৰাৰ্থনা কৰা হৈছে।
  ল"ৰাটোৱে হঠাতে লক্ষ্য কৰিলে যে লিভাৰত আঁঠুটো গুৰুতৰভাৱে খোঁচ মাৰিছে। আৰু অভিশপ্ত:
  - ধিক্কাৰ! পাক এটা দিয়াৰ যোগ্য নাছিল, ইমান গধুৰ অস্ত্ৰধাৰী বাহনত।
  হেলগাই উদ্বেগেৰে ক"লে:
  - আৰু মোৰ অবিহনে তোমাৰ পৰৱৰ্তী বিমানখন?
  ফ্ৰেড্ৰিচে সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, আপোনাৰ ফকেনত এতিয়াও ইন্ধন ভৰোৱা আৰু লোড কৰা হ'ব, আৰু মোৰটো ইতিমধ্যে সাজু হৈছে। মাথোঁ কথা নাপাতিব, মাত্ৰ নিজৰ যত্ন লোৱা!
  হেলগাই জোৰ দি ক"লে:
  - নহয়! আপোনালোকক মোৰ পৰামৰ্শ হ'ল আপুনি যিমান পাৰে সিমান ভাল যুঁজি যুঁজিব... যদি সম্ভৱ হয়।
  বিমানবোৰ অৱতৰণ কৰিলে আৰু ফ্ৰেড্ৰিচে পিছৰ গাড়ীখনৰ ওচৰলৈ দৌৰি গ"ল। Me-362 আৰু আক্ৰমণাত্মক F -490 ৰ নিৰ্বাচিত সংমিশ্ৰণ সকলো সময় আৰু জনগোষ্ঠীৰ ছুপাৰএছৰ বাবে অনুকূল আছিল।
  ফকেন-উলফ-৪ৰ চোকা, ৰুক্ষ পেডেলবোৰ খালী ভৰিৰে অনুভৱ কৰি ফ্ৰেড্ৰিচে গতি চেপি ধৰিবলৈ ধৰিলে আৰু গান গাইবলৈ ধৰিলে:
  - মই যুদ্ধ কৰিবলৈ ওলাইছো! মই জীৱটোক থেতেলিয়াই ধূলি কৰি দিম!
  ক্ৰাছনগভাৰ্ডেইস্কত যুদ্ধ চলি থাকিল। ৰটমিষ্ট্ৰভ সেনাৰ টেংকৰ উপৰিও দক্ষিণ ফ্লেংক আৰু কাছিৰ্না ছোভিয়েট ফ্ৰণ্টৰ অঞ্চলৰ পৰা লোৱা ডেৰশখন ছোভিয়েট বাহন যুদ্ধক্ষেত্ৰৰ বাবে সময়মতে উপস্থিত হৈছিল। সঁচা, এতিয়ালৈকে গাড়ীৰ প্ৰথমটো গোটহে আহিছে। ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণেও আত্মসমৰ্পণৰ কথা ভবা নাছিল যদিও এতিয়ালৈকে ই বিশেষ সক্ৰিয় হোৱা নাই।
  ফ্ৰেড্ৰিচে টেংকবোৰৰ কাম আৰম্ভ কৰিলে, এই উদ্দেশ্যে বিশেষভাৱে ডিজাইন কৰা তেওঁৰ কামানবোৰ ব্যৱহাৰ কৰি। তেওঁৰ মতে ৩৭ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰ এতিয়াও এই কামৰ বাবে অনুকূলভাৱে উপযুক্ত আছিল। ইয়াত উদাহৰণস্বৰূপে ৰুডেলে এনে বন্দুকৰে কোনো যুদ্ধ সমাধি নোহোৱাকৈ ধ্বংস কৰিছিল বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে যিটো অধিক ন্যায্য, সমগ্ৰ যুদ্ধৰ সময়ছোৱাত ৫৩৪টা টেংক নোক আউট কৰিছিল। কিন্তু তেওঁ আছিল এজন সাধাৰণ মানুহ, ফ্ৰেড্ৰিচ নহয় যি... ল'ৰাটোৱে মনত পেলালে যে কেনেকৈ দেউতাকে মাকক কৈছিল যে শিশুটিৰ গৰ্ভত কঢ়িয়াই অনা ভ্ৰুণৰ ওপৰত সংযুক্ত প্ৰভাৱে যৌৱনকালৰ সময়ত অসাধাৰণ ক্ষমতাৰ প্ৰকাশৰ উপৰিও সন্তানটোক মনোৰোগীলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব পাৰে...
  হয়তো তেওঁৰ যুদ্ধ সমাধি, আৰু এজন যোদ্ধাৰ এই মহাশক্তিও এটা প্ৰভাৱৰ পৰিণতি, যাৰ প্ৰকৃতি তেওঁৰ বাবে অজ্ঞাত।
  কিন্তু এতিয়া টেংকবোৰ আহি আছে, পাইলটৰ বাবে সিহঁতৰ গতি লেহেমীয়া যেন লাগে, আৰু ফ্ৰেড্ৰিচৰ বাবে তাতোকৈ বেছি। ডেকা এচটোৱে অনুভূমিক বিমানৰ পৰা অফহেণ্ড খোলাবলৈ ধৰিলে। ই মাত্ৰ জুই জ্বলাই থ্ৰেছ কৰে। পোহৰৰ জিলিকনি, সৰু সৰু বিস্ফোৰণৰ পৰা, হেচ্চ বিন্ধি গৈছে। একে সময়তে বহু গাড়ী জ্বলি উঠে, যিহেতু গেছৰ টেংকবোৰ যুদ্ধৰ ডবাত থাকে। আৰু ধ্বংস, টি-৩৪ বিমানখন স্লিংশ্বট বেৰেলৰ দৰে উৰি গ"ল।
  প্ৰায়ে গোলাত খুন্দা মাৰিলে গোলাবাৰুদ বিস্ফোৰণ ঘটে। আৰু এই পাছলৈ...
  ফ্ৰেড্ৰিচে এনে ক্ষুদ্ৰ কথাৰ কথা নাভাবিলে, তেওঁ ছবিখন চাই থাকিল যেতিয়া ছোভিয়েট জনসাধাৰণে খন্দা খাদবোৰতকৈ গধুৰ লোকচানৰ সন্মুখীন হৈ আৰু ভাঙি যোৱাৰ চেষ্টাৰ অসাৰতা উপলব্ধি কৰি গাৰ্ডৰ টেংকবোৰে ইফালে সিফালে ঘূৰি ফুৰিছিল।
  কিন্তু ইয়াতো এটা অপ্ৰীতিকৰ আশ্চৰ্য্য তেওঁলোকৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল। দুডজন "ছুপাৰফেৰডিনাণ্ড" ওচৰ চাপিবলৈ সক্ষম হ'ল। তেওঁলোকৰ, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, আমেৰিকাৰ মটৰৰ ব্যৱহাৰৰ বাবেই গাড়ী চলোৱাৰ বৈশিষ্ট্য শক্তিশালী আছিল।
  ছোভিয়েট বাহনবোৰে মুকলি পথাৰ এখনৰ ওপৰেৰে গতি কৰি আছিল, অৰ্থাৎ কিংবদন্তি যুঁজাৰু বিমানবোৰে ইতিমধ্যে তিনি কিলোমিটাৰ দূৰৰ পৰা খুন্দা মাৰিব পাৰিছিল। অৱশ্যে "ছুপাৰফাৰ্ডিনাণ্ড" সকলে মিছ কৰিলে, কিন্তু বিমান বিৰোধী বন্দুকৰ গুলীৰ উচ্চ হাৰে তেওঁলোকক যথেষ্ট সঘনাই আঘাত কৰিবলৈ অনুমতি দিছিল। ইয়াৰ উপৰিও পথাৰখন যথেষ্ট পৰিমাণে খান্দি খোলাৰে হাল বাইছিল, আৰু টি-৩৪-৮৫ বিমানে গতি ল"ব পৰা নাছিল। কিন্তু তথাপিও বিস্ফোৰণৰ সময়ত ঢৌৰ দৰে গতি কৰিছিল। আৰু পেন্থাৰছ -৫ আৰু চঞ্চল আমেৰিকান উইচছ -৫, তীব্ৰবেগী টেংক ধ্বংসকাৰী বিমানে ফাৰ্ডিনাণ্ডছ -৪ক সহায় কৰিবলৈ খৰখেদা কৰিলে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে (বিশুদ্ধভাৱে অৱচেতনভাৱে) সেনাপতিসকলক নক আউট কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আনকি টেনচনৰ বাবে মোৰ আঙুলিবোৰো সংকীৰ্ণ হৈ পৰিল। আৰু ফল-মূল আছিল! অনুভূমিক প্ৰজেকচনৰ পৰা ডেকা টাৰ্মিনেটৰটোৱে বাৰচল্লিশটা টি-৩৪ টেংক, তিনিটা কেভি- আৰু দুখন ছু-১২২ক ন"ক আউট কৰিলে। ই আৰু তিনিখন গাড়ী হ"ব পাৰিলেহেঁতেন, কিন্তু ছোভিয়েট যুঁজাৰু বিমানৰ অভিযানত, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল আক্ৰমণাত্মক বিমানে তেওঁলোকক বিচলিত কৰি পেলালে। তেওঁলোকৰ মতে ফ্ৰেড্ৰিচে ৩৭ মিলিমিটাৰৰ এয়াৰ গান আৰু ২০ মিলিমিটাৰৰ দুটা বন্দুক দুয়োটাকে ৰোপণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে (এইটোও যথেষ্ট আকৰ্ষণীয়, যদি আপুনি বন্তি বা গেছৰ টেংক, বা ইঞ্জিনত খুন্দা মাৰে।
  মাত্ৰ সাতাইশখন বিমান, আৰু ইয়াৰে আঠাইশখন ইলছ... বেয়া নহয়, প্ৰতিখন টেংকৰ গুৰুত্ব বিবেচনা কৰিলে, আনকি এই জেদী যুদ্ধত ক্ষতিগ্ৰস্ত... ইয়াত কেইখনমান টি-৩৪-৮৫ ত্বৰান্বিত, আৰু তথাপিও বন্ধ কৰিবলৈ ভাঙি গৈছে পৰিসৰ. ইয়াত দুৰ্বলভাৱে সাজসজ্জিত আমেৰিকান "ডাইনী" -৫ জ্বলি উঠিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে হান্স-উলৰিচ ৰুডেলৰ আক্ৰমণাত্মক বিমানখন দেখিছিল। ইতিমধ্যে দীৰ্ঘদিনীয়া বিখ্যাত এই এছজনেও যেন "শটুকা"ৰ ঠাইত শক্তিশালী আৰু দ্ৰুত ফকেন-উলফ-৫ লোৱাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। তেওঁৰ মশালৰ প্ৰতীকটো সকলোৱে জানে। তেওঁ ফ্ৰেড্ৰিখক সুধিলে:
  - কেনে আছা মৃত্যুৰ দূত!
  টাৰ্মিনেটৰ বয়জনে উত্তৰ দিলে:
  - গেষ্টাপোত বিষয়, আৰু মোৰ সাফল্য আছে!
  ৰুডেলে আশ্বাস দিলে:
  - আৰু মই ভাল! কিন্তু ইমান সঠিক আৰু দ্ৰুতভাৱে শ্বুটিং কৰিবলৈ কেনেকৈ সক্ষম হয়, আনকি অনুভূমিক বিমানৰ পৰাও?
  এচ ল"ৰাজনে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে বা আনকি গাই গ"ল:
  - অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ মই নিশ্চিতভাৱে জানো! বৈ যোৱা পানীত পৃথিৱীৰ ৰজাসকলৰ হীৰা বিচাৰি পাওক!
  - একো নাই, দিনটোৰ শেষলৈকে ত্ৰিশজনলৈকে ধৰিম! ৰুডেলে প্ৰতিশ্ৰুতি দিলে।
  উভতি আহি বিমানখন সলনি কৰি পুনৰ স্থানীয় মি-৩৬২, বিমানখনে ডেউকাত গুলীৰ ফুটাৰ বাহিৰে ভলকাৰ নেতৃত্বত কোনো ধৰণৰ ক্ষতি কৰা নাছিল। আৰু অৱশ্যেই টেংক যুদ্ধ....
  ক্ৰাছগভাৰ্ডেইস্কিত গৰম আছিল। পঞ্চম গাৰ্ড আৰ্মী আৰু আন ফ্ৰণ্টৰ পৰা আঁতৰোৱা ব্ৰিগেডবোৰৰ স্তম্ভবোৰ ওপৰলৈ টানি গ"ল। জাৰ্মানীৰ ওচৰলৈ শক্তিবৰ্ধক বাহিনী খোজ কাঢ়ি আহিল, য"ত আছিল ডজন ডজন আমেৰিকান টেংক ধ্বংসকাৰী, ১১০ মিলিমিটাৰ বন্দুক থকা শেহতীয়া এম-১৮। এই মেচিনবোৰ টাইগাৰ-৫ বন্দুক, কেলিবাৰ ১০৫তকৈ মাৰাত্মক শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত কম নাছিল আৰু আনকি টি-৩৪কো ভালকৈ পৰাস্ত কৰিছিল, কাৰণ ইহঁত ৰিকোচেটৰ প্ৰৱণতা কম আছিল। বন্দুকটো নিজেই, একে সময়তে, আমেৰিকাৰ ৰূপান্তৰিত বিমান বিৰোধী বন্দুকৰ পৰাও, অৰ্থাৎ ই দ্ৰুত গুলীচালনা কৰে। কেৱল ইয়াতেই জাৰ্মানতকৈ কৱচ দুৰ্বল যদিও তথাপিও ১৮৬ মিলিমিটাৰ প্ৰজেক্টাইলটো কপালত ধৰি ৰাখিবলৈ যথেষ্ট। বিশেষকৈ যাওঁতে টি-৩৪-৮৫ক অতি সঘনাই লেপি দিয়া হয়।
  ফ্ৰেড্ৰিচে দূৰৈৰ পৰাও অনুভৱ কৰিলে যে চুনামী ওচৰ চাপি আহিছে, ৰঙা সেনাবাহিনীৰ বিমানৰ নতুন ঢৌ। অৰ্থাৎ ই টেংকবোৰৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল নহয়, যিবোৰে প্ৰায় টান এটাত সোমাই পৰিছে, গতিকে আক্ৰমণাত্মক বিমানখনে সেইবোৰৰ যত্ন লওক। ইয়াৰ ভিতৰত বাইদেউ অতি গধুৰ অস্ত্ৰধাৰী আৰু সাজসজ্জিত He-329 বিমান দেখা যায়। যিহেতু আক্ৰমণাত্মক বিমান আৰু টেংক ধ্বংসকাৰী বিমান শক্তিশালী। বিশেষকৈ ৮৮ মিমিৰ ৰা-৪৪ বন্দুকৰ সৈতে, যিয়ে কেৱল টেংকৰ চালতে নহয়, কপালতো বিন্ধে। কেৱল ইয়াত আকাশী যুদ্ধত এই মেচিনটো, মৃদুভাৱে ক'বলৈ গ'লে, "কাৰ্য্যকৰী মেৰ" ফকেন-উলফৰ দৰে বহুমুখী নহয়।
  আক্ৰমণাত্মক বিমানবোৰৰ ভিতৰত ফ্ৰেড্ৰিচে হেলগাৰ বিমানখন দেখা পায়। বাৰু, অৱশ্যেই, পুনৰ ৰেংকত।
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে বাটত অলপ নামি আমি তিনিটা টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক-৭৬ কাটি খুলিম, গাই গ"ল:
  - আমাৰ এটা শ্ব' হ'ব! কেৱল সৰ্বোচ্চ ছুপাৰক্লাছ!
  . অধ্যায় ১৮
  হেলগাই সহজেই উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই মই তোমাক বিশ্বাস কৰোঁ! মই মোৰ হৃদয় এটা জন্তুক নহয়! উত্তৰ আপোনাক দিয়া হ'ব - বিশ্বাস কৰে নে নকৰে?
  উত্তৰ দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে ফ্ৰেড্ৰিচে তলৰ পৰা বহু দূৰৰ পৰা গুলী চলাবলৈ ধৰিলে... আৰু তাৰ পিছত উচ্চতা বৃদ্ধি পালে।
  ছোভিয়েট বিমান যথেষ্ট আছিল যদিও প্ৰথমবাৰৰ তুলনাত তথাপিও কম। লুফ্টৱাফেৰ পাইলটসকলে যথেষ্ট আত্মবিশ্বাসী অনুভৱ কৰিছিল, যেনেকৈ এজন প্ৰথম শ্ৰেণীৰ ছাত্ৰই অচিনাকি স্কুলত এজন বিৰক্তিকৰ সমনীয়াক প্ৰহাৰ কৰিছিল, তাৰ পিছত তেওঁ আক্ষৰিক অৰ্থত শক্তিৰে আৱৰি ধৰিছিল।
  ছোভিয়েট পাইলটসকল অধিক ধূৰ্ত হৈ পৰিল আৰু আঘাতৰ তলত পৰি তেওঁলোকে লগে লগে গোটত বিভক্ত হৈ জাৰ্মানসকলক নিজৰ ফালে টানি নিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। ফ্ৰেড্ৰিচে তেওঁলোকক আক্ৰমণ কৰিলে, পাহাৰৰ ওপৰলৈ উঠি আহিল। তেওঁৰ বাবে অৱশ্যে পোনপটীয়া আক্ৰমণৰ পৰা শত্ৰুৱে অস্বীকাৰ কৰাটোৱে কৌশলৰ সুবিধাহে দিলে। কিন্তু আন জাৰ্মান যোদ্ধা বিমানে যুদ্ধত আৰোহণ কৰিলে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে বিৰক্ত হৈ লক্ষ্য কৰিলে যে সাধাৰণতে তেওঁৰ সন্মুখত থাকে He-362। কিন্তু ঠিকেই আছে, কেইবা কিলোমিটাৰ দূৰত্বৰ পৰা যিকোনো প্ৰকাৰে কাটিব নাজানে।
  আৰু "Salamanders" -3, শিশুৰ কাগজৰ বিমানৰ দৰে, জাঁপ, ঢৌত হাঁহৰ দৰে জাঁপ, আৰু তেওঁলোকে নিজেই পায় ...
  এই গাড়ীখন কেনেকৈ গুলীয়াই পেলোৱা হ"ল সেই কথা ভাবিবলৈ সময় পোৱাৰ আগতেই ফ্ৰেড্ৰিচে নিজৰ ভুক্তভোগী কমাণ্ড বিমানখনক বাছি লৈছিল। ল"ৰাটোৱে নৈতিকতা উলিয়াই আনিলে:
  - আপুনি যুদ্ধত পৰাস্ত হ'ব পাৰে, ক্ৰীড়াৰ দৰে নহয়, এবাৰ, যুদ্ধত জয়ী হ'ব পাৰে, খেলৰ দৰে নহয়, অন্তহীনভাৱে! কিন্তু ব"ৰ্ডৰ পৰা টুকুৰাবোৰ কেৱল পৰাজিতজনৰ পৰাই উৰি যায়, বিজয়ীয়ে ব"ৰ্ডত ৰাখে, আনকি আগতে কম্বেট ইউনিটবোৰকো গুলীয়াই হত্যা কৰে!
  অৱশ্যে খেলপথাৰত এই যুঁজখন অনুভৱ কৰা হ"ল। উদাহৰণস্বৰূপে, উইটমেন ইতিমধ্যে যথেষ্ট কঠিন টেংক এছ, তেওঁ "টাইগাৰ"ৰ ওপৰত যুঁজিছিল। গুনাৰৰ সৈতে তেওঁও যথেষ্ট সঘনাই মিছ কৰিছিল যদিও টেংকখন সহজে ঘূৰি গৈছিল। গুনাৰ শ্ব্লেইচে, মুখৰ পৰা ঘাম মচিবলৈ সময় নাপালে কষ্টেৰে। এই তীখাৰ দানৱটোৰ কপালত ইতিমধ্যে কেইবাবাৰো আঘাত কৰা হৈছে যদিও এতিয়ালৈকে ই ৰিকোচেট কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। উইটমেনে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - সিহঁতক ওচৰলৈ আহিবলৈ দিয়ক, নাৰ্ভাছ নহ'ব, অনুগ্ৰহ কৰি...
  যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰা এজন, ৩১ নং ব্ৰিগেডৰ ডেপুটি ছিফ অৱ ষ্টাফ, যি শেহতীয়াকৈ ছোভিয়েট ইউনিয়নৰ হিৰো হোৱা গ্ৰীগৰী পেনেজকোৰ ছাপেও সেই ভয়ংকৰ পৰিস্থিতিত থকা এজন ব্যক্তিৰ অৱস্থাৰ বিষয়ে কয়। ... মানসিক প্ৰতিচ্ছবিৰ আগত গধুৰ ছবি আছিল ... ইমানেই গৰ্জন হৈছিল যে পৰ্দাবোৰ হেঁচা মাৰি ধৰিছিল, কাণৰ পৰা তেজ বৈ আহিছিল। ইঞ্জিনৰ অবিৰত গৰ্জন, ধাতুৰ গুঞ্জন, গৰ্জন, খোলাৰ বিস্ফোৰণ, ফটা লোহাৰ বন্য হুলস্থুল... পইণ্ট-ব্লেংক গুলীৰ পৰা টাৰেট ঘূৰিল, পেচোৱা বন্দুক, কৱচ ফাটি গ"ল, টেংক বিস্ফোৰণ হ"ল।
  অভেদ্য গধুৰ "পেটন" -৩, প্ৰায় পইণ্ট-ব্লেংক ছোভিয়েট টি-৩৪-৮৫ লৈ যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। সি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, শ্বিল্ড কৱচ উখহি উঠিল। "ডাইনী" -৪ পিছলি গৈ নিজেই কৌশলটো প্ৰয়োগ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। যেন ইজনে সিজনক হত্যা কৰিবলৈ ওলোৱা প্ৰাচীন নাইটৰ অশ্বাৰোহী সৈন্য। প্ৰায়ে দুয়োখন টেংকেই পইণ্ট-ব্লেংক গুলী চলাই ইজনে সিজনক উৰুৱাই দিছিল।
  গেছৰ টেংকলৈ গুলী চলোৱাৰ পৰা টেংকবোৰ নিমিষতে জ্বলি উঠিল। হেচ্চবোৰ খোল খালে, আৰু টেংকৰ ক্ৰুৱে ওলাই আহিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। গ্ৰীগ"ৰীয়ে দেখিলে যে এজন ডেকা লেফটেনেণ্ট, আধা জ্বলি যোৱা, তেওঁৰ কৱচত ওলমি আছে। আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈ তেওঁ হেচৰ পৰা ওলাই আহিব নোৱাৰিলে। আৰু সেইবাবেই তেওঁৰ মৃত্যু হ"ল। ওচৰে পাজৰে তেওঁক সহায় কৰিবলৈ কোনো নাছিল। সৈন্যসকলে সময়ৰ জ্ঞান হেৰুৱাই পেলালে, টেংকৰ সংকীৰ্ণ ককপিটত তেওঁলোকে পিয়াহ অনুভৱ কৰা নাছিল, গৰমও অনুভৱ কৰা নাছিল, আনকি আঘাতও অনুভৱ কৰা নাছিল। এটা চিন্তা, এটা কামনা - জীয়াই থকা অৱস্থাত শত্ৰুক মাৰপিট কৰক। ছোভিয়েট টেংকাৰে নিজৰ ধ্বংসপ্ৰাপ্ত বাহনৰ পৰা নামি শত্ৰুৰ ক্ৰু বিচাৰি পথাৰত বিচাৰি ফুৰিছিল, সঁজুলি নোহোৱাকৈও গুচি গৈছিল আৰু পিষ্টলেৰে প্ৰহাৰ কৰিছিল, হাতে হাত ধৰি ধৰিছিল।
  কেপ্তেইনৰ অতিবাস্তৱবাদৰ শৈলীৰ এখন ছবি, যিয়ে কোনো ধৰণৰ উন্মাদনাত ধ্বংসপ্ৰাপ্ত জাৰ্মান "টাইগাৰ" -৫ৰ কৱচৰ ওপৰত উঠি নাজীসকলক "ধোঁৱা উলিয়াই" মেচিনগানেৰে হেচ্চটোত আঘাত কৰে তাত. টেংক কোম্পানী চেৰ্টৰিজস্কিয়ে কিমান সাহসেৰে কাম কৰিছিল। তেওঁ নোক আউট কৰিলে, গোলাৰ ঘূৰ্ণীবতাহৰ মাজেৰে, শত্ৰুৰ "টাইগাৰ" -৫ৰ কাষত ভাঙি গ'ল, কিন্তু তেওঁ নিজেই আঘাতপ্ৰাপ্ত হ'ল। গাড়ীৰ পৰা জপিয়াই নামি টেংকাৰে জুই নুমুৱালে। আৰু তেওঁলোক পুনৰ যুদ্ধলৈ গ"ল।
  ইতিমধ্যে হেলগাই গ্ৰীগৰী পেনেজকোৰ টেংকৰ চালখন শেষৰ খোলাটোৰে বিন্ধিছিল। খোলাটোৱে গেছৰ টেংকিটোত খুন্দা মাৰিলে, সকলো জুইত জাহ গ"ল। জুইৰ শিখাই ছোভিয়েট টেংকাৰবোৰক জ্বলাই পেলাইছিল, যাৰ ফলত সিহঁতে হেচৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহিবলৈ বাধ্য হৈছিল। কিন্তু গ্ৰীগৰী নিজেই, যিজন আহত হৈছিল, জপিয়াই ওলাই আহিবলৈ সময় নাপালে...
  শত্ৰুৰ বিমানখন ইতিমধ্যে জ্ঞানী হৈ উঠিছে আৰু সংযুক্তভাৱে উৰি যাবলৈ চেষ্টা কৰি থকা দেখি ফ্ৰেড্ৰিচে নিজেই টেংকবোৰ আক্ৰমণ কৰিলে... জাৰ্মানসকলে সঁচাকৈয়ে কঠিন সময় পাৰ কৰিলে, যদিও আটাইতকৈ বেছি অস্ত্ৰধাৰী ইংৰাজী চেলেঞ্জাৰ টেংকবোৰে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিলে (The ব্ৰিটেইনৰ পুত্ৰৰ পৰাও ক্ৰু আৰু অতি সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে!)।
  ফ্ৰেড্ৰিচ আসুৰিক শক্তি আৰু উত্তেজনাৰে ভৰি আছে, তেওঁ এককভাৱে সকলো আৰু সকলোকে ঝাড়ু দি লৈ যাবলৈ সাজু, যদিও আপুনি এটা সম্পূৰ্ণ টেংক সেনাবাহিনীৰ সৈতে যুঁজিবলগীয়া হয়, আৰু তাতোকৈ বেছি বায়ুৰ সৈতে। কিন্তু আপুনি উভতি আহিব লাগিব, ইন্ধন আৰু গোলাবাৰুদ শেষ হৈ গৈছে, ইয়াৰ বাবে এখন বিমান, সাতান্নখন বিমান গুলীয়াই একত্ৰিশখন টেংক আৰু ছটা স্বয়ংচালিত বন্দুক, লগতে আৰু দুখন সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজ, তিনিখন কাট্যুছা, চাৰিখন আন্দ্ৰুছা, পিছলৈ যাবলৈ চেষ্টা কৰা গাড়ী ৷
  হেলগাই মন্তব্য কৰিলে:
  - ৰাছিয়ানসকলৰ আমাৰ গাঁৱৰ মহিলাৰ বিষয়ে এটা গীত আছে! আৰু আমাৰ ওচৰত কেৱল যুঁজি থকা মহিলাই নহয়, পুৰুষো আছে, আপোনাক যি লাগে!
  ফ্ৰেড্ৰিচে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - আমাৰ পুৰুষ, তোমাক যি লাগে, কিন্তু নাৰী ভাল!
  হেলগাই ধূৰ্তভাৱে ক"লে:
  - চকুপানী ঢালি নাৰীয়ে জয়ী হয়, পুৰুষে চকুলো টুকি দি জয়ী হয়!
  ফ্ৰেড্ৰিচে দাঁত উদং কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমি যিহেতু চোকা, তেন্তে আজি সকলো ইমান বেয়া নহয়!
  পৰৱৰ্তী বিমানৰ বাবে অকলে উৰা মাৰিব লাগিব... বাৰু, যদি আছে, তেন্তে হৃদয় হেৰুৱাই লাভ নাই... ইতিমধ্যে বায়ু শীতল ইঞ্জিন থকা ফকেন-উলফত গৰম হৈ পৰিছে। অতি গৰম, মটৰ, লগতে ৰ"দ, লগতে ঠাণ্ডা হ"বলৈ সময় কম। আনকি ফ্ৰেড্ৰিচে নিজেও আচৰিত হৈছিল যে কেনেকৈ তেওঁ এতিয়াও ইমান বনৰীয়া বোজা লৈ তললৈ নপৰিল। কাৰণ, ই প্ৰাথমিক ... ই ভিতৰৰ সকলো অংশ খাই পেলায় ...
  ছোভিয়েট টেংকসমূহ সম্পূৰ্ণৰূপে পাতল হৈ পৰিল... তথাপিও জাৰ্মানসকলৰ হাতত পুনৰ শক্তিবৰ্ধক বাহিনী আহিল, আৰু প্ৰায় সকলো আক্ৰমণাত্মক বিমান যুদ্ধত নিক্ষেপ কৰা হ'ল... কিন্তু শক্তিবৰ্ধক বাহিনী ৰটমিষ্ট্ৰভৰ বাবেও উপযোগী... আন এটা ফ্ৰণ্টৰ পৰা অহা একেবোৰ টেংক।
  কিন্তু বতাহ বহুত শান্ত, যদিও যুঁজাৰু বিমান, বা আক্ৰমণাত্মক বিমানৰ পৃথক পৃথক গোট আছে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে পুৰণি প্ৰমাণিত কৌশলবোৰ পুনৰাবৃত্তি কৰে, সি ইতিমধ্যে জানে যে তাই তাক নিৰাশ নকৰে। আৰু জাৰ্মানী...
  ছোভিয়েট টেংকৰ বেছিভাগেই ইতিমধ্যে ধ্বংস হোৱাৰ বাবে পুনৰ গ্ৰুপিংও চলি আছে, তেতিয়া আপুনি নিজকে আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিব পাৰে... উইটমেনে ম্লানভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আঠটা টেংক নক আউট হ'ল... এদিনৰ বাবে ভাল, কিন্তু এনে এটা দিনৰ বাবে বেয়া...
  গাইডখনে শুধৰাই দিলে:
  - আচলতে বাৰ ....
  উইটমেনে বাধা দিলে:
  - ৰাছিয়ানসকলে গভীৰ টেংক বিৰোধী খাৱৈৰ মাজেৰে বগাই যোৱাৰ সময়ত চাৰিখন ধ্বংসপ্ৰাপ্ত গাড়ী - গণনা নকৰিব! ই আছিল প্ৰাথমিক। হয়, আৰু গোলাবাৰুদ পুনৰ ভৰাই লোৱা উচিত...
  কিন্তু বিশেষকৈ আক্ৰমণাত্মক বিমানবোৰে তেওঁলোকক পাবলৈ ধৰাত ছোভিয়েট টেংকবোৰে পুনৰ আগবাঢ়ি গ"ল। বিশেষকৈ ফ্ৰেড্ৰিচে পঞ্চাশটা গোলা গুলিয়াইছিল, ইয়াৰে উনচল্লিশটা টি-৩৪ টেংক আৰু ছটা স্বয়ংচালিত বন্দুক। আৰু তাৰ বাবে সাড়ে পাঁচ মিনিট সময় লাগিল... সেইটোৱেই যুদ্ধ... অৱশ্যেই, ইয়াতকৈও বেছি হ"ব পাৰিলেহেঁতেন... ফ্ৰেড্ৰিচে ভাবিলে, একে সময়তে দুটা কামানৰ পৰা কিয় গুলী চলাব লাগে? আৰু এটা যথেষ্ট... ইয়াৰ মাজতে ...
  হেলগাই তেওঁক বিমানবন্দৰত লগ পাইছিল, ইমান আবেগিকভাৱে চুমা খাইছিল, ফুচফুচাই কৈছিল:
  - এখানে chivalry মূৰ্তকৰণ - ডন Quixote!
  - কি ক'লা? ফ্ৰেড্ৰিচে ক্ষন্তেকতে ক"লে।
  লগে লগে ছোৱালীজনী সুস্থ হৈ উঠিল:
  - ক্ষমা কৰিব পহু পোৱালি... মই ক'ব বিচাৰিছিলো লেন্সেলট!
  এচ বয়জনে স্নেপ কৰিলে:
  - তাৰ পিছত আন এটা কথা! কাৰণ ডন কুইক্সোট এজন নাইটৰ পেৰ"ডি। মূৰ্খ অশ্বাৰোহী আৰু নিস্বাৰ্থ আভিজাত্যক এক প্ৰকাৰে উপহাস কৰা হয়!
  হেলগাই মান্তি হ"ল।
  - মই, সাধাৰণতে, বুজি পাওঁ! কিন্তু...
  ফ্ৰেড্ৰিচে ছোৱালীজনীৰ কথাত বাধা দিলে:
  - জীৱিত বিমানত!
  ছোভিয়েট টেংক ক্ৰু আৰু পাইলটসকলে যেন এক অত্যন্ত অসফল যুদ্ধৰ জোৱাৰ ঘূৰাই আনিবলৈ শেষ প্ৰচেষ্টা চলাইছে। ইতিমধ্যে ৰাছিয়াৰ কৌশল ভালদৰে অধ্যয়ন কৰা অভিজ্ঞ সেনাপতি হিচাপে জেনেৰেল গোটাই আক্ৰমণ কৰিবলৈ কোনো খৰখেদা কৰা নাছিল, আনকি অগ্নিশক্তিত এশ শতাংশ সুবিধা ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ অলপ পিছুৱাই গৈছিল। আৰু অৱশ্যেই বুকিং। এই কৌশল এজন ওখ বক্সাৰৰ যিয়ে চুটি মানুহজনৰ সন্মুখত পিছুৱাই যায়, দ্বিতীয় নম্বৰ হিচাপে কাম কৰে, কিন্তু আণ্ডাৰছাইজ পিনচাৰক দূৰত্ব বন্ধ কৰি সুবিধা লাভ কৰিবলৈ নিদিয়ে। বাৰু, ৰটমিষ্ট্ৰভৰ হাতত আন কোনো উপায় নাই! হয় আক্ৰমণ কৰক নহয় মৰি যাওক! পিছৰটো ভাল, যদিও দুয়োটা একেলগে থাকিব পাৰে!
  বাৰু, ফ্ৰেড্ৰিচে বিমানৰ সৈতেও যুঁজিব লাগিব... ই এটা যুদ্ধও, আৰু শত্ৰুও সাহসী...
  কিন্তু প্ৰথমে টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাজনে পোন্ধৰখন আক্ৰমণাত্মক টি-৩৪-৮৫ টেংক গুলীয়াইছিল। গতিকে ইথাৰিয়েল এক বিস্ফোৰণত ...
  হেলগাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  আপুনি বায়ুৰ সম্ৰাট! তেনেকৈয়ে থাৰ্ড ৰাইচ বিখ্যাত হ"ব!
  ফ্ৰেড্ৰিচে তাইক উত্তৰ দিলে:
  - আৰু তেওঁ ইতিমধ্যে বিখ্যাত! আৰু প্ৰশংসা কৰিব নালাগে!
  হেলগাই চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু তুমি তেওঁক আৰু অধিক মহিমামণ্ডিত কৰা!
  - চেষ্টা কৰিব! ফ্ৰেড্ৰিচে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে।
  তেওঁ পুনৰ আল্ট্ৰা কম্বেট ট্ৰেন্সত পৰিল। ল"ৰাটোৰ মূৰত অদ্ভুত চিন্তাবোৰে ঘূৰি ফুৰিছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, তৃতীয় ৰাইচৰ বিজয়ৰ পিছত তেওঁৰ কি হ"ব? অৱশ্যে সম্ৰাটৰ পত্নীৰ পৃষ্ঠপোষকতাই তেওঁক সৰ্বোচ্চ পদবী প্ৰদান কৰিব, আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ মহাসাম্ৰাজ্যৰ উত্তৰাধিকাৰী হ"ব। ৰোমাঞ্চকৰ ভিষ্টা! আৰু ৰাছিয়ানসকলে অৱশেষত সেই শৃংখলা আৰু অনুশাসন শিকে, যাৰ লগত ৰক্তাক্ত জৰ্জিয়ান ষ্টেলিনেও তেওঁলোকক অভ্যস্ত কৰিব নোৱাৰিলে।
  যদিও, অৱশ্যেই, জয় এতিয়াও বহু দূৰত... বা ই ফ্ৰিটজৰ সৈতে দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত যুঁজাৰু বিমানখন লৈ যাব পাৰে আৰু ঘূৰাই দিব পাৰে। এইদৰে কেইবা ডজন ফেচিষ্ট বাহন হত্যা কৰি নায়ক হিচাপে ইউ এছ এছ আৰলৈ উভতি যাব?
  কিন্তু বন্দীত্বৰ পৰা পলায়ন কৰা যুদ্ধৰ নায়কসকলক গুলীয়াই হত্যা কৰিলে তেওঁৰ সহায় হ'বনে, কিন্তু .... ষ্টেলিনে কাকো একেবাৰে বিশ্বাস নকৰে, তেওঁ কৈছিল যে তেওঁৰ পুত্ৰ নাই, ইয়াকোভলেভ! গতিকে তেওঁ আৰু ফ্ৰেড্ৰিচৰ ওচৰলৈ উভতি যাব নোৱাৰে... বিশেষকৈ তেওঁ যি কৰিলে তাৰ পিছত... লগে লগে ইউ এছ এছ আৰলৈ পলায়ন কৰাটো সম্ভৱ হৈছিল, যেতিয়া তেওঁলোকে তেওঁক মাত্ৰ "ষ্টুকা" দিছিল। ল'ৰাটোক ক্ষমা কৰা হ'ব... বাৰু, হয়তো তেওঁলোকে তাক পেনাল বেটেলিয়নলৈ পঠিয়াই দিলে, আৰু যদি সিও নাজী কিছুমানক গুলীয়াই পেলায়... হয়, তাৰ উভতি অহাৰ সুযোগ আছিল... কিন্তু এতিয়া, ইউ এছ এছ আৰত সিহঁত তাক ৰেহাই নিদিয়ে, সি বৰ ৰক্তাক্ত হৈ পৰিছে....
  ফ্ৰেড্ৰিচে ভাবিলে, ভাল, তেওঁ কিয় ছোভিয়েটৰ পক্ষলৈ পলায়ন কৰা নাছিল। বাৰু, ঠিক আছে, তেওঁ হিটলাৰ যুৱত যোগদান কৰিলে, বাৰ্লিনৰ মাজমজিয়াত থকাৰ বাবে, তেতিয়া তেওঁৰ জীয়াই থকাৰ আন কোনো উপায় নাছিল। কিন্তু কিয় কমিছাৰসকলক হত্যা কৰিলে? আপুনি মাত্ৰ ইয়াক বন্ধ কৰিব পাৰে... ইয়াত হঠাতে বনৰীয়া জন্তু এটা কিয় সাৰ পালে... আনকি জন্তু এটাও নহয়, কাৰণ জীৱ-জন্তুৱে সাধাৰণতে খাবলৈ বা ভোকৰ অনুভৱৰ বাবেই হত্যা কৰে। আনহাতে, মানুহে হত্যাক মজালৈ ৰূপান্তৰিত কৰিলে, বাঘতকৈও বেয়া হৈ পৰিল...
  তেওঁৰ কি হ"ল যে হত্যাকাণ্ডই আনন্দ কঢ়িয়াই আনিবলৈ ধৰিলে, আৰু থাৰ্ড ৰাইখত উচ্চতা লাভ কৰাৰ ইচ্ছাই, কেৰিয়াৰ গঢ়িবলৈ ইচ্ছাই সমগ্ৰ সত্তাটোক ধৰি ৰাখিলে? কোন হৈ পৰিল তেওঁ, .. কিয় হেৰুৱালে দেশপ্ৰেম আৰু নিজৰ মানুহৰ প্ৰতি থকা মোহৰ অনুভূতি?
  অৱশ্যে তেওঁৰ এটা আছেনে? ইয়াত একেজন জেনেৰেল ভ্লাছভ বা বৰিছ আলেকচিভিচ স্মিছলভস্কি। ইয়াতো এজন অদ্ভুত ব্যক্তি, তেওঁক জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ সম্ভ্ৰান্ত কৰ্পৰ আদৰ্শ প্ৰতিনিধি যেন লাগিল। আৰু তেওঁ হিটলাৰ আৰু অন্যান্য ফেচিষ্টৰ পক্ষলৈ যাব লাগিছিল। ৰাছিয়ান ইম্পেৰিয়েল আৰ্মীৰ বিষয়া, কেপ্তেইন। গৃহযুদ্ধৰ পিছত তেওঁ পোলেণ্ডত আৱদ্ধ হৈ থাকে, তাৰ পিছত জাৰ্মানীলৈ প্ৰব্ৰজন কৰে। তেওঁ জাৰ্মান সেনাবাহিনীত সেৱাত যোগদান কৰে। ১৯২৮ চনৰ পৰা ১৯৩২ চনলৈকে তেওঁ ৰাইচৱেৰৰ সামৰিক বিভাগ (জেনেৰেল ষ্টাফ একাডেমী)ৰ উচ্চ পাঠ্যক্ৰমত অধ্যয়ন কৰে। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত তেওঁ ৰাছিয়াৰ স্বেচ্ছাসেৱী ইউনিট গঠনত সক্ৰিয় অংশ লৈছিল। তেওঁৰ মতে জাৰ্মানীয়ে ৰাছিয়া পুনৰুদ্ধাৰত অৰিহণা যোগাব পাৰে: "জাৰ্মান সেনাৰ বিজয়ে আমাক মস্কোলৈ লৈ যাব লাগে আৰু ক্ৰমান্বয়ে ক্ষমতা আমাৰ হাতলৈ হস্তান্তৰ কৰিব লাগে। ছোভিয়েট ৰাছিয়াৰ আংশিক পৰাজয়ৰ পিছতো জাৰ্মানীয়ে দীৰ্ঘদিন ধৰি এংলো-চেক্সন বিশ্বৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব লাগিব। সময়ে আমাৰ পক্ষত কাম কৰিব, আৰু সেইবোৰ আমাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল নহ"ব। মিত্ৰ হিচাপে আমাৰ গুৰুত্ব বাঢ়িব, আৰু আমাৰ ৰাজনৈতিক কাৰ্য্যৰ সম্পূৰ্ণ স্বাধীনতা থাকিব।"
  ইণ্টাৰনেটত আগতে পঢ়া কথাখিনিৰ ওপৰত ল'ৰাটোৰ মূৰটো ওপঙি উঠিল... একেবাৰে কাকতলীয়াকৈয়ে তাৰ চকু দুটা ৰেফাৰেন্স বুকখনৰ পৃষ্ঠাটোৰ ওপৰেৰে দৌৰি গ'ল - "নাজীবাদৰ সহযোগীসকল - জাতিটোৰ লজ্জা!"
  সঁচা, একে সময়তে তেওঁ কেতিয়াও জেনেৰেল এ এ ভ্লাছভৰ সৈতে সহযোগিতা কৰা নাছিল, যিহেতু তেওঁৰ মতামত বা কাৰ্য্য পৰিকল্পনাৰ কোনোটোৱেই তেওঁৰ সৈতে ভাগ কৰা নাছিল, কিন্তু তেওঁ ব্যক্তিগতভাৱে তেওঁক তিনিবাৰকৈ সাক্ষাৎ কৰিছিল, মূলতঃ জাৰ্মান জেনেৰেল ষ্টাফৰ নিৰ্দেশনাত।
  ফ্ৰেড্ৰিচে তেওঁৰ চিন্তাত বাধা দিলে... তেৰাশীখন ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই পেলোৱা হ"ল, আৰু শেষৰ গোলাবোৰ ইতিমধ্যে টেংকত ৰোপণ কৰা হৈছে, আৰু ইতিমধ্যে উভতি অহা সম্ভৱ হৈছে... বাৰু, তেওঁ কি হাৰামী... কেনেকৈ আছে পতিত... ৰক্তাক্ত বেশ্যা! চকু দুটা লগে লগে তিতি গ"ল... মসৃণ ল"ৰাৰ দৰে গাল দুখনৰ পৰা নিমখীয়া চকুলোৰ টোপালবোৰ বৈ আহিল... কিমান তিতা, আনকি নিজকে গুলীয়াও মাৰিব!
  উভতি অহাৰ লগে লগে ভাগৰুৱা কিন্তু উল্লাসিত হেলগাৰ দৃশ্যই লগে লগে তেওঁৰ মনোবল বৃদ্ধি কৰিলে, আৰু তেওঁ আকৌ যুদ্ধত লৰালৰিকৈ ওলাই আহিল... তেওঁ এজন যোদ্ধা! গতিকে, তেওঁ জয়ী হ"বলৈ জন্ম লৈছিল, আৰু যাৰ জাতি দুৰ্বল, তেওঁ তাইৰ লগত বন্ধুত্ব নকৰে!
  হেলগাই হঠাতে লক্ষ্য কৰিলে:
  - কান্দিছে নেকি?
  ফ্ৰেড্ৰিচে মূৰটো জোকাৰিলে।
  - ইতিমধ্যে মোৰ চকু দুটা পানী ওলাইছে, ভাগৰত! কি যুদ্ধ! এতিয়া ছয় দিন চকু মুদি থকা নাই ! আৰু তাৰ আগতে প্ৰায় টোপনি নাহিল!
  হেলগাই সান্ত্বনা দিলে:
  - ইয়াত কলহটো বন্ধ হৈ যাব আৰু আমি অলপ শুই যাম ... অলপ বাকী থাকে। মাত্ৰ অলপ জিকিবলৈ!
  ফকেন-উলফাক-৪ত উৰণ, শত্ৰুৰ বিমান দেখা নাযায়, আৰু টেংকৰ বাকী আছে। কিন্তু যিবোৰ আছে সেইবোৰো শেষ কৰাটো প্ৰয়োজন।
  হেলগাই ৰেডিঅ"ত ফুচফুচাই কয়:
  - বাৰু, সিহঁতক লৈ যাওঁ! গতিকে আঠটাক পেলাই দি!
  ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহিলে।
  - কান্ধৰ ষ্ট্ৰেপত ছয় পোৱাতকৈ আঠ টুইষ্টিং ভাল!
  ডুব যোৱাৰ পৰা গাড়ীখনত খুন্দা মাৰি ছোৱালীজনীয়ে ভুকুৱাই ক"লে:
  - নাই তোমাক ছয় বুলি কল্পনা কৰিব নোৱাৰি। তোমাৰ ৰজাৰ জাত আছে।
  পঞ্চম গাৰ্ড আৰ্মীৰ পৰা শিং আৰু ভৰি আছিল। এতিয়া গোথাই আগবাঢ়ি যোৱাৰ আদেশ দিলে, বিশেষকৈ যিহেতু ইতিমধ্যে সন্ধিয়া হৈছিল, ৰাতিৰ আহাৰ গ্ৰহণৰ বহু আগতেই সময় পাৰ হৈ গৈছিল, আৰু আন্ধাৰ ওচৰ চাপিবলৈ ধৰিলে।
  যুদ্ধক্ষেত্ৰত হাজাৰ এশৰো অধিক ধ্বংসপ্ৰাপ্ত আৰু ধ্বংসপ্ৰাপ্ত ছোভিয়েট টেংক আছিল আৰু প্ৰায় তিনিশটা জাৰ্মান টেংক আছিল যিয়ে কোনো ধৰণৰ ক্ষতিসাধন কৰিছিল। ইয়াৰে প্ৰায় পয়ষষ্ঠিখন গাড়ী কোনো কাৰণতে পুনৰুদ্ধাৰৰ বিষয় নাছিল।
  আৰু ফ্ৰেড্ৰিচে প্ৰেমিকাক বিচনাত শুবলৈ এৰি থৈ গৈছিল, তেতিয়াও উৰি আছিল। এইবাৰ আৰ্টিলাৰী দমন কৰিবলৈ ইয়াক পুনৰ নিৰ্দেশিত কৰা হ"ল। ৰটমিষ্টভৰ হতাশজনক যাত্ৰাই বাহিনীসমূহৰ এটা অংশ, মেইনশ্বেইনৰ সৈন্যবাহিনীক অন্য দিশলৈ ঠেলি দিলে আৰু তেওঁলোকে এদিন আৰু সন্ধিয়াত বাৰ কিলোমিটাৰতকৈ বেছি আগবাঢ়ি নাযায়। ৰাতি হ"ল যদিও ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰসকলে তেতিয়াও কাম কৰি আছিল। মাত্ৰ পাইলট সলনি কৰিলে।
  আকৌ এবাৰ ফ্ৰেড্ৰিচে ইউ-২ নৈশ বোমাৰু বিমানৰ সন্মুখীন হ"ল। গাড়ীবোৰ মাটিৰ প্ৰায় ওচৰত উৰিছিল - নিম্নস্তৰৰ উৰণ। এনে ছদ্মবেশ লৈ সিহঁতে পিছলি যোৱাৰ সুযোগ পালেহেঁতেন, কিন্তু এই পৰিস্থিতিত ডেকা টাৰ্মিনেটৰৰ পৈশাচিক প্ৰবৃত্তিই কাম কৰিলে।
  ইয়াৰ উপৰিও ফ্ৰেড্ৰিচে হঠাতে নিজৰ চকুলোৰ বাবে বৰ লাজ অনুভৱ কৰিলে, আৰু তেওঁ খঙাল হৈ পৰিল... আনকি ল"ৰাটোৰ চাৱনিও সলনি হৈ গ"ল। আৰু সম্পূৰ্ণ বেলেগ শব্দ, আন এটা গীতৰ, মোৰ মূৰৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ সোমাই গ"ল;
  ক্ৰোধ শৰীৰৰ মাজেৰে বিয়পি পৰে অগ্নিময় ঢৌত,
  এনে এটা কথা আৰু মোৰ লগত এতিয়া কি হৈছে বুজি পোৱাটো অসম্ভৱ!
  ইয়াত পাতালে আত্মাৰ সকলো ক"লাক মুকলি কৰি দিলে,
  মোক ৰাজপ্ৰসাদ লাগে - মোৰ বাবে প্ৰেয়সী আৰু জুপুৰিত স্বৰ্গ থাকিলেই যথেষ্ট নহয়!
  
  আৰু এই সকলোবোৰ কেনেকৈ হ"ল, ঈশ্বৰেও নাজানে,
  মই বিশ্বাসঘাতক হাৰামী হৈ পৰিলোঁ, কিন্তু এতিয়ালৈকে মই মৰিছো!
  এই প্ৰকাশ ক'ৰ পৰা, কোনে ইয়াক জন্ম দিলে,
  মই এটা বাটিত প্ৰেৰণা লওঁ - শক্তিশালী শক্তি!
  
  চয়তানে আমাক জালত টানি লৈ গ"ল, আমাক এটা দুষ্ট চক্ৰত পেলাই দিলে,
  এনেকুৱাই হ"ল, জালত আবদ্ধ হৈ পৰিলোঁ!
  কিন্তু মই জাল ভাঙি দিম, আৰু ঈশ্বৰক হৃদয়েৰে গ্ৰহণ কৰিম,
  কেৱল স্বৰ্গীয় চন্দ্ৰক গালি নিদিব!
  আৰু এইবোৰ বাহুত ভাই-ভনী মই নিশ্চিতভাৱে জানো!
  
  অহ মোক এটা সুযোগ দিয়ক পবিত্ৰ প্ৰভু
  মোৰ স্বভাৱ, তুমি প্ৰতাৰণা আৰু বদনাম!
  মই মাংস বিচাৰিছিলো, কেৱল মাংসক বাদ দি,
  আৰু শেষ হ"ল অগাধত, য"ত প্ৰজ্ঞা টোপনি গ"ল!
  
  ফেচিষ্টে ক"লে: তুমি আমাৰ সেৱা কৰা -
  মাটি, টকা, উপাধি স্বীকৃতি লাভ কৰিব!
  কিন্তু আত্মাক ত্যাগ কৰক
  আৰু এইটোৱেই পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ বেয়া শাস্তি!
  
  কিন্তু মই দুৰ্বল, অগোছাল হৈ পৰিলোঁ,
  আৰু তেওঁ নিজৰ মাজত থকা জীৱন্ত, সন্মান আৰু বিবেকক ধ্বংস কৰি পেলালে!
  গতিকে হওক, কঠিন তথ্য
  কাৰণ, উপন্যাস নহয়, কেৱল কাহিনীহে!
  
  মই কি কৰিম, বহু পিছলৈ;
  আৰু বাকী নাই, আৰু এতিয়া অন্ততঃ ডিঙিটো ফান্দত সোমাই পৰিছে!
  কিন্তু অসুৰে ক"লে, অগোছালি শেষ কৰা,
  এনে কাপুৰুষ, বিশ্বাস কৰক, মই মানি নলওঁ!
  ফ্ৰেড্ৰিচে এই "কণ্ঠ"টো শেষ কৰিলে, নিজৰ "কাণ দুখন" তললৈ নমাই দিলে আৰু তাৰ পিছত তেওঁ অত্যন্ত ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰিলে... আৰু যিটো ইতিমধ্যে ফুলি উঠিছে, অৰ্থাৎ ১১ জুলাইত এটা নতুন দিন আহিছে। আৰু তেওঁ ভৰিৰ ওপৰত উঠিছে সাত দিন হ'ল...
  অৱতৰণ কৰাৰ পিছত ল"ৰাটোৱে বাংকৰ ওচৰলৈ দৌৰিবলৈ কষ্টেৰে সক্ষম হ"ল আৰু লগে লগে পৰিল;
  সপোনটো বৰ উত্তেজনাপূৰ্ণ হৈ পৰিল ... ফ্ৰেড্ৰিচে সপোন দেখিলে যে তেওঁ এজন ছাত্ৰ আৰু বক্তৃতা শুনি আছে। তদুপৰি বিশাল বৃদ্ধিৰ শিক্ষকে ইমান উৎসাহ আৰু উগ্ৰতাৰে কয় যে আপুনি অনিচ্ছাকৃতভাৱে শুনি থাকে। তাত আমি ৰাছিয়াৰ দীৰ্ঘদিনীয়া ঐতিহাসিক শত্ৰু আমেৰিকাৰ কথা কৈছো। এনে লাগে যেন তেওঁৰ গৃহভূমিত অৱশেষত তেওঁলোকে প্ৰতিশোধৰ যোগ্য অস্ত্ৰ এটা উলিয়াই আনিলে;
  - আপুনি সচেতন হোৱা উচিত যে পেন্টাগন সেনাই আমাৰ আন জগতৰ পথ ভংগ কৰাৰ ইচ্ছাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত নিজৰ শ্ৰেষ্ঠ ষ্ট্ৰাইক বাহিনী নিয়োগ কৰিছে। মই নাটোৰ সামৰিক বাহিনীলৈ টেলিগ্ৰাম পঠালোঁ, য"ত মই ক"লোঁ যে মই পৃথিৱীখন দখল কৰিবলৈ যোৱা নাই, মই সকলো মানৱ জাতিৰ লাভৰ লক্ষ্যৰে শান্তিপূৰ্ণ গৱেষণা কৰি আছো। তেওঁলোকে মোৰ বাৰ্তা নাপালে, তেওঁলোকে নিজৰ সন্দেহজনক আৰু স্বাৰ্থপৰ মূল্যবোধৰ স্কেলত সকলোকে জুখিছে। এই মেগালমেনিয়াক হাৰামীসকলে ভাবে যে তেওঁলোকে সকলো মানৱতাক নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব পাৰে। তেওঁলোকে ভাবে যে যদি তেওঁলোকৰ বন্দী আৰু ধ্বংসৰ প্ৰতি উন্মাদ আবেগ আছে, তেন্তে আন জগতৰ আন প্ৰতিনিধিসকলৰো একেটা জন্তুৰ আবেগ থাকিব লাগে।
  বক্তাজনে থমকি ৰ"ল আৰু হাতচাপৰিৰ উদাৰ ঢৌ এটা শুনিলে। আৰু ভলকাইও তেওঁক জোৰেৰে হাত চাপৰি বজাইছিল যদিও তেওঁৰ আঁৰৰ কৰ্তৃপক্ষক চিনি পাবলৈ ভাল নাপালে। বাৰু, শক্তিশালী দৈত্যটোৱে কথাখিনি আগবঢ়াই লৈ গ"ল:
  - মই কোনো জন্তু বা শিকাৰু নহয়, কিন্তু মই নিজকে ৰক্ষা কৰিবলৈ সক্ষম আৰু উদ্দেশ্য, মোৰ সভ্যতাৰ মংগল মোৰ সংগ্ৰামৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল, আৰু যদি মোৰ শত্ৰু, আৰু মোৰ সভ্যতাৰ শত্ৰুৱে আক্ৰমণ কৰাৰ মনস্থ কৰে, তেন্তে মই ৰক্ষা কৰাৰ উদ্দেশ্য মই নিজেই. মোৰ আৰু স্বাধীনতাৰ মাজত থিয় দিয়াসকলক মই ধ্বংস কৰিম। যিসকলে মানৱতাক প্ৰায় দাসত্বত ৰাখিছে, নিজকে সৰ্বোচ্চ জাতি বুলি গণ্য কৰি, মানুহৰ অধিকাৰক্ষেত্ৰৰ বাহিৰত, তেওঁলোকে প্ৰতিশোধৰ সন্মুখীন হ"ব। ইতিমধ্যে মই অলিগাৰ্চৰ এটা দলক এটকাকৈ দিছো, তেওঁলোকক যুঁজিব পৰা ব্যক্তিৰ উদাহৰণ দেখুৱাম, আৰু বশৱৰ্তী ভেড়াৰ দৰে কুঠাৰৰ তললৈ নগ"ল। আমি সকলোৱে একত্ৰিত হ"ব লাগিব, কাৰণ এইটোৱেই আমাৰ উমৈহতীয়া কাৰণ, কাৰণ পৃথিৱীত অতি সোনকালে উশাহ ল"বলৈ একো নাথাকিব। এতিয়া ব্যৱসায়লৈ। আমেৰিকা আৰু নাটোৰ বহৰক পৰাস্ত কৰিবলৈ আমাক শক্তিৰ বৃহৎ, সীমাহীন মজুতৰ প্ৰয়োজন, মৌলিকভাৱে নতুন অস্ত্ৰ, আৰু আমাৰ হাতত আছে। বহুতৰে বাবে, আনকি আপোনালোকৰ শ্ৰেষ্ঠসকলৰ বাবেও এইচ-বোমাটোৱেই যেন চূড়ান্ত। বহুতে, আনকি আপোনালোকৰ শ্ৰেষ্ঠসকলেও ধৰি লৈছে যে শক্তি লাভৰ বাবে ইয়াতকৈ শক্তিশালী উপায় আৰু কোনো নাই, কেৱল কাৰ্যক্ষেত্ৰত কাৰ্যকৰী কৰাটো কঠিন হ"ব পৰা বিনাশৰ বাহিৰে। আপোনালোক সকলোৱে তাপ পাৰমাণৱিক বিক্ৰিয়া, হাইড্ৰজেন পৰমাণুৰ সংযোজন আৰু হিলিয়াম গঠনৰ সৈতে পৰিচিত। বাৰু, লোহালৈকে অন্যান্য উপাদান। পাৰমাণৱিক সংযোজনে কোটি কোটি বছৰ ধৰি তৰাবোৰক পোহৰ দিয়ে। আৰু আপোনালোকৰ বহুতৰে বাবে এইটো বিশ্বাস কৰিব নোৱাৰা যেন লাগে যে সংশ্লেষণৰ মৌলিকভাৱে নতুন বিক্ৰিয়াসমূহ সম্পন্ন কৰিব পৰা যায়: প্ৰকৃতিত সেইবোৰ কাৰ্যতঃ নাই। আপোনালোকৰ বহুতেই কু-সংস্কাৰপূৰ্ণ চিন্তাৰে ভৰি আছে যে যদি প্ৰকৃতিত প্ৰতিক্ৰিয়াৰ অস্তিত্ব নাথাকে, তেন্তে নীতিগতভাৱে ইয়াৰ অস্তিত্ব থাকিব নোৱাৰে। কি অৰ্থহীন মোহ, অতি সভ্যতাৰ বিজ্ঞানে প্ৰকৃতিত নথকা পৰিসৰত শক্তিৰ বিশাল ভৰ আৰু বিক্ৰিয়া লাভ কৰাৰ উপায় প্ৰদান কৰে। আপুনি ইতিমধ্যে কোৱাৰ্কৰ অস্তিত্ব জানে: মৌলিক কণা গঠন কৰা মিনি-কণা। আনকি আপোনাৰ বিজ্ঞানেও শ শ মৌলিক কণা আৱিষ্কাৰ কৰিছে। আপোনাৰ বিজ্ঞানেও লিপিবদ্ধ কৰা সেইবোৰৰ উপৰিও বিভিন্ন ধৰণৰ কণাও আছে, যাৰ বহুতো আপোনাৰ বাবে অদ্ভুত যেন লাগে, আনকি অতিৰিক্ত যেন লাগে। কোৱাৰ্কৰ বৈচিত্ৰ্যই আপোনাক আচৰিত কৰি তুলিছে, যিটো সাধাৰণ যুক্তিসংগতভাৱে বুজাবলৈ কঠিন। অতি শেহতীয়াকৈ আপোনাৰ বিজ্ঞানীসকলে কোৱাৰ্ক গঠন কৰা কণা প্ৰিঅন নামৰ কণা আৱিষ্কাৰ কৰিছে আৰু আপুনি সেইবোৰৰ ওচৰলৈ গৈ সঠিকভাৱে অধ্যয়ন কৰিব পৰা নাই। বাৰু, আপুনি এতিয়াও নিউক্লিয়াছৰ পৰা কেৱল প্ৰিয়ন নহয়, আনকি কোৱাৰ্কও উলিয়াবলৈ সফল হোৱা নাই। বাৰু, ইহঁতৰ সংযোজন বা বিভাজনৰ বাবে কেনেধৰণৰ শক্তি লাভ কৰিব পাৰি: তাপপাৰমাণৱিক বিক্ৰিয়াৰ তুলনাতো অজুখিব নোৱাৰা। আধুনিক, যথেষ্ট নিম্ন পৰ্যায়ৰ স্থলজ বিজ্ঞানৰ সৈতেও তাত্ত্বিক গণনা আছে যিয়ে দেখুৱাইছে যে কণাটো যিমানেই সৰু হ"ব সিমানেই ই অধিক শক্তি আহৰণ কৰে। ইয়াৰ পৰা অনুমান কৰিব পাৰি যে যদি এনে শক্তি আয়ত্ত কৰাটো সম্ভৱ হ"লহেঁতেন তেন্তে শক্তি সম্পদৰ প্ৰায় সীমাহীন উৎস লাভ কৰাটো সম্ভৱ হ"লহেঁতেন। কিন্তু এজনো স্থলজ বিজ্ঞানীয়ে কেৱল অণুকণাবোৰৰ সংযোজন বিক্ৰিয়া পুনৰ সৃষ্টি কৰাই নহয়, আনকি নিউক্লিয়াছৰ পৰা এটা মুক্ত কোৱাৰ্ক উলিয়াবলৈও ব্যৰ্থ হোৱা নাই।
  আনকি মুক্ত, অবান্ধি ৰখা কোৱাৰ্ক এটা পোৱাটোও এতিয়াও সফল হোৱা নাই। কি কাৰণত অতি পোহৰৰ কণা ভাঙি বা একত্ৰিত কৰি বিক্ৰিয়াটো এতিয়াও সম্ভৱ নহয়, কেৱল পুনৰাবৃত্তি হোৱাই নহয়, আনকি প্ৰকৃতিত ঠিক কৰাটোও সম্ভৱ নহয়। কাৰণটো ইয়াতেই নিহিত হৈ আছে: সেইবাবেই তাপপাৰমাণৱিক বিক্ৰিয়াটো ইমানেই কঠিন যে ইয়াক ৰূপকভাৱে আনকি অতি চুটি বাহুৰ নায়ক বুলিও কোৱা হয়। তাপ পাৰমাণৱিক বিক্ৰিয়াৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ হ"লে পৰমাণু বোমাৰ শক্তিৰ প্ৰয়োজন হয়;পাৰমাণৱিক বোমা বিস্ফোৰণ হ"বলৈ গতানুগতিক বিস্ফোৰক সামগ্ৰীৰ প্ৰয়োজন হয়। কোৱাৰ্ক সংযোজন বিক্ৰিয়াৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ হ"লে তাপ পাৰমাণৱিক আধানৰ বিস্ফোৰণৰ পৰ্যাপ্ত বিক্ৰিয়া নহয়, ইয়াৰ শক্তি বিক্ৰিয়াৰ বাবে যথেষ্ট নহয়, যাৰ বাবে প্ৰকৃতিত অতিগধুৰ কোৱাৰ্ক পোৱা নাযায়। কোনো মধ্যৱৰ্তী পদক্ষেপ নাই, এনে এটা পদক্ষেপ যিয়ে পাৰমাণৱিক সংযোজনৰ ভিতৰৰ বিক্ৰিয়াবোৰক পৃথক কৰি শ্ৰেণীভুক্ত কৰে। তাপপাৰমাণৱিক সংযোজনত এটাৰ পিছত এটাকৈ পৰ্যায় থাকে, যিবোৰ মুক্ত শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত বৃদ্ধি পাই থাকে। যিটো বিক্ৰিয়াই তাপপাৰমাণৱিক বিস্ফোৰণতকৈ বহু বেছি শক্তি মুক্ত কৰে আৰু ই অতি বিৰল: এটা বিনাশ বিক্ৰিয়া। ই পদাৰ্থ আৰু প্ৰতিপদাৰ্থৰ সংস্পৰ্শৰ পৰাই আহে। প্ৰকৃতিত ই বিৰল, অত্যন্ত বিৰল, কাৰণ বাস্তৱ জগতত প্ৰায় কোনো প্ৰতিপদাৰ্থ নাথাকে। বিনাশ বিক্ৰিয়াটো প্ৰকৃতিত বিৰল, মৌলৰ সংযোজন বিক্ৰিয়া আৰু তাপপাৰমাণৱিক বিক্ৰিয়াৰ মাজত কোনো মধ্যৱৰ্তী পদক্ষেপ নাথাকে । সমস্যাটোৰ মূল কথাটো হ"ল প্ৰতিপদাৰ্থ নিজেই সৰল পদাৰ্থৰ পৰা নিৰ্মিত নহয়। আমাৰ দৃশ্যমান ব্যৱস্থাৰ ভিতৰত আমি ইয়াক নিৰীক্ষণ কৰিব নোৱাৰো। কিন্তু যদি আপুনি মহাকাশত গতি কৰি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সংযোগস্থলত, পৃথিৱী আৰু বিশ্ব বিৰোধী সীমাত নিজকে বিচাৰি পায়, তেন্তে আপুনি দেখিব যে বিনাশৰ প্ৰক্ৰিয়াটো বৃহৎ পৰিসৰত কেনেকৈ আগবাঢ়িছে। সমস্যাটোৰ মূল কথাটো হ"ল পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ এন্টিমেটাৰ অৰ্থাৎ বাস্তৱ জগতত অস্তিত্ব ৰক্ষা কৰিব নোৱাৰা পদাৰ্থ লাভ কৰা। ই অহৰহ প্ৰকৃত সাধাৰণ পদাৰ্থৰ সংস্পৰ্শলৈ আহিব, ইয়াক ধ্বংস বা বিস্ফোৰণ হ"ব লাগিব, ঠিক যেনেকৈ দুটা পৃথকে পৃথকে নিৰাপদ ৰাসায়নিক মৌল সংস্পৰ্শলৈ আহিলে বিস্ফোৰণ ঘটে। প্ৰ"টন, নিউট্ৰন, ইলেক্ট্ৰন, পজিট্ৰন, এন্টিনিউট্ৰন, এন্টিইলেক্ট্ৰনৰ সংস্পৰ্শত ফ"টনলৈ পৰিণত হ"ব আৰু বিভিন্ন দিশত লৰালৰিকৈ যোৱা অন্যান্য কণা। ইহঁতৰ প্ৰসাৰণৰ গতি বিশাল আৰু পোহৰৰ গতি অতিক্ৰম কৰে। হয়, বৃহৎ পৰিসৰৰ বিনাশৰ সময়ত কণাবোৰ ইটোৱে সিটোৰ পৰা আঁতৰি গৈ ছুপাৰলাইটৰ গতিলৈ পাৰ হৈ যায়। সহজভাৱে, ত্বৰণকাৰীত কণাবোৰক ত্বৰান্বিত কৰি এন্টি মেটাৰ পোৱাটো কঠিন। এইদৰে পোৱা ফলাফলে কেতিয়াও খৰচৰ ন্যায্যতা প্ৰদান নকৰে। তথাপিও কঠিন পৰিসৰত এন্টিমেটাৰ লাভ কৰাৰ এক ফলপ্ৰসূ উপায় পৰীক্ষামূলকভাৱে পোৱা গৈছিল। ইয়াৰ মূল কথাটো হ"ল যে প্ৰতিপদাৰ্থৰ লগতে পদাৰ্থও পোৱাৰ সম্ভাৱনা প্ৰায় একে, অৰ্থাৎ প্ৰতিপদাৰ্থ আৰু সাধাৰণ পদাৰ্থৰ মাজৰ পাৰ্থক্য বেছি নহয় আৰু পদাৰ্থৰ মেৰুত্ব সলনি কৰিবলৈ বেছি শক্তিৰ প্ৰয়োজন নহয়। বিশেষ ক্ষেত্ৰৰ ইমান শক্তিশালী নহয় বিকিৰণ আৰু বিশেষ প্ৰকৃতিৰ তৰংগ ব্যৱহাৰ কৰি এই কাম কৰিব পাৰি। কোৱাৰ্ক, প্ৰিয়নৰ উপৰিও ক্ৰিয়েন, ৰেজন, ফৰ্কন, ৰিউমন, ক"ৰ"ডন, ৰোমন আদি আছে। বিশেষ টেলিপেথিক স্তৰত বিকিৰণে ক্ৰিয়েন-ৰেজোনেন্স স্তৰত পদাৰ্থৰ গঠন সলনি কৰে, মাত্ৰ সামান্য পৰিৱৰ্তন হয়, যাৰ ফলত... অণুকণাবোৰৰ ব্যৱস্থা। বিশেষ ঢৌৰ আৱিষ্কাৰে বিজ্ঞান আৰু সমাজত এক বৈপ্লৱিক পৰিৱৰ্তন আনিছে। কিন্তু কাৰ বিকিৰণ, কি স্তৰে পদাৰ্থৰ প্ৰকাৰ সলনি কৰিব পাৰে, ইয়াক গুণগতভাৱে নতুন স্তৰলৈ স্থানান্তৰিত কৰিব পাৰে, পদাৰ্থৰ বৈশিষ্ট্য সলনি কৰিব পাৰে। মানুহৰ সামৰ্থ্য, তেওঁৰ অসাধাৰণ ক্ষমতাৰ অধ্যয়নত এক নতুন প্ৰকাৰৰ বিকিৰণ আৱিষ্কাৰ হ"ল। আন জাতি আৰু জনগোষ্ঠীৰ আগতে আমি হিটলনেটৰসকলে অতিৰিক্ত ক্ষমতা আয়ত্ত কৰিছিলোঁ। নতুন টেলিপেথিক বিকিৰণে সীহ আৰু আনকি ঘন কঠিন অতিপদাৰ্থত প্ৰৱেশ কৰিছিল, যিয়ে নিজৰ মাজতে এটা বেলেগ ব্যৱস্থা আৰু ভিন্ন পৰিসৰৰ বিকিৰণৰ ইংগিত দিছিল। আপোনাৰ বিজ্ঞান আৰু সভ্যতাৰ স্তৰতো পোহৰৰ গতি অতিক্ৰম কৰা বিকিৰণ আছে আৰু সৃষ্টি হৈছে। তেজস্ক্রিয় বিকিৰণৰ ভিতৰত আলফা, বিটা, গামা, ইতিমধ্যে বিটা ৰশ্মি পোহৰৰ গতিতকৈ অলপ বেছি গতি কৰে আৰু গামা-এ এছ বিকিৰণৰ সৈতে পোহৰৰ গতিৰ অতিৰিক্ততা প্ৰায় ডেৰগুণ হয়। পৃথিৱী গ্ৰহত তেওঁলোকে ইতিমধ্যে পৰীক্ষামূলকভাৱে পোহৰৰ বেগ দুগুণ অতিক্ৰম কৰা ক্লেকন আৰু ডেৰ তৰংগৰ বিকিৰণ আৱিষ্কাৰ কৰিছে। সঁচা, মাইক্ৰ"ড"জত উৎপন্ন হৈ থকাৰ সময়তে তেওঁলোকে সম্ভাৱনাৰ বিষয়েও সচেতন নহয়। মই অধিক ক"ম বিকিৰণৰ গতি আৰু ইয়াৰ পদাৰ্থ ভেদ কৰাৰ ক্ষমতাৰ মাজত, প্ৰত্যক্ষ সংযোগ আছে। তৰংগৰ পৰিসৰ যিমানেই কম হ"ব সিমানেই ভেদ শক্তি বেছি হ"ব, বিকিৰণৰ গতি সিমানেই বেছি। সীহৰ এক চেণ্টিমিটাৰ পাৰ হোৱাৰ পিছতহে গামা ৰশ্মি আধা ক্ষীণ হৈ পৰে। ক্লেকন আৰু ডেৰৰ বিকিৰণৰ বাবে ভেদ শক্তি আৰু বেছি। অতিৰিক্ত পৰিসৰৰ বিকিৰণ, সেয়া অ"ৰা হওক, টেলিপ"ৰ্টেচন হওক, টেলিকাইনেছিছ হওক, টেলিপেথী হওক, চাইবাৰকাইনেছিছ হওক, টৰ্মোকাইনেছিছ হওক, প্লাজমোকিনেছিছ হওক, ইয়াৰ গতি সৰ্বাধিক আৰু সকলো ভেদকাৰী ৰেঞ্জ। অৰ্থাৎ তথাকথিত আধ্যাত্মিক অধিগাঁথনিটোতেই জগতসমূহক নিয়ন্ত্ৰণ কৰাৰ, শক্তিৰ অভূতপূৰ্ব ৰূপ আয়ত্ত কৰাৰ চাবিকাঠি নিহিত হৈ আছে। শক্তিৰ নতুন ৰূপবোৰে নতুন ৰূপৰ জোখ-মাখৰ পথ মুকলি কৰে, অণুজগতৰ জোখ-মাখ যিয়ে বৃহৎ জগতত শিপাই ল"বলৈ আৰু বাস্তৱায়িত হ"বলৈ সক্ষম হয়, অণু-মৌলিক কণিকাৰ মাজৰ জোখ-মাখক বাস্তৱ জগতলৈ স্থানান্তৰিত কৰে, তথাকথিত ৰোলিং স্থানৰ। নতুন ধৰণৰ শক্তিয়ে নতুন অস্ত্ৰ দিব, জেড-৫৬ ৰশ্মি নিৰ্গত কৰিব আৰু আক্ৰমণকাৰীৰ আৰ্মাডাক গুড়ি কৰি পেলাব। মই এতিয়া নতুন শক্তিৰ সাৰমৰ্ম অধিক বিশদভাৱে বুজাব পাৰিলোঁ আৰু ই কেনেকৈ উদ্ভৱ হয়, লগতে একত্ৰীকৰণৰ প্ৰভাৱৰ বিষয়েও বিতংভাৱে বৰ্ণনা কৰিব পাৰিলোঁ, কিন্তু আমাক ইতিমধ্যে এটা আলটিমেটাম দিয়া হৈছে। এই গৰিলাবোৰে আমাক ভয় খুৱাবলৈ ভাবে, কিন্তু আমি আত্মসমৰ্পণ কৰিলেও দ্বীপটোক হাল বাই গধুৰ বন্দুকৰ বোমা আৰু ভলীৰে ইস্ত্ৰী কৰাৰ প্ৰলোভনক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে। যদি সামৰিক ব্যৱস্থা নাই, তেন্তে য়েংকিছে কিয় ইমান আৰ্মাডা গোটাইছিল, তেওঁলোকক ভয় দেখুৱাই দিয়াৰ এক কাৰ্য্যৰ প্ৰয়োজন, সমগ্ৰ বিশ্বৰ বাবে এক আদৰ্শ। তোমালোকৰ জীৱন মোৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল। মই আগ্ৰাসীক এনে এটা শিক্ষা দিম যিটো তেওঁ আজীৱন মনত ৰাখিব, আৰু যি জীয়াই থাকিব তেওঁ মৃতকক ঈৰ্ষা কৰিব!
  এই বাক্যশাৰীত ফ্ৰেড্ৰিচৰ সপোনত বাধা আহিল। উন্মাদ হৈ সি চকু মেলিলে। হেলগাই তেওঁৰ সন্মুখত থিয় হৈ হাতত ফুলৰ থোপা লৈছিল আৰু উদং ছোৱালী এজনীৰ আঙুলিত এজোপা গোলাপ ফুল, যাৰ দ্বাৰা তাই ল"ৰাটোৰ উদং গোলাপী গোৰোহাত মৰমেৰে টিকটিকিয়াইছিল।
  - বাৰু, অলপ টোপনি লোৱা। ৰাতিৰ আহাৰ খোৱাৰ সময়!
  ফ্ৰেড্ৰিচে জপিয়াই উঠি লগে লগে পেটটো চুপিলে... কিন্তু হয়, এসপ্তাহ ধৰি সি প্ৰায় একো খোৱা নাছিল। তেওঁ কেৱল পানীৰে পাতল কৰা ফৰ্টিফাইড চকলেটহে খাইছিল। ল"ৰাটোৱে ৰ"দলৈ চাই আচৰিত হ"ল:
  - আচৰিত কথা, পাঁচ ঘণ্টামান কটালোঁ, কিন্তু বহুত কম যেন লাগে। নতুন অস্ত্ৰৰ আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় বক্তৃতাটোও শুনিবলৈ সময় নাপালোঁ!
  হেলগাই খিকিন্দালি কৰিলে।
  - নতুন অস্ত্ৰটোৰ বিষয়ে? হয়, যেতিয়া মহান যোদ্ধাসকলে যুঁজ দিয়ে, তেতিয়া আটাইতকৈ পুৰণি কৌশলে সকলোকে জয়ী হ"বলৈ অনুমতি দিয়ে। কিন্তু প্ৰথমে মাছৰ জোল অলপ খাওক। দুজনমান ছোৱালী, আপোনাৰ অনুৰাগী, আপোনাৰ বাবে বিশেষভাৱে ৱেল্ডিং কৰা হৈছিল। খালে নতুন শক্তি আহিব।
  ফ্ৰেড্ৰিচে আনন্দত মাছৰ জোলটো লৈ গ"ল, যিটো তেওঁৰ বাবে পৃথিৱী গ্ৰহৰ আটাইতকৈ সুস্বাদু খাদ্য যেন লাগিল। ল"ৰাটোৱে বলাৰ টুপীটো খালী কৰি পেটত গধুৰতা অনুভৱ কৰিলে। কিন্তু ইয়াৰ পিছতো আনন্দত জপিয়াই উঠি গাড়ীৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল।
  - বাৰু হেলগা, আমি আকৌ যুঁজিম!
  ছোৱালীজনীয়ে চঞ্চলভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - আৰু কেনেকৈ!
  আৰু এতিয়া নিৰ্ভৰযোগ্য ঘোঁৰা মে-৩৬২, অবিচ্ছেদ্য উপগ্ৰহ ফকেন-উলফ-৪ৰ সৈতে মিলি পুনৰ প্ৰপেলাৰেৰে বায়ুমণ্ডলক যন্ত্ৰণা দিছে। আৰু সেইটো যুদ্ধৰ দৰেই যুদ্ধতো। ফ্ৰেড্ৰিচে হেলগাক সুধিলে:
  যুঁজৰ বাহিৰেও আপোনাৰ প্ৰিয় খেলা-ধূলা কি?
  ছোৱালীজনীয়ে মৃদু হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - ক'বলৈও টান! যদিও আপুনি জানে। কাঠ খোদিত কামৰ প্ৰতি মোৰ আকৰ্ষণ আছিল। ইমান ধুনীয়া আৰ্হি ওলাই আহিল ... আৰু মইও কল্পনাতীত কাহিনী লিখিবলৈ চেষ্টা কৰিলোঁ। দুটামান লিখিলেহে সকলোৱে মোক লৈ হাঁহিবলৈ ধৰিলে। আৰু ইমানেই লাজ লাগিল যে সেইবোৰ ৰচনা কৰা এৰি দিলোঁ। আপুনি জানেনে যে তেওঁলোকে আপোনাক লৈ হাঁহিলে কিমান অপ্ৰীতিকৰ হয়!
  ফ্ৰেড্ৰিচে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - হয় বুজিছোঁ! যদিও এতিয়া মই খ্যাতিৰ শিখৰত উপনীত হৈছো! কিন্তু মৃত্যুৰ লগে লগে মোৰ প্ৰায়...
  হেলগাই বাধা দিলে:
  - নহয়! বিশ্বাস কৰক, তেওঁলোকে পাহৰিব নোৱাৰে! মই ভাবো আপোনাৰ নামটো হ"ব এয়াৰ আৰ্মি, বা বিজয়ী পূবৰ কিছুমান চহৰ। বা হয়তো বাৰ্লিনৰ এটা ৰাস্তা!
  ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহিলে।
  - হয়, তুমি মোক সান্ত্বনা দিলা!
  হেলগাই যথেষ্ট গুৰুত্বসহকাৰে যোগ দিলে:
  - হয়তো বিমান পৰিবহণৰ অৰ্ডাৰ এটাও আপোনাৰ প্ৰতিকৃতিৰ সৈতে অনুমোদিত হ'ব। প্ৰথমতে, আপোনাৰ ইমান মিঠা মুখখন, আৰু দ্বিতীয়তে, আপোনাৰ ফলাফল, ইতিমধ্যে বিশ হাজাৰ পাঁচশতকৈও অধিক শত্ৰুৰ বিমান, কোনেও অতিক্ৰম কৰাৰ সম্ভাৱনা নাই!
  ফ্ৰেড্ৰিচেও যথেষ্ট গুৰুতৰভাৱে আপত্তি কৰিছিল:
  - নাই, ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধখন অতি দীৰ্ঘদিন ধৰি চলি থাকিলে, বা কালিৰ মিত্ৰশক্তিৰ সৈতে এতিয়াও মোকাবিলা কৰিবলগীয়া হ"লে তেওঁলোকে অতিক্ৰম কৰিব পাৰে। গতিকে সকলো সম্ভৱ ... কিন্তু নীতিগতভাৱে হাজাৰখন বিমান পোৱাটো সম্ভৱ! কি কৰিম আৰু এইটো!
  কথা-বতৰা বন্ধ হৈ গ"ল, শত্ৰুৰ যুঁজাৰু বিমানৰ সৰু স্ক্ৱাড্ৰন এটা আগবাঢ়ি গ"ল আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে গুৰুত্বসহকাৰে বন্দুক ল"বলগীয়া হ"ল।
  অত্যন্ত ক্লান্তি আৰু ক্লান্তিৰ মাজতো ক্ৰাছনগভাৰ্ডেইস্কিত এই বিজয়ে ফ্ৰিটজ আৰু বহুজনজাতীয় দলটোক নতুন কৃতিত্বৰ বাবে অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল।
  নাজীয়ে মস্কোক আক্ৰমণ কৰিবলৈ সাহস নকৰি পূব দিশত অৱস্থিত পাভলভস্কি প"ছাড চহৰখন আক্ৰমণ কৰি ইয়াৰ কাষৰীয়া অঞ্চলবোৰক দুৰ্গম কৰি তুলিছিল।
  ছোভিয়েট সৈন্যসকলে, নহ"লে ইয়াৰ বিৰুদ্ধে সাহসেৰে যুঁজিব নোৱাৰিলেহেঁতেন, কিন্তু জাৰ্মান ৱেজৰ মাজৰ কৰিড"ৰটো সন্ধিয়ালৈকে ইমানেই সংকীৰ্ণ হৈ পৰিছিল যে ইতিমধ্যে ইয়াৰ মাজেৰে গুলী চলি আছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচ আৰু হেলগাই আকৌ টেংকবোৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলগীয়া হ"ল, যিয়ে প্ৰতিআক্ৰমণ কৰি ব্যৱধানটো বন্ধ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে নিজকে আৰু নিখুঁতভাৱে দেখুৱালে। ডেকাজনে কোনোমতে টেংকত পাঁচশতকৈও অধিক সময় অতিক্ৰম কৰিলে! আৰু এইটো সাধাৰণতে অতি শ্ৰেণীৰ কৃতিত্ব!
  ফ্ৰেড্ৰিচে সঁচাকৈয়ে আনন্দ অনুভৱ কৰিছিল যে তেওঁ ইমান শীতল! তেওঁ যে সৰ্বকাল আৰু জনগোষ্ঠীৰ শ্ৰেষ্ঠ যোদ্ধা, তাৰ অৰ্থ হ"ল শ্ৰেণীৰ এটা শ্ৰেণী! আৰু সকলোতকৈ ওখ আৰু শীতল হ"লে কেনেকুৱা লাগে! ফ্ৰেড্ৰিচ হৈছে পহু, যাৰ অৰ্থ হৈছে পহু!
  ইতিমধ্যে আন্ধাৰ হৈ পৰিছিল আৰু যুদ্ধখন এতিয়াও মৰি যোৱা নাছিল। উত্তৰ দিশৰ পৰা জাৰ্মান স্তম্ভ, য"ত বিখ্যাত ৰমেলৰ ভিৰ ফাটি গৈছিল, আৰু দক্ষিণৰ পৰা, য"ত মেইনষ্টেইন পাছ, পাভল"ভস্কি প"ছাড চহৰখনক আগুৰি ধৰিছিল। ইতিমধ্যে মাজনিশা গোথাৰ টেংক আৰু প্ৰথমতে কেইবাখনো ফাৰ্ডিনাণ্ড-৪ এই গাঁৱৰ বাহিৰৰ অঞ্চলত সোমাই পৰিল... কিন্তু ৰৈ থাকিবলৈ বাধ্য হ"ল। তাৰ পিছত গোতাই আটাইতকৈ জেদী প্ৰতিৰক্ষাবোৰ বাইপাছ কৰাৰ আদেশ দিলে। পাভলভস্কি প"ছাদৰ পূব দিশত ৰাতিপুৱা দুবজাত দ্বিতীয় এছ এছ কৰ্পছ আৰু প্ৰথম টেংক কৰ্পছৰ কিছু অংশ, যিবোৰো ইউ এছ এছ আৰৰ পৰা আহিছিল, ইজনে সিজনক লগ কৰিবলৈ ওলাই আহিল। গতিকে ১৯৪৭ চনৰ ১২ অক্টোবৰৰ নিশা মস্কোৰ সামৰিক গোটটোৰ চাৰিওফালে এটা অৱৰোধ আঙঠি বন্ধ হৈ গ"ল!
  . অধ্যায় #১৯
  ১৯৪৭ চনৰ ১৩ অক্টোবৰৰ পুৱা ফ্ৰেড্ৰিচে সদায়ৰ দৰেই নিস্বাৰ্থ আৰু নিপুণভাৱে যুঁজিছিল। তাৰ বিশ্বাসী উৰণীয়া ঘোঁৰাটোৰ উচ্চতা ফাটি গৈছিল আৰু ইঞ্জিনটোৱে ল'ৰাজনে এবাৰতকৈ অধিক জোৰ কৰি দিয়াৰ পিছতো বিফলতা নোহোৱাকৈ কাম কৰিছিল...
  ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰতিৰোধ লক্ষণীয়ভাৱে দুৰ্বল হৈ পৰিল ... নাজীয়ে এতিয়াও মস্কোক আক্ৰমণ কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল, যিটো দুৰ্গলৈ ৰূপান্তৰিত হৈছিল, কিন্তু পূব দিশলৈ আগবাঢ়িছিল। পাভলভস্কি প"ছাডত যুদ্ধ এতিয়াও পূৰ্ণগতিত চলি আছিল, ফেচিষ্ট সেনাপতিসকলে চহৰখনত টেংক ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে অস্বীকাৰ কৰিছিল, যাৰ ফলত ৰোমানিয়ান, ইটালীয়, আৰব, ভাৰতীয় আৰু অন্যান্য বিদেশী ইউনিটসমূহে ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে দুটা বা তিনিটা সৰু সৰু বিমান সংঘৰ্ষত অংশ লৈছিল আৰু অসুবিধা নোহোৱাকৈয়ে প্ৰায় ডজনমান বিমান কাটি পেলাইছিল। আন লক্ষ্যবোৰ মাটিত পেলোৱা হৈছিল: কামান, হাউইটজাৰ, মৰ্টাৰ, কাট্যুছা, আৰু ভাগ্য ভাল হ"লে টেংক।
  আনহাতে পিছৰটো সঘনাই হোৱা নাছিল। পৰামৰ্শটো যেন ফিজল হৈ গৈছে। দুপৰীয়াৰ ভিতৰত যেতিয়া অক্টোবৰৰ যোৰা অসহনীয় হৈ পৰিল, তেতিয়া চমুকৈ নিস্তব্ধতা আহিল আৰু ফ্ৰেডেৰিক বা তেওঁক আনুষ্ঠানিকভাৱে ফ্ৰেডেৰিক দ্য গ্ৰেট বিছমাৰ্ক বুলি কোৱা হয়, তেওঁক স্মোলেনস্কলৈ মাতি অনা হ"ল।
  ডেকা এচ-টাৰ্মিনেটৰজনক বৰ সন্তুষ্ট আৰু উল্লাসিত যেন লাগিল। যদিও ফ্ৰেড্ৰিখ নিজৰ বিশ্বাসঘাটকতাৰ বাবে অতি তিক্ত আৰু লাজ পাইছিল, তথাপিও ফেচিষ্ট বঁটা লাভ কৰাৰ সম্ভাৱনাই ল"ৰাটোক সন্তুষ্ট কৰিছিল।
  তাৰ লগতে হেলগাকো মাতি অনা হ"ল। ছোৱালীজনীও উত্তেজিত হৈ পৰিছিল আৰু তাইৰ মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰত এটা মনোমোহা পেন্থাৰ হাঁহিৰে জিলিকি উঠিছিল। তাই ক"লে:
  - বুজিছা পহু ল'ৰা, আমি ৰাছিয়ানক পৰাস্ত কৰিলোঁ!
  এই ক্ষেত্ৰত ফ্ৰেড্ৰিচে আশাবাদৰ অংশীদাৰ হোৱা নাছিল:
  - এতিয়ালৈকে এয়া মাথোঁ মধ্যৱৰ্তী সফলতা আৰু সংগ্ৰাম ... যুদ্ধ আৰু যুদ্ধই গতি লাভ কৰি আছে। কিন্তু আৰম্ভণি আৰু আচলতে, সফলতাৰে...
  এই বঁটাৰ বাবে বাছনি কৰা হয় চিপিএছইউৰ আঞ্চলিক সমিতিৰ ভৱন। বিশাল পাৰ্কিং লটটোত বহুতো বিলাসী গাড়ী আছিল, বেছিভাগেই আমেৰিকাত নিৰ্মিত।
  সঁচাকৈয়ে আমেৰিকান সেনাবাহিনী, ব্ৰিটিছ সাম্ৰাজ্য, কানাডাৰ ডমিনিয়নৰ পুতলা জেনেৰেলসকল বিধানসভা হলত উপস্থিত আছিল। আনকি ইংৰাজ ৰাজকুমাৰসকলৰ এজনো আছিল... আৰু, অৱশ্যেই, হাৰ্মান গ"ৰিং নিজেই আৰু এডলফ হিটলাৰ... মাত্ৰ এইটোৱেই ফ্ৰেড্ৰিখক আচৰিত কৰি তুলিছিল, মাৰ্গাৰেট তেওঁৰ লগত নাছিল। আচৰিত কথা, হয়তো কেৱল গৰ্ভৱতী হোৱাৰ বাবেই এই অসাধাৰণ, অনন্য মহিলাগৰাকীয়ে নিজৰ আৰু এচৰ পৰা পোৱা সন্তানটোক বিপদত পেলাব নিবিচাৰে... আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো যুদ্ধ একেবাৰেই ধেমালি নহয়!
  নে হয়তো তাই স্বামীৰ সৈতে হিটলাৰৰ নতুন প্ৰিয়জনৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিব নিবিচাৰে? ইয়াত সাধাৰণতে সকলো সম্ভৱ আৰু এফ্ৰ'ডাইটৰ দৰে সুন্দৰী আৰু হেৰাৰ দৰে কূটনৈতিক মহিলাৰ মনত কি আছে সেয়া পঢ়াটো প্ৰায় অসম্ভৱ...
  অৱশ্যে ফ্ৰেড্ৰিখ আনকি ইয়াক লৈ সুখীও। ফুহৰাৰৰ উপস্থিতিত নিজকে আৰু তাইক নিজৰ আৱেগক বিশ্বাসঘাতকতা কৰাৰ আশংকাৰ সন্মুখীন কৰাটোৱেই যথেষ্ট নাছিল, অনিচ্ছাকৃত ইংগিতেৰে বা কোনো অবিবেচক শব্দৰে। কাৰণ, বিশেষকৈ অৰ্ধজগতৰ শাসকৰ ব্যক্তিত্বত শিং থকা স্বামীবোৰ অতি বিপদজনক। আনকি He ৰ দৰে ইমান কঠিন ল'ৰাৰ বাবেও তৃতীয় ৰাইচৰ এক নম্বৰ সৈনিক!
  বঁটাৰ বাবে অহাসকলৰ অধিকাংশই আছিল পাইলট - গ"ৰিং নিজেই আছিল এজন এছ, জেনেৰেল ডুয়াৰ তত্ত্বৰ এজন প্ৰবল প্ৰশংসক - বিমান পৰিবহণ, যুদ্ধৰ দেৱতা, অৱশ্যেই প্ৰথমে আবণ্টিত বায়ুসেনা। কিন্তু টেংকাৰো আছিল, তাৰ ভিতৰত আছিল বিখ্যাত উইটমেন। আৰু বঁটা প্ৰদান অনুষ্ঠান আৰম্ভ হৈছিল নাইটৰ ক্ৰছৰ সৈতে।
  হেলগাক মাতিলে ছোৱালীজনীয়ে আক্ষৰিক অৰ্থত ঘোঁৰাৰ দৰে জপিয়াই গোৰোহাত টিপ মাৰিলে। তেখেতে নাইটৰ ক্ৰছ আৰু যুঁজাৰু বিমানৰ বিশেষ বেজ, টেংক... মস্কো যুদ্ধ।
  উইটমেনে ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে ক্ৰছ লাভ কৰে, সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে ষ্টাৰ অৱ দ্য নাইটছ ক্ৰছও "কেঁচুৱা" হাফমেনক প্ৰদান কৰা হয়। অপৰিৱৰ্তনীয় কাউবয় চাৰ্ট পিন্ধা আমেৰিকান এছগৰাকীয়েও বঁটা লাভ কৰে।
  ফ্ৰেড্ৰিখক শেষৰটো বঁটা দিয়া হৈছিল... ই যথেষ্ট যুক্তিসংগত আছিল, কাৰণ তেওঁ আছিল শ্ৰেষ্ঠৰ ভিতৰত শ্ৰেষ্ঠ। উচ্চ বঁটা, গ্ৰেণ্ড ষ্টাৰ অৱ দ্য নাইটছ ক্ৰছ অৱ দ্য আইৰন ক্ৰছ আৰু ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰা, নাজী গীতৰ ভয়ংকৰ শব্দত প্ৰদান কৰা হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও চাৰিশ পাঁচশ বিমানৰ বাবে চাৰিটা বেজ আৰু চাৰিশ পাঁচশ টেংকৰ বাবে চাৰিটা বেজ প্ৰদান কৰা হয়। এই বেজবোৰো সোণৰ আছিল, আৰু পাঁচশটা আনকি সৰু সৰু হীৰাও আছিল।
  হিটলাৰে বহু সময় ফ্ৰেড্ৰিচৰ হাতখন জোকাৰিলে আৰু উৎসাহেৰে কিবা এটা ক"লে... ল"ৰাটোৱে বিখ্যাত ক্ৰছটো চকুৰে খাই পেলালে। প্লেটিনাম ওক গছৰ পাত আৰু তৰোৱালৰ হিল্টবোৰ হীৰে সজাইছিল। মোৰ স্মৃতিত এটা আকৃতি জিলিকি উঠিল যে হীৰা থকা সাধাৰণ নাইটৰ ক্ৰছতো সমগ্ৰ যুদ্ধৰ সময়ছোৱাত এনেধৰণৰ মাত্ৰ সাতাইশটা অৰ্ডাৰহে দিয়া হৈছিল। বাৰু, এই মুহূৰ্তত ই আৰু কম... ইয়াতকৈও উচ্চ ডিগ্ৰীৰ বঁটা, নাইট"ছ ক্ৰছ, য"ত ৰূপৰ পাতৰ ঠাইত সোণৰ পাত লোৱা হয়, এতিয়াও প্ৰতিষ্ঠা হোৱা নাই।
  অৱশ্যে বঁটাবোৰ ইয়াতেই স্তব্ধ হৈ নাথাকিল। হিটলাৰে ঘোষণা কৰে যে ফ্ৰেড্ৰিচক বায়ুসেনা আৰু এছ এছ গাৰ্ডৰ মেজৰ ফিল্ড মাৰ্শ্বাল পদবী প্ৰদান কৰা হয়, ব্যক্তিগতকৃত অস্ত্ৰ আৰু দহ লাখ পাঁচ লাখ মাৰ্কৰ বোনাছ (পোন্ধৰখন নতুন পেন্থাৰৰ খৰচ) প্ৰদান কৰা হয়।
  নামমাত্ৰ অস্ত্ৰটো আছিল হীৰা আৰু পান্নাৰে সুন্দৰকৈ সজাই থোৱা ডামাস্কাছৰ তীখাৰে নিৰ্মিত হেলগাক দান কৰা চেবাৰৰ সৈতে একে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে এই প্ৰলোভনক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি কেইবাবাৰো চুলতানৰ যোগ্য অস্ত্ৰ জোকাৰিলে। হেণ্ডেলটো আৰামদায়ক আছিল, আৰু চেবাৰটো নিখুঁতভাৱে ভাৰসাম্যপূৰ্ণ আছিল, আৰু শক্তিশালী ল"ৰাৰ দৰে হাত এখনৰ বাবে পোহৰ যেন লাগিছিল।
  তাৰ পাছত আমেৰিকান জেনেৰেল মানকুৰ্টে কথা ক"লে, যিজন জনপ্ৰিয় অভিব্যক্তিৰ লেখক হিচাপে ইতিহাসত লিপিবদ্ধ হ"ল- মোৰ দেশ ভুল হওক, কিন্তু এইখন মোৰ দেশ!
  ইয়াৰ উপৰিও এই সেনাপতি যুদ্ধবন্দীসকলৰ প্ৰতিকে ধৰি দানৱীয় নিষ্ঠুৰতাৰ বাবে বিখ্যাত হৈ পৰিছিল।
  মানকূৰ্টে কঠোৰভাৱে ক"লে:
  - ৰাছিয়াৰ বৰ্বৰসকলে বহু মাটি দখল কৰি এটা বিশাল বেৰেকৰ সৃষ্টি কৰিছে য"ত চিৰন্তন জঞ্জালৰ ৰাজত্ব আছে। কিমান দিনলৈ তেওঁলোকৰ সন্ত্ৰাসবাদী শাসন ব্যৱস্থাই মানৱতাৰ ষষ্ঠাংশক যন্ত্ৰণা দিব? ৰাছিয়াৰ জনগোষ্ঠীসমূহে মুক্তি আৰু মুক্ত ইউৰোপ আৰু আমেৰিকাৰ সেনাবাহিনীৰ নিজৰ দেশত আগমনৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে। আৰু সেইবাবেই আমেৰিকাই ইউ এছ এছ আৰক পৰাস্ত কৰিবলৈ সকলো প্ৰচেষ্টা চলাব। সমগ্ৰ বিশ্বৰ পৰা আমাৰ সঁজুলি আৰু স্বেচ্ছাসেৱকৰ প্ৰবাহ তীব্ৰ আৰু বৃদ্ধি পাব! (ধুমুহাময় হাতচাপৰি)। বিশ্বৰ সকলো দেশেই বলছেভিক সংক্ৰমণৰ বিৰুদ্ধে একত্ৰিত হ"ল। প্ৰভু ঈশ্বৰ আৰু স্বৰ্গীয় সৈন্য আমাৰ লগত আছে। জয়ৰ বাবে আগবাঢ়ি যাওক!
  এজন ইংৰাজে তেওঁৰ পিছে পিছে আহিল আৰু তাৰ পিছত ফুহাৰাৰে অনুষ্ঠানটোৰ আনুষ্ঠানিক অংশটোত বাধা দি বলৰ আৰম্ভণিৰ কথা ঘোষণা কৰিলে। লগে লগে বহুত ছোৱালী-মহিলা দুজনমান বিখ্যাত নায়ক বনাবলৈ সাজু হোৱা যেন দেখা গ"ল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে হেলগাক অংশীদাৰ হিচাপে বাছি ল'ব বিচাৰিছিল, কিন্তু তাই অভাৱনীয়ভাৱে নাকচ কৰিছিল - তেওঁ কৈছিল যে এই প্ৰথাত অংশীদাৰৰ সৈতে নাচিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হোৱা নাই, বা সামৰিক অস্ত্ৰৰ অংশীদাৰ। বাৰু, ল"ৰাজনে আন এগৰাকী ভদ্ৰমহিলাক কিয় বাছি লৈছিল, বিশেষকৈ যিহেতু ইয়াৰ সকলো মহিলাই ধুনীয়া - আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকক বিশেষভাৱে নিৰ্বাচিত কৰা হৈছিল। ফ্ৰেড্ৰিচে হাঁহি হাঁহি লাহেকৈ নাচিলে যদিও ল"ৰাটোৰ চিন্তাবোৰ আন কিবা এটাৰ ওপৰত আছিল।
  গতিকে তেওঁ হাই অৰ্ডাৰ লাভ কৰিলে আৰু এতিয়া এজন মেজৰ ফিল্ড মাৰ্শ্বাল... তেওঁৰ কেৰিয়াৰ বৃদ্ধি পাইছে, আৰু তললৈ পৰি যোৱা বিমান আৰু ধ্বংসপ্ৰাপ্ত টেংকৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁৰ কোনো সমকক্ষ পৃথিৱীত নাই! সকলো ঠিকেই যেন লাগে, কিন্তু কিবা কাৰণত মেকুৰীয়ে হৃদয়খন খোঁচ মাৰিছে... কিন্তু যদি আমি সুপৰিচিত ব্যক্তিসকলক লওঁ, উদাহৰণস্বৰূপে, কেপেটিয়ানসকলৰ ৰজাঘৰীয়া শাখাৰ পৰা অহা তেজৰ ৰাজকুমাৰ ৰবাৰ্ট আৰ্ট্ৰ"ইছ। কাৰণ তেওঁ নিজৰ গৃহভূমি ফ্ৰান্সৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল আৰু অলপো কষ্ট পোৱা নাছিল যদিও তেওঁৰ হাতত দেশবাসীৰ তেজ আছিল।
  আৰু লাখ লাখ ৰাছিয়ানে নাজীৰ পক্ষত যুঁজি আছে। আনকি গ্ৰেণ্ড ড্যুক কিৰিল ৰোমানভেও আনুষ্ঠানিকভাৱে পূবৰ অভিযান আৰু বলছেভিকৰ পৰা গৃহভূমি মুক্ত কৰাৰ বাবে সমৰ্থন জনোৱাৰ কথা ঘোষণা কৰে। ৰোমানভসকল নাজী আৰু তেওঁলোকৰ পিছফালে থকা পশ্চিমৰ দেশসমূহৰ বাবে।
  বাৰু, যদি বিখ্যাত ৰাজকুমাৰসকল, আৰু থাৰ্ড ৰাইখ ষ্টেলিনৰ বিৰুদ্ধে থাকে, তেন্তে ফ্ৰেডেৰিক কিয় কষ্ট পাব। তদুপৰি তেওঁৰ পূৰ্বপুৰুষসকল ইউ এছ এছ আৰত একেবাৰেই নাথাকিলেও সম্ভৱ। বাৰু, যুক্তিসংগতভাৱে চিন্তা কৰোঁ আহক... কাৰণ ইতিহাসৰ গতিপথ ইতিমধ্যে আটাইতকৈ গুৰুতৰভাৱে সলনি হৈছে। এতিয়া পৃথিৱীখন কেতিয়াও বেলেগ নহ"ব, গতিকে মস্কোৰ যুদ্ধত ছোভিয়েটসকলে হেৰুৱাই পেলালে... আৰু ইয়াৰ অৰ্থ কি? আৰু এইটো সত্য যে, প্ৰথমতে, যথেষ্ট পৰিৱৰ্তন হোৱা পৃথিৱীখনত তেওঁৰ পিতৃ-মাতৃয়ে (বাইদেউ, বিভিন্ন চহৰত জন্মগ্ৰহণ কৰা) লগ হৈ পৰিয়াল গঢ়ি তোলাৰ সম্ভাৱনা তীব্ৰভাৱে কমি যায়। কিন্তু লগতে দেউতা আৰু মাৰ জন্ম ১৯৪৭ চনত হোৱা নাছিল... অৰ্থাৎ দুজন দাদা আৰু দুজন আইতাক লগ পোৱাৰ সম্ভাৱনা আৰু কম হ'ব!
  প্লাছ, জিনৰ এটা গোটৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰতিটো শিশুৱেই অনন্য আৰু বিশুদ্ধভাৱে ব্যক্তিগত। আৰু তাৰ অৰ্থ হ"ল যদি গৰ্ভধাৰণৰ মুহূৰ্তটো এঘণ্টাৰ বাবেও, আনকি দহ মিনিটৰ বাবেও সলনি হয়, তেন্তে সেয়া আৰু তেওঁ নহ"ব... এক অনন্য ব্যক্তিত্ব আৰু জিনৰ গোটৰ ফ্ৰেড্ৰিচ নহয়, কিন্তু সম্পূৰ্ণ বেলেগ, হয়তো বাহ্যিকভাৱেও নহয় একেধৰণৰ ল'ৰা।
  অৰ্থাৎ অতীতত এজন হিটমেনৰ হস্তক্ষেপত, কথাৰ যুক্তি অনুসৰি, সময়ৰ অলংঘনীয় নিয়ম উলংঘাকাৰীজনৰ অন্তৰ্ধান হ"ব লাগে... অৰ্থাৎ হিটলাৰৰ প্ৰিয় হৈ পৰা ফ্ৰেড্ৰিখ কেৱল নোহোৱা হৈ যাব লাগে! আৰু তেওঁ, আৰু তেওঁৰ ভায়েক, আৰু হয়তো পিতৃ-মাতৃ আৰু আনসকল।
  কিন্তু যিহেতু ডেকা এচজন এই দুৰ্ভগীয়া গ্ৰহটোৰ আন কোনো গ্ৰহৰ দৰে জীয়াই আছে, আৰু শক্তিশালী, সুস্থ, তেন্তে হয়তো এই অতীতটো তেওঁৰ পৃথিৱীখন একেবাৰেই নহয়! হয়তো এইটো আনকি তেওঁৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডও নহয়, কোনো ধৰণৰ সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডও নহয়, আনকি সময়ৰ বিৰতিৰ সৈতেও। অৰ্থাৎ তেওঁ ফ্ৰেড্ৰিখক তেওঁৰ পূৰ্বপুৰুষক হত্যা নকৰে, তেওঁৰ থলুৱা দেশবাসীক নহয়, বৰঞ্চ টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৰ বিমূৰ্ত অতীতৰ সৈতে মাত্ৰ সাধাৰণ সাদৃশ্য থকা বিদেশী ব্যক্তিক হত্যা কৰে।
  অৰ্থাৎ তেওঁ, আচলতে, কোনো বিশ্বাসঘাতক নহয় - মাত্ৰ এজন ব্যক্তি, বিভিন্ন কল্পবিজ্ঞান ধাৰাবাহিকৰ হিটমেনৰ দৰে, যিয়ে অতীতত বৰ্তমানৰ জ্ঞান ব্যৱহাৰ কৰে, আনকি অবিশ্বাস্য শক্তিৰে প্ৰভিডেন্সেৰে সমৃদ্ধ। বাৰু, যদি তেওঁৰ ভাগ্যত মহাশক্তি থকাটো লিখা আছে, তেন্তে সেইবোৰ ব্যৱহাৰ নকৰাটো কেৱল পাপ ! বাৰু, যিহেতু ভাগ্যই, স্বৰ্গৰ সোঁহাতেই তেওঁক প্ৰথমে হিটলাৰ যুৱক-যুৱতীলৈ পঠিয়াইছিল, তাৰ পিছত থাৰ্ড ৰাইখলৈ, তাৰ পিছত কেৰিয়াৰ গঢ়িবলৈ সকলো প্ৰচেষ্টা চলাব লাগিব। চৈধ্য বছৰ বয়সত মেজৰ -ফিল্ড মাৰ্শ্বাল হোৱাটো ভাল , ল"ৰাৰ বছৰ, কিন্তু বিশ বছৰ বয়সত পূৰ্ণাংগ জেনেৰেল, আনকি ফিল্ড মাৰ্শ্বাল হোৱাটো ভাল। আৰু কোনে জানে, হয়তো অৱশেষত থাৰ্ড ৰাইচ আৰু আমেৰিকাই হজম কৰিব, আৰু তেতিয়া তেওঁৰ পুত্ৰই হ"ব প্ৰথম বিশ্ব একনায়কত্ববাদী!
  তাৰ পাছত হঠাতে সেইজন আবিৰ্ভাৱ হ"ল যাক ডেকাজনে সকলোতকৈ কম আশা কৰিছিল: ইউজিন পৰ্ছে... ওখ, ধুনীয়া, শক্তিশালী, আনকি অলপ গাঁৱলীয়া আৰু আচৰিত ধৰণে থাৰ্ড ৰাইচৰ অন্যতম বৃহৎ মেগনেটৰ কন্যাৰ বাবে অভিজাত নহয়।
  সঁচা, আগৰ সাক্ষাৎকাৰৰ দৰে নহয়, ছোৱালীজনীয়ে অতি দামী পিন্ধিছিল, হীৰাৰ সৈতে, কিন্তু একে সময়তে সেইবোৰ স্বচ্ছ আছিল আৰু সৰু নহ"লেও ৰূপৱতীৰ মনোমোহাতা লুকুৱাই ৰখা নাছিল।
  হাই হিলৰ বাবে ইতিমধ্যে ওখ ছোৱালীজনীক প্ৰায় দৈত্যকায় যেন লাগিছিল। 'ফ্ৰিড্ৰিচ' নিজেই আছিল এজন সাধাৰণ আৰু তাতোকৈ সৰু কিশোৰ, তাইৰ তুলনাত চুটি, প্ৰায় তেত্ৰিশ, পঁচিশ চেণ্টিমিটাৰ, আৰু হিল আৰু অধিক লক্ষ্য ৰাখি...
  ফ্ৰেড্ৰিচে আনকি লাজ পাইছিল, যদি তেওঁ কেতিয়াও এই ছয় পাউণ্ডৰ ছোৱালীজনীতকৈ বেছি ডাঙৰ নহয় তেন্তে কি হ"ব (যিগৰাকীয়ে দেউতাক পৰ্ছেত সফলতা লাভ কৰিছিল, আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো, দৈত্য নহয়, যদিও জনা নাযায় তাই কেনেকুৱা মাতৃ আছিল, আৰু কোনে তাইৰ স্কাৰ্টৰ তলত উঠিছিল !), সদায় উঠিবলৈ তেওঁৰ ওপৰত থাকিব। হয়, শেষবাৰৰ দৰেই তাইও খালী ভৰিৰে যোৱাটোৱেই ভাল...
  ইভজেনিয়াই অৱশ্যে ডেকা এচজনলৈ প্ৰশংসাৰে চালে আৰু হাত দুখন মেলি তাৰ ওঁঠত চুমা খালে:
  - তুমি মোৰ নাইট! পোহৰ পাৰ্থিৱ নহয়!
  ফ্ৰেড্ৰিখ বিভ্ৰান্ত হৈ পৰিল:
  - হয় মই....
  ইউজিনে বাধা দিলে:
  - শব্দৰ প্ৰয়োজন নাই! আপুনি প্ৰশংসাৰ যোগ্য। আৰু কেৱল পাইলট হিচাপে নহয় .... - টাইকুনৰ ছোৱালীজনীয়ে চুলি জোকাৰিলে। - ভাবি চাওকচোন, আপোনাৰ ওচৰত এজন অভিযন্তা আৰু ডিজাইনাৰ এটা কল্পনাতীত উপহাৰ আছে। এই ধৰণৰ ধাৰণা পরামর্শ... প্ৰতিভা! লিওনাৰ্ডো ডেভিঞ্চিৰ ওপৰত।
  ফ্ৰেড্ৰিচে চিম কৰিলে:
  - বাৰু, হয়! মই মানি লওঁ, এইজন শিল্পীয়ে এখনো যুদ্ধত জয়ী হোৱা নাই। যদিও তেওঁৰ মাষ্টাৰপিছবোৰে সমগ্ৰ পৃথিৱীখন জয় কৰিছিল!
  নাচিবলৈ ধৰিলে। ইভজেনিয়াও ঠিক তেনেকুৱাই ধুনীয়া আছিল, ফিগাৰ স্কেটাৰ, কিন্তু ভলকাৰ বাবে তাইক বৰ ডাঙৰ যেন লাগিছিল... আৰু সুগন্ধিটোৰ গোন্ধটো মাদক আছিল... ল'ৰাটোৱে তাইৰ বিলাসী বুকুৰ ডিঙিৰ ৰেখাডাললৈ চাই শাৰীৰিকভাৱে শক্তিশালী আৰু বিকশিত হোৱাৰ বাবে যথেষ্ট স্বাভাৱিক ইচ্ছা অনুভৱ কৰিলে কিশোৰ। তদুপৰি হেলগাই প্ৰত্যাহ্বান জনাই একো লক্ষ্য নকৰাৰ অভিনয় কৰিলে। কিন্তু নৱ প্ৰজন্মৰ জাৰ্মানক শিকাইছিল যে এগৰাকী নাৰীয়ে অনুভৱ কৰাটো অশ্লীল আৰু তাতোকৈ বেছি ঈৰ্ষা প্ৰদৰ্শন কৰাটো আৰু এজন পুৰুষ যদি যুদ্ধৰ নায়ক হয় তেন্তে আনকি প্ৰতাৰণা কৰিবলৈও বাধ্য হয় । জাতটো কি উন্নত কৰিব লাগে! হিটলাৰে কোৱাৰ দৰে: এগৰাকী বিবাহিতা মহিলাই আন এজন পুৰুষৰ পৰা সন্তান জন্ম দিয়াটো পাপ নহয়, এনে এজন আছে যাৰ হাতত স্বামীতকৈ ভাল শাৰীৰিক তথ্য আছে। ইভজেনিয়াই অৱশ্যে ল"ৰাজনক যথেষ্ট গুৰুত্বসহকাৰে সুধিলে:
  - আৰু আপুনি ক"ত অধ্যয়ন কৰিছিল যে আপুনি টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক নিয়ন্ত্ৰণৰ নীতি ইমান ভালদৰে জানে, এনে ন"-হাউ উদ্ভাৱন কৰিছিল?
  ফ্ৰেড্ৰিচে সঁচা কথা ক"ব নোৱাৰিলে আৰু ক"ব নিবিচাৰিলে, আৰু এগৰাকী অচিনাকি ছোৱালীৰ বাবে, যদিও তাইৰ পিতৃ এজন মেগনেট, থাৰ্ড ৰাইচৰ শীৰ্ষ দহজন ধনী মানুহৰ ভিতৰত এজন আৰু হিটলাৰ আৰু গ"ৰিঙৰ প্ৰিয় আছিল। তেওঁ এৰাই চলি উত্তৰ দিলে:
  - শৈশৱৰ পৰা চখবোৰে ইয়াত ভূমিকা পালন কৰে ... বিভিন্ন বৈজ্ঞানিক সাহিত্য, উদ্ভাৱনৰ হেঁপাহ! ডেস্কত বহি কিবা এটা বুদ্ধিমান সৃষ্টি কৰাটো প্ৰয়োজনীয় নহয়...
  ইভজেনিয়াই মাত দিলে।
  - হয়, মইও খেলৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত, আৰু একে সময়তে মই বিজ্ঞানৰ গ্ৰেনাইটটো চেপি ধৰো, বা আনকি চোবাই খাওঁ... তথাপিও মিচেছ পিষ্টনক অফিচৰ নিগনিৰ দৰে দেখা যায়নে?
  ফ্ৰেড্ৰিচে, পহুৰ দাঁত উদঙাই, নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, এন্দুৰৰ ওপৰত, আৰু কেৱল কেবিনেটত নহয়, আপোনাক একেবাৰেই দেখা নাযায়! 'আপুনিও তুলনা কৰিব পাৰি...'
  ইভগেনিয়াই সতৰ্ক কৰি দিছে:
  - মাত্ৰ গৰুৰ লগত তুলনা নকৰিবা! সেইটো এটা যথেষ্ট জঘন্য ইংগিত!
  ফ্ৰেড্ৰিচে দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - যিয়ে ব্যৱসায়ত নহয় গুণ্ডাগিৰি কৰে, তেওঁ ছাগলীৰ ৰেংক পায়! গতিকে ... আমাৰ এটা মূৰ্খ বজাৰ আছে।
  - বজাৰ স্লেংগ নেকি? ইভজেনিয়াই অনুমান কৰিলে। - সাধাৰণতে জাৰ্মান বাক্য শুদ্ধ যেন লাগে, কিন্তু কেনেবাকৈ... অতি শুদ্ধ, সঠিকভাৱে স্থাপন কৰা জোৰ, স্পষ্ট শব্দ, বাক্যৰ টান... আৰু কোনো উচ্চাৰণ নাই, কিন্তু আপুনি এই শুদ্ধতাত একেবাৰে স্থানীয় নহয় কিবা এটা অনুভৱ কৰে.. .
  ফ্ৰেড্ৰিচে চিন্তিত হোৱাৰ কোনো লক্ষণ দেখা নাপালে:
  - নু আৰু সেইটো এইটোৰ সৈতে? হয়তো আপুনি সন্দেহ কৰিছে যে সেইটো এজন ছোভিয়েট চোৰাংচোৱা আছিল, আৰু ৰাছিয়ানসকলে আমেৰিকাৰ চোৰাংচোৱাবোৰৰ লগতে বিশ হাজাৰ টকা আৰু তেওঁলোকৰ অগণন বিমানখনৰ আধা হাজাৰ টকা দান কৰিছিল যাতে থাৰ্ড ৰাইচৰ শীৰ্ষত মোৰ অনুপ্ৰৱেশ কৰিব পাৰে?
  ইভজেনিয়াই মূৰ জোকাৰিলে।
  - নাই, মই তেনেকৈ নাভাবো! ই বহুত বেছি আছিল, আনকি ৰাছিয়ানসকলৰ বাবেও। যদিও এটা সুপৰিচিত কথা আছে: ৰাছিয়াক মনেৰে বুজিব নোৱাৰি। কিন্তু ইয়াত মোৰ বোধেৰে আন কিবা এটা, হয়তো আপুনি, কেনেকৈ ক"ব... এছ এছৰ জেনেটিক ইঞ্জিনিয়াৰিঙৰ এটা উৎপাদন। কোনো ধৰণৰ ভৱিষ্যতৰ মানুহ? মই জেনেটিক্সৰ বৈজ্ঞানিক গ্ৰন্থ পঢ়িছো আৰু মই জানো যে কৃত্ৰিম হস্তক্ষেপৰ দ্বাৰা মানুহৰ স্বভাৱ সলনি, উন্নত বা বেয়া হ"ব পাৰে। আৰু আপোনাৰ যোদ্ধাৰ অতিমানৱীয় গুণ... সঁচা...
  উত্তৰ দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে ফ্ৰেড্ৰিচে ওখ প্ৰেয়সীৰ আগত মূৰটো নমাই তাইৰ ভৰপূৰ ওঁঠত আবেগিকভাৱে চুমা খালে। তাৰ পাছত তেওঁ ক"লে:
  - নিজকে ধুনীয়া মূৰ এটা নিদিব। যদি আপুনি মোৰ পৰা দোষী সন্তান পাব বুলি ভয় কৰে, তেন্তে বিশ্বাস কৰক যে সেয়া নহয়! সাধাৰণতে আমি কথা-বতৰাৰ বিষয় সলনি কৰিব পাৰো।
  ইভজেনিয়াই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - সলনি হোৱাই ভাল! টেংকৰ বিষয়ে কথা কওক... বিশেষকৈ, গুডেৰিয়ানৰ নেতৃত্বত মূল অপাৰেচনেল মুখ্য কাৰ্যালয়ে এটা প্ৰতিযোগিতামূলক কাম জাৰি কৰিছিল: দুবিধ টেংক... ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান এল ১০০ বা তাতকৈ চুটি কিন্তু কৱচ বিন্ধি থকা এটা মধ্যমীয়া "ইম্পেৰিয়েল পেন্থাৰ"ৰ দৰে, আৰু কমেও ২৫০ মিলিমিটাৰৰ ফ্ৰন্টাল হেলনীয়া কৱচ আৰু ১০৫ মিলিমিটাৰ এল১০০ কেলিবাৰ বন্দুকৰ সৈতে গধুৰ "ৰয়েল টাইগাৰ", কমেও ৩০০ৰ ফ্ৰন্টাল কৱচৰ সৈতে... তদুপৰি, প্ৰথম টেংকৰ ওজন পঞ্চাশ টনতকৈ বেছি নহয়, আৰু... দ্বিতীয়টো হৈছে ৬৫।
  ফ্ৰেড্ৰিচে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, গোফাৰৰ সন্মুখত সিংহৰ দৰে:
  - এনেকুৱা কিবা এটা বাস্তৱ নহয় নেকি? বিশেষকৈ এইটো বিবেচনা কৰিলে যে আপুনি দুৰ্লভ সামগ্ৰীৰে বহুত সহজ হৈ পৰিছে, আৰু মিত্ৰশক্তিৰ বোমাৰু বিমানে থাৰ্ড ৰাইচৰ ভূমি ধ্বংস নকৰে!
  ইউজেনিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - নীতিগতভাৱে সম্ভৱ, কিন্তু আমাৰ সময় নাছিল, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে সঠিক সময়ত ধাতুত প্ৰ"ট"টাইপ বনাবলৈ আমাৰ সময় নাছিল। আপুনি কেনেবাকৈ আপোনাৰ উজ্জ্বল ন"-হাউ আমাক বহু দেৰিকৈ দিলে। আৰু হিটলাৰে বিচাৰে যে এই বছৰেই শেহতীয়া টেংকসমূহে থাৰ্ড ৰাইচৰ সেনাবাহিনীৰ সৈতে সেৱাত প্ৰৱেশ আৰম্ভ কৰক।
  ডেকা এচজন আচৰিত হ"ল:
  - প্ৰ'ট'টাইপ এটা বনাবলৈ ইমান সময় কিয় লাগে?
  ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে।
  - অলপ নহয়, বিশেষকৈ যদি মডেলটো মৌলিকভাৱে নতুন হয়... ই এটা লোকৰ কথাৰ দৰে: গাড়ী চলালে খাৱৈত পৰিব!
  ফ্ৰেড্ৰিচে ভাবিলে: অৱশ্যেই ইয়াত সমস্যা আছে... উদাহৰণস্বৰূপে, ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলে আই এছ-১০ টেংক সৃষ্টিৰ লগে লগে ইমান বছৰ ধৰি ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল, বা টি-৫৪ৰ সৈতে খেলা-ধূলা কৰি গোটেই দুবছৰ কটালে। তদুপৰি এই টেংকটো যুদ্ধৰ পিছত ডিজাইন কৰা হৈছিল, আৰু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ যুদ্ধৰ অভিজ্ঞতা থকাৰ বাবে। ইয়াৰ উপৰিও ই মৌলিকভাৱে নতুন মডেল নাছিল, বৰঞ্চ টি-৩৪ৰ অধিক বিৱৰ্তনহে আছিল। ইয়াত উদাহৰণস্বৰূপে টি-৪৪ সম্পূৰ্ণৰূপে সফল হোৱা নাছিল আৰু কাৰ্যতঃ শত্ৰুতাত ব্যৱহাৰ কৰা হোৱা নাছিল... গতিকে আপুনি কোনো বিশেষ অলৌকিকতাৰ আশা কৰা উচিত নহয়।
  টাইগাৰ টেংক, জাৰ্মানসকলৰ এই ধৰণৰ মেচিন সৃষ্টিৰ অভিজ্ঞতাৰ অভাৱৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি (যদিহে, অৱশ্যেই, আপুনি চেছিছ গণনা নকৰে, উদাহৰণস্বৰূপে, প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ সময়ত ইতিমধ্যে ১৫০ টন ওজনৰ কলছাল এখন সৃষ্টি হৈছিল)।
  ফ্ৰেড্ৰিচে মন্তব্য কৰিছিল:
  - ইতিমধ্যে সৃষ্টি কৰা "Panther" -5, বা AG ৰ ভিত্তিত ডিজাইন কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। তাৰ undercarriage আপনি কেৱল 88 মিমি ক্যালিবাৰ একটি বন্দুক বহন অনুমতি দিয়ে, কিন্তু আনকি 128, বা 150 howitzers ...
  ইভজেনিয়াই খিকিন্দালি কৰিলে।
  কিন্তু আমি ঠিক সেইটোৱেই কৰো! অৱশ্যে পৰ্ছেৰ ইতিমধ্যে নিজাকৈ "ৰয়েল টাইগাৰ" আছে, যদিও ৮৮ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ বন্দুক আছে। কিন্তু হয়তো, এটা মধ্যৱৰ্তী মডেল হিচাপে, এইটোৱেও কৰিব। ২৫০ মিলিমিটাৰ বুকিং কৰাৰ প্ৰাৰম্ভিক কাম ইয়াত সম্পূৰ্ণ হৈছিল যদিও ওজন যথেষ্ট ডাঙৰ - ৬৩ টন। আনহাতে, কৱচৰ যুক্তিসংগত হেলনীয়া অতি বৃহৎ কোণৰ সৈতে টাৱাৰটো, মাৰ্জিত আৰু সুশৃংখলিত... মধ্যৱৰ্তী প্ৰতিযোগিতাত জয়ী হোৱাটো সম্ভৱ হ"ব পাৰে, কিন্তু ভৱিষ্যতে সমস্যাৰ সৃষ্টি হ"ব। কিন্তু আপোনাৰ ন"-হাউ অনুসৰি যিকোনো প্ৰতিৰক্ষা ধ্বংস কৰি সকলো ফালৰ পৰা অভেদ্য টেংক এটা সৃষ্টি কৰাটো সম্ভৱ। সঁচাকৈয়ে, এটা ব্ৰেকথ্ৰু মেচিনৰ বাবে, ভাল চাইড প্ৰটেকচন থকাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ, যিটো, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, পেন্থাৰে অতি দীৰ্ঘদিন ধৰি গৌৰৱ কৰিব নোৱাৰিলে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে মন্তব্য কৰিছিল:
  - হয়তো, আমি এতিয়াৰ বাবে টেংকৰ বিষয়টো স্পৰ্শ নকৰো... বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে আমি আলোচনা শেষ কৰিম। আমি পুৰণি অধ্যাপক বা ডেকা ল"ৰা-ছোৱালী।
  ইভজেনিয়াই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - আপুনি ঠিকেই কৈছে, সদায়ৰ দৰেই, অধিক ধৰ্মনিৰপেক্ষ কিবা এটাৰ কথা কওঁ। যেনে ব্ৰিটিছ ৰাজগৃহৰ বিষয়ে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে মুখখন কুটিলে।
  - বাৰু, থিমটো! হয়, সময় আহিব উইনছৰৰ পৰা তাত একো নাথাকিব। নে আপুনি ভাবে, মস্কো দখল কৰি আমাৰ টেংকে ইতিমধ্যে দখল কৰা লণ্ডনক গুড়ি কৰি পেলাব নোৱাৰিব?
  ইভজেনিয়াই দাঁত দুটা জিলিকি উঠিল:
  - বাৰু, অৱশ্যেই সিহঁতে পাৰে!
  বলৰ পিছত এটা সম্ভ্ৰান্ত ৰাতিৰ আহাৰ গ্ৰহণ কৰিলে নিজেই আড়ম্বৰপূৰ্ণ খাদ্যৰ সৈতে, কিন্তু তীব্ৰ মদ্যপান নকৰাকৈ। ছয় ডিগ্ৰীতকৈ শক্তিশালী একোৱেই নাই। বাৰু, তেতিয়া ফ্ৰেড্ৰিচ আৰু ইভজেনিয়াই ল"ৰা আৰু ছোৱালীৰ লগত খাপ খোৱাকৈয়ে এটা পৃথক কোঠালৈ অৱসৰ ল"লে।
  যদিও সাধাৰণতে মানি লোৱা হয় যে ওখ ব্লণ্ডৰ স্বভাৱৰ কোনো পাৰ্থক্য নাই, ইভজেনিয়াই কেইবা ঘণ্টা ধৰি ইয়াৰ বিপৰীত অত্যন্ত পতিয়ন যোগ্যভাৱে প্ৰমাণ কৰিলে। বাৰু, ফ্ৰেডেৰিকেও অৱশ্যে মুখ হেৰুৱাব পৰা নাছিল। গতিকে জোৰেৰে সাৱটি ধৰি সিহঁত টোপনি গ"ল।
  ল"ৰাজনে সপোনত দেখিছিল যে তেওঁ এজন জাপানী নিঞ্জা যিয়ে ৰাছিয়াৰ জাৰ দ্বিতীয় নিকোলাছৰ পৰা মিকাডো অৰ্থাৎ সম্ৰাটক হত্যা কৰাৰ নিৰ্দেশ পাইছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে সপোন দেখিছিল যে আঙুলি আৰু ভৰিৰ আঙুলিৰে সামান্য ফাট বা ফাটত আঁকোৱালি লৈ ৰুক্ষ বেৰবোৰত উঠিব। ল'ৰাটোৱে ৰাজপ্ৰসাদত প্ৰৱেশ কৰিলে, য'ত আৰম্ভ হ'ল তীব্ৰ যুঁজ...
  ডেকা নিঞ্জাজনে সদায়ৰ দৰেই কাটিলে, ছুৰীৰে আঘাত কৰিলে, শত্ৰুৰ মূৰ উৰুৱাই দিলে... সপোনটো আছিল অতি বিশৃংখল, অত্যধিক তেজ, কাটি, আৰু অৰ্থ কম। প্লাস, খালি-ভৰি তৰোৱাল-wielding মেয়েরা সব জাম্পিং... চমুকৈ...
  আমি আৰু তিনি-চাৰি ঘণ্টা শুবলৈ সক্ষম হ'লোঁ... ফ্ৰেড্ৰিচক এগৰাকী মেচেঞ্জাৰ ছোৱালীয়ে সাৰ পাই ক'লে:
  - যুদ্ধখন পূৰ্ণগতিত চলি আছে! আপোনাৰ দৰে মানুহ ফ্ৰেড্ৰিখ বিছমাৰ্কৰ বাহিৰে আন কোনো অপুৰণীয় মানুহ নাই ।
  ল"ৰাটোৱে জপিয়াই উঠি বিদায়ো নোকোৱাকৈয়ে লৰালৰিকৈ ওচৰৰ ৰাণৱেলৈ গ"ল।
  আৰু যিদৰে দেখা গ"ল, তেওঁক মাতি অনাটো অসাৰ নাছিল... সেনাবাহিনীৰ জেনেৰেল ৰ"ক"ছ"ভস্কিয়ে ষ্টেলিনৰ পৰা আদেশ পাইছিল, বাহিনীৰ সম্পূৰ্ণ কেন্দ্ৰীভূতকৰণৰ বাবে অপেক্ষা নকৰাকৈয়ে, ৰমেলৰ সেনা গোটৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ চলাবলৈ। এই ক্ষেত্ৰত হিচাপটো এই কথাৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি কৰা হৈছিল যে জাৰ্মানীয়ে এতিয়াও ভ"ৰনেজৰ ওপৰত আক্ৰমণৰ বাবে নিজৰ সৈন্য নিয়োগ কৰিবলৈ সময় পোৱা নাছিল। গতিকে জাৰ্মান সৈন্যৰ পূৰ্বৰ যুদ্ধত ক্লান্ত হৈ টানি লোৱা ফ্লেংকটোৰ কাষেৰে লো কিক এটা প্ৰদৰ্শন কৰাৰ সুযোগ আছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে ফকেন-উলফত বহিবলৈ বাধ্য হৈছিল, আৰু আক্ৰমণাত্মক পৰিৱৰ্তন নহয়, বৰঞ্চ এটা সাধাৰণ মডেল, চাৰিটা বিশ মিলিমিটাৰ কামান আৰু দুটা মেচিনগান। গতিকে অত্যধিক খৰখেদা কৰাৰ বাবে ল"ৰাজনৰ শেষত টেংকৰ সৈতে যুঁজিবলৈ ইমান ফলপ্ৰসূভাৱে প্ৰমাণিত হোৱা অস্ত্ৰটো নোহোৱা হৈ পৰিল। সঁচা, তেওঁৰ ফিউজেজত এতিয়াও দহটা বোমা আছিল...
  আকাশখনো গৰম আছিল, তাত আছিল ছোভিয়েট আক্ৰমণাত্মক বিমান, আৰু ইয়াকি-৯ যুঁজাৰু বিমান। কিন্তু শেহতীয়া বাহনসমূহ, দুৰ্বল সুৰক্ষা আৰু জীয়াই থকাৰ ক্ষমতাৰ বাবে, দীৰ্ঘ দূৰত্বতো দুৰ্বল আছিল, ২০ মিমি কেলিবাৰ বন্দুকৰ বাবে। ফ্ৰেড্ৰিচে প্ৰথমে যুঁজাৰু বিমানবোৰক শিং দিছিল, যিবোৰ অৱশ্যে লেহেমীয়া ইলিছতকৈ আগবাঢ়ি আছিল। চাৰিটা বিমানৰ বন্দুক, সেইটোৱেই শক্তি... প্ৰথম দুটা ডজন য়াক ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল, আনকি ঠেংৰ কোনো ধূৰ্ত কাষ চাপিব নোৱাৰাকৈয়ে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে ঘূৰি নাথাকিল, কৌশল নকৰিলে, তেওঁ কেৱল এয়াৰ গানবোৰ অলপ স্থানান্তৰিত কৰিলে আৰু নিজৰ বিশাল মেচিনটোৰ শৰীৰটো কম্পন কৰিলে।
  পঁচিশ, ছয়কুৰি, সাতাইশ... কোনো মিছ নোহোৱাকৈ, অহংকাৰী য়াকসকলৰ বাবে, যিসকলে লোকচানৰ সন্মুখীন হৈও তথাপিও বন্ধ নকৰে, কিন্তু গতি বৃদ্ধি কৰিবলৈও চেষ্টা কৰে... আনকি কিছু আচৰিত হ"ল ফ্ৰেড্ৰিচ ছোভিয়েট সামৰিক সাহিত্যত এই গৌৰৱময় ফকেন মেচিনটোক কিয় ইমান তুচ্ছজ্ঞান কৰা হৈছিল -উলফ। হয়, তাই ১৯ ছেকেণ্ডৰ বিপৰীতে ২২ ছেকেণ্ডত সম্পূৰ্ণ টাৰ্ণ প্ৰদৰ্শন কৰে, ইয়াকছৰ বাবে (আৰু লাইটৱেট মডিফিকেচনত, য়াকে আনকি ১৭ ছেকেণ্ডৰ বাবেও এই কাম কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে!)। কিন্তু ফ্ৰেড্ৰিচে কৌশল কৰাৰ প্ৰয়োজন নাই, তেওঁ কেৱল লেহেমীয়া কৰি তেওঁলোকৰ ফালে উৰি যায়। এক চেকেণ্ডতে আচলতে সাতৰ পৰা আঠখন গাড়ী তললৈ নমাই আনিব পাৰি।
  যুদ্ধৰ সমাধিৰ অৱস্থাত থকা ফ্ৰেড্ৰিচৰ সময় ভয়ংকৰভাৱে লাহে লাহে বৈ গৈছিল, আৰু তেওঁৰ গোলাবাৰুদবোৰ চিন্তা কৰিবলৈ আৰু নিষ্ক্ৰিয় কৰিবলৈ সময় আছে। নীতিগতভাৱে সাধাৰণতে মানি লোৱা হয় যে আনকি ৰুডেলৰ দৰে পৰিঘটনাকে ধৰি অতি দক্ষ এছেও যুদ্ধৰ গতিপথত গুৰুতৰভাৱে প্ৰভাৱ পেলাব নোৱাৰে। ইয়াত বাস্তৱ ইতিহাসত ছয়জন শ্ৰেষ্ঠ জাৰ্মান এচে এটা সম্পূৰ্ণ বায়ুসেনা ধ্বংস কৰিছিল যদিও নাজীয়ে আশাহীনভাৱে বায়ুমণ্ডলত আধিপত্যৰ যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছিল।
  মিনিটতকৈও কম সময়ৰ ভিতৰতে একষষ্ঠিজন যোদ্ধাক গুলীয়াই হত্যা কৰা হয়। ঠিক তেনেকৈয়ে ডেউকাবোৰ সৰি পৰে, নহ"লে কেবিনবোৰৰ সাজসজ্জিত গ্লাছখন ভাঙি যায়। পিছৰটো আৰু বেয়া, যিহেতু এই ক্ষেত্ৰত পাইলটক বচাব নোৱাৰি। আৰু ইতিমধ্যে ৰঙা সেনাবাহিনীত অভিজ্ঞ এছ কমেইহে বাকী আছে।
  তললৈ নমাই দিয়া বাহনবোৰৰ ভিতৰত চাৰিখন আছিল গাৰ্ডৰ, যিয়ে পাঁচখনতকৈও অধিক বিমান গুলীয়াই পেলায়... কিন্তু আকৌ এইটোৱে একো সহায় কৰা নাছিল, কাৰণ ভলকাই জানিছিল যে ক"ত আৰু কেনেকৈ খুন্দা মাৰিব লাগে... যেনেকৈ এজন চিকাৰীয়ে হাঁহৰ জাক এটাৰ পৰা খুন্দিয়াই পেলায় মেচিনগান। সেইটোৱেই হ"ল, এটা জাক, এটা বিস্ফোৰণত, স্বজ্ঞাতভাৱে, প্ৰবৃত্তিগতভাৱে বেৰেলৰ গতিবিধি নিৰ্ধাৰণ আৰু নিৰ্দেশিত, আকাংক্ষিত লক্ষ্যলৈ, যেতিয়া এটাও গুলীও উৰি নাযায়। হাঁহ, আৰু এই ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলোৱা হয়, আৰু য'ত ককপিটবোৰ ভাঙি যায়, আৰু চিলাই কৰা পাইলটৰ দ্বাৰা, সিহঁতে আৰু কিছু সময়ৰ বাবে পোনে পোনে উৰি যায়। কিন্তু কিছুমান ডেউকা হেৰুৱাইছে ...
  ফ্ৰেড্ৰিচে ইয়াত ভাল লক্ষ্যৰে আমেৰিকান ক'বয়ৰ বিষয়ে ছবিবোৰ মনত পেলাইছিল, আৰু ডিকেপ্ৰিঅ' অভিনীত বিখ্যাত ছবিখন - "ফাষ্ট বাট ডেড!"। কিন্তু সেই সময়ত আমেৰিকাৰ গোবয়সকলে অটোমেটিক মেচিনগান আৰু ৰেপিড ফায়াৰ এয়াৰ গান নাজানিছিল। নহ"লে তেওঁলোকে উপলব্ধি কৰিলেহেঁতেন যে ধ্বংসৰ শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত কি দানৱীয় অস্ত্ৰ।
  ওচৰৰ দৃশ্যত থকা ইয়াকবোৰ শেষ হৈ গ"ল আৰু ফ্ৰেড্ৰিচে ইলালৈ সলনি হ"ল। ইয়াত ওপৰৰ পৰা, বা পিছফালৰ গোলাৰ্ধৰ পৰা আক্ৰমণ কৰাটো ভাল। আৰু ইও অনুকূল হ"ব, দূৰত্ব হ্ৰাস নকৰাকৈ।
  আন এটা উপায় হ"ল অধিক ভংগুৰ ডেউকাবোৰ গুলীয়াই পেলোৱা, সেইবোৰত কৱচ ওলোমাই দিব নোৱাৰি।
  আই এল-২ক হাম্পবেকড বুলি ডাকনাম দিয়া হৈছে। ইয়াত দ্বিতীয় স্থান স্থাপন কৰাৰ পিছত এজন নবীন ব্যক্তিৰ বাবে এজন নবীনৰ বাবে একেধৰণৰ গাড়ী এখন গুলীয়াই পেলোৱাটো অধিক কঠিন হৈ পৰিছিল, কিন্তু শ্বুটাৰজনৰ বাবে, যিয়ে পিছফালৰ গোলাৰ্ধক সুৰক্ষা দিছিল, কিন্তু... অৱশ্যেই এই বিমানখনৰ বায়ুগতিবিদ্যা আৰু বেয়া হৈ পৰিল . গতিকে, তেওঁলোকৰ সৈতে ই আৰু সহজ হ'ব...
  ইলামৰ বাবে বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি হোৱাটো অধিক যুক্তিসংগত হ"লহেঁতেন, কিন্তু ইয়াত ব্যৱস্থাটো... মুঠতে ইয়াৰ আৰম্ভণি হৈছিল কিংবদন্তি আক্ৰমণাত্মক বিমানখনক পৰাস্ত কৰি। অৱশ্যে চঞ্চল "ছালামেণ্ডাৰ" -৩ ইতিমধ্যে সময়মতে আহি পাইছে। তেখেতসকলেও পলিবোৰ ল'লে...
  ফ্ৰেড্ৰিচে আনকি ভাবিছিল যে তেওঁলোকে তেওঁৰ আগুৱাই যাব পাৰে, এতিয়াও ওচৰ চাপি অহাৰ সময়তে য়াকবোৰক লগ পাইছিল... যদিও, কোনে জানে... লুফ্টৱাফেৰ পাইলটসকল সাহসী ৰাছিয়ান সৈনিক নহয়, আৰু সাধাৰণতে তেওঁলোকে যুদ্ধত সংখ্যাতকৈ বেছি প্ৰৱেশ নকৰে, কিন্তু হয়তো ইয়াৰ বাহিৰে যেতিয়া স্থল বাহিনীৰ প্ৰতি অত্যধিক গুৰুতৰ ভাবুকি আহি পৰে ৷
  ফ্ৰেড্ৰিচ, অৱশ্যে, সমস্যাৰ অভিজ্ঞতাও নহয়... কামানৰ পৰা পিছফালৰ সাজসজ্জিত গোলাৰ্ধলৈ বে, বা ডেউকা আপহ'লষ্টাৰ - ফলাফল একেই। আৰু এই গাড়ীবোৰ তেতিয়া কেনেকৈ তললৈ গুটিয়াই যায়, আনকি বতাহত এটা চিনও এৰি দিয়ে... মাৰপিট কৰা দাসৰ পিঠিত ৰেখাৰ দৰে।
  ফ্ৰেড্ৰিচে সাতত্ৰিশটা পলি গুলীয়াই পেলালে আৰু আৰু দুটা প"ন ধৰিলে। আকৌ বোৱা, যদিও পূৰ্বৰ এশ একৰ অভিলেখ ভংগ হোৱা নাই। মাথোঁ শত্ৰুৰ বিমান বাকী আছে। এতিয়া মাত্ৰ বোমাবোৰ পেলাই দি উভতি আহক।
  ছোভিয়েট টেংকসমূহে এতিয়া আক্ৰমণ চলাইছিল, বিমান পৰিবহণৰ সমৰ্থন অবিহনে আৰু তাতোকৈ বেছি আৰ্টিলাৰীৰ সমৰ্থন অবিহনে। আক্ৰমণাত্মক বিমান আৰু বোমাৰু বিমান তেওঁলোকৰ ওপৰত পৰিল। ছোভিয়েট টেংকাৰসমূহৰ সৌভাগ্যক্ৰমে তেওঁলোকে বাহনসমূহৰ ড্ৰাইভিং বৈশিষ্ট্য ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰিছিল। কিন্তু সকলো ধৰণৰ বিমানৰ সংখ্যা বাঢ়ি গৈ থাকিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে নিজৰ সকলো বোমা পেলাই বিমানবন্দৰৰ ফালে ঘূৰি গ"ল। অৱশ্যে তেওঁ বিখ্যাত টেংক ধ্বংসকাৰী জাহাজ ফকেন-উলফ-৪ ৰুডেলখন চাবলৈ সক্ষম হয়।
  ডেকা এচজনে নিজৰ "স্থানীয়" বিমানবন্দৰলৈ উভতি আহিল, য'ত পেগাছাছ-টাৰ্মিনেটৰ মে-৩৬২ তেওঁৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল।
  ফকেন-উলফ জাহাজখন অৱতৰণ কৰি ফ্ৰেড্ৰিচে ওচৰৰ পাইলটজনক চিঞৰিলে:
  F -490 বেয়া যুঁজাৰু বিমান বুলি দাবী কৰাৰ সাহস থকাজন মিছা। বেয়া বিমান নাই, বেয়া পাইলটহে আছে।
  পৰৱৰ্তী ছৰ্টীটো কেৱল টেংকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজলৈ হ্ৰাস কৰা হৈছিল। আপাততঃ জাৰ্মানসকলে কৱচক লগ কৰিবলৈ শক্তিশালী মুঠি এটা আনিবলৈ সময় নাপালে আৰু তেওঁলোকে বিমানবোৰত গোট খালে।
  ইতিমধ্যে সাহসী ছোভিয়েট টেংক ক্ৰুৱে ছিন্নভিন্ন ফ্ৰণ্ট লাইন পাৰ হৈ গৈছিল, আৰু আৰব স্বেচ্ছাসেৱকৰে গঠিত পদাতিক ইউনিটটোক আক্ৰমণ কৰিছিল।
  মুছলমানসকলে আশাৰ বিপৰীতে সাহসেৰে যুঁজিছিল আৰু পলায়নৰ কথা নাভাবিছিল যদিও একে সময়তে তেওঁলোকে অত্যন্ত অদক্ষতাৰে কাম কৰিছিল। বিশেষকৈ আমেৰিকাৰ বাজুকাক কেনেবাকৈ মানুহৰ ধৰণে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল, আৰু তাতোকৈ বেছি গ্ৰেনেড ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল।
  কিন্তু ছোভিয়েট ইউনিটসমূহৰ আক্ৰমণ ক্ষীণ হৈ পৰিল। বিশেষকৈ ফেচিষ্ট ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰসকলে অসংখ্য সৰু বোমা ব্যৱহাৰ কৰিছিল, আকৃতিৰ চাৰ্জৰ সৈতে, যিটো ধাৰণা ছোভিয়েট ডিজাইনাৰসকলৰ পৰা নকল কৰা হৈছিল, কিন্তু অধিক নিপুণভাৱে কাৰ্যকৰী কৰা হৈছিল। কিন্তু ছোভিয়েট টেংকাৰবোৰে ওপৰৰ পৰা জাল ওলোমাই ৰখাৰ নিৰ্দেশ নাপালে।
  আৰু ফ্ৰেড্ৰিচে মাত্ৰ ছাদত এয়াৰ কেনন ৰোপণ কৰিলে। এইটোৱেই আটাইতকৈ সহজ কৌশল। টাৱাৰ হেচ্চৰ মাজেৰে পাঞ্চ কৰক আৰু আপোনাৰ জয়। আৰু অনুভূমিক বিমানৰ পৰা খুন্দা মাৰিলে কিমান গাড়ী এনেদৰে পেলাব পাৰি...
  আৰু টেংকৰ গতি ৰক্ষা নকৰে যদি যুঁজাৰু বিমানখনে স্বজ্ঞাতভাৱে আঘাত কৰে, লক্ষ্য নকৰাকৈ, এটা হুইমত...
  'এইটো টেংকৰ সৈতে এটা চিমুলেটৰৰ দৰে, কেৱল আপোনাৰ গড মোড আছে, আৰু প্ৰতিটো শ্বট সঠিক, আৰু আপুনি প্ৰায়ে, প্ৰায়ে শ্বুট কৰে...
  ইয়াত ধ্বংসপ্ৰাপ্ত টেংকৰ সংখ্যা পঞ্চাশটা অতিক্ৰম কৰিলে, যাৰ বাবে ৰুডেলে জিৰণি লৈ আছে... কিন্তু এতিয়া মই বিচ্যুতি ঘটাবলগীয়া হ"ল। কাষৰ পৰা দেখা গ'ল "কাণ"। ছটা টুকুৰা গুলীয়াই মাৰি পেলালে, আৰু বাকীবোৰে চালামাণ্ডাৰসকলক ধ্বংস কৰিবলৈ দিয়ক। সাধাৰণতে এই কুঁহিয়াৰৰ শ্ৰমিকসকলক দিনত যুদ্ধত সোমাবলৈ দিয়া হয়, বিশুদ্ধ আত্মহত্যা।
  ট্যাংক অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ...
  'ফ'কেন-উলফ-৪'ত উৰণ, আৰু তেওঁৰ কাষতে হেলগা।
  ছোৱালীজনীয়ে তেওঁক সুধিলে:
  - বাৰু, ইভগেনিয়া কি ভাল লাগিল?
  ফ্ৰেড্ৰিচে অৱজ্ঞাসূচকভাৱে ৰেডিঅ"ত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - কিহৰ বাবে ঈৰ্ষা কৰিছা?
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰিলে।
  - অৱশ্যেই নহয়! আমি মুক্ত, আৰু বিয়া হোৱা নাই। মাত্ৰ ভাবিছোঁ বিচনাত কোন ভাল, মই নে তাই!
  ফ্ৰেডেৰিক তীব্ৰভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই তুমিয়েই! তুমি ইমান ডাঙৰ নহয়, আৰু বহুত বেছি চঞ্চল!
  হেলগাই আনন্দত হাঁহিলে।
  - তোমাৰ পৰা আৰু একো আশা কৰা নাছিলোঁ ! কিন্তু অৱশ্যেই, সকলোতকৈ ভাল... ফু তাই এগৰাকী ডিজাইন নিগনি, আৰু আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ বঁটা লাভ কৰা অতি কম সংখ্যক মহিলাৰ ভিতৰত এগৰাকী!
  ফ্ৰেড্ৰিচে মন্তব্য কৰিছিল:
  - মই ভাবো ওক গছৰ পাত, তুমি মাত্ৰ চুকটোৰ ওচৰত!
  যুদ্ধখনে দেখুৱাই দিলে যে ল"ৰাটোৱে হয়তো ঠিকেই কৈছিল। হেলগাই আত্মবিশ্বাসেৰে টেংকবোৰ চেপি ধৰিলে। দেখাত তাই প্ৰমাণ কৰিব বিচাৰিছিল যে যোদ্ধাতকৈও হঠাতে যোদ্ধা হ"ব পাৰে। যদিও অৱশ্যে তাইক ফ্ৰেড্ৰিচৰ লগত তুলনা কৰিব নোৱাৰি।
  অলপ পিছতে জাৰ্মান আৰু আমেৰিকাৰ বাহনৰ ডাঙৰ ডাঙৰ টেংক স্তম্ভৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। বিশেষকৈ চঞ্চল আৰু চঞ্চল আমেৰিকান টেংক ধ্বংসকাৰী "ডাইনী" -3. বিশেষকৈ যিহেতু ইতিমধ্যে ছোভিয়েট বাহনসমূহ বিমান আক্ৰমণৰ ফলত বহুলাংশে ধ্বংস হৈছিল। পেন্থাৰ-৫খনো সমস্যাজনক হৈ পৰিল... ইয়াৰ দীঘল নলীযুক্ত ৰেপিড ফায়াৰ কামান আৰু অভেদ্য ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ... এনে লাগে যেন শ্বাটাৰ স্পীড বিকল হ"বলৈ ধৰিলে, ছোভিয়েট টেংকৰ ক্ৰুসকল। কিছুমানে সেনাপতিসকলৰ কথা নুশুনি এই টেকন"ট্ৰনিক নৰকৰ পৰা পলাবলৈ চেষ্টা কৰি পিছলৈ ঘূৰি গ"ল।
  আৰু আকৌ উভতি আৰু প্ৰস্থান, টেংক আক্ৰমণ...
  ইতিমধ্যে দুপৰীয়া হৈছিল, আন্ধাৰ হৈ আহিছিল... ৰঙা সেনাৰ পাল্টা আক্ৰমণৰ ভাপ শেষ হৈ গৈছিল। তেওঁ আৰু হেলগাক সমৰ্থনৰ দিশলৈ পুনৰ নিৰ্দেশিত কৰা হয়, জাৰ্মান সেনাৰ দলটোৱে ৰিয়াজানৰ ফালে আগবাঢ়িল। একে সময়তে কলহটোত থকা ভাটুটিনৰ সৈন্যসকলকো টান কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা হৈছিল...
  পূব দিশত জাৰ্মানসকলে এতিয়াও লাহে লাহে আগবাঢ়িছে। ইয়াত তেওঁলোকক ছোভিয়েট সৈন্যৰ ষ্টেমিনা, আৰু ষ্টেপ ফ্ৰণ্টৰ প্ৰতিৰক্ষা ৰেখাই বাধা দিয়ে, যদিও মস্কোৰ বাহিৰৰ অঞ্চলৰ দৰে ঘন নহ"লেও।
  কিন্তু নাজী সৈন্যই কৌশলৰ বাবে অধিক ঠাই পালে আৰু গথে এনে স্তম্ভৰে মূল প্ৰতিৰক্ষা ন"ডবোৰ বাইপাছ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিছুমান ঠাইত জাৰ্মান ইউনিটৰ অগ্ৰগতি ত্বৰান্বিত হৈ পৰিল...
  ফ্ৰেড্ৰিচে হেলগাক সুধিলে:
  মোৰ সপোনৰ ছোৱালীজনীক লৈ আপুনি ভাগৰি পৰিছে নেকি?
  শ্যামলা যোদ্ধাজনে উত্তৰ দিলে:
  - আনন্দময় মেজাজে ভাগৰ খেদি পঠিয়াই, গৰু চাবুকেৰে কোবাতকৈ ভাল! যদিও গাখীৰৰ সলনি ভাগৰ তেজ ওলোৱা পূজৰ লগত আহে!
  ফ্ৰেড্ৰিচে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - সত্যক আৰু ভৰিৰে গচকি যোৱা নাই!
  আকাশলৈ ডাৱৰ আহি বৰষুণ দিলেও ৰাতি পোৱালিটোৱে উৰি থাকিল। জাৰ্মান সামৰিক মতবাদ অনুসৰি বিমান পৰিবহণকো আগস্থানত প্ৰতিৰক্ষা দমন কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল... আৰু একচল্লিশ বছৰৰ দৰে নহয়, পিণ্ডোষ্টানৰ সহায়ত লুফ্টৱাফেৰ হাতত প্ৰচুৰ পৰিমাণে বিমান আছিল।
  ফ্ৰেড্ৰিচে এতিয়া বাংকাৰ আক্ৰমণ কৰি আছিল, আৰু তাতোকৈ সৰু লক্ষ্য... ৰাতি যুদ্ধ কমি যোৱা নাছিল আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই পাল্টা আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল। সৰু হওক, আৰু যথেষ্ট বিশৃংখল হওক, কিন্তু এইটোৰ বাবে কম সাহসী নহয়...
  ৰাতি U-2 স্ক্ৱাড্ৰনৰ বাহিৰে কোনো আকাশৰ লক্ষ্যৰ সন্মুখীন নহ"ল। আৰু বাংকাৰবোৰত বোমা বিস্ফোৰণ কৰিলে ... অলপ।
  ১৯৪৭ চনৰ ১৫ অক্টোবৰৰ পুৱালৈকে চহৰখনৰ বাবে আৰু একে সময়তে ৰেলৱে জংচন: ইলেক্ট্ৰষ্টেলৰ বাবে যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। তাত বৰ গৰম আছিল আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল ফ্ৰেড্ৰিচৰ লগত তেওঁৰ অবিচ্ছেদ্য বন্ধু হেলগাইও যোগ দিছিল।
  - বাৰু, কি মহান নাইট, আমি শত্ৰুৰ ওপৰত হেঁচা মাৰি ধৰো?
  ফ্ৰেড্ৰিচে আনন্দৰে উত্তৰ দিলে:
  - বিয়েৰৰ ষ্টলত বামবোৰে ঠেলি দিছে, আৰু আমি জয়ী হৈছো। আৰু আমি কেনেকৈ জয়ী হওঁ...
  ইলেক্ট্ৰষ্টাল চহৰখন নিজেই মান্যভাৱে দুৰ্গযুক্ত আছিল। সেনা ইউনিটৰ উপৰিও এন কে ভি ডিৰ দুটা নতুন ডিভিজনেও ইয়াৰ প্ৰতিৰক্ষাত অংশগ্ৰহণ কৰে। যদিও তেওঁলোক সাধাৰণতে এছ এছৰ দৰে অভিজাত সামৰিক প্ৰহৰী নাছিল, তথাপিও তেওঁলোক আৰ্টিলাৰী আৰু লাইট টেংক দুয়োটাৰে সজ্জিত আছিল।
  নাজীসকলে পাছলৈ নিজৰ কলহ সৃষ্টি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল... দুৰ্গটো বাইপাছ কৰক, টিকটিকিৰে আবৃত কৰক...
  ইয়াত অৱশ্যে বিশেষকৈ ডিঙিটো টানিলে বায়ুৰ সমৰ্থনে উল্লেখযোগ্য ভূমিকা পালন কৰে।
  হেলগাই ছোৱালীৰ সাধাৰণ দৰেই আশ্বাস দিলে:
  - বিজয় আমাৰেই হ'ব! গ্ৰীষ্মকালৰ বাবে আপোনাৰ স্লেজ সাজু কৰক!
  ফ্ৰেড্ৰিচে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - আৰু কেৱল গ্ৰীষ্মকালত নহয়! আমি গধুৰ টেংক আৰু এয়াৰ শ্বেল ব্যৱহাৰ কৰিম।
  ল"ৰাটোৱে ভাবিছিল যে তেওঁলোক পুনৰ মেইনষ্টেইনৰ সেনাবাহিনীত আছে, কিন্তু আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় ৰমেলটো পশ্চিমীয়া দেশত বেছি বিখ্যাত। যিহেতু যুদ্ধৰ সময়ত যুৱকজনে অধিক সমাধিস্থলত অভিনয় কৰিছিল, এটা নৰকীয় আত্মাৰ নেতৃত্বত, তেন্তে তেওঁ এই সেনাপতিৰ গৌৰৱময় কৰ্মবোৰ কিয় মনত ৰাখিব নালাগে। পৰাজিত ৰাছিয়ানসকলতকৈ মাৰপিট ব্ৰিটিছক মনত পেলোৱাটো আৰু বেছি ভাল লাগে!
  ৰমেলে মেৰেট লাইনত উপনীত হোৱাৰ পিছত উপলব্ধি কৰিলে যে তেওঁ দুটা শত্ৰু সেনাৰ মাজত নেপোলিয়নৰ "কেন্দ্ৰীয় অৱস্থানত" আছে আৰু এতিয়া নিৰ্ণায়ক আঘাত কৰি ইয়াৰে এটাক পৰাস্ত কৰিব পাৰিব আৰু তাৰ পিছতহে ঘূৰি আহি দ্বিতীয়টোৰ সন্মুখীন হ'ব পাৰিব।
  ফ্ৰেড্ৰিচে মনতে হাঁহিলে: নেপোলিয়ন যদিও লিঅ" টলষ্টয়ে সন্দেহ কৰিছিল, তথাপিও তেওঁ নিঃসন্দেহে এজন মহান সেনাপতি আৰু শাসক আছিল। বিশেষকৈ যদি আপুনি কৃতিত্বৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখে। মাথোঁ তেওঁ সেইবোৰ ৰখা নাছিল। হিটলাৰ সেইটো কথাৰ বাবে, তাতোকৈ বেয়া.... কিন্তু নীতিগতভাৱে ফুৰাৰক নেপোলিয়নৰ লগত তুলনা কৰিব পাৰি!
  প্ৰতিভাৱান সেনাপতি ৰমেলে আন এটা কথাও বুজি পাইছিল: আমেৰিকান আৰু ফৰাচীসকলে বহু পূব দিশলৈ মধ্য টিউনিছিয়ালৈ গুচি গৈছিল আৰু ফণ্ডুক, ফেইড আৰু গাফছত পূব পৃষ্ঠীয় গৰ্জসমূহ ধৰি ৰাখিছিল, পশ্চিমে ৬০-৭০ মাইল দূৰত্বত পশ্চিম পৃষ্ঠীয় গৰ্জসমূহ সামৰি লৈছিল।
  এনে লাগিল যেন ইটালো-জাৰ্মান সৈন্যই যদি ফেইড আৰু গাফছাক দখল কৰি তাৰ পিছত ফেৰিয়ানা আৰু কাছেৰিনৰ কাষেৰে পশ্চিম দিশলৈ গতি কৰিলেহেঁতেন তেন্তে তেওঁলোকে পোনে পোনে আমেৰিকাৰ বিশাল যোগান ঘাটি আৰু টেবেছত থকা তেওঁলোকৰ মুখ্য কাৰ্যালয়লৈ যাব পাৰিলেহেঁতেন। টেবেছত ইটালো-জাৰ্মান সৈন্যই টিউনিছিয়াৰ মিত্ৰশক্তিৰ লাইনৰ বহু দূৰ পশ্চিমে আৰু কাৰ্যতঃ তেওঁলোকৰ যোগাযোগৰ ক্ষেত্ৰত দেখা পালে। তাৰ পিছত যদি ৰমেলে নিজৰ টেংকবোৰ ঘূৰাই এই ঠাইৰ পৰা এশ মাইল দূৰত থকা সাগৰলৈ উত্তৰ দিশলৈ পঠিয়াই দিয়ে, তেন্তে জাৰ্মানীয়ে টিউনিছিয়াত থকা সমগ্ৰ মিত্ৰশক্তিৰ সেনাবাহিনীক কাটি পেলাব পাৰে বা আলজিয়াৰ্ছলৈ আঁতৰি যাবলৈ বাধ্য কৰিব পাৰে।
  ডাৱৰৰ আঁৰৰ পৰা দুজন লেগ পলায়ন কৰা ফ্ৰেড্ৰিচৰ চিন্তাত বাধা আহিল... এইবোৰ খৰচ হৈ আছে... আৰু তাৰ পিছত বন্দুকবোৰত সু-নিৰ্দেশিত গুলী... কেৱল তেওঁহে তেনেকৈ গুলী চলাব পাৰে... আৰু চাৰিটা য়াক... আৰু তাত তেওঁলোক আছে, হয়.... আৰু এতিয়া, কাট্যুছাত, জুই... যাতে খণ্ডবোৰ সকলো দিশতে উৰি যায়... আন এটা জেট লঞ্চাৰ... গতিকে হেলগাই কাষৰ পৰা চেষ্টা কৰি আছে। তেওঁক চিঞৰিছে:
  - নায়ক, আৰু জোৰেৰে ঠেলি দিওঁ!
  . অধ্যায় ২০
  সমান্তৰাল জগতখনত অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাৰ মিছন এতিয়াও শেষ হোৱা নাই।
  জাৰ্মানসকলে গৰ্কি চহৰৰ দিশে আগবাঢ়িছিল। সম্পূৰ্ণ ঘেৰি ধৰিলে। এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীয়ে এই ডাঙৰ চহৰখন ৰক্ষা কৰি আছিল।
  সম্পূৰ্ণৰূপে ঘেৰি ধৰিলে আৰু মস্কোক শ্বাসৰুদ্ধ কৰি পেলালে। ইতিমধ্যে নাজীয়ে ঠায়ে ঠায়ে ক্ৰেমলিনলৈকে সোমাই গৈছে। ইউ এছ এছ আৰৰ ৰাজধানীৰ পৰিস্থিতি কাৰ্যতঃ আশাহীন আছিল। মস্কোৰ গেৰিছনৰ গোলাবোৰ শেষ হ"বলৈ আহিছিল। আৰু ৰাজধানীৰ পতনৰ লগে লগে আন এক যুদ্ধ হ"লহেঁতেন৷
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই ভলগা নদীত চহৰখনৰ হৈ যুঁজিছিল।
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনীৰ সদায়ৰ দৰেই কাজিয়াৰ মুড।
  জুই জ্বলাই গান গায়:
  অগ্ৰগামীসকলে হাৰ নামানে
  নিৰ্যাতনৰ ভয় নাই...
  ঈগলৰ দৰে সিহঁতে যুঁজে
  ফ্ৰিটজক নৰকলৈ পঠিয়াই দিয়া!
  
  তেওঁলোকৰ বহুতেই নায়ক
  পাগল বাচ্চাদের অনেক...
  যদি আপুনি ফৰ্মেচনত যাব লাগে -
  মেচিনটো লোড কৰি আছে!
  আৰু এতিয়া এজন ল"ৰা যিজনক দেখাত প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া, কিন্তু আচলতে এজন কঠিন প্ৰবীণ, যিজন ইতিমধ্যে বহু বছৰ বয়সীয়া, অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নাজীসকলক কাটি পেলোৱাৰ পিছত এটা পাক দিলে।
  আৰু তাৰ পিছত কেনেকৈ খালী ভৰিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু ফ্ৰিটজক সকলো দিশতে সিঁচৰতি কৰি পেলাওক।
  তেতিয়া ল"ৰাটোৱে গান গাইব:
  - মই বনৰীয়াৰ আঁঠুত ৰাছিয়ান যোদ্ধা,
  ৰাছিয়াৰ শত্ৰু, মই পৃথিৱীৰ মুখখন ঝাড়ু দিম!
  এই ছোৱালী-নায়ক মাৰ্গাৰিটাইও খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ এটা দলিয়াই দিয়ে। তেওঁ নাজীৰ এটা গোটক নোক আউট কৰিব, আৰু চিঞৰ-বাখৰ কৰিব:
  - মহান Rus' জন্য!
  আৰু আকৌ কেনেকৈ হাঁহিব।
  ল'ৰা আৰু ছোৱালীৰ বীৰত্বৰ কাজিয়া। যদিও যুদ্ধ প্ৰায় হেৰাই গৈছে। ইতিমধ্যে জাৰ্মানীয়ে অৰেনবাৰ্গক ওভাৰলেই কৰি ৰঙা সেনাবাহিনীক য"তেই পাৰে চেপি ধৰিছে।
  অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে অৰেনবাৰ্গক বহুদিনৰ পৰা লোৱা হৈছে। এতিয়াও মাত্ৰ এটা দুৰ্গহে থিয় হৈ আছে। ইতিমধ্যে নাজীয়ে উফাক ঘেৰি ধৰিছে।
  তদুপৰি দক্ষিণৰ পৰা তেওঁলোকৰ সৈন্য ইতিমধ্যে কাজানৰ কাষ চাপিছে। পৰিস্থিতি সংকটজনকতকৈও অধিক।
  আৰু পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছে যে পূবৰ পৰা চামুৰাই আহিছে আৰু মধ্য এছিয়াত তেওঁলোকে ইতিমধ্যে জাৰ্মানীৰ সৈতে যোগদান কৰিছে।
  কিন্তু পতিত সাহসী সন্তানে যুঁজ দিয়ে। তেওঁলোকে নিজৰ জয়ত বিশ্বাস কৰে। বা অন্ততঃ মূৰটো ওপৰলৈ তুলি মৰিবলৈ সাজু। অৱশ্যে মৃত্যু কেনেকৈ? তেওঁলোক অমৰ!
  আৰু বছৰ বছৰ ধৰি ল"ৰা-ছোৱালী হৈ আছো। আৰু ক"ৰবাত আন জগত আৰু মিছন আছে।
  অলেগে আৰু এটা শ্বট দিয়ে। তাৰ পিছত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গায়:
  - ষ্টেলিন আমাৰ লগত চিৰদিনৰ বাবে থাকিব!
  মাৰ্গাৰিটাই ফ্ৰিট্জক চকু টিপিয়াই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - ভগৱানে নকৰক! এই নৃশংস আমাৰ বাবে!
  আৰু খঙত ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছে:
  - আমি সকলোৱেই কিছু পৰিমাণে নৃশংস!
  আৰু ল"ৰাটোৱে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো দলিয়াই দিলে।
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত সন্মত হৈছিল:
  - কিছু পৰিমাণে, হয়!
  আৰু তাই খালী ভৰিৰে এটা হত্যাকাৰীও নিক্ষেপ কৰিছিল, য"ৰ পৰা দুখন জাৰ্মান গাড়ীৰ সংঘৰ্ষ হৈছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুলীচালনা কৰিলে আৰু ভাবিলে যে ইউ এছ এছ আৰৰ পৰিস্থিতি হয়তো ইতিমধ্যে আশাহীন আৰু যুদ্ধ চলোৱাৰ বিশেষ লাভ নাই। সেইবাবেই বিনামূলীয়াকৈ মানুহক হত্যা কৰে।
  ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিৰে দুটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। কেটাৰপিলাৰত খুন্দা মাৰিলে, "ই" ছিৰিজৰ জাৰ্মান টেংকবোৰে একেলগে সংঘৰ্ষ কৰিলে।
  টাৰ্মিনেটৰ চাইল্ডে গাইছিল:
  - সময় আহিলে
  আমি সাহসেৰে যুঁজিম!
  ৰাতিপুৱা যোদ্ধাৰ উত্থান -
  আৰু ভালকৈ যুঁজিব!
  ল"ৰাটো আচলতে দুমিনিটমানৰ ভিতৰতে যিকোনো সেনাবাহিনী ভাঙি পেলাবলৈ সাজু হৈ উঠিছিল।
  মাৰ্গাৰিটাইও মৃত্যুৰ উপহাৰৰ খালী ভৰিখন তললৈ পেলাই দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - গ্ৰেট Rus'ৰ বাবে!
  শিশুসকল ইমানেই সাহসী যোদ্ধা যে কোনেও ভৰিৰে মোহাৰিব নোৱাৰে। ইমান ডাঙৰ যোদ্ধা।
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনী সদায়ৰ দৰেই বনৰীয়াকৈ উত্তেজিত হৈ পৰিছে। আৰু তেওঁলোকৰ লগত সাহস, সন্মান আৰু সাহস। টাইটানৰ দৰে নাজীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়ে। আৰু শত্ৰুৱে যে পাৰ নহ"ব সেয়া স্পষ্ট, য"ত তেওঁলোকে শিলৰ দৰে থিয় হৈ আছে। হয়তো শিল আৰু একক শিলতকৈও শক্তিশালী কিবা এটা।
  মাৰ্গাৰিটাই গুলীচালনা কৰি ক"লে:
  -বিশ্ব চেম্পিয়ন হওঁ আহক
  আমি হাইস্কুলৰ দৈত্য!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ নিজৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰিখনেৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ এটা লঞ্চ কৰে। আৰু শত্ৰুক চেপি ধৰিলে।
  এই ছোৱালীজনী ইমানেই শীতল, তাইৰ বিৰুদ্ধে একো ব্যৱহাৰ কৰিব নোৱাৰি৷
  যিহেতু স্ক্ৰেপৰ বিৰুদ্ধে কোনো ৰিচেপচন নাই। যদিও, এইটো স্ক্ৰেপ নহয়, বৰঞ্চ আৰু অধিক মাৰাত্মক আৰু শীতল কিবা এটা।
  Oleg Rybachenko, গুলীচালনা, croaked:
  - মই ল'ৰা নহয়, মই চুপাৰ ল'ৰা আৰু মই পৃথিৱীৰ সকলোৰে ওপৰত হ'ম!
  আৰু আকৌ, কেনেকৈ তেওঁ খালী ভৰিৰে বিস্ফোৰক ধ্বংসাত্মক গোট এটা দলিয়াই দিয়ে। আৰু আকৌ দুটা জাৰ্মান টেংক একেলগে সংঘৰ্ষ হয়।
  ডেকা যোদ্ধাজনক অতি যুদ্ধংদেহী ধৰণেৰে স্থাপন কৰা হৈছে। কিন্তু তেওঁৰ অনুভৱ হয় যে ইয়াত চাবুকেৰে গুদটো ভাঙিব নোৱাৰি৷ যদিও আশাহীন পৰিস্থিতিৰ লগতে অজেয় প্ৰতিদ্বন্দ্বীও নাই।
  ল"ৰাজনে মনত পেলালে যে কেনেকৈ বেলাৰুছৰ ৰাষ্ট্ৰপতি নিৰ্বাচনৰ বাবে ডিটিৰ কথা ভাবিছিল:
  ষষ্ঠবাৰৰ বাবে আজে বাজে কথা শুনাটো আকৰ্ষণীয় নহয়,
  আৰু মই বুজি নাপাওঁ যে মই কিমান "দেউতাক" বিশ্বাস কৰোঁ!
  লুকাসেংকা নির্মাণ কৰাৰ প্রতিশ্রুতি স্বর্গ -
  কিন্তু পোহৰৰ লগত মিলি আমি আন্ধাৰলৈ যাওঁ!
  হয়, ব্যৱস্থা আৰু ব্যক্তিত্বৰ কাল্টৰ বাবে ই আছিল এক প্ৰত্যাহ্বান। সঁচাকৈয়ে ইউৰোপীয় দেশ এখনে একনায়কত্ববাদীক কিয় সহ্য কৰিব লাগে, যেন মধ্যযুগত?
  হয়, আৰু ষ্টেলিন এজন একনায়কত্ববাদীও, আৰু এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত তেওঁ ক্ৰমান্বয়ে যুদ্ধখনক পৰাস্ত কৰিবলৈ হ্ৰাস কৰি আছে...
  শিশু-বীৰসকলে আৰু তিনিদিন যুঁজিলে। ইফালে নাজীয়ে কাজানক ঘেৰি ধৰি উফাক লৈ গ"ল।
  ইতিমধ্যে ক্ৰেমলিনতেই যুদ্ধ চলি আছিল। চাৰিগৰাকী ডাইনী ছোৱালীয়ে নাজীৰ সৈতে যুঁজিছিল নিক্ষেপৰ বাবে তৰোৱাল আৰু পাতল ডিস্ক ব্যৱহাৰ কৰি, খালী ভৰিৰে।
  "ষ্টাৰমলিয়ন", "ষ্টাৰমটাইগাৰ", বোমাবৰ্ষণ আৰু বিশাল কামানৰ গোলাবৰ্ষণত ক্ৰেমলিনৰ বেয়া ক্ষতি হয়।
  ষ্টেলিন নিজেও অৱশ্যে এতিয়াও শ্বেৰ্ডলভস্কত আছে। আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ স্থিতি প্ৰায় আশাহীন যেন লাগে। কিন্তু আপাততঃ ৰাছিয়াৰ ৰাজধানীৰ ওপৰত এতিয়াও ৰঙা বেনাৰ উত্তোলন হৈ আছে, অৰ্থাৎ সকলো হেৰাই যোৱা নাই!
  মানুহৰ বিশ্বাস যে টাৰ্নিং পইণ্ট আহিবলৈ ওলাইছে!
  নাটাছাই আৰবজনক আধা কাটি পেলায়। খালী ভৰিৰে ডিস্ক এখন দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - অমৰ পিতৃভূমিৰ মহিমা! হিটলাৰে আমাক ভাঙিব নোৱাৰে!
  জোয়াইও ফেচিষ্টজনক দুটা চেবাৰেৰে কাটি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - নাই, আমাক ভাঙি নাযাবা!
  ইয়াৰ পিছত তাইৰ খালী ভৰিখনে নাজীৰ ওপৰত হত্যাকাৰী ডিস্ক এটা দলিয়াই দিলে।
  আৰু ক্ৰেমলিনৰ ধ্বংসপ্ৰাপ্ত দেৱালৰ পৰা দুখনমান কৃষ্ণাংগ যুঁজাৰু বিমান ভাঙি পৰিল।
  অৰোৰাই আৰু গুলীচালনা কৰিলে। তাই খুব কমেইহে গুলী চলাইছিল, কিন্তু সঠিকভাৱে। আৰু তাৰ পিছত তাই নিজৰ চেবাৰবোৰ লঞ্চ কৰিলে। আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা তৰা আৰু চোকা পাতল স্বস্তিক উৰি গ"ল।
  আৰু ইয়াত স্বেটলানাই খালী ভৰিৰে চোকা ডিস্ক এখন নিক্ষেপ কৰিব, আৰু ফ্ৰিট্জটো কাটি পেলাব। তাৰ পিছত তেওঁ গায়-
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat পিতৃভূমিৰ ৰক্ষক, Perun এজন সৈনিক!
  কলভ্ৰাত! এভপতি কলভ্ৰাত! হিৰোজ অৱ ৰাছৰ এলাৰ্ম সংগ্ৰহ!
  ইয়াত চাৰিওজনে যুঁজ দিয়ে। ইতিমধ্যে মস্কোৰ প্ৰায় সকলো ঠাই লোৱা হৈছে, গোলাবাৰুদৰ যোগানৰ অন্ত পৰিছে। আৰু ৰাছিয়াৰ ল"ৰা-ছোৱালীৰ মৃত্যু হৈছে। কিন্তু তেওঁলোকে হাৰ নামানে। যদিও কিমান দিন ধৰি চলিছে ঘেৰাও।
  ক্ৰেমলিনৰ দেৱালত থকা ছোৱালীবোৰে যুঁজি আছে। ধনী মানুহৰ দৰে। আৰু ডিচেম্বৰ মাহৰ পিছতো তেওঁলোক খালী ভৰিৰে আৰু এখন বিকিনি পিন্ধিছে। কিন্তু তেওঁলোকে ঠাণ্ডা অনুভৱ নকৰে। ইয়াৰ বিপৰীতে তেওঁলোকৰ শক্তি বৃদ্ধিহে হয়।
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা চোকা, অতি সমতল ডিস্কবোৰ উৰি যায়। যিবোৰ ৱেৰমাখ্টৰ বিদেশী সৈন্যই ছিন্নভিন্ন কৰি পেলায়।
  যোদ্ধাসকলে যুদ্ধৰ নায়কৰ দৰে যুঁজ দিয়ে। আৰু নূন্যতম কাপোৰৰ সৈতে। এনে সুন্দৰীসকলক ই আৰু এ জি ছিৰিজৰ বিশাল টেংকবোৰেও লাজ নকৰে, নহয় নাজীৰ আন ভয়ংকৰ উদ্ভাৱনবোৰেও লাজ নকৰে।
  কোনো ছোৱালী কোনো ধৰণৰ ফেচিবাদক পৰাস্ত কৰিব পৰা বস্তু নহয়। যদিও এই পৃথিৱীৰ দৰে সিদ্ধ।
  নাটাছাই তৰোৱালেৰে কাটিলে, খালী ভৰিৰে ডিস্ক এটা দলিয়াই নাজীসকলক কাটি গাই গ"ল:
  - ছোভিয়েট দেশত থাকি কিমান ভাল লাগে,
  আৰু ৱেৰমাখটক চেপি পেলোৱাটো কিমান ধুনীয়া!
  জোয়াই চেবাৰ লৈ মিলটোৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - Wehrmacht বেদনাদায়ক শক্তিশালী হৈ পৰিছে! ইয়াত আমি ক্ৰেমলিনক ৰক্ষা কৰি আছো!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ফ্ৰিট্জত আঘাত কৰা এষ্টেৰিস্ক এটা দলিয়াই দিলে।
  তাৰ পিছত তাই গাইছিল:
  - এইটো শত্ৰুৰ বাবে বন্য চিকাৰ!
  আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধত অৰোৰা। বাৰু, ছোৱালীজনী ৰঙা আৰু শীতল। শীতৰ বতাহত তাইৰ তামৰ ৰঙা চুলিখিনি যুদ্ধৰ বেনাৰৰ দৰে উৰি ফুৰে। নাই, এনে ছোৱালী কাৰো আগত নমৰা নহয়।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিখন নিক্ষেপ কৰাৰ পৰাই, মাংস আৰু তেজ কাটি, আটাইতকৈ চোকা ডিস্কখন উৰি যায়।
  ই বিৰোধীৰ শৰীৰ কাটি পেলায়। আৰু অৰোৰাই চিঞৰি উঠে:
  - মই চুপাৰ গাৰ্ল!
  আৰু যুদ্ধত শ্বেটলানাক কেনেকুৱা দেখা যায়?
  এই ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰটো কেৱল এটা fiendish জুই, আৰু বিনাশৰ এটা টৰ্নেডো।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰাও এটা মাৰাত্মক আচৰিত উৰি যায়। আৰু কাজিয়াত পূৰ্ণ গতিত এজনী ছোৱালী।
  চাৰিওজনেই যুদ্ধত। আৰু তাই পিছুৱাই নাযায় আৰু হাৰ মানিবও নালাগে।
  চাৰিজন ডাইনী - মাত্ৰ ছুপাৰ! সকলো আৰু সকলোৰে ধ্বংসৰ প্ৰকৃত চতুৰ্থাংশ!
  ৱাৰিয়ৰ্ছৰ হাতত প্ৰতিৰক্ষা খণ্ড। কিন্তু ক্ৰেমলিন ডাঙৰ আৰু ই সকলোতে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে। শক্তিবোৰ অতি অসমান।
  নাটাছাই বিৰক্তিৰে মন্তব্য কৰিলে:
  আমি মাৰি দিওঁ, আমি জয়ী নহওঁ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক অভিযোগ নিক্ষেপ কৰিলে।
  শত্ৰুক কাটি জোয়াই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - সকলো জিকিব নোৱাৰি... যদিহে কম্পিউটাৰ গেমত নহয়!
  আৰু সোণালী চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে আকৌ মৃত্যুৰ ডিস্কখন পেলাই দিলে।
  অৰোৰাই নিজৰ চেবাৰেৰে বিৰোধীক কাটি চিঞৰি উঠিল:
  - বিজয়, মোৰ বিশ্বাস, আমাৰ হ"ব! পবিত্ৰ ৰাছিয়াৰ নামত!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ নিক্ষেপৰ পৰাই ধ্বংসৰ উপহাৰ উৰি যায়।
  আৰু কটা নাজীবোৰ পৰে।
  আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধত স্বেটলানা। নিজৰ থ্ৰ"ৰে ফেচিষ্টসকলক কাটি দিয়ে। আৰু ই অত্যন্ত, আনকি অসীমভাৱে নিপুণভাৱেও কাম কৰে। তাইৰ উদং ভৰি দুখন ইমান চঞ্চল। আৰু ভয়ংকৰ ধ্বংস দেখুৱাওক।
  আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে গাইছে:
  - পিতৃভূমি আৰু নতুন জগতৰ মহিমা!
  আৰু আকৌ তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা মৃত্যুৰ আশ্চৰ্য্য উৰি যায়।
  আৰু ইয়াত নাটাছা আকৌ যুদ্ধত নামিছে। আৰু ফ্ৰিটজক কাটি দিয়ে, ধুমকেতুৰ দৰে লৰালৰিকৈ। আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ মাতৃভূমিলৈ গৌৰৱ!
  আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ লন মাৱাৰৰ দৰে উৰি যায়।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আনকি গাইছে:
  - শতিকাজুৰি হিচাপে মহিমামণ্ডিত ৰাছিয়া হওক,
  আমাৰ সপোন বাস্তৱায়িত হ"ব!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে উদং গোৰোহাৰে চোকা বুমেৰাং এটা দিলে। আৰু তেওঁ পেলাই দিলে, আৰু ডজন ডজন ক"লা আৰু চুলিৰ মূৰ কাটি পেলালে।
  অৱশ্যে ছোৱালীবোৰে জাৰ্মানক হত্যা কৰা নাছিল, বৰঞ্চ তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে ব্যৱহাৰ কৰা ঔপনিৱেশিক ইউনিটবোৰক হত্যা কৰিছিল। কিন্তু যোদ্ধাসকলে আনকি এই মাত্ৰ শীতল।
  জিলিকি থকা আৰু ফ্ৰিস্কি।
  নাটাছাই আকৌ শত্ৰুবোৰক কাটি পেলায়। আৰু তাই খালী ভৰিৰে তেনেকুৱা বস্তু পেলাইছে।
  আৰু গৰ্জন:
  - ষ্টেলিন আৰু গৌৰৱ!
  আৰু তাৰ পিছত জোয়া। লগতে হত্যাকাৰীক কেনেকৈ মুকলি কৰি দিব। আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে মৃত্যুৰ বাৰ্তাটো থু পেলালে।
  আৰু যোদ্ধা কেনেকৈ গৰ্জন কৰিব:
  - আমাৰ দৰে মাতৃভূমিৰ বাবে মৰিবলৈ ভয় নহয়!
  আৰু তেতিয়া অৰোৰাইও তাক লৈ যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিব। আৰু লগতে খালী ভৰিৰে বুমেৰাং লঞ্চ কৰিব। আৰু শত্ৰুবোৰক পুনৰ গঠন কৰক।
  তাৰ পিছত তেওঁ গোৱাৰ দৰে:
  - ছোভিয়েট Rus' জন্য! বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ওপৰত কি শাসন কৰিব!
  আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধত স্বেতলানা। লগতে এগৰাকী ছোৱালী যাক ৰখাব নোৱাৰি আৰু লেহেমীয়া কৰিব নোৱাৰি। ইয়াত তাই কেনেকৈ মাৰিছে। মাথোঁ এনেকুৱা যোদ্ধাৰ পৰা মই বচাব নোৱাৰো!
  আৰু খালী ভৰিৰে তাই মাৰাত্মক পাৰ্চেল পেলাই দিয়ে। আৰু দয়া নোহোৱাকৈ শত্ৰুক হত্যা কৰে।
  যদিও তেতিয়া ইয়াৰলে তেওঁলোকৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰিব পাৰে। বা হয়তো পেৰুণ। মৃত্যুৰ পিছত পাপীসকলৰ বাবে কঠিন, চেৰনবগ ৰাজ্য তেওঁলোকৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে! কিন্তু ই আনকি নিজৰ ধৰণেৰে আকৰ্ষণীয় - যুদ্ধবোৰ সকলো সময়তে চলি থাকে! আৰু ইমানবোৰ কাজিয়া! গতিকে হয়তো পাপীৰ ভাগ্যৰ বাবে শোক কৰাটো বৰ তিক্তভাৱে মূল্যৱান নহয়?
  আনকি স্বেটলানাই অলপ ধেমেলীয়া অনুভৱ কৰিলে: আপুনি খ্ৰীষ্টানসকলক ঈৰ্ষা নকৰিব - তেওঁলোক অনন্তকালত বহু আনন্দৰ পৰা বঞ্চিত হ"ব। আনকি পৃথিৱী গ্ৰহত তেওঁলোকৰ যি আছিল।
  আহ, দুখীয়া পাপীসকল! আৰু তাতোকৈও দুৰ্ভগীয়া ধাৰ্মিক!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ চেলেকি উদং ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো পেলাই দিয়ে। তাৰ পিছত তেওঁ কয়:
  - পৃথিৱীখন আমাৰ হ'ব! ৰাছিয়াৰ মহিমা!
  নাটাছাই তৰোৱালৰে ত্ৰিগুণ পখিলা এটা আঁকি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মহান ৰাছিয়াৰ চিৰন্তন গৌৰৱ হওক!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে যেন হত্যাকাৰী আৰু অনন্যক বাহিৰলৈ পেলাই দিয়ে। ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাটোৱে এজন কৃষ্ণাংগ মানুহৰ কপালত খুন্দা মাৰিলে, আৰু তেওঁক বেৰৰ পৰা পেলাই দিলে, আৰু আৰু পাঁচজন আৰবকো।
  যুঁজখনত পৰৱৰ্তী স্থানত আছে জোয়া। তাইক বাধা দিব পৰা একো নাই। তাই নাজী দলৰ লগত যুঁজে। আৰু ট্ৰিপল মিল খৰচ কৰে। তাইৰ পতনে কাটি পেলোৱা যুঁজাৰুবোৰ।
  তেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে কয়:
  - চিৰন্তন Rus', Svarog সহ হ'ব!
  আৰু তাৰ সংগীবোৰলৈ চকু টিপিয়াই দিয়ে।
  যুদ্ধত পৰৱৰ্তী স্থানত অৰোৰা। তাই পেন্থাৰৰ দৰে ঝাড়ু মাৰিলে। তাই সকলোকে কাটি পেলালে। আৰু খালী ভৰিৰে তাই মৃত্যুৰ উপহাৰ এটা লঞ্চ কৰিলে। তাই বহুত ফেচিষ্টক কাটি গাইছিল:
  - পিতৃভূমিৰ সৰ্বোচ্চ ৰূপৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত যুদ্ধ আৰু স্বেতলানাত। কেনেকৈ তাই শত্ৰুক কাটি পেলায়। আৰু ই বহুত ভাল কাম কৰে।
  ইয়াৰ পিছত তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা মৃত্যুৰ উপহাৰ উৰি যায়। আৰু তেওঁ নাজীসকলক ভালদৰে কাটি দিয়ে, নাপিতৰ ৰেজাৰ চুলিৰ দৰে।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - মোৰ বয়স আৰু মোৰ সত্য! গ্ৰেট ৰাছিয়াৰ মহিমা!
  হয়, এই চাৰিজনে সঁচাকৈয়ে বীৰত্বৰে যুঁজ দিয়ে। কিন্তু চাৰিগৰাকী খালী ভৰি আৰু প্ৰায় উলংগ সুন্দৰীয়ে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত জয়ী হ"ব নোৱাৰে। আৰু তেনেকৈয়ে মস্কো পতিত হ"ল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ তৰোৱাল আৰু অদৃশ্যতাৰ পোছাক দুয়োটা ব্যৱহাৰ কৰি বন্দী ৰাজধানীৰ পৰা ভাঙি ওলাই আহিল।
  সাধাৰণতে তেওঁলোক বহুত কামত সক্ষম। সৰ্বোচ্চ পদক্ষেপৰ ছোৱালী, যে তেওঁলোকক আৰু ওখ আৰু ধুনীয়া বিচাৰি পোৱা নাযায়।
  আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই বন্দী গৰ্কি চহৰ এৰিলে।
  নাজীসকলে, হায়, প্ৰায় সকলোতে সফলতা লাভ কৰিছিল।
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনীয়ে গুচি গ"ল, আৰু খালী ভৰিৰে যাওঁতে বেজী নিক্ষেপ কৰিলে, ফ্ৰিটজক নিঃশেষ কৰি পেলালে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - নাই, সজাগতা ম্লান নহ'ব,
  'এটা বাজ, ঈগল'ৰ দৃষ্টি ...
  ৰাইজৰ মাতটো ধ্বনি -
  ফুচফুচাই সাপটোক চেপি ধৰিব!
  
  মোৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব -
  ফেচিবাদৰ অন্ত পৰিব...
  আৰু সূৰ্য্যটো জিলিকি উঠিব
  বাট, সাম্যবাদক আলোকিত কৰা!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে কেইটামান বেজী দলিয়াই নিশ্চিত কৰিলে:
  - নাই, ম্লান নহ'ব!
  আৰু তাই মেচিনগানৰ পৰা বিস্ফোৰণ ঘটাই দুডজন ফেচিষ্টক চেপি ধৰিলে।
  তেনেকুৱা ল"ৰা-ছোৱালী। কঠিন, অটল। যদিও সঁচাকৈয়ে, এইখন সেই ধৰণৰ যুদ্ধ নহয়। আৰু পলাই যাব লগা হৈছে।
  মস্কো খহি পৰিল, গৰ্কি চহৰ খহি পৰিল। নাজীয়ে কাজানত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছে। এইখনেই হৈছে ভলগা নদীৰ শেষৰখন ছোভিয়েট চহৰ। প্ৰতিৰোধ বীৰত্বপূৰ্ণ, কিন্তু অধিক আৰু অধিক, আৰু অধিক আশাহীনতাৰ অনুভৱ।
  নাজীয়ে এ জি ছিৰিজৰ পৰা অধিক উন্নত পিৰামিডাল টেংক পাইছিল, য"ত কোনো ছোভিয়েট অস্ত্ৰই ভেদ কৰিব নোৱাৰে। আৰু এইটো, মই ক"ব লাগিব, বৰ বেয়া।
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীবোৰে যেতিয়া কেটাৰপিলাৰবোৰৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে তেতিয়াহে জাৰ্মান দানৱবোৰৰ সংঘৰ্ষ হয়। কিন্তু যেতিয়া প্ৰায় সমগ্ৰ বিশ্বই ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে ওলাই আহিছে তেতিয়া মাত্ৰ এজন দম্পতীয়ে কি কৰিব পাৰে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, এজি-৫০ আৰু এজি-৭৫ক কপালেৰে ঠেলি দিলে, তাৰ পিছত তেওঁ ক"লে:
  - যদি দুৰ্গ বাটত থাকে,
  শত্রু নির্মিত...
  পিছফালৰ পৰা বাইপাছ কৰিব লাগিব -
  তাইক গুলী নোহোৱাকৈয়ে লৈ যাওক!
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত সন্মত হৈছিল:
  - যুদ্ধৰ প্ৰতাৰণা এটা ডাঙৰ কথা! বিশেষকৈ যদি শক্তিবোৰ অসমান হয়!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে মন্তব্য কৰিছে যে:
  - আৰু মই এণ্টেণ্টেৰ কৌশল খেলিলোঁ। সমান অস্ত্ৰৰে তেওঁ এক লাখ চৈধ্য নিযুত শত্ৰুৰ সৈন্যক ধ্বংস কৰিলে, আৰু তেওঁ নিজেই মাত্ৰ শূন্যহে হেৰুৱালে। গতিকে, কৌশলৰ বাবেই আপুনি আচলতে সমগ্ৰ বিশ্বৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব পাৰে!
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত সন্মত হৈছিল:
  - যথেষ্ট সম্ভৱ! আৰু যুঁজি জয়ী হ"ব!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী আঙুলিৰে বেজীবোৰ দলিয়াই দিলে। তেওঁ তিনি ডজন ফেচিষ্টক হত্যা কৰি ক"লে:
  - পবিত্ৰ ৰাছিয়াৰ নামত আমি জয়ী হম!
  ল'ৰা আৰু ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ দৌৰ অব্যাহত ৰাখিলে ... হায়, শক্তিবোৰ সঁচাকৈয়ে বৰ অসমান।
  কাজানক সকলো ধৰণৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ দ্বাৰা ধ্বংস কৰা হৈছিল। ষ্টেলিনে তাইক শেষ টোপাল তেজলৈকে ধৰি ৰাখিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। কিন্তু বাস্তৱত মস্কোৰ পতনৰ পিছত ৰঙা সেনাৰ যুদ্ধ মনোভাৱ অত্যধিক ভাঙি পৰিছিল। সকলোৱে কমকৈ মৰিবলৈ ইচ্ছা কৰিছিল। হয়, আৰু নাজীসকল সংখ্যা আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত অতি উচ্চ।
  আৰু তেওঁলোকৰ জেট বিমানে নাজীয়ে এতিয়াও দখল কৰিবলৈ সক্ষম নোহোৱা সকলো চহৰ আৰু গাঁৱত বোমা বিস্ফোৰণ কৰি আছে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই কাজান পোৱাৰ আগতেই এই চহৰখন পতিত হৈছিল।
  উফাকো লৈ যোৱা হ"ল। গতিকে কঠোৰ শীতকালৰ মাজতো নাজীসকলে শ্বেৰ্ডলভস্কৰ ফালে আগবাঢ়িছিল।
  ষ্টেলিনৰ মুখ্য কাৰ্যালয় তাতেই আছিল। আৰু পূবৰ পৰা চামুৰাই উঠিল। জাপানীসকলো শক্তিশালী।
  তেওঁলোকৰ যোদ্ধাসকল বিশেষভাৱে বিপজ্জনক - নিঞ্জা ছোৱালী। চাইবেৰিয়াৰ শীতকালৰ মাজতো খালী ভৰিৰে নিয়ৰৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ যায় আৰু নিজেও একেটা সাঁতোৰৰ পোছাক পিন্ধি থাকে। এনে যোদ্ধাক কল্পনা কৰাটোও ভয় লাগে। যদিও সিহঁত বৰ ধুনীয়া।
  ইয়াত তেওঁলোকৰ এজনৰ চুলি নীলা, আন এজনৰ হালধীয়া, তৃতীয়জনৰ ৰঙা, চতুৰ্থজনৰ বগা।
  এনেকুৱাই আটাইতকৈ ধুনীয়া হত্যাকাৰী। এটা তৰোৱালেৰে কাম কৰে, আৰু পদাতিক বাহিনীক পাতল ডিস্ক বা চক্ৰ নিক্ষেপ কৰে। আৰু টেংকবোৰৰ ওপৰত নিঞ্জা বিস্ফোৰক নিক্ষেপ কৰা হয় - সেইবোৰ মাত্ৰ মটৰৰ সমান, কিন্তু আটাইতকৈ গধুৰ ছোভিয়েট টেংকবোৰে ওপৰলৈ উৰি গৈ সেইবোৰ ফালি পেলায়।
  আনকি ভয়ংকৰ আই এছ-৭, নিঞ্জা ছোৱালীবোৰো কোনো বাধা নহয়। ইমান উচ্চ পৰ্যায়ৰ যোদ্ধা যে তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে চকীদাৰসকলো অক্ষম।
  ইয়াত নীলা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালী, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে একেলগে মটৰ আৰু তিনিটা ছোভিয়েট টেংক দলিয়াই ওপৰলৈ উৰি গৈছিল আৰু অংশত বিস্ফোৰণ ঘটিছিল।
  আৰু তাৰ পিছত হালধীয়া চুলি আৰু খালী ভৰিৰে মটৰ এটা টছ কৰা ছোৱালী এজনী। আৰু আকৌ, ছোভিয়েট গাড়ীবোৰ বিভিন্ন দিশত উৰি যায়, আৰু ছিন্নভিন্ন হৈ কেক হৈ পৰে। ইয়াত এনেকুৱা যোদ্ধা বুলি কওঁকচোন - আনকি আটাইতকৈ সাহসী নাইটজনো তেওঁলোকৰ সন্মুখত লাজ লগা হ"ব।
  কিন্তু যুদ্ধত, আৰু ৰঙা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালী। ঠিক যেনেকৈ খালী ভৰিৰে হত্যাকাৰী মটৰ দলিয়াই দিয়ে। আৰু তাইৰ আঘাতৰ পৰাই বিশাল আই এছ-১২ৰ কৱচ ফাটি গ"ল।
  এইজনী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী।
  আৰু তাৰ পিছত বগা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালী। একেদৰেই তেওঁ তাক লৈ যাব, আৰু নিজৰ সমস্ত শক্তিৰে ৰঙা সেনাৰ যোদ্ধাসকলৰ মাজত নিজৰ তৰোৱালবোৰ ঠেলি দিব। সেইবোৰ কাটি লওক আৰু গাই লওক:
  - মই কৰুণ পোক নহয় নিঞ্জা, কিন্তু কচ্ছপ নহয়!
  আৰু আকৌ যুদ্ধত চাৰিওজন হত্যাকাৰী ছোৱালী।
  সকলো ফ্ৰণ্টতে যুদ্ধত হাৰিছে ৰঙা সেনা। কিন্তু তথাপিও যুঁজিবলৈ চেষ্টা কৰি আছে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই শীতকালীন বৰফৰ মাজেৰে বিচৰণ কৰে। দুখীয়া খালী ভৰিৰ ল"ৰা-ছোৱালী। অমৰ শৰীৰৰ বাবে হিম ইমান ভয়ংকৰ নহয়। বেমাৰ হ"বলৈ বা চৰ্দি হ"বলৈ কিবা এটা হ"বলৈ এই ছুপাৰমেনসকলে জমা হ"ব নোৱাৰে। কিন্তু সকলো একেই, যেতিয়া আপুনি উৰালৰ কাষ চাপিব, তেতিয়া হিমখন অপ্ৰীতিকৰ হয়, আৰু শিশুৰ উদং গোৰোহা কামোৰ দিয়ে।
  অলেগে দুখেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - আপুনি নাজানে আৰু কি বেয়া - ঠাণ্ডা আৰু ভোক, বা আপোনাৰ পবিত্ৰ গৃহভূমি যে হেৰুৱাইছে সেই উপলব্ধি!
  মাৰ্গাৰিটাই যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - আমাৰ বাবে ঠাণ্ডা আৰু ভোক একো নহয় ... কিন্তু আমি যে নাজীৰ হাতত পৰাস্ত হৈছিলো সেয়া আচলতে বেয়া!
  অলেগে এই কথাত একমত হৈছিল:
  - বেয়া হৈ নাযায়! সাধাৰণতে তৃতীয় ৰাইখ সাধাৰণতে আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতকৈ সমান্তৰাল বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত বেছি সফল হয় কিয়?
  মাৰ্গাৰিটাই এটা যুক্তিসংগত ধাৰণা কৰিলে:
  - কাৰণ নাজীসকল অতি শক্তিশালী আৰু সংগঠিত। আৰু আমি বহুবাৰ ভাগ্যৱান হৈছো। বিশেষকৈ ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ সৈতে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে খালী ভৰিৰে স্নোবল এটা লাথি মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ সৈতে আমি বৰ ভাগ্যৱান আছিলো! ফ্ৰিট্জসকলে নিজেই মূৰ্খৰ দৰে ফান্দত উঠিল!
  মাৰ্গাৰেইটে cooed:
  - বিপদত নপৰিবলৈ চেষ্টা কৰি,
  যাতে বিভ্ৰান্ত নহয় আৰু হেৰাই নাযায়...
  এটকা এটাৰ বিনিময়ত এটকা সংগ্ৰহ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব,
  বা সঁচাকৈয়ে পুনৰ জন্ম লোৱা!
  বাটত শিশুসকলে, নাজীৰ এটা ডিটেচমেণ্টক আক্ৰমণ কৰে। এশৰো অধিক সৈনিকক হত্যা কৰিলে। এজনক বন্দী কৰি ৰখা হৈছিল। মাৰ্গাৰিটাই যুৱকজনক জোৰ কৰি ঠাণ্ডাৰ পৰা ৰঙা হৈ পৰা তেওঁলোকৰ অতি ইলাষ্টিক তলুৱাটোত চুমা খালে। তেওঁ নম্ৰভাৱে কৰিলে। আৰু তেওঁ ক"লে যে জাৰ্মানসকলে ইতিমধ্যে শ্বেৰ্ডলভস্কৰ কাষ চাপিছে আৰু ইয়াক ঘেৰি ধৰিছে।
  অলেগে মন্তব্য কৰিলে:
  - আচৰিত কথা যে তুমি আৰু মই মাৰ্গট বেছি বেগেৰে, কিন্তু কিবা এটা সাধাৰণ মানুহৰ দৰে বা তাতোকৈ লাহে লাহে গতি কৰে!
  মাৰ্গাৰেটে মান্তি হ"ল:
  - পৰাজয়ৰ ঢৌত ধৰা পৰিল! দেখাত এই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত সকলো ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে। আনকি প্ৰকৃতি আৰু মহাকাশ!
  তাৰ পিছত অলেগে পৰামৰ্শ দিলে:
  - আৰু যদি আমাৰ বাবে হিটলাৰক হত্যা কৰাটো তুচ্ছ কথা?
  মাৰ্গাৰিটাই নেতিবাচকভাৱে মূৰটো জোকাৰিলে।
  - হাইপাৰ-ডাইনে আমাক এনে আদেশ নিদিলে! গতিকে আত্মসক্ৰিয়তা অবিহনে কাম কৰোঁ আহক। তাৰোপৰি ই কি দিয়ে?
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - অনেক! তদুপৰি ফুৰাৰ, এইটোৱেই আফ্ৰিকাৰ ফুৰাৰ!
  মাৰ্গাৰেটে পৰামৰ্শ দিলে:
  - এতিয়াৰ বাবে সন্মুখত যুঁজ দিওঁ, তাৰ পিছত হিটলাৰৰ খৰচত আমি চাম! কোৱাৰ দৰে - লাহে লাহে খৰখেদা কৰক!
  অলেগে গাইছিল:
  - গতি ভাল, চেলেং ভাঙিব নালাগে... মানুহজন কাঠফুলা নহয়, আৰু খৰখেদাকৈ পাগল হৈ গ'ল!
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে সকলো প্ৰস্ৰাৱ লৈ দৌৰি গ"ল। আৰু শ্বেৰ্ডলভস্কলৈ লৰালৰিকৈ যাবলৈ সক্ষম হ"ল। আৰু নাজীৰ ধুমুহাত পৰা চহৰখন ৰক্ষা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  ইয়াৰ পিছত এটাৰ পিছত এটাকৈ আক্ৰমণ চলিল।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে আছিল। মাৰ্গাৰিটা টিউনিক পিন্ধিছে, আৰু অলেগ ৰাইবাচেংকো শ্বৰ্ট পিন্ধা ল"ৰা। কিন্তু তেওঁলোকে আটাইতকৈ বাস্তৱ আৰু অনবদ্য নায়কৰ দৰে যুঁজিছিল।
  অলেগে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বেজী এটা দলিয়াই ফ্ৰিটজৰ ডিঙিত বিন্ধি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  আমি এ ইঞ্চি মাটিও এৰি নিদিওঁ!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - এটা টোপাল নহয়, এটা স্পেন নহয়, এটা চেণ্টিমিটাৰ নহয়!
  ঠাণ্ডাত ল"ৰা আৰু ছোৱালীৰ কাজিয়া। আৰু তেওঁলোকৰ লগত আছিল আন আন অগ্ৰগামীসকল। আৰু লগতে বহুতেই বনৰীয়া ঠাণ্ডাৰ মাজতো খালী ভৰিৰে। আৰু যদি অমৰ শিশুৱে বনৰীয়া হিমক ভয় নকৰে, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে, তেওঁলোকে আঘাত দিব নোৱাৰে, তেন্তে সাধাৰণ শিশুৰ বাবে ই যথেষ্ট বিপদজনক।
  ইয়াত এজন খালী ভৰিৰে অগ্ৰগামী আছে, যাৰ আঙুলিবোৰ ঠাণ্ডাৰ বাবে নীলা হৈ পৰিছিল, দাঁতত চৰ্দি হৈছিল আৰু চোলাটো ফুলি গৈছিল। ল'ৰাটোৰ বৰ কষ্ট হৈছে। কিন্তু ইয়াৰ পিছতো তেওঁ ক্ৰোধত গ্ৰেনেডৰ গোট এটা লৈ নাজী টেংকৰ তললৈ দলিয়াই দিয়ে, আৰু তেওঁ নিজেই মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণত বিন্ধি পৰি যায়।
  এইটো এটা সাহসী ল'ৰা...
  বা এগৰাকী ছোৱালী, যাৰ খালী ভৰি দুখন ৰঙা পপিৰ দৰে জ্বলি উঠে, জাৰ্মান মাষ্টোডনৰ কেটাৰপিলাৰৰ তললৈ খনি এটা ঠেলি দিয়ে। তাই নিজেই কান্দি কান্দি মৰে:
  - মাতৃভূমি আৰু ষ্টেলিনৰ বাবে!
  শীতকালত, চাইবেৰিয়াত, যেতিয়া আপুনি অমৰ মাংসৰ দ্বাৰা সুৰক্ষিত নহয়, তেতিয়া খালী ভৰিৰে থকাটো অতি কষ্টদায়ক।
  আনকি তীব্ৰ হিমত থকা অলেগ আৰু মাৰ্গাৰিটাইও অৰ্ধনগ্ন হৈ ইমান আনন্দিত নহয়। কিন্তু তেওঁলোকে হাঁহি হাঁহি গান গায়, ল"ৰাবোৰক উৎসাহিত কৰিব বিচাৰে:
  - এহ, হিম, হিম, মোক ফ্ৰীজ নকৰিবা,
  মোক ফ্ৰীজ নকৰিবা! মোৰ ঘোঁৰা! মোৰ ঘোঁৰা!
  বগা চুলিৰ!
  তিতা ঠাণ্ডাৰ পৰা ৰঙা নীলা ভৰি দুখন জোকাৰি ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে গাইছিল:
  নিয়ৰে আমাক ৰখাব নোৱাৰে! হিমই আমাক পৰাস্ত নকৰে! আমি ফ্ৰিটজৰ পথ প্ৰদৰ্শক! ফেচিষ্টক জোৰেৰে মাৰপিট কৰা হ"ব!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে ভালকৈ যুঁজি আছে! কিন্তু বেদনাদায়কভাৱে অসমান শক্তি। ষ্টেলিনে ঘেৰি ৰখা শ্বেৰ্ডলভস্কৰ পৰা নভোচিবিৰ্স্কলৈ পলায়ন কৰে। অৱশ্যে ইতিমধ্যে জাপানীসকলে পূব দিশৰ পৰা এই চহৰখনৰ কাষ চাপিছে। চাইবেৰিয়াৰ হিমলৈও ভয় নকৰে।
  হয়, যুদ্ধ শেষ হ"বলৈ গৈ আছে।
  কিন্তু অগ্ৰগামীসকলে হাৰ নামানে। আৰু কঠিন সময়তো শিশুৱে সাহসেৰে গান গায়;
  আমি সাম্যবাদৰ সন্তানৰ পথ প্ৰদৰ্শক -
  এটা জুই, এটা তম্বু আৰু এটা ৰিং বাগল!
  অভিশপ্ত ফেচিবাদ আক্রমণ -
  কোনে অপেক্ষা কৰি আছে উগ্ৰ পৰাজয়ৰ বাবে!
  
  এই যুদ্ধবোৰত আমি কি হেৰুৱালোঁ?
  আৰু তাৰ পিছত অধিগ্ৰহণ কৰা শত্ৰুৰ সৈতে যুদ্ধত?
  আমি আগতে কেৱল পৃথিৱীৰ সন্তান আছিলোঁ -
  আৰু এতিয়া জন্মভূমিৰ যোদ্ধাসকল!
  
  কিন্তু হিটলাৰে আমাৰ ৰাজধানীৰ দিশে এখোজ আগবাঢ়িল,
  জলপ্ৰপাতটো গণনা নকৰাকৈয়ে বোমা নিক্ষেপ কৰিলে!
  আমি আকাশতকৈও ধুনীয়া পিতৃভূমি -
  এতিয়া আহিল ৰক্তাক্ত সূৰ্যাস্ত!
  
  আমি আগ্ৰাসনৰ প্ৰতি কঠোৰ সঁহাৰি দিম -
  যদিও সিহঁত নিজেই আকাৰত সৰু!
  কিন্তু ভংগুৰ কিশোৰৰ হাতত তৰোৱাল -
  চয়তানৰ লিজিয়নতকৈও শক্তিশালী!
  
  টেংকবোৰে হিমস্খলনৰ পিছত হিমস্খলনৰ লৰালৰিকৈ যাওক,
  আৰু আমি ৰাইফলটোক তিনিটা ভাগত ভাগ কৰি লওঁ!
  আৰক্ষীয়ে নিকৃষ্টভাৱে পিছফালে লক্ষ্য কৰক,
  কিন্তু পবিত্ৰ ঈশ্বৰে তেওঁলোকক তীব্ৰ শাস্তি দিব!
  
  আমি কি সিদ্ধান্ত লৈছিলো? জগতৰ কাম কৰা
  আৰু তাৰ বাবে হায়, গুলী চলাবলগীয়া হ"ল!
  শান্তি ইতিমধ্যে ঘৃণনীয়।
  হিংসাও হৈছে!
  
  ছোৱালীজনীৰ লগত আমি একেলগে খালী ভৰিৰে দৌৰো -
  বৰফ পৰিলেও কয়লাৰ দৰে জ্বলি উঠে নিয়ৰৰ ঢৌ!
  কিন্তু ভয় নকৰিবা, ল'ৰা-ছোৱালীবোৰক চিনি পাওক -
  ফেচিষ্টক সাহসেৰে গুলীৰে কফিনত ঠেলি দিয়া হ"ব!
  
  ইয়াত তেওঁলোকে নিকৃষ্ট ফ্ৰিটজ কোম্পানীটো ৰাখিলে,
  আৰু বাকী কাপুৰুষবোৰ পলাতক!
  আমি যুদ্ধত কুঁহিয়াৰৰ দৰে পদাতিক বাহিনীক থেতেলিয়াই পেলাওঁ -
  আমি ডেকা গ্ৰীষ্মকালৰ বাবে বাধা নহয়!
  
  বিজয় কৃতিত্ব, ২০২০ চনৰ মে" মাহত হ"ব।
  এতিয়া তুষাৰপাতৰ কাঁইটীয়া, কঠিন বৰফ!
  ল"ৰাটো খালী ভৰি, ভনীয়েক খালী ভৰি,
  চেলেং পিন্ধি ল"ৰা-ছোৱালীয়ে উত্থানৰ দিনটো লগ পাইছিল!
  
  এই শক্তিবোৰ ক"ৰ পৰা আহে?
  বিষ আৰু ঠাণ্ডা সহ্য কৰক, সেই প্ৰয়োজন!
  বন্ধু এজনে যেতিয়া কবৰৰ তলৰ অংশ জুখিছিল,
  বন্ধুৱে যেতিয়া হুমুনিয়াহ কাঢ়িব - মই মৰিম!
  
  খ্ৰীষ্টই আমাক অগ্ৰগামীসকলক আশীৰ্ব্বাদ কৰিলে,
  তেওঁ ক"লে, পিতৃভূমি তোমাক ভগৱানে দিছে!
  এইটোৱেই সকলোতকৈ প্ৰথম বিশ্বাস,
  ছোভিয়েট, পবিত্ৰ দেশ!
  আৰু ওঁঠত হাঁহি লৈ মৰি যায়। শিশুৱে দুৰ্বলতা নাজানে... অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই গোটেই এসপ্তাহ যুঁজিছিল। কিন্তু স্বেৰ্ডলভস্ক পৰিল। গেৰিছনৰ এটা অংশই আত্মসমৰ্পণ কৰিলে - এক আশাহীন পৰিস্থিতি অনুভৱ কৰি। কেৱল অগ্ৰগামীসকলেহে আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰিছিল।
  আৰু এমুঠিমান সাহসী, খালী ভৰিৰে ল"ৰাই এটা হতাশজনক ব্ৰেকথ্ৰুত আগবাঢ়িল। ভয়ংকৰ ঠাণ্ডাৰ পৰা আক্ষৰিক অৰ্থত নীলা হৈ পৰা বৰফৰ ঢৌৰ মাজেৰে দৌৰি গ"ল। আৰু মেচিনগান আৰু কামানৰ তলত তেওঁলোকৰ মৃত্যু হয়।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটাও যথেষ্ট আঁচোৰ খাইছিল, কিন্তু তথাপিও শ্বেৰ্ডলভস্কৰ পৰা পলায়ন কৰিছিল। তাৰ পিছত আমি নভোচিবিৰ্স্কলৈ গুচি আহিলোঁ। হিম, শীত, দীঘলীয়া ৰাতি।
  ল'ৰা আৰু ছোৱালীজনী নিজৰ ওচৰলৈ দৌৰি যায়, দুখী আৰু বৰ খং উঠে।
  মাৰ্গাৰেটে মন্তব্য কৰিলে:
  - হাইপাৰউইচ এই জগতখন সহায় কৰিব পাৰিলেহেঁতেন! আৰু তাৰ পিছত নাজীয়ে জয়ী হয়! এয়া সঁচাকৈয়ে সাৰ্বজনীন অন্যায়!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ওপৰলৈ জপিয়াই সাতগুণ ছমাৰছল্টত পেলাই দিলে আৰু যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - সাধাৰণতে পৃথিৱীত ন্যায় কম! উদাহৰণস্বৰূপে, বৃদ্ধসকলে কিয় কষ্ট পায়? আৰু, প্ৰায় ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ! আৰু মানুহ এজন সৰু হ"লে ধূমপান আৰু মদ্যপান কৰে, আনকি কথাবোৰ আৰু বেয়া কৰি পেলায়, আৰু তেওঁ সুস্থ হৈ থাকে! বুঢ়া মানুহে ভুগি থকা ন্যায় ক'ত?
  মাৰ্গাৰিটাই এই কথাত সহজেই সন্মত হ"ল:
  - বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ন্যায় নাই!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে কিছু বোকাময়ভাৱে সুধিলে:
  - আৰু ভগৱানে ক'লৈ চাই আছে?
  ফুটা টিউনিক পিন্ধা এই খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনী মাৰ্গাৰিটাই পৰামৰ্শ দিলে:
  - চাগে, আমি নিজেও দেৱতাৰ দৰে হ"ব লাগিব, যাতে পৃথিৱীত ন্যায়ৰ ৰাজত্ব হয়! এয়াই সৃষ্টিকৰ্তাৰ জ্ঞান!
  Oleg Rybachenko আত্মবিশ্বাসেৰে নিশ্চিত কৰিছে:
  - মোৰ বিশ্বাস যে আমি মৃতক পুনৰুত্থান কৰিম!
  টাৰ্মিনেটৰ গাৰ্ল নিশ্চিত কৰা হৈছে:
  - হয়, মই বিশ্বাস কৰোঁ অৱশ্যে!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে দৌৰি গৈ ন"ভ"চিবিৰ্স্কলৈ আহি এই চহৰখনৰ প্ৰতিৰক্ষাত অংশ লৈছিল।
  ৰঙা সেনাৰ নিয়ন্ত্ৰণত থকা প্ৰায় শেষৰখন ডাঙৰ চহৰত যুদ্ধ কৰিছিল।
  ষ্টেলিনে ইতিমধ্যে হিটলাৰৰ সৈতে আলোচনা কৰিছিল, তেওঁৰ ব্যক্তিগত সুৰক্ষা নিশ্চিত হ"লে আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ সন্মত হৈছিল। বিশেষকৈ পক্ষপাতীসকল শান্ত হ"লে ইয়াৰ বাবে ফুৰাৰ সাজু আছিল।
  ইতিমধ্যে জাপানীসকলে পূব দিশৰ পৰা নভোচিবিৰ্স্কত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। গতিকে কাৰ্যতঃ পলায়নৰ কোনো সম্ভাৱনা নাছিল। ইউ এছ এছ আৰ মৃত্যুমুখত পৰিছিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই নাজীৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু সিহঁতে তেতিয়াও কিবা এটা আশা কৰি আছিল।
  তেওঁলোকৰ কাষতে আছিল অগ্ৰগামীসকল। চাইবেৰিয়াত তীব্ৰ হিমৰ সময়ত সকলো শিশুৱে খালী ভৰিৰে আৰু টাই থকা গ্ৰীষ্মকালীন অগ্ৰগামী ইউনিফৰ্ম পিন্ধিছিল। বীৰৰ দৰে মৰিল।
  তেওঁলোকৰ ভৰি দুখন হাঁহৰ ভৰিৰ দৰে ৰঙা আৰু ভৰিৰ আঙুলিবোৰ নীলা হৈ পৰিছিল।
  কিন্তু অগ্ৰগামীসকলে হাৰ নামানিলে।
  ফেচিবাদৰ ওচৰত বলি হ"ব!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নিজৰ উদং ল"ৰাৰ দৰে ভৰিখনেৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। কপালেৰে একেলগে তিনিটা জাৰ্মান টেংক ঠেলি ফুচফুচাই ক"লে:
  - মই বিজয়ত বিশ্বাস কৰোঁ!
  মাৰ্গাৰিটাইও খালী আঙুলিৰে এটা হত্যাকাৰী উপহাৰ দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মইও বিশ্বাস কৰিলোঁ, আৰু শেষলৈকে বিশ্বাস কৰিম!
  আৰু তেওঁলোকে হতাশাৰ ক্ৰোধত শেষৰখন, ছোভিয়েট চহৰৰ বাবে যুঁজিছিল। আৰু তথাপিও সিহঁতে বেঁকা হ"বলৈ যোৱা নাছিল।
  প্ৰায় মাৰাত্মক হিমায়িত অগ্ৰগামী শিশুসকলক উৎসাহিত কৰিবলৈ অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে অতি উৎসাহেৰে গাইছিল;
  মই ৰাছিয়া মাতৃৰ এজন যুৱ যোদ্ধা,
  শক্তিশালী দেশ, সকলো দেশৰ মাতৃভূমি...
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ কোনো গৃহভূমি নাই, জানি থোৱা ইয়াতকৈও ধুনীয়া,
  পাহাৰৰ তলত ষ্টেলিনে টাই বান্ধিলে!
  অগ্ৰগামী হোৱাটো এক আনন্দ আৰু আহ্বান,
  কাৰণ ইয়াৰ অৰ্থ হ'ল আপুনি দেশৰ সেৱক।
  আৰু আপুনি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক গুণ কৰিব পাৰে -
  নৰক-চয়তানৰ ষড়যন্ত্ৰ ধ্বংস কৰা।
  যেতিয়া একচল্লিশ বছৰত গ্ৰীষ্ম আহিল
  জুন ধুমুহা আমাদের জন্য rumbles...
  আমি অঞ্চলটো দুখীয়া হোৱাটো নিবিচাৰো,
  সুখৰ বাবে বিশ্বাস কৰক - পিতৃভূমি সৃষ্টি হৈছে!
  এজনী ছোৱালীৰ সৈতে আমি এম্বুছত থকা নাজীৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো,
  তাৰ আগতে আমি মেচিনগান এটা পাইছিলোঁ।
  আৰু হিটলাৰৰ উন্মাদ বিৰক্তিলৈ,
  আমাৰ ডিটেচমেণ্টে নাজীক সফলতাৰে পৰাস্ত কৰে!
  প্ৰেমিকা খালী ভৰি মোটা,
  ইতিমধ্যে উদং তলুৱাটোৰ তলত নিয়ৰ বিন্ধিছে।
  ঠাণ্ডা আৰু ধ্বংসাৱশেষৰ পৰা নীলা হৈ পৰিল,
  কিন্তু পবিত্ৰ অগ্নিয়ে আমাৰ আত্মাক উষ্ণ কৰি তোলে!
  আমি বিৰোধীৰ জোখ নজনাকৈয়ে মাৰিলোঁ,
  আমি দিন ৰাতি জিৰণি নিদিওঁ!
  গ্ৰেনেডৰ জাক পিন্ধি ইচেলনলৈ উৰি যায়,
  আৰু স্নাইপাৰ ৰাইফল লৈ বিষয়া।
  ফেচিষ্টসকলে ক"তো সমৰ্থন বিচাৰি নাপায়,
  আমাৰ অগ্ৰগামী, বীৰ বিচ্ছিন্নতা...
  সক্ষম, যদি পাহাৰ কাটিব লাগে,
  ইয়াত হিটলাৰৰ টেংকবোৰ চাকিৰ দৰে জ্বলি আছে।
  ক্ৰোধৰ ফিটত ৰাইজে সমবেত হ'ল -
  ন্যায়, সাহস আৰু সন্মানৰ বাবে।
  আৰু ধুমুহাৰ সাগৰত কোনো ৰিফ নাই -
  যিটোৱে আমাক বহিবলৈ বাধ্য কৰাব!
  আমি বাৰ্লিনত প্ৰৱেশ কৰিলোঁ, আমি কমছমোলত যোগদান কৰিছো,
  ছোৱালীৰ লগত খালী ভৰিৰে ঠেলি দিয়াৰ পৰা গোটেই পৃথিৱী!
  আমি স্বৰ্গীয় মে', ২০২০ত বিজয় মৌ উশাহ লওঁ।
  এতিয়া ই চিৰন্তন হৈ পৰিছে, আমাৰ উজ্জ্বল সফলতা!
  
  
  
  
  . তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰে আঠষষ্ঠি বছৰ জীয়াই আছিল
  ৰজাই সাম্ৰাজ্যখনক অৰ্থনৈতিকভাৱেও শক্তিশালী কৰি তুলিছিল। দাঙ্গা আৰু বিপ্লৱো হোৱা নাছিল, গতিকে অৰ্থনীতি অহৰহ বৃদ্ধিত আছিল। আৰু প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ ভিতৰত ৰাছিয়া আৰু জনসংখ্যাৰ সংখ্যা অধিক আছিল কাৰণ মৃত্যুৰ হাৰ কম আৰু চীন আৰু কোৰিয়াৰ উত্তৰ অঞ্চলসমূহ সংযুক্ত হৈছিল। আৰু সেনাবাহিনীও ডাঙৰ আছিল। আৰু ধাৰাবাহিকখনৰ প্ৰথম লাইট টেংকবোৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল, আৰু বিভিন্ন ব্ৰেণ্ডৰ বহু বিমান।
  হায়, প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধত তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰে জয়লাভ কৰিবলৈ জীয়াই নাথাকিল যদিও দ্বিতীয় নিকোলাছে ইতিমধ্যে লাভ কৰিছিল।
  নতুন ৰজাৰ এটা কঠিন সিংহাসন, আন এগৰাকী পত্নী, এগৰাকী মহান উত্তৰাধিকাৰী, দুশ আশী নিযুত লোক আৰু শান্তিকালীন ৰাজ্যত ডেৰ-দুই নিযুত সৈনিক আছিল।
  গতিকে আপুনি সাহসেৰে আৰু নিপুণভাৱে যুঁজিব পাৰে! ইয়াৰ উপৰিও ৰাছিয়ানসকলৰ হাতত লঘু মেচিনগান থকা টেংকো আছে যদিও সেইবোৰ মাত্ৰ দেখা গৈছে আৰু গধুৰ। ইয়াক মেণ্ডেলিভৰ পুত্ৰই বিকশিত কৰিছিল।
  গতিকে ৰাজসেনাক বাধা নিদিব!
  দ্বিতীয় নিকোলাছে জাৰ্মান আৰু অষ্ট্ৰিয়ানসকলৰ সৈতে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে... ৰাছিয়ান সৈন্যই গালিচিয়া, বুকোভিনাক দখল কৰি অষ্ট্ৰিয়ানসকলক ধাৰাবাহিকভাৱে পৰাজয়ৰ সৃষ্টি কৰে। প্ৰথমতে ইষ্ট প্ৰুছিয়াত তেওঁলোকক প্ৰহাৰ কৰা হৈছিল যদিও তাৰ পিছত তেওঁলোকে প্ৰতিশোধ লৈ ক"নিগছবাৰ্গক কাটি পেলায়। মিত্ৰশক্তিয়ে জাৰ্মানসকলক পেৰিছৰ পৰা আঁতৰাই পেলালে... ৰাছিয়ান সৈন্যই ক্ৰাকোক দখল কৰিলে, আৰু সংখ্যাগত শ্ৰেষ্ঠত্ব থকাৰ বাবে, শীতকালৰ সত্ত্বেও, আক্ৰমণ অব্যাহত ৰাখিলে, বুডাপেষ্টৰ কাষ চাপিল। মধ্যমীয়া চৰ্তত শান্তিৰ বাবে পৰাজয়ৰ গোন্ধ ওলোৱা দেখি জাৰ্মানীয়ে প্ৰস্তাৱ দিলে।
  জাৰ্মানসকলে ৰাছিয়াক ক্লাইপেডা, আৰু পোলেণ্ডৰ মাটিৰ এটা অংশ দিবলৈ সন্মত হয়, লগতে ক্ষতিপূৰণো দিব। ফ্ৰান্সক বিছমাৰ্কৰ অধীনত পূৰ্বে দখল কৰা ভূখণ্ডৰ এটা অংশ ঘূৰাই দিয়া হৈছিল, আৰু ডেনমাৰ্কৰ অলপ অংশ।
  অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীয়ে বুকোভিনা আৰু ক্ৰাকোৰ অংশ গালিচিয়াক এৰি দিলে। কিন্তু সাম্ৰাজ্যৰ পতন নহ"ল। ৰাছিয়াই স্লাভসকলৰ মাটি, এসময়ত কিয়ভান ৰাছৰ অংশ আছিল সকলোখিনি পুনৰ দখল কৰি পোলেণ্ড ৰাজ্য সম্প্ৰসাৰণ কৰিলে।
  ইটালীৰ দৰেই তুৰ্কিয়ে আৰু জাপানে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ সময় নাপালে। অৰ্থাৎ প্ৰথম বিশ্বযুদ্ধৰ আচলতে অস্তিত্ব নাছিল। ইমান কম হেঁচা। দ্বিতীয় নিকোলাছে নিজৰ কৰ্তৃত্ব শক্তিশালী কৰিছিল আৰু তাৰ পিছত যথেষ্ট সময় শান্তিপূৰ্ণভাৱে শাসন কৰিছিল।
  ৰাছিয়াই অৱশ্যে আফগানিস্তানত যুদ্ধ চলাইছিল - অৱশেষত ব্ৰিটিছৰ সৈতে বিভাজন কৰিছিল। তাৰ পিছত ইৰাণ ব্ৰিটেইনৰ সৈতে বিভক্ত হ"ল।
  এইদৰে ৰাছিয়াই নিজৰ সম্পত্তি সম্প্ৰসাৰণ কৰিলে। কিন্তু অৰ্থনৈতিক সংকট আৰু ১৯২৯ চনৰ মহামন্দা আহিল ... ১৯৩১ চনত জাপানে তুৰস্কৰ সৈতে মিত্ৰতা কৰি জাৰবাদী ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু বাস্তৱত সেয়া আছিল আত্মহত্যা। কলচাকৰ কমাণ্ডত প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় জাৰৰ বহৰে জাপানীসকলক পৰাস্ত কৰে। আৰু স্থলসেনা সাধাৰণতে বহুগুণ শক্তিশালী আছিল।
  তুৰ্কীসকলৰ বিষয়েও একেই কথা ক"ব পাৰি। সেই শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে নহয় স্পষ্টকৈ বগাইছিল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই সৈন্য অৱতৰণ কৰি জাপান দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত অৱশেষত ৰাছিয়াৰ সৈন্যই তুৰস্ক দখল কৰিলে। এইদৰেই অট্টোমান সাম্ৰাজ্যৰ যুগৰ অন্ত পৰিল।
  আৰু দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছে নিজৰ গৌৰৱ আৰু ৰাছিয়াৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিলে। এই গৌৰৱময় সম্ৰাটে ১৯৩৬ চনলৈকে শাসন কৰিছিল আৰু আঠষষ্ঠি বছৰ বয়সতো মৃত্যুবৰণ কৰিছিল।
  তেওঁৰ পিছত দ্বিতীয় আলেক্সেই ৰাজপাটত বহে। সাধাৰণতে বত্ৰিশ বছৰীয়া এজন সম্পূৰ্ণ সুস্থ পুৰুষ। তেওঁৰ মাক বেলেগ আছিল, গতিকে তৃতীয় আলেকজেণ্ডাৰে মাৰাত্মক বিবাহৰ অনুমতি নিদিলে।
  দ্বিতীয় আলেক্সেই চৌদি আৰৱক ব্ৰিটেইনৰ সৈতে ভাগ কৰি বিজয় সম্পূৰ্ণ কৰিছিল।
  ১৯৪১ চনলৈকে জাৰ্মানীত সিংহাসনত বহিছিল দ্বিতীয় উইলহেম। এই ৰজাৰ ক্ষমতাত একপঞ্চাশ বছৰ হ"ল! যথেষ্ট দীঘলীয়া!
  কিন্তু ইয়াত সিংহাসনত তেওঁৰ পুত্ৰ ফাৰ্ডিনাণ্ড। হিটলাৰৰ দৰে গোন্ধ নাপায়। অন্য কাহিনী।
  যেতিয়ালৈকে শান্তি আছে। সকলো কলনী বিভক্ত হৈছিল। মুছলিনীয়ে ইথিওপিয়া জয় কৰে।
  শ্বেয়াৰ কৰিবলৈ আৰু একো নাই ... ব্ৰিটেইন অৱশ্যে কঠিন সময়ৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গৈছে। আৰু অৰ্থনৈতিক সংকটত পৰিছে।
  আৰু সেইবাবেই ফাৰ্ডিনাণ্ডে দ্বিতীয় আলেক্সেইক ফ্ৰান্স আৰু ব্ৰিটেইনৰ ঔপনিৱেশিক সম্পত্তি বিভাজন কৰাৰ প্ৰস্তাৱ দিলে। যেনে, আচলতে এই মাটিবোৰলৈ কিমান চাব পাৰি।
  এইদৰে মুছলিনি, ফাৰ্ডিনাণ্ড আৰু দ্বিতীয় আলেক্সেই তেওঁলোকৰ চুক্তি জাল।
  কিন্তু অৱশ্যেই এই সময়লৈকে ৰাছিয়াই ইতিমধ্যে চীনৰ প্ৰায় সমগ্ৰ দেশ জয় কৰি অৰ্থনীতি, সামৰিক ক্ষেত্ৰ আৰু জনসংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত সকলোতকৈ বহুগুণে শক্তিশালী হ"বলৈ সক্ষম হৈছিল।
  সাধাৰণতে জাৰ আলেক্সেইয়ে এনে প্ৰস্তাৱত অনুমোদন জনায় আৰু সিদ্ধান্ত লয় যে দুয়ো একেলগে আৰম্ভ হ"ব।
  ফাৰ্ডিনাণ্ড আৰু সৰু নাছিল। আৰু তেওঁ সাৱধান আছিল।
  কিন্তু ১৯৪৫ চনৰ ১৫ মে"ত যুদ্ধ আৰম্ভ হয়। জাৰ্মানসকলে আকৌ স্থানান্তৰিত হ"ল
  বেলজিয়াম বিরুদ্ধে...
  আৰু জাৰ সৈন্যই ব্ৰিটিছ উপনিবেশৰ মাজেৰে গৈ মিচৰৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ গৈছিল।
  ৰাছিয়াৰ দহ নিযুত সৈনিক আৰু পাঁচশ ডিভিজন আছিল, আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে
  জিকিছিল. এনে লাগিছিল যেন তাইক কোনেও বাধা দিব নোৱাৰিলে।
  দুমাহত জাৰ সেনাই ভাৰত, দক্ষিণ ইৰাণ, চৌদি আৰব, ইজিপ্ত, চুডান, ইণ্ডোচাইনাৰ বেছিভাগ অঞ্চলত ইংৰাজৰ সম্পত্তি দখল কৰিলে।
  কিন্তু জাৰ্মানসকলে কেৱল বেলজিয়ামহে দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু পেৰিছৰ বাহিৰৰ অঞ্চলত তেওঁলোকক ৰখাই দিয়া হৈছিল। নেদাৰলেণ্ডেও যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল।
  জাৰবাদী ৰাছিয়াই আৰু দুমাহৰ বাবে এছিয়াত ব্ৰিটেইনৰ সম্পত্তি জব্দ কৰে, আৰু ইণ্ডোনেছিয়াক শেষ কৰে। তাৰ পিছত তাই অষ্ট্ৰেলিয়াত অৱতৰণ কৰিলে, আফ্ৰিকাৰ মাজেৰে গুচি গ"ল।
  জাৰ্মানীয়ে পেৰিছক দখল কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে যদিও তেওঁলোকৰ আক্ৰমণ প্ৰতিহত হয়। অৱশ্যে যুদ্ধখন হেৰাই গ"ল। ইটালীয়ে ব্ৰিটেইন আৰু ফ্ৰান্সৰ আফ্ৰিকান সম্পত্তিও দখল কৰে।
  পঞ্চম মাহতহে ইউৰোপত ছাৰ সৈন্য আহিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। এতিয়ালৈকে আফ্ৰিকা আৰু অষ্ট্ৰেলিয়াত যুদ্ধসমূহ পূৰ্ণগতিত চলি আছিল যদিও ইতিমধ্যে শেষ হৈ গৈছে। ভূমি হেৰুৱাৰ ফলত বহুখিনি দুৰ্বল হৈ পৰা অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীয়েও মিত্ৰজোঁটৰ পক্ষত যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে।
  জাৰ্মানীয়ে হলণ্ড দখল কৰিবলৈ সক্ষম হয়। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ স্থান উন্নত কৰিলে।
  আৰু দুমাহৰ বাবে জাৰবাদী ৰাছিয়াই অষ্ট্ৰেলিয়া আৰু আফ্ৰিকা দখল সম্পূৰ্ণ কৰিলে। আৰু নৱেম্বৰৰ শেষৰ ফালেহে, ঠিক ঠাণ্ডাত, পেৰিছক বাইপাছ কৰি জাৰ্মান-ৰাছিয়ান সৈন্যৰ নতুন আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল।
  এই ক্ষেত্ৰত শক্তিসমূহ ইতিমধ্যে অত্যধিক অসমান আছিল। ফৰাচী-ইংৰাজ সৈন্য পৰাজিত হয়। আৰু পেৰিছ ঘেৰি ধৰিছে।
  আৰু নতুন বছৰত গেৰিচনে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে... তাৰ পিছত জাৰ আৰু জাৰ্মান সৈন্যই তিনি সপ্তাহত সমগ্ৰ ফ্ৰান্স দখল কৰিলে। তাৰ পিছত ব্ৰিটেইনৰ ওপৰত বোমা বিস্ফোৰণ আৰম্ভ হ'ল ... আৰু সকলো উপনিবেশ মিত্ৰজোঁটে দখল কৰিলে।
  ১৯৪৬ চনৰ মে" মাহত ইতিমধ্যে ব্ৰিটেইন, তেজ ওলোৱা আৰু বোমাত ন"ক আউট কৰা হৈছিল
  আত্মসমৰ্পণ কৰা।
  এইদৰেই আন এক মহাযুদ্ধৰ অন্ত পৰিল। প্ৰায় সকলো উপনিবেশ ৰাছিয়াই লৈ গ"ল। জাৰ্মানীয়ে তুলনামূলকভাৱে কম লাভ কৰিলে, ইটালীয়ে কিবা এটা ধৰিলে, অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰীয়ে এটা প্ৰতীকী টুকুৰা পালে।
  জাৰ্মানসকলে বৃহৎ উপনিবেশৰ আশা কৰা সত্ত্বেও, আৰু কেৱল মৰক্কোৱেহে সম্পূৰ্ণৰূপে বহু কম লাভ কৰিছিল, জাৰ্মানীয়ে ইয়াৰ গঠনত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিছিল: বেলজিয়াম, হলণ্ড আৰু ফ্ৰান্সৰ পৰা প'ৰ্ট ডি কেলেলৈকে।
  ইয়াৰ উপৰিও জাৰবাদী ৰাছিয়াই জাৰ্মানসকলক নামিবিয়া আৰু তেওঁলোকৰ পূৰ্বৰ মালিকানাধীন বস্তুবোৰ ঘূৰাই দিলে।
  মুঠতে আমি কেনেবাকৈ বুজিলোঁ আৰু মিলন কৰিলোঁ...
  শান্তি আহিল ... ১৯৫৩ চনত ৰাছিয়াত পাৰমাণৱিক বোমা আছিল, আৰু এবছৰৰ পিছত জাৰ্মানীত। ১৯৬০ চনত আমেৰিকাই পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ লাভ কৰিছিল।
  এইদৰে ভয়ৰ ভাৰসাম্যৰ সৃষ্টি হ"ল।
  আৰু ১৯৫৫ চনত প্ৰথমজন ৰাছিয়ান মহাকাশচাৰী মহাকাশলৈ উৰা মাৰিছিল, বলৰ চাৰিওফালে উৰি গৈছিল। আৰু ১৯৬১ চনত ৰাছিয়াই চন্দ্ৰত ভৰি দিছিল।
  আৰু ১৯৮৩ চনত মংগল গ্ৰহলৈ! ১৯৭১ চনত আমেৰিকানসকলে চন্দ্ৰলৈ উৰা মাৰে, আৰু ১৯৮৪ চনত জাৰ্মানসকলে চন্দ্ৰলৈ উৰা মাৰে।অষ্ট্ৰিয়া-হাংগেৰী আৰু জাৰ্মানী একত্ৰিত হৈ এখন ৰাষ্ট্ৰত পৰিণত হয়। স্বায়ত্তশাসন আৰু স্বশাসনৰ সৈতে ছুইডেন আৰু নৰৱে ৰাছিয়াৰ অংশ হৈ পৰে।
  আন দেশসমূহে ক্ৰমান্বয়ে স্বাধীনতা হেৰুৱাই পেলালে।
  ১৯৮৭ চনত ৰাছিয়াৰ মহাকাশচাৰীসকলে পাহাৰৰ ওপৰেৰে শুক্ৰলৈ উৰা মাৰিছিল। ১৯৯২ চনত বুধ গ্ৰহৰ ওপৰত। আৰু ১৯৯৯ চনত প্লুটো।
  সৌৰজগত আয়ত্ত কৰা হৈছে।
  তিনিখন পাৰমাণৱিক সাম্ৰাজ্য আছিল: গ্ৰেট জাৰ্মানী, আমেৰিকা আৰু গ্ৰেট ৰাছিয়া।
  ১৯৭২ চনত আঠষষ্ঠি বছৰ বয়সত দ্বিতীয় আলেক্সেইৰ মৃত্যুও হয়। তেওঁৰ পিছত তেওঁৰ পুত্ৰ আলেকজেণ্ডাৰ চতুৰ্থ। এই ৰজাৰ সিংহাসনত আৰোহণৰ সময়ত তেওঁৰ বয়স আছিল একচল্লিশ বছৰ। অদ্ভুতভাৱে, কিন্তু চতুৰ্থ আলেকজেণ্ডাৰেও আঠষষ্ঠি বছৰ পাৰ কৰি ১৯৯৯ চনত মৃত্যুবৰণ কৰে। আৰু তেওঁৰ পুত্ৰ ভ্লাদিমিৰ তৃতীয় সিংহাসনত আৰোহণ কৰে। ২০১৩ চনত ৰোমানভ বংশৰ চাৰিশ বছৰ উদযাপন কৰা হয়।
  এতিয়ালৈকে ৰাছিয়াই ভৰিৰ ওপৰত দৃঢ়তাৰে থিয় দিছে। কিন্তু পৃথিৱীত এতিয়াও আছে জাৰ্মানী আৰু আমেৰিকা ইয়াৰ প্ৰতিযোগী। উপনিবেশসমূহৰ সৈতে মিলি ছাৰ সাম্ৰাজ্যই বিশ্বৰ আধাতকৈ অলপ বেছি ভূখণ্ড আৰু বিশ্বৰ দুই তৃতীয়াংশতকৈ অধিক জনসংখ্যাক সামৰি লৈছে। ৰাছিয়া শক্তিশালী, কিন্তু এতিয়াও একমাত্ৰ নহয়।
  ৰাছিয়াত শাসন কৰে, ২০১৯ চনত তৃতীয়জন ভ্লাদিমিৰে তেওঁৰ বয়স সাতষষ্ঠি বছৰ সম্পূৰ্ণ হ"ল। বহুতে আচৰিত হয় - আগৰ ৰজাৰ দৰে তেওঁ আঠষষ্ঠি বছৰ জীয়াই থাকিব নে এই অদ্ভুত কাকতলীয়া কাণ্ডবোৰত বাধা দিব ?!
  ইয়াৰ মাজতে ৰাছিয়াই পাৰমাণৱিক বিৰোধী অস্ত্ৰ নিৰ্মাণ কৰি আছে। এইটো স্পষ্ট যে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ নাথাকিব, আৰু ৰাছিয়াই জাৰ্মানী আৰু আমেৰিকাৰ সৈতে সম্পূৰ্ণৰূপে মোকাবিলা কৰিব। ইয়াত জনসংখ্যা অধিক আৰু সৈনিক অধিক। আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ মানদণ্ড ভাল!
  কিন্তু যেতিয়া পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ আছে, আৰু সকলোবোৰ এতিয়াও জয় কৰা হোৱা নাই। কিন্তু তেওঁলোকে অতি সক্ৰিয়ভাৱে পাৰমাণৱিক বিৰোধী অস্ত্ৰ নিৰ্মাণ কৰি আছে, গতিকে জয়ী হোৱাৰ নিশ্চিত সম্ভাৱনা আছে।
  
  জিব্ৰালটাৰৰ পতন
  স্পেইনৰ একনায়কত্ববাদী ফ্ৰাংকোৱে বাস্তৱ কাহিনীৰ বিপৰীতে জাৰ্মান সৈন্যই ইংৰাজী দুৰ্গ জিব্ৰাল্টাৰ আক্ৰমণ কৰিবলৈ সন্মত হৈছিল। ইয়াৰ বিনিময়ত স্পেইনে আফ্ৰিকাত কিছুমান ব্ৰিটিছ আৰু ফৰাচী ভূমি লাভ কৰিছিল।
  মেইনষ্টেইনৰ কমাণ্ডত এই আক্ৰমণ ১৯৪০ চনৰ ২৫ নৱেম্বৰৰ পৰা ২৬ নৱেম্বৰলৈকে নিশা সংঘটিত হৈছিল।যেনেকৈ দেখা গ"ল যে ব্ৰিটিছসকল এনে সামৰিক পদক্ষেপৰ বাবে একেবাৰে সাজু নাছিল আৰু নাজীয়ে ইমান শক্তিশালী দুৰ্গটো হুমুনিয়াহৰ পৰাই দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  ইয়াৰ পতনে যুদ্ধৰ গতিপথত যথেষ্ট প্ৰভাৱ পেলাইছিল। ৱেৰমাখ্টে আফ্ৰিকালৈ আটাইতকৈ কম দূৰত্বত বাহিনী স্থানান্তৰ কৰিবলৈ সক্ষম হয় আৰু ইংৰাজসকলক পূবৰ পৰা ভূমধ্য সাগৰত প্ৰৱেশ কৰাত বাধা দিয়া হয়।
  জাৰ্মান কমাণ্ডে কেইবাটাও বিভাগক বিষুৱীয় আফ্ৰিকালৈ প্ৰেৰণ কৰে। ইয়াৰ উপৰিও বাস্তৱতকৈ কেইমাহমান আগতে ৰমেলৰ কৰ্পছ লিবিয়ালৈ বদলি কৰা হৈছিল।
  ব্ৰিটিছে পাছলৈ ইথিওপিয়াত ইটালীৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ পৰিত্যাগ কৰি ইজিপ্তত নিজৰ স্থিতি শক্তিশালী কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু ৰমেলে তেওঁলোকৰ আগত আগবাঢ়িবলৈ সক্ষম হয় আৰু পূৰ্বৰ আক্ৰমণৰ ফলত তেওঁ ঔপনিৱেশিক সৈন্যক পৰাস্ত কৰি আলেকজেণ্ড্ৰিয়া আৰু কায়ৰো দখল কৰে। আফ্ৰিকাত ব্ৰিটেইনৰ স্থিতি অধিক জটিল হৈ পৰিল। ইতিমধ্যে জাৰ্মানসকলে ছুৱেজ খালত উপস্থিত হৈ মধ্যপ্ৰাচ্যলৈ আৰু আগবাঢ়ি যোৱাৰ ভাবুকি দিছিল। ইয়াৰ উপৰিও চুডানৰ ফালে আগবাঢ়ি যোৱাটোও সম্ভৱ হৈ উঠিল।
  সঁচা, গ্ৰীচত ইটালীৰ কাম-কাজ বৰ বেছি সফল নহ"ল যদিও জাৰ্মানীৰ পৰা অতিৰিক্ত বাহিনীৰ কাষ চাপি অহাৰ ফলত পৰিস্থিতি ৰক্ষা পৰিল।
  হিটলাৰৰ এটা দ্বিধাদ্বন্দ্ব আছিল: ইউ এছ এছ আৰক আক্ৰমণ কৰা নে ব্ৰিটেইনক শেষ কৰা? আফ্ৰিকাত ৱেৰমাখ্টৰ সফলতাই দ্বিতীয়টো সিদ্ধান্ত ল"বলৈ প্ৰেৰণা দিলে - পশ্চিমত হাত মেলি দিয়া। যদিও ইউ এছ এছ আৰৰ সামৰিক প্ৰস্তুতিয়ে ফুহৰাৰত ভয়ৰ সৃষ্টি কৰিছিল।
  ৰঙা সেনাবাহিনী শক্তিশালী হৈ আহিছিল যদিও জাৰ্মানসকলো কাষত অলসভাৱে বহি থকা নাছিল। ১৯৪০ চনৰ তুলনাত ১৯৪১ চনত টেংকৰ উৎপাদন দুগুণ বৃদ্ধি পালে আৰু বিমান পৰিবহণ প্ৰায় ডেৰ-দুগুণ বৃদ্ধি পালে।
  নাজীয়ে মাল্টাত বোমা বিস্ফোৰণ আৰু অৱতৰণ কৰে। তাৰ পিছত ৰমেলে ছুৱেজ খালৰ প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা ভাঙি ব্ৰিটিছ শাসনৰ বিৰুদ্ধে বিদ্ৰোহ কৰা ইৰাকত প্ৰৱেশ কৰে। জাৰ্মানীয়ে তুলনামূলকভাৱে সহজেই কুৱেইট আৰু সমগ্ৰ মধ্যপ্ৰাচ্য দুয়োখন দেশ জয় কৰিছিল। আনহাতে ষ্টেলিনে অপেক্ষাৰ কৌশল মানি চলিছিল। কিন্তু চাৰ্চিলে জেদীভাৱে যুদ্ধ অব্যাহত ৰাখিলে। ইৰাণত উপস্থিত হৈ ৱেৰমাচ্টে দক্ষিণ আফ্ৰিকালৈ ঘূৰি গ"ল।
  ১৯৪১ চনটো শেষ হ"বলৈ ওলাইছিল। ছাবমেৰিনৰ মুক্তি বাঢ়ি আহিল আৰু ব্ৰিটেইনে নিজৰ উপনিবেশ হেৰুৱাই পেলাইছিল। আমেৰিকাই নিষ্ক্ৰিয় হৈ আহিছে। কিন্তু জাপানে অলসভাৱে বহি থাকিব নোৱাৰি ৭ ডিচেম্বৰত পেৰু বন্দৰত আক্ৰমণ কৰে। প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত আৰম্ভ হৈছে এক নতুন যুদ্ধ। আৰু হিটলাৰে পুনৰ ইউ এছ এছ আৰত আক্ৰমণৰ পৰিকল্পনা পৰিত্যাগ কৰিবলগীয়া হ"ল।
  জাপানীক সহায় কৰা, ইৰাণ আৰু ভাৰতৰ লগতে দক্ষিণ আফ্ৰিকা দখল কৰাটো প্ৰয়োজনীয়। আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল ব্ৰিটেইন নিজেই। তদুপৰি আমেৰিকাৰ বোমাৰু বিমান খেলনা নহয়। থাৰ্ড ৰাইচক বহুত অসুবিধাৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে। আৰু ব্ৰিটেইনৰ ভূখণ্ডৰ পৰা বোমা বিস্ফোৰণ প্ৰেৰণ কৰাটো আটাইতকৈ সুবিধাজনক।
  গতিকে ১৯৪২ চনত ফুৰাৰে পূব আক্ৰমণৰ ধাৰণাটো পৰিত্যাগ কৰিবলৈ বাধ্য হয়।
  ষ্টেলিনে নিজেই ফ্ৰণ্টটো খুলিব বুলি আশংকা আছিল যদিও... ষ্টেলিনৰ চৰিত্ৰটো নিশ্চয় জানে। বৈদেশিক নীতিত তেওঁ অতি সংৰক্ষিত। ফিনলেণ্ডৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধই ৰঙা একনায়কত্ববাদীক আৰু অধিক সতৰ্ক কৰি তুলিছিল।
  যি সময়ত ইউ এছ এছ আৰে শক্তি গঢ়ি তুলিছে। ১৯৪২ চনৰ ১ জানুৱাৰীত বিমান পৰিবহণৰ সংখ্যা বত্ৰিশ হাজাৰ বাহন, আৰু টেংক, পঁচিশ হাজাৰতকৈ অধিক, তাৰ উপৰিও আৰু তিনি হাজাৰ টেংকেট হয়। মুঠতে ষ্টেলিনে ২০টা মেকানাইজড কৰ্পৰ নিযুক্তি সম্পূৰ্ণ কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল, মুঠ ৩২ হাজাৰ বাহনৰ টেংক, ইয়াৰে বিভিন্ন ব্ৰেণ্ডৰ শেহতীয়া কেভি আৰু টি-৩৪, ১৬.৫ হাজাৰ। প্লাছ, টি-৫০ টেংকৰ বিকাশ এতিয়াও চলি আছিল, যদিও গাড়ীখন লঘু বুলি ওলাল।
  জাৰ্মানসকলে মাটিল্ডা আৰু কিছুমান ক্ৰুজাৰ টেংকৰ সন্মুখীন হৈ আৰু ব্ৰিটিছে গধুৰ টেংক নিৰ্মাণ কৰা বুলি তথ্য পাই নিজৰ নিজৰ মাষ্টোডনও নিৰ্মাণ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে। প্ৰথমতে ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান থকা "টাইগাৰ", আৰু দীঘল বেৰেলৰ সৈতে ৭৫ মিলিমিটাৰৰ অভেদ্য কামান থকা কৱচ।
  ছোভিয়েট টেংক নিৰ্মাণৰ বিষয়েও তথ্য উপলব্ধ আছিল। ৰেড স্কোৱাৰত মে" ডে"ৰ পেৰেডত কেভি-২ টেংকটোৱে মাৰ্চ কৰিছিল আৰু চৌত্ৰিশটা টেংকৰ হাতত কিছু তথ্য আছিল।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে যেতিয়া স্পিয়াৰে সাম্ৰাজ্যবাদী অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু গোলাবাৰুদ মন্ত্ৰালয়ৰ নেতৃত্ব দিছিল, তেতিয়া প্ৰযুক্তিৰ বিকাশ দ্ৰুতগতিত হৈছিল। হিটলাৰে বিচাৰিছিল পৃথিৱীৰ শ্ৰেষ্ঠ টেংক, আৰু গধুৰ টেংক। কিন্তু আনহাতে জাৰ্মানী ইউ এছ এছ আৰতকৈ স্পষ্টভাৱে নিম্ন আছিল। আৰু গাড়ীৰ সংখ্যা আৰু ইয়াৰ মানদণ্ড। ১৯৪১ চনৰ আগষ্ট মাহত কেভি-৩ টেংকৰ উৎপাদন আৰম্ভ হয়। গাড়ীখন ৬৮ টন যথেষ্ট গধুৰ বুলি প্ৰমাণিত হয় যদিও প্ৰাৰম্ভিক প্ৰজেক্টাইল গতি প্ৰতি ছেকেণ্ডত ৮০০ মিটাৰ হোৱা ১০৭ মিলিমিটাৰ কামানেৰে সজ্জিত। ইয়াৰ ফলত তাইক "টাইগাৰ"তকৈ সুবিধা লাভ কৰিছিল, যিটো, বাইদেউ, এতিয়াও ধাৰাবাহিকখনত মুকলি কৰা হোৱা নাছিল।
  তাতোকৈ শক্তিশালী আছিল ১২৫ টন ওজনৰ কেভি-৫ আৰু দুটা বন্দুক। সঁচা, ইমান গধুৰ যন্ত্ৰই ছোভিয়েট সেনাৰ বাবে ভালতকৈ অধিক সমস্যাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। আৰু ১৯৪২ চনত ১০৭ টন ওজনৰ কেভি-৪ সংস্কৰণ গ্ৰহণ কৰা হয়। ইউ এছ এছ আৰে বিশ্বৰ আটাইতকৈ গধুৰ টেংক, আনকি আটাইতকৈ শক্তিশালী টেংকৰ বাবেও গৌৰৱ কৰাটো সঠিকভাৱে হ"ব পাৰে।
  কিন্তু আনহাতে জাৰ্মানীয়ে বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত যথেষ্ট উন্নত বিকাশ লাভ কৰিছে। ইউ-১৮৮-এ ছিৰিজত সোমাই যুদ্ধ বিমানৰ সৈতে তুলনাযোগ্য গতি বিকশিত কৰিছিল। ডি অ"-২১৭কো মান্য যেন লাগিছিল। জেট বিমানো সক্ৰিয়ভাৱে নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। যিহেতু ব্ৰিটেইন আছিল মূল লক্ষ্য, গতিকে বাস্তৱ ইতিহাসতকৈ জেট বোমাৰু বিমানক বহু বেছি মনোযোগ দিয়া হৈছিল।
  জাৰ্মানসকলে সক্ৰিয়ভাৱে দাস শ্ৰমিক ব্যৱহাৰ কৰিছিল। আফ্ৰিকাৰ পৰা বিপুল সংখ্যক কৃষ্ণাংগ আমদানি কৰা হৈছিল। কৃষ্ণাংগ শ্ৰমিকসকল আছিল আজ্ঞাকাৰী, কঠোৰ, কিন্তু অদক্ষ। সহায়ক কামত ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল।
  কিন্তু ইউৰোপক নিয়ন্ত্ৰণ কৰি জাৰ্মানীয়ে পৰ্যাপ্ত সংখ্যা আৰু দক্ষ শ্ৰমিক নিয়োগ কৰিব পাৰিছিল।
  আনকি স্পিয়াৰে হিটলাৰক বুজাবলৈ সক্ষম হৈছিল, এতিয়াও ইহুদীসকলক নিঃশেষ কৰাৰ কাৰ্যসূচী চলোৱা নাছিল, বৰঞ্চ তেওঁলোকক বিমান আৰু সঁজুলি উৎপাদনত ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  ব্ৰিটেইনৰ বিৰুদ্ধে বিমান আক্ৰমণ আৰু বৃহৎ চাবমেৰিন যুদ্ধৰ ওপৰত এই বাজি লোৱা হৈছিল।
  কিন্তু আমেৰিকাৰ সংঘাতত প্ৰৱেশে ফ্ৰিটজৰ মূৰৰ বিষ বৃদ্ধি কৰিলে, আৰু পহুৰ জাকৰ সংখ্যা তীব্ৰভাৱে বৃদ্ধি কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  জাৰ্মানীয়ে দেৰিকৈ বোমাৰু আৰু কৌশলগত বিমানৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰিবলৈ বাধ্য হৈছিল। প্ৰথমতে ইউ-২৮৮ আৰু ইউ-৪৮৮ - চাৰিটা ইঞ্জিনৰ সৈতে। কিন্তু তেওঁলোকৰ বিকাশ আৰু মনলৈ অনাত সময় লাগিছিল। সামগ্ৰিকভাৱে ME-109 পৰিৱৰ্তন "F" ব্ৰিটিছ গাড়ীৰ বাবে আছিল এক যোগ্য প্ৰতিদ্বন্দ্বী। কিন্তু এম ই-২০৯ৰ বিকাশ বিফল হ"ল, এম ই-২১০ বিফল হ"ল।
  XE-177 ডাইভ বোমাৰু বিমানখনো বিকল হৈ পৰে। কিন্তু স্পিয়াৰে পৰিমাণৰ সৈতে খেলিছিল। ইয়াৰ উপৰিও এম ই-১০৯ৰ কিছুমান দুৰ্বলতাৰ ক্ষতিপূৰণ দি অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত ফকে-উলফ আটাইতকৈ শক্তিশালী যুঁজাৰু বিমানত পৰিণত হয়। হয়, আৰু জাৰ্মানসকলৰ ফ্লাইট স্কুল ইংৰাজীতকৈ ভাল বুলি ওলাই পৰিল, আৰু তাতোকৈও আমেৰিকান। ১৯৪২ চনৰ মে" মাহত নাজীয়ে দক্ষিণ আফ্ৰিকা দখল কৰে। আৰু এটা আমেৰিকান স্ক্ৱাড্ৰন মাদাগাস্কাৰত উপস্থিত হ"ল। মিডৱেৰ যুদ্ধখন আমেৰিকানসকলে হেৰুৱাই পেলালে: গতিকে এই যুদ্ধত নিৰ্ণায়ক ভূমিকা লোৱা তৃতীয় ৰেংকৰ অধিনায়কজনৰ অন্ত পৰিল, বিড়ম্বনাৰ কথাটো হ"ল, মাদাগাস্কাৰত। আমেৰিকাই আফ্ৰিকাত এটা ঘাটি বজাই ৰাখিব বিচাৰিছিল আৰু নাজীসকলক শিথিল হ"বলৈ নিদিব বিচাৰিছিল। কিন্তু ইয়াৰ ফলত প্ৰশান্ত মহাসাগৰত তেওঁলোকৰ অৱস্থা যথেষ্ট বেয়া হৈ পৰে।
  সঁচা, জাপানীসকলে একেবাৰে সমপৰ্যায়ৰ কাম কৰা নাছিল। হাৱাই দ্বীপপুঞ্জৰ বাবে যুঁজখন টানি নিলে।
  নাজীয়ে আফ্ৰিকাৰ ওপৰত নিয়ন্ত্ৰণ লাভ কৰে, আৰু কৌশলগত কেঁচামালৰ বিশাল মজুত লাভ কৰে, আৰু ভাৰত আৰু ইৰাণকো দখল কৰে। থাৰ্ড ৰাইচৰ নিয়ন্ত্ৰণত থকা সম্পদসমূহ বিশাল যদিও সেইবোৰ হজম কৰাটো এতিয়াও প্ৰয়োজন।
  ব্ৰিটেইনৰ বাবে আকাশী যুদ্ধ ইমান পোনপটীয়া নহয়। অহৰহ বিমানৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰি জাৰ্মানীয়ে হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিছিল যদিও সম্পূৰ্ণ আধিপত্য নাছিল। কৌশলগত বিমান পৰিবহণৰ শক্তিৰ অভাৱ, আৰু আমেৰিকাৰ সহায়, আৰু তেতিয়াও পৰ্যাপ্ত চাবমেৰিনৰ অভাৱ, প্ৰভাৱিত হয়। আৰু যি অলৌকিক টৰ্পিডোৰ লগত ইমানবোৰ আশা জড়িত আছিল, সেইটোৱে আমাক নিৰাশ কৰিলে।
  ১৯৪২ চনত ফুৰাৰে ব্ৰিটেইনত অৱতৰণ কৰাৰ সাহস কৰা নাছিল। সাগৰীয় শক্তি আৰু চাবমেৰিনৰ বহৰ শক্তিশালী কৰাৰ বাজি লোৱা হৈছিল। একে সময়তে বিমানবাহী জাহাজ আৰু যুদ্ধজাহাজ নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। উৎপাদন ক্ষমতা যথেষ্ট আছিল যদিও সকলো কামতে সময় লাগিছিল।
  ক শ্ৰেণীৰ বেলিষ্টিক মিছাইলৰ বাবেও ফাইন টিউনিঙৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। কিন্তু FAU-1 ৰবটিক শ্বেলৰ গণ উৎপাদন হ"বলৈ ধৰিলে। তুলনামূলকভাৱে সস্তা গাড়ী, সাধাৰণ ইন্ধন ব্যৱহাৰ কৰা, নিঃসন্দেহে সুবিধা আছিল যে ইয়াত পাইলটৰ প্ৰয়োজন নাছিল।
  সীমাহীন প্ৰাকৃতিক সম্পদ আৰু শ্ৰম মজুতৰ সুবিধা লাভ কৰি হিটলাৰে জাৰ্মান পাইলটৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিব বিচাৰিছিল। ভি-১ যিমানেই সহজে নিৰ্মাণ কৰিব পৰা আৰু মানৱবিহীন আছিল, সিমানেই সৰ্বোত্তম সমাধান যেন লাগিছিল। আৰু ১৯৪২ চনৰ শৰৎকালৰ পৰা এনে হাজাৰ হাজাৰ ৰবটিক খোলা লণ্ডনত পৰি গৈছে।
  একে সময়তে জাৰ্মানীয়ে আৰাডো জেট বোমাৰু আৰু বেলিষ্টিক মিছাইলৰ বিকাশ ত্বৰান্বিত কৰিছিল।
  ষ্টেলিনে অপেক্ষা কৰি থাকিল আৰু শক্তি জমা কৰি থাকিল। ১৯৪২ চনত ইউ এছ এছ আৰে সাড়ে পাঁচ হাজাৰ নতুন টেংক কে ভি আৰু টি-৩৪, আৰু প্ৰায় হাজাৰ পুৰণি ব্ৰেণ্ড, প্ৰায় পাঁচশ নতুন লাইট টি-৫০ আৰু টি-৬০ আৰু দুশ উভচৰ টেংক উৎপাদন কৰে। বিমানৰ বহৰো বৃদ্ধি পাইছে - প্ৰায় পোন্ধৰ হাজাৰ নতুন আৰু পুৰণি বিমান সেৱাত প্ৰৱেশ কৰিছে। আনকি পাইলটৰ নাটনিও হৈছিল। কত্যুষৰ উৎপাদন লাহে লাহে বৃদ্ধি পালে।
  নাজী জাৰ্মানীয়ে ত্ৰিশ হাজাৰতকৈও অধিক বিমান উৎপাদন কৰিছিল যদিও যুদ্ধত যথেষ্ট লোকচানৰ সন্মুখীন হৈছিল। জাৰ্মানীয়ে প্ৰায় সাড়ে ছয় হাজাৰ টেংক উৎপাদন কৰিছিল। সৰ্বাধিক টি-৩ আৰু টি-৪ৰ নতুন পৰিৱৰ্তন দীঘল নলীৰ ৭৫ মিমি বন্দুকৰ সৈতে। নতুন "টাইগাৰ"বোৰে এশতকৈ অলপ বেছি উৎপাদন কৰিলে, আৰু "পেন্থাৰ"বোৰ এতিয়াও কেৱল প্ৰট'টাইপতহে আছে।
  কিন্তু শ্বমাইষ্টাৰে ডিজাইন কৰা এম পি-৪৪ এছাল্ট ৰাইফলটোৱে এই ছিৰিজত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। বাস্তৱ কাহিনীৰ দৰে অলৌহ ধাতুৰ অভাৱৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি এই যন্ত্ৰটো বিকশিত কৰিব নালাগিছিল। আৰু ইয়াৰ ফলত এলয় ষ্টীলৰ সৈতে এটা সৰল এছাল্ট ৰাইফলৰ বিকাশ ত্বৰান্বিত হ"ল।
  গতিকে ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰত জাৰ্মানীয়ে সুবিধা লাভ কৰিবলৈ ধৰিলে। কিন্তু সকলো সৈন্যক পুনৰ অস্ত্ৰৰে সজ্জিত কৰিবলৈ মেচিনটোৱেও তেওঁলোকক সময়ৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  কিন্তু ছাবমেৰিন বহৰত, য"ত মুক্তিৰ পৰিমাণ প্ৰতিমাহে চল্লিশ-পঞ্চাশখন ছাবমেৰিনত উপনীত হৈছে, জাৰ্মানসকলৰ সঁচাকৈয়ে কোনো সমান নাই।
  আনকি হাইড্ৰজেন পেৰাক্সাইডৰ ওপৰত অতি তীব্ৰবেগী চাবমেৰিনও আছিল। পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচীত কাম ত্বৰান্বিত কৰা। সৌভাগ্যক্ৰমে বহুত সম্পদ আছে। আৰু আনকি জাৰ্মান পদাৰ্থবিজ্ঞানীসকলে গ্ৰেফাইট মডাৰেটৰ হিচাপে উপযোগী নহয় বুলি কৰা ভুলটোও বিপৰ্যয়জনক নহ"ল। আফ্ৰিকাকে ধৰি গধুৰ পানী উৎপাদনৰ বাবে কেইবাটাও কাৰখানা নিৰ্মাণ কৰা হৈছে।
  গতিকে ধুই নহয়, গুটিয়াই, কিন্তু নাজীৰ পাৰমাণৱিক ৰিয়েক্টৰে ১৯৪২ চনৰ ডিচেম্বৰৰ পৰা কাম আৰম্ভ কৰিছিল। আনকি আমেৰিকানসকলতকৈ অলপ আগতেও। প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চলত পৰাজয়ৰ পিছত তেওঁলোকৰ গুৰুতৰভাৱে বিভাজন আৰম্ভ হয়। আৰু পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচীৰ বাবে ধন ভয়ংকৰভাৱে কৰ্তন কৰা হৈছে।
  ১৯৪৩ চনৰ আৰম্ভণিতে হিটলাৰে সম্পূৰ্ণ যুদ্ধ ঘোষণা কৰে আৰু দখল কৰা ভূখণ্ডত সাৰ্বজনীন শ্ৰমিক সেৱাৰ প্ৰৱৰ্তন কৰে। লণ্ডনত হোৱা বিশাল ভি-১ আক্ৰমণে নিজকে একেবাৰে ন্যায্যতা প্ৰদান কৰা নাছিল। ব্ৰিটিছে এনে আঘাত আংশিকভাৱে প্ৰতিহত কৰিবলৈ শিকিছিল যদিও জাৰ্মানসকলে সংখ্যাটো লৈছিল।
  কিন্তু ছাবমেৰিন যুদ্ধখন ব্ৰিটেইনৰ বাবে সঁচাকৈয়ে বিপৰ্যয়জনক হৈ পৰিল। কেঁচামালৰ অভাৱত দ্বীপটোত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ উৎপাদন তীব্ৰভাৱে হ্ৰাস পায়। মহানগৰখন ভাঙি যোৱাৰ উপক্ৰম হৈছিল। ইয়াৰ উপৰিও নাজীয়ে মাদাগাস্কাৰ দখল কৰে আৰু জাপানীসকলে নাজীৰ সৈতে মিলি অষ্ট্ৰেলিয়া আক্ৰমণ কৰে আৰু তুলনামূলকভাৱে সোনকালে আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  যদিও ষ্টেলিনে অপেক্ষাৰ কৌশলৰ বিপদ বুজি পাইছিল, তথাপিও তেওঁ নিজৰ প্ৰতি সত্যতাৰে থাকিল, যুঁজত লিপ্ত নহ"ল। পুঁজিপতিসকলে শেষলৈকে নিজকে নিঃশেষ কৰি পেলাওক ভাল। আৰু আমি চাম...
  কিন্তু এই কৌশলৰ অসুবিধাও আছিল। বিপুল সম্পদ ব্যৱহাৰ কৰি থাৰ্ড ৰাইচে ইতিমধ্যে ইউ এছ এছ আৰৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধৰ প্ৰস্তুতি চলাইছিল। ১৯৪৩ চনত থাৰ্ড ৰাইচত টেংকৰ উৎপাদন হৈছিল প্ৰতিদিনে গড়ে ১২০০খন বাহনৰ লগতে তিনিশ পঞ্চাশটা স্বয়ংচালিত বন্দুক। তদুপৰি স্বয়ংচালিত বন্দুক একেবাৰেই দুৰ্বল নহয়। "ফাৰ্ডিনাণ্ডছ", "বাম্বলবিজ", "জগডপেন্থাৰ"। জাৰ্মানসকলে টেংকত প্ৰায় লোকচান হোৱা নাছিল বুলি বিবেচনা কৰিলে তেওঁলোকৰ পাঞ্জভেল পুনৰ ভৰোৱাৰ কাম ইতিমধ্যে ৰঙা সেনাবাহিনীৰ তুলনাত দুগুণ বেছি দ্ৰুত আছিল। আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ সপক্ষে প্ৰযুক্তিৰ পৰিমাণগত ব্যৱধান কমিবলৈ ধৰিলে।
  গুণগত মানৰ ক্ষেত্ৰত ফ্ৰিটজে "ৰয়েল টাইগাৰ" পাইছিল, ওজনত কেভি-৩ৰ দৰেই, ভেদ শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত বন্দুকটো আনকি কিছু উন্নত আছিল প্ৰজেক্টাইলৰ মানদণ্ড আৰু শক্তিশালী ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰৰ বাবে। বাৰু, ছুপাৰ-হেভি ছোভিয়েট কেভি-৫ আৰু কেভি-৪ কাৰিকৰীভাৱে অতি অবিশ্বাস্য হৈ পৰিল , বিশেষকৈ তেওঁলোকৰ আণ্ডাৰকেৰেজ। গতিকে এনে দানৱৰ যুদ্ধ ব্যৱহাৰৰ ওপৰত সন্দেহৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  আৰু ষ্টেলিনে সাতটা বন্দুক আৰু দুটা ৰকেট লঞ্চাৰযুক্ত কেভি-৬ নিৰ্মাণৰ নিৰ্দেশো দিছিল। গাড়ীখন সিহঁতে বনাইছিল। কিন্তু ইমানেই গধুৰ আৰু দীঘল হৈ পৰিল যে ৰে"লত কঢ়িয়াই নিব নোৱাৰি বা যুদ্ধত নিয়োগ কৰিব নোৱাৰি৷ টি-৩৪-৭৬ যথেষ্ট সফল বাহন, কিন্তু পেন্থাৰ বা টাইগাৰতকৈ মুখামুখি যুদ্ধত দুৰ্বল। আৰু কেভি-১ আৰু কেভি-২ ওজনৰ ক্ষেত্ৰত জাৰ্মানীৰ সৈতে তুলনাযোগ্য যদিও বাটিঙৰ ক্ষেত্ৰত পেন্থাৰছ আৰু টাইগাৰছতকৈ কম। জাৰ্মান টি-৪ বিমানে কৱচৰ ক্ষেত্ৰত চৌত্ৰিশজনক ধৰিলে আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ, দৃশ্যমানতা আৰু অপটিক্সৰ ক্ষেত্ৰত অতিক্ৰম কৰিলে আৰু এইটো সমান ওজনত, বা তাতোকৈ কম, যদি আমি গধুৰ পৰিৱৰ্তনৰ তুলনা কৰোঁ।
  মুঠতে ফ্ৰিটজখন টানি অনা হৈছিল আৰু মানদণ্ড সমতুল্য আছিল। আৰু এম ই-৩০৯ আৰু এম ই-২৬২ৰ ৰূপে বিমান পৰিবহণৰ মানদণ্ডত সুবিধা দিছিল। চাৰি ইঞ্জিনৰ শ্ৰেষ্ঠ বোমাৰু বিমান ইউ-৪৮৮ৰ দৰেই। আৰু ইয়াৰ আঁৰত আছে প্ৰতিক্ৰিয়াশীল মডেল। যেনে ইউ-২৮৭ আৰু আৰাডো।
  ১৯৪৩ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত অৱশেষত নাজীয়ে ব্ৰিটেইনত সফল অৱতৰণ কৰে। দুসপ্তাহৰ যুদ্ধৰ অন্তত - ইংলেণ্ডে আত্মসমৰ্পণ কৰিলে। আৰু যদিও চাৰ্চিলে কানাডালৈ পলায়ন কৰিছিল, তথাপিও পশ্চিমৰ যুদ্ধৰ ফলাফল যেন এটা পূৰ্ব সিদ্ধান্ত।
  ৰুজভেল্টে নিজৰ মূল মিত্ৰক হেৰুৱাই তৃতীয় ৰাইচৰ ক্ৰমবৰ্ধমান শক্তিৰ আশংকাত শান্তিৰ বাবে অনুৰোধ জনায়।
  হিটলাৰে তেওঁৰ সৈন্যৰ সৈতে আলোচনাৰ অন্তত আমেৰিকাৰ বাবে এটা চৰ্ত স্থাপন কৰে: পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচীক প্ৰত্যাখ্যান কৰা আৰু জাপান আৰু তৃতীয় ৰাইচৰ সকলো বিজয়ক স্বীকৃতি দিয়া। লগতে আইচলেণ্ডৰ পৰা সৈন্য প্ৰত্যাহাৰ, যিটো ফ্ৰিটজে ইতিমধ্যে প্ৰকৃততে ছাবমেৰিন বহৰৰ সৈতে আৱৰি ৰাখিছিল। গয়াৰ ওপৰত উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ নিয়ন্ত্ৰণ, য"ত এতিয়াও যুদ্ধ বন্ধ হোৱা নাই। ইয়াৰ উপৰিও হিটলাৰে আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনৰ ফলত হোৱা সকলো ধ্বংস আৰু সামৰিক খৰচৰ বাবে থাৰ্ড ৰাইচ আৰু জাপানৰ বাবে বস্তুগত ক্ষতিপূৰণৰ দাবী জনায়।
  যদিও শান্তিৰ চৰ্তসমূহ অত্যন্ত কঠিন আছিল, ৰুজভেল্টে অতি কষ্টেৰে কংগ্ৰেছ আৰু চেনেটত সেইবোৰ গ্ৰহণৰ জৰিয়তে ঠেলি দিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  ষ্টেলিনে অক্ষ মিত্ৰজোঁটত যোগদানৰ বিৰোধী নহয়, আৰু অন্ততঃ আলাস্কা পুনৰ দখল কৰিবলৈ সাজু বুলি দিয়া ইংগিতে আমেৰিকাৰ এই নিয়ম মানি চলাত ডাঙৰ ভূমিকা পালন কৰিছিল।
  আমেৰিকাৰ প্ৰাগমেটিজমে জয়লাভ কৰিলে, যিটো উৎসাহ আৰু আৱেগতকৈও উচ্চ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানীৰ পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচী আমেৰিকাৰ পাৰমাণৱিক কাৰ্যসূচীতকৈ দ্ৰুতগতিত বিকশিত হৈছিল আৰু ভৱিষ্যতে ই এক বিপৰ্যয়ৰে ভৰি পৰিছিল।
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ প্ৰথম পৰ্যায়ৰ অন্ত পৰিল। কিন্তু ফুহৰাৰে এতিয়া ইউ এছ এছ আৰৰ অন্ত পেলাব বিচাৰিছিল।
  ষ্টেলিনৰ অভাৱনীয় অপেক্ষাৰ কৌশল আৰু বিশ্ব শান্তিৰ কামত তেওঁৰ নিষ্ঠাই এক অশুভ কৌতুক কৰিছিল। অষ্ট্ৰেলিয়াকে ধৰি পূব গোলাৰ্ধৰ সকলো সম্পদ আৰু পশ্চিমীয়া বিশ্বৰ কিছুমান দলঙৰ সৈতে থাৰ্ড ৰাইচ আৰু জাপানে জোচেফৰ বিৰোধিতা কৰিছিল।
  লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানে অৱশ্যে চীনক এতিয়াও শেষ কৰা নাই যদিও ই দ্বিতীয় ফ্ৰণ্ট মুকলি কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। আনহাতে হিটলাৰে সক্ৰিয়ভাৱে ঔপনিৱেশিক সৈন্য আৰু বিদেশী লিজিয়ন গঠন কৰিছিল। একে সময়তে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ উৎপাদনো বৃদ্ধি পালে।
  ১৯৪৪ চনৰ প্ৰথমাৰ্ধত থাৰ্ড ৰাইচত টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ উৎপাদন দিনটোত এশখন বাহনৰ হাৰত উপনীত হয় আৰু ইয়াৰ পৰাও অধিক হয়। ইয়াৰ স্তৰত থকা পেন্থাৰ-২-এ সকলো ছোভিয়েট গাড়ীকে বাইপাছ কৰিছিল। অধিক উন্নত জাৰ্মান টেংক "লায়ন" আবিৰ্ভাৱ হয়, আৰু অতি সোনকালেই "ৰয়েল লায়ন"।
  আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল জেট বিমান পৰিবহণৰ ধাৰাবাহিকভাৱে বিকাশ কৰা হৈছে। ইয়াৰ উত্তৰত ইউ এছ এছ আৰত টি-৩৪-৮৫ আৰু আই এছ-১ আৰু আই এছ-২ টেংক উৎপাদন আৰম্ভ হয় আৰু কোনেও কেভি ছিৰিজকো উৎপাদনৰ পৰা আঁতৰাই নিদিলে। ১৯৪৪ চনৰ বাবে থাৰ্ড ৰাইচৰ আটাইতকৈ বিশাল ছিৰিয়েল টেংক আছিল পেন্থাৰ-২, আৰু ইউ এছ এছ আৰ টি-৩৪-৮৫। গধুৰ মডেল যথেষ্ট পৰিমাণে - প্ৰায় সময়ত, দহটা সৰু পৰিমাণত উৎপাদন কৰা হৈছিল। আৰু জাৰ্মানসকলে ছোভিয়েট পথত ওজন বেছিকৈ চলাব নিবিচাৰিলে আৰু ষ্টেলিনে কেভি ছিৰিজক অবিশ্বাস কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু আই এছবোৰ অতি কেঁচা হৈ পৰিল।
  কিন্তু ৭১ এল কেলিবাৰৰ ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান থকা জাৰ্মান "পেন্থাৰ" -২ কামানখনৰ কৱচ বিন্ধিব পৰা শক্তি, ফ্ৰন্টাল কৱচ আৰু কাষত অলপ টি-৩৪-৮৫ক অতিক্ৰম কৰিছিল আৰু লগতে কৰা নাছিল ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন আৰু ৪৭ টন ওজনৰ সৈতে ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্সত স্বীকাৰ কৰে। আনকি যেতিয়া জাৰ্মান টেংকখনৰ ওজন ৫০.২ টনলৈ বৃদ্ধি পালে, তেতিয়াও ই মাৰাত্মক নহয় বুলি প্ৰমাণিত হ"ল।
  আৰু জাৰ্মান জেট বিমানখনৰ কোনো যোগ্য প্ৰতিদ্বন্দ্বী একেবাৰেই নাছিল।
  হিটলাৰে সিদ্ধান্ত লয় যে ৰবৰটো টানি নোলোৱাটোৱেই ভাল, আৰু ১৯৪৪ চনৰ ২২ জুনত যুদ্ধ আৰম্ভ কৰে। ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত নিজৰ আৰু বিদেশী বিভাগৰ তিনিশ পঞ্চাশটা, আৰু এশ বিশটা উপগ্ৰহ বিভাগ নিক্ষেপ কৰা। তৃতীয় ৰাইচৰ পক্ষত আছিল: ৰোমানিয়া, হাংগেৰী, শ্লোভাকিয়া, ক্ৰ"ৱেচিয়া, ফিনলেণ্ড, ছুইডেন, ইটালী, পৰ্তুগাল, স্পেইন, বুলগেৰিয়া, আৰ্জেণ্টিনা, তুৰস্ক।
  জাৰ্মানসকলেও ৱেৰমাক্টত বিপুল সংখ্যক বিদেশী আৰু হিৱীক ব্যৱহাৰ কৰিছিল। মুঠতে থাৰ্ড ৰাইচে কেৱল প্ৰথম স্তৰতে সাড়ে বাৰ লাখ সৈনিকক যুদ্ধলৈ নিক্ষেপ কৰিছিল, যাৰ ভিতৰত চল্লিশ শতাংশতকৈ অধিক জাতিৰ ভিত্তিত জাৰ্মান নাছিল। উপগ্ৰহে আৰু তিনি মিলিয়ন যোগ কৰিলে। মুঠতে প্ৰথম স্তৰত প্ৰায় ষোল্ল নিযুত পদাতিক বাহিনী, প্ৰায় তেত্ৰিশ হাজাৰ টেংক, পঞ্চাশ হাজাৰতকৈও অধিক বিমান, প্ৰায় দুশ পঞ্চাশটা কামান আৰু মৰ্টাৰ আছে।
  ইউ এছ এছ আৰে সংগঠিত হোৱাৰ পিছত সাড়ে তেৰ নিযুত সৈনিক নিয়োগ কৰিছিল যদিও বাহিনীটোৰ এটা অংশ সুদূৰ পূব আৰু আভ্যন্তৰীণ জিলাত ৰাখিব লগা হৈছিল। প্ৰথম স্তৰত আঠ নিযুত সৈনিক, প্ৰায় ত্ৰিশ হাজাৰ টেংক, প্ৰায় চল্লিশ হাজাৰ বিমান আৰু প্ৰায় দুলাখ বন্দুক আৰু মৰ্টাৰ আছিল।
  এইদৰে তৃতীয় ৰাইচৰ পক্ষত পদাতিক বাহিনীত দুগুণ শ্ৰেষ্ঠত্ব আছে, আৰু বাহিনীৰ গতিশীলতাৰ ক্ষেত্ৰত পাঁচগুণ শ্ৰেষ্ঠত্ব আছে, উন্নত মেচিনগানৰ সৈতে। সঁচা, ইউ এছ এছ আৰত বহুত মেচিনগান আছে, প্ৰায় পেৰিটি।
  টেংকৰ পাৰ্থক্য বেছি নহয়, কিন্তু ইউ এছ এছ আৰত অচল বাহনৰ শতকৰা হাৰ বেছি, লগতে পূৰ্বৰ মুক্তিৰ টেংকো বেছি।
  জাৰ্মান জেট বিমান বিমানৰ কোনো প্ৰতিদ্বন্দ্বী নাই আৰু থাৰ্ড ৰাইচৰ প্ৰপেলাৰ চালিত বিমানবোৰ দ্ৰুত আৰু উন্নত অস্ত্ৰৰে সজ্জিত। সঁচা, অনুভূমিক পৰিচালনাৰ ক্ষেত্ৰত ছোভিয়েট বাহন উচ্চ।
  আৰ্টিলাৰী আৰু মৰ্টাৰত শক্তিৰ ভাৰসাম্য সমতাৰ ওচৰত থাকে। পৰিমাণ আৰু গুণগত মান দুয়োটা।
  সঁচা যে থাৰ্ড ৰাইচৰ বহৰখন বিশেষকৈ পানীৰ তলত, ছোভিয়েটতকৈ বহুগুণ শক্তিশালী। জাপানৰ দৰেই।
  ইয়াৰ উপৰিও নাজীৰ ইতিমধ্যে গণ উৎপাদনত এ শ্ৰেণীৰ বেলিষ্টিক মিছাইল আছে আৰু প্ৰথম ডিস্কেটবোৰে উৰা মাৰিলে।
  সাধাৰণতে নাজীসকল শক্তিশালী হ"ব আৰু ষ্টেলিনে পলমকৈ হ"লেও প্ৰতিৰক্ষাৰ বাবে যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে প্ৰস্তুত হ"ব। কিন্তু বহুত কাম হোৱা নাই। ষ্টেলিন লাইন সম্পূৰ্ণৰূপে পুনৰুদ্ধাৰ কৰা হোৱা নাছিল আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল সৈন্যবাহিনীক লাইনটো ধৰি ৰাখিবলৈ পৰ্যাপ্ত প্ৰশিক্ষণ দিয়া হোৱা নাছিল। যদিও তেওঁলোকক হতাশ হৈ পুনৰ প্ৰশিক্ষণ দিয়া হৈছিল।
  তিনি বছৰৰ বাবে অ'ডছৰ বাবে মল'টভৰ সীমাৰেখা সাধাৰণতে সম্পূৰ্ণ হৈছিল, কিন্তু ই সীমান্তৰ অতি ওচৰত অৱস্থিত আছিল, আৰু ইয়াৰ গভীৰতা পৰ্যাপ্ত নাছিল। ইয়াৰ উপৰিও ষ্টেলিনে ড্নিপাৰৰ পিছফালে তৃতীয় স্তৰ নিৰ্মাণৰ নিৰ্দেশ দিছিল যদিও আমেৰিকাৰ আত্মসমৰ্পণৰ পিছতহে এই কাম আৰম্ভ হৈছিল।
  সঁচা, ছোভিয়েট সৈন্যৰ উপৰিও এন কে ভি ডিৰ কিছু অংশৰ ওপৰত ভৰসা কৰিব পাৰি, যাৰ সংখ্যা এক মিলিয়ন সৈনিক আৰু মিলিচীয়ালৈ অনা হৈছিল। এইটো প্ৰায় চাৰি নিযুত লোক, কেৱল পশ্চিমৰ চহৰবোৰত। যদিও অৱশ্যেই তেওঁলোকৰ যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা নিয়মীয়া ইউনিটতকৈ বহু বেছি বেয়া।
  জাৰ্মানসকলে, লগতে বাস্তৱ ইতিহাসেও কেন্দ্ৰত মূল আঘাত দিছিল, বিয়ালিষ্টক লেজ আৰু লভভৰ মুঠি কাটিছিল। যুদ্ধৰ প্ৰথম দিনকেইটাত দেখা গ"ল যে জাৰ্মানীয়ে বৃহৎ সংখ্যক বিদেশী ইউনিট থকাৰ পিছতো কম বেছি পৰিমাণে মসৃণভাৱে আক্ৰমণ চলাই আছে। কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্য প্ৰায়ে হেৰাই যায়।
  ইয়াৰ উপৰিও ইউক্ৰেইনৰ ইউনিটসমূহৰ যুদ্ধ ক্ষমতা সন্দেহজনক হৈ উঠিল। বহুতো পলায়নকাৰী আৰু যুদ্ধৰ প্ৰথম দিনকেইটাত আত্মসমৰ্পণ কৰিছিল।
  সীমান্ত যুদ্ধত শত্ৰুক ধৰি ৰখা সম্ভৱ নাছিল। আৰু তাৰ পিছত ষ্টেলিনে ভুল কৰিলে, ইউনিটসমূহ মূল লাইনলৈ প্ৰত্যাহাৰ কৰাত নিষেধাজ্ঞা আৰোপ কৰিলে আৰু সন্মুখভাগ পোন কৰিবলৈ দাবী জনালে। ভুলটো অৱশ্যে শুধৰাই দিয়া হ"ল, কিন্তু পলমকৈ। ইতিমধ্যে ২৮ জুনত জাৰ্মানীয়ে কেন্দ্ৰত ষ্টেলিনৰ ৰেখা ভাঙি মিনস্ক দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল।
  বিভ্ৰান্তি আৰু তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল। ৩০ জুনত জাপান আৰু ইয়াৰ উপগ্ৰহসমূহৰ যুদ্ধত প্ৰৱেশৰ আশা কৰা হৈছিল। গতিকে, আপাততঃ আমি সুদূৰ পূবৰ পৰা সৈন্য বদলিৰ কথা পাহৰিবলগীয়া হ"ল৷
  কেন্দ্ৰটোত জাৰ্মানীৰ অগ্ৰগতি সম্প্ৰসাৰিত হৈছিল। এটা বিশাল ফাঁক আছিল যিটোৱে প্লাগ কৰিবলৈ আপ্ৰাণ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু নাজীয়ে আগবাঢ়ি গৈ ১৬ জুলাইত স্মোলেনস্কত প্ৰৱেশ কৰে।
  উপলব্ধ সকলো সংৰক্ষিত বনাঞ্চল যুদ্ধলৈ দলিয়াই, আৰু মিলিচীয়াসকলক অস্ত্ৰৰ তলত ৰাখি ষ্টেলিন আৰু জুকভে কেন্দ্ৰত ফ্ৰিটজৰ আগমন বন্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হয়। কিন্তু হিটলাৰে নিজৰ সৈন্যবাহিনীক দক্ষিণ দিশলৈ ঘূৰাই দিলে। নাজীয়ে কিয়ভত এটা বিশাল কলহ সৃষ্টি কৰিছিল, আৰু প্ৰায় সমগ্ৰ ইউক্ৰেইন দখল কৰিছিল।
  লেনিনগ্ৰাডক বাধা দিছিল, ক্ৰিমিয়া আক্ৰমণ কৰিছিল। শত্ৰুতাৰ গতিপথটো অতিশয় ১৯৪১ চনৰ দৰেই আছিল, অদম্য কৰ্মৰ দৰে। কিন্তু পাৰ্থক্যবোৰো যথেষ্ট উল্লেখযোগ্য আছিল। ১৯৪১ চনত ইউ এছ এছ আৰৰ কিছু মুক্ত সংৰক্ষিত বনাঞ্চল আছিল, আৰু এতিয়া সকলো ইতিমধ্যে সংগঠিত হৈছিল। আৰু যেতিয়া অক্টোবৰ মাহত আক্ৰমণ সংঘটিত হৈছিল, তেতিয়া দেখা গ"ল যে প্ৰতিৰক্ষাক ধৰি ৰাখিবলৈ প্ৰায় একোৱেই নাছিল।
  ১৯৪৪ চনৰ নৱেম্বৰৰ আৰম্ভণিতে নাজীয়ে মস্কোক ঘেৰি ধৰিলে আৰু ষ্টেলিনে কুইবিশ্বেভলৈ পলায়ন কৰিবলৈ বাধ্য হয়।
  বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰে নাজীসকলৰ সংখ্যাগতভাৱে উল্লেখযোগ্য শ্ৰেষ্ঠত্ব আছিল। উত্তৰ আৰু দক্ষিণৰ পৰা মস্কোক বাইপাছ কৰিব পৰাকৈ তেওঁলোকৰ যথেষ্ট বিভাগ আছিল। কিন্তু ছোভিয়েট ইউনিটবোৰ বিভিন্ন ফ্ৰণ্টত অত্যধিক বিয়পি পৰিছে।
  বাস্তৱত ১৯৪১ চনত সংগঠনৰ পিছত ষ্টেলিনে ৱেৰমাক্টৰ তুলনাত জোৱানৰ সংখ্যাত সুবিধা লাভ কৰে আৰু যুদ্ধৰ আৰম্ভণিৰে পৰা তৃতীয় ৰাইচৰ বিমান আৰু টেংকতকৈ তেওঁৰ হাতত চাৰিগুণ বেছি বিমান আৰু টেংক আছিল। আৰু যুদ্ধৰ প্ৰথম পাঁচ মাহত বাস্তৱ ইতিহাসত অধিক ছোভিয়েট সঁজুলি উৎপাদন কৰা হৈছিল।
  কিন্তু এতিয়া নাজীসকল সকলোৱেই ট্ৰাম্প কাৰ্ড, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ আৰু কৰ্মীৰ পৰিমাণ আৰু মান দুয়োটাৰে পক্ষত। আৰু ৰঙা সেনাবাহিনীৰ ঘাঁ ১৯৪১ চনৰ দৰেই। ইউক্ৰেইনীয়, বাল্ট আৰু বহু সৰু জাতিৰ ছোভিয়েট ব্যৱস্থাৰ বাবে মৃত্যুবৰণ কৰা অনিচ্ছাকে ধৰি। গণ দেশদ্ৰোহ আৰু দমনৰ বলি হোৱা, নিলম্বিত আৰু সকলো ধৰণৰ অপৰাধীসকলৰ মাজেৰে দৌৰা। ছোভিয়েট শাসনৰ মতাদৰ্শগত শত্ৰুসকলকো সামৰি।
  আৰু জাৰ্মানেও পশ্চিমীয়া দেশক পৰাস্ত কৰাটোৱে বিশ্বাসঘাতকৰ সংখ্যা বৃদ্ধিহে কৰে।
  গতিকে মস্কোক ঘেৰি ধৰাটো আচৰিত কথা নহয়, আৰু জাৰ্মানীয়ে ডনবাছ, ভ"ৰনেজ দখল কৰি ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ দিশে আগবাঢ়িছে।
  ১৯৪৪ চনৰ শীতকালটো দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে ১৯৪১ চনৰ দৰে হিমশীতল আৰু বৰফৰ দৰে নাছিল।কিন্তু মস্কোৱে বীৰত্বৰে ১৯৪৪ চনৰ ডিচেম্বৰৰ শেষলৈকে থিয় দিছিল। ১৯৪৫ চনৰ জানুৱাৰী মাহত ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ পতন ঘটে আৰু ইয়াৰ বাবে যুদ্ধ বেছি দীঘলীয়া নহ"ল। ফেব্ৰুৱাৰী আৰু মাৰ্চৰ আৰম্ভণিতে জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ উপগ্ৰহসমূহে ককেছাছ আৰু বাকু তেল কূপ সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰে।
  তাৰ পিছত ভলগাৰ কাষেৰে আক্ৰমণ চলিল। ছাৰাটভলৈ, কুইবিশ্বেভলৈ আৰু আৰু অধিক অৰেনবাৰ্গ আৰু কাজানলৈ।
  ষ্টেলিনে শ্বেৰ্ডলভস্কলৈ পলায়ন কৰে। মে" মাহত কাজান পৰিল। গ্ৰীষ্মকালত জাৰ্মান আৰু জাপানীসকলে ৰাছিয়াৰ গভীৰতালৈ আগবাঢ়ি গৈ থাকিল। ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা হ্ৰাস পায়। ১৯৪৫ চনৰ ৫ আগষ্টত শ্বেৰ্ডলভস্কক লৈ যোৱা হয়। আৰু ১৯৪৫ চনৰ ৩ ছেপ্টেম্বৰত অৱশেষত ষ্টেলিনে আত্মসমৰ্পণ কৰিবলৈ সন্মত হয়। নিজৰ জীৱন আৰু স্বাধীনতাৰ বিনিময়ত।
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ শেষ। কিন্তু শান্তি বেছি দিন নাথাকিল। পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ পৰীক্ষা কৰি হিটলাৰে ইয়াৰ অসাধাৰণ ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ ওপৰত নিশ্চিত হৈ পৰিল।
  এতিয়া দেখা গ"ল যে জাপান আৰু আমেৰিকা এতিয়াও তৃতীয় ৰাইচৰ বিশ্ব আধিপত্যৰ পথত আছে। আৰু যদিও ফুহৰাৰে চেংগিছ খান, আলেকজেণ্ডাৰ দ্য গ্ৰেট, নেপোলিয়ন, সম্ৰাট ট্ৰ"জান আৰু চুলেইমান দ্য মেগনিফিচেণ্ট মিলিত হোৱাতকৈ অধিক ভূমি জয় কৰিছিল, তথাপিও তেওঁ জাপানকো পৰাস্ত কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল।
  দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ অন্ত পৰাৰ ঠিক তিনি বছৰৰ পাছত শক্তিশালী পাৰমাণৱিক আধানযুক্ত এশটা বেলিষ্টিক, আন্তঃমহাদেশীয় ক্ষেপণাস্ত্ৰই উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশখন একেলগে আগুৰি ধৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত ৱেৰমাখ্টৰ গ্ৰাউণ্ড ইউনিট আৰু বহৰৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল। তুলনামূলকভাৱে ক্ষীপ্ৰতাৰে জাৰ্মানীয়ে এছিয়াত জাপানৰ সম্পত্তি জব্দ কৰিলে আৰু মহানগৰখন নিজেই পৰমাণু বোমাৰে মাটিত ভাঙি পেলোৱা হ"ল।
  কম বেছি পৰিমাণে দীৰ্ঘদিনীয়া প্ৰতিৰোধৰ ব্যৱস্থা কৰিছিল উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় সম্পত্তিই। কিন্তু ১৯৪৯ চনৰ জুন মাহলৈকে সকলো শেষ হৈ গ"ল। এতিয়া বাকী থাকিল মাথোঁ আমেৰিকাক পৰাস্ত কৰা। তদুপৰি ইয়াৰ কাৰণো আছিল। চুক্তিখনৰ বিপৰীতে আমেৰিকানসকলে তথাপিও পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ নিৰ্মাণ কৰি নিজৰ গোপন পৰীক্ষা চলাইছিল।
  ১৯৫০ চনৰ ১ জানুৱাৰীত হিটলাৰে নতুন বছৰত একেলগে তিনিশটা পাৰমাণৱিক ক্ষেপণাস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰি যুদ্ধ আৰম্ভ কৰিছিল।
  এক ভয়াৱহ পাৰমাণৱিক আক্ৰমণে আমেৰিকাৰ এশখন ডাঙৰ চহৰ ধ্বংস কৰি কেইবা লাখ লাখ লোকৰ মৃত্যু ঘটায়। আটাইতকৈ ঘৃণনীয় অত্যাচাৰৰ আটাইতকৈ দীঘলীয়া তালিকাত এডলফ হিটলাৰৰ আৰু এটা বৃহৎ অপৰাধৰ সংযোজন কৰিলে।
  তাৰ পিছত কানাডা আক্ৰমণ, আৰু দক্ষিণৰ পৰা লেটিন আমেৰিকাৰ একনায়কত্ববাদৰ সৈতে। আমেৰিকানসকল দুৰ্বল আৰু স্তম্ভিত হৈ পৰিছিল যদিও তেওঁলোকে হতাশ হৈ যুঁজিছিল। তেওঁলোকে বুজি পাইছিল যে তেওঁলোকৰ বাবে পৰাজয়ৰ অৰ্থ মাথোঁ দাসত্ব আৰু লাহে লাহে বেদনাদায়ক মৃত্যু।
  গতিকে সকলো যুদ্ধৰ ভিতৰত ই আছিল আটাইতকৈ হতাশজনক। আৰু ই এবছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি চলি থাকিল, যাৰ ফলত থাৰ্ড ৰাইচে আৰু প্ৰায় দুশ পাৰমাণৱিক চাৰ্জ এৰিবলৈ বাধ্য হ"ল, আৰু বহু উৰ্বৰ ভূমিক তেজস্ক্ৰীয় মৰুভূমিলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  কিন্তু তথাপিও লক্ষ্যত উপনীত হ"ল আৰু তৃতীয় ৰাইচৰ শেষ শত্ৰুক পৰাস্ত হ"ল। আৰু তাৰ পিছত তথাকথিত বিশ্ব বিশ্বায়নৰ প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ হ"ল। জাৰ্মান মাৰ্ক হৈ পৰিল বিশ্বৰ একমাত্ৰ মুদ্ৰা। আনকি আনুষ্ঠানিকভাৱে স্বাধীন দেশসমূহকো তৃতীয় ৰাইচৰ উপনিবেশৰ স্তৰলৈ হ্ৰাস কৰা হৈছিল, একে সময়তে মাত্ৰ সীমিত স্থানীয় আত্মশাসন বজাই ৰখা হৈছিল।
  ইহুদী আৰু জিপচীসকলক নিষিদ্ধ কৰা হৈছিল: তেওঁলোকক বিচাৰি উলিয়াই ধ্বংস কৰা হৈছিল। এছ এছ-এ বৃহৎ পৰিমাণৰ পাৰ্জ চলাইছিল, আৰু ক্ষোভিত হৈছিল। এটা প্ৰকৃত দুঃস্বপ্ন আহিছে - অজগৰৰ ঘন্টা। বা অধিক সঠিকভাৱে ক"বলৈ গ"লে এটা যুগ। ফুৰাৰে মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ দাবীৰে বাস্তৱ জগতৰ সৰ্বাত্মক সাম্ৰাজ্য গঢ়ি তুলিছিল।
  ১৯৫৯ চনত ফুহৰাৰৰ সত্তৰতম জন্মদিন উদযাপনৰ সময়ত আনুষ্ঠানিক ৰাজ অভিষেক ঘটে, বিশ্বব্যাপী জনমত অনুষ্ঠিত হয় - যিয়ে ছুপাৰ-সম্ৰাট উপাধিক বৈধতা প্ৰদান কৰে। আৰু ১৯৬৭ চনত যেতিয়া এডলফ হিটলাৰৰ মৃত্যু হৈছিল, তেতিয়া তেওঁৰ পুত্ৰই তেওঁৰ উপাধি আৰু ক্ষমতা উত্তৰাধিকাৰী সূত্ৰে লাভ কৰিছিল।
  সেই সময়লৈকে পৃথিৱী গ্ৰহটোৱে ইতিমধ্যে শুক্ৰৰ সৈতে চন্দ্ৰ আৰু মংগল গ্ৰহত বসতি স্থাপন কৰিছিল, আৰু বাহিৰৰ তৰাৰে ভৰা জগতলৈ সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে সক্ৰিয়ভাৱে প্ৰস্তুতি চলাইছিল... নাজীসকলে এটা সাৰ্বজনীন সাম্ৰাজ্য বিচাৰিছিল - ষ্টাৰ ৰাইচৰ নিৰ্মাণ, যাতে... সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখনক দুঃস্বপ্নত ডুবাই পেলাওক।
  
  চল্লিশ দ্বীপপুঞ্জৰ নাইটসকলৰ নতুন দুঃসাহসিক অভিযান
  ডিমকাই তাৰ তৰোৱালখন টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলালে আৰু বোবা হৈ চকু টিপিয়াই ৰাস্তাত থিয় হ"ল। তাৰ হাত দুখন তেজেৰে লুতুৰি-পুতুৰি হৈ তৰোৱালৰ পৰা যিখিনি বাকী আছিল তেজেৰে লুতুৰি-পুতুৰি হৈ পৰিছিল। চাইৰেন বাজি উঠিল। গ্ৰীষ্মকালীন চহৰৰ ৰাস্তা। আৰু চলি থকা পুলিচ। তাৰ পিছত পিঠিত লাঠিৰে আঘাত। ডিমকাই কষ্টেৰে শ্ৰৱণযোগ্যভাৱে কয়:
  - মই হাৰ মানিছো!
  হাত দুখন ঘূৰাই আনি হাতৰ বেণ্ডবোৰ চেপি ধৰে। ল"ৰাটোৱে হাতৰ কব্জিত বেজী দিয়া ধাতুৰ পৰা বিষ অনুভৱ কৰে। তেওঁক এখন ভ্যানলৈ লৈ যোৱা হৈছে - ক'লা কাউৰী এটা।
  খং আৰু ভয়ৰ মিশ্ৰণ অনুভৱ কৰে ডিমকাৰ। অতীতৰ কথা মনত পেলায়। শিশুৱে তৰোৱালৰে নিজৰ অস্তিত্বৰ বাবে যুঁজ দিয়া এটা দ্বীপ। কাঠৰ, কিন্তু যেতিয়া ল"ৰাটোক ক্ৰোধে জব্দ কৰে, তেতিয়া সেইবোৰ চোকাকৈ শিখা তীখালৈ পৰিণত হয়। ডিমকা দুমাহতকৈও অধিক সময় তাতেই থাকিল। তেওঁ যুঁজিছিল, যুঁজিছিল, আহত হৈছিল আৰু নিজেই আহত হৈছিল। আনকি ব্যক্তিগতভাৱে হত্যা কৰিলেও বিশ্বাসঘাতকক। সকলো আছিল। আৰু শেষত তেওঁলোকে জয়লাভ কৰে।
  দুখৰ বিষয় যে ধ্বংস হোৱা জাহাজখনত কেৱল ল"ৰা-ছোৱালীবোৰহে থাকি গ"ল। আৰু তেওঁ কেৱল ছোৱালীজনীৰ সৈতেহে পলাবলৈ সক্ষম হ"ল। এনে দুঃসাহসিক অভিযানৰ পিছত কাৰাগাৰখন আৰু দেশ যেন নালাগিল।
  তেওঁ গুণ্ডা ল"ৰাটোক তৰোৱালেৰে আঘাত কৰিলে, আৰু তেওঁক পৰি থকা দেখিলে, আৰু তেজৰ পুখুৰী এটা ওলাই আহিল।
  আঘাতটো মাৰাত্মক আছিল নেকি? ইমান দুৰ্ভাগ্যজনক ডিমকা, যেন ইয়াৰ আগতে তেওঁৰ মূৰত পৰ্যাপ্ত দুঃসাহসিক অভিযান নাছিল। আৰু যদি তেওঁ কি হত্যা কৰিছিল? কাৰাগাৰ? অপৰাধী থকা লেতেৰা, দুৰ্গন্ধময় কোঠা এটালৈ লৈ যাবনে?
  আৰু কিমান দূৰ বহিব সি? তেওঁৰ বয়স মাত্ৰ চৈধ্য বছৰ। দহতকৈ অধিক আইন মতে তেওঁলোকৰ কোনো অধিকাৰ নাই। হয়তো সকলো ঠিক হৈ যাব!?
  বাইনব্বৈ বছৰৰ চোতালত। যি সময়ত গণতন্ত্ৰ আৰু স্বাধীনতাৰ কথা ইমানেই চৰ্চা হয়, কিন্তু ডাকাতিয়ে গতি লাভ কৰিছে।
  ফানেলটো ৰৈ গ"ল আৰু ডিমকাক উলিয়াই আনিলে। ক"লা চুলিৰ সুদৰ্শন, টেন কৰা ল"ৰা এটাক ডাকাতৰ দৰে দেখা নাযায়, বৰঞ্চ শিকলিৰে বান্ধি থোৱা হেণ্ডকাফ পিন্ধা ভুক্তভোগীহে।
  ডিমকাক প্ৰায় লগে লগে তদন্তকাৰী আৰু অভিযুক্তৰ ওচৰলৈ লৈ যোৱা হয়।
  মোক চকী এখনত বহুৱাই দিলে।
  তদন্তকাৰীয়ে কেইটামান ৰুটিন প্ৰশ্ন সুধি হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - তোমাৰ দ্বাৰা আঘাতপ্ৰাপ্ত ল'ৰাটো মৃত্যুমুখত পৰিছে! গতিকে ঈশ্বৰৰ ওচৰত প্ৰাৰ্থনা কৰক যাতে তেওঁৰ মৃত্যু নহয়!
  ডিমকাই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - মই বিচৰা নাছিলোঁ...
  অভিযুক্তই এখন কাগজ আগবঢ়াই দিলে:
  - এইটো এটা স্বীকাৰোক্তি। যদি আপুনি চহী কৰে তেন্তে বিচাৰৰ অপেক্ষাত জামিনত মুকলি কৰি দিয়া হ"ব। আৰু তাত কম বয়স আৰু আৰক্ষীলৈ ড্ৰাইভৰ অভাৱৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি চৰ্তসাপেক্ষে পাব!
  ডিমকাই কাগজখন চাই খৰধৰকৈ পঢ়িলে, আৰু নেগেটিভত মূৰটো জোকাৰিলে:
  - ইয়াত লিখা আছে যে কিশোৰজনে নিজেই কোম্পানীটোক আক্ৰমণ কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে মাত্ৰ মোক আক্ৰমণ কৰিলে!
  জেৰাকাৰীজনৰ মাউছ ফিজিঅ"গনমি আছিল, আৰু ডাঠ ভ্ৰু, তেওঁ গুৰগুৰাই উঠিছিল:
  - আমি আপোনাক পৰামৰ্শ দিয়াৰ দৰে চহী কৰক! নহ"লে শেষত জেলত পৰিব। এতিয়া আমি আক্ষৰিক অৰ্থত গোচৰেৰে ভৰি পৰিছো, আৰু আপুনি বহুত দিন আদালতৰ সন্মুখত বহিব লাগিব। আৰু তাত কোঠাটোত বৰ্ডত তিনিটা শাৰী বাংক, চুকত এটা স্লপ বাল্টি আৰু আপোনাৰ দৰে পঞ্চাশটা নাৰ্ভাছ, ভোকাতুৰ ল"ৰা। বিভিন্ন ধৰণৰ অপৰাধী। আৰু আপুনি আহত কৰা ল"ৰাটো জীয়াই থাকিলেও তদন্ত তিনিবছৰ, তাৰ পিছত আৰু এবছৰ আৰু বিচাৰ! জীৱনৰ শ্ৰেষ্ঠ বছৰবোৰ নৰকত কটাব!
  অভিযুক্তই সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে আৰু নিশ্চিত কৰিলে:
  - আপোনাৰ বাবে সংযমৰ পৰিমাপ বা আটক, বা লিখিত প্ৰতিশ্ৰুতি যে আঁতৰি নাযায় আৰু আপোনাক মা আৰু দেউতাই লৈ যাব। পছন্দটো আপোনাৰ! আৰু বিশ্বাস কৰক, জুভেনাইল কলনীত ইতিমধ্যে অতিমাত্ৰা ভিৰ হৈছে, আৰু তেওঁলোকে আপোনাক প্ৰবেচন দিবলৈ সুখী হ"ব। কিন্তু যদি আপুনি আমাৰ লগত কাজিয়া কৰে, তেন্তে নিশ্চয় ঠাই থাকিব!
  ডিমকাই অনুভৱ কৰিলে যে তদন্তকাৰী আৰু অভিযুক্তই ধেমালি কৰা নাই। আৰু আচলতে কাৰাগাৰত পচিব পাৰে। যদিও আনহাতে তেওঁ চহী কৰিলে তেওঁলোকক মুকলি কৰি দিয়া হ"ব সেয়া সত্য নহয়। পুলিচে ঠগিলে বহু উদাহৰণ আছেনে? কিন্তু ডিমকাৰ মূল কথাটো আছিল জেদীতা, আৰু মৃত্যুৰ দ্বীপবোৰত থকাৰ পিছত স্পষ্টভাৱে প্ৰকাশ পোৱা হঠকাৰীতা। আৰু ল"ৰাটোৱে নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে:
  - নহয়!
  তদন্তকাৰীয়ে কঠোৰভাৱে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - কি নহয়?
  ডিমকাই কঠোৰভাৱে ক"লে:
  - মই চহী নকৰো! মোক আক্ৰমণ কৰিছিল, মোক শিকলিৰে আঘাত কৰিব বিচাৰিছিল, আৰু সেয়া আছিল আত্মৰক্ষা!
  তদন্তকাৰীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ঠিক আছে তেন্তে! জেলত ইয়াক, এসপ্তাহ বুদ্ধিমান বহি!
  অভিযুক্তই মাত দিলে, স্বাক্ষৰ কৰিলে:
  - দুমাহৰ ডিটেনচনত থকাৰ সময়ত। কিন্তু অৱশ্যেই আপুনি আগতে মুকলি কৰিব পাৰে!
  তদন্তকাৰীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - মই ভাবো ডিটেনচনে ল'ৰাটোৰ ভাল কৰিব!
  ডিমকাক অফিচৰ পৰা উলিয়াই আনি কাৰাগাৰলৈ লৈ যোৱা হয়। হেণ্ডকাফবোৰে জিনজিঙি উঠিল, আৰু বয়জনে কৰিবলগীয়া কামটো হ"ল ৰাস্তাৰ সিপাৰে শিকলিডাল পাৰ হৈ। তাত তেওঁক গ্ৰহণ কৰা উচিত আছিল।
  দুজন আৰক্ষীক শিকলিৰে বান্ধি শিকলিৰে বান্ধি ডিমকাই খোজ কাঢ়ি গ"ল। যথেষ্ট বেয়া লাগিল। কাৰাগাৰ, কোঠা, দুষ্ট দোষী। হয়, আৰু স্বীকাৰোক্তিত চহী কৰিবলৈ অস্বীকাৰ কৰি তেওঁ বিপদত পৰিল। যদিও, আনহাতে, তাৰ পিছত আপুনি আনহুক নকৰে।
  ডিমাক ডিউটি ৰুমলৈ লৈ যোৱা হ"ল। নাম, উপাধি, পিতৃনাম, মূল্যৱান বস্তু আপোনাৰ লগত।
  তাৰ পিছত শ্বমন। এজন আৰক্ষী বিষয়া আৰু বগা কোট পিন্ধা দুগৰাকী মহিলাই ল"ৰাটোক আইনা থকা কোঠা এটাত লৈ অতিৰিক্ত লেম্প জ্বলাই দিলে। এই আদেশটো তলত দিয়া হ"ল:
  - কাপোৰ খুলি পেলাওক!
  ডিমকাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে - shmon! মাত্ৰ ভাবিছে মহিলা কিয়? ল"ৰাটোৱে জিন্স, টি-চাৰ্ট, স্নিকাৰ, জেকেট খুলিলে। তেওঁৰ হাতত কেৱল চুটি কাপোৰখনহে বাকী আছিল।
  বগা কোট পিন্ধা এগৰাকী যুৱতীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - সি ভালকৈ গঢ় লৈ উঠিছে!
  বিষয়াজনে মাত দিলে:
  - আৰু পেণ্টী খুলি পেলাওক! জীৱন্ত!
  লাজত জ্বলি থকা ডিমকাইও সিহঁতক খুলি দিলে। অনিচ্ছাকৃতভাৱে সি লাজতে ৰঙা পৰি নিজকে ঢাকি ল"লে। আৰক্ষী বিষয়াজনে মাত দিলে:
  - নিৰৱে! হাত দুখন চিমবোৰত! ভালদৰে চাওক - ই এটা হত্যাকাৰী!
  নাৰ্ছৰ দৰে বগা কোট পিন্ধা এগৰাকী মহিলাই হাঁহি হাঁহি পাতল মেডিকেল গ্ল"ভছ পিন্ধিলে:
  - আমি এনেকুৱা দেখা নাই! ৰিলাক্স ল'ৰা, পেহীয়েকে অনুভৱ কৰিব!
  তাই ডিমাৰ শৰীৰটো পৰীক্ষা কৰিবলৈ ধৰিলে। দ্বীপবোৰত থকাৰ সময়ছোৱাত গজি উঠা ল"ৰাটোৰ চুলিখিনিৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িলোঁ৷ প্ৰতিটো সূতা সাৱধানে কম্বল কৰিলোঁ, লুকুৱাই থোৱা কিবা এটা বিচাৰি। হয়তো টকাও। তাৰ পাছত ল"ৰাটোৰ কাণ আৰু নাকৰ ফুটাত তাই জিলিকি উঠিল। তাই সাৱধানে কৰিলে, যেন কিবা এটা বিচাৰি পোৱাৰ আশাত।
  তাৰ পাছত তাই খোলাটোত মূৰটো থৈ দিবলৈ আদেশ দিলে, আৰু চিবুকত হাত দুখন খান্দিলে। তাই হাতখন মুখত ভৰাই দিলে। ডিমকাই জিভাৰে ৰবৰৰ গোন্ধ লৈ সোৱাদ লৈছিল। মহিলাগৰাকীয়ে আঁঠুৰ আঁৰত, দাঁত, গালৰ আঁৰত অনুভৱ কৰিলে। তাই জিভাৰ গুৰিত হেঁচা মাৰি ধৰাত ল"ৰাটোৱে বমিৰ আক্ৰমণ অনুভৱ কৰিলে। হয়, কিমান লজ্জাজনক। তেওঁৰ হাতখন টনচিললৈকে গৈছিল, আৰু উশাহ ল"বলৈ কঠিন হৈ পৰিছিল।
  তাৰ পাছত অৱশেষত মহিলাগৰাকীয়ে তাইলৈ পঠিয়াই হাঁহিলে:
  - একো নাই!
  বিষয়াজনে আদেশ দিলে:
  - Olga অব্যাহত ৰাখক! বিষয়টোৰ বিশেষ বিপদৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ব্যক্তিগত অনুসন্ধান আটাইতকৈ পুংখানুপুংখ হ"ব লাগিব!
  বগা কাপোৰ পিন্ধা মানুহজনীয়ে ডিমকাৰ বুকুখন অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে। তাই বাহু দুটা ওপৰলৈ তুলি বগলীৰ তললৈ চালে। আৰু অভাৱনীয় শক্তিৰে নাভিত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। Dimka gasped...
  তেতিয়া মহিলাগৰাকীয়ে ৰৈ সুধিলে:
  - বাৰু, এতিয়া তাক কুঁজৰাই থাকিবলৈ দিয়ক!
  আৰক্ষী বিষয়াজনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - বৰ নিৰ্ভৰযোগ্য নহয়! তাৰ মলদ্বাৰটোও চাওকচোন!
  বগা কোট পিন্ধা মহিলাগৰাকীয়ে মূৰ জোকাৰিলে।
  - ইয়াৰ বাবে বিশেষ অনুমতিৰ প্ৰয়োজন! একেদৰে ল"ৰাটোৰ অন্তৰংগ ঠাইবোৰ পৰীক্ষা কৰাৰ উদ্দেশ্যে!
  বিষয়াজনে লাজুকভাৱে আদেশ দিলে:
  - বসে, সামান্য চয়তান...
  ডিমকাই মৰ্যাদাৰে উত্তৰ দিলে:
  - মই ল'ৰা!
  আৰু কুঁজৰাই থকাটো সহজ হৈ পৰিল। দহবাৰকৈ বহিছিল। ইয়াৰ পিছত মহিলাসকলে তেওঁৰ তলুৱা পৰীক্ষা কৰিলে, আৰু ভৰিৰ আঙুলিৰ মাজৰ পৰা পাৰ হৈ গ"ল।
  ইয়াৰ পিছত ডিমকা কাষৰ কোঠাটোত আছিল। তাত কাৰাগাৰৰ ইউনিফৰ্ম পিন্ধি হাতত টাইপৰাইটাৰ লৈ শূন্যলৈ কাটি যোৱা আন এটা ল"ৰাই ক"লে:
  - নতুন কি?
  আৰক্ষী বিষয়াজনে উত্তৰ দিলে:
  - হয়, আৰু অতি গ্ৰেহাউণ্ড!
  ল"ৰাজনে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - সি ইমান ভয়ংকৰ নহয়! বাৰু, চকীখনত বহি চুলি কাটি লোৱা!
  ডিমকা বহিল। উলংগ হৈ থাকিলে ভাল নালাগে। আৰু তাৰ পিছত অপৰাধীৰ দৰে টান কাটি পেলায়। তাৰ ওপৰত মেচিনটো ব্লান্ট আছিল আৰু চুলি কটাবলৈ বিষ হৈছিল। ডাঠ ক"লা চুলিখিনি মজিয়াত পৰিল। এজন যুৱক দোষীৰ ন"ক ডাউন বুটবোৰে সিহঁতক ভৰিৰে ঠেলি দিলে। এনে লাগিছিল যেন প্ৰতিটো চুলিৰ সূতাৰ লগে লগে অমৰ আত্মাৰ এটা কণা ওলাই গৈ আছে, আৰু আপুনি কমকৈ মুক্ত হৈ আহিছে। ডিমাৰ মেজাজটো হতাশ হৈ পৰিল। তেওঁৰ সন্মুখত আছিল কাৰাগাৰৰ কোঠা, আৰু কিশোৰ অপৰাধীৰ সৈতে এখন বৈঠক।
  অৱশ্যে ডিমকাই কেতিয়াও সমনীয়াৰ প্ৰতি ভয় কৰা নাছিল। আৰু চল্লিশ দ্বীপপুঞ্জ কঠিন কৰাৰ পিছত আৰু ভয়ংকৰ নহয়৷ যদি আছে তেন্তে তেওঁ যুঁজিব। আৰু কাৰাগাৰখন?
  আন এটা পৰীক্ষা কি। তেওঁৰ বয়স মাত্ৰ চৈধ্য বছৰ আৰু তেওঁৰ সন্মুখত আছে তেওঁৰ গোটেই জীৱন।
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"