Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

DenmisƐnw Ka Swat Ka Dunanw Ni Kortew KƐ

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Kɛlɛcɛ kamalennin minnu ɲɛmɔgɔya bɛ Eduard Osetrov bolo, olu bɛ ka kɛlɛ kɛ ni dunanw ka kɛlɛbolo ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, wotoroninw. Nka, o kɔfɛ, cɛnin jagɛlɛn in ka kan ka kɛ Ɛndu ye, ka fara ala musomanw kan, ka kɛlɛ kɛ ni Kɔrtɛzi ka kɛlɛbolo ye, min b"a fɛ ka Maya jamana minɛ!

  DENMISƐNW KA SWAT KA DUNANW NI KORTEW KƐ
  ANNOTATION (KƆLƆSI)
  Kɛlɛcɛ kamalennin minnu ɲɛmɔgɔya bɛ Eduard Osetrov bolo, olu bɛ ka kɛlɛ kɛ ni dunanw ka kɛlɛbolo ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, wotoroninw. Nka, o kɔfɛ, cɛnin jagɛlɛn in ka kan ka kɛ Ɛndu ye, ka fara ala musomanw kan, ka kɛlɛ kɛ ni Kɔrtɛzi ka kɛlɛbolo ye, min b"a fɛ ka Maya jamana minɛ!
  . SABABU #1
  Denmisɛnw ka kɛlɛbolo kɛrɛnkɛrɛnnenw ka kɛlɛcɛ kamalenninw ye kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye. Nka, fanga-yɔrɔ kelen ni tila kɔfɛ, u tun tɛ se ka sa tiɲɛ na. Nka binkannikɛla-sɛrɛkiliw ye tiɲɛniba Kɛ wa tiɲɛ na, u ka watara banna. O la sa, a tun bɛ se ka kɛ hali bi ka sɔsɔli kɛ jɔn de ye cɛfarin lakika ye.
  Nka an ka kan ka bonya da, cɛdenw ni npogotiginin minnu bɛ kɛlɛ finiw na, olu ye marifa ci ka ɲɛ. A tun bɛ miiri ko tulon minnu bɛ kɛ ɔridinatɛriw kan, olu ma kɛ fu ye, wa u ye kɛlɛcɛ kabakomaw dɔrɔn de ye.
  Adala, min tun bɛ marifa ci Edik kinin fɛ, o y"a ka butiki ta k"a fili a den sen na. Wa ni sonsannin ka seko ye, a ye pɔmi kisɛ damadɔ fili jugu min tun bɛ ka taa ɲɛ.
  Cɛdennin komandan y"a kunkolo wuli.
  - Nin ye halakili ye , an k' a fɔ , present de annihilation ! Nka a ka fisa ka baara kɛ n"a ye binkanni waati la kaburudo kan.
  Adala y"a jira cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  - I bɛ kabakofɛnw sɔrɔ min tɛ ban. O la sa, trump card bɛɛ tɛ labɛn. Ani, trump card fana tɛ bɔ kɛnɛ kan kojugu!
  Wa, halakili poyi misɛnninw ye sɛrɛkiliw gosi, ka kɛlɛcɛbaw tigɛtigɛ ka kɛ fɛn misɛnninw ye minnu bɛ sɔgɔsɔgɔ. Tiɲɛni bɛ na yan.
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ, k"a den sen gosi:
  Ka se sɔrɔli makɔnɔ cycles kan, ne dalen b"a la
  Dɔnkili kura bɛna kɛ yen...
  Ne tɛna ne yɛrɛ di wara ka jɔnya la.
  N bɛna kalasi sanfɛla jira aw la, a dɔn, kɛlɛ la!
  Cɛdennin min ye kɛlɛ kɛ numan fɛ, o y"a jira ni nisɔndiya ye ko:
  - Mun na i ma i bolo fili , nka i sen don ?
  Adala ye ŋɛɲɛ kɛ k'a jaabi ko:
  - Wa a ka di ka tɛmɛ o kan !
  Edik ye a kunkolo wuli.
  - Ɔwɔ , naloman o hakilintan b' a bolo fili , nka a ɲini n' i sen ye !
  Denmisɛnw y"u pɛrɛn ni dɔnkilida ye ko:
  - nɔɔrɔ ka kɛ yeelen kɛlɛcɛw ye , .
  Bonya ka kɛ n faso jɛlen ye ...
  An ka kɛwalew bɛna dɔnkili da,
  Ka se sɔrɔ, o de ye kuntilenna jɔnjɔn ye!
  Tiɲɛ na, Sikiliw ye tiɲɛniba sɔrɔ, u y"a daminɛ ka kɔsegin. Nka kogow wulila kokura. Ani mobili kuraw jiginna. U tun bɛ i n"a fɔ piramidi flakɛlenw minnu bɛ wuluw kan, wa u bonya tun ka bon ni jirisunw ye.
  Tuma min na denmisɛnw ka kɛlɛbolo kɛrɛnkɛrɛnnenw ka sɔrɔdasiw ye marifa ci u la ni marifa ye min bɛ wele ko ray, u ma kojugu foyi kɛ tiɲɛ na. O jirisunw tun bɛ pan ka bɔ nɛgɛso kɛlɛkɛminɛnw kan.
  Npogotiginin dɔ y"a pɛrɛn ko:
  - Tulonkɛla wɛrɛ filɛ nin ye ka bɔ jugu la ! Ani walima hali tulonkɛlaw ka avalanche bɛɛ!
  Kɛlɛcɛ cɛnin y"a pɛrɛn ko:
  A ka fisa ka sa i sen kan ka tɛmɛ i ka ɲɛnamaya kɛ i gɛnɛgɛnɛw kan! Ne tun bɛ jɔnya la kaban wa u ye n bugɔ ni kuran ye, ka jibɔyɔrɔw tɛmɛn n farikolo bɛɛ fɛ ka bɔ n kan na ka taa n senkɔniw na. Wa a bananen don fo saya ka fisa!
  Npogotiginin y"a kunkolo wuli.
  - Ɔwɔ, wa n tɔɔrɔla ! Ka fara o kan, cogo nɔgɔlen na, girinya caman bɛ ɲɔgɔn ta ani girinya tɛ min na min bɛ wuli. Wa a bɛ dimi kosɛbɛ, wa ka fara o kan, a tɛ taamasiyɛn si to yen, fo sugo juguw!
  Ayiwa, ne hakili la, an ka komandan min tɛ sa ani min ka bon, o bɛna na ni fɛn dɔ ye!
  Edik y"a kunkolo wuli k"a sɔn a kunkolo finman ma, ka yamaruya di ko:
  - Wa sisan cɛw, aw k'a ta, k'aw nuguw sɔgɔsɔgɔ ka sɔgɔsɔgɔ !
  Adala, o kɛlɛcɛ sungurunnin min bɛ waati kɔnɔ, o ye ɲininkali kɛ ni kabako ye ko:
  - Wa mun na o bɛ kɛ ?
  Cɛdennin komandan y"a jaabi ni daŋaniya ye ko:
  - Yan aw bɛna a ye a nɔ bɛna kɛ min ye !
  Kɛlɛdenw ma sɔsɔli kɛ. O la, u y"u denmisɛnnin cɛɲiw nuguw ta k"u sɔgɔsɔgɔ ni nɛgɛso misɛnninw kunw ye. Ani u bɛna a ta ka sɔgɔsɔgɔ cogo min.
  Fiɲɛ yɛrɛyɛrɛla o yɔrɔnin bɛɛ la. Wa, nɔgɔ minnu kuncɛ nɛrɛmuguma caman tun bɛ yen, sanji tun bɛ na ka bɔ san fɛ. U ye piramidi tankiw gosi. U y'u sɔgɔ i n'a fɔ wuluwulu ni nɛgɛberew. Wa, waraba belebelebaw jɔra.
  Edik y"a kunkolo wuli k"a kɔlɔsi ko:
  - Sisan an ka taa dɔnkili da !
  Wa kɛlɛcɛ minnu bɔra denmisɛnninw ka kɛlɛbolo kɛrɛnkɛrɛnnenw na, olu y' a ta ka dɔnkili da ni nisɔndiya ye ;
  N ka masakɛmuso, i ye flen ye
  A bɛ manamana Matigi ka nakɔ kɔnɔ!
  I filɛli bɛ i ko fiɲɛ kura
  Jahannama tasumaw gɛn!
  
  Npogotigi senumaw bɛ kanu
  Npan jatigɛwale, min bɛ sɔgɔsɔgɔ ni bonya ye!
  Ne na joli bɔn baji dɔ kɔnɔ
  Mɛlɛkɛ dɔ bɛna kɛ i fɛ fo abada!
  
  Gundo dɔ yeelenna ni sugo ye
  I ja, kasa duman!
  I jalen don diɲɛ dabɔbaa fɛ
  Juguya baarakɛlaw bɛɛ tɛna nɔgɔ!
  
  N"a sɔrɔ sankolo dɔrɔn de la
  Fate bɛna kanubagaw fara ɲɔgɔn kan!
  Nka Ala tɛna a to an ka bɔgɔbɔgɔ ka kɛ buguri ye
  Dusukunw ka jɛɲɔgɔnya fara ɲɔgɔn kan farali gɛlɛn na!
  O kuma kabakoma ni kɔrɔtalen suguw kɔfɛ, kabako dɔ kɛra. Piramidi tankiw ka kɛlɛbolo bɛɛ tun bɛ falen i n"a fɔ falenfɛnw. Ani, o falenfɛnw tun cɛ ka ɲi dɔrɔn. Wa u y"a daminɛ ka bonya ni fanga ye min bɛ mɔgɔ jɔrɔ ani min tɛ se ka da a la, min ye sanfiɲɛba ye. Wa a kɛra fɛn cɛɲi ye kosɛbɛ.
  Adala ye cɛnin komandan susu a ɲɛda la k'a kɔlɔsi ko :
  - I ye charme unique dɔrɔn de ye !
  Eddie ye a kunkolo wuli ni nisɔndiya ye.
  - Teknomaji !
  Kɛlɛcɛ cɛnin y"a pɛrɛn ko:
  - Nu, ani sisan binkanni na ! Aw ye aw juguw tiɲɛ ni gosili kelen ye!
  Cɛdennin komandan y"a sɔsɔ ko:
  - Ayi! A ka surun kojugu. Fɔlɔ, aw ka kan ka n ka ɲɛnajɛ fɔlɔw lajɛ. U tun ka kan ka wale kɛ yen hali ni nanotɛkinoloji kɔrɔlenw tun tɛ u bolo, wa nin, a ka kan ka kɔlɔsi, o ka gɛlɛn kosɛbɛ!
  Adala ko ni nisɔndiya ye :
  - Tiɲɛ don, n y"a faamu ko a ka gɛlɛn ka tɛmɛ ni fɛɛrɛbɔ tɛ. Nka cɛden min bɛ i n"a fɔ e, ne hakili la, o bɛna gɛlɛya o gɛlɛya ɲɛnabɔ.
  Edik ye dɔnkili da ni nisɔndiya ye min bɛ manamana i n"a fɔ kɔgɔji perle sugandilen a ka warijɛ kan na:
  Hali n"an tɛ se k"an ka gɛlɛyaw bɛɛ ɲɛnabɔ, .
  Aw kana gɛlɛyaw bɛɛ ɲɛnabɔ!
  Nka bɛɛ bɛna nisɔndiya ka tɛmɛ o kan
  Bɛɛ bɛna ɲɛnajɛ kɛ ka tɛmɛn fɔlɔ kan!
  O kɔfɛ, cɛnin ye ologramu da. Denmisɛnw ka kɛlɛbolo kɛrɛnkɛrɛnnenw y'u makun.
  Cɛdenw ni npogotigininw ka safir ni ɛmerald ɲɛw ye o yeli dun.
  Ayiwa, cɛnin min tùn bɛ diɲɛ yɔrɔw la minnu tɛ kelen ye k'a Jira ka Tɛmɛ kelen kan, k'a sɔrɔ a ma kɔgɔ kosɛbɛ fɔlɔ. Wa o tun ye cɛmancɛla waati ye diɲɛ kura kɔnɔ, tariku wɛrɛ sugu dɔ, i n"a fɔ dugukolo dugukolo.
  O ko in na, a jirala ko Edik kɛra Ɛndu cɛden ye, a bɛ ɲɛda jɛmanw ka kulu dɔ nɔfɛ, u tun bɛ ka u lamini. A bɛ fini surun na, sennasanbara, bawo mokɛsiw bɛ don sira dɔrɔn de la, nka a pentalen don ni kulɛri ja ye k"a ta a kun na ka taa a sen na. Hali denmisɛnnin ɲɛda min bɛ siranfɛnw na ni sagaw ye ani mɛlɛkɛw ni npanw.
  Hali n"a bɛ iko o ja suguw tɛ Ɛnduw ka ja ye. Nka yɔrɔ min na Edik dɔrɔn ka aventures ba caman ni taamaw siniɲɛsigi ma fili. Waatiw, dugukolow ani waatiw bɛɛ ɲagamina, u ɲagamina ka fara ɲɔgɔn kan ka kɛ bololanɛgɛ suguya dɔ ye min ka bon.
  A kɛrɛfɛ, npogotiginin farikolo-ɲɛnajɛlen dɔ dalen bɛ a la, a kɔkiliw ka bon, a senkɔniw jɛlen don, a lamininen don, a bɛ mɔgɔ lafili, a bɛ ɲini ka kɛ a nugu jukɔrɔ. Kun dɔw la, kɛlɛcɛ in, hali n"a ka kan ka kɛ Ɛndu ye, a ye blonde ye. A bɛ ɲini ka fini si don, a bɛ panti dɔrɔn de don min bɛ bɔ bikini set la, perle juru dɔ bɛ a disi falen kan.
  A y"a kɔ tigɛli kɛ tuma min na, Edward ye ɲɛda cɛɲi dɔ ye, a dawolo tun ye cɛya ye ani a disi ka bon nka a tun bɛ kɛ tuma bɛɛ. Kɛlɛcɛ bolow ye farikolo ye, a fari ye sokola ye, min ni finman faralen don ɲɔgɔn kan, ni magali dɔɔnin ye jɛman na, walima n"a fɔra ka ɲɛ, sanu mugu kunsigi, a bɛ i ko a bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ kosɛbɛ.
  Nka, kɛlɛcɛ blonde in bɛ sɔgɔsɔgɔ ni jɔrɔ ye ko:
  - ɲɛda jɛmanw bɛ na yan, e cɛnin-ɲɛmɔgɔ Fountain !
  Fɛn dɔ ye kɛlɛcɛ kamalennin in sɔgɔsɔgɔ a farikolo fan fɛ... Eduard y"a yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ k"a ye sen cɛɲi, jɛlen, npogotiginin. Farikolo ni fanga fana. Wa o kɔfɛ, muso yɛrɛ ni kunsigi bilenman tasumaman jenilen. O cɛɲi sugu bɛ yan. Honey blonde ani redhead, u fila bɛɛ farilankolon tilancɛ, farikolo ani farikoloɲɛnajɛ. Kɛlɛcɛw tɛ, nka ala minnu bɛ ni bɛlɛkisɛw ye.
  Edward ye fɔlɔ kelen minɛ ni hakilisigi ye, o kɔfɛ, a ye sunguru tɔ kelen senw lamaga. U ye wuluwulu kɛ ni wasa ye, i n"a fɔ wuluw bɛ ka sɔgɔsɔgɔ. Ayiwa, o ye tiɲɛ ye, muso gansan man kan ka maloya cɛw ka sɔgɔsɔgɔli la. Wa o kɔfɛ, mɔgɔ sugu bɛɛ minnu bɛ maga mɔgɔ la, olu ye den sɔrɔ, ko ni u ye u sɔgɔ dɔɔnin, walima ni u ye ɲɔgɔn sɔgɔsɔgɔ, u labɛnnen don ka kiritigɛ. Nka cɛ fɛ, a nege don a yɛrɛ la ka npogotigi cɛɲi dɔ sɔgɔsɔgɔ ani k"a lamaga, walima hali npogotiginin fila siɲɛ kelen.
  Tiɲɛ don, a ye denmisɛn ye farikolo la, nka a kɔrɔla kaban cogo bɛnnen na, wa sanw kɔnɔ, ani hakili la a ye baliku ye kosɛbɛ, o la ....
  Tiɲɛ don, farikolotigiba, nka farikoloɲɛnajɛla Edward, tun bɛ muso barikamaw kanu dɔrɔn minnu bɛ se ka den barikamaw bange.
  Nka o kɔfɛ, tasuma cɛɲi ye taamasiyɛn di Edward ma n"a dawolo ye - nɛnɛ! Jugu bɛ na sɔɔni!
  Tiɲɛ na, detachement dɔ bɔra kɛnɛ kan... Wow, o ɲɔgɔnna sɔrɔdasi kɛrɛnkɛrɛnnenw kolonɛli tun ma miiri o la. Ayi, u tun tɛ trolw ye fewu, walima gnomes - mɔgɔ normalw, nka ... In medieval armour, ni muskets bulky as cannibal clubs, with long swords. O kɛlɛbolo bɛɛ ye hakilina di fɛn dɔ ma min tɛ tiɲɛ ye kosɛbɛ ani min tɛ se ka kɛ kosɛbɛ. Ani a kɔrɔlen don kosɛbɛ. O waati kelen na, a danfaralen dòn a hakɛ caya fɛ, hali n"a ma Tɛmɛ. So kan, ni kɛlɛkɛminɛn girinmanw ye, kɛlɛcɛ caman tun bɛ ka bɔ. A kɛra cogo o cogo, ɲɛda jɛman, damatɛmɛko barikama - dawolo bɛ kɛ nɛrɛmuguma ye, a bɛ kɛ nɛrɛmuguma ye, a kunsigiw ye nɛrɛ ye.
  Jinɛ kɛlɛcɛ kunsigi bilenman yɛrɛ ye ɲininkali jaabi min tun labɛnnen don ka kari ka bɔ Edward nɛnkun na:
  - Nin ye Ɛsipaɲi ka kɛlɛbolo ye min bɛ wele ko Cortes. Aw kana siran, u kɛmɛ naani dɔrɔn de bɛ yen, wa u ma waati sɔrɔ fɔlɔ ka sigida Ɛnduw fa.
  Kɛlɛcɛ cɛnin ye fiyɛli kɛ ka segin ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Charming... Ani an joli?
  Nin sen in na, misiwolo blonde y'a jaabi ko:
  - Duuru bɛna kɛ i fɛ ! - Ani ka Edik ka ɲɛda ɲagaminen minɛ, a y'a fara a kan. - Jateden min ka ɲi kosɛbɛ, n"o ye pentagramme ye !
  Kɛlɛcɛ kamalennin yɛrɛyɛrɛla dɔɔnin. Fanga balansi, hakɛ la, a jɛlen don ko o tɛ u nafa. Wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko blaster (bɔgɔlan) t"u fɛ, fanga-yɔrɔw t"u fɛ, hali antimatter grenades (poronati antimatter) t"u fɛ. Wa o ye fɛn ye min bɛ mɔgɔ lasiran. Misali la, hyperblaster kelen bɛ se ka detachement bɛɛ tigɛ, yɔrɔ min na miniti kelen kɔnɔ, atomikɛ bɔnbu tan minnu binna Hiroshima kan, olu fanga bɛ se ka fili kɛnɛma.
  Jinɛmuso kunsigi bilenman y"a ye ko a bɛnnen don ka Edward hakili jigin ko:
  - I ye bow sɔrɔ, e ɲɛmɔgɔ ... Tasuma da ne ka cikan kan !
  Blonde in ye kuma fɔ ko:
  - Cɛdennin sennasanbara don, wa a ka finiw ka dɔgɔ kojugu, nin tɛ yamaruya ye ɲɛmɔgɔba dɔ fɛ, hali ni kɛlɛbolo tɛ a fɛ sisan. Npogotiginin y"a senkɔniw sɔgɔsɔgɔ. Wa fɛn dɔ Changé, ani Eduard y"a ye ko fɛn dɔ tɛ kelen ye tugun.
  Cɛdennin-kɛlɛcɛ tugun sisan dɔrɔn, a ye mɔgɔw hakili sama a yɛrɛ kan. Tiɲɛ na, a tɛ ni kamisɔn ye, nka a bɛ bufalo pantalon ni moccasins jeweled don. Kungolo kan, jiribolo dɔ bɛ yen, wulu saba bɛ Bɔ min na. Ayi, wuluw tɛ, nka kɔnɔ sugu dɔ don min ɲɛw bɛ yen, min tɛ Changé dugukolo kan.
  Farikolo yɛrɛ kɛra farikolo yɔrɔ ye min bɛ ye kosɛbɛ ani min ka bon kosɛbɛ, hali ni Edward tun bɛ danfara don tuma bɛɛ farikolo yiriwali ɲuman fɛ, nka, nin san laban ninnu na, a tun jalen don kojugu fo kɔkiliw y"a jira ka bɔ balodɛsɛ la ani ka lamaga tuma bɛɛ. Nka nin ko in na, a tun bɛ i n"a fɔ farikoloɲɛnajɛ ɲɛmɔgɔ ŋana - lafiya dafalen ani tulu kelen tɛ, wa a fari tun bɛ bɔn ni tan bilenman-bulu ye.
  Disi kan, tatuwati dɔ tun bɛ yen ni jaguar ye - Huron taamasiyɛn. Tatouage tɔw tun tilalen don yɔrɔ dɔ la, i n"a fɔ a kɛra subagaya ye. Faan wɛrɛ fɛ, kɛlɛcɛw fari tun dafalen don, a tun ka nɔgɔn ani a tun bɛ sɔgɔsɔgɔ, sokola tun bɛ ni sanu ye, wa u fari tun bɛ yeelen bɔ Mɛkisiki wulada duman dɔ sufɛ.
  U senw tora kɛnɛ kan, nka o ye dɔ fara u ka kɛlɛ nafa kan dɔrɔn.
  U y'u ka bɛlɛkisɛw sama. Npogotigi fila wɛrɛw, ani Eduard tun dalen b"a la kun dɔw la ko npogotigi cɛɲiw de tun bɛ yen, u y"u yɛrɛ dogo kosɛbɛ fo u tun tɛ ye. Nka o fila ninnu bɛ ni o ɲɔgɔnna bɔgɔdaga cɛɲiw ye, i n"a fɔ masakɛmuso ninnu ta, wa bɛlɛkisɛw ɲɛw falen bɛ diamant, topazi, rubi ani emɛridi la kosɛbɛ.
  Wa Edward ka bow fana tɛ dɔgɔya fɛntigiya la, nka safir ni kabakurun sɔngɔ gɛlɛnw ka ca a la dibi tonw na. Ani npogotigi cɛɲiw bɛ ni kulɛri jɛman ye.
  Ɛsipaɲi ka setigiw ka kulu dɔ tun sigilen bɛ u ɲɛfɛ kaban kaban. Castilian caballeros kɛmɛ naani. A bɛ iko kɔgɔji ni yan cɛ man jan, hali n"a y"a sɔrɔ a kasaw tɛ mɛn, fiɲɛ bɛ ci ka bɔ kɔgɔjida la dɔrɔn. Nka npogotiginin farikolo kasa bɛ mɔgɔ lafili kosɛbɛ, a tɛ hadamadenya ye pewu, i n"a fɔ mɔni, falenfɛnw, shɔ dɔɔnin ani tulumafɛnw ɲagaminen.
  Kɛlɛcɛw yɛrɛ ka nɛnɛ kosɛbɛ, wa kelen ye fɛnɲɛnama dɔ ta k"a minɛ n"a senkɔniw ye, k"a mugumugu ka kɛ gato ye.
  U kɛlɛɲɔgɔnw, kɛlɛcɛw, o waati la, n"o ye Ɛsipaɲi mansamara barikama ye, olu ma waati sɔrɔ fɔlɔ ka buguri kɛ kanpaɲi na, wa u ɲɛ bɛ mɔgɔ kabakoya kosɛbɛ.
  O bɛɛ ɲɛfɛ, sotigi barikama dɔ bɛ yen, a kamankunw ka bon, a janya ka bon, a kunsigi jan ni bilen. Laala, nin ye Kɔnte Kɔrtɛsi ye, min bɛna duke tɔgɔ sɔrɔ don nataw la, ka nafolo kabakoma dɔrɔn minɛ.
  A tun bɛ iko a bilennen don dɔrɔn ani a tun kɛnɛyara kosɛbɛ. Kɛlɛminɛnw dɔrɔn bɛ girinya santiri kelen na wa a jukɔrɔ tɛ fɛn nɔgɔman ye, nka a ye sow ye min bɛ kɛ ni piebald fini ye.
  Cɛdennin-kolonɛli ye Ɛsipaɲi grandee ta marifa cilen na, k"a labɛn ka marifa ci.
  Komin a ye caman ye kaban, Edik ye marifa ci ka ɲɛ ka bɔ bɔgɔdaga la, hali n"a ma nin marifa sugu in dege kabini waati jan, a tun ka ca ni bi ta ye, wa a baara tun ka ca, o la, dannaya kɛrɛnkɛrɛnnen tun tɛ yen ko a bɛna a gosi.
  Tasuma-bilen cɛɲi ye komandi ta. A ye marifa ci fɔlɔ, ani bɛlɛkisɛ wulila cogo la min bɛ wele ko tangent trajectory. Sanu kunsigi ye marifa ci yɔrɔ dɔ la kɛrɛ fɛ, ka bɔ jirisunba kɛrɛfɛtaw la, u bɔra i n"a fɔ jirisunba, ka halakili fanga yeelenw kari.
  Edward, min tun tɛ waati sɔrɔ ka marifa ci, o y"a ɲɛkisɛw lamini ka kɛ kɛrɛ saba ye. A tun ma deli k"o ye fɔlɔ. Npogotiginin tasuma-bilen in ka bɛlɛkisɛ pɛrɛnna ka jɛnsɛn ka kɛ jikuru nɛrɛmaw ye. Ɛsipaɲi kɛlɛcɛ minnu minɛna o jikuru in na, olu jeni yɔrɔnin kelen, ka sɔgɔsɔgɔ ka kɛ buguri ye n"u ka sow ye. Kolow minnu tun bɛ nɛnɛ fiɲɛ na, olu dɔrɔn de tora.
  O nilifɛn min bɔra npogotiginin dɔ fɛ min kunsigi ye sanu bulu kulɛri ye, o ye tiɲɛni kɛ, fo ka se a dan na. Dɔrɔn a fɔra cogo wɛrɛ la dɔɔnin. Jikuru finman dɔ tɛmɛna, kɛlɛcɛ kɛmɛ wɛrɛ barika banna ka falen. Ani, kɔrɔ yɛrɛ la. O kɔrɔ ye ko jiribulu jilamaw ni jɛmanw ye Kastila mansamara minɛbagaw datugu k"a ta u kun na ka taa a bila u sen na. Wa o kɔfɛ, marifa teliyalenw taara, cɛɲi kabakoma sira dɔ y"a daminɛ ka bonya. Ani jatigɛwalekɛlaw ni u bugɔlikɛlaw minnu bɛ se ka kɛ , olu jiginna , u kelen-kelen bɛɛ kɛra falenfɛn kabakomaw kungo ye minnu kulɛri ka bon kosɛbɛ ...
  Nilifɛn wɛrɛw fana ye baara kɛ ka ɲɛ... Tile sabanan jɛnsɛnna ni sanpɛrɛn bilenman ye, ani Ɛsipaɲɔlikaw ye tasuma don i n"a fɔ tasuma, kafiriw ka taama, ka sɔrɔ ka wuli ka kɛ tasuma kɛmɛ ye... Wa tasuma kelen-kelen bɛɛ tasuma tun bɛ n"a kulɛri n"a bonya ye, ani sɔgɔsɔgɔninjɛw wulila, k"a ɲini ka sankolo nɛrɛma sanfɛla gosi.
  Ayiwa, nilifɛn naaninan kɛra kabako ye ka tɛmɛ o kan. Ka bɔ bɛlɛkisɛ la, a tun bɛ pan ka manamana, i n"a fɔ farakurun, kilisiw ani bololanɛgɛw! U binna Kɔrtɛsi ka kulu kɔ kan. Sow jiginna ka kɛ wuluw ye, ani sotigiw kɛra sɛgɛsɛgɛlikɛlaw ye, ani masin kɛmɛ minnu dilannen don cogo kabakoma na, olu jɔra, u nɔrɔlen bɛ siraba kan kuluw ni ɲɔgɔn cɛ.
  Sisan, Ɛsipaɲi Mansamara kɛlɛcɛ barikama ni jagɛlɛn kɛmɛ naani ma ban.
  Edik y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - Teknomaji ! Kabako dɔ filɛ nin ye!
  Cortes kelen dɔrɔn tora, a ye nɛnɛ i n"a fɔ bloki lamagabali a ka soba kan, i n"a fɔ Alemaɲi taama, wa a y"a ɲini ka ɲɛ k"a hakili sigi.
  Eduard ye marifa ci a la, nka sennasanbara fila jɛlenw, minnu sɔgɔlen don, olu ye yeelen bɔ, ani npogotigininw, minnu kunsigi ye sanu ye ani minnu kunsigi bilennen don, olu ye bɛlɛkisɛ dɔ minɛ ni seko ye n"u senkɔniw ye, o kɔfɛ, u pɛrɛnna ni dɔnkilida ye:
  - Ayi! I ka kan k"a dɔn jɔn joli ka bon i bolo, npanw kan!
  Ayiwa, min bɛ npanw kan, o la, npanw kan. Edward tun bɛ se ka kɛlɛ kɛ ni bere ye, ani saper shovel, ka fara bayonet-knife kan. Ni a tun bɛ se ka npan sɔrɔ...
  Cɛdennin ye kɛlɛcɛw filɛ ni ɲininkali ye, i n"a fɔ a b"a miiri k"u bɛna npan-sɔrɔ-minɛn dɔ di a ma min bɛ kɛ ni jinɛweleli ye - wuli kelen, ka kunkolo kɛmɛ bɔ a kamankunw kan !
  Nka jinɛmuso kunsigi bilenman in y"a bolo sin Ɛsipaɲi nɛgɛso gansanba ma min filila kɔfɛ ni tekno-majiki fiɲɛba ye, k"a fɔ ni kumakan jugu ye:
  - Sisan aw b' a dan na !
  O kɔfɛ, fiɲɛ ye sira Changé, ka na ni nɛnɛ ɲininen ye wulada fɛ min tun bɛ funteni na. Fiɲɛ duman tun bɛ bɔ kɔgɔji la, iyode, shɔ, kɔgɔjilafɛnw kasa tun ka di i n"a fɔ nɔnɔ karamɛli.
  Edward taara dɔɔnin dɔɔnin marifa minɛlenw na, a y"a ye ko a ye fari bilenman yɛrɛ ye. Ani Cortes, mun na a yɛrɛ wulila ka don Mɛkisiki? A b"a fɛ ka Maya ka laadalakow kɔrɔ tiɲɛ wa? Aw k"aw ka bɔrɛw fa ni sanu ye, nɛgɛ min bɛ jate nɛgɛ senuma ye sigida Ɛnduw fɛ. Aw ye bato kɔrɔw tiɲɛ ani ka Inkisitɛriw ni Jesuitw ka fanga juguba wɛrɛ wajibiya...
  Yan, Edward y"a yɛrɛ minɛ yɔrɔnin kelen k"a miiri ko kɛlɛ dɔ kama waati wɛrɛ la, a dusukunnataw tun ye tiɲɛ ye kojugu. A b"a ye n"a farikolo jɛlen ye, fiɲɛ min bɛ kɔgɔji nɛnɛ duman dɔ ta, ani resin sumalen dɔ bɛ jigin kamankun barikama dɔ kan.
  Ayi, a tɛ kɛ i n"a fɔ sugo. Sugo la, a ka c"a la, i tɛ i hakili la walima i hakili bɛ mɛn waati kunkurunnin kɔnɔ kosɛbɛ. Wa o kɔfɛ fɛn wɛrɛ ... Hali mokɛsiw bɛ gɛlɛya dɔ lase, wa e yɛrɛ tɛ cɛnin ye fewu min ɲɛ bɛ san tan ni fila ɲɔgɔn bɔ, nka kamalennin min ma dɔgɔya ni san mugan sogo ye tugun. A hakilinata tùn bɛ tulon Kɛ o cogo de la, ka npogotigininw ka 'sènw Lajɛ.
  O kɔrɔ ye ko farikolo tɛ ale ta ye, hali n"a y"a sɔrɔ, a bɛɛ lajɛlen na, Edik tun yɔrɔ ka jan kosɛbɛ kɔgɔli la fo ka na se kɔsa in na. Wa a tun ye kɛlɛcɛ ye san kɛmɛ mugan ni kelennan dɔrɔn na, nka a tun ye waati nɛnɛmanw ni diɲɛnatigɛ waatiw la, ni nɔɔrɔ ye kɛlɛbolo bɛɛ ye. Nka sisan, tiɲɛ na, ale de don, walima, a kɔfɛ, ale tɛ ... Sogo ye dunan ye, hali ni a kɛnɛman don, wa fanga caman bɛ a kɔnɔ. A tɛ i n"a fɔ san fila laban ninnu na, waati min na Eduard y"a ye ko nɛnɛ dɔ bɛ a yɛrɛ la ka ɲɛsin kɛlɛw ni kɛlɛw ma, ani kɛlɛ min bɛ to senna walasa ka ɲɛnamaya, a dusu tun bɛ dɔgɔya, a dusu tun bɛ dɔgɔya, a tun bɛ sɛgɛn kosɛbɛ degeliw la ani a tun t"a fɛ ka wuli sɔgɔma ka farikoloɲɛnajɛ kɛ . Ɔwɔ, wa sugo kɛra fɛn ye min bɛ sɔgɔsɔgɔ cogo dɔ la, n"i tɛ fanga ni nege kelen sɔrɔ ka pan san fɛ, nka i b"a fɛ ka sunɔgɔ, wa i b"a miiri - i ye dɔnniya sɔrɔ kɛlɛ suguya caman na kaban, yala lafiɲɛbɔ waati tɛ wa .
  Ka tulon kɛ ka dafa, farati tɛ min na, dimi tɛ min na ani ni diya dɔrɔn ye. Wa tiɲɛ yɛrɛ la, cɛnin banbali mago bɛ mun na? I ka sigi diɲɛ dɔw la minnu ka bon ni fɛɛrɛ kuraw ye ani minnu lakananen don kosɛbɛ, ani ka ɲɛnamaya kɛ i yɛrɛ ye, ka ɲɛnajɛw diyabɔ ani ka ɲɛnajɛ kɛ ni nisɔndiya ye.
  Nka Edward ka ko dɔ jɔlen bɛ dɔɔnin a ka pensiyɔn na. Forobaciyɛn na, ale, n"o ye elven jamanaden ye min ye kɛlɛ kɛ ka tɛmɛ waati kelen kan Mechnya, ka baara kɛ ni cycle kɛmɛ fila ni bi duuru ye, a bɛ iko a bɛ pension sɔrɔ yen. Nka sisan a bɛ baara Kɛ jamana dɔ ka Solar Army la min ma Dɔn. Donc a ka status legal...
  Edward hakili tun tigɛra kojugu, wa Cortes sera ka kɛnɛya. Ɛsipaɲi cɛba siranninba y"a ka marifa girinman jira mɔgɔ la min tun bɛ iko Ɛndu ye. Fɛn min bɛ wele ko flintlock mechanism fɔlɔ, o tun tɛ yen fɔlɔ, wa Cortes y"a ɲini ka tasuma don marifakisɛ la ni mugumugu ye. Ayiwa, ayi, nin ye marifa fɔlɔ ye kosɛbɛ, a jɛlen don ko a ka dɔgɔ ni bɔgɔdaga sabatilen ye ni bɛlɛkisɛw ye. Nafa kelen min bɛ o muso sugu la, o ye ko siga t"a la ko a bɛna don kɛlɛkɛminɛn o kɛlɛkɛminɛn kɔnɔ n"a ka plɔmu ye, n"o bonya bɛ se kɔnɔsogonin ma. Nka, a ka gɛlɛn kosɛbɛ ka Ɛndu ŋana dɔ gosi min bɛ se kosɛbɛ ani min bɛ se kosɛbɛ o cogo la.
  O de kama, Edward ma siran, nka a y"a hakili sigi ka taa npan fan fɛ. A kɛra cogo o cogo, i bɛ se ka marifa ci dɔrɔn ni i ye fiyɛli mana, wa o bɛna waati ta.
  Cortes ye fɛn dɔ pɛrɛn Ɛsipaɲɔlikan na. Edward tun tɛ o kan dɔn. Nka fan dɔ fɛ, a tun bɛ Alemaɲikan ni Angilɛkan fɔ, ka fara faransikan dɔɔnin kan. Kɛlɛcɛ cɛnin tun tɛ dɔnnikɛla ye kosɛbɛ Kɔrtɛzi la, walima o koloniyali kɛlɛw bɛɛ la caman na. Fɛn min bɛ lakɔli gafew kɔnɔ, ne tun b"o dɔn. Ayiwa, ani fɛn wɛrɛ ka kɛɲɛ ni gafe tɔgɔba in ye: "Montezuma denmuso." Nka yen, tiɲɛ na, kunnafoniw tun bɛ tila-tila, wa u tun ɲagaminen don nsiirinw na.
  Hakilila la, Cortes ka kan ka Faransikan dɔn, bawo Ɛsipaɲɔlikaw tun bɛ to ka kɛlɛ kɛ ni lili jamana ye.
  Wa Edward, faransikan na, a tun tɛ min fɔ ka ɲɛ kosɛbɛ, o y"a fɔ ko:
  - Ɲininkali dɔw b'i fɛ ne ye, monsigneur ?
  Cortes, ka da a kan a hakili ɲagamina, a ye wiki yeelenma dɔ gosi misiri la, ani nin kanon fitinin in ye ... Ayiwa, mankan dɔ, hali ka bɔ marifa kelen na. N"a sɔrɔ o mankan in de, i n"a fɔ peals, de ye Ɛnduw bin tuma min na marifaw yɛrɛ panna ka tɛmɛ!
  O cogo la, plɔmu bulama dɔ ye fiɲɛ bila ka tɛmɛ mɛtɛrɛ kɛmɛ kan, wa farati tɛ Edward bolo fewu. Kɛlɛcɛ cɛnin, k"a sɔrɔ a ma sennateliya, a gɛrɛla npan na, ka marifa kɔrɔta nɔgɔya la, hali n"a girinya tun bɛ kilo tan ni fila ɲɔgɔn bɔ. Tiɲɛ don, kɛlɛ min ka jan kojugu, hali n"a gɛlɛyara kɛlɛcɛw degeliw fɛ, o tɛna se ka kɛlɛ kɛ ni o npan suguw ye. Tiɲɛ don, sabre bɛ se ka kɛ kosɛbɛ.
  Cortes labanna ka kuma faransikan na:
  - E ye jɔn ye?
  Edward y"a jaabi ni Mefistopheles ka fɔcogo ye ko:
  - ne ye fɛn fanga dɔ ye min , kojugu nege bɛ min na tuma bɛɛ , ka ko ɲuman kɛ !
  Hali n"a ka faransikan man ɲi kosɛbɛ, nka Ɛsipaɲɔlikɛ in, tiɲɛ na, a bɛna a faamu. O bɛɛ n"a ta, a ka ɲi kosɛbɛ ko sɔrɔdasi-lisi dɔ kɔnɔ, tiɲɛ wɛrɛw dɔ la kelen, u ye jugu min kofɔlen don, o ka kanw kalan. Fɔlɔ, Angilɛkan ni Alemaɲikan, ka fara Sinuwakan kan. Kan laban min bɛ Kɛ kàlan na, o de ka gɛlɛn kosɛbɛ, wa a bɛ Se ka Kɛ ko mɔgɔ si tun t"a Dɔn. Espaɲi ma jate kɛlɛcɛba ye, hali ni o kan in cayalenba diɲɛ fan bɛɛ la ka tɛmɛ Alemaɲi ta kan. Nka ni Alimanw ye, kɛlɛ in, a bɛ ikomi, a tun dalen b"a la ko a tɛna se ka kɛ ka i yɛrɛ tanga a ma.
  Cortes ye nisɔndiya jira ka segin, ka faransikan na, hali n"a ma saniya kosɛbɛ, a ye hakilina di ko:
  - I b'a fɛ ka kɛlɛ kɛ ni npanw ye wa ?
  Edward y"a jaabi cogo surun na ko:
  - Kɛlɛcɛw!
  Cortez ye nisɔndiya jira ka tɛmɛn fɔlɔ kan. A tun bɛ jate npantigi barikama dɔ ye Ɛsipaɲi jamana na. Ani jɔn ye Ɛndu ye? Savage dɔrɔn min y"a ja gɛlɛya ka Castilian Mansamara sɔsɔ. O la, a bɛna bɔnɛ a kunkolo lankolon na, ni wuluwuluw ye.
  A tun bɛ iko Edward hakilina tun tɛ kelen ye ani a tun bɛ ka gɛrɛ a jugu la.
  Konte Cortes nɔgɔyara kosɛbɛ, a ka cɛ min tun ye a jɔcogo ye ani min tun bɛ ni kɛlɛkɛminɛn belebelebaw ye, o ye a pan ka bɔ a ka so kan.
  A tun ka jan ni a jugu ye ni kunkolo ye, hali n"a y"a sɔrɔ a kɛra sababu ye ka jinɛweleli kɛ ani waati kunkurunnin kɔnɔ a kɛlen baliku ye, wa a tun ka gɛlɛn ka tɛmɛ a kan siɲɛ fila ni kɔ. Nka Edward fana tun bɛ danfara don, kɛrɛnkɛrɛnnenya la farikolo kura kɔnɔ, a ka teliya ni a farikolo-ɲɛnajɛ fɛ. Ani, jateden kuncɛbaw k"a ɲini k"a ta ni kɔnɔnafili ye.
  Muru, tiɲɛ na, a ka gɛlɛn ka tɛmɛ bere kan, a bɛ i n"a fɔ ka wuluwulu wuli. Nka jugu ka marifaw ka gɛlɛn ka tɛmɛ o kan yɛrɛ. Wa hali ni Cortes barika ka bon cogo o cogo, farikoloba dɔ ka manɛwɛrɛli bɛna dɔgɔya hali bi.
  Edward tun bɛ ka gɛrɛ, jugu jɔlen tora, k"a ɲini ka balansi mara ani ka makɔnɔni kɛ.
  Ɛsipaɲi kuncɛba kɛlɛcɛw bɔnɛna u farikolo la kɛlɛcɛ kelen-kelen bɛɛ ye bɛlɛkisɛ cilen kɔfɛ, nka a kɛra i n"a fɔ Kɔrtɛsi yɛrɛ ma maloya o la fewu. O kɔfɛ, Ɛsipaɲɔli tun bɛ i ko kɛrɛnkɛrɛnnenya la a dalajɛlen don ani a tun bɛ i yɛrɛ bonya.
  Edward barila ka teliya ani ka binkannikɛla dɔ kɛ. Konte y"a bali ni a ka npan lamagacogo ye min tun tɛ ye kosɛbɛ. Ɛndu cɛnin ye sɔgɔsɔgɔ - jugu ka fisa ni a hakilina ye.
  Cortez fana ye foroko jaabi kɛ, nka a fana ma se a ka laɲini na. Edward y"a jaabi.
  Kɛlɛɲɔgɔn fila bɛɛ y"a daminɛ ka kogo kɛ, nka cogo kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ la. Eduard, min ka nɔgɔn ani min ka teliya, o ye lamini kɛ jugu kɛrɛfɛ, k"a sɔrɔ Cortes belebeleba jɔlen tora a ma lamaga, tuma dɔw la dɔrɔn a tun bɛ sen tilancɛ ta ka taa ɲɛfɛ, k"a ɲini ka se jugu ma.
  Kɛlɛcɛ fila bɛɛ ma kuma miniti tan fɔlɔw kɔnɔ ani u ye wale kɛ ni hakilijagabɔ ye kosɛbɛ. Edward ye kɛlɛkɛminɛnw gosi siɲɛ caman, nka npan min minɛna, o ma se ka don kɛlɛkɛminɛnw kɔnɔ minnu dilannen don ni seko ye. Wa, Cortes ye kɛlɛcɛ kamalennin minɛ ni jikuruba ye tuma min na, joli bɔra Ɛndu kɛlɛcɛ farilankolon kan.
  O kɔfɛ, Ɛsipaɲɔli ye fɛɛrɛ Changé, mɔgɔ wɛrɛ joli yecogo y"a to a hakili ma sigi, ka taa ɲɛfɛ yɔrɔnin kelen. Edward tun ka ca ni jugu ye hali bi a ka baarakɛcogo la. Ale, i n"a fɔ nɛgɛso, a kɔsegira ka kɔsegin, komando cɛnin ka degeliw ye nɔ bila.
  I bɛ se ka Cortes gosi dɔrɔn n"i y"a gosi a ɲɛda yɛrɛ la, kɛlɛkɛminɛnw y"a bolow ni a sen fila bɛɛ datugu, nka o cogo la, ka jugu wajibiya ka taa dɔɔnin dɔɔnin.
  Yan, Edward ye a yɛrɛ jigi da a yɛrɛ kan kokura, hali ni earl barika ka bon ani a ka gɛlɛn cogo o cogo, a tun bɛna sɛgɛn hali bi. Hali diɲɛ ntolatantɔn ŋana minnu bɛ bɔksikɛla ŋanaw cɛma, olu bɛ sɛgɛn, wa u tɛ teliya mara tuma bɛɛ ɲɔgɔndan tan ni fila kɔnɔ. Nka u bɛ kɛlɛ kɛ farikoloɲɛnajɛ surun kelenw na. O la, nin waraba in bɛna ban a ka watara la.
  Tiɲɛ na, Kɔrtɛsi y"a daminɛ ka ninakili kosɛbɛ ani ka sumaya kosɛbɛ, wa a ka lamaga teliya fana dɔgɔyara.
  Hali ɲɛda jɛmanw kan, ɲɛjibɔ kɛnɛman tɛ.
  Edward ye baara kɛ kosɛbɛ tugun ani a taara kɛlɛ la. O waati kelen na, terminator kamalennin ma baara kɛ ni a ye min kalanna fanga kɛrɛnkɛrɛnnenw na, nka fɛɛrɛ minnu sinsinnen bɛ u kan ka bɔ sɛbɛnw kɔnɔ minnu bɛ wele ko adventure. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a bɛ gosi npan bolokɔni jukɔrɔ walasa ka jugu sɛgɛn ani kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a bolo bɛ se ka kɛ cogo min na.
  Cortez y"a daminɛ ka kɔsegin dɔɔnin, o kɔfɛ, Edward ye kuma fanga sɔrɔ kokura:
  - Mun, monseigneur, bɛ tobi ?
  O jaabi la, jateden ye sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ kɛ, min tun bɛ ɲini ka Edward ɲɛ sɔgɔ, nka ale yɛrɛ ye npan sɔrɔ a bolokɔnincininw kan. Kɛlɛcɛ kamalennin ye gosi k"a sɔrɔ a ma wuli kojugu, ganw ka misi fari ye nicked dɔrɔn ye, nka komando ye Cortez ka phalanxes fila-fila kari. A kɛra dimi ye ka npan minɛ a kininbolo la, Ɛsipaɲɔlikaw ɲɛmɔgɔ ye marifa in fili a kininbolo la.
  Nka, tiɲɛ na, tigɛ ni numanbolo ye, o ka gɛlɛn kosɛbɛ ka tɛmɛ ni numanbolo ye, hali n"i dege kaban.
  Edward ye dannaya dɔ sɔrɔ. A ye jugu in Kὲlɛ a kun na, o waati kelen na, a ye 'sèn Kɛ a gɛnɛgɛnɛ 'kɔrɔ.
  Kɛlɛminɛnw talan tun ka bon dɔɔnin, nka o bɛɛ n"a ta, misi ye gosili nɔgɔya. Nka fan wɛrɛ fɛ, Kɔrtɛsi y"i yɛrɛ sɛgɛn, a ka npan y"a yɛrɛ bɔ dɔɔnin, wa Edward, n"o ye fan fɛɛrɛ dɔ kɛ ni gosili faralen don ɲɔgɔn kan, o ye Ɛsipaɲɔli jate minɛ kosɛbɛ ɲɛda la.
  O gosili binna ɲɛda jukɔrɔ dɔrɔn, nka joli tun bɛ bɔ hali bi, wa a kɛra gɛlɛya ye jugu ma ka kuma, wa dimi yɛrɛ ye a hakili bɔ duel la.
  Cortes tun dimina sisan, tiɲɛ na, nka a ka dimi tun sɛgɛnnen don ani cogo dɔ la, a tun tɛ se ka fanga sɔrɔ. Siɲɛ caman jatebɔ ma se, wa, a laban na, Edward, min tun bɛ ji la ni seko ye i n"a fɔ jɛgɛ, o ye jugu gosi ni nɛgɛ ye a ɲɛda la.
  Kiɲɛ ɲɛkisɛ pɛrɛnna i n"a fɔ bololanɛgɛ min falen bɛ joli la, wa Kɔrtɛzi ye jigin tiɲɛ na. Edward y"a ka cogoya ye, a y"a bolokɔni tigɛ. Bufalo fari tun bɛ "burufiyɛ" dɔɔnin, jugu tun bɛ npan minɛ a kininbolo la hali bi.
  Muso kɛlɛcɛ naani y"u sennasanbaraw, minnu sɔgɔlen don, k"u pɛrɛn u fogonfogon sanfɛ:
  - I ka ɲi, an denkɛ ! I bɔra hakili la kosɛbɛ!
  O kɛlen, kɛlɛcɛ kamalennin ye segin ka gosili kɛ a bolokɔnincininw na tugun. Ale, sariya siratigɛ la, tun bɛ se ka binkanni kɛ a kun na, nka a tun b"a fɛ ka Kɔrtɛz minɛ a ɲɛnama.
  Ɛsipaɲɔli ɲɛmaa ka npan girinman ye bɔgɔdaga kɛ, ka waraba in kɔsegin tugun, ka jaabi di ni sɛgɛn ye faransikan na:
  - Ayiwa, a bɛ iko n bɔnɛna i la, sava !
  Edward y"a jaabi ni hakilitigiya ye ko:
  - Sagaw tɛ faransikan fɔ. Wa a bɛɛ lajɛlen na, i nana jamana wɛrɛ la ka kɛ jɔnw ye ani ka mɔgɔ faga!
  Ɛsipaɲi ɲɛmɔgɔ ye pɛrɛn ko:
  - An nana ni dannaya ye min b' i kisi badaa, jahanama tɔɔrɔ ma !
  Edward y"a jaabi ni nisɔndiya ye.
  - I kɛra tɔɔrɔ ye bɛɛ bolo kaban , hali n' a tɛ banbali ye !
  Kɛlɛcɛ fila bɛɛ jɔlen tora ɲɔgɔn kɛrɛfɛ. U fila bɛɛ tun datugulen don joli la, hali ni Cortez, tiɲɛ na, a tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ka tɛmɛn fɔlɔ kan, ka jogin ka tɛmɛ. Ɛsipaɲi grandee min tɛ marifa ta ka Ɛndu dɔ kɛlɛ ni npan ye min man nɔgɔn kojugu, nka a bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ.
  Cortez tun bɛ se ka yeli kɛ ni ɲɛ kelen dɔrɔn ye, nka hali n"a ɲɛda tun tigɛlen don, a tun bɛ kuma cogo jɛlen na. Edward tun t"a dɔn a bɛna min kɛ Ɛsipaɲi jatebɔ la. A tun bɛna kɛ wajibi ye k"a minɛ kaso la, nka nin ko in na, a ma jɛya a bɛ taa n"a ye yɔrɔ min na.
  Hali ni tiɲɛ na, a tun ka kan ka di Maya mansamara kɛlɛcɛw ma. A kɛra cogo o cogo, u ka faaba tɔgɔ ye di? A panna ka bɔ ne kun na! Ani Mɛkisiki Ɛndiyɛnw ka unitw bɛ min sisan. U ka mansamara min bɛ wele ko mansamara, o bɛ ka dɔgɔya kaban, kɔgɔjida kɔlɔsilikɛlaw walima kɛlɛbolo basigilen tɛ ye. O la sa, Ɛsipaɲɔli kɛmɛ naani minnu tun bɛ ni marifa belebelebaw ye, olu kɛra fanga belebeleba ye u bolo.
  Edward ye gafe dɔ kalan min tun bɛ kuma Kɔrtɛzi kɛlɛ kan waati jan kɔnɔ, o la sa, a hakili tun tɛ se k"a hakili to tigitigi Ɛnduw ka masakɛ tun bɛ jɔn fɛ o waati la ani kɛlɛbolo min tun bɛ u bolo, a dɔgɔyalenba la, u tun ka ca ni tɔw bɛɛ ye. Nka hakilina na, fanga min ka bon ni Ɛsipaɲi yɛrɛ ye (ni jamana wɛrɛw ka bolofɛnw tɛ!) Man kan ka kɛ fitinin ye ani jamanadenw.
  Cortes ye makun tiɲɛ, a ma a fɔ ka jɛya kojugu ko:
  - N'i ye se sɔrɔ, o tuma na, faga !
  Edward ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi ani k"a ɲininka ni waleɲumandɔn ye ko:
  "N"a sɔrɔ i bɛna kunmabɔsaraba dɔ di i yɛrɛ ma!"
  Ɛsipaɲɔli jateden ye jaabi di ni tiɲɛ ye ko:
  - foyi tɛ n bolo ni juruw tɛ minnu tora jamana fɛ , n ye fɛn bɛɛ musaka kɛ taama in na ani n ka sarala-jɛkulu la !
  Edward ye jaabi di Cortes yɛrɛ ye ko:
  - Wa masakɛ bɛ bɔnɛbaga faga dɔrɔn ... - Wa o kɔfɛ hakilina nafama dɔ nana kɛlɛcɛ kamalennin kun na. - Wa n' i donna sigida masakɛ ka baara la ? A bɛ iko sugandili wɛrɛ tɛ i bolo!
  Cortez ye miiri o la. Nafolo bɛ musaka kɛ, juruw ka bon, tɔnɔ min bɛ sɔrɔ u la, o bɛ ka bonya. Ɛsipaɲi jamana na, jurutigi dɔ ka kasobon b"a makɔnɔ ani, n"a sɔrɔla, tɔɔrɔ. Tiɲɛ don, u bɛna detachement salenw ɲini - u tɛna yafa. Taga sigida masakɛ ka baara la wa? Yala Ɛsipaɲɔlika damadɔ bɛ yen minnu bɛ kɛ sarala sɔrɔdasiw ye, ani a ka kulu tiɲɛnen kɔnɔ sisan, u yɔrɔ ka jan u bɛɛ la, u ye Kastila mansamara jamanadenw ye wa.
  A mana kɛ cogo o cogo, dan tɛ jogo ta fan fɛ. Yala o ye sigida masakɛ ye, a ka c"a la ka bɔ kafiri sugu dɔ la wa. Nka Cortes yɛrɛ ma Krecɛn dannaya faamu tiɲɛ na, wa ɔwɔ, Ala, min sirilen bɛ i n"a fɔ mɔgɔ min tɛ se ka a yɛrɛ tanga gengenjiri kan, o ye ɲininkali caman lawuli. Tiɲɛ na, yala Sebaayabɛɛtigi bɛna a to a ka gengen jiri la wa? Ani mun na Ala min ye Sodɔmɛ ni Gomɔri jeni, ka hadamadenw bɛɛ lajɛlen su ji la, ka o nege kabakoma suguw lawuli yɔrɔnin kelen?
  A mana kɛ cogo o cogo, Cortes tun ye Ala dɔnbali ye ka tɛmɛ Katoliki mɔgɔ kan. Ka fara o kan, kɛlɛ senfɛ a ma tɔɔrɔ kojugu - bolokɔnincinin karilenw bɛna kɛnɛya joona ani ɲɛda fana. Burusi, hɛrɛ la, a tora a cogo la, hali n"a tun bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  Konte ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka ɲininkali kɛ ni bonya ye ko:
  - Ni n taara i ka baara la, o tuma i bɛna sara jumɛn di n ma ?
  Edward y"a jaabi ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Wa nin de bɛna n ka masakɛ latigɛ !
  Kɛlɛcɛ kunsigi bilenman in y"a jira i n"a fɔ ɲɛgɛn min bɛ pan ka bɔ tussock jukɔrɔ ka cooed:
  - Nin tɛ cɛnin ka wale ye , nka cɛ ta don ! Aw ka na, aw ka tugu ne kɔ!
  Ani cɛɲi y"a sennasanbara wuli. Ɛsipaɲi ɲɛmɔgɔ tununna n"a ye. I n"a fɔ filimuw kɔnɔ cogo min na - yɔrɔnin kelen ani ka a ka baara bila!
  Nka sunguru dɔ tun bɛ yen, a kunsigi tun ye sanu ye. A ye Edward filɛ ni sɛgɛn ye ani a y"a ɲininka ni dususuma ye ko:
  - I tun b'a jira ko i ka janfa wale dɔ kɛ wa ?
  Kɛlɛcɛ kamalennin y"a kunkolo wuli ni kanminɛli ye, a kabakoyara:
  - Ɔwɔ... Nka i b'o dɔn cogo di !
  Kɛlɛcɛ in kumana ni kumakan nɔgɔman ye:
  I bɛ min ye sisan, o tɛ sugo ye! Nin ye tiɲɛ ye min bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na, an bɛ baara kɛ ala minnu ye, fanga ka bon min kan...
  Npogotigi farikolotigi dɔ min kunsigi ye sanu ye, o y"a makun, dɔ wɛrɛ bɔra ni kunsigi jɛman mopɛri ye ani rubi ɲɛw manamananan. A y"a fɔ dɔɔnin dɔɔnin ko:
  - Mɔgɔw tɛ kelen ye. Ala fana... Wa a ka c"a la, a jɛlen don k"u tɛ u sen don a la... fo ni donko ka kan. Wa o kɔfɛ, nin ko in na, u ka fisa ni mɔgɔw ye!
  Npogotigi wɛrɛ min kunsigi ka fin ka tɛmɛ perlew kan, o bɔra kɛnɛ kan, a y"a jaabi ni ninakili ye ko:
  - Wa i ye hɛrɛ sɔrɔ ka nin ɲɔgɔnna horoscope sɔrɔ fo Ala ka Conseil y' i sugandi cidenyabaara nafamaba kama !
  Edward y"a biri npogotigininw ye u cɛmancɛ la, k"a jaabi ni maloya ye ko:
  - Ayiwa, n t'a dɔn k'a ɲɛsin a ma... Yala a nafa ka bon wa ?
  Npogotiginin kunsigi bilenman in ranger seginna ka bɔ kɛnɛ kan, a kunsigi tun bɛ manamana ka tɛmɛ Olɛnpi fitinɛ kan, wa a y"a jaabi ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Tiɲɛ don ko ! Ani, a bɛ se ka kɛ ko i bɛna o baara kunbɛn, o bɛ bɛn sababu kelen ma miliyari kelen kɔnɔ!
  Edward ye a da sɔgɔsɔgɔ ani a ye ŋunuŋunu fɔ ko:
  - Nka o tuma na ?
  Jinɛmuso kunsigi bilenman y"a jaabi ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Wa i tɛ se ka sugandili kɛ ! I ma ne sugandi, ne de ye i sugandi!
  Npogotiginin min kunsigi ye sanulama ye, o y"a ɲɛfɔ ni kumakan dumanba ye ko:
  - An bɛna i Lase diɲɛ paralɛli jatebaliya dɔ la kelen ma, min kɔnɔ i ka kan ka fɛn dɔ Kɛ min n'i ka dɔnniya n'i ka seko ye, a bɛ Se ka Kɛ ko i tɛ Se ka Kɛ !
  Npogotiginin dɔ kunsigi ye emɛridi ye, o y"a fɔ ko:
  - Ayiwa, mun na - a tɛ se ka kɛ ! Baara kabakoma suguya caman na, mɔgɔfagalaw, minnu bɛ baara kɛ ni siniko dɔnniya ye, u bɛ fɛn suguya caman kɛ, tuma dɔw la, a tun bɛ iko fɛn minnu tɛ se ka da u la kosɛbɛ. Ka fara o kan, nin mɔgɔw ka jugu kosɛbɛ ka tɛmɛ kɛlɛcɛ kamalennin kan, cɛnin banbali kan, fanga kɛrɛnkɛrɛnnenw, ani hali fɛɛrɛko dɔnniya kandida dɔ, i ye min lafasa ni hakilitigiya ye, k"a jira ko i hakili tɛ denmisɛnnin ye fewu!
  Kɛlɛcɛ kunsigi finman in y"a jira ko:
  - Ɔwɔ, nin karamɔgɔ in tɛ sugandi dɔrɔn ka kɛɲɛ ni horoscope ye, nka a nafa ka bon kosɛbɛ a yɛrɛ la ! O la sa, sababuw bɛ bonya!
  Ranger sungurunnin kunsigi sanulama ye sɔgɔsɔgɔba kɛ k"a fɔ ko:
  - Waati ka surun ! An tɛ se k"a bila fo zuwɛnkalo tile fɔlɔ, o kɔrɔ ye ko an ka se ka hali Stalin lasɔmi, o bɛ ka dɔgɔya ni ɲɛtaa zeru ye!
  Edward y"a ɲɛda nɛrɛmugumaw wuli ni fanga ye ani ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  N t'a faamu kosɛbɛ min bɛ sen na wa?
  Npogotiginin naani minnu ye jinɛweleli kɛ, olu ye ɲɔgɔn filɛ, o kɔfɛ, u la minnu kunsigi bilennen don kosɛbɛ, olu ye hakilina di ko:
  - An k'a jira a la. Kumaw ye jikuruw ka mankan dɔrɔn de ye Sahara kungo kɔnɔ!
  Yan, yɔrɔ min ka di kosɛbɛ, gong dɔ pɛrɛnna, o y"a jira ko:
  Waati sera ka nin ɲɛnajɛ jirali in dabila.
  
  GULLIVER KƐRA CƐDƐKƐRƐN DENMISƐN YE
  ANNOTATION (KƆLƆSI)
  Nin sen in na, taamakɛla min bɛ fɔ nsiirin na, n"o ye Gulliver ye, o kɛra jɔnkɛ kamalennin ye, a jiginna ka kɛ cɛnin ye min b"a sennasanbaraw sɔgɔ kabakurun nɔgɔlenw kan. Wa o kɔfɛ, a kɛra kabini cɛden ye jagokɛlaw ka kurunba dɔ kɔnɔ.
  . SABABU #1
  Tɛmɛsira in tun ka jan kosɛbɛ. Sira ye fara ye ani fara funtenimanw ye waati duman ye. Tile tun bɛ ɲini ka bin dɔrɔn.
  Cɛdennin Gulliver taamana ni npogotiginin ye. A ye bugɔ ni a sennasanbara ye ni jigiya ye kosɛbɛ ka tɛmɛ a tɔɲɔgɔn kan, min tun ye denmisɛn ye ten, a tun bɛ i ko a si bɛ san tan ni fila ɲɔgɔn bɔ.
  Cɛdennin Gulliver ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - n sɛgɛnnen don ani minnɔgɔ bɛ n na !
  Npogotiginin y"a jaabi ni nisɔndiya ye ko:
  - I ye jɔn ye ! Wa jɔnw tɛ se ka fɛn ɲini u makɛw fɛ!
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. Fɔ ka na se kɔsa in na, a tun ye baliku ye ani kapitɛni, nka sisan a kɛra shket sennasanbara dɔrɔn ye, min bɛ dusu don u kɔnɔ i n"a fɔ u b"a fɛ cogo min na!
  Nka o kɔfɛ, a jɔli nana. Konwo y"a latigɛ ka lafiɲɛ ani ka sogo dɔ dun. Cɛden minnu minɛna, n"olu tun ye balikuw ye, olu jɔra a lɛri damadɔw filɛ nin ye.
  Wa u tun bɛ sɔn ka ji dɔ min ani ka torila dɔ dun ni foromazi ni alikama ye.
  Sigida dumuniw tun bɛ iko u tun ka di Gulliver fɛ. Ka fara o kan, a y"a waleɲumandɔn ko sisan a ɲinw ye denmisɛnninw ye, minnu kɛnɛman don, u bɛɛ dafalen don pewu. O kɔ, a nisɔndiyara.
  Senw senw dɔrɔn de tun bɛ bin kosɛbɛ ka sɔgɔsɔgɔ kabakurunw kan.
  O kɔ, u tun bɛ sira kan tugun.
  Tile jan dɔw tun bɛ yan, walima a tun bɛ iko a tun bɛ ten dɔrɔn wa?
  Npogotiginin ye Gulliver ɲininka ko:
  - O la, i dalen bɛ i ka Ala la, nka i tun bɛ se, misali la, ka taa jiri la dannaya kosɔn !
  Taamakɛla kamalennin y"a jaabi ko:
  - Ne bɛ dantɛmɛkow ni fanaticisme kɛlɛ !
  Npogotiginin sɔnna o ma
  - Nin ye tiɲɛ ye ! Nka mɔgɔ dɔw tun bɛ aw cɛma minnu taara u ka saya la!
  Gulliver y"a jaabi ni nisɔndiya ye ko:
  - U tun tɛ kelen ye ! Min taara saya diminnen na, ani min ye janfa kɛ! Ani marifaci dɔrɔn tɛ, nka yɛrɛnafa de kama!
  Npogotiginin ye nisɔndiya jira. A sennasanbaraw ye kabakurun gɛlɛnw gosi, wa a bɛ iko o yɛrɛ diyara a ye.
  A ye dɔnkili da ko:
  Krisita ka kanuya ka di ani a saniyalen don,
  A ye cɛɲi barikama ye, min bɛ yeelen bɔ ...
  O waati kelen na, juguya caman bɛ an ka diɲɛ kɔnɔ,
  N"a sɔrɔ Sitanɛ barikaman don hali bi!
  Cɛdennin Gulliver kabakoyara:
  Nin Zaburu in bɔra min?
  Npogotiginin y"a jaabi ni nisɔndiya ye ko:
  - ne yɛrɛ y'a sɛbɛn ! Mun de ka ɲi?
  Gulliver y"a jaabi ni nisɔndiya ye ko:
  - Ka kɛ tiɲɛtigi ye, a man jugu ! Nka, yala aw dalen bɛ Krisita la wa?
  Viskonte kamalennin y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - Kɔrɔ jumɛn na ?
  Cɛdennin-kapitɛni ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Nu, ko ale Ala!?
  Npogotiginin y"a kamankunw kɔrɔta k"a jaabi ko:
  - Ko ale de ye Sebaayabɛɛtigi Ala ye ani diɲɛ dabɔbaa no. Nka k"a sɔrɔ ale, n"a sɔrɔla, seko sugu dɔw tun bɛ a la minnu bɛ se ka kɛ kabako ye - tiɲɛ yɛrɛ la!
  Gulliver y"a ɲɛfɔ ka ɲɛ:
  Mun na i t da a ka Ala cogoya la?
  Npogotiginin y"a jaabi ni jigiya ye ko:
  - Sabula hakilintan ka sɔn Sebaayabɛɛtigi ma ka taa gengenjiri la ! Nalomanyaba don, fanga bɛ min na ko i tɛ se k"i yɛrɛ tanga!
  Cɛdennin kapitɛni y'a jaabi ko:
  - a y' o kɛ walisa k' an ka jurumuw bɛɛ ta a yɛrɛ kan !
  Viskonte kamalennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi ko:
  - A man gɛlɛn kosɛbɛ ka da a la ko Sebaayabɛɛtigi Ala tun tɛ ni fɛɛrɛ wɛrɛ ye ka hadamadenw kisi ni a yɛrɛ ka taa gengenjiri la. Nka dabaga ka hakilitigiya dan tɛ min na, o dun bɛ cogo di?!
  Gulliver y"a kamankunw kɔrɔta k"a jaabi ko:
  - Ayiwa ... Gundo dɔw bɛ yen hali mɛlɛkɛw b'a fɛ ka don minnu kɔnɔ ! Wa a bɛɛ lajɛlen na, a bɛ se ka kɛ tiɲɛ na cogo wɛrɛ la wa a tɛ se ka kɛ!
  Npogotiginin y"a kunkolo wuli.
  - Yan n bɛna yamaruya di i ma i ka embed ni berew ye i ka sennasanbara gansanw kan, o kɔfɛ a bɛ se ka kɛ !
  Makun diminnen dɔ kɛra. Gulliver tun t"a dɔn a bɛna min fara a kan. Tiɲɛ na, diinɛko dɔnbagaw bɛ ka sɔsɔli kɛ kabini san kɛmɛ caman. Wa tiɲɛ na, a ye paradox ye: ka da a kan u ye kojuguba wɛrɛ fara a kan, min ka bon kosɛbɛ, mɔgɔw ye sababu sɔrɔ ka kisili sɔrɔ. Ko caman bɛ yen hali bi minnu ka kan ka sɔsɔ. Ani fana, ni Denkɛ ma na ni kunmabɔsara ye n"a ka saraka ye. Jɔn dɔrɔn de ma? Fa fɛ - nin ye kabako ye, yala Fa tun bɛna kunmabɔsara ta i n"a fɔ Denkɛ ka saya wa. Nka a bɛ i ko Sitanɛ tɔgɔ tiɲɛni fana.
  Wa o cogo la a bɛ juguya ka juguya kosɛbɛ.
  Gulliver ye dɔnkili da ni sɔgɔsɔgɔ ye:
  Mɔgɔ joli hakilinaw ka ca ten
  Sankolo senuma gundo
  N b'a fɛ bɛɛ k'a dɔn...
  Tiɲɛ ɲinini na, bolow dibi, .
  Jinɛ bɛ dimi kosɛbɛ,
  A b"a fɛ ka fɛɛrɛ dɔ wajibiya, .
  O ye sugo ye ka mɔgɔw ka kanuya yeelen sɔrɔ,
  Sebaayabɛɛtigi Ala kelenpe de bɛ se ka o jaabi di!
  Viskonte kamalennin y"a kunkolo wuli.
  - N b'i ye ka ɲɛ, dumuni kɛ !
  Gulliver y"a kɔlɔsi ko:
  - Ɔwɔ , a yɛrɛ ka di ka taama tila-tila, tile funteni kɔrɔ , ni npogotigi cɛɲi in ye i n'a fɔ e !
  Wa, cɛnin ye sɔgɔsɔgɔ tugun, ka senna-tɛgɛrɛ kɛ kabakurun nɔgɔlen dɔ kan. Wa a tun bɛ iko a ma nisɔndiya.
  Viskonte y"a jira ko:
  - Tiɲɛ don, dannaya ka kan ka sinsin sɔsɔli hakilitigiw kan ! Misali la, Yesu b"a fɔ ko ale de ye Ala Kɔrɔtalenba ye. Nka, a bɛ mɔgɔw kalan ko: n"u y"i gosi i kininbolo da la, i bɛ i kininbolo wuli! Wa Layidu Kɔrɔ kɔnɔ, o kɔfɛ, a bɛ yamaruya di ka musow ni denmisɛnw bɛɛ halaki, ani hali sokɔnɔbaganw!
  Gulliver y"a jaabi ko:
  - A bɛ iko i bɛ Bibulu dɔn kosɛbɛ !
  Viskonte ye a kunkolo wuli.
  - Ɔwɔ, n y'a kalan. Ani, juguya ni hakilintanko caman bɛ yen! I n"a fɔ cikan min bɛ di ka jatɔmusow furu, walima yamaruya min bɛ di ka mɔgɔ jalakibaliw faga. Elisa ye ursiw bila denmisɛnw kan, olu minnu tun bɛ a tulo geren dɔrɔn a kunsigi kosɔn!
  Cɛdennin Gulliver y"a jira ko:
  - Wa mɔgɔw bɛ nin kɛ tuma dɔw la , ka juguya da !
  Npogotiginin y"a jira ko:
  - Ɔwɔ, u b'a kɛ ! Nka o tɛ bonya foyi di u ma!
  Cɛdennin kapitɛni y"a jira ko:
  - A fɔ man di nka, tuma dɔw la, a bɛ kɛ ko i ka kan ka baara kɛ ni juguya ye. Ayiwa, ni kalan sira wɛrɛ tɛ yen! Ani, a bɛɛ lajɛlen na, mun bɛ i hakili ɲagami?
  Viskonte y"a jira ko:
  - Faan dɔ fɛ, Layidu Kɔrɔ ka juguya dantɛmɛnen, ani o waati kelen na, Yesu Krisita ka dususuma, min ye delili kɛ hali gengenjiri la, a fagabagaw ye !
  Gulliver y'a bolow wuli k'a jaabi ko:
  - Ne t'a dɔn! Hali n"a ka gɛlɛn k"a fɔ mun na ani mun ... An ka kan k"an hakilinaw lajɛ. Nka a kɛra cogo o cogo. Nin ye ɲininkali ye, nka ɲɛnamaya tɛ ban Dugukolo de la. Wa n"a sɔrɔ, a kɛlen kɔ ka den faga ni ursi Elisa ka dɛmɛ ye, a y"a kisi tɔɔrɔ banbali ma jahanama tasumaman kɔnɔ, k"a bila alijinɛ kɔnɔ o yɔrɔnin bɛɛ wa?
  Viskonte ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a fɔ ko:
  - O la, mɔgɔfagala o mɔgɔfagala bɛ se k'a fɔ ko - ne ma a to a ka jurumu kɛ ! Ani, a jiginna alijɛnɛ kɔnɔ!
  Cɛdennin Gulliver tun b"a fɛ ka sɔsɔli kɛ, nka cogo dɔ la, miiriliw ma don a kun na. Ani mun de bɛ yen ka kuma? Yan, i ka kan ka kɛ Ala-ka-marako dɔnbaga ye. Hali Ala-ka-marako dɔnnikɛlaw ni Ala-ka-marako dɔnbagaw tɛ se ka jaabi ɲuman di ɲininkaliw bɛɛ la. Misali la, mun na juguya bɛ Sebaayabɛɛtigi ni kanuya Ala ɲɛkɔrɔ? Yala Ala b"a fɛ kojugu ka kɛ wa walima a tɛ se k"o ban wa?
  Wa yan, a ka gɛlɛn kosɛbɛ ka jaabi kɛrɛnkɛrɛnnen di. Walima a bɛ kɛ ten, walima cogo wɛrɛ la. Nka paradox dɔ bɛ yen min b"a jira ko jaabi o jaabi tɛna bɛn bɛɛ ma.
  Cɛdennin kapitɛni y"a fɔ ni dusukasi ye ko :
  - Yan, misali la, i bɛ san ba kelen kɛ k"a sɔrɔ i ma kɔrɔbaya. O la sa, aw ka ɲagali o la. Sabu Ala ye nɛɛma ni kamalennin banbali di i ma. Nka a m"o di mɔgɔ gansanw ma. Wa o de ye a ka jago ye!
  Viskonte ye a kunkolo wuli.
  - Amiina ! Nin ye nɛnɛ ye!
  Gulliver ye dɔnkili da ko:
  Ala ye makariba ye minw bɛɛ la belebeleba ye,
  I ye dugukolo da, sankolo sanfɛla...
  Jama kosɔn, I Denkɛ kelenpe, .
  A taara gengenjiri la, o kɔ, a kununna!
  Npogotiginin y"a kunkolo wuli k"a sɔgɔsɔgɔ ko:
  Sankolola tɔgɔla weleli la
  Ne teriw bɛɛ bɛna ɲɔgɔn lajɛ
  Sankolola tɔgɔla weleli la
  O yɔrɔ la, Matigi ka nɛɛma barika la,
  Ne bɛ na!
  Gulliver ye ɲɛji cɛ a la ani ka dɔnkili da k"a jaabi ko:
  N ka Ala, o ye I ye, o ye I ye
  N b'i ye yɔrɔ bɛɛ...
  Ni ne ye flenw tigɛ ka tɛmɛ, .
  Wa ni kanuya ye ne bɛ I bato!
  
  Jehova ye cɛɲa masafugulan ye, .
  Tile ni su tilancɛ yeelen na ...
  Ninnu ye ne ka miiriliw ni ne ka sugo ye
  Nin kamalennin in ye nege jɛlen ye dɛ!
  Npogotiginin y"a kunkolo wuli ni nisɔndiya ye min bɛ yeelen bɔ.
  - Ɔwɔ, dɔnkili ɲuman b'i bolo, o bɛɛ n'a ta, n b'a fɛ i ka dɔnkili da ka caya !
  Gulliver ye dɔnkili da ni nisɔndiya ye:
  Fɛn minnu bɛɛ ye I ta ye, olu cɛ ka ɲi cogo min na,
  N b'i kan mɛn yɔrɔ bɛɛ...
  Ala kininbolo dusukun na, a bɛ dɔnkili da.
  Ani a bɛ sɔgɔsɔgɔ ni kɔnɔ i n"a fɔ kolosinsin min bɛ mɔ!
  
  Olu ye kuluw ye minnu datugulen don ni nɔgɔ ye, .
  Ninnu ye jikuruw ye ni fomu raging ...
  O ye cɛncɛn funteniman ye
  Nin ye tile ye min bɛ bɔ diɲɛ dan tɛ min na!
  O kɔfɛ, sungurunnin y"a sennasanbara gosi ni dimi ye, ka Gulliver ka kuma tigɛ, k"a ɲininka ko:
  - Ani musokɔrɔba juguw , Matigi Ala ka danfɛnw , minnu fana cɛ ka ɲi ?
  Gulliver y"a kamankunw kɔrɔta k"a kɔlɔsi ko:
  - Ni diɲɛ ni dugukolo wɛrɛw sigibagaw bɛ yen, n"u tɛ i n"a fɔ anw, o tuma na, olu fana, n"a sɔrɔla, u bɛ se k"a miiri ko an ye fɛnɲɛnɛmaw ye. Ka fara o kan, hali ka ɲɛsin npogotigi cɛɲiw ma!
  Viskonte sɔnna a ma ko:
  - Ka bɔ diyalektiki siratigɛ la - a mankan bɛ bɛn hakilina ma !
  Gulliver ye dɔnkili da ni nisɔndiya ye:
  Matigi Sebaayabɛɛtigi ye yeelen bɔ,
  Hɛrɛ sɔrɔli Krisita la...
  Ne y"a ye ko ne ye jurumut ye,
  Ko Matigi ye ne kisibaa ye!
  Npogotiginin y"a kunkolo wuli ka dɔnkili da, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  Sankolola masasigilan dɔ kan
  Sebaayabɛɛtigi Masakɛ tun sigilen bɛ...
  I sago belebele fɛ
  Krisita ye an mara!
  
  U ye Ala gengen jiri la gengenjiri la
  Yesu ye delili kɛ Fa la...
  Walisa u kana kiri tigɛ an kan kosɔbɛ, .
  Jurumu ye yafa an ma fo ka se a laban ma!
  
  Dan tɛ hinɛ la
  A y'a Denkɛ ci ka taa sa...
  Walisa ka baara kɛ ale yɛrɛ ye Ala ye, .
  Ani, i kana i ja gɛlɛya ka sa!
  Wa npogotigininw ye u ɲɛw wuli u tɔɲɔgɔn na.
  Gulliver y"a kɔlɔsi ko:
  - Ɔwɔ, a ka di. Poyi, an k'a fɔ dɔrɔn - a ka di kosɛbɛ ! Nka, yala i b Yesu Krisita dn ko a ye i Matigi ni i Kisibaa ye wa?
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka dɔnkili da ko:
  Yesu ka dafalenya, .
  Yesu dafalen...
  K"a ta nisɔndiya la ka taa a bila taamasiyɛnw na
  Sanko tanuli bɛɛ ye...
  Oh ye dugawu ye dɛ
  Oh ye dugawu ye dɛ
  A dɔn ko Ala ye dafalenya ye!
  A dɔn ko Ala ye mɔgɔ ɲuman ye!
  Gulliver y"a jira ko:
  - I y'a dɔnkili da ka ɲɛ, wa i y'a jira cogo min na ! Ne bɛ sebaayaba ye aw la.
  Npogotiginin ye dɔnkili da ni nisɔndiya ye:
  Faso kabakoma yɔrɔba la, .
  Tempered in kɛlɛ ni baara...
  An ye nisɔndiya dɔnkili dɔ da
  Sebaayabɛɛtigi Ala ni ɲɛmɔgɔ ko la ...
  
  Ala Yeelen ye kɛlɛ nɔɔrɔ ye,
  Ala Yeelen an ka funankɛninw ka wulu...
  Kɛlɛ ni se sɔrɔli ni dɔnkiliw ye, .
  An ka mɔgɔw bɛ tugu Matigi kɔ!
  Gulliver y"a jaabi ni nisɔndiya ye ko:
  - Great i bɛ dɔnkili da ! Dɔrɔn super!
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a fɔ ko:
  Dɔnkili b"an dɛmɛ ka so jɔ ani ka ɲɛnamaya kɛ, .
  An bɛ boli ni jagɛlɛya ye taama dɔ la ni dɔnkili ye ...
  Ani min bɛ taama ɲɛnamaya kɔnɔ ni dɔnkili ye,
  A tɛna tunun abada, abada!
  Denmisɛnw tun bɛ taama fara sira kan. O tun bɛ dimi cɛnin senw binna, nka a ye muɲuli kɛ ka taama. Ani, baro ye mɔgɔw hakili bɔ tɔɔrɔ la.
  Ka fara o kan, k"a sɔrɔ i yɛrɛ ka ɲinw ni i ɲinw bɛɛ bɛ i la, o bɛ mɔgɔ kɔrɔta kaban. Wa denmisɛn farikolo ka gɛlɛn ani a ka kɛnɛ. Wa, fɛn o fɛn bɛ a lamini, o ye o diɲɛ faamuyali ye min bɛ yeelen bɔ, min bɛ yeelen bɔ, min ye kura ye.
  Viskonte ye ɲininkali kɛ ko:
  - Wa mun na, misali la, ni Krisita ye Ala ye, ni fanga bɛɛ b"a bolo Dugukolo kan ani sankolo la, waati ni jamana bɛɛ kuntigi ni setigi min ye ɲɛtaa sɔrɔ kosɛbɛ, o ye Genghis Khan ye? Jɔn ye barbari ye ani kafiri ye, ani ka jugu kosɛbɛ, ani muso caman furula!?
  Gulliver, ni denmisɛnninw ka nisɔndiya hakili ɲagaminen ye, a y"a jaabi ko:
  - Ayiwa, nin ye ɲininkali gɛlɛn ye... Ni an b"a fɛ ka tiɲɛ fɔ, Bibulu b"a fɔ ko Sitanɛ ye nin waati in Ala ye, wa laala, Genghis Khan ka ɲɛtaa juru bɛ Sitanɛ de la !
  Npogotiginin y'a jaabi ko:
  - Oh ayi ! Foyi ma sɛbɛn Bibulu kɔnɔ - Sitanɛ ye nin waati ala ye! Ne hakili bɛ denmisɛnnin na badaa, wa a ka fisa kosɛbɛ ni aw mɔgɔw ye, minnu bɛ kɔrɔbaya ani ka juguya!
  Cɛdennin kapitɛni y"a jira ko:
  - a sɛbɛnnen don - nin waati in ala y' u hakili fiyen !
  Viskonte ye ŋɛɲɛ kɛ k"a jaabi ko:
  - A t'a fɔ ko sitanɛ don ! Laala o kɔrɔ ye hadamadenw ka yɛrɛbonya ye. Walima, misali la, kuncɛbaya kojugu, walima jogo wɛrɛw.
  Gulliver y"a kɔlɔsi ko:
  - Nin ye tiɲɛ ye yɔrɔ dɔ la ! N"a sɔrɔ o kɔrɔ tun ye o fila bɛɛ ye!
  Npogotiginin ye dɔnkili da, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  Matigi tun b"a fɛ ka mun fɔ?
  Gulliver y"a jaabi ni hakili ɲagami ye ko:
  - I bɛ kuma mun de kan ?
  Viskonte ye nisɔndiya jira k"a jaabi ko:
  - Ɔwɔ, fɛn wɛrɛw ko la ! Dɔnkili dɔ yɛrɛ bɛ n bolo o ko la!
  Cɛdennin kapitɛni y"a kamankunw kɔrɔta k"a fɔ a ye ko:
  - Na, n bɛ dɔnkili da fɔlɔ !
  Npogotiginin y"a kunkolo wuli ni nisɔndiya ye.
  - N'i b'a fɛ, i ka dɔnkili da
  I kana dɔnkili da dɔrɔn walisa ka lafiɲɛ!
  Gulliver ye dɔnkili da a kan jɛlen na, min bɛ i n"a fɔ denmisɛnninw;
  Cɛ min bɛ dannabaliya la, o tɛ nisɔndiya
  A tɛ se ka kɛ ka ɲɛnamaya kɛ jurumu nege la...
  Sabu Ala ka diminya ka jugu
  Sabu Ala gɛlɛn de ye kiritigɛla ye!
  
  Sogo min bɛ jahanama kɔnɔ, o bɛ sɛgɛn funteni fɛ.
  Wa waati sera an bɛɛ ka faamuya waati jan kɔnɔ ...
  Minnu t danaya dn Matigi la
  Bin jahanama ka jɔrɔnanko kɔrɔ!
  
  Jurumukɛla na a ta sɔrɔ
  A bɛna kɛ i n"a fɔ wulu min bɛ tasuma kan...
  Jinɛw bɛna tɔɔrɔ dugukolo jukɔrɔla la, .
  Mɔgɔ minnu tun bɛ Sitanɛ bato!
  
  Aw ka siran ani ka nimisa Matigi jugu - .
  I bɛna fili jahanama la ka ɲɛ...
  Min tɛ lafiɲɛ don bonya - .
  A bɛna kɛ tasuma ye fo abada!
  
  I ye boli bonya ani o kosɔn tɔɔrɔ la.
  A bɛ dimi kosɛbɛ ka writhe jahanama kɔnɔ..
  A bɛna kɛ jugu ye, dɔnniya - .
  boli tun ka di ne ye ka tɛmɛ Krisita kan!
  
  A ma da Ala ka cikan na
  N tun t'a fɛ ka tile fɔlɔ bonya ...
  Aw kana jigiya sɔrɔ, aw tɛna jeni o yɔrɔnin bɛɛ - .
  Badaa jurumukɛla ka tɔɔrɔw la, o ye siniko ye!
  
  Ne dalen b'a la ko waleɲumandɔn waati bɛna se,
  Yesu Alaba bɛ na
  Wa, halakili don bɛna se
  A na kisili lase mɔgɔw ma!
  
  Ala senuma na suw lakunun,
  Minnu bɛ dannaya la, toli tɛna u sɔgɔ ...
  Ne dalen b"a la ko ne fana bɛna kɛ Sebaayabɛɛtigi fɛ,
  Sankolo la - farisogo ka bin !
  Npogotiginin min ni nisɔndiya bɛ yeelen bɔ i n"a fɔ perlew, o y"a sɛmɛntiya ko:
  - Dɔnkili ɲumanba don ! Nka i tɛna fa dɔnkiliw dɔrɔn na! Aw mago bɛ fɛn dɔ la min ka nɛnɛ ani min ɲɔgɔn tɛ yen!
  Gulliver y"a jira ko:
  - Nalomanya fana ye fɛn ye min ɲɔgɔn tɛ !
  Viskonte ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - fɛn bɛɛ bɛna ɲɛ cogo min na n' an kɛra denmisɛnw ye dɔɔnin dɔɔnin !
  Ani a ye hakilina di ko:
  - An ka dɔnkili wɛrɛ da !
  Cɛdennin kapitɛni ye a kunkolo wuli.
  - I b'a fɛ wa ?
  Npogotiginin y"a kunkolo wuli.
  - Tiɲɛ na, n b'a fɛ i ka dɔnkili da !
  Gulliver ye ta ka dɔnkili da;
  Kabakow kɛra diɲɛ kura kɔnɔ
  A bɛ i n'a fɔ nsiirin min bɛ kulɛri la...
  O cɛɲi sugu bɛ yen
  Kana fili dɔ sɔrɔ ni pointeur ye!
  
  Ayiwa, ni don kura don do
  Nali dugukolo kan...
  O la, an tɛ sɛgɛn kojugu ka wuli, .
  Nɛnɛba si tɛ diɲɛ kɔnɔ!
  
  Yeelen kura na kɛ nɔɔrɔ la,
  Yɔrɔ min na jiriw bɛ i n'a fɔ bonbon...
  An bɛna sɔgɔmada kunbɛn
  Nisɔndiya banbali kɔnɔ an denw!
  
  Waati kura bɛ na
  Nin yɔrɔ in cɛ ka ɲi kosɛbɛ...
  O tigi bɛna nisɔndiya
  Sira ka kɛ farati ye!
  
  A to dugukolo ka yiriwa
  Yanni dɔɔnin cɛ, a bɛna kɛ alijinɛ ye min falen bɛ jiriw la...
  Jatebɔsɛbɛn dɔ da wuli min bɛ se sɔrɔ
  Diɲɛ ka yeelen bɔ!
  
  A ka ɲi cogo min na
  Ni tile bɛ yeelen bɔ kosɛbɛ...
  Lɔgɔjidaga bɛ sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ sɔgɔ
  Bɛɛ ye kabako ye dugukolo kan!
  
  An bɛ ɲɛnajɛ kɛ cogo min na
  Nisɔndiya falen kɔ...
  A bɛna kɛ, aw ka da waati in ka ɲɛtaa waati la, .
  Sanu kɔrɔ ye!
  
  Jɔn tun bɛna an ka siniɲɛsigi kɛ, .
  Très valiant beau...
  Ni segin-ka-bɔnye dɔ bɛ yen
  O kɔ, i bɛ kɛ fangatigi ye ka taa a fɛ!
  
  An tɛna an kunkolo jigin
  Ka i kɔ tilennen to ni yɛrɛbonya ye...
  Ka pancake tulu, foromazi cottage, .
  O yɔrɔnin bɛɛ la, jatigikɛmuso bɛ dɔ fara a kan!
  
  O la, nisɔndiya bɛna kɛ yen dɔn
  Ani yeelen min tɔgɔ ye ko Svarog...
  Alijɛnɛ lakika bɛna kɛ
  Mɔgɔw ye Ala deli!
  
  Matigi ye jaabi kelen di:
  An ka kan ka baara kɛ ni nisɔndiya ye...
  Wa o kɔfɛ bonjour bɛna na - .
  Ɲɛdaw bɛna yeelen bɔ!
  
  Npogotiginin sennasanbara dɔ filɛ nin ye
  N ye saddle kɛ tortue dɔ la...
  Gotta y'a gosi ni bolokɔnincinin ye
  Ka siran caman fili!
  
  Tasuma bɛ kɛ yɔrɔ min na
  Ayiwa, tasuma bɛ min ...
  sɔgɔsɔgɔninjɛ, .
  Jugu jugu bɛ ka binkanni kɛ!
  
  An tɛna an yɛrɛ di jugu ma,
  Aw ye nin laɲini in jateminɛ ...
  A bɛ serubi tilennen to
  Wings ani yafa juguw ma!
  
  A fɔ ko a bɛna kɛ sɔɔni
  Fɛn min bɛ wele ko se sɔrɔli...
  Sirki ye Chapiteau ye, 1999.
  Ani tuma dɔw la, wuluw bɛ wuluwulu!
  
  Sɔɔni, a bɛna kɛ i n"a fɔ alijɛnɛ kɔnɔ
  An ka diɲɛ kɛ cɛɲi ye..
  Lada I bɛ barika da - .
  Serubɛnw bɛ yeelen bɔ ni sanu ye!
  Cɛdennin ye dɔnkili da ka ɲɛ, a kan kɛra i n"a fɔ denmisɛnnin. A mankan ka bon kosɛbɛ ani a bɛ mɔgɔ sɔgɔ.
  Viskonte ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Dumuni kɛ ka ɲɛ ! Ani a ka nɛnɛ!
  Cɛdennin kapitɛni ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  Ne bɛ dɔnkili da, ne bɛ dɔnkili da, ne na jinɛw bɛɛ faga!
  Npogotiginin fana ye dɔnkili da ko:
  An ye Svarog npogotigininw ye minnu bɛ waso,
  Kɛlɛcɛ jagɛlɛnw, jagɛlɛnw...
  An bɛ baara kɛ ni kantigiya ye, an bɛ Denbaya Tɔgɔ la,
  A to bɛnbaw ni faw ka waso!
  
  Ala Svarog ni mɔgɔw hakili, .
  Aw ka diɲɛ nisɔndiya...
  An tɛna se sɔrɔ, da mɔgɔ jugu la, .
  O ye an ka baara ni an ka danbe ye!
  Gulliver ye fiyɛli kɛ ani k"a kɔlɔsi ni kanuya ye a kan na:
  - Dɔnkiliba !
  Viskonte ye a kunkolo wuli ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ɔwɔ, o de ye a cɛɲi ye. I bɛ mun dun ka dɔnkili da.
  Cɛdennin ni npogotiginin tora ka taama. U denmisɛnnin senw y"u yɛrɛ taama ni dannayaba ye. Wa siga t"a la k"u tun bɛ se ka dɔnkili da ka ɲɛ kosɛbɛ.
  A bɛ iko denmisɛnw de ye fɛn bɛɛ ye. Wa o ye o diɲɛ kabakoma sugu ye. Hali ni jɔnya bɛ a kɔnɔ.
  Gulliver ye dɔnkili da ni nisɔndiya ye:
  Mɔgɔ bɛɛ bɛ dugukolo kelen kan
  Aw ka kan k'a dɔn ka ɲɛnamaya kɛ teriya la ...
  Denmisɛnw ka kan ka ŋɛɲɛ tuma bɛɛ
  Ani ka ɲɛnamaya kɛ diɲɛ hɛrɛma kɔnɔ
  Denmisɛnw ka kan ka ŋɛɲɛ!
  Denmisɛnw ka kan ka ŋɛɲɛ!
  Denmisɛnw ka kan ka ŋɛɲɛ!
  Ani ka ɲɛnamaya kɛ diɲɛ hɛrɛma kɔnɔ!
  O la, u taamana, ka taama, ka taama tugun ...
  A laban na, wulada sera. Wa, denmisɛnnin minnu minɛna, kulu dɔ jɔra sufɛdumuni kama.
  U ye suman sugu dɔ di u ma min bɛ se ka dun cogoya la, ani gato caman wɛrɛw ni nɔnɔ ye. Jɔndenw ye dumuni kɛ. Ani a sɔnna ka sunɔgɔ.
  Tiɲɛ na, tile taama gɛlɛn kɔfɛ, u mago tun bɛ lafiɲɛbɔ la.
  Gulliver fana y"a nugu sɔgɔ ani a ye sugo kabakomaw kɛ.
  Npogotiginin tilancɛ farilankolonw bɛ dɔnkili da min kɔnɔ;
  Dugukolo bɛɛ farala ɲɔgɔn kan
  Dolow tun bɛ tunun, balawu-saya!
  Ka kasi, ka ŋunan jahanama yɔrɔjan tɔɔrɔ la, .
  Ani minnu ye ɲɛnamaya sɔrɔ: maloya dɔrɔn de ka muɲu!
  
  I n'a fɔ Ala - ka sariyaw bɛɛ mara, .
  Ka ɲinɛ dusukun kɔ, ka ban bonya la!
  Dunan siya bɛ na ni diɲɛ kura ye,
  A ye gɛlɛya dɔ fili an ma - kibaru dumanw!
  . SABABU #2
  Kabini cɛden, Gulliver jiginna ka kɛ min ye, o ye kurun ta brigantine cɛɲi dɔ kan min cɛ ka ɲi kosɛbɛ. A ka kurunw tun ye kulɛri jɛman ye kosɛbɛ, ja kabakomaw, kabako, ja minnu tun bɛ i n"a fɔ falenfɛnw ni wuluwuluw, ani wuluwuluw, ani npogotiginin minnu bɛ ni npanw ye.
  Wa a tun bɛ bɛn kosɛbɛ ni kurun kɔnɔ baarakɛlaw ye. Yan fana, npogotigininw dɔrɔn de tun bɛ yen. Wa u tun bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye, disi ni kɔkiliw dɔrɔn de tun datugulen bɛ ni biye juruw ye. Wa a fari bɛ bilen, a bɛ manamana, i n"a fɔ nɛgɛ ja.
  Npogotiginin minnu ye jagokɛla ye, olu tun bɛ bugɔ ni u sen jɛlenw ye, minnu cɛ ka ɲi kosɛbɛ, ani minnu bɛ mɔgɔ lafili.
  U ye dɔnkili da ko:
  An ye faantanw ye, an ye faantanw ye, pirates,
  An bɛ yafa kosɛbɛ, kosɛbɛ, kosɛbɛ, .
  Aw kana aw yɛrɛ tanga npogotigininw ma minnu bɛ waleɲumandɔn dɔn,
  Nka sabu u ma jogoɲumanya don an kɔnɔ!
  
  Jagokɛlaw mago tɛ dɔnniya la
  Wa a jɛlen don mun na...
  Senw ni bolow b"an bolo
  Wa, kunkolo tɛ anw ta ye!
  Wa o kɔfɛ, galɔn kelen bɔra ɲɛfɛ, npogotiginin min bɛ sanfɛ, o y"a kɔlɔsi fɔlɔ. A ye pan ka bɔ yen, k"a senkɔniw jɛlenw fiyɛ.
  A ka c"a la, cɛɲi minnu tun bɛ yan, wa u kunsigi bɛ yeelen kosɛbɛ. Misi blonde fanba kunsigi bɛ manamana i n"a fɔ sanu bulu, nka npogotiginin bilenmanw fana bɛ yen minnu ɲɛ ye nɛgɛ ye ani hali kunsigi minnu ɲɛ ye emɛridi ye.
  Dɔw bɛ broche tulolanɛgɛw don. Ani, layini dafalenw b"u bolo dɛ!
  Wa u farikolo yɔrɔw, i n"a fɔ mɛkisikalan bolow, u bɛ girin fari nɛgɛma jukɔrɔ min bɛ manamana. Ninnu ye npogotigininw ye tiɲɛ na minnu bɛ se ka kɛlɛ kɛ tiɲɛ na.
  Wa sisan brigantine bɛ boli ka tugu galɔn kɔ. Wa nin kurun in kan, orc ursi furulenw bɛ boli ka yaala, ka kurunba dɔw fara a kan ani k"a ɲini ka bɔ yen.
  Kapiteni sungurunnin dɔ, sanu bulu kunsigi min bɛ fiɲɛ fɛ kosɛbɛ, ani sennasanbara min bɛ cɛw kɛ diɲɛnatigɛla ye i n"a fɔ mankan:
  An bɛna ursi dangalenw halaki! A to dragon gang ka tasuma don!
  Yan, brigantine bɛ yɔrɔjan surunya. Ani npogotigi saba bɛ marifa ci ka bɔ bow kanon na, k"u sennasanbaraw lafiɲɛ kurunba kan.
  Wa o kɔfɛ, a kɔnɔna bɛ pan ka bɔ, ka sɔrɔ ka arc dɔ ɲɛfɔ, a bɛ gosi k"a ɲɛsin jugu ka galɔn galon ma. Kurun ye gosili barikama sɔrɔ, a y'i biri.
  Npogotigininw y"a daminɛ ka pan ka wuli, k"u sennasanbara jɛlenw, minnu ye bulama ye, olu bɛ manamana ani ka mankanba bɔ:
  Bonya ka kɛ jagokɛlaw ye, nɔɔrɔ!
  Npogotigininw bɛ ka taa ɲɛ...
  An bɛ kɛlɛ kɛ darapo bilenman jukɔrɔ
  Kɛlɛbolo bɛ binkanni in kan!
  Wa sisan brigantine bɛ ka surunya ka taa a fɛ galon na. Ani npogotigininw bɛ jɛgɛw fili juguw ka kurun kɔnɔ. Ani u bɛ brigantine sama ka taa u ka mɔgɔ minɛlen fɛ. Ani o kɔfɛ, sennasanbaraw, sennasanbaraw bɛ flickering. U bɛ pan a kan ka kɛlɛ kɛ ni orcw ye. Wa kungo-kɔnɔ-taama dɔ bɛ sen na. Npogotigininw b"u yɛrɛ tigɛ ni sabɛrɛw ye ka jugu joli bɔn baji jenitaw la. Wa u bɛ bin, ni orcw ye u kunkolo tigɛ.
  Wa u kunkolow bɛ girin duguma.
  O ye tiɲɛni ni halakili ye tiɲɛ na. Kɛlɛcɛw y'u yɛrɛ jira u nɔɔrɔ bɛɛ la. Wa u senw jɛlenw, minnu tun bɛ sɔgɔsɔgɔ, i n"a fɔ sɔgɔlilanw, olu tun bɛ gosili kɛ minnu tun bɛ u tiɲɛ.
  Npogotigininw cɛ ka ɲi kosɛbɛ wa u fari nɛgɛma bɛ manamana tilew la, minnu ye saba ye.
  Kɛlɛcɛw bɛ fiyɛli kɛ ani ka pɛrɛn:
  - An bɛna juguw faga, nin ye an ka credo ye tuma bɛɛ. Ɛkizamɛn bɛɛ tɛmɛna duuru kan, an ka jamana senuma !
  Npogotigininw kɛra mɔgɔ nɛnɛmanw ye tiɲɛ na. Wa u bɛ tigɛ walasa jiginniw kana se ka jɔ.
  Ani cɛnin sennasanbara Gulliver bɛ kɛlɛ kɛ n"u ye. Denmisɛnnin min bɛ dashing kosɛbɛ, an k"a fɔ.
  Wa cɛnin ka sennasanbara gansan bɛna orc ta ka a bugɔ a dawolo la. A dawolo binna.
  Gulliver ye dɔnkili da ko:
  - An tun bɛ kɛlɛ kɛ cogo min na , .
  Ani ka siran saya ɲɛ...
  O la sa, kabini sisan, ne ni e bɛna ɲɛnamaya!
  Dolow sanfɛla la ani dolow makun na, .
  Kɔgɔji jikuruw ni tasuma diminnen kɔnɔ!
  Ani tasuma diminnen, ani tasuma diminnen!
  Kabini cɛnin tun bɛ ka tigɛ, a sennasanbara tun bɛ ka gosi.
  A ka ɲi ka kɛ denmisɛnnin ye hali ni o kɛra. I farikolo teliyalen don dɛ.
  Nin ye superman cɛden ye tiɲɛ na.
  Wa a bɛ dɔnkili da a fogonfogon sanfɛ:
  - ne ye yeelen kɛlɛcɛ ye kungosogow gɛnɛgɛnɛ kan , .
  Ne na Fasodenɲumanya juguw bɔgɔbɔ ka bɔ dugukolo kan !
  Cɛden bɛ kɛlɛ kɛ ka dɔnkili da nin cogo de la. Ani tigɛw ni butikiw.
  Ani npogotigi wɛrɛw bɛ kɛlɛ kɛ n"a ye. Minnu cɛ ka ɲi kosɛbɛ ani u ka di kosɛbɛ.
  Tiɲɛ don, kɛlɛ kɛ yɔrɔ janw na. Daɲɛ kɔrɔ la min bɛ kɛ misali la.
  Kɛlɛcɛw filɛ nin ye. An bɛ se k"a fɔ u ko la: super ani hyper.
  Ni u ye kɛlɛ daminɛ, o tuma na fɛ, foyi tɛna u bali.
  Wa sisan orc labanw binna cɛɲi ka gosili kɔrɔ. Nisɔndiyaba donna kɛlɛcɛw cɛma.
  U ye dɔnkili da ko:
  An na bɛɛ faga ka u tigɛ,
  An bɛna bɛɛ faga! An bɛna bɛɛ faga!
  Wa o kɔfɛ u y"a daminɛ ka galon lamini ka fɛn ɲini. O waati kelen na, kɛlɛcɛw ye dɔnkili da ko :
  - An bɛ tɛmɛbagaw ɲini ka bɔ su fɛ fo sɔgɔma ,
  An ka fraera kari! An ka fraera kari!
  Yan, Gulliver ye dɔnkili da ni dusu ye;
  Balimakɛ y'a bolo kɔrɔta a balimakɛ la:
  Kɛlɛ jugu - jugu ka mankan !
  Masina kɛra i teri ye,
  Sabu, fɛn fuw nana ni waleɲumandɔn ye!
  
  Mun ka kan ka kɛ ni mɔgɔw karilen don
  Ni marifaw bɛ boli ka wuli ka u lamini!
  Ala ka fisa ka kɛlɛ tiɲɛ ni fanga ye - .
  O la sa, sa in ka donw ka ban!
  
  Nka jahanama tɛ sumanikɛlan ni layini si dɔn,
  Dugukolo bɛ ka jeni napalm la, denmisɛnw bɛ kasi!
  Yan npogotigininw ɲɛda kɛra jɛman ye - .
  Jɔn, Matigi senuma, bɛna o jaabi?
  
  Ayiwa, i bɛ se ka i kanubaga joli faga, .
  O bɛɛ kɔfɛ, mɔgɔ bɛ bange, i ka da ne la, nisɔndiya kama!
  Ba t'a denkɛ bila ka taa ɲɛfɛ, .
  Wa hali samiyɛ fɛ, waati jugu bɛ kɛ kɛlɛ la!
  
  Nka sɔrɔdasi ka baara ye wajibi ye min dafalen don:
  I mago bɛ mun na walasa ka Fasokanw kɛlɛ kɛlɛ la!
  San tan ni wɔɔrɔ la, batoso gris dɔ don kaban,
  Muso cɛ salenw ɲɛda bɔnɛnenw bɛ funu ɲɛji fɛ!
  
  Nka o ye mun ye, yala i ye dibi ye balimakɛ wa?
  Ayi, i ye hakilintan ye, i diyanyemɔgɔ b"a jaabi!
  Ka kɛɲɛ ni juguya ye, min bɛ masasigilan kan, an ka sɔrɔdasi.
  A b"a miiri ko a balimakɛ ye Kaɛn nɔgɔlen ye!
  
  Dugukolo la, joli bɛ jolisiraw tigɛ, .
  Ani pulse min bɛ bɔ core la, o bɛna jaabi ni gosili ye ...
  Sɛnɛfɛn dɔ min karilen don foro dɔ la ni bɔgɔdaga ye, o ye nɛnɛ,
  Oh, tile kɛra bulama ye dɛ!
  
  Nka danaya be yen ko Yesu na na - .
  Balimaw bɛn ɲɔgɔn ma, ka na ni Kisili ye!
  O tuma na fɛ, an ka ɲinɛ revenge vile account kɔ - .
  An bɛɛ ni bɛ masaya kɛ, yafa ka kɛ!
  O kɔfɛ, jagokɛla npogotigininw ye sɔgɔsɔgɔ kɛ kabini cɛden in na. Wa a tun ka bon dɔrɔn.
  O kɔfɛ, biyɛri ni diwɛn bariliw samara ka bɔ galon minɛyɔrɔ la, u y"a daminɛ ka min ani ka dimi.
  Ani dɔnko min kɛra sennasanbara la, npogotiginin senw cɛɲiw. A tun bɛ iko a tun ka bon cogo min na.
  Wa u farikolo-misɛnninw tun bɛ manamana. Nin ye npogotigininw mago bɛ min na tiɲɛ na.
  Cɛdennin Gulliver fana ye minni kɛ ka dɔnkili da ni timinandiya ye;
  Bɛɛ n' a yɛrɛ ka miiriya ye kanuya ko la - .
  Hakilila min ye cɛɲi ni ideal ye!
  Hali ni mɔgɔw ma bonya a fɛ, .
  Nka hadamaden tɛ sonsannin ye tugun!
  
  Wa yan, tiɲɛ na, i bɛ se ka afɔrimi fitininw ta k"o ɲɔgɔnna hakilitigi suguw fara a kan;
  Npogotiginin ka sennasanbara jɛlen bɛna sanbaraw sɔrɔ minnu bɛ modɛli la!
  Nka fɛn fɔlɔ dɔ tɛ na i hakili la
  Misali la, yan:
  Kanuya ka ɲɛsin si hakɛ bɛɛ ma, .
  Ani cɛnin bɛ i ɲɛda kɛ ni yɛrɛbonya ye kosɛbɛ ...
  A ɲɛw bɛ manamana dibi la
  O nɔ bɛna kɛ nɛnɛ ye!
  Hali ni nin bɛɛ ye an k'a fɔ nin ye - nalomanya ni trite.
  Nka, fan wɛrɛ fɛ, an bɛ se k"a fɔ ko hali nɛnɛ.
  Gulliver ye dɔnkili da ko:
  N bɛ ka panpan. Nka n bɛ pan cogo wɛrɛ la
  Walima n"a fɔra ka ɲɛ, n bɛ pan i n"a fɔ wulu ...
  Ani n bɛ se ka fɛn caman sɛmɛntiya fɛn caman Changement, .
  I ye cɛden sennatan ye tɛ yɛrɛyɛrɛ!
  Wa o kɔfɛ Gulliver ye dɔnkili dɔ da min ka bon ni siwili ye;
  An b'a fɛ ka ɲɛnamaya kɛ alijinɛ diɲɛ cɛɲi kɔnɔ - .
  Bana tɛ minnu na, misiden tiɲɛnenw ...
  Walisa ɲɛnamaya juru ka kɛ dan tɛ min na, .
  Walisa don o don ka kɛ nisɔndiya ni nisɔndiya ye!
  
  Yɔrɔ min na a kulɛri bɛ i n"a fɔ sanjiba samiyɛ fɛ
  Jimuguw, i n"a fɔ sanu ni emerald.
  Yɔrɔ min na tiɲɛ bɛ tali kɛ sugo la kabini tuma jan ...
  Denmisɛnnin o denmisɛnnin bɛ se ka kabako kɛ!
  
  Oh Motherland, Ala ka dusukasi senuma;
  Aw ka birches ye speckled ye, nɛgɛ yeelen ...
  Ne bɛ Matigi deli fɛn kelen de la.
  Walasa Faso ka yiriwa nɔɔrɔ la!
  
  Nka yan, kɛlɛcɛ in taara kanpaɲi dɔ la kaban,
  A bɛ taama i n"a fɔ barbari kɛlɛcɛ!
  An bɛna ko ɲuman kɛ dugukolo kan - .
  Walasa marifaw kana i yɛrɛ ba sɔgɔ!
  
  Trolls ka binkanni, degun diminnen;
  Kɔrɔtɔ juguw kogo-avalanche!
  Wa o de kosɔn, mun na an mago bɛ sɔsɔliba la,
  Ni Fasokanw farala ɲɔgɔn kan bolokɔfɛfɛn dɔ kɔnɔ!
  
  Nka tuguni orc fiends bɛ sɔgɔsɔgɔ, .
  U ye cɛ ye, i n"a fɔ kolo min sirilen bɛ a da la!
  Goblin ye sɔgɔsɔgɔ kungo kɔnɔ dimi fɛ.
  Nka an ye application kɛ ka bɔ rati kado la!
  
  Nka se sɔrɔli jugu kan, o surunyara,
  An bɛna Irisi jamana minɛ ka bɔ nɔgɔ la!
  Mɔgɔ nɔgɔlenw sara sera - .
  U kunsigi tigɛra ka kɛ fɛn tigɛlenw ye ani u tun bɛ sɔgɔsɔgɔ!
  
  Oval fille mignon ɲɛda - .
  A ye dannaya ni barikaba di ne ma!
  Gulliver ye dɔnkili da cogo min na ni dusukunnata ni timinandiyaba ye, o ye nin ye. Wa a ka dɔnkilida tun ye chic ye kosɛbɛ.
  O kɔfɛ, cɛnin-kapitɛni y"a daminɛ ka dɔnkili da tugun, biyɛri galasi wɛrɛ min kɔfɛ, ani jɛgɛ jalen dɔ kinni kɔfɛ;
  Jamana belebele, barikama, senuma, .
  Sankolo bulu jukɔrɔ, yeelen tɛ yen tugun!
  A dira an ma Sebaayabɛɛtigi Ala fɛ badaa-badaa - .
  Yeelen dan tɛ min na, Masiya kɔrɔtalen!
  
  Diɲɛ ma deli ka o fanga sugu ye, a ma deli k"a dɔn
  Walasa an ka yɔrɔbaw sennatan ni waso ye!
  Dolow o dolow bɛ diɲɛ kɔnɔ, o bɛ dɔnkili da i ye,
  An ka nisɔndiya anw fɛ!
  
  O bɛɛ kɔ fɛ, nin ye an Fasodenɲumanya ye, o ye o ɲɔgɔnna siniɲɛsigi ye,
  Kow bɛɛ yɔrɔ yamaruya!
  An dɔ la kelen, da ne la, a bɛna nin fɛ, .
  K"a sɔrɔ nalomanya si tɛ, muso ka dannakow!
  
  Mɛlɛkɛbaw bɛ u ka burufiyɛkan barikama fiyɛ.
  U bɛ bonya da an ka kɛlɛbolow ka taama kan ni fanga ye!
  Jugu na a niyɔrɔ sɔrɔ aspen sanubɔlan dɔ kɔnɔ,
  Wa, a tɛna takasi ni takasi sɔrɔ!
  
  Nin ye an Faso ye, fɛn o fɛn bɛ a kɔnɔ, aw ka da ne la, o ye cɛɲi ye,
  A ye diɲɛ bɛɛ wuli k"a sɔrɔ a ma cɛsiri kɛ!
  Npogotiginin minnu bɛ ni braid girinyalen cɛɲi ye, .
  A ɲini a fɛ, walasa barili ka barika sɔrɔ!
  
  Fasodenɲumanya, nin ye ba ɲɛ buluw filɛli ye, .
  A bolo ye dususuma ye ani a ye kabakurun ye!
  Ani jugu kamalennin min faga ni marifa ye - .
  Walisa tasuma ka yeelen bɔ ka t"a fɛ dusukun na!
  
  Ka kalili kɛ Faso dan tɛ min na,
  A ka ɲi i fana ma, tiɲɛ don!
  Hali ni joli bɛ woyo kɛlɛ dimi na, .
  Jateminɛ bɛna na jugu ma sisan!
  
  Marifaw ni jagɛlɛya ye o ɲɔgɔnna fɛn barikama ye, .
  Juguman tɛ se ka se sɔrɔ a kan!
  Avion dɔ kɔnɔ ni bɔnbuw ye, ne ye awiyɔn ta ni hakilitigiya ye, .
  Wa, a bɛ pɛrɛn tuma min na, u bɛ sanbɛlɛ dɔ bɔn finɛtiriw kɔnɔ!
  
  Nka faama ka yamaruya - fly the kid to Mars - .
  Waati sera i ma ka yɔrɔ bila!
  Wa Mars mɔgɔ dɔ ka kuncɛbaya bɛna gɛlɛya ɲɛ na, .
  O kɔfɛ, an bɛ Pluton kɔfɛ yɔrɔ jan ye!
  
  An bɛna na sankolo sanfɛyɔrɔw la, ka diɲɛ dancɛ ye,
  An ka hadamadenya siniɲɛsigi ye ten!
  Wa o de kosɔn, i ka cɛnin ja gɛlɛya ka ɲɛsin exploits ma, .
  O bɛɛ kɔfɛ, i k"a dɔn ko sara ye tɔnɔ de ye!
  Npogotigininw fana y"u sennatan ani k"u bolow da. Wa u sennasanbaraw bɛ teliya kosɛbɛ. Ani sennasanbara gansanw bɛ manamana tile fɛ.
  Gulliver bɛ u fɛ, cɛden sennasanbara farikolo la, a ɲɛnama don kosɛbɛ ani a nisɔndiyalen don.
  Nka u ye dɔn Kɛ nimɔrɔ fɔlɔ kan.
  O kɔ, an y"a latigɛ ka kartiw tulon kɛ. Wa nin fana ye baara belebeleba ye.
  Wa, i bɛ se ka i yɛrɛ ta tiɲɛ na ka mun kɛ. Ani ni npogotigininw ye ka dimi yɛrɛ frolic.
  Npogotiginin min ye jagokɛla ye, o ye Gulliver sen gansan minɛ, denmisɛnnin sen na, k"a daminɛ k"a senkɔni bulama, pinki, magaya.
  Kabini cɛnin ye ŋɛɲɛ kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ ni nisɔndiya ye. A tun ka bon kosɛbɛ. Tiɲɛ na, nin ye kabako cɛden dɔrɔn de ye.
  Wa a senw jɛlenw, minnu cɛ ka ɲi kosɛbɛ, olu ye kabako dɔrɔn de ye.
  Gulliver ye dɔnkili da ni nisɔndiya ye:
  Sennasanbara, sennasanbara dɔrɔn
  Zuluyekalo sanpɛrɛn jukɔrɔ ani jikuru mankan jukɔrɔ ...
  Sennasanbara, sennasanbara dɔrɔn
  An bɛna dɔn kɛ, an bɛ aw fɛ!
  Ninnu ye dɔnkili duman dɔw ye. Wa a ka ɲi ka kɛ cɛden ye hali bi. Ani o waati kelen na, i bɛ baara belebelebaw jira.
  Nka tiɲɛ na, o dɔrɔn tɛ. Gulliver dɔrɔn ma min kɛ fɔlɔ.
  A ye dɔnkili da ka dɔn kɛ, ka farali kɛ ni denmisɛnnin senw ye. O fana tun bɛ i ko nɛnɛba ani fo ka se hakɛ dɔ ma.
  Yan, cɛnin-kapitɛni dɔ tun don min taara jamana caman na, wa a ye kɔgɔji sɛnɛ ka tɛmɛ siɲɛ kelen kan.
  Ɔwɔ, wa a dusukunnataw, k"a fɔ k"a jɛya, a bɛ mɔgɔ farinya kosɛbɛ.
  Nka o de y"a to fɔlɔ ma npogotiginin in ta ka don jagokɛlaw ka darapo kan ka jɛgɛw ci ka bɔ marifa misɛnninw na. A man nɔgɔn ka don, nka o de ye a cɛɲi ye.
  Cɛdennin Gulliver, k"a sennasanbara lafiɲɛ, k"a denmisɛnnin senw ta ka marifa ci. A kɔnɔna ye jɛgɛba in gosi. Ani k"a kɔ kari, k"a kɔnɔbara gosi. Denmisɛn y"a pɛrɛn ko:
  - cɛnin ye jagɛlɛya nɛnɛman minɛ , .
  Ani, kurun kɔnɔ baarakɛlaw gɛnna ka don sanubɔlan kɔnɔ!
  Npogotiginin, n"o ye jagokɛlaw ka kapitɛni ye, o ye kabini cɛnin minɛ k"a minɛ n"a senkɔni jɛlenw ye den nugu la, ka pɛrɛn :
  - Ayiwa, tomboy, i b'a fɛ ka ne nɔ bila. N bɛ ambition caman ye i la!
  Cɛdennin Gulliver y"a jaabi ko:
  - A bɛnnen don ne ma ka kɛ mɔgɔ fitinin ye a dɔgɔyalenba la, nka hali bi cɛ ye. Wa muso in ye...
  Kɛlɛcɛ kunsigi bilenman wɛrɛ ye dɔnkili da ko:
  I tɛ se ka ɲɛnamaya kɛ ni musow tɛ diɲɛ kɔnɔ, ayi, .
  Mɛkalo tile bɛ u kɔnɔ, kanuya bɛ falen u kɔnɔ!
  Gulliver y"a jira ni nisɔndiya ye min ka di kosɛbɛ, min ye denmisɛnninw ta ye, wa o waati kelen na, jagɛlɛya ye waati kelen na:
  Jamana bɛ waati gɛlɛn de la.
  Joli bɛ woyo i n"a fɔ bajiba!
  Aw bɛ kɛlɛ kɛ fo ka se aw ninakili laban ma
  Ani nisɔndiya, hɛrɛ, kanuya ka na!
  
  An ye kominisi jugu denw ye
  Fatherland denkɛw dan tɛ...
  Hali ni revanchism jamaba bɛ ka na - .
  An ka kɛ tiɲɛtigiw ye an ka jamana ma!
  
  Waati belebele ni diɲɛ kɔnɔ, .
  Quasars ka kan ka dabɔ ka bɔ bolokɔnincinin na ...
  Kow ka ɲi an ma kosɛbɛ, aw ka da ne la, .
  Hali ni jahanama jugu kɛlɛbolo bɛ ka binkanni kɛ!
  
  An bɛna binkannikɛla ka kɛlɛbolo faga,
  Ani an bɛna laserw da ka bɔ quarks la ...
  Wa cɛ na kɛ cɛfarin o cɛfarin ye,
  An sanfɛ, serubi dɔ bɛ yen min kamanw ye sanu ye!
  
  Hali ni sankaba bɛ ka tasuma don Fasokanw kan, .
  Labɛn ka jugu kɛlɛ...
  A detachment of fighters such dalen b'a la ko u bɛ wuli, .
  Kana diɲɛ dancɛ sennatan ni butiki ye!
  
  An b"a dɔn ko jugu ye fangatigi ye ani a bɛ nanbara kɛ, .
  An tɛna dugukolo di a ma ni span tɛ ...
  Wa hadamaden barika ka bon ni ɲɛtaa nɔɔrɔma ye
  Ani ka da Matigi kelenpe dɔrɔn de la!
  
  An bɛna kominisiba jɔ,
  Faso jamana bɛna yiriwa ...
  Hali ni jugu ye kungo ye kosɛbɛ, .
  An ka siniɲɛsigi binkanni in na, o ye ka taa ɲɛ!
  
  Piyɔniye cɛ jagɛlɛn jagɛlɛn,
  Ko a bangera tuma bɛɛ ka kɛ kɛlɛcɛ ye ...
  Warabilen tɛ siranbagatɔ ye, .
  A to o sugo ka kɛ tiɲɛ ye!
  
  An tɛ majigin muɲu, balimaw, .
  Fasokanw ta fan fɛ, an bɛɛ bɛna jɔ i n"a fɔ kulu ...
  An kana mafiɲɛyali wɛrɛ ta tugun
  An ka jugu mugumugu ni nɛgɛ bolo ye!
  
  Ni an bɛɛ b'an bolo fara ɲɔgɔn kan
  Fɛnɲɛnɛmaw bɛ se ka se sɔrɔ...
  Faso senuma i n'a fɔ tile
  Wa, sogo ɲininikɛla bɛna wuli ka kɛ tulonkɛ ye!
  Nin ye dɔnkili ye cɛden dɔ fɛ min tun ye kapitɛni ye fo ka na se kɔsa in na, wa a tun bɛ ni bonya ye. Wa a ka nɛnɛ.
  Nka frigate dɔ bɔra kɛnɛ kan. Ka fara o kan, kalasi belebele dɔ - marifa bi wɔɔrɔ ni naani. O ye mun ye seriously. Wa a bɛ na i n"a fɔ wuluwulu min bɛ kɔnɔw ye.
  Npogotiginin Kapiteni ko:
  - Nin ye gɛlɛya ye an bolo ! Yala an bɛna kɛlɛ kɛ wa walima...
  Npogotiginin min kunsigi bilennen don, o ko:
  "Boli tɛ se ka kɛ!"
  Npogotiginin dɔ kunsigi buluman, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan minnu bɛ i n"a fɔ perle, minnu bɛ manamana ani ka manamana, o ye dɔnkili da ko:
  An ka kan ka bonya, ka siran, .
  Npogotigininw ka exploits tɛ se ka jate ...
  Npogotigininw bɛ kɛlɛ kɛcogo dɔn tuma bɛɛ
  U bɛ Se ka Furu i n'a fɔ fali bɔrɔ!
  A y'a kan jan ni kinni jira.
  Ayiwa, ni kɛlɛ bɛna kɛ siɲɛ kelen, o la mun na i tɛ i ka dimi jira min bɛ i fari faga kosɛbɛ. Wa a bɛna dimi kosɛbɛ juguw bolo. Ɔwɔ, ani teriw bɛna dusukasi.
  Wa, kɛlɛ in bɛ yɔrɔ ɲuman ni manɛw sugandili de wajibiya tiɲɛ na.
  Wa sisan npogotigininw b"u ka brigantine lamaga ni hakilitigiya ye kosɛbɛ, wa o waati kelen na, u tɛ ɲinɛ dɔnkilida kɔ;
  I ye Komsomol mɔgɔ dɔ ye Fasodenɲumanya la,
  Yala a ka di i ye ka kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye Elf ye wa...
  Aw na se ka Fasokanw dɛmɛ,
  Kɛlɛcɛ tɛ ni bufon ni ye!
  
  Npogotiginin ye dɔnkilidala cɛɲi ye
  Ka boli ka tɛmɛn snowdrifts kɔnɔ sennasanbara...
  I ye masamuso radiant ye - .
  Aw ye Orkolf gosi ni aw bolo ye!
  
  A ye grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye, .
  Tore apart sɔrɔdasi tan ni fila...
  Fuhrer bɛna sara sɔɔni,
  Kɛlɛcɛ bɛna marifa labɛn!
  
  An ye npogotigininw ye Komsomol kɛlɛ la,
  Aw ye kɛlɛcɛ ŋanaw jateminɛ kɛlɛ la ...
  Cɛɲiw kan bɛ sonorous, .
  A to bɛnbaw ni faw ka waso!
  
  Elfsquay ka fanga kɔrɔ u ye kɛlɛ kɛ kosɛbɛ,
  Wa u sera ka orc juguw minɛ ni jagɛlɛya ye...
  Anw npogotigininw bɛ se sɔrɔ ka jɛya
  Ka tɛmɛ ɛkizamɛnw bɛɛ kan mɔgɔ duuru dɔrɔn de kama!
  
  I n"a fɔ fɔɲɔba minnu bɛ an jolisiraw la
  Sanpɛrɛn sparkle in the veins dɔn...
  Jamana barikamaw bɛna kɛ diɲɛ kɔnɔ,
  Ka bɔ ursi, wulu ani sonsanninw na!
  
  Wehrmacht tɛna npogotigininw bila u gɛnɛgɛnɛ kan,
  An tɛna an biri abada, i b'a dɔn ...
  Stalin ni Lenin hakilitigi bɛɛ bɛ an fɛ,
  A to san kɛmɛw ka tɛmɛ ani sanw!
  
  Ala ye diɲɛ da ni fotonw ye, .
  Ɲɛnamaya min tɛ saya ye, o ye banbali bange...
  An bɛ sigikafɔ dɔn, an bɛna kura jɔ,
  Ani serubi dɔ y"a kamanw da an sanfɛ!
  
  Jagokɛla caman bɛ faso tɔgɔ la,
  Komsomol mɔgɔw ye fɔlɔ ye tuma bɛɛ ...
  Kɛlɛbolo bɛ taama cogo la min ka jugu kosɛbɛ,
  Dugu ka elfew lakanani!
  
  An bɛ Fritz kɛlɛ Elfsquay ka fanga kɔrɔ,
  Wa u sera ka faaba lafasa ...
  Npogotiginin ye pake fili n'a sennasanbara ye,
  Ani an ka marifa ci jinɛw la!
  
  An ye orkshist caman tigɛ ka jigin,
  Punk caman tigɛra ...
  Kilomɛtɛrɛ firifirili wɛrɛw
  An ye Sitanɛ ka legiyɔnw tigɛ!
  
  An ye Orctler ɲinw bɛɛ gosi,
  Dragon Peresidan ye se sɔrɔ...
  Npogotiginin y'a dawolo da
  Harmagedɔn belebeleba ye tasuma don!
  
  Aw kana hinɛ Fuhrer la
  Aw npogotigininw bɛ jagɛlɛya sɔrɔ tuma bɛɛ...
  Sara ni bolomafaraw bɛ cɛɲiw makɔnɔ, .
  Ani ka da a la ko an ye sugo dɔ kɛ min kɛra tiɲɛ ye!
  
  Ala min ye diɲɛ diɲɛ bɛɛ Dabaga ye,
  A ye dugaw ta ka elfinist...
  Ni a fanga ma Changé kɛlɛw la,
  Npogotiginin bɛ orcisme jugu in sɔgɔsɔgɔ!
  
  A ye grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye, .
  Ani a ye "Tiger" formidable wuli ...
  O kɔ, a y'u digi juruw kan,
  Cɛɲi bɛ tulon caman dɔn!
  
  O la sa, Orkshiw ye woyo joona ka taa, .
  Tanki ni bɔgɔdaga minnu tun bɛ ka fili ...
  An b"a ye ko kominisi dira, .
  Ani u ye troll kulu bɛɛ tigɛ ka jigin!
  
  Donc min ye okrshis sɔrɔ, .
  Stalingrad jɔlen tora i dawolo la ...
  An bɛ fiɲɛ tɔgɔ bɔ kilomɛtɛrɛ caman na, .
  Ani sisan, Svarogba nisɔndiyara!
  
  Sɔɔni Yesu ka dannaya bɛna na
  Ani ala cɛɲi wɛrɛw...
  Elfew bɛna seko ni dɔnko yeelen yiriwa,
  Baganmara, waraba ni waraba juguw!
  
  A laban na, an bɛna kɛ kelen ye
  Fa hakilitigi sugu nɔɔrɔ la.
  Npogotiginin minnu bɛ kɛlɛw la, mɔgɔ tɛ se ka se sɔrɔ olu kan,
  An bɛna kɛ Lada ka dannaya la fo ka se a laban ma!
  Kɛlɛcɛw ni jagokɛlaw ye dɔnkili da o cogo de la. Ayiwa, tiɲɛ don, Gulliver ma fɛn bɛɛ faamu. A y"a miiri ko n"a minɛna, o tuma na, tiɲɛ na, u bɛna a bugɔ ni berew ye a sennasanbara jɛlenw kan, denmisɛnninw ka sennasanbaraw kan. Ka fara o kan, gosiliw bɛna barika sɔrɔ ani waati kelen na, walasa u kana kɛ fiyentɔ ye. Wa o kɔfɛ, fagalikɛla bɛna sɔgɔsɔgɔninjɛ bilenmanw ta ka cɛnin kolo kari daminɛ. Wa Gulliver, tiɲɛ na, a tɛna a sɔrɔ dɔɔnin.
  
  
  O de bɛ Kɛ cɛden banbaliw la n"u Kɛra jagokɛlaw ye. Hali ni ekipu min bɛ yan, o ka ɲi kosɛbɛ - npogotigininw dɔrɔn de bɛ bikini la. Wa o waati kelen na, u bɛ kɔrɔtɔ ka jɔrɔ, ka sennasanbara, sennasanbara bulama, pinki manamana.
  Cɛdennin-kapitɛni y'a ta ka dɔnkili da ko:
  Npogotigininw tɛ kelen ye
  Wa u bɛɛ ye mɔgɔba ye...
  U sinjiw ye bilen ye, .
  Ani u yɔrɔ ka jan kosɛbɛ!
  Ayiwa, cɛdenw ye joli ye, .
  U ye trolw bugɔ ni gosili juguw ye!
  Wa ni orc dɔ sɔrɔla, .
  O bɛna i gosi kosɛbɛ!
  
  AUCTION KA KAN KA JƆNKƐLA Cɛɲi
  ANNOTATION (KƆLƆSI)
  Kamalennin cɛɲumanba dɔ Slavka bilala sannifeere la. Jago kɛtuma na, cɛ cɛɲi dɔ, farikolo ɲɛnama bɛ min na, o bɛ a ka fini bɔ, ka feere musow ma wari caman na.
  . SABABU #1
  Tiɲɛ waati bɛ na yan, ɲɛmɔgɔba ye sannifeere daminɛni laseli. Su kelen kɔnɔ, npogotiginin cɛɲumanba dɔ feerela muso dɔ ma. Tiɲɛ don, a tun kɔrɔ ye ko nin ye laada ye stripper kura bɛɛ bolo.
  Nka kamalennin tun cɛ ka ɲi ani a tun cɛ ka ɲi fo boonba dɔ bɛɛ lajɛlen tun bɛ musow ye. Ani, cɛw tun tɛ sɔn dɔrɔn. Wa nin, tiɲɛ na, fan dɔ fɛ, o tun bɛ tɔnɔ dantigɛ, nka fan wɛrɛ fɛ, a diyara gigolow ye.
  O bɛɛ kɔ fɛ, cɛ fanba bɛ musow kanu. Ka fara o kan, tuma caman na, kamalenninw tɛ hami ka kanuya kɛ ni muso kɔrɔba ye min bɛ se kosɛbɛ.
  Yan, k"a ka butikiw sɔgɔ, cɛnin dɔ min datugulen don ni dilanw ye, min tun ma se balikuya ma dɔɔnin, o jiginna pedestal kan. Ani, a ɲɛda ka dɔgɔ yɛrɛ. A tun datugulen don pewu, nka a tun bɛ ye muso caman fɛ kaban jidagayɔrɔ kelenw na ani a tun bɛ ka jeni ni nisɔndiya ye.
  Wa o musow y'u da Minɛ. Slavka yɛrɛ fana yɛrɛyɛrɛla. A kamalennin dusukun tun bɛ ka wuli i n"a fɔ dunun kɛlɛ waati. U bɛ mɔgɔ dɔ feere - i n'a fɔ bagan sugu dɔ.
  Wa a ka kan k"a fɔ ko a tɛ deli ka kɛ ani ko a ɲɔgɔn tɛ yen.
  Kamalennin fan kelen-kelen bɛɛ la, npogotiginin dɔ jɔlen tun bɛ ni wuluwulu fini nɛrɛmaw ye, ni butikiw ni bololanɛgɛw ye, ani masike bilenmanw tun bɛ u ɲɛda la. U ka kan ka kamalennin cɛɲi in bɔ kɛnɛ kan dɔɔnin dɔɔnin walasa ka foroba nege juguw wuli ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Tuma dɔw la, musow bɛ tɛmɛ cɛw kan jatɔya ni cɛnimusoya minnɔgɔ la, wa u ka cɛya-ɲini barika ka bon kosɛbɛ ani ka mɛn. O la, mɔgɔ man kan ka kabakoya k"a ye k"u caman ye ɲɔgɔn lajɛ ka cɛnin dɔ lajɛ, min cɛ ka ɲi kosɛbɛ, o kɔfɛ, ni nafolo y"a to, u bɛ se k"a san.
  Warbler ye nisɔndiya barikamaba dɔ sɔrɔ ani tulu sumalen kasa, o min ye cɛnimusoya kɛcogo juguba kamalennin in wuli ka tɛmɛ o kan.
  Nin ye ɲɛmɔgɔba laseli ye:
  - Cɛ Vyacheslav Kotovsky bilala sannifeere la. San tan ni segin, a farikolo kɛnɛyalen don pewu. A cɛ ka ɲi kosɛbɛ, a kurulen don, a kura don strip bar la ani a cɛ ka ɲi. Su kelen dɔrɔn ni muso ye min bɛ se ka fɛn o fɛn kɛ a la - dɔrɔn kana mɔgɔ faga walima ka farikolo tiɲɛ!
  Laada la, a daminɛ sɔngɔ ye dɔrɔmɛ tan ye!
  Ani npogotiginin fila minnu tun bɛ ni finiw ye minnu dilalen don ni wuluwulu ye, ni butikiw ani masikiw ye, olu ye datugulan fɔlɔ bɔ ni hakilisigi ye.
  Kamalennin ɲɛda sanfɛla cɛɲi tun bɛ kɛnɛ kan, ani a kunsigi sanuman janw tun bɛ kɛnɛ kan.
  Miiri min tun b"a la ko sisan a bɛna kɛ farilankolon ye muso negetigi kɛmɛ caman ɲɛkɔrɔ, o ye nɔ ɲuman bila Slavka la, wa a yɛrɛyɛrɛla.
  O yɛrɛyɛrɛ in, ye dusukunnata lawuli ko npogotiginin dɔ bilala sannifeere la, o min bɛ musow nisɔndiya kosɛbɛ.
  Kulekanw bɔra yen ko:
  - Dɔrɔmɛ tan ni duuru !
  - Mugan!
  - Mugan ni duuru !
  - Minnɔgɔ!
  Misi fatɔ kelen ye wuluwulu kɛ:
  -Biduuru!
  Denmisɛnnin wɛrɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Biwɔɔrɔ!
  Kulekan dɔ mɛnna:
  - Biwolonfila!
  - Bisegin!
  - Bikɔnɔntɔn!
  - Kɛmɛ kelen !
  Lafiɲɛ dɔ kɛra yen. Cɛdennin tun ka kan ka taa a fɛ ka a yɛrɛ jira dɔɔnin dɔɔnin, o min ye cɛnimusoya tilennenya daminɛ.
  Npogotiginin fila filɛ nin ye minnu ye finimugu bɔ u ɲɛda duguma yɔrɔ la. Nu cɛɲi, da cɛɲi ani kamalennin dɔ ka dawolo jagɛlɛn, ka fara kɔ kan, o dabɔra.
  Musow ye ɲagali kɛ.
  Kelen ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - kɛmɛ ni mugan !
  Dɔ wɛrɛ ye sɔgɔsɔgɔ:
  - kɛmɛ ni bi saba !
  A sabanan ye pɛrɛn ko:
  - kɛmɛ ni bi duuru !
  Muso fatɔ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - kɛmɛ ni biwɔɔrɔ !
  Muso dɔ min tun ka di kosɛbɛ, o y'a di.
  - Kɛmɛ fila !
  Lafiɲɛbɔ wɛrɛ kɛra. Baaraden sungurunninw ye kamalennin in kamankunw ni a bolow bɔ kɛnɛ kan sisan. U farikolo tun ka ɲi, u tun cɛ ka ɲi ani u cogoya tun cɛ ka ɲi. Farikoloɲɛnajɛla tɛ, nka kɛlɛcɛ cɛɲi, min ka ɲi. Ani fari bɛ manamana cogo la min bɛ mɔgɔ lafili.
  Muso min tun bɛ i ko jɛgɛba, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - kɛmɛ fila ni bi duuru !
  Muso y'a fɔ ni nisɔndiya ye dɔɔnin:
  - kɛmɛ fila ni biwolonwula !
  Npogotiginin wɛrɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Kɛmɛ saba !
  Muso kɔni, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ a si hakɛ la:
  - kɛmɛ saba ni bi duuru !
  Cɛnimusoko tilennen ka lasigiden ye nin bɔ:
  -Kɛmɛ naani !
  Npogotiginin yɛrɛ, a bɛ iko a ye finitigi ye, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - kɛmɛ naani ni bi duuru !
  Musomanninw ni muso cɛɲiw caman tun bɛ sugu la. I yɛrɛ b"i yɛrɛ ɲininka mun na u mago bɛ gigolow la minnu tiɲɛna ani minnu donna ka ɲɛ, i bɛ se ka banakisɛ minɛ minnu na.
  Muso dɔ min bonyalen don kosɛbɛ, o y"a fɔ ko:
  - Kɛmɛ duuru !
  Wa, lafiɲɛ dɔ kɛra tugun. O hakɛ ma bonya o cogo la hali bi, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, n"i y"a jateminɛ ko dɔrɔmɛ sɔngɔ jiginni. Ɔwɔ, wa a tɛ se ka kɔnɔ ka muso suguya bɛɛ ye, i n"a fɔ gigolo kamalennin, cɛɲi min bɛ fini bɔ.
  Npogotiginin fila filɛ nin ye, minnu bɛ fini gɛlɛnw don, ni butikiw ani masike ye, ka fini wɛrɛ bɔ.
  Wa cɛnin cɛɲi kosɛbɛ ani min bɛ sɔgɔsɔgɔ, o farikolo bɛɛ farilankolon don. Wa i bɛ se k"a ka abs ye, minnu labɛnna i n"a fɔ sokola dontaw. Ani fari nɔgɔlen ni manamana min bɛ manamana kɛnɛ kan, o ye nin ye dɛ.
  Muso dɔ ko:
  - Kɛmɛ wɔɔrɔ !
  Dɔ wɛrɛ ye 'sèn Bɔ a la:
  - Kɛmɛ wolonwula !
  A sabanan ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Kɛmɛ seegin !
  Musokɔrɔba ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Kɛmɛ kɔnɔntɔn !
  Muso dɔ min tun ka dɔgɔ dɔɔnin ani min cɛ ka ɲi, ni diamant tulolanɛgɛw tun b"a bolo, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ba kelen!
  Wa, lafiɲɛ dɔ kɛra tugun. Bɛɛ tun tɛ muɲu k"a lajɛ min bɛna kɛ o kɔfɛ. Nin kamalennin in ye kabako dɔrɔn de ye. A ka fisa ni Apollo bɛɛ ye.
  Miliyarikɛ muso Elena y"a diyabɔ, nka a ma don jago la fɔlɔ. Tiɲɛ na, min bɛna diya kosɛbɛ, o bɛna kɛ a laban na. Ani sisan yɔrɔ min na i bɛ teliya. Tiɲɛ na, nin ye fɛn ye min nafa ka bon kosɛbɛ. Hali ni, fan wɛrɛ fɛ, Elena cɛ ka ɲi hali bi ani a cɛ ka ɲi fo n"a y"a kɔkiliw lamaga, kamalennin cɛɲiw kulu bɛɛ bɛna boli minnu fana bɛna wari sara cɛnimusoya la n"a ye.
  Ani npogotiginin fila minnu tun bɛ ni finiw ye minnu dilalen don ni wuluwulu ye ani u ye masikew don, olu y"a daminɛ tugun ka finimugu wɛrɛ ta Slavik cɛɲi dɔ fɛ.
  Wa o cogo la, u y"a senw farikolo-ɲɛnajɛw, minnu cogoya ka ɲi, u y"a jira ka se a gɛnɛgɛnɛw ma. Ani jisigiyɔrɔw. Cɛdennin nisɔndiyara kosɛbɛ fo a ka cɛ dafalenya fununa. Wa a tun ka bon, wa a tun b'a to muso ka nisɔndiyaba di.
  Mankan dɔ bɔra boon kɔnɔ.
  Hipopotamu muso ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - ba kelen ni tila !
  Ka tɛmɛn slender kan ka bɔ:
  - Ba fila !
  Muso min bɛ pusi masɔrɔ la, o ye tweet kɛ ko:
  - Kɛmɛ duuru fila !
  Muso min tun datugulen don, o ko:
  - Ba saba !
  Muso min ye diamant tulolanɛgɛw ye, o ko :
  - saba kɛmɛ duuru !
  Musokɔrɔba ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ba naani !
  Npogotiginin min tun bɛ i ko a ka dɔgɔ kosɛbɛ, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Naani ni tila !
  Muso dɔ min tun datugulen bɛ ni finimugu ye, o ye pɛrɛn.
  - Ba duuru !
  Wa, lafiɲɛ dɔ kɛra tugun. Nin sen in na, su kelen kɔnɔ ni gigolo ye, hakɛ dɔ tɔgɔ Dara min bɛnnen don kosɛbɛ. Dɔrɔmɛ ba duuru la i bɛ se ka jatɔmuso bi duuru jate minnu tɛ nivo juguba ye. Wa gigolo gansan, min bɛ se kosɛbɛ, o bɛ dɔrɔmɛ kɛmɛ fila bɔ sanga fila kɔnɔ. Ayiwa, dɔw sɔngɔ ka gɛlɛn, dɔw fana sɔngɔ ka dɔgɔ. Wa sisan, a hakɛ kɛra cogo labɛnnen ye, wa a ma dɔgɔya ten. Ka fara o kan, kɛlɛ bɛ sen na, ani Irisi ruble bɛ ka jigin, ani dɔrɔmɛ sɔngɔ bɛ ka bonya. Tuma waati tɛ yen, ne tun bɛna ɲɛnamaya!
  Nka tiɲɛ don, trump card bɛɛ ma labɛn fɔlɔ. Npogotigininw bɛ butiki belebelebaw bɔ cɛnin senw na. Wa u bɛ kɛnɛ kan cogo cɛɲi na, i n"a fɔ npogotiginin senw. Ani kunsigi tɛ - i n'a fɔ nɛgɛ ja. Farikolon, sennasanbara, kamalennin cɛɲi kabakoma, bɛ muso caman kɛ diɲɛnatigɛla ye.
  Ani, boon bɛ mankanba bɔ tugun.
  - Ba wɔɔrɔ ! - A pɛrɛnna muso bonyalen fɛ.
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  - Ba wolonwula !
  Musomannin dɔ, nka a fasalen don, a ɲɛda man di, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - Ba seegin !
  Muso dɔ min ka dɔgɔ ani min cɛ ka ɲi ni diamant tulolanɛgɛw ye, o ye tweet kɛ ko:
  - Ba kɔnɔntɔn !
  Muso min si tɛ se ka dɔn k"a sababu kɛ finimugu belebeleba ye, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Ba tan!
  Nka, a kan tun ye denmisɛn ye. Ani Slava ye nisɔndiya sɔrɔ. Ka miiri ko cɛnimusoya ni silamɛ muso ye o wari sugu la, o ka bon kosɛbɛ! Wa dɔrɔmɛ ba fila ni tila b"a ka bɔrɛ kɔnɔ kaban.
  Tiɲɛ don, o dɔrɔn tɛ. Cɛdennin min farikolo tun ka ɲi, a cɛ ka ɲi kosɛbɛ, a tun bɛ manamana i n"a fɔ Gɛrɛkiw ka ala kɔrɔ dɔ ja, o tun bɛ jibɔlanw kɔnɔ. Wa a ka danbe cɛɲi tun bɛ ye hali bi a nɔɔrɔ bɛɛ la.
  Wa npogotiginin fila minnu tun bɛ fini bilenmanw ni masikiw don, olu ye ta ani ni lamaga cɛɲi ye, min bɛ nɔgɔya, u ye jibɔlanw bɔ kamalennin na.
  Fini dɔ binna cɛnin sen jɛlenw kan, minnu ɲɛ ye bulama ye, minnu farikolo ka bon, ani minnu cɛ ka ɲi kosɛbɛ, minnu bɛ mɔgɔ lafili, ka Slavka bɔ kɛnɛ kan pewu.
  A ye maloya juguba dɔ sɔrɔ. A ɲɛjibɔlen don i n"a fɔ npogotiginin min ma deli ka muso farikolo nɛnɛ.
  Warbler yɛrɛyɛrɛla, a dusukun tun bɛ ka wuli i n"a fɔ kabakurunw bɛ ka wuli.
  Wa a yɛrɛyɛrɛli, a ka maloya ani a ka maloya jɛlen ye nɔ bila musow la min bɛ mɔgɔ lafili. Tiɲɛ na, nin ye o cɛden duman sugu ye, min cɛ ka ɲi kosɛbɛ, a kunsigi ye sanu ye, wa o kɔfɛ, npogotiginin don min bɛ cɛya cɛɲi yɛrɛyɛrɛ sɛgɛn na.
  Muso dɔ min fasalen don i n"a fɔ wuluwulu, o pɛrɛnna ko:
  - Dɔrɔmɛ ba tan ni duuru !
  Muso ye sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ di:
  - Ba mugan !
  Muso min tun bɛ mɔnikɛ ka fini na, o ye sɔgɔsɔgɔ:
  - Ba mugan ni duuru !
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ba bi saba !
  Musokɔrɔba ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Bi saba ni duuru !
  Muso dɔ min tun bɛ ni diamant tulolanɛgɛw ye ani a ɲɛda tun ka di kosɛbɛ, o ye a di:
  - Bi naani !
  Cɛnimusoko ɲuman ka lasigiden wɛrɛ min tun bɛ ni perle sugandilenw ka nɛgɛfugulan belebele ye a kɔ la, o ye pɛrɛn ko:
  - Ba bi naani ni duuru !
  Wa a laban na, muso dɔ min tun bɛ finimugu don ani ni kan ka dɔgɔ dɔɔnin, o ye a yɛrɛ di, ni juguya ye ani k"a jɛya:
  - Ba bi duuru !
  I n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na, lafiɲɛbɔ dɔ kɛra nimɔrɔ lamininen kan. Tiɲɛ na, o hakɛ sugu la, i bɛ se ka mobili ɲuman ni kura san. Walima ka jatɔmuso kɛmɛ duuru jate lɛrɛ kelen kɔnɔ. Walima gigolo cɛman kɛmɛ fila ni bi duuru minnu ye ko dɔn sanga fila kɔnɔ, walima kɛmɛ duuru minnu ma ko dɔn ten ani minnu ka kalasi tɛ. Yala nafa b"a la ka daminɛ wa.
  Ka fara o kan, nin kamalennin cɛɲi in bɛ se ka jate kɔfɛ ni wari fitinin ye.
  Elena min tun bɛ makɔnɔni na kabini tuma jan, o yɛrɛyɛrɛla muɲunbaliya fɛ. A cɛ ka ɲi cogo min na. Wa o waati kelen na, a bɛ ɲɛji bɔ i n"a fɔ sungurunnin, ka yɛrɛyɛrɛ i n"a fɔ sagaden sani a ka faga.
  Sotigi y'a ka gafe kɔrɔta k'a daminɛ k'a fɔ ko:
  - Dɔrɔmɛ ba bi duuru siɲɛ ! Dɔrɔmɛ ba bi duuru fila... Dɔrɔmɛ ba bi duuru...
  Elena ye kulekan bɔ a yɛrɛ kan na ko:
  - Ba bi wɔɔrɔ !
  Bɛɛ y'i yɛlɛma. An ye muso dɔ ye min ɲɛda tun ka nɔgɔn, a tun bɛ ni masike ye. Ani ni kan ye min ka di kosɛbɛ ani min bɛ dɔn.
  Slavka tun b"a fɛ tiɲɛ na nin cɛɲi in, min datugulen don ni masike ye, k"a san a ye su kelen ni kɔ.
  Wa o kɔfɛ, ɲɔgɔnye min kɛra ni Arabu muso ye, o y"a lasiran. Kɔrɔn yɛrɛ la, juguya bɛ danfara don. Ani, fɛn jugu juguw dɔrɔn de bɛ se ka kɛ. Hali n"a tɛ se ka faga ka kɛ bololabaarakɛla ye, muso min y"a san, o bɛ fɛn o fɛn ɲini, a ka kan k"o kɛ.
  Aw kana ban foyi la.
  Nka, cɛɲi min tun bɛ finimugu kɔnɔ, o m"a ɲini ka sɔn:
  - Ba bi wolonwula !
  Elena ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Bisegin!
  Muso dagalen in y'a fili yɔrɔnin kelen:
  - Dɔrɔmɛ ba kɛmɛ !
  Mankan dɔ bɔra boon kɔnɔ. Ɔwɔ, su kelen dɔrɔn hakɛ min bɛ kɛ ni gigolo ye, o hakɛ ma deli ka kɛ fɔlɔ. Nka ni sannifeere kɛra, bɛnkansɛbɛn nisɔndiya bɛ wuli, o min kunbɛnni ka gɛlɛn.
  Wa muso caman ma cɛ sɔrɔ fɔlɔ. U ye musocɛ salenw ye, walima u y"u yɛrɛ ka faaba kɛ, walima u sera ka ciyɛn sɔrɔ sanni u ka furu. Walima furucɛ minnu bɛ kɛ fɛn yebaliw ye.
  O la, mɔgɔ dɔ tun bɛ yen min tun bɛ don o jago la.
  Npogotiginin in pɛrɛnna ko:
  - ba kɛmɛ ni tan !
  Muso min tun datugulen don, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - kɛmɛ ni mugan !
  Muso min ye diamant tulolanɛgɛw ye, o ko :
  - kɛmɛ ni bi duuru !
  O kɔ, muso min tun bɛ finimugu la, o pɛrɛnna ko:
  - Ba kɛmɛ fila !
  Elena ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni diyanye ye:
  - kɛmɛ fila ni bi duuru !
  Npogotiginin min bɛ ni rubi nɛgɛfugulan ye, o ko:
  - Ba kɛmɛ saba !
  Muso fatɔ ye kulekan bɔ ko:
  - Ba kɛmɛ naani !
  O kɛlen, muso min tun bɛ burka la, o pɛrɛnna a fogonfogon sanfɛla la :
  - Dɔrɔmɛ miliyɔn caman !
  Nin ye warijɛba ye kaban, wa a ka bon kosɛbɛ. O hakɛ suguw la, u bɛ ja dɔw san, sow joli jɛlenw, walima jatɔmusow ka kɛlɛbolo bɛɛ. Su in kama i bɛ se ka jatɔmuso ŋana dɔ komandi ba kelen na. Ka fara o kan, ruble bɛ ka bin ani kɛlɛ bɛ sen na, wa a jirala ko a bɛna juguya dɔrɔn.
  Lafiɲɛ gɛlɛn dɔ kɛra yen. Elena cɛ miliyaritigi fɛ, dɔrɔmɛ miliyɔn kelen tɛ o hakɛ fagalen sugu ye. Nka n cɛ dɔrɔn de kama. Wa a jɛlen don kojugu a fɛ. Wa miliyɔn kuuru min bɔra jatew la, o tɛ se ka dogo nɔgɔya la ten, wa a tɛ jo sɔrɔ.
  Wa a jɛlen don ko muso wɛrɛw maloyara o wari sugu la.
  Sotigi ye marifa kɔrɔta k"a daminɛ ka dɔnkili da ko:
  - Dɔrɔmɛ miliyɔn kelen siɲɛ kelen, miliyɔn fila, miliyɔn saba...
  Elena kulela ni kanba ye ko:
  - Dɔrɔmɛ miliyɔn kelen ani dɔrɔmɛ wɛrɛ !
  Daminɛ ɲɛmɔgɔ:
  - Dɔrɔmɛ miliyɔn kelen ani dɔrɔmɛ wɛrɛ siɲɛ ... Miliyɔn ...
  Muso min tun bɛ burka la, o y"a sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Dɔrɔmɛ miliyɔn fila !
  Mankan dɔ bɔra boon kɔnɔ. O hakɛ tun bɛ se ka kɛ ko i bɛ se ka gigolo profesɛri ba tan jate sanga fila kɔnɔ, walima jatɔmuso ba mugan jate lɛrɛ kelen kɔnɔ. O wari suguw de kama, ja, sofa joli jɛlen sɔngɔ gɛlɛnw sanna, wa a bɛ se ka kɛ kaban ka vila dɔ jɔ ani ka kurun fitinin sɔrɔ min tɛ. Ani su kelen dɔrɔn de kama.
  Slava kabakoyara, a ɲɛw wulila: o de ye a musaka ye hali bi! Nafolotigiya dɔ.
  Npogotiginin fitinin minnu bɔra boon kɔnɔ, n"a sɔrɔ a y"a yɛrɛ di jagokɛlaw ka nisɔndiya ma, a fogonfogon sanfɛ:
  - miliyɔn fila ni dɔrɔmɛ kelen !
  Kuntigi y"a daminɛ ka dɔnkili da ko:
  - miliyɔn fila ni dɔrɔmɛ kelen siɲɛ ! Miliyɔn fila ni dɔrɔmɛ kelen fila! Miliyɔn fila ni dɔrɔmɛ kelen - saba ...
  Muso min tun bɛ burka la, o pɛrɛnna ko:
  - miliyɔn duuru !
  Mankan dɔ bɔra boon kɔnɔ musow cɛma. Nin ye wariba ye kaban, mɔgɔ bɛ se k"a fɔ ko nafolo don. Wa nin bɛɛ bɛ kɛ su kelen dɔrɔn kɔnɔ. I bɛ se k"a fɔ dɔrɔn ko dibi don. A bɛ se miliyɔn duuru ma!
  Warbler, min kunkolo tun bɛ ka girin, ani a bilennen don maloya fɛ, a yɛrɛyɛrɛla maloya ni nisɔndiya fɛ, cɛnin ye kurukuru :
  Ne bɛ siran nin dibi ɲɛ, jigiya tɛ min na ani min ka jugu, .
  Ka bɔ yɔrɔ min na ne tɛna segin abada...
  Tulonkɛ don, tulonko duman don dɛ
  Wa sugo ye sugo ye, sisan ne kununna!
  Baara kuntigi kuntigi y'a daminɛ k'a fɔ ko:
  - Dɔrɔmɛ miliyɔn duuru siɲɛ ! Dɔrɔmɛ miliyɔn duuru - fila ! Dɔrɔmɛ miliyɔn duuru saba...
  O kɔ, diamant tulolanɛgɛw bɛ muso minnu bolo, olu dɔ la kelen y'a ta k'a di:
  - miliyɔn duuru ni dɔrɔmɛ kelen !
  Mankan dɔ bɔra boon kɔnɔ. O hakɛw tun ye hakilintanko dɔrɔn de ye. Hali ni misali la, san kɛmɛ tɛmɛnen na, mɔgɔ dɔ bɔra Zapɔn, o ye dɔrɔmɛ miliyɔn kɛmɛ ni naani sara Van Gogh ka ja dɔ la, o ye jatebɔ kɛ. Nka ja sugu jumɛn tun bɛ yen: daub dɔ! Kabako t"a la ko mɔgɔ si tun t"a fɛ ka Van Gogh san a ka ɲɛnamaya kɔnɔ.
  Nka hali bi, su kelen ni gigolo ye, i bɛ wari caman sara ten.
  Sotigi y'a ka gafe kɔrɔta tugun k'a daminɛ ka dɔnkili da ko:
  - miliyɔn duuru ni dɔrɔmɛ kelen - kelen ! miliyɔn duuru ni dɔrɔmɛ kelen - fila ! Miliyɔn duuru ni dɔrɔmɛ kelen - saba ...
  Muso min tun bɛ burka la, o pɛrɛnna ko:
  - Dɔrɔmɛ miliyɔn tan !
  Mankan wɛrɛ kɛra boon kɔnɔ. Wa muso dɔw tun tɛ se k"u yɛrɛ minɛ tugun, u y"a daminɛ k"u bolokɔnincininw, walima ka fɛnw yɛrɛyɛrɛ u senw cɛ, walasa ka nisɔndiyaba lajɔ. O la sa, o bɛnkan min tun tɛ se ka miiri, o y"u sɔrɔ. Nin tun ye ko duman ye tiɲɛ na tiɲɛ na.
  Nɔɔrɔ kɛra diɲɛnatigɛla ye: dɔrɔmɛ miliyɔn tan! Wa o hakɛ tilancɛ kelen ye ale ta ye. A tɛna mafia sara dɔrɔn, nka ale yɛrɛ bɛna kɛ nafolotigi ye ani mɔgɔ bonyalen ye. Wa o kɔfɛ, a bɛna siniɲɛsigi ɲumanba makɔnɔ. Muso min tun bɛ burka jukɔrɔ, o kan tun ye kamalennin ye, min tun ka di, wa hali a ma jɛya ko mun de b"a bali ka cɛw filimu fu. Tiɲɛ don, a ka di muso caman ye ka fanga dafalen sɔrɔ cɛw kan ani ka yamaruya di u ma u ka dilan kan. Wa o cogo la vibrateur (vibrateur) nɔ na, walima cɛw ka bɔ nbɛda la ka gigolow san.
  Ani Slava ye denmisɛn ye hali bi ten ani a cɛ ka ɲi. Wa n"a bɛ nisɔndiya, a ɲinw bɛ manamana cogo min na. Tiɲɛ na, kamalennin dɔ min ka di kosɛbɛ ani min ka di kosɛbɛ, a ɲɛda cogoya. Ayiwa, i bɛ se ka tɛmɛ nin kan cogo di ka tɛmɛ o fɛ? Tiɲɛ na, nin ye nilifɛn bɛɛ la belebele ye diɲɛ kɔnɔ.
  O hakɛ tun ye dankarili ye kaban. Wa ka o ɲɔgɔnna tigɛ, faratiba bɛ o la.
  Sotigi y'a daminɛ k'a ɲinw bɔ kɛnɛ kan.
  - Dɔrɔmɛ miliyɔn tan siɲɛ ! Dɔrɔmɛ miliyɔn tan fila! Dɔrɔmɛ miliyɔn tan saba...
  Elena, sanni marifa ka bin, a ye pɛrɛn ni jigitigɛ ye ko:
  - miliyɔn tan ni kelen !
  Mankan min bɛ bɔ boon kɔnɔ, o ka bon ka tɛmɛ o kan. Muso dɔ y"a pɛrɛn ko:
  - Jagokɛla dɔ filɛ nin ye !
  Slavka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Aw ka gigolo sɔngɔ ka bon, .
  Mun de nafa ka bon tiɲɛ na!
  Sotigi ye marifa kɔrɔta k"a daminɛ ka dɔnkili da ko:
  - siɲɛ miliyɔn tan ni kelen , miliyɔn tan ni kelen fila ! Miliyɔn tan ni kelen saba...
  Yan, Elena siranna. O hakɛ sugu tun t"a yɛrɛ fɛ, a tun bɛ pɛrɛn a ka kuncɛbaya dɔrɔn de kosɔn. Wa ni a cɛ y"o dɔn, o tuma na fɛ, o bɛna kɛ a la. Hali ni furucɛ ni furumuso ka furu sa, n"a sɔrɔ a bɛna jamana yɔrɔ dɔw sendon hali bi. Ani ka kɛ hɔrɔnw ye. Wa a dɔgɔyalenba la, a bɛna taa diɲɛ fan bɛɛ la, o bɛna kɛ nɛnɛba ye kosɛbɛ.
  Wa ko a cɛ tɛna a to a ka bɔ Moskow - walasa a ka sa joona, npogotiginin !
  Nka segin laban na sanni marifa ka gosi a siɲɛ sabanan na, muso min tun bɛ finimugu kɔnɔ, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Dɔrɔmɛ miliyɔn mugan !
  Musow y'u yɛrɛyɛrɛ ka don. Walker (Taamakɛla). Wa o kɔfɛ, Elena ye nisɔndiya sɔrɔ ani ka da a yɛrɛ la. Nin muso min datugulen don, n"a sɔrɔ o ye nafolotigi ye kosɛbɛ. O la sa, a to a ka foroko bɔ a ka ŋaniya kosɔn. A ka wari bɛɛ sara cɛnin cɛɲi, cɛɲi ani farikoloɲɛnajɛla dɔ ka diyabɔli la.
  Elena ko:
  - Dɔrɔmɛ miliyɔn kɛmɛ !
  Salon y"a daminɛ ka pɛrɛn. Oow! Ayiwa, hakɛ min bɛ kɛ su fɛ ni cɛden cɛɲi ye kosɛbɛ ani min kurulen don. I ka kan ka kɛ negetigi ye fo ka se hakɛ jumɛn ma, walima ka kɛ kanuya la, walasa ka wari bila gigolo kamalennin dɔ la o kungo hakɛ sugu la.
  Sotigi ye marifa kɔrɔta k'a daminɛ k'a fɔ ko:
  - Dɔrɔmɛ miliyɔn kɛmɛ siɲɛ ! Dɔrɔmɛ miliyɔn kɛmɛ fila! Dɔrɔmɛ miliyɔn kɛmɛ saba...
  Muso min tun bɛ burka la, o pɛrɛnna ko:
  - miliyɔn kɛmɛ fila ! - Ka fara a kan. - Siraw ka ban. O wari sugu tɛ i bolo ani i bɛna maloya!
  Elena ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - I b'o dɔn cogo di ?
  Muso min tun bɛ finimugu la, o y'a jaabi ko:
  - N b'a dɔn! Ni ne ko, ne b"a dɔn!
  Sotigi y'a ka gafe kɔrɔta k'a daminɛ k'a fɔ ko:
  - Dɔrɔmɛ miliyɔn kɛmɛ fila siɲɛ ! Dɔrɔmɛ miliyɔn kɛmɛ fila fila! Dɔrɔmɛ miliyɔn kɛmɛ fila saba...
  O kɛlen, muso minnu tun bɛ boon kɔnɔ, olu dɔ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - miliyɔn kɛmɛ fila ni dɔrɔmɛ kelen !
  Kuntigi y"a hakili jigin ko:
  - N'i ma wari hakɛ bɛɛ sara, i bɛ fili kɛnɛma, i tɛna sɔn ka don sannifeereso kɔnɔ abada.
  Muso min tun bɛ ni lunɛti dibiman ye, o y"a kunkolo wuli.
  - N b'a dɔn! Nka, a labɛnnen don kosɛbɛ!
  Kuntigi y"a daminɛ ka dɔnkili da ko:
  - miliyɔn kɛmɛ fila ni dɔrɔmɛ kelen siɲɛ ! Miliyɔn kɛmɛ fila ni dɔrɔmɛ kelen fila! Miliyɔn kɛmɛ fila ni dɔrɔmɛ kelen saba...
  Muso min tun bɛ finimugu la, o ko:
  - Dɔrɔmɛ miliyɔn kɛmɛ duuru !
  Mankan dɔ bɔra boon kɔnɔ. Musow y"a daminɛ ka masala u senw cɛ ani ka baara kɛ ni vibrateurs ye ni fanga ye.
  Slavka y"a ye yɔrɔnin kelen ko a ka cɛya dafalenya y"a daminɛ ka dɔgɔya. A bɛ jɔrɔ cogo la kabini waati jan. Wa o kɔ, a ye jeni ka ban.
  Wa, jigitigɛ mankan dɔ ye jirisunw cɛma muso nege juguw cɛma.
  Sotigi y"a ka marifa kɔrɔta k"a daminɛ ka dɔnkili da, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan minnu bɛ i n"a fɔ perlew:
  - Dɔrɔmɛ miliyɔn kɛmɛ duuru siɲɛ ! Dɔrɔmɛ miliyɔn kɛmɛ duuru fila! Dɔrɔmɛ miliyɔn kɛmɛ duuru saba!
  Lafiɲɛ gɛlɛn dɔ kɛra, ani sotigi y"a jira ko:
  - gigolo kamalennin dɔ, n"o ye san tan ni segin ye Vyacheslav Kolobkov, o feerela muso dɔ ma min tun bɛ finimugu kɔnɔ, dɔrɔmɛ miliyɔn kɛmɛ duuru !
  Muso ye a kunkolo wuli.
  - N bɛ wari bila i ka jatebɔsɛbɛn kɔnɔ ! Wa sisan a bɛna kɛ ne ta ye, su bɛɛ!
  U ye finimugu dɔ fili Slavka kan. Ani, cakɛda dɔ tun be don kɔ barikama dɔ la min farikolo ka bon.
  Cɛdennin y"a sennasanbara gosi a matigi kura kɔfɛ.
  Kunnafonidila y"a jira ko:
  - Ale de ye i ka jɔn ye su fɛ ! I kana a faga dɔrɔn wala k"a farikolo tiɲɛ!
  Muso dɔ min tun bɛ fini don, o gɛrɛla kamalennin na. A bolo ye cɛnin minɛ k"a minɛ cɛya dafalenya kama. O yɔrɔnin bɛɛ, a wulila tuguni ka funu. Ani Slavka ɲɛji bɔra kosɛbɛ, maloya ni maloya kosɔn.
  Muso y'a ɲɛda yɛlɛ. A tun ye cɛɲi ye kosɛbɛ, kɔrɔnyanfan fɛ, a kunsigi nɛrɛma tun tɛ tɛmɛ san mugan ni duuru kan. Ɔwɔ, tiɲɛ na, a tun cɛ ka ɲi kosɛbɛ, hali ni ɲɛgɛnw nɔ si tun tɛ a ɲɛda la.
  Slavka ye a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Ɔwɔ, e yɛrɛ bɛ se ka wari sɔrɔ su in na !
  Muso ye a kunkolo wuli.
  - N b'a dɔn! N b"a fɔ aw ye kɔfɛ mun na n ye nin kungo-kɔnɔ-fɛn sugu in labɛn aw ye! Fɔ ka se o waati ma, an ka taa so kɔnɔ! Waati ka surun ani ne b"a fɛ ka kanuya diyabɔ siɲɛ laban na ne ka ɲɛnamaya kɔnɔ!
  Cɛdennin kabakoyara
  - Mun na laban in ?
  Muso y'a jaabi ko:
  - Sabula ne, masakɛmuso Esmigul, ye saya jalaki jatɔya kosɔn ! Wa o dugujɛ sini sɔgɔmada fɛ u bɛna ne kunkolo tigɛ !
  Slavka ye hakilina di ko:
  O la sa, i ka kan ka boli!
  Masakɛmuso y'a jaabi ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - ne ye kali Allah la ko ne tɛna boli ! O de kosɔn, sanni a ka sa, n cɛ y"a ka jatebɔ di n ma, ka sira di n ma n b"a fɛ fɛn o fɛn na, n ka o kɛ k"a san nin donw in na!
  Slava ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  "O la, o de y'a to i ye bolomafara di kosɛbɛ dɛ!" Nafa foyi t"a la ka kisi!
  A y"a kunkolo wuli k"a jaabi ko:
  - N'i ye baara kɛ n ye kosɛbɛ, n'a diyara n ye, n bɛ masaso kuuru san i ye, kurunba, ani i b'a fɛ min wɛrɛ, mobili kulu bɛɛ ! O la sa, i k"a ɲini!
  Kamalennin ye a kunkolo wuli.
  - Ne labɛnnen don ani ne nisɔndiyara ka baara kɛ aw ye !
  Yan, u donna so dɔ kɔnɔ min tun bɛ danfara la, min tun ka di. Muso in tora a kelen na. A y"a ka finiw bɔ ni nɛɛma ye, ka farikolo cɛɲi dafalen dɔ jira min ɲɛ ye bulama ye. Slavka ka cɛya dafalenya fununa fo a tun labɛnnen don ka pɛrɛn.
  Masakɛmuso farilankolon ye a kunkolo wuli.
  - Aw ka na aw ka dumuni kɛ ni ne ye !
  Kamalennin dɔ ni sungurunnin dɔ donna sanuyaso kɔnɔ, u datugulen don pewu ni sanu ye.
  Baji dumanw tun bɛ woyo. U y'a daminɛ ka farikolo cɛɲiw ko.
  Muso ye a kunkolo wuli.
  - I bɛ kan in baaracogo dɔn !
  Slavka ye a kunkolo wuli.
  - Jaati!
  Masakɛmuso Esmigül y"a kunkolo wuli.
  - O la, i ka baara kɛ kosɛbɛ ! Na n ka cɛnin cɛɲi!
  Kamalennin y"i biri, k"a ɲɛda sɔgɔ a senw cɛ, ka don cɛɲi in sɔgɔlen cɛɲi na, k"a daminɛ ka baara kɛ n"a nɛnkun ye, ka baara kɛ ni yɛrɛdɔnbaliya ye ani ni dusu ye.
  Muso cɛɲi cɛɲi ye sɔgɔsɔgɔ ni nege ye. A diyara a ye kosɛbɛ.
  Slava fana barika bonyana. A ka bonya min tun nisɔndiyara kojugu, o tun bɛ dimi kosɛbɛ ani k"a jeni cogo min na. A ye baara kɛ ani a ye dugawu sɔrɔ.
  Masakɛmuso ye sɔgɔsɔgɔ, a laban na, ka pɛrɛn ka taa a fɛ, a y"i yɛrɛyɛrɛ ni cɛya barikama ye ka sɔgɔsɔgɔ.
  O kɛlen, ale yɛrɛ y'i biri k'a ɲɛda Gɛrɛ kamalennin in ka 'kɔnɔna na. Wa sisan a ye nɛgɛso nisɔndiyalen, funteni, kasa duman minɛ, sofa denmisɛnnin ni cɛɲi n'a dawolo ye. Wa a y"a daminɛ ka baara kɛ n"a yɛrɛ ka kan ye.
  Warbler y"a yɛrɛ Wajibiya ni fanga ye ko a kana kisɛ in fili fɔlɔ. Muso ka diyabɔ taabolo la min bɛ kɛ ka sɔgɔsɔgɔ, ka nɔgɔya, ka dumuni duman, ka dumuni duman, cɛ dafalen kuntigi, kamalennin cɛɲi ni cɛɲi bɛɛ la Moskow.
  Wa masakɛmuso kɛra diɲɛnatigɛla ye, ka baara kɛ ni tɔnden dɔ ye, kan ni dawolo. A tun ka di a ye kosɛbɛ ani a tun cɛ ka ɲi a ma kosɛbɛ.
  Warbler, laban na, hali bi a ma se k"a yɛrɛ minɛ ani a ye a ban. A ye kisɛ dɔ fili kɛnɛma, min bɛ kɛ ni fɔɲɔba ye, min ka di, a ye kamalenninya kisɛ ye. Masakɛmuso y"a sɔgɔ ni namara ye n"a kan ye, a m"a to a ka jiginɛ kelen to a la. Wa o kɔfɛ, a ye yamaruya di ko:
  - Wa sisan an ka kɛ wuluwulu cogoya la ! Ne na i sɔgɔ ani i na ne sɔgɔ!
  Slava y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma. A nɛnkun y'a da Minɛ tugun ka masakɛmuso ka cɛya magaya ni seko ni fanga ye. K"a sɔrɔ muso cɛɲi dɔ nɛnkun ni a dawolo tun wajibiyalen don tugun ka funu ka sumaya, gigolo farikolotigi ni cɛɲi kosɛbɛ, sekotigi dɔ ka kamalennin, min bɛ se ka wuli!
  
  MASASAMAN NI JƆN ƝƐNABƆLI.
  ANNOTATION (KƆLƆSI)
  Kamalennin dɔ ka bɔ an ka waati la, fɔlɔ bɛ kɛ masamuso ye. Nka juguya kojugu kosɔn, ala b"a kɛ jɔn sennasanbara ye. Nka, sungurunnin dɔ hɔrɔnyalen don jɔnya la elfw fɛ ani super adventures bɛ daminɛ.
  . SABABU #1
  Agripina ye o seliba ye. I n"a fɔ a bɛ wuli masasigilan kan ka sigi masasigilan kan min falen bɛ kabakurunw na. Masafugulan min falen bɛ dolow la, o bɛ bila a kun na. Wa diɲɛ jamanakuntigiw, masakɛw ani faama wɛrɛw bɛɛ bɛ u biri k"a tanu.
  Wa foli bɛ taa sankolo la, kanonw bɛ ka gosi. Wa fɛn bɛɛ bɛ manamana. Wa a ye dugukolo dugukolo-yɔrɔ masamuso ye sisan. Ani, fanfares bɛ da a ye, ani orchestrew bɛ fɔ. Wa a sigilen bɛ masasigilan so min kɔnɔ, o ka bon ni Luzhniki ntolatanyɔrɔ ye siɲɛ bi duuru. Wa kɛlɛbolo bɛɛ b"a bolo. Npogotigi cɛɲi ba caman minnu bɛ fini surunw don, ni u senw ye, ni marifaw bɛ u kɔ kɔfɛ, olu b"a fo, ka dɔnkili da:
  I ye ala musomanba ye
  Mɔgɔ bɛɛ ka masakɛ...
  dan tɛ fɛn min na, .
  Aw ka aw juguw bɛɛ faga!
  Agripina y"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan ka pɛrɛn:
  N ye juguw tigɛ tangent kan
  N y'u gosi joona kosɛbɛ...
  Fɛn bɛɛ bɛ kɛ koɲuman ye
  Ne ye masamuso ye, ne tɛ filɛlikɛlaw bɛɛ dɔn!
  O kɔfɛ, mɔgɔ fɔlɔ min tɔɔrɔla, o nana n"a ye. O tun ye Pavlusha ye, kamalennin cɛɲi, kunsigi jɛman, farikoloɲɛnajɛla min si tun bɛ san tan ni naani ɲɔgɔn bɔ. A bɛ jibɔlan bilenmanw dɔrɔn de kɔnɔ ani bolow ni senw sirilen bɛ a la. U ye cɛnin bugɔ ni bugɔli ye, ka a gɛnɛgɛnɛw da.
  Agripina ye nɛgɛbere gɛlɛn dɔ ta a bolo ani ka Pavlusha bugɔ. Cɛdennin kulela dimi jugu fɛ. Muso kamalennin barikaman, farikolotigi dɔ tora k'a bugɔ, ka dɔnkili da, k'a ɲinw bɔ kɛnɛ kan.
  - N cɛdenw, n den, .
  Nin waati in na aw tɛ sunɔgɔ
  Ani i bɛna shish yelen sɔrɔ,
  Bugɔli kɛ kɔ kan!
  Muso barikaman tun bɛ ka cɛnin bugɔ. Wa fo fari ka pɛrɛn ani joli tun bɛ woyo baji dɔ kɔnɔ. Ani Pavlusha kulela ka bɔ tɔɔrɔ la min tun tɛ se ka muɲu.
  O yɔrɔnin bɛɛ, mankanba dɔ mɛnna. Masaso binna ani kogow binna. Mɛlɛkɛ belebeleba dɔ bɔra a ɲɛfɛ, npan fila tun b"a bolo.
  Sanpɛrɛn kan ko:
  - E, diɲɛ masakɛmuso, i ye dan bɛɛ tigɛ ! Aw bɛna ɲangi o kosɔn. Sebaayabɛɛtigi Ala na sebaaya bɛɛ bɔ i la, ka mɔgɔ min bɛ a yɛrɛ kɔrɔta, a na o majigin.
  Sanpɛrɛn ye. Masaso tun tɛ yen tugun, ani baarakɛlaw bɛɛ, ani jamana kuntigiw fana.
  Ani Agripina, sanni a ka kɛ fini cɛɲiw ni masafugulan ye, a kɛra jɔn tilancɛ farilankolon ye min sirilen bɛ siri la. A sennasanbaraw ni a bolow kan, nɛgɛ cakɛda girinmanw tun bɛ yen. Farikolo tun bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye - cɛsirilan kelen dɔrɔn.
  Ani, u tun sirilen bɛ a la ni jɔnmuso wɛrɛw ye minnu tun bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye. A sennasanbara barikamaw ye kungokolon cɛncɛn funteniman jeni.
  Agripina, muso barikama, farikolo-ɲɛnajɛba, n"a kunkolo kɔrɔtalen don, a yɛrɛ kɛra jɔn ye. Lakɔlɔsibaga ka tɔɔrɔ binna a kɔ kan min tun sirilen bɛ.
  Wa, bugɔli ye fiyɛli kɛ. Lakɔlɔsibaga yɛrɛ tun tɛ hadamaden ye. Nin ye ursi belebeleba ye, a bɛ sɔgɔsɔgɔ, wa a ka mugu ka jugu kosɛbɛ ani a ka jugu. A sigilen tun bɛ ɲɔgɔmɛ kan ka bugɔli kɛ n"a fanga bɛɛ ye fɔlɔ, diɲɛ masakɛmuso la.
  Agripina tun bɛ dimi na ani a tun bɛ ŋunan. A hakili jigira cogo min na, a minɛni kɔfɛ, u taara n"a ye ɲininikɛyɔrɔ la. U ye n wajibiya ka n ka finiw bɛɛ bɔ, ka farikolo barikama sɛgɛsɛgɛ, npogotiginin. O kɛra muso damadɔ fɛ minnu tun bɛ fini jɛmanw don. I n"a fɔ nin ye dɔgɔtɔrɔso ye, kaso tɛ, wa shmon tɛ, nka dɔgɔtɔrɔso sɛgɛsɛgɛli don.
  O kɔfɛ, u ye yamaruya di ko u ka u biri filɛlikɛlan dɔ ɲɛfɛ ani ka yeelen bɔ ni lanpanw ye. Agripina squat, tiɲɛ don, a ka nɔgɔn. Nka a man di ni muso damadɔ minnu bɛ fini jɛmanw don, olu bɛ i filɛ ni kɔnɔnajɛya ye. U bɛ farikolo barikamaw, minnu bɛ sɔgɔsɔgɔ, minnu bɛnnen don cɛ ma ka tɛmɛ sungurunnin kan, olu ka di u ye kosɛbɛ, minnu bɛ girin kosɛbɛ ni u bɛ lamaga.
  Wa u ɲɛw ye nege juguw ye. Agripina farikolo bɛ funankɛ barikamaba la min farikolo bɛ a la sanni ka kɛ sunguru ye, hali ni a fari bɛ nɔgɔya, a saniyalen don, a disi yiriwara ani a kɔkiliw ka bon. Nka a kamankunw ka bon.
  Agripina bɛ a biri, nka bɛɛ tɛ cikan di a ma ko a ka jɔ. A y"a daminɛ ka sumaya kaban, wa a fari jɛlen tun bɛ manamana, o de kosɔn, a bɛ i n"a fɔ kɔrɔlen, Gɛrɛki kɛlɛcɛ ala dɔ ja ka tɛmɛn fɔlɔ kan.
  A laban na, a sɛgɛnna ka dun n"a ɲɛw ye. Wa, muso min tun bɛ fini don, o ye yamaruya di ko a ka jɔ kɛnɛba dɔ la, k"a dawolo don lafiɲɛbɔyɔrɔ kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ la. O kɔfɛ, ni sɔsɔli ye, a y"a ka ganw finmanw bɔ, minnu dilalen don ni lastikuw ye, k"a dawolo minɛ, ka se Agripina da la n"a bolokɔnincininw ye.
  Wa u ma ko, u bɛ sumaya. A yɛlɛla a ɲɛda ni a kan kɔrɔ. Agripina dimina, a y"a gɛn ka bɔ yen, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ganw don, npogotiginin ! Aw bɛna banakisɛ sɔrɔ!
  A maloyara cogo dɔ la o kɔfɛ, wa ɲinini jɔra. Nka, a ye foto ta, a farilankolon, walasa tatuwatiw ka ye. U tun tɛ bolokɔnincininw dɔrɔn kuru, nka u tun bɛ senw senkɔniw fana wuli. Wa u yɛrɛ ye kɔnɔbara yeelen ni X-ray ye, a bɛ iko u tun bɛ sigasiga ko dɔrɔgu bɛ se ka kɛ yen.
  O kɔfɛ, u taara ni n ye dumunikɛyɔrɔ la. U yɛrɛ ye safinɛ dɔ di, o kɔfɛ, u ye bɔrɔ dɔ di. O kɔfɛ, fini donna.
  Agripina tun tɛ siran kaso ɲɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la. O kɔfɛ, a tun dalen b"a la ko ale de bɛna kɛ mɔgɔ ye min nafa ka bon kosɛbɛ ani ko ale de bɛna kɛ mɔgɔ fariman ye.
  Nka a tun falen don dɔɔnin kasobon kɔnɔ, npogotigi tan ni fila tun bɛ yen, bulon kasa tun bɛ yen.
  A y"u jɔ o yɔrɔnin bɛɛ ani k"u saniya. O kɔ, a y"a ɲini n fɛ n ka ɲɛgɛn labɛn. U y'a lamɛn.
  Agripina tun ka nɛnɛ hali kasobon kɔnɔ sani kiri ka tigɛ. Wa a tun bɛ se ka ne bila ka kan minɛ.
  Nka sisan, npogotigi tan ni fila bɛ cakɛda la a lamini na, ani orc kulu bɛɛ ni bugɔli ye.
  O ursiw y'a daminɛ ka Agripina bugɔ kosɛbɛ. Wa a kɛra dimi ye fo hali nin muso cɛfarin in ye kulekan bɔ tɔɔrɔ kosɔn, ka hinɛ ɲini. Tiɲɛ na, o tun ye sugo jugu sugu dɔ ye. O kɔ, u y"a kɔ fana siri ni cakɛda ye, o min tɛ se ka muɲu pewu.
  Agripina taara cɛncɛn cɛtigɛ. Ani a dusukunnata tun ka dɔgɔ. U b"a bugɔ ani k"a sɔgɔsɔgɔ, joli nɔgɔw b"a datugu. Ani sirilanw bɛ mankan bɔ, nɛgɛ bɛ manamana.
  Agripina bɛ a senna-tɛgɛrɛ kɛ a makuntɔ. Cɛmancɛ ka suma ani a bɛ sennasanbara dimi. Hali ni foyi t'a la hali bi - a senw bɛ fa kɛlɛw ni degeliw waatiw la. Ani jɔnmusow dun. U caman tun tɛ taa sennasanbara la tuma bɛɛ, wa u senkɔniw man gɛlɛn ten. Wa a bɛ jeni kosɛbɛ fo hali kurukuruw bɛ bɔ.
  Musomannin dɔ bɛ taama ka miiri ni siran ye: a sirilen bɛ cakɛda la ani jɔn, bugɔli bɛ bin a kɔ kan tuma ni tuma. Nka sɔɔni a bɛna murutili lawuli ani ka fanga minɛ nin dugukolo in kan.
  Muso barikama dɔ min farikolo ka bon, o bɛ orcw hakili sama. Wa tuma dɔw la, u b"a gosi ni bugɔli ye walima ni nɛgɛbere ye.
  Agripina ye pɛrɛn ka segin a kan ko:
  - Barikantan gosi !
  Wa o waati yɛrɛ la, fɛn bɛɛ Changé. Ni an b"a fɔ k"a jɛya, bɛlɛkisɛ nɔgɔlenw, minnu bɛ dimi, olu tun bɛ pan orcw kan ka bɔ dune kɔfɛ. U ye ursi sɔgɔlenw bugɔ, ka bɔ ɲɛw la, ka sɔgɔsɔgɔ kɛ u kɔkili ni u disi la.
  Agripina y"a ta ka boli, ka cakɛdaw sɔgɔsɔgɔ, orc fɛ. A y"a kunkolo sɔgɔ ni cakɛda ye.
  A ye dɔnkili da ko:
  - ne bɛ i ko jinɛ jinɛ ! N bɛna faaba tiɲɛ!
  Elfew ye pan ka bɔ lamini na orcs minnu ye ɲɛnamaya sɔrɔ. U tun ye o mɔgɔw cɛɲi in ka lasigidenw ye, unicorn misɛnninw ni cɛɲiw kan.
  Orcw fagara joona ka tigɛtigɛ. O kɔfɛ, npogotigininw y"a daminɛ ka bɔ cakɛdaw la. Ani fana, ni subagaya berew ka maaɲɛ dɛmɛ ye, Agripina fana tun ma siri ni cakɛda ye.
  Npogotiginin in kɛra hɔrɔn ye. Ani fanga bɛ min na, ni farikolo tubabufuraw ye.
  O kɔfɛ, npogotigininw ka kulu bɛɛ tun b"a fɛ. Wa sisan, kɛlɛcɛ cɛɲiw y"u sen gansanw, minnu sɔgɔlen don, olu senna kungo kɔnɔ.
  Agripina ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  Sira bɛ boli kurunba kɔnɔ, .
  Bare feet filles...
  Sɛgɛn wuluwuluw fɛ walasa ka juguya mugumugu, .
  N b"a fɛ ka n ka nisɔndiya tulo geren!
  Npogotigininw fana tun bɛ kɛlɛ kɛ kosɛbɛ ani u tun bɛ kɛlɛ kɛ. U tun b"a fɛ ka dɔnkili da ani ka pan. Wa u senw, tiɲɛ na, u cɛ ka ɲi, hali n"u sɛgɛnnen don, k"u bin, k"u sɔgɔ.
  Nin ye ekipu dɔ ye min bɛ taama. Ani n'u ye elfew ye unicorns kan, ani ni bows ye.
  Agripina bɛ fanga sɔrɔ a yɛrɛ la, wa a bɛ dɔnkili da ko:
   Kabini Spartacus ka waati - o dannaya in bɛ balo la, .
  Ko jɔnw man kan ka kɛ diɲɛ kɔnɔ abada!
  Ni matigi ye impudent ye - a b'a kɔnɔbara sumaya ni tasuma ye, .
  Wa sɛnɛkɛla in ye nɛnɛ kɛ nɛnɛ na - aw ka da a la ko a tɛ siniko ye !
  
  Risi cɛ Spartak - a ye npan sama an ye,
  A kɔfɛ, degunbagatɔw ka baji wulila dan tɛ...
  Ni i ye cɛ ye - bonya ka bon ni ɲɛnamaya ye, .
  Ni i b"a fɛ ɲɛnamaya ka woyo diɲɛ nisɔndiya la!
  
  Stenka Razin tun b'a fɛ ka jɔnw ka kanpaɲi tilennen, .
  Walasa sago ka kɛ, bɛɛ ka se ka ...
  Wa a bɔɲɔgɔnko mɔgɔw tun tɛ se ka sɔn maloya ma,
  Wa u kɔfɛ jama - kɛlɛbolo jatebali dɔ tun bɛ yen !
  
  Torture, rack and stake - masakɛw ka sɔsɔliw, .
  Bɛɛ b"a fɛ ka fɛn bɛɛ minɛ san kɛmɛ caman kɔnɔ!
  Nka hɔrɔnya, da ne la, o ye buru ni mɔni kilomɛtɛrɛ kelen ye,
  Wa o sugo sugu bɛ ka jeni an dusukun na kabini tuma jan!
  
  Sanpɛrɛn nana - Ɔkutɔburukalo, sisan an ka fanga,
  Jamana bɛ tasuma na, joli ni dimi caman!
  Nka Yesu tɛna a to dingɛ kinin fɛ ka don jahanama kɔnɔ.
  Min bugɔra kosɛbɛ, o bɛna nisɔndiya koɲuman na!
  
  Lenin ye da wuli, Stalin ye ɲɛminɛ ni jagɛlɛya ye, .
  Ni an bɛ senna-tɛgɛrɛ kelen-kelen bɛɛ kɛ, an bɛ ka gɛrɛ kuntilenna senuma na!
  Nka Sitanɛ nana, san binaani ni kelennan.
  Wa sisan an joli, i n"a fɔ baji, bɛ fɔɔnɔ ka bɔ jolisira dɔ la!
  
  An ye jamana ye aw fɛ; an ka bonya ye i ka ɲɛnamaya ye .
  Aw kana Rus ka jamanaw da u gɛnɛgɛnɛ kan abada!
  Aw ka Irisi minɛ, ka Fasokanw kɛlɛ,
  Nin ye mɔgɔw bɔnsɔnw ka jagɛlɛya kɔrɔ n"a kɔgɔ ye!
  
  Fuhrer ye su jugu ye, a ɲɛ, ani Rus ka ye Giant ye,
  Ani Tchechen ni Uzbek ani Risi ye kelen ye!
  Kominisi ye monolith ye, ideal ye ni ye, .
  Ani juguw ka kɛlɛbolow karilen don ka kɛ gato ye!
  
  Kosmos bɛ denmisɛnninw wele - buruburuw bɛ weleli kɛ, .
  Danyɔrɔ kura bɛna kɛ, Marisikalo kɔfɛ!
  An bɛ ka kominisi jɔ - u ye ruble cancel,
  Fasodenɲumanya si tɛ foyi ɲɛ!
  
  Dugukolo bɛɛ, dannaya kɛ, a bɛna bilen sisan,
  Alijinɛ daaw bɛna kɛ yen - dolow bilenmanw.
  Hadamaden ye mɔgɔ wɛrɛw balimakɛ ye - waati tɛmɛnenw na, waraba farigantɔ, .
  Ani kanuya, cɛɲi bɛ da dɔnkili saniyalenw na!
  
  O de kosɔn, aw kana aw ka hinɛ ni aw ka sɛgɛnbaliya mafiɲɛya.
  An Fasokanw kama, kɛlɛ i n"a fɔ fali!
  Ani aw kɛlɛcɛw bɛ baara kɛ su fɛ ani tile fɛ,
  Edɛn nakɔ tun bɛna mun falen ka ji duman di!
  Agripina ye dɔnkili da n"a ka sennasanbara kulu ye. Wa, a barika banna k"a yɛrɛ minɛ k"a miiri ko a bɛ iko a bɛ kominisi de fɛ. Ayiwa, Agripina tun tɛ Soviyetiki waati dɔn: a tun ka dɔgɔ kojugu. Sɔɔni, a si bɛ san bisaba ni wolonwula la, wa sisan san 2023. O la sa, a hakili bɛ se ka mun kɛ Soviyetiki fanga ko la? Nin ye nsiirin ye, a ɲɛ n"a hakili la. Agripina, i n"a fɔ u b"a fɔ cogo min na, a ye a ka waati den ye. Wa, tiɲɛ na, n ma seginnkanni ɲumanw mɛn Soviyetiki waatiw kan. I n"a fɔ, wa tiɲɛ yɛrɛ la, hali fɛn min bɛ i n"a fɔ bananku, o tun ka dɔgɔ. Ɔwɔ, ani bonbon, ani ɲimi, olu fana. Ani jinɛw tun man ca. Wa, Gorbachev ka fanga kɔrɔ, hali vodka ni sigarɛti nɔgɔlenw tununna ka bɔ fɛnw bilayɔrɔw la. Layidu janw, kuponw, kartiw, magan lankolonw, dɛsɛ bɛɛ lajɛlen - nin ye mɔgɔw hakili bɛ Soviyetiki waati la cogo min na.
  Wa mɔgɔ si tun t"a fɛ u ka segin. A mana kɛ cogo o cogo, Moskow, kominisiw ye wote kɛmɛsarada la min tɛ fosi ye hali san kɛmɛ kɔnɔntɔn gɛlɛnw na. Nka Agripina tun ye nafolotigi ye kosɛbɛ, wa tiɲɛ na, kapitalisimu tun don. O la sa, mun na a barila ka dɔnkili da daminɛ numanfɛla hakilinaw kan?
  Npogotiginin y'a yɛrɛ bugɔ a dawolo la n'a bolokɔnincinin ye k'a sɔgɔsɔgɔ:
  An ka masakɛ, sankolola ɲɛnatɔmɔlen.
  An ka masakɛ bɛ i n'a fɔ jinɛ jinɛ...
  An ka masakɛ, siniɲɛsigi ciden
  An ka masakɛ ye e dɔrɔn de ye!
  Lusifara! Lusifara! Lusifara! Lusifara!
  Agripina y'a ta ni kungo nisɔndiya ye k'a dɔnkili da ko:
  - I ye Lusifara belebele ye, i ka yeelen bɔ yeelen kan, .
  Ani kɛlɛ npan senuma - gundo tigɛ !
  Npogotiginin, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, muso baliku ani muso min bɛ se kosɛbɛ, o y"a daminɛ ka dɔnkili da;
  An ka masakɛ, sankolo ciden,
  An ka masakɛ bɛ i ko jinɛ jinɛ.
  An ka masakɛ, min sugandira siniɲɛsigi fɛ,
  An ka masakɛ ye e dɔrɔn de ye!
  Lusifara! Lusifara! Lusifara! Lusifara!
  Kɛlɛcɛ in ye dɔnkili da ani ka senna-tɛgɛrɛ kɛ kungo kɔnɔ nin cogo in na. Wa a dusukunnataw tun ka bon. Mun na a ka kan ka kɛ denmisɛnnin ye.
  Nka yan fana, ɲagami bɛ ye. Elfew ye taamasiyɛn sɔrɔ orcw ka gɛrɛli kan. Ani ka layini kɛ ka kɛ sɛrɛkili tilancɛ ye. Sotigiw tilancɛ, u tun ye elfew ye. Npogotigi cɛɲiw, u bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye, nka u datugulen don ni biye nafamaw ye.
  A jɛlen don k"u tun labɛnnen don kɛlɛba dɔ kama min bɛna mɔgɔ faga.
  Agripina y"a sennasanbara barikaman senna. Bolo girinman dɔ bɔra a bolow la. A belebeleba min bɛ se ka bɛlɛkisɛ caman minɛ.
  Npogotiginin, n"a fɔra ka ɲɛ, muso-jagokɛla ye dɔnkili da ko:
  Sankaba wulila ka bɔ joli-minɛlaw la, .
  Jahannama bɔra Dugukolo kan min yɔrɔ man jan!
  Sa bɛ ka wuluwulu panzvale kan, npogotiginin min bɛ ka wuluwulu, .
  Sankaba yeelenna ni joli ye!
  
  Jikuruw bɛ ka manamana, u bɛ ka sɔgɔsɔgɔ i n"a fɔ jahanama sanfiɲɛba, .
  Ani a bɛna ɲɔgɔn sɔrɔ ni jagɛlɛya jagɛlɛnw ka kɛlɛbolo ye!
  An bɛna muso kanulen cɛɲiw lakana
  An bɛna kɛ mɔgɔ ye min ka kan ni an faw ka wale ɲumanw ye!
  
  Ne ka dugukolo, i ye ŋunan dimi cogo min na, .
  A jugu ye joginda kɛmɛ to yen!
  Nka an ka orcs fili, o yɔrɔnin bɛɛ an bɔra pedestal la,
  San dashing banana tɛna mɛn!
  
  Wa saya bɛ ka fin sankaba kɔfɛ kaban,
  Nka an ka miiriliw tigɛra ka taa sankolo la!
  An ka mɔgɔ jugu tɔgɔjuguw sɔgɔ ka kɛ buguri ye,
  Ani ɲɛjibɔ, dɔn, orcs tilayɔrɔ fila!
  
  An t'a dɔn hɛrɛ ni kɔrɔya toli, .
  Anw ye an Faso senuma denw ye!
  Fɛn bɛɛ yeelenna kɛlɛ kɛra ni ursi ye, .
  Shoot an barikamaw nin jirisunw!
  
  Wa ko bɔnbu jugu in pɛrɛnna ni fanga ye, .
  An mago bɛ mun na bɔgɔdaga pɛrɛnni na, nin sanpɛrɛn in!
  Elfi kɛlɛcɛw bɛ se ka caman kɛ,
  Wa sanfɛla bɛna kɛ duguma ye Fuhrer fɛ!
  
  Jahannama min bɛ dugukolo jukɔrɔ, jahanama ye tasuma wuli, .
  A ye wuluwulu kɛ rocade kan ni muzzle predatory "Tiger" ye!
  Sɛgɛn bɛɛ bɔra an kan yɔrɔnin kelen,
  Tulonkɛ ɲɛnajɛw waati tɛmɛna!
  
  Grenade dɔ bolo la, fili fagalen dɔ, .
  Nin ye "Tigɛ" ye nugu la min bɛ Sɔ̀rɔ kosɛbɛ!
  Ani Fuhrer min bɛ boiler kɔnɔ Tartar boiler so kɔnɔ,
  Walasa a kana diɲɛ jira elfew la!
  
  Ursi bɛ ka yɛrɛyɛrɛ ka bɔ volley diminnenw fɛ, .
  Darapo dɔ filɛ nin ye min bɛ ka pan Reichstag kan elfw fɛ!
  Tile ye tasuma don Fasokanw kan, .
  O bɛɛ kɔfɛ, Orc Reich binna buguri ni buguri la!
  Agripina ye dɔnkili da, ka jɔnmuso tɔw ta, ani elfew. Fɛn bɛɛ tun bɛ i ko a ka ɲi kosɛbɛ ani a tun bɛ mɔgɔ kabakoya dɔrɔn.
  Wa jɔnmusow tun bɛ ni bɛlɛkisɛw ye u bolo, ani furuɲɔgɔnma fila yɛrɛ tun bɛ ni jiribololanɛgɛw ye. U ye juru sama k'a daminɛ ka bɛlɛkisɛw ci. U ye boli kɛ arc kɔnɔ ka orc minnu bɛ taa ɲɛ, olu sɔgɔ.
  O waraba ninnu, minnu tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ani minnu kasa tun ka di, olu girinna ka taa kɛlɛ la ni dimi kungo ni dimi ye min tun bɛ mɔgɔ kɔnɔnafili.
  Tiɲɛ na, nin tun ye kɛlɛ ye. Elfew, minnu tun bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye, olu tun bɛ marifa ci ka bɔ u ka bow la. Ani, elf cɛmanw tun bɛ baara kɛ ni crossbow barikamaw ye minnu tun bɛ mɔgɔ faga.
  U ye bololanɛgɛw fili ni fangaba ye. O min ye orcw wuli ka wuli ka taa fɔɲɔba la. Ani ka gosili juguw kɛ u la.
  Elfe dɔ, min tun bɛ ni masafugulan ye min dilalen don ni kabakurunw ye, o ye pɛrɛn:
  - Kɛlɛ senuma kɔnɔ , an ka sebaaya bɛna kɛ yen ! Elvish darapo ɲɛfɛ - nɔɔrɔ ka ɲɛsin cɛfarin binnalenw ma!
  O cogo la, a ye bɛlɛkisɛba dɔ ci, ka juru sama n"a sennasanbara ye.
  Ani tugun, a bɛ mankanba bɔ cogo min na:
  - Foyi tɛna an bali ! Mɔgɔ si tɛna se sɔrɔ an kan!
  Wa elfw ni jɔnmusow ye orcw gosi ni bɛlɛkisɛw ye. Ani k'u fa kosɛbɛ. O tun ye u ka kɛlɛ in panorama juguba ye.
  Kɛlɛcɛw kɛra super dɔrɔn ye, ka fanga kabakoma ni faamuyabaliya jira.
  O kɔ fɛ tugun, mɔgɔ ɲɛnajɛlenw ni tulonkɛla ŋanaw ka dɔnkiliw.
  Fɛn wɛrɛ tɛ yen min ka bon ni warijɛ ye
  A bɛ yeelen bɔ tiɲɛ na ni nkalon tɛ!
  Tiɲɛ na, dubloon ye diɲɛ kuntigi ye, .
  A ka dɛmɛ ye npan ni kala barikama ye!
  
  Kafiriw ka ala dogolen bɛ o kɔnɔ, .
  I n"a fɔ tile, ɲɛda sanuman min bɛ yeelen bɔ...
  Hali ni jatigɛwalekɛlaw-parazitiw bɛ yen hali bi, .
  Min ye sira minɛ ni ka bɛnkan na!
  
  Warijɛ, nin ye boli ye ani mɛlɛkɛba ye,
  Ale de ye kisibaa ye, bɛɛ halakibaga.
  Ni sanu tɛ, damasi jate bɛ languishes, .
  Ni wari tɛ, ɲɛtaa tɛna kɛ kɛlɛ la!
  
  Nka i b'a fɛ mun na, hadamaden dusukun, .
  Hunting ka immortality san i ye ...
  Ka nisɔndiya da wuli ni namara ye, .
  Ka ɲɛnamaya san kɛmɛ caman juru siri!
  
  Nka yala doublon fana bɛ se k"o sɔrɔ wa?
  Yala sanu sɛrɛkili bɛ se ka sugo kɛ wa?
  Walisa cɛkɔrɔba min bɛ ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye, o kana na ni foli ye.
  Wa a ma sigilan don a ɲɛda la sudon yɔrɔ la!
  
  Hali ni warijɛ mago bɛ nisɔndiya caman na, .
  Walisa an k"an yɛrɛ bila jurumu la!
  Nka se tɛ hadamaden ye nege kan,
  A npogotigininw, i n"a fɔ misiri ka taa npogotiginin na!
  
  A b'a fɛ ka caman sɔrɔ kɔnɔbara la,
  Aw bɛ fasanw dun, ananas kilo.
  Hali ni aw tɛ se ka dumuni kɛ ka taa kaburu la, .
  Hali n"i bɛ nɛnɛ kosɛbɛ ni wari ye!
  
  Ani sanubɔlan, a yɛrɛ musaka ka ca kojugu,
  Sabula masakɛw yɔrɔ b"a la!
  O bɛɛ kɔfɛ, mɛlɛkɛ dɔ bɛna zeru ja dilan cogo la, .
  Gosili kɛra ɲɛda la ani bere dɔ bɛ kɛ kunkolo la!
  Tiɲɛ don, kɛlɛcɛw tɛ dɔgɔya kɛlɛ la. Wa tuma min na orkiw, minnu ye bɔnɛba sɔrɔ, u ye u kari ka se kɛlɛ yɔrɔ jan ma, cɛɲiw y"u ka npanw ci.
  Albina ye nisɔndiya jira. Npan fila bɔra a bolo o yɔrɔnin bɛɛ. A y"u wuli k"u lamini, ka fiɲɛbɔlan wuli, ka orc kunkolo fila-fila tigɛ, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - I bolila ka don jugu la !
  Wa o kɔfɛ, a y"a ta n"a sennasanbara gansan ye k"a ka orc jenerali gosi a dawolo la. A binna i n"a fɔ cɛncɛn. A ɲinw binna ka bɔ a dawolo karilen na. Wa a bɛɛ tun cɛ ka ɲi kosɛbɛ ani a tun ka nɛnɛ kosɛbɛ. Ko npogotigininw ye dɔnkili da dɔnkilida la ni dusuba ye:
  Ne b'a deli, Matigi, ko don kana ban,
  Walasa sungurunnin filɛli ka kɛ kamalennin ye fo abada!
  Walasa an ka kɛlɛcɛ ka wuli faraw sanfɛ, .
  Walasa kɔw datugulan ka saniya ka tɛmɛ kristalɛ kan!
  
  Matigi ye diɲɛ cɛɲi da dɛ
  U ye warijɛ dun a kɔnɔ, maple ye rubi ye!
  Ka npogotiginin ɲini, Ala ka ideal - .
  Walisa k"o kɛ, a ye juguw tigɛtigɛ kɛlɛw la!
  
  Mun de ka gɛlɛn kamalennin dusukun na ten?
  A b"a fɛ ka mun sɔrɔ nin diɲɛ in kɔnɔ?
  Ayiwa, mun na kurunba karilen don?
  Gɛlɛyabaw bɛ se ka ɲɛnabɔ cogo di?
  
  Ne b'a fɛ, Ala, ka nisɔndiya fana,
  I ka sankolo sugo ɲini!
  Walasa o ɲɛnajɛ ɲuman kana jiri kari, .
  Ka na ni sira jukɔrɔ, ballast-line!
  
  Nka ne ka kan ka mun ɲini ka kɛɲɛ ni kanuya tɛ min na,
  Mun bɛ se ka sɔngɔ gɛlɛn ka tɛmɛ o kan npogotiginin bolo?
  A ka gɛlɛn ka nisɔndiya sabati joli kan, .
  O kan i bɛ se ka jigin dɔrɔn jahanama jahanama kɔnɔ!
  
  Kɔrɔbɔli ye tɔɔrɔ ye ne fɛ
  Kɛlɛ ye o sugo jugu sugu ye hali bi!
  Nin ye sen dɔ ye sɔgɔsɔgɔninjɛ la, a bɛ sow sɔgɔ, .
  Hali ni orc jugu nana ni bɔgɔdaga ye fagalikɛla fɛ!
  
  U bɛ an denmusow ta u bɛɛ lajɛlen na,
  U b"u tɔɔrɔ ani k"u suw jeni ni tasuma ye!
  Nka an bɛna dɛsɛ lase Fuhrer ma,
  Aw k"a dɔn ko an ka Elf ma sa abada!
  
  An ka kɔɲɔ tulon kɛ, kɛlɛ jugu kɔfɛ,
  O tuma na fɛ, denmisɛnw bɛna nisɔndiya di!
  U bɛɛ ye joli somɔgɔw ye ne fɛ,
  N bɛ kungo la, tulon fatɔ bɛna kɛ yen!
  
  O jiri, i n'a fɔ emɛridi, a buluw.
  A ko cɛ in ye baara belebele kɛ!
  Dusukun ka jɛya i ko kristalɛ,
  Ani pluses dɔrɔn de la, jatew bɛna kɛ balansi kɔnɔ!
  Ninnu ye dɔnkilidalaw ye yan, nin npogotiginin nisɔndiyalenw ni ɲɔgɔn tɛ minnu na. O min, n"u y"a daminɛ ka kɛlɛ kɛ kaban, o tuma na, ursi sɔgɔlenw tun tɛ se k"u kɛlɛ.
  Agripina, k"a ɲɛda jira, a ye sɔgɔsɔgɔ, ka orc kunkolo fila wɛrɛw tigɛ n"a ka npanw ye:
  - ne bɛ se ka fɛn bɛɛ kɛ , i b' a ye !
  O kɔfɛ, a y"a sennasanbara lamaga sɔrɔdasi dɔ ka kɔkolo la, o tun ye ursi farimanw ni wuluwuluw dɔ ye. Wa a y"a ka bolow ta tiɲɛ na k"u gosi. O tun ye sungurunnin ye tiɲɛ na - Superman.
  Wa o ɲɔgɔnnaw kama, n"a sɔrɔla, ursi wuluwuluw ka kɛlɛbolo o kɛlɛbolo tɛna kɛ fanga tɛ min na.
  Agripina ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a bolokɔnincininw don a da kɔnɔ. A ye fiɲɛ bila ni a fanga bɛɛ ye. Mankan jugu dɔ bɔra, min tun bɛ mɔgɔ fari faga, min tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ. A tun bɛ iko u fari bɔra fiɲɛ na.
  Wa, wuluba kɛmɛ caman minnu tun bɛ ka lamini kɛlɛyɔrɔ kan, olu dusukun banana ka bin i n"a fɔ sanbɛlɛ. Wa u dawolo nɛrɛmuguma y"a daminɛ ka orc (orc) minnu bɛ wuluwulu, olu kunkolow sɔgɔ ka kolo tila. Ani, a kɔrɔ yɛrɛ la, ka hakiliw gosi.
  Agripina ye wuluwulu fɛɛrɛ dɔ kɛ n"a ka npanw ye, ka gang belebele dɔ ka nin ursi ninnu kunkolo damadɔ tigɛ ka pɛrɛn:
  - N ka nɛnɛ, fɛn bɛɛ bɛ n kɔrɔ, .
  A jɛlen don, a jɛlen don!
  Dugukolo bɛɛ bɛ yɛrɛyɛrɛ, .
  Ka u mugumugu ni i sennasanbara gansan ye!
  O kɔfɛ, orcw, minnu ma se k"a muɲu, u jiginna ka kɛ jɛgɛba ye. Npogotigininw ni wuluwuluw girinna ka tugu u nɔfɛ, wa o waati kelen na, u ye kɛlɛ ni binkanni dɔnkili dɔ da;
  Sugo jugu bɛ na tuma bɛɛ i n"a fɔ sa
  I t"a makɔnɔ, nka a bɛ wuluwulu da la!
  Aw ye denbaya nisɔndiyalen ye, min balola ka ɲɛ ni bolomafara ye, .
  I t'a dɔn ko mɔgɔw ye baganw ye!
  Nin yɔrɔ in na, jamaba minnu tun bɛ ka boli, olu ka binkanni daminɛna,
  Tatariw bɛ ka bɛlɛkisɛw bɔn an na!
  Nka an wolola jagɛlɛya wale dɔ de kama,
  Ani, an bɛna bugɔli juguw muɲu!
  
  Mɔgɔ si t"a dɔn ni Ala ɲuman
  O la sa, hadamaden taara juguya la!
  Saya bɛ ka da gosi - .
  Ani Weselvul y"a ka biɲɛw bɔ tasuma na!
  
  Ɔwɔ, ninnu ye waati kɔrɔw ye, .
  O kɔnɔ an ye nɛnɛ sɔrɔ kosɛbɛ!
  O bɛɛ kɔfɛ, o tun tɛ ne ka sugo ye,
  An ma taa nin na, kuluw fɛ-yɔrɔjan!
  
  Nka ni i b jahanama de la
  Nka, dimi, jɔnya, kɛlɛ diɲɛ kɔnɔ!
  Ne bɛ jigiya mara hali bi
  A to i dusukun ka dɔnkiliw bɛɛ gosi!
  
  Nka kɔrɔbɔliw, nin ye an ka cakɛda ye,
  O min tɛna a to miiriliw ka nɔgɔya!
  Wa ni a ka kan, an ka kan ka muɲu,
  Wa ni i pɛrɛnna, o tuma na ni i fogonfogon fanga bɛɛ ye!
  
  Poyikɛla, a ye dɔnkilidala ye ani nanbarakɛla,
  Nka, a tɛ kɛ kɛlɛyɔrɔ la min ka timi!
  Fasodenɲumanya jugu juguw bɛna sa,
  U bɛna su don joona ani fu!
  
  Sisan, i ka a ta, i ka i kunbiri gwan Krisita ɲɛ,
  Aw bɛ aw yɛrɛ tigɛ, ka taamasiyɛnw susu!
  Ne dalen b"a la ko ne bɛna tiɲɛ fɔ mɔgɔw ye,
  Sarako la, Matigi bɛna lot-peculia di!
  
  Darth Vader VS Sitanɛ ka ɲɔgɔn sɔrɔ
  Darth Vader ka kɛlɛkurunba min tun bɛ i n"a fɔ nɛgɛ belebeleba, o tun bɛ ka gɛrɛ dugukolo dugukolo la. A kɔfɛ, kurun wɛrɛw ye saya ta ka taa galaxie la ani diɲɛ jusigilan kabakomaw la ka bɔ diɲɛ kɛlɛli dɔ la ka taa dɔ wɛrɛ la. Angled, sanfɛla mansamara Sith. Wa u kɛrɛfɛ, streamlined, i n"a fɔ piranhas predatory - a totalitarian Stelzanath kalan kɔfɛ.
  Jatigɛwalekɛla dɔ min janya ye mɛtɛrɛ fila ye, n"a tun bɛ ni masike ye, a kamankunw ka bon ani a ka kasɛti ka biɲɛw ka bon, o tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ ni fanga ye:
  I tɛ se ka bɔ Luke Skywalker la! E ye walima ne de don, nka an fila bɛɛ jɔyɔrɔ tɛ galaxie kɔnɔ!
  A ma dɔgɔya Darth Vader ma a janya n"a kamankun bonya la, Lyra Velimara min kurulen don ani min ye farikoloɲɛnajɛla ye, o y"a busi cɛɲi yɛrɛyɛrɛ ni timinandiya ye. Kɛlɛ fini min tun bɛ npogotiginin-jenerali kan, o tun bɛ kɛnɛ kan tigitigi, wa a tun tɛ layini kelen dogo, a farikolo farikolo, npogotiginin. A fari min tun ye nɛgɛ ye, dafabali tun tɛ a la, wa a sinw tun bɛ yeelen bɔ i n"a fɔ rubiw yeelen na.
  Darth Vader ye o cɛɲi filɛ ni namara ye. Stalzan ka jenerali dolow fila (sanfɛ mansamara min joli bɛ min na kosɛbɛ ani min ka teli ka se sɔrɔ fo Sith fanga nɛrɛma ye denmisɛnnin jalakibali ye a kɔkanna na!), Looked defiantly sexy.
  Nka mun bɛ se ka kɛ a ka bɔnɛ ye min tɛ se ka kɛ? Baara kɛ ni sibɛri prothèse ye wa?
  Lyra, k"a ka miiriliw minɛ, k"a laseli kɛ ni se sɔrɔlikan ye ko:
  - Kana i jigi tigɛ, n terikɛ... Solomani ka bololanɛgɛ dɔ bɛ Dugukolo kan, min ka maaɲɛ barikama don fo a kɔkanna na, Luke Skywalker ka fanga ye sigarɛti sisi sɔgɔlen dɔrɔn ye !
  Darth Vader ye fiɲɛ bɔ a ka masike jukɔrɔ ni fanga ye, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Yala ne bɛ se ka farikolo ɲɛnama lakika sɔrɔ n yɛrɛ ye wa ?
  Lyra, n"a farikolo bolow bɛ girin tɔgɔba la a fari nɛgɛma jukɔrɔ, o y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - Jinɛ ni ifrit bɛ se ka fɛn bɛɛ kɛ ! Nin ye fanga ye diɲɛ bɛɛ kan!
  Darth Vader ye dɔnkili da ka bɔ a ka dɔnkili la:
  - Ɔwɔ, diɲɛ bɔnɛnen in dulonna, .
  Dibi jatebaliya min bɛ jinɛ juguw la!
  Solomani ka bololanɛgɛ koniyalen - .
  Lanced ka kunkolo tigɛ!
  
  Nka a dɔn Vader tɛ piyon ye tiɲɛ na, .
  Ani kana taama badaa badaa jurumugu jukɔrɔ ...
  A bɛ jugu juguw tigɛli kɛ tasuma-fanga-minɛnw ye,
  A bɛna kɛ diɲɛw kuntigi ye!
  Lyra ye dɔn kɛ o jaabi la, ka bolo bulu jira n"a bolokɔnincinin cɛɲi ye, min janya ka bon ani min ka nɔgɔn:
  - O de ye Dugukolo ye !
  O farikoloɲɛnajɛla cɛɲi in ye dɔnkili da ni kanba ye:
  - Dugukolo bɛ dawolo la, dugukolo bɛ dawolo la, Dugukolo bɛ ye dawolo la ... An ye blasterw laɲini, ka yɔrɔjan suman, an bɛna cɛ ka so jeni fo ka se dugu ma !
  Nka, dunanw nisɔndiyara joona kojugu. Kibaru min ye ko kɛlɛkurunba tan ni caman bɔra kɛnɛ kan, minnu bɔra sankolo dibi la dugukolo lamini na, o ye siranba lase dugukolo bulu in siranya ni gɔfɛrɛnamanw bɛɛ cɛma. Dunan dolow kurun minnu bɛ ni kɛlɛkɛminɛn ba caman ye, fɛn caman bɔbaga ye nɔ bila mɔgɔw la min tɛ se ka bali.
  Kurun bi duuru - Imperial mugan ni duuru ani Stelzanath mugan ni duuru.
  Jahannama fanga Dugukolo kan... Wa kun dɔw la, mɔgɔw tun dalen tɛ tiɲɛ na ko dunanw nana hɛrɛ la.
  Lyra Velimara, ye hakilina di Darth Vader ma:
  - A to n ka welekan dɔ kalan dugukolo kan !
  Matigi Dugukolonɔn dimina nin tɛmɛsira in na:
  - Wa mun na i ? An bɛ ni kurunw ye minnu bɛ bɛn ɲɔgɔn ma!
  Npogotigi cɛɲi y"a kɔ barikama, min bɛ wuli ka wuli, o y"a sɔgɔsɔgɔ:
  - Ɔwɔ, n'u y'i ɲɛda ye, u bɛ siran ...
  Darth Vader ye mankanba bɔ ni tulo tigɛli ye, a kan bɛ ka sɔgɔsɔgɔ i n"a fɔ jara minnu bɛ nɛgɛso kɔnɔ:
  - Wa an ka kan ka dugukolomɔgɔw ta ka siran ! A to u k"u senw kɔrɔta o yɔrɔnin bɛɛ!
  Lyra Velimara, min ye dugukolo dugukolo tiɲɛ ani ka se sɔrɔ a kan kaban, o y"a jira ni nisɔndiya ye ko:
  - Waati sera, waati sera, arajo la - Boyarsky kumana ... N'a kan dɔlɔminna ye - a ye diɲɛ bɛɛ lasiran !
  Matigi nɛrɛma girinna ka taa ologramu fan fɛ, k"a ɲini ka control scanner minɛ. Lyra ye Dart minɛ n"a sen tulonkɛlenw bolokɔninw ye, masike kɔfɛ ka jatigɛwalekɛla fili. Vader ka kɛlɛ fini ye sɔgɔsɔgɔba kɛ ani sɔgɔsɔgɔninjɛw ye fiɲɛ bila.
  Nɛgɛbere harpi Lyra ye ŋɛɲɛ kɛ:
  - e, e dork, i kana a dɔn ko muso ka kan ka bila ka tɛmɛ fɔlɔ !
  Stalzanath mansamara ka hyperion marifaw y"u ka tasuma wulilen bɔ satelitiw ni hadamadenw ka bɔgɔfɛn wɛrɛw kan minnu bɛ girin dugukolo lamini na.
  Wa o kɔfɛ, Lyra Velimara yɛrɛ bɔra kɛnɛ kan. A wulila o yɔrɔnin bɛɛ ɛkran bɛɛ kan, hali ka telewisɔnw ni ɔridinatɛriw ka monitorw faga. A tun bɛ i n"a fɔ a farilankolon ani a cɛ ka ɲi, ni sibɛri kunsigi naani ye a kunsigi la, a tun bɛ fɛnɲɛnɛma ni halakili majigi bɔ. Ala lakika don diɲɛ kɔnɔ fanga juguba kɔnɔ!
  Nɛgɛso kɛnɛman y"a daminɛ ka sɔgɔsɔgɔ ni sufɛla sɔgɔli ye:
  - Dugukolo kan mɔgɔw ! An tɛna se sɔrɔ i ka diɲɛ fitinin bɔnɛnen kan. I yɔrɔ ka jan an na kojugu fo i tɛ se ka mansamara suman ni kɛlɛboloba ye. Npogotiginin ka safir, topazi ani emɛridi ɲɛw tun bɛ manamana ni dimi ye, walima u yɛrɛ tun bɛ manamana i n"a fɔ hyperlaser yeelenw. Wa, o kumakan nɛnɛna kosɛbɛ. - An bɛna aw jɛnsɛn ka kɛ quarkw ye cogo fitinin na, wa ni hypermagogravitator dɛmɛ ye an bɛna aw niw ci dugujukɔrɔ, ka taa jahanama tɔɔrɔ banbali la !
  A tun bɛ i ko siran, nka k"a sɔrɔ o nɔgɔ suguw tun bɛ lase muso farilankolon dɔ fɛ, ani min tun bɛ dumuni nege don a la kosɛbɛ, o ma siranba lase mɔgɔ ma, nka ŋɛɲɛ fana ma kɛ!
  O waati yɛrɛ la, ɲɛda bagabaga dɔ bɔra kɛnɛ kan ni masike nɛrɛma ye, ani i n"a fɔ mankan, ka tɛmɛ hipertitanium gills fɛ:
  - Kuma surun na, Solomani ka bololanɛgɛ di an ma sanni an ka i halaki pewu !
  Lyra y"a disi tantan lamaga, k"a sɔgɔsɔgɔ:
  - Annihilated kosɛbɛ !
  Darth Vader y"a fara a kan, k"a bolokɔnincinin lamaga min kɔnɔ, npan min bɛ manamana ni yeelen bilenman ye, o sirilen bɛ kosɛbɛ:
  - Wa an bɛ castrate ni anestezi tɛ !
  Minnu bɛ dugukolo kan, olu ye ŋɛɲɛ kɛ, jɔn ye kasi, ani jɔn y"a daminɛ ka jɔrɔ. Wa mɔgɔ kelen dɔrɔn de tun bɛ kalo jukɔrɔla bulu kan, o de ye nisɔndiya lakika sɔrɔ a yɛrɛ la. Turquie jamanatigi Erdogan gɛrɛla dɔɔnin dɔɔnin o filɛlikɛlan na. Ani ka kukisɛ jira a yɛrɛ la. N ye kabakurun manamananan in diyabɔ, min masirilen don ni bɛnkan ye ni n kininbolo bolokɔnincinin ye.
  Ottoman sultanw ciyɛntabaga ye pɛrɛn ko:
  - I b'a fɛ ka Solomani ka bololanɛgɛ sɔrɔ wa ? Mun na i tɛ Alemaɲi wigwam di a ma ka butiki kɛ?
  Darth Vader, k"a ye olografu jaw fɛ dugukolo kan mɔgɔw ka wale kɛcogo nisɔndiyalen kojugu, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - A ka kan ka ultimatum dɔ laseli mɔgɔw ma !
  Lira Velimar ye Zenki bɔ ka manamana ni sanjiba kulɛriw bɛɛ ye:
  - Wa nin ye mun ye ?
  Darth Vader, ni se sɔrɔlikan ye a ɲɛw ka kɔlɔnw kɔnɔ minnu tɛ duguma, o y"a ɲɛfɔ ko:
  - Duniya daɲɛ don. Anihilation garantie donna!
  Lyra ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a ye sɔgɔsɔgɔninjɛw kɔlɔsi ka bɔ a ka wulu janw na minnu sɔgɔlen don ni atomi kelen ye:
  - E cɛdenw ! Sogo dɔrɔn de bɛ se ka halaki... Ani Magogravity - a bɛna nɛnɛ ka tɛmɛn fɔlɔ kan!
  Darth Vader, ni fanga kura kabakoma ye, a ye gravomag emitters bɛɛ da. Wa a y"a daminɛ ka beluga gɛrɛgɛrɛ ni tulo tigɛ.
  Matigi nɛrɛma tun bɛ ni kumakan ye cogo min na, hali kɛlɛkɛminɛnw tun ka fin.
  - Ultimatum (Ultimatum) ! Ultimatum (Ultimatum) ye! N bɛna i foni ka kɛ annihilator ye!
  Lyra Velimara y"a busi cɛɲi yɛrɛyɛrɛ ani k"a kɔkili cɛɲiw tigɛli. O waati kelen na, a ye sɔgɔsɔgɔ, a hakili jigira dugukolo kan mɔgɔw ka laadalakow la:
  - Irisi mafia , i ye saya bange ! Vodka ni idɔrɔzi - cɛw ka mɔgɔ dɔ tiɲɛna! Ani an bɛ ni kosmique Sabantuya fanga ye!
  Stelzanath belebeleba kɛlɛcɛw bɛna dɔnkili da:
  - An tɛ fɛnɲɛnama juguw ye - superninja tortues ... Kanonw - Cheburashka tulo - an bɛna bɛɛ jeni i n'a fɔ blotter !
  Sanfɛla dunanw ye ultimatum (sɛbɛn) di, nka a ma nɔ bila. Wa o kɔfɛ, Lyra Velimara ye hakilina di ko:
  - Wa an k'a kɛ cogo nɛnɛman na ... Yala an bɛna BASIC bang wa ?
  Darth Vader, a ka nalomanya bɛɛ la - i bɛ se ka mun ta ka bɔ hakili la, ni hyperplasmique recharge tɛ, a ye ŋunuŋunu :
  - Yala ni kumaɲɔgɔnya juguw kɛra ni yeelenbɔlan dɛmɛ ye wa ?
  Lyra ye ɲɛji cɛ, ka wulu sɛrɛkili min bɛ ni so kunkolo ye, o gɛn ka bɔ yen n"a sennasanbara ye. Ɛkizamɛn, sow ani nɛgɛso ɲagaminen dɔ ye sɔgɔsɔgɔ, ka sanfɛla lamini ni dimi ye. Npogotiginin jenerali y"a sen nɔrɔ cogo la min b"a to ultraplasma funteni y"a senkɔni jɛlen sɔgɔ, ka mankanba bɔ, k"a kunkolo kulɛri wolonwula lamaga:
  - A tɛ cɛɲi ye ! Sanni an ka kɛ yeelenbɔlan ye, an bɛna bɔnbu dɔ fili min bɛ wele ko thermoquark!
  Darth Vader y"a ka kan jan min dilannen don ni sa ye, o bɔ kɛnɛ kan, k"a boli a ka masike kɔgɔlenw da la. Ani a bɛ pɛrɛn ni kɔnɔnajɛya ye i n"a fɔ kɔnɔna jeni motɛri karilen:
  - N bɛ thermoquark bɔnbuw kanu, ani thermopreon bɔnbuw ka di n ye ka tɛmɛ o kan yɛrɛ !
  Lyra ye ɲɛda sɔgɔsɔgɔ ni kɔnɔnafili ye, k"a sen lamaga tugun, nin sen in na, pusi min datugulen don ni nɛgɛ buluw ye:
  - I t'a dɔn ka tobili kɛ ni preon ye !
  Matigi nɛrɛma y"a jaabi ni hakilitigiya ye ko:
  - N'i t'a dɔn cogo min na, an b'i kalan, n'i t'a fɛ, an b'i wajibiya !
  Lyra y"a ka sɔrɔdasi kunsigi lamaga.
  - Hyperplasmique Eruption (Bɔli min bɛ kɛ ni hyperplasmique) ye ! Projectile thermoquark kelen!
  Ka bɔ girinya marifa barajuru belebeleba la, jikuru bulu dɔ bɔra ni sɛgɛn ye. Fɔɲɔ fitinin dɔ, n"o bonya bɛ se jikuruba ma min bonya bɛ se ka kɛ, o bolila ka taa dugukolo dugukolo sanfɛ.
  Velimara ka lyre panna i n"a fɔ wuluwulu, ani Stelzanath ka kɛlɛcɛ farilankolon damadɔ n"a ye.
  Darth Vader y"a ka masike brist ni goofy grin ye.
  - Wa mun bɛna kɛ sisan ?
  Nka halakili-ci-minɛn yɛrɛ tɛ Ye radaw fɛ - teliya min bɛ Tɛmɛ foton wuli-dolow bɔli teliya kan!
  Vladimir Putin ma waati sɔrɔ ka nin binkanni in dɔn. Tuma dɔw la, dɔnbaliya ye Ala ka makari wale laban ye.
  Gehenna hyperplasmique ye kɛlɛbolo fangatigiba min bɛ dugukolo kan dugukolo kan, o kuntigiba munumunu. Mɔgɔ miliyɔn caman ye u yɛrɛ wuli ka don joli-sira-funu ni joli-sira-funu na sanni u ka se ka balawu faamu min kɛra.
  Fɛnɲɛnɛmaw falenna ni halakili kan ba kɛmɛ caman ye minnu bɛ mɔgɔ faga, u kelen-kelen bɛɛ n"u ɲɛda cogoya kɛrɛnkɛrɛnnen don ani tiɲɛni kɛcogo barikama.
  Funteni belebeleba dɔ wulila ka tɛmɛ kilomɛtɛrɛ 500 kan, wa o fiɲɛba in, min ye dugukolo lamini siɲɛ caman, o ye finɛtiriw bɛɛ gosi hali Ameriki. O yeelen ye ionosphère bɛɛ minɛ, kulɛriw ni falenfɛnw camanba bɛɛ la minnu tɛ se ka suman. Tsunami jikurubaw wulila ka bɔ o jiginni na. Jidagayɔrɔ min ka ca ni mɛtɛrɛ kɛmɛ fila ye, o ye farafinna jamana bɛɛ datugu, ka kurun ba tan ni tan jigin. Kuran siraw bilala baara la, dugubaw binna dibi la, tasuma-fanga-yɔrɔw dɔrɔn de ye u tigɛ yan ni yan.
  Kabini sisan, waati kura daminɛna dugukolo-yɔrɔ kan. Dragon ka waati sera.
  Jinɛw ka fanga caman bɔli jaabi la, Solomani ka bololanɛgɛ ye ji barikama sɔrɔ.
  Erdogan y"a ye ko jinɛ ba kɛmɛ caman fanga donna a kɔnɔ. Turquie jamanakuntigi ɲɛji bɔra o yɔrɔnin bɛɛ la, a y"a daminɛ ka funu. Cɛ gansan dɔ, n"a ɲɛda ye wuluwulu fitinin ye (o b"a to a ni Adolf Hitler bɔlen don!), o bɛ bonya i n"a fɔ jikuruba min bɛ ka jigin Everest.
  Ottomanw ka fangatigi ka siwili fini pɛrɛnna, farikolo yɔrɔw y"a daminɛ ka bonya, i n"a fɔ a bɛ kɛ ni wuli-wuli ye. Wa, yan, Edrogan ka kamankun minnu tun bɛ ka bonya, olu tun bɛ lafiɲɛ Sultan kɔrɔ ka masaso ka bɔgɔdaga kan.
  Waati dɔ kɔnɔ, bulon fiyɛlen in taara a bonya la, fo, a laban na, marbre kogow binna. Turki jamana kɔlɔsilikɛla caman tun jɛnsɛnnen don yɔrɔw la. Wa jɔn tilancɛ farilankolonw, minnu bɔra Ottoman fangatigi ka harem na, k"u sennasanbaraw lamaga ni siran ye, ka jɛnsɛn walima ka wuluwulu ka taa n"u ma se ka sɔgɔsɔgɔ.
  Ani Odrogan tora ka bonya, i n"a fɔ superman a bonya la. Turquie jamana faaba Ankara ka sow fla-fla a ka butiki jukɔrɔ. Yan, Ottomanw ka fangatigi ka bon kaban ka tɛmɛ Everest kan. Wa ka bɔ Stalzanath ni Black Sith mansamara dolow kurunw na, a ka ja belebeleba bɛ ye ka jɛya kosɛbɛ.
  Lyra Velimara ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni kɔnɔnafili ye:
  - Cɛba don dɛ ... Danbe b' a la - n'a sɔrɔla a ka ca !
  Darth Vader, k"a yɛrɛ gosi mask kan - o la, ja min bɛ a kan, o kɛra bɔgɔ ye, ka mankan bɔ, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - A ye kolosinsinnan ye min senw ye bɔgɔ ye !
  Lyra ye sanpɛrɛn fila bɔ a ɲɛw la, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Wa a bɛ iko kan ka kan ka kɛ mɛlɛkɛ ta ye ! - O kɔfɛ, ɲɛjibɔ bɛ kɛ, min ye jatɔmuso sɔngɔ gɛlɛnba dɔ jogo ye. - Fula dɔnkili da , kana maloya !
  Wa Turki jamana fangatigi Edrogan tora ka funu joona, i n"a fɔ bulon fiyɛta. Wa min ye faratiba ye, npan jan dɔ bɔra a bolo, wa a bɛ bonya joona fana.
  Sisan, Edrogan ka bonya ye kɔgɔjida la kilomɛtɛrɛ ba kelen ye, wa o tɛ dan ye. Wa Turki jamana fangatigi kɛra farikolotigi ye cogo min na - farikolo belebelebaw bɛ wuli tiɲɛ na ka yɛrɛyɛrɛ - mɔgɔ o mɔgɔ, hali farikoloɲɛnajɛla min bɛ yɛrɛyɛrɛ kosɛbɛ, o bɛna keleya u la.
  Wa a ka npan bɛ manamana i n"a fɔ dolow minnu sirilen bɛ nafolomarala dɔ ka jiribolo la min tɛ se ka se sɔrɔ.
  Wa Turquie jamanakuntigi ɲinw bɛ ka janya, ka wuli ka kɛ rocket vampire (rocket vampire) ɲɛda sɔgɔlenw ye minnu ka nɔgɔn kosɛbɛ, minnu bɛ sɔgɔsɔgɔ. Ani batiri min tobilen kura don, o b"a daminɛ k"a ka npan belebeleba wuli.
  Lyra Velimara bɛ pɛrɛn ni tulo gerenni ye:
  - thermoquark charge dɔ bɛ Fuhrer kan ... Ugh, Turki Sultan kan - tasuma !
  Darth Vader ye control joystick belebeleba min dilalen don ni sanu ye, o gosi n"a ka gan ye ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni fɛn ye min bɛ mɔgɔ kɔnɔnafili:
  - Wa mun na Hyperplasma tɛ ! Tasuma ye dugukolo kan kuma fɔcogo kɔrɔlen ye kaban!
  Lyra Velimara cogo min na a sen cɛɲiw, npogotigininw, a senw farilankolon, pinki bɛna gosi nɛgɛ duguma:
  - Aw ka funteni-bɔli di ! Antipulsar banakisɛw!
  Wa thermoquark misiriw, ka tasuma sira to u kɔfɛ, ani sira min bonya bɛ se kɔɲɔmuso kɔ ma, olu girinna ka taa Edrogan fɛ, u fununnen don hakili ni jinɛ caman fɛ minnu donna a kɔnɔ.
  Ottomanw ka fangatigi, min bonya tun bɛ se ka suma ni kalo ye kaban, o y"a ka diɲɛnatigɛ npan wuli. Wa Sith mansamara ka dolow kurun - misiri kurunba "Baboon" karilen don gosili juguba dɔ senfɛ. Splashed hyperplasmic fragments... Wa fɛn dɔ min tɛ se ka da a la ani min ye phasmogorical ye, o binna duguma.
  Wa o waati kelen na, a tɛ foyi ye kosɛbɛ - bawo klon sɔrɔdasiw sara prosaique la kosɛbɛ. Dusukunnataw jirali tɛ tɛmɛ biyorobɔti kan. Nka u ka komandan Santa, n"o tɛ clone ye, a jɛlen don ko a tun bɛ siran. A hakili jigira a ye hatham jɔn caman feere gundo la. Ayiwa, sisan a tun bɛ anti-univers ka jahanama makɔnɔ tiɲɛ na ani fanga dibi fan ka tɔɔrɔ!
  Erdogan ka thermoquark misiriw. U kelen-kelen bɛɛ tun bɛ ni atomikɛlan miliyari kɛmɛ fanga ye minnu binna Hiroshima. Ani Ottomanw ka fangatigi farikolo barikama, farikolo-ɲɛnajɛla, o tun datugulen don ni kirinniw ni bɔnbu nukliyɛriba minnu bɛ ka pɛrɛn, olu yeelenw.
  Lyra Velimara y"a sennasanbara boli a nugu cɛɲi kan ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Tiɲɛ don ko ! N b'a fɛ ka diwɛn sɔrɔ - Camel sigarɛti pake kelen!
  Darth Vader y"a ka nɛgɛbere da npogotiginin in kɔkolo jɛlen ni farikolo la, ka boli a kan, ka dɔnkili da ko:
  - Hakilitigiya ye ɲɛnamaya kɛcogo ye !
  Lyra ye a gɛnɛgɛnɛ kɛ matigi nɛrɛma ka kɛlɛɲɔgɔn min bɛ se ka kɛ a dawolo la, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Koman, fɔlɔ !
  Hali ni Erdogan sɔgɔra ni jalaki caman ye walasa ka kalo tiɲɛ, ni Mɛkisiki ye ka butiki kɛ, Ottoman Sultan bonyalen don ka tɛmɛn fɔlɔ kan. A tun bɛ i n"a fɔ sisan tiɲɛ na i n"a fɔ ifrit belebeleba dɔ. Wa a ka npan tun bɛ ka mɔgɔ tɔɔrɔlenw ɲini kosɛbɛ Stelzanath ni Sith Mansamara ka kurunw cɛma.
  Darth Vader, k"a lajɛ cogo min na thermoquark misiriw ma tiɲɛni fitinin kɛ nin mastodon in na ka bɔ nsiirin dɔ la, ani laala superlaser yɛrɛ bɛ Erdogan ka fanga balo, o ye hakilina di Lyra ma:
  - An bɛna an ka cɛsiriw fara ɲɔgɔn kan wa ?
  Cɛɲi farilankolon min bɔra Stalzan mansamara la, o ma matigi nɛrɛma faamu kosɛbɛ:
  - Cogo di? An ye kelenya ye kosɛbɛ!
  A ma datugu ni bikini ye, Jenerali Astara, nin sogo kɛlɛcɛ sungurunnin in y"a yɛrɛ ka version di:
  "An ka thermopreon charge dɔ fili a ma!"
  Darth Vader, min ye fanga dibi fan fɛ ɲininikɛla ni dɔnnikɛla ka ɲinini nege lawuli, a ye mankanba bɔ masike kɔnɔ, o ye ɲininkali kɛ ko:
  - Yala nin ye marifa ye min sinsinnen bɛ preon fusion taabolo kan wa ?
  Astara, k"a farikolo-ni-kɔnɔ-kɔnɔ-kɔnɔ-kurun-kuru, k"a biri matigi nɛrɛma ɲɛkɔrɔ.
  - Oh ɔwɔ, n matigi ! O wale sugu b"a To fanga bɛ Se ka Kɛ ni fanga ye min bɛ Bɛn pentaton 1000 ma misiri kɔnɔ. Walima tan, atomikɛlan miliyari kɛmɛ si ma bin Hiroshima dugu kan!
  Matigi nɛrɛma hakili teliya ye jate kɛ o yɔrɔnin bɛɛ, Darth Vader ye fiyɛli kɛ ni kabako ye:
  - Oow! Ka bɔ o binkanni sugu la, hali dugukolo Jupiter bɛna tiɲɛ ka kɛ quarks ye!
  Kun dɔw la, Lira Velimara ma o jigiya sugu tila ɲɔgɔn na kojugu:
  - Dugukolo-yɔrɔ bɛna jeni o gosili sugu la. Tile-yɔrɔ kɔnɔ ɲɛnamaya bɛɛ bɛna tiɲɛ!
  Darth Vader ye sanfɛla kɛlɛ kɔlɔsi. Erdogan tun b"a fɛ ka kɛlɛkurun Stelzanath tigɛ, o min tun bɛ i n"a fɔ sogodunna piranha. Ale, n"a ka manɛwɛrɛ kabakoma ye, a y"a ɲini kosɛbɛ k"a yɛrɛ tanga dɛsɛ ma.
  Nka, hyperion marifaw ni superlager batiriw nafa tun tɛ Erdogan ka ultra-magoplasmic sogo la pewu. A ye jinɛ miliyari caman fanga lajɛ, wa a teliya tɛmɛna yeelen kan.
  O la, armadillo nimble dɔ tun bɛ yen, min tigɛra i n"a fɔ sosiso ni muru ye. Wa o waati kelen na, tasuma belebelebaw bɔra ka bɔ kilomɛtɛrɛ kɛmɛ caman na.
  Ottomanw ka fangatigi ye pɛrɛn ni tulo tigɛli ye ko:
  - Banzai ! I bɛna kɛ ni sanubɔlan dilancogo ye!
  Darth Vader, n"o ye yɔrɔjan jateminɛ, o y"a fɔ ni hami lakika ye ko:
  - Ni thermopreon charge (thermopreon charge) pɛrɛnna, o tuma na fɛ, an yɛrɛ bɛna fiyɛ i n'a fɔ wuluw ka fitinɛ !
  Lyra Velimara ye maloya kɛ ka matigi nɛrɛma in ɲɛji cɛ, k"a fɔ ni jigiya ye ko:
  - Kana siran, n ka dibi terminator ! Termopreon bɛ ni tip cumulatif ye!
  Lord Vader y"a bolo kɔrɔta ni jigiya tɛ.
  - A ka ɲi, tasuma ! O cɛma, n bɛna fanga dibi fan bɛɛ lajɛ!
  Erdogan, min tun bɛ kabila biwolonwula ni fila bɛɛ lajɛlen na, n"o ye nsiirin hakililaw ye, o wulila ka taa sanfɛ Dugukolo sanfɛ.
  Turquie Sultan tɛmɛna Kalo cɛmancɛ kan siɲɛ fila a janya la wa a ye manamana dɔrɔn ni jinɛw ni kabako fanga ye. O kɛlɛ sugu bɛ ka kɛ sankolo la sisan. Erdogan ka npan bɛ wuli joona ka tɛmɛ sanpɛrɛn kan, wa a bɛ dolow kurunw kari minnu bɛ ka marifa ci ni jigitigɛ ye.
  Hali semi-annihilation particules nafa tɛ u la pewu o jinɛw ka fanga jugu dɔrɔn ma. Sanfɛla mansamara tiɲɛbaga belebeleba min binna nɛgɛdaga kun na, o ye tasuma jɛman-bulu ye, wa a ma hali a yɔrɔ dɔw to a kɔfɛ.
  Nka Lyra Velimara y'a ka "trump ace" bɔ a bolokɔni na - thermopreon rocket. Termopreon bɛ se, ni a bɔra pewu, ka fanga sɔrɔ siɲɛ naani siɲɛ naani ka tɛmɛ thermonucléaire reaction kan.
  Termopreon charge cumulative barika ka dɔgɔ dɔɔnin, nka a bɛ tiɲɛni sinsin cogo la min tɛ se ka suma ni ɲɔgɔn ye. Wa sisan u kɔnɔbara min ye kɛlɛkurunba ye, o bɛ bɔ ni princesp-plasma blot ye.
  Nin ye thermopreon rocket (fusion-based thermopreon) ye min bɛ kɔrɔsi ani min laɲini bɛ kɛ ni hakili ye, o bɛ kɛ cogo min na kɛsu kɔkan. Fɛn sabatilen tɛ a la, o la a bɛ se ka kɛ ko a bɛ se ka jigin. Nka o waati kelen na, jalaki yɛrɛ bɛ laɲini dɔ sugandi.
  Princess-plasma blot bɛ Erdogan lasiran. A bɛ sigasiga ka a yɛrɛ tanga, nka o fɛn min tun ka bon kosɛbɛ, o tun teliyalen don. Ani i n"a fɔ wulu, bɔnbu min ka bon ni nukiliya ye, o tun bɛ sama ka taa masakɛ ni jinɛw ka masakɛ tobilen kura ka farikolo barikama na!
  Lira Velimara y"a senw bolonɔ bila ni funteni ye, ka dɔnkili da ko:
  - n b' a faranfasi ! An k'a tiɲɛ ka kɛ quarks ye!
  A fanga tun ka bon i n"a fɔ Hercules, Erdogan tun bɛ sɛgɛn kosɛbɛ, wa ale, y"a biri, i n"a fɔ gutta-percha bolo min bɛ tilayɔrɔba fila la.
  Supernova dɔ pɛrɛnna. Stalzanath ni Sith Empire dolow kurun damadɔ minnu tun bɛ kɛrɛfɛ, olu filila kɔfɛ, hyperplasmic shaft min bɛ batiri camanba plateformew ni bariliw jeni. A ye clone caman ni Amazɔni sunguru cɛɲiw tiɲɛ ka bɔ Stalzan mansamara la.
  Erdogan yɛrɛ y"a yɛrɛ firifiri, k"a yɛrɛ wuli ka... A kɛra mɔgɔba ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan, ka siran. Npan filanan, i n"a fɔ sogodunna jiri dɔ falen, o y"a kininbolo sɔgɔ.
  Wa Ottoman Mansamara ka fangatigi ye ŋɛɲɛ kɛ ni tulo tigɛlen ye:
  - Oh, aw sanfɛla dunanw bɔnɛnenw.... Aw ye Shaitan ka baarakɛlaw dɔrɔn de ye, nka tiɲɛ yɛrɛ la, Shaitan ye ne ka baarakɛla ye !
  O waati kɔnɔna na, fɔɲɔba dɔ tun bɛ ka juguya dugukolo dugukolo kan. Diɲɛ kɔgɔjiw jikuruw sumana o yɔrɔnin bɛɛ la ka bɔ nukiliya jugumanba dɔ la, ka tobi ni ji tobilen gɛlɛn ye min ye fɛn ɲɛnamaw bɛɛ jeni. Ani, kungow ni boon janw tun be tasuma donna.
  Hiroshima miliyari kɛmɛ ye tasuma don ka bɔ kalo lamini yɔrɔ jan na - nin tɛ tulonko ye ! Wa tasuma min ye Dugukolo bɛɛ minɛ, o y"a jeni tiɲɛ yɛrɛ la fo jahanama.
  Washinton yɔrɔ la, yeelen tasumaba dɔ bɔra, min tun ye fariman ye, o kɔfɛ, falenfɛn belebeleba dɔ bɔra kɛnɛ kan min ɲɛ ye bulama ye. Hyperplasmique petals wolonwula farala ɲɔgɔn kan ka bɔ bud ɲɛnama na, ka wuli ka taa sankolo sanfɛyɔrɔw la. U yeelenna ni sanjiba kulɛriw bɛɛ ye segin tan kɔnɔ , o kɔfɛ, u fiyɛra o yɔrɔnin bɛɛ la, u binna, ka sɔgɔsɔgɔninjɛ belebeleba bilenman bilenmanw dɔrɔn to yen minnu bɛ panpan stratosphère kɔnɔ.
  Ɲɛ kelen-kelen bɛɛ la, mɔgɔ miliyɔn tan, kɛmɛ caman jeni, ka fɛn fɔlɔw jɛnsɛn. Minnu tun yɔrɔ ka jan, olu tun ye fiyentɔw ye ani u tun bɛ manamana i n"a fɔ fitinɛ ɲɛnamaw. Tasuma ye hadamaden sogo dun ni dimi ye. Mɔgɔw fari bɔra, kunsigi kɛra buguri ye, kungolow tun bɛ jeni. O fiɲɛba in, i n"a fɔ i n"a fɔ accordéon, ye sankolola sobaw da, ka o mɔgɔ ɲɛnamaw ni haminanko sugu caman su ɲɛnama, fo ka na se kɔsa in na, bɛton kaburu funtenimanw kɔnɔ.
  Texas lakɔliden minnu ɲɛ ye bulama ye, n"u farikolo tun ye tilancɛ ye, olu ka kulu dɔ tun bɛ ka bolo dɔ nɔfɛ, wa, girinyaba dɔ tɛmɛna u fɛ, ka bɔgɔmugu ja dɔrɔn to bin jenilen kan. Cɛden faantanw, u ye miiri mun na waati laban na : n"a sɔrɔ u y"u ba wele, walima filimu in ka cɛfarin dɔ, ɔridinatɛri tulon jatebaliya.
  Npogotiginin, n"a seginna ka bɔ magasa la ni segi ye, a taara diɲɛ nata la, a bɛ nisɔndiya, k"a sɔrɔ hali waati ma sɔrɔ ka pɛrɛn. Den in tiɲɛna dɔrɔn ka kɛ fotonw ye, wa kabako la, nɛgɛbere min tun bɛ balo la, o dɔrɔn de tun bɛ ka girin fiɲɛ kɔnɔ. Mɔgɔ minnu dogolen tun bɛ metoro kɔnɔ, u finmanw ni u kulɛriw, olu sɔgɔra i n"a fɔ wuluw degun kɔrɔ, minnu tun bɛ pankurun kɔnɔ o waati la, olu filila Gehɛnɛ fɔɲɔba fɛ stratosphère kɔfɛ, wa nin ye saya ye min ka jugu ni o ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan Ni u bɛ fɛnɲɛnamafagalan nɛnɛman dɔ kɔnɔ min bɛ fiɲɛ tolenw dun piranha , min bɛ fɛn minɛ, mɔgɔw b"u kunkolo gosi duralumin kogow la, wa u ɲɛw bɛ bin ka bɔ u sosɛtiw la.
  Saya ye faantanw ni miliyarikɛlaw, senatɛri ni kasoden, filimu ɲɛmɔgɔ ani fɛnɲɛnɛmafagalan kɛ kelen ye. A kɛra i n"a fɔ ni miliyɔn caman ye kulekan bɔ san fɛ, diɲɛ jiginna ani laala a siɲɛ fɔlɔ don mɔgɔw y"a ye ko ɲɛnamaya jiri ka fin cogo min na, wa u mago bɛ ɲɔgɔn na kosɛbɛ. Ba ni den ye u da sɔgɔsɔgɔ binkɛnɛ jukɔrɔ, u nɔrɔlen bɛ ɲɔgɔn na ni fanga ye fo dugujukɔrɔ fanga bɛɛ ma se k"u tigɛ.
  Hali Darth Vader, n"o ye jinɛba ye min bɛ kɛ ni masin tilancɛ ye, n"o ye fanga dibi fan fɛ, o ye dugukolo miliyari caman ka dimi n"u ka tɔɔrɔ sɔrɔ.
  Wa jigitigɛ kɔnɔ a ye fanga dibi fan jiracogo kabakoma fiyɛw ni jama bɛɛ wele a yɛrɛ ma.
  Lira Velimara y"a dɛmɛ o ko in na, ka bolo barikama di matigi nɛrɛma ma. U farala ɲɔgɔn kan hakili ta fan fɛ. U ka biyoplasma forow ɲagamina o yɔrɔnin bɛɛ la, musoya ni cɛya sariyakolow farala ɲɔgɔn kan, ka kɛ tewoplasma fanga jɛkulu ye.
  Wa o kɔfɛ, binkanniba dɔ wulila min bɛ wele ko hyper-graviomagical collapse, ka fɛn kabakomaw kɛ, minnu ye fɛn caman tigɛli ye minnu ka bon kosɛbɛ.
  Sanfɛla mansamara ni Stelzanath ka dolow kurun minnu tora, olu y"a daminɛ ka ɲɔgɔn lajɛ ka kɛ fɛn kelen ye, i n"a fɔ mɛkisikalan bolow. U farala ɲɔgɔn kan joona, ka digi princeps-plasma plasticine kɔnɔ, ka fɛn kelen ni kelen dilan u ni ɲɔgɔn cɛ.
  Fɛnɲɛnɛmaw tun bɛ girin yɔrɔ bɛɛ la, ka bɔ i n"a fɔ jirisunba min bɛ induction coil kɔnɔ. Wa o kɔfɛ, Sith Mansamara ka dolow kurunba jɔyɔrɔba nɔ na, marifakisɛ dɔ pɛrɛnna ka bɔ kɛnɛ kan i n"a fɔ flashw, o kɔfɛ, cɛba dɔ bɔra kɛnɛ kan.
  A ja tun ye kabako ye. Farikolo ni senw, i n"a fɔ Lyra Velimara, olu farilankolon don ani u bɛ mɔgɔ lafili, nka kunkolo, kamankunw ani bolow datugulen don Darth Vader ka kɛlɛ fini nɛrɛma na.
  A kɛra ɲɔgɔndan sirannin ye: dibi fanga matigi, kɛlɛcɛ min bɔra SS sɔrɔdasiw la Stelzanat Velimara. Ka fara o kan, jatigɛwalekɛla ka bonya ni Venus ye. O waraba sugu bangera, wa a dabɔra ni jiracogo dantɛmɛnen ye, n"o ye hypergravity magic ye.
  Yeelen-sɔgɔlan fila ye yeelen bɔ Darth-Lyra bolo, kelen bilen ani kelen bulama. Marifa fila bɛɛ tun bɛ yeelen bɔ ani u tun bɛ manamana kosɛbɛ ani u tun bɛ manamana kosɛbɛ. Npogotiginin tilancɛ, sibɛri fɛnɲɛnama tilancɛ taara Erdogan fan fɛ.
  Sen minnu cɛ ka ɲi, minnu jɛlen don, minnu tun bɛ i n"a fɔ npogotiginin, o vacuum tun bɛ mankan bɔ cogo la min bɛ mɔgɔ tulo tigɛ. A kɛra i n"a fɔ nin waraba in tun bɛ taama dɔrɔn ka tɛmɛ minɛnw kɔnɔ, binkannikɛlanw tɛ ye yɔrɔ min na, nka o b"a to u bɛ tiɲɛni kɛ ka tɛmɛn fɔlɔ kan.
  Turki jamanatigi min fana fununna ni Venus cɛmancɛ ye, o taamana ka taa a ɲɔgɔnna fan fɛ. U gɛrɛla, kelen sennasanbaraw jukɔrɔ, npogotigininw, tɔ kelen bɛ butiki janw jukɔrɔ, u bɛ mankan bɔ i n"a fɔ sanpɛrɛn miliyɔn kelen ... lankolonya !
  Darth Vader ni Lyra bɛ buteli kelen kɔnɔ, u ye Erdogan fo ni npan ye.
  Ottomanw ka fangatigi ye sɔgɔsɔgɔ dɔrɔn de kɛ k"a jaabi ko:
  - hinɛ tɛ jugu la !
  Darth Vader y"a jaabi ni kumajugu fɔli ye:
  - Seginkanni ba - kabaneniya !
  Wa u ka npanw ni kungo mankan ye, Krakatau tasuma-fanga miliyari kelen ka wulilenw tɛmɛna. Wa, vacuum yɛrɛyɛrɛla. Quarks tun bɛ dɔn kɛ ether vortices kɔnɔ.
  Erdogan, k"a miiri ko a sogo min sirilen don u ka hakili jugu ni hakili ɲuman jamakulu caman fɛ, o yɛrɛyɛrɛla o gosili kosɔn, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ :
  - Sitanɛ fɛ ! I barika ka bon!
  Darth Vader y'a ka binkanni in Tɛmɛ k'a Fɔ ko:
  - Wa a ma barika dɔgɔya abada !
  Matigi nɛrɛma ni wulu kɛlɛcɛ dɔ faralen ɲɔgɔn kan, o ye Erdogan kɛlɛ. Wa hali n"a jugu tun ma dɔgɔya fanga ni teliya la, nka npanko seko la, tiɲɛ don, Turki jamanakuntigi tun tɛ se ka suma ni kɛlɛcɛ ye min dege kɛlɛcɛ ɲumanw ni npantigi ɲumanw fɛ galaxie kɔnɔ - Jedi.
  Lyra kan tun bɛ mɛn kaban. Nin jahanama sunguru in fana ye kalan kɛ ka ɲɛ. Ikomi cɛw tun tɛ u ka mansamara kɔnɔ, npogotigininw tun bɛ lamɔ ɛntɛrinɛti kɔnɔbara la. U kalanna ka mɔgɔ faga ani ka kɛlɛ kɛ hali ni den in dabɔra balofɛn dɔ la ni ɔridinatɛri porogaramuw dɛmɛni ye.
  - Ko Turki jamanaden dɔ denkɛ, a man di i ye, o jaabi sugu bɛ i la !
  Wa princeps-plasma npan ye Erdogan ka mugu min balolen don kosɛbɛ, o tigɛ. Ottoman dictateur (jamanatigi) ka moustache tigɛlen binna duguma, ka tigɛli kɛ ether (ɛtiri) fiɲɛba kɔnɔ, a y"a daminɛ ka tigɛ, ka bin i n"a fɔ halakili bɔnbu kulu bɛɛ. Joli bɔra ɲɛda tigɛlen na. Ka fara o kan, jiginɛ kelen-kelen bɛɛ la, jinɛw ni jatɔw ni bɔrɔw tun bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  Turki jamana fangatigi y"a ɲini ka jaabi di, nka Darth Vader y"a yɛrɛ fili ni seko ye kosɛbɛ npan-simitar kurulen jukɔrɔ, wa a yɛrɛ ye jugu gosi kɛrɛ fɛ, ka jugu farikolo yɔrɔ bɛɛ tigɛ. Erdogan ye mankanba bɔ ka tɛmɛn fɔlɔ kan, ka binkanni kɛ tugun.
  Darth Vader ye swing parri, ani lyre sen gansan ye jugu gosi a kɔ la yɛrɛ.
  Erdogan ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dimi ye, wa ni kungo kɔnɔ sɔgɔsɔgɔ ye min kɔnɔ, fɔlikan sɔgɔlenw bɛ mɛn, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  "Sisan i ye mɔgɔ salen ye dɛ!"
  Darth Vader y"a ka binkanni teliya, ka dɔnkili da a ka binkanni senfɛ:
  - Wa hali bi laban , o tɛ laban ye ! A laban ye a daminɛ dɔrɔn de ye!
  Wa sisan a b'a ka bolonɔbila-taama minɛ, o dɛmɛ fɛ, Kɔnte Duko ye se sɔrɔ. Bolo tigɛlen, ni npan, bɛ jɛngɛ vacuum jikuruba la. Wa o kɔfɛ, a bɛ daminɛ ka ɲɛjibɔ fana. I n"a fɔ yɔrɔ kelen na u ye jatebɔ kɛ minnu bɛ se ka baara kokura, jet, lanceurs - emitting supernovas.
  Erdogan, min y"a ɲɛw wuli dimi fɛ min tɛ se ka muɲu, o y"a kɔsegin k"a kunkolo Dòn Kalo la.
  Dugukolo-yɔrɔ ka sateliti (sateliti) tiɲɛna o bɔgɔbɔgɔli fɛ, a datugulen don ni faraw ye minnu ka bon, ani magma (magma) bɔli walekɛlen dɔ daminɛna. Kalo y"a daminɛ ka kɛ i n"a fɔ ɲɛda bugɔlen jugu. Lira ye Erdogan sen lamaga tugun gɛnɛgɛnɛ jukɔrɔ, Vader ka npan min bɔra fan min tɛ se ka a yɛrɛ tanga, o y"a kamankun minɛ, ka sogo ni farikolo yɔrɔ belebele dɔ tigɛ.
  Ottoman dictateur tun bɛ ka jigin kaban ka jɛya, a ka npan kelen min tora a la, o tun bɛ pan ni amplitude belebele ye, nka matigi nɛrɛma ka npan bilenman kuncɛ tun bɛ don a jugu bolo yɛrɛ la. O kɔ fɛ, 'yɔrɔ jɛlen dɔ ni Erdogan ka sen tigɛlen wɛrɛ bɛ Bìn k'a daminɛ ka tigɛli Kɛ yen, ni halakili ni tasuma-fanga-minɛnw ye.
  Ottomanw ka fangatigiw ka marifaw bɔra a la, wa a ka cɛsiri laban min kɛra ni jigitigɛ ye, i n"a fɔ sa, o ye ka tasuma don ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye.
  A kɛra i n"a fɔ tasuma-fanga-minɛn miliyari kelen binna o yɔrɔnin bɛɛ. Ani, o plasma (plasma) bɔli ye tilebɔ-yɔrɔ bɛɛ lajɛlen fa. Tasumaba jikuruw, segin fila-fila kɔnɔ, u girinna ka taa Pluton ka lamini na. Darth Vader ka masike ni a bolow ye ɲɛnamaya sɔrɔ, nka Lyra ka sennasanbara jɛlenw, npogotigininw, jenilen don kosɛbɛ.
  Npogotiginin jenerali kulela dimi fɛ - tasuma ye senkɔni jeni kosɛbɛ, hali kuru belebelebaw fununa siɲɛ kelen, muso senw ni senkɔniw jenilen ni nɛrɛma. A sera n gɛnɛgɛnɛw ma...
  Nka Darth Vader, ni baarakɛlaw ka lamaga ye, ni panni ye ani ni farikolo jiginni ye ani npanw lamagacogo min bɛ ɲɔgɔn sɔrɔ, o ye Ottoman jamanakuntigi Erdogan kunkolo belebeleba, biɲɛw ci.
  Kɛlɛcɛba ni faamaba kunkoloba, min bonya ma dɔgɔya kalo la, o y"a wuli ka taa, ani dawolo bulu belebelebaw ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Bɛɛ ban !
  O kɔfɛ, binkanni dɔ ye sanpɛrɛn kɛ, min ye tulo tigɛ, ka tiɲɛni kɛ ani ka bonya kosɛbɛ fo fɛn o fɛn kɛra ka kɔn o ɲɛ, o kɛra match tasuma jugu ye ka kɛɲɛ ni bɔnbu idɔrɔzi ye min kɔrɔbɔra sankolo la. Hyperplasma halakili bajiw ye yɔrɔ in fa ka bɔ Tle la, o kɔfɛ Afla-Centaurus ni Sirius...
  
  
  
  
  ƝƐNAJƐ MIN BƐ ƝƐNAJƐ YE
  Cɛdennin kelen tun sigilen bɛ yen, a tun ka dɔgɔ hali bi, nka a tun tɛ nisɔndiya kosɛbɛ. Lakɔliso la, a tun bɛ dimi ani ka tɔɔrɔ, so kɔnɔ a bangebagaw tun bolo degunnen don tuma bɛɛ ani u tun b"a kɔrɔfɔ ka da a kan a ye jate jugu sɔrɔ, wa u tun b"a bugɔ yɛrɛ deuces kosɔn ni cɛsirilan ye. Wa a ka naloman bɛɛ, hakiliɲagami, siranbagatɔ - baga ni bugɔ.
  Cɛdennin in sɛgɛnna nin ko in na, a y"a latigɛ k"a ka dugu jugu bila ka yɔrɔ jan lakɔli koniyalen in na, a ɲɛw bɛ yɔrɔ o yɔrɔ.
  Cɛdennin tun ka dɔgɔ hali bi ani a tun ye hakilintan ye. A tun b"a miiri ko a ka dugu dɔrɔn de la, o mɔgɔ jugu suguw ni kɛrɛnkɛrɛnnenya la denmisɛnninw bɛ balo, dugu wɛrɛw la, bɛɛ ka ɲi ani mɔgɔ ɲumanw. Wa a tɛ se ka kɛ cogo wɛrɛ la, bawo telewisɔn kɛnɛba in bɛ segin a kan ni nisɔndiya ye k"u ka jamana ye hadamadenya, ɲumanya, cɛɲi ani bɛɛ la ɲuman ye diɲɛ kɔnɔ. Ko a ka jamana kɔnɔ denmisɛnw bɛɛ nisɔndiyalen don walima u bɛna nisɔndiya sɔrɔ sisan, wa parti n"a ɲɛmɔgɔba bɛna kɛ sababu ye ka kominisi kɛ - ni bɛɛ y"a sago sɔrɔ.
  Wa cɛnin min bugɔra ani min tɔɔrɔla, o y"a miiri ni kɔnɔnajɛya ye ko lakɔlidenw ka jugu ani u ka jugu fo CIA ni Mossad y"u minɛ, fo Ameriki kɔnɔbara fatɔw ka jalaki don dugu kɔnɔ, ko etajɛri lankolonw ni mɔgɔw bɛ yen tun jɔlen bɛ layini janw na. Ko fɛn bɛɛ tun bɛ ɲɛ, n"a ma kɛ bourgeois ni saboteurs (baarakɛlaw) ye minnu bɛ dancɛ tigɛ su fɛ. Ko u ka hakɛ don ko pɔmitɛri bɛ toli ka denmisɛnninw ɲinw dimi. Wa a bɛ iko pikiriw fana dabɔra walasa ka mɔgɔw tɔɔrɔ USA.
  Nka ka kɛ ten, juguya bɛ mara kɛ a Faso belebeleba dugubaw bɛɛ la, fo CIA ka lasigiden juguw ka denmisɛnw bɛɛ lafili ani k"u tiɲɛ, k"u kalan ka kɛlɛ kɛ ani ka sigibagaw bugɔ.
  Ayi, dugu ka kan ka kɛ a ka jamana ɲuman ni hadamadenya jamana kɔnɔ diɲɛ kɔnɔ, bɛɛ bɛ ɲumanya kɛ yɔrɔ min na, ka nisɔndiya ɲɔgɔn na, wa i bɛ se ka i bolo da boloci kama lafiya la k"a sɔrɔ i ma siran ko pini dɔ dogolen bɛ i bolokɔnincininw cɛ, o bɛna nɔrɔ a kɔnɔ.
  Cɛdennin dalen tun b"o la kosɛbɛ, ko dugu ɲumanw ni hɛrɛ bɛ yen hali bi. Wa ale, ikomi a ma se ka samiyɛ don fɔlɔw makɔnɔ minnu ka suma, a ye fɛn bɛɛ bɔ frigo kɔnɔ gundo la a bangebagaw fɛ. Wa, fɛn caman tun tɛ yen diɲɛ kɔnɔ, hadamadenya, nafolotigi, ɲumanya ani hɛrɛ kanu jamana min ka bon kosɛbɛ diɲɛ kɔnɔ. N ye n ka bɔrɔ ni n ka nɛgɛso fa ni nin ye, ka kalan gafew ni kayew lamaga ka kɔn o ɲɛ, k"u bɛ girinya wɛrɛw da ani ... Tuma ni tuma, a bɛ a lamini lajɛ ni siran ye, a bɛ da wuli ka pan ka bɔ nbɛda la.
  Cɛdennin tun bɛ siran tuma bɛɛ ka bɔ ka taa a yɛrɛ ka foro kɔnɔ. A kɛra a ɲɛ na ko yen siga t"a la ko a bɛna bugɔ, ka a farikolo tiɲɛ, ka maloya, ka daji tu a la, walima ko wɛrɛ bɛna kɛ min ka jugu ni o ye. Nka hali bi, samiyɛ sɔgɔmada joona don, bɛɛ bɛ taa lakɔli la, sababu bɛ yen ka sɛgɛn ka tɛmɛ kɛnɛba jatigɛwalekɛlaw fɛ ka taa ɲɛ. K"a Tà nin yɔrɔ in na, a Kɛra yɔrɔ min na, a Kɛra mɔgɔ gɛnnen ye ani nisɔndiyabaa ye, ka Taa Se yɔrɔ min na hali bì u t"a Dɔn. Yɔrɔ min na a ye cɛnin kunsigi jɛman dɔrɔn de ye min janya ye fini ye.
  Mun na mɔgɔw bɛ dimi ten? A ye mun kɛ u la fo u y"a kɔniya kosɛbɛ? Wa ka fara o kan, u b"a koniya, jamana min ka hadamadenya, ɲumanya, hadamadenya ani tilennenya ka bon kosɛbɛ, jamana min tɛ diɲɛ kɔnɔ wa? A ye mun kɛ u la? Yala a ye mɔgɔ dɔ dusu tiɲɛ, ka tɔgɔjugu fɔ, ka maloya, ka daji tu, ka mɔgɔ dɔ janfa wa?
  Yala a m"a fɔ bɛɛ ye ko mɔgɔ ka kan ka kɛ mɔgɔ ɲuman ye, ka hinɛ, ka ɲɔgɔn dɛmɛ. Ko kɛlɛ ka jugu, wa, barikantanw mago bɛ dɛmɛ na wa? Nka o kosɔn u tun bɛ bɛɛ jate hali bi naloman ye, barikantan, moron ... ani daɲɛ gɛlɛn wɛrɛ min faamuya tɛ - pacifiste ?
  Nka yala a tɛ kabako ye ko denmisɛnw ka nsiirinw, gafew ani telewisɔn bɛɛ y"an kalan nin na wa. Yala mɔgɔw man kan ka gosi o cogo kelen na: sublimement noble, prone to sacrifice, ka jɔ ɲɔgɔn nɔ na i n"a fɔ kulu. Yala hadamaden tɛ cɛ balimakɛ ye wa? Yala ɲɛnamaya kɔrɔ lakika tɛ ka ko ɲuman kɛ wa?
  O la sa, mun na tiɲɛ na, fɛn minnu tun bɛ kalan gafew kɔnɔ, filimuw kɔnɔ, ani hali ɔridinatɛri kalanw na, olu bɛ sɔsɔ? A bɛ jate hakilintan ye, hakilintan, nisɔndiya, jugu!
  Mun na an denw n"a tɔɲɔgɔnw na, dimi ni koniya caman, u dusukun lamɛnbaliya, fariya ni tiɲɛni nege? Kalan bɛ taa min, ani kɛwale ɲumanw batoli u ka hadamadenya ni hadamadenya fanga la diɲɛ kɔnɔ. Fanga dɔ la min bɛ mɔgɔ degunlenw dɛmɛ ani k"u lakana diɲɛ fan bɛɛ la. O min bɛ mɔgɔ nɛrɛmaw, Ɛnduw, mɔgɔ minnu bɛɛ sirilen don ani minnu bananen don kɔngɔ ni balawuw la, olu kisi.
  Cɛdennin welera... A ye siran sɔrɔ. Sisan, u bɛna minɛ ka tɔɔrɔ.
  A y"a kɛ i n"a fɔ a ma mɛnni kɛ ani a y"a ka taama teliya.
  O jaabi la, kungo kɔnɔ mankan dɔ:
  - Aw ka frein minɛ ! An bɛna aw faga!
  Kungo kɔnɔnafili min bɛ a kan na, o bɛ mɔgɔ minɛ, koniya caman bɛ a la wa? Mun de kama? A ye mun kɛ u la? Wa u b"a kɔniya, ale min tun bɛ kuma ɲumanya kan tuma bɛɛ, teriya ko la, hinɛ ko la cogo min na, u tɛna kantigibaliw kɔniya, min tun bɛna u yɛrɛ ba faga.
  Nka cɛnin tun y"a latigɛ kaban, ka bɔ dugu in na, a kana taa nin lakɔli dangalen, koniyalen in na tugun. Aw ye boli ka bɔ nin jahanama nɔgɔbɔlan in na ka dugu wɛrɛ sɔrɔ, min ka ɲi, min saniyalen don, min bɛ teriya la. O bɛɛ kɔfɛ, a bɛ se ka kɛ ko a ka jamana min tun bɛ mɔgɔw dɛmɛ kosɛbɛ, o dugu suguw tun tɛ yen.
  Cɛdennin siranna kosɛbɛ k'u bɛna a Minɛ, a ye fɛn ye min bɛ 'kɔnɔnafili ani min barika ka dɔgɔ, k'a bugɔ a kɔ la, ko a tɛ Se ka Bɔ. Nka bisi fana bɛ yen. I ka kan ka pan dɔrɔn a kɔnɔ, o kɔfɛ, bɔnɛbaga ni jatigɛwalekɛla bɛna bin kɔfɛ.
  Nin sen in na, cɛnin ye hɛrɛ sɔrɔ, wa waati laban yɛrɛ la, a sera ka pan ka don bisi da tugulen sennasanbara kan. Denmisɛnnin bolo finman dɔ ye da minɛ, hɛrɛ la, a ma caya, wa a sera ka bɔrɔ dɔ minɛ min falen bɛ dumunifɛnw na.
  O waatiw la, taama tun bɛ kɛ ni bisi ye, o tun bɛ kɛ wari fitinin ye hali bi, wa, nafa tun tɛ dugu misɛnnin dɔ la ka sara di bolifɛn ɲɛminɛbaga ma. Ka fara o kan, mɔgɔw ye mɔgɔ sɛbɛw ye ani u tɛ hinɛ kopɛki naani na. U filankuruw fila, u ma se ka cɛnin minɛ, u y"u ka dimi mugu nɔgɔbɔlan kan. A y"a senw gosi ni juguya ye, i n"a fɔ nɛgɛ de jalakilen don, k"a sababu kɛ fɛn min tun b"a fɛ, o bɛ sɛgɛn ka taa. Wa cɛnin tun bɛ bolifɛn boli ka Matigi Ala deli (min, a sira fɛ, i n"a fɔ u kalanna cogo min na, a tɛ yen fewu!), walasa da ka wuli joona, a k"a bolo hɔrɔnya.
  A laban na, jɔyɔrɔ nata, bolo bɛ hɔrɔnya ani i bɛ se ka sigi sigilan kan ka ninakili. Ni cɛnin y"a yɔrɔ jan a ka kɛnɛba la min tun bɛ a koniya, a ni tun bɛ hakili sigi ka taa a fɛ. U t"a dɔn yɔrɔ min na, a ka fisa yen.
  Hali ni laala cɛden wɛrɛ, a kɔfɛ, a nɔ na, a bɛna siko kɛ ka surunya so la, ka lakana ɲini a kogow la minnu tɛ se ka tiɲɛ. Nka so kɛnɛba tun bɛ siran bila cɛnin na tuma bɛɛ. A yɛrɛ ye sugo juguw sugo ani a tɔɲɔgɔn jahanama, hinɛbaliw. Cɛdennin y"a ɲini ka taama dɔɔnin dɔɔnin nbɛda la. Kalanw bannen kɔfɛ, ne bolila teliya la n seko bɛɛ la ka taa finidon yɔrɔ la walasa ka se waati la sanni n filankuruw koniyalenw, dusukun juguw ka bɔ ka n tulo geren, walima hali ka n bugɔ o yɔrɔnin bɛɛ. Cɛdennin ye dususalo sɔrɔ gafew dɔrɔn de kɔnɔ. O waati la, ɔridinatɛri tun tɛ yen, ɛntɛrinɛti tun tɛ yen, hali telewisɔn tun tɛ yen - kan saba dɔrɔn de tun bɛ yen, a ka fisa, u bɛ kalanden ɲumanw ka tutigɛbagaw jira yɔrɔ min na, walima dɔnkilidalakulu dɔ - a ka ɲi cogo min na ka sigi u ka jamana kɔnɔ min ka hadamadenya ni hadamadenya ka bon diɲɛ kɔnɔ . Wa, a jugumanba la, kunnafoniw bɛ bɔ forow la minnu bɛ mɔgɔ sɛgɛn, ani kɛlɛ minnu bɛ kɛ tuma bɛɛ suman tigɛ kama. Wa siɲɛ kelen dɔrɔn dɔgɔkun kɔnɔ, dimansiladon, a tun bɛ se ka kɛ ka filimu nafama dɔw lajɛ, ka kɛɲɛ ni dan ye, walima porogaramu dɔ min bɛ taa bɔ nsiirin dɔ la.
  Wa a tun ka di cɛnin ye k"a yɛrɛ su don gafew kɔnɔ, ka fɛn kɔrɔtalenw, mɔgɔba ani fɛn kabakomaw ja u kɔnɔ.
  Wa a tun bɛ to kalan na, n"a tɔɲɔgɔnw tun bɛ daji tu ka bɔ pipe la, walima ka marifa ci ni lastikuw ye, olu ma sɛgɛn kojugu, a tun bɛ miiri diɲɛ kabakoma, ɲumanya fana na. O ko la, ko ni kominisi labanna ka jɔ ani balimaya bɛna kɛ diɲɛ bɛɛ kɔnɔ, diɲɛ bɛɛ kɔnɔ.
  Wa o kɔfɛ denmisɛnnin minnu bɛ Bɔ Alpha Centauri, Sirius, Ursa Major, Sagittarius dolow la, olu bɛna jɛ ɲɔgɔn fɛ. Ani ka nisɔndiyaba kɛ, u bɛ bolo minɛ. Misali la, denmisɛnnin minnu bɛ Bɔ Jɛgɛ-kulu la, olu kunkolow datugulen dòn ni warijɛ-sɔgɔsɔgɔninjɛw ye ani u ɲɛw ye sanu ye minnu bɛ manamana. Wa Sagittarius Dolow la, n"a sɔrɔla u bɛ i n"a fɔ Centaurs.
  Fɛn bɛɛ lafiyalen don kosɛbɛ ani a cɛ ka ɲi. U bɛ nilifɛnw di ɲɔgɔn ma, ka dɔnkiliw da. Juguya tɛ yen, juguya tɛ yen, mɔgɔ si tɛna butɔni walima wulu salen don dɔ wɛrɛ kɔ la.
  Kominisi tun bɛna na sɔɔni, ani CIA koniyalen, min ye diɲɛ bɛɛ siri koniya sira la, k"an ka Soviyetiki denw kalan ko ɲumanya koniya - a ka halaki ka tiɲɛ ! O bɛɛ kɔfɛ, Amerikikaw de ye kɛlɛ sugo juguw lawuli k"a ta Ɛnduw halakili la ka se Afganistan ma. U ka arajo kanw na u bɛ mɔgɔw kɛ diɲɛnatigɛla ye k"u bolo kɔrɔta, balimakɛ ka balimakɛ kɛlɛ, ka koniya lawuli ka bɔ denso la!
  Bisi bɛ pan dɔɔnin dɔɔnin sira kan. Mɛkalo kɔfɛ, sɔgɔma - tile bɛ daminɛ dɔrɔn. Ɔwɔ, cɛnin tɛ siran dibi ɲɛ. O kɔfɛ, ni dibi donna, sababu caman bɛ yen ka sɛgɛn ka tɛmɛn i tɔɲɔgɔn tɛmɛnenw kan k"a sɔrɔ u ma kɔlɔsi, ka wuli dibi la. Nɛnɛ waati, ni nɛnɛ bɛ yen ani ni suw ka jan, ani kɛrɛnkɛrɛnnenya la nɛnɛ jugumanba la, i bɛ se ka bɔ nbɛda la k"a jira kosɛbɛ ko i bɛna sɛgɛn ka tɛmɛ cɛdenw kan minnu falen bɛ dimi na.
  Nɛnɛ waati, jatigɛwalekɛlaw fana bɛ nɛnɛ, wa u tɛ bɔ tuma caman na. Nka funteni waati la, tɔɔrɔ dɔrɔn de bɛ daminɛ. Wa, ka taa magasa la dɔrɔn, o bɛ wuli ka kɛ tɔɔrɔ ye. Wa cɛnin b"a miiri, ka zeru-transition module sugu dɔ Dabɔ, walasa siɲɛ kelen i bɛ magan na kaban, o kɔfɛ i bɛ butɔni digi k"i bɛ so kaban.
  A bɛ se ka kɛ ko a ka ɲi ko wulu dilannenw ma dabɔ fɔlɔ, a ka so kɔnɔ, sankanso sanfɛla la, cɛnin bɛ se ka a ye ko a lakananen don dɔɔnin. Ni i sumayalen don boli teliya la, i labanna ka da wuli ka pan ka don so kɔnɔ, i b"a ye ko Olɛnpi ntolatantɔn ŋana dɔ ye labanyɔrɔ tigɛ - i bɛ so, i lafiyalen don. I bɛ se ka laban ka ninakili ani ka dusu saalo sɔrɔ gafe basigilen dɔw kalanni na. A nisondiyalen don, u ye gafemarayɔrɔ dɔ to u bɛnbakɛ fɛ, kalanden bɛna keleya min na.
  Sotigi y"a jira k"u bɛ jɔyɔrɔ laban na kaban, wa bɛɛ ka kan ka taa. Cɛdennin y"a yɛrɛ sɔrɔ yɔrɔ la, a tun tɛ min dɔn. A tun ma jɔ a kɔnɔ fo a laban yɛrɛ. Wa o ko kura in tun bɛ iko a diyara a ye ani a tun bɛ mɔgɔ kabakoya. I n"a fɔ a nafa ka bon ka senna-taama kɛ, wa i, i n"a fɔ Eli min bɛ bɔ Emerald dugu lagbɛri la, i bɛna i yɛrɛ sɔrɔ jamana kabakoma ni nisɔndiyalen dɔ kɔnɔ.
  
  KƐLƐ MIN BƐ SƆRƆ ƝƐNABƆLI LA
  Awirilikalo tile 13, san 1945. Berlin dugu, Imperial Chancellery ka boon.
  Jamana kɔkankow minisiri Ribbentrop tun seginna ka bɔ kumaɲɔgɔnya la, a tun bɛ ka min kɛ ni Soviyetiki jamana ka cidenjɛkulu ye, n"o ɲɛmɔgɔya tun bɛ Alimanjamana ka kɛlɛcɛ lakodɔnnen ani a jugu Molotov bolo. Hali ni kɛlɛ labanw senfɛ, Soviyetiki pankurun kɛlɛbolo naani tun bɛ ɲini ka halaki pewu. Wa awirilikalo tile fɔlɔ, Tlebi jamanaw ka dɛmɛ dicogo dabilalen don Lend-Lease ka fanga kɔrɔ, Stalin ye ɲininiw kɛ minnu ye wuli ni laɲini ye.
  Ribbentrop y"a fɔ Rommel ye ni dusukasi ye ko:
  - Baro minnu kɛra ni Soviyetiki jamana ka cidenjɛkulu ye, olu sera jɔyɔrɔba la. Bɛnkan zeru sugandi - segin dankanw na san 1941 zuwɛnkalo ma bɛn Stalin ma. Koba bɛ ɲini - Klaipeda mara, Prusse kɔrɔnyanfan ani Pologne bɛɛ dancɛ kɔnɔ san 1939. A fana bɛ Slovini dugukolow, Hɔngiri jamana yɔrɔ dɔ ani Rumani petoroliforow ɲini. A b"a jira ko Soviyetiki sɔrɔdasi miliyɔn caman ma sa walasa ka se yɔrɔ la, o bɛɛ daminɛna yɔrɔ min na. Ka fara o kan, Yusufu bɛ musaka ɲini an fɛ, ka sɔrɔdasi ni siwili bɛɛ bila ... Wa a ye layidu ta ko a bɛna an ta bila kunmabɔsara dɔrɔn de kama! O tɛmɛnen 'kɔ, Stalin fana b'a fɛ ka marabolo-sɔrɔ-fɛnw Sɔrɔ Finlande fɛ.
  Field Marshal Fuhrer Rommel y"a fɔ ni dusukasi ye ko:
  - san 1944 zuwɛnkalo la, fanga tiɲɛni kɔfɛ, an wajibiyara ka t"a fɛ ka kɔsegin dɔɔnin dɔɔnin ni kuncɛbaya kɛ kɔrɔnfɛla la. Hali ni jɛɲɔgɔn minnu ye se sɔrɔ Normandie, olu taara n"an ye hɛrɛ bonyalenba dɔ la u bolo, nka ... Kɛlɛbolo bilenman barika ka bon kojugu, wa an y"an janto sɔrɔdasiw la fo ka se a dan na, an y"a fɛ ka lafasali baara kɛ ani ka kɛlɛtigɛ kunkurunninw kɛ. Ɔwɔ, Risikaw taara Vistula ani hali ni bɔnɛba musakaw kɛra, u y"a tigɛ, ka Slovaki jamana kari, a bɛ ɲini ka Rumani minɛ... Nka nin ɲɛtaa ninnu bɛɛ musaka ka bon u la. An tun bɛ joli fana bɔ, nka n sera ka lafasalitɔn dɔ sigi sen kan min bɛ wasa ka caya walima ka dɔgɔ, ka bɔnɛ hakɛ dɔgɔya ni siɲɛ saba fo siɲɛ naani ye an nafa kama. Nka a bɛ iko Stalin ma faamuya ko a ka jamana fana sɛgɛnnen don, wa jɛɲɔgɔnw, n"u ye Irisi dɛmɛni dabila, u bɛna daminɛ k"u jigi da an kan wa?
  Ribbentrop y"a jaabi ni nisɔndiya nisɔndiyalen ye ko:
  - Kɔgɔjida la jɛgɛba minnu ka bon kosɛbɛ, olu bɛ ka layidu ta an ye kaban ko u bɛna dɛmɛ don an na dugukolow musaka la, an bɛna minnu sɔrɔ n"an ye URSS minɛ ! Baarakɛlaw ka gɔfɛrɛnaman min bɛ Angletɛri, o bɛ ka sigasiga hali bi, nka mɔgɔ kelen-kelen ka tɔn caman labɛnnen don k"an dɛmɛ! Berezil, Ɛsipaɲi, Pɔritigali, ani kɛrɛnkɛrɛnnenya la Arzantine ye layidu ta an ye ko u bɛna an dɛmɛ. Perron yɛrɛ t"a jira ko a bɛ don kɛnɛ kan kɛlɛ la an fan fɛ. Finw fana ye layidu ta ko u bɛna taa fo laban na! Itali jamana na, Mussolini jɔyɔrɔw barika bonyana worodugu fɛ, k"a sɔrɔ tlebinyanfan kɛlɛbolow bɛ saheli mara hali bi. An labɛnnen don ka taa ɲɛ kɛlɛ la, n ka Fuhrer!
  Rommel ye yamaruya di ka surunya ko:
  - Speer ka n'a ye !
  Mansamara minisiri min tun ye marifaw ni marifakisɛw ye, o min tun bɛ se kosɛbɛ, min tun bɛ baara kɛ kosɛbɛ, ani min tun bɛ se kosɛbɛ, o sigilen tun bɛ a yɔrɔ bɛnnen na. Speer sera, gɛlɛya bɛɛ n"a ta, ka dɔ fara marifaw dilanni kan kosɛbɛ ani ka teliya kosɛbɛ ka marifaw dilanni kɛ seriyali la minnu ka bon kosɛbɛ kalasi yɛrɛ-minɛ-minɛnw - "e", "LEV" ani "Panther" -2.
  Reich sabanan ka sɔrɔko fangatigi min tun ye kamalennin ye hali bi ani min fanga ka bon kosɛbɛ, o y"a fɔ ko:
  - Tanki jɔli siratigɛ la, a ma kɛ ni jogoɲumanya dɔrɔn ye, nka a kɛra hakɛko fana ye. San 1944 Desanburukalo la, san 1960 pankurunw ni marifa minnu bɛ se ka boli u yɛrɛ ye, olu dilanna. Wa nin bɛ kɛ hali ni sɔrɔdasi gɛlɛyaw bɛɛ bɛ yen ani diɲɛ mobili ɲumanw bɔli kɛnɛ kan ka kɛ jamaba dilanni na ! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, E-25, Leo ani Panther-2!
  Nin waati in na, pankurunw ni marifa minnu bɛ boli u yɛrɛ ye, olu dilanni bɛ se ba fila ɲɔgɔn ma kalo kɔnɔ, minnu na marisikalo la, mobili labanw : E-10, E-25, Lev, Panther-2, olu ka ca ni tilayɔrɔba fila ye pankurunw ka kurunba!
  Rommel ye ɲininkali kɛ ni jalen ye ko:
  - I dalen b'a la ko an ka pankurunw ka fisa ni Soviyetikiw ye wa ?
  Speer, k"a ɲini k"a ka kumakan di a ma, a ko:
  - An ka dilanbagaw, hali n"a kɛra kɔfɛ, u sera ka bolifɛnw dilan minnu labɛncogo, kɛlɛkɛminɛnw, marifaw ani bolifɛnw bolicogo bɛ ɲɛ ka tɛmɛ walima ka dɔgɔ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, E-25 ye ɲɛtaa sɔrɔ. Ni i ye ɲɛda minɛ min ye milimɛtɛrɛ 100 ye ni a janya ye degere binaani ye, kɛrɛw ni kɔfɛla ye milimɛtɛrɛ 60 ye ani marifaw ye milimɛtɛrɛ 88 kanon kalifa EL 71 ye - marifa minnu bɛ boli u yɛrɛ ye, marifaw marayɔrɔ min ye 80 ye, o girinya dɔrɔn de bɛ kɛ tɔni 26,6 ye. Ni motɛri fanga ye so 700 ye, o mobili bɛ teliya kilomɛtɛrɛ 75 ni kɔ lɛrɛ kɔnɔ. Ka fara o kan, ni girinya maralen don, marifa min bɛ boli a yɛrɛ la, o kɛrɛw bɛ barika sɔrɔ ka fara o kan ni milimɛtɛrɛ 30 ɛkran ye. O cogo la, wuluwuluw ni ɛkran fila bɛɛ bɛ kɛrɛ datugu, o kɔrɔ ye ko masin bɛ T-34-85 bɔgɔlanw ka nɔ bila ɲɛda dɔrɔn na, nka a bɛ kɛ kɛrɛ fɛ. O marifa kelen in min janya ye milimɛtɛrɛ 88 ye, o bɛ sɔgɔsɔgɔ ni milimɛtɛrɛ 150 - 148 ye kɛlɛkɛminɛnw na ni a jiginni ye degere 60 ye. Ni an y"a jateminɛ tasuma hakɛ la, an ka milimɛtɛrɛ 88 kanon tiɲɛni, n"o ye pankurun kɛlɛli marifa ɲuman ye diɲɛ kɔnɔ! Ani ɲɛda lakanani b"a to i bɛ se ka marifaw ta, hali IS-2. Ka fara o kan, Soviyetiki marifaw ka bɔgɔdaga nɛrɛmugumaw bɛ sɛgɛn kosɛbɛ rikosɛti la. Ani an ka siman kɛlɛkɛminɛnw ka ɲi kosɛbɛ, u ɲɛda gɛlɛya ka bon ani u bɛ ricochet cogo dafalen na ni angle rational inclination ye!
  Rommel y"a fɔ cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  - Wa nin bɛɛ kɛra k"a sababu kɛ motɛri, transmission ani gearbox bɛ ɲɔgɔn fɛ, bloki kelen kɔnɔ. O cogo la, u ye wari mara karida la, ka mobili janya dɔgɔya ka se santimɛtɛrɛ 144 ma. O masin bɛ tɛmɛ Soviyetiki modɛliw bɛɛ kan, wa a dilanni ka nɔgɔn kosɛbɛ. Hali ni misali la, i tɛ se ka o tanki sugu da hali bi!
  Speer y"a jaabi ko:
  - "Panther"-2 ani kɛrɛnkɛrɛnnenya la tanki "Lev" bɛ jateminɛ kɛ yiriwali labanw ni yiriwaliw la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, "Panther" -2 sera ka tɔni 47 girinya dafa, ka dɔ fara marifaw ni bɔgɔdaga hakɛ kan fo ka se "Royal Tiger" hakɛ ma, wa a ka dɔgɔ dɔɔnin kɛlɛkɛminɛnw na. Wa o ye danfara tɔni mugan ni kelen ye. So fanga 700 motɛri bɛ teliya di i ma kilomɛtɛrɛ 55 siraba kan, ani kilomɛtɛrɛ 30 lɛrɛ kɔnɔ farakurunba kan. Mobili kura bɛ ka taa ɲɔgɔn fɛ kaban ni motɛri ye min fanga ye so 900 ye, wa u bɛ se ka teliya fo kilomɛtɛrɛ 70 lɛrɛ kɔnɔ. "Waraba" min ka kanon ye milimɛtɛrɛ 105 ye, o tɛ kelen ye marifako la, a bɛ tɛmɛ "King Tiger" kan ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw na, a kɛrɛw ni a kɔfɛla bɛ bɛn ɲɔgɔn ma. Wa u bɛɛ girinya ye tɔni 51 ye, ni motɛri fanga ye 900 ye. An ka pankurun kura - bolifɛn bolicogo ka ɲi kosɛbɛ, o kɔrɔ ye k"u bɛ se ka baara kɛ ni u ye kɛlɛ kɛlɛ la !
  Rommel ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a ye dɔnniya jira tugun:
  - Wa nin tanki in kɔnɔ, motɛri, transmission ani gearbox bɛ sɔrɔ mobili farikolo ɲɛfɛ, ani tourelle bɛ wuli ka segin kɔfɛ. U ye layidu tacogo fana gɛlɛya. Nka an mago bɛ "Waraba" la min ka kɛrɛfɛ kɛlɛkɛminɛn barikama ka bon!
  Speer y'i biri k'a fɔ ko:
  - E-50 tanki kɔnɔ, an bɛna Maus lakanani n"a ka marifaw labɛn, a girinya tɛ tɛmɛ tɔni biwolonwula kan !
  Rommel ye Speer bila ka taa, ka Imperial Air Minisiri Saur wele. Fana, ɲɛmɔgɔ min bɛ se kosɛbɛ ani min bɛ se kosɛbɛ.
  Mansamara minisiri y"a fɔ ni sebaaya fiɲɛ ye ko :
  -An ka aviation ye total air supremacy ta ! Ani fɔlɔ, barika bɛ Alemaɲi ka jagokɛla ŋanaw ye! Jet awiyɔn kura minnu donna baara la ni Luftwaffe ye san 1944, olu bɛ dilan jamaba la, wa u hakɛ bɛ ka caya tuma bɛɛ. U ka teliya nafa ka bon Soviyetiki bolifɛnw kan, kilomɛtɛrɛ 200-350 lɛrɛ kɔnɔ, wa u bɛ ni 30mm kanon barikamaw ni misiriw ye! Kɛlɛcɛw ME-163, Me-262, BA-349 ani kɛrɛnkɛrɛnnenya la HE-162 minnu sɔngɔ ka nɔgɔn, minnu ka nɔgɔn, minnu bɛ se ka wuli ani minnu dilanni ka nɔgɔn, olu y"a jira k"u ka fisa kosɛbɛ jugu Laggs ni Yaks kan. Sɛgɛsɛgɛli ni bɔnbɔn teliyaba Ar-234 teliya ka bon fo Soviyetiki kɛlɛcɛ kelen tɛ se k"a minɛ!
  O waati kelen na, min nafa ka bon kosɛbɛ, an sera ka bɛnkan sɔrɔ ni jugu ye masinw dilanni hakɛ la. ME-262 kɛlɛcɛ 150 bɛ bɔ dɔgɔkun kɔnɔ, marifa barikamaba don ani u bɛ se ka kisi kɛlɛ la, kaban 300 ani nin hakɛ in bɛ ka bonya HE-162 kɛlɛcɛw la, ani 120 ni dɔ farala AP-234 kan. ME-262 modeli minnu ka bon kosɛbɛ ni wuluw ye minnu bɛ sɔgɔ, ME-1010 ni wuluw bɛ se ka ladilan yɔrɔ minnu na, He-262 min ka marifaw ni wuluw cogoya ka ɲi, ani min nafa ka bon kosɛbɛ, Yu-287 bɛ sira kan. Masina laban min kamanw bɛ kɔsegin, o bɛna kɛ ni bɔnbɔnw cicogo ɲumanba ye.
  K"a bɛɛ lajɛlen ta, an b"a fɛ ka dɔ fara jet awiyɔnw dilanni kan ka se awiyɔn kɛmɛ fila ma tile kɔnɔ, ka juguw damatɛmɛ pewu!
  Rommel y"a fɔ cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  - Wa an ka kurukuruw bɛ ɲɛtaa sɔrɔ kosɛbɛ. Misali la, Focke-Wulf - TA-152 ka jiginni. Ɔwɔ, wa TA-400 min bɛ jet bomber (jet bomber) cogo la min bɛ ni motɛri wɔɔrɔ ye, o bɛ layiduba jira!
  Zaur ye waso kɛ ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - TA-400 bɛ se ka bɔnbu da Soviyetiki iziniw kan Ural kɔfɛ , ka teliya se kilomɛtɛrɛ 800 ma ani ka bɔnbu tɔni 10 ni kɔ ta ! O cogo kelen na, XO-18 bombe-cila min tɛ kɔkolo ye, a bɛ se ka kilomɛtɛrɛ 16 000 bɔ! Ani jet TA-183 ani masin wɛrɛw! An bɛna fanga digi fiɲɛ kan!
  Field Marshal Fuhrer ye Zaur bila ka bɔ kaso la. Sisan, a waati sera ka kuma Schmeisser fɛ.
  alemaɲi ka marifatigi
  StG 44 (Alemaɲikan na: Sturmgewehr 44 - 1944 binkannikɛlan) ye Alimanjamana ka binkannikɛlan ye min dilanna diɲɛ kɛlɛba filanan waati. O fɛn ba 850 ɲɔgɔn de Bɔra. Bi otomatiki suguyaw cɛma, a kɛra yiriwali fɔlɔ ye min kɛra jamaba la.
  A ni diɲɛ kɛlɛba filanan marifaw (PPSh, wdfl) tɛ kelen ye ni tasuma laɲinitaw ye minnu janya ka jan kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, k"a sababu kɛ fɛn ye min bɛ wele ko cɛmancɛ, fanga ka bon, wa a ka balisi ka fisa ni pistoli karitɔnw ye minnu bɛ kɛ masin fitininw na marifaw.
  Otomatiki StG 44 - ventilé type ni mugu gaziw bɔli ye dingɛ dɔ fɛ barili kogo la. Barili foro bɛ datugu ni bololanɛgɛ kɔrɔtalen ye plan jɔlen na. Skew bɛ Kɛ ni 'plan inclinés (yɔrɔ jɛngɛlenw) ka ɲɔgɔndɛmɛ ye gate (dakun) ni bolt carrier (bololanɛgɛ-minɛn) kan. Gazi so - ni se tɛ sariyasunba ye. Gazida min bɛ ni dɛmɛnan bere ye, o fiyɛli bɛ bɔ ni drift kɛrɛnkɛrɛnnen ye dɔrɔn ni masin saniyalen don. Walasa ka marifakisɛw fili, a tun ka kan ka baara kɛ ni karitɔn kɛrɛnkɛrɛnnenw ye minnu bɛ ni garamu 1,5 (ka kɛɲɛ ni u tigɛtigɛli ye) walima garamu 1,9 (ka kɛɲɛ ni grenadew ye minnu bɛ kɛ ka kɛlɛkɛminɛnw sɔgɔ) mugu charge. Marifamugu girinya hakɛ dantigɛlen min bɛ Kurz kariti 7,92x33 kɔnɔ, o ye garamu 1,57. Gazi pisini ni bere bɛ fara ɲɔgɔn kan ni bololanɛgɛ ye.
  Schmeisser fana y"a jira ko a jigi b"a la ko masin kura in - St 54 - bɛna kɛ dannaya ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan, wa a bɛna fisaya, ni tasuma tiɲɛniba ye.
  Von Braun fana ye jigiya lakika jira - A-10 ni A-11 misiriw ye layidu ta ko u bɛna pan yɔrɔjan na fo kilomɛtɛrɛ 1000 ani ka gosi ni tiɲɛniba ye, arajo bɛ u ɲɛminɛ.
  Bombe atomike in fɛ, kow juguyara fo ka se nukliyɛri reactor (nukliyɛri) bilali ma dɔrɔn. Nka fana san fila-fila kɔfɛ u ye layidu ta ko bɔnbuw masamuso bɛna taa ɲɔgɔn kɔ!
  Nka min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko Amerikikaw ni tubabuw ye layidu ta ko u bɛna Reich sabanan n"a ka satelitiw dɛmɛ diɲɛ kominisi kɛlɛli la !
  Field Marshal Fuhrer Rommel y"a latigɛ ko:
  - A fɔ Stalin ye ko an bɛ kɛlɛw daminɛ kokura a dafalen na, o kɔfɛ, kominisi tiɲɛni dafalen ni pewu !
  San 1945 Awirilikalo tile 13 kɛra banba don ye!
  Alemaɲi kɛlɛ ye bɔnɛba lase Hɔngiri ma, walasa ka Vistula dafalen waajibiya. O kɛlɛ daminɛna Awirilikalo tile 20, tuma min na baarakɛlaw tun man ca Naziw ka kuluw kɔnɔ.
  Alimanw sera ka lafasalitɔn fɔlɔ kari, a bɛ ɲini ka kɛ taama na. U ye baara kɛ ni sufɛ binkanni fɛɛrɛw ye kosɛbɛ walasa ka Irisikaw bali u ka baara kɛ n"u ka marifa caman ye. Su fɛ, tiɲɛ don, tasuma tɛ nɔ bɔ ten, wa sufɛ yeli minɛnw bɛ Naziw bolo.
  Teliya la, lafasali sira filanan fana karilen don, ka bɔgɔdaga fila sigi sen kan. Nka ɲɛmɔgɔso ka yamaruya fɛ, reserve belebelebaw donna kɛlɛ in na. Hali ni a tun tɛ se ka se sɔrɔ Naziw kan, Mainstein ka kɛlɛ in jɔra.
  Alimanw, kalo kelen kɛlɛ gɛlɛn kɔfɛ, u sera dɔrɔn ka Slovaki jamana yɔrɔ dɔ minɛ kokura, u taara ɲɛ ka tɛmɛ kilomɛtɛrɛ 70-80 kan.
  Fritz ka kɛlɛ min kɛra Prusse kɔrɔnyanfan fɛ, o ma ɲɛ sɔrɔ hali dɔɔnin. U ye lafasali sira fɔlɔ dɔrɔn de kari, ka lafasalitɔnba dɔ kunbɛn. A y"a Sɔrɔ Kὲlɛbolo bilenman tùn b"a Dɔn ka Dòn a kɔnɔ k"a yɛrɛ Lafasa. Ani ka tiɲɛnibaw kɛ.
  Rumani jamana dɔrɔn de la, Kisselring ye ɲɛtaabaw sɔrɔ. Fasisiw ka sɔrɔdasiw ye bɔgɔdaga saba da, ka Moldavie ni Bukovina bɛɛ minɛ a bɛ se ka fɔ. Nka hali yen u ma sɔn ka tɛmɛn ka taa Odessa, ka jɔ Bug la - ji barikalan nafama ! Nka hali bi Alimanw sera ka dugukolo caman minɛ. O la, Kɔgɔji Nɛrɛma kɔgɔjida la, ani Ukraine mara la min tɔgɔ ye ko Chernivtsi. O cogo la, ka ɲɛfɛla sinsinni yɔrɔ janya Rumani petoroliforow la. Nka u ka Awirilikalo ni Mɛkalo ɲɛtaa dan ye o dɔrɔn de ye.
  Kɛlɛbolo bilenman tun bɛ lafasali la, wa o baara in tun bɛ sɔrɔdasi minɛn caman dilan. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la Yak-9 kɛlɛcɛw ni T-34-85 pankurunw.
  Samiya la, Rommel y"a yɛrɛ sɔrɔ gɛlɛya la - Alimanjamana ka hadamadenya nafolo tun bɛ ka ban kaban, wa o binkanni in kɛra sababu ye ka bɔnɛba sɔrɔ. Wajibi tun tɛ ka jate kɛ san binaani ni kelen seginni na. Soviyetiki sɔrɔdasiw gɛlɛyara kɛlɛ la, jeneraliw ye dɔnniya sɔrɔ sɔngɔba la, wa lafasalikɛyɔrɔ dɔ jɔra min ka bon kosɛbɛ ani min ka dun.
  O la, i tun ka kan ka wari sara ka taa kɔrɔn fɛ.
  Cɛmancɛ la, Soviyetiki sɔrɔdasiw tun be bɔrɔw minɛ hali bi ka Vistula baji tigɛ. Stalin tun t"a fɛ ka kɔsegin.
  Rommel y"a latigɛ ka fiɲɛ binkanni daminɛ URSS kan. Ikomi bɔnbɔn in ye baara sɔngɔ gɛlɛn ye a dɔgɔyalenba la, nka hadamadenw ka bɔnɛ minnu bɛ sɔrɔ o binkanni sugu senfɛ, olu ka dɔgɔ kosɛbɛ! Ka fara o kan, Ameriki ni Angletɛri n"a ka maraw n"a ka marabolow y"a daminɛ ka dɛmɛ don kosɛbɛ ni marifaw, nafolo ani hali bolomafaraw ye.
  Fiɲɛ binkanni ni jet awiyɔnw ye ani k"a ɲini ni hakilijagabɔ ye ka tɛmɛn pankurunba kɛlɛbolobaw fɛ.
  Nka Stalin tun t"a fɛ ka sigi a yɛrɛ ma ka dɛsɛ makɔnɔ! Zuwɛnkalo tle 22, a ka sɔrɔdasiw ye binkanni daminɛ Slovaki jamana fan fɛ. O jaabi la, Amerikikaw ye B-29 bɔnbɔn ba kelen feere ka kɛɲɛ ni juru ye Alimanjamana na.
  Alimanw tun bɛ fiɲɛ fanga la ani fo ka na se bi ma, u tun bɛ se ka kɛlɛbolo bilenman ka binkanniw gɛn, ka baara kɛ ni jogo ta fan fɛ sanfɛla ye pankurunw ni marifaw la minnu bɛ u yɛrɛ boli. Zuluyekalo laban na, Aliman sɔrɔdasikulu kulu Saheli ye binkanni in Kɛ k'a ɲini ka bɔrɔ wɛrɛ Dabɔ. Soviyetiki sɔrɔdasiw sera ka Alemaɲi ka kɛlɛ bali. Naziw taara ɲɛ kilomɛtɛrɛ bisaba ɲɔgɔn na, k"u yɛrɛ tanga bɔnɛba ma, u y"u jɔ. Awirilikalo la, Kɛlɛbolo bilenman fana ye ɲɛtaa sɔrɔ Prusse kɔrɔnyanfan fɛ.
  Samiya kɔnɔna na, ɲɛfɛla ma Changé kosɛbɛ.
  O waati kelen na, Ameriki ye atomikɛlan fila ci Zapɔn kan. Hirohito y"a jira k"a bɛna a yɛrɛ di Awirilikalo tile 16. Ameriki y"a bolow da wuli ka dɔ fara fɛɛrɛbɔ, fɛnɲɛnamafagalanw ani minɛnw dicogo kan Reich sabanan ma.
  Alemaɲi ka awiyɔn bolilaw ka degun juguyara. Naziw jigi tun b"a la ka bɔnbɔnw da URSS kan. Sɔgɔma tɛmɛna ni gosili ni binkanni cɛsiriw ye fan fila bɛɛ fɛ. Fɛn fila bɛɛ y"a ɲini k"u yɛrɛ tanga bɔnɛ kunntanw ma.
  Nka a bɛɛ lajɛlen na, Luftwaffe ka sanfɛla min bɛ fiɲɛ na, o y"a jira. San 1945 kɔnɔna na, Reich sabanan ni satelitiw ye awiyɔn ba bi wɔɔrɔ ni kɔ bɔ, u fanba ye jet ye, ani ka ba bisaba wɛrɛ sɔrɔ ka bɔ jɛkuluw fɛ. URSS ye mobili ba binaani ni duuru dɔrɔn de Bɔ. Ka fara o kan, a ka dɔgɔ ni jugu ye teliya, marifaw ani kɛlɛkɛminɛnw na.
  1946 sàn fana daminɛna ni kɛlɛba dɔ ye min kɛra kɛlɛbolo bilenman fɛ. Nka Alimanw y"u ka piramidi pankurun E-50 ɲuman fili kɛlɛ la ani u sera ka Soviyetiki kɛlɛbolow kɛlɛ, k"u gɛn ka segin Pologne ani Slovinie. Nka Soviyetiki sɔrɔdasiw ka nɛnɛba ni jamanadenw ka cɛsiri ye fasisiw ka jamakulu jɔ Neman kan ani Grodno kɔfɛ dɔɔnin! Bandera ka dɛmɛ fɛ, Fritz donna Lvov kɔnɔ. O bɛɛ n"a ta, binkanniba dɔ, walima n"a fɔra ka ɲɛ, a dɛsɛ, o kɛra sababu ye ka URSS bɔnɛ a sennakow la Erɔpu kɔrɔnyanfan fɛ, wa sisan, kɛlɛ in jiginna kokura pewu ka taa Bolshevik Irisi Mansamara ka mara kɔnɔ!
  Mɛkalo la, Rommel ka sɔrɔdasiw y"a ɲini ka dɔ fara u ka ɲɛtaa kan, nka kalo damadɔ kɛlɛ kɔfɛ, u sera layini dɔrɔn de la, Baranovichi, Vilna, o kɔfɛ, u gɛrɛla Riga la. Naziw ye ɲɛtaa sɔrɔ dɔɔnin Saheli fɛ - u ye Vinnitsa ni Zhytomyr ta - ka gɛrɛ Kiev ! Ani, Odessa tigɛra ka bɔ Soviyetiki sɔrɔdasiw la.
  Nka, Alimanw fana ye bɔnɛba sɔrɔ - funankɛnin minnu si bɛ san tan ni naani na ani bɛnbaw minnu si bɛ san bi wɔɔrɔ ni duuru la, olu donna sɔrɔdasiya la. Musow ka kulu damadɔ yɛrɛ dabɔra, ka fara sɛgɛnlafiɲɛbɔlaw ni awiyɔnw ka kɛlɛbolo danfaralenw kan, cɛnimusoya barikamaw tun bɛ kɛlɛ kɛ yɔrɔ minnu na!
  Tilemana, Alimanw y"u yɛrɛ lafasa, ani Soviyetiki sɔrɔdasiw y"u ye. Nɛnɛ waati fana na, kɛlɛw tun bɛ senna kosɛbɛ. A ma se ka Alimanw kari, minnu ye fiɲɛ fanga bonyalenba mara. Soviyetiki dugu minnu lamininen don, n"olu ye Riga ani Odessa ye, olu binna, nka Fritz ma se ka binkanni in yiriwa ka taa a fɛ.
  San 1947, Soviyetiki T-54 pankurun y"a daminɛ ka don seriyali dilanni na, min tun ka kan ka ɲɔgɔn sɔrɔ ni Alemaɲi ka pankurunba ye, n"o ye E-50 piramidi ye. Tiɲɛ don, Soviyetiki mobili tun ka dɔgɔ hali bi ni Alemaɲi ta ye kɛlɛkɛminɛnw ni marifaw ta fan fɛ, nka a sɔngɔ tun ka dɔgɔ ani a tun ka nɔgɔn. Jama bɔli daminɛna Zuluyekalo la.
  Avion (aviyɔn) la, kow juguyara, nka san 1947 Desanburukalo tile 30, Soviyetiki seriyali jet kɛlɛcɛ fɔlɔ min tɔgɔ ye ko MIG-15, o labanna ka pan.
  O kɔrɔ ye ko fasisiw ka monopoli min bɛ fiɲɛ na, o bɛna ban.
  Jama bɔli daminɛna san 1948 Mɛkalo la. Masina yɛrɛ tun ka dɔgɔ dɔɔnin dɔrɔn teliya ni marifako la ka tɛmɛ ME-362 kan. Tiɲɛ don, Alemaɲikaw tun bɛ ni kuntigiya ye hali bi acew dilanni n"u kɛlɛcogo la min tun sigilen don koɲuman. Nka a jɛlen don ko fiɲɛ kɔnɔ URSS tun bɛna se ka bɛn ɲɔgɔn ma.
  San 1948 tilebin fɛ, kumaɲɔgɔnya kura daminɛna.
  Alimanjamana ma caya, nka URSS fana joli jalen don. Ka fara o kan, Alemaɲi fiziki dɔnnikɛlaw sera ka tɛmɛ Soviyetiki jamanaw kan, wa Reich sabanan tun ye nukliyɛri bɔnbu dɔ kɔrɔbɔ kaban ka ɲɛ.
  Rommel ye sugandi damadɔ di - Alimanw ye fɛn o fɛn sɔrɔ kaban, u bɛ o bɛɛ sɔrɔ. Ka bɔ Riga ka taa Odessa.
  Stalin, o jaabi la, sɔnna zeru sugandili ma. Anw fana tɛ aw ma, aw fana tɛ anw ye!
  Negosiɔnw Sera 'sèn na tugun pewu.
  Koba ye ɲɔgɔn sɔrɔ a nɔ na ni izinitigi, dilanbaga ani sɔrɔdasi dɔnnikɛla bɛɛ ye minnu nafa ka bon kosɛbɛ walima minnu ka dɔgɔ.
  A kɛlen kɔ ka jɛmukan dɔ kalan foroba la : a y"a jira min na ko a bɛna kɛlɛ kɛ fasisiw kama fo ka se a laban jugu ma !
  Tile 7nan Nowanburukalo san 1948. A kɛra don ye min kɛra fɛn caman Changement et decision ye!
  Epilogue (dakun laban) (Epilogue).
  Desanburukalo tile 21, san 1954... Niyɔriki... Sanfɛla sanfɛla min ka jan ni tɔw bɛɛ ye Ameriki, o dulonna ni darapo bilenmanw ye kosɛbɛ.
  Stalin, min ja jiralen bɛ ɛkran belebelebaw kan ani jamanadenw ka Ameriki jamana ka pankartiw bɛɛ kan, o bɛ ka a bolo kɔrɔta ni nisɔndiya ye Soviyetiki sɔrɔdasiw ma minnu bɛ tɛmɛ Lenin sira kan !
  Diɲɛ bɛɛ bɛ ka san biwolonwula ni duuru jɛɲɔgɔn Stalin seli - dugukolo dugukolo masakɛ fɔlɔ !
  
  LUCIFER KA KƐLƐ
  Hali n"a tun man nɔgɔn a bolo, nka a tun ka dɔgɔ hali bi, wa a tun tɛ waati sɔrɔ k"a ni gɛlɛya, kɛlɛcɛ Palpatine sera ka sen don o barika la.
  Karolina tun ka kan ka faga ni a yɛrɛ bolow ye ani ni yeelenbɔlan ye. Nka walasa ka o nɔw dogo, nukliyɛri charge fitinin dɔ bilala masaso yɛrɛ kɔnɔ.
  Darth Sidious tun bɛ yeelenbɔlan dɔn kaban, wa masamuso fɛ sira kan, a y"a yɛrɛ ka garadiw tigɛ. O kɔfɛ, a y"a fɔ a ye ko a k"a kunbiri gwan k"a ka sanbara sɔngɔ gɛlɛnw bɔ - walasa a ka sa i n"a fɔ a tun bɛ kɛ cogo min na, sennasanbara la sɛgɛsɛgɛlikɛlan kan.
  Carolina y"a yɛrɛ jira. Palpatine y"a ɲɛda lakika jira a la ani awirilikalo tigi ye kasi kɛ ni fanga ye. O kɔfɛ, a siɲɛ fɔlɔ don a ka ɲɛnamaya kɔnɔ, Dart ye fanga sanpɛrɛn kɛ ... Wa masamuso jenilen y"a hakili sigi tuma min na, Sith Lord hinɛbali ye nukliyɛri marifa dɔ bila detonator kan, ka bɔ masaso kɔnɔ.
  Ji jukɔrɔla diɲɛ sigibagaw jalakilen don ko u ye fɛn tiɲɛ, o de kosɔn kɛlɛ jugu dɔ daminɛna dugukolo diɲɛ fila ni ɲɔgɔn cɛ. Hali n"u ka fɛɛrɛbɔ ka bon kosɛbɛ, ji jukɔrɔla boli in sera ka kisi. Ka fara o kan, Repibiliki Senat ka lasigidenw y"u sen don o ko la, minnu ma se ka sɔn o mɔgɔfaga ma.
  Palpatine y"a yɛrɛ sɔrɔ hɛrɛtigi ka laurels la, wa a sera galasi hakɛ la sisan, fo ka na se bi ma dɔrɔn, a kɛra senatɛri dɛmɛbaa fitinin jɔyɔrɔ ye ka bɔ Naboo, nka a ye mɔgɔw kanu teliya kosɛbɛ a yɛrɛ fɛ.
  A karamɔgɔ Plagast sɔnna kalanden in kɔrɔtalen ma, nka ale yɛrɛ y"a yɛrɛ su ji la ka taa a fɛ Magochlorians ka dɔnniyakalan na. A tun b"a fɛ ka sayabaliya sɔrɔ a yɛrɛ la ani ka suw lakununni dege. Ka fara o kan, Plagast, ni kɛnɛma hinɛbaliya ye, a ye kanuya dɔrɔn de sɔrɔ a somɔgɔw dɔw la ani a tun bɛ siko kɛ u lakununni teliya la.
  Palpatine denmuso kɔrɔla ka kɛ masamuso ye. Wa a ma mɛn, a y"a yɛrɛ bɔnsɔn sɔrɔ. Furu ma kɛ masakɛ ye cogo la, nka a tun ye furuɲɔgɔn ye sariya siratigɛ la pewu, ani Jedi sɔrɔdasi kɔrɔ, hali ni a tun tɛ seko ni dɔnko sanfɛla la. Foroba la, a ye masakɛ ni faamakɛɲɔgɔn fitinin tɔgɔ Sɔrɔ - masakɛmuso ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ.
  Nka a denkɛ min tun tɛ ofisi ye, o tun man di Palpatine ye: a tun ka ɲi kojugu, a tun ye mɔgɔba ye, a kɛnɛma tun cɛ ka ɲi kosɛbɛ, wa a ɲɛda tun ka dɔgɔ kosɛbɛ ka tɛmɛ a sanw kan.
  Ɔwɔ, wa, nɛrɛma faama denmuso kɔrɔla ni ɲumanya ni hinɛbaga ye kosɛbɛ. A ni a fa bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na kosɛbɛ jogo ta fan fɛ - min ye siko kɛ, n"a sɔrɔla, ka kɛ mɔgɔ juguba ye diɲɛ kɔnɔ.
  A mana kɛ cogo o cogo, Plagast tun man kan tugun k"a ka kalanden lasun. Palpatine ye o latigɛ in kɛ a yɛrɛ ma - k'a denmuso n'a cɛ fila bɛɛ tiɲɛ.
  Nka tiɲɛ na cogo la min b"a to i kana yeelen bɔ i yɛrɛ la. Wa o man nɔgɔn, o de kama masaso lakanani ɲagami ni tiɲɛni bɛɛ kɔfɛ, o barika bonyana kosɛbɛ.
  Palpatine y"a latigɛ ka kasaara kɛ dolow kurunba kɔnɔ. A sera, n"a ka fanga ye, ka masakɛ denbaya ka boli sɔrɔ ka taa Corusan, duguba dugukolo ani jamana faaba. A fɔra ko weleli don seliba dɔ la - san ba kelen min bɛ kɛ formation belebele dɔ la.
  A ye Master Plagast ka kalanw dege kosɛbɛ;
  Karamɔgɔ ye layidu ta kalanden ye ko hali n"a ka kalan bɛna kɛ ko gɛlɛn ye, u bɛna hɔrɔnya ka bɔ sariya fila la. Darth Bane ye sɛrɛkili jugu min latigɛ, u ye o tiɲɛ, u tun tɛna foyi dogo ɲɔgɔn na, u tun tɛna keleya ni dannayabaliya sɔrɔ u ka jɛɲɔgɔnya la, wa o cogo la, u tun bɛna baara kɛ dibi fan fɛ ɲɔgɔn fɛ. Sidious ye kalan kɛ Muun ka fanga kɔrɔ san tan caman kɔnɔ, o waati la, Plagast y"a ka kalanden kalan a yɛrɛ ka fɛn o fɛn dɔn walasa Plagast ka fanga kura sɔrɔlen bɛɛ kana tunun. Plagueast ka kalanw ye Palpatine wajibiya k"a ka siranw kunbɛn, k"a ka nisɔndiya bɛɛ bɔsi a la, ka fɛn o fɛn minɛ a ka di a ye kosɛbɛ. Dibi Matigi ye Sidious kalan ko dusukunnataw i n"a fɔ keleya ni koniya, hali ni u tun ka kan walasa ka dibi fan dɔn, olu tun ye fɛɛrɛ dɔrɔn de ye walasa ka jogoɲumanya hakilina kɔrɔw bila kuntilenna belebeleba dɔ kama. Plagast fana y"a ka kalanden kalan fanga minɛni fɛɛrɛw kan ni laɲini laban ye ka galaxie (fila) mara.
  Nka kalan kɛcogo min tun bɛ nɔ bɔ kosɛbɛ, o tun ye ka tɛmɛn barikalanw kan minnu bɛ wele ko virtuel, ani sinema min bɛ kɛ ni fɛn caman ye.
  Palpatine dɛmɛni na ka taa ɲɛ ka tɛmɛn ɲɔgɔndanw fɛ, matigi ye sira di Thaler Sidious ma a ka Sith holocron fɛ, ani mɔgɔ caman wɛrɛw. A ye Palpatine dege lightsaber kɛlɛ la, Force sanpɛrɛn baara, k"a wajibiya ka dɔnniya sugu bɛɛ minɛ marifa suguya caman ni dibi fan fɛ fɛɛrɛw kan, nka nafa dɔrɔn de di u ma min ka kan ka kɛ Ordre kuntilenna lakika kama. O waati kelen na, Plagast, Damasi Grandee tɔgɔ la, a ye fɛn bɛɛ kɛ walasa mɔgɔ si kana siga a la ko a ni Palpatine bɛ ɲɔgɔn fɛ.
  O la yan, ko nɔgɔman dɔ Kɛra - dolow kurunba ye asteroid jikuru in gosi. Ka fara o kan, kaban dolow kurun seginni na, tuma min na piloti caman ye minfɛn barikamaw min.
  Wa, Palpatine ma sigasiga dɔrɔn, nka hali yamaruya dira a ma, k"a sababu kɛ a ye hami jira ani k"a bali ka bɔ sira faratilen dɔ kan. Nka dalilu sugu dɔw bɛ yen minnu b"a to mɔgɔ bɛna o kɔfɛ tigitigi kɛ. Wa provocation in ye baara kɛ, wa yen minɛnw tiɲɛna dɔɔnin.
  Ciyɛntalaw ni furuɲɔgɔn fila bɛɛ sara, masakɛmuso fitinin Padme Amidala dɔrɔn de tora, Palpatine denmuso. A ye masasigilan ciyɛn ta Naboo kan.
  Ani Darth Sidious ye dɔ fara a ka kojuguw lisɛli kan. Nka, fɛn bɛɛ ma Sɔn Plagast fɛ.
  "Fanga, kalanden, ani ɲɛmɔgɔya seko b'i bolo. Min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko mɔgɔfagala seriyali joli-minɛ bɛ i la, hali n'an ka kan k'a minɛ reserve la - fo ni fariyako in bɛ baara kɛ ni kun danma dɔ ye. An tɛ sogofagalaw ye, Sidious, i n'a fɔ."(Alimankan na) tɛmɛnenw ka Sith dɔw. Anw ye siniɲɛsigi fɛn dilannikɛlaw ye."
  "Waati jumɛn?"
  "San tan kɔnɔ - wa tile kelen tɛ ka kɔn o ɲɛ."
  Nka muɲuli min tun bɛ i yɛrɛ minɛ, o tun t"a fɛ k"a yɛrɛ jira. Hali ni tuma dɔw la Witt yɛrɛ tun b"a yɛrɛ ɲininka mun na a barika banna ka kɛ mɔgɔ jugu ye ten. Yala a bɛ ni binkanni caman ye kabini a bange waati wa? Ka fara o kan, teriya jɛkulu dɔ kɔnɔ, Palpatine ye mɔgɔ ɲuman ye.
  Darth Sidious yɛrɛ ye hakilina kura dɔ don a kɔnɔ : Sith lakika ka kan k"a hakilinaw dogo ni seko ye fo hali karamɔgɔ tɛ minɛ faamuya ! Hali n"a y"a yɛrɛ wele ko Plagast hakilitigi!
  K"a sɔrɔ Palpatine tun bɛ ka don galasi politiki la, a ka ladilikɛla ye ɲɛtaa kura kɛ a ka ɲininiw na. Yinchorri jugu ka sago, min jirala Damasi la, siya kelen ka cidenjɛkulu dɔ fɛ, o tiɲɛna Fanga ka fanga kɔrɔ, hali ni fɛnɲɛnamaw ka kɔnɔna na, u ye u yɛrɛ kɛlɛ. Plagast fana ye kɔrɔbɔli caman Kɛ misali wɛrɛw kan, k"a yɛrɛ ka sekow kɔrɔbɔ. Lajɛ nata la min kɛra Cache kɔnɔ, Plagast ye laadilikanw jira Sidious la Sith ka kan ka wale kɛ ka kɛɲɛ ni minnu ye, a kumana a ka Kerred Sante bɔli kuntaalajan kan ani ka yamaruya di Sidious ma a ka yamaruya di ka Senatɔrɔ Vidar Kim faga walasa Palpatine ka se k"a nɔ bila . Plagast yɛrɛ taara bɔ dugukolo Kamino la, a ye kumaɲɔgɔnya kɛ ni sigida siya ye min ye klon dilannikɛlaw ye walasa ka Yinchorri kanminɛbagaw ka kɛlɛbolo dɔ da. Kɔfɛ, Damasi n"a kɔrɔsigiw taara Serenno, Plagast yɛrɛ kumana yɔrɔ min na ni Jediw ye minnu tun bɛ yen. O la, a y"a Sɔrɔ ko Jedi Qui-Gon Jinn tun tɛ tɔnbaw fɛ, wa a matigi kɔrɔ Dooku y"a jate ko Repibiliki jɔyɔrɔ tɛ sabati. Plagast ye siga kisɛw turu ni seko ye Master Sifo-Dyas dusukun na, k"a lasun nɔgɔya la ko Repibiliki mago bɛ kɛlɛbolo la.
  Tiɲɛ don, jɔn bɛna taa sɔrɔdasi masin sɔngɔ gɛlɛn dɔ dabɔli la, kɛlɛ tɛ min na? Wa Sithw tun b"a fɛ ka fariyacogo kɔlɔsi tigitigi, bawo cogo wɛrɛ bɛ u ka kalanw sɔsɔ.
  Politiki lajɛba la, n"o ye ka sɔn Jagokɛlaw ka tɔnba diɲɛ tan ni fila ni kɔ ma ka don Repibiliki kɔnɔ, Plaguest ni Sidious ye ɲɔgɔn sɔrɔ tugun Damasi ni Palpatine tɔgɔ la. Labɛn dɔ kɔfɛ min tun labɛnna ka kɔn, Palpatine ye jɛmukan kabakoma dɔ kɛ min ye kulekan ni ɲagami lawuli Senat kɔnɔ. Plagast nisɔndiyara, bawo Jagokɛlaw ka tɔnba ka dugukolow kɛra Repibiliki kɔnɔ ani don nataw la Sithw bɛ se ka galasi kɛlɛ dɔ lawuli n"u bolow ye. Nka Plagast tun b"a dɔn ko Senatɔrɔ Pax Tim min diminnen don, o ye jɛkafɔ kɛ ni Damasi jugu tɔw ye - Sante lakanani jɛkulu - wa sisan a bɛna fɛɛrɛw tigɛ kosɛbɛ walasa ka Damasi bɔ yen. O de kama, Plagast y"a laɲini ka Palpatine sigi ni Tim ye politiki lajɛ dɔ la, ka kalanden in kɛ baarakɛminɛn ye k"a to a kɔrɔbɔ. Hali ni Sidious ka walew ɲɛnabɔra, Tim sera ka Sith fila bɛɛ tɛmɛ a kɛtɔ ka yamaruya di Maladian fagabagaw ma Plagast. Ikomi o laban in y"a fanga bɛɛ lajɛlen kɛ walasa ka mɔgɔfaga dabila ani ka Tim sɔrɔ, a tun t"a dɔn ko binkanni filanan labɛnna a kama.
  Wa Darth Sidious y"a ye, nka a tun bɛ miiri kaban ka bɔ ladilikɛla dɔ ka kɔlɔsili la.
  Larsh Hill ka jɔyɔrɔfa seli senfɛ Order ka lodiji la Coruscant, Darth Plagast tun bɛ ɲini ka faga sarala sɔrɔdasiw fɛ. Palpatine dɛmɛbaa, Pestage, ye ɲɔgɔn sɔrɔ ni Maladikaw ye, a kɛlen kɔ ka kunnafoni wajibiyalenw sɔrɔ, a ye Palpatine ladɔnniya o yɔrɔnin bɛɛ. U fila bɛɛ sera fagali kɛyɔrɔ la, ka Plagast joginlen dɔrɔn de sɔrɔ ani a ninakili ka gɛlɛn, o min ye joginda siri ni Force ye; Muun tɔ minnu bɔra Damasi Fasojamanaw la, olu fagara. Kɔfɛ, Palpatine y"a yɛrɛ ka waleɲumandɔn kɛ Tim la, a kɛlen ka Tim yɛrɛ faga ani Gran Protectorate mɔgɔ caman wɛrɛw Malastare ka lasigidenso la Coruscant. Polisiw ma nin kojuguba in kɛbagaw sɔrɔ, hali ni jɛkulu kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ sigira senkan walasa ka nin saya ninnu sɛgɛsɛgɛ Senatɔrɔ Kim fagali kɔfɛ. O de kosɔn, Damas Capitals ma bɔnɛ a ɲɛmɔgɔ la, nka Hego Damascus ye lafiɲɛbɔ kɛ Galaxy ka kow la.
  Darth Sidious ye labɛnw kɛ ni namara ye kosɛbɛ. A m"a denmuso Padva faga, nka a kɛra teriya ye n"a ye. Wa ni kɛnɛma-ɲini ye, a Kɛra senatɛri ye.
  Matigi nɛrɛma ka fanga bonyalen don, Sith Darth Maul sabanan bɔra kɛnɛ kan. A dege fana barbari fɛɛrɛw la, ani kɛlɛcɛ setigiba. Nka, Maul ka nilifɛn fanga la, o man bon fo a bɛ se ka kɛ ciyɛntabaga dafalen ye.
  Ka fara o kan, Plagast ni Thaler fila bɛɛ ye mɔgɔw ye hali bi, wa u tɛ siyawoloma taamasiɲɛw tɛ minnu na. U tun t"a fɛ tiɲɛ na Sith Mansamara nata ka masasigilan ka ciyɛn sɔrɔ siya dɔ fɛ min tɛ hadamaden ye.
  O la sa, n"a sɔrɔ Darth Maul ka saya tun latigɛra ka kɔn o ɲɛ. Ka fara o kan, Palpatine tun bɛ ɲini ka sa duel dɔ senfɛ n"a ka kalanden ye, wa fanga bonya dɔrɔn de ye masakɛ nata kisi saya ma.
  Darth Sidious dimina ko mɔgɔ dɔ min bɛ diɲɛ kɔnɔ, o ka fisa ni a ka yeelenbɔlan ye. Wa o fana y"a taamaʃyɛn To. Hadamaden furuɲɔgɔnma dɔ ka hɛrɛ la, Maul, a ka danbe kosɔn, a ma se ka tɛmɛ u kan fanga dibi fan dɔnni na!
  Damasi ni Palpatine ye fɛn bɛɛ kɛ walasa Naboo gɛlɛya ka nafa sɔrɔ u fila bɛɛ la. Darth Maul ye baara daminɛ waati min na Naboo kan walasa ka Jediw halaki, Damasi tun ye fɛɛrɛ tigɛlenw ta walasa ka gɛlɛya kura dɔ labɛn. Damasi ye ɲɔgɔn sɔrɔ ni tɔnba tɔnba, Jagokɛlaw ka tɔnba, Techno tɔnba ani tɔn wɛrɛw ɲɛmɔgɔw ye, a y"u Lajɔ Repibiliki ka wale juguw la u ka diɲɛw kan. Palpatine, n"o y"a ka sugandili sɔrɔ ka kɛ Galasi jamana ka jamanakuntigiba ye, a y"a latigɛ ko waati sera ka Planba in dafa a kelen na. A mago bɛ min na, a kɛlen kɔ ka Plagast dege ani ka baara kɛ n"a ka ladilikɛla ka jɛɲɔgɔnyaw ye walasa k"a sago jɔyɔrɔ sɔrɔ, Palpatine y"a ye ko Muun kɔrɔba in tɛ fosi ye ni balilan tɛ. Faan wɛrɛ fɛ, a kɛra i n"a fɔ Plagast tun dalen bɛ a ka kalanden na pewu.
  Ka fara o kan, Darth Maul sara ani mɔgɔ fila ka mara seginna a yɛrɛma.
  Baara ni waati caman tun bɛ yen hali bi, wa Darth Sidus ma sababu sɔrɔ dɔrɔn ka kalanden kura dege.
  O la, mun na u ka tandem tɛ yen san damadɔ wɛrɛ kɔnɔ - fo Jedi ka sigikafɔ laban ka tiɲɛ?
  Nka min tun nafa ka bon kosɛbɛ, o tun tɛ o ye. Plagast labanna ka gundo jugu dɔ bɔ kɛnɛ kan : "ale de ye Palpatine fa lakika ye, fa yɛrɛ la - Witt Thaler."
  Ɔwɔ, a ba, sɛnɛkɛla muso cɛɲi kosɛbɛ, o ye jagokɛla nafolotigi Damasi kunkolo wuli. Wa a ma se ka o diyagoya in kunbɛn.
  A ka c"a la, Sith (Sith) daminɛ kɔfɛ, denw bangeli seko bɛ Dɔgɔya kosɛbɛ. Wa o kɔfɛ o ɲɔgɔnna chance - i ye denkɛ sɔrɔ ! Wa o cogo la setigi, ani nilifɛn tɛ fanga dɔrɔn na, nka politiki seko ɲumanba sɔrɔli.
  O de kɛra sababu fɔlɔ ye min y"a to a ye kamalennin kisi. A ka di kosɛbɛ ka tɛmɛ i yɛrɛ joli baara kan. Hali n"a y"a sɔrɔ, k"a sababu kɛ Sith sanfɛlamɔgɔw kɛra fɛn ye min bɛ ɲini ka kɛ den ye, denbaya ka jɛɲɔgɔnyaw ma jate abada ko o de ye a kunbabaw ye.
  Plagast dusu tiɲɛna kosɛbɛ ... N"a sɔrɔ a y"a latigɛ tiɲɛ na ko a yɛrɛ denkɛ tɛna maga a la.
  Nka o de ye Darth Sidious bila ka wale kɛ tigitigi. Ka kojuguba sugu kɛ i n"a fɔ i yɛrɛ fa fagali, o ye Sith Master bɛɛ ka sugo ye.
  Su min kɛra ka kɔn kalata ɲɛ, Damasi y"a ka foroba jirali fɔlɔ kɛ san caman kɔnɔ, a ni Senatɔrɔ Palpatine dɔrɔn de kɛra : u jɛlen taara Mon Calamari ka baara kura jirali la Galactic Opera House la. O daminɛ kɔfɛ, Sith Lord fila ninnu ye lafiɲɛbɔ kɛ Damasi penthouse la Kaldani Spire boon kɔnɔ walasa ka Palpatine ka ɲɛtaa nata seli kɛ. Palpatine ye karamɔgɔ lamini ni diwɛn ye, ka Senat ka jɛmukan nata dege.
  Plagast, min ye dɔlɔminna ye, o y"a fɔ Palpatine ye ko a ka Magochlorians kɛlɛli kɛra ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Cɛdennin Anakin ye se sɔrɔ o boli in na, wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko a sera ka kɛlɛ robow ka kɛlɛbolo bɛɛ bali. O kɔrɔ ye ko cɛnin ye fanga sɔrɔ ka tɛmɛ diɲɛ kɔnɔ mɔgɔw bɛɛ kan. Ka fara jɛɲɔgɔnya kan ni cɛnin ye, a sera ka kɔnɔta kɛ ni magochlorians ye ani Togruta siya ka lasigiden dɔ. Ni an y"a jateminɛ ko nin siya in min bɛ i n"a fɔ hadamaden, nka a tɛ hadamaden ye, o ka lasigidenw ka dɔgɔ kosɛbɛ ka tɛmɛ mɔgɔw kan Magohloriw ta fan fɛ, nka o waati kelen na, Jedi kɛmɛsarada la u cɛma, n"u hakɛ ka dɔgɔ ni hadamadenw ta ye siɲɛ caman, o ka ca kosɛbɛ, o de kosɔn ...
  Npogotigi kura Ahsoka Tano don nataw la, a bɛna se ka seko danmadɔw sɔrɔ, minnu tun ma dɔn fɔlɔ. Togruta fanga dɔncogo wɛrɛw faralen ɲɔgɔn kan, ani Magochlorians caya - o bɛ se ka kɛ sababu ye ka kabako lakika dɔ lase hadamadenw ka fɛn dilannenw ma.
  Mun bɛ kɛ o kɔfɛ? A bɛna t"a fɛ ka kɔrɔbɔliw kɛ ani ka mɔgɔw siya kura da - minnu fanga bɛ bɛn ala ma. Wa a bɛna se ka danfɛnw fara ɲɔgɔn kan minnu ka bon yɛrɛ ka tɛmɛ Magohloriw kan - teochlorians, o bɛna a to Sith ka diɲɛ farikolo sariyaw Changer, ani laala ka diɲɛ kura da!
  Fɛn dɔ tun bɛ yen min tun bɛ siran ani ka kabakoya matigi nɛrɛma fɛ.
  Dɔɔni dɔlɔminna, Plagast binna sugo la a siɲɛ fɔlɔ la san caman kɔnɔ, wa waati damadɔ tɛmɛnen kɔfɛ, Sidious, a kɛlen kɔ ka sigasiga (n"a sɔrɔ a ka fisa k"a kunkolo tigɛ dɔrɔn ni npan ye?), A ye Force baji dɔ jigin sanpɛrɛn bɛ karamɔgɔ kan.
  - E fa bɛna fɛn bɛɛ jaabi ! Ka da a kan a ye ne to yen, ka da a kan a ye ne to ka ɲɛnamaya kɛ san kelen jahanama kɔnɔ masakɛ ka sow kɔnɔ minnu tɔɔrɔla! Mun na a ye ne bila ka ne ka kanuya lakika kelenpe faga Carolina!
  Sith nɛrɛma ye mankanba bɔ, ka sanpɛrɛn ci a bangebaga ma. A tun b"a kɔniya tiɲɛn na.
  Plagast ka dimi diyara a ye, Darth Sidious y"a tɔɔrɔ dɔɔnin dɔɔnin fo ka se saya ma, wa ale sɛgɛnnen ni Force ka dɛmɛ ye, a ma se ka foyi kɛ, a sara.
  Segin labanw na, matigi nɛrɛma ko :
  "I ye nin tulon in dɛsɛ don min na i y'a latigɛ ka n kalan Galasi mara la. I fa bɛ i kɛrɛfɛ - walima, n'a fɔra ka ɲɛ, i senkɔni jukɔrɔ. I tun ye n karamɔgɔ ye, fa - ɔwɔ, o de kama ne bɛna o fɔ i ye fo abada."(Alimankan na) , a ka kɛ waleɲumandɔnbaga ye badaa, nka i tɛna kɛ ne makɛ ye abada."
  - Palpatine ye foli bila Darth Plagast ma minnu bɛ ka sa ani minnu bɛ ka jeni sanpɛrɛn fanga tasuma na.
  Wa o cogo la, Sith dabɔbaa y"a ka ɲɛnamaya ɲagaminen ban. Wa ni ale ye diɲɛ tariku ɲɛ wuli.
  Nka danfɛn kura fila tun bɛ yen, minnu ka bon: Ahsoka ni Anakin, ka fara kalanden dɔ kan min sera ka fanga sɔrɔ galaxie kan ani ka se sɔrɔ Jedi kan.
  O cogo la, Luke Skywalker tun ye Palpatine denkɛ denkɛ ye ani Darth Vader denkɛ.
  O la, Sitiw ka matigi nɛrɛma ma se ka yamaruya di, k"a bɔnsɔn tilennen ta k"a halaki, min ye fanga sɔrɔ. Ka fara o kan, mɔgɔ bɛ se ka fɛn o fɛn fɔ - Luka ye hadamaden kɛmɛ ye, wa a yɛrɛ denw ye Togruta tilancɛ ye. Nka Mansa Palpatine tun ye sariyaw sigi senkan kaban minnu bɛ dan sigi mɔgɔ minnu tɛ hadamadenw ka josariyaw ye, wa a tun b"a ɲini caman na ka siyawoloma sariyaw sigi jamana kura kɔnɔ.
  Tiɲɛ na, ni mɔgɔw kɛra siya ye min ka ca ni tɔw bɛɛ ye galaxie kɔnɔ, ani masakɛ yɛrɛ ye cɛ ye, ka fara a taamaɲɔgɔn kan, o tuma na, siyawoloma gɛlɛn, ani siya wɛrɛw majigin bɛ Sith hakili la kosɛbɛ. Kanu ka mɔgɔw degun ani ka fanga sɔrɔ.
  Grand Marshal Tarkin ye teori ni hakilina bɛɛ labɛn walasa ka siyawoloma jo di...
  Nka u ye masasigilan ciyɛn ta, jama tilancɛ dɔrɔn. Hali ni Ahsoka ye a yɛrɛ bɔ o falenfɛn juguw la, wa a ka kameleon fari bɛ i ko a cɛ ka ɲi.
  Mansa y"a denw ci kɛrɛnkɛrɛnnenya la ka taa ɲɛnamaya tiɲɛ Silo dugukolo kan, Togrutaw tun sigilen bɛ yɔrɔ min na. Wa matigi nɛrɛma denw y'o dafa ni nisɔndiya ye.
  U ye baara kɛ kabini kɔnɔmaya ani u tun bɛ fanga dibi fan dɔrɔn de dɔn. Palpatine, a ka kamalenninya waati la, a ye wale ɲumanw kɛ ka tɛmɛ siɲɛ kelen kan. Wa n"a donna tɔɔrɔ-yɔrɔ la, n"a tun ma boli ka Plagast sɔrɔ, a tun tɛna kɛ mɔgɔfagalaba ye abada galaxie kɔnɔ.
  Ɔwɔ, a denw ma kɛwale ɲumanw kɛ, u ye kojugu si kɛ ni nisɔndiya ye. Nka kun dɔw kosɔn, o de tigitigi man di masakɛ ma. Tolya ni ale la ɲumanya ma sa fo ka se a laban ma. Toli Palpatine tun dalen b"a la ko a tɛ se ka kɛ Sith lakika ye n"i ma kɛlɛ kɛ n"i yɛrɛ ye, n"i ye se sɔrɔ yeelen fan kan i yɛrɛ kɔnɔ.
  A denw ye juguya baara ta k"a kɛ fɛn dilen ye, k"a kɛ fɛn ye min bɛ sɔrɔ diɲɛ kɔnɔ, k"a sɔrɔ u ma hakili tɔɔrɔ ni nimisali sɔrɔ.
  Nka Palpatine ye kɛlɛ kɛ n"a yɛrɛ ye, wa Sebaayabɛɛtigi Ala dɔrɔn de b"a dɔn a ye musaka min kɛ a la ka Carolina faga.
  Ka fara o kan, masakɛ ma a ja gɛlɛya k"a ba faga. A bɛ iko Plagast tun bɛ ni kanuya dusukunnata ye a fana na, a ma o ɲininkali sugu lawuli abada.
  Wa Palpatine ba bɛ balo la hali bi, wa hali n"a tɛmɛna san kɛmɛ ni kɔ kan kabini tuma jan, a tɛ i n"a fɔ musokɔrɔba juguba fewu. O kɔfɛ, a bɛ iko a ka dɔgɔ n"a denkɛ ye, a ye blonde barikama ye - a ɲɛda tɛ tɛmɛ san bisaba kan. A bɔlen kɔ baara gɛlɛnw na, a y"a sigi mara yɔrɔ jan dɔ la, ka jinɛweleli daminɛ yen.
  Ɔwɔ, mɔgɔ gansan, sɛnɛkɛla muso, nka muso fana min tɛ deli ka kɛ, o min jiginna a ka jamu la. N'o tɛ, a tun tɛna se ka kɔnɔ ta ka bɔ matigi nɛrɛma fɛ.
  Sennasanbara, cɛsirilan dɔrɔn de don, a cɛsirilan finman bɛ i n"a fɔ sungurunnin ta, a tun bɛ baara kɛ kosɛbɛ foro la, su fɛ a tun bɛ jatɔya kɛ. Nka Witt tun sigilen bɛ a fɛ tuma min na, a ba y"a ka kalan dogo, wa a tun t"a denkɛ di foyi ma.
  Tiɲɛ don, a y"a to a ka sɛgɛn siɲɛ fila-fila : ko n"a sɔrɔla a bɛna a latigɛ a diyanyemɔgɔw dɔrɔn tɛ, nka a bɛna u denw n"u mamadenw fana su don.
  Palpatine taara bɔ a ba ye a san kelen dɔrɔn de filɛ nin ye - waati min na a tun ka kan ka Naboo datugu ka bɔ murutilenw ka binkanni na. Olu fana tun bɛ gundo ɲini, masakɛ nɛrɛma ka so dugukolo kan. N"a sɔrɔ u tun b"a fɛ k"a ka barikantanya dɔn, walima ka somɔgɔw sɔrɔ wa?
  Balimakɛ dɔ tun be masakɛ fɛ. Yan, Palpatine y"a saraka dibi fanga ma waati dɔɔnin ka kɔn gɛlɛya ɲɛ Naboo - k"a fɔ cogo min na ko ɲɛnajɛ ye nisɔndiya.
  O waati la, balimakɛ tun ye mamadenw sɔrɔ kaban, o la sa, Darth Sidious ka fɛɛrɛw tun bɛnnen don. Hali ka tɛmɛn fɔlɔ kan, ani ka panthéon de joli fagalenw fa.
  O kɔ, a tun b'a fɛ o waati kelen na, ka ban a ba la. Nka Palpatine tun b"a miiri ko a bɛna muso kɔrɔba in kunbɛn: nka a ba tun ma Changé fewu farali san janw kɔnɔ. Npogotiginin, farikolo-ɲɛnajɛ, dibi don kosɛbɛ tilejeni fɛ, ani fari nɔgɔlen, ɲɛda cɛɲi ni cɛya dawolo. Ni i y"a lajɛ yɔrɔ jan, a ka c"a la, a bɛ se ka fili ko sungurunnin don, nka n"i y"a surunya, a ɲɛda cogoya bɛ ye: a kɔgɔlen don kosɛbɛ, a dilannen don, wa a si bɛ san bisaba la dɔgɔmannin. Wa n"i ye emerald-safire ɲɛw lajɛ, a bɛna kɛ i n"a fɔ a ka ca ni o ye ka tɛmɛ o kan.
  Witt Thaler, min tun t"a miiri ko a ba man nɔgɔn i n"a fɔ a bɛ iko a bɛ cogo min na, o kabakoyara, wa a banna ka mɔgɔ faga, walima, i n"a fɔ a y"a wele cogo min na, ka saraka di dibi fanga ma.
  A ma jagɛlɛya sɔrɔ a yɛrɛ la o waati la ka kuma fila-fila fɔ ni ba-sɛgɛsɛgɛlikɛla ye a dɔgɔyalenba la, wa, k"a yɛrɛ tanga jɛɲɔgɔnya ma, a ye teliya ka taa. N"a sɔrɔ ba tun y"a denkɛ dɔn, nka a y"a kɛ fana i n"a fɔ a fariganna ani a tɛ a janto a la.
  Wa Naboo taama laban na, a y"a yɛrɛ jira waati min na, masakɛ ka konwo ye pankurun ta ka don lamini na. Palpatine tun bɛ ɲini ka su don masaso kɔnɔ, nka muso sennasanbara dɔ y"a jira a la, o y"a jira ko bɔyɔrɔ dogolen dɔ bɛ yen, k"a jira murutilenw ka lamini wɛrɛ bɛ yɔrɔ min na.
  O kɔ, u ye kumasen damadɔw ɲɔgɔn falen-falen n"a ye.
  Ba min ma ban, o y"a bolo da Palpatine ɲɛda kan k"a fɔ ni dusukasi ye ko :
  I dusu tiɲɛna kosɛbɛ cogo min na, denkɛ. Fɛn kelen min bɛ se ka dɔn, o si ma to i kɔnɔ!
  Darth Sidious y"a ba jaabi ni dimi ye ko:
  - n bɛ i ko cɛkɔrɔba juguman dɔrɔn ! Tiɲɛ na, ne farikolo bɛ balo kabini tuma jan a ma kɛ ka kɛɲɛ ni hadamadenw ka sariyaw ye. Wa hali bi ne bɛ se ka Jedi suguya bɛɛ kɛlɛ ni npanw ye. Ani ne farisogo ka ɲɛnamaya kɛcogo farikoloma waati bɛna mɛn ka tɛmɛ san kɛmɛ kan!
  Denba kamalennin y"a kunkolo biri a denkɛ la min tun sɔgɔlen don.
  "Yala i y'a latigɛ k'i farikolo ɲɛnamaya janya i kɛtɔ ka kɛ vampire ye wa?" Tiɲɛ don, nafa bɛ vampirew la ka tɛmɛ hadamadenw kan. Fo n"a ma kɛ a ka kan ka joli min siɲɛ saba tile kɔnɔ, ani ka aw yɛrɛ tanga tile yeelen ma. Nka nin tɛ ɲɛnamaya ye!
  Mansa Palpatine dusu tiɲɛna a ba fɛ, a yɛrɛ tun b"a fɛ k"a bugɔ, nka a y"a yɛrɛ minɛ. A ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dimi ye ko:
  "Ne barika ka bon ka tɛmɛ ne denmisɛnman kan, a ka gɛlɛn ka faga ni fɛn wɛrɛ ye ni warijɛ sɛrɛkili tɛ. Wa tile o tile la i bɛ se ka fini ɲuman don ni filɛriw ye, wa yeelen dilannen tɛ farati ye ne bolo.
  Yan, Darth Sidious ka kumakan nɔgɔyara.
  - O ka fisa, a fɔ n ye cogo min na i kɛlen cɛ nɔgɔman ye, i sera k'i ka kamalenninya mara cogo min na ?
  Lada Thaler ni nisɔndiya duman, ɲinw finman ye jaabi di ko:
  - Ne ka ɲɛnamaya bɛɛ kɔnɔ ne tun bɛ taama sennasanbara la Naboo kan, ka baara kɛ ne ka ɲɛnamaya bɛɛ kɔnɔ, ka dumuni kɛnɛmanw dun, ka ji ni nɔnɔ dɔrɔn min. Tuma bɛɛ kɛnɛma - yɔrɔ jan dugu la. N taara faaba la siɲɛ kelen dɔrɔn, o kɔfɛ, n taara cakɛda la, tuma min na u nana ni n ye ka kiritigɛ in lamɛn. Wa yen tugun ka taa dugu la ni bɔgɔdaga ye!
  Ne bɛ ɲɛnamaya kɛcogo ɲuman kɛ ka tɛmɛ ɲɛnamaya kɛcogo tɔw bɛɛ kan ani mun na ne ka kan ka kɔrɔbaya?
  Palpatine yɛrɛ ma dimi nin sen in na, a y"a ye ko a bɛ nisɔndiya dɔɔnin ani, a bɛ se ka kɛ cogo min na, a ye ɲɛfɔli ɲini:
  - Sɛnɛkɛla miliyɔn caman bɛ ɲɛnamaya kɛcogo kelen de kɛ i n"a fɔ e , nka o t"u bali ka wuli ka kɛ musokɔrɔba juguw ye , u tɛ i n"a fɔ aw. Gundo ye mun ye - a fɔ n ye !
  Mama y"a jaabi ni majigilenya ye a ka kumakan na:
  - Ɲininkali min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye, mun na mɔgɔ bɛ kɔrɔbaya ? Siginiden min bɛ danfɛnw na, o ye banbali ye, wa hadamaden farikolo bɛ i n"a fɔ o sɛrɛkili sugu. Ni an y"a fɔ cogo jɛlen na, foyi tɛ hadamaden farikolo yɛrɛ la min ka kan ka kɔrɔya. Muso min ɲɛda tun ye kamalennin ye, o ye a jɔ dɔɔnin ka taa a fɛ ni ala muso dɔ ka dannaya ye. - A bɛɛ ye miirili ni dannaya de ye. Aw ka da a la ko kɔrɔya tɛ danbe ye, wa funankɛya banbali, o kɔfɛ, o ye misali ye wa i tɛna kɔrɔbaya!
  Palpatine ma Sɔn o ma kosɛbɛ:
  - Mɔgɔw dɔrɔn tɛ kɔrɔbaya, nka nɛgɛ, fɛnw, sanfɛla-kurunw, kɛlɛ-robow fana bɛ kɔrɔbaya. E fɛ, mun na mɔgɔ bɛ se k"a yɛrɛ tanga o ma ni a sago ni a ka dannaya cɛsiri ye?
  Npogotiginin y"a jaabi ni jigiya ye ko:
  - Hadamaden farikolo tɛ i n"a fɔ nɛgɛ, o ye sigida kura ye. Kɔnɔnatumuw bɛ se ka tila ka u yɛrɛ kuraya san miliyari miliyari caman kɔnɔ. Dɔnniyakɛla o dɔnnikɛla bɛna a fɔ ko jiribolo min bɛ farikolo la, o bɛna mɛn mɔgɔ miliyɔn caman ka ɲɛnamaya kɔnɔ. Aw ka kan ka fɛn fitinin nafama kelen kɛcogo dege dɔrɔn - ka farikoloɲɛnajɛw labɛn kokura ani ka u kuraya fana. O tuma na fɛ, saya tɛna kɛ tiɲɛ ye!
  Palpatine ye ɲininkali kɛ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Wa i b'a kɛ cogo di mama ?
  Muso ye ŋɛɲɛ kɛ k'a jaabi ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  Mun na vampire bɛna mago don a la k"a dɔn? Wa o cogo la nin sogo in na i bɛna san kɛmɛ duuru walima wɔɔrɔ janya. Ani i bɛ ka fɛn kabakoma dɔ bonya ... Yala i mago bɛ hali bi ka kamalenninya banbali gundo dɔn wa. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, n"i y"i ka yɛrɛɲini jateminɛ wa?
  Darth Sidious ye sɔgɔsɔgɔ kɛ i n"a fɔ sa min bugɔra, k"a ka nɛgɛ bilenman sama.
  - n bɛ se k' i saraka dibi fanga ma !
  Ba y"a denkɛ-masakɛ filɛ k"a sɔrɔ jamana dulonnen si ma kɛ a la. A y"a jaabi ni nisɔndiya ye min ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ o kan yɛrɛ.
  - nin saraka in tɛna i dɛmɛ i ka kɛlɛ la ! Hali ni ne ye fangatigi jolilen ye, ne ka deliliw b"i kisi saya ma. San kelen kɔnɔ, i bɛna taama dingɛ dunba da la yɛrɛ. Wa i ba dɔrɔn de bɛ se k"i ni kisi jahanama ma!
  Palpatine y"a yɛrɛ bila ani k"a bolo kɔrɔta ni kɔnɔnafili ye.
  " O bɛ ɲɛ, i n"a fɔ i y"a fɔ cogo min na, san kɛmɛ duuru walima wɔɔrɔ tora vampire la hali bi. Ani yen, n"a sɔrɔ ne bɛna fɛɛrɛ ɲuman dɔ sɔrɔ min bɛ se ka ɲɛnamaya janya. Ka fara o kan, kɔrɔbɔliw bɛ ka kɛ kaban walasa ka hakili don o klon kɔnɔ!
  Mama ye Palpatine susu ka foli kɛ ani ka hɛrɛ ɲini a fɛ. A kasa tun ka di kosɛbɛ ani a tun ka di. Wa Darth Sidious tun b"a fɛ kosɛbɛ - cɛɲi dɔ bɛ ɲuman na.
  Juguya ye kojugu ye, wa ka ɲɛnamaya kɛ ni dibi ni jatigi farimanw bɛ i lamini na, o bɛ mɔgɔ sɛgɛn kosɛbɛ. Tuma dɔw la siran bɛ wuli ka don... Dimi ni jugumanba.
  Ka fara o kan, masakɛ Palpatine tun b"a fɛ ka Sithw bila a nɔ na, minnu tɛ juguya saniyalen ye, wa ko a nɔnabila tun bɛ se ka na ni fɛn dɔ ye min bɛ se ka dabɔ sanfɛla fanga dɔ ka ɲɛnamaya kɔnɔ a dɔgɔyalenba la.
  Luke Skywalker ye hadamaden kɛmɛsarada la kɛmɛ ye wa nin ye a ka farali nafama ye.
  Ka fara o kan, Anakin ni Palpatine joli tun bɛ woyo a kɔnɔ hali bi. Wa, ka na ni nin cɛnin ye dibi fan fɛ, o tun bɛ cɛsiribaw de wajibiya.
  
  
  SITAN KA BANGE
  Palpatine - kamalennin majiginlen, kalanden ɲuman, ani min danfaralen don ni misali kɛcogo ye, o kɛra diɲɛ bɛɛ ni juguya farikolo ye cogo di, ka wuli ka taa fanga dibi fan fɛ?
  Naboo dugukolo kan ɲɛnamaya tun ka ɲi kosɛbɛ - waati duman, dugukolo min tun bɛ bolomafara di, a bɛ fɔ ko murutili ni fɛn caman ɲinini tun tɛ yen. Gofɛrɛnaman cogoya ye sariyasunba masakɛya ye ... Nka masakɛ ka fanga ka bon, a ka sariyasunw fanga bɛ bɛn sariyaw ma, wa Padla Amidala dɔrɔn de ladilanna walasa ka dan sigi masakɛ ka fanga waati n"a ka fanga fila bɛɛ la.
  Palpatine, a ka kamalenninya waati la, a ye kamalennin cɛɲi ye kosɛbɛ, a ka nɔgɔn ani tiɲɛ na, a farikolo yiriwara, a ye se sɔrɔ dugukolo ni ɲɔgɔn cɛ ɲɔgɔndanw na Aviaball la. O waati de la Palpatine, min tun bɛ Naboo ka kulu kɔnɔ waati laban yɛrɛ la, o y"a ye ko fanga in tun bɛ a yɛrɛ minɛ. A ye kɔn ka pulsarw ka panni ye ani asteroidw jiginni ye tulon virtuel kɔnɔ min ka gɛlɛn kosɛbɛ. Wa a y"a faamu ko a bɛ se k"a ye ni waati sera ka gosi min bɛ mɔgɔ faga, min bɛ se ka mɔgɔ faga. Wa o kɔfɛ, a tɔgɔ tun tɛ kelen ye dɔɔnin: Witt Thaler. Ba gansan, ani fa dɔnbali. Tiɲɛ don, a ka seko bangenenw n"a ka baara gɛlɛn kosɔn, Witt sera ka don kolɛji tɔgɔba dɔ ka kalanso la fu. Walasa k"o kɛ, a tun ka kan ka jate minɛ min ka bon kosɛbɛ.
  A fa ka musakaw la, a ba cɛɲi kosɛbɛ ani a kurulen, a y"a fɔ ko ale ye cɛkɔrɔba ye, n"a sɔrɔla hali a bɔra Jedi bangenen ɲumanw cɛma.
  Nka a ma se k"a tɔgɔ fɔ. Nka, Witt ye hakilina suguya caman kɛ a hakili la - n"a sɔrɔla a fa ye masakɛ ye caman na ka bɔ galaxie kɛrɛfɛ wa?
  Hali a denmisɛnman, Thaler - Palpatine nata tun b"a ye ko a bɛ se ka kalan gafe dagalen kalan - papiye cogo la walima ɛntɛrinɛti gafe kɔnɔ - cogo o cogo. A y"a teriw kabakoya ni se ye ka farikoloɲɛnajɛ kɔlɔlɔw fɔ, walima ka nsiirinw sɔrɔ jagɛlɛya dɔ kan - i n"a fɔ min dogolen bɛ bolokɔni na.
  Nka o tulon in de y'a Sɔrɔ a y'a Sɔrɔ nilifɛn dɔ b'a bolo min man ca. O sebaayaba in ye Witt Thaler kɛ Naboo ka cɛfarin ye, wa... Ayiwa, i n"a fɔ nsiirin kɔnɔ cogo min na, o kɛra sababu ye ka npogotigi cɛɲi kosɛbɛ, n"o ye masakɛmuso Caroline Amidala ye, o binna a kunkolo kan a kanu na.
  Wa Witt yɛrɛ, n"a joli denmisɛnnin, funteniman, ye hinɛ ni ɲɔgɔndɛmɛ wulilen dɔ ye. U ye ɲɔgɔn kanu fo ka se dibi ma, wa masasigilan ciyɛntabaga ofisiyali, Caroline Amidala Naberri, kɔnɔma don cɛden gansan dɔ fɛ.
  Masakɛ dimina kosɛbɛ. Ka kɛɲɛ ni dugukolo Naboo ka laadalakow n"a sariya ye, kɔnɔtiɲɛ dagalen don kosɛbɛ, nka masafugulantigi n"a denw bɔra masasigilan jɔyɔrɔ la. Witt Thaler, tɔɔrɔba kɔfɛ, a tun ka kan ka faga cogo la min tun bɛ dimi kosɛbɛ. Wa Karolina, den wololen kɔfɛ, a cilen don ka kɛ jɔn ye forow la. Masakɛmuso dɔ bɛ yen : sennasanbara, fini tigɛlen dɔrɔn de kɔnɔ, a tun ka kan ka baara kɛ kosɛbɛ ni npogotiginin tɔw ye minnu tun bɛ kaso la. Ka su kɛ barakɛyɔrɔ la, pankurun jɛlenw kan, ka dumuni nɔgɔmanw dun minnu ka gɛlɛn. Masamuso nata tun bɛ bugɔ ni bugɔli ye kɔrɔsibagaw fɛ n"a tun bɛ baara kɛ hali dɔɔnin dɔɔnin.
  O ɲangili sugu dɔ ye ka jɔnw dulon fɛnmarayɔrɔ la, ka senkɔniw sɔgɔsɔgɔ ni fitinɛ tasuma ye.
  Witt yɛrɛ tɔɔrɔla kasobon kɔnɔ. U ye n tɔɔrɔ ni juguya ye, cogo nɔgɔlen na, nka baarakɛcogo la kosɛbɛ, ka n bali ka n hakili bɔ walima ka sa ka kɔn a waati ɲɛ.
  Witt Thaler tɛmɛna jahanama sɛrɛkili ba kelen fɛ. U y"a tɔɔrɔ san kelen kuuru kɔnɔ sanni a ka faga. Wa o kɔfɛ, a tun ka kan ka dun a ɲɛnama, Naboo duguden miliyɔn caman ɲɛkɔrɔ, wuluwulu dɔ fɛ.
  Nka fagali senfɛ, yɔrɔnin kelen, jinɛ in pɛrɛnna... Wa sisi bɔra tuma min na Witt Thaler tununna k"a sɔrɔ a ma taamasiyɛn sɔrɔ. Mɔgɔ caman y"o ta ka kɛ taamasyɛn ye ka bɔ san fɛ, ka bin u gɛnɛgɛnɛ kan. Masakɛ y'i Yɛlɛma, a ɲɛda kɛra bulu ye - a ye sɔgɔsɔgɔninjɛ Sɔrɔ.
  Ani, kalo caman tɔɔrɔ kosɔn, Witt kununna jirisunba dɔ kɔnɔ, min tun datugulen don ni jiri jɛmanw ye. O tun bɛ a dimi kosɛbɛ, nka o waati kelen na, fanga diminnen seginna. Kun dɔw kosɔn, tɔɔrɔ waati la, tɔɔrɔko so kɔnɔ, Witt ma se ka baara kɛ n"a sekow ye, ka mɔgɔfagalaw jeni.
  Hali n"a bɛ ye ka tasuma jira min bɛ pan ka bɔ a yɛrɛ la, pulsarw ka bɔli, ani ka woyo ka bɔ plasma marifa marifa juguba dɔ la (a dagalen don repibiliki kɔrɔ kɔnɔ - k"a sababu kɛ a tiɲɛni fanga belebeleba ye kosɛbɛ!). Nka o kɔfɛ, fanga dusukunnata seginna.
  Ani, joginda jugu minnu kɛra mɔgɔfagalaw fɛ, olu kɛnɛyara dɔɔnin dɔɔnin.
  Witt kɛrɛfɛ, balofɛnw ɲagaminen bidon dɔ tun bɛ yen, wa a tun b"o minɛ tuma ni tuma, ka sunɔgɔ.
  Yan, misali la, a ye sugo kɛ ... Delusional ani o waati kelen na heroic;
  Su dunni tun ye ko ye min tun bɛ kɛ teliya la, waraba fɛnɲɛnama falen tun bɛ kɔrɔtɔ ni sogo tun bɛ kɛnɛ kan ani ka sumaya. A labanna ka ban tuma min na, kolotuguda tora. Kɛlɛcɛ nɛrɛma damadɔ minnu tun bɛ finiw na, minnu tun bɛ ni subagaya berew ye, olu y"a gɛn ka taa, o kɔfɛ, u ye kolotuguda in ta.
  - Gladiateur jagɛlɛn min sara saya jagɛlɛn na, o bɛna su don ka kɛɲɛ ni sigida laada ye ni bonya bɛɛ ye. - Ɲɛfɔlikɛla ye laseli kɛ ni dusu ye.
  - Kabakoma! O laban jugu sugu tɛ! - A ko siniɲɛsigi sanfɛla masakɛ. Witt ye kamalennin ye hali bi sugo la, a bɛ iko a bɛ a ka waati tɛmɛnen kɔsa in na.
  Wa, ɲɛfɔlikɛla dɔnbali tora ka sɔgɔsɔgɔ ni dimi ye:
  - Wa sisan an b'a jira ko ɲɛɲini in tɛmɛna. Nin waati in na, jamanaden o mɔgɔ bɛ se ka waraba fagabaga kɛlɛ.
  Witt Thaler y"i jɔ o yɔrɔnin bɛɛ ka pɛrɛn ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Ne bɛ a fɛ ka!
  - A bɛ faamuya ko i b"a fɛ k"i ka jalaki kafari ko i ma pari kɛ mɔgɔ dɔ kan. - Masakɛmuso Caroline Amidala y'a tulo geren.
  Kamalennin pɛrɛnna ni dimi ye ko:
  - Wa ni o don ! Bagan min ye mɔgɔ faga, o man kan ni ɲɛnamaya ye!
  - Nka i bɛ ni ɲɔgɔndankɛlaw ye, i ka yan lajɛ. - Masakɛmuso Caroline y'a bolo sin wara kununnen ma, a bɛ i n'a fɔ nɛgɛso jɔlen dɔ, n'a dawolo ye waraba ye. Nin cɛ in fana b"a fɛ ka kɛlɛ kɛ!
  Ɲɛfɔlikɛla y"a jira ko:
  - O la, mɔgɔ fla y'a Jira yɔrɔnin kelen k'u b'a fɛ ka Dòn kὲlɛ in na, o kɔ fɛ fɔlɔ u ka kan ka ɲɔgɔn Kὲlɛ.
  Jama ye nin desizɔn in bisimila, ɲɛkisɛw ka ca ani joli caman!
  Kɛlɛcɛ Witt ye waraba in lajɛ ni bagankulu ye min datugulen don ni kɛlɛkɛminɛnw ye minnu bɛ sɔgɔsɔgɔ, segin fɔlɔ yɛrɛ la a ye kɔnɔbara sama cogo la min man di. O kɔfɛ, kamalennin ye se sɔrɔ o nisɔndiya kan, hali ni siga t"a la ko jugu tun ye farati ye.
  - I bɛna marifa jɔnjɔn di i ma ! - Laselikɛla ye laseli kɛ ni farigan ye a kan na.
  Kɛlɛcɛw y'u biri ka kɛɲɛ ni laada ye. O kɔ, u ye npan ni kala di u ma. O kɔfɛ, kabako wɛrɛ ye Witt makɔnɔ, npan kelen dira a ma, a kininbolo la, jugu ye fila sɔrɔ siɲɛ kelen, ka marifa filanan ta a ka bagankulu kɔnɔ.
  - A tɛ tilennenya ye ! - a ye sɔsɔli kɛ kamalennin in na . - Bladen fila bɛ kelen kɛlɛ.
  - Nin ye Sugu-Suman ye, a bɛ baara Kɛ n'a nugu ye kὲlɛw la tuma bɛɛ. O laada sugu! - Ɲɛfɔlikɛla yebali dɔ y'a jaabi, a ma maloya dogo a kan na, marifaw dira npogotigi cɛɲiw fɛ, minnu girinya bɛ se ka kɛ, u ni nimɔrɔw bɔlen don kosɛbɛ. U filɛli la, Witt (Palpatine nata) ye negeba dɔ sɔrɔ, wa a maloyara kosɛbɛ ko a ka jɔrɔnanko bɛna kɔlɔsi. O la, a kumana ni dimi ye.
  - O la, npan filanan di n ma nɛgɛso nɔgɔlen nɔ na. - N t'a fɛ ka kɛ jɔrɔnanko ye.
  - O jo sugu b'i bolo ! - Ko, podrev dɔɔnin, ɲɛfɔlikɛla.
  Nmɔgɔ ye npan filanan di kamalennin ma k'a fɔ ni pathos ye :
  - Kɛlɛ kɛlɛcɛ, kana bonya maloya.
  Ɲɛfɔlikɛla y"a jira tugun ko:
  - mɔgɔfaga walima yafa jo bɛ kɛlɛcɛ de bolo min ka setigi marifa b' a bolo ! Ani fana ka ɲɛsin jama ma. N hakili la, nin ka kan ka jateminɛ.
  - N bɛna cɛ cɛɲi jagɛlɛn in ban sisan. - a ko Corsesucker.
  - Ni i ma marifa foroko kɛ, i tɛna kaburu tila ! - Kuma, witty aphorisme Witt.
  U wulila, wuluwulu in ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ cɛnin kan, k"a daminɛ ka taamasiyɛn makɔnɔ.
  A ka nɔgɔn i n"a fɔ wuluwulu, nimɔrɔ in panna ka na a fɛ ka kamalennin in susu a ɲɛda roso la.
  Witt ɲɛji bɔra ani a ye sen tilancɛ kɛ, o waati yɛrɛ la, kɛlɛ taamasiyɛn bɔra. Sudunnakɛla girinna a ma, k"a ka npanw wuli, a tun b"a miiri ko a bɛna a ta ni hakilintanya ye. Kamalennin tun bɛ kɔlɔsili la, wa, a bɛ pan ka taa kɛrɛ fɛ, ka bɔ sira kan a ye a senw gosi. O gosili binna kala kan, a pɛrɛnna ni mankan jugu ye.
  - Hee cɛnin ! Aw ye aw janto aw ka sanbaraw la, u cɛ ka ɲi.
  Witt kamalennin nimisara tiɲɛ na ko a ma a ka sennasanbara bɔ, u tun ye nilifɛn ye a wolodon na, kulɛri min tɛ deli ka kɛ ani hali n"u fari barika ka bon, a tun t"a fɛ k"u tiɲɛ. Muso faantan denkɛ don, sanbara ɲuman kanulen. Wa ale Witt ye cɛden ye hali bi, walasa a kana siga ka taama sennasanbara la.
  Kɛlɛ tora senna, o kɔfɛ, kamalennin y"a kɔlɔsi ko jugu y"a ka bagankulu tigi ye ni seko ye kosɛbɛ. Npan bɛ teliya cogo min na, k"a sɔrɔ bolow tɛ lamaga ten, ani hali a janya ka bon kosɛbɛ.
  - Ne ka ɲɛnamaya bɛɛ kɔnɔ ne ye siko kɛ ka waraba wuli, kɛlɛ tɛ. I ye fɛn haramulen ye kaban.
  O jaabi la, sɔgɔsɔgɔkan dɔ bɔra:
  - Fɛn min man di mɔgɔ ye. O de ye i ka siya ka dɔgɔ cogo min na.
  Witt tora ka taamacogo Changer, a y"a kɛ miller la, o ye namara nafama dɔ ye
  Kendo, nka a bɛ iko kɛlɛcɛ ŋana dɔ nɔɔrɔ ma na a jugu ma fu. A sera ka fɛn bɛɛ parry ani hali a yɛrɛ ye sensitive blows kɛ. Misali la, yan, binkanni dɔ ye Witt disi gosi, T-shirt tigɛra, kamalennin ye kɔfɛ-flip kɛ, a ma se ka a yɛrɛ tanga dɛsɛba ma. Irisi wulu kunkolo fila tiɲɛna, a tigɛra tilayɔrɔ fila la.
  - O ye bɔgɔdaga ye ! - Witt y'o Fɔ k'a Kɛ "Butterfly" fɛɛrɛ ye, nka tugun binkanni bɛɛ Kɛra
  a ye a gɛn ka bɔ a nɔ na. - Numukɛ jinɛ.
  A jogin na tugun, a y"a bolo sɔgɔsɔgɔ, ka tila k"a gosi a kamankun na. Witt y"a kɔsegin, a y"a ye yɔrɔnin kelen ko a bɛ ka bɔnɛ kɛlɛ la ni jigiya tɛ, a ɲɛ bɛ jugu jɛɲɔgɔn dɔ ɲɛ min ka seko ka bon n"a yɛrɛ ye. Ka fara o kan, kamalennin tun ma se fɔlɔ kendo la kojugu.
  Princess Caroline fana tun bɛ hami:
  - ne ye naloman laban ye min ma n cɛɲi bali. Nin diɲɛ in kɔnɔ, a bɛ pewu
  Alien, ka a kunkolo da a ma dɔn min ko la.
  A tun b"a fɛ ka pan ka bɔ kɛnɛba kan. Yan, i n"a fɔ ɲɛnajɛ bɛ se ka kɛ cogo min na, jinɛwelelikɛla dɔ min dɔnna, o nana.
  - Cɛɲi don dɛ, a tɛ a ka marifa ci ka bɔ bere la walima k'a senw wuli. N bɛ Corpsesucker dɔn! Mun, a bɛna faga sisan, ka su tulo geren yɛrɛ. O la, a diyara i ye wo, a ma diya i ye wo, i bna i yɛrɛ di ne ma.
  - Abada! Masakɛmuso Caroline y"o fɔ.
  Fanga dibi fan dɔ ka jinɛmuso ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - O cogo la, i bɛ se ka feere kɛlɛbolo ma, i bɛ baara kɛ sɔrɔdasi mugan ye tile kɔnɔ. Walima, a kɔfɛ, ka taa matigi ka harem na, aw ba caman bɛ yɔrɔ min na ani aw bɛna ja ka bɔ dusukasi ni yɛrɛtangabaliya la.
  Masakɛmuso ye jagɛlɛya kɛ ka pɛrɛn ko:
  - ne bɛna kɛ kɛlɛcɛ ye !
  Lagbɛrikɛla ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - I ye npogotiginin fragile ye min tɛ elementaire magic tricks tigi ye. Ɔwɔ, i bɛna jeni kɛlɛ fɔlɔ la.
  Carolina dusu tiɲɛna:
  - Master of Glory bɛna ne kalan ! Ani ɔwɔ, ne farikolo barika ka bon!
  Lagbɛrikɛla ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni ko haramulen ye:
  - Matigi min bɛ nɔɔrɔ la ? Ani ɔwɔ, a ye yɛrɛɲinikɛla ye. A ka c"a la, a tɛna ɲɛ sɔrɔ fɛn nafama dɔ la. O la, ne tun bɛ se k"i kɛ muso ye ka n ka sekow tɛmɛn i n"a fɔ duguden.
  Masakɛmuso ye nisɔndiya jira ni fɛn ye min bɛ mɔgɔw lafili.
  - I b'a fɛ ka kɛ ala ye wa ?
  Lagbɛrikɛla ye pɛrɛn ni yɛrɛbonya ye ko:
  - Munna ayi! Ko ne ka jugu ni ɲininikɛla tɔw ye wa?
  Karolina y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ani ni danbe jirali ye ko:
  - I ye fɛn haramulen ye. Ne bɛna i ka magali kɔniya.
  Kɔrɔbɔlikɛla ɲɛw tun bɛ manamana ni yeelen bilenman ye.
  - Ayiwa, n hakili bɛ to o la.
  K"u to baro la, Witt joginw cayara. Kamalennin ye kɔsegin, a y"a daminɛ ka dimi kaban joli bɔli fɛ. Su-susukɛla ye lunge wɛrɛ Kɛ, swing jugu dɔ bɛ ɲini ka kunkolo tigɛ, ka cɛ in ɲɛda tigɛ.
  - A y'o fɔ bamanankan na. - Kɛlɛw senfɛ, Velcro min tun bɛ a ka sennasanbara dɔ kan, o nana a ma siri.
  Ani, sanbaraw tun tɛ bɛn kosɛbɛ. Nka kamalennin setigi dɔ ye hakililata minɛ, a ye pan ka wuli kosɛbɛ. A y"a sen wuli, sennasanbara in, i n"a fɔ kabakurun min bɛ bɔ sɔgɔlan na, o panna ka don Sudunbaga da la, ka senkɔni sɔgɔlen gosi ni rivetiw ye ɲɛ na. A ye kulekanba bɔ, a hakili ɲagamina sekɔndi kelen kɔnɔ.
  Witt ye Jedi Kendo ka taama gɛlɛnw dɔ kɛ, n"o ye Triple Fan ye, ka jinɛ in ka jiribolo tigɛ. Joli jibɔyɔrɔ dɔ bɔra, Su Dunbaga y"a sen kɔsegin, a senw ni ɲɔgɔn cɛ ka bon. A dawolo ye mankanba dɔ bɔ.
  Witt ye a ɲɛw wuli ni dimi ye.
  - Jugu bɛ ka halaki pewu ! N bɛna se sɔrɔ!
  Kamalennin in binna jugu kan, ni npan kelen ye a ma siran. Sudonbaga y"a kɔsegin, a y"a yɛrɛ sɛgɛn ani a ma se ka gosi. A ma mɛn, joginda jugu damadɔw y"a sɔrɔ ani a y"a ka npan fili. O kɔfɛ, a ye a yɛrɛ minɛ ni kɔnɔnafili dɔrɔn ye, ka kala wuli. Nisɔndiya kɔnɔ, Witt ye bɔgɔdaga fɛɛrɛ dɔ kɛ, ka jugu bugɔ fɔlɔ a kun na, a sera ka o jaabi, ka sɔrɔ ka a kɔnɔbara bugɔ. Puncture tun ka dun ani banakɔtaa bɔra. O kɔfɛ, Witt y"a ye ko jugu labanna ka fanga dɔgɔya, a ye "burusi" fɛɛrɛ dɔ kɛ k"a kunkolo sɔgɔ. A binna ka sa.
  - Kɛlɛcɛ Witt, n'a tɔgɔ ye ko jinɛ, o ye se sɔrɔ. A jugu, Trubosos, min bɛ bagankulu kari, o bɛ ɲini ka sa. Sisan, kamalennin min ye se sɔrɔ, o ka kan k"a ban walima k"a ban.
  Jama tun bɛ mankanba la, pari yɔrɔ dɔ ye se sɔrɔ, yɔrɔ dɔ dɛsɛra, nka joli minnɔgɔ tun bɛ bɛɛ la kosɛbɛ.
  United, in a wild impulse and a frenzied cry: Bamako, Mali :
  - A bugɔ ! A kunkolo tigɛ ka dulon jiri la! - U ye kulekan Bɔ. "O de ye laada ye ka ɲɛsin bɔnɛbagaw ma.
  Witt y"a kunkolo wuli, kɛlɛ funteni na a tun bɛ se ka mɔgɔ faga hali bi, o cogo la, ni o bɛɛ banna, a ka dimi bɔra. A kunkolo tigɛ joli nɛnɛ na, ka sɔrɔ ka a tɔɔrɔ hali bi o tɛ a ka sariyaw kɔnɔ. Kamalennin y'a kunkolo jɛlen biri k'a fɔ ni barika ye ko :
  - Ayi, n tɛna danfɛn dɛmɛbali faga.
  - A tiɲɛ ! Aw k"a ban! - Jama tora ka pɛrɛn, bolokɔfɛfɛn suguya caman ye pan ka wuli. Ani squeals - Aw ka nisɔndiya di an ma!
  Masakɛ nata Palpatine ye bonya jira min ma mɛn:
  - jugu bɛ se sɔrɔ , hali fiyentɔ , i mago bɛ mun wɛrɛ la !
  -I terikɛ ye naloman ye. Ka Corpsesucker to ɲɛnamaya la, a b"a yɛrɛ kɛ jugu ye min bɛ sa.
  A tɛna yafa maloya ni a bɔnɛni ma bagankulu kɔnɔ. - Lagbɛrikɛla y'o fɔ ni sɔgɔsɔgɔninjɛ nɔgɔlen ye. Mun na i ye naloman ye. Kana pɛrɛn, i k'a ban?! A bɛna i lamɛn!
  - n ye joli bɛrɛ sɔrɔ ! - Npogotigi-masakɛ y'a jaabi. - Wa mun na aw bɛɛ ye juguya ye ten ? Tiɲɛ na, fɛɛrɛ wɛrɛ tɛ yen ka ɲɛnajɛ kɛ wa?
  Lagbɛrikɛla min ka fini dogolen tun bɛ fini dɔ jukɔrɔ, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Nka i n'a fɔ ?
  Caroline, a ma se k"a ka dimi dogo, a y"a jaabi ko:
  - Dɔnkiliw, misali la, ka lamɛnni kɛ ! Walima seko ni dɔnko nimɔrɔw kɛcogo, ɲɛnajɛ porogaramu suguya bɛɛ, o bɛ se ka kɛ ni baganw ye.
  Lagbɛrikɛla min ɲɛda dogolen don, nka kunkolo jenilenw bɛ yeelen bɔ hali bi dibi la, o ye dɔnkili da ko:
  - Nin ye bootleg sugu jumɛn ye ? Ayi, o man di! Bugun ni bulon suguya bɛɛ tɛ se ka bila joli ɲɛnajɛ nɔ na.
  Masakɛmuso y"a ɲɛda sɔgɔsɔgɔ.
  - Lakika?
  Lagbɛrikɛla, a ɲɛda birilen ani a bɛ manamana, a ye mankanba bɔ:
  - Wa dɔnkilidalaw n'u ka tintinw bɛ dun. Ni subagaya ni jinɛweleli dɛmɛ ye, i bɛ se ka dɔnkili ni kumakan suguya bɛɛ da kokura. An bɛ se k"o kɛ. Wa n"an b"a fɛ, o tuma na fɛ, houris farilankolonw bɛna dɔn kɛ.
  Lagbɛrikɛla ye bolokɔni jan dɔ kɔrɔta min bɛ ni nɛgɛ ye.
  -Ayi, npogotiginin serious gladiator kɛlɛ de ka fisa.
  Masakɛmuso Caroline ma sɔn o ma kosɛbɛ, nka a ma sɔsɔli kɛ.
  Witt Thaler ye wari sɔrɔ o kɛlɛ in na, k"a sɔrɔ a bɛ fɛn dɔ tigɛ sɛgɛsɛgɛli la. O kɛlen, kamalennin min tun ma bɔ kɛlɛ tɛmɛnen na fɔlɔ, ani minnu jogin na, olu tun ka kan ka kɛlɛ kɛ n"a ye
  Waraba fɛn falen-falen. Nka ni fɛnɲɛnɛma in tùn ye joginda bɛɛ kɛnɛya ni jinɛweleli dɛmɛ ye, o tuma na, kamalennin in bɛɛ Bɔra tigɛ kura la. Witt y"a ka T-shirt tigɛlen bɔ k"a ka sennasanbara bɔ, k"u bila kɛrɛfɛ ni hakilisigi ye, ka npan ta a bolo fila la. A tilancɛ farilankolon don ni jinɛmuso kurulenw ye, a tun bɛ iko a cɛ ka ɲi kɛrɛnkɛrɛnnenya la masakɛmuso Caroline fɛ. Tigɛyɔrɔbaw tun bɛ ye dɛmɛn farikolo la. Cɛdennin y"a kamankunw kɔrɔta, k"a ɲini ka dimi kɛ a ka dimi ye. A sennasanbaraw tun bɛ duguma min sumana ni fɛn dilannenw ye, o yɔrɔ funteni ye.
  Witt Thaler ye susuli dɔ bila. Lamɛnnikɛlaw y"u bolow da.
  A ye sɔgɔsɔgɔ ni kanba ye:
  - I man kan ka kɛlɛcɛw ladɔnniya ! A to kɛlɛ ka diya!
  Warabilen, k"a sɔrɔ a ma buguri makɔnɔ, a ye pan, k"a ɲini ka jugu sɔgɔ ni saber-fangs ye. A ma se, a ye kɔsegin, Witt sera k"a gosi ni senkɔni ye a ɲɛ na. Waraba dimina kosɛbɛ, ka pan ka taa ɲɛfɛ, ka senna tigɛ npan da la. Yan, gladiator cɛnin kabakoyara kaban - joli min tun ye bilen ye fɔlɔ, o kɛra binkɛnɛ ye.
  - Ka bɔ mun na nin bɛɛ la ? - A ye ɲininkali kɛ masakɛmuso Caroline la min kabakoyara.
  - O b'a Jira ko waraba in Kɛra 'tàli ni fanga ye, ladamuni Dɔgɔyara. - Lagbɛrikɛla y'a jaabi ni kumakan ye min bɛ mɔgɔ dusu kasi.
  Npogotiginin ye dantigɛli kɛ min tɛ jɛya:
  - Nin ye ko jugu ye !
  Lagbɛrikɛla kan kɛra nisɔndiyaba ye kosɛbɛ:
  - Munna! I cɛɲi ye kɛlɛcɛ ŋana ye, o ye dɔrɔn ko kalili bɛna diya ka tɛmɛ.
  Sa waraba tora ka pan, a ma a janto joli la, a teliyalen don kosɛbɛ wa kamalennin ma waati sɔrɔ ka a yɛrɛ tanga. Yan, Witt ye somersaults kɛ, ka pan: i n"a fɔ acrobat, ka sɔrɔ ka jigin i n"a fɔ loach, a ye waraba kɔnɔbara tigɛ. A kɛra i n"a fɔ fanged terminator ma a janto o la, a tora ka tugu kamalennin kɔ ka ring lamini.
  - Danfara don ! - Witt y'o fɔ ni dimi ye. - I ko blade t'a ta.
  Ka bɔ joli bɔnɛni na, kamalennin y"a daminɛ ka sɛgɛn. Ni sɔgɔsɔgɔninjɛ tigitigi ye, a sera ka waraba ɲɛ Dòn, nka hali ni ɲɛ kelen ye, fɛnɲɛnamafagalan in tora farati la, wa, a kɛlen k"o waati Minɛ, a y"a senkɔni sɔgɔlen Tigɛ ni dimi ye a kɔkiliw la. O nɛgɛw ye jiribolo jugu wɔɔrɔ to yen.
  - O ye bɔgɔdaga ye ! Sogo sɔgɔli! - coo ye kamalennin ye .
  A kɛra i n"a fɔ waraba tun ka kan ka barika dɔgɔya waati jan kɔnɔ joli bɔnɛni fɛ, nka a ka binkanniw kɛra teliya ye ka taa a fɛ. Siɲɛ caman, a bɛ ɲini ka dawolo tigɛ ka sɛbɛnnikɛlan sɔgɔ, kelen ye Thaler disi fasa sɔgɔ, k"a sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ. Kamalennin y'i yɛrɛyɛrɛ, a ɲinw ye yeli kɛ a kan.
  nɔrɔlen bɛ a kamankun na. Witt tun sumayalen don, joli tun b"a la ani a sera ka sɛgɛn ka bɔ ani ka hali a dawolo tigɛ ni nɛgɛ ye. Joli tun bɛ waraba la, joli siraba tun karilen don, nka a ma teliya.
  - I bɛ i n'a fɔ zombie, hali ni reactions hakɛ mana kɛ cogo o cogo. N"a sɔrɔ i tɛ waraba ɲuman ye. - Surukuba ko ten.
  A y"a ɲini ka kɔsegin kɛ walasa ka ɲɛ laban gosi, nka a ma se, ka joli-sira wɛrɛ to a dawolo la. waraba dɔ
  a ye a senw sɔgɔ tugun.
  - ninnu bɛ bɔ min ? - Jigitigɛ kɔnɔ, kamalennin, n"a fanga bɛɛ, y"a jugu gosi fang-saber kan. Ka bɔ sɛgɛnba la, kolo karilen don, ji finman bɔra a la.
  - Ege ! - Ni nisɔndiyakanba ye, jinɛmuso y'o fɔ. - A bɛ iko i terikɛ y"a latigɛ ka nɛgɛbere sɔgɔ, a mana kɛ cogo o cogo, mɔgɔ bɛ se ka kuncɛbaya jugu dɔ ye.
  - I tun b'a fɛ ka mun de sɔrɔ ? Vitka ye denmisɛn hakilitigi ye. - Princess Leia y'a jaabi, ka tɛmɛn ka sɔgɔsɔgɔ.
  O kɔfɛ, a labanna ka sɔgɔsɔgɔninjɛ tigɛ. Waraba y"a daminɛ ka girin, o yɔrɔ la i n"a fɔ a bɔnɛna a ka birikiw la. Witt y"a digi ka taa a fɛ, a ka gosiliw kɛra ka caya ka taa a fɛ, k"a ye ko waraba fɛn falen in bɛ naji kɛ, kamalennin ye fanga fara a kan.
  - waraba sogo jumɛn , a man di ! - Cɛ jagɛlɛn dɔ pɛrɛnna.
  - Se sɔrɔ a kan Vitek, i ye sexy ye kosɛbɛ. Princesse Caroline ye kulekan bɔ.
  Kamalennin ye a dawolo filanan gosi, bawo a laɲini tun ka nɔgɔn. Kabini a siɲɛ fɔlɔ la, kolo ma bin, wa ne tun ka kan k"a fara a kan. A laban na, nin yɔrɔ in binna, a jɛlen don ko waraba ye bobo ye.
  - i bɛ cogo di sisan ni fangs tɛ pusi belebele dɔrɔn, halakilen saya la ! - A ko diminnen Witt.
  Ɲɛw sɔgɔsɔgɔli ni sɔgɔsɔgɔli de tun y"a ka jaabi ye. Kὲlɛ in Tɛmɛna ni 'bufàn ye, waraba-sa bɛ Taa 'ɲɛ k'a Fɔ ko a bɛ binkanni Kɛ, nka a ka lamaga-lamagaliw bɔnɛna u ka nɔgɔ la. Cɛdennin, fanga bonyalen dɔ, a kɔfɛ
  a tun bɛ kɛlɛ kɛ tuma bɛɛ, wa, a laban na, a ye ɲɛ laban sɔgɔ. Nin sen in na, a bɛ iko nɛgɛ in donna kosɛbɛ ka taa a fɛ ka se kunsɛmɛ ma.
  - Bravo, i ka a ɲigi ! Princesse Caroline ye kulekan bɔ.
  Salon bɛɛ farala ɲɔgɔn kan ka kɛ dɔnkilidalaw ye.
  - A ban, a ban !
  Gladiator kamalennin ye a senw gosi tugun n"a sen ye, ka pan a kɔ kɔfɛ, ka a senw gosi ka bɔ jirisunba dɔ la. A kɛra i n"a fɔ waraba min jiginna, o tun bɛ ka bɔnɛ a ka birikiw la, k"a dawolo sɔgɔ siɲɛ caman. A laban na, cɛnin delila o la tuma min na, a ye nɛgɛso don a disi la k"a ɲini k"a sɔgɔ ka taa a fɛ, fo ka se a dusukun yɛrɛ ma. Senkɔniw minnu bɛ ni nɛgɛ ye, olu ye kɔkiliw gosi, k"u sɔgɔsɔgɔ, o kɔfɛ, u ye sogo sɔgɔ, nka Witt ma a kuncɛba bila ni kɔnɔnajɛya ye, hali n"a tigɛra tiɲɛ na. Yan fɛn bɛɛ tun latigɛra kaban sago fɛ, nɛgɛw tora ka sogo denmisɛnninw sɔgɔsɔgɔ ani k"u tigɛ.
  - A fili ! Princesse Caroline ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. A kulekan tora a kelen na.
  - Aw ka na n'a ye a laban na ! - Jama ye mankanba bɔ.
  A laban na, Witt diminnen ka nɛgɛbere ye dusukun sɔgɔ, wa waraba y"a makun, a siɲɛ laban na, a y"a ka nɛgɛw tɛmɛn sogo kan min tun bɛ muɲu kabini tuma jan.
  - Ayiwa, a bɛ iko fɛn bɛɛ ! Kamalennin ye ninakili bɔ. - Dibi danfɛn bɛ fili buguri la.
  Lagbɛrikɛla ɲɛfɔbaga y"o laseli kɛ.
  - Segin in na, setigi kɛra Witi ye - saya jinɛ ; dolow wulilen min bɛ kɛnɛba kan. A ye sara min sɔrɔ, a bɛna o sɔrɔ.
  O kumasen in fɔlen na, Thaler ka yelifɛn tiɲɛna i n"a fɔ sisi tuma min na fiɲɛbɔlan barikama dɔ bilala sen kan.
  Wa ka bɔ nin sisi in na, a bɛ tɛmɛ ... cɛ walima danfɛn min bɛ i n"a fɔ hadamaden, o ja barikama, janyalen dɔ, min bɛ kaburu kɔnɔ. Kan dɔ bɛ mankan min bɛ kirin, o ni o jinɛmuso kan bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na kosɛbɛ sugo la.
  - I ye kɛlɛ kɛ ka ɲɛ Witt... N bɛ kɛlɛcɛ bangenen ka seko ye i la !
  Thaler wulila ka wuli. Sunɔgɔ waati la, a joginda tun bɛ ɲini ka kɛnɛya, wa a jogindaw tun bɛ kɛ jɛman ye ani u tun tɛ ye kosɛbɛ.
  Kamalennin y'a bolo kɔrɔta cɛ ma.
  N b'aw fo aw ka n kisi setigi...
  Cɛ y'a bolokɔnincinin denmisɛnnin fili kɔfɛ ni kɔnɔnafili ye k'a sɔgɔsɔgɔ:
  - Ayi barika Ala ye ! Waleɲumandɔn bɛɛ bɛ na ni makari ni barikantanya ye!
  Witt ye nisɔndiya dɔ wajibiya ani ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Nka i ye ne ka ɲɛnamaya kisi ... O la, ne ka kan ka barika da i ye cogo dɔ la !
  Cɛ barila k"a ka bɔrɔ fili kɔfɛ. Kamalennin ye ɲɛda da wulilen filɛ. Cɛ in ɲɛda tun ka bon, a ɲɛda tun bɛ tɛmɛ san binaani kan dɔɔnin, a kɔ fanga tun ka bon, a kunsigi tun kurulen don, a tun ka surun. Ɲɛw filɛli ye imperious ye kosɛbɛ, a bɛ jɛya o yɔrɔnin bɛɛ la ko a delila komandi la, wa a ɲɛda cogoyaw ye barikama ye, barika ka bon.
  Hali ni nin cɛkɔrɔba in tun tɛ Witt dɔn, a kɛra i n"a fɔ kamalennin in bolo k"a ye yɔrɔ dɔ la ka kɔrɔ. Hali n"a ka gɛlɛn kosɛbɛ ka ɲinɛ o ɲɛda cogoya suguw kɔ minnu bɛ u yɛrɛ jira ani minnu bɛ barika sɔrɔ, masakɛ jɔcogo, faama ɲɛw ka bɔ denso la. Nka o waati kelen na, hali ni a ɲɛda cogoya ka bon, a kan bɛ kɛ mankan ye, a ka jugu, i n"a fɔ a tigɛra, hali ni a mankan ka bon.
  Cɛ ye Witt filɛ, k"a sɔrɔ a ma a ɲɛda cogoya gɛlɛn Changé, a ko:
  - Ne ma i kisi kanuya kosɔn, nka ne mago bɛ i la !
  Kumafɔla ɲɛw tun bɛ manamana.
  -Ne bɛna i ta ka kɛ n ka kalanden ye, ka fanga dɔnniya da wuli, Jediw tɛ ja gɛlɛya ka min sugo... Nka i k"a dɔn ko i ye min sɔrɔ tɔɔrɔko so kɔnɔ, o ye falenfɛnw ye hali bi n"i y"a suma ni min bɛ i makɔnɔ !
  Witt wulila k"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - N labɛnnen don ! Labɛn fɛn o fɛn kama - Carolina kisi dɔrɔn!
  Cɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni maloyaba ye.
  - Nɔrɔli ye barikantanya ye ! Sith bɛ se ka barikantanya belebeleba min sɔrɔ! - Yan, faama nɛrɛma kan kɛra bagabagali ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan. - A ka c"a la, u tɛ se, u man kan k"a sɔrɔ, nka ... A ka c"a la, n bɛna Carolina hɔrɔnya ka bɔ jɔnya la ! Dɔrɔn i ka kanminɛli dafalen musaka la, walasa i ka kali ko waati bɛnnen na i bɛna ne ka cikan si dafa tigitigi!
  Witt y"a kunbiri gwan ni kanminɛli ye, ka kaliliba dɔ fɔ.
  Wa o kɔ, cɛ ko:
  - Kabini sisan, i tɔgɔ kura ye Darth Sidious ye ! Ne ye Darth Plagueis i karamɔgɔ ni i ka matigi ye!
  Kabini o don, Witt, walima sisan Darth Sidious, y"a daminɛ ka dege npanko ni dibi fanga la. Kalan jugu ni hinɛ tɛ min na. Nka matigi nɛrɛma kura y"a ye ko fanga dɔ bɛ ka bonya teliya la a kɔnɔ. A barika tun bɛ ka bonya ani ka kɛ mɔgɔ ye min bɛ se kosɛbɛ don o don, dɔgɔkun o kalo ani kalo o kalo.
  Darth Plagueis, ka fara sayabaliya sugo kan, a tun ye labɛnw kɛ walasa ka Sithw ka fanga segin a cogo kɔrɔ la. Witt Thaler y"a tɔgɔ Changé ka kɛ Palpatine ye ani a y"a cogoya Changé dɔɔnin, ka fara a bolokɔnincininw kan. A kɛra mɔgɔ wɛrɛ ye, ka o ɲɔgɔnna mɔgɔ dɔ bila a nɔ na min bɔra Palpatine denbayaba dɔ la.
  A y"a daminɛ ka baara kɛ min ma kɔrɔtɔ, i n"a fɔ faama, k"a sɔrɔ a y"a ka dibi fanga seko yiriwa o waati kelen na. Ka fara o kan, Darth Plagueis, min tun ye jagokɛla ŋana ye sariya siratigɛ la pewu, o y"a ka kuma tiimɛ.
  Masakɛ salen kɔ, a denkɛ fitinin ye se sɔrɔ. Darth Plagueis ye Huttw ka binkanni lawuli masaso kan. Ciyɛntala, a balimamuso, a balimakɛ ani a facɛ denkɛ fagara.
  O kɔfɛ, masaso kɔlɔsilikɛlaw ka kapitɛni jenerali ye Karolina sigi masasigilan kan, min tun ka di jama ye.
  San damadɔ jɔnya ye muso barikama dɔrɔn de dusu tiɲɛ, wa a y"a daminɛ ka mara kɛ ka tɛmɛn fɔlɔ kan. A denmuso Serafimu min lamɔna monasteri la, o kɛra Naboo masaya ciyɛntabaga ye.
  Hali ni kanubaga kɔrɔ in seginna fanga la, Palpatine wajibiyara k"a ka danyɔrɔ dogo, ka to kɛrɛfɛ sisan. Hali n"a ka fanga tun bɛ bonya masaya la tuma bɛɛ.
  Kapiteni jenerali sara joona - a bɛ iko kasaara dɔ de y"a to, nka Palpatine de tun bɛ o kɔfɛ. Wa sɔɔni, Sith Lord y"a ɲini Witt Thaler fɛ a k"a ka kanuya fɔlɔ saraka - Masamuso Caroline.
  A Nàna ni saya duel ye ni Plagueis ye. Ka fara o kan, fanga minnu tun bɛ yen, olu tun bɛ bɛn ɲɔgɔn ma. Sith fila bɛɛ sɛgɛnna kɛlɛ la tuma min na, Palpatine y"a yɛrɛ di, ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - n bɛna n ka kanuya faga ani o waati kelen na, hadamaden tolenw minnu bɛ sisi ne kɔnɔ hali bi ! - Yan, matigi nɛrɛma y'a kan kɔrɔta k'a fara a kan ni latigɛ ye. - Nka n bɛ kali , n tɛna yafa i ma nin ko in na wa n bɛna a tiɲɛ sisan !
  Minnu ka jɔyɔrɔ ka bon, nege min bɛ mɔgɔ la, o bɛ Sith cogoya la. Ne ka fanga min tɛ se ka sɔrɔ, o bɛ i ka keleya bange; ne ka hakilitigiya bɛ i balo dɔnniya minnɔgɔ la; n ka sekow bɛ negeba lawuli ka segin u kan ! - Darth Plagueis y'a fɔ Darth Sidious ye, ka tɛmɛn ni nisɔndiya ye. - Ni i ye mɔgɔ minnu ka surun i la ani minnu ka di i ye kosɛbɛ, i bɛ fanga sɔrɔyɔrɔ dɔ sɔrɔ i yɛrɛ la min tɛ faamuya. N hakili la ko i bɛna kɛ Sithw ka mɔgɔba ye - n'i ye hadamaden ka barikantanya laban tiɲɛ i yɛrɛ la !
  
  
  A BANGRA KABAKO YE
  - Waati dɔ la, Air Force kolonɛli dɔ tun bɛ yen min ye bɔgɔdaga jugu sɔrɔ Afganistan kɛlɛ senfɛ. Wa, a bɔnɛna sababu la ka a yɛrɛ denw sɔrɔ, hali ni a tun b"a fɛ tiɲɛ na. Muso ye kolonɛli kanu kosɛbɛ wa a taara a kunbɛn, u ye cɛden barikama fila lamɔ ka bɔ denmisɛnninw ka so. U lamɔbaa y"u lamɔ i n"a fɔ Spartanw. Nka hali bi o tun tɛ o ye. Cɛdenw lamɔna barika la, kɛnɛya la, nka u ma fanga belebele kɛrɛnkɛrɛnnenw jira.
  Wa, npogotiginin Vanga y"a jira kolonɛli la ko a denw ka lasigiden bɛna kɛ kabako ni diɲɛ bɛɛ ka siniɲɛsigi kiritigɛla ye. O kɔfɛ, kolonɛli y"a latigɛ ka taa jinɛmuso tɔgɔba dɔ fɛ, walisa a k"a muso dɛmɛ ka kɔnɔ ta kabako la.
  Tiɲɛ na, seko caman tun bɛ o jinɛmuso in na, nka a jɔyɔrɔba la, a tun ye jatigɛwalekɛla ye min ka bon kosɛbɛ. A y"a jira k"a bɛ se k"o kɛ ka denkɛ di kolonɛli ma, nka a ye wariba dɔ ɲini.
  Kolonɛli tun bɛ ni dugukolo dɔw ye Moskow, ka fara kupu nafamaw kan minnu minɛna kokura kɛlɛ senfɛ ni dushmanw ni Tchechenkaw ye.
  A ye nin kungo hakɛ in lajɛ - dɔrɔmɛ miliyɔn kelen ni tila ... A yɛrɛ bɛ mɔgɔ kabakoya ko mɔgɔ ko dɔnbaga dɔ, wa o cogo la sanni kɛra nanbara in na. Nka a bɛ iko nilifɛnba tun bɛ o jinɛmuso in na, min ye hipnose, suggestion, seko, ka nalomanya ye, Kashpirovsky yɛrɛ, walima diɲɛ politikikɛla dɔ, bɛna keleya min na.
  O waati kelen na, jinɛmuso ye laadalakow kɛ minnu ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye, a ye kolonɛli muso sunɔgɔ cogo la min tɛ fosi ye. Wa o kɔfɛ, a ye kisɛ dɔ pikiri dɔrɔn ka bɔ dɛmɛbaga dɔ la ka don Venus disi la.
  A ma gɛlɛn kojugu, o kɛra nanbara ye. Nka a bɛ nɔ bɔ. Muso, (i n'a fɔ npogotigi Mariyama), ye den kɔnɔ ta cogo nɔgɔlen na - ale, a sira fɛ, tora npogotigi ye, o la, cɛ bɔnɛna a cɛya fanga la pewu jogin in kosɔn.
  Bɛɛ wasa donna wa a waati tigitigi la, muso in lafiyara ka bɔ sunguru kɛnɛman dɔ ka doni na. Nka, a kɛra ko ale ni a fa min ye bulama ye ani a ba kunsigi dibiman tɛ kelen ye fewu. Nka facɛ, hali n"a tun bɛ jate a denkɛw la, a tun bɛ a denmuso kanu. Dɔrɔn a yɛrɛ ka cogo la, k'a lamɔ i n'a fɔ Spartan - tempering ani training.
  Npogotiginin in yiriwara joona, a ye nege ni seko caman jira. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la farikolo taw. A kunsigi ka bon, a bɛ wuli, a bɛ sanu, wa a cɛ ka ɲi kosɛbɛ.
  Nka npogotiginin in, i n"a fɔ a tun ye sennasanbara ye, a y"a daminɛ ka boli Zanwuyekalo nɛnɛ cɛma - laada la, a kununna sɔgɔmada fɛ, nɛgɛ kanɲɛ duuru ni tila - ko dɔ kɛra. A ka c"a la, a ka don tun bɛ daminɛ nin cogo de la. O sɔgɔmada boli sugu, hali bi dibi la sani sɔgɔmada ka se. A ye spartan ye kosɛbɛ.
  A ye laadala kilomɛtɛrɛ tan ni tila boli, waati o waati, walasa ka ɲɛnamaya sara sɔrɔ tile bɛɛ kɔnɔ. A dabɔra cogo min na, nin ye degeliw daminɛ dɔrɔn de ye, bawo Vladlen (tɔgɔ min bɛ Lenin ni Stalin bonya!) tun bɛ kɛlɛko la kosɛbɛ. A yɛrɛ tun bɛ ɲɔgɔn sɔrɔ ɲɛɲiniw na - ka npogotigininw bugɔ walasa u ka bonya ani ka kɔrɔ n"a ye.
  Nka hali bi a ye sungurunnin ye min si bɛ san tan ɲɔgɔn bɔ, wa a bɛ boli ni jibɔlanw dɔrɔn ye. Ani sanu kunsigi bɛ i ko tasuma. Wa, maniac dangalen bɛ den makɔnɔ min bɛ lamini na. A bɛ iko a ye jaan labɛn ka kɔn o ɲɛ, bawo sungurunnin bɛ boli joona fo baliku bɛɛ tɛna se ka o jaan minɛ.
  Jaan damadɔ minnu tun dogolen don koɲuman, olu tun dalen bɛ sungurunnin in ka sira kan. O ko juguyara ka da a kan nɛnɛ tun bɛ ka na, wa a nɔ bɛɛ tun datugulen don. Ani Vladlen, npogotiginin min, waati o waati, a tun bɛ boli sennasanbara la ani a farilankolon tilancɛ, a yɛrɛ tun bɛ nisɔndiya o dantɛmɛko sugu la. O bɛɛ kɔfɛ, gɛlɛyaw bɛ mɔgɔ dimi dɔrɔn ani min tɛ an faga, o b"an barika bonya dɔrɔn.
  Jaan ye baara kɛ, ka npogotiginin sen digi kosɛbɛ. A nisondiyalen don, degeliw sababu fɛ, kolotugudaw barika bonyana fo u ma kari ursi jan kɔnɔ.
  Nka Vladlen ye sɛgɛsɛgɛliba dɔ kɛ. Wa a ye dimi kosɛbɛ. Ani, o mɔgɔ jugu y"a ɲini ka karate sungurunnin dɔ fili k"a minɛ ka caya. Vladlen y"a jaabi o yɔrɔnin bɛɛ la, k"a dawolo gosi n"a senkɔni ye. Nka o kojugukɛla barika tun ka bon. A bɛ ka ŋunan, ka pan ka segin kɔfɛ, k"a dawolo min tun gosira, k"a magaya. O kɔ, a ye muru dɔ sama ka bɔ.
  Npogotiginin y"a yɛrɛ sɔrɔ jaan dɔ kɔnɔ, marifa t"a la ani a bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye, ka ɲɛsin mɔgɔ hakilintan dɔ ma ni muru jan ye.
  Binkanniba dɔ kɛra o kɔfɛ, Vladlen y"i biri ka jugu gosi n"a kunkolo ye tile-yɔrɔ la. Muru tɛmɛna, ka npogotiginin kɔ sɔgɔsɔgɔ. Vladlen ye burusi minɛ ani a ye gosili sira Changé. O yɔrɔ ye kojugukɛla in sɔgɔ a dawolo la. O hakilintan in y"a yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ a yɛrɛ joli la ani a barila ka ban.
  Npogotiginin ye a ka waleɲumandɔn fɔlɔ kɛ, a pɛrɛnna ko:
  - A kɛra !
  O bɛɛ n"a ta, o kɛra mɔgɔfaga ye, wa sen min tun bɛ jaan kɔnɔ, o joginna kosɛbɛ.
  A fɔ man di nka, o mɔgɔ hakilintan bangebagaw tun bɛ se ka nɔba bila o la, wa Vladlen tun bɛ gɛlɛyaba la. U y"a ɲini k"a kɛ, dɔrɔguw tun donna u ka so kɔnɔ. Kolonɛli tun ka kan ka npogotiginin bila ka taa yɔrɔ janw na. Ka taa Irisi kɛlɛko kalanso la Sibiri jamana na.
  O yɔrɔ la, dugujukɔrɔla jugumanba kɔnɔ, Rodnovers bɛ balo ani ka baara kɛ kabini san kɛmɛ caman.
  Nka, o ma kolonɛli kisi. Sniper dɔ ye marifa ci a la, wa a muso minɛna ka da a kan a jalakilen don dɔrɔgufeere la. A bɛ iko mɔgɔ dɔ ye jatew sigi tiɲɛ na n"u ka denbaya ye. Balimakɛ dɔgɔkɛ fana minɛna, kɔrɔkɛ, hɛrɛ la, a tun ye sɔrɔdasiya kɛ kaban. Cɛdennin san tan ni naani dɔ bilala ka taa denmisɛnninw ka koloni dɔ la. Fura minnu sɛbɛnnen don fana.
  Hali ni o ko tun ye nkalon ye a daminɛ na. Nka hɛrɛ la, sariya kura in kɔnɔ, a ma se ka tɛmɛ san wɔɔrɔ kan.
  Ba tun ye farikoloɲɛnajɛla muso ye, wa a tun bɛ dege fana i n"a fɔ Spartan. O de kama, musow ka koloni kɔnɔ, a ma mɛn, a ye fanga sɔrɔ, a sera ka baara ɲuman sɔrɔ. Balimakɛ dɔgɔkɛ min barika ka bon ani min dege kosɛbɛ kɛlɛ kɛcogo la, o fana kɛra kɛlɛcɛw dɔ ye, o kɔfɛ a kɛra detachement ɲɛmɔgɔ ye. A kɛlen kɔ ka waati tila sabanan kɛ, a taara ka bɔ kaso la, ka bɔ kaso la joona. Irisi jamana na, denmisɛnninw ka jurumukɛlaw ka sariyaw ye hadamadenya ta ye, wa mɔgɔ bɛ se k"a fɔ yɛrɛ ko a kɛra hɛrɛ ye ko a taara taama fɔlɔ la a si tun bɛ san tan ni naani dɔrɔn na.
  A ka c"a la, k"a sɔrɔ kolonɛli, laada la, tun ye Spartan kalanko kanubaga ŋana ye, o y"a jira k"a jɛya ko o ye nafa don a ka denbaya la. Barikatigiw bɛ kaso la kosɛbɛ, nka barikantanw ni masasigilan kan, olu ka jugu kosɛbɛ! Denmisɛnnin in tɛmɛna zone fɛ, k"a sɔrɔ a ma a yɛrɛ ɲɛnafin bɔ, wa hali a ye sariyako (!) Kalan sanfɛla sɔrɔ. A bɛ iko a ma taa n"a ye sonw ka kanuya fɛ, wa waati b"a la ka Changé - a kɛra ko ye min bɔra a cogo la ka kɛ jatigɛwalekɛla ye. Nka, o ye jagokɛlaw sama.
  Sariya kalan nafa ka bon jagokɛla bolo. Ba in fɛ, ko in tun ka gɛlɛn kosɛbɛ - o tuma na fɛ, a ye baliku ye, wa kojugu in dulonna a kan ko dɔ la min dilannen don. A kɔrɔ yɛrɛ la, a ye sindicat dɔ labɛnbaga ye min bɛ dɔrɔgu tacogo n"a feere. Wa a bɛ ɲini ka kɛ ko a tɛ se ka jateminɛ kokura. O la sa, o kɔfɛ, jɔyɔrɔ caman minnu ka bon, olu bɛna kɛ nalomanw ye.
  Nka ba sera k"a sɔrɔ k"a bila ka taa yɔrɔ ɲuman dɔ la Kaspian kɔgɔji kɛrɛfɛ, wa o yɔrɔ la, a ye baara sɔrɔ obshchak ladonbaga ye. Kasotigi ye gafe caman sɛbɛn, ani a yɛrɛ ye filimuw kɛ. Munna ayi?
  A ka nɔgɔn ka tɛmɛ a sanw kan, a farikolo barika ka bon, muso cɛɲi, ɲɛda bɛ fɛn jira ani a dawolo ye cɛya ye.
  O la, sariya siratigɛ la, a ma sigi kojugu zone kɔnɔ, a ma faga ka bɔ ɲɛnamaya la. Ani hali a ye denw sɔrɔ. Cɛdennin ye dege kɛ ka bɔ denso la, ka kasobon don o don ɲɛnamaya yeelen. Nka, i n"a fɔ a bɛnnen don diinɛtigi ma cogo min na, a ba tun tɛ baara kɛ, o de la a tun bɛ lafiɲɛ waati caman sɔrɔ.
  Vladlen seginna san wolonwula o kɔfɛ - a tɛmɛna daminɛko sanfɛla la kɛlɛko la. Hali n"a y"a sɔrɔ ko waleɲumandɔn bagabagali ma tɛmɛ pewu fɔlɔ, kɛlɛcɛ in y"a tɔgɔ laban dɔrɔn Changé ka kɛ Shamanova ye - k"a tɔgɔ kɔrɔ to yen.
  Ikomi a fa tun ye teriya kɛ tiɲɛ na ni jenerali Shamanov lakodɔnnen ye, tɔgɔ caman cili kɛra taamasyɛn ye kosɛbɛ.
  Vladlen, min ka sekow ye kabako ye, wa lakɔli ka gɛlɛn kosɛbɛ, wa o waati kelen na, a hakili ka di kosɛbɛ, o tun tɛ ni ɲɔgɔn ye kɛlɛko la. A ye Irisi jamana ka nɛgɛso bolicogo danmadɔ dege. Kɛlɛ in tɔgɔ ye, tiɲɛ na, sarati ye, walima i n"a fɔ Ruskundo.
  Vladlen ye kɛlɛko dɔn kosɛbɛ i n"a fɔ Tehwando - o ye senna-tɛgɛrɛ-fɛɛrɛ ye min yiriwara kosɛbɛ, ni Irisi bolokɔfɛfɛnw ye, kɛlɛ min bɛ i n"a fɔ Aikido - filili fɛɛrɛw ani ka baara kɛ ni a jugu ka inertie ye, ka bɔ Tayilandi bɔksi la - kɔkiliw, gɛnɛgɛnɛw, kunkolo-ciw. Rodnoverie ye kɛlɛbolo dɔ da min bɛ wele ko syncrétique, o fɛɛrɛw tun bɛ polisi san kɛmɛ caman kɔnɔ, wa jinɛwelelikɛla ŋanaw ye fɛn bɛɛ la ɲuman bɛɛ ta ka bɔ jamana wɛrɛw ni lakɔlisow la.
  Tiɲɛ don, Vladlen Shamanova kalanna, ani marifa sɔrɔli ... Nka a tɛ se ka kɛ ka fɛn bɛɛ dɔn ani ka se kosɛbɛ. Kɛlɛcɛ lakika ka kan ka se fɛn bɛɛ la, k"a sɔrɔ a ma bɔ a la, marifamarayɔrɔ la. Nka namara kelen-kelenw n"u ka puwɛntiw bɛ baara kɛ ka ɲɛ.
  Vladlen tun ka di a ye kosɛbɛ ka kɛlɛ kɛ n"a senw ye, ani ka fɛn fagalenw fili n"a bolokɔnincininw ye, hali n"a barika tun ka bon, laala, fɛn bɛɛ la.
  Npogotiginin min tun bɛ wele ko karateka, hali n"a tun tɛ karate kalan fewu, a y"a yɛrɛ ka lakɔli da wuli. A ye ɲɔgɔn Sɔrɔ ɲɔgɔndan suguya caman na, nka a ma a cɛsiri ka tɔgɔba ni tɔgɔlatɔnw Sɔrɔ.
  Hali n"a y"a sen don jago ɲɛɲini dɔw la ani hali dugujukɔrɔ kɛlɛw la k"a sɔrɔ sariya ma kɛ a la, a mago tun bɛ wari la.
  Ikomi Vladlen tun ye sunguru fitinin ye hali bi, a tun tɛ kɔrɔtɔ ka furu kɛ ani ka denw sɔrɔ. A y"a yɛrɛ ɲɛ ka taa a fɛ kɛlɛko la ani k"u kalan denmisɛnw na. Volka Rybachenko ye jigiyaba jira kɛrɛnkɛrɛnnenya la. A kɛra cogo o cogo, a tun bɛ fɛn nɔgɔlenw fana fili ni seko ye kosɛbɛ n"a senw ye. Karate cɛden (segin, tɔgɔla tɔgɔ min ni tiɲɛ tɛ ɲɔgɔn ta!) A ye layidu ta ko a bɛna bonya ka kɛ matigiba ye.
  Wa o kɔfɛ, yɔrɔnin kelen Volka welera ka kɛ filimuw la, a balimakɛ Oleg Rybachenko ni Vladlen Shamanova yɛrɛ taara n"a ye. Wa o ye maana wɛrɛ ye.
  
  
  AMATEUR (AMATEUR) ye
  O ye ko ye min bɛ kɛ tiɲɛ na ka tɛmɛ ani min bɛ se ka da a la. O kɔrɔ ye ko mɔgɔ gansan ni mɔgɔ gansan hakili donna Stalin farikolo la. Wa ikomi a tun ye mɔgɔ gansan dɔrɔn de ye, duguden. Wa a tun b"a dɔn dɔrɔn ko Hitler bɛna baara kɛ san 1941 Zuwɛnkalo tile 22, wa o nɔ kɛra balawu ye.
  Alemaɲikaw sera ka Moskow minɛ, wa o mɔgɔfagala misɛnnin in baga kɛra dɔrɔn a yɛrɛ ka taamakɛlaw fɛ. Nka faaba binna kɔfɛ, a tun bɛ tɛmɛn kaban walasa ka fɛn dɔ labɛn. Zapɔnkaw ye kɔrɔnfɛla jan gosi, Türkiye ka bɔ saheli fɛ. Kawuka fana binna.
  Wa Stalin bilala a nɔ na a daminɛ na ka kɛ bɛnkansɛbɛn ye Molotov fɛ. Nka o kɔfɛ, Beria min tun ye ŋaniyaba ta ye, o y"a kunkolo don a kɔnɔ. Ani Zhukov y"a bali. Ani rigmarole daminɛna. Kuma surun na, Alimanw taara Urals la samiyɛ la ani o kɔfɛ, ka jɛɲɔgɔnya kɛ ni Zapɔnkaw ye, ka kɛlɛli yecogo bɛɛ bali.
  Nka Tlebi fɛ, kɛlɛ tora senna. Amerikikaw ye sigasiga - Franklin Roosevelt, i n"a fɔ a tun bɛ fɔ cogo min na, a ye sama ka taa laban na. San 1941 Noɛli daminɛ na, Alimanw ye Gibraltar kɛlɛ. O waati la, Moskow ni Leningrad minɛna, ani saheli fɛ, Alimanw ye finiw dilan ka taa Volga ni Terek. U tun bɛ gɛlɛya sɔrɔ kosɛbɛ kumaɲɔgɔnya janyalenw fɛ ani Irisi yɔrɔbaw fɛ ka tɛmɛ Soviyetiki sɔrɔdasiw ka kɛlɛli kan min tun labɛnna ka ɲɛ.
  Hitler yɛrɛ ye ɲɔgɔn sɔrɔ ni Franco ye, ka jigiya jira a la: URSS iko sɔrɔdasi fanga tɛ yen. Ameriki jamana tɛna kɛ fɔlɔ ye ka don kɛlɛ in na cogo o cogo. O la sa, Angletɛri tɛ farati ye abada. Ka fara o kan, Nowanburukalo la, Moskow minɛni kɔfɛ, Rommel ye fanga sɔrɔ, division fila sugandilen ani fiɲɛ kɛlɛbolo bɛɛ ka butiki. Wa tubabuw binna i n"a fɔ buguri. Alimanw bɛ Alɛkisandiri kaban... O la, kun caman bɛ Franco ka siran Hitler ka dimi ɲɛ ka tɛmɛ Angletɛri ka waleɲumandɔn kan. Nka n'a b'a fɛ hali bi ka sɔrɔ Afiriki ni Angilɛ jamanaw fɛ o tuma na ...
  Franco, k"a dɔn ko Wehrmacht bolow sirilen don ani ko ale yɛrɛ bɛ se ka bɔnɛ fɛn bɛɛ la, a fɔlɔla ka sɔn ka Alemaɲi sɔrɔdasiw bila ka tɛmɛ, o kɔfɛ ale yɛrɛ ye kɛlɛ laseli kɛ Angletɛri kan. O waati kelen na, tubabu jɔyɔrɔ tun bɛ ka juguya don o don. Gibraltar minɛna tile saba kɔnɔ. Wa a ma mɛn, Alimanw ye Palestina minɛ, ani Siri, ka fara Turkiw kan, ani Irak ni Moyen-Orient.
  Ameriki Samara ka don kɛlɛ in na san 1942 zuluyekalo tile 4. Japon ye binkanni Kɛ Peru-Khabar kan yɛrɛmahɔrɔnya don na.
  Alimanw, ka baara kɛ ni Irisi, Erɔpu, ani o kɔfɛ Afiriki ani Azi nafolo ye, ye fiɲɛ kɛlɛ ni ji jukɔrɔ kɛlɛ kɛ.
  Alimanjamana ye dɔ fara marifaw dilanni kan, ka kɛlɛ ɲɛminɛ Afiriki tilebinyanfan fɛ.
  San 1942 laban na, Afiriki tun bɛ Naziw ka fanga kɔrɔ pewu, i n"a fɔ, a sira fɛ, Ɛndujamana. Wa Indochine, Singapour ani gunw minnu bɛ taa Ɔsitarali la, olu donna Zapɔnkaw ka fanga kɔrɔ. Tiɲɛ don, nɛnɛ waati cɛsiri min kɛra ka Hawayi gunw minɛ, o ma ɲɛ sɔrɔ k"a sababu kɛ samuraiw ka labɛnbaliya ye.
  Nka o bɛɛ n"a ta, Zapɔnkaw, k"a sɔrɔ sɔrɔdasiya dɔnniya ka ca, olu de ye kɔgɔji fanga digi. Ka fara o kan, Alemaɲi ka ji jukɔrɔla kurunba cayara joona kosɛbɛ, o ye dɔ bɔ Angletɛri ni Ameriki ka fanga la.
  San 1943 Mɛkalo la, Alemaɲi jiginna Angletɛri duguba kɔnɔ. Alimanw tun bɛ baara kɛ ni jiginɛw ye, ani ji jukɔrɔla pankurunw, ani hali jet bombe fɔlɔw AP-161, ani motɛri naani Yu-488.
  Kɔgɔjida-kɛlɛ fɛ, Angletɛri ma se ka a yɛrɛ minɛ ka mɛn, nka a ye kɛlɛ kɛ kosɛbɛ.
  Kalo kelen joli-kɛlɛw kɔfɛ, Lɔnduru binna ani Angletɛri kɛlɛ banna.
  Ameriki de tun ye o kɔfɛta ye. Kanada ye kɛlɛ kɛ Ameriki fan fɛ, Churchill bolila yen, nka Latin Ameriki jamanaw ma sɔn ka kɛlɛ kɛ Reich sabanan kama. Wa Arzantine, o kɔfɛ Berezil, ye sɔrɔdasi sigiyɔrɔw di Alemaɲikaw ma u jɛɲɔgɔnw fɛ u ka mara kɔnɔ.
  Kɛlɛ in kɛra cogo ye min bɛ mɛn sen na. USA jamana kɔkan. U ka dugukolo kan kɛlɛbolo barika ka bon, wa kurunba bɛ ka jɔ joona kosɛbɛ.
  Nka dɔɔnin dɔɔnin Alemaɲikaw ni Zapɔnkaw y"a ta. U fan fɛ, kɔrɔnfɛla nafolo bɛɛ tun bɛ yen, ani tilebin fan dɔ. Ɔwɔ, kɛlɛ dafalen min fɔra, o tun bɛ ka den.
  Operation Icarus ye ɲɛtaa sɔrɔ ani Islande binna. O kɔfɛ, Fritz ye wuli ka taa Gronland. Nka, san 1944 ma nafa jɔnjɔn di mɔgɔ si ma. Nka, Japon ni Reich sabanan ye sen sɔrɔ kɔrɔnfɛla la ani u barika bonyana Latin Ameriki. San binaani ni duuru nɛnɛ waati la, samuraiw ni Naziw ye Hawayi gunw minɛ. Wa kaban, u jiginna Panama gun kan.
  Roosevelt ka saya kɔfɛ, Ameriki y"a daminɛ ka hɛrɛ ɲini ni Reich sabanan ani Japon ye. Nka ka bɛnkan sɔrɔ, o ka gɛlɛn. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Hitler tun bɛ joli kasa mɛn. Fasisiw ka barakuda tun b"a fɛ ka tɛmɛ a dan kan. Kɛlɛ tora senna. Naziw y"u sinsin Gronland jamana na, ani san 1945 samiyɛ la, u y"a ɲini ka jigin Kanada, nka u filila kɔgɔji la. Kanada tun t"a fɛ ka a yɛrɛ di. Tiɲɛ don, san 1945 tilebin fɛ , Ɔsitarali binna - Tlebi diɲɛ fangatigiba laban min bɛ kɔrɔnfɛla la. Japon ni Alimanjamana tun be kɔgɔji kan pewu. U ka ji jukɔrɔla kurunba tun tɛ se ka suma ni ɲɔgɔn ye.
  Ka fara o kan, jidagayɔrɔ minnu bɛ ni perokisidi idɔrɔji ye, olu kɛra fanga ye kosɛbɛ ani u bɛ taa-ka-segin. U teliya tùn bɛ Se kùnkolo binaani ma lɛrɛ kelen kɔnɔ.
  Wa, nɛnɛ waati la, san binaani ni duuru walima san binaani ni wɔɔrɔ, a kɛra Zeeland ta ye. San 1946 kaban, Ameriki ye kɛlɛ laseli kɛ Ameriki Latin jamanaw bɛɛ kan.
  Wa porozɛ min kɛra walasa ka bɔnbu atomikɛ dɔ da, o ma na ni nɔ yetaw ye k"a sababu kɛ wariko tigɛlenw ye. O la, Amerikikaw ma se ka nin trump ace in fili tulon dɔ la min ye bɔnɛ sɔrɔ!
  Wa, pankurunw jɔli siratigɛ la, Reich sabanan ye Ameriki tɛmɛn kosɛbɛ. Ameriki ka sɛnɛfɛnw dilanni pankurun ɲumanba "Pershing" min girinya tun ye tɔni binaani ni fila ye, a ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛn tun ye milimɛtɛrɛ 102 ye ani kanon min janya ye milimɛtɛrɛ 90 ye, a dawolo teliya tun ye kilomɛtɛrɛ 810 ye lɛrɛ kɔnɔ. Wa min ka fisa ani min ka bon kosɛbɛ san 1946, Alemaɲi ka pankurunba "Royal Lion" - min girinya ye tɔni 65 ye, a ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛn tun ye milimɛtɛrɛ 250 ye. Fana kɛrɛw ni kɔfɛla ye milimɛtɛrɛ 200 ye ani marifa min ye milimɛtɛrɛ 105 ye ni barili janya ye 100 EL ye.
  Ni an y"a jateminɛ ko tanki in cogoya tun bɛ i n"a fɔ piramidi, a tun tɛ se ka don ka bɔ Pershing kɔnɔ ka bɔ yɔrɔ si la.
  A ɲinini min kɛra ka pankurun barikama wɛrɛw labɔ ka bɔ seri dɔ la, o ma ɲɛ. T-93 dɔrɔn, a sira fɛ, n"a girinya ye tɔni 93 dɔrɔn ye n"a ɲɛfɛla kɛlɛcɛ ye milimɛtɛrɛ 305 ye ani marifa kalifa 120, o de ye sababu dɔw sɔrɔ Alemaɲi kɛlɛli la n"a bɛ bugɔ. Nka mobili bolicogo min ka dɔgɔ kosɛbɛ, ani fana a tɛ yen min bɛ se ka wuli ka wuli, o ma a kɛ ɲɔgɔndankɛla ɲuman ye.
  "Superpershing" yiriwali ye waati jan Kɛ, wa cogo o cogo, nin pankurun in tùn ka dɔgɔ ni Alemaɲi ta ye.
  Ani jet aviation, a total superiority in quality bɛ Naziw fan fɛ. Amerikikaw tun bɛ se ka hakɛ dɔrɔn de kɛlɛ. Nka Alimanw, minnu tun bɛ ni diɲɛ kɔrɔ nafolo ye, u tun bɛ se ka mobili kɛmɛ saba walima kɛmɛ naani bɔ tile kɔnɔ, u hakɛ tun tɛ dɔgɔya Ameriki ta la. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - nin jet kɛlɛcɛ ninnu bɔra ɲɔgɔndan na ni Ameriki dafabaliya ye - kalasi "F" !
  Wa TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 jet bɔnbɔnw fana tɛ ɲɔgɔndan na. Ameriki jamana ma ni jet bomber dafalen ye fɔlɔ. Yala o ye B-29 ye wa. Tiɲɛ don, B-36 bɛ porozɛ in kɔnɔ, nka fo ka na se bi ma, a yɔrɔ ka jan seriyali la.
  Wa Alemaɲi ka kulu "A" ballistiki misiriw tɛ ni analozi si ye diɲɛ kɔnɔ hali dɔɔnin.
  Disiki - fana tɛ ni ɲɔgɔndankɛlaw ye ...
  Fɛnɲɛnɛmako siratigɛ la, Reich sabanan ye Ameriki labɛn kosɛbɛ, o de kama Hitler cɛsirilen don ka USA ban fo ka se a laban ma. Ani, bɛnkan si tɛ yen. San binaani ni wɔɔrɔnan na, binkanni dɔ daminɛna Mɛkisiki ni Kuba kan. O tilebin fɛ, kɛlɛ tun bɛ sen na kaban Teksas ani Kalifɔrni jamanaw na. Ani Alimanw ni Zapɔnkaw ye Kanada bin ka bɔ Alaska.
  Nka sisan, a san binaani ni wɔɔrɔ tɛmɛna. Diɲɛ kɛlɛba filanan bɛ sen na hali bi. San binaani ni wolonwulanan kɛra saya ye Kanada fɛ, min labanna ka Fritz minɛ, a donna ka bɔ worodugu fɛ.
  B-36 jet bomber labanna ka bɔ Ameriki, nka hali bi a ma se ka Alimanjamana ni Japon sɔrɔ. Ka fara o kan, Washinton pankurun bɔra san laban na ni marifa ye min janya ye milimɛtɛrɛ 120 ye, ani kɛlɛkɛminɛnw ni bolifɛn bolicogo min bɛ sɔn kosɛbɛ, a girinya ye tɔni bi wɔɔrɔ ni saba ye. Hali n"a tun lakananen don ani k"a juguya ka tɛmɛ Alemaɲi ta kan, a tun tɛ dɔgɔya tugun kɛlɛkɛminɛnw sɔgɔli fanga la.
  Nka, san binaani ni wolonwulanan laban na, Ameriki jamana tun bɔnɛna a ka mara tilancɛ ni kɔ la kaban, wa a tun bɛna halaki.
  Alimanw yɛrɛ sera ka pankurun girinmanba "Rat" ni "Monster" kɔrɔbɔ dugubaw binkanni senfɛ. O laban in tun bɛ ni bɔnbu cilan ye min tun bɛ charge dɔ bɔ min girinya tun ye tɔni tan ye!
  Miiri k"a filɛ o marifa kɛra ko juguba ye cogo min na!
  Wa san kura seli don na, Niyɔriki binna, ani Zanwuyekalo tile tan, Washinton.
  O bɛɛ n"a ta, Yankees ye u yɛrɛ minɛ hali bi fo kalo wɔɔrɔ wɛrɛ. A kabakoyara kosɛbɛ k"a ye ko kɛlɛ filanan banna tigitigi san 1948 Mɛkalo tile 9.
  Nka hali o kɔfɛ, hɛrɛ ma mɛn. A ma diya Hitler ye ko Japon, k"a sɔrɔ a tun bɛ kɔfɛ kosɛbɛ ka tɛmɛ Reich sabanan kan sɔrɔko siratigɛ la, a ye dugukolo caman minɛ a yɛrɛ ye ten.
  Hali ni Naziw tun bɛ kɔfɛ, u yɛrɛ ka atomikɛ bɔnbu tun bɛ u bolo san 1948 Awirilikalo la. O waati latɛmɛni yɔrɔ dɔ bɔra a la ko Führer tun bɛ nɛnɛ cogo dɔ la marifaw hakilina kan. Hitler tun dalen b"a la ko jamanaw ka kan ka minɛ, u man kan ka halaki.
  Nka kun dɔw kosɔn, fangatigi jugu min tun bɛ Japon jɛɲɔgɔn na, o y"a latigɛ ka danfara dɔ kɛ.
  Ikomi u ye taamasiyɛn kɛ misiri belebelebaw ni nukliyɛri charges kan, Naziw ye diɲɛ kɛlɛ sabanan daminɛ san 1951 Zuluyekalo tile 4.
  A ye nukliyɛri binkanni barikamaw Kɛ Tokyo ani Japon dugu wɛrɛw kan. O kɔ, kɔgɔji ni dugukolo kan kɛlɛcɛw ye ɲɔgɔn gosi.
  Diɲɛ kɛlɛ sabanan banna kalo wɔɔrɔ kɔnɔ, a bɛɛ lajɛlen na, a tun bɛ taa sira kelen fɛ tiɲɛ na. Wa kɛlɛw taabolo waleyali kɛra kalo saba kɔnɔ.
  O cogo la, Reich sabanan ye diɲɛ fanga laban sigi sen kan. O tilenbaliya sugu kɛra k"a sababu kɛ mediocrité donna Stalinba farikolo la. Ani, siniko dɔnni si ma a dɛmɛ! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, amatɛri y"a latigɛ ka jet awiyɔnw dilan, ka o yamaruya sugu di iziniw ni iziniw bɛɛ ma. A y"a Sɔrɔ ko juru in fagara ani ko jet ma Bɔ.
  Wa, mɔgɔfagala ka fɛɛrɛ tigɛlenw tɛ nalomanya ye yɔrɔ si. A tɛ bari an na ko Kɛlɛbolo bilenman fiyɛra. Wa n"o tɛ, mɔgɔ si tɛ yen min bɛ se ka Alimanjamana n"a jɛɲɔgɔnw ani Zapɔn kɛlɛ.
  Ayiwa, Hitler yɛrɛ de y"a latigɛ ka masakɛ ka kelenya kɛ. O kɔrɔ ye ko diɲɛ fanga kelen-kelen dɔ dabɔli, yɔrɔ min na dugukolo-yɔrɔ fanga bɛɛ, k"a sɔrɔ danfara ma Kɛ, o Dònna a la ŋaniya-wajibiya cogo la. Ni wari kelen ye, tiɲɛ don, ani porogaramu barbari min bɛ kɛ ka jamu sugandi.
  Ani fana ni yɔrɔ bonyaba dɔ labɛnni ye!
  
  
  CƐRƐ KISI TSAR RUSSIA
  Zanwuyekalo nɛnɛ don kɛnɛma. Cɛdennin dɔ filɛ nin ye, n"o tɔgɔ ye ko Oleg Rybachenko, a bɛ ka taama nbɛda la ka taa lakɔli la, o yɔrɔnin bɛɛ, a y"a ye ko panɛri so min bɛ a kɛrɛfɛ, o kogo bɛ yeelen bɔ cogo kabakoma na. Cɛdennin bɛ wele kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ ye - boli yen, i bɛ kɛ kiritigɛla ye. Cɛdennin bolila n"a fanga bɛɛ ye.
  A ka ɲi kosɛbɛ ko mobili tun man ca cogo kabakoma na, wa a sera ka sɛgɛn u nugu jukɔrɔ yɛrɛ. Dexterous diving ani i bɛ kogo ka yeelen jɛman na.
  Cɛdennin bɛ fili a ma. Bolo, i n"a fɔ Harry Potter ka filimu kɔnɔ, u bɛ don nin jeli in kɔnɔ k"a sɔrɔ gɛlɛya foyi ma kɛ u la, segin kelen o kɔfɛ, cɛnin yɛrɛ min bɔra nɛnɛ na min bɛ degere mugan ni duuru la, o b"a yɛrɛ sɔrɔ samiyɛ binkɛnɛ dɔ kan, binkɛnɛ falen bɛ min na.
  Hali ni inertie ye, cɛnin bɛ bin bin kan, ka pan ka wuli o yɔrɔnin bɛɛ. A ka ɲi ka kɛ samiyɛ bolo la min ma sa fɔlɔ nɛnɛ kɔfɛ. Hali n"a y"a pan a masafugulan kan.
  Cɛdennin ye a lamini lajɛ - mɔgɔ si tun tɛ a lamini na, jiriw dɔrɔn de tun y"a daminɛ ka kɛ jɛman ye kaban, ani ... nɛgɛso siraba dɔ. A janyalen don, a lamininen don ni granit ye ani a ɲɛfɛ, nɛgɛberew yɛrɛ bɛ jogin berew kan minnu bɛ ni jiriw ye.
  Oleg Rybachenko tun b"a miiri ko nin bɛɛ tɛ ten dɔrɔn. Wa tiɲɛ na, a bɛ fɛn latigɛlen dɔ ɲɛnabɔ... Cikan dɔ bɛ mɛn a kun na : ka gɛrɛ nɛgɛso sira la. A man nɔgɔn kojugu ka nin kɛ, sira kan, nɛgɛso belebele dɔ bɛ yen - Bruno ka sɛrɛkili.
  Funteni yɛrɛ ye bɔyɔrɔ jira cɛnin na. A y"a daminɛ k"a ka fonɛnɛ finiw bɔ joona. Aw k'a fili ŋani dɔ kan. Denmisɛnnin bɛ hakili sigicogo kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ ye. "I bɛ se ka kɛ tariku dilabaga ye sisan. I tɛ lakɔliden dɔrɔn ye tugun min ka miirili yiriwara kojugu, Oleg Rybachenko bɛna kobaw kɛ!"
  Cɛdennin ye nɛgɛ fa, ka jinɛmuso ni T-shirt dɔrɔn to a kan. A tun ka suma fana fonɛnɛ butiki sumalenw na, denmisɛnnin kununna. A ka di kosɛbɛ ka binkɛnɛ nɔgɔlen ni binkɛnɛ bilenman ye sennasanbara la. Awirilikalo dugukolo bɛ sumaya kosɛbɛ wa a ka di cɛnin ye ka taama a kan.
  Wa fonɛnɛ ye san waati nɔgɔlen ye - a tɛ i n"a fɔ samiyɛ duman. Cɛdennin kɔni tɛ waati sɔrɔ ka jɔ ni a da wulilen ye - bawo ale de ye kiritigɛla ye. Cɛdennin bɛ teliya ka wuli ka tɛmɛ nɛgɛso fɛ. Kuran tun bɛ ci a fɛ, ani sɔgɔsɔgɔninjɛw ye a ka finiw ci a sennasanbara jɛlenw na.
  Cɛdennin kulela, gosili diminnen, ka pan ka don kanpaɲi kan. Kabakurun nɔgɔlenw tun bɛ a senw sɔgɔ. Nka cɛnin bolila joona ka tɛmɛn bajida kan. A y"a ye ko nin bɛɛ ma kɛ kun tɛ, nka a kɛra labɛnba dɔ ye!
  Yan, u ye nɛgɛso funtenimanw ye, tile tɛmɛna midi kan kaban, fiɲɛ kasa bɛ linde ni misiwolo la. A dusu sumana fo i bɛ se ka sumanw ka mankan mɛn yɔrɔjan.
  Cɛdennin jɔlen tora sennasanbara la nɛgɛ funteni kan, a ye cikan kura mɛn : "ka kabakurun wolonwula bila nɛgɛso kelen-kelen bɛɛ kan." Cɛdennin ye sigasiga k"a fɔ ni kanba ye ko:
  - Nka o tuma na fɛ, tɛrɛn bɛ se ka bɔ nɛgɛso la wa ?
  O kumakan ye n tulo geren:
  - O de ye i mago bɛ min na tigitigi ! Irisi juguw bɛna taa yan!
  Cɛdennin ma sɔsɔli kɛ tugun. Wa Ala kan y"a ɲɛfɔ ko: aw ka kabakurunw dɔrɔn de sugandi minnu ɲɛ ye nɛgɛ ye.
  Bolow tun bɛ lamaga kaban. Oleg Rybachenko ye nisɔndiya sɔrɔ a yɛrɛ la - ale de ye kiritigɛla ye, lakɔliden nɔgɔman dɔ bɛna don tariku kɔnɔ !
  Kabakurunw ka nɔgɔn nɛgɛso sira fila bɛɛ kan: u bɛ kɛ tan ni naani tigitigi ye - wolonwula bɛ bɔ u kelen-kelen bɛɛ la. Ani, a bɛ se ka fɔ ko u tɛ se ka faranfasi!
  A kɛra! Cɛdennin labanna k'a yɛrɛ tigɛ tugun, k'a kalan - "An Fa", k'a sennasanbara jɛlenw manamana, a seginna ka kɛnɛya. A bolila ni boli daminɛ ye, a bɛ ka girin kabakurunw ni senkɔniw kan minnu bɛ dimi. N tun bɛ ɲini ka pan ka tɛmɛn bajida kan...
  N tun t"a fɛ ka yele tugun jikuruw fɛ, nka bɔyɔrɔ si tun tɛ yen. Cɛdennin in, ni boli ye, ka pan ka bɔ bajida la ka taa barika laban na, a bɛ se ka fɔ ko o yɔrɔnin bɛɛ. A kabakoyara dɔɔnin, nka a tɛ siran. Wa yan a ye Oleg Rybachenko ye tugun samiyɛ dugukolo sumalen kan. Sanfɛ, fiɲɛ yɛrɛ la, sisi bilenman dɔ bɛ yeelen bɔ: segin sira.
  Tiɲɛ na, cɛnin t"a fɛ ka segin ka bɔ samiyɛ duman na ka segin nɛnɛ ni fonɛnɛ na. Nka o kɔfɛ, gundokan dɔ bɛ yamaruya laban di:
  - I ka teliya, n"o tɛ, dakun bɛ da tugu, i bɛ to fo abada san 1914, i tɛna i bangebagaw ye abada.
  Oleg Rybachenko bɛ teliya ka finiw tigɛ ka bɔ nɛgɛ la, k"u sama k"u don a la k"a sɔrɔ a ma kɛ cogo si la. Dada bɛ daminɛ ka ban ani cɛnin, sanbara tɛ min na, a bɛ boli ka taa bɔyɔrɔ la. A bɛ gosi fɛn dɔ la min bɛ se ka wuli ka taa a fɛ ani ni cɛsiri ye a bɛ pan ka bɔ. Sennasanbaraw bɛ jeni dugu nɛnɛ sennatan fɛ. I ka kan ka sanbara don ka nɛnɛ jakite dɔ sama nbɛda yɛrɛ la - ka tɛmɛbagaw ɲɛda ɲagaminenw minɛ.
  Mɔgɔ dɔ yɛrɛ y'a pɛrɛn ko: "dibi". Nka cɛnin t'a janto - a y'a ka baara kɛ ka cidenyabaaraba dafa...
  San 1914 Awirilikalo tile 22, tɛrɛn dɔ tiɲɛna, Hindenburg ni Erich Ludendorff, Max Hoffmann tugura o kɔ. Sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔ saba minnu jɔyɔrɔba tun bɛ kɔrɔnfɛla kɛlɛw la - k"a daminɛ ni baara ye Prusse kɔrɔnyanfan fɛ ani a ɲɔgɔnnaw - olu bɛɛ sara.
  O de kosɔn, Alemaɲi sɔrɔdasi minnu tun ma labɛn, olu ye se sɔrɔ kosɛbɛ. Koenigsberg min tun tɛ se ka a yɛrɛ tanga, o minɛna ka taa taama na, ani Aliman sɔrɔdasiw yɔrɔ dɔ laminina, ani u yɔrɔ dɔ tiɲɛna walima u minɛna.
  Irisi sɔrɔdasiw ka sebaaya ye nɔba bila kɛlɛ taabolo bɛɛ la. Wa fɔlɔ, ka bɔ sɔrɔdasiw ni sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔw ka dusukunnataw ta fan fɛ. Gundo tɛ ko Zapɔn ka se sɔrɔli kɔfɛ, Irisi sɔrɔdasiw ka fanga binna kosɛbɛ. Mɔgɔ si yɛrɛ tun t"a jate Azi mɔgɔ dɔw ye minnu ɲɛw ka surun. Wa o kɔfɛ, Irisilakaw ye bɔnɛba sɔrɔ kɛlɛba naani na, wa kɛlɛw bɛɛ la, u ye nafa sɔrɔ jatebɔ la.
  Wa kɔgɔji fana na, u ye se sɔrɔ pewu, fo n"a sɔrɔla ko ɲɛtaa danfaralenw, u kelen-kelen bɛɛ ye ɲɛtaa sɔrɔ. Vladivostok ka kurunba minnu tun bɛ kurunba kɔnɔ, olu tun bɛ danfara don kɛrɛnkɛrɛnnenya la.
  Ayiwa, Alemaɲikaw ka kan ka kɛlɛ min, olu minnu tun jatera dugukolo kan sɔrɔdasi ɲumanw ye diɲɛ kɔnɔ?
  Wa o kɔfɛ, a y"a jira ko a bɛ se ka kɛ ka Fritz kari, ka boli ka kasoden ba tan ni tan ta!
  Irisi sɔrɔdasiw ni jamanadenw ka dusu donna cogo caman na. Ɔtirisi kɛlɛbolo la, ɲɛtaa kɛra teliya la. Ɔtirisi-Hɔngiri tun ma labɛn kɛlɛ kama. Wa, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Slave unitw ka morale ka dɔgɔ kosɛbɛ. U caman y"u yɛrɛ di dunun fɔlikanw ni dɔnkilidalakulu mankanw ma. Slavkaw tun t"a fɛ ka kɛlɛ kɛ u balimaw fɛ, Ɔtirisikaw kosɔn minnu tun koniyalen don. Hɔngiri ni siya Alemaɲi kuluw dɔrɔn de tun labɛnnen don kɛlɛ kama ka caya walima ka dɔgɔ.
  Risi kɛlɛbolo ye Ɔtirisi sɔrɔdasiw wuli ka Lvov minɛ o yɔrɔnin bɛɛ, Przemysl ka kɛlɛbolo ani, ka ɲɛtaa yiriwa, a donna Hɔngiri. Alemaɲi ka kɛlɛbolo tun bɛ ka pɛrɛn a dakunw na. Irisi kɛlɛbolo minnu tun ka bon kosɛbɛ, olu ye Prussew kɛlɛ Poznan, ka boli ka taa Oder. Alimanw ye kɛlɛbolo wɔɔrɔ bila Ɔtirisi.
  Nka o tun tɛ bɔli kɛ. Ka fara o kan, fanga tun tɛ se ka jɔyɔrɔw minɛ cɛmancɛ la. Wa tilebin fɛ, kɛlɛ gɛlɛnw tora senna.
  O kɔ fɛ, Alimanjamana Wajibiyala ka fanga kura Lase kɔrɔn fɛ. O ko juguyara kosɛbɛ, bawo a donna kɛlɛ la ni Ɔtirisi Itali ye. Jɛɲɔgɔnya juguw bɛ o jamanaw na kabini san kɛmɛ caman. Wa, jɛkulu saba ka jɛɲɔgɔnya tun ye cogo caman na, o tun ye fɛn dilannen ye. Hali ni kɛlɛ tun diyara Alimanjamana ni Ɔtirisi ye kosɛbɛ, Itali tun bɛna fara fangatigiw kan. Wa o la, Irisi sɔrɔdasiw bɛ ka gɛrɛ Budapest kaban, wa Cɛma Fangaw ka kow ye binkanni ye ! Rumani ye teliya ka don o kɛlɛ la.
  A jɛlen don ko Rumani masakɛ ye Nikolas II somɔgɔw ye, wa a b"a fɛ k"a ka dugukolow bonya Ɔtirisi mansamara min tun bɛ ka bin, o musakaw la.
  Ani Bulgari jamana, a ni tariku lakika tɛ kelen ye, a donna kɛlɛ la Irisi fan fɛ.
  Ottoman Mansamara dɔrɔn de kɛra kantigi ye Alimanw fɛ. Wa o bɛ kɛ dɔrɔn bawo Lakana minisiri ye yamaruya di kɛlɛw daminɛni ma, ka minisiriɲɛmɔgɔ ni sultan bila tiɲɛ ɲɛ. Turki kɛlɛbolo barika man bon kojugu, nka a ye gɛlɛyaw lase Irisi jamana ma ni Entente ye. Nka fan wɛrɛ fɛ, nin ye sababuba ye Irisi bolo k"a ka maraw bonya kosɛbɛ saheli fɛ. Tiɲɛ don, Japon ye kɛlɛ laseli kɛ Alimanjamana ni Ɔtirisi kan. Ka Alemaɲi jamanaw minɛ Pasifiki kɔgɔjida la.
  O ye Irisi bolo hɔrɔnya kɔrɔnfɛla yɔrɔjan na. Wa tilebin fɛ, Alemaɲikaw tun bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  Oder baji dɔrɔn de kan, Alimanjamana sera ka Irisi sɔrɔdasiw ka kɛlɛ dabila. Walasa k"o Kɛ, a tùn ka kan ka binkanni-walew bɛɛ Dabila Tlebi fɛ. Ɔtirisi-Hɔngiri jamana tilancɛ ɲɔgɔn hɔrɔnyara Irisi sɔrɔdasiw fɛ.
  O cogo la, Ɔtirisi Mansamara ye tulon in Bɔ tiɲɛ na ka Kɛ doni ye Alimanjamana bolo. Bulgarikaw ye binkanni daminɛ Istanbul kan.
  Nɛnɛ waati la, kɛlɛw tun bɛ lafiya Erɔpu jamanaw na. Nka Irisi kὲlɛcɛw ye kὲlɛ Dabɔ Turki jamana kan. Wa yan, fɛn bɛɛ yiriwara ka ɲɛ. Ka fara o kan, Arabuw ni Armenikaw murutira Ottomanw ka fanga ma.
  Irisi sɔrɔdasiw tun bɛ Bagdad kaban Feburuyekalo la, tubabu ye Basra minɛ. Marisikalo laban na, Irisi ye Azi fitinin bɛɛ Minɛ, ka binkanni Daminɛ ni Bulgarikaw ni Sɛrɛbw ye Istanbul. Türkiye bɔra tulon in na. Siri, Palestina, Irak saheliyanfan taara Angletɛri ani Faransi - Irisi ye fɛn tɔw bɛɛ sɔrɔ. Arabie Saoudite - fo ka na se bi ma, a tora jamana yɛrɛmahɔrɔnyalen ye cogo labɛnnen na, nka a tun ka kan fana ka tila Alimanjamana ka yɛrɛdi kɔfɛ. A tun man jan. Awirilikalo tile 25, san 1915, Ameriki donna kɛlɛ la ni Alimanw ye. A jɛlen don ko Amerikikaw ye mɔgɔ waleyalikɛlaw ye, wa u tun b"a fɛ ka se waati la seko ni dɔnko pie tilali kama. Kaban, Irisi sɔrɔdasiw ye marifa suguya kura dɔ Bɔ ka caya: dugukolo bɛɛ-mobiliw "Luna" -2 ni marifaw ye. Tanki kura ninnu, hali n"u ka nɔgɔn, u ye teliya sɔrɔ kilomɛtɛrɛ 40 lɛrɛ kɔnɔ siraba kan, wa u bolicogo tun ka ɲi kosɛbɛ.
  Irisi sɔrɔdasiw Mɛkalo daminɛ na, siraw jalen dɔrɔn, u ye binkanni daminɛ Hɔngiri jamana kan ani saheli fan bɛɛ la. Ɔtirisi kɛlɛbolo binna, Aliman sɔrɔdasiw ma se ka ɲɛfɛla minɛ.
  Zuwɛnkalo tile 22, Irisi sɔrɔdasiw donna Vienne. Wa zuwɛnkalo tile 24, tubabu, Faransi, Bɛliziki ani Ameriki bataillon fɔlɔw donna Bruxelles. Hollande donna kɛlɛ la ni Alimanjamana ye, ani dɔɔnin o kɔfɛ Suwɛdi, ni Danemarke ye. Alimanw ma se ka barika minɛ kosɛbɛ Oder kɛrɛfɛ, nka Irisi, zarist kɛlɛbolo ye binkanni dɔ labɛn Munich kama. Dugu min ka bon ni dugu tɔw bɛɛ ye Alimanjamana saheli fan fɛ, o binna san 1915 Awirilikalo tile 7. Wa Awirilikalo tile 11 , Alimanjamana, jigiya tɛ min na abada a yɛrɛ ye, o y"a yɛrɛ di.
  O kɔfɛ, waajulikɛyɔrɔ tila-tila daminɛna. Ɔtirisi-Hɔngiri ani Ottoman Mansamara tununna diɲɛ politiki karti kan. Bulgari kɛra Turki jamana yɔrɔ min ye Ottomanw ye min minɛ a fɛ san 1913. Sɛrɛbi jamana bonyalen don kosɛbɛ ani a jiginna ka kɛ Yugoslavie ye. Rumani ye Transylvanie sɔrɔ. Irisi tun bɛ a ka fɔlisenw na: Bukovina, Galisi, Tchekoslovakie, Krakow mara ani Hɔngiri tilancɛ, fo ka se Budapest yɛrɛ ma, u ye dancɛ ja yɔrɔ min. Alimanjamana ye dɔgɔyaba sɔrɔ a ka mara kɔnɔ. Tlebi fɛ, a tun ka kan ka Elzar ni Lorraine segin Faransi, Danemarke jamanaw tun ye minnu minɛ fɔlɔ. Kɔrɔn de ka gɛlɛn ka tɛmɛ tɔw bɛɛ kan.
  Irisi y"a sinsin a kan ka dancɛ ja Oder baji kan, ani Faransi ta la Rhin baji da la. Nka Ameriki ni Angletɛri tun t"a fɛ ka Irisi ni Faransi barika bonya kojugu ani ka Alimanjamana fanga dɔgɔya kojugu. O de kosɔn, bɛnkan dɔ kɛra. Irisi bɛ dugukolo bɛɛ Sɔrɔ kɔrɔn fɛ, Polɔɲiw ka ca yɔrɔ min na.
  Prusse kɔrɔnyanfan ye Klaipeda, Danzig bɔnɛ, a kɛra ko a tigɛra ka bɔ Alimanjamana na, nka a dɔgɔyalenba la, a ye ɲɛnamaya sɔrɔ cogo tigɛlen na. Koenigsberg tora Alemaɲikan na. Nka Alimanjamana bɔnɛna dugukolo caman na. Dancɛ kɛra karilen ye kosɛbɛ. Yɔrɔ dɔw la a yɛrɛ sera Oder ma, wa a tun bɛ bɔ jamanadenw ka siya de la kosɛbɛ. Nka, a bɛ ɲini ka kɛ ko Alimanw ye Pomerania mara pewu. Nka ka Bɔ Bɛrɛlin, ka Taa Se Irisi jamana dancɛ ma, kilomɛtɛrɛ kɛmɛ ma Tɛmɛ.
  O la, Alimanw bɛ marifa cilen na. Alemaɲi kɛlɛbolo bonya tun dan ye sɔrɔdasi ni sɔrɔdasi ba kɛmɛ ye. U ye musakabaw kɛ Alemaɲikaw kan. Kɛlɛ in kɛra san kelen ni kɔ dɔɔnin.
  Irisi, zarist mansamara ma waati sɔrɔ ka bin gɛlɛya cogo la, wa a bɔra ni maraba sɔrɔli ye. Zar ka fanga barika bonyana, ani bɛlɛkisɛw ka wulikan y"a daminɛ ka dɔgɔya, k"a sɔrɔ sɔrɔko la, a kɔfɛ, bonya teliya waati dɔ daminɛna min tɛ deli ka kɛ.
  
  
  LENIN SERA KA KƐ ANW KA JAMANATIGI YE cogo min na
  Vladimir Ilyich Lenin, min tun b"a ɲini ka kɛ i n"a fɔ a janya ka bon, o y"a tilennen to n"a fanga bɛɛ ye. A bolo jalenw, misɛnninw, nka u tun bɛ taa-ka-segin kosɛbɛ, olu tun bɛ wuli ni siran ye tabali nɛrɛma manamananan dɔ kan, min dilalen don ni sandal jiri ye min man ca kosɛbɛ. A sigilen a kɛrɛfɛ, cɛba dɔ min tun bɛ fini jɛman don, sanu cakɛda girinman dɔ tun bɛ misi dɔ kɔ la, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ayiwa, Mr Ulyanov. N bɛ sɔn i ka sariyaw ma - dɔrɔmɛ ba duuru kalo kɔnɔ, ka fara jago kelen-kelen bɛɛ kɛmɛsarada la min bɛ bila marifa jukɔrɔ ! - Yan, jatigɛwalekɛla kan gɛlɛyara, u yɛrɛ ye cakɛda girinman yɛrɛyɛrɛ kosɛbɛ. - o jɛɲɔgɔn Lenin dɔrɔn de ni nkalon ni buguri tɛ !
  Vladimir Ilyich y"a bolo sumayalenw magaya ni wasa ye, a ko:
  - Tiɲɛ don, Cɛba Rockefeller, an ka jago dɔrɔn de la, a tɛ se ka kɛ ni nkalon tɛ ! Fɛn bɛɛ ka kan ka kɛ teriya la ani ni kɔnɔnajɛya ye kosɛbɛ!
  Ani nanbarakɛla fila bɛɛ ye ŋɛɲɛ kɛ ni kanba ye...
  -------------------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -तः -
  Ɔkutɔburukalo ka yɛrɛmahɔrɔnya ma kɛ Irisi jamana na. Lafiya kɛra waati dɔɔnin kɔnɔ diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ ɲɛfɛ. Alimanw ni Ɔtirisikaw y"a ɲini ka ɲɛ sɔrɔ Tlebi fɛ.
  Risi kɛlɛbolo tun bɛ baara la Turki kɛlɛbolo dɔrɔn de la, yɔrɔ min na a sera ka laban ka jɛɲɔgɔnya kɛ ni tubabu ye ani ka se sɔrɔli caman kɛ jugu kan, ka Azi fitinin fanba minɛ.
  Nka o kɔfɛ, sariyasunba lajɛra min kɔnɔ, Bolshevikw y"u yɛrɛ sɔrɔ mɔgɔ fitinin jigitigɛlenw na, ani Sosialismu-Revolisiyɔnw ye fanga sɔrɔ.
  Desizɔn fɔlɔ dɔ tun ye : ka dugukolo di sɛnɛkɛlaw ma ani ka t"a fɛ kɛlɛ la fo ka se se sɔrɔli ma !
  Zuluyekalo san 1918, Alimanw ka kɛlɛ min kɛra Pari kan, o ma ɲɛ ani Risi kɛlɛbolo min ye se sɔrɔ, o ye kɛlɛ kɛ, fɔlɔ Ɔtirisikaw kan, o kɔfɛ Alimanw.
  Alimanjamana ye a yɛrɛ Kùnbɛn kosɛbɛ, nka Desanburukalo la, tuma min na kɔrɔn fɛ Irisi sɔrɔdasiw ye Warsaw ni Krakow Minɛ, tlebin fɛ jɛɲɔgɔnw ye Bruxelles Minɛ - u y"u yɛrɛ Di halibi. Tiɲɛ don, dɔgɔkun fila o kɔfɛ - jiginni ma kɛ min ye nɔ bila.
  Nka, Wilhelm wajibiyara ka ban a ka fanga bɛɛ la, a tora masakɛ tɔgɔ dɔrɔn de la.
  Ani, jenerali Kornilov kɛra Irisi jamana kura ɲɛmɔgɔ ye. Awirilikalo san 1917, a ka murutili kɛra ɲɛtaa ye, hali ni Kerensky tora minisiriɲɛmɔgɔ ye cogo labɛnnen na, nka a tun ye jamanakuntigiya di Kornilov ma kaban.
  Ale Kornilov kɛra sɔrɔdasi kuntigiba ye.
  O kɔfɛ, jamanakuntigi ka kalataw kɛra jamana bɛɛ kɔnɔ Irisi jamana na ani jamanadenw ka lajɛba dɔ kɛra sariyasunba kura kan.
  Gofɛrɛnaman fangatigiya cogoya dɔnna mɔgɔ minnu fɛ kosɛbɛ - olu ye Kornilov ka fɔcogo dɛmɛ.
  Irisi y"a ka nafolo bonya Alimanjamana musakaw la, Ɔtirisi-Hɔngiri jamana tiɲɛnen, ani Turki, minnu tununna diɲɛ karti kan.
  O laban in labanna ka tila fangabaw cɛ. Irisi ye Azi Minor, straits ani Constantinople sɔrɔ. Faransikaw ye Siri minɛ, tubabu ye Palestine ani Irak minɛ.
  San 1926, kɛlɛ daminɛna kokura Irisi ni Zapɔn cɛ. O sababu tun ye Manchuria ni Port Arthur jɔyɔrɔ ye. Bɛnkansɛbɛn in kɔnɔ, Port Arthur ka jago hakɛw dira Zapɔn ma, wa jagokɛta waati tɛmɛna. Nka, Zapɔnkaw tùn bɛ min Minɛ, u tùn t'a fɛ k'o Lasegin Sinuwa jamana na.
  Ka fara o kan, kamalennin Hirohito tun ye fanga sɔrɔ sisan dɔrɔn - a tun bɛ siko kɛ ka se kura sɔrɔ.
  Nka, Irisila tun tɛ kelen ye kaban. A gɛlɛyara diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ ɲɛfɛ, ni komandan ŋanaw ye, ni pankurun kuraw ani awiyɔnw ye, a y"a daminɛ ka binkanni kɛ Zapɔnkaw kan ka ɲɛ.
  Kalo naani ni tila o kɔfɛ, Irisi sɔrɔdasiw ye Port Arthur minɛ ka Zapɔnkaw gɛn ka bɔ farafinna kɔnɔ!
  Waati dɔ kɔnɔ, Japon tun bɛ a yɛrɛ minɛ kɔgɔji la hali bi - fo Baltik ni Kɔgɔji Nɛrɛma ka kurunw gɛrɛla.
  O kɔ fɛ, Tle Bɔlen jamana y'a yɛrɛ Di.
  Irisi jamana yiriwara joona kosɛbɛ, nka san 1929, degunba dɔ daminɛna diɲɛ fan bɛɛ la.
  Yuruku-yurukuw fana ye Irisi Mansamara bɛɛ minɛ. Ka fara o kan, Kornilov ye Russification (Russisification) kɛ kosɛbɛ.
  Nka, a sera ka to masasigilan kan, ani USA ... Ameriki Bolshevikw, Lenin ka ɲɛmɔgɔya la, nana fanga la !
  Ka bɔ degun na, Bolshevik fanga kura y"a daminɛ k"a labɛn kɛlɛ kura kama!
  Yɛlɛma min kɛra Ɛsipaɲi, o labanna ni kominisiw ka se sɔrɔli ye ani o cogo la, Bolshevik senna-tɛgɛrɛ barikama dɔ dabɔra Erɔpu...
  Zanwuyekalo tile fɔlɔ, san 1938. Vladimir Ilyich Lenin bɛ ka taama ni siran ye ka biro belebeleba lamini min bɛ White House kɔnɔ. Kow bɛ ka sumaya diɲɛ fan bɛɛ la. Espaɲi kɔfɛ, kominisiw ye ɲɛtaa sɔrɔ Faransi.
  Irisi, min bɛ mara la Generalissimo ni jamanakuntigi Kornilov fɛ, o y"a jira kaban ko a tɛna sɔn ka Bolshevismu ka bonya Erɔpu jamanaw kɔnɔ. Division kɛmɛ duuru kɛli Irisi sɔrɔdasi miliyɔn tan kɔnɔ, o tɛ tulonko ye fewu!
  Vladimir Ilyich y"o faamu. Ani a bɛ Angletɛri ka jɛɲɔgɔnya taktika dɔ Di Irisi jamana kama.
  Tubabu bɛ u janto kosɛbɛ tuma bɛɛ Irisi jamana ka yiriwali la. Nka kominisi juguba ye u lasiran ka tɛmɛ fɔlɔ kan. Wedge dɔ tun ka kan ka boli u ni Irisi cɛ.
  Lenin tun b"a labɛn ka Lakana minisiri Churchill sɔrɔ ani o waati kelen na ka dalilu di tubabu ma Ameriki fanga min tɛ se ka yɛrɛyɛrɛ.
  Wa a daminɛ na, dictateur kunsigi kunsigi ye kunnafoni dɔ mɛn marifa kura dɔ kan - "bɔn atomique".
  Oppenheimer y"a ka kunnafoni di ni kan ye min tun bɛ a yɛrɛ minɛ kosɛbɛ. Ɔwɔ, ɲɛtaa bɛ yen kaban wa hali nukliyɛri-minɛn dɔ Dabɔra, nka atomikɛ bɔnbu in bɔli yɔrɔ ka jan kosɛbɛ halibi. Gɛlɛya belebeleba ye uraniyɔmu ni plutoniyɔmu nafama sɔrɔli ye. Ka fara o kan, hali nin kibaruya in tɛ diya pewu - o bɔnbu sugu kelen bɛna kɛ kɛlɛkurun caman musaka ye o cogo kelen na. O la, hali ɲininkali ye mun ye - yala a nafa ka bon ka wari bɔ bɔnbu belebele kelen na - n"i bɛ se ka misɛnnin ba kɛmɛ dilan wa?
  Lenin, cɛkɔrɔba fitinin, kunsigi jɛlen, nka a bɛ taa-ka-segin hali bi (a si bɛ san bi wɔɔrɔ ni wolonwula la, a sira fɛ, a yɔrɔ ka jan kɔrɔya la hali bi!), n"a bɛ ka taama ni fanga ye a ka biro ka boonba kɔnɔ, o y"a jira ko:
  - I jɛɲɔgɔn ma diyalektiki faamuya ! Ɔwɔ, bɔnbu bɛna kɛ sɔngɔba ye hali bi, nka o kɔfɛ, a musaka bɛna jigin ni arch order ye ni jiginni ye ka taa jama bɔli la!
  Oppenheimer y"a fɔ ni maloya ye ko:
  - Wa Risikaw tɛna sigi k'a sɔrɔ u ma baara kɛ !
  Kuncɛli min bɛ bɛn hakili ma ani min ka gɛlɛn, o tugura Vladimir Ilyich fɛ:
  "O la sa, i ka kan ka tɛmɛ u ɲɛ cogo o cogo!"
  Yan Oppenheimer ka dɛmɛbaga nɛrɛma bɛ dɔnkili da:
  - O bɛɛ kɔfɛ, an mago bɛ se sɔrɔli la ! Kelen kelen, an tɛna jɔ sɔngɔko la! Kelen kelen, an tɛna jɔ sɔngɔko la!
  Oppenheimer ye a biri Ameriki jamanakuntigi Lenin ɲɛkɔrɔ, ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - I ye hakilitigi ye ! Tiɲɛ don, an tɛna jɔ sɔngɔko la, wa an bɛna tɛmɛ Risikaw ɲɛ, nka an mago bɛ wari la!
  Lenin y"a fɔ ni jagɛlɛya ye, k"a senkɔniw gosi, sanbara minnu dilannen don ni nɛgɛso fari ye:
  - Wari bɛna kɛ yen !
  - Ani jɔnw !
  Vladimir Ilyich ye tariku kumasen in fɔ:
  - n t' i dan kɛ fɛɛrɛw la ! N bɛ dan sigi i ka waati la!
  Ameriki mansamara ka komandan ni mara masin ka girinw y"a daminɛ ka wuli.
  Nka o tɛ ko ye min nafa ka bon kosɛbɛ. Vladimir Ilyich, i n"a fɔ mɔgɔ wɛrɛ, a y"a Faamu ko walasa ka se sɔrɔ Irisi kan, a ka kan k"a Dɔgɔya ka Bɔ a kɔnɔna na.
  Vladimir Ilyich y"a ɲɛda sanfɛla, jan, min tɛ kelen ye, o kurukuru, ka telefɔni minɛbaga ta ni fanga ye ka bɔ telefɔni na, a y"a daminɛ ka Dulles wele.
  Sɛgɛsɛgɛlikɛla kuntigi gɛrɛla minɛn in na tuma min na, Lenin pɛrɛnna a fogonfogon sanfɛ ni tulo gerenni ye:
  - An mago bɛ mɔgɔ la min bɛ bɛn ne ma walima a dɔgɔyalenba tɛ ne dɔgɔya kosɛbɛ se ka muruti, ka jamanadenw lafili ani ka mɔgɔw lafili !
  Dulles y"a jaabi ni kumakan ye min dalen bɛ a yɛrɛ la kosɛbɛ ko:
  - N bɛ o ɲɔgɔnna mɔgɔ dɔn Vladimir Ilyich !
  Lenin, a bɛ pan ka wuli i n"a fɔ jinɛ, a ye mankanba bɔ ko:
  - O tuma na fɛ, a ye jɔn ye ? Nin hadamaden ka hakilitigi in ye jɔn ye?
  Dulles, ka daɲɛ in kɔrɔta ka kɛ dɔnkili ye, a ko:
  - Yusufu Vissarionovich Stalin ye ! N"a sɔrɔ i b"a dɔn, Vladimir Ilyich!
  Lenin ye ɲɛji cɛ a yɛrɛ la filɛlikɛlan kɔnɔ min dilalen don ni sanu ni diamant ye, ka pɛrɛn ko:
  - Nin tobilikɛla in bɛ dumuni timimanw dɔrɔn de labɛn !
  Dulles, a bɛ sɔgɔsɔgɔ ni jigiya ye, o y"a jira ko:
  Nka, an mago bɛ o de la tigitigi!
  Lenin ye ɲɛji cɛ tugun ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Stalin bɛ fɛn o fɛn ɲini , a bɛ o bɛɛ di a ma. Ani layidu ta a ye ko o arch-insignificant Generalissimo Kornilov jɔyɔrɔ bɛna di a ma!
  Dulles ye mankanba bɔ ni tulo tigɛli ye:
  - Vladimir Ilyich bɛna kɛ ɲɛnajɛ ye !
  
  AW KA VITYAZ DƆGƆ DI abada
  Mɔgɔ caman bɛ sɔsɔli kɛ ko yala Irisikaw tun bɛna se sɔrɔ diɲɛ kɛlɛba filanan kan u yɛrɛ ma, ni Tlebi jamanaw ka dɛmɛ tun tɛ wa? O la, Ala y"a latigɛ k"a kɔrɔbɔ waleyali la. Wa, diɲɛ kelen kɔnɔ min bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na, u ye barika don jɛkuluw ka kɛlɛbolow, koloniw ani Reich sabanan cɛ ka fara URSS kan. Wa o Kɛra kὲlɛ in saniya kama ka Kɔn 1941 sàn zuwɛnkalo la.
  Walasa jɛɲɔgɔnw ma se ka URSS dɛmɛ, walima Reich sabanan fana. Wa walasa k"a lajɛ ka saniya pewu, Zapɔn fana dogolen tun bɛ barika dɔ kɔfɛ. I n"a fɔ, a to fɛn bɛɛ ka saniya pewu, i n"a fɔ laboratuwari kɔnɔ.
  Tile fɔlɔ yɛrɛ la, foyi ma kɛ min ni maana lakika tɛ kelen ye kosɛbɛ. Fritz ye ɲɛtaa sɔrɔ, i n"a fɔ tariku yɛrɛ la, kilomɛtɛrɛ 30-40 ɲɔgɔn tile kɔnɔ, nka a bɛ ka sumaya dɔɔnin dɔɔnin. Tiɲɛ don, tubabu ka bɔnbɔnw tɛ yen, ani kɛlɛɲɔgɔn minnu tun bɛ Rommel ka kɛlɛbolo kɛrɛfɛ, o kɛra sababu ye ka sɔrɔdasi dɔw labɔ - kɛrɛnkɛrɛnnenya la awiyɔnw. Nka Alimanw ma nin Kɛ fɔlɔ, o la, ko minnu bɛ ɲɛfɛ, olu tùn bɛ Taa ɲɛ kosɛbɛ cogo o cogo. Nka, Zuluyekalo laban na, Smolensk kɛlɛ ye Fritz ka ɲɛtaa sumaya. Hitler y"a latigɛ ka Rommel n"a ka kuluw bɔ Libi, k"a latigɛ ko Itali jamana minɛbagaw ka kɛlɛbolo bɛ se. Fasisiw ka ɲɛmɔgɔya, walasa u kana waati tiɲɛ, u y"a daminɛ ka sɔrɔdasikulu ni kɛrɛnkɛrɛnnenya la awiyɔnw wuli ka bɔ Faransi ani Balkanw na. Hitler jigi tun b"a la hali bi ko a bɛ se ka Soviyetiki sɔrɔdasi minnu tun bɛ cɛmancɛ la, olu kari ani ka se ka sɔrɔ sani fonɛnɛ ka se.
  Sanni u ka wuli saheli fɛ, Fritz ye u ka kɛlɛ daminɛ kokura cɛmancɛ la, k"a ɲini ka Soviyetiki sɔrɔdasiw datugu minnu tun bɛ ka Smolensk kɛlɛ ka bɔ kɛrɛfɛ. Wa Awirilikalo tile 13, Rommel ka kɛlɛbolo taara kɛlɛ la, ka Dnieper baji tigɛ k"a ɲini ka se Soviyetiki kulu kɔfɛ min tun bɛ Kiev lafasa.
  Stalin tun bɛ bɔnɛ na. Erɔpu ni Faransi ka nafolo minnu bɛ Afiriki kɔnɔ, a bɛ se ka fɔ ko olu bɛɛ barila ka kɛ a kɛlɛli ye, wa a jɛɲɔgɔn kelen ma kɛ.
  Yala o ye sisan kana farati makɔnɔ Zapɔn fɛ. Wa, Kuntigiba bɛ yamaruya di: ka faranfasi bɛɛ bɔ kɔrɔnfɛla yɔrɔjan na.
  Alemaɲi sɔrɔdasi minnu tun bɛ ka kari ka se Moskow yɛrɛ ma, olu jɔra Siberi kɛlɛbolo fɛ. Nka saheli fɛ, k"a sababu kɛ komandan caman cili ye ani Rommel ka walew ye, Fritz sera ka Soviyetiki saheli kulu tigɛ.
  Kὲlɛw taabolo fana Kɛra Ukɛrɛni jamana na, k"a sababu Kɛ Stalin ye siranɲɛ Kɛ ka nafolo maralenw bɛɛ Sama ka Taa Moskow, wa o cogo la, a y"a yɛrɛ kɔ Bɔ kɛnɛ kan.
  K"a Fɔ k"a jɛya, a tɛ Kɛ a yɛrɛ ma, nka saheli-kulu de ma. A kɛra cogo jugu ye. Nka tariku yɛrɛ la, Kiev lafasali jiginna ka kɛ dɛsɛ ye. Yan dɔrɔn, nuancɛ dɔ tun bɛ yen, Alimanw tun bɛ Moskow kɛrɛfɛ kaban, ani Naziw barika bonyana Erɔpu musakaw la, teliya la ka tɛmɛ Stalin kan kɔrɔnfɛla jan musakaw la. Wa Alemaɲikaw tun ka kan ka se sɔrɔ yɔrɔjan kan dɔɔnin, wa Erɔpu siraw ka fisa. Ani k"a ɲini ka fɛn bɛɛ bila teliya la kelen-kelen Trans-Siberian Railway kan.
  O de kosɔn, Alimanw sera ka don Kharkov ani Voroshilovgrad hali ka kɔn tariku yɛrɛ ɲɛ, ka izini ni izini caman minɛ.
  Leningrad fana kɛra sababu ye ka bali, nka a ma ta. Ani Alimanw donna Crimée jamana na. Wa Fritz sera ka Voronezh minɛ saheli fɛ, ka taa Don sira fɛ ka taa Stalingrad.
  O bɛɛ n'a ta, Moskow Lafarara wa nɛnɛ waati u yɛrɛ Taara 'kὲlɛcɛ-kɛlɛ la. Nka saheli fan fɛ, Rommel sera ka tɛmɛn ka taa Stalingrad. O cogo kelen na, jiginɛ min Kɛra Kerch, o ma Kɛ. Soviyetiki sɔrɔdasi minnu tun bɛ gɛlɛyaba la, olu sera dɔrɔn ka jugu gɛn ka bɔ Stalingrad. Wa o kɛra dɔrɔn bawo waati tun tɛ Wehrmacht kɛrɛfɛ ani u tun ye bobow ye ka kɛlɛ kɛ nɛnɛ ni nɛnɛba kɔnɔ.
  Ɔwɔ, Rommel tun ka kan ka tɛmɛ Don kan. Wa nin kɛra Fuhrer ka tulo tigɛli ye.
  Nka san 1942 kaban, fanga balansi jiginna. Komin u ye degun ɲuman bila u jɛɲɔgɔnw na, Alimanw ye dɔ fara u ka sɔrɔdasiw hakɛ kan, Khiva musaka fana sen bɛ o la, ani satelitiw hakɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a farala Itali hakɛ kan, ani Faransi. Dugukolo-yɔrɔ-ko fana Bɔra kɔrɔnfɛla la. A nisondiyalen don ko tubabu ni Ameriki ka kɛlɛbolo min bɔra Afiriki, o ma dankari sɔrɔdasiw ni nafolo cili la.
  Wa de Gaulle, n"a bɔnɛna jɛɲɔgɔnw ka dɛmɛ na, a yɛrɛ ka jɛɲɔgɔnw y"a janfa.
  O cogo la, fanga nafama caman lajɛra URSS kama ka tɛmɛ tiɲɛ kan. Fritz farala kɛrɛnkɛrɛnnenya la awiyɔnw kɔnɔ, k"a sɔrɔ u tun bɛ u ka nafa mara fiɲɛ na. Ani dugukolo kan kɛlɛbolow tɛmɛna miliyɔn wolonwula kan Soviyetiki sɔrɔdasi miliyɔn 5,6 kama.
  Ani Naziw ye kɛlɛ daminɛ saheli fan fɛ. Rommel sera ka Stalingrad minɛ zuwɛnkalo tile 27. Fritz sera ka pankurun kɛmɛ caman dalajɛ dugu kan siɲɛ kelen. Juguw ka awiyɔn fanga bonya fiɲɛ kɔnɔ fana ye nɔ bila, o min y"a to a ka gɛlɛn ka Soviyetiki fangatigiw bila ka tɛmɛ Volga baji belebeleba kan.
  A fɔ man di nka, Stalingrad cɛfarin ma kɛ AI kɔnɔ. Ani Rommel taara sira gosilen fɛ labɛnw kɔnɔ ka jigin Volga baji la ani ka taa Kaspian Kɔgɔji la.
  A ɲininiw ka Alimanw kari ni binkanni-kɛlɛw ye cɛmancɛ la, o ma ɲɛ. Ka fara o kan, Rzhev ledge ma sigi sen kan. O la sa, Fritz tun bɛ ni ɲɛfɛla ye min tun bɛ bɛn ɲɔgɔn ma Soviyetikiw ka kɛlɛcɛw kɛlɛ waati la, wa u fana kɔsegira cogo kelen na. Nka Rzhev, bɔnɛ ye a sɔrɔ, a tora Naziw fɛ.
  A ma se ka Fritz kari, wa a ka gɛlɛn kosɛbɛ ka Caucasus mara Stalingrad bin kɔfɛ. Komin Volga kan, jibɔ sira tigɛlen don. Wa tuma min na Zuluyekalo laban na, Alimanw sera Kaspian Kɔgɔji la, ko in kɛra jigiya ye. Sisan, a tun bɛ se ka kɛ ji dɔrɔn de fɛ.
  Ni an y"a jateminɛ ko Naziw ka sanfɛla tun bɛ fiɲɛ na, o ko kɛra fɛn ye min tun bɛ u ni ɲɔgɔn cɛ, min tun ka gɛlɛn kosɛbɛ, wa jigiya tun tɛ yen.
  Awirilikalo ni Sɛtanburukalo tɛmɛna kɛlɛ juguw la, fo jugu minnu tun bɛ Kaspi kɔgɔjida la, olu sera Baku. Wa yen, ni Rommel ye, u ye kɛlɛ kɛ fo ka se Ɔkutɔburukalo laban ma. O ko in juguyara kosɛbɛ Turquie ka donni fɛ kɛlɛ in na.
  Japon ka musakaw la, ala minnu tun bɛ kɔrɔbɔli kɛ, olu y"u janto, nka a ma kɛ Ottomanw ka musakaw la. Nka nɛnɛ waati, hali bi Naziw ma u ja gɛlɛya ka bin Moskow kan, u y"u jɔ nɛnɛ kama.
  Kɛlɛbolo bilenman ye kɛlɛbolo caman kɛ ka kɛlɛ kɛ. Nka jugu tun ka fisa ni tɔw ta ye baarakɛlaw hakɛ la, baarakɛlaw hakɛ la ani awiyɔn bolicogo la. Pankurunw ni marifa-minɛnw dɔrɔn de tùn bɛ Bɔ URSS la fo ka na Se bì ma ka Tɛmɛ o kan. Nka pankurunw fanba tun ka nɔgɔn, wa u ka kɛlɛkɛminɛnw cogoya tun nafa ka bon kosɛbɛ. A bɛ iko awiyɔn caman fana bɛ ka dilan, nka duralumin dɛsɛ kosɔn, u girinya ka bon, wa u tɛ se ka baara kɛ kosɛbɛ ka tɛmɛ a ɲɛfɔlenw kan. Yak-9 fana bɔra, a bɛ se ka fɔ ko a bɛɛ kɛra jiri ye. Wa o, tiɲɛ na, o tun ye ko jugu ye.
  Hitler fana ye jate Minɛ a ka pankurun tɔgɔla kura la - "Panthers" ani "Tigers".
  U tun bɛ dilan ka caya ka taa a fɛ. A bɔra kɛnɛ kan, ani menagerie ka lasigiden sabanan: "Waraba". Tariku lakika la, o masin sugu in Dabɔra san 1942, nka nafolo dɛsɛ ni girinya gɛlɛn kosɔn, waraba min ka gɛlɛn kosɛbɛ, o banna.
  Nka yan "Waraba" min girinya ye tɔni 90 ye, o donna seri la. A nafaw, kɛlɛkɛminɛn barikamaw ani marifa milimɛtɛrɛ 105, o ye bolifɛn bolicogo juguba dɔ sara. Soviyetiki marifaw seriyali milimɛtɛrɛ 76 ma se ka don "Waraba" kɔnɔ ka bɔ fan bɛɛ la.
  Donc a tun tɛ breakthrough tank jugu ye, ni line defense fanga ka bon kosɛbɛ, ani ni echelons juguw ye.
  Ani Soviyetiki ka komandan barika bonyana Soviyetiki jamana faaba kɔrɔ kosɛbɛ. Ani k"a ɲini ka tɛmɛn yan.
  Menagerie (menagerie) ka lasigiden naaninan: "Maus", o tɛmɛna dɔɔnin ni o seriyali daminɛ ye.
  Kɛlɛbolo bilenman hakɛ cayara ka se miliyɔn wɔɔrɔ ma, hali ni sɔrɔdasi caman tun ye sɔrɔdasi ye.
  U kɛlɛla ni mɔgɔ miliyɔn kɔnɔntɔn ni kɔ ye, nka jatebɔ ka bon kosɛbɛ, o ye jugu ka kɛlɛbolo ka cogoya caman bɔ u la cogo dɔ la.
  Avion (aviyɔn) la, jugu barika ka bon a hakɛ ni a jogo bɛɛ la. ME-309 ni Yu-288 labanw bɔra kɛnɛ kan. O jaabi la, Soviyetiki masinw minnu ka jogo ka dɔgɔ, olu bɛ kɛlɛ la, k"a sababu kɛ baarakɛla ŋanaw dɛsɛ ye ani fɛnw dɛsɛ. Tankiw ye T-34 kɔrɔw ye hali bi, ani minnu ka nɔgɔn, ka fara KV kan.
  Samiya la, Wehrmacht ye kɛlɛ ɲɛminɛ: binkanni min kɛra Moskow kan ani binkanni min kɛra ka wuli Volga ka taa Saratov. Moskow, kɛlɛ jugu kɔfɛ, a laminina ka se sɛnɛ laban ma. Saratov, Kuibyshev, Penza, Ulyanovsk fana minɛna. Stalin bolila ka taa Sverdlovsk. O ko kɛra ko jugu ye.
  A yamaruyara faaba ma ko a kana a yɛrɛ di cogo si la. Alemaɲikaw ye binkanniw kɛ, nka u y"u kɔsegin walima u y"u yɛrɛ minɛ nbɛdaw la kɛlɛw la. Nɛnɛ waati, Wehrmacht ka kɛlɛ in jɔra. Tiɲɛ don, Alemaɲi minnu tun bɛ ring fila kɔnɔ, olu ma Soviyetiki jamana faaba dɔrɔn kuncɛ, nka u ye Leningrad fana kuncɛ.
  Mɛkalo la, Naziw ka kɛlɛ daminɛna tugun, nka a tun bɛ Gorky ni Kazan dugu fan fɛ kaban. Soviyetiki pankurunw jɔli, hali ni gɛlɛya bɛɛ tun bɛ a la, a sera ka don baara la: T-34-85 ani IS-2, nka, u hakɛ fitininw.
  Gorky binna Zuluyekalo dɔrɔn de la, k"a sɔrɔ Kazan ye a yɛrɛ minɛ fo Awirilikalo laban.
  Kɔngɔ juguba dɔ kɛra Leningrad dugu la, wa Fritz yɛrɛ m"a ɲini k"a kɛlɛ. Ani, Moskow minɛna dɔɔni dɔɔni a ka fanga kɔrɔ. Wa sɛtanburukalo tile 30, binkanni jolilenba dɔ kɔfɛ, Krεmlin binna.
  Kɛlɛbolo fɔlɔ min tun bɛ yen, o tiɲɛna kosɛbɛ. Wa o kɛra bɔnɛ kura ye Soviyetiki jamanadenw ma. Alemaɲikaw taara Urals, nka yen, u y"u yɛrɛ minɛ nɛnɛba la. A ka gɛlɛn ka kɛlɛ kɛ ni URSS ye. Stalin tun ye jɔli dɛmɛbaga ye fo ka se a laban ma. Nka a sɔngɔ tun ka bon kosɛbɛ jamana yɛrɛ ma ani kɛrɛnkɛrɛnnenya la Alimanw ma.
  Saheli fan fɛ, Naziw fana taara ɲɛ ka tɛmɛ Cɛma Azi fɛ.
  1945 sàn, URSS ye SU-100 ni IS-3 Sɔrɔ, nka u Kɛra 'sèn misɛnninw dɔrɔn ye. A fɔ man di nka, Zuwɛnkalo laban na, Naziw tun ye Cɛma Azi fana minɛ. Wa Zuluyekalo la, Sverdlovsk fana binna. Awirilikalo la, Alimanw ye Kurgan ni Tyumen minɛ. Ani sɛtanburukalo tile 3 fana Tobolsk. Sɛtanburukalo laban na, Khanty-Maisiysk. Ani Ɔkutɔburukalo cɛmancɛ la ani Omsk.
  Nka, Novosibirsk ma a yɛrɛ di Naziw ma fɔlɔ. Kaban, nɛnɛba min tun ka jugu kosɛbɛ, o ye Fritz wajibiya ka nɔrɔ dugubaw la.
  O la sa, fo ka na se san 1946 Mɛkalo ma, Naziw ma kɛlɛba kɛ.
  O kɔ, an taara Novosibirsk dugu la. Ɛlikopɛri minnu bɛ i n'a fɔ disiki ani "E" seriyali pankurun labanw y'u sen don kɛlɛw la. Nka, o ma Furu Dɛmɛ kojugu. Krautw ye Novosibirsk ta zuwɛnkalo laban na. Wajibiyalen baji Ob. O kɔfɛ Zuluyekalo la, jinɛw ye Kemerovo ni Tomsk fila bɛɛ minɛ, ani Altai mara. Kɛlɛ juguw kɔfɛ, Abakan binna Awirilikalo la, ani Irkutsk sanjiba kɛra Sɛtanburukalo la.
  Alemaɲikaw, joli fɔɔnɔ kosɛbɛ, u y"a fana ta. Nka tuguni, u ye fizzle out kɛ. A y"a sen don kumaɲɔgɔnyaw la. O la sa, an ye an jɔ Chita siraw la. Nka sariya siratigɛ la, u kɔrɔtɔlen bɛ min? Aw bɛ se ka samiyɛ makɔnɔ, ka minɛn kuraw kɔrɔbɔ.
  A kɛra disko ye wo, a kɛra jet ye wo. San 1947, Soviyetiki dilanbagaw ye IS-4, IS-7 ani T-54 pankurunw bila ɲɔgɔn na. Tiɲɛ don, gafew kɔnɔ minnu bɛ kɛ taamasyɛn dɔrɔn de kɔnɔ. Mɔgɔw wala nafolomafɛnw tun man ca. Naziw y"u ka ɲɛtaa daminɛ kokura. Aginskoye minɛna Zuwɛnkalo laban na Blagoveshchensk. Khabarovsk binna Zuluyekalo la, Vladivostok binna Awirilikalo la. O cogo la, Naziw ye Soviyetiki dugubaw bɛɛ minɛ. Laala fo ni Pertopavlovsk tɛ. Fiends ye Magadan minɛ sɛtanburukalo la. Nka o bɛɛ n"a ta, Stalin ma taa a yɛrɛ di.
  A laban na, Naziw ye bɔnɛ sɔrɔ hali bi!
  
  
  YƆRƆ ƝƐNABƆLI KƐLƐW
  San damadɔ minnu ye ɲɛtaa sɔrɔ kosɛbɛ, kɔrɔbɔli juguw nana Irisi jamana kan. Sankolola Mansamara, min tun bɛ baara kɛ n"a ka hadamaden nafolo belebelebaw ye ani politikitɔnba dɔ nafaw ye, o sera ka kɛ diɲɛ fangatigi ye. Irisi jamana na, mɔgɔfaga jugu dɔ kɛra saheli fan fɛ. Wa hali ni silamɛya murutili in tiɲɛna, kɛlɛ min kɛra ni terrorisme ye, o ye nafolo caman dun. O ko juguyara ni kɛlɛ gɛlɛn ye min kɛra ni Tlebi jamanaw ye.
  Ni fɛn bɛɛ tun sinsinnen bɛ nukliyɛri balili kan, kɛlɛbaw tun tɛ kɛ. Nka Ameriki dɔnnikɛla Welington y"a miiri ka misiri sugu kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ ci ka taa Mɛkisiki la, fɛn dɔ kan min dilannen don ni radiyowaati ye.
  Nka fili dɔ kɛra kurunbokari la. O misiri in Bɔra sira kan ka Bìn Tle kan... Plasma (plasma) min ka dɔgɔ kosɛbɛ, o dɔ Bɔra, o min tɛ farati ye fɛnɲɛnama ɲɛnamaw ma, nka a ye atomi (atome) jɔcogo Blà, ka nitɔrɔnw ni ɲɔgɔn cɛ jɛɲɔgɔnyaw Yɛlɛma dɔɔnin atomi nucleus (atomi-nucleus) kɔnɔ. Dɔrɔn tigitigi min bɛ se ka kɛ sababu ye ka nukliyɛri ni thermonucléaire walew kɛ minnu tɛ se ka kunbɛn.
  Wa o de kosɔn: nukliyɛri marifaw kɛra binkanni nafamaw kulu ye.
  Jamana min fanga ka bon diɲɛ kɔnɔ sɔrɔdasiya ni sɔrɔko siratigɛ la: Sankolola Mansamara, min, ka da jamanadenw caya kojugu kan, ji duman ni fanga dɛsɛba tun bɛ a la, o ye ultimatum jira ka Siberia jate.
  Irisi ye jaabi di ni banba ye ...
  Kɛlɛba dɔ daminɛna: Azi jamanaw ka jɛkuluba min bɛ Tlebi jamanaw kɛlɛ. An Fasokanw kɛra kɛlɛbaw kɛyɔrɔba ye. Hɛrɛ ɲɛnamaya ye ko tɛmɛnen ye: kɛlɛ jahanama tun bɛ masaya kɛ yɔrɔ bɛɛ. Kɛlɛ jugubaw tun bɛ sen na kosɛbɛ ka bɔ jirisunba la ka taa kulu wɛrɛ la.
  Fɛn min tun bɛ ɲɛfɛ, o tun ka jugu kosɛbɛ: Azi jamanaw ka tɔnba tun bɛ ka gɛrɛ Ural kuluw la kaban.
  Yekaterinburg kɛrɛfɛ, tasuma-bolo dɔ binna min bɛ mɔgɔ ɲɛnafin bɔ, ani yɔrɔ dɔ wulila min bɛ mɔgɔ faga, mɔgɔ kelen tɛ se ka ɲɛnamaya min kɔnɔ hali miniti kelen.
  Faso, Irisi senuma - .
  Ne dusukun da b'a la aw ye...
  Kɛlɛbolo joli jiginna - .
  Ka falen Fasokanw ka jamana kanuya la!
  
  Dugukolo ka wulikan bɛ gosi ni sɔgɔsɔgɔkan ye min bɛ ka bonya, .
  A ka gɛlɛn ni kɛlɛ bɛ mankanba bɔ...
  Nka Tile nɔɔrɔma bɛna bɔ Irisi jamana kan - .
  I kelenpe de ye an ba ye min tɛ sa!
  
  Rye min bɛ forow la banbaliw la, o ye sanu ye, .
  Nɛnɛ bɛ manamana ni warijɛ jɛman ye.
  Ani ɲɛda bɛ filɛ ni yɛrɛbonya ye ka bɔ taamasiyɛnw na - .
  Knight, i ka kɛ wulu ye kɛlɛ la!
  
  An na se sɔrɔ jugu kɛlɛ la,
  An ka sugo wuluwulu lafasa.
  Mɔgɔ si tɛ yen min ka jagɛlɛya ka tɛmɛ Irisi sɔrɔdasi kan, .
  Ne na Ala deli!
  . Kɔnɔkow kunbabaw.
  Ni dusukun falen don hinɛ la, kun dɔw la, waribɔlan lankolon don!
  Ural kuluw kuncɛw bɛ i n"a fɔ wuluwulu minnu bɛ bɔ da la, kariw bɛ minnu dun. Irisi kɛlɛcɛ minnu tɛ wulu ye, olu bɛ ka pan ni hakɛ dɔgɔman ye. I n"a fɔ wulu teliyalenw, Irisi kɛlɛcɛw bɛ bin Sankolola Mansamara ka kɛlɛkurunw kan minnu kamanw ye, nka u fanga ka bon.
  Air Force pilote Andrey Ognev ye jiginni gɛlɛn dɔ kɛ. Sinuwaw ka kanon girinman dɔ min bɛ ni bara duuru ye, min bɛ tasuma ni nɛgɛ daji bɔ. Tasuma-fiɲɛ dɔ bɛ milimɛtɛrɛ damadɔw bɔ tiɲɛ na ka bɔ Irisi kɛlɛcɛ dɔ ka kɛlɛkɛminɛnw na minnu bɛ yeelen bɔ. Kɔnɔ tɛ sɔgɔsɔgɔninjɛ minnu bɛ jaabi di. Pulsar kurulen dɔ bɛ sɛgɛn ka bɔ nugu nɛrɛmuguma dɔ la. Sinuwaw ka ɛlikopɛri belebeleba in ka tourelle min bɛ wuli ka wuli, o bɛ siri ni a gosira... Kulekanw bɛ ka dabila.
  Andrei ɲɛda dibiman min ɲɛda ka bon, o bɛ kari ka kɛ nisɔndiya ye min ɲɛ ye fin ye.
  A jɛɲɔgɔn, n"o ye blonde cɛɲi ye min bɛ mɔgɔ ɲɛnafin bɔ, n"o ye Vassa Koltsova ye, o bɛ barili dɔ dilan, ka nɛgɛ piranha dɔ wajibiya, min ye misiri ɲɛminɛbali dɔ ye, a ka sɛgɛn ka tɛmɛ, ka "nilifɛn" ci kɛlɛkurun ka ɛlikopɛri belebele tan ni fila dɔ la kelen kɔnɔ.
  A ka bon, a bɛ ni nɛgɛ saba ye, a bɛ ka bin. Vassa, a ma kɛ sababu ye a tɔgɔ bamanankanna ko masamuso, a tun bɛ bugɔli dɔn. A tun bɛ kɛlɛ kɛ tuma bɛɛ ni fini surun kelen dɔrɔn ye ani T-shirt kaki, nka a sennasanbara gansanw kan, a tun b"a yɛrɛ ni kɛlɛcɛ kelen ye.
  Muso piloti caman y"a ladege, k"a ɲini ka se ka sensitivité kabakoma sɔrɔ. Kɛlɛkurun ɛlikopɛri ye tasuma-yɔrɔ kɛmɛ ni mugan ye minnu bɛ jigin ka taa duguma - tasuma-yɔrɔ. Masina min bɛ baara kɛ ni kɔɔri buguri ye, nka o waati kelen na, a bɛ nɛgɛ tɔni ba caman ta, ka lakana fangama kɛ.
  Japon, Sinuwa, Ɛndujamana dilannikɛlaw ye mobili dɔ kɛ min tɛ se ka tiɲɛ Risi fiɲɛbɔlanw fɛ, nka a ma miiri min na, a kɛra fiɲɛ binkanni ye.
  Kungo dimi fɛ, jenerali McLee min ɲɛw ka surun, o ye mankanba bɔ, k"a bolo sin a bolo ni a bolo nɛrɛma ye:
  - Ka u tiɲɛ ! O jinɛw ka wuli!
  Ɛndu Kolonɛli dɔ min sin falen don nka a cɛsirilan ka fin, o y"a fɔ ko :
  - Nin furuɲɔgɔnma in ye masakɛ nɛrɛma ni masamuso ye. Mɔgɔ si ma deli k"u bin!
  Mac ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dannayabaliya ye ani a ye ŋunuŋunukan fɔ ko:
  - A tɛ se ka kɛ. Aw bɛ dɔ fara tasuma hakɛ kan.
  Ani tugun, kɛlɛkurun-helikopɛri yɛrɛyɛrɛla. Turu min tun bɛ wuli ka wuli, o sirilen don ani titanium kurunba tasuma donna. Sɔrɔdasi jɛmanw ni kanɛli tasumamanw tɛmɛna ni kulekan ye. Bɛnkan dɔ binna, ani misiri dɔ min falen bɛ napalm la, o ye tasuma don elikopɛri belebeleba in kɔnɔna kɔnɔ.
  Vassa, a kɛlen kɔ ka "slide" fɛɛrɛ in lasegin, ka tɛmɛ tasuma siraw fɛ, a ye nin di:
  - Si hakɛ bɛɛ bɛ kolo kɛlɛ la , i dɔrɔn tɛ se ka i ka don laban sɛgɛn , ka se sɔrɔ waati tɛ !
  Andrew ye mɔgɔ fariman ye. A fa tun ye jenerali fitinin ye Angola sɔrɔdasiw la ani a nana kalan kɛ Moskow. O yɔrɔ la, a ye Lydia Ogneva furu, farikoloɲɛnajɛla tɔgɔba dɔ ani Ph.D. O kɔ, a fa sara, a ba kunsigi nɛrɛma ni kurulen y"a lamɔ. Lakɔliso la, u y"a ɲini ka Andrei tulo geren, nka cɛnin tun bɛ kɛlɛ la hali bi denmisɛnninw ka lakɔliso la. A ba tun b"a yɛrɛ kɛlɛcogo dɔn, wa a facɛman tun ye setigi ye cogoya ɲagaminenw na.
  Andrei ye kalan kɛ ka ɲɛ, hakili tun bɛ a la kosɛbɛ, wa a ma mɛn, ale yɛrɛ kɛra cɛdenw ɲɛmɔgɔ ye, u ɲɛmɔgɔ. Tiɲɛ don, a ye awiyɔn boli kalanso dɔ sugandi, ka taa kɛlɛ kɛ a ka Fasokanw Irisi jamana kama. A ye tɔgɔba sɔrɔ ani ka bonya sɔrɔ. Wa mɔgɔ si ma a ja gɛlɛya ka Irisi jamana ka cɛfarin kɔrɔfɔ ni fari nɛrɛma ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, n"a y"a sɔrɔ Nizɛri ɲɛda cogoyaw ɲagamina Slavikaw ta la wa o y"a to farikoloɲɛnajɛla min jɔra farikoloɲɛnajɛ la, o kɛra cɛɲi ye kosɛbɛ.
  Talenw tun tɛ dɔgɔya a ka kanuya ko la ka tɛmɛ sɔrɔdasiw ka waleɲumandɔn kan. Hali ni Andrei yɛrɛ tun bɛ majigin kosɛbɛ ka tɛmɛ a fɔra cogo min na.
  Sisan, a tun bɛ fɛɛrɛ ɲini walisa ka kɛlɛkurun dɔ halaki min tɛ se ka tiɲɛ. Kɛlɛminɛn minnu bɛ baara kɛ, minnu bɛ se ka kɛ fɛn caman ye, olu tun bɛ Sankolola Mansamara ka masin barikamaba yɔrɔ kolomaw datugu.
  Savva ye marifa ci hélicew la, k"a ɲini ka structure in jɔ...
  O cɛma, kɛlɛ in wulila duguma. Kɔrɔnfɛ bloki ka pankurun minnu tɛ tourelle ye, olu taara binkanni in kɛ. Dɔw ka bon, dɔw janya tɛ tɛmɛ mɛtɛrɛ kelen kan.
  U kɛlɛli la, tlebinyanfan jɛkulu ka kɛlɛcɛw ye minɛnw ta minnu bɛ taa-ka-segin ani ka fɛnw bilasirali kɛ k"a sɔrɔ u ma kɔsegin.
  Irisilakaw dɔrɔn ma kɛlɛ kɛ yan, nka Erɔpukaw fana ye kɛlɛ kɛ: tubabu, Franse, Suwɛdi ani mɔgɔ caman wɛrɛw.
  Jugu kelen ye mɔgɔw fara ɲɔgɔn kan minnu fari finman ani Krecɛn jogoɲumanya. Demokarasi ko la, sɔsɔli min kɛra, o nɔgɔyara. Ka fara o kan, Irisi jamana na, Tlebi jamanaw kɛlɛli dusukunnataw, binkanni in kɔfɛ ka bɔ kɔrɔn fɛ, o kɛra fu ye. Tiɲɛ na, Erɔpu min bɛ hɛrɛ ɲini ani min bɛ muɲu, o bɛ se ka wuli ka taa kɔrɔn fɛ min. U ni jamanadenw ɲinɛna kɛlɛ kɛcogo kɔ kosɛbɛ. Ani tuma min na nukliyɛri marifaw tununna, Azi fangatigi ani jamanaden cayalenba y"a ka jamakulu jatebaliya lasegin worodugu ni tilebin fɛ.
  Minnu bɛ ka taa ɲɛ Irisi jɔyɔrɔw kan, Arabu caman bɛ yen. Fanatiki dɔw bɛ taa binkanni in na, u tɛ u yɛrɛ dogo, u bɛ fini jɛmanw don. Sɔn saya ma ni nisɔndiya ye u da la.
  Pankurun ba caman minnu bɛ taa ɲɛ ani sennamɔgɔw ka kɛlɛ bolifɛnw, olu bɛ i n"a fɔ wuluw ni kɔnɔ ye. Savva, a kɛlen kɔ ka juru wɛrɛ tiɲɛ, ka kɛ jɛman ye dɔɔnin, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Halibi, u ka ca kojugu ... Ala ka Irisi dɛmɛ.
  Npogotiginin yɛrɛ y"a ye ko min bɛ ka kɛ dugu minnu minɛna Azi jamanaw ka jɛkulu fɛ. Jama fagali, mɔgɔfaga, fagali. U tun bɛ cɛw dulon nɛgɛ kan, ka musow ni denmisɛnw ta ka taa kampo kɛrɛnkɛrɛnnenw na. Wa o kɔfɛ, u y"u feere walima k"u tila-tila baara dɔw la. Wa kɛlɛden kasodenw tɔɔrɔli bɛ kɛ kaban, wa hali wajibi don.
  Jenerali McLee t"a yɛrɛ to hali a yɛrɛ ta la. Dɛmɛnbali dɔ kɔnɔ, k"a sɔrɔ u tɛ se ka Chizh-3 kɛlɛcɛ misɛnninw kunbɛn, a ye npan dɔ minɛ kogo la, ka Arabu bolo tigɛ min bɛ awiyɔn kɛlɛli marifa mara. A bɛ pɛrɛn, ka joli-sira-funu digi a disi la.
  Wa bolo min tigɛra sisan, o kuntigi siranninba, ni nɛgɛ janw bɛ a la, o bɛ bagabagali kɛ Risi aces impunate fan fɛ, ka pɛrɛn :
  - Ka halaki! Ka jeni! Ka jeni!
  Savva, ni dimi ye, a ye misiri wɛrɛ ci... A ka marifaw bɛ ka ban. Nka fiɲɛ kɛlɛkurun fana bɛ ka basigibaliya tiɲɛ.
  A ka marifa fagalenw bɔra tulon na... A kɛlen kɔ ka waraba niyɔrɔ bɔnɛ a ka kɛlɛ fanga la, kurunba bɛ segin kɔ. U ka kan ka segin basigiyɔrɔ la joona walasa ka dilanw kɛ ani ka fɛnw dilan kokura.
  Dugujukɔrɔ, Irisi kanonw bɛ marifa ci tigitigi juguw ka nɛgɛso fla la minnu bɛ kɛ kɛrɛfɛ. Mobili caman jɔra, ka sisi fiyɛ san fɛ. "Bandura" kelen na, marifaw y'a daminɛ ka pɛrɛn. A wulila ka taa, ka wuli i n"a fɔ farikoloɲɛnajɛla dawolo, fo ka se ka kabakurun kulu dɔ gosi.
  Irisi kanon min bɛ taa yɔrɔ jan, o bɛ fɛn dɔ ci ka taa darapo jiribolo fan fɛ. Marifatigi sungurunnin dɔ ni nɛgɛso bilenman dɔ, a y"a yɛrɛ tigɛ ni bolokɔni fila ye ka sɔgɔsɔgɔ Alemaɲikan na:
  - A to hɛrɛ ka kɛ an ye !
  Azi jamanaw ka tɔnba ka darapo ye jɛman jɛman ye ni sɛrɛkili bilenman ye a cɛmancɛ la. O ka surun Zapɔn na, nka nin ye taamaʃyɛn ye min sugandira jɛkulu fɛ. Fɛnɲɛnɛma fitinin dɔ min bɛ bɔ kanon na min bɛ se kosɛbɛ, o bɛ bere belebele dɔ kari ani fani belebeleba dɔ min bɛ se ka ntolatanyɔrɔ dɔ duguma datugu, o bɛ bin duguma. Azi tanki tan ni fila datugulen don siɲɛ kelen na ni velours fini ye.
  Ka bɔ Tlebi jamanaw ka jɛkulu fan fɛ, ani Irisi jɔyɔrɔw fɛ, mankan dɔ bɛ mɛn min bɛ kɛ ni bɛnkan ye:
  - Hooray !
  Tiɲɛ na, taamasyɛn don. Wa, jugu ka tɛmɛ siɲɛ tan kan, nka Irisi hakili fanga tɛ se ka yɛrɛyɛrɛ.
  Irisi kɛlɛcɛ fila bɛɛ b"u yɛrɛ sɔrɔ waati dɔɔnin kɔnɔ ka bɔ wulu ni wulu la. Kuu kelen - a bɛ se ka fɔ ko faliw bɛ kɛ kɛrɛ saba la - Irisi lafasabagaw. Savva y"a miiri kaban cogo min na Andrey bɛna a bolo barikama nɛrɛma da a kamankun kan. Nin ye cɛ barikama ye tiɲɛ na, i bɛ se ka i jigi da min kan.
  Nka o waati yɛrɛ la, a kɛra i n"a fɔ fotow bɔgɔbɔgɔ ba kelen ye yeelen bɔ siɲɛ kelen. Wa kɛlɛcɛ furuɲɔgɔnmaw ɲɛ na a dibi donna. O kɔfɛ, o nɛrɛmuguma tun bɛ penta ni bɔgɔlan kulɛri caman ye, i n"a fɔ minnu bɛ bɔ ni tulu bɔnna ji kan.
  Andrei y"a ɲini k"a ɲɛw magaya. A bolo min tun ka gɛlɛn ka se sɔrɔ kɛlɛli kan, a kɛra i n"a fɔ a ye ji wuli.
  I n"a fɔ a bɔra yɔrɔ jan, Savva kan bɛ dabila:
  - Anw sara wa ?
  Kapiteni nɛrɛma b"a jaabi ni kanba ye ko:
  - Ayi! An ɲɛnama don.
  O yɔrɔnin bɛɛ, o dusukunnata gɛlɛn ni nɔrɔlen in bɛ tunun, wa a bɛ iko u bɛ bin hɔrɔnya la. A yɛrɛ kɛra nɔgɔya ye waati damadɔ kɔnɔ, i n"a fɔ a kɛra girinya tɛ min na.
  Savva yɛrɛ ye sɔgɔsɔgɔ dɔɔnin dimi, ni dɔnkilidakan ye:
  A bɛ iko diɲɛ tununna jigiya tɛ min na
  Wa sira min bɛ taa kɛlɛcɛ dolow la, o datugulen don ...
  O jirisunw kurulenw na minnu tɛ ban, .
  A ma latigɛ - dannaya ye ka jigin !
  Wa o kɔfɛ, a ye sɔgɔsɔgɔ, ka jigin n"a sennasanbara jɛlenw ye kulu kabakurun nɔgɔlenw kan. Dibi min ɲagaminen don ni yeelen yɔrɔw ni jikuruw ye, o jɛnsɛnna.
  Ɲɛw bɛ dimi dɔɔnin Mɛkalo, tilelafana yeelen fɛ. Savva tun bɛ a sen naani bɛɛ kan, a y"a pan ka wuli o yɔrɔnin bɛɛ.
  Andrei y"a senw kɔrɔta ni seko ye panni dɔ la, ka jigin ni seko ye. A ɲɛda, ni cɛya dawolo ye, ani ɲɛda janyalenba, o tun bɛ to ka ɲɛda kɛ ni hakilisigi ye. A yɛrɛ ye nisɔndiya jira a jɛɲɔgɔn na.
  - I y'a ye ! O yeelen bɛ yen, wa i n"a fɔ ne tun bɛ sigasiga cogo min na kabini tuma jan - nin tɛ alijinɛ ye!
  Savva, a bɛ ka sɛgɛn, a ye sen damadɔw kɛ ni sigasiga ye. Jigintɔ, a y"a senkɔniw gosi ni dimi ye, k"a gɛnɛgɛnɛ tigɛ. Nka sungurunnin in, ni sago cɛsiri ye min tun delila ka kɛ, o ye martiri ɲɛda cogoya gɛn ka bɔ a ɲɛda la, k"a bolokɔnincinin jira a ɲɛfɛ, k"a pɛrɛn ko:
  -Oow!
  Andrey ye Savva y"a bolo sin yɔrɔ min na, a y"o lajɛ. U ɲɛfɛ, kulu tiɲɛnen dɔ tun be yen. Wa a sanfɛ, a karilen don faraw la, bololanɛgɛ dɔ tun bɛ lafiɲɛ. Ni an y"a Fɔ k"a jɛya, o ye minɛn ye min bɛ Kɛ sɛrɛkili ye, a tilancɛ bɛ Kɛ ni plɔmu ye, a tilancɛ bɛ Kɛ ni platini ye, n"a dawolo nɛrɛmuguma bɛ a sanfɛ ani n"a dawolo finman tan ni fila bɛ ɲɔgɔn Bɔ nin fɛn nata in dakunw na cogo kelen na.
  Npogotiginin, a hakili ɲagamina, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ;
  - Nin ye Newton ka Biome ye ! Ani, a joginna cogo di?
  Andrey y"a lajɛ kosɛbɛ, k"a kunkolo digi a kamankunw na, ka fiɲɛ fiyɛ. Fiɲɛ kasa tun bɛ bɔ ozɔni na ani pankurunw jenilen. Kapitɛni y"a lamini lajɛ ni hakilisigi ye, a y"a fɔ ni kan ye min tɛ mɛn kosɛbɛ:
  - Yan an bɛ se ka boli ka don lamini na !
  Savva ye senna-tɛgɛrɛ kɛ ni jigiya ye ka taa bololanɛgɛ fan fɛ, k"a sɔrɔ a ma a kan dɔgɔya, a ko :
  - Ayi! An bɛ yɔrɔ min na, ne b"o dɔn! Nin ye anomali yɔrɔ ye tigitigi, sanfɛla-baarakɛla binna yɔrɔ min na. An ye kɛlɛ kɛ yɔrɔ min na, o bɛ kilomɛtɛrɛ kɛmɛ dɔrɔn bɔ worodugu fɛ!
  Kapiteni y"a kamankunw kɔrɔta tugun, k"a to hakilisigi cogoya to a kan na, k"a fɔ ko :
  - Ka tɛmɛ miniti kelen kan zone anomale kɔnɔ, mɔgɔ si ma se ka kisi. Hali robow karila, u binna ka kɛ nɔgɔ ye!
  Savva, hali ni o tun man nɔgɔn a bolo, a y"a fɔ ni jagɛlɛya ye ko:
  -Wa an bɛna kisi !
  A bolila ka taa kulu fan fɛ. A senkɔniw bugurilama, bulama, minnu sɔgɔra binna fɛ, olu tun bɛ manamana joona ka tɛmɛn farakurunba kan min tun tɛ kelen ye.
  Andre kabakoyara. Yala o tɛ a sennasanbara dimi kabakurun nɔgɔlenw kan wa? A ka c"a la, Koltsova ka kɛwale tun bɛ iko kabako mɔgɔ caman bolo tuma min na a ma a janto awiyɔn bolicogo la min tun bɛ kɛ tuma bɛɛ, a tun bɛ kɛlɛ kɛ ni finiw ye minnu tun bɛ ɲini ka kɛ fini jɛlenw ye. Wa ni yɔrɔ dɔ la Mezopotami walima Afiriki, a bɛ se ka diya T-shirt camouflage kelen kɔnɔ, nka a bɛ nɛnɛ hali bi Urals la kaban.
  Npogotiginin sera ka bɔ saheli dankan na. Irisi ni Erɔp sɔrɔdasiw ye kὲlɛ Kɛ Siri, Irak jamana na, k"a ɲini ka Azi jamanaw ka jὲkulu ka bεnkanw Kùnbɛn. Ka fara o kan, silamɛya kɛlɛbolo dɔ tun bɛ Irisi fan fɛ, ani Azi fan dɔ.
  Hali ɲɛfɛla danfaralen tun tɛ saheli fɛ. Afiriki jamana bɛɛ la, hali jamana kelen kɔnɔ, kabila suguya wɛrɛw tun bɛ kɛlɛ kɛ ɲɔgɔn fɛ. Ka fara o kan, diinɛ ma jɔyɔrɔba ta. Kerecɛn caman, ani kafiriw fana, tugura Azikaw kɔ, ka kɛɲɛ ni kumasenw ye minnu tun bɛ fɔ ko numanfɛmɔgɔw. Afiriki kɛra tiɲɛ na i n"a fɔ dɔnkili dɔ kɔnɔ min bɛ dessin animé dɔ kɔnɔ min bɛ kuma Aibolit kan.
  Nka, n"a sɔrɔ, ka boli sennasanbara la kungo kɔnɔ, o ka gɛlɛn yɛrɛ ka tɛmɛ boli kan kuluw kan. Wa Savva, nin kungosogo in min ye master degree sɔrɔ, min ye biologique sciences kandida ye, o tun tɛ dimi dɔn, a tun tɛ siran fana dɔn.
  Andrei girinna a nɔfɛ, k"a ɲini ka jinɛ minɛ. Sankolola-minɛn in Kɛra ka Taa yɔrɔ jan kosɛbɛ ka Tɛmɛ a tùn bɛ cogo min na a ɲɛ fɔlɔ la.
  A ka c"a la, sungurunnin tun b"a kunsigi siri, nka sisan a kunsigi tun bɛ ka bin, wa tɛrɛn sanuman tun bɛ ka wuli i n"a fɔ fitinɛ tasuma.
  Kapiteni nɛrɛma ma deli k"a terimuso sɔrɔ min cɛ ka ɲi ten.
  Hali n"a y"a sɔrɔ Andrey tɛ farikoloɲɛnajɛla barikama ye, a sera ka yɔrɔjan surunya dɔrɔn ni gɛlɛyaba ye, nka a ma se k"a minɛ abada, hali n"a y"a senna tiɲɛ, k"a ɲini k"a nugu dimi.(A sira fɛ, a tɛ farafinna ye fewu, nka ni dɔɔnin ye hump and slightly upturned, even , like the whole body.) Wa Savva senw jɛlenw, minnu ɲɛ ye sokola ye, olu ye yeelen bɔ, a bɛ ɲini ka kɛ cɛkɔrɔba nɛrɛma kunkolo yɛrɛ la ani ... sungurunnin tɛmɛna kogo fɛ, i n"a fɔ a ye ologramu dɔrɔn de ye .
  Andrei dimina kosɛbɛ k"a sɔrɔ a tɛmɛna a kan, o de y"a to a panna a nɔfɛ. Jatigɛwale, nka a ye sotigi ye kosɛbɛ.
  Plɔmu yɔrɔ kolen don i n"a fɔ kɔgɔji ji sumalen, ka sɔrɔ ka pan duguma, k"a ɲɛda su Savva sennasanbara la. Masina fɛ Andrei y"a senkɔniw susu, nka sungurunnin y"a gosi ni dimi ye, k"a pɛrɛn ko:
  - A filɛ, fɛn duman jumɛnw bɛ yan !
  Hali ni Ognev tun b"a fɛ k"a fɔ ko foyi tɛ yen min ka di ka tɛmɛ o kan ni o cɛɲi sugu bɛ i kɛrɛfɛ, nka a kɛlen ka sennasanbara sɔrɔ nugu la, a ye teliya ka pan ka wuli. Ani a ma jigi tigɛ.
  Baganw ni fɛnɲɛnamaw tun sirilen bɛ kogow la. Ka fara o kan, minnu tun tɛ yen ani minnu tun tɛ se ka kɛ dugukolo kɔfɛ. Ani karɔti minnu bɛ ni kansɛri nɛgɛ tan ni fila ye, ani cactus ni wulu senw ni kɔnɔw, ani wuluwulu wuluw ni nɛgɛso da minnu bɛ ni kanw ye minnu bɛ se ka kɔsegin. Fo ni, tiɲɛ na, nin bɛ se ka suma ni masakɛ tobilen ye.
  Andrei ye a yɛrɛ pan ni kabako ye ani a pɛrɛnna ni kanba ye ko:
  - Foli balimaw hakili la !
  O jaabi la, makun ... Savva ye kuma fɔ ni hakilitigiya ni hakilitigiya ye kosɛbɛ:
  - An man kan ka pɛrɛn, a ka fisa an ka dolow kurunba sɛgɛsɛgɛ.
  Sankolola kurun kɔnɔna tun ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ a tun bɛ iko a tun bɛ cogo min na kɛnɛma. Kɔriw tun bɛ dɔgɔya ani ka bonya. Da minnu tun bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, olu farala ɲɔgɔn kan tuma min na mɔgɔw tun bɛ ka gɛrɛ u la. Wa min ma Sɔrɔ yen dɔrɔn.
  Bagan suguya bɛɛ falen-falen, ani ja, ani ologramu. Ka fara ja kan: lamaga, ani tulu la, ani ni mozayika sibɛri ye. Hologrammes ye filimu lakika jira tiɲɛ na ni kulɛri ye. Ani kɛlɛko yɔrɔw, ani ja suguya caman minnu bɛ hɛrɛ la, minnu bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ kosɛbɛ.
  Andrew y"a fɔ ni kabako ye ko:
  - Dunan. A bɛ iko mise min bɛ pan.
  Savva ye sɔsɔli kɛ ni hakilitigiya ye kosɛbɛ:
  - an ka diɲɛ kɔnɔ fɛn bɛɛ ye misiri ye ani binkannikɛlan ! An ka dumuni kɛ ka ɲɛ...
  - Marifa ! - a ye kapitɛni nɛrɛma bɔ kɛnɛ kan . Ani ka teliya ka fara a kan. - An ka kan k"an Faso dɛmɛ ka se sɔrɔ diɲɛ kɛlɛ sabanan na.
  Savva ye a ɲɛ kɔrɔta ka pɛrɛn ko:
  An dɛmɛ ka siwili kisi! Hadamadenw be farati la!
  O jaabi la, basi dɔ mɛnna min ka dɔgɔ, a jugumanba tun tɛ deli ka kɛ:
  - Aw, dugudenw, a bɛ iko aw b'a fɛ ka fɛn dɔ sɔrɔ an fɛ wa ?
  Npogotiginin y"a bolow kɔrɔta ka taa ɲɛfɛ k"a fɔ ni kumakan ye ni delili ye ko:
  - Anw tɛ ! A bɛ kuma hadamadenw bɛɛ ka siniɲɛsigi kan. Diɲɛ kɛlɛ sabanan de bɛ a latigɛ - mun bɛna se sɔrɔ : fɛɛrɛ barbari, juguya walima hadamadenya ni siwili?
  Basi jiginna ka kɛ soprano finman ye, ani ton min tɛ da a la:
  - Oh, wa? O bɛɛ kɔfɛ, mɔgɔ ka teli ka fili, a yɛrɛ ka ŋaniyaw fana sen bɛ o la. - Fiɲɛ oranjɛw tɛmɛna fiɲɛ fɛ ani kan min bɛ kɛ octave tilancɛ dɔgɔyalen ye, o tora sen na. - I n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, diɲɛ kɔnɔ siya fanba bɛ ni ŋaniya ye : k"u yɛrɛ jira, n"i bɛ baara kɛ n"i ka kan ye, ko hadamadenya ka bon kosɛbɛ, ani jugu i n"a fɔ jinɛ dɔrɔn.
  Savva, k"a sɔrɔ a ma dunun fɔli dabila ni siran ye n"a sen ye, nɛgɛ dɔnbali dɔ dacogo kan, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Wa e yɛrɛ filɛ ! A filɛ u bɛ kɛlɛ kɛ ni fɛɛrɛ barbari minnu ye an kama!
  Kan sumana dɔɔnin, fiɲɛ y"a daminɛ ka nɔgɔya:
  - Ɔwɔ, i jugu ka jugu, nka i fana tɛ mɛlɛkɛ ye. A laban na, jatebɔ tɛ min bɛna a latigɛ aw la jumɛn bɛna fanga sɔrɔ Dugukolo kan!
  Andrey ye kan fɔ kaban:
  - O tuma na fɛ, jɔn ?
  Nka sanni a ka jaabi di, duguma-dakun y"u jukɔrɔla Yɛlɛma, npogotiginin ni cɛ nɛrɛma in ye sanfɛla kunbɛn n"u ɲɛda ye. O kɔ, fɛn bɛɛ yɛlɛmana yɔrɔnin kelen. U y"u yɛrɛ sɔrɔ duguba dɔ cɛmancɛ la, duguba min tiɲɛna kosɛbɛ. Marifaw ye mankanba bɔ ka tulo tigɛ. Bolo belebelebaw pɛrɛnna ani bɔnbuw binna. Irisi ni Erɔpu sɔrɔdasi kuluw taara ɲɛ. Azi tɔnba ka sɔrɔdasi jɛmanw ni bulamaw, minnu ye bɔnɛw ta, olu kɔsegira, ka sira datugu ni suw kuluw ye. Savva ye senna-tɛgɛrɛ kɛ ka senna-tɛgɛrɛ kɛ jikuruba dɔ kan min falen bɛ joli la.
  Ayi, nin, tiɲɛ na, o ma se ka kɛlɛcɛ hakili ɲagami min tɛmɛna tasuma, ji ani nɛgɛberew fɛ (o laban in fo ka na se bi ma fo ka se hakɛ fitinin ma!) Nka ne dusukun tun man ɲi. Nka Andrei ye nisɔndiya sɔrɔ, ka kabakurun dɔ fili n"a kininbolo ye sɔrɔdasi ɲɛ jɛman dɔ ɲɛda jɛman na min y"a ka marifa kɔrɔta, a binna. Kapiteni y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Nin ye Pekin ye ! An ka cɛdenw bɛ ka se sɔrɔ!
  Tiɲɛ na, taamasiyɛn kɔrɔtalen dɔ ni o ɲɔgɔnna hieroglyphe tun bɛ jeni ni tasuma bulu ye. Savva tun tɛ nisɔndiya sɔrɔ kun dɔw la. Hali n"a tun ye ja dɔw ye ɛntɛrinɛti kan ka bɔ Pekin ani Sinuwa jamana faaba ka sow cogoya.
  Nka yan, a ka jugu kosɛbɛ. Musow bɛ ka jeni, denmisɛnw bɛ kasi. Ani su caman. Suw ye gɛrɛyɔrɔw bɛɛ fa tiɲɛ yɛrɛ la, wa u hakɛ cayara. Npogotiginin ma deli ka suw ye minnu dalajɛlen bɛ kuluw kɔnɔ.
  Andrey ye marifa min binna mɔgɔ dɔ fɛ, o ta kaban, ka marifa ci ka faga. A ye kɛlɛcɛ bangenen ye. Fa fan fɛ ka bɔ Zulu kabila la, ba fan fɛ : bɛnbakɛ siɲɛ fila URSS ka cɛfarin, bɛnbakɛ ye kɛlɛ kɛ Vietnam ni Afganistan, fa ye Siri, Donbas ani Tchechenia.
  In Savva kunkolo ye flashed:
  Mɔgɔ o mɔgɔ ye cɛ ye, o bɛ wolo kɛlɛcɛ ye.
  A kɛra ten - gorila ye kabakurun ta !
  Ni jugu minnu tɛ jate, olu ye legiyɔn ye, .
  Ani dusukun na, tasuma duman dɔ be mana!
  Wa sungurunnin yɛrɛ ye marifa ta. Bolo barikamaw delila ka nɔgɔya bolo la. Taama jagɛlɛnw ye mankan bɔ n kun na : tiɲɛni, baara kɛ i ka Fasoba ye.
  Nka sɔgɔsɔgɔninjɛ fitini dɔ min tun ma deli ka kɛ, o ye sungurunnin bila ka nɛnɛ. Kiɲɛ fɛ, denmisɛnw ka kasikanw ni u ka kasikanw tun bɛ mɛn ka jɛya. Savva y"i jɛngɛ, a ka wulu filɛli, sisi min bɛ fɛn bɛɛ datugu, o ye ja misɛnninw bɔ minnu ɲɛ ye jɛman ye. Denmisɛn jɛmanw, ɲɛ jɛmanw tun bɛ ka kasi ani k"a ɲini ka bɔ so jenilen kɔnɔ. Nka u ka sira datugulen don ni jirisunw datugulen ye minnu falen bɛ gundo la. Ani cɛdenw kɔfɛ, sogodunnaw tasumaw jɛnsɛnna.
  A kɛra i n"a fɔ tasuma-fiɲɛ sa min tun b"a fɛ kosɛbɛ ka saraka bɔ Gehɛn ye...
  Ka o muɲu, o tun ka bon ni Savva fanga ye. Npogotiginin bolila ka taa tasuma fan fɛ. A ka kan ka denmisɛnninw kisi : n"u ye Risikaw ye walima Sinuwaw, o nafa tɛ !
  O yɔrɔnin bɛɛ, napalm baji dɔ ye sennasanbara kɛlɛcɛ in ka sira datugu.
  Ni kungo kɔnɔ kulekan ye
  - Matigi ka kisi !
  A y'a yɛrɛ fili tasuma la. A kɛra i n"a fɔ pinɛ bilenman kɛmɛ ye a senkɔniw sɔgɔ, tasuma y"a gɛnɛgɛnɛw da minnu tɛ se ka a yɛrɛ tanga. Fari nɔgɔlen, oliviye, min datugulen don ni kuru juguw ye minnu ɲɛ ye bulama ye. O kɛra dimi ye Savva bolo cogo min na. Kulekan min ka jugu ni tɔw bɛɛ ye, o bɔra fogonfogon la. Ne tun b"a fɛ ka kɔsegin ka pan ka bɔ jahanama tasuma na.
  Nka sungurunnin y"a ye ko: a tɛ se ka kɛ ka seginkanni kɛ siɲɛ kelen. Denmisɛnw bɛ se ka sa. Wa, u ye mɔgɔ min ta ye, o tɛ foyi ye. Dostoevsky ko : diɲɛ nafolo bɛɛ nafa tɛ ɲɛji kelen bɔlen ye denmisɛnnin fɛ. Dimi min bɛ bɔ senkɔniw na ka taa a bila kun kɔfɛla la, i n"a fɔ sow kuluw, o bɛ gosi ni nɛgɛbere nɔgɔlenw ye nɛrɛmuguma dakunw na.
  A kunsigi sanulen kabakoma ye tasuma minɛ kaban, tasuma b"a ɲini ka fɛnɲɛnamafagalanw ɲɛda sɔgɔ. A tɛna kɛ o cɛɲi kelen ye tugun abada. Nin ye kirinni bilenman dɔ ye, min jɛnsɛnnen don a ɲɛda nɔgɔlen ni velours kan.
  Savva bɛ pan ni jigitigɛ ye, a bɛ iko a bɛ se a kuntilenna ma fo yɔrɔ min. Sisi ni fiɲɛ jenilen ɲagaminen bɛ boli ka don fogonfogon la. T-shirt nɔgɔlen min bɛ i kan, o jeni kaban, wa i, i n"a fɔ Jeanne D, i bɛ tasuma dimi na. Dɔgɔkun wɛrɛ, dɔɔni dɔɔni. Oh n ka ala, a farikolo ye kunatɔ ye.
  Tasuma kogo tigɛra, Savva bɛ pan ka bɔ nɛnɛ na. A jenilen don kaban, a farikolo kabakoma bɛ i n"a fɔ joginda min bɛ to senna, wa a senkɔniw jenilen bɛ i n"a fɔ u bɛ senna-tɛgɛrɛ kɛ nɛgɛso nɔgɔlenbaw kan. Bɔgɔdaga dɔ bɛ an ɲɛfɛ. Ani, i ka kan ka pan ka don tasuma mankanba kɔnɔ tugun, hinɛ tɛ min na.
  Ani sungurunnin b"a miiri ko a fanga n"a ka jagɛlɛya bɛ ka ban. A bɛ ɲini ka fa dimi fɛ. Nka dibi in fɛ mɔgɔ bɛ se ka sungurunnin dɔ ye min b"a bolo fitininw sama ka pan ka bɔ tasuma na ni kulekan ye, ani cɛden dɔ min kunkolo tigɛlen don, ani cɛnin dɔ min ka dɔgɔ kosɛbɛ, min ma taama dege kosɛbɛ.
  Savva y"a fanga tɔ lajɛ, a bɛ pan, ka dimi, ani tilennenya hakilina b"a jagɛlɛya ka se sɔrɔ dimi kan min tɛ se ka muɲu. Jiriw ni jirisunw minnu bɛ tasuma bɔ, olu bɛ pan ka taa kɛrɛw la. Cɛsiri dɔɔnin wɛrɛ. Npogotiginin farikolo tiɲɛnen bolo jenilenw bɛ gris bilenman minɛ. Dimi i n"a fɔ saga tɔni kɛmɛ bɛ bin kun na, disi kan, farikolo bɛɛ kan fo ka se seli laban yɛrɛ ma. Grate tɛ lamaga o kɔfɛ Savva b"a minɛ n"a ɲinw ye. I bɛ se ka kɛ diɲɛnatigɛla ye o tɔɔrɔ suguw fɛ, ka farikolo cɛɲi labanw sɔgɔsɔgɔ ani ka bin, tasuma ma maga minnu na. Nka o kɔfɛ, a laban na, Matigi ye cɛsiri sara, jirisunba min bilennen don funteni fɛ, o wulila ka bɔ siman basigilen na.
  Npogotiginin senkelen min ɲinw karilen don ani a bɛ pɛrɛn funteni fɛ, o bɛ fasa. Hakilila juru laban na, fari tigɛlen bɛ i n"a fɔ denmisɛnnin hɔrɔnyalen, a bɛ pan ka tɛmɛn jatigɛwalekɛla binna senw kan minnu jenilen don.
  Savva kununna... A jɔlen tora ni Andrei ye nɛnɛba kulu sanfɛla la. Sanpɛrɛn, i n"a fɔ mɛlɛkɛba kan ba kelen ka dɔnkilidalakulu, o kan y"a jira ko:
  - I tɛmɛna kɔrɔbɔli la ! Hɛrɛ bɛna kɛ dugukolo kan! Irisi bɛna kɛ Dugukolo mɔgɔw bɛɛ ba ye!
  Kamalennin dɔ fari nɛrɛma, ani blonde min kɛra mɔgɔ fariman ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan, ka kɛ cɛɲi ye, o ye nakɔ falenw ye, funteni minnu falen don an ɲɛ kɔrɔ, ani marifaw bɛ fili, ka sɔrɔdasiw minɛ. Koniya ni kɛlɛ waati banna fo abada.
  A mankan bɔra dugukolo bɛɛ kan;
  Irisi ni Sinuwa ye ɲɔgɔn sɔrɔ fo abada,
  Silamɛya, kerecɛnya: teriw ni juguya tɛ!
  An ka bonya da Matigi Kɔrɔtalenba Tɔgɔ kan - .
  Diɲɛ jamanaw bɛɛ - Denbaya yɛrɛma!
  
  PƐƐRƐ III - MASAKƐBA
  Peter the Third sera ka reformer jenerali tɔgɔba in lasun a ka don a ka kulu kɔnɔ, ka sɔn foro marshal jɔyɔrɔ ma. Nikolai Papin kɛra Lakana minisiri ye ani a ye bεnkan caman Kɛ. O cɛ barikama ni fangatigi ye Piɛrɛ III dɛmɛ ka Orlov balimaw ka dabali bɔ kɛnɛ kan ani k"a bali. Dajuru tigɛbaga duuru bɛɛ dulonna. Catherine ye furucɛ ni furumuso ka furu sa jatɔya kosɔn, wa a gɛnna ka taa batoso dɔ la.
  Piɛrɛ sabanan ye barika don a ka sebaaya la, ka masafugulan don a kan. Wa, a nali fanga la, fɛn caman Changements (Yɛlɛma yetaw) Kɛra Irisi jamana na. Tiɲɛ na, Piɛrɛ sabanan, i n"a fɔ a bɛnbakɛ, ye bɛlɛkisɛ jɔnjɔnw fɔ. Wa o tɛmɛnen kɔ, fɛn caman Changements (Yɛlɛma) ye nɔ bila jamana kɔkankow la.
  Jɛɲɔgɔnya dɔ dɛmɛbaga ni Frederick II ye, Peter ye yamaruya di Rumyantsev ma, ka fara Alimanw kan, ka se sɔrɔ Ɔtirisikaw kan. O kɔfɛ, Alimanjamana ye dugukolo minnu tununna fɔlɔ, olu segin ka tɛmɛ.
  Nka Irisi fana ye fanga sɔrɔ kɔgɔjida la ka bɔ Danmakɛ fɛ, k"a tila ni Prussekaw ye. Nka, Piɛrɛ ye hakilitigiya waleyali jira, wa a bɛ se ka fɔ ko a ye nin jamana in bolofɛnw bɛɛ ta, ka masafugulan bolofɛnw taamasyɛn dɔrɔn to a ka "fɛn kanulen" Frederick bolo. A ka kan k"a fɔ ko Papin ka fanga ye Piɛrɛba denkɛ nafa.
  Piɛrɛ sabanan ka hakilina dɔ tun ye ka Pologne tila Irisi ni Prusse cɛ. San 1965, kɛlɛ daminɛna ni Commonwealth ye. Alesanduru Suvorov min tun ye setigi ye, o ye ɲɛtaa sɔrɔ joona o la. Peter sabanan kɛra hakilitigi ye ani a sera ka fɔlɔfɔlɔ Irisi jamanaw don a ka mansamara kɔnɔ, ani Prussekaw tun bɛ Pologne siya yɔrɔ dɔn.
  I n"a fɔ tariku yɛrɛ kɔnɔ cogo min na, Irisi tun ka kan ka kɛlɛ kɛ ni Ottoman Mansamara ye. Kὲlɛ min Kɛra Irisikaw ye, o ɲɛnabɔra ka Tɛmɛ o kan. Papin ka fɛnkurabɔw, Rumyantsev ka seko ni dɔnko ani Suvorov min tun bɛ taa ɲɛ joona, o ye nɔ bila. Alɛkisandiri Vasilyevich, Piɛrɛ sabanan min tun tɛ lafiya la, o diyara tsar ye, wa ale yɛrɛ tun bɛ jɔrɔ kosɛbɛ, wa a tun bɛ a sen kan tuma bɛɛ. O la sa, u ye ɲɔgɔn sɔrɔ koɲuman tiɲɛ na.
  Jamana kɔnɔ, masakɛ Piɛrɛ ye fɛn caman sɛmɛntiya. Estatiw minɛna dugukolotigiw bolo minnu tun ye ɲɛmajɔbaliya kɛ jamana nafolosɔrɔsiraw nɔfɛ, dankarili damadɔ kɛra corvée ani sɛnɛkɛlaw feereli la. Nka fo ka na se bi ma, Zar Peter ma a ja gɛlɛya ka Janya taamasiyɛn bɛrɛbɛrɛ.
  Ka fara o kan, yɛlɛma minnu kɛra egilisiw la, olu ye Ɔrɔmu Ɔrɔmu Ɔrɔmu Sinode kɛlɛ kosɛbɛ. Masakɛ y"a fɔ ko Bibulu bɛ bato ni baara bali mɔgɔ wɛrɛ ma ni Ala tɛ, o ye mɔgɔ senumaw batoli ban.
  Lutheran diinɛ dɔ tun bɛ o la - kɛlɛ ni fɛn tolenw ni taamasiyɛnw ye.
  Aw ka Matigi Ala dɔrɔn de deli, aw ka a bato dɔrɔn!
  Nka o tun tɛ se ka kɛ sababu ye ka mɔgɔw kɛlɛ. Yɔrɔ dɔw la, hali sarakalasebagaw tun be mɔgɔw lasun u ka muruti.
  O bɛɛ n"a ta, fɛn caman tigɛli tɛmɛna, ani egilisiw kɔnɔ, batoyɔrɔw la, Krisita ni Npogotigi Mariyama ja dɔrɔn de tora.
  A ka c"a la, a tun ka di jama ye ka masakɛ lamɛn. Ka fara o kan, Piɛrɛ sabanan tɔgɔ bɔra kosɛbɛ iko faama min b"a janto mɔgɔw la. Min tun ka jugu kosɛbɛ, o tun ye dugukolo bɛɛ minɛni ye ka bɔ batosobaw ni egilisiw la.
  Se sɔrɔli kɔ Turki kan, masakɛ ka fanga bonyalen don ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Perth the Third labanna k"a latigɛ ka Serfdom ban. O desizɔn sugu tun tɛ se ka kɛ sababu ye ka ɲagamibaw lase jamana kɔnɔ. Dugukolotigiw ye bɔnɛba sɔrɔ, nka izini jiginni daminɛna. Jamana, gɛlɛya bɛɛ kɔnɔ, a taara ɲɛ kosɛbɛ ani ni sɛgɛn ye.
  Kὲlɛ flanan min Kɛra ni Turkiw ye, o Kɛra ka surunya ka Tɛmɛ o kan ani Risi sɔrɔdasi minnu tùn bɛ Suvorov ka fanga kɔrɔ, olu ye se Sɔrɔ joona. Ka fara o kan, fɛn caman tigɛli min kɛra Faransi, o ye Erɔpu jamanaw hakili bɔ a la.
  O nafa sɔrɔla Piɛrɛ sabanan fɛ, k"a bila Kɔnstantinople masasigilan kan, a denkɛ fitinin, ka bɔ Konstantin Voronina fɛ, Turki sultan.
  O cogo la, Ottoman Mansamara y"a yɛrɛ sɔrɔ, i n"a fɔ a bɛ fɔ cogo min na, ko a ni Irisi jamana ye kelenya ye.
  O kɔ, kɛlɛ fana kɛra Misira. Sigida sultan tun t"a fɛ ka Irisi ka fanga dɔn Afiriki kan. Wa yan a siɲɛ fɔlɔ don Suvorov ni Napoléon Bonaparte ka hakilitigiya ye ɲɔgɔn gosi.
  Ikomi Piɛrɛ sabanan ye ɲɛnamaya kɛ kosɛbɛ o waati la san 70 kɔnɔ, a sara. A donna tariku kɔnɔ ni Hɔrɔnyabagaba tɔgɔ ye. O ye bonya ye kosɛbɛ!
  Laala, a bɛ tɛmɛ a bɛnbakɛ kan min bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ kosɛbɛ! Masakɛ Pol wulila masasigilan kan. Suvorov, ka se sɔrɔ Napoléon kan min tun ka dɔgɔ hali bi kojugu ani min tun tɛ se kosɛbɛ, a ye Afiriki worodugu minɛ ani hali Maroc.
  Ikomi nin tariku wɛrɛ in kɔnɔ, Suwisi kanpaɲi tɔgɔba si tun tɛ yen min ye Suvorov ka kɛnɛya tiɲɛ, foro ɲɛmɔgɔ tɔgɔba min tun ka gɛlɛn, o ye waati jan kɛ.
  Napoléon ma kɛ Faransi masakɛ ye, bawo a ma waati sɔrɔ ka tɔgɔ sɔrɔ komandan ani a bugɔra ka tɛmɛ siɲɛ kelen kan. O ɲɛbilasɛbɛn binna kɔfɛ, Louis tan ni segin ye fanga ta. Yɛlɛma dɔ kɛra, o kɔrɔ ye ko masakɛya seginni.
  Paul Fɔlɔ ma kisi o dabali ma hali bi, nka o kɛra san duuru o kɔfɛ. A denkɛ Alɛkisandiri kɛra masakɛ ye. O yɔrɔ de la, o tigɛli daminɛna. Konstantin tun ye kamalennin ye, ani fana, ka kɛ Ottoman Mansamara ka Risi Sultan ye, a y"a fɔ ko fanga bɛ a la.
  Nka Alɛkisandiri Suvorov tun bɛ balo la hali bi ani a sera k"a balimakɛ denkɛ ni a facɛ denkɛ bɛn ɲɔgɔn ma. Hali ni, tiɲɛ na, Ottoman Mansamara kɔnɔna yɛrɛmahɔrɔnya ye ɲɔgɔn sɔsɔ.
  Ka fara o kan, Irisi jamana ye Angletɛri ka kɛlɛw kunbɛn. Angletɛri fanga min tun bɛ ka bonya, o tun tɛ nisɔndiya a sigiɲɔgɔn fɛ. Wa hali kɛlɛba filanan min Kɛra ni USA ye, o Daminɛna. Laala tubabu tun b"a miiri ko George Washington salen kɔfɛ, ɲagami ni maloya bɛna na Ameriki. Nka o jatebɔ tun tɛ jo sɔrɔ.
  Ameriki jamanadenw tun t"a fɛ ka segin tubabu masakɛ ka fanga kɔrɔ. Kɛlɛ in kɛra san tan kɔnɔ ni ɲɛtaa suguya caman ye, wa a laban na, Angletɛri, a kɛlen k"a ka kɛlɛbolow sɛgɛn, a ye kɛlɛ in jɔ.
  Nka Amerikikaw ma u hakili sigi, u ye binkanni dɔ labɛn Kanada kan. Angletɛri ka ko juguyara Irisi jamana jɔyɔrɔ fɛ, min ye dɛmɛ don Amerikikaw ma.
  San tan ni kelen wɛrɛ kɛra kɛlɛ jolilen ye, ani Ameriki ye Kanada minɛ kokura. Angletɛri barika dɔgɔyara, nka jeyopolitiki fɛnɲɛnama kura dɔ bɔra kɛnɛ kan: Ameriki.
  Irisi ye kɛlɛ kɛ ni Ɔtirisi ye, k"a minɛ, k"a yɔrɔ dɔ tila ni Prusse ye.
  O waati kelen na, dɔ farala ka taa a fɛ Kanada jamana kɔnɔ. Jamana kɛra izinitigiw ye kosɛbɛ. Kuluba dɔ jɔra min barika ka bon ani a tun ka ca. Irisikaw jigira Ɔsitarali ani u ye u bonya ka don Afiriki kɔnɔ.
  Alɛkisandiri fɔlɔ salen kɔfɛ, fanga kɛlɛli kɛra tugun, bolofaraw ni ɲɔgɔn cɛ. Alɛkisandiri balimakɛ Constantin ye fanga bila, ani Constantin wɛrɛ denkɛ Andrei, taara ɲɛfɛ ka sigi masasigilan kan, ka o kɛlɛ ni Nicholas ye.
  Forobaciyɛn na, Nicholas jatera masakɛ ye, nka masafugulan sigili waati la, masakɛ fagara.
  O ɲagami min kɛra o kɔfɛ, Andre de kɛra mɔgɔ fɔlɔ ye min ma masasigilan minɛ tigitigi sariya sira fɛ. A bɛ se ka fɔ ko masakɛ kura ye kɛlɛ daminɛ ni Iran ye o yɔrɔnin bɛɛ, ka kanpaɲi kɛ Ɛndujamana kama. Angletɛri tun bɛ kɛlɛ la hali bi Kanada ani a y"a sɔrɔ a sirilen bɛ. Wa kɔrɔnfɛla kanpaɲi ye Andrei Fɔlɔ ka fanga barika bonya ani k"a to a k"a ka Romanov ka masaya bolofara daminɛ. O waati kelen na, Irisi ni Ottoman Mansamara labanna ka fara ɲɔgɔn kan ka kɛ jamana kelen ye. Ɔwɔ, ani ka Pɛrɛsi ni Ɛndujamana fara ɲɔgɔn kan.
  Andre fɔlɔ bilala Alɛkisandiri filanan nɔ na. O masakɛ in ka fanga kɔrɔ, Irisi tora a ka bonya la Indosini ani Sinuwa yɛrɛ kɔnɔ. Prusse fana kɛra mansamara barikama ye, a ye Aliman jamanaw fara ɲɔgɔn kan ani ka se sɔrɔ Franse kan.
  Nka, Angletɛri ye Fransew dɛmɛ ani ka waleɲumandɔn kɛlɛ kɛ. Angletɛri Mansamara ye kɛlɛ kɛ ni kuncɛbaya ye. Kɛlɛ in ye san tan fila ni tila kɛ.
  O waati kelen na, Irisi ye Azi minɛ pewu, ka se Singapuri. A kɛra fanga belebeleba ye, min barika ka bon diɲɛ kɔnɔ, a bɛ taa Azi ni Afiriki kɔnɔ.
  Nka o waati kelen na, Ameriki fana wulila. Amerikikaw ye Kanada yiriwali dafa, u ni Irisi jamana ye fanga yɔrɔw tila yɔrɔ min na. O kɔ, u ye Teksas ani Kalifɔrni jamanaw minɛ ka bɔ Mɛkisiki.
  Ameriki ye gɔfɛrɛnaman sugu dɔ mara min ye repibiliki ye, k"a sɔrɔ Irisi tora masakɛya dafalen ye waati in na. Alesanduru II, min bilala Andrei II nɔ na. Romanov ka masaya tora sen na.
  Kɛlɛ min mɛnna Angletɛri ni Franse cɛ, Alimanjamana kama, o kɛra sababu ye ka Alimanw ye dugukolo minnu minɛ ka kɔrɔ, Lorraine fana sen bɛ o la, nka u ma se ka taa ɲɛ ka tɛmɛ o kan, wa u y"u yɛrɛ sɛgɛn pewu. Nka, tubabu ni Faransikaw fana joli bɔra kosɛbɛ fo ka se u faga.
  O cogoyaw la, zarist Irisi tora ka fanga digi diɲɛ kan ani ka dɔ fara a ka fanga kan.
  Tiɲɛ don, waraba dɔ tun bɛ ka bonya Ameriki ɲɛda la. Ka fara o kan, Ameriki kɛra ka caya ka tɛmɛ tariku yɛrɛ kan, Kanada ka musakaw la.
  Nka o ma se fɔlɔ ka se hakɛ la min bɛ mɔgɔ jalaki. Ka fara o kan, jamanadenw cɛ kɛlɛ dɔ daminɛna Etazuni, min kɛra sababu ye ka mɔgɔ caman faga ani ka tiɲɛni kɛ. Ka fara o kan, a tɛ i n"a fɔ maana lakika, jenerali Lee sera ka Confederation ka Kongresi tiɲɛ, n"o ye mɔgɔ nɛrɛmaw ka jo ye, k"a sɔrɔ u ye baara kɛ saheli jamanaw ka kɛlɛbolo la: ka hɔrɔnya ni jamanadenya sɔrɔ.
  Wa o ye kɛlɛ sama kosɛbɛ, wa tiɲɛ na, a ye dɔ fara saraka kan. Irisi jamana ka diplomasi namaratɔ min fana y"a jira ko a b"a fɛ ka kɛlɛ in janya, o fana ye nɔ bila. Wa, fɛɛrɛ dɔrɔn de la, sahelidenw minnu tun bɛ kɛlɛ daminɛ na, olu ye ɲɛtaa caman sɔrɔ, wa u sera ka Washinton ni Niyɔriki ta. Filadɛlifi kɛra Worodugu jɛkulu ka faaba kura ye.
  Fasodenɲumanya kɛlɛ yɛrɛ binna kɔfɛ waati dɔ kan: 1881 - 1905, ani dinamite, ani hali marifaw, u tiɲɛna a kɔnɔ.
  Irisi jamana na, Zar Andrei II bilala Alɛkisandiri III nɔ na. Masakɛ kura tun tɛ hɛrɛ la fewu. Irisi ye ɲɔgɔn sɔrɔ Afiriki kɔnɔ ni Faransi ni Angletɛri ye, minnu y"a ɲini ka koloni kura yiriwa. Ani a dulonna ka sɔsɔli kɛ n"u ye.
  Kɛlɛ kura daminɛna diɲɛ tilacogo kura kama, min kɔnɔ Prusse ye laada kɛ jɛɲɔgɔnya kɔnɔ ni Irisi ye. Nin sen in na, Alimanw y"a sɔrɔ ka ɲɛ. Faransi ni Risikaw ye se sɔrɔ dɔgɔkun damadɔ kɔnɔ. Angletɛri sigilen tun bɛ kɛnɛ kan kɔgɔjida la, nka a bɔnɛna a ka mara bɛɛ la Afiriki ni Ɔsitarali, ani Pasifiki Kɔgɔji la.
  Alimanw y"u yɛrɛ ta sɔrɔ, ka bonya, ka dancɛ ɲɛminɛ Pari kɛrɛfɛ, ani ka se Porte de Calais ma, ani hali Normandie fana sen bɛ o la. Wa fɛn dɔ bɛ Afiriki yɛrɛ la.
  Wa Angletɛri jiginna fo ka se fanga fitinin dɔ ma, Faransi kɛra tributaire ye pewu.
  Nka kɛlɛ nata Kɛra kaban ni Prusse ye, Vladimir sabanan ka fanga kɔrɔ. O waati la, marifa suguya dɔw bɔra kɛnɛ kan i n"a fɔ pankurunw, awiyɔnw, jidagayɔrɔw.
  Prussekaw ye wale kɛ jɛɲɔgɔnya kɔnɔ ni Zapɔn ye. Kɛlɛ in ma yiriwa a daminɛ na kosɛbɛ Irisi jamana fɛ. Nɔgɔlenya min kɛra zariw ka kɛlɛbolo la, jeneraliw ka kɔrɔlenko ani Ameriki ye dɛmɛba min di Zapɔn ma, o de ye nɔ bila o la. Ka fara o kan, Suwɛdi ni Norvege, ani Angletɛri ni Faransi ye Irisi kɛlɛ.
  Kɛlɛ daminɛna san 1921, a kɛra fɛn ye min bɛ mɔgɔ kabakoya, Zuwɛnkalo tile 22 don min kɛra bɔnɛba ye. A tun bɛ ɲini ka kɛ diɲɛ bɛɛ kɔnɔ kɛlɛ ye. Fɛn min tora Erɔpu ni Azi la, o taara Irisi kɛlɛ. Ɛsipaɲi ni Pɔrtigal fana taara o ɲɔgɔnna taama in na. Pɔritigali tun b"a miiri ko a tora Afiriki kɔnɔ, wa Ɛsipaɲɔlikaw tun bɛ siko kɛ k"u ka nɔɔrɔ kɔrɔ segin u ma cɛmancɛla waatiw la.
  Kabini nin waati in na kɔrɔnyanfan fɛ, yɔrɔ caman tɛ yen min tɛ Irisi Zar bolo.
  A kɛra cogo o cogo, zari Irisi ka tɛmɛnkanba min tun bɛ hadamadenw ka nafolo la, yɛrɛmahɔrɔnya fanga barikama, ani kɔnɔna kɛlɛli barikantanya, o ye jɔyɔrɔba ta kɛlɛ in na.
  Ɔwɔ, Alimanjamana ka pankurunw sera ka tɛmɛn ka bɔ Neman ka taa Dnieper kalo fila fɔlɔw la, ka Riga lamini, ani saheli fɛ, ka Risi sɔrɔdasiw gɛn ka bɔ Hɔngiri. Wa ala ye sababu di Tile bɔlen jamana ma a ka se sɔrɔ Irisi kurunba kan. Nka tuguni, waati in na.
  Jenerali minnu tun tɛ se kosɛbɛ, olu tun bɛ se ka dɛsɛ kɛlɛ kɔfɛ kɛlɛ. Nka kura dɔ tun bɛ ka bonya. Wa masakɛ, a laban na, a ye fanga di nɔgɔlenya kɛlɛli ma, ka fɛnw labɛn minnu bɛ se ka muɲu ka caya walima ka dɔgɔ. Ani hadamadenw ka nafolo : Sinuwa, Ɛndu, Arabu tilali tun bɛ sen na. Alimanw ma se ka Dnieper baji tigɛ, wa nɛnɛ waati la, Irisi sɔrɔdasiw ye kɛlɛ daminɛ.
  A ka kan ka fɔ ko Suwɛdi ni Norvege tɛ kɛlɛɲɔgɔn barikamaw ye kosɛbɛ, kaban san 1922 Marisikalo la, Stockholm minɛna. Wa Oslo binna Mɛkalo la. Zuwɛnkalo san 1922, zarist sɔrɔdasiw sera ka ko kɛlenw lasegin ka kɔn kɛlɛ ɲɛ, ka Prussekaw gɛn ka segin u ka sira fɔlɔw la.
  Faransi, ka nin ko kɛlenw yiriwali ye, a teliyara ka bɔ kɛlɛ la. O jaabi la, Prusse masakɛ Wilhelm ye Pari n"a saheli maraw minɛ. Irisi sɔrɔdasiw tun bɛ ka taa ɲɛ. Sɛtanburukalo la, u ye finiw tigɛ ka taa Vistula la. Kɛlɛw kɛra Prusse kɔrɔnyanfan fɛ. Koenigsberg binna Desanburukalo la ... Wa Vienne hɔrɔnyara san kura kama.
  A tun man nɔgɔn Zapɔnkaw fana bolo, minnu ka kurunba tiɲɛna kosɛbɛ, wa u ma bɔnɛ u ka fɛɛrɛ la.
  San 1923 daminɛna ni binkanniba ye Risi sɔrɔdasiw fɛ Pologne ani kalo saba kɔnɔ, bɔli kɛra Oder ani Alpe kuluw la saheli fɛ. Alimanw ye sababu sɔrɔ ka u yɛrɛ minɛ Berlin kɛrɛfɛ, nka Irisi sɔrɔdasiw ye kɛlɛ daminɛ Bavaria Awirilikalo la. Sɔrɔdasiw taara ɲɛ dɔɔnin dɔɔnin ani ka taa ɲɛ samiyɛ laban fan fɛ, Risikaw sera Rhin baji la. Tilemana, Ruhr mara minɛna kokura Alimanw bolo, ani Desanburukalo la, kɛlɛ jugu kɔfɛ, Berlin laminina.
  Alimanjamana ma se ka se sɔrɔ kɛlɛ la tugun. Kalo wɔɔrɔ wɛrɛ san 1924 kɛlɛ kɛra farafinna kan fo Ɛspaɲi, Pɔrtigal, Alimanjamana, minnu minɛna ka kɔrɔ Alimanw fɛ: Ɔland ani Bɛliziki, ka mara.
  Angletɛri dɔrɔn de tora, wa Japon tun ye Okinawa ni Hokkaido fila bɛɛ bɔnɛ kaban.
  Churchill ye duguba lafasali ɲɛminɛ. Nka tubabu ma se ka sababu si sɔrɔ.
  Tiɲɛ don, u ye sɛnɛfɛnw jigincogo gosi.
  San 1925 sera. Ameriki jamana na, kelenya tun tɛ yen min ka kan ka kɛ. A to a ka ban Angletɛri ni Zapɔn. Walima hali bi i bɛ don kɛlɛ gɛlɛn dɔ la wa?
  Hakilitigiya y"a fɔ ko, hali ni izini yiriwara, Ameriki bɛna tiɲɛ kosɛbɛ jatew fɛ. Nka ka kɛ i kelen na ni Risi ursi ye, o bɛ siran kosɛbɛ.
  Zuwɛnkalo la, Irisi sɔrɔdasiw ye o kɛ, nin sen in na, jiginɛ min ɲɛnabɔra Angletɛri, Lɔnduru, o binna. Wa Awirilikalo la, Zapɔn fana banna.
  Kɛlɛ wɛrɛ banna o cogo la.
  Irisi ye kɔrɔnfɛla jamanaw bɛɛ minɛ. O waati kelen na, mansamara yɛrɛ tora yɛrɛmahɔrɔnya ni kelenya la. Walima a bɛ ɲini ka kɛ kelen ye. Erɔpu bolofɛnw tun bɛ ni yɛrɛmahɔrɔnya kɛnɛma jogo dɔw ye. Nka o bɛɛ kɛra kelen ye, zari fanga tun bɛ fanga la yɔrɔ bɛɛ. A kɛra Pologne masaya ye wo, walima Suwɛdi masaya ye min ni Zar Vladimir bɛ a kun na.
  Marisikalo tile 5, san 1933, Zar Vladimir belebele sara, a denkɛ Cyril kɛra Zar kura ye. Nka masakɛ kura ka masaya tun ka surun, tile kɛmɛ tigitigi. Alɛkisandiri min si tun ye san tan ni duuru ye, a naaninan tun bɛ masasigilan kan. Wa tile bi duuru o kɔfɛ, a ye kasaara sɔrɔ. Nicholas II ye masasigilan sigi a si san tan dɔrɔn na. Mansamara naani bɛ san kelen kɔnɔ... Ayiwa, mun bɛ kɛ!
  A man teli kosɛbɛ dɔrɔn, tiɲɛ don, wa a tɛ kɛ diɲɛ jamanaw bɛɛ la!
  Hali ni tiɲɛ na, mɔgɔ caman hakili jigira ko Nikola fɔlɔ ye fanga kɛ waati kunkurunnin kɔnɔ kosɛbɛ, wa a sara fariyakow kosɔn.
  Nka Nikolas II ka masaya daminɛ kɛra koɲumanba ye. San fla o kɔ fɛ, sateliti dilannen fɔlɔ min Kɛra dugukolo-yɔrɔ tariku la, o Labɛnna, o min tùn bɛ Fɔ ka dugukolo-yɔrɔw Lamini.
  Ani, san 1937 kɛra ko jugu ye i n"a fɔ tariku yɛrɛ kɔnɔ. Komin ɲinan de la, Irisi cɛ fɔlɔ ye pankurun ta ka taa sankolo la. Ayi, Gagarin tɛ, nka masakɛ Igor Trubetskoy. Yuri Gagarin ma se ka hɛrɛ sɔrɔ fɔlɔ. Ani i bɛ taa min?
  Irisi, n"o ye mansamara ye min ka bon kosɛbɛ, o bɛ se ka nafolo belebeleba di sankolo yiriwali kama.
  O san in na, n"o ye san 1938 ye, Irisi jamana ka bɔnbu atomike fɔlɔ kɛra k"a lajɛ.
  Zar kura Nicolas II tun ka dɔgɔ hali bi kosɛbɛ, wa, tiɲɛ na, a tun tɛ muɲu. Ka fara o kan, Ameriki tora Irisi jamana ka ɲɔgɔndan faratilen kelenpe ye. A kana fɔ ko Amerikikaw fana, n"a sɔrɔla u bɛna atomikɛ bɔnbu dɔ sɔrɔ.
  Marisikalo tile fɔlɔ san 1940, Zar Nicholas II ka yamaruya fɛ, min tun kɛra baliku ye kaban cogo labɛnnen na, Ameriki binkanni daminɛna. O sababu fɔlɔ tun ye Amerikikaw ka dɛmɛ ye Repibiliki kɛlɛcɛw la Irisi jamana na ni ɲininiw ye ka ɲɛsin pariti kalataw ma.
  A bɛ se ka kɛ ko kamalennin Nicolas II ka desizɔn tun ye hakilitigiya ye. O bɛɛ kɔfɛ, a tɛ se ka kɛ ka a to mɔgɔ min bɛ se ka kɛ a jugu ye, o fana ka nukliyɛri marifaw sɔrɔ.
  Irisi sɔrɔdasiw ka binkanni min Kɛra ni pankurunba kulubaw ye, o yiriwara a daminɛ na ka ɲɛ ani teliya la. Nka o kɔfɛ, Amerikikaw ka kɛlɛli juguyara. Kalo damadɔ kɔnɔ, Irisi sɔrɔdasiw ka ɲɛtaa tun bɛ sumaya kosɛbɛ. Nka o bɛɛ n"a ta, jugu tun bɛ ka bɔnɛ, wa a tun bɛ ka a yɛrɛ di baarakɛlaw hakɛ ma, wa pankurunw ka kurunba jogo tun bɛna halaki.
  Nka murutili dɔ daminɛna Afiriki ni Sinuwa jamanaw na. Ka fara o kan, fanga nafamaw bilala sira wɛrɛ kan walasa ka murutili in bali.
  San 1941, Ameriki kɛlɛbolow ye kɛlɛcɛw kɛlɛ, nka u ma se fana k"u ka laɲini dafa. Binkanni caman kɛra, o kɔfɛ san 1941-1942 fonɛnɛ, o waati la, Amerikikaw ye Kanada jamana bɛɛ lajɛlen bɔnɛ. Ani Awirilikalo la, Toronto ni Kebɛk binna a bɛ se ka kɛ waati kelen na.
  Kɛlɛ daminɛna kaban Ameriki laadala jamana kan. Gosiliw ɲɔgɔn falen-falen tun bɛ yen. Nka Irisi bɔksikɛla min ka bon, o ye se sɔrɔ Ameriki nɛgɛso kan.
  Filadɛlifi binna san 1942 Awirilikalo la. Ani san 1942 Utikalo la, Irisi sɔrɔdasiw gɛrɛla Niyɔriki. O kɔ, Ameriki gofɛrɛnaman y"a latigɛ ka baara kɛ ni nukliyɛri marifaw ye.
  Nka hali bi u ma sababu fitinin sɔrɔ ka Irisi jamana sɔrɔ, o de la pari kɛra ka ɲɛsin binkannikɛlaw ma.
  O bɔnbu in tun bɛ ci su fɛ. O desizɔn in sababu bɔra a la ko flash yeelenba dɔ bɛ sɔrɔdasiw fiyen.
  O nɔ ma bonya kosɛbɛ, mɔgɔ ba kelen sara dɔɔnin, mɔgɔ ba mugan fiyentɔ don, hali n"u fanba tun ye waati dɔɔnin dɔrɔn de ye. Nka o gosili sugu tɛ se k"a fɔ ko a ye ko latigɛlen ye.
  Ka fara o kan, zaris Irisi ka nukliyɛri charges ka ca kosɛbɛ, o la sa, a ma kɛ tiɲɛ ye fɔlɔ ko a bɛ se ka kɛ ka o ɲɔgɔnna nukliyɛri dumuni ɲɔgɔn falen-falen da wuli.
  Nka, i bɛ taa min? Ni jɔyɔrɔ jugu don, jiginni bɛɛ ka jugu, wa politikikɛla hakilitigiw tɛ don jɔyɔrɔ jugu la.
  Desanburukalo la, Niyɔriki ni Washinton binna, wa sanni o ka kɛ, Amerikikaw ye baara kɛ n"u ka bɔnbu duuru wɛrɛ ye minnu fanga man bon kosɛbɛ ani minnu ye ɲɛtaa sɔrɔ, u dilanni siratigɛ la. Wa zarist jeneraliw ka jaabi y"u ka jalaki mugan bɔ. O la, a kɛra ko a kɛra seri ye baara kɛ ni bɔnbu juguba ye.
  Kɛlɛ in kɛra fo san 1943 Feburuyekalo tile 23, nka mɔgɔ si ma atomikɛ bɔnbuw ci.
  Ameriki hɔrɔnyara pewu ka bɔ kapitali fanga kɔrɔ, ka don masakɛ yɛrɛmahɔrɔnyalen dɔ ka fanga kɔrɔ.
  Masakɛ ye jamana kura ni nɔɔrɔba sɔrɔ. Wa sisan, mɔgɔ si ma a ja gɛlɛya ka sɔsɔli kɛ n"a ye.
  San 1945, Irisi jamana ka sanfɛla dɔnbagaw jigira kalo kan. Ani san 1947, Irisi sɔrɔdasiw donna Mɛkisiki. Masakɛ y"a latigɛ ko waati sera ka dan sigi o fɛn tolen dɔ la i n"a fɔ jamana caman ka kɛ dugukolo kelen kan. Wa a ka kɛlɛbolo wulila ka se sɔrɔ fɛn o fɛn kan min bɛ se ka se sɔrɔ.
  San 1949, Arzantine kɛra yɛrɛmahɔrɔnya jamana laban ye min donna Risi Mansamara la.
  Hɛrɛ tun bɛ diɲɛ fan bɛɛ la. San 1953, Irisi jamana ka sankolola-ɲininaw fana y"u sen don Marisikalo sanfɛla la. 1956 sàn - Venus ni cɛ dɔ. 1960 sàn - Mɛkisiki. 1961 sàn - Marisikalo sateliti dɔ. 1967 sàn - Man bɛ Neptune kan, ani 1968 sàn - Saturne kan. 1970 sàn - Uranus, ani 1971 sàn - Pluton.
  Nicholas II donna tariku kɔnɔ ni tɔgɔla tɔgɔ ye ko : finitigi ! 2016 sàn, masakɛ tùn bɛ sàn bi kɔnɔntɔn ni sàba la kaban. Nka dugukolo kan furakɛli ɲɛtaa t"a to an k"a jate fɔlɔ ko masakɛ ka tiɲɛ kojugu ani ko a barika ka dɔgɔ. A bɛ fanga la kabini san 83, o ye sɛbɛn dafalen ye faama minnu ka fanga waati bɛ se ka da u kan ka caya walima ka dɔgɔ. Hali n"a y"a sɔrɔ tariku kɔnɔ, u ko, ko dɔw kɛra minnu na u ye fanga kɛ ka mɛn.
  Dugukolo kan, kow bɛ ɲini ka taa ɲɛ. Tiɲɛ don, gɛlɛya dɔ bɛ jamanaden hakɛ cayalenba la, min tɛmɛna miliyari 8 kan kaban. Jigiyabaw bɛ tali kɛ yɔrɔ yiriwali la.
  Dugu damadɔ jɔra kalo kan kaban. I n"a fɔ a y"a Sɔrɔ cogo min na, ni girinya ka dɔgɔn siɲɛ wɔɔrɔ ka Tɛmɛ Dugukolo kan, nakɔfɛnw ni jiridenw minnu bɛ Sɛnɛ jirisunw na, olu bɛ Se ka Se u bonyaba ma.
  Duguw jɔra Marisikalo ni Venus fila bɛɛ kan, ka fara iziniw kan Mɛkisiki kan. Nin dugukolo in min ka surun Tle la kosɛbɛ, o ka nɔgɔn kosɛbɛ nɛgɛw dilanni n"u wulicogo la. O kama, tile fanga bɛ Kɛ.
  Hadamadenw sigiyɔrɔ fana bɛ Jupiter, Uranus, Saturn satelitiw kan. Yɔrɔ bɛ ka dɔnniya sɔrɔ dɔɔnin dɔɔnin fo ka se hakɛ dɔ ma min ka bon kosɛbɛ.
  Wa 2016 sàn de la, dolow ni ɲɔgɔn cɛ taama fɔlɔ min Kɛra ka Taa dolow Sirius la, o Daminɛna ka Bɔ Kalo la. Masakɛ b"a jira kosɛbɛ ko a bɛna ɲɛnamaya kɛ ka kɛɲɛ ni nisɔndiyako sugu ye i n"a fɔ ka jɛɲɔgɔnya sigi ni balimaw ye a hakili la.
  
  
  
  UNIVERSE SUGU ƝƐNABƆLI
  Espaɲi jamanatigi Franco, min ni maana lakika tɛ kelen ye, a sɔnna Alemaɲi sɔrɔdasiw ma u ka bin Angilɛw ka kɛlɛbolo kan Gibraltar. O musaka la, Ɛsipaɲi ye tubabu ni Franse dugukolo dɔw sɔrɔ Afiriki kɔnɔ.
  Binkanni min kɛra Mainstein ka fanga kɔrɔ, o kɛra su fɛ k"a ta Nowanburukalo tile 25 san 1940 ka se san 26. I n"a fɔ a kɛra cogo min na, tubabu tun ma labɛn kosɛbɛ o sɔrɔdasi-taama sugu kama, wa Naziw sera ka o kɛlɛbolo barikama sugu minɛ ka bɔ u yɛrɛ la.
  A binni ye nɔba bila kɛlɛ taabolo la. Wehrmacht sera ka fanga bila yɔrɔ surun na ka taa Afiriki, ani tubabuw balila ka don Mediterane Kɔgɔji la ka bɔ Kɔrɔn fɛ.
  Alimanjamana ka komandan ye division caman ci ka taa Afiriki equatorial. Ka fara o kan, Rommel ka kɛlɛbolo bilala Libi, kalo damadɔ ka kɔn tiɲɛ ɲɛ.
  Tubabuw fana ye binkanni dabila Italikaw kama Etiyopi ani u y"a daminɛ k"u jɔyɔrɔw barika bonya Misira. Nka, Rommel sera ka tɛmɛ u ɲɛ, wa a kɛlen ka kɛlɛ kɛ ka kɔn o ɲɛ, a ye se sɔrɔ koloni sɔrɔdasiw kan, ka Alɛkisandiri ni Kayira minɛ. Angletɛri jɔyɔrɔ Afiriki kɔnɔ, o gɛlɛyara ka taa a fɛ. Alimanw tun sera Suez kanal la kaban ani u tun bɛ bagabagali kɛ ko u bɛna taa ɲɛ ka taa a fɛ ka don Moyen-Orient. Ka fara o kan, a kɛra sababu ye ka taa Sudan fan fɛ.
  Tiɲɛ don, Italikaw ka ko minnu kɛra Gɛrɛsi, olu ma ɲɛ kosɛbɛ, nka sɔrɔdasi wɛrɛw ka gɛrɛli min bɔra Alimanjamana na, o ye ko in kisi.
  Hitler tun ye gɛlɛya dɔ sɔrɔ: ka bin URSS kan walima ka Angletɛri ban? Wehrmacht ka ɲɛtaa minnu kɛra Afiriki kɔnɔ, olu ye desizɔn filanan bila - k"u bolow siri Tlebi fɛ. Hali ni URSS ka sɔrɔdasi labɛnniw ye siran bila Fuhrer la.
  Kɛlɛbolo bilenman tun bɛ ka barika sɔrɔ ka taa a fɛ, nka Alimanw tun tɛ sigi u fila si kɛrɛfɛ. San 1941, pankurunw dilanni cayara siɲɛ fila ni i y"a suma ni san 1940 ta ye, wa awiyɔn bolicogo cayara ni siɲɛ fila ni tila ɲɔgɔn ye.
  Naziw ye bɔnbu ci ani ka jigin Mali kan. O kɔ fɛ, Rommel ye lafasalitɔnw kari Suez kanal la ka don Irak, min tun murutira tubabu ka fanga ma. Alimanw ye Kuwait ni Moyen-Orient jamana bɛɛ minɛ nɔgɔya la. Faan wɛrɛ fɛ, Stalin tugura makɔnɔni fɛɛrɛ dɔ la. Nka Churchill ye kɛlɛ tɛmɛ ni kuncɛbaya ye. Wehrmacht, min sera Iran, a y"a ɲɛsin Afiriki tilebinyanfan ma.
  San 1941 tun bɛ ka ban. Dugukolo jukɔrɔla kurunw bɔli cayara, wa Angletɛri tun bɛ ka bɔnɛ a ka maraw la. Ameriki (Amerika) ye pasif (passif) ye. Nka Japon ma Se ka Sìgi a ma Kɛ a la, a ye binkanni Kɛ Peru kurunbonkarila kan desanburukalo tle 7. Kɛlɛba kura daminɛna Pasifiki kɔgɔjida la. Ani Hitler tun ka kan ka labɛnw bila tugun walasa ka binkanni kɛ URSS kan.
  A ka kan ka Zapɔnkaw dɛmɛ, ka Iran ni Ɛndujamana minɛ, ka fara Afiriki tilebinyanfan kan. Wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye Angletɛri yɛrɛ ye. Ka fara o kan, Ameriki bɔnbɔnw tɛ tulonkɛfɛn ye. U bɛ se ka gɛlɛya caman lase Reich sabanan ma. Wa a ka nɔgɔn kosɛbɛ ka bɔnbɔnw ci ka bɔ Angletɛri jamana kɔnɔ.
  O la, Fuhrer Wajibiyalen dòn 1942 sàn ka kɔrɔnfɛla binkanni hakilina Dabila.
  Farati tun bɛ yen ko Stalin yɛrɛ bɛna ɲɛfɛla da wuli, nka... Mɔgɔ ka kan ka Stalin ka jogo dɔn. A bɛ a yɛrɛ tanga kosɛbɛ jamana kɔkankow ma. Kὲlɛ min Kɛra ni Finlande ye, o y"a To Dictateur Rouge (jamanatigi bilenman) ye a janto kosɛbɛ.
  K"a sɔrɔ URSS bɛ ka fanga bonya. Aviyɔn hakɛ min kɛra san 1942 Zanwuyekalo tile fɔlɔ, o sera mobili ba bi saba ni fila ma, ani pankurunw, minnu ka ca ni ba mugan ni duuru ye, ka fara tanketi ba saba wɛrɛw kan. K"a bɛɛ lajɛlen ta, Stalin y"a laɲini ka masinw ka kɛlɛbolo 20 ɲinini dafa, ni pankurunw bɛɛ lajɛlen ye mobili ba 32 ye, minnu na KV laban ye min ye fɛn suguya caman ye ani T-34, o ye ba 16,5 ye. Ka fara o kan, T-50 pankurunw yiriwali tun bɛ sen na hali bi, hali ni mobili in kɛra nɔgɔya ye.
  Alimanw, minnu ye Matilda ni cruiser pankurun dɔw sɔrɔ, ani kunnafoni sɔrɔla ko tubabu bɛ ka pankurun girinmanw labɛn, olu fana y"a daminɛ k"u yɛrɛ ka mastodonw dilan. A fɔlɔ, "Tiger" min bɛ ni milimɛtɛrɛ 88 kanon ye, ani kɛlɛkɛminɛn min bɛ ni milimɛtɛrɛ 75 kanon ye min tɛ se ka don a kɔnɔ ni barili jan ye.
  Kunnafoni tun bɛ sɔrɔ Soviyetiki pankurunw jɔli ko la fana. KV-2 pankurun taamana mɛkalo don ɲɛnajɛ la kɛnɛba bilenman kan, wa kunnafoni dɔw tun bɛ mɔgɔ bi saba ni naani bolo.
  A mana kɛ cogo o cogo, tuma min na Speer tun ye masakɛ ka marifako ni marifako minisiriso ɲɛmɔgɔ ye, fɛɛrɛ kuraw taara teliya la. Hitler tun b"a fɛ ka pankurun ɲumanw sɔrɔ diɲɛ kɔnɔ, ani pankurun girinmanw. Nka k"a sɔrɔ a jɛlen don ko Alimanjamana tun ka dɔgɔ ni URSS ye. Ani mobili hakɛ n"u jogo. San 1941 Awirilikalo la, KV-3 pankurun dilanni daminɛna. Mobili in kɛra girinyaba ye kosɛbɛ ni tɔni 68 ye, nka a bɛ ni marifa ye ni kanon ye min janya ye milimɛtɛrɛ 107 ye, a daminɛ na, a daminɛ teliya ye mɛtɛrɛ 800 ye segin kɔnɔ. O y'a To a ye nafa Sɔrɔ "Tigɛ" kan, min, a sira fɛ, a ma Labɛn fɔlɔ o seriyali in na.
  Min fanga tun ka bon kosɛbɛ, o tun ye KV-5 ye min girinya tun ye tɔni 125 ye ani marifa fila. Tiɲɛ don, o masin girinman sugu ye gɛlɛya caman lase Soviyetiki sɔrɔdasiw ma ka tɛmɛ nafa kan. wa san 1942 , KV-4 ta min girinya ye tɔni 107 ye , o kɛra . URSS tun bɛ se ka waso a ka pankurun girinmanw na diɲɛ kɔnɔ, ani hali minnu fanga ka bon kosɛbɛ.
  Nka fan wɛrɛ fɛ, Alimanjamana yiriwara kosɛbɛ awiyɔn bolicogo la. Yu-188, min taara ɲɔgɔn fɛ, a ye teliya dɔ labɛn min bɛ se ka suma ni kɛlɛcɛw ye. DO-217 fana tun bɛ i ko a bɛnnen don. Jet awiyɔnw fana labɛnna kosɛbɛ. Ikomi Angletɛri de tun ye laɲiniba ye, u ye jateminɛ kɛ kosɛbɛ jet bɔnbɔnw kan ka tɛmɛ tariku yɛrɛ kan.
  Alemaɲikaw tun bɛ baara kɛ ni jɔnya baara ye kosɛbɛ. A ye mɔgɔ nɛrɛma camanba lase ka bɔ Afiriki. Baarakɛla nɛrɛmaw tun ye kanminɛbagaw ye, u tun ka gɛlɛn, nka u tun tɛ se kosɛbɛ. U tun be baara kɛ ni dɛmɛn baara ye.
  Nka ni Alemaɲikaw ye Erɔpu mara, u tun bɛ se ka mɔgɔ hakɛ caman ni baarakɛlaw ta minnu bɛ se kosɛbɛ.
  Speer yɛrɛ sera ka Hitler lasun, a ma porogaramu dɔ kɛ fɔlɔ walasa ka Yahutuw halaki, nka a ye baara kɛ n"u ye awiyɔn ni minɛnw dilanni na.
  O pari kɛra fiɲɛ kɛlɛli kan Angletɛri kama ani ji jukɔrɔla kɛlɛba dɔ kan.
  Nka, Ameriki donni kɛlɛ in na, o ye kunkolodimi dɔ fara Fritz kan, wa a ye dɔ fara waraba kuluw hakɛ kan kosɛbɛ.
  Alimanjamana wajibiyara kɔfɛ ka bɔnbɔnw ni awiyɔnw dilanni wuli. Fɔlɔ Yu-288 ni Yu-488 - ni motɛri naani ye. Nka u yiriwali n"u lase u hakili la, o ye waati ta. ME-109 bεε lajɛlen "F" bεε lajɛlen tùn ye tubabu-mobiliw kὲlɛɲɔgɔn ɲuman ye. Nka ME-209 yiriwali ma ɲɛ, i n"a fɔ ME-210 fana.
  XE-177 dive bomber fana ma ɲɛ. Nka Speer ye tulon Kɛ ni hakɛ ye. Ka fara o kan, Focke-Wulf kɛra kɛlɛcɛ barikama ye marifako siratigɛ la, ka ME-109 barikantanya dɔw sara. Ɔwɔ, wa Alimanw ka pankurun boli kalanso kɛra ka fisa ni tubabukan ye, wa a ka fisa ni Ameriki ye ka tɛmɛ o kan yɛrɛ. San 1942 Mɛkalo la, Naziw ye Afiriki tilebinyanfan minɛ. Ani Ameriki ka kɛlɛbolo dɔ sera Madagasikari. Midway kɛlɛ kɛra Amerikikaw ka bɔnɛ ye : o la, jɔyɔrɔ sabanan ka kapitɛni, min jɔyɔrɔba tun bɛ o kɛlɛ in na, o labanna, min ye fɛn ye min bɛ mɔgɔ kabakoya, Madagasikari. Ameriki tun b"a fɛ ka sigiyɔrɔ dɔ mara Afiriki kɔnɔ ani a tun t"a to Naziw ka lafiya. Nka o y"u jɔyɔrɔ juguya kosɛbɛ Pasifiki Kɔgɔji la.
  Tiɲɛ don, Zapɔnkaw ma wale kɛ ka bɛn ɲɔgɔn ma kosɛbɛ. Kɛlɛ min kɛra Hawayi gunw kan, o tora sen na.
  Naziw ye fanga sɔrɔ Afiriki kan, ani fɛnɲɛnamafagalanw maralenba, ani ka Ɛndujamana ni Iran fana minɛ. Nafolo minnu bɛ Reich sabanan ka fanga kɔrɔ, olu ka bon kosɛbɛ, nka hali bi u ka kan ka sɛnɛ.
  Fiɲɛ kɛlɛ min bɛ kɛ Angletɛri, o tɛ tilennen ye ten. U kɛlen ka dɔ fara awiyɔn dilanni kan tuma bɛɛ, Alemaɲikaw ye degun kɛ, nka fanga bɛɛ tun tɛ yen. Aviation stratégique fanga dɛsɛ, ani Ameriki ka dɛmɛ, ani hali o waati la, jidagayɔrɔ caman tɛ yen, o de ye nɔ bila. Wa, jigiya caman tun bɛ tali kɛ kabako torpido min na, o y"an jigi tigɛ.
  Fuhrer ma a ja gɛlɛya ka jigin Angletɛri san 1942. Pari kɛra kɔgɔji fanga ni ji jukɔrɔla kurunba barika bonya kan. O waati kelen na, awiyɔnw ni kɛlɛkurunw jɔra. Fɛn dilanni seko tun bɛrɛ tun bɛ yen, nka fɛn bɛɛ tun bɛ waati ta.
  A klasi A misiriw fana tun ka kan ka sɛgɛsɛgɛli kɛ ka ɲɛ. Nka FAU-1 robo-boli-minɛnw y"a daminɛ ka dilan jamaba la. Mobili minnu sɔngɔ man gɛlɛn kosɛbɛ, n"u bɛ baara kɛ ni fɛnɲɛnamafagalan nɔgɔman ye, siga t"a la ko nafa tun bɛ olu la, o ye ko u mago tun tɛ pilotiw la.
  Hitler, ikomi a ye dan tɛ nafolomafɛnw na ani baarakɛlaw ka nafolo marayɔrɔw la, a tun b"a fɛ ka Alemaɲi awiyɔn bolilaw ka ɲɛnamaya kisi. V-1 min dilanni ka nɔgɔn ani min tɛ mɔgɔ ta, o tun bɛ iko fura ɲumanba. Wa, o robo suguya ba caman binna kabini san 1942 tilema fɛ Lɔnduru.
  O waati kelen na, Alimanw ye Arado jet bomber ani ballistic missiles yiriwali teliya.
  Stalin tora ka kɔnɔni kɛ ani ka fanga lajɛ. San 1942, URSS ye pankurun kura ba duuru ni tila dilan KV ani T-34, ani taamasiyɛn kɔrɔ ba kelen ɲɔgɔn, T-50 ni T-60 yeelen kura kɛmɛ duuru ɲɔgɔn ani dugukolo ni ji ni yɔrɔ kɛmɛ fila ɲɔgɔn. Avionw fana cayara - awiyɔn kura ni kɔrɔ ba tan ni duuru ɲɔgɔn donna baara la. Hali pilotiw dɛsɛ tun bɛ yen. Katyushaw dilanni cayara dɔɔnin dɔɔnin.
  Nazi Alimanjamana ye awiyɔn ba bisaba ni kɔ bɔ, nka a ye bɔnɛba sɔrɔ kɛlɛw la. Alimanw ye pankurun ba wɔɔrɔ ni tila ɲɔgɔn Bɔ. Min ka ca ni bɛɛ ye, o ye T-3 ye ani T-4 caman caman cili ni marifa janyalen ye min janya ye milimɛtɛrɛ 75 ye. "Tiger" kura minnu Bɔra, olu ka ca ni kɛmɛ ye dɔɔnin, wa "Panthers" bɛ prototypes dɔrɔn de la halibi.
  Nka MP-44 binkannikɛlan min dilannen don Schmeister fɛ, o y"a daminɛ ka don o seri kɔnɔ. A tɛ i n"a fɔ maana lakika, o masin in tun man kan ka labɛn k"a jateminɛ ko nɛgɛ minnu tɛ nɛgɛ ye, olu dɛsɛ. Wa o ye marifa nɔgɔman dɔ dilanni teliya, ni nɛgɛ ye min dilannen don ni nɛgɛ ye.
  O la, marifa misɛnninw na, Alimanw y"a daminɛ ka nafa sɔrɔ. Nka u mago tun bɛ waati fana na walasa o masin ka se ka sɔrɔdasi bɛɛ labɛn kokura.
  Nka jidagayɔrɔ la, yɔrɔ min na bɔli sera jidagayɔrɔ binaani walima bi duuru ma kalo o kalo, tiɲɛ na, Alimanw tɛ ni ɲɔgɔn ye.
  Hali ji jukɔrɔla kurunba minnu teliya ka bon kosɛbɛ, olu tun bɛ perokisidi idɔrɔzi kan. Baara teliyalen nukiliya porogaramu kɔnɔ. A nisondiyalen don ko nafolo caman bɛ yen. Wa hali Alemaɲi fiziki dɔnnikɛlaw ka fili min kɛra ko grafite ma bɛn ka kɛ ɲɛmɔgɔ ye, o ma kɛ balawu ye. Ji gɛlɛnw dilanni izini caman jɔra, Afiriki fana sen bɛ o la.
  O la, a tɛ kɛ ni ko ye, a bɛ kɛ ni wuli ye, nka Naziw ka nukliyɛri reactor ye baara daminɛ san 1942 desanburukalo la. Hali dɔɔnin ka kɔn Amerikikaw ɲɛ. Pasifiki kɔgɔjiw ka dɛsɛ kɔfɛ, u y"a daminɛ ka fɛnw tiɲɛ kosɛbɛ. Ani, wari min bɛ kɛ nukliyɛri porogaramu kama, o tigɛra kosɛbɛ.
  San 1943 daminɛ kɛra Hitler ka Kɛlɛba Laseli ye ani diɲɛ bɛɛ ka baarakɛlaw ka baara daminɛni jamana minɛlenw kɔnɔ. V-1 binkanniba minnu kɛra Lɔnduru, olu ma jo di u yɛrɛ ma kosɛbɛ. Tubabu y"a dege ka o gosili suguw gɛn yɔrɔ dɔ la, nka Alimanw ye o jate ta.
  Nka ji jukɔrɔla kɛlɛ kɛra balawu ye tiɲɛ na Angletɛri ma. Marifaw dilanni Dɔgɔyara kosɛbɛ gun in kan k"a sababu Kɛ fɛnɲɛnamafagalanw dɛsɛ ye. Metropolis tun bɛ ka bin. Ka fara o kan, Naziw ye Madagasikari minɛ, ani Zapɔnkaw ni Naziw ye Ɔsitarali binkanni kɛ ani u y"a yɛrɛ di joona.
  Hali ni Stalin y"a faamu ko farati bɛ makɔnɔni fɛɛrɛw la, a tora a yɛrɛ la, a ma don kɛlɛ la. A ka fisa kapitalisiw k"u yɛrɛ halaki fo ka se laban ma. Ani an bɛna a lajɛ...
  Nka o fɛɛrɛ in fana tun bɛ ni a dɛsɛw ye. Baara kɛlen ni nafolo belebelebaw ye, Reich sabanan tun bɛ ka kɛlɛ labɛn kaban URSS kama. Pankurunw dilanni Reich sabanan na san 1943, o sera mobili 1200 ma tile kɔnɔ, ka fara marifa kɛmɛ saba ni bi duuru kan minnu bɛ se ka boli u yɛrɛ ye. Ka fara o kan, marifa minnu bɛ taa u yɛrɛ la, olu tɛ barika dɔgɔya fewu. "Ferdinands", "Bumblebees", "Jagdpanther". Ni an y"a jateminɛ ko a bɛ ɲini ka kɛ ko Alimanw ma bɔnɛ sɔrɔ pankurunw kɔnɔ, u ka panzvale falenni teliya la kaban ka tɛmɛ kɛlɛbolo bilenman ta kan siɲɛ fila. Wa, danfara min tun bɛ fɛɛrɛko la, o min tun bɛ URSS nafa, o y"a daminɛ ka dɔgɔya.
  Jogo siratigɛ la, Fritz ye "King Tiger" sɔrɔ min girinya bɛ tali kɛ KV-3 la, doncogo fanga siratigɛ la marifa in yɛrɛ tun ka bon dɔɔnin k'a sababu kɛ projectile jogo ɲuman ye ani ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛn barikama. Ayiwa, Soviyetiki KV-5 ni KV-4 minnu ka gɛlɛn kosɛbɛ, olu kɛra fɛn ye min tɛ se ka da u kan kosɛbɛ fɛɛrɛko siratigɛ la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la u ka wotoro jukɔrɔ. O la, o waraba suguw ka kɛlɛ kɛcogo tun bɛ siga la.
  Wa Stalin fana ye yamaruya Di ko KV-6 dɔ Dabɔ ni marifa wolonwula ye ani misiri fla ye. U ye mobili dilan. Nka a y"a sɔrɔ a girinyana ani a janya fo i tun tɛ se k"a ta tɛrɛn kɔnɔ walima k"a bila kɛlɛ la. T-34-76 ye mobili ye min bɛ ɲɛtaa sɔrɔ kosɛbɛ, nka a barika ka dɔgɔ kunkolo-kɛlɛ la ka tɛmɛ Panther walima Tiger kan. Wa KV-1 ni KV-2 bɛ se ka suma ni Alimanw ye girinya siratigɛ la, nka u ka dɔgɔ ni Panthers ni Tigers ye butiki la. Alemaɲi T-4 ye mɔgɔ bi saba ni naani minɛ kɛlɛkɛminɛnw na, wa a tɛmɛna marifako la, yecogo la ani ɲɛnayeli la, wa o kɛra ni girinya kelen ye, walima a ka dɔgɔ yɛrɛ, n"an ye fɛn caman sɛmɛntiya minnu ka gɛlɛn.
  Kuma surun na, Fritz samana ka taa san fɛ ani a jogo tun bɛ se a dan na. Wa ME-309 ni ME-262 yecogo ye nafa di awiyɔn bolicogo ɲuman ma. I n"a fɔ Yu-488, n"o ye bombe-bɔnba ye min ka fisa ni motɛri naani ye. Wa u kɔfɛ, modɛliw bɛ yen minnu bɛ se ka fɛnw kɛ. I n"a fɔ Yu-287 ani Arado.
  San 1943 Sɛtanburukalo la, Naziw labanna ka jigin Angletɛri ka ɲɛ. Dɔgɔkun fila kɛlɛ kɔfɛ - Angletɛri y'a yɛrɛ di. Wa hali ni Churchill bolila ka taa Kanada, kɛlɛ min kɛra Tlebi fɛ, o kɔlɔlɔ tun bɛ iko a ma se ka kɛ.
  Roosevelt, a bɔnɛna a jɛɲɔgɔnba la ani a siranna Reich sabanan fanga bonyalen ɲɛ, a ye hɛrɛ ɲini.
  Hitler, barow kɛlen kɔ n"a ka taamakɛlaw ye, a ye sarati dɔ sigi Ameriki ye: ka ban nukliyɛri porogaramu ma ani ka Japon ni Reich sabanan ka se sɔrɔli bɛɛ dɔn. Ka fara sɔrɔdasiw bɔli kan Islande, Fritz tun ye min datugu tiɲɛ na kaban ni ji jukɔrɔla kurunba ye. Tile wulilen jamana ka mara Gaia kan, kɛlɛ ma jɔ yɔrɔ min na fɔlɔ. Ka fara o kan, Hitler ye fɛnw sara ɲini Reich sabanan ni Japon fɛ, Ameriki ni Angletɛri ye tiɲɛni ni sɔrɔdasi musakaw bɛɛ kɛ.
  Hali ni hɛrɛ sariyaw tun ka gɛlɛn kosɛbɛ, Roosevelt sera ni gɛlɛyaba ye k"u ka sɔnni gɛlɛya Kongresi ni Senat kɔnɔ.
  Jɔrɔba min tùn bɛ Ameriki ka sariya labatoli la, o Kɛra Stalin ka hakilinaw ye k"a Fɔ ko a t"a Kùnbɛn ka Dòn Axis fangatigiw ka jɛ-ka-baara la, wa a dɔgɔyalenba la, a labɛnnen dòn ka Alaska Minɛ kokura.
  Ameriki ka pragmatisme (walekɛcogo) ye se sɔrɔ, o min kɛra ko a ka bon ni dusu ni dusukunnataw ye. Ka fara o kan, Alimanw ka nukliyɛri porogaramu yiriwara joona ka tɛmɛ Ameriki ta kan, wa o tun falen bɛ balawu la don nataw la.
  Diɲɛ kɛlɛba filanan dakun fɔlɔ banna. Nka Fuhrer tun b"a fɛ sisan ka URSS ban.
  Stalin ka makɔnɔni fɛɛrɛ minnu tun ma deli ka kɛ, ani a ka cɛsiri diɲɛ hɛrɛ ko la, o kɛra tulonko jugu ye. Joseph kɛlɛla Reich sabanan fɛ ani Japon ni kɔrɔnfɛla nafolo bɛɛ ye, Ɔsitarali fana sen bɛ o la, ani bɔrɔ dɔw Tlebi diɲɛ kɔnɔ.
  Nka, Tile wulilen jamana ma ban fɔlɔ Sinuwa jamana kan, nka a tun bɛ se ka ɲɛfɛla filanan da wuli kosɛbɛ. Faan wɛrɛ fɛ, Hitler ye koloniyali sɔrɔdasiw ni jamana wɛrɛw ka kɛlɛbolow sigi senkan ni timinandiya ye. O waati kelen na, marifaw dilanni fana cayara.
  San 1944 tilancɛ fɔlɔ la, pankurunw ni marifa minnu bɛ boli u yɛrɛ la, olu dilanni Reich sabanan na, o sera mobili kɛmɛ ma tile kɔnɔ, wa a tɛmɛna o kan. Panther-2 min tun bɛ a nivo la, o ye Soviyetiki mobili bɛɛ tɛmɛ. Alemaɲi ka pankurunba dɔ fana tun bɛ yen min tun ka bon kosɛbɛ "Lion", ani sɔɔni "Royal Lion".
  Wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko jet aviation (ji-aviyɔn) yiriwara ɲɔgɔn kɔ. O jaabi la, T-34-85 ni IS-1 ani IS-2 pankurunw donna baara la URSS kɔnɔ, wa mɔgɔ si ma KV seriyali bɔ baara la fana. Reich sabanan ka baarakɛminɛnba min tun ka bon kosɛbɛ san 1944 o tun ye Panther-2 ye, ani URSS T-34-85. Modeli girinmanw dilanna kosɛbɛ - waati dɔw la, hakɛ fitinin tan na. Wa Alemaɲikaw tun t"a fɛ ka girinya boli kosɛbɛ Soviyetiki siraw kan, wa Stalin y"a daminɛ ka da KV seriyali la, wa ISw kɛra fɛn nɔgɔlen ye kojugu.
  Nka, Alemaɲi "Panther" -2 ni milimɛtɛrɛ 88 kanon ye 71 L kalifa ye, o tɛmɛna T-34-85 kan kanon ka kɛlɛkɛminɛnw sɔgɔli fanga la, ɲɛfɛ kɛlɛkɛminɛnw na ani dɔɔnin kɛrɛ fɛ, wa fana a ma o kɛ sɔnna bolifɛn bolicogo la ni motɛri ye min fanga ye so 900 ye ani a girinya ye tɔni 47 ye. Hali ni Alemaɲi ka pankurun girinya cayara ka se tɔni 50,2 ma, a y"a sɔrɔ a ma mɔgɔ faga.
  Ani Alemaɲi ka jet awiyɔnw tun tɛ ni kɛlɛɲɔgɔn ɲuman ye fewu.
  Hitler y"a latigɛ ko a ka fisa a kana lastikuw sama ka bɔ, wa a ye kɛlɛ daminɛ Zuwɛnkalo tile 22 san 1944. U yɛrɛ ni jamana wɛrɛw ka kulu kɛmɛ saba ni bi duuru fili URSS kan, ani sateliti kulu kɛmɛ ni mugan. Reich sabanan fan fɛ tun ye: Rumani, Hɔngiri, Slovaki, Kurɔsi, Finlande, Suwɛdi, Itali, Pɔritigali, Ɛsipaɲi, Bulgari, Arzantine, Turki.
  Alimanw fana tun bɛ baara kɛ ni dunanw ni hiwiw camanba ye Wehrmacht kɔnɔ. K"a bɛɛ lajɛlen ta, Reich sabanan, echelon fɔlɔ dɔrɔn na, ye sɔrɔdasi miliyɔn tan ni fila ni tila fili kɛlɛ la, minnu kɛmɛsarada la, a ma tɛmɛ bi naani kan, olu tun ye Alimanw ye ka kɛɲɛ ni jamana ye. Satelitiw ye miliyɔn saba wɛrɛ fara a kan. K"a bɛɛ lajɛlen ta, senna-sɔrɔdasi miliyɔn tan ni wɔɔrɔ bɛ se ka kɛ kulu fɔlɔ la, pankurun ba bi saba ni saba ɲɔgɔn, awiyɔn ba bi duuru ni duuru ni kɔ, kanon ni bɔgɔdaga kɛmɛ fila ni bi duuru ɲɔgɔn.
  URSS, mobilizasiyɔn kɔfɛ, ye sɔrɔdasi miliyɔn tan ni saba ni tila bila sen kan, nka sɔrɔdasi dɔw tun ka kan ka mara kɔrɔnfɛla yɔrɔjan ani kɔnɔna maraw la. Echelon fɔlɔ la, sɔrɔdasi miliyɔn 8 tun bɛ yen, pankurun ba bi saba ɲɔgɔn, awiyɔn ba binaani ɲɔgɔn, ani marifa ni bɔgɔdaga ba kɛmɛ fila ɲɔgɔn.
  O cogo la, Reich sabanan fan fɛ, sennamɔgɔw ka ɲɛtaa fila bɛ yen, ani fanga taamacogo ka bon siɲɛ duuru, ni marifakisɛ ɲuman ye. Tiɲɛ don, URSS ka marifa caman bɛ yen, a bɛ ɲini ka kɛ parité ye.
  Danfara tɛ pankurunw ni ɲɔgɔn cɛ, nka mobili kɔrɔlen kɛmɛsarada la URSS kɔnɔ, o ka ca, ka fara pankurunw kan minnu bɔra ka kɔrɔ.
  Alemaɲi ka jet aviation tɛ ni kɛlɛɲɔgɔn ye, wa Third Reich ka awiyɔn minnu bɛ boli ni propulseur ye, olu teliya ka bon ani u ka marifaw ka fisa. Tiɲɛ don, Soviyetiki bolifɛnw ka fisa ni tɔw bɛɛ ye u ka bolifɛnw bolicogo la.
  Marifa ni bɔgɔdaga la, fanga balansi bɛ surunya bɛnkan na kosɛbɛ. Hakɛ ni jogo fila bɛɛ.
  Tiɲɛ don, Reich sabanan ka kurunba bɛ ji jukɔrɔ kɛrɛnkɛrɛnnenya la, u barika ka bon siɲɛ caman ka tɛmɛ Soviyetiki ta kan. I n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na Zapɔn jamana na.
  Ka fara o kan, Naziw bɛ ni misiri A kulusi ye kaban minnu bɛ dilan jamaba kɔnɔ, wa diskɛti fɔlɔw wulila.
  A ka c"a la, Naziw bɛna barika sɔrɔ, wa Stalin ye lafasali labɛn cogo bɛnnen na, hali ni a kɛra kɔfɛ. Nka caman ma kɛ. Stalin ka layini ma segin a cogo kɔrɔ la, wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko sɔrɔdasiw ma dege ka ɲɛ walasa ka layini minɛ. Hali n"u tun ye u dege kokura kosɛbɛ.
  Molotov dankan, san saba kɔnɔna na, a ka c"a la, a dafara, nka a tun bɛ dankan gɛrɛfɛ kojugu, wa a tun man dun kosɛbɛ. O tɛmɛnen 'kɔ, Stalin ye yamaruya Di ko 'sèn sabanan ka jɔ Dnieper kɔ fɛ, nka o Daminɛna dɔrɔn Ameriki ka yɛrɛdi kɔfɛ.
  Tiɲɛ don, ka fara Soviyetiki sɔrɔdasiw kan, mɔgɔ bɛ se ka jate NKVD yɔrɔ dɔw la, minnu hakɛ sera sɔrɔdasi miliyɔn kelen ma ani milisi. O bɛ Taa mɔgɔ miliyɔn naani ɲɔgɔn na, tlebinyanfan dugubaw dɔrɔn de la. Hali n"a y"a sɔrɔ u ka kɛlɛ nafa ka jugu kosɛbɛ ka tɛmɛ kɛlɛbolo sabatilenw ta kan.
  Alemaɲikaw, ani tariku lakikaw, olu ye gosiliba kɛ cɛmancɛ la, ka Bialystok jirisunba tigɛ ani ka Lvov bolokɔni tigɛ. Kɛlɛ in don fɔlɔw yɛrɛ y"a Jira ko Alimanw, hali ni jamana wɛrɛw ka kulu caman tùn bɛ yen, u tùn bɛ kὲlɛ in Kɛ ka ɲɛ walima ka Dɔgɔya. Nka Soviyetiki sɔrɔdasiw bɛ tunun tuma caman na.
  Ka fara o kan, Ukrayina kɛlɛbolow ka kɛlɛ seko kɛra siga ye. Mɔgɔ caman bɔra yen ani u y"u yɛrɛ di kɛlɛ don fɔlɔw yɛrɛ la.
  A tun tɛ se ka kɛ ka jugu minɛ dankan kɛlɛw la. Wa o kɔfɛ, Stalin ye fili kɛ, a ye unité (jɛkuluw) bɔli bali ka taa layiniba la ani k"a ɲini ka ɲɛfɛla tilennen kɛ. Nka, o fili in latilen don, nka a kɛra kɔfɛ. Alimanw sera ka Minsk minɛ kaban zuwɛnkalo tile 28, u kɛlen ka Stalin ka layini tiɲɛ cɛmancɛ la.
  O ɲagami in juguyara dɔrɔn. Zuwɛnkalo tle 30, don min tun bɛ makɔnɔn Japon n"a ka satelitiw kɛlɛ la, o kɛra. O la, waati in na, an tun ka kan ka ɲinɛ sɔrɔdasiw jiginni kɔ ka bɔ kɔrɔnfɛla yɔrɔjan na.
  Alemaɲi ka bɔnɛ min kɛra santiri la, o tun bɛ ka bonya. Fɛnba dɔ tun bɛ yen min tun b"a ɲini kosɛbɛ ka a datugu. Nka Naziw ye ɲɛtaa kɛ ani Zuluyekalo tile 16, u ye Smolensk dugu kɔnɔ kari.
  Ka reserve sɔrɔlenw bɛɛ fili kɛlɛ la, ani ka milisiw bila marifa kɔrɔ, Stalin ni Zhukov sera ka Fritz ka ɲɛtaa bali cɛmancɛ la. Nka Hitler y"a ka sɔrɔdasiw wuli ka taa saheli fan fɛ. Naziw ye dagaba dɔ da Kiev, ka Ukraine jamana bɛɛ minɛ a bɛ se ka fɔ.
  A ye Leningrad bali, a ye Crimée binkanni kɛ. Kɛlɛw taabolo tun bɛ i n"a fɔ san 1941 kosɛbɛ, i n"a fɔ karma min tɛ ban. Nka danfara minnu tun bɛ u ni ɲɔgɔn cɛ, olu fana tun ka bon kosɛbɛ. URSS ye san 1941, hɔrɔnya reserve dɔw tun bɛ yen, sisan fɛn bɛɛ tun labɛnna kaban. Wa, binkanni in kɛra ɔkutɔburukalo la tuma min na, a y"a sɔrɔ ko foyi tɛ yen min bɛ se ka lafasalitɔn minɛ ni min ye.
  San 1944 Nowanburukalo daminɛ na, Naziw ye Moskow lamini, o ye Stalin wajibiya ka boli ka taa Kuibyshev.
  Naziw, minnu tun tɛ i n"a fɔ tariku lakika, u tun ka bon kosɛbɛ jatebɔ siratigɛ la. U tun bɛ ni tilayɔrɔba caman ye walasa ka Moskow tɛmɛ ka bɔ Worodugu ni Saheli fɛ. Nka Soviyetiki kuluw jɛnsɛnna kojugu fan wɛrɛw la.
  Tiɲɛ na, san 1941, mobilizasiyɔnw kɔfɛ, Stalin ye nafa sɔrɔ Wehrmacht kan baarakɛlaw hakɛ la, wa a tun bɛ ni awiyɔn ni pankurunw ye siɲɛ naani ka tɛmɛ Reich sabanan ta kan kabini kɛlɛ daminɛ yɛrɛ. Ani kɛlɛ kalo duuru fɔlɔw la, Soviyetiki minɛn caman dilanna tariku yɛrɛ kɔnɔ.
  Nka sisan, Naziw bɛɛ ye trump cards ye, marifaw ni baarakɛlaw hakɛ n"u jogo bɛɛ fan fɛ. Wa Kɛlɛbolo bilenman ka joginda kelenw bɛ yen i n"a fɔ san 1941. O la, Ukrainekaw, Baltkaw ani jamana fitinin caman t"a fɛ ka sa Soviyetiki jamana ka sigikafɔ kosɔn. Jamana janfa ani boli ka tɛmɛn dankarili kɛlenw kan, minnu gɛnna ka bɔ u bolo ani mɔgɔ wɛrɛw minnu dusu tiɲɛna cogo bɛɛ la. Soviyetiki fanga ka hakilina juguw fana sen bɛ o la.
  Wa, k"a sɔrɔ Alimanw fana ye Tlebi jamanaw Kὲlɛ, o bɛ dɔ Fàra janfacikɛlaw hakɛ kan dɔrɔn.
  O la, a tɛ kabako ye ko Moskow lamininen don, wa Alimanw ye Donbass, Voronezh minɛ ka taa Stalingrad fan fɛ.
  San 1944 fonɛnɛ, bɔnɛ ye a sɔrɔ, nɛnɛ ni nɛnɛ tun tɛ i n"a fɔ san 1941. Nka, Moskow ye jagɛlɛya kɛ fo ka se san 1944 Desanburukalo laban ma. Stalingrad binna san 1945 Zanwuyekalo la, wa kɛlɛ minnu kɛra a kama, olu ma mɛn kojugu. Feburuyekalo ni Marisikalo daminɛ na, Alimanw n"u ka satelitiw ye Kawukasi ni Baku petoroli kɔlɔnw minɛ pewu.
  O kɔfɛ, binkanni in taara Volga baji sira fɛ. Ka taa Saratov, ka taa Kuibyshev, ani ka taa a fɛ ka taa Orenburg ani Kazan.
  Stalin bolila ka taa Sverdlovsk. Kazan binna Mɛkalo la. Samiya waati la, Alimanw ni Zapɔnkaw tora ka taa Irisi jamana kɔnɔna na. Soviyetiki sɔrɔdasiw ka kɛlɛli binna. San 1945 Awirilikalo tile 5, Sverdlovsk minɛna. Wa, san 1945 sɛtanburukalo tile 3, Stalin labanna ka sɔn k"a yɛrɛ di. U yɛrɛ ka ɲɛnamaya n"u ka hɔrɔnya musaka la.
  Diɲɛ kɛlɛba filanan banna. Nka hɛrɛ ma mɛn. Ikomi Hitler ye nukliyɛri marifaw kɔrɔbɔ, a dalen tun bɛ u ka tiɲɛni fanga kabakoma na.
  A kɛra i n"a fɔ sisan ko Zapɔn ni Ameriki tun bɛ sira kan hali bi ka diɲɛ fanga mara Reich sabanan fɛ. Wa hali ni Fuhrer ye dugukolo caman minɛ ka tɛmɛ Genghis Khan, Alexander the Great, Napoléon, Mansa Trojan ani Suleiman Magnificent faralen ɲɔgɔn kan, a y"a latigɛ ka se sɔrɔ Japon fana kan.
  San saba tigitigi diɲɛ kɛlɛba filanan bannen kɔfɛ, misiri kɛmɛ kelen min bɛ wele ko ballistic, intercontinental missiles, ni nukliyɛri fanga barikamaw ye, olu ye Tile bɔlen jamana datugu yɔrɔnin kelen.
  Wa o kɔfɛ, Wehrmacht ni kurunba ka dugukolo kan kuluw ka kɛlɛ daminɛna. Alemaɲikaw ye Zapɔn ka bolofɛnw minɛ joona Azi jamanaw na, ani duguba yɛrɛ tiɲɛna duguma ni atomikɛ bɔnbuw ye.
  Kὲlɛli min Kɛra ka Tɛmɛ walima ka Dɔgɔya, o Kɛra Pasifiki bolofɛnw fɛ Tle Bɔlen jamana na. Nka san 1949 Zuwɛnkalo la, a bɛɛ banna. Sisan, min tora, o tun ye ka se sɔrɔ Ameriki kan. Ka fara o kan, kun dɔ tun bɛ yen. Amerikikaw, ka bɛnkan in sɔsɔ, o bɛɛ n"a ta, u ye nukliyɛri marifaw Dabɔ, k"u ka gundo-sɛgɛsɛgɛli Kɛ.
  Hitler ye kɛlɛ daminɛ san 1950 Zanwuyekalo tile fɔlɔ, a ye nukliyɛri misiri kɛmɛ saba fili siɲɛ kelen san kura la. Nukliyɛri binkanni jugu dɔ ye Ameriki dugubaw kɛmɛ tiɲɛ ani ka mɔgɔ miliyɔn tan caman faga. A ye Adolf Hitler ka kojuguba dɔ wɛrɛ fara juguya juguw kan minnu ka jan kosɛbɛ. O kɔfɛ, Kanada binkanni nana, ani ka bɔ saheli fɛ ka fara Latin Ameriki jamana fangatigiw kan. Amerikikaw barika dɔgɔyara, u kabakoyara, nka u ye kɛlɛ kɛ ni jigitigɛ ye. U y"a faamu ko se sɔrɔli kɔrɔ ye jɔnya dɔrɔn de ye ani saya min bɛ dimi dɔɔnin dɔɔnin. O la sa, o de tun ye kɛlɛ ye min ye jigitigɛba ye ka tɛmɛ kɛlɛ tɔw bɛɛ kan. Wa a kɛra san kelen ni kɔ ye, o ye Reich sabanan wajibiya ka nukliyɛri charge kɛmɛ fila ɲɔgɔn wɛrɛw bɔ, ka dugukolo nafama caman tigɛli kɛ kungo ye min bɛ kɛ ni radiyo ye. Nka o bɛɛ n"a ta, o laɲini in Sɔrɔla ani Reich sabanan jugu laban Dɛsɛra. Wa o kɔfɛ, min bɛ wele ko diɲɛ diɲɛnatigɛ taabolo, o daminɛna. Alemaɲi taamasiyɛn kɛra diɲɛ wari kelenpe ye. Hali jamana minnu yɛrɛmahɔrɔnyalen don cogo la, olu dɔgɔyara ka se Reich sabanan ka koloniyali hakɛ ma, k"a sɔrɔ u ye sigida yɛrɛmahɔrɔnya danma dɔrɔn mara. Yahutuw ni Jipsiw tun tɛ sariya kɔnɔ: u tun bɛ ɲini ka u halaki. SS ye saniyabaw kɛ, ka dimi. Sugo jugu lakika dɔ sera - sa ka waati. Walima, n"an b"a fɔ ka ɲɛ, waati dɔ. Fuhrer tun bɛ ka diɲɛ yɛrɛmahɔrɔnya mansamara dɔ jɔ ni a ka fɔta ye ko a bɛ yɔrɔ bonya. San 1959, Fuhrer ka san biwolonwulanan seli senfɛ, masafugulan sigili ofisiyali kɛra, diɲɛ bɛɛ ka jamanadenw ka lajɛba - min ye masakɛba tɔgɔ sigi sariya kɔnɔ. Wa tuma min na Adolf Hitler sara san 1967, a denkɛ y"a ka tɔgɔ n"a ka fanga ciyɛn ta. O waati la, dugukolo dugukolo tun ye sigiyɔrɔw sigi kaban Kalo kan ani Marisikalo kan ni Venus ye, wa a tun bɛ ka a labɛn kosɛbɛ walasa ka bonya ka don kɛnɛma dolow diɲɛw kɔnɔ... Naziw tun b"a fɛ ka diɲɛ mansamara sɔrɔ - Star Reich jɔli, ka kɛɲɛ ni cogo ye ka diɲɛ bɛɛ fili sugo jugu dɔ la.
  
  
  Npogotiginin BA KƐMƐ ƝƐNABƆLI
  Elfaraya y"a yɛrɛ ye kɛlɛ la... Sisan a kɛra kɛlɛcɛ ye ani kɛlɛbolo min barika man bon, o ɲɛmɔgɔ ye.
  Npogotigi cɛɲiw : u sinw ni u cɛmancɛw dɔrɔn de bɛ datugu ni bɔgɔdaga nɔgɔlenw ye. Wa bolow, senw ani kɔnɔbara bɛ kɛ fɛn ye, u bɛ tan.
  Wa o npogotigininw bɛ bugɔ ni sennasanbaraw ye. U tun ye mɔgɔ waa kɛmɛ ye. Ani npogotigininw bɛɛ, cɛ kelen tɛ! Ani u bɛɛ cɛ ka ɲi, u ka nɔgɔn, u ka farikoloɲɛnajɛ ka bon, u farikolo ka ɲi, u ɲɛw jɛlen don, u ɲɛw ye perle ye!
  I n"a fɔ Amazɔnw... U bɛ layini kɛ kuluw kɔnɔ. Npanw bɛ bolo la, u bɛ biri u kɔfɛ. Kɛlɛ tɛ yen - kɛlɛcɛ dalen b'a la ko npan ye tiɲɛ ye ka tɛmɛ kala kan.
  Ani darapow bɛ pan ni yɛrɛbonya ye npogotigininw kan. U labɛnnen don ka kɛlɛ kɛ ani u b"a fɛ ka se sɔrɔ ni jigiya ye!
  Nka ka bɔ yɔrɔ jan, orc jamakuluw bɛ taa. Ursi kunsigiw, jugumanw. Ani troll minnu bɛ kɛ u ka komandanw ye, olu ka dɔgɔ siɲɛ kɛmɛ ɲɔgɔn.
  Wa sisan nin jamakulu in bɛ ka taa npogotigininw fan fɛ.
  Elfaraya bɛ cikan di ko:
  - Aw bɛ marifa ci ka bɔ bow la, arc sanfɛ !
  Npogotiginin, n"a senw cɛɲiw bolokɔnincininw ye, ka nɛgɛberew sama. Ani ka bɛlɛkisɛw ci minnu bɛ mɔgɔ faga.
  O waati kelen na, kɛlɛcɛw y'u ɲinw bɔ kɛnɛ kan ka mankan bɔ:
  An ka kɛ championw ye!
  Wa u bɛ pan jugu ma ni bɛlɛkisɛba ye. U bɛ juguw sɔgɔ i n"a fɔ wuluwulu ni pikirijikɛlan ye.
  Orcs ni trolls bɛ bin, ka gosi ni mɔgɔfagalaw ni juguya ye.
  Wa Elfaraya ko:
  - Mansamara dancɛ kuraw kama !
  Kɛlɛcɛw bɛ baara kɛ ɲɔgɔn fɛ. U farikolo tanna, o cogo la, u cɛ ka ɲi ani u bɛ manamana. Ani sennasanbaraw bɛ yeelen bɔ senkɔniw sɔgɔlenw na. Ani bolokɔninw bɛ siri u duguma dakunw na. Wa halakili nilifɛnw bɛ pan ka taa u yɛrɛ la, ka kɛlɛɲɔgɔnw gosi.
  Orcs ni trolls bɛ bin ka kari. Wa u ye baganw ɲɛda firifiri dimi fɛ.
  Kɛlɛcɛw ka kan ka tanu dɔrɔn. U cɛmancɛ ka fin, farikolo-ɲɛnajɛ bɛ u la, u senw bɛ sɔgɔsɔgɔ. Fɛɛrɛ min na, bɛlɛkisɛ ba caman bɛna ci siɲɛ kelen.
  Wa u bɛna orc jamaba dɔ gosi. Ani ka dɔnkili da:
  - An ka bonyaba kosɔn, .
  An ka bandiw dun!
  Wa tugun, bɛlɛkisɛ caman, u bɛna a bila. Wa u bɛna nɔgɔ ni suw ye u bɛ kuluw gɛrɛfɛ sira bɛɛ la.
  Ɔwɔ, u ye kɛlɛcɛ kabakomaw ye. O kɔnɔ o kungo-kɔnɔ-jigin sugu, ani farikolo bɛ Yɛlɛma sira ɲuman fɛ ni kɛlɛɲɔgɔnw halakili ye.
  Elfaraya yɛrɛ ye bow ci. A bɛ juru sama n"a senkɔni gansanw ye, ka a gosi ka ɲɛ kosɛbɛ.
  O waati kelen na, sungurunnin bɛ dɔnkili da a yɛrɛ ye :
  - Fariya bɛ diɲɛ mara , .
  Volcano de rage ye sɔgɔsɔgɔ kɛ cogoba la!
  Tension min ka bon, .
  A kununna ni dimi ni siran ye!
  Wa tugun, kɛlɛcɛ sennasanbara ye bɛlɛkisɛ min ci, o bɛ pan. Ani ka orc saba bugɔ siɲɛ kelen.
  Olu bɛ sɔgɔsɔgɔ joli jibɔyɔrɔw fɛ. Ani Elfaraya cogo min na ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ ne ka maaɲɛ ye !
  A na bɛlɛkisɛ ci tuguni n"a sennasanbara ye. Nin ye sungurunnin ye - min ka bon kosɛbɛ, farikolo ni fɛn tɔw bɛɛ b'a la.
  Binkanni fɔlɔ min kɛra orcs ni trolls fɛ, o ye a yɛrɛ minɛ. Suw jamaba dɔrɔn de tora. Nka sisan, danfɛn furulenw ka detachment kura bɛ bɔ.
  Elfaraya bɛ marifa ci tugun, k"a kɛ ka ɲɛ, wa o waati kelen na, a bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Bonya ka da an ka diɲɛ kan !
  Wa sanpɛrɛn bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la. Ani orcw ka jamaba bɛ tasuma don a la ka tigɛtigɛ ka kɛ fɛn ye min bɛ se ka kɛ fɛn ye min bɛ se ka kɛ.
  Ɔwɔ, o ye kɛlɛcɛ masakɛmuso ye. Ni ale bɛ yen, cɛ o cɛ bɛna a ye ko a lakananen don.
  Wa npogotigi ba kɛmɛ tɔw fana man jugu ka tɛmɛ o kan. Wa u bɛ marifa ci ka ɲɛ kosɛbɛ. Ani min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye teliya ye.
  U sen farilankolonw, farikolo-ɲɛnajɛw bɛ waati dɔrɔn de sɔrɔ ka wuli.
  U bɛ ɲɔgɔn fɛ yan:
  - An bɛ tɛmɛsira active di,
  An ye jugu gosi a ɲɛ na yɛrɛ!
  Wa tuguni, u bɛ saya nilifɛn kuraw bɔ ni sennasanbaraw ye. O ye caman na u ka kɛlɛ fanga daminɛni ye.
  Hali Elfaraya ye dɔnkili da ko:
  - Orcs bɛ mankan bɔ - dusukasi ɲɛda , .
  Aw k"a dɔn, teriw, ne ye mɔgɔfagala ye!
  Ne na bɛɛ faga, ne na bɛɛ halaki,
  Ani n bɛ mɔgɔ o mɔgɔ ɲɛda kunsigi kari!
  Ɔwɔ, sungurunnin in bɛ kɛlɛ kɛ kosɛbɛ tiɲɛ na. Wa ni orc kulu dɔ bolila ka gɛrɛ u la, o tun bɛ u gosi i n"a fɔ pulsar. O yɔrɔnin bɛɛ, danfɛn bi duuru farala ɲɔgɔn kan ni sogo ye.
  Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Hakilinabaw kama walasa danfɛnw bɛɛ ka jeni !
  O kɔfɛ, kɛlɛcɛ ye sanpɛrɛn ta k"a bila ka bɔ a kɔnɔbara la. Wa, orc tan ni fila-fila kɛra i n"a fɔ sagaden minnu sɔgɔlen don ni sɔgɔlan ye. U ye tobi kɛ a bɛ se ka fɔ ko o yɔrɔnin bɛɛ.
  Npogotigi tɔw ye pɛrɛn ko:
  - Jamana Senuman kama !
  Ani n"b"a ta fana u bɛna fanga kurukuruw fili ka bɔ sennasanbara gansanw na! Ani ka kɛlɛcɛ furulen caman tigɛtigɛ.
  Elfaraya, min tora ka marifa ci, nin sen in na, a bɛ ka bɔrɔ juru sama n"a bolow ye, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - An ka majigi kama !
  Wa a fana ye sanpɛrɛn dɔ yɛrɛyɛrɛ ka bɔ a sennasanbara la ... Wa a ye a gosi kosɛbɛ fo orcs ni trolls kɛmɛ kuuru bɛɛ jeni. I n"a fɔ blotɛri minnu minɛna tasuma-fanga-minɛn kɔnɔ.
  Elfaraya ye kulekan bɔ ko:
  - N ye jinɛmusoba ye !
  Ani fana, a bɛ jugu sɔgɔ cogo min na. A ɲɛw tun bɛ manamana. Wa npogotigininw, n"a diyanyekoba ye, u bɛ bɛlɛkisɛw fili orcs ni trolls ma.
  Kuluw bɛ falen ka bɔ suw la. U bɛɛ bɛ ka ɲɔgɔn dalajɛ ani ka ɲɔgɔn dalajɛ. Ani mɔgɔ salenw ka ca ka taa a fɛ.
  Elfaraya y"a ta k"a kɔlɔsi ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - ni masakɛ bɛ i kun na, i ka kan ka mun kɛ ?
  O kɔ, masaso dɔ da a ye!
  Wa tuguni, masakɛmuso n"a sennasanbara bɛna halakili nilifɛn dɔ daminɛ min bɛ mɔgɔfaga ni saya tiɲɛ.
  Nin sungurunnin in ye saya farikolo-ɲɛnajɛ dɔrɔn de ye. Nka o waati kelen na, a ɲɛ minnu bɛ yeelen bɔ, olu ka ɲi kosɛbɛ.
  Ani npogotigi tɔw bɛ bagan danfɛn caman halaki, o ɲɔgɔnna tsunami jikuru bɛ ka wuli u kan, a bɛ kɛ caman na super. Wa o cogo la, i ka jugu ka bɛlɛkisɛw bɔn ni dimi ye. Tuma caman na, punching right through.
  Elfaraya bɛ pɛrɛn ko:
  - ne wolola o waati suguw la , .
  Ko ne ka jamana kanulen hakili bɛ ne la!
  Kɛlɛcɛ jɔlen tora a bolow kan, k"a sennasanbaraw wuli a kun kan, ka kuru belebeleba dɔ wuli, tasuma bɛ min na. Ani cogo min na a bɛna fanga kuru dɔ fili a juguw ma.
  Wa o yɔrɔnin bɛɛ la, orc ba kelen pɛrɛnna. Tasuma donna u fariw la, ka u bɔ o yɔrɔnin bɛɛ.
  Elfaraya ye kulekan bɔ ko:
  "Ne ye G-klasi kɛlɛcɛ ye!"
  Ani a bɛ ŋɛɲɛ kɛ cogo min na.
  O kɔ, sanpɛrɛn bɛna bɔ kan na. Ani ka jugu caman jeni.
  O kɛlen, npogotiginin-masakɛmuso ye mankanba bɔ ko:
  - Ne fɛ diɲɛ bɛɛ !
  Wa ka bɔ cɛɲi ɲɛ jɛmanw na, sanpɛrɛn binna duguma... Wa u ye nin danfɛn jatebaliya ninnu bɛɛ gosi cogo min na.
  Elfaraya yɛrɛ ye dɔnkili da ko:
  - Jaka miliyari caman, jinɛw ! Wa ne ka kumasen ka nɔgɔn - bɛɛ faga !
  Wa n"a bolokɔnincininw ye, masakɛmuso sungurunnin ye pulsar wɛrɛ bɔ, min bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ.
  Ani a bɛna bɛɛ ɲɛjibɔ cogo min na ...
  Ani npogotigi tɔw fana tɛ dɔgɔya a ma. Bɛɛ bɛ kɛlɛɲɔgɔnw sɔgɔsɔgɔ ani k"u sɔgɔsɔgɔ n"u ka bɛlɛkisɛw ye. Baara kɛli, tiɲɛ na, u ka nimble kosɛbɛ, ni sanbara kunntan senw tɛ.
  A jɛlen don ko Orcw ninakili bɛ bɔ. Nka u ka ca kosɛbɛ. Wa, danfɛnw ka kɛlɛbolo kura caman bɛ ka wuluwulu.
  Nka, o sunguru suguw tɛ se ka maloya walima ka yɛrɛyɛrɛ. Ni u bɛ taa kɛlɛ kɛ, o tuma na fɛ, u bɛ kɛlɛ kɛ. Wa u t'a dɔn u bɛ se ka siran cogo min na. Walima k"a fɔ ka ɲɛ, u t"a fɛ k"o dɔn.
  U sennasanbaraw filɛ nin ye ka saya nilifɛn fagalenw lase. O min ye orcw ɲɛda tila.
  Ninnu ye npogotigininw ye - u ye supermen ye tiɲɛ na ni jupe surunba ye. Ani o cogo la, a bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ ani a cɛ ka ɲi.
  Ani npogotiginin ba kɛmɛ ye fanga belebeleba ye! O kɛlɛli la, foyi tɛ se ka se ka o kunbɛn!
  Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Bonya ka kɛ an ka ko kɛlen ye !
  Wa ka bɔ sennasanbara gansan dɔ la tugun, tiɲɛni pulsar dɔ bɔra. Ani orcs ka jamaba, kɛra jahanama sigibagaw ye.
  Ani mun na o ɲɔgɔnna sɔgɔsɔgɔninjɛw tun bɛna sɔn ka don alijɛnɛ kɔnɔ?
  Elfaraya bɛ mankan bɔ a fogonfogon sanfɛ:
  - Ne bɛna kɛ diɲɛ ntolatantɔn ŋana dafalen ye !
  Wa, npogotiginin minnu senkɔniw bɛ u la, olu bɛna pulsar bilenman dɔ bɔ min bɛ mɔgɔ faga.
  A bɛna bɛɛ jeni ka u jeni.
  Elfaraya ye dɔnkili da ni nisɔndiya ye:
  - N tɛ sunguru nɔgɔman ye, .
  Ani sanu masafugulan dɔ!
  Wa tuguni, sanpɛrɛn bɛna pan ka bɔ cɛɲi kɔnɔbara la. A bɛna danfɛn furulenw gosi k"a char i n"a fɔ tasumamugu jenilenw.
  Elfaraya bɛ mankanba bɔ:
  Ne na i jeni, ne na i kɛ buguri ye!
  Ani ka bɔ navel la tugun bɛna sanpɛrɛn ci ...
  Ani orc jamaba dɔ tobilen i n"a fɔ cutlets min bɛ kɛ tigadɛgɛ kɔnɔ.
  Elfaraya y"a ta ka dɔnkili da ni nisɔndiya ye:
  - Orc b' a yɛrɛ pese nɛgɛso kɔnɔ , .
  Aw k"a tobi tasuma na!
  Wa sisan, fɛn gɛlɛnba dɔ bɛna pan ka bɔ sungurunnin in sennasanbara la. Fɛn min tɛ se ka lafasa.
  Nin sen in fana na, orc kɛmɛ kelen de charred siɲɛ kelen. A yɛlɛmana ka kɛ bɔgɔmugu ye, ka kɛ buguri ye ni wuluwulu ye.
  Ani npogotigininw bɛ sɔgɔsɔgɔ cogo min na:
  - Fasodenɲumanyaba in kama !
  Wa, u sennasanbara jɛlenw bɛ saya nilifɛnw fili ni jahanama teliya ye. Ninnu ye npogotigininw ye minnu tɛna bali ni fɔɲɔba, fɔɲɔba, walima barikalanw ye!
  Terminators (Tɛrminatɛriw) filɛ nin ye!
  Kɛlɛcɛw t"a to orcs ka kɛlɛ gɛrɛgɛrɛw wajibiya ani ka jugu to yɔrɔ jan.
  Nka o bɛɛ n"a ta, danfɛn wuluwuluw b"a ɲini kosɛbɛ ka tɛmɛn ka surunya. Nka kɛlɛcɛw tɛna o di u ma tiɲɛ na.
  Elfaraya seginna a bolo la, wa n"a sennasanbara ye, a bɛ 8 lasegin. Sankaba tasumaman dɔ bɔra kɛnɛ kan. Wa a bɛ bin i n"a fɔ kungo bajiba orcw kan.
  Wa danfɛn furulen ba fila-fila ye u ta siɲɛ kelen na ka jeni.
  Elfaraya ye kulekan bɔ ko:
  - Danfɛn nɛrɛmaw bɛ pɛrɛn i n'a fɔ wuluw ! Mun tɛ se ka tiɲɛ kɔngɔ fɛ!
  Wa sisan, kɛlɛcɛ bɛna bɛlɛkisɛ saba bila siɲɛ kelen, ka nɛgɛbere sama n"a sennasanbara ye, ani orc tan ni fila bɛna kari!
  Nin ye terminator sunguru ye. Wa o fanga kungo ni jɔrɔnanko sugu b"a la.
  Elfaraya y'a ta ka dɔnkili da ko:
  - Npogotigininw tɛ kelen ye
  U dɔrɔn tɛ banakisɛ ye!
  Ni a binna, .
  O tɛna kisi jahanama kɔnɔ!
  Ani, mɔgɔfagala dɔ bɛ boli ka bɔ sungurunnin in sennasanbara la. Ani a bɛ ursi sɔgɔlenw jɛnsɛn fan bɛɛ fɛ.
  Elfaraya kungo kɔnɔ nisɔndiya la ko:
  - ne ye kabila sugu dɔ ye fo n b' i faga Ala kosɔn !
  Wa tuguni, kɛlɛcɛ bɛna bɛlɛkisɛw bila minnu bɛ kɛlɛkɛminɛn o kɛlɛkɛminɛnw sɔgɔ, ani orc sogo tigɛlenw, minnu bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  A jɛɲɔgɔn, npogotigi cɛɲi kosɛbɛ, kunsigi bilenman, ye pɛrɛn ko:
  - Teriya barikama kama !
  Wa a bɛna halakili pulsar infernal fana ci!
  Ani jugu ka jamaba fagalen bɛna mugumugu.
  Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ne ka jinɛw ka diɲɛ kama !
  O kɔ fɛ, masakɛmuso npogotiginin, a bɛ daminɛ cogo min na, ko a bɛna kolow sama kokura ka kɛ cɛncɛn ye. Seliw kɛlɛcɛ t"a dɔn.
  A jɛɲɔgɔn kunsigi bilenman, n"o ye Princess de La Vallière ye, o bɛ pɛrɛn:
  - Siniko ye anw ta ye !
  Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ o jaabi la, sanni a ka kungo kɔnɔ pulsar fagalen dɔ labɔ.
  - Wa tɛmɛnenw bɛna an ka sebaaya nataw dɔrɔn de dɛmɛ !
  Wa sisan npogotigininw bɛɛ ye ba kɛmɛ ye, k"a sɔrɔ u b"a ta ka kungo sanpɛrɛn bɔ n"u senkɔniw ye.
  Ani orcs ka kɛlɛbolo bɛna ta ka jeni. Ɔwɔ, a bɛ siran ka bin o kɛlɛcɛ suguw tilatilali kɔrɔ.
  Wa u fana bɛ sɔgɔsɔgɔ ani ka ɲinw jira minnu bɛ dolow yeelenw jira.
  Wa o kɔfɛ, npogotigininw bɛna a ta k"a sennatan n"u sennasanbara jɛlenw ye, jikuru dɔ bɛna tɛmɛ dugukolo kan, ka orcs kɛlɛbolo bɛɛ datugu. Ani ka su don!
  Kɛlɛcɛ minnu bɛ bɔ ɲinw na minnu bɛ yeelen bɔ, olu bɛna tile yeelenw bɔ ani ka sɔrɔdasi wuluwuluw ka kuluw fiyen.
  Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ne ka latigɛ ni ne ka kɛwalew kosɔn !
  Npogotigininw bɛ ka kɛlɛ kɛ ka taa a fɛ. Wa nin cogo de la u bɛna disiki ta k"u fili n"u sennasanbara ye. U bɛna tɛmɛn, ani orcw ka jamaba dɔgɔyara.
  Masakɛmuso ye mankanba bɔ a fogonfogon sanfɛ:
  - n b' i tigɛ , n b' i tigɛ , n b' i bɛɛ tigɛ joona !
  Ne na i faga, ne na i faga, ne na i faga!
  Wa sisan kɛlɛcɛ n"a sennasanbara jɛlen bɛna tile yeelen jira ani i n"a fɔ laser, orcw la.
  Ani ka layini kuuru dɔ tigɛ, min bɛ sɔgɔsɔgɔ. Wa orcw bɛ sɔgɔsɔgɔ ka nin kɛlɛbolo in wuli ka kɛ nɔgɔ ye.
  Wa tuguni orcw bɛ kungo binkanni na, npogotigininw bɛ sayafɛnw fili u ma n"u sennasanbaraw ye.
  Wa sinw bɛ ka yɛrɛyɛrɛ. Wa o la sa, disi kelen-kelen bɛɛ ye tanki sankanso kuuru ye!
  Wa o cogo la, npogotigininw y"a ta ka sanpɛrɛn ci ka bɔ u kɔnɔbara la. Npogotiginin ba kɛmɛ bɛɛ tigɛra ni laser fiɲɛw ye n"u kɔnɔbaraw ye.
  Wa, orc miliyɔn tilancɛ ɲɔgɔn tun bɛ tobi siɲɛ kelen na. Wa yɔrɔ dɔrɔn de tun bɛ se k"u sɔgɔ.
  Elfaraya ye kulekan bɔ ko:
  - Ne ye i tigɛ ka i jeni , .
  Ne ye sunguru ye - Sitanɛ dɔrɔn!
  Wa tuguni ka bɔ nakɔ la, sanpɛrɛn bɛna bɔ. Wa a bɛ gosi ka mɔgɔ faga. Wa o kɔfɛ, bɛlɛkisɛw bɛ pan cogo min na. U bɛɛ kɛra baraw ye.
  Wa sisan, orkiw bɛ i n"a fɔ bara minnu falen bɛ dingɛw la.
  Wa npogotigininw b"u busi gosi ni jinɛweleli ye, ka orc kasa duman caman tigɛ ka jigin. U y'u gosi ka bɔ yen.
  Elfaraya ye dɔnkili da ko:
  - An bɛna bɛɛ faga !
  I ye o sunguru sugu ye - masakɛmuso dɔrɔn!
  Kɛlɛcɛ ye pɛrɛn ko:
  - n b' i faranfasi ka hinɛ !
  Wa o cogo de la a b'a ka bugun lamaga. Wa tuguni bɔli, o bɛ na ni saya lakika ye.
  Orcw b"a ɲini ka juguw jɔyɔrɔw jigin tiɲɛ na ni suw ye. Wa u bɛ Taa "ɲɛ ka Taa "ɲɛ ka Taa "ɲɛ ka Taa "ɲɛ ka Taa "ɲɛ. Suw kulu kura bɛ ka falen yan. Nka orcw tɛ u fari faga.
  U bɛ taa ɲɛ ka taa ɲɛ ka taa ɲɛ. Wa u bɛ sa ni makari tɛ u la. Nka kɛlɛcɛw ye orcw jigin i n"a fɔ bɛlɛkisɛw ka sanbɛlɛ. Wa kɛlɛcɛw tɛ se ka nin nɔgɔ in bali. Nka jikuru shaggy dɔ bɛ ka boli ka taa a yɛrɛ la. Wa nin kɔgɔji fanged in bɛ ka lamaga.
  Npogotigininw kungo kɔnɔ nisɔndiya la. Ani k"u farikolo yɔrɔw flexion. Wa orcw bɛ ka lamaga u yɛrɛ ye, i n"a fɔ tsunami jikuru wɛrɛ taara. Nka o tɛ mɔgɔ si tɔɔrɔ.
  Elfaraya yɛrɛ ye dɔnkili da, sanni o ka kɛ, a ye juru sama n"a senkɔni gansanw ye ni bɛlɛkisɛ duuru ye siɲɛ kelen, ka majigi bɛlɛkisɛw ci:
  - Kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni bololanɛgɛw ye, .
  N ye tsunami in ɲɛnabɔ...
  Ne ye jikuru kɔnɔntɔnnan o kɔnɔntɔn ye, .
  N kanubaganci ye tigɛtigɛ!
  Kɛlɛcɛ yɛrɛ bɛ pan ka wuli, ka jikuru dɔ bɔ a kɔnɔbara la o yɔrɔnin bɛɛ. Ani ka juguw sɔgɔsɔgɔ.
  Ani ka mankanba bɔ:
  - Ne ka kɛlɛbolo barika ka bon , .
  A bɛ se sɔrɔ diɲɛ kan!
  Elfaraya jɛnsɛnna pewu. U ni npogotiginin wɛrɛw ye, tiɲɛ na, kɛlɛcɛw ka kulu ŋanaw ye. Min tɛna hinɛ hali dɔɔnin di mɔgɔ si ma.
  U ye bagan farimanw dɔrɔn de ye. Walima hali fɛn dɔ bɛ i n"a fɔ orcs! Cɛɲi dɔrɔn, a man jugu.
  Elfaraya cogo min na a bɛ sanpɛrɛn bɔ a da la. Ka orc kɛmɛ jeni, ka dɔnkili da:
  - Ne ni duman kosɔn !
  Ani ka ɲɛjibɔ kɛ jugu la!
  O kɔfɛ, a bolokɔnincininw bɛna pulsarw jigin. Wa u bɛna pake bɛɛ tigɛtigɛ ka kɛ yɔrɔ misɛnninw ye minnu tigɛlen don.
  Elfaraya bɛna o kɔfɛ ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Fagali ye ne ka dannaya ye !
  A jɛɲɔgɔn kunsigi bilenman bɛna sɔgɔsɔgɔ:
  - Ani ne ta fana, ani kɛnɛba kɔnɔ !
  Elfaraya ye tiɲɛni caman kɛ ka pɛrɛn ko:
  - Wa ne ta bɛ caman kɛ kubɛ kɔnɔ !
  Ani kɛlɛcɛ fila bɛɛ b"u sennasanbaraw sennatan. Majigin jikuru kura dɔ wulila.
  Wa sisan ka bɔ orcs la tugun, chips ni sogo tigɛlenw bɛ wuluw. Wa o kɔfɛ, u bɛ tobi tigadɛgɛ kɔnɔ.
  Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Ka disiki kura sigi !
  O jɛɲɔgɔn kunsigi bilenman y"a Sɛmɛntiya ni mankan ye, ka tasuma-pulsarw ci n"a senkɔniw gansanw ye:
  - Ka dugukolo falen !
  Elfaraya ye orcw bugɔ ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Siɲɛ fila, siɲɛ saba ka ca ni sariya ye !
  Kɛlɛcɛ kunsigi bilenman in ye fanga bulonba dɔ di n"a sennasanbara gansan ye, ka dɔ fara a kan ni nisɔndiya ye:
  - walasa n ka jamana ka falen !
  O la, npogotigininw farala ɲɔgɔn kan, ani u farala ɲɔgɔn kan kosɛbɛ. Wa u bɛ nin danfɛn sɔgɔlenw kɛlɛbolo in mugumugu ni sɔrɔlibaw ye u yɛrɛ ye.
  Elfaraya ye laser majigin dɔ fili tugun ka bɔ a kɔnɔbara la, ka kule, ɲɛw manamana:
  - kobra ni gyurza bɛ n bolo buteli kelen kɔnɔ !
  Ani cogo min na a bɛna fɛn kura dɔ Bɔ min bɛ orcs (orc)w jeni ɲɛnamaw la jugu la.
  Masakɛmuso ka jɛɲɔgɔn kunsigi bilenman, min y"a jira yɔrɔnin kelen ko:
  - Sisan ne tɔgɔ ye ko de Lavalier !
  Elfaraya y"a jira joona ko:
  - De Lavalier, donc de Lavalier ! O la sa, a cɛ ka ɲi ka tɛmɛ o kan!
  Kɛlɛcɛ kunsigi bilenman ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - ne ye yeelen kɛlɛcɛ ye kungosogow gɛnɛgɛnɛw kan , .
  N bɛna nin orc ninnu bɛɛ bɔ dugukolo kan!
  Wa a bɛna a sen jɛlenw, sɔgɔlenw lamaga cogo min na u kɛrɛfɛ ... Wa npogotigi tɔw, sɔrɔdasi ba kɛmɛ ka kɛlɛbolo bɛɛ, bɛna o ta, k"u da wuli ka tasuma bɔ u la.
  Wa tugun tasuma-fanga dɔ bɛna bin orcw kan, ka jeni k"a sɔrɔ u ma sigasiga foyi kɛ ani ka sababu di.
  O yɔrɔnin bɛɛ, danfɛn miliyɔn saba minnu bɛ sɔgɔsɔgɔ, olu ye tasuma minɛ siɲɛ kelen. A kɛra i n"a fɔ u ye napalm kɛ u la. Walima hali fosiporozɛni ni kisɛkisɛ. Wa fɛn bɛɛ wulila i n"a fɔ nɛgɛ miliyari kelen siɲɛ kelen.
  Ani nin masa in bɛna yeelen bɔ cogo min na. Wa, kulekan ni kulekan ni danga caman bɛ bɔ nin bɛɛ la siɲɛ kelen.
  Elfaraya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Aw kana hinɛ Orcw la
  Aw ka u faga bastards...
  Dilanɛgɛw mugumugu cogo - .
  Rip i n'a fɔ wuluwuluw!
  A na a senkɔniw ta ka sanpɛrɛn bila. Ani ka troll belebeleba dɔ deli. A bɛna wuli ka wuli. Miiri k"a filɛ, dinɔsɔsi dɔ fiyɛra.
  O jɛɲɔgɔn kunsigi bilenman ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Nin ye ghoul ye !
  Elfaraya y"a jaabi, n"a sennasanbara jɛlen bɛ magoplasma bulonba di, a ye kulekan bɔ:
  - An bɛ jaabi sɔrɔ jinɛw ma !
  Kɛlɛcɛ tasumaman ye pɛrɛn ko:
  - Wa sanubɔlan bɛna kɛ a ye , ka foli kɛ jiribolo dɔ kɔnɔ !
  Elfaraya y"a kɔlɔsi ko:
  - jiribolo bɛ se ka kɛ sudon ni laureli fila bɛɛ ye ! O la sa, kana nisɔndiya kojugu!
  Masakɛmuso kunsigi bilenman ye mankanba bɔ, a fana ye sanpɛrɛn ci ka bɔ a kɔnɔbara la, ka orc damadɔ minnu bɛ balo la, olu bin:
  - An ye fɛn dɔ labɛn u ye min girinya ka bon ni jiribolo ye !
  Wa sisan, kɛlɛcɛw, npogotiginin ba kɛmɛ bɛɛ, olu bɛna a ta, Elfarai ka yamaruya fɛ, u bɛna pan ka wuli k"u sen jɛlenw, farikolo-ɲɛnajɛlenw wuli fiɲɛ na. O de kosɔn, fɔɲɔba dɔ bɛna wuli, ani fɔɲɔba kabakoma yɛrɛyɛrɛ. Wa fanga belebeleba dɔ bɛna taa, ani tsunami kabakoma dɔ ka jiri miliyɔn kelen.
  O de kosɔn, orc labanw bɛ tiɲɛ, ka flakɛ pewu.
  A tobira ka kɛ cutlets ye.
  Elfaraya ko ni pathos ye:
  - Fasokanw ka dɔnkili dumanw kɔnɔ , an bɛ dɔnkili da , .
  An bɛna diɲɛ kɔnɔ fɛn bɛɛ kɛ nisɔndiya ye...
  An ka Mohamed legendaire sɔrɔ,
  Sankolo ni dugukolo bɛ sebaayaba la!
  
  ELF PILOTE CONTRE SASHKA
  Dugukolo wɛrɛw dɔ la kelen na, diɲɛ kɛlɛba filanan waati la, elf dɔ nana. A donna Japon sanfɛla sɔrɔdasikulu la, o de kosɔn a kɛra ace numuya fɔlɔ ye yen. O bɛɛ kɔfɛ, elfew bɛ se kosɛbɛ, u teliyalen don, u bɛ teliya, u barika ka bon. U bɛ ni reaction ye, ani reflexes bɛɛ, ka fisa kosɛbɛ ni hadamadenw ye, ka fara kɛlɛ yeli kan min bɛ kɛ ni kabako ye. Ni elf dɔ y"a ye ko jugu bɛna min kɛ.
  Kuma surun na, elf min ye tɔgɔla tɔgɔ in ta ko Conan, o ye awiyɔnw ci ni nɔgɔya ye i n"a fɔ a ye kisɛw kari.
  Wa ale de kosɔn, Japon ye se sɔrɔ kɔgɔjida kɛlɛ la Midway. Sebaayaba dɔ ye nɔ bila diɲɛ kɛlɛba filanan taabolo bɛɛ la. Fɔlɔ, Zapɔnkaw labanna ka o fɛɛrɛ in minɛ Pasifiki kɔgɔjida la. Wa u ka kurunba sera ka Hawayi gunw minɛ, u ye jɔyɔrɔ barikama sɔrɔ kosɛbɛ, u kɛlen ka lafasali lamini jɔli dafa kɔgɔjiw kan.
  Nka, n"a sɔrɔla o tun tɛ nafaba ye kosɛbɛ ni o sebaaya ninnu kɔfɛ, samurai tun ma a latigɛ ka kɛlɛbolo filanan da wuli URSS kama.
  Binkanni kabakoma dɔ kɛra o kɔfɛ kɔrɔnfɛla yɔrɔ jan na. Wa Tile wulilen Mansamara sɔrɔdasiw fana ye Vladivostok kɛlɛ. Hali n"a y"a sɔrɔ ko Japon sɔrɔdasiw ka binkanni bagabagali kɛra tiɲɛ ye kosɛbɛ Midway ka sebaaya kɔfɛ, ni warimara ni janfa dɛmɛ ye, Mikado ka lasigidenw ye Vladivostok ɲɛmɔgɔw lasun u kana sɔrɔdasiw lase kɛlɛ labɛnni dafalen ma. Wa o de kosɔn, Damocles ka npan nana kaban, u bɛ dumuni kɛ dumunikɛyɔrɔ la. Major Stalingradova ye sɔrɔdasi kamalennin minɛ a kunsigi la, a kunkolo tun ka jan n"a ye, wa a jɛlen don ko a barika tun ka bon:
  - Boor ni dɔlɔminna don dɛ ! Mun na i bɛ ni o ekipu tiɲɛnen sugu ye! Nin cɛ in bɛ i ko kabini cɛden ka tɛmɛ sɔrɔdasi kan. Laala daminɛ na, aw bɛ a fiyɛ ka ɲɛ walasa hop bɛɛ ka bɔ.
  Kolonɛli Palatsev maloyara:
  - Nin ye Sasha Sokolovsky ye. U y"a bila kalanw na k"a ɲɛsin Suvorov lakɔli ma, ka kɛɲɛ ni porogaramu surun dɔ ye. A ye cɛden ye hali bi, kalo fla kɔnɔ a wolodon bɛ sàn tan ni duuru Bɔ.
  Stalingradova ye ɲɛda sɔgɔsɔgɔ ni a ma diya:
  - Oow! A si bɛ san tan ni naani na ani a kɛra sɔrɔdasi ye kaban! Kɛlɛ bɛ o de kɛ! Wa n tun t"a dɔn ko nɔnɔw bɛ ka tɔgɔ dafalenw sɔrɔ kaban.
  Paltsev ye a kunkolo wuli.
  - Kɛlɛ la, denmisɛnw bɛ kɔrɔbaya joona ! Ka fara o kan, maana dɔ kɛra a la, i n"a fɔ a ye maana ɲuman sɛbɛn Moskow lafasali kan, wa Zhukov y"o kɔlɔsi, k"a laadi ko a ka cɛnin in bɔ kadew la ka kɛ sɔrɔdasi ye.
  Stalingradova kɛra ɲumanya ye nin kuma ninnu na:
  - A kan ɲi! Ko a tɛ naloman ye. - A ye bagabagali kɛ i n'a fɔ lakɔlikaramɔgɔ n'a bolokɔnincinin ye. - Jɛnkulu la, a man jugu, nka minni tɛ kɛ tugun ! N bɛ se k"a kasa mɛn, wa n nugu bɛ i n"a fɔ wulu, o yɔrɔnin bɛɛ la kiritigɛso jukɔrɔ! - Muso barikama dɔ, kɔgɔlen, nka farikoloɲɛnajɛ bɛnkan ni kuraya ma bɔnɛ a la, o y"a bolokɔnincinin gosi kolonɛli la. "Tiɲɛ na, i bɛna nin sara. Cɛ cɛmancɛ la kaban, nka a bɛ a yɛrɛ minɛ.
  Palatsev ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dimi ye:
  "Tiɲɛ na, ne si bɛ san bisaba ni saba la, nka ne jogin na siɲɛ wolonwula kaban, o la, a bɛ iko ne kɔrɔla ...
  Stalingradova tun b"a fɛ ka fɛn dɔ fɔ o jaabi la, tuma min na yɔrɔnin kelen mankanba dɔ ye makun min tun bɛ yen sani sɔgɔmada ka se, o tiɲɛ. A kɛra i n"a fɔ kabakurun girinmanw bɛ ka bin ka bɔ san fɛ, finɛtiri galasi pɛrɛnna o yɔrɔnin bɛɛ. Sanbɛlɛ tigɛlenw ye tabali gosi ani u yɛrɛ jigira sɔrɔdasi dɔlɔminnaw bolo ni u ɲɛda la. Stalingradova pɛrɛnna i n"a fɔ komandan:
  - Bɛɛ bɔra o yɔrɔnin bɛɛ.
  Paltsev ye kulekan bɔ k"a jaabi, fo a tun bɛ ɲini k"a kankɛminɛnw tigɛ:
  - ninnu ye insi tan ni fila ni tan ni segin ye ! Zapɔn kɛlɛkurun minnu ka tɔni hakɛ ka bon kosɛbɛ, a bɛ iko olu bɛ ɲinini na, o kɔrɔ ye.
  Stalingradova, a diminnen, a ye kogo gosi n"a ka butiki ye. Ka bɔ poke dɔ la ni savvy ye, a sira fɛ, trophée boot, tile cracked:
  - A daminɛna, nka a ma kɛ i n"a fɔ an y"a labɛn cogo min na ! Fiyewu! Damn, i ka kan ka teliya ka taa ni eskadron ye kɔgɔji la, ka kɛlɛcɛ ɲɛ fitininw ka jamana ka kurunba jigin.
  A binna a sen naani bɛɛ kan, kapitɛni min bɛ jɔyɔrɔ fɔlɔ la (N"o tɛ kolonɛli) y"a sɔgɔsɔgɔ :
  - Marifaw bɛ n ka tiɲɛnikɛlan dɔrɔn de kan ani bɔgɔdaga misɛnnin fila-fila kan. An yɛrɛ tɛ jaabi sɔrɔ.
  Stalingradova ye bolokɔni gɛlɛn dɔ jira:
  - Ayiwa, aw ni faliw ! Muso kɛlɛcɛ min kunsigi bulu bɛ i n"a fɔ tsunami min bɛ ka wuli, o ye mankanba bɔ. - Nka i ka kan ka kɛ ni kɔgɔjida la marifatigiw ye ! O bɛɛ kɔfɛ, bɛɛ ma ci tilebin fɛ, ka fara awiyɔnw kan. O bɛɛ kɔfɛ, ko Japon bɛ se ka don kɛlɛ la waati o waati, o bɛ kuma a kan kabini san caman.
  Palatsev joginlen don kosɛbɛ kaban, a tun b"a fɛ k"a fɔ, nka a ye mankan bɔ tugun, a yɔrɔw binna duguma. Sirene ye kulekan bɔ, ka lasɔmini kɛ awiyɔn nali la. Gɛlɛyaba la, kɔgɔjidala sɔrɔdasiw ka kolonɛli wulila ka pɛrɛn, ka Stalingradova ka mankan bali:
  - An bɛ ni awiyɔn ye, ani kɔgɔjida la batiriw, hali n"u tɛ seti dafalen kɔnɔ, olu bɛ sɔrɔ. An ka jaabi di!
  Piloti ye sɔgɔsɔgɔ kɛ tuma min na a tun bɛ boli siraw kan:
  - n tun bɛ boli dɔrɔn ka taa n ka kɛlɛcɛ fɛ n ka nin samura kɛlɛcɛw turu, a bɛna kɛ i n'a fɔ a tɛna se. U bɛna Tsushima, ani Miduen sara hali bi.
  Sashka Sokolovsky, sugo la, a tun ye sɔrɔdasi ye kaban, wa a tun tɛ jɔn ye, min tulo tilancɛ tigɛra, a sɔnna o ma:
  - Ɔwɔ, u bɛna sara ! Ɔwɔ, hali ni kɛmɛsarada la!
  Bɔgɔbɔgɔli ni awiyɔn kɛlɛli marifaw mankan min tun bɛ mɛn kɔfɛ, olu tun bɛ yen. Kuma bɛɛ la, Vladivostok fiɲɛ lafasali fanba bɔra ka segin san binaani ni kelennan na, walasa ka Moskow lafasali barika bonya, o la, a kɛra i n"a fɔ Tile wulilen jamana ka sosow ka kulu yɔrɔ caman ma u janto kosɛbɛ ka o "mankan" suguw Kɛ. Japon ka bɔgɔdaga-bɔnbaw ye foroba "doniw" fili ni kulekan ye min bɛ mɔgɔ sɔgɔ. O gosili kɛra dugu ni kurunba fila bɛɛ la. Japon ka awiyɔnw man bon kojugu, nka u bɛ teliya, nka kɛlɛkurunw, a kɔfɛ, u ka gɛlɛn. Yan, u bɛɛ la belebeleba yɛrɛ ka surun kɔgɔji la, u janya ye mɛtɛrɛ kɛmɛ saba ye, marifaw ye milimɛtɛrɛ 460 ye. Fɔlɔ, Amerikikaw ma se ka nin cɛɲi ninnu si jigin, wa mɔgɔ minnu ye u yɛrɛ kisi, ni kurunba minnu ye kurunba ye, olu tun bɛ ka kɔgɔjida tiɲɛ. A tun bɛ i n"a fɔ Tile wulilen jamana binkanni jugu min kɛra san 1904 Zanwuyekalo tile 27. O dɔrɔn de la, awiyɔn tun tɛ yen.
  Paltsev y"a ye ko a bɛ ka a sɔgɔsɔgɔ boli kosɔn. A tɛ superman ye, nka cɛ nɔgɔman don min fogonfogon bananen don, min minɛna ko gɛlɛn dɔ la. Nka Victoria Stalingradova ma tɛmɛ a kan ni caman ye. N b'a ɲininka a si bɛ joli la, a ɲɛ tɛ tɛmɛ san bisaba kan, a sinw ka bon, a kamankunw ka bon i n'a fɔ cɛ ta.
  Stalingradova barika banna k"a bolo kɔrɔta:
  - Kana boli cɛkɔrɔba, tugu n kɔ ! - A pɛrɛnna ni fanga ye fo mankan y'a tulo gosi dɔrɔn. - Aw bɛ tiɲɛnikɛla bɔ kɔgɔji la joona.
  Bɔgɔbɔgɔninw ye mankan bɔ a kɛrɛfɛ, nɔgɔw binna, u dɔ binna Stalingradova kan k"a ɲɛsin a ma, wa a y"a minɛ ni masin ye n"a bolow ye. Terminator sungurunnin in y"a ye ko a ye gofɛrɛnaman ye min ye penaliti sɔrɔ ka ɲɛ, o yɔrɔ in tun ye bulama ye, a ka suma ani a tun bɛ i n"a fɔ bolo. Victoria barila ka a ye ko ji dɔ bɛ ka woyo a bolow la. Npogotiginin ye o yɔrɔnin bɛɛ lajɛ, o kɔfɛ hali a ka nɛgɛ kɛlɛcɛ min gɛlɛyara san saba kɛlɛ fɛ (Ni Ɛsipaɲɔli ni siwiliw farala ɲɔgɔn kan, dɔ bɛna fara o kan) kɔnɔboli nana fo a da la. Den kunkolo tun b'a bolo. Npogotigi faantan (o bɛ se ka ye donsokɛ kunkurunninw fɛ, ni ɲɛw sɔgɔlen don. Stalingradova y"a kunkolo da ni hakilisigi ye asfalt karilen kan, k"a yɛrɛ tigɛ:
  - I ma waati sɔrɔ ka jurumu kɛ, i ma waati sɔrɔ ka ɲɛnamaya kɛ ! Nka, jurumut si t yen min ka bon ni Ala ye, o de kosn jurumu si t yen min ka bon ni denw ka trbaliya ye.
  Nin sen in fana na, mankanba dɔ, ani fɛn tigɛlenw, kelen ye sungurunnin gosi butiki kɔnɔ, ka fari sɔgɔsɔgɔ. Stalingradova tun b"a fɛ kaban ka wuli ka boli teliya la a seko la ka taa pankurun boliyɔrɔ la, a ka MIG tun bɛ ka muɲu ka jatigilatigi fariman makɔnɔ yɔrɔ min na, nka ...
  Kɛlɛcɛ ɲɛda min tun ka nɔgɔn i n"a fɔ nɛgɛbere, o ye dimi ɲɛjibɔ dɔ ye min tɛ se ka muɲu, min tun bɛ Vladimirovich ka kapitɛni ɲɛda la, min tun bɛ jɔyɔrɔ fɔlɔ la, tuma min na a farikolo tigɛlen sanfɛla yɔrɔ wulila ka fili san fɛ ni fiɲɛbɔ jikuru ye. Npogotiginin yɛrɛ ma se k"a yɛrɛ tanga o yɔrɔ tigɛlen ma. Hali n"a ye sunguru ye cogo min na, a ye marifa ta fɔlɔ ka segin Nicholas II ka waati la Irisi-Japon waatiw la. A kaban waati dɔ la, cogo dɔ la, a y"a ɲɛda Minɛ, hali diɲɛ jamanaw ka kɛlɛ senfɛ Ɛsipaɲi. O de kosɔn, joginda juguman dɔ tora, o min y"a ɲɛda tiɲɛ waati jan kɔnɔ. Ka fara o kan, ka kolonɛli minɛ ka taa kasobon dɔ la. Tiɲɛ don, Sibiri jamana de la yiritigɛyɔrɔ dɔ la, a y"a dɔn ni jinɛmuso barikamaba dɔ ye, min ni tuluw dɛmɛni ni hakiliw weleli ye, a sera ka nin joginda in kɛnɛya, i n"a fɔ a ma deli ka kɛ yen abada, ani joginda damadɔ wɛrɛw. Jogin minnu sɔrɔla kɛlɛw senfɛ ni Zapɔnkaw, Alimanw, Tcheki finmanw, Kolchak, Denikin, Wrangel sɔrɔdasiw ye. Wa a y"a kalan kosɛbɛ, o la, a bɛ iko Stalingradova tun ye mɔgɔ sugu sugandilenw ta ye.
  A ye sababu sɔrɔ ka kɔn ka bɔ yen ni musow ka fɛnɲɛnɛmaw ye, o de la u y"a lase yafa ma, hali ni barokun gɛlɛn in tun bɛ a la. Tiɲɛ don, a kun tɛ kosɛbɛ ka cɛ in lasun, nka k"a lajɛ ko patisoba labɛnbaga kana nin ko in dɔn. Wa, nanbarakɛlaw ka ca kosɛbɛ, u suguya bɛɛ, fo snitch, snitch ni snitch kan, b"u bila ka taa. O la sa, i tɛna teliya tiɲɛ na n"i ka baara ka di i ye kosɛbɛ.
  O kɔrɔ ye ko Zapɔn nafa ka bon senna-sɔrɔdasi la, awiyɔn bolicogo la, ani hali pankurunw la. Ayiwa, tankiw kɔnɔ, an fan fɛ, a bɛ musaka bɔ ni superiorité qualitative ye, wa a tɔ ka jugu kosɛbɛ. Hali n"i ye marifa misɛnninw ta, Zapɔn fana bɛ kɔfɛ marifa hakɛ la, a fanba la marifa b"a bolo. Nka, kɔrɔnfɛla yɔrɔjan divisionw tɛ ni marifa fitininw ye kosɛbɛ. Masinaw tɛ se ka kɛ bɛɛ ye. O la ... Jogo siratigɛ la, sanfɛla tɛ senna-sɔrɔdasi la, nka, min ka jugu ni o bɛɛ ye, sɔrɔdasi ɲumanw bɛɛ bɛ wuli ka taa Soviyetiki kɛlɛbolo la, yan, sɔrɔdasi juguw, i n"a fɔ sariya, u tɛ marifa ci u kan, u bɛ ni minimum ye sɔrɔdasi kalanko la. O kɔrɔ ye ko kɛlɛ bɛ daminɛ, cogo la min man ɲi kosɛbɛ URSS ma. Wa reserve kura dabɔlenw damadɔ bɛna fili kɔrɔn fɛ...
  Stalingradova barila ka don tasuma in kɔnɔ. Dugu dɔgɔtɔrɔso min binna ni bɔnbu ye, tasuma tun bɛ o la. Ja in ye apokalipisi ye tiɲɛ na, wa musow, denmisɛnw ani mɔgɔkɔrɔbaw bɛ ka jeni ɲɛnama. Yan, den binna tasuma kɔnɔ yɛrɛ, a lamini bɛɛ la, mankanba ni sɔgɔsɔgɔkan dɔ bɔra.
  Stalingradova ye mɛlɛkɛbaw ka burufiyɛw ye a kun na, k"a yɛrɛ fili tasuma na. Tasuma kanw ye npogotiginin bololankolonw n"a ɲɛda da wulilen sɔgɔ, nka awiyɔn bolila taara teliya la fo a sera ka den minɛ, k"a sama ka bɔ halakili kɔnɔna na.
  Npogotiginin panna ka bɔ, a fari bɛ nɛ dɔɔnin dɔrɔn de sɔrɔ, a ye a ɲɛw da den kan. A fɔ man di nka, a tɛmɛna kojugu, cɛnin in ye a sɔgɔsɔgɔ, ka tasuma sama ka don a fogonfogon la, ka jeninida kɛ a ɲɛda bulama kan. O kurukuru tigɛlen sugu minnu bɛ fari la, olu ka nɔgɔn ka tɛmɛ daisy buds kan. Stalingradova ye kulekan bɔ ko:
  - Yan, hadamaden ka ɲagami don !
  A ye nɔgɔ kulu dɔ gosi n"a ka butiki ye, o kɔfɛ, a girinna ka taa dɛmɛ don mɔgɔ wɛrɛ bɛ se ka kisi. A tun bɛ i n"a fɔ kobra bɛ dɔn kɛ gazi jenifɛnw cɛ, sungurunnin in y"a yɛrɛ firifiri kosɛbɛ ka dɔn kɛ. A jenilen don, a ka butikiw wulila, a ka fini tun bɛ jeni, nka a tora ka kɛlɛ kɛ ni kɔnɔnajɛya ye denmisɛnnin ɲɛji kelen-kelen bɛɛ kama, dusukun fitinin bugɔli bɛɛ kama, ɲɛnamaya nɔgɔlen bɛɛ kama, nka a tun ka kan jamana ma kosɛbɛ ! Butikiw binna, sisan sungurunnin ye dɔn kɛ tasuma-fiɲɛw cɛma, a senw jɛlenw, minnu cɛ ka ɲi. A tun ye martyr ye, nka a tun tɛ nun dɔrɔn ye min b"a yɛrɛ tɔɔrɔ ni sunɔgɔ ni bugɔli ye, o min tɛ Ala walima mɔgɔw nafa, martyr-kɛlɛcɛ min bɛ mɔgɔ kɛrɛnkɛrɛnnenw kisi. Kɛlɛcɛ sungurunnin senw tun datugulen don ni kuru misɛnninw ye, nka u tun bɛ taa teliya la ka tɛmɛn fɔlɔ kan ani ka kɛ cogo bɛnnen na dimi fɛ.
  Dɔgɔtɔrɔso ka kapitɛni, ye butiki belebelebaw bɔ a ka bɔrɔ kɔnɔ, ka pɛrɛn a ye ko :
  - Aw k' u ta , aw ka teliya k' u don ! I min bɛ dɔn kɛ tasuma kan, i bɛna kɛ fiyentɔ ye.
  Kɛlɛcɛ dɔ min ka jɔyɔrɔ ye mɛri ye, o y"a jaabi o yɔrɔnin bɛɛ la ko:
  - A ka fisa ka kɛ senkelen ye farikolo ta fan fɛ ka tɛmɛ ka kɛ mɔgɔ ye min tɛ se ka kɛ jogo ta fan fɛ ! Seginnkanni kelen tɛ i yɛrɛ ye, fɛn bɛɛ ye ɲɛfɛ, fɛn bɛɛ ye se sɔrɔli ye!
  Dɔgɔtɔrɔso ka kapitɛni y"a jaabi ko:
  - Nin ye Soviyetiki cɛ sɛbɛ ye !
  Stalingradova, ka tasuma sennatan, ka danga:
  - Wa i jɔlen bɛ mun na , ka mɔgɔw kisi !
  Kapiteni ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Prothèses bɛ n bolo, senw nɔ na !
  Stalingradova, min ye sungurunnin wɛrɛ sama ka bɔ, a ɲɛda tilancɛ jenilen don ani a hakili tɛ a la, a pɛrɛnna ni dimi ye ko:
  Ala ka jugu dɛ!
  Kapiteni ye a kunkolo wuli.
  Ala ka hakɛ tɛ, nka mɔgɔw ta don!
  Stalingradova ye sɔsɔli kɛ ni hakilitigiya ye kosɛbɛ ani ni jigiya ye:
  - nin ni a fɔli ye kelen ye - bangebagaw tɛ jalaki , nka denmisɛnw de bɛ jalaki !
  Kapitɛni tun b"a fɛ ka kuma dɔ fɔ, nka sisi sankaba donna a da la, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dimi ye.
  Bombew cilenw nɔgɔyara, nka marifaciw tora senna. Kurun ka marifaw bɛ ni marifakisɛw ye cogo bɛnnen na, nka, sisan tasuma tun ɲɛsinnen bɛ kosɛbɛ Soviyetiki kurunw ma minnu ma marifa bɔ. Yamamoto y"a Faamu ko fanga sɔrɔli kɔgɔji la, o bɛna nin kɛlɛ in daminɛ in Lase Zapɔn ma waati jan kɔnɔ. Wa walasa ka kurunw dilan, o kɛcogo sɔngɔ ka gɛlɛn, wa a ka jan, hali ni misali la, jidagayɔrɔw, n"a sɔrɔla, u taamasiyɛn ka nɔgɔn. O fana ka kan ka jateminɛ, tiɲɛ na, nka a nafa ka bon ka sigikafɔ tiɲɛ. Amiral Yamamoto, min tun ye Zapɔn cɛ fangatigiba ye masakɛ Hirohito kɔfɛ, a tun b"a miiri ko a ye ala ye. Ala sɛbɛ don, o la sa, Tile bɔlen jamana ka diinɛ ye mɔgɔw kalan ko alaya kɛcogo ɲuman ye sɔrɔdasi seko ye! Wa sisan, sɔrɔdasi kuntigiba tun bɛ se k"a lamini yɔrɔ tɔɔrɔ ani k"a tiɲɛ a yɛrɛ sago la. Vladivostok sanfɛ, sisi sankaba belebelebaw ni nɛrɛmuguma bɛ yen kilomɛtɛrɛ caman kɔnɔ, olu ye tulu marayɔrɔw ye ani tulu marayɔrɔ minnu bɛ tasuma na. Mɔgɔ kɛmɛ caman, ba caman bɛ jeni, jahanama, a ɲɛ, o kɔfɛ, i tɛ se ka kɛ cogo di i n"a fɔ ala min ye a yɛrɛ sara Risikaw la san kɛmɛ caman majigin na, jamaba dɔ wajibiyalen don ka u yɛrɛ jɛngɛ gunw sigiyɔrɔma kelen na minnu ka dɔgɔ kosɛbɛ ni i y"a suma ni Irisi jamana ka yɔrɔbaw. Sisan, Irisi kurunba bɛ ka jigin, wa u tɛ i n"a fɔ Peru kurunboli yɔrɔ, u tɛna kurun kelen to yen.
  Khalkhin Gol kɛlɛ senfɛ, Yamamoto y"a jira ko a bɛna o ɲɔgɔnna gosili kɛ Vladivostok la, o kama, labɛn caman kɛra o kama. Nka Hitler ye hɛrɛ kɛ ni Stalin ye a ma miiri min na. A bɛɛ lajɛlen na, naloman Hitler, ye Yahutuw fagali daminɛ ani o cogo la, a y"a yɛrɛ kɛlɛ Pologne ni Tlebi jamanaw fila bɛɛ kama. Ani mun na a mago tun bɛ o la? I tun b"a fɛ ka Yahutuw ka nafolo sɔrɔ wa? Nka a tun ka fisa ka fɔlɔ ka kɛ diɲɛ fangatigi ye, ka se sɔrɔ URSS kan, n"a sɔrɔ o kɔfɛ jamana wɛrɛw. Tlebi jamanaw ka se sɔrɔli ka nɔgɔn k"a sababu kɛ a hakilinata tɛ dɔn kosɛbɛ ni fanatiki ye ani yɛrɛsaraka ŋaniya. Yala ko kelen bɛ yen a dɔgɔyalenba la, Ameriki pilotiw bɛ ka wuli ka wuli wa? Tiɲɛ don, ɲɔgɔnkanu fila-fila kɛra, nka a ka c"a la, o ye kasaara ye. Irisikaw ye fanatikaw ye, o ye kabako ye, bawo Ɔrɔmu Ɔrɔmu diinɛ tɛ sɔn yɛrɛfaga ma, wa u t"a jate hali dɔɔnin ko mɔgɔ bɛ se ka sira sɔrɔ ka taa alijinɛ na marifakisɛw fɛ. A ka c"a la, Krisita ka kalan ye nalomanya ye kosɛbɛ, wa a tɛ se ka kɛ. A Yamamoto ye Bibulu kalan ani a kabakoyara mɔgɔw ka nalomanya la ka jate o Ala sugu la min bɛ hɛrɛ ɲini. Misali la, a bɛ kalan kɛ : u b"i gosi i kininbolo da la - i kininbolo kɔsegin, u bɛ kamisɔn kelen ɲini - fila di, i jugu kanu ! Hakilibanabagatɔ dɔrɔn de bɛ se ka Krisita jate Ala ye. O diinɛ sugu ka ɲi jɔnw dɔrɔn de ma, jɔnw ka mara kɔnɔ. Wa, n"a sɔrɔ Erɔpu jamanaw bɛɛ ni diɲɛ tilancɛ bɛɛ tun dalen bɛ o la. Tiɲɛ don, Yesu ka kalanw, hali n"a bɛ ban Layidu Kɔrɔ sariyakolo la, ɲɛ ye ɲɛ ye, ani k"i kalan k"i juguw kanu, o ma tubabu bali ka dugukolo bɛɛ tila sabanan minɛ, ka... mansamara min ka bon kosɛbɛ hadamadenw ka tariku kɔnɔ. Wa o bɛ kɛ hali ni Angletɛri jamana ka diinɛko ye, Ala kofɔlen bɛ yɔrɔ min na hali jamana ka dɔnkili la. Kabako don, Ameriki jamanakuntigiw bɛ kali Bibulu la, nka o bɛɛ n"a ta, u ye Zapɔn dugubaw bin ni napalm bɔnbuw ye, ka musow ni denmisɛn ba caman jeni u ɲɛnama. Ka fara o kan, siwiliw fagara kasaara la, nka ni laɲini ye, o kɛra fɛɛrɛ ye min tun bɛ siwili jamanadenw lasiran: ka hadamadenw ni sɔrɔko nafolo tiɲɛ. Nka Zapɔnkaw ma Ameriki jamana kan fɔlɔ. Nka u bɛna o kɛ! Wa u b"a fɔ fana ko juguya kɛrɛnkɛrɛnnen bɛ samuraw la. O bɛɛ kɔfɛ, ale Yamamoto, n"a tun b"a fɛ, a bɛ se ka tɛmɛn ni bɔnbɔnw ye ka taa Ameriki duguw la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Yankee kurunba ka dɛsɛ kɔfɛ Peru kurunboli yɔrɔ kɛrɛfɛ. Ɔwɔ Erɔpukaw ye jogoɲumanya mɔgɔw ye. Faamuyali, dannaya, kalan ani kɛbaliya jugu b"u la! O tɛ ten Zapɔn jamana na! An bɛ kalan min na, o de ye an bɛ min kɛ. Ala b"a fɔ ko i ɲɛda tɔ kelen wuli, o bɛɛ n"a ta, a ka baarakɛlaw ye denmisɛnninw faga ni laɲini ye. Ɔwɔ, a bɛɛ lajɛlen na, dannaya min b"a la ko Ala ye kelen ye ani ko Sebaayabɛɛtigi ye, o tɛ se ka kɛ tiɲɛ ye. Ni a kelen tun don, o tuma na, tiɲɛ na, a tun bɛna a janto mɔgɔw k"a bato cogo bɛnnen na, dannaya ni tiɲɛ na, ani ka kalansira kelen sɔrɔ. Wa o cogo la, bɛɛ bɛ delili kɛ i n"a fɔ a b"a fɛ cogo min na, a b"a fɛ min na. Wa diɲɛ ka jugu kosɛbɛ ani a man ɲi fo a tɛ se ka da Sebaayabɛɛtigi Ala kelen fɛ. O bɛɛ kɔfɛ, faama min bɛ kunkanbaaraba la fɔlɔ, o b"a cɛsiri ka kow labɛn ani ka tilennenya kɛ. A b"a fɛ mɔgɔ barikamaw, hakilitigiw, mɔgɔba, mɔgɔ sɛbɛw ka kɛ fɔlɔ la, ani tɔw ka u yɛrɛ latilen, ka bonya farikolo ni hakili ta fan fɛ, walima ... Nka, ni Ala ye Sebaayabɛɛtigi ye ani diɲɛ Dabaga, o tuma na, a tɛna o kɛ farikolo ni hakili ta fan fɛ fɛnɲɛnɛmaw da . O bɛɛ kɔfɛ, mun na tuma dɔw la, masakɛ bɛ wajibiya ka mɔgɔw ka barikantanya muɲu i n"a fɔ a dilen? Ikomi bɔyɔrɔ wɛrɛ tɛ yen, a tɛ se ka freaks kɛ cɛ cɛɲiw ye ani ka siranbagatɔw kɛ jagɛlɛnw ye ɲɛjibɔ kɔnɔ. Nka ni ne tun bɛ se, ne tun bɛna o kɛ o yɔrɔnin bɛɛ la!
  A fɔ man di nka, ne ka kan ka sɔn min bɛ yen, ka hadamaden ka fɛnw ɲɛnabɔ, ne ye minnu sɔrɔ i n"a fɔ fɛn dilen. Nka a y'o Sɔrɔ jɔn fɛ, o ye ɲininkali wɛrɛ ye. Ɔwɔ, wa masakɛ yɛrɛ bɛ ni barikantanya ye : a ye cɛ dɔrɔn de ye - a bɛ kɔrɔbaya, a bɛ bana, a bɛ ka tiɲɛ. Kabako don, tuma caman na, Ala ka masakɛ ka ɲɛnamaya ka dɔgɔ ni baarakɛla gansan ye, marifako seko ka dɔgɔ a la ka tɛmɛ jenerali fanba ni sɔrɔdasi caman kan. Ayiwa, min bɛ a kɔnɔ ka bɔ Sebaayabɛɛtigi Ala yɔrɔ. Nka, fini jɛman tɛ fisaya o ma! Erɔpu tariku bɛɛ kɔnɔ, setigi si tun tɛ yen min ka jugu ani min ye se sɔrɔ ka tɛmɛ Hitler kan. Ɔwɔ, tiɲɛ na, a ye mɔgɔ finmanw ka sɔrɔdasi seko taamasyɛn ye! Wa, o bɛɛ n"a ta, waati ni jamana bɛɛ ka komandanba, a ma se ka hali farikoloɲɛnajɛyɔrɔ ban, ka cɛmancɛkalan sɔrɔ, o min ye wajibi ye Zapɔn !
  Ka fara o kan, Hitler ma sɔn ka don sɔrɔdasiya la, kɛnɛyako kosɔn. Kabako don, nin fanga batobaga timinandiyalen in, n"o ye kɛlɛ waraba ye, o kɛra fanga dɔgɔyalen ye farikolo ta fan fɛ fo hali Alimanjamana na, sɔrɔdasi sigiyɔrɔ bɛ yɔrɔ min na jɔyɔrɔ kelen-kelen bɛɛ la, a ma wele ka kɛ mɔgɔ kelen ye. Erɔpu jamanaw tiɲɛna cogo min na.
  Nka, Stalin, n"o ye an ka waati politikikɛla ŋana wɛrɛ ye, ale fana tun tɛ cɛmancɛkalan sɔrɔ, a tun ye nugu ye. Wa a ka di kosɛbɛ, a fana ma don sɔrɔdasiya la, kɛnɛyako kosɔn. A ka di, a kɛra cogo o cogo, jugu jugu fila tun tɛ ni cɛmancɛ kalan ye, u tun ma wele sɔrɔdasiya la kɛnɛyako kosɔn, dɔlɔminnaw fa tun b"u fɛ, wa Hitler fa fana tun bɛ sanbara dila baara kɛ a daminɛ na!
  Nin ye o ɲɔgɔnna ɲɔgɔndan ye, kabako, kojuguba. Goering Hitler kininbolo tɛ ten. A bɔra aristocrats denbaya dɔ la, Goering bɛnbakɛ tun ye Alimanjamana faama yɛrɛ ka lasigiden ye, Bismarck. Goering ye jagokɛla ye, oligarki, aristocrat ani pragmatiste. U b"a ye fana ko a bɛ se ka kɛ u bɛ se ka Fuhrer min tun bɛ ji la, o bila a nɔ na. Ameriki ni Angletɛri fana, hali n"u bɛ gundo la, u b"a fɛ ka Irisi jamana ban, fanga mana kɛ min o min ye, nka u b"a fɛ ka kominisiw ban, minnu bɛ ban mɔgɔ kelen-kelen ka nafolo hakilina yɛrɛ la, fo u yɛrɛ bɛ u ɲɛ da fanga bonya kojugu kan ka Alimanjamana ta.
  Nka, Alimanjamana ye dugukoloko politikitɔn ye, nka a ye ɲɔgɔndankɛla ye min bɛ tulon in kapitalisimu ni aristokratiw ka sariyaw hukumu kɔnɔ, wa Bolshevik Irisi ye dunan ye pewu ani juguya. A yɛrɛ bɛ mɔgɔ kabakoya ko kabini san binaani ni kelennan na, Churchill yɛrɛ ye dɛmɛ di Stalin ma, nin n"a ka kominisi kɛlɛli bɛɛ ye, laadalakow, Angilɛw ka koniya Irisi jamana kan. O bɛɛ kɔfɛ, Alimanjamana min bɛ mɔgɔ bilenmanw kɔrɔ, o ye kɛlɛso ye min sirilen bɛ Soviyetiki wotoro la, ani URSS min bɛ bulamaw kɔrɔ, o ye partiw ka yɔrɔ banbali ye. O bɛɛ kɔfɛ, Bolshevik fariganw tɛna bɛn u yɛrɛ ma, wa u bɛna guerilla kɛlɛ jan kɛ, min bɛna Reich sabanan sɛgɛn fo ka se ka bonya ka taa a fɛ ka sugo bɛɛ tunun i n"a fɔ sanjiba sanfiɲɛba kɔfɛ ! Irisi jamana na Alimanjamana kɔrɔ, a ka fisa ni Alimanjamana ye Irisi jamana kɔrɔ! O faamuyali la, a jɛlen don mun na Ameriki ni Angletɛri bɛ ka bɔyɔrɔ ɲini kɛlɛ in na.
  Yamamoto ye pragmatiste ye, a tun bɛ kɛlɛ la ni Ameriki ni Angletɛri ye. Nka o mansamara fila yɛrɛ ye Zapɔn dimi u kɛtɔ ka dankari kɛ petorolifɛnw feereli la. O bɛɛ kɔ fɛ, Tle wulilen jamana t"a yɛrɛ ka kɔlɔnw sɔrɔ, ani fɛnɲɛnɛma caman wɛrɛw. Japonkaw tun bɛ ka kumaɲɔgɔnya kɛ, Amerikikaw tun bɛ ka ɲininiw maloya ka taa a fɛ.
  Wa o waati kelen na, Yankees, minnu ye kɛlɛ lawuli, olu ma u janto hali dɔɔnin ka sɔrɔdasi ni kɔgɔjidala sɔrɔdasikulu lase kɛlɛ labɛnni ma. Kɔrɔbɔli in kɛra ko ye min ka bon kojugu, o bɛɛ la, jigiya dɔ tun bɛ yen ko Moskow bɛna bin ani Alimanjamana, ani a jɛɲɔgɔnw bɛna na a dɛmɛ. Ka fara o kan, jigiya tun bɛ Ameriki, k"a sɔrɔ a ye demokarasi jamana ye hali bi, min bɛ a jigi da foroba hakilina kan kosɛbɛ, ni kɛlɛ in bɛ taa ɲɛ, a tɛna a fɛ ka joli bɔn mɔgɔ wɛrɛw ka gunw kan. Tiɲɛ na, mun na Ameriki jamanaden gansan dɔ bɛna zinki sanubɔlanw sɔrɔ n"u somɔgɔw ye, n"an tɛ kuma Ameriki yɛrɛ ka jamana lakanani kan, ani hali ka sɔrɔdasi impositi belebelebaw sara ! N"a sɔrɔ o de y"a to zarist Irisi bɔnɛna, sɔrɔdasi caman sɔrɔli fɛ, nka Irisi jamanadenw ma Manchuria jate u ka mara ye, wa u tun t"a fɛ ka sara ni joli ni sumaya ye nafa abstraitw kama. A fɔ man di nka, Hitler ma Moskow ta, a fan dɔ ye labɛnbaliya ye Tilemana gɛlɛn na, ani a fan dɔ ye fanaticisme jogo ye min tun bɛ Bolshevikw fɛ. Nka, Bolshevikw dɔrɔn tɛ, Irisi jamanadenw ka teli ka u yɛrɛ saraka laɲinibaw kama. O bɛɛ kɔfɛ, fiɲɛbɔlan fɔlɔ in dilanna Irisi cɛ Messer fɛ. A yɛrɛ bɛ mɔgɔ kabakoya k"a ye ko a ma o kɛ alijinɛ houris kosɔn, nka a kɛra Fasokanw de kosɔn. Hali n"a y"a sɔrɔ ... Messer ye naloman ye yɔrɔ dɔ la, o bɛɛ kɔfɛ, a ye aerobatique dɔnbaga ye, a ye fɛn dilabaga ye, a ye fɛn dilabaga ye, wa tiɲɛ na, mɔgɔ ɲɛnama tun bɛna nafa caman lase Fasokanw ma. N"a sɔrɔ Yankees ma fili ten, u bɛ sariyakolo ladege: kɛlɛ la koba ye ka kisi! O bɛɛ kɔfɛ, mɔgɔ salenw tɛ se ka mɔgɔ faga tugun!
  Amiral Naumo y"a jira ko:
  - An ye marifa tilayɔrɔ fila ni kɔ kɛ kaban. Marifaw ka suma kosɛbɛ, u bɛ bɔn ni ji dagaw ye!
  Yamamoto ye kuruwa kɛ n"a bolokɔnincinin ye fiɲɛ na k"a fɔ ni kan dɔgɔman ye, min bɛ sɔgɔsɔgɔ dɔɔnin:
  - n hakili la marifaw bɛna bɔgɔdaga saba laban muɲu. Hali ni ayi, knock out fo kɛmɛsarada la bi kɔnɔntɔn ni duuru.
  Amiral Naumo ye a kunkolo kɔrɔta ka sumaya ko a ɲɛda la.
  - A ka kan ka fɛn bɛɛ di tile fɔlɔ la wa ?
  Yamamoto y"a bolokɔnincininw siri.
  - Musow ka musakaw ! Tiɲɛ don, a nafa ka bon! An ye Risikaw kabakoya, i n"a fɔ a kɛra cogo min na san 1904, Alimanw ye san 1941, nka Stalin bɛna komandan ɲangi kosɛbɛ wa o tɛna kɛ tugun. O la, a ka kan ka baara kɛ ni a ye ko sa in ye sunɔgɔ. Tiɲɛ na, n y"a Faamu ko Stalin, kɛlɛ min Kɛra ni Alimanjamana ye, o y"a hakili Minɛ fo a ye kɔrɔnfɛla janw ladonni dabila. Wa a ka taamaɲɔgɔn min tɛ ɲɛmɔgɔ ye, o bɛ siran ka fɔlɔ ta. Yan an ye an ka gosili to yen. Ka fara Amerikikaw kan . A jɛlen don bɛɛ bolo ko ko in bɛ ka labɛn, sankaba bɛ ka ɲɔgɔn lajɛ, sanpɛrɛn bɛna kɛ sɔɔni, nka ...
  Naumo magara samurai npan min sirilen bɛ a cɛsirilan na, walima i n"a fɔ a bɛ fɔ cogo min na fana ko katana:
  - Irisikaw bɛ wale kɛ tuma bɛɛ kɔfɛ ! Kɛlɛ tɛna mɛn kojugu ani an bɛna se Uraliw la.
  Yamamoto y'a ɲɛ kɔrɔta san fɛ.
  "Ala k"an dɛmɛ nin ko in na, nka ne hakili la, o tɛ!" U bɛ kalan kɛ joona, Khalkhin Gol y"a jira ko Risikaw hakɛ ka bon ka tɛmɛ san 1904-1905 kɛlɛ waati kan. Ka fara o kan, ne bɛna gundo dɔ fɔ aw ye. An ka gundolatɔn min tun bɛ Vladivostok, o ye dɛmɛ dɔɔnin kɛ, ko kɔgɔjida la marifakisɛ minnu fanga ka bon kosɛbɛ, olu tun tɛ ni marifaw ye, wa awiyɔnw ma se ka wuli a waati la. Nin ye gundo kɛlɛ ye.
  Naumo kabakoyara:
  - Wa SMERSH ni NKVD ye min filɛ ?
  Yamamoto ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, k"a bolokɔnincininw lamaga.
  " Irisi jamana ka kade juguw bɛ baara kɛ yan kɔrɔnfɛla yɔrɔjan na, minnu bɛ siran ka sa Soviyetiki ni Alimanjamana kɛlɛbolo la, olu b"u cɛsiri ka Vladivostok sɔrɔ. O la, yan, a ka nɔgɔn kosɛbɛ ka janfaci walima naloman sɔrɔ sanfɛ, ka fara yɛrɛdɔnbaga kan. Wa NKVD delila ka dabalibanko miirilenw bɔ kɛnɛ kan fo a tɛ janfaci lakikaw kɔlɔsi tugun. O la, a bɛ se ka kɛ kosɛbɛ ka baara kɛ. A kɛra cogo o cogo, ni jenerali damadɔ taara Alimanw kɛrɛ fɛ, hali n"a y"a sɔrɔ u somɔgɔw, u somɔgɔw ani u teriw bɛ bagabagali kɛ ko u bɛna faga o ko la, o tuma na, a bɛ se ka kɛ kosɛbɛ ka wari di mɔgɔ dɔ ma ka bɔ sanfɛ. Walima aw bɛ a kɛ dibi la, o ka fisa yɛrɛ. Donc (o la) an ye baara caman Kɛ. Anw Zapɔnkaw bɛ dɔn caman na ni an bɛ miiri kosɛbɛ sɔrɔdasi baara la, ani ka fɛn fitininw bɛɛ jateminɛ.
  Naumo y"a ka katana bolokɔni sɔgɔ.
  - Jo! Nka Khalkhin Gol ka maloya bɛ dusukasi ni dimi barikama bila mɔgɔ la! An tun bɛ se ka...
  Yamamoto ye dusu saalo sɔrɔ:
  - Manchus tun ka ca ni Zapɔnkaw ye, wa a bɛɛ lajɛlen na, a tɛ se ka kɛ ka se sɔrɔ waati bɛɛ. N ka kan k"a kɔlɔsi ko, o bɛɛ n"a ta, kɛlɛbolo ɲumanw ma kɛlɛ an fan fɛ, wa Irisikaw ye nafa caman sɔrɔ awiyɔn ni pankurunw na.
  Naumo y'a ka katana tilancɛ ja.
  - An ma jo sɔrɔ ! Samurai tɛna kuma abada nɛgɛbere dulen ni so sɛgɛnnen, jugu caman ani marifa barikama kan!
  Yamamoto ye a latilen:
  - Samurai tiɲɛ na tɛ, nka cɛ dɔ ka bɔnɛ ye ɔwɔ ! Mɔgɔw ka teli ka filiw kɛ!
  Yamamoto hakili ɲagamina, a ye fɛn dɔ pɛrɛn ka don pibilikiw kɔnɔ, ka sɔrɔ ka t"a fɛ:
  - Samurai tɛna biri tiɲɛ na abada ! A bɛ taa sagaden na ani ka jikuru kɛlɛ.
  Naumo ye a kunkolo wuli.
  - Lakika! Nka an ye Ameriki ni tubabu waraba kɛlɛ.
  Yamamoto ye wotoronin gosi n"a bolokɔnincinin ye.
  - Awɔ! Tiɲɛ don, nka Ameriki ye gosi a ɲinw na, Angletɛri bɔnɛna a ka marabolow la, ani Alimanjamana ye gɛlɛya sɔrɔ. An tun b"a fɛ ka fanga caman bɔ Irisi Tlebi fɛ walasa ka nɔgɔya don Wehrmacht bolo ka taa kɛlɛ la. O fiɲɛ in tun labɛnna mɛkalo la, waati min na siraw tun bɛ ka ja, nka Amerikikaw y"o bali.
  Naumo y'a ka katana sama k'a tigɛ fiɲɛ na:
  - Saya ka ɲɛsin USA ma ! U bɛ u sen don Zapɔn jamana na tuma bɛɛ.
  Yamamoto ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni namara ye.
  - A tɛ kɛ tuma bɛɛ, tiɲɛ don, misali la, an ni Irisi jamana ye kɛlɛ fɔlɔ kɛ tuma min na, Yankees y"an dɛmɛ kosɛbɛ juruw la, ka fara marifako kan. An ka kurunba tilancɛ ni kɔ tun dilanna ni Ameriki ni Angletɛri ka wari ye, ani u yɛrɛ ka kurunbonkariyɔrɔw la. Donc (o la) Ameriki man jugu tuma bɛɛ, nka nin ko in na.
  Naumo ye ɲininkali kɛ ni kabako ye ko:
  - Wa mun na ?
  Yamamoto y"a yɛrɛ majigin k"a ɲɛfɔ ko:
  - Bombe-cila janw kulu dɔ ye sira tigɛ ka taa Tokyo, ka namara kɛ faaba la, ka baara kɛ ni napalm bɔnbuw ye. Lɔgɔ so kɛmɛ caman jɛnina, wa masakɛ ye yamaruya di cogo o cogo, u ka fanga mara yɔrɔ bɔ faaba la. Wa fɔlɔ, ka Ameriki sigiyɔrɔw kɛlɛyɔrɔ minɛ Midway gunw kan, min ka surun Japon kolotugudaw la kosɛbɛ. Ani an sera o la!
  Nauma y'a ka npan wuli fiɲɛ na:
  An ye se sɔrɔ hali bi!
  Yamamoto ye kuma tigɛ:
  - finmanw fana cɛma, hakilitigiw bɛ yen ! Kabako t"a la ko Mansamara a ka biro kɔnɔ, a ye Napoléon ka buste dɔ bila. Nka Sezari wɛrɛ tun bɛ yen, a ko: a ka gɛlɛn ka se sɔrɔlenw mara ka tɛmɛ se sɔrɔli kan. O cogo la, o bɛ tali kɛ an na fɔlɔ. Nauma ye ja 8 in lasegin ni npan ye:
  Ne bɛ faamuyali sɔrɔ ni ne hakili ye, nka ni ne dusukun ye!
  Yamamoto wulila k"a baarakɛɲɔgɔn bolonɔ bila a kamankun na.
  - Ɔwɔ, i kana dimi, nin ko in na an bɛ taa ka segin. An bɛna se sɔrɔ URSS kan ka segin ka boli ka taa USA ni tubabukan na, nka kaban ni Alimanw ni pasta ye ɲɔgɔn fɛ.
  Amiral Nauma, ni lamaga ye min bɛ se ka kɛ ko a tɛ se ka ye, o ye katana dogo a ka bɔgɔdaga kɔnɔ, ka sɔgɔsɔgɔ, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Siniko ka ɲi , nka bi ta ka fisa ! Aw ka mɛn awiyɔn bolilaw kan, bɔnbuw sɔrɔcogo bɛɛ banna, ani kan ...
  Yamamoto ye yamaruya di waati kunkurunnin kɔnɔ:
  - Na deck kan ka i lamini lajɛ, lɛrɛ tilancɛ kɔnɔ an bɛ wuli ka taa an ka basigi kɛrɛfɛ.
  Nauma ye fiyɛli kɛ a nugu fɛ:
  - A' ye komandan ka kuma lamɛn !
  Amiral ye pan ka bɔ, ka da minɛ walasa a kana sɔgɔsɔgɔ. Sani a senw ka sa, biɲɛ dɔ bɔra da la, a taamana a sennasanbara kan ka datugulan fili.
  Ayiwa, mun ye waati ko ye, ani kanuya ye su ye.
  O waati kelen na, Sasha Sokolovsky o bɛɛ n"a ta, a jiginna LAGG-5 kɛlɛcɛ-minɛn kɔnɔ.
  Cɛdennin tun b"a fɛ ka kɛlɛ kɛ. A ye awiyɔn ta ka taa Conan siranninba kunbɛn. O de y"a To a ye sugo ye, ko ɲɔgɔndanw bɛ yen minnu tɛ Se ka Da a la.
  Conan ye Ameriki ni Angletɛri ka awiyɔn kɛmɛ duuru ni bi wɔɔrɔ ci kaban. Wa a y"a dawolo tigɛ ni Soviyetiki asɛw ye.
  Nka, a tɛ sigasiga kabako min bɛna a makɔnɔ.
  Sasha Sokolovsky yɛrɛ bɛ a kɛlɛ.
  Cɛdennin bɛ nakɔbaarakɛminɛnw kɔnɔ a kelen na, a ka nɔgɔn ka tɛmɛ ani a hakili ka di. A girinna ka don kɛlɛ jugu dɔ la.
  A ɲɔgɔndankɛla Konan fana kunsigi jɛman don, a bɛ i n"a fɔ cɛden min si bɛ san tan ni naani ɲɔgɔn na, a cɛ ka ɲi kosɛbɛ dɔrɔn ani a farikolo yɔrɔw bɛ ye.
  Cɛden fla bɛɛ ye terminateurs (dabilabagaw) ye.
  U b"a daminɛ ka marifa ci ɲɔgɔn na ka bɔ yɔrɔ jan. Ani u bɛ u yɛrɛ tanga o waati kelen na.
  Aw bɛ bɔ marifaci sira kan.
  Sasha bɛ pɛrɛn ko:
  - Ba faso kama Stalin ye !
  Conan bɛ mankan bɔ ka segin a kan:
  - Japon ta fan fɛ, masakɛ ta fan fɛ !
  Hali n"a tɛ samurai ye fewu, nka a ye elf ye. Cɛdennin Conan filɛ nin ye, a bɛ ka Soviyetiki mobili dɔ bin.
  Sasha bɛ jaabi di simetri la - ka Zapɔn ta tigɛ.
  Kɛlɛcɛ fila bɛɛ ka kan ka kɛ cɛfarinw ye.
  U bɛ ɲɔgɔn Dòn, o kɔ fɛ u bɛ Yɛlɛn ka Taa sira wɛrɛw fɛ, nka u si tɛ Se ka tɔ kelen Jigin.
  Sasha bɛ pɛrɛn ko:
  - Kɛlɛ kɛ siranbaga juguw ye !
  Conan y"a jaabi ko:
  - O ye i siranbagatɔ kɛlɛ ye !
  U bɛ ɲɔgɔn Sɔrɔ tugun. U bɛ ɲini ka ɲɔgɔn sɔgɔ, nka u bɛ jɛnsɛn tuguni fan wɛrɛw fɛ. Ayi, mɔgɔ si tɛ se ka mɔgɔ si gosi. O, bɔnɛ ye a ye, o tɛ se ka kɛ u bolo.
  U jɛnsɛnna tugun.
  Sasha ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ka ɲɛsin Rus' senuma ma!
  Conan ye mankanba bɔ ko:
  - Ayi, Zapɔn ka senu ka tɛmɛ !
  Sasha ye fiyɛli kɛ k"a jaabi ko:
  Nka i tɛ Zapɔnkaw ye! Ani hali hadamaden yɛrɛ tɛ!
  Conan ye sɔgɔsɔgɔ ni ɲinw jɛlen ye:
  - Wa ne ye jɔn ye ?
  Sasha y"a jaabi tiɲɛ na ko:
  - Aw bɛ bɔ yeelenbɔlan sugu dɔ la !
  Conan ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka jaabi di, ka Soviyetiki awiyɔn wɛrɛ tigɛ:
  - I b'a dɔn o cogo de la !
  Sashka y"a kɔlɔsi, ni perle ɲinw sɔgɔsɔgɔ ye:
  - N bɛ caman dɔn !
  O kɔfɛ, Conan ye hakilina di ko:
  - An k'o kɛ ! Ne yɛrɛ fɛ, nin kɛlɛ in ka ca ni tulon ni ɲɛnajɛ ye, i fana ye san kɛmɛ mugan ni kelen den ye ! I b"a fɛ ka mun kɛ diɲɛ kɛlɛba filanan kama?
  Sasha y"a kɔlɔsi cogo la min bɛ bɛn hakili ma, a kɛlen ka Zapɔn mobili dɔ bin:
  - N bɛ bɔ Irisila, wa ka kɔn Irisi ɲɛ, o tun ye URSS ye. O la, n bɛ se k"a fɔ ko n bɛ kɛlɛ kɛ n Faso de kama!
  Conan ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a fɔ ko:
  - Wa n dabɔra Japon elf Conan fɛ, ka ja anime kɔnɔ. O de y"a to n bɛ kɛlɛ kɛ Zapɔn ye. Donc (o la) nin fana ye, fo ka se hakɛ dɔ ma, ne faso ye!
  Sasha ye ci bila tugun ka gɛrɛ ɲɔgɔn na. U ye marifa ci ka bɔ marifaw bɛɛ kɔfɛ, nka u ma se ka ɲɔgɔn gosi.
  U ka marifaw banna.
  Conan ye hakilina di ko:
  - Don! Ne ni e fila bɛɛ bɛ ka bɔ diɲɛ kɛlɛba filanan na! Ne bɛ ne ka diɲɛ kɔnɔ, aw fana bɛ aw ta la ... Wa ko kɛlenw ka u sira ta!
  Sasha y"a jaabi ko:
  - Ayi, o tɛna kɛ ! Japon ye binkanni Kɛ URSS kan kaban, ka gɛlɛyaw Lase o ma. Walima an bɛna a kɛ walasa i ka kɛ diɲɛ kɛlɛba filanan na, i n"a fɔ o tɛ. Walima n bɛ to yan ka kɛlɛ kɛ!
  Conan ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi ko:
  - waati bɛ ka ban an fila bɛɛ bolo diɲɛ kɛlɛba filanan na ! Ani an bɛ segin an ka diɲɛw kan! Yɛlɛma ta fan fɛ, ne ye ɲɛtaa sɔrɔ ka tɛmɛ e kan, sɔrɔdasi kamalennin, bawo ne ye elf ye! Ɔwɔ, u m"i bila ka don o yɔrɔnin bɛɛ la awiyɔn kuntigiya la!
  Sasha ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ka kɛ i ye ka ...
  Nka sanni a ka waati sɔrɔ, yeelen dɔ bɔra, ani awiyɔn fila bɛɛ, n"olu ye piloti-aces ye, olu tununna fiɲɛ na.
  O kɔfɛ, kɛlɛ in taara ɲɛ ni kɛlɛcɛ fila tɛ minnu bɔra diɲɛ wɛrɛw la. Japon anime ka dessin animé dɔ, ani cɛden tɔ kelen, min bangera san kɛmɛ mugan ni kelennan na, seginna u ka waati la.
  Nka o wale in Kɛra kaban, wa Zapɔn, n"o ye Ameriki Kὲlɛ kɔgɔji la, a bɛ ka URSS Kὲlɛ ka Bɔ kɔrɔn fɛ.
  Stalin wajibiyalen don ka fanga nafamaw bila kɔrɔn fɛ, wa a ye binkanni bila kɔfɛ Stalingrad kɛrɛfɛ. Tiɲɛ don, Rzhev-Sychov ka baara bɛ sen na hali bi, nka a ma ɲɛ sɔrɔ hali ka tɛmɛ tariku yɛrɛ kan. Alimanw sera ka Soviyetiki sɔrɔdasiw ka binkanniw gɛn, ka tiɲɛniba kɛ u la.
  Tiɲɛ don, Afiriki kɔnɔ, jɛɲɔgɔnw ye o fɛɛrɛ minɛ. Nka k"a sababu kɛ mago tun tɛ Paulus kisi ka bɔ bɔgɔdaga la, Rommel ye fanga caman sɔrɔ, wa a ye binkanni nafamaba kɛ Amerikikaw kan Alzeri, ka sɔrɔdasi ni sɔrɔdasi ba bi duuru ni kɔ minɛ.
  Tiɲɛniba in ye bɛnbaliya lase Ameriki ka komandan ma, ani Roosevelt ye sɔrɔdasiw bilali dabila Afiriki, ani a y"a fɔ caman na ko Pasifiki Kɔgɔji nafa ka bon kosɛbɛ Ameriki ma.
  Ameriki sɔrɔdasiw yɔrɔ dɔ, ani izinitigi fanba fana y"u sinsin a kan k"u sinsin Zapɔn kan.
  O de kosɔn, Ameriki jamana na, danfara dɛmɛbagaw sera ka Ameriki ka sendonbaliya porozɛ tiɲɛ Erɔpu kɛlɛ la. U yɛrɛ ye kɛlɛ banbali dɔ fɔ Wehrmacht ye.
  Hitler, min tun bɛ gɛlɛyaw sɔrɔ reservew la, a sɔnna ka kɛlɛ ban ni Amerikikaw ye.
  Angletɛri fana tun t"a fɛ ka kɛlɛ kɛ ni Ameriki tɛ wa a fana ye kɛlɛ banbali laɲini san kelen kɔnɔ.
  Fuhrer Sɔnna o ma. Nɛnɛ waati, Alimanw sera ka ɲɛfɛla minɛ. Leningrad kɛrɛfɛ dɔrɔn, Operation Iskra ye masafugulan don a la ni ɲɛtaa ye, wa a sera ka tɛmɛn kɔrida fɛ.
  Alimanw sera ka Stalingrad minɛ pewu Desanburukalo la, nka u ma taa ɲɛ ka tɛmɛ o kan.
  Feburuyekalo laban na, Kὲlɛbolo bilenman ye 'kὲlɛcɛ-kɛlɛbolo dɔ Kɛ ka ɲɛ Voronezh kɛrɛfɛ, wa u sera ka Taa ɲɛ kosɛbɛ. Nka Mainstein, ni kɔsegin-ka-bɔn ye Marisikalo la, a sera ka Soviyetiki sɔrɔdasiw lamini ani ka ko in lasegin.
  Red ye tiɲɛni caman ta. Ani a hakili sigilen don waati dɔ kɔnɔ.
  O waati kelen na, Alimanw ye kɛlɛ dafalen Laseli Feburuyekalo la. Wa, jɛɲɔgɔnw ye bɔnbɔnw ni kɛlɛw dabila.
  Reich sabanan na, marifaw dilanni cayara kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la pankurunw.
  Fritz ye labɛn kɛ, ka baara kɛ ni "Tigers", "Panthers" ani "Ferdinands" ye walasa ka kɛlɛ in kɔlɔlɔ latigɛ u ka nafa kama.
  Nka tiɲɛ na, o tun tɛ bɔli kɛ. U ye gosiliba kɛ Stalingrad yɔrɔ la, Volga kɔgɔjida la, Kaspian Kɔgɔji fan fɛ.
  Laɲini tun ye ka Kaukasi tigɛ dugukolo fɛ ka bɔ URSS tɔ la. Wa o kɔ fɛ, i bɛ Taa Baku Kaspi kɔgɔjida la.
  O waati kelen na, Alimanw ye cɛsiriw kɛ diplomasi fɛ walasa ka Turquie sen don kɛlɛ in na.
  U ye layidu ta kaban min bɛ sariya siratigɛ la, k"u bɛna bɔgɔdaga kɛ ni Wehrmacht bɔra ka taa Kaspian kɔgɔji la.
  Zapɔn tun be kɛlɛ la hali bi. A sera ka Vladivostok tigɛ ka Mongolia minɛ.
  Samuraiw ka senna-sɔrɔdasi caman bɛ yen ani u bɛ kɛlɛ kɛ ni fanatika ye. Tankiw barika ka dɔgɔ dɔɔnin, nka u ka nɔgɔn, u bɛ se ka taa yɔrɔ wɛrɛw la, wa u dilanni musaka man ca. Wa min nafa ka bon kosɛbɛ ni sirako ɲuman ye.
  Kuma surun na, jugu fanga ka bon. Wa Stalin t"a dɔn a ka kan ka min kɛ.
  Fɔlɔ, pari bɛɛ bɛ bi saba ni naani kan. Nka u barika ka dɔgɔ ni Alemaɲi mɔbiliw ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la Tigɛw. KV tanki ka jugu yɛrɛ ani a girinya ka bon.
  Kanon min janya ye milimɛtɛrɛ 45 ye, o kɔrɔlen don, wa milimɛtɛrɛ 76 fana barika man bon.
  Avion (aviyɔn) waleyali siratigɛ la, o tɛ kojugu ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Yak-9 kɔni barika ka dɔgɔ kosɛbɛ marifako la.
  Alemaɲikaw ye pari kɛ Focke-Wulf kan u yɛrɛ la! Nka a tun ka gɛlɛn ka mobili ɲɛnabɔ. Hali n"a fanga ka bon kosɛbɛ ani a teliyalen don.
  ME-309 y"a daminɛ ka na, mobili teliyalen min bɛ ni marifaciyɔrɔ wolonwula ye, nka a bolicogo fana man nɔgɔn kosɛbɛ wa a ka gɛlɛn. Wa o kɔrɔ ye ko ni manɛwɛrɛli jugu ye.
  Yɛlɛma kura minnu Kɛra, olu ka ca walima u ka dɔgɔ, Yu-188 ni Yu-288 ye ɲɛtaa Sɔrɔ, olu minnu ye bɔnbɔn ɲumanw ye.
  Wa, tiɲɛ na, jet mobili fɔlɔw y"a daminɛ ka bɔ kɛnɛ kan. Nka a ma kɛ fɔlɔ massivement.
  Alimanw ye binkanni in daminɛ dɔrɔn zuwɛnkalo tile 15, ka pankurunba caman wuli. Wa tiɲɛ na, u tun bɛ makɔnɔ kabini a daminɛ na. Lafasali barikama dɔ jɔra.
  Citadel sɛbɛ dɔ don.
  Ka fara o kan, IL-2 ye kabako ɲuman dɔ labɛn Alimanw ye bombe misɛnninw dalajɛlenw cogo la.
  Nka nin ma se ... Alimanw tun barika tun ka bon hali bi. U ye senna-sɔrɔdasi ŋana caman dalajɛ, awiyɔn ni pankurunw bɛɛ.
  Ni tilebinfɛla kɛlɛbolo tɛ, Naziw barika ka bon fiɲɛ na. Tankiw kɔnɔ, nafa dɔɔnin b"u la u hakɛ la, nka u jogo la k"a sababu kɛ mɔbili girinmanw ye.
  Marifaw la, hali barili dɔɔnin wɛrɛ bɛ bɔ URSS la. Nka tiɲɛ na, kalifaw siratigɛ la, jugu bɛ ɲɛfɛ.
  A tora dɔrɔn ka jate kɛ lafasali barikama kan, ani Soviyetiki jamanadenw ka muɲuli.
  
  
  
  NAPOLEON YE SƆRƆ WATERLOO KƆRƆ
  Napoléon belebele ye Hamilton Kὲlɛ lɛrɛ fla-fla ka Kɔn o ɲɛ, a Sera k'a Kὲlɛ sani Blucher ka gɛrɛ. Wa o kɔ fɛ, a ye Blucher Kὲlɛ.
  O cogoyaw la, Irisi, min ɲɛmɔgɔya tun bɛ Alɛkisandiri fɔlɔ bolo, o y"a latigɛ ko a tɛna Napoléon kɛlɛ. Ɔtirisikaw, minnu bɛ iko u ni a somɔgɔw bɛ ɲɔgɔn fɛ, olu ye hɛrɛ di ni sariya damadɔw ye.
  Faransi ye yɔrɔ misɛnnin fila sɔrɔ kokura Itali jamana na Faransikaw sigilen bɛ minnu kɔnɔ, ani Pays-Bas ka don a ka danfara la. Indemnité dɔ bɔra a la, ani Napoléon fɔlɔ ka fanga dɔnna.
  Waati dɔɔnin balannako dɔ sigira sen kan. Faransi tun sɛgɛnnen don kosɛbɛ kɛlɛw la, wa Napoléon sigilen tora a makuntɔ waati dɔ kɔnɔ. Hali ni bɛlɛkisɛ dɔw y"a daminɛ ka kɛ. O nafa ka bon kosɛbɛ, o ye muso caman furuli daminɛni ye foroba la, ni jo ye ka se ka furuɲɔgɔn naani sɔrɔ.
  Hali ni Katoliki Egilisi y"a kɛlɛ, papu ka fanga binna kosɛbɛ. Ani Protɛstanw y"a jira ko u bɛ se ka fɛn caman kɛ o ko la.
  Napoléon yɛrɛ tun bɛ ɲini ka kɛ Ala dɔnbali ye. A ye egilisi ni jamana fara ɲɔgɔn kan kosɛbɛ. I n"a fɔ, diɲɛ sariyaw tɛ i hami.
  Napoléon belebele, a ye Faransi fanga segin dɔɔnin, a ye Alzeri ani Maroc binkanni kɛ. A y"a daminɛ ka koloniw don Afiriki kɔnɔ a bolofɛnw na. Sɔɔni a ka sɔrɔdasiw ye Libi minɛ. Nka Misira balila ka minɛ Angletɛri fɛ, o min yɛrɛ tun tɛ ni hakilina foyi ye o ko la.
  Napoléon y"a latigɛ ko a ka fisa a kana kɛlɛ daminɛ kɔgɔji la, yɔrɔ min na a barika ka dɔgɔ kosɛbɛ ka tɛmɛ jugu kan. Ka fara o kan, min minɛna Afiriki kɔnɔ, a ka kan fana ka o sɔgɔ.
  Faransikaw y"a latigɛ ka taa Nizɛri, ka dugukolow minɛ Tlebi ani Afiriki cɛmancɛ la.
  Napoléon sera ka jɛɲɔgɔnya ɲuman sigi ni Irisila ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la Nicholas I nali kɔfɛ fanga la, u ni min kɛra teriw ye, ani ni Ɔtirisi ye. Ka fara o kan, san 1829, Ɔtirisi ni Faransi donna Turquie kɛlɛ la Irisi fan fɛ. O min Kɛra 'sèn barikama ye 'kɔnɔna na.
  Türkiye labanna ka gɛn ka bɔ Balkan jamanaw na. Bosnia ni Herzegovina kɛra Ɔtirisi jamana dɔ ye, Irisi ye Rumani kɔrɔn fan dɔ sɔrɔ, ani tlebi fan kɛra Ɔtirisi jamana ye.
  Bulgari ani Serbia ye yɛrɛmahɔrɔnya sɔrɔ cogo labɛnnen na, nka Bulgarikaw kɛra Irisi ka bolofara ye, ani Ɔtirisi ka Serbiw. Franse ye Sardinia ani Naples masaya sɔrɔ a ka fanga kɔrɔ. Ka fara o kan, Fransew ye Krɛti minɛ Gɛrɛsi ani gunw yɔrɔ dɔ. Gɛrɛsi yɛrɛ min bɛ farafinna kan, o ye yɛrɛmahɔrɔnya sɔrɔ cogo labɛnnen na, nka Franse ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ.
  Turquie min bɛ Erɔpu, o tora Istanbul dɔrɔn de bolo min bɛ se ka kɛ.
  Irisi fana ye Transcaucasia sɔrɔ, ani Batumi, ani Kars, ani Erzurum - a bɛ se ka fɔ ko dugukolow bɛɛ lajɛlen tun sigilen bɛ Armenikaw ni Kurdew fɛ. Irak worodugu kɛra Risi ye, ani saheli ye a minɛ tubabu fɛ.
  Türkiye Dònna fanga misɛnninw ka kulu la. Wa, Irisi kɔni, a kɛra fanga ye ka tɛmɛ tariku yɛrɛ kan. Napoléon sara san 1837, ka Franse to fanga belebele ni fangatigi ye ni koloniyali nafolo ye Afiriki, Erɔpu ani Azi yɔrɔ dɔw la.
  O kɔ fɛ, a denkɛ Napoléon II Nàna fanga la. A janya tun ka bon, a ɲɛda tun ye bulama ye, a ye ŋaniyaba dɔw ciyɛn ta a fa fɛ. Wa a y"a ɲini ka jɛkulu dɔ sigi Angletɛri kama.
  Ɔtirisi sɔnna o ma, wa Irisi, min tun bɛ o waati la kɛlɛ la Kawukasi, o banna ka jɛkulu kɛlɛ kɛ. O kɔ, san 1846, Ɔtirisi ni Faransi taara kɛlɛ la ni Alimanjamana ye. A ma fara ɲɔgɔn kan fɔlɔ Prusse ka fanga kɔrɔ. Ɔwɔ, wa fanga tun tɛ kelen ye. Ɔtirisi bɛ a fanga bonya la ani Faransi fana... Wa Prusse barika man bon kosɛbɛ.
  Kɛlɛ in sababu la, Aliman jamanaw bɛɛ minɛna ka tila Fransew ni Ɔtirisikaw cɛ. O kɔ, Napoléon II ye Danemarke minɛ joona a yɛrɛ la. San 1851, Norvege minɛna Fransew fɛ.
  Wa san 1853, Nicholas I labanna ka don o jɛkulu kɔnɔ. Irisi, Ɔtirisi ani Faransi binna Turki ni Angletɛri tolen kan.
  Dugukolo kan, ɲɛtaa kɛra sababu ye ka jɛkulu in dɛmɛ. Kɔgɔji la, kow tun ka fisa dɔɔnin tubabukan na. Nka o jɛkulu in ye Moyen-Orient, Misira, Sudan bɛɛ Minɛ. Wa o kɔ fɛ Iran. Wa san 1857, Irisi, Faransi ani Ɔtirisi jiginna Ɛndujamana na. Wa u sera k'a fana minɛ.
  Afiriki minɛni kɛra ni ɲɛtaa ye saheli fɛ. Ani, Angletɛri yɛrɛ ye a bugɔ ni farafinna dankan dɔ ye. O waati kelen na, mansamara saba tun bɛ ka kurunba dɔw jɔ.
  U ka nafa min tun bɛ kɛlɛ fanga ni nafolo la, o tun bɛ ka barika sɔrɔ ka taa a fɛ.
  Wa san 1862, k"a sababu kɛ Irisi, Faransi ani Ɔtirisi jiginni bagabagali ye duguba yɛrɛ kɔnɔ, tubabu ye hɛrɛ ɲini. Angletɛri tun ka kan ka sɔn maloya cogoyaw ma minnu tun bɛ tugu ɲɔgɔn kɔ ani k"a ka maraw bila.
  Nikola fɔlɔ sara san 1864... Alɛkisandiri filanan y"a ka masasigilan nɔ bila. Nka nin masakɛ in ma ɲɛ tugun. Kaban san 1866 Awirilikalo la, a fagara marifa cilen na faama Karakazov fɛ ani sɛnɛkɛlaw ka hɔrɔnya min tun bɛ makɔnɔ kabini tuma jan, o ma kɛ.
  Wa, kamalennin kura min ye Zar Alɛkisandiri sabanan ye, o tun bɛ sɛnɛkɛlaw ka hɔrɔnya kɛlɛ. Ani a tɛmɛna ni kɔrɔlenko sira ye. Nka, Irisi tun bɛ ka taa ɲɛ Azi ani Sinuwa jamanaw na.
  Ameriki jamana na, jamanadenw cɛ kɛlɛ tun bɛ taa ɲɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Ibrahima Lincoln fagalen kɔfɛ. Bɛnbaliya juguw wulila woroduguyanfan mɔgɔw ni ɲɔgɔn cɛ. Kɛlɛ in tɛmɛna san tan ni kɔ kan, ani Ameriki jamana tila-tilalen tora. Kɛlɛ janya nɔgɔyara Napoléon II ka dɛmɛ fɛ sahelidenw ma, ani a tun t"a fɛ ka Ameriki barikama sɔrɔ, dancɛ la ni Franse ka mara ye Kanada, ani Mɛkisiki min tun bɛ a ka fanga kɔrɔ. Napoléon II ye fanga kɛ fo san 1879, wa a ka masaya janyalen don kosɛbɛ: san binaani ni fila ani nɔɔrɔ. Franse ye Afiriki minɛ pewu, Ɔtirisi dɔrɔn de ye dɔɔnin ta a kɔnɔ, ka nafa sɔrɔ Siri, Palestine, Indochine, yɔrɔ dɔ la Ɛndujamana, Iran ani a ɲɔgɔnnaw.
  Barika donna Kanada, Mɛkisiki, a y"a daminɛ ka don Ameriki Latin jamanaw na. Ɛsipaɲi ani Pɔrtigal jamanaw na, Faransi dɛmɛn masakɛw y"a daminɛ ka mara kɛ. Angletɛri kɛra jamana fitinin ye.
  Tiɲɛ don, Irisi barika bonyana, ani Ɔtirisi dɔɔnin. Nka o tɛ siranfɛn ye.
  Napoléon III, Napoléon II denkɛ, jiginna masasigilan kan. A si tun ye san bisaba ni seegin ye kaban. Mansa kɔgɔlen dɔɔnin, a tora a fa ka politiki la, ka kɛlɛw kɛ Latin Ameriki ani ka Ɔsitarali ni Pasifiki Kɔgɔji dɔn kosɛbɛ.
  Irisi o waati la, a ye Sinuwa ni Ɛndujamana minɛ k"u sɔgɔ, dugukolo caman. San 1904, Irisikaw fana jigira Zapɔn, u tun ye Kore minɛ ka tɛmɛ. Kὲlɛ min Kɛra ni Zapɔn ye, o y"a Tɛmɛ dɔɔnin, wa a Taara "jyɛnmɔgɔ-yɔrɔ la. Napoléon III ye Ameriki Latin minɛ, a bɛ se ka fɔ ko Farafinna Bilen bɛɛ. Nka a ma waati sɔrɔ ka don Ameriki ani a sara san 1909.
  Napoléon naaninan - denkɛ kɔrɔbaw bɛɛ tun bɛ wele laada la ko Napoléons, u ye Ameriki ta ka binkanni kɛ walasa ka dugukolo sabatili dafa. O waati kelen na, Ameriki jamana tilalen don yɔrɔ saba ye, wa a tora kɔfɛ dɔɔnin. Ani Faransi kɛlɛbolo caman y"u minɛ.
  Irisi ye Japon partisanw kɛlɛ hali bi waati jan kɔnɔ, wa murutiliw tun bɛ to ka kɛ Sinuwa jamana na.
  San 1913, Alɛkisandiri sabanan sara, ani Nikolas II sigira masasigilan kan. Masakɛ kura tɛmɛna a fa ka sira kan.
  Ameriki jamana minɛni kɔfɛ, Napoléon naaninan tun b"a fɛ ka dɔ fara a kan. Angletɛri, hali n"a ma kɛ ni koloni ye, o barika man bon kosɛbɛ. Ɔtirisi ani Irisila, ninnu ye fanga belebele fla ye diɲɛ kɔnɔ Faransi kɔ fɛ.
  Ka fara o kan, mansamara fila bɛɛ kɔnɔ, masakɛya dafalenw bɛ yen, wa zarist Irisi jamana na, jɔnya fana bɛ baara kɛ!
  Napoléon naaninan bɛ miiri o la... Nka ka waraba fila kɛlɛ siɲɛ kelen, o ye baara ye min tɛ se ka kɛ. Walima a ka gɛlɛn kojugu. A ka kan ka u dɔ sugandi k"u bugɔ ɲɔgɔn fɛ.
  Mansamara Franz Joseph ka saya kɔfɛ san 1916, min ye fanga kɛ san bi wɔɔrɔ ni seegin kɔnɔ - a ye masaya jan kɛ diɲɛ kɔnɔ, a balimakɛ denkɛ Charles I ye masasigilan sigi. Wa o kɔfɛ, ɲɔgɔndanw daminɛna Ɔtirisi jamana na. Bɛɛ ma o ciyɛntala kura dɔn, min bɛnbakɛ kelenpe Franz II tun ye masakɛ ye.
  Wa, wuliliko ni fanga tiɲɛni caman kɛra.
  Faransi ni Irisila ye sɔrɔdasiw ci Ɔtirisi jamana na. O jɛ-ka-baara in kɛra sababu ye ka patɔrɔn mansamara n"a tila-tila ka se sɔrɔ teliya la. Wa a ma mɛn, Suwɛdi jamana tilalen don.
  Faransi fana tùn bɛ Ɛspaɲi ni Pɔrtigal.
  O cogo la, jamana fila dɔrɔn de tora diɲɛ kɔnɔ: Faransi ni Irisila, minnu ye mara bɛɛ tila ...
  Nikolas II ani Napoléon IV. O ɲɔgɔnna de ye farali ye. Wa masakɛ fila jɔlen bɛ ɲɔgɔn kɛrɛfɛ... Nka kɛlɛ ma daminɛ abada... Nicolas II sara san 1936. A nɔnabila ye Alexei II ye. Ani Napoléon naaninan sara san kelen o kɔfɛ san 1937. A ma Kɛ denkɛ fɔlɔ ye, ale fana sara, nka cɛmancɛ Luwi tan ni kɔnɔntɔnnan de Nàna a nɔ na.
  Masakɛ kura tun ye denmisɛn ye ani Alexei tun ye denmisɛn ye. Wa 1941 sàn, u ye kὲlɛ Kɛ kalo damadɔ kɔnɔ k"a Tà Mɛkalo la ka Taa Desanburukalo la ... O kɔ fɛ u ye hɛrɛ Kɛ, ni saratiw ye k"a sɔrɔ u ma fara ɲɔgɔn kan ani ka musakaw Bɔ.
  O tun ye diɲɛ mansamara fila ka kɛlɛ laban ye kaban. San 1943, Faransikaw ye pankurun ta ka taa kalo la. Ani Risikaw ye san 1945 la. Yɔrɔ bonya daminɛna.
  Ani mansamara fila: Irisi ni Faransi, Bonaparte ani Romanov ka masaya tun bɛ ɲɔgɔn fɛ hɛrɛ la.
  O la sa, a bɛɛ lajɛlen na, ɲɛnamaya yiriwara ni hakilisigi ye kosɛbɛ dugukolo kan diɲɛ sigicogo wɛrɛ la.
  San kɛmɛ mugannan laban na, Risikaw ni Fransew sera ka taa tilebɔ-yɔrɔ bɛɛ lajɛlen na, ani ka sanfɛla baara yiriwa.
  A ka c"a la, banakisɛw ni kɔngɔ si tun tɛ Dugukolo kan. Bange hakɛ donna mansamara fila bɛɛ kɔnɔ, wa diinɛw tun ka dɔgɔ.
  Egilisi farala jamana kan, ani Ala dɔnbaliya ni kafiri kura kɛra fɛn ye min bɛ kɛ cogo la.
  Wa, kɛlɛw tununna pewu, i n"a fɔ a bɛ ɲini ka kɛ cogo min na, ɲagami belebele si tun tɛ yen.
  
  NI RASPUTIN BƐNA ƝƐNABƆ
  Rasputin kabako dɔw fɛ, hali ni baga ni joginda tun bɛ a kɔnɔ, a ye ɲɛnamaya sɔrɔ hali bi fagali cɛsiri kɔfɛ. Zar Nicolas II ka taama bolodalen kɔ min tun labɛnna kabini tuma jan, masaso ka fanga tiɲɛni ma kɛ. Zar ye waati gɛlɛnba tɛmɛn ka ɲɛ Irisi jamana tariku kɔnɔ. Wa awirilikalo laban na, siraw jalen dɔrɔn, binkanni min tun bɛ makɔnɔ kabini tuma jan, o daminɛna saheli fɛ.
  Zaris ka kɛlɛbolo ka kɛlɛ nafa ma tiɲɛ waatilatigɛ gɔfɛrɛnaman ka nalonmaw ka sariyakolow fɛ, wa komandan ŋana Brusilov ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ, a ye ɲɛtaabaw sɔrɔ. A kɛra cogo o cogo, tariku lakika kɔnɔ, a daminɛ na, ɲɛtaabaw kɛra, kɛlɛ in ma ɲɛ sɔrɔ sabotage sababu la, Bolshevikw fɛ ani tiɲɛnifɛn wɛrɛw fɛ, i n"a fɔ bourgeoisi belebelebaw ani waatilatigɛ gɔfɛrɛnaman ka minisiriw.
  Wa o la sabotage tɛ yen, kɛlɛbolo barika ka bon hali bi ni zarist jeneraliw ka kololi ye. Wa Ɔtirisikaw ka morali ani kɛrɛnkɛrɛnnenya la Slave unitw ka morali bɛ ka bin.
  Brusilov ye Lvov minɛ, ka taa ɲɛ fo ka Przemysl lamini.
  Dɔrɔn, u kɛlen ka fanga dɔgɔya kosɛbɛ ɲɛfɛla la cɛmancɛ la, Alimanw ye Irisi ka kɛlɛ dabila cogo dɔ la.
  Nka, Irisi sɔrɔdasiw fana ye binkanni kɛ Rumani jamana na. Ɲɛtaabaw kɛra. Ani hali a ye Bucarest ni Transylvanie minɛ kokura.
  Alimanw fana ye sɔrɔdasiw bɔ sekɔtiri wɛrɛw la, ka Ɔtirisikaw kisi. Alimanjamana ka ko juguyara Ameriki donna kɛlɛ la san 1917 Awirilikalo la. Mun na i tɛ fara Amerikikaw kan? A bɛ se ka ye ko Alimanjamana bɛ kurun kɔnɔ kaban wa a ka di ka kɛ setigiw cɛma.
  Sɔgɔmada fɛ, ni nɛnɛ y"a daminɛ ka bin, Irisi sɔrɔdasi minnu tun bɛ cɛmancɛ la, olu ka kɛlɛ labanna ka daminɛ Alemaɲi kɛlɛbolo yɛrɛw kama.
  Yecogo jugu nɛnɛ ɲiginnenw na, o ye Alemaɲi marifatigiw ni marifatigiw ka baara bali. Ka fara o kan, nɛnɛ waati la, Fritz somɔgɔw bɛ kule ka jugu tuma bɛɛ ka tɛmɛ Irisikaw kan, minnu delila kosɛbɛ waati gɛlɛn na.
  O la sa, komandan min tun bɛ se ka ko latigɛ kosɛbɛ ani min tun bɛ se kosɛbɛ, n"o ye Kornilov ye, o ye cɛmancɛ, tilebin yanfan kɛlɛbolo ɲɛminɛ, o min ye a ɲɛfɛla dɔ minɛ min tun ja gɛlɛyara kosɛbɛ.
  Irisi sɔrɔdasiw ye Alemaɲi ka lafasali barikamaw tiɲɛ ani u ye ɲɛtaa sɔrɔ ka ɲɛ, ka kasodenw ni kupu caman minɛ.
  Vistula baji dɔrɔn de kan, u kɛlen k"u ka sɔrɔdasiw barika dɔgɔya tlebi fɛ, Alimanw sera ka Risi sɔrɔdasiw ka ɲɛtaa bali. Zarist kɛlɛbolo ye Baltik jamanaw hɔrɔnya ka don Prusse kɔrɔnyanfan fɛ.
  Irisilakaw fana ye ɲɛtaa ba sɔrɔ kɛlɛbolo saheliyanfan na Turki kɛlɛli la. San laban na, u ni tubabu ni Franse, a bɛ ɲini ka Azi fitinin minɛ pewu, ka gɛrɛ Istanbul.
  Zanwuyekalo la, Istanbul binna degun kɔrɔ fɔlɔ ka bɔ Risi sɔrɔdasiw fɛ, ani Ottoman Mansamara y"a yɛrɛ di.
  San 1918 sera. Irisi jamana na, u dalen tun bɛ se sɔrɔli teliya la, wa jamana y"a yɛrɛ minɛ, hali ni sɔrɔdasi gɛlɛyaw bɛɛ tun bɛ yen. Jɛkuluw fana ye Alimanw degun dɔɔnin Tlebi fɛ, wa u dalen tun bɛ u ka ɲɛtaa la.
  Ameriki ye tilayɔrɔba kura caman wuli ka taa a fɛ. Ɔtirisi-Hɔngiri tun bɛ ka bin ani a ka kɛlɛbolo tun bɛ ka bɔ yen. Bulgari ye kὲlɛ Laseli Alimanjamana ni Ɔtirisi-Hɔngiri ma, k'a Bɔ cɛmancɛ jamanaw ka kelenya la. Wa Türkiye ye se sɔrɔ.
  Tiɲɛ don, dusukunnataw wulila Alimanjamana na walasa ka nin kɛlɛ in ban joona.
  Nka hali bi a ma latigɛ dɔɔnin. Ani i bɛ taa min? Marisikalo la, k"a sɔrɔ a ma waati duman makɔnɔ, Irisi ye Ɔtirisi-Hɔngiri jamana tiɲɛnenw gosi kaban, ka ɲɛfɛla tigɛ. Alimanw ma se ka binkanni in muɲu, u ye woyo. U tiɲɛna ni bɔnɛba ye. Budapest binna ani Ɔtirisi Mansamara y"a yɛrɛ di.
  Waati dɔ o kɔfɛ, fanga tiɲɛni kɛra Alimanjamana na, ani san 1918 Mɛkalo tile 9, Alemaɲi Mansamara y"a yɛrɛ di.
  O cogo la, diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ banna. O kɔfɛ, kumaɲɔgɔnya kɛra Versailles, ani bolonɔ bilali hɛrɛ sira kura la.
  Ottoman Mansamara tununna karti kan. A tilalen don ni Irisi, Angletɛri, Faransi ye. Zarist mansamara ye Kɔnstantinople sɔrɔ kokura, ani Azi fitinin ni Armeni. Angletɛri Irak, Palestina, Ottoman ka bolofɛnw Arabu Saudite ani Faransi Siri. Ɔtirisi-Hɔngiri fana tununna Erɔpu jamanaw ka karti kan. Irisi ye Galisi, Bukovina, Krakow sɔrɔ ni Pologne dugukolow ye. Tchekoslovakia kɛra Irisi jamana dɔ ye, a ye yɛrɛmahɔrɔnya dɔw mara, nka Nicholas II kɛra Tcheki Repibliki ani Slovakia masakɛ ye. Krakow donna Pologne Mansamara kɔnɔ, iko Poznan ani Aliman jamanaw yɔrɔ dɔ. Danzig fana sen bɛ o la. Irisi fana ye Klaipeda mara sɔrɔ. Ka dɔ fara fɛntigiya kan kosɛbɛ.
  Tlebi fɛ, Alimanjamana ye Franse ni Danmakɛ ka nafolo segin Bismarck ka fanga kɔrɔ. Wa a wajibiyara fana ka sɔn ka kɛ yɔrɔ dɔ la min tɛ sɔrɔdasi ye Rhin bajida la. Alimanjamana fana wajibiyara ka musakabaw sara jamana minnu ye se sɔrɔ. A fɔlɔ, Irisi ni Faransi iko Alemaɲikaw ye minnu tɔɔrɔ kosɛbɛ.
  Yugoslavie fana y"a yɛrɛ jira, min y"a yɛrɛ jate Irisi jamana ka bolo kan, nka a ma kɛ a kɔnɔko ye cogo la. Hɔngiri tigɛra ani a y"a yɛrɛ jate fana ko a ye Irisi jamana ka bolofara ye. Ɔtirisi tora a yɛrɛmahɔrɔnya la cogo labɛnnen na, nka a ye juru sara. Rumani ye Transylvanie sɔrɔ.
  Bɛɛ wasa tun bɛ ka caya walima ka dɔgɔya fo mɔgɔ minnu bɔnɛna. Türkiye ani Ɔtirisi-Hɔngiri tununna Erɔpu ni Azi karti kan. Ani, Irisi jamana ye dɔ fara jamanaden hakɛ ni a ka mara bɛɛ kan. Ka fara Faransi, Zapɔn, Angletɛri, ani Ameriki dɔrɔn de ye o musakaw tilayɔrɔba fitinin dɔrɔn de sɔrɔ. Alimanjamana ka bolofɛn minnu tun bɛ Pasifiki, olu tilalen don Zapɔn ni Angletɛri cɛ. Afiriki kɔnɔ, a fanba ye Angletɛri ye.
  Kalo damadɔ o kɔfɛ, Irisi farala tubabu fan fɛ kɛlɛ la Afganistan. Se sɔrɔli teliya la, wa a siɲɛ fɔlɔ don k"a kɔrɔbɔ kɛlɛ la, pankurun min dilanna Mendeleev denkɛ fɛ. Mobili kura in y"a jira ko a bɛ baara kɛ kosɛbɛ ani ko a bolicogo ka ɲi.
  A tɔgɔ Dara ko "Alexey" ka bonya da masasigilan ciyɛntala kan. Wa nin mobili in tun bɛ i ko layidu talenba.
  Afganistan minɛni n"a tilalen kɔfɛ, hɛrɛ waati dɔ daminɛna. Hali ni kɛlɛ misɛnnin damadɔ tɛmɛna. Irisi ni Angletɛri ye Iran tila. Wa o kɔ fɛ, jɛɲɔgɔnw ye Arabu Saoudite tila-tila dafa.
  Irisi jamana ka sɔrɔ yiriwara teliya la ni kɛmɛsarada la tan ɲɔgɔn ye san kɔnɔ, wa a nana san 1929 jɔyɔrɔ filanan na. Ameriki fana tun bɛ ka wuli joona, a tun ka dɔgɔ dɔɔnin ni Faransi ye, wa hali a tun ka dɔgɔ ni Alimanjamana ye. Ani Angletɛri tun jɔlen tora pewu, a ma se ka se a dan na ka kɔn kɛlɛ ɲɛ.
  Nka, Depressionba daminɛna tuma min na, a gɛlɛyara kokura ani murutili ni ɲagami y"a daminɛ ka bonya.
  Nicholas II y"a ka fanga barika bonya a kɛtɔ ka se sɔrɔ diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ la. Zar ye baarakɛdon dɔgɔya ka se lɛri tan ni tila ma, ani sibiridonw ni don minnu ka kɔn lafiɲɛbɔ ɲɛ, ka se lɛri 8 ma. Sara cayara Irisi jamana na. Sɔngɔw tora cogo la, wa zarist ruble tun ye wari barikama ye Dugukolo kan.
  Ka fara o kan, masakɛ ye san wolonwula kalan fu daminɛ san 1925. Wa san 1929, san wolonwula kalan kɛra wajibi ye. Kɛnɛyako fu fana kɛra fɛn ye min bɛ se ka sɔrɔ kosɛbɛ.
  Wa, ka kalan sanfɛla sɔrɔ fu, o kɛra nɔgɔya ye kosɛbɛ. Wa dɔ farala pensionw kan, u tun bɛ sara hali baarakɛlaw ni dutigimusow, ani fiyentɔw.
  Nka Depressionba ye gɛlɛyaw bɛɛ juguya tugun. Wa tugun u hakili jigira Duma la, zara ye min tiɲɛ, nka kalata kura ma kɛ abada. Fɛn min kɛra sababu ye ka absolutisme (dafalen) lakununni.
  Masakɛ ye jo sɔrɔ tugun ka sariyaw bɔ, wa a y"a daminɛ ka baara kɔlɔsilen jira. Nka, a yɛrɛ ɲɛnabɔra ni Etazuni Duma tun tɛ, jamana ka tɔnba ye baara kɛ, ani Irisi Mansamara ka sariyabaju (code civile) dabɔra.
  Nka, bourgeoisi kura tun b"a fɛ demokarasi ka caya, ani a dɔgɔyalenba la Duma lakununni. Degun waati la, baarakɛlaw ni sɛnɛkɛlaw bɛɛ y"a daminɛ ka muruti.
  Dugu bɛɛ, kulak kalasi barika bonyana kosɛbɛ. Nka dugukolotigiw tun bɛ dugukolotigiya mara hali bi. Bange hakɛ tora ka caya ani saya hakɛ dɔgɔyara, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni furakɛli ɲɛnabɔra. O kɛra sababu ye ka jamanadenw caya ani ka dugukolo tila-tila. Tiɲɛ don, o bonya in yɔrɔ dɔ minɛna dugu kɔnɔ. Degun waati la, baarakɛbaliya cayara kosɛbɛ.
  Nka zari ka gɔfɛrɛnaman, fanga fɛɛrɛ fɛ, a sera ka degun kɔlɔlɔw nɔgɔya. San 1931, tuma min na Japon ye Sinuwa jamana kɛlɛ ani k"a ɲini ka marifatigi gofɛrɛnaman dɔ sigi Mandjuria. O ye bɛnkan tɛmɛnenw tiɲɛ, wa a kɛra sababu ye ka Irisi jamana don kɛlɛ la.
  Zarist kɛlɛbolo tun bɛ ni nin waati in na, pankurun minnu tun ka bon kosɛbɛ ani minnu fanga tun ka bon kosɛbɛ diɲɛ kɔnɔ, awiyɔn minnu tun ka fisa ni tɔw bɛɛ ye, minnu tun bɛ ni motɛri bɔnbɔn wɔɔrɔ ye. O cogo la, Zarist Irisi jamana na, diɲɛ kɔnɔ elikopɛri fɔlɔ minnu dilannen don jamana kɔnɔ, olu bɔra kɛnɛ kan, ani minnu ye ɲɛtaa sɔrɔ kosɛbɛ - marifa minnu tɛ kɔsegin.
  Ka fara o kan, jeneraliw hakɛ wulila zarist Irisi jamana na. Wa, kurunba in ɲɛmɔgɔya tun bɛ Amiral Kolchak bolo, min tun ye hakilitigi ye.
  Diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ waati la, zaris ka kɛlɛbolo ye kɔgɔjila awiyɔnw lasegin ani k"u lase dafalenya ma. Ani ka Zapɔnkaw kari ni timinandiya ye kɔgɔji la.
  Kabini a daminɛ na, kɛlɛ in ma ɲɛ Zapɔnkaw bolo. Tsar ka fanga kɔrɔ, Baikal-Amur Mainline wɛrɛ jɔra ani Risi sɔrɔdasiw ka lase kɛra k"a sɔrɔ gɛlɛya ma sɔrɔ.
  Ka tɛmɛn Zapɔn forobaciyɛnko ɲɛmɔgɔw hakɛ n"u jogo bɛɛ kan, Denikin ni Kornilov, olu ye kɛlɛ ɲɛminɛ min ye ɲɛtaa sɔrɔ. Jenerali kamalenninw cɛma, Vasilevsky tun bɔra kɛnɛ kan, min kɛra kolonɛli ye a si san mugan ni saba la diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ waati la. Wa a si tun bɛ san mugan ni duuru la a tun ye jenerali ye kaban.
  Tiɲɛ don, komandan wɛrɛw tun be yen. Tukhachevsky fana ye bonya teliya sɔrɔ a ka baara la. Yɛlɛnna Budyonny dugu la. Se sɔrɔli tugu-tugulen ani kabini a daminɛ yɛrɛ la, zarist kɛlɛbolo tun ye o fɛɛrɛ in tigi ye, ka dagaw da ani ka Port Arthur lamini. Nka, lamini ma mɛn, binkanni in senfɛ nin duguba in min tɛ se ka minɛ, o binna dɔgɔkun fila kɔnɔ. Wa kalo naani dɔrɔn kɛlɛ kɔnɔ, Sinuwa ni Kore jamana bɛɛ hɔrɔnyara.
  Tsar Nicholas II, ka nafa sɔrɔ a la ko Ameriki fanga dɔgɔyara ni Depressionba ye, ani fana Angletɛri ma se ka don kɛlɛ in na, a ye yamaruya di ko a ka Japon minɛ pewu k"a fara Risi Mansamara kan.
  Kolchak ye samuraiw Kὲlɛ pewu kɔgɔji la, a ye baara Kɛ ni kɔgɔjila-aviyɔn ɲumanw ye diɲɛ kɔnɔ, fɛn wɛrɛw cɛma. Ka fara o kan, kurunba dɔ nana ka bɔ Baltik ani Mediterane kɔgɔjiw la.
  Ani san 1932 Marisikalo la, zaris ka kɛlɛbolo jigira Zapɔn. Kalo saba kɛlɛ gɛlɛn kɔfɛ, Tle bɔlen jamana minɛna ka kɛ Irisi jamana ye. A ye jamanadenw ka lajɛba dɔ Kɛ walasa ka Dòn Irisi jamana na. Ani Nicholas II kɛra Zapɔn mikado ani masakɛ ye. Irisi fana ye nafolo minɛ Pasifiki Kɔgɔji kɔnɔ.
  Hitler ye fanga sɔrɔ Alimanjamana na san 1933 Zanwuyekalo la. Wa tiɲɛ na, a ka masaya bɛ se ka kɛ sababu ye ka bɔnɛba dɔw lase a ma.
  Fuhrer ye kalifa kɛ o yɔrɔnin bɛɛ la Nicholas II ma, ka jɛɲɔgɔnya jira ni Irisi ye.
  Hitler ye hakilina di, a yɛrɛ ka lajɛ dɔ la, ka Franse ni Angletɛri jamanaw tila.
  Nicolas II sɔnna o ma. Wa Itali, Alimanjamana ani Irisi jamana ka jɛɲɔgɔnya dafara. Tiɲɛ don, Angletɛri ni Faransi kɛlɛli la. San 1937, Alimanjamana ye Ɔtirisi jamana minɛ. O waati kelen na, Nicholas II, min tun ye san binaani ni saba ɲɔgɔn kɛ fanga la, o sara. Masasigilan kan, a denkɛ fitinin tun bɛ yen - Alɛkisandiri naaninan. Cɛsiribaa Alexei sera ka furu kɛ, k"a yɛrɛ kɛ denkɛ ye ani fana a sara bana furakɛbali dɔ fɛ. Denkɛ denkɛ si tun ye san wɔɔrɔ dɔrɔn ye, wa zar balimakɛ Mikhail Romanov kɛra faama ni masakɛ ye. A tɛ kamalennin ye, nka a bɛɛ lajɛlen na, a ye masakɛ ye min bɛ se kosɛbɛ. A kɛra cogo o cogo, ale de ye ɲɛmɔgɔya caman kɛ Zapɔn minɛni kama, wa a tun bɛ ni marifatigiba tɔgɔ ye, i n"a fɔ jeneralisimo.
  Regent Mikhail Romanov ye sira in Tɛmɛ ka ɲɛsin jɛɲɔgɔnya ma ni Alimanjamana ni Itali ye. Ani, san 1940 Mɛkalo tile 15, Reich sabanan ye Faransi, Bɛliziki ani Ɔland, ani Angletɛri fana kɛlɛ. Irisi fana ye binkanni kɛ tubabu jamanaw kan. Ani Itali jamana jiginna Afiriki.
  Kɛlɛ in yiriwara ka ɲɛ kosɛbɛ. Risikaw ye Angletɛri ni Faransi ka nafolo bɛɛ minɛ kalo saba kɔnɔ Azi jamanaw na. Wa o kɔfɛ, a jigira Ɔsitarali jamana na. Irisi fana ye ɲɛtaa sɔrɔ Afiriki kɔnɔ.
  Alimanw, Franse ka se sɔrɔli teliya kɔfɛ ani Belgique ni Holland minɛni kɔfɛ, ye fiɲɛ binkanni daminɛ Angletɛri kan. A ma ɲɛ sɔrɔ kosɛbɛ fo Irisila awiyɔnw donna kɛlɛ la.
  Ani Angletɛri jamana juguyara kosɛbɛ. U tun bɛ se ka fɛn o fɛn kɛ, u ye bɔnbuw ci. Ɔsitarali minɛna joona Irisi sɔrɔdasiw fɛ. Wa Afiriki minɛna dɔɔnin dɔɔnin, a ma kɛ kosɛbɛ tubabu ni Faransi sɔrɔdasiw ka kɛlɛli kosɔn, nka a kɛra sababu ye ka yɔrɔjanba ni siraw dɛsɛ.
  U ma waati sɔrɔ ka Angletɛri minɛ san 1940, nka san binaani ni kelen samiyɛ la, jigin kɛra ani, ni tubabu ye, a labanna ka ban.
  O kɔfɛ, kɛlɛ min kɛra ni Ameriki ye, o tugura o kɔ. Roosevelt ye kɛlɛ kɛ k"a sɔrɔ a ma a dɔn, wa a kɛra kɔfɛ. Ani zarist Irisi tun b"a fɛ ka Alaska sɔrɔ kokura.
  Nka o dɔrɔn tɛ ... Nɛnɛ waati binaani ni kelen - binaani ni fila kɔnɔ, Zari sɔrɔdasiw ye jikuruw tigɛ ka don Ameriki jamana kɔnɔ, ka kɛlɛw daminɛ yen.
  Irisi sɔrɔdasiw fan fɛ, sanfɛla sɔrɔdasiw hakɛ n"u jogo la.
  Amerikikaw tun bɛ ka bɔnɛ. Wa Alemaɲikaw donna ka bɔ Kanada, ka ɲɛtaa caman sɔrɔ fana. 1942 sàn Kɛra Ameriki yɛrɛmahɔrɔnya sàn laban ye. Irisi ni Alimanjamana ka gosili kɔrɔ, Ameriki y"a To a ka baara la fo Ɔkutɔburukalo tle 8, o waati la, Niyɔriki ni Waʃintɔnn binkanni kɔfɛ, u y"u yɛrɛ Di.
  O cogo la, diɲɛ kɛlɛba filanan banna. A surunyalen don ka tɛmɛ tariku yɛrɛ kan, a ye se sɔrɔ Irisi ni Reich sabanan fɛ. Kɛlɛ senfɛ, Alimanw fana ye Ɛspaɲi ni Pɔrtigal minɛ, k"u ka maraw minɛ.
  Yɛlɛma donna diɲɛ kɔnɔ. Zaris Irisi ye Angletɛri ni Franse ka mara bɛɛ minɛ Azi ani Pasifiki, ani Ɔsitarali fana. Alaska, Kanada ani Ameriki jamana fanba kɛra Irisila ye, ani Alimanjamana ye a yɔrɔ fitinin dɔrɔn sɔrɔ. Afiriki fanba kɛra Irisila ye. Nka Alimanw ye Faransi, Bɛliziki, Pɔrtigal, Ɛspaɲi jamana dɔw ta.
  Alimanw fana ye Danmakɛ ni Norvege fila bɛɛ minɛ. Ani Suwɛdi jamana tilalen don ni Irisi jamana ye. Faransi, Bɛliziki, Ɔland, Ɛsipaɲi, Pɔritigali, donna timbre zone jamanaw ka kelenya kɛrɛnkɛrɛnnen na. Naziw y"u minɛ ni sɔrɔdasiw ye, hali k"a sɔrɔ u ye marifatigi gofɛrɛnamanw mara. O kelen de kɛra Danemarke ni Norvege ni Suwɛdi jamana yɔrɔ dɔ ye.
  Irisi ye Angletɛri fanga ta. Ikomi Zar Alɛkisandiri naaninan tun bɛ Angletɛri masakɛw fɛ, a tun bɛ jate Angletɛri masakɛ ye.
  Itali ye nafolo dɔw sɔrɔ Afiriki kɔnɔ ani a ye sen sɔrɔ Etiyopi.
  Siga t"a la, Irisi min ye Zari ye, o ye mansamara ye min fanga ka bon ani min ka bon kosɛbɛ diɲɛ kɔnɔ. Nka Reich sabanan barika ka bon. Wa, lafiɲɛ dɔ kɛra waati dɔɔnin kɔnɔ. Mako ka kan ka fɛn kura sɔrɔlenw sɛgɛsɛgɛ. Regent Mikhail yɛrɛ ye fɛɛrɛ tigɛ min ɲɔgɔn ma deli ka kɛ, n"o ye k"a to Irisika dɔ ka muso naani sɔrɔ.
  Hali sinɔdi wajibiyara ka sɔn o ma walasa ka dugu kɔkanmɔgɔw ka ɲɔgɔn sɔrɔli teliya.
  Ani, o ye hakilina ɲuman ye dɛ! Alɛkisandiri naaninan yɛrɛ ye furu kɛ siɲɛ fila a denmisɛnman walasa ka misali di a ka jamanadenw ma. O la, ko in sabatira.
  Michael sara san 1947, ani Zar Alexander ye baara ta tiɲɛ na. Wa hali bi, a ye se sɔrɔ. Nka dugukolo tun tɛ se Hitler ma, wa Fuhrer min tun bɛ fanga la, o ye siko kɛ ka diɲɛ mara.
  Wa, san 1955 Awirilikalo tile 20, kɛlɛba dɔ daminɛna ni zaris ye Irisi jamana na. Reich sabanan ani Itali, Mussolini Jr denkɛ tun bɛ mara yɔrɔ min na kaban, ye binkanni kɛ Zar Alɛkisandiri naaninan ka mansamara kan.
  Diɲɛ kɛlɛ sabanan daminɛna. Arzantine, Berezil, Venezuela, Mɛkisiki ani Latin Ameriki jamana damadɔ fana bɔra Reich sabanan fan fɛ. Ani diɲɛ kɛlɛ sabanan daminɛna...
  
  
  ROKOSSOVSKII KA ƝƐNABƆLI
  Dugukolo paralɛli, dugukolo kan diɲɛ. Fasokanw ka kɛlɛba waati la, danfara fitinin kelen dɔrɔn de tun bɛ yen ni tariku lakika ye. Rokossovsky sera ka Stalin lasun a ka na ni 2nan Garadiw ka kɛlɛbolo ye Paulus kama, ani reserve wɛrɛw walasa k"u tiɲɛ sani Mainstein ka gɛrɛ. Dalilu min ye jɔyɔrɔba ta: "N'an ye Paulus tiɲɛ ka Stalingrad hɔrɔnya ka kɔn san kura ɲɛ, o bɛna kɛ politiki nɔba ye! Katolikiw ka Noɛli bɛna kɛ Stalingrad !
  Stalin Sɔnna a ma ko politikitɔnw ye yamaruya Di fɔlɔ ka binkanni Kɛ Paulus kan, k"a sɔrɔ Mainstein y"a yɛrɛ Minɛ waati in na. Nka o desizɔn min kɛra a yɛrɛma, o de kosɔn, nin ko ninnu kɛra. Hali bi Desanburukalo la, u labɛnnen don kɛlɛ kama dɔɔnin, wa u jigi tun bɛ lafasalitɔn barikamaw kan, Paulus ka sɔrɔdasiw ye kɛlɛ kɛ ni kuncɛbaya ye, wa u sera k"u jɔyɔrɔw minɛ. Wa Desanburukalo tile 25, Mainstein ye sira dɔ tigɛ ka taa Stalingrad ka taa saheli fɛ dɔɔnin.
  Ani kɛlɛ juguw kɛra. Hitler ye yamaruya di ka bridgehead minɛ Volga kan cogo o cogo, Stalin ye yamaruya di ka Stalingrad minɛ kokura cogo o cogo. Kɛlɛw y"a daminɛ ka tobi, i n"a fɔ Stalingrad binkanni waati la, Alimanw fɛ, nka sisan a bɛ o kɔfɛ tigitigi.
  Soviyetiki sɔrɔdasiw bɔra ka taa ɲɛfɛ, ani Alimanw ye kɛlɛ kɛ ni jigitigɛ ye.
  Kalo saba ni tila kɔnɔ, kɛlɛ minnu tun ka gɛlɛn kosɛbɛ, olu tora sen na. Reserve caman donna kɛlɛ in na. A laban na, Marisikalo laban na, Alimanw Wajibiyalen don ka Bɔ Stalingrad, o y"u Wajibiya ka kɔsegin Don. Nka Soviyetiki sɔrɔdasiw ka bɔnɛw kɛra ka caya kojugu ani baarakɛcogo jɔli jan kɛra o kɛlɛ in na.
  Alimanw fana y'u ka kɛlɛbolo barika bonya ni mobilizasiyɔn dafalen ye, ka pankurun girinmanw "Tiger" ni "Panther" wuli, k'u joginw sɔgɔ. Nka bɔnɛ minnu sɔrɔla kɛlɛw senfɛ, olu hakɛ kɛra koɲuman ye Fritz ma ka tɛmɛ tariku yɛrɛ kan. Ikomi Naziw ma bin bɔgɔdaga kɔnɔ ani u ye kɛlɛ kɛ u yɛrɛ ye lafasali cogoya ɲumanw na. Wa o y"u dɛmɛ ka ɲɛfɛla to sira ɲumanw na u yɛrɛ ye.
  Ɔwɔ, jɛɲɔgɔnw ye wale kɛ Afiriki kɔnɔ o ma kɛ ni latigɛ ye ten. Balawu ma sɔrɔ Alemaɲikaw ma kɔrɔn fɛ, o ye dannayabaliya ni farali lase u ka kuluw ma. Amerikikaw, siran bɔnɛba ɲɛ, u ye u yɛrɛ minɛ cogo la min tɛ kɛ, wa tubabu dɔw fanga tun tɛ se ka kɛ.
  O hukumu kɔnɔ, Naziw tun bɛ senna-tɛgɛrɛ minɛ hali bi Tunisi jamana na, wa u tun tɛ se ka hami Itali ko la.
  Wa Zuluyekalo tile 6, Naziw ka kɛlɛ kura daminɛna, Stalingrad kɛrɛfɛ. Nka nin sen in na, Fritz kɛra nanbarakɛlaw ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan, wa u ma u ja gɛlɛya ka binkanni kɛ, i n"a fɔ Soviyetiki sɔrɔdasiw tun b"a fɛ cogo min na dugu yɛrɛ kan, nka u y"u ka pinɛriw wuli ka taa saheli fɛ. Wa a sera ka lafasali sira tigɛ.
  Ka taa ɲɛfɛ, Mainstein sera Volga baji la, kilomɛtɛrɛ kɛmɛ Stalingrad saheli fɛ, o kɔfɛ a y"a kɔ tigɛli kɛ saheli fɛ. O tun ye jagɛlɛya ye ani min tun ma deli ka kɛ. O tɛmɛnen 'kɔ, kɛlɛw la minnu bɛ Kɛ ni 'Tigɛ ye, "Tigɛ" y'a fanga juguba Jira i n'a fɔ 'tanki min bɛ 'sèn Bɔ a kɛrɛw ni a kɔfɛla lakanani barikama na.
  Soviyetiki sɔrɔdasikulu y"a ɲini kɔfɛ ka jaabi di ni binkanni ye, yɔrɔ dɔ la min barika ka bon kosɛbɛ. Tanki kɛlɛw daminɛna, yɔrɔ min na a siɲɛ fɔlɔ don Panther y"a ka fanga jira lafasali la ani lamini na. Alemaɲikaw ye Soviyetiki sɔrɔdasiw ka binkanniw bali ni seko ye n"u ka pankurun kuraw ye. Ferdinand fana y"a jira ko ale fana tɛ mɔgɔ jugu ye.
  Nka jatebla ka ɲɛtaa bɛ URSS fan fɛ hali bi. Alimanw ma se ka taa ɲɛ yɔrɔ jan ani u wajibiyara ka jɔ. A kɛra i n"a fɔ Volga baji kan ko kɛra nɛnɛ ye. Nka Tchechenia jamana na, murutili dɔ daminɛna min tun bɛ Soviyetiki kɛlɛ. Wa Grozny dugu minɛna o kɛra sababu ye ka bɔnɛ fila sɔrɔ, ni Terek Gates binna ka bɔ Caucasus. O ko juguyara kosɛbɛ. Türkiye ye wuli. Ottoman jenerali dɔ kɛra Alemaɲi ka lasigiden ye. A ye yamaruya di dɔrɔn a ka kɛlɛbolo ma u ka bin Soviyetiki sɔrɔdasiw kan u yɛrɛ sago la, o cogo la, a ye ɲɛmɔgɔya bila ka kɔn o ɲɛ, k"a sɔrɔ u bɛ sama ka don kɛlɛ la. Churchill ni Roosevelt ma kuma, ani Turki kɛlɛbolo bisaba, minnu tun bɛ sɔrɔdasi miliyɔn kelen ɲɔgɔn bɔ, olu taara kɛlɛ la.
  O janfa gosili in min kɛra kɔ la, ani o waati kelen na, ka fɛnw sɔrɔyɔrɔ minɛ Volga baji kɛrɛfɛ, o ye ko juguya kosɛbɛ.
  Mainstein, min ye Soviyetiki sɔrɔdasiw ka cɛsiriw kɔsegin walasa k"a gɛn ka bɔ Volga baji la, a y"a ɲini ka kɛlɛ in yiriwa. O kɔ, Soviyetikiw ka komandan ye Steppe Front yɔrɔ dɔw fili kɛlɛ la. Alemaɲikaw jɔra, Soviyetikiw ka kulu biwɔɔrɔ ye Alemaɲikaw ka kulu bi duuru kɛlɛ. Nka u sera k"u ka ɲɛtaa sumaya dɔrɔn, nka u ma se ka se sɔrɔ jugu kan. K"a to Kawukasi jamana na, ko juguyara. Turkiw ye Yerevan lamini ani a bɛ ɲini ka Batumi minɛ pewu. Soviyetiki reservew ka dɔgɔ kosɛbɛ Transcaucasia, Grozny minɛni kɔfɛ, Alemaɲi ka kulu tan ni duuru tora ka taa saheli fan fɛ, ka gɛrɛ Tbilisi la ani ka a lamini.
  O yɔrɔnin bɛɛ, Stalin ye yamaruya di ko binkanni dɔ ka kɛ cɛmancɛ la, o ye Rzhev-Sychov ka baara sabanan ye. Nka Alimanw tun labɛnnen don o kama, wa fanga caman ma bila ka o kɛlɛba in kɛ. O ko juguyara kosɛbɛ Zapɔn donna kɛlɛ la. Tiɲɛ don, samurai ma bin URSS yɛrɛ kan, nka u ye kɛlɛ daminɛ Mongolia kan. Nka Soviyetiki komandan, o jaabi la, tiɲɛ na, u ye sɔrɔdasiw bila ka taa kɛlɛ la ni Zapɔnkaw ye. Japon kɛlɛbolo bolo ba kɛmɛ wɔɔrɔnan tun ɲɛsinnen bɛ o gosili ma, ani kulu mugan ni duuru wɛrɛw tun ka kan ka wuli joona ka taa kɔrɔnfɛla yɔrɔjan na, ka fanga dɔgɔya u ka kɛlɛbolow la minnu tun bɛ Fritz kɛlɛ.
  Juguya ta fan fɛ, nka jɛɲɔgɔnw tugura makɔnɔni fɛɛrɛ dɔ la, hali u ye dɔ bɔ Erɔpu gun ni Alimanjamana dugubaw ka bɔnbɔnw binkanni fanga la. Wa hali bi, binkanni ma kɛ tunisi jamana na, o bɔrɔba kan. A ka c"a la, jɛɲɔgɔnw tun tɛ kɔrɔtɔ ka kasɛtiw bɔ tasuma na. Ani a ye kɛlɛ tiɲɛ tiɲɛ na. Wa Alimanw n"u ka satelitiw ye se sɔrɔ dɔɔnin dɔɔnin Kawukasi jamana na.
  O kɔfɛ, Stalin y"a latigɛ ka kɛ i n"a fɔ Solon ani a ye kɛlɛ banbali fɔ Hitler ye. Ka fara o kan, cogoyaw ka ɲi kosɛbɛ Alemaɲikaw ma. Kɛlɛden kasodenw bɛɛ bɛ di u ma fu, k"a sɔrɔ Irisikaw bɛ segin ka taa ni u ye kunmabɔnafoloba dɔ kama. Ka fara o kan, URSS y"a ka layidu ta ko a bɛna petoroli ni petorolifɛnw, ani fɛnɲɛnamafagalan suguya caman di Reich sabanan ma, kɛlɛ banbali waati kɔnɔ fu.
  Hitler poraskinuv hakililaw y"a latigɛ ka sɔn Stalin ka hakilina ma. O kɛlɛ banbali kɛra san kelen kɔnɔ ni a bɛ se ka kɛ ko a bɛ se ka janya. Sɛtanburukalo tile fɔlɔ, san 1943, kɔrɔnfɛla kɛlɛ banna. Wa kɛlɛ daminɛna kokura ni fanga kura ye. Nin sen in dɔrɔn de la Tlebi fɛ. Fɔlɔ, kɔgɔji la. Tunisi kɛra Naziw ka binkanni yɔrɔ ye ani a kɛra yɔrɔ ye.
  Nowanburukalo tile 25, san 1943, Alimanw ka kɛlɛbolo sanfɛla minnu tun bɛ Mainstein ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ, olu y"a daminɛ ka Gibraltar kɛlɛ. Franco ye ultimatum sɔrɔ walasa ka Naziw bila ka tɛmɛ, n"o tɛ, u tun bɛ bagabagali kɛ a la ko u bɛna a ka fanga tiɲɛ. Tile saba ni su saba kɔnɔ, binkanni jugu dɔ kɛra. O kɔnɔ, Alimanw ye baara kɛ fɔlɔ ni fɛn kura ye: Sturmtigr min tun bɛ ni jet bɔnbu ye. O masin in ye tubabu jɔyɔrɔw tigɛtigɛ dɔrɔn, ka jugu halaki kosɛbɛ.
  Jibraltar ye Mediterane kɔgɔji marali kun ye ani fan fila bɛɛ y"o faamu. A fɔ man di nka, Alemaɲikaw ye sababu caman sɔrɔ k"u ka kɛlɛbolow lajɛ ɲɔgɔn fɛ. Kɛlɛbolo binna.
  Kɛlɛ fana juguyara kɔgɔji la. Kɔgɔjida-ji-minɛnw bɔli Reich sabanan na, o tɛmɛna unit binaani kan kalo o kalo, wa a tora ka caya. Jɛɲɔgɔnw bɔnɛni kɔgɔji falenni na. Wa Afiriki kɔnɔ, kɛlɛ lakika dɔ daminɛna. Alemaɲi "Panthers" ni "Tigers" y'u ka fisa ni juguw ye. Alimanjamana ka kɛlɛ, n"o ye kulu bisaba kulu dɔ ye, o daminɛna ni binkanni ye ka bɔ Maroko, ani kɛlɛbolo mugan ni duuru, ni binkanni ye Alzeri kan ...
  San kura 1944 ye bɛɛ sɔrɔ tuma min na kɛlɛ in daminɛna a dafalen na ...
  San 1944 Zanwuyekalo laban na, Ameriki ni Angletɛri sɔrɔdasiw ka bɔrɔba dɔ sigira senkan Alzeri. Wa o fanga ninnu y"u yɛrɛ di dɔrɔn kɛlɛli dɔɔnin kɔfɛ. O kɔ fɛ, Alimanw ni Italikaw ye Libi binkanni Kɛ. Afiriki wuluwulu kuraw tun bɛ ɲɔgɔn dalajɛ. Rommel ka kulu taara Misira fan fɛ, Mainstein ta taara Nizɛri loop fan fɛ.
  Alimanw tun bɛ ni "Panther" -2 ye ni kɛlɛkɛminɛn barikamaw ye ani marifa, ka fara motɛri kan min fanga tun ye so 900 ye. Wa Amerikikaw y"a daminɛ ka Sherman M 4 pankurun sɔrɔ.Stalin fana y"a ka pankurun bolokɔnincininw T-34-85 ni IS-2 kɛlɛ kokura. Alemaɲi ka pankurun wɛrɛ "Tiger" - 2 kɛra jogo kɔrɔ ye kabini a bilala seriyali la. K'a sɔrɔ a ni "Panther" -2 ka marifaw bɛ bɛn ɲɔgɔn ma, wa a girinya tun ka bon ni tɔni mugan ni kelen ye, Alemaɲi mastodon "Tiger" -2, ye a dɔgɔmannin tɛmɛ dɔɔnin dɔrɔn kɛlɛkɛminɛnw na, a ka dɔgɔ kosɛbɛ bolifɛn bolicogo ni fɛɛrɛko dannaya siratigɛ la.
  Nka jet kɛlɛcɛ kura ME-262 tun tɛ ni ɲɔgɔndan ye, marifako siratigɛ la, teliya fana tun tɛ. O la, a ka sanfɛla jogo ta fan fɛ, o tun ka kan ka jɛɲɔgɔnw ka nafa hakɛlama musaka bɔ. A bɛɛ lajɛlen na, awiyɔn caman minnu bɔra Tlebi jamanaw ka jɛkuluba ka sɔrɔdasiw la, olu ma se ka nafa jɔnjɔn di kɛlɛyɔrɔ la. Alemaɲi aces tun ka bon ni u ka Tlebi-ɲɔgɔnw ye seko la, wa o ye nɔ bila fiɲɛ kɛlɛw jateminɛw na. Ani Naziw ka marifa kɛlɛli marifaw bɛ sanfɛ. Ka fara o kan, jɛɲɔgɔnw jigi tigɛra u ka komandan ka latigɛbaliya fɛ, o min ye fanga lase kɛlɛ ma yɔrɔ dɔw la, o de kosɔn u ye bɔnɛ caman sɔrɔ. Wa a tun man nɔgɔn ka baara kɛ Afiriki kɔnɔ.
  Rommel ka se Marisikalo cɛmancɛ ma, a ye Libi minɛ ka taa El Aman. Yan, tubabu tun bɛ ni lafasali kogo barikama ye. Wa Montgomery ye komandi kɛ ka ɲɛ kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"a ye fanga sɔrɔ. Nka Alemaɲikaw tɛ yafa ten ten. Ka marifa ni sɛnɛfɛn wɛrɛw sama Awirilikalo laban na, Alimanw ye lamini-taama kɛ kungo kɔnɔ ka se Nil baji kuncɛ la, ka tubabu ka lafasaliw tɛmɛn. Mɛkalo la, Alɛkisandiri binna ani Alimanw sera Suez kanal la. Türkiye fana ye Siri ni Palestina binkanni Kɛ.
  Zuwɛnkalo kɛra fɛn caman tigɛli ye Moyen-Orient kɛlɛ la. Alemaɲi ka kulu biwolonwula ni kɔ ani Turki jamana mugan tun b"a kɔnɔ. Tubabu ni Amerikikaw ye se sɔrɔ. Wa zuluyekalo la, Arabie Saoudite fana Nàna Reich sabanan ka fanga kɔrɔ, wa fasisiw ka sɔrɔdasiw Dònna Iran, u y"u Yɛlɛma yen, u ye kὲlɛbolo-kɛlɛ dɔrɔn Sɔrɔ tubabu sɔrɔdasiw fɛ. Awirilikalo la, Alimanw, a bɛ ɲini ka taama ka tɛmɛ kilomɛtɛrɛ ba kelen kan, u donna Ɛndujamana kɔnɔ. Sɛtanburukalo la, a bɛ se ka fɔ ko Ɛndujamana bɛɛ minɛna. Sigidamɔgɔw ye Wehrmacht kunbɛn iko hɔrɔnyabagaw. Wa Japon labanna ka dugukolo dancɛ sɔrɔ n"a jɛɲɔgɔn barikamaba ye.
  Ɔkutɔburukalo tile fɔlɔ sera. Kὲlɛbaliya sàn min Laseli Kɛra ni URSS ye. Alimanw ye kelenya kɛ ni Zapɔnkaw ye, u ye dugukolow minɛ ka bɔ Maroko ka taa Birimani, Ɛndu fana sen bɛ o la, u sera equator ma, ka Afiriki fanba ta u yɛrɛ ye. O cogo la, Reich sabanan ye bonya sɔrɔ, nka fan dɔ fɛ, a y"a ka sɔrɔdasiw jɛnsɛn farafinna jamanaw kɔnɔ.
  O waati kɔnɔna na, Stalin ye kulu kɛmɛ saba ɲɔgɔn labɛn ani k"a sigi senkan, pankurunw kuluw fana tun bɛ o la. Wa Soviyetiki kɛlɛbolo bɛɛ lajɛlen bonya kɛra miliyɔn tan ni kelen ye minnu na 8 tun bɛ se ka baara kɛ ni Soviyetiki Alemaɲi kɛlɛbolo ye. Nka Wehrmacht fana barika bonyana, hali n"a ye jamana wɛrɛw ka faranfasi ɲini kosɛbɛ a ka dantigɛli la. Ka fara o kan, jet awiyɔnw fanga bonyalen don. ME-262 tun bɛ dilan kaban awiyɔn bi saba fo binaani na tile kɔnɔ, wa siga t"a la ko a tun ye diɲɛ kɛlɛba filanan kɛlɛcɛ ɲuman ye. A ka motɛri fila tun bɛ teliya fo kilomɛtɛrɛ 900 lɛrɛ kɔnɔ, wa marifa naani minnu janya ye milimɛtɛrɛ 30 ye ani ka fara o kan, olu ye mobili kɛ kɛlɛɲɔgɔn juguba ye awiyɔn suguya bɛɛ la.
  "Panther"-2 y'a jira ko a tɛ se ka suma ni tanki dɔ ka jogo bɛɛ lajɛlen ye, min ka fisa kosɛbɛ marifako ni kɛlɛkɛminɛnw na ka tɛmɛ "Shermans" M 4 ani T-34-85 kan. Tiɲɛ don, ni a girinya ye tɔni 47 ye, nka motɛri min fanga ye so 900 ye, o ka ca ni o musaka ye. Ka fara o kan, Panther-2 ka kɛlɛkɛminɛnw sɔgɔli ni ɲɛfɛla kɛlɛli siratigɛ la, o tun ka fisa ni IS-2 ye, a kana fɔ bolifɛn bolicogo ye.
  O ye Stalin jɔrɔ tiɲɛ na. Nka Reich sabanan bɛ a daminɛ na hali bi.
  Dunanw ni koloniyali tilayɔrɔ kura bɛ ka dabɔ. E seriyali pankurunw yiriwali taabolo kan, ni motɛri fanga ka bon hali bi, kɛlɛkɛminɛnw ka bon ani marifa barikamaw. Ani ka awiyɔn modɛli kura dɔw dilan. Naziw ye Arado jet bomber sɔrɔ kaban seriyali la, wa NE-162 bɔra kɛnɛ kan. Wa Wehrmacht nafa bɛna bonya.
  O la, Stalin tun bɛ fɛn dɔ miiri min na: ka sɔn walima ka sɔn Hitler ka laɲini ma, n"o ye ka kɛlɛ banbali janya san wɛrɛ kɔnɔ. Faan dɔ fɛ , ne tun t"a fɛ ka ne ka mɔgɔw fili kɛlɛ dingɛ dunba kɔnɔ tugun. Faan wɛrɛ fɛ , a jɛlen don ko a bɛna juguya ka tɛmɛn fɔlɔ kan - waati bɛ baara kɛ URSS kɛlɛli la.
  O bɛɛ n"a ta, Stalin ye kɛlɛ banbali janya. A y'a latigɛ ko hakilitigiw tɛ kɛlɛ kɛ.
  Nka Fuhrer kurunba jigira Angletɛri jamana na san 1944 Desanburukalo la, a ma miiri min na. Mɔgɔ si tun t"a miiri ko Naziw bɛna na nɛnɛ waati la. Wa tubabuw sera ka minɛ ni kabako ye. Kabako, jɛkulu ɲuman, marifa misɛnnin minnu bɛ se ka kɛ u yɛrɛ ye kosɛbɛ E-10, nin bɛɛ tulon kɛra Fritz bolo.
  Ani tiɲɛ yɛrɛ la, dɔgɔkun kelen kɔnɔ, Angletɛri minɛna! A ka c"a la, nin ye Wehrmacht ka ɲɛtaa belebeleba ye!
  London binna! Ani Fuhrer y"a miiri ko a tɛ se ka se sɔrɔ a kan! Marisikalo la kaban, Islande minɛna.
  O kɔfɛ, naziw ye hakilina di Ameriki ma - u ko, i b"a fɛ mun na : ka kɛlɛ kɛ ka taa a fɛ walima i bɛna fanga yɔrɔw tila hali bi wa? Roosevelt salen kɔfɛ, fɛɛrɛ tigɛlen dɔ ye fanga sɔrɔ Ameriki - hɛrɛ dira Alimanw ma. Fuhrer kɔni ye sariya jugu caman Kɛ - i n"a fɔ Aliman jamanaw ka bɔnbɔnw binkanni musakaw sarali ani musakaw.
  Amerikikaw ye sigasiga dɔɔnin, nka dɛsɛ jugu wɛrɛ kɔfɛ, kɔgɔji la, u bɛnna. Ani u sɔnna Hitler ka saratiw ma.
  Fuhrer ye lafiɲɛbɔ surun kɛ kɛlɛ la... Ka minɛlenw sɔgɔ ani k"a jɔyɔrɔ barika bonya Erɔpu, Afiriki ani Azi.
  Nka Mɛkalo tile fɔlɔ san 1947, Naziw, k"u fanga mara ani k"u bila pankurunba E-75 kan - min ka bon kosɛbɛ Wehrmacht kɔnɔ - ye URSS bin.
  K"a Fɔ k"a jɛya, u ye binkanni in Tɛmɛ yen. Ani ka pankurun kura caman bila sen kan.
  E-75 kɛra mobiliba ye, bawo mobili belebelebaw tun ka di Hitler ye kosɛbɛ. Hali n"a y"a sɔrɔ ko mastodon ma ɲɛ sɔrɔ pewu : a bɛɛ tɛmɛna tɔni kɔnɔntɔn kan, ni motɛri fanga ye so 900 dɔrɔn ye - o kɔrɔ ye ko tanki in kɛra ko a ma teliya kojugu wa a ka teli ka tiɲɛ. Kanon barikama min janya ye milimɛtɛrɛ 128 ye, o ka marifaw tun ka dɔgɔ ani a tun bɛ marifa ci dɔɔnin dɔɔnin ka tɛmɛ milimɛtɛrɛ 88 kan.
  Sankanso in tun bɛ ni lakanani ɲuman ye - a ɲɛda tun ye milimɛtɛrɛ 252 ye, a kɛrɛw tun ye milimɛtɛrɛ 160 ye kɛrɛfɛ, nka a kɔnɔna tun ka jugu kosɛbɛ - a ɲɛda tun ye milimɛtɛrɛ 160 ye, hali n"a tun bɛ kɔrɔta degere 45 la, a kɛrɛ tun ye milimɛtɛrɛ 120 dɔrɔn ye, wa a tun ka bon kosɛbɛ.
  Kuma bɛɛ la, E-75 tun ye "King Tiger" ye min bonyalen don kosɛbɛ, gɛlɛya dɔw tun bɛ a la o de kosɔn. Tiɲɛ na, a ka kan ka fɔ ko motɛri ni transmission tun bɛ ɲɔgɔn fɛ, o de ye tanki labɛncogo dɔgɔya. Ka fara o kan, a tun bɛ se ka barika don kurunba kɔnɔna lakanani na ni kalaw ye foro kɔnɔ.
  O la sa, E-75 tun lakananen don kosɛbɛ, marifa barikama tun b"a la, nka a tun ka gɛlɛn kojugu, a tun tɛ taa-ka-segin kosɛbɛ, wa a tun bɛ tiɲɛ tuma caman na.
  E-50 tun ka dɔgɔ, tiɲɛ na, a tun ka nɔgɔn, a motɛri tun dilannen don, wa a tun bɛ teliya ka tɛmɛ kilomɛtɛrɛ biwɔɔrɔ kan lɛrɛ kɔnɔ. Wa marifa tun b"a bolo min janya ye milimɛtɛrɛ 88 ye ani a barili janya ye 100EL ye. Ani a ye marifa 12 kɛ miniti kelen kɔnɔ. E-50 kurunba ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw ni E-75 ta bɛ Taa ɲɔgɔn fɛ, kɛrɛw ni tourelle lakanani ka jugu. Nka waleyali la, E-50, a mana kɛ cogo o cogo, n"a ka taamacogo, a girinya ka dɔgɔ ani a ka dannaya ka bon, o bɛ se ka kɛ ka tɛmɛ E-75 kan.
  Nka Hitler ye yamaruya di ko u ka jamaba masin dɔ kɛ ka girinya. Kuma bɛɛ la, Fuhrer ye pankurunw dilanni bali minnu ka nɔgɔn ka tɛmɛ tɔni bi duuru kan. Walasa ka Aryan joli lakana. Sɛgɛsɛgɛli E-10 ni E-5 damadɔ dɔrɔn de Bɔra.
  E-100 pankurun fana tun bɛ ten. Ani a bεε bεε bεε bε bεn, minnu bε ni bεnkansεbεn ye.
  Fuhrer tun bɛ fɛnba bɛɛ kanu caman na. TA-400 jet modification kɛra bombe-cikanba ye min ka bon kosɛbɛ. Ɔwɔ, o ye fanga juguba ye.
  Yu-488 ma don baara la dɔɔnin dɔɔnin, a jatera ko a kɔrɔlen don, wa a ɲɔgɔnna dɔ bilala a nɔ na. Alemaɲikaw tun bɛ ni bɔnbɔnw ye minnu tun tɛ ni kɔ ye, n"olu ye B-2 ani B-18 ye. Fana masin minnu bɛ baara kɛ kosɛbɛ, minnu bɛ se ka Ameriki bɔnbɔnw ci ka bɔ Erɔpu.
  Wa min tun bɛ yen dɔrɔn, o tun tɛ fiɲɛ na. Hali diskow bɔra kɛnɛ kan, minnu, k"a sababu kɛ jet laminɛri ye min bɛ woyo, u tɛ se ka tiɲɛ marifa misɛnninw fɛ.
  Kuma surun na, fanga minnu bɛ yen, olu tɛ kelen ye. Ani Hitler b"a jira ko a bɛna URSS ban nɔgɔya la.
  Nka o tun tɛ yen. Tiɲɛ don, Kawukasi jamana na, Naziw ye ɲɛtaa kɛ ni Turkiw ye. U ye Baku, Yerevan, ani petoroli kɔlɔnw bɛɛ minɛ. Wa ka bɔ kɔrɔn fɛ, ka Primorye minɛ, ka Vladivostok lamini, Japon ye ɲɛtaa sɔrɔ.
  Nka npogotigi naani: Natasha, Zoya, Augustina ani Svetlana ye Naziw sɔsɔ ani, kɛlɛba min kɛra Moskow kama, o daminɛna tuma min na, u donna kɛlɛ la.
  Natashka ye bɔgɔdaga dɔ ci ani ka grenade fagalen dɔ fili n"a sennasanbara ye. A ye fasisiw wuli ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Soviyetiki Irisi jamana ye !
  Zoya fana ye Fritz ka layini ta ka a tigɛ ka jigin. Wa a ye saya nilifɛnw fili ni senkɔni gansanw ye. A ye fasisiw caman faga.
  A ye dɔnkili da ko:
  - Ka ɲɛsin seko kura sɔrɔli ma !
  O kɔfɛ, Augustin bɛ taa taama na. A ye juguw sɔgɔsɔgɔ. A y"u jɛnsɛn ni bolokɔnincinin barikamaw ye sira wɛrɛw la. Wa fana ni sennasanbara ye, a bɛna halakili nilifɛn dɔ daminɛ.
  Ani ka dɔnkili da:
  - An bɛna jama jugu ka binkanni tiɲɛ !
  Ani nin ye binkanni Svetlana ye. A ye Naziw caman tigɛ. Wa o kɔfɛ, a sennasanbara jɛlenw ye mɔgɔfagala dɔ lawuli tugun.
  Kɛlɛcɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ne ye super champion ye !
  Muso kɛlɛcɛ naani ninnu ye baara Kɛ tiɲɛ na o tilayɔrɔ bɛɛ la. Nka tilali kelen, hali naani ka dɔgɔ kojugu, Wehrmacht bɛɛ kama. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni marifa barikamaw ni marifaw ye minnu ka bon kosɛbɛ.
  O la sa, Awirilikalo laban na, o bɛɛ n"a ta, Naziw ye Moskow lamini. Wa o ye dusukasikoba ye. Wa san 1947 Desanburukalo laban na, URSS faaba binna. Wa, kɛlɛ in taabolo nata banna.
  O kɔfɛ a tun tɛ i n'a fɔ a tun bɛ cogo min na fɔlɔ... San 1948 kɔnɔna na, Nazi sɔrɔdasiw ye URSS jamana bɛɛ minɛ pewu, u ni Zapɔnkaw. Wa a juguyara ka tɛmɛn fɔlɔ kan...
  Waati dɔ kɔnɔ, Naziw ye kɛlɛ kɛ ni partisanw ye, ka Stalin minɛ, o min tun t"a fɛ ni a kuncɛbaya ye k"o muɲu. O kɔfɛ, san 1951 Awirilikalo la, URSS ɲɛmaa halakira o bɛɛ n"a ta, guerilla kɛlɛ y"a daminɛ ka dɔgɔya.
  Alimanw y"u ka marifatigi Risi gɔfɛrɛnaman sigi, ka partisanw kɛlɛ ni sigida fanga ye. Wa u sera ka ɲɛtaa sɔrɔ ... Ameriki fo ka na se bi ma, a tora kɔgɔjida la, ka nukliyɛri marifaw sɔrɔ.
  Hitler y"a ka taama bila Ameriki kan ka mɛn kojugu. Ani, Ameriki sera ka atomikɛ bɔnbuw dilan jamaba la, o kɔfɛ hidrɔzɛni bɔnbuw. Wa o kɔfɛ, u ye misiriw da, hali n"a kɛra kɔfɛ ka tɛmɛ Alimanw kan.
  Fɛn fila si ma a latigɛ ka taa kɛlɛ la. Fanga-yɔrɔw tila-tila tun bɛ yen. USA ni Alimanjamana, ani Japon fila bɛɛ ye caman minɛ, o de kama u bɛ ka nafolo sɔgɔ kabini waati in.
  Hitler binna san 1957 Awirilikalo tile 20, a wolodon bi wɔɔrɔ ni segin tigitigi. A kɔfɛ, Regent Schellenberg ye fanga sɔrɔ, ka Himmler min bɔra kɛnɛ kan, o bila a nɔ na. Ani Goering sara dɔrɔguta fɛ.
  Schellenberg ye liberaliyali yɔrɔ dɔ Kɛ jamana minɛlenw na. Wa a ye yɛrɛmahɔrɔnya caman don koloniw kɔnɔ. Censorship fana kɛra nɔgɔya ye. Dɔ wɛrɛw tun be yen ka fara Naziw ka parti kan.
  Schellenberg y"a daminɛ ka siyawoloma miiriya nɔgɔya. Ka yiriwa dɔɔnin dɔɔnin kapitalisimu siraw kan ani o waati kelen na ka kɛɲɛ ni labɛn ye, Reich sabanan ka sɔrɔ ye ɲɛnamaya kɛcogo kɔrɔta.
  Guerilla sɔrɔdasiw tun bɛ ka bin. Mɔgɔw delila kololi ni sigicogo kura la. 1961 sàn, Fɔlɔ fɔlɔ Kɛra kalo la. Wa 1976 sàn na ka Taa Marisikalo la.
  Cogo dɔ la, kɔngɔ gɛlɛyaw ɲɛnabɔra, ka bange hakɛ labɛn.
  Schellenberg kɔfɛ, Kleiman ye fanga kɛ. A fana tora ka liberaliyali kɛ.
  Reich sabanan kɛra demokarasi mansamara ye min kɔnɔ jamana caman bɛ yen. Nka a tun tɛ se ka fara a kan.
  Japon fana ye demokarasi sɔrɔ. Wa Ameriki ye demokarasi ye kabini tuma jan.
  Yan, Reich sabanan na, Kleiman kɔfɛ, jamanakuntigi kura sugandira. Wa u kɛra - Natasha Rostova ye. O min ye ko duman ye tiɲɛ na!
  Wa demokarasi ni bɛnkan waati sera.
  Kɛlɛcɛ yɛrɛ ye dɔnkili da;
  An ka mɔgɔw tɛna tɔɔrɔ muɲu,
  Marifaw - kɛlɛ jahanamakan ka mankan bɔ !
  An bɛna jɔ : ni jigiya ye ka ɲɛsin nisɔndiya ma,
  Kamankun ni kamankun: lajɛ, mɔgɔkɔrɔbaw ni denmisɛnw!
  
  Bayonɛtiw lamɔli callus kɔnɔ, .
  Kɛlɛcɛw ka filɛli gɛlɛn - cɛw dɔrɔn!
  Dugukolo min bɔra dusukasi la, o bɛɛ kɛra kunsigi jɛman ye, .
  Npogotigininw ka tresses timidly pull!
  
  An ye nɔɔrɔma, Soviyetiki jamana denw ye, .
  An tɛ se ka kari, nɛgɛ ni tasuma fana tɛ se ka kari!
  An ka kɛlɛ kɛ n"an seko bɛɛ ye hɔrɔnya kama!
  Fasisiw ka sagakulu dɔ - Ne dalen b'a la ko an bɛna a kari !
  
  U kana don baara la - ni dusukasi ye ka bɔ dimi na, .
  Nka tutigɛbaga y"a yɛrɛ lajɛ kɛlɛ la!
  Kravati bɛ tasuma na - ɲɛ bɛɛ bɛ da a kɔnɔ , .
  Bolshevik senna-tɛgɛrɛ nɔɔrɔmaw la!
  
  Sɔrɔdasi jamaba dɔ bolila ka taa binkanni in kɛ ni dimi ye,
  Fasisiw ma kuma, kanonw mankan bɛ tigɛ!
  Ka bɔ nɛgɛ fanga bilenman mugurilen na, .
  Darapo karilen min bɛ ni swastika ye, o jiginna!
  
  An ka batiriw tun b"a dɔn yɔrɔ min na tigitigi
  Ani mun na? cɛnin jagɛlɛn, .
  Hali ni nɛnɛ ye clods ye, a bɛ dimi, u ye juguya tɔɔrɔ,
  Tuma min na sennasanbara tun bɛ su fɛ, a tun bɛ taama bɔrɔ kɔnɔ!
  
  Ni i ka dɔgɔ, a ka nɔgɔn ka scout kɛ, a ka nɔgɔn, .
  Kari fɛn o fɛn kɛra, i bɛ se k"i nugu nɔrɔ!
  I ye kalili kɛ nɛnɛ na, foro kɔnɔ, .
  Nka mɔgɔ dɔ ye ŋɛɲɛ kɛ : cɛ ma kɔgɔ kosɛbɛ !
  
  Npogotigininw fana tun tɛ siran dɔn, .
  U ma kɛlɛ kɛ ka tɛmɛ o kan, cɛden jagɛlɛnw!
  Lafiɲɛbɔ waati la, an tun bɛ dɔn kɛ fila-fila, .
  U ye baro kɛ dɔɔnin dɔɔnin - a bɛ kɛ makariko ye ka kuma tiɲɛ !
  
  Hitler jugu - Sitanɛ ka baarakɛla, .
  Mɔgɔ minnu tɛ jate kɛ, bagan tiɲɛna!
  Nka hɔrɔnyabaga bɛna jamaba tiɲɛ,
  O bɛɛ kɔfɛ, dan tɛ fanga ka lajɛw la!
  
  Kominisi parti ye kanu ani ka lamɔ, .
  Anw tutigɛbagaw ja gɛlɛyara o ko la!
  Walasa a kana Fritz cɛkɔrɔba muɲu,
  Walisa i kana juru don!
  
  An kalanna ka da senuma la sugo la,
  Ani, aw kana nimisa cɛsiriw la jamana ye!
  An ye min muɲu, o tɛ se ka suman dɔrɔn, .
  Kanulenw, Soviyetiki sɔrɔdasi denkɛw!
  
  An si ma kuma si hakɛ kan, .
  Aw ye hinɛ aw yɛrɛ la - aw kana mɔgɔ wɛrɛw bonya!
  Saya bɛ siran, nka ne tun tɛ siran
  Rus' ye se sɔrɔbaliya ye - konsiliw ka kɛlɛbolo!
  
  Wa diɲɛ nisɔndiyalen dɔ bɛna na Dugukolo kan,
  Dimi tɛna kɛ yen, ɲɛji tɛna kɛ yen, dusukasi tɛna kɛ yen, mago tɛna kɛ yen!
  Pankarti min bɛ kominisi dugukolo bɛɛ kan,
  Minnu binna, olu bɛna kunun cɛɲa mara la!
  
  
  Aw bɛ Fuhrer tigɛtigɛ ka kɛ fɛnw ye
  Fuhrer ye a yɛrɛ bɔ dɔɔnin maana lakika la, ka yamaruya di Rommel ma, Tolbuk kɛlɛbolo y"a yɛrɛ di kɔfɛ, a ka taa ɲɛ k"a sɔrɔ a ma jɔ tubabukan na. O cogo la, k"u bali k"u Sìgi lafasalitɔnw kan ani ka layiniw Minɛ minnu labɛnna ka Kɔn.
  Kɛlɛ in tɛmɛnen kɔ, Rommel sera, hali ni fanga dɔgɔyara kosɛbɛ, ka se sɔrɔ tubabu kan, ani koloniyali sɔrɔdasiw y"u yɛrɛ di a bɛ se ka fɔ ko kɛlɛ ma kɛ.
  O de kosɔn, tubabu ye Misira bɔnɛ ani ka Suez kanal mara. Nka hali nin ma Kɛ gɛlɛyaw laban ye Hitler kɛlɛli jɛkulu fɛ.
  Fuhrer ma Panzer Kɛlɛbolo naaninan Lasegin saheli fɛ, wa ka Fàra o kan, a ye binkanni min Kɛ Stalingrad kan, o kalifa Crimea ka cɛfarin ma, n"o ye Mainstein ye. O de kosɔn, Alemaɲikaw sera ka dugu minɛ Volga baji kan, a bɛ se ka fɔ ko o yɔrɔnin bɛɛ, wa Soviyetiki sɔrɔdasiw ma waati sɔrɔ ka sen sɔrɔ yen.
  Ka da Mainstein ka sɔrɔdasiw ka ɲɛtaa kan, u taara ɲɛ Volga baji sira fɛ ka se Kaspian Kɔgɔji la. Wa o kɔfɛ, Turquie donna kɛlɛ in na, ka gosili barikama kɛ ni kɛlɛbolo miliyɔn caman ye. Japon fana ye se sɔrɔ Midway kɛlɛ la ka kɔn o ɲɛ, ka Hawayi gunw minɛ.
  Wa o cogo la, samurai ye ɲɛfɛla filanan da wuli kɔrɔnfɛla yɔrɔjan na. U taara ɲɛ ni senna-sɔrɔdasi jamaba ye. Wa u sera ka Vladivostok tigɛ ka Khabarovsk minɛ, ka fara Mongolia fanba minɛni kan.
  O de kosɔn, URSS ma fanga sɔrɔ ka ɲɛsin nɛnɛba kɛlɛli ma. Wa Alimanw, ani Turkiw, ani Reich sabanan ka sateliti wɛrɛw, u ye Kaukase jamana bɛɛ lajɛlen minɛ nɛnɛ waati, ani petoroli Baku.
  Soviyetiki Irisi jamana y"a yɛrɛ sɔrɔ degunba la min bɛ se ka kɛ fɛɛrɛko siratigɛ la. Stalin yɛrɛ Sɔnna hɛrɛ danfaralen ma ni Alimanjamana ye cogo o cogo.
  Fuhrer ye kunnafonidilaw ka kunnafoni sɔrɔ ko baara bɛ senna Ameriki jamana na walasa ka atomike bɔnbu dɔ dilan. Wa a jɔrɔlen o ko la, a Sɔnna ka hɛrɛ danfaralen Kɛ ni URSS ye. Nka tiɲɛ na, ka fɛn bɛɛ ta min minɛna kaban, ka fara Leningrad kan, ani Karelia bɛɛ, fo ka se Arkhangelsk ma. Jagoba dɔ kɛra Soviyetiki Irisi jamana kan. Japon ye kɔgɔjida minɛ, ani dugukolo wɛrɛw yɔrɔ dɔw kɔrɔnfɛla yɔrɔjan.
  Stalin, a y"a faamu ko jigiya tɛ kɛlɛ kɛli la ɲɛfɛla fila kan, ani fana a siranna Alemaɲi pankurun kura ɲɛ - Panther ani Tiger, a sɔnna hɛrɛ cogoya gɛlɛnba ma, nka a ye Moskow n"a yɛrɛ ka fanga mara.
  Wa Fritz ye u ka binkanni in Tɛmɛ Afiriki kɔnɔ ka Taa Ɛndujamana na. A daminɛ na, u y"a laɲini ka koloni bɛɛ ta Angletɛri, ka sɔrɔ ka jamana ba minɛ.
  Tubabu ma se ka u yɛrɛ minɛ Afiriki kɔnɔ. Naziw ye, ni kɛlɛli barikamaba ye, farafinna nɛrɛma bɛɛ minɛ, ani Ɛndujamana fana, ka fara Zapɔnkaw kan.
  Jiginni Angletɛri kɛra Zuwɛnkalo san 1944, o waati la, Alimanw tun ye jet awiyɔnw labɛn, ani, k"a sababu kɛ u ka jogo ta fan fɛ, u ye fanga minɛ pewu kɔgɔji la ani fiɲɛ na.
  Ameriki fana tun bɛ ka dɛsɛ Zapɔnkaw fɛ fo ka na se bi ma, bawo u ye Yankee kurunba gosi yɔrɔ dɔw la. Wa o kɛra sababu ye ka sɔrɔko seko fitininw musaka bɔ.
  Angletɛri min tun bɛ jamana ba la, o ye se sɔrɔ joona. Wa o kɔfɛ, masakɛ kura dɔ sigira yen min tun bɛ Alimanjamana dɛmɛ, ani gɔfɛrɛnaman min ɲɛmɔgɔya tun bɛ Mosley bolo. Angilɛw ka kurunba fanba taara Reich sabanan ka fanga kɔrɔ. Awirilikalo la, Alimanw ye Irlandi minɛ, ani Sɛtanburukalo la, Operation Icarus kɛra, ni Islande minɛni ye.
  O cogo la, Reich sabanan y"a yɛrɛ tanga Ameriki ka bɔnbɔnw cili ma.
  Nka o ma se Fuhrer ma, Fritz y"a daminɛ ka binkanni kɛ Ameriki kan.
  Sɔrɔdasi dɔw bilala Arzantine ani Berezil. Ani a yɔrɔ dɔ tɛmɛna Gronland ni Kanada fɛ.
  Tiɲɛ don, ka fara Zapɔnkaw kan, Alimanw fana ye Ɔsitarali minɛ.
  San 1945, Naziw sera ka yɔrɔ nafamaw minɛ Tlebi yanfan fɛ. Ameriki tun bɛ Alemaɲi E-series pankurun kuraw ɲɛnabɔ, minnu tun ka bon kosɛbɛ ni Shermanw ye ani hali Pershings. Hitler ka E-75 kɛra fɛn ye min tɛ se ka don a kɔnɔ ka bɔ yɔrɔ si la Ameriki marifaw fɛ, wa a kɛra teliya la Alemaɲi ka pankurunba ye. San 1946 Marisikalo la, Ameriki jamana y"a yɛrɛ di.
  Wa, sɔrɔdasi jɔli dɔ kɛra waati dɔɔnin kɔnɔ. Stalin k"a to a sigilen bɛ a makun na, wa a ma kurun lamaga.
  Hitler ye lafiɲɛ san duuru kɔnɔ ani a ye bolofɛnw sɛnɛ. Wa o kɔfɛ, o bɛɛ n"a ta, a ye Zapɔn minɛ k"a kɛlɛ san 1951 Awirilikalo tile 20 dɔrɔn. A bolofɛnw tun ka ca kojugu.
  Kὲlɛ in Kɛra kalo 8 ye, a labanna ni Zapɔn n'a ka jamanaw bɛɛ minɛni ye.
  O kɔ fɛ, Fuhrer ye baara damadɔ wɛrɛw Kɛ Latin Ameriki ani ka Ɛspaɲi ni Pɔrtigal Minɛ, ani jamana wɛrɛ minnu ma Kɛ a fɛ.
  Türkiye fana minɛna.
  A y"a jira ko Reich sabanan ka mansamara tun bɛ ɲini ka kɛ diɲɛ bɛɛ ta ye. Nka URSS tun bɛ yen hali bi min tun ye finiw bɔ a la.
  Stalin sara san 1953 Marisikalo la, o kɔfɛ, Beria fana fagara marifa la. Nikita Khrushchev ye fanga minɛ. O min ye kongresi 20nan labɛn ni Stalin ka mɔgɔya bato bɔli ye kɛnɛ kan, ani hali maloya la, a ye kɛlɛ in tiɲɛ.
  Ani Hitler y"a latigɛ ko:
  - Ka fanga yɛrɛmahɔrɔnyalen laban minɛ diɲɛ kɔnɔ.
  Wa o cogo la, san 1956 Mɛkalo tile fɔlɔ, Reich sabanan ka kɛlɛboloba min tun bɛ diɲɛ bɛɛ kɔnɔ, o ka kɛlɛba daminɛna URSS kan. Kɛlɛ ni joli belebeleba fana.
  Hitler si tun ye san biwɔɔrɔ ni wolonwula ye kɔsa in na, nka mɔgɔfagala tun t"a fɛ ka a hakili sigi.
  Dancɛ tɛmɛna ka surunya Moskow la kosɛbɛ - kilomɛtɛrɛ kɛmɛ fila ni mugan dɔrɔn ka surun a la. Rzhev tun ye Alemaɲi dugu ye kaban. O la, Fritz tun b"a jira ko hali ka kɔn samiyɛ ɲɛ u bɛna URSS faaba ta, ka laban ka mansamara sabatili dafa dugukolo-yɔrɔ la.
  Nka npogotiginin naani minnu ɲɛmɔgɔya tun bɛ Natasha bolo, olu donna u ka sira kan.
  Npogotigi cɛɲiw sennasanbara minnu tun bɛ bikini la, olu ye Soviyetiki dugu Kalinin lafasa ani san 1956 Mɛkalo tile 4, Alemaɲi sɔrɔdasiw ye binkanni kɛ a kɔnɔ, ka binkanni daminɛ.
  A ɲɛfɛ, Alemaɲi tankiw tun bɛ yen, minnu tun bɛ i n"a fɔ AG seriyali, minnu tun bɛ i n"a fɔ piramidi. U fanga tun ka bon ani u tun tɛ se ka tiɲɛ pewu Soviyetiki marifaw fɛ, ni u tun bɛ ci ka bɔ fan bɛɛ fɛ.
  Nka naziw ma hɛrɛ sɔrɔ nin ko in na : kabini u kɛlɛla npogotiginin naani fɛ - jatɔw barikamaba. Wa o kɛlɛcɛw tun bɛ jugu kɛlɛcogo dɔn.
  Natasha ye grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye. A ye Alemaɲi ka tanki dɔ ka wulu gosi, min bɛ i n"a fɔ piramidi. O kɛra sababu ye ka mobili wuli ka taa kinin fɛ ani k"a sigiɲɔgɔn gosi.
  Wa, pankurun fila bɛɛ pɛrɛnna yɔrɔnin kelen.
  Natasha ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Nin ye ne ka fɛɛrɛ ye !
  Zoya, n"o ye a jɛɲɔgɔn ye, ale fana ye grenade dɔ ci n"a senkɔniw ye. Ani a ye Naziw ka mastodon piramidi ka wuluw gosi. O dɛsɛ in y"a yɛrɛ Yɛlɛma k"a sigiɲɔgɔn Blà. Wa tuguni, tanki fila bɛ pɛrɛn.
  Zoya bɛ pɛrɛn ko:
  - Bonya ka da URSS kan !
  Tasuma wɛrɛ bɛ taa ni Agustin ye. A ye sennasanbara fana fili, fɛn min bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ. Ani ka Alemaɲi mobili dɔ gosi ka bɔ wulu kɔnɔ. Wa o de kosɔn, Naziw ka pankurunw ye ɲɔgɔn gosi tugun.
  Jinɛ kunsigi bilenman ye dɔnkili da ko:
  An tɛna kɛ jɔnw ye
  An ka sennasanbaraw fili!
  Wa o kɔfɛ, Svetlana ye juguw kɛlɛ. Ɔwɔ, o la sa, a bɛ tiɲɛ ani a bɛ tigitigi. Ani fana ni senkɔni gansanw dɛmɛni ye. Ani fasisiw ka mobili ninnu ye ɲɔgɔn gosi. Ani u bɛ pɛrɛn cogo min na.
  Ani Svetlana bɛna dɔnkili da ko:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ n Fasokanw ye !
  Npogotigininw bɛ kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye!
  Natasha ye grenade dɔ fili tugun n"a sennasanbara ye, ka Alemaɲi pankurun fila gɛrɛ ɲɔgɔn na, k"a pɛrɛn ko:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Stalin ye !
  Zoya fana bɛ fɛn dɔ fili min bɛ mɔgɔ faga n"a senkɔniw ye, ka pɛrɛn a fogonfogon sanfɛ ko:
  - Ka ɲɛsin Rus' senuma ma!
  Augustina ye grenade di n"a sennasanbara gansan ye, ka Naziw ka mastodonw gɛrɛntɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka ɲɛsin dancɛ kura ma !
  Svetlana, kungo kɔnɔ, a ye saya nilifɛn fili n"a sen cɛɲi senkɔniw ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka ɲɛsin sebaayaba ma !
  Npogotigininw ye kɛlɛ kɛ ni piramidi masinw ye, u tun ka nɛnɛ kosɛbɛ. Nka mun bɛ se ka kɛ o fanga belebele suguw kama? Wa sisan, Naziw ye Kalinin lamini pewu ani kɛlɛcɛw tun ka kan ka bɔ lamini na.
  Alimanw ye Saratov, Kuibyshev, Tula, Penza minɛ Mɛkalo la, ka Moskow lamini pewu, ka dugu lamini ka bɔ fan bɛɛ fɛ.
  Wa zuwɛnkalo la, binkanni kɛra faaba kan.
  Naani jagɛlɛnw bɛ kɛlɛ kɛ tugun, ka kɛlɛ kɛ ni jigitigɛ ye.
  Natasha ye turn di, ka grenade fili n"a sennasanbara ye ani ka dɔnkili da ko:
  - Bonya ka da an ka diɲɛ kan !
  Zoya fana ye bɔgɔdaga dɔ ci, ka segin ka grenade dɔ ci n"a sennasanbara ye, ka sɔgɔsɔgɔ a fogonfogon sanfɛ:
  - Stalin kura ye ne ka boli ye !
  O kɔfɛ, Agustin ye marifa ci, ani fana a bɛ marifa ci ni timinandiya ye. A bɛ grenade fili ni a senkɔniw ye, ka mankanba bɔ.
  - Se kura bɛna sɔrɔ ! Kɛlɛcɛ kuraw bɛna wuli!
  O kɔfɛ, Svetlana bɛ marifa ci, ka a juguw tigɛ ka jigin. A bɛ mɔgɔfagala fili a juguw ma ni a sennasanbara ye, a bɛ pɛrɛn.
  - A bɛna kɛ an ka se sɔrɔli ye kɛlɛ senuma kɔnɔ !
  U naani ye kɛlɛ kɛ ni jigitigɛ ye Moskow. Nka fanga tɛ kelen ye. Dugu tun bɛ degun tiɲɛ na ni jamaba ye, kɛlɛcɛ suguya bɛɛ, nɛrɛma, jɛman, bulama minnu tun bɛ kɛ i n"a fɔ kanon balo.
  Wa Zuluyekalo tile 3, Moskow labanna ka bin ... Nin waati in na, Alimanw ye Kazan minɛ, ani Ulyanovsk, ani Gorki dugu, ani Ryazan, ani tiɲɛ na, dugukolo min bɛ taa Uralsk baji la, wa u tun ye Orenburg kɛlɛ kaban.
  Ka bɔ kɔrɔn fɛ fana, kɛlɛboloba dɔw ye binkanni kɛ. Zuluyekalo tile 4, san 1956, Nikita Khrushchev y"a jira ko a bɛna a yɛrɛ di Reich sabanan ma walasa ka garantiw di a yɛrɛ ma ani Politburo mɔgɔ wɛrɛw ma.
  Hitler sɔnna o ma... Kɛlɛ tun bɛ ka ban kalo fila ni kɔ dɔrɔn kɔfɛ. Wa, fanga balansi kabini a daminɛ na, jigiya tun tɛ yen.
  Nka, npogotiginin naani ma Sɔn ka dɛsɛ. Ikomi URSS minɛna pewu kaban, yala a bɛ se ka kɛ ka Hitler minɛ k"a faga wa?
  Wa, san 1956 Awirilikalo tile 9, npogotiginin naani minnu tun bɛ dɔn, olu ni cɛden Oleg Rybachenko, y"a latigɛ ka bin Hitler ka bunker kan, ka waati ni jamana bɛɛ ka kojugukɛla kuntigiba tiɲɛ.
  Wa o cogo la, npogotiginin naani ni cɛden dɔ min tun bɛ i ko a si bɛ san tan ni fila ɲɔgɔn bɔ, farikolo fanga ka bon kosɛbɛ, u tun bɛ fini surun dɔrɔn na, olu jiginna Hitler ka sigiyɔrɔ la, ale min tun y"a sugandi Sipɔrɔ.
  Npogotiginin tun ye sennasanbara ye ani bikini don, cɛnin tun bɛ ni suruku ye, ani sennasanbara fana. O la sa, u duuru bɛɛ jalakilen don subagaya la.
  Denmisɛnnin dɔ ni npogotigi naani bɛ binkanni in kan.
  Oleg Rybachenko ye sennasanbara dɔ fili, denmisɛnninw ka sennasanbara, ka Naziw jɛnsɛn ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Irisi jamana ka bonya kosɔn !
  Natasha ye sanpɛrɛn bɔ a kɔnɔbara la, ka Fritz jeni, ka tasuma-bɔn dɔ ci n"a senkɔniw ye, ka Naziw jeni ani ka dɔnkili da:
  - Ka ɲɛsin Rus' kura ma!
  Zoya fana bɛ binkanni in kan. Ni senkɔniw gansanw ye a bɛ mɔgɔfagala dɔ fili min bɛ yen. Ani ka disi bɔ kɛnɛ kan, ka sanpɛrɛn bɔ a la!
  O kɔ, a ye dɔnkili da ko:
  - Ɔwɔ, i ka tɔgɔ sɔrɔ Rus' la !
  Agustin fana y"a sinw bɔ kɛnɛ kan. A ye pulsar dɔ fili a sin bilenman na. A ye sanpɛrɛn bɔn n"a senkɔniw ye.
  A ye dɔnkili da ko:
  - Fali fɔlɔ ye Lenin ye, faso filanan ye Stalin ye !
  Wa sisan Svetlana bɛ binkanni in na. Pulsar fili cogo min na ni senkɔniw ye... A bɛna fasisiw kari. Ani o kɔfɛ ni sinbara zipu bilenman ye. Wa a bɛna Naziw caman tigɛ ka jigin.
  Ani ka dɔnkili da:
  - Ka ɲɛsin Fasokanw ni Stalin ma !
  Oleg Rybachenko bɛ binkanni in na tugun. A bɛ fasisiw tigɛ ni npanw ye minnu bɛ kɛ ni jinɛweleli ye, ka sanpɛrɛn bila n"a bolokɔnincininw ye.
  Wa cɛnin bɛ pɛrɛn ko:
  - Mali ka bonya !
  Natasha, min bɛ Naziw mugumugu ni npanw ye, ani ka jahanama pulsarw fili n"a sennasanbaraw ye, o bɛ pɛrɛn:
  An ye Sitanɛ denw ye!
  Wa, bulonba dɔ wulila ka bɔ sungurunnin in sennasanbara la. Ani a ye bɛɛ wuli.
  Zoya fana bɛ binkanni in kan. A bɛ bɛɛ sɔgɔsɔgɔ ni npanw ye. Ani ni sanpɛrɛn tasumaman ye min bɛ bɔ sinbara bilenmanw na, o bɛ Fritz ji. Wa ni senkɔni gansanw ye a bɛ jahanama pulsarw fili.
  K"a to mankan na:
  - Fasodenɲumanya lakika kosɔn !
  Agustin fana bɛ o binkanni in na. Ani a ka rubi sinw bɛ baara kɛ, ka sanpɛrɛn caman bɔn. Wa bolow tun bɛ kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ ni npanw ye. Ani sennasanbara gansanw bɛ pulsarw fili.
  Tasuma cɛɲi bɛ kule:
  - Ka ɲɛsin Ala Dugukolonɔn ma !
  Wa yan Svetlana bɛ kɛlɛ la. Fana terminator sunguru dɔ. Sanpɛrɛn ni pulsarw bɔra ka bɔ shɔ sinw na. U ye npogotiginin lamini fɛn bɛɛ jeni. Naziw tɔɔrɔla kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ani Reich sabanan ka kɛlɛcɛw.
  Wa sungurunnin bɛna a ta ka pɛrɛn ko:
  - Ka ɲɛsin Rus' belebeleba ma! N bɛ kɛlɛ kɛ!
  Cɛdennin dɔ ni npogotigi naani bɛ ka kɛlɛ kɛ.
  U bɛ taa bunker (bunker) kɔnɔna na. U bɛ fasisiw halaki. U bɛ taa Hitler fɛ. Tiɲɛ na, nin diɲɛ in kɔnɔ, nin morel in sera ka ɲɛnamaya kɛ san bi wɔɔrɔ ni wolonwula kɔnɔ. Wa o cogo la, terminator duuru ninnu y"a latigɛ: a bɛ se ka kɛ Hitler fɛ, u bɛna a faga ! O la, npogotigininw ni cɛnin bɛ ka wuli.
  Oleg bɛ Naziw tigɛ ni npanw ye, ka fanga kurukuruw fili n"a sennasanbaraw ye, ka dɔnkili da:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Rus' belebeleba ye !
  Natasha, n"a bɛ baara kɛ ni a disi sinbara bilenmanw ye, ka fara Naziw tigɛcogo kan ni npanw ye, ani ka pulsarw fili n"a senkɔni gansanw ye, o bɛ pɛrɛn ko:
  - Ka ɲɛsin White Rus' ma!
  Zoya bɛ ka kɛlɛ kɛ. A bɛ tigɛ fana ni npanw ye ani ka sanpɛrɛn ci Naziw ma ni sinbara bilenmanw ye. A bɛ pɛrɛn a yɛrɛ kɔnɔ ko:
  - Ala Finman ka se sɔrɔ !
  Wa ni sennasanbara ye, i n"a fɔ pulsar bɛna wuli.
  Wa, Agustin filɛ nin ye min bɛ ka kɛlɛ kɛ. O la, a ka jugu ani a teliyalen don. A bɛ sanpɛrɛn fana bɔn ka bɔ sinbara bilenmanw na, i n"a fɔ a bɛ bɔ sinji bilenman dɔ la. Ani a bɛ Naziw halaki ni npanw ye. Ani ni senkɔni gansanw ye fɛn dɔ bɛ ka jeni, i n"a fɔ a filila kɛnɛma.
  O kɔfɛ, kunsigi bilenman bɛna dɔnkili da ko:
  - Ala Dugukolonɔn bɛna se sɔrɔli di !
  Ani kɛlɛ min kɛra Naziw kama, Svetlana. A b"u tigɛ ni npanw fana ye. Ka bɔ rubi sinw na a bɛ sanpɛrɛn bɔn, ni sennasanbaraw ye a bɛ pulsarw karilenw daminɛ.
  Ani ka pɛrɛn a fogonfogon sanfɛla la:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Svarog ye !
  O duuru bɛ dimi, ka tankiw wuli, ka Naziw ka bunkers tiɲɛ ani o ɲɔgɔnnaw. A bɛ kɛlɛɲɔgɔnw tiɲɛ i n"a fɔ ntumuw.
  Oleg ka kɛlɛ kɛ. Cɛdennin bɛ ka sɔgɔsɔgɔ i n"a fɔ npanw. Wa ni bolokɔnincininw ye a bɛna denmisɛnw senw fili. Wa Naziw, k"a sɔrɔ gɛlɛya si ma sɔrɔ, u bɛna da.
  Ani o kɔfɛ, i ka dɔnkili da ko:
  - Ɔwɔ, Rus'ba! Ne b'i fɛ!
  Natasha fana bɛ ka kɛlɛ kɛ. Naziw bɛ ka u yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ. A bɛ pulsarw fili ni sennasanbaraw ye. Sinbara bilenmanw, sanpɛrɛn ka cascades spews.
  Wa a bɛ dɔnkili da a yɛrɛ ye ko:
  - Irisi jamana ka bonya, Svarog ye ne ka masiya ye !
  Zoya bɛ ka kɛlɛ kɛ. A fana bɛ sanpɛrɛn fili. Ani a ka rubi sinw bɛ girin i n"a fɔ jikuruw ka bɔ fanga jikuruw la.
  Ani senkɔniw jɛlenw, tasumamuguw bɛ wuli u yɛrɛ ye.
  Zoya bɛ pɛrɛn ko:
  - Nɔɔrɔ ka ɲɛsin sankolola Irisi ma !
  Wa i n"a fɔ sennasanbara gansan bɛna ta ka ban cogo min na, halakili.
  Ani yan kɛlɛ la ani Agustin. Ni a sennasanbaraw ye, a bɛ marifaw fana fili jugu ma minnu bɛ se ka tiɲɛni kɛ ani ka mɔgɔ faga. Wa a sin bilenmanw, i n"a fɔ u bɔra marifa la, olu bɛ fanga jɔrɔnanko ni tiɲɛni bajiw jigin jugu kan. Nin ye kunsigi bilenman dɔ ye, a bɛ Naziw bugɔ cogo min na. Tiɲɛ yɛrɛ la, a bɛ bin kanuya la.
  Ani a bɛ gosi cogo min na n"a sennasanbara gansan ye!
  Ani ka mankanba bɔ:
  - Ka da Irisi Ala Numukɛ fanga n'a ka hakilitigiya kan1
  Wa o kɔfɛ, Svetlana bɛ binkanni in kan. A fana bɛ Naziw halaki ni npanw ye. Ani sin bilenmanw bɛ saya nilifɛnw bɔn. Ani a bɛna a ta ka dɔnkili da cogo min na:
  - Bonya ka kɛ an ka Rus' belebeleba ye.
  Wa n"a sennasanbara gansan ye, a bɛna jugu gosi ni pulsar ye. A bɛna npanw ta ka ...
  Ɔwɔ, Hitler ka garadi duuru tɔgɔ bɔra kosɛbɛ ka tigɛ ka jigin. Nin ye npogotigininw mago bɛ min na tiɲɛ na.
  Ani cɛnin min b"a fɛ, n"o ye Oleg Rybachenko ye, o ka di kosɛbɛ! Ani Naziw bɛ mɔgɔw halaki minnu tɔgɔ bɔra kosɛbɛ.
  Nin ye terminator boy ye.
  Npanw i n"a fɔ slash. A bɛna firifiri ta, ka Naziw tigɛ ni npanw ye. Ani pulsar bɛna fili ni sennasanbara ye.
  Ani ka mankanba bɔ:
  - Erɔpu jamanaw ka bonya kosɔn !
  Ani yan, Natasha bɛ kɛlɛ la. O cogo la, a dimina kosɛbɛ. Ani fana ka bɔ sinbara bilenmanw na, olu bɛna pulsarw bɔ. Ani ka fasisiw sɔgɔsɔgɔ. Ani a bɛ o pulsar fagalen suguw fili ni sennasanbara ye.
  A bɛ mankanba bɔ a fogonfogon sanfɛ:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Risi Ala ye !
  Zoya yɛrɛ bɛ ka kɛlɛ kɛ. A ye Naziw bɛɛ faga ni npanw ye. Ka u fari tigɛ ka kɛ dunun ye. Walima n"a fɔra ka ɲɛ, a bɛ kɛ sizo kɔnɔ. Wa ni sennasanbara gansan ye, i n"a fɔ Naziw fɛ, a bɛna a yɛrɛ bila. Ani ka bɔ sinbara bilenmanw na, charge ni fanga bɛ woyo. Ayiwa, Naziw ka kan ka dimi tiɲɛ na.
  Ani Zoya bɛ pɛrɛn a yɛrɛ kɔnɔ ko:
  - Ka ɲɛsin Rus' senuma ma!
  Wa o kɔfɛ, Agustin kɛra mɔgɔ timinandiyalen ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan. A ye pulsarw fana Labɔ n"a senkɔni gansanw ye. Ani ka bɔ sinbara bilenmanw na i n"a fɔ sanpɛrɛn. Wa i n"a fɔ a bɔra senkɔni gansan dɔ la, a bɛna sanpɛrɛn dɔ bɔ, min bɛ jeni.
  Ani ka pɛrɛn ko:
  - Ala Dugukolonɔn ka nɛɛma bɛ an fɛ !
  Wa jinɛ bilenman bɛna jugu minɛ k"a bugɔ.
  Wa yan Svetlana bɛ binkanni in kan. Npogotiginin min ye flen dɔrɔn de ye min ɲɛ ye bulama ye.
  Naziw bɛ jeni ni jigiya ye. Ani ka bɔ rubi sinjiw la, o bɛ o marifa suguw ci. Ko diɲɛ bɛɛ bɛ se ka tasuma don. U y'a ta, u ye tasuma don Naziw bɛɛ la.
  Ɔwɔ, Hitler bɛna gɛlɛya sɔrɔ, bawo o fanga sugu bɛ a kɛlɛ.
  Nka Svetlana pɛrɛnna ko:
  - Wa Ala Finman ka kanuya bɛ an fɛ !
  Duuru bɛ Taa a yɛrɛ la. A bɛ Naziw tiɲɛ k"a sɔrɔ hinɛ foyi ma kɛ a la. Ani a bɛ jahanama halakili jira. O de b'a ja gɛlɛya ka jɔ o sunguru suguw sira la, a bɛ sa.
  Oleg ka kɛlɛ kɛ. Cɛdennin bɛ ka surunya ka taa a fɛ Hitler ka biro la. A b"a ka npanw mugumugu cogo min na ni kungo ye. Wa den sennasanbaraw bɛ pulsarw ci.
  Ɔwɔ, Naziw ma hɛrɛ sɔrɔ, u ye ɲɔgɔn sɔrɔ ni o npogotiginin cɛɲiw ni cɛnin dɔ ye.
  Yan, Natasha bɛna o tasuma-fiɲɛ sugu bɔ a sin bilenmanw na. Wa o cogo la fasisiw caman bɛ jeni. Nin ye sunguru ye, terminateur lakika bɛ yen.
  Wa nin ye cogo min na ka mɔgɔfagala dɔ Labɔ ni senkɔni gansanw ye jugu la. Ani fuck kɛrɛnkɛrɛnnenya la.
  O kɔfɛ Natasha bɛna sɔgɔsɔgɔ:
  - Bonya ka da URSS kan !
  Zoya fana bɛ ka kɛlɛ kɛ. Yan ka bɔ shɔ sinw na ka tasuma jibɔ di. Wa a b'a juguw gosi. Ani a bɛ turn kɔfɛ turn di. A na sin bilenmanw ta ka marifa ci jugu ma.
  Wa ni senkɔniw ye, a bɛna jugu gosi.
  O kɔ, a bɛ dɔnkili da ko:
  - Bonya ka da an ka Dugukolo kan !
  O kɔfɛ, Agustin ka kɛlɛ la. Kungo fan fɛ fana. A bɛ a juguw gosi. Ani a bɛ sinbara bilenmanw fili juguw ma, disiki minnu bɛ jeni kosɛbɛ. U bɛ Naziw jeni tiɲɛ yɛrɛ la ka kɛ buguri ye.
  Kɛlɛcɛ bɛ mankanba bɔ:
  - Walasa ka sebaayaba sɔrɔ !
  Nka binkanni in na Svetlana. O la, a ka jugu ani a ka jugu. A bɛ Fritz datugu n"a sennasanbara ye. Wa ka bɔ furabulu sinw na, i n"a fɔ a bɛna bɔ cogo min na, fɛn dɔ bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ.
  Wa a bɛna Naziw ta k"u jeni, o kɔfɛ buguri.
  Npogotiginin y'a ta k'a pɛrɛn:
  - Ka ɲɛsin barikamaw ma, Risi ala !
  Duuru ye ta ka kari ka taa Fuhrer ka biro la. Hitler kɔrɔla. Kunsigi jɛmanw bɔra, ani kunsigi jɛmanw bɔra ɲɛda la. Cɛ surun dɔ. A binna a gɛnɛgɛnɛw kan npogotigininw ni cɛnin ɲɛkɔrɔ.
  Natasha y"a sen jɛlen, jolilen don a bolow la, ka pɛrɛn ko:
  - Ka wulu susu !
  Hitler siranna ka susuli kɛ...
  Zoya fana ye Fuhrer wajibiya k"a sennasanbara gansan susu. Hitler ye a kolo.
  O kɔ, a ye Agustin senkɔniw fana susu. A ye cooed dɔɔnin dɔɔnin.
  Svetlana fana tun ka kan k"a sennasanbara susu. O kɔfɛ, Fuhrer npogotigininw y"a minɛ a bolow ni a senw na. U bɛ sama tuma min na, u farala ɲɔgɔn na ka kɛ yɔrɔ naani ye.
  Ani Hitler ka bɔ dimi na san 1956 Awirilikalo tile 9 dɔrɔn, a ye ta ka sa.
  Waati ni jamanaw bɛɛ la kojugukɛla belebeleba min ye diɲɛ bɛɛ minɛ, o ka masaya banna.
  Dictateur belebeleba min tun bɛ joli la, Schellenberg de bilala a nɔ na, min ye Himmler bila a nɔ na. Wa Hitler denkɛ minnu bɛ se kosɛbɛ, n"o sɔrɔla ni kɔnɔmaya kɛcogo ye, o jatera ko a ye ciyɛntabaga ye.
  Nka... Fanga kɛlɛ dɔ daminɛna, Schellenberg binna Mainstein fɛ ani joli-sira-funu-kɛlɛw daminɛna.
  
  JANANAN TERMINATOR CLIP
  San 1942 kaban, Alemaɲi dɔnnikɛlaw dɔ y"a ye ko a bɛ baara kɛ ni nɛgɛdaga ye min bɛ kɛ ni nɛgɛ ye min tɛ sɔgɔ Alemaɲi sɛbɛn nkalonmaw kan, k"a sɔrɔ Irisikaw bɛ nɛgɛ nɔgɔman dɔrɔn de kɛ. Wa o kɔfɛ, a y"o fɔ komandanba ye.
  O kɔfɛ, o nuancɛ in jateminɛna, wa Alemaɲi ka lasigidenw y"a daminɛ ka dɛsɛ kosɛbɛ.
  Wa o de kosɔn, Fritz ye labɛnw jira walasa ka binkanni kɛ kɛrɛfɛla la Stalingrad kɛrɛfɛ. Sɔrɔdasiw fana farala ɲɔgɔn kan kokura. Kὲlɛ in daminɛna nowanburukalo tle 19 tuma min na, Kὲlɛbolo bilenman ye lafasali barikamaba Sɔrɔ. Ka fara o kan, binkanni don na, waati kɛra fɛn ye min tɛ pankurun ta, wa o ye awiyɔn bolicogo bali, ka dɔ bɔ marifa labɛnni nɔ na.
  O kɔfɛ, Alimanw tun bɛ se ka u yɛrɛ minɛ, wa kɛlɛ in tɛmɛna kalo kelen kan, k"a sɔrɔ a ma ɲɛ sɔrɔ kosɛbɛ Kɛlɛbolo bilenman fɛ.
  Afiriki fana tɛ kelen ye dɔɔnin. Rommel ye fanga caman sɔrɔ ka bɔ Erɔpu, wa a sera ka kɛlɛba dɔ kɛ Ameriki kan. Ameriki sɔrɔdasi minnu ma dege kosɛbɛ ani minnu ma se kosɛbɛ, olu ka ca ni ba kɛmɛ ni bi duuru ye minɛna. Wa Rommel ka sɔrɔdasiw fana ye Alzeri ni Maroc minɛ.
  O kɔfɛ, Ameriki ye kɛlɛ banbali ɲini ni Wehrmacht ye. Ka nafa sɔrɔ Ameriki ka bɔli la kɛlɛ la, Alimanw ye Rommel barika bonya ka taa a fɛ ani ka Angletɛri kɛlɛ Libi ani Misira. O waati kelen na, nɛnɛ waati, Alimanw ye Kɛlɛbolo bilenman ka binkanni kɔsegin Leningrad kɛrɛfɛ, ani binkanni cɛsiri kura Stalingrad kɛrɛfɛ, ani Rzhev-Sychov sira fɛ. Jiboli-yɔrɔ tɛmɛna ni hakilisigi ye dɔɔnin. Ikomi URSS ma se ka ɲɛtaa sɔrɔ nɛnɛ waati la, a ye fanga mara. Wa Alimanw tun bɛ ka taa ɲɛ Afiriki ni Moyen-Orient jamanaw na. A minɛna Misira, Irak ani Kuwait binkanni kɔfɛ. Siri jamana yɔrɔ dɔ minɛna Türkiye fɛ. O min taara kɛlɛ la ni Angletɛri ye.
  Samiya fana na, lafiya tun bɛ kɔrɔnfɛla ɲɛfɛ. Naziw ye ɲɛtaa sɔrɔ Sudan, ka taa ɲɛ Iran ani Moyen-Orient. Awirilikalo dɔrɔn de la, Stalin ka sɔrɔdasiw y"a ɲini ka taa ɲɛ Stalingrad kɛrɛfɛ. Nka tuguni, u y"u yɛrɛ Dòn Alemaɲi ka lafasali gɛlɛn dɔ la.
  Panther, min tun bɛ ni marifa ye min bɛ se ka marifa ci, min bɛ se ka kɛ tiɲɛ ye ani min bɛ tasuma teliya, o y"a jira ko a ka ɲi kɛrɛnkɛrɛnnenya la lafasali kɛlɛw la.
  Alimanw ye sàn binaani ni saba bɛɛ Kɛ kɔrɔn fɛ lafasali la. O cɛma, u ye Afiriki minɛ ani Iran donna Ɛndujamana kɔfɛ, ka fara Zapɔnkaw kan.
  Nɛnɛ waati, a bɛ ɲini ka kɛ ko Kɛlɛbolo bilenman ma taa ɲɛ. Stalin ye hɛrɛ sekow sɛgɛsɛgɛ. Ani Alimanw ye Angilɛw ka koloniw sɛgɛsɛgɛ. Churchill banana, wa a y"a ye ko a lakananen tɛ, a ye kɛlɛ banbali ta ani ka a kuncɛ ni Alimanw ye, koloniw bɔnɛnen kɔfɛ. O ye Naziw bolow siri kɔrɔn fɛ.
  Wa san 1944 Mɛkalo la, Wehrmacht ka kɛlɛ daminɛna, Kaspian Kɔgɔji fan fɛ.
  "Panthers" -2 ni "Tigers" -2 ye u sen don kɛlɛw la. O masin ninnu y"u fanga jira, nka a kunba ye jet awiyɔn ye min tun tɛ kelen ye tugun. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ME-262 ani XE-162.
  Ɔwɔ, wa Arabu caman, farafinw, Ɛnduw donna senna-sɔrɔdasi la. Olu Yɛlɛnna ka Taa ɲɛfɛ i n"a fɔ kanon balo.
  Ayiwa, kɛlɛ la dun don o cogo la kɛlɛ la!
  Jugu, ka suw fili, ka kari ka taa Kaspian Kɔgɔji la, ka ban Kawukasi ma dugukolo fɛ. Wa Turkiw ye gosi ka bɔ saheli fɛ, ani Rommel ka sɔrɔdasiw.
  Blocage dafalen...
  Wehrmacht ye division kɛmɛ saba ni kɔ fili kɛlɛ in na, u fanba bɔra dunanw fɛ. Ani, a ye ɲɛtaa caman sɔrɔ.
  Hali ni Kɛlɛbolo bilenman ye kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye.
  Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, npogotigi naani, Natasha, Zoya, Augustine ani Svetlana.
  U tɔgɔ bɔra kɛrɛnkɛrɛnnenya la ka saya kadow fili jugu ma n"u sennasanbaraw ye.
  Nka hali jagɛlɛn naani ni jagɛlɛn cɛɲiw kɛra, a bɛɛ lajɛlen na, fanga tɛ minnu na.
  Caucasus minɛna pewu samiyɛ waati. Tilemana waati la, Fritz ye Saratov ni Kuibyshev fana minɛ, ka taa ɲɛ ka bɔ saheli fɛ. Ani fana Uralsk, Guryev ani ka gɛrɛ Orenburg.
  Nɛnɛ waati la, u tun bɛ jɔ. Hɛrɛ tun bɛ yen waati dɔɔnin kɔnɔ. Orenburg yɛrɛ dɔrɔn de la, kɛlɛw kɛra. Wa o dugu in kɛra nsiirin ye tugun. U hakili jigira a la Emelyan Pugachev ka waati la.
  Fuhrer ye waati dɔ Kɛ k'a ɲini ka bɛnkan laban Kɛ ni Ameriki ni Angletɛri ye. O kɔ, u ye kɛlɛ Tɛmɛ ni Zapɔn ye. Hali ni a ma ɲɛ sɔrɔ. Samurai minnu bɛ kɔgɔji la, olu ye sebaaya caman sɔrɔ.
  San 1945 kaban, Awirilikalo tile 20, Operation "Kremlin" daminɛna, ni binkanni ye Moskow kan.
  Kɛlɛ in kɛra ko juguba ye. Alemaɲikaw samara ka don kɛlɛw la minnu falen bɛ joli la. Soviyetiki sɔrɔdasiw ye kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye. O bɛɛ n"a ta, kalo saba kɛlɛ gɛlɛnw kɔfɛ, ka baara kɛ ni jet awiyɔnw ye, n"olu ye E-series pankurun labanw ye, Alimanw ye Moskow lamini. Fɛn wɛrɛw fɛ, u sera ka Tambov, Penza, Ulyanovsk ta, ka taa ɲɛ ka taa Ufa fan fɛ.
  Awirilikalo la, Ryazan binna, wa, danfara min tun bɛ Moskow cɛ, o bonyalen don ka tɛmɛn fɔlɔ kan.
  Stalin ye hɛrɛ di cogo o cogo. Fuhrer ma o jate minɛ. Nka Moskow ye 'sèn Sɔrɔ fo Desanburukalo la, o waati la, a laban na, a minɛna.
  Fritz fana ye Gorky ni Kazan fila bɛɛ minɛ san laban na.
  Nɛnɛ lafiɲɛbɔ kɔfɛ san 1946 Mɛkalo la, Fritz somɔgɔw jiginna Urals. Kɛlɛw tun bɛ sen na kaban u ma kɛ kosɛbɛ ten. Jenerali caman ye janfa kɛ ani k"u yɛrɛ di k"a sɔrɔ kɛlɛ ma kɛ. Ɔwɔ, wa Stalin yɛrɛ ye sɔgɔsɔgɔninjɛ sɔrɔ, wa a tun ma labɛn kɛlɛ kama ten.
  Sverdlovsk minɛni kɔfɛ, URSS ka gɔfɛrɛnaman jiginna Novosibirsk.
  Nka Wehrmacht kɛlɛbolo tugura u kɔ.
  Duguw minɛna san kɔnɔna bɛɛ la. Novosibirsk minɛni kɔfɛ ni fɔɲɔba ye, Stalin sɔnna k"a yɛrɛ di a yɛrɛ ka lakana musaka la.
  Wa a ma mɛn, a ye hɛrɛ bɛnkan dɔ Kɛ Zapɔn ni Ameriki cɛ. Angletɛri ni Ameriki, a laban na, u ye Wehrmacht ka tɔnɔ bɛɛ dɔn.
  Hitler, min ye mara caman minɛ, a y"a yɛrɛ ka koloniyali mansamara da, ka fara Japonkaw kan.
  Nka a ma mɛn ka barge kɛ. Awirilikalo tile 20 san 1957, jatɔmuso npogotigininw y"a latigɛ ka opereli kɛ Fuhrer kama. Dictateur (jamanatigi) dɔ ka sigiyɔrɔ la, min si bɛ san cɛmancɛ la kaban, jatɔmuso naani ye binkanni kɛ.
  Kɛlɛcɛw, bikini don, ka npanw minɛ minnu bɛ kɛ ni jinɛweleli ye, ka sanpɛrɛn ni pulsarw fili n"u sennasanbaraw ye.
  Natashka bolila fiɲɛbɔlan dɔ kan, ka Naziw tigɛ ka fanga kuru dɔ fili n"a bolokɔnincininw ye a sennasanbara la, k"a pɛrɛn ko:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Fasokanw ye !
  Zoya ye tigɛ kɛ ni npanw ye minnu bɛ kɛ ni kabako ye. A ye Naziw kɔnɔbara tigɛtigɛ ka pɛrɛn:
  - Ka ɲɛsin dancɛ kura ma !
  Ani ni senkɔniw ye cogo min na ka pulsar bɔ.
  O kɔfɛ, Agustin ka binkanni na. A bɛ mansin dɔ fana boli ni npanw ye minnu bɛ kɛ ni subagaya ye. O kɔ, a bɛ fɛn dɔ fili min bɛ mɔgɔ faga n"a sennasanbara ye.
  O kɔ, harpi bilenman b"a fɔ ko:
  - Ka ɲɛsin Ala Dugukolonɔn ma !
  O kɔfɛ, binkanni in na, o ye Svetlana ye. A fana bɛ tigɛ ni npanw ye, ka sanpɛrɛn bila ni senkɔniw ye, ka Naziw tigɛ.
  O kɔfɛ, Natasha ye binkanni kɛ, ka Hitler ka garadiw tigɛ, ka pɛrɛn ko:
  - Wa ne ye cue ye, ne bɛna naziw bɛɛ tigɛ !
  Wa ni sennasanbara ye i n'a fɔ pulsar sungurunnin, wa a bɛna fili.
  Wa Zoya filɛ nin ye binkanni in na. Npanw bɛ i n"a fɔ sɔgɔli, ka sogo tigɛ. Wa ni senkɔniw gansanw ye, a bɛna sanpɛrɛn bila.
  O kɔ, a bɛna pɛrɛn ko:
  - N ye super sungurunnin dɔ sɔrɔ !
  O kɔfɛ, Agustin ka kɛlɛ la. A fana bɛ firifiri ... Wa a ye sanpɛrɛn fila-fila fili ka bɔ a disi la. Wa ni sennasanbaraw ye, pulsar bɛna fili, ka pɛrɛn:
  - Ne ye super kɛlɛcɛ ye !
  Wa a kunsigi bilenman bɛ wuli i n"a fɔ baarakɛlaw ka pankarti.
  Wa yan Svetlana bɛ binkanni in kan.
  A ka npanw bɛ wuli, a sennasanbaraw bɛ fanga kurukuruw jɛnsɛn, sanpɛrɛn bɛna pan ka bɔ a kɔnɔbara la.
  Npogotiginin bɛna dɔnkili da ko:
  - An bɛna sa tigɛ ka Fuhrer faga !
  Natasha fana b"a ka npanw wuli kɛlɛ in na, ka Naziw tigɛ. Ani a sennasanbaraw bɛ bɔgɔdaga fagalenw fili.
  Ani sanubɔlan bɛ boli Naziw ka garadiw kɔnɔ.
  Wa sungurunnin bɛ dɔnkili da a yɛrɛ ye ko:
  - Ne ye annihilator kɛlɛcɛ ye , .
  Ani terminateur belebeleba...
  A ye atomi tiɲɛ siɲɛ kelen, .
  Ani i kunkolo don kogo la!
  Zoya on the offensive, y"a ta k"a fili n"a senkɔni gansanw ye, fɛn min bɛ so sanfɛla fiyɛ.
  Ani dɔnkilidacogo:
  - Nɔɔrɔ ka ɲɛsin yɔrɔjanw ma !
  Wa tugun, a ka npanw ye juguw tigɛtigɛ ka kɛ fɛn misɛnninw ye, ani sogo tigɛlenw.
  Wa yan Agustin ka lamaga-lamagali la. A bɛ Naziw bugɔ cogo min na. Ani sogo jolilen yɔrɔw bɛ pan ka taa fan bɛɛ fɛ.
  Npogotiginin min sen bɛ a la, o fana na a yɛrɛ di pulsar ma, ka wuluwulu.
  - Ne ye cɛɲi belebeleba ye ! Min ka di bɛɛ ye!
  Wa yan Svetlana bɛ taama na. A bɛna sanpɛrɛn fana bɔ kɔnɔbara la. Wa ni sennasanbara ye, pulsar bɛna bin Naziw kan. Ani a ka npanw, a ɲɛ, fagalikɛlaw dɔrɔn.
  O kɔ, sungurunnin bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Fasokanw ye !
  Natasha bɛ kungo kɔnɔ. A bɛ bin Fritz kan. A b"u tigɛtigɛ, ka tasuma-bulonw fili ni sennasanbara gansanw ye.
  Wa a bɛ dɔnkili da a yɛrɛ ye ko:
  - Bonya ka kɛ an ka so ye !
  Wa a ye fanga kuru dɔ fana bɔ a kɔnɔbara la.
  Zoya bɛ boli fiɲɛbɔlan dɔ la ni npanw ye. A bɛ fasisiw kulu dɔ tigɛ. Wa o kɔfɛ, i n"a fɔ sennasanbara gansanw, a bɛna a fili jugu ma. Aw ye juguw jɛnsɛn fan bɛɛ fɛ.
  O kɔ, a bɛ dɔnkili da ko:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Risi zariw ye !
  Agustin filɛ nin ye binkanni gɛlɛn dɔ la. A bɛ kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ. Wa sisan a sennasanbara bɛna sanpɛrɛn fili ... Wa pulsar dɔ bɛna pan ka bɔ a kɔnɔbara jɛlen na. Ani a bɛ jɛnsɛn ka taa Hitler ka kɔlɔsilikɛlaw fan fɛ.
  O kɔ, npogotiginin kunsigi bilenman ye dɔnkili da ko:
  - I kana hinɛ makɔnɔ ka bɔ ne fɛ !
  Svetlana fana bɛ kɛlɛ la... A bɛ kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ, k"u tigɛtigɛ. A bɛ sanpɛrɛnw fili ka bɔ a kɔnɔbara la. Ani ni senkɔniw ye, i n"a fɔ u bɛ manamana, fanga caman bɛ woyo.
  Aw ka dɔnkili da a yɛrɛ ye.
  - N b'a waleɲumandɔn kosɛbɛ
  N ka nɛnɛ ka tɛmɛ sonsannin kan!
  Natasha fana bɛ kɛlɛ la ... A bɛ tigɛ cogo min na ni npanw ye. Wa ni sennasanbara ye, mɔgɔfagalaw bɛna daminɛ. Wa nin ye sanpɛrɛn wulilen ye ka bɔ nakɔ la.
  O kɔ, sungurunnin bɛ sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Fasodenɲumanya nɔɔrɔ kama !
  O kɔfɛ, Zoya bɛ na. A bɛ juguw fana halaki. Sanpɛrɛn min bɛ bɔ da kɔfɛ, o bɛ wuli. A bɛ fanga kurukuruw fili n"a kɔnɔbara ye. A bɛ pɛrɛn a yɛrɛ kɔnɔ ko:
  - N ye filila ŋana ye !
  Ani sennasanbaraw i n"a fɔ firifirili.
  O kɔfɛ, Agustin ye kɛlɛ kɛ. A bɛ Naziw tigɛ ni npanw ye, k"u tigɛ ka kɛ salati misɛnninw ye. Wa ni sennasanbara ye, i n"a fɔ pulsar, a bɛna fili. Ani hali sanpɛrɛn fila ka bɔ nakɔ la ... Wa fasisiw tan ni fila bɛ tobi o yɔrɔ la!
  Kɛlɛcɛ bɛna dɔnkili da ko:
  - Baba tɔgɔ la !
  Ani fana, sennasanbaraw i n"a fɔ pulsar bɛ marifa ci!
  Ani o kɔfɛ, Svetlana kɛlɛli la. Nin ye sunguru sugu ye min tun tɛ se ka nɛnɛ ka tɛmɛ o kan. Nin kɛlɛcɛ in bɛna a ta ka sanpɛrɛn fili n"a sennasanbara ye. Ani, halakili bulonw bɛna pan ka bɔ kɔnɔbara la. Wa kɛlɛcɛ bɛna pɛrɛn nin cogo in na:
  - A bɔra n na ko jirisunba in bɛ ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye !
  Natasha bɛ ka taa taama na. Scrolled ani fasisiw tan ni fila tigɛra. Wa sungurunnin, n"a senkɔniw jɛlenw, ye halakili fura bɔ. Ka bɔ nakɔ la, sanpɛrɛn dɔ bɔra, ka dɔnkili da:
  - Banbali ne , masakɛba min bɛ diɲɛ kɔnɔ !
  Wa, pulsar dɔ wulila ka bɔ sungurunnin in sennasanbara la.
  Zoya tora ka wuli. A y'a ta n'a ka npanw ye k'a tigɛtigɛ. Juguw ye safir ɲɛw sɔgɔsɔgɔ, u ye u ɲɛw wuli. Ani ka bɔ nakɔ la fanga jɔyɔrɔ dɔ. Ani sennasanbaraw ka halakili pulsars.
  Ani dɔnkilidacogo:
  - N b'a kɛ setigi ye !
  Wa o kɔfɛ Agustin ka lamaga la ... A ka npanw, i n"a fɔ mansinw ka nɛgɛw. A b'a yɛrɛ tigɛ k'a sɔrɔ a ma sigasiga. Ani ka bɔ kɔnɔbara la, bɛlɛkisɛ minnu bɛ sɔgɔ ka bɔ tasuma masirilen na, olu bɛ pan. Wa npogotiginin sennasanbaraw bɛ o halakili nili suguw di.
  Ani kunsigi bilenman yɛrɛ bɛ mankanba bɔ:
  - Championnat belebeleba !
  Svetlana fana tɛ nilifɛn ye. A y"a ta k"a sen gansanw fili galasi karilen dɔ tigɛlenw fili. Ani fasisiw tan ni fila dalen tun bɛ u salen na. Ani cogo min na ka bɔ nakɔ la a bɛna layini kuuru di. Wa a bɛna Naziw bɛɛ tigɛ ka jigin, gɛlɛya t"a la.
  Wa ni ɲɛjibɔ ye, a b"a jira ko:
  - N ye sugoba ye !
  Natasha bɛna fiɲɛbɔlan saba lamini ni npanw ye minnu bɛ kɛ ni jinɛweleli ye. A bɛna kadow ta ka u fili ni bolokɔnincininw ye. Wa n'a ka sennasanbara gansan ye, tasuma ta bɛna bulon damadɔw di ...
  Ani ka bɔ nakɔ la, sanpɛrɛn kuuru dɔ bɛ bɔ.
  O kɔ, a bɛ dɔnkili da ko:
  - Laser ka npan, .
  A b"a fɛ ka juguw tigɛ!
  Zoya bɛ ka kɛlɛ kɛ. Ani a ka npanw ye diamant drills lakikaw ye. Ani ka Fritz mugumugu, i n"a fɔ a ka bɔgɔdaga min girinya ye kilo kɛmɛ ye. Nka tuma min na npogotigininw ye sennasanbaraw ta ka fɛn jolilen dɔ fili.
  Wa o kɔfɛ a ye ta ka kari.
  Zoya ye kulekan bɔ ko:
  Anw de ye setigi kuraw ye!
  Wa, Agustin filɛ nin ye min bɛ lamaga la. A bɛ juguw tigɛ cogo min na. Wa a ka npanw wulicogo bɛ bɛɛ tigɛ.
  Wa ni sennasanbaraw ye, saya nilifɛn sugu bɛɛ bɛ pan ka bɔ.
  Ani Agustin ye dɔnkili da ko:
  - N ka sanpɛrɛn senuma !
  Tasuma bɛ bɔ a da la!
  Wa yan Svetlana bɛ taama na. O cogo kelen na ka bɔ navel la ka nilifɛn dɔ bɔ min ye mɔgɔfaga fanga ye.
  O kɔ, sungurunnin ye dɔnkili da ko:
  - Ne de ye ntolatantɔn ŋana ye !
  A y'a sennasanbara ta ka pulsar ci. Jahanama tasuma bɔra a da la. Wa sisan, o senkɔni jɛlen in y"a yɛrɛ di bulonw ma.
  Wa ka bɔ kɔnɔbara la, sanpɛrɛn dɔ bɛ pan min bɛ mɔgɔ faga ani ka mɔgɔ faga.
  Natasha tun be baara kɛ ni npanw ye fana. A ye fasisiw caman tigɛtigɛ. Ani cogo min na a bɛna bɔ kɔnɔbara la ni sanpɛrɛn ye. Ani ka Fuhrer ka farikolo-kɔlɔsibagaw kari ka kɛ fɛn misɛnninw ye.
  O kɔ fɛ a bɛna dɔnkili da ko:
  - Fasokanw ni Hɔrɔnya kama fo ka se a laban ma !
  Wa ni senkɔniw jɛlen don, fɛn dɔ bɛna bɔ min bɛ mɔgɔ faga pewu.
  Zoya, ka bin juguw kan, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan, a ye mankanba bɔ:
  - Wild Crew ye ! Aw ye jugu kari!
  A na o fana fili kɛnɛma ni sennasanbara ye. Wa ka bɔ nakɔ la o layini fagalen suguw taara.
  Npogotiginin pɛrɛnna ko:
  - Maloyaba !
  Wa o kɔfɛ, Agustin jiginna. A tun bɛ emerald ɲɛw fana manamana. A ye sanpɛrɛn kulu dɔ fili ka bɔ a kɔnɔbara la. Wa ni sennasanbara gansanw ye, a ye marifa ci jugu ma.
  A ye npanw bugɔ, k'a pɛrɛn ko:
  - Ne bɛ diɲɛ ntolatantɔn ŋanaw bɛɛ sanfɛ !
  Wa o kɔfɛ binkanni in na Svetlana. O la, bɛɛ bɛ jiri tigɛ ka tigɛ. Wa a ye o sunguru fariman ni frisky sugu ye. Fana ka bɔ nakɔ la, a kɔrɔ yɛrɛ la, marifa dɔ pɛrɛnna ka pan. Wa a bɛ fasisiw caman bin. Ani sennasanbaraw bɛ o fanga kulu suguw bɔn bajiw kɔnɔ.
  Kɛlɛcɛ ye dɔnkili da ko:
  - Laɲini surunyalen don !
  Ani ka fanga lajɛ ka ɲɛsin fili ma!
  Ɔwɔ, a laban na, o mɔgɔ naani pɛrɛnna Hitler ka biro kɔnɔ. A y'a ka garadiw bɛɛ faga. Wa fasisiw ka numuya fɔlɔ sama ka bɔ dilan jukɔrɔ.
  Hitler ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - N bɛna Polɔɲi di !
  Natasha ye ɲininkali kɛ ni nisɔndiya ye ko:
  - Walima n'a sɔrɔla Kawuka ?
  Fuhrer ye mankanba bɔ ko:
  - Ɔwɔ, a dɔgɔyalenba ye Caucasus fila ye, dɔrɔn kana faga !
  Npogotigininw y"a jaabi ni kan kelen ye ko:
  - An ka an senw susu !
  Hitler, a bɛ ŋunan, a tun si bɛ san bi wɔɔrɔ ni segin la sisan dɔrɔn, a y"a yɛrɛ sɔgɔ a gɛnɛgɛnɛw kan, ka npogotigininw susu, sennasanbara, sennasanbara bulama. U ye nisɔndiya jira ani ka ŋɛɲɛ kɛ.
  Fuhrer ye npogotiginin sen kelen-kelen bɛɛ susu siɲɛ saba, buguri ni joli tun bɛ a la.
  O kɔfɛ, Natasha ye Hitler minɛ n"a senkɔniw ye a kininbolo fɛ, Zoya y"a numanbolo minɛ, ale fana ye sennasanbara ta. Augustina ni Svetlana ye Fuhrer minɛ n"u senkɔni gansanw ye a senkɔniw na.
  O kɔfɛ, npogotigininw bɛna waati bɛɛ ni jamanaw bɛɛ la kojugubakɛla sama fan bɛɛ fɛ, k"a ta, k"a tigɛtigɛ.
  Hitler bolow ni a senw fila bɛɛ tigɛra, wa dimi min tun bɛ a la, sa kuntigi sara o yɔrɔnin bɛɛ.
  O waleɲumandɔn ye mɔgɔfagala ni mɔgɔfagalaba sɔrɔ diɲɛ tariku kɔnɔ.
  Yan, nsiirin bɛ ban, hali ni nin dugukolo in kan a kɛra sugo ye, wa mɔgɔ o mɔgɔ ye a lamɛn, o kɛra!
  
  
  JATEMINƐW KA HITLER KƆLƆSI
  San binaani ni kelennan na, Hitler, Krɛti gun minɛni kɔfɛ, a y"a hakilina Changé ka taa URSS la. K"a sɔrɔ Stalin ma binkanni kɛ Alimanjamana kan Yugoslavie binkanni senfɛ, o ye Fuhrer Lajɔ ko laɲini si ma Kɛ ka boli ka Bɛn a ma ka Bɔ kɔrɔn fɛ.
  Ka fara o kan, ko minnu kɛra ka kɔn o ɲɛ, olu tun b"a jira ko se sɔrɔli nɔgɔn tɛna kɛ kɔrɔn fɛ, wa a ka fisa i kana taa yen.
  Fritz ye Rommel ka kuluw barika bonya, wa u sera ka Turquie lasun a ka sɔrɔdasiw bila ka don Moyen-Orient. Tubabu ye se sɔrɔ pewu Misira, ka gɛn ka bɔ Irak ani Moyen-Orient. Sɔɔni, Franco sɔnna ka Gibraltar minɛ.
  O kɔfɛ, Alimanw tun bɛ se ka sɔrɔdasiw bila nɔgɔya la kaban Afiriki, ani ka taa a fɛ ka taa Moyen-Orient.
  Pal Ɛndujamana na. Wa o kɔfɛ, gɛlɛya kunntanw ma sɔrɔ, kalo wɔɔrɔ dɔrɔn kɔnɔ, Farafinna Dugukolonɔn minɛna. Wa a laban kɛra binkanni ye Angletɛri kan ani sɔrɔdasiw jigincogo jamana ba la san 1942 Nowanburukalo la.
  Dɔgɔkun fila kɔnɔ, Angletɛri binna. Wa Fritz labanna k"u sinsin kɔrɔnfɛla la.
  Nka kɛlɛ min tun bɛ kɛ ni Ameriki ye, o tun bɛ sen na hali bi. Wa a y"a sama ka taa ɲɛ k"a sababu kɛ kɔgɔji yɔrɔjan ye, ani sɔrɔdasiw jiginni gɛlɛyaw.
  Ka da Afiriki nafolo kan, Azi ani Ɔsitarali jamana yɔrɔba dɔ, Alimanw bɛ ka kɔgɔjidala kɛlɛboloba dɔ jɔ. U ni Zapɔn fana bɛ ka ji jukɔrɔla kɛlɛ kɛ.
  San binaani ni sabanan ni san binaani ni naani tɛmɛna kɛlɛw la kɔgɔjida la. Islande ni Gronland minɛna. Wa san binaani ni duurunan na, u tun bɛ ni "E" seriyali pankurunw ye kaban, Alimanw jigira Kanada k'u ka kɛlɛbolow lajɛ Arzantine.
  U ka laɲiniw tun ye o ɲɔgɔn ye. Hali ni kumaɲɔgɔnya min kɛra waati jan kɔnɔ, o y"a to a ka gɛlɛn ka bin Ameriki jamana kan.
  Nka Sɛtanburukalo la, Kanada jamana fanba tun bɛ yen.
  Alemaɲi ni Zapɔn sɔrɔdasiw bɛɛ donna Ameriki woroduguyanfan maraw la.
  Nka o kɔfɛ, npogotigi naani ye Fritz kunbɛn.
  Monika, Leia, Gertrude ani Angelina.
  Cɛɲi naani donna kɛlɛ in na. Monika, Leah, Gertrude ye blonde ye, Angelina ye bilen ye.
  Ani a to npogotigininw ka Reich sabanan ka kɛlɛboloba tiɲɛ.
  U bɛ ka marifaw ci.
  Yan, Monika bɛ grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye, ka dɔnkili da ko:
  - Bonya ka kɛ ne fanga ye ! Bɛɛ tigɛra ka jigin!
  Leia ye layini di. A fana bɛ juguw tigɛ ka jigin ni pɛrɛn ye, ka sɔgɔsɔgɔ a fogonfogon sanfɛ:
  - N ka kɛlɛbolo barika ka bon !
  Wa a bɛ saya nilifɛn dɔ fili n"a sennasanbara ye.
  Angelina min ye tasuma ye walima min kunsigi bilennen don, o bɛ saya nilifɛn dɔ daminɛ n"a senkɔniw ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ne ka sebaaya !
  Ani fana a bɛ turn di!
  Ka fara o kan, Gertrude bɛ ka saya nilifɛn gosi kaban n"a sennasanbara ye, ani a bɛ kule cogo min na ka tulo tigɛ:
  - N ye setigi ye !
  Ani a bɛna fagali layini dɔ daminɛ tugun.
  Monika ye marifa ci fasisiw ka jamakulu la tugun, ka dɔnkili da ko:
  - Bonya ka kɛ ne ka diɲɛ ye !
  Wa ni sennasanbara gansanw ye, a bɛ saya kado fagalen dɔ fili, ka a juguw kari.
  A bɛ tasuma ni Leia ɲɛminɛ. Npogotigi hakilitigiba don. Ani sennasanbaraw juguw ma i n"a fɔ ka grenadew fili.
  Ani sungurunnin bɛ pɛrɛn ko:
  - Ne ye Ameriki hyper kɛlɛcɛ ye !
  O kɔ, Angelina ye marifa ci. A b"o kɛ ka ɲɛ kosɛbɛ. Ani, nilifɛn fagalen dɔ bɛ pan ka bɔ a senkɔni gansanw na.
  Ani sunguru cɛɲi in bɛ mankanba bɔ:
  - Ne bɛna kɛ diɲɛ ntolatantɔn ŋana ye !
  Ani kɛlɛcɛ bɛna a nɛnkun jan jira cogo min na!
  Wa o kɔfɛ, Gertrude y"a ɲini. Ani fana cogo min na layidu bɛna di. Wa o kɔfɛ, ni a senkɔniw ye, a bɛna saya nilifɛn dɔ fili.
  Ani ka kɛlɛɲɔgɔnw bɛɛ jɛnsɛn ka kɛ sogo tigɛlenw ye.
  O la, npogotiginin naani ninnu bɛ baara kɛ ni timinandiya ye. Degun, jugu ka kɛlɛbolo bɛ ka ban ka jɛya.
  Hali ni ayi, tankiw siranninw bɛ bɔ, seriyali E. Ayiwa, npogotigininw b"u makɔnɔ.
  Monika bɛ grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - An bɛna kɛlɛ kɛ sankolo la !
  Wa ka bɔ a sennasanbara la, saya nilifɛn bɔra E-50 wulu kan. O mobili in tiɲɛna, a jɔra.
  Kɛlɛcɛ bɛ pɛrɛn ko:
  - A kaɲi!
  O kɔfɛ Leia bɛ kɛlɛ la. Fana ni sennasanbara ye, i n"a fɔ a bɛ saya kado fili. A bɛ juguw tiɲɛ. Ani tanki in tun bɛ ka gɛlɛya.
  Kɛlɛcɛ bɛ mankanba bɔ:
  - n ye npogotiginin ye min bɛ bikini don !
  O kɔfɛ, Angelina ye Angelina ye. A bɛ grenade fana fili E-75 kan n"a sennasanbara ye, wa Alemaɲi vampire bɛ gɛlɛya sɔrɔ.
  Ani kɛlɛcɛ bɛ pɛrɛn ko:
  - Ne de bɛna super class jira !
  Ani Gertrude ye kɛlɛ kɛ. Kɛlɛcɛ fana min tɛ hinɛ ni siga dɔn.
  Cɛɲi y"a ta k"a sɔgɔsɔgɔ:
  - Regate belebeleba !
  Ani, grenade fagalen dɔ wulila ka bɔ sennasanbara la.
  Monika ye marifa ci tugun ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Aerobatique, ani baarakɛlaw !
  A farikolo yɔrɔ jɛlen fana bɛna ta ani saya baji bɛna fili. Ani ka juguw bɛɛ halaki.
  O kɔfɛ, kɛlɛcɛ vyaknet:
  - N ye super fille ye !
  Ani Leia ye cɛfarin sɛbɛ ye kɛlɛ la. Ani ka juguw gosi. Wa n"a sennasanbara ye, a bɛna grenade fili, a bɛna jugu jamaba ta k"u faranfasi. Ani kulekan kɔfɛ:
  - Ne ye o sungurunnin ye ko Superman !
  Wa kɛlɛ la, Angelina, ale fana bɛ saya nilifɛn dɔ fili n"a sennasanbara ye. Jugu bɛna faranfasi ka dɔnkili da ko:
  - Jahannama ne ye jinɛ ye !
  Ani ka fiɲɛ bila jugu la ni pɛrɛn ye.
  Ani Gertrude filɛ nin ye cue ball kɔnɔ. A bɛ marifa ci a yɛrɛ la k"a sɔrɔ seli walima ɲɛngoya si ma kɛ a la. Wa a bɛna o ta, n"a senkɔniw ye, a bɛna halakili nilifɛn dɔ daminɛ, ka juguw tigɛtigɛ. Yala nin ye kɛlɛ ye kosɛbɛ wa?
  Npogotigi naani ninnu ye kɛlɛ kɛ i n"a fɔ kɛlɛcɛw walima mɛlɛkɛw. Nka dan bɛ fɛn bɛɛ la. Wa o cogo la, kɛlɛcɛw seginna kɔ ...
  San binaani ni duurunan tilebin ni fonɛnɛ, tɛmɛna kɛlɛ kuncɛbaw la. Fanga minnu tun bɛ yen, olu tun tɛ kelen ye. Alemaɲikaw ka E seriyali tankiw barika ka bon kojugu ka tɛmɛ Shermanw kan ani hali Pershings misɛnninw. Ani jet aviation (ji-aviyɔn) tɛ ni o ɲɔgɔnna ye fewu. Wa hali disiki awiyɔnw y"a daminɛ ka bɔ kɛnɛ kan, marifa misɛnnin si tɛ se ka u tiɲɛ pewu.
  O la, Ameriki bɛ ka Minɛ dɔɔnin dɔɔnin jamana wɛrɛw ka tilayɔrɔba sugu bɛɛ fɛ Reich sabanan na.
  Ameriki fanba bɛ minɛ sɛnɛ ni fonɛnɛ waatiw la. Ka fara o kan, murutili minnu kɛra Ameriki saheliyanfan fɛ, ani jeneraliw janfa minnu bɔra Alemaɲi jamana na. Ka fara marifa kuraw ka ɲɛtaa kan siga t"a la, ani hali Wehrmacht ka dugukolo jukɔrɔla pankurunw.
  Wa san 1946 Awirilikalo kaban, Reich sabanan ka jamakulu ye Washinton ni Niyɔriki lamini ani k"u minɛ, Ameriki y"a yɛrɛ di.
  O cogo la, kɛlɛ ɲɛ wɛrɛ Yɛlɛmana.
  Nka san 1947, kɛlɛ wɛrɛ daminɛna Mɛkalo la, nin sen in na ni Zapɔn ye.
  Wa kanpaɲi min kɛra URSS kama, o bilala kɔfɛ tugun.
  Wa sisan npogotiginin naani minnu bɔra USA, olu ma u dabila, u bɛ ka jugu kɛlɛ tugun.
  Samiya binaani ni wolonwula ni funteni, kɛlɛcɛw bikini kɔnɔ. Wa u b"u yɛrɛ kɛlɛ.
  Monika bɛ grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ne ye terminator ye !
  Ani ka turn di.
  Leia fana bɛ marifa ci, wa a bɛ kɛ ka ɲɛ kosɛbɛ. Wa tuguni, a sennasanbaraw bɛ ka fɛn dɔ fili. Wa u bɛ mɔgɔw halaki.
  Ani sungurunnin bɛ pɛrɛn ko:
  - Kɛlɛ aerobatiki !
  Ka fara o kan, Angelina bɛ ka marifa ci. A bɛ kɛlɛɲɔgɔnw sɔgɔsɔgɔ. A b"u gɛn ka bɔ yen kuluw kɔnɔ. Wa a senkɔniw bɛ mɔgɔfaga jugu dɔ fili tugun.
  Kɛlɛcɛ bɛ pɛrɛn ko:
  - N ye nɛgɛbere ye !
  Ani Gertrude ye marifa ci a yɛrɛ la, ka juguw tigɛ ka jigin. O kɔfɛ, ni sennasanbara ye, a na saya nilifɛn dɔ fili ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Sɔrɔdasi barokun, ani jatebɔ !
  Ani fana, a bɛna bɛɛ ta cogo min na ka tigɛ ka jigin fo ka se hakilintan ma!
  Ɔwɔ, o naani bɛ kɛlɛ kɛ. Nka fanga tɛ kelen ye. E-50 U seriyali tanki kura, n"u labɛncogo ka bon, u janya tɛ mɛtɛrɛ fila bɔ, ani kɛrɛfɛ kɛlɛkɛminɛn 170, u ɲɛda ye milimɛtɛrɛ 250 ye, ani u girinya ye tɔni bi wɔɔrɔ ni duuru ye ni motɛri fanga ye 1800 ye.
  Aw kana o Zapɔn sugu kɛlɛ. Ka fara ME-462 kɛlɛli kan, min, k"a sɔrɔ seli si ma kɛ, a bɛ jugu ka awiyɔnw bɛɛ tiɲɛ i n"a fɔ koloboks.
  Ani kɛlɛ, fana disiki pantaw. Wa u bɛ fɛn bɛɛ kari.
  Kuma surun na, kalo wɔɔrɔ kɔnɔ, Zapɔn ye se sɔrɔ pewu ani a ka maraw bɛɛ minɛna.
  Ani min kɛra. Fuhrer ye diɲɛ jamana bɛɛ minɛ joona fo URSS.
  Fɔlɔ, fɛn bɛɛ kɛra hɛrɛ ye ka caya walima ka dɔgɔ. Nka o kɔfɛ, Stalin sara, Nikita Khrushchev ye fanga minɛ. Ani tugun ka jɛɲɔgɔnya gɛlɛnw kɛ ni Reich sabanan ye.
  A kana fɔ ko URSS tun bɛ ka nukliyɛri marifaw dilan. Wa fana kongresi mugannan kɛra, min ye politiki tɛmɛnen jalaki.
  Wa, san 1956 zuwɛnkalo tile 22, Reich sabanan, Hitler min si tun bɛ cɛmancɛ la kaban, nka a tun bɛ kɛlɛ kɛ kosɛbɛ, o ka yamaruya kɔnɔ, a ye binkanni daminɛ. A ka jamakulu tun bɛ ka jate kɛ se sɔrɔli teliya la, nka a tun bɛ kabako dɔ la min tun ma deli ka kɛ!
  Ameriki sunguru naani dɔrɔn tɛ, nka Irisi cɛɲiw ni jatɔw naani fana taara kɛlɛ la ni Wehrmacht jamaba ye. Ani npogotiginin kuluba dɔ sɔrɔdasi bolofara wɛrɛw la, ani fana jatɔw bɛɛ!
  
  NAPOLEON ALEXANDER YE DENKE YE
  Napoléon ma taa Irisi jamana na, wa a ka c"a la, a ye Alɛkisandiri fɔlɔ balimamuso dɔgɔmuso furu. O kɛra sababu ye ka yɛlɛma dɔw don tariku kɔnɔ.
  A fɔlɔ, zarist Irisi ye kɛlɛ kɛ ni Ɔtirisi ye, ka Galisi minɛ. Filanan, Faransi ye Itali Labɛn, ka Napoléon denkɛ ni Risi masakɛmuso Blà yen.
  Wa o kɔfɛ, Irisi ni Faransi ye Turquie minɛ k"u tila.
  Ka fara o kan, jɛ-ka-baara kɛlenw fɛ, Angletɛri minɛna. Ɛsipaɲi ka maraw labanna ka kɛ Faransi ye, i n"a fɔ Afiriki fanba kɛra cogo min na. Wa o kɔfɛ, Ɛndujamana ni Iran minɛna!
  Alɛkisandiri fɔlɔ ka saya kɔfɛ, ani Kɔnstantin ka fanga bilalen kɔfɛ, fanga tiɲɛni kɛra, ani Romɛkaw ka Sezari Napoléon II min si tun ye san tan ni naani ye, o kɔrɔtara ka kɛ Irisi masasigilan ye. Wa Napoléon salen kɔ san 1836, Napoléon II kɛra Faransi ani Erɔpu bɛɛ ani koloni caman marabaga ye.
  Super-empire kelen wulila min tora ka bonya. O kɔ fɛ, Napoléon II ye Sinuwa ni Indochine ani Afiriki bɛɛ minɛ. Ani Ɔsitarali ni Kanada. Wa a sara 1879 sàn na a sàn bi wɔɔrɔ ni seegin ɲɔgɔn na.
  O kɔ fɛ, masasigilan in Nàna Napoléon III nɔ na. A tun b"a fɛ fana ka kɛlɛ kɛ. Nka diɲɛ fan bɛɛ la, Ameriki jamana dɔrɔn de tora a ma minɛ Faransi fɛ!
  Wa Napoléon sabanan ye kɛlɛ daminɛ ni Ameriki ye san 1890. Jamana laban min tun tɛ Faransi ta ye.
  Ani kɛlɛboloba dɔ, sɔrɔdasi miliyɔn duuru bɔra diɲɛ fan bɛɛ la, olu donna Ameriki jamana kɔnɔ.
  Fanga minnu tun bɛna kɛ, olu tun tɛna kɛ kelen ye. Nka Amerikikaw ye Napoléon III kɛlɛ ni jagɛlɛya ye kosɛbɛ.
  Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, sunguru naani ninnu: Monika, Leia, Gertrude, Anna! U ye kɛlɛ kɛ i n"a fɔ kobraw ni cɛfarinw.
  Monica ye tigɛ kɛ ni npanw ye, ani ni nɛgɛ sennasanbara gansanw ye disiki nɔgɔlenw na. Ani ka punch kɛ kɛlɛɲɔgɔnw la.
  Kɛlɛcɛ ye dɔnkili da ko:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Ameriki ye !
  Leia fana y"a yɛrɛ tigɛ ni jamana wɛrɛ kɛlɛbolo ye ni npanw ye, ka sɔgɔsɔgɔ ni fanga ye:
  - nɔɔrɔ ka kɛ jamana ɲuman ye diɲɛ kɔnɔ !
  Ani fana ni sennasanbara ye mɔgɔfagala dɔ daminɛ.
  Gertrude ye kɛlɛ kɛ ni kɛlɛboloba ye, ani fana ni sennasanbara ye, a ye pikirijikɛlan nɔgɔlenba dɔw fili, ka juguw gosi.
  O waati kelen na, sungurunnin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ne ye kɛlɛcɛ ye o kalasi sugu la, min ye super ye !
  Anna fana ye kɛlɛ kɛ, ka mɔgɔfaga nilifɛnw fili n"a sennasanbaraw ye.
  Ani a pɛrɛnna ko:
  - Se sɔrɔli y' an bonya !
  Nka u mana kɛlɛ cogo o cogo, ani hali ni jagɛlɛya ye kosɛbɛ, nin naani ninnu, nka Faransikaw ka fanga kɔrɔlenw o bɛɛ n"a ta, u ye se sɔrɔ u kan.
  Npogotigininw minɛna kaso la. O yɔrɔ la, u ye u ka finiw bɔ u la ani u tɔɔrɔla ni juguya ye. U y"u bolow firifiri jirisunba kan, k"u bugɔ ni bugɔli ni nɛgɛ bilenman ye. Senkɔniw tun bɛ jeni ni tasuma ye, nɛgɛ bilenman tun bɛ kɛ senkɔniw gansanw na. Nka npogotigininw ma Napoléon III ka fanga kura dɔn abada.
  O kɔfɛ, u bilala ka taa baara la, a bɛ ɲini ka kɛ u farilankolon ye kabakurunbɔyɔrɔw la. Wa Ameriki kɛra Faransi mara kura ye.
  Tuma min na Napoléon III sara san 1903 a si tun bɛ san bi wɔɔrɔ ni seegin na, Napoléon IV kɛra masakɛ ye. A nali kɛra masaya kura ye. Pariti jɔyɔrɔ barika bonya, ani ka dɔ bɔ faamaw ka fanga la. Dɔɔni dɔɔni diɲɛ mansamara kɛra demokarasi ye.
  Wa san 1917, cɛ fɔlɔ ye pankurun ta ka taa sankolo la. O cogo la, sankolola-ko waati dabɔra.
  San 1922, mɔgɔw ye pankurun ta ka taa kalo la. Ani 1933 sàn na ka Taa Marisikalo la. Wa san 1950 waati la, u tun taara tilebɔ-yɔrɔw bɛɛ lajɛlen na. Nka san 2000, wuluwulu fɔlɔ min kɛra ka taa dolow la, o daminɛna, o kɛra sankolola-taama bɛɛ ye. Nin ye o AI sugu ye dɔrɔn k"a sababu kɛ Napoléon Bonaparte ka furu kelen ye ni Risi masakɛmuso dɔ ye.
  Hadamadenw bɛɛ ka siniɲɛsigi bɛ bɔ cogo fitinin na cogo min na.
  
  BINNA SINA KƆNƆ
  ANNOTATION (KƆLƆSI)
  Oleg Rybachenko ani Margarita Korshunova taara Siberia san kɛmɛda tan ni wolonwulanan na, u taara kɛlɛ la ni Sinuwa Mansamara ye Manchu mansamara ka fanga kɔrɔ. Mɔgɔ minnu tɛ sa, olu bɛ tariku taabolo Changer, a tɛ kɛ Sinuwa jamana dɔrɔn na.
  Kɛlɛ bɛ ka juguya i n"a fɔ sanfiɲɛba
  Cɛdennin dɔ bɛ ka kɛlɛ kɛ ni kɛlɛboloba dɔ ye ...
  An ye sisi diminnen tigɛ
  Hali ni a bɛ gɛlɛya kojugu tuma dɔw la yɛrɛ!
  
  Jugu ye dibi barikama ye kosɛbɛ, .
  Avalanche min bɛ senna, o bɛ na ...
  Pankarti bilenman jɛmanw mankan jukɔrɔ, .
  Nka an bɛna kɛlɛ sɔrɔ, ne dalen b"a la, Mɛkalo la!
  
  Kana miiri ko an bɛ se ka se sɔrɔ
  An ye kɛlɛcɛbaw ye ka bɔ Ala yɔrɔ...
  Wa a tɛna tigɛ, ne bɛ ɲɛnamaya jiri dɔn,
  Hali ni tuma dɔw la a bɛ se ka kɛ ko gɛlɛnba ye!
  
  Irisi jamana ka bonya dɔn o la
  Ko Fasokanw nafa ka bon ka tɛmɛ fɛn bɛɛ kan ...
  Wa Irisi so barikamaba dɔ bɛna kɛ yen,
  Ani ka fasisiw ka juguw lamaga ɲɛda la!
  
  Aw kana da a la, aw kana Horde Rus' kari,
  Min tɛ gɛnɛgɛnɛ ...
  Kɛlɛ kɛ k"a sɔrɔ i ma i yɛrɛ minɛ, i kana siran,
  Genus bɔnsɔn kura tɔgɔ la!
  
  Irisi jamana ka so kama, a ka binkɛnɛw kama, .
  An bɛna kɛlɛ kɛ kosɛbɛ...
  Sugo min tɛ ban, o kɛra tiɲɛ ye
  I tɛ kɛlɛcɛ ye ni bulon ni ye!
  
  Yan i bɛ kali Fasodenɲumanya la,
  Aw ka kɛ Svarog belebeleba kɛlɛcɛ ye...
  Ayi, aw kana nisɔndiya sabati joli kan, .
  Ni Ala tɛ Yesu dusukun na!
  
  An bɛ se ka fɛɛrɛ kuraw sɔrɔ,
  Jamana min bɛ yiriwa, o ka bonya ...
  Ani ka goggle-eyed monster faga, .
  Walisa dugukolo ka kɛ, sɔɔni alijɛnɛ ye!
  . SABABU #1
  Cɛdennin dɔ ni sungurunnin dɔ, ani jatɔmuso naani, olu labanna Sibiri saheliyanfan fɛ, ka Sinuwaw ka binkanniw gɛn. O tun ye kɛlɛ ye min tun ma dɔn kosɛbɛ, tuma min na Manchus tun bɛ fanga la Sinuwa jamana na, minnu tun bɛ ka bonya kosɛbɛ Azi maraw la.
  Wa o cogo la u ye binkanni Kɛ Risikaw kan Tibet mara la. Ani maana lakika, u sera ka waajulikɛyɔrɔ yɔrɔ dɔ bɔsi u la. Ka fara o kan, Irisi o waati la, a barika dɔgɔyara sɛnɛkɛla muso fɛ ani Stenka Razin ka Kozak kɛlɛ fɛ. Ɔwɔ, wa sɔrɔdasiw tun ka kan ka wuli ka taa yɔrɔ janw na kosɛbɛ.
  Nka cɛnin ni npogotiginin min tɛ sa, ani npogotiginin terminator naani nana Irisi jamana ka kɛlɛbolo dɛmɛ.
  Sinuwa kɛlɛboloba dɔ ye binkanni kɛ Irisi jamana ka kɛlɛbolo kura jɔlen kan. Wa a jɛlen don ko fanga tun tɛ kelen ye.
  Irisikaw ba kelen dɔrɔn de bɛ yen, ani Sinuwaw ba kɛmɛ fila. Wa a tun bɛ iko sababu si tun tɛ yen fewu.
  Nka o kalasi kɛlɛcɛ wɔɔrɔ ye super labɛnnen ye ka kɛlɛ kɛ.
  Oleg Rybachenko ye kogo kan. Cɛdennin min tɛ sa, n"a ɲɛda bɛ i ko a bɛ san tan ni fila ɲɔgɔn bɔ, o bɛ pikirijikɛlanw fili n"a senkɔni gansanw ye. Ani ka Sinuwaw gosi minnu bɛ ka taa ɲɛ. Tan tan ni fila siɲɛ kelen.
  A bɛ furakisɛw ni Margarita fili ni bolokɔnincininw ye. Npogotiginin bɛ kɛlɛɲɔgɔnw tiɲɛ ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ne ka fanga belebeleba !
  Wa a bɛ kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye.
  Natasha fana bɛ boomerang barikama dɔ fili n"a senkɔniw ye. Kɛlɛɲɔgɔnw mugumugu cogo min na ani ka sɔgɔsɔgɔ cogo min na:
  - nɔɔrɔba tɔgɔ la !
  O kɔfɛ, Zoya bɛ Sinuwaw tigɛ ni npanw ye, o waati kelen na, a bɛ pikirijikɛlanw fili ni baga ye n"a sennasanbaraw ye. Wa a bɛ dɔnkili da a yɛrɛ ye ko:
  - Rus' ka bonya kɔnɔ, .
  An bɛ se ka bɛɛ kisi!
  Wa tugun, npanw bɛ bin kɛlɛɲɔgɔnw kan. Wa n'u ye tigɛtigɛ, o tuma na fɛ, hinɛ foyi t'u la.
  Nka tuma min na Aurora y"a daminɛ ka tiɲɛni kɛ, ka boomerangw fili n"a senkɔni gansanw ye, o tuma na nin ye tiɲɛni ye pewu. Wa Sinuwa fagalenw bɛ bin jinɛ bilenman ka gosili kɔrɔ.
  Ani sungurunnin bɛ pɛrɛn ko:
  - n bɛna fɛn bɛɛ sɔgɔsɔgɔ ka tigɛtigɛ !
  A bɛna a ta ka tigɛ ni npan fila bɛɛ ye cogo min na!
  Wa, disiki nɔgɔlen dɔ bɛ pan ka bɔ a senkɔni jɛlen na. A ka c"a la, nin ye npogotiginin ye min sara pewu.
  Wa Svetlana filɛ nin ye kɛlɛ latigɛlen in na. Cogo min na an ka Sinuwaw tɔɔrɔ, k'u tigɛtigɛ ka kɛ fɛn misɛnninw ye ni npanw ye.
  Npogotiginin ye wuluwulu in sɛgɛsɛgɛ, ani Sankolola Mansamara kɛlɛcɛ wolonwula tigɛra ka sa.
  Ani o kɔfɛ, pikirijikɛlan nɔgɔlenw ni baga bɛ minnu na, olu bɛ pan ka bɔ senkɔni gansanw na. Ani ka Sinuwaw kabakoya.
  Oleg Rybachenko bɛ kɛlɛ kɛ ni kɛlɛcɛ jɛmanw ye. A ka npanw bɛ manamana i n"a fɔ bɔgɔdaga.
  Cɛdennin bɛ dɔnkili da ni nisɔndiya ye:
  - ne bɛna kɛ diɲɛ ntolatantɔn ŋana barikama ye , .
  An bɛna se sɔrɔ Ameriki, Sinuwa kan!
  Wa tugun cɛnin bɛ tulon nɔgɔlenw fili n"a bolokɔnincininw ye denmisɛnw senw na. Wa Sinuwa mɔgɔ tan ni fila fagalenw binna yɔrɔnin kelen.
  O kɛlɛ sugu filɛ nin ye. Tariku lakika kɔnɔ, zaris Irisi min tun bɛ yen ka kɔn Petrine ɲɛ, o bɔnɛna a ka jamana yɔrɔ dɔ la. Nka yan, Irisi kɛlɛcɛw bɛ kɛlɛ la, u tɛna u yɛrɛ di.
  Oleg Rybachenko bɛ kɛlɛ kɛ ani ka dɔnkili da:
  - Nka an ye kɛlɛcɛw ye minnu falen bɛ Irisi hakili la ,
  Fagalikɛlaw tɛna an ka sɔgɔsɔgɔninjɛ sɔgɔlen mɛn abada!
  Wa tugun cɛnin bɛ pikirijikɛlan finmanw fili ni nɛgɛ ye kosɛbɛ, ani ni baga barikama ye, min tobira jatɔw fɛ!
  Npogotiginin Margarita bɛ a kɛrɛfɛ. Wa fana a senw bɛ o furakisɛ fagalen suguw fili. Wa bolow ye Sinuwa binkannikɛlaw tigɛ. Kɛlɛcɛ bɛ juguw halaki, ka dɔnkili da:
  - N ka nɛnɛ kosɛbɛ, i n'a fɔ jamana bɛɛ ka jinɛ ...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Jamana bɛɛ kuntigi!
  Natasha fana bɛ Sinuwaw tigɛ ka dɔnkili da ko:
  - wulada fɛ, an tɛna a to sitanɛ ka se sɔrɔ !
  Wa, pikirijikɛlan fagalenw fana bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la.
  O kɔfɛ, Zoya bɛ juguw halaki. Wa nin sungurunnin in fɛ, a bɛ iko vibes of colossal energy bɛ bɔ.
  Ani boomerangw ni furakisɛ nɔgɔlenw bɛ pan ka bɔ cɛɲi sen gansanw na.
  Kɛlɛcɛw bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - ne ye sennasanbaraba ye sugo ni cɛɲi !
  Wa, a bɛna fɛn dɔ fili a juguw ma min bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ.
  Nka ni Aurora ye mansin dɔ boli ka Sinuwaw tigɛ, o tuma na nin ye halakili kuncɛyɔrɔ ye.
  Wa o kɔfɛ, kunsigi bilenman bɛna pikirijikɛlanw fili n"a senkɔni gansanw ye. Wa kɛlɛcɛ jɛman salenw bɛ bin.
  Nka tuma min na Svetlana lupanet. Wa o waati kelen na, pikirijikɛlan kuluba dɔ bɛ pan ka bɔ a sen gansanw na, minnu bɛ fɛn bɛɛ sɔgɔ k"u faga.
  Ani kɛlɛcɛw bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - O la , o la , o la - fasisi dɔ sɔrɔ warijɛ kelen kɔnɔ !
  Wa a sennasanbara bɛna fili tugun ka faga Sinuwaw ma.
  Natasha, min tun bɛ kɛlɛcɛ jɛmanw tigɛ ni npanw ye, o y"a jira ko:
  - A tun ka nɔgɔn ani a tun ka gɛlɛn ni naziw ye !
  Svetlana, a tɛmɛnen kɔ mansin na, a y"a kɔlɔsi ko:
  - Wa a ka nɔgɔn tuma bɛɛ anw npogotigininw fɛ !
  Aurora, ye fan ka jaabi lasegin, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - I tɛna sɛgɛn ne la fewu !
  Wa, sɔgɔsɔgɔninjɛ fagalen dɔ bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la.
  Ani Zoya bɛna a ta ka sɔgɔsɔgɔ:
  - An tɛ kokɔrɔbaw ye , an ye npogotigininw ye - nɔɔrɔba !
  Wa tugun, fɛn dɔ bɛna pan ka bɔ a sennasanbara la, ka jugu gosi.
  Npogotigininw y"o baara ta u dusukun na.
  O kὲlɛbolo in bɛ Se ka Kɛ Irisi jamana ka fanga-yɔrɔ kelenpe ye o yɔrɔ la. Dugu fila-fila wɛrɛ bɛ yen minnu bɛ ka jɔ. A ka ɲi ko Sinuwaw m"u kunkolo Dòn Amur kan. Nka Irisi jamana tariku yɛrɛ la, a bɔnɛna a ka jamana yɔrɔ dɔ la. Mansamara min tun bɛ fanga la kosɛbɛ Sinuwa jamana na. Nka, npogotigininw de bɛ se ka Lusifara ka kɛlɛbolow bila ka boli.
  Oleg Rybachenko ye Sinuwaw tigɛ. Wa k'a sɔrɔ cɛnin bɛ dɔnkili da:
  - Kalanso sanfɛla bɛna kɛ ...
  Wa o kɔfɛ, boomerang dɔ min filila cɛnin sennasanbara fɛ, o bɛ pan ka kule:
  - Npogotigi bɛna bɛɛ tigɛ !
  Margarita fana ye min ye fagali ye, o fili jugu ma. A y'a mugumugu ka kɛ fɛnw ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - ne ye sennasanbara sugo ye ani cɛɲiba !
  Wa a sen bɛna kungo disiki fili.
  O kɔfɛ kɛlɛ in na, Natasha ye. Wa a fana bɛ fɛn min bɛ kɛlɛɲɔgɔnw faranfasi, a bɛ o fili jugu ma.
  Wa a b"o kɛ ni hakilitigiya ye kosɛbɛ.
  Ani a sennasanbaraw bɛ ka pikirijikɛlanw fili tuma bɛɛ, minnu bɛ mɔgɔ faga.
  O kɔfɛ, Zoya bɛ kɛlɛ la. Wa a fana bɛ fili jugu ma, swastika ni boomerang suguya bɛɛ.
  Ani a bɛ jugu tigɛ ka jigin.
  O kɔ, i n"a fɔ a bɛ tɛmɛ cogo min na:
  - Bonya ka kɛ masakɛ ɲuman ye !
  Nka kɛlɛ la ani Aurora la. A bɛ juguw fana halaki minnu bɛ Bɔ Sinuwa jamana na. Wa n"a ye fili, a bɛna fili ni fanga fagalen ye.
  Ani k"a to dɔnkilida la:
  - Ɔwɔ, Irisi jamana tɔgɔ la !
  Wa, jalaki fagalenw fana bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la.
  Svetlana fana tɛ jugu bila ka jigin. Wa, fɛn dɔ bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la min bɛ na ni saya jɛlen ye.
  Wa kɛlɛcɛ bɛ dɔnkili da ko:
  - An tɛna an dabila abada ! Gɛlɛya tɛna na Rus" la!
  Wa tuguni, Sinuwaw bɛna tɔɔrɔ. Wa a bɛna a ta k'a sɔrɔ seli ma kɛ k'a tigɛtigɛ.
  Kɛlɛcɛ wɔɔrɔ ni kɛlɛcɛw ye ɲɔgɔn gosi kosɛbɛ. Ka jugu tigɛ, ka sennasanbara fili.
  Oleg Rybachenko, min bɛ Sinuwaw tigɛ, o ye dɔnkili da ko:
  - Dolow kɛlɛcɛ, i ka buru fiyɛ fu - .
  I ka jamana yɔrɔ ka jan nɔɔrɔ sigalen na...
  Kɛlɛ tasuma bɛ yɛrɛyɛrɛ layiniw ni ɲɔgɔn cɛ - .
  Tulon min bɛ kɛ fan kelen fɛ, sariya tɛ min na!
  Wa boomerang wɛrɛ bɛ pan ni cɛnin sennasanbara ye, o min ye Sinuwa tan ni fila dawolo tigɛ.
  Cɛdennin, i n"a fɔ an b"a ye cogo min na, o ye kɛlɛcɛ ye.
  Ani Margarita fana be kɛlɛ la. Wa o cogo la a sennasanbaraw bɛ baara kɛ. A bɛ juguw halaki k"a sɔrɔ siga t"a la ko a ka nɛnɛ kosɛbɛ.
  A ka npanw bɛ i ko mɔgɔfagalaw.
  Kɛlɛcɛ bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Bonya ka kɛ !
  Natasha fana bɛ marifa ci n"a sennasanbara ye, ka mɔgɔfagalaw fili. Wa o waati kelen na, a bɛ tigɛ ni timinandiya ye ni npanw ye.
  Bip bɛ kɛ waati kelen na:
  - N ka entourage ye jamana ka crew ye !
  Kὲlɛ in nata ye Zoya ye. Fana jinɛ min ka bon kosɛbɛ halakili la. Bugun minɛcogo ni npanw ye. Wa o kɔfɛ, a bɛna fɛnw ta k"u fili ni sennasanbaraw ye.
  O kɔfɛ a bɛ tɛmɛ:
  - Kɛlɛbolo bɛ nisɔndiya - ka taa ɲɛ !
  Ani Sinuwaw ka layini kuuru dɔ bɛ bin.
  Npogotiginin bɛ dɔnkili da a yɛrɛ ye ko:
  - Zoya ka di a ye ka faga ! Ah, o Zoya ye!
  Wa, Aurora filɛ nin ye, a bɛ kɛlɛ teliya la. Walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, lafasali min bɛ kɛ ni fanga ye. Ani ni sennasanbaraw dɛmɛ ye, a bɛ juguw gosi.
  Wa o waati kelen na a bɛ sɔgɔsɔgɔ. Wa n"a ka nɛgɛw tɛmɛna i n"a fɔ sɛnɛkɛla ka nɛgɛw, o tuma na, Sinuwa tan ni saba bɛna tigɛtigɛ ka kɛ fɛnw ye!
  Ani Aurora bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Accords harmonies, Irisi jamana ka darapo bɛ waso kosɛbɛ !
  Wa sisan a ka sennasanbara jɛlen bɛna bɛn Sinuwa jenerali ma a dawolo la. A na ta ka bin.
  Zoya ye mɔgɔ fariman ye kɛlɛ la. A b'a juguw tigɛ, ka pɛrɛn:
  - An bɛna sigasiga ka bɛɛ faga !
  Wa, o nɛgɛ suguw bɛ pan ka bɔ sennasanbara la.
  Svetlana fana tɛ mɔgɔ si jigi tigɛ. Wa a bɛ juguw halaki, i n"a fɔ nɛgɛso bɛ bin tigɛ. Sinuwaw bɛ ka dɛsɛ.
  Npogotiginin bɛ pɛrɛn ko:
  - Aiguille fou ! Aw ka bɔ kɛnɛ kan!
  Oleg Rybachenko ye kɛlɛcɛ jɛman kulu dɔ tigɛ ni npanw ye. Wa o kɔfɛ ni sennasanbara ye a bɛna dolow fili ka pɛrɛn ko:
  - N ka kɛlɛbolo de barika ka bon !
  Terminatɛri cɛnin, i n"a fɔ aw b"a ye cogo min na, a bɛ juguw halakili kuncɛyɔrɔ yɛrɛ la. Wa a b"o kɛ ni diyagoyaba ye.
  Wa, ka bɔ a senkɔniw na, saya nilifɛn wɛrɛ bɛ pan ka taa. Ani a bɛ Sinuwaw fa cogo min na ka wuli kogo kan.
  Kɛlɛcɛ jɛmanw ye fanatikaw ye. U ye suw kulu kuuru bɛɛ dalajɛ kaban. Wa u bɛ to ka yele ka yele ka yele!
  Nka cɛnin ni npogotiginin ye fanga fagalen jiracogo dɔrɔn de ye. Wa n"u ye tigɛ, joli-fiɲɛw bɛ pan fan bɛɛ fɛ ani yɔrɔ jan kosɛbɛ.
  Oleg Rybachenko ye dɔnkili da ko:
  - Jatigɛwale ye wale ye min bonyalen don , .
  Anw de ye dugukolo-yɔrɔw setigiw ye!
  Margarita, nin sunguru lafiyabali in ye dɔnkili da ko:
  An tɛna jɔ hali dɔɔnin.
  Mɔgɔ dɔ ka kulekan dabilalen bɛ mɛn!
  Wa fana ka bɔ sungurunnin sennasanbara la, pikirijikɛlan tiɲɛnenw ni mɔgɔfagalanw bɛ pan. Ka Sinuwaw gosi i n"a fɔ malo kuru. Ɔwɔ, npogotiginin Margarita ye terminator sɛbɛ ye.
  Natasha, ka Sinuwaw tigɛ, a ye dɔnkili da ko:
  - Wa sungurunnin y'a miiri, ka jɛman sɔgɔsɔgɔ,
  Ko ɲɛnamaya ka ɲi, ko ɲɛnamaya ka ɲi !
  O kɔ, pikirijikɛlanw bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la tugun.
  Zoya tɛmɛna fiɲɛbɔlan fɛ n"a ka nɛgɛberew ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - ne bɛna juguw bɛɛ faga , ka da ne la , ne tɛ tulonko kɛ !
  Wa kɛlɛcɛ senw ye dolow damadɔw Labɔ.
  Wa cɛɲi in ye dɔnkili da ko:
  - Sɔrɔdasi wale dɔ - n ye nikɛri gosi !
  Aurora, tigɛli k"a sɔrɔ dusukunnataw tɛ mako ɲɛ, a ye bɔ kɛnɛ kan:
  - Ɲɛtaaba b' an makɔnɔ ! Aw ka da ne la, a tɛ fisaya foyi la!
  Wa fana i n"a fɔ sennasanbara, min bɛ faga, o bɛna daminɛ.
  O kɔ, a bɛna sɔgɔsɔgɔ:
  - N ye kobra joli ye !
  Svetlana tɛ hinɛ foyi lase Sinuwaw ma. Wa a bɛ halaki i n'a fɔ a ye wuluw ye. Wa o waati kelen na a bɛ dɔnkili da ko:
  - Nɔgɔ sira tɛna kɛ yen,
  I senw ta joona !
  Wa sisan, k"a ta a senkɔniw na, mɔgɔfaga nilifɛnw bɛ pan tugun. Nin ye muso ye min ka nɛnɛ ka tɛmɛ muso tɔw bɛɛ kan!
  Ani fana mankanw:
  - An ka sebaaya bɛna kɛ yen , kɛlɛ senuma kɔnɔ !
  Oleg Rybachenko bɛ ka baara kɛ ka taa a fɛ. Wa a bɛ tigɛ ni a bolo fila ye, ka hali pipe dɔ ta a da la ka daji da Sinuwaw kan ni pikirijikɛlanw ye. A bɛ kɛlɛɲɔgɔnw tiɲɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ a yɛrɛ la:
  - nin ye an ka sebaaya ye - .
  Full turn ani ka taa!
  Wa tugun, terminator cɛnin bɛ ka slashing i n'a fɔ dibi. Wa o waati kelen na, fɛn min bɛ mɔgɔ faga, aw bɛ o fili k"a sɔrɔ makari tɛ.
  Margarita fana bɛ o kɛlɛ la. Npogotigi jigitigɛlen. Wa n"a ye boomerang (boomerang) dɔ Labɔ n"a sennasanbara ye, o tuma na, nin tɛ Dɔgɔya Sinuwa tigɛlen tan ni fila ma.
  O kɔ, sungurunnin bɛna dɔnkili da ko:
  - E, ɛlikopɛri belebeleba dɔ bɛ n bolo,
  Ayiwa, n dusukun bɛ dɔnkili da ni nisɔndiya ye !
  Wa dolow fagalen dɔ bɛ pan ka bɔ sungurunnin in sennasanbara la. Ɔwɔ, nin ye aerobatique sanfɛla cɛɲi ye. Wa saya bɛ danni kɛ kinin fɛ ni numan fɛ.
  Natasha fana bɛ Sinuwaw halaki cogo bɛɛ la.
  Wa k'a sɔrɔ a bɛ dɔnkili da:
  - Sɔgɔsɔgɔninjɛ, sɔgɔsɔgɔninjɛ, sɔgɔsɔgɔninjɛ ...
  Oliver ye Twist sɔrɔ!
  Wa, nilifɛn fagalen dɔ bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la.
  O la, Zoya y"a yɛrɛ sama ka taa san fɛ ... A y"a ta ka daji da jugu kan ka bɔ tubabukan na. O kɔ, a ye mansin tigɛ ni npanw ye. O kɔ, a sennasanbaraw ye saya kado jahanama dɔ ta k"a lase.
  Wa Sinuwaw binna. I n"a fɔ tasuma-fanga-minɛn dɔ y"u Lamaga cogo min na.
  Ani yan kɛlɛ la ani Aurora. Fana npogotigi teliyalen dɔ. Ani saya bilenman, ani jahanama jeninida. A na o ta, a na o tigɛ.
  Ayi, foyi tɛna o bali.
  Hali Maus tanki.
  Aurora filɛ nin ye ani a bɛ Sinuwaw sɔgɔ. O min ka nɛnɛ kosɛbɛ ani ni taamasiyɛnw ye dibi la ani npan.
  Wa, harpi bilenmanw ka npanw tɛna jɔ, hali dɔɔnin.
  O waati kelen na, Aurora bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Ne faso ye kominisi faso ye !
  Ani fana ka bɔ a sennasanbara la, i n"a fɔ fɛn dɔ boli min bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ.
  Wa tugun sungurunnin in bɛ fiɲɛ na.
  Wa o kɔfɛ, Aurora hakili jigira a ni Soso ye kɛlɛ kɛ cogo min na tiɲɛ na, maana wɛrɛw dɔ la kelen kɔnɔ. O kɔfɛ, jɛɲɔgɔnw ye kɛlɛ banbali kɛ ni Reich sabanan ye, ani ka nafa sɔrɔ bɔnbɔnw bɔli la, Alimanw ye Soso bila ka baara kɛ.
  Ɔwɔ, o tankiw tun bɛ perle tiɲɛ na i n"a fɔ baganw. Wa u ka ɲɛtaa tun ka jugu kosɛbɛ.
  Nka a tɛ kɛ terminator sungurunninw ta ye. U ye Naziw kɛlɛ joli nɛnɛ na ani teliya la waati kelen na.
  Wa u ye Kuzma ba jira! Kɛlɛcɛw ye kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye.
  Wa sisan, Aurora kunsigi bilenman bɛ ka tigɛ ni npanw ye. Ani ka juguw tigɛ ka jigin, i n"a fɔ sɛnɛkɛla.
  O kɔ, a bɛna sɔgɔsɔgɔ:
  - n b' a faga !
  Svetlana fana tɛ maloya kɛlɛ la. Sinuwaw bɛ ka halaki. Wa o waati kelen na, ni sennasanbara ye, min bɛ saya dan, o bɛ fili.
  Wa o waati kelen na, a bɛ pɛrɛn ko:
  - Yɔrɔ bravado - .
  Serenade belebeleba dɔ bɛna kɛ yen!
  Ani ka ɲɛjibɔ kɛ juguw la!
  O kɔ, a bɛna daji bɔ ka bɔ tubabukan na!
  Wa o kɔfɛ Oleg Rybachenko bɛna jɛnsɛn. Wa an kana furakisɛw fili Sinuwaw dɔrɔn ma, nka an ka boomerangw fana fili n"an senw ye.
  O cogo la, teliya terminator cɛnin minɛna.
  Wa o waati kelen na a bɛ dɔnkili da ko:
  - Juguw tɛna an bali ,
  Ni barikantanw dɛmɛ !
  Ani kana boli, kana boli...
  Ni a ma kɛ ɲɛfɛ!
  Ani Oleg bɛna fiyɛli kɛ.
  Wa Margarita y"a ta k"a sennasanbaraw fili ka tiɲɛni kɛ ani ka mɔgɔfaga faga. Wa o waati kelen na, a ye dɔnkili da ko:
  - nin bɛna kɛ koba ka cikan ye !
  Ani sungurunnin bɛ ɲɛji cɛ ka sɔgɔsɔgɔ!
  Natasha fana tɛ bɔnɛ ye kɛlɛ la. A y"a ta k"a bolokɔnincininw kɛ ka swastika nɔgɔlen dɔ fili. A ye Sinuwa caman bugɔ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - N ka Fasokanw kama !
  Wa o kɔfɛ, Zoya bɛ kɛlɛ la. Wa a bɛ binkanniw fana ci juguw ma ni sennasanbaraw ye.
  Ani a bɛ sɔgɔsɔgɔ ni ɲinw sɔgɔsɔgɔ ye:
  - Ne ye o kɛlɛcɛ sugu ye, tiɲɛ na, terminator !
  O kɔfɛ, sungurunnin bɛ bugɔ ni npanw ye. Ani ka pɛrɛn a fogonfogon sanfɛ.
  - Banzai !
  Npogotiginin, i n"a fɔ i ɲɛ b"a la cogo min na, a tɛna kɛlɛ dabila. Wa a bɛna tigɛ k"a sɔrɔ antimoni kunntan tɛ.
  Aurora fana bɛna halakili ta. Sinuwaw bɛ ka u yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ, k"a sɔrɔ u ma sɛgɛn foyi kɛ. Wa kɛlɛcɛ jɛmanw bɛ bin, i n"a fɔ u farala ɲɔgɔn kan tilayɔrɔ fila la.
  Ani sunguru bilenman in bɛ pɛrɛn ko:
  - Kominisi tasuma bɛ diɲɛ kan !
  A na a ta ka tigɛ ni npan fila ye tugun. Ani o kɔ, aw bɛ daji bɔ ka bɔ tubabukan na. Ani k'a turu jugu kan.
  Ɔwɔ, Aurora ye cɛɲi ni dafalenya yɛrɛ ye.
  Hali ni Svetlana man jugu ka tɛmɛ o kan. Wa a ye labɛn kɛ fana walasa Sinuwaw ka bugɔ ani k"u faga cogo la.
  Wa a sennasanbaraw bɛ halakili nilifɛnw fili kɛlɛcɛ jɛmanw ma. Ɔwɔ, u b"o bɛɛ kɛ jikuruba dɔ kan.
  Svetlana bɛ pɛrɛn ko:
  - Kɛlɛ bɛna kɛ joli ye, a senuma ani a bɛnnen don !
  Wa, ka bɔ a sennasanbara la tugun, fɛn dɔ karilen don min bɛ mɔgɔ faga. Ani a bɛna Sinuwaw ta ka u gosi cogo min na!
  Npogotigininw binna yɔrɔ min na tiɲɛ na, o yɔrɔ de la. Wa u tɛ fɛn dɔ di. Musow filɛ nin ye - musow bɛɛ musow !
  Oleg Rybachenko ka binkanni teliya la. U ye Sinuwa ba caman faga kaban. O mansamara jɛman in kɛlɛcɛw ka binkanni fanga dɔgɔyara.
  Oleg ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Se sɔrɔli sumanikɛlan min ka bon kosɛbɛ !
  Margarita y"a ta k"a bolokɔnincininw fili mɔgɔfagalaw, ani min ka nɔgɔn ka tɛmɛ razɔri kan.
  O kɔ, sungurunnin ye dɔnkili da ko:
  - An bɛ fɔɲɔba degun, .
  Mun na ani mun na?
  Ka ɲɛnamaya kɛ diɲɛ kɔnɔ ni kabako tɛ - .
  A tɛ se ka kɛ mɔgɔ si fɛ!
  Margarita ye pibiliki sira bɛɛ da Sinuwaw kan ani a y"a fɔ ka t"a fɛ ko:
  - May good chance - dɛsɛw, .
  Ani ka pan san fɛ ka jigin!
  O cogo dɔrɔn de la, wa a tɛ kɛ cogo wɛrɛ la - .
  O cogo dɔrɔn de la, wa a tɛ kɛ cogo wɛrɛ la ...
  Kabako ka ɲɛnamaya!
  Bala! Bala!
  Kabako ka ɲɛnamaya!
  Bala! Bala!
  Kabako ka ɲɛnamaya!
  Ani sanfɛ dɔrɔn - milimɛtɛrɛ kelen tɛ duguma!
  Npogotiginin ye kɛlɛ kɛcogo jira kosɛbɛ.
  Natasha fana bɛ kɛlɛ in cɛmancɛ yɛrɛ la. I n"a fɔ tasuma-fanga min bɛ ka pɛrɛn. Ani ka pikirijikɛlanw fili ni bolokɔnincininw ye. A bɛ kɛlɛɲɔgɔnw gosi. Wa a bɛ suw to u kɔnɔ.
  O kɛlen, sungurunnin ye dɔnkili da ni a ɲinw sɔgɔsɔgɔ ye:
  - An ye o ɲɔgɔnna terminatorw ye, i n"a fɔ sugo robow, ani cɛɲiba !
  Wa npogotiginin filɛ nin ye k"a to a bɛ kɔfɛla tigɛ ni npanw ye. Ani ka mɔgɔ caman tigɛ.
  Zoya fana bɛ kɛlɛ in kɔnɔna na. A bɛ kɛlɛ kɛ a yɛrɛ ye ka a ɲinw bɔ kɛnɛ kan ka pɛrɛn:
  - Mɔgɔ si tɛna an bali !
  Wa ka bɔ a sennasanbara la, disiki dɔ ye Sinuwaw cɛtigɛ. O min ye dawolo caman tigɛ. Sankolo mansamara ka kɛlɛbolow ye u dawolo.
  Wa npogotigininw bɛ ka gɛlɛya ka taa a fɛ.
  Aurora bɛna fɛn dɔ daminɛ cogo min na min bɛ nɛgɛ tigɛ, o filɛ nin ye. A na kunkolo jamaba dɔ tigɛ min kɛra kuluw ye. A na pan, ka pan san fɛ, ka a minɛ, ka mankanba bɔ.
  - Ne tɔgɔ ye ne bolo ye !
  Wa a ye sabɛrɛ fila wuli tugun, Sinuwaw ye kɔnɔbara bila. Nka o waati kelen na, kana maloya dɔɔni.
  Ani a sennasanbaraw bɛ boomerang fagalenw ci. Kunkolo minnu bɛ tigɛ ka kɛɲɛ ni ɲɔgɔn ye.
  O kɔfɛ, kɛlɛcɛ kunsigi bilenman bɛ pɛrɛn:
  - An tɛna kɛ kabali kɔnɔ !
  Nisɔndiya ka kɛ Dugukolo kan!
  A na dɔ wɛrɛ ta pipe la n'a da bilenman ye ka daji da. Wa sankolo mansamara kɛlɛcɛw bɛna bin, i n"a fɔ coolies ni mugu.
  O la Svetlana y'a jira kɛlɛ la .. .
  A ye ji tobilen kɛlɛbagaw gosi. Wa o jeninida ninnu bɛna a ta ka pɛrɛn ni kungo ye kosɛbɛ.
  Svetlana bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - N ka fagali !
  Wa n"a sennasanbara ye a bɛna boomerang fila-fila fili. A bɛna Sinuwa caman tigɛ.
  Wa a bɛ su caman sɔgɔ ka bɔ.
  O cogo de la hitters (bolikɛlaw) bɛ baara Kɛ.
  Wa u ye Sinuwa mansamara tigɛ u yɛrɛ ye, k"a sɔrɔ u ma kuma wɛrɛ fɔ. Ayi, u yɛrɛ bɛ ni hakilitigiya kɛrɛnkɛrɛnnen ye.
  Sinuwa minnu fagara kaban, olu hakɛ bɛ ba tan ni tan na. Wa npogotigininw bɛ ɲɛnajɛ dɔrɔn de kɛ ka pan i n"a fɔ bololanɛgɛw.
  Oleg Rybachenko fana bɛ aerobatiki bɛɛ la nɛnɛman jira, i bɛ se ka miiri min na.
  Wa cɛnin bɛ tigɛ ni npan fila ye walasa bolow ni senw ni kunkolow ka pan fan bɛɛ fɛ.
  Oleg bɛ pɛrɛn ko:
  - A bɛna kɛ, ne dalen b"a la ko an ka sebaaya latigɛlen !
  Margarita n"a sennasanbara, ka tiɲɛnikɛla fili, o y"a jira ko:
  - Ɔwɔ, a bɛna kɛ !
  Wa, o wɔɔrɔ bɛɛ y"a daminɛ ka tigɛtigɛ ka tɛmɛ fɔlɔ kan.
  . SABABU #2
  Sinuwa kɛlɛbolo min tun bɛ mɔgɔ ba kɛmɛ fila la, a bɛ se ka fɔ ko o bɛɛ tiɲɛna, kɛlɛcɛ wɔɔrɔ ninnu taara ɲɛ ka taa a fɛ ka don Sankolola Mansamara kɔnɔna na. Walasa ka Sinuwaw bali ka segin Risi duguw la Sibiri jamana na tugun.
  Yan, kɛlɛcɛw ye binkanni kɛ kɛlɛcɛ jɛmanw kan duguba min ka surun u la.
  Oleg Rybachenko, ka kɛlɛcɛ jɛmanw tigɛ, ka npan fila bɛɛ wuli, a pɛrɛnna ko :
  - In ani Risi zars !
  Pikirimugu nɔgɔlenw tun bɛ pan ka bɔ a sennasanbaraw la. U ye Sinuwa kɛlɛcɛw gosi.
  Margarita, ka kɛlɛcɛ jɛmanw tigɛtigɛ n"a ka npanw ye, o y"a ta ka dɔnkili da ko:
  - Sisan an bɛ tariku kɛ !
  Wa, furakisɛw tun bɛ pan ka bɔ a sennasanbaraw la ka don kɛlɛcɛ jɛmanw na.
  O kɔfɛ, Natasha bɛ kɛlɛ la. A bɛ saya kadow fana fili ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Siniko ye anw ta ye ! Bonya ka kɛ Irisi jamanaba ye!
  Wa a sen jɛlen, min sɔgɔlen don, o bɛna nin fili kɛnɛma ni fanga juguba ye. Ani ka Sinuwaw tigɛ ka kɛ joli-bɔn ye.
  Zoya fana bɛ tigɛ ni jigitigɛ ye. Ani a ye Sinuwa jenerali dɔ fiyɛ tilayɔrɔba fila la. Ka a kolow tigɛ.
  O kɔfɛ, a ye kulekan bɔ ko:
  - Ne ka sebaayaba kosɔn !
  Wa ni sennasanbara ye, a bɛna mɔgɔfaga kado dɔ daminɛ tugun. Ani ka Sinuwa kɛlɛcɛ caman gosi.
  Nka ni Aurora bɛ kɛlɛ la, a ka c"a la, a ka jugu kosɛbɛ. A bɛ Sinuwa sɔrɔdasiw tigɛ tilayɔrɔ fila la, ka mɔgɔfaga kadow lase n"a sennasanbara ye. Wa o cogo la a bɛ kɛlɛbolo jɛmanw sɔgɔsɔgɔ.
  Ayi, tiɲɛ na, Aurora bɛ wele ko jatɔmuso bilenman. Wa, mɔgɔ tɛ se ka se sɔrɔ a kan.
  Ani, furakisɛ fagalenw bɛ pan ka bɔ a bolokɔnincininw na. U bɛ Sinuwaw gosi k"u bin i n"a fɔ cɛncɛnw.
  Aurora bɛ mankanba bɔ a fogonfogon sanfɛ:
  Irisikaw bɛ ne dɔn
  Wa u b"a wele ko koba!
  Wa tuguni, cɛɲi bɛ i n"a fɔ ka pikirijikɛlan fagalen fili. Wa jugu bɛ pinɛ i n"a fɔ wulu.
  Aurora ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - I bɛ se ka sugo kɛ, ka sugo jugu kɛ !
  Wa tugun npogotiginin bɛ sɔgɔsɔgɔ i n"a fɔ boomerang.
  Ɔwɔ, nin kunsigi bilenman in - kɔgɔ kilo kelen ma dun sɔrɔdasi koɲɛw la. Ni a bɛ ŋɛɲɛ kɛ, o tuma na fɛ, a bɛ jiri tigɛ.
  Wa tuguni, npogotiginin teliyalen ni tasuma bɛ binkanni in na.
  Wa yan, Svetlana b"a fɛ kosɛbɛ ka kɛlɛ kɛ. Wa o cogo la, a bɛ bɛɛ tigɛ ka halaki. Wa a ka npanw bɛ i ko sanpɛrɛn manamananan.
  Ani, pikirijikɛlanw bɛ pan ka bɔ sennasanbaraw la.
  Npogotiginin pɛrɛnna ko:
  - Ne ka fanga belebeleba - .
  Tulon kɛ ni ne ye walasa ka kɛ teriya ye ni wulu ye!
  Cɛdennin Oleg Rybachenko, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, o bɛ binkanni in kan. Ale ye mɔnikɛla ye min bɛ teliya. A bɛ dolow tigɛ ka fili jugu ma.
  Wa kɛlɛcɛ kamalennin bɛ kasi ko:
  - An ka taa kɛlɛbolo la
  An ka Sinuwaw bɛɛ gosi!
  Wa cɛnin min bɛ binkanni in kan, o filɛ nin ye.
  Ani npogotiginin Margarita ni nisɔndiyaba ye sɔrɔdasi jɛmanw sɔgɔsɔgɔ. Wa a bolokɔnincininw bɛ saya nilifɛnw fili.
  Ani sungurunnin bɛ pɛrɛn ko:
  - N bɛna se sɔrɔ !
  Wa tuguni, nɛgɛ sanji kuuru dɔ bɛ boli ka bɔ a sennasanbara la.
  Ani, pikirijikɛlanw bɛ mɔgɔ faga ani baga bɛ u la.
  Margaret tun bɛ ka kɛlɛ kɛ. Sinuwaw ka gɛlɛn kosɛbɛ a ma. Wa sungurunnin ye siranfɛnw jiracogo ye.
  Hali ni kɛlɛcɛ cɛɲi dɔ don.
  Wa sisan, saya yɔrɔ dɔ bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la tugun. O min bɛ juguw gosi.
  Natasha bɛ kungo kɔnɔ. A bɛ Sinuwaw tigɛ ka kɛ fɛnw ye. A ka npanw fana tɛ hinɛ dɔn.
  Kɛlɛcɛ bɛ mankanba bɔ:
  - A bɛna kɛ an ka sebaayaba ye !
  Wa ka bɔ cɛɲi sennasanbara la, furakisɛ minnu bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ ani minnu farati ka bon, olu bɛ pan tugun.
  U ye Sinuwaw gosi ka caya. Ko min ye npogotigininw ye tiɲɛ na.
  Wa kɛlɛ la u tɛ jigin di mɔgɔ si ma.
  Nka Zoya t"a dɔn, kuma tɛ yen abada. A bɛ kari ka taa a juguw la. A ka npanw bɛ i ko mɔgɔfagalaw.
  Zoya bɛ pɛrɛn a fogonfogon sanfɛla la ko:
  - ne tɛ hinɛ dɔn - saya dɔrɔn !
  Wa a sennasanbara bɛna fili cogo la min b"a to Sinuwaw tɛ se ka u yɛrɛ tanga!
  O kɔfɛ, kɛlɛcɛ bɛ ka teliya miniti o miniti. Nin ye ice rink ye min bɛ offensive kan.
  Aurora fana ye o sunguru groovy sugu ye. A tɛ kɔsegin ani a tɛ a dabila. Wa a bɛ ɲɛ sɔrɔ fɛn bɛɛ la.
  Yan, a ye nɛgɛbere dɔ fili n"a senkɔni gansanw ye. A ye Sinuwa sɔrɔdasiw tigɛ ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - mansamara bilenman kɔnɔ , tasuma bɛna kɛ min bɛna dugukolo bɛɛ sumaya !
  Wa tuguni, fɛn min bɛ wuluw faga kɛrɛnkɛrɛnnenya la ka bɔ a sennasanbara la.
  Wa kɛlɛcɛ in bɛ jɔyɔrɔba la tugun.
  Ani Svetlana filɛ nin ye kɛlɛ la. A tɛ bɔ labɛn na. Wa a b'a yɛrɛ Tigɛ ni kungo degun ye. Ani disiki nɔgɔlen dɔ bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la. O min tɔgɔ bɔra kosɛbɛ ka kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ.
  Svetlana bɛ sɔgɔsɔgɔ ni kungo dimi ye:
  - n b' aw bɛɛ faranfasi !
  Ani sungurunnin in bɛ ka kɛlɛ kɛ. Ani a sennasanbaraw bɛ se ka wuli kosɛbɛ.
  Kɛlɛ in tɛmɛnen kɔ, Oleg Rybachenko tigɛra. Nin ye cɛden-terminator jigitigɛlen ye. A bɛ tali kɛ fanga belebelebaw ni kungo kɔnɔ denmisɛnnin dɔ ka degun na.
  Wa nin ye denmisɛnnin dɔ ye min bɛ ka boomerang fili n"a sennasanbara ye. Ɔwɔ, wa kɛlɛɲɔgɔnw ye kunkolo tan ni fila bɔnɛ u la siɲɛ kelen.
  Nin ye tiɲɛ na - tiɲɛ na fanga fagalen ye.
  Oleg ye dɔnkili da ko:
  - Ne bololasɛbɛnni ka nɔgɔn - .
  A man di n ye ka pusi ka wulu sama!
  Wa, nɛgɛ dɔ wulila ka bɔ cɛnin ka sennasanbara la, ani Sinuwaw bɛna bugɔ cogo min na. U bɔnɛna u hakili n"u ka jagɛlɛya la tiɲɛ yɛrɛ la.
  Oleg y"a fɔ ni kungo kɔnɔnafili ye ko:
  - Aw kana kuma fɔ abada ko ayi !
  Cɛdennin bɛ ka binkanni kɛ... O kɔfɛ, a hakili jigira Wladimir Klitschko la. Ɔwɔ, nin bɔksikɛla in tun bɛ se ka segin ka don ring kɔnɔ. Ani mun na i t"a ɲini? Ni kɛnɛya bɛ yen hali bi, o tuma na fɛ, Ala yɛrɛ de ye yamaruya di aw ma aw ka kɛlɛ kɛ!
  Terminator cɛden min bɛ binkanni in kan. A bɛ Sinuwaw sɔgɔsɔgɔ ka dɔnkili da:
  Teri kamalennin ka kɛ denmisɛn ye tuma bɛɛ
  Aw kana kɔrɔtɔ ka lafiɲɛ...
  Aw ka kɛ mɔgɔ nisɔndiyalenw ye, ka kɛ mɔgɔ jagɛlɛnw ye, ka kɛ mankanba ye - .
  I ka kan ka kɛlɛ kɛ - o la, i ka kɛlɛ kɛ!
  Cɛ min ka gɛlɛn - .
  Ka aw bɛɛ gosi ka tugu ɲɔgɔn na!
  Ne ye cɛnin banbali ye, ni bɛ min na,
  Mun de bɛ o nɔ bɔ!
  Cɛden banbali I ni
  Ani, kana kɔsegin kɔ!
  Kɛlɛcɛ kamalennin dɔ ani denmisɛn banbali dɔ binkanni diminnen dɔ la Sinuwaw kan. A bɛna a yɛrɛ jira ka bɔ fan bɛɛ la ɲuman na.
  Margarita fana bɛ kɛlɛcɛ jɛmanw sɔgɔsɔgɔ ka dɔnkili da ko:
  - An tɛna an dabila abada !
  Wa a ye Sinuwa caman tigɛ, k"a fara a kan ni sɔgɔsɔgɔ ye:
  - Ayi, i ka da a la abada !
  Npogotiginin ye pikirijikɛlan nɔgɔlenw fili tugun, baga bɛ minnu na.
  A bɛ lamaga teliya la ani min ɲɔgɔn tɛ yen.
  Natasha min bɛ kɛlɛ la, o teliyalen don ani a bɛ siran, i n"a fɔ Valkyrie. A bɛ kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye. Ani ka Sinuwaw bin.
  A tun ka teli ka kɛlɛ kɛ sankolo la. A tun ye piloti ace ɲumanba ye. A tun ka kan ka kɛlɛ kɛ senna-sɔrɔdasi la.
  Nka sisan Natasha ye Sinuwaw ta. Ani an ka jiri tigɛ ni dimi bɛɛ ye.
  Ani boomerangs ni needles bɛ pan ka bɔ a sen gansanw na. A bɛ jugu in sɔgɔsɔgɔ.
  Npogotiginin bɛ dɔnkili da ko:
  - Nka ne dalen bɛ tilebɔ la , .
  A bɛna kasobon kɔnɔna dibi bɔ yen!
  Zoya ye binkanni kɛ Sinuwaw kan. Ani a bɛ kari ka bɔ kosɛbɛ. Wa a sennasanbaraw bɛ juguw gosi k"a sɔrɔ u ma jɔ.
  Kɛlɛcɛ min bɛ taama na. A bɛ i n"a fɔ kobra min bɛ pan ka pan ka taa a yɛrɛ ma.
  Npogotiginin min kunsigi ye sanu ye, o bɛ pɛrɛn ko:
  - Siniko ye anw ta ye
  An bɛ i n"a fɔ Jedi Knights!
  Wa sisan a bɛna a ta ka bɔ turn dɔ la k'a sɔgɔ.
  O kɔfɛ, binkanni in na, Aurora ye. Crushing ani kɛlɛ sunguru min ɲɛ bilenman. A taara kɛlɛ kɛ, ka teliya ta ka tɛmɛ fɔlɔ kan. A ka npanw bɛ i ko fiɲɛbɔlan dawolo.
  Tasuma cɛɲi bɔra:
  - o nisɔndiya sugu bɛna kɛ diɲɛ bɛɛ la !
  Wa tugun npogotiginin bɛ taa kungo-kɔnɔ-taama dɔ la. Nin ye kɛlɛ ala yɛrɛ yɛrɛ ye.
  Svetlana fana bɛ dɔnkili da, a bɛ pan ka wuli:
  - Kɛmɛ o kɛmɛ, kɛlɛbolo ni kɛlɛbolo , .
  Irisi kɛlɛcɛw tigɛra ni npan ye!
  Wa sisan, a senkɔniw bɛna fɛn fili min tɛ se ka gɛn ni kala ye.
  Npogotiginin filɛ nin ye. Meger sɛbɛ dɔ don.
  Natasha bɛ sɔgɔsɔgɔ ni ɲinw sɔgɔsɔgɔ ye:
  - Kana n kalan !
  Wa a bɛ saya fili ni a sennasanbara ye.
  Aurora sɔnna o ma:
  - foyi t' an kalan fewu !
  Kɛlɛcɛw bɛ u ka taamaw teliya. Sisan, a bɛ se ka fɔ ko dugu bɛɛ falen bɛ suw la. Ɔwɔ, Sinuwaw bolila ka taa fagali la. Mɔgɔ wɔɔrɔ dɔrɔn de bɛ yen, nka u bɛ baara kɛ kɛlɛbolo bɛɛ ye.
  Oleg Rybachenko hakili jigira a terikɛ dɔ ka maana na min bɔra elf suguya la. A labanna ka Kɛ Reich sabanan na, wa a sera k'a Lajɔ k'a Ci Luftwaffe la.
  Ɔwɔ, wulu, hali n"a ka dɔgɔ a bonya la, a teliyalen don kosɛbɛ, a barika ka bon ni wale ɲumanba ye. A ka c"a la, elfw ka fisa ni hadamadenw ye farikolo cogoya ni miiri teliya la. Wa awiyɔn kɔnɔ, elf, ani hali masakɛ joli, a bɛ kɛ i n"a fɔ kɔnɔnin yɛrɛ.
  Wa nin kɛlɛcɛ in sera ka jugu ka awiyɔn 538 ci Fuhrer ka wolodon na san 1944 awirilikalo tile 20, wa ale yɛrɛ ma bin abada.
  Avion kɛmɛ fila fɔlɔw la, elf ye Knight"s Cross of the Iron Cross sɔrɔ ni oak buluw, npanw ani diamantw ye. Kɛmɛ saba ni kɔ kaban Order of the German Eagle ni diamantw ye. Knight"s Cross of the Iron Cross kɛmɛ naani ni kɔ ni sanu oak bulu npanw ni diamantw ye. Wa hakilijigin-aviyɔn kɛmɛ duuru kama - nɛgɛ-kurunba ka Kurucɛba. O cogo la, elf ye laadalata hakɛ caman sɔrɔ min ma deli ka sɔrɔ fɔlɔ, wa o siratigɛ la, a yɛrɛ ye Hermann Goering gosi ka kolonɛli jɔyɔrɔ sɔrɔ.
  Hali n"a ye kɛlɛ Kɛ awiyɔn kɔnɔ i n"a fɔ mɔgɔ kelen.
  O la, hali n"o ace (ace) kɛrɛnkɛrɛnnen in Bɔra Luftwaffe la, a ma nɔ Blà kὲlɛ in taabolo la kojugu. Tiɲɛ na, n"an ye Luftwaffe ka asɛ wɔɔrɔ fɔlɔw ta tariku lakika kɔnɔ, u ye awiyɔn ba kelen ni tila bɛɛ lajɛlen ci. Ayiwa, o ye Wehrmacht dɛmɛ cogo di?
  Hali n"a sɔrɔla ko awiyɔn minnu binna, olu hakɛ cayara kosɛbɛ Goebbels ka propagande fɛ.
  O jateden caman tun bɛ sigasiga kosɛbɛ.
  Nka o wulu in ye mobili caman ci tiɲɛ na, nka a yɛrɛ ma bɔnɛ kɛlɛcɛ kelen na.
  Nka o kɔfɛ, Oleg Rybachenko y"a kunbɛn k"a ɲininka ko:
  - Mun na i nɔrɔla Reich sabanan na, min bɛ jate juguya fanga ye ?
  Elf y"a fɔ cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  - Sabula ɲumanya fanga tɛ diɲɛ kɔnɔ fewu ! E fɛ, yala Stalin ni a jɛɲɔgɔnw ye mɔgɔ senumaw ye wa?
  Oleg y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - Nka URSS kɔnɔ i, i kɛlen ka awiyɔn caman ci, i tun bɛna jate Ala ye ni sɛbɛnni belebele ye ! Wa o la sa, i ka kan ka daji tu ani ka danga!
  Elf y"a fɔ tiɲɛ na ko:
  - San binaani ni flanan ɔkutɔburukalo la, n"a y"a daminɛ ka kɛlɛ kɛ Reich ye, kɛlɛ in kɔlɔlɔ ma ye fɔlɔ. E hakilina ye mun ye, ne tɛ se ka kɛ setigiw cɛma?
  Oleg Rybachenko y"a jaabi ni tiɲɛ ye ko:
  - N'i y'i defect ka taa URSS la, n hakili la, i bɛna yafa ani ka sɔn i ma. Jatigɛwalekɛlaw ni kɛlɛcɛbaw bɛ waleɲumandɔn yɔrɔ bɛɛ!
  Elf ye nisɔndiya jira ni yeelen ye k"a jaabi ko:
  - Aw ni ce aw ka laseli la ! Nka ni diɲɛ kɛlɛba filanan banna, n bɛ segin n ka dugukolo kan ni jaabiw ye ... Wa tiɲɛ na, a tɛna kɛ ne bolo ko Alimanjamana ye bɔnɛ sɔrɔ. Min kunba ye ko n y"a jira ko n ye cɛfarin ye, ka don awiyɔn tariku kɔnɔ i n"a fɔ ace ɲumanba ye waati bɛɛ!
  Oleg Rybachenko y"a jira ni dimi ye ko:
  Cɛ ɲuman caman sara i kosɔn dɛ!
  Elf ye sɔgɔsɔgɔ, a hakili jigira cogo la min bɛ bɛn hakili ma:
  - Rudel fana bɛ yen ... A fana ye superman ye !
  Oleg ye a kunkolo wuli.
  - Rudel ... Ɔwɔ, a bɛ i n'a fɔ komisɛri jagokɛla !
  Elf ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - ne tun ye kɛlɛcɛ ye ani ne bɛ ani ne bɛna kɛ kɛlɛcɛ ye ! O la, n b"a ɲini ka n ka jatebɔ lase ba kelen ma!
  Oleg Rybachenko ye sigasiga kɛ:
  - I bɛ se k'a dilan wa ? San 1945 Mɛkalo tile 9, Reich sabanan y"a yɛrɛ di!
  Elf ye ɲininkali kɛ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Yala i bɛ se k"a fɔ ka ɲɛ waati min na ani yɔrɔ min na ani waati jumɛn na, ni fanga jumɛnw ye, bilenmanw ni jɛɲɔgɔnw bɛna binkanni kɛ wa?
  Oleg ye ɲininkali kɛ ni kabako ye ko:
  - Mun na i mago bɛ a la ?
  Elf y'a jaabi ni tiɲɛ ye ko:
  - N b'a fɛ ka kɛlɛ sama ka bɔ kɛnɛ kan cogo fitinin na walasa ɲɛnajɛ ka mɛn !
  O kɔfɛ, Oleg ye marifa bɔ k"a jaabi ko:
  - n tun bɛ se ka marifa ci i la, nka n tɛna o kɛ !
  Elf in kabakoyara
  - Wa mun na ?
  Oleg Rybachenko y"a fɔ ni timinandiya ye ko:
  - I dusukun ka i ɲangi !
  Wa u ye u fara ɲɔgɔn kan...
  Oleg Rybachenko tun b"a miiri ko ale ma nin elf in faga fu. A bɛna awiyɔn joli wɛrɛ ci ka bin. A bɛna kɛ ko juguba ye dɔrɔn.
  Wa cɛnin ye saya boomerang (boomerang) lawuli tugun n"a senkɔni gansanw ye.
  Margarita bɛ Sinuwaw halaki kosɛbɛ kɛlɛ la. A sennasanbaraw bɛ bugɔ cogo bɛnnen na ni mɔgɔfagalaw ka nilifɛnw ye fo i bɛ kabakoya dɔrɔn.
  Superman sungurunnin.
  Ani a ka baara kɛli kɛlɛ la, i n"a fɔ wuluwulu bagan.
  Ayi, mɔgɔ si tɛna siran o sunguru sugu la abada, hali ni Sinuwa miliyari fila bɛ yen.
  Nka, Margaret ka kan ka mun kɛ?
  A b'a ka jamana lafasa.
  Oleg Rybachenko, min bɛ Sinuwaw tigɛ, o ye dɔnkili da ko:
  - Irisi jamana ba cɛɲumanba tɛ yen ka tɛmɛ o kan, .
  Aw ka kɛlɛ kɛ a ye ani aw kana siran...
  Dugukolo cɛɲumanba tɛ yen ka tɛmɛ o kan - .
  Dugukolo bɛɛ ye yeelen fitinɛ ye Rus!
  Cɛdennin bɛna pan ka teliya, ka bɛɛ faga n"a senw ye.
  Natasha fana bɛ kɛlɛ kɛ ani ka dɔnkili da:
  Fatal san, i tɛ se ka da ne la
  Ba kelen ni kɛmɛ kɔnɔntɔn ni kɔnɔntɔn ni kɔnɔntɔn...
  Aw ye taa dabila ka kɛ sɛrɛkiliw ye
  Sitanɛ na wuli ni sanu biɲɛw ye!
  Wa sungurunnin bɛna mɔgɔfagala dɔ fili tugun ni a sennasanbara ye.
  Zoya fana bɛ kɛlɛ la, a jogin na ka kɛlɛ kɛ. Npogotigi min bɛ baara kɛ. Wa n"a y"a tigɛ ni npanw ye, fɛn bɛɛ bɛ pan fo ka se yɔrɔ jan.
  Ani a sennasanbaraw bɛ ka kadow fili ni timinandiya ye ten. Wa, mɔgɔ caman bɛ juguw gosi.
  Ɔwɔ, a jɛlen don ko Sinuwaw bɛ ka dibi donw sɔrɔ.
  Aurora bɛ gosi k"a sɔrɔ a ma hinɛ foyi la. Wa a sennasanbaraw ye fɛn ye min ka ca ni mɔgɔfaga ye. A ka c"a la, nin ye halakili ala ye.
  Wa jinɛ ba kelen bɛ a kɔnɔ.
  Svetlana bɛ Sinuwaw bugɔ ni diyanyeba ye, ka pɛrɛn:
  - Siniko ye
  Walasa an kana kɛ pusi ye!
  A sen gansanw na fɛn dɔ fili tugun, juguw na tigɛtigɛ.
  Kɛlɛ sunguru - aerobatique a kɔnɔ!
  Komin u ye dugu saniya Sinuwaw fɛ, o wɔɔrɔ ye lafiɲɛ. O yɔrɔnin bɛɛ, a ye donsokɛ fa, k"a bɛɛ tobi.
  U y'a tigɛtigɛ k'a daminɛ ka dumuni kɛ.
  Natasha y"a jira ko:
  - Yan Walter Scott ka kɛlɛcɛw tun bɛ dumuni caman dun waati kelen na !
  Oleg Rybachenko ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani k"a hakili jigin ko:
  - Dumas fana kɛ ! Porthos ye sagaden kuuru dun o cogo de la!
  Natasha ye ŋɛɲɛ kɛ.
  - Saga? Mun na donsokɛ tɛ?
  Oleg ye dɔnkili da a jaabi la ko:
  Aw ka denbaya dangalen bɛɛ
  N kɔrɔkɛ denkɛ, min ye boar sɔrɔ ...
  Tuma min na a tun bɛ balo la - a ye n lasɔmi - .
  A tɛ se ka kɛ ka muso ta mɔgɔfagalaw fɛ!
  Margaret y"a jira ko:
  - Kungo dɔnkili don ! Ani ne b"a fɛ ka fɛn dɔ sɔrɔ min ka fisa ni nisɔngoya ye!
  Oleg y"a jira ko:
  - Alako ta fan fɛ ? Nin ye ko ɲuman ye dɛ!
  Wa cɛnin ye dɔnkili dɔ da ...
  Nka Aurora y"a ka kuma tigɛ k"a fɔ ko:
  - A ka kan ka dɔnkili da, nka ka wale kɛ.
  Wa sungurunnin ye iPhone dɔ bɔ a ka cɛsirilan na. Oleg ye nisɔndiya jira, Natasha y"a ta di a ma k"a fɔ a ye ko:
  - Tanki tulon kɛ ni kunsigi bilenman ye !
  Aurora sɔnna a ma ko:
  - Nin tulon in ka di n ye kosɛbɛ !
  Wa npogotiginin-jagokɛla y"a daminɛ ka paramɛtiriw sɔrɔ.
  Oleg Rybachenko ye pankurunw ka kurunba ta.
  Aurora ye lasɔmini kɛ ko:
  - Tanki kelen bɛ kɛ kelen ye ! A ɲini ka duel kɛ!
  Cɛdennin sɔnna o ma.
  - Nin ye tiɲɛ ye dɔrɔn !
  Oleg ye Soviyetiki pankurun nɛnɛman sugandi san binaani kɔnɔ - IS-7. Mobili kabakoma min ma kɛ seriyali ye abada. Fɛn bɛɛ ni kɛlɛkɛminɛnw, ani marifaw, ani teliya b"a bolo. Halo sɛbɛ dɔ don!
  Aurora E-75 ye sira ye. Mobili ka jugu ka tɛmɛ o kan. Ani a ka gɛlɛn, ani teliya ka dɔgɔ, fanga maralen, a barika ka dɔgɔ dɔɔnin ani marifa. IS-7 bɛ milimɛtɛrɛ 130 bɔ ni E-75 ta ye 128 ye. N"a sɔrɔla Alemaɲi ka kɛlɛkɛminɛnw ka bon, nka o bɛ bɔ IS-7 jiginniba la. Wa Fritz kɛrɛw ka bon ... Fɛn bɛɛ bɛ ten, nka ...
  Aurora bɛ E-75 baara ka taa M nivo la ... Wa mobili bɛ ka ɲɛtaa sɔrɔ. Wa motɛri fanga ka bon ani silhouette bɛ duguma kosɛbɛ, wa marifa kɛra barili jan ye. Wa sisan, kɛlɛkɛminɛnw bonyalen don. Alemaɲi ka pankurun girinya bɛ tɔni bi kɔnɔntɔn ni duuru la hali bi, n"i y"a suma ni Soviyetiki ta ye tɔni bi wɔɔrɔ ni seegin ye. Wa 'sènbɔli kɔfɛ, a labɛncogo bɛ o cogo kelen na, wa sisan a bɛna fanga Sɔrɔ ka Tɛmɛ.
  Wa IS-7 tora yiriwali ma cogo o cogo. O la sa, tariku lakika kɔnɔ, mɔgɔ si m"a fɔ ka kɔrɔ.
  Ayiwa, Oleg, an k'i yɛrɛ minɛ.
  Cɛdennin kɔni ma tunun. Komin jugu ye bi ta, o tuma na, denmisɛnnin bɛna fɛn dɔ kɛ ka baara kɛ ni wuluwuluw ye. Wa o kɔfɛ, kɛlɛ ɲumanba bɛna kɛ.
  IS-7 bɛ ka surunya. Nka hali bi, Alemaɲi ka bolifɛn bolicogo ka fisa hali bi.
  Aurora b"a ka kanon min barika ka jan. Nka hali bi a tɛ se ka don.
  Wa terminator cɛden bɛ gɛrɛ ka fiɲɛ bila siraw la. A bɛ iko cɛnin in dalen bɛ a yɛrɛ la kosɛbɛ.
  Aurora, marifa wɛrɛ kɔfɛ, a ye jogoɲumanya bɔ kɛnɛ kan:
  - soso bɛ se ka waraba faga !
  Wa kɛlɛ tora senna, Oleg ye kanon dɔ boli min janya ye milimɛtɛrɛ 130 ye, ka don kurunba kɔnɔ, ka se sɔrɔ. Hali ni nafa bɛɛ bɛ yen.
  Nka a bɛɛ lajɛlen na, san binaani tankiw kɔnɔ, mobili suguya wɛrɛw bɛ yen. Porozɛ min ka bon kosɛbɛ - "Royal Lion". A girinya ye tɔni kɛmɛ ye, marifa ye milimɛtɛrɛ 210 ye, a ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw bɛ jɛngɛ milimɛtɛrɛ 300, a kɛrɛw ye milimɛtɛrɛ 200 ye, a motɛri fanga ye so 1800 ye.
  Nin ye mobili ye - hali IS-7 bɛ se ka don kɛrɛ fɛ dɔrɔn ka da. Ani, a ka di tiɲɛn na!
  Aurora ye dɔnkili da ni ɲinw sɔgɔsɔgɔ ye:
  - Nin ye wuludennin ye , a bɛ pan tile san fɛ !
  Ani ka i da tugu...
  Dumuni kɛlen kɔ, o mɔgɔ wɔɔrɔ taara Sinuwa dugubaw kɔnɔ. Sisan, a ka kan ka hɛrɛ dantigɛli sɔrɔ ani ka Mankɔw fari faga u kana binkanni kɛ.
  Npogotigininw ni cɛnin ye binkanni kɛ Sinuwaw kan, ka mɔgɔ caman faga tugun ni npanw ni senkɔniw ye.
  O kɔfɛ, kɛlɛcɛw ye marifa ci ka bɔ kanon minɛlenw na. Wa Sinuwa caman fagara.
  Oleg Rybachenko y"a jira ko:
  - N'a sɔrɔ a ka fisa ka tulon kɛ lafasali la wa ? Wa o kɔfɛ, a bɛ kɛ cogo dɔ la ko a ka jugu wa?
  Aurora y"a jaabi ko:
  - Kɛlɛ kunbɛnni hakilina dɔ bɛ yen !
  Oleg y"a hakili jigin ko:
  - Victor Suvorov fana y"a ɲini k"a jira ko fasisiw ka Alimanjamana ka kɛlɛ min kɛra ni URSS ye, o ye banakunbɛn ye !
  Aurora ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - A tɛ ten wa ?
  Oleg y"a kunkolo wuli.
  - Siga bɛ a la !
  Margaret hakili jigira ko:
  - N ye nin gafe in kalan. A ɲɛda bɛ i ko a bɛ mɔgɔ dalen to a la a ɲɛ fɔlɔ la. Nka ni i ye dugukolo sɛgɛsɛgɛ ka taa a fɛ...
  Aurora y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma.
  - URSS tun bɛ ka binkanni kɛlɛ labɛn , wa nin ye tiɲɛ ye !
  Margaret y"a kɔlɔsi ko:
  - URSS tun bɛ ka binkanni kɛlɛ labɛn hali kɛlɛ kɔfɛ. Nka, o kɛlɛ ma daminɛ abada!
  Oleg y"a fɔ cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  - Ni Stalin ye binkanni in boloda, o tuma na waati kɔfɛ, a kɛlen k"a ka divisionw ka baarakɛlaw ka baara dafa fɔlɔ ni pankurunw ni minɛn wɛrɛw ye. Wa awiyɔn labanw y"a daminɛ ka na unitw kɔnɔ sisan, hali awiyɔn bolilaw ma se k"a dɔn kosɛbɛ!
  Aurora fana ye sɔsɔli kɛ ni hakilitigiya ye:
  - Ni Soviyetiki kɛlɛbolo tun bɛ ka marifaw labɛn kokura, o tuma na, Alimanjamana kɛlɛbolo fana tun ma jɔ yɔrɔ kelen na. K"a sɔrɔ URSS tun bɛ ka awiyɔn labanw bɔ, Fritz tun bɛ ka dɔ fara fɛɛrɛ kuraw dilanni kan.
  Delay Stalin ka nafa tun tɛna bonya. Nka, a kɔfɛ, Naziw, Erɔpu seko bɛ minnu na, olu tun bɛ se ka Irisi sɔrɔ minɛn hakɛ la min ka ɲi kosɛbɛ!
  Oleg Rybachenko ye sigasiga kɛ:
  - Mun b'a to i b'a miiri k'u jogo tun ka fisa ?
  Aurora y"a jaabi tiɲɛ na ko:
  - Nka u ye se sɔrɔ san binaani ni kelen kɔnɔ ! Ni u bugɔra ka dɔgɔn u hakɛ la, o tuma na, n"a sɔrɔ u tun ka bon ni u hakɛ ye fana!
  Cɛdennin hakilitigi ye sigasiga kɛ:
  - N hakili la, o tɛ !
  Margaret y"a fɔ ko:
  - San binaani ni kelen ye gundo ye. Mun na Kɛlɛbolo bilenman min barika tun ka bon cogo la, o tun bɛ ka dɛsɛ kɛlɛ kɔfɛ kɛlɛ. Wa o kɔfɛ, ikomi a kɛra cogo la min bɛ kɛ cogo la, ani tiɲɛ yɛrɛ la, a barika dɔgɔyara, yala a y"a daminɛ ka se sɔrɔ wa?
  Oleg Rybachenko y"a jaabi ko:
  - nin ye diɲɛ kɛlɛba filanan gundoba ye !
  Natasha ye hakilina di ko:
  - fanga sanfɛla dɔw ka donko dɔ kɛra !
  Oleg ye a kunkolo wuli.
  - Tiɲɛ na, fɛn dɔ tun bɛ yen !
  Agustin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - an ka boliw datugulen don joli la , an ka ala ye kɛlɛ ala ye !
  Zoya sɔnna o ma.
  - A datugulen joli ni kɛlɛ ala !
  Oleg ni Aurora y"a daminɛ ka diɲɛ kɛlɛba filanan fɛɛrɛbɔ kɔfɛ. Aurora ye Hitler ye, Oleg ye Stalin ye.
  Gosili lakikaw falen-falen tun bɛ yen kaban. Aurora ye baara kɛ ni kode jugu ye ani "E" seriyali tankiw masɔrɔ, ka kari ka taa Moskow. Togo ni Oleg ye nanbarakɛlaw ka kode ni IS-7 kɛ i n"a fɔ u bɛna Alimanw Furu cogo min na. Sɔgɔsɔgɔninjɛ ye ɲɔgɔn sɔrɔ kabakurun kan. Ani sanubɔlan caman. A to ani virtuel.
  Oleg Rybachenko bɛ tulon kɛ ni nisɔndiya ye, wa a ka sɔrɔdasiw bɛ Alemaɲi ka lafasalitɔnw tigɛ. Aw bɛ bojiw jɔ. Aurora ye rogue code daminɛ tugun. Yɛlɛma-yɛlɛma-falen-falen bɛ Kɛ kungo kɔnɔ kosɛbɛ.
  Cɛdennin genius ye dɔnkili da ko:
  - Yɔrɔ dɔ la Kama kan - an t' an yɛrɛ dɔn , .
  Yɔrɔ dɔ la Kama baji baw kan!
  Aw kana se ni aw bolow ye, aw kana se ni aw senw ye,
  Ayiwa, ni a mago bɛ a la, aw bɛ pokerw lamaga!
  Ani Soviyetiki pankurunw ye Naziw kari. Fɛn wɛrɛ tɛ yen min ka fisa ni IS-7 ye. Wa i bɛ Se ka kɛlɛ Kɛ ni "Sogow" ni "E" -100 ye lafiya la. Soviyetiki pankurunba tɛ siran o waraba suguw ɲɛ.
  U ka gɛlɛn, nka o kɔrɔ tɛ ko u barika ka bon.
  Ani Oleg bɛ ka taa ɲɛ, a bɛ taa teliya la ni mobili ye. Wa a bɛ iko jinɛ ba kelen.
  Prodigy boy bɛ dɔnkili da:
  - An ka Fritz kari, chiki-chiki-chiki-ta !
  Wa sisan, Soviyetiki sɔrɔdasiw ye barika wɛrɛ ta. U bɛ iko kɛlɛw ni kɛlɛw hakilitigiw!
  Nka, Aurora fana man nɔgɔn. Wa a bɛ baara kɛ ni fanga ye. A bɛ fanga kura ni kura ni kura fili Kɛlɛbolo bilenman ka wotoro jukɔrɔ.
  Wa kɛlɛcɛ kunsigi bilenman bɛ dɔnkili da ko:
  - Juguw tɛna n bali ! Ne bɛna se sɔrɔ diɲɛ bɛɛ bonya kan!
  Ani kɛlɛbolo kura ni kɛlɛbolo kura bɛ taa kɛlɛ la.
  Oleg Rybachenko ye dɔnkili da ni nisɔndiya ye ko:
  Fritz dimi ka dimi, .
  Kɛlɛbolo jugu ye taa ɲɛ ...
  Nka Aryanw dibi - .
  Irisikaw bɛna ɲɔgɔn sɔrɔ ni juguya ye!
  U na sɔgɔsɔgɔ donsokɛ fari la,
  Jugu na fili buguri la -
  Irisikaw bɛ kɛlɛ kɛ ni dimi ye
  Sɔrɔdasi barikama bolo!
  Wa cɛnin ye manɛwɛrɛ wɛrɛ kɛ ka lamini, ka Aurora ka sɔrɔdasiw ta ka don ring kɔnɔ.
  Ɔwɔ, denmisɛnnin hakili ka di, kuma tɛ yen.
  Aurora ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ayi, n tɛna n dabila, nka n tun bɛ kɛlɛ kɛcogo dɔn tuma bɛɛ !
  Oleg Rybachenko sɔnna a ma ko:
  - An kana an dabila ! An bɛna aw halaki dɔrɔn!
  Wa sisan, Soviyetiki sɔrɔdasiw bɛ ka kɛlɛ kɛ tugun. Ani kaban, kode min ye crook ye, o tɛ Fritz dɛmɛ.
  O kɔ, Aurora ye o sugandili Changer ni nanbara ye. Wa Angletɛri ni Ameriki bɛ don kɛlɛ la a fan fɛ. O kɛlɛbolo in kɛlɛcɛw girinna kɛlɛ la. Ani an ka jugu digi.
  Nka Soviyetiki IS-7 pankurunw ni nɔgɔya min ka bon kosɛbɛ, olu bɛ Ameriki Shermanw ni Pershings tiɲɛ, ani Angilɛw ka Churchill pankurunw fana.
  U yɛrɛ tɛ tiɲɛni si ta.
  Aurora ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ayiwa, i ni imp fitinin!
  . SABABU #3
  Kɛlɛcɛ minnu bɔra san kɛmɛ mugan ni kelen na, olu ye ɲɔgɔn kɛlɛ tugun ni san kɛmɛ tan ni wolonwulanan Sinuwaw ye.
  Sɔrɔdasi caman ka ca kojugu Sankolola Mansamara kɔnɔ. U bɛ woyo i n"a fɔ baji banbali.
  Oleg Rybachenko, ka Sinuwaw tigɛ ni npanw ye, a ye pɛrɛn ko:
  - Ka na ban abada!
  Ani disiki nɔgɔlen dɔ panna ka bɔ cɛnin sennasanbara la!
  Margarita, min tun bɛ ka a juguw sɔgɔsɔgɔ, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Feat yɔrɔ bɛ diɲɛ kɔnɔ !
  Ani bagaji furakisɛw jɛnsɛnna ka bɔ npogotiginin sennasanbara la, ka Sinuwaw gosi.
  Natasha fana y"a senkɔniw fili, ka mɔgɔfaga kɛ ani ka kule:
  An tɛna ɲinɛ abada ani an tɛna yafa abada.
  A ka npanw tɛmɛna mansin kɔnɔ Sinuwaw kan.
  Zoya, ka juguw tigɛ, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka ɲɛsin komandi kura ma !
  Ani pikirijikɛla kura jɛnsɛnna ka bɔ a sennasanbara la. Wa min bɛ ɲɛ na, min bɛ Sinuwa sɔrɔdasiw da la.
  Ɔwɔ, a jɛlen don ko kɛlɛcɛw tun bɛ ka nisɔndiya ani ka dimi.
  Aurora ye sɔrɔdasi jɛmanw tigɛ, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - An ka nɛgɛso bɛna kɛ !
  Ani, nilifɛn kura min bɛ mɔgɔ faga, o bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la. Wa kɛlɛcɛ jɛmanw bɛ ka bin.
  Svetlana bɛ tigɛ ka taa mansinkɛla la, a ka npanw bɛ i n"a fɔ sanpɛrɛn.
  Sinuwaw bɛ ka bin i n"a fɔ jirisunw.
  Npogotiginin bɛ pikirijikɛlanw fili n"a sennasanbaraw ye ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Bari Mama Irisi bɛna se sɔrɔ !
  Oleg Rybachenko ye ɲɛtaa kɛ ka ɲɛsin Sinuwaw ma. Terminator cɛden bɛ sɔrɔdasi jɛmanw tigɛ.
  Wa o waati kelen na, cɛnin sennasanbaraw bɛ pikirijikɛlanw fili kɛnɛma ni baga ye.
  Cɛdennin bɛ mankanba bɔ:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Future Rus' ye!
  Wa in motion bɛ bɛɛ kunkolo ni a dawolo tigɛ.
  Margarita fana bɛ a juguw sɔgɔsɔgɔ.
  A sennasanbaraw bɛ ka wuli. Sinuwaw bɛ ka sa ka caya. Kɛlɛcɛ bɛ pɛrɛn ko:
  - Ka ɲɛsin dancɛ kura ma !
  Wa o kɔfɛ sungurunnin bɛna ta ka tigɛ ...
  Sinuwa sɔrɔdasiw suw jamaba.
  Nka Natasha bɛ ka kɛlɛ kɛ. A b'a yɛrɛ ka Sinuwa Tigɛ k'a Dɔnkili Da ko:
  - Rus' ka bon ani a bɛ kɛnɛya, .
  Ne ye sunguru kabakoma ye kosɛbɛ!
  Ani disikiw bɛ pan ka bɔ a sen gansanw na. Min ye Sinuwaw dawolo tigɛ. Ɔwɔ, nin ye sunguru ye.
  Zoya bɛ ka kɛlɛ kɛ. A bɛ sɔrɔdasi jɛmanw tigɛ ni a bolo fila ye. Ka daji bɔ ka bɔ tubabukan na. Ani ka pikirijikɛlan fagalenw fili ni senkɔniw gansanw ye.
  Wa o waati kelen na, a bɛ dɔnkili da a yɛrɛ ye ko:
  - Eh, bludgeon an ka taa, .
  Oh, n ka fɛn kanulen bɛna taa!
  Aurora, ka Sinuwaw tigɛ ka sɔrɔdasi jɛmanw tiɲɛ, a bɛ pɛrɛn:
  - Bɛɛ bɛ sɔgɔsɔgɔ ani bagan fari la , .
  A bolila ka taa yurukuyuruku polisiw fɛ ni nɛgɛbere ye!
  Wa ni senkɔniw ye, cogo min na ka wuli ka don jugu la, fɛn min bɛna waraba faga.
  Ani o kɔfɛ, aw bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Wolow !
  Svetlana ka kɛlɛbolo. Chopping slashing ka Sinuwaw. A sennasanbaraw bɛ saya kadow lase u ma.
  A bɛ mansin dɔ boli ni npanw ye.
  A ye kɛlɛcɛ caman sɔgɔsɔgɔ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Sebaayaba bɛ na !
  Wa tugun npogotiginin in bɛ kungo kɔnɔ lamaga-lamagali dɔ la.
  Ani a sennasanbaraw bɛ pikirijikɛlan fagalenw ci.
  Oleg Rybachenko ye a yɛrɛ pan ka wuli. Cɛdennin y"a yɛrɛ firifiri ni sɛgɛnba ye. A ye Sinuwa caman tigɛtigɛ ka panpan.
  A ye furakisɛw fili n"a bolokɔnincininw ye ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka tɔgɔ sɔrɔ n ka jagɛlɛya cɛɲi kosɔn !
  Wa tugun, cɛnin bɛ kɛlɛ la.
  Margarita bɛ taa a ka kɛlɛ kɛ. A bɛ jugu bɛɛ tigɛtigɛ ka tugu ɲɔgɔn na. A ka npanw ka gɛlɛn ka tɛmɛ fiɲɛbɔlanw kan. Ani senkɔniw bɛ saya kadow fili.
  Npogotiginin in bɛ ka kɛlɛ kɛ. A bɛ kɛlɛcɛ jɛmanw halaki k"a sɔrɔ seli ma kɛ.
  Ani ka pan tuma ni tuma, ka tigɛli kɛ!
  Ani halakili nilifɛnw bɛ pan ka bɔ a la.
  Wa Sinuwaw yɛrɛ bɛ bin ka sa. Ani suw kulu kuuru bɛɛ bɛ ɲɔgɔn dalajɛ.
  Margarita bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Ne ye Ameriki misitigi ye !
  A sennasanbaraw ye pikirijikɛlan fili tugun.
  Ani o kɔfɛ, furakisɛ tan ni fila wɛrɛw!
  Natasha min bɛ kɛlɛ la, o fana ka nɛnɛ kosɛbɛ.
  A bɛ fili ni sennasanbara ye, ka daji bɔ bɔgɔ la.
  Ani ka pɛrɛn a fogonfogon sanfɛla la:
  - Ne ye saya sɔgɔlen ye ! I ka kan ka min kɛ dɔrɔn, o ye ka sa!
  Ani tugun cɛɲi bɛ lamaga la.
  Zoya ye Sinuwaw suw datugu ni sanfiɲɛ ye. Ani halakili boomerangs fana bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la.
  Wa kɛlɛcɛ jɛmanw bɛ to ka bin ka bin.
  Zoya bɛ pɛrɛn ko:
  - Npogotigi sennasanbara, i bɛna se sɔrɔ !
  Wa, furakisɛ tan ni fila bɛ pan ka bɔ sungurunnin in sennasanbara la. O min ɲɛsinnen bɛ Sinuwaw ka sɔgɔli dawolo ma.
  U bɛ bin ka sa.
  Walima k"a fɔ ka ɲɛ, a salen don pewu.
  Aurora bɛ ka kɛlɛ kɛ. A bɛ sɔrɔdasi jɛmanw sɔgɔsɔgɔ. A ka npanw bɛ ta bolo fila la. Wa a ye o kɛlɛcɛba sugu ye.
  Fɔɲɔba dɔ be Sinuwa sɔrɔdasiw cɛtigɛ.
  Npogotiginin kunsigi bilenman bɛ mankan bɔ:
  - Siniko dogolen don ! Nka a bɛna se sɔrɔ!
  Ani ka kɛlɛ kɛ, cɛɲi dɔ min kunsigi ye tasuma ye.
  Aurora min bɛ kungo kɔnɔ nisɔndiya la, o bɛ mankanba bɔ:
  - kɛlɛ ala bɛna fɛn bɛɛ tigɛ !
  Ani kɛlɛcɛ min bɛ kɛlɛ la.
  Wa a sennasanbaraw bɛ pikirijikɛlan nɔgɔlen caman fili, baga bɛ minnu na.
  Svetlana bɛ kɛlɛ la Wa o cogo la, a bɛ manamana ani ka kɛlɛ kɛ. A sennasanbaraw bɛ fɛn caman fili kɛnɛma. Cɛ tɛ, nka saya ni kunsigi jɛman ye.
  Nka n"a karilen don, o tuma na fɛ, i tɛ se k"a bali.
  Svetlana bɛ dɔnkili da:
  - Ɲɛnamaya tɛna kɛ misiwolo ye, .
  O panni in ye dɔnko bulama dɔ ye!
  Sugo ka kɛ tiɲɛ ye - .
  Cɛɲi bɛ cɛ tigɛli kɛ jɔn ye!
  Ani npogotiginin ka lamaga-lamagali la, dimi bɛ ka caya ka taa a fɛ.
  Oleg min bɛ kɛlɛ la, o bɛ ka fɛn bɛɛ teliya. Cɛdennin bɛ Sinuwaw gosi.
  A sennasanbaraw bɛ pikirijikɛlan nɔgɔlenw fili.
  Kɛlɛcɛ kamalennin bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Mansamara raging - bɛna bɛɛ tigɛtigɛ !
  Wa tugun cɛnin bɛ taama na.
  Margarita ye sunguru ye min bɛ fɔ kosɛbɛ a ka baara la. Ani ka juguw bugɔ.
  Yan a y"a daminɛ n"a sen gansan ye, pɔmutɛri ni binkannikɛlanw. A bɛna pɛrɛn, ka Sinuwa kɛmɛ fili san fɛ o yɔrɔnin bɛɛ.
  Npogotiginin bɛ pɛrɛn ko:
  - Sebaaya bɛna na an ma cogo o cogo !
  Ani ka mansin boli ni npanw ye.
  Natasha y"a ka taamaw teliya. Npogotiginin bɛ kɛlɛcɛ jɛmanw tigɛ. Ani k"a to pɛrɛn na ko:
  - Se sɔrɔli bɛ Irisi mansamara makɔnɔ.
  Wa an ka Sinuwaw halaki teliya la.
  Natasha ye sunguru terminateur ye.
  A tɛ miiri ka jɔ ka a sumaya.
  Zoya bɛ ka kɛlɛ kɛ. A bɛ iko a ka npanw bɛ sogo salati tigɛ. Npogotiginin bɛ pɛrɛn a fogonfogon sanfɛla la ko:
  - An ka kisili bɛ fanga la !
  Wa senkɔniw fana bɛ o furakisɛ suguw fili.
  Ani mɔgɔ jamaba dɔ, u dawolo sɔgɔlen don, u dalen bɛ ka u lamini suw kuluw kɔnɔ.
  Aurora ye sunguru dibi ye. Wa a bɛ bɛɛ sɔgɔsɔgɔ i n"a fɔ a ye robo ye min bɔra hyperplasma la.
  A ye Sinuwa kɛmɛ kelen tiɲɛ kaban. Nka fɛn bɛɛ bɛ taa ɲɛ. Wa kɛlɛcɛ bɛ mankanba bɔ hali bi.
  - Ne tɛ se ka se sɔrɔ ! A ka nɛnɛ ka bon diɲɛ kɔnɔ!
  Wa tugun, cɛɲi min bɛ binkanni in na.
  Wa ka bɔ a senkɔniw na, shɔ dɔ bɛ pan ka bɔ. Ani Sinuwa kɛmɛ saba farala ɲɔgɔn kan ni binkanni barikama dɔ ye.
  Aurora ye dɔnkili da ko:
  - I tɛna i ja gɛlɛya k' an ka dugukolo minɛ !
  Svetlana fana bɛ ka kɛlɛ kɛ. Wa a tɛ lafiɲɛbɔ garamu kelen di. Npogotiginin min ye Wild Terminator ye.
  Wa a bɛ juguw tigɛ ka Sinuwaw halaki. Wa kɛlɛcɛ jɛmanw jamaba binna kɔdingɛ kɔnɔ kaban ani siraw kan.
  O mɔgɔ wɔɔrɔ dimina kosɛbɛ. A ye kungo kɛlɛ kɛ.
  Oleg Rybachenko seginna ka na baara la. Ani ka taa ɲɛ ka npan fila bɛɛ wuli. Ani terminator cɛnin bɛ mansin boli. Sinuwa salenw bɛ ka bin.
  Suw ka jamaba. Kulu kuuru minnu falen bɛ joli la.
  Cɛdennin hakili bɛ kungo kɔnɔ fɛɛrɛ dɔ la. Yɔrɔ min fana, sow ni mɔgɔw ɲagamina ɲɔgɔn na.
  Oleg Rybachenko bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Bɔnɛ bɛ bɔ hakili la !
  Ani wari caman bɛna sɔrɔ yen!
  Ani terminator boy ka mouvement kura in na. Wa a sennasanbara bɛna fɛn dɔ ta k"a fili.
  Cɛdennin hakilitigi ye mankanba bɔ ko:
  - Master class ani Adidas !
  Tiɲɛ na, ɲɛnajɛ nɛnɛ ni nɛnɛ kɛra. Ani joli ye Sinuwaw faga. Wa, mɔgɔba minnu ka ca ni tɔw bɛɛ ye, olu ye kɛlɛcɛ jɛmanw faga.
  Margarita fana bɛ o kɛlɛ la. A bɛ kɛlɛbolo jɛmanw sɔgɔsɔgɔ ani ka mankanba bɔ:
  - Kɛlɛboloba min bɛ sɔgɔsɔgɔ ! An bɛɛ bɛ bolifɛn ta ka don sanubɔlan kɔnɔ!
  Wa a ka npanw bɛ ka tigɛ Sinuwaw kan. Kɛlɛcɛ jɛmanw ka jamaba binna kaban.
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - n yɛrɛ ka nɛnɛ ka tɛmɛ pantɛriw kan ! A jira ko bɛɛ ka fisa!
  Wa ka bɔ npogotiginin sennasanbara la, i n"a fɔ shɔ min bɛ ni binkannikɛlan barikamaw ye, o bɛna pan ka bɔ.
  Ani ka jugu gosi.
  Wa a bɛna kɛlɛɲɔgɔn dɔw ta k'u kari.
  Ani Natasha de bɛ kuntigiya la. Wa a bɛ kɛlɛɲɔgɔnw gosi, a yɛrɛ tɛna jigin mɔgɔ si la.
  Sinuwa joli ye kuma tigɛ kaban.
  Wa a ɲinw ka nɔgɔ kosɛbɛ. Ani ɲɛw ye safir ye. Nin ye sungurunnin ye - fagalikɛla kuntigiba. Hali n"a jɛɲɔgɔnw bɛɛ ye mɔgɔfagalaw ye!
  Natasha bɛ pɛrɛn ko:
  - N ye diɲɛnatigɛla ye ! I bɛna penaliti sɔrɔ!
  Wa tugun, sungurunnin bɛna Sinuwa caman tigɛ ni npanw ye.
  Zoya bɛ taama na ani a ye kɛlɛcɛ jɛman caman tigɛ.
  Ani sennasanbaraw bɛ pikirijikɛlanw fili. Pikirijikɛlan kelen-kelen bɛɛ bɛ Sinuwa damadɔ faga. Nin sungurunnin ninnu cɛ ka ɲi tiɲɛ na.
  Aurora bɛ ka taa ɲɛ ani ka kɛlɛɲɔgɔnw tiɲɛ. Wa o waati kelen na, a tɛ ɲinɛ ka pɛrɛn ko:
  - I tɛ se ka bɔ sanubɔlan na !
  Wa sungurunnin bɛna a ɲinw ta k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan!
  Ani o ɲɔgɔnna kunsigi bilenman ... A kunsigi bɛ wuli fiɲɛ fɛ, i n"a fɔ baarakɛlaw ka pankarti.
  Wa, fɛn bɛɛ bɛ bɔ dimi de la tiɲɛ yɛrɛ la.
  Svetlana bɛ ka taa taama na Yan, a ye kungolo caman tigɛ. Kɛlɛcɛ min b"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan.
  A bɛ kan jira. Wa o kɔfɛ, a bɛ daji tu ka bɔ bɔgɔdaga dɔ la. O kɔ, a bɛ pɛrɛn ko:
  - Yala aw cɛw bɛna sa wa !
  Wa tuguni, furakisɛ fagalenw bɛ pan ka bɔ a sen gansanw na.
  Oleg Rybachenko bɛ pan ka pan.
  Cɛdennin sennasanbara bɛ pikirijikɛlan kulu dɔ bɔ ka dɔnkili da ko:
  - An ka taa kanpaɲi kɛ , konte belebele dɔ da wuli !
  Kɛlɛcɛ kamalennin bɛ a ka seko bɛɛ la.
  A kɔrɔla kosɛbɛ, nka a bɛ i ko denmisɛnnin. Dɔrɔn barika ka bon kosɛbɛ ani farikolo-ɲɛnajɛ.
  Oleg Rybachenko ye dɔnkili da ko:
  - Tulon kana kɛ ka kɛɲɛ ni sariya ye - an bɛna fraera kari !
  Wa tuguni, pikirijikɛlan fagalenw ni karilenw wulila ka bɔ a sennasanbaraw kan.
  Margarita ye dɔnkili da ni nisɔndiya ye:
  - Foyi tɛ se ka kɛ ! Ne dalen b"a la ko hɔrɔnya bɛna bɔ!
  Npogotiginin ye nɛgɛso fagalen dɔ fili Sinuwaw ma tugun, ka t"a fɛ ko:
  - Dibi bɛna ban ! Rosew ka falen!
  Wa, kɛlɛcɛ in ye pɔmutɛri fili dɔrɔn n"a senkɔniw ye, Sinuwa mɔgɔ ba kelen wulila ka wuli fiɲɛ na o yɔrɔnin bɛɛ. Ɔwɔ, Sankolola Mansamara ka kɛlɛbolo bɛ ka wuli an ɲɛ kɔrɔ yɛrɛ.
  Natasha bɛ kɛlɛ la. A bɛ pan i n"a fɔ kobra. A bɛ juguw pɛrɛn. Wa o cogo la, Sinuwa caman bɛ ka sa.
  U ka npogotiginin ni u ka npanw, ani sumanw bɛ kɔɔri kan, ani tamaw. Ani furakisɛw.
  O waati kelen na, a fana bɛ mankanba Bɔ:
  - Ne dalen b'a la ko se sɔrɔli bɛna na !
  Ani Irisikaw ka nɔɔrɔ bɛna sɔrɔ!
  Senkɔniw gansanw bɛ pikirijikɛlan kuraw fili, ka u juguw bugɔ.
  Zoya ka kungo-kɔnɔ-yɔrɔ dɔ. A bɛ bin Sinuwaw kan. A b"u kari ka kɛ fɛn misɛnninw ye.
  Kɛlɛcɛ muso bɛ pikirijikɛlanw fili n"a bolokɔnincininw ye. A bɛ kari ka tɛmɛn kɛlɛɲɔgɔnw fɛ, ani mankan cogo:
  An ka se sɔrɔli dafalen surunyara!
  Wa a bɛ kungo-kɔnɔ-minɛn dɔ boli ni npanw ye. Nin ye sunguru ye tiɲɛ na i n"a fɔ sungurunnin!
  Nka kobra Aurora taara kɛlɛ kɛ. Nin ye muso ye - sugo jugu don sugo juguw bɛɛ la.
  Wa n"a y"a tigɛ, o kɔrɔ ye ko a bɛna a tigɛ.
  O kɔfɛ, kunsigi bilenman bɛna ta ka dɔnkili da:
  - n b' a kunkolow bɛɛ da ! Ne ye sugo belebeleba ye!
  Wa sisan a ka npanw bɛ wale la ka sogo tigɛ.
  Svetlana fana bɛ taa kɛlɛ la. Nin sungurunnin in tɛ ni frein ye. Tigɛcogo, o la suw jamaba bɛ kɛ nɔgɔ ye.
  Terminator blonde bɛ mankan bɔ:
  - A bɛna diya dɛ ! A bɛna kɛ koɲuman ye cogo min na - ne b'a dɔn!
  Wa sisan, pewu fagalen dɔ bɛ pan ka bɔ a la.
  Oleg tugun Sinuwa kɛmɛ, min tun bɛ ni mɛtɛrɛ ye, o tigɛra. Wa a bɛna bɔnbu dɔ ta k"a fili.
  A ka dɔgɔn a bonya la, nka a bɛ mɔgɔ faga...
  A bɛ kari cogo min na ka kɛ fɛn misɛnninw ye.
  Terminatɛri cɛnin ye kulekan bɔ ko:
  - Sanfiɲɛ kamalenninw ka masinw juguw !
  Margarita bɛna o kɛ tugun kɛlɛ la.
  Ani ka kɛlɛcɛ jɛman caman tigɛ. Ani ka bɔgɔdaga belebelebaw tigɛ.
  Npogotiginin bɛ pɛrɛn ko:
  - Lambada ye an ka dɔn ye cɛncɛn kan !
  Ani ka gosi ni fanga kura ye.
  Natasha min tun bɛ o kɛlɛ la, o dimina ka tɛmɛ o kan. O la, a bɛ Sinuwaw bugɔ. A man ɲi kosɛbɛ u ma k"o npogotiginin suguw kɛlɛ.
  Natasha y"a ta ka dɔnkili da ko:
  - Boli yɔrɔ la, o ye bɛnkansɛbɛn ye min bɛ kɛ ɲɔgɔn fɛ !
  Wa kɛlɛcɛ sungurunnin in y"a pɛrɛn ka don a juguw la ni o ɲɔgɔnna gosili caman ye.
  A bɛna disiki fili ni sennasanbaraw ye.
  Yan, a tun bɛ mansin boli. Kɛlɛbolo jɛman kuntigiw jamaba y"u kɔsegin.
  Ale ye kɛlɛcɛ cɛɲi ye. Aw ye aw yɛrɛ gosi o armada jɛman sugu la.
  Zoya bɛ taama na, a bɛ bɛɛ sɔgɔsɔgɔ k"a sɔrɔ a ma danfara bɔ. A ka npanw bɛ i ko saya sizo.
  Npogotiginin in ye kanuya dɔrɔn de ye. Wa a sennasanbaraw bɛ pikirijikɛlan bagabaw fili.
  Aw ye se sɔrɔ aw juguw kan. U b"u dawolo sɔgɔ ka sanubɔlanw dilan.
  Zoya y'a ta k'a sɔgɔsɔgɔ:
  - Ni ji tɛ pɔnpe la...
  Natasha pɛrɛnna ni nisɔndiya ye ko:
  O la sa, o ye i ka hakɛ ye!
  Wa n"a senkɔni gansanw ye, a bɛ fɛn dɔ fili min bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ. Nin ye npogotigininw ka sunguru ye tiɲɛ na.
  Ani ka bɔ a sennasanbara la, nɛgɛ bɛna pan cogo min na. Ani ka kɛlɛcɛ caman gosi.
  Aurora bɛ ka taa taama na. Teliya ani a ɲɔgɔn tɛ yen a cɛɲi na.
  Kunsigi jɛman b"a la cogo min na. I n"a fɔ prolétariat ka pankarti min bɛ ka wuli. Nin sungurunnin in ye wulu yɛrɛyɛrɛ ye.
  Wa a bɛ kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ - i n'a fɔ a wolola ni npanw ye a bolo.
  Redhead, damn bastard!
  Aurora y"a ta k"a sɔgɔsɔgɔ ko:
  - misi kunkolo bɛna kɛ yen - kɛlɛcɛw tɛna kɛ diɲɛnatigɛla ye !
  Wa yan a ye kɛlɛcɛ caman sɔgɔ tugun.
  Oleg Rybachenko ye ŋunuŋunukan fɔ ko:
  - I mago bɛ min na ! Npogotiginin filɛ nin ye!
  Margarita, min tun bɛ ka dagɛ fili n"a sennasanbara ye, o y"a jira ko:
  - Npogotigiba ni nɛnɛba !
  Aurora sɔnna nin ma joona:
  - ne ye kɛlɛcɛ ye min bɛna mɔgɔ o mɔgɔ kin !
  Wa tuguni, ni senkɔniw ye, a bɛna mɔgɔfagala dɔ daminɛ.
  Svetlana min bɛ kɛlɛ la, o tɛ dɔgɔya ni a juguw ye. Npogotiginin tɛ nka tasuma laban don.
  Ani a bɛ pɛrɛn ko:
  - Sankolo bulu don dɛ !
  Aurora, ka nɛgɛso bila n"a sennasanbara ye, o y"a jira ko:
  - An tɛ binkannikɛlaw dɛmɛbagaw ye !
  Svetlana, ka juguw tigɛ, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Naloman mako tɛ muru la ....
  Zoya ye sɔgɔsɔgɔ, ka pikirijikɛlanw fili n"a senw ye minnu jɛlen don, minnu ɲɛ ye bulama ye:
  - I bɛ nkalon tigɛ a la ka bɔ kɛsu saba la !
  Natasha, min bɛ ka Sinuwaw tigɛ, o y"a fara a kan ko:
  - Wa a kɛ ni a ye warijɛ kelen na !
  Wa kɛlɛcɛw bɛna ta ka pan. U joli bɛ bɔ kosɛbɛ ani u ka nɛnɛ. A ka c"a la, nisɔndiyaba b"u la.
  Oleg Rybachenko bɛ i ko a ɲɛ ka ɲi kosɛbɛ kɛlɛ la.
  Margarita ye dɔnkili da ko:
  - Gosili barika ka bon, wa cɛ in nafa ka bon ...
  Cɛdennin hakilitigi in ye fɛn dɔ Labɔ n"a sen ye min bɛ i n"a fɔ ɛlikopɛri wulilan. A ye kunkolo kɛmɛ fila-fila tigɛ Sinuwaw la ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Spor ye kosɛbɛ !
  Ani u fila bɛɛ - cɛden ni npogotiginin dɔ bɛ da wulilen dafalen na.
  Oleg, ka sɔrɔdasi jɛmanw tigɛtigɛ, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Wa sebaayaba bɛna kɛ an bolo !
  Margarita ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi ko:
  - An bɛ bɛɛ faga - ni sennasanbara ye !
  Npogotiginin ye o ɲɔgɔnna terminateur active sugu ye tiɲɛ na.
  Natasha ye dɔnkili da o kɛlɛ la:
  - Kɛlɛ senuma !
  Ani kɛlɛcɛ ye disiki-boomerang nɔgɔlen dɔ lawuli. A ye pan ni arc ye, ka Sinuwa caman tigɛ.
  Zoya y"a fara a kan, ka t"a fɛ ka halakili in kɛ:
  - A bɛna kɛ an ka sebaaya ye !
  Ani pikirijikɛlan kuraw bɔra a sennasanbaraw la. Wa u ye kɛlɛcɛ caman gosi.
  Npogotiginin blonde ko:
  - Checkmate ka kɛlɛɲɔgɔn !
  A y'a nɛnkun jira.
  Aurora, k"a senw wuli, ka swastika da nɛrɛmaw fili, a ye gurgled6
  - Mansamara ka darapo ɲɛfɛ !
  Svetlana y"a jira joona ko:
  - Bonya ka kɛ cɛfarin binnatɔw ye !
  Npogotigininw ye pɛrɛn ɲɔgɔn fɛ, ka Sinuwaw sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Mɔgɔ si tɛna an bali !
  Wa sisan disiki dɔ bɛ ka pan ka bɔ kɛlɛcɛw sennasanbaraw la. Sogo bɛ tigɛtigɛ.
  Ani ka pɛrɛn tugun:
  - Mɔgɔ si tɛ se ka se sɔrɔ an kan !
  Natasha ye pankurun ta ka taa fiɲɛ na. A ye kɛlɛɲɔgɔnw tigɛtigɛ ka u di:
  - An ye muso-wuluw ye, juguw sɔgɔ !
  Wa ka bɔ a bolokɔnincininw na, disiki dɔ bɛna pan ka bɔ.
  Npogotiginin yɛrɛ bɛ a yɛrɛ firifiri ni nisɔndiyaba ye.
  Wa o kɔfɛ, a bɛ ŋunuŋunu ko:
  - An ka senkɔniw bɛ tasuma kanu !
  Ɔwɔ, npogotigininw ye sexy ye tiɲɛ na.
  Oleg Rybachenko ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Oh, joona, a bɛ lakana di !
  Ani a ye ɲɛji cɛ kɛlɛcɛw la. U bɛ ŋɛɲɛ kɛ k"u ɲinw bɔ kɛnɛ kan o jaabi la.
  Natasha ye Sinuwaw tigɛtigɛ ka sɔgɔsɔgɔ:
  - An ka diɲɛ kɔnɔ nisɔndiya tɛ yen , ni kɛlɛ tɛ !
  Cɛdennin y'a jaabi ko:
  "Tuma dɔw la, kɛlɛ fana tɛ diya!"
  Natasha sɔnna o ma:
  - Ni fanga tɛ yen, o tuma na ɔwɔ ...
  Nka anw kɛlɛcɛw bɛ kɛnɛya la tuma bɛɛ!
  Npogotiginin y'a senkɔniw fili a jugu ka nɛgɛw ma ka dɔnkili da ko:
  - Sɔrɔdasi bɛ kɛnɛya tuma bɛɛ , .
  Ani labɛnnen don ka wale kɛ!
  O kɔfɛ, Natasha ye juguw tigɛ tugun.
  Zoya ye denmisɛn ye min teliyalen don kosɛbɛ. Nin ye barili kuuru ye Sinuwaw ka lancement. Ani ka ba fila-fila tigɛ ka bɔ binkanni kelen na.
  O kɔ, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Kana jɔ, an senkɔniw bɛ manamana !
  Ani sungurunnin dɔ min bɛ kɛlɛ dancɛ la!
  Aurora min bɛ kɛlɛ la, o fana barika tɛ. O la, a bɛ Sinuwaw bugɔ. I n"a fɔ a bɔra cakɛda kulu dɔ la min bɛ gosi ka bɔ.
  Ani ka kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ - dɔnkili da:
  - Aw k'aw janto a nafa bɛna kɛ,
  Pie bɛna kɛ binkɛnɛ na !
  Jinɛ kunsigi bilenman bɛ sɛnɛ kɛ kɛlɛ la tiɲɛ na i n"a fɔ jinɛ min bɛ sɔgɔsɔgɔninjɛ kɔnɔ.
  Wa Svetlana bɛ kɛlɛ kɛ cogo min na, o filɛ nin ye. Wa Sinuwaw b"a sɔrɔ a fɛ.
  Wa ni a ye gosi, a bɛna gosi.
  Ka bɔ o la, joli-bɔnbaw bɛ pan ka bɔ.
  Svetlana y"a kɔlɔsi kosɛbɛ tuma min na nɛgɛw tun bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la, ka kungolow wuli:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Irisila ye, kosɛbɛ hali nɔɔrɔ !
  Tankiw bɛ ka boli ka taa ɲɛfɛ ...
  Division in kamisɔn bilenmanw - .
  Foli bɛ ka kɛ Risi jamanadenw ye!
  Yan, npogotigininw ye Sinuwaw ta. O la, u bɛ tigɛ ka tigɛtigɛ. Kɛlɛcɛw tɛ, nka tiɲɛ na, panthers minnu ye cakɛda kari.
  Oleg bɛ kɛlɛ la, a ye binkanni kɛ Sinuwaw kan. A bɛ u bugɔ k"a sɔrɔ makari tɛ a la ani a bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  An bɛ iko misidenw!
  Margarita, ka kɛlɛbolo jɛmanw sɔgɔsɔgɔ, a ye:
  An bɛ iko misidenw!
  Natasha y"a ta k"a kule, ka kɛlɛcɛ jɛmanw tigɛ:
  - Nkalon bɔra bolo la !
  Zoya ye Sinuwaw tigɛ, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ayi, a ma bɔ bolo la !
  Wa a bɛna dolow dɔ fana ta k"a bila n"a sennasanbara ye.
  Natasha y"a ta k"a sɔgɔsɔgɔ:
  - An ka telewisɔn bɛ kɛnɛ kan !
  Ani, furakisɛ fagalen dɔ bɛ pan ka bɔ a sen gansan na.
  Zoya, ale fana bɛ ka Sinuwaw sɔgɔsɔgɔ, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - An ka teriya ye kelen ye !
  Wa tuguni o ɲɔgɔnna fili fo sɛrɛkiliw bɛ bɔgɔbɔgɔ fan bɛɛ fɛ. Nin ye sungurunnin ye - kɛlɛɲɔgɔnw halakili saniyalen.
  Npogotiginin min sennasanbara jɛlen don, o bɛna boomerang saba ta k"u labɔ. Wa su minnu bɔra o la, olu kɛra ka tɛmɛn fɔlɔ kan.
  O kɔfɛ, cɛɲi bɛna di:
  - An tɛna makari di jugu ma ! Su dɔ bɛna kɛ yen!
  Wa tuguni, o fɛn fagalen bɛ pan ka bɔ senkɔni gansan na.
  Aurora fana y"a fɔ cogo la min bɛ bɛn hakili ma kosɛbɛ ko:
  - Dɔrɔn su kelen tɛ, nka caman !
  O kɔfɛ, sungurunnin y"a ta k"a sennasanbara taama joli-sira-funu-yɔrɔw cɛma. Wa a ye Sinuwa caman faga.
  Ani a bɛ mankanba bɔ cogo min na:
  - Jama fagali !
  Wa o kɔfɛ, a b"a kunkolo gosi Sinuwa jenerali dɔ la. Aw bɛ a kunkolo kari ka a di:
  - Banzai ! I na taa sankolo la!
  Svetlana, min dimina kosɛbɛ binkanni in na, a bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - I tɛna kisi !
  Ani, furakisɛ tan ni fila bɛ pan ka bɔ a bolokɔnincininw na. A bɛ bɛɛ bugɔ cogo min na. Wa kosɛbɛ hali kɛlɛcɛ b"a ɲini ka tigɛtigɛ ka faga.
  Oleg Rybachenko bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Marto nɔɔrɔ !
  Wa cɛnin fana bɛ o dolow nɛnɛman sugu fili swastika cogo la n"a sennasanbara ye. Hybride min ka gɛlɛn.
  Wa Sinuwaw ka jamaba binna.
  Oleg ye mankanba bɔ ko:
  - Banzai !
  Wa cɛnin in bɛ kungo kɔnɔ binkanni dɔ la tugun. Ayi, a bɛ wuli dɔrɔn ni fanga ye, ani tasuma-fanga-yɔrɔw bɛ girin!
  Margaret tun bɛ ka taa yɔrɔ wɛrɛ la. A bɛna bɛɛ kɔnɔbara tigɛ.
  Npogotiginin min sen bɛ a la, o bɛna pikirijikɛlan bi duuru fili kɛnɛma siɲɛ kelen. Wa jama bɛ faga jugu sugu bɛɛ fɛ.
  Margarita ye dɔnkili da nisɔndiya siratigɛ la:
  - Kelen, fila ! Dusukasi tɛ gɛlɛya ye!
  I man kan ka i fari faga abada!
  Aw bɛ nugu ni kɔ to sanfɛ ni pibiliki ye.
  A dɔn ko teri sɛbɛ bɛ i fɛ tuma bɛɛ!
  Nin ye o sosiyete jugu sugu ye. Npogotiginin bɛ bugɔli kɛ ka pɛrɛn ko:
  "Dragon Peresidan bɛna kɛ su ye!"
  Natasha min bɛ kɛlɛ la, o ye terminator sugu dɔ dɔrɔn de ye. Ani mankanba ye gurgled:
  - Banzai ! Aw k"a sɔrɔ joona!
  Grenade dɔ wulila ka bɔ a sennasanbara la. Wa Sinuwaw bɛ i n"a fɔ nɛgɛw. Ani ka kari.
  Kɛlɛcɛ filɛ nin ye! Ka ɲɛsin kɛlɛcɛw bɛɛ ma - kɛlɛcɛ dɔ !
  Zoya fana bɛ ka kɛlɛ kɛ. O cogo la, a diminnen don.
  A y'a ta k'a sɔgɔsɔgɔ:
  - An fa ye Ala Finman yɛrɛ ye !
  Ani a bɛ mansin saba tigɛ Sinuwaw ye!
  Ani Aurora ye mankanba bɔ k"a jaabi ko:
  - Wa n ka Ala ye nɛrɛ ye !
  Tiɲɛ na, kunsigi bilenman ye nanbara ni juguya jiracogo yɛrɛ ye. Juguw ta fan fɛ, tiɲɛ don. Wa teriw fɛ, a ye kanulen ye.
  Ani cogo min na ni senkɔni gansanw ye a bɛna ta ka fili. Ani sankolola mansamara kɛlɛcɛw kulu caman.
  Kunsigi bilenman in pɛrɛnna ko:
  - Irisi ni Ala nɛrɛma bɛ an kɔ !
  Kɛlɛcɛ min ka kɛlɛ seko ka bon kosɛbɛ. Ayi, nin jukɔrɔ a ka fisa i kana i sen don a la.
  Aurora ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - An bɛna janfaciw bɛɛ mugumugu ka kɛ mugu ye !
  Ani ka ɲɛji cɛ a jɛɲɔgɔnw la. Ɔwɔ, nin sunguru tasumaman in tɛ fɛn ye tigitigi min bɛ se ka hɛrɛ di. Fo ni hɛrɛ ye mɔgɔ faga!
  Svetlana, ka juguw sɔgɔsɔgɔ, a ye bɔ:
  - An bɛna i ko layini na !
  Aurora y"a jira ko:
  - An bɛna bɛɛ faga !
  Wa, ka bɔ a sennasanbara la, halakili dafalen nilifɛn bɛ pan tugun!
  Oleg ye dɔnkili da a jaabi la ko:
  - Banzai dafalen bɛna kɛ yen !
  Aurora, ka Sinuwaw tigɛtigɛ n"a bololanɛgɛw ye, k"u tigɛ ni npanw ye, ka furakisɛw fili n"a senkɔni gansanw ye, o ye ko:
  - Kuma surun na ! Kuma surun na!
  Natasha, ka kɛlɛcɛ jɛmanw tiɲɛ, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - Kuma surun na - banzai !
  Wa an ka kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ ni kungo kɔnɔ dusukasi ye.
  Oleg Rybachenko bɛ ka kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ, a bɔra:
  - Nin gambi in tɛ Sinuwa ye, .
  Ani debut, da a la, o ye Thaïlande ye!
  Wa, disiki nɔgɔlen dɔ min bɛ nɛgɛ tigɛ, o panna ka bɔ cɛnin sennasanbara la.
  Margarita, min ye Sankolola Mansamara kɛlɛcɛw tigɛ, o ye dɔnkili da ko:
  - Wa an bɛna jɔn sɔrɔ kɛlɛ la,
  Wa an bɛna jɔn sɔrɔ kɛlɛ la ...
  An kana tulonko kɛ ni o ye - .
  An k'a faranfasi!
  An k'a faranfasi!
  . SABABU #3
  Sinuwaw bugɔlen kɔfɛ, i bɛ se ka lafiɲɛ dɔɔnin. Nka bɔnɛ ye a sɔrɔ, i tɛ waati sɔrɔ ka i lafiya kojugu.
  Jama jɛman kuraw bɛ ka don a kɔnɔ.
  Oleg Rybachenko y'u tigɛ tugun, ka pɛrɛn:
  - Kɛlɛ senuma dɔ la - irisikaw tɛ bɔnɛ !
  Margarita bɛ kadow fili minnu bɛ mɔgɔ faga ni a senkɔniw ye, wa a b"a jira ko:
  - Aw kana bɔnɛ abada !
  Oleg tun b'a fɛ ka kuma wɛrɛ fɔ...
  Nka sisan, u y'u Yɛlɛma waati dɔɔnin la jatɔmuso ka 'sèn fɛ ka Kɛ fɛn wɛrɛ ye.
  Ani Oleg Rybachenko kɛra tutigɛbaga ye Alemaɲi ka kanpaɲi dɔ la. Ani Margarita taara n"a ye.
  Ayiwa, waati bɛɛ tɛ ka tigɛ ni Sinuwaw ye.
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Fasokanw ye ! - Tutigɛbaga Oleg Rybachenko seginna o kulekan kan, ka gosili muɲu a makunnen na a kamankun na, hali n"a binna tigitigi joginda fununen tɛmɛnen dɔ kan. Wa ka bɔ filanan na ani hali dɔɔnin dissection - joli bɔra ! Margarita ye Oleg Rybachenko filɛ ni kabako ni waleɲumandɔn ye, ka fɛn dɔ ɲininka a la tubabukan na. Denmisɛnnin kabakoma Oleg Rybachenko miirila - n"a sɔrɔla, a bɛ ɲininkali kɛ tugun ne ye min ye sugo la - yala sinkɔrɔnise bɛ yen wa? Cɛdennin ye nisɔndiya segin a balimamuso ma a bolo la, k"a kamankunw kɔrɔta minnu ka bon kosɛbɛ san tan denmisɛnnin dɔ ye. A bɛ iko Margarita y"a faamu ko Oleg Rybachenko tun b"a fɛ dɔrɔn k"a jira ko a ma a dabila, wa a tun t"a faamu min y"a bila ka pɛrɛn proletariat sinema cogo la.
  Wa ale dɔrɔn tɛ, nka nin Marat Kazei finman, nɛrɛmuguma fana. Nka ni ɲɛjibɔ ye min bɛ dusu don a kɔnɔ, a y"a kunkolo biri cɛnin jagɛlɛn in na...
  Oleg Rybachenko barila ka dimi, wa a kɛlen ka dimi min bɛ a kan na, o damatɛmɛ, a y"a jira ko:
  - Bravado ye fɛn bɛɛ ye !
  Margarita y"a sɔsɔ ni kumakan dɔ ye:
  - Ayi, bravado tɛ ! A bɛ iko a fɔra ko - daɲɛ kasa bɛ bɔ ni bayonɛti ye !
  Oleg y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - A ka fisa ka fasisi kelen faga ka tɛmɛn ka Kraut kɛmɛ danga !
  Mankan dɔ bɔra, motɛriw ni mankan mankan, sotigiw ka bɔ SS la ani mɔgɔfagala dɔgɔtɔrɔw - u panna ka bɔ duguma, k"u ka sɛgɛnlafiɲɛbɔlanw bɔ i n"a fɔ fɛn falenw ka tɛmɛ baganw ka sow kan. Mɔgɔ minɛlenw tun sigilen bɛ bin kan - cakɛda dɔ kɔnɔ. U ye juruw lajɛ: o la, u sirilen don kosɛbɛ. Ani Oleg Rybachenko ma kabakoya kojugu k"a ye tigitigi SS dɔgɔtɔrɔ fitinin dɔ gɛrɛla a la cogo min na. Alemaɲikan na, a y"a fɔ ni maloya ye - wuli, denmisɛnnin primate - ka tutigɛbaga cɛden gɛrɛ ni butiki nɔgɔlen senkɔni ye ka don a cɛmancɛ la walima hali ka tɛmɛ o kan dɔɔnin, sugunɛ na. Oleg Rybachenko ye tens up... o kɔfɛ Aurora nɛnɛman y"a sen don a la. Jinɛ tasumalen (O la sa, a tɔgɔ dara sɔrɔdasiw kɔnɔ k"a sababu kɛ a kunsigi kulɛri bilenman ye min tɛ a yɛrɛ ta ye ani min bɛ yeelen bɔ ani a ka muɲuli n"a fanga min tɛ muso ye!) A ye fɛn dɔ ɲɛfɔ ni tulonko ye - wa o tulonko in ma tɛmɛ Oleg kan. A bɛ se ka ye ko fasisiw ka dɔgɔtɔrɔ fana y"a ye! Naziw ye Aurora gosi a kamankun farikoloma la n"a sen ye. A ye sɔgɔsɔgɔ dɔrɔn de kɛ. O kɔfɛ, fasisi ye ka bɔ jirisunba dɔ la, ka kɔ dɔ gosi ni fanga ye npogotiginin jagɛlɛn dɔ kan. Oleg ye a yɛrɛ wuli kɛrɛ fɛ ka bɔ yɛrɛyɛrɛ la. Aurora y"i sigi o yɔrɔnin bɛɛ la tugun ani k"a bolow jira a makunnen na minnu sirilen bɛ. Karamɔgɔ fatɔ y"a wele a baarakɛɲɔgɔn fitinin ma, o min barila ka a ɲɛw jigin. O kɔfɛ, a ye hɛrɛ jalen bolo dɔ kari k"a jira Oleg Rybachenko la. A y'a bolo kɔrɔta a nu ɲɛfɛ - cɛnin y'a kɔsegin a yɛrɛ sago la. Fasisiw dɔgɔtɔrɔ y"a kɛ i n"a fɔ a bɛ bolokɔfɛfɛn dɔ ta tugun, k"a kunkolo wuli, ka lamaga kabakoma dɔw kɛ. Aw kana faamuya, i n'a fɔ SS cɛ bɛ dumuni kɛ ni kuyɛri ye ...
  Oleg Rybachenko ye a fɔ ni dimi ye Alemaɲikan na ko:
  I tɛ se k"i hakilina fɔ hadamaden ka kumaw la.
  Fritz hatched: subhuman, a bɛ master siya ka kan dɔn wa?
  Kamalennin Rybachenko Jr y"a faamu ko a y"a yɛrɛ janfa fu, a y"a jira ko min ka fisa ka gundo mara, nka ... Daɲɛ tɛ wulu ye - i bɛna a to a kɔ, i tɛna a minɛ. Tiɲɛ don, dɔgɔtɔrɔ fatɔ, janyalen ye ɲɛmajɔbaliya fiɲɛ bila, o kuma ye Alemaɲi kumasen min fɔ, cɛnin ye, o daji. Segin ka segin taamaʃyɛn tɛmɛnen kan ani ka bolokɔni kurulen dɔ jira.
  Wa Oleg Rybachenko y'a faamu - u b'a ci ka kɛ baarakɛla ye tasumamugu kama ...
  Ne tun t"a fɛ u ka ne bugɔ tuguni ban kɔfɛ ni kuncɛbaya ye. Ani ɔwɔ, i tɛ se ka sababu tiɲɛ.
  Ayiwa, mun ye san kɛmɛ ɲɛmɔgɔ ka yɛrɛbonya ye, walima ka fɔ ka ɲɛ, fasodenɲumanya ka kari. Boli miirili, tiɲɛ na, nana - a sera yen dɔrɔn ni bolokɔfɛfɛn girinmanw ye digili kɛ kilisiba jukɔrɔ. Hali ni a bɛ se ka kɛ ko a bɛ bɛn kosɛbɛ k"a fɔ ko a ma bɔ yen fewu! Nka o miiri fitinin in kɛra i n"a fɔ laɲɔ sirannen min bɛ boli ɲɛfɛlanw kɔnɔ, k"a sɔrɔ a t"a dɔn ko tiɲɛ yɛrɛ la, a minɛna kaban. Wa hali bi - Oleg Rybachenko y"a yɛrɛ mabɔ mobili jɔyɔrɔ la dɔrɔn - cɛnin y"a ye ko waraba dɔ bɛ tugu a kɔ. O fɛn falen kabakomaw dɔ la kelen, minnu dege, minnu bɛ SS bolifɛnw kɔlɔsi. O waati kelen na, konwo si t"a ɲɛsin cɛnin sennasanbara ma min bɛ teliya ka yele scree kan ni sɔsɔli ye. Hali ni Oleg Rybachenko tun b"a miiri ko, a ka c"a la, kamera dogolen dɔ tun bɛ ka a ka lamaga-lamagaliw filimu. A yɛrɛ bɛ mɔgɔ kabakoya cogo min na Fritz ye ɲɛtaa sɔrɔ fɛɛrɛko siratigɛ la. Ni an ta ma jaabi ɲuman di, o tuma na, a bɛna kɛ ko jugu ye.
  O sɔgɔsɔgɔninjɛ ye denmisɛnw senw senkɔniw sɔgɔ ni dimi ye minnu tun kɛnɛyara kaban, minnu tun tɛ se ka u yɛrɛ tanga. Sen minnu binna kosɛbɛ, olu y"a daminɛ ka gɛlɛya kaban, nka o kɛcogo bɛ dimi kosɛbɛ ni i sen bɛ kabakurun nɔgɔlenw kan. Oleg ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dususuma ye, k"a ɲini a kana a jira ko dimi bɛ a la ani ko a kana joli bɔlen filɛ tugun. Nka o kɔfɛ, a kɛra i n"a fɔ fɛn ɲɛfɔbaliw ka tsunami min y"a minɛ.
  Siranya o yɔrɔnin bɛɛ la, ani cogo min tɛ se ka ɲɛfɔ, o ye tutigɛbaga cɛnin bɔsi a yɛrɛ ka miiriliw n"a negew la. A tun b"a fɛ dɔrɔn ka wuli ka taa werewolf (?) fan fɛ. Nazi waraba ɲɛ minnu tɛ hadamadenya ye, olu filɛli kɔrɔ, Oleg Rybachenko ye nɛnɛ kɛ a yɛrɛ sago la, ka nɛnɛ. Nka o yɔrɔnin bɛɛ la, tutigɛbaga min tobilen kura don, o ye funteni jugumanba lawuli, wa cɛnin jiginna i n"a fɔ marifa min bɔra izini na. A ye birisi ni sipere jiri jalenw kari minnu bɛ falen faraw kɔnɔ, minnu ma ɲɛ fɔlɔ nɛnɛ kɔfɛ - caman, k"u sama dɔɔnin dɔɔnin. N y"a da ka kɛ bɔrɔ belebeleba ye min bɛ kɛnɛya, k"a sama ka taa, n ma sira danfara bɔ ka taa mobili jɔyɔrɔ la.
  Oleg Rybachenko, sira kan, a tun b"a ɲini kosɛbɛ ka se sɔrɔ o siranfɛn kan min tun bɛ mɔgɔ fari faga. Piyɔniye-excellente ale walima a tɛ! Nka nin tun bɛ i n"a fɔ nakɔbaarakɛla min tɛ se kosɛbɛ, n"a b"a ɲini ka to ji kan. A bɛ bɔ kɛnɛ kan, o kɔfɛ a bɛ fa tugun ...
  Warabilen tun bɛ tugu a kɔ : tuma ni tuma, a bɛ jɔ ka cɛnin ye sennasanbara gansanw fiyɛ.
  Tutigɛbaga hakilitigi y"a ye ko a lafiyalen don o siranba in na dɔrɔn tuma min na a seginna ka taa kanpaɲi yɔrɔ la.
  A kɛra i n"a fɔ fasisiw jugu minnu tɛ hadamadenw ye, olu tun tɛ Oleg Rybachenko filɛ. Hali ni tiɲɛ na, SS cɛ fila-fila ma u ɲɛ bɔ. A nana ni min ye, a y"o foli kɛ tuma min na dɔrɔn, dɔgɔtɔrɔ-fagalikɛla kɔrɔ, a ye a ɲɛw wuli dɔɔnin, ka fɛn dɔ fili cɛnin ma ... eh! Oleg labanna ka na a hakili la. A y"a minɛ ni namara ye, k"a miiri ko n"a sɔrɔ u ye sokola walima fɛn wɛrɛ di min tɛ solder kɛ baara kama. Ani hatched - lay, flint ani nɛgɛ. A ka c"a la, o kabakurun tun ye quartz ye. Ani sigilan bɛ i n"a fɔ dosiye dɔ. Baara kɛcogo ni nin bɛɛ ye - tutigɛbaga yiriwalen Oleg tun b"a dɔn teori la ani hali ni nafa ye, a tun bɛna Polesie ka Robinsonw fana kɛ k"a lajɛ ... ni ko kabakomaw tun tɛ.
  Oleg ye maga jiribolo ɲiginnenw na n"a sen ye, o kɔ, a y"a bolo maga a la k"a kunkolo wuli.
  - Tinder ... - tutigɛbaga y'o fɔ ni dususuma ye irisikan na, a barika banna ka sɔgɔsɔgɔ ka segin a kan. - Tinder ka kan ka kɛ. - Wa ni gɛlɛya ye a y'a yɛrɛ tanga ka wuli ka taa Alemaɲikan na. - A tɛna yeelen bɔ.
  Oleg y"u lajɛ... A ma jɛya mun na Fritz, minnu bɛ ni lanpanw ni nɛgɛso fila bɛɛ ye, wa, n"a sɔrɔla, hali tasuma-fanga-minɛn dɔ n"u ye, olu mago tun bɛ nin tasuma sɔrɔcogo kɔrɔ in na. U b"a fɛ ka tutigɛbagaw ka hakilitigiya kɔrɔbɔ. Yala u bɛ Soviyetiki mɔgɔ hakili yiriwali suman wa? Walima, ka cɛnin minɛlen dɔ tulo geren cogo nafama na wa? Jɔn bɛna u faamu i n"a fɔ a bɔra dugukolo wɛrɛ la!
  Naziw ye ɲɔgɔn filɛ, k"u ɲinw bɔ kɛnɛ kan. Fɛn min ye kabako ye ani ... ani min ka jugu kosɛbɛ Oleg Rybachenko bolo, o ye k"u ɲɛda kɛra jugu ye, u ma kɛ jugu ye, u ma kɛ hali tulo geren ye, ayi! K"a ɲini kosɛbɛ i n"a fɔ a bɛ bagan gansan dɔ jateminɛ, nafa kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ sɛbɛnna karamɔgɔba fɛ, i n"a fɔ a y"a laɲini k"a ka lunɛti bɔ. Kɔrɔtɔko dɔ tɛ yen, a ka di kosɛbɛ dɔnnikɛlaw bɛ tugu o kɔrɔbɔli in kɔ cogo min na.
  Oleg Rybachenko seginna a kan ni kumakan ye, k"a ɲini ka nisɔndiya min bɛ a kan na, o kunbɛn:
  Fɛn bɛɛ jiginna nɛnɛ waati la! A tɛna taa!
  Ɲɛw la, a kɛra i n"a fɔ a bɛ kɛ i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na sanni ka faamuyabaliya lakika kɛ, nka tuguni ni dimi tɛ. Nka o kɔfɛ, kamalennin dɔ - o tɛ min ye Oleg ka cakɛda bɔ - a bɛ ŋunuŋunu, a wulila, a y"a senw kɔrɔta, k"a ka fali gosi sɔgɔsɔgɔninjɛ kan ka kɛ SS cɛ tɔw ka ŋɛɲɛ ye ... Oleg ma kabakoya kojugu ko dɔw Alimanw bɛ sow kɛ ka taa - sɛnɛfɛnw dɛsɛ. Hali ni, kun dɔw la, bolifɛnw bɛ ka wuluwulu u nɔfɛ wa? Nazi jugu nana ni kɛsu ye ka bɔ sɛgɛnlafiɲɛbɔlan dabɔlenw na, a ye fɛn dɔ bɔ o kɔnɔ ... Tutigɛbaga tun b"a miiri ko o ye cotton wulu ye, nka ayi. A yɔrɔjan fɛ, a bɛ i n"a fɔ jiri finmanw kuru. Oleg Rybachenko, k'a ta a bolo, a y'a faamu - nɔgɔ jalen.
  Nin sen in fana na, tutigɛbaga denmisɛnnin kabakoma kabakoyara mun na a tun ye Fritz ye, ani hali dɔgɔtɔrɔ min bɛ bin ta sɛnɛkɛminɛn kɔnɔ ... N"a sɔrɔ nin nɔgɔ in man nɔgɔn ten wa?
  Ayiwa, i ka miirili dabila, n kunkolo bɛ dimi. A ka kan ka kɛ i n"a fɔ - a ka nɔgɔn ani a ka kɛ naloman ye ka tɛmɛ i kan. Kabako don, nka tinder ye wuli o yɔrɔnin bɛɛ - Oleg ma kabakurun gosi kabakurun kan, nka a ye a sɔgɔ ka ɲɛ (a kalan yɔrɔ dɔ la) - ani sɔgɔsɔgɔninjɛw nana ka jigin i n"a fɔ sanbɛlɛ. Wa a sera ka tasumaw jɔ (sisan a ye "bugu" gansan dɔ jɔ) kabini san damadɔ, a ka ɲɛnamaya fanba. Sɔɔni tasuma ye dɔn kɛ ni fanga ni kunba ye - biriki bɛ jeni kosɛbɛ wa a bɛ ɲigi. Yan, garadi kamalennin minnu bɔra SS la, olu ye u yɛrɛ wuli, k"a daminɛ ka nɛgɛ wulilanw gɛn ka don duguma tasuma kɛrɛ fɛ.
  Wa Oleg Rybachenko kunkolo y"a lamini, fɛn dɔ min bɛ mɔgɔ sɔgɔ kosɛbɛ, o donna a nugu la, k"a hakili ni tiɲɛ cɛ tigɛ o yɔrɔnin bɛɛ. Nka o yɔrɔnin bɛɛ la, yelifɛn dɔ min tun bɛ mɔgɔ kabakoya tiɲɛ na, o wulila.
  Hali den in jogo Changé, a y"a yɛrɛ jate yatɔ ye min ye bɔnɛ sɔrɔ, bangebaga ɲɛnamaw b"a bolo. Ka fara o kan, papa ni mama ma ayi to - u y"u bɛnbaw bɔ u ka josariyaw la juruw ko la, ka cɛnin bila ka taa kiritigɛso la, kasobon kɔnɔ. Ni jalaki tɛ, nka ikomi i bangebagaw ka juru bɛ u la, o tuma na fɛ, i, kiritigɛso ka latigɛ fɛ dictateur, space mansamara kɔnɔ, i ye denmisɛnninw ka kojugukɛla ye.
  Denmisɛnw ka denmisɛnninw ka so tun bɛ faaba ka izini yɔrɔ la, wa tiɲɛ na, a tun bɛ i n"a fɔ kasobon. Barakɛw yɔrɔ bɛɛ, seli-barakɛw. Oleg Rybachenko, yelifɛn lakika la, a ye su kɛ jirisunw kan minnu ma labɛn ka ɲɛ. Cɛden wɛrɛw tun dalen bɛ o kɛrɛfɛ, hadamadenw ka siya la ani dunanw. Bɔrɔw, matiriyali, barajuru tun tɛ yen, farikolo min tun bɛ baara kɛ kojugu ani min tun bɛ bugɔ tuma caman na, o dalen bɛ jiri lankolon dɔ kan. Wa su fɛ, sen bɛ siri ni cakɛda ye walasa u kana boli. Denmisɛn kɛmɛ ɲɔgɔn bɛ seli kɔnɔ, a bɛ datugu kosɛbɛ, suw bɛ sumaya, u bɛ bugɔ kɛrɛfɛ bulon kɔnɔ, hali nɔgɔbɔlan tɛ yen. Wa nin bɛ Jamana kɔnɔ, min ka dolow kurunw bɛ galaxie (fila) bonyalenw sɛnɛ, wa a ka darapow bɛ diɲɛ ba tan ni tan minnu sigilen bɛ yen, olu masafugulan don! Nka, cɛdenw b"a ɲini k"u yɛrɛ lafiya nbɛda la, tile tilancɛ fila ɲɔgɔn, u bolo degunnen don baara la. Min ka gɛlɛn kosɛbɛ, o bɛ jate butiki kɔnɔ, buguri bɛ min na ani a bɛ mɔgɔ sɛgɛn. Kɔ ni bolokɔniw sɛgɛnnen don kosɛbɛ a la, wa sanni ɲɛw ka kɛ a ka daminɛ ka "dɛsɛ", opereliw ka nɔgɔn, nka u bɛ sɛgɛn, u bɛ segin-ka-bɔnye de wajibiya. Baara min ka di kosɛbɛ, kɛnɛma foro la walima jɔli yɔrɔ la. Walasa u kana sɛgɛn kosɛbɛ ani u ka lafiya sɔrɔ, u b"a ɲini ka ɲɔgɔn falen-falen baarakɛcogo suguya caman na. Nka o bɛɛ lajɛlen, farikolo bɛ dimi, cɛden caman, denmisɛnninw ka so kɔnɔ - a bɛ se ka fɔ ko mɔgɔw tilancɛ bɛ ŋunan u sunɔgɔ la.
  Oleg Rybachenko ye siran bila ka wuli ka wuli, cakɛda ye mankan bɔ, bololanɛgɛ y"a sen maga joli la. Sirene bɛ mankan bɔ, o kɔrɔ ye wuli, ka baara kɛ. Den fari ma lafiɲɛ fɔlɔ, cɛden tɔw - hadamaden farilankolon ni diɲɛ wɛrɛw denw furulenw bɛ ka gɛlɛya sɔrɔ ka wuli. Sɛgɛn min bɛ dalajɛ jɔnya kalow kɔnɔ, o bɛ sira di dimi ma min bɛ kɛ farikolo yɔrɔw la. Cakɛda minnu bɛ mara ni puce (puce) ye min bɛ don a kɔnɔ, olu bɛ pan ka bɔ u senw na u yɛrɛma, u dilannen don ni nɛgɛ barikamaba ye min tɛ se ka tigɛ ka tɛmɛ. Kɔlɔsilikɛlaw bɛ bɔ kɛnɛ kan, kulekanw bɛ bɔ minnu bɛ mɔgɔ bagabaga.
  Cɛdenw bɛ taa ni u ko, a tɛna mɛn, ji min bɛ bɔ jidagayɔrɔw la, o bɛ nɔgɔ. Oleg Rybachenko b"a da ko, ka sɔgɔsɔgɔ walasa ka sumaya ko. Fiɲɛ tɛ don seli kɔnɔ, wa sumaya kasa bɛ so min kɔnɔ, o tɛ se ka sunɔgɔ lafiya. O kɔfɛ, u bɛ taa ni u ye sɔgɔmada dumuni na, u ka kan ka dumuni kɛ k"u jɔ, sigilanw mago tɛ denmisɛnnin jalakilenw ye. U bɛ balo ni buru ni silaji ye, sogo sɔngɔ ka gɛlɛn wa denmisɛnw man kan ka o kɛ, o de la a ka fisa u ma ka baganmarayɔrɔ wuli. Nka, sow ye nakɔfɛnw dunbaa ye, wa a bɛ baara kɛ cogo min na, k"a sɔrɔ fɛnɲɛnɛmaw ye sogo dun, u bɛ taa u da. Oleg kɛrɛfɛ, a terikɛ Timur bɛ yen. U fila bɛɛ si bɛ san tan ni fila la nin yeli in na, ka ɲɛ ka tɛmɛ tiɲɛ wɛrɛ kan, cɛden barikamaw ka san ye fɛn caman tigɛli ye, waati min na a ka gɛlɛn kosɛbɛ ka bɛn jɔnko ma.
  Timur, min tun bɛ nɛgɛso ji min galasi kɔnɔ min ma ko ka ɲɛ, o y"a fɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye ko :
  - Wa o fana ka baara kɛ butiki in kɔnɔ ! N t'a fɛ!
  - N t"a fɛ ka jɔ ka segin o lamaga kelen kan siɲɛ ba tan. - A jaabi, a yɛrɛyɛrɛla hakilijigin dumanw fɛ, Oleg Rybachenko.
  - N'a sɔrɔ an bɛna foro baara ɲini ! - Timur ye sugo kɛ ka sankolo lajɛ, dolow saba bɛ yeelen bɔ yɔrɔ min na siɲɛ kelen dugukolo in kan. - Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, aw bɛ kari-pesiw saniya. U ka di kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la minnu ɲɛw ye sanu ye, nka ikomi kɔlɔsilikɛla tɛ filɛli kɛ ni namara ye, i bɛ se ka fɛn dɔ ta i da la cogo o cogo.
  Oleg Rybachenko ye sɔgɔsɔgɔba kɛ:
  - N fana b'a fɛ ka o baara sugu dɔrɔn de Kɛ nature dususuman disi la. - Wa o kɔfɛ, tutigɛbaga farikoloma in kɛra nisɔndiyaba ye. - robo-kɔlɔsilikɛla bɛ se ka lafili , yan kɔlɔsili minɛn fanba sonyalen don kaban !
  Dumunikɛyɔrɔ banna, u bɛ taa ni u ye wiring ...
  Denmisɛnw bɛ layini na parade ground kan, hadamaden cɛdenw b"a ɲini ka nɔrɔ ɲɔgɔn na, dunanw bɛ formation mara ka kɛɲɛ n"u janya ye. U tilalen don kuluw ye ka kɛɲɛ ni u si hakɛ ni u bonya ye. Cɛdenw bɛ yen minnu si bɛ san duuru la ka se san tan ni wɔɔrɔ ma, ka fara kamalennin furulenw ni sɔgɔsɔgɔninjɛw kan minnu ye diɲɛ wɛrɛw ka lasigidenw ye.
  Fɛn kelen min b"u fara ɲɔgɔn kan, o ye finiw ye, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, a bɛ ɲini ka fɔ ko a tɛ yen pewu, suruku dɔrɔn de bɛ ni mɔgɔya nimɔrɔ ye cɛdenw kan.
  Mansamara b"u furakɛ sariyakolo kan, n"o ye ka nafa caman sɔgɔ u yɛrɛ ye ka bɔ mɔgɔ minnu na, minnu ma jate jamanaden ye dabila! Nafolo marali fɛn bɛɛ la, finiw kan, sanbaraw kan, nka, cɛden dɔw u ka hɔrɔnya ɲɛnamaya kɔnɔ, u tun tɛ sanbara dɔn abada.
  Nka ni berew ni lastikuw ye minnu bɛ sennasanbara gansanw kan, u tun bɛ to ka min sɔrɔ. Kunkolow bɛ tigɛ, dɔgɔkun fila o dɔgɔkun fila, u bɛ jeni yɔrɔ min na. O kɔfɛ, u bɛ u kunsigi tigɛ o yɔrɔnin bɛɛ ni masin bɔgɔlen ye, o kɔfɛ, caman ma se ka segin ka bonya. Cɛdenw bɛ taama sennasanbara la kabakurun nɔgɔlenw kan. Ni Oleg delila o la ani ni a sen gɛlɛn ma dimi, o tuma na, denmisɛn fitininw bɛ u senkɔniw gosi ka u bolokɔnincininw bɔ fo ka joli bɔ.
  Garadi bɛɛ bɛ kɛ dunanw ye minnu bɛ siya juguw jira diɲɛ kɔnɔ, dogoyɔrɔ kuntigi dɔrɔn, n"o ye Frau Pontuss kɔrɔba ye, o bɛ a filɛ n"a ɲɛ juguw ye sadist dɔ la.
  Nɛgɛso min bɛ kɔrɔsibaga jɔyɔrɔ ta, o bɛ cikanw di mɔgɔ minnu bɛna baara kɛ bi, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, olu bɛna baara kɛ kosɛbɛ fo a hakili ka bɔ a la. Oleg, k"a kamankun kolomaw jigin, k"a ɲɛsin kɛnɛba tilancɛ filanan ma. Npogotigininw bɛ yen, k"a ta denmisɛnninw na ka se mɔgɔkɔrɔbaw ma. U bɛ fini don i n"a fɔ delilikɛlaw, finimugu nɔgɔlenw don. Ɲɛw jalen don, ɲɛw bɛ i n"a fɔ u ka bon ani u dusu kasira. Bɔrɔ ka surun, a ka fin nka a senw bɛ ye ka bɔ a jukɔrɔ. Npogotigininw fana sennasanbara don ani u bɛɛ n"a ma bɔ u la, u kunsigi tigɛlen don. A bɛ iko o bɛ kɛ walasa k"u majigin, siɲɛ wɛrɛ walasa k"a jira ko u tɛ fosi ye. Nka yan, kojugukɛlaw tɛ lajɛ cogo si la - denmisɛn bilalen bɔnɛnenw.
  Yan u b"a jira ko cɛdenw kulu dɔ bɛna taa finiko butiki la, ka baara kɛ profil kɔnɔ min bɛ mɔgɔ sɛgɛn kosɛbɛ ani min bɛ mɔgɔ sɛgɛn kosɛbɛ. Yan, Timur ma se ka muɲu, a pɛrɛnna ni dimi ye ko:
  - n t'a fɛ ka baara kɛ ten ! Aw ye n bila ka taa foro la walima nakɔ la.
  Cɛdenw ye nɛnɛ, u farikolo jɛlen don, u farikolo finmanw tun bɛ jɔrɔ.
  A jɛlen don ko Pontos nisɔndiyara kosɛbɛ o fagali ko kura in na:
  - Kunu i tun bɛ i makun, n tun bɛ siran ko i ka denbaya bɛna to ni yelen kalan tɛ. Ko cɛnin bɛna boli siɲɛ duuru ka tɛmɛn jirisunw fɛ.
  Nisɔndiya dɔ tɛmɛna denmisɛnw ka kulu kɔnɔ.
  - O ye tiɲɛ ye. - Peremptory ton ko matron ye. - ka berew di bɛɛ ma.
  O gosiliw tun bɛ kɛ ni bere kɛrɛnkɛrɛnnenw ye minnu dilalen don ni nɛgɛ ye. A ka c"a la, cɛdenw yɛrɛ tun bɛ u ta ka bɔ kungo kɔnɔ, waati minnu na baara tun tɛ yen. Nka, tiɲɛ na, hali o waati la, denmisɛnw tun bɛ wajibiya, hali ni nafa ma sɔrɔ mansamara la, ka sɔgɔ, misali la, ka dingɛ dɔ sɔgɔ tile tilancɛ kɔnɔ, k"a su don tile tilancɛ kɔnɔ.
  Oleg Rybachenko y"a denw bolow lajɛ, u binna ka bin kalo la.
  Cɛdenw ye baraw tiɲɛ u yɛrɛma, a kɛra Oleg bolo k"olu, tɔɔrɔminɛnw, y"u bolokɔnincininw jeni, u senw kɛra girinya ye. A tun t'a fɛ k'a terikɛ gosi, nka a ma jagɛlɛya sɔrɔ ka sɔsɔli kɛ. A bɛ ɲini ka foyi ye, a y"a senkɔni belebele gosi ni dimi ye kabakurun dɔ kan min dalen bɛ. A kabakoyara kosɛbɛ, nka dimi dusukunnata ye dɛmɛ don ka ɲɔgɔn lajɛ ani sisi min tun bɛ ne ɲɛ kɔrɔ, o bɔra. Senna-tɛgɛrɛ jɔra ka taa a fɛ, hali ni bolokɔnincinin kɛra bulu ye.
  U jɔra ka kɛ sɛrɛkili tilancɛ ye layini jan kɔnɔ. Timur sirilen bɛ ni berew ye a bolow la ani a kamankunw tun bɛ firifiri walasa a ka nɔgɔn ka cɛnin min tɔɔrɔla, o bugɔ. Cɛdenw bɛ u ɲɛw wuli k"a ɲini ka u ɲɛw bɔ u la. Frau Pontuss ka yamaruya fɛ, u ye jisuma kɛ, ka kɔgɔ bulu seri a kɔ la min tun ka dɔgɔ nka a tun bɛ ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye. Ni an y"a jateminɛ cɛnin ɲɛda sɔgɔsɔgɔcogo fɛ, a y"a daminɛ ka jeni.
  Jatigikɛmuso y"a dawolo gosi.
  - Sisan aw bɛɛ bɛ kalan sɔrɔ. Ni aw ye a gosi kosɛbɛ, mɔgɔ o mɔgɔ bɛ nanbara kɛ, o bɛna halaki ka waleɲumandɔn kɛ.
  Dɛmɛbaga min bɛ nin ko in na, n"o ye wuluwulu ye, o y"a dawolo bɔ kɛnɛ kan:
  An bɛna u ɲɛnabɔ sisan yɛrɛ! O waraba ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  Cɛdennin tun bɛ wuli ka taa jirisunw ni ɲɔgɔn cɛ. Cɛdenw ye berew kɔrɔta dɔɔnin dɔɔnin ani gosili fɔlɔw binna Timur kɔ kan. Ni an ye kiri tigɛ kɔ ni kɛrɛw la, cɛnin ɲangili ka ca ni siɲɛ kelen ye, o de la a ye sɔgɔsɔgɔ dɔrɔn kɛ ka ninakili kosɛbɛ, i n"a fɔ cɛdenw bɛɛ b"a ɲini ka kulekanw bali.
  - A ka gosi ka tɛmɛn fɔlɔ kan ! Ponto ye kulekan bɔ. - A ka pɛrɛn.
  Gosili fɔlɔw kɛra cɛden fitininw fɛ, fanga tun tɛ minnu na dɔrɔn ka dimi jugu lase u ma. Nka o kɔfɛ, cɛkɔrɔbaw y"a daminɛ ka n bugɔ. Den kɔ tigɛra ni jiri bilenmanw ye, joli tun bɛ bɔ. Dimi min juguyara kɔgɔ bulu fɛ, o ye Timur kule, a yɛrɛ binna, pankurun dɔ gɛnna ka don ni nɛgɛw ye a duguma, k"a disi sɔgɔ.
  - Mako t'a la ! - Cɛdennin ye pɛrɛn. - I ko yɔrɔ o yɔrɔ, n bɛna baara kɛ.
  - Tiɲɛ don i bɛna o kɛ ! - Ponto y' a jaabi . - Nka fɔlɔ, sɔgɔli.
  Kunu jɛɲɔgɔnw nisɔndiyara kojugu, u y'u kunun balimakɛ bugɔ. Mɔgɔw ni dunanw bɛɛ tun bɛ bugɔ ni farinya kelen ye. Cɛdennin tun bɛ ka pɛrɛn, a sennasanbaraw tun bɛ sennasanbara jolilenw to yen. Sogo-nɛgɛso ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka dennin in gosi ni bere ye a senw kan minnu jɛlen don. A tun b"a fɛ ka dimi caman lase cɛnin ma. O gosili binna senkɔniw kan minnu tun bɛ sɔgɔsɔgɔ, ani a nɔfɛta binna senkɔniw kan. Timur ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka sɔgɔsɔgɔ. O kɔ, tɔɔrɔla ye pikirijikɛlan belebele dɔ don a kɔ la, ka ji bɔn.
  - Jo! Ponto y'o fɔ. - Sisan, a ka fisa a ma ka sa ka tɛmɛn a ka fasa kan. Mɔgɔ si tɛ kisi ɲangili ma.
  Oleg Rybachenko tun jɔlen bɛ layini laban yɛrɛ la, wa a kɛra a fɛ ko bugɔli gosiliw de binna a kan. Timur jigi tigɛra, cɛnin yɛrɛ y"a yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ dɔrɔn, ka pɛrɛn ka kasi. A ɲɛda bulama kɛra bilenman ye dimi fɛ, tɔɔrɔ ɲɛjibɔ dɔ y"a tigɛli kɛ.
  Oleg yelen, a ye sɔgɔsɔgɔ ni dawolo jɛman ye ko:
  - A' ye makari kɛ !
  Cɛdennin ye sigasiga kɛ: a ye nɛnɛ kɛ.
  Nɛgɛso wulu ye pɛrɛn ko:
  - Ayiwa, i bɛ mun makɔnɔ ! Loriye!
  Oleg Rybachenko y"a jaabi ko:
  - Ayi ne tɛ se ! Ale ye ne teri ye dɛ!
  Nɛgɛso wulu ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  Yala aw b"a fɛ o ɲɔgɔn ka kɛ aw fana ye wa?
  Oleg y"a yɛrɛyɛrɛ a fan bɛɛ la, a ɲɛda kɛra jɛman ye:
  - Ayi, nka !
  Ponto y"a ka kuma tigɛ:
  - Fisa! Cɛdennin y"a bolonɔ bila a yɛrɛ ka kumasen na. Aw ye mun nafa mordovorot. Aw bɛ a bɔn ka ɲɛ ka a dulon fɛn dɔ kan walasa mɔgɔ wɛrɛw ka a diyabɔ.
  Oleg gɛnna ka bɔ baara la, ka sama ka taa bakɔrɔnw fɛ. Cɛdennin y"a ɲini k"a yɛrɛ tanga, nka wuluwuluw y"a minɛ i n"a fɔ wuludennin. Bolo bɛ girin ni dimi ye, kolow bɛ kurukuru. U y'a Blà pankurunw kan, cɛnin y'a Sɔrɔ nɛgɛ minnu bɛ Bɔ kɛnɛ kan, olu kun gɛlɛn bɛ a ɲɛda ni a kɔnɔbara la. U ye sɔgɔsɔgɔninjɛ don farikolo la, disi la, dawolo la, cɛya ɲɛfɛla la, gɛnɛgɛnɛw la. A ɲɛda tun sɔgɔra fo ka se joli ma.
  - Oh, i kana o kɛ ! - Oleg ye ɲininkali kɛ.
  - Kan! - A ko wulu-wulu, walasa bɛɛ ka se ka kɛ misali ye.
  Cɛdennin y"a ye ko jisuma bɛ bɔn a kɔ la, o kɔfɛ, kɔgɔ bɛ bɔn. A bɛ sɔgɔsɔgɔ i n"a fɔ mutaridi sɔgɔlenw. Oleg ye ɲɛda sɔgɔsɔgɔ, a senw sɔgɔlen tun bɛ mugu (a siɲɛ laban min na a tun bɛ o hakilijigin kabakoma in na min bɔra nin yeli in na - a ye sanbara don a bɛ san wɔɔrɔ bɔ), a bɛ se ka fɔ ko o yɔrɔnin bɛɛ la, u y"a daminɛ ka nɛ bɔ kosɛbɛ. Sogo-wulu ye pikirijikɛlan dɔ Dòn a kɔ la, a ye sɔgɔsɔgɔ ni dimi ye, ji jenilen donna a kɔnɔ.
  - Sisan i bɛna siran kosɛbɛ, wa i tɛna i hakili bɔ. - O waraba ye kurukuru, k'a ɲɛda bɔ kɛnɛ kan, a tun bɛna sɔgɔsɔgɔ ani filimu sirannin dɔ dilabaga !
  - Mun kama ? den min tun bɛ kaso la jalakibali ye, o ye sɔgɔsɔgɔ. - Krisita kosɔn, makari jira.
  Nɛgɛso, n"a bɛ ka nɔgɔ baga fiyɛ, o y"a jaabi ko:
  - ne dalen tɛ nin nsiirin ninnu na Yesu ɲuman kan ! A ka c"a la, ni Ala bɛ yen, o tuma na, a ye juguya ni juguya ye. Wa ni i bɛ kojugu ni tɔɔrɔ caman lase i mɔgɔɲɔgɔn ma, i bɛna fanga ni nisɔndiya caman sɔrɔ diɲɛ nata la.
  - Kuntanya! - A y'o fɔ k'a ɲɛnafin bɔ siran fɛ, yɔrɔnin kelen Ala ye o cɛden sugu ye tiɲɛ na.
  - I b'a ye ! - Kosmik Tartarus denw ye sɔgɔsɔgɔ. - Nka i kana jigiya sɔrɔ, bi i tɛna sa.
  Pontouss ni barking tone ye yamaruya di ko:
  - A daminɛ ! A to a hakili ka to bugɔli susuliw la fo abada!
  Tutigɛbaga kabakoma min minɛna, o yɛrɛyɛrɛla tuma min na a ye fiyɛlikan dɔ mɛn min bɛ mɔgɔ sɔgɔ, o kɔfɛ, a ye sɔgɔsɔgɔninjɛ barikama dɔ mɛn, a kɔ fari bɔra min na. Nɛgɛsow ye gosi kosɛbɛ, nka o waati kelen na, u y"u fanga bali walasa u kana faga. Kulekan dɔ Bɔra cɛnin da la, a yɛrɛyɛrɛla, ɲɛji Bɔra. A dawolo kinni fo ka joli bɔ, cɛnin y"a yɛrɛ minɛ. Dɔgɔkun kelen o kɔfɛ, gosili wɛrɛ tugura o kɔ, ka farikolo bɛɛ yɛrɛyɛrɛ. Oleg Rybachenko ye ninakiliba ta, dimi min juguyara kɔgɔ ni jisuma fɛ, o tun tɛ se ka muɲu.
  Pontoss ye pɛrɛn ko:
  - Taa ɲɛ !
  Segin ka fiyɛli kɛ ani ka fiɲɛ bila! A bɛ tigɛ ka tɛmɛ fo ka se kolo ma. Cɛdennin jɛnina fo a kɔnɔna yɛrɛ. A kɛra i n"a fɔ a ye kɔnɔbara gosi. Hali n"a y"a cɛsiri kosɛbɛ, kulekan yɔrɔ dɔ bɔra a dawolo sirilenw na.
  - Bamuso!
  Segin ka fiyɛ! Kɔfɛ, kamankun nɛrɛmuguma cɛ, ani, a laban na, senkɔniw gansanw kan. Cɛdennin bɛ pɛrɛn, fanga t"a la tugun k"a yɛrɛ minɛ. Kulekan bɛ Bɔ i n"a fɔ tasuma-fanga ka Bɔ dawolo la ani min bɛ i n"a fɔ nugu. Pontuss ye wasa sɔrɔ:
  "Sisan, ne y"a ye ko i b"a bugɔ fo ka se a kɔnɔna na. Aw k'a bugɔ ka ɲɛ, nka aw kana a faga!
  Gosili kelen-kelen bɛɛ la, dimi bɛ juguya ka taa a fɛ. Ɲɛji bɛ ɲagami joli la ka bin dilan kan. Joli-sira minnu bɛ kɔ kan, olu bɛ fara ɲɔgɔn kan, ka fara ɲɔgɔn kan ka kɛ ɲagami bilenman ye, cɛnin kolo finman finmanw bɛ daminɛ ka bɔ kɛnɛ kan. Oleg Rybachenko bɛ ka sɔgɔsɔgɔ, fiɲɛ bɛrɛ t"a la, nɛgɛ ye a senkɔniw sɔgɔsɔgɔ. Sennasanbara jɛlenw bɛ bugun ni fari ye min bɛ girin, min ka gɛlɛn, min bɛ sɔgɔsɔgɔ, o tɛ lamaga o yɔrɔnin bɛɛ, nka joli kurukuruw bɛ bɔ hali bi. Gosiliw bɛ bonya, a bɛ i n"a fɔ sanpɛrɛn bɛ tɛmɛ nɛrɛmugu dakunw fɛ ka taa a bila jirisunba yɛrɛ la. Cɛden wɛrɛw bɛ u makun, dusukun tɛ sɔn ka sɔn, siran ka ɲɛsin waleɲumandɔn ma, o tɛ sɔn ka jalaki. A bɛ se ka ye cɛdenw kunkolow jiginna cogo min na, nka u ɲɛw bɛ tugu fagali kɔ. K"a fɛ k"a dɔn ani k"u hakili ɲagami, u fanba bugɔra kaban o cogo kelen na walima cogo la min ka bon kosɛbɛ. I b"a miiri ko ni ne tun tɛ, wa tuma dɔw la, juguya bɛ i ka miiriliw la: a bɛ pɛrɛn, nka tiɲɛ na, a tun bɛ se k"o muɲu, a tun tɛ se ka kɛ barikantan ye i n"a fɔ Oleg.
  Bugɔli bɛ kolo gansanw kan kaban, kɔ, kɛrɛ, cɛya ye joginda gɛlɛn ye. Ni fɛnɲɛnamafagalan pikiri tun tɛ, cɛnin tun bɛna siri ka sa - a sara dimi fɛ. Wa o cogo la, a y"a yɛrɛ Dòn fɛn dɔ la min ka jugu ni Dante ka Jahannama ye. O ye waati ye min na molekiyɔrɔ kelen-kelen bɛɛ, selilu bɛɛ, joli-sira-funu bɛɛ bɛ fa ni sugo dimi ye.
  Tutigɛbaga Oleg Rybachenko y"a ɲini kosɛbɛ k"a hakili bɔ dimi na. A hakili jigira a bangebagaw la, denmisɛnya yɔrɔjan nisɔndiya waati la, a kɛra i n"a fɔ a y"a senw gɛrɛ, ka bɔ tɔɔrɔ la, ka bɔ tɔɔrɔ la, min bɛ ka wuli ka bɔ a kɔnɔ, nka a y"a sama tugun, k"a datugu n"a kunkolo ye. O la sa, u ye kurun ta ka tɛmɛ tɔɔrɔ kɔgɔji fɛ, saya sugo i n"a fɔ kisibaga ka bɔ tɔɔrɔ la. Ne hakili jigira Yuhana senuma ka Jirali kumaw la. - Wa u bɛna a fɛ ka sa, nka u tɛ se. O cogo de la, siniɲɛsigi bɛ jurumukɛlaw makɔnɔ minnu bɛ denmisɛnw tɔɔrɔ. Matigi na u sara siɲɛ kɛmɛ, ani ɲangili min nafa ka bon kosɛbɛ, i ko Yesu y"a fɔ cogo min na Matiyu ka Kibaru Duman kɔnɔ, o bɛna kɛ banbali ye. Dɔw na taa ɲɛnamaya banbali la, dɔw na taa tɔɔrɔ banbali la. O bɛ mɔgɔ dusu saalo cogo dɔ la, ka juguw koniya lawuli, ka kisi ani ka se sɔrɔli nege lawuli. Cɛdennin sera ka pɛrɛn ko:
  - I na nin sara, den ɲɛji bɔlen kelen-kelen bɛɛ la i bɛna jaabi di Ala ka kiri don na.
  - I da tugu npogotiginin ! - Nɛgɛso wulu bɛ mankan Bɔ.
  - I tɛ se ka tiɲɛ sɔgɔ. Tutigɛbaga ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Aw ye dɔ fara a kan !
  U y"a gosi tugun, ka dimi bɛɛ don a kɔnɔ, ka kolo kari, nka dimi sera a dan na kaban fo a tɛ se ka barika sɔrɔ dɔrɔn. O ye nɛgɛ ye, min bɛ se ka sumaya fo ka se funteni hakɛ dɔ ma, ka sɔrɔ ka jɛnsɛn.
  Pontuss y"o faamu, muso kɔrɔba in (walima n"a fɔra ka ɲɛ, a ɲɛda tɛ tɛmɛ san binaani kan, nka tiɲɛ na, a tɛmɛna san kɛmɛ fila ni tila kan), a ka dɔnniya ka bon mɔgɔfagalaw la:
  - Ayiwa, o bɛ bɔ ! Wa o kɔfɛ, a bɛna sa! An ka kasoden fitinin dɔ kɛnɛya k'a tɔɔrɔ ni ɔridinatɛri dɛmɛ ye. N ye porogaramu dɔ dɔrɔn de kɛ "torture des Olympiques".
  Rhino Rat, min bɛ ka sɔgɔsɔgɔ ni laɲini ye, o ko:
  - Sisan, a bɛ min ? Ka taa dɔgɔtɔrɔso la wa?
  - Ayi bɛ raka la ! - Matron tigɛlen don k'a sɔrɔ a ma wuli. A to a ka dulon ka kɛ lasɔmini ye mɔgɔ wɛrɛw ma. Aw bɛ pikiri dɔrɔn de kɛ walasa ka dusukun dɛmɛ. Wa u ka Timur gɛn ka tɛmɛn jirisunw fɛ tugun, ka gosili tɔ sɔrɔ aw fɛ. Siɲɛ kelen ye ɲɛnajɛ ye ka den sɔrɔ. Mako ka kan ka baara kɛ!
  Dunan min bɛ ni bugɔli ye, o y"a kun kɔrɔta k"a tulo wuluwuluw lamaga:
  - Ka jatigilatigi lamɛn. Ayiwa, i ka boli a la tugun.
  Gosili kura binna Timur kan. Nin sen in na, mɔgɔ si ma a ja gɛlɛya ka sɔsɔli kɛ. Nege fitini si tun tɛ yen ka bin fagalikɛlaw bolo. Timur bɛ pɛrɛn tuma ni tuma a bɛ bin. U b"a ta ka bugɔ tugun. Gɛrɛsi filanan minnu bɛ sen na, olu bɛ ka ban kaban. Cɛden damadɔw dɔrɔn de tora. U dɔ la kelen ye kɔrɔba ye, a si bɛ san tan ni wɔɔrɔ la, kunsigi dɔ bɛ ka kari kaban ani moustache bɛ ye. A jɛlen don ko a bɛ sigasiga, a bɛ gosi, nka a b"o kɛ nɔgɔya la, a tɛ maga a la kosɛbɛ.
  Frau Pontuss dimina kosɛbɛ:
  - Aw bɛ nin kamalennin sɛgɛnbali in dulon bɔgɔdaga dɔ kan ka kabakurun siri a sen na. A ka tɔɔrɔ.
  Cɛdennin minɛna, a b"a farikolo lafiyalenw degun, baara gɛlɛn den, ka pɛrɛn ko:
  - Ayiwa, i bɛ mun filɛ, cɛw k'u bugɔ !
  Cɛdenw bɛ yɛrɛyɛrɛ, mankan dɔ bɛ jirisunw cɛma, nka u tɛ cɛsiri kɛ ka kɔrɔtɔ u tɔɔrɔbagaw ma.
  Kamalennin bɛ sama, wulu kelen-kelen bɛɛ girinya ka bon n"a ye siɲɛ wolonwula ni kɔ. Nafa t"a la ka kɛlɛ kɛ ka segin a kan. Nka o kɔfɛ, kow bɛ Kɛ, minnu bɛ mansamara ka siniɲɛsigi Yɛlɛma, olu hakɛ la. Marifa fila pɛrɛnna ani wuluwuluw binna, jinɛw kɔ tigɛra, dingɛ jugumanw bɛ da wuli. Kamalennin y'a yɛrɛ hɔrɔnya ka bin, nka a sinna ka pan ni kulekan ye.
  - A filɛ, Ala ka tilennenya bɛ yen.
  A y"a yɛrɛ jira i n"a fɔ mɛlɛkɛ min bɔra dibi la, npogotiginin kunsigi sanulama min tun bɛ i n"a fɔ a balimamuso Margarita kosɛbɛ, o y"a jaabi ko:
  - A ka c'a la hadamaden. Aw k"a dɔn ko bɛnkan min bɛ kɛ ni Sitanɛ ye, o tɛ sankolo garanti Dugukolo kan ani yɔrɔ duman jahanama kɔnɔ. Ka i jigi da Sitanɛ kan, o bɛ i n"a fɔ i sigilen bɛ kuran sigilan kan!
  Filanan ka nin tasuma Aurora in na ni kanba ye:
  - Min bɛ ka kɛ yan, o ye filimu sirannin dɔ ka plot ye. Aw bɛ o kɛ ni denmisɛnw ye. Aw bɛ cɛnin bɔ jirisunba la.
  Oleg Rybachenko y"a kunkolo wuli ka... a kununna. A ma da yeli waati la, nka a jɔlen tora dɔrɔn...
  Wa waati dɔɔnin tɛmɛna. Naziw tun bɛ o kɛ hali bi
  Dumuni labɛncogo. Nka nin dɔrɔgu juguba min bɔra SS dɔgɔtɔrɔw ka sisi fiyɛli fɛ min bɔra nɔgɔ kabakoma dɔ la, a tun bɛ iko a ma surunya cogo si la.
  Oleg Rybachenko y"a miiri o yɔrɔnin bɛɛ la mun na o Krautw ma nɔ bila. Yala u tɛ ni filɛri maskɛw ye wa? Wa mun na o sugo jugu sugu bɛ nin hakilijagabɔ in na. U bɛ mun kɛ n"a ye?
  Nka Naziw yɛrɛ tun bɛ u yɛrɛ minɛ cogo la min bɛ bɔ u yɛrɛ la, hali u kɛra teriw ye cogo dɔ la, k"a jira ko u ko u bɛ se ka dumuni kɛ n"an ye.
  Tiɲɛ na, u ye misi dɔ cɛmancɛ girinman fila sama, min sonyalen don sigidamɔgɔw fɛ. O kɔfɛ, Nazi dɔ ye dagaba dɔ sama, fasisi filanan ni Oleg taara ji ɲini. Nin sen in fana na, a kɛra kabako ye tutigɛbaga ɲininkalikɛla fɛ, ni wuluwulu daga fila ye, ani nɛgɛ walima jiri gansanw, a jugumanba la. Ka fara o kan, SS cɛ dɔ, min fana tun tɛ ko ye min bɛ kɛ cogoya la, o tun bɛ ka a yɛrɛ sama.
  Tutigɛbaga tun dalen tɛ a sen na kosɛbɛ, gosili minnu kɛra o fagali in na, olu tun ye tiɲɛ ye kojugu dusukunnata ta fan fɛ, wa Lomonosov bɔnsɔn y"a jateminɛ ko fɛn dɔ de bɛ nin kɔfɛ.
  Ji tun bɛ woyo sen kɛmɛ ka bɔ kanpaɲi na, warijɛ ni kristalɛ jikuruba dɔ tun bɛ ka manamana ka bɔ kabakurun fila jukɔrɔ minnu tun bɛ barada sanfɛ. Oleg Rybachenko y"a yɛrɛ biri a fan fɛ ni namara ye. Cɛdennin y"a ye sisan dɔrɔn ko a kɔnɔna fɛn bɛɛ tobira ka kɛ kabakurun ye, walima n"a fɔra ka ɲɛ, ka kɛ kɔɔri ye. Nafaba y'a nɔrɔ nɛnɛ duman na ani ... a y'a sɔrɔ tulo la.
  SS cɛ dɔ, min dogolen tun bɛ fara kogo dɔ kɔfɛ, o ye fɛn dɔ digi minɛn gɛlɛn dɔ panneau kan, ka sɔgɔsɔgɔ i n"a fɔ wulu.
  O gosili kɛra fasisiw fɛ k"a sɔrɔ juguya ma kɛ, nka ni fanga ye fo Oleg filila kabakurunw kan, a ye mɛnni dabila n"a kininbolo tulo ye, wa kunkolo fan in tun bɛ sɔgɔsɔgɔ tiɲɛ na.
  Dɔgɔtɔrɔ min tun bɛ mɔgɔw tɔɔrɔ, o min tun bɛ fini don ani ka cakɛda sanulama don, o ye ŋɛɲɛ kɛ ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Boxing (Boxing) ! Boxing (Boxing) ye!
  . SABABU #4
  Tutigɛbaga cɛnin panna ka wuli ka boli SS kamalennin kan. Ka laɲini kɛ ninakili jukɔrɔ nanbara la ni kininbolo ye, ani ni numanbolo dogolen ye kɔfɛ ni nanbara ye. A taara bɔksi kalan fila-fila la, nka a hakili bɛ a la kosɛbɛ. Misali la, punch nkalonma ni sanfɛla tigɛlen tilancɛ ni kɛrɛfɛla numanbolo nɛrɛmuguma. O kɔ, farikolo, cɛya, abs, ani hali senw janya bɛ don fiɲɛ na. Wa - min nafa ka bon kosɛbɛ - a ka c"a la, bɔksikɛlaw minnu bɛ kɛlɛ kɛ ni kininbolo ye, olu t"a jira ko u bɛna gosi ni wari bilali ye ka bɔ numanbolo fɛ. Kabakofɛn ye baara kɛ, Oleg Rybachenko y"o kɛ! SS cɛ kamalennin dɔ min dege kosɛbɛ, o tun t"a dɔn ko a dɔgɔyalenba la, Oleg tɛ numanbolo ye, nka a bɛ se ka "marifa" fili numan fɛ. Ani ka jɛgɛ dɔ minɛ a dawolo la. Ani min nɛnɛnen don - SS sɔrɔdasi jɔlen tora a sen kan dɔrɔn bawo a seginna ka bin kabakurunba dɔ kan ... Wa cɛden tilancɛ kɔngɔlen girinya ma se ka sɔrɔdasi sugandilen dɔ fili SS kɔnɔ, u t"o kɛ barikantanw ta !
  Ni Oleg Rybachenko tun ye kɛlɛcɛ ye min ka dɔnniya ka bon nin lamaga in na, n"a sɔrɔla a tun bɛ taa fini labanw na. Nka seko tɛ tanuli ye, ani farikolo jogo fana.
  Nka a y"o kɛ ka ɲɛ kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"i y"a jateminɛ ko o gosili ma dege degeliw la, wa Oleg Rybachenko yɛrɛ, hali n"a ka sekobaw tun bɛ a la, a tun ka nɛnɛ bɔksi la.
  Sisan a yɛrɛ nimisara ko a ma a tɔgɔ sɛbɛn dakun na, lakɔliden Faranenko y"a fɔ yɔrɔ min na - i bɛna bonya ka kɛ cɛba ye, nka ni jaabi teliya ni nɔgɔya ye. Sɔɔni URSS bɛna a sen don Olɛnpi ntolatanw na - wa i bɛ se ka kɛlɛ kɛ ka ɲɛ walasa ka medaliw sɔrɔ !
  I bɛ mun fɔ? Oleg Rybachenko ye nin jaabi nin cogo la:
  "A ka fisa ne ka n kun kisi fɛn nafamabaw kama jamana ma ka tɛmɛn ka ɲɔgɔn ka nikɛriw saniya!" Misali la, n"i ye tarakitɛri dilan min bɛ boli jirisunw kan, walima hali nɔgɔ gansanw kan, o tuma na, fɛn caman wɛrɛw
  Fasodenɲumanya bɛna nafa sɔrɔ!
  Nka sisan, cɛnin yɛrɛ ye kapitali sɔrɔ.
  O la sa, Oleg Rybachenko tun ma deli ka bugɔ fɔlɔ a ka ɲɛnamaya kɔnɔ. SS cɛkɔrɔba dɔ ye cɛden san tan dɔ ka kɛlɛbolo labɛnni tiɲɛ joona, hali n"a janya tun ka bon a si hakɛ la (o bɛɛ n"a ta, a y"o jira k"a gosi ka ɲɛ siɲɛ fila-fila) k"a bolokɔnincininw gosi ni seko ye - ka binnatɔ kɔrɔta k"a gosi tugun. Oleg Rybachenko ye a yɛrɛ tanga tuma min na (O kɔrɔ ye ko a bɛ ɲini ka bɔ a hakili la, o kɔrɔ ye ko miiriliw bɛ i kun na hali bi, i tɛ nɛrɛ la, nka i farikolo tɛ kan minɛ tugun. Minnu ye kɛlɛ kɛ kosɛbɛ ring kɔnɔ, n"a sɔrɔla olu b"a dɔn o ye min ye a ka di ka kɛ grog.). Fasisiw y"a to a ka bin ani, kabako don, a ma binnatɔ gosi abada. Nka, dɔgɔtɔrɔ-fagalikɛla ye fɛn dɔ pɛrɛn a ye anagram kan na. A ye daga dɔ ta ka ji bɔn a ɲɛda joginlen na.
  Kisɛ min bɛ ji la, o dusukunnata, ani ji min bɛ bɔ jikuruw la min wulila sisan, o nɛnɛna kosɛbɛ - nɛnɛ naji dɔrɔn!
  Oleg y"a yɛrɛ lamaga, ka wuli ka daji tu a ka butiki kan ni joli ye ka bɔ a kininbolo ɲɛda la min tun pɛrɛnna ka bɔ kɔnɔna na. SS cɛ ma a bugɔ tugun - a barika banna ko, n"i y"a jateminɛ sɔrɔdasi minnu kɔnɔ, waraba in bɛ baara kɛ kabako la, a bɛ ɲini ka kɛ hinɛ ye, wa a y"a daminɛ ka ji sama a yɛrɛ ma ka don dagaw kɔnɔ minnu dilannen don ni nɛgɛso (a bɛ iko o fana tɛ o tiɲɛni sugu) fari bulonw ye ...
  Rybachenko Jr y"a kɔlɔsi ko nin ko in ka ɲi ani ko a ka jugu waati kelen na. Kibaru duman ye ko u tɛna faga, a dɔgɔyalenba la fo ka se k"a dabɔ a laban na min bɛ bɛn hakili ma. Tiɲɛ don, labanyɔrɔ bɛ se ka kɛ mɔgɔ ye min ka surun kosɛbɛ, wa a bɛ se ka kɛ ko a bɛ se ka mɔgɔ lafiya ka bɔ tɔɔrɔ la! Ko jugu ye ko u bɛna kɔlɔsi kosɛbɛ wa walasa ka boli, tiɲɛ yɛrɛ la, mɔgɔ ka kan ka baara kɛ ni hakilitigiya ye!
  Sɔɔni, Oleg Rybachenko dalen b"a la ko ka kɛ donsokɛw ye, o kɔrɔ ye ka nafa dɔw sɔrɔ kɛlɛden kasoden tɔw kan.
  A y'a Sɔrɔ mɔgɔ minɛlenw ni mɔgɔ minɛlenw fana tùn bɛna balo funteni na. Bonya, o kɔrɔ ye ko SS garadiw tun ye fɛn dɔ dun kabini tuma jan bidonw kɔnɔ, ka da dɔrɔn dilan sugu dɔ kan, ka pɛrɛn walima ka sunɔgɔ. Ayiwa, warabaw tun bɛ yaala-yaala - walima ka sogo ɲini, walima ka kɔlɔsilikɛla dɔ ta, walima u fila bɛɛ . Nka, o ma diya Oleg ye. A y"a da Aurora ni sungurunnin wɛrɛ sen gansan wulilenw kan (a kana bin dugukolo ɲiginnen kan, nɛnɛ bɛ min na hali bi?) ka sɔgɔsɔgɔ - Margarita y"a ɲɛda ko ni kurunbolilaw ka jatigila da ye, min su ji wulilen na, min bɔra Oleg Rybachenko bolo , k' a fɔ ni sɔn ye ko :
  I ye cɛ sɛbɛ ye sisan. A tununna bolokɔninw kan, a ye se sɔrɔ nalomanw kan!
  Aurora ye hakilina di ko:
  - Ɔwɔ, n bɛ ɲɛda-masasi kɛ a ye, tigɛ bɛ kɛnɛya joona.
  Oleg Rybachenko ye nisɔndiya jira fanga fɛ. Kosɛbɛ min tɛ danbe ye. A banana, fo a ye jinɛw dɔn ni plasma skate ye u senw kan. Wa o waati kelen na... yala a nisɔndiyara ka tɛmɛn fɔlɔ kan sisan wa? N siranna dɔɔnin ka taa ɲɛ : sisan u bɛna a bila kabakurunw kan k"a bugɔ ni bugɔli ye ka bɔ dusukun na, walima n"a sɔrɔla u bɛna a lajɛ ni ɲɛjibɔ ye. Nka Naziw yɛrɛ ma filɛli kɛ yan, ka kuma fɛn dɔ kan u ka kɔnɔw ka kan fɔcogo la, ka ɲɔgɔn falen-falen ka nɛnɛ ka bɔ bɔgɔdaga la.
  Margarita ye kumakan dɔ fɔ a tulo la ko:
  - Tiɲɛ don, a kɛra koɲuman ... Nka i ka kɛ hakilitigi ye ! Ni barika bɛ i ko u barika ka dɔgɔ ani a kɔfɛ!
  Oleg Rybachenko ye ŋunuŋunukan fɔ ko:
  - A fɔ man di nka, nafa foyi t"a la k"a kɛ i n"a fɔ i barika ka dɔgɔ, bawo a bɛ ten !
  Ayiwa, u ye biɲɛw gosi kosɛbɛ ... Ka fara ɲɛda tigɛlen kan, u tun bɛ sɛgɛn hali bi, hali n"a ma caya, kɔkolo barika ka bon - ɲin fila. Kɔkiliw tun bɛ dimi, tulo tun bɛ dimi.
  Nka, fagali min kɛra yelifɛn kabakoma dɔ senfɛ, o ye tɔɔrɔ caman wɛrɛ lase mɔgɔw ma.
  - A bɛ se, o bɛ ɲɛ, - Oleg Rybachenko ye Aurora bolokɔnincinin janw gɛn ka bɔ yen n"a bolo kura sirilenw ye, ka sigi n"a ka kurunboli fini dawolo ye. A y"a yɛrɛyɛrɛ. - Ayi, nɛnɛ b'a la. Ani ka dumuni kɛ hunting ...
  Cogo min na, o bɛɛ kɔfɛ, hakili bɛ bɔ kɛli la - i bɛna kɛ maakɔrɔ ye k"a sɔrɔ i ma a dɔn. Ni i ye i kisi dɔrɔn!
  Kaso kɔnɔfɛnw tun bɛ plopped ka don aluminiyɔmu dagaw kɔnɔ - u tun bɛ taa ni u ye bɔgɔdaga dɔ kɔnɔ. Nka, kuyɛriw tun tɛ yen. A bɛ iko a tun dalen b"a la ko jɔnw bɛna shɔmugu dun cogo o cogo. Walima u y"a latigɛ ka tulonko kɛ, bawo nin kuyɛri ninnu tɛ o dɛsɛ sugu ye. Ayiwa... o de ka fisa!
  I bɛ kɛ kungo-kɔnɔ-fɛn yɛrɛ ye - cɛnin bɛ ŋɛɲɛ bɔ, ka o yɔrɔnin bɛɛ k"a da siri walasa a kana a sɔrɔ.
  O shɔ kɛra buruburu ye min ɲagaminen don ni perle orje ye - a ka bon, a bɛ ɲini ka kɛ kɔgɔ tɛ a la ani, tiɲɛ na, sogo tɛ a la walima o ɲɔgɔnna dɔ, a ɲɛ, n"a sɔrɔla u ye jɛgɛ dɔɔnin fara a kasa kan. Suman fila ɲagaminen fɔlɔ, a bɛ ɲini ka kɛ lankolon ye (wa u yɛrɛ bɛ pɛrɛn ni sogo sisilen ye, n"i y"a jateminɛ a kasa fɛ). Nka tutigɛbaga cɛnin kɔnɔbara tun sera a dan na kabini tuma jan: fo kɔngɔ tun bɛ dɔgɔya dɔɔnin, a seginna ka kɛ shɔ ye dɔrɔn, nka a fanga tun bɛ segin siɲɛ saba.
  Tiɲɛ don, a tun ka jugu ka dumuni kɛ - siɲɛ fila-fila, o ɲagaminen funteniman binna ka bɔ kɔnɔna na ka taa ɲɛda joginlen na, ka ɲɛji bɔ ɲɛw la dimi fɛ - nka o ye mun ye ?! Ɔwɔ, wa "bololanɛgɛw" y'a sen don a la, Oleg Rybachenko y'a bolow wuli, ka dimi ka sɔgɔsɔgɔninjɛw fili a ɲɛw la k'a lamini ... wa waati dɔ la a y'a faamu ko a kininbolo ye wuluwulu don ring kɔnɔ ka bɔ nin sɔgɔsɔgɔninjɛ ninnu dɔ la kelen na ka taa cɛmancɛ la !
  Incredible - yala SS ye tiɲɛ na pierce ten primitively. O tun bɛna waraba minnu dege ɲangilikɛlaw fɛ, olu fana bɔ yen!
  Oleg Rybachenko ye a yɛrɛ bila ka wuli. O yɔrɔnin bɛɛ, a y"a yɛrɛ Wajibiya ka ɲimi, k"a dogo daga dɔ kɔfɛ. Wa a kininbolo y"a firifiri fo nɛgɛ gɛlɛn in ye fari tigɛ cogo la min tɛ se ka muɲu.
  SS kɔnɔ, a bɛ iko bɛɛ tɛ nɛnɛ ten!
  Wa a y"a faamu ko, laala, a bɛ se k"a bolo bɔ. Bolo min dilannen don bolo belebeleba dɔ kama - cɛ walima sigida kamalennin dɔ ta, n"a sɔrɔla hali cɛkɔrɔba dɔ min tun bɛ baara kɛ kosɛbɛ. Nka cɛden dɔ bolo minnu tun bɛ sumaya, n"o ye Oleg Rybachenko ye, n"o tun bɛ se ka kɛ balikuya ye, o jaan kɛra ka bonya.
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Se sɔrɔli makɔnɔni ! Se sɔrɔli makɔnɔni! Minnu b"a fɛ kosɛbɛ ka sirilanw kari! Npogotigiw ye Fritz sɔrɔ! An bɛna u fa fana i n"a fɔ tulonkɛ!
  Aurora, min tun bɛ Oleg Rybachenko filɛ ni kanuya ye, ni lamaga nɔgɔman ye, o y"a bolo gɛrɛ kɔfɛ (joli bɔra tigɛba ni sɔgɔsɔgɔninjɛ la a bolo la). Sigidamɔgɔ filanan y"a yɛrɛ wuli o waati la, ka ko kɛlenw datugu. Oleg ye jinɛ tasumalen ɲɛw lajɛ, a ye ɲɛji cɛ. Wa a fana y"a daminɛ ka sɛgɛsɛgɛli kɛ ni emerald laser ye point-blank range la, i n"a fɔ kobra - min tɛ se ka fara ɲɔgɔn kan. O kɔ, a y"a kunkolo wuli, k"a bolo sin warabilenw ma ni hakilitigiya ye. O kɔfɛ, k"a sɔrɔ a ma dabila, ka dumuni kɛ - ka minɛ k"a ɲɛsin ni ɛponji bilenmanw ma ka bɔ tasa dɔ la min jɔlen bɛ gɛnɛgɛnɛ kɔrɔtalen kan, k"a bolow jigin k"a daminɛ ka jiribolo wulilenw ja minnu bɛ wuli ka kɛ jikuruw ye dugukolo ɲiginnen kan.
  Oleg Rybachenko ma foyi faamu, nka se sɔrɔli dɔnkili dɔ tun bɛ ka mankan bɔ a kun na kaban;
  Denmisɛn, dumuni duman, saniyalen;
  Soviyetiki jamana bilenman!
  Tile bɛ bɔ kɛnɛ kan
  A dira ni i dusukun ye!
  
  An ka kɔw jɛlen don
  Baji ka kristalɛ min ye sanfiɲɛba ye!
  Cɛdenw bɛ boli ka yaala-yaala ni bololanɛgɛ ye
  Aw ka boli ka wuli kulu kan ɲɔgɔn fɛ!
  
  Disi bɛ ka pɛrɛn ni fiɲɛ ye, .
  Sɔgɔmada bɛ binkɛnɛ bɛɛ la!
  Ne bɛ n kɔ Matigi fɛ
  An ka fiyɛ juguya fɛ, gɛlɛya!
  
  Waati sera ka gɛlɛn
  Fascisme ye Rus ka binkanni kɛ!
  An bɛna kura dɔ labɛn kɛlɛ kama,
  Kominisi ka kɛ masakɛ ye!
  
  Fɛnw faralen ɲɔgɔn kan, u bɛ sɔsɔli kɛ tuma bɛɛ, .
  An bɛ iko bolokɔnincinin min sirilen don!
  Sotigiw tun bɛ so boli
  Ayiwa, sisan, nɛgɛdaga dɔ don!
  
  Lenin ka baara belebeleba
  An bɛna taa a fɛ i n"a fɔ an bɛ cogo min na!
  Stalin min ye hakilitigi ye
  Mun de y"an kalan ka se sɔrɔ!
  
  Wa a laban na, ne bna o f aw ye
  Min ye kisi - tununna!
  Miirili ka ɲɛ - n bɛna a jira, .
  Final bɛ na sɔɔni!
  Oleg Rybachenko, o cɛncɛn sugu kɔfɛ, a kɛra i n"a fɔ kɔgɔji tun bɛ se gɛnɛgɛnɛ ma kaban! Ani kuluw tiɲɛ na, kamankun kan!
  Npogotigininw fana ye u yɛrɛ wuli ka sɔgɔsɔgɔ ka bɔ tulo la ka taa tulo la. Jigiya tun b"u bɛɛ la.
  Lomonosov ni Stenka Razin bɔnsɔn y"a ɲɛda fiyɛ ka sɔrɔ ka sɔgɔsɔgɔ - tigɛ dangalen bɛ dimi.
  N"i sera ka boli do? Oleg Rybachenko y"a ɲɛsin kɛrɛfɛ joona, i n"a fɔ a hakilinaw bɛ se (wa jɔn b"a dɔn, n"u bɛ se k"a ci, glitches, o tuma na, a ma dɔn minɛn sugu min b"u bolo!) ka SS escorts mɛn.
  Jinɛ tasumaman min bɛ ni jahanama yeelen ye a ɲɛ na, o magara nɛgɛberew la minnu bɛ tutigɛbaga cɛden bolow la, ka a kunkolo wuli k"a sɔn: u b"a fɔ ko, ɔwɔ, i bɛ se k"a ɲini! O bɛ jɛya hali ni baro ma kɛ ani ni kuma wɛrɛ ma kɛ.
  Kɛlɛcɛ min kunsigi ye ntori ye, o y"a fɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - Hali ni mɔgɔ kisilen don ... Mɔgɔ bɛna kɛ yen min bɛna a yɛrɛ sara !
  Nka o kɔfɛ, Oleg Rybachenko kɔnɔna na, a jiginna ka kɛ kabakurun ye, i n"a fɔ a bɔra nɛnɛ na. Wa miiri nɔgɔman kelen y"a sumaya: a tun bɛna a bolow wuli. Wa o kɔfɛ ... nka o kɔfɛ a bɛna kɛ wajibi ye ka npogotigi tɔw dɛmɛ u yɛrɛ hɔrɔnya. N'o tɛ, a tɛ tutigɛbaga-kalanden ɲuman ye, nka jɔn ?!
  N hakili jigira nin kumaw la : ɲɛmɔgɔ tɛ mɔgɔ yɛrɛ ye min bɛ taa ɲɛfɛ ! Ani min bɛ senna-tɛgɛrɛ kɛ ka mɔgɔ wɛrɛ dɛmɛ!
  Wa u ye jɔnw ye i bolo - o npogotigi cɛɲiw sugu minnu senw karilen don joli la. Fɛn dɔ tun bɛ Lenin kamalennin kɔnɔ, o tun bɛ dimi - ni fɔɲɔba ba caman mankan ye, a murutira ! A bɛ sɔrɔ - boli teliya la i seko la ani ...
  Tiɲɛ na, n"an bolila, o tuma na fɛ, sababu wɛrɛ tɛna sɔrɔ. N'o tɛ, o ye janfa ye.
  A y"a ɲɛw kunbɛn tugun, fɔlɔ ni Margarita ye, o kɔfɛ ni Aurora ye, ale fana, a jɛlen don ko a nisɔndiyara, a tun bɛ ka daga in sɔgɔ ni diya ye. Ale, k"a nugu bɔ daga kɔnɔ, k"a ɲɛji cɛ.
  - An t'i minɛ ! - Tasuma jinɛ farala a kan. - N'i taara, i bɛ na dɛmɛ don sisan dɛ !
  Oleg Rybachenko y"a kunkolo wuli k"a jaabi ko:
  - N b'a kali ! Tutigɛbaga sɛbɛ bɛna kuma partisanw fɛ ani i bɛna kisi!
  Ayiwa, an ye o de latigɛ! Min tugura o kɔ, o tun ye prosaïque ye kosɛbɛ. A tun ka ɲi kaban ko Oleg tɛ se ka dagaw ko - a bɛ iko u siranna k"a cakɛda bɔ tugun walima u y"a latigɛ k"a to npogotigininw ka baara kɛ kosɛbɛ. A trifle, nka nin jɔyɔrɔ in na a ka di. Ko jugu ye ko tuguni ne tun ka kan ka taa, wa ni nin fasisiw hakili sigilen don. Se tɛ foyi sɔrɔ min ka ca walima min ka dɔgɔn min bɛ sabati.
  Nɛnɛ bɛ dɔɔnin, hali ni fiɲɛ nɔgɔyara, sankaba ye sow sama ka wuli, sanji nɛnɛba dɔ y"a daminɛ ka jɛnsɛn ka bɔ u la. A bɛ iko SS cɛw yɛrɛ nisɔndiyara sisan, hali n"u n"u ka warabilenw tun bɛ kasa ɲiginnen dɔ ta.
  N tun ka kan ka taa kosɛbɛ. O diɲɛ sugu min bɛ yan, o ye Crimea ka microclimat kɛrɛnkɛrɛnnen ye. A ka c"a la, sanji tɛ na, nka nin ko in na, fiɲɛba bɛ kɛ.
  Npogotigininw tun sunɔgɔra ka ɲɛ kaban wa nɛnɛ ye fanga di u ma.
  Nka kun dɔw kosɔn Oleg Rybachenko tun b"a fɛ ka sunɔgɔ, a ɲɛw tun sirilen bɛ ɲɔgɔn na ni janfa ye.
  Ɔwɔ, o girinya sugu, i n"a fɔ sugo tɔni kɛmɛ bɛ digi i kan, a tɛ ninakili kosɛbɛ.
  Oh, n" bɛna bana, Oleg Rybachenko y"o miiri, k"a senw labɛn kokura kosɛbɛ, minnu y"a daminɛ ka gɛlɛya tugun. "Siga t"a la, ne bɛna bana sisan, nka o tuma na mun?" Siga t"a la, Naziw tɛna asipirini kɛ walima ka penisilini pikiri kɛ, wa n"a sɔrɔla u bɛna nimisa hali mɔni na. Walima hali bi o tɛ wa? A maralen bɛ walasa ka kɔrɔbɔli kɛ wa? Anw faantanw bɛ taa min sisan?!
  Nin sen in fana na, tiɲɛ ni sanji ni tɔɔrɔ tununna, wa a sunɔgɔra taama senfɛ. O min, n"a sɔrɔla, nafa bɛ o jɔyɔrɔ in dɔrɔn de la;
  Yɔrɔ bɛ cogo dɔ la - kɛlɛ dɔ;
  Tutigɛbaga Dmitry ni Oleg Rybachenko, n"olu ye kalanden ɲumanw ye ani farikoloɲɛnajɛla ŋanaw, olu ye jo sɔrɔ k"u ka jamana tɔgɔla URSS la teriya bɔksi ɲɛɲiniw na minnu labɛnna URSS ni Alimanjamana denmisɛnw ka farikoloɲɛnajɛ kuluw cɛ. Jamana fila bɛɛ bɛ jate jɛɲɔgɔnw ye hali bi, wa kɛlɛ nata kumakanw nɔgɔyara. Tiɲɛ na, Alimanjamana sɔrɔdasiw bɔra dankan na, wa Wehrmacht bɛ ka sebaaya kɛlɛ kɛ Afiriki kɔnɔ, wa a ye Misira minɛ kaban, wa a fɔra a ye sisan dɔrɔn Gibraltar minɛni ko la. Jɛɲɔgɔnya minnu Stalin yɛrɛ ye Fuhrer fo ni minnu ye!
  Delusional vision kuma tɛ, nka min tɛ kɛ diɲɛ kɔnɔ. Oleg b"a yɛrɛ minɛ k"a miiri o la - a lawulilen don tugun ni fiɲɛ dɔw walima fɛn wɛrɛ ka fanga dilannen ye. Nka fɛn bɛɛ ye tiɲɛ ye fo fanga tɛ yen ka o lafilili in kɛlɛ.
  O la sa, i bɛ se ka awiyɔn ta lafiya la ka taa jamana dɔ la min bɛ se ka kɛ teriya ye. Alemaɲi kunnafonidilaw fɛ, kuma ɲumanw dɔrɔn de bɛ fɔ Soviyetiki jamana kan, wa kominisi yɛrɛ bɛ bila Fasokanw ka sosiyalisimu balimaya hakilinaw cɛma. Ka fara o kan, lamaga dɔ bɔra min ni Stakhanov ta bɔlen don ...
  Dmitry ni Oleg Rybachenko ye bɔksikɛlaw ye minnu bɔra san hakɛ fitininw na, u si bɛ san tan ni kelen dɔrɔn na, o ye dan dɔgɔman ye ɲɛnajɛw la ɲɛɲiniw na. Nka cɛdenw ka bon kosɛbɛ u si hakɛ la, wa hali waati tɛ teliya teliya la i n"a fɔ san kɛmɛ mugan ni kelen laban.
  Nka, Oleg ka dɔgɔn, a ka fin, a bɛ bɔ girinya suguya la min ka nɔgɔn, nka a teliyalen don kosɛbɛ. Dmitry ka bon, a kolo ka bon, a bɛ se ka cɛden-jagokɛla cogoya di a ma a dɔgɔyalenba la tan ni naani.
  Cɛdenw kunsigi kulɛri tɛ kelen ye. Olezhek ka nɔgɔn, i n"a fɔ blond naturelle, i n"a fɔ snowball. Dmitry ni a kunsigi ye bulama ye, a kunsigi ye bulama ye. Oleg ka dɔgɔ ni kalo damadɔw ye, wa a ɲɛda bulama bɛ i n"a fɔ denmisɛnnin hali bi, wa Dmitry cɛ ka ɲi dɔrɔn, a ka kan ni propagande afiriki ye. Npogotigininw b"a filɛ ni ɲɛmajɔ ye kaban, u dalen t"a la ko nin ye o denmisɛnninba sugu dɔrɔn de ye.
  Nka, Oleg Rybachenko ye kalanden ye kosɛbɛ ka tɛmɛ Dmitry kan, hali ni cɛden fila bɛɛ hakili ka di kosɛbɛ, wa u bɛ kalan kɛ mɔgɔ duuru kelenw de kama. Tiɲɛ na, Soviyetiki jamana dɔ la, farikoloɲɛnajɛla ɲumanw ka kan ka kɛ kalanden ɲumanw ye.
  Cɛ tɔw ka kɔrɔ, nka u bɛ se san tan ni segin ma, hali ni cɛfarin fila-fila janya ye mɛtɛrɛ fila ɲuman ye ani u girinya ye santiri kelen ye ...
  Boxer, jamana ka cadre kamalennin ɲumanw ... Wa Alimanjamana ka champions ani jamana minnu bɛ a kɔrɔ, olu bɛna kɛlɛ kɛ n"u ye ... Denmisɛnw cɛma, tiɲɛ don, walima juniors.
  U bɛ pankurun ta k"a sɔrɔ u ma jɔ Reich sabanan ka mɔgɔta kurunba kɔnɔ min bɛ Moskow ni Berlin sira kan.
  Bɔksikɛlaw bɛ Sìgi u dan na, nka nɛgɛsotigiw, girinya-taamakɛlaw, ntolatannaw, nɛgɛsotigiw fana bɛ yen. Juniorw bɛɛ ani performance ɲumanba. Stalin ye yamaruya di ko an ka bɔnsɔn kura, min bangera Soviyetiki fanga kɔrɔ, u ka fɛn bɛɛ la ɲuman jira, wa u kana ɲɛda bɔnɛ. Wa, tiɲɛ na, bɛɛ b"a fɛ kosɛbɛ ka kɛlɛ kɛ ...
  Dmitry ye Oleg ɲininka ko:
  - yala i ye takasi labɛn kɛlɛ in kama wa ?
  Tutigɛbaga cɛnin y"a jaabi ko:
  - Labɛn tan ni fila bɛ n bolo kɛlɛɲɔgɔn kelen-kelen bɛɛ kama... Nka i ka kan k"a lajɛ fɔlɔ, o kɔfɛ dɔrɔn, i ka latigɛ kɛ... Taabolo kelen-kelen bɛɛ la, lamaga fitininw ni kɛrɛnkɛrɛnnenya la, jugu ka farikolo-ɲɛnajɛ-cogo fana sen bɛ o la, olu bɛ dicta (fɔli) kɛ dɔrɔn mɔgɔ kelen-kelen bɛɛ ka fɛɛrɛw.
  Dimitri ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye:
  - Nka n bɛ ka nɔgɔya kosɛbɛ ! Ni fɛɛrɛ tɛ, n bɛ kɔrɔtɔ jugu ma, ka gosi kosɛbɛ ani ka caya ka taa a fɛ ani ka kari.
  Oleg Rybachenko y"a jira ko:
  - O ɲɔgɔnna cɛba ni farikoloɲɛnajɛla minnu bɛ i n"a fɔ i si hakɛ la, olu man ca. O la, degun kɛcogo fɛɛrɛw bɛ tɛmɛ. Aw bɛ se ka wuli dɔrɔn. Nka yan, n janya bɛ se ka kɛ normal ye, a ɲɛ, n"a sɔrɔla ka tɛmɛ hakɛ danmadɔ kan dɔɔnin, wa ka kɛ URSS ka ntolatantɔn ŋana ye, o jamanaba in na, degun kelen tɛ bɔli kɛ. O bɛɛ kɔfɛ, i tɛ se ka jugu ta ni fanga jugu ye, bawo a fana bɛ dege, ka ɲɛnamaya kɛcogo ɲuman kɛ, ka dumuni kɛ ka ɲɛ, ka fɛɛrɛw kalan. Wa o kɔfɛ, a ka kan ka segin ka tulon kɛ i n"a fɔ ɛkizamɛn tulon na. Tuma dɔw la hali fɛn dɔ, saraka kɛli matarafa kosɔn.
  Dmitri y"a sɔsɔ kosɛbɛ ko:
  - Wa n kɛlɛɲɔgɔnw bɛ ka dege, wa laban na, cɛnin tun ka bon ni ne ye yɛrɛ, wa a girinya tun ka bon. Ko caman bɛ bɔ i ka degecogo la. Mɔgɔ dɔw b"a miiri ko a bɛ se ka kɛ Olɛnpi ntolatantɔn ŋana ye dɔgɔkun fila kɔnɔ, ka baara kɛ fo ka se sɛgɛn ma... Nin ye lafili ye. O bɛɛ kɔfɛ, min nafa ka bon kosɛbɛ farikoloɲɛnajɛ degeliw la, o tɛ kosɛbɛ ka superload di, nka ka super-recovery lase. Nka degeliw kulu kelen-kelen sugandilenw bɛnnen bɛ yen, wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye kɛnɛya sɔrɔli ni fanga sɔrɔli ye o kɔfɛ ... O kɔfɛ, i bɛ kɛlɛ kɛ ninakili kelen kɔnɔ, ka gosili kɛmɛ caman fili kɛnɛ kan ɲɔgɔndan saba kɔnɔ, walima n"a fɔra ka ɲɛ, tiɲɛ yɛrɛ la , o ka dɔgɔ kosɛbɛ.
  Oleg Rybachenko y"a jira ko:
  Ayiwa, o fana ye tiɲɛ ye tiɲɛ na! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ninakili ɲuman gundo, ani pikiri kɛli den farikolo bonya yɔrɔw la ... An ka gurupu ka Dɔnniya dɔw bɛ yan. Nka n t"a Faamu mun na a t"u tila ni coach tɔw ye?
  Dmitry ye kumakan dɔ fɔ ko:
  - A y'a fɔ n ye ni daŋaniya ye ko an bɛ aw fɛ ... Boxer dɔrɔn tɛ, nka fɔlɔ ni fɔlɔ sɔrɔdasiw. An ka kan ka fɛn kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ kɛ hali bi... A nafa ka bon kosɛbɛ, a nafa ka bon hali ka tɛmɛ Olɛnpi sanu kan!
  Oleg y"a kunkolo jɛlen kɔrɔta k"a fɔ ko:
  - Fɛn min nafa ka bon kosɛbɛ .... Laala a ye nin fɔ n ye fana ... Ko hadamadenw ka siniɲɛsigi bɛ se ka bɔ Soviyetiki tutigɛbaga cɛden fila ka kɛwalew la. I n"a fɔ nsiirin dɔ dɔrɔn.
  Dmitry y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - Wa nsiirinw bɛ bɔ min, n'a ma bɔ ɲɛnamaya la. N"a sɔrɔ nin bɛna kɛ tiɲɛ na! Hali n"an tɛ kɔnɔnin juguw ye, nka ... A waati ma se hali bi k"an wele ko Eagles.
  Oleg Rybachenko ye baro barokun Changé cogo nɔgɔman na:
  - E fɛ, yala Alimanjamana ka binkanni bagabagali labanna ka tɛmɛ wa?
  Dimitri y"a kamankun belebelebaw kɔrɔta a hakili ɲagaminen fɛ.
  - Yan, ne hakili la, i ka ca ni dɔnnikɛla ye. Ne yɛrɛ la, n hakili la, i tɛ se ka gosi o yɔrɔnin bɛɛ n"i bolow ni i senw bɛɛ ye, o kɔfɛ, a tɛ se ka kɛ tugun ka bin fan bɛɛ fɛ. Tiɲɛ don, ni i bɛ wuli ka taa pan ...
  Oleg Rybachenko ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - A bɛ fɔ kosɛbɛ ... Nka an t"a dɔn Hitler tun bɛ min hakili la kɛrɛnkɛrɛnnenya la, nka gɛlɛya in nɔgɔyara tiɲɛ na, wa Alemaɲi awiyɔnw y"an ka fiɲɛbɔyɔrɔ tiɲɛni dabila, wa wuluw ka mankan tɛ mɛn jamana kɔkan, nin ye tiɲɛ ye. Ɔwɔ, ani Fuhrer, baarakɛla dɔw seginna ka segin masinw kan. O kɔrɔ ye ko Reich sabanan y"a dawolo dogo... Nka an man kan ka lafiya.
  Dmitry ye sanwiye tobilen dɔ bɔ a ka bɔrɔ kɔnɔ ni jɛgɛ ni foromazi kɛrɛnkɛrɛnnen ye min tulu tɛ a la, k"o di Oleg ma. O kɔ, a ye o hakɛ bɔ a yɛrɛ ye siɲɛ fila. A bɛ dilan:
  - Dumuni ... Aw tɛ se ka lafiɲɛbɔ jan kɛ dumuni ni farikolojɔli dumuniw dunni na. Ni asidi aminikiw hakɛ dɔgɔyara farikolo la, farikolo fanga tɛ ban.
  Oleg Rybachenko y"a jira ko:
  - Farikoloɲɛnajɛla minnu bɛ baara kɛ kosɛbɛ, nin ye tiɲɛ ye kosɛbɛ, nka bɔksikɛlaw fɛ ... O bɛɛ kɔfɛ, sogo t"an bolo, farikolo penti, wa hali ka tɛmɛ o kan, o bɛ dɔ fara kɛlɛ nafa kan !
  Dmitry, min ye sanwiye dɔ kin ka tomati dɔ fara a kan, a sɔnna o ma:
  - Fɛn bɛɛ tɛ, nka ... n yɛrɛ bɛ kɔnɔbara basigilen dun walima k"a min su fɛ walasa asidi aminiki hakɛ kana jigin. Wa min ka fisa ni bɛɛ ye, o tɛ sogo kɔnɔ, nka wulu walima wulu kɔnɔ, a ɲɛ, o laban ninnu ka dɔgɔ tiɲɛ na ... Hali ni Cɛma Azi a bɛ i n"a fɔ wuluw ye den sɔrɔli daminɛ kaban
  Oleg ye tulonko kɛ kosɛbɛ (kan na) ko:
  - Protéine nafa ka bon kosɛbɛ wulu ɲɛfɛla senw na. Ne b"a fɔ aw ye ko aw k"a lajɛ!
  Dimitri ye sɔgɔsɔgɔ kɛ i n"a fɔ cɛnin:
  - Ɔwɔ, nka hali ka tɛmɛ o kan ostris la ni Ɛndu pepinɛri bilenman ye !
  Nka, Oleg ye sogo dɔ ta sanwiye kɔnɔ ni hakilisigi ye, k"a daminɛ ka a yɔrɔ dɔ minɛ. Jɛgɛ tun bilennen don, a tun ka di, a tun su ji la ketchup la ni alikama mugulen ye. A tun bɛ se ka fanga dɔɔnin fara a kan ... I n"a fɔ Winnie the Pooh, misali la ...
  - Winnie the Pooh bɛ balo ka ɲɛ diɲɛ kɔnɔ ! Muso ni denw b'a bolo, a ye burdock ye!
  Oleg barila ka hakilina di ko:
  - An bɛ se ka dɔnkili da wa ?
  Dmitry, k"a sɔrɔ a ma dusu don kosɛbɛ, a y"a fɔ ko:
  - Dɔnkili ma mɛn kojugu wa ?
  Oleg Rybachenko ye nisɔndiya jira:
  - A bɛnnen don dɔrɔn, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, an ye pankurun ta URSS dankan kan !
  Dmitry y"a jɛɲɔgɔn ɲininka ko:
  - Sizo walima papiye ?
  Oleg y"a bolo kɔrɔta k"a bila.
  "N"a sɔrɔ a ka fisa ka kɛ ni denmisɛnninw ka tulonko tɛ. An ye hɛrɛ mɔgɔw ye, nka an ka tɛrɛn kɛlɛkɛminɛnw sera ka teliya fo ka se yeelen teliya ma...
  Dimitri ye kuma tigɛ:
  - Ayi! An mago tɛ denmisɛnnin-kalanso dɔnkiliw la o cogo la. Aw ka na, fɛn dɔ ka ca dɔɔnin... faso kanu !
  Oleg y"a fogonfogon falen fiyɛ ani a y"a daminɛ ka dɔnkili da, ka dɔnkili da a taatɔ. Danka fana ye dɔnkili da ka ɲɛ kosɛbɛ. Walima k"a fɔ ka ɲɛ, a kan tun bɛ i n"a fɔ marisikalo ka burufiyɛ, ani n"a sɔrɔ Jeriko yɛrɛ ta tun bɛ i n"a fɔ;
  Tutigɛbaga ye kuncɛbaya kuma ye
  Kɔrɔta Stalin Rodnoy sirilen don.
  Fɛn wɛrɛ tɛ yen ni ɲɛnajɛ tɛ so kɔnɔ, .
  Ne fɛ, kominisi ka ideal!
  
  Ne ye kali ko ne bɛna baara kɛ Fasokanw ye fo abada
  Walasa Fasokanw ka ɲɛtaa sɔrɔ cogo kabakoma na,
  Walasa a ka fisa mɔgɔ bɛɛ ma ɲɛnamaya kɔnɔ, .
  Walisa, wuluwulu ka kɛ yɔrɔnin kelen ye ka tɛmɛ wulu kan!
  
  Sanpɛrɛn - kɛlɛ sera, .
  O la sa, ni jagɛlɛya ye, cɛdenw bɛ taa kanpaɲi kɛ!
  Wehrmacht ye nugu nɔgɔlen dɔ bila, .
  O la sa, an bɛna a ci ka taa musakaw la!
  
  U ma marifaw di cɛw ma,
  Jaabi dɔ tun bɛ yen aw sanw - aw ka dɔgɔ!
  U bɛɛ bolila ka taa sɔrɔdasiw fɛ.
  Sabula bayonɛtiw ka kan kosɛbɛ!
  
  Moskow kɛrɛfɛ an ye kɛlɛ kɛ nɛnɛba kan,
  U girinna sennasanbara la nɛnɛba kɔnɔ ...
  Tutigɛbaga cɛɲiw bɛ boli ni finiw ye - .
  Grenade tɛ yen, o la sa, i ka a gosi ni i bolokɔni ye!
  
  Fasciste kats ka jugu cogo di - .
  I bɛ se ka u joli min cogo di, .
  Nka Naziw bɛna na ka u yɛrɛ sara,
  Ntoriw bɛna wuli ka kɛ tulonkɛ ye!
  
  Tilenbaliya kama, dumunikɛminɛn fitinin dɔ - kɔngɔ, .
  Sɔrɔdasiw ye nɛnɛ sɔrɔ u senw na...
  N ye basigi la denmisɛnnin dɔrɔn de ye
  Nka faw bɛ waso o ko kɛlen in na!
  
  Tanki bɛ girin, "Tigɛ" ye dawolo gɛlɛya, .
  Nka kɛlɛcɛ kamalennin ye grenade sɔgɔ!
  Wa fasisiw ka bɔgɔbɔgɔ in nana minɛn dɔ sɔrɔ:
  A ka fitinɛ funteniman min minɛna, o filɛ nin ye!
  
  Hali denmisɛnnin bɛna kɛ cɛba ye
  Ni i ye jagɛlɛya lamɔ!
  Tutigɛbagaw iko jɛɲɔgɔnyaw, .
  Ni barika ka bon: titanium - nɛgɛ!
  
  Wehrmacht ma tɛmɛ, u y'a sɔrɔ a ɲɛda la, .
  Nɛgɛ sanubɔlanw ye sɔgɔsɔgɔ!
  O cɛden suguw bɛ Irisi jamana na,
  bɔnsɔnw bɔnsɔnw bɛ waso!
  
  Kɛlɛ kɛra tugun, nin sen in na, Volga baji kan,
  Piyɔniye - terminator kɛra !
  Fasisiw bɛ ni sudon yɔrɔ dafalenw ye
  Ani saya kogo karilen don bajida la!
  
  An mɔgɔ joli sara - jate tɛ, .
  Mɔgɔ joli bɛna sa tugun - ɲɛji tɛ ...
  Nka o kɛlɛcɛ suguw dalen bɛ baara la;
  Min ka kan ni Krisita ye, i ka lakunu!
  
  U kɛra Komsomol tɔndenw ye Bɛrɛlin,
  O yɔrɔ la, a ye kalili kɛ kantigiya la!
  Erɔpu tilancɛ ni Union sennasanbara,
  An ka ekipu kamalenninw bɔra yen!
  
  Sisan, an na diɲɛ kura jɔ,
  Bɛɛ bɛna kɛ dabɔbaa-demiurge ye....
  Aw ka jigin tɔɔrɔ dingɛ dunba kɔnɔ - kɛlɛ, .
  An tɛna a dɔn siran kɔrɔ ye min ye!
  
  Dugukolo kan ɲumanya bɛ daminɛ ka mara
  Wa o kɔfɛ dimi bɛna tunun, aw ka da a la ...
  Anw fɛ, hakilitigi bɛɛ la ɲuman bɛ yen, Stalin, .
  A ye se sɔrɔ Hitler ka jahanama waraba kan!
  
  An ye kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye o kama.
  Forever bonyalen don...
  Ani k' a faamu ko parti nafa ka bon - .
  Dugukolo bɛna kɛ sababu ye ka sugo dɔ kɛ!
  Cikan awiyɔn ye nin dɔnkili in da ɲɔgɔn fɛ. A tun bɛ fɔ kosɛbɛ fo mɔgɔ bɛ se ka kasi ...
  . SABABU #5
  Yeli tununna, cɛnin sɛbɛnnikɛla ni hakilitigi in y"a yɛrɛ sɔrɔ tugun kolon yaala-yaalalen dɔ tiɲɛ na.
  Ka bɔ baro gansan kɛbaliya la ni mɔgɔ dɔ ye (yeli kɔfɛ, kan in kɛra fɛn ye min tɛ se ka fɔ pewu!) Oleg Rybachenko dimina ka fara o kan. Wa cogo dɔ la n yɛrɛ m"a Dɔn o yɔrɔnin bɛɛ k"u bɛ ka gɛrɛ kungo la. A labanna - a jiginna, wa sen kɔrɔ, sira dɔ tun bɛ yen min senna kosɛbɛ, hali n"a tun ɲiginnen don, nka a jɛlen don, a tigɛlen don yan ni yan ni wotoroninw, mɔbiliw, tankiw, motow ani hali sow senkɔniw taamasiyɛnw ye.
  Bɔgɔ nɛnɛman min tun bɛ i n"a fɔ safunɛ jugu, o kɛra nɛrɛmuguma ye o cogo kelen na, Oleg Rybachenko y"a ka balansi mara kabako la siɲɛ caman, wa kolon kɔnɔ, npogotiginin fila walima saba binna ka wuli joona.
  Margarita yɛrɛ, a sɛgɛnnen dɔɔnin, a ye dusu don a balimakɛ kɔnɔ min tun bɛ a bolo ko:
  - Dibi bɛ ka don , u bɛna a to i ka lafiɲɛ joona !
  Lɛrɛ kelen ni tila sanji daminɛ kɔfɛ, u tɛmɛna yɔrɔ min na ka bɔ yɔrɔ jan, a tun bɛ iko kuluw cɛma. Oleg kɛrɛfɛ Rybachenko y"a faamuya - ninnu tɛ kuluw ye, nka jirisunba dɔ don ni marifa sankansow ye. Kɔrɔlen, Kirime jamana kogo dɔ, min bɛ taa kɔrɔn fɛ ani tilebin fɛ, fo ɲɛ bɛ se ka min ye. Tuma dɔw la "kuluw" kan, kabakurun jɛmanw tun bɛ ye minnu tun bɛ ɲini ka kɛ kelen ye ni dugukolo ye - kɔlɔsilikɛyɔrɔ tiɲɛnenw. Olu fila ni ɲɔgɔn cɛ - ka don dingɛ kɔnɔ, min tun ye siɲɛ kelen, n"a sɔrɔla, da da wulilen ye, mɔgɔ minɛlen kulu tɛmɛna.
  O kɔ, u taara ni u ye tuguni ka sunɔgɔ. U ma hali sirilanw Bɔ wa u ma balo da Minɛ. Sunɔgɔ ye npogotigininw datugu, i n"a fɔ wuluwulu;
  O yɔrɔnin bɛɛ, npogotigininw ɲɛfɛla cogoya Changé (wa ko sugo ka teli ka kɛ fɛn ye min bɛ kɛ i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na!) Wa u labanna kɔgɔji la, tigitigi kurun jɔyɔrɔ la ni kɔgɔji yecogo ye ani nɛnɛ.
  Komsomol npogotigininw taara kurunbonkarila la, tiɲɛnikɛla silhouette tun man jan, kilomɛtɛrɛ fila ɲɔgɔn, nka a bɛ ɲini ka fara ɲɔgɔn kan ni horizon line ye. Yan, u binna u kan siɲɛ caman tugun ni wulu duuru ye. Ninnu ye danfɛn haramulenw ye, sen wɔɔrɔ bɛ minnu na, fo i bɛ fɔɔnɔ lajɛ k"u sama. Nka, o ye segin fila ko ye, ka sɔgɔ ni daggerw ye ani a bɛɛ bɛ ban.
  Margarita cɛɲi yɛrɛ ye dɔnkili da ko:
  - Wa ne fɛ, i n'a fɔ emetic, o tuma kanuya fura !
  Aurora bilenman ye fiɲɛ dɔ bɔ a nugu kɔnɔ:
  - Nka kɛwale ka ɲi - wa n sirilen don dawolo la ni sen ye !
  Danfɛn minnu farati ka bon kosɛbɛ, olu tun ye jɛgɛw ye. Se tun b"u la ka marifa ci n"u dawolo ye. O yɔrɔ in tun bɛ fili kɛnɛma ka fari sɔgɔ, ka asidi pikiri kɛ. O kɛlen, nɛgɛso kɔnɔnin y'i Sìgi mɔgɔ min ye se sɔrɔ a kan - a ye sogo tigɛ. Tiɲɛ don, yan, u fanba tun bɛ marifa ci kaban. Nka fɛnɲɛnama naani minnu kunkolow bɛ ɲɔgɔn sɔgɔ, olu y"a ɲini ka bin skɔtiw kan.
  - Yan u ye fɛnɲɛnɛma-ko-ɲɛnabɔli wɛrɛ ye ! - Tasuma jinɛ Aurora y'a kɔlɔsi ...
  - Min y'u da, o tɛ foyi tiɲɛ abada ! - Margarita ka cidenyabaara kura kɔnɔ, diinɛ dusukunnataw atavistikiw bɔra kɛnɛ kan tugun. Mɔgɔya bɛ Changé ni fanga dɔw kununna hakili kɔnɔ. - O la, a ka di Sebaayabɛɛtigi Ala ye !
  Jinɛ kunsigi bilenman min tun bɛ ni fini surun ye ani kunsigi min bɛ jeni ka tɛmɛ tasuma-fanga-minɛn kan, o ye sɔsɔli kɛ tugun:
  - Ayi, nin bɛ fɛn falen-falen fanga barikama jira siɲɛ kelen kokura. O nɔ sugu minnu bɛ tugu ɲɔgɔn na, olu bɛ se ka ɲɛnamaya lase mɔgɔ ma!
  Chakra fila fililen, npogotigininw ye fɛnɲɛnamaw tigɛ, ka sɔrɔ ka disiki minnu seginna u ma, u ye olu minɛ.
  - I n'a fɔ boomerang, nka titanium bɛ tigɛ ! Jinɛ tasumaman ye nisɔndiya jira.
  - N SƆNNA! Ko nin titanium dɔrɔn tɛ tigɛ, nin nɛgɛ in barika ka dɔgɔ ka tɛmɛ blotter kan.
  Npogotigininw y"a daminɛ ka kurun wuli. Jinɛ tasumaman, o kɔfɛ, a y"a deli k"a sɔrɔ a ma miiri min na, o y"a ɲininka ko:
  - An ka laban ka dɔnkili dɔ da Margarita !
  Blonde finman min bɛ i n"a fɔ nɛnɛ, n"a bɛ nisɔndiya ka tɛmɛn tile kan, o ye ɲininkali kɛ ko:
  - Ka na ni hɛrɛ ɲuman ye an fɛ !
  Cool Aurora ye a fɔ ni kɔnɔnafili ye:
  - Jaati! A to bɔnɛbaga ka kasi - keleya jugu!
  Komsomol sungurunnin y"i biri kɔfɛ ka dɔnkili da ni dususuma ye, kumaw bɛ panpan ka manamana:
  Oracle ka kabakurunw cɛma, .
  Bangera sanfiɲɛ fɛ - tile jɛlen !
  An tɛ spawn ye - dibi dafalen, .
  Dɔnkili bɛ fiɲɛ bila kulɛri kan cogo min na fiɲɛ dɔ kan!
  
  Tuma dɔw la, fara bɛ kojugu kɛ tiɲɛ na - .
  An bɛ gɛlɛya la, dusukasi la, saya la, kiraya kumaw la!
  Ani jinɛw bɛ kɛnɛya jɛmanw na,
  I ka yeelen bɔ i n"a fɔ taamasiyɛn su fɛ!
  
  Nka an tɛna kɛ dannabaaw ye
  Risi kɛlɛcɛ - npan bolo!
  Baara kɛ Yesu ye ni kantigiya ye
  Sitanɛ ka kɛ naloman ye fo abada!
  
  Faso barikama si tɛ yen min ka bon ni nin ye, .
  O bɛɛ kɔfɛ, an sago bɛ iko nɛgɛ!
  Stalin hakilitigi de bɛ binkanni in ɲɛminɛ,
  "Andryusha" tornado kan Köln nɛgɛ kan!
  
  An bɛna baara kɛ Irisi jamana ye cogo senuman na,
  N ye siko kɛ ka n dusukun di a ma!
  Sɔrɔdasi de bɛ ni bayonɛti ye min ka nɔgɔn ka tɛmɛ tɔw bɛɛ kan, .
  Ani tasuma min bɛ laselikɛla la - jɛmukanw !
  
  Tanuli ka kɛ i ye Rus' ni dɔnkili ye,
  An bɛ dɔnkili da a ye,
  Hakilijagabɔ bɛna na juguw ma - .
  An ka ko kɛ ni wulu ye!
  
  An na diɲɛ senuma kura jɔ,
  Ala ka dugawu kɛ an ye!
  Npogotigiw ka luxury ani updates, .
  I tɛna kɛ kalifa ye lɛrɛ kelen kɔnɔ!
  
  Aw ka an sara ni yelifɛn kabakoma ye - .
  Matigi kan bɛ ka npan wele!
  Ɲɛnamaya bɛna kɛ sukaro jamu ye
  Ni i barika ka bon i ko "KAMAZ"!
  
  Faso kɔnɔ, jirisunba kungow, .
  I b'a dɔn min ni i ni ye, i bɛna lafiɲɛ!
  Aw na kɔgɔjiw sɔrɔ - nɔɔrɔ, .
  I bɛna don Krεmεn kɔnɔ i n"a fɔ matigi!
  
  I ye kɛlɛcɛ ye - jatigɛwalew ka kabila, .
  Kɔgɔjiw bonya ani jikuruw bɛ yeelen bɔ!
  Sanu kungo belebele cɛncɛn, .
  Ani ni velours émeraude - kungo ye!
  
  An bɛ taa kɛlɛ joli la ni jagɛlɛya ye,
  Hali ni "Tigres" formidable roar!
  Naziw ka nɛgɛw, .
  A yecogo la, siga t"a la ko Adolf ka nɛnɛ!
  
  Nka a ye moustache sɔrɔ a ɲɛda la,
  Snout twisted, jaw bɔra!
  Wa an ka mɔgɔw ka bon, kuncɛbaw, .
  Se jiralen don fasisiw ka danfɛn na!
  
  Sisan, yeelen waati sera
  Sankolo ka nɛɛma sera...
  Poyi kɔnɔ, feats bɛ fɔ - .
  Krisita senuma min bɛ ni la, o kununna!
  Aurora ye bolonɔ bila, k"a bolonɔ bila fo wulu sankaba dɔ wulila:
  - Margarita ye dɔnkili da ka ɲɛ, nka i ka kan ka zaburuw da egilisi dɔnkilidalakulu kɔnɔ. Miirili bɛɛ sirilen bɛ diinɛ barokun dɔ kan!
  - I ka kan ka i ka jurumu kafari. - Korshunova ko, min binna diinɛ nisɔndiya la tugun, o kɔgɔra. - min b' a ni feere , o bɛ to bɔnɛ na tuma bɛɛ - a bɛ sabali di mɔgɔ salen ma !
  Jinɛ tasumaman ye ŋɛɲɛ kɛ.
  - I , n y' a ye , i fana bɛ se ka kuma ka ɲɛ ! Okeyi, n terikɛ, sisan an ye taama diyabɔ.
  Komsomol npogotigininw sigilen tun bɛ kurunba dɔ kan min bɛ se ka fiɲɛ bila, rada minnu tɛ se ka faranfasi ni kulɛri ye sufɛ wulu dɔ jukɔrɔ, u ye jigin ka taa tiɲɛnikɛla girinman na. Sisan, u tun ka kan ka fɛnba dɔ kɛ. Farati waati dɔɔnin kɔnɔ, reflexes ni reactions bɛɛ juguyara. Komsomol npogotigininw ye mankanw mɛn kilomɛtɛrɛ caman kɔnɔ, jikuruw bɛ ka wuli, ka wuluw pɛrɛn ani hali jɛgɛw bɛ ka sɔgɔsɔgɔ. U ye mɔgɔ dɔ mɛn a bɛ ka jigin ka tɛmɛn! Komsomol mɔgɔw, u bɛ marifa fili san fɛ, u ye cɛ dɔ ye fiɲɛbɔlan kan. A y"a ka masike bɔ, Denis Baranov ɲɛda bɔra kɛnɛ kan. Zombi polisikɛla, n"o ye jalaki binna a kan ka kɔrɔ, nin yeli in na, a kɔlɔsira ko a ye kamalenninya sɔrɔ ani a cɛ ka ɲi kosɛbɛ, a ye ɲɛji cɛ u la.
  A ko ni kanba ye min bɛ fiɲɛ sɔgɔsɔgɔ, a ko:
  - n cilen don Fuhrer nɛrɛmaba fɛ !
  - Nka an ma foyi sɛbɛn ! Npogotigininw ye pɛrɛn ni kan kelen ye.
  Mirabela ma diya hali dɔɔnin kojugukɛla gɛlɛn dɔ yecogo la ka bɔ u ka bataillon na yan, nka Aurora kɔni, a ye nisɔndiya wasa jira. A kɛra cogo o cogo, kabako don, jalakiden ye san tan ni tila fili dɔrɔn, ka bɔ o sɔgɔsɔgɔninjɛ la, a jiginna ka kɛ cɛ ɲumanba ye. Ni u tun ma kɔn k"a dɔn, n"a sɔrɔ u tun tɛna Baranov dɔn.
  - Wa a man kan ! - A pɛrɛnna, besotted kɔrɔlen jalakiden. - Ne ka laɲini kelenpe de ye ka sa ! Ne ka ɲɛnamaya nata la, ne bɛna kɛ sultan ye, npogotiginin ba kɛmɛ bɛna kɛ ne ka harem kɔnɔ.
  - Ka ko kɛ ni kelen ye a dɔgɔyalenba la. N"o tɛ a bɛna kɛ nishtyak ye, a kɔfɛ dɔrɔn! - A y"a jira, k"a ɲini k"a kɛ i n"a fɔ a bɛ se ka kɛ hakilitigi ye ka tɛmɛ Margarita kan.
  Denis y"a makun, a ka c"a la, o zombi suguw tɛ kuma kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Hali ni nin sen in na, o tun ye kɛlɛ masin ye.
  - Sɔrɔdasi dɔnniya ɲuman b'i bolo wa ? - A ye Aurora ɲininka. Tiɲɛ na, o bɛɛ kɔfɛ, u tɛmɛna diɲɛ kɛlɛba filanan fɛ kaban, k"u yɛrɛ sɔrɔ don nataw la. A man ɲi siniko siratigɛ la i n"a fɔ Soviyetiki dɔnniyasɛbɛn sɛbɛnnikɛlaw y"a ɲɛfɔ cogo min na, a fana falen bɛ kɛlɛw la ani min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye danfɛn suguya caman ye minnu jiginna.
  O ɲɔgɔnna bɛ yen - magoraradiation ani unter-radiation.
  Magoraradiation ye fiɲɛ ye min tɛ ɲɛnamaw faga, nka a bɛ fɛnɲɛnɛmaw ka jogo caman Changer, i n"a fɔ fɛn caman tigɛli, ɲɛnamaya suguya caman farali ɲɔgɔn kan - ɲɛnamaw ni ɲɛnamayabaliw fana sen bɛ o la.
  Unter-radiation - a tɛ i n"a fɔ radiation gansan, o tɛ kɛ sababu ye ka atomiw ka ionize (ionize) kɛ, nka a bɛ kɛ sababu ye ka u ka fɛn falen-falen kɛ molekiyɔmuw kɔnɔ, ani ka baara kɛ kosɛbɛ ADN ni seliluw la minnu bɛ kunnafoni jamu ta. Tuma dɔw la, a bɛ se ka kɛ furakɛli kama, walasa ka a lasegin teliya la.
  - Kɔsɛbɛ! Baranov y"o fɔ ni daŋaniya ye. - N ye kɛlɛ kɛ siɲɛ caman !
  Red Aurora ye sigasiga kɛ:
  - Wa i ye jɔn faga ?
  Jalakibaga kɔrɔ in y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Kafiriw !
  Jinɛ tasumaman y'a nugu kuru.
  - I bɛ cogo di Irisi sɔrɔdasi dɔ :
  - ne ye mujahiden ye wa ne ka baara ye ka kafiriw halaki ! - Baranov ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. - Donc (o la) n destiné (laɲini) ye fo abada.
  Aurora ye kumakan dɔ fɔ Marguerite tulo la ko:
  - Aw kana sɔsɔli kɛ ! A ka fisa ka baara kɛ.
  Zombie min ye purred a ninakili jukɔrɔ arabukan na. Arajo ye kibaruya labanw fɔ.
  - Tchechenia jamana na, kɛlɛcɛw kɛra wale ye min kɔlɔsira. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a ɲinina ka marifa ci gɔfɛrɛnaman ka so kɔnɔ. Kɛlɛ in senfɛ, polisikɛla duuru fagara, tan ni kelen jogin na, kɛlɛcɛw ka bɔnɛw bɛ ka ɲɛfɔ. Jamana dɔw ka fɔ la, Sharia kiritigɛso ɲɛmɔgɔ kɔrɔ ye dɔrɔmɛ miliyɔn kɛmɛ ɲɔgɔn sɔrɔ jamana wɛrɛw ka dɛmɛbagaw fɛ, wa a b"a cɛsiri kosɛbɛ walasa k"u baara. Opereli kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ kɛra kuluw kan: jatigɛwalekɛlaw jɛnsɛnna.
  Zombie lakununna:
  "An bɛna kantigibaliw gosi sɔɔni walasa u ka boli ka taa fiyɛli la ani ka tulo geren!" A ka kumaw tigɛra ni jikuruba dɔ ye min bɛ girin, a ye kurun fili san fɛ ka fiyɛli kɛ a la. - O ye tiɲɛ ye, n b'a fɔ !
  - Sariya siratigɛ la, tiɲɛ don ! Aurora ye sɔgɔsɔgɔninjɛw bɔ a ɲɛw la. - USA ye silamɛya juguba ye. A b"a tiɲɛ ni Hollywood dɛmɛ ye, porno kunnafonidisɛbɛnw, gundolakow. Sisan an bɛ taa Yankees dɔw marifa ci.
  Npogotigininw ye jigin ka taa se tiɲɛnikɛla ma. Kapiteni fɔlɔ Rudolf Reagan, a kɛlen kɔ k"a ka konyaki min ka di a ye kosɛbɛ (a ɲɛ, a ye nin Ameriki ninnu bɛɛ min, a ma kɛ fu ye, Ameriki kɛra ɲɛnamaya kɛcogo ɲuman ni toli taamasyɛn ye!), a y"i da dilan kan, k"a lafiɲɛ a kunkolo bɛ jatɔmuso disi kan. Tuma min na a denmisɛnman a tun bɛ cɛdenw kanu, wa Franklin Truman y"a to cɛnimusoya kɛbagaw ka baara kɛ sɔrɔdasiya kɔfɛ, a ye dɔnniya sɔrɔ jɛɲɔgɔnyaw la hali ni amiraliw ye. Wa cogo dɔ la hali ni Ɛndu kɛlɛcɛ dolow naani ye. Nka terminator jamanakuntigi ka fanga kɔrɔ, ani hali silamɛ, jogoɲumanya kɛra danfara ye ani cɛnimusoyakɛlaw degunna. O kɔfɛ, Rudolph Reagan y"a latigɛ k"a ka fɛn bɛɛ dunbaliya jira a kɛtɔ ka jatɔmusow wele. O bɛɛ n"a ta, a kɛlen ka muso farikolo nɔgɔlen in Lamaga, a ma cɛdenw miirili dabila, farikolo-ɲɛnajɛ-la, mɔgɔ nɛrɛma, minnu bɛ se ka nisɔndiya lase min tɛ se ka fɔ.
  Bastard tiɲɛ na u ye o tuma na pervert ye!
  Rudolph Reagan y"a to jatɔmuso ka wuli a kan, nka a ma se k"a yɛrɛ bɔ a yɛrɛ la, wa a sɛgɛnna. Ayi, a mago bɛ cɛɲi na joona. Hali ni cɛw ka jugu dɔɔnin ka tɛmɛ musow kan, wari ka dɔgɔ u bolo - u b"a fɛ ka baara yiriwa. Galina y"o kɔlɔsi - a bɛna nafa sɔrɔ Soviyetiki Irisi juguw halakili la ; Amerikikaw n"u jɛɲɔgɔnw.
  Garadiw bɛ ka u yɛrɛ minɛ ni hakilintanya ye. Nɛnɛ bɛ yen wa a ka fisa u ma ka u sumaya ni wisiki ye min ma wuli. Margarita ye a ɲɛda biri (dɔlɔminna dafalenw filɛ nin ye - o bɛɛ kɔfɛ, dɔlɔ mɔli bɛ farikolo tiɲɛni taamasyɛn, kɛrɛnkɛrɛnnenya la muso), Yankees ye nalomanw ye !
  Jikuruw tun bɛ yeelen bɔ monitor (kɔlɔsilikɛlaw) kan, tuma dɔw la, danfɛnw tun bɛ bɔ kɛnɛ kan. O bagan faratilenw dɔ tun ye saw-crab ani o waati kelen na nettle shark ye. Bagan juguba don, farati bɛ a la dugukolo kan ani kɔgɔji kan. Ni a kunsigi bɛ ni pikirijikɛlanw ye minnu bɛ sɔgɔsɔgɔ, a bɛ se ka mɔgɔ kin kosɛbɛ tilayɔrɔ fila la walima baga min ka jugu ni o ye yɛrɛ. Npogotiginin si tun tɛ yen ka ye, u tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ni reflecteur ye, ani zombiew ka yɔrɔ funteni ka bon hali degere fila-fila.
  Rudolph Reagan ye jatɔmuso fili kɛrɛfɛ, a y"a fɔ ni kanba ye ko:
  - Taga yɔrɔ jan, n b'a fɛ ka sunɔgɔ. Ɔwɔ, ani i bɛ taama ka taa dilanba la!
  - I n'a fɔ i b'a fɛ cogo min na, i ka sara dɔrɔn ! - Jatɔmuso disheveledw bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  - I tɛ se kosɛbɛ , tigɛlan tilancɛ bɛ se i ma ! - Rudolph Reagan y'a jaabi, o kɔfɛ, ni gɛlɛya ye, a y'a yɛrɛ tanga sɔgɔsɔgɔninjɛ ma. - I n'a fɔ i b'a fɛ cogo min na ! Nka nin ye binkanni ye.
  - Labɛn jumɛn na ? - Sɔrɔdasi jatɔw kabakoyara.
  - Baara ɲuman b'i bolo. - Rudolf ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. - A diyara a ye ka nafolo sɔrɔ, wa n bɛna yɛrɛyɛrɛ i n'a fɔ jahanama ! Jenerali yɛrɛyɛrɛla tiɲɛ na, a dawolo fila bɛ yɛrɛyɛrɛ.
  - Kana i farilankolon ! - Jatɔmusow ye pɛrɛn ni jigitigɛ ye (wa maloya don dɛ ni jogoɲumanya donna a kɔnɔ!). - n bɛ taa kiliyan wɛrɛ ɲini !
  - Nka hakili to a la, an ka kurunbolilaw ye temperamental ye. - Rudolph Reagan ye kuma fɔ ni bagabagali ye min tɛ jɛya.
  Komsomol npogotigininw tun bɛ gɛrɛ ɲɔgɔn na kaban. Zombi y"a jigi da kɛlɛcɛ Galina kan, k"a kunkolo lafiɲɛ a kamankun kan. Polisikɛla salen y"a ɲɛda digi a kunsigi kasa duman na min bɛ i n"a fɔ siliki, k"a kun sanfɛla susu. Dawolo nɛnɛmanw y"a kunsigi jeni cogo la min man di, sɔrɔdasi kasa ye su dɔ kasa mɛn.
  - Kɔsegin kɔ ! - Margarita diminnen ye kuma fɔ ni bagabagali ye - N fana ye kanubaga dɔ sɔrɔ.
  - n tun t'a fɛ k' i dusu tiɲɛ ! I bɛ i ko goury dɔrɔn. - Su hakilitigi dɔ cogoya y'a daminɛ ka sɔgɔsɔgɔ.
  An bɛna kɛlɛ kɛ ni masikew ye. Mɔgɔ si man kan k"a ye ko an ye sungurunninw ye. - A terikɛ Aurora Firefire ye fiyɛlilan dɔ bɔ ni fɛn dɔ ye min bɛ mɔgɔ bila ka wuli. A ye dɔlɔ fila-fila min. Flask tɛ namara kɛrɛnkɛrɛnnen ye, a dilannen don ni accordéon ye, fo fiɲɛ tun tɛ a kɔnɔ. O la, ji min bɛ ɲɛnamaya di, o bɛ ban a yɛrɛ ma. Warrior yɛrɛ ye sɛbɛn dɔ - a farala a kan. - N'a bɛ lankolonya, a bɛ Dɔgɔya : o de kosɔn, ji tɛ sɔgɔsɔgɔ, i bɛ se ka lamaga i makun.
  Fɛn wɛrɛw la, hali mankanw tɛ kelen ye, tulogwerenw, i n"a fɔ fanga tɛ u la. Npogotigininw kan minnu bɛ mankan bɔ, a bɛ iko olu bɛ mankan bɔ. Jikuruw bɛ i n"a fɔ bɔrɔ nɛrɛma dibi la min yeelenw bɛ manamana tuma dɔw la, jɛgɛ minnu bɛ se ka kɛ kɛnɛ ye, olu b"a ɲini ka fɛn dɔ daji bɔ u da la. Yan, ja jɛlen dɔ panna ka bɔ ji la, wa a bɛ ɲini ka tigɛ tilayɔrɔ fila la Aurora ka pɛrɛn fɛ. Nin jɛgɛ in ɲɛw ka nɔgɔn wa a tun t"a fɛ ka jogin u kan.
  Komsomol npogotigininw tɛ ye, kurun bɛ kulɛri Changé a yɛrɛma ka kɛ kɔgɔji ye, i n"a fɔ finiw bɛ kamelew jogo jira cogo min na. O finidoncogo dafalen don. A bɛ Se k"a Ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la cogo min na kurunbolilaw bɛ jɛgɛ fɛnɲɛnamafagalanw Minɛ. U b"a kɛ cogo nɔgɔman na kosɛbɛ: Fɔlɔ, u bɛ lastikuw su, k"a tulu kɛ kosɛbɛ ni motɛri tulu ni gazi ye: a kasa bɛ jɛnsɛn yɔrɔ jan. Sogo tori b"a kanu, a ka c"a la a bɛ chimie dun i n"a fɔ wulu. A bɛ minɛ, ka munumunu, ka nɔrɔ nɛgɛso la. Tiɲɛ ye ko i tɛ se ka nin nɔgɔ in dun. Nka bagan ɲɛnama tɛ jugu ye. Jɛgɛ belebelebaw bɛ a sɔgɔ, tuma dɔw la, u bonya bɛ se delfin ma. U dɔw bɛ dun, wa u yɛrɛ bɛ jate dumuni duman ye.
  Baga bɛ minnu na fana, nka tobilikɛla ŋanaw bɛ se k"u kɛ fɛn ye min tɛ se ka kɛ, wa o b"a to u sɔngɔ ka gɛlɛn ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, emɛridi kari jɛgɛ bɛ sɔrɔ Radikal baji radiyowaati dɔrɔn de la, i n"a fɔ a tun bɛ wele cogo min na ka kɛɲɛ ni Baikal ye, sisan dɔrɔn a nɔgɔlen don. Emerald carp spotted with uranium bɛ dɔrɔgu min, n bɛna tobi ka ɲɛ, fili hali miniti kelen kɔnɔ, o bɛna kɛ sababu ye ka dumunikɛla dɔ ka saya dimi. Wa o "glitches" suguw tɛ deli ka kɛ, u kulɛri bɛ yeelen bɔ, i bɛna nin ye hali blockbuster kɔnɔ. Mɔni min bɛ nafa sɔrɔ kosɛbɛ, meta-quasi-lethal mutants, emerald ani radioactive, farati bɛ u la ni u dunna, wa o waati kelen na, u y"a ɲini ka kariw lamɔ minnu ka bon i n"a fɔ jɛgɛba minnu bɛ kɛ jɛgɛba ye zone kɔkan, nka u sara yen.
  Npogotigininw y"o ye k"u ka marifaw kɔrɔta. Margarita barila ka kɔsegin; sɔgɔsɔgɔninjɛ finman dɔ bɔra n tulo la :
  - mɛtɛrɛ kɛmɛ naani ka se kurunba ma.
  Terminatɛri blonde, a nisɔndiyara, a y"a jaabi ko:
  - An bɛ t'a fɛ an ka gɛrɛɲɔgɔnna la.
  Aurora ni Margarita ɲɛw tun bɛ se ka yeli kɛ dibi la i n"a fɔ pusi ta, n"a ma fisaya. Mɔgɔ dɔw tun bɛ kurun kɔnɔ dɔɔnin, mɔgɔ bi saba ni duuru ɲɔgɔn, sarala mɔnikɛlaw tun b"u cɛma, minnu caman tun ye dɔlɔminna ye. Zombie fana y"a kɛlɛɲɔgɔn Laɲini, jalakiden kɔrɔ in tun bɛ ni marifa ye min bɛ ni silencer ye.
  A ye susuli ta, ka lakana minɛn digi ni dususuma ye, ka sufɛlan da. A tun bɛ ni baarakɛlaw ka dusukunnata ye a fɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"a tun bɛ lastikuw ɲɛkisɛ minɛ a ɲɛda la walasa a kana a jɔyɔrɔ di filɛlikɛlaw ma ni yeelen ye min ɲɛ ye binkɛnɛ ye.
  Npogotigininw y"u juguw lajɛ ɔridinatɛri ɲɛkisɛw fɛ. A ye laɲiniw labɛn o yɔrɔnin bɛɛ, k"u sigi tasuma hakɛ dantɛmɛnen na: marifa ba kelen ni kɛmɛ duuru minɛn kelen na. O waati kelen na, npogotigininw ye jatigɛwalew tila, a tun ka kan ka mɔgɔ bi saba ni naani bɔ yen siɲɛ kelen. Ɔridinatɛri ye hakilina dɔ di u ka kan ka marifa ci cogo min na ani mɔgɔ min fɛ.
  Sɔrɔdasi kɔlɔsibaga tun jɔlen bɛ kogo fiɲɛbɔlan kɛrɛfɛ, a tun bɛ sigarɛti min, ka wisiki min tuma dɔw la ka bɔ fiyɛlilan kɔnɔ.
  - Amerikikaw bɛ baara kɛ ni hakilintanya ye ! - Aurora y'o kɔlɔsi k'a fara a kan ni juguya ye ni baga ye a kan na. - Nin ye u ka demokarasi liberali tolilen de nɔ ye.
  - An ka miiri ka fisa ! Margaret ye a ɲɛda sɔgɔsɔgɔ. - Kɛrɛnkɛrɛnnenya la minnu tun bɛ baara la sɔrɔdasiya la, minnu tɛ Slawi bɔyɔrɔ ye ?
  - Aw kana kɛ nalomanw ye ka min fana ! - Komsomol sungurunnin y'a nugu magaya. - A bɛ nɛ bɔ, laala sanji ka na. Walima n"a sɔrɔ a ye bɔnɛba sɔrɔ!
  - n b' a bɔ ! Reich sabanan kɛlɛbaga... - Zombie jalakiden ye kumakan dɔ fɔ.
  - A ka c"a la, sigarɛtimin bɛ faritanabana sumaya ani ka ɲɛw fiyen ! Margaret y"o fɔ. - Ne yɛrɛ tun na sigarɛti bali.
  Grand destroyer barter kɔfɛla bɛ ye, marifa filanin damadɔ bɛ yen minnu bɛ teliya ka ci, Lincoln kalasi - u kɛrɛfɛ ni marifatigi fila-fila bɛ sigilan kan. U fla tɔw bɛ mɔni de Kɛ. "grobodon" fila-fila bɛ kinin fɛ. Wa o kɔfɛ, Amerikiden dɔ, i n'a fɔ Negro, taara, ka fɛn dɔ lajɛ a ka "telefɔni selilɛri" kan. A bɛ iko "pornukh", wideyo sugu dɔ. A ka c'a la, marifaw farati ka bon ni u cilen don, a ma dɔn ni "kɛlɛminɛn" bɛna kabakurunw kisi, wa kurun min bɛ fiyɛ, o ye kranty ye sisan.
  - O la, laɲiniw tilalen don. An bɛ gɛrɛ ɲɔgɔn na. - Jinɛ tasumaman y'o fɔ. - Misi fɔlɔw ka kan ka ye ka mɔgɔ dusu tiɲɛ.
  - I ka sonyali kɛ i n'a fɔ sa ! - A ye Margarita dɛmɛ, k"a cɛsirilan wuli.
  Zombi ye kuma fɔ ka ɲɛ.
  Kɔlɔsilikɛla i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, Aurora kunsigi bilenman ye bow marifaw kɔlɔsi ni escort ye ani fo ka na se bi ma, a lakananen don. Marifa caman, minnu ka gɛlɛn, n"a sɔrɔla u fanga ka bon ni PKM ye. Wa o kɔfɛ, kurunbolilaw, cɛ dɔ bɛ ye, a ka c"a la, Sinuwa, kɔlɔsilikɛla min bɛ jɔrɔ kosɛbɛ, hali min bɛ siran. Laala, newbie min bɛ yan, o ye a ye a senw kɔrɔta cogo min na. O kɛrɛfɛ, sɔrɔdasi dɔ bɛ yen, a y"a jigi da barajuru kan k"a sɔrɔ a ma kɛ cogo si la, arajo baarakɛla dɔ min bɛ ni antɛniw ye, o tɛmɛna a fɛ.
  An ka laɲiniw tila-tila! - Offered silt, tulon kɛ ni sɔgɔsɔgɔninjɛ Aurora.
  - n bɛ taa ɲɛ ka taa kinin fɛ , e min bɛ numan fɛ , i bɛna maraba dɔ minɛ ! - Margarita y'a bolo da boli a dawolo kan.
  Kurun min bɛ fiyɛ, o tilalen don yɔrɔ fila ye, npogotigininw y"u kɔ tigɛli daminɛ.
  - n bɛna masin-cilaw sɔgɔ ! Aurora y"a ɲinw wuli.
  - Wa ne ye marifatigi ye ! Margaret ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  Tiɲɛnikɛlan tɛ fitinin ye cogo si la wa a nafa ka bon kosɛbɛ ka don a kɔnɔ yɔrɔnin kelen, k"a tigɛ ka bin kabiniw kɔnɔ. Komsomol npogotigininw tun bɛ siran, fagali kɛlenw ma dɔgɔya kojugu, nka u bɛɛ kɛra kelen ye, u dusukunw y"a daminɛ ka wuli joona, u kunkolow tun bɛ mankan bɔ joli bɔli fɛ.
  U bɛ cikan di u yɛrɛ ma u hakili la k"u hakili sigi ani ka wale kɛ ni nɛnɛ ye. Hali kɛlɛcɛ walima dɔgɔtɔrɔ min bɛ se kosɛbɛ, o bɛɛ tɛ se ka o kɛ, nka dusukun tantanni bɛ hakili sigi. Tulo nɔgɔlen bɛ barow ta, bawo Yankees bɛɛ tɛ ye, nka u ka kan ka bɔ yɔrɔnin kelen.
  Min kɛrɛnkɛrɛnnenya la sanfɛla sanfɛla la. A bɛ iko yen, u bɛ tigɛ ka kɛ kartiw ye. Ɔwɔ, hali naloman fɔlɔ dɔ la. Yankees ka juguya cogo min na, Soviyetiki Irisi kɛlɛbagaw. O la, Ameriki kuma barikamaw bɛ mɛn kaban. Sɔrɔdasi duuru ɲɔgɔn, wa u fana bɛna bɔ yen.
  - Dɔrɔn a bɛ iko opereli nɔgɔman dɔ b' an bolo ! Margaret y"o kɔlɔsi. - Wa o cogo la k' i yɛrɛ tanga mankan kunntan ma fo gɛlɛya si ma kɛ !
  - An bɛ sabote masakɛ jɔyɔrɔ la Sanpɛrɛn Fiɲɛ ! Yan dɔrɔn an ye Yankees gosi. Hali n"a y"a sɔrɔ, n"an b"a fɛ ka tiɲɛ fɔ, jamana min bɛ o walekɛfilimu nɛnɛ suguw ta, o ka kan ka kɛ an jɛɲɔgɔn n"an teri sɛbɛ ye. - Komsomol tɔnden Aurora y'a ɲɛda kurukuru, k'a kɛ kuru kɛrɛnkɛrɛnnen sirannin ye.
  - Ni ne tun ma bange URSS, a tun ka fisa ne ma ka bange USA. Ameriki ka siwili ye ladamu kɛmɛ caman ye ka bɔ diɲɛ fan bɛɛ la! - Margarita bɛ ka mɔgɔ dɔ tulo geren, a ye kan jan jira.
  - Se sɔrɔli jugu barikama kan a ka c"a la, o musaka ka ca, nka i tɛna o di fu ! Aurora ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - N'a Bɔra Kὲlɛba la min Kɛra ghouls ni trolls (jinɛw ni trolls) kan, minnu denw tununna. Margaret ye sɔgɔsɔgɔba kɛ.
  - Waati dɔɔnin kɔnɔ ! - Ka jinɛ tasumalen tigɛ ni gɛlɛya ye.
  Npogotigininw ye faratiba ta. U kɔlɔsi, marifa girinmanw tun bɛna baara daminɛ o yɔrɔnin bɛɛ. U farati ka bon ka tɛmɛ kanonw kan yɛrɛ, u mago bɛ waati la, hali ni u man ca ka laɲini. Ani fana, o bɛɛ kɔfɛ, ɔridinatɛriw bɛ Yankees fɛ, ka fara sufɛla yeliminɛnw kan. Ani i mago bɛ bɔgɔdaga joli la walasa k"u cɛɲiw labɔ? O kɔfɛ, u bɛ se ka jigin hali ni fiyentɔw ye marifa ci, walima ni u ye rada barikamaw da. Ɔwɔ, ani spotlight, i bɛ se ka fɛn dɔ ye min tɛ jɛya, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, zombies. Nin cɛ in bɛ Komsomol ka kunnafonidilaw ka masike bɔ. Sanfɛ, sugu wɛrɛ bɔra, a dawolo pentalen don i n"a fɔ bulu, o taara mɔnikɛlaw fɛ.
  An bɛ gɛlɛya kɔnɔ tugun! - Jɔrɔ tun bɛ Margarita kan na.
  - An bɛna fɛn bɛɛ ja ta siɲɛ kelen ! O ye segin duuru ko ye dɛ! Aurora y"a ka fɛnɲɛnamafagalan dɔ min. A y"a jɛɲɔgɔn sɔgɔ n"a kɔkili ye. - Ɔwɔ, wa i bɛ min !
  Yeelenbɔlan dɔ bɛ kɛrɛ yɛrɛ kɛrɛfɛ, nka o tɛ gɛlɛya ye.
  Margarita ko, walima n"a fɔra ka ɲɛ, a bɛ yamaruya di zombiew ma:
  - Kana marifa ci ni cikan tɛ.
  - Lamɛnni kɛ, madamu ! - Jaabi kɛra "convict doll" ye.
  Sisan, laɲiniw bɛɛ minɛna ani ɲɛnajɛ filɛ nin ye. "Mɛgɛminɛlaw" kurun kɔnɔ n bɛ waraba dɔ sama ka bɔ min bɛ manamana ni rubiw ye: kabako jɛgɛ-minɛn. Hali cɛ naani y"u biri ka bɔ dogo la, sisan laɲiniw bɛɛ minɛna.
  - Waati sera ! Hypervolley (hakilila-boli)! - Aurora bɛ sɔgɔsɔgɔ. - A ka di a ye ka bɔ kɛnɛ kan.
  Marifaw bɛ jikuruw ka jikuruw gosi u makuntɔ, k"u ka marifaci bali pewu. Marifa mugan ni duuru bɛ bɔ sekɔndi kelen kɔnɔ, bi duuru bɛ bɔ segin fila kɔnɔ. Wa aw ka kan ka mɔgɔ binaani ni wɔɔrɔ bɔ yen siɲɛ kelen. Hali ni misses ani dubbing inevitable, segin fila bɛ se ka kɛ sweep dafalen ye. Marifaw lamagacogo fiyɛli finman dɔrɔn, hali dakunw ma digi. Tɔgɔtɔgɔninw tɛ ye kosɛbɛ, a kɔkili dɔrɔn de bɛ digi dɔɔnin kamankun kan.
  - Kuran-magnet ni teliya kɔrɔ ye o de ye ! - Tasuma jinɛ y'o fɔ ni waleɲumandɔn ye.
  - Wa fana an ka sekow ! Margaret ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. - Tanuli dabɔbaa ye !
  - Ala ma di, dɔnniya ! Aurora y"a sɔsɔ.
  Hali n"u ye gosi ka bɔ yɔrɔw la minnu tɛ kelen ye, u tun bɛ se ka kuma kosɛbɛ, hali ni u tun bɛ yɔrɔ jan kosɛbɛ mini-walkie-talkies fɛ.
  - Mɔgɔ si kana tɛmɛ dankan kan, an ka jigin daminɛ ! - a ye yamaruya di Komsomol kɛlɛcɛ ma .
  A bɛ nisɔndiya ko parachutiste bɛɛ ye mɔgɔ saba ye, Komsomol sunguru fila ani jalakiden su ɲɛnama dɔ. Ranger musow bɛ ka target designators (laɲiniw) fili. Yan i b'a Ye ko mɔgɔ nɛrɛma saba wɛrɛ Bɔra.
  - Ala ka yafa ne ma ! - Alaɲɛsiranbaga Margarita ye sɔgɔsɔgɔ, ka kɛlɛcɛw bila diɲɛ ɲuman na.
  Zombie ye fila dɔrɔn de ci minnu tun bɛ sisi kɛ kɛrɛ fɛ ani ka a ɲɛw jɔ yɔrɔ jan. Yan, a bɛɛ lajɛlen na, fɛn dɔ tun bɛ yen min ka kan ka diya, wa jɔn tun bɛna kurunbolilaw jalaki minnu tun bɛ lafiya teriya kurunboli yɔrɔ la.
  Ka bɔ a ɲɛkisɛ la, Margarita sera k"a kɔlɔsi ko sankaba jolilen bɛ ka pan ka bɔ kunkolo lankolonw na.
  - Jatebla bɛ na ! - Terminatɛri blonde ko ten. - Ka jatebɔsɛbɛn dɔ da wuli !
  - A bɛ iko i tɛ seginkanni kelen tiɲɛ ! Aurora ye yamaruya di.
  Tiɲɛnikɛla ka pankurun wulila o yɔrɔnin bɛɛ la skɔtiw ɲɛkɔrɔ. Suw dɔrɔn de bɛ kurunba kan, u delila ka kɛ u makun, jɛgɛ kurulen dɔrɔn de b"a kɔ gosi kɛrɛ fɛ.
  Segin ka kunun yɔrɔ la min ka di kosɛbɛ. Komsomol npogotigininw bɛ teliya ka wuli, ka pan ka wuli, ka boli tugun. U yɛrɛ tun man kan ka sɔgɔmada dumuni kɛ, o de la u y"u bila ka taa sennasanbara kɔngɔ la cɛncɛn funteniman kan. O la, aw bɛ boli tuguni, aw kana aw ka taama sumaya. A bɛ iko u ka kan ka baara kɛ kosɛbɛ...
  Aurora ye dusu don a terikɛ kɔnɔ ko:
  - I nugu kɔrɔta, e Soviyetiki muso nɛnɛman ! O tuma na fɛ, an tɛna kari tanki jukɔrɔ!
  Marguerite ye sɔgɔsɔgɔba fɔ ko:
  - Ɔwɔ, n ma miiri ka kari ! - Wa o kumasen sugu kɔrɔ fla faamuyali, a y'a Fàra o kan k'a ɲɛfɔ. - Ani hali ka tɛmɛ o kan, ben !
  Komsomol kɛlɛcɛw y'u yɛrɛ su don kɛrɛ fɛ. Dɔgɔkun kelen kɔnɔ, kurun kɔfɛla ye yeelen min tun ka dɔgɔ kaban, o bali. Soviyetiki skɔtiw bɛ wuli i n"a fɔ Spider-Man ni Velcro butikiw ye. Margarita fana bɛ "balasi" dɛmɛ: zombie dɔ bɛ sama ka surunya a kɔ sɔgɔlen fɛ. A ka ɲi ko nin cɛ in ma bɔ fɛnba dɔw la. Yan u bɛ deki kan. Kɛlɛcɛ dɔ y"a kun kɔrɔta, Komsomol sungurunnin y"a tigɛ ni boomerang disiki ye.
  - I hakili sigi npogotiginin ! - A b'o Fɔ a ye.
  U jiginna joona ka don, o waati kelen na, u ye kurunw nɔrɔ. Sisan, fɛn bɛɛ bɛnnen don! Deki bɛɛ bɛ cɛɲiw ka marifaw kɔrɔ. Yan, kuruntigi fila y"u biri, segin tilancɛ ani dingɛw tun bɛ u kun na, u sera ka wuli dɔrɔn.
  - n bɛ jugu mara marifa cilen na ! Ani sisan, i ka bɛɛ bɔ i makun na! Agustin ye ci fɔ. - A bɛɛ lajɛlen na, a ye komandan kɔrɔ jɔyɔrɔ ta, a siranna ko Margarita "ɲumanya" ni diinɛtigi kojugu bɛna fɛn dɔ tiɲɛ. Korshunova b"a ɲini a kana o kɔlɔsi. Ka fara o kan, i n"a fɔ Soviyetiki marisikalo dɔ y"a fɔ cogo min na - mɔgɔ fila tɛ detachement ye, saba tɛ sosiyete ye !
  Margarita y"a ka butikiw bɔ, k"u don a ka kɔfɛbagan kɔnɔ, ka taama sennasanbara la kɛrɛ fɛ. Teliya la, a ye marifatigi min dogolen bɛ kasobon kɔnɔ, o bɔ, a bɛ iko hali bi a tun t"a dɔn min kɛra. Komsomol npogotigininw y"u ka marifa kabakomaw sama ka bɔ u kɔ kɔfɛ, ka nisɔndiya, u dɔ ye laɲini kɛ sira bɛɛ kan, a ka kan ka sira bɛɛ jɛya.
  Aurora barika banna ka boli teliya la ka tɛmɛ Olɛnpi boli kan. Kelen-fila ani a bɛ bow marifaw kɛrɛfɛ. Kɛlɛcɛ tan ni fla ɲɔgɔn bɛ yen, u tilancɛ jɔlen bɛ "shelter" kan, dɔw bɛ tigɛ ka kɛ kartiw ye. Jatɔmuso fila bɛ u fɛ. A bɛ hinɛ npogotigininw na, nka jatɔmuso ka siniɲɛsigi jugu de bɛ ten. Sarali bɛ kɛ danfara la, ani disassemblage ye wholesale ye. Aurora bɛ bɛɛ tigɛ ni pɛrɛn surun ye, ka bɔ marifa mankan na. A mago tɛ kolimatɛri yecogo la yan, o la, kɔfɛlan bɛ yen, wa kurunbolilaw tɛ binkanni makɔnɔ ka bɔ kɔfɛ. Ɔwɔ, a bɛɛ lajɛlen na, yɛrɛbonyaba jɔyɔrɔ ka bon: jɔn b"a ja gɛlɛya ka bin tiɲɛnikɛla dɔ kan min falen bɛ sɔrɔdasiw ni kurunbolilaw la.
  - Aw ka wuli i n' a fɔ nsonsan ka jigin siraba kan kinin fɛ ! Aurora bɛ ŋunuŋunu ni dususuma ye. - Zombi ka jɔ yɔrɔ kelen na, a bɛna bɔ dɔrɔn n'a ka Sinuwa butikiw ye.
  - Tiɲɛ don, n yɛrɛ b'a saniya. Margarita y"a jaabi.
  Npogotigininw ka lamaga-lamagaliw tun bɛ baara kɛ ni masin virtuel caman ye, u kalanna ka kurunw minɛ, ka pankurunw minɛ, ka kɛlɛ kɛ labirintiw kɔnɔ, ka sanfiɲɛ-aviyɔnw, ka binkannikɛlanw bila.
  Ɔwɔ, o hakilijigin nkalonma walima hakilijigin lakika sugu min bɔra diɲɛ wɛrɛ la, o bɛ bɔ nin yelifɛn kabakoma in na min bɛna kɛ siniko ye.
  Ni a tun b'a fɛ, skɔtiw bɛ se ka "G-2" lafili walasa ka binkannikɛlanw don Angletɛri minisiriɲɛmɔgɔ ka biro kɔnɔ, ka fɛn caman wɛrɛw kɛ. O la sa, sisan Margarita tɛmɛna kɔlɔsilikɛyɔrɔ fɛ, ka teliya ka tɛmɛsiraw ta tasuma kɔrɔ ka bɔ yɔrɔ ɲuman na. Dugukolonɔn fila-fila, ani jɛman kelen nana. Margarita ma se ka gɛrɛ a la. Duuru wɛrɛw tugura o kɔ. O kɔ fɛ, siɲɛ kelen, layidu surun dɔ ye bɛɛ Lajɔ.
  - Fɛn bɛɛ bɛna nɔgɔya ! - A y'a jaabi. Kun dɔw kosɔn, dusukun seginna, nege tun bɛ u la k"u ka baara kɛ ka ɲɛ.
  . SABABU #6
  Komsomol sungurunnin dɔ bolila ka don pankurun kɔnɔ, o la, kɛlɛcɛ wolonwula wɛrɛw tun bɛ yen. N y"u bɔ n bolilen kɔ ka taa nugu la, nka ka bɔ fan dɔ fɛ. Zombie, hali ni yamaruya tun bɛ yen, a ma jɔ, nka a taamana kurunba kɔnɔ kurun kɔfɛla fɛ, nka hɛrɛ la, a ma ye.
  A taara Margarita nugu la, a ye naani wɛrɛw don, kabini u taamana ɲɔgɔn fɛ, hali a kɛra i n"a fɔ u bɛ ka ɲɔgɔn susu.
  - n taara da la ! - A ye terminatɛri blonde fili.
  Aurora, min ma to kɔfɛ a kɔfɛ, o y"a jira ko:
  - Wa n ye marifaw jɛya.
  - Aw ye Yankees (Yankɛw) ɲigi ! Margarita y"a nɛnkun bɔ kɛnɛ kan.
  - Wa a bɛ nɔ bɔ kosɛbɛ ! - Aurora ye sigarɛti min binna, o ta n'a sennasanbara bolokɔnincinin ye k'a fili cogo la min b'a to a binna Ameriki "wulu" da la k'a ɲɛsin a ma.
  - n bɛ wuli ka bɔ kɛrɛ fɛ ! - A ye jinɛ tasumalen dɔ fili laconically.
  Cɛɲiw taara ɲɛ. Aurora tun bɛ ɲini ka ɲɛda ni cɛ nɛrɛma dɔ ye. A tun b'a fɛ ka pɛrɛn, nka sungurunnin y'a da datugu ni susuli ye:
  - Ka i hakili sigi kiti la.
  - I ye ne ka ala ye ! - A ko.
  - I dawolo ka ɲi, cɛnin, nka waati tɛ ne bolo. - Komsomol sungurunnin dɔ ye joli sira dɔ digi a nugu kɛrɛfɛ n'a bolokɔnincininw ye. - Tuma dɔw la, n bɛ hinɛ ko n ma baara sugandi ka kɛ tenniskɛla ye. Wari tun bɛna kɛ yen, tɔgɔ tun bɛna kɛ yen, cɛ cɛɲiw tun bɛna kɛ yen ani mɔgɔfaga tun tɛna kɛ yen.
  Cɛ in y'i biri kɔ fɛ, a nɛnkun bɔra a da kɔfɛ.
  Aurora kunsigi bilenman ye furuɲɔgɔnma fila bila ka u biri a gɛnɛgɛnɛ kan, ka marifa ci offhand, ka cɛ nataw tiɲɛ. A yamaruyara ko:
  - Galina ka sɛrɛkili kɛ ka gɛrɛ kurun kɔfɛla la.
  - Tiɲɛ don, nin de nafa ka bon an bolo. - A bɔra Mirabela fɛ
  Komsomol sungurunnin dɔ tɛmɛna santiri kɔnɔ ni sanbara ye, ka kɛlɛcɛ damadɔ wɛrɛw faga sira kan, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a bolila sanfɛla sanfɛla la. Wa o kɔ fɛ teliya bɛ a kɛrɛ fɛ, kulekan fila-fila minnu tɛ faamuya, hali mɔgɔ si ma waati sɔrɔ ka marifa ci.
  - Wa bɔnsɔnw ko, misidenw bɛ gɛn joona. Nkalon tigɛ, n"a sɔrɔ!
  Masina marifa (marifa min bɛ kuma sugo la, o tɛ ko ye min tɛ teli ka kɛ, i t"a dɔn abada a bɛ se ka min kɛ, hakili kɔnɔ!) ma se ka nin kuma in kɛlɛ:
  Aw ka baarakɛcogo tɛ se ka tanu.
  - N'a sɔrɔ i bɛ se ka kuma wɛrɛ fɔ ! Mirabela ye senna-tɛgɛrɛ kɛ n"a sennasanbara ye, yeelenbɔlan dɔ kan min binna, tasuma bɛ ka bɔ, ka a ɲɛda sɔgɔsɔgɔ dimi fɛ.
  - I ye dafalen yɛrɛ ye, i ye dafalen yɛrɛ ye, .
  k"a ta nisɔndiya la ka taa a bila taamasiyɛn na, o tɛ tanuli ye!
  Aw ye juguya kɛ ni jugu ye, fanaticisme belebele, .
  Ani ka plɔmu sanjiba dɔ jigin, ni bɔgɔmugu jenilen ye - napalm!- Masina marifa ka sibɛri minɛn ye dɔnkili da ni dususuma ye tulolanɛgɛ kɔnɔ.
  - Hakilitigiya la i bɛ bɔgɔdaga tiɲɛ ! Mirabela ye sɔgɔsɔgɔ (nka a hakili ma se ka to a ye dɔnkili mɛn yɔrɔ min na!) ani k"a senkɔni dimilen maga nɛgɛ gɛlɛn na.
  Masina y"a jaabi ko:
  - Porogaramu in bɛ ni nisɔndiya ye. Ka kɛlɛcɛw hakili kɔrɔta!
  - Fɔlɔ, filimuw tun bɛ nɛnɛ, walasa hakili ni fanga bɛ don o don,
  nka a fɔ n ye min bɛna wuli, porno filimu "Emanuel"! - Mirabela y"a jaabi ni nisɔndiya ye (Wa Emanuɛl ye jɔn ye, o ja sugu bɔra min ne kun na. N"a sɔrɔ a bɔra Emanuɛl daɲɛ na?).
  Wa a ye ŋɛɲɛ kɛ o tulonko in na.
  Kɔrɔtalen kogo da la, npogotiginin ye faantan naani minɛ, k"u yɛrɛ tigɛ dakun fɔlɔ kan fɛɛrɛ in kɔnɔ.
  - Ekipu in tiɲɛna pewu ! A ka ɲi ko i ka waati laban bɛna kɛ nisɔndiya ye!
  Aurora bɛ jigin lada la a makuntɔ, ka jɔyɔrɔ ta da ɲɛfɛ ka taa sigida la. Creeps out a massive, kilo kɛmɛ ni bi wɔɔrɔ Negro. Komsomol sungurunnin dɔ sirilen bɛ a kan ka bɔ san fɛ, k"a kɔkili lafiɲɛ kɔri kɛrɛfɛ kogow la. Thug, ka mumɛ.
  - Fakyu ! Mun na a bɛ makun ten! - Aurora - b'a bugɔ ni butiki ye batoso kan. O kɔ, a bɛ sogo ta, k"a to a ka jigin dɔɔni dɔɔni.
  Sabu kanuya sera i ma! - A b'a jaabi.
  Komsomol sungurunnin ma an jigin yan fana, a donna i n"a fɔ fiɲɛ, layidu, a bɛ tigɛ ka jigin tan ni fila, minnu tilancɛ tun bɛ sunɔgɔ la. Dɔlɔ kasa gɛlɛn y"a fɔ ko Yankees ye waati sɔrɔ ka fɛn dɔ seli.
  Sugo bɛ tigɛ, sirene dɔ bɛ mankanba bɔ ni mankan dɔgɔman ye. Npogotigininw bɛ kunun ni lastikuw ye u senw na, ka wajibiya ka u bila layini na.
  U b"u ta k"u siri tugun, k"u gɛlɛya ka taa a fɛ.
  Nka, sanni o ka kɛ, a tun bɛ dumuni di. Segin, shɔ ɲagaminen ni jɛgɛ ye min tɛ kura ye kojugu. Nka nin kelen in kɔgɔlen don ka tɛmɛ a cogo kɔrɔ kan yɛrɛ. A bɛ iko dumuni kɔrɔlenw, minnu waati tɛmɛna, minnu bɛ bɔ kupuw cɛma, olu tun bɛ fili orje kɔnɔ. Wa u ye kɔgɔ fara jɛgɛ kan walasa ka banakisɛ faga. Kadre minɛlenw ma bɔnɛ u nafa la fɔlɔ Naziw bolo!
  Oleg Rybachenko bɛ hobbles kɛ n"u ye. Hali ni a bɛ iko sunɔgɔ waati bɛrɛ bɛ yen ani ka tɛmɛ o kan yɛrɛ, nka nisɔndiya tɛ yen. Dimi don, o sugo ye cɛnin sɛgɛn.
  O la, a bɛ taama nin cogo la, wa a b"a ye, i n"a fɔ a bɛ a kun na, ka hakilijiginw gosi, minnu bɛ tali kɛ hakilijagabɔ kabakomaw denw na, Naziw ka kɔrɔbɔlikɛlaw ye minnu bila a kɔnɔ;
  Yan sugo dɔ la a ye Dmitry ye. A bɛ i n"a fɔ o cɛnin finman ni janyalen min sirilen bɛ n"u ye, nka a ka jan ani a farikolo ka bon. Nka, ɲɛda ni tɔgɔ bɛ ɲɔgɔn na. Fana, a kɛra ɲɔgɔndan kabakoma ye. Wa nin cɛnin in ye kɛlɛ nɔgɔman fila-fila kɛ, ni cɛdenw ka kulu ye min bɔra Slovini, o kɔfɛ Rumani. Kɛlɛ fila bɛɛ ye teliya la knockouts ye, wa miniti fɔlɔ kɔnɔ! Kɛlɛ sabanan tun ka gɛlɛn ka tɛmɛ o kan. Itali mɔgɔ nɔgɔlen in tun bɛ ni lafasali ɲuman ye ani a tun bɛ se ka senw lamaga cogo ɲuman na. A m"a to k"a yɛrɛ gosi o yɔrɔnin bɛɛ la, wa a tora ka ɲɛ. Dmitry ka kɛlɛɲɔgɔn ye ɲɔgɔndan fɔlɔ kɛ a senw kan...
  O kɔ fɛ, cɛnin min tùn bɛ 'taama flanan na, n'a ma a janto a yɛrɛ bolicogo la ka Taa 'ɲɛnajɛ gɛlɛn dɔ la, o bolila dɔrɔn ka Taa a jugu la, ka gosiw Blà a bolo fla bɛɛ la. Wa a ye gosili tilennen ni teliya sɔrɔ a fan fɛ, a dawolo yɔrɔ yɛrɛ la.
  A siɲɛ fɔlɔ don, boksɛri kamalennin yɛrɛyɛrɛla, nka o ye Dmitry dimi dɔrɔn. A y'i pan i n'a fɔ waraba k'a jugu siri n'a kininbolo ye.
  Vis-a-vis ye sɛgɛn ka bin a gɛnɛgɛnɛ kan... Arbitre ye knockdown jate ka signal di :
  - Boxing (Boxing) !
  A bɛ iko Italika in bɔnɛna a ka taama-taama na, wa, deuce teliyalen kɔfɛ ka taa a ɲɛda ni ɲɛda kolo la, a binna, k"a bolow sɛnsɛn ni jigiya tɛ fo ka se a dan na, fo kiritigɛla yɛrɛ ma jate daminɛ, nka o yɔrɔnin bɛɛ, a ye kɛlɛ dabila. Jagokɛyɔrɔ minnu tun falen bɛ lakɔlidenw na kosɛbɛ, olu tun bɛ fiyɛli kɛ ani ka mankan bɔ. Nka, SS sɔrɔdasi minnu tun bɛ jɔyɔrɔba la, olu tun bɛ jama cɛma. Cɛdennin min ye se sɔrɔ, o y"a daminɛ ka pɔnpe bɔ, sungurunnin y"a ɲɛda magaya k"a kɔ mugu ...
  Dmitry yɛrɛ siranna:
  - N y'a faga wa ?
  Nka miniti kelen kɛlen kɔ ka fɛn dɔ kɛ ni fanga ye, boksɛri kamalennin ɲɛda kɛra pinki ye, wa a y"a ɲɛw wuli. A ye fɛn dɔ sɔgɔsɔgɔ ni dususuma ye. Dmitry y"a dɛmɛ ka wuli ani cɛnin y"a minɛ teriya la.
  Oleg Rybachenko fana ye boksɛri kɛ ka ɲɛ, kɛlɛw kɛra amatɛriw ye, miniti saba kelen-kelen naani .... Cɛdennin y"a ka kɛlɛɲɔgɔn fɔlɔ fila ci a ka ɲɔgɔndan sabanan ni naaninan na. N tun ka kan ka tinker ni sabanan ye... Wa hali ni Oleg Rybachenko, n"o ye lafasali kabakoma jira, o ye ɲɛmɔgɔya ta ni jigiya ye kuru kan, ɲɔgɔndan duurunan sigira sen kan.
  Cɛdenw farikolo, farilankolon fo ka se u cɛmancɛ ma, ani u fari jɛlen don, u tun bɛ yeelen bɔ ni sumaya ye, farikolo yɔrɔw tun bɛ yɛrɛyɛrɛ, jolisiraw ni jolisiraw tun bɛ bɔ kɛnɛ kan ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Kὲlɛɲɔgɔn Oleg Rybachenko girinna ka Taa ɲɛfɛ, k"a jate Minɛ ko ni baara Kɛra a bɛna nin ɲɔgɔndan in Di a ma. Nka o tutigɛbaga jagɛlɛn y"a kɔlɔsi ko a tɔɲɔgɔn sɛgɛnnen don kaban, wa a ka kɛwalew ma sumaya. O kɔfɛ, fan teliyalen dɔ bɛ taa dawolo kinin fɛ ani siraba min bɛ na. Kὲlɛɲɔgɔn kamalennin in y'i biri k'a Bìn ɲɛfɛ ... A bɛ iko k'a Kɛ 'knockout ye, o de la a ma Wuli tan jate kan.
  O kɔfɛ, lafiɲɛbɔ kɛra, kɛlɛ saba kɛra tile kelen kɔnɔ kupu sigicogo la o ka ca !
  Dmitry ni sarcasme hakɛ dɔ y"a kɔlɔsi:
  - Yan, baarakɛlaw bɛ kɛlɛ kɛ siɲɛ tan ni duuru, wa sanni diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ ka se, waati dan tun tɛ yen fewu. Boksɛriw ye kɛlɛ kɛ fo u dɔ binna sɛgɛn fɛ.
  Oleg Rybachenko sɔnna yan a yɔrɔ dɔ dɔrɔn na:
  - I b"a dɔn, nin ye boksɛri profesɛri ye, a man di n ye cogo dɔ la. Amateur boxing la, i bɛ taa grid (grid) lamini dɔrɔn, nka pro boxing la, kojugu bɛ bɔ promoteurs (fɔlikɛlaw) de la. Misali la, u bɛ se ka bɔksikɛla ŋana dɔ toli k"a sɔrɔ u ma kɛlɛw di a ma. Ɔwɔ, wa, ntolatantɔn ŋanaw bɛ cogo sɔrɔ ka kɛlɛɲɔgɔn faratilenba bali ka kɛlɛ kɛ. Misali la, dɔrɔn ni dɛmɛ ye min bɛ kɛ ni mɛɛn suguya caman ye ka ban ka bolonɔ bila bɛnkansɛbɛn dɔ la.
  Dmitry y"a bolokɔnincinin wuli:
  - A to a k'a ɲini dɔrɔn !
  Tilenbaliya waati la, farikoloɲɛnajɛla kamalenninw tun bɛ balo cogo bɛnnen na ... Hali oranjɛw tun bɛ yen ani dessert kama bananku, coco ani mangoro minnu tun ma deli ka kɛ fɔlɔ Soviyetiki farikoloɲɛnajɛla kamalenninw fɛ.
  A bɛ ikomi, Naziw ye ɲɔgɔndan in labɛnbagaw y"a ɲini k"a jira ko Reich sabanan, fɛn bɛɛ bɛ ka ɲɛ, a bɛ mɔgɔ wasa kosɛbɛ wa i bɛ se ka fɛn sɔngɔ gɛlɛnw sɔrɔ.
  Dmitry ni Oleg Rybachenko ye coco ni bananku kɛ k"a lajɛ u siɲɛ fɔlɔ la farikolo kura kɔnɔ, ka ananas kɛ siɲɛ filanan na (a ɲɛ, ni ɔrize bɛ URSS kɔnɔ, a ka nɔgɔn kosɛbɛ k"u yɛrɛ ta dun Cɛma Azi!). Yan, cɛdenw ye fili kɛ kosɛbɛ - u ye dumuni kɛ ka tɛmɛ a dan kan ... Wa balikukalan ɲɛmɔgɔw tun tɛ ekipu kɔnɔ ... Ni Hitler kamalenninw tun bɛ ni kumasen ye - kamalenninw ka kan ka ɲɛnabɔ kamalenninw fɛ, o tuma na, Soviyetiki farikoloɲɛnajɛ cidenjɛkulu y"a latigɛ aw ka tugu nin misali in kɔ.
  N"a sɔrɔ o tun tɛ hakilina ɲuman ye ka tugu o kɔ!
  A mana kɛ cogo o cogo, sufɛdumuni duman kɔfɛ ni desɛri ni gato ye, kɛlɛ saba wɛrɛ tun ka kan ka kɛ (n"i ma dɛsɛ!) ... Wa ni cɛ barikamaw ye !
  Dumuni kɔfɛ, cɛdenw taara ni u ye kosɛbɛ, Oleg Rybachenko yɛrɛ ye sigasiga k"u ɲagaminen don fɛn dɔ la ...
  A mana kɛ cogo o cogo, sisan Soviyetiki farikoloɲɛnajɛla kamalenninw ka kalasi binna, wa u y"a daminɛ ka bɔnɛ kelen kɔfɛ ... Ka fara o kan, kiritigɛlaw ni kiritigɛla, kɛra juguya ye pewu.
  Ɔwɔ, wa Soviyetikiw tun bɛ ka kɛlɛ kɛ ni Alimanw ye kaban ....
  A daminɛ na, Dmitry y"a ye ko a bɛ se ka muɲu, wa a ka ɲɔgɔndan fɔlɔ la, 1/4 labanw taara...
  Nka, kaban, a bɛ semi-finale la, a ye barikantanya ye a bolow ni a senw na... Barika dɔgɔyaliba ani lamaga-lamagaliw sumaya... Nka Dmitry y"a minɛ yɛrɛbonya la, ka taa ɲɛfɛ hali n"a y"a sɔrɔ a ye caman bɔ .Nka cɛnin kunkolo barika tun ka bon, wa a juguba, fɛɛrɛtigi ani teliyalen dɔ ka gosili tigitigiw tun b"a dimi dɔrɔn ... Wa dimi ni kuncɛbaya, o y"a to a ka se ka taa ɲɛ kɛlɛ la ni jigiya ye
  A laban na, ɲɔgɔndan sabanan na, Dmitry y"a jugu minɛ, k"a nugu kari...
  Alemaɲi kabakoyara dɔɔnin, a y"a sɔrɔ a dawolo la. Cɛdennin min bɔra Reich sabanan na, o seginna, a sirilen don. Dmitry ye ɲɛtaa yiriwa, a ma teliya, nka o waati kelen na, a ye saba ye min bɛ se ka ye... Kɛlɛɲɔgɔn binna, arbitre y"a daminɛ ka jatebɔ kɛ dɔɔnin dɔɔnin kosɛbɛ... Alemaɲi cɛnin wulila, nka a ma jɔ kosɛbɛ a sen kan ... Dmitry min ye dusu don a kɔnɔ, o girinna k"a ban. A few precise swings... Denmisɛnnin bɛ bin...
  Kiiritigɛla tɛ kɔrɔtɔ ka gɛrɛ a la. A bɛ ɲininkali kɛ fɛn dɔ la kɛrɛfɛ. U b'a jaabi...
  Jate languid kura bɛ daminɛ... Jate kɔnɔntɔn na, cɛnin dalen bɛ hali bi... Nka taamasiyɛn min bɛ kɛ ka ɲɛsin ron laban ma, o bɛ mankan bɔ. U b'a ta k'a ta ka taa...
  Dmitry b"a fɔ ni jigiya ye ko:
  - 'sèn naaninan tɛna Kɛ ! A tɛna bɔ dɔrɔn!
  O cogo la, Irisi cɛnin in bɛ sɔrɔ ka tiɲɛ fɔ, seginw ye sira di...
  Oleg Rybachenko fana bɛ kɛlɛ kɛ i n"a fɔ foyi ma kɛ ... A bɛ kuru sɔrɔ joli nɛnɛ na, ka sɔrɔ ka ban a ka ɲɔgɔndan naaninan na ... Wa, lamaga-lamagaliw bɛ tiɲɛ hali bi, wa u teliyalen don
  U fila dɔrɔn de sera labanw na ka bɔ Soviyetiki farikoloɲɛnajɛlamɔgɔw fɛ - minnu ye san hakɛ fitininw ka lasigidenw ye. A heavyweight among children, and a middleweight ... Flyweight champion jogin na sanga damadɔ sanni a ka taa, wa u ma waati sɔrɔ ka mɔgɔ wɛrɛ sɔrɔ a nɔ na
  O la, Irisila fila dɔrɔn de labanna laban na, wa tɔw bɛɛ, tiɲɛ na, ye Alimanw ye minnu bɛna sanu tulon kɛ u ni ɲɔgɔn cɛ ...
  O ɲɛɲini bɛ ka filimu kɛ ni timinandiya ye... Dmitry ye ɲɛda sɔgɔsɔgɔ ni farinya ye:
  - U b'a fɛ k' an maloya o cogo de la ! I n"a fɔ anw Risikaw ka jugu ni Alemaɲikaw ye, wa an tɛ Aryanw ye fewu!
  Oleg Rybachenko y"a kunkolo wuli.
  - Tiɲɛ tɛ ! Jamanadenw tilatilali o tilali ka kɛ dafalenw ye ani minnu tɛ dafalenw ye, o ye hakilintan ye kaban a yɛrɛ ka ɲininkali in labɛnni fɛ. Wa n bɛ se ka mun fɔ, n"an ka hakilinaw ye diɲɛ bɛɛ ye caman na!
  Dimitri ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a sɔnna o ma.
  - Wa an bɛna u gosi diɲɛ kɔnɔ ...
  Tiɲɛ don, lafiɲɛbɔ dɔ kɛra ka kɔn kɛlɛ laban ɲɛ... Wa o kɔfɛ, Alimanw ye fɛɛrɛ nɔgɔlen wɛrɛ jɔ Soviyetiki cɛdenw ye... A fɔra ko u y"a fɔ k"u bɛna u ka sennasanbaraw polisi ni gloss ye. Nka o de kosɔn, cɛdenw sen kan sanbara minnu tun bɛ yen, olu barila ka nɔgɔya, ka daminɛ ka sɔgɔsɔgɔ ...
  N tun ka kan k"a fili ka boli ka taa a ko jisigiyɔrɔ la ... Dmitry dimina kosɛbɛ:
  - Mun na u y'o Kɛ ? U tun b"a fɛ k"an bila kɛlɛ la, ka sɔrɔ k"an bɔ ɲɔgɔndan na wa?
  Oleg Rybachenko y"a fɔ cogo la min bɛ bɛn hakili ma kosɛbɛ ko:
  - Ɔwɔ, o dɔrɔn tɛ ! U bɛna a fɛ fana k"a jira ko faantanya bɛ URSS kɔnɔ, wa hali farikoloɲɛnajɛla ŋanaw bɛ wajibiya ka ɲɔgɔn sɔrɔ sennasanbara la. I n"a fɔ, denmisɛn faantanw bɛ Irisi jamana na dɛ!
  Dmitry ye hakilina di ko:
  - N"a sɔrɔ an bɛ se k"an jɛɲɔgɔn kɔrɔw ɲininka sennasanbara la wa ? Tiɲɛ don, u bɛna kɛ mɔgɔba ye aw bolo, nka u bɛna kɛ ne ye!
  Oleg Rybachenko y"a kunkolo wuli cogo jugu la.
  - A nafa tɛ ! An bɛna a jira u la ko an bɛ se ka se sɔrɔ hali ko gɛlɛnbaw la. Ka fara o kan, maloya tɛ an si hakɛ cɛdenw ka taama sennasanbara ... I n"a fɔ u b"a fɔ cogo min na, sennasanbara denmisɛnya ...
  Dmitry y"a bolokɔnincininw siri ni fanga ye fo a senkɔniw y"a sɔgɔsɔgɔ. Boxer kamalennin ko:
  - Ayiwa, u ye n dimi ! Ayi, u ye u yɛrɛ dimi kɛrɛnkɛrɛnnenya la dɔrɔn!
  Oleg Rybachenko y"a jaabi ko:
  - O la, dimi ka fanga di ne ni e ma.
  O kɛlen, hakilijigin in tigɛra Dima magali fɛ min sirilen bɛ a kɛrɛfɛ, cɛnin y"a sɔgɔsɔgɔ :
  - I y'o fana ye wa ?
  Oleg Rybachenko ye jaabi surun di ko:
  -Awɔ!
  Sanji y"a daminɛ tugun, o min tɛ kɛ kosɛbɛ Kirimɛ ka kaban. O ye ko haramulen ye, wa a bɛ farigan fana. A yɛrɛ nɔgɔlen don, wa sɔgɔsɔgɔninjɛ minnu bɛ kɛ senkɔniw na, olu bɛ dimi kosɛbɛ ji nɛnɛ nɔgɔlen fɛ. Kolon dɔ ni mɔgɔ minɛlenw sennasanbara donna kungo kɔnɔ lɛrɛ damadɔ o kɔfɛ, wulada fɛ kaban. A bɛ iko SS cɛw tun kɔrɔtɔlen don ka u yɛrɛ dogo sanji la. Tutigɛbaga cɛdennin tun bɛ ɲini ka ɲinɛ min kɛra a la. Ɔwɔ, ani ka Lenin kamalennin dɔ ɲɛda la ka miiri nɛnɛ na, fini minnu bɛ ɲigi ka tɛmɛ, senw gɛlɛnw ani nɛgɛ sirilanw minnu dilannen don ni nɛgɛ nɔgɔlen ye min bɛ mɛn, minnu ye bolokɔniw foni ka taa joli la.
  Dmitry ye o makun tiɲɛ k"a fɔ ko:
  - A bɛ iko n sera ka yele ka Krimɛ lamini nɛnɛ waati, nka ... A tɛ dugukolo kan cogo dɔ la !
  Oleg Rybachenko sɔnna o ma, k"a kunkolo wuli:
  - Wa anw fɛ , caman na , fɛn bɛɛ tɛ i n' a fɔ mɔgɔw ta !
  Kungo tun ka bon kosɛbɛ. Pinɛ jiriw tun jɔlen bɛ cogo la sira kɛrɛ fɛ - lamini saba walima naani, ni u ɲɛ bilenman-bɔgɔlen ye walima u ɲɛ jɛman-oranjɛ i n"a fɔ jɛgɛba, minnu bɛ koronawirisi jɛlenw kɔrɔta minnu bɛ bin tuma bɛɛ walima minnu ye bulama ye fo ka se kungo janya ma.
  Wa a bolow kan, falenfɛnw fana bɛ yen, minnu bɛ i n"a fɔ petuniaw. Kungo tɛ, nka nsiirin don, dusukunnata min bɛ mɔgɔ bila ka bin diɲɛ wɛrɛ kɔnɔ. Nka minus fana bɛ yen - nɔgɔ min bɛ sira kan, ŋani caman tun bɛ yen, nɛrɛmuguma, i n"a fɔ nɛgɛbere minnu bɛ bɔ finiko masin na.
  Npogotiginin dɔw tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ kaban k"u sen don u kan. Dima, k"a bolo sɔgɔsɔgɔ, k"a fɔ Oleg Rybachenko ye ko:
  - O ye sugo ye dɛ ! Aw kana da yelifɛnw na!
  Mirabela y"a bolo da Dima ka wuluwulu bilenman kan, min tun daminɛna ka bonya kaban, k"a fɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye:
  - I ka da a la walima i kana da a la ! Ani i ka i sen kɔrɔ filɛ! O tun tɛ bɔli kɛ ka na ni banakisɛ ye i yɛrɛ la!
  Juniper tun bɛ falen kosɛbɛ jirisunw jukɔrɔ ani ... kungo kɔnɔ jirisunw mɔlenw kaban ni jirisunw ye. Hakili jɔlen tora - foronto pinin ni foronto fraise ni juniper kasa ɲagaminen. A tun bɛ iko a tun bɛ ka sumaya ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Wa n ma se ka da a la dɔrɔn ko sen kɛmɛ bɛ bɔ yan - ji, ni tundra tɛ, tundra sugu jumɛn bɛ se ka kɛ Crimée kɔnɔ? Nka hali bi, waati jugu ani fara nɛnɛ dumanw, fasisiw ka jamakulu bɛ taama minnu jukɔrɔ. A bɛ mɔgɔ dusu kasi kosɛbɛ ko o waleɲumandɔn ma mɛn - dimi bolow la, da la ani kɔ la, nɛnɛ, jisuma seginna, wa Oleg Rybachenko y"a ye ko a ma nisɔndiya kosɛbɛ. Ka se a dan na dɔrɔn.
  Nka... kalanden-tutigɛbaga ɲumanba in barika banna ka sɔgɔsɔgɔ. A ka ca ni siɲɛ kelen ye waati kunkurunnin min kɛra yan jɔnya la, a y"a miiri ko : a ɲɛ, fɛn bɛɛ ka jugu, a tɛ se ka taa ɲɛ ka tɛmɛ o kan ! Wa tuma o tuma n'a y'a Sɔrɔ - hali caman bɛ yen.
  Cogo kabakoma dɔ la, o miirili y"a dusu saalo dɔɔnin. Oleg yɛrɛ y"a daminɛ k"a hakili to Crimée karti la ka bɔ Atlas. Nka a ma se k"a hakili to o la - wa a y"a yɛrɛ fili miirili hakili ɲagaminenw na, k"a jira ko fɛn dɔ kɛra min tɛ se ka kɛ pewu. I bɛ se ka don waati wɛrɛ la - nin ye dɔnniyako ye kabini Mark Twain ka waati ye kanuya don a la. Ka taa yɔrɔ wɛrɛ la, min ka ca ni bi ta ye, ka taa dugukolo wɛrɛ la - a ka miiri ! Ka jahanama n'a ye, ni hakili ye - yɔrɔnin kelen a ye super-civilisations ye; mɔgɔ minnu bɛ hadamadenya ɲɛfɛ san miliyɔn kelen yiriwali siratigɛ la , olu b' u yɛrɛ bila ! Fɛn o fɛn tɛ se ka kɛ, o bɛɛ bɛ se ka kɛ - ne b'a dɔn tiɲɛ na !!!! Nka walasa o waati kelen na i ka essence, memory, all expression ani i ta dɔrɔn kana Changé?! Nin ye pewu - dan tɛ min na ani min bɛ tɛmɛn ...
  Oleg Rybachenko ye Dmitry ɲininka ko:
  - Labɛn dɔ b'i bolo kɛlɛ in kama wa ?
  Cɛdennin y'a jaabi ko:
  - Labɛn ka nɔgɔn - hit ! - Ka farisogo yɛrɛyɛrɛ, kolo bɛɛ bɛ ye min kan n'a kɔ ye, a y'o fara a kan. - Nka a ka ɲi bɛɛ kelen na n'i tɛ kolotuguda dɔrɔn ye, nka farikolo fangamaw bɛ tulon kɛ i la. Sunɔgɔ ɲuman... Nka i kɛra fitinin ye!
  - Misɛnnin nka jagɛlɛya ! - Trite, nka a bɛnnen don Oleg jaabi.
  Wa sira kɛra nɔgɔya ye, o waati kɔnɔna na, a teliyalen don. Wa a ka kabako don kosɛbɛ ko Crimée jamana na, nka a bɛ iko fɛn bɛɛ sara. Siɲɛ fila-fila, mototigi minnu tun bɛ ni swastika nɛrɛma koniyalen ye, olu ye pan ka taa an fan fɛ. Wa o kɔfɛ, miniti duuru ɲɔgɔn kɔnɔ, konwo dɔ y"u sama ka taa u fɛ - wotoro belebelebaw minnu sirilen bɛ ni bituguw ye minnu bɛ i n"a fɔ filozofi, ni bɔgɔdaga dagalenw ye, polisiw-cɛw sigilen tun bɛ minnu kan, n"u bɛ sanji-kɛnɛw don minnu bɛ kɛ ka fɛnw datugu ani ka janfa bandiw don. A fana bɛ taa ni fɛnw tabaga ye. Hitler tɛ i n"a fɔ tankiw, u ka ca. O kɔfɛ, kulu wɛrɛ min tun bɛ kamiyɔnw kan, ka fara motow kan minnu bɛ ni kɛrɛfɛ-moto ye, olu ye jɔnmuso minɛlenw tɛmɛn nɔgɔya la. Mobili kɛmɛ bɛ yen, u tɛ dɔgɔya, a bɛ se ka fɔ ko u bɛɛ pentalen don ni kaki kulɛri ye.
  Taamatɔ, Naziw ye ɲɔgɔn wele ni mɔgɔ minɛlenw ka kuluw ye minnu tun bɛ u kun na ani tiɲɛ yɛrɛ la, sotigiw, jɔnw ani Oleg Rybachenko tun bɛ se ka kali ko kumakanw tun bɛ tulonko kɛ. SS garadiw tora u makun na. Dɔgɔtɔrɔw tun bɛ boli kɛlɛkɛminɛn sugu dɔw kan minnu cogoya tun bɛ i n"a fɔ jɛgɛw ani girinmanw, minnu tun bɛ ka wuluw sama hali bi. U tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ni marifaw ye. Nka a bɛ iko, Oleg y"a miiri, ko nin jɔyɔrɔ in man di u ye tiɲɛ na - garadiw-kɔlɔsilikɛlaw ... U yɛrɛ y"u ka bagan dawolo dogo.
  Dima y"a jira ko:
  - fagalikɛlaw fana tɛ bonya Alimanjamana na !
  Mirabela ye kuma dɔ fɔ tugun, k"a kunkolo wuli SS sɔrɔdasi juguw nɔfɛ. Oleg ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Aw k'u faga ! Bɛɛ ka kɛ kelen ye, ka kɛ Hitler ye!
  Dima y"a jira ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - Eh, n t'u ka kan Faamu. Wa o kɔfɛ n tun bɛna ɲininkali kɛ n"an bɛ laban ka na sɔɔni ...
  Oleg Rybachenko y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - n bɛ Alemaɲi dɔn, nka a nafa ka dɔgɔ !
  O waati kelen na, sanji jɔra, sankolo jɛlen don jiriw kan, tile bɔra. Oleg Rybachenko ye gɛlɛya wɛrɛ sɔrɔ - a tun b"a fɛ ka taa ɲɛgɛn na ka taa a fɛ o sira fila bɛɛ la. Wa fɛn dɔ ye dusu don a kɔnɔ: a ka c"a la, u tɛna jɔ o de kosɔn. Kun dɔw la, o ko fɔlɔ sugu tɛ se ka kɛ, k"a sɔrɔ hali yan, a bɛ bɔ mɔgɔ wɛrɛ sago la, tutigɛbaga cɛnin dimina kosɛbɛ. Ka fara o kan, o nege tun bɛ ka dimi kosɛbɛ. SS cɛw n"u ka baarakɛlaw bɛɛ ye o gɛlɛya in ɲɛnabɔ k"a sɔrɔ u ma jɔ, nka o ye farinya dɔrɔn de lase u ma, wa a ma kɛ nege ye ka tugu u ka misali kɔ.
  Tuma dɔw la, i bɛ nimisa k"a sɔrɔ i ye balo caman di fo ka se ka mago don. Fasisiw bɛ gɛlɛyaw lasecogo dɔn - sadisiw wolola. Walima o ɲɛnajɛ in y"u lamɔ cogo min na wa?
  Oleg Rybachenko tun y"a daminɛ kaban ka tɔɔrɔ kosɛbɛ, tuma min na a barika banna ka sama fiɲɛ nɔgɔlen na, ni sisi ye, o kɔfɛ, wulu dɔ bɛ ka wuluwulukan ani hadamadenw kanw mɛnna, kinin fɛ, ni fanga ye, ka jɛya daminɛna o yɔrɔnin bɛɛ, sɔrɔdasiw tun bɛ fɛn dɔ kɛ min kan tan ni fila walima saba dɔrɔn, wa a kɔfɛ, sisi tun bɛ wuli kabakurunw ni sow belebelebaw sanfɛ. Denmisɛn minnu tun bɛ fini don, olu ye u kunkolo boli ka bɔ sira kan ka taa foro la minnu bɛ yen. Irisikaw tɛ, n"i y"a jateminɛ ni kulekan ni bolokɔfɛfɛnw ye ni swastika ye, u tun ye mugan ye - u bolila ka pɛrɛn. Kolon in gɛrɛla dugu la tuma min na, sɔrɔdasi tan ni fila ni kɔ bɔra kaban k"u kunbɛn - ni marifakisɛ belebelebaw ye ani marifakisɛw ye minnu bɛ se ka ta, minnu bɛ ni marifacilan belebelebaw ye. U ɲɛminɛna cɛkɔrɔba gɛlɛn dɔ fɛ min tun bɛ SS jenerali ka fini na.
  Walima n"a sɔrɔla a tɛ bɛnbakɛ ye, nka a kunsigi jɛman dɔrɔn, bawo kɔrɔya taamasiɲɛ wɛrɛ tun tɛ a la, wa bolo jan sirilen dɔ taamaʃyɛn, min masirilen don ni sanu bololanɛgɛw ye, o tun bɛ i ko masakɛya ni fangatigi.
  Wa a bɛ ni jaabiw ye ... Oleg Rybachenko ye kalan kɛ gafe kɔnɔ, wa a kabakoyara - ko caman bɛ se ka lajɛ ɲɔgɔn fɛ. A sanfɛla ye Knight"s Cross ye ni oak buluw ni npanw ye. Sanfɛ dɔrɔn, o kelen de, nka ni diamant ye, ka fara Nɛgɛ Kuruba kan, nka Goering dɔrɔn de bɛ ni o jaabi sugu ye. Nɛgɛ Kurucɛba dolow ka bon yɛrɛ, wa Alimanjamana tariku kɔnɔ, a dira mɔgɔ fila bɛɛ ma - Field Marshals Blucher ani Hindenburg. Ayiwa, wulu min bɛ ni diamant ye, o ka sigicogo bɛna bonya.
  Kasodenw ka kulu jɔra. "Dɔgɔtɔrɔ-kuntigi" min kɔnɔbara tun ye daga ye, i n"a fɔ Oleg Rybachenko y"a tɔgɔ da cogo min na ko konwo kuntigi, o jigira ka kuma ni kunsigi jɛman ye. Tɔɔw ye konwo filɛ ni ɲɛjibɔ ye ani ni kɔnɔnafili ye. Oleg Rybachenko y"a kɔlɔsi ko foro kɔnɔ mɔgɔ bɛɛ y"u ka baara bila, denmisɛn minnu bolila, olu tun bɛ ɲini ka gɛrɛ ɲɔgɔn na. Alemaɲi fɔlɔ, u ye taama kɛ kulu dɔ kɔnɔ. Wa u kɔfɛ, dugumɔgɔw bɛ yen - farikolojidɛsɛ : sennasanbara walima bast sanbara sirilenw na. Sigida delikɛla cɛdenw kɛra dɔrɔn ka kɛ finiw ye minnu ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye - nɛrɛmuguma ni nɛrɛmuguma.O cogo la, cɛdenw bɛ yɔrɔ min na, a ma jɛya o yɔrɔnin bɛɛ la, cɛdenw bɛ yɔrɔ min na, npogotigininw bɛ yɔrɔ min na u bɛɛ bɛ sɔgɔsɔgɔ, u kunsigi jɛman, nka u ɲɛ ye bulama ye ni buguri ye walima u ɲɛ ye bulama ye, u kunsigi ka jan, u nɔgɔlen don kosɛbɛ, nka u ɲɛ ɲɛnamaw, u jɛlen don - u bɛ ɲininkali kɛ, u bɛ siran dɔɔnin ani a jɛlen don ko u bɛ hinɛ. Oleg Rybachenko fana y"a kɔlɔsi ko SS ka konwo tun b"a ɲini ka to jɔnw gɛrɛfɛ cogo bɛɛ la ani ka yɔrɔ jan sigidamɔgɔw la. Naziw tun tɛ pɛrɛn, u tun tɛ mɔgɔw tɔɔrɔ, wa a ka c"a la, u tun bɛ u yɛrɛ minɛ ni dususuma ye.
  Margarita y"o lajɛ, a y"a kɔlɔsi ko:
  - SS bravado taara min ?
  Oleg Rybachenko y"a jaabi ni hakilitigiya ye ko:
  - A taara bugɔli ni wuluwuluw la !
  O waati kelen na, jenerali kunsigi jɛman in y"a bolo sin dɔrɔn SS cɛw ma minnu nuguw bɛ tiɲɛ siɲɛ fila, o kɔfɛ, ni cɛ fasalen y"a daminɛ ka fɛn dɔ sɔsɔ ni fomu ye a da la, a y"a bolo wuli, ni fanga ye, i n"a fɔ a bɛ ka tigɛ ni npan dɔ. Wa cɛ fasalen fana y'a bolo kɔrɔta, nka ni dimi ye min sɔnna, ka sɔrɔ ka cikan surun dɔ di. Mobili minnu bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, olu tun bɛ mankanba bɔ, wa Wolo Sotigiw ye u yɛrɛ sɔgɔ sira kan. Sigida sɔrɔdasi tan ni tila tugura o kɔ. Tɔɔw ye jɔn minɛlenw lamini, kuluba wulila tugun. Kunsigi jɛman in pɛrɛnna denmisɛnw ni foro baarakɛlaw bɛɛ ma, a yɛrɛ taamana hadamadenw ka taamakɛlaw kɛrɛfɛ minnu jigira so kan.
  Dima, a bɛ yɛrɛyɛrɛ, a y"a kɔlɔsi:
  -Fɛn min ma u tila ɲɔgɔn na !
  Mirabela y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - Ɔwɔ , u ka sɔsɔli kɛ ka ɲɔgɔn kɔnɔbara bila !
  Kamalennin dɔ min kunsigi ka bon, ka bɔ sigida SS kɛlɛcɛw la, n"o y"a jɔyɔrɔ ta Oleg Rybachenko kɛrɛfɛ, o ye cɛnin tutigɛbaga ɲɛda sɔgɔsɔgɔ, k"a ka marifa nɔgɔlen wuli, o kɔfɛ, a pɛrɛnna a kun na ko:
  - Yala i ye Irisi donsokɛ ye a dɔgɔyalenba la fɛn min ka kan ka miiri wa ?
  Ani ka sɔgɔsɔgɔ, a y"a fara a kan ko:
  - An bɛna kɛ Moskow ni Washinton wa walima an tɛna kɛ wa ?
  Oleg Rybachenko y"a faamu u b"a fɛ min na a fɛ, a y"a kunkolo wuli joona, ka Margaret ɲɛda kunbɛn - a jigi tigɛlen don ani o waati kelen na i n"a fɔ a b"a fɔ ko : " Chance - kobaw bɛ an makɔnɔ ! - nka jenerali kunsigi jɛman y' a bolo kɔrɔta ka taa , cɛ kunsigi , n' a bɛ fɛn wɛrɛ ŋunuŋunu , a ye Oleg filɛ ni nimisali ye , a ma foyi fɔ ka tɛmɛ o kan . Oleg Rybachenko tun bɛ ɲini k"a sago faamu ... A ka kɛ hali cogo jɛlen na.
  Nka o ka fisa kosɛbɛ, o la sa, kɔrɔbɔliw bɛ se ka kɛ hali bi wa? Yala Alemaɲikaw b"a fɛ tiɲɛ na ka siniko dɔn o cogo la wa? Nka a bɛ Kɛ sɔsɔli ye. Teriya boksɛriw tɛ se ka kɛ o kɛlɛ sugu kɔfɛ. Fasisimu ni kominisi ye juguw ye fo abada. Walima fɛn wɛrɛ bɛ yen ... Alabatoso tun bɛ dimi cogo min na.
  Sɔrɔdasi sigiyɔrɔ in kɛra palisade dɔgɔmannin dɔ kɔfɛ, nka a sabatilen don - ni plateforme ye SS jɛkulu juguba in ka sɔrɔdasiw ye, ni da barikamaw ye - nka, u dabɔlen don kosɛbɛ. Fɛn kelen dɔrɔn de tun bɛ i ko kabako Oleg Rybachenko fɛ - kabakurun da jɔlanw, minnu datugulen don ni ja ye minnu bɛ i n"a fɔ falenfɛnw ni jiribolo minnu bɛ girin dan tɛ minnu na. O jɔlanw tun tɛ bɛn hali dɔɔnin ni dugu yecogo bɛɛ lajɛlen ye, yɔrɔ min na a nɔgɔlen don (nka, n"a sɔrɔla a kɛra fonɛnɛ kɔfɛ wa?), Wa sow, minnu jɔra ni kabakurunw ye, minnu sirilen bɛ faraw la minnu ka bon ni nɔgɔ jɛman ye, olu kɛra bulama ye ni bɔgɔdaga fla ye.
  Nka ACS dɔ tun bɛ yen. Marifa min bɛ se a yɛrɛ ma, o tɛ yen, wa, wuluwulu sira kan, fɛn dɔ b"a la ka fɛn caman sɛmɛntiya, min tun ma deli Oleg Rybachenko ɲininkalikɛla fɛ. Yan, misali la, marifaw - bɔgɔdaga min tɛ dɔgɔya milimɛtɛrɛ 350 ma a ɲɛda la. A sɔnna a ma ko ale ma deli ka o ɲɔgɔn mɛn.
  Ka fara o kan, mobili in bɛ i n"a fɔ a girinya bɛ tɔni biwɔɔrɔ jukɔrɔ, wa a samara cogo di Kirime kuluw kan hali dɔɔnin? Aw b"a fɛ ka Sevastopol sɔrɔ min tɛ se ka tiɲɛ binkanni senfɛ wa? Ka bɔ o hakilina in na, dimi dɔɔni bɛ sɔrɔ kɔnɔbara lankolon na. Irisi sɔrɔdasiw bɛna mun kɛ o gosili suguw kɔrɔ. Yan, fɛn bɛɛ ye cɛmancɛla waatiw ninakili, ka ɲagami biɲɛdimi ni fɛɛrɛ kuraw la. I n"a fɔ dingɛ minnu bɛ ni bɛlɛkisɛw ni fiɲɛw ye. I tɛna kabakoya hali ni telewisɔn bɛ yan, ani hali kulɛri dɔ. A tɛ kɛ nɛrɛ ni fin ye.
  So in kɛra kelen ye, u nana ni jɔnw ye, walima k"a fɔ ka ɲɛ, u ye jɔnw gɛn ka don min kɔnɔ. Nka, ayi - a ka jugu, bawo yan, mɔgɔ si ma a yɛrɛ sɛgɛn ka faraw caulk ni siman bɔgɔ ye, wa a kasa tun bɛ dɔn kosɛbɛ Oleg Rybachenko fɛ - donsokɛw. Hangar jukɔrɔ, jɔnw y"a latigɛ ka ladamu bɔgɔdaga bilalen dɔ la walima min lankolon don waati dɔɔnin kɔnɔ (a bɛ fɔ ko kasa min bɛ bɔ o yɔrɔ suguw la, o tɛ tunun abada).
  Margarita ye a ɲɛda biri fo a kɛra mɔgɔ juguba ye ani a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - Yan an jiginna tugun ! Bon Hitler i bɛ ne dɔrɔn de sɔrɔ!
  Nka o tun ye so sanfɛla ye u kunkolo kan. Ka fara o kan, jɔnw tun ma siri ni cakɛda ye. Hali ni, i n"a fɔ Oleg siranna cogo min na, u ma ɲɛgɛn di yan. Yɔrɔ tɛmɛnenw na, kasobon bɛ bi yɔrɔ minnu na, a ka di kosɛbɛ. Fritz, hali ni nɔgɔ man di donsokɛ ye.
  Nka, a y"a miiri o la, k"a sɔrɔ a y"a ka jago kɛ kaban kogo jan na. Ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. Ne bɛ se ka mun fɔ ... A tɛ tutigɛbagaya ye, a man di fewu. Fɛn bɛɛ tɛ pantalon kɔnɔ, se sɔrɔli fitinin don kaban. Wa npogotigininw fana, a bɛ iko u tun ka kan ka kɛ yan ... A ka fisa u kana filɛli kɛ ...
  Nka, Aurora tɛ bɔnɛ a dusukun na:
  - Aventure wɛrɛ... An bɛ ɲɛnamaya kɛ ka ninakili nin nisɔndiya in na !
  Oleg Rybachenko ye a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Wa diɲɛ nata la a bɛ se ka fisaya kosɛbɛ !
  Jinɛ tasumaman ye a ɲɛw wuli cɛnin na:
  - n labɛnnen don ka sɔsɔli kɛ , sababu min b' a lajɛ cogo min na diɲɛ nata kɔnɔ a tɛna pan ka bɔ an na !
  Oleg Rybachenko ye dɔnkili da ni dususuma ye k"a jaabi. O ye dɛmɛ don ka maloya ni maloya kunbɛn;
  N bɛna n yɛrɛ di faso ma ni taamasiyɛn tɛ - .
  Feat ka kɛ, kɛlɛcɛ kɔrɔtalen don!
  Muru ni gansan gosili bɛ fili, .
  Dugukolo Masakɛ hinɛbali Sariya!
  
  Tasuma bɛ tasuma na - ji tobilen , .
  N ka amber dawolo kanuya!
  N b"a fɛ ka hɔrɔnya waati dɔɔnin sɔrɔ
  Fiɲɛ bɛ i la ani i saniyalen don dɛ!
  
  Jeni i n'a fɔ sanu kunsigi nafama, .
  A y'a bolow wuli - wulu dɔ falenna !
  Matigi ye nilifɛn sɔngɔ gɛlɛn dɔ di ne ma
  Wa o yɔrɔnin bɛɛ la, a kɛra nisɔndiya ye, yeelen!
  
  Ala tɛmɛna yɔrɔ min na: kɔdingɛ dɔ falenna yen;
  Rose finmanw bɛ falen, minnu falen bɛ jiriw la!
  Bonya bɛna kɛ yen - diɲɛ bɛɛ cɛmancɛ - .
  Nilifɛn dɔ sarakabɔlan kan, ne ye min di!
  
  Ɔwɔ, ne b"a dɔn, jurumukɛla, min bɛ tali kɛ subagaya la, .
  Ani, a man kan ni alijɛnɛ ni kungow ye!
  Nka Kalvari kan ni Krisita ye,
  N ye kasi kɛ, ka o taamasiyɛn siri fini na!
  
  Ne ka i ye kɔɲɔmuso bɛɛ ja ɲuman ye,
  Ne dalen bɛ Sebaayabɛɛtigi la, hakili bɛna fɛn caman sɛmɛntiya!
  Ne na ne ka gengenjiri min man kan, .
  Kɔlɔsili min binna ka bɔ ne bolo, ne na o kɔrɔta!
  . SABABU 7nan
  U y"u sigi bɔgɔdaga dɔ kɔnɔ, o la sa, mun na u bɛ muɲu ni Naziw delila hali ka misiw minɛ ka ɲɛ ka tɛmɛ Soviyetiki jamanadenw kan.
  Sigida cɛden saba, minnu tun bɛ SS ka fanga kɔrɔ, olu samara ka don bɔgɔdaga kɔnɔ. U girinna ni teliya ye, k"u sennasanbara jɛlenw ni bugurilamaw yeelen, ka na ni bolokɔfɛfɛn belebelebaw ye ka segin. Salon ta, u y"a sama, nka caman, a bɛ ɲini ka kɛ binkɛnɛ ye. Wa miniti wolonwula walima seegin o kɔfɛ, a ma kɛ tugun, muso dɔ bɔra kɛnɛ kan min ni sigida npogotiginin fila nana ni gato fla belebele dɔw ye ani foromazi sɛrɛkili girinman fila. A tun bɛ kuma Ukrainekan na, a ye dumuni tila-tila bɛɛ ye ni seko ye. Oleg Rybachenko kɛra ɲininkalikɛla ye: mɔgɔ caman ye ale ni cɛdenw fila bɛɛ ɲininka fɛn dɔ la, u saba bɛɛ ye jaabi di ni diyanye ye.
  Alemaɲikaw ka ca wa u bɛ ka fɛn dɔ wuli yan. Nka tuguni, mɔgɔ si t"a dɔn! A laban na, o cɛden kelenw ye jidaga dɔ sama, ka daaw datugu kosɛbɛ. A taamaɲɔgɔnw ka kɛwalew fɛ, Oleg Rybachenko y"a faamu : nin ye bɔli ye, u tɛna boli yɔrɔ wɛrɛ la bi.
  Margarita ye ji di a balimakɛ ma min bɛ a bolo, k"a fɔ ko:
  - Lafiya tɛna dimi !
  Buru in kɛra kura ye, nka a tɛ deli ka kɛ, a girinman sugu dɔ (o fɛn kɔrɔlen min dunna sɔgɔma, Oleg Rybachenko hakili ma se ka to a diya la k"a suma). A ma tobi, walima u b"a dun yan tuma bɛɛ (walima k"a fɔ ka ɲɛ, a ka c"a la, filanan, tɔw ye dumuni kɛ, u ma wasabaliya si jira). Nka foromazi in kɛra sigida la ye tiɲɛ na - a ka ɲi kosɛbɛ, a ni feta foromazi bɔlen don, Oleg Rybachenko tun bɛ min bato. A bɛ mɔgɔ dusu kasi kosɛbɛ k"a ye ko o yɔrɔ in tun ye bolokɔni tila sabanan dɔrɔn ye. Ɔwɔ, hali cɛden funankɛnin, cɛ ta tɛ.
  Margarita ye balimakɛ sɛgɛnnen dɛmɛ. A binna bɔgɔdaga kan, i n"a fɔ a tigɛlen don, a ye min sɔrɔ, a y"o ɲimi, a dalen, a ma hali minni daminɛ. Oleg Rybachenko barila k"a faamu ko a bɛ ka yɛrɛyɛrɛ. Mɔgɔ tun bɛ se ka jigi dɔrɔn ko a kɛra yɛrɛyɛrɛ dɔrɔn ye nɛnɛ kɔfɛ, ani kɛrɛnkɛrɛnnenya la kungo yelifɛnw. Ko sunɔgɔ kɔfɛ nin yɛrɛyɛrɛ in bɛna tɛmɛ. Rybachenko Oleg y"a ɲini ka bɔgɔ caman bɔ a yɛrɛ ye, wa ni a bɛ se ka kɛ, a bɛ dugukolo sɔgɔ o kɔnɔ. A ma dumuni nege bɔ yɔrɔ si, a y"a hakili sigi, nka a kɛlen ka mɔgɔw mɛn; funteni hakɛ dɔ la , fɛn fɔlɔ min bɛ nege tigɛ , o ye dumuni ye . Oleg Rybachenko yɛrɛ ma deli ka bana - k"a sababu kɛ jamu sigicogo ye. Tiɲɛ don, ne ma o kɔrɔbɔli suguw sigi a kan, ka fara lɛrɛ caman taamaw kan nɛnɛ na. Donc... Nka n"a sɔrɔ a bɛna kɛ. Wa n'o tɛ, o tuma na fɛ, sababu bɛ yen ko dɔnniya kosɔn u bɛna a furakɛ ...
  Npogotiginin dɔw bɛ yɛrɛyɛrɛ o cogo kelen na, nka mɔgɔ si tɛ sɔgɔsɔgɔ.
  Oh, sɛgɛnba binna tutigɛbaga cɛnin kan, k"a ta a kun na ka taa a bila a sen na! Bolo minnu bɛ sɔgɔsɔgɔ joli la, kɔ funu, jogin, binna ani senw minnu y"a daminɛ ka sumaya - fɛn bɛɛ tun bɛ dimi, nka o sɔgɔsɔgɔ in ye dɔ fara sunɔgɔ ni sunɔgɔ nege kan dɔrɔn.
  Wa a bɛ siran ka sunɔgɔ - a bɛ se ka kɛ i tɛ kunun, walima min ka jugu ni o bɛɛ ye, i bɛ segin ka kɛ yelifɛn na. Nka, a ka di kosɛbɛ.
  Oleg Rybachenko y"a ɲɛw datugu, o yɔrɔnin bɛɛ la, a ye jigin ka don Morpheus bolo - a falen bɛ sugo la, a ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye, ani a mankan bɛ mɔgɔ tulo tigɛ.
  Kelen ni kɔrɔbɔliw ma ban yen ... Bolo datugulan jiginna ni nɛgɛdaga dɔw sigili ye ni jirisunw ye minnu bɛ cɛdenw ka senkɔniw sɔgɔ ni hinɛbaliya ye ...
  Oleg Rybachenko yɛrɛ ye sɔgɔsɔgɔ, nka a ye muɲu, hali n"a ma se ka jɔ, ani Dmitry yɛrɛ ye dɔn kɛ ka sɔgɔsɔgɔ daminɛ ...
  U ɲɔgɔndankɛlaw barika tun ka bon, wa a jɛlen don ko u kɔrɔla ka tɛmɛ a fɔra cogo min na foroba la. Misali la, Dmitry ka ɲɔgɔndankɛla kunkolo janya ka bon n"a ye, wa antɛniw bɛ ka kari kaban ... Nka, antɛniw bɛ se ka kari cogo di a si san tan ni kelen na?
  Oleg Rybachenko kɛlɛɲɔgɔn fana ka bon kosɛbɛ, a ka gɛlɛn, wa o waati kelen na, gangster ɲɛda tɛ denmisɛnnin ye.... Nka, cɛnin tɛ dunan ye, bololanɛgɛ ye bololanɛgɛ ye, mɔgɔ sugu bɛɛ bɛ ɲɔgɔn sɔrɔ yen!
  Kɛlɛ fila bɛɛ kɛra waati kelen na .... An ka kan ka ban joona, bawo su tilancɛ bɛ ka surunya kaban ...
  Dima min jiginna, a bɛ se ka fɔ ko o yɔrɔnin bɛɛ, a y"a daminɛ ka gosili gɛlɛnw to a ɲɛda la. A jugu tun bɛ nafa sɔrɔ a bolokɔninw janya la, a girinya la, wa a tun bɛ i n"a fɔ a labɛnnen don kosɛbɛ, farikolo ni fɛɛrɛko siratigɛ la ... Farikolow bɛɛ lajɛlen bɛ i n"a fɔ farikoloɲɛnajɛla ka bɔgɔdaga ... Nka , Dimka ye fɛn sɛgɛsɛgɛlen ye kosɛbɛ wa teliya ... A tun teliyalen don, sisan a tun bɛ teliya...
  Dmitry min ye bagaji sɔrɔ a ka ɲɔgɔndan fɔlɔ la, a ma se ka gosi kelen ni fila caman kɛ. Hali kininbolo ɲɛ kɔrɔ, joli-sira-funu dɔ y"a daminɛ ka funu ...
  O ɲɔgɔndan filanan kɛra juguya ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan, a jugu taara ɲɛfɛ ka gosi, ka gosi, ka gosi ... Wa Dmitry tun bɛ ɲini k"a yɛrɛ lafasa, dɔrɔn k"a kunkolo fili kɔfɛ, o ye gosiliw nɔgɔya, a man teli, nka a ma miiri min na, a bɛ gɛrɛntɛ jaabi la, wa tuma dɔw la, a y"a sama ka bɔ a jugu ... A ye sɔgɔsɔgɔ Alemaɲikan na:
  - I Risika kɔrɔ ye ko i tɛ dafalen ye !
  Dmitry y"a jaabi ni kɔnɔnafili ye, ale fana ye Alemaɲikan na:
  - Wa i ye Alemaɲi ye, i bɛna dafalen sɔrɔ kosɛbɛ Risika dɔ fɛ !
  A dimina kosɛbɛ k'a kɔkili don nugu la ...
  A ka c"a la, Dmitry nugu min bɛ nin diɲɛ in kɔnɔ, o barika ka bon kosɛbɛ, wa a ma kari abada, hali n"a gosira, nka nin ko in na, a ma kɛ gosili ye min nɔgɔyara ni gan ye, nka a kɛra kɔkili kolo gɛlɛn dɔ kun ye.
  Wa joli bɔra cɛnin ɲɛda la, k"a wajibiya ka sɔgɔsɔgɔ... Dimka y"a jaabi... A minɛna ka taa fan fɛ Jugu yɛrɛyɛrɛla dɔɔnin, a y"a yɛrɛyɛrɛ, nka fanga ma se a ma ka se ka ɲɛtaa sabati - a senw ni senkɔniw sɔgɔlen tun bɛ i n"a fɔ ka kɛ wad ye.
  O ɲɔgɔndan sabanan kɛra gɛlɛya ye min ma dɔgɔya, a jugu ye degun kɛ ni jigitigɛ ye, nka Dmitry y"a daminɛ ka bali ka caya, k"a jira ko gosili ... Final sariyaw jiginna, bawo an bɛ kuma diɲɛ sanu medaliw kan, o hakɛ rondw cayara ka se tan ni duuru ma ... I n'a fɔ pro. N ka kan k"a fɔ ko desizɔn juguba don ka ɲɛsin funankɛninw ma, minnu ye kɛlɛ kɛ siɲɛ duuru kaban o don ... Tiɲɛ don, Dimka fana ye a ban joona, wa a jugu y"a jira k"a jɛya ko a jigi tigɛlen don k"a sɔrɔ a ma kɛlɛ caman kɛ
  Nka 'sèn naani fɔlɔ minnu Kɛra kosɛbɛ, Dmitry ka ɲɔgɔndan ye a ka taama sumaya dɔɔnin. A fana tun bɛ sɛgɛn, a ninakili tun bɛ ɲagami kosɛbɛ ani o waati kelen na, a tun bɛ girinya ...
  Dimka, hali ni joli-sira-funu ni jeninida jugumanba tun bɛ a sennasanbaraw la, a yɛrɛ ye fanga wɛrɛ sɔrɔ. O ɲɔgɔndan wɔɔrɔnan na, a yɛrɛ ye a jugu gosi a dawolo la siɲɛ caman ... Nka a tun jɔlen bɛ fana, a tun ka bon, wa a bɛ se ka kɛ fana ko a tun ye dɔrɔgu ta ...
  O ɲɔgɔndan wolonwulanan na, Dmitry ka kɛlɛɲɔgɔn jugu ye fɛɛrɛw Changé dɔɔnin, k"a daminɛ ka gosili caman kɛ ka kɛɲɛ ni sariyaw ye, ka gosi n"a kɔkili ye, walima hali n"a kunkolo ye... Dima y"a daminɛ ka gosi ka caya ka tɛmɛn fɔlɔ kan, wa a kɔnɔ 8nan na a ye ɲɛtaa kɛrɛnkɛrɛnnen sɔrɔ, a laban na, a bɔra a jugu ka nuguba yushka la... Wa a y"a kɔkili lamaga siɲɛ wɛrɛ tuma min na, a yɛrɛ bolila ka don poste dɔ la min bɛ na... Dmitry tulo geren y"a sɔgɔsɔgɔ:
  - Nu, o minɛna, min kinni !
  Alemaɲi tun jɛnsɛnnen don ka tɛmɛn fɔlɔ kan, a tun bɛ jate kɛ hali bi marifacilan danfaralen dɔ kan!
  Oleg Rybachenko ye kɛlɛ kɛ cogo kelen na ka tɛmɛn fɔlɔ kan, a bɛ se ka fɔ ko a ma tunun, wa a ye nafa sɔrɔ a jugu ka wuli ka bonya kojugu, a y"a dawolo kunbɛn ni numanbolo ye, walima ni kininbolo kuru ye ... Nka Alemaɲi denmisɛnninba in ma jaabi di nin gosili ninnu ma cogo o cogo. O kɔfɛ, Oleg Rybachenko y"a ka fɛɛrɛw Changé, k"a daminɛ ka baara kɛ a jugu nugu flakɛlen kan... Alemaɲi sniffer in ye waati jan kɛ, nka a ka ɲɔgɔndan wolonwulanan na, a y"a daminɛ ka bɔgɔbɔgɔ.
  N ka kan k"a fɔ ko Oleg Rybachenko kɛlɛɲɔgɔn bɔra ka cɛden wɛrɛ bila a nɔ na, cɛnin min ka nɔgɔn ani min ka nɔgɔn. A kɛra i n"a fɔ fɔlɔ in jogin na (Hali n"a y"a sɔrɔ tiɲɛ na nin ye Naziw ka fɛɛrɛ ye!) ... O la, a tun ye kura ye kɛlɛ daminɛ na, wa a tun bɛ se ka fiɲɛ bila teliya la min bɛ kɛ ni kɔnɔnafili ye.
  Nka ɲɔgɔndan kɔnɔntɔnnan na, Oleg Rybachenko fana y"a da wuli dɔɔnin, ka gosi dɔ bɔ, a binna ka bɔ o la ... Cɛdenw sen jɛlenw, minnu binna duguma, olu y"u firifiri dɛmɛnbaliya la ... Olezhek kɔni y"a teliya ka pan ka wuli walasa k"a gosi tun tɛna jate. Filili, ka dulon jugu kan ...
  A y"a yɛrɛyɛrɛ, k"a girinna k"a ban ... Bulon pɛrɛnna ɲɔgɔndan kɔnɔntɔnnan laban ɲɔgɔn na, nka kiritigɛla y"a kɛ i n"a fɔ a ma mɛn ...
  Oleg Rybachenko ma se ka gosili gɛlɛn damadɔw kɛ, nka a y"a minɛ, k"u nɔgɔya a kɛtɔ k"a kunkolo wuli. Jugu dimina kosɛbɛ, a ma foyi kɔlɔsi kaban min sɔgɔlen don. Yan, Soviyetiki cɛnin, hakilijagabɔ la, nka ni fanga ye kosɛbɛ, a ye farikolo gosi a fan fɛ ... Gosili ye sugunɛ gosi yɛrɛ ... Gosi faratilenba dɔ ...
  Kὲlɛɲɔgɔn ye 'sèn damadɔ wɛrɛw Kɛ k'a ɲɛda belebeleba Kɛ bulama ye. A ye fiɲɛ munumunu ni kɔnɔnafili ye, a binna ɲɛfɛ k"a daminɛ ka kirin... Arbitre ye kɛlɛ dabila o yɔrɔnin bɛɛ, dɔgɔtɔrɔw bolila ka don ring kɔnɔ... drip...
  O ye nɔ jugu bila Dmitry terikɛ la wa a taara kɛlɛ la kɛlɛɲɔgɔn dɔ kan min sɛgɛnnen don k"a kɔlɔsi ... Tannan, tan ni kelennan, tan ni filanan ... Gosili gɛlɛnw ɲɔgɔn falen-falen, nka ni Dmitry ka nafa jɛlen ye ... Tan tan ni sabanan kɛra kelen ye dɔɔnin off, due to a desperate octopus German, and the Soviet boy received a cut in his eyebrow .... Nka tan ni naaninan na, Dimka, min tun ye nisɔndiya sɔrɔ, o ye fɛɛrɛ in ta a yɛrɛ bolo tugun. Nin cɛ ninnu tun tɛ foyi dɔn hali bi, misali la, Mohamɛdi Ali ko la, nka cogo caman na, u y"a ka fɛɛrɛw ladege.
  O ɲɔgɔndan tan ni duurunan na, Alemaɲi bolow binna sɛgɛn fɛ, wa a ma jaabi di tugun gosiliw ma, nka a jɔlen tora dɔrɔn, k"a jira ko Aryanw ka muɲuli .... Ka fara o kan, Dmitry, ka bɔ dɔrɔgu serilen na ani sɛgɛnba la, a ka c"a la, gosili karilenw barika dɔgɔyara kosɛbɛ . A ka kɛ ten! Nka fan dɔ fɛ, u tun ka ca, u tun ka ca, u ye sanji bin jugu kamankun datugubali kan. A laban na, kunkolo, Alemaɲi ma se k'a muɲu, muɲuli dan sɛgɛnna wa a tun ye "Aryan" jamana ka lasigiden ye i n'a fɔ nɔgɔ bɛ jigin cogo min na, miniti tan ni duuru ɲɔgɔn sanni ɲɔgɔndan laban ka ban
  Arbitre y"a daminɛ ka jate nɔgɔlen kɛ dɔɔnin dɔɔnin, nka a kɛlen kɔ ka duuru jate, k"a ye ko Dmitry Lebedev kɛlɛɲɔgɔn tun tɛ se ka lamaga kosɛbɛ cogo min na, a y"i jɔ ka pɛrɛn ko :
  - Ka tɛmɛ i n'a fɔ dɔgɔtɔrɔ !
  Wa denmisɛnnin "superman" wɛrɛ taara ni u ye dɔgɔtɔrɔso la.... O kɔfɛ, setigi labanw ye layini kɛ ka se koloma ma, ka taama daminɛ... Rose jiribuluw sanji nana ka bɔ san fɛ.
  Cɛdennin janyalen Dmitry ye nisɔndiyaba jira, a nisɔndiyara. Nka o kɔfɛ, a barika banna k"a kɔlɔsi ko kamera gɛrɛla u la, wa a bɛ ka Soviyetiki cɛdenw sen jɛlenw, minnu sɔgɔlen don kosɛbɛ ani minnu joli bɛ bɔ dɔɔnin ... A dusukunnataw tiɲɛna o yɔrɔnin bɛɛ, wa a y"a ɲini k"a bolokɔnincininw dogo kɔfɛ Alemaɲi farikoloɲɛnajɛla kamalennin tɔw ka sennasanbara cɛɲiw sanulama walima k"u su buluw la.
  Oleg Rybachenko y'a bolo minɛ:
  - Ka na kɛ! I ka maloya de bɛna kɛ sababu ye ka sɔgɔsɔgɔ ni sigasiga kɛ ... Ka fara o kan, Alimanjamana na, kɛlɛ dafalen fɔlen kɔfɛ, a bɛ se ka fɔ ko denmisɛnw bɛɛ bɛ taama sennasanbara la, i yɛrɛ y"o ye Bɛrɛlin nbɛdaw la. O la sa, i kɔ tilennen to ni yɛrɛbonya ye.
  Medayi minnu dira u ma, olu tun bɛ bandi bulama ni sanu lakika kan, u girinya tun bɛ se garamu bi duuru ɲɔgɔn ma ani 900 ɲɔgɔn. Tiɲɛ don, Soviyetiki cɛdenw fɛ nin ye hakɛba ye - a bɛ se ka fɔ ko ... A yɛrɛ ka gɛlɛn ka jatebɔ kɛ, bawo a kɛra i n"a fɔ Soviyetiki wari lakananen don foroba la, nka tiɲɛ yɛrɛ la, ko in kɛra k"a sɔrɔ sanu maralen tɛ.
  Tuma min na Soviyetiki tutigɛbagaw wulila plateforme kan, URSS ka dɔnkili dana. A kɛra cogo o cogo, Alexandrov ka fɔlikan tun tɛ fɔlɔ, fɛn min bɛ i n"a fɔ jamana wɛrɛw ka fɔlifɛnw. Oleg ye dusudonba sɔrɔ yan, a ye yamaruya ɲini ka dɔnkili da...
  Himmler, min tun bɛ o ɲɛɲini na, o y"a to ni nɛɛma ye ko:
  - An bɛna nisɔndiya kosɛbɛ k"an ka dunanw ka dɔnkilidacogo mɛn ka bɔ Irisi jamanaba la.
  Oleg Rybachenko ye a biri fɔlɔ kinin fɛ, ka sɔrɔ ka a biri numan fɛ, o kɔfɛ u ni Dmitry ye dɔnkili da;
  Ɲɛnamaya kɔnɔ, i ye kɛlɛcɛ ye, i bɛ pan i n'a fɔ wulu - .
  Ani i t"a fɛ ka jiginɛw dɔn!
  Anw fɛ, jaabiw tɛ fetisi ye fewu - .
  An bɛ sira kelen dɔrɔn de sɔrɔ min bɛ sɔn ka taa masakɛw fɛ!
  
  Fɔlɔ ye kravati bilenman siri, .
  O kɔ fɛ, kɛlɛ Nàna tuma min na...
  Cɛdennin finman dɔ ye sosɛti ta a bolo - .
  Walasa pikirijikɛlan kana nɔrɔ disi la!
  Denmisɛnw ye bɔgɔdaga sɔgɔ sennasanbara la, .
  A piece of stale for saba ...
  A sumana nɛnɛ na ni ji wulilen ye, .
  Ka bɔ pakew kinni na, dimi kosɛbɛ!
  
  Kɛlɛcɛ in sara, marifatigi binna,
  A denkɛnin y"a ta!
  Sebaayaba i n'a fɔ "Katyusha" kɛra gosili ye,
  Siranya tɛ, ekipu kamalenninw!
  
  N bɛ marifa ci cakɛda la min bɛ kɛ ni biɲɛ nɛrɛma ye
  I ye i ka nɛgɛso sɔrɔ min?
  I n"a fɔ fɔlɔ la, npan min ka nɔgɔn kosɛbɛ, .
  I bolila ka taa penaliti dɔn!
  
  Kɛlɛ min tɛ hinɛ, bɔnɛ ye, o tɛ ba ye, .
  O kɔnɔ, kungo jalen ye funteni juguba ye dɛ!
  Nka Fasodenɲumanya kosɔn i ka kan k'i ka ɲɛnamaya di,
  O tuma na fɛ, i bɛna nisɔndiya sɔrɔ i n"a fɔ nilifɛn!
  
  Nka, ka kɛ kanuya la, o bɛ cogo di?
  Cɛden bɛɛ t'o dɔn...
  Ni bajiw bɛ joli bɔn - .
  Naziw ye mɔgɔfaga juguw kɛ!
  
  Nka Fasokanw ye kanuya ye,
  O kɔnɔ, bɔnsɔn kɛnɛw nɔɔrɔ bɛ ...
  Ani kana i dusukun tigɛ
  O kɔnɔ, Stalin - Nɛgɛ ni Tasuma - Lenin !
  
  Ka kɛ waati yeelenma ye - .
  Kominisi ka ko senuma...
  Jɛkulu jugu karilen don - .
  Ani ka Naziw ka diinɛ bɔ a ju la!
  
  Hadamadenw bɛɛ ye...
  Konseyew kɛra kelen ye!
  Alijinɛ ka kɛ dugukolo kan
  Ne ye kɛlɛcɛ ye - Rus' ye se sɔrɔbali ye!
  Oleg Rybachenko ni Dmitry ye pan ka taa sanfɛ daɲɛ labanw na, o kɛra sababu ye k"u ka dɔnkili in hakilina bonya ka taa a fɛ.
  Standw ye fiyɛli kɛ ni dusu ye ani ka bolonɔ bila ...
  K"a sɔrɔ cɛdenw ye sugo ye, a bɛɛ lajɛlen na, min ka di u ye kosɛbɛ, wa a ka di u ye kosɛbɛ, npogotigininw seginna kurun minɛni na min tun tigɛlen don fɔlɔ. Yeli minnu bɛ kɛ ɲɔgɔn kɔ, olu man ca, nka a jɛlen don ko fɛn wɛrɛ tun bɛ o kɔfɛ.
  Ni an b"a fɔ ka jɛya, o tɛ kɛwale ye, nka Hyper-Witch ni Risi Demiurge Alaw ka cidenyabaara dafalen don. Ka i ka sayabaliya dege.
  Sisan, dakun nata, gɛlɛya minnu bɛ da wuli ka bɔ fan min fɛ, ani a bɛ siri ka bɔ fan min fɛ, olu filɛ nin ye. A ka fisa ka i yɛrɛ tanga a ma walima ka farati lase a ma. Nka, a tɛ baasi ye n"a ye nɛgɛso wuli, u b"a ta k"a kɛ a ka dɔlɔminna ye. O kɔfɛ, mɔgɔ dɔ min ma kunsigi tigɛ, o ye a ɲɛw bɔ da la, npogotiginin ma waati sɔrɔ ka a yɛrɛ sɔgɔ. Nka, a tɛna o jateminɛ joona ten. Da tugulen don ani i ka kan ka da gosi.
  - Jɔn bɛ yen ? - Kan gɛlɛn dɔ bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  - Aw ta don ! - Aurora ye jaabi di tubabukan na ni Texas tinge jɛlen ye, k"a jira ko seko min tun ma deli ka kɛ kanw na. - An nana ni sigida rɔmɔ ye, wisiki bɛ bana.
  - Oh ye ! Teliya ka tɛmɛ o kan! Kuruntigi min tun bɛ da kɔfɛ, o pɛrɛnna i n"a fɔ donsokɛ. - Tiɲɛ don rɔmɔ !
  Da belebelebaw, i tɛ se ka minnu kari ni grenade ye, olu dabɔlen don. Sugu min ɲɛda ɲagaminen don, o bɛ sugandi, n"a ye barokun tilancɛ-fini damadɔ wɛrɛw ye. Ka bɔ u la, i n"a fɔ gazi binkanni waati, a bɛ taa ni sisi ye, walima n"a fɔra ka ɲɛ, a bɛ gosi kosɛbɛ, .
  - rɔmɔ bɛ min ! u pɛrɛnna ni kan kelen ye.
  - I ka ɲi kosɛbɛ dɛ ! - Aurora kunsigi bilenman bɛ marifa ci ni nisɔndiyaba ye, ka kurunbolilaw kuluw bila. N ye tan ni saba ni tila ɲɔgɔn bila, n bɛna klip caman Changé. A ka ɲi ko marifaw ka dɔgɔn, u ka surun, i bɛ se ka caman ta n"i ye.
  - Dakun wɛrɛ jɛlen don ! - Ni sɛnɛfɛnw nɛnɛ hakɛ dɔ bɛ a kan na, a ko ten. - An sera ka ja fila-fila kɛ, nka yan n jigi b"a kan ko a tɛ mɛn.
  Snow White the Terminator y"a jaabi ko:
  - Wa minnu y' a mɛn - taa tulo geren !
  Margarita Aurora tɛmɛna yɔrɔ nata la, ka firifiri dɔɔnin, ka marifa ci dɔɔnin kɔrida la, ka taa kɔfɛ, k"a ye cogo min na a ka zombie jɛɲɔgɔn ye Yankees kɛlɛ. Nka, cɛ salen ma fanga belebele jira, a ye kɔnɔbara kɔkolo kari.
  Ayiwa, i tun bɛ ɲini ka an janfa! - a ye npogotiginin-Komsomol mɔgɔ dɔ sɔgɔsɔgɔ .
  - Wa mun tora ka kɛ ! A ye n kɔlɔsi ani a tun bɛ ɲini ka alarma wuli! - Zombie ye wulu diminnen cogoya ta.
  - Ayiwa, i ye hakilina dɔ sɔrɔ ! I da ka i majigin. - Margarita ye "baarakɛla" bagabaga n'a bolokɔnincinin ye, k'a sen gosi ni dususuma ye deki kan.
  An tun ka kan ka marifa ci kurun kɔfɛ, sɔrɔdasi dɔ ye grenade dɔ fili kɛnɛma, a ye bagabagali kɛ, fɛn bɛɛ bɛna bin. Ameriki analozi F-1, a ye pan i n"a fɔ slow motion. Desizɔn in Bangera k'a sɔrɔ a ma Laɲini, o ma Kàlan sɔrɔdasi kɛrɛnkɛrɛnnenw na. Margarita ye disiki boomerang fili yɔrɔnin kelen. A y"a ɲɛ sabanan da ani ka fara nɛgɛ gɛlɛn finman dɔ kan tiɲɛ yɛrɛ la. Hakili ɲɛ tugura disiki lamagacogo kɔ, o kɔfɛ, a kuncɛ nɔrɔlen bɛ tilew cɛ, ka marifa ni fiyɛli tigɛ ka asidi sɔrɔli bali. Sumaya biɲɛ dɔ wulila ka jigin Terminator blonde ɲɛda la.
  - Wow, n tun bɛ ɲini ka fɔɔnɔ ! Nin ye kabako dɔrɔn de ye. Aw ni ce Ala Ba ka ne kisi jurumut ye.
  Aurora kunsigi bilenman y"a mɛn k"a fɔ ni hami ye ko:
  - Mun bɛ yen ?
  - U ye grenade dɔ fili ! - Greyhound Margarita ye jaabi di.
  - n ma binkanni in mɛn ! - Kabako ursi-Komsomol mɔgɔ dɔ.
  - I tɛna da a la, n y'a kɛ boomerang disiki ye. Kɛlɛcɛ finman ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - A bɛ Kɛ nin cogo in na. Sariya siratigɛ la, o tɛ sɔsɔli kɛ ni sigida sariyaw ye, n"i sera tilew ni ɲɔgɔn cɛ. - Aurora ye torosun dɔ kɛ i n'a fɔ a senkɔni jɛlenw.
  - Wa a kɛra ten ! - Margarita ye sɔgɔsɔgɔ, a bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  Jinɛ tasumaman in kɛra ɲininkalikɛla ye:
  - mɔgɔ joli fagara kurun kɔfɛ ?
  Korshunova cɛɲi y"a jaabi ni waso ye ko:
  - Mɔgɔ mugan ni seegin, ani mugan ni kɔnɔntɔnnan, zombie dɔ ye u bugɔ.
  - A man ca ! Sisan, n bɛ ka tɛmɛn kabiniw fɛ walasa ka kurun bɛɛ saniya. Aw ka n dɛmɛ! - Aurora bilenman kan na sisan muɲunbaliya mankan bɔra.
  - Ayiwa, n bɛ taa n'i ye. - Margarita ye kolo jolilen dɔ fili a kunsigi la yɔrɔnin kelen.
  Aurora tasumaman donna joona ka don dɔgɔtɔrɔso la, yan, sɔrɔdasi damadɔ tun bɛ sunɔgɔ la kaban, ani garadiw tun bɛ ka taa fan dɔ fɛ ka taa fan wɛrɛ fɛ ka bɔ minni na. Nka, u pɛrɛnna ko:
  - I tɛ se ka na yan !
  - Kɔrɔtɔko kunnafoni ka bɔ Hamilton. - Komsomol sunguru tasumaman y'a jaabi ka turn di, a bɛ ɲini ka kɛ point-blank ye. Marifaw bɛ pan makun, yeelen fana tɛ ɲuman ye, i tɛna a faamu o yɔrɔnin bɛɛ ko nin masina in bɛ ka marifa ci i la. O la sa, a tun bɛ mɔgɔ kabakoya ni mɔgɔ dɔ ye o jaabi. Su tan ni segin, ani sɔɔni naani wɛrɛw farala u kan, ka bɔ sanuyaso la, hali wɔɔrɔ - su fila-fila minɛlenw binna ka bɔ barika la. O buguri dɔ tun ye jatɔmuso dɔ ta ye.
  Kaburu makunlen min bɛ U-turn kɔnɔ, .
  A sɔrɔla demise - waraba fitinin!
  Bi dɔrɔmɛ kelen - sini marifa dɔ bɛ ɲɛda la, .
  O baara faratilen sugu!
  
  Ɔwɔ, sunguru tun t"a fɛ i ka kɛ
  Torture, ka tɛmɛn examenw kan ...
  Sugo ɲagaminen wɛrɛw tun bɛ yen
  Dɔrɔn twirl briskly faliw!
  
  Walasa ʃampan baji dɔ ka woyo
  Yachts, mobili - bɛɛ bonya !
  Bucks minɛna k'a sɔrɔ u ma jate kɛ ni bolo ye, .
  Npogotiginin y"a latigɛ ka kɛ mɔgɔ juguw ye!
  
  Nka naloman dɔrɔn de bɛ miiri
  Jatɔyaso ka ɲi ani a ka di kosɛbɛ!
  N ye n da fa ni kaviyɛri nɛrɛma ye - .
  Ne tun t'a dɔn ko i ye sidabana di i yɛrɛ ma!
  
  Mɔgɔ si tɛna na kaburu la,
  Siranya fɛ ka batise, fa!
  O kɔlɔlɔ juguyara kosɛbɛ.
  Ancien client hali nag!
  
  Aw denw hakili tɛna to u hakili la kosɛbɛ,
  O ye maloyako ye ka o ba sugu dɔn!
  Min tora u bolo - kasobon dɔ - .
  Aw ka ɲangili muɲu ni makun ye ...
  
  Wa o de kosɔn, npogotiginin, i bɛ kalan kɛ
  Ani ka baara kɛ Faso-cɛɲi ye!
  O tuma na fɛ, sira bɛna sɔrɔ min tɛ recession up...
  N"o tɛ, aw ka tobi fo abada dugukolo jukɔrɔla la!
  Jinɛ tasumaman ye kuma kuncɛ, k"a biri jatɔmuso binnatɔ ɲɛ.
  Wa o cogo la, a tɛmɛna, i n"a fɔ biɲɛ min nɔrɔlen bɛ kogo la ani ka jigin ka taa a fɛ kɔri la. Fana dɔ bɛ ka fiyɛ ka bɔ kɛrɛ fɛ, ka funteni minɛ, Aurora y"a kunsigi siri ka kɛ sɔgɔlilan ye min bɛ kinni kɛ, o la, dusukunnataw bɛ diya. A bɛ taama ka taa da la, ni fiɲɛ sumalen dabɔra a bɛ se ka mɔgɔw lawuli minnu bɛ jagokɛyɔrɔ kɔfɛ. A bɛ sigasiga dɔɔnin, o kɔ, a bɛ kari fitinin dɔ kɛ nɔgɔya la, ka wuluwulu a sira fɛ. N ye rug ka gɛlɛya sɔgɔsɔgɔninjɛ ye ni n ka presse gansan ye. N jigira dɔrɔn lada la, mɔgɔ caman bɛ sunɔgɔ yan kaban, u bɛ biyɛri min jagokɛyɔrɔ la. Mankan nɔgɔman dɔ la, Aurora sen minnu kɛra farilankolon ye, olu tɛ mɛn, sennasanbara jɛlenw jisuma mankan ka fisa ni sanbaraw ye, o de la sungurunnin taamana sennasanbara la. Tiɲɛni kelen-kelen kaban, k"a ɲini ka musaka wɛrɛ kɛ ka tɛmɛ marifa kelen kan kelen kan. Sunɔgɔbagaw bɛɛ lajɛlen bɛ se ka faga. Ni aw ye karotidi joli digidigi o yɔrɔnin bɛɛ, o tuma na, sɔgɔsɔgɔninjɛ maksimali bɛ kɛ ka bɔ jugu fɛ.
  Wa o kɔfɛ, Aurora sennasanbara ye baara kɛ, kurun kɔnɔ, ka fara Yankees kan, Stability kɛlɛcɛw ka sɔgɔsɔgɔ tilancɛ ɲɔgɔn tun bɛ yen, nka u ye kololi dɔrɔn de dɔgɔya.
  - O kɔrɔ ye n'i y'a To kurunba kɔnɔ jɔn b'a Dɔn jɔn.
  Npogotiginin jiginna lada la, yeelen jɛnsɛnnen bɛ bin ka bɔ san fɛ. Mankan min bɛ kɛ tuma bɛɛ, sen jukɔrɔ tapi bɛ tigɛ ka bɔ yɔrɔ la. Ni an ye kiri tigɛ ka kɛɲɛ ni jateden Iraki ye. O ye mun ye cogo dɔ la
  fana man jugu , hali n' a bɛ kuma ekipu ka ko kɛlenw kan . Nka dususalo kojugu nege bɛ Yankees faga. O la, a yele sennasanbara kan ka jɔ. Sàba bɛ bɔrɔ kan, fla bɛ tori fini na. Ayiwa, tori sutura tɛ hali tanki ye, i bɛ se k"a ta ka bɔ grenade la, nka mankan bɛna kɛ i n"a fɔ donsokɛ sɔgɔli. O la sa, nege si t"a la ka o opereli sugu tiɲɛ min tulu bɛ kɛ a la kosɛbɛ.
  N y"a ɲɛsin n terikɛ Margarita ma walasa ka dɛmɛ sɔrɔ:
  - An bɛ kelen sɔrɔ yan, walima ka fɔ ka ɲɛ, fila bɛ toriw la !
  - Ka famuya! - Margarita b'a ɲini ka tulon kɛ cool. a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  Jinɛ tasumaman ye kulekan bɔ ko:
  - Dugukolo bɛ kɛ cogo di ?
  Margarita y"a ɲɛw wuli, ni siga ye Sfinx la, bakɔrɔn tun bɛ ka wuluwulu min kan, a y"a ɲininka ko:
  - Grenade lanceur bɛ bɔ kɛnɛ kan wa ?
  - Mankan ka ca kojugu ! Aurora ye ninakiliba bɔ.
  - A ka fisa ka boomerang dɔ lawuli ɲɛda la ni kɛlɛkɛminɛnw tigɛcogo ye gilasi bɛ yɔrɔ min na. O kɔ, i bɛ marifa saba Dòn yen cogo saba la. Ka kan ka baara kɛ. Margaret y"o fɔ ni daŋaniya ye.
  - Na n fɛ , an k' a kɛ sinkɔrɔ ! - K'a bolokɔnincininw kari ni jɔrɔ ye, jinɛ tasumalen ye ɲininkali kɛ.
  - Tiɲɛ don , n kɔrɔtɔlen don ! - Margarita ye damadɔ wɛrɛw da ka don ka bɔ fan dɔ fɛ. Barefooted Aurora concentrated ani ka fara a kan ni ton dɔgɔman ye:
  - I tɛ se ka tɛmɛn yan.
  - Delili kɛ, a bɛ dɛmɛ don ! - A dira, siɲɛ kelen tugun binna diinɛ nisɔndiya la Komsomol mɔgɔ Margarita.
  - ne ma da Ala la ! - Ka ursi kɛlɛcɛ tigɛ. - O ye barikantanya taamasyɛn ye !
  Kɛlɛcɛ blonde, ka gengenjiri taamasiyɛn kɛ, a ye hakilina di ko:
  - O la, dɛmɛ ɲini - hadamaden hakili sanfɛla. A ka dɛmɛ don ka se sɔrɔ Soviyetiki Irisi tɔgɔ la.
  Npogotigininw ye nɛnɛ kɛ segin duuru kɔnɔ, ka sɔgɔsɔgɔ, ka tila k"u ka laɲini dafa. Boomerang disiki, i n"a fɔ web finman, a bɛ ɲini ka ye yeelen jɛnsɛnnen na. Siɲɛ kelen ani ka boli fila gosi minnu tɛ lamaga visor kɔnɔ. U ma waati sɔrɔ ka jaabi di, bawo marifa makunlenw ye ɲɛda tigɛlen dɔ gosi, ka bɔgɔdaga kari ka hakiliw wuli. Ayiwa, sabanan fagara waati kelen na, o la sa, a ma waati sɔrɔ ka jaabi di. Tiɲɛ don, tori suturaw binna, ka mankan bɔ. Kuruntigi ɲininkalikɛla in panna ka bɔ, Aurora kunsigi bilenman y"a sɔrɔ ni panni kelen ye, ani n"a bolokɔnincinin ye ka taa a kun kɔfɛ.
  - Sunɔgɔ denkɛ !
  O kɔfɛ, duguma, kunkolo damadɔw bɔra yen, fiɲɛbɔlan fila-fila, ani makun.
  - Margarita tɛmɛna nin dakun in na !
  - Yan kapitɛni ka kabini kɛrɛ fɛ, an bɛna a minɛ ni kabakurunw ye. - a ye hakilina di Komsomol tɔnden blonde diminnen dɔ ma .
  - A yɛrɛ fɛ.
  Walasa ka se kapitɛni ka kabini na, ne tun ka kan ka sɛgɛsɛgɛli fila kɛ, jatɔmuso kelen tun bɛ baara kɛ ni yɛrɛdɔnbaliya ye cɛ nɛrɛma dɔ kan min janya ye mɛtɛrɛ fila ye, Margarita Korshunova y"o kisi. A tun ka dɔgɔ kojugu, a tun ma tɛmɛ tan ni segin kan, n"a sɔrɔ hali tan ni wɔɔrɔ. A tun bɛ i ko a bɛ delili kɛ kosɛbɛ.
  - N tɛna foyi fɔ kɛlɛcɛw...
  - Allah ! Invincible ani ɲɛminɛna kan kamanw kan fortune. - Namaratɔ Margarita ye jaabi di arabukan na.
  Tiɲɛ na, u ɲɛda tɛ ye, o ye fɛn ye min tɛ jɛya, npogotiginin tɛ a dɔn hali bi, wa version min b"a jira ko nin ye Turki Sultan ye, o bɛna barika bonya.
  - Kapiteni bɛ min ? Aurora ye ɲininkali kɛ tubabukan na ni arabukan fɔcogo ye.
  Kanuya sarakalasebaa ye sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Kabini deluxe kɔnɔ ! Nin "pedril" in tɛ hakilisigi ye fewu kanuya la. Ɔwɔ, n"i b"a fɛ, ne bɛna baara kɛ i ye, o kɛra fu!
  - alijinɛ kɔnɔ , npogotigininw b' an makɔnɔ ka tɛmɛn i kan siɲɛ ba ! - Ursi kɛlɛcɛw bruise kɛrɛfɛ.
  Putana tun t"a fɛ ka mɔgɔfagalaw dimi, nka jatɔmuso ka hakilijagabɔ barika tun ka bon ka tɛmɛ hakili kan kan:
  - n bɛ se ka min jira i la dɔrɔn ! Ne nɛnkun ka nɔgɔn i n"a fɔ wuluwulu, a ka di i n"a fɔ mɔni!
  Margarita dimina kosɛbɛ, a y"a bolokɔnincinin don ɲɛda la, ka jatɔmuso faga:
  Dɔgɔkun wɛrɛ ani an tun bɛna a faga. - Diinɛko Komsomol mɔgɔ dɔ Krakatau dimina kosɛbɛ o ɲɔgɔnna sɛgɛnba in yelen na.
  Da la, garadi fila dalen tun bɛ u la k"a sɔrɔ u ma fɛn kɛ, u tun bɛ pan u kɔ kɔfɛ, k"u kɔ kari.
  Kapiteni tun bɛ sɔgɔsɔgɔ kaban i n"a fɔ cɛden kolen, a tun bɛ suguya fila minɛ, cɛ nɛrɛma ani Tayilandi. Olu, hali n"u fana y"u yɛrɛ di, u ye jɔrɔnanko wuli ka wuli ka wuli.
  Npogotigininw ye kapitɛni ja ye ɔridinatɛri kan, k'a sɔrɔ u ma sigasiga, u ye "trans-boys" fila bɛɛ bila u ka dilan kan. Kapitɛni min bɛ jɔyɔrɔ fɔlɔ la, n"o ye mɔgɔ filanan ye amirali kɔfɛ, o wulila ka na a yɛrɛ ma ni sɔgɔsɔgɔninjɛ fila-fila ye a ɲɛda la. Komin a minɛna a siɲɛ fɔlɔ la, danfɛn jugu in ma 'yɛrɛyɛrɛ, a y'a ka saya Lajɛ dɔrɔn ni ɲɛw ye minnu bɛ 'kɔnɔnafili.
  Margarita y"a kɔrɔta a bolo kɔrɔlenw kan, k"a da datugu ni gan ye, ani Aurora ye nɛgɛso dɔ kɔrɔta ni nɛgɛ ye min bɛ yeelen bɔ a ɲɛw la. A ye sɔgɔsɔgɔ ni kobra fariman dɔ ye:
  - Daɲɛ kelen ka gouge out an eye !
  Margarita y"a dawolo lajɔ dɔɔni, nka kapitɛni ma kuma.
  - I filɛ nin ye ! - Tasuma jinɛ y'a kan fɔcogo juguya ka tɛmɛn fɔlɔ kan. - Aw bɛ dimi Commander (Dimi Commander) kɛ.
  Galina ye nɛrɛ laban digi dɔɔnin k"a da siri, o la, kulekan dɔ bɔra u dawolo la Ameriki kapitɛni fɛ.
  - Ayiwa, a bɛna kɛ dususuma ye sisan. - Aurora bilenman y'a daminɛ ka bugɔ ni bolokɔnincininw ye duguma a semblance of a rhythm characteristic of suneral marches. - Kuma jugu fɔ donsokɛ ! Walima an b'i ka danbe tigɛ k'a don i da la.
  Tuma min na kapitɛni nɔgɔlen in hakili sigilen tora dɔɔnin, Margarita ye a yɛrɛ sɔgɔ dɔɔnin. Kɛlɛcɛ blonde fana y"a latigɛ ka kumasen dɔ kɛ ɲininkali in na:
  - Donsokɛ ka i yɛrɛ jira n'i b'a fɛ ka i yɛrɛ tanga tɔɔrɔ ma. N'o tɛ, i bɛna anw dɔrɔn de diyabɔ.
  Kapiteni ma kuma ka jɛya.
  - n b' a fɔ i ye ko bɛɛ !
  - Ayiwa, o de ka fisa. Ɲininkali cogo min na a bɛ fɔ cogo nɔgɔman na! Npogotigininw ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni nisɔndiya ye.
  Kapiteni ye sɔgɔsɔgɔ, a laɲɔ tulo bɛ yɛrɛyɛrɛ.
  - Aw ka ɲɛnamaya bila dɔrɔn !
  Aurora y"a fɔ cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  - Nin ye dumuni nafamaba ye , i ka kan ka dɔ sɔrɔ !
  - Ne ye jagokɛla ye. - Mun na Ameriki minɛlen nisɔndiyara. - N'i b'a fɛ, ne bɛ se ka baara kɛ !
  - Wa nin kelen in fana, daji, k'a sɔrɔ a ma bɔ, cɛ jatɔmuso ! " Margarita y"o fɔ ni kɔnɔnafili ye.
  Hali kurun kɔnɔntɔnnan, n"o ye npogotiginin senw fari nɔgɔlen ye, o girinna ka segin ka don yɔrɔ la, o hakilina sugu dimina.
  - Mɔgɔ joli bɛ kurun kɔnɔ ? - Aurora kunsigi bilenman kuncɛba y'a kɛ i n'a fɔ a ma kumasen laban mɛn.
  Ameriki pervert ye sigasiga, a ɲɛda kɛra moronic ye, i n"a fɔ a ma ɲininkali mɛn, a ɲɛw bɛ bolonɔ bila, ka bolonɔ bila !
  Tasuma Jinɛ y"a bolokɔnincinin tigɛ ni nɛgɛ ye, joli bɔra. A y"a yɛrɛ sɔrɔ o yɔrɔnin bɛɛ la:
  - Ayiwa, mɔgɔ joli bɛ tiɲɛnikɛla kan ?
  - Kɛmɛ naani ɲɔgɔn ! N t"a dɔn tiɲɛ na ko " sabatili " kɛlɛcɛw sera ka bɔ kɔgɔjida la. Nka jatɔmusow ka dɔgɔ. U yɛrɛ tɛ Se cɛdenw ma minnu bɛ Bɔ kɔgɔjida la. - Pretender ni moron ye sɔgɔsɔgɔ k'a ka donsokɛ kɔ sama.
  . SABABU #8
  - An ka tɛmɛn kunnafoni kunbabaw kan ! - Fiery Aurora y"a ɲɛsin ko waleyali ma o yɔrɔnin bɛɛ. - Fɛnɲɛnɛmaw bɛ yɔrɔ jumɛn ?
  Kapiteni y"a ɲini ka nalomanya tulon kɛ:
  - Fɛnɲɛnɛma jumɛnw ?
  Aurora sennasanbara y"a gɛnɛgɛnɛ digidigi dɔɔnin, kolo kurulen don.
  - Sisan, a y'a faamuya wa ?
  A jirala ko dimi de ye fura in kunbɛncogo ɲuman ye:
  - Ɔwɔ, u bɛ kurunba kɔnɔ.
  Cool Aurora ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ani safe ?
  - O yɔrɔ la da kɔ fɛ ! - Donsokɛ primate (donsokɛ primate) bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  Ursi kɛlɛcɛ y"a ɲɛ jɛmanw wuli. Margarita ye titanium da sama ka taa a fan fɛ, ka pɛrɛn ni jigitigɛ ye ko:
  - Kodɔn !
  Kapiteni tun b"a ɲini kosɛbɛ ka kisi:
  - Ɔwɔ, n bɛ ni kilisi ye.
  - Min? - Kɛlɛcɛ npogotiginin min ye a sennasanbara ye, o ye sigilan kɔrɔta a sen na.
  Bagan ye sɔgɔsɔgɔ kɛ cogo la min tɛ jɛya:
  - Kalo kɔnɔ !
  Aurora sennasanbara ye pan teliya la ka taa fɛnmarayɔrɔ la, ka minɛn dɔ bɔ ni puce ye.
  - Nin?
  - Awɔ! - Sogo ye sɔgɔsɔgɔ.
  - n yɛrɛ b' a da wuli ! - Dashing Aurora ye kapitɛni gosi a bolow la. - A filɛ, i ka kɛ hakilitigi ye.
  - Mun na aw fila dɔrɔn de bɛ yen ? - donsokɛ ye jagɛlɛya sɔrɔ k'a mago don a la.
  - Kana ɲininkali kɛ kojugu. I bɛna mɛn ka tɛmɛ o kan. Aurora senkɔni jɛlen ye Forleind kɔnɔbara sɔgɔlen gosi, o y"a to a y"a yɛrɛ firifiri dimi fɛ. Npogotiginin ye da wuli min bɛ taa safe kɔnɔ. So kɔnɔ, ɔridinatɛri damadɔ tun bɛ yen, grenade-cikan. Soviyetiki RPG - 39, kopi kelen kɔnɔ, ani a Ameriki ɲɔgɔnna min ka ca ni tɔw bɛɛ ye.
  Yala aw bɛ kode lakananen dɔn wa? - Ursi Kɛlɛcɛ ye sɔgɔsɔgɔ .
  - Ka fara jateden laban fila kan, komandan dɔrɔn de bɛ kunnafoni sɔrɔ u kan. - An ka Amiral George Arnold.
  - Ne wele! - Margarita y'a sen Dòn kasoden in dawolo flakɛlen na, k'a nugu Minɛ ni bolokɔnincininw ye.
  Ameriki min minɛna, o ye senna-tɛgɛrɛ fɔ, a ye farali dɔ tɔgɔ fɔ min man jan kojugu. Aurora y"a ɲɛw yeelen dɔɔnin.
  - A kɛra koɲuman, a ma nkalon tigɛ. Point min bɛ i nafa.
  - Wa o kɔ fɛ a fɔcogo ... Sisan, n'i ye nimɔrɔ in wele cogo jugu la siɲɛ saba, alarma bɛ fɔ. - A barika banna ka kapitɛni sirannen dɔ fɔ.
  - An b'a dɔn kaban ! - Komsomol sungurunnin ye kodɔn teliya ka milimɛtɛrɛ kɛmɛ naani da wuli. O kabakurunw tun bɛ mara kɛsu danfaralenw kɔnɔ, ka u bɔ ni hakilisigi ye.
  - Stingers from the Infinite, yala i y'u baara fɔlɔ wa?
  - A fanba ye ɔwɔ ! - a ye wulu minɛlen dɔ sɔgɔsɔgɔ . - Kɔrɔbɔli bɛ kɛ wula fɛ.
  Jinɛ tasumaman ɲagalila.
  - A ka bon, sɔgɔsɔgɔninjɛw bɛ mara min ?
  Kapitɛni ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, a ye a da tugu:
  - Hangari kɔnɔ, minɛyɔrɔ bɛ yɔrɔ min na. "Orlan" taamasiyɛn bɛ a kan, ka fara "Pershing" tanki fila kan.
  O kɛsu ninnu ka ɲi nɛgɛso tiɲɛnenw dɔrɔn de kama. Nka "stingers" modɛli ɲɛnabɔlen bɛnnen don kosɛbɛ. - Aurora dibi la, ka kasoden tulo geren, k'a nɛnkun jira.
  - U bɛ ni ɔridinatɛri pucew ye, o la kɛrɛnkɛrɛnnen don, u bɛ silhouette minɛ. - Ameriki ye sɔgɔsɔgɔ, k"a ɲini k"a ka ɲɛnamaya san.
  - An b'a dɔn ! - Tasuma jinɛ y'i Yɛlɛma a jɛɲɔgɔn fɛ. - E hakilina ye mun ye Mirabela, mɔgɔ kɛmɛ naani ni bi duuru la joli tora ?
  - A ka dɔgɔ ni tila ye. K"a bɛɛ lajɛlen ta, an ye su kɛmɛ fila ni bi saba ni seegin sɔrɔ. - Komsomol sungurunnin yɛrɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni nisɔndiya ye.
  Aurora diminnen ye ninakili bɔ a yɛrɛ la:
  - Mɔgɔ minɛlenw mago bɛna kɛ walasa ka "stingers" doni, fɛn dɔ bɛ yen dɔnnikɛlaw ka baara kɛ min kan.
  Jatigɛwalekɛla min minɛna, o y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - I ye Irisila ye wa ?
  - Mun b'a to i b'a miiri ko an ye Mujahiden ye. - Komsomol kɛlɛcɛw ye sɔgɔsɔgɔ.
  Kapiteni ye hakili ni hakilitigiya jira min tun ma deli ka kɛ:
  - Irisila dɔrɔn de bɛ se ka nin kɛlɛcɛ gɛlɛn suguw sɔrɔ, minnu bɛ se ka kurunba dɔ minɛ ɲɔgɔn fɛ !
  Aurora gɛlɛn ma sɔn o ma:
  - Ani Turki sultanba kɛlɛcɛw ni fɛnkɔrɔw ye !
  - O cogo de la ? Fɛn bɛɛ bɛ se ka kɛ, nka i hakili ka bon kojugu Arabuw ma. - Donsokɛ primate (donsokɛ primate) ye sɛgɛn. - Hali ni n"a sɔrɔla aw ye Alemaɲikaw ye wa?
  Aurora teliya la, k"a ka kuma sɔsɔ, k"a senkɔni gosi kɔnɔbara la, o kɔfɛ, a sen fila bɛɛ kari, bakɔrɔn kapitɛni hakili bɔra dimi sɔgɔsɔgɔ fɛ.
  - Jɛnkulu la, an mago t"a la, an bɛ se k"a dɔn. - Suman ye kɛlɛcɛ kunsigi bilenman ye. "Sisan, an ka kan ka kurun kɔnɔ baarakɛlaw minɛ dɔrɔn.
  Margarita y"a fɔ o yɔrɔnin bɛɛ la ko:
  - An ka taa kabiniw la , an ye kilisi seti dɔ sɔrɔ !
  Aurora nisɔndiyara kosɛbɛ:
  - Ɔwɔ, ɛntɛrinɛti da wulicogo kɔrɔtɔlen dɔ bɛ yen.
  Komsomol npogotigininw jigira ni dususuma ye, ka kabini da wuli, ka tiɲɛni kɛ tugun. Sɔgɔsɔgɔninjɛ sugu dɔ dɔrɔn, kɛlɛ tɛ, nka malo sɔgɔli de don.
  - Kabini nimɔrɔ wɔɔrɔ saniyalen don ! - Aurora y'o fɔ, k'a ɲinw sɔgɔsɔgɔ.
  - Laala so numuya wɔɔrɔ kɔnɔ ! Margaret ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. - An ka taa ka ɲɛ.
  - An tɛ gese ye ka baganw balo kulu kɔnɔ. - Tasuma jinɛ ye mankanba bɔ. - Walima ka fɔ ka ɲɛ, gese, nka kungo !
  - Tiɲɛ tɛ ! - Yan, blonde terminateur tun bɛ dimi kaban. - O saralamɔgɔw bɛ kɛlɛ kɛ wariko la, wa an bɛ kominisiw ka jamana dɔrɔn de kama.
  Komsomol npogotigininw taara ni dashes ye ka taa a fɛ ka bɔ crew deck la, ka marifa ci singles. Margarita bolila ni teliya bɛɛ ye ka taa a fɛ, ka taa motɛriw kɔnɔ, ka taa dumuni marayɔrɔw la, ka taa minɛnw kɔnɔ, ka taa galasi la. Sɔrɔdasiw tun datugulen don koɲuman, u tun bɛ sɔgɔsɔgɔ yɔrɔ dɔw la. K"a sɔrɔ yeelen min tun bɛ baara la, o tun barika tun ka dɔgɔ, o tulon kɛra dɔrɔn ka don skɔtiw bolo, jugu min bɛ mɛtɛrɛ tan na, o tɛ foyi ye ni yɛrɛyɛrɛ tɛ, wa u bɛ danfara bɔ.
  Ɔridinatɛri y"a hakilina di a yɛrɛma.
  - Wa ni aw bɛ baara kɛ ni banakisɛ in modɛli ye.
  - Wa an tun bɛ baara kɛ ni telefɔni hakilitigi ye min bɛ baara kɛ ni batiri ye kaban. - A ko, a dusu tiɲɛna robo in fɛ, n"o ye Margarita Korshunova ye. - Yan i bɛ kɔlɔsili sira bɛɛ ye nɛnɛ waati la.
  - I n'a fɔ nin ! - Masina min bɛ ni puce ye, o kabakoyara.
  - Ka segin amirali ka biro kɔnɔ, u ye kɔnɔ ni banakisɛ dɔ faralen ɲɔgɔn kan ci ka tɛmɛn kanal fɛ. A bɛ iko a tɛ kɔlɔsi, antivirus porogaramu kelen tɛna alarma lawuli. O ye baara saniyalen ye, yebali ye kɔlɔsili sira bɛɛ lafili. - Komsomol sungurunnin, walasa ka laadi kosɛbɛ, a y"a ka biceps nɛrɛma jira a bolokɔni kan.
  - Oh, a ɲɛ, i bɛ di ! - A y'o fɔ, k'a kabakoya npogotigininw ka hakilitigiya la, marifatigi. - I bɛ se ka n porogaramu kokura wa?
  - A ye tiɲɛ ye kosɛbɛ ! Ani i b'a fɛ ka mun sɔrɔ?! - Margarita ye ɲɛda kanulenba kɛ yan.
  - I yɛrɛ dɔn i n'a fɔ mɔgɔ ! - A ɲinina ɛntɛrinɛti minɛn dɔ kan.
  - A ka kan ka kɛ, k'a sɔrɔ i bɛ marifa ci. - Blonde terminator tɛ naloman ye ka hakilintanko kɛ. - Kɔfɛ, ne bɛna Krisita ko fɔ aw ye.
  Margarita ye jɔyɔrɔ dɔ ta n"a kɔ bɛ gangplank la, ka jigin a gɛnɛgɛnɛ kelen kan walasa ka sabati, ka dawolo jira da la min bɛ a kɛrɛfɛ. Cɛ dɔ bɔra, nin sen in na, a finman, "sloppy" dɔɔnin dɔrɔn de bɛ i n'a fɔ a ye dope sisi.
  - Dɔrɔgutalaw tɛ Ala ka masaya ciyɛn ta. - Komsomol kɛlɛcɛ y'u tigɛ. - A ye suw fili, k'a yɛrɛ tigɛ joona.
  Aurora sennasanbara ye zigzag kɛ lamini wɛrɛ la, ka taa da la, a datugulen don, a dabɔra ni diɲɛ bɛɛ ka kilisi ye. Nɛgɛso ye barajuru dɔ fili a ma.
  - Kiti skat !
  Komsomol sungurunnin ye jaabi di o yɔrɔnin bɛɛ, ka barajuru ni farafinna n'a jɛɲɔgɔnw bɛɛ tigɛtigɛ;- A ma se tilancɛ ma. K"a bɛɛ lajɛlen ta, an ye su kɛmɛ fila ni bi saba ni seegin sɔrɔ. - Komsomol sungurunnin yɛrɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni nisɔndiya ye.
  Oh, ka sama ka don dilan na, jɛɲɔgɔnw.
  - Geeks filɛ nin ye, sera ka siran ! - Ursi bilenman kɛlɛcɛ y'a jaabi. - Sisan ka taa min ? A bɛ ikomi, depite ka kabini kɔnɔ. A bɛ iko a bɛ sunɔgɔ la.
  Kapiteni furuɲɔgɔn sigiyɔrɔ man bon ten, nka dɔnkiliw bɛ mankan bɔ yen. Melomaniac kɔrɔ ye? - A bɛ kow nɔgɔya.
  Komsomol sungurunnin sennasanbara dɔ donna i n"a fɔ biɲɛ, ka kɛlɛcɛ kelen gosi, ka jɔyɔrɔ filanan kapitɛni bugɔ dɔɔnin, k"a kɔkili wuli:
  - I b'a fɛ ka ɲɛnamaya kɛ wa ?
  - Bɛ ... fɛ! - A y"a jaabi ko, caman na, Amerikiden dɔ ka kan ka makɔnɔ.
  - A bɛna kɛ sababu ye ! - K'a to boli la, Aurora y'a sugandi k'a faga, nka a ma mɛn. - Na ka nafa sɔrɔ Kent ! A taara ɲɛ, kɔri y"a daminɛ ka dɔgɔya, a jɛlen don ko a ye kurunbolilaw jigin u jɔyɔrɔ la. Komsomol sungurunnin ye da yɔrɔ jan laɲini, k"a bɔ kɔlɔsilikɛla kunkolow kan. O la, marifa in tun ma kuma, a y"o fɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye.
  - Bang-bangɛ !
  Komsomol sungurunnin dɔ bɛ kabini da minɛcogo lajɛ ni hakilisigi ye. A datugulen don. Ayiwa, nin ye segin tilancɛ ye, mɔgɔ wolonwula bɛ kabini kɔnɔ, saba bɛ sunɔgɔ la, tɔw bɛ domino tigɛ, irisikan na kosɛbɛ. Margarita bɛ bɔgɔdaga sama fanga fɛ, nin ko in na, mɔgɔfaga tɛ nisɔndiya lase. Nka wale in kɛra, hali joli dɔ binna ɲɛda la.
  - Suw ni bɔrɔw bɛ jɔ ka makun ! - Komsomol sungurunnin ye sɔgɔsɔgɔ.
  Kabini kura dɔ, yan Margarita ye ɲɛnamaya to mɔgɔ fila ma minnu tun bɛ sunɔgɔ la, a y"a faga dɔrɔn, u bɛ se ka na nafa sɔrɔ.
  - Fagali tɛ se ka jo di yɛrɛnafa ni tɔnɔ ma - bonya, hɔrɔnya ani Fasokanw dɔrɔn de ye fariyakow lafasabagaw ye ! - A ko - filozofi-terminator cɛɲi dɔ.
  Aurora fana lamaga ka nɔgɔn ni fiɲɛbɔlan dɔ sugandili ye. A ka surun kosɛbɛ ani a bɛ kɔfɛbagan bali. N yɛrɛ tun ka kan ka o masin dabɔ walisa a ka dɔgɔya. Sisan, Komsomol sungurunnin in kɛra hakilitigi ye kosɛbɛ, hali n"a ye faratiw ta. Yan, i n"a fɔ mɔgɔ senumaw dimina jurumukɛla kɔrɔ, wulu dɔ min jiginna, o binna o kan. Wa tuma min na a sera ka tɛmɛ dɔrɔn. Dimi ye a kin, ani siɲɛ fila-fila ka bolokɔni to. Komsomol sungurunnin y"a kunkolo sɔgɔ, nka a sera k"a minɛ a senkɔniw kun na k"a lamaga a kɔkili jukɔrɔ. A y"a bolo sama ka bɔ yen, k"a gosi tuma min na kɛsu barikama in pɛrɛnna, k"a kɔkili falen dimi.
  - Cojugu! - A ye ursi kɛlɛcɛ jaabi. - N bɛ fura dɔ di n yɛrɛ ma.
  Cogo dɔ la, Margarita bɔra ka tɛmɛn ka don kabini kɔnɔ, sɔrɔdasiw tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ yɔrɔ min na. Da wulila tuma min na, u y"a ɲini ka pan ka wuli, nka o yɔrɔnin bɛɛ, sanjiba dɔ y"u datugu. Ka kelen dɔrɔn to yen, ka cɛnin faga, Komsomol sungurunnin tora a ka sira kan.
  Yan, a kininbolo da bɛ daminɛ ka wuli. A bɛ se ka ye ko cɛ min kunkolo tigɛlen don ni gap-toothed ye, o tun b"a fɛ ka koli kɛ.
  - Jɔn bɛ yan ? - A ye kuruntigi ɲininka ni dɔlɔminkan ye.
  - I ka sennasanbara sugo ! - Komsomol sungurunnin dɔ y'i biri ni jibɔlan ye, a kɛlen kɔ ka da jɛnsɛn, a binna a ɲɛda la. A ye hali bi nɛgɛ ye min bɛ kɛ ni nɛgɛ ye. A ɲɛda fununna yɔrɔnin kelen, a ni "boxer" sugu bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na, ka fara o kan, a tigɛra n'a kun kɔfɛla ye. Margarita bɛ pan ka don, a bɛ gosi n"a nɛgɛ gɛnɛgɛnɛ ye a dawolo la, k"a sɔrɔ a bɛ a ɲinw gosi ni fanga ye kosɛbɛ. Massa tɛ a la, nka a ka ca ni a teliya musaka ye.
  - A bɛ iko a labɛnnen don. - A ye mɔgɔfagala in kuncɛ ni ala muso ja ye.
  Mɔgɔ duuru wɛrɛ bɛ kɔ fɛ. O la kelen bɛ bolow la, jaabi ɲuman. Nɔgɔ wɛrɛ min bolo bɛ a ɲɛda la, fo k'a gosi ka bɔ. A bolokɔni sabanan bɛ kɔ la. I ka kan ka segin i yɛrɛ kan, nka o fɛɛrɛ in bɛ mɔgɔ faga. Sugu kelen bɛ bin ka bɔ sanfɛ-tabali kan, nka a senna, Margarita y"a gosi n"a kun ye ka don tile-yɔrɔ la.
  - Aw bɛ lafiɲɛ dɔ sɔrɔ den. - Komsomol sungurunnin ko ten.
  Sugu laban bɛ kali ni nɔgɔlenya ye min bɛ kɛ ni sankanso saba ye, tubabukan ni irisikan daɲɛw ɲagaminen. Yala duguden tɛ wa? Margarita bɛ kobra dɔ ɲɛminɛ, o ye gosili ye ni a bolokɔnincininw ye ɲɛw la, a bɛ ɲini ka faga. "Jɛɲɔgɔnw" bɛɛ y'u makun. Tiɲɛ don, kumakan dɔ wulila kabini nata kɔnɔ.
  - Mun bɛ yen !
  - Kɛlɛ nɔgɔn don ! - A y'a jaabi, ni juguya ye, i n'a fɔ a bɛ ni dɔlɔmin kan ye, a bɛ sɔgɔsɔgɔ, Margarita. An ka jogindaw dɛmɛ. - .
  Kabini da bɛ wuli ka wuli ka wuli, tugun kɛlɛcɛw binna.
  Koɲuman ka kan ka kɛ ni marifa ye, .
  Saya jugu don Fasokanw juguw ma!
  Walasa ka pan ka taa dolow la, .
  Ka se sɔrɔ o sankolo kan sankolo la!
  
  An ye Tile Kominisi denw ye,
  Kɛlɛcɛ minnu bangera i n'a fɔ fiɲɛba...
  Naziw bɛna jaabi di waraba mankan ma,
  Ursi belebele dɔ bɛna a tigɛtigɛ!
  
  Koɲuman barika ka bon ni juguya ye,
  Hali ni a ka gɛlɛn ka tɛmɛ o kan, a bɛ se ka kɛ juguya ye ...
  An bɛ kɛlɛ kɛ sankolo jukɔrɔ ka
  Samiya min falen bɛ falen, o sera!
  
  A kɔnɔ sufɛ dɔnkiliw - trills, .
  Ani bajiw ka mankan i n"a fɔ warijɛ!
  Glasi, nɛnɛ ani sanfiɲɛba bɛna kɔsegin,
  Tile funteni jukɔrɔ!
  
  Bloom - kamomille, papier, roses, .
  O samiyɛ foro falen falen sugu ye!
  Wa n"i y"a dɔn, nɛnɛ bɛna na!
  Hali o tuma na, i kana siran!
  
  Pusi belebelebaw - nin "Tigɛw", .
  U bɛ mankan bɔ ka dawolo - u bɛ yɛrɛyɛrɛ !
  U bɛ Fritz fili tulon juguw la,
  Nka kaput bɛna na hali bi!
  
  An ka tilebɔ makɔnɔ!
  Sɔrɔdasiw bɛna don Berlin de Rus',
  Fasokanw bɛ fɔ ni dɔnkiliw ye - .
  Ani Tartarus dingɛ dunba kɔnɔ, nege bɛ yen!
  
  O tuma na fɛ, jamanaw ka jamanaw bɛna fara ɲɔgɔn kan, .
  Balimaya ni kanuya bɛna na!
  Aw bɛ mɔni kɛ tasaw kɔnɔ, minɛnw kɔnɔ - .
  Walisa joli kana woyo bajiw kɔnɔ!
  Margarita ye tɛmɛsira laban dɔnkili da ni tulo tigɛli ye ka kɛɲɛ ni mankan ye, wa tɛmɛsira tɔw tun bɛ boli i n"a fɔ sow a kun na. Ni i ye ja ta ni dɔnkili ye, a bɛ diya tuma bɛɛ:
  - Hali n' a ka jugu kosɛbɛ , ka wale kɛ nin cogo in na ni mɔgɔ ɲɛnamaw ye ! - Kaban ni nimisali ye a fɔra ko "Kerecɛn".
  Npogotigininw mana a ɲini cogo o cogo ka fɛn bɛɛ nɔfɛtaama ani k"a mara, o tɛ se ka kɛ ni ɲɛ naani ye. Zombi hakili tɛ min na, o tɛ jate. Mɔgɔ dɔ min ma dɔn, o sera ka alarma wuli. Kɔrɔtɔko lanpanw manana o yɔrɔnin bɛɛ, ani sirene dɔ pɛrɛnna.
  - Ko min tɛ Se ka Lajɔ, o Kɛra, wa a Kɛra 'sànba ye kojugu. - Aurora kunsigi bilenman ko ten.
  Komsomol sungurunnin bolila ka taa kabiniw la, kurunbolilaw ni sɔrɔdasi kɛrɛnkɛrɛnnenw bolila ka bɔ u kɔnɔ. A ye marifa ci u la k"a sɔrɔ a ma kɛ seli ye. O la, mɔgɔ caman bilala duguma, Yankees binna tan ni caman na.
  Otomatiki pɛrɛnkanw mɛnna, grenadew pɛrɛnna, u caman pɛrɛnna siɲɛ kelen. Nka, kɛlɛcɛw tun bɛ se ka u yɛrɛ tɔɔrɔ ka tɛmɛ fɔlɔ kan. Silencers fana y'u jɔyɔrɔ fa yan,
  Juguya kɛrɛnkɛrɛnnenw ma a jateminɛ o yɔrɔnin bɛɛ, saya b"u makɔnɔ ka bɔ kɔnɔna na. Margarita ye sɔrɔdasiw ka bɔyɔrɔ bali ani a yɛrɛ ye grenade minɛlenw fila-fila fili. Kulekanw bɛ kolotugudaw jolilenw jɛnsɛn, yan, Komsomol sungurunnin dɔ ye kunkolo tigɛlen kelen minɛ n"a sennasanbara ye. A mobili sen kɛra min ye, o bɛ biri yɔrɔ o yɔrɔ la. I bɛ se k"a miiri ko farikolo sariyaw Changé ani sogo ye gutta-percha ye.
  Layiniw bɛ ka pɛrɛn ka bɔ jugu fan fɛ, nka a fanba bɛ ka pɛrɛn fiyentɔya la. Margarita tasuma, a bɛ se ka fɔ ko a ma dogo, kabakurunw "Kolchuga" bɛ dannaya la ka marifaw bɛɛ bila sira wɛrɛ kan.
  - A bɛ kɛ bɔnɛ ye ko n jɛɲɔgɔn tɔgɔ tɛ Snow Queen ye. O la sa, an furuɲɔgɔnma tun bɛna kɛ taamasyɛn ye ka tɛmɛ fɔlɔ kan!
  A kununna, nin sen in na Oleg Rybachenko, a ma bɔ bugle ni bugɔli fiyɛli la, nka a yɛrɛ ka kasi la - a hakili sigilen don ani a tɛ dusu saalo. Npogotigininw tun bɛ sunɔgɔ la hali bi, ka kɛwalew kɛ.
  Wa a ka cɛsiri bilala sugo jugu dɔ nɔ na, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma caman na ni Naziw bɛ i tulo geren.
  Oleg Rybachenko y"a ye ko a bɛ ka jigin, i n"a fɔ a ye a yɛrɛ fili enki resin kɔnɔ, wa a yɛrɛ y"a daminɛ k"a ɲɛw dun. O kɔ, a siranna tiɲɛ na, wa o yɔrɔnin bɛɛ la, Naziw ye fanga sɔrɔ diɲɛ tɔ kan. Sɔgɔsɔgɔkan dɔ bɛ yen, i n"a fɔ wulu bɛ sɔgɔsɔgɔ kulu kan, a ka bon kosɛbɛ dɔrɔn, a bɛ kinni kɛ tulo la, k"u tigɛli. Tulokisɛw bɛ kari ni foroko ye. O kɔ fɛ, da dɔ bɛ Bɔ dibi la ni ɲinw ye minnu bɛ manamana i n"a fɔ tasuma-fanga-yɔrɔ. Oleg Rybachenko Jr ma deli ka nin cogo la min ye waraba dɔ ka mugu haramulen ye, filimu siranninw kɔnɔmɔgɔw minnu bɛ a kɔkanna na, olu tun ye sugo jugu dɔ lafilili ye min bɛ mɔgɔ dusu kasi.
  O kɔfɛ, dawolo wɛrɛw bɔra minnu ka jugu kosɛbɛ, dɔw tun ka bon i n"a fɔ Everest, dɔw tun ka dɔgɔ i n"a fɔ wulu juguba. U bɛ yan n"u ɲinw baga nɔgɔlenw ye minnu nɔrɔlen bɛ a sogo la. A ka tiɲɛ bɛɛ la, Rybachenko Jr ma deli ka o dimi sugu sɔrɔ a ka ɲɛnamaya surun kɔnɔ. Fɛn min ye kosɛbɛ o ye ko a tun tɛ se ka kɛ ka dusukunnataw analogue sɔrɔ. O ye tasuma ye min bɛ jeni ani asidi sɔgɔlen, o waati kelen na sanw nɛnɛ ani tigɛlan dull.
  Wa u tora k"a tɔɔrɔ, a jɛlen don cogo min na sogo bɛ tigɛ ka bɔ bolow la, kolow bɔra kɛnɛ kan, banakɔtaa bɛ ka wuli cogo min na ka bɔ kɔnɔbara da wulilen na. Danfɛn juguw b"u sɔgɔsɔgɔ, k"u biri u ɲinw na. Rybachenko Jr bɛ ŋunan, ɲɛji bɛ bɔ a ɲɛw la.
  - Ala ye mun ye. O bɛɛ kɔfɛ, ne ma mɔgɔ si faga ne ka ɲɛnamaya kɔnɔ, ne ma janfa.
  Ɲɛgɛnɛ dɔ bɛ mɛn ani ka bɔ a fɛ, a bɛ i n"a fɔ pikirijikɛlan bilenmanw bɛ tulolanɛgɛ sɔgɔ. A laban na, da belebeleba dɔ bɛ bɔ kɛnɛ kan, a b"a bɛɛ munumunu. Oleg Rybachenko Jr ye tasuma dɔ ye min bɛ ka wuli a dawolo la, a bɛ kari ka kɛ jiribulu wolonwula ye minnu kulɛriw tɛ kelen ye pewu.
  - Yan, o ye dugujukɔrɔ tasuma ye min bɛ fɔ nsiirin na. - Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ, a bolow fari faralen ɲɔgɔn kan, a datugulen don ni sɔgɔsɔgɔninjɛ juguw ye. A b'a ɲini k'a ka pankurun bolicogo sumaya, nka nafa t'a la a tɛ se k'a yɛrɛ lamaga hali milimɛtɛrɛ kelen. A ka kamalenninya farikolo kanulen filɛ nin ye, tasuma baji magara min na. A ma deli ka o ɲɔgɔn sɔrɔ, a ɲɛw dibi donna wa a kɛra i n"a fɔ bɔgɔbɔgɔ dɔ daminɛna a da la, a kɔnɔbara murutira, wa u binna a kan ni nukliyɛri marifaw ye. Nin tasuma in tun ka suma cogo min na, kuru belebelebaw bɔra fari jɛlen na, kolo dibi donna ka kari, ka tɔɔrɔ lase mɔgɔw ma.
  - Ayi, n t'a fɛ, mago t'a la - Tutigɛbaga ye kulekan bɔ a kan sanfɛ. - I ka n bila n b'i deli !
  Tasuma kulɛri kelen-kelen bɛɛ ye dimi kɛcogo kɛrɛnkɛrɛnnen ye min ɲɔgɔn tɛ. Tɔɔrɔ bɛ se ka di ni bonya suguya wɛrɛw ye, u ka danfara bɛ mɔgɔ kabakoya, hali Marquis de Sade ma miiri a la ko dugujukɔrɔla sigibagaw ka hakilitigiya bɛ se ka se yɔrɔ min na.
  - Ayiwa, jahanama, aw bɛ se ka ɲɔgɔn dɔn. - SS karamɔgɔ dɔnbaga dɔ kan bɛ sɔgɔsɔgɔ ni ko haramulen ye.
  U yecogo kɔni ka jugu, nka a man di kɛrɛnkɛrɛnnenya la ka da sɔgɔlenw lajɛ, minnu yɔrɔjan bɛ i n"a fɔ jɛgɛw ni wuluwulu ɲagaminen. Nka biɲɛw, kabako don, u ye hakili sigi. Tutigɛbaga cɛdennin, walasa k"a hakili bɔ dimi min bɛ mɔgɔ sɔgɔ, a y"a daminɛ k"a hakili jigin foli la, yɔrɔ min na nin jinɛ fitinin nisɔndiyalen cɛɲiw, tuma dɔw la, u ka jugu, tuma dɔw la, a kɔfɛ, nisɔndiya ni nalonmaw, tuma dɔw la, u bɛ mɔgɔw dɛmɛ, tuma dɔw la, u bɛ kojugu kɛ. Maana min bɛ to mɔgɔ hakili la kɛrɛnkɛrɛnnenya la "Sarakalasebaa n'a ka baarakɛla Balda" kan. A bɛ se ka kɛ kosɛbɛ ka ko kɛ ni o "mɔgɔw" suguw ye. Wa yan u b"a dɔn dɔrɔn, prick ni pitchfork ye.
  - Ko jurumukɛla ni ma lamɛnni kɛ Fasokanw ka Sosialismuw fɛ ? - Jinɛ ka bɔgɔdaga bonyalen don, a jiginna ka kɛ dawolo sugu dɔ ye ani tyrk ye shard kan.
  Ni kolo karilen don kun na, a bɛ dimi fo a tɛ se ka ɲɛfɔ ni kuma ye. Nka o waati kelen na, hakili ma kɛ sankaba ye, ni Oleg Rybachenko tun bɛ hadamaden farisogo gansan na, siga t"a la ko a tun bɛna sa kabako fɛ. Wa o cogo la a ye magali gɛlɛn dɔ Sɔrɔ a kùnkolo la, o kɔ fɛ, jinɛ in y'a da Minɛ ka hakiliw Min. A y"o kɛ dɔɔni dɔɔni, i n"a fɔ a bɛ min. Jinɛ wɛrɛ y"a daminɛ k"a kunsigiw sɔgɔ, ka pikirijikɛlan nɔgɔlenw bila u jukɔrɔ.
  Oleg Rybachenko bɛ pɛrɛn, a da bɛ wuli a yɛrɛ ma.
  - Kana a bila ka taa.
  U b"a nɛnkun minɛ k"a sama, k"a tigɛ dɔɔnin dɔɔnin ka bɔ dawolo la.
  Dimi fana, nka a tɛ kelen ye dɔɔni, wa kulekan tɛ kɛ tugun, kasikan ni kulekan dɔrɔn.
  Jinɛw bɛ taa a fɛ ka yɛrɛbonya, ka tugu nɛgɛw kɔ, u y"a daminɛ ka nɛgɛberew kari, wa u b"o kɛ dɔɔnin dɔɔnin ka tɔɔrɔ diyabɔ.
  - Bakɔrɔn biɲɛ tɛ i niyɔrɔ sɔrɔ o cogo de la. - N'a sɔrɔla imp kɔrɔba dɔ bɛ rank screeches.
  Oleg Rybachenko sera dibi la kaban, a falenna ni tɔɔrɔ jikuru ye. Nka jinɛw tɛ kɔsegin, u y"a daminɛ ka ɲinw bɔ kaban, o kɔfɛ u y"u sɔgɔ, ka ɲinw sɔgɔ ni nɛgɛ ye.
  - I bɛ Se ka Dòn o juguya sugu la cogo di, yala tiɲɛ na, ba t'u fɛ wa. - Miirili kɛra tutigɛbaga tɔɔrɔlen ye. A bɛ iko jinɛw y"a ka miiriliw kalan, u pɛrɛnna.
  - Ba, fa Hitler-Satan tɛ yen.
  O kɔfɛ, u ye mugu kura sɔrɔ, ka foroko sumaya, ka ɲin labanw tigɛ ka ban ni tigɛlan ye. O kɔfɛ, kolotugudaw jiginni nana. U karilen don ni nɛgɛw ye minnu bilennen don funteni fɛ. Fari tun bɛ sisi, kolow tun bɛ jeni. A kɛra i n"a fɔ dusukun bɛna pɛrɛn, ka pɛrɛn i n"a fɔ bɔnbu.
  Yan, Oleg Rybachenko barika banna k"a ye ko a nɛnkun bonyalen don, wa a bɛ se ka fɛn dɔ fɔ.
  - Ka makari kɛ Krisita kosɔn.
  O jaabi la, jinɛw ye bɔgɔdaga dɔ don a kɔnɔ.
  - I ye jurumukɛla ye wa i ka kan k"a dɔn ko Krisita ye mɔgɔ bɔnɛnenw ka fɛn dilannen ye. Ala lakikaw ye kelen ye mɔgɔ fila la ani u ye diɲɛ bɛɛ da, ka fara fasisiw kan u yɛrɛ ja n"u bɔɲɔgɔnko la. Wa aw ye mɔgɔw ye ka danfɛnw kalan, u ka kan ka kɛ jɔnw ye minnu bɛ tugu cikan o yamaruya kɔ ka maloya sɔrɔ. I jɔn nafamaba tun dalen tɛ an ka kɛta la, sisan i bɛ o bɛɛ sɔrɔ i yɛrɛ fari la.
  - Sisan ne dalen b'a la ! tutigɛbaga sirannenba in kulela.
  - Lɛrɛ kɔfɛ! - croaked jinɛ ka bɔ SS la. - I t'i jɔ 'sèn na.
  U tora ka Oleg Rybachenko tɔɔrɔ, u y"a kari siɲɛ caman ka tugu ɲɔgɔn na, k"a jeni, o kɔfɛ a kɛnɛyara cogo la min tun tɛ se ka miiri. O kɔ, a sɔgɔra cogo kura la. O kɔ fɛ, SS-jinɛw yɛrɛ Sɛgɛn o la, k'a Kɔrɔta fiɲɛ na, u y'a Ta ka Tɛmɛ dugujukɔrɔ-dugukolo kan.
  "A filɛ cogo min na kanminɛbaliw bɛ ɲangi.
  Oleg Rybachenko ye npogotigininw gengen jiri la kuruwa kan. U farikolo minnu tun cɛ ka ɲi fɔlɔ, olu farikolo tigɛra kosɛbɛ ani joli tun bɛ ka jigin. Donsokɛ belebelebaw tun bɛ kuruwa dan, tuma dɔw la, mɔgɔ minnu tɔɔrɔla, olu tun bɛ bin ani donsokɛw tun bɛ bin u kan, ka muso sogo tigɛtigɛ. O danfɛn bɔnɛnenw tɔɔrɔla cogo min na, ɲɛji ɲagaminen sumaya ni joli bɔra u dɔw ɲɛda la. Jigitigɛ ye yeelen bɔ a ɲɛw la. A kɛra i n"a fɔ u bɛ ka delili kɛ: an jalakibali don, i ka an kisi.
  Mun na o mɔgɔ dusukasilenw bɛ ka ɲangi?
  Jinɛ y"a fanga bɛɛ kɛ ka cɛnin tutigɛbaga sennasanbara gosi ni wuluwulu bilenman ye a senw na, ka dɔnkili da ko:
  - Fɛn suguya caman. Kelen tun ye jatigilatigi mafiɲɛya, tɔ kelen y"a ka vase min ka di a ye kosɛbɛ, o kari, sabanan banna ka cɛnimusoya kɛ, naaninan y"a kɔsegin. O kɔrɔ ye ko ka se yan, a man kan ka kɛ jurumukɛla belebele ye, jurumu misɛnninw bɛ bɔ.
  - Wa u ka tɔɔrɔ tɛna ban abada ? - Oleg Rybachenko ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Wa nin ye Sebaayabɛɛtigi Ala de ka ko latigɛ ani Fuhrer hinɛbali. Ni a ka masaya Adolf de ye yafa-sɛbɛn fɔlɔ bɔ, o tuma na, u bɛ se ka bila yɔrɔ wɛrɛ la min tɛ dimi ten.
  - Ka taa sankolo la !? - Oleg Rybachenko y'o fɔ ni daŋaniya ye.
  SS cɛ nɔgɔlen ye wuli:
  - Sankolo tɛ yen aw primatew ye. Yɔrɔ dɔw bɛ yen dɔrɔn, i tɛna bugɔ ani ka tɔɔrɔ segin kelen-kelen bɛɛ la ani i bɛ se ka taa a fɛ ka baara kɛ i matigiw ye i salen kɔfɛ.
  Oleg Rybachenko, a yɛrɛyɛrɛla ni siran ye, a y"a ɲininka ko:
  - Wa mun bɛ mɔgɔw makɔnɔ minnu ka kojuguw ka bon kosɛbɛ.
  An bɛna nin fana jira aw la.
  Jinɛ y"a sɔgɔ ni bɔgɔdaga ye a ɲɛ na, pɔmuw pɛrɛnna, ji bɔra, cɛnin-sɛbɛnnikɛla in kɛra sɔgɔsɔgɔninjɛ ye. O kɔfɛ, segin damadɔw tɛmɛnen kɔfɛ, a ye se sɔrɔ kokura, nka, ɲɛjibɔ kelen-kelen bɛɛ tun bɛ nɛ bɔ min tɛ se ka muɲu. U ye pankurun ta tugun, ani danfɛn haramulen wɛrɛw yɛrɛ, u wulila ka bɔ ka taa u kunbɛn.
  Oleg Rybachenko y"u sɛgɛsɛgɛ koɲuman. A yecogo tɛ fosi ye tiɲɛ na: kungolo farilankolon, kunsigi tɛ min na ani min sɔgɔlen don; ɲɛw bɛ jeni ni jahanama yeelen ye; surun, i n"a fɔ nugu tigɛlen ni dibi nɛrɛma bɛ a cɛmancɛ la. Wa, laala a ka jugu kosɛbɛ - duguma dawolo tɛ yen, o nɔ na, jinɛw ka sɔgɔsɔgɔninjɛ duuru minnu ka bon, minnu bɛ i n"a fɔ dolow, olu bɛ jɛngɛ ka lamaga. O la, a nɔrɔla Oleg Rybachenko la, k"a ɲinw su a dawolo la, k"a ka susuli tɔgɔba di hickey la. O kɔ fɛ, a ka nɛgɛ-bolow y"a daminɛ ka kolo kari. Tutigɛbaga sɛbɛnnikɛla Oleg ye fiɲɛ bila a kɔkiliw la dimi jugumanba fɛ, a kolotugudaw tigɛra.
  - O cogo de la primacy bɛ se, an ka min ka dɔn.
  Ikomi a ye Rybachenko sɛbɛnnikɛla bɔ a la, waraba y"a bolo kɔrɔta ka taa jifilen na, o yɔrɔnin bɛɛ la, a falenna diwɛn na. A y"a sɔgɔ tutigɛbaga ɲɛda la.
  N tun tɛ se ka kule yɛrɛ. I n"a fɔ tasuma-fanga dɔ pɛrɛnna nugu la, tutigɛbaga cɛnin kununna a ka kasi fɛ.
  Mirabela, min senw sɔgɔlen tun bɛ Oleg Rybachenko kunkolo kan, o y"a yɛrɛyɛrɛ dɔrɔn o yɛrɛyɛrɛ kosɔn, ka taa a fɛ ka nisɔndiya a sunɔgɔ la. Npogotigi nisɔndiyalen dɔ fo k"a fili jahanama kɔnɔ Naziw fɛ. U ka jahanama fɛɛrɛ sera o de ma - fanga t'i la i ka miiriliw kan !
  Nka hali bi, tiɲɛ : a datugulen don ani o waati kelen na nɛnɛba - a kɛra ko a ka fisa ni jinɛw ka sugo ye siɲɛ ba kelen. Nɛnɛ bɛ cɛnin-piyɔniye-sɛbɛnnikɛla la, i n"a fɔ fiɲɛ ye a fiyɛ. Nka, tuma dɔw la, a yɛrɛ tun b"a fɛ ka bana, walasa u ka hinɛ a la, ka sokola dɔ di a ma. Nka ni i ma bana, o tuma na, nin ye o dugawu sugu ye! Cɛdennin ye ninakili bɔ k"a bolo boli a ɲɛda finman kan, ɲɛji tun bɛ min na, a delila k"a miiri ko a ye Naziw ka Hadɛsi siranfɛn siko dɔrɔn de kɛ. Fɛn wɛrɛ tɛ yen min ka jugu ni jɔnya ye, Oleg y"o miiri ani a yɛrɛyɛrɛla. A y"a jira ko fɛn dɔw bɛ yen ni an y"u suma ni jɔnya bɛ se ka juguya kuma dɔrɔn de la ... Hali ni, tiɲɛ don, n"a sɔrɔla jahanama tɛ tiɲɛ ye. Nka ni fasisiw y"a segin yen tugun ani ni fanga ye min ka bon kosɛbɛ, o bɛ kɛ cogo di.
  U tɛna nɔgɔ. A ka kan ka kisi cogo o cogo, ka tɛmɛ nin Krautw kan. A yɛrɛ bɛ se k"a kɛ i n"a fɔ a karilen don, walima k"a ɲini a yɛrɛ fɛ a ka baara kɛ u ye. Waati dɔɔnin dɔrɔn de don tiɲɛ na!
  Nka... o ye kabako ye. A bɛ se ka fɔ ko o yɔrɔnin bɛɛ la, fɛn dɔ murutira Oleg Rybachenko kɔnɔ o miirili in na. A ma muruti i n"a fɔ don tɛmɛnenw na, ni yɛrɛyɛrɛyɛrɛli ye min ɲagaminen don siran na, nka a kɛra bɛnbaliya ye ani ni dimi ye. A ma a ka koniya fini don SS cɛw la minnu y"a n"u makɛ dangalen Fuhrer minɛ, kuma dɔrɔn tɛ - hali miiriliw la. N ma ɲɛfɔliw walima daliluw ɲini. Nka ne yɛrɛ fɛ ne y"a latigɛ ka jɛya: ka boli sababu lakika fɔlɔ la. Wa sanfɛtaw bɛna di, wa a dɔgɔyalenba la, sababu fitinin bɛna kɛ, a bɛna tɔw dɛmɛ u ka boli. Munna?! Sabu a ye tutigɛbaga ye! Tutigɛbaga ka kan k"a jɛɲɔgɔnw dɛmɛ - Komsomol tɔndenw ! Wa dɔrɔn bawo a b"a fɛ o cogo la, nka fasisi t"a fɛ fewu! Eh!!! Ka kuma mɔgɔ si fɛ, wa n"a binna dugujukɔrɔla min kɔnɔ, a ma o dɔn, a ka gɛlɛn ka boli ... Oleg Rybachenko ye bɔgɔmugu kurukuru k"a ka barajuru gosi n"a bolokɔnincinin ye. A tɛna kɛ Hitler n"a ka pake ka jɔn ye! Soviyetiki jamana tutigɛbaga : a t'a fɛ ka maloya ni dimi - o bɛ bɔ, wa fɛn bɛɛ fo ka se a dan na, o bɛ yan !!!
  Npogotiginin dɔw tun bɛ kunun kaban ... Faantanw sɛgɛnna, o cogo de la kɛrɛnkɛrɛnnenya la dugu senkɔniw kari.
  Nka, bɔnɛ ye a sɔrɔ, i ka kan k"i kɛ i n"a fɔ. Ni a ye majigilenya masike don! N t"a fɛ ka taa Gestapo ka so duguma, wa ka bugɔli kɛ n ɲɛda la, o tɛ nisɔndiyaba ye ...
  O la sa, a bɛna a ka sababu sɔrɔ hali bi.
  Min ka jugu kosɛbɛ - nin werewolves woloves. N hakili jigira ɲɛw la, sisan, sanni ɲɛtaa waati ka se, ni dusukunnataw bɛ nɔgɔya, cɛnin-tutigɛbaga-sɛbɛnnikɛla y"a faamu ka jɛya : ninnu tɛ waraw ye fewu, nka danfɛn hakilitigiw don, fɛn falen-falen ɲɛminɛlenw de nɔ ye. Ka bɔ jɛnɛya jiginni na - u hakili ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ u ka SS bolibaga tiɲɛnenw kan. Ɲininkali ye nin ye, yala u hakili ka bon ni Soviyetiki jamanadenw ye wa?
  A bɛ daminɛ ka yeelen sɔrɔ kaban wa an ka kan ka teliya.
  Oleg Rybachenko y"i biri a kɛrɛ fɛ, ka don a sen naani bɛɛ la ka sɛgɛn sunɔgɔlenw cɛ ka taa kogo karilen na. A jɔra ni seko ye, a barika ka bon, hali ni dingɛw b"a la ani siman tɛ a la - i tɛ se k"a lamaga ni mankan tɛ. Dugu tun bɛ sunɔgɔ la hali bi, nka tasuma tun bɛ ka jeni da la, biɲɛ tun bɛ ye a kɛrɛfɛ. Motow ni bɔrɔw tɛ ye yɔrɔ si... Sigida garadiw, walima mun?
  Npogotigininw ye sennasanbaraw to yen.
  Oleg Rybachenko yɛrɛyɛrɛla - u y"a minɛ a kamankun na, ka kɔsegin, k"a labɛn k"a yɛrɛ lafasa. Nka hakilijakabɔ minnu kɛra o yɔrɔ la, Aurora nɛnɛman ɲɛw tun bɛ manamana.
  Tasuma jinɛ y'a ɲininka ko:
  - kunsigi bɛ taa min ?
  - N b"a fɛ ka boli tiɲɛ na, - Oleg Rybachenko ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dususuma ye, nka ni dimi ye. Yala i y'a faamu u ye n lase yan cogo min na wa!?
  Cool Aurora y"a jira ni nisɔndiya ye ko:
  - K'a sɔrɔ nin waraba ninnu bɛ ka an balo ... Hali ni waraba tɛ fewu, nka fɛn dɔ ... - Npogotiginin hakili ɲagamina ɲɛfɔli ɲinini na. O kɔ, a ye dɔ fara a kan ni dannayabaliya ye. - U kɔnɔ, fɛn dɔ bɛ yen min bɛ wele ko cosmic. N t'a dɔn n yɛrɛ ye...
  Oleg Rybachenko yɛrɛ y"a kuncɛ ko:
  - I tɛna sɔn ka bɔ yen !
  Npogotiginin kunsigi bilenman y"a kamankunw kɔrɔta.
  - U tɛna a di dɔrɔn , nka sababu bɛna na tuma bɛɛ ! Fɔ ka se o waati ma, i ka fanga lajɛ. Bere-Dabaga bɛna di, an ta bɛna na Crimée ka Nazi hakili juguw bɛɛ labɔ.
  Sɔgɔma min kɛra Kirimɛ jamana na, o kɛra tile ni nɛnɛ ye, nka fiɲɛ tun tɛ yen. Bɔgɔ min bɔra kunun sanji la, o ye nɛnɛ minɛ. Ayiwa, fonɛnɛ tun t"a fɛ ka bɔ yen k"a sɔrɔ kɛlɛ ma kɛ. Hoarfrost tun bɛ manamana kosɛbɛ, i n"a fɔ warijɛ jɛnsɛnnen ni dulonnen, nka o cɛɲi in y"a dusu tiɲɛ. Ka fara o kan, ikomi u nana ni buruburu jɛman ye ani dagaba dɔ ni dumuni duman dɔw ye, a jɛlen don ko a tɛ kasobon sɔgɔlen ye (o kɔfɛ, SS ka taamakɛlaw dɔ ye min ɲɛda ka jugu kosɛbɛ, ni dagaw ye), cɛden saba minnu si bɛ san tan ni fila la, olu y"a ɲɛfɔ ka jɛya npogotigininw ye minnu bɛ san kɔnɔ barn-casemate ko kɛnɛma Nɛnɛ. Tiɲɛ don, u yɛrɛw, i n"a fɔ a bɛnnen don denmisɛnw ma cogo min na Naziw ka fanga kɔrɔ, sennasanbara tɛ. A yɛrɛ bɛ iko o yamaruya sugu bɛ yen walasa kamalenninw kana u ka sanbaraw tigɛ tuma caman na. Nka n"a sɔrɔ u tɛna bugɔ yɔrɔ si ka bɔ so.
  . SABABU #9
  Nka, foyi tɛ, nin tɛ nɛnɛ yɛrɛyɛrɛ ye, nka nɛnɛ ye. Tilemana waati tɛmɛna kaban, wa samiyɛ bɛ ka don Crimée jamana na!
  Oleg Rybachenko barika banna k"a ɲinw ko. A ka jugu kosɛbɛ da la. Hali ka tɛmɛ a kan kosɛbɛ - bolow bɛ se ka u ɲinw sɔgɔsɔgɔ.
  Piyɔniye bolila ka taa da la, ka pan ka wuli, ka jikuru kari. A y'a Dòn a ka sugu la, k'a ɲimi k'a daji Bɔ. O kɔ, a bɛ ko siɲɛ caman ka segin ka jibolisira bila. O yɔrɔnin bɛɛ, a ye kɛnɛya sɔrɔ ani, ne ni kɔnɔ, ka loach to Awirilikalo la.
  Kɔlɔn kɔnɔ, fɛn dɔ tun bɛ yen min bɛ i n"a fɔ ji-mugu, wa a bɛ iko ɲɛgɛnw tun bɛ a la. N tun ka kan k"a min dagaw da la, wa, a sira fɛ, shɔ kɛra fɛn duman ye. Tiɲɛ na ni nisɔndiya ye, wa a tɛ kɛ ni kɔngɔ dɔrɔn ye. Escort degenerate min bɔra SS la, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ n"a da bɛɛ ye min tun bɛ cɛncɛn, min kasa tun ka ɲi, ani a ye sunɔgɔ kɛ ka a lamini lajɛ. Nka a tigɛli sisan, ani kunkolo kan, Oleg Rybachenko barila ka miiri, k"a to Ukraine buru ɲimi.
  Nka, a bɛ taa min o tuma na? U bɛna datugu ni sosiyete kuuru ye, ani hali ni sigida ka kɛlɛbolo dɔ ye. Wa a bɛna juguya u ma ka tɛmɛ ... O yeli la - Naziw y'a fili yɔrɔ min na i n'a fɔ hose.
  Ko a ye naloman ye k'a yɛrɛ jira ten ... A yɛrɛ tɛ, nka npogotiginin wɛrɛw ni cɛden saba. Ɔwɔ, ani ne yɛrɛ fana - a nafa ka bon jamana ma hali bi.
  Oleg Rybachenko kɛra mɔgɔ ye min bɛ miiri. Misali la, an ka awiyɔn ta - yala a ka kan ka duralumin sɔrɔ a dilanni na wa? Yala a bɛ se ka kɛ k"a bɛɛ dilan ni jiri ye, nka ka titaniyɔmu gɛlɛya di a ma wa! Hakilila la, jiri min bɛ a formula ni a molekilɛriw la, o ka valansiya bɛ se ka tɛmɛ titaniyɔmu kan tiɲɛ na fanga la, ni a girinya ka dɔgɔ.
  O la, awiyɔnw bɛna dɔ fara manɛwɛrɛli kan ani ka ɲɛnamaya sɔrɔ.
  Ɔwɔ, ani vest minnu tɛ marifa ci, olu bɛ se ka dilan kɛlɛcɛw fɛ minnu bɛ super classe la, wa o pankurun suguw bɛna kɛ ...
  I tɛna u kari. Hali "Royal Tiger", a ye min ye yelifɛnw na, o bɛ dɛsɛ. Wa an ka tankiw tɛ siran nɔgɔ ɲɛ. Wa o cogo la, bɔgɔdaga tɛna u ta.
  Oleg Rybachenko, min tun bɛ dumuni dun, a y"a balimamuso ɲininka a bolo la, ni kan ye min bɛ mɔgɔ bila ka miiri ko:
  - Aw ye lamɛnni kɛ, ni aw ye jirisun siri ni reagents ye aqua regia kan, aw bɛna nɔ jumɛn sɔrɔ ?
  Margarita y"a jaabi o yɔrɔnin bɛɛ la ko:
  - Sisi ... - Npogotiginin kabakoyara. - I ye mun de kɛ ?
  Oleg Rybachenko y"a fɔ ni kumakan ye ko:
  - N tun bɛ fɛɛrɛ ɲini walasa ka dɔ fara jiri fanga kan. Ani, aw ka da ne la, ne ka awiyɔn y"a jira ko a bɛ se ka kɛ ko a bɛ se ka kɛ ni nɛgɛ yɔrɔw tɛ!
  - I ye Lomonosov Oleg sɛbɛ ye ... - Balimamuso min bɛ bolo la, o y'a bolokɔnincinin da a dawolo la ka cɛnin susu a ɲɛda la.
  K"u to dumuni na, SS ka taamakɛla fila wɛrɛw gɛrɛla u la. Kunun Alemaɲi jenerali tun bɛ u fɛ. A kɔ fɛ, kɛlɛcɛ fla bɛ yen, kamalennin ni sunguru dɔ, u ɲɛda ka di. Fana SS, nka ka bɔ sekɔtiri wɛrɛ la. Yan, mɔgɔ duuru bɛɛ tun bɛ muguw minɛ ni fɛn dɔ ye min bɛ sisi u bolo. Wa fasisiden kamalennin wɛrɛ Nàna n'a jɛɲɔgɔn ye. Kanɛli, mɔni, melon ani pɔmu kasa tun bɛ pan ka tɛmɛn kasɛti kɔnɔ. Jenerali y"a fɔ ni ɲininkalikan ye ko :
  - An ka npogotigininw dulon o yɔrɔnin bɛɛ walima ka ɲɛnajɛ dɔ kɛ fɔlɔ !
  Minɛn minnu tun bɛ u lamini na, olu ye ŋɛɲɛ kɛ, hali SS ka taamakɛlaw ye dɛmɛ don, wa jenerali kunsigi jɛman in ye ŋɛɲɛ kɛ cogo nɔgɔman na, k"a da wuli i n"a fɔ wuluwulu, a ɲɛda barikamaw ni a janya ka bon cogo kabakoma na, a bɛɛ ni a belebelebaw, i n"a fɔ so bolibaga.
  N"a sɔrɔ a ye dibi ye ko npogotigininw bɛ ŋɛɲɛ kɛ nin ko in na, nka ... A ka fisa ni mankan ye ka ɲɛji jira Naziw la.
  Oleg Rybachenko kɛra miirilikɛla ye : yala u bɛna to yan walima u bɛna boli tugun wa? Ayiwa, tiɲɛ na, nafa jumɛn bɛ u ka 'tɛmɛsiraw la, n'a y'a Sɔrɔ ko kɔrɔba ye kὲlɛw ye minnu kuntilenna jɛlen t'u la. Mun na Alimanw bɛ ka sɛnɛfɛnw jeni ni u bɛ minɛnw boli. Wa n"u bɛ Lase yɔrɔ dɔ la a dɔgɔyalenba la, o tuma na, n"a sɔrɔla fɛn nɔgɔman dɔ bɛ Se ka Dabɔ. Aw bɛ doni don kamiyɔnw walima tɛrɛnw kan. Ɔwɔ, ani bolifɛn min bɛ taa ni mɔgɔw ye, ni kɔrɔbɔliw nafa ka bon kosɛbɛ, mun na an bɛ nimisa o la?
  U bɛ saga ɲɛminɛ cogo min na cakɛda kan, o nafa ye mun ye. Walima u b"u ka muɲuli kɔrɔbɔ wa? Tiɲɛ na, npogotiginin si ma bin fɔlɔ. Ɔwɔ, 'tɛmɛsira fɔlɔ waati la u Bìnna, nka foyi ma Kɛ. O la sa, mun na a bɛ sɛgɛsɛgɛli kɛ sisan?
  Walima n"a sɔrɔ muɲuli bɛ ɲɛ ka da minɛnw nɔ kan minnu ɲɔgɔn ma deli ka kɛ fɔlɔ. Yala o nɔ bɛ suman wa? Wa o la sa, u bɛ bolifɛn boli sennasanbara la, sira tigɛlen dɔ kan, a jɛlen don k"u t"a ɲini ka se yɔrɔ kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ la joona wa?
  Wa nin ye hakilina ye - n"i ye k"a lajɛ, o tuma na fo ka se a laban ma. Ani ka nuances fitininw lajɛ. A to i n'a fɔ u b'a fɔ cogo min na - fɛn bɛɛ bɛna nafa sɔrɔ.
  N"a sɔrɔ u ka sɔrɔdasiw bɛ ka labɛn o cogo la Soviyetiki jɔnya kama ani ka gɛn ka taa Sibiri!
  Nin miirili ninnu bɛɛ kɔfɛ , Oleg Rybachenko ma se waati ma, waati min na u y"a daminɛ k"u siri ni cakɛda ye ani k"u gɛn ka bɔ kɛnɛ kan ni gɛlɛya ye. Segin-ka-bɔnye ye dimi ba ye! Bɔgɔ nɛnɛnen ni jikuruw tigɛlenw ye, denmisɛnw senw bɛ i n"a fɔ galasi karilen.
  Margarita ye dusu don a balimakɛ kɔnɔ ni fanga ye:
  - Masala ɲuman min bɛ fanga di an ma, o ɲɔgɔnna applicateur ni pikirijikɛlan min ye snow queen di an ma !
  Oleg Rybachenko fana ye tulonko kɛ ko:
  - Dimi tɛ juguya ye , wa hali min bɛ a sababuya - fɛn min ka jugu min bɛ jagɛlɛya bɔ mɔgɔ la , o ye dimi siranya ye !
  Tɔrɔ kura wɛrɛ, walima n"a fɔra ka ɲɛ, tɔɔrɔ kɔrɔ - a ɲɛ, mafiɲɛyali hakɛ bɛna caya. Ɔwɔ, ani se sɔrɔli fana.
  O bɛɛ kɔfɛ, ale, o cogo la, a bɛ deli ka muɲu, wa a ka fisa yɛrɛ ni sababu bɛ yen ka a yɛrɛ sara!
  Ani, n"a sɔrɔ i b"a ɲini ka dɔnkili da walisa ka nisɔndiya sɔrɔ. O ye ŋaniya fɔlɔ dɔrɔn de ye min ka kan ka ta.
  Dugu in kununna kabini waati jan. Denmisɛn minnu tun bɛ yɔrɔ bɛɛ, olu dɔrɔn de ye karaban ye. A laban na : kungo kɔnɔ kaban, u dɔ ye nɔgɔ kura ci konwo kunkolo fatɔ la, denmisɛnnin sennasanbara bɛɛ bolila ka taa ni nisɔndiya ye. Wa kaban da kɔfɛ n ye cɛnin janyalen dɔ sɔrɔ min ɲɛda tun bɛ san tan ni naani ɲɔgɔn bɔ. Ni kurukuru nɛrɛmaw ni fini nɔgɔlenw, butiki nɔgɔlenw, ni tama bɛ u bolo ani wulu finman nɔgɔlen fila, minnu jɔlen tora o yɔrɔnin bɛɛ tigi kɛrɛ fɛ, mɔgɔ minɛlen sɛgɛnnenw nka cɛɲiw ma bɔ kɛnɛ kan dɔɔnin dɔɔnin. Cɛdennin ɲɛ nɛrɛma in kininbolo tun sirilen bɛ fini jolilen dɔ la, a bɛɛ lajɛlen na, a tun bɛ i ko a bɛ sɛgɛn ani a tun tɛ a janto a la. A jɛlen don ko gypsies walima hali gypsies: kɔ, bolokɔniw ani tulo tun masirilen don ni hryvnia belebeleba tigɛlen ye, bolokɔni belebelebaw ani tulolanɛgɛ. Jipsi cɛden fitinin naani bɔra o kɔfɛ - ni cɛsiri ye, nka u ye donsokɛ belebeleba dɔ sama ni nisɔndiya ye dragɔn kan, u ye nɛnɛ kɛ o yɔrɔ la n"u ye taama in ye.
  U ye fiyɛli kɛ, k"u bolokɔnincininw jira. Tulonkɛ kuma juguw tun bɛ mɛn mɔgɔ minɛlenw ko la minnu tun bɛ fini tilancɛ don. Ka fara o kan, bɔgɔdaga jɛlen dɔ min ye sankanso saba ye.
  SS cɛ minnu y"a jaabi, olu ye mankanba bɔ, u yɛrɛ y"a daminɛ ka marifa ci, i n"a fɔ u ma ladamu
  denmisɛnw bɛ kɛwale nɔgɔlenw jira. A bɛ iko walisa k"o ɲɔgɔn jira Alimanjamana na.
  Gypsy cɛden kɔrɔba ye fɛn dɔ pɛrɛn punkw ma. U barila ka u hakili sigi
  I makun ani i ka jɔ ni dususuma ye.
  Mirabela y"a jira ni kumakan ye ko:
  "N'a sɔrɔla barokɛ denkɛ don dɛ!" Hali ni o nafa ka bon mun na?
  Oleg Rybachenko y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - Hitler bɛ jinɛw kɔniya. O la, jinɛw ye an jɛɲɔgɔnw ye. Nka o kɛwale suguw fɛ u bɛ Romulus denbaya bonya dɛ!
  Oleg Rybachenko tɛmɛnen kɔ, a ye jipisi ɲɛmɔgɔ ɲɛ buluw, ɲɛ jɛmanw ɲɛda kunbɛn. Kuncɛbaya tun bɛ u la - kuncɛbaya bangenen ni a hakili tɛ min na, o ye fɛnɲɛnamafagalan kamalennin dɔ ye min tun ma dɛsɛ dɔn fɔlɔ ɲɛnamaya kɔnɔ. Nafiɲɛyali jugu tun bɛ yen, nka Oleg tun tɛ yen ani mɔgɔ minɛlen wɛrɛw tun tɛ yen minnu sirilen bɛ ni cakɛda ye.
  Sɛbɛnnikɛla tutigɛbaga ye ɲɛmɔgɔ hɔrɔn ɲininka ko:
  - An ka ninakili di Fritz ma ! Yala an bɛna wuluw bugɔ wa?
  A y"a jaabi dɔɔnin ko:
  - Sanubɔlan yamaruyara kaban !
  Wa u ye sennateliya kɛ u yɛrɛ sago la nɛnɛ na, i n"a fɔ tutigɛbagaw b"a fɔ cogo min na, an ye kɔnɔw ye, an tɛ laɲɔ fiyentɔw ye.
  Oleg Rybachenko yɛrɛ y"a latigɛ ka dɔnkili da walasa ka ɲɛnamaya kɛ kosɛbɛ, hali n"a bɛ mɛn hali bi. I ka kan k"i yɛrɛ sigi se sɔrɔli kama;
  Sanfiɲɛw bɛ dimi ani biɲɛw bɛ mankan bɔ
  Diɲɛ bɛ kɛlɛ la tugun!
  An ka detachement tun bɛ yen k"a ta san 1994 Ɔkutɔburukalo la.
  Tuma min na jamakulu ye Fasokanw bin!
  
  Kravati sirilen - Fritz kɛrɛfɛ Moskow,
  Marifaw ka volleyw minnu serilen don ni tasuma ye ...
  N bɛ bɔgɔdaga sɔgɔ ni sunguru sennasanbara dɔ ye,
  Walasa ka Irisi jamana dusukun gɛrɛgɛrɛ lakana!
  
  Mɔgɔ dɔ fagara, a ɲɛ, nka Lenin bɛ balo,
  Ɲɛjibɔ bɛɛ la ani nisɔndiya bɛɛ la!
  Burukurun kan ka bon - sɔɔni kanpaɲi dɔ kan,
  An ye tutigɛbagaw ye ni jagɛlɛya ye!
  
  Tankiw bɛ ka jeni, Fritz kaput, .
  An ye bugɔli kɛ ni jagɛlɛya ye - jamanadenw denw !
  Katyusha jugu bɛna fɛn haramulenw bɛɛ bɔ yen - .
  An bɛ Sebaayabɛɛtigi Matigi tanu - Bere!
  
  An bangera - an b'a dɔn ka se sɔrɔ
  Siranya tɛ se ka yafa!
  A tɛmɛna ɛkizamɛn na - ka jɛya duuru kan, .
  Ayiwa, Adolf ye senna-tɛgɛrɛ kɛ rake dɔ kan!
  
  Irisi sɔrɔdasi ye cɛfarin lakika ye,
  A tɛ daɲɛ dɔn - AWOL!
  A dɔn ko i wolola ni sugo bilenman ye,
  An bɛ se ka waraba gɛlɛn dɔ minɛ!
  
  An ka Stalingrad, an ka Leningrad,
  Yɔrɔ bɛɛ la, cɛbaw ka jamana senuma bɛ yen!
  Bugunw bɛ ka pɛrɛn i n"a fɔ sanbɛlɛ diminnen, .
  Ani tutigɛbagaw faralen don ɲɔgɔn kan ni Fasokanw ye!
  
  An bɛ se, ne dalen b"a la ka pankurun ta ka taa Marisikalo la,
  An bɛ se ka misiriw dilan ka taa Venus la!
  Ayiwa, fasisi dɔ ye i sɔgɔ i ɲɛ na, .
  Mɔgɔ si tɛ yen min barika ka bon ni Irisila ye dannaya la!
  
  Karilen, da Fritz kɔkolo la, .
  An bɛna se sɔrɔ, hali sisan kɔngɔ b"an na!
  Waraba farigantɔ bɛna mugumugu, .
  Ayiwa, se bɛna kɛ Mɛkalo funteni na!
  
  Kana kasi mama kosɔn, kana ɲɛji bɔ,
  Ni ne sara, aw ka ne jate kominisi ye!
  A hinɛ donna a yɛrɛ la, i n"a fɔ kola tiɲɛnen, .
  Nafa bɛ fasisiw dɔrɔn de la!
  Taama nɛnɛ kan, o ka gɛlɛn, nka hɛrɛ la, bɔgɔ in wulila joona.
  Wa o kɔfɛ, fɛn bɛɛ, i n"a fɔ fɔlɔ. Tuma bɛɛ ka tɛmɛ kulu kɔfɛ siraw fɛ, k"i yɛrɛ tanga hadamadenw sigiyɔrɔw ma, ni senna-tɛgɛrɛ ye, a bɛ ɲini ka kɛ sɛrɛkili ye.
  Ayi, u taamana, n"i ye Tle lajɛ jirisun sugu dɔ fɛ. Sevastopol fan fɛ, wa o ye tiɲɛ ye.
  Nka o waati kelen na, kolon tun bɛ kuru hali bi. Transporteurs mankanba, yɔrɔ ɲininikɛlaw mankanba. Ani tuguni sɛgɛsɛgɛliw.
  U gɛnna ka segin casemate kɔnɔ, nin sen in dɔrɔn na ka don jolibɔ kɔrɔ la. Hali nɔgɔ kasa ma ban.
  Nka bin caman bɛ yen, a bɛna nɔgɔya ka sunɔgɔ. A ma siri ni cakɛda ye k"a sɔrɔ seliw ma kɛ minnu tɛ mako ɲɛ ani u yamaruyara ka sufɛdumuni makɔnɔ.
  Wa u ye bonya da tiɲɛ na : sigida muso duuru bɔra kɛnɛ kan, minnu tun bɛ ni bidonba ye min falen bɛ nɔnɔ suman na.
  Margarita kabakoyara ani a ye Kapiteni Natasha ɲininka ko:
  - Kabako bɛ kɛ sizo la walima ni sizo tɛ. Nka tiɲɛ yɛrɛ la, walima Alimanw ka ɲumanya ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ an ka propagande b"u jira cogo min na, walima an ye kɔnɔ nafamaw ye!
  Aurora kunsigi bilenman y"a fɔ ni maloya ye ko:
  - Kana i yɛrɛ mafilɛ kojugu ! Gine donsokɛw bɛ balo ni dumuni dafalen ye tuma bɛɛ.
  Oleg Rybachenko ye a bila yɔrɔ jugu la:
  Ani donsokɛ caman wɛrɛw yɛrɛ! O la sa, o girinya cayara joona!
  Kɛlɛcɛ kunsigi bilenman in y"a jira ko:
  - Tiɲɛ bɛ kuma denmisɛnnin da fɛ ! Aw kana nisɔndiya ka solder kɛ ni bolomafara ye! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, k"a sɔrɔ a bɛ kaso la!
  Oleg Rybachenko ye hakilina di ni hakilitigiya ye:
  - A ka fisa an ka dumuni kɛ, o kɔfɛ an bɛna a ye !
  Vermicelli tun bɛ panpan ka caya suman na, wa hali a kɛra i n"a fɔ hali mɔni tun farala a kan. Wa, buru tun nana ni a kura ye kosɛbɛ, a kasa tun ka di. A bɛ iko u bɛ lafiɲɛbɔyɔrɔ dɔ la. A bɛ sumaya bɔgɔdaga kɔnɔ. Ani k"a jateminɛ ko samiyɛ seginna kaban, ka ba fonɛnɛ gɛn kɛrɛfɛ.
  Oleg Rybachenko ye daga min, o kɔfɛ, a y"a ye ko bidonba ma lankolon fɔlɔ, a ye dɔ wɛrɛ ɲini.
  O kɔfɛ, sugo dɔ Nàna a ni npogotigininw fla bɛɛ la i n"a fɔ jikuru min bɛ Bɔ mɛtɛrɛw binni na - yɔrɔnin kelen ani a tɛ Se ka Lajɔ.
  Zombi terminator dɔ ye pan ka bɔ a kɔfɛ. N yɛrɛ bɛ hinɛ Dmitry Baranov la. Marifa y"a gosi a disi cɛmancɛ la yɛrɛ. Nka zombie min jalakilen don ka kɔrɔ, o t"a kɔlɔsi ani a bɛ tasuma don.
  - Ne farikolo bɛɛ sara joona ani plɔmu tɛmɛnen cogo si la, a tɛ doni ta. - Dmitry ye nisɔndiya jira, nka a siranna kosɛbɛ, i n"a fɔ mɔgɔ salen.
  - Fu ni siranfɛn ! A bɛ ne hakili jigin Hadɛsi la. - N y'a kɔlɔsi, ka Margarita pɛrɛn.
  Aurora kunsigi bilenman in dalen tun bɛ bɔlɔn sanfɛla sen kan, a ma tasuma don sɔrɔdasiw ka yɔrɔ bɔli dɔrɔn na, nka a ye siraba yɔrɔ nafama dɔ fana ta. Ka bɔ yan a ka nɔgɔn ka cɛ kulɛrilenw minnu bɛ pan ka bɔ kabiniw kɔnɔ ni tasuma ye, olu bɛɛ labɔ. O waati kelen na, tuma ni tuma, a ka kan k"a yɛrɛ lamaga, k"a jɔyɔrɔ caman wuli:
  - Kana i hakili ɲagami, balimamuso Margarita, juguw ma se kɛmɛ ma kaban. An bɛna se ka ɲɛnabɔ cogo dɔ la!
  - Hali ni a ma se bi wolonwula ma, n bɛ "loud sweep" daminɛ ! - Ursi-Komsomol tɔnden y'a nugu bɔ kɛnɛ kan.
  - Ka don motɛri so kɔnɔ, jugu bɛ se ka bojiw fiyɛ, k"a ɲini ka kurunba fa ! - Sisan, a jɛlen don ko Aurora kunsigi bilenman bɛ hami. Nka, tiɲɛ na, a ma marifa ci ka juguya ka tɛmɛ o kan, a kɔfɛ, a b"a saniya i n"a fɔ nɔgɔ ni emery saw ye. Ani joli min bɛ bɔ a ka susuliw la halakili - tubabukan na ni barili ye!
  - Don! Ni vis ye! Margarita ye kumasen dɔ fɔ ka bɔ a ka dessin animé min ka di a ye kosɛbɛ. Ni an y"a fɔ ka jɛya, dessin animé min y"a jira ko nin naziw ka tiɲɛko tiɲɛna ni juguya ye. - Suw suw !
  Komsomol sungurunnin taamana ka jigin kɔri la i n"a fɔ halakili fiɲɛba. Nin ye yɔrɔw ye, titaniyɔmu da, nɛgɛdaga. Zombies bɛ a kɔfɛ. A tɛ dogo, wa a bɛ na yan. Marifa M-18, kalifa 7,45. A bɛ gosi dusukun ɲɛfɛ tigitigi. Zombie criminal bɛ bin, a binna, nka o kɔfɛ a bɛ pan san fɛ. A bɛ grenade dɔ fili.
  - Ayiwa, e ni macho min tɛ sɛgɛn. Margaret kabakoyara.
  Nin ye Komsomol sungurunnin dɔ ye min ye motɛri so da gosi. A ye boomerang disiki dɔ bɔ, ka mɔgɔ damadɔ tigɛ. A tɔ y'a Ban ni nɛgɛso wulilen ye. Kɛlɛcɛ dɔ su min tun bɛ ni Zapɔn ɲɛda ye, o binna ka kɛ wajiba ye. A dawolo jenina o yɔrɔnin bɛɛ, wa a kabakoyara kosɛbɛ, a hakili bɔra, wa n"a sɔrɔ a yɛrɛ bɔra.
  - Saniya bɛ taa ɲɛ ! - A ye kunnafoni di Margarita ma.
  - ne fana ma fili ! - Jaabiw, Aurora nisɔndiyara. Ka bɔ san fɛ, marifa jan dɔ bɛ mɛn, o kɔfɛ, fila wɛrɛ bɛ mɛn. Komsomol sungurunnin ye marifa ci, ka jugu wajibiya ka a da tugu.
  - Ka kari ka bɔ fan bɛɛ la. A bɛ iko i bɛ Annihilation tulon dɔ la. - tasuma jinɛ fiyɛra .
  - N fana b'a lamaga. Su damadɔw bɛ ye. Nka, kɛlɛɲɔgɔn kunbabaw y'u hakili sigi kaban. Margaret y"o fɔ.
  Grenade yɔrɔ dɔ ye Dmitry jogin. A ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka tɛmɛ, ka pan ka bɔ kɔfɛ ka tɛmɛ. Kasoden Baranov y"a bolokɔnincinin dɔrɔn de digi a dawolo la:
  - Kana pɛrɛn, o tɛ ne tɔɔrɔ.
  - Kana taa ɲɛfɛ tantan fɛ funteni na !- A y'o fɔ k'a kininbolo ɲɛ Margarita sɔgɔ.
  - N bɛ lamɛnni kɛ ! - Nka zombie ye wale kɛ a kɔfɛ tigitigi.
  Margarita tɛmɛna kɔrida fɛ, pɛrɛn wɛrɛ pɛrɛnna, mɔgɔ dɔ ka kulekan min janyalen don, i n"a fɔ nɛgɛw bɛ ka bɔ, grenade girinman dɔ pɛrɛnna.
  Aurora sennasanbara, min ye bolibagaw faga, a y"a ka sira sɔgɔ ka don kabini kɔnɔ, kelen, tɔ kelen, sabanan. Naaninan dɔrɔn de la u tun b"a fɛ k"a tobi ni tasuma ye, nka Komsomol sungurunnin tun bɛ u ɲɛfɛ, ka juguw wajibiya u ka u hakili sigi fo abada.
  - U bɛ dɔgɔya ka taa a fɛ, nka u dɔw dogolen bɛ kasobon dɔ kɔnɔ min bɛ fɛnmarayɔrɔ kɛrɛfɛ. Aurora ye kulekan bɔ. - Grenade filili ye farati ye, a tɛmɛna.
  - Ka kapitɛni kan ladege nin kasa bɔlen, trough. - Mirabela Korshunova ye ladilikan di. U bɛna a da wuli aw ye, o kɔ aw bɛ a tigɛ ni hakilisigi ye ni pɛrɛn ye. Sɔgɔsɔgɔninjɛw man kan ka jigin. N bɛ motɛri kɔfɛ sisan, n bɛ baara kɛ ni boomerang ye. Grenade yɔrɔ dɔ ye Dima gɛlɛn jogin. A ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka tɛmɛ, ka pan ka bɔ kɔfɛ ka tɛmɛ. Kasoden Baranov y"a bolokɔnincinin dɔrɔn de digi a dawolo la:
  ng, n ye saba wɛrɛw bɔ.
  Aurora frisky ye sɔgɔsɔgɔ ni haminanko lakika ye:
  - A ka ɲi, ɛlikopɛriw bɛna bɔ sɔɔni, wa a bɛna juguya an ma.
  Mankan ka jaabi:
  - I n'a fɔ i t'a dɔn !
  & Flame Devil Terminator sɔnna a ma ko:
  - N b'a dɔn, jigiya bɛ ni sumaya !
  Grenade yeelen ni mankan ME-198 ye pan ka taa Aurora fan fɛ. Komsomol sungurunnin dɔ girinna ka taa u kunbɛn, k"u gɛn n"a farikolo ye. Kabakurun wɔɔrɔ foro in tun bɛ baara kɛ i n"a fɔ lastikuw, ka grenadew lasegin. Suw bɛ ka pan ka bɔ tugun, n yɛrɛ sɛgɛnnen don jate la.
  Komsomol sungurunnin dɔ bolila ka nkɔni lamini, k"i da, ka pɛrɛn ci, ka mɔgɔ minnu y"a ɲini ka don ka bɔ kɔfɛ, olu tigɛ ka jigin. Sugu dɔ bɔra baganw ka fini na, nka Aurora dibi la , o tun b"a makɔnɔ, wa siɲɛ kelen a ye wuli ni o grenade wulilan kelen ye min binna Yankee sɔrɔdasi kan. Ja in fanga ka bon kosɛbɛ wa a yɔrɔ min ka gɛlɛn kosɛbɛ - visor. Kunkolo duguma fiyɛra ka bɔ ani nɛgɛ belebeleba dɔ binna, ni mankan ye kɛlɛkɛminɛnw kan.
  - I ka kan ka dumuni kɛ ! - greyhound Aurora ye tulonko kɛ .
  Sisan, Komsomol sungurunnin gɛrɛla depo la, ka komandan kan ladege, a ko :
  - N ye jogin ! Mujahidenw bɛ ne nɔfɛ! A to nin sigicogo in ka don.
  Ayiwa, jɔn b"a ja gɛlɛya ka kanminɛbaliya kɛ. Komsomol sungurunnin ye pan ka taa sanfɛla la, k"a yɛrɛ lakana, ka marifa ci ka bɔ da sanfɛ, ka kɛlɛcɛ tan ni kɔnɔntɔn halaki minnu sirannen don, k"u kunkolo gosi.
  - Farati bɛ yɔrɔ min na kosɛbɛ, o saniya dakun fɔlɔ banna. - Komsomol sungurunnin ye laseli kɛ.
  Bɔgɔbɔgɔ dɔ binna Margarita kɛrɛ fɛ, a y"i pan ka don da la. Yan, minɛyɔrɔ la a kasa bɛ i n"a fɔ nɛgɛ min bɛ ka jeni kosɛbɛ, wa a bɛ binkannikɛlanw sama ni sɔgɔsɔgɔ ye. Mɔgɔ wɛrɛ b'a ɲini ka "rip" kɛ ka bin ka sɔgɔsɔgɔ. Cɛden fila, a jɛlen don ko u fiyentɔ don, u b"u bolo kɔrɔta ka pɛrɛn tubabukan na:
  - Aw kana marifa ci ! An ka an dabila! Aw k"an tanga Jenɛfu bɛnkan tɔgɔ la.
  Margarita Korshunova min ka ɲi kosɛbɛ, o tun tɛ se ka marifatigiw faga, o de kosɔn a y"u faga dɔrɔn, n"a bolokɔnincininw digilen ye a cogo kɔrɔ la. Ursi kɛlɛcɛ kan tun bɛ nimisali ye:
  An ye o cɛden fitinin suguw ye hali bi. Ayiwa, mun na i mago bɛ nin OTAN kɛlɛbolo in na. Ni aw, Ala k"a bali, aw ye provocation dɔ labɛn, an bɛna aw sɔgɔsɔgɔ i n"a fɔ wuludenw. A fɔ orange Aurora, an bɛ ɲini ka ban ni sweep ye.
  - Jugu bɛ se ka dogo. Aw ye aw jija ka ninakili min bɛ mɔgɔ jɔrɔ, aw ka o lamɛn ani ka o minɛ, wa an ka kasa ka ɲi kosɛbɛ! - Dimi kunsigi bilenman in y'a laɲini ka sɔgɔsɔgɔ ni kanba ye.
  - Ɔwɔ, n ye kasa mɛn. Suw bɛna toli daminɛ, o tuma na, sekow bɛna tulon kɛ an na! - Mirabela y'a kɛ i n'a fɔ a ye, nka a ye kasi ni kanba ye.
  Komsomol npogotigininw ye sɛgɛn ka tɛmɛ kabiniw fɛ. Aurora tun bɛ boli teliya la kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Adrénaline kasa filɛ nin ye, kɛlɛcɛ kura saba filɛ nin ye. A labɛnna, a bɛ kɛ nɛnɛ ye lamini na.
  - Nin tɛ ko jugu ye - O jaabi la, marifa dɔ bɔra RPG dɔ la. O bɔgɔdaga panna ka tɛmɛ, nka a ye kɛlɛkɛminɛnw talan yɔrɔ dɔ sɔgɔ. O bɛɛ n"a ta, o fanga in dabɔra marifa cili kama T-7 kama. Komsomol sungurunnin dɔ bɛ ɲini ka fiyentɔya kɛ ka disiki-boomerang fili, ka mɔgɔ dɔ tigɛ, kulekan dɔ mɛnna. A y"a yɛrɛ pɛrɛn ni marifa fila-fila ye, ka jagɛlɛnw faga. Tɔɔw pɛrɛnna ko:
  - An fana b'an dabila !
  Aurora dimi kosɔn, a y"a sennasanbara gosi, fo a ye saba gosi siɲɛ kelen.
  - Ka jamanadenw ka ɲumanya kɛ dɛsɛ ! - Komsomol-terminator ye sɔgɔsɔgɔ .
  Kamalennin jalakilen kelen dɔrɔn de tora a sen kan.
  Margaret a min tun bɛ hold kɔnɔ, o fana ye ɲɔgɔn sɔsɔ. Sira kan, a ye sɔrɔdasi dɔ faga marifa la, a jɛlen don ko beret jɛman dɔ don. U pɛrɛnna ko: "Bolo ni bolo!"
  Margarita y"a jaabi ni mankanba ye ko:
  - Kunnaja! - A ye "double claw" fɛɛrɛ Kɛ. O kɛra sababu ye ka beret jɛman kɔ kari.
  N ye grenade minɛ, a kɛra lakana ye dɔɔnin yan, a bɛ iko sɔrɔdasi tan ni fila y"a ɲini ka skɔtiw ka sariya waleya : ɲɛnamaya cogo o cogo. Nka, o tulon yɛrɛ diyara Margarita ye a yɛrɛ ka cogo la:
  - Ayiwa, a ɲɛ, n'i y'i sinsin o kan. An ka taa baseball la, i ka Ameriki kanulen, pitcher jɔyɔrɔ.
  - N'i b'a fɛ, n b'a ye k'u bɛ tulon kɛ ! Aurora kunsigi bilenman ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Aw kana aw hakili ɲagami ! O mɔgɔfagala blonde ye sɔgɔsɔgɔ ka tɛmɛ o kan.
  - N taara kɔri la, kabini saniyabaliw bɛ yen hali bi. - Komsomol sungurunnin tun bɛ lamaga kaban, pɛrɛnkan surunw mɛnna, olu de tun ye labanw ye. Aurora siranbali yɛrɛ ma a yɛrɛ dogo, k"a disi fiyɛ ni yɛrɛbonya ye.
  - N bɛ i n'a fɔ robo terminateur. - Ne dɔrɔn de la hali denti tɛna to.
  Komsomol sungurunnin ye taama kɛ a makuntɔ ka jigin eskala la. A bɛ infrarouge reflecteur (infrarouge reflecteur) da. N ye kabiniw lajɛ. A bɛ iko u bɛ ka wuli hali bi. Aurora min tun bɛ se kosɛbɛ, o ye sennateliya kɛ suw kan, ka pan i n"a fɔ doe walima ninja. A tun t"a fɛ ka marifa tiɲɛ, wa a ye awiyɔn ta dɔrɔn ka don kabini kɔnɔ. A taamana ni nɛgɛso ye, juguw y"u makun. O kɔfɛ, ka taa a nɔfɛ, o fɛɛrɛ sugu.
  Margarita fana tɛ waati tiɲɛ, a bɛ grenadew fili arc kurulen na. Bɔgɔbɔgɔ kelen o kɔ fɛ dɔ wɛrɛ. Sɔrɔdasi dɔ, min bugɔra ni marifakisɛw ye, o bolila ka bɔ kɔrida la, ka bin boomerang disiki dɔ kan.
  - Wa nin kelen in fana bɛ yen ! Margaret kabakoyara. - Aw bɛɛ bɛ spicy kanu cogo min na.
  A ɲɛfɛ flashed hali bi ma fari faga zombies. A ye marifa ci ka bɔ Israɛl ka marifa dɔ la, a bɛ iko a y'a ta kupuw cɛma, n'a tɔgɔ ye ko "Armagedɔn" min ka jugu kosɛbɛ. Wa a bɛ iko a ye mɔgɔ dɔ da duguma, marifaw bɔra kɛrɛw la, ka joli nɔgɔ kura gosi.
  Margarita ye su kasa minɛ ka bɔ zombies la, a jɛlen don ko a tun bɛ ka sa barika la. Yan tugun, marifa ni jinɛ dɔ kolo yɔrɔ dɔw bɛ bɔn ka don tugun.
  Margarita bolila ka kɔri lamini, ka marifa ci ka bɔ M-18 minɛlen dɔ la. A ka jugu kosɛbɛ i ka kan ka reload kɛ. Nka aw bɛ se ka baara kɛ ni grenade minɛlenw ye. Aw kana hinɛ aw yɛrɛ ta la. Npogotiginin b"u fili cogo kɛrɛnkɛrɛnnen na, k"a senw ta minnu bɛ i n"a fɔ npogotiginin, n"a bolokɔnincininw ye.
  "Limoni" bɛ pan, ka banakɔtaa wuli. Suw bɛ ye ani fɛn bɛɛ bɛ lafiya. Mɔgɔ si man kan ka to ɲɛnamaya la.
  A bɛ iko u ye u makun. - Komsomol sungurunnin ko ten.
  Agile Aurora ye a jira ko:
  - N bɛ n ka sira kan. - Terminatɛri skɔti ye ko kɛ ni kulu wɛrɛ ye. Sisan, kunnafoni kunbabaw tora. I n"a fɔ ntori bɛ wulu ɲini cogo min na, a bɛ boli ka taa da laban na min bɛ kinin fɛ. A yɛrɛ ye dɔnkili da ko:
  - Sugo jugu dɔ bɛ n ka kalandenw na , i bɛna sɔgɔsɔgɔ nɛgɛ gosili fɛ ! N bɛna Rambo ka kɔnɔw ci ka kolotugudaw sɔgɔ! Ne bɛna bɛɛ kabakoya!
  Ka bɔ yen, grenade dɔ bɛ pan ka bɔ ka don kɔri kɔnɔ. Aurora fariman b"a gosi a taatɔ. Explosion, fragments bɛ pan. Dɔ wɛrɛ ye kogo gosi, ka pan ka bɔ ka pan ka segin ka pan ni bolo ye.
  Rumbled in da la. Kulekanw bɛ mɛn. Komsomol sungurunnin ye kabini kɔnɔna lajɛ. Polisikɛla b"a ɲini k"a kɔnɔbara lajɛ. Ja juguba dɔ don.
  Ɔwɔ, i ye i yɛrɛ ɲangi. - Dashing Aurora ye a ban ni hinɛ ye. - Jɛnkulu la, ne hakili la, grenadew tɛ ɲɛnajɛko ye. Nka, a ka fisa ni bolokɔfɛfɛn nɔgɔman ye. Kabini laban in jɛlen don! I bɛ cogo di, Margarita?
  - Ka kasoden sama ! - Komsomol sungurunnin ko ten. - A bɛ iko a bɛɛ banna.
  Aurora ye weleli taamasiyɛn ci arajo fɛ, a ma:
  - Aw ka n lamɛn Don Quixote. An ye opereli dafa dɔrɔn, fɛn bɛɛ jɛlen don, an bɛ se ka ekipu jigincogo kɛ.
  - Jidagayɔrɔ fitinin dɔ bɛ sira kan. Nka aw kana ɲinɛ ka Blink ɛlikopɛriw ɲɛnabɔ. - A mankan bɛ i n"a fɔ nɛgɛkan, bɔgɔbɔgɔ-sɔgɔ-tigɛkan.
  - Tiɲɛ don, an b'u makɔnɔ kaban. - A ye waraba kunsigi bilenman ban.
  "Sachkov" saba nana tiɲɛ na kaban tun bɛ sira kan. Margarita ni Aurora ye RPG dɔ minɛ - "supercobra", RPG mugan ni kɔnɔntɔn ni wɔɔrɔ analogue. Grenade wulilan saba labɛnna. A nafa ka bon jugu ka yɔrɔjan datugu ani ka teliya sumaya. A fɔlɔ, "Net" b'a ɲini ka jigin walasa ka dekiw ni jatigɛwalekɛlaw sɛgɛsɛgɛ minnu y'u ja gɛlɛya ka kɛlɛbolo ɲumanw kɛlɛ diɲɛ kɔnɔ. Net (Net) min ɲɛnabɔra ka ɲɛ, o bɛ ni marifa barikamaw ye, kɛlɛkɛminɛn juguw tɛ ani propulseur saba. Avion kɛlɛli jɛkulu bɛɛ tɛna a ta, i bɛ se k"a ye cogo min na misiriw bɛ segin ka ci. Mun de ka jugu RPG turntable ma? Fɛn min tɛ a yɛrɛ ɲɛminɛni ye. O la, a ka gɛlɛn ka bɔ o la. O bɛɛ n"a ta, npogotigininw bɛ laɲini ta, ka ɲɛmɔgɔya jateminɛ.
  Margarita ye delili kɛ tugun. O bɛɛ kɔfɛ, cɛ ɲumanw bɛ ɛlikopɛri kɔnɔ. Fari bɛ nɛgɛw lamagacogo ye kaban. Fiɲɛ magali bɛ diya ani a bɛ mɔgɔ jɔrɔ.
  - Oh, tuguni n bɛ ka seko ni dɔnko baara dɔ tiɲɛ ! Sɔrɔdasi dususalo kelen!
  Aurora nisɔndiyalen ye nisɔndiya jira:
  - seko ni dɔnko baara bɛɛ la, sɔrɔdasiw ka baarakɛminɛnw de sirilen don kosɛbɛ mɔgɔw hakili la kosɛbɛ, wa u bɛ ɲɛji bɔ kosɛbɛ !
  - Jo! Ja min sɛbɛnnen don joli la: a bɛ yeelen bɔ ka tɛmɛ tulu kan, wa a bɛ tunun dɔɔnin dɔɔnin kosɛbɛ! - Margarita, dusukasilen ka bɔ juguya jagoyalen na, o sɔnna. Donc (o la) fɛn bɛɛ bɛ jate, i bɛ se ka marifa ci!
  - Texas tilennenya ka kɛ ! - I n'a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, Aurora ma bɔnɛ a ka nisɔndiya la.
  O bɔgɔdagaw ye mobili kɔnɔbara tigɛtigɛ. Turntablew tiɲɛna ka kɛ fɛn misɛnninw ye. Tasuma jinɛ ye marifa ci ka bɔ a bolo fila bɛɛ la siɲɛ kelen, o de kosɔn mobili saba bɛɛ datugulen don.
  O fɛn tigɛlenw ma npogotigininw gosi, u bɛ pan ka tɛmɛ.
  Kara-132 bɔra yɔrɔ jan. Avion minnu sanna Arzantine, olu tun be pan yɔrɔ janw na. U ye marifa ci fiyentɔw la, u ka dibi la.
  - Nin ye kɔnɔtiɲɛ wɛrɛ ye. Margaret y"o kɔlɔsi. - Hakilila dɔgɔyali.
  Komsomol tɔnden min kunsigi bilennen don, o sɔnna a ma:
  - N hakili la, ɔwɔ ! A bɛna gɛlɛya k"u bɔ RPG la.
  - N b'a ɲini cogo o cogo ! - Margarita, min ɲinɛna sisan ɲumanya kɔ, a dimina kosɛbɛ. - Nka ka bɔ grenade launcher wɛrɛ la min dimina kosɛbɛ ani min bɛ taa yɔrɔ jan, min dabɔra ka ɲɛsin tankiw ma minnu bɛ kɛ teliya la. - Komsomol mɔgɔ blonde blonde ye marifa kabakoma dɔ jira.
  - Walima a bɛ se ka kɛ ko "stingers" ka jogo ɲɛnabɔlenw lajɛ wa ? - A dira, a ɲinw bɔ kɛnɛ kan ka bɔ perle Aurora la.
  - A ka di ka musaka kɛ o nɔgɔ suguw la ! Margaret ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Halibi, yiracogo ɲɛnabɔlen dɔ bɛna kɛ. An ka cɛdenw k'a lajɛ o waati kelen na. - Ursi-terminator ye dagger dɔ fili ni sen bolokɔnincininw ye minnu sɔgɔlen don, a kuncɛ sɔgɔra ka don cɛ nɛrɛma ɲɛ na yɛrɛ k"a ɲini ka kɛnɛma filɛ ka bɔ pipe kɔfɛ.
  - O tuma na fɛ, Stinger kelen dɔrɔn, n bɛ tɛmɛ ni grenade launcher ye. - A ye terikɛ hakilitigi dɔ jaabi.
  - A ka ɲi, an k'o kɛ. Aurora bolila ka taa fɛnmarayɔrɔ la. Penalist kɔrɔ Dmitry Baranov min farikolo tigɛlen don, walima su ɲɛnama dɔ, o tɛmɛna u fɛ, i n"a fɔ a y"a yɛrɛ bila marifaw la ni laɲini ye. N"a sɔrɔ, ɔridinatɛri minɛn labanw dɛmɛni fɛ, zombiew sera ka yeli kɛ, hali ni u yɔrɔ ka jan. Marifa belebelebaw ye marifa ci, marifa fanba sanji tɛmɛna. Nka marifatigi 8 de bɛ yen, marifa ba caman bɛ pɛrɛn. U ye zombie punch, a binna! Sɔrɔdasi min ye se sɔrɔ pewu, o y"a fɔ ni kumakan ye ko:
  Ne ye ne ka baara kɛ!
  - A bɛ iko a bɛ ten ! Aurora mankanba bɛ min, ni "kɛlɛminɛn" tun tɛ u tun bɛna n gosi kabini tuma jan. Margarita ye a kɔ filɛ.
  - Ne bɛ yan ! - Komsomol sungurunnin dɔ ye Bumblebee ni Stinger grenade launcher dɔ ta. - Sisan laɲini.
  Margarita seginna ka fara a ka marifa kan, a ye jugu ka lamaga bɛɛ ye, a ye daminɛ digi nɔgɔya la. Projectile bɛ ka pan! Nka "Stinger" ye baara Kɛ, wa a girinna ka Taa laɲini na ka Kɔn o ɲɛ kosɛbɛ. Ameriki marifa in pɛrɛnna fo hali ɛlikopɛri min tun bɛ a kɛrɛfɛ, o filila kɔfɛ. O ko kɛlen kosɔn min tun ma deli ka kɛ, Margarita ma se ka:
  - Jugu! Nin ye ne siɲɛ fɔlɔ ye ka nin ko in kɛ ne la!
  - A ye sira Changé, kana dimi, Komsomol sunguru ! - Dmitry Baranov min bɛ ka sa, o ye kumakan dɔ fɔ.
  - A bɛ se ka kɛ! Nka ne ka intuition (hakilila-jɔ-cogo) ye ne dɛsɛ. - Margarita tun labɛnnen don sisan ka kasi.
  - Aw bɛ segin ka a ɲini. Aurora ye dusu don an kɔnɔ.
  Nka a bɛ iko Kara-132 ye tiɲɛni sɔrɔ a baarakɛɲɔgɔn dɔ min binna, o yɔrɔnin kelenw fɛ, a taara kɛrɛ fɛ, a y"a daminɛ ka dɔgɔya. Margarita, min hakili ɲagamina ni tɔɔrɔ ye, o y"a fɔ ko:
  "N'a sɔrɔ o bɛ se sisan!"
  Npogotiginin kunsigi bilenman min bɛ ni kɛwale ɲumanw ye, o ye sɔgɔsɔgɔ:
  - Okey, waati ka Stingers jigin. Sira jɛlen don.
  A bɛ se ka fɔ ko a ka kumaw waati kelen na, ji jukɔrɔla kurunba dɔ bɔra kɛnɛ kan. Kɛlɛcɛ naani minnu tun bɛ ni ɛntɛrinɛti finiw ye, olu misɛnninw, nka u tun ka bon kosɛbɛ, olu panna ka bɔ i n"a fɔ katapulti. Margarita y"u filɛ: u bɛ finiw don minnu bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, nka u tɛ i ko mɔgɔ nɔgɔlenw i n"a fɔ modɛli kɔrɔw.
  - An bɛna "stingers" doni wa ? - A ye ɲininkali kɛ Lomonosov ni Stenka Razin denmuso denmuso la.
  - Depo da b'a la ! - Aurora kunsigi bilenman ye jaabi di . - An k' a di i ma !
  . SABABU #10
  Parachutiw ɲɛmɔgɔba, n"o ye kolonɛli ye, o y"a jira ni nɛnɛ ye ko:
  - Ayiwa, an k'a doni teliya la k'a ɲini ka nin marifa nɔgɔlen in kunbɛn.
  Komsomol sungurunnin dɔ taamana kurunba kɔnɔ, Alemaɲi G-5 marifa dɔ tun dalen bɛ a lamini na. Kɛrɛfɛ, dɔ wɛrɛ bɛ yen min bɛ ni grenade (grenade) ye. I n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na Alimanjamana na, a ka ɲi kosɛbɛ, n"a sɔrɔ a ka fisa ni M-18 ye yɛrɛ, walima, a mana kɛ cogo o cogo, a bɛ se ka da a kan kosɛbɛ. Bi modɛli laban MG-8, n"o fana ye Alemaɲi ye, o joginna, nka a ma diya ɲininikɛlaw ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la.
  Stingers tun bɛ mara minɛn janyalenw kɔnɔ, u tun bɛ mara koɲuman, ka u siri ani ka u datugu ni nɛgɛw ye minnu bɛ se ka sɔgɔsɔgɔ, ka baara kɛ ni fɛn ye min bɛ kɛ ni ji ye. U y"u faranfasi ka bila ɲɔgɔn na. Komsomol npogotigininw y"u ka cɛdenw dɛmɛ kosɛbɛ. O sɔrɔlenw dɔ ye RPG-49 ye min tun ma deli ka kɛ, n"o ye modeli laban ye.
  - A ka kabako don ko an ma u bila jamana kɔkan ten. - A kɔlɔsira kolonɛli min bɛ opereli ɲɛnabɔ. O kɔfɛ, a y"a ɲɛsin npogotigininw ma, k"a jaabi ni dusu ye ko:
  - I tɛna musow sɔrɔ i bɔɲɔgɔnko la wale filimu si la. Su kɛmɛ caman ani kurunba dɔ minɛni. N hakili la, sɔɔni, filimu dɔ bɛna dilan i ka barokun kan. - Ani sanpɛrɛn kulekan. - U bɛna Margarita wele ani Aurora ka zone dogo !
  Tiɲɛ na, min tɛ yan;
  OG ni PG modɛliw fana ɲɛnabɔra, modɛli minnu fanga ka bon ni binkannikɛlanw ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, PG tun bɛ baara kɛ ni asidi suguya naani ye, ani kuran induction, o min y"a to a bɛ se ka kɛ ka bɔgɔdaga dɔ lawuli, ka multilayer active armor kari sira surun fɛ ka fara anti- cumulative screen kan (Wa Margarita ye o nsiirin sugu kalan min? ). A sɔngɔ ka gɛlɛn dɔɔnin, nka a bɛ nɔ bɔ.
  - "Pershing" kɔrɔlen don kaban. - N ye Lomonosov ni Korshunov denmuso kɔlɔsi, o ye hakilijigin nkalonma dɔ lawuli. - Powell tankiw minnu ka ca ni tɔw ye, olu bɔra baara la, u ka baarakɛlaw fila dɔrɔn de bɛ u bolo, wa u bɛ sɔrɔ u dalen. A ni an ka Soviyetiki IS-10 bɔlen don kosɛbɛ, a ka kɛlɛkɛminɛnw dɔrɔn de ka bon dɔɔnin. O tun ye ko ɲuman ye ka minɛ.
  - Fɛn bɛɛ tɛ se ka minɛ zone kɔnɔ. An bɛna dɔw Minɛ Antartiki kama. - A ye tulonko kɛ, ka tile yeelen ci ni Aurora ɲinw ye. An tɛ siran nɛnɛ ɲɛ.
  - N b'a dɔn ! Margarita y"a ka perle ɲinw yeelen ka tɛmɛ fɔlɔ kan.
  Baro in senfɛ, "Stingers" ye doni jigin. U tun ye kɛmɛ ni duuru tigitigi ye. Duuru tun ka kan ka se Irisi jamana na, tɔw, baara kɛlen kɔfɛ, u dira mɔgɔfagalaw ma.
  Komsomol npogotigininw ye kolonɛli ɲininka ko :
  - Kabakurunw bɛ min ?
  Sɔrɔdasi kɛrɛnkɛrɛnnenw ka kɛlɛcɛ ŋana dɔ y"a ɲɛfɔ cɛɲiw ye cogo bɛnnen na:
  - Tiɲɛ ye ko n"u taara n"u ye Soviyetiki Irisi jamana na, u bɛna bɔnɛ u ka nafolo la joona wa a ma dɔn u bɛna segin waati min na.
  - Jaati! - A Sɛmɛntiyalen dòn Komsomol musomanninw fɛ.
  Kolonɛli Yuri (yan Margarita hakili jigira ko a tun bɛ ni nisɔndiya tɔgɔ ye Petukhov!), Sugged the Solonovy option:
  "O la sa, a to u ka to i fɛ waati dɔ kɔnɔ. Dɔrɔn di Turki Sultan ma wolonwula tɛ, nka wɔɔrɔ. O bɛɛ n"a ta, a tɛna se ka baara kɛ ni kɛlɛkɛminɛnw bonyalanw ni sɔgɔlanw ye, wa dannaya hakɛ min bɛ i la ka bɔ mɔgɔfagalaw yɔrɔ, o bɛna bonya.
  Jinɛ tasumaman, tiɲɛ na, sɔnna nin hakilina in ma:
  - Siga t'a la. Ani kabakurun jumɛn ka kan ka to yen?
  Kolonɛli y"a ɲɛda sanfɛla kurukuru, kurukuruw wulila kalo yeelen na i n"a fɔ kɔgɔji wulilenw, ka sɔrɔ ka nɔgɔya. Nka, a ye desizɔn ta:
  - Min bɛ fiɲɛ minɛ, i bɛ se ka mago don a la. Wa wɔɔrɔ tɔw bɛna segin an ma Turki Sultan bannen kɔfɛ. Kolonɛli y"a bolo da boli a dawolo kan.
  Sisan, Margarita ye mɔgɔw bila ka u mago don a la:
  - A bɛna waati joli ta ka Stingers dilan kokura ?
  Kolonɛli y"a jira ni jigiya ye, k"a ka butikiw ɲɛda sɔgɔlen maga zone in bin jɛman-orange kan.
  - A ma kɛ ten, an bɛna nin kɛ ni robo-dilanbaga kɛrɛnkɛrɛnnenw ye. A y'a bolo kɔrɔta. An bɛna o kɛ lɛrɛ kelen walima lɛrɛ kelen ni tila kɔnɔ! An bɛna aw ladɔnniya.
  Aurora pantɔ ka wuli, a ye sɔgɔsɔgɔ, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  - A ka ɲi, nka an ka baara dun ?
  SWAT ɲɛmɔgɔ ye pɛrɛn ko:
  - Taga dugu la , ka mɔgɔ bɛɛ faga i ka sira kan ! O cogo la, i bɛna Ameriki dɛmɛbaa kulu "Constancy" barika dɔgɔya ka mankan caman lawuli. Ɔwɔ, Turki Sultan bɛna waleɲumandɔn jira aw la.
  - Yala nin ye hakilina ye wa ? - Komsomol tɔnden fila bɛɛ ye siga kɛ hakilinaw la k'a jɛya.
  Forces spéciales kolonɛli ye ŋɛɲɛ kɛ kosɛbɛ.
  - An ye jatebɔ kɛ cogo la min bɛ bɛn hakili ma ! O la, Risi Rambo in jupes ka hunt.
  - Ayiwa, sisan, n jigi b'a kan ko an bɛna juguw hakili bɔ i la. Aurora ɲɛw yeelenna ni yeelen kɛnɛman ye.
  - I mago bɛ marifakisɛw la wa ? - A ye ɲininkali kɛ kɛlɛ kolonɛli la.
  Shrew fila bɛɛ y"u kunkolo wuli k"a jira ko u bɛnna.
  - A tɛna dimi, hali n'an ma tɛmɛ ba kelen kan mɔgɔ fila ye.
  Kolonɛli min tun bɛ i ko diinɛ ɲɛmɔgɔw, o kumana ni kumakan ye min bɛ mɔgɔ kɔnɔnafili.
  - Dilanbaga bolo tɛna dɛsɛ ! Aw kana aw hakili ɲagami, URSH ka baarakɛnafolo cayara kosɛbɛ.
  - Nka o kɔrɔ ye ko sɔrɔdasiw walima penisiyɔnw, baarakɛlaw minnu bɛ sigida la, olu tɛna wari wɛrɛ sɔrɔ ! Margarita y"a ɲɛda wuli.
  Kolonɛli yɛrɛ dusu tiɲɛna, a y"a jira ni hakili ɲagami ye ko :
  - Fo tulu ka ban, a tɛ bagabagali kɛ an na. A ka ɲi kosɛbɛ ko i ye kabakurun gosi ka bɔ Amerikikaw fɛ. Jɔn b"a dɔn, u sera ka tulu sɔngɔ gɛlɛn sɔrɔ, o ye nɔ jugu bila an ka sɔrɔ la. Yan, an ye se sɔrɔli ni plateforme belebelebaw dɔn kosɛbɛ fo u bɛ sɛnɛfɛnw pɔnpe ka bɔ dugukolo kan k"a ɲɛsin u yɛrɛ ma. - Kolonɛli ye dolow yeelen bɔ a kamankunw kan.
  - A tɛ se ka kɛ ka jamana yiriwalen wele, min kɔnɔ, baarakɛnafolo sɔrɔta fanba ye petoroli ni gazi ye. - Margarita Korushnova y"a kɔlɔsi ni kumakan gɛlɛn ye. - A ka kan ka dɔnniya yiriwa siwili siratigɛ la, n"o tɛ, fɛn bɛɛ bɛ taa sɔrɔdasiya la.
  Aw npogotigininw bɛna min kɛ, o de ye nin ye. An bɛ ka supermen kuraw falen kaban. O bɛ se ka fara ɲɔgɔn kan ni fiɲɛ ye, walima hali nɛgɛ jilamaw. Kolonɛli ye ɲɛda sɔgɔsɔgɔ i n"a fɔ a ɲinw bɛ a dimi. A ye sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ bɔ k"a don a da kɔnɔ. O filɛli kɛra jinɛw ye.
  - Wa o kɔ fɛ i n'a fɔ "Ala ka kɔrɔbɔli" walima tɔgɔ wɛrɛ "A barika ka bon ni Sebaayabɛɛtigi ye" ! multi-theohyperplasme ka kɛ i n'a fɔ Dabaga! Margaret y"o kɔlɔsi.
  Komandan y"a ɲɛw datugu ni hakili ɲagami ye.
  - N ma o gafe sugu kalan, nka theohyperplasma ye mun ye ?
  Npogotiginin fila bɛɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ waati kelen na:
  - Siniɲɛsigi fanga ! Fɛn min tun ye Jules Verne ka kuran ye, o kɛra fɛn suguya kuraw ye tigitigi.
  Nka, wagati caman t"an bolo ka baro kɛ. - Komsomol sungurunnin y'o fɔ, ka "stingers" jigin kurun kɔnɔ.
  - A ka kan ka "Ala ka kɔrɔbɔli" kalan. - Kolonɛli y'o fɔ, a yɛrɛyɛrɛla a yɛrɛ sago la.
  - Nafa ka bon kosɛbɛ kɛlɛ fɛɛrɛ la. Aurora y"o kɔlɔsi. - Kuma bɛɛ la, an ka diɲɛ kɛlɛ sabanan min kɛra Ameriki ni Angletɛri cɛ, o kɛra ni seko dɛsɛ ye fo a jɛlen don ko janfa kasa bɛ bɔ a la.
  - Sɔn a ma ko a kɛra ten ! An ka jeneraliw tɛ nalomanw ye fo u yɛrɛ tun tɛ fɛɛrɛ ni fɛɛrɛw jusigilan fɔlɔw dɔn. Kolonɛli y"o fɔ.
  Mun na mɔgɔ si ma minɛ? Aurora gɛlɛn y"a bolokɔnincinin wuli ni fanga ye.
  Kolonɛli ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni hakili ɲagami ye :
  - Politiki sigikafɔ tun tɛ yen, ka fara o kan, u tun t"a fɛ ka misali dɔ da, mɔgɔ minnu fanga ka bon kosɛbɛ, olu tun bɛ se ka tɔɔrɔ.
  - Mɔgɔ ɲuman bɛ tilennenya bila - denbaya ni teriyasira sanfɛ ! Sariya min bɛ juguw ni teriw ko la, o ka kan ka kɛ kelen ye ni furucɛ ni muso cɛ! Sariya suguya wɛrɛw sɔrɔli bɛ tilennenya tigɛli kɛ jatɔmuso ye! - Margarita y"a jira ni ton ye min bɛ kɛ ni yamaruya ye.
  Kolonɛli kabakoyara tiɲɛ na:
  - Wow, n bɛ Alemaɲi Ekaterina ye. I b"a fɛ ka tilennenya dɔ sɔrɔ!
  - N b'a fɛ tiɲɛ, sigikafɔ ani, tiɲɛ na, hɔrɔnya ! - A y'a fɔ, k'a pɛrɛn Margarita la.
  - Parti jumɛn ? Kolonɛli kabakoyara.
  - Ka sisan ta si tɛ yen ! - Mikhail Lomonosov ni Stenka Razin denmuso fitinin ye turn on sɔrɔ. A y"a ka sow siri. - A ka kan ka kɛ tɔn kura ye min fanga bɛ hakilitigi kamalenninw bolo. Wa fɔlɔ, a ka kan ka kɛlɛ kɛ ni sɔrɔko ɲɛnabɔli ye min bɛ kɛ ni fɛn fɔlɔw ye. Laada don ka Hitler kɔrɔfɔ, nka a ka fanga kɔrɔ, iziniw, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ɛntɛrinɛti, ye wuliba kɛ ka bɔ fɛn fɔlɔ la. A sera ka jamana kɛ bi ta ye k"a sɔrɔ petoroli si ma kɛ a la. A fɔ man di nka, Shtakh waati la, pari dɔ kɛra fɛnɲɛnamafagalanw bɔli la jamana kɔkan ani fɛnw dondonni na, n"o ye dumuni ye. Wa, a ka c"a la, nin politiki in bɛ senna fo ka na se bi ma. N tun bɛna dɔnnikɛlaw kɛ jamana nafolotigibaw ye. Oligarki karamɔgɔbaw tun bɛna kɛ sariya ye, u tɛna kɛ danfara ye. Ka fara o kan, sanfɛkalan man kan ka kɛ fu dɔrɔn ye, nka wajibi fana ka kan ka kɛ, wa baarakɛda dɔ ɲɛmɔgɔ ka kan ka kɛ ni dissertation ye, wa a ka kan ka di ɔridinatɛri ma min tɛ se ka wari di. Kuma bɛɛ la, an bɛna kamalenninw ka hakililata kɔrɔta kosɛbɛ walasa sariyakolo kana fanga sɔrɔ : sanni ka feere !
  - Ɔwɔ, mɔgɔ caman hali ni sanfɛkalanso bɛ u bolo, u bɛ buru nɔgɔman ɲini, jago siratigɛ la, a jɛlen don ko doni ka ca. - Kolonɛli sɔnna ni sɔgɔsɔgɔ ye, ka dɔ fara a kan ni dusukasi ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan. - Dɔnniya foro dɔ tɛ bonya kosɛbɛ.
  Marifaw doni doni teliya la. Komsomol npogotigininw ye baara kɛ ani ka kuma waati kelen na:
  - N hakili la, an mago bɛ dantigɛli gɛlɛnw na suguw sɔrɔko la ani... - Aurora hakilitigi donna baro la. - Mun tun tɛna kɛ o super-rich sugu ye. Wa o kɔfɛ, Irisi oligarki kelen min ju bɔra Yahutuw na, o ka nafolo bɛ o yɔrɔnin bɛɛ nafolotigi kɛmɛ fila la Sinuwa jamana na.
  Kolonɛli tun bɛ ka dimi bɔ kaban, nka o waati kelen na, a ye yɛrɛminɛ jira min man teli ka kɛ:
  - O ye tiɲɛ ye, wa hali miliyarikɛlaw fanba tɛ Slawi jamana ye. An bɛ miiri o la, wa an b"a ɲini k"u pinɛ.
  - Barikantan pinɛ ! Ɔwɔ, binjugu tigɛcogo ɲuman de ka kan yan. Margaret y"a sɔsɔ. - Ayiwa, "Stingers-crackers" bɛɛ jiginna a waati sera ka jugu gosi.
  Kɔgɔjida la u tun bɛ binkanni in dɔn kaban ani Yankees tun bɛ ka fanga lajɛ. Helikopɛriw ka saya y"a jira jugu la, u barika ka bon kosɛbɛ, wa Amerikikaw tɛ o jamana sugu ye ka u kunkolo tigɛ ka don jahanama kɔnɔ. U tun labɛnnen don ka gosi tiɲɛ na. O tɛmɛnen 'kɔ, "constant" kulu tùn b'a ka unit (dakunw) sama ka Taa san fɛ.
  O cogo la, aw ka kan ka bin aw yɛrɛ kan. O kɔ, nafa dɔ bɛna sɔrɔ o la. O ye dɔrɔn cogo min na ka ɲɛsin walima ka detour manɛwɛrɛ kɛ. Margarita Korshunova ye hakilina di ko:
  - an k' an ɲɛsin kurunbonkarila ma k' u bɛɛ faga yen !
  - Hakilina jugu tɛ, nka i bɛ se ka bin daji tasuma kɔrɔ o yɔrɔnin bɛɛ. N bɛ a di a ma min ka nɔgɔn. Yɛlɛma teliya, don ka bɔ kungo kɛrɛ fɛ. - Aurora ye sɛrɛkili dɔ Kɛ n'a senkɔni gansanw ye, ka sɔrɔ ka pentagramme (pentagramme) Lasegin.
  - Yala a ka kan ka waati tiɲɛ wa !? - Dɔnniyakɛla kan na Margarita ye sigasiga mankan bɔ.
  - Nɛnɛ su ka jan kosɛbɛ. Aurora y"a sɔsɔ. " O tɛmɛnen kɔ, jugu man kan k"a dɔn ko an fila dɔrɔn de bɛ yen. A ka kan ka namara dabɔ ko binkanni in fana bɛ bɔ dugukolo kɛrɛ fɛ, i n"a fɔ fanga belebelebaw bɛ u kɛlɛ.
  - Nin sen in na, n sɔnna i ma, an ka taa ! - Margarita nana ni jibɔyɔrɔ ye joona walasa ka labɛnni kɛlɛ.
  Komsomol npogotigininw tun bɛ taa teliya la kurunba dɔ kɔnɔ min bɛ se ka fiyɛ. Sɔrɔdasi minnu tɛ ye hali bi, kɔlɔsili virtuel ni rada kama.
  U kɛlen ka fiɲɛ tigɛ, u tɛmɛna kurun caman fɛ, wa, u tɛmɛna sow kɔnɔ, u y"u yɛrɛ sɔrɔ ji hɔrɔnmaw kɔnɔ. Sira kan, u ye ɲɔgɔn sɔrɔ ni jɛgɛw ye minnu jiginna, nka a tɛ i n"a fɔ Anaconda, Komsomol npogotigininw tun tɛ joli kasa mɛn. O kama, u m"a ɲini ka bin. Ka fara o kan, Aurora ye disiki boomerang dɔ daminɛ n"a senkɔniw ye:
  - A ka laɲini kura di u ma.
  A ye jɛgɛba in jogin, a ye joli jibɔyɔrɔ dɔ gosi ka bɔ a fari la. Bagan in y"i yɛrɛyɛrɛ, a taamaɲɔgɔnw y"u yɛrɛ sɔgɔ o yɔrɔnin bɛɛ n"u ka dawolo ni u ka wuluwuluw dawolo ye minnu bɛ se ka kɔsegin. A tun bɛ i ko siran, waraba juguw y"u terikɛ gengen jiri la, a ye butiki kɛ jaabi la ni wuluwulu ye, ka gosi. Joli bilenman, tuluma bɛ jɛnsɛn a yɔrɔ la. Fɛnɲɛnɛmaw donna kɛlɛ la, fiyentɔw hakɛ cayara, u fana banna mɔgɔ wɛrɛw fɛ.
  - Wow, Margaret ! Nka u kunbɛnni ka nɔgɔn. A ye kelen ta, ka kelen jogin, tɔw bɛna u farikolo tigɛ. - Aurora ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni kanba ye k'a sennasanbaraw sennatan.
  - I b'a ye ko jinɛ ka jogoɲumanya jɔyɔrɔ bɛ a la. Wajibi tɛ ka waajuli kɛ i mɔgɔɲɔgɔn koniya, ani nege min bɛ i la ka barikantanw ban. Snow White the Terminator ye ɲɛji cɛ.
  An ma barikantanw kɛlɛ. - Aurora, min bɛ manamana ni emerald ɲɛw ye, o y"o fɔ ni yɛrɛbonya ye kosɛbɛ. - U tun ye kɛmɛ naani ni biwɔɔrɔ ye an fila kama, wa kɛlɛ bɛ sen na ni ba fila ni kɔ ye, minnu na, kɛmɛ saba ni bi duuru ye kɛlɛbolo kɛrɛnkɛrɛnnen sugandilenw ye minnu tɛmɛna Irak, Afganistan, Somali fɛ. Ani kɛlɛcɛ wɛrɛw tɛ ko dɔnbaliw ye.
  - Kɛlɛɲɔgɔn barikama, ka farikolo ni sago kɔrɔsi, k'i barika bonya - barikantan bɛ ni tiɲɛ ka farikolo barika dɔgɔya, k'i barika dɔgɔya ! O la sa, sira gɛlɛn bɛ se sɔrɔli nɔgɔya kosɛbɛ! - Hakilitigi Margarita y'o fɔ.
  An kɛlen ka Komsomol sungurunnin ka kurunboli yɔrɔ tɛmɛn, an taara kanal la. A tun man jan kurunboli yɔrɔ la, i bɛ se ka kurunw yɛrɛ ka mankan mɛn. Skɔti kɛlɛcɛw tun bɛ kanal kɔnɔ. A tun ka jan kosɛbɛ ani a tun bɛ girin cogo kabakoma na. Sira kan, Komsomol npogotigininw tun bɛ ɲini ka boli ka don anomaliya dɔ la. A ye fiɲɛ kuru i n"a fɔ jibolisira jɛlen. Fɛnɲɛnɛmaw Fɔra ka Taa a fɛ ka tasuma Bɔ ni kaviyɛri jɛman ye. O bɛɛ n"a ta, a tun bɛ danfɛnw sama minnu kamanw bɛ yen.
  - O ye fɛn ye i n'a fɔ fly annihilator. - Aurora ye mɔgɔw hakili sama, k"a senkɔniw jɛlenw flash.
  - N"a sɔrɔ fiɲɛ sugu dɔ bɛ fɛnɲɛnamaw sama. N bɛ fiɲɛ ka ultrasonic vibrations (fɔkan caman yɛrɛyɛrɛli) ye ni n fari ye. - Margarita yɛrɛ ye cringed ni siran ye.
  - Gɛlɛya kura don an bolo ! A ka ca a la, nin zone in cogoya kabakoma in bɛ se ka kɛ sababu ye ka dusukun tantanni bila mɔgɔ la. - Ironie mankan bɔra Aurora tasumaman kan na.
  - Dusukun fila b' ne ni e la , o la an tɛna sa o yɔrɔnin bɛɛ ! - Margarita kɛra nisɔndiyalen ye - A ka ɲi ni i tɛ hadamaden ye kosɛbɛ.
  Jinɛ tasumaman y'a pɛrɛn nin ko in na ko:
  - Ka bɛn! Wa o kɔfɛ, a tun bɛna jɔ tasumamugu da la, ka kɔnɔ ta yɛrɛ!
  O bɛɛ n"a ta, npogotigininw tun ka kan ka jɔ, ka gɛrɛntɛ ka bɔ sɔgɔsɔgɔninjɛw la, ka taa kɛrɛfɛ siɲɛ caman, ka segin kɔfɛ.
  Anomali kelen kɔfɛ, dɔ wɛrɛ bɔra o yɔrɔnin bɛɛ, nin sen in na, oval intermittent dɔ. O bɛɛ ye lamaga-lamagali gɛlɛya. O bɛɛ n"a ta, u tɛmɛna, u ɲɛfɛ, baji dɔ tun bɛ i n"a fɔ baji dɔ.
  Yɛlɛn ka gɛlɛn a la, siraba bɛ yen min bɛ na ɲɛfɛ, nka anomali si tɛ yen. Sennasanbara gansanw bɛ to bin kan min datugulen don ni nɛnɛba ye.
  Komsomol npogotigininw y'u jɔ ka sɔrɔ ka bɔ yen. A bɛ Se k'a Ye cogo min na "kaba" kunkolo damadɔ bolila ka Taa san fɛ. Fɛnɲɛnɛma minnu jiginna, olu ma npogotigininw ye minnu bɛ ɲini ka faranfasi, u fila-fila ye u senna tigɛ butikiw kan (Ursi kɛlɛcɛw tun y"u ka sanbara don sisan dɔrɔn walasa ka kasa dogo), nka a bɛ iko u dalen b"a la k"u tɛ se ka dun, u binna kɔfɛ.
  - An ka kan ka jigin dɔɔnin ka taa ɲɛfɛ ! - A ko, ka bagan sɔgɔsɔgɔ Aurora fili kɛnɛma. - An bɛna kurun dogo yen.
  - K'a ta n'i ye, o tɛ bololabaara ye ! - Margarita Korshunova sɔnna o ma.
  Jeti motɛri kɛli mankan tɛ, o tɛ baara nɔgɔn ye dilanbagaw bolo, nka jɛgɛba bɛ baara kɛ ni o sariya kelen ye, wa a ye sogo ɲininikɛla fɔlɔ ye.
  Dogoyɔrɔ sɔrɔli walasa fraer random dɔ kana a minɛ, o man nɔgɔn ten. Wara faratilen dɔ ka bɔgɔdaga bɛnnen don kosɛbɛ yan. Misali la, biɲɛ dɔ. Bagan in farati ka bon, a fagali ka gɛlɛn ani a bonya bɛ se kungosogo ma. Wolo scales tɛ, fraer normal tɛna nɔrɔ a ka lair la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la sufɛ. O la sa, npogotigininw ye hakilinata kɛ, ka kurun fiyɛlen dɔ dogo, i n"a fɔ bɔrɔ. Yɔrɔ min na bugunw bɛ jɛngɛ ji kan ka bɔ san fɛ. O yɔrɔ de la, npogotigininw y"u ka nafolo to yen, k"u yɛrɛ dogo ni kungo bolow ye.
  - A dogolen don kosɛbɛ wa ? - Margarita ye ɲininkali kɛ, a bɛ degeliw kɛ taama senfɛ.
  - Fo sɔgɔma ka da , sɔgɔmada fɛ an bɛna ko ! Aurora diminnenba ye kabakurun tilennen kɛ n"a senkɔni ye.
  - Wa ni rat-raccoon ye shit kɛ ! - Kɛlɛcɛ kurulen-Komsomol mɔgɔ.
  - An ka marifa ci ! A fari barika ka bon ni alikama ta ye, wa a nafa ka bon kosɛbɛ. Aurora y"a ɲɛw sɔgɔsɔgɔ i n"a fɔ denmisɛnnin.
  - An ka feere ! An k'an ka finidoncogo Changé, mɔgɔ si tɛna an dɔn! - Margarita Korushnova y'a kan jira ni kɔnɔnafili ye.
  Aurora ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - N SƆNNA!
  Npogotigininw y"u kɔsegin dɔɔnin, k"a sɔrɔ wulu-wulu yɛrɛ bɔra kɛnɛ kan. U ye nɛnɛ kɛ, u tun cɛsirilen don ka waraba to ɲɛnamaya la waati in na. Cogo dɔw la, u tun bɛ i n"a fɔ jatigɛwalekɛla dɔ min ye denbaya dɔ faga, nka a ye kɔnɔ dɔ bila ka bɔ bɔgɔdaga dɔ kɔnɔ. Rat-raccoon ma se ka npogotigininw kasa minɛ, a bɛ se ka fɔ ko danfara tɛ min na, ka fara o kan, a falen don, a kɛlen ka sogo nɛnɛ, a taara a da.
  A ka sɔgɔsɔgɔninjɛ min tɛ deli ka kɛ, o bɛ i n"a fɔ violon fɔla gansan dɔ ka sɔgɔsɔgɔkan.
  Komsomol npogotigininw y"a ɲini ka wuli joona, wa o waati kelen na, mɔgɔ si m"u ye, lamaga in tun ye gundo ye ten. U yɛrɛ y"u ka butikiw bɔ.
  Aurora sennasanbara ye ɲininkali kɛ a terikɛ la, wa a ma kɛ kunnafoni sɔrɔli kun na, nka walasa ka jɔrɔnankow lajɔ dɔrɔn:
  - Ayiwa, detour bɛ ɲɛ cogo di ?
  Margarita y"a jaabi k"a sɔrɔ a ma jɔrɔ ko:
  - Fo n"an bolila ka don anomaliw la.
  Jinɛ tasumaman y'a bolokɔnincinin da a dawolo la.
  - Wa o ɲɔgɔnna creeps kelen filɛ nin ye.
  Anomali perle ka bɔ dugukolo jukɔrɔ. A yɛrɛ ye dugukolo lajɔ. I n"a fɔ mɔli belebeleba, cɛncɛn, bɔgɔ, bin min bɛ rammed. Aw bɛ fɛn dɔ gɛrɛntɛ ka bɔ kɛnɛma i n"a fɔ tulu. A kɛlen kɔ ka sɔgɔsɔgɔ daminɛ.
  - A ka jugu ! - Aurora tasumaman y'o fɔ. A bɛ i n'a fɔ donsokɛ fila bɛ ɲɔgɔn susu.
  Anomali y"u mɛn ka taa npogotigininw fɛ minnu hakili ɲagamina.
  - An ka taa kɛrɛw la ! - a ye yamaruya di Margarita ma.
  Agile Aurora ma faamuyali sɔrɔ:
  - Wa mun na o bɛ kɛ ?
  Snow White the Terminator ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - An k' i bila ka wulu fila gɛn !
  Komsomol sungurunnin y"a kan jira, ka wulu dɔ minɛ n"a ye k"a ɲimi, o hakilina sugu y"a ɲɛnajɛ. Skɔtiw jɛnsɛnna, ani anomali in kɛra nɛnɛ ye. A yɛrɛyɛrɛla dɔɔnin ka daminɛ ka bin, tasuma fitinin dɔ tɛmɛna tulu jidaga dɔ fɛ. Nka, a yeelenna dɔrɔn, a fana bɔra joona.
  - Nin tɛ Piromania ye ! - N y"a kɔlɔsi, ka Aurora ɲɛjibɔ sennasanbara la ka pan o yɔrɔnin bɛɛ, ka n yɛrɛ firifiri ka kɛ somersault kɔ ye.
  - Ɔwɔ, Pyromania anomaly bɛ se ka kɛ sababu ye ka balawu lase mɔgɔ ma ! Margaret sɔnna o ma. - Sisan teliya ka taa ɲɛfɛ, wa o la an bɛ waati tiɲɛ.
  Komsomol npogotigininw donna bugunw kɔnɔna na dɔrɔn, jirisunw kɔnɔ, jiriw kɔnɔ, lianani fɛnɲɛnama falen minnu sirilen don ɲɔgɔn na, dibi donna u lamini na, dibi min bɛ se ka don u kɔnɔ. Jiriw kuru dɔrɔn de tun bɛ manamana, ka dugukolo cogoya kɛ fɛn jugu ye, diɲɛ wɛrɛ. Nka, npogotigininw mago tɛ sufɛla yelikɛminɛnw na, o ye barikantanw de ye, mɔgɔ minnu tɛ se ka yɛrɛmahɔrɔnya latigɛw kɛ ani ka yeli kɛ dibi la. Aurora tun bɛ ɲini ka jiri dɔ gosi, kɔfɛlan min bɛ kɛ ni radiyo ye, o ye yɔrɔjan in kɛ namara ye, a ka teli ka nanbara kɛ ni yɔrɔjan ye.
  - Danfara don ! - Tasuma jinɛ ye nɔgɔlen kofɔ cogo bɛnnen na. A bɛ iko anomali tɛ yen, nka yeelen bɛ kɔrɔta.
  - O ye fosizɛni ni fosiporozɛni ye ! - Margarita y'a jira, k'a kɔ cɛɲi wuli. O bɛɛ kɔfɛ, u ka teli ka fiɲɛ paramɛtiriw Changer.
  - O la, nin ka kan ka jateminɛ ! - Red Aurora sɔnna ni ironi dogolen jugu ye.
  Kɛlɛcɛ y"a bolo wuli fiɲɛ fɛ.
  - A daminɛ na dɔɔni dɔɔni, ka sɔrɔ ka dege a la.
  Komsomol npogotigininw ye teliya dɔɔni dɔɔni, k"a sɔrɔ u b"a ɲini u kana kari hali ni kuru dɔ bɛ u senkɔni jukɔrɔ. Siranya tɛ kɔlɔsibaga gansanw ɲɛ kosɛbɛ, i n"a fɔ danfɛn suguya caman minnu bɛ se ka u yɛrɛ minɛ o mankan na.
  A daminɛ na, a jalen don, nka o kɔfɛ, npogotigininw ye bugunw lamaga dɔrɔn, jibɔyɔrɔ sɛbɛ dɔ bɔnna u kan!
  - Ji, n hakili la, a ka gɛlɛn ! Aurora ye hakilina di.
  - Kɛmɛsarada la tan tiɲɛ na ! Margaret sɔnna o ma.
  Jinɛmuso tasumaman in ye fɛnɲɛnama in bin ni hypertitanium senkɔni ye k"a hakilina fɔ:
  - O de la , nɛnɛ ka bon kosɛbɛ wa a tɛ wuli !
  Bɔgɔ ye champ kɛ a ka butikiw senw kɔrɔ. A kulɛri ye bulama-bilen ye min tɛ deli ka kɛ, i n"a fɔ kaburu. O tun tɛ dugukolo yɔrɔ si la, fo zone in yɔrɔ.
  Senw y"a ɲini ka fara a kan ka taa kɛrɛw la, nka siraw falenna o yɔrɔnin bɛɛ la, o min ye sɛgɛsɛgɛli nɔgɔya. A ka gɛlɛn dɔrɔn ka lamaga, a bɛ nɔrɔ sanbara la, k"i wajibiya ka cɛsiri tiɲɛ. Aurora ni Margarita yɛrɛ ye sokola dɔ min. Bin tun bɛ ɲɔgɔn sɔrɔ tuma dɔw la, wa a tun ka ca ni fɛnɲɛnamaw ye. A ye wuluwulu kɛ bɔgɔ kan, k"a ɲini ka fɛnɲɛnamaw minɛ. Liana janw, bugunw, bolow, furabuluw, tuma dɔw la kasa tɛ u la, tuma dɔw la u kasa ka gɛlɛn.
  - Wa jirisunw bɛ bɔ min ? - A ye Margarita ɲininka. - O ye yɔrɔ ye min ka timi.
  - Mutation dɔ nɔfɛko, ka jiri sɔrɔ. Ka fara o kan, zone in ka suma ka tɛmɛ a kɔnɔ! Degere tan ni duuru ɲɔgɔn. A ka suma yan samiyɛ fɛ ka tɛmɛ Afiriki tilebinyanfan fɛ. Walima a tɛ kɛ ni funteni kelen ye. - Aurora cɛɲi y'a ɲɛda kurukuru, a bɛ iko a b'a ɲini k'a hakili to a ye min kalan siɲɛ kelen.
  Margarita y"a fɔ ni jigiya ye kosɛbɛ ko:
  - O tɛ foyi ye ! A dɔgɔyalenba la anw fɛ.
  Aurora sennasanbara y"i jɛngɛ fiɲɛ na, ka somersaults kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - An ye Komsomol ursiw ye wa o de b' a bɛɛ fɔ !
  - N hakili la, u taara n'an ye cogo dɔ la Sahara. N ye dɔgɔkun kelen kɛ dumuni ni minfɛn tɛ, ka n ka sira kɛ cɛncɛn kan, o min ye tigadɛgɛ jeni sennasanbara la i n"a fɔ tasumabɔlan kan, foyi ma kisi! - N y"a kɔlɔsi, ka sɔgɔsɔgɔninjɛw bila n ɲɛ na (wa a tɛ kɛ misali la, nka a kɔrɔ yɛrɛ la!) Margarita. - Dɔrɔn tiɲɛ na diyara, a ma se.
  - Kɔsɛbɛ! Ne fana tɛmɛna o fɛ! Senw bɛ dege joona, nka u bɛ nɛ bɔ dɔrɔn o kɔfɛ. Wa fari bɛ dibi tile fɛ. - A dafalen don, a nisɔndiyalen don ani a bɛ tulon kɛ i n"a fɔ pusi ka bɔ Viria Aurora.
  - Ni farikolo finman don, o man di n ye, a bɛ i n"a fɔ a bɛ ladon kojugu. - Margarita ma a kɛ i n"a fɔ a ɲɛda sɔgɔlen don.
  - Chocolat tan ye trendy ye sisan. Jinɛ tasumaman ye pantɛri ɲinw sɔgɔsɔgɔ. - O kɔrɔ ye ko wari bɛ i bolo ka taa Saheli fɛ.
  Npogotigininw tun bɛ ɲini ka ban Tchernobyl kungo kɔnɔna na. Tɛmɛn banki fɛ, jibolisira jan dɔ tun bɛ yen. Jiriba dɔ, min ju bɛ Bɔ, plantain min bɛ 'yɔrɔ caman 'kɔnɔ, n'a buluw ka bon - o ye yɔrɔ datugulen nɔgɔman dɔ Dabɔ.
  Margaret y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Ayiwa, Vizhnitsa filɛ nin ye an ɲɛfɛ.
  - Ɔwɔ, Soviyetiki dugu kɔrɔ dɔ ! Mun na Ukraine bɛ waso, a bɛ ɲini ka kɛ jamana danfaralen ye Soviyetiki jamana kɔnɔ. O bɛɛ kɔfɛ, an ni u bɛ kɛlɛ la kabini san kɛmɛ caman ! O de y"a to URSS ye se sɔrɔ, sisan Ukrayinakaw ye an balimaw ye. Aurora bilenman y"a bolow kɔrɔta k"a ɲini ka wuli.
  - Wa ka kɔn o ɲɛ, Irisi balimakɛw tun bɛ u fɛ. Denmisɛn bɛɛ b"a dɔn ko Kiev ye Irisi dugubaw ba ye. - A y'o fɔ, ka nisɔndiya ka tɛmɛn Margarita kan. - U farala ɲɔgɔn kan ni Ɔrɔmu diinɛ senuma ye, ani Slawi jujɔ. Ala yɛrɛ ye yamaruya di ko URSS ka kɛ jamana kelen ye. Nka Bandera nana bedlam kɛ - a kɛra kɛlɛ ye. Nka, an ye se sɔrɔ.
  - Labɛn bɛ jɔ jusigilan kan, siman ye dannaya ye yɔrɔ min na, cɛncɛn ye sago ye ! Wa o kama, mɔgɔ jugu caman ka kan ka turu! - A ye jaabi di, Aurora bɛ ka sɔgɔsɔgɔ ni fanga ye.
  Dugu yecogo man gɛlɛn. Kɔlɔn in falen bɛ yan, gɛlɛya tɛ ka kogo tigɛ. Sow fanba ye kɔrɔlenw ye, sow sankanso duuru bɛ ye, ani sanfɛbon minnu tun bɛ Stalin ka waati la. Npogotigininw taara bɔ bi sow la kaban. O kɔ, Margarita hakili jigira ko:
  - An ka kan ka den tan ni segin bɔ, ɔnhɔn ?
  - An ka cɛdenw bɛna dɛmɛ don ! An ka siranba don dugu kɔnɔ fo u tɛna se k' an ka lamaga-lamagaliw nɔfɛ ! Aurora sennasanbara y"a ka marifa lamaga.
  Kɛlɛcɛ nɛrɛmuguma y'a lamini lajɛ, ka soso-wulu dɔ tigɛ, k'a kan jigin, k'a ɲininka :
  - n'a y'a wuli do ?
  Jinɛ tasumaman y"a fɔ cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  - N bɛ jate a ka namara daminɛ na. O tɛmɛnen 'kɔ, n bɛ na nin dwarf in Weele sisan. Ne bɛna a ka kɛlɛ hakili dɛmɛ.
  Margarita Korshunova ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni hakilitigiya ye kosɛbɛ:
  - A ka fisa k'a kɛ ni bɔgɔdaga ɲuman ye.
  Aurora, n"a sennasanbaraw boli teliya la, a ye nimɔrɔ dɔ wele ni butɔni ye, k"a fɔ ni kanba ye ko:
  - I labɛnnen don wa !
  - Ɔwɔ, nka o ɲɔgɔnna ɲagami tun bɛ yen ! - N ye sɔgɔsɔgɔninjɛ finman dɔ mɛn a jaabi la.
  - Aw kana aw jigi tigɛ ka da a kan a bɔli ka nɔgɔn yɔrɔ min na. O tɛmɛnen kɔ, mɔgɔ si tɛna kabakoya denmisɛnninw tɛ yen o su in kɔfɛ min falen bɛ fɔɲɔba in na. Jinɛmuso nɔgɔlen min kunsigi bilennen don, o y"a ka kumakan jigin.
  - Ka bɛn! U tɛna kɛ an bolo tun! - Naani purred - kidumping kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ.
  - A' ye an makɔnɔ , hali ni fɛn o fɛn kɛra ! Laala, i bɛ kɛmɛsarada la duuru wɛrɛ fara a kan. Aurora y"o fɔ ni dususuma ye.
  Kuma labanw ye nɔba bila. O moron bandit ye a sɔgɔsɔgɔ:
  - n b' a jira , hali ni diɲɛ laban bɛ na !
  Aurora nɛnɛman, ni ɲɛkisɛ janw kɔrɔtalen ni u jigincogo ye min bɛ mɔgɔ lafili, o y"a miiri ko: "fɛn min bɛ ne hakili jigin Juda la min bɛ ka aspen jiri makɔnɔ."
  - Ayiwa, sisan an bɛna Amerikikaw n"u dɛmɛbagaw gosi - Aurora ɲɛ jɛman y"o fɔ ni cɛsiri ye.
  - I b'a dɔn ko n tɛ se ka yafa Ameriki ma cogo si la wa ? Galina y"a bolokɔnincininw siri.
  - Mun? - Kabakoya bilenman muso-ursi-Komsomol tɔnden.
  - Bombardement (bombe) kɛli an ni Zapɔn duguw kan ! Nin ye barbari ye dɛ! N yɛrɛ ye poyi sɛbɛn! - Margarita y'a ka grenade (grenade) lamaga, hali ni dimi ye fo fɛnɲɛnamaw ka wuluwulu fɛnɲɛnama caman binna duguma.
  Aurora ye pan ka wuli, a nisɔndiyara kosɛbɛ:
  - An ka dɔnkili da ! Nin ye ko ye min ka di.
  Wa Korshunova bɛna dɔnkili da, a kan, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, a ka bon ni tanuli Himalaya kuluw ye;
  Faso dolow dira Matigi fɛ,
  Aw ka da a la ko a bɛ yeelen bɔ ka tɛmɛ Tile kan!
  Aw ye ne faso jamana ye - .
  A dɔn i ye, dusukun bɛ bugɔ ni dusukasi ye!
  
  Aw kɔnɔ, an ye Komsomol tɔndenw ye i n'a fɔ wuluw,
  An bɛ Naziw sɔgɔsɔgɔ ani ka o fɛn tiɲɛnenw ko!
  An yɛrɛ sera Jupiter kan,
  Aw ka jiridenw falen - alijinɛ min tɛ se ka kɛ!
  
  Venus ye kanuya yɔrɔ ye
  Marisikalo la, kɛlɛcɛ dusukunnata de ka bon kosɛbɛ!
  I bɛ juguya cakɛdaw kari, sigasiga, .
  O bɛɛ kɔfɛ, Ala b"a fɛ ka fɛn bɛɛ la ɲuman kɛ!
  
  Aw bɛ diɲɛ degun tiɲɛ
  An ka dawolo minɛ ni bɔgɔdaga barikama ye!
  Jugu na sɔgɔsɔgɔ diɲɛ sebaaya fɛ, .
  Wa, Junkers ye marifa ci ni denmisɛnninw ka bɔrɔ gansan ye!
  
  Alignment kelen - ta ka se sɔrɔ, .
  An tɛ se ka kɔlɔlɔ wɛrɛ dɔn!
  Wa i tɛ Reich ka waraba tigɛ,
  Aw ye bayonɛti sɔrɔ ɲɛda la ka bɔ kɛlɛcɛ dɔ fɛ!
  
  Wa bayonɛti tɛna bɛn i ma siniko la,
  An bɛna dinamiti fara bulɔgu kan!
  O la, wuluwulu teliya la
  Tuma min na prolétariat ye marto gosi!
  
  O kɔfɛta bɛna tɛmɛ i n"a fɔ sanfiɲɛba
  Ani, tulon laban bɛna kɛ se sɔrɔɲɔgɔn ye!
  O bɛɛ kɔfɛ, an ka dimi ye tasuma-fanga ye,
  Massacre sur le bastard, pusi juguba dɔ!
  
  An ye wuluw siri Bɛrɛlin dugu la,
  Paris ye hɔrɔnya ye Risi darapo kɔrɔ!
  An ye Fasodenɲumanya denmusow ni denkɛw ye,
  Ni an bɛ seli kɛ, an bɛ mɔni dun ni diyanye ye!
  
  Foggy Albion bɛ i n"a fɔ balimakɛ sisan,
  Niyɔriki kɛra i n"a fɔ patisri min bɛ tasa kɔnɔ!
  An ka darapo bilenman, bilenman min ɲɛ ye pɔmu ye,
  O kɔrɔ, hɔrɔnya bɛ mɔgɔ minnu na, olu bɛɛ nisɔndiyalen don!
  . SABABU #12
  Oleg Rybachenko fana ye sugo dɔ kɛ min yɛrɛ man nɔgɔn, nka a ka di. I n"a fɔ ale ni Dima bɛ ka t"a fɛ u ka sɔrɔdasi baara la;
  U fila y"u tɔgɔ sɛbɛn ka kɛ ŋaniyajirabagaw ye denmisɛnw ka SS kulu la, Fuhrer min tun bɛ jinɛw fɛ. A bɛ iko nin tiɲɛ in na, Hitler labanna ka kɛ nugu ye. Faan wɛrɛ fɛ, tiɲɛ don, hakilitigiya tun b"a bolo walisa a kana kɛlɛ daminɛ ni URSS ye jigiya tɛ min na.
  Faan wɛrɛ fɛ, mun na cɛnin tɛna sɔrɔdasi gɛlɛya sɔrɔ? Mun na u ka kan ka dɔgɔtɔrɔso baarakɛlaw bila ka u yɛrɛ ɲɛnajɛ i n"a fɔ barchuks?
  Oleg Rybachenko ni Dmitry, ani cɛden wɛrɛw ka bɔ bataillon fitininw na, olu ye awiyɔn ta ka taa Afiriki. Alemaɲi ka mobili wɔɔrɔ tun bɛ se ka taa ni parachutiste marifatigiw kɛmɛ fila ye. Nka Hitler kamalenninw ka kɛlɛcɛ kɛmɛ saba tun bɛ yen. Cɛden kɛmɛ saba minnu si bɛ san tan ni fila ɲɔgɔn na, a bɛ iko u nugu fiyɛra kosɛbɛ hali bi, nka tiɲɛ yɛrɛ la, u tun ye cɛden sugandilenw ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la minnu tun ye sɔrɔdasi kalan sɔrɔ kaban.
  Fuhrer tun b"a fɛ funankɛnin caman ka se ka u sen don kɛlɛ la. Afiriki kɔnɔ, tubabu kɛlɛbolo kunbabaw ye se sɔrɔ kaban, hali ni kɛlɛbolo barikamaw bɛ Sudan hali bi. Tiɲɛ don, koloniyali sɔrɔdasiw tɛ se ka da u kan pewu, wa tiɲɛ yɛrɛ la, tubabu ka kɛlɛbolow. U tɛ tubabukan ye tigitigi. U tɛ marifa sɔrɔ kosɛbɛ ten, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni tankiw ye, aw k"a lajɛ, o la, aw bɛ minɛnw bila duguba kɔnɔ. O la, bɔnɛba bɛ se ka kɛ cɛdenw na, o farati ka dɔgɔn. A ka kan ka kɛ fɛɛrɛbɔcogo kɔrɔw hakɛ la, wa denmisɛnninw bɛna dɔnniya sɔrɔ kɛlɛ la.
  Oleg Rybachenko ni Dmitry bɛ Alemaɲikan fɔ kosɛbɛ (a fɔra ko jugu), ka fara Angilɛkan, Ɛsipaɲɔlikan ani Faransikan kan. U ka lakɔli fana ye mɔgɔba ye ani Soviyetiki denmisɛnw, hakili la, olu ka kan ka kɛ hakilitigiw ye.
  Alemaɲi cɛden dɔ, a bɛ iko ɲɛmɔgɔ dɔ, a janyalen don ani a farikolo ka bon, Hans Feuer, a y"a bolow di ɲɔgɔn ma k"a fɔ ni tiɲɛ ye ko:
  - An tun t"a miiri ko Irisilakaw bɛ se ka barika sɔrɔ ani ka hakili sɔrɔ ten. Misali la, an ka daji tu an ka sira kan i n"a fɔ Alemaɲi mɔgɔ fɔlɔw!
  Oleg Rybachenko y"a fɔ ni majigilenya ye ko:
  - Wa min bɛ mɔgɔ kabakoya kosɛbɛ. N"a sɔrɔ an bɛna kɛlɛ kɛ, nka n"i taara sɛgɛsɛgɛli la, n"i ma Alemaɲikan dɔn, i bɛna kunnafoni joli lajɛ?
  Hans sɔnna a ma ko:
  - Tiɲɛ don ! Nka a bɛɛ lajɛlen na an kalanna ko aw ye Risi subhumans ye. Slaw ye tɛmɛsira ye wuluw ni hadamadenw cɛ. O kɔrɔ ye ko hakili yiriwali siratigɛ la, Irisikan ka bon dɔɔnin ka tɛmɛ sokɔnɔbagan kan.
  Dimitri y"a bolokɔnincininw siri ni dimi ye.
  - Ɔwɔ, n bɛ se ka embed kɛ o daɲɛ suguw kama.
  Hans y"a jaabi ni jagɛlɛya ye, k"a bolokɔnincininw siri:
  - Marifa sugandili dɔrɔn de bɛ ne de bolo. Ni ganw donna, i ye Half World ka champion ye, nka duel kan nunchucks kan cogo di?
  Dmitry kabakoyara kosɛbɛ:
  - Wa o ye mun ye ?
  Alemaɲi denmisɛnnin ŋana in tun b"a fɛ ka jaabi di, k"a ka dɔnniya jira, nka Oleg Rybachenko tun bɛ a ɲɛfɛ:
  - Nin ye sɛnɛkɛminɛn ye, min bɛ Sinuwa jamana na, a bɛ jirisunw gosi. Mɔngoli-Tatarw ye Sinuwaw bali ka marifaw ta, o de la u ye o minɛn min tɛ kojugu kɛ kɛnɛma, o tigɛli ka kɛ kuluba ye min bɛ mɔgɔ faga. Kὲlɛcogo bɛɛ Dabɔra nunchucks kan. O kɔ fɛ, a minɛna Zapɔnkaw fɛ san kɛmɛ tan ni kɔnɔntɔnnan laban na. N"a sɔrɔ, a bɔra u la ka taa SS sɔrɔdasiw la.
  Hans y"a jaabi ko:
  - Siga t'a la o cogo la. A san tan ye nin ye, Fuhrerba ye guru caman wele ka bɔ Sinuwa jamana na, ka yamaruya di ko Third Reich bolo-ni-bolo kɛlɛ kalanso ka kɛ diɲɛ kɔnɔ. Mɔgɔ man kan k"a miiri ko anw Alimanw, k"a sɔrɔ an ye jamana sanfɛla ye, an t"a fɛ ka foyi kalan jamana wɛrɛw fɛ. An ka Alemaɲi sɔrɔdasi kalanso b"a ɲini ko hadamaden ka ko ka jateminɛ ni a bɛ se ka kɛ.
  Dmitry ye a kunkolo wuli ni fanga ye, ka o miirili sinsin:
  - Ani Soviyetiki ta fana. Stalin ko - fɛɛrɛ kuraw jɔli waati la, o de bɛ fɛn bɛɛ latigɛ ! Wa o kɔfɛ, san duuru bolodalen filanan kɔnɔ, a ye hakilina in labɛn - kadɛrɛw de bɛ fɛn bɛɛ latigɛ !
  Oleg Rybachenko y"a fɔ cogo wɛrɛ la:
  - n ka kan k'a fɔ ko fɛn bɛɛ tɛ ɲɛ ni hadamaden ka ko ye. Misali la, sɔrɔdasi minnu bɛ URSS jamana na, olu ka fɛɛrɛbɔ kalan hakɛ bɛ kɔfɛ. Nka, an bɛɛ lajɛlen na, an ka bon kosɛbɛ!
  Hans ye hakilina di ko:
  - I b'a fɛ ka Hitler-hash tulon kɛ wa?
  Soviyetiki cɛdenw kabakoyara:
  - Wa o ye mun ye ?
  Hans ye ɲɛji cɛ.
  - Fuhrer belebele ka fɛn dilannen laban. I n"a fɔ ɛkizamɛn, min tɛ tulon kɛ mɔgɔ fila fɛ, nka mɔgɔ naani fɛ, fila ni fila fɛ. Nka pankurun kelen kan, seli kɛmɛ naani bɛ min kɔnɔ. A bɛ ni pankurunw ye, ani SAU ni Kɛlɛkurunw. K"a bɛɛ lajɛlen ta, jateden kelen-kelen bɛɛ bɛ ni binaani ye, wa u bɛɛ lajɛlen ye kɛmɛ ni bi wɔɔrɔ ye. Dɔw bɛ lamaga i n"a fɔ ɛkizamɛn, dɔw tɛ taa. Plus some other innovations... Misali la, pankurun ni kɛlɛkurun bɛ se ka bin dɔrɔn ni pankurunw ye, marifa minnu bɛ u yɛrɛ boli ani Links, ani senna-sɔrɔdasiw walima ɲɔgɔn fɛ, walima n"u sera layini dɔ la, u b"u ka marifaw barika bonya. A ka c"a la, tulon in ka gɛlɛn kosɛbɛ, a tɛ i n"a fɔ ɛkizamɛn hali dɔɔnin.
  - A jira a la. - Oleg Rybachenko ye ɲininkali kɛ.
  Hans ye pankurun foli dɔ bɔ a ka kɔfɛbagan kɔnɔ. A tun bɛ ni charnière ye ani a tun ka surun kosɛbɛ. Jatew bɛ kɛ ni magɛnni ye. U kelen-kelen bɛɛ ye kelen ye bi naani. Tablo yɛrɛ ye conservateur (kɔrɔlen) ye kosɛbɛ, rectangle (kɛrɛnkɛrɛnnenya la). Sariyaw ka di, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a bɛ se ka fɔ ko a yɔrɔw bɛɛ tɛ gosi i n"a fɔ u bɛ lamaga cogo min na, fo tankiw. U fila bɛɛ bɛ se ka bugɔ ani ka taama ni minɛni ye.
  I n"a fɔ a tun bɛ fɔ cogo min na, yɔrɔ min barika ka bon, o ye kɛlɛkurun ye, min barika ka dɔgɔ, o ye senna-taama nɔgɔman ye. Marifa minnu bɛ u yɛrɛ boli, olu kɛra yan, ani jɔn b"a mago don awiyɔnw na, ani kelen kelen, nka o kɔfɛ, binkanni-aviyɔn, kɛlɛcɛ, bɔnbɔn, ani ji-aviyɔn. Ka fara kɛlɛkurunw kan, tiɲɛnikɛlaw fana bɛ yen. Senna-sɔrɔdasi fana tɛ kelen ye, masinw bɛ yen, u ka nɔgɔn ani u ye sotigiw ye. O kɔrɔ ye ko a man nɔgɔ ka sariyaw faamuya. Oleg Rybachenko y"a kɔlɔsi o yɔrɔnin bɛɛ la ko:
  - Ayi, nin ɛkizamɛn tulon in tɛ se ka gosi mɔgɔw fɛ. Gɛlɛya hakɛ bɛ sanfɛ dɔrɔn!
  Hans sɔnna a ma ko:
  - Ɔwɔ, a tɛna nɔgɔya ka fɛɛrɛ dɔ labɛn yan. Wa i tɛ se ka gafe hakilitigiw sɛbɛn. Nka nin ye Aryanw de ta ye!
  Dmitry sɔnna a ma ko:
  - Ɔwɔ, Aryanw fɛ ! An ka tulon kɛ!
  Oleg Rybachenko ye lasɔmini kɛ ko:
  - Nisɔndiya dɔɔnin bɛna kɛ !
  Hans ye cɛden wɛrɛ wele ani a kɛlen kɔ ka furuɲɔgɔnma dɔ sigi sen kan, a y"a daminɛ ka tulon kɛ ni cɛdenw ye. O cogo la, n ye bulama sugandi. Oleg ni Danka ye bilen ye u yɛrɛ la!
  Tulon ma diya tiɲɛ na a daminɛ na, nka o kɔfɛ, cɛdenw y"u sen don a la. Oleg Rybachenko, n"o ye fɛɛrɛbɔla bangenen ye, o ye fɛɛrɛ in minɛ, k"a daminɛ ka juguw gɛn ka bɔ kɛrɛfɛ. Fuhrer ka tulon na, a bɛɛ lajɛlen na, masakɛ tun tɛ yen, wa ɲɛmɔgɔso tun bɛ se ka bɔ a nɔ na k"a sɔrɔ a ma bɔnɛ a ka jiginni na.
  Nka cɛdenw tun tɛ sɔn ka tulon kɛ. Alarm dɔ pɛrɛnna...
  - Fiɲɛ binkanni !
  Cɛdenw bolila o yɔrɔnin bɛɛ ka taa dakunw na. Hali ni finɛtiriw tun ka dɔgɔ, i tun tɛ se ka yeli kɛ kosɛbɛ u fɛ, wa hali fɛn dɔ tun bɛ yen min tun bɛ se ka fɛnw tiɲɛ.
  Jiginni awiyɔnw tun bɛ pan kulu kelen kɔnɔ, wa tiɲɛ na, kɛlɛcɛw tun bɛ taa ni u ye minnu tun bɛ ni marifa ɲumanw ye.
  Tubabukan tun tɛ tɛmɛ tan ni fila kan. Spitfires, k"a ye ko Alimanw ye marifa ci ka caya, k"a ɲini ka marifa ci ka bɔ yɔrɔ jan. Nka u yɛrɛ ye o jaabi sɔrɔ. Royal Air Force ka awiyɔn saba ye sisi daminɛ, tɔw bolila.
  Cɛdenw ye fiyɛli kɛ ni kanba ye, nka mɔgɔ si ma kali fɛn nɔgɔlenw na - kololi. Nka u ye senna-tɛgɛrɛ kɛ n"u ka butikiw ye ani ka tulonko kɔgɔlen damadɔw bɔ kɛnɛ kan.
  Tiɲɛ don, mɔbili tɛ se ka kɛlɛcɛw nɔfɛ, teliya danfara ye hakɛ ye, o de la cɛdenw tun ka kan ka u hakili sigi ka segin u ka jago la. Dɔw yɛrɛ y"a daminɛ ka push-up kɛ ka bɔ duguma, dɔw y"a daminɛ ka presse kɛ.
  Nka, Oleg Rybachenko dusu donna a kɔnɔ fo a ye dɔnkili da, ni kan ye min bɛ se ka masakɛ dɔrɔn gɛn, nka nkalontigɛlaw ka masakɛ (Hitler!) fana gɛn;
  An bɛ ka pan ka don kɛlɛ gɛlɛn dɔ la, min bɛ mɔgɔ faga,
  Piyɔniyew - kominisi denw !
  An Matigi Svarog bɛ ne fɛ tuma bɛɛ,
  An ka revanchism jusigilanw tiɲɛ!
  
  Jagɛlɛya ni timinandiya b"an bolo
  Masina kelen-kelen bɛɛ bɛ fɛnw lajɛcogo dɔn!
  Dɛsɛba dɔ bɛ Naziw makɔnɔ,
  Aw kana Fritz ka kuma fuw ta!
  
  Moskow kɛrɛfɛ, Wehrmacht bugɔra kosɛbɛ,
  An ye jagɛlɛya kabakoma jira!
  Paraziti min bɛ sɛgɛn, o tun bɛ sɔgɔsɔgɔ
  An ye se sɔrɔ, an bɛ jate kɛ k"a jɛya!
  
  Fritz bɛ se ka mun kɛ o kɔfɛ?
  Senw dɔrɔn de bɛ taa sanfɛ - aw ka teliya ka aw dabila!
  Ani Adolf ka dawolo la - Spitz nɔgɔlen dɔ, .
  A to clown fali ka jɔyɔrɔ ta!
  
  An jɔyɔrɔ ye ka se sɔrɔli buru fiyɛ,
  Ka legiyɔn bilenmanw lajɛ!
  Ka binkannikɛla kunkolow tigɛ ni hinɛbaliya ye,
  A dɔgɔyalenba la, u nana ɲɛfɛ ka bɔ lakɔli la!
  
  An ye fɛnɲɛnamaw gosi, i n"a fɔ u bangera Marisikalo fɛ,
  Ani yɔrɔ o yɔrɔ, Fritzw bɛ hinɛ ɲini!
  Anw ye mɔgɔba denw ye, jamana bɛɛ bɛ bɛn yɔrɔ min na - .
  U ka sɔn taama ma ka bɔ ɲɛda taamasiyɛn na!
  
  Hitler y"a miiri k"an ka Dugukolo minɛ,
  Wa sisan, bugun dɔ b"a bolo a kunsigi jukɔrɔ!
  O bɛɛ kɔfɛ, Alimanw tun b"a fɛ ka bɛɛ tigɛli kɛ tulon ye,
  Ani, cɛnin nɔgɔman dɔ de y"u labɔ!
  
  Min kɛra "Tigɛ" la - a donna nɛgɛ la,
  Ka bɔ o la an bɛna samovarw tobi ni te duman ye!
  Fritz y'a sɔrɔ - dɛsɛba dɔ kɛra biɲɛw kan, .
  An bɛ Bɛrɛlin Mɛkalo la, min bɛ yeelen bɔ, min ka suma!
  
  Ani Adolf kɛra loopu ye kravati nɔ na, .
  A ye jugu-fagalan kɔ gɛlɛya!
  Jalaki gɛlɛn dɔ bolila a ka jurumuw kosɔn,
  Wa sisan n bɛ ka Alimanjamana sennatan ni tankiw ye!
  
  Stalinba yɛrɛ ye Komsomol mɔgɔ dɔ ka laadalata di,
  A ye yamaruya di - "Se sɔrɔli" dolow belebele dɔ!
  An ye hakɛ min bila - ka fanga Faso Senuman, .
  Ko an bɛnbaw ka nisɔndiya diɲɛ nata la!
  A ye kabako ye, nka o dɔnkili murutilen sugu in kosɔn u ye bolonɔ bila a la ni fanga ye - yan bɛɛ bɛ sɛgɛn pewu, walima mun?
  Oleg Rybachenko ye dɔnkili da ban tuma min na, sugo tigɛra, u kununna tugun, nin sen in na, u ma kɛ cogo la min bɛ kɛ tuma bɛɛ, nka u y"u ta ka u su ni ji nɛnɛ ye. O kɔfɛ, tugun, nin cakɛda ninnu, minnu tun falen bɛ sɔgɔsɔgɔninjɛ juguw la bolow kan, ani kolon in bolila ... U ma hali sɔgɔmada dumuni di n ma ! Kúlukutulen! O ye tiɲɛ ye, Alimanw tora u nɔ na, kasodenw taara dɔɔnin dɔɔnin ring sira kan. O kɔrɔ ye mun ye, o ma jɛya. Sira min dilannen don ni asfalt ni kabakurunw ye. Lɛrɛ damadɔw o kɔfɛ, sennasanbara gansanw y"a daminɛ ka jeni ani ka nɛ bɔ kosɛbɛ. Npogotiginin caman tun bɛ joli bɔ.
  O kɔfɛ, hali n"a tun ka jan wula fɛ hali bi, k"a sɔrɔ seli ma kɛ, u y"a gɛn ka segin ka na, ka teliya k"a siri, k"a yamaruya a ka da.
  Oleg Rybachenko ni npogotigi tɔw ye teliya ka kan minɛ. Wa hali ni n tun t"a fɛ ka sunɔgɔ hali dɔɔnin, sunɔgɔ ala ni Hipnose yelifɛnw (min Sebaayabɛɛtigi Zeus yɛrɛ ye min kɛ walasa k"a ɲɛw datugu!) olu bolow wulila yɔrɔnin kelen, wa a tɛ se ka bali.
  Wa tuguni, tutigɛbaga cɛdenw bɛ sɔrɔdasi koɲɛw la minnu bɛ bonya, hali n"u ye jamana wɛrɛ ka kɛlɛbolo dɔ ye;
  Cɛden kɛmɛ saba ni tan ni fila minnu bɔra Jungvolk, olu ka bataillon dɔ jɔra kokura o yɔrɔ la, ka taa saheli fan fɛ. A daminɛ na, cɛdenw bilala kilomɛtɛrɛ fila-fila mobili kɔnɔ, nka o kɔfɛ, a bɛ iko ɲɛmɔgɔw y"u hakilina Changé, k"a latigɛ ka boli boli dɔ labɛn cɛdenw ye.
  Cɛdenw wajibiyara ka u ka finiw bɔ, ka to sɔrɔdasi surun dɔw la, wa o cogo la, u tun bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye ani sennasanbara ni bɔrɔw ye u kamankunw kan, ka boli saheli fɛ.
  Tiɲɛ don, u y"a to u k"u yɛrɛ mun ni tilebɔlan kura ye, min bɛ se ka kɛ kosɛbɛ, wa sira tun tɛ boli kungo kɔnɔ, nka a tun bɛ tɛmɛ bin nɔgɔlenw fɛ, minnu tun tɛ jeni kosɛbɛ, i n"a fɔ a tun bɛ boli Nili baji da la cogo min na, ani ka woyo falen falen dɔ lamini sɔrɔyɔrɔ, bin ni jiriw falenna, nka hali bi, kɔrɔbɔli de tun ka gɛlɛn ka tɛmɛ tɔw bɛɛ kan. Sabula ne tun ka kan ka boli, Afiriki kungo kɔnɔ Zuluyekalo funteni cogoyaw la, ani hali ni marifa fitininw ye, ka fara kɔfɛbaganw kan ni fɛnw ye.
  Tiɲɛ don, bataillon kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ kɔnɔ, cɛdenw tun bɛ yen minnu tun bɛ Alemaɲi jamana kulɛri jira ani minnu tun bɛ farikoloɲɛnajɛ kɛcogo ɲuman na, nka o bɛɛ n"a ta.
  Kɛlɛcɛ kamalenninw jɔra ani u ka komandan, n"u ye jerk kelen ye, hali n"a janya ka bon kosɛbɛ, ni Apolɔn farikolo yɔrɔw ye, o ye yamaruya di ko:
  - Ayiwa, bro ! Ne b"a dɔn ko a bɛna gɛlɛya i ma, nka juru ye juru ye! Kilomɛtɛrɛ bi duuru ni seegin ka kan ka kɛ wula fɛ ! O ye yamaruya ye.
  Oleg Rybachenko y"a jira ko:
  - Hmm ye ye ! Daɲɛ min ye nin cikan in ye, o mankan bɛ i n"a fɔ siginiden! A tɛ se ka fɔ ka ban.
  Dima y"a jira ko:
  - n b' a fɛ ka pari kɛ ko an tɛna o kɛ !
  Hans Feuer y"a sɔsɔ ko:
  - Wajibiyalen don ka dafa, bawo an ye Aryanw ye ! Wa aw fana ye Risikaw ye, Aryanw n"aw ye sɛbɛnni kɛ Jungfolk ka bataillon ɲuman kɔnɔ.
  Kɔfɛbagan min bɛ a kɔfɛ, ka fara marifakisɛw, ji ani solder kan, o ye kilo tan ni segin ye, ka fara kilo saba misɛnnin kan. Kilo mugan ni kelen, a ka gɛlɛn baliku ma n"i ye taama jan kɛ, ka sɔrɔ ka boli, ani hali tile fariman kɔrɔ.
  Oleg Rybachenko y"a sen maga bin kan. Cɛdenw tun cɛsirilen don ka sanbaraw bɔ u la, ka wuluwuluw don (wulu ye fɛn dilannen ye tiɲɛ na, nka hali bi a tɛ kirzach sugu dɔ ye), a ka gɛlɛn ka boli yan. Farikoloɲɛnajɛ sanbara walima tenis sanbara tun bɛna fisaya, nka Alimanjamana kɛlɛli cogoyaw la nin ye fɛn ye min bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ, wa u y"a latigɛ k"u tɛna cɛdenw tiɲɛ.
  Cikan mankan bɔra, kɛlɛcɛ minnu bɔra Jungvolk, olu girinna ka boli, k"a sɔrɔ u b"a ɲini ka sigicogo dɔ mara.
  Fiɲɛ kura dɔ bɔra Nil baji la, ka fiyɛ cogo diyalen ye cɛden kɛlɛcɛw farikolo farilankolon ni farikolo yɔrɔw kan. U tun bɛ mɔgɔ hakili jigin dɔɔnin titan kamalenninw na minnu labɛnnen don ka sankolo wuli. U bolila, ka ninakili suman, a bɛ ɲini ka kɛ u senkɔni na ka taa u senkɔni na. A ɲɛfɛ, Dimka tun ka jan, wa, tiɲɛ na, a janya tun ka bon, hali ni cɛden wɔɔrɔ, n"o ye komandan ye, olu tun ka jan n"a ye. Oleg Rybachenko, min tun bɛ dan hakɛ sanfɛ dɔɔnin dɔrɔn, a ka san tan ni kelen bonya (a ni tiɲɛ min tugura a bɛnbaw cɛfarinw kɔ!) tun ka kan ka kɔrɔtɔ, a bɛ ɲini ka kɛ a laban yɛrɛ la. Tiɲɛ don, o tun ye nafa ye, a tun tɛ se ka senkɔniw mugumugu, walima ka sen sɔrɔ u sigilen bɛ yɔrɔ min na, o jukɔrɔ. Ale de ye dɔgɔmannin ye yan, nka siga t"a la ko a tɛ barikantanya ye walima ka tɛmɛ o kan yɛrɛ.
  Doni bɛ se ka ye, nka a bɛ sɔn hali bi, wa bɛɛ bɛ se ka boli ni doni ye. Hali ni girinya caman bɛ u la, n"u tun bɛ misali la, jɛɲɔgɔn dɔ ta u kamankun kan.
  Sennasanbara sennasanbara jukɔrɔ, tuma ni tuma u bɛ sɔgɔsɔgɔ walima ka kari, ka kɛ jirisun bolo walima jirisun karilenw ye, tuma dɔw la, jiri ŋaniyalenw bɛ yen cɛdenw b"a ɲini ka minnu lamini. Bin bɛ sumaya, a ka teli ka ja, nka siga t"a la ko a tɛ jeni i n"a fɔ kungo cɛncɛn. A ka c"a la, i bɛ Se ka ɲɛnamaya halibi, Tle dɔrɔn de bɛ Bɔ ka funteni Dɔgɔya.
  Hans janyalen, a ni Dmitry janya bɛ se ka kɛ kelen ye ani, u bɛ boli kamankun ni kamankun na. Alemaɲi kɛlɛcɛ cɛden dɔ ye Soviyetiki sɔrɔdasi kamalennin dɔ ɲininka ko:
  - Ayiwa, sisan i bɛ kɛlɛ la ! Marifamugu, tiɲɛ don, a ma fiyɛ fɔlɔ, nka fɛn bɛɛ bɛ an ɲɛfɛ. Yala i bɛ nisɔndiya sugu dɔ sɔrɔ wa?
  Dmitry y"a jaabi tiɲɛ na ko:
  - Ma se fɔlɔ! - Wa a y'a Fàra o kan, k'a kunkolo Yɛlɛma tugun. - Tiɲɛ na, ayi !
  Hans ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye.
  - Ne bɛ! N bɛna kɛ mɔgɔ sɛbɛ ye, ɔwɔ! Ayiwa, ne si hakɛ cɛdenw ka mun bɛ se ka taa kɛlɛ la sariya siratigɛ la. Kɛlɛ, marifa, faga, fiyɛ, minɛ. O bɛɛ kɔfɛ, nin ye kanuya ye. O bɛɛ kɔfɛ, e ni Olezhka fana tun b"a fɛ k"a miiri ko kɛlɛcɛ ɲɛnamaw, ka bɔ delinako la!
  Dimka y"a sɔsɔ ni timinandiya ye ko:
  An ka ɲɛnamaya tɛ ko ye min bɛ kɛ tuma bɛɛ. A ka c"a la, ka kɛ tutigɛbaga ye, hali ɲɛmɔgɔ ani farikoloɲɛnajɛla, o ka di kosɛbɛ.
  - Donc mun, i y'i tɔgɔ sɛbɛn an fɛ ? Yala i bɛ siran ko i bɛna faga walima ka kɛ bololabaarakɛla ye wa? - Hans ye 'tulon Kɛ ni 'sèn ye.
  Dimka, tɔgɔla Ilya Muromets - a ye sɛgɛsɛgɛli kɛ:
  - O de y"a to n y"a tɔgɔ sɛbɛn k"a jira ko Risikaw tɛ se ka kɛlɛ jugu kɛ ka tɛmɛ Alimanw kan. Wa o kɔfɛ diɲɛ bɛɛ bɛ sɛbɛnni kɛ ka kuma i ka se sɔrɔli kan ...
  Hans ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Ayiwa, ɔwɔ ! An ka se sɔrɔli ko la, nɔɔrɔ bɛ diɲɛ fan bɛɛ la. - Kɛlɛcɛ janyalen dɔ y'a disi belebeleba fiyɛ ni kuncɛbaya ye. - Wa aw Risikaw tɛ se ka Finlande kɛlɛbolo fitinin in gɛlɛya. Foyi t"i bolo ka waso o la!
  Dmitry, min dusu tiɲɛna, a gɛlɛyara k"a yɛrɛ minɛ walasa a kana baara kɛ n"a bolokɔnincininw ye, o y"a sɔsɔ:
  - An fana bɛ Khalkhin Gol sɔrɔ !
  Hans ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye.
  - Kὲlɛ misɛnninw, Azi jamana dɔ la. Wa an ka cɛdenw ye Erɔpu ta kaban, ani Afiriki ni Azi jamana bɛɛ lajɛlen. Wa an bɛna Irisi minɛ, a waati sera an ma ka daji tu!
  Dmitri ɲɛw wulila ni dimi ye:
  - Kana minɛ, bolow ka surun !
  Hans ye ŋɛɲɛ kɛ.
  - Wa an y'aw wajibiya cogo di ka Brest-Litovsk bɛnkansɛbɛn bolonɔ bila ? I ye dugukolo di an ma, jate fo Dnieper, bayonɛti ni saberw ka ca ni o ye siɲɛ saba. Mun bɛ se ka fɔ Irisi jamana kan iko sɔrɔdasi nin ko in na?
  Dimka ye kulu kɛ, a tun b"a fɛ ka Hans bugɔ a da la, wa k"a fanga dɔn i n"a fɔ "diɲɛ tilancɛ" ɲɛmɔgɔba, siga t"a la, a tun bɛna Alemaɲi cɛden nalonma in gosi, nka ... n tun t"a fɛ ka kari layini ani ka kɛlɛ labɛn. Ɔwɔ, wa a man ɲi ka bolokɔniw kɛ sɔsɔli waati la. N"a Bɔra nin ko in na, a ka c"a la, a bɛna Minɛ, wa a tɛna waati Sɔrɔ k"a Jira ko Irisilakaw tɛ kὲlɛ jugu Kɛ ka Tɛmɛ Alimanw kan. O la sa, Dmitry y"a sɔsɔ ni hakilisigi ye ko:
  - Anw Risikaw ye aw bugɔ Frederick II ka fanga kɔrɔ, ka Berlin yɛrɛ ta. Wa tuma min na Napoléon belebele ye yamaruya di i ma, a ka kɛlɛbolo tilancɛ tun ye Alimanw ye, wa diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ la, Brusilovsky ka bɔnɛ dɔ kɛra. Ɔwɔ, wa i ma Pari ta bawo an ka sɔrɔdasiw tun bɛ ɲini ka Koenigsberg minɛ.
  Hans ye sɔsɔli gɛlɛnba dɔ sɔrɔ:
  - Nka a kɛra cogo o cogo , kɛlɛ laban minnu kɛra an fɛ , i ye se sɔrɔ ! Wa u bɛ kiri tigɛ mɔgɔ ni jamana kan fɔlɔ, ka kɛɲɛ ni kɛwale labanw ye!
  Dmitry y"a sɔsɔ cogo bɛnnen na ko:
  - Zar ka fanga kɔrɔ, an tun bɛ ni kɔfɛ-sɛnɛ ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la sɔrɔdasi-tɛkiniki siratigɛ la. Wa sisan, an ye baarakɛyɔrɔba dɔ yiriwa. Misali la, i ye KV-2 tanki ye. A bɛ ni 152 mm howitzer ye. Yala aw Alemaɲikaw bɛ ni o ɲɔgɔnna fɛn ye wa?
  Hans ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Faransikaw minnu tun bɛ S-2 pankurunw kan, olu fana tun bɛ ni howitzerw ye minnu tun ka bon yɛrɛ ka tɛmɛ milimɛtɛrɛ 155 kalifa kan, nka o m"an bali ka se sɔrɔ saɲɔw kan, an ka minɛnw barika ka dɔgɔ ka tɛmɛ sisan kan. Wehrmacht fanga belebeleba ye hadamaden ka ko ye min ka fisa ni tɔw bɛɛ ye!
  Dmitry y"a ɲɛda tigɛli kɛ ni tan kelen ye:
  - Wa mun na i b'a miiri ko nafa b' i la anw kan hadamadenya siratigɛ la, n'i kɛra "diɲɛ tilancɛ" ɲɛmɔgɔ ye ? Ani ka se sɔrɔ i ka cɛdenw ka ɲumanw kan wa?
  Hans y"a fɔ cogo bɛnnen na ko:
  - Danfara bɛ sariyaw dɔrɔn de Sɛmɛntiya tuma dɔw la. Tiɲɛ na, a bɛ se ka fɔ ko tuma bɛɛ! Sisan, n"an tɛ ko kelen-kelenw ta, nka sɔrɔdasi kalan hakɛ bɛɛ lajɛlen ta, o tuma na yan ...
  Dmitry dimina ko:
  - I t"a dɔn an bɛ kɛlɛ kalan hakɛ min na ani degeliw bɛ kɛ cogo min na Soviyetiki sɔrɔdasiw kɔnɔ. O la sa, kun t"a la ka hakilinata kɛ!
  Hans y"a fɔ cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  - Ɛsipaɲi jamana na, ɲɔgɔndan dɔ kɛra Soviyetiki sɔrɔdasi kalanso, kalansira ani Alemaɲi cɛ. An y"an ka minɛnw ni marifaw kɔrɔbɔ. O kɔlɔlɔ ye an ka sɔrɔdasi-kalanso ka se sɔrɔli ye, ani seko ni dɔnko siratigɛ la, ani Franco ka fanga sabatili. Donc an ye kɛlɛ kɛ n"aw ka cɛw ye kaban ka se sɔrɔ!
  Dmitry Muromets y"a fɔ ni dusukasi ye ko:
  - sɔrɔdasi caman tun b' i bolo ka tɛmɛ anw kan ! I ye o hakɛ ta dɔrɔn!
  - N tun t'o fɔ. - Hans y"a kun jigin k"a makun, sɛgɛn taamasiɲɛ fɔlɔw y"a daminɛ ka bɔ kɛnɛ kan wa kuma kɛra gɛlɛya ye.
  A jugumanba ye, tiɲɛ na, funteni ye. Tile taara se a dan na cogo min tɛ se ka bali. Cɛdenw si ma deli a la. Alimanjamana ni Irisila ye woroduguyanfan jamanaw ye, wa samiyɛ fɛ u man teli ka tɛmɛ degere bisaba kan. Wa nin ye Afiriki ye zuluyekalo la, wa fiɲɛ ye samali dabila ka bɔ Nili la.
  Cɛdenw sennasanbaraw kɛra nɔgɔ ye ka taa a fɛ ni bin jalenw ye, o kɔfɛ, a barika banna, kilomɛtɛrɛ kelen bɛɛ datugulen don ni kabakurun jenilenw ye. A tun bɛ dimi kosɛbɛ, cɛden minnu tun ma u yɛrɛ minɛ kojugu, olu dɔw ye sɔgɔsɔgɔ. Sumaya tun bɛ bɔ u la ka jigin ni sɔgɔsɔgɔ ye kabakurun funteniman kan.
  Oleg Rybachenko ni Dmitry, ani cɛden tɔw fanba minnu lamɔna Spartan hakili la, olu y"a ɲini ka nisɔndiya ani ka mugu di. U tun bɛ miiri fɛn wɛrɛ la. O la, Oleg Rybachenko y"a miiri ko tasuma dɔ y"a sennasanbara sɔgɔsɔgɔ rack kan, wa u tun b"a fɛ ka jamana gundo nafama dɔ bɔsi a bolo. Wa a ka kan k"o muɲu, a man kan k"a jira ko a dusu tiɲɛna walima ko a sirannen don. Ka fara o kan, cɛdenw lamɔna cogoya gɛlɛnw na wa u senkɔniw tun tɛ ladon ten, hali ni poyikɛla ni kabakurun nɛrɛma tun bɛ jeni, nka a tun tɛ jeni fo fari gɛlɛnw tun bɛ bɔ.
  Funteni-sɔgɔsɔgɔninjɛw tugura o kɔ joona. A bɛ se ka fɔ ko o waati kelen na, cɛden damadɔ minnu tun sumana kojugu, olu tun bɛ fa, wa, u tun ka kan ka ta ka taa jirisunba dɔ kan min ka nɔgɔn, min bɛ se ka da.
  Oleg Rybachenko y"a jira a yɛrɛ kɔnɔ ko Alimanw, caman na, minɛn ɲumanw b"u bolo. Yala a bɛ se ka kɛ ko kɛlɛbolo bilenman kɔnɔ i bɛ minɛn dɔ sɔrɔ min bɛ joginbagaw ta ka bɔ duralumin na, o waati kelen na, a bɛ dogo nɔgɔya la kɔfɛbagan kɔnɔ wa.
  Nka a ka gɛlɛn ka boli ni doni wɛrɛ ye i bolo, wa i senkɔniw bɛ jeni kosɛbɛ, ni degun bɛ bonya. Donc (o la) u bɛ sugu dɔ la jahanama dɔ kɔnɔ min bɛ kɛ ni u yɛrɛ sago ye. Oleg Rybachenko yɛrɛ y"a miiri ko : a jɛɲɔgɔnw bɛna kɛ cogo di o kɔrɔbɔli sugu la, bɛɛ tun bɛna kisi.
  Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, kabakurun bilenmanw, nɛrɛmuguma, yɔrɔ janw tun farala ɲɔgɔn kan ni bin jalen ye min bɛ mɔgɔ sɔgɔ. Ka fara o kan, sɔrɔdasi kuntigi ye cɛdenw bila dɔɔnin dɔɔnin ka bɔ Nili baji la, a bɛ iko a tun b"a fɛ ka don Misira sigiyɔrɔw la.
  Nin sen in fana na, cɛden dɔw y"a daminɛ ka bin ani cɛdenw, minnu sɛgɛnnen don walima minnu kabakoyara tilebɔlan fɛ, u y"u kunkolo datugu ni finimugu ye min su ji la, k"u da jirisunba dɔ kan. Dɔw minnu tun ye bɔnɛ sɔrɔ ka tɛmɛ, olu wulila ka taa a fɛ ka boli.
  Nka kamalenninw fanga tun bɛ ka dɔgɔya, wa a bɛ se ka fɔ ko u tilancɛ tun tɛ baara la.
  A laban na, komandan min fana sɛgɛnnen don kosɛbɛ, o ko :
  - n bɛ yamaruya di bɛɛ ma u ka lafiɲɛ ! An sera dan na! Aw bɛ aw datugu ni tilebɔlanw ye, ka ji min ni vinigari ni sokola ye. O kɔ, i bɛna i da ka ninakili degeliw kɛ!
  Kɛlɛcɛ cɛdenw ye pɛrɛn ni dɔnkili barikama ye ko:
  - An labɛnnen don ka yamaruya o yamaruya dafa !
  Hali ni tilekunfura tun bɛ den na, a fari tun bilennen don ani a kurulen don. A tun man di ka da bin jalen sɔgɔlen kan, wa cɛdenw ye selofan don u yɛrɛ kɔrɔ.
  Dmitry ni Oleg Rybachenko y"u sigi ɲɔgɔn kɛrɛfɛ fanibugu kelen kɔnɔ. A kɛra i n"a fɔ cɛdenw jara dɔɔnin, wa u fari tun bɛ dibi. Ne sennasanbaraw tun bɛ jeni ani ka nɛ bɔ kosɛbɛ, ne senw tun ka kan ka kɔrɔta walasa joli ka bɔ, wa a tun bɛ nɔgɔya dɔɔnin a dɔgɔyalenba la.
  Dmitry y"a jira ko:
  - Kɛlɛ tɛ misiwolo ye , an tun b' o dɔn , nka a ma se hakɛ kelen ma !
  Oleg Rybachenko ye layidu ta ni dusukasi ye ko:
  - A bɛ falen hali bi. N"i ye joli ye k"i ka su fɔlɔ lajɛ, i b"a faamu ko nin bɛɛ bolitɔ ka yaala yɔrɔ funteniman kan, o tɛ fosi ye!
  Dmitry y"a kɔnɔbara sama ka don a kɔnɔ k"a fɔ ko:
  - Gafew kɔnɔ, tiɲɛ don, u bɛ sɛbɛnni kɛ a bɛ kɛ cogo min na n"i ye mɔgɔ faga a siɲɛ fɔlɔ la. Hali mɔgɔ jugu ani i jugu, labɛnnen ka kɔnɔbara bila. Nka hali bi a bɛ ten..
  Oleg Rybachenko y"a jira ko:
  - Boussenard ka gafe "Captain Daredevil" kɔnɔ, suturaw ka bataillon kuuru dɔ fana tun bɛ yen minnu ye kɛlɛ kɛ ni tubabu ye. Fɛn dɔ b"an hakili jigin. Nka yen hakilijagabɔ gɛlɛya, u ko, mɔgɔ fagali bɛ cogo min na, o bɛ maga a la dɔɔnin dɔrɔn ni marifa dɔ ye dununfɔla kamalennin dɔ tigɛ ka jigin bala la. Wa o la, caman na, hakilina dɔ bɛ yen min tɛ foyi ɲɛ saya ko la. A bɛ iko hali kɛlɛ tɛ, nka seli don!
  Dmitry y"a sɔsɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - Nin ye gafe ye min bɛ di denmisɛnw ni funankɛninw ma ; minnu sɛgɛnnen don hakili ta fan fɛ ko kɛlenw kalanni na. Wa a laban ka jugu kosɛbɛ, a bɛ se ka fɔ ko nɔnɔmugu bataillon bɛɛ sara, wa a tɛmɛnen ma sɛbɛn abada!
  Oleg Rybachenko, ni dusukasi lakika jiracogo jugu ye, o y"a jira ko:
  - Nka nin ye gafe sugu ye min b'i nimisa a labanna joona cogo min na. Nka tuma caman na, a bɛ kɛ cogo wɛrɛ la, ko i bɛ tɔɔrɔ tiɲɛ yɛrɛ la, k"a ɲini ka se sɔrɔ nin baara in kan walima o baara in kan!
  - Ni Leo Tolstoy ka gafe "Kɛlɛ ni hɛrɛ" b'i bolo, o tuma na, siga t'a la ko Olezhek bɛ tiɲɛ fɔ ! Dmitry sɔnna o ma.
  O kɔfɛ, kamalennin jɛɲɔgɔn ye sɔsɔli kɛ ko:
  - Gafe "Kɛlɛ ni hɛrɛ" kɔnɔ, ŋaniyajuguya bɛ yen, maana caman, ani mɔgɔ dɔw jiralen don kosɛbɛ. Ayi, a tɛ lankolon ye. A tɛ sɛgɛn cogo si la! Hali ni tiɲɛ na a daminɛ na a yɔrɔ ka jan a la kosɛbɛ.
  Dmitry sɔnna a ma ko:
  - Ɔwɔ, o ye tiɲɛ ye ... Sɛbɛnnikɛla caman bɛ jurumu kɛ ni ko ye min bɛ kɛ ni sɛgɛn ye, k"a sɔrɔ, sanni wale min ka di kosɛbɛ, o ka daminɛ, i bɛ se ka gafe dɔ fili min bɛ iko a bɛ mɔgɔ sɛgɛn.
  Komin a y"a to cɛdenw ka makɔnɔni kɛ tile kuncɛ yɛrɛ la, komandan tun ye Wolf Shtich ye min tun bɛ fanga la, denmisɛnnin farikolo ka bon kosɛbɛ, a ɲɛda tun bɛ san tan ni naani ɲɔgɔn bɔ. A ɲɛda cɛ ka ɲi, nka a ka gɛlɛn, a bɛ denmisɛnninw ta ani a bɛ mɔgɔkɔrɔba ta waati kelen na. Wolo yɛrɛ bɛ Bɔ Jungvolk hali bi, nka a ka cikan sariya ye ko denmisɛnninw ka kan ka ɲɛminɛ denmisɛnninw fɛ. Ani ko Shtikh tɛ ko dɔn ani k"a jateminɛ ko denmisɛn tɛ mɔgɔ si tɔɔrɔ. A kunba ye ko a ye Aryan ye wa a bɛ yamaruya di Aryanw ma, o kɔrɔ ye ko a bɛ se ka ko kɛ min tɛ se ka kɛ, ka ɲɛsin mɔgɔ gansanw ma. Ani mun bɛ kɛ? U b'o kɛ dɛ!
  Boli tuguni, ka ɲinɛ dimi kɔ, sɛgɛn, cɛdenw yɛrɛ minnu bɛ maloya (o ye lamɔ ye!), Ka i hakili to mama, papa la, walima ka miiri fɛn dɔ la min ka di. O waati de la se ka tɔɔrɔ muɲu, ani kɔrɔbɔli yɛrɛ ye dugawuba ye.
  Kɛlɛcɛ kamalenninw bɛ boli k"a sɔrɔ u ma miiri kanminɛbaliya la, wa n"u b"a fɛ fɛn o fɛn na, o ye kɛlɛ ye!
  Funteni ka bon kosɛbɛ hali bi, wa cɛdenw bɛ boli ka bɔ ka taa kabakurun funteniman sɔgɔlenw kan tugun. Wa a yɛrɛ tɛ a laban ye. Dimi bɛ kɛ fɛn ye min tɛ se ka muɲu ani kɛlɛcɛ kamalennin caman tɛ se ka dimi sɔgɔsɔgɔninjɛw bali tuguni.
  O kɔfɛ, Oleg Rybachenko y"a daminɛ ka dɔnkili dɔ da a ye min da taama senfɛ, taama yɛrɛyɛrɛ;
  Soviyetiki jamana ba nɔɔrɔ ka bon kosɛbɛ - .
  An ka kan ka da a la, an na kɛ nin nɔɔrɔ in ye!
  An bɛna se sɔrɔ jugu jugu dɔ kan kɛlɛ la,
  Irisi, fanga min bɛ yeelen bɔ kosɛbɛ, o nafa kama!
  
  Mun bɛ Fasokanw na min bɛ dɔnkili da, .
  Tutigɛbaga sɛbɛ dɔ dusukun na, sennasanbara la!
  An bɛ boli i n"a fɔ kɔnɔnin ka pan, .
  An ka limaniya kɛra senuma ye dɛ!
  
  Automatic ka da ne la balimakɛba
  Ani, grenadew tɛ fɛn ye min tɛ foyi ɲɛ!
  Ni i ye jagɛlɛya sɔrɔ, o tuma na fɛ, o bɛ nɔ bɔ
  A bɛna kɛ, hali ni i ye cɛden ye!
  
  Tutigɛbaga ye cocky ani stern ...
  Nka Ala ka nisɔndiya bɛ yeelen bɔ an na!
  A fɔ man di nka, ace jugu caman bɛ diɲɛ kɔnɔ,
  U b"a fɛ ka yɔrɔ dɔ tiɲɛ alijɛnɛ kɔnɔ!
  
  Fasokan2009-09_enterneti_kalanni.dis.html,#5413333 fasisiw b' a senw sama ka taa an fan fɛ ,
  A b"a fɛ ka denmisɛnnin dɔ dusukun tigɛ!
  Ani a ka donsokɛw pockmarked grin, .
  A to a ka sɔgɔsɔgɔninjɛ sɔrɔ ni kanba ye!
  
  Tanks "Tigers" ye "boots" ye, .
  Clumsy - terriblement angular ye!
  Wa i tɛ boli u ɲɛ, .
  Ayiwa, a ka fisa ka grenadew labɛn!
  
  An bɛna o diɲɛ sugu da, aw ka da ne la, .
  Mɔgɔ miliyɔn caman bɛna nisɔndiya yɔrɔ min na!
  Waraba min bɛ fɛn minɛ, o bɛna boli ka don dingɛ kɔnɔ, .
  An bɛna legiyɔn juguw bila duguma!
  
  Mun bɛ Fasokanw na min bɛ dɔnkili da, .
  Ani ka Naziw bɛɛ sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ ...
  Squeeze barikama chevalier ray marifa ...
  Wa walasa a ka kɛ hɛrɛ ni lafiya ye dugukolo kan!
  
  
  
  
  Pankarti bilenman bɛna yeelen bɔ
  Yesu tɔgɔ senuma bɛ o kɔnɔ!
  Tɛmɛ tutigɛbagaya sɛgɛsɛgɛli la san duuru - .
  Ka tɔgɔ sɔrɔ - i ka Irisi!
  
  Nka o ɛkizamɛn tɛ tablo nɛrɛma la - .
  A bɛna di ka bɔ bɔgɔdaga kɔnɔ!
  Kunsigi jɛman bɛ boli ka taa cɛnin fɛ wisiki kɔnɔ,
  Teri dɔ sara - sisan kasi kaburu la !
  
  Kɛlɛ dangalen ka nɔgɔ ye mun ye, .
  Hali a man kan ka wele ko waraba!
  Wa jamakulu tɛ minɛcogo dɔn
  Hali ni Adolf bɛ nisɔndiya tuma dɔw la ka tɛmɛ bufon kan!
  
  An b"a dɔn ko an man kan ka kɔsegin,
  Tutigɛbagaw bɛ siran mɔgɔ wɛrɛ ta ɲɛ fo abada!
  Anw cɛw ye teriya kɛ ni kantigiya ye,
  Ani jogo ta fan fɛ ne dalen b"a la ko fiyentɔw tɛ!
  
  An bɛna nɔɔrɔ taama in dafa Bɛrɛlin dugu kɔnɔ,
  An dalen b"a la tuma bɛɛ, an tun bɛ kɛlɛ kɛcogo dɔn!
  Ani minɛna o yɔrɔnin bɛɛ la ka jagɛlɛya wuli, .
  PKK ta ka boli la knapsack kɔnɔ!
  Oleg Rybachenko ye dɔnkilida tulonkɛ ni jagɛlɛn dɔ ban, Alemaɲi cɛdenw sɔnna o ma ni fiyɛli ni nisɔndiya ye. I n"a fɔ u m"a kɔlɔsi ko u ka Fuhrer min tun bɛ u yɛrɛ bonya, o tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ni slop ye k"a ta a kun na ka taa a sen na!
  A kɛra diya ye ka boli, fanga caman farala a kan ... Wa sɔɔni, kabakurunw banna ani bin nɔgɔlen taara, o kɛra nisɔndiya ye senw jenilenw bolo, cɛden jagɛlɛnw.
  Dimitri y"a jira ni nisɔndiya ye ko:
  - U b'a fɔ ko dɔnkili bɛ an dɛmɛ ka ɲɛnamaya kɛ , nka foyi ma fɔ k' a fɔ ko a bɛ doni girinman dɔ fana nɔgɔya an kɔ fɛ !
  Oleg Rybachenko ye sɔsɔli kɛ:
  - Hali Misira kɔrɔlen siwili waati la, a tun bɛ dɔn dɔnkiliw ka ɲɛnamaya dicogo kan hadamaden farikolo la, ani dɔnkiliw fana. Misali la, jɔn misɛnninw ni jɔnmuso minnu tun tɛ se ka baara kɛ ka ɲɛ fɔlɔ forow ni kabakurunbɔyɔrɔw la, olu tun bɛ wajibiya ka dɔnkili da walasa ka jɔn balikuw dusu lamin. O bɛɛ kɔfɛ, o dɔnniya sugu min bɛ wele ko Valliology, o bɔra Misira.
  Komandan Wolf pɛrɛnna ko :
  - Ka jɔ kokura walasa ka bonya ! Ani kana kuma!
  Kɛlɛcɛ cɛdenw y"u labɛn kokura o yɔrɔnin bɛɛ, ka sɔrɔ ka boli u makuntɔ.
  Tile donna tilebin fɛ kaban (Afiriki woroduguyanfan fɛ zuluyekalo la a bɛ dibi joona ka tɛmɛ cɛmancɛ sira kan.). O jɔli tun surunyana kaban, o yɔrɔnin bɛɛ, taamasiyɛn dɔ tugura o kɔ.
  - Bɛɛ ka i da k' i yɛrɛ dogo !
  I n"a fɔ a kɛra cogo min na kun dɔ de kosɔn. Mankan yɔrɔjan dɔ tun bɛ ɲɛfɛ. Wa cɛdenw tun bɛ baara kɛ ni timinandiya ye ni saper shovels ye, ka bin fili u yɛrɛ kan. Dibi tun donna kaban...
  Hans y"a jira ko:
  - Laala, an ta don ! A yɔrɔ ka jan hali bi ɲɛfɛla la, bawo Wehrmacht ye ɲɛtaa sɔrɔ cogo bɛnnen na.
  Dimitri y"a jira ni nisɔndiya ye ko:
  "Nka ka finidoncogo dege, o tɛ dimi abada!" Kɛlɛ sɛbɛ kɔnɔ, o bɛna nafa sɔrɔ!
  Hans sɔnna a ma ko:
  - Ɔwɔ, abada, nka n dalen b'a la ko anw ta don !
  Wolo ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  "Daɲɛ kelen wɛrɛ ani n bɛ marifa ci i la o yɔrɔ la!" Bɛɛ bɛ da tugu! Ani ka gerenadi kɛ.
  I n"a fɔ a kɛra cogo min na joona, Hans ni tiɲɛ yɛrɛ la, u filila. Angilɛw ka pankurunw bɔra kɛnɛ kan. Nka, cɛdenw tun sigilen bɛ u ka lamini na ni dususuma ye : n"u tun ye u yɛrɛ ta ye mobili minɛlenw kan do.
  Hali ni tankiw bɛ ka taa worodugu fɛ. U naani dɔrɔn de bɛ yen, saba ye yeelen ye ani kelen min donni ka gɛlɛn "Matilda". Tanki laban ye gɛlɛyaba ye, bawo grenadew bɛ se k"a siraw dɔrɔn de tiɲɛ. Faan wɛrɛ fɛ, fogonfogonw bɛ se ka gosi ni filili tigitigiw ye so sanfɛla la walima kurun kɔfɛla la. Ni "Matilda" ye siraw kari, o tuma na fɛ, a bɛ se ka bɔnɛ lase cɛdenw ma n'a ka marifa fila ni kanon ye.
  Wolo tun t"a fɛ a teriw ka sa kaban a filanan na, walima ka fɔ ka ɲɛ hali tile sabanan na a selen Afiriki. Tiɲɛ don, marifaw tun bɛ se ka marifaci tigitigiw bali. Nka ɲininkali ye nin ye, nin tankiw ye jɔn ta ye? O yɔrɔnin bɛɛ, kupu minnu minɛna kaban Alimanw fɛ wa?
  Wolo ye yamaruya di ko:
  - Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Yungfolkovets Oleg. Aw ka bɔ ka taa tankiw la ni marifaw ni bɔrɔ tɛ aw bolo k"a dɔn u ye jɔnw ye!
  Oleg ye kumakan dɔ fɔ ko:
  - A' ye komandan ka kuma lamɛn !
  A tilancɛ farilankolon don ni suruku nɛrɛmuguma ye, cɛnin tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ni kretiɛn ye, wa walasa k"a kunsigi jɛman dogo a ye finimugu sugu dɔ don kunnafonidisɛbɛnw kɔnɔ. Sisan, a tun bɛ i n"a fɔ Arabu denmisɛnnin gansan, faantan. A ka c"a la, u tɛna a ta ka kɛ jugu ye.
  Tankiw tun bɛ taa ni lafiya ye, ka wuli ka don girin dɔ la, motɛriw tun tɛ mankan dɔgɔya yɔrɔ min na, o fana ye siga lawuli. Oleg pantɔ ka na u fɛ, a y"a bolow wuli ni fanga ye ani ka pɛrɛn tubabukan karilen na.
  - Minɛnw bɛ yen ! Minɛnw bɛ yen dɛ!
  Tankiw jɔra, kunkolo min bɛ ni kasɛti ye, o bɔra Matilda kɔnɔ ani kan diminnen dɔ y"a jaabi tubabukan na ko:
  - Mun na arapchonok, i b'a fɛ ?
  Kɛlɛcɛ cɛnin ye kasi ko:
  - Alimanw ye minɛnw bila sira la ! Aw k"aw janto masakɛ ka sɔrɔdasiw la!
  Kungolo filanan bɔra kamankun sirilan na, n y'a mɛn, a bɛna jaabi di:
  O Alemaɲi juguw ka sa! Ne ka masakɛ bɛ an fɛ! Sisan an bɛna u dun!
  - Na sigi yan ! - A yamaruyara, ka kiri tigɛ epaulettes fɛ, Royal British Tank Army ka kolonɛli dɔ !
  Cɛdennin ye wuli ka wuli sankanso kan, k"a ka kɛlɛkɛminɛnw nɛnɛ duman ye a senw kan minnu tun ye kurukuru misɛnninw ye. O kɔ, a y"i biri kɔ fɛ k"a daminɛ ka sira jira tubabu la.
  U tun ye duuru ye, wa Matilda medium tank ka tourelle min tun man bon kosɛbɛ, o kɔnɔ, a tun ka surun dɔɔnin. Yan, Oleg Rybachenko y"a latigɛ ka kɛ cɛfarin ye. A bolo minnu tun bɛ se kosɛbɛ, minnu tun dege, i n"a fɔ bololabaarakɛla ŋana dɔ ta, olu tun bɛ u bolo don u cɛsirilanw kɔnɔ ka marifaw bɔ. Bolociw ye fiyɛliw bɔ o yɔrɔnin bɛɛ.
  Tiɲɛ don, a tun ka jugu, nka kɔrɔbɔli min kɛra ka "feat" in kɛ, o barika tun ka bon fo Olezhek ye marifa ci siɲɛ fila-fila ka bɔ revolver kelen-kelen bɛɛ la, k'a sɔrɔ a tun bɛ laɲini kɛ kininbolo kamankun jukɔrɔ.
  Ka bɔ o yɔrɔ jan sugu la, a ka gɛlɛn ka tɛmɛn, wa dibi la, walima siranbagatɔ laban dɔrɔn de bɛ se ka marifakisɛ don k"a sigilen to tanki kɔnɔ. Kolonɛli kabakoyara, a ye pistoli dawolo ye a kɔ sɔgɔlen kɔfɛ. Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ, Lɔnduru kan saniyalenba la:
  - N'i b'a fɛ ka ɲɛnamaya kɛ, i ka yamaruya di tanki saba tɔw ma, u k'u yɛrɛ di ! N"o tɛ, an ka bataillon bɛna u halaki ka fara kurun kɔnɔ baarakɛlaw kan!
  Kolonɛli kabakoyara kosɛbɛ:
  - E ye jɔn ye?
  Oleg Rybachenko y"a jaabi k"a jɛya ko:
  - I ka ɲɛnamaya kɛcogo laban ! Pankurun nɔgɔman saba bɛna bɔn ni grenade ye ani tasuma bɛna i tɔɔrɔ. Mɔgɔw bɛna sa! N bɛ jate kɛ ka se saba ma, walima i bɛ yamaruya di u ma u k"u yɛrɛ di ka bɔ mobili kɔnɔ, walima n b"i bugɔ i sen sogo la ka segin ɲinini kan kabini a daminɛ na ! Kelen, fila...
  Kolonɛli ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Ka bɛn! Aw kana an faga dɔrɔn!
  Oleg Rybachenko y"a jira ni waso ye ko:
  - Anw Alimanw tɛ kasodenw faga ! Wa o kɔfɛ, Angletɛri ka bolonɔbila kɔfɛ, i bɛ se ka baara kɛ tugun Masakɛ ka sɔrɔdasikulu kura kɔnɔ, Angletɛri kura.
  Kolonɛli ye cikan di ni kan yɛrɛyɛrɛ ye. Pankurunw wulila ka bɔ pankurunw kɔnɔ ni kanminɛli ye, k"u ka marifaw bila. Alemaɲi cɛdenba damadɔ, minnu y"u ka bin camouflage fili, olu bolila ka taa u fan fɛ, k"u labɛn ka kasodenw kulu fɔlɔ sɔrɔ u ka ɲɛnamaya kɔnɔ.
  . SABABU #13
  Six bɛ Sinuwaw kɛlɛ tugun. O la sa, u ka hyperwitch y"u fili san kɛmɛ tan ni wolonwulanan na. Juguw sera ka kɛlɛboloba dɔ lajɛ kaban. Sankolola Mansamara sɔrɔdasiw ye Irisi dugu lamini.
  Wa sisan cɛden dɔ, npogotiginin kelen ani npogotiginin naani bɛ kɛlɛbolo jɛman in tigɛtigɛ ni npanw ye.
  Oleg Rybachenko ye fiɲɛbɔlan dɔ boli, ka Sinuwa caman tigɛ ka dɔnkili da ko:
  - Ka taa kɛlɛ joli la ...
  Wa cɛnin ye bagaji furakisɛ damadɔw fili n"a sennasanbara ye.
  Margarita, min ye binkanni teliya kɛ ni npanw ye, ani ka mansin minɛ, o y"a jira ko:
  - Senuma ni tilennenya !
  Wa a tun bɛ pikirijikɛlanw fana fili n"a senkɔni gansanw ye. A ye Sinuwaw fila-fila gosi.
  Natasha, min tun bɛ juguw mugumugu ni npanw ye, o y"a fara a kan ko:
  - Marisikalo, marisikalo, ɲɛfɛ ...
  Ani fana ka pikirijikɛlan sennasanbaraw labɔ.
  Baara kɛli ni bolo ni sen fila bɛɛ ye, npogotigininw ye Sinuwaw sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ.
  Zoya fana ye furakisɛw fili n"a senkɔni gansanw ye ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Baarakɛlaw !
  Aurora, ka boomerang dɔ lawuli n"a sennasanbara ye ani ka kɛlɛcɛ jɛmanw tigɛ, o y"a jira joona ko:
  - Marisikalo, marisikalo, ɲɛfɛ ...
  Svetlana, ka Sinuwaw sɔgɔsɔgɔ ani ka nɛgɛdolow bila n"a bolokɔnincininw ye, ka jugu gosi, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Baarakɛlaw !
  Npogotigininw tun bɛ kɛ i n"a fɔ wulu kɛlɛbaga lakikaw. Wa ka bɔ u ka npanw gosili la, ani u ka fɛnw cili la, juguw binna ka bin.
  Oleg ye "Butterfly" fɛɛrɛ minɛ ni npanw ye ka dɔnkili da ko:
  - Saya ɲɛdaw !
  Wa n'a sennasanbara ye, cɛnin ye mɔgɔfagala fili tugun.
  Margarita ye jatigila kɛ mansin na. A ye a juguw sɔgɔsɔgɔ, ka sɔgɔsɔgɔ ni fanga ye:
  - Nin ye an ka sira n'an ka kɛlɛ ye !
  Wa disiki fagalen damadɔw bɔra a bolokɔnincininw na.
  Oleg Rybachenko ye terminator cɛden ye, a bɛ segin ka min bɛ mɔgɔ faga, a bɛ fili, ka dɔnkili da:
  - Mɛkalo tile ye baara seli ye !
  Wa ka bɔ mɔgɔfagala kamalennin sennasanbara la, disikiw bɛ pan tugun, ka sankolola mansamara kɛlɛcɛw tigɛ.
  Natasha ye fagali fili tugun, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Nin ye ne ka ɲumanya ye !
  Wa a sennasanbara jɛlen ye Sinuwa jenerali gosi a dawolo la k"a dawolo kari.
  Zoya bɛ butterfly jaabi kɛ ni npanw ye, ka pɛrɛn:
  - N ye pantɛri dibi ye !
  Ani ka bɔ a bolokɔnincininw na san caman ka disiki fagabaga fitinin nɔgɔlenw. Wa o cogo la, u ye bɛɛ ta ka tigɛ.
  O kɔ fɛ tugun, npanw bɛ baara la, bɛɛ bɛ tigɛ. Nin ye terminator sunguru ye.
  Aurora ye Sinuwaw tigɛtigɛ, k"u farikolo sɔgɔsɔgɔ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  Anw sugandira...
  Wa saya nilifɛn bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la.
  Svetlana, min bɛ mansamara jɛman kɛlɛcɛw tigɛ, o b"a sɛmɛntiya, k"a ka perle ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  - An bɛ sugandi !
  Halakili bolila ka bɔ a sennasanbara la tugun.
  Oleg Rybachenko, min bɛ kɛlɛɲɔgɔnw sɔgɔsɔgɔ, o y"a fara a kan ko:
  Siɲɛ joli ye...
  Cɛdennin senkɔniw ye saya cikan daminɛ.
  Margarita, ka kɛlɛɲɔgɔnw tiɲɛ, ani ka halakili jirali daminɛ, o y"a fara a kan:
  - A tɛ bɛn !
  I n"a fɔ sungurunnin senw bɛ se ka wuli cogo min na.
  Natasha, ka marifa ci jugu ma, ka saya nilifɛnw daminɛ, o ye nin bɔ:
  - N b'i kɔ...
  Ani sennasanbaraw i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na jago la tuma bɛɛ.
  Zoya, a kɛlen kɔ ka juguw sɔgɔsɔgɔ, a y"a ta k"a sɔgɔsɔgɔ ni fanga ye ni kobra ye:
  - Ka tugu ombre la...
  Wa a sennasanbara seginna jago la...
  Aurora, k"a ka marifa fili n"a duguma-bololankolon ye juguw ma, k"a tigɛtigɛ kosɛbɛ, a ye sɔgɔsɔgɔ ni fanga ye:
  - N bɛ ka dege ka...
  Svetlana ye pikirijikɛlan tan ni fila ta k"u fili n"a sennasanbara ye, ka Sinuwa jamaba dɔ gosi duguma, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka bɛnbaliya don !
  Oleg Rybachenko bɛ binkanni in na tugun. A b'a juguw tigɛ, a bɛ dɔnkili da tuma ni tuma.
  - ɲumanya mɛlɛkɛw, wulu finman fila, wulu finman fila diɲɛ kan !
  Wa, halakili nilifɛn bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la tugun.
  Cɛdennin in i n"a fɔ an b"a ye cogo min na, o ye greyhound ye kosɛbɛ. Wa waati bɛɛ sennasanbara, ani gɛlɛn. Macho lakika. Hali n"a bɛ i ko a si bɛ san tan ni fila la. Nka nin ye halakili jiracogo ye.
  Margarita fana bɛ pikirijikɛlanw fili n"a sennasanbara ye ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Sugo dibi don ! Cɛɲi dafalen!
  Ani fana, fɛn dɔ bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la min bɛ mɔgɔ faga pewu.
  Nin sungurunnin in ye saya ni halakili farikolo ye.
  Wa nin Sinuwa ninnu, ɔwɔ, a b"a sɔrɔ.
  Natasha ka terminator cɛɲi ka teliya la. A bɛ kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ, k'u tigɛ ni npanw ye ka dɔnkili da:
  - Aw ka Zar Alexei tanu !
  Ani furakisɛw bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la.
  Zoya, ka Sinuwaw tigɛ ka jugu halaki, o b"a jira ko:
  - Mɔgɔjugu bɛna se sɔrɔ !
  Wa a sennasanbaraw bɛ pan ka bɔ, kungo saya nilifɛn dɔ.
  Aurora, ka juguw sɔgɔsɔgɔ, a bɛ a sinsin ni fanga ye ko:
  - Wa i kana hinɛ ɲini jugu fɛ !
  Wa a sennasanbara, a bɛ fili kɛnɛma tugun, fɛn min bɛ mɔgɔ faga pewu. Ani ka kɛlɛɲɔgɔnw kari ka sogo tigɛlenw kɛ.
  Svetlana, ka ɲɔgɔndankɛlaw bin, ka furakisɛ kuraw ci jugu ma, i n"a fɔ kobra bɛ sɔgɔsɔgɔ cogo min na:
  - Kana pɛrɛn kalo la !
  Ani saya faratilen kadow bɛ pan ka bɔ a bolokɔnincininw na. Min bɛ bɛɛ tɔɔrɔ ani k"a faga.
  Oleg Rybachenko bɛ taama na... cɛnin in tɛ sɛgɛn i n'a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ...
  Sinuwaw bɛ ka gɛlɛya sɔrɔ. A b'u mugumugu ten, k'u ye.
  Boy genius bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Nin ye ne ka kɛlɛ ye !
  Wa tuguni, halakili nilifɛnw bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la.
  Wa kɛlɛcɛ kamalennin bɛ kɛlɛ kɛ i n"a fɔ cɛfarin dafalen ani min bɛ kɛlɛ kɛ. Wa a ka npanw bɛ i n"a fɔ Ala Dugukolonɔn ka berew.
  Margarita y"a ta, ka pan ka wuli, ka Sinuwa jamaba dɔ tigɛ. Jatigila minɛ, i n"a fɔ fanga fagalen.
  O kɔ, a y"a bolokɔnincininw sɔgɔ tugun, k"a kɛ i n"a fɔ jinɛ jolilen.
  Sinuwaw suw ye kulu kuuru bɛɛ Kɛ kaban. Kɛlɛcɛ kamalennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ne ka ɲɛnamaya se sɔrɔli la juguw kan !
  Wa sungurunnin min bɛ bɔ sennasanbara la tugun, o bɛna nɛgɛso sankaba dɔ bɔ. Ani kɛlɛcɛ jɛmanw binna ka sa.
  Natasha ye kɔri dɔ tigɛ a ɲɛfɛ ka bɔ kɛlɛcɛ jɛmanw suw la. A ye disiki nɔgɔlenw fili, minnu sɔgɔlen don, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - A fili ka taa Marisikalo la, kalan bɛna kɛ yen !
  Wa ka bɔ a sennasanbara la tugun, saya min man di kosɛbɛ, o ka nilifɛn fagalen dɔ bɛ pan.
  Ani Sinuwa joli bɛ ka sa. Kɛmɛ, ba caman, wɔɔrɔ sɔgɔlenw ka gosili kɔrɔ.
  Zoya fana bɛ taama na. A bɛ boli i n"a fɔ kobra, a tɛ sababu fitinin di jugu ma. Ani Sinuwaw binna hacked.
  Npogotiginin min sen bɛ a la, o ye pikirijikɛlanw ci minnu nɔgɔlen don ni baga ye, ka dɔnkili da ko:
  - Irisi jamana cɛfarinw tigɛra ni npan ye !
  Wa kɛlɛcɛ, i n"a fɔ jikuru dɔ bɛna wuli, o kɔfɛ, a bɛ bin.
  Wa Aurora ye senna-tɛgɛrɛ kɛ ka taa jugu fan fɛ, k"a tigɛ k"a sɔrɔ a ma kuma wɛrɛ fɔ.
  A bɛ Sinuwaw faga ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - N ka cɛsiriba !
  Wa ka bɔ a sennasanbara la, i ka segin ka pan ka bɔ min bɛ o yɔrɔw kari ka kɛ kreyonw ye.
  Npogotiginin kunsigi bilenman tɛ Sinuwaw yafa. Yan o yɔrɔnin bɛɛ la, a ye mɔgɔ wolonwula tigɛ.
  Wa a sennasanbara jɛlen, n"o ye Sankolola Mansamara Jenerali ye, o y"a ɲɛda kari. Ale, tiɲɛ na, a sara.
  Svetlana fana bɛ wuli ka juguw tigɛ. A ka npan fila, i n"a fɔ sizo folilenw, ye Sinuwaw farikolo tigɛ.
  Lamaga-lamagali la, sungurunnin ye a kɛlɛɲɔgɔn tan ni fila sɔgɔ. A ye disiki ninnu ta n"a sennasanbaraw ye k"u lase. Wa a ye Sinuwakan caman tigɛ.
  A bɛɛ bɛ kungo kɔnɔ.
  Svetlana ko:
  - Juguw tɛna tɛmɛ !
  Aurora sɔnna a ma ko:
  - Tiɲɛ don , u tɛna tɛmɛ - ni sababu tɛ !
  Ani npogotiginin kunsigi bilenman, ka kulekanba bɔ tugun ka Sinuwaw bugɔ ni npanw ye. Wa o kɔfɛ, shrew bolokɔnincininw bɛna pikirijikɛlan damadɔw Bɔ. Ko Sinuwa tan ni fila bɛna ci diɲɛ nata la.
  Oleg Rybachenko, ka kɛlɛcɛ jɛmanw tigɛ, k"a ta k"a sɔgɔsɔgɔ:
  - Hakili tiɲɛni !
  Wa tugun, cɛnin, n"a senkɔniw jɛlenw, ye furakisɛw fili kɛnɛma minnu bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ ani minnu bɛ mɔgɔ faga.
  Wa o kɔfɛ, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ne ka sugo la - se sɔrɔli tuma bɛɛ !
  Margarita, min tun bɛ kɛlɛ kɛ ni jugu ye, ani ka kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ, o sɔnna a ma:
  - Hali sebaaya belebeleba don !
  Wa sungurunnin in fana y"a senkɔni jɛlenw ye, k"a sɔrɔ a b"a ta k"a bɛ saya lase mɔgɔ ma k"a fili jugu ma.
  O la, Sinuwa caman fagara kaban u furuɲɔgɔnma fɛ. Ɔwɔ, ani npogotigi naani fana tɛ dɔgɔya.
  Natasha ye grenade dɔ fili so kɔnɔ min dilalen don ni kɔɔri buguri ye n"a sennasanbara ye. O kelen bɛna pɛrɛn, ka Sinuwa sɔrɔdasiw tigɛtigɛ.
  Ani sungurunnin bɛ pɛrɛn ko:
  - ne ye fanga ka wulu ye diɲɛ kan !
  Zoya fana bɛ teliya kosɛbɛ Sinuwa sɔrɔdasiw tiɲɛni na. A b'a ka npanw wuli ka dɔnkili da ko:
  - An ye waso wuluw ye !
  Wa tuguni, fɛn dɔ bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la min bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ. Wa Sinuwaw ye mɔgɔfaga kɛrɛnkɛrɛnnenw ye kosɛbɛ.
  Npogotiginin min bɛ kungo kɔnɔ nisɔndiya la min bɛ lamaga teliya la ani min bɛ kɛ ni fanga ye, a t"a to hali pikirijikɛlan kelen ka bin, k"a sɔrɔ a ma gosi.
  Aurora fana bɛ ka wuli. A sennasanbaraw bɛ pikirijikɛlan nɔgɔlenw fili. Npogotiginin kunsigi bilenman bɛ kɛ i n"a fɔ panther min bɛ jakaw nɔfɛ. A bɛ Sinuwaw Tigɛ i n"a fɔ kɔɔri.
  Ani ka pɛrɛn a fogonfogon sanfɛla la:
  - Siniko ye ne ta ye !
  Wa a b'a nɛnkun bɔ kɛnɛ kan.
  Svetlana fana bɛ Sinuwaw halaki. Ani a sennasanbaraw b"u ka taama teliya teliya.
  Npogotiginin blonde, i n"a fɔ kobra. Ani ka kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ k"a sɔrɔ hinɛ foyi ma kɛ a la.
  A ka npanw bɛ girin i n"a fɔ fiɲɛbɔlan. Ani, kana a to jugu ka nɛnɛ hɛrɛ la. Fo ni hɛrɛ kɛra dafalen ye ani banbali ye.
  Svetlana, min bɛ ka Sinuwaw tigɛ, o y"a jira ko:
  - An ka foroko de ka bon kosɛbɛ !
  Wa, fɛn min bɛ mɔgɔ faga ani min tɛ se ka faamuya, o bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la. Cogo min na ka kɛlɛɲɔgɔnw gosi, o la ka ɲɛsin saya ma.
  Aurora y"a jira ko:
  - Dɛsɛ saniyalen !
  Wa, pikirijikɛlan tan ni fila bɛ pan ka bɔ sungurunnin sennasanbara la. Ɔwɔ, a bɛnnen don kosɛbɛ fo Sinuwa bi duuru binna siɲɛ kelen.
  Natasha y"o kɔlɔsi, a bɛ Sankolola Mansamara kɛlɛcɛw tigɛtigɛ:
  - I ka dimi ka bon kosɛbɛ !
  Ani sennasanbara gansanw bɛna disikiw daminɛ.
  Zoya, min bɛ kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ, o bɛ pɛrɛn ko:
  - Sugo ka kɛ tiɲɛ ye !
  Ani sennasanbara fana, i n'a fɔ halakili fagalen bɛna ci.
  Wa Sinuwaw ka jama bɛ wuli ka kɛ suw ye.
  Aurora, ka kɛlɛcɛ jɛmanw tigɛ, a bɛ dɔnkili da ko:
  - hinɛ tɛ jugu la !
  Wa ka bɔ a sennasanbara la, fɛn dɔ bɛ pan ka bɔ min bɛ kɛlɛcɛ jɛmanw sɔgɔsɔgɔ fo ka sa.
  Ani kɛlɛcɛ kunsigi bilenman dɔ kungo kɔnɔ lamaga-lamagali dɔ la.
  Svetlana, min ye jugu kulu dɔ tigɛ, o y"a ta k"a sɔgɔsɔgɔ, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan minnu bɛ i n"a fɔ perle, minnu bɛ manamana:
  - An tɛna jɔ abada ! O la sa, Irisi kɛlɛbolo wolola walisa ka se sɔrɔ!
  Wa o kɔfɛ, sungurunnin bɛ kɔɔri grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye, k"a juguw kari ka kɛ sogo jolilenw ye.
  Oleg Rybachenko, ka se sɔrɔ Sinuwaw kan, a ye wale kɛ ni hakilitigiya ye.
  Wa terminator cɛnin ye dɔnkili da ko:
  - Irisi kɛlɛbolo bangera ka se sɔrɔ !
  Wa cɛnin ka sennasanbara jɛlen min kɛra panni dɔ la, o ye tangerine gosi a dawolo la, k"a mugumugu tiɲɛ yɛrɛ la.
  Kɛlɛcɛ kamalennin y"a pɛrɛn ni kanba ye ko:
  - Sebaaya bɛna na anw de bolo !
  Margarita, ka Sinuwaw tigɛtigɛ ani k"u kunkolo tigɛ, o y"a jira ko:
  - Ni u bɛ yen...
  Wa sungurunnin min sen bɛ a la, o ye nɛgɛso kulu dɔ fili ...
  Oleg Rybachenko ye kulekan bɔ k"a jaabi ko:
  - Jɔn bɛ na i fɛ !
  Wa o kɔfɛ, cɛnin sennasanbara ye nɛgɛso sankaba dɔ bɔ. O yɔrɔnin bɛɛ la, Sinuwa kɛmɛ kelen de bugɔra.
  Margarita ye sɔgɔsɔgɔ kɛ a fogonfogon sanfɛ:
  - Olu bɛna kɛ yen ...
  Ani a bolokɔnincininw ye boomerang fagalen dɔ lawuli.
  Oleg, min bɛ Sankolo Mansamara kɛlɛcɛw tigɛ, o y"a jira ko:
  - Jɔn bɛna na i nɔfɛ !
  Ani cɛnin sennasanbara bɛna mɔgɔfagala ni a ɲɔgɔn tɛ yen. Fɛn min bɛ Sinuwaw kolo sɔgɔ.
  Ani ka baga don u la.
  Ɔwɔ, cɛnin tɛ bɔ tan ni fila maloyalenw na ...
  Natasha ye jatigila kɛ barili fila la - ka Sinuwaw tigɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ :
  - Ninnu ye an ka npogotigininw ye !
  Wa ka bɔ a sennasanbara la, boli ye halakili dafalen nilifɛn ye.
  Ani sungurunnin bɛna sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka i da tugu!
  A ka npanw ye bɛɛ kunkolo tigɛ.
  Zoya bɛ kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ taama na ka dɔnkili da:
  - N ka kanuya bɛ sankanso duurunan na !
  Wa tuguni, npogotiginin sennasanbara bɛna boomerang dɔ lawuli. Wa kɛlɛcɛ jɛmanw jamaba min kɔnɔbara dabɔlen don, olu binna.
  Natasha, ka jɛmanw tigɛtigɛ, a kumana ni kɔnɔnajɛya ye:
  - Kanu? Faberge kɔnɔw dun?
  Ani tugun, ka bɔ sennasanbara gansan dɔ la, saya bɔra.
  Zoya, ka Sinuwaw tigɛtigɛ, a y"a jira ko:
  - Wa i bɛ numb kɛrɛnkɛrɛnnenya la kaban !
  Ani a ye ɲɛji cɛ a terikɛ la!
  A bɛ iko npogotigininw tɛ mɔgɔ nɔgɔmanw ye. Wa siga t"a la ko sagaw tɛ.
  Zoya sennasanbara bɛ fɛn tiɲɛnen dɔ bɔ. Ani Sinuwa caman bɛ kalan bila.
  Aurora ka binkanni in kan. A ɲɔgɔn tɛ yen ani a bɛ tiɲɛni kɛ. A bɛ juguw tigɛtigɛ, a ka npanw bɛ i ko fiɲɛbɔlan kamanw.
  Jinɛ kunsigi bilenman, a ka klasiki lamaga-lamagali la binkanni teliya la. Ni a bɛ tigɛ tiɲɛ na, o tuma na, a bɛ tigɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la.
  Ani ka pɛrɛn:
  - Farati ye sababu ɲuman ye !
  Wa ka bɔ a sennasanbara la tugun ka nilifɛn dɔ di Sinuwa wuluw ma. Bɛɛ bɛna tigɛ ka sɔgɔsɔgɔ.
  Svetlana bɛ ka taa taama na A bɛ sankolola mansamara sɔrɔdasiw tiɲɛ. A tɛ sababu fitinin di i ma.
  Wa sisan a sennasanbaraw ye virtuoso ye ten, wa mɔgɔfagalaw bɛna fili. Wa Sinuwaw bɛna tigɛ ka jigin fo i bɛ kabakoya dɔrɔn.
  Ani sungurunnin Svetlana bɛ pɛrɛn ko:
  - A bɛ wuli ni yɛrɛbonya ye dugukolo kan...
  Wa a ye Sinuwa sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔ kɔ kari n"a sennasanbara gansan ye.
  Oleg Rybachenko, ka juguw sɔgɔsɔgɔ, a ye dɔnkili da ko:
  - Irisi jamana ka wulu kunkolo fila ...
  Wa ka bɔ cɛnin sennasanbara la, saya nilifɛn wɛrɛ bɛ pan Sinuwa sɔrɔdasiw ye.
  Margarita, ka juguw tigɛ, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan, a y"a fɔ fana ko:
  - Jamanadenw ka dɔnkiliw la minnu bɛ da ....
  Wa, kɔɔri limoni dɔ wulila ka bɔ kɛlɛcɛ sennasanbara la, ka kɛlɛɲɔgɔnw kari ..
  Natasha ye a yɛrɛ firifiri fiɲɛ na, ka Sinuwa tan ni fila ni tila tigɛ. A ye jugu caman tigɛ ka sɔgɔsɔgɔ:
  A y"a ka bonya sɔrɔ kokura!
  Wa sungurunnin in bɛ lamaga ni saya dɔn na tugun.
  Wa a sennasanbara bɛ fɛn dɔ fili kɛnɛma, wa juguw bɛ faga kɛrɛnkɛrɛnnenya la kosɛbɛ.
  Ɔwɔ, Sinuwaw fɛ, o ye don nɛrɛma ye.
  Zoya fana b"u mugumugu, k"u tigɛtigɛ ka kɛ sɔgɔsɔgɔninjɛ ye:
  - Irisi Mansamara ka bonya !
  Ani a senkɔniw jɛlenw bɛ boomerang fagalen wɛrɛ lawuli. O min bɛ kɛlɛɲɔgɔnw kunkolo bɔ u la.
  Wa sungurunnin yɛrɛ bɛna a ta ka slash backhand.
  Nka kɛlɛ la, Aurora tɛ maloya. Ni dolbanet halakilen, o cogo la ni hinɛ foyi tɛ. Ani k'a ka npanw tigɛ - i n'a fɔ mɔgɔfagalaw.
  Jinɛ kunsigi bilenman ye mankanba bɔ a fogonfogon sanfɛ:
  - Tiɲɛ na, ne ye Sitanɛ dɔrɔn de ye !
  Wa tugun a ka npanw bɛ wuli ka bin Sinuwa kɛlɛcɛw kan.
  Tasuma waraba bɛna pɛrɛn ani jirisunba dɔ bɛna pan ka bɔ a sennasanbara la.
  Bɛnkan bɛna kɛ yen. Wa Sinuwa caman bɛ sanubɔlan kɔnɔ kaban.
  K"a Fɔ k"a jɛya, u suw jɛnsɛnnen dòn yɔrɔ bɛɛ.
  Aurora bɛna sɔgɔsɔgɔ:
  - Ne ka dannaya ye halakili ye !
  Wa ka bɔ a sennasanbara la, i n"a fɔ saya fagalen nilifɛn, o bɛna pan.
  Ani npogotigi bilenman ye fagali dinamiti dɔrɔn de ye!
  Svetlana, fɛn dɔ fana bɛ yen min t"a to i ka sɛgɛn, nka a bɛ se ka mɔgɔ faga.
  A bɛna a ta, ka boomerang dɔ lawuli ni sennasanbara ye. Ani ka Sinuwa caman tigɛ. Nin sungurunnin in ye blonde temperamental dɔrɔn de ye.
  Wa o kɛlɛcɛ ŋaniya ye ka kunkolo tigɛ ni sɔgɔlilan ye min ɲinw ka nɔgɔn ani a bɛ jeni.
  Kɛlɛcɛ na dɔnkili da ko:
  - I tɛna kisi ! An bɛna nisɔndiya kosɛbɛ!
  Wa tuguni, sungurunnin bɛ taama kɛ ni jagɛlɛya ni hakilitigiya ye kosɛbɛ. Ani a bɛ kɛlɛɲɔgɔnw kari, k"a to u ka u lamini lajɛ.
  Npogotigininw ka binkanni min kɛra Sinuwa sɔrɔdasiw kan. U bɛ kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ ni npanw ye, ka halakili nilifɛnw ci ni sennasanbaraw ye.
  Oleg Rybachenko bɛ lamaga i n"a fɔ panther. Wa a bɛ juguw tigɛ, ka jikuru dɔ kɛ jikuru dɔ kɔfɛ. Seginnkanni kelen kɔnɔ, cɛden min tɛ sa, o bɛ se ka wuli siɲɛ tan ni duuru walima siɲɛ mugan.
  Ani ka kɛlɛcɛ caman fili n"u kunkolo tigɛlen don.
  Cɛdennin banbali bɛ pɛrɛn ko:
  - Sugo bɔgɔbɔgɔ !
  Nin sen in fana na, a ka npan bɛ lamaga la, wa a bɛ ŋaniya jira ka kɛlɛɲɔgɔnw tiɲɛ.
  Margarita fana y"a yɛrɛ tigɛ, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - n ye saya tasumabɔlan ye , n bɛ biɲɛw di i ma i n' a fɔ musow !
  Ani a sennasanbaraw bɛ disiki nɔgɔlenw fili minnu bɛ juguw gosi fo ka sa.
  Ani sungurunnin bɛ pɛrɛn ko:
  - se kura bɛna sɔrɔ - kɛlɛcɛ kura bɛna kɛ !
  Wa kɛlɛcɛ bɛ bɛɛ halaki ni binkanni jugu ye.
  Wa, a senw jɛlenw, minnu sɔgɔlen don, a bɛ iko olu bɛ ka nɛgɛw gosi ka don sanubɔlan dɔ kɔnɔ.
  Natasha ye Sinuwa kulu dɔ tigɛtigɛ ka sɔgɔsɔgɔ:
  - An ka se sɔrɔli kama !
  Saya nilifɛn wɛrɛ bɔra a sennasanbara la.
  Zoya fana bɛ kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ. A bɛ wale kɛ ni binkanni kɛcogo bɛɛ ye min bɛ se ka kɛ ani min tɛ se ka kɛ.
  Nin ye a sen gansan ye limoni dɔ lase kɔɔri kan. O yɔrɔnin bɛɛ, sɔrɔdasi jɛman kɛmɛ kelen filila san fɛ.
  Npogotiginin ye dɔnkili da ni sɔgɔsɔgɔ ye:
  - n bɛ sow ta ka kɛ layidu ye , wa ɲɛnajɛ bɛ n makɔnɔ !
  Wa tugun sungurunnin bɛna jugu gosi. Wa a bɛna taama, ka juguw tigɛ, k"u to cogo fitinin na.
  Aurora ye waraba saniyalen ye kɛlɛ la. Nin muso laban in ye jinɛ hakili jiracogo dɔrɔn de ye.
  Ni a ye tigɛ, a bɛ tigɛ.
  Wa ka bɔ Sinuwaw fɛ, sogo tigɛlenw dɔrɔn de bɛ bɔn.
  Aurora, min tun bɛ ka kɛlɛɲɔgɔnw tiɲɛ, a ye mankanba bɔ:
  - Kobra dɔ ka temperament !
  Wa o kɔfɛ, a sennasanbara ye bɔnbu yɛrɛyɛrɛ fili. Ani sɔrɔdasi jɛman caman tigɛra.
  Svetlana ye Sinuwaw sɔgɔsɔgɔ. A bɛ u tigɛ ni npanw ye ka dɔnkili da:
  - Siniko ye tɛmɛnen ye , n' a ka ɲi dɔrɔn !
  Wa sisan, mɔgɔfagala dɔ min bɛ yen, o bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la tugun. A bɛ kɛlɛɲɔgɔnw jɛnsɛn. Wa, fɛn dɔw bɛ yen minnu bɛ bɔ bolow, senw ani joli-sira-funu wɛrɛw la.
  Npogotiginin minnu bɛ kɛlɛ la, olu ye kungo ye ten, u bɛ binkanni kɛ tuma bɛɛ.
  Nka Sinuwaw ka ca kojugu o la, o halakili ye dɔlɔmin ye. Hali ni npanw ni baara.
  Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Oleg y"a daminɛ ka daji tu ka bɔ bɔgɔdaga dɔ la. O fana bɛ dɔ Fàra halakili kan.
  An k"a fɔ k"a jɛya, cɛnin ye greyhound ye kosɛbɛ. A ka lamaga-lamagaliw bɛ i n"a fɔ a bɛ pendule (pendule) wuli.
  Wa o bɛ teliya kosɛbɛ dɔrɔn ka tɛmɛ lɛrɛw kan. U ye npanw tigɛ joona kosɛbɛ ani teliya la.
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Nin ye an ka sugo ye , ka se sɔrɔ ka tiɲɛni kɛ !
  A sennasanbaraw bɛna nilifɛn fagalen dɔ gosi tugun.
  Margarita ka kungo-kɔnɔ-yɔrɔ dɔ. A bɛ juguw tigɛ ani ka pɛrɛn:
  - Se bɛna kɛ , n b' a dɔn tiɲɛ na !
  Ani sungurunnin bɛna grenade fagalen dɔ fili.
  Ani ka kɛlɛcɛ jɛmanw yɔrɔw tigɛtigɛ.
  Natasha fana bɛ ka taa taama na. A tɛ barika ni maloya dɔn. A ka npanw ye a juguw tigɛ. Ani ka mansin saba kɛ.
  O kɔ, sungurunnin ko:
  - Kaskad belebeleba !
  Ani sennasanbara bɛ boomerang fili. Sinuwa tan ni fila tora ni laɲiniw tɛ. Kɛlɛcɛ min bɛ ka u ɲɛnabɔ, o filɛ nin ye.
  Zoya fana bɛ taama na. A bɛ kɛlɛɲɔgɔnw sɔgɔsɔgɔ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Kɛlɛ joli ni tiɲɛ !
  A sennasanbara bɛ lamaga la, fɛn dɔ bɛna fili. Ani ka sankolola mansamara kɛlɛcɛw jamaba tigɛ.
  Aurora fana bɛ ka wuli. Wa a fana bɛ Sinuwaw ka halakili ɲɛminɛ. Wa a b"o kɛ, i n"a fɔ a bɛ raking kɛ ni burusi ye.
  Wa a bɛ pɛrɛn ko:
  - Banzai ka tendance !
  Ani grenade dɔ bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la tugun. Ani a bɛna jugu karilen caman kari.
  Svetlana fana bɛ kɛlɛ in na. Wa a t'a dabila ni seli caman ma kɛ. Ani npanw i n'a fɔ tigɛ. A na a ta ni sennasanbaraw ye k'a bila ka taa. Wa o fanga sanpɛrɛn suguw bɛ Bɔ o de la.
  Aurora bɛ dusu don a terikɛ kɔnɔ ko:
  - Kùnnafoni dɔ bɛ yen !
  Svetlana, ka Siniwa jamana ɲɛmaa tigɛ tilayɔrɔ fila la, o y"a jira ko:
  - Kùnnafoni dɔ bɛ yen !
  Wa npogotiginin fila bɛɛ y"u sennasanbaraw gosi ɲɔgɔn na.
  Aurora bɛ ka taa taama na tugun. Impetuous ani min tɛ se ka se sɔrɔ. A tɛ barikantanya ni siga si dɔn.
  A ka npanw ye hadamaden farisogo tigɛ.
  Jinɛ kunsigi bilenman, ka Sinuwa wɛrɛ sɔgɔsɔgɔ, a bɛ ɲininkali kɛ ko:
  - E hakilina ye mun ye, tiɲɛ na?
  Svetlana y"a jaabi ko:
  - Tiɲɛ don, hakilina in ye danfara ye !
  Aurora ye ŋɛɲɛ kɛ k"a fɔ ko:
  - Ɔwɔ, tiɲɛ don !
  Grenade wɛrɛ bɔra a sennasanbara la. Ani a ye juguw gosi cogo min na. Ka bɔ Sinuwaw fɛ, sogo tigɛlenw dɔrɔn de tun bɛ pan ka taa fan wɛrɛw fɛ.
  Svetlana y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya ye ko:
  - O cogo de la o ye an ka fagali n' a dabɔ ye !
  Wa sungurunnin fana ye saya fagalen ni hinɛbaliya nilifɛn dɔ daminɛ n"a sennasanbara ye.
  Natasha, ka Sinuwaw kari ni npanw ye, o y"a kɔlɔsi cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  U ka tiɲɛ b"u bolo, anw ta b"an bolo!
  Grenade wɛrɛ bɔra npogotiginin sennasanbara la.
  Zoya sɔnna o ma ni diyanye ye, ka jugu tigɛtigɛ ka kɛ fɛn misɛnninw ye:
  - Bɛɛ n'a ta don. Ani tiɲɛba don kosɛbɛ!
  Wa ka bɔ a sennasanbara la tugun, dɔ bɛ pan min bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ. Ani ka sogo tigɛtigɛ ka kɛ gerenadi misɛnninw ye.
  Natasha y"a fɔ cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  - o de ye dɔnniya ni ala ye min di an ma !
  Zoya, min bɛ kɛlɛɲɔgɔnw tiɲɛ, o sɔnna a ma:
  - A ye caman di !
  A sennasanbara ye a fili tugun, disiki damadɔ. Ani ka kɛlɛɲɔgɔnw kulu dɔ gosi.
  Natasha y"a kɔlɔsi, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan ko:
  - Tɛmɛsira, o bɛɛ n'a ta !
  Wa a bolokɔnincininw ye pikirijikɛlan tan ni fila wɛrɛw fili. U ye politiki min bɛ mɔgɔ faga ani min bɛ kungo kɔnɔ, o jira.
  Sinuwa mɔgɔ ba tan ni tan fagara kaban. Six ye baara belebele kɛ ka tariku wɛrɛ da.
  Wa tiɲɛ na, npogotigininw ni cɛden ye fanga belebeleba ye, ani fanga belebeleba!
  . SABABU #14
  Sinuwaw ye kalan jugu sɔrɔ fo u ye binkanni kɛ, cɛnin hakilitigi Oleg Rybachenko ye baarakɛminɛn wɛrɛ sɛbɛn;
  KADO WAATI!
  ƝƐFƆLI KƆRƆBƆLI
  San kura seli ɲɛsigi don na, faaba Moskow bɛ i n"a fɔ sumanforoba dɔ min kulɛrilen don ni yeelenw ye ni bolomafara ye. Bɛɛ kɔrɔtɔlen don ka fɛn caman minnu dalajɛ san kɔnɔ, olu ban walasa ka se ka don seli ɲɛnajɛ fiɲɛ dumanw na.
  Ani Alex kamalennin n"a terimuso Angelina tun ka kan ka firifiri, ka nilifɛn caman lase. Nɛnɛ nɔgɔlen nɔrɔlen tun bɛ ka kirin, nɛgɛso butiki jukɔrɔ, a tun ka suma Fa Frost ka saga wuluwulu cotton kɔnɔ, ani a kunsigi fiyɛlen jukɔrɔ, kamalennin ɲɛda bilenmanw, minnu tɛ ni razɔri ye, olu tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ni sumaya kɔgɔlen ye. Angelina, npogotiginin dɔ ka fini na, a ka nɔgɔn dɔɔnin, hali ni so mugannan kɔfɛ i t"a daminɛ ka bin i sen kan misali la.
  Nka cogo di ka ban sababu la ka wari wɛrɛ sɔrɔ i n"a fɔ san kura furuɲɔgɔnmaw?
  Wari tɛ se ka kɛ fɛn kuraw kura ye, wa bursi ka dɔgɔ kosɛbɛ, sɔngɔ dibi la...
  - A ye i kudlaty min chapaet? - N ye kumakan nɔgɔlen dɔ mɛn.
  Lanpan barila ka faga, ani biɲɛ juguw ye yeli kɛ dibi la. Jagokɛla min kunsigi tun ka surun, n"a ɲɛ ka surun, o ye nɛgɛso jan dɔ lamaga, o kɔfɛ, damadɔ wɛrɛw tugura o kɔ, u tun bɛ i n"a fɔ jinɛw bɛ boli ka bɔ dugujukɔrɔ.
  - Kafiriw tigɛ ! - A bɛ mankan bɔ, ka tulolabanaw tɔɔrɔ, ka jugu, i n"a fɔ sɔgɔsɔgɔninjɛ nɔgɔlen dɔ sɔgɔsɔgɔ bɛton kan kan.
  Hali ni tiɲɛ don, ka kɛɲɛ ni Hollywood ka ko kɛlen ye, furuɲɔgɔnma fila ninnu tun ka kan ka wuli ka jatigɛwalekɛla farimanw gosi yɔrɔnin kelen, nka ɲɛnamaya ka ca ni prosaique ye. Alex ni Angelina ye gosi dɔ di. Tiɲɛ don, u ye denmisɛnw ye, farikoloɲɛnajɛla, nka bɔrɔ girinmanw ni kadow bɛ u kɔ kɔfɛ ani fini belebelebaw b"a to boli ka gɛlɛn kosɛbɛ...
  A kɔfɛ, mɔgɔ bɛ se ka sisi gɛlɛn dɔ mɛn, matarafa nɔgɔlenw, yan, kamalennin dɔ tigɛra ni daji ye a kɔ la, k"a ka jatigila tigɛ ...
  Fɛn jɛman dɔ bɛ pan kalanden bolilenw sen kɔrɔ, a bɛ i n"a fɔ soso don min bɛ manamana (fuse bɛ ka jeni!) A kɔ. Angelina ye sɔgɔsɔgɔ: sosow tun man di a ye, nka, tiɲɛ na, min tun ka jugu kosɛbɛ ...
  A ye mankanba bɔ! Asfalt siraba, min tun bɛ lamɔ kosɛbɛ, o ye ɲɛda gosi, o yɔrɔnin bɛɛ la, dimi nɔgɔlen dɔ ye farikolo sɔgɔ, min bɛ seliluw tigɛtigɛ ...
  ADAMADENYA KA ƝƐNABƆLI ƝƐNABƆLI
  Ni o kɛlɛbolo jatebaliya sugu gɛrɛla, o bɛ siran, ka bɔ yɔrɔ jan, a tun bɛ i n"a fɔ nebula kulɛri caman, manamana, o tun bɛ ka wuluwulu. Ka fara o kan, sɔgɔsɔgɔninjɛ kelen-kelen bɛɛ ye jinɛ jugu ye walima hakili yɛrɛyɛrɛlen min bɛ sɔrɔ subagatɔ dɔ ka subagaya fɛ. Fɛn min bɛ ɲɛfɛ, o janya tun bɛ se ka kɛ parsec fila-fila ye, o hakɛ in na, hali kɛlɛkurunba minnu bɛ wele ko ultra-battleships, olu bɛ i n"a fɔ cɛncɛn kisɛ Sahara.
  Hadamadenw ka tɔnba ni siya wɛrɛw minnu sigilen bɛ metagalaxie kɔnɔ, olu donna kɛlɛ latigɛlen in na.
  Kurun caman bɛ yan, ni kabako ye, hali ni a ka c"a la, u bɛ kɛlɛ suguya nafamaw dɔrɔn de bali. Ayiwa, misali la, dolow kurunba min bɛ i n"a fɔ nɛgɛso walima n"a dawolo ka jan, n"a bɛ wuli ka kɛ ramrod ye nɛgɛbere juruw nɔ na, walima hali double bass min bɛ ni tanki tourelle rectangulaire ye. O bɛ se ka mɔgɔ dusu tiɲɛnenw kabakoya, wa a bɛ mɔgɔ kabakoya, nka a ka teli ka nisɔndiya lase u ma ka tɛmɛ siran kan, kɛrɛnkɛrɛnnenya la kɛlɛcɛ ŋanaw cɛma.
  U kɛlɛɲɔgɔn ye mansamara ye min b"a fɔ ni jagɛlɛya ye ko a ye diɲɛ bɛɛ fanga ye. Kɔnɔba, fɛn bɛɛ bɛ bila kɛlɛ baara la yɔrɔ min na, a kumasenba ye baarakɛcogo ɲuman ni nafa ye. A tɛ i n"a fɔ Jɛkulu, dolow-kurun minnu bɛ sanubɔlanw ta, olu bonya dɔrɔn de tɛ kelen ye. Wa a cogoya bɛ Taa kelen na - a ɲɛda la, jɛgɛ minnu bɛ Dòn kɔgɔjida la kosɛbɛ. Laala ni danfara kelen ye : a bɛ i n"a fɔ nɛgɛdaga belebelebaw, nɛgɛdaga - annigelans.
  Dolow minnu bɛ diɲɛ yɔrɔ in na, olu tɛ jɛnsɛn kosɛbɛ sankolo la, nka u ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye, u yeelen hakɛ danfaralen don. Kun dɔw la, n"i y"o yeelenbɔlaw lajɛ, dusukasi dɔ bɛ yen, i n"a fɔ i bɛ mɛlɛkɛw ɲɛw lajɛ, k"u bɛ diɲɛ kɔnɔfɛn ɲɛnamaw jalaki u ka kɛwale juguw kosɔn, minnu ye kungo ye tiɲɛ na.
  Grobzagonat kɛlɛbolo ma kɔrɔtɔ ka ɲɔgɔn sɔrɔ, mobili-kulu danfaralenw dɔrɔn, teliya la, ka nafa sɔrɔ u ka teliyaba la, ka binkanni kɛ jugu kan, ka tiɲɛni kɛ ani ka kɔsegin. O jaabi la, u y"a ɲini k"u kunbɛn ni baraji tasuma ye, nka sanubɔlan minnu tun bɛ se kosɛbɛ ani minnu ka fɛɛrɛbɔ tun ka bon kosɛbɛ, olu ye baara kɛ ka ɲɛ kosɛbɛ. Minɛnw pɛrɛnna i n"a fɔ u pɛrɛnna, ka pɛrɛn geyser kɔnɔ min kɔnɔ, kurunba ni tiɲɛnikɛlanw yɔrɔ dɔw bɛ yen. Nka yan a tun bɛ se ka dump ani big game. Hadamadenw ka tɔnba ka kɛlɛkurunba dɔ binna, kurun in bɛ ka sisi kosɛbɛ, wa dolow kurunba "Stalingrad" kɔnɔ, ɲagami bɛ fanga la.
  U b"a ɲini k"a kisi n"u seko bɛɛ ye, npogotigininw ni cɛdenw fari bɛ bɔ tiɲɛ na funteni jugu in na. Wa fiɲɛ kɔnɔ, i n"a fɔ modɛlikɛla, rosoji tun bɛ fiyɛ, azote ni ɔkisizɛni mɔlikulu dɔ tun bɛ ɲɔgɔn sɔrɔ, ka funteni hakɛ kɔrɔta min tun dagalen don kaban mɔgɔ fɛ. Yan, npogotiginin binna a gɛnɛgɛnɛ kan, ka a yɛrɛ biri Perun ka amulet susu, ɲɛjibɔlanw bɛ wuli k"a sɔrɔ waati ma sɔrɔ ka se nɛgɛdaga gɛlɛn ma. Nin ye saya ye, kamalennin dɔ min a bɛ lɛrɛ tilancɛ bɔ, o y"a ɲini k"a ta, ka bin duguma, ka tasuma don, sogo bilenman bɛ bɔ kolo la ...
  Kɛlɛ robo dɔ, bɛ tulumafɛnw jigin ka bɔ dawolo belebeleba dɔ la, a bɛ i n"a fɔ nin masin in bɛ ka mankan bɔ, ka tɔɔrɔ sɔrɔ, ka delili ci ɛntɛrinɛti ala ma, ka da kode fila kan. Fiɲɛbɔlan bɛ tiɲɛ, ka wuli ka kɛ dingɛ dunba misɛnnin sugu dɔ ye nka u ka ca, farati bɛ a la ka fɛn bɛɛ ni fɛn bɛɛ minɛ.
  Nin ye muso kɛlɛcɛ cɛɲiw fila ye, minnu nɔrɔlen bɛ kurunbonkarila la n"u bolow ye, nka u ma se, k"a ɲini ka saya bila kɔfɛ. U ɲɛda nɔgɔlenw, minnu ɲɛ ye bulama ye, olu bɛ tiɲɛ, wa u ɲɛda cɛɲiw bɛ tiɲɛ dimi fɛ min tɛ se ka muɲu. Nka sumaya-fiɲɛ degun bɛ bonya. A b"a bolokɔnincininw tigɛ, joli bilenman bɛ bɔ farikolo ni senkɔniw tigɛlenw na , ani npogotigininw bɛ boli ka don sogomugu kɔnɔ. Fɔli la, npogotiginin kunsigi bilenman dɔ ni kamalennin dɔ ye ɲɔgɔn gosi, k"a kunkolo min bɛ i n"a fɔ nsonsan, o b"a gosi kɔnɔbara la.
  U bɛ Se ka 'ɲɔ̀gɔn 'ɲɔ̀gɔn Dòn ɲɔgɔn na ka Sɔrɔ ka Taa segin tɛ yɔrɔ min na. Muso wɛrɛ, min ka ca ni tilancɛ ye kaban, o ye ja ja ni bolo jenilen ye kogo kan : " Jagɛlɛn bɛ sa siɲɛ kelen, nka a bɛ balo fo abada, siranbagatɔ bɛ balo siɲɛ kelen, nka a sara badaa." Tasuma min ɲɛ ye bulama ye, o bɛ funteni fara a kan, ka farikolo duman dɔ minɛ min ka kan ni podiyɔmu tɔgɔbatigiw ye a waati damadɔ tɛmɛnenw na. Yan, npogotiginin kolow bɛ bɔ kɛnɛ kan, wa farikolo barikamaw, minnu gɛlɛyara kabini denmisɛnninya, olu bɛ sɔgɔsɔgɔ ka kɛ bɔgɔ finman ye.
  Kɛlɛkurun ye tasuma don kosɛbɛ, ka fiɲɛ bugunw gɛn ka don fɛnɲɛnamafagalan kɔnɔ, ka tila ka pɛrɛn, ka kari ka kɛ fɛn caman ye.
  Hypermarshal Grobzagonath Prince "Mace belebele" ye yamaruya di ko:
  - Ka taa ɲɛfɛ super-frigat miliyɔn duuru ba kɛmɛ seegin ni bi duuru, ka fara anijeni tabaga gɛlɛnw kan. A to diɲɛ jamaba ka tɛmɛn juguw kɔ kan!
  Frigatew y"a ɲini ka to ka formation (fɔlikan) in to yen, ka layini kɛ layini danfaralenw na. Misila kurunba ni grapples, ni kɛlɛcɛw farala ɲɔgɔn kan, olu ye rezo fine mesh sugu dɔ sigi sen kan. A daminɛ na, u y"a ɲini ka juguw Blà yɔrɔ jan kosɛbɛ, k"u Kɛ ni marifa ye min tɛ ko kura ye diɲɛ kɔnɔ tugun, nka min bɛ tiɲɛni Kɛ kosɛbɛ: thermoquark misiriw. I n"a fɔ puncher belebele ka bɔksi fɛɛrɛ: Aw bɛ kininbolo jan dɔ fili ani ka aw jɛɲɔgɔn to a yɛrɛ la. Jɛkulu ka kurunw kɔsegira, dolow kurunw kɔfɛla kɔlɔsili yɔrɔ girinna ka taa ɲɛfɛ, k"a ɲini ka tɛmɛn ka taa kɛlɛyɔrɔ la waati kɔnɔ. Sanubɔlanw bɛ baara kɛ n"u ka nafa ye labɛnni ni manɛwɛrɛli la, i n"a fɔ mɔgɔfagala min bɛ ni sɔgɔlan ye, o bɛ fanga minnu bɛ u kɛlɛ, olu ka sigicogo lafiyalen tigɛ. Minnu y"a ɲini ka bin dunanw kan, bɔnɛw cayara.
  Sitanɛ cɛɲi-jenerali Duchess de Furia bɛ boli a ka annigen tabaga teliyaba kan. Nin ye kɛlɛ-dolow-kurun sugu dɔ ye fo, a tɛ i n"a fɔ kurunba kɔrɔw, marifa nɔ na, antɛni-minɛnw b"a la, n"u kɛra kɛlɛ la, u bɛ juguw ka kurunw ka kɛlɛkɛminɛnw tiɲɛ n"u nɔ ye. Yan, gravioplasme (gravioplasme) jikuruw bɛ Nà, minnu bɛ teliya ka 'sèn Bɔ vacuum (yɔrɔ) la. Yɔrɔ nɛrɛma min bɛ Bɔ u ka yɔrɔ-ji-yɔrɔ-la-yɔrɔw la, o bɛ Kɛ i n"a fɔ ji min bɛ Bɔ gazi bɔnlen na. O wale in bɛ tiɲɛni kɛ kosɛbɛ. U bɛ dunanw ka marifaw wuli k"a sɔrɔ u ma se k"u kɛlɛ, ka ɔridinatɛri bilasirali bali, walima hali ni u fanga ka bon, u bɛ kɛ sababu ye ka thermoquark misiriw halakili fusew bɔn. Juguw ka dolow kurunw bɛ i n"a fɔ jɛgɛ minnu bɛ masin tulu filimu jukɔrɔ, u dɔw ma dilan ni nɛgɛ walima seramiki ye, nka u bɔra fɛnɲɛnamaw la, wa tiɲɛ yɛrɛ la, u bɛ girin kosɛbɛ sɔgɔsɔgɔninjɛ jugubaw la.
  Yan, kɛlɛkurun wɛrɛ bɛ daminɛ ka bɔgɔbɔgɔ, tasuma bɛ tasuma na, i n"a fɔ kurunba dɔ min cɛmancɛ bɛ Kanal bonya cɛ, o dilannen don ni dominow ye minnu falen don gazi la. Foyi tɛ Fɔ bɔnɛ minnu na ka Bɔ dolow kurun fitininw cɛma. Dunanw ni dugukolo kan mɔgɔw ka jɛkulu bɛ ka a yɛrɛ di k"a jɛya, a bɛ iko stalzanw ka marifa kura - gravioplasma min bɔra, o ye mansamara kɛmɛ caman ka sanfɛla fanga kabakoya tiɲɛ na.
  Comte de Barsov bɛ tasuma kɔlɔsi ni bolokɔninw lamaga-lamagali ye skanɛrɛ ɲɛfɛ cogo dɔ la. Kɛnɛma, sanubɔlan kɛsu Jenerali min bɛ dolow wɔɔrɔ la, o bɛ i n"a fɔ cɛ dɔ ka jɔli barikama, cɛsirilen, jara ɲɛda bɛ min na. Waraba cɛɲi min bɛ kɛlɛ kɛ, nka nin ye cɛɲi jugu ye - Lusifara. Grobzagon bɛ sɔgɔsɔgɔ ni dimi ye, ka hinɛbaliya gosi. A bɛ jamakulu ɲagaminen ye min lajɛra ka bɔ galaxie caman na. Ayiwa, a to u ka bunch up ka tɛmɛn fɔlɔ kan, ka dɔ fara siran kan. Ni hinɛbali, kaburu mansamara fanga kunbabaw donna kɛlɛ la, se sɔrɔli, nisɔndiya laban bɛna kɛ dɔw bolo ani dusukasi laban bɛna kɛ dɔw bolo.
  Jɛkulu in bɛ ka wale kɛ ni ɲagami ye dɔɔnin, sanni ka kɛ ni sɔsɔli labɛnni ye, manɛwɛrɛw minnu tɛ jɛya, hali kɛlɛkurunba fila, hali ni diɲɛ yɔrɔjanw bɛ yen, u fiyentɔw, u bɛ taa ɲɔgɔn fɛ, o kɔfɛ ni mankan ye, ni girinya ye, ka dimi bɔ tulo la kɛlɛcɛ minnu bɛ yɔrɔ gɛrɛfɛ, olu ye ɲɔgɔn gosi.
  Tilayɔrɔw karilen don u kɔnɔ, kɛlɛyɔrɔw, barakɛyɔrɔw, degeliw ni ɲɛnajɛyɔrɔw tiɲɛna. O bɛɛ kɛra jikuru teliya la, teliya la fo ka se ka bolicogo bɛɛ faga, nka hali bi a bɛ kɛ dɔɔnin dɔɔnin cogo tɔɔrɔlen na, ka sababu di fɛnɲɛnɛma miliyɔn caman ma minnu sirilen bɛ, u ka siran sugo jugu dɔ dɔn saya la min tɛ se ka waleɲumandɔn.
  Nin ye puce boli la countess ye, min ni violet kulu dɔ bɔlen don kosɛbɛ ni frog senw pinki ye sanu kurulenw na, a bɛ sɔn saya dimi ma, ka sɔn ... a ka kɛlɛ bɔbaga ma. Ɔridinatɛri ka ologramu bɛ deliliw kalan ani ka jurumuw bɔ mɔgɔ la teliya la. O jamana cɛɲi in ka diinɛ ye ten, i ka marifa kɔrɔlen bɛ sarakalasebaa jɔyɔrɔ ta, sibɛri hakili dɔrɔn de bɛ jate ten, senuya ni saniya bɛrɛ b"a la walasa ka kɛ cɛmancɛ ye fɛnɲɛnama ni Sebaayabɛɛtigi Ala cɛ. Sarakalasebaa-cikɛla ka kuma labanw tun ye nin ye:
  - Diɲɛ tɛ dɛsɛ ye , nka haramulen tɛ saraka Ala ye !
  Duchess de Furie ye ekipu ka dɛmɛbaga nɔgɔlen ye ani farikoloɲɛnajɛla ye cogo kɛrɛnkɛrɛnnen na, kumasen kode min bɛ digidigi, min jɔyɔrɔ ye fila ye. Sifer ka kala fɔlɔ ka bɔ ekipu ka wiretaps possibles la. O ye magotelepathique impulsion filanan ye.
  Cruisers, destroyers, brigantines, ani hali sanfɛla kurun kelen, olu ye kurunw ye minnu tiɲɛna walima minnu tiɲɛna pewu a ka dolow kurun fɛ. De Furia y"a jira ni hakilitigiya ye ko:
  - Jagɛlɛya bɛ se ka kalan dafabaliya musaka bɔ, nka kalan tɛ jagɛlɛya musaka bɔ abada !
  U ka gɛrɛgɛrɛ ye thermoquark fanga tiɲɛ kaban (fɔlɔ a baara ma dafa ten) min bɛ reactor la ka se a dan na, wa a bɛ ka cikan makɔnɔ ni jɔrɔ ye. Juguw ka kurun ba kɛmɛ caman minnu bɛ kalasi kunbabaw la, olu tiɲɛna kaban, kɛlɛ bɛ ka kɛ ɲɛfɛla la min ka bon kosɛbɛ.
  Cikan dira, u ye teliya, u labɛnna ka kɔsegin walasa ka charge (sara) sɔrɔ doni-ta-yɔrɔw la - dolow kurun kɛrɛnkɛrɛnnenw minɛnw.
  Wa Prince "Giant Mace" ye fanga kura fili kɛlɛ in na:
  Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a yɛrɛ ka flagship ultra-battleship "Beast".
  O kɔ fɛ, jaba fla wɛrɛw "Shock and Awe" ani "Red Noose" taara ɲɛ. U ye marifa belebelew ni marifa fitininw ni emitɛri ba tan ni tan bila sen kan. U sanfɛ, lakanani-yɔrɔ damadɔw tùn bɛ Fɔɔnɔ: graviomatrix, magospatial fields (fɛn minnu bɛ Se ka Dòn sira kelen dɔrɔn fɛ), fanga jiralan. Sibɛri minɛnw bɛɛ tun bɛ baara kɛ teyoplasme sublevel kan, o min ye resistance di interference ma. O waati kelen na, baara kɛra ni rada belebelebaw ye, minnu yɛrɛ ye Jesuitw ka sɛgɛnw da jugu ka ɛntɛrinɛti kan.
  I n'a fɔ sanbɛlɛ fagalen dɔ binna sɛnɛfɛnw kan, "nilifɛnw" minnu bɛ saya ta, olu binna duguma... Jagokɛla saba y'a ɲini ka jɛnsɛn ka caya walasa ka jugu halaki cogo ɲuman na. U tɛ Se ka Dɔgɔya tiɲɛ na, i n"a fɔ bolokurun sanpɛrɛn, ka Fɔ, ka popɛri wuluw jeni minnu bɛ Fɔɔnɔ sankolo la, o cogo de la u bɛ Se ka mɔgɔ faga dunanw ka sanfɛla-kurunw na. K"u wajibiya u ka kɔsegin siranya fɛ. Kisili modulu jatebaliya minnu bɛ i n"a fɔ furakisɛw, olu bɛ jɛnsɛn vacuum kɔnɔ, u bɛ ka yɛrɛyɛrɛ ka taa a fɛ misiriw ka binkanni fɛ i n"a fɔ buoys minnu bɛ kɔgɔji gɛlɛnw na. Fɔlɔ, sanubɔlanw t"u janto u la, ka fɔlɔ ka farati ni barikamaw kari, o kɔfɛ, a bɛ se ka kɛ ka dunanw ban minnu bɔnɛna u hakili tolenw na siran fɛ. Kɛlɛ ma se fɔlɔ, hinɛbaliya Mansamara sɔrɔdasiw fana bɛ bɔnɛ sɔrɔ, nka, bɔnɛba tɛ u la ni i y"a suma ni jugu ye.
  Nka o waati kelen na, sanfɛla-kurun tasumamanw kan, mɔgɔw ka wuli-wuli ni siran tɛ yen. O mɔgɔw bɔli bɛ taa ɲɛ kosɛbɛ, i n"a fɔ ninnu tɛ fɛnɲɛnama ɲɛnamaw ye, nka biyorobɔtiw don. Ka fara o kan, kɔsegin in, i n"a fɔ saya tulo geren, dɔnkili jagɛlɛnw bɛ taa ɲɔgɔn fɛ.
  Wa de Furia ka anijeni-tabaga filɛ nin ye : o ɲɔgɔnna plasma gravitational tabaga kɛrɛnkɛrɛnnen in, min kɛra ko ye min ma deli ka kɛ tiɲɛni fanga siratigɛ la. Tiɲɛni fanga chargement (sarali) kɛra a bɛ se ka kɛ o yɔrɔnin bɛɛ la ani ka segin kɛlɛ la.
  Sanfɛla bɛ ka teliyaba sɔrɔ, duchess yɛrɛ bɛ a minɛ stabilisateur la, ka tɛmɛn kɛlɛ fini translucent fɛ, i bɛ se k"a ye cogo min na a ka biceps belebelebaw bɛ tensed, a tɛ kɛ muso cogo la. Ale ni kurun kɔnɔ baarakɛla tɔw ka kan k"u jija walisa u kana bin u kɔ kan. Duchess min kunsigi ye jara ye, o tɛ se ka ladege, i n"a fɔ kɛlɛcɛ min bɛ bɔ komikɛw la, a ɲɛw bɛ sɔgɔsɔgɔ, u bɛ yeelen kosɛbɛ, kunsigi jan ni kunsigi belebele bɛ wuli ka bɔ fiɲɛ na min bɛ na.
  A ka gɛlɛn ka da a la ko nin sungurunnin ŋana in ye cycle kɛmɛ fila gosi kaban. A ɲɛda kura ani saniyalen don cogo min na, a bɛ taa-ka-segin kosɛbɛ, tuma dɔw la ni dimi ɲɛda ye, tuma dɔw la a kɔfɛ mɛlɛkɛ walima tulonkɛ. Kɛlɛ caman bɛ a kɔfɛ, nka a kɛra i n"a fɔ a ma sɛgɛn o la abada. Kɛlɛ kura kelen-kelen bɛɛ ye fɛn kɛrɛnkɛrɛnnen ye, n"a cɛɲi n"a ka ja nafama ye min tɛ se ka ɲɛfɔ, n"o ye fɔlikan ye min bɛ mɔgɔ nisɔndiya.
  Wa sisan, marifa labanw b"u bolo baarakɛcogo sariya siratigɛ la, a ka c"a la, jugu tɛ se ka lakana ɲuman sɔrɔ min kama, a dɔgɔyalenba la, fo ka se Grobzagonat ka sebaaya laban ma.
  Phizt siya ka dreadnought ye dɛmɛnbali ye cogo min na. Fiyentɔya, sira min bɛ bɔnɛ a la. A bɛ girin ni disiki ye min bɛ labɔ farikoloɲɛnajɛla dɔ fɛ, ko waati fila-fila kɔfɛ a yɔrɔw fiyɛra galaxie (fila) yɔrɔw la. Walima mɔgɔ wɛrɛ min ye bɔnɛ sɔrɔ, n"o ye tiɲɛnikɛla saba ye minnu bɛ sa gravioplasm bolow la siɲɛ kelen, kurunw bɛ yɛrɛyɛrɛ ani ka flakɛ, i n"a fɔ wulu minnu bɛ fili jikuruw fɛ cɛncɛn jenilen kan.
  Baron de Alligator, ka emitɛriw laɲini latilen (wa a ma kɛ ni ɲɛtaa tɛ, monoblock berew dɔrɔn de tora ka bɔ kurunba kura jenilen na), o y"a kɔlɔsi ni nimisali ye :
  - A fagali ka nɔgɔn, a ka gɛlɛn ka lakunu, wa a ka c"a la, a tɛ se ka kɛ ka ɲɛnamaya kɛ ni fariya tɛ !
  Defuria, min b"a ka dolow kurunw kulu ɲɛminɛ, ka tiɲɛni baji wɛrɛ bɔ, wa a bɛ i n"a fɔ kurun min jiginna ka bɔ doni tacogo la, o fana sirilen bɛ plasma rezo kɔnɔ, a jirala ko:
  - Saya, i n'a fɔ teri kantigi, bɛna na tiɲɛ na, nka n'i b'a fɛ ka taama jan kɛ ni ɲɛnamaya kapitiri ye, i k'i ka cɛsiri jira hakili ni jagɛlɛya la !
  Comte de Barsov ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni mankanba ye, ka t"a fɛ a ka kumasen hakilitigi la:
  - Sariyaw ma sɛbɛn nalomanw kama , nka u bɛ sankɔrɔta fana sɔrɔ u ka sariya tiɲɛni na o hakilitigiw ye minnu ye nin sariya ninnu sɛbɛn !
  Armada suguya caman ka kɛlɛbolo labɛnni min kɛra, o tiɲɛna. Boli sankolo la bɛ i n"a fɔ hali kulu binna, o ye fɔɲɔba ye min ye wuluw ka lakɔli dɔ datugu o yɔrɔnin bɛɛ, ka bɛɛ bin ka bɛɛ ta siɲɛ kelen ... O nɔfɛta daminɛna. I n"a fɔ waraba kulu dɔ bɛ sagakulu dɔ gɛn. Sanubɔlanw dɔrɔn de ka jugu kosɛbɛ, hinɛ tɛ u la ka tɛmɛ waraw kan. U fɛ, nin tɛ hali kisiko ye, nka u bɛ sago jira min tɛ se ka biri ani dimi hinɛbali. Gase, tɔɔrɔ, kana a bila. Wa hali n"a y"a sɔrɔ den caman tɛna u bangebagaw makɔnɔ (wa yan danfɛn minnu bɛ bɔ cɛ ni muso la ka se cɛya tan ni fila ma, olu lajɛlen don), nka ba, fa, neutre, u denkɛw, u denmusow ani jɔn b"a dɔn jɔn wɛrɛ ... What valor in such a mɔgɔfaga, k"a sɔrɔ hali marifa cilen bɛ wuluw la, o bɛ seko ni dɔnko caman de wajibiya. O nɔgɔw ye yɔrɔ fa ka bin yeelenw kan, ka kɛ sababu ye ka koronawirisi, ka fɛnw bɔ kɛnɛ kan, ani ka plasma vortices (jirisunw) kɛ dugukolo sanfɛ. Dolow kelen-kelen yɛrɛ bɛ u kulɛri Changer ka Bɔ dunan fɛn caman na minnu binna u sanfɛla la. Bɛɛ tɛna a faamu, nka dusukun bɛ minnu na: a ka jugu kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni danfɛn min bɛ ni mɔgɔya ye, o bɛ jeni ɲɛnama, ani mɔgɔya ye diɲɛ bɛɛ ye min tɛ hakili sɔrɔ ani min tɛ se ka fɔ ka ɲɛ.
  Hali vacuum bɛ se ka kasi, ka bɔ o rout sugu la...
  San fɔlɔ kalandenw Alex ni Angelina ye nin bɛɛ ye, wa hali i n"a fɔ filimu kɔnɔ, nka u bɛɛ kɛra siɲɛ kelen na, yɔrɔ caman na ani fɛn caman na, ni fɛn bɛɛ donna, ka hakili fa ni faamuyali kaleidoscope ye.
  O kɔfɛ, u y"a kɔlɔsi ko hadamadenw ka dolow kurun dɔ - brigantine min ka contours bɛ i n"a fɔ delfin denmisɛnnin, o bɛ ka taa ... Ka taa quasar sunɔgɔlen fan fɛ, a bɛ yeelen bɔ ni sanjiba kulɛriw bɛɛ ye. Fɛn dɔ y"a fɔ kalandenw ye ko quasar don, hali n"a ma kɛ ni o fiɲɛ suguw ye minnu bɛ fɛn ɲɛnamaw bɛɛ jeni. Nka hali ni a kɛra cogo min na, a ye farati fagalen dɔ dogo fɛn bɛɛ la. Wa nin brigantine in tun bɛ iko yɛrɛfaga jagɛlɛn.
  Annigenos min tun bɛ Duchess de Furia ka fanga kɔrɔ, o ye yamaruya sɔrɔ: "Intercept, earthling starship!". Ani, sɔrɔdasi ba saba belebeleba ani kɛlɛ robo ba tan ni tan minnu tun bɛ kurun kɔnɔ, a bɛ se ka fɔ ko u ma tiɲɛ, olu girinna ka tugu brigantine kɔ.
  I n"a fɔ jɛgɛminɛlaw bɛ ka kɔnɔnin fitinin dɔ nɔfɛ min bɛ ka sɔgɔsɔgɔ kɔgɔjiba jiba la min bɛ ka wuli.
  Alex barila k"a ye ko a ma se ka wuli dɔrɔn, nka a bɛ se ka wuli, a pɛrɛnna a terikɛ ye ko: "An ka mɛlɛkɛ ka tugu u kɔ." Npogotiginin y'a jaabi ko: "Ɔwɔ, ne hakili la ko ne bɛ se."
  Mikhail Boyarsky ka dɔnkili da ko: "Hali ni farikolo min tɛ ni ni ye, o tɛ farikolo ye, nka ni min tɛ ni farikolo ye, o barika ka dɔgɔ cogo min na!" N"a sɔrɔ nin ye tiɲɛ ye, nka... Ni bɛ se, a donna mɔgɔ wɛrɛ farisogo la, ka a mara, k"a yɛrɛ jira fanga kabakoma na...
  Fiɲɛ halakili baji jenilenw filila ka bɔ o nɛgɛso saba kɔnɔ, wa a kɛra i n"a fɔ hadamaden brigantine, min ɲɛmɔgɔya tun bɛ kapitɛni jagɛlɛn Alena Snegova bolo, o ma se hali dɔɔnin. Kaban magoplasma jikuruw ye kurunba kɔnɔna sɔgɔ, ka warijɛ kɛlɛkɛminɛnw tiɲɛ, ka kanon nɔgɔmanw bariliw wajibiya ka bin i n"a fɔ pasta tobilen kojugu. Dimi jugu bɛ kurun kɔnɔ baarakɛlaw la, kɛlɛ finiw bɛ bin, fari bɛ bɔ, ɲɛw bɛ fiyen.... A bɛ iko sababu tɛ yen... Brigantine bɛ daminɛ ka yeelen bɔ, ka plume dɔ to a kɔfɛ min bɛ sigarɛti min, ni kaviyɛri ye min bɛ kɛ ni antimatter ye.
  Nka nin waati laban in na, n"i binna jahanama kɔnɔna na, jigiya tɛ min na, n"o ye fɛn ye min tɛ yen, anijeni tabaga fila minnu bɛ kɛrɛfɛ, k"a sɔrɔ u ma wuli, olu bɛ fiɲɛ bila cɛmancɛ la.
  Wa a daminɛna, jikuruw tɛmɛna cɛmancɛ-daga fɛ, otomatikiw jiginna ka taa lakanani na. Wa hadamadenw ka kurun, min tun bɛ iko a ka dɔgɔ kosɛbɛ jamana belebelebaw kɔfɛ, a jɔcogo yɔrɔ dɔw tununna, o bolila ka bɔ magoplasma rezo iridescent (ridescent magoplasmic) la.
  Alex sigilen tun bɛ Baron de Alligator farikolo la, Angelina ye Conte de Barsov hakili sigi. Sanubɔlan gansanw, i n"a fɔ sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔw, u delila ka baro kɛ komandanw ka cikanw kan, nka u b"u waleya. Ni gosilikɛlaw farikolow la, ka baara kɛ n'u ka "sow" hakilijagabɔ ye, yamaruya dira u ma ka tasuma fɛn Changer, o tuma ... O la, a ka kan. I n'a fɔ Grobozagonat ka sariyaba b'a fɔ cogo min na : "Ne bɛ kali ko n bɛna Hyper-Emperor kan minɛ k'a sɔrɔ siga t'a la, ale yɛrɛ, ka fara kuntigi o kuntigi kan a ye min sigi !
  O yamaruya dira, a bɛ sen na... Nka sanubɔlaw ka mɔgɔya t"a fɛ ka bɛn a ma ko kasoden kamalenninw ni farikolo tɛ minnu na, olu y"u farikolo ta. Kɛlɛ jugu dɔ bɛ daminɛ, Alligator ni Barsov bɛ nɛnɛ, jara ɲɛw bɛ yeelen bɔ. O yamaruya dira kaban, a bɛna kɛ fo ka se a tiɲɛni ma ...
  Nka, brigantine ye joginda fagalenw sɔrɔ kaban, dɔɔnin dɔrɔn ... Alena Morozova, n"a fanga laban ye, a nɔrɔlen bɛ hakili jiri finman dɔ la. A ka fini, n"a ka fini, olu jenilen don, tasuma bɛ a farikolo lamaga ni juguya ye min farilankolon don pewu kaban. Fari bɛ datugu ni kurukuru belebelebaw ye, o kɔ a bɛ bɔ. Kapi yɔrɔ dɔw bɛ ka bin... Dɔgɔkun wɛrɛw...
  Yan, a ye quasar dɔ kɔ finman ye a ka brigantine ka kan ka sɔrɔ yɔrɔ min na, walima ka fɔ ka ɲɛ, min tora a la ... Alligator ni Barsov ka mɔgɔya seginna kaban, magoplasm bɛ tigɛ tugun .... Alena kolo jenilenw kɔnɔ bɛ ka bɔgɔbɔgɔ, wa a hakili bɛ jeni ka kɛ funteni nɛrɛma ye ... Wa nanosekɔndi tilayɔrɔba kelen kɔnɔ, tiɲɛni laban, komandan ka brigantine yɔrɔ dɔ bɛ pan ka don quasar ka Probomeran kɔnɔ.
  Fɛn bɛɛ barika banna, i n"a fɔ a ma daminɛ abada fewu. Purple Constellation Fleet ka kɛlɛbolo ye nɛnɛ, a kɛlɛɲɔgɔnw tununna o yɔrɔnin bɛɛ. A tun bɛ iko wuluw, wa sanfɛla wuluw senw tun nɔrɔlen bɛ sankolo la, wa u tun tɛ se ka lamaga. Wa o waati kelen na, mɔgɔ si ma yɛrɛyɛrɛ walima ka yɛrɛyɛrɛ hali dɔɔnin. Fɛn o fɛn Kɛra, o bɛɛ tùn tɛ fizik gansanw ka seko ye.
  Duchess de Furie ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni fanga ye:
  - Nin ye jɔn ye, cool, min sera k'an bali ?
  Genhir Wolf y"a filɛ ni koniya ye min ma dogo:
  - N hakilina tɛ... A tɛ se ka kɛ sariya siratigɛ la, hali ni o kɛra... - Jenerali-kɛsu mobili y"a kan jigin, a jɛlen don ko a siranna fo ka se sɔgɔsɔgɔ ma, a janfara ni siran boli ye ka yaala-yaala ni ɲɛ nɛnɛmanw ye, a y"a fara a kan. - An ka lasigiden y'a jira ko dugukolo bɛ se ka tulonko fili waati kɔnɔ.
  Duchess y"a jaabi ni hakilisigi ye, hali ni a mafilɛ, a y"a jaabi ko:
  - Nin, tiɲɛ don, o bɛ mɔgɔ dimi, nka mɔgɔ si tɛ se ka mɔgɔ ɲɛnamaw bali ka kɛlɛ kɛ, wa anw ka sanubɔlanw ka se sɔrɔ !
  Aligatɛri ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni sɔsɔli ye, ka fɛn dɔ fili a da kɔnɔ min tun bɛ i n"a fɔ sanwiye min falen don kosɛbɛ. A kɛlen ka tigress- adjutant kunsigi min tɛ mara, ka dumunikɛminɛn in ɲimi ni fanga ye ni sɔgɔsɔgɔba ye, nka o waati kelen na ni kan ye min faamuyalen don pewu ani min barika ka bon, a y"a kuncɛ ko:
  - jugu min ma ban, o bɛ i n' a fɔ bana furakɛbali - gɛlɛyaw makɔnɔ !
  Angelina ni Alex ni bugɔlenw kɛrɛfɛ, i n"a fɔ a bɔra jikuru dingɛ dɔ la, Alena hakili fɛn yeelenma bɔra. Ni hɔrɔnyalen ɲɛda tun bɛ yeelen bɔ i n"a fɔ tile. Npogotiginin kapitɛni y"a ɲɛfɔ ni nisɔndiya ye ko:
  -An ye se sɔrɔ ! Bagabagali min bɛ hadamadenw na, o bɔra yen, nin bɛɛ, ani jigiya la, gɛlɛya nataw bɛɛ.
  Angelina ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni hakili ɲagami ye:
  - Wa cogo di ?
  Alenka y"a daminɛ k"a ɲɛfɔ ko:
  - Dɔnniyakɛla ŋana Pavel Karpov y"a Sɔrɔ ko waati jɔcogo bɛ i n"a fɔ baji dafalen, dan tɛ min na, baji yɛrɛmahɔrɔnyalen miliyɔn caman bɛ min na. Wa ko a bɛ se ka kɛ, ni jikuru tigɛlan sugu dɔ bilali ye, ka nɔ bila baji kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ taabolo la. A fɔ man di nka, a sara, o cogo la, a ye fanga sɔrɔcogo jira fo ka se a laban ma, wa o hakilitigi sugu wɛrɛ tun tɛ yen. Nka nin ye fɛɛrɛ dɔ ye min bɛ Se ka o ɲɔgɔnna bɔgɔdaga in Dabɔ wa a Jirala a fɛ. N'i ye sunɔgɔlen quasar fanga gɛn ka Bɔ yɔrɔ dɔ la, ani dɔrɔn su tilancɛ seliw waati tigitigiw la san kura dugukolo dugukolo kan, o tuma na fanga min Bɔra o bɛna Kɛ sababu ye ka 'sèn sugu dɔ Kɛ dugukolo tɛmɛnenw na, ani ka Kɛ siɲɛ fla ye waati taabolo bɛna kɛ Tile-yɔrɔ la ...
  Alex hakili ɲagamina, wa a y"a ɲɛkisɛw sɔgɔsɔgɔ, a y"a fɔ ni kumakan ye ko:
  - Wa a bɛna kɛ mun ye ?
  Kɛlɛcɛ Alena y"a ɲɛfɔ ko:
  - Tle-yɔrɔ la mɔgɔw bɛɛ bɛna san kelen wɛrɛ sɔrɔ ɲɛnamaya la, o kɔrɔ ye ko Pavel Karpov bɛna waati sɔrɔ k"a ka sɔrɔ kɛrɛnkɛrɛnnenw dafa ... Walima k"a fɔ ka ɲɛ, a y"a sɔrɔ kaban, jugu ka kɛlɛbolo si tɛ an ɲɛfɛ !
  Angelina y"a fɔ ni yɛrɛyɛrɛ ye ko:
  - Yala i y' u bɛɛ tiɲɛ wa !
  Brigantine kurunba kapitɛni ye nisɔndiya jira ni kanuya ye, ka ɲɛji cɛ k"a jaabi:
  - N hakili la ko ayi ! Jikuruba dɔ dɔrɔn min bilala waati baji la, o ye waatibolodacogo wuli ka kɛ sɛrɛkili ye u ye. O kɔrɔ ye ko sanubɔlanw bɛna ɲɛnamaya fo abada, waati kelen kɔnɔ, ka ɲɛnamaya san kelen na siɲɛ hakɛ danmadɔ!
  - Wa anw ? Alex ye ɲininkali kɛ.
  - I bɛ segin i ka waati la, wa n jigi b'a kan ko siɲɛ wɛrɛ i tɛna jigin nbɛda la ni jatigɛwalekɛlaw ye ...
  Kamalennin ni sungurunnin kununna k"u jɔ Krεmlin Chimes ɲɛfɛ yɛrɛ, kɛnɛba bilenman kan. Waati belebeleba in y"a daminɛ ka su tilancɛ gosi ni sumanikɛlan ye ani ni bonya ye.
  San kura sera.
  . SABABU #15
  Lafiɲɛ dɔ kɔfɛ, kɛlɛw daminɛna kokura. Sinuwaw y"a ɲini tugun, ka fanga lajɛ walasa ka bin Irisi jamana ka yɔrɔ janw kan.
  Nin sen in na, o mɔgɔ wɔɔrɔ ye bi marifa dɔw wɛrɛw ta.
  O cogo la, u wɔɔrɔ bɛɛ Yɛlɛnna IS-7 kan ni kabakurunw ni karitɔnw ye minnu tɛ Se ka Yɛlɛma.
  Wa u y"a daminɛ k"a sɔrɔ seli kunntanw ma kɛ walasa ka Sinuwa sɔrɔdasiw faga marifa la, k"u mugumugu ni wuluw ye.
  Wa Oleg Rybachenko fana ye marifa ci ka bɔ kanon dɔ la, ka pɛrɛn:
  - An ka sebaaya tɛ se ka bali , a tɛna kɛ i n' a fɔ fɔlɔ !
  Nka, marifaci waati, ani hali n"i bɛ marifa ci ɲɔgɔn kɔ, i bɛ se ka miiri fɛn wɛrɛ la.
  Tiɲɛ na, mun na Vladimir Vladimirovich Putin ye politikikɛla ni jamanakuntigi ye min ye hɛrɛ sɔrɔ ten. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, kabini a sigili daminɛ yɛrɛ la ka kɛ Yeltsin nɔnabila ofisiyali ye, fɛn bɛɛ taara ɲɛ.
  A kɛra i n"a fɔ kominisiw ni Yabloko tun ka kan ka kɛ i n"a fɔ jɛkulu kelen - Yeltsin nɔnabila ye jugu numu fɔlɔ ye.
  Nka jɛmukan ma Kɛ. Sobchak min ye sonyali kɛ, o ma to u hakili la. Sɔn tun bɛ taa tuma bɛɛ. Hali ni kominisiw tun ka kan k"a faamu : nin ye u ka kaburudo siniɲɛsigi ye !
  Ɔwɔ, ani Yavlinsky - min y"a ɲini k"a yɛrɛ jira ko a ye politikitɔn ye min ka fanga ka bon kosɛbɛ, min ma deli ka wote kɛ baarakɛnafolo la, mun na a ma sɔsɔli kɛ.
  A kɛra kabako ye dɔrɔn.
  Wa o kɔ fɛ cogo dɔ la a ye 'sàn Sɔrɔ. Dagestan farinyalen ni kɔngɔlen ma Wahabiw ka wale dɛmɛ, hali ni, n"a sɔrɔla, Basayev ni Khattab ye jate kɛ o la. Duma kɔnɔ, kɛlɛcɛw ma ɲɔgɔn sɔsɔ ni faamaw ye. Walima baara kɛ ni Tchechen factor ye.
  Kuma surun na, fɛn bɛɛ tùn bɛ Putin ka nafa la kabini a daminɛ na. Wa, kɛlɛcɛ minnu tun bɛ Duma, olu m"a ɲini ka baara kɛ ni binkanniw ye minnu kɛra Moskow ni Volgodonsk, ka faamaw kɛlɛ.
  Hali ni kominisiw ka kan ka faamuyali sɔrɔ, u bɛ jigin kɔfɛ.
  Yavlinsky y"o faamu kɔfɛ kosɛbɛ.
  Oleg ye marifa ci Sinuwaw la, ka kɛlɛcɛ jɛmanw tigɛtigɛ ni marifaw ye.
  Ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ...
  N SƆNNA. Politiki miirili bɛ mɔgɔ tɔɔrɔ dɔɔnin. Misali la, an ka Gerda ta. A jiralen bɛ ja dɔ la i n"a fɔ binkannikɛlaw kasoden, a bolow sirilen bɛ a kɔfɛ sennasanbara. Wa senw yɛrɛ bɛ bilen, a bɛ se ka ye zoo la min ma sumaya ni saga ye, binkannikɛla nɛnɛ bɛ, wa Gerda senw nɛnɛna kosɛbɛ.
  Npogotigi faantan, a ka sanbara bɔra a la, a ye min deli masamuso fɛ. Wa sisan, a bɛ tɔɔrɔ jɔnya la.
  Cɛdennin ye marifa ci tugun sankolola mansamara kɛlɛbolo la, k"a senkɔniw digi joystick butɔni kan.
  O kɔ, u taara fan dɔ fɛ.
  Zhirinovsky ma Yeltsin dɛmɛ k"a ɲɛsin a ma, wa wideyow kelen tɛ yen a bɛna o kuma suguw fɔ yɔrɔ min na! Faan wɛrɛ fɛ, kalata kura, ani hali partiw ka lisi kan, o ye nafa caman lase a ma. Tiɲɛ na, a kɛlen kɔ ka sɔrɔdasi-kɛlɛ kɛ, Yeltsin ye fanga minɛ, ka kɛ fangatigi dafalen ye, min dan tɛ foyi la cogo labɛnnen na! Hali sariyasunba kiritigɛso ka baara jɔra, jamanakuntigi ye fanga danma sɔrɔ cogo labɛnnen na ! O cogoyaw la, sariyasunba kura taali ye dan sigi dictateur ka fanga la joona, o min y"a labɛn ! A ka kan fana k"a Fɔ ko, ka Kɛɲɛ ni hakilina-ɲiniw ye, fo ka Se Irisi jamanaden kɛmɛsarada la 80 ma, olu tùn labɛnnen dòn ka wote jamanakuntigi ka sariyasunba labɛnni na. O la, mɔgɔ tɛ se ka Zhirinovsky kiri tigɛ kosɛbɛ k"a sababu kɛ a ye sariyasunba dɛmɛ. A fɔlɔ, n"o tɛ, a tun tɛ se ka sɔn dɔrɔn ka don kalataw la, wa a filanan, Vladimir jigi tun b"a kan ko a bɛna Yeltsin dɛmɛbaga caman dɔw ka dɛmɛ sɔrɔ. Parti tɔgɔ ta fan fɛ, o waati la, namara dɔ wulila jamanadenw cɛma - kominisi-fasisi (media term) pariti jɛnsɛnna, mɔgɔ si tɛ a sen don bɛlɛkisɛw la, wa sɔɔni an bɛna ɲɛnamaya kɛ i n"a fɔ Ameriki ! O cogoyaw la, Liberal Democratic tɔgɔ tun bɛ nafa sɔrɔ kosɛbɛ kalata siratigɛ la! Kalata bloki kɛra fanga sinamatɔn ye: Irisi jamana ka sugandili, Gaidar de ɲɛmɔgɔya tun bɛ min bolo! Mɔgɔ si tun dalen tɛ Liberal Democratic Party ka seko la, mɔgɔ caman tun b"a miiri ko Zhirinovsky tɛna hali kɛmɛsarada la duuru barika ta!
  Ɔwɔ, a tun bɛ iko Zhirinovsky ka seko tun ka dɔgɔ kosɛbɛ. Wa Irisi Sugandili bɛ ni trump cards bɛɛ ye a bolo. N"a ma fɔ, laala, min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko ɲɛtaa lakika si ma sɔrɔ sɔrɔko la. Nka o kɔfɛ, propagande minɛnba dɔ bolo ani marako nafolo. Kazakstan ni jamana wɛrɛw ka ko kɛlenw b"a jira ko tuma caman na, o bɛ se ka kɛ kosɛbɛ walasa ka se sɔrɔ kalataw la, hali ka jaabiw sɔrɔ minnu bɛ mɔgɔ kabakoya!
  Nka Vladimir Volfovich y"a ka politiki seko danma jira : kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a sera ka Yeltsin ka taamakɛlaw lasun a ka kantigiya la wa a ma bali k"a tɔgɔ sɛbɛn, i n"a fɔ a kɛra cogo min na, misali la, Baburin bloc ni mɔgɔ dɔw la ! A sera ka wari sɔrɔ a kɛtɔ ka dɛmɛbagaw lafaamuya a ka jigiya la fiɲɛbɔ waati saralen na (wa a yɛrɛ ye fɛn sɔrɔ jago la!). Wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye kalataw waati la, a ye kuma nilifɛn kabakoma dɔ jira, a kɛlen ka kalata kanpaɲi kabakoma dɔ kɛ ! LDPR ka siti kan, i bɛ se ka san 1993 kalata kanpaɲi sɛbɛn kɔrɔw sɔrɔ : ninnu ye jɛmukan barikamaw ye tiɲɛ na, n"i y"u suma ni minnu ye, Hitler ye kumalasela dɔ ka dulonba ye min bɛ mɔgɔ dusu kasi dɔrɔn. Demokaratiw ye sɔsɔli kɛ ɲɔgɔn fɛ, ka Liberal Democratic Party ka mɔgɔw kanu bonya kɔlɔsi ni waati jan ye! N ka kan k"a fɔ ko sosiyoloziw ma ja lakika jira, nka faamaw tun b"a fɛ ka min ye! Gaidar ye Zhirinovsky wele ko Hitler ani a y"a ɲini Yeltsin fɛ a ka Liberal Democratic Party tɔgɔ bɔ. Nka sɛgɛsɛgɛlikɛlaw minnu ka surun jamanakuntigi la, olu y"a jira ko Yeltsin ka sɔnni hakɛ bɛ ka dɔgɔya ani ko sariyasunba dɛmɛni bɛ ka dɔgɔya. O cogoyaw la, mɔgɔ bɔli baara la, o bɛ se ka gɛlɛyaw lase faamaw ma. Ka fara o kan, san 1993, jamanadenw ka kalata nanbarako fɛɛrɛw ma baara kɛ fɔlɔ, fo wotesɛbɛnw filili fɔlɔ wotekɛsu kɔnɔ, o la, jamanadenw sago tun ye tiɲɛ ye kosɛbɛ ! Zhirinovsky fana ye layidu ta ko a bɛna Rutskoi ni kɛlɛcɛ wɛrɛw bila ka bɔ kaso la!
  Oleg Rybachenko hakili ɲagamina yan, a ye marifa ci tugun ka bɔ fɛn dɔ la min nafa ka bon kosɛbɛ.
  K"a sɔrɔ sungurunnin Margarita tun bɛ marifa jira ni a sennasanbara ye, cɛnin ye miiri o la ani k"a jateminɛ.
  Kalata in nɔ kɛra fɛn ye min ye mɔgɔw kabakoya, wa Liberal Democratic Party ɲɛmaa ye wote kɛ fanga juguw fɛ ani Yeltsin dɛmɛbaga caman fɛ ! Parti in ye 24 ɲɔgɔn sɔrɔ u ka mɔgɔ 13 la, k"a sɔrɔ u ye jɔyɔrɔ fɔlɔ sɔrɔ. Nka, k"a sababu kɛ kalata kɛcogo ɲagaminen ye, Zhirinovsky labanna ni sigiyɔrɔ 60 dɔrɔn ye, o kɔrɔ ye ko jamana Duma kɛmɛsarada la 15, n"o ye jamanakuntigiso duguma-so ye! Ka fara o kan, jamana Duma fanga danna kosɛbɛ sariyasunba kura fɛ, fo tiɲɛ na, Zhirinovsky ma fanga caman sɔrɔ. A ka c"a la, a ka kulu min bɛ Jamana Duma kɔnɔ, o tun bɛ se ka jate dɔrɔn i n"a fɔ jirisunba min bɛ kɛ sababu ye ka binkanni wɛrɛ kɛ fanga kan ! Ayiwa, Zhirinovsky yɛrɛ tun bɛ ka suma ni Hitler ye ka taa a fɛ! A kɛra cogo o cogo, san 1930, Hitler ye wote kɛmɛsarada la 18 sɔrɔ, ka jɔyɔrɔ filanan ta kalataw la, nka o waati kelen na, a ye fanga lakika sɔrɔ kosɛbɛ fanga la. A fɔlɔ, so kelen dɔrɔn de tun bɛ Reichstag kɔnɔ, filanan, kalataw kɛra dɔrɔn ka kɛɲɛ ni bɛnkansɛbɛn ye, wa sabanan, pariti fanga tun ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ Irisi jamana kan, min tɛ se ka suma ni ɲɔgɔn ye! Zhirinovsky kɔni, a kɛra ko juguba ye kosɛbɛ : se sɔrɔli yecogo ye wotekɛlaw ka jigiya camanba lawuli kojugu, nka fanga lakika ani sababu sɔrɔ ka fɛn dɔ Changé ka bɔ gugulkin nugu la !
  Yan, tiɲɛ na, kabakow bɛ daminɛ: Zhirinovsky, min tun ye politikikɛla hakilitigi ye ka kɔrɔ, o barika banna ka kɛ mɔgɔ ye min tɛ fɛn kɛ, wa a kɛra hakilintan ye kosɛbɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a jalakilen don Hitler ka fanga la, o de la a ye Tlebi jamanaw kɛlɛli kumaw barika bonya, ka siran bila mɔgɔ la ko n"a nana fanga la, a bɛna diɲɛ kɛlɛ sabanan lawuli! Wa kuma dɔw tun ye dibi ye pewu, o dɔ ye atomikɛ bɔnbu kɛli ye Kazakstan ni jamana wɛrɛw kama. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Zhirinovsky yɛrɛ y"a jira ko a bɛna atomikɛ bɔnbu dɔ fili Tbilisi dugu kan! O waati kelen na, seko dɔw kɛra : a sera ka yafa kɛ, ka kalata layidu tiimɛ .... Nka a bɛɛ lajɛlen na, Vladimir Volfovich ma kuru sɔrɔ, a bɛ to ka don jatigɛwalew la ... Ɔwɔ! Tiɲɛ don, a dusu tiɲɛna, ko caman kɛra jatigɛwalew la CIA ni Liberal Democratic Party kɛlɛbagaw fɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ka bɔ tubabu demokarasiw cɛma Irisi jamana kɔnɔ, nka o bɛɛ n"a ta, politikikɛla hakilitigi ni waleyalikɛla tun man kan ka ban nin ko in na, walima a dɔgɔyalenba la dɔ bɔ provocation seko la ka se a dan na! Yan, misali la, Zyuganov, hali n"a y"a sɔrɔ a bɛ san tan ni wolonwula bɔ sisan, a bɛ Krεmlin politikitɔnba ka laurels don, cogo dɔ la, a sera k"a yɛrɛ tanga jatigɛwalew ma, a ma deli k"a yɛrɛ sigi cogoba la, wa a tɔgɔ t"a la iko politikikɛla nɔgɔlen ! Tiɲɛ don, kominisiw fana ye waati kelen sɔrɔ ni Khodorkovsky sigili ye, a fɔra ko ale de ye Irisi jamana ka kominisitɔn ka wariko ɲɛmɔgɔba ye, nka nin ko in na, Zyuganov ma kuma si to yen min bɛ mɔgɔ tɔgɔ tiɲɛ. Politikikɛla min bɛ a janto kosɛbɛ Gennady Andreevich, tuma dɔw la hali a bɛ a janto kojugu! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, san 1999 Mɛkalo la, tuma min na Yeltsin ye Stepashin ka kandida sugandi, kominisiw tun ka kan k"a bali ani ka yamaruyaw bɔ ni fanga ye walima ka jamana Duma tiɲɛni ni pariti kalataw lawuli. Nka Zyuganov y"a sugandi k"a kana farati lase a ma, hali n"a y"a sɔrɔ ni jamana Duma tun tiɲɛna o waati la, kominisiw tun bɛna a ka fanga mara ani k"a yɛrɛ bonya. Ɔwɔ, san 1999 Awirilikalo la, kominisiw Sɔnna Putin ma k"a sɔrɔ kɛlɛ ma Kɛ, hali n"a y"a Sɔrɔ Yeltsin y"a Laseli k"a Kɛ a nɔnabila ye, o y"a To dɔrɔn ko kὲlɛcɛw ka Kɛ i n"a fɔ ɲɛmaa kelen ka o kandida in Kùnbɛn. Nka Zyuganov y"a latigɛ ko a ka fisa ka taa wotew la, ka baara kɛ ni nɛɛma minnu ye, depite jɔyɔrɔ bɛ minnu di, wa ko Putin bɛ se ka wuli ka kɛ jamana ka cɛfarin ye kalo saba dɔrɔn kɔnɔ, o yɛrɛ tɛ se ka don Krɛmlin jagɛlɛnba kun na sɛgɛsɛgɛlikɛlaw.
  Oleg Rybachenko ye marifa ci tugun Sinuwaw la ni cɛnin dɔ sennasanbara dɛmɛ ye, ka t"a fɛ a ka miiriliw la.
  Cɛdennin hakilitigi tun dalen b"a la ni kɔnɔnajɛya ye ko Zhirinovsky tun tɛ se a dan na;
  Kuma surun na, san 1993 desanburukalo kɛra Liberal Democratic Party ɲɛmaa ka politiki baara kuncɛyɔrɔ ye, o kɔfɛ, dɔgɔyali daminɛna, hali n"a daminɛ na, a ma kɛ dugukolo yɛrɛyɛrɛ ye ni jiginni suguya caman ye. Yeltsin fana tun bɛ ka bɔnɛ a ka dɔnniya la joona: a tun tɛ se ka se sɔrɔ gɛlɛya kan sɔrɔko la, a kɔfɛ, a tun bɛ ka juguya ka taa a fɛ. Yan, Zhirinovsky ye jatebɔ jugu wɛrɛ Kɛ, ka bɛnkansɛbɛn dɔ bolonɔ Blà hɛrɛ ni bɛn kan. O bɛɛ kɔfɛ, a jalakilen don kaban ko a ye sariyasunba dɛmɛ, min ye jamanakuntigi fanga belebeleba in kɛ sariya ye (faan wɛrɛ fɛ, mun tun bɛna kɛ ni sariyasunba tun ma ta? A tun ka c"a la kosɛbɛ ko jamanadenw cɛ kɛlɛ kɛra!), Wa o kɔfɛ, hɛrɛ bɛnkan dɔ kɛra ka bolonɔ bila . Tiɲɛ don, Zhirinovsky y"a to yen tilebin fɛ. Nka a bɛɛ lajɛlen na, a bɛna waati janba ta walasa k"a ɲɛfɔ kɛrɛnkɛrɛnnenya la fili minnu kɛra LDPR ɲɛmɔgɔ fɛ, ani mun na a ma kɛ jamanakuntigi ye. A ka filiba ye stratégiquement wrong PR ye! San 1993 kalataw kɔfɛ, a tun ka kan ka sisan gɔfɛrɛnaman juguba ja dilan ani Yeltsin yɛrɛ ! O kɔrɔ ye ka kɛ Antiyeltsin ye, ni jamanadenw ka kuma fɔlenw ye, ni kɔrɔfɔli ye fɔlɔ kɔnɔna juguw, nɔgɔlenya, sonyali, ani a ɲɔgɔnnaw ! Ani kumasenba - Gang Yeltsin bɛ kiritigɛ la! Wa o waati kelen na, ka numanfɛla ka kumakanw mafiɲɛya, demagogie sociale, tilennenya layidu ! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Belarus jamana na, Lukashenka ye kuru sɔrɔ ka tɛmɛ kɛmɛsarada la 80 kan jamanakuntigi ka kalata filanan na, o ye ko ye min ka bon kosɛbɛ dɔrɔn fangaɲininaw ka politikikɛla dɔ bolo ! Nka i tɛ se k"a fɔ ko Lukashenka barika ka bon kumacogo la ka tɛmɛ Zhirinovsky kan, nka, a kɔfɛ, Vladimir Volfovich kalanna kosɛbɛ, wa a hakili ka bon kosɛbɛ! Nka Zhirinovsky jigi tigɛra a ka jogo fɛ, a tun bɛ kɛlɛ kɛ kojugu ani a tun bɛ dimi joona, ani fan wɛrɛ fɛ, dannaya min tun b"a la ko Yeltsin ka taamakɛlaw, ani Yeltsin yɛrɛ bɛna a bila a nɔ na, k"a sugandi ka kɛ a nɔnabila ye. Jɔn bɛ maana dɔn: n"a sɔrɔla u hakili bɛna to jɛɲɔgɔnya la Hitler ni Gindebruner cɛ, a daminɛ na, u tun bɛ u janto ɲɔgɔn na, o kɔfɛ, u tun bɛ kɛ ɲɔgɔn fɛ! Nka ko in tiɲɛ ye ko Gindebrug tun ye diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ cɛfarin ye, a tun ye a ka jamana kanubaga ye, wa a tun ye cɛkɔrɔba tiɲɛnen ye kaban. Wa Yeltsin, min ye URSS tiɲɛbaga ye ani masakɛ ka hakilina juguba ye, o tun ye Zhirinovsky jugu ye fɛɛrɛko siratigɛ la. Ɔwɔ, wa Yeltsin ka taamakɛlaw siranna ko o waati la Zhirinovsky min tun ye kamalennin ye ani min tun bɛ kɛlɛ kɛ, o bɛna a daminɛ ka sigida labɛn kokura, o kɔfɛ, kunkolow bɛna girin! O la, Yeltsin ka taamakɛlaw tun t"a fɛ ka Volfovich Gɛn ka Taa jamanakuntigiya la walima minisiriɲɛmɔgɔya la, wa a ka fanga sɔrɔli sira lakika tùn bɛ Yeltsin su dɔrɔn de fɛ. O kɔrɔ ye ko Zhirinovsky tun ka kan ka kɛnɛma a dɔgɔyalenba ladege fanga kɛlɛli hakɛba la! Walasa jamanadenw k"a miiri ko faamaw jugu si ka bon ni Zhirinovsky ye, ani walasa jɛkulu dɔ ka wuli: Zhirinovsky walima Yeltsin, Zhirinovsky ka Yeltsin kɛlɛ! Nka, Vladimir Volfovich tun tɛ ni sɛgɛsɛgɛlikɛla barikama ni PR mɔgɔ ye a ka sigida la walima a tun t"a fɛ ka mɔgɔ si lamɛn. Walima n"a sɔrɔla a yɛrɛ siranna Yeltsin ɲɛ, hali n"a ka kan k"a fɔ ko Yeltsin tɛ fangatigi ye kosɛbɛ hali bi n"a y"a yɛrɛ bila yafa dɔ la ani a juguw bilali la: Rutskoi ni Makashov. Ɔwɔ, wa Yeltsin taara pariti tiɲɛni na, bawo jamanadenw, n"a fɔra cogo min na, u ye sira di a ma o ko la, jamanadenw ka lajɛba dɔ senfɛ san 1993 awirilikalo tile 25. Ka fara o kan, pariti fagali, ani Yeltsin yɛrɛ, o y"a lasiran fo a ma se k"a ka cɛsiri tiɲɛ. O la, Zhirinovsky tun bɛ se ka kɛ a juguba ye kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Zyuganov, hali n"a ye Yeltsin sɔgɔ cogo o cogo, a ye ɲangili sɔrɔ!
  Cɛdennin ye bɔgɔdaga girinman dɔ ci tugun npogotigininw kɔfɛ n"a sennasanbara dɛmɛ ye, ka t"a fɛ a ka miiriliw la.
  Zhirinovsky ka fili wɛrɛ kɛra a ye jɔyɔrɔ min ta kɛlɛ la Tchechenia. A bɛ iko fasodenɲumanya, a tun ka kan ka dɛmɛ don sariyasunba sigili la, nka cogo jumɛn na! Kɛlɛ in taara juguya kabini a daminɛ na, Risi sɔrɔdasiw ye bɔnɛba sɔrɔ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, k"a sababu kɛ Yeltsin ka komandan ka kojugubakɛlaw ka mediocrity ye. Ka fara o kan, jenerali minnu tun bɛ kɛlɛ dɔn Afganistan, misali la, Lakana minisiri Grachev, olu ye komandi jugu kɛ ka tɛmɛ san fɔlɔ kalandenw kan. Hali kunnafonidilaw ye jeneraliw kalan kɛlɛ kɛcogo la! O de tun ye paradox ye!
  O cogoyaw la, a tun ka kan ka jɔyɔrɔ ta: Yeltsin n"a ka gang de jalakilen don Irisi sɔrɔdasiw ka bɔnɛba la! Fanga fanga kɔrɔfɔli tun ka kan ka barika sɔrɔ, nka o waati kelen na, k"a sɔrɔ u ma maga sɔrɔdasiw la. Hali ni Grachev fana tun man kan ka lafasa! Zyuganov ye se sɔrɔli jɔyɔrɔ ɲuman ta! Yeltsin kɔrɔfɔli, ka sɔsɔli kɛ ni sɔrɔdasiw ye, ka faranfasibagaw dɛmɛ. Kuma bɛɛ la, Zyuganov ye fɛɛrɛ ɲuman sugandi : yɔrɔjanba min bɛ Yeltsin ka politiki la, kɛlɛ. Nka, kominisi minnu tun bɛ Duma la, lajɛ fɔlɔ la, olu tun tɛ ɲɔgɔn sɔsɔ tuma bɛɛ u ka kɛlɛ la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Zhirinovsky ka laɲini min kɛra walasa ka dannayabaliya wote kɛ Chernomyrdin ka gɔfɛrɛnaman na, o ma dɛmɛ. Kuma bɛɛ la, kominisiw ye wote kɛ ka dannayabaliya wote a siɲɛ fɔlɔ la dɔrɔn san 1994 Ɔkutɔburukalo la, Tarata Dugukolonɔn kɔfɛ, waati min na Tchernomyrdin ka sɔrɔko politiki sɔnni passive bɛ se ka musaka caman bɔ u la. Jamana Duma la, lajɛba filanan na, kominisi minnu ɲɛmɔgɔya tun bɛ Zyuganov bolo, olu tun bɛ jamanaden fanba la kaban, dannayabaliya wote ma kɛ abada (!) wote la ! Wa pariti ye kandida duuru bɛɛ sɔn minisiriɲɛmɔgɔya la, nka o ye maana wɛrɛ ye ! Zyuganov ka mɔgɔya ka kan ni barokun wɛrɛ ye, ka fara mun kan a ye bɔnɛ sɔrɔ hali bi Yeltsin fɛ san 1996.
  A bɛ iko Zhirinovsky yɛrɛ tun b"a fɛ ka bɛnkan sɔrɔ ni Yeltsin ka taamakɛlaw ye, a jigi tun b"a kan k"a ka kantigiya oligarkiw lafaamuya, walasa u k"a sigi sen kan k"a kɛ mɔgɔ kelen ye min bɛ se ka kominisiw bali ka masasigilan ta. Nka gɛlɛya ye ko Yeltsin ka taamakɛlaw, o waati la, tun t"a fɛ fɛn ka Changé, wa u tun dalen tɛ Volfovich la, min, a sira fɛ, a sera k"a ka miiriya juguya Tlebi fɛ. Oligarki caman minnu tun ka surun jamanakuntigi la, jago tun bɛ Tlebi fɛ, wa u sera ka juruba dɔw lajɛ yen. Ɔwɔ, wa petoroli sɔngɔ tun bɛ dɔrɔmɛ 10 ɲɔgɔn bɔ barili kelen na, o la gazi sɔngɔ gɛlɛn tun bɛ yen, wa mɔgɔba dɔw ye juruw minɛ kosɛbɛ OTAN jamanaw fɛ. Wa Tlebi fɛ u y"a Jira k"a Fɔ ko Zhirinovsky tɛ Sɔn u ma.
  O cogoyaw la, ka i jigi da jɛɲɔgɔnya kan ni Yeltsin ɲɛmɔgɔba ye, o ye Liberal Democratic Party ɲɛmaa ja tiɲɛ dɔrɔn, wa a ye bloc in sen don kominisiw ni fasodenɲumanw na. A ka kan fana k"a fɔ ko Irisi sɔrɔdasiw ka bɔnɛba, a t"a fɛ ka se sɔrɔ, a bɛɛ lajɛlen na, jugu damadɔw kan, n"u ma kɛlɛ kɛ kosɛbɛ, o ye dɔ bɔ kɛlɛcɛw ka kumakanw diyabɔli la ani ka nisɔndiya sɔrɔ kɛlɛ fɛ. Jama y"a Ye ko Irisi kὲlɛcɛw ma Labɛn k"u senw Ko Ɛndujamana Kɔgɔji la ka Moyen-Orient jamana Minɛ n"a ka petroli sɔrɔlenw ye. Ɔwɔ, hakilinata siratigɛ la, Moyen-Orient minɛni bɛ se ka wari caman di k"a sababu kɛ petoroli dɔrɔmɛw ye ani fanga sɔngɔ jiginni min tɛ se ka bali, nka hali ni Tchechenia tɛ se ka se sɔrɔ ... Pasifiki dusukunnataw y"a daminɛ ka bonya, wa Zhirik ye bɔnɛba sɔrɔ kalataw la !
  Denmisɛnnin prodigy bɛ marifa ci ka ɲɛ tugun. Bolo dɔ bɔra kanon dɔ la min janya ye milimɛtɛrɛ 130 ye, o ye Sinuwaw jɛnsɛn.
  Margarita y"a fɔ ni sɔn ye ko:
  - I hakili ka di !
  Ani a y"a daminɛ ka baara kɛ n"a senkɔniw ye walasa k"a yɛrɛ tasuma don.
  Ani Oleg Rybachenko tɛmɛna a ka hakilinata kan.
  Nka, a ka kan k"a fɔ ko Zyuganov tun bɛ a janto kosɛbɛ. Misali la, tuma min na Boris Fedorov y"a jira ko u ka kan ka wote ka kɛɲɛ ni dannayabaliya ye gɔfɛrɛnaman na, Irisi jamana ka kominisi parti ma o dɛmɛ. Kuma bɛɛ la, Zyuganov n"a ka taamakɛlaw ye Tchernomyrdin minɛ koɲuman, hali n"a y"a sɔrɔ o laban in tɛmɛna a ka politiki kan oligarkiw nafa kama ani ka kantigiya jira Yeltsin fɛ. Nka min ka di, o ye ko Zyuganov sera ka kɛ kɛlɛcɛ numuya fɔlɔ ye ani Yeltsin kɛlɛbaga. Ka fara o kan, jamanakuntigi ka propagande fana y"a dɛmɛ o la, n"a sɔrɔla a kɛra ni laɲini ye, bawo kominisi Zyuganov min bɛ ɲɔgɔndan filanan na, o ka fisa ni kandida ye min tɛ kominisi ye.
  LDPR parti ye gɛlɛyaba sɔrɔ san 1995 fonɛnɛ ni samiyɛ la, depite caman y"a bila, Marychev min tun bɛ kɛnɛ kan, min tun bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ.
  Nka kɛlɛ min kɛra Tchechenia, o ye se sɔrɔ dɔɔnin dɔɔnin, kɛlɛcɛw fana ye bɔnɛba sɔrɔ ani joli bɔra u la ani u dusu tiɲɛna, Irisi kɛlɛbolo tun bɛ ka taa ɲɛ. Zuwɛnkalo la, Shamil Basayev ye bangekɔlɔsi dɔgɔtɔrɔso dɔ minɛ Budenovsk dugu kɔnɔ. Sariya siratigɛ la, nin wale sugu min kɛra kɛlɛcɛw fɛ, o ma foyi di sɔrɔdasiya siratigɛ la, wa propagande siratigɛ la, a yɛrɛ tun bɛ kɛlɛbolo in nafa la... Nka Yeltsin tiɲɛna, a bɛ iko Ɔkutɔburukalo tile 3-4 ko kɛlenw ani mɔgɔ miliyɔn caman ka danga ka Risikaw y'a bin ani a ye yamaruya di Tchernomyrdin ma ko a ka kɛlɛ dabila ka kumaɲɔgɔnya daminɛ ...
  Irisi sɔrɔdasiw ye kɛlɛw dabila u kelen na. Wa jamana Duma labanna ka wote caman lajɛ walasa ka dannayabaliya wote tɛmɛn gɔfɛrɛnaman kan, k"a ɲini lakana ɲɛmɔgɔ damadɔ fɛ u ka u ka baara bila. Yeltsin y"a yɛrɛ bila, ka Grachev dɔrɔn de to a bolo, nka a y"a yɛrɛ di Yegorov, Yerin, Stepashin ma. Yan, Zhirinovsky ye jɔyɔrɔ ɲuman ta a daminɛ na: a ye kɛlɛ banbali jalaki, ka wote kɛ walasa ka dannayabaliya wote kɛ. Wa tuma min na Tchernomyrdin tun bɛ ka bluff, k"a bagabaga k"a bɛna dannaya ɲininkali bila minisiriɲɛmɔgɔya la jamana Duma ka wote la (kɔlɔsili kelen bɛ yen, ni wote 226 ma se ka bɔ wote 450 la ka da dannaya la gɔfɛrɛnaman kan, o tuma na, jamanakuntigi wajibiyalen don a kɔnɔ dɔgɔkun kelen walasa ka gɔfɛrɛnaman jɛnsɛn walima ka jamana Duma tiɲɛ), Zhirinovsky y"a jira ko a jɔlen don ani ko a labɛnnen don ka taa jamanakuntigi kalataw la joona. Nafa minnu bɛ kalataw la joona, olu ye martyrs ja ye, ɲɛtaa dɛsɛ - ka Yeltsin ni gɔfɛrɛnaman jalaki, u tɛ waati di ka Krεmlin porozɛ yiriwa Irisi jamanaw ka tɔnba la, ani parti min bɛ fanga la : An ka so ye Irisila ye . Ani tiɲɛ na jɛkulu wɛrɛw - minnu ka dɔgɔ !
  Chernomyrdin, k"a faamuya ko bluff tɛna baara kɛ, wa ko pariti kura bɛna kɛ kɛlɛcɛ ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan, a ye wote bɔ. Jamana Duma ye wote kɛ tugun ka da a la, Zhirinovsky ye wale kɛ ni fanga ye kosɛbɛ, nka wote ma se. Yan, a ka kan k"a fɔ ko Yabloko siranna, Yavlinsky tun t"a fɛ ka bɔnɛ pariti sigiyɔrɔw nafaw la. Ka fara o kan, a ka jate lakika tun man bon, farati tun bɛ a la ka fiɲɛ bila dɔrɔn.
  Zhirinovsky ka dɔnniya bonyalen don o yɔrɔnin bɛɛ, nka Volfovich ye jatebɔ jugu kɛ tugun a kɛlen k"a ka parti bolonɔbila bɔ, a ka fanga bɔli taabolo kɔnɔ. A ma kɛ foyi ye, kɛlɛcɛw ye wote 300 ɲɔgɔn sɔrɔ walasa ka komisiyɔn dɔ sigi senkan walasa ka jalakiw lase, nka a ye jatebɔ tiɲɛ ! Zhirinovsky ye dalilu di a yɛrɛ ma tugun k"a yɛrɛ jalaki bɛnkan politiki la, ka wotekɛlaw yɔrɔ dɔ bɔ ɲɔgɔn na, minnu bɛ ka caya ka taa a fɛ.
  O bɛɛ n"a ta, kɛlɛ banbali min kɛra Tchechenia, kɛlɛcɛw ye min tiɲɛ ni jagɛlɛya ye, binkanni suguya caman kɛra, kɛrɛnkɛrɛnnenya la Romanov kan, marifaciw kɛra mɔgɔ minnu ye, o kɛra sababu ye ka dɔ fara kɛlɛcɛw dusukunnataw kan jamana kɔnɔ, ani Zhirinovsky y"a daminɛ ka jate sɔrɔ. Ka fara o kan, san 1995 sɛtanburukalo la, OTAN y"a daminɛ ka Bosnie Sɛrɛbiw ka bɔnbɔnw ci, ka Tlebi jamanaw kɛlɛli hakilina barika bonya, o min fana ye Liberal Democratic Party ka jate kɔrɔta.
  Tiɲɛ don, Zhirinovsky y"a yɛrɛ bila dimi dɔ la, a kɛlen ka muso dɔ bugɔ pariti kɔnɔ, k"a lamaga nɔgɔya la ka tɛmɛ siɲɛ fila kan, n"o ye binkɛnɛba dɔ ye. O kɔfɛ, Yeltsin ka kunnafonidilaw ye o bɛɛ hype, ka Zhirinovsky jira iko jatigɛwalekɛla! Nka, o tɛmɛsira sugu bɛ se ka diya dɔw ye : kɛrɛnkɛrɛnnenya la cɛ minnu tɔɔrɔla musow fɛ, walima minnu, kandidaw bɛɛ la, u tun bɛ fangatigi farimanba ɲini, k"a jigi da ko a bɛna kow sigi sen kan ! A mana kɛ cogo o cogo, "Stalinistw" tun bɛ Zhirik ta la.
  Oleg Rybachenko tora ka marifa ci. Cɛdennin y"o Kɛ k"a sababu Kɛ a ye Siniwa kὲlɛcɛw Kὲlɛ Mandɔrɔsi jamana ka fanga kɔrɔ ani a tora ka miiri.
  Utikalo san 1995, Liberal Democratic Party ye bolonɔbila 100 lajɛ walasa ka dannayabaliya wote kɛ gɔfɛrɛnaman na Eta Duma kɔnɔ, nka Zhirinovsky banna o ŋaniya in na siɲɛ tɛmɛnen.
  Ne ka kan k"a fɔ ko o kɛra a ka fili ye, wa foyi ma jo sɔrɔ. A fɔlɔ, Zhirinovsky, n"o ye dannayabaliya wote kɛ kalataw ɲɛsigi don na, o ye wotekɛlaw ka hinɛ sɔrɔ minnu ye ɲɔgɔn sɔsɔ, olu minnu tun ye jamanaden caman ye o waati la. Filanan, wote in tun ɲɛsinnen bɛ Zhirinovsky ka ɲɔgɔndanba dɔ ma, n"o ye Chernomyrdin ye, wa a ma dankari kɛ kɔkanna cɛsiriw la walasa ka Yeltsin n"a ka taamaɲɔgɔnw lasun u ka Zhirik kɛ u nɔnabila ye.
  Ka fara o kan, Zhirinovsky tun ka kan ka faamuyali sɔrɔ; ko n' a ye jaabi min jira Duma ka kalataw la ka caya , a ka c' a la " denbaya " bɛna pari kɛ a kan !
  O waati in na, kanpaɲi fɛɛrɛ ɲuman tun ye ka fangaɲini-tɔn numuya fɔlɔ jɔyɔrɔ ta, min tun bɛna tɛmɛ kominisiw ka kɛlɛ hakɛ kan.
  Zhirinovsky, a bɛɛ lajɛlen na, a y"o faamu, nka a y"a ɲini ka sigi sigilan fila kan, wa a ma bɛn ɲɔgɔn ma. Kalata kura in tun ka gɛlɛn kosɛbɛ ka tɛmɛ kɔrɔlenw kan ! A fɔlɔ, a tɛ i n"a fɔ san 1993, u ma sababu sɔrɔ k"u ka kumalase seko jira ka dafa, u ye fiɲɛbɔ waati dɔɔnin dɔrɔn di ɲɛnajɛw ma, minnu hakɛ cayara ka bɔ 13 na ka se 44 ma (!). Filanan , Zhirinovsky kɛlɛli ye jigiya ni jigiya dafabaliw sababu ye. O bɛɛ kɔfɛ, a kɛra i n"a fɔ ale de tun ye fɔlɔ ye, nka a ma mɔgɔw ka ɲɛnamaya kɛcogo ɲɛ ... Hali n"a tun jɛlen don mɔgɔ hakilitigi dɔ fɛ ko fanga lakika si tun tɛ Zhirik bolo, wa o kominisi kelenw tun bɛ wote caman mara ka tɛmɛ Liberal Democratic Party kan : 102 ni 60 ye , nka ... mɔgɔ hakilitigi joli tun bɛ o waati la , kɛrɛnkɛrɛnnenya la san kɛmɛ kɔnɔntɔnnanw na .
  Kun sabanan, n"o ye nɔgɔ bɔn LDPR ɲɛmaa kan, o kɛra waraba ni bɔnɛbaga ja ye, siran b"a la ko a bɛna diɲɛ kɛlɛ sabanan daminɛ.
  Kun naaninan fana ye sababuba dɔ ye ka ɲɛsin ɲɔgɔndan caman bɔli ma. Minnu tɔgɔ bɔra kosɛbɛ olu ye: Irisi jamanaw ka Kongresi min ɲɛmɔgɔya tun bɛ Skokov bolo (lakanajɛkulu sekeretɛri kɔrɔ min tun bɛ Yeltsin ka fanga kɔrɔ), ani Alexander Lebed, ale fana ye Yeltsin ka cɛ ye, min jɔyɔrɔ tun bɛ Transnistria la, kunnafonidilaw ye o bonya kosɛbɛ. Nin ye PR active bloki ye, nka a bɛ iko u ye bɛrɛ sɔrɔ, ka tɛmɛn a dan kan. O bɛɛ kɔfɛ, mɔgɔw man jugu i n"a fɔ faamaw b"a miiri cogo min na, wa u fanba y"a faamuya ko KRO tɛ kɛlɛcɛ ye fewu, nka Krεmlin ka porozɛ don, min ɲɛsinnen bɛ fɔlɔ Liberal Democratic Party (Liberal Democratic Party) ni Irisi jamana ka kominisi parti ma. Nka o bɛɛ n"a ta, o jɛkulu ye baara kɛ ka tɛmɛ kɛmɛsarada la naani kan!
  Wa ɲɔgɔndan wɛrɛw tun bɛ so sanfɛ, Derzhava-Rutskoi, Marychev bolila yɔrɔ min na, Block for the USSR - Tyulkin-Ampilov, Lysenko ka National Republican Party, ani suguya bɛɛ la camanba. A ka kan k"a fɔ ko kominisiw fana y"u ka wotekɛlaw jɛnsɛn : URSS Bloc ye wote kɛmɛsarada la naani ni tila ni kɔ sɔrɔ, nka a ma don pariti kɔnɔ, wa wotew tununna Risi jamana ka kominisi parti fɛ, n"o ye sɛnɛko tɔn ye fana ma kɛmɛsarada la duuru barika ta, i n"a fɔ numanfɛ jɛkulu tɔw. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a ma jɛya ko minisiriɲɛmɔgɔ kɔrɔ Ryzhkov tun bɛ ka jate kɛ min kan kalataw kama ni bloki dɔ ye : baarakɛlaw ka tɔnba walima Govorukhin bloc ! Nka, san 1995 kalataw y"a jira ko fanga la parti min ye fanga dɔgɔyalenba ye Irisi jamana tariku bɛɛ kɔnɔ, ani kɛmɛsarada la, wote minnu kɛra ka mɔgɔw sɔsɔ.
  Cɛdennin ye marifa ci tugun, ka joystick butɔni digi n"a senkɔni gansanw ye, ka t"a fɛ a ka miiriliw la;
  Zhirinovsky, kalata kanpaɲi waati la, a tun bɛ faamaw kɔrɔfɔ caman na, nka a ma o kɛ ni fanga ye kosɛbɛ. O tɛmɛnen 'kɔ, a ka kulu ye sàn nata baarakɛnafolo Dɛmɛ, k'a sababu wɛrɛ Di jalakiw ma minnu bɛ Krεmlin dɛmɛni na. Ni an y"a jateminɛ ko wotekɛlaw bɛɛ lajɛlen ka sɔsɔli dusukunnataw bɛ se ka kɛ nin kalata ninnu na, a tun man kan ka bɛnkan sɔrɔ ni gɔfɛrɛnaman in ye ! Ka fara o kan, jamana Duma ye Dubinin sɔn nɔgɔya la k"a sɔrɔ a ma miiri a la ka kɛ Banki Cɛmancɛ ɲɛmɔgɔ ye, hali n"a y"a sɔrɔ o laban in tun ye cɛ ye min bɔra Yeltsin ka sɛrɛkili la, min tun ye suguya caman sɛgɛsɛgɛli dɛmɛbaga ye Gaidar ka fɔcogo jugu la. A kɛra cogo o cogo, Zyuganov fana ye o kandida in dɛmɛ, hali n"a y"a sɔrɔ Dubinin tun bɛ Black Tuesday la, k"a jira ko ale fana tɛ sariyatigiw ka kɛlɛcɛ ye !
  Kalata waati la, Zhirinovsky tun t"a fɛ ka kalata kulu si sigi sen kan, hali ni jamanadenw ka tɔn misɛnnin damadɔ y"u b"a fɛ k"o kɛ. Ka fara o kan, Vengerovsky ye ladilikan di ko parti tɔgɔ ka Changé, ka kɛ parti tɔgɔ ye min bɛ bɛn politiki ma kosɛbɛ ani min bɛ nisɔndiya kosɛbɛ - misali la, Irisi jamanaba ! Zhirinovsky ye kuncɛbaya jira o ko in na, hali ni demokarasi liberali daɲɛ tun kɛra kumajugu ye kaban nin waati in na!
  Ka fara o kan, dɔnkilidala walima dɔnkilidala lakodɔnnenw ma don LDPR partiw ka lisi kɔnɔ, hali ni mɔgɔ caman tun b"a fɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Alla Pugacheva, n"a tun ka di kosɛbɛ ka kunnafonidilaw hakili sama, o tun bɛ se ka sɔn kosɛbɛ ka jɔyɔrɔ filanan sɔrɔ LDPR partiw ka lisi kan. O ma a tɔɔrɔ cogo si la, nka a bɛ se ka kunnafoni kun wɛrɛ lase a yɛrɛ ma. Ka fara o kan, sababu bɛ sɔrɔ ka porozɛ dɔw ni sariya dɔw labɛn walasa ka baro kɛ u kan jamana Duma fɛ. Hali dɔnkilidabaga Antonov tun bɛ marabolow ka lisi dɔrɔn de kɔnɔ, o kɔfɛ, u ye sɔsɔli kɛ pewu. Kuma bɛɛ la, Zhirinovsky : jogo juguba dɔ bɛ jogo la : a t"a fɛ ka mɔgɔ barikamaw muɲu a sigida la, minnu b"u ka hakilina lafasa. Misali la, o de kama tigitigi de y"a to hipnotisme tɔgɔba Anatoly Kashpirovsky bɔra o pati la; min ye Vladimir Volfovich jalaki ko a ye fangatigiw ka ɲɛnabɔli fɛɛrɛw ye ani ko a b"a fɛ k"a yɛrɛ lamini ni sikofanw ye. N ka kan k"a fɔ, a sira fɛ, ko hali Hitler ye bɛnkanw kɛ ni mɔgɔw ye, a mago tun bɛ minnu na, wa a y"u muɲu a sigida la, fo k"u kɛ nafa tɛ minnu na walima ka kɛ farati ye a bolo. Aw hakili to Rem, Strasser, Goebbels la, olu minnu tun bɛ danfara don u ka numanbolo fɛ ani u ka faamaw kɛlɛli fɛ. Nka o mɔgɔ suguw de sababu tigitigi de la Hitler sera ka wotew ka kumasen sama ka bɔ kominisiw ni Sosial Demokaratiw la. N ka kan fana k"a fɔ ko Zhirinovsky y"a fɔ ka caya kojugu : k"a sɔrɔ a ma miiri, a ye Stalin tanu walima k"a kɔrɔfɔ. Kuma bɛɛ la, Liberal Democratic Party ɲɛmaa yɛrɛ ye Stalin ladege fo ka se hakɛ dɔ ma, k"a yɛrɛ ka batoso da, k"a jira ko a bɛ tugu gɔfɛrɛnaman ka fangatigiw ka fɛɛrɛw la, nka o waati kelen na, a ye kominisiw jalaki fariyakow la, hali n"a yɛrɛ tun bɛ fariyako dɔrɔn de lafasa, fariyakow ani fariyako caman wɛrɛw!
  Nɛgɛjuru hakilinaw ka caya ka taa a fɛ, Zhirinovsky tun ka kan ka hakilina balannen ta kominisi hakilinaw kan, ani k"a hakili to a la ko wotekɛlaw yɔrɔba dɔ bɛ Soviyetiki waatiw nisɔndiya. Ka fara o kan, numanfɛla kɔkankow tun tɛna dankari kɛ : misali la, LDPR darapo kulɛri bulu ye bɔnɛba ye ! A fɔlɔ, a bɛ jɛɲɔgɔnyaw lawuli ni cɛnimusoya kɛbagaw ye, olu fana ye " bulu " ye, filanan, kulɛri bulu bɛ mɔgɔ hakili sigi, o min tɛ bɛn kosɛbɛ Zhirinovsky ka kuma tasumamanw ma ! Sugandili min ka fisa a ka pati la, o bɛna kɛ bulama-bilen ye. A bɛ fanga di, a bɛ wele bila ka kɛwalew kɛ, nka hali bi a ni kominisiw tɛ kelen ye! Ka fara o kan, violet ye masaya taamasyɛn ye, wa a tun bɛ se ka yɛrɛmahɔrɔnya dɛmɛbagaw kanw sama, masakɛ ka laadiriya ani min tɛ kominisi ye!
  Cɛden hakilitigi ye joystick butɔni digi tugun ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ne ka sebaaya bɛna kɛ nɔɔrɔ ye !
  Ani ka taa a fɛ ka hakilinata hakilitigiw kɛ.
  Hakilina ɲuman tun tɛ wideyow fana ye Zhirinovsky ye tulonko kɛ yɔrɔ minnu na, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a ma dɔnkili da kosɛbɛ! Nin ko in na, o tun tɛ wale ɲuman ye, bawo kɔngɔ tun bɛ jamanadenw na o waati la san 1995, wa u tun b"a fɛ fɛn caman ka Changé ani ɲɛmɔgɔba dɔ, wa a tun tɛ tulonko nege la ! A ka kan k"a fɔ ko Krɛmlin dɛmɛbagaw y"a ɲini kaban ka Zhirinovsky kɛ tulonko ni fɛnɲɛnɛma ye, wa a nafa tun tɛ ka nin hakilina in barika bonya, ka burufiyɛkan kura di u juguw ma !
  San 1995 kalataw la, CEC ye fɔlɔ ka ban ka "Derzhava" - Rutskoy tɔgɔ sɛbɛn, o kɔfɛ "Yabloko". O kɔ fɛ, u fla bɛɛ Seginna, Kiiritigɛsoba sababu fɛ. Fɔcogo damadɔ bɛ nin yɔrɔ in kan : kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ko Krεmlin n"a ka PR mɔgɔw tun b"a fɛ ka Yavlinsky dɛmɛ Duma kalataw la, i n"a fɔ demokarasi ani Tlebi jamanaden, wa Rutskoi, a bɛ iko a tun ka kan ka kominisiw ka wotew sama ka ɲɛsin a yɛrɛ ma ....
  Version in first look is logical, n"u tun b"a fɛ tiɲɛ na Yabloko ni Derzhava ka bɔ yen, o tuma na, Kiiritigɛsoba, min sigira senkan Yeltsin denbaya ka fɔ la, o tun tɛna u lasegin ! O bɛɛ kɔfɛ, an bɛ se k"an hakili jigin kɔsa in na misaliw la, waati min na Yabloko, Irisi jamana wɛrɛ ani jamana ba tun ma sɔn ka u sen don kalataw la, k"a sɔrɔ sariya siratigɛ si ma kɛ u la. Misali la, jamana ba bloki bɔli san 2006 kalataw la Moskow, o tun ye sariya sɔsɔli ye fewu sariya siratigɛ la ! O la, o wideyow kɔnɔ, min kɛra sababu ye ka mɔgɔ bila ka bɔ jamana kɔnɔ : welekan tilennen si ma kɛ fariyako, mɔgɔfaga, siyako saniya ani hali ka "Kawuka"w gɛn ka bɔ jamana kɔnɔ. A kumana dɔrɔn Moskow saniyali kan ka bɔ nɔgɔw la ... Ɔwɔ, hakilina dɔ tun bɛ yen min b"a jira ko a ka kan ka sigikafɔ ni kɔkanmɔgɔw lasegin. Nka... A fɔlɔ, nin tɛ sariya sɔsɔ, wa filanan, wideyow o wideyow la, kojugu tɛ minnu na, i bɛ se ka fɛn o fɛn jira. I bɛ se, misali la, hali dessin animé "Just you wait!" ban i n"a fɔ denmisɛnninw ka cɛnimusoya propagande. Wa ko wulu bɛ i n"a fɔ denmisɛnnin, a bɛ taama ni denmisɛnninw ka tikiti ye, wa waraba bɛ a sɔgɔsɔgɔ, k"a sɔgɔsɔgɔ... Nin ko in na, kiritigɛla tun tɛ ni jo ye sariya siratigɛ la ka Rodina bloki bɔ a tɔgɔ sɛbɛnni na ! Khodorkovsky ka kiritigɛ ye barokun danfaralen ye, an tɛna kuma o kan nin barokun in kɔnɔ. Nka a bɛ iko bɛɛ y"a faamu ko ni Krεmlin ka sankɔrɔta tun tɛ, nin tun tɛna kɛ ...
  Ɔwɔ, ɔwɔ, nka tiɲɛ yɛrɛ la, o tɛ! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, o waati la, Rutskoi tun bɛ jate Yeltsin juguba ye - a tun bɛna na hali bi marifatigiw ka kɛlɛ tilennen na ! Power jate tun ka bon kosɛbɛ wa a ka se ka tɛmɛn kɛmɛsarada la duuru barika kan, o ka bon kosɛbɛ! Ayiwa, mun na Krεmlin bɛna a jugu ka seko nanbara? Ɔwɔ, hali n"a y"a sɔrɔ Yabloko ye demokarasi parti ye, a bɛ kɛlɛ kɛ kosɛbɛ : a ma baarakɛnafolo dɛmɛ hali siɲɛ kelen, nin Duma in na ani Duma nata la, Yavlinsky y"a jira k"a bɛna kɛlɛ kɛ Irisi jamanakuntigiya kama. O la, kun kɛrɛnkɛrɛnnen jumɛn ye ka Yabloko barika bonya : kɛrɛnkɛrɛnnenya la jamanakuntigi ka kalataw nataw siratigɛ la, nafa tɛ a la kosɛbɛ ! Yavlinsky ye wotew sama ka bɔ Yeltsin fɛ a ka ɲɔgɔndan fɔlɔ la, wa Yabloko ka kamalennin ni farikoloɲɛnajɛla ɲɛmɔgɔ in tun bɛ i ko a ka di kosɛbɛ ka tɛmɛ Yeltsin kan min tɔgɔ tiɲɛna, min tun tiɲɛna.
  O la, a bɔko fɔlɔ tɛ mɔgɔ dalen to pewu, wa Irisi kiritigɛsow tun ma da Irisi jamanakuntigi kan kosɛbɛ fɔlɔ ten. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, sɔrɔdasi jenerali Varenikov, n"o ye GKChP mɔgɔ dɔ ye, o bɔra jalaki la, misali wɛrɛw bɛ se ka fɔ tuma min na kiritigɛso ma faamaw fan ta tuma bɛɛ.
  A ka c"a la, Tlebi jamanaw ka wale jugu min kɛra Yavlinsky ka bɔli la, o jɔyɔrɔ tun bɛ o la, wa Yeltsin ka fanga tun mago tun bɛ juruw la kalataw ɲɛsigi la walasa ka ɲɛtaa yecogo da jamana kɔnɔ. Ayiwa, Rutskoy Bɔra yen o waati kelen na, o de la u Dònna baara la kokura sosiyete in na. Nka, o ma Derzhava dɛmɛ ka 5% barika ta. Rutskoy ka jaabi min ye kɛmɛsarada la 2,7 ye, o bɛ se ka jate diɲɛ bɛɛ ta ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"i y"a jateminɛ a tɔgɔ bɔra cogo min na. Nka, Krεmεn ka KRO porozɛ fana Dɛsɛra. Zhirinovsky ma baara kɛ ni Duma ka kɛnɛba ye ka ɲɛ, nka a ka kan k"a fɔ ko a ye nafa sɔrɔ a la ko Krεmlin dɛmɛnbagaw ka propagande bɛɛ ye baara Kɛ a kama. A kɛra i n"a fɔ a ye ja dɔ da ko Zhirinovsky de ye faamaw jugu numuya fɔlɔ ye, wa ni Vladimir Volfovich tun bɛ to ka kɛ a ka kɛlɛ la, a ka jaabi tun bɛna bonya kosɛbɛ.
  Oleg Rybachenko ye Siniwaw ka kɛlɛbolo datugu ni hakilitigiya ye tugun ni fɛn dɔ ye min bɛ se ka bɔn kosɛbɛ. O kɔ fɛ, a ka miiriliw Kɛra ɲɔgɔn fɛ ka Tɛmɛ fɔlɔ kan.
  Nka, Liberal Democratic Party ɲɛmaa ka jɛmukan surun minnu kɛra telewisɔn na ni bagabagali ye faamaw ma, nka, kɛlɛcɛw ka welekanw tun bɛ tiɲɛ caman na, dɔrɔn, laala, Yeltsin ni Yeltsin yɛrɛ tun ka kan ka kɔrɔfɔ ni timinandiya ye kosɛbɛ.
  Kuma surun na, kalataw la san 1995 desanburukalo la, Irisi jamana ka kominisi parti ye jɔyɔrɔ fɔlɔ sɔrɔ ni kɛmɛsarada la 23 ɲɔgɔn ye, LDPR filanan ye kɛmɛsarada la 11,5 sɔrɔ, NDR sabanan ye kɛmɛsarada la 10,3 sɔrɔ ani Yabloko naaninan ye kɛmɛsarada la 6,7 sɔrɔ.
  Parti binaani tɔw ma se 5% dancɛ ma !
  Zhirinovsky ka jaabi ɲɔgɔn bɛ se ka jateminɛ cogo di? Kɛmɛsarada la, a dɔgɔyara siɲɛ fila ni i y"a suma ni kalata fɔlɔw ye. Nka n"an y"a jateminɛ ko dɔ farala jamanadenw ka lajɛ la, n"o ye kɛmɛsarada la 12 ɲɔgɔn ye, o tuma na, Zhirinovsky ye san 1993 jaabi kɛmɛsarada la 62 ɲɔgɔn sɔrɔ. Yala a ka ca wa walima a ka dɔgɔ wa?
  Ni an ye ko juguw bɛɛ jateminɛ, o nɔ bɛ wasa ni ɲuman dɔrɔn cɛ. Fɛn juguw:
  1. Kalatalaw wasabaliya don Liberal Democratic Party ka baara la jamana Duma kɔnɔ. Jama tun bɛ fɛn caman makɔnɔ kandida la min ye jɔyɔrɔ fɔlɔ sɔrɔ, nka ɲɛnamaya ma ɲɛ. Tiɲɛ don, jama fanba y"a faamu ko fanga lakika si tun tɛ Zhirinovsky la, nka jigitigɛ tun bɛ fanga la hali bi.
  2. Siranya min b"a la ko Liberal Democratic Party ɲɛmaa kɛlɛcɛ bɛna diɲɛ kɛlɛ sabanan daminɛ, n"a kɔlɔlɔw bɛna kɛ balawu ye. Ka fara o kan, mɔgɔ caman tun tɛ siran Zhirinovsky ka yɛrɛminɛ ɲɛ ani siran tun b"a la ko a bɛna fanga-dafalenba dɔ sigi sen kan ani ka jamana fa ni joli ye. A ka hystérie ye mɔgɔ caman lasiran.
  3. Liberal Democratic Party ɲɛmaa ka kɛlɛli tɛ bɔli kɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la a siɲɛ fɔlɔ don, kɛlɛ kalo minnu kɛra Tchechenia, ani Krɛmlin dɛmɛni propagande yɛrɛ ye Zhirinovsky jalaki o la, o y"a ka kantigiya bonya kosɛbɛ faamaw ma. Nka, Vladimir Volfovich yɛrɛ tùn b'a fɛ ka teriya Kɛ ni Krεmlin ye, k'a sababu Kɛ sisan gɔfɛrɛnaman juguba ja bɔnɛna a la.
  4. Duma ka leviers (duma ka leviers) baara nafa dafabaliya walasa ka jamanadenw ka politiki, wariko politiki waleya. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a tun bɛ se ka kɛ ka wote kɛ, jamanadenw ka sariya kelen kɔfɛ, ka baara kɛ jamanadenw ye. Nin ye Yeltsin ka baara ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Kongresi la, a ye fɛn dɔ di min tun tɛ tiɲɛ ye ka dafa ani ka jate sɔrɔ a yɛrɛ ye. Ɔwɔ, wa Yeltsin kalataw waati la, a ye bɛɛ ka sara ni pension kɔrɔta, o kɔfɛ, walima a ma u sara, walima u dunna ni waribonbonni ye. Lukashenka ni mɔgɔ wɛrɛw fana y"o ɲɔgɔn kɛ, nka Yulia Tymoshenko ma a ka wariko politiki gɛlɛn bila, wa a ye kalataw tiɲɛ, a bɔnɛna a ka hɔrɔnya la o waati kelen na!
  5. Zhirinovsky ye jatebɔ jugu wɛrɛ kɛ min ɲɛsinnen bɛ a yecogo ma. A fasalen don kun t"a la ani a y"a daminɛ ka juguya kosɛbɛ o de kosɔn. Ka fara o kan, mɔgɔ minnu kɔnɔbara bɛ daga kɔnɔ ani minnu fasalen don, olu man di kɔngɔtɔw ye. Yan, a sira fɛ, Zhirinovsky y"a ka dɛsɛ wɛrɛ jira, n"o ye politikitɔnw ka farinyabaliya ye, nege bɛrɛ tɛ min na walasa k"a farikolo to a cogo la, wa a kana dumuni kɛ kojugu. A kɛra cogo o cogo, hali san 1991 kalataw senfɛ, Zhirinovsky tun ka nɔgɔn, a tun ka dɔgɔ yɛrɛ ka tɛmɛ a cogo kɔrɔ kan, a si tun bɛ san binaani ni duuru la. O b'a Jira ko a dacogo la "Zhirik" t'a fɛ ka girinya kojugu, o kɔrɔ ye ko a ma gɛlɛya a ma kosɛbɛ k'a yɛrɛ To a cogo la, a tɛ i n'a fɔ misali la Gaidar.
  O fana ye nafaba ye dɛ!
  7. Ni an y"a suma ni kalata fɔlɔ ye, Zhirinovsky tun bɛ se ka baara kɛ ni fiɲɛbɔ waati min ye, o dɔgɔyara kosɛbɛ. Fiɲɛbɔ waati fu tun tilalen don mɔgɔ 44 cɛ, wa fiɲɛbɔ waati saralen tun tɛ se ka tɛmɛ fiɲɛbɔ waati fu kan, wa a tun bɛ se ka san su fɛ dɔrɔn. O la sa, Zhirinovsky ma se ka baara kɛ kosɛbɛ n"a ka kuma fɔcogo ɲuman ye, i n"a fɔ a kɛra cogo min na san 1993. Hali ni misali la, wari tun b"a bolo ka tɛmɛ o waati kan!
  6. Laala hali min nafa ka bon kosɛbɛ : politikitɔnw ka ɲɔgɔndan cayara kosɛbɛ ani partiw ni ladegebagaw kuluba dɔ bɔra Liberal Democratic Party ka kalata kɛnɛ kan. Olu la, fɔlɔ, KRO, Power, CHP, ani parti wɛrɛw kuluba dɔ. Wa gɔfɛrɛnaman kɔrɔfɔra bɛɛ fɛ fo fanga-jɛkulu min tɔgɔ ye ko Our House of Russia. A ka c"a la, u ye Boris Fedorov n"a ka Forward Russia bloc (Irisi ɲɛfɛla) lafasa ani k"a jira kosɛbɛ telewisɔn na, ni Chernomyrdin ni gɔfɛrɛnaman kɔrɔfɔli ye. Tiɲɛ don, Boris Fedorov yɛrɛ ye kɛlɛcɛw dɔrɔn de kɛ, a jigi tun b"a kan ko a bɛna se sɔrɔ wotekɛlaw kan minnu ye ɲɔgɔn sɔsɔ. Nka jama fanba ma da a la! O kɔ fɛ, Boris Fedorov yɛrɛ Dònna NDR la. Lysenko ka Fasokanw ka Repibiliki parti fana tun bɛ baara kɛ kosɛbɛ, wa a ɲɛmaa ye Zhirinovsky ka dusukunnataw dibi ladege, wa a ma dimi cogo si la kunnafonidilaw ka ɲɛmajɔli fɛ. Ka fara o kan, Vedenkin bloc, min fana tun ye Liberal Democratic Party ɲɛmaa dɛmɛbaga kɔrɔ ye ani fasodenɲumanya juguba, tun bɛ baara la, ka fara Baburin bloc kan. Baburin fana ye mɔgɔ ye min bɛ baara kɛ kosɛbɛ, waati dɔ la a bɛ ɲini ka kɛ kumalasela ye Khasbulatov nɔ na. Kuma surun na, Zhirinovsky ka wotekɛlaw tun bɛ ka tiɲɛ kosɛbɛ ni o ɲɔgɔnna fila ni ladegebagaw ye. Ka fara o kan, numanfɛ fana ye ŋaniya kura sɔrɔ, Stalin ka laadiriya fana tun bɛ o la.
  O cogo la, kɛmɛsarada la 11,5 44 kan, o ye jaabi ɲuman ye tiɲɛ na, hali n"a ka dɔgɔ ni kalata politiki ye min bɛ bɛn kosɛbɛ. Misali la, Zyuganov sera k"a ka jate kɔrɔta ka bɔ kɛmɛsarada la 13,5 na ka se 22,9 ma, hali n"a y"a sɔrɔ ko ɲɔgɔndankɛlaw hakɛ cayara. Bloki kelen "For URSS!" ye wotekɛlaw kɛmɛsarada la 4,5 ni kɔ ta ! Yabloko ye bɔnɛ sɔrɔ, nka a ma se kɛmɛsarada la kelen ma, wa, n"i y"a jateminɛ ko parti minnu tununna barika kɔfɛ, a ye dɔ fara a ka kulu kan. U faralen ɲɔgɔn kan, depite 46 tun bɛ u bolo i n"a fɔ mɔgɔ kelen. Nka "Irisi sugandili" tununna farali kɔfɛ, i n'a fɔ Shakhrai ka PRESS fana.
  . SABABU #16
  Sinuwa kɛlɛbolo tiɲɛna pewu IS-7 pankurun kan. Wa tugun, lafiɲɛbɔ dɔ kɛra kɛlɛ la ni Sankolola Mansamara ye. Wa Oleg Rybachenko, k"a sɔrɔ a ma miiri siɲɛ fila, a ye maana cɛɲi ni nafama dɔ labɛn;
  Don gɛlɛnw tun bɛ yen, n"o ye sɛnɛ laban ye. Sankolow ye kasi, ka dugukolo ji caman kɛ ni plɔmu ji ye. Diɲɛ tun ye nɛrɛmuguma ye, sanu buluw tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ, jiribolow tun bɛ ka wuli fiɲɛ fɛ i n"a fɔ fɛn jɛlen. Warijɛ nɛnɛba in wulila k"a sɔrɔ a ma waati sɔrɔ k"a ja gɛlɛnw ja finɛtiriw kan, walasa ka dugukolo bulama-bilen datugu ni tapi ye min bɛ mɔgɔ ɲɛnafin bɔ.
  Cɛdennin san 9 Slava Ivanov dusu tiɲɛna, a kɛra i n"a fɔ diɲɛ bɛɛ datugulen don ni nɛgɛbere ye. A kunkolo birilen, a seginna ka bɔ lakɔliso dɔ la min tun man di a ye, a kalandenɲɔgɔnw fana y"a bugɔ yen. Joginw bɛ bɔ ɲɛda la dɔɔnin dɔɔnin, bɔrɔsi tigɛlen don, nege tɛ ka taa so, bangebagaw ka ɲininkaliw bɛ i makɔnɔ yɔrɔ min na. Wa min ka jugu ni o bɛɛ ye, sini i bɛna taa lakɔli la tugun, ka i kunkolo Dòn Dante ka Jahannama kɔnɔ kamalenninw ye. O waati yɛrɛ la, cɛnin dɔ min bɛ i n"a fɔ saga min bɛ gɛn ka taa fagali la, o donna da la, cɛnin dɔ panna ka bɔ ka taa a kunbɛn i n"a fɔ jinɛ min bɛ bɔ sɔgɔsɔgɔninjɛ la. A tun bɛ i ko cɛnin, nka o waati kelen na, a tun tɛ Pinoki nugu nɔgɔlen ye, ɲɛ saba perky - bilen, jɛman, jɛman tun bɛ to ka ɲɛji cɛ.
  -Aw ni baara! Cɛdennin y"o fɔ ni sirabakan-minɛn ɲɛ ye. A y'a ta kɔrɔta, i n'a fɔ a bɛ i n'a fɔ a bɛ maga jiribolow la cogo min na.
  Slava ma u yɛrɛyɛrɛ ni jigiya ye, a tun bɛ san dɔ la kaban, denmisɛnw b"a faamu ko kabakow tɛ kɛ, wa a ɲɛda tun bɛ i ko a kabakoyara dɔɔnin o ɲɔgɔnna masiri sugu la.
  "A ka kan ka kɛ ni sibɛri ɲɛw ye", a y'a yɛrɛ datugu ni kartɔn fini kɛrɛnkɛrɛnnen ye.
  -Ayiwa, mun na a bɛ dibi la ten ! A to n ka n yɛrɛ jira, n ye Krore ye ka bɔ planete Chrome la. I b"a ye cogo jɛlen na, i dusu tiɲɛna ni dugukolo fiɲɛ ye min bɛ mɔgɔ dafiɲɛ. I tɔgɔ bɛ di.
  -Slava walima Vyacheslav. Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dannayabaliya ye.
  -O la, o ye Glory ye. Anw - ne ni Vint - ye pankurun ta ka tɛmɛ i ka dugukolo kan, dugudenw b"a wele ko Dugukolo, an b"a wele ko Erbana. An ka hypertelepathie drive jɔra, a bɛ se ka fɔ ko a fanga bɛɛ bɔra a la. Nin falen bɛ a la ko an bɛ se ka to i ka dugukolo kan fo abada. An dɛmɛ. - Nka n ye denmisɛn dɔrɔn de ye wa n tɛ sanfɛla motɛriw faamu.
  Cɛdennin y"a kamankun finmanw kɔrɔta ni dannayabaliya ye.
  - I man kan k'a jateminɛ. Vint nana yan, a bɛna fɛn bɛɛ ɲɛfɔ i ye.
  U ɲɛfɛ, o ko in bɔra kɛnɛ kan, a bɛ tali kɛ Samodelkin na kosɛbɛ ka bɔ zurunali "Merry Pictures" kɔnɔ. A tun bɛ ni bololanɛgɛ kelen ye nugu la, a da tun bɛ i n"a fɔ kuruwa, ani sirabakan-minɛn ɲɛ saba dɔrɔn minnu tun bɛ i n"a fɔ pankurun wulilen, o tun b"a to a ka kɛ diɲɛ cogoya ye min tɛ deli ka kɛ. Bolo minnu tun bɛ bolokɔniw kan, olu tun bɛ i n"a fɔ nɛgɛso minnu birilen don ni joli caman ye. Hali n"u tun bɛ i n"a fɔ nɛgɛ ni u magara u la, Vint ye bolo di ɲɔgɔn ma nɔgɔya la kosɛbɛ.
  -An ka hadamaden terikɛ, farikolo nɔgɔlen.
  Nimisali tun bɛ Vint kan na.
  -Wa a ka di n ye kosɛbɛ a fɛ, wa a bɛ ninakili ni dusukasi ye, a bɛ temperamental kosɛbɛ.
  Crore y"a kamankun gosi teriya cogo la. Vint tɛmɛna ni kumakan ye min jiginna dɔɔnin.
  -Denmisɛn, i b"a fɛ ka pan yɔrɔ dɔ la n"an ye, ka diɲɛ wɛrɛw ye.
  Nɔɔrɔ yɛrɛyɛrɛla. A kɛra i n"a fɔ a bɛ sunɔgɔ la ka sugo kɛ. Ka tiɲɛ ye, o ye fɛɛrɛ ɲuman ye min bɛ se ka i yɛrɛ pinɛ. O min Kɛra a fɛ. A ma dimi kosɛbɛ, nka Vint ni Krore tun jɔlen bɛ kɛrɛfɛ hali bi, u tun ka dɔgɔ a janya la ni nisɔndiyabaw ye, minnu tun bɛ sɔgɔsɔgɔ dɔɔnin.
  -Ayi, an ma dilan ni sizo ye wa an bɛna wuli tile la.
  Vint ye ŋɛɲɛ kɛ.
  -Sisan an ka rip.
  Trinité bɔra da la, sɔgɔsɔgɔninjɛ tun bɛ kɛnɛba kɔnɔ, butikiw tun bɛ sɔgɔsɔgɔ jidagayɔrɔw fɛ.
  - N sɛgɛnnen don i ka taamacogo fɔlɔ la. Krohr y"o fɔ ka minɛn dɔ bɔ a ka bɔrɛ kɔnɔ min bɛ i n"a fɔ Rubik"s Cube.
  Fiɲɛba dɔ ye makun tigɛ. Slava ka kalandenɲɔgɔn duuru y"u jigin lajɛ la yɛrɛ. O Losers dashing kelen in de y'a bugɔ. Wa sisan, sɔgɔsɔgɔninjɛ sadisiw bɔra u dawolo la.
  -O Snow White (Slava tun bɛ ni kunsigi jɛman ye) ani aw fila fini donna jerks. Sosiyete min bɛnnen don kosɛbɛ
  U gɛrɛla, u bɛɛ la belebeleba, cɛ fasa dɔ min tɔgɔ ye ko "Baran", y'a ɲini ka Kror sɔgɔlen in sɔgɔ. A y"a bolokɔnincininw minɛ yɔrɔnin kelen ni sɔgɔsɔgɔ ye.
  - Hee i "Pinocchio" ye. Sagaden ye a dawolo tiɲɛ yɛrɛ la dimi fɛ. - Ayiwa, a bila, n'o tɛ i b'a sɔrɔ.
  Sagaden terikɛ y"a ɲini k"a gosi a ɲɛda la, nka Krohr y"a yɛrɛ wuli k"a gosi ni fanga ye a kɔnɔbara la. Cɛden jatigɛwalekɛla binna, a bɛ fiɲɛ ɲini n"a da wulilen ye.
  -Konte da b'a la. Pinocchio ye nisɔndiya jira.
  O kɔfɛ, a ye lamaga kɛ n"a bolokɔnincininw ye: Baran y"a yɛrɛyɛrɛ ani a hakili bɔra dimi fɛ.
  - Ka Bɔ a yɛrɛ ta ka pɛrɛn, a k'a Fɔ ko barika Ala ye ko an m'a fiyɛ ka Kɛ fotonw ye galaxie (fila) cɛtigɛ.
  Cɛden saba tɔw ye nɛnɛ, k"u ɲɛ jɔ yɔrɔ latigɛlen dɔ la, ka tila ka boli ka taa fan wɛrɛw fɛ.
  -O cogo de la u y'u kurukuru i n'a fɔ skitiw. Yala ne m"a fɔ i ye, Slava, ko hadamaden denw ye siranbagatɔw ye wa.
  Cɛdennin ye sigasiga kɛ.
  -Ne t'a dɔn.
  -O la, a dɔn. O cɛma, an bɛ taama dɔɔnin kɛ.
  Kuru ye levier wuli, a kɛra i n"a fɔ u binna duguma. Dibi tun bɛ ɲini ka kɛ diɲɛ fan bɛɛ la.
  Slava y"i yɛrɛyɛrɛ ka bolifɛn ta ka don kala kɔnɔ, a kɛra i n"a fɔ a kabakoyara, sɛgɛnba in barika ka bon kosɛbɛ. So bɛɛ yɛrɛyɛrɛla, a kɛra ko a falen bɛ bilenman na, teri kura minnu ye fini don, olu ɲɛda nisɔndiyalenw tun bɛ dɔn kɛ ni ton bilenmanw ye.
  - I ye screw up (sɔgɔsɔgɔninjɛ) kɛ. Crore y"o fɔ ni nisɔndiya ye. Nka i man kan ka nin kɛ, i tun ka kan ka nɛnɛ dɔrɔn. An bɛna mun kɛ sisan?
  -Foyi. Vint ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. An ka recharge kɛ, o kɔfɛ an bɛna a ye.
  Vint ye kasɛti dɔ bila Slava kun na.
  -An ka an ka quasar batiri miiri.
  -Min ka kan ka miiri.
  - Fɛn o fɛn ka jugu ani min bɛ mɔgɔ tɔɔrɔ. Fɛn min ye i dusu tiɲɛ kosɛbɛ, i hakili to o la.
  Ani, o bɛna i dɛmɛ mun na? Glory ɲɛw wulila ka kabakoya.
  Krohr y'a sen bila kɔfɛ, a ka "traffic light" yeelenna ni nisɔndiya ye.
  -Tiɲɛ don, an ka hypertelepathique generateur bɛ balo dusukunnata juguw la. A b"u Yɛlɛma ka Kɛ fanga ye min bɛ Se ka dolow Yɛlɛma ka Bɔ u ka taamaʃyɛnw na. O bɛɛ kɔfɛ, nin ye fɛn ye tigitigi i kɛra fɛn ye min bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ - dusukunnata jugu caman bɛ i la.
  O bɛɛ la, Slava y"a faamuya ko fanga dɔ dogolen bɛ a la, min ɲɔgɔn ma deli ka kɛ fɔlɔ, wa kun dɔw la, a ka juguman bɛɛ bɛ se ka kɛ fo cɛdenw ka kɛlɛ misɛnninw bɛ ban i n"a fɔ kandili tile la.
  - Wa n barika ka bon.
  Cɛdennin y"a bolokɔnincininw siri.
  -I ye biofield barikama sɔrɔ - Screw ye jaabi di. An ka dolow kurun fitinin bɛna teliya fo ka se teliya la min ka bon kosɛbɛ.
  Dolow kurunba in kɔnɔna na a kɛra yeelen ye o yɔrɔnin bɛɛ. Slava ye minɛnw ye minnu labɛnna ka ɲɛ i n"a fɔ u bɛ tulonkɛ masinw ka so kɔnɔ. Krohr y"a ɲɛ minɛ, a ye olografu minɛn da. Sankolo min falen bɛ dolow la, o yeelenna i n"a fɔ yeelenbɔlan.
  -Nin ye i ka galasi ye, i b'a ye, den, a bɛ tigɛli kɛ jiribolo la.
  Cɛdennin ye a ɲɛw wuli ni kabako ye yɔrɔ la, yɔrɔ min tun tɛ dɔn fɔlɔ, jama si tun tɛ min dɔn. A nisɔndiyara ani a siranna dɔɔnin ka nin kabako in lajɛ, min ye dunanw ka fɛɛrɛbɔ ye.
  -Nin yɔrɔ bilenman in ye kurun bɛ yɔrɔ min na sisan.
  -N y'a faamu, wa nin waati in na Dugukolo kan.
  Glory ye ɲininkali kɛ.
  - Ayi, an bɛ kalo kan. Wa n"i b"a fɛ, i bɛ se ka kalo yɔrɔw lajɛ.
  Viru ye sibɛri skanɛrɛ da, kurun kogow kɛra kɛnɛ ye ani kalo yɔrɔ kabakoma ye yeelen bɔ kabini yɔrɔ bɛɛ la.
  -O cɛ fitinin in i b'a fɛ ka boli ka tɛmɛ sankolola-kɛnɛw fɛ.
  Vint ye hakilina di ni kumakan duman ye.
  Glory ye sigasiga kɛ.
  Nka fiɲɛ tɛ yen.
  - Nka cɛncɛn bɛ yen. Aw kana siran ka boli ka ban, k"a sɔrɔ fɛnɲɛnamafagalan ma juguya aw ma.
  Cɛdennin sinna ka da a terikɛ gansan na. A panna ka bɔ kalo sanfɛ dɔrɔn, a su minɛna ni nɔgɔya ye min tɛ se ka faamuya. A tun bɛ iko a tun tɛ pan yɔrɔ la fiɲɛ tɛ yɔrɔ min na, nka a tun bɛ ka pan ji kan. I bɛ pan ka wuli ni nɛgɛ ye kelen ye ani i bɛ jigin ka ɲɛ duguma. Slava y"a ye ko ale fana ye o dusukunnata ɲɔgɔn sɔrɔ yɔrɔ dɔ la. O ye yɔrɔ dɔrɔn de ye - carousel kan, swings? Ayi, a ka ca ni panni ye sugo la. O dusukunnata kelen min bɛ i bin dɔɔnin dɔɔnin, i bɛ i n"a fɔ furabulu min bɛ pan fiɲɛ na. A bɛ se ka pan sanfɛ cogo di. A tɛ faamuya dɔrɔn hakili la.
  -Superman (Superman) ! Cɛdennin bɛ pɛrɛn ka a senw gosi n"a fanga bɛɛ ye.
  -Ni i ye asteroid gosi, i k'i janto i ka se ka pan ka taa.
  - O tuma na fɛ, an ka catch-up tulon kɛ. Glory ye hakilina di.
  -Hakilina ye mun ye. Vint y"a ɲɛw wuli minnu bɛ sirabakan-minɛnw kan.
  -O tuma na fɛ, na, min magara min na, o bɛ minɛ.
  Tulon daminɛna, hali ni Vint ni Krore tun teliyalen don kosɛbɛ ka tɛmɛ cɛnin kan, a y"a yɛrɛ di ni seko ye kosɛbɛ, o de kosɔn tulon kɛra ɲɛnajɛ ye. Wa tuma min na Krohr y"a fɔ Slava ye ko a ka fɛn dɔ Changer kasɛti kan, a y"a ye ko fanga barikama dɔ bɛ woyo ka don farikolo cɛmancɛ la.
  -Oow! A siɲɛ fɔlɔ don ne bɛ fɛn dɔ ye min bɛ fɛn caman sɛmɛntiya ne yɛrɛ la.
  Cɛdennin y"a yɛrɛ Dòn fiɲɛ na mɛtɛrɛ bisaba, o kɔ fɛ, a y"a Fɔ kosɛbɛ ka Taa san fɛ, ka senna-tɛgɛrɛ juguw To.
  - Hee, a ɲini ka n minɛ.
  Nka, Screw dɔɔnin, a ma maloya ni panni nɔgɔlen ye, a ye cɛnin minɛ, k"a gosi nɔgɔya la n"a bolokɔnincininw ye disi la.
  -Denmisɛn, i bɛ tali kɛ an na hali bi. I mana i jija cogo o cogo, an bɛna i sɔrɔ.
  O kɔfɛ, Slava banana tulonkɛ la, a y"a bolow da ɲɔgɔn na, k"a kunkolo biri.
  - A y'a Sɔrɔ i y'i yɛrɛ Di ne ma - cɛden nkalontigɛlaw dusukun fla.
  - Mun na an bɛ nkalon tigɛ, bawo nin ye tulon ye, wa tulon in na u bɛ kɛlɛ kɛ, wa bɛɛ ka kan n"a ka fɛɛrɛ ye. Wa an ka fɛɛrɛ ye min ye ka danfɛn barikamaw bɛɛ dɛmɛ minnu bɛ diɲɛ kɔnɔ.
  N hakili la, an ye kalo bɛrɛbɛrɛ sɔrɔ. A taara a fɛ ka miiri Vint. An bɛ se ka fɛn bɛɛ kɛ, yala i b"a fɛ cɛnin ka diɲɛ ni diɲɛ wɛrɛw ye wa?
  -Tiɲɛ don ne b'a fɛ! Slavik ɲɛda yeelenna tugun ni nisɔndiya ye. Hali kurukuruw tun bɛ iko masirifɛn ye ɲɛda bilenman na.
  -O kɔ, i ka don kurun kɔnɔ ka taa.
  Slavik y"i sigi piloti kuntigi ka sigilan kan - a bɛ sankolo ja belebeleba in lajɛ. Dugukolo kan, a tɛ se ka kɛ ka dolow jɛman caman ye siɲɛ kelen, dugukolo kan fiɲɛba b"a to a ka gɛlɛn ka sankolo dolow bonyaba kɔlɔsi.
  Wa yan vacuum kɔnɔ i bɛ se ka fɛn bɛɛ ye fo ka se dolow kabakurun fitinin ma. Slava tun bɛ sankolo ɲɛnajɛ, a dusu tun ka di ani a tun nisɔndiyara, bawo a ye fɛn kɔlɔsi min bɛ se ka ye mɔgɔ tan ni fila dɔrɔn, a cayalenba la mɔgɔ kɛmɛ caman fɛ.
  -Sisan, sanfɛla-kurun bɛ Taa hyperdrift (hyperdrift) la wa i bɛ Se ka fɛn dɔ Kɔlɔsi mɔgɔ si ma min Ye fɔlɔ.
  Slava y"a bolokɔnincininw kɔrɔta ka taa panɛri la.
  Vint y"a ɲɛw wuli. O kɔ, a y"a bolow gosi nɔgɔya la nka ni barika ye.
  -Aw kana maga minɛnw na. I bɛ se ka jɛgɛ jugu wuli ka diɲɛ tilancɛ bin ka kɛ dingɛ dunba ye.
  Slavik y"a ɲɛw wuli kosɛbɛ.
  - Filenin.
  -Ayi, an bɔra diɲɛ wɛrɛ la min yiriwara ka tɛmɛ nin kan cogo la min tɛ se ka suma ni ɲɔgɔn ye. Wa fanga belebeleba dɔ dogolen bɛ an kɔnɔ, n"i y"a suma ni o fanga ye, dolow miliyari caman ye buguri ye. A filɛ an bɛ teliya ta cogo min na.
  A daminɛ na, sankololafɛnw ye ɲɔgɔn sɔrɔ, a kɛra i n"a fɔ u tun bɛ ɲɛfɛ, wa, spektrum jiginna ka taa fan bulu fɛ. O kɔfɛ, a kɔfɛ, dolow tun bɛ dɔgɔya ka taa a fɛ ani u tun bɛ fiyen, ka ɲɛ bilenman sɔrɔ.
  - Ka taa a fɛ ka dɔ fara teliya kan. Krohr ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  Dolow tun bɛ yeelen bɔ joona kɔgɔji kan, u ka spektrum tun bɛ wuli ka wuli, ka wuli ka kɛ yeelen bilenman gɛlɛn ye. Glory ye a kɔ filɛ. Lankolon pewu tun bɛ yen. Dolow minnu tun bɛ kɛrɛw la, olu tun man ca ani u tun tɛ fiyen. Cɛdennin min y"a da wuli ni kabako ye, Vint y"o filɛ, a yɛrɛ ma ɲɛfɔli kɛ.
  - Ninnu ye teliya superluminal ye. Dolow minnu bɛ an kɔfɛ, olu ka fotonw bɛ kɔfɛ kurun kɔfɛ, o kɔrɔ ye ko an t"u ye dɔrɔn. O dɔrɔn tɛ, an bɛ fotonw Minɛ minnu Fɔra ka Taa ɲɛfɛ, o kɔrɔ ye ko i bɛ dolow bɛɛ Ye waati kelen na, kɔfɛ ni ɲɛfɛ, wa u yɔrɔ dɔw bɛ Fɔ ka Bɔ kɛrɛ fɛ. Yan u bɛ ɲɔgɔn Dòn i ɲɛfɛ monitor (kɔlɔsilikɛlan) kan. N"an ye teliya dɔɔnin Fàra o kan, o tuma na fɛ, u bɛ Kɛ "fɛn yebali ye i fɛ, ka Taa "yɔrɔ la min bɛ "yɔrɔ la min bɛ Weele ko ultraviolet (ultraviolet) spektrum (yɔrɔ) la. Ka filɛ.
  Viru ye bolifɛn ɲɛminɛlan wuli, ani yeelen bilenman in tun bɛ fiyen o yɔrɔnin bɛɛ, o kɔfɛ, a tununna pewu.
  - Ayiwa, ka bɔ kuru la. Sisan, i tɛ se ka foyi ye.
  Yɔrɔ nɛrɛma in kɛra dibi ni dibi ye o yɔrɔnin bɛɛ. Crore ye a ɲɛw wuli ni namara ye.
  -Sisan an bɛna teliya fara a kan. Sanfɛla kurunba tɛmɛna sɔgɔsɔgɔninjɛw fɛ, ani ekran ye yeelen bɔ tugun.
  - Anw de ye gamma radiation convertisseur (gama radiation) wuli ka kɛ yeelen gansan ye. Sisan, i bɛ sankolo dolow ye tugun.
  Dolow tun bɛ ka pan kɔgɔji kan tiɲɛ na dibi la. U tɛmɛna galaxie yɔrɔ min bɛ dugukolo kɛrɛfɛ kaban ka taa a cɛmancɛ la. Yan, u ye u ka taama sumaya dɔɔnin. Walasa ka jirisunba kabakomaw lajɛ. A ye ne ɲɛw dimi cogo min na dolow kulu jatebaliya tun bɛ ka manamana cogo min na. Mɔgɔ minnu ma deli ka o falenfɛn kabakoma sugu ye dugukolo kan, olu ka ca ni kelen ye. Rubiw, diamantw, safirw, topaziw, emɛridiw, agatiw ani kabakurun wɛrɛw tun bɛ i n"a fɔ u tun bɛ manamana ka kɛ fɛn ye min bɛ kɛ ka wuli sankolo la. U ka yeelen min tun bɛ mɔgɔ ɲɛnafin bɔ, o ye sira di, ka yeelen bɔ kɔnɔna bɛɛ la. Nɔɔrɔ ye ɲɛji cɛ. Screw ye ŋɛɲɛ kɛ, a tigɛra ka bɔ tension fɛ
  - O cɛ ma deli ka o ɲɔgɔn ye. O ye galasi cɛmancɛ ye. A filɛ, kana taa fiyentɔya la.
  "Merry little men" ye ŋɛɲɛ kɛ ni ŋɛɲɛ ye min mankan tɛ.
  - An tun bɛ pan teliya cogo di ?
  A fitinin ye parsec ba kelen ye segin kɔnɔ. Parsec kelen bɛ Taa yeelen san saba la. O kɔrɔ ye ko segin kelen kɔnɔ an bɛ taama sira min fɛ yeelen bɛ Taa min na fo ka Se Dugukolo sàn ba saba ma.
  Nɔɔrɔ ma dabila abada ka kabakoya - Wow, a ɲɛ, teliya.
  Vint ye a ɲɛw wuli ni namara ye.
  -Teliya ma bonya hali bi fo ka se ka pan ka bɔ diɲɛ na ka taa diɲɛ wɛrɛ la, nka an bɛ se ka dɔ fara teliya kan siɲɛ caman. Yala i b"a fɛ ka boli diɲɛw lamini na wa?
  - n y'a fɔ kaban ko n b'a fɛ !
  -O kɔ fɛ, aw bɛ aw minɛ kosɛbɛ, teliya kura bɛna wuli ka tɛmɛ kɔrɔlen kan.
  Dolow tun bɛ tunun dɔɔnin, o kɔfɛ, u girinna ka don sofaw kɔnɔ minnu tun bɛ ka wuli. Mini-starship in ka taama tun bɛ ka teliya ani ka teliya. Galaxie kuuru bɛɛ girinna ka tɛmɛ kɔgɔji kan. Yeelen tun bɛ ka manamana ani ka manamana, ani dolow kurunba ka dibi bolicogo tun bɛ bonya ka taa a fɛ.
  An bɛ Taa kaban ni teliya ye min bɛ Se ka Kɛ parsec miliyɔn kelen ye segin kɔnɔ. Hali bi, a tɛ overclock belebele ye. A bɛna tile kelen ta walasa ka pan ka taa i ka diɲɛ fitinin da la. Nka anw Vint y"a bolokɔnincinin digi a dawolo la - an bɛ se ka teliya ka tɛmɛn fɔlɔ kan n"an ye hyperultraplasmique accélérateurs da.
  Slava digilen don dɔɔnin sigilan kan, wa a wajibiyara k"a ɲɛda datugu n"a bolow ye walasa a kana kɛ fiyentɔ ye dolow yeelen caya fɛ. Hali bolokɔnincininw tun bɛ yeelen bɔ ka tɛmɛ.
  -An ka teliya ye parsec miliyɔn tan ye segin kɔnɔ. An bɛ taa a fɛ ka teliya.
  Tasuma yeelen kɛra funteni ye, yeelen tun bɛ jeni ka tɛmɛ kɔnɔna fɛ. Krohr y"o ye, a ye yeelen filɛri da.
  - N y'a Fɔ i ye ko Dugukolodenw barika ka dɔgɔ. A ka kan ka teliya ka tɛmɛn fɔlɔ kan, ka fanga-yɔrɔ barika bonya, k"a kɛ fɛn ye min tɛ se ka don fiɲɛw fɛ.
  -An ka teliya ye parse miliyɔn kɛmɛ ye. Screw squeaked.- Sɔɔni an bɛna gɛrɛ subtelepathique teliya la.
  - Nka o tɛ se ka kɛ, miirili teliya tɛ dan ye wa hypertelepathie moteur bɛ se ka teliya fo ka se dan tɛ min na. Ka fara o kan, i t"a dɔn dusukunnata juguw bɛ balo cogo min na. An ye diɲɛ tilancɛ boli kaban, wa an ma kɛmɛsarada la kɛmɛnan kɛ fɔlɔ.
  Crore y'a jaabi.
  - Ɔwɔ, nin cɛnin in ye nafolo sɛbɛ ye. A sira fɛ, Slavka, an ka teliya sera parsec miliyari kelen ma segin kɔnɔ.
  O yɔrɔnin bɛɛ, yeelen tulonkɛ min tun bɛ kɔgɔjida la, o tigɛra, dibi donna, wa, yeelen min tun bɛ dolow kurun fitinin kɔnɔ, o dɔrɔn de ye yeelen bɔ o yɔrɔ nɛrɛma in na.
  -An bɛ min ? Slava ye ɲininkali kɛ ni kan nalonma ye.
  - Wa yɔrɔ si tɛ diɲɛ ni ɲɔgɔn cɛ yɔrɔ la. Sibɛriw ma sa fɔlɔ, nka a bɛ fɔ ko foyi tɛ yen lamini na, vacuum, hyperspace ani foro caman dɔrɔn de bɛ yen.
  -An bɛ yɔrɔ lankolon na. Cɛdennin siranna.
  -I bɛ se k'o fɔ. Nka aw kana siran, sɔɔni an bɛna an yɛrɛ sɔrɔ diɲɛ wɛrɛ kɔnɔ, min ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ aw ka diɲɛ kan. O yɔrɔ la, an bɛna yɔrɔ sɔrɔ daɲɛw labɛnni baara kama.
  -Duniɲa caman bɛ yen wa u tɛ yɔrɔ saba dɔrɔn na, nka u bɛ yɔrɔ caman fana na. Sumanikɛlan miliyɔn caman bɛ yen, u bɛ ɲɔgɔn Changé tuma bɛɛ, u bɛ fɛn caman Changer. Walasa an kana i kabakoya ni cogoya suguya caman ye, an bɛna taa diɲɛ saba-saba-yɔrɔ la min bɛ kɛ tuma bɛɛ. Fɛn min ye, a ni i ka sɛrɛkili danfara ye ko jatɔya ni jinɛweleli yiriwara kosɛbɛ a kɔnɔ. Ninnu bɛɛ ye telepati ka fɛnɲɛnɛmaw ye, n"o ye se ka nɔ bila fɛnw sigida la ni kumasenw ye. I bɛna i yɛrɛ sɔrɔ masayaba kabakoma dɔ kɔnɔ, diɲɛ min kɔnɔ, miirili ni sugo bɛ yen.
  Ne bɛna mun kɛ yen! O bɛɛ kɔfɛ, subagaya ne fɛ, o ye gundo ye min bɛ taamasiyɛn wolonwula kɔfɛ.
  -A ye gundo ye hali bi, wa ni i donna diɲɛ wɛrɛ kɔnɔ i bɛ teliya ka jinɛweleli dege. Harry Potter yɛrɛ tɛna kɛ fɛn ye min bɛ se ka kɛ i fɛ. Nka, ni nin diɲɛ in ma bɛn i ma, o tuma na, an bɛna dɔ wɛrɛ sɔrɔ i ye. N"a sɔrɔ hyperplasmique technologie ka di i ye - an bɛna i kalan a kɛcogo la, nka sisan, baara kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ bɛ an saba bolo ka dafa, wa o kama an mago bɛ cɛden dɔ la i n"a fɔ e.
  -Mun kama?
  -Sabula i ye hadamaden ye.
  -An ka teliya sera parse miliyari tan ma segin kɔnɔ. Wa o kɔrɔ ye ko sɔɔni, dolow bɛna girin an sanfɛ. Vint ye sisi dɔ bɔ a da la.
  Wa tiɲɛ na, i n"a fɔ nsiirin dɔ kɔnɔ, yeelenbɔlan kabakoma dɔ yeelenna u ɲɛfɛ. Dolow kurun teliya jigira, u binna nsiirin diɲɛ dɔ kɔnɔ. Dugukolo in dolow tun kɛrɛnkɛrɛnnen don, u tun tɛ bulama ye, nka u tun ye kɛnɛ ye, u tun ye kɛrɛ saba ye, u tun bɛ kɛ konw ni prismaw cogo la. Dolow kelen-kelen bɛɛ tun ye dolow kɛrɛnkɛrɛnnen ye ani u tun ɲɔgɔn tɛ yen, u cogoya tun tɛ kelen ye walima u tun tɛ kelen ye yeelen bonya la min tun tɛ se ka sɔrɔ.
  Nɔɔrɔ y"a da wuli ten, a ye min ye, o tɛmɛna miirili jagɛlɛnw kan.
  Dolow tun bɛ pan dɔɔnin dɔɔnin kɔgɔji kan, u tun bɛ i n"a fɔ tasuma gunw bɛ velours kɔgɔji nɛrɛma dɔ kan.
  A laban na, dugukolo-yɔrɔba dɔ Bɔra u ɲɛ na, a cɛmancɛ bɛ Taa tile tan ɲɔgɔn na ni silinda ye. O silinda cɛmancɛ yɛrɛ la, masadugu belebeleba dɔ tun bɛ yen min dilanna gotiki cogo la. A kogo minnu janya ye kilomɛtɛrɛ ba kelen ye, olu tun bɛ Ye nɔgɔya la ka Bɔ 'yɔrɔ la.
  -Yan nin kaburu in na, masakɛ ni masamuso sigilen bɛ yen, minnu b"a fɛ tiɲɛ na ka masasigilan ciyɛntalaw sɔrɔ. Nka siginiden jugu dɔ bɛ u girinya. Denmisɛnnin jalakibali dɔrɔn de bɛ se ka nin siginiden in tiɲɛ. Crore y'o fɔ.
  Wa sisan an ka kan, i n"a fɔ mɔgɔw b"a fɔ cogo min na, ka jigin dugukolo sanfɛ.
  Jiginni in ɲɛnabɔra, u ye 'yɔrɔ Yɛlɛma, u ye Fɔ ka Tɛmɛ wulu barikamaw ja belebelebaw kan.
  - Bonya bɛɛ ka bɔ. Screw ye bolo di ani ka dɛmɛ don ka pan ka bɔ kurun fitinin dɔ kɔnɔ.
  - Ka i biri dugukolo kan.
  Slava ye bow di dɔɔnin. Fanga tun bɛ i n"a fɔ dugukolo kan, hali ni masaso belebeleba in tun bɛ mɔgɔ kabakoya. O kɔfɛ, kristalɛ da dɔ dabɔra u ɲɛkɔrɔ, a janya tun ye kilomɛtɛrɛ ye. O teri saba donna kɔri dɔ kɔnɔ, sanu ni ja nafamaw tun bɛ min kɔnɔ kosɛbɛ. Dafinɛ naani fana tun bɛ yen, jamana wɛrɛ sɔrɔdasi minnu tun bɛ ni megaplasma marifaw ye. Fulaw falen cɛɲiw, minnu jalen don ni rubiw ye, u tora ka wuli ka u kunkolo sama. Jɛgɛ gansanw tun bɛ najibɔ ka boon lamini, u tun bɛ manamana ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye min bɛ manamana.
  -A ka kabako don u bɛ se ka pan fiɲɛ na cogo min na? Cɛdennin ye ɲininkali kɛ.
  -Antigravité (Antigravité) ! Crore y'a jaabi. - I t'a ye fɔlɔ.
  Fɛn tɔw bɛɛ tun ka ca, fɛn suguya bɛɛ tun tɛ kelen ye, ka ɲɛ lafili ani ka cɛden san kɔnɔntɔn miirili kabakoya, nka o nɔɔrɔ sugu ɲɛfɔli tun bɛna waati janba ta.
  A tun ka jan kojugu ka taama kilomɛtɛrɛ kɛmɛ sira kan, o de la Vint ye butɔni digi, u ye teleport kɛ ka taa masasigilan so kɔnɔ. Dolow masakɛw sigiyɔrɔba tun ye kabako ye. Masasigilan dɔ tun bɛ boon cɛmancɛ la, a tun ka bon i n"a fɔ kulu, a cogoya tun bɛ i n"a fɔ jibolisira min bɛ kɛ ni jiribolo ye, kurun misɛnninw tun bɛ wuli min kan, nka u labɛnna ka ɲɛ. Tuma ni tuma u tun bɛ pɛrɛn tasuma-fɛrɛw la, tasuma-fɛrɛn minnu tun bɛ yeelen bɔ kosɛbɛ, minnu tun bɛ sufɛla lamini yɔrɔ fa, olu tun bɛ mara kɛ u lamini na. O kɔfɛ, dɔnkiliba dɔw y"a daminɛ ka fɔ, ani tasuma-fanga yeelen bɔra. Lava bilenman tasumaman ye fiɲɛ tigɛ, masakɛ furuɲɔgɔnma dɔ bɔra sankaba dɔ kɔnɔ min tun bɛ mɔgɔ ɲɛnafin bɔ. A tun bɛ iko u tun ye kamalenninw ye ani u tun bɛ fini don cogo diyabɔlen na waati kelen na. Masakɛ disi kan, cakɛda dɔ tun bɛ yen ni emerald ye ka fara poodle bulu ja kan. Wa, cakɛda min tun bɛ masamuso kɔ masiri, o kɔfɛ, o tun dilannen don ni safir ye. A y'a ɲɛda kɔrɔta cɛnin fan fɛ, wulu ye kulekan Bɔ ni dususuma ye k'a kùnkolo Yɛlɛma. Masakɛ ye nisɔndiya jira, a ɲinw bɛ manamana i n"a fɔ anpulu.
  - N b'i bisimila n ka dunan min tɔgɔ ye ko Slava. I, i n"a fɔ n ka talisman b"a fɔ cogo min na, i ye cɛden ɲumanba ye, wa i bɛ se k"i ka siniɲɛsigi dafa.
  Masakɛ ye kumasenw labɛn cogo dɔ la min tɛ hadamadenya ye, nka kɔrɔ tun jɛlen don hali ni bamanankan ma baara kɛ. Hali n"a ye kabako ye cogo min na diɲɛ wɛrɛ sigibaga tun bɛ se ka Irisikan dɔn.
  -A ye telepati ye. Crore ye kumakan dɔ fɔ.
  - Dusukasi denba dɔ b'an fɛ. Denmuso kelen in minɛna galasiw ni ɲɔgɔn cɛ fangatigi Eletromendos fɛ. Ani an mago bɛ kɛlɛcɛ la min bɛ se k"a hɔrɔnya. Kirayakumaba b"a fɔ ko a bɛna bɔ diɲɛ fitinin dɔ la, dolow bulama bɛ min kɔnɔ. N teri kɔrɔ fila Vint ni Krohr nana n"i ye masaso la, sisan i ka kan ka kɔrɔbɔli jugu dɔ tɛmɛ ka se sɔrɔ hyper-tyrant kan.
  Slava ye nisɔndiya jira, a kɛra i n"a fɔ a ɲɛ na ko wuluw bɛ ka bonya a kɔfɛ ani a bɛ se kosɛbɛ ka se ka waraba dɔ kunbɛn min bɛ siran diɲɛ banbali bɛɛ la.
  -Ne labɛnnen don ka juguw kɛlɛ ka i denmuso hɔrɔnya.
  -O kɔfɛ Vint ni Kron bɛ sira kan, u bɛna i bilasira, nka fɔlɔ i ka kan ka tɛmɛ kɔrɔbɔli fitinin dɔ fɛ. Sɛbɛn sugu dɔ min bɛ kuma baarakɛlaw ka bɛnkan kan.
  -Ni nisɔndiya ye.
  Vint ni Krore ye cɛnin minɛ a bolow la ani u seginna ka don mini starship kɔnɔ.
  -Tex bɛ ni sɛbɛnni ye, sisan an bɛna pan ka taa planete dɔ la min bɛ dolow belebele dɔ kɛrɛfɛ.
  Kurun fitinin y"a yɛrɛ wuli, u tun bɛ dugukolo bulu dɔ ɲɛfɛ, sankaba tun bɛ ka foyi bɔ.
  Vint ye minɛn in bɔ.
  - Aw ni ce Snow White.
  Snap of fingers ani Glory tun bɛ, yɔrɔ o yɔrɔ i hakili la. Lakɔliso boon jɛman tun jɔlen bɛ a ɲɛfɛ, o min tun sigilen bɛ a da la. Bɔrɔ girinman dɔ bɛ a kɔfɛ, o kɔrɔ ye ko a ka kan ka taa kalanso dɔ la min bɛ sɛgɛn ani min bɛ dimi. Wa nin ye ko ye min man ɲi kosɛbɛ. Senw kɛra kari ani ka yɛrɛyɛrɛ. Tiɲɛ na, yala o tun ye sugo dɔrɔn de ye wa walima hakiliɲagami? Cɛdennin y"a ɲɛw magaya ani k"a ɲini k"a yɛrɛ sɔgɔ ni kɔnɔnafili ye. Ka jogin. Donc (o la) nin ye tiɲɛ ye, a ka kan ka taa lakɔli la tiɲɛ na. Sankolo tun bɛ ka kasi, a tun ɲiginnen don ani a tun ka nɛnɛ, fiɲɛ nɛnɛba tun bɛ ka ci. Weelekan dɔ mankan bɔra yɔrɔ jan. Senw y"u yɛrɛ wuli ka taa boli la u yɛrɛ sago la. I ka kan ka kɛ waati la walasa kalan ka daminɛ.
  Cɛdennin ninakili bɔra dɔɔni, a bolila ka don kalanso kɔnɔ. Karamɔgɔ dusukasilen Rudolf Frankenstein y"a fo ni baganw mankan ye.
  I bɛ nalomanya kɛ tugun kɔfɛ. A bɛ kɛ bɔnɛ ye ko sisan waati kɔrɔw tɛmɛna, i tɛ se ka bugɔ. I bɛ to lakɔli kɔfɛ, i bɛ kalanso ko.
  A bagaji bɛ sɔgɔsɔgɔ ka bɔ kɔfɛ. Saga bɛ sɔgɔsɔgɔ, k"a bolokɔnincinin n"a cɛmancɛ bolokɔni jira.
  - An b'i bugɔ lafiɲɛbɔ waati. An k"a tigɛli kɛ Snow White chop ye.
  Ani ŋɛɲɛ gɛlɛnw. Karamɔgɔ b"a kɛ i n"a fɔ a tɛ mɛnni kɛ.
  Kalan in bɛ i n'a fɔ a ka jan ani a bɛ sɛgɛn ka tɛmɛn "Baran" kan ani a ka tɔn bɛ daminɛ ka papiye ɲimilenw daji bɔ bɔgɔdaga la.
  Siranya bɛ sɔgɔsɔgɔ ni kɔnɔ a yɛrɛ sago la, a bɛ dimi kɔnɔbara la, a bɛ farikolo nɛnɛ. Ni yɛrɛyɛrɛ ye, i bɛ fɛn dɔ makɔnɔ min bɛna fɛn dɔ Changer ni duuru juguw nɔrɔlen bɛ i la. A laban na, bɛlɛn bɛ pɛrɛn, a senw bɛ kari a yɛrɛ sago la ka boli - cɛnin kɔrɔtɔlen don ka sɛgɛn a tɔɲɔgɔn juguw la. A bɛ boli, k"a ɲini ka dogo lakɔliso dibi la, nin vampire ninnu tɛ se k"a sɔrɔ yɔrɔ min na. Slava jiginna bugu jukɔrɔ, k"a yɛrɛ sɔrɔ nbɛda la. A y"a bamanankan Kɛ, ninakili dɔ tùn bɛ yen, i n"a fɔ denmisɛnninw ka biɲɛw bɛ Bɔ fan wɛrɛw la cogo min na, u tùn bɛ yen yɛrɛ.
  - Ayiwa, naloman bolila. I tun ye "Snow White" ye ani nin te in bɛna kɛ "wet" ye.
  Sagaden ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni kɔnɔnafili ye.
  -I ka jɔ mosi kan an ka i gosi, n'o tɛ i bɛ da i n'a fɔ su.
  - Ayi, cɛdenw t'o kɛ. Slava ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni sɛgɛn ye.
  - An mago bɛ bakɔrɔn na. Ani i mana fɛn o fɛn sumaya, i ka wuli.
  A tun ye saga ye min janya tun bɛ se ka kɛ kunkolo kelen ye ka tɛmɛ Slava kan ani a ye gosi barikama kɛ a ɲɛda la siɲɛ kelen ni tila ka gɛlɛn. Den y"a yɛrɛyɛrɛ, a ɲɛ fununa a bɛ se ka kɛ o yɔrɔnin bɛɛ. O kɔfɛ, a tugura poke dɔ kɔ nugu la, woyo Yushka. "Baran" jɛɲɔgɔn girinna kɛlɛ la, k'a kɔkiliw gosi, nka ɲɛmɔgɔ girinman y'a minɛ dɔɔnin.
  - A jira, a k'a da a gɛnɛgɛnɛ kan. Ayiwa, "Snow White" bɛna kɛ mossy ye.
  Joli bɔra Slava nugu la, a ɲɛw jiginna, nka ka fara siran kan, kuncɛbaya ni bonya hakilina wɛrɛ y"a daminɛ ka kunun a ni kɔnɔ.
  Ayi, ne tɛna n biri.
  "Baran" y'a kɛ i n'a fɔ a kabakoyara.
  - O cogo de la nin schmuck in bɛ sɔsɔli kɛ n na. O kɔ, aw bɛ dumuni dɔɔni dun.
  A y'a yɛrɛ lamaga n'a ka sebaaya bɛɛ ye a tulo la. Slava kunkolo yɛrɛyɛrɛla, a tulo kɛra bulama ye.
  - Ayi, hali bi n tɛna o kɛ. Timinandiya dɔ tun bɛ a kan na, min tun bɛ siran fanga sɔrɔ.
  - O tuma na fɛ, i bɛ sa. An na aw faga.
  Jɛkulu ɲɛmɔgɔ ye wuli tugun ani n"a fanga bɛɛ ye mobili boli ka don ɲɛda kolo la. Slava y"a sen bɔ dɔɔnin, o gosili bɔra ka kɛ fɛn ye min tɛ ye.
  - Ka Snow White minɛ. "Baran" ye bagabagali kɛ.
  O jatigɛwalekɛla ye Slava kɛlɛ, k"u bolow wuli k"u siri kogo la. O kɛlen, kuntigi kamalennin ye bɔgɔdaga bɔ ka sigarɛti mana.
  -Sisan n bɛ cauterization di i ma. Aw bɛ aw gɛnɛgɛnɛ walima ka buzz dibi dɔ sɔrɔ.
  Slava siranna kosɛbɛ, a tun b"a fɛ kaban k"a dabila ka a kunbiri gwan, k"a sɔrɔ a hakili jigira Krora ɲɛda nisɔndiyalen na ani Vint ka tulonko ɲɛda la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, fɛn min tun tɛ se ka muɲu, o tun ye masakɛ dɔ ɲɛda gɛlɛn ni ɲumanya ye min ɲɔgɔn tɛ, min bɔra diɲɛ belebeleba wɛrɛ la. Ka i gɛnɛgɛnɛ, o kɔrɔ ye k"u janfa. Wa, a labɛnnen don o tuma na ka fangatigi Eletromendos sɔsɔ cogo min na, ni jatigɛwalekɛla gansanw y"a gɛn ka don yɛrɛyɛrɛ fagalen na.
  Sigarɛti magara a ɲɛda la tuma min na, Slava kulela ani k"a kininbolo bɔ ni fanga ye.
  Bolo min sirilen don kosɛbɛ ni dimi jigitigɛlen ye, o binna "Baran" dawolo kan.
  A y"a ɲɛw wuli ni kabako ye, a ɲɛnafinna ani a binna a kɔ kan ni mankan ye. Yan, Slava ye dimi ni fanga sɔrɔ min tɛ deli ka kɛ. A ye bugɔli kɛ i n"a fɔ kickboxer professionnel, ka punch ni kick kɛ. Miniti tilancɛ tɛmɛna ani mɔgɔ duuru bɛɛ dalen tun tɛ u hakili la. Slava jɔlen tora k"a kunkolo fili san fɛ ni yɛrɛbonya ye, k"a bolow kɔrɔta fiɲɛ na.
  -Se sɔrɔli! Ne tun bɛ se k"o kɛ cogo di!
  Kɔlɔsili pɛrɛnna kalan kama, nin sen in dɔrɔn na, a ma kɛ sababu ye ka yɛrɛyɛrɛli kɛ min bɛ kɛ tuma bɛɛ, nka a kɛra i n"a fɔ sufɛla sɔgɔli. Cɛdennin ye pan ka don kalanso kɔnɔ i n"a fɔ a bɛ wuluw kan. Nin yɔrɔ in de la a dɛsɛra ka Bɔ yɔrɔ la. Slava yɛrɛ ma sigi ka kuma kelen fɔ k"a sɔrɔ a labanna ka kɛ kɛnɛma. A ma siran - sisan jinɛ yɛrɛ ma siran a ɲɛ k'a ɲɛw da wuli. Dolow tun bɛ iko u ka di ani u ka di, a tun tɛ siran fewu, a kɔfɛ, girinya tɛ mɔgɔ la, mɔgɔ bɛ nɔgɔya kabakoma dɔ ye. Den y"a kunkolo wuli dɔɔni. Screw ni Krore tun bɛ ka wuli a kɛrɛ fɛ.
  -O "Snow White" ye siran sɔrɔ. Baasi tɛ, nka an ma se ka kɛ cogo wɛrɛ la: i tun ka kan ka se sɔrɔ siran kan i ni kɔnɔ.
  O la sa, o tun tɛ kɔrɔbɔli yɛrɛyɛrɛ ye.
  -Wa ayi ! O bɛɛ tun ye tiɲɛ ye, fanga b"an bolo k"i Ta ka Taa Dugukolo kan ani hali ka waatibolodacogo Yɛlɛma dɔɔnin. Cogo di? O ye danfɛnw gundo ye minnu ka dimension miliyɔn kelen bɛ u bolo. Sisan i tɛmɛna kɔrɔbɔli la an bɛna taa ko gɛlɛn wɛrɛw la minnu ka jugu kosɛbɛ.
  -Mun?
  Kurukuruni ye sɔgɔsɔgɔ ni nɛgɛkan ye.
  -Misali la, masakɛ Ezaram ciyɛntabaga kelenpe bila. Eletromendos ka se sɔrɔli tɛna kɛ ko nɔgɔn ye, diɲɛ quintillions bɛ ŋunan a senkɔni jukɔrɔ. Nka i ye se sɔrɔ fɔlɔ i yɛrɛ ka siran kan.
  - Saya fitinin siranya - ka se sɔrɔ a kan, an bɛ ka gɛrɛ sayabaliya la.
  - Ka ban miiri Kroor. Sanfɛ, silinda planete dɔ cogoya dɔnta bɔra kɛnɛ kan.
  . EPILOGUE (EPILOGUE) (EPILOGUE).
  Gosili ni dɛsɛ kabakoma caman kɔfɛ, Sankolola Mansamara sɔnna hɛrɛ ma, wa a ye layidu ta ko a tɛna bin zaris Irisi bolofɛnw kan tugun.
  Mɔgɔ wɔɔrɔba y"a Jira ko a ka surun kosɛbɛ ka Sinuwa jamana Minɛ, wa k"u bɛ Se ka Bɛn ni bɛnkan ɲumanw ye. Tiɲɛ na, Mɔngoli jamana yɔrɔ dɔ, Usuri saheliyanfan mara, Primorye ani hali Kore jamana bɔra Irisi jamana na. Olu tun ye bɛnkanw ye minnu tun bɛ nafa lase mɔgɔw ma - minnu y"a to Alexei Mikhailovich ka zarist Irisi ye senna-taama sɔrɔ Siberi ani Pasifiki kɔgɔjida la. Ani, i k"a ye ko i lafiyalen don dɔɔnin.
  Wa o de kan, kɛlɛ waleyali nɔɔrɔma banna, wa fɛn wɛrɛw tun bɛ cɛfarin wɔɔrɔ makɔnɔ!
  
  
  IMMORTAL SPACE QUEEN
  Masamuso tun b"a fɛ tiɲɛ na ka kɛ denmisɛn ye. Wa o cogo la, a ye taama bɛɛ ci ka taa sayabaliya filɛlikɛlan ɲini. Ni i y"a lajɛ, i bɛ se ka wuli ka kɛ sungurunnin ye.
  A laban na, ɲinini in ɲɛnabɔra, nka ... Jinɛ min bɛ filɛlikɛlan na, o y"a fɔ masamuso kɔrɔba ye ko :
  - n b' i ka kamalennya lasegin , nka i na kɛ jɔn ye !
  Masamuso y"a jaabi, ni nisɔndiya ye min bɛ kɛ ni gap-toothed ye:
  - Ni kamalenninya ye banbali ye , o tuma na ne bɛ sɔn jɔnya ma !
  Jinɛ ye sɛgɛnba dɔ kɛ. Masamuso jiginna ka kɛ sungurunnin ye min, a tun bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye cɛsirilan kelen kɔnɔ, ka foro sɔgɔ ni bɔgɔdaga ye. Wa a yɛrɛ ye baara kɛ ani ka baara kɛ kosɛbɛ.
  Farikolo kamalennin dɔrɔn de tun bɛ ɲini ka dimi, wa a tun tɛ sɛgɛn kojugu. Nka o tun bɛ mɔgɔ maloya kosɛbɛ ani ka mɔgɔ sɛgɛn. A tun bɛ dugukolo dɔ kan ni tile fila ye. Wa a jɔcogo bɛ i n"a fɔ cɛmancɛla waati labanw.
  Ka fara o kan, frozen in formations. Masamuso ye baara kɛ tile caman kɔnɔ, a kɛra mɔgɔ dusu tiɲɛnen ye. A bɛ ɲini ka kɛ i n"a fɔ bagan, sugo dɔrɔn de la hɔrɔnya nana a ma. Ani, a bɛ baara kɛ kosɛbɛ tuma bɛɛ ni sirilanw ye. A ka gɛlɛn kosɛbɛ masakɛmuso kɔrɔ ma. Ani kɔrɔsibaga ka bugɔli magali farikolo farilankolon kan, i n"a fɔ nɛgɛ bilenman.
  A laban na, yɛlɛma donna a ka ɲɛnamaya kɔnɔ. Dɔrɔn ka juguya la. Dutigi sara, a ciyɛntala tiɲɛna pewu. Npogotiginin feerela kabakurunbɔyɔrɔ la.
  Sisan, ne tun ka kan ka segi girinmanw ta, ka baara kɛ farilankolon cakɛdaw la, ka bugɔli sɔrɔ ani ka sunɔgɔ kabakurunw kan.
  Masamuso tɔɔrɔla kosɛbɛ sisan. Tiɲɛ don, o jinɛ tun ye jaan dɔ sigi a ye. Ɔwɔ, a tɛ sa ani a ma kɔrɔbaya, nka a bɛ tɔɔrɔ la, i n"a fɔ a bɛ jahanama kɔnɔ.
  Hali ni farikolo barikama bɛ kɛ ka degunw sɔrɔ. Masamuso y'a latigɛ ka boli.
  Kunsigi janw dɛmɛni fɛ, a y"a daminɛ ka cakɛda dɔ file, u y"a sennasanbara n"a kɔ barikama siri ni cakɛda ye su fɛ. I bɛ nɛgɛ gɛlɛn file ni i kunsigi ye dɔɔnin dɔɔnin, nka masamuso bɛ waati bɛrɛ sɔrɔ dɔrɔn - a tɛ sa. Fɛn wɛrɛ ye ko baara gɛlɛn kɛlen kɔ kabakurunbɔyɔrɔw la i ka kan ka sunɔgɔ, wa i tun bɛ dɔɔni ye don o don.
  Nka hali bi i bɛ minni kɛ cogo o cogo.
  Masamuso y'a yɛrɛ Sɛgɛsɛgɛ ka sɔrɔ ka Bìn sugo la. O kɔ, a nɔfɛta la, a ye saw kɛ tugun.
  Fo, a laban na, a ye jɛgɛnw kari .... Nka, a ma se ka boli. Garadiw ye alarma wuli.
  Masamuso minɛna ka bugɔ k"a sɔrɔ hinɛ ma kɛ ni bugɔli ye. O kɔ, u ye senkɔniw jeni ni nɛgɛ bilenman ye. O kɔfɛ, u ye jɔn bolila dɔ ka taamasiyɛn jeni. Ka ci tugun ka taa minɛnw na.
  Jɔnw bɛ sa tuma caman na, wa a bɛ baara kɛ kosɛbɛ kabini san caman. O la, a to u ka baara kɛ ni sirilenw ye.
  Wa su o su, u tun b"a ka cakɛda lajɛ.
  Masamuso tun bɛ sunɔgɔ sirilenw na, wa u tun bɛ to ka bugɔ a lamini na.
  Cakɛda girinmanw donna a la, u y"a bugɔ ni bugɔli ye ni a ye baara kɛ dɔɔnin dɔɔnin dɔrɔn.
  Masamuso tun ye kasa fiyɛ kaban, wa a tun ma bana. Banakisɛ ma a ta, dumuni fitinin ni dumuni kelen na a ma dimi bila kɔnɔbara la. Npogotigi banbali tɔɔrɔla, nka a ma sa. Sanw tɛmɛna ka taa ɲɛ. Minɛnw yiriwara dɔɔni dɔɔni ani u dɔgɔyara.
  Yan, a bɛ wuli ka taa baara wɛrɛ la tugun. A ko ka bɔ nɔgɔ la, ka bila feereli la.
  Yan, masamuso labanna ka hɛrɛ sɔrɔ. Sannikɛla in kɛra gladiators (kɛlɛcɛw) feerelaw dɔ ye ka taa kɛnɛba in na.
  Masamuso tun jalen don kosɛbɛ ani a tun bɛ fili, a kɛlen ka san kɛmɛ ni kɔ kɛ minɛnw na baara gɛlɛnw na. A barika ka bon kosɛbɛ ani a ka gɛlɛn, a bɛ kabakurun girinman dɔ minɛ a kun kan.
  Tiɲɛ don, a ka fanga ye feerekɛla sama. A y"a ɲinw lajɛ: dingɛ kelen ma kɛ ani a ka bon ani a barika ka bon ten. N ye nɛgɛ ye, farikolo yɔrɔw fililen - i n"a fɔ kabakurun!
  Ani tiɲɛ na, ne ye o kopi setigi sugu san!
  O kɔfɛ, ɲɛnamaya wɛrɛ daminɛna masakɛmuso fɛ. A ka gɛlɛn fana ni degeliw ye, kɛlɛw, mɔgɔw tɔɔrɔli, bugɔli, nka a ka di kosɛbɛ.
  Masamuso tun ye denmisɛn ye farikolo la kabini san kɛmɛ fila ni kɔ, wa a tun bɛ danfara don fanga ni muɲuliba fɛ, k"a sababu kɛ degeliw ye ni fanga ye baara gɛlɛnw na tuma bɛɛ.
  O y"a to a ye kuncɛyɔrɔ dɔ sɔrɔ npogotiginin tɔw kan. Ka fara o kan, a farikolojidɛsɛ ni a tigɛlenw bɛɛ kɛnɛyara joona kosɛbɛ, wa u ma nɔ bila a la.
  Masamuso fana tun teliyalen don, a tun ye wale ɲuman ye min tɛ sa, wa a tun bɛ kalan kɛ ni timinandiya ye kosɛbɛ. Fɛn bɛɛ ma ɲɛ a bolo, o yɔrɔnin bɛɛ, nka a farikolo ka gɛlɛn kosɛbɛ.
  O la sa, a daminɛ na, a ye se sɔrɔ fanga, muɲuli ani fanga tiɲɛni kosɔn. Wa o kɔfɛ, a ka seko y"a daminɛ ka bonya.
  A daminɛ na, u tun tɛ ni ɲɔgɔndan barikamaw ye, nka dɔɔnin dɔɔnin, ni ko kɛlenw kɛra, a ka hakɛ wulila.
  Wa o cogo la masamuso y'a daminɛ ka se sɔrɔ ani musow tɔgɔba. Ani hali kɛlɛ kɛ ni cɛw ni baganw ye!
  Mansamara ka laadalakow la, se kɛmɛ kɛlen kɔ gladiatorw ka kɛlɛw la, i bɛ se ka hɔrɔnya sɔrɔ.
  Masakɛ min tun cɛsirilen don, hali n"a ye joginda ni sɔgɔsɔgɔninjɛ sɔrɔ a dawolo la, a laban na, a sera ka se sɔrɔ kɛlɛ kɛmɛnan na.
  O kɔ, a ye hɔrɔnya sɔrɔ ka bɔ Sezari bolo. Wa a yɛrɛ tun bɛ se ka wari sɔrɔ kɛlɛw la kaban, walima ka npogotigininw kalan fencing la.
  Wa a ma mɛn, masamuso, cɛɲi ani nafolotigi kaban ani a farikolo tun ka dɔgɔ hali bi, o ye fasoden ŋana dɔ furu.
  Ani kɔrɔlen ni jugu. Nka a tɛ mɔgɔ sabalilen ye ani a ma mɛn a sara.
  Masamuso min tun ye muso cɛ salen ye tuma bɛɛ, o tun bɛ ni kamalennin cɛɲi tan ni fila ye kanubagaw ye.
  Ani nafolo belebeleba.
  O la, a bɛ iko a ye nisɔndiya sɔrɔ ... Fo ni ɲɛtaa den bɛrɛ tun tɛ yen - a ɲɛ, dɔnniya tɛ yiriwa cogo dɔ la nin mansamara in kɔnɔ. Ani caman na dugukolo kan. Wa marifaw ni misiriw de ye fɔlɔfɔlɔw ye. Fɛn bɛɛ kɛra nɛnɛ ye tiɲɛ yɛrɛ la.
  Wa o cogo la mansamara binna tiɲɛni na, barbariw ka binkanni kura ... Masamuso bɛ jɔnya ni jɔnya la tugun. Nka kabini cɛɲi kamalennin, a kɛra sigida khan ka musomuso ye.
  Wa fo a ka sa k'a don ciyɛntala bolo. Wa ale fana sara waati dɔ o kɔfɛ.
  Wa masamuso bilala sannifeere la. A farilankolon don, ka feere sheki bonyalen dɔ ma. Wa a tùn b'a fɛ fo ka Se sheki ka saya ma. Wa tugun, sungurunnin in bilala sannifeere la. Wa nin sen in na, a sera masaso la ka taa Sultan fɛ. Komin a tun tɛ sa, a sera ka masakɛ siri ka kɛ muso fɔlɔ ye.
  Nka bɔnɛ, npogotiginin min tɛ sa, o ma se ka denw bange. Wa sultan sara tuma min na, a ciyɛntala ye yamaruya di ko masamuso ka siri ni cakɛda ye tugun, ka bila minɛnw na.
  Ani fana masamuso min bɛ jahanama kɔnɔ. Ni sirilanw ye, baara gɛlɛnw senfɛ, a tun bɛ kabakurunw sama ka don segi kɔnɔ, ka fara tigɛ ni nɛgɛbere ye. Fana dumuni fitinin, dumuni kelen, bugɔli, kasa, cakɛda. Wa, garadiw b"a minɛ ka caya su o su. Hali n"a yɛrɛ tùn ka di masamuso ye, a farikolo denmisɛnnin tùn bɛ Se ka cɛya Sɔrɔ nɔgɔya la.
  Wa o cogo la, npogotigi banbali tun bɛ san o san, san tan o san tan.
  Fo, a laban na, nin minɛn in ma ban, nka san kɛmɛ fila tɛmɛna. Mɔgɔ si hakili ma jigin nin masamuso in ye jɔn ye. Wa a bilala sannifeere la tugun. I n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na, farilankolon ni farikolo-ɲɛnajɛ. Tiɲɛ don, ko ka kɔn o ɲɛ.
  Wa u y"a san tugun, kɛlɛbolo kama, o de la a barika tun ka bon kosɛbɛ farikolo ta fan fɛ. Ɔwɔ, ani a tun bɛ se kosɛbɛ, a tun bɛ kɛlɛ kɛcogo dɔn ni npanw ye.
  Ani masamuso ye sɔrɔdasi baara daminɛ. A tun bɛ kɛlɛ caman na, a tun bɛ timinandiya, a tun barika ka bon, a tun ka gɛlɛn, a tun bɛ boli sennasanbara la tuma bɛɛ. Wa dɔɔnin dɔɔnin a ka baara kɛra jiginni ye.
  Yan, a ye musow ka kɛlɛbolo ɲɛmɔgɔ ye kaban, wa nafolo caman b"a bolo. Wa tugun a b"a yɛrɛ sɔrɔ nafa sɔrɔbaga ye, wa a bɛ nafolo belebeleba dɔ sɔrɔ a bolo.
  Ɲɛnamaya sabalilen zigzag bɛ ten: sisan san fɛ, sisan duguma!
  Masamuso, tiɲɛ na, a tun ye musocɛ salen ye, o kɔfɛ, a ye masakɛ kamalennin furu. Cɛdennin kunkolo bɔra muso dɔ fɛ min tun bɛ ko dɔn, nka a ɲɛda tun ye kamalennin ye. Wa o cogo la, u ye furu Kɛ. Wa o kɔ, kamalennin in Kɛra masakɛ ye. Wa a muso kɛra fangatigiba ye.
  Masaya ye kɛlɛw kɛ ka bonya. A barika bonyana ka taa a fɛ. Wa kunun kamalennin fɔlɔ kɔgɔra, ka sɔrɔ ka kɔrɔbaya. Kɛnɛma, masamuso kamalennin bugɔra ka bɔ masakɛ sago la min tun bɛ ka sa, ko a bɛna kɛ masakɛmuso ye. Wa a y'a bolonɔ bila o la.
  A salen kɔ, masamuso kɔrɔ kɛra masakɛmuso ye. Ani a ye kɛlɛ kɛ. Ka kɛ kamalennin ye fo abada laban na, o ye diɲɛ bɛɛ minɛ!
  Wa a kɛra i n"a fɔ a ye nisɔndiya dafalen sɔrɔ ... Nka o kɔfɛ, san kɛmɛ saba tɛmɛna, dunanw jigira. Wa u ye dugukolo minɛ.
  Wa masakɛmuso tun bɛ kabakurunbɔyɔrɔw la tugun. Wa kaban ni kɔla ye, farilankolon, sennasanbara, nka cakɛda tɛ a la. N ye baara kɛ waati dɔ kɔnɔ, o kɔfɛ, n ye telewisɔn filɛ sanni n ka taa n da.
  O fana ye o ɲɛnamaya sugu ye ... A ye san kɛmɛ ni kɔ kɛ kaso la, kɔfɛ, a bilala ka bɔ kaso la, ka sigi dugukolo minɛlen dɔ kan sanfɛla mansamara dɔ kɔnɔ.
  A ye siwili yiriwalenba nafa bɛɛ diyabɔ ani ... Nin sen in na a donna sanfɛla kɛlɛbolo la.
  A y"a daminɛ ka baara kɛ Star Wars la. A ye mɔgɔ ye min tɛ sa! Foyi tɛ siran!
  O la sa, a taara ɲɛ a ka baara la fo ka kɛ marifatigi ye. O kɔ, a ye dugukolo kuuru bɛɛ sɔrɔ a bolo.
  Dɔw tun ye gɔfɛrɛnɛrɛw ye. O kɔ, a seginna sɔrɔdasiya la. Kɛlɛ kɛra ani ka yamaruya di. A kɛra Hyper-Supermarshal ye.
  Wa o kɔfɛ, u ye sɔrɔdasi-kɛlɛ kɛ, ka sanfɛla mansamara dɔ masasigilan minɛ - ka galaxie ɲɛminɛ.
  O kɔ, a y"a daminɛ ka se sɔrɔ diɲɛ wɛrɛw kan. A ye yamaruya di, ka bin, ka se sɔrɔ, tuma dɔw la, a ye dɛsɛ, nka a ye a yɛrɛ sara ....
  Fɛn bɛɛ tun bɛ ɲɛ fo a bolila ka don soso ni nɛgɛw ɲagaminen mansamara kɔnɔ.
  U cayara joona kojugu ani u ye hadamadenw ka siwili degun ni jatew ye.
  O la, kɛlɛw taara ɲɛ, kɛlɛ kɔfɛ kɛlɛ ... Fo ka se a laban na, mɔgɔw ye bɔnɛ sɔrɔ. Wa masamuso kɔrɔ tun ma kɛ jɔn ye tugun minɛnw kɔnɔ.
  I bɛ baara kɛ kosɛbɛ tugun cakɛdaw la, ani i bɛ sunɔgɔ ni cakɛda ye kabakurunw kan. Ani robow ka fanga bɛɛ kɔrɔ.
  Sugo dɔrɔn de la, npogotigi banbali y"a yɛrɛ ye hɔrɔnyalen ni mɔgɔba ye. Wa waati tɔ la, a ye baara kɛ kosɛbɛ a yɛrɛ ye, ka baara kɛ, ka kabakurun nɔgɔlenw kɛ n"a sen gɛlɛnw ye.
  Nka masamuso ma jigiya bɔsi a la. A tɛ sa, wa siga t"a la ko a bɛna Changé fo abada! Jɔnya tɛna mɛn fo abada!
  Masamuso kɔrɔ yɛrɛ ye dɔnkili da, hali ni tɔɔrɔ dɔ binna a kɔkolo jɛlen ni farikolo la:
  Dugukolo denmuso bɛna a fɔ a jaabi la ko ayi, .
  Ne tɛna kɛ jɔn ye abada...
  Ne dalen b'a la ko hɔrɔnya bɛna bɔ kɛnɛ kan - .
  Fiɲɛ bɛna joginda kura lafiya,
  Fasokanw ka kɛlɛ senuma kama, .
  Sabu Matigiba bɛ wele bila...
  Rise valiant knight la sɔgɔmada joona fɛ, .
  Dibi bɛna ban, mɛkalo rosow bɛna falen!
  
  
  
  
  AW KAN"A SƆRƆ NI CƐ DUMUNI YE
  San 1941 Nowanburukalo la, Hitler ye hɛrɛ di Stalin ma a ma miiri min na. Desizɔn min bɛ iko a tɛ se ka kɛ mɔgɔ si fɛ min bɛ ko lakika dɔn.
  A bɛ iko Alemaɲikaw bɛna Moskow minɛ. Ani mun na hɛrɛ di nin ko in na?
  Nka Hitler, i n"a fɔ i b"a dɔn cogo min na, a tun bɛ ni hakililata ye min yiriwara kosɛbɛ. Wa a y"a ye ko Moskow minɛna, a tɛna kɛ. Wa n"o don, waati yɛrɛ la, waati min na Stalin bɛ siran, ka hɛrɛ di. A dabɔra cogo min na, sɔrɔdasi bɛɛ ma sɔn o ma, nka fanga ni fanga tun bɛ Hitler bolo.
  Ka fara o kan, hɛrɛ cogoyaw ye layidu ta ko u bɛna nafa lase Alemaɲikaw ma. Tiɲɛ na, Ukraine bɛ tɛmɛ Alimanjamana fɛ ani ni dugukolo nɛrɛma ni sɛnɛ ye, ani Belarus, ani Baltik jamanaw, ani Smolensk mara.
  Stalin, a bɛɛ lajɛlen, sɔnna ka fɛn bɛɛ di, Alimanw tun sera ka min minɛ kaban.
  Sevastopol y"a kɔsegin Alimanw fɛ. O jaabi la, Fritz bɔra Moskow mara la. Leningrad tora URSS kɔfɛ ani kɔri dɔ tun bɛ taa a fɛ. Alimanw sɔnna ka bɔ Leningrad mara la ka kɛɲɛ ni Voroshilovograd ani Donetsk maraw ye, Alimanw tun ma minnu minɛ pewu fɔlɔ.
  A ka c"a la, Naziw ye Donbass sɔrɔ n"a ka kɔɔri, nɛgɛw ani iziniw, bouxite sɔrɔyɔrɔw, ani sɛnɛyɔrɔw, Crimea bɛɛ, ani hali Don saheli fan dɔ. Alimanw bɔra Leningrad mara la, Moskow, Tula, Rzhev, Kalinin mara yɔrɔ dɔ. Donbass yɔrɔ dɔ musaka la, Don yɔrɔ dɔ n"a dugukolo nɛrɛma nafama ani Sevastopol. Finlandkaw ye Petrozavodsk sɔrɔ u yɛrɛ ye, ani u sera ka min minɛ. U farala ɲɔgɔn na teriya la.
  Ka fara o kan, URSS y"a ka layidu ta ko a bɛna petoroli di ni sɔngɔ dɔgɔman ye ka tɛmɛ sugu sɔngɔ kan, ani ka kunmabɔsaraba sara kɛlɛden kasodenw ye.
  Stalin siranna ka bɔnɛ kɛlɛ la ani ka bɔnɛ Moskow la, a sɔnna o cogoya suguw ma. Wehrmacht ka ɲɛtaa kuncɛyɔrɔ yɛrɛ la.
  Ayiwa, ani Hitler, min bɛ ni hakilina ye min ka bon ni hadamaden ta ye, o y"a faamu ko nin de tun ye fɛɛrɛ ɲuman ye.
  Kɛlɛ min kɛra ni URSS ye, o banna. Naziw fɔlɔ y"a daminɛ ka sɔrɔdasiw bila Afiriki. Ka fara o kan, tubabu ye binkanni daminɛ Rommel kama. Ayiwa, mun? Fritz ye sɔrɔdasiw ta ka jigin Malte. Tiɲɛ don, fɔlɔ ni tubabuw ye bɔnbɔnw ci yen.
  O tɛmɛnen kɔ, tiɲɛ don, binkanni min kɛra Gibraltar kan. Hitler yɛrɛ ye ɲɔgɔn sɔrɔ ni Franco ye.
  I n"a fɔ, i y"a ye ko Alimanjamana barika ka bon cogo min na. A ye URSS tiɲɛ. A ye Irisi kasoden miliyɔn naani ta ani pankurun ba caman. Anw fɛ, Ɛsipaɲi bɛ i n"a fɔ fɛn dɔ min bɛ karti kan. An bɛna occupy ni i ma sɔrɔdasiw bila ka tɛmɛ. Wa n"i ma se, i bɛ se ka fɛn dɔ sɔrɔ Afiriki kɔnɔ. Ka fara o kan, Angletɛri halakira, wa a tɛna taa yɔrɔ si!
  Franco, k"a faamuya ko Ɛsipaɲi bɛ se ka minɛ ani ko sababu tɛ yen, a sɔnna o ma.
  Binkanni min kɛra Gibraltar kan, o ɲɛnabɔra, wa a teliyalen don kosɛbɛ. Citadel in binna. Wa o kɔfɛ, Alimanw donna Afiriki Ekwatoriyali kɔnɔ.
  Tubabu ye bɔnɛba sɔrɔ. U minɛna i n"a fɔ suturalaw.
  Rommel ye Angletɛri Kὲlɛ Libi, ka kὲlɛ dɔ Dabɔ Misira. A ye Alɛkisandiri minɛ.
  O kɔ, a bɔra ka Suez kanal tigɛ. Alimanw ye ɲɛtaa yiriwa, u ye Irak, Koweit ani Moyen-Orient jamana bɛɛ minɛ.
  Wehrmacht ma bɔnɛ sɔrɔdasi ni sɔrɔdasi caman na kɔrɔn fɛ. Wa a ka sɔrɔdasiw tun ka ca ani u tun bɛ waati kɔnɔ ani u tun dege ka ɲɛ ka tɛmɛ tubabukan kan ani kɛrɛnkɛrɛnnenya la koloniyali kɛlɛbolow kan.
  Tubabu tun bɛ se ka o fɛn sugu minɛ, siga t"a la, u tun bɛ ka bɔnɛ. Ni URSS tun tɛ yen, Fritz sera ka kɛlɛ kɛ ka ɲɛ ni Angletɛri ye.
  A bɛɛ lajɛlen na, Angletɛri tun bɛna bɔnɛ a ka maraw la. A ka dugukolo kan kɛlɛbolo tun barika ka dɔgɔ kojugu ani fanga tun tɛ a la fo a tun tɛ se ka koloniw minɛ Wehrmacht ka sɔrɔdasi minnu tun ka ca ani minnu tun kololen don.
  Ani, hakɛ min tun bɛ kurunba kan, o ma baara kɛ. Jibraltar ni Malte binna kɔfɛ, a kɛra ko ye min tɛ se ka kɛ ka Afiriki mara. Yan, Rommel ye Suez kanal datugu. Wa hali dugukolo kan, Alimanw ye tubabu gosi ni golu kelen ye. Kɛlɛ kɔfɛ ni URSS ye, Wehrmacht barika bonyana ka tɛmɛn fɔlɔ kan ani ka da a yɛrɛ la, a ye kɛlɛ dɔnniya caman sɔrɔ.
  O cogo de la Afiriki minɛna dɔɔni dɔɔni. Wa Iran fɛ, Alimanw donna Ɛndujamana kɔnɔ. O yɔrɔ fana na, sigida sepoyiw tun t"a fɛ ka sa Angletɛri kosɔn. Kuma bɛɛ la, Alimanw tun bɛ gɛlɛya sɔrɔ yɔrɔjanw fɛ, siraw dɛsɛ fɛ, kumaɲɔgɔnya jan fɛ, fɛnw sɔrɔli gɛlɛyaw fɛ ka tɛmɛ tubabu sɔrɔdasiw kan.
  Ameriki bɛ ka buguri lajɛ walasa ka kɛlɛ bali. U yɛrɛ ye sankɔrɔta bɛɛ Bɔ Zapɔn kan.
  Nka o bɛɛ n"a ta, samuraiw ye binkanni kɛ Peru kurunboli yɔrɔ la. An tun ka kan k"an yɛrɛ lakana ani ka tubabu bolofɛnw minɛ Azi jamanaw na. Wa Zapɔnkaw y"o kɛ.
  Kuma surun na, san binaani ni filanan na ani san binaani ni saba tilancɛ fɔlɔ kɔnɔ, Alimanw ni Zapɔn ye Afiriki, Ɔsitarali, Azi jamana bɛɛ minɛ. Wa, san 1943 Sɛtanburukalo la, jiginɛ min kɛra Angletɛri, o tugura o kɔ. Tiɲɛ don, bɔnbɔnbaw kɛlen kɔfɛ. Alimanw ye Yu-288, ani Yu-188, ani masin wɛrɛw kɛ.
  Ikomi Angletɛri bɔnɛna a ka marabolow la ani a sɛgɛnnen don ji jukɔrɔla kɛlɛ fɛ, a ma se ka a yɛrɛ tanga.
  Wa Alimanw ka nafolo tun ka ca kojugu, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, baarakɛlaw tun ka ca kojugu. U ye bɔnbu da Angletɛri dugubaw ni iziniw bɛɛ kan tiɲɛ yɛrɛ la. Wa o kɔ fɛ, tiɲɛ na, jigin ni baara kɛli ni "Panthers", "Tigers", "Lions" ani hali "Mouses" ye. Ayiwa, tiɲɛ na, fana jidagayɔrɔ minnu bɛ panpan, ani ji jukɔrɔ mɔbiliw.
  "Sogo" ye waati Sɔrɔ ka opereli daminɛ Kɛ, wa a yɛrɛ ye kὲlɛ Kɛ. Nka Sosow ka gɛlɛn kojugu.
  Gerda min tun bɛ Panther kan, olu tun bɛ danfara don kɛlɛw la. Alimanw Angletɛri minɛni kɔfɛ waati dɔ kɔnɔ, u tun bɛ kɛlɛ kɛ hali bi ni Ameriki ye. A ye Amerikikaw gɛn ka bɔ Islande. Nka k"a sababu Kɛ kumaɲɔgɔnya janya ye, Ameriki minɛni Kɛra baara gɛlɛn ye. O bɛɛ n"a ta, Atlantiki Kɔgɔji tɛ tulonko ye. Fo n"u ye bɔnbu da u terikɛ dɔ kan k"u yɛrɛ tigɛ kɔgɔji la.
  Alemaɲi jidagayɔrɔw yiriwara, hali perokisidi idɔrɔji kan, ani u ye Ameriki kurunba bɛɛ lajɛlen jigin.
  Nka, Ameriki jamana minɛni ka gɛlɛn kosɛbɛ hali bi. Kɛlɛ in taara ɲɛ, Alimanw, laban na, u ye hɛrɛ minɛ ka bɛn.
  Alemaɲikaw y"u ɲɛsin URSS ma kɔfɛ.
  San 1945, E-50 ni E-75 donna baara la. Hitler ye dankari kɛ, ka fara sɛgɛsɛgɛli-mobili fitininw kan, tankiw minnu ka nɔgɔn ka tɛmɛ tɔni bi duuru kan.
  Panther in girinya tun ye tɔni binaani ni naani ni tila ye. "Panther" -2 ye tɔni bi duuru ni fila ye kaban. E-50 ye tɔni bi wɔɔrɔ ni duuru ɲɔgɔn sama kaban. Tanki laban in tun bɛ ni ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛn ɲumanba ye min tun ye milimɛtɛrɛ 150 ye a kɔnɔna na ni a jiginni ye degere 45 ye, ani milimɛtɛrɛ 185 ye ka bɔ tourelle ɲɛda la, o fana tun bɛ kɛ kɛrɛ fɛ. Marifa min ye milimɛtɛrɛ 88 ye, a barika janya ye 100 EL ye. Ani milimɛtɛrɛ 82 kɛlɛkɛminɛnw kɛrɛw la, olu fana bɛ kuluw jukɔrɔ. Ni a farala motɛri kan min bɛ teliya fo ka se so 1200 ma ni a bonyalen don, a tun ye tanki cɛmancɛ barikamaba ye.
  Ka fara o kan, marifa tan ni fila bɛ kɛ miniti kelen kɔnɔ.
  E-75 min ka gɛlɛn yɛrɛ, a girinya bɛ tɛmɛ tɔni kɔnɔntɔn kan. O tanki in kɛra ko a ma ɲɛ sɔrɔ kosɛbɛ. Marifa min ye milimɛtiri 128 ye, o tasuma hakɛ tun ka dɔgɔn, a dawolo teliya tun ka dɔgɔn, wa nafa foyi tun t"a la yɔrɔjan na ni i y"a suma ni milimɛtɛrɛ 88 E-50 ye.
  Kuru ɲɛfɛla ka kɛlɛkɛminɛnw ka fisa dɔɔnin ni milimɛtɛrɛ 160 ye ni a kɛrɛ ye degere 45 ye. Nka, dɔ wɛrɛw mako t"a la. Ameriki marifaw bɛɛ b"a bolo, hali Soviyetiki marifaw yɛrɛ. Lafasali sankanso in ka bon kosɛbɛ: a ɲɛda ye milimɛtɛrɛ 252 ye, a kɛrɛ fɛ ani a kɔfɛla ye milimɛtɛrɛ 160 ye. A bɛ se ka ye ko a dɔgɔyalenba la, lakanani bɛ yen min bɛ se ka da a kan sankanso in na, kɛrɛnkɛrɛnnenya la kɛrɛfɛ.
  A kɛrɛ ye milimɛtɛrɛ 120 ye, o bɛ sɔn, ka fara o kan aw bɛ se ka ɛkranw fana dulon. Nka, a motɛri barika ka dɔgɔ kosɛbɛ ni a fanga ye 900 ye. A ka c"a la, tiɲɛ don, tanki in ma ban, a janya ka bon kosɛbɛ. A bɛ n hakili jigin "Tigɛ" -2 dɔ la min falen don kosɛbɛ, n'a gɛlɛyaw bɛ o cogo kelen na.
  Alemaɲi mobili fila bɛɛ dafalen tɛ, nka E-50, tiɲɛ na, a bɛ se ka kɛ kosɛbɛ.
  Ayiwa, ani E-100. Nka nin mobili in yɛrɛ ka gɛlɛn ani a ka jugu a bolicogo la ka tɛmɛ E-75 kan.
  E-100, k"a sababu kɛ a ka caya ye, a tun bɛ dilan ni hakɛ fitinin ye.
  Wa sɔrɔdasiw yɛrɛ tun bɛ sɔn E-50 ma caman na.
  San 1946 kaban, Awirilikalo tile 20 dɔrɔn, Fuhrer ka wolodon na, Alimanw taara URSS.
  Mobiliw ni minɛnw tun ka ca u bolo. Tanki ba tan ni tan minnu bɛ bɔ cogoya wɛrɛw la. URSS fana tun bɛ ni seriyali T-34-85 ani IS-2 ani IS-3 ye baara la. T-44 ma ɲɛ sɔrɔ pewu. Wa T-54 tun ma labɛn fɔlɔ.
  Alimanw ye E-50 ni E-75 dilan ka caya.
  Stalin ye a bali, jamana yɔrɔba dɔ bɔnɛnen kɔfɛ, ka masinw dilan minnu girinya ka ca ni tɔni binaani ni wolonwula ye.
  Ka fara T-34-85 caman kan, ani IS-2 ni IS-3 minnu ka dɔgɔ dɔɔnin, SU-100 tun bɛ dilan jamaba la, o min tun ye marifa ye min tun ka nɔgɔn kosɛbɛ, wa a tun bɛ se ka kɛ a yɛrɛ ye.
  A ka kan ka Kɔlɔsi ko T-34-85 pankurunba min ka bon kosɛbɛ, o tùn bɛ Se ka Dòn Alemaɲi E-50 seriyali dɔrɔn na ka Dòn kɛrɛ fɛ, wa E-75, hali n"a Bɔra kɛrɛfɛ, o tùn ka gɛlɛn kojugu, wa SU-100 dɔrɔn de tùn bɛ Se k"o Kɛ a, ka sɔrɔ ka da tugu.
  O la, a jɛlen don ko fanga ninnu tɛ kelen ye. Alemaɲi ka pankurunw yɛrɛ ye Soviyetikiw ka pankurunw sɔgɔ ka bɔ yɔrɔ janw na. Wa IS-3 dɔrɔn de tun bɛ ni ɲɛda lakanani ye min bɛ mɔgɔ wasa ka caya walima ka dɔgɔ, o kɔfɛ sanfɛyɔrɔ.
  Alemaɲikaw filɛ nin ye URSS jamana kɔnɔ.
  Gerda, Charlotte, Christina ani Magda bɛ E-50 sira kan. U bɛ dɔnkiliw fiyɛ ani ka mankanba bɔ.
  An bɛɛ bɛ sigasiga sagaden ka biɲɛ la,
  Ala bɛna kɛ an ye!
  Ani u bɛna jugu minɛ ka marifa ci cogo min na.
  Mɔgɔ bi saba ni naani ye fiɲɛ bila ka bɔ sankanso la. Ɔwɔ, kɛlɛcɛw, aw tɛna foyi fɔ.
  Charlotte y"a fɔ ni diyanye ye ko:
  Hali bi, kɛlɛkɛminɛn caman tɛ an bolo. Jugu bɛ se, ka board ani hook!
  Christina y"a kɔlɔsi ko:
  - Nka marifa in bɛ tiɲɛ, wa a bɛ mɔgɔ faga ! O la sa, kelen bɛ tɔ kelen sara!
  Gerda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - An bɛna u bɛɛ kari !
  O waati kelen na, Natasha bɛ ka Fritz kɛlɛ SU-100 kɔnɔ n"a ka baarakɛlaw ye.
  Oleg Rybachenko tun ye SU-100 baarakɛlaw ka mɔgɔ duurunan ye ni Natasha, Zoya, Augustina ani Svetlana ye.
  Npogotigininw y"u kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma.
  - I ye kɛlɛcɛ ye, o ye koba ye !
  Natasha ye marifa ci juguw ma. O bɔgɔdaga ye Alemaɲi mobili ɲɛda gosi, ka ricocheted off. Npogotiginin y"a sennasanbara gosi ni dimi ye. Ani a y"a lajɛ:
  - Wa sisan i ye cɛnin ye ! A bɛ iko i hakili ka di, tiɲɛ tɛ?
  Oleg ye a kunkolo wuli. A ye cɛden ye min tɛ sa, o la a bɛ se ka caman kɛ. Alemaɲi E-75 min bɛ ɲɛfɛ, o filɛ nin ye. A bɛ se ka tiɲɛ cogo di?
  Cɛdennin hakilitigi y"a jateminɛ, k"a fɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye projectile ma:
  - An ye nɛgɛ ye, joli kelen - e ni ne !
  Wa a sen jɛlen, denmisɛnnin-sen dɛmɛni fɛ, a ye yelifɛn da wuli, ka marifa ci.
  Alemaɲi ka pankurun barikama mana kɛ cogo o cogo ni ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw ye, nka n"i ye a gosi tigitigi ka bɔ a laban na ka taa a laban na walima fanga siraw faralen ɲɔgɔn kan, pankurun bɛ juru don a la. Wa o kɔfɛ, nɛgɛ pɛrɛnna, kɛlɛkɛminɛn y"a daminɛ ka pɛrɛn.
  Oleg Rybachenko ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Nin ye kalasi sanfɛla ye !
  Natashka ye cɛnin sennasanbara gansan sɔgɔsɔgɔ ani k"a kunkolo wuli:
  - Ka ci!
  Oleg Rybachenko ye marifa ci tugun ka bɔ SU-100 la. U ye ɲɔgɔn gosi ka bɔ yɔrɔ jan, o kɔfɛ, Soviyetiki marifa min janya ye milimɛtɛrɛ 100 ye, o ma Alemaɲi ka pankurun labanw ta: E-50, ani E-75. Nka cɛnin ye phenomenal ye. Wa a bɛ se ka jugu gosi.
  Terminatɛri cɛnin bɛ marifa ci tugun. Wa a bɛ E-50 sira tigɛ. Nin tanki in teliyalen don, wa a ka kan ka gosi. Wa Alimanw bɛɛ ye bere ni bere ye.
  Zoya ye marifa ci. Ani a bɛnnen don kosɛbɛ.
  A bɛ jugu gosi sankanso kɔnɔ. O kɔfɛ, Oleg Rybachenko ye marifa ci tugun. Milimɛtɛrɛ kɛmɛ kanon bɛ kabakow kɛ.
  Cɛdennin genius bɛ mankanba bɔ:
  - N b'i ɲɛji cɛ ! Ne na aw ɲɛji bɔ! A tɛna kɛ koɲuman ye!
  Wa, i n"a fɔ denmisɛnnin, a bɛna a ta k"a gosi cogo bɛnnen na kosɛbɛ. Ani tiɲɛ na, aw ka jugu ɲɛjibɔ.
  O kɔfɛ a bɛna bɔ:
  - Ne ye kɛlɛcɛ ye min bɛ wele ko supersonic !
  Wa tuguni, ni sennasanbara dɛmɛ ye, a bɛna marifa ci.
  Denmisɛnnin in ɲɛ bɛ tan ni fila dɔrɔn de la, nka a teliyalen don kosɛbɛ ani a bɛ kɛ kabako ye.
  Yan, a ye marifa ci ni senkɔni gansanw ni Agustin dɛmɛ ye.
  Ani sungurunnin ye E-50 pankurun bin.
  Alimanw bɛ ka tiɲɛniba ta. Nka u ka tankiw avalanche bɛ ka surunya ka taa a fɛ. E-100 min bɛ taama na, o filɛ nin ye. Kɛlɛminɛn barikamaw, marifaw ani kalaw fana.
  Nka a npogotigininw ni cɛden fana bɛ kari.
  Alemaɲi ka mobili in bɛ tasuma na, a tigɛra ka kɛ.
  Oleg Rybachenko ye dɔnkili da ko:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Fasodenɲumanya senuma ye, .
  Ni dimi ye min tɛ dugukolo kan!
  Cɛdennin ye marifa ci tugun, ka fasisi kari ani ka ɲɛji cɛ npogotigininw na. Wa tugun, dennin ye marifa ci ka jugu sɔgɔ.
  Kɛlɛ an k'a fɔ dɔrɔn ko cɛnin. Ani ka tasuma-fanga-minɛn dɔ tasuma. Wa Tiger-2 pankurun min kɔrɔla nka fanga bɛ a la, o kɛra bɔnɛ ye kaban. Alemaɲi "Panther" -2 fana bɛ ka tɔɔrɔ sɔrɔ a ka dɛsɛ fɛ. Nka a tun bɛ ɲini ka Ameriki minɛ a yɛrɛ ye.
  Wa sisan URSS bɛ ka degun.
  Oleg Rybachenko kɔni bɛ marifa ci ka gosi tiɲɛ na.
  Wa o cogo la u y'a daminɛ ka marifa ci u nɔ na ka dɔnkili da ...
  Natasha y"a sennasanbara gosi ka pɛrɛn ko:
  - O ye ka bɔ taiga ...
  Zoya fana y"a senkɔniw bugɔ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka taa tubabu kɔgɔjiw la ....
  Augustina fana ye bɔgɔdaga dɔ ci k"a fɔ ko:
  - Kɛlɛbolo bilenman !
  Svetlana ye marifa ci n"a senkɔni gansanw ye k"a fɔ ko:
  - A barika ka bon ni bɛɛ ye !
  Oleg Rybachenko ye fusa kɛ, ka bɔ:
  Ani a to Red...
  Natasha ye marifa ci ka sɔgɔsɔgɔ:
  - A bɛ degun fanga la !
  Zoya fana ye bugɔli kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - I ka bayonɛti ni bolo min bɛ wele ko callused !
  Agustin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka pɛrɛn ko:
  - Wa an ka kan ka...
  Svetlana ye jalaki fagalen dɔ ci ani a pɛrɛnna ko:
  - A tɛ se ka bali !
  Oleg Rybachenko ye marifa ci tugun, a bɛ ŋɛɲɛ kɛ:
  - Taga laban na...
  Natasha ye projectile ci ka pɛrɛn ko:
  - Kɛlɛ min bɛ mɔgɔ faga !
  Wa npogotigininw jɛnsɛnna, marifa y"a gosi fo ka se ka marifaw ban.
  Ɔwɔ, Oleg Rybachenko bɛ kɛlɛ la tugun.
  Nka Kɛlɛbolo bilenman bɛ ka gɛlɛya sɔrɔ. Alemaɲikaw bɛ ka taa ɲɛ. Minɛn caman b"u bolo, sennamɔgɔw ka ca. Wa Zapɔnkaw bɛ ka don ka bɔ kɔrɔn fɛ.
  Kana i yɛrɛ tanga o fanga sugu ma.
  Gerda n"a ka baarakɛlaw bɛ kɛlɛ la E-50 sira kan. Alimanw bɛ ka Voronezh kɛlɛ kaban. Kɛlɛ in ka jugu kosɛbɛ.
  Faan dɔ fɛ, Alemaɲi pankurunba, n"o ye kɛlɛcɛ sugu ye, o ka ɲi kosɛbɛ. Nka o pankurun lakananen don kosɛbɛ. Wa nin ye a ka minus ye, o la npogotigininw ka kan ka u janto u yɛrɛ la.
  T-34-85 caman bɛ yen hali bi minnu bɛ Bɔ. Nin masin in bɛ baara la hali bi jamaba la, wa Alemaɲi marifa 88mm min bɛ 100EL kɔnɔ, o bɛ ka suman caman tigɛ ka bɔ yɔrɔ jan.
  SU-100 fana bɛ ka dilan ka caya, o min, k"a sababu kɛ marifa ye min bɛ se a yɛrɛ ma, a dilanni ka nɔgɔn ka tɛmɛ pankurun kan, nka marifa in barika ka bon.
  Sisan yɛrɛ, Gerda ye joystick butɔni digi n"a senkɔni gansanw ye, a ye Soviyetiki jalenbɔlan kari. Ni i yɔrɔ ka jan, o masin sugu bɛ se ka kɛ faratiba ye.
  Terminatɛri blonde y"a ta k"a dɔnkili da ko:
  - N ka nɛrɛw ma dilan ni nɛgɛ ye, .
  I ye ne sɔrɔ pewu!
  Wa o kɔfɛ, Charlotte ka kanon ye marifa ci, ka mɔgɔ bi saba ni naani sɔgɔ.
  Wa marifa min bɛ marifa tan ni fila ci miniti kelen kɔnɔ, o bɛ se yɔrɔ janba la.
  Ka fara o kan, i n"a fɔ Christina bɛ marifa ci cogo min na. Wa a bɛna o fana kɛ cogo bɛnnen na kosɛbɛ ani cogo bɛnnen na. A ye kɛlɛbolo bilenman ka pankurun dɔ kari ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Tasuma rabid ! Hurray Stalin ye!
  O kɔ, lupanula ni Magda. A y"o kɛ tigitigi kosɛbɛ n"a senkɔni gansanw dɛmɛni ye.
  A ye dɔnkili da ko:
  - Fasodenɲumanya banbali nɔɔrɔ kama !
  O kɔ, sungurunnin in bɛ ŋɛɲɛ kɛ...
  Alemaɲi ka masin bɛ baara kɛ a yɛrɛ ye k"a sɔrɔ a ma dɛsɛ.
  Yan, IS-2 kɛra a ka jatigɛwalekɛla ye, pankurun barikamaba dɔ ani farati bɛ min na, nka a lakananen man ɲi sankanso ɲɛda fɛ.
  IS-3 min bɛ ɲɛda la, o dɔrɔn de lakanani ka ɲi kosɛbɛ, nka o tanki in bɛ ka dilan hali bi kulu fitininw na. A ka sankanso cogoya ka gɛlɛn kojugu. Hali ni IS-3, i n"a fɔ kɛlɛ kɛcogo y"a jira cogo min na, a dɔgɔyalenba la, a bɛ se ka don E-series mɔbiliw kɔnɔ yɔrɔjan.
  Pankurun girinmanw ma dilan fɔlɔ URSS jamana na, wa hali u yiriwali jɔra. O bɛ gɛlɛya lase mɔgɔ ma tiɲɛ na. Alimanw ka marifaw dɔrɔn de bɛ u yɛrɛ la minnu bɛ se ka boli u yɛrɛ ye yeelenbɔlanw na, nka a dilanni bɛ ɲini ka kɛ nɛnɛ ye. Hali ni masin in man jugu.
  Kuluba kɔnɔ baarakɛla fila dɔrɔn ani u janya ye mɛtɛrɛ kelen ni tila ye. A ka dɔgɔ ni marifa 75mm ye ka bɔ Panther la. Soviyetiki mobili ɲininikɛla.
  Nka Fuhrer ka fisa ni fanga ye. Hali E-50 bɛ Dɔgɔya dɔɔnin dɔɔnin ka Tɛmɛ E-75 kan, o fana bɛ Dabɔ ka Bɔ kɛrɛw la ni kalaw ye.
  E-75 donni ka gɛlɛn hali kɛrɛ fɛ. Wa Alimanw bɛ baara Kɛ n'a ye 'sènbɔli la ...
  Alemaɲi pankurun bolila fila Alvina ni Albina sera kaban ka tɛmɛn awiyɔn binna hakɛ kan ka tɛmɛ kɛmɛ saba kan, wa u ye: Knight"s Cross of the Iron Cross ni warijɛ oak buluw, npanw ani diamantw sɔrɔ.
  Npogotigininw ye o kɛlɛcɛ fariman suguw ye ani u ka nɛnɛ ka bon diɲɛ kɔnɔ. Ɔwɔ, hali ni Huffman ka awiyɔn caman bɛ ka bin sisan, nka u bɛ ten, nka u cɛ ka ɲi kosɛbɛ.
  Wa u bɛ kɛlɛ kɛ, i n"a fɔ sariya, bikini kelen dɔrɔn na ani sennasanbara.
  Alvina ye Soviyetiki awiyɔn saba ci ka bɔ a ka ME-262 X la ni milimɛtɛrɛ 30 awiyɔn marifaw ye, ka tweet kɛ ko:
  - Ne ye halakili fitinɛ ye !
  Albina, min bɛ o tasuma sugu in ɲɛminɛ, o y"a jira ko:
  An ye halakili ye pewu.
  Ani a ye Soviyetiki awiyɔn naani wɛrɛw tigɛ ...
  Kɛlɛcɛw bɛ kɛlɛ kɛ kosɛbɛ u dusukunnataw la, nka u bɛ nisɔndiya tuma bɛɛ.
  U bɛ cɛw kanu kosɛbɛ, wa u bɛ baara kɛ ni u nɛnkun ye. Wa o ka di u ye. O kɛlɛ cɛɲi suguw.
  Yan, u ye Soviyetiki TU-3 dɔ ci, k"a kari ka kɛ ... Nin ye u ka foli tasuma ye.
  Npogotigininw, kuma surun na, u tɛ u fari faga. Wa Kɛlɛbolo bilenman bɛ sɔrɔ u fɛ.
  Nka fan wɛrɛ fɛ, Anastasia ni Mirabela fana bɛ kɛlɛ kɛ bikini kelen na ani sennasanbara - u bɛ ka u ka jatew sɔrɔ ! U npogotigininw bɛ farigan kosɛbɛ.
  Ani Anastasia ye Alemaɲi ka awiyɔn dɔ bin ani a ye nin bɔ:
  - Ne ye piloti ŋana ye !
  Mirabela ye kanon dɔ fili Alemaɲi mobili dɔ kɔnɔ min janya ye milimɛtɛrɛ 37 ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ne ye super kɛlɛcɛ ye !
  Npogotigininw ani tiɲɛ na aw mago bɛ min na ....
  Nka u bɛ kɛlɛ kɛ Yak-9Tw kan minnu kɔrɔla, minnu tɛ sama Alemaɲi mɔbiliw ma minnu bɛ baara kɛ ni jet ye. Nka cɛɲiw bɛ se ka kɛlɛ kɛ. Ani, i yɛrɛ tanga ka gosi.
  Ani mun na? Sabula u sennasanbara don ani u bɛ bikini don. O la, kana u tigɛ.
  Kɛlɛcɛw, i n"a fɔ an b"a ye cogo min na, u b"a faamu fari jɛlen ye min ye.
  Anastasia ye Alemaɲi kɛlɛcɛ wɛrɛ faga marifa la ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Fasokanw kama !
  Mirabela ye HE-162 tigɛ ka pɛrɛn ko:
  - Stalin ta fan fɛ !
  Alemaɲi kɛlɛcɛ min farati ka bon kosɛbɛ ME-262 X, fiɲɛ marifa duuru b"a la, ani teliyaba, wuluw bɛ sɔgɔ, kɛlɛkɛminɛn barikamaw.
  A ka nɔgɔn ka HE-162 mobili dɔ ci ka jigin, min ka nɔgɔn, a sɔngɔ man gɛlɛn, nka a bɛ se ka fɛn caman kɛ.
  ME-1010 kɛra ko a ma ɲɛ sɔrɔ pewu Alimanw fɛ, siga t"a la ko awiyɔn min ye awiyɔn ɲumanba ye wuluwulu cogoya siratigɛ la, nka a kamanw b"u ka sɛgɛsɛgɛli Changer, wa a bɛ awiyɔn bolilaw de wajibiya minnu bɛ se kosɛbɛ. TA-183 kɛra baarakɛcogo ɲuman ye, wa a bɛ taa ɲɛfɛ fana.
  Nka Hitler ka fisa ni ME-262 X ye min ka kɛlɛkɛminɛnw ka bon, marifa barikamaw bɛ min na.
  Fɔlɔ, Luftwaffe ka kurukuruw ma bɔ baara la fɔlɔ. TA-152 ye baarakɛminɛn caman ye min ye ɲɛtaa sɔrɔ kosɛbɛ, wa ME-309 bɛ kɛlɛ la hali bi. U ka fisa ni Soviyetiki kɛlɛcɛw ye teliya ni marifaw ta fan fɛ. Wa hali ni Yu-488 ye fɛnɲɛnamafagalan ye, Soviyetiki Yakw yɛrɛ tɛ se k"a minɛ. Ɔwɔ, hali LA-7 min ka bon kosɛbɛ, o ka dɔgɔ ni nin mobili in ye teliya la.
  Ani min ka kan ka kɛ jet bɔnbɔnw kama: "Arado", Yu-287 ani dɔwɛrɛw.
  Soviyetiki awiyɔnw, ni jet awiyɔnw tɛ, o barika ka dɔgɔ.
  Nka, Anastasia ni Mirabela bɛ se ka jate ɲumanw sɔrɔ hali bi hali o cogo suguw la.
  O la, u seginna, ka tulu don u la, ka segin kɛlɛ la. Segin ka Alemaɲi mobili gosi. Wa u b"o kɛ ni nɔba ye.
  Soviyetiki awiyɔnw kɔnɔ mɔgɔ si tɛ se k"a suma n"u fila ye. Ka fara o kan, npogotigininw bɛ cɛnimusoya kɛ walasa u ka barika sɔrɔ. Wa a ka c"a la, cɛw tɛ kelen ye tuma bɛɛ. Wa o bɛ o fanga sugu di npogotigininw ma!
  O ye u ka ɲɛtaa kabakoma gundo dɔ ye.
  Npogotigininw ye URSS ka cɛfarin sanu dolow sɔrɔ kaban, ka ɲɔgɔn ɲɛji cɛ.
  U ye awiyɔn ta tugun, ka mɔgɔ dɔ faga.
  Anastasia ye Yu-288 tigɛ, n"o ye bɔnbɔn ye min fanga ka bon kosɛbɛ, n"a ka awiyɔn marifa ye min janya ye milimɛtɛrɛ 37 ye.
  Wa Mirabela ye Yu-287 jet dɔ bin, a fana tun bɛ baara kɛ ni o marifa kelen ye min janya ye milimɛtɛrɛ 37 ye. O marifa suguw y"a to, ni npogotigininw ka tiɲɛni kabakoma ye, ka juguw ka mobili gosi yɔrɔ jan. Hali ni marifaw tun dan ye, wa i bɛ farati la ka sa.
  Npogotigininw bɛ bugɔ ni sennasanbaraw ye ani ka dɔnkili da:
  - Ka faliw Fɔ i n' a fɔ wuluw , .
  An bɛ Stalin ɲɛfɛ!
  An ka ɲɛtaa man jan
  Konte dɔ da wuli min bɛ se sɔrɔ!
  O la, kɛlɛcɛw, tiɲɛ na, u tɛna fasisiw jigi tigɛ. Wa u bɛna a gosi kosɛbɛ fo a bɛna Fuhrer tɔɔrɔ.
  Anastasia Vedmakova, tiɲɛ don, a bɛ manɛw kɛ. Yak-9 ka ca ni kilomɛtɛrɛ kɛmɛ wɔɔrɔ ye, a tɛna sɔgɔ ka bɔ, hali ka dɔgɔya ni marifa girinman ye, nka a bɛ wuli ka wuli ka wuli ka wuli ka wuli ka wuli ka wuli ka wuli.
  A ka fisa dɔɔnin ni Yak-3 ye, o kɔni, a sɔngɔ ka gɛlɛn, wa a bɛ duralumin ɲuman de wajibiya. Ani URSS bɔnɛna a ka jamana caman na. Wa Yak-9 bɛ se ka dilan ka caya kosɛbɛ.
  Nka Reich sabanan, ani Zapɔn, tɛ se ka to sen na.
  Mirabela ye ME-262 fili ka dɔnkili da ko:
  - Irisi jamana Ba nɔɔrɔ kama,
  An bɛna diɲɛ bɛɛ nisɔndiya !
  Anastasia ye Alemaɲi wɛrɛ tigɛ ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Nin ye kanuya min bɛ yeelen bɔ kosɛbɛ !
  Ani fana cogo min na ka mankan bɔ. Ani ka Fritz gosi.
  Siga t"a la, npogotigininw ka nɛnɛ kosɛbɛ, kosɛbɛ.
  Wa Alemaɲikaw, o waati kelen na, u bɛ ka juguya ka taa a fɛ URSS jamana kɔnɔ.
  Zapɔnkaw fana bɛ ka don o wale in na. Wa u ka ca wa u bɛ ka Sinuwaw Gɛn ka Tɛmɛ u kan.
  Sɔrɔdasi jɛmanw bɛ ka gɛlɛya don ka tɛmɛn. Wa u bɛ suw fili tiɲɛ yɛrɛ la gɛrɛgɛrɛ bɛɛ la.
  Nka u ka ca fo u bɛ laban ka kari.
  Zapɔnkaw n"u ka kɛlɛbolo jɛmanw ye Khabarovsk kɛlɛ. Tɔnɔw tɛ jate pewu.
  Nka Soviyetiki npogotigininw b"u kunbɛn yen.
  Alenka n"a ka kulu.
  Npogotigininw bɛ Khabarovsk lafasa. U bɛ grenadew fili jugu ma n"u sennasanbaraw ye.
  U bɛ dɔnkili da ni nisɔndiya ye:
  An ye sunguru ɲumanw ye
  Ani kɛlɛcɛw bɛɛ ka se sɔrɔli ...
  O kumakan ka bon kosɛbɛ
  Fa dibi la nɔɔrɔ la!
  Wa tugun, grenade minnu bɛ fili cɛɲiw sennasanbaraw fɛ, olu bɛ pan.
  Alenka, n"a ye turn di dɔrɔn, a bɛ Sinuwaw tigɛ ka jigin ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Bonya ka da an ka jamana kan !
  Anyuta bɛna grenade fili n"a senkɔniw ye, ka mankanba bɔ:
  - Fanga sanfɛtaw tɔgɔ la !
  Ani fana ka sɔgɔsɔgɔninjɛ fagalen dɔ sɔgɔ.
  Angelica ye marifa ci o kɔfɛ. Wa a bɛ grenade fana fili n"a sennasanbara ye.
  Ani a bɛ pɛrɛn ko:
  - Ka ɲɛsin dancɛ kura ma !
  Wa o kɔfɛ, Maria bɛna gosi. Wa a fana ye kɛlɛcɛ jɛmanw ka layini dɔ tigɛ, ka dɔnkili da:
  - Kɔnɔ ni kɔ ! Ɲɛ kelen ni ɲɛ!
  Ani ka ɲɛji cɛ i teriw la.
  Wa o kɔfɛ, Olɛnpi bɛna binkannikɛlanw kɛsu kuuru bɛɛ fili samuraiw ni Sinuwaw ma.
  Ani ka mankanba bɔ:
  - Fasodenɲumanya nɔɔrɔ kama !
  Wa tugun, o duuru bɛ jamana wɛrɛw ka kɛlɛbolo halaki.
  Nka Zapɔnkaw ye Sinuwa caman Lajɛ kaban. U bɛ Yɛlɛn ka Yɛlɛn. Ani suw kulu kuuru bɛɛ bɛ falen.
  Alyonka ye marifa ci, k"a senkɔni jɛlen fili ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Stalin ta fan fɛ !
  Anyut fana bɛna grenade fili n"a sennasanbara ye ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Karamɔgɔw !
  Angelica bɛna layini fili kɛnɛma. A bɛ nilifɛn dɔ fili n"a sennasanbara ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka ɲɛsin Lenin ma !
  Wa o kɔfɛ Mariyama, i n"a fɔ bugɔlikɛla jugu la. Wa sennasanbaraw bɛna tiɲɛni daminɛ.
  O kɔfɛ, Sinuwaw bɛ jɛnsɛn fan bɛɛ fɛ ...
  Wa o kɔfɛ, i n"a fɔ Olɛnpi, a bɛna azote (nitroglycérine) barili kelen ta k"a faga. Ani ka bɛɛ su ji la.
  Ani sɔrɔdasiw bɛ bin u yɛrɛ kan ...
  Oleg Rybachenko n'a ka kulu bɛ ka kɛlɛ kɛ hali bi Tula kama. Alimanw b"a ɲini ka Moskow lamini. Tula dugu ye Fritz ka binkanni in gɛn kaban san binaani ni kelen kɔnɔ.
  Nka jugu barika ka bon kosɛbɛ sisan. Ani a bɛ marifaci juguw kɛ. Wa bɔnbuw bɛ ka bin Kɛlɛbolo bilenman kan, ani fanga fagalen wɛrɛw kan.
  Kɛlɛɲɔgɔn min fanga ka bon kosɛbɛ. Wa u bɛ kɛlɛcɛ nɛrɛma caman fili kɛlɛ la, Arabuw, Ɛnduw. Wa a bɛ iko a tɛ jɔ.
  Oleg Rybachenko ye marifa ci E-75 la ka dɔnkili da ko:
  Sɔrɔdasi bɛ kɛnɛya la tuma bɛɛ
  Sɔrɔdasi labɛnnen don fɛn o fɛn kama ...
  Ani buguri min bɛ bɔ tapiw la,
  An bɛ ka bɔ sira kan
  Ani a tɛna dabila!
  Ani, aw kana senw yɛlɛma
  An ɲɛda bɛ yeelen bɔ
  Booti minnu bɛ manamana!
  Ani tugun, cɛnin ye Naziw bugɔ ka bɔ yɔrɔ jan. Nka fanga tɛ kelen ye tiɲɛ na.
  Hali ni Tula jɔlen bɛ ni jagɛlɛya ye. Ani saheli fan fɛ, Naziw bɛ ka gɛrɛ Stalingrad.
  Nka, u hakili la, u bɛna se sɔrɔ mun na yen?
  Oleg Rybachenko ye marifa ci tugun Naziw la, ka dɔnkili da ko:
  Ani o ɲagami sugu
  ye diɲɛ Fa...
  Hadamadenw ka siniɲɛsigi dusukasilen - .
  Dimi, tɔɔrɔ muɲu!
  Wa tugun cɛnin binna, fasisi "Maus" -2, n'o ye masin siranninba ye, o bɛ tasuma na.
  Natasha y"a fɔ cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  Fanga si tɛ se ka jɔ an kama!
  Ani a ye ɲɛji cɛ ka cɛnin filɛ.
  A ka ca a la lupanula ni Zoya. A fana bɛ mankanba bɔ:
  - Ka da n ka se sɔrɔli kan !
  SU-100 bɛ baara kɛ a yɛrɛ ye, wa a tɛ miiri ka marifaci dabila.
  Alimanw bɛ ka Tula tɛmɛn dɔɔnin dɔɔnin. Fanga caman b"u fɛ, senna-tɛgɛrɛ caman. Ani tankiw lamaga-lamagali minnu bɛ kɛ ni marka suguya caman ye.
  Misali la, yan, o "Lev" -2 kelen de bɛ yen, o ye masin barikama ye kosɛbɛ: a girinya ye tɔni kɛmɛ ye, wa ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw bɛ kɔrɔta milimɛtɛrɛ 300 na. A bɛ iko foyi tɛ kari.
  Nka Oleg Rybachenko bɛ punch hali bi. A b'a ka kalasi sanfɛla jira - sniper.
  Wa a b'a yɛrɛ bugɔ, a bɛ ...
  Ka bɔ Naziw fɛ, yɔrɔnin kelen dɔrɔn de bɛ pan ka taa. Nka hali bi u t"a fɛ ka u ka baara sumaya.
  Oleg Rybachenko bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Siniko ye anw ta ye
  An ye Eagles ye, Jedi!
  Wa tugun, cɛnin bɛ wuli sow. Ani tugun, Naziw bɛ warijɛ kelen kan.
  Wa Gerda ka pankurun baarakɛlaw bɛ Stalingrad kaban. Yan, o kɛlɛ jugu suguw bɛ sen na kosɛbɛ.
  Gerda, marifa cilen, a bɛ pɛrɛn:
  - Ne farikolo ye nɛgɛ ye !
  Charlotte ye joystick butɔni digi n"a senkɔni gansanw ye ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - O la nafa ka bon kɛlɛ la !
  Ani a ye ɲɛji cɛ a jɛɲɔgɔn la.
  O kɔ, a ye lupanula tugun ka bi saba ni naani kari.
  O kɔ, a ye shot di ani Christina. A ye Kɛlɛbolo bilenman ka ja kari, ka mankan bɔ:
  - N ye npogotiginin ye dɛ ! N bɛna bɛɛ ɲɛji bɔ!
  Wa o kɔfɛ, Magda ye marifa ci n"a sennasanbara ye.
  Npogotiginin minnu bɛ bɔ Alimanjamana na, olu bɛɛ lajɛlen bɛ ka ɲɛ. Ani ka jugu nɔgɔ.
  . SABABU #2
  Nka o kɔfɛ, u ka mobili gosira kɛrɛ fɛ. N tun ka kan ka jɔ ka n" dilan.
  Gerda y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  An bɛ ka waati tiɲɛ tugun!
  Charlotte ye kɛlɛkɛminɛnw sanfɛla maga n"a sennasanbara ye ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  An bɛna an yɛrɛ sara ani ka se sɔrɔ!
  Wa o kɔfɛ, a y"a ta k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan. Ani tile yeelenw bɔra perle ɲinw na.
  Christina y"a ta k"a sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka ɲɛsin Fasokanw ma ni ladilikan tɛ !
  Ani fana ka nɛgɛso sɔgɔ n"a sennasanbara gansan ye!
  Magda sɔnna o ma.
  - Wa kumakolon tɛ !
  Npogotigininw y"a latigɛ ka ɛkizamɛn tulon kɛ waati in na. Furuɲɔgɔnma dɔ ye furuɲɔgɔnma fila ye. Wa u y"a daminɛ ka fɛɛrɛ dɔ jɔ yen.
  Tulon in ka di. Nka npogotigininw ye sɔsɔli kɛ u ka taama bɛɛ kan ani u ye u kunkolo bugɔ.
  Gerda y"a fɔ ni ɲinw sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - Ne bɛna kɛ aksiyɔmu sanfɛla ye !
  Ani cogo min na ka ŋɛɲɛ..
  N ye n tɔgɔla mɔgɔ miiri ka bɔ Andersen ka nsiirin na. Yan, a minɛna kungo kɔnɔ binkannikɛlaw fɛ. U ye wotoro tiɲɛ, a bɛ se ka fɔ ko finiw ni butiki sɔngɔ gɛlɛnw bɛɛ bɔra Gerda yɛrɛ bolo. O la, Gerda sennasanbara don tugun, a bɛ ni bɔrɔ ye. A tun bɛ cogo min na, a bolow sirilen bɛ a kɔfɛ.
  A bɛ taama ka tɛmɛn tilebin fɛ kungo nɛnɛman kɔnɔ. Senkɔni jɛlen bɛ bugun bɛɛ ye, bɔgɔbɔgɔ bɛɛ, jiribolo bɛɛ. Gerda siranna ani a b"a fɛ ka dumuni kɛ.
  A yɛrɛ sera ka kɛnɛya masaso kɔnɔ. Wa, sɛnɛ bin kan, nɛnɛ bɛ yen, o b"a hakili jigin nɛnɛ na, a tun ye min sɔrɔ kɔsa in na.
  Gerda ye sɔgɔsɔgɔ... A y"a miiri ko Andersen ka nsiirin kɔnɔ, a jɛlen don ko senkɔniw tobilen tɛ se ka kɛ. Wa o tun bɛna kɛ koɲumanba ye!
  O tanki dilanna joona. Tiɲɛni ka dɔgɔn. Hali ni milimɛtɛrɛ kɛmɛ kanon dɔ ka bɔgɔdaga ye kɛrɛ gosi. O min bɛ se ka kɛ farati ye.
  Charlotte y"a senkɔniw digi joystick butɔni kan, ka dɔnkili da ko:
  - N ye tanki tiɲɛbaga ye , .
  Dusukun bɛ tasuma na...
  Marifa ye ne ka so ye!
  O bɔgɔdaga ye bi saba ni naani wɛrɛw kari. Fɔlɔ, T-34-85 de bɛ kɛlɛbolo fanga la. Wa, mobili girinman minnu bɛ Sɔrɔdasi bilenmanw na, olu man ca kosɛbɛ.
  Nka o kɔfɛ, IS-3 bɔra kɛnɛ kan. Barikantan dɔ b"a la: farikolo duguma yɔrɔ. A ɲɛda bɛ Kɛ ni 'kɔnɔna-yɔrɔba ye. A cogoya dɔ bɛ yen: pike snout. Nka n"i ye ɲɛda duguma yɔrɔ gosi, o tuma na, hinɛ tɛna kɛ.
  Magda, ni sennasanbara dɛmɛ ye, a ye kanon dɔ jira jugu la. Ani cogo min na a ye sɔgɔsɔgɔ, ani projectile (projectile) wulila.
  Ani Soviyetiki mobili donna kɔnɔbara kɔnɔ. Turu tigɛra ani marifaw y"a daminɛ ka pɛrɛn.
  Gerda y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Wa i ye cɛɲi cɛɲi ye !
  Magda ye sɔgɔsɔgɔ, k"a sin cɛɲiw lamaga:
  - Mɔgɔ si tɛna n bali !
  Charlotte y"a jira ni daŋaniya ye ko:
  - Wa mɔgɔ si tɛ se sɔrɔ !
  Christina ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi ko:
  - waraba juguw bɛ juguw sɔgɔsɔgɔ !
  Gerda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - waraba juguw - foli bɛ kɛ cɛfarinw ye !
  Naziw ye Tula ni denmisɛnw lamini, ka fara npogotigi naani kan u ka kan ka kari ka bɔ ring kɔnɔ.
  Cɛden, npogotiginin ani npogotigininw bɛ boli ka taa u yɛrɛ la ka grenadew fili n"u senkɔniw ye.
  Ani Naziw bɛ tiɲɛniw ta ani u tɛ se k"u gosi.
  Oleg, min bɛ marifa ci, a ye dɔnkili da:
  - Faso senu tɔgɔ la , .
  Kana na ni an ye an gɛnɛgɛnɛ kan!
  Margarita ye saya nilifɛn fili n"a sennasanbara ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ayi! Aw kana a bila abada!
  Natasha, min bɛ marifa ci ani ka panpan, o y"a fara a kan ko:
  - Gɛlɛya kana na an ka so !
  Ani fana ni sennasanbara ye, cogo min na ka grenade fagalen dɔ ci.
  O tɛmɛnen kɔ, Zoya bɛna a yɛrɛ tanga o yɔrɔnin ma, ani fana k"a to fɛn minnu bɛ mɔgɔ mugumugu kari n"a senkɔni gansanw ye ...
  Ani ka mankanba bɔ:
  - A bɛna kɛ koba ye !
  Wa o kɔfɛ, Angelica bɛna marifa ci jugu la. Aw b"a tigɛ ka jigin ni kungo kɔnɔ dimi ye. Ani ka pɛrɛn tugun:
  - N ye dibi minnikɛla ye !
  Ani grenade dɔ bɛna pan ka bɔ senkɔni gansan dɔ la.
  Wa o kɔfɛ Svetlana, k"a sɔrɔ a b"a ta k"a gosi ni dimi ye.
  Ninnu, tiɲɛ na, ye npogotigininw ye - saya bɛ na ni min ye juguw ma.
  Natasha, min bɛ marifa ci jugu la, a bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Mɔgɔ si tɛna an bali , hali jinɛ tɛna se sɔrɔ an kan !
  Ani a bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la, grenade min bɛ arc kɔnɔ. Ani lupanet, ɔwɔ, a bɛna fɛn bɛɛ jɛnsɛn ani, ka fara o kan, yɔrɔ jan.
  Siga t"a la, npogotigininw bɛ se ka se sɔrɔ waajulikɛyɔrɔ min tɔɔrɔlen don. Saheli fan fɛ, kɛlɛ bɛ senna kosɛbɛ Stalingrad, kɛlɛbolo bilenman bɛ min bolo. Zapɔnkaw ka bɔnɛba bɛɛ ye Khabarovsk ta ani ka taa ɲɛ Vladivostok kan.
  Ayiwa, yen, u bɛna kunbɛn mɔgɔ minnu mago bɛ a la.
  Anna Vedmakova ye farali seli dɔ kɛ min tun man di kosɛbɛ n"a ka sow kantigi ye min bɛ pan. Kὲlɛcɛ-minɛn min Kɛra MiG-4 ye min Kɛra jamanaden ye, n"o ye Alemaɲi ka awiyɔn caman Blà a kan, o Jeni dɔrɔn Zapɔn sɔrɔdasikulu ka fiɲɛbɔw senfɛ, ka Fàra mobili ni kurun wɛrɛw hakɛ bɛnnen kan. Ntori minnu bɔra Tile bɔlen jamana na, olu ye dugu in sɔgɔsɔgɔ kɔfɛ, Vladivostok kɛra dusukasiko ye. Nka, suw sudon kɛra sɔrɔdasi cogo la ni majigilenya ye ani teliya la. Piloti Vedmakova y"a senw jeni, npogotiginin senw datugulen don ni kurukuruw ye, o de kosɔn a taamana sennasanbara la, k"a sennasanbara sennateliya ni hakilisigi ye. Japonkaw ma segin binkanniw kan fɔlɔ, u y"u ka cɛsiriw sinsin ɲɛfɛla minnu bɛ ka taa ɲɛ, olu dɛmɛni kan. Vedmakova ye o balili tɛmɛn, a jɛlen don ni fanga ye, baarakɛlaw cɛma, denmisɛn caman tun bɛ yen. U tun ka fin, u sennasanbara, u ɲɛda bilennen don samiyɛ tile kura fɛ, u ye tile karilenw sɔgɔ, ka telefɔni bere binnalenw kɔrɔta, ka nbɛdaw labɔ dɔrɔn.
  Kɔrɔba min tun bɛ cɛdenw kan, tutigɛbaga ka kravati don, nka a tun tɛ ni kamisɔn ye (a tun sirilen bɛ a dan na, a bɛ iko cɛdenw tun b"u ka finiw ladon), o bolila ka taa awiyɔn bolila fɛ.
  - An bɛ baara kɛ teliya la, jɛɲɔgɔn major, fɛn bɛɛ bɛna labɛn sɔɔni ! An bɛna nbɛda ko ka saniya, a bɛna nɔgɔya i n"a fɔ kɛlɛ ɲɛfɛ!
  Vedmakova ye nisɔndiya jira ka bonbonsi dɔ fili a ma:
  - Yan, a ta ! Nin ye an ka Soviyetikiw ka sokola nafama ye, Ameriki baga tɛ.
  Cɛdennin ye ɲɛji cɛ ni kɔnɔnajɛya ye.
  - Wa an nana ni tɔgɔla tɔgɔ kura ye Amerikikaw ye ! Ikomi sisan u ni Hitler ni Hirohito bɛ ɲɔgɔn fɛ, u tɛ Yankees ye, nka Pindos don!
  Npogotiginin-major y'i biri cɛnin ɲɛ kɔrɔ:
  - i y' a fɔ cogo di k' u ye mɔgɔ minnu ye ?
  Tutigɛbaga kamalennin y"a fɔ ka segin a kan ko:
  - Pindos ! O la sisan an bɛna Yankees minnu ye an janfa, olu jigin!
  Vedmakova ye cɛnin kunkolo lamaga, o kɔfɛ, a bolo belebele barikamaba taara cɛnin kamankun finmanw kan, jolisira bɛ minnu na. Cɛdennin ye nisɔndiya kɔsegin: a ɲinw tun finman don, k"a bolokɔnincinin min bɛ wele ko calloused, o kɔrɔta. Major ye cɛnin bolo minɛ k'a jaabi ko :
  - An ka kan k'an hakili to tɔgɔ la ! Nka o bɛɛ kɔfɛ, an ma kɛlɛ kɛ ni Ameriki ye fɔlɔ, o la, a ma mɛn ka na ni tɔgɔla tɔgɔw ye!
  Cɛdennin y'a jaabi ko:
  - Amerikikaw ka jugu ni Zapɔnkaw ni Alimanw ye, bawo a ka fisa u ma ka kɛlɛ kɛ ni proxy ye. Tile wulilen Mansamara kɛlɛcɛw mana juguya cogo o cogo, u ka jagɛlɛya bɛ dɔn bɛɛ fɛ!
  Witcher ye kuma tigɛ:
  - n bɛna nin cɛ jagɛlɛn ninnu faga ! Ani, joona joona!
  Krotov ka kɛlɛbolo kura min tun bɛ baara kɛ, o ye a bolonɔ bila yamaruya dɔ la min tun tɛ hakilina ye pewu, ka kɛlɛcɛ piloti dɔ ci ni kurunbolilaw kulu dɔ ye Khabarovsk. O yamaruya in tugura o yɔrɔnin bɛɛ, a tun ka kan ka Japon kɛlɛbolow ka kɛlɛ jira. Vedmakova, tiɲɛ na, a tun b"a miiri k"u bɛna kɛlɛcɛ dɔ di a ma, nka ... Wa ɲɛfɛla tun tɛ ni awiyɔn gansanw ye a bolo, wa u ka santiri fangatigiw tun ma se fɔlɔ. Taama min kɛra ka bɔ Vladivostok ka taa Khabarovsk, o ye waati dɔɔnin ta ani major in filila tiɲɛ na ka bɔ nɛgɛsira kan ka don kɛlɛ tobilen dɔ la.
  Zapɔnkaw y"a ɲini ka dugu lamini min barika ka bon kosɛbɛ, k"a lamini. Kɛlɛcɛ ma waati sɔrɔ ka pan ka don bɔgɔdaga kɔnɔ ni marifa ye sanni binkanni ka daminɛ.
  Lagbɛrikɛla ye Kapiteni Sinitsin ɲininka, ale min tun dalen bɛ a kɛrɛ fɛ:
  - O la, jugu bɛ ka Friedrich ka fɛɛrɛw labɛn, walima n"a fɔra ka ɲɛ, jenerali Nogi, walasa ka kɛlɛbolow tɛmɛn k"an bila kɔfɛ.
  Kapiteni ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - A k' a ɲini ka Irisi sow kùnkolo jeni ! O la sa, a bɛna gosi ni senkɔniw ye, a bɛ iko o tɛna se!
  Pilote ace ye tulonko kɛ ko:
  - Sow senw, n"a sɔrɔla u ma bɔ Krupp nɛgɛ la, nka an ka Soviyetikiw ta don !
  A ka kumaw tigɛra ni bɔgɔdaga kulekan ye. Yan a bɛ bɔgɔdaga dɔ kɔnɔ min sɔgɔlen don kabini tuma jan, Khabarovsk lamini na, a ka c"a la, kɛlɛbolow ka layini nɔɔrɔma dɔ bɛ yen, Japon binkanni bagabagali bɛ yen kabini san kelen ni kɔ. Bugunw bɛ pɛrɛn bɔgɔdaga ɲɛfɛ ani u kɔfɛ, mankan caman bɛ bɔ u la. A ka c"a la, Japon shimosa tɔgɔba bɛ mankan ni sisi caman lawuli. Kɛlɛcɛ bɛ filɛli kɛ ni siran tɛ a la, hali ni a tɛ a janto a la dɔɔnin. Bugunw pɛrɛnni bɛ jiboli-yɔrɔ nɔgɔlenw Bɔ, yan u dɔ ye dugukolo yɛrɛyɛrɛ. O kɔrɔ ye ko marifa dɔ bɛ ka gosi, ni kanon kalifa ye milimɛtɛrɛ kɛmɛ saba ɲuman ye. I bɛ se ka joginbagaw ka sɔgɔsɔgɔkan mɛn... Kanon fɛ u bɛ i n"a fɔ fiɲɛ nɔgɔlenw, tulo bɛɛ tɛ se ka minnu minɛ. Yan, piloti-kɛlɛcɛ tun bɛ dugukolo seri. Nka, sungurunnin in, a bɛ sɔgɔsɔgɔ, ka buguri min bɔra a ka wuluwulu bilenmanw na, o lamaga:
  - A bɛ kɛ ten tuma bɛɛ , n' i y' i da i bɛ nɔgɔ ! Wa ni i wulila, kelen walima fila tora i bolo!
  Marifaw labɛnni kɛra surun ye, n"a sɔrɔla Zapɔnkaw tun tɛ ni marifa caman ye ten. Binkanni in daminɛna. Japon taco damadɔw ye bolifɛn ta ka taa ɲɛfɛ. A ka dɔgɔn, a farikolo bɛ lamini dɔɔni. Tile wulilen mansamara ka pankurunba min ka bon kosɛbɛ: Chichiha. Vedmakova hakili jigira a ka jogo la. Frontal armour 30 mm, marifa 47 mm, dizili motɛri 320 so fanga. N"a Bɔra bolifɛn bolicogo la, n"o masin in tɛ Dɔgɔya T-34 la, o tuma na, a yɛrɛ ka jugu ni Alemaɲi T-3 ye min Kɛra 1943 sàn ta ye. A yɛrɛ bɛ wele kɔrɔnfɛla yɔrɔjan na, sɔgɔsɔgɔ! Nka a sira fɛ, forow masamuso tɛ tanki ye, nka senna-sɔrɔdasi don. Yan, a ɲini, ka gɛrɛ minɛnw na. I n"a fɔ u b"a fɔ cogo min na: tɛrɛn kɛlɛkɛminɛn tɛ tɛmɛ yɔrɔ min na, sɔrɔdasi min bɛ ni marifa ye, o bɛna wuluwulu.
  Zapɔnkaw ka marifaw bɛ bɔ Alemaɲi Mauser la. Mitra-marifaw, minnu tigɛra ka bɔ "Schmeister" lakodɔnnenba la ka bɔ diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ la. A ka c"a la, ɲɛ fitininw nege bɛ u la ka fɛn ɲumanw ladege ka bɔ fan dɔ fɛ. Tiɲɛ na, Japon dilanbagaw bɛ baara la kaban "Panther" ni T-34 ɲɔgɔndan dɔ dilanni kan!
  Japon ka pankurun tan ni fila tɛ tɛmɛ yen, wa Soviyetiki marifatigiw tɛ kɔrɔtɔ cogo si la k"u kunbɛn. Senna-sɔrɔdasi bɛ boli u nɔfɛ, laadala layini gɛlɛn na. Tile wulilen jamana sɔrɔdasiw yɛrɛ bɛ fini don min bɛ jɛman bɔ dɔɔnin, o ye kaki sɛnɛyɔrɔ kulɛri ye. Vedmakova y"u lajɛ, ka teliya ka binkannikɛlaw hakɛ jateminɛ. Ɲɛ fɛ, u ba duuru walima wɔɔrɔ bɛ yen, wa a cayalenba la, Risika ba kelen sigilen bɛ bɔgɔdagaw kɔnɔ, minnu bɛ ɲɛfɛla sekɔtiri in datugu. Ani marifaw... Kɔrɔnfɛla kɛlɛbolo bɛ ni minɛnw ye ka kɛɲɛ ni sariya tolen ye, wa marifakisɛw bɛ sɔrɔdasi dɔrɔn de bolo. Mun ye ale ye, o bɛɛ kɔfɛ, major, nka, ni jɔyɔrɔ tɛ, a dɔgɔyara ka se mɔgɔ gansan hakɛ ma.
  Kapiteni Titmouse (min tun ye cɛ fitinin ye hali bi) ye Witcher ɲininka.
  - I ye Alimanw kɛlɛ wa ?
  Npogotiginin y'a jaabi ko:
  - Ayi! N y"u susu!
  Kapiteni, a barika banna, a y"a jira ko:
  - I hakili bɛ i su fɔlɔ la wa !
  Vedmakova ye nisɔndiya jira ani k"a kunkolo wuli.
  - ne ye piloti ye, ani ne ye min faga, ne ye min gosi ɲɔgɔn fɛ, ne tɛ hakilina si sɔrɔ suw kan ! A kɛra cogo o cogo, Fasokanw ka kɛlɛba bɛɛ kɔnɔna na, n ka awiyɔn ma bin abada!
  Kapiteni ye fiyɛli kɛ ni maloya ye dɔɔnin.
  - I ye ace dɔrɔn de ye ! Ani Alemaɲi nɔgɔlen caman b"i bolo dɛ!
  Witcher ye nisɔndiya jira ka tɛmɛn fɔlɔ kan.
  - O kɔfɛ, mugan ni duuru ye dolow di cɛfarin ma ! Mugan ni seegin dɔrɔn.
  Sinitsin y'a pɛrɛn ko:
  - Ooh ! I ye i ka bololabaarakɛla ŋana dɔrɔn de ye!
  Npogotiginin y"a jaabi ni majigilenya ye ko:
  - Wajibi tɛ ka jagokɛla kɛ, mɔgɔ min b"a ka baara dafa ni tiɲɛ ye dɔrɔn. Sisan, sennamɔgɔw bɛna gɛrɛ ɲɔgɔn na, an bɛna u kunbɛn.
  Kapiteni ye marifa girinman dɔ bololanɛgɛ sɔgɔ, a girinya tun bɛ se kilo tan ɲuman ma. N magara wulu la, lancement bɛ siri kosɛbɛ, butt ni recoil. Not quite a convenient colossus, but it hits ... Tiɲɛ don, ka kɛɲɛ ni kumakanw ye, Alimanw ka marifa barikamaba bɛ u bolo kaban, nka jɔn b"a dɔn ni Soviyetiki dilanbagaw bɛna na ni fɛn wɛrɛ ye min ka fisa ni nin ye. Sinits ma se ka nin ɲininkali in kɛlɛ:
  - Wa mun na i ye nin piloti fariman in bila senna-sɔrɔdasi la ?
  Vedmakova y"a jaabi ni tulonko tilancɛ ye, a y"a ka mitrailleur jamu digi fana:
  - Wa n tun b'a fɛ dɔrɔn k' a dɔn tasuma kɔrɔ sigili bɛ cogo min na ! O tun bɛna kɛ nɛnɛ ye!
  - Wa a bɛ iko i bɔnɛna i ka butikiw la, n"i tun kɔrɔtɔlen don ten ka se ɲɛfɛla la !
  Vedmakova, tiɲɛ na, k"a ɲini ka kurukuruw jigin joona, a taara sennasanbara la. Hali ni kɛlɛ waati la, musow ni denmisɛn fanba tun bɛ u sennasanbaraw jira samiyɛ fɛ, o tun tɛ sɔn sɔrɔdasiw fɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la foroba yɔrɔw la. Nka a tun ka di Witcher yɛrɛ ye k"a jira o cogo la. A ye Sinitsin jaabi cogo nɔgɔman na ko:
  - Walasa ka wari mara, tiɲɛ na, kapitalisimu diɲɛ bɛɛ bɛ an kɛlɛ. O bɛɛ kɔfɛ, butikiw bɛ sɛgɛn, wa nin ye mɔgɔ caman ka baara ye!
  Kapiteni sɔnna o ma, a ɲɛjibɔra ni kɔnɔnajɛya ye.
  - I senw cɛ ka ɲi kosɛbɛ ! Yala ne bɛ se k"u pet wa!
  Vedmakova y"a bolokɔnincinin wuli:
  - Sisan tɛ! O kɔ, n'i ye i kisi, n b'i sumaya su fɛ.
  Sinicin y"a ɲɛw wuli.
  - Wow, i bɛ teliya ! A ka c"a la, musow bɛ kari ka mɛn!
  Vedmakova tun b"a fɛ ka jaabi di, nka binkanni dɔ mɛnna, Japon pankurun dɔ tun bɛ ka taama a ɲɛfɛ, o bolila ka don minɛn dɔ kɔnɔ. Npogotiginin ye dɔnkili da ko:
  - Hitler tun bɛ ka mobili boli, bastard in fiyɛra minɛn dɔ fɛ ! A tiɲɛna ka kɛ yɔrɔw ye - nka o ye nafa dɔɔnin dɔrɔn de ye!
  Japon ka pankurun wɛrɛ pɛrɛnna, ka jɔ, k"a dawolo wuli ani ka marifa ci Soviyetiki bɔgɔdagaw la. A sabanan tugura a kɔ. Nka, Zapɔnkaw ma miiri k"u dabila. Ɲɛ fitininw ye sɔgɔsɔgɔ kɛ : u ka marifaw y"a daminɛ ka baara kɛ, u bilalen bɛ sankanso tilancɛ-sɛrɛkiliw kan, minnu bɛ taa-ka-segin.
  Kapiteni ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - O ye koba ye dɛ ! Parade bɛ taa cogo di! Kɛlɛbolo filɛ nin ye!
  Vedmakova ye marifa ta, bawo sennamɔgɔw ni ɲɔgɔn cɛ janya tun bɛ sira di, ka marifa ci Zapɔn sɔrɔdasi dɔ la. Ɲɛ fitinin in binna, ka marifa fili ni fanga ye fo a ye bayonɛti fiyɛ kaban bin na. Zapɔn tɔw tora ka boli, k"u farikolo kɔrɔta dɔɔnin dɔrɔn, a bɛ iko u jigi tun b"a kan o cogo la k"u kana se sɔrɔ, walima k"a fɔ ka ɲɛ, k"a ka se ka dɔgɔya. Vedmakova hakili jigira ko sɔrɔdasi minnu bɛ Quantude kɛlɛbolo la, olu bɛ dege nin cogo in na, mɔgɔ o mɔgɔ tɛ waati sɔrɔ ka i biri waati kɔnɔ, o bɛ bugɔ a kun na ni bagan ye. A bɛ iko masakɛ-fa fɛ, Hɛrɔde dusu tiɲɛna kosɛbɛ! Nin a kɔni ko Nikolas II. Sisan u bɛ ka Zapɔn kɛlɛ tugun, wa u tɛ kɛlɛ kɛ kelen na, nka u bɛ ka kɛlɛ kɛ ɲɛfɛ. Nka, o fana nafa b"a la. Npogotiginin ye dɔnkili da ko:
  Nali - Wehrmacht ye se sɔrɔ buguri la, .
  Napoléon ye se sɔrɔ mɔgɔ min tɛ se ka se sɔrɔ a kan!
  Jugu tɛna se ka Soviyetiki darapo sennatan,
  Ni jamanadenw ni patisoba farala ɲɔgɔn kan!
  Zapɔn ka pankurun minnu tiɲɛna, olu jɔra kelen kɔfɛ, nka senna-sɔrɔdasi minnu tun bɛ ni bayonɛtiw ye, olu y"a daminɛ ka boli teliya la ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Soviyetiki sɔrɔdasiw jɔyɔrɔw tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ni flashw ye, marifaw tun bɛ bolonɔ bila, tuma dɔw la, u tun bɛ wuli ni otomatiki pɛrɛnw ye. A ye marifa ci ani Vedmakova. Zapɔnkaw, minnu tun bɛ ka doni segin ka taa taama na, olu ye marifa ci ka bɔ marifaw la. U pɛrɛnna u fogonfogon sanfɛ ko:
  - Banzai ! Rus ka a dabila!
  Marifaw y"u suw sɔgɔ i n"a fɔ sagaden ka kɛ mannequw ye. Kolo buguri, min ɲagaminen don joli la, o binna duguma. Nka, marifa fanba, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na kɛlɛ la, tɛmɛna. Zapɔnkaw ye minɛnw tigɛ, sɔrɔdasi fitininw tun ka nɔgɔn kojugu u ka boli la walasa ka nilifɛnw bɔn minnu labɛnna pankurunw kama.
  Vedmakova ye marifaci kɔsegin jugu ye a kamankun kan, k"a sɔrɔ Tile wulilen jamana kɛlɛcɛw tun bɛ iko waraba lakikaw. U ka kulekan minnu bɛ kɛ ni kɔnɔnafili ye, olu barika bonyana ka taa a fɛ, u ɲɛda jɛmanw, minnu tun ka jugu, olu tun bɛ manamana ni sumaya ye. Vedmakova b"a ɲini ka jugu sɔrɔdasi caman jigin waati kelen na. Npogotiginin ka suma i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, wa a bɛ marifa ci cogo la min bɛ kɛ denso kɔnɔ. Klip kelen banna, ka dɔ wɛrɛ don a kɔnɔ. Zurunali ka bon kojugu, a lamininen don, a man nɔgɔn k"a sɔgɔ ka don so kɔnɔ. Ani tugun tasuma, Zapɔnw bɛ ka pan ka wuli.
  Vedmakova ye marifa doni filanan ci, a tora marifa tɛ a la. Ani grenadew bɛ ka wuluwulu kɛ kaban ɲɛ fitininw na minnu bɛ taa ɲɛ. U bɛ jaabi ni filiw ye, sisan, kulekan bɛ ka caya ka tɛmɛn fɔlɔ kan, wa Soviyetiki sɔrɔdasiw bɛ ka bin. O sɔgɔlen ye kunsigi fitinin dɔ tigɛ Lagbɛri kun na. Npogotiginin ka nɛrɛmuguma bɛ dɛsɛ, wa a bɛ pan ka pɛrɛn a fogonfogon sanfɛ ko:
  - Ba faso kama Stalin ye !
  A tugulen kɔ, kɛlɛcɛ tɔw bɛ pɛrɛn, ka pan ka bɔ datugulan na k"u ka bayonɛtiw lamaga. Soviyetiki sɔrɔdasiw bolila ka taa Zapɔnkaw kunbɛn, ka bayonɛti kɛlɛ.
  Vedmakova bɛ "samurai" min ka surun a la, o kɔnɔbara tigɛ ni gosili teliya ye. A bɛ pɛrɛn k"a ɲini ka jaabi di, a bɛ bin i n"a fɔ donso fagalen. Npogotiginin b"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - Irisi ntolatan : Irisi - Zapɔn, fila-zero !
  Wa tiɲɛ na, Zapɔnkaw wɛrɛ binna k"a da tigɛ ni bayonɛti-muru ye. Ayiwa, kɛlɛcɛ piloti sabanan y"a gosi a kɔ la. Ɲɛ fitinin in y"a yɛrɛ kɔrɔta, npogotiginin min tun bɛ ka lamaga ni kɔnɔnafili ye, o ye o yɔrɔ in nɔrɔ jugu ɲɛ na!
  -Aw ka Zapɔnkaw sɔrɔ! Mun na i jɔlen bɛ da kɔlɔsibagaw kɛrɛfɛ!
  Bayonɛti ka waleɲumandɔn kɛlen ye mɛri ka fini tigɛ, joli bɔra, nka o ma maloya dɔrɔn npogotiginin ma, nka a ye dimi wɛrɛ fana di.
  - Hirohito ka saya ! - Npogotiginin ye wuluwulu kɛ, a senkɔni binna ɲɛda nɔgɔlen na, npogotiginin in y'i lamaga ni teliya ye, i n'a fɔ a ye propulsɛriw ye, kɛlɛcɛ laban.
  Zapɔnkaw kɔsegira, ka kɔsegin yɛrɛ, wa npogotiginin min dusu laminlen don, o taara binkanni in kɛ, a ka marifakisɛ tun bɛ ka girin i n"a fɔ nɛgɛso min bɛ cɛba dɔ bolo. Yan, gosili gɛlɛn dɔ tugura o kɔ ni butiki ye a kun kɔfɛ, sɔrɔdasi timinandiya kojugu. Anna ye ninakili bɔ.
  - Nin ye shahen-hash ye !
  Nka a bɛɛ lajɛlen na, Irisikaw ye gɛlɛya sɔrɔ. Ɲɛ surunw fan fɛ, nafa siɲɛ duuru, ani Zapɔnkaw ka farikoloɲɛnajɛ hakɛ tɛ jugu ye, ka fara o kan, yɔrɔ ka jan URSS sɔrɔdasi ɲumanw na minnu bɛ kɛlɛ kɛ n"u ye. A dabɔra cogo min na, o kɛlɛ gɛlɛn sugu senfɛ, sɔrɔdasi minnu tun bɛ sɔrɔdasi kulu sabanan na, olu tun bɛ ci kɔrɔnfɛla yɔrɔjan na, ni kunnafoniw ye minnu ka jugu kosɛbɛ, walima kɛlɛcɛ minnu joginlen don kosɛbɛ kɛlɛ la ni Naziw ye. Sɔrɔdasiw binna, tuma dɔw la, bayonɛti tan ni fila tun bɛ fili Risi kelen kɔnɔ, u joli bɔra ɲɔgɔn na tiɲɛ yɛrɛ la, nka u ye kɛlɛ kɛ i n"a fɔ cɛfarinw, wa mɔgɔ si ma hinɛ ɲini.
  Sinitsin ye Zapɔn sɔrɔdasi dɔ sɔgɔ ni bayonɛti ye, nka ale yɛrɛ ye kuru sɔrɔ kɛrɛ fɛ. Kamalennin ye Zapɔn binkannikɛla in gosi ni a butiki gosi ye a disi la, nka joli bɔra kɛrɛ fɛ ka caya kojugu. Wa samurai naani bolila ka taa cɛ in na yɔrɔnin kelen.
  Vedmakova jagɛlɛn girinna ka taa a kisi, ka sɔrɔdasi in sɔgɔ ni bayonɛti ye a kamankun na, ka Jap wɛrɛ gosi ni bɔgɔdaga ye a gɛnɛgɛnɛ jukɔrɔ.
  - Aw ye Petruha minɛ ! a ko ten.
  A ye bayonɛti fila jira o yɔrɔnin bɛɛ la minnu ɲɛsinnen bɛ disi ma, k"a jaabi ko:
  - Ne tɛ Peter ye, nka Arkady don !
  Npogotiginin min ye Zapɔn mɔgɔ wɛrɛ gosi, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Kɛlɛ la , tɔgɔ bɛɛ bɛ i n'a fɔ marifa cilen kɔkili , i man kan k' a kokɛ ni marifa tɛ !
  Arkady seginna kɔ dɔɔnin ani bayonet hinɛbali dɔ y"a ɲɛda tigɛ. Kamalennin ye sɔgɔsɔgɔ, dimi min tɛ se ka muɲu:
  - Ala ba !
  Vedmakova y"a sɔsɔ ko:
  - N'a sɔrɔ ne ye ba ye, nka Ala ta tɛ ! A ka c"a la, Ala tɛ yen, wa a tun tɛ yen abada!
  Arkady seginna ka taa Anna fɛ ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jɛya ko:
  - Wa mun de b' an makɔnɔ saya banbali kɔfɛ ?
  Npogotiginin y"a kunkolo wuli cogo jugu la.
  - Ayi! Kominisi dɔnniya bɛna suw lakunun! Wa, mɔgɔ fɔlɔ minnu bɛ taa ɲɛnamaya kura la, olu bɛna segin u ma minnu binna u faso kɛlɛw la.
  Sinisin y"a kunkolo wuli.
  - Ala ka dugawu kɛ !
  Vedmakova ye Zapɔn mɔgɔ wɛrɛ da duguma ka pɛrɛn ko:
  - Ala tɛ yen ! N"a y"a sɔrɔ, o tuma na fɛ, an ka kan ka sɔn a ma ko diɲɛ dabaga min bɛ fɔ ko a ye sadisi ye! Wa, a ka di a ye ka danfɛnw tɔɔrɔ!
  O waati yɛrɛ la, Arkady cɛmancɛ tigɛra ni bayonɛti ye, walasa a kana bin, a y"a jigi da kɛlɛcɛ kunsigi bilenman kan:
  - Wa n bɛ dimi na ! A tɛ se ka miiri dɔrɔn!
  Tile bɔra sɔrɔdasi minnu ka bon siɲɛ duuru ni wɔɔrɔ, o ye nɔ bila. Samurai bi duuru girinna u kama, k"u ka bayonɛtiw wuli i n"a fɔ wuluw ka kɛlɛbolo. Arkady ye gosili fila-fila sɔrɔ ni bayonɛti ye a kɔnɔbara la, o kɔfɛ, u y"a ɲɛ bɔ. Kamalennin binna tuma min na, u ye pikiri kɛ a la siɲɛ mugan, k"a wajibiya ka a hakili sigi fo abada. A ni tun bɛ min ye n"a tun bɛ pan ka taa, o ka di: kabako walima siran, walima laala lafiya min tɛ se ka da a la, a bɔlen kɔ farikolo kasobon kɔnɔ.
  Lagbɛrikɛla tun bɛ i n"a fɔ a lafilila. Tiɲɛ don, a ka fini binna ka tigɛtigɛ, a tigɛra ni bayonɛti ye. Kɛlɛcɛ in kɛra farilankolon ye pewu, a datugulen don ni sɔgɔsɔgɔninjɛ caman ye, nka samurai ma se ka joginba kelen kɛ a la! A ye kɛlɛ kɛ ani a sinbara jɛlenw ni sinbara bilenmanw tun bɛ yɛrɛyɛrɛ i n"a fɔ bɔgɔdaga kɔgɔji kɔnɔ. Ani senkɔniw jɛlenw tun bɛ manamana. Npogotiginin tun ye baganw ni cɛnimusoya fanga jiracogo ye tiɲɛ na. A sennasanbara jɛlenw bilenna joli fɛ, jɛɲɔgɔnya dɔ bɔra o la ni tiɲɛni ni juguya alaba ye: Kali! Soviyetiki sɔrɔdasi bɛɛ bɛ se ka fɔ kaban, kɛlɛ banna, nka a ka Afrodite cɛɲi manamananan dɔrɔn de la, tuma ni tuma a bɛ ɲɛ fitininw gosi minnu tɛ bonya da u kan.
  Japon jenerali Nugi ye o kabako in lajɛ ni kabako ye. O kɔ, miirili dɔ bɔra a kun na. Cikan dɔ dira ni kan finman ye, soso dɔ min ma balo kosɛbɛ:
  Aw ye jɛgɛ fili a kan, ka a ta ɲɛnama!
  Zapɔnkaw minnu tun bɛ warimara kɛ, olu fana tun bɛ ni jɛgɛw ye. O yɔrɔnin bɛɛ, i ka kan ka Irisikaw dɔ ta a ɲɛnama. Wa ɛntɛrinɛti dafalen don o kama. O yɔrɔnin bɛɛ, minɛbaga tan ni fila ye juruw fili sungurunnin in kan
  Vedmakova ye kɛlɛ kɛ ka segin a seko bɛɛ la, a y"a ɲini n"a seko bɛɛ ye k"a yɛrɛ hɔrɔnya. Nka o bɛɛ kɛra fu ye, Zapɔn dusukuntigi ye nɛgɛso in dilan k"a da a kan ko a bɛna waraba muɲu. Npogotiginin tun sirilen bɛ kosɛbɛ ani k"a sama a bolo la. Ni an y"a jateminɛ fɛn bɛɛ la, taktika ɲɛtaa sɔrɔla, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, k"a sɔrɔ o sira in tun tɛ datugu ni marifakisɛw walima marifakisɛw ye.
  Npogotiginin hakili jigira Arkady ɲɛda sɔgɔlen nɔgɔlen na, min y"a kanu, ani a ka kumasen min bɛ a minɛ:
  - Kɛlɛ la , tɔgɔ bɛɛ bɛ i n'a fɔ marifa cilen kɔkili , i man kan k' a kokɛ ni marifa tɛ !
  Miirili jugu ni jugu dɔ wulila, yala a m"a nɔgɔya wa! O bɛɛ kɔfɛ, o bɛ kɛ tuma caman na, a ye mɔgɔ kanu dɔrɔn ani a sara!
  A bɛ iko Zapɔnkaw ye bɔgɔdaga minnu datugu ka ɲɛ o yɔrɔ la, u tora ka Soviyetiki sɔrɔdasiw jɔyɔrɔw tɛmɛn Khabarovsk lamini na. Wa a ka Vedmakova bɛ ka minɛ kaso la, hali n"u ma minɛ kaban, u donna mobili bɔgɔdaga nɔgɔlen dɔ kɔnɔ walasa k"i ta kɔfɛ. O masin in ye sanjiba ɲɛfɛ, n"a sɔrɔ a bɔra diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ la, o la sa, a ma se k"a ye ko a ye min kɛ sennamɔgɔw kɔfɛ. A teliya bɛ Taa kilomɛtɛrɛ 12 ɲɔgɔn na lɛrɛ kelen kɔnɔ. Brr! Diɲɛ kɔnɔ, pankurun fɔlɔ yɛrɛ Prokhorov ka mobili min bɛ taa dugukolo bɛɛ la, o girinya tun tɛ dɔgɔya, nka a teliya tun ye kilomɛtɛrɛ 40 ye lɛrɛ kɔnɔ siraba kan, ani kilomɛtɛrɛ 25 sira kan. Fɛn min, fan dɔ fɛ, URSS bɛ binkanni kɛ Erɔpu bɛɛ kan, fan wɛrɛ fɛ, Azi jamana yɔrɔba dɔ. Npogotiginin y"a yɛrɛ wuli a kɛrɛ fɛ, a bɛ iko bagabagali tun bɛ yen k"a kɔ da. Dibi don cogo min na mobili bɔgɔdaga in yɔrɔ in na, a bɛ iko, parachutiste departeman bɛ yen, walima sɔrɔdasiw ta yɔrɔ. A bɛna diya, tiɲɛ na, ka boli, ka fɔlɔ ka berew ni juru barikamaw bɔ i bolo. Ani a bɛ se ka kɛ cogo di? Npogotiginin in, tiɲɛ na, seko bɛ a la, hali n"a bɛna fɛnɲɛnɛma kɛ, o waati kelen na, a bɛ bolokɔfɛfɛnw bɔ, ka cakɛda tigɛ, a sirilen bɛ min na a sen fɛ. Nka yan, juruw fana bɛ Se ka Bɛn kosɛbɛ. Baara bɛ sɛgɛn, nka n"u taara n"a ye Mandɔrɔsi waajulikɛyɔrɔ la, a bɛna waati sɔrɔ. Npogotiginin ye juruw bɔ a fari ɲiginnen na, ka cakɛda tigɛ ka miiri o waati kelen na. Hmm, Soviyetiki Irisi kɛlɛli kama, jɛkuluba dɔ tun bɛ yen: Wa, jinɛ min ka jugu kosɛbɛ, o ye Alimanjamana ye. Jamana min ka fɛɛrɛbɔ ka bon ani sɔrɔdasi barikamaw. Misali la, a ye ME-309 kɛlɛcɛ kura ko mɛn. A bɛ iko u bɛ ka pan kaban. Kunnafoni tigitigiw t"a bolo marifaw kan, nka kumakanw b"a jira ko nin awiyɔn in hakɛ bɛ se wolonwula ma! Tasuma-yɔrɔw. Nin ye marifa juguba ye kosɛbɛ, n"i y"a jateminɛ ko Yak=9 bɛ ni fila dɔrɔn ye, wa masin si tɛ Soviyetiki kɛlɛcɛw kan min tun bɛ ni kuru saba ye. A ɲini ka se sɔrɔ o jinɛw kan! Ayiwa, Fokken-Wulf ye masin ye min ka jugu kosɛbɛ, a ka fisa ni Soviyetiki awiyɔnw ye marifako siratigɛ la, wa hali a bɛ se ka bɔnbu tɔni fila ɲɔgɔn ta. Kaban 1942 sàn laban na, a tùn bɛ ni milimɛtɛrɛ 20 kanon fla ye ani milimɛtɛrɛ 13 marifa 4 ye. Nka a bɛ iko kɛlɛcɛ-bɔn-aviyɔn sugu kura dɔ bɔra kaban ni milimɛtɛrɛ 30 marifa fila ni milimɛtɛrɛ 20 marifa naani ye. A tun ye waraba ye kaban, waraba don jinɛ bɛɛ ma! Wa, kumakanw b"a jira ko kɛlɛcɛ-aviyɔn dɔ donna baara la kaban, marifa 8 bɛ min kɔnɔ, n"o ye milimɛtɛrɛ 30 ye! A ɲini ka se sɔrɔ o jinɛ sugu kan! Soviyetiki fɛn dilannikɛlaw b"a fɛ ka o jaabi cogo di? Vedmakova y"a mɛn ko baara bɛ sen na Yak-3 kan. O kurator in ko fɔra a ye ka bɔ Beria departeman na. A bɛ iko awiyɔn in ka koba bɛna kɛ a jɔcogo girinya dɔgɔyali ye, n"a ma kɛ ni motɛri ni marifa wɛrɛw ye. Siga t"a la, manɛwɛrɛli ka ɲi, nka n b"a fɛ ka dɔ fara marifaw kan! Tiɲɛ na, bɔksi la, tiɲɛ na, farikoloɲɛnajɛla nɔgɔman min girinya bɛ a la, o bɛ se ka fɛn caman kɛ ka tɛmɛ a girinya kan, nka a bɛ se ka fɔ ko a bɛna bɔnɛ a la cogo o cogo. A tɛ kɛ fu ye ko girinya suguyaw bɛ yen, wa bɔksikɛla ŋanaw cɛma, bɔgɔdaga fanga de nafa ka bon kosɛbɛ. A ka kan ka Soviyetiki awiyɔnw ka marifaw barika bonya, o kɔfɛ dɔrɔn, yala Wehrmacht bɛna gosi ... cogo kelen na wa? Kabini san 1942 tilancɛ filanan na, Luftwaffe ka fiɲɛ sanfɛla y"a daminɛ ka wuli, hali san 1943 Marisikalo la, URSS ye nafa sɔrɔ, nka ... Jɛkuluw ka janfa ye fanga balansi Changé. Wow, Hitler fagara marisikalo tile 13, sisan awirilikalo laban dɔrɔn de don, nka fanga balansi jiginna kosɛbɛ cogo min na. O la teliya la, ka bɔ jɔyɔrɔ la min bɛ se sɔrɔ fɛɛrɛko siratigɛ la ka taa jɔyɔrɔ la min bɛ se ka dɛsɛ fɛɛrɛko siratigɛ la. A bɛ se ka fɔ ko jigiya bɛ yen hali bi ko Alimanjamana bɛ se ka se sɔrɔ sanni a ka nafa sɔrɔ fɛɛrɛko ni fɛɛrɛko siratigɛ la URSS kan. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, jɛɲɔgɔnw bɛ se ka awiyɔnw di Naziw ma ka caya, nka Alemaɲi awiyɔn bolilaw mago bɛna kɛ waati la walasa k"u bolicogo dege. O bɛɛ n"a ta, danfara bɛ fɛɛrɛbɔ la, minɛnw na. Tankiw fana bɛ baarakɛlaw dege, ka fara o kan, Chevron ka bolicogo kɛcogo Irisi nɛnɛ waati la, o man ɲi kɛrɛnkɛrɛnnenya la. M-18 otomatiki marifa ... Ko jugu tɛ, nka tasuma hakɛ siratigɛ la a ka dɔgɔ ni Soviyetiki modɛli ɲumanw ye, nka, a tɛmɛna a tiɲɛni kan! Kuma surun na, gɛlɛya kan gɛlɛya kan! "Churchills" tɔgɔba tiɲɛnen fana bɛ yen ni kɛlɛkɛminɛn barikamaw ye, ani bolifɛn bolicogo ɲuman ... Tiɲɛ don, a bɛ iko u fana bɛna kɛlɛ kɛ. Wa ni kɛlɛ bɛ mɛn ka taa a fɛ, Naziw bɛna minɛn caman sɔrɔ. O la, dantigɛli ka nɔgɔn, a ka kan ka dɛsɛba dɔ lase Alimanjamana ma samiyɛ fɛ. Japon ta fan fɛ, a ka fisa i k"i dan kɛ lafasali baara la ani ka kɛlɛcɛw daminɛ ni jogo ta fan fɛ sanfɛla ye tankiw kɔnɔ. Nka tuguni, ka fanga mara fo ka se a dan na. Ka i sen don kɛlɛ janw na, ani ka lafasalitɔnw jɔ layiniw kan minnu labɛnna ka kɔn. Fɛɛrɛ bɛ yen hali bi ka baara Kɛ ni Siniwajamana ka kɛlɛbolo bilenman ye, nka Chiang Kashi ka fanga binna a kan n"a fanga bɛɛ ye. O la sa, sisan, i bɛ se k"i jigi da i yɛrɛ ka fanga kan. Tuma jumɛn na ka na? Min ka fisa ni bɛɛ ye mɛkalo laban na, n"o ye siraw labanna ka ja, ani fasa bɛ se sɔrɔdasiw ma. Vedmakova yɛrɛ tun bɛna a ka gosili fɔlɔ kɛ Oryol sira fɛ, o kɔfɛ Kharkov mara la, walasa ka Alimanw gɛn ka bɔ izini Donbass la, o kɔfɛ ni taama fanga ye, ka tɛmɛ Ukraine fɛ, ka Dnieper tigɛ taama senfɛ, ani ka taa a fɛ ka taa Rumani jamana na. Nka, a bɛ se ka kɛ ka wuli ka taa worodugu fɛ walasa ka Belarus hɔrɔnya, ka taa cɛmancɛ kulu kɔfɛ. Hakilina bɛɛ lajɛlen ka ɲi, hali ni dɛsɛw bɛ yen, binkanni min bɛ kɛ Oryol siratigɛ la, o de bɛ ye kosɛbɛ wa Naziw bɛna a makɔnɔ yen. Kɛlɛbolow ka kan ka kari.
  . SABABU #3
  Yan, tiɲɛ don, marifaw ni Katyushaw bɛna nafa sɔrɔ. O sigicogo laban bɛ nɔ barikama lase mɔgɔ ma, kɛrɛnkɛrɛnnenya la jogoɲumanya. A mana kɛ cogo o cogo, i mago bɛ marifa caman na ani "Katyushas" walasa ka marifa ci juguw ka lafasalitɔnw ma. Kuma bɛɛ la, diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ ko kɛlen y"a jira ko lafasali tun ka nɔgɔn ka tɛmɛ binkanni kan, wa ni Kaiser Alimanjamana ma a ka kɛlɛbolow sɛgɛn ni san 1918 kaban kɛlɛ ye, kɛlɛ bɛ se ka mɛn san damadɔ wɛrɛ kɔnɔ. Nka diɲɛ kɛlɛba filanan y"a jira ko kɛlɛ kɛcogo nafa ka bon ka tɛmɛ lafasali fɛɛrɛw kan. Misali la, Pologne ka se sɔrɔli teliya la, ani kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Tlebi jamanaw ka jɛɲɔgɔnw ka jɛkulu barikama min ye mɔgɔw kabakoya. Naziw ye se sɔrɔ fanga kɔrɔw kan kalo kelen ni tila kɔnɔ, u ye Maginot Line min tɛ se ka tiɲɛ, o tɛmɛn dɔrɔn. Kɛlɛ kɛra Afiriki kɔnɔ, yɔrɔ min na a daminɛ na Itali fanga sanfɛlaw gosira ni tubabuw ka bɔnɛba ye. Wa o kɔfɛ, Rommel ye se sɔrɔ tubabu sɔrɔdasi minnu barika ka bon kosɛbɛ, kɛlɛ teliya la. Nka tiɲɛ na, URSS ka misali min ye mɔgɔ kabakoya kosɛbɛ, san 1941, o kɛra kɛlɛbolo barikama in ka balawuba ye. Ani kɛlɛcɛw ka waleɲumandɔn, ka Alemaɲi ka kɛlɛbolow gosi. O la, a kunba ye k"an yɛrɛ gosi k"a sɔrɔ an ma Alemaɲi pankurun kura degun makɔnɔ. Kɛlɛ min bɛ mɛn ka kɛ fɛn ye min bɛ mɔgɔ sɛgɛn, o bɛ kɛ fu ye, fo ni, tiɲɛ na, Soviyetiki dɔnnikɛlaw ye kabako marifa dɔ da! O laban in bɛ se ka kɛ sariya siratigɛ la, misali la, a y"a mɛn ko teori la, a bɛ se ka kɛ ka bɔnbu dɔ da min bɛ se ka dugu dɔ tiɲɛ. Ka fara o kan, o bɔnbu sugu bɛna kɛ tɔni saba fo tɔni naani ye. A bɛ iko nsiirin, nka ... An bangera ka nsiirin kɛ tiɲɛ ye.
  Sira min ka di ka tɛmɛ o kan, o ye laser marifa ye min ɲɛfɔlen bɛ Ɛntɛrinɛti Garin ka Hyperboloid kɔnɔ. O fɛn sugu bɛ se ka pankurunw, awiyɔnw, kurunw kɛlɛbolo bɛɛ tiɲɛ kosɛbɛ. Tiɲɛ don, n"i ye o marifa sugu da, ani Reich sabanan dɔrɔn tɛ, nka Pindos janfacikɛlaw fana, kapitalisimu diɲɛ bɛɛ bɛna ban. Wa kominisi ka pankarti jɛlen bɛna yeelen bɔ dugukolo kan. Nka kun dɔw kosɔn, o marifa sugu ma da. Miirili tɛ fɛɛrɛ ɲuman ye walasa ka jenini fanga lajɛ ka kɛ jikuru kelen ye. Ɔwɔ, ani fanga, walasa ka kurunw tigɛ i mago bɛ caman wɛrɛ la. Hali n"a y"a sɔrɔ ... n"a y"a lajɛ fo ka se mikron fitinin ma, o tuma na, a bɛ se ka kɛ kosɛbɛ ka awiyɔnw ni kɛlɛkurunw bɛɛ tigɛ. Kabako marifa min bɛna dɛmɛ ka URSS kisi. Wa nin ye laser nɔ ye, a cogo wɛrɛ la. A laban na, cakɛda in ye sira di a ma, a bɛ ɲini ka kɛ hɔrɔnya ye, jurukisɛw bɛ ka da u lamini na.
  Vedmakova ko:
  - muɲu ni baara , ni i bɛ i fɛ , i tɛ su ye !
  Npogotiginin wulila, k"a sennasanbara gosi duguma. A tɛ kɛ ni jaabi ye. A ye a gosi ka tɛmɛn fɔlɔ kan. O jaabi la, kalili kɛra Zapɔnkan na, wa foyi ma kɛ. O kɔfɛ, Vedmakova ye dɔnkili da ni dimi ye. Wa a ye dɔnkili da a kan sanfɛ, i n"a fɔ prima donna sankɔrɔta seli dɔ la:
  Wehrmacht jamakulu bɛ dimi kosɛbɛ, .
  Kanonw mankan ani npanw mankan!
  Sisi bɛ wuli fo kalo kelen
  Fɛnɲɛnɛmafagalanw bɛ bɔ sankolo la!
  
  Banbali waatiw la, faso bɛna tɔgɔ sɔrɔ, .
  N bɛna n sogo di Irisi jamana ma!
  N b'i kanu Rus'-beauty,
  Masakɛw bɛɛ Matigi bɛ an fɛ!
  
  Oh, aw jamana ka foro kurulenw, .
  Sanu aspens mankan bɛ mankan bɔ!
  Orthodoxe falcon balimaw, .
  Ala ye kɛlɛbolow bila ka baara kɛ kosɛbɛ!
  
  Nɛnɛ donw na walima don minnu ka suma
  Laala ni sankaba ye a bɛna na ni sisi ye!
  An ye fasisi donsokɛw ye i n"a fɔ bɔrɔw, .
  Walasa ka nɔgɔw lamaga ka bɔ i ɲɛda la!
  
  An ka pati ye tiɲɛ ye
  Kɛlɛ kɛ Soviyetiki jamanadenw ye!
  An bɛ dɔnkili jagɛlɛn dɔ da
  Miirili kɛra i n"a fɔ kɔnɔnin girinna ka wuli!
  
  Stalin ye hakilitigi ye - faama ka ideal, .
  An bɛ bila kɛlɛ juguba dɔ la min bɛ mɔgɔ faga!
  Fasokanw ka pankarti ye setigi ka pestle ye,
  Labɛn ka sɔsɔli kɛ ni Pallas-fate ye!
  
  Lenin ka kɛwalew bɛna kɛ banbali ye,
  An bɛna kominisi senuma jɔ!
  Aw ka da hadamaden ka kalan na, .
  Fasisimu bɛna sɔgɔsɔgɔ ka don dibi dingɛ dunba kɔnɔ!
  
  Dugukolo bɛɛ bɛ i n"a fɔ kɔnɔnin hɔrɔn, .
  An ka pan ka taa dolow yɔrɔjanw na, ka taa diɲɛw la!
  Fɛn min bɛ yeelen bɔ ani min ka bon kosɛbɛ
  An bɛna da i n"a fɔ jɛgɛnbagaw!
  
  Ani Irisi jamana pankarti bilenman jukɔrɔ,
  I n"a fɔ sankolola Edɛn bɛna falen cogo min na!
  Lenin ka ko, Stalin ka sago, .
  An bila ka taa ɲɛ ka taa ɲɛ kosɛbɛ!
  Oleg Rybachenko ni Margarita Korshunova, ani npogotigi naani minnu ye nsiirin ye, olu bɔra Tula ka se Moskow.
  Sisan, faaba cogoya de tun ka gɛlɛn kosɛbɛ. Alimanw tun bɛ k"a laminini ban kaban, wa siraba dɔ tun bɛ yen, kilomɛtɛrɛ bisaba walima binaani janya, o tun bɛ ka dɔgɔya ka taa a fɛ don o don.
  Kɛlɛcɛ wɔɔrɔ ye lafasali jɔyɔrɔw ta Moskow dugu kɔkan. Binkanni jugu dɔ kɛra yen.
  Oleg Rybachenko ye marifa ci ka sɔgɔsɔgɔ a yɛrɛ kɔnɔ:
  - Siniko ye anw ta ye !
  Wa cɛnin bɛ grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye, ka t"a fɛ:
  - Wa an bɛna kɛ mɔgɔba ye !
  Margarita Korshunova ye marifa ci ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Wa ne bɛna kɛ nɛnɛba ye ka tɛmɛn bɛɛ kan !
  Wa n"a sennasanbara ye, a bɛna grenade fagalen dɔ fili.
  Wa a bɛ kɛlɛɲɔgɔnw fili siraw fɛ minnu tɛ kelen ye.
  Wa o kɔfɛ, kɛlɛ la kaban, Natasha, min bɛna Alimanw tigɛ ka jigin ni marifa ye, ka saya nilifɛn dɔ fili n"a sennasanbara ye.
  Nin ye o muso sugu ye...
  San binaani ni kelennan na, Natasha woyola ka bɔ Brest kɛlɛbolo la. A taara kɔrɔn fɛ. Sanbara kura y"a senw magaya joona, npogotiginin y"u bɔ ka taama sennasanbara la.
  Foyi tun tɛ yen sanga fila-fila kɔnɔ, o kɔfɛ, senkɔni jɛlenw y"a daminɛ ka nɛ bɔ. Lɛrɛ fila-fila tɛmɛnen kɔfɛ, tasuma tun bɛ u la, u tun bɛ ka pɛrɛn kaban ni dimi ye.
  Natasha, iko Muscovite, a tun ma deli ka taama sennasanbara la. Wa tiɲɛ na, a bɛ su ji la tuma ni tuma.
  Ɔwɔ, a kɛra tɔɔrɔ ye a senw na. Nka sungurunnin y"a deli o la joona.
  O kɔfɛ, a tun bɛ taama sennasanbara la tuma bɛɛ, hali nɛnɛba kɔnɔ, ka a ka sanbara don nɛnɛba dɔrɔn de la.
  Sisan, Natasha bɛ kɛlɛ kɛ i n"a fɔ ala muso dɔ min bɛ fɔ nsiirin na.
  Wa yan Zoya bɛ grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye, ka mankanba bɔ:
  - Nin ye caman ye super date ye !
  Ani a bɛna fɛn dɔ di min laɲinilen don koɲuman.
  Wa Alimanw n"u ka saratigiw bɛ ka bin.
  Wa o kɔfɛ Angelica bɛ tasuma ɲɛminɛ ... Wa a fana bɛ marifa ci o cogo la kungo kɔnɔ cogo bɛnnen na.
  Wa, grenade dɔ fana bɛ boli ka bɔ a sen gansan na.
  Ani ka sarala sɔrɔdasiw jɛnsɛn.
  O tɛmɛnen kɔ, Svetlana bɛ ka marifa ci. Wa a sennasanbara bɛ fili kɛnɛma fo mɔgɔ si tɛ se ka a yɛrɛ tanga.
  Wa a bɛ kɛlɛɲɔgɔnw jɛnsɛn yɔrɔ jan kosɛbɛ.
  Wa a bɛ marifa ci a yɛrɛ la, ka juguw sɔgɔ ni jikuruba ye min bɛ se ka bɔn.
  Ninnu ye npogotigininw ye minnu wolola URSS jamana na!
  Oleg Rybachenko bɛ taamasiyɛnw tasuma kɛ jugu sennamɔgɔw la, ka grenadew fili a yɛrɛma ni denmisɛnw senw ye. Wa o waati kelen na cɛnin bɛ sɛbɛnni Kɛ a yɛrɛ ye.
  Vitali Klitschko, n"o ye kὲlɛ dɔ Sɔrɔ ni Ukraine jamanatigi kura Zelensky ye, o y"a Лini k"a ka fanga Bɔ Kiev dugutigiya la. Tiɲɛ na, mun na i ka kan ka kɛ mɔgɔ kuncɛbaw ye ani ka nɔrɔ o jɔyɔrɔ la. A ka fisa i yɛrɛ ka o gɛlɛya ɲɛnabɔ.
  Wa a bɔlen kɔ dugutigiya la, Vitali Klitschko y"a ka baara daminɛ kokura. Wa o yɔrɔnin bɛɛ la, fɛn dɔ ye Weider wele. K"a sɔrɔ cɛmancɛ kɛlɛ si ma kɛ! Wa nin kɛra san 8 ni kɔ lafiɲɛbɔ kɔfɛ.
  Weider kɔni sɔnna o ma. Gɛlɛya sɔnna!
  Wa tiɲɛ waati bɛ na. Faan dɔ fɛ, diɲɛ ntolatantɔn ŋana caman ma deli ka gosi kabini san tan ni fila ni kɔ. Wa fan wɛrɛ fɛ, Kiev dugutigi kɔrɔ min si bɛ san binaani ni kɔnɔntɔn na. Cɛ min bɛ se ka Hopins ka jatebɔ tiɲɛ, nka a ka kɛnɛyako bɛ ɲininkali kɛ kosɛbɛ.
  Tiɲɛ na, mɔgɔ caman tun b"a miiri ko o lafiɲɛbɔ jan in kɔfɛ, ka taa Weider fɛ, o ye yɛrɛfaga ye.
  Nka Vitali Klitschko bɛ i n"a fɔ Rocky Balboa. A y'a latigɛ ka wuli ka taa puncher girinman barikama kɛlɛ. Denotay Wider ye bɔksikɛla ye min bɔnɛna a juguw bɛɛ la. Bɛɛ yɛrɛ - Tyson Fury fana sen bɛ o la!
  O la sa, ni Vitali Klitschko ye sababu sɔrɔ do?
  Nka Vitali Klitschko tun bɛ dege tuma bɛɛ, a tun bɛ to a cogo la, a tun bɛ taa baara kɛ nɛgɛso kan. Wa tiɲɛ na, a tun man jugu ten farikolo ta fan fɛ. Wa o tɛmɛnen 'kɔ, nɛgɛbere dɔ tùn b'a la.
  Ayiwa, mun bɛna sɔn Vitali Klitschko ma kɛlɛ in na, hali n"a tɛ a kanubaga ye.
  Oleg Rybachenko ye marifakisɛ in klip Changé. Kɛlɛ minnu bɛ fɔ ni bɔksikɛlaw ye, olu bɛ mɔgɔ nisɔndiya.
  Tiɲɛ na, mun na Vitali Klitschko tɛ segin ka na ring kɔnɔ k"a ɲini ka Hopins ka jatebɔ gosi?
  O bɛna kɛ hakilina barikamaba ye.
  Terminator cɛnin ye turn di, ka fasisiw tan ni damadɔ wɛrɛw tigɛ ka jigin.
  O kɛlen, cɛnin ye ŋɛɲɛ kɛ k'a nɛnkun jira, k'a fɔ ko:
  - N ye cɛ dɔ sɔrɔ min ye super ye !
  Margarita ye limoni fila sirilen fili ɲɔgɔn na n"a sennasanbara ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - I ka nɛnɛ ka tɛmɛ mɔgɔ bɛɛ kan !
  Oleg, min bɛ ka taa a fɛ ka marifa ci, a ye hakilina ta ...
  Vitali Klitschko min tun bɛ san binaani ni kɔnɔntɔn na, o tun bɛna Hopins ka jatebɔ tiɲɛ tiɲɛ na. A yɛrɛ hakili jigira kunnafonidilaw ka lajɛ dɔ la ko: "Ne y"a fɔ ko ne tɛna Foreman ka jatebɔ kɛ, nka ne ma foyi fɔ Hopins ko la! O la sa, n b"a ta k"a ka disiki gosi!"
  Nka, ni jamanadenw fanba tun dalen b"a la ka caya walima ka dɔgɔya ko Hopins ka san binaani ni seegin bɛ se ka diɲɛ ntolatantɔn ŋanaya sɔrɔ, nka dannaya tun ka dɔgɔ kosɛbɛ Vitali Klitschko la a si san binaani ni kɔnɔntɔn na. O la k'a sababu Kɛ a kὲlɛɲɔgɔn barika ka bon kosɛbɛ kaban.
  O puncher sugu ma deli ka kɛ girinw tariku kɔnɔ. Tiɲɛ don, Wyder tɛ denmisɛn ye tugun, nka san bisaba ni duuru bɛɛ tɛ san binaani ni kɔnɔntɔn ye.
  Nka, a jɛlen don ko Vitali Klitschko tɛ jigiya bɔ a la. I dege kosɛbɛ, i ka i farikolo cogoya la. Wa n nisɔndiyara kosɛbɛ ko n ye Kiev dugutigi ka sigikafɔ kɛcogo fili.
  Tiɲɛ na, a tɛ nisɔndiyaba ye ka kɛ dugutigi ye Ukraine jamana na, gɛlɛya caman bɛ yɔrɔ min na.
  Nka kɛlɛ min kɛra ni Uyader ye, wari ɲumanba dira Vitali Klitschko ma. O la sa, a mana kɛ cogo o cogo, ne ma bɔnɛ ni n ka waribɔlan ye. Vitali Klitschko tɔgɔ tɔgɔ bɔra kosɛbɛ.
  Kan juguw yɛrɛ y"a fɔ ko Wyder bɛna gosi siɲɛ kelen, Vitali Klitschko yɛrɛ bɛna da. Wa o kɔfɛ, a bɛna wari sɔrɔ, ka hakilinaw sɛbɛn, walima science fiction.
  Walima a bɛ se ka kɛ filimu dɔ kɔnɔ.
  A kɛra cogo o cogo, Wladimir Klitschko fana tun b"a fɛ ka bɔksi kɛ. Vladimir nanbaratɔ dɔrɔn de ye a jugu barikama dɔ sugandi ka bɔ diɲɛ ntolatantɔn ŋana basigilenw cɛma. Nka a kɛra cogo o cogo, mɔgɔ bɛ se ka fɛn o fɛn fɔ, a ye champion ye wa a ka nɛnɛ!
  Nka Denotay Wyder, mɔgɔ bɛ se ka fɛn o fɛn fɔ, o ye hali bi a bɛɛ la ɲuman ye!
  Nka Vitaly bɛ dege ni kɔnɔnafili ye. A bɛ iko kamalennin min bɛ doni min ka bon kosɛbɛ, o di a yɛrɛ ma. Wa a ye sparring (sparring) kɛ siɲɛ caman, k"a jira ko a cogoya ka ɲi kosɛbɛ ani ko a ye muɲuli ɲuman kɛ. Ayi, Vitaly labɛnnen don. Wa o dɔrɔn tɛ, a bɛ don ring kɔnɔ.
  Wa tiɲɛ na, kiritigɛ don sera tuma min na, ani puncher belebeleba Wyder, girinya girinman ɲuman o siratigɛ la, ani Vitaly nana ɲɔgɔn fɛ. Kiev dugutigi kɔrɔ, bɛɛ y"a sɛbɛn kaban a ka bɔksi baara la. Nka sisan, mɔgɔ fila minnu ye nsiirin ye, olu nana ɲɔgɔn fɛ.
  Vitaly, min kɛra diɲɛ ntolatantɔn ŋana ye a siɲɛ fɔlɔ yɛrɛ la kabini san 1999. Miiri k"a filɛ a kɛra kabini waati jan ani a ka ca ni san mugan ye kabini nin ko in kɛra.
  Wa Wyder y'a ka tɔgɔ minɛ kaban kabini waati jan kosɛbɛ. Wa fana a surunyalen bɛ kari la, Holmes ka jatebɔ min ye ka tɔgɔ in minɛ ka tɛmɛ tɔw bɛɛ kan kabini cɛsirilanw tilalen don.
  Wa tiɲɛ na, ni Weider bɛ siran mɔgɔ si ɲɛ, o tɛ Vitaly bɛnbakɛ ye. Tiɲɛ na, bɛɛ tɛ se ka kɛ Hawkins ye. Ani Hawkins ka ɲɔgɔndankɛlaw fanga tɛ i n"a fɔ Weider!
  Nka Vitaly, i n"a fɔ ɲɔgɔndankɛla, a bɛ don ring kɔnɔ. A farikolo bɛ cɛɲi hali bi ani a farikolo bɛ farikolo la hali n"a kunsigi bɛ kɛ nɛrɛmuguma ye kaban. Npogotigi Vitaly, i n"a fɔ a bɛ wele cogo min na ni bonya ye, walima ni nisɔndiya ye. Nka farikolo yɔrɔw lafiyali bɛ i n"a fɔ denmisɛnnin ta.
  Vitaly ko ale labɛnnen don. Wa hali ale ma, hakɛw wulila dɔɔnin.
  Weider fana ka gɛlɛn, a sɔgɔlen don, wa a ka fin kolo la, a girinya ka dɔgɔn.
  Hali n"a ye puncher sirannin ye, a bɛ ni lafasali ko dɔw ye wa a tɛ se a sen kan tuma bɛɛ. Nka kɛlɛko dɔnniya caman bɛ yen kaban. Kὲlɛw hakɛ fɛ, a ye Vitaly Sɔrɔ kaban. Wa hali bi a ma se sɔrɔ.
  Nka Vitali Klitschko y'a ka kὲlɛ fla Dɛsɛ dɔrɔn joginw ni tigɛw kosɔn. Wa i bɛ se k"a fɔ fana ko a ma bugɔ.
  Nka a ka ca ni san 8 ye hiatus, ani a bɛ ɲini ka kɛ san biduuru ye. Ni Vitaly tun ye denmisɛn ye, tiɲɛ don, a tun bɛna sababu sɔrɔ. Nka yala a bɛ se ka Hopins ka jate minɛ wa? David Hay, min si tun bɛ san bisaba ni duuru la kaban, o kɛra zeru bɔksikɛla ye.
  Nka kuma caman bɛ kɛ wa bololanɛgɛ dɔrɔn de bɛna jira. Yala Vitali Klitschko bɛna Hopins ka jatebɔ gosi wa, walima a bɛna taa ni a ye stretcher kan, i n"a fɔ Wyder ye layidu ta cogo min na.
  Yan a bɛ bɔ ni wuluwulu masiki ye. A janya, a jalen don kosɛbɛ, hali a fari ka bon i n"a fɔ Koschey.
  Boksɛri fila ye gɛlɛyabaw lase a ma ring kɔnɔ. Nin ye Kuba Ostrix ye min ye ɲɛmɔgɔya ta ni kuru ye ka knockout (knockout) Kὲlɛ, ani Tyson Fury, n"o fana ye ɲɛmɔgɔya Kɛ ni kuru ye, ka Se ka kὲlɛ in Lase 'kùncɛ ma. O la sa, diɲɛ kɔnɔ puncher belebeleba tun bɛ se ka bust.
  Nka a bɛ se ka kɛ ko kelen bɛ kɛ mɔgɔ tan o tan ye Wyder ta fan fɛ. O bɛɛ n"a ta, Vitaly si hakɛ n"a ka lafiɲɛbɔba min kɛra a ka baara la, o ka bon kojugu. Hali a balimakɛ Vladimir ye ladilikan di ko a ka a yɛrɛ sumaya ni cɛmancɛ sɛnɛkɛla barikama fila ye. Tiɲɛ na, Alimanjamana na, Vitali Klitschko tun bɛ se ka wari caman sɔrɔ duel (duel) la ni bɔksikɛla gansan dɔ ye, a tɔgɔba dɔrɔn de kosɔn.
  O bɛɛ kɔfɛ, Vitaly bɛ dɔn diɲɛ fan bɛɛ la, a tɛ kɛ bɔksikɛla dɔrɔn ye, nka a bɛ dɔn fana i n"a fɔ politikikɛla, ani faaba dugutigi, ani Maidan ka cɛfarin.
  Ayi, a kɛra cogo o cogo, Vitali Klitschko tun ka kan ka miiri n"a nafa ka bon ka kɔrɔtɔ ani ka sɔgɔsɔgɔ o kulu sugu kan.
  Nka sugandili kɛra: Vitali Klitschko tɛ fɛɛrɛ nɔgɔmanw ɲini!
  Kɛlɛ in bɛ Ameriki. USA ni Ukraine ka dɔnkiliw bɛ Fɔ. Baarakɛlaw ka lisi bɛ laseli kɛ. Wa a laban na, kɛlɛ taamasiyɛn bɛ mankan bɔ.
  Mɔgɔ caman b"a fɛ ka ɲɛnajɛ ni joli ye.
  Weider y"a daminɛ ni hakilisigi ye, hali ni a bɛ se ka kɛ ko a tɛ tiɲɛ fɔ. Wa, yɔrɔnin kelen Vitaly bɛ nɔgɔ. Klitschko Sr fana tɛ kɔrɔtɔ. Nka i bɛ se k"a ye o yɔrɔnin bɛɛ la ko a senw ka nɔgɔn, a farikolo ka gɛlɛn, a farikolo ka bon, wa a bɛ balansi sɔrɔ kosɛbɛ. A mana kɛ cogo o cogo, mɔgɔ caman tun bɛ min makɔnɔ: u ko a bɛna panpan o yɔrɔnin bɛɛ, o ma kɛ.
  Klitschko ye baara kɛ ni jab ye, ka to sanfɛ dɔɔnin ka tɛmɛ a cogo kɔrɔ kan, ka blokiw bila.
  O ɲɔgɔndan fɔlɔ fla Kɛra ka ɲɛ. Wa o kɔfɛ, Wyder, i n"a fɔ a tun bɛ fɔ cogo min na, a ye taama in ta kosɛbɛ. A y"a kɛ mɔgɔ ye min bɛ se ka binkanni ni binkanni kɛ kosɛbɛ. Nka Vitaly ma bɔnɛ a kunkolo la. Blocked the blow, meet ni numanbolo jab ye. Wa o yɔrɔnin bɛɛ, ɔkitɔri nɔgɔlen dɔ senfɛ, a y"a kininbolo gosi farikolo la. Weider ye a siɲɛ fila kɛ dimi fɛ.
  Vitaly ye deuce minɛ, wa a siɲɛ filanan don a ka baara kɔnɔ, diɲɛ ntolatantɔn ŋana ani puncher ɲuman min bɛ waati bɛɛ la, o tun bɛ duguma.
  Vitaly ye nisɔndiya jira... Wa jama ye mankanba bɔ ni nisɔndiya ye. O tun ma jira cɛkɔrɔba Vitaly fɛ. Oow! Wa o bɛɛ kɔfɛ a bɛ iko sɔɔni san bi duuru! Wa o la hali bi i ka wuli ka gosi! A ka kan ka dɔn!
  Weider wulila, nka a y"a daminɛ ka kɔsegin. Vitaly y"a daminɛ k"a sɔgɔ dɔɔnin dɔɔnin n"a ka jab ye. Ani tugun fila. Ani ka a gosi tugun. Puncher bɛ kɔsegin ka taa.
  Gɛlɛya fɛ, nka Wyder sera ka se ɲɔgɔndan laban ma. O kɔfɛ, a nata la, Vitaly ye baara kɛ i n"a fɔ nimɔrɔ fɔlɔ. Nka foyi ma Kɛ, fɛn bɛɛ Taara ka Kɛɲɛ ni laɲini ye. A kɛra siɲɛ caman ye, Wyder kɔsegira a kɔ ani a tun bɛ iko a tɛ se ka foyi kɛ. Nka 'sèn kɔnɔntɔnnan na a pɛrɛnna tugun. Ani a y'a daminɛ ka punchw fili ka taa ɲɛfɛ. Ani tugun missed deuce ka bin. Knockdown filanan.
  Vitaly bɛ nisɔndiya. A bɛ taa ɲɛfɛ. Weider ma sabati a senw kan. A bɛ deuce tɛmɛ tugun, a ma fura sɔrɔ. Wa ka bɔ gosili nata la, a bɛ bin.
  A bɛ wuli ni gɛlɛya ye, ani kiritigɛla bɛ kɛlɛ dabila!
  Se sɔrɔli! Vitali Klitschko, sisan diɲɛ ntolatantɔn ŋana! Ani tugun a ka cɛsirilan! Tiɲɛ don, a ma dafa fɔlɔ, nka a bɛ so kan kaban!
  A ye Hopins ka jatebɔ tiɲɛ, wa tiɲɛ na Foreman ka girinya-taamakɛlaw fɛ, a kɛra diɲɛ ntolatantɔn ŋana ye a siɲɛ naaninan na, ka Holyfield kɛ kelen ye.
  Wyder kɔni bɛ pɛrɛn ko kɛlɛ in jɔra joona kojugu, wa a b"a ɲini ka segin ka ɲɔgɔn sɔrɔ.
  Vitaly ko a bɛna a latigɛ ni a bɛna taa a ka baara la walima n"a bɛna kɛlɛ damadɔ wɛrɛw kɛ, o bɛna kɛ kɔfɛ. Nka bɛɛ b"a fɔ a ye ko a ka ɲi kosɛbɛ, hali a ka fisa ni a ka kamalenninya ye, wa ko a ka kan ka taa a fɛ.
  Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, foyi tɛ yen min bɛ se ka kɛ. Kiev dugu kɔnɔ, dugutigi wɛrɛ, sanni kalataw ka kɛ Rada ni jamanakuntigi ka yɔrɔ jan hali bi, yen, mun na a tɛ kɛlɛ kɛ?
  Kɛlɛ saba nataw kama, Vitaly bɛ se dɔrɔmɛ miliyɔn kɛmɛ ma, ka fara o fɔlisenw kɛmɛsarada la wɛrɛ kan.
  Tiɲɛ don, jatebɔ in ka bon, wa Kiev dugutigi kɔrɔ b"a hakilina fɔ.
  Tiɲɛ na, a y"a jira ko a bɛ se ka fɛn caman kɛ hali bi. O la, mun na ka seko ni dɔnko su don duguma? Wa, min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko foyi tɛ yen ka tɛmɛ o kan cogo o cogo!
  Laala i b"a ɲini ka cɛsirilanw bɛɛ fara ɲɔgɔn kan wa? A tun bɛna kɛ koba ye dɛ!
  Vitaly sɔnna o fɔli ma, ka bolonɔ bila bɛnkansɛbɛn na walasa ka kɛlɛ saba wɛrɛw kɛ.
  Ani a kɛlɛɲɔgɔn nata... Ayiwa, tiɲɛ don Tyson Fury! A ma deli ka gosi fɔlɔ, girinyaba. Tiɲɛ don, Uydar ni mɔgɔ fitinin dɔ y"a bin. Wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye a dɔgɔkɛ ka jurumukɛla ye. Ayiwa, i tɛ se ka kɛlɛ kɛ ni nin ye cogo di?
  Tiɲɛ don, kɛlɛ kura, ani sara kabakoma, ani ɲɛnajɛba.
  Oleg Rybachenko ye marifa ci tugun Alimanw ni jamana wɛrɛw ka kɛlɛcɛw la. A ka c"a la, a bɛ se ka fɔ ko Alimanw tɛ senna-sɔrɔdasi la. U bɛ ka Taa E-50 ni E-75 pankurunw kɔ fɛ. Ani, u b"a ɲini u kana faratiw ta.
  Yan, yɔrɔ dɔ la min ka jan, Panther-2 bɛ Ye. O tanki in, a ni maana lakika tɛ kelen ye, a bɔra san binaani ni saba kɔnɔ. Wa Panther yɛrɛ tun man bon kojugu. Ɔwɔ, ani "Panther" -2, hali ni caman bɔra, nka san 1945, ka kɛlɛ labɛn ni URSS ye, Alimanw ye iziniw fa ni E-50 ani E-75 pankurunw ye.
  Hali ni marifa nɔgɔlen minnu bɛ se ka boli u yɛrɛ ye, olu bɛɛ tun bɛ se ka kɛ: E-10 ani E-25, Fuhrer tun bɛ pankurun girinmanw fɛ. Gɛlɛya fɛ, Guderian y"a lasun a ka E-50 teliyaba belebeleba dilan. Fuhrer kɔni ye E-75 kanu kosɛbɛ, o min kɛra sababu ye ka ɲɛtaa sɔrɔ kosɛbɛ, wa a girinya tun ye tɔni bi kɔnɔntɔn ye.
  Nka sisan E-75 M bεε bεε bε bεn, n"a silhouette (sira) ka dɔgɔn, n"a ka nɔgɔn ani n"a motɛri barikama ye. Laala, a bɛna kɛ fɛn ye min bɛna diya mɔgɔw ye kosɛbɛ don nataw la.
  Misali la, Oleg Rybachenko bɛ baara kɛ ni nanbara fɛɛrɛw ye. Beret ani n"a sennasanbara ye ka grenade fili E-50 caterpillar ma. O de kosɔn, tanki bɛ wuli ka ɲɔgɔn gosi n"a baarakɛɲɔgɔn ye.
  Wa o nɔfɛko - mastodon fila bɛ tasuma na.
  Oleg, i n"a fɔ an ɲɛ b"a la cogo min na, a ye nanbarakɛla ye kosɛbɛ.
  A bɛ ka wale kɛ nin cogo in na sisan, wa Alimanw bɛ ka bɔnɛba sɔrɔ. Cɛdennin senw bɛ teliya. A ka ɲi ka kɛ i n"a fɔ ale, sennasanbara ani cɛɲi.
  Nka a bɛɛ lajɛlen na, miirili minnu bɛ kɛ bɔksikɛlaw kan, olu bɛ na n kun na. Misali la, mun na Denis Lebedev man kan k"a ka baara daminɛ kokura? San binaani man jan o cogo la. Ka fara o kan, ɲɔgɔndanba minnu bɛ bɔ girinya gɛlɛn na, olu bɔra, wa i bɛ se k"a ɲini ka cɛsirilanw fara ɲɔgɔn kan.
  O de ye tiɲɛ na i man kan ka min kɛ, o la, o ye ka kɛ wɔɔrɔ ye ni faamaw ye. A ka fisa i yɛrɛ ka i sen don bɔksi noble la walima ka taa kɛlɛ la.
  O sugu de ye Sergei Kovalev kɛra Moskow dugutigi ye cogo min na. Hali ni nin ye miiriyajugu dɔrɔn de ye.
  Ani Denis Lebedev tun bɛ se ka fɛn dɔ kɛ min bɛ se ka mɔgɔw dɛmɛ ka tɛmɛ o kan. Ka fara o kan, cogo dɔ la, a ka surun kosɛbɛ ka bɔksi to yen hali bi a ma se ka se sɔrɔ. Fɛnɲɛnɛmakɛla lakika ka kan ka taa sira bɛɛ fɛ.
  Wladimir Klitschko fana tun bɛ se ka segin. Nka dɔw, i n"a fɔ Alexander Ustinov, u ye u gosi siɲɛ saba kaban ka tugu ɲɔgɔn na, u tɛ lafiɲɛbɔ kɛ!
  Tiɲɛ na, cɛfarinw tɛ mɔgɔw ye, nka u bɛ bɔ nɛgɛ la!
  Nka an k"a miiri o sugandi sugu la, Putin binna awiyɔn kɔnɔ, ani Irisi jamana na, jamanakuntigi ka kalata kura bɛ kɛ.
  Ani an bɛ mun ye bi? Kominisiw tɛ ni kandida barikamaw ye. Grudin maloyara ani dannaya min tun bɛ a la, o tiɲɛna. Zyuganov kɔrɔla kojugu ani a sɛgɛnnen don bɛɛ la, wa charisma dɔɔnin bɛ yen. Suraikin ma se ka kalata tɛmɛnenw na. Mɔgɔ wɛrɛ minnu tɛ dɔn kosɛbɛ. Zhirinovsky fana kɔrɔla kojugu ani a sɛgɛnnen don bɛɛ la. Mɔgɔ wɛrɛw minnu bɛ Liberal Democratic Party la, olu tɛ dɔn kosɛbɛ. Jɔn wɛrɛ bɛ se ka laadi ka bɔ kɛlɛcɛw fɛ? Andrei Navalny barika ka bon, nka a tɛna sɔn ka jɔyɔrɔ ta kalataw la. Ksenia Sobchak tɛ kandida gɛlɛn ye. Demushkin tun be kaso la ani a tun man di mɔgɔw ye kojugu. A tun bɛ kaso la ani Udaltsov, hali n"a sɔrɔla a tun bɛ se, kominisiw y"a dɛmɛ ani ka kuma.
  Kuma surun na, ɲɔgɔndanba si tɛ yen kɛlɛcɛw la. O la, Medvedev, min ye jamanakuntigi kɔrɔsigi ye, o de ka di hali bi kosɛbɛ. Wa ni intrigue bɛna kɛ: round filanan walima o yɔrɔnin bɛɛ la fɔlɔ la.
  Ni an y"a jateminɛ ko Medvedev ka jate dɔgɔyara, wa a ka c"a la, jamanakuntigi ka kandida caman, o la, ɲɔgɔndan filanan bɛ se ka kɛ kosɛbɛ.
  Nka, Medvedev bɛna nafaba sɔrɔ a ka ɲɔgɔndan fɔlɔ la, wa a tɛna kɛ a jugu cɛɲi ye kosɛbɛ a ta filanan na.
  Hali n"a ka Zelensky bɛ se ka bɔ waati laban yɛrɛ la ka kartiw bɛɛ ɲagami!
  Oleg Rybachenko ye grenade dɔ fili tugun, ka Naziw ka pankurunw gɛrɛntɛ. Mankan ni marifaci caman.
  Wa dugukolo bɛ wuli sisan ni sisan, ka jeni fiɲɛ yɛrɛ la. Ani ka wuli, ka wuli, ka fɛnw tigɛtigɛ.
  Oleg ko:
  - Bonya ka kɛ an ka mansamara ye !
  Margarita, min tun bɛ ka mɔgɔfagala dɔ fili ni a sennasanbara ye, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  -Bonyaba ka di jatigɛwalew ma !
  Wa tugun npogotiginin min sennasanbara jɛlen don, o bɛna limoni dɔ wuli.
  Fasisiw bɛ ka bɔn ka don, oh, ka bɔn ka don.
  Cogo si t"a la, hali ni bɔnbu ye min bɛ kɛ ni vacuum ye i tɛ se ka jɔ ka se sɔrɔ! O kɛlɛcɛ nɛnɛman suguw yan, siran dɔrɔn!
  Oleg bɛ mankanba bɔ:
  - An ka se sɔrɔli kɛlɛ senuma la !
  Margaret y"a jira ko:
  - Ni garanti ye kɛmɛsarada la !
  Wa tugun, sungurunnin ye grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye.
  Ayi, a jɛlen don ko nin denmisɛnnin ninnu tɛna u dabila o cogo kelen na.
  Oleg Rybachenko ye mankanba bɔ ko:
  - Ka ɲɛsin Soviyetiki jamana kura ma !
  Margarita ye bɔgɔdaga dɔ ci ni timinandiya ye ani a y"a jira ko:
  - Banzai !
  O waati kelen na, Oleg y"a ɲini ka dɔnkilida ka taa a fɛ. Ayiwa, nin ye Vitaly ka lafasali kɛ a yɛrɛ sago la Tyson Fury kama. O waati kelen na, Wladimir ni Ruiz ye kɛlɛ min ka di o cogo kelen na.
  Tiɲɛ na, Ruiz tun ye diɲɛ seleke naani ŋana ye cogo saba la. O yɔrɔ la, mun na Vladimir tɛ se k"a kɛlɛ wari caman kosɔn? O bɛɛ ka nɔgɔn kɛlɛɲɔgɔn - a ka surun kosɛbɛ, ani a fatɔ. Vladimir bɛ se k"a faga ni jab janw ye.
  A bɛ kɛ bɔnɛ ye ko Klitschko Jr ma kɛlɛ kɛ n"a ye k"a sɔrɔ a tun ye diɲɛ ntolatantɔn ŋana ye. Ani, i tun ka kan ka wuli ka taa yɔrɔ wɛrɛ la.
  Ani cogo di i ma miiri nin na, Vladimir?
  Wa diɲɛ ntolatantɔn ŋana min bɛ bɔko saba la, o ye Usyk ye sisan. Nka, a sera masasigilan kan joona.
  Wa kelenya kɛlɛ ni Vitaly bɛ se ka kɛ. Nka ninnu ye hakilinaw dɔrɔn de ye fo ka na se bi ma.
  Vitali ka kan ka Tyson Fury gosi, wa seginkanni ni Weider ye, o ye nafa ye. Wa kɛlɛcɛ nafama caman wɛrɛw bɛ yen. Anthony Joshua kelen in ye. A fana bɛna diya kosɛbɛ ka kɛlɛ kɛ n"a ye. Ani ka n balimakɛ fana hakɛ ta.
  Vitaly ye 'sèn Sɔrɔ a kɛlen ka Weider Kὲlɛ. Wa o kelen in bɛ se ka kɛ ka ɲɛtaa yiriwa.
  Mun na i tɛ kɛ bɔksikɛla fɔlɔ ye diɲɛ kɔnɔ min ye se sɔrɔ ntolatanba dɔ la san bi duuru tɛmɛnen kɔfɛ? O ma deli ka kɛ fɔlɔ!
  Hee Vitaly ye! I tun ye Kiev dugutigi sugu min ye, o tɛ foyi ɲɛ, nka sisan, i dɔnna kaban k"a sɔrɔ siga t"a la ko i ye diɲɛ ntolatantɔn ŋanaba ye!
  Nka nin ye tɔgɔ lafasali fɔlɔ ye, min kɛra ni ŋaniya ye. Vitaly kɛlɛli la, kɛlɛɲɔgɔn min ka bon ani min bolo jan ka bon. A tɛ puncher sirannin ye i n"a fɔ Wyder, nka a ye fɛɛrɛtigi ye, ani a bɛ se kosɛbɛ, a bolo janw bɛ a la. Wa fana a ma kari fɔlɔ, hali n'a binna.
  Min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye Wladimir Klitschko ye min tun ka dɔgɔ hali bi, siga t"a la, o min b"a to Tyson Fury bɛ kɛ ɲɔgɔndankɛla sirannin ye.
  Odds taara bi duuru ni bi duuru ɲɔgɔn na. Tiɲɛ don, se min sɔrɔla Wyder kan knockout (knockout) la, o kɛra kabako ye. Nka sisan a tɛna kɛ sɔgɔsɔgɔninjɛ ye a kama, nka kɛlɛcɛ ŋana don, mɔgɔ si ma se ka min bɔ kɛnɛ kan fɔlɔ. Wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye Vladimir yɛrɛ ka setigi ye a fanga daminɛ na.
  Yala Vitaly bɛna se ka o techie sugu kunbɛn a si san biduuru la wa. Nin ye hakilitigiw ka duel ye. A jɛlen don ko Wyder ye Vitali dɔgɔya ani a y"a ɲini k"a ta k"a sɔrɔ a ma kɛ seli ye. Wa yan a tɛ baara kɛ ten tugun.
  Nin ye bɔksikɛla fila bɛɛ ye minnu bɛ ka u labɛn. Vitaly, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, a ye mɔgɔba ye ani a bɛ a sinsin a kan. A dalen b"a la ani a hakili sigilen don.
  Tyson Fury fana bɛ ka a yɛrɛ labɛn. A janya ka bon ni Vitaly ye, a bolow ka jan, wa a bɛna a ɲini ka baara kɛ n"a ye.
  Nka sisan kɛlɛ in bɛna kɛ Angletɛri, ani saralen broadcast.
  Tyson Fury bɔra sisan fɔlɔ. A b"a jira ko a dalen bɛ a la kɛnɛma. Kungolo, a maloyalen, ani a tɛ farikoloɲɛnajɛ kɛ kosɛbɛ. Ni Vitali Klitschko kunsigi ye tintin ye, o tuma na fɛ, i tɛna a faamu u la jumɛn ka kɔrɔ, hali ni danfara ye san tan ni wolonwula ye. Nin tɛ jatebla ye fɔlɔ ntolatanw na minnu bɛ Kɛ ni ntolatantɔn ŋanaya ye, nka a bɛ ka surunya o jatebla in na kaban.
  Ayiwa, n"a sɔrɔ Vitali fana bɛna mɔgɔ dɔ kɛlɛ min ka dɔgɔ ni Tyson Fury ye.
  Yan Vitaly bɛ bɔ ni dɔnkilida siranninw ye. U bɛ ɲɔgɔn filɛ.
  Tyson bɛ slouches ani a tɛ janya ka tɛmɛ o kan. Vitaly kamankunw na, laala, ani ka bonya. Wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko a ja ka ɲi kosɛbɛ, wa a farikolo yɔrɔw bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  Ayiwa, dɔnkiliw mankan bɛ cogo di? Fɔlɔ tubabukan na, o kɔfɛ Ukrayinakaw.
  O kɔfɛ, ɲɛda ɲɔgɔn falen-falen.
  Wa sisan, buru bɛ pɛrɛn, a bɛ fɔ fɔlɔ.
  Vitaly bɛ jab nɔgɔman dɔ fili, a bɛ lamaga ka ɲɛ. Tyson b"a ɲini ka bɔ yen. Nka Vitali bɛ teliya kosɛbɛ, wa a ka punchw bɛ taa sira nɔgɔlen dɔ fɛ, ka se Tyson Fury kunkolo ma.
  Fɛn bɛɛ bɛ ka taa i n"a fɔ dɔnnikɛlaw y"a fɔ cogo min na. Vitaly ka teliya ka ɲi kosɛbɛ.
  Wa, fɛn bɛɛ bɛ ɲɛ sɔrɔ.
  A bɛ se sɔrɔ ɲɔgɔndan fɔlɔ la... O kɔfɛ, miniti kelen lafiɲɛbɔ ani ɲɔgɔndan filanan. Nin sen in fana na, Fury tɛ fɛɛrɛw Changé. A bɛ iko a jigi b"a kan ko Vitaly bɛna sɛgɛn.
  . SABABU #4
  Wa tuguni, Klitschko Sr. ka nafa dɔɔnin bɛ a la. Balimaw de bɛ fanga digi ring kan.
  Wladimir ye Ruiz Jr sɔrɔ a dɔgɔkun kelen ye nin ye ni tekniki knockout ye.
  Ayiwa, kɛlɛ bɛ senna.
  O ɲɔgɔndan sabanan bɛ Vitaly ka fɔta kɔrɔ tugun. Nka 'sèn naaninan na, Tyson Fury barika banna. Rushing forward ... Ka deuce dɔ gosi. Wa a bɛ bin knockdown kɔnɔ.
  A tun b"a fɛ ka mun de kɛ? Vitali bɛ kɔlɔsili la.
  Cogo dɔ la, Tyson ye nin ɲɔgɔndan in lafasa fo ka se a laban ma. O kɔ fɛ, kὲlɛ min Kɛra fàn kelen fɛ ni Vitaly ka fanga ye, o Daminɛna kokura. Ka fara o kan, a jɛlen don ko diɲɛ ntolatantɔn ŋana Klitschko Sr tun tɛ kɔrɔtɔ.
  Wa sisan, 'sèn 8 tɛmɛnen kɔ, Tyson Fury y'a yɛrɛ Bɔ yɔrɔnin kelen. Wa sebaaya in Laseli bɛ Kɛ ni fɛɛrɛ-knockout (knockout) ye, k'a sababu Kɛ ban ka t'a fɛ kὲlɛ in na.
  O cogo la, Vitali Klitschko ye jatebla kura Sìgi: kὲlɛcɛ fɔlɔ min Kɛra bɔksi tariku la min ye diɲɛ ntolatantɔn ŋanaya Lafasa a si bɛ sàn bi duuru la. Wa a bɛ Hopins ka seko wɛrɛ gosi.
  Min sisan a tiɲɛ na tiɲɛ na Vitaly kɛra superman ye. A ye a balima hakɛ sara.
  Nka kɛlɛ nata ye 'segin-ka-bɔ ye ni Wyder ye. U bɛ layidu ta ko wari caman bɛna di u ma kosɛbɛ. Ko i bɛ se ka duel kɛ n"a ye, ka sɔrɔ ka bɔ ka taa Josue fɛ.
  Wa o kɔ fɛ i bɛ Se ka miiri kelenya kɛlɛ la kaban ni Usyk ye. Kuma bɛɛ la, Vitali Klitschko, sariya siratigɛ la, a b"a fɛ ka kɛ diɲɛ ntolatantɔn ŋana dafalen ye. Wa o nege in barika ka bon kosɛbɛ.
  Oleg Rybachenko bɛ sɔgɔsɔgɔ a ka miiriliw la. Ɔwɔ, o bɛ se ka kɛ. Cɛdennin bɛ fasisiw ka layini bɛɛ tigɛ ka jigin k"a fɔ ko:
  - Mɔgɔw hakili bɛ i la Klitschko ! Mɔgɔw b"i waleɲumandɔn Klitschko! Mɔgɔw b"a fɛ i ka Klitschko! Aw ka segin joona Klitschko!
  Cɛden hakilitigi in ye ŋɛɲɛ kɛ a ka dɔnkili perky la ani tugun cogo min na a bɛ se ka grenade minnu faga ka tɛmɛ grenade tɔw bɛɛ kan. Ani Naziw ka pankurun saba ye ɲɔgɔn sɔrɔ.
  Hali ni Soviyetiki sɔrɔdasiw ye kɛlɛ kɛ ni cɛsiri ye, Naziw sera hali bi ka Moskow ni URSS yɔrɔ wɛrɛw cɛ sira minɛ ani k"a tigɛ.
  O cogo la, Irisi jamana faaba bɛ bali pewu. O cogo kelen na, Leningrad bɛ bali cogo min na.
  Stalingrad bɛ ka kɛlɛ kɛ hali bi. Alemaɲikaw fana bɛ ka Grozny ani Ordzhonikidze duguw minɛ Kawukasi jamana na. Ko in ka jugu kosɛbɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, tuma min na Moskow laminina pewu.
  Sɔrɔdasi caman b'a la, ani sɔrɔdasi ba kɛmɛ caman bɛ milisi la. Nka kɛlɛw la, bɔgɔdaga ni karitɔnw bɛ dun joona kosɛbɛ. A bɛ se ka kɛ ko marifaw bɛ ban. Wa o kɔfɛ, faaba bɛna bin. Wa, dumunifɛnw man ca ten. O fana bɛna ban sɔɔni.
  Wa ni Moskow tɛ, a bɛna kɛ kɛlɛ wɛrɛ ye. Wa Stalin y"o faamu.
  Sisan a bɛ Kuibyshev dugu kɔnɔ. Nka Naziw karilen kɔ ka taa Volga baji la, o tuma na, a tun man jan ni ɲɛfɛla ye.
  Ani plus samurai fana bɛ digi. Wa u bɛ bɔnbɔnw ci, u bɛ wuli ni sennamɔgɔw ye minnu jate tɛ se ka fɔ. N"a sɔrɔ fanga tɛ se ka kɛ.
  Stalin y"o faamu, wa a b"a ɲini ka hɛrɛ danfaralen dɔ sigi senkan ni Japon ye kɔfɛ. I n"a fɔ, u yɛrɛ labɛnnen don ka kɔrɔnfɛla yɔrɔjanw bila ka juru sara ni sanu ye.
  Nka Hirohito ko: an mago bɛ Sibiri jamana bɛɛ la, fo ka se Uralw ma. A fɔ man di nka, a tɛ se ka kɛ ka fɛn caman bɔ o cogo la.
  Vladivostok bɛ ɲini ka lamini kaban. Wa a bɛɛ lajɛlen na, fɛn bɛɛ ye bobo ye kosɛbɛ ...
  Nka npogotiginin ŋana dɔw bɛ kɛlɛ kɛ, u tɛ u yɛrɛ di fasisiw ni Zapɔn sɔrɔdasiw ma.
  Vedmakova dɔnkilidala tun bɛ taama na, kasobon mobili min tun bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, o jɔra, da wulilen mankan mɛnna. Zapɔn mɔgɔ fila, kelen ka bon ani a fatɔ, tɔ kelen ka dɔgɔ ani a ka fin, u y"u yɛrɛ biri yeelen na min ye Anastasia fiyen dɔɔnin. O kɔ fɛ, npogotiginin, k"a sɔrɔ a ma sigasiga, a ye kelen Gɛn ni a senkɔni wulilen ye a ɲɛda la, tɔ kelen n"a bolokɔnincinin sirilen bɛ cakɛda la a dawolo la. Tile wulilen jamana kɛlɛcɛ minnu tun bɛ u yɛrɛ bonya, olu binna yeli la ka don 'kɔnɔnafili la.
  Vedmakova yɛrɛ ye dɔnkili da ko:
  - n bɛ cɛ in wele ko ron tan ni fila ! O bɛɛ kɔfɛ, ne ye muso super ye ani ne falen bɛ Atass la, wa ne bɛ jugu bila ka don knockout juguman dɔ la, ka kalasi min tɛ dankari jira kɛlɛ la!
  Npogotiginin ye Zapɔn marifa dɔ ta min kopi kɛra Schmeister kɔnɔ, ka da tugu, ka boli ka taa kurunba kɔnɔ. Zapɔnkaw saba wɛrɛw panna ka bɔ yen, Vedmakova ye pɛrɛn ci u ma, k"u kunkolo laɲini ani ka sɔgɔsɔgɔ jugu kɛ.
  - kuluba kuntigiw ye mun sɔrɔ !
  O kɛlɛcɛw tabaga min tun bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, o minɛna kɛlɛcɛ muso farilankolon dɔ fɛ. Witcher ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  A ye a yɛrɛ wuli Irisi jamana bɔnɛnen kan,
  Jahannama jinɛw bɛ dibi wuli!
  Occupateur b'a ka axe sanji, .
  Aw bɛ aw kunkolo sɔgɔ ani k"a tigɛtigɛ!
  Kominisi min bɛ kɛlɛ la jahanama kɔnɔ, o tɛ piyon ye, .
  An tɛ taama jɔrɔnanko kan tuma bɛɛ!
  Reich sabanan tigɛli ka kɛ tasuma-fanga-minɛnw ye,
  Ayiwa, tiɲɛni bɛna kɛ koɲuman ye!
  Hali n"a tun ka di a ye, Vedmakova ye Zapɔn sɔrɔdasi fini don min bɔra suw la. A tun man di cogo min na, o sɔrɔdasi ninnu tun ma ko kabini waati jan ani a kasa tun ka jugu kosɛbɛ. Npogotiginin-piloti ye kulekan bɔ ko:
  - A ka kan ka oskotintsya fo ka se o hakɛ ma ! Azikaw hali bi!
  Nka, baarakɛlaw ta kurunba min tun bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, o joginna nɔgɔya la, ka taa worodugu fan fɛ. Marifa fila tun bɛ o mobili kɔnɔ, minnu janya ye milimɛtɛrɛ 12 ye, fo tuma dɔw la, a tun bɛ se ka sennamɔgɔw ka binkanni dɔ gosi. Fɛn wɛrɛ ye ko milimɛtɛrɛ 20 kɛlɛkɛminɛnw ma se ka Japon "marifa" milimɛtɛrɛ 37 kalifa muɲu. Vedmakova y"a miiri ko: kominisiw nali fanga la, o ye Irisi jamana Changé cogo di. Ni zariw ka waati la, Japon kɛlɛbolo tun ka bon kosɛbɛ ni Risi kɛlɛbolo ye fɛɛrɛko siratigɛ la, sisan, a kɔfɛ, a bɛ kɔfɛ. Hali n"a tɛ Se k"a Fɔ ko dɔnniya tɛ dusu Dòn Tle Bɔlen jamana na. Seko ni dɔnko wajibiyalen donna san kɛmɛ tan ni kɔnɔntɔnnan laban na. Tiɲɛ don, kalan kɛcogo tun man bon Zapɔn jamana na. U y"a kopi kɛ Prusse lakɔliso la, o min tun ye pedantic ye fo ka se a dan na, k"a nɔgɔya dɔɔnin, fo karamɔgɔ kelen ye kalanden caman bila ka tɛmɛ, bawo mɔgɔ kalanlenw tun man ca. Kuma bɛɛ la, Zapɔnkaw ye Erɔpukaw ladege, misali la, tubabuw ye kaki finiw yecogo la, Alimanw ye kɛlɛbolow sigicogo ni sɔrɔdasiw ladege, Amerikikaw ye kɔgɔjidala sɔrɔdasiw ka finiw ni u suguya la, ani wariko tɔnw sigicogo. Tiɲɛ don, u yɛrɛ ta fana tun bɛ u bolo, misali la, Bushido kode, Shimosa binkannikɛlan tɔgɔba (hali n"a tun man fisa ni Erɔpu ta ye kosɛbɛ). Fɔ ka na se san kɛmɛ tan ni kɔnɔntɔn cɛmancɛ ma, Japon tun ye cɛmancɛla jamana kɔkanna ye min tun tɛ ni nɛgɛsira yɛrɛ ye, nka a tun bɛ ni kanonw ye ni kanonw ye. A tun ye kɔrɔlen ye yɛrɛ ka tɛmɛ Türkiye walima Iran kan, ani hali ka tɛmɛ Tsar ka Irisi kan. Kabako don, nka Ameriki de ye Tile bɔlen jamana dɛmɛ ka se jamanadenw ma ani k"u wajibiya tiɲɛ yɛrɛ la ka don diɲɛ siwili la. Bi kurunba min bɛ kɛ ni watara ye, n"a ka marifaw bɛ se ka bɔn, o ye nɔba bila Zapɔn kɔkanna na. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, tuma min na a ye kurunba damadɔw jigin, k"a jira ko kanon minnu bɛ ni kanonw ye, olu ka dɛmɛnbaliya pewu.
  Laala, Amerikikaw bɛna nimisa ka tɛmɛ siɲɛ kelen kan, k"a ye ko u ye Japon wajibiya k"a da mɔgɔw ɲɛ na diɲɛ kɔnɔ. Ko u ye ɲɔgɔndankɛla dɔ lamɔ Azi jamana na, nka o kɔfɛ, a tun ka gɛlɛn ka da a la ko san tan damadɔ kɔnɔ, Tile bɔlen jamana bɛna taa sira fɛ, Tlebi ye san kɛmɛ caman ta cogo min na.
  Vedmakova tun bɛ boli siraba kan, ka kamiyɔnw bila ka taa ɲɛfɛ ni fangatigiw ye, ani bolifɛnw fana, ani ka hakilinata di. Hali Alɛkisandiri II ka fanga la, walima n"a fɔra ka ɲɛ hali Nikolas I ka fanga kɔrɔ, zari ka gɔfɛrɛnaman ye fɛɛrɛw tigɛ walasa Sinuwa ka fara Irisi kan. Nka Nikolai ye Turki sira sugandi k"a kɛ fɛn ye min bɛ se ka bonya. Sariya siratigɛ la, a tun ka nɔgɔn ka tɛmɛ. Nka Angletɛri min tun bɛ Irisi koniya ani Faransi min tun bɛ a ka fanga kɔrɔ, olu jɔlen tora Ottomanw nɔfɛ. A siɲɛ fɔlɔ don san ba kelen tilancɛ kɔnɔ (kabini san 1612 laɲini), Irisi ye bɔnɛ sɔrɔ kɛlɛba dɔ la (kɛlɛ kelen-kelenw, tiɲɛ na, o tɛ jate, i b"a fɛ k"a fɔ ko san ba kelen tilancɛ ɲɔgɔn kɔnɔ, Irisi ma bɔnɛ kɛlɛw la a bɛɛ lajɛlen na, a sira fɛ, Nikola ka fanga kɔrɔ de fɔlɔ la, a sera a dan na, a bonya siratigɛ la). Kun damadɔ tùn bɛ yen, min nafa ka bon kosɛbɛ, o tùn ye Tlebi jamanaw ka ɲɛtaa ye sɔrɔdasiw ka fɛɛrɛbɔ-minɛnw na. Nikolai fɔlɔ y"a yɛrɛ faga kɔfɛ, masasigilan minɛna Alɛkisandiri II fɛ: n"a sɔrɔ a tun ye zar kalanlen ni kalanfa ŋana ye Irisi jamana tariku bɛɛ kɔnɔ. A ye bɛlɛkisɛbaw daminɛ, jɔnya kɔlɔsira, a ka fanga kɔrɔ, izini yiriwali teliya daminɛna, nɛgɛso ni kuran baarakɛyɔrɔw jɔli! Nka o waati kelen na, jɔnya bɔli kɛra sɛnɛkɛlaw ka musakaw la, tiɲɛni caman kɛra, yuruku-yurukuw kɛra, kɛrɛnkɛrɛnnenya la jamanadenw ka yuruku-yuruku Pologne. Alexander sera ka Irisi bila ɲɛfɛ, nka a ma gɛlɛya jɔnjɔnw ɲɛnabɔ, a yɛrɛ ye Alaska feere Ameriki ma warijɛ kelen na, ka Hawayi gunw di fu. Tiɲɛ don, a sera ka Turquie kɛlɛ, nka Ottoman Mansamara tun barika tun ka dɔgɔ kosɛbɛ nin waati in na wa a yɛrɛyɛrɛla wuliliko fɛ. Ɔwɔ, Irisi ye bɔnɛ minnu sɔrɔ o kɛlɛ in na, olu tun ka bon kosɛbɛ, o min y"a jira ko Irisi sɔrɔdasikulu yɔrɔ ka jan hali bi dafalen na, hali ni bεnkansεbεn in kɛra. Nka, hali Suvorov ka fanga kɔrɔ, fɛn bɛɛ tun ma jɛya i n"a fɔ a sɛbɛnnen bɛ gafew kɔnɔ cogo min na. Se sɔrɔli kɛra ni musaka caman ye, wa misali la, Catherine filanan, Irisi ni Turki kɛlɛ filanan senfɛ, a y"a dan kɛ dugukolo sɔrɔli la min tun ka dɔgɔ kosɛbɛ, a banna hali ka Moldavie ka fɔta kɛ. Hali ni o jamanaw tun sigilen bɛ Ɔrɔmu Ɔrɔmu Slavw fɛ, ani waati dɔ la u tun ye Kievan Rus yɔrɔ dɔ ye. A ka c"a la, Irisi hɔrɔnyalen kɔfɛ ka bɔ Mɔngoli ni Tatar ka jɔrɔnanko la, sira dɔ tigɛra walasa ka Slawi jamana fɔlɔw bɛɛ segin. A ye san kɛmɛ caman kɛ, misali la, Galisi seginna dɔrɔn san 1939, a hɔrɔnyalen kɔfɛ ka bɔ Pologne ka jɔnya la. Wa Przemysl dugu ni dugukolo minnu bɛ a kɛrɛfɛ, olu tora Hɔngirikaw ni Slovakikaw bolo.
  Vedmakova ye siraba lajɛ : mobili suguya caman tun tɛ yen ten, yan Zapɔn sennamɔgɔw tun bɛ taama. Zapɔn jamanaden hakɛ bɛ miliyɔn kɛmɛ ɲɔgɔn bɔ, hali ka tɛmɛ Alimanjamana kan, kalan min bɛ kɛ ka kɔn sɔrɔdasiya ɲɛ, o bɛ kalan tilancɛ ta lakɔliso la. Kɛlɛ min kɛra ni URSS ye, o ye ala ka nilifɛn ye u bolo, a ni USA kɛlɛli tɛ kelen ye. Aw bɛ se ka taamasiyɛn kɛ, tilayɔrɔba kura caman ka ca.
  Kɔrɔbɔliba bɛ yen k"i ka marifa teliyalenw fila pɛrɛnni di, bawo o bɛ se ka kɛ ni u kɔlɔsili ye ni ji bolicogo ye ka bɔ kabini kɔnɔ. Nka tiɲɛ ye ko o tuma na fɛ, ale yɛrɛ tɛna sababu caman sɔrɔ ka bɔ yan. Ayi, a ka fisa hali bi k"a kɛ ka surunya ɲɛfɛla la walima su fɛ. Ɔwɔ, a bɛ iko wula fɛ kaban... O tuma na fɛ, waraw bɛna balo ka sagaw lafiya. Nka ayi, a tɛ saga ye.
  O la sa, Zapɔn dun? Kɛlɛ fɔlɔ min kɛra san 1904-1905, o bɔnɛna, ani Irisi bɔnɛna sɔrɔdasi ni sɔrɔdasi ba kɛmɛ fila ni bi duuru ni kɔ dɔrɔn na kasodenw ye. Hali ni zaris ka kɛlɛbolo tun ka bon ni jatebɔ ye. Faan wɛrɛ fɛ, Japon bɔnɛna kasoden ba fila la, sanu ruble kɛmɛ yɛrɛ tun sigilen bɛ sɔrɔdasi ɲɛda jɛman kelen-kelen bɛɛ minɛlen na, ani sɔrɔdasi ba kelen. Nin tariku ɲɛ in man di Irisi jamana ye kosɛbɛ. Fɛn min bɛ mɔgɔ Dimi kosɛbɛ jamana kɔnɔ, o ye mɔgɔ caman ye sebaaya ɲini Zapɔnkaw fɛ. Misali la, Moskow Iniwɛrisite kalandenw ye foli ci mikado ma, Port Arthur binkanni kosɔn. Ani, fɛn caman tiɲɛna cogo min na: i tɛ se k"a fɔ!
  Vedmakova ye gazi in sumaya walasa a kana boli ka don taamakɛla kulu wɛrɛ la. Npogotiginin ye danga kɛ ko:
  - Ayiwa, u bɛ i ko ntumuw ! Danfɛn nɔgɔlenw!
  Tulo ye kanon mankan danfara kaban, ɲɛfɛla tun bɛ ka surunya. Piloti ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, ka tila ka dɔnkili da ko:
  Irisi kɛlɛcɛ tɛ ŋunan dimi fɛ,
  Irisi kɛlɛcɛ ye Zapɔnkaw halaki!
  An dusu kasira kosɛbɛ,
  Kɛlɛbolo kɔrɔtalen bɛɛ yɛrɛyɛrɛla!
  Npogotiginin y'a makun tugun. O kɛlɛ in na, Ameriki ni Angletɛri ye Zapɔn dɛmɛ ni wari ni marifaw ye, nka ɲɛfɛla si tun tɛ tilebin fɛ. Tiɲɛ na, Tile Bɔlen jamana tùn b'a Jira ko Alimanjamana bɛna o waati in Minɛ k'a Blà Irisi jamana kan. Sariya siratigɛ la, o tun ye tiɲɛ ye, wa a tun bɛ nafa lase Alimanjamana ma. Otirisi-Hɔngiri jamana minnu ye ɲɔgɔn Sɔrɔ, n"olu ni Balkanw ka nafaw ye ɲɔgɔn Sɔrɔ, olu fana tùn bɛ Se ka Irisi Kὲlɛ. Turquie, tariku kɔnɔ min dusu tiɲɛna Irisi fɛ, ani hali a tun bɛ Alimanjamana ka wariko fanga kɔrɔ, o fana tun bɛ se ka don kɛlɛ la. Itali ka don kɛlɛ in na, min tun ye Triple Alliance dɔ ye, wa a tun bɛ se ka Ukraine jamana nafolotigiw ka fanga ta, o tɛ ban. A mana kɛ cogo o cogo, zarist Irisi bɛna kɛ mɔgɔ jugu ye. Hali n"a ye bɔnɛ sɔrɔ jɛɲɔgɔnya kɔnɔ ni Entente ye, o tuma na, kɛlɛ min tun bɛ kɛ ɲɛfɛla fila la, o tun bɛna ban balawu la. Faransi ka fara kɛlɛ in kan, o cogoya ka dɔgɔ, bawo o waati la, Angletɛri tun bɛ Irisi kɛlɛ. Kuma bɛɛ la, tiɲɛ na, nin ye jatebɔ juguba ye Kaiser ka, min ye o sababu sugu tiɲɛ. A bɛ se ka kɛ ko hali diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ daminɛ kɔfɛ, jatebɔ jugu min kɛra fɛɛrɛko siratigɛ la, o kɛra Fritz ka kɛlɛ ye Bɛliziki ni Faransi kan. Laala n"u tun ye binkanni daminɛ Irisi jamana kan n"u fanga bɛɛ ye, ko min kɛra ni Pologne ye san 1939, o tun bɛna segin. A nisondiyalen don ko Alimanw y"a jira ko u dalen tun bɛ u yɛrɛ la kojugu, u ye kɛlɛ sugandi ɲɛ fila kan.
  Lagbɛrikɛla, a tɛ i n"a fɔ jamanaden caman, a ye hɛrɛ sɔrɔ : a sera ka Mine Kaif kalan, wa hali a fɔlɔ la. Tiɲɛ don, Hitler tun bɛ tiɲɛ fɔ tuma min na a y"a fɔ ko mɔgɔ ka kan ka kɛ ɲɔgɔn fɛ ni Angletɛri ye Irisi kɛlɛli kama, walima ka kɛ ɲɔgɔn fɛ ni Irisi ye Angletɛri kɛlɛli kama. Wa, a bɛ bɛn kosɛbɛ, Fuhrer nata ye mɔgɔ minnu kɔrɔfɔ, minnu y"a ɲini ka bɔ kɛnɛ kan, n"o ye Bismarck su ye.
  Tiɲɛ na, Hitler banna jɛɲɔgɔnya sugu bɛɛ la ni Irisila ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la tuma min na Bolshevikw nana fanga la a kɔnɔ ani a dalen tun b"a la ko Irisi jamanaw ka kan ka kɛ Aliman jamanaw ye.
  O kɔrɔ ye ko a tun ye Irisi jugu ye siga t"a la, wa bɛnkan o bɛnkan min kɛra Fuhrer fɛ, o tun ye papiye dɔrɔn ye. Ka fara o kan, Stalin ye naloman ye ko a ma se ka nin gosili barikama in kɛ a dawolo da wulilen na, hali n"a tun ka kan k"a labɛn ka gosili in gɛn ka sɔrɔdasiw bila kɔrɔtɔ la. Walima min ka fisa yɛrɛ, i k"a don i yɛrɛ kɔnɔ! Alemaɲi sɔrɔdasiw fana tun ma labɛn Soviyetiki sɔrɔdasiw ka kɛlɛcɛw ka ŋaniyajuguya kama. A tun bɛna gɛlɛya u ma kosɛbɛ, an tun bɛ se ka Alemaɲi sɔrɔdasiw lamini dɔrɔn k"u tiɲɛ bojiw kɔnɔ. Ani nin kɛlɛ in ye mun ye! Wa o cogo la, o fɛɛrɛ in tɛmɛna Wehrmacht fɛ. A ɲɛfɛla tun bɛ woyo ka bɔ tilebin fɛ ka taa kɔrɔn fɛ. A ma jɛya ko Stalin tun bɛ ka jate kɛ mun kan? Wa Beria ye muso denkɛ ye. A b"a ka cɛ kunsigi dɔn kosɛbɛ. Ayiwa, mun na a ma Stalin lasɔmi. Mun na i tɛ lasun ka fɛɛrɛ tigɛ? O kɛra cogo di? O bɛɛ kɔfɛ, jamanadenw ka komisɛri ye nanbarakɛla ye, a ma da mɔgɔ si la! O bɛɛ kɔfɛ, tiɲɛ na, kunnafonidisɛbɛn juguw tun bɛ yen, Reich sabanan ka sɔrɔdasiw tun bɛ ka sama ka taa dankan na, wa, npogotiginin filanan bɛɛ tun bɛ kiraya kɛ kɛlɛ la. A ka c"a la, dusukunnata dɔ tun bɛ yen ko fɛn dɔ bɛ na min tɛ se ka waleɲumandɔn, min ka jugu kosɛbɛ!
  Wa Stalin n"a jɛɲɔgɔnw dɔrɔn de ye bulonw gosi, i n"a fɔ u b"a fɛ k"a dabɔ a kama ka mɔgɔ miliyɔn caman bɔnɛ ani k"u faga. Wa a bɛɛ lajɛlen na, Georgie muso min bɛ ni muso ye, o tɛ o hakilitigi sugu ye ... A ma se ka seminɛri ban, wa, i n"a fɔ Beria sɔnna a ma cogo min na, a ka teli ka min. Wa kɛlɛ daminɛna tuma min na, a ye buzz kɛ caman na ... Wa sisan diɲɛ bɛɛ bɛ marifa la ka Irisi kɛlɛ! Wa yan, tiɲɛ na, Stalin ka politiki min tɛ wuli ka bɔ a nɔ na, o de jalakilen don. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, hali n"a y"a sɔrɔ ko ɲɛfɛla tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ fɛnw dɛsɛ fɛ, tɛrɛn ba caman welera ka Tchechenkaw gɛn ka taa Kazakstan. Wa o kɛra kɛlɛ waati la, waati min na wotoro bɛɛ bɛ jate! O de kosɔn, a sira fɛ, Mainstein sera, hali ni Soviyetiki kɛlɛbolo ka jatebɔ ka bon kosɛbɛ, ka kɛlɛcɛw kɛlɛ walasa ka se sɔrɔ sɔrɔdasi bilenmanw kan. K"a sababu kɛ echelonw dɛsɛ ye, fangatigiw ma bila waati kɔnɔ, Soviyetiki sɔrɔdasiw ka sɔrɔ tiɲɛna, wa o de kosɔn, kɛlɛ in banna. Wa n"an ka sɔrɔdasiw tun bɛ Kiev sisan, ani n"a sɔrɔla Rumani, n"a sɔrɔla Angletɛri ni Ameriki tun tɛna u ja gɛlɛya ka URSS janfa!
  Ka fara o kan, jɔn de tun bɛ ɲini ka Hitler faga? O cogo la ka Reich sabanan gɛlɛya ka taa binkanni kura la wa?! A ka c"a la, o kɛra opereli ye min ɲɛmɔgɔya tun bɛ Beria bolo... O bɛɛ kɔfɛ, waati dɔ la, a y"a jateminɛ a bɛ se ka Trotsky ban cogo min na. O kɔ fɛ, o kɔ fɛ, o sababu Bɔra a la k"a sababu Kɛ a ka kan ka Bɔ ɲɔgɔn na ka Bɔ ɲɔgɔn na diɲɛ kɔnɔ. Sisan o kɛra sababu ye ka nɔ wɛrɛ bila, Irisi juguw farala ɲɔgɔn kan. Ani tariku juguw! A ka Vedmakov, n ka kan k"a fɔ ko a kabakoyara kosɛbɛ ko Churchill ye jɛmukan dɔ kɛ min ye mɔgɔw kabakoya zuwɛnkalo tile 24 k"a jira ko a bɛ URSS dɛmɛ. A bɛ mɔgɔ kabakoya ko saga dɔ nana jɛɲɔgɔnya kama ni waraba ye, ni, tiɲɛ na, tubabu waraba bɛ se ka suma ni saga ye. Nka, Stalin ye waraba ye min bɛ kɛ cogoya la! Sisan, fɛn bɛɛ seginna a cogo kɔrɔ la, kapitalisiw-demokarasiw ni kapitalisiw-fasisiw faralen ɲɔgɔn kan! Nka kominisiw ye kelen ye ani u ye mɔgɔ sɛbɛw ye, u tɛ bɛn ni dusukun ye! N"a sɔrɔ Stalin tun b"a fɛ min na, o de ye nin ye wa? A mana kɛ cogo o cogo, juguw ka fanga cayara, kɔrɔn fɛ, Zapɔn y"a da jira. Nka, a bɛɛ lajɛlen na, Tile wulilen jamanaw ɲɛmɔgɔya taabolo ye hakilina ye : a ka kan ka sɔrɔdasiw da tugu ni wasabaliya ye dugukoloko nisɔndiyaba la ani yɛrɛdi yɛrɛyɛrɛ, u ye layidu ta kɛlɛ kura ni dugukolo kura ye. Ni Ameriki tun ma sankɔrɔta kɛ zuluyekalo tile 24, walima ka fɔ ka ɲɛ, ka dankari kɛ Japon kan, o tuma na, laala, samurai tun bɛna URSS gosi, hali Awirilikalo la, k"a sɔrɔ a ma nɛnɛ makɔnɔ! Japonkaw ye jamana jagɛlɛnw ye wa u tun tɛna bali ni Khalkhin Gol hakili jigin ye, yɔrɔ min na, a sira fɛ, sɔrɔdasi filananw ye kɛlɛ kɛ, Mandɔrɔsi mansamara gɔfɛrɛnaman ka marifatigiw fana sen bɛ o la!
  Wa o bɛ se ka Moskow binkanni bila farati la ... Hali ni, n"a sɔrɔla, Stalin tun bɛna a fɛ ka Sibiri jamana bɛɛ di Moskow ka yɛrɛdi ma. N tun bɛna datugulan to yen dɔrɔn, n jigi b"a kan ko taiga nɛnɛ gɛlɛn tɛna sababu di Zapɔnkaw ma u ka taa ɲɛ kojugu ani ka jɛɲɔgɔnya kɛ ni Alimanw ye Ural walima Volga mara la.
  Wa o kɔfɛ, tiɲɛ na, gɛlɛyaw tun bɛna kɛ ... Hitler ma se Moskow kɛrɛfɛ, ka jatebɔ jugu kɛ a kɛlen ka kɛlɛ laseli kɛ Ameriki kan, k"a sɔrɔ a ma Japon wajibiya ka jaabi di URSS ma. Hitler ma danfara don hali dɔɔnin ni hakilina ye, a ka baganw ka juguya fɛ, a ye wariko ɲɛmɔgɔba ani hali Vatikan bila a yɛrɛ kama. Tiɲɛ don, o ye dɔ fara a ka diya kan Arabuw fɛ, nka u ma dɛmɛba lase Rommel ka kɛlɛbolo ma.
  O mobili min tun bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, o taara fo ka se Soviyetiki dancɛ kɔrɔ ma. Tiɲɛni dɔw kɛra kaban. Dankan-yɔrɔ min bɛ ka wuli hali bi, o filɛ nin ye.
  Ani Japon senna-sɔrɔdasi, ka fara tanketi nɔgɔman damadɔ kan ni 20mm otomatiki kanonw ye ani marifa fila ye u kelen-kelen bɛɛ la. Sinuwa senna-sɔrɔdasi kɛlɛli la, nin bɛ se ka kɛ marifa ɲuman ye, nka T-34 kɛlɛli la ... Tiɲɛ don, o pankurun sugu man ca kɔrɔnfɛla yɔrɔjan na, fanga kunbabaw sirilen bɛ tilebin fɛ. Ka fara o kan, kɛlɛkɛminɛnw ni marifakisɛ fila wɛrɛw bɛ ye, minnu bɛ taa ni u ye mobili da wulilenw kan. N ka kan k'a fɔ ko mortiers ɲumanw, hali ni kalifa fitinin ...
  Vedmakova ye sigasiga kɛ: a ka kan ka mun kɛ? Zapɔnkaw ka ca, wa a bɛ iko i ka kan ka i faga ka taa jamana sira dɔ kan. Walima n"a sɔrɔ hali bi ka layidu di ɲɛ fitininw ma wa?
  Dibi donna kaban, sankaba ye sankolo datugu, sanji bɛ na. Tiɲɛ don, i bɛ se ka sababu ta, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Zapɔnkaw jama tun bɛ nin cogo min na, sennamɔgɔw jɔlen bɛ, u lajɛlen bɛ ɲɔgɔn kan cogo min na. Ɔwɔ, u ka kɛlɛbolo bɛɛ bɛ yen, sɔrɔdasi ɲɛda jɛmanw, minnu ka jugu kosɛbɛ, wa a tɛ kɛ hinɛ ye k"u faga.
  Vedmakova y"a yɛrɛ tigɛ, k"a fɔ ko:
  - Ala ka samurai caman bila !
  Marifa belebele fila minnu janya ye milimɛtɛrɛ 12 ye, olu ye danfɛn ɲɛ fitininw gosi. O fagali daminɛna. Npogotiginin yɛrɛ ye dɔnkili da ko:
  An bɛna jugu kɛlɛ fo ka se a laban ma
  Sɔrɔdasiw ka exploits - aw kana jate kɛ !
  Irisikaw sera ka kɛlɛ kɛ tuma bɛɛ,
  Kana i fari faga ni gɛlɛya nana!
  12 - milimɛtɛrɛ ye karitɔnba ye min ka gɛlɛn, a bɛ sɔgɔsɔgɔ farikolo la, wa tuma dɔw la Zapɔn caman bɛ kɛ waati kelen na. Vedmakova ye marifa in mara ni ji-minɛnw dɛmɛ ye, Zapɔnkaw ye juru min ta awiyɔnw fɛ. Segin fɔlɔw la, Rising Sun Empire kɛlɛcɛw yɛrɛ ma faamuya min bɛ ka kɛ ani binkanni in bɔra yɔrɔ min na. U binna dɔrɔn, ka joli bɔnnaw bɔ u kɔnɔbara ni u disi la. O la sa, saya nali tun ma deli ka kɛ nin diɲɛ in kɔnɔ min tun bɛ iko a lafiyalen don. Hali ni ayi, kuma laban bɛ i n"a fɔ tulonko.
  Vedmakova sera ka layini damadɔ tigɛ ka jigin sanni jugu ka jaabi di, ka jɛnsɛnni daminɛ. Piloti tora ka marifa ci k"a sɔrɔ a bɛ mobili bɔgɔdaga lamaga cogo la min kana bin tanketw tasuma kɔrɔ. O bɛɛ n"a ta, awiyɔn kanon bɛ se ka hali o kɛlɛkɛminɛn suguw sɔgɔ. Nka, o bɛ bɔ hali bi projɛkili teliya fɔlɔ la, tankɛtiw kan a ka bon hali bi ka tɛmɛ kɛlɛcɛ marifaw kan.
  K"a sɔrɔ awiyɔn bolila in ye hɛrɛ sɔrɔ, Zapɔnkaw ma a dɔn o yɔrɔnin bɛɛ jɔn de bɛ ka saya ci u ma, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, sanji min tun bɛ na kaban, o de kosɔn, a kɛra gɛlɛya ye ka flashw faranfasi. N"a sɔrɔ samuraiw y"a miiri ko Irisi jamana ka kɛlɛbolo dɔ de bɛ ka binkanni kɛ u kan, o min ye sira tigɛ ka taa kɔfɛ, o de la tankɛtiw ye marifa ci kungow la. Vedmakova, ye Zapɔnkaw sɔgɔsɔgɔ ka dɔnkili da ko:
  Ka bɔ kɔgɔji yɔrɔ janw na
  Yɔrɔ min na arc ye sankolo yɛrɛyɛrɛ!
  Sultan ka jamakulu bɛ ka sɛgɛn, .
  I n"a fɔ Krisita kɛlɛbaga kununna!
  
  Kɛlɛ ye hinɛ tɛ, juguya, .
  I n"a fɔ wuluwulu dɔ jigira Rus" kan!
  Ne ka dugukolo jɛman don joginda la,
  Ne ba kisi, ne bɛ Ala deli!
  
  Diɲɛ ye juguya ye cogo min na, o ye siranfɛn ye dɛ
  Den binna ka faranfasi!
  U ye den bange, k'a gɛrɛntɛ ni dimi ye, .
  O la sa, Sanpɛrɛn jugu y"a latigɛ!
  
  Yan, Ala tɛ sumanikɛlan dɔn dimi la, .
  A ye hadamadenw ka balawu jigin!
  Ani mɔgɔ ɲɛnama bɛɛ bɛ tɔɔrɔ
  Dusukasi dɔrɔn de bɛ se sɔrɔli jate!
  
  Irisi jamana datugulen don ni joli ye, .
  I ye Ala jugu ye dɛ!
  I ka cidenyabaara taara min?
  Tiɲɛ na, Krisita ye sabanan ye, min tɛ fosi ye!
  
  Mun na aw ye Jahannama ni Hawa ye
  U gɛnna jɔnya la u ka alijɛnɛ jurumu kosɔn!
  Waati sera mɔgɔfagala ma, .
  Ni raid dɔ ka ca ni barika ye Mamai!
  
  Npogotigininw ye ɲɛji bɔn, .
  Alemaɲikaw ye bangebagaw faga!
  Sennasanbara don, nɛnɛ bɛ a la, .
  A ka gɛlɛn, bajiw bɛɛ ye nɛnɛ ye!
  
  Mɔgɔ si tɛ hinɛ an mɔgɔw la
  Sisan, midges, o kɔfɛ saw bɛ an sɔgɔ!
  Tuma dɔw la, o hakilina bɛ na
  O ye tɔɔrɔ jifilen ye dɛ!
  
  Jigiya fu Ala ko la
  Siga t"a la, a tɛ dimi!
  Wa a ka fisa ka ɲɛnamaya kɛ cogo jugu la ani ka ɲɛnamaya kɛ cogo jugu la,
  Nka an ko - o bɛ bɔ !
  
  An bɛ ni kominisi pankartiw ye,
  Wa o kɔrɔ ye ko k"a sɔrɔ a ma kuma facɛ denkɛ kan!
  Fasokanw ka sugunɛ si muɲu, .
  An ka jogoɲumanya ka nɔgɔn: ka taa jahanama na n"a ye!
  
  Jigiya bɛ bolow la ɲɔw la, .
  Hakili min bɛ kun na!
  Sago b"an bila ka taa seko ni dɔnko la, .
  Seko ni dɔnko, dusu donna bolo la!
  
  Wa o cogo la, sumanikɛlanw, .
  Ka hɔrɔnya ni nisɔndiya sɔrɔ i ka sira fɛ!
  An bɛna kɛ ala bilenmanw ye
  Mɔgɔ si tɛ se k"an kɔrɔta!
  Vedmakova ye dɔnkili da ani ka sɛbɛnni kɛ ka bɔ marifaw la, ka marifa ci mɔgɔ minnu na, minnu sera ka jɛnsɛn kaban, ka da u ɲɛ fitininw na. Nka o kɔfɛ, a ka seko Changé, wa a bɛ iko Zapɔn sɔrɔdasi damadɔw y"a dɔn ko min ye, ka grenade caman fili mobili bɔgɔdaga in na. Vedmakova ye yɛrɛyɛrɛ dɔ ye a ka kurun kɔnɔ. Nka, Zapɔn ka grenadew tun ye grenade fragmentation ye, wa u tun tɛ don kɛlɛkɛminɛnw kɔnɔ, a bɛ iko u dabɔra ka marifa cilenw minɛ minnu ka bon fo milimɛtɛrɛ 14.
  Witcher ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Wa nin ye kɛlɛ kuncɛba ye min tununna naloman-bulon ! A sɔgɔlen don, a barika ka bon ani a bɛ gosi laɲini na ka caya!
  Mɔgɔw tabaga min bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, marifaw bɛ balo ni cɛsirilan ye. O bɛ marifa caman di, ka fara o kan, ji nɛnɛ bɛ di, o b"a to i bɛ dɔ fara marifaci waati kan. O de kama, kɛlɛcɛ min ma seli kɛ, o ye Zapɔnkaw tigɛ ka grenadew fili a ma. Nka a bɛ iko kɛlɛcɛ tɔw y"o kɔlɔsi. Grenadew wulila tugun. Mankan dɔ mɛnna. A bɛ iko grenade kelen kɛra girinya ye, kilo kelen ɲɔgɔn girinya ani tanki kɛlɛli. Zapɔnkaw tun bɛ ni o yɔrɔ jɛlenw ye kaban. Barika ka dɔgɔ Chevronw ni T-34w kama, nka i bɛ se ka mobili bɔgɔdaga dɔ kari! Kɛrɛ min sɔgɔlen don, buguri tun bɛ Vedmakova kan. Npogotiginin ye danga kɛ ko:
  - Ɔwɔ, Zapɔn ka dɔgɔ, nka a bɛ gɛlɛyabaw lase mɔgɔ ma !
  Mobili min tun bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, o ye taama dabila, ani grenade fragmentation fila wulila ka taa kɔnɔna na, u pɛrɛnna yen.
  Splinters ye Vedmakov minɛ, k"a ka fini tigɛ. Walasa k"o kuncɛ, gazibɔlan karilen dɔ ye tasuma minɛ. Npogotiginin ye danga kɛ tugun.
  - Mobili tɛ - Jɛnkulu ! N tun bɛna shit di i ma!
  N tun ka kan ka tigɛli kɛ ka jigin tan ni fila wɛrɛw la walasa ka pan ka bɔ taksi kɔnɔ. Npogotiginin y"o kɛ Zapɔn sɔrɔdasiw ma a kɔlɔsi, a ye wuluwulu kɛ. A yɛrɛ fɛ, a ma hami a ka fini na min ye Tile wulilen jamana ka kɛlɛbolo ye. Wa dibi la ani sanji la, ɲɛda tɛ se ka faranfasi kojugu. Sisan, i ka kan ka jigin siraba kan ka wuli ka don kungo kɔnɔ.
  Npogotiginin in ye wuluwulu teliya la, o waati kelen na, a bolila ka taa suw la siɲɛ fila-fila. Pretty murmure ye:
  - A man jugu , n ye yeelen di samura ma ! Sisan, i ka kan ka min kɛ, o ye k"i yɛrɛ kisi!
  Kɛlɛcɛ y"a yɛrɛ su ji la kungo kɔnɔ, a wulitɔ, a y"a daminɛ ka taama. Jester ni u ye, n"a sɔrɔ u tɛna sɔrɔ. Tiɲɛ na, a ye kɛlɛ kɛ cogo bɛnnen na, k"a miiri ko a ka ko kɛlen : a ka c"a la, u tɛna da a la, n"o tɛ, jɔn b"a dɔn, u tun bɛna dolow wɛrɛ di o cɛfarin ma !
  En général, ko kabakoma ye kɛlɛ ye, yan i bɛ mɔgɔw faga ani nin tɛ nɔgɔn normal ye, nka valor. I ko Bibulu b"a fɔ cogo min na ko: I kana mɔgɔ faga! O bɛɛ n"a ta, Ala ye ci fɔ ko u kana mɔgɔ faga dɔrɔn, nka a bɛɛ lajɛlen na, u ka Amalɛkiw n"u musow, ani denw, ani hali baganw halaki! Hali ni hali kɛlɛ waati la, siwili jamanadenw halakili bɛ jate jogo jugu ni wale jugu ye.
  Nka, Tlebi jamanaw jɛɲɔgɔnw ma bɔnbɔnw da sɔrɔdasi-yɔrɔw dɔrɔn kan, wa u ma bɔnbɔnw ci kosɛbɛ, i n"a fɔ siwili jamanadenw. O sababu dɔ ye bɔnbɔnw cilenw ka tiɲɛni dɔgɔyali ye, o min y"a to a ka gɛlɛn ka se sɔrɔ sɔrɔdasiw ka laɲini gansanw kan, nka a kunba tun ye waleɲumandɔn ye. Japon fana ye yeelen sɔrɔ ka bɔ Ameriki. Wa, foyi tun t"u bolo ka jaabi di! U tun tɛ ni awiyɔnw ye dɔrɔn ka mɛn fo ka se ka Yankees bɔ!
  A bɛ iko Amerikikaw y"a jate ko ka Peru Harbor waleɲumandɔn, walima n"a fɔra ka ɲɛ, wariko ɲɛmɔgɔba minnu ka bon kosɛbɛ, olu y"a latigɛ ka wale kɛ cogo la min bɛ se ka kɛ, o waati kelen na, ka Mao ka kɛlɛbolo bilenman ban. Japon bɔra Manchuria ka kɛ URSS kɛlɛli daminɛyɔrɔ ye, ka bolo hɔrɔnyalen di a ma Mongolia kɛlɛli kama, a tɔ kɛra Chiang Kai-shek ka baara ye! O kɔ fɛ, a bɛ Se ka Kɛ ka Sinuwa jamana bɛɛ Lajɛ a yɛrɛ kɔrɔ. Wa, Tile Bɔlen jamana ka joli Bɔ kὲlɛ la ni URSS ye. Fɛn min ka di yan kosɛbɛ, n"a sɔrɔla, o ye ko Zapɔnkaw bɛ ka jate kɛ, ka se sɔrɔ Irisi kan, walasa ka segin ka u yɛrɛ sara Ameriki la ni Alimanjamana ni Ameriki ka dɛmɛ ye, u bɛ miiri ka Sibiri ni dugukolo wɛrɛw bɔ Japon sɛgɛnnen na.
  Fɛn kelen-kelen bɛɛ b"a miiri ko a kɛra ni hakilitigiya ye kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Ameriki ni Angletɛri ye fanga sɔrɔ jamanabaw kan k"a sɔrɔ u ma marifa ci. N"o tɛ, u tun bɛna u minɛ kokura waati jan ni sɛgɛnba kɔnɔ, o tun bɛna san damadɔw ta a dɔgɔyalenba la, bawo ninnu ye gunw ye hali bi!
  Vedmakova taamana, a jigi tun b"a kan ko a bɛna ɲɛfɛla tigɛ. A bɛ se ka kɛ kosɛbɛ ka sɛgɛn ka don o yɔrɔ la ka nɔrɔ i yɛrɛ ta la. Ani n"a sɔrɔ hali ka samurai kasoden dɔ ta. Ayiwa, a bɛ Soviyetiki sɔrɔdasiw ka jɔyɔrɔw kɛrɛfɛ minnu ka bon kosɛbɛ. N"o tɛ, a ta bɛna gɛlɛya.
  . SABABU #5
  O la, Diɲɛ Oligarki fɛ: Alimanjamana ni Erɔpu URSS ka fanga kɔrɔ, nin bɛ jate fanga yɔrɔ tununnen ye, ani hali bagabagali ye kominisi mansamara barikama ma ani Bolshevismu ka bonya ka taa a fɛ. Wa Irisi jamana min bɛ Alimanjamana kɔrɔ, o ye a ka fanga-yɔrɔw bonya ye ani se ka ji bɛɛ min ka bɔ jamana nafolotigiw la. Nka tiɲɛ na, o de ye Faransi oligarkiw ka bɔnɛ ye n"u dɛsɛra Alimanjamana fɛ: u tun ka kan ka tila dɔɔnin ni Hitler ye, nka u ye nafolo fanba mara, wa hali a nɔgɔyara ka baarakɛlaw nafa - Alimanw ye baarakɛlaw ka tɔnw tiɲɛ. Oligarkiw ye mun bɔnɛ Baltiki jamanaw na? Faaba bɛɛ jate, ani min ma waati sɔrɔ ka boli, o kɔfɛ hɔrɔnya walima ɲɛnamaya! Misali kabakoma dɔ don! O la sa, kabako foyi tɛ nin ko in na! Wa ni Hitler tun tɛ o ɲɔgɔnna Yahutuw kɛlɛbaga timinandiyalen ye, mɔgɔ si tun tɛna URSS dɛmɛ!
  A ka kan k"a fɔ ko kun minnu y"a to Faransi tiɲɛna nɔgɔya la, olu dɔ ye Yahutuw hakɛ dɔgɔyara kosɛbɛ jamanaden bɛɛ lajɛlen ni wariko ɲɛmɔgɔba fila bɛɛ la. Pologne, Angletɛri, USA: a tun bɛ o kɔfɛ kosɛbɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la USA, min, a sira fɛ, b"a ɲɛfɔ mun na Yankees, hali n"a y"a sɔrɔ bɔnbu kelen ma bin Ameriki kan, u ye juguya kɛ Alimanjamana jamanadenw ma ka tɛmɛ tubabu kan yɛrɛ !
  Vishu, kɛra marionnette ye Wehrmacht ka fanga kɔrɔ, ani Alimanw ye so boli ka tɛmɛ Pari, ka harmoniques fɔ. Hitler y"a daminɛ ka Angletɛri binkanni labɛn, a ma a yɛrɛ sɛgɛn ka sɔrɔko bila sɔrɔdasi jɔyɔrɔ la ani ka baara kɛ ni Erɔpu minɛlenw ka nafolo ye. O ye musaka caman bɔ a la, ka fara a nege dɛsɛ kan ka kumaɲɔgɔnya kɛ ni Anglɛsiw ye, ni ban kɛli ye Yahutuw kɛlɛli la. O laban in, n"a sɔrɔla, o bɛna a to Fuhrer k"a ka kɛlɛbolo bɛɛ labɔ URSS kɛlɛ kama, ka binkanni kɛ ka segin Mɛkalo la. Tiɲɛ don, hɛrɛ min bɛ ni Angletɛri ye, o bɛ se ka Stalin bila ka taa mobilizasiyɔn laseli la. A tun bɛna kɛ taamasyɛn ye ko u ko jugu bɛ da la kaban.
  Walima ka kɛ, o kɔfɛ, laala o bɛna nɔ bila Ameriki jɔyɔrɔ la ka ɲɛsin Zapɔn ma. U tun tɛna Tile bɔlen Jamana dimi, wa mansamara barikama tun bɛ se ka ɲɛfɛla filanan da wuli! Min kɛra sisan. Dɔrɔn, min ka jugu ni o bɛɛ ye, ni URSS kɛlɛbolo bɛ ɲini ka se sɔrɔ, marifa dilanni ma sigi sen kan fɔlɔ, wa u ma kɛlɛ dege fɔlɔ!
  Sisan tɛ san binaani ni kelen ye - Soviyetiki sɔrɔdasiw ye kɛlɛ dɔnniya sɔrɔ, ka kɛlɛ dege ani ka se sɔrɔ ! O la sa, sisan u tɛ siran pankurun girinmanw ni awiyɔnw ɲɛ minnu bɛ ni marifaciyɔrɔ wolonwula ye, masin kelen kan!
  Zapɔn cɛ kelen dɔ jɔlen bɛ jiri dɔ kɛrɛfɛ. O la, mannequin jɛman gansan dɔ.
  Vedmakova ye pan ka wuli a kɔfɛ. A y'a kunkolo wuli san fɛ, ka sɔrɔ k'a firifiri ... N'i ye jugu ka "bowler" sama ni nɛgɛ ye san fɛ, kɔkolo farikolow tɛ se ka kɛlɛli ɲuman di tugun wa "kunkolo" bɛ foli nɔgɔya la!
  Ayiwa, mun ye samurai kelen dɔgɔya! Vedmakova ɲɛda bɛ i ko a nisɔndiyalen don ani a wasalen don, a yɛrɛ b"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  Zapɔn tɛna se sɔrɔ an kan abada! Sabula kɛlɛcɛ dɔ bɛ yen i n"a fɔ ne!
  Tiɲɛ na, Rus" tariku bɛɛ kɔnɔ, Mɔngoli-Tatariw dɔrɔn de sera ka se sɔrɔ! Mun na nin kɛra ani mun na Slave jamanaba in kɛra dɛmɛnbali ye, nin ye gundo ye tiɲɛ na, a tɛ kɛ mɔgɔw bɔnsɔn kelen ta ye!
  O kunba ye feudal fragmentation ye, tuma min na bɛɛ ye dugukolo yɔrɔ dɔ ta a yɛrɛ ye : a ye kɔnɔw daminɛ k"a sigi a kɔnɔ, k"a ka ciyɛn kɔlɔsi : baara tɛ !
  Vedmakova y"a ye ko Zapɔn butiki sirilenw ni minnu man di, olu b"a senw magaya. Pilotɛri y"a latigɛ ko nin ko in na, nafa foyi t"a la ka tɔɔrɔ muɲu. A ye "pads" bɔgɔlenw fili dɔrɔn, minnu bɛ u sɔgɔsɔgɔ ani ka u digi a bolokɔninw kan. N ye n faso su nɛnɛ ye ni n sennasanbara ye ani n ye nisɔndiya sɔrɔ kosɛbɛ ka tɛmɛ o kan! A ye senna-tɛgɛrɛ dɔ fara a kan, wa a yɛrɛ y"a daminɛ ka pan dɔɔnin!
  K"a sɔrɔ Irisikaw farala ɲɔgɔn kan, o kɛra Slavkaw ka bɔnɛba ye. Tlebi fɛ, Litwanie ni Pologne ye u mara, kɔrɔn fɛ, Tatar juguw y"u mara. Nka, o jɔrɔnanko ma mɛn fo abada: Moskow, sanni o ka kɛ, dugu misɛnnin dɔ y"a daminɛ ka bonya, wa a yɛrɛ jiginna ka kɛ mansamara fitinin sugu dɔ ye. Ivan Kalita kɛra Irisi jamanaw dalajɛbaga ye. Ale de tun ye fɔlɔ ye, wa a ma kɛ mɔgɔ ye min ye ɲɛtaa sɔrɔ kosɛbɛ, nka min nafa ka bon kosɛbɛ, ale de tun ye fɔlɔ ye! Wa a bɛ fɔ cogo di Bolshevik dɔnkili kɔnɔ : a ka fisa ka kɛ mɔgɔ salen ye - ka tɛmɛ filanan kan !
  Stalin tɛ Irisila ye, nin ye a ka dɛsɛba ye! O de y"a to jamana titulu ka dannayabaliya, ani dankarilibaw minnu tɛ jo sɔrɔ! Yan, biɲɛw di donsokɛ ma, ka masaya di chock ma!
  Chuchmek bɛ masasigilan kan ani Rus ta bɛ paddock kɔnɔ!
  Misali la, Tukhachevsky ni Yegorov fila bɛɛ tun ye marifatigiw ye minnu bɛ se kosɛbɛ, o min, a sira fɛ, bɛ se ka fɔ komandan tɔw kan minnu tun bɛ dankari la! A man kan ka suma ni sonsannin ye min ɲɛda bɛ ni muso ye! O de y"a to an ye sɛgɛn sɔrɔ!
  Nka, a kɛra cogo di tiɲɛ na ko Stalin sera ka kɛ faama yɛrɛmahɔrɔnyalen ye? Georgie jamanaden min tun tɛ se ka kalan kɛ, o kɛra Ala ye!
  Irisi jamanadenw ka kan ka mara Irisi Zar fɛ! Romanovw, a kɛra cogo o cogo, a tun bɛ ɲini ka kɛ ko Irisi joli tun tɛ u la, wa n"a sɔrɔ o de y"a to u tiɲɛna!
  Japon fana tun bɛ ni gɔfɛrɛnaman suguya danma ye, yɔrɔ min na shogun tun ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ masakɛ kan, o de kosɔn nafa dɔw tun bɛ a la, bawo a man teli ka mansamara tiɲɛ k"a sababu kɛ naloman ciyɛntabaga ye. San kɛmɛ caman kɔnɔ, Zapɔnkaw ma se sɔrɔli kɛlɛ kɛ, nka u ye ɲɔgɔn sɔsɔ kosɛbɛ. O ye nɔ dɔ bila o jamana in hakili la. Nka san kɛmɛ mugannan na, Tile bɔlen Jamana ye dugukolo caman minɛ ka tɛmɛ Alɛkisandiriba kan! Sisan, Irisi jamana ka waati sera. Sisan dɔrɔn tɛ zariw ka waati ye, kominisi partiba min bɛ fanga la, ani sɔrɔko ni politiki siratigɛ min ka bon kosɛbɛ ani min dafalen don kosɛbɛ diɲɛ kɔnɔ!
  Nka, Vedmakova y"a kunkolo wuli yɔrɔnin kelen. Politiki siratigɛ la, ani gɔfɛrɛnaman sira fɛ, fɛn bɛɛ tɛ ɲɛ fana! Misali la, jamanadenw tɛ jamanakuntigi sugandi sago jiracogo wɛrɛ sababu la, nka a bɛ kɛ ... N ka kan k"a fɔ ko sariya ni sariyasunba si ma sigikafɔ kɛ ka ɲɛmɔgɔso dɔ da ani k"a fanga bonya ni kɔrɔtɔko ye fangatigiw. Wa, seminɛri kalanden tilancɛ kalanden ka sekow ko la, sigaba tun bɛ ale yɛrɛ la! Ka fara Beria kan: mɔgɔ namaratɔ, nka a ma kalan kosɛbɛ, a ka miiriya ka surun kosɛbɛ ani a ka dɔnniya ka bon kosɛbɛ!
  Nka sisan, ɲɛfɛla surunyara ɲɛfɛ yɛrɛ, yeelenw bɛ ye, mankanba in barika bonyana ka tɛmɛn fɔlɔ kan. A waati sera ka kan in sɔrɔ ani ka .... Vedmakova ye Zapɔnkaw ka kulu dɔ kɔlɔsi min tun bɛ ka wuluwulu. Sisan aw ka kan ka aw janto, ka sigi u kɔ kan. A bɛ Se ka Kɛ cogo min na a ye Yu-188 Kὲlɛ cogo min na, n"o ye bɔnbɔn teliyalenba ye, n"a yɛrɛ man nɔgɔn ka MiG teliyalen Sɔrɔ. Logs, a sira fɛ, a bɛɛ lajɛlen na, u tɛ manɛw kɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la wa o siratigɛ la, u man fisa ni Focken-Wulfs ye! Ayiwa, samurai minnu bɛ ka gɛrɛ bɔgɔdaga la, olu filɛ nin ye, u bɛ i n"a fɔ sagadenw bugɔ minnu bɛ wuluwulu ka taa tulubɔyɔrɔ dɔ la. Zapɔnkaw ka ca, yan i ka kan ka wale kɛ ni hakili ye ... Tile wulilen jamana kɛlɛbolo kapitɛni filɛ nin ye, dawolo bɛ i n"a fɔ marmot ta. Fɛn dɔ bɛ pɛrɛn, k"a bolokɔnincininw ni a ka nɛgɛso wuli ni fanga ye.
  Vedmakova, min tun bɛ muɲu ka samurai makɔnɔ a ka binkanni kɛ, o y"a gosi a kun kɔfɛ ni marifakisɛ ye. Nka a ye gosili jate Kɛ cogo la min b'a To "jap" ma 'sèn Bɔ o yɔrɔnin bɛɛ. Wa o kɔfɛ, a ye marifa ci Zapɔnkaw ma minnu tun bɛ boli ka taa binkanni kɛ! a pɛrɛnna ko:
  - Namara kɛlɛ la, o bɛ i n'a fɔ kurunba kɔnɔ, nka a bɛ fiɲɛ bila dɔrɔn, ale tɛ !
  Cɛdennin Oleg ni sunguru Margarita bɛ kɛlɛ kɛ Stalingrad. U bɛna jɔ dugu in kɔnɔ i n"a fɔ titanw.
  Oleg Rybachenko bɛ i ko a si bɛ san tan ni fila la. Wa cɛnin bɛ grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye.
  A bɛ fasisiw wuli k"a fɔ ko:
  - Bonya ka da Fasokanba kan !
  Margarita fana bɛ fɛn dɔ di min laɲinilen don koɲuman. A bɛ Naziw tigɛ ka jigin ani ka dɔnkili da:
  - nɔɔrɔ ka kɛ Stalin ni kominisi tile ye !
  Oleg Rybachenko ye tasuma don ani a y"a fara a kan ko:
  - Bonya ka kɛ cɛfarinw ye !
  Npogotiginin ye marifa ci, ka Naziw tigɛ ka jigin. A bɛ grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Wa nɔɔrɔ ka kɛ Fasokanw ye san kɛmɛ caman kɔnɔ !
  O cogo la, cɛnin ni sungurunnin farala ɲɔgɔn kan tiɲɛ na ni kɔnɔnajɛya ye. U ye marifa ci Naziw la ani ka grenadew fili.
  Cɛdennin sennasanbara bɛ mɔgɔfagala dɔ fili min bɛ yen. Cɛdennin min bɛ ni kungo kɔnɔ dimi ye, o ko:
  - An bɛ bɛɛ tɔɔrɔ !
  Margarita, ka marifa ci, ka jugu tigɛ ka jigin, a bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Wa bin bɛna kɛ jinɛ !
  Wa sungurunnin bɛ saya nilifɛn dɔ fili n"a sennasanbara ye. O kɛlɛcɛ sugu don, min bɛ se ka sɔrɔdasi bɛɛ tigɛ tiɲɛ na.
  Cɛdennin dɔ ni sungurunnin dɔ be kɛlɛ kɛ Stalingrad dugu la. U ye cɛfarin lakikaw ye. Ani kɛlɛcɛw minnu falen bɛ hakili jagɛlɛn na.
  Hitler tun b"a miiri cogo di ko Irisikaw ma foyi kalan san 1941 balawu kɔfɛ?
  Ani fuck i ye! Kɛlɛbolo bilenman labɛnnen don ka "E" seriyali kɔnɔ fɛnɲɛnamaw kunbɛn, a to u ka taa ɲɛ : E-75 tɔni bi kɔnɔntɔn, ani E-100 tɔni kɛmɛ ni binaani. K"a ta taiga la ka taa a bila tubabu kɔgɔjiw la, kɛlɛbolo bilenman fanga ka bon ni kɛlɛbolo tɔw bɛɛ ye.
  Cɛdennin ni sungurunnin bɛ kɛlɛ la, walasa Naziw ka bɔ u la i n"a fɔ galasi min bɛ bɔ sɔgɔlilan na.
  Denmisɛnw tɛ sa, u tɛ siran foyi ɲɛ. O fasisiw ye mun ye u bolo? Laɲɔ nataw bɛ kisɛ kan!
  Oleg Rybachenko ye dɔnkili da ni mankanba ye:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, i bakɔrɔn Hitler, .
  Mun na i jiginna ka don Irisi ass...
  Aw bɛna sɔrɔ an fɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la warijɛ kelen na - .
  I bɛna boli ka taa cɛnin barikama dɔ bolo!
  Wa o kɔfɛ, denmisɛnnin farikolotigi dɔ bɛ grenade fili n"a sennasanbara ye. Ani Alemaɲi ka pankurun fila E-50 ni E-75 bɛ ɲɔgɔn gosi u kunkolo la ka pɛrɛn.
  Oleg Rybachenko ko ni nisɔndiya ye ko:
  - Ne ye super class kɛlɛcɛ kamalennin ye !
  Wa tugun cɛnin bɛ turn di.
  Wa o kɔfɛ, sungurunnin bɛ marifa ci. A bɛ gosi ka ɲɛ ani ka gosi kosɛbɛ. Wa k'a sɔrɔ a bɛ dɔnkili da:
  - n bɛna fasisiw bɛɛ mugumugu, ka tulu bɔ Adolf la !
  Wa tugun npogotiginin in bɛ nisɔndiya dafalen na halakili la. Bɛɛ bɛ marifa ci ka marifa ci.
  Ani, grenade dɔ bɛ pan ka bɔ sennasanbara la tugun. A ye se sɔrɔ fasisiw kan. A bɛ fili i n"a fɔ skittles ka bɔ bolo gosili la.
  Margaret bɛ dɔnkili da ko:
  - Gosili barikama ye laɲini ɲuman ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la , .
  Povetkin min ka nɛnɛ ka bon kosɛbɛ, o bɛ pan ka don ring kɔnɔ!
  Oleg Rybachenko, min bɛ marifa ci, o y"a jira joona ko:
  - Povetkin kopi ka kan, wa a tɛ boli kɛlɛɲɔgɔn barikamaw fɛ !
  O kɔfɛ, cɛnin ye grenade fili tugun n"a sennasanbara ye, ka Naziw kari i n"a fɔ kabakurun buteliw.
  Ani cogo min na hakilitigiya tack, Naziw bɛ ɲɔgɔn sɔrɔ. U tun b"a fɛ ka mun de kɛ? A tun man kan ka yele URSS kan.
  Oleg Rybachenko dɔrɔn de bɛ dimi. Ameriki ye Alimanw Labɔ kaban, wa Irisi ka kan ka rap ta u ye.
  Cɛdennin, a ye grenade fili tugun n"a sennasanbara ye, a ye dɔnkili da ko :
  - Kana tulon kɛ naloman Ameriki , .
  Aw ka Alaska di an ma sisan...
  Nin ye an ka dugukolo ye kɔgɔjida fila kan - .
  O tɛ fu ye ko ursi ye waraba fariman ye!
  Ani Oleg Rybachenko ye turn di tugun ... A ye Naziw tigɛ ka jigin. Wa tugun, cɛnin senkɔniw bɛ grenade sɔgɔ k"a fili jugu ma. U b"a jɛnsɛn fan wɛrɛw fɛ.
  Cɛdennin bɛ mankanba bɔ:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Irisi jamana ye !
  Margarita ye grenade dɔ fili tugun n"a sennasanbara ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka ɲɛsin Zar Nicolas II ma !
  Cɛdennin ye sungurunnin latilen:
  - Stalin bɛ mara kɛ yan, Nicholas II tɛ !
  Margarita sɔnna o ma joona ko:
  Ɔwɔ, Stalin! Min ye hɛrɛ kɛ ni mɔgɔfagala ye!
  Wa sungurunnin ye mɔgɔfagala dɔ fili tugun n"a sennasanbara ye.
  Oleg Rybachenko y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - URSS mago bɛ ninakili la ! Hali ni Reich sabanan ye nafa sɔrɔ o la ka ɲɛ!
  Wa denmisɛnw y'a daminɛ ka marifa ci tugun ...
  Alemaɲi minnu tun bɛ Stalingrad kɛrɛfɛ ani Stalingrad yɛrɛ la, olu ye jahanama juguba sɔrɔ.
  Nka tiɲɛ yɛrɛ la, i bɛ na ni min ye, i bɛ taa ni min ye.
  Walima n"a fɔra ka ɲɛ, u bɛ sa. Kɛlɛ in ye joli ye ten ani jo senuman don.
  Oleg Rybachenko b"a miiri tiɲɛ na kɛlɛ senfɛ ko mɔgɔw bɛ kɛ nalonmaw ye kojugu tuma dɔw la. Walima u bɛ hakilitigi dɔ Kɛ Stalin fɛ, walima u bɛ Lukashenka Kɛ caman na. Nka san kɛmɛ mugan ni kelennan Belarus fɛ, ka mɔgɔya bato kɛ ni sɛnɛkɛla jɛlen ye, o ye bobo ye kosɛbɛ. Waati sera ka hakilitigiya sɔrɔ.
  Ani ka ɲɛmɔgɔ kura sugandi, min ye kamalennin ye, min bɛ taa ɲɛ. Wa a kana den hakili hakɛ jira cɛncɛn kɔnɔ.
  Nin nsiirin in bɛ Lukashenka jogo jira ka tɛmɛ tɔw bɛɛ kan:
  Ni fɛn bɛɛ sɔngɔ ka gɛlɛn Belarus jamana na, mun de sɔngɔ ka dɔgɔ?
  Layidu ta jamanakuntigi Lukashenko ye!
  Ani mun na?
  Sabu u musaka tɛ foyi la!
  O ye maloyako ye Belaruskaw bolo minnu bɛ wote hali bi o dictateur sugu la. Nka waati sera ka bonya ka taa a fɛ ani k"a jira k"u ye Erɔpu jamanadenw ye. Misali la, Irisi jamana na, Putin a dɔgɔyalenba la, a sera ka bonya sɔrɔ a yɛrɛ la, a kɛlen k"a ka Crimée jamana minɛ k"a sɔrɔ a ma marifa ci.
  Nka o bɛ Kɛ k'a sababu Kɛ a ka 'sàn kabakoma ye. Aw ka hɛrɛ sɔrɔ Putin fɛ. Misali la, a kɛra hɛrɛ ye ko Israɛl minisiriɲɛmɔgɔ ka taama senfɛ, ko dɔ kɛra min man di a muso ye Kiev. Ɔwɔ, tuguni, a ye ɲɛnajɛ kabakoma jirali ye. Nka, segin lakika dɔɔnin dɔrɔn de don! Ani ni Zar Nicholas tun ye o ɲɛnajɛ kabakoma sugu sɔrɔ do? Ni an y"a Fɔ k"a jɛya, a y"a Sɔrɔ, 1935 sàn na, Irisi ye diɲɛ tilancɛ Sɔrɔ.
  Ani min bɛ na kɔfɛ ... Tsar Nicholas ye awiyɔn boli ka taa sankolo la san 1935 Mɛkalo tile 28, a wolodon waati yɛrɛ la. Irisi muso dɔ ka pankurun fɔlɔ yɛrɛ min kɛra hadamadenw ka tariku kɔnɔ.
  Wa nin diɲɛ in kɔnɔ, k"a sɔrɔ URSS bɛ ka ɲɛnamaya kɛ.
  Kɛlɛ minnu kɛra Stalingrad, olu ni san 1942 tariku lakika ta bɛ ɲɔgɔn na. Nin sen in dɔrɔn de la, jugu barika ka bon kosɛbɛ. Ani hakɛ min bɛ sɔrɔ koloni sɔrɔdasiw fɛ ani fɛɛrɛko siratigɛ la.
  A ka gɛlɛn kɛrɛnkɛrɛnnenya la Soviyetiki Irisi jamana sankolo la. Naziw ka awiyɔn barikamaw ka ca, minnu ye jet ye. Wa cogo dɔ la, a man nɔgɔn ten ka nin ko in kɛlɛ.
  Alemaɲi awiyɔn bolilaw Albina ni Alvina filɛ nin ye, u bɛ ka warisɛbɛnw lajɛ u yɛrɛ ye. U ye dɔnnikɛla ŋanaw ye o baara in na.
  Misali la, an bɛ se ka o Alemaɲi sunguru suguw bali cogo di minnu bɛ bikini kɔnɔ ni sennasanbaraw ye?
  Oleg Rybachenko bɛ nin npogotiginin ninnu dusu sɔrɔ.
  A bɛ grenade wɛrɛ fili ni senkɔniw gansan ye. A bɛ Naziw jɛnsɛn fan bɛɛ fɛ k"a fɔ ko:
  - Irisi jamana dusukunba !
  Ani terminator cɛnin ye tasuma juguba ye. Marifa kelen-kelen bɛɛ bɛ gosi a laɲini na. Wa Arabuw, ani mɔgɔ nɛrɛmaw, ani Ɛnduw bɛ binkanni in kan. Jamaba dɔ bɛ ka na.
  Cɛden hakilitigi in bɛ grenade dɔ fili tugun n"a sennasanbara ye, ka Alemaɲi pankurunba fila gɛrɛ ɲɔgɔn na ani ka pan:
  Samurai npan ni i ye
  Dusukun ni hakili saniyalen don...
  Jagɛlɛya bɛ binkanni ɲɛminɛ - .
  Cɛɲi sira!
  Margarita, min tun bɛ marifa ci jugu la, a ye Naziw ta ka marifa ci ka bɔ bazooka dɔ la, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Cɛɲi danmadɔ !
  Wa kɛlɛcɛ ye saya nilifɛn tiɲɛnenba dɔ fili n"a senkɔniw ye. A ye kɛlɛɲɔgɔnw sɔgɔsɔgɔ. O kɔfɛ, a sennasanbaraw ye tugun, a ye kungo tiɲɛni fili tugun. Wa fasisiw ka pankurun fila ye u ta ka ɲɔgɔn gosi. Hali sɔgɔsɔgɔninjɛ ni sisi binna ka bɔn!
  Oleg y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - O de ye npogotigi banbali ye ka ɲɛ !
  Margarita ye limoni fagalen kura dɔ wuli n"a sennasanbara ye ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - An ye den banbaliw ye nɔnɔ sira kan !
  Terminatɛri cɛnin y"a kunkolo Dòn k"a yɛrɛ Tɛmɛ kὲlɛ in kan. Fɛn bɛɛ bɛ taa ka kɛɲɛ ni labɛn ye. K"a fɔ ka ɲɛ, k"a sɔrɔ a bɛ cogo la. Ani u ka sigida la, Naziw tɛna don a kɔnɔ.
  O la, Naziw, u mana u jija cogo o cogo, nka tiɲɛ yɛrɛ la, u bɛna u yɛrɛ joli dɔrɔn de da.
  Ani u ka tankiw bɛna wuli ka kɛ nɛgɛ tiɲɛnenw ye! Ani Irisi jamana darapo bɛna yeelen bɔ dugukolo kan!
  Oleg Rybachenko bɛ wale kɛ ni fanga caman ye. A bɛ grenadew fili ni sennasanbaraw ye ani ka dɔnkili da:
  - An bɛna nisɔndiya tuma bɛɛ
  Sugo jɛlen dɔ bɛna kɛ ...
  Wa cɛɲi bɛna na
  O mankan bɛna ban!
  Cɛdennin-hakilitigi bɛ wale kɛ ni baara ye, o min bɛ bonya ni dimi ye min bɛ bɛn Alemaɲikaw ka nali ma.
  Margarita bɛ kɛ i n"a fɔ nimɔrɔ filanan. Nka npogotiginin sennasanbaraw bɛ ka grenadew fili ka taa a fɛ.
  Ani Naziw bɛ bin a ka gosili kɔrɔ.
  Oleg Rybachenko fana bɛ marifa ci... Nka miiriliw bɛ pan, ka segin sisan kan. Ka ɲɛsin fɛn ma min bɛ tiɲɛ na.
  Tiɲɛ na, a bɛ iko Belaruskaw ka hakili ka bon kosɛbɛ Erɔpu jamanaw na, nka u b"a to u k"u bila kɔla la, ka mɔgɔ kelen-kelen bɛɛ ka fangatigiya muɲu.
  Ani ni jamanakuntigi tun ye superman sugu dɔ ye! Wa o cogo la sɛnɛkɛla jɛlen, wa hali ni fa tɛ sariya siratigɛ la. Ani u k"u bila ka u bila ka taa san caman kɔnɔ.
  Wa o tɛmɛnen 'kɔ, mɔgɔ minnu hakili ka surun, olu bɛ yen halibi minnu bɛ wote a ye.
  Ɔwɔ, Oleg Rybachenko yɛrɛ tun bɛ ni ditties ye.
  A fɔ n ye teriw ye waati jumɛn
  Votes pour fa Kolya ...
  Waati sera aw ma ka Oleg - .
  Walasa ka wari caman sɔrɔ!
  Ɔwɔ, tiɲɛ don, fɛn dɔw ka kan ka Changer ani teliya la. Tiɲɛ na, jɔli falen bɛ kɔlɔlɔ juguw la.
  Ka fara o kan, Lukashenko yɛrɛ t"a dɔn a b"a fɛ min na. A ye tiɲɛ fɔ, a bɛ numan fɛ. O bɛ taa kapitalisimu la, o kɔfɛ sosiyalisimu. Wa a tɛ ni ekipu ɲuman ye. Wa a yɛrɛ ka parti ni hakilinata tɛ yen. O ye mɔgɔ ye min ka dɔgɔ kosɛbɛ ani min bɛ kuma. Stalin ni Lenin tun b"a dɔn u b"a fɛ min na! Ani nin dictateur in wa? A yɛrɛ t"a dɔn n"a bɛ kinin fɛ walima n"a bɛ numan fɛ!
  Ayi, ni hakilina ni parti sabatilen tɛ, sabatili tɛna kɛ jamana kɔnɔ.
  Ani ka taa ɲɛ fana!
  Stalin, bɔnɛ ye a sɔrɔ, a fana kɛra siran ni tiɲɛni taamasyɛn ye, ka kominisi tigɛli kɛ siranfɛn ye.
  Mara ɲuman ma ɲɛ. Wa Brezhnev ka fanga kɔrɔ, hakilintan tun bɛ yen - cogo di mɔgɔ bɛ se ka URSS kuntigi sugu bila. Wa a ka kamalenninya waati la, Brezhnev ma hakilitigi dɔ sama, nka a kɔrɔya waati la, a binna dibi la. Wa a bɛɛ lajɛlen na, maloyako don jamanatigi ma se ka daɲɛ fila siri ni papiye tɛ. Ani, i ka kan k"o kɛcogo dɔn!
  Oleg Rybachenko ye grenade fila fagalen dɔ fili n"a sennasanbara ye, ka dɔnkili da ko:
  Nka hali bi i bɛ balo la
  Nka i ka ɲɛnamaya kɛ ka kɛɲɛ ni Brezhnev ka fɔta ye!
  Ne ye bobo ye, bobo, ne tɛ se!
  Ani, i kana sanfiɲɛba boli!
  Margarita ye pake dɔ fili min bɛ se ka bɔn ni a senkɔniw ye. A ye Naziw jɛnsɛn i n"a fɔ pɔmu minnu bɛ lamaga ka bɔ bolo dɔ la.
  Npogotiginin ye dɔnkili da ko:
  - Pɔmi jiriw bɛ falen
  Solovyov ka dɔnkiliw ...
  Ne na na aw fɛ - .
  Repetitions bɛna kɛ yen!
  Npogotiginin ye nisɔndiyaba jira ani ka ɲɛji cɛ. A ɲinw bɛ i ko perlew, u bɛ manamana ten.
  Ɔwɔ, nin furuɲɔgɔnma in ka ɲi kosɛbɛ.
  Oleg Rybachenko y"a ta ka dɔnkili da ko:
  - An bolokɔnincininw ni nɛgɛ,
  Claws, ɲinw ani fangs ...
  U b"a fɛ kɛlɛ lakika ka kɛ!
  Wa tuguni, terminator cɛden bɛ marifa ci ka ɲɛ kosɛbɛ. Ani joli bɔnnaw bɛ ka bɔn ka bɔ Naziw yɔrɔ.
  Ayi, makari tɛna kɛ yen. Juguw bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  O waati kelen na, Natashka n"a ka kulu bɛ kɛlɛ la Sukhumi.
  Naziw bɛ ka binkanni kɛ kɔgɔjida la. Kɛlɛ in, tiɲɛ na, a tɛ kelen ye kosɛbɛ
  Nka npogotigininw. Ni u bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye, o ka di kosɛbɛ!
  Natasha ye grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye, ka fasisiw tan ni fila tigɛ ka jigin ani ka dɔnkili da ko:
  - diɲɛ nata ye anw ta ye , .
  An ye npogotigininw ye i n'a fɔ Jedi!
  Zoya fana ye grenade dɔ ci n"a sennasanbara ye. A ye Naziw jɛnsɛn ani a ye sɔgɔsɔgɔ ni jigiya ye:
  - ne de bɛ se ka bɛɛ su don kaburu kɔnɔ !
  Aurora ye tasuma don ka taa a fɛ. Npogotiginin fana min, n"a ye gosi, o tɛ kɛ bugɔli ye tugun ka bɔ wulu fɛ.
  Jinɛ kunsigi bilenman y"a ta k"a bugɔ:
  - ne ye ntori kulɛri ye , ani cɛɲi belebeleba !
  A na a ta ni a sennasanbara ye tugun, ka saya nilifɛn fili! Nin ye sungurunnin ye tiɲɛ na, i mago bɛ min na.
  Ani o kɔfɛ, Svetlana bɛ yen iko blast! A na bɛɛ jɛnsɛn ka u tiɲɛ, i n"a fɔ jinɛw bɔra jahanama yɔrɔ bɛɛ la ka don a kɔnɔ.
  Ɔwɔ, npogotiginin minnu bɛ yan, tiɲɛ don, ka bɔ ɲinw sɔgɔsɔgɔli la fo u bɛna dawolo fɛn o fɛn ci k"a sɔrɔ gɛlɛya ma sɔrɔ.
  Ani ni a mago bɛ a la, o tuma na fɛ, a kun tilancɛ!
  Natasha ye marifa ci jugu la, ka pɛrɛn:
  - ne ye kɛlɛcɛ gɛlɛn ye fo hali misiden tɛna n sennatan ! N b'a kunkolo kari!
  Zoya y"a jira ni daŋaniya ye ko:
  - n b' a ka biɲɛw kari !
  Ani sungurunnin sennasanbara bɛ grenade dɔ fili. Ani Naziw ka pankurun fila bɛɛ bɛna ta ani ka ɲɔgɔn gosi.
  Wa o kɔfɛ, Aurora bɛna gosi cogo min na, o filɛ nin ye. Wa fana ni sennasanbara ye, a bɛna mɔgɔfagala dɔ daminɛ.
  Ani ka mankanba bɔ:
  - Bonya ka kɛ Stalin ye, a ka hakilitigiya bonya !
  Aurora ye mɔgɔ jugu ye tiɲɛ na. Kɛlɛ kɛli ɲɛfɛla fila la, o bɛ cogo di? Tiɲɛ na, o kɔrɔ ye yɛrɛfaga ye.
  Ani mun na Stalin nana ni Irisi jamana ye nin ko in na?
  Npogotiginin min bɛ tugun n"a senkɔniw ye, o bɛna saya nilifɛn fagalen dɔ daminɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Bonya ka kɛ ɲɛmaa kura ye !
  Ayiwa, tiɲɛ don! Stalin yɛrɛ ɲɛda ka dɔgɔ. Wa o ye hakili dɔgɔyali taamasyɛn ye.
  Svetlana ye marifa ci a yɛrɛ la. Ani ka grenade dɔ fili ni sennasanbara ye. A bɛ kɛlɛɲɔgɔnw jɛnsɛn. A bɛ u tiɲɛ ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Bonya ka kɛ Irisi alaɲɛsiranbagaw ye !
  Wa tuguni, n"a sennasanbara gansan ye, a bɛna fɛn dɔ fili min bɛ tiɲɛni kɛ kosɛbɛ.
  Npogotiginin minnu bɛ yan, olu ye kalifa ye fo Fritz tɛna u ta.
  Npogotigi naani ye fanga belebeleba ye. Wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye k"u bɛ panti kelen de kɔnɔ.
  Wa o bɛ seba dɔ di u ma ka kɛlɛ kɛ.
  Natasha bɛ tasuma na. Farafinna kɛlɛcɛw bɛ ka taa ni jikuruba ye, hali Ɛnduw ni Arabuw.
  Alimanw b"u Kɛ kanon balo ye. K"a sɔrɔ hinɛ ni nimisali si ma kɛ ka baara kɛ kɛlɛw la. Wa tiɲɛ na, u bɛ nimɔrɔ ta.
  Sukhumi tigɛra dugukolo fɛ kaban. Wa a ka jugu kosɛbɛ. An bɛna marifaw ban sɔɔni ani an bɛna kɔsegin.
  Nka k"a sɔrɔ npogotigininw t"a fɛ hali bi ka u yɛrɛ di. U bɛ se sɔrɔli siko kɛ. Hali ni fanga tɛ kelen ye. Ani Moskow lamininen don.
  Natasha bɛ hami o ko la. A bɛ grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye. A bɛ juguw kari ka dɔnkili da:
  - Ni faaba bɛna jɔ !
  Zoya fana ye binkannikɛlan pake fili n"a sennasanbara ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Irisi baji tɛna ja !
  Wa a ye jugu fiyɛ ka bɔ bagasi bɛɛ la, so kɔnɔ ka kɛ kɔsegin ye.
  Ani ka tanki fila-fila kari ...
  Nka ka bɔ san fɛ, binkanni-aviyɔnw bɛ daminɛ ka digi.
  O la sa, n"u bɛ kɛwalew kɛ do?
  Aurora y"a ka misiri ci. A ye Alemaɲi ka mobili dɔ gosi. A y'a Kɛ a binna.
  O kɔ, waraba kunsigi bilenman ye sɔgɔsɔgɔ:
  - Kominisi min tɛ dancɛ ye !
  O kɔ, Svetlana y"a daminɛ ka marifa ci. Ani ka kɛlɛcɛ nɛrɛmaw tigɛ ka jigin. Wa o kɔfɛ, i n"a fɔ sennasanbara, a bɛna limoni fili.
  Ani ka mankanba bɔ:
  - Bonya ka kɛ ala kuraw ye !
  Natasha ye marifa ci jugu la ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Irisi alaɲɛsiranbagaw !
  Wa ka bɔ a sennasanbara fililen na, awiyɔn bɛ pɛrɛn.
  Ninnu ye terminator sungurunninw ye. Ni u bɛ kɛlɛ la kaban, o tuma na fɛ, mɔgɔ si tɛ se k"u kunbɛn.
  Zoya fana bɛ fɛn dɔ fili jugu ma min bɛ fanga o fanga faga. Ani fɛn min bɛ jugu halaki. Kɛlɛcɛ, k'a ɲinw bɔ kɛnɛ kan, a bɛ pɛrɛn:
  - Aviyɔnw bɛ kɛsu kɔnɔ !
  Ani bolokɔnincininw bɛ saya nilifɛn fili tugun.
  Wa o kɔfɛ Aurora bɛna limoni dɔ ci jugu ma. Aw ye ta ka mankan bɔ:
  - Siniko ye anw ta ye !
  Svetlana y"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan k"a fɔ ko:
  - Ka ɲɛsin kominisi ma, ani seko kura sɔrɔli !
  Wa tugun, a ye grenade fili cogo min na n"a sennasanbara ye. Wa a na bɛɛ faga. Ayiwa, ni o bɛɛ tɛ, o tuma na, dɔw bɛ yen tiɲɛ na.
  Naziw wulila ka don daga kɔnɔ. Wa nin ye u ka gɛlɛya ye. Yan, i bɛ se ka Jagdtigr yɛrɛ-boli marifa ye. Mobili kɔrɔlen don, nka a bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ. Tutigɛbaga cɛdennin dɔ bɛ girin ka na a fɛ. Ani a bɛ sɛgɛn minɛn dɔ la.
  Ani marifa min bɛ a yɛrɛ ta, o bɛ pɛrɛn cogo fitinin na.
  Cɛdennin b'a nɛnkun Bɔ k'a Dɔnkili Da ko:
  - An ka minni kɛ Fasokanw ye , an ka minni kɛ Stalin ye !
  An ka minni kɛ ka minni kɛ tugun!
  Anw tutigɛbagaw bɛna Hitler faga!
  Fasisiw b"a sɔrɔ. Hali ni a ka gɛlɛn Kɛlɛbolo bilenman ma. Grozny dugu lamininen don Naziw fɛ, nka hali bi u bɛ kɛlɛ kɛ o kɔnɔ. Npogotigininw ye top notch ye yan.
  Tamara bɛ kɛlɛ kɛ yan. A bɛ jisigilan na ani a sennasanbara don. Wa, waati ka suma ani sungurunnin in bɛ se kosɛbɛ. Beauté (cɛɲi) bɛ tasuma na. Ni sennasanbara ye Naziw kan, a bɛ pakew bɔ minnu bɛ se ka bɔn, ka dɔnkili da ko:
  - Hitler bɛna nɛgɛw sɔrɔ sɔɔni sanubɔlan kɔnɔ,
  A bɛna kɛ i n'a fɔ wulu min bɛ tasuma kan ...
  Jinɛw bɛna tɔɔrɔ dugukolo jukɔrɔ - .
  Mɔgɔ minnu tun bɛ Sitanɛ bato!
  Wa, limoni dɔ min bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ, o bɛ pan ka bɔ cɛɲi sennasanbara la, ka Naziw kari.
  Mariyama b"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - Grenadew bɛna mɔgɔ faga !
  Ani ka Tamara bugɔ a kamankun na. Npogotiginin fila bɛ kɛlɛ la, sanfɛ, Darapo bilenman dɔ bɛ yen min sɔgɔlen don ni marifaw ye.
  Npogotigininw sennasanbara don ani a bɛ ɲini ka kɛ fini tɛ u bolo, nka u t"a fɛ ka Soviyetiki duguw di.
  Maria ye dɔnkili dɔ da min bɛ mɔgɔ nisɔndiya. O waati kelen na, a ye tasuma ɲɛminɛ, hinɛbali ni mɔgɔfagala;
   Mɔgɔba caman bɛ yen,
  Minw ka kɛwalew bɛ balo san kɛmɛ caman kɔnɔ, Tɔgɔba caman bɛ yen, Minw bɛ wele ko mɔgɔ tɛ sa.
  
  Talen-falen-falen caman ye epiki dɔnkiliw mara, Nka a ka nɔgɔn ka tɛmɛn cɛfarin bɛɛ kan Wa an bɛɛ kanulen - kelen.
  
  A y"a ka denmisɛnya kɛ kuluw cɛma, A tugura kɔnɔw ka wuluwulu kɔ, A ye ciyɛn sɔrɔ kuluw la Kɔnɔw kamankun cɛɲi.
  
  A tɔgɔ, ni sanpɛrɛn ye, A ye kɔgɔji tigɛ, A gɛrɛla ani a dɔnna jamana bɛɛ ka baarakɛlaw fɛ.
  
  Sinuwa jamanaba kan, Dusukun bɛɛ kanulen, Nin tɔgɔ in bɛ Fanzam laseli - hɛrɛ, laban - masasobaw ma.
  
  Stalin ye nisɔndiya pankarti ye, hadamadenw ka tilebɔ! Stalin kanulen ka ɲɛnamaya san caman, san jan caman kɔnɔ!
  Npogotigininw ye dɔnkili da ka ɲɛ. Maria, Tamara, farala Veronica ni Victoria fila bɛɛ kan.
  Cɛɲi naani bɛɛ lamininen don, nka u bɛ kɛlɛ kɛ cogo min na.
  Yan, Maria ye grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye, ka Alemaɲi ka binkannikɛlan dɔ ci ka bin. Ani cɛɲi bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ an ka pati ye !
  Veronica fana ye saya nilifɛn ci n"a sennasanbara ye, ani HE-162 bɛ ci. Kɛlɛcɛ bɛ mankanba bɔ:
  - nɔɔrɔ , min ka bon ni nɔɔrɔ ye !
  . SABABU #6
  Victoria, ka marifa ci a juguw la, ka marifa ci, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Kominisi ka ɲɛtaa nataw kama !
  Ani cɛɲi naani, u bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye ani sennasanbara bɛ ŋɛɲɛ.
  U ye o npogotiginin suguw ye minnu ka bon kosɛbɛ.
  Mirabela ni Anastasia bɛ ka kɛlɛ kɛ sankolo la. Ani u bɛ Naziw fana hakili ko.
  Mirabela ni nisɔndiya ye, tweets:
  Fɛn bɛɛ bɛna ɲɛ diɲɛ kɔnɔ
  I ka jamana kanu ni diyanye ye!
  Ani tuguni ni senkɔniw ye, ka tɛmɛn finɛtiri da wulilen fɛ, i n"a fɔ a bɛ limoni fili. Ani ka sɔgɔsɔgɔninjɛ kɛ fasisiw la. Mobili wɛrɛ min jigira, o binna.
  Nin ye namara ye - i ka kan ka se yen.
  Anastasia ko ni nisɔndiya ye ko:
  - Lenin tun na i tanu !
  Mirabela ye Alemaɲi mobili fila-fila bin ni pɛrɛn kelen ye, a y"a kɔlɔsi:
  - Stalin, siga t'a la, ale fana !
  Anastasia ye Naziw ka awiyɔn saba tigɛ k"a jira ko:
  - K'a sɔrɔ siga si t'a la !
  Npogotigininw ka nɛnɛ kosɛbɛ. Ani min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye cɛɲi ye. U ye funteni ni nɛnɛ jatebɔ ye o waati kelen na.
  Mirabela, min tun bɛ ka awiyɔn wɛrɛ ci, o y"a kɔlɔsi ko:
  Diɲɛ kɔnɔ fɛn bɛɛ ye danfara ye...
  Anastasia ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ ni dimi ye:
  - Filɛsofi wɛrɛ tɛ yen !
  Wa a ye finɛtiri fana da wuli ka grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye. Nin sen in na, ME-262 pɛrɛnna.
  Mirabella y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma.
  - I ye baara kɛ kosɛbɛ !
  Anastasia, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan, a y"a fɔ fana ko:
  - A ye min kɛ, a y'o kɛ !
  Wa kɛlɛcɛ fila bɛɛ bɛna ŋɛɲɛ kɛ. Ani ka ɲɛjibɔ kɛ ɲɔgɔn na.
  Ɔwɔ, cɛsiri min kɛra, o bɛ mɔgɔ kabakoya.
  San 1946 samiyɛ la, kɛlɛ juguw kɛra dugu kɔkan Volga baji kan. Musow ka sniper bataillon, min tun bɛ Kapiteni Alena Ogurtsova ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ, ye lafasali jɔyɔrɔ ta Volodarsky sira tiɲɛnenw na. Npogotiginin minnu tun bɛ ni marifaw ni marifaw ye, minnu sirilen bɛ ni grenade kuluw ye, olu tun dogolen bɛ tiɲɛniw kɔfɛ.
  Alena yɛrɛ bɛ finimugu nɔgɔlen dɔ don a farikolo farilankolon kan, a bɛ pantalon surun na, a sennasanbara don. Npogotigi cɛɲi ni kurulen, a kɔkili barikama, a cɛsirilan finman, kunsigi surun tigɛlen kɛsu tilancɛ jukɔrɔ. Ɲɛda bɛ jira kosɛbɛ, cɛya dawolo bɛ a la, ɲɛ buluw bɛ bɔ ɲɔgɔn na. Kunsigi bulama jɛman kɛra nɛrɛmuguma ye ni buguri ye, disi sanfɛla, ɲɛda gɛlɛn. Kapiteni Alena bɛ kɛlɛ la a ka ca ni san fila ye wa hali n"a ka kamalenninya don a ye caman ye. Npogotiginin senw bɛ datugu ni tigɛ ni kurukuruw ye. Npogotiginin bɛ se ka taama sennasanbara la ka tɛmɛ butiki gɛlɛnw ni nɔgɔlenw kan.
  Senkɔni jɛlen bɛ dugukolo yɛrɛyɛrɛ dɔɔnin dɔɔnin, a bɛ lasɔmi minɛn dɔ gɛrɛgɛrɛ la, wa dugukolo ba yɛrɛ bɛ muɲuli fara a kan. Faan dɔ fɛ, npogotiginin senw gɛlɛyara, wa u tun tɛ siran nɛgɛ funteni ɲɛ, walima tiɲɛniw ka bɔgɔbɔgɔ nɔgɔlenw ɲɛ, nka fan wɛrɛ fɛ, u ma bɔnɛ u ka dusukunnataw ni u ka se ka fɛn caman sɛgɛsɛgɛ, ka lasɔmi kɛ ka tɛmɛn ka lamaga mankan fɛ tankiw.
  Alenka kanulen bɛ ka grenade minɛ ni explosion pake sirilen ye. A ka kan ka wuluwulu ka taa Alemaɲi ka pankurunba siranninba "Lion" la, ka nbɛdaw ji bɔ ni marifaw ye.
  Mariyama bɛ wuluwulu a kɛrɛ fɛ. Sennasanbara fana, o la, bataillon npogotigininw bɛɛ kɛra ka bɔ butikiw la, k"u ka komandan ladege. A senkɔniw bugurilen bɛ nɔgɔ ni sungurunnin bɛ wuluwulu a sen naani bɛɛ la. Maria kunsigi jɛman bɛ ɲagami ani a ka jan... A bɛ sɔgɔsɔgɔ dɔɔnin. Npogotiginin yɛrɛ ka dɔgɔ, a ka dɔgɔ, a bonya ka dɔgɔ. A bɛ se ka fili yɛrɛ ko sungurunnin don, a kamankunw ka surun ani a kunkolo bɛ i n"a fɔ a ka bon.
  Nka Mariyama ye ko caman sɔrɔ kaban. A sera ka taa bɔ fasisiw ka jɔnya la, a kɛlen ka kisi tɔɔrɔ juguw ma, ani minɛnw, kabako dɔ fɛ min tɛ se ka faamuya, a sera ka boli yɔrɔ min na. Nka n"i y"a ɲɛda nɔgɔlen n"a ɲɛda nɔgɔlen lajɛ, i tɛ se k"a fɔ abada ko u y"a bugɔ ni lastikuw ye a senkɔniw na, jikuru dɔ tɛmɛna a fari la.
  Maria ye marifa ci... Reich sabanan ka sɔrɔdasi dɔ, nin ko in na, Arabu don, binna ka sa, a dawolo bɛ cɛncɛn ni binkannikɛlanw kɔrɔta.
  Alenka ye grenade kulu dɔ sɔgɔ binkɛnɛ kulu dɔ jukɔrɔ. Sisan "Waraba" tɔni kɔnɔntɔn bɛna wuluwulu yan k'a fiyɛ. Npogotiginin ɲɛ buluw bɛ manamana i n"a fɔ safir a ɲɛda la, u bɛ nɛrɛmuguma tile jeni ni buguri fɛ.
  Ko kɛlenw b"a jira ko jidagayɔrɔ min lakananen don koɲuman, o bɛna a jɔyɔrɔ Changer sisan. "Lion" bɛ ni milimɛtɛrɛ 100 ye kɛrɛfɛ kɛlɛcɛw la, wa hali a bɛ kɛ kɛrɛ fɛ. Mɔgɔ bi saba ni naani tɛ se ka kari a kɔnɔ, Keveshes girinmanw dɔrɔn de bɛ se ka sababu sɔrɔ. Nka ntumuw de ye laɲini ye. Koba ye ka mobili bɔ mobili la ka taa taama na ...
  Anyuta ye bɔgɔdaga dɔ ci ka bɔ mitrailleuse dɔ la... Sɔrɔdasi dɔ, mɔgɔ si t"a dɔn jamana min ye, o binna duguma. Alimanw, ka sɔrɔ ka kɔrɔnfɛla fanba minɛ, u bɛ Aryanw joli jate kosɛbɛ ani ka koloniyali sɔrɔdasiw fili kɛlɛ la: Arabuw, Farafinw, Ɛnduw, Azi suguya caman, ani Erɔpukaw. Polognekaw fana hakɛ cayara - minnu delila ka bɔ denso la ka Bolshevik Irisi kɔniya. Ukraine jamanadenw, ani Don Cossacks, ani Chechens, ani Caucase Khaganate bɛɛ bɛ kɛlɛ la yan. Hitler ye diɲɛ jamana bɛɛ lamɔ.
  Jugu caman...
  Anyuta bɛ a yɛrɛ tanga marifa tasuma ma ni seko ye. Marifa tun bɛ ɲini ka fara, a kɛra nɛrɛ ye buguri fɛ, a senkɔni bulama, npogotiginin. Kapiteni cɛɲi yɛrɛ ye sɔgɔsɔgɔ sɔrɔ k"a ye ko nilifɛn belebeleba dɔ bɛ ka surunya cogo min na. Npogotiginin y"a yɛrɛ tigɛ, k"a fɔ ko:
  Hali marifa tɛna an bali!
  Maria ye marifa ci ka segin... Npogotigi wɛrɛ, Alla, kunsigi bilennen don kosɛbɛ, a janya ka ca ni cɛmancɛ ye, wa a farikolo ka ca, hali n"a ka dumunifɛnw ka dɔgɔ. Fana npogotigi cɛɲi kosɛbɛ, a kɔkiliw ka bon, a cɛsirilan bɛ tuck up, a tɛ musoya kamankun janw ye, ani a sinw ka jan.
  Alla bɛ kɛlɛ kɛ a ka fini surun dɔrɔn na, fini bɛ tigɛtigɛ ka kɛ buguri ye, ani ka fini kuraw lase Volga baji tigɛ. Ala k"a bali ka marifa caman wɛrɛw di, ani dumuni dɔɔni, ka di Soviyetiki sɔrɔdasi sɛgɛnnenw ma.
  O la Alla bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye, a senw bɛ sɔgɔsɔgɔ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la a gɛnɛgɛnɛw. Sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ ye sen kininbolo senkɔni gosi, wa a bɛ dimi, taama ka gɛlɛn.
  Kunsigi bilenman, buguri bɛ min na, a bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye Alla b"a ɲɛda cɛɲi, nka o waati kelen na, a ɲɛda gɛlɛn. Npogotiginin, a bɛ marifa ci, a ko:
  - Matigi, Moskow ani Stalin bɛ an sanfɛ !
  Ani a bɛ Naziw tigɛ minnu tun bɛ binkanni kɛ, a yɛrɛ tɛ waati sɔrɔ ka segin kɔ.
  Tiɲɛniw ni sira misɛnninw b"a to a ka gɛlɛn Alemaɲi pankurunba siranninw ma ka wuli. Nin ye "Sogo" tɔni kɛmɛ fila ɲɔgɔn ye wa u tɛ Se ka Tɛmɛ hali dɔɔnin ...
  I n'a fɔ Anyuta tun b'a miiri cogo min na, "Lev" ye mobili boli dɔɔnin, k'a yɛrɛ su nɔgɔ kulu dɔ kɔnɔ. Bòliba dɔ Kɛra yen. Ntumu pɛrɛnna, wuluwulu tiɲɛnen fila-fila wulila ka taa.
  Tanki joginlen in jɔra, ka bɔgɔdaga dɔ pan ka bɔ a barika la...
  Yɔrɔ dɔ ye mankanba bɔ yɔrɔ jan, ka tiɲɛniw to yen. Anyuta, i n"a fɔ sa, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - O de ye ne ka jatebɔ ye ! A ye konte dɔ da wuli...
  Npogotiginin-kapitɛni bɛ wajibiya tugun ka wuluwulu ka taa. Alimanw n"u ka satelitiw tɛ se ka baara kɛ n"u ka fɛɛrɛko sanfɛla ye binkannikɛlanw kɔnɔ. Hitler kuncɛba ka jalaki sababu fɛ, Reich sabanan ka jamakulu tun bɛ jɔyɔrɔ kɛlɛw la duguba dɔ kɔnɔ min tun ka bon kosɛbɛ ani min tun barika ka bon kosɛbɛ.
  Maria ye grenade dɔ fili. K"u wajibiya ka somersaults kɛ Alimanw walima Arabuw kan minnu binna, ka wuli. Nazi kɛlɛcɛw dɔ y"a bolo tigɛ, k"a dulon a kan, tubabukan wagati min bɛ ni boussole ye.
  Mariyama b"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - boussole bɛ min jira i la - jahanama sira !
  Ani npogotigi cɛɲi dɔ bɛ seramiki nɔrɔlen dɔ lamaga ka bɔ a senkɔni bugurilama na.
  Alla fana bɛ buguri lamaga, n"a sin barikamaw ye minnu falen don. Sinbara bɛ ɲini ka kɛ nɛrɛ ye nɔgɔ fɛ ani ka nɛ bɔ. Ani k"a ɲini ka ko. I ka kan ka dingɛ da tugun ni Alemaɲi ka marifa fitininw bɛ ka sɛbɛnni kɛ. Ani ka wuluwulu kɛ plastunski cogo la.
  Npogotigininw ka bataillon b"u jɔyɔrɔw minɛ, hali ni marifaci bɛ yen. Wa u bɛ marifa girinmanw tigɛ, ka bɔnbuw bin ka bɔ san fɛ ... Nka foyi tɛna Soviyetiki cɛfarinw ka jagɛlɛya tiɲɛ.
  Yan, Anyuta bɛ Panther ye a bɛ ka wuluwulu ka tɛmɛ. Ayiwa, nin tanki in tɛ siran ten tugun.
  Aw bɛ se k"a bugɔ kɛrɛ fɛ. Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ, ka buguri daji bɔ min jiginna a da cɛɲi kɔnɔ. A ye grenade dɔ ta a bolo, a girinya tun bɛ ni fɛn dɔ ye min bɛ se ka bɔn. I ka kan ka don sonyali la k"a sɔrɔ i ma i kɔlɔsi. Nka sisi ka ca kosɛbɛ a lamini na.
  Anyuta y"a daminɛ ka wuli ka wuli, k"a lafiɲɛ jibolisira kan n"a senkɔniw ni a kɔkiliw jɛlenw ye. A tun bɛ i n"a fɔ pusi min bɛ soso dɔ sɔgɔsɔgɔ. Npogotiginin hakili jigira kɛlɛ in na kabini o san binaani ni kelennan samiyɛ juguba in na, waati min na Wehrmacht ye URSS ka yɔrɔbaw bin ni janfa ye. Yala sunguru fila si tun tɛ, a tun bɛ ɲini ka kɛ sungurunnin sirannen ye wa? A daminɛ na, ɔwɔ, nka o kɔfɛ, i bɛ deli o la. Wa, i b"a ye kaban ko bɔgɔdaga minnu bɛ pɛrɛn tuma bɛɛ, olu ye mankan gansan ye.
  Wa sisan a pɛrɛnna ka surunya kosɛbɛ. Npogotiginin y"a bugɔ a kɔnɔbara la. Fɛnɲɛnɛmaw bɛ boli ka bɔ san fɛ i n"a fɔ kungo kɔnɔ sumanw kulu. Anyuta bɛ sɔgɔsɔgɔ ni dawolo tigɛlenw ye:
  - Tilennenya tɔgɔ la, Matigi !
  Npogotiginin b"a ka wuluwulu teliya ani ka grenade dɔ fili ni pake binkannikɛlan dɔ nɔrɔlen bɛ a la. Sisan bɛ pan ni arc ye. Bɔgɔbɔgɔli dɔ bɛ mɛn, Panther kɛrɛfɛ kɛlɛkɛminɛn finmanw bɛ juru don a yɛrɛ la. Alemaɲi ka pankurun bɛ daminɛ ka jeni, kɛlɛkɛminɛn bɛ pɛrɛn.
  Anyuta bɛ sɔgɔsɔgɔ ni nisɔndiya ye:
  Aw ni ce Matigi Yesu! Ne dalen bɛ aw dɔrɔn de la! Ne bɛ delili kɛ i kelen na!
  A bɛ panther kari. Ni jiribolo jan dɔ tigɛra, a su donna binkannikɛlanw kɔnɔ. Frontal armour, min bɛ bɔ kɛrɛfɛ kɛlɛkɛminɛnw na, o bɛ i n"a fɔ scoop.
  Anyuta, min ɲɛw, ɲɛda min bɛ kɛ bulama ye buguri ni tilejeni fɛ, olu bɛ manamana ni ɲɔkisɛw ye, o ko:
  - Ni okɛw ka ca jugu bolo, an ka lafasali barika ka bon !
  Alla ye sexy kosɛbɛ a ka panti nɛrɛma na, ani farikolo farilankolon, buguri, barikama. Npogotiginin hakili ka di kosɛbɛ. A bɛ se ka galasi tigɛtigɛlenw fili n"a senkɔni gansanw ye.
  Sisan, a ye fɛn nɔgɔlen dɔ fili n"a sen cɛɲi ye min datugulen don ni buguri ye. Ani ka nɔrɔ, fasisi dɔ dawolo la yɛrɛ. Alla cɛɲi ye kumakan fɔ:
  - Wa ne ye cɛnimusoya taamasyɛn ye , ani saya taamasyɛn !
  Npogotiginin, o kɔfɛ a ye wuluwulu kɛ tugun, ka marifa ci. Anyuta fana ye tasuma ɲɛminɛ.
  Kapiteni cɛɲi, a kɛlen kɔ ka fasisiw tigɛ, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ɲɛnamaya ye cakɛda ye, wa fɛn fitinin minnu bɛ a kɔnɔ, olu ye jɛgɛnw ye ...
  Maria ye marifa ci, ka Fritz kunkolo tigɛ ka da wuli ka a fara a kan ko:
  - A tɛ se ka kɛ ko i kana nafa don jɛgɛnsira la !
  Anyuta, tuguni ka marifa ci tigitigi, a ye kurukuru:
  - Nka i tɛ se ka taa cycles kɔnɔ trifles kan ...
  Maria, i n"a fɔ a bɛ marifa ci, a y"a fara a kan ko:
  N"o tɛ, cakɛda bɛna i datugu!
  Npogotigi wɛrɛ Matrena, ale fana cɛ ka ɲi kosɛbɛ, ni tutigɛbaga Seryozhka ye minɛn dɔ labɛn nɛgɛ kan. U fla y'a Gɛn... Booger namaratɔ in y'i Dòn "Tiger"-2 ka caterpillar kɔnɔ. Ani cogo min na nin Alemaɲi mobili min bɛ ni barika jan ye, o bɛna pɛrɛn.
  Cɛdennin min ɲɛ ye bulama ye, n"o ye Sergei ye, o y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - An ka Irisila, i ye bulon sɔrɔ !
  Wa a ma waati sɔrɔ ka panpan, ka manamana, ka nɛrɛ, a senkɔni jiginlen, ka bɔ so sanfɛla bintɔ la.
  Matryona ye cɛnin kɔ dama k'a fɔ ko :
  - I hakili ka di kosɛbɛ !
  Tutigɛbaga y"a ka sira ta ka taa ɲɛfɛ ani a donna musow ka kɛlɛbolo la. Cɛdennin fana bɛ daɲɛw da kosɛbɛ. Misali la, a ye awiyɔnw dilan walisa ka fasisiw ka binkanni awiyɔnw ci. Ni Focke-Wulfs, walima TA-152w wulila, mankan dɔ bɛ mɛn min bɛ mɔgɔ tulo tigɛ cogo kabakoma na.
  Alemaɲikaw bɛ bɔgɔdaga kɛ ka kɛɲɛ ni Wagner ka sinfoni dɔ ye. O dɔnkiliba sugu.
  Matryona ko ni dimi ye ko:
  - U b'a ɲini hali bi k'an lasiran !
  Tutigɛbaga cɛden ye dɔnkili da ni pathos ye:
  - Irisi kɛlɛcɛ tɛ siran saya ɲɛ , .
  Saya tɛna an ta sankolo dolow jukɔrɔ!
  Sabu Rus senuma bɛna kɛlɛ kɛ kosɛbɛ,
  N ye marifa barikamaba in doni!
  Matryona, npogotiginin janyalen, farikolo-ɲɛnajɛlen, a kɔkiliw ni a kamankunw ka bon, o ye sɛnɛkɛla muso ye min bɛ kɛ cogoya la. Finiw tun bɛ tigɛ kɛlɛ waati la ka kɛ finimuguw ye, sen barikamaw bɛ kɛ fɛn ye min tɛ fɛn ye, kunsigi bɛ siri ka kɛ bɔgɔlan fila ye ka buguri kɛ kosɛbɛ.
  Seryozhka si bɛ san tan ni kelen dɔrɔn na, a ka dɔgɔn balodɛsɛ fɛ, cɛnin sɔgɔlen don ani a nɔgɔlen don, foyi tɛ a la ni suruku tɛ. Cɛdennin kunsigi finmanw kɛra nɛrɛmuguma ye, wa a kɔkiliw bɛ jira fari finman, nɛrɛmuguma ani nɔgɔlen fɛ. Senw binna kosɛbɛ, ani jeninida la, joginda, ni kurukuruw. Tiɲɛ don, siniɲɛsigi y"a to den kana jogin kosɛbɛ.
  Matryona bɛ iko a ka bon ani a fasalen don a kɔkanna na, hali ni sungurunnin tɛ fasa fewu, nka sogo barikama ni degelen bɛ a kolo kan. Ka fara o kan, a kɛra i n"a fɔ kɔngɔ ma nɔ bila a ka portly ni a farikolo belebeleba la fewu.
  Npogotiginin bɛ marifa ci ka bɔ marifa girinman dɔ la min bɛ pankurun kɛlɛ. Alemaɲi mobili tɛ se ka sɔgɔ ɲɛda la, nka sababu bɛ yen siraw la.
  Wa "Waraba", min ye binkannikɛlan girinman dɔ sɔrɔ wotoro jukɔrɔ, a y'a daminɛ ka sisi fiyɛ i n'a fɔ sigarɛtiminbaga gɛlɛn.
  Seryozhka ye dɔnkili da ni juguya ye:
  - Fritz nɔgɔlen k'a sɔrɔ a ma miiri, a ye sigarɛti mana da la ! Tiɲɛ don, a donna gɛlɛyaba la!
  Matryona, k"a ka misiden farikolomaw ni ɲɛgɛnw yeelen, a ye pɔnpe dɔn dɔ gosi n"a sen jɛlenw ye minnu cɛ ka ɲi. Npogotiginin ye dɔnkili da ko:
  - Irisi ɲɛda senumaw bɛ wuli ka bɔ taamasiyɛn na ... Ala k"a bali i ka Fritz ba kelen su ji la a dɔgɔyalenba la! Wa ni mɔgɔ dɔ ye bugɔli kɛ ka tɛmɛ fasisiw kan, mɔgɔ si tɛna i jalaki o kosɔn, aw ka da a la!
  O kɔfɛ, a ye pankurun kɛlɛli marifa doni kokura, ka marifa ci tugun. Alemaɲi ka bolifɛnw tabaga ye sisi fiyɛ tugun.
  Npogotigininw ka bataillon ye tiɲɛniba kɛ Fritz la. Nka a ye bɔnɛ sɔrɔ fana. Yan, sungurunnin kelen farala tilayɔrɔ fila la, a ɲɛda kɛra ten, hali ni buguri tun bɛ a la, a ɲɛda kɛra jɛman ye.
  Stalingrad fanba minɛna Naziw fɛ kaban, nka dugu min tora, o t"a fɛ ka a yɛrɛ di ka a yɛrɛ di.
  Anyuta kɔni b'a ɲini ka "Tigɛ" kari. Alemaɲi ka mobili barikama dɔ, ye grenade sɔrɔ a kɛrɛ fɛ, nka a ma a yɛrɛ di. A bɛ a yɛrɛ wuli ka kanon dɔ ci. Npogotiginin ka kan ka dingɛ don duguma, ka binkɛnɛw, walasa a kana sɔgɔsɔgɔ fiɲɛba fɛ min bɛ bɔ sisan fɛ.
  Anyuta bɛ sɔgɔsɔgɔ ni dususuma ye:
  - Mama, papa, n b'i yafa !
  Maria ye grenade dɔ fili Tigɛ ma, o min pɛrɛnna a ɲɛda la. Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ka ɲɛsin yeelen kalanni ma nɛnɛ waati la kaban ... n bɛ segin a kan k'a sɔrɔ a ma kɛ ni danfara ye ko Hitler ye banajugu ye !
  Alla, ka naziw ɲɛ tiɲɛ, ka ji bɔn u kan ni pɛrɛn ye, a ye a yɛrɛ sɛgɛn:
  - Kaburu kɔnɔ, n ye Furu ye sisan ! Wa a ye faantan in gosi a ɲɛ na yɛrɛ!
  Npogotiginin kunsigi bilenman in ye grenade fili tiɲɛ na tanki la n"a bolokɔnincininw ye. A ye barika gosi ... Bɔgɔbɔgɔ dɔ tugura o kɔ ani "Tigɛ" dawolo tiɲɛna.
  Alemaɲi siranbagatɔ y"a ta k"a kɔsegin.
  Anyuta ye sɔgɔsɔgɔ kɛ a nugu kɔnɔ:
  - Anw ta, aw ta tɛna sɔn !
  Maria ye Hitler ka sarala sɔrɔdasi dɔ tigɛ ni marifa ye ka dɔnkili da ko:
  - Wa mɔgɔjugu tɛ tulonko ye ! Bolo ni senw, a bɛ Irisi juruw tigɛtigɛ! A b'a ɲinw don dusukun yɛrɛ la ... A bɛ faso min fo duguma !
  Anyuta ye sɔgɔsɔgɔ, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Fuhrer bɛ pɛrɛn ni kungo ye, k'a yɛrɛ ɲɛji bɔ !
  Maria, ka marifa ci, a y"a fara a kan ko:
  - Ayiwa, saya bɛ puwɛnti, sɔgɔsɔgɔ !
  "Shtumrtiger" dɔ min ka jugu ni o ye ka tɛmɛ o kan, o bɔra kɛnɛ kan. A bɛ sow ni bunker bɛɛ tiɲɛ. Ka fara o kan, a tɛ gɛrɛ Soviyetiki sɔrɔdasiw jɔyɔrɔw la. Mobili in bɛ datugu Alemaɲi marifatigiw fɛ.
  Anyuta b"a ye ko a tɛ se ka kɛ ka gɛrɛ Fritz jɔyɔrɔw la. Nka sankolo la Focke-Wulfs. O masin dɔ bɛ pan ka surunya Soviyetikiw ka jɔyɔrɔw la. Npogotigininw ye marifa ci a la.
  Alla ye grenade dɔ fili ani a y"a fɔ ni dimi ye ko:
  - Saya juguman kɔnɔ - yafa tɛ yen !
  O kɔfɛ, npogotiginin bɛ turn di ka bɔ masin marifa la. A bɛ segin kɔ joona joona. Alemaɲi ka pankurun kura dɔ "Panther" -2 min bɛ ni tourelle fitinin ye ani silhouette min bɛ duguma, o bɛ boli joona ka taa san fɛ.
  Npogotigi damadɔw bɛ grenadew fili Alemaɲi mobili ma. Ale, n"o ye kadow sɔrɔ, a bɛ nɛnɛ, a tɛ se ka wuli.
  Alla ye fiyɛli kɛ, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Nin ye binkanni kura ye ! An bɛna a da tigɛ!
  Panther-2 ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a ka marifa barikamaba ci.
  Tasuma koloma ye fiɲɛ tila, ka fiɲɛ sumaya o yɔrɔnin bɛɛ la ani ka kuran kɛ.
  Alla ye sɔgɔsɔgɔ, bɔgɔdagaw wulila ka tɛmɛ npogotiginin tilancɛ farilankolon kan. Kunsigi bilenman maloyabali y'a kɔkiliw lamaga k'a fɔ ko :
  - Wa Newton ye se sɔrɔ juguw kan , ka juru fili ka bɔ masasigilan kan ! Fritz a ye a ka Newton ka sariya dekere!
  Stalingrad bɛɛ tun datugulen don tasuma fɛ, tuma min na a kɛra i n"a fɔ tasuma kanw tun bɛ sankolo sɔgɔ ani ka sɔgɔsɔgɔninjɛ bulama, oranjɛ ani bilenmanw sɔgɔsɔgɔ! Wa, sɔgɔsɔgɔninjɛ bɛɛ bɛ i n"a fɔ jinɛ min bɛ boli jahanama ka masadugu kɔnɔ.
  Anyuta, ka Alemaɲi kɛlɛcɛ dɔ bin, a y"a ɲɛ buluw wuli, ka dɔnkili da ko:
  - I bɛ mun sɔgɔsɔgɔ musokɔrɔba jugu ? Aw ka da a la ko hakiliɲagami dɔgɔtɔrɔso dɔrɔn de bɛ ka kasi aw kosɔn!
  Maria ye dɔnkili da dɔnkili dɔ kɔnɔ, ka marifa ci Naziw ma:
  - A ka ɲi cogo min na ka i da bin kan ka Fritz gosi a kun na ! Aw ye poultice labɛn Fuhrer ye, ka marifaw ci ka bɔ marifa la!
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni kɔnɔnafili ye, ka wuli ka bɔ a kɔnɔbara la ka taa a kɔ la. N ye nɛgɛso dɔ dilan ni senw ye. Grenade dɔ wulila ka taa san fɛ. Focke-Wulf min tun bɛ pan, n"o ye sɔgɔsɔgɔninjɛ sɔrɔ a kɔnɔbara jukɔrɔ, o wulila teliya la ka taa sanfɛ. A bɛ se ka ye ko fɛn nɔgɔlenw y"a jogin. Fasisiw ka danfɛn in ye tasuma minɛ, ka a daminɛ ka bɔnɛ a kamanw karilenw yɔrɔw la.
  Anyuta, k"a ye cogo min na Fokke bɛ ka bɔnɛ a ka sanfɛla la, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - O ye semafɔri ye ! Axe dɔ sirilen bɛ kurun kɔnɔ!
  Alemaɲi ka awiyɔn pɛrɛnna, ka nɔgɔw jɛnsɛn sankolo yɔrɔ janw bɛɛ la. Ani fasisiw ka ace taara min. A ye n ka turn laban kɛ. Fagalikɛla taara buguri la, a ma kɛ awiyɔn bolila ye!
  Maria ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, ka buguri jɛnsɛn k"a fɔ ko:
  - Ka kɛ walima ka kɛ ? O tɛ ɲininkali ye dɛ!
  Alla ye galasi dɔ fili tugun n"a sen ye, fo, a kɛlen ka ɲɛ gosi, a bɔra Fritz la, ka tɛmɛ kunkolo kɔfɛ:
  - N ye tank armada ye ! Ani i ka kan ka furakɛ!
  Alimanw n"u ka satelitiw y"a ɲini ka taa ɲɛ, ka grenadew fili u ɲɛfɛ. O fɛɛrɛ sugu minnu kɛra npogotigininw kama, olu ma ɲɛ. Yan Seryozhka ye katapulti dɔ bila sen kan, ani a bɛ jugu gosi cogo min na o jaabi la.
  Tutigɛbaga cɛnin ye pɛrɛn ko:
  - Santa Claus bɛ Hitler da tigɛ !
  Katapulti ka charge, min ye Naziw ka jama cɛtigɛ, o y"a to u jɛnsɛnna, wa o waati kelen na, u y"u wuli fiɲɛ na. Fritz binna, ka kari kogow tiɲɛnenw kan.
  Tanki "Tiger" -2, a ka balansi bɔnɛnen, a ye ɲɔgɔn gosi ni "Lion" ye. Oh, Leva, i tɔgɔ sirannin bɛ min?
  Anyuta ye nisɔndiya jira k"a jaabi ko:
  - Ayiwa, i ka ɲi Seryozhka !
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ ni kɔnɔnafili ye.
  - Piyɔniye bɛ labɛn tuma bɛɛ !
  Npogotiginin-kapitɛni y"a daminɛ ka nɛgɛso tigɛ tugun. Ani Matryona ye Seryozhka sen fitinin sɔgɔsɔgɔ, a ka gɛlɛn kosɛbɛ dɛ! A tɛ bari an na ko cɛnin tɛ siran ka boli tasumaw cɛma.
  Mariyama ye dɔnkili dɔ la ko:
  - Kamalennin ka ɲi - kɔrɔya ka jugu !
  Alla, nin kunsigi bilenman nisɔndiyalen in sɔnna a ma:
  Fɛn wɛrɛ tɛ yen min ka jugu ni kɔrɔya ye! Tiɲɛ na, nin ye cogoya haramulenba ye ka tɛmɛ cogoya bɛɛ kan!
  Wa sungurunnin ye panni kɛ ni fanga tiɲɛni ye. A ye miiri dɔɔnin kɔnɔ ko a ye npogotiginin haramulenw ye. Ayi, kana a suma, musokɔrɔba ni sungurunnin. Ani cɛɲi jumɛn, farikolo nɔgɔlenw na.
  Allah y'a ta ka dɔnkili da ko :
  - woyo san o san, sanw karaban kɔnɔ , .
  Muso kɔrɔba dɔ bɛ hɛnɛ kɛ bɔgɔdaga kɔnɔ...
  Ani ne farikolo nɔgɔlen dun, .
  N t"a faamu funankɛninw taara cogo min na!
  Anyuta y"a ɲɛw wuli, ka Alemaɲi in gosi ni gosili ye a kɔ la, k"a kɔlɔsi ko:
  - Ayi! O bɛɛ n"a ta, kɛlɛ la, o ɲɔgɔnna fɛnɲɛnɛma bɛ yen - ka to kamalennin ye fo abada! Tuma bɛɛ dɔlɔminna!
  Matryona ye charge kura don catapult kɔnɔ. Nin ye fɛn ye min bɛ i n"a fɔ bɔgɔdaga ɲuman. Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - I kana tɛmɛ, nka tɛmɛ !
  Seryozhka y"a sen finman nka a bɛ se ka baara kɛ kosɛbɛ, ka a sɔgɔsɔgɔ:
  - Fritz ɲɛda !
  Ani, grenade dɔ, ani binkannikɛlan dɔ, o panna ni fanga bɛɛ ye ka don Naziw ka sigiyɔrɔw la.
  Ɔwɔ, Stalingrad ma di u ma. A bɛ kalo sabanan bɔ kabini zuwɛnkalo laban, binkanni in bɛ senna, nka dugu ma se ka fɛn bɛɛ ta. Front secteur wɛrɛw kan, Naziw ye ɲɛtaa sɔrɔ, nka nin kelen in ma kɛ.
  Anyuta y"a ka pistolet ci ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Fɛn bɛɛ tɛ se ka kɛ, a bɛ kɛ ko a bɛ se ka kɛ... Wajibi tɛ ka diɲɛ gɛlɛya kosɛbɛ !
  Ani ka moto dɔ ka gazida gosi. O masin pɛrɛnna ani tasuma-fiɲɛw ye yeelen bɔ o yɔrɔ la min tun bɛ sisi la. Wa, Alemaɲi in farala ɲɔgɔn kan ni tasuma ye.
  Npogotiginin kapitɛni pɛrɛnna ko:
  - juguya fagali ka di ne ye ! Wa nin ye ɲumanya ye min ka bon ni tɔw bɛɛ ye!
  Maria ye Alimanw bugɔ ni pɛrɛn ye ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - An ka porcupine tulon kɛ !
  Alla ye marifa da, ka ɲɛ. Mɔgɔ nɛrɛma damadɔw tora ka da binkannikɛlanw kan minnu datugulen don ni tama ye:
  - A' ye jugu faga ! - Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  Maria ye dɔnkili da ni tulonkɛ ye ko:
  - Ka Hitler penta ni lipstick ye, Mainstein ni hairspray ye, n bɛna i sama ka don masakɛmuso ka jɔnya la, wulu kantigi bɛna i sɔgɔ !
  Anyuta, marifa cilen, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - Na wula fɛ, Adolf, i yɛrɛ dulon ... I kunkolo lafilili dabila ! Aw ka na wula fɛ, ka pan i n"a fɔ gyrfalcon - ka Naziw gosi kosɛbɛ!
  Maria y"a fɔ ni dimi ye, k"a ka kasɛti gosi ka bɔ sanfiɲɛba in kun na:
  - An bɛ se! Ani an bɛna o kɛ!
  Npogotiginin minnu bɔra "Lenin" bataillon na, olu ye jamana wɛrɛw ka sɔrɔdasiw ka ɲɛtaa dabila. Fritz taara ɲɛfɛ, a ye suw fili sankolo la tiɲɛ yɛrɛ la. Tanki "Lev", jigiya tun bɛ pinɛ min na, o fana ma dɛmɛ. Nin ye masin in caman cili ye ni marifa ye min janya ye milimɛtɛrɛ 150 ye.
  Alla ye kabakurun dɔ gosi min sirilen bɛ a sinbara jɛlen na. Npogotiginin in sinw cɛ ka ɲi ani u falen don o cogo la. Npogotiginin bɛ grenade dɔ fili n"a sen ye. Sen barika ka bon ni bolo ye, wa a filili bɛ taa ɲɛ.
  "Waraba" ye bɔgɔdaga dɔ Sɔrɔ wuluwulu la, k'a jɔ. A ye marifa ci ka bɔ a da barikama na. Rumble ani ka bin.
  Allah, ka daji tu, ko:
  - Irisi kɛlɛcɛ tɛ sɔgɔsɔgɔ dimi fɛ !
  Ani sungurunnin ye marifa ci tugun. Wa a b"o kɛ ka ɲɛ kosɛbɛ. Fasisi min bɛ a yɛrɛ biri ka bɔ sankanso kɔnɔ, o bɛ bin kɔfɛ.
  Npogotiginin dɔ kunsigi bilen, a bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye, o ko:
  - fu la jugu dalen b' a la ko a sera ka Risikaw kari ! Min b'a ja gɛlɛya, a bɛ binkanni kɛ kɛlɛ la, an bɛna juguw gosi kosɛbɛ!
  Ani Alla bɛ presse farikolo yɔrɔw wuli, a ye minnu sɛgɛsɛgɛ kosɛbɛ.
  Oh, npogotigininw cɛ ka ɲi dɛ! Ne t'a fɛ u si ka sa.
  Ekaterina bolila... Npogotigi cɛɲi kosɛbɛ, a kunsigi ye wuluwulu ye, a ye fin ye. A bɛ Se cogo dɔ la k"u mugu ni fura sugu dɔ ye walasa u kana nɔgɔ.
  Npogotiginin cɛ ka ɲi kosɛbɛ, Venus ja bɛ a la, a ton ni embosse dɔrɔn de ka ca. Finiw bɛ a kan, soutien-gorge ni panti dɔrɔn. Fɛn tɔw bɛɛ tigɛra kaban. Nka, senw ka di dɛ! Nin tɛ sungurunnin ye, nka dafalenya taamasiyɛn don, cɛɲi masafugulan don.
  A bɛ lamaga cogo kɛrɛnkɛrɛnnen na, i n"a fɔ wulu. Sennasanbara ni flicker, ani sennasanbara, kabako la, u bɛ to saniya la. Ekaterina ye marifa ci, fasisi ye kirinni sɔrɔ a disi la.
  Npogotiginin ko:
  - Kantigiya faso ma de ye daɲɛ kɔrɔtalenba ye !
  Allah ko ni nisɔndiya ye ko :
  - I ka i ka sosɛti bɔ ka to i n'a fɔ ne surukuw la !
  Catherine y"a kunkolo wuli cogo jugu la.
  - Nin ma bɛn !
  Alla y"a kɔkiliw lamaga, ka marifa ci cogo bɛnnen na ani ka dɔnkili da ko:
  - Komsomol tɔnden dɔ kɛra fɛn ye min tɛ deli ka kɛ ! Ka taama ni disi gansan ye o cogo la, o ye ko ye min man ɲi kosɛbɛ!
  Catherine ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a fɔ ko:
  - Mun na ka nisɔndiya lase Fritz ma, an ka cɛɲi lajɛ !
  Allah y'a jaabi ni timinandiya ye ko:
  - An ka cɛɲa bɛ mɔgɔ faga !
  Katya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka marifa ci TA-200 la. Naziw ka mobili tasuma donna. Ani blonde cɛɲi ye kulekan bɔ ko:
  - Saya ka juguya !
  Allah ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Wa ɲɛnamaya ka ɲi !
  Ekaterina y"a ye ko Alemaɲi bɛ ka bin, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Nin ye nafa camanba ye ! Kana miiri Naziw la ko i ye se sɔrɔ!
  Allah bɛna dɔnkili da ko:
  - Se sɔrɔli makɔnɔni ! Se sɔrɔli bɛ makɔnɔni na... Minnu b"a fɛ kosɛbɛ ka sirilanw kari! Se sɔrɔli makɔnɔni! Se sɔrɔli makɔnɔni! An bɛna se ka se sɔrɔ Naziw kan!
  Npogotigi cɛɲi dɔ, ani a sin farilankolon bɛ yɛrɛyɛrɛ. A ka ɲi ni farikolo jɛlen ye funteni na, o min bɛ fanga bonya tasuma fɛ.
  Anyuta tun bɛ iko a cɛsirilen don kosɛbɛ sisan. A ye marifa ci Fritz la ni marifa fitinin ye, ka pɛrɛn:
  - N b' i ka castrati !
  Wa tiɲɛ na, Naziw ye kadow ni sanubɔlanw sɔrɔ minnu bɛ mɔgɔ faga! Wa sungurunnin ye ja dɔ jira u la, an ka senkɔniw jɔ. Ani a ye fiyɛli kɛ i n"a fɔ sufɛ-bonyabaga. Ani ka tɛmɛn duguma dakunw bolokɔnincininw fɛ.
  Npogotiginin kapitɛni hakili ka di kosɛbɛ. Ani a bɛ manamana. Ani a tɛ juguya ye fewu. Ale fana bɛ hinɛ tuma dɔw la jugu ka sɔrɔdasiw la, n"a sɔrɔ denw bɛ minnu na minnu bɛna kasi u fa salenw kosɔn.
  Nka, Anyuta bɛ o miiri suguw gɛn ka bɔ a yɛrɛ la, mɔgɔ b"a fɛ ka ɲɛji bɔ u la. Nka Irisilakaw ma na Alimanw fɛ ka binkanni kɛ ani ka mɔgɔ faga. Ayi, ninnu ye Alimanw ye ani dunanw ka kulu juguba dɔ bɔra diɲɛ fan bɛɛ la ka don Irisi jamana ka yɔrɔw la.
  Anyuta y"a yɛrɛ tigɛ ka marifa ci Fritz la, min tun b"a ɲini ka gɛrɛ Risi Fritz jɔyɔrɔw la ni dususuma ye ... A ɲɛ ni a kunkolo min tun gosira marifa fɛ, o bɔra.
  Npogotiginin-kapitɛni ye nisɔndiya jira k"a fɔ ni hakilitigiya ye ko :
  - Tilen ɲɛ ni ɲɛ , kunkolo ni kun !
  Anyuta ye marifa ci tigitigi, ka moto dɔ gosi ni kɛrɛfɛ-moto ye. Mobili y"a daminɛ ka tigɛ, ani marifakisɛ wulila ka taa, ka wuli siɲɛ caman. O kɔ, a dawolo Dònna bɔgɔbɔgɔninw na.
  Npogotiginin y"a senkɔni jɛlen ni bugurilama maga bɔgɔbɔgɔ la. Ani a ye laɲini kɛ tugun. A ɲɛda min tun ye nisɔndiya ye, n"o tun ye kamalennin ye, o tun bɛ sɔgɔsɔgɔ dɔɔnin. Npogotiginin ye dɔnkili da ko:
  - Ayi, an y'a fɔ fasisiw ye, an ka mɔgɔw tɛna muɲu ko Irisi buru kasadiman ka wele ko foro !
  Maria ye bɔgɔdaga kɛ ka ɲɛ kosɛbɛ, Focke-Wulf ye tasuma bɔ o la, ka sɔgɔsɔgɔ:
  Tiɲɛ don, namaratɔ fɛ, sugandili jɛlen don, .
  Dɔrɔmɛw kama, a labɛnnen don ka Rus ka ...
  Nka Irisi cɛ cɛ ka ɲi kosɛbɛ
  Ko a labɛnnen don k"a ka ɲɛnamaya di Fasokanw ma!
  Npogotiginin, ye somersault kɛ ka toroni jira Naziw la, ka scroll, ani marifaw ma maga cɛɲi na.
  Alla bɔra kɛnɛ kan, nin cɛɲi in, a bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye, wa a nɔgɔlen don i n"a fɔ jinɛ, a ye grenade fili siɲɛ kelen ni sen fila ye. Ani a y"a lajɛ:
  - Min bɛ n bolo, o ye ... Fritz ye fan dɔ la min ka nɔgɔn !
  Matrena ye Alla latilen:
  - Nɛgɛ, kɛrɛ la, wa a tɛ nɛrɛmugu la !
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a ka jisuma sinw lamaga, ka grenade dɔ ci ni grenade ye min bɛ ni explosion pake ye. "Tigɛ" gosira a dawolo la, wa nin seko ni dɔnko baara kɔrɔlen in y'a yɛrɛ tanga.
  O kɔfɛ, Nazi danfɛn in kɔsegira. A y"a daminɛ ka wuluwulu i n"a fɔ tori min minɛna tasuma na.
  Anyuta ye dɔnkili da, ka ɲɛji cɛ ni nisɔndiya ye:
  - Wa "Tigɛ" bɛ kɔsegin ka Alimanw dogo !
  Bataillon Maiden ye manɛwɛrɛ kɛ binkanni, fiɲɛ-bɔn ani marifa girinmanw kɔrɔ. Yan, jet bɔnbɔnw ye jirisunw gosi, minnu karilen don, minnu bilennen don, olu wulila ka taa san fɛ. Kabakurunw tun bɛ tasuma na. A nisondiyalen don ko npogotiginin si ma sa, nka cɛw taara diɲɛ nata la - minnu tɛ nimisa ten ! Wa niw bɛ pan - dɔw bɛ taa sankolo la, dɔw bɛ taa jahanama na! Yɔrɔ min na jinɛw ni bɔgɔdaga bɛ minnu makɔnɔ kaban, minnu tun dalen tɛ Yesu la.
  Alla ye cɛnimusoya kɛbaga ye dimi kɔnɔ: a ɲɛ, yala Naziw bɛ se ka bɔ u ka "Sturmtigr" la ka marifa ci Soviyetiki sɔrɔdasiw ka jɔyɔrɔw la ka kɛlɛcɛ bilenmanw faga wa?
  . SABABU #7
  Ani, sungurunnin ye grenade dɔ minɛ n"a sennasanbara ye, ka girin ka kɛ jikuruw ye. Ani ka firifiri teliya la ka taa a fɛ. Wa o kɔfɛ, n"a seko bɛɛ ye, a ye saya nilifɛn fili Stormtiger dawolo belebeleba kɔnɔ. Cɛɲi sen farilankolon minnu tun bɛ tan, olu tun bɛ manamana, ka grenade pan ka don dawolo belebeleba kɔnɔ. Wa, o masin barikama in ye fɔlɔ ka sɔgɔsɔgɔ, ka tila ka boli. "Royal Tigers" fla minnu tùn jɔlen bɛ "Sturmtiger" kɛrɛw la, olu Fàrala san fɛ ka Yɛlɛn ka Taa sira wɛrɛw fɛ. Wuliw tigɛra ka bɔ u la, u binna duguma, ka pan i n"a fɔ masamuso ka nɛgɛfugulan karilen.
  Fiɲɛba in ye Alla fili, sungurunnin y"a kunkolo wuli. A wulila, a yɛrɛyɛrɛla ka fili. Nka o bɛɛ n"a ta, o cɛɲi jigira, binkannikɛlan nɔgɔlenw, ani kabakurun tigɛlenw y"a sɔgɔ a sennasanbara jɛlenw kɔnɔ. Npogotiginin tun bɛ dimi, hali sen min tun bɛ sɔgɔsɔgɔ, a kuncɛ tun bɛ sɔgɔ.
  Nka Alla ye fanga sɔrɔ ka wuli ka pɛrɛn ko:
  - Aw fasisiw bɛna kɛ buguri kɔnɔ !
  Anyuta ni npogotigi wɛrɛw filila san fɛ ni bɔgɔbɔgɔ ye, wa hali u y"u sɔgɔ dɔɔnin. Nka kɛlɛcɛ cɛɲiw si ma sa. Npogotigininw ye ɲɔgɔn sɔrɔ ni sanfiɲɛba ye ani tasuma laɲinilen ɲuman. Nazi minnu ye pan ka bɔ yen ani fɛnɲɛnama jugu wɛrɛw minnu ye URSS lamini, olu degun.
  Maria ye dɔnkili da ni dusu ye kosɛbɛ:
  - Wa ni Matigi ka burufiyɛna taara n' an ye kɛlɛ la , an bɛna kɛ teriw ye ni Komsomol ye ! Ani Jehowa sago barika la, ne bɛna kɛ sankolola tɔgɔla weleli la!
  Alla, ka buguri lamaga ka bɔ senkɔniw na minnu karilen don ka kɛ joli ye, a ye dɔnkili da ko:
  - Lenin, pati, Komsomol ! An bɛ Fuhrer ci ka taa dibi la!
  Npogotigininw y"a daminɛ ka ŋɛɲɛ kɛ ka tulo tigɛ, Seryozhka y"a fɔ ni siran ni dimi ye ko:
  - Wa n ka katapu tɛ tiɲɛ ye i n"a fɔ Alla sen jɛlenw ni barikamaw !
  Matryona, k"a bolokɔni fasaw kɔrɔta, k"a fɔ ko:
  - O ye OK ye ! I bɛ miiri hali bi. Fɛn min ka nɛnɛ ka tɛmɛ o kan!
  Vedmakova, min tun bɛ segin ka bɔ ɲɛfɛ, o ye weleli kɔrɔtɔlen sɔrɔ ka taa Vladivostok. Ikomi u ye bɔnɛba sɔrɔ ani u tun bɛ ɲini ka Khabarovsk lamini (kumaɲɔgɔnya tun bɛ kɛ ni dugu in ye Amur fɛ), Zapɔnkaw y"u ka sɔrɔdasiw jɔ walasa ka u fara ɲɔgɔn kan kokura ani ka u fa. Japon miliyɔn kɛmɛ ni kɔ, ni Mandɔrɔsi miliyɔn biwolonwula wɛrɛ ani Tayilandi, tun bɛ se ka sennamɔgɔw bila ka taa yɔrɔ wɛrɛ la ka caya. Kɔrɔ dɔ la, URSS kɛlɛli ka nɔgɔn ka tɛmɛ USA kan, bawo walasa ka laban in kɛlɛ i mago bɛ kurun sɔngɔ gɛlɛn caman na ani awiyɔn sɔngɔ gɛlɛn tɛ cogo si la. Nka senna-sɔrɔdasi minnu bɛ ni marifa nɔgɔlenw ni sɔngɔ gɛlɛnw ye ani marifa minnu kopi kɛra Schmeisters fɛ, olu bɛ se ka dilan ka caya! Zapɔn cɛden bɛɛ kabini a si bɛ san wolonwula la, a bɛ marifakisɛ lajɛcogo n"a tigɛcogo dɔn! Dɔrɔn, tiɲɛ na, a bɛ waati ta walasa ka sɔrɔdasiw bɔ gun in na ka taa farafinna kɔnɔ. Ani, i kɛlen kɔ ka fɛnw falen-falen sɔrɔ, i ka taa Soviyetiki jamana kɔnɔ kosɛbɛ tugun!
  Komin a ye weleli sɔrɔ, Vedmakova jigi tun b"a kan ko a laban na, a bɛna kɛlɛcɛ kura sɔrɔ ka kɛlɛ kɛ sankolo la. U taara ni sungurunnin ye Vladivostok ni emka ye. Piloti tun b"a miiri ko a ye terminator ye. O taamaɲɔgɔn in kɛra bɛnbakɛ kunsigi jɛman ye, hali n"a si tun ka bon kosɛbɛ, a tun bɛ serjan ka siri dɔrɔn de don.
  A y"a fɔ ni yɛrɛbonya ye ko:
  - E, aw kamalenninw ! Ani i b"a dɔn ko ne ye kɛlɛ kɛ ni Zapɔnkaw ye ka segin zariw ka waati la!
  Vedmakova ye ɲininkali kɛ ni siga ye ko:
  - Lakika? Walima n"a sɔrɔ i fana ye gengenjiri sɔrɔ wa?
  Npogotigi, k"a kunsigi jɛman lamaga, a ye danga kɛ ko:
  - Kuru tɛ, medayi tɛ ! O la sa, san kelen ni kalo saba kɔnɔ, a ye kɛlɛ kɛ i n"a fɔ mɔgɔ kelen! E hakilina ye mun ye, bɛɛ bɛ se ka tɔgɔw ni medaliw sɔrɔ? Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, zar ka fanga kɔrɔ, waati min na, mɔgɔ minnu tun tɛ diya mɔgɔw ye kosɛbɛ!
  Vedmakova sɔnna a ma ko:
  - Ɔwɔ, masakɛ ka fanga kɔrɔ, kalasi bɛnbaliya tun bɛ yen ! Nka waati tɛ kelen ye sisan. A kɛra cogo o cogo, aw Japonkaw bɛ cogo di! N b"a fɛ k"a fɔ ko yala jugu barika tun ka bon wa?
  Cɛkɔrɔba y'a jaabi, k'a nɛgɛ ɲinw fiyɛ.
  - Barikantan tɛ, hali n"an ka komandan tun hakili ka bon, u tun tɛna Port Arthur ni Manchuria bila ! U tɛ o jugu barikaman ɲɔgɔn ye.
  Emka tun bɛ boli dɔɔnin dɔɔnin, sira tun bɛ gouged ni bɔnbuw ni marifaw ye. A tun bɛ se ka kɛ ka kuma.
  Vedmakova ye ɲininkali kɛ dɔɔnin ni dususuma ye ko:
  - Wa an ta tun barika ka bon ni mun ye ?
  Cɛkɔrɔba ye teliya la, i n"a fɔ a ye waati tulonkɛfɛn ye, a y"a kunkolo wuli siɲɛ fila-fila:
  - Dɔw ye ɔwɔ ! Misali la, Zapɔnkaw ka marifaciyɔrɔw ka ca ni an ta ye siɲɛ mugan. Sani u ka n bila ɲɛfɛ, n tun bɛ n sen don marifaciyɔrɔ saba dɔrɔn de la. Wa o kɔfɛ, marifa duuru bɛ kɛ kelen-kelen bɛɛ la. Nka, tasuma-fanga dɔ la, an tɛ se k"a fɔ ko an tun ka jugu ni Zapɔnkaw ye. Wa nin hali n"u tun bɛ kaki finiw na, wa an tun bɛ fini jɛmanw don. A dabɔra cogo min na, an ye sɔrɔdasi dɔnniya dɔw sɔrɔ kɔfɛ. Zapɔnkaw ka seko ka dɔgɔ kosɛbɛ sɔrɔdasiya la ka tɛmɛ anw ta kan, hali ni u ka kalan ka jan. Nka u ka marifaw ye ɲɔgɔn gosi ka ɲɛ kosɛbɛ ka tɛmɛ an ka Mostina kulu kan.
  Vedmakova sɔnna o ma k"a sɔrɔ a ma a yɛrɛ bila:
  - Ɔwɔ, tiɲɛ don ! Nin ko in na, i bɛ tiɲɛ fɔ! Zapɔnkaw, i n"a fɔ Alimanw, u b"u janto kosɛbɛ drill la.
  Cɛkɔrɔba y'a kunkolo wuli.
  - A kɔfɛ ! A ka c"a la, o ka dɔgɔ ni an bɛ zaris ka kɛlɛbolo la! Ayiwa, ni hali ka kɔn diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ ɲɛ, u y"a daminɛ ka sɔrɔdasiw dege ka ɲɛ, wa a dɔgɔyalenba la, u y"u ka finiw Changé, o tuma na ... Kɛlɛbolo tɛ, nka sennateliya sabatilen don!
  Vedmakova y"a jira, a ma kɛ ni juguya tɛ:
  - Sani kɛlɛ ka daminɛ , an tun bɛ an janto kosɛbɛ taama na paradew kɔnɔ ! A bɛ iko hakilitigi bɛ kalan sɔrɔ mɔgɔ wɛrɛw ka filiw la, naloman bɛ kalan a yɛrɛ ta la, jɔn tɛ kalan sɔrɔ fewu, jɔn?
  Npogotiginin y"a kɔlɔsi ko:
  - Kalan bɛ na ni waati ye ! Nka ni fɛnw sɔrɔli ye, a ka c"a la, an ye balili dafalen sɔrɔ. Marifa tɛ yen, marifa tɛ yen! U tun bɛ to ka kɔngɔ, sɔrɔdasiw tun bɛ bana - fura tun tɛ yen ! Mɔgɔ caman sara tifu ni fɛn haramulen wɛrɛw fɛ ka tɛmɛ Zapɔn marifaw kan. O tun ye o kɛlɛ jugu sugu ye. Kuropatkin ye hakilintan ye! Detours si tɛ, camouflage si tun tɛ yen, a tun bɛ mɔgɔw fili tigitigi fogonfogonw kɔnɔ marifaw jukɔrɔ. U tun bɛ baara kɛ n"an ye i n"a fɔ kanon balo. O bɛɛ labanna ka juguya kosɛbɛ, a kɛra bɔnɛ ye. I n"a fɔ u b"a fɔ cogo min na, n ye n senw sama dɔɔnin dɔɔnin. Tiɲɛ don, ne bɛ se ka waso kosɛbɛ k"a ye ko ne bolila jɔnya la! I n"a fɔ joginw fana!
  Npogotiginin min tun b"a fɛ ka fɛn dɔn, o y"a ɲininka ko:
  - Wa Zapɔnkaw yɛrɛ kɛra mɔgɔ ɲuman ye walima ka juguya ! U ka kɛlɛ jogo siratigɛ la.
  Cɛkɔrɔba ye sigarɛti mana fɔlɔ, o kɔfɛ dɔrɔn, a y"a jaabi ko:
  - A ka gɛlɛn ka kiri tigɛ nin kan ni hakili ye. Kɛlɛbolow Changé, tanks, avions, submachine guns bɔra kɛnɛ kan. Kurunw ɲɛtaa siratigɛ la, u ma Changé o cogo la, ka fara marifaw kan. Nka komandi ka nalomanya tora o cogo kelen na, o la, a screw up, binkanni min kɛra Vladivostok kan!
  Witcher ɲɛ jɛmanw ye yeelen bɔ.
  - dalilu si t' o la !
  Cɛkɔrɔba sɔnna o ma.
  - Wa a tɛ se ka kɛ ! O bɛɛ kɔfɛ, u tun b"a dɔn ko jugu bɛ ka fɛɛrɛ dɔ labɛn, wa, cogo si tun tɛ yen ka o kɛ! I n"a fɔ a sigilen don cogo min na. Nka kɛlɛ banbali min kɛra ni Pindos ye, o ye taamasyɛn jɛlen ye ko gosili barikama bɛna tugu o kɔ.
  Witcher ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Ni Pindos ye wa ?
  Npogotiginin y"a jira ko:
  - Ɔwɔ , u b' o de wele ko Ameriki ni Angletɛri sisan ! Tɔgɔ in Bɔra daɲɛ "ka sonyali" la, o kɔrɔ ye ka sonyali Kɛ. Wa ninnu ye paraziti jamanaw ye, sonw minnu bɛ joli sama ka bɔ mɔgɔ bobow ni barika dɔgɔyalenw na!
  Piloti y"a kunkolo bilenman wuli:
  - Yan n sɔnna o ma !
  Cɛkɔrɔba y'a sinsin a kan ko:
  - Sɔn a ma ko an ka cikan ye nalomanw ye, hali janfaciw ! O la sa, an ka kurunba bila u nɔ na, min ka jugu ni Pindos ye!
  Vedmakova y"a sɔsɔ ko:
  "N"a sɔrɔ u tun t"a miiri ko Zapɔnkaw bɛna gosi joona ten. A ka c"a la, kɔrɔnfɛla yɔrɔjan tun ye lafiɲɛbɔyɔrɔ ye, wa siranbagatɔw ni sɛgɛnbagatɔw tun sigilen bɛ yan. O bɛɛ kɔfɛ, sɔrɔdasiya la i man kan ka baara kɛ kosɛbɛ i n"a fɔ baarakɛla walima sɛnɛkɛla jɛlen kɔfɛ, nka i bɛ ration ni sara ɲuman sɔrɔ. Faan wɛrɛ fɛ, i t"i ka ɲɛnamaya bila farati la n"i ye baara kɛ kɔrɔnfɛla yɔrɔjan na. Ɔwɔ, alijinɛ don loafers ni siranbagatɔw ye.
  Cɛkɔrɔba y'a jaabi ko:
  - Sɔrɔdasiw ni sɔrɔdasiw bɛ kɛlɛ kɛ ten. Khabarovsk filɛ nin ye, hali bi a ma tɛmɛ.
  Vedmakova sɔnna a ma ko:
  - Irisi kɛlɛcɛ, kɛlɛcɛ kɛrɛnkɛrɛnnen ! Nka i n"a fɔ Brusilov y"a fɔ cogo min na : an ka sɔrɔdasiw ka ɲi kosɛbɛ, sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔw ka ɲi, jeneraliw ka dɔgɔ, ani tsar ka jugu pewu !
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni a ma diya a ye ko:
  - Ni an ka komandan tun tɛ Kuropatkin ye, nka Brusilov tun don : an tun bɛna se sɔrɔ ! A fɔ man di nka, a sɛbɛnna a kan! N ka kan k"a fɔ ko zar ka fanga kɔrɔ, Irisi jeneraliw kɛra fitininw ye: Suvorov ka fanga kɔrɔ, galaxie bɛɛ tun bɛ yen, jenerali ŋanaw tun bɛ yen! Nka, Stalin ye Georgiekaw ye, nka i n"a fɔ u b"a fɔ cogo min na Georgiekaw...
  Npogotigi ye Witcher ka kuma tigɛ:
  - Aw k'aw janto nin kuma suguw la ! O la sa, i bɛ se ka don baarakɛyɔrɔ kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ la! Nka, ne fɛ, Stalin tɛ hakilitigi ye fewu! Wa misali la, layini punch min ma kɛ feburuyekalo la, o b"o sinsin! A kɛra cogo o cogo, n y"a mɛn ko Mɛkalo tile fɔlɔ, Soviyetiki jamana ka fiɲɛ lafasalitɔn min tun bɛ Moskow, o tun tɛ se ka foyi kɛ, wa Soviyetiki jamanaden ba caman sara!
  Cɛkɔrɔba y"a kɔlɔsi ko:
  - Baraka da USA ni Angletɛri ye ! U ye awiyɔn kura di Wehrmacht ma! Ka fara o kan, n y"a mɛn ko jamaba ka tiɲɛni kɛra, o de kosɔn Yakw binna fiɲɛ na! Ani a ye Yaks kura yɛrɛ de ye!
  Witch y"a kunkolo wuli.
  - N y' a mɛn ! Tiɲɛ na, maloya don! Nka n jigi b"a kan ko kojugukɛlaw bɛna ɲangi, wa gɛlɛya bɛna ɲɛnabɔ!
  Npogotiginin y"a kunkolo wuli, o kɔfɛ, a barika banna k"a fɔ ko:
  - Gɛlɛyaba bɛ an kun na ! Soviyetiki hakilina sugu dɔ! A ɲinini ka mɔgɔ tigɛli kɛ cog ye, ka kɛ jɔn gansan ye!
  Vedmakova ma sɔsɔli kɛ. A ye a jɔ dɔɔnin, k"a ɲɛ jɔlen to finɛtiri fɛ. Sisan, URSS ka se sɔrɔli bagabagali kɛra fɛn ye min bɛ se ka ye kosɛbɛ. A y"a Sɔrɔ hali Moskow ma Lakana fiɲɛbɔlanw ma. A dɔgɔyalenba la, a tɛ ni lakanani ye min bɛ se ka da a kan walasa ka se ka fiɲɛbɔba dɔ muɲu!
  Ayiwa, kɛlɛ bɛ ka taa yɔrɔ wɛrɛ la dɔɔnin ... Tiɲɛ don, kɛlɛ minnu kɛra Stalingrad kɛrɛfɛ, Alimanw fana tun bɛ ni fiɲɛ fanga ye, nka a ma na ni se sɔrɔli ɲininen ye ! Nka, a ma kɛ fɛn ye min bɛ Fritz degun kosɛbɛ, nafa tun bɛ o la! O bɛɛ kɔfɛ, Soviyetiki awiyɔn kura tun bɛ to ka na ɲɛfɛ! Nka n ka kan k"a fɔ ko kɛlɛ kalan hakɛ min tun bɛ awiyɔn bolilaw cɛ, o tun ka dɔgɔ kosɛbɛ. Daminɛbaga fanba tun tɛ tɛmɛ sanga 8 kan awiyɔn boli la. Nin ye bɔnɛba ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, bawo a ka c"a la, Alemaɲikaw bɛ se lɛri 250 ma! Nka, Stalingrad kɔfɛ, Alimanw ye o porogaramu dɔgɔya ka se 150 ma, nka sisan a nɔgɔyara kosɛbɛ ni sɛnɛfɛnw ye. Nka, awiyɔn kura caman bɔli bɛna gɛlɛya lase Fritz ma.
  A kɛra cogo o cogo, a fɔra ko bombe-cila minnu binna, olu ka pilotiw cɛma, Ameriki jamanaden damadɔ minɛna. Fɛn min ye laban ye, o ma kɛ kabako ye! Luftwaffe ka piloti bɛrɛ tɛ bombe-cila kura kama, o de la, ŋaniyajirabagaw tun bɛ yen!
  N b"a ɲininka Soviyetiki jamana ka komandan bɛna nin jaabi cogo di? O bɛɛ kɔfɛ, foyi tɛ yen ka Bɛrɛlin sɔrɔ wa? Bombe-bɔn-minɛn minnu bɛ Taa yɔrɔ jan, olu ma Dabɔ URSS kɔnɔ, n"a Bɔra P-8 la. Avion laban min teliya bɛ tɛmɛ kilomɛtɛrɛ 400 kan dɔɔnin lɛrɛ kɔnɔ, n"a dabɔra san 1936, a jɛlen don ko a kɔrɔlen don. Ka fara o kan, n"a ye Bɛrɛlin gosi, a bɛna taa ni fiɲɛ tɛ, wa Alimanw bɛ se k"a bali n"u ka awiyɔnw ye. O bɛɛ kɔfɛ, rada ɲumanw b"u bolo kaban minnu bɛna jamaba min bɛ pan ka taa Bɛrɛlin fan fɛ, o taamacogo sɛbɛn. Ɔwɔ, wa a bɛ waati ta walasa ka nin masin ninnu caman bɔ kɛnɛ kan walasa ka gɛrɛntɛw kɛ Alimanjamana kan. Alemaɲikaw tɛ jamana barikama ye ani u bɛ fɛɛrɛ kuraw kanu! N"a sɔrɔ u yɛrɛw de ye jamana ye min kololen don ani min labɛnna kosɛbɛ Erɔpu jamanaw na walima hali diɲɛ kɔnɔ! A ka gɛlɛn kosɛbɛ ka se sɔrɔ i kelen na, wa hali ka sɔrɔ, ɲɛfɛ filanan na, Japon barikama tɛ.
  Fɛn min ka fisa ka Kɛ nin ko in na, o ye k"a ɲini ka 'sèn Bɔ jɛkuluw ni Alimanjamana cɛ. Nka, an bɛ se k"o kɛ cogo di? Beria tun ye ci bila a ma kaban ko a k"o kɛ ni tiɲɛnikɛlan ye min sɔrɔla Amerikikaw fɛ. Dimi ɲuman tun bɛ se ka kɛ, nka Anna ma waati sɔrɔ.
  A bɛ iko a jalaki tɛ - min tɛ siniko ye, nka a bɛ hali bi sɔgɔsɔgɔ kɔfɛ dumuni duman dɔ la. I n"a fɔ n"a sɔrɔ n"a tun sera tile kelen ka kɔn o ɲɛ, fɛn bɛɛ tun bɛna kɛ cogo wɛrɛ la!
  Nka, a tɛ bɔ o la! Nka a sera yen dɔrɔn a ye komandi sɔrɔ ka bɔ Beria fɛ!
  A ka c"a la, Lavrenty Palych ye mɔgɔw kɔnɔnafiliko dɔnbaga ye. Japon ye binkanni kɛ Peru Harbor kan, a ma kɛ k"a sɔrɔ a ma a sen don a la!
  Tiɲɛ ye ko sɛbɛn minnu bɛ Ameriki kan, olu b"a fɛ ka banakunbɛn-bɔn caman daminɛ ni awiyɔn-ta-minɛnw ye, minnu sinsinnen bɛ Peru kurunbonkarila kan, i n"a fɔ u binna tile wulilen jamana ka hakilinaw bolo bala la !
  Ka fara o kan, Amerikikaw ye nalomanw ye : u ye Japon bila kɛlɛ la, ka fara Angletɛri kan ka dankari kɛ petoroli ni fɛnɲɛnamafagalan wɛrɛw sɔrɔli la, nka u yɛrɛ tun ma labɛn kɛlɛ kama !
  Tiɲɛ na, Ameriki jamana fɛ san 1941, sɔrɔdasi bɛrɛ tun tɛ a bolo, kɛrɛnkɛrɛnnenya la pankurunw kɔnɔ, kɛlɛ kama ni Zapɔn ye. San 1940, pankurun 400 dɔrɔn de tun b"u bolo, wa kunnafoni minnu bɛ san 1941 kan, olu ye gundo ye, nka a ka c"a la hali o waati la, u tun ka ca ni ba kelen ye! O la, Ameriki jiginna kɛlɛ la, a ma labɛn pewu! Ayiwa, Zapɔn fana tɛ marifatigi ye kosɛbɛ. Ni pankurun ba fila ni tila ɲɔgɔn tun b"a bolo, ani minnu ka nɔgɔn, o tuma na, misali la, awiyɔn min bɛ taa yɔrɔ jan, o tun tɛ yen fewu!
  O la sa, Ameriki ka piloti jagɛlɛn minnu bɛ Rising Sun jamana na, olu ma bɔnbu da! Ani u y"u yɛrɛ sɔrɔ lych kɔnɔ dɔrɔn! Wa sisan u y"a latigɛ ka URSS sɔrɔ kokura, k"u jigi da u sennamɔgɔw kan fɔlɔ, k"u siko kɛ ka segin Zar Nicolas II ka waati ɲɛtaa kan!
  Witcher sɛgɛnna ka dɔnkili da ko:
  Ɲɛnamaya ka gɛlɛn cogo min na, Matigi, bɔnɛ ye, .
  E yɛrɛ ye ŋaniyajira dɔ don!
  Ayi, kana ne kunkolo fiyɛ
  Don kura bɛ layidu ta an ye ko gɛlɛyaw bɛna di an ma!
  
  Sugow tiɲɛna ka kɛ buguri ye
  Wolo jugu bɛ sɔgɔsɔgɔ ni diyanye ye!
  Ani dimi ni dusukasi i ɲɛ na
  Mun ka kan ka ban, mɔgɔ si tɛ fanga la!
  
  Nka mun, Ala, i bɛ se ka min kɛ
  Kohl yɛrɛ wulila Gɔlgota gengenjiri kan!
  Nisɔndiya ko la, jinɛw ka sugo
  U bɛ mankan bɔ ani ka ŋunuŋunu muso cɛ salen ka kasi la!
  
  Dugukolo ka jugu ni diɲɛ ye.
  Sketch ka kɛlɛ bɛɛ burusi joli la!
  Mousse d"ancrage de éther, .
  I bɛ ɛntɛrinɛti kari o yɔrɔnin bɛɛ!
  
  Ani ni i b'a fɛ ne ka ɲɛnamaya
  O kɔ, i ka ne Matigi fili jahanama kɔnɔ!
  N b'i kanu cogo o cogo
  Ka taa ɲɛ, ne dalen bɛ fɛn caman Changement de la!
  
  Ne dalen b'a la ko mɔgɔ
  Se ka kɛ saniyalen ye, ka kɛ sanfɛ!
  Ko waati tɔɔrɔw bɛna ban, .
  An bɛna kɛ i ko balimakɛ Kɔrɔtalenba!
  
  An bɛna mun ci
  Dolow kurunbaw ka bonya kɔnɔ!
  Ko an ka kɛlɛbolo jagɛlɛn
  Barika min ka bon ni Quasar ye, o bɛna yeelen bɔ!
  
  Ɲɛnamaya tɛna ban abada
  Wa, bɛɛ bɛna kɛ hadamadenw ye!
  I n"a fɔ san kɔnɔna na, fiɲɛ min tɛ ban
  Ni dan tɛ min na ani si hakɛ min bɛ nisɔndiya la!
  
  Kominisi bɛ kɛ fɛn sɛbɛ ye
  Da a la ko a bɛna fisaya ka tɛmɛ i ye sugo min kɛ!
  Ɲɛtaa ka taa ɲɛfɛ, sanfɛ, a kana kɛ duguma, .
  Nisɔndiya ka kɛ - dusukasi kana kɛ !
  Vedmakova ye dɔnkili in ban ani "Emka" labanna ka bolifɛn ta ka don Vladivostok kɔnɔ. Piloti ye dugu filɛ ni ɲininkali ye. Tiɲɛni min kɛra Vladivostok, o cayara kosɛbɛ, boon dɔw tun bɛ sisi, tasumafagalan jɛkuluw tun bɛ baara kɛ nbɛdaw la, funankɛnin caman tun bɛ yen minnu tun bɛ ni sɔgɔlanw, pikɛw ani tasumafagalan wɛrɛw ye.
  Npogotiginin y"a kɔlɔsi ko:
  - zara kɔrɔ , kamalenninw fana tun bɛ baara kɛ kosɛbɛ , nka nisɔndiya ni dusu ma kɛ ! Hali n"i tɛna se yɔrɔ jan ni dusu gansan ye!
  Vedmakova y"a sɔsɔ ko:
  - Ni izini ye sɔrɔko motɛri ye, o tuma na, dusudon ye sɛnɛfɛn ye min ka ɔkitani hakɛ ka bon !
  Cɛkɔrɔba y"a kunkolo wuli ni nisɔndiya ye.
  - Ayiwa i ko npogotiginin !
  "Emka" jɔra komandan ka biro boon kɛrɛfɛ ani Vedmakova tun bɛ ɲini ka boli ka bɔ a kɔnɔ. A tun b"a fɛ tiɲɛ na ka kɛ a ka sow kan tugun.
  Npogotiginin ye biro da gosi, a bilala yɔrɔ min na agenda kɔnɔ. Sunɔgɔkan dɔ tugura o kɔ.
  - I ka don !
  Witcher donna, k"a kamankunw tilennen to ni yɛrɛbonya ye. Sigilan kan, cɛ dɔ sigilen tun bɛ NKVD kolonɛli ka fini na. O sugu ye kunsigi ye ani sugu min man di. A ye awiyɔn bolila ɲininka ni dusukasi ye ko:
  - Tɔgɔ dafalen !
  Npogotiginin y"a jaabi joona ko:
  -Anna Petrova Vedmakova ye baara kɛ!
  Kolonɛli y"a fɔ fana ko:
  - Sɔrɔdasi jɔyɔrɔ ?
  - Air Force major ani Soviyetiki jamana ka cɛfarin ! - Piloti y'o fɔ ni waso ye.
  Kolonɛli ye jaabi minɛbaga ta k"a fɔ waati kunkurunnin kɔnɔ :
  - Air Force Major Vedmakova sera kaban !
  O kɔ, a y'i ɲɛsin sungurunnin ma.
  - I dusukunnataw bɛ cogo di ? Jigiya bɛ kɛnɛya la wa?
  Piloti y"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan.
  - N dusu ka di ! I labɛnnen don ka kɛlɛ kɛ i n"a fɔ warabamuso!
  Kolonɛli ye a kunkolo wuli.
  - Belebele! N hakili la, Zapɔnkaw bɛna a waleɲumandɔn!
  Mankan dɔ bɔra, butikiw mankan, ani o baarakɛyɔrɔ kɛrɛnkɛrɛnnen baarakɛla gansan wɔɔrɔ, minnu ni cɛ dɔ tun bɛ ni fini kɛrɛnkɛrɛnnen ye, olu ye u yɛrɛ pɛrɛn ka don biro kɔnɔ. A ye yamaruya di ko:
  - Bololabaara nin muso in !
  Lagbɛrikɛla hakili ɲagamina:
  - Nin ye mun wɛrɛ ye ?
  Kolonɛli ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Wa o ! I bɛ minɛni kɔnɔ, jamanaden Vedmakova! Ani, i bɛna bila kaso la!
  Cɛ dɔ min tun bɛ fini kɛrɛnkɛrɛnnen don, o ye lasɔmini kɛ ko:
  - nin muso in ka ɲi kosɛbɛ kɛlɛ la ! O la sa, i k"i ɲɛmajɔ!
  Witcher ye nisɔndiya jira.
  - ne tɛna kɛ an ka sariya lasigiden jagɛlɛnw ka lasigidenw ye ! Aw ye Beria wele ani nin faamuyabaliya in siɲɛ kelen, aw ka a ɲɛfɔ!
  Kolonɛli ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye.
  - Nin ye ka Beria hakili ɲagami ! Aw k"a bila kaso la, sɛgɛsɛgɛli bɛna o jateminɛ!
  Jatɔmuso ye a kunkolo wuli.
  - Ne ye Soviyetiki jamana ka cɛfarin ye wa sɛgɛsɛgɛli, tiɲɛ na, bɛna a jateminɛ, nka a tun bɛna teliya ni Beria ye ! N b"a fɛ ka kɛ awiyɔn kuntigiya la joona!
  Kolonɛli ye dusu saalo sɔrɔ ko:
  - Kɛlɛ waati la , mɔgɔ si tɛna sama ka mɛn ! Aw ka taa n"a ye!
  Vedmakova taamana k"a sɔrɔ a ma a yɛrɛ tanga, wa a gɛrɛla dɔɔnin dɔrɔn marifakisɛw bariliw fɛ minnu bɛ modeli surun dɔ la, u y"a daminɛ ka skɔtiw labɛn ni minnu ye. O kɔ, u ye n don funteni nɛrɛma dɔ kɔnɔ ka n ta. Anna Petrovna hakili tun sigilen don, a tun tɛ jalaki a yɛrɛ la, wa n"a sɔrɔla NKVD b"a ni Beria cɛsira kɛrɛnkɛrɛnnen dɔn, o la sa, u bɛna o jateminɛ. A yɛrɛ ka di ka taa bɔ kasobon kɔnɔ. Cɛ sɛbɛ ka kan k"a denkɛ lamɔ, ka sɔrɔdasi baara kɛ, ka waati kɛ kaso la! O la sa, n"a sɔrɔ, kɛlɛcɛ dɔ don! Mɔgɔ tɔgɔba caman tun bɛ kasobonw kɔnɔ: Stalin, Lenin ani Hitler!
  Kaso tun yɔrɔ man jan kosɛbɛ komandan ka biro la, o de la u ye Vedmakova sama ka bɔ ka taa n"a ye ka don foro kɔnɔ. O yɔrɔ la, wuluw tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ni juguya ye, kasobon min jɔra kabini san kɛmɛ tan ni segin na, o kabakurun kogow tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ani u tun ye nɛrɛmuguma ye. Npogotiginin ye nisɔndiya dɔ sɔrɔ min ma kɛ a yɛrɛ sago la, tuma min na u nana n"a ye kɔnɔna na, k"a ɲɛminɛ ka tɛmɛ kɔriw fɛ. Nin ye tɔgɔsɛbɛnni finɛtiri ye: baara ɲininkaliw:
  - Tɔgɔ fɔlɔ, tɔgɔ laban, faso tɔgɔ, cɛya !
  O kɔ, i bɛ i kinin fɛ ka don so dɔ kɔnɔ min dilalen don ni tile ye. O yɔrɔ la, tabali kan, sɔrɔdasi dɔ sigilen tun bɛ NKVD ka fini na ani a ka fini na min dilalen don ni wuluwulu ye, ani dɔgɔtɔrɔ dɔ tun sigilen bɛ a fɛ, min tun bɛ ni fini jɛman ye ani muso cɛmancɛ fila minnu tun bɛ ka ganw finmanw sama u bolow la.
  Kɔlɔsilikɛla min tun bɛ Vedmakova fɛ, o y"a bolokɔfɛfɛnw bɔ ni teliya ye, min tun bɛ dege. Polisikɛla ye yamaruya di ko:
  - Aw ka aw ka finiw bɔ !
  Vedmakova kabakoyara kosɛbɛ:
  - Mun?
  Polisikɛla ye segin a kan ni hakilisigi ye ko:
  - N ko i ka fini bɔ ! Ɲini ni mɔgɔ yɛrɛ ka sɛgɛsɛgɛli de wajibiyalen don!
  Npogotiginin ɲɛji bɔra.
  Nka cɛw filɛ nin ye!
  Polisikɛla min tun bɛ ni apron ye, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - N bɛ se k'i dɛmɛ wa ! Ayiwa, i ka finiw fili jatɔmuso!
  Vedmakova yɛrɛyɛrɛla, a hakili jigira ko ɔwɔ, n"a bilala kaso la, a yɛrɛ ɲinini wajibiyalen don, wa a y"a daminɛ k"a ka finiw bɔ. Musow y"a ta k"a sɔgɔsɔgɔninjɛ bɛɛ sɛgɛsɛgɛ koɲuman. Vedmakova tora a ka panti kɔnɔ, maloya donna, nka sɔrɔdasi ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ani ka i ka panti bɔ bitch ! Ɲini bɛna dafa!
  A tolen cɛ damadɔ ɲɛkɔrɔ u farilankolon pewu (konwo min nana n"a ye, o jɔlen tora, a labɛnnen don ka kɛlɛ kɛ waati o waati), npogotiginin maloyara, k"a ɲini k"a datugu n"a bolow ye.
  U y"a gosi kosɛbɛ ni nɛgɛbere ye a kɔkili la:
  - Bolo ka seams bitch !
  Vedmakova ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, nka a ye muɲu. U y'a ka finiw sɛgɛsɛgɛ ka ban tuma min na, k'a ka butikiw tigɛ, sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔ ye ci fɔ ko:
  Sisan, i yɛrɛ k"a lajɛ!
  Muso kasobonw y"a daminɛ ka bɔ kunkolo la. U y"u kunsigi wuli ni bolokɔnincininw ye minnu bɛ ni ganw ye, o kɔfɛ, u y"u tulo lajɛ, hali ka baara kɛ ni tubabukan ye ni lanpan ye. Tulo tun bɛ kɔsegin siɲɛ caman, ka biri ani ka biri. O kɔ, a ye nuguw lajɛ:
  - Sɔgɔsɔgɔ, n b'i deli ! O de don, barika ka bon!
  Npogotiginin nugu tun tigɛra. O kɔfɛ, da sɛgɛsɛgɛli kɛra. A tun man di kosɛbɛ, bolo gɛlɛnw tun bɛ nɛn digi, sisan ni sisan u tun b"a sama ka taa, ka sɔrɔ k"a sama ka gɛlɛya, hali ka surunya k"a tigɛ.
  Ofisiri ye kuma ta:
  - I ka kan ka i janto kosɛbɛ ! A bɛ se ka kɛ ko a ye sɛgɛsɛgɛlikɛla ye!
  Kaso kɔlɔsibagaw y"a daminɛ k"u bolokɔnincininw digi u ɲinw kan, k"a lajɛ ni fasa dɔw bɛ yen minnu bɛ se ka kunnafoni nafamaw sɔrɔ. Vedmakova y"a ye ko a maloyara ani ka daji tu a kan, a ka URSS cɛfarin ɲinina i n"a fɔ jatɔmuso, foyi ma tunun. O kɔfɛ, muso bolo minnu bɛ ni ganw ye, olu y"a daminɛ ka sungurunnin disi jɛlen ye. U y"a mugumugu, k"a ye tiɲɛ na ko milimɛtɛrɛ kelen-kelen bɛɛ, ka yeelen bɔ lanpan dɔ fɛ. Npogotiginin sinw fununa ni janfa ye, kasobon kɔlɔsibagaw tun bɛ digi ka taa a fɛ, ka tila ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ayi! A saniyalen don yan!
  O kɔfɛ, u ye kɔnɔbara ni bolokɔnincininw sɛgɛsɛgɛ. U tun bɛ nakɔ sama ka segin kɔfɛ, a tun bɛ tigɛli fana kɛ, o kɔfɛ, u tun bɛ a sɔgɔ ni pikirijikɛlan ye. A ma dɔgɔya ka bolokɔnincininw sɛgɛsɛgɛ kosɛbɛ.
  - Wa sisan musoya ɲinini dɔ ! - a ye yamaruya di sɔrɔdasi ma .
  Kasodenw ye yamaruya di ko:
  - I k'i biri k'i senw sɛnsɛn, n b'i deli !
  O kɔfɛ, min ye maloyaba ye, n"o ye kasobon kɔrɔsibaga bolo min tun bɛ gan na, o donna npogotiginin disi la ni gɛlɛya ye. Vedmakova ye sɔgɔsɔgɔ dimi ni maloya fɛ. Wa bolo tun bɛ ka bin ni gɛlɛya ye ka don kɔdingɛ kɔnɔ, muso b"a ka nafolo nafamaba mara yɔrɔ min na, o tun bɛ dimi ani ka sɔgɔsɔgɔ ka bɔ yen. Npogotiginin y"i yɛrɛyɛrɛ dɔɔnin, sɔrɔdasi in ye sɔgɔsɔgɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - A lajɛ ka ɲɛ i n"a fɔ a bɛ se ka kɛ cogo min na ! O bɛɛ kɔfɛ, yɔrɔ minnu na mɔgɔw bɛ ɲɔgɔn fɛ, a ka c"a la, sɛgɛsɛgɛlikɛlaw bɛ sɛbɛnw dogo yɔrɔ minnu na, wa tuma dɔw la, sɛbɛn fitinin dɔ bɛ se ka kunnafoni nafamaw sɔrɔ.
  Kasotigi kelen bilala dɔ wɛrɛ nɔ na, o kɔfɛ, ɲinini kɛra dimi ni maloya ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Vedmakova y"a faamu ko u tun b"a fɛ k"a majigin dɔrɔn, ka ɲinini in kɛ tɔɔrɔ ye.
  Kɔnɔnatumu sɛgɛsɛgɛli tun tɛ dɔgɔya, ka fara o kan, banakɔtaa tun bɛ kɛ, ani lamemu belebele dɔ. A bɛ iko siga tun bɛ piloti in na kosɛbɛ tiɲɛ na. O kɔfɛ, bolokɔninw, senw ani senw lajɛli tun bɛ iko fɛn fitinin.
  Nka, o ma ban o la, sɔrɔdasi in ye yamaruya di ko:
  - Sisan, kɔnɔbara ka x-ray kan ! Fɛn caman tun tɛ yen a tun bɛ se ka min munumunu!
  Ayiwa, a tɛ dimi o cogo la. Dɔgɔtɔrɔ dɔ tun bɛ yan, a ye fɛn bɛɛ lajɛ koɲuman, hali dusukun ni fogonfogon. A laban na, a ye sira di:
  A saniyalen don ani a kɛnɛyara cogo dafalen na!
  Polisikɛla ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dimi ye:
  - A ka di an ye marifa ci a la cogo o cogo ! Nka, a to a ka piano fɔ sisan!
  Pilotɛri min kabakoyara maloya fɛ, a taamana ni kanminɛli ye i n"a fɔ otomatiki. Witcher bolow tun bɛ penti, ka u sɔgɔ papiye kan ni hakilisigi ye. O kɔfɛ, sumanikɛlan suguya bɛɛ tugura, fotow tacogo la, ɲɛda dafalen na. Waati jan kɔnɔ u wajibiyara ka jɔ farilankolon na, ka taamasiɲɛw, nɔw ani wuluwuluw bɛɛ sɛbɛn kokura farikolo kan. O kɔfɛ, u y"a ko ji nɛnɛ na, o min, a kɛra cogo o cogo, laada ye URSS jamana na, kasodenw dɔrɔn tɛ, kasobon finiw dira u ma.
  - Aw ka fini don bitch !
  Tiɲɛ na, o fini tun ye bɔrɔ ye, a tun dilannen don ni bɔrɔ ye ani a tun sirilen bɛ ni kasobon nimɔrɔ ye. U ma sanbara di sungurunnin ma, a bɛ iko u y"u jate fɛn ye min tɛ mako ɲɛ jama juguw bolo, wa o la, u datugulen dɔrɔn, u taara n"a ye kasobon kɔnɔ.
  Jama minɛni tun kɛra sisan dɔrɔn, kasobon tun falen bɛ mɔgɔw la kojugu ani a tun bɛ mankanba bɔ. Vedmakova filila ka don kaburu fitinin dɔ kɔnɔ, muso kɛmɛ ni kɔ tun bɛ yen kaban, u fanba tun ye npogotiginin fitininw ye minnu bɔra sɔrɔdasiw ni baarakɛlaw cɛma. Tuma min na u nana ni awiyɔn bolila ye kasobon kɔnɔ, a ma se ka senna-tɛgɛrɛ kɛ, kasoden ye dugukolo bɛɛ lajɛlen ɲagami. Dibi tun don kosɛbɛ kasobon kɔnɔ, finɛtiri tun sirilen bɛ ni pankurunw ye, a tun datugulen don ani a kasa tun ka bon, a bɛ iko u tun ma bulon bɔ kabini waati jan.
  Npogotigininw tun ye tilancɛ ye, dɔw fana tun farilankolon pewu, u y"u ka finiw ta. U damadɔw hakili ɲagamina ani u ye minfɛn dɔ ɲini. Lagbɛri y'i jɔ k'a ɲininka ko:
  - n tɛ se ka senna-tɛgɛrɛ kɛ ! Ne ka kan ka taa min!
  - Yɔrɔ min nana yen ka jɔ ! - A yamaruyara ka bɔ dibi la, n"a sɔrɔla a kɔrɔba don seli kɔnɔ. - Yɔrɔ t'an fɛ.
  Vedmakova y"a faamu ko nin ye nalomanya ye, o bɛɛ n"a ta, a y"a ɲininka ko:
  - Aw npogotigininw bɛ mun de kama ?
  Kumakanw tugura o kɔ:
  - Ɔwɔ , sariyasen 58nan filɛ nin ye , walima hali ni jalaki foyi ma kɛ a la hali dɔɔnin ! I bɛ mun de kama?
  Witcher ye tulonko kɛ ko:
  - Ɔwɔ, Beria minɛna ka kɛ muso ye !
  Npogotigininw ka teriya ŋɛɲɛ ni kulekanw tun bɛ yen :
  - Ɔwɔ, ale de ye anw ta ye !
  Min ye sɔgɔsɔgɔ ka bɔ dibi la:
  - Aw ka nin Beria in dulon dɔɔnin !
  Kan jugu dɔ ye kuma tigɛ:
  -Fisa! Wa o cogo la kaban, cɛ ba tilancɛ ni kɔ fagara marifa cilen na foro kɔnɔ! Anw fana, an bɛ se ka taa taama na ni kamera bɛɛ ye!
  Witcher ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ayiwa, ayi, n"u ye n ta ka taa marifa ci, n tɛna n yɛrɛ di ten !
  . SABABU #8
  Oleg Rybachenko tora ka kɛlɛ kɛ sini kɛnɛ kan ni npogotiginin Margarita Korshunova ye.
  U ye kɛlɛ kɛ Stalingrad dugu la. U ye kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛyaba bɛɛ ye. Wa den banbaliw ma miiri ka kɔsegin ka u yɛrɛ di jugu ma.
  Nka fanga tun tɛ kelen ye ani Naziw taara ɲɛ dɔɔni dɔɔni. Nka dɔɔnin dɔɔnin kosɛbɛ ani ka gɛrɛyɔrɔw fili sow la, ani nbɛdaw la ni sarala sɔrɔdasi suw ye.
  Moskow laminina nka a tun be kɛlɛ la hali bi. Wa a tun b"a ka sunguru cɛɲiw fana sɔrɔ. minnu ye nafolotigiw ye tiɲɛ na.
  Oleg Rybachenko ni Margarita tun bɛ ka marifa ci ka segin Stalingrad. O waati kelen na, cɛnin y"a ɲini ka fɛn dɔ Dabɔ, AI ka fɔ la.
  Belarus jamana jamanakuntigi ka kandida Alexander Lukashenko ma sɔn ka don kalataw la. U ye fili sɔrɔ k"a sɔrɔ Slawikaw ka katedrali ye bolonɔbilaw bɔ yen. O de kosɔn, mɔgɔ wɔɔrɔ ma kɛ, nka mɔgɔ duuru de tun bɛ yen. Wa kɛlɛba in Kɛra Zenɔn Pozdnyak ni Kebich cɛ. Kebich min bɛ Irisi jamana dɛmɛ ani min ka ca ni tɔw ye, o taara ɲɛfɛ ka taa ɲɔgɔndan filanan na ni danfara dɔɔnin ye. Wa o kɔ fɛ a ye se sɔrɔ Poznyak kɛlɛli la Irisi jamana kan ni danfaraba ye.
  Lukashenka ye a ka sɔsɔli kɛ ko a bɔra yen sariya siratigɛ la. Nka a bɛɛ lajɛlen na, foyi tun tɛ yen ni mankan tɛ.
  Kebich ye se sɔrɔ ni jigiya ye kosɛbɛ. Wa a Kɛra Belarus jamanatigi fɔlɔ ye.
  A ma mɛn, Belarus donna ruble zone kɔnɔ. Sɔrɔko cogoya tora gɛlɛya kɔnɔ. Wari tun man ca. Nka jamana tun bɛ ruble zone kɔnɔ.
  Kebich ye jɛ-ka-baara taabolo dɔ Laɲini ni Irisi jamana ye. Sariyaw ka ɲɔgɔndɛmɛ daminɛna, dancɛw dabɔra, sɔrɔko farala ɲɔgɔn kan. Jamana minnu ka ca ni jamanaw ye, olu dabɔra.
  1999 sàn, jamanakuntigi-kalata kura Kɛra Belarus jamana na. Sɔrɔko tun bɛ gɛlɛyaba kɔnɔ Irisi jamana ka wariko gɛlɛya kɔfɛ. Nka kominisiw ka fanga cayara kosɛbɛ. Lukashenka kɔni ye sɔsɔli Kɛ ni bɛɛ ye wa a ma a yɛrɛ ka parti Dabɔ, wa fanga wɛrɛw y'a Gɛn kɛrɛfɛ. Kὲlɛba in Kɛra Kalyakin ni Kebich 'cɛ. Zenon Poznyak tun tɛ mɔgɔw fɛ tugun o waati la. Ka fara Belarus jamana ka Front Populaire bɛɛ kan.
  Kominisiw barika bonyana ka taa a fɛ.
  Irisi jamana na, tariku fana Changé dɔɔnin. Zyuganov ye wote sɔrɔ jamanakuntigi fɛ dɔɔnin, hali n"a ma se ka se sɔrɔ. Lebed tun ye Lakana tɔnba sekeretɛri ye kalo fila ni tila wɛrɛ kɔnɔ. Nka, a bɛɛ lajɛlen na, nin tɛ ko nafama ye ten. Danfara min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko Chernomyrdin ma Bɔ baara la. Wa o de kosɔn, a tora minisiriɲɛmɔgɔya la hali default kɔfɛ. Nka Kebich kɔni hali ni Chernomyrdin ka dɛmɛ ye, a ye bɔnɛ sɔrɔ hali bi a ka ɲɔgɔndan filanan na, wa Kalyakin kɛra Belarus jamanakuntigi ye.
  Wa Irisi jamana na, Yeltsin bɔlen kɔ yen, Tchernomyrdin taara jamanakuntigiya la. Irisi sɔrɔko ye bonya sɔrɔ kaban ani Viktor Stepanovich, hali n"a gɛlɛyara kosɛbɛ, Zhirinovsky ka dɛmɛ fɛ, min ye jɔyɔrɔ sabanan ta, o ye Zyuganov Kὲlɛ.
  O cogo la, Irisi jamana na, Tchernomyrdin kɛra jamanakuntigi ye, Zhirinovsky kɛra lakanatɔn sekeretɛri ye ani jamanakuntigi dɛmɛbaa fɔlɔ. Putin tora kɛnɛ kan fo ka na se bi ma. Zyuganov ye fangaɲini-tɔn ɲɛmaa ye. Primakov ye jamana kɔkankow minisiri ye hali bi.
  O la, fɛn bɛɛ kɛra ka kɛɲɛ ni labɛn ye. Kalyakin ye jɛ-ka-baara taabolo Tɛmɛ, nka a ma Kɛ kelen ye fɔlɔ. Sɔrɔkow wulila. Tchernomyrdin ye kɛlɛ kɛ Tchechenia jamana na. A ye kumaɲɔgɔnya Kɛ ni Maskhadov ye. Wa a labanna ka sabatili Sɔrɔ yen.
  Tchernomyrdin ye kalata nata Sɔrɔ nɔgɔya la Zyuganov kan. Kalyakin fana Sugandira nɔgɔya la ka Kɛ fanga flanan ye. Fɛn bɛɛ tun bɛ taa ɲɛ ka caya walima ka dɔgɔ. Belarus jamana ka sɔrɔko tun bɛ ka bonya.
  Nka Kalyakin ma Taa sàn sabanan na. A nɔnabila tùn ye a baarakɛɲɔgɔn Novikov ye.
  Chernomyrdin fana ma jɔyɔrɔ sabanan ta. Zhirinovsky de Nàna Chrnomyrdin nɔ na. O laban in, tiɲɛ na, a kɛra danma ye kosɛbɛ, nka a ye degun dɔ fara Belarus kan - k"a ɲini ka don Irisi jamana na.
  O mɔgɔ kura in ye a bali. K"a sababu Kɛ a tùn bɛ min na sankɔrɔta.
  Zhirinovsky tun ka gɛlɛn kosɛbɛ ani a tun bɛ degun kosɛbɛ ... O de kosɔn, Irisi jamana dɛmɛbagaw ye jamanadenw ka lajɛba kɛ Belarus jamana na, o min ni sɔrɔko gɛlɛya juguba dɔ bɛnna. Ani Belarus kɛra Irisi jamana dɔ ye. O ye tilebin jamanaw kɛlɛli dusukunnataw bonya.
  2014 sàn, Zhirinovsky, n"o ye nafa Sɔrɔ Maidan ka seli la Ukraine jamana na ani Yanukovych ka fanga tiɲɛni na, a ye sɔrɔdasiw Ci. Ukraine kɛlɛbolo tun ma labɛn kɛlɛ kama ani Risikaw y"a ka marifaw bɔ a la. Yanukovych ni Rada, marifa cilen na, ye jamanadenw ka lajɛba dɔ laseli. Irisi ye o republique (jamanaba) in Dòn a yɛrɛ la.
  Walasa Ukrainekaw ka muruti dɔɔnin, Zhirinovsky ye Irisi jamana faaba wuli ka taa Kiev. Wa o ye nɔ bila jamanadenw ka lajɛba in jaabiw la. Vladimir Volfovich yɛrɛ, jamanakuntigi ka kalata nata la, a sugandira ni sebaaya ye a ka fanga sabanan na, ka dankarili bɛɛ ban jamanadenw ka lajɛba dɔ la.
  Alexander Lukashenko ye lafiɲɛbɔ Kɛ, a Dònna ɲinɛ na. Putin Kɛra FSB ɲɛmɔgɔ ye fo 2012 sàn, a si tùn bɛ sàn bi wɔɔrɔ la. Wa Zhirinovsky, min tun ka di a ye ka ekipu kura ye, o ma sɔrɔdasi setigi dɔ bila a nɔ na, min si bɛ san binaani na. Belarus jamana gɔfɛrɛnaman min tun bɛ Novik nɔ na, o fana kɛra denmisɛn ye.
  Nka, Irisi jamana binna Tlebi jamanaw ka sankɔrɔta kɔrɔ, nka u tun tɛ nafa sɔrɔ kosɛbɛ. Zhirinovsky ye kɛlɛ kɛ Siri ni Irak jamanaw na. A y"a yɛrɛ ka jamana Dabɔ Kurdew ye, wa, a bɛɛ lajɛlen na, a ye wale Kɛ ni cɛsiri ye ka Tɛmɛ Vladimir Putin kan. Ka fara o kan, Irisi ye binkanni kɛ ni misiri ye Arabu Saoudite kan ani ka petoroli sɔngɔ wuli kosɛbɛ.
  O kɔ fɛ, kɛlɛba dɔ daminɛna Iran ni Ameriki cɛ. Fɛn min ye petoroli sɔngɔ wuli ka tɛmɛn fɔlɔ kan. O waati kelen na, Irisi ye Baltik jamanaw ni Moldavie jamanaw ta k"u minɛ. Wa o kɔfɛ, a kɛlen ka nafa sɔrɔ ɲagami la Kazakstan jamana na Nazarbayev bɔlen kɔfɛ, a ye o jamana in don a ka sɛbɛnw kɔnɔ.
  Referendum fana Kɛra, ani Irisi ye mara wɛrɛ Sɔrɔ.
  Dɔɔni dɔɔni, URSS ka segin-ka-bɔnye kɛra.
  2020 sàn, Zhirinovsky ye o jatebla kura Kɛ kalataw la Irisi jamanatigi ka fanga naaninan na. Fo a ka taa.
  Ani, Irisi jamana jiginna Cɛma Azi jamana fan bɛɛ la. Uzbekistan, Tajikistan, Kirgistan, Turkmenistan, Risi sɔrɔdasiw Bɔra yen ani jamanadenw ka lajɛw Kɛra ka Dòn Irisi jamana na.
  O la, jamana seginna URSS dancɛ kɔrɔw la.
  Nka o tun ma se Zhirinovsky ma. Wa ale, k"a sɔrɔ a ma ɲɛngoya kunntanw kɛ, a ye Finlande minɛ ni sɔrɔdasiw ye. Wa yen, tiɲɛ na, ni a bɛ se ka kɛ 100% ye, n"o ye ka jamanadenw ka lajɛba kɛ. Ani ka fara a kan.
  O cogo la, Irisi y"a yɛrɛ ta segin. Jɛɲɔgɔnya min Kɛra ni Siniwa jamana ye, o juguyara dɔɔnin k"a sababu Kɛ Port Arthur ka fɔtaw ye ani jɛmanw gɛnni ka Bɔ Siberi.
  Nka k"a sɔrɔ Sinuwa tun bɛ siran Irisi jamana ɲɛ ani ka blather.
  Nka Alaska jamana na, sɔrɔdasiw ka fanga tiɲɛni kɛra, ani Irisi sɔrɔdasiw y"o minɛ. Wa u ye jamanadenw ka lajɛba dɔ Kɛ ka Segin Irisi jamana na. O waati kelen na, Ameriki Wajibiyalen dòn k"a Dɔn ko bɛnkan min Kɛra Alaska feereli kan Irisi jamana ma, o tɛ tiɲɛ ye.
  O de kosɔn...
  Oleg Rybachenko y"a jɔ ka marifa ci daminɛ tugun.
  Cɛdennin ye bɔgɔdaga dɔ ci ka sɔrɔ ka grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye. A ye Naziw jɛnsɛn ka tweet kɛ ko:
  - An tɛ se ka se sɔrɔ !
  Margarita fana ye bɔgɔdaga dɔ ci, ka grenade fili n"a senkɔniw ye, ka Fritz mugumugu ani ka pɛrɛn ko:
  - Wa tuma bɛɛ kelenya !
  Denmisɛnw ye kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye kosɛbɛ.
  Cɛdennin ye juguw tigɛ tugun ni pɛrɛn ye. A ye grenade dɔ fili wulu in ma n"a senkɔni gansanw ye. O kɛra sababu ye ka pankurun fila ɲɔgɔn gosi. Oleg Rybachenko ye dɔnkili da ko:
  - Bonya ka kɛ i ye, an ka Irisi jamana , .
  Irisi senuma tɔgɔ la,
  Native conseils denbaya!
  Npogotiginin ye grenade fili tugun n"a sennasanbara ye. A ye fasisiw tan ni fila faga marifa la ka dɔnkili da ko:
  - Misi dɔ bɛ kulu kan , .
  Aw ka kɛ denmisɛn kɛnɛmanw ye!
  Cɛdennin ye turn di, ka Fritz tigɛ ka jigin ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Fasokanw bɛ n dusukun na , .
  A nisondiyalen don, an bɛna da wuli!
  Wa o kɔfɛ, a denmisɛnnin sen, a ye grenade dɔ fili. A ye denmisɛnnin ye min ye tiɲɛni tabaga fagalen ye tiɲɛ na.
  Margarita fana ye bɛlɛkisɛ ye min ka tiɲɛni ka bon kosɛbɛ.
  Npogotiginin y'a ta ka dɔnkili da ko:
  - Ayi, kɔrɔsilikɛla tɛna fasa, .
  Fali, wulu- .
  Jama kan bɛ sonorous - .
  O kumakan bɛna sa sɔgɔsɔgɔ!
  Npogotiginin, min ye grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye, o y"a ta ka sɔgɔsɔgɔ ka taa a fɛ;
  Stalin bɛ balo ne dusukun na
  Walasa an kana dusukasi dɔn - .
  A ye da wuli ka taa yɔrɔ la
  Dolow tun be manamana an sanfɛ!
  Npogotiginin ye ŋɛɲɛ kɛ. A ye sɔgɔsɔgɔninjɛ kɛ fasisiw la. A y"u ka kuluw gosi ka sɔgɔsɔgɔ:
  Ne dalen b' a la ko diɲɛ bɛɛ bɛna kunun - .
  Fasisiw bɛna ban...
  Tile bɛna yeelen bɔ kosɛbɛ
  Sira, ka kominisi yeelen!
  Ani fana, sungurunnin bɛ grenade fili ni seko ye n"a sennasanbara ye. Ka ɲɔgɔn gɛlɛya Naziw ka pankurunw na.
  Natasha fana bɛ kɛlɛ kɛ. Stalingrad dugu kɔnɔ, npogotigininw ye cɛfarinw dɔrɔn de ye.
  Aw ka dɔnkili da u yɛrɛ ye ni jagɛlɛya ye:
  - Ne faso ye diɲɛ dibi ye , .
  N bɛ se ka jugu juguw ka binkanniw tiɲɛ ...
  Ne tɛ se ka don kelen kanu ni i tɛ
  Ne labɛnnen don ka ne ka ɲɛnamaya di i kosɔn!
  Ani Natasha ye grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye.
  O kɔfɛ, Zoya bɛ ka marifa ci. Npogotigi cɛɲi dɔ bɛ bikini don. A bɛna turn di, ka Naziw tigɛ ka jigin.
  Wa o kɔfɛ, mɔgɔfagala dɔ bɛna pan ka bɔ a sennasanbara la.
  Zoya ye dɔnkili da, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  - juguw tiɲɛni ka di n ye kosɛbɛ ! O sunguru sugu!
  Wa tuguni, cɛɲi min bɛ n"a senkɔniw na, o bɛna tiɲɛni daminɛ.
  Wa o kɔfɛ, Aurora ye tasuma don. Fana jinɛ kunsigi bilenman dɔ bɛ bolifɛn boli cogo min na Naziw kan.
  Wa n"a sennasanbara ye, grenade min cilen don, o bɛna Wehrmacht kɛlɛcɛw nɔgɔ kabakurunw kan.
  Npogotiginin bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Tili, tili, trawl, wali ...
  Naziw gosi ni ne ka fanga ye,
  N tɛ se ka ban sisan!
  Wa tugun, kɛlɛcɛ bɛ marifa ci tigitigi.
  Tasuma wɛrɛ bɛ ɲɛmɔgɔya la Svetlana fɛ. Wa fana ni senkɔniw ye, a ye binkannikɛlan dɔ fili.
  Ayiwa, Fritz y"a sɔrɔ.
  Npogotiginin in, k"a fɔ k"a jɛya, a ye farakurun kɛlɛcɛ ye.
  Ani dɔnkilidacogo:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Rus' ye Dugukolo kan,
  An bɛna kɛ ni sugo ye tuma bɛɛ!
  Ani npogotigi naani kan Naziw kan ani u bɛna gosi cogo min na. A ka c"a la, u bɛ i n"a fɔ mɔgɔ senuma minnu bɔra saya mɛlɛkɛw ka bataillon kɔnɔ. Ani Nazi minnu bɛ Stalingrad, olu b"a sɔrɔ.
  Nka a bɛ ka gɛlɛya ka taa a fɛ.
  Stalingrad bɛ ka a bolo minɛ hali bi, nka Naziw sera ka Dry ta kaban. Kurun barikama dɔ fana bɛ yen ka bɔ kɔgɔji la Naziw cɛma. Tubabu kurun minnu minɛna, olu fana sen bɛ o la.
  U ye kɔgɔjida bɛɛ jogin tiɲɛ yɛrɛ la. Wa Turkiw bɛ ka taa ɲɛ ka bɔ saheli fɛ. A bɛ kɛ creepy ye tiɲɛ na.
  Natasha n"a npogotiginin minnu bɔra Sukhimi, olu sera ka pankurun ta ka taa Stalingrad, ka Alemaɲi ka awiyɔn plywood minɛ.
  Wa sisan fana, Stalingrad dugu kɔnɔ. I n"a fɔ, nin dugu in ye fasisiw ye, hali n"i y"a ɲini cogo o cogo i kana a ta.
  Natasha bɛ mɔgɔfaga kado dɔ fili n"a sennasanbara ye, ka Naziw tigɛtigɛ ka kɛ sogo tigɛlen ye, ka dɔnkili da ko:
  - An ka ɲɛnamaya bɛna kɛ kabako ye !
  Zoya, ka grenade fili n"a sennasanbara ye, a y"a fara a kan, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  - Ni, tiɲɛ don, an ye se sɔrɔ !
  Npogotiginin y'a sin bilenmanw lamaga.
  Aurora, marifa cilen, a ye mankanba bɔ:
  - Wa an ka Fasokanw ka tɔgɔ sɔrɔ !
  Wa, ni a senkɔniw ye, a bɛna mɔgɔfagala kado dɔ fili. Aw bɛ kɛlɛɲɔgɔnw sɔgɔsɔgɔ, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Rus' belebele ye!
  Wa o kɔfɛ, Svetlana ye layini ta k"a fiyɛ. N ye Nazi kɛmɛ kɛmɛ ja. O kɔfɛ, a ye grenade dɔ ci n"a sennasanbara ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka ɲɛsin dɔnniya ni ɲɛtaa yeelen kura ma !
  Wa npogotigi naani ninnu bɛ kɛlɛ kɛ tugun, wa u tɛ taa u nugu jigin.
  Natashka ye o binkannikɛlan pake kɔrɔta ni sen fila ye. Wa, a ka fanga bɛɛ kosɔn, a y"a fili Naziw ka pankurun dɔ kɔnɔ.
  E-75, min ye tiɲɛni sɔrɔ, a jɔra ka sigarɛti daminɛ.
  Natasha ye dɔnkili da ko:
  - Rus' ye ŋɛɲɛ kɛ ka kasi ka dɔnkili da , .
  San bɛɛ la, o de y"a to ale ni Rus ta!
  O kɔfɛ, Zoya y"a ta k"a ka mɔgɔfagala dɔ bila sen kan n"a senkɔniw ye. Naziw ka pankurun wɛrɛ jɔra, a tun bɛ layini na.
  Zoya ye tweet kɛ ko:
  - Ɔwɔ, siniɲɛsigi ye anw ta ye !
  Bonya ka kɛ Irisi jamanaba ye!
  Aurora ye marifa ci ka bɔ marifa dɔ la. A ye fasisiw caman tigɛ ka jigin. O kɔ, a y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - bonya ka da URSS ka cɛfarinw kan !
  Wa ka bɔ a sennasanbara fililen na, grenade dɔ bɛ pan tugun. Npogotiginin kunsigi bilenman filɛ nin ye. Dɔrɔn terminator min tɛ se ka se sɔrɔ.
  Ani cogo min na Svetlana y"a ta, ka Naziw tiɲɛ. A y'u gosi i n'a fɔ binkɛnɛ nɔgɔlen.
  O kɔ, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Bonya ka da Irisi jamana kan !
  Wa, ka bɔ a sennasanbara fililen na, o grenade faralen ɲɔgɔn kan min bɛ mɔgɔ faga, o bɛ pan.
  Kɛlɛcɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Soviyetiki mansamara kama !
  Natasha ka marifa ci, a ko:
  - Mansamara belebelebaw kama !
  Wa, fɛn min bɛ Naziw faga ni garanti belebeleba ye, o bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la.
  Wa sungurunnin bɛ dɔnkili da ko:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ n Faso ye - .
  Nɔɔrɔ ka kɛ Irisi jamana ye!
  Zoya fana ye grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye. A ye Nazi caman tigɛ ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Irisi jamanaba - nɔɔrɔba !
  Ani a ye ɲɛji cɛ a taamaɲɔgɔnw la.
  Npogotigininw tiɲɛ na, u bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye. Bikini kɔnɔ, a ɲɛda bɛ tan, a farikolo ka ɲi, a cɛ ka ɲi, a a kurulen don.
  Npogotigininw ɲɛda cɛ ka ɲi kosɛbɛ ni u bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye! Ani mun na hali finiw!
  O kɔfɛ, Aurora bɛ marifa ci ni timinandiya ye. Wa n"a sennasanbara ye, a bɛna fɛn dɔ fili min bɛ Naziw faga.
  O kɔ, a bɛ dɔnkili da ko:
  - Fasodenɲumanyaba in kama !
  Svetlana tora ka marifa ci. A ye Naziw tigɛ ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Ka ɲɛsin sekobaw ma !
  Ani ni sennasanbara ye, cogo min na ka grenade (grenade) ci. Ani fana, Naziw ye bobow ye.
  Irisi npogotigininw ka baara ɲuman kɛ. U ye mɔgɔw ye minnu bɛ aerobatique (aerobatique) kɛ.
  Wa o kɔfɛ, awiyɔn bolilaw fana bɛ yen: Mirabela ni Anastasia. O cogo kelen de ni ka bugɔ Fritz kan.
  Ɔwɔ, Hitler ka jamakulu bɛ jɛnsɛn ka bɔ o sunguru suguw la.
  Kɛlɛcɛw bɛ kɛlɛ kɛ Yak-9 kan. A bɛ iko mobili kɔrɔlen don. Nka a bɛ nɔ bɔ kosɛbɛ. Hali ni teliya ni marifako la ka dɔgɔ ni Luftwaffe ye.
  Milimɛtɛrɛ 20 kanon kelen dɔrɔn ani marifa min bɛ kɛ npogotigininw ye, o bɛ kɛlɛ ni ME-262 ye ni milimɛtɛrɛ 30 kanon duuru ye.
  Nka yan Mirabela bɛ manɛw kɛ ni seko ye, a bɛ na fasisiw ka wulu wuluwulu kɔ la. Ani ka marifa ci a la. A bɛ nɛgɛ gosi, ka jugu jeni ka saniya.
  O kɔ, Mirabela ye dɔnkili da ko:
  - Sanfɛ ka taa sanfɛ ka taa sanfɛ
  Avionw bɛ pan i n"a fɔ kɔnɔw...
  An bɛ fasisiw ka so sanfɛlanw ci
  Wa, sɔrɔdasiw ka jagɛlɛya bɛ dancɛw kɔfɛ!
  Wa Anastasia filɛ nin ye, a bɛna a ta cogo min na ka gouge kɛ Naziw la. A ye terminator sunguru ye.
  A bɛna Nazi jatigɛwalekɛlaw ɲɛda sɔgɔsɔgɔ, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Nɔɔrɔba bɛna na Rus' ye !
  Ani fana ni sennasanbaraw bɛna digi pedaliw kan. Ani Messerschmitt wɛrɛ fana binna.
  Npogotigininw bɛ kɛlɛ kɛ ni pantiw dɔrɔn ye. Wa u ka ɲi kosɛbɛ. U bɛ wuli joona motɛri barikamaw kan. Wa u bɛ Bɔ jugu ka marifaw la.
  Mirabela bɛ Fritz tigɛ, a bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Kɔrɔw tɛ , i tɛ se ka an gosi !
  Wa tugun, kɛlɛcɛ in bɛ wuli ka bɔ ka taa yɔrɔ jan na min bɛ se ka mɔgɔ faga.
  Ani Naziw ka masin kura binna.
  Sandali sungurunnin b'a dɔn a bɛ min kɛ. Wa a bɛ ka baara kɛ kosɛbɛ.
  Nin ye fasisi dɔ ye min b"a ɲini ka kɛlɛcɛ datugu ka bɔ yɔrɔ jan. Ani a bɛ taa. Wa kabako dɔ fɛ, tugun jugu kɔ fɛ.
  Ani ka Fritz gosi, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Foyi tɛ se ka kɛ Risikaw fɛ !
  Wa tugun kɛlɛcɛ bɛ U-turn jigitigɛlen kɛ. Ani mobili wɛrɛ binna ka sɔgɔ.
  Mirabella ye tweet kɛ ko:
  - Tiɲɛ na diɲɛ dabɔra Irisi jamana de kama !
  Ani fana, a bɛ bɔ cogo min na. Ani cogo min na an bɛ se ka i yɛrɛ di jugu ma!
  Anastasia fana ye Alemaɲi mobili dɔ bin ka pɛrɛn:
  - An ka dugukolo bɛɛ bɛna tɔgɔ bɔ , nka minɛ tɛna kɛ an bolo !
  Ani npogotigininw bɛ ka fara ɲɔgɔn kan ka taa a fɛ!
  Mun bɛ se ka u kunbɛn? Yala o ye sanfiɲɛba juguba ye wa!
  Ni an b"a fɔ ka jɛya, sanfiɲɛba tɛ se ka se sɔrɔ u kan!
  O waati kelen na, Natasha bɛ kɛlɛ kɛ ani ka dɔnkili da:
  An bɛna kɛlɛ kɛ Irisi jamana kama!
  Ani fana ni sennasanbara ye, cogo min na ka grenade (grenade) ci min ka ca ni mɔgɔfaga ye.
  Ani ka Naziw sɔgɔ ka kɛ nɛgɛ sɔgɔlenw ni sogo jolilenw ye.
  Zoya fana bɛna mɔgɔ fagalen ni bilenman dɔ fili n"a sennasanbara ye, ka pan ka wuli, a bɛna a di:
  - Wa kominisi sigicogo kura kama diɲɛ fan bɛɛ !
  A y'a ɲinw bɔ kɛnɛ kan.
  O kɔfɛ, Aurora ye marifa ci kosɛbɛ. A bɛ marifa ci a yɛrɛ la, ka Naziw tigɛ ka jigin ani ka sɔgɔsɔgɔ, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  - Ka ɲɛtaa sɔrɔ !
  Wa, fɛn dɔ bɛ boli ka bɔ a sennasanbara la, min bɛ se ka balilan o balilan tiɲɛ.
  Wa o kɔfɛ kɛlɛ la Svetlana. O sunguru fagabaga sugu.
  Wa a fana ye blonde ye. A bɛ Naziw tigɛ cogo min na ... Wa o kɔfɛ, mɔgɔfagala dɔ bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la. A bɛna Naziw tiɲɛ, k"u tigɛli kɛ jinɛw ka tasuma ye.
  Terminator npogotigininw ka hiss cogo:
  - Ne ka bonya kuma tanu !
  Komsomol daɲɛ!
  Kɛlɛcɛw cogo min na ka marifa ci Naziw la. Ani an k'u faga marifa la i n'a fɔ wulu farigantɔw.
  Terminators (Tɛrminatɛriw) filɛ nin ye! Wa u bɛ Naziw sɔgɔ - a ɲɛ, jinɛw !
  Natasha y"a fɔ ni pathos ye ko:
  - An bɛna kɛlɛ kɛ sosiyalisimu kama,
  An ka Soviyetiki Irisi jamana ta fan fɛ,
  Walasa ka komandiba kura sɔrɔ!
  Wa, o fana na, nilifɛn fagalen dɔ bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la.
  Zoya fana bɛ wale kɛ ni fanga ye kosɛbɛ. A bɛ fasisiw sɔgɔsɔgɔ. Wa a t'u jigi tigɛ. Ani a sennasanbaraw bɛ manamana i n"a fɔ bɔgɔdaga.
  Kɛlɛcɛ b"a fɔ ni timinandiya ye ko:
  - Rus' senuma tɔgɔ la,
  Irisi bɛna nɔɔrɔ sɔrɔ!
  Wa tugun kɛlɛcɛ ni nisɔndiya dafalen bɛ kɛlɛ kɛ.
  O kɔfɛ, Aurora ye saya nilifɛn dɔ fili ni sennasanbara ye. A bɛ Naziw labɔ cogo min na fan bɛɛ fɛ. Wa a b"a fɔ ni dimi ye ko:
  - Ne ye diɲɛ ntolatantɔn ŋana ye bɔksi la !
  Wa o kɔfɛ Svetlana bɛna mɔgɔfaga ni tiɲɛni daminɛ. Ani a sennasanbara ye fɛn ye min bɛ se ka baara kɛ kosɛbɛ.
  Kɛlɛcɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - ne de barika ka bon diɲɛ kɔnɔ,
  An bɛna naziw su ɲɛgɛn kɔnɔ - .
  A ma da Motherland ɲɛji la, .
  Ani an bɛna oligarki juguw di hakili la!
  . SABABU #9
  K"a sen don kɛlɛ gɛlɛnw na, Vedmakova ma sunɔgɔ kosɛbɛ tile damadɔ kɔnɔ, o de kama, hali ni kasobon kɔnɔna tun ka surun kosɛbɛ, a tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ani a kasa tun bɛ bɔ, a bɛ se ka fɔ ko a sunɔgɔra o yɔrɔnin bɛɛ.
  A ye siko kɛ ko ale bɛ cɛmancɛla waatiw la ani a ye jɔnw ka wuliliko ɲɛminɛ, ka kɛ Spartacus sugu dɔ ye min bɛ fini don! O ɲɛtaa fɔlɔ kɔfɛ, kɛlɛcɛ npogotigi jagɛlɛn, npogotigi farikolotigi, ye murutilenw lajɛ, k"a fɔ k"u bɛna u yɛrɛ ka ɲɛmɔgɔw sugandi.
  Vedmakova, i n"a fɔ a tun bɛ fɔ cogo min na, a kɛra detachment belebeleba dɔ ɲɛmɔgɔ ye kaban, wa a ye cɛfarinba Turan di a ma k"a kɛ a ka depite fɔlɔ ye.
  Wa yan, jɔnw bɛɛ tun bɛ ɲɔgɔn fɛ. O kɔ, u ye mɔgɔ tan sugandi. Tanan sigicogo de ka nɔgɔn kosɛbɛ wa Vedmakova y"a latigɛ ko foyi man kan ka gɛlɛya.
  U kɛlen ka marifa ta ni kupuw ye, ani ka wuluwuluw ta (sugo gɛlɛn dɔ la, Lagbɛrikɛlaw ka hakili kɔnɔna bɔra), u taara ɲɛ.
  Walasa k"a ka fanga barika bonya ani k"a senw kɔrɔta, Vedmakova taamana, a bɛ lamaga i n"a fɔ pusi. O kɔfɛ, sungurunnin y"a daminɛ ka boli, ka farakurun sira kabakurun misɛnninw, nɛrɛmugumaw mɛn n"a sennasanbaraw ye. Nka kɛlɛcɛ ma a janto dimi na, ka fara o kan, a tun bɛ bɛɛ ɲɛfɛ. I n"a fɔ a kɛra cogo min na, a ma kɛ fu ye. Jugu kɛlɛcɛ saba sigilen tun bɛ u lamini na, wa u tun bɛ se ka lasɔmini kɛ ka kɔn a waati ɲɛ. Murutili ɲɛmaa yɛlɛla jiri dɔ kan ka pan juguw kan ka bɔ san fɛ. A ka lamaga-lamagaliw bɛ i n"a fɔ sagaw ni wuluwuluw ka dɔnkilida, kulekan dɔɔnin ani a bɛ nɔgɔya ni kunkolo tigɛlenw ye.
  - O cogo de la ne bɛ rezisti tiɲɛ !
  Vedmakova ma se ka tulon kɛ jama ye, a ye kunkolo tigɛlenw jira jɔnw na. Sɔn-ni-sɔn gafenin mankanba dɔ bɔra o jaabi la.
  Sɔɔni, foro minnu bɛ ni jiriforo ye, olu bɔra kɛnɛ kan. So minnu jalen don, olu ye masaso lakikaw ye minnu masirilen don ani ja minnu bɛ yen. Jiboli-yɔrɔw tun bɛ ye yan ni yan. Ka bɔ ja kelen na min bɛ Zeus cogo la ni wuluwulu kamanw ni da ye kɔnɔbara, senw ani disi la: jeti wolonwula gosira. Forow nafa ka bon, u ka fa, u bɛ i n"a fɔ sanu cotton, suman ni sɔgɔsɔgɔninjɛ belebelebaw, shɔ ani fɛn wɛrɛw. U ye jɔn caman ta baara la. Cɛw ni musow bɛɛ tun bɛ yen, den caman fana tun bɛ yen. Tiɲɛ don, lakɔlɔsibagaw, garadiw. Nka a bɛɛ lajɛlen na, tiɲɛ don, jɔnw ka ca kosɛbɛ, wa ni sɔgɔli ni bɔgɔdaga ye.
  Vedmakova ye pankarti dɔ kɔrɔta min dilanna so kɔnɔ, jɔnmusow ye min dilan ni teliya ye: Ni Npan ni nɛgɛso ja ye! Jɔn wɛrɛw girinna ka taa binkanni in kɛ.
  O waati kelen na, jɔn cɛman ni musoman damadɔ tun sirilen bɛ jirisunw na, u bolow ni u senw tun sɔgɔlen don ni nɛgɛ ye. A bɛ iko o tilenbaliya denw tun halakira ka tɔɔrɔ. Npogotiginin min gengenlen don jiri la, o ye hɔrɔnw gɛrɛlenw ye, a pɛrɛnna ni kan barikama ye min tun ma deli ka kɛ:
  - sarakabɔ sera , ka tigiw bugɔ !
  Lagbɛri ɲɛmɔgɔ, i n"a fɔ a bɛ ɲɛfɛ tuma bɛɛ. A ka wuluwulu wulila ka garadi fila gosi yɔrɔnin kelen. Tɔɔw y'i biri kɔ fɛ, kelen siranna, hali a bolila ka don a yɛrɛ ka tama la. Banakɔtaa tun bɛ bɔ kɔnɔbara sɔgɔlen na. Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Aw ye kɛlɛcɛ barikamaw ye n' aw bɛ siran sow ɲɛ !
  Miloslava min kɛra a ka squire ye, o ye kɛlɛ kɛ kininbolo fɛ, nɛgɛberew tun bɛ sungurunnin bolo, i n"a fɔ kunsigi tigɛbaga hakilitigi dɔ ka razɔri. O la tɔgɔba bɛ tigɛ kɛlɛcɛw la.
  Turan fana ma sɔn a ma. A ye kabakurun dɔ ci min ye garadi disi kari, ka fara kɛlɛ kan. A jɛlen don ko baara gɛlɛn in ye koɲuman kɛ a ye, a ma kɛ mansin farikolo yɔrɔw ye. Tiɲɛ don, Vedmakova taara teliya la.
  Jɔnw ye baara dabila, nka u ma don o kɛlɛ la fɔlɔ. A bɛ iko u hakili ɲagamina. Tiɲɛ don, o cɛnin lafiyabali kelen in, ka pan ka taa baarakɛla cɛdenw fɛ, a pɛrɛnna ko :
  - Aw ka siranbagatɔw ! Min bɛ ne kɔfɛ, o ye jagokɛla ye, min ni ne tɛ, o ye donsokɛ jugu ye!
  Cɛdenw de fɔlɔla ka jaabi di. U girinna kɔrɔsibagaw ma. Nin ye cɛ kelen ye min si bɛ san tan ni naani la, n"a y"a ka "kɔlɔsilikɛla" gosi ni bɔgɔdaga ye walasa a kunkolo ka kari i n"a fɔ pɔnpe. A ye baara kɛ, wa jɔn tɔw, hali npogotiginin minnu tun bɛ u yɛrɛ majigin ani ka muɲu tuma caman na, olu girinna ka don kɛlɛ la.
  Sisan, kɛlɛ tun bɛ ɲagami, nka jatedenw ka ɲɛtaa, ani jigitigɛ, tun bɛ jɔnw fan fɛ. Wa, tiɲɛ na, u ye fanga ta.
  Passa ye fɛn ye min ka gɛlɛn ka makɔnɔ npogotiginin dɔ fɛ min ye kalan kɛ a ɲɛ kɔrɔ yɛrɛ. A ye garadi minɛ, a y"a daminɛ k"a gɛrɛntɛ. O la, a y"a lafili, ka npan ta k"a gosi a kɔ la yɛrɛ.
  - N b'o de wele ko dumunikɛminɛn ! - Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ. - A filɛ, kana dɔlɔ min !
  Estati fɔlɔ hɔrɔnyara joona, detachement bonyalen don an ɲɛ kɔrɔ yɛrɛ. O wuliliko jɛnsɛnna i n"a fɔ kungo tasuma ye forow minɛ. Vedmakova ye boli kɛ ka taa ɲɛfɛ. Sotigiw bolila ka taa a fan fɛ, sariya la, u sera kunkolo sanfɛ yɛrɛ. Nka garadikɛ ma a fari faga. Kɛlɛ min kɛra kɛrɛnkɛrɛnnenya la, o kɛra jibolisira wolonwula kɛrɛfɛ. Yan, jiriturulaw ye sow marayɔrɔ Lasegin kɛlɛ la.
  Vedmakova jagɛlɛn tun lamininen don fan bɛɛ fɛ. A kisira dɔrɔn ni wuluwulu dɔ ka teliya danma ye min fasalen don kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Nin ye lunge tigitigi ye ani kɛlɛɲɔgɔn tigɛlen bɛ bin. Nka, sungurunnin in joginna fɔlɔ a kamankun na, o kɔfɛ a kɔnɔbara la, o kɔfɛ, a sen tun bɛ ɲini ka tigɛ. O kɔ, Vedmakova y"a daminɛ ka nɛgɛso misɛnninw fili. U nɔgɔlen don i n"a fɔ razɔri, u binna ɲɛw la, tuma dɔw la da kɔnɔ. Nka, kɛlɛcɛ fanba tun ye farilankolon tilancɛ ye k"a sababu kɛ funteni ye, wa o sɔrɔdasi suguw fɛ, a bɛ se ka disi sɔgɔ. Sotigi damadɔw binna, nka tɔw tora ka taa ɲɛ. Npanw tun ka ca fo u tun bɛ i n"a fɔ kɔmi min bɛ lamaga. O la, u bɛ ka woyo ka bɔ fan bɛɛ fɛ.
  Nka Miloslava, Passa, Turan ani jɔn wɛrɛw sera yen a waati la. U tigɛlen kɔ ka don jirisunw na, u taamana i n"a fɔ patinage-yɔrɔ, i b"a ye suw bɛ pan cogo min na, wa cogo dɔ la, jɔn marifatigiw y"u teliya k"u dɛmɛ k"a sababu kɛ u fanga bɛɛ ye.
  Senna-sɔrɔdasi ye binkanni kɛ sotigiw kan, jɔn sɛgɛnnenw ye dimi ni maloya waleɲumandɔn.
  - Aw ye jugu ka bololanɛgɛ minɛ k' aw kana a bila ! - A ye yamaruya di Vedmakova ma.
  A ɲɛ kɔrɔ, jɔnkɛ dɔ binna, a kunkolo tigɛlen don, nka garadikɛla tan ni fila binna a nɔfɛ.
  - A' ye nimɔrɔ ta ! - A ye yamaruya di murutili ɲɛmɔgɔ kamalennin ma.
  Jɔn caman donna kɛlɛ la ka taa a fɛ. A yelen don cogo min na cɛdenw bɛ yele sow kan ni boli ye, ka boli ka taa sotigiw ma, ka baara kɛ n"u ɲinw ye, ka baara kɛ ni kabakurun nɛrɛmugumaw ye.
  A kɛra i n"a fɔ jɔnw tun tɛ siran si dɔn, u ye u yɛrɛ sara san janw majigin na, tuma min na mɔgɔ si tun t"u jate mɔgɔw ye. Ka fara o kan, u caman wolola hɔrɔnya la, wa u ma ɲinɛ fɔlɔ sago kasa duman dɔ kɔ.
  Ka ban ni "sotigiw" kulu ye, Vedmakova taara ɲɛ. Gɛlɛyaba laban min Kɛra a ka sira kan, o Kɛra duguba dɔ ye min tigɛra ka Bɔ jiri belebelebaw la. Lakanali tun ka ca yen kosɛbɛ.
  - ka estatiw ɲini ka ladaw minɛ. a ye kulekan bɔ. - N'o ma se, i yɛrɛ k'u dilan.
  Jɔnw ye teliya ka binkannikɛminɛnw dilan.
  - Eskalaninw ka kan ka bonya, walasa kɛlɛcɛ caman ka se ka tɛmɛ u fɛ waati kelen na. - Vedmakova y'a jira.
  Mɔgɔfaga tun bɛ senna hali bi foro wɛrɛw la. Yɔrɔ dɔw la, baarakɛlaw taara murutilenw kɛrɛ fɛ, nka ko damadɔw la, u delinanko kosɔn, u y"u kɛlɛ. Kɔlɔsilikɛlaw fagara joona - ninnu yɔrɔ ka jan kɛlɛcɛ gɛlɛnw na. Juguw ka kɛlɛbolo barikama laban tun ye detinets ye. Vedmakova, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, ale de kɛra mɔgɔ fɔlɔ ye ka yele kogo kan. A gosira siɲɛ caman ni bɛlɛkisɛ ye, nka a ye nilifɛn fagalenw kɛlɛ ni kala ye. Kɛlɛcɛ min tun ka surun a la, o gosira kosɛbɛ fo hali n"a sera ka parry, a binna ka bɔ kogo la.
  Miloslava sera ka garadi minɛ ni nɛgɛ ye, a fana ye jugu fili. Passa min bɛ i n"a fɔ nɛnɛ, o ye jugu sɔrɔdasiw lafili kaban n"a yecogo yɛrɛ ye. K"u to a sinw kɔrɔtalen na ni fanga ye, ni sinw ye minnu bɛ mɔgɔ lafili, sungurunnin y"a senw gosi a kɔ la, ka sɔrɔ k"a tigɛ. Vedmakova, ka yele kogow kan, a tigɛra k"a sɔrɔ hinɛ tɛ. Jugu tun bɔnɛna u ka dusukunnataw la kaban, jɔn caman tun bɛ ka yele kogo kan. U ye sira tigɛ, ɛrɛzɛnsun caman tun bɛ yen, garadiw ma waati sɔrɔ k"u bɛɛ bugɔ. Jiginni na, tiɲɛ tun dalen bɛ jɔn salenw ni joginlenw na, binkanni in tun tɛ se ka kɛ ni bɔnɛ tɛ. Yan, jɔnkɛ ni garadikɛ ye ɲɔgɔn minɛ ka bin ka bɔ sanfɛyɔrɔ ɲuman na. U joginna, nka u tora, ɲɛnama, tora ka ɲɔgɔn bugɔ.
  Cɛdennin lafiyabali, Vedmakova ɲinɛna k"a tɔgɔ laban ɲininka, o fana tun bɛ kogo kan. A ye nafa sɔrɔ a janya fitinin na, ka sɛgɛn sɔrɔdasi senw cɛ, o kɔfɛ, a y"a kɔ gosi ni a sen fila ye, ka ɲɔgɔn gosi a gɛnɛgɛnɛw jukɔrɔ. A ye pan ka taa ɲɛfɛ, a ye bɔgɔdaga dɔ gosi min tun bɛ jɔn baliku dɔ bolo .. .
  - O de minɛna kosɛbɛ o dimi kinni ! - Cɛdennin y'a kan finman bɔ kɛnɛ kan, ka garadiw tulo geren.
  - E, i sennasanbara sa ! - Kɛlɛcɛ min jɔlen bɛ kinin fɛ, o ye cɛnin danga k'a tigɛ ni npan ye.
  Cɛdennin y"i biri kɔfɛ ka daji da a ɲɛ na ka bɔ a ka pipe kɔnɔ. Jugu kulela ni jigitigɛ ye cogo min na, ka kari. Denmisɛnnin ma jɔ seli kan, a y'a ban ni npan ye. Den bolow, hali ni u tun ka dɔgɔn, u tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ani u barika tun ka bon - u tun ka gɛlɛn baara gɛlɛn fɛ.
  Cɛden wɛrɛw fana ye degun jira, ka kɛlɛ kɛ i n"a fɔ jahanama, ka sɔgɔsɔgɔ ani ka kali, ka kuma fɔcogo nɛnɛmanw sugandi!
  Kogo jɛyara joona, kɛlɛ kɔnɔna na, a y"a sama dɔɔnin, ka siran jɔnw ka waleɲumandɔn ɲɛ, tigiw ye kɛlɛ kɛ ni jigitigɛ ye. Tiɲɛ don, kɔnɔbara minnu falen don kokura, olu ye dɛmɛbaga juguw ye kɛlɛ la ni jɔn farimanw ye.
  Dutigiba, n"o ye Sheki Samuma ye, o y"a ɲini ka bɔ dugujukɔrɔ sira fɛ. A taara ni kabakurun ni sanu bɔrɔ dɔ ye. N"a sɔrɔ a ye sababu sɔrɔ, nka namara y"a jigi tigɛ. Npogotigi cɛɲi Rakhita, ani hali n"a fari kulɛri ye nɛgɛ ye, o ye kɔrɔbɔli ye kojugu.
  - Ani tugu n kɔ bitch ! - Sheki y'a minɛ a kunsigi falen na.
  - Mako t'a la, ne yɛrɛ bɛ taa, setigi ! a ye a deli.
  - Jatɔmuso tɛ ! A ka di ne ye ka i ta! O mɔgɔba sadisi in ye sɔgɔsɔgɔ.
  - Nka a bɛ dimi ! - Jɔn y'a sennasanbaraw lamaga.
  - N'an tɛ yen, n b'i dulon i kunsigi la ka tasuma don a la. Sheki y'a dawolo Lamaga sogodunnaw la.
  - I ye waraba ye ! Nka ne b'i kanu, i ka da ne la!
  Npogotiginin y'a yɛrɛ Dòn a tigi la, o y'a da nɔgɔlen Dòn a ɲɛda saniyalen na k'a da Minɛ ka sɔgɔsɔgɔ. Yan, Rakhita bolo ye nɛgɛso dɔ Sɔrɔ sheki cɛsirilan kan k'a Dòn a kɔnɔbara fununen na n'a fanga bɛɛ ye.
  Dibi danfɛn dɔ filɛ nin ye.
  Sheki ye bɔrɔ in fili k"a kunsigi bila. A bolow y"a ɲini ka dingɛ dunba datugu, banakɔtaa binna ka bɔ.
  - Danfɛn ! Echidna ye! a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Ayi! Ne ye ko ɲuman kɛ! I ye npogotiginin ni cɛ joli tɔɔrɔ. A yɛrɛ ye denmisɛnw gengen jiri la ani k"u gengen jiribolo dɔ la. Nin ye waleɲumandɔn dɔrɔn de ye! - npogotiginin y' a pɛrɛn .
  - Kɔrɔtɔli!
  - Ala muso ! I ye ne bugɔ! - Jɔnmuso ye sheki kɔnɔbara fasalen ni joli bɔlen gosi.
  - Dɔw de ye gosi ! - A ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Nka joli bonyalen bɛ woyo ne kɔnɔ ! - Jɔn sennasanbara y'a ɲinw fiyɛ.
  - Foyi tɛ jatɔmuso ! Sɔrɔdasiw na murutili tiɲɛ, i na tɔɔrɔ fo ne bɛna kɛ i ko mɛlɛkɛ! - N ye fanga sɔrɔ ka Sheki sɔgɔsɔgɔ.
  - Yala u bɛ ni fantanya nafolotigi ye ka tɛmɛ i ta kan wa ? Npogotiginin y"a nɛnkun bɔ kɛnɛ kan.
  - A bɛ se ka kɛ i ye ! Nafolotigi y'i yɛrɛyɛrɛ ka sɔgɔsɔgɔ. - Ka jogin! Aw ka na ni facifi tuluw ye.
  - Munna? - Slyly ye npogotiginin in ɲininka.
  - N bɛ nin sanu bɔrɔ in di i ma. Sheki ye delili kɛ.
  - A ye ne ta ye ! Okey, hinɛ kosɔn dɔrɔn, fatsifi tulu bɛ min? Npogotiginin ye nisɔndiya jira ni namara ye.
  Yala i bɛ finidoncogo dɔn min bɛ misi panta cogo la wa? - Nafolotigi ye sɔgɔsɔgɔ, a bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  - Awɔ! N ye o cɛɲi sugu ye ni kabakurunw ye.
  - O la, i ka kan k'i bolo don i kun na, wa i bɛ se ka tulumafɛn dɔ sɔrɔ nɔgɔya la. I na na ne nɔfɛ ka nɔgɔ. - Sheki ye sɔgɔsɔgɔ, a bɛ ɲini ka bɔ a hakili la.
  "Hali mɔgɔ jugu ka kan ni dɔgɔtɔrɔso ye. Aw ka ne makɔnɔ!
  Npogotiginin bolila ka don so kɔnɔ. A tun t"a janto nafolotigi la, nka o tulu nafama sugu man ca kosɛbɛ, wa a nafa ka bon murutilenw ma. Wa o kɔfɛ, a bɛna freak koniyalen janfa murutilenw ma.
  Jɔnw bolila ka taa sow kɔnɔ kaban. U fila ye sunguru cɛɲumanba dɔ ye, a tilancɛ farilankolon. Cɛ kɛnɛman minnu kɔngɔ tun bɛ muso kanu na, olu girinna ka na a fɛ. Npogotiginin in ye baara kɛ kosɛbɛ, a farikolo tun ka bon, o de kosɔn a ye binkannikɛla gɛn nɔgɔya la, a senw barika ka bon, ka pɛrɛn ko:
  - N'i b'a fɛ ka wari sɔrɔ. Aw k"a dɔn ko yen, dugujukɔrɔyɔrɔ la, sugu fariman dɔ bɛ kasi, ni sanu bɔrɔ ye.
  - Binkanni man di an ye ! - ironically sɔsɔli cɛw.
  Nka a ye nafolotigi ye fana! - Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ.
  - O tuma na fɛ, a ka fisa, an ka kɛlɛ kɛ ! Soba bɛ min? - Jɔn murutilenw ye kumakan fɔ.
  - I ka tugu n bolo la yen ! Jɔnkɛ y"a kininbolo kɔrɔta.
  Jɔn kamalennin nɛrɛmaw girinna ka taa a ka pestle jira yɔrɔ la. Npogotiginin ye nisɔndiya jira ka boli ka don so kɔnɔ. Minɛnw tun falen don kosɛbɛ, nka u tun tɛ labɛn cogo la. Wa, locker min dilannen don ni sanu ye, o filɛ nin ye. Rakhita, k"a sɔrɔ a ma miiri siɲɛ fila, a y"a bolo don a kɔnɔ. A y'i Sìgi ka Dòn kɔnɔna na k'o waati yɛrɛ la a dawolo Dabɔ.
  Beauté ye sɔgɔsɔgɔ, ɲinw minnu bɛ i n"a fɔ razɔri, olu y"a bolokɔni tigɛ.
  - Oh, a bɛ dimi dɛ ! a kulela, ka sɔrɔ ka sɔgɔsɔgɔ ka bɔ. - A ka jugu kosɛbɛ !
  Hali ni kungo dimi tun bɛ a la, sungurunnin y"a ɲini k"a bolo siri ni kɔnɔnafili ye. Vedmakova ye musow ka kasikan mɛn, a y"a latigɛ ko mɔgɔ dɔ bɛ ka muso minɛ ka a kɛ muso ye, wa a y"a teliya ka don so kɔnɔ. A ye cɛɲi datugulen ye joli la, a pɛrɛnna ko:
  - Jɔn de y'a ja gɛlɛya ka nin kɛ ?! N b'a ka bonya da a ka fali kan! - Dimi jugumanba kɔnɔ, kɛlɛcɛ tun bɛ se ka kɛ maloya ye.
  Ɲɛji bɔra Rakhita ɲɛw la, hali dimi ma bɔ a la, siɲɛ caman jɔn bugɔlen tɛ dunan ye, nka a bɔra a faamuyali la ko sisan a kɛra fiyentɔ ye.
  - Ale de don ! Npogotiginin y"a bolo sin finidoncogo ma.
  Ni o de don, o tuma na fɛ, a ka jugu kosɛbɛ! - Vedmakova ye fɛnɲɛnama sɔgɔlen in tigɛ a kun na ni fanga ye. A jɔcogo kɔrɔtalen don ka bɔ a gosi la, sanu min ka nɔgɔn, o tigɛra. Kɛlɛcɛ tora ka bugɔ fo a ye fɛnmarayɔrɔ kari ka kɛ fɛnw ye.
  Npogotiginin in kɛra jɛman ye k"a kɔlɔsi, wa Passa min tun ye nɛnɛ ye, o panna ka na a fɛ. A ye tourniquet kɛ ni seko ye, ka joli bɔli dabila. Vedmakova ye bolo tigɛlen dɔ bɔ, a bolokɔnincinin kɛra jɛman ye, nka a tun sumana hali bi.
  - Belebele! - An ka kan ka Khirov wele. N"a sɔrɔ a bɛna a falen. Kɛlɛcɛ ye fiyɛli kɛ ni kanba ye.
  Passa ye ɲininkali kɛ ko:
  - Jɔn de y' i laadi k' i bolo nɔrɔ yan ?
  - Samma !
  - I ye mun don i yɛrɛ la ? - Vedmakova kabakoyara.
  - Ayi, nin freak in tɔgɔ ye Samuma. - A ye sungurunnin in latilen.
  - N'o don, o tuma na fɛ, a ka kan ka kɛ quarter ye. Kɛlɛcɛ y'a ɲɛw wuli.
  - A bɛ dugujukɔrɔla la, a joginlen don kosɛbɛ. I na se k'a minɛ. Ni aw ma ninakili.
  Vedmakova y"a ɲini ka burusi minɛ, tuma min na a barika banna ka kɛ wulu ye min bɛ sɛgɛn, o y"a ɲini ka sonyali kɛ ka taa. Ni kɛlɛcɛ tun tɛ setigi ye ten kabini a bange waati, n"a sɔrɔ a ye se sɔrɔ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la minnu y'a Minɛ a kùnkolo la, nka a y'a Minɛ a kɔ la.
  - Wow, maji kabakoma. An ka kan ka Khirov jira.
  Npogotigi joginlen ɲɛda kɛra bɔgɔbɔgɔ ye, wa a hakili bɔra a la.
  Passa y"a ta a waati yɛrɛ la:
  - Npogotiginin min bɛ jɔrɔ, nka a cɛ ka ɲi ! A bɛna kɛ makari ye n"a tora senkelen ye.
  Ayiwa, n jigi b"a kan ko nin bɛna ɲɛnabɔ. Sisan dɔrɔn Khirov ma yɔrɔ dɔ sɔrɔ, a ye layidu ta ko a bɛna kɛ ne kɛrɛfɛ. - Vedmakova y'a kamankun kɔrɔta a diyagoya kosɔn.
  - Ne bɛ yan ! Lagbɛrikɛla ye pan ka bɔ da kɔfɛ. - N bɛ majigi dɔn.
  - Wa n b' a minɛ n bolo ! - a ye Witch sɔgɔsɔgɔ.
  - Ayiwa, o tɛ kojugu ye ! Nin ye jeli ni wulu ɲagaminen ye, i b"a ye ko a bɛ translucent, i bɛ se k"a ye dusukun saba bɛ ka bugɔ cogo min na. Warlock ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Min bɛ mɔgɔ kabakoya. Npogotiginin bolo bɔnɛna a la, a nɔ na, wuluwulu dɔ bɔra a la. N hakili la, o danfɛn sugu ka seko bɛɛ n"a ta, nin tɛ fɛn ye min bɛ se ka kɛ a nɔnabila ye pewu! - Kɛlɛcɛ tun t'a fɛ ka tulonko kɛ cogo si la.
  - Nka farikolo yɔrɔ dɔ bɛ se ka jigin, wa o man jugu fewu. Superpower sugu dɔ! Lagbɛrikɛla ye ɲɛji cɛ ni namara ye.
  - A kɔrɔ ye mun ye, yala o ye bololabaara ye wa ? - N ma Lagbɛri faamuya.
  - A bɛ fɔ cogo min na ! O bɛɛ kɔ fɛ, a tɛ bagan dɔrɔn ye tugun, nka muso farikolo yɔrɔ dɔ don. Wa baganw ɲɛnabɔli ka gɛlɛn. Sisan, nin ʃɛ misɛnnin in bɛ Se ka Dɔgɔya ka Sìgi yɔrɔ o yɔrɔ la walima ka Yɛlɛn kogo fɛ. Ka fara o kan, a bɛ ɲini ka yebali ye, nin sugu in bɛ i n"a fɔ kameleon. - A y'a daminɛ ka jinɛweleli ɲɛfɔ.
  - Pulsarno ye ! - A fɔra, k'a jira ko Pass ka dusu donna. - N tun t'a miiri ko a bɛ se ka kɛ. Aw bɛ burusi tigɛ ka a kɛ sɛgɛsɛgɛlikɛla ye.
  - A bɛ kɛ ko dɛsɛ bɛ gɛlɛyabaw layidu ta, nka nin ye se sɔrɔli nata jirali dɔrɔn de ye. Lagbɛrikɛla y"o kɔlɔsi.
  "O tuma na fɛ, i tɛna a disenchant wa?" - Vedmakova ye a ɲɛfɔ.
  - Ayi! Kɛlɛ la, jagɛlɛya ni hakili ɲuman bɛ na ni se sɔrɔli ye. Walasa ka gosi, i ka kan ka fɔlɔ ka laɲini ye, n"o tɛ i bɛna i bolokɔni bɔ. Nka walasa ka gɛlɛyaw bali, joginda ka kan ka kɛnɛya. - Hirovo ye jaabi di ni dususuma ye.
  - A man ɲi npogotiginin ka kɛ fiyentɔ ye. O bɛɛ kɔfɛ, o bɛna a tiɲɛ! Yala i bɛ se k"a kɛ i n"a fɔ farikolo yɔrɔ sɛbɛ, hadamaden bolo wa? - Vedmakova ye ɲininkali kɛ.
  - N b'a miiri ! N"a sɔrɔ n" be se k"a labɛn. A ka c"a la, jinɛwelelikɛla fanba ka fisa kosɛbɛ mɔgɔfaga la ka tɛmɛ kɛnɛyali kan. - Hirovo degunna ni degun ye.
  - N bɛ sɔn o ma ! Naloman o hakilintan bɛ se ka mɔgɔ farikolo tiɲɛ, hakilitigi bɛɛ tɛ se ka furakɛli kɛ. - Vedmakova, walasa ka mɔgɔw lasun, a yɛrɛ y"a bolokɔnincinin wuli wisiki la.
  - Fagalikɛla maloyalen caman - dɔgɔtɔrɔ damadɔ !
  Jɔnw ye Samum tigi sama, a bɛ iko a sara. Rakhita y"a hakili sɔrɔ, a ɲɛda wulila dimi fɛ.
  - A ye bɛɛ lafili tugun ! A bɔra yen k"a sɔrɔ a ma a ka wari sara.
  - n b' a dulon ! - Vedmakova y'o fɔ. - A su ka kɛ lasɔmini ye mɔgɔ juguw ni namaratɔw bɛɛ ma. Namaratɔ bɛ bolomafara di tuma bɛɛ ni jigitigɛ ɲɛji ye!
  - A bɛ bɛn ! Nka, jɔn bɛna ne bolo segin ne ma? Npogotiginin tun labɛnnen don ka kasi.
  - A filɛ nin ye ! - A y'a jira ko wuliliko ɲɛmaa.
  Khirov y"i biri, juru dɔ ye tasuma minɛ a bolo.
  - Aw kana aw hakili ɲagami ! Wajibi tɛ i ka kɛ fiyentɔ ye. O la, Rakhita bɛna kɛ sɛgɛsɛgɛlikɛla ŋana ye i bolo. O bɛɛ kɔfɛ, i b"a fɛ ka i yɛrɛ sara nafolotigiw ni fangatigiw bɛɛ la nin mansamara in kɔnɔ.
  - Kɔsɛbɛ. I kana kɛ jɔn ye, i majiginlen buguri la! - npogotiginin y' a pɛrɛn .
  - O la, i bɛ se k'an dɛmɛ ! Nin mansamara in bɛ mara cogo jugu la, o la, kaburu bɛna hunchbacked system labɛn! - Lagbɛrikɛla ye fanga-yɔrɔ dɔ Bɔ a bolokɔnincinin na.
  - Dunan! N bɛ fanga caman ye i la. Ani hakilitigiya! Ne labɛnnen don ka fara aw kan! - jɔnkɛ y' a pɛrɛn .
  - I bɛna dimi, nka i bɛna se ka se sɔrɔ ! Ni dimi tɛ, jagɛlɛya tɛ yen, ni jagɛlɛya tɛ, se tɛ yen! - A y'a jira, k'a jira ko jinɛwelelikɛla ka filozofi hakilina.
  - ne ye muso ye - o la ne delila ka muɲu. Rakhita ye a kunkolo wuli.
  - Ni muɲuli ma bɔ, dɔnkilida bɛna dɛmɛ ! - Khirov ye tulonko kɛ.
  Bɛɛ ye ŋɛɲɛ kɛ. Vedmakova tun bɛ cogo ɲuman na. A daminɛ kɛra se sɔrɔli ye, o kɔrɔ ye ko waati tɛ yen ka tiɲɛ. Fɔlɔ, a ka kan ka jɔnw ka kɛlɛbolo dɔ sigi sen kan sani u ka jɛnsɛn. O la jama bɛ i ko nɛgɛ, fo a ka nɛnɛ, ka cogoya ɲininen di a ma. Kɛlɛcɛ sungurunnin bɔra kogo kan, ka yele dais kan, ka yamaruya di, ni sanpɛrɛn ye:
  - Trompette collection bɛ bɛɛ lajɛlen lajɛ !
  Passa ye ɲininkali kɛ ko:
  - Musow fana ?!
  - Awɔ! An mago bɛna kɛ npan bɛɛ la. Aw ka teliya, nka aw k"a dɔn ko binkanni tɛna kɛ, an bɛna fɛn bɛɛ tila ɲɔgɔn na.
  Jɔnw dalajɛli ye waati dɔ ta, ne yɛrɛ tun ka kan ka baara kɛ ni bugɔli ye. Vedmakova yɛrɛ wajibiyara ka mɔgɔ damadɔw dɛmɛ minnu ma bɔnɛ u kun na ani ka binkanniw bali. Npogotiginin ye gosili ɲuman kɛ jatigɛwalekɛla duuru timinandiyalenw tulo la, kelen yɛrɛ y"a kunkolo tigɛ. Joli jiginɛw binna a ɲɛda la, Vedmakova y"u sɔgɔ ni namara ye. A ye baara kɛ. Jamalajɛ kɛra dibi la fitinɛw yeelen fɛ. Jɔn hɔrɔn ba caman tun bɛ yen, Vedmakova yɛrɛ y"a jateminɛ ɲɛ fɛ ko ba tan ni fila tun bɛ yen a dɔgɔyalenba la, hali ni denmisɛnw ni muso caman bɛ u cɛma.
  A ye ɲɛnajɛ kɛ ka bɔ duguba kɔnɔ sankanso sanfɛla la. Lagbɛrikɛla jɔlen tora fan dɔ fɛ, a ye jamalajɛ bɛɛ mara. U tun bɛ jɔnw minɛ ni juguya ye, wa u tun bɛ barikantanw faga walima ka u faga. Donc (o la) caman na, n"an ye farikolo-ɲɛnajɛ-paramɛtɛrɛw Tà, u tùn bɛ i n"a fɔ kɛlɛcɛ ɲumanw. O ye dɔrɔn ko u mago bɛ degeliw la. Vedmakova ye jɛmukan dɔ kɛ min bɛ tasuma don mɔgɔw la. A tun bɛ timinandiya kɛrɛnkɛrɛnnenya la k"a ɲɛfɔ ko a ka kan ka hɔrɔnya kɛlɛboloba dɔ sigi sen kan.
  - kelenya , jagɛlɛya , yɛrɛdɔnbaliya - se sɔrɔli kunbabaw , hɔrɔnya , nisɔndiya ! Ni kololi tɛ kɛlɛbolo tɛ yen, ni kɛlɛbolo tɛ mɔgɔ tɛ se ka hɔrɔnya sɔrɔ! Baara y"an barika bonya, ni hakili cayara, o bɛna hɔrɔnya di, wa ni ɲɛnajɛ ɲuman farala ɲɔgɔn kan, o bɛna nisɔndiya lase an ma!
  O la sa, an ka kɛ kelen ye ka cakɛdaw kari! - Kɛlɛcɛ ye kuma ta.
  Jɔnw y"u ka sɔnni nisɔndiya! Jɔn kelen dɔrɔn de tun ma kuma, ni joginda caman tun bɛ a la ani a ɲɛda tun bɛ ni kuncɛbaya ye. A filɛli tun bɛ maloya hakɛ min ka bon kosɛbɛ, o jira.
  Vedmakova y"a fɔ tugun ko a bɛna wuliliko ɲɛmɔgɔ kelen sugandi!
  - komandan bɛ i n' a fɔ piramidi sanfɛla - kelen dɔrɔn de ka kan ka kɛ , n' o tɛ hali o ɲɔgɔnna jɔli sabatilen bɛ bin !
  Jɔnw pɛrɛnna ko:
  -Jo! An ɲɛminɛ.
  I kɛlɛcɛba bɛna kɛ an ɲɛmɔgɔ ye! - A ma miiri min na, a sera ka tɛmɛn cɛnin bɛɛ kan.
  O ye Vedmakova kabakoya: nin yɛrɛ bɛ se ka kɛ cogo di. A ye filɛli kɛ ni ɲɛmajɔ ye, den bolo la, fɛn dɔ tun bɛ yen min bɛ i n"a fɔ fiɲɛbɔlan min ka bon dɔrɔn. Wa ni nin minɛn in dɛmɛ ye, a ye mankanba bɔ.
  - Cɛdennin bɛ taa yɔrɔ jan ! A tɔgɔ ye di? - Kɛlɛcɛ ye ɲininkali kɛ.
  - Dick ! N y"a dɔn kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Pass ko.
  - Tɔgɔ nɔgɔman ! - A jɛlen don ko Vedmakova tun bɛ fɛn dɔ makɔnɔ min ka ca ni fɛn wɛrɛ ye.
  - Mun na gɛlɛya !
  - An ka wote ! - laseli kɛra jinɛmuso ye . A kan tun bɛ i n"a fɔ sanpɛrɛn fo jirisunw y"u yɛrɛyɛrɛ. - Min b'a fɛ Witcher kɛlɛcɛ ka kɛ ɲɛmɔgɔ ye, i kininbolo kɔrɔta ! Vote kɛ tiɲɛ, hɔrɔnya ani bonya kama! Wa i ka ɲɛnamaya bɛna kɛ cogo la min b"a to ala bɛ keleya! - .
  Jɔnw, minnu dusu tiɲɛna, u tun bɛ ɲini k"u kininbolow fili san fɛ ni bɛɛ ye. U tun bɛ i n"a fɔ kɛlɛcɛ, wa u ka kelenya kɛra sababu ye ka hakilina sɔrɔ ko, ni Hirov tun ye baara kɛ n"a ka fɛnɲɛnɛmaw ye yan.
  Yala tiɲɛ tɛ ko a nali ye hɔrɔnya di u ma ani ka sababu di u ma u k"a miiri ko u ye mɔgɔ sɛbɛw ye wa. O la, a bɛ kɛ cogo la ka Vedmakova kunbɛn i n"a fɔ sanji ja la. Nisɔndiya tun bɛ kalan jɔn kɔrɔw ɲɛda la. A tun bɛ iko a kununna.
  Yan, ni nisɔndiyaba ye, jɔn barikama dɔ, min masirilen don kosɛbɛ ni jogindaw ye, o ye sennateliya kɛ. A kumana a kan dunba la.
  - Mɔgɔ caman tun bɛ yen, wa u bɛna kɛ, minnu b"a fɛ ka taa ni nisɔndiya ye. Nka, yala jogoɲumanya jogo b"i bolo k"o kɛ wa!
  - Jumɛn!? - Lagbɛri y'a da sɔgɔsɔgɔ ka fa ɲinw na. A bolokɔnincininw ka biceps (biceps) tun bɛ wuli.
  - E ye jɔn ye?! Denbayaba dɔ bɔnsɔn, walima mɔgɔ gansan dɔ. Walima hali jɔn bolilen dɔ i n"a fɔ Gissor. A ye layidu caman ta fana, nka a y"a ka ɲɛnamaya ban jirisunba kan. Jɔn ba mugan tun bɛ a fɛ. - A tigɛlen don jɔn barikama dɔ fɛ.
  - Ko caman bɛna bɔ an de la. N bɛ joginda ye i la, a ka c"a la i ma bange jɔn ye, n bɛ se ka joginda minnu sɔrɔ bugɔli fɛ walima npan fɛ ni tama ye, n bɛ se ka olu faranfasi! - Vedmakova y'o fɔ.
  - I ye jateminɛ kɛ kɛlɛcɛ dɔnbali ne fɛ ! Ne ye Comte de Forsa ye, masakɛ siranninw bɔnsɔn. Nka, yala i b"i fa tɔgɔ dɔn wa? - A ye ɲininkali kɛ jɔnba dɔ la.
  - denbaya ka bonya ni jagɛlɛya bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na , i n' a fɔ kunsigi janya ka se hakili ma ! - Parried Vedmakova ka fara a kan o yɔrɔnin bɛɛ. -Bankɛw ka jagɛlɛya si tɛna siranbagatɔ dɛmɛ !
  - I bɛ kuma ka ɲɛ. I n"a fɔ ɲɛnajɛla tulonkokɛla, i dusukun ja gɛlɛn don cogo di? Jɔn y"a ɲɛda kɔrɔta ni bagabagali ye.
  - Ayiwa, i ye cɛfarin ye ! Jate, nka i suman ni jɔn ka siniɲɛsigi ye, i ka kuncɛbaya ni i ka jagɛlɛya tun bɛ min! - Vedmakova ye fiɲɛ bilali daminɛ kaban.
  Ne yɛrɛ ka kunw tun bɛ o ko la. Wa mun, i mago t'a la k'a dɔn, dɔnniya dɔgɔya - a ka nɔgɔn ka sa! N b"i degun ka kɛlɛ kɛ fo ka se saya ma, wa n"i ma i ja gɛlɛya kuma dɔrɔn na, o tuma na, i bɛ sɔn o gɛlɛya ma! Comte de Force ye mankanba bɔ.
  - I bɛ se ka da o la ! Kɛlɛcɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  Jɔnw ye kɛnɛba in saniya. Witcher jigira ka npan lajɛ. A jugu tun jɔlen tora a ɲɛfɛ. A yɛrɛ ka marifa tun b"a bolo o yɔrɔnin bɛɛ la, npan fila minnu sɔgɔlen don kosɛbɛ. Ni o kɛra dɔrɔn, kɛlɛcɛ ye npan wɛrɛ bɔ a disi la.
  Count de Force tun ka jan kosɛbɛ ka tɛmɛ Witchers kan, a tun ka bon kosɛbɛ a kamankunw na, hali n"a tun tɛ i n"a fɔ a farikolo tun tɛ farikolo la ani a tun tɛ sɔgɔsɔgɔ ten, npogotiginin min ka kan ka kɛ diɲɛ farikoloɲɛnajɛ ɲɛmɔgɔ ye. Nka, tulu tun tɛ yen, wa, senkɔniw tun sirilen don ani u tun bɛ funu. Ka fara o kan, koba dɔ kɛra lamaga-lamagali bɛɛ la, wa panni taamacogo tun bɛ kuma caman fɔ. Ɲɛjirali dɔ tun bɛ tulon kɛ u ɲɛda la, o tun tɛ danbe ye tugun, nka a tun bɛ hinɛ u la.
  - Ayiwa, i ye sɛgɛn sɔrɔ, npogotiginin ! I tɛna keleya. Konte y'a bololanɛgɛ jira a la.
  - Mun na i b'i yɛrɛ da i yɛrɛ la ten ? Lagbɛrikɛla ka dimi juguyara.
  - N ye se sɔrɔ kɛlɛ ni ntolatan caman na. Ne ka masaya kɔnɔ, ne tun bɛ jate kɛlɛcɛ ɲumanw dɔ ye, mɔgɔ caman tun bɛ ne jate hali kɛlɛcɛ ɲumanw dɔ ye. - Forsa, y'a disi fasaw lamaga, minnu bɛ i n'a fɔ kala fila jɔlen bɛ ɲɔgɔn kɛrɛfɛ.
  - O bɛ Kɛ k'a sababu Kɛ i ye kὲlɛ Kɛ ni faamaw dɔrɔn ye, wa u Dɔgɔyara k'u fasa. Sisan, n"i ni jamanaden gansan setigi dɔ bɛnna, i ka nɔɔrɔ dɔɔnin tora! - A ye Vedmakova jaabi ni daŋaniya ye.
  - I ka wulu da fo bere dɔ ka taama kɔ fɛ , walima ka fɔ ka ɲɛ n ka npan ! - Kuncɛbaya dafalen bɛɛ seginna jate la.
  - Nin ye ko ye min ka di kosɛbɛ ! Nɛgɛ min dilannen don ni nɛgɛ barikamaba ye, o bɛ nɔgɔ kumalasela ni siranbagatɔ bolo! - Vedmakova ma dabila ka yeelen bɔ ni kumakan fɔcogo ɲuman ye.
  - Ayiwa, nin bɛ tali kɛ i la kosɛbɛ, musomannin ! Forsa ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Laala ka fencing dabila kanw na, ka baara kɛ ni fɛn gɛlɛn ye ! - Vedmakova ye ja 8 cɛɲi dɔ lasegin.
  - Mutually !
  Jateden ni murutilenw ɲɛmɔgɔ ye ɲɔgɔn sɔrɔ ɲɛ ni ɲɛ. Npanw tun bɛ taa teliya la, u tun bɛ ka gosi ni fanga bɛɛ ye. Sparks (fiɲɛw) bɔra o gosiliw la, mankan dɔ mɛnna.
  Jateden ye binkanni kɛ siɲɛ caman. A ye barili fila-fila fɛɛrɛ in kɛ k"a lajɛ, nka Vedmakova ye binkanniw kɔsegin, k"a kɔlɔsi ko a jugubatigi teliya bɛnnen don.
  - I bɛ mun tulon kɛ !
  - Saya juruw kan !
  Konte ye bɔgɔdaga dɔw Jigin tugun, a y"a ɲini ka faranfasi gɛlɛnw kan. Vedmakova y"a kɔsegin dɔɔnin, ka kɔsegin kɛ, ka jugu minɛ dɔɔnin a disi la.
  A ye kɛlɛcɛ ŋana dɔ ka taamacogo sɛgɛsɛgɛ, a ma kɔrɔtɔ ka taa a da. Kɔnte ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, a ɲɛw bɛ ka wuli:
  - I tɛ nɔgɔya ten hali dɔɔnin ! N"a sɔrɔ hali jɔn yɛrɛ tɛ, hali n"i bɛ taama sennasanbara la.
  - ne wolola hɔrɔn na ka sigi kungo kɔnɔ ! Ne kɔ ma deli ka jɔrɔnanko dɔn. A tɛ se ka miiri ka i yɛrɛ kolo fanga kɔrɔ. Mɔgɔ hɔrɔn lakika bɛ a yɛrɛ majigin fɛn saba ma - hakili, kanuya, Ala. Jɔn min bɛ a ni kɔnɔ, o bɛ kolo - negew, nege, Ala ka baarakɛlaw! - Vedmakova ye jaabi ɲuman di.
  I ye tiɲɛ fɔ laban in ko la! Aw de ye tiɲɛ fɔ tiɲɛ na, nin sarakalasebagaw ni sarakalasebagaw ye ne sigi! - Jatebla ye fan fila Kɛ, o kɔ fɛ "clamshell" fɛɛrɛ, nka a ma Se. - A bɛna diya ne ye ka kuma i fɛ diwɛn jifilen dɔ kan, fo ni tiɲɛ na ne ye i faga.
  - diwɛn mugu bɛ i n' a fɔ kɔgɔji - n' i y' i ta ka taa , i bɛ dugukolo bɔnɛ i sen kɔrɔ ! - Kɛlɛcɛ y'o fɔ.
  - Nka i b'i yɛrɛ sɔrɔ ka hɔrɔnya ka tɛmɛ. Nin fɛɛrɛ in bɛ cogo di.
  A ye jiribolo saba minɛ, o kɔfɛ, a ye wuluwulu dɔ minɛ. O jaabi la, Vedmakova ye lajɛ in gosi kosɛbɛ. Konte ye a yɛrɛ sɛgɛn ka segin kɔ. O kɔ fɛ, ɲɔgɔndan in Daminɛna kokura, Forsa bɛ Lamaga i n'a fɔ fiɲɛbɔlan, a y'a Sɔrɔ a jugu barika ka bon kojugu k'a Bɔ 'sèn na. O kɔfɛ, a kɛlen kɔ ka Vedmakova dege lamaga-lamagali dɔw la, jateden ye npan taamacogo Changé yɔrɔnin kelen, ka npogotiginin in gosi farikolo-ɲɛnajɛ dɔ kan, nka a ni muso disi dɔ. Joli tun bɛ woyo, sɔgɔsɔgɔninjɛ tun ka dun. Joginda ma Vedmakova kari, nka a kɔfɛ, a ye fanga di a ma. Npogotiginin taara kɛlɛ kɛ, npanw bɛ ka manamana dɔn kabakoma dɔ la. Wa hali n"a y"a sɔrɔ kɛnɛma a tun bɛ i n"a fɔ kɛlɛcɛ in kunkolo bɔra pewu, wa a dimina kosɛbɛ, nka kungo kɔnɔ ɲɛnamaya ni sogo ɲinini kabini a denmisɛnman y"a kalan k"a hakili to kɛlɛ juguba la. A tun ka gɛlɛn Kɔnte ma ka o degun sugu in bali, a kɔsegira, ka parry kɛ ni gɛlɛya ye. Vedmakova ye waati min minɛ, jɔnbatigi in kɔsegira, i n"a fɔ a y"a bugɔ a gɛnɛgɛnɛ jukɔrɔ. O gosili ye sɔgɔsɔgɔninjɛ gosi ani jate kɛra bugɔli ye, a teliya jigira. O kɛlen, sungurunnin y'a yɛrɛ ka jaabi Minɛ, ale yɛrɛ y'a Dabɔ, k'a Weele ko sa kunkolo kɔnɔntɔn. Kɛlɛcɛ min dege ka ɲɛ, o dɔrɔn de tun bɛ se ka o ko sugu kɛ. Ka fara o kan, binkanni kɔnɔntɔnnan laban in tun bɛ ɲini ka bali. Yan, a tun ye mekanikiniko ye, binkanni in jirali, burusi barika tun ka dɔgɔ kojugu, ka binkanniw parry, o de kama binkanni laban banna. A siɲɛ fɔlɔ don, kɛlɛcɛ ye jaabi kɛ a jɛɲɔgɔn dɔ kan min bɛ se kosɛbɛ ani min teliyalen don, wa a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ tuma min na, k"a ka npan fili, a jɛlen don ko ko kura in kɛra ɲɛtaa ye.
  Jate in kɛra jɛman ye, a fanga banna.
  - I ye jatɔmuso ye dɛ !
  - Tiɲɛ tɛ ! Chance tɛ sabati i n"a fɔ cɛncɛn - timinandiya dɔrɔn de bɛna a siri ni siman ye.
  Vedmakova ye jugu jogin tugun, nka a ma jogin kosɛbɛ - a tun t"a fɛ ka mɔgɔ faga walima ka mɔgɔ farikolo tiɲɛ. A ye bɔgɔdaga kɛ tugun, a ye sɔgɔsɔgɔninjɛ kɛ, jateden ye masin kɛ ka parri ani, kɛlɛcɛ y"a ka nɛgɛso senna-npan gosi. Jɔnba bonyalen in kɛra marifa tɛ a la fewu. Vedmakova y"a ka npanw fili, ka boli ka taa jugu ma, ka jatebɔ kɛ ka jigin. A bolow y'a bolokɔnincinin siri dakun dɔ la.
  - Ka dabila ? Panther ɲɛw ye wuli.
  - n ye jateden ye , n b' n yɛrɛ di jɔn sennasanbara ma !
  Vedmakova y"a sɔsɔ ni timinandiya ye:
  - jɔn tɛ , nka a bɛ kɛlɛ kɛ sababu tilennen dɔ kama ! I yɛrɛ tun ye jɔn ye ani i y"a faamu maloya ye min ye, o bɛɛ n"a ta, u ye mɔgɔ wɛrɛw ye, u man jugu ka tɛmɛ an kan. O la sa, i dusukun ɲininka!
  . SABABU #10
  Oleg Rybachenko ni Margarita Korshunova ye kɛlɛ kɛ ɲɛfɛ. Cɛden ni npogotiginin sɛgɛnnen don kosɛbɛ kaban kɛlɛ jan in na. Ka to ka mɔgɔ faga ani ka marifa ci, o fana bɛ mɔgɔ dimi.
  A bɛ i n'a fɔ tulonkɛ dɔ la. O marifatigi kelen bɛna sɛgɛn joona walima kɔfɛ.
  Denmisɛnw sɛgɛnnen don marifa cili la ani ka to ka grenadew fili n"u sennasanbaraw ye.
  Cɛdennin y'a ka waati di. A ye fasisiw faga.
  Wa a ko:
  - Maeta !
  Npogotiginin ye grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye. A ye Fritz jɛnsɛn ka cooed ni nisɔndiya ye:
  - An bɛna sebaaya kura sɔrɔ, minnu ka bon kosɛbɛ !
  Nka a bɛ sɛgɛn kaban. Hali k"a sɔrɔ ka bɔ cɛnin sennasanbara fililen na, Naziw ka pankurunw bɛ gɛrɛ kɛrɛfɛ.
  O kɔfɛ, Oleg y"a daminɛ ka dɔnkili da.
  Tariku wɛrɛ min bɛ ɲɔgɔn falen-falen. Zyuganov ma wote Stepashin ka kandida la ani kominisi kulu saba fana ma wote.
  A labanna ni jamana Dumaw tiɲɛni ye ani kalata fɔlɔw san 1999 sɛtanburukalo la.
  Tiɲɛ don, kominisiw barika tun ka bon ka tɛmɛ fɔlɔ kan. Wa u taara kalataw la, k"u jigi da Primakov ka gɔfɛrɛnaman ka seko ni dɔnko kan, u jɔyɔrɔba tun bɛ yɔrɔ min na. Kelenya bloki ma Dabɔ fɔlɔ. Putin ma Bɔ minisiriɲɛmɔgɔya la. Wa kɛlɛcɛw ka binkanni Dagestan kɔnɔ, o ye wotew dɔrɔn de fara numan fɛ, ka faamaw ka fanga faga.
  A bɛɛ lajɛlen na, gɔfɛrɛnaman kɛra ko a ma labɛn. NDR barika dɔgɔyara, a binna, wa parti labɛnnen kura ma sɔrɔ. Ɔwɔ, wa Stepashin, n"o kɛra minisiriɲɛmɔgɔ ye, o ma fangatigiw ka tɔn ɲɛmɔgɔ ye. Wa o kɔfɛ, Yeltsin y"a gɛn ka bɔ baara la pewu.
  Kuma surun na, jamanakuntigi kalataw kɛra sababu ye ka sebaayaba sɔrɔ numan fɛ.
  Kominisiw ka se sɔrɔli kɛra kabako ye. Ka fara o kan, Primakov-Luzhkov bloc ma waati sɔrɔ ka lafiya. Nka hali bi a Sera k'a tɔgɔ Sɔrɔ ɲɔgɔn fɛ ni sɛnɛkɛlaw ye. Wa a ye jɔyɔrɔ filanan ta. A sabanan tùn ye "Yabloko" ye, o min tùn bɛ Laɲini kosɛbɛ. Jyɔrɔ naaninan Sɔrɔla Liberal Democratic Party fɛ. Nka a ka ca a la, o sababu Bɔra jamanakuntigi dɛmɛni siraw la, olu ye nin parti in Lasegin kosɛbɛ.
  Wa Yeltsin yɛrɛ ye jenerali jɔyɔrɔ di Zhirinovsky ma, k"a fɔ ka ɲɛ.
  O la sa, fɛn bɛɛ kɛra ka kɛɲɛ ni ko kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ ye.
  Kὲlɛcɛw ye fanga Minɛ jamana Duma kɔnɔ. Wa Yeltsin Sɔnna ka Bɔ yen a yɛrɛ sago la, ka Primakov Sìgi foroba la k'a Kɛ a nɔnabila ye. Zyuganov fana kɛra minisiriɲɛmɔgɔ ye ani kininbolo.
  O, a bɛɛ lajɛlen na, o tun bɛnnen don kominisiw ma. Wa bɛnkan dɔ Sɔrɔla. Basayev ni Khattab ye u sɔgɔ ka bɔ Dagestan. Nka u ma sɔrɔdasiw ci Tchechenia yɛrɛ kɔnɔ.
  A ma mɛn, jamanadenw cɛ kɛlɛ dɔ daminɛna yen ani u tilalen don kulu caman ye.
  Irisi ye Maskhadov ni Kadyrov dɛmɛ. Primakov ye se sɔrɔ nɔgɔya la jamanakuntigi ka kalataw la Irisi jamana na. Filanan min tun ma labɛn, o kɛra Zhirinovsky ye - min tun tɛ ni ɲɔgɔndan wɛrɛ ye a ka kalatalaw la, wa liberal Yavlinsky tun tɛ a ɲɔgɔndan ye.
  Oleg Rybachenko ye o dɔnkilidacogo tigɛ. Ayi, a man di. Nin sen in fana na, barokun dɔ ɲɛfɔra kaban, Primakov, Zyuganov, ani URSS seginni kɔfɛ. Sɛgɛnnen!
  Fɛn dɔ bɛ se ka diya ka tɛmɛ o kan ka dɔnkili da. Misali la, yɔrɔko ko la.
  Cɛdennin y"a daminɛ ka miiri.
  Irisi Mansamara belebele faaba kura tun bɛ wele ko Petrograd-Galaktik. A Sìgira Sagittarius dolow kulu la, a bɛ Se ka Kɛ ko a bɛ galaxie (fila) cɛmancɛ yɛrɛ la. Dolow ni dugukolo fla bɛɛ tùn ka bon kosɛbɛ yan ka Tɛmɛ Nɔnɔ-sira kɔkanna kan, Dugukolo kɔrɔ ye dogoyɔrɔ Sɔrɔ yɔrɔ min na. Tlebi Kὲlɛcɛw gɛnna ka Bɔ 'kɔnɔ pewu. Nka, kɛlɛ ma Tɛmɛ ni 'sèn tɛ: dugukolo ba caman Tiɲɛna, hakilijiginw dɔrɔn Tora Dugukolo kan. O de Kɛra sababuba ye ka faaba in Lasegin yɔrɔ nafolotigi ni hɛrɛ la galaxie kɔnɔ. A ka gɛlɛn kosɛbɛ ka tɛmɛn yan, o la, hali sanfɛla kɛlɛ bɛɛ lajɛlen cogoyaw la, yɔrɔ min na ɲɛfɛla ye hakilina ye min tɛ ye, wa kɔfɛla ye bɛnkan ye, a kɔnɔna kɛra Irisi basigiba ye ani izini barikama. Faaba bonyalen don ani a ye dugukolo Kishish munumunu pewu, ka wuli ka kɛ duguba belebeleba ye. Dugu belebeleba min bɛ se ka mɔgɔ hakilitigi bɛɛ kabakoya. Masina caman minnu bɛ pan, olu ye sankolo bulama tigɛ.
  Marisikalo Maxim Troshev welera ka taa Lakana minisiri fɛ, n"o ye Super Marshal Igor Roerich ye. Lajɛ nata in kɛra taamasyɛn ye min b"a jira ko juguw ka baara cayara kosɛbɛ. Kɛlɛ min tun ye bɛɛ tɔɔrɔ, o ye nafolo dun i n"a fɔ fɛnɲɛnɛmafagalanw, mɔgɔ miliyari caman sara a kan, wa mɔgɔ si ma se ka ɲɛtaa ɲininen sɔrɔ. Sɔrɔdasiw ka baara y"a nɔ bila Petrograd-Galaktik dugu jɔcogo la. Sanfɛla belebelebaw jɔlen bɛ ɲɔgɔn na ɲɔgɔn na, u ye seliw ye dugu ka ɛkizamɛn kan. O ye marshal hakili jigin a yɛrɛ sago la ko a bɛna sanfɛla marifaw jɔ. Kɛlɛ laban in na, Irisi dolow kurunba fana y"u jɔyɔrɔw ta, o kɔfɛ, u barika banna ka formation tiɲɛ, ka juguw ka darapo gosi. Kɛlɛ min bolodara ka ɲɛ, o bonyalen don ka kɛ kɛlɛ ye tuma min na kurun caman ye ɲɔgɔn gosi, ka pɛrɛn ni yeelenba ye min ka jugu kosɛbɛ. O yɔrɔ lakolon tun pentalen don i n"a fɔ tasuma-fanga belebelebaw bɔra yɔrɔnin kelen ani tasuma bajiw bɛ woyo, jahanama tasuma bajiw tun bɛ u da la, ka u datugu ni jikuruba ye min bɛ tiɲɛni kɛ. Kɛlɛ ɲagaminen dɔ la, Irisi jamanaba ka kɛlɛbolo ye se sɔrɔ, nka o se sɔrɔli kɛra sɔngɔba ye kosɛbɛ. Sankolola-kurun ba caman jiginna ka kɛ fɛnɲɛnɛma-fɛnw ka jikuruw ye. Tiɲɛ don, juguw ye bɔnɛba sɔrɔ ka tɛmɛ o kan. Irisikaw tun bɛ kɛlɛ dɔn, nka konfederasiyɔn min tun bɛ siya caman na, o ye dimi kɛ, ka kɛlɛ kɛ ni kuncɛbaya ye.
  Gɛlɛya belebeleba tun ye ko tɔnba in cɛmancɛ min bɛ Tom galaxie kɔnɔ, o tiɲɛni tun ka gɛlɛn kosɛbɛ. Dag minnu bɛ i n"a fɔ maple, olu ka siwili kɔrɔ, min tun sigilen bɛ o dolow kulu in kɔnɔ san miliyɔn caman kɔnɔ, o ye dugu barikama dɔ jɔ min tɛ se ka minɛ, a y"a yɛrɛ lamini ni lafasali sira barikama ye min falen bɛ janw na.
  Walasa ka kari ka don nin yɔrɔ in na "Mannerheim", Irisi kɛlɛbolo bɛɛ ma se. A tun tɛ se ka kɛ ka kɛlɛ ban. Planɛtiw ni sigidakow ye bolo Changé siɲɛ caman. Marisikalo ye faaba lamini ni nisɔndiya ye. Scurrying grav-planes ani flaners tun pentalen don ni camouflage kulɛriw ye, awiyɔn kuntilenna fila tun bɛ ye yɔrɔ bɛɛ. So dɔw tun bɛ i n"a fɔ pankurun belebelebaw walima sennamɔgɔw kɛlɛ mobili minnu bɛ ni wuluw ye, dondaw nɔ na. A tun bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ k"a lajɛ cogo min na jibɔyɔrɔ dɔ bɔra o jidagayɔrɔ sugu in dawolo la, ji bulu ni ɛmerald bɛ "tile" naani jira, u bɛ tulon kɛ biɲɛ tan ni caman na, ani jiriw ni falenfɛn belebelebaw falen bɛ jiribolo ni a kamanw kan, ka kɛ fɛn ye min bɛ dulon cogo kabakoma na nakɔw kɔnɔ. Bi, sankolola tanki belebelebaw dɔrɔn, i n"a fɔ sariya, u bɛ labɛn ka ɲɛ, marifa caman bɛ u la. Ka sigi o so suguw kɔnɔ, o ka nɔgɔn, wa a bɛ mɔgɔ lafiya, hali ni binkanni kɛra faaba kan, o ɲɔgɔnna boon jiginna ka kɛ kɛlɛbolo barikama ye miniti duuru kɔnɔ. Tɛmɛbaga minnu tun bɛ mɔgɔ suguya bɛɛ la, ani hali denmisɛnnin fitininw, olu tun bɛ sɔrɔdasi finiw na walima sɔrɔdasijɛkulu suguya caman ka finiw na. Sibɛri minɛn minnu bɛ taa so, olu tun bɛ wuli sanfɛ stratosphère kɔnɔ, u tun bɛ i n"a fɔ bololanɛgɛ kulɛrilenw. Yeelenbɔlanw ye sankolola bɔgɔdaga yeelen, ka siraba nɔgɔlenw fa ni yeelen ye min bɛ mɔgɔ ɲɛnafin bɔ. Maxim Troshev tun ma deli o dantɛmɛko suguw la.
  "Dolow ka bon kojugu yan. Wa a ka suma kojugu ne bolo."
  Marisikalo ye sumaya ko a ɲɛda la ka fiɲɛbɔlan da. Fɔli wɛrɛ tɛmɛna k"a sɔrɔ gɛlɛya ma sɔrɔ, a ma mɛn, Lakana minisiriso ka boon bɔra kɛnɛ kan. Kɛlɛbolo naani jɔlen tun bɛ dondaw la. Luchiars, prickly in suckers - bagan minnu kasa dɔnni fanga ka bon ni wulu ta ye siɲɛ tan ni duuru - ye Troshev lamini. Supermarshal ka cyclopean masaso tun bɛ boli dugukolo jukɔrɔ kosɛbɛ, a kogo belebelebaw tun bɛ plasma kanonw ni cascade laserw bila. Bunker juguman kɔnɔna tun ka nɔgɔn - luxury tun tɛ dusu don. Sani o ka Kɛ, Troshev y"a ka patɔrɔn Ye dɔrɔn projesiyɔn saba la. Supermarshal tun ye kɛlɛcɛ kɔrɔba ye, min tun bɛ se kosɛbɛ san kɛmɛ ni mugan kɔnɔ. N tun ka kan ka jigin alifanta teliyaba dɔ kan, ka don dugujukɔrɔ kilomɛtɛrɛ tan ni fila kɔnɔ.
  Komin a tɛmɛna garadi ŋanaw ni kɛlɛ robow ka lamini na, marisikalo donna biro kɔnɔ, yɔrɔ min na, ɔridinatɛri plasma dɔ ye galaxie ologramu bilalen dɔ ladege, ni taamasiyɛnw ye minnu b"a jira ko Irisi sɔrɔdasiw ka ca yɔrɔ minnu na ani juguw ka binkanni kɛyɔrɔw. Ologramu misɛnninw tun sirilen bɛ o kɛrɛfɛ, galaxie wɛrɛw ja tun bɛ ye. Kɔrɔbɔli u kan tun tɛ taa ɲɛ, dolow cɛma, jamana yɛrɛmahɔrɔnyalenw tun sigilen bɛ minnu kɔnɔ, siya hakilitigiw tun bɛ minnu kɔnɔ, tuma dɔw la minnu tun ye kabako ye kosɛbɛ. Troshev ma o nɔɔrɔ in lajɛ ka mɛn, a tun ka kan ka kunnafoni wɛrɛ di. Igor Roerich tun bɛ i ko kamalennin, a ɲɛda tun bɛ ɲini ka kɛ ni kurukuruw ye, a kunsigi tun ye bulama ye. A tun bɛ iko a bɛ se ka ɲɛnamaya ani ka ɲɛnamaya, nka Irisi furakɛli kɛlɛ waatiw la, o tun t"a fɛ kojugu ka hadamaden ka ɲɛnamaya janya. O kɔfɛ, mɔgɔw bɔnsɔn caman yeli teliya la, o ye fɛnw jiginni lawuli, o tun bɛ kɛlɛ sugandibaga hinɛbali de fɛ. A ka ɲɛnamaya waati tun bɛ dan san kɛmɛ ni bi duuru ma. Hali mɔgɔba dɔw de kama. Ayiwa, bange hakɛ tora ka caya kosɛbɛ, kɔnɔtiɲɛ tun bɛ kɛ denmisɛnnin sebaliw dɔrɔn de ta ye, wa bangekɔlɔsi fɛɛrɛw tun dagalen don. Supermarshal y"a ɲɛsin Troshev ma, ale min tun donna.
  - Wa i filɛ nin ye, Maxim. Donanw bɛɛ lasegin ɔridinatɛri kɔnɔ, a bɛna baara kɛ ani ka fura dɔ bɔ. I bɛ se ka mun fɔ ko minnu kɛra kɔsa in na?
  - Konfederesiw n'u jɛɲɔgɔnw ye kalan ɲuman sɔrɔ. Sɛgɛsɛgɛli bɛ ka kɔrɔta an nɔfɛ.Kɛlɛ tan laban ninnu na, kɛlɛ fanba ye se sɔrɔ.
  Roerich ye a kunkolo wuli.
  - N b'a Dɔn. Nka Kὲlɛcɛw ka jɛɲɔgɔnw, Dagiw, Kɛra walekɛlaw ye kosɛbɛ k"a Kɔlɔsi. U bɛ daminɛ ka kɛ bagabagaliba ye.
  - Ka bɛn.
  Roerich ye ja wuli ologramu kan ani k"a bonya dɔɔni.
  - Sani i ka Galaxy Smoor. Dagw ka fanga-yɔrɔba flanan ye nin ye. Nin yɔrɔ in de la an bɛna gosili kunba gosi. Ni an ye se sɔrɔ, an bɛ se ka se sɔrɔ kɛlɛ la san biwolonwula kɔnɔ, n"o ye san kɛmɛ ye a caya la. Wa n"an ma se, kɛlɛ bɛna taa ɲɛ san kɛmɛ caman kɔnɔ. I y"a jira ko i ye komandan ŋana ye, o de kama n b"a fɔ i ye ko i ka Operation Steel Hammer ɲɛminɛ. A jɛlen don wa?
  "Ɔwɔ, tigitigi, I ka bonyali.
  Igor ye a ɲɛda biri.
  Mun na o tɔgɔ suguw? Adrɛsi nɔgɔman: Comrade Supermarshal. I ye nin sɔrɔ min?
  Maxim maloyara.
  - Ne, Comrade Supermarshal, ye kalan kɛ Bings fɛ. U ye mansamara kɛcogo kɔrɔ waajuli kɛ.
  - Jɛman. Nka sisan mansamara tɛ kelen ye, ɲɛmɔgɔ ye laadalakow ni taabolo kɔrɔw nɔgɔya. Ka fara o kan, fanga caman cili bɛna kɛ sɔɔni, wa an bɛna balimakɛ kɔrɔba kura sɔrɔ ani komandanba kura. Laala, u bɛna n gɛn ka bɔ baara la, ni Operation Hammer of Steel ye se sɔrɔ, u bɛna i bila n nɔ na. A ka kan ka kɔn ka kalan kɛ, o ye kunkanbaaraba ye.
  Marisikalo tun ka dɔgɔ ni Roerich ye ka tɛmɛ siɲɛ saba kan, o de kosɔn, a ka dɛmɛnkan tun bɛnnen don kosɛbɛ, wa a tun tɛ mɔgɔ dusu tiɲɛ. Hali ni ɲɛmɔgɔ caman cili bɛna kɛ, wa u ɲɛmɔgɔ kura bɛna dɔgɔya ka tɛmɛ u fila bɛɛ kan. A dabɔra cogo min na, o bɛna kɛ a bɛɛ la ɲuman ye.
  - N b'a labɛn. N bɛ baara kɛ Irisi jamanaba ye!
  - O la, taa. N ka jeneraliw bɛna aw fa o kunnafoniw kan.
  Ka foli kɛ, marisikalo ye lafiɲɛbɔ kɛ.
  Bunker ka kɔriw tun ye kaki ye. Baarakɛyɔrɔba tun bɛ duguma. Ɔridinatɛri fotoni ni plasma caman ye kunnafoniw baara minnu tun bɛ woyo ka bɔ metagalaxie yɔrɔ caman na ni teliya ye. Baara min tun bɛ kɛ tuma bɛɛ, o tun ka jan, wa, marisikalo bilala ka taa lɛrɛ kelen ni tila kɔfɛ dɔrɔn. Sisan, a tun bɛ ka hyperjump (kurunba) makɔnɔ min bɛ mɛn ka don galaxie (fila) dɔ kɔnɔ min bɛ a kɛrɛfɛ. Kɛlɛcɛbaw ka kan ka lajɛ yen, u bɛ se ka kɛ Irisi jamana ka sanfɛla kurunba bɛɛ lajɛlen tilancɛ wɔɔrɔnan ye. Dolow kurun miliyɔn caman. O kunnafoni misɛnninw ɲɛnabɔlen kɔfɛ, marisikalo wulila ka bɔ kɛnɛ kan. Nɛnɛ jugumanba in bilala funteni jugu nɔ na. Yeelen naani ye ɲɔgɔn lajɛ zenith la, ka u sɔgɔsɔgɔ ni masafugulanw ye minnu bɛ sankolo sɔgɔsɔgɔ ni hinɛbaliya ye, u ye fɛnɲɛnamafagalanw jikuruw bɔn dugukolo kan. Yeelenba dɔw tun be woyo ka bɔ nbɛdaw la minnu tun be filɛ ni filɛlikɛlan ye. Maxim ye pan ka don girinya-aviyɔn kɔnɔ, a kɔnɔna tun lafiyalen don ani a tun nɛnɛna, ka boli ka taa kɛnɛma. A tun ma deli ka taa Petrograd-Galaktika fɔlɔ, wa a tun b"a fɛ ka faaba ye n"a yɛrɛ ɲɛ ye, duguden miliyari kɛmɛ saba bɛ min kɔnɔ. A bɔra sɔrɔdasi-yɔrɔ la, fɛn bɛɛ Changé, a nisɔndiyara. So minnu bɛ ni daɲɛ fɔlɔ ye, olu bɔra, a tun bɛna u wele, laala, fɛn cɛɲiw - danbetigiw ka lasigidenw sigilen bɛ u kɔnɔ. Kɛlɛ bɛɛ lajɛlen senfɛ, oligarkiw ka layini dɔgɔyara, nka a ma tiɲɛ pewu. Masasobaw tun ye seko ni dɔnko baara lakikaw ye. U dɔ tun bɛ i n"a fɔ cɛmancɛla waatiw ka masadugu, jirisunw tun bɛ wuli yɔrɔ min na, parapet ɲinw nɔ na. Tɔɔ kelen jɔlen tun bɛ sen finmanw kan, wa a jukɔrɔ, siraba min tun bɛ wuli, a tun bɛ i n"a fɔ wuluwulu kulɛri jɛman, dolow cogoya. Faantanw tun sigilen bɛ so caman minnu kɔnɔ, olu fana tun tɛ jɛɲɔgɔnyaw lawuli ni barakiw ye, o kɔfɛ, ɲɛda belebelebaw tun bɛ manamana, u tun masirilen bɛ ni san kɛmɛ tɛmɛnenw ɲɛmɔgɔw ni jeneraliw jaw ye. Fɛn bɛɛ man kan ka penta ni kaki ye, Troshev y"o miiri. Ka fara o kan, laala dugu min ka ca ni dugu tɔw bɛɛ ye diɲɛ kɔnɔ, o ka kan ka kɛ ni so jɔcogo cɛɲiw ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, turisiw ka baarakɛyɔrɔ tun ye kulɛriw ye, n"a taama siraw tun bɛ lamaga, sow minnu tun bɛ i n"a fɔ rose belebelebaw, tulipw minnu falen don kosɛbɛ ani minnu sirilen bɛ ɲɔgɔn na, daisiw sirilen bɛ ɲɔgɔn na, ani baganw minnu tɛ jamana wɛrɛw la, olu ɲagaminen don ɲɔgɔn na cogo kabakoma na. A bɛ iko a ka di ka sigi ursi walima saber-toothed tiger kɔnɔ, a bɛ denmisɛnw diya. Nka, mɔgɔkɔrɔbaw fana bɛ kabakoya ni o jɔli sugu bɛ lamaga walima ni a bɛ tulon kɛ. Ja min tɛ se ka bɔ marifatigi la, o kɛra sa kunkolo tan ni fila ye min bɛ wuli, jiboli-yɔrɔ kulɛri caman minnu bɛ yeelen bɔ ni neɔn ye, olu tun bɛ ka gosi ka bɔ da kelen-kelen bɛɛ la. A bɛɛ lajɛlen na, jibɔyɔrɔ camanba tun bɛ yen minnu cogoya kabakomaw ka bon kosɛbɛ, minnu tun bɛ jet kulɛri caman fili sankolo la mɛtɛrɛ kɛmɛ caman na. Wa u cɛ ka ɲi cogo min na, tile naani yeelen na minnu bɛ siri ka kɛ ji masirifɛn ye, kulɛriw tulonkɛ kabakoma, min ɲɔgɔn tɛ. Denmisɛn minnu tun bɛ yan, olu tun nisɔndiyalen don ani u tun cɛ ka ɲi: fini kulɛrilenw tun b"a to u tun bɛ i n"a fɔ nsiirin kɔnɔ fɛnɲɛnamaw. Mɔgɔw dɔrɔn tun tɛ yan, lamɛnnikɛlaw tilancɛ tun ye dunanw ye. Nka, a tun ka di dunan denmisɛnw ye ka tulon kɛ ni hadamaden denw ye. Troshev fana ye jiri hakilitigiw kunbɛn. Dancɛw kunkolo sanumanw falen don, sen naani ani bolo finman fila. U denmisɛnninw sen fila dɔrɔn de tun bɛ yen, wa u kunkolo sanumanw tun falen bɛ emɛridi nɔgɔw la. Maxim tun bɛ nin siya in dɔn kosɛbɛ - Gapi, cɛya saba jiri danfɛnw, hɛrɛ, nka siniɲɛsigi sago fɛ u samara ka don dolow ni ɲɔgɔn cɛ kɛlɛ bɛɛ lajɛlen na ani ka kɛ Irisiba jɛɲɔgɔnw ye.
  Siya wɛrɛw ka lasigiden bɛrɛbɛrɛ - u fanba ye jamanaw ni dugukolow ye minnu tɛ mɔgɔ si ta ye. U tun b"a fɛ ka mansamara ka faaba ye min tɛ se ka da a la. Yan, a bɛ iko kɛlɛ in yɔrɔ ka jan ani ko a tɛ tiɲɛ ye, a bɛ bɔ parsec ba caman fɛ, o bɛɛ n"a ta, dusukunnata nɔgɔlen ma bɔ marisikalo la. Miirili wulila n kun na ko danfɛn hakilitigiw fana bɛ balo o dugukolow kan, u bɛna bin minnu kan, wa danfɛn miliyari caman minnu bɛ miiri, olu bɛna sa. Joli bajiw bɛna bɔn, dugubaw ni dugumisɛn ba caman bɛna halaki. Nka a ye mansamara ka marshal ye, wa a ka kan k"a ka baara kɛ.
  Turisidi-yɔrɔ in ɲɛnajɛlen kɔfɛ, marisikalo ye yamaruya di ko girinya-aviyɔn in ka bila sen kan, ka taa izini maraw la. So minnu tun bɛ yan, olu tun ka dɔgɔ dɔɔnin, u tun labɛnna cogo nɔgɔman na. Iziniw tun bɛ dugukolo jukɔrɔ kosɛbɛ.
  Graviplane jigira dɔrɔn, cɛden sennasanbara kulu dɔ bolila ka taa a fan fɛ o yɔrɔnin bɛɛ ni finiw ni saniyafɛnw ye. Ragamuffins farimanw bɛ kaki sɔgɔlen, faded, ni dingɛ belebelebaw tigɛlen don. A tanna kosɛbɛ, a bɛ ɲini ka kɛ nɛrɛ ye. A bɛ iko kɛlɛ min kɛra waati jan kɔnɔ, o y"u wajibiya k"u cɛsirilanw gɛlɛya. Troshev tun bɛ hinɛ a la. Sotigi min tɔgɔ ye ko Kapiteni Fox, ale tun tɛ o hakilina suguw fɔ.
  - Ayiwa, sosow, aw ka bɔ yan ! Marshall bɛ na! a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  Denmisɛn minnu tɛ so sɔrɔ, olu girinna ka taa fan bɛɛ fɛ, min tun bɛ ye, o tun ye sennasanbara nɔgɔlenw bɛ wuli cogo min na. A ka gɛlɛn ka taama sennasanbara la yɔrɔ la min ka suma "tile" naani kan siɲɛ kelen, wa denmisɛnnin faantanw tun t'a dɔn sanbara ye min ye. Cɛden kelen kɔni y"a Jira ko a ja gɛlɛyara ka Tɛmɛ tɔw kan, wa a y"i Yɛlɛma k"a cɛmancɛ bolokɔni jira. Kapiteni y"a ka blaster sama ka marifa ci cɛnin impudent in na, a tun bɛna a faga, nka marshal sera waati laban na ka kapitɛni bolo digi. Jalaki in panna ka tɛmɛ, ka funteni kɛ siraba kan, kabakurun wulilen yɔrɔ dɔw binna cɛnin sen gansanw kan, a binna ka kɛ nɛgɛso ye. Sago cɛsiri fɛ, kɛlɛcɛ nata in sera k"a ka kulekan bali, ka dimi muɲu, a wulila. Maxim ye kapitɛni sɔgɔ kosɛbɛ.
  - Tile saba bɛ kɛ garadiso kɔnɔ. Dususuma na, bolow bɛ se ka don ɲɔgɔn na! - Marisikalo ye yamaruya di ni bagabagali ye - Denmisɛnw ye an ka nafolo ye, wa an ka kan k"u lakana, an man kan k"u faga. Aw ye a sɔrɔ, freak?
  Lisa y"a bolow kɔrɔta a kɛrɛ fɛ. A ye a kunkolo wuli waati kunkurunnin kɔnɔ.
  - Jaabi ka kɛɲɛ ni sariyasun ye.
  - Ɔwɔ setigi.
  Maxim ye cɛnin filɛ. A kunsigi tun ye jɛman ye, a ɲɛda tun cɛ ka ɲi, a tun ye nɔgɔ ye, a farikolo tun ka bon. T-shirt tigɛlen jukɔrɔ, presse barikama dɔ bɛ ye min falen bɛ sokolaw la.
  -I tɔgɔ ye di?
  - Janesh Kowalski ye baara kɛ ! - A fogonfogon sanfɛla la, ragamufin bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  - n bɛ kɛlɛcɛ barikama dɔ dilanni ye i la. Yala i b"a fɛ ka don Zhukov lakɔliso la wa?
  Cɛdennin jigi tigɛra.
  - N nisɔndiyara, nka n bangebagaw ye baarakɛla nɔgɔmanw ye, u tɛna se ka n ka kalan sara.
  Marisikalo ye nisɔndiya jira.
  - I bɛna i tɔgɔ sɛbɛn fu. I, i n"a fɔ ne b"a ye cogo min na, i barika ka bon farikolo ta fan fɛ, wa i ɲɛw bɛ kuma hakili sekow kan. A kunba ye ka kalan kɛ ka ɲɛ. Nin ye waati gɛlɛnw ye, nka ni kɛlɛ banna, hali baarakɛlaw bɛna ɲɛnamaya kɛ cogo ɲuman na.
  - jugu bɛna se sɔrɔ ! An bɛna se sɔrɔ! - Yanesh ye kulekan bɔ a kan sanfɛ tugun.
  - O tuma na fɛ, i ka yɔrɔ ta kuluw la, sɔrɔdasi. Ani ka daminɛ na - n ka mobili kɔnɔ.
  Lisa ye a ɲɛda sɔgɔsɔgɔ. Cɛdennin tun nɔgɔlen don, a kɔfɛ i ka kan ka kɔnɔna ko.
  A wulilen kɔ, girinya-aviyɔn bolila ka taa gɔfɛrɛnaman ka sigiyɔrɔ la.
  Yanesh, k"a ninakili minɛ, ka so belebelebaw sɛgɛsɛgɛ, minnu masirilen don kosɛbɛ.
  - An ma sɔn ka don cɛmancɛlafanga la, wa nin ka di kosɛbɛ.
  - I bɛna dɔ wɛrɛw ye.
  O bɛɛ n"a ta, marisikalo, hinɛ hakilina dɔ ye min bila, a ye yamaruya di ko a ka pankurun ta ka wuli ka taa turisiw ka yɔrɔ la. Cɛdennin y"a ɲɛw lajɛ, k"a ye min ye, a y"o dun tiɲɛ yɛrɛ la. A kɔlɔsira ko a tun b"a fɛ ka pan ka bɔ mobili kɔnɔ, ka boli siraba kan min bɛ lamaga, ka wuli ka wuli bolifɛn dɔ kan min bɛ mɔgɔ hakili ɲagami.
  A ka c"a la, Maxim min tun ka gɛlɛn o don, o tun ye ɲumanya ni dususuma ye, i n"a fɔ a ma deli ka kɛ cogo min na fɔlɔ.
  - N'i b'a fɛ, i ka bolifɛn ta "nisɔndiya kulu" kan, o kɔfɛ o yɔrɔnin bɛɛ ka na ne fɛ. I ka wari ta n"o tɛ u tɛna i bila ka don.
  Marisikalo ye papiye dɔ di a ma.
  Yanesh girinna ka taa bolifɛnw na, nka a yecogo tun bɛ ye kojugu.
  Space-ninja-hall da la, robo belebelebaw y"a jɔ.
  -Cɛden, i ka fini donna ka jugu, a jɛlen don ko i bɔra sigida faantanw na. Aw ka kan ka minɛ ka na ni aw ye garasi la.
  Cɛdennin y"a ɲini ka boli, nka u y"a gosi ni stunner ye, k"a gosi asfalt kan. Troshev tun ka kan ka pan ka bɔ mobili kɔnɔ ka taa sɛgɛsɛgɛli kɛ.
  - A jira, nin kade in bɛ n fɛ.
  Milisi minnu y"u yɛrɛ sama ka wuli, olu jɔra, k"u ɲɛ jɔlen to marisikalo la. Maxim tun bɛ foro fini na, nka komandan ka epaulettes tun bɛ manamana kosɛbɛ tile naani kɔnɔ.
  Kɔlɔsilikɛlaw la kɔrɔba, n"o ye polisiw ka lieutenant ye, o ye foli kɛ.
  " Yafa n ma, marisikalo, nka cikanw bɛ delilikɛlaw bali ka don santiri la, an bɛ dunanw sɔrɔ yɔrɔ min na ka bɔ galaxie fan bɛɛ la.
  Maxim yɛrɛ y"a faamu ko a ye fili kɛ a kɛtɔ ka ragamuffin dɔ bila o yɔrɔ bonyalen sugu la. Nka a tun t"a fɛ k"a ka dɔnbaliya jira.
  Nin cɛnin in ye sɛgɛnlafiɲɛbɔla ye. A ye komandanba ka baara kɛ.
  Lieutenant y"a kunkolo wuli k"a ka pistolet butɔni digi. Janesh Kowalski y"a yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ ani a nana a hakili la. Marisikalo ye nisɔndiya jira k"a bolo kɔrɔta. O waati yɛrɛ la, Inogalact naani barika banna ni biɲɛw ye. Kɛnɛma, dunanw tun bɛ i n"a fɔ jirisunw tigɛlen gɛlɛnw, u ɲɛw tun ye bulu-bulu ye, u farikolo yɔrɔw tun ye kurukuruw ye ani u tun bɛ jɛgɛn. Sani jinɛw ka waati sɔrɔ ka marifa ci, Maxim binna duguma, k"a ka blaster bɔ. Tasuma siraw tɛmɛna sanfɛ, ka bin ja kulɛrilen dɔ kan, ka jɔyɔrɔ jalen dɔ fiyɛ ka kɛ fotonw ye. Troshev ye binkannikɛla fila ninnu tigɛ ni laser-fiɲɛ ye, inogalact fila minnu ye ɲɛnamaya sɔrɔ, olu y"u biri kɛrɛ fɛ. U dɔ fana tɛmɛna ni jirisunba dɔ ye min tɛ se ka bali, nka filanan sera ka a yɛrɛ datugu ɲɛda ɲɛfɛla da kɔfɛ. O waraba ye marifa ci ka bɔ bolo saba la siɲɛ kelen na, hali ni Maxim ye wuli joona, a joginna dɔɔnin - a y"a kɛrɛ jeni k"a kininbolo jogin. Tangent (tangent) dɔ kan, jugu ka fiɲɛw bɛ "crazy water lily" attraction (ji-yɔrɔ dibi) gosi. Bòli dɔ Kɛra o kɔ fɛ.
  Sani marisikalo ɲɛw ka pan, nka a kabakoyara k"a ye cogo min na Yanesh ye o bɔgɔdaga dɔ bɔ k"a ci jugu ma. Maxim kabakoyara hadamadenya fanga la min dogolen bɛ nin kamalennin barikama in na ... O filili kɛra tiɲɛ ye, ɲɛ duuru tugu-tugu ɲɔgɔn na yɛrɛ. Danfɛn in y'i Yɛlɛma k'i Yɛlɛma ka Taa ɲɛfɛ. O tun bɛ se ka kɛ Maxim ka marifa laɲini ɲuman ye walasa ka waraba in ka ɲɛnamaya ban.
  Kɛlɛ banna joona. O waati la, polisiw yɛrɛ m"a ɲini ka marifa ci. Marshal y"o kɔlɔsi o yɔrɔnin bɛɛ.
  - Kɛlɛ ɲumanw bɛɛ bɛ kɛ ɲɛfɛ, ani kɔfɛ, dugubaw nbɛdaw la, siranbagatɔw bɛ sigi kɛnɛma.
  Lieutenant fasalen in kɛra ɲɛ jɛman ye. A taara Maxim fɛ.
  - Comrade Marshal, n b'i ka yafa ɲini, nka u tun bɛ ni beam-throwers girinmanw ye, an...
  - Wa o ye mun ye ! Maxim y"a bolo sin blaster ma kɔlɔsilikɛla ka cɛsirilan na. - A ye fly swatter ye ? A bɛ kɛ makari ye, a bɛ iko baara si tɛna kɛ i ye faaba kɔnɔ. I tɛna sigi i ma baara kɛ, ne bɛna a ɲini k"i bila ɲɛfɛ.
  Ikomi Maxim ye cɛnin bolonɔ bila ni taamasiyɛn ye, a y"a dɛmɛ ka pan ka don girinya-aviyɔn kɔnɔ, ka tila k"a bolo minɛ kosɛbɛ.
  - Ayiwa, i ye wulu ye. Ne nisɔndiyara ko ne ma fili i ko la.
  Kovalsky ye ɲɛji cɛ teriya la, a kan tun ka bon dɔɔnin ani a tun bɛ nisɔndiya.
  - N ye bεnkan kelen dɔrɔn de Kɛ min ye ɲɛtaa Sɔrɔ. N tun bɛ se ka...
  - I bɛna sababu sɔrɔ. Ka kalan ban kolɛji la - ka don kɛlɛ la o yɔrɔnin bɛɛ. I ka ɲɛnamaya bɛɛ bɛ i ɲɛfɛ, i bɛna kɛlɛ kɛ hali bi fo ka se ɲɛkisɛw ma.
  - Kɛlɛ ka bon ! Cɛdennin y"a pɛrɛn ni dusu ye. - N b'a fɛ ka taa ɲɛfɛ joona, ka marifa dɔ ta ...
  - I tɛ se k"o kɛ o yɔrɔnin bɛɛ, i bɛ faga kɛlɛ fɔlɔ la. Diplomu sɔrɔ fɔlɔ.
  Yanesh ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dimi ye. A tun dalen bɛ a sekow la, a tun b"a miiri ko a bɛ fɛn caman kɛ kaban, marifaci fana sen bɛ o la. O waati kɔnɔna na, girinya-taama-minɛn tun bɛ ka pan Michurinsky nakɔsɛnɛyɔrɔba sanfɛ. Jiri belebelebaw falenna yen, dɔw janya bɛ se mɛtɛrɛ kɛmɛ caman ma. Wa jiridenw tun ka bon kosɛbɛ fo, n"i ye cɛmancɛ dun, i bɛ se ka sigi kɔnɔ. Ananas minnu sɛgɛsɛgɛra ni jamu ye, ni u ɲɛ ye sanu ye, olu tun bɛ i ko dumuni diyara. Tiɲɛ don, a ni jigiya tɛ kelen ye, u ma cɛnin waleɲumandɔn kosɛbɛ.
  - N tùn bɛ o kungo suguw la ka Tɛmɛ. - Janesh y'o ɲɛfɔ. - A tɛ i n'a fɔ cɛmancɛ-yɔrɔw, bɛɛ bɛ Sɔn ka Dòn yen. Hali n'a y'a Sɔrɔ taama jan ka Taa yen.
  - A bɛ se ka kɛ! - Maxim ko ten. - Wa hali bi, jiri minnu bɛ yan, aw k"olu ɲɛnajɛ ... Ɲɛgɛn dɔ bɛ yen, platoon bɛɛ bɛ se ka don a jukɔrɔ.
  - Dɔrɔn semblance dɔ ye fly agaric belebele dɔ ye. A tɛ se ka dun. N hakili la, n ye jiriden tigɛlenw bɔrɔ kuuru bɛɛ lajɛ. Pavarara - fari finman ka di n ye, wa a diya bɛ mɔgɔ kabakoya dɔrɔn. Toro tɛ fosi ye n"i y"a suma n"a ye. Aw ka kan ka aw janto aw yɛrɛ la ni aw bɛ tigɛ. A bɛ se ka pɛrɛn, wa yen, baji bɛ i n"a fɔ jibɔyɔrɔ - a bɛna i fiyɛ, i tɛna waati sɔrɔ yɛrɛ ka kuma fɔ. Jiri min bɛ yan, o ka bon kojugu. Aw ka kan k"u ta yɔrɔ kelen-kelen bɔrɔ kɔnɔ, o min man nɔgɔn kosɛbɛ.
  Maxim ye Janesh bugɔ a kamankun na.
  - Fɛn bɛɛ tɛ suman dumuni fɛ. An ka jigin ka falenfɛn dɔw tigɛ.
  - Npogotiginin ye kado ye ! Munna ayi!
  Cɛdennin bolow sera bolifɛn ɲɛminɛlan ma. Kapiteni Fox y"a bolokɔnincininw bugɔ ni juguya ye.
  - Kana maga wotoro la, wuludennin.
  Wa o kɔfɛ, o jaabi la, a ye kɔrɔfɔ wɛrɛ sɔrɔ ka bɔ marisikalo la.
  "I bɛ jagɛlɛya dɔrɔn de sɔrɔ ka denmisɛnnin kɛlɛ.
  - N b'i yafa i ma, I ka Excellence !
  Janesh ma se k"a yɛrɛ tanga ŋɛɲɛ ma.
  - N'i b'a fɛ, i k'a ɲini. - Allowed Maxim.
  - N ye dɔnniya sɔrɔ simulatɛriw la, - Yanesh y"o fɔ.
  K"a sɔrɔ siga walima siran dulonnen ma kɛ, Kowalski y"a bolow da bolifɛn ɲɛminɛlan kan, ka mobili ɲɛminɛ ka jigin. A bɛ iko seko kabakomaw tun b"a la tiɲɛ na. Graviplane ye jiri belebelebaw sanfɛ.
  Maxim ma a sen don a la, o y"a to cɛnin ka se ka awiyɔn mara. N ka kan k"a fɔ ko a y"a ka baara kunbɛn ka ɲɛ kosɛbɛ, ka manɛw kɛ jirisunba belebelebaw cɛ, a ma bin abada, k"a ka seko ni dɔnko kɛcogo jira ka tɛmɛ a ka sanw kan. Nka hali n"a binna, o tɛ gɛlɛyaba ye, gravioplane bɛ ni lakana sira dafalen ye. A laban na, u y"u sigi yɔrɔ jɛlen dɔ la, falenfɛn misɛnninw bɛ yɔrɔ min na, nka u cɛ ka ɲi kosɛbɛ. A kɛra i n"a fɔ lagbɛrikɛla ɲuman ye o kabakurunw jɛnsɛn ni bolomafara ye. A ɲɛw tun bɛ wuli ka bɔ kulɛri suguya caman na, wa o kasa min tun bɛ mɔgɔ minɛ, o ye nisɔndiya lase a ma min tɛ se ka fɔ.
  Yanesh yɛrɛ ye fiɲɛ bila a ka waleɲumandɔn na. U jigira tuma min na, cɛnin ye pan ka bɔ ka taa a daminɛ ka falenfɛnw tigɛ, ka bolokɔni kuuru bɛɛ ta. Maxim kunkolo tun nɛnɛnen don, dugukolo cogoya tun ka di a ye, o bɛɛ n"a ta, fɛn dɔ ye mɔgɔw lasiran. K"a ye ko a bɛ bagabagali la. Komin a tɛmɛna tasuma ni ji fɛ, marisikalo tun bɛ da a ka hakilinata la, a tun man teli k"a jigi tigɛ. Sariya siratigɛ la, ɲɛnamaya suguya minnu farati ka bon hadamadenw ma, olu man kan ka sɔrɔ mansamara belebele dɔ faaba kɔnɔ. Fɛn dɔ filɛ nin ye min ni tɔw tɛ kelen ye. Maxim ye cɛnin bolonɔ bila a tulo la ni dususuma ye ko:
  - Juguw b'an fɛ. Fulaw dogo ka na ni ne ye.
  Janez ɲɛw tun bɛ manamana.
  - N b'a labɛn.
  U kɛlen ka jiribolo to mobili kɔnɔ Kapiteni Fox ka kɔlɔsili kɔnɔ, Maxim ni Yanesh taara kungo kɔnɔ kosɛbɛ. Tiɲɛ don, sɔrɔdasiw tun ka kan ka wele ka na o yɔrɔ la. Nka Maxim minɛna nisɔndiya fɛ. Janesh, tiɲɛ na, kanuya laɲiniw tun b"a la, a y"a yɛrɛ jate sɔrɔdasi ka kunnafonidilaw ye, wa a nisɔndiyara o la. U ye sira minɛ kungo kɔnɔ, k"a ɲini u kana mankan foyi kɛ. Yanesh sera k"a sennasanbaraw jeni jirisunw kan minnu ɲɛ ye bulama ye, nka a y"a yɛrɛ minɛ, hali ni fari fo ka se a gɛnɛgɛnɛw ma, o tun datugulen don ni kuru belebelebaw ye.
  Maxim y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko: "I k"i janto i yɛrɛ la. - Kungo kɔnɔ, binkɛnɛ bɛɛ la, farati dogolen don.
  Janesh y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko: "An mago bɛ camouflage lakananen na yan. O finiw tun bɛ farikolo dogo dɔɔnin dɔɔnin, fɛn dɔ tun bɛ ka wuluwulu ka wuli senw kan. Fɛnɲɛnɛmabaw, ani Janesh y"o dege lakɔli la, mɔgɔw tɛ dun nin dugukolo in kan. Arthropode suguya minnu farati ka bon kosɛbɛ, olu tiɲɛna jamu siratigɛ la, a ma se faaba cɛmancɛ ma ka kɛ banakisɛ walima banakisɛ sɔrɔyɔrɔ ye. U taamana ka taa ɲɛ u makuntɔ. O yɔrɔnin bɛɛ, Maxim ye nɛnɛ kɛ. Fɛnɲɛnama misɛnninw tun bɛ u yɛrɛ minɛ cogo la min tɛ nɔgɔya, i n"a fɔ mɔgɔ dɔ y"a lasiran ka taa. Marisikalo ye cɛnin bolo minɛ k'a fɔ a tulo la ko :
  - Lamini dɔ bɛ ɲɛfɛ !
  Maxim ye mankanbɔlan dɔ bɔ a ka bɔrɛ kɔnɔ, ka lamini lamɛn kosɛbɛ. Tiɲɛ na, hadamaden kɛlɛcɛ duuru ani inogalacts hakɛ kelen ɲɔgɔn dalen bɛ u kɛrɛfɛ. Ayiwa, ni o fanga balansi sugu bɛ yen, a ka fisa i kana i sen don kɛlɛ la, nka i ka jugu tɛmɛn.
  Wa u y"o kɛ ten.
  Sɔrɔdasi min tun bɛ se kosɛbɛ, o ni cɛnin wuluwulu tun bɛ taa ɲɔgɔn fɛ. N tun ka kan ka tɛmɛ bugunw cɛma, ka n yɛrɛ su nɔgɔw la fo ka se n senkɔniw ma. Gɛlɛyaba la, marisikalo ye danfara min bɛ cakɛda ɲɛnama kɔnɔ, o jatebɔ, a sera ka sɛgɛn ka tɛmɛ o yɔrɔ in na. U ye hɛrɛ sɔrɔ, dunan si tun tɛ ni baganw ka hakilinaw ye walima ka mɛnni kabakomaw sɔrɔ. Mankan-minɛn tùn bɛ Se ka daɲɛ fɔlenw Bɔ ɲɔgɔn na kaban.
  - Mr. Resident, i bɛ impossible ɲini ne fɛ.
  O jaabi la, kumakan dɔ bɛ i n"a fɔ sɔgɔsɔgɔninjɛ.
  - Wa e, Jenerali, i delila ka wari ta dɔrɔn k"a sɔrɔ i ma baara kɛ a la ka dafa.
  Ni an y"a jateminɛ ni fɔcogo ye, a tun bɛ siya dɔ la min tɛ hadamaden ye.
  - I sarala miliyɔn tilancɛ la, o tuma mun ? Kunnafoni kɔrɔlenw satelitiw kan minnu bɛ sɛgɛsɛgɛli kɛ.
  "Ne ka jalaki tɛ," hadamaden kan tora k'a yɛrɛ jo di ni sɛgɛn ye. - Nin kunnafoni sugu in, sariya siratigɛ la, u bɛ kɔrɔbaya joona kosɛbɛ. Ne tɛ sebaayabɛɛtigi ye.
  - An y'o faamu o yɔrɔnin bɛɛ, a ka nɔgɔn k'a fɔ ko i barika ka dɔgɔ. Ni a bɛ na ni binkanni ye Krɛmlin ka sigida kan, nafa caman tɛna kɛ i n"i jɛɲɔgɔnw na.
  Maxim y"a yɛrɛyɛrɛ. Yala a bɛna kɛ binkanni ye tiɲɛ na lafasali sira barikamaba kan min bɛ faaba ni galaxie cɛmancɛ bɛɛ datugu wa? "Krɛmlin" sigicogo, a dabɔbagaw ka fɔ la, a tɛ se ka minɛ, wa, o bɛɛ n'a ta, ni juguw bɛ baara kɛ mansamara dusukun yɛrɛ kɔnɔ, o bɛ na ni hakilijakabɔ dusukasilenw ye.
  - A dɔn, cɛ, sɔɔni an bɛna baara kɛ ni marifa kura jɔnjɔn ye, wa n"a dɛmɛ ye, Irisi dolow kurunw bɛna wuli ka kɛ buguri ye sanni u ka se yɔrɔ nafama na. O tuma na fɛ, an ka kɛlɛbolo, i n"a fɔ girinya-yɔrɔ min bɛ don fɛn bɛɛ la, o bɛna Risi yɔrɔw fa, ka mansamara diɲɛw kolo.
  Maxim ye sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ minɛ min tun bɛ damatɛmɛ, a bɛ iko o jigiya sugu tun ma diya janfacikɛla ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Nka, a y"a jaabi ko:
  - Kolon duurunan bɛ baara la i n'a fɔ fɔlɔ, wa i ka binkanni bɛna taa ka kɛɲɛ ni labɛn ye.
  - Aw ka baara min bɛ kɛ waati nataw la, o ye ka fangatigi tan ni fila da faaba kɔnɔ an ka lafiɲɛbɔ jɛkuluw ye. Sɔrɔdasi minnu bɛ sara, olu bɛna don yan turisiw ɲɛda la, ka dogo kungow kɔnɔ, ka sɔrɔ k"u jɔyɔrɔ fa gɛrɛntɛba in na.
  - A bɛna kɛ ten.
  - Wa a filɛ, cɛ, n'an ka dolow kurunw binkanni ma ɲɛ, o bɛna juguya i ma. Yɛrɛ ka hakilijagabɔ bɛna tigɛtigɛ, wa a fagali bɛna kɛ dɔɔnin dɔɔnin ani dimi bɛna kɛ a la.
  Hali ni Maxim m"a ye mɔgɔ min bɛ kuma, a dalen tun b"a la ko SMERSH bɛna se ka janfacikɛla in dɔn a kan fɛ.
  - An mago bɛ kunnafoni na sigili labanw bɛɛ kan jugu ɲɛmɔgɔya la. I bɛ fɛn o fɛn dɔn.
  - N ka kunnafoniw fɛ, Marisikalo kamalennin Maxim Troshev bilala ka kɛ dolow kulu dɔ ɲɛmɔgɔ ye Smoor galaxie kɔnɔ. Kunnafoni tigitigi si ma sɔrɔ a kan, nka ...
  - Fɛn bɛɛ jɛlen don, Risikaw bɛ ka kɛlɛba dɔ labɛn yen. I n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ. Kuntigi kura in ye fanga belebelew ka gosili barikama ye.
  Maxim yɛrɛyɛrɛla, a tun b"a fɛ ka boli ka taa ɲɛfɛ ka mɔgɔ tiɲɛnenw bugɔ. Opereli in bɛ farati la.
  - N hakili la, a bɛ ten. Ka ɲɛsin baara wɛrɛw ma...
  Janfacikɛla ye jatebɔ kɛ ka mɛn ani ka sɛgɛn, nka Maxim tun ye fɛɛrɛ dɔ sigi a kun na kaban. A fɔlɔ, i ka kan ka bɔ nin yɔrɔ in na ni dususuma ye, ani filanan, i ka teliya ka kuma SMERSH fɛ. O yɔrɔ la, u bɛna a latigɛ n"u bɛna teliya ka sɛgɛsɛgɛlikɛlaw ka rezow bali walima n"u bɛna kɔnɔni kɛ. O bɛɛ kɔfɛ, janfacikɛla minnu kofɔlen don, olu tɛ farati ye, wa kunnafoni tiɲɛnenw bɛ se ka bɔ kɛnɛ kan u fɛ. Fɛnba - daminɛ tɛ. Nka, cɛnin min tùn sigilen bɛ a makun na fo ka na Se bì ma, o y'i Yɛlɛma, a y'a Kɔlɔsi ko kamalenninya fanga bɛ ka Taa 'ɲɛ.
  "N"a sɔrɔ an bɛ se k"u gosi ni laser ye, Cɛ Marisikalo?"
  Maxim y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko: "Ayi, o tɛ fewu. - Hakilila o kama ani hakilijagabɔ ka kunnafoniw lajɛ k"u lase mɔgɔ bɛnnen ma. Wa n"i ye yamaruya tiɲɛ, ne yɛrɛ bɛna marifa ci i la.
  Marisikalo y"a ka ray marifa kɔrɔta ni bagabagali ye.
  Yanesh ye a kunkolo wuli.
  - Komanw tɛ kuma.
  Maxim nimisara ka taa ni cɛnin ye. Wa n"u y"u ka sɔgɔsɔgɔkan mɛn dun ... O waati kelen na, sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ mɛnna mankanbɔlan kɔnɔ, dunan kumana tugun.
  - A fɔ "Jupiter" ye ko n'a ma an dɛmɛ, an bɛ se k'a janfa ni nin pion in saraka ye. O tuma na fɛ, i ka Kɔrɔtalenba bɛna dimi, hinɛ tɛ a ka dɛsɛw cɛma.
  Maxim y"a miiri ko: "Ɔwɔ, ɲɛmɔgɔ ka kan ka kɛ mɔgɔ gɛlɛn ye." Nka, a kɛra mɔgɔ ba sugandilenw dɔ ye tuma min na, a ye sababu sɔrɔ ka kɛ ɲɛmɔgɔ ye dɔrɔn ni fangatigi fangatigi fagara barika la. Ba kelen bɛ sugandi san o san, wa fanga sanfɛla jiginni bɛ kɛ siɲɛ kelen san bisaba o san bisaba. Nka o sababu in fana ma sɔrɔ. A fɔlɔ, Maxim ka jogo tun ka nɔgɔ kojugu, filanan, seko minnu tun bɛ kɛ fɛn wɛrɛw la, olu minnu tun bɛ fariya kosɛbɛ denmisɛnya la, olu y"a daminɛ ka dɔgɔya ni kɔrɔya ye. Nka, ka kɛ marifatigi ye k"a sɔrɔ i tɛ, ani san binaani ... o bɛ fɛn dɔ fɔ.
  - Aw kana maga Jupiter la. Ale de ye i ka jigiyaba ye. Ni o tɛ, se sɔrɔli seko tɛ kɛlɛ la.
  Inogalact ye fɛn dɔ cluck min tɛ faamuya o jaabi la. O kɔ fɛ, a y"a Fɔ ko:
  - "Jupiter" nafa ka bon ni a bɛ baara la. A ka walekɛbaliya kosɔn, an ka sɔrɔdasiw bɛ ka bɔnɛ caman sɔrɔ. A kɛra cogo o cogo, i bɛna an ka cikanw di a ma. Fɔ ka se o waati ma, i bɛ se ka taa.
  - O de don, i bɛ se ka bɔ, - Maxim ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni lafiya ye. O waati yɛrɛ la, k"a ka kuma sɔsɔ, binkannikɛla dɔ ye sanpɛrɛn. Marifaci dɔ kɛra o kɔfɛ.
  - Danfara don ! Yɛlɛma donna tugun...
  Marisikalo y"i biri, nisɔndiya tasumaw dɔrɔn de ye Yanesh ɲɛ na.
  . SABABU #11
  - I bɛ kuma dusukun de kan ! - jɔn kuncɛbaya ye sɔgɔsɔgɔ .
  - O la, o nisɔndiya ka kɛ bɛɛ ta ye, wa a tɛ kɛ mɔgɔ sugandilen damadɔ ta ye. O ko senuma in kosɔn, ne ye ne ka npan kɔrɔta! - Witch y'a pɛrɛn.
  Konte tun bɛ sigasiga:
  - Ayi! Ne dalen b"a la ko i bɛ bila dimi fɛ walima fanga nege de fɛ! Jɔnw ka murutili kɛra, wa o labanna ni mɔgɔfaga dɔrɔn ye. Olu ye murutili o murutili kɔlɔlɔw ye.
  - A tɛna kɛ yuruku-yuruku ye, nka a bɛna kɛ wuliliko ye. Fɛn min nafa ka bon kosɛbɛ, o bɛna kɛ kɔfɛ, se sɔrɔli kɔfɛ! - Kɛlɛcɛ y'o fɔ ni dusudiyaba ye.
  - Erewolisɔn? Kuma kabakoma, yala i yɛrɛ de nana n"a ye wa? Forsa kabakoyara.
  - Tiɲɛ tɛ ! Nin kumasen in welera ne ma mɛlɛkɛ dɔ fɛ sugo la. - Ni hakililatigɛ ye n ye Vedmakov da wuli.
  - mɛlɛkɛ dɔ walima ala nɛrɛma dɔ ! Kiraya sugo ye nanbarako ye. Konte ye sigasiga kɛ.
  - A mana kɛ cogo o cogo, i bɛna sababu sɔrɔ ka mɔgɔw ka ɲɛnamaya yɛlɛma ka ɲɛ ani ka kɛ mɔgɔ ɲuman ye i yɛrɛ ye ! Gɛlɛyaw bɛɛ bɛ bɔ yɛrɛɲini de la, ɲɛtaa bɛ se ka kɛ cɛsiriw dɔrɔn de fɛ. Mɔgɔ min tɛ ekipu ye, o bɛ i n"a fɔ bɔgɔdaga, tasuma tɛ min na, a bɛ yeelen dɔɔnin di, a bɛ faga joona! - A ye Vedmakov ka kumakan fɔcogo jibɔ dɔ Bɔ.
  - I bɛ kuma mɔgɔ min kan, o ka kan ka kɛ ekipu dɔ kɔnɔ. Nka, yala i b"a dɔn baganw ka cogoya ye min ye wa? Forsa ye ɲininkali kɛ ni kɔnɔnafili ye.
  - Wa bagan ka fisa baganmara la ! Wa a bɛɛ lajɛlen na, ikomi i ye jɔn ye, i ma kunmabɔ, o tuma na, faamaw y"i kɔdon, kuma la, teri lakikaw y"u ka kulɛri lakikaw jira. Donc (o la), waati sera ka jɛɲɔgɔnw ɲini sigida wɛrɛ la. - Kaban ni hakilisigi ye ka Vedmakova sugandi.
  Comte de Bora ye a makun fo segin damadɔ, ka sɔrɔ k"a bolo kɔrɔta :
  "Hali ni ne dalen tɛ ɲɛtaa laban na, a dɔgɔyalenba la, ne ka nɛgɛ bɛna joli min.
  - Hakilila man kan ka baara kɛ hakilinaw ye - nege hakili ! - Lagbɛri ko ten.
  - A ka ɲi, i ka n kalanni dabila ! Kɛlɛ bɛna kɛ - feat bɛna kɛ ! Konte y'a daminɛ ka joli ko a yɛrɛ la.
  - I ye kɛlɛcɛ ŋana ye ani jagɛlɛn, i ka kan ka sugandi ka kɛ kulu ɲɛmɔgɔ ye ! - Kɛlɛcɛ ye hakilina di.
  - A man jugu, nka a man kan ka komandan bɛɛ sugandi. Sariyakolo gɛlɛn ka kan ka kɛ min ye ko cikan kelenya. I sugandira, o de la i bɛ mɔgɔ sigi! -Jateminɛ y'a daminɛ ka fini don cakɛda la. Cɛden fila-fila girinna k"a dɛmɛ.
  Furuɲɔgɔnma hɔrɔnyalen dun? - Vedmakova ye sigasiga kɛ.
  - sɔrɔdasiw fɛ , o ye balawu ye ! - Fanga tigɛlen. - sɔrɔko ye bolofara caman ka rizo ye , kɛlɛbolo ye jiribolo kelen ye !
  Lagbɛrikɛla ye 'tulon Kɛ ko:
  - Nka a ka c'a la okɛ, wa a tɛ fanga ni jɔyɔrɔ la, nka a bɛ kɛ kuntigiya hakɛ la !
  Cɛdennin tilancɛ farilankolon ye npan di jateden ma. A y"a jaabi k"a bugɔ a kolo la, k"a bugɔ ka tɛmɛ siɲɛ kelen kan ka segin. Denmisɛnnin ye kulekan bɔ ka pan ka segin kɔ, k"a senw jɛmanw lamaga.
  Witcher y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  "Ne bɛ ka legiyɔn duuru tigɛlenw sigi senkan, sɔrɔdasi fila ni tila kelen-kelen bɛɛ bɛ minnu kɔnɔ. I bilala ka ci bila sabanan na! A tɔw ka sugandi jɔnw fɛ!
  O hakilina laban in ye sɔsɔli lawuli, a bɛ ɲini ka wuli ka kɛ kɛlɛ ye. O kɔfɛ, tiɲɛ na, kɛlɛ dɔ daminɛna, jɔn damadɔ jogin na, wa Witcher tun ka kan ka don o ko la. A kɛlen ka frisky ka tɛmɛn fɛn bɛɛ kan, a pɛrɛnna ko:
  - A bɛ se ka baton wuli ! An ka taa ɲɛ ka ɲɛsin komandanw sigili tilennen ma.
  Jɔnw ma ŋunuŋunu kosɛbɛ, nka kɛlɛcɛ in ye o hakilina sugu bila wote la tuma min na, u y"u bolo kɔrɔta ɲɔgɔn fɛ.
  Yan, Witcher min ye wuliliko ɲɛminɛ, o tun ka kan ka baara kɛ kosɛbɛ. Tiɲɛ na, a ka gɛlɛn ka mɔgɔ dɔ dɔn min ka kan ni ɲɛ ye, wa a tora ka ɲininkaliw kɛ mɔgɔ nataw la minnu bɛna kɛ kandidaw ye. A laban na, baara dɔw dira legiyɔnw ma, ani waati dɔɔnin komandanw bilala baarakɛda fitininw na.
  - ni kɛlɛw banna , an bɛna sɔrɔdasiw ka jagɛlɛya ni hakilitigiya jira ! - Npogotiginin y'a ɲɛfɔ.
  Legiyɔn dɔ tun ye denmisɛnw ni funankɛninw bɛɛ ye. Vedmakova ye cɛnin Bik bila u ɲɛmɔgɔya la. Cɛdenw dimina:
  - A ka dɔgɔ kojugu hali bi ! An mago t"a la ka dɔgɔn. Aw bɛ fɛn belebelebaw ni fangatigiw bila an kan.
  - Wa i b'a fɛ jɔn ye ?
  - I ɲɛnafin bɛ n na! Ale de ka kan ni tɔw bɛɛ ye!
  Kamalennin dɔ min jɔlen don farikoloɲɛnajɛ la, o senna-tɛgɛra ɲɛfɛ, a tun ye cɛden ye hali bi, nka a janya tun ka bon kaban i n"a fɔ jirisunba. Tiɲɛ don, a ɲɛda tun bɛ iko a ɲɛda tun bɛ sɔgɔsɔgɔ. Vedmakova, k"a dɔn kosɛbɛ hakili nafa ka bon cogo min na komandan bolo, o y"a ɲininka ko:
  - Mun bɛna kɛ denbaya ye min kɔnɔ mɔgɔ 8 bɛ yen !
  Kamalennin y'a filɛ k'a sɔgɔsɔgɔ:
  - Ne t'a dɔn! Farikolo yɔrɔw ni fanga kunbabaw.
  Bick ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka don kumakanfɔlan kɔnɔ:
  - Farikolo minnu tɛ ni hakili ye , nin ye sogo bolomafara ye - min kan ɲɔkisɛ bɛ kasi !
  - I da tugu i bugu ! N b'i ka jaw fiyɛ! - A ye mankanba bɔ cɛfarin kamalennin na.
  - jɔn t' a dɔn ko wolonwula - bi duuru ni wɔɔrɔ ka gɛlɛn k' a bolokɔnincinin gosi ka tɛmɛ a nu kan ! Cɛdennin y'a nɛnkun jira a la.
  Jatigɛwalekɛla kamalennin in ye wuluwulu kɛ a fogonfogon sanfɛ:
  Ne bɛ aw degun ka kɛlɛ kɛ fo ka se saya ma!
  - I bɛ n ladege i n"a fɔ wulu-sonsa ! - a ko Comte de Forsa fɛ . - Nka, nin dɔrɔn de ye bɔyɔrɔ ɲuman ye.
  - Duelist fila ninnu na, kelen ye naloman ye, tɔ kelen ye sɛgɛnlafiɲɛbɔla ye ! - A ye Vedmakova kɔlɔsi. "Hali ni cɛdenw bɛ nafa sɔrɔ farikoloɲɛnajɛ dɔ la.
  Bik jɔlen tora a jugu ɲɛkɔrɔ, danfara min bɛ a janya la, o tun ka bon, a jugu tun ka gɛlɛn siɲɛ duuru. Den kɔni y"a ɲɛsin a farikolo lafiyalenw ma ni maloya ye, cɛnin tun ka dɔgɔ, nka a farikolo tun ka bon. A ɲɛda bulama tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ, npan tun bɛ ka girin a bolow la.
  - Ayiwa, an bɛna kɛlɛ kɛ cogo di walima ka muɲu ! - Ni nisɔndiya ye, a ye ɲininkali kɛ.
  - Ɔwɔ, n b'i kanu ! - Farikoloɲɛnajɛla in binna cɛnin kan. A ye kɔ-bolo gosi, a ka npan tun ka jan ani a tun ka gɛlɛn, a bɛ iko a tun ye bolo fila ta dɔ ye. Bik ye gosili in wuli, a yɛrɛ m"a ɲini ka parry, nka a ye pan dɔrɔn ka tɛmɛ sira kan, k"a ka npan gɛn ka don a nugu da la. Cɛdennin ye bugɔli dɔrɔn de da jatebɔ kan - ka sɔgɔsɔgɔ, nka a ma faga.
  Jatigɛwalekɛla dimina ka tɛmɛn fɔlɔ kan, a y"a daminɛ ka npan filanan wuli. Yan hali Buku tun ka kan ka degun bila ka woyo ka taa. Cɛdennin sennasanbaraw tun bɛ ka dɔgɔya, ani nɛgɛberew tun bɛ ka boli u nɔfɛ. Bik barila ka jɔ, pipe dɔ bɔra a ɲinw na. Jugu y"a yɛrɛ wuli ka taa a fɛ, ka boli ni boli ye, k"a bolokɔnincininw fara ɲɔgɔn kan. Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni kɔnɔnafili ye, ka daji tu, ani fɛn fitinin dɔ ye farikoloɲɛnajɛla ɲɛda gosi. Bick taara kɛrɛ fɛ ka tɛmɛ nɛgɛw kan, ka a jugu disi yɛrɛ gosi n"a sennasanbara gansan ye.
  Cɛ barikama in y"a yɛrɛ sɛgɛn, a kulela ni kungo ye, o kɔfɛ, a senw barika dɔgɔyara, k"a daminɛ ka bin.
  Teriya-sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ ye sɔrɔdasiw cɛma, mɔgɔ damadɔw tun b"a miiri ko denmisɛnnin in bɛna se sɔrɔ o cɛba in kan. O kɔfɛ, denmisɛnw pɛrɛnna ni nisɔndiya ye, fɔlɔ, tiɲɛ don, jɔnw bɛɛ la fitinin. Minnu ka dɔgɔ ani minnu barika ka dɔgɔ, olu nisɔndiyalen don k"a ye ko i ka patɔrɔnba fana tɛ mɔgɔba ye. O la hali denmisɛnnin bɛ se ka fɛn dɔ kɛ wuliliko ye.
  Jɔnw bolila ka taa farikoloɲɛnajɛla min ye se sɔrɔ, o yɔrɔ la, sigida dɔgɔtɔrɔ fila-fila fana tun bɛ o la. Jagokɛla kamalennin ɲɛda gɛlɛn kan, kunsigi ka dɔgɔ, yɔrɔ bulama dɔ ma jɛya. Dɔgɔtɔrɔ y"a fɔ ni kabako ye ko:
  - Basilika ! Pikirijikɛlan dɔ tun sirilen bɛ a kɔnɔ, bagaji bɛ min na, o bɛ farikolo yɔrɔw paralize.
  - Waati dɔɔnin kɔnɔ ! Bick y"o fɔ. - O kɔ, a bɛ kunun. A hakili tɛna to foyi la, a tɛna a ka maloya kɔlɔsi dɔrɔn.
  Witcher wulila ka taa cɛnin fɛ:
  - I ye baga dilanni dege min ?
  - Yɔrɔ si tɛ yen ! A Sɔrɔla foro dɔ la kelen na. Nafolotigiw fana tɛ wasa u jɔyɔrɔ la jamana kɔnɔ. Yan, u bɛ baga sugu bɛɛ dilan. Ni fura in datugulen don, gɛlɛya tɛ, n bɛ dakunw da wulicogo dɔn! - Bik ye namara kɛ ka Witcher filɛ.
  - Min? - Kɛlɛcɛ ye ɲininkali kɛ.
  - Son kelen de ye kalan kɛ ! A kɛra jɔn ye waati dɔɔnin kɔnɔ, ne tun bɛ fila kelen na n"a ye, an ye baara kɛ kosɛbɛ, ka kungo tigɛ. A ye dakunw da wuli cogo fɔ n ye, hali ka fɛn dɔ jira n na. A kabakoyara ne hakili la ani o kɔfɛ a bolila. Denmisɛnnin ye ɲɛji cɛ ni namara ye.
  - I ma tugu a kɔ wa ? - Vedmakova kabakoyara.
  - Ayi! An bɛɛ tun bɛ bugɔ nin boli in kama, ni ne fana tun bɛ bɔgɔbɔgɔ, o tuma na, duurunan kelen-kelen bɛɛ tun bɛna gengen jiriw kan. Filanan ye dabalibanko ye kaban. - Wiri cɛnin y'a ɲɛfɔ.
  - Barbariw ! Ayiwa, n"i ye o hakilijagabɔla sugu ye, laala, ka Khirov dɔn, o bɛna kɛ nafa ye i bolo. - Vedmakova ye hakilina di .
  - A ma bɔ kɛnɛ kan ! A tun b"a fɛ kabini tuma jan ka kɛ mɔgɔ barikama ni hakilitigi ye! - Cɛdennin ye bisɛki bololanɛgɛ jira.
  - Ka barika ni hakilitigiya ka tɛmɛ ne kan wa ? - Tulonkɛ ka kɛlɛcɛ fili.
  - Ayi! O bɛɛ kɔfɛ, e de ye ɲɛmɔgɔ ye! Nka ni i kininbolo ye, mun na i tɛ o kɛ! - Bik wulila a bolow kan walasa ka mɔgɔw lasun ka caya.
  - ni mɔgɔ bɛ pan ka taa san fɛ , a wasa tɛ a jɔyɔrɔ la ka taa a fɛ ! - A ye Vedmakova kɔlɔsi.
  - Mɔgɔw tɛ pan ! A dɔrɔn de bɛ ni wulu ye - min hakili ma deli ka wuluwulu ! - Cɛdennin ye jateminɛ yiriwalen jira ka tɛmɛ a sanw kan.
  - wuluw bɛna kɛ an ka kɛlɛbolo la ! N bɛ layidu ta ko n bɛna na ni fɛn dɔ ye. - Vedmakova ye layidu ta.
  - Wa n dalen b'i la balimamuso kɔrɔba ! O bɛɛ kɔfɛ, i tɛ ɲɛmɔgɔ dɔrɔn ye, nka i ye balimamuso ye walima hali ba ye an fɛ. An bɛna ɲɛnamaya kɛ iko denbaya kelen! Bick y"o fɔ.
  - Mali ɲɛmaa ka kan ka kɛ mɔgɔw balima ye , a kana kɛ balima ye ! - jamana ɲɛmaa ye fɔlɔ ni fɔlɔ jamanadenw ka baarakɛla ye. Nka, an ka tanuli ɲɔgɔn falen-falen bila, i sɔnna marifa minnu ma, mɔgɔ wɛrɛw ka kan ka baara kɛ ni olu ye. An ka pibilikiw dilan! - A yamaruyara Vedmakova fɛ.
  "U ma janya dɛ!" Tɛmɛsira kɔlɔsira. - A ka kan ka ɲɛtaa sɔrɔ.
  - N bɛ miiri o la kaban, o bɛɛ kɔfɛ, dawolo ni ɲɛda b'a to i bɛ se ka gosi yɔrɔ surun dɔ la. Nka ni fɛn dɔ ye ko a bɛ bonya ka gosi ni fanga ye. Minɛri ni bin dɔw. - Vedmakova ye hakilijagabɔ barikama dɔ sɔrɔ.
  A bɛ iko cɛnin y"a ka kuma mɛn:
  An k'a kɛ, ka fɛnw sugandi! Waati b"an bolo hali bi, jɔn caman ka kan ka kɛlɛ fɛɛrɛ jɔnjɔnw jira.
  - I ka tiɲɛ fɔ, n dɔgɔkɛ, cogo dɔw la, jinɛmuso bɛna an dɛmɛ. Nka, fo fanga belebelew ka ci an ma, an ka kan ka binkanni kɛ. Nka, an ka kan k"an labɛn koɲuman. A ka nɔgɔn ka fara jalen sɔrɔ kɔgɔji kɔnɔ ka tɛmɛ fɛn dilannen kan min ma kɛ sɔrɔdasiya la! - A ye Vedmakov ka kuma kuncɛ.
  O bɛɛ kɔfɛ, murutilenw ye tile kɛ degeliw la, o waati kelen na, Bik ye kunnafonidilaw ci.
  Kɛlɛbolo dɔ taamana ka bɔ dugu kɔnɔ. A man bon kosɛbɛ, nka marifatigiw ka ɲi. Skɔti cɛnin, n"a tun bɛ kurufe-kɔnɔ-kɔnɔ-kɔnɔ fitinin dɔ kan, o yɛrɛ y"a hakili sama ka taa hakilintan kelen kan:
  - kɛlɛcɛw bɛ ni npan duuru ye , wa u bɛ lamaga dɔɔnin dɔɔnin !
  - O la, a ka ɲi ! Bick y"o fɔ. - Walima k"a fɔ ka ɲɛ, a yɛrɛ ka di, sanni u ka na an fɛ, u bɛ sɛgɛn girinya tɛmɛnen fɛ.
  Vedmakova y"a kɔlɔsi ni namara ye ko:
  - Kɛlɛcɛ ŋanaw ko, i kana marifaw ta ka tɛmɛ i bolokɔni duuru kan i kininbolo la. Ayiwa, tiɲɛ na, a man jugu, u ka nalomanya bɛna dɛmɛ ka se sɔrɔ joona. O waati kɔnɔna na, aw bɛ jɔnw bila ka sunɔgɔ lɛri fila-fila. U ye don gɛlɛn sɔrɔ, wa kɛlɛ tɛna nɔgɔya. Sɔrɔdasi joli tigitigi bɛ juguw bolo?
  - Ba duuru ni tila. Bick y"o fɔ ni daŋaniya ye. " O kɔrɔ ye ko n"an y"u bɛɛ pinɛ, mɔgɔ kɛmɛ duuru tɛna tɛmɛ dugu kɔnɔ.
  - A bɛ bɛn kosɛbɛ, a bɛna kɛ wajibi ye ka taa ka bɔ fan bɛɛ fɛ. Su fɛ u tɛna u ja gɛlɛya ka bin an kan, u bɛna u yɛrɛ ta tigɛ. O kɔrɔ ye k"u bɛna Kɛ kanpaɲi ye, walasa kɔfɛ sɔgɔmada fɛ u bɛna tigɛtigɛ n"u fanga bɛɛ ye. Laala hali ka sɔrɔdasiw fara ɲɔgɔn kan walasa ka u lamini. - Vedmakova ye hakilina di.
  Comte de Forsa ye sɔsɔli kɛ ko:
  - n b"a dɔn kosɛbɛ delina minnu bɛ Sultan na, an ye kɛlɛ kɛ n"u ye ka tɛmɛ siɲɛ kelen kan. Su fɛ, u bɛna sɛgɛsɛgɛlikɛla dɔw ci ni sanu bɔrɔw ye an ka sigiyɔrɔ la. U bɛna a ɲini ka wari di jɔnw ma, ka tila k"u gengen jiri la walima a ka fisa k"u nuguw tigɛ.
  - Sɛgɛsɛgɛlikɛlaw cili ye fɛɛrɛ kɔrɔ ye. - N y'a kɔlɔsi, ka Vedmakov senkɔniw mugumugu. - Nka yebali-ka-fini t'u la, garadi cɛdenw bɛ kɔlɔsili ni nanbara kɛ ten, u bɛna u bɛɛ minɛ. O tɛmɛnen 'kɔ, an bɛna u gosi dɔɔnin ka surunya sɔgɔmada fɛ. Wa jɔnw bɛna sunɔgɔ ka ɲɛ ani juguw bɛna sunɔgɔ kosɛbɛ.
  - Hakilila la ! Ne bɛna kɛ mɔgɔ fɔlɔ ye ka binkanni kɛ! Bick y"o fɔ.
  - A bɛna kɛ wajibi ye ka garadiw bɔ, wa o bɛ se ka kɛ ni marifakisɛw dɛmɛ ye. - Vedmakova ye minɛn in jira. - Piston sugu dɔ, bin suguya saba, ani tulu ni karɔti bɛ nɔrɔ yan. Aw ka kan ka aw janto dɔrɔn, n"o tɛ, kɔsegin bɛna cɛdenw ɲinw gosi. Aw bɛ taa ni denmisɛnnin hakilitigiw ye aw fɛ.
  - Mɔgɔ caman ka dɔnniya bɛ nakɔw binkanni ni sonyali la. Min bangera hɔrɔnya la, wa a ma kɛ mɔgɔ min ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la sokɔnɔ jɔnw, ye sonyali kɛ u makɛw la. - Bik ye bɛɛ hakili sigi. - O la, u tɛmɛna ɲɛnamaya-kalanso fɛ.
  - O bɛɛ ka fisa ! Kuma bɛɛ la, n hakili la, garadiw tɛna caya kojugu. O bɛɛ kɔfɛ, an ye jɔnw ye u fɛ? Jɔnw ye hakilintanw ye! Nalomanya bɛ gɛrɛ majigilenya la - hakili teliya ka taa juguya la.
  Lagbɛrikɛla Hirov donna baro la:
  - An ka sanfɛla bɛ se siɲɛ fila ma walima dɔɔnin, nka jugu dege ka ɲɛ ani ka marifa sɔrɔ. Wa Sultanate ka kɛlɛbolo kɔnɔ, musow bɛ baara kɛ mɔgɔ sabalilenw ka kɛlɛbolo kelen dɔrɔn de la. Jala-sɔrɔdasi ba wɔɔrɔ bɛ yen minnu bɔra jamana wɛrɛw la. An bɛna muso caman sɔrɔ sɔrɔdasiya la, wa ni danfara minnu man ca, u barika ka dɔgɔ ka tɛmɛ cɛw kan.
  O la sa, kɛlɛ kelen-kelen bɛɛ ka kan ka labɛn ka ɲɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, dɛsɛ fɔlɔ la, jɔnw bɛna a daminɛ ka jɛnsɛn ka bɔ an na.
  - Se sɔrɔli musoya la - a bɛ mɔgɔ sama ni kɛnɛya ye, nka a bɛ siran sɔngɔ ɲɛ ! - A seginna ka flash wit Vedmakov.
  - Belebele! Sisan n y"a ye ko baarakɛcogo bolodalen bɛ bɛn ɲɔgɔn ma kosɛbɛ. A tora dɔrɔn ka kunnafoni kunbabaw ɲɛfɔ. Kɛlɛ senfɛ, siran bɛna daminɛ juguw ka kulu kɔnɔ, sɔrɔdasi fanba bɛna boli ka taa Zhit dugu fan fɛ. - Khirov ye hakilina di
  - A jɛlen don ! Jɔnw ka kulu barikama bɛna gosi ka bɔ kɔfɛ, ka bɔ dugu kɛrɛ fɛ dɔrɔn. Laala ne bɛna a ɲɛminɛ. - Konte Forsa ye hakilina di.
  - A tɛ se ka kɛ, nka e ! - A ye jinɛwelelikɛla ɲɛfɔ.
  - Ka fara o kan, tulu dagaw b"an bolo, ka yamaruya di ka wikɛw nɔrɔ u la. Aw bɛ a fili kanpaɲi kɔnɔ, ka siran fanga bonya. - Vedmakova ye hakilina di .
  Wa o fana ye hakilitigiya ye. Lagbɛrikɛla sɔnna o ma. - I dɔrɔn de ye o sara sugu damadɔw labɛn fɔlɔ.
  - Jo! Tasuma ala kɛlɛ ani i n"a fɔ ala tɔw, a bɛ jateminɛ ni saraka de wajibiya! Nka an tun tɛ waati bɛrɛ sɔrɔ ka fɛn bɛɛ labɛn. - Lagbɛri yɛrɛ maloyara a da la.
  - Siɲɛ wɛrɛ ka kɛ mɔgɔ caman ye. Fɔlɔ, an ma se ka sunɔgɔ. - Khirov ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k'a sɔrɔ a ma kɛ i n'a fɔ a ma kɛ.
  Witcher ye a kunkolo wuli.
  - Bagan degun bɛ n na, n bɛ sunɔgɔ dɔɔnin ani ka sɛgɛn, nka an balimaw ka kan ni lafiɲɛbɔ ye.
  - Sunɔgɔ ye fɛɛrɛbɔlan ye, a dɛsɛ de ye sɛgɛn sababu ye, o min fana ye dɛsɛ banakisɛ ye. Tɛmɛsira kɔlɔsira.
  Jɔnw kɛnɛma baara kɔfɛ, u tun bɛ sunɔgɔ i n"a fɔ mɔgɔ salenw. Garadiw dɔrɔn de sigilen tun bɛ u lamini na, u labɛnnen don ka alarma wuli. I t"a dɔn abada mun barika la jugu kuntigi bɛna kɛ yɔrɔjan ye ka tɛmɛ o kan. Nka, a y"a sɔrɔ, a bɛ iko gɔfɛrɛnaman ka kɛlɛbolo ɲɛmɔgɔba, temnik Etirimon tun t"a fɛ sufɛ kɛlɛ min tɛ se ka fɔ ka ɲɛ. Ka fara o kan, dibi la, a ka nɔgɔn jɔn ma ka dogo, ka sɔrɔ k"u minɛ. Wa o la n"a sɔrɔla u bɛ u yɛrɛ di dɔrɔn, o kɔfɛ, tɔɔrɔ ni fagali bɛna kɛ. Temnik Etirimon y"a dawolo sɔgɔ, a ka di kɛrɛnkɛrɛnnenya la ka sungurunninw tulo geren, ka senkɔniw kari, ka tasuma don kunsigi la - o bɛ kɔrɔbɔ kosɛbɛ.
  Ikomi sɔrɔdasiw y"u ka fanibuguw jɔ joona, u sunɔgɔra. Kɔlɔsilikɛla tan ni fila ma tɛmɛ. Sani a ka taa sunɔgɔ la, Etirimon ni mɔgɔ ba caman ye seli dɔ labɛn, dɔnkɛlaw farilankolon, k"u ka fɛnɲɛnɛmaw lamaga u ɲɛkɔrɔ. A tun cɛ ka ɲi ani a tun ka di. Mɔgɔ ba caman ye kolo fili u ma, k"u wajibiya ka kɛ cogo la min bɛ mɔgɔ lafili. O kɛlen, k"a sɔrɔ u ma sigasiga foyi la, u y"u minɛ, k"u ka bagan nege wasa, ka sunɔgɔ dɔlɔmin na.
  U ka saya ye 'sèn Sɔrɔ k'a sɔrɔ u ma Kɔlɔsi. Murutilenw tɛmɛna kungo kɔnɔ, cɛdenw kulu dɔ taara ɲɛfɛ. Bik, min nɔrɔlen bɛ jiri dɔ la, a dogolen bɛ furabuluw la, o ye kɔlɔsilikɛla fɔlɔ ye.
  - Yan a ka di bore.
  Baga in ɲɛnabɔra dɔɔni ani a kɛra sababu ye ka mɔgɔ farikolo tiɲɛ o yɔrɔnin bɛɛ. Gosi man kan ɲɛda la, bawo Sultan ka sɔrɔdasiw, i n"a fɔ sariya, u bɛ taama nɔgɔya la ani disi dɔrɔn de bɛ datugu ni bɔgɔdaga ye ani kɔlɔsilikɛla dalen bɛ a lamini na.
  - Kelen bɛ yen !
  Vedmakova yɛrɛ bɛ ka wuli ka bɔ kɔfɛ. A bɛ kɔlɔsilikɛla bɔ k"a sɔrɔ marifakisɛ si tɛ a la. A bɛ don dɔrɔn ka bɔ kɔ fɛ ka kɔkili wuli.
  - Lamaga ye ɲɛnamaya ye ! Aw kana dɔnkili da dɔrɔn - hɛrɛ kama! Wa o cogo la dusukasi - kɔnɔbara la lankolon don !
  Kɛlɛcɛ in Kɛra 'ɲɛnajɛ ye dɔɔnin. Jiri minnu bɛ a lamini na olu ka jan, lianaw bɛ Ye. Kanulenw bɛ wuluwulu kɛrɛfɛ, ani jɔn cɛdenw hakili ka bon kosɛbɛ. Kɛlɛcɛ balikuw ka gɛlɛn, o de kama u bɛ bin kɔfɛ. Wara girinman bɛ mankan caman bɔ tuma bɛɛ.
  Vedmakova ye kɔlɔsilikɛla wɛrɛ faga sira kan, o tun bɛ ka coco biyɛri min dɔrɔn ka bɔ fiyɛlilan kɔnɔ. Kanpaɲi dabɔra u ɲɛ kɔrɔ.
  Sɔrɔdasi minnu tun tɛ kanpaɲi belebeleba ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la, u tun bɛ sunɔgɔ, tuma dɔw la fanibuguw kɔnɔ, tuma dɔw la binkɛnɛba dɔrɔn de kan. Su ka suma, kɔlɔsilikɛla caman tɛ sɔgɔsɔgɔ, ka filɛli kɛ ni ɲɛmajɔbaliya ye.
  Fɛn min ka bon yan, o ye k"u bɔ yɔrɔnin kelen, walasa u kana waati sɔrɔ ka alarma kɔrɔta. Sànba bɛ Bɛn o ma kosɛbɛ, n"a kan duman ye. A tɛ siga si Lawuli, o kɔ fɛ, a ka kunkan bɛ Mɛn a bɛ Se ka Kɛ tuma bɛɛ, nka n'i ye ton Changé, i bɛ Se ka kunnafoni Minɛ.
  Lagbɛrikɛla b"o de kɛ. U b'a jaabi. Kɔlɔsilikɛlaw tɛ jaabi di, u ye mun ye "chance", saya kɛra nɔgɔya ye.
  - npan kelen , i n' a fɔ sanjiba dɔ , o bɛna bin ka jɛnsɛn , n' u cayara , se bɛ bange !
  Vedmakova y"a daminɛ ka sunɔgɔlenw faga. Faan dɔ fɛ, a tun tɛ sotigiya ye, nka fan wɛrɛ fɛ, se sɔrɔli nafa ka bon bonya la! Bonya ye hakilina ye min bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na, wa a ka kan ka kɛ fɔlɔ i ka sɔrɔdasiw de la!
  Fɔlɔ, aw ka finitigiw ka finiw ban, komandanw. Npanw, i n"a fɔ sariya, u tun bɛ dalajɛ kulu danfaralen dɔ kɔnɔ.
  Nka, dusukun dimi ma mɛn, jɔnw fana ye fagali daminɛ, wa o kɛra sababu ye ka mɔgɔw lasɔmi. Ni binkanni kɛra aw kan su fɛ, siran tɛ se ka bali, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni sankaba bɛ a la, sankaba bɛ a la . Jɔnw bɛɛ ye farilankolon tilancɛ ye, wa u bɛ ɲɔgɔn danfara nɔgɔya la, wa kɛlɛcɛw bɛ ɲɔgɔn ɲɛsin, tuma caman na, u bɛ ɲɔgɔn tigɛ. Ani mɔgɔ dɔ pɛrɛnna ko:
  - I yɛrɛ kisi !
  - Ka kɔlɔsi! Jinɛw bɛ binkanni kɛ!
  Siran waatiw la, komandan jɔyɔrɔ nafa ka bon ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Vedmakova b"o dɔn, a girinna ka taa fanibuguba la.
  Etirimon, min tun ye dɔlɔminna tilancɛ ye hali bi, a ma se k"a ɲɛw da. A ka c'a la, min bɛ min ka kɔn kɛlɛ ɲɛ - hangover in the underworld.
  - Mun kɛra ! Mun na pibilikiw ma kuma! - A ye kulekan Bɔ.
  - Pipuw bɛ makun , bawo bɔgɔdaga bɛ dɔnkili da - nɛgɛ barika ka bon ni nɛgɛ ye ! - A pɛrɛnna ko Witch. A ye pan Echirimon kan. Temnik kɔni ye nɛgɛso ta ni seko ye, nka a tun ma a yɛrɛ lajɛ ka ɲɛ fɔlɔ, wa Witcher farikolow tun sumana kosɛbɛ. A ye mɔgɔ saba ja minnu tun bɛ ka jɔrɔ, a ka nɛgɛbere min nɔgɔlen don ni hɛnɛ ye, o tun tɛ ye kosɛbɛ dibi la. Faama min ma hɛrɛ sɔrɔ, o kunkolo wulila ka taa.
  Vedmakova ye ba kelen in gosi min girinna a ma ni a sen gosi ye. A ye komandan wɛrɛ bɔ ni daji ye ka bɔ tubabukan na.
  - Ghouls jumɛnw, aw kana kunun !
  Npan gosili jɛlen dɔ tugun, jugu min sɔgɔlen don, o binna! Mɔgɔ ba fila b"a ɲini ka don a kɔnɔ ka bɔ kɔfɛ, nka u bɛ bin dɔnkɛla dɔ kan. A bɛ sɔgɔsɔgɔ, ka a senw kɔsegin. Vedmakova tɛ tɛmɛ o waati kan, a bɛ kelen tigɛ, ka dɔ wɛrɛ ban. Ayiwa, kɛlɛbolo min tɛ kuntigiw ye, o bɛ i ko sagakulu min tɛ sagagɛnna ye, ni waraba kelen ma dumuni kɛ, o tuma na, a bɛ siran!
  Sisan, jɔn murutilenw, minnu caman tun bɛ ni bere ye, walima a ka fisa ni biɲɛ ye, olu ye wuluw ta. Fɛɛrɛ min tun bɛ nɔ bɔ kosɛbɛ, o tun ye an duuru ye k"an yɛrɛ fili kelen ma. O la sa, a tun ka nɔgɔn ka fɛnw fili ani ka u sennatan.
  - Kana a to u ka bɔ ! Aw ye aw senw tigɛ! - A ye kulekan Bɔ Vedmakov ka kumakan-minɛn fɛ.
  Solntslav tun tigɛra ka fara bɛɛ kan. Nin diva in farikolow tun bɛ tulon kɛ cogo min na. Kun tɛ, mɔgɔ caman bɛ muso diminnen jate ko a ka jugu ka tɛmɛ jinɛ kan. O la, a ye kɛlɛcɛ dɔ tigɛ tilayɔrɔ fila la, a ka nɛgɛbere, ni inertie ye, ka sɔrɔdasi min jɔlen bɛ a kɔfɛ, o da tigɛ. Kɛmɛsarada ɲɛmɔgɔw y"a ɲini ka labɛncogo dɔ lasegin a cogo kɔrɔ la, nka u halakira joona. Ka fara o kan, Sultana ye fɛn bɛɛ kɛ walasa sɔrɔdasi in ɲinɛ a kɔ ko fɛɛrɛ ye min ye. Murutilenw fana ye Sultanate ka sɔrɔdasiw gɛn ka bɔ wuluwuluw la ni seko ye.
  - Kana a to u ka sigi sigilan kan ! - a pɛrɛnna Solntslav fɛ .
  Pass faralen a kan:
  - Tasuma, ka sow minɛ.
  O ye dɛmɛ don, wuluwuluw pɛrɛnna ka don kuluw kɔnɔ ka siran wɛrɛw dan. O de kosɔn, k"a sɔrɔ u tun t"a dɔn u ka kan ka min kɛ, kɛlɛcɛ caman girinna ka boli. Nka Witcher ni jɔnw tun bɛ min makɔnɔ tigitigi, o de tun ye nin ye. Kɛlɛ in juguyara ka kɛ mɔgɔw fagali ni tɔɔrɔ ye.
  Kɛlɛcɛ y"a kininbolo ɲɛ sɔgɔ, ka nɛgɛso saba fili:
  An tɛna a to u ka bɔ yen!
  Fɔli ye nalomanya ye ka tɛmɛ siranbaliya kan! O bɛɛ kɔfɛ, sɔrɔdasi fanba tɛ sa kɛlɛ la, nka u nɔfɛta waati la!
  Bik, i n"a fɔ cɛnin teliyalenba, a ye pan ka don sɔrɔdasi dɔ kɔ la, ka wuli a kan :
  - Kokɔrɔba ka teliya !
  Daga tun bɛ baara kɛ sɔgɔsɔgɔninjɛ nɔ na, wa faantan yɛrɛ m"a ɲini k"a fili.
  Vedmakova y"o kɔlɔsi, a pɛrɛnna ko:
  - Kɛlɛ bɛ i n' a fɔ domino tulon , kolo karilen dɔrɔn tɛ se ka lajɛ tugun - dugukolo bɛ minɛ !
  - Foyi tɛ, ne kolow ye denmisɛnnin ye, barika don ! - Cɛdennin ye pan ka bɔ, ka sɔgɔsɔgɔ a kɔ la. O kɔ fɛ, a yɛrɛ ye teliya Fàra o kan.
  Vedmakova ye senna-tɛgɛrɛ kɛ su dɔ kan, su damadɔw tun dalen bɛ u lamini na, nka diva ma bin, nka a ye pan u kan. O kɔ, a y'a ka npanw ci. Sɔrɔdasi minnu tun bɛ k"u kɛlɛ, olu ka kɛlɛ hakili jiginna, sisan kɛlɛcɛ in jiginna ka kɛ mɔgɔfagala ye. Joli kɔniya yɛrɛ tun be yen. Witcher ye kulekan bɔ ko:
  - Bonya tɔgɔ la ! Min bɛna marifa fili - o bɛna ɲɛnamaya ! Sultanate ka sɔrɔdasiw y"u yɛrɛ di.
  Mɔgɔ dɔw tun bɛ yen minnu ye o cikan labato, nka mɔgɔ caman tora ka boli ni jigitigɛ ye, dɔw fana binna u gɛnɛgɛnɛ kan.
  Misali la, kɛlɛcɛ barikama tan y"u yɛrɛ di Bik ma yɔrɔnin kelen. N"a sɔrɔ u tun b"a miiri ko a ka fisa k"u ka siniɲɛsigi di denmisɛnnin dɔ ma. Cɛdennin pɛrɛnna ko:
  - Bin ka jigin !
  Kɛlɛcɛw binna. Bik taamana sennasanbara la u kɔ kan, hali ni den girinya tun ka dɔgɔ, sɔrɔdasiw ye sɔgɔsɔgɔ siran fɛ. O kɔfɛ, cɛnin nana ni hakilina ye n"a bɛ se ka jugu minnu ye se sɔrɔ, olu lafiya mago fitinin dɔ la. Nka o kɔfɛ, a ye kɔrɔbɔli jugu in gɛn, bawo jɔnw b"a fɛ ka jamana ɲuman jɔ, wa u tɛ segin u yɛrɛ matigiw ka sira kan.
  - O bɛ ɲɛ, ɲɛnamaya - sisi sankolo !
  Dɔɔni dɔɔni, o kɛlɛ kɛra fu! Hali n"a bɛ iko o fagali in ka jan. Witcher ye a senna tigɛ kɛlɛcɛ dɔ la min tun bɛ se kosɛbɛ. Binkanni gɛlɛnw ɲɔgɔn falen kɔfɛ, a y"a ka marifaw bɔ a la hali bi, o kɔfɛ, a y"a kabakoya.
  - An mago bɛ u la !
  Nɛgɛw tun bɛ fili u dɔw kan, o ɲɔgɔnnaw tun tɛ kɛlɛ kɛ. Kɛlɛ tun bɛ ɲini ka ban, boli ni tuguli dɔrɔn de tun bɛ taa ɲɛ. Vedmakova yɛrɛ ye tugu-tugu-ɲɔgɔn kɔ, a ye mɔgɔ caman faga, nka a ma se ka kɛlɛbolo bɛɛ halaki fo ka se sɔrɔdasi laban ma.
  O bɛɛ n"a ta, kɛlɛcɛ kamalennin in, n"a jɔn kɛmɛ caman tun bɛ sow kan, o y"a latigɛ ka jagɛlɛya dɔ kɛ, n"o ye ka dugu minɛ, dugu min tun ma labɛn lafasali kama taama senfɛ.
  - A bɛna kɛ taama barikama ye. An tɛna a to nafolo ka bɔsi an na, wa min nafa ka bon kosɛbɛ, an bɛna pɛrɛn an kamankunw kan.
  Kɛlɛbolo min ye se sɔrɔ, o kɛlɛcɛ tan ni damadɔ, o bɛɛ n"a ta, u sera ka pan nɛgɛsotigiw kan, ka boli ka taa da la.
  U ma da wuli o yɔrɔnin bɛɛ, sɔsɔli kɛra. Daw jigira tuma min na, Vedmakova ye pan ka bɔ kungo kɔfɛ ni sotigiw ye. A pɛrɛnna, ka baara kɛ ni cɛnin ka minɛn ye:
  - Sultanba Erifef tɔgɔ la ! Barikalan barikamaw bɛ ka boli ka taa i fan fɛ! N'i b'a fɛ ka dugu lafasa, i k'a to kɛlɛcɛw k'u jɔyɔrɔ ta kogow kan.
  Garadi minnu kununna, olu m"a dɔn o yɔrɔnin bɛɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Vedmakova ye fini nafama dɔ don, a y"o sama ka bɔ suw la. Kasɔn kelen nafa ka bon fɛn dɔ la, a bɛ manamana i n"a fɔ jikuru tile la, a ɲɛ, jɔn bɛna ban o guvɛrinama bonyalen sugu la.
  Wa cɛkɔrɔbaw, burgomaster, ani faama wɛrɛw, tiɲɛ na, u ma sunɔgɔ, u ye "u janto" u ka mɔgɔw la!
  Kulu fitinin dɔ kan, masaso cɛɲi dɔ tun bɛ yen, jɔlanw ni jaw tun bɛ min kɔnɔ, o tun dilannen don ni Romɛkaw ka kɔrɔlen ni kɔrɔnfɛla kɔrɔw cogoya ɲagaminen ye. A ɲɛfɛ, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na jamana in kɔnɔ, Sultan Erifef ja belebeleba dɔ bɛ yen, jiboli-yɔrɔ dɔ bɛ ka bɔ a da la. Salon belebeleba kɔnɔ a tun bɛ mankan bɔ ani ka nisɔndiya, dɔnkiliw tun bɛ fɔ - seli min tun bɛ kɛ kulu kɛrɛfɛ. Sultanate ka faamaba dɔw ye Sabantuy kɛ. Toga sɔngɔ gɛlɛnw na minnu dilalen don ni sanu ye, u tun bɛ da barajuru cɛɲiw kan, tabali duguma, minɛnw, diwɛnw ani tintiriw kuluw tun bɛ yen. Lanpan kɛmɛ caman tun bɛ manamana tabali ni kogow kan. Estati bɛɛ kɔnɔ ani kolonw kɔnɔ, jɔnw, jɔnw, jɔn cɛdenw ani kɔlɔsilikɛlaw jatebaliya tun bɛ yeelen bɔ minnu tun bɛ masaso kɔlɔsi. Mɔgɔba dɔw ye tositi kɛ. Grandee kuntigiba, Sheikh du Pustemorov, ye nɛnɛ kɛ hetaira farilankolon fila bolo. A y"i yɛrɛyɛrɛ ani ka pɛrɛn i n"a fɔ cɛ min kɔnɔnafilila, a labanna k"a yɛrɛ hɔrɔnya ka pɛrɛn.
  - Wa sisan a waati sera ka gladiator kɛlɛw labɛn. Wa o cogo la, a bɛ mɔgɔ sɛgɛn, joli tɛ, ani diwɛn tɛ ni la.
  Buru pɛrɛnna, kɛlɛcɛw welera ka na kɛnɛba kan. Ka kɛɲɛ ni laada ye, kɛlɛcɛ minnu ka nɔgɔn ani minnu ka dɔgɔ, olu ka kan ka kɛlɛ fɔlɔ. Nka sheki tun ye jɔn degelenw kulu dɔ sɔrɔ sisan, wa a tun b"a fɛ ka ɲɛnajɛ suguya fila fara ɲɔgɔn kan, minnu bɛ cɛnimusoya kɛ ani minnu bɛ joli bɔ.
  Tasuma dɔ tun bɛ ka jeni Kolose fitinin cɛmancɛ la, fitinɛ minnu barika ka bon ni galasi ye, olu ye yeelen dɔ bɔ min ɲɛ ye bulama ye, ani kabakurun finmanw tun bɛ manamana, ka podiyɔmu ɲɛda kɛ ni nisɔndiya ye. Mɔgɔ fɔlɔ min bolila ka don sangaso la, o tun ye sunguru farikolo-ɲɛnajɛlen ye ani a ka nɔgɔn, a tun bɛ ni cɛsirilan ye min dilalen don ni jiri ye. Ale, i n"a fɔ farikoloɲɛnajɛla fɔlɔ, a ye somersault fila kɛ ka taama a bolow kan. O kɛlen, a jɔlen tora masakɛ ɲɛkɔrɔ, a ye nɛnɛ, k"a ka npan ni nɛgɛso tigɛ o marifa suguw la, u y"a wele ko mirmillon. Hali n"a y"a sɔrɔ ko npogotiginin in tun bɛ se ka ɲɛnajɛ kɛ cɛɲi ɲɛɲini dɔ la, a fari tun ka nɔgɔn, a tun bɛ i n"a fɔ velour, a kunsigi tun ye bulama ye cogo min na, a ɲɛda tun ka bon kaban. Tɛmɛbaga nata fana taamana a bolow kan. A ka marifaw tun ye saba ye ani nɛgɛ surun - retiarius. A y"a senw kɔrɔta kɔfɛ, a jɔlen tora jugu ɲɛkɔrɔ. O tun ye kamalennin ye min tun bɛ ɲini ka kɛ cɛden ye, hali bi a kunsigi tɛ a la ni npogotiginin ɲɛda nɔgɔlen ye, furuɲɔgɔn ɲagaminenw ka kɛli ye cɛnimusoya kɛrɛnkɛrɛnnen di wale in ma. A bɛ iko jɛɲɔgɔnw ye ɲɔgɔn dɔn kabini tuma jan, u ye ɲɛjibɔ kɛ.
  - Ko Kaiska ! N tun t"a miiri ko an bɛna ɲɔgɔn sɔrɔ nin cogo la! Cɛdennin y"o fɔ ni dusukasi ye.
  - I tun ye cɛ ɲuman ye, nka sisan i ni bɛna taa tasuma fɔlɔ la ! - Npogotiginin y'a jaabi ni maloya ye.
  - Ayiwa, mun na i ka jugu ten ! An ye npogotigininw ye hali bi, an ka kan ka ɲɛnamaya! - Ni jigiya maloyalen ye, kamalennin y'o fɔ.
  - A tɛna an dɛmɛ ! Jɔnw bɛ hali ala yɛrɛ mafiɲɛya!
  Gladiateur lakɔliso degeliw tun ka gɛlɛn ani joginda bɛ ye kɛlɛcɛ kamalenninw farikolo farilankolonw kan minnu bɛ manamana.
  Jamaba ye u yɛrɛ wuli, ka pari kɛ, kungo kasikan ye kɛlɛcɛ kamalenninw nisɔndiya, a jɛlen don ko u tun t"a fɛ ka kɛlɛ kɛ.
  Sheki muso ye bɔrɔ dɔ bɔ min dilalen don ni wuluwulu ye.
  - Sanu bi duuru ye Kaiska ye ! A y"a ɲinw belebelebaw wuli.
  -Ka daminɛ! Sheki ye taamasiyɛn kɛ.
  O la, u danfaralen don ani waati kelen na, fɛn caman bɛ ɲɔgɔn na, kɛlɛcɛw ye ɲɔgɔn sɔrɔ, u ka taamaw tun bɛ teliya ani ka ɲagami. A daminɛ na, kɛlɛcɛ min bɛ ni nɛgɛ saba ye, o y"a ɲini ka nɛgɛso fili, nka a jugu ma se, wa, k"a pan a kan ni kungo ye, a sera k"a kɔnɔbara tigɛ ni nɛgɛ ye. Kamalennin ye pan ka segin kɔfɛ ka trident gosi a disi la, nka a ye fari sɔgɔ dɔɔnin dɔrɔn. Nka, a ka manɛw ye jugu wajibiya ka kɔsegin. A y"a yɛrɛ Bɔ yen k"i biri jɛgɛminɛlan kan, ka kɛlɛcɛ min tun ka di a ye fɔlɔ, o bali ka gɛrɛ.
  - Aw cɛw ye hakilintanw ye ! O la sa, a halakira ka dɛsɛ! - Npogotiginin y'o fɔ ni kuncɛbaya ye.
  - Mun de bangera ! Kamalennin ɲɛda tun bɛ i ko a hakili ɲagamina.
  O yɔrɔnin bɛɛ, retiarius dɔ min bɛ ni trident ye, o ye kabakurun minɛ a bolo la k"a fili a ɲɛda la. Manɛw ye nɔ bila, sungurunnin y"a ɲɛw datugu, o segin kelen in na, trident y"a kɔnɔbara sɔgɔ.
  Dimi fɛ, gladiator kamalennin in kulela, nka, o bɛɛ n"a ta, a sera ka nɛgɛso gɛn ka don a kamankun na. Retiarius pɛrɛnna k"a ka marifa sama. Npan ye manamana i n"a fɔ sanpɛrɛn, a tun bɛ ɲini ka a kɔ tigɛ. Gladiator seginna kɔ, a disi tigɛlen don. Kamalennin ye sɔgɔsɔgɔ dimi fɛ, k"a ka nɛgɛ saba fili. O kɔ, a jugu y'i pan a kan ka daji dɔ fili. Swing tun barika ka dɔgɔ dɔɔnin, wa a kun tun bɛ sen sogo sɔgɔ. Retiarius kulela ka bin, o kɔfɛ a ye dagger ta, k"a ɲini ka wuli, o waati yɛrɛ la, npan y"a gosi a kɔ la. A hakili tun bɔlen kɔ kaban, a ye mirmillon ka nɛgɛbere gosi tile-yɔrɔ la. Furuɲɔgɔnma minnu tun bɛ kanu fɔlɔ (i n"a fɔ Romeo ni Juliet) binna ka sa kabakurun kan. Lamɛnnikɛlaw min tun ye dɔlɔminna ye, olu ye ŋɛɲɛ kɛ ani ka wuluwulu kɛ. Jɔn saba dibimanw, minnu ɲɛda ka dɔgɔ ani u dawolo bɔra kɛnɛma, olu bolila ka don kɛnɛba kɔnɔ, u ye bɔnɛbagaw suw jeni, nka minnu ye hɔrɔnya sɔrɔ hakili ta fan fɛ, ni nɛgɛ bilenman ye. U y"a Lajɛ k"u salen kɔ, u y"u siri n"u kɔkiliw ye nɛgɛberew la, k"u sama ka bɔ sangaso la. Joli tun bɛ yɔrɔ min na, jaba tun bɛ o yɔrɔ min na.
  -U bɛ taa fɛnɲɛnɛmaw balo. - Sheki Demɛtiri muso y'a ɲinw bɔ kɛnɛ kan. - A ka di ko kolow ka dɔgɔ kojugu baganw bɛna to kɔngɔ la.
  -Foyi tɛna kɛ sogo ni ponavaristey ye. Nka, a bɛ mɔgɔ dusu kasi, u fila-fila bɛ se ka kɛ farikoloɲɛnajɛla layidu talenw ye kosɛbɛ! Sheki ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - I ka dilan kɔnɔ ? - Diva ye ɲininkali kɛ ni juguya ye.
  - Munna ayi! Npogotiginin cɛ ka ɲi, nka cɛnin bɛ se ka kɛ i ta ye. - Sheki tun bɛ ɲɛtaa sɔrɔ kosɛbɛ a ka hakilinaw la, a dalen b"a la ko muso bɛ se k"a farikolo balolen ɲuman ɲɛnajɛ kosɛbɛ jɔnkɛ fitinin dɔ la.
  - A ka dɔgɔ ani a bɛ se ka tiɲɛ ! An ma pari kelen sɔrɔ fɔlɔ wa? Demɛtiri ye ɲininkali kɛ.
  - A fɔ man di nka, a tɛ yen ! An ka funankɛninw ka shift lajɛ min cilen bɛ an ma ka bɔ lakɔliso dɔ la min bɛ an kɛrɛfɛ. Sheki ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - N'a sɔrɔ a ka fisa k' u to u ka bonya ! Wa o kɔ, an bɛna an ka kasodenw bɛɛ faga ten. - A ma miiri min na, faama muso ye hinɛ jira.
  - jɔnw ka murutili kibaruya bɛ nisɔndiya kojugu wa n b"a fɛ k"a seli kɛ k"a dafa. Grandee y"a kɔnɔbara lamaga.
  - Fo n'a y'a sɔrɔ, tiɲɛ na, Etimon tɛna tɛmɛ i ɲɛ ! - Muso fatɔ ye sɔgɔsɔgɔ.
  - O ɲɔgɔnna nonentité ! O la, a ka fisa kosɛbɛ an ka gladiators bɛɛ ban sisan ka naloman bɔsi ɲɛnajɛ la. Aw ka na mɔgɔ kuraw kan! Sheki ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - A tɛ mɔgɔ kuraw ye tigitigi. - Demeter y'a dawolo sɔgɔ
  Gong bɛ mankan bɔ tugun ani kɛlɛcɛ cɛdenw bolila ka bɔ kɛnɛ kan. U bɛ i ko u bɛ san tan ni naani walima san tan ni duuru ɲɔgɔn bɔ, u kamankunw ni u disi ka bon kosɛbɛ. I n"a fɔ kɛlɛcɛ tɛmɛnenw, a bɛ somersaults kɛ ka boli a bolow kan. Komin u bolila ka taa podiyɔmu kan kaban, u ye marifaw, kasɛtiw, disi kɛlɛlanw, kalaw ani npanw don. Kelen bɛ ni nɛgɛ tilennen ye, tɔ kelen bɛ kuru i n"a fɔ saber. Relief press da wuli ani joginda bɛ ye a kan. Cɛdennin min jɔlen bɛ kinin fɛ, o ye tigɛw kɛnɛya minnu bɛ a disi tigɛ tigɛli saba la.
  Tulu caman bɛ fari la ani a bɛ manamana.
  Kunnafonidila b"o laseli kɛ.
  - Kɛlɛcɛ tɔgɔba Fudoros ni sabre kurulen ani Saflorov ni npan tilennen bɛ kɛ ring kɔnɔ. Fudoros ye kɛlɛ wɔɔrɔ kɛ, Saflorov ye wolonwula kɛ. U ɲɔgɔndankɛlaw bɛɛ fagara o yɔrɔnin bɛɛ la walima u fagara ni nɛgɛ ye jamanadenw ka latigɛ fɛ. Baarakɛ kuntigi y"a bolo sin jama ma ni a bolokɔnincinin ye. Minnu tun b"a fɛ ka pari kɛ pari kan, olu tun bɛ yen tugun. Sheki ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Sanu wari kɛmɛ kelen ye Saflorov ye.
  Pariw kɛra joona, faamaw ye kali. Mɔgɔ fila yɛrɛ ye kɛlɛ kɛ. Kelen ye diwɛn jifilen dɔ bɔn, tɔ kelen ye sen fasalen dɔ gosi a ɲɛda la. Fɛnɲɛnɛmakɛlaw ni garadiw girinna ka jama hakili sigi min tun bɛ ka dimi. Sheki muso, imperious, impudent, fat ye wuluwulu kɛ:
  -Ɲɛ! Ka faga!
  Gladiateurs (Gladiateurs) ye ɲɔgɔn sɔrɔ. Nin sen in na, u y"u ka waati ta, ka ɲɔgɔn kɔrɔbɔ ni gosili ye ni hakili ye. Npanw bɛ ɲɔgɔn gosi tuma min na, u ye tasuma don dɔɔnin, ka kalaw yɛrɛyɛrɛ. O hakilijagabɔ in ma diya jama ye kosɛbɛ, a ye kulekan bɔ ni diyanye ye, kolow wulila ka taa kɛlɛcɛw fan fɛ. Sheki ye sanubɔlan wuli, a bɛɛ datugulen don ni diwɛn ni konja ye. O kɔ, a ye daji da ani ka pɛrɛn ni dimi ye.
  Ni i ma kɛlɛ kɛ, n b'a to i ka dulon i kunkolo la. "Janissaries" kungo-kɔnɔ-fɛn damadɔ minnu bɛ ka gɛlɛya, olu bolila ka bɔ podiyɔmu kan, u ye tamaw wuli, ka pokew jira u kɔ da wulilen na. Saflorov taara kɛlɛ la, a ye binkanni kɛ ni dimi ye, a y"a ɲɔgɔnna gosi a gɛnɛgɛnɛ na. O kamalennin y"a kɔsegin, k"a ka npan sama dɔɔnin kɛrɛ fɛ, k"a jugu kɛ ka a disi tigɛ. Falan dɔ min tun sirilen don kosɛbɛ, o binna duguma. O kɔfɛ, a ye taamasiɲɛ jugu dɔ to fari la, joli belebeleba bɔra. Fudoros seginna kɔ, kɛlɛcɛ kunsigi dɔ y"a gosi a senw na. Wa, cɛnin ye sigasiga tuma min na, Saflorov ye kasɛti gosi ni dimi ye fo a y"a yɛrɛ sɛgɛn ka bin. Ka bɔ sɔgɔsɔgɔninjɛ in na, "kasɛti" in wulila ka taa, ka kunkolo finman dɔ jira ni kuru fununen ye a ɲɛda la. Saflorov y"a ka nɛgɛbere bila a disi la min tun bɛ ka girinya ni siran ye. A y'a ɲɛw Dòn "jama" la.
  Taamaʃyɛn dɔ makɔnɔni. Ni u fanba bɛ boli u kunsigi fɛ, o kɔrɔ ye ka mɔgɔ faga, n"u y"u bolokɔnincininw fara ɲɔgɔn kan kaburu dɔ kɔnɔ, o kɔrɔ ye ka hinɛ.
  Nka, hinɛ tun tɛ kalan ɲɛda farimanw na. A bɛ se ka fɔ ko bɛɛ, hali musow ni funankɛninw, tun bɛ boli u bolow kan ka jigin u dawolo la.
  -Saya! A bugɔ!
  Sheki muso ye 'tulon Kɛ ni 'tulon ye.
  - A jigira ka dɔgɔ kojugu. Aw k'a di ne ma su kelen kɔnɔ.
  Saflorov ye sigasiga, a digilen dɔɔni dɔɔni kamalennin setigi disi lankolon kan, joli dɔ bɔra. O kɔ, a jigi tigɛlen y'a ka npan fili.
  -Ne tɛ se! Ale ye ne teri ye.
  Mankan tigɛra o yɔrɔnin bɛɛ, saya makun kɛra.
  -Mun! - Sheki ye pissi kɛ. "I bɛ ban ka se sɔrɔlenw faga. U fila bɛɛ bɛ kaburu kɔnɔ, o kɔfɛ, tɔɔrɔ jugu bɛna kɛ gladiatɛri kalanso bɛɛ ɲɛfɛ.
  Kɛlɛcɛw ye pan ka taa Fudoros fɛ, ka ji bɔn a ɲɛda la, o kɔfɛ, walasa a hakili ka na joona, u y"a sennasanbara jɛlen jeni ni nɛgɛ bilenman ye. Cɛdennin kulela, ka pan ka wuli ka laso fila fili a kɔ la o yɔrɔnin bɛɛ. Saflorov y"a ɲini ka a yɛrɛ tanga, a ye npan tan ni fila kɛlɛ siɲɛ kelen, siran ye fanga di a ma. Nka marifatigi dɔ y"a sen gosi ni bɛlɛkisɛ ye. Ka bɔ baga la, kamalennin in farikolo tiɲɛna, nka a ma faga. U y'u fla bɛɛ siri k'u Blà bɔgɔdaga dɔ kɔnɔ. Saflorov sɔgɔra a kɔkiliw la ni bere bilenman ye, fari y"a daminɛ ka sisi, cɛnin min bugɔra, o ye pikiriw muɲu ni timinandiya ye. Nka a bɛ iko cɛden kanminɛbali fila tɔɔrɔli bilala kɔfɛ ka kɛ dumuni duman ye.
  Sheki muso ye manamana ni a ɲɛw ye :
  - U ka kan ka kɛ n cɛ ye. I b'a dɔn ko ne ye daɲɛw dabɔbaga ye.
  - N b'a dɔn, nka a filɛ dɔrɔn, n bɛ se ka keleya sɔrɔ. Cɛdenw cɛ ka ɲi wa u bɛ se ka furu kɛ kaban. Sheki ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - A ka c'a la, hali furulen ! O bɛɛ kɔfɛ, ninnu de ye jɔn barikamaw ni kɛnɛmanw ye minnu ka kan ka den! Muso fatɔ ye ɲɛji cɛ.
  - Gladiateurs ye jɔnya kulɛri ye ! O bɛna kɛ walasa k"u musow tɔɔrɔ. Sheki ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - An b'a kɛ ! A kɛra cogo o cogo, npogotigininw tugun.
  Sisan, musow tun ka kan ka kɛlɛ kɛ. Diva fila tilancɛ farilankolon minnu tun bɛ cɛsirilan kelen na, olu donna kɛnɛba in kɔnɔ. U tun sirilen bɛ u kɔ la ni cakɛda ye - u kana fara ɲɔgɔn kan. Marifaw Daga fila bɛ bolo kelen-kelen bɛɛ la. A jɛlen don ko kɛlɛ bɛna kɛ jugu ye, wa a tɛna mɛn kojugu. Npogotigi kelen tun cɛ ka ɲi, tɔ kelen kunsigi tun ye nɛrɛ ye, u fila bɛɛ kunsigi tun ka jan dɔɔnin.
  -Ka kɛlɛ kɛ ! a ye sanpɛrɛn kɛ jatigɛwalekɛla ye.
  - N tɛna pari kɛ ! - sheki muso ye wuluwulu kɛ . "A kɛra taamasyɛn jugu ye.
  Muso faantanw ye ɲɔgɔn sɔrɔ. A tun ka jugu kosɛbɛ, a bɛ se ka fɔ ko kelen kɔnɔbara dabɔra o yɔrɔnin bɛɛ, tɔ kelen joginna a disi la. Ka t"a fɛ ka tigɛ, npogotigininw ye u senw gosi ni u senw ye, k"u sogo tɔɔrɔ. Joli caman wolola u ma se ka bɔ yen ka boli. A laban na, u dɔ la kelen min tigɛra pewu, o binna fo a gɛnɛgɛnɛw. Kunsigi nɛrɛma in ye ŋɛɲɛ kɛ, k"a ɲini ka a ban, o kɔfɛ, a bolila ka gosili namaratɔ dɔ sɔrɔ ka bɔ duguma kɔkiliw jukɔrɔ. A bɛ ŋunan, a sera hali bi ka kojugukɛla gosi a kun kɔfɛ. Muso cɛɲiw fila bɛɛ farikolo tigɛlenw binna kabakurun kan, ka yɛrɛyɛrɛ siɲɛ caman, ka nɛnɛ. Shaggy "Janissaries" bolila ka na u fɛ k'u sɔgɔ ni nɛgɛ bilenman ye. Kɛlɛcɛ sungurunninw ma wuli.
  - Nin sen in fana na, pari kelen ma baara kɛ. U fila bɛɛ sara.
  Lamɛnnikɛlaw jigi tigɛra, hali n"a y"a sɔrɔ fagali yɛrɛ yeli ka di kosɛbɛ. Nka fo ka na se bi ma, mɔgɔ si ma se sɔrɔ.
  O cogo la, kɛlɛ kura dɔrɔn de tun bɛ se ka ko in kisi. Sumaya nɔgɔman banna, wa jago gɛlɛnw waati sera.
  Gladiateur tan ni duuru minnu tun bɛ fini oranjɛ la, dingɛw bɛ minnu kɔnɔ, wulu nɛrɛma saba bɛ u ka sɔgɔsɔgɔninjɛ kan, olu ye u bolo kɔrɔta ka don kɛnɛba kan. U tun bɛ ni npan surunw ye minnu kurulen don; u bolow la u tun bɛ kala misɛnnin kɛnɛw minɛ minnu ɲɛda bɛ wuli, u kunkolo tun bɛ lakana ni kasɛtiw ye minnu tɛ ni ɲɛda ye. O kulu in tugura kɛlɛcɛw kɔ minnu tun bɛ fini bilenman jɛmanw don, o kelen de tun bɛ ni npan surunw ye, nka u tilennen don, ni kala bulama fitinin ye ani nɛgɛ bolokɔni min bɛ kininbolo datugu, min tun tɛ lakana ni kala ye, ani gɛnɛgɛnɛ min bɛ numanbolo sen lakana. Fɛnɲɛnɛma jɛmanw minnu bɛ kasɛti nɔgɔlenw kan, olu de ye ja in dafa.
  U jɔlen ɲɔgɔn kɛrɛfɛ, u y"u biri. Nin sen in na, pariw kɛra wariba caman na, sanu tun bɛ woyo ka bɔ bolo la ka taa bolo wɛrɛ la.
  -A tɛ se ka kɛ ko u bɛɛ fagara ! Sheki muso y'o fɔ. Siga t"a la ko mɔgɔ dɔ bɛna se sɔrɔ!
  - Donc pari, nin ye kɛlɛ laban ye. A filɛ, a yeelen donna kaban! - Sheki sɛgɛnnen y'o fɔ ni dimi ye.
  - O tuma na fɛ, a bɛna kɛ ko gɛlɛn ye ! Sanu drakma ba kelen bɛ bilen kan. - Muso fatɔ ye sɔgɔsɔgɔ.
  - Wa mun na u kan ? - Mun na u ? - A seginna siɲɛ fila, kabako, mɔgɔba.
  - Sabula ɲɛw ka jugu !
  Kuntigi ye fɛn dɔ pɛrɛn. Buru dɔ mankan dɔ bɔra. Hali fitinɛw tun bɛ ka wuli i n"a fɔ fɛn dɔ bɛ jinɛw ɲɛ na.
  Baro, mankan, ŋɛɲɛ, champing jɔra : ɲɛ bɛɛ tun ɲɛsinnen bɛ kɛlɛcɛw ma. Kɛlɛ fɔlɔ kɛra ko juguba ye : makun min tun bɛ ka mara, npanw ka gosiliw tun bɛ ka mankanba bɔ kalaw kan. Fɛnɲɛnɛmaw, kasɛtiw, kalaw tigɛtigɛlenw, olu tun bɛ pan ka tɛmɛn kɛnɛba kan, k"a sɔrɔ kɛlɛcɛw nisɔndiyalenw, minnu bɛ ka fiɲɛ sama, olu tun bɛ ka ɲɔgɔn gosi ni gosili kɔfɛ. Hali miniti saba tun ma tɛmɛn kabini kɛlɛ daminɛna, wa joli tun bɔnna kaban: kɛlɛcɛ naani ye u yɛrɛ firifiri dimi fɛ, kɛlɛcɛw y"u sennatan. Minnu dalen bɛ a lamini na, olu dɔ y"a jɛɲɔgɔn minɛ a sen na k"a sen wuli. A ye pan ka jigin, k"a bolo tigɛtigɛ.
  Masakɛ muso, Demɛtiri min tun tɛ wasa, o ye kolo sɔgɔlen dɔ fili ring kɔnɔ.
  - Reds ni i ye se sɔrɔ, n bɛ diwɛn jifilen dɔ di i ma !
  I n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma caman na, a kɔfɛko kɛra, kɛlɛcɛba min bɔra ekipu la, Demeter tun bɛ ka jirisunba min na, o falen don. Npan saba ye disi belebeleba dɔ sɔgɔ o yɔrɔnin bɛɛ, kolo dɔ min ma wuli a waati la, o tora ɲɛmɔgɔba in bolo.
  Lajɛkɛlaw ni nisɔndiya ni jɔrɔnanko tugura kɛlɛ in jiginni jolilenw kɔ. U pɛrɛnna i n"a fɔ misi joginlenw ka kulu. Sigida mɔgɔba dɔw dimina kosɛbɛ, u dimina, u ye kɛlɛcɛw dusu lamin. Gladiatorw ka kuluw dɔgɔyara, kɛlɛ in tiɲɛna ka kɛ kɛlɛ danfaralenw ye.
  Nin waati in na, jamanaden bonyalenw tun bɛ ka nisɔndiya ani k'a fɔ k'a jɛya "ka dibi" ka joli labɔ, murutilen jagɛlɛnw ye garadi sunɔgɔlenw faga. Pobedonostsev, ni cɛ jagɛlɛn damadɔw, minnu ye farikolo garadiw tiɲɛ, olu de ye mɔgɔ fɔlɔ ye ka don masaso kɔnɔ.
  Mankan min bɔra murutilenw gɛrɛli la, o ye kɛlɛ wajibiya ka tigɛ. Faamaw, u yɛrɛyɛrɛla, u y"a ɲini k"u ka npanw ta. Murutilen ɲɛmɔgɔ kamalennin ye pɛrɛn ni kanba ye ko:
  - Ne bɛ min ye ! Aw bɛ ɲɔgɔn faga, ka kɛɲɛ ni jatigɛwalekɛlaw ɲɛnajɛ ye! Baganw lakununna minnu yɛrɛ tɛ se ka npan kɔrɔta, u kɔnɔw bɛ dankari kojugu. Ni kuncɛbaya yɔrɔ dɔ la dɔgɔmannin maralen bɛ i la, i ka nin haramulen in tigɛ.
  A kɛra i n"a fɔ gladiatorw tun bɛ nin dɔrɔn de makɔnɔ: u girinna ka taa sagakulu fasalenw na.
  Baarakɛla jɔnw y"u pan kɛrɛ fɛ, u t"a fɛ ka sa matigi koniyalenw kosɔn, cɛdenw yɛrɛ y"a daminɛ ka sanubɔlanw ni dumuniw fili mɔgɔba dɔw ma.
  Demeter ye kulekan bɔ ko:
  - A' ye u bɛɛ faga !
  O kɔfɛ, kristalɛ diwɛn jifilen dɔ binna a kun na, ka npogotiginin in gosi.
  Witcher dimina kosɛbɛ. A ye duguden nafolotigiw tigɛ, k"u sogo tigɛtigɛ.
  O tun man gɛlɛn, nka a tun bɛ mɔgɔ tɔɔrɔ. A kɛrɛfɛ, Pass taamaɲɔgɔn min tun bɛ yen tuma bɛɛ, o kɛlɛ. Beak ma to kɔfɛ, wa, kɛlɛcɛw ye u yɛrɛ sara u ka kasobon kɔlɔsibagaw la.
  Jɔn ɲɛnamaw ye sotigi kɔrɔta jiribolo dɔ kan, u pɛrɛnna ko:
  - Anw ye anw ta ye ! Jɔnw i n"a fɔ aw yɛrɛ!
  - O la, a jira ni npan ye ! - A pɛrɛnna, o la, kandili minnu bɛ Witcher ka chandeliers kan, olu yɛrɛyɛrɛla.
  Sheki y'a ɲini ka boli, nka Bik y'a senna tigɛ ka misiwolo bɔn a kɔ la :
  - Ayiwa, i mago bɛ min. Sɔgɔsɔgɔninjɛ tɛ kɛ.
  Solntslav ye faama fila kunkolo tigɛ siɲɛ kelen, ka sabanan dawolo tigɛ n"a gɛnɛgɛnɛ ye. Nka, hali kɛlɛ i n"a fɔ a tun tɛ yen tugun, jɔnw de tun bɛ u yɛrɛ sara dɔrɔn. Garadi tolenw bolila, ani selikɛlaw, hali u cogo ɲuman na, u tun tɛ sɔrɔdasi fanga jugu dɔ jira. U bɛɛ fagara sanni Vedmakova ka nɛnɛ. Sheki kuntigi dɔrɔn de tun bɛ balo la hali bi, Bik y"a kunsigi sama. Vedmakova ye cɛnin hakilintan gɛn ka bɔ yen:
  - Nin ye mɔgɔba ye. Nafa bɛ se ka kɛ an na!
  . SABABU #12
  Alimanw tora u ka binkanni na Stalingrad kan. A tun bɛ iko dɔɔnin tun tora, nka a tun ka gɛlɛn kosɛbɛ ka tɛmɛn laban kan. Hali "Sturmtigers" baara cayalenba ma dɛmɛ. Hali ni jet bɔnbɔnw tiɲɛni ye koba lase. Fɛɛrɛ wɛrɛ tun ye napalm bɔnbuw ye.
  Npogotigininw ka bataillon tun dɔgɔyara, nka cɛɲiw tun bɛ kɛlɛ la hali bi. Ɔkutɔburukalo tile 20, nɛnɛ nana, cɛɲiw bɛɛ tun sennasanbara. U bɛ taamasiyɛn cɛɲiw to dilan finman kan.
  Npogotigi cɛɲiw, u bɛ girin dɔɔnin nɛnɛ na ka saniya. Matryona, u ye Seryozhka minɛ kɔfɛ, a ma se ka yɔrɔ sɔrɔ a yɛrɛ ye. Hali bi ka bɔnɛ o cɛnin hakilitigi ni cɛɲi sugu la. Ani mun tun b"a makɔnɔ fasisiw ka jɔnya la? Fɔlɔ tɔɔrɔ, o kɔfɛ saya jalaki!
  Tiɲɛ na, cɛnin tun surunyalen don marifa cilen na, nka a labanna ka don minɛnw kɔnɔ. Baara kɛ lɛri tan ni wɔɔrɔ tile kɔnɔ, ani dumuni fitininw, kɔrɔsibaga ka bugɔli tun bɛ Seryozhka makɔnɔ.
  K'a Fɔ k'a jɛya, cɛnin in ye kabakurunbɔla ye kaban, wa a bɛ baara Kɛ kosɛbɛ yen i n'a fɔ fali. Nka a ka suma kosɛbɛ dugujukɔrɔ ka tɛmɛ dugukolo sanfɛla kan. Wa kɛlɛcɛw, walasa u kana nɛnɛ, u bɛ wajibiya ka pan ka boli. Ani npogotigininw bɛ kɛlɛ kɛ. Nin ye tanki barikama "Lion" ye. Marifa milimɛtɛrɛ 150 b"a bolo, a bɛ se ka kɛ kosɛbɛ, wa a bɛ se ka kɛ kɛlɛw la dugu kɔnɔ. Fritz bɛ nin tanki in kanu bawo a lakananen don kosɛbɛ fan bɛɛ fɛ.
  "Sogo" bɛ 'sèn Bɔ dɔɔnin kɔ fɛ. Alemaɲi ka masin min tun bɛ tɔni kɛmɛ fila jukɔrɔ, o fana tun bɛ ni kanon ye min janya ye milimɛtɛrɛ 150 ye ani kanon biwolonwula ni duuru. O la sa, a bɛ se ka kɛ kosɛbɛ. Marifaw hakɛ cayara ka se naani ma, wa a tun man nɔgɔn ka gɛrɛ tanki la.
  Anyuta, Maria ani Alla b'a ɲini ka mastodon gouge ɲɔgɔn fɛ. A sugandira koɲuman a ye.
  Anyuta ye dɔnkili da ni dusu ye:
  - an ye ɲɛnamaya kɛ cogo min na kɛlɛ la , ka siran saya ɲɛ ... O la kabini sisan , ne ni e bɛna ɲɛnamaya ! Ani dolow sanfɛla la, ani kuluw makun, kɔgɔjida kɛlɛw ni tasuma diminnenw na! Ani ni dimi ye, ani tasuma diminnen na!
  "Maus" tun ye fɛn caman sɛmɛntiyalen laban ye, ni marifa wɔɔrɔ ye, fila coaxial ni barili, ani naani spun on charnières.
  Maria, min tun bɛ ka wuluwulu kɛ nɛnɛ cɛma, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - An tɛna an dabila abada ! O bɛɛ kɔfɛ, Yesu Kɔrɔtalenba Ala bɛ an fɛ!
  Npogotiginin, a surunyalen, a ye pake dɔ fili Soso ka wulu ma. A ye mankan bɔ, kala jukɔrɔ, ani rink pɛrɛnna.
  Npogotigininw ye nisɔndiya sɔrɔ ko:
  - Fasodenɲumanya dɔ sɔrɔ !
  Alla ye a yɛrɛ wuli ka grenade fragmentation dɔ fili Fritz ma. Fasisi in filila san fɛ ni bɔgɔbɔgɔ ye, n"a ye kɛlɛcɛ nɛrɛma fila kunkolow tigɛ ka bɔ koloniyali sɔrɔdasiw la.
  Cɛɲi kunsigi bilenman in ye fiɲɛ bila:
  - Ka ɲɛsin Fasokanw ni Stalin ma !
  Anyuta ye binkannikɛlan pake fili tugun... Nin sen in na, a ma ɲɛ ten, a ye kɛlɛkɛminɛnw gosi ka pɛrɛn nɛgɛdaga sanfɛ.
  Npogotiginin diminnen y"a fɔ ko:
  - Oh, n ye nɔgɔ !
  Ani ka wuluwulu ka so kɔnɔ binkannikɛlan yɔrɔ kura dɔ ɲini. A senkɔniw bulama, minnu bilennen don nɛnɛ fɛ, olu tun bɛ ka manamana. Npogotiginin farilankolon bɛ ɲini, a bɛ wuluwulu nɛnɛ na, a tɛ lafiya dɔɔnin. Nka, i ka muɲu. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni marifaci kɛra, nɛnɛ bɛ wuli.
  Anyuta yɛrɛ ye dɔnkili da ko:
  - n b' a dɔn , nɛnɛ bɛna tunun sɔɔni , .
  Baji bɛ boli ni kanba ye ...
  Wa u bɛ boli kaban jidagayɔrɔw la - .
  Npogotigininw sennasanbaraw!
  Npogotiginin ye marifa ci, Arabu min bɔra koloniyali sɔrɔdasiw la, o binna. Juguw b"a ɲini ka wale kɛ kulu fitininw kɔnɔ, o bɛ na ni bɔnɛba ye.
  Sogo ka kanon surun bɛ fragmentation (yɔrɔ-yɔrɔ-ko) ci tugun. Bugunw pɛrɛnna yɔrɔ dɔ la sisi kɔnɔ. Ani lafiɲɛbɔ caman...
  Alimanw bɛ ɲini ka Stalingrad minɛ ... A ka dɔgɔ kosɛbɛ. Nka o de tigitigi bɛ Wehrmacht bali ka baara kɛ ni bɔnbu belebelebaw ni marifa girinmanw ye. Fritz ye dunanw bila ka taa ɲɛfɛ, minnu tɛ nimisa.
  Maria y"a ka marifa ci. Fasisiw ka sarala sɔrɔdasi in binna ka girin ka tɛmɛn tiɲɛniw kabakurunw kan.
  Npogotiginin y"a sinbara jɛlenw maga ni sinbara bilenmanw ye. U ye kɛlɛcɛw fini don pewu - u bɛ pan u ka suruku kɔnɔ. Nka fan wɛrɛ fɛ, a bɛ se ka fɔ ko hit (fɔlikan) si tɛ u kan. A bɛ iko farikoloɲɛnajɛ, cogo dɔ la kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a bɛ cɛɲiw lakana. Ikomi u bɛ se ka kisi o jahanama sugu la!
  Alla bɛ nɛnɛ ni bɔgɔ ɲagaminen dɔ lamaga, ka marifa ci tugun. A ye sɔrɔdasi nɛrɛma dɔ gosi a ɲɛ na yɛrɛ. Bad bitch, kana foyi fɔ.
  Npogotigi saba ninnu gɛrɛla Soso la tugun. A ka gɛlɛn ka don mobili kɔnɔ min ka kɛlɛkɛminɛnw ka bon o cogo la ka bɔ fan bɛɛ fɛ. Nka kɛlɛcɛw falen bɛ jigiya la. Ni aw tɛ se ka bɔgɔdaga yɛrɛ kari, o tuma na mun na aw tɛ barika tigɛ.
  Alla, ka wulu nɔgɔlenw gosi n"a sennasanbara ye, o ye dɔnkili da ko:
  - An ka tiɲɛ , an ka tiɲɛ ... I n' a fɔ tile fiyɛ ! An ka sini bɛna kɛ kɛnɛ ye, bajiw bɛna woyo ka bɔ kuluw la!
  Kɛlɛcɛw ye marifa ta kabini tuma jan ni MP-44 minɛlenw ye. O binkannikɛlanw bɛ se ka taa yɔrɔ jan. Beauté confiable tasuma. Dugukolonɔn bɛ bin tugun. U bɛ joli bilenman jibɔyɔrɔw ci.
  Maria, min tun bɛ marifa ci, ni marifa ni marifa minɛna a kamankunw kan, o ye dɔnkili da ko:
  - Nɛgɛso nɔgɔlen y' a ka sɔgɔsɔgɔninjɛ nɔgɔ , .
  Ani a bɛ joli senuman min, Irisi joli min bɛ bɔ Irisi jamana na!
  Fɛn bɛɛ ka dɔgɔ ni a jugu ye, a na mɔgɔ faga,
  Kanuya bɛ jɔn fɛ Irisi jamana na!
  Kanuya min bɛ Irisi jamana na!
  Npogotiginin ye marifa ci "garde" suguya caman na min wulila ka bɔ faraw la. Cɛɲi ye nisɔndiya, a ɲɛda, hali n"a fanga dɔgɔyara, a y"a ka cɛɲi n"a ka cɛɲi mara.
  A ka c"a la, npogotiginin minnu bɛ u ka bataillon kɔnɔ, olu bɛɛ cɛ ka ɲi. Misali la, yan, Tatar Serafinw. A fa ye Tatar ye, nka a ba bɔra Belarus, wa a ye malo mɔlen kulɛri sɔrɔ a kunsigi ciyɛn na. Npogotigi cɛɲi fana, sennasanbara, ani a bɛ ɲini ka farilankolon. Wa a bɛ marifa ci ka bɔ marifa minɛlen dɔ la, a bɛ pɛrɛn ka surunya. Ani fasisiw minnu bɛ bɔ sɔrɔdasi wɛrɛw la, olu bɛ wuluwulu a kan.
  Serafima bɛ marifa ci ka ɲɛ kosɛbɛ. Mariyama kunsigi sanulama tun dalen bɛ a kɛrɛ fɛ. Npogotiginin fila bɛɛ bɛ tasuma don ka dɔnkili da.
  - Fasokanw ! Maria ye a daminɛ...
  - Ani kɛlɛbolo ! - A tɛmɛna, ka Serafimu ci.
  Maria ye tweet kɛ ko:
  - Nin...
  Ka tasuma ɲɛminɛ ani ka kulɛriw gosi, Serafhim y"a fɔ ko:
  - Poyi fila !
  Maria ye nisɔndiya jira ani ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Ka ɲɛsin...
  Seraphim ye marifa ci ka fara a kan ko:
  - Jumɛn...
  Maria ye duuru tigɛ, a taara a fɛ:
  - Ka jɔ!
  Serafimu, ka marifa ci, ka foli kɛ:
  - Planɛti !
  Maria, marifa cilen, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - Sin...
  Seraphim, marifa cilen, a bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka lakana...
  Maria ye fasisiw kunkolo kari k'a fɔ ko:
  - Anw ka ....
  Serafimu bɛ ka Naziw tigɛ ni marifaw ye, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Jamana dɔ !
  Maria, ka marifa ci minnu laɲini ka ɲi, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Bɛɛ....
  Seraphim, min bɛ ka marifa ci ka taa a fɛ, o y"a fara a kan ko:
  - Jama!
  Maria, k"a kunsigi sanuman nɔgɔlen fili ka bɔ a ɲɛda la, a ye dɔnkili da ko:
  - Toto...
  Seraphim marifa, ani marifa cilen, a ye di:
  - Aw ta...
  Maria, ka fasisiw gosi a dawolo la, a y"a fɔ ka t"a fɛ ko:
  - Wɔlɔkɔ!
  Tatar blonde, min bɛ marifa ci, a taara a fɛ:
  - Sankaba...
  Maria ye marifa ci tigitigi, a y"a fara a kan ko:
  - Suma!
  Serafimu, a bɛ sɔgɔsɔgɔ, a bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Bon ani...
  Maria, min tun bɛ marifa ci tigitigi, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Tile!
  Serafimu, min tun bɛ ka bugɔ ni bɔgɔbɔgɔ ye, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Zoy !
  Mariyama taara a fɛ ni nisɔndiya ye.
  - Otomatiki...
  Serafimu, i n"a fɔ a bɛ marifa ci, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Nather...
  Maria ye bɔgɔdaga dɔw fara a kan minnu laɲini ka ɲi:
  - Kamakun...
  Serafimu y"a fara a kan ni nisɔndiya ye ko:
  - Sɔrɔdasi!
  Maria ye dɔnkili da ni dusu ye, ka marifa ci:
  - N bɛna sɛgɛn...
  Serafima, min bɛ kɛlɛcɛ tasuma dɔ ɲɛminɛ, o y"a fara a kan ko:
  - Kaburu...
  Maria ye farafinna in bin ka t"a fɛ:
  - Kɛlɛɲɔgɔn !
  Npogotigininw ka marifaw banna. Wa, a wajibiyara ka boli joona ka taa a yɛrɛ dogo. Volga baji tigɛcogo ka gɛlɛn kosɛbɛ. Bɔnbaw ni marifaciw kɛli tuma bɛɛ. Yan, fanga-da-jɛkulu dɔ bɛ na ka Bɔ fan dɔ fɛ.
  Fiyɛli jibɔyɔrɔw ni fɛn tigɛlenw bɛ tobi ka kurunw lamini. Sanfiɲɛ sɔrɔdasiw bɛ mankanba bɔ sankolo la. Yan, Focke-Wulfw bɛ pan ka don. Ani u bɛ bɔnbuw fili.
  Kurun damadɔw tiɲɛna. Soviyetiki sɔrɔdasiw bɛ ka jigin ani ka sa.
  Juguw ka marifa tasuma ka bon kojugu.
  Hali su fɛ, Fritz bɛ fɛn bɛɛ mara tasuma kɔrɔ. Ani u ka dive-bombers (bombe-bɔnbaw) bɛ don. Yu-87 bɛnbakɛ fana sen bɛ o la. Hali ni jet awiyɔnw donna o seri kɔnɔ kaban.
  Soviyetiki Yak-9 min bɛ fɔ nsiirin na, o filɛ nin ye. A bɛ ka Alemaɲi ME-309 kɛlɛ. Bɛn kɛra manɛwɛrɛli kan, teliya ni marifaw kɛlɛli la. Alemaɲi b"a ɲini ka se sɔrɔ Soviyetiki mobili kan kabini a weleli fɔlɔ yɛrɛ. Nka a tɛ ɲɛ sɔrɔ. Yak fana b"a cɛsiri ka don a kɔ la, nka Naziw bɛ bɔ yen teliyaba kosɔn.
  Alemaɲi min ka teliya, ni marifa barikamaw bɛ a la, ka Irisila dɔ kɛlɛ min bɛ se ka manɛwɛrɛ kɛ kosɛbɛ. Nka boli teliya bɛ sen na. Fasisiw bɛ marifaciyɔrɔ wolonwula kɛ ka wolonwula kɛlɛ, ka maga Soviyetiki mobili la. A tɛ teliya tiɲɛ ani a bɛ daminɛ ka bin.
  A bɛ sisi fitiniw bɔ. Ani motɛri bɛ ka...
  Nin kɛlɛ in ye mun ye! A ka gɛlɛn ka masin dɔ kɛlɛ min fanga ka bon marifako la i n"a fɔ ME-309, min kɔnɔ, marifaciyɔrɔ wolonwula bɛ girinya tɛmɛnen ni a ka manɛw kɛcogo jugu musaka bɔ.
  Teliyaba b"a to fasisi bɛ se ka don jikuruba la, wa Alemaɲi kɛlɛcɛ ɲɛda bɛ kɛlɛkɛminɛnw labɛn ka ɲɛ.
  Anyuta b'a ɲini tugun ka Sogo in Dɔgɔya. Npogotiginin b"a ka ɲɛnamaya bila farati la. A bɛɛ sɔgɔlen don kaban, a farilankolon bɛ ka wuluwulu ka tɛmɛn kɛlɛcɛw cɛma. Cɛɲi bɛɛ bɛ sɔgɔsɔgɔninjɛ ni pisuga la. Nka o kɔfɛ, a bɛ grenade dɔ fili ni pake dɔ sirilen bɛ o binkanni in na. A yɛrɛ ye marifa dɔ pɛrɛn ka bɔ a la. A bɛ cɛɲi kamankun sɔgɔsɔgɔ.
  Nka fan wɛrɛ fɛ, o pake min bɛ bɔn, o ye milimɛtɛrɛ 150 kanon dɔ da gosi. Wa Alemaɲi ye tiɲɛniba sɔrɔ kaban. Gɛlɛyaba la, mobili bɛ bɔ a yɔrɔ la, ka segin ka wuluwulu ka taa a ka sɔrɔdasiw sigiyɔrɔ la walasa k"a joginw sɔgɔ.
  Focke-Wulfs ni TA-152 caman bɛ ye sankolo la. U b"a daminɛ ka Soviyetikiw ka jɔyɔrɔw ci. HE-183 laban fila, binkanni-jet mobili, olu fana bɔra kɛnɛ kan. O wuluw tùn bɛ Se kilomɛtɛrɛ kɛmɛ seegin ma lɛrɛ kelen kɔnɔ, wa a tùn bɛ Taa 'ɲɛ k'u Blà.
  Npogotigininw ye marifa ci ka segin Alimanw kan. Fɛɛrɛ bɛ yen tuma bɛɛ ka jugu siri, hali ni binkannikɛlanw lakanani barikama bɛ dugukolo tasuma ma.
  Anyuta ni Alla ye Luftfaust minɛlen in ta. O marifa in, min bɛ Kɛ ni milimɛtɛrɛ mugan ye minnu sirilen dòn ɲɔgɔn na ni kɔsegin tɛ.
  I bɛ se ka marifa ci i n"a fɔ marifa fitinin min bɛ kɛ ka awiyɔn kɛlɛ.
  Ani kɛlɛcɛw bɛ u bolo sin jugu ma. U bɛ daminɛ digi ka ɲɛ ... Cɛɲi fila bɛɛ y"u sen gansanw lafiɲɛ binkannikɛlanw kan, k"a ye ko u seginna cogo nɔgɔman na.
  Focke-Wulf ni fiɲɛ marifa wɔɔrɔ, a bɛ sigarɛti daminɛ - a kɔnɔbara tigɛra.
  Npogotigininw bɛ mankanba bɔ ni nisɔndiya ye:
  - Puck ! Kolikɛlan! Ka bi don!
  Alemaɲi ka awiyɔn wɛrɛw bɛ daminɛ ka lamini npogotigininw kunkolo kan. Cɛɲiw bɛ boli ka don dugujukɔrɔ siraw la, ka u yɛrɛ tanga Focke-Wulf misiriw ma.
  Anyuta ye senkɔni gɛlɛn dɔ sɔrɔ ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye. Npogotiginin ye ŋunuŋunukan fɔ ko:
  - E jahanama tasumaw !
  Npogotiginin senkɔni tun datugulen don ni kurukuruw ye ani dimi tun bɛ a la. N tun b"a fɛ ka fɛn nɛnɛman dɔ sɔgɔ.
  Wa, ni an y"a lajɛ, o yɔrɔw bɛ taa ɲɛ. Nɛnɛ bɛ sɔgɔsɔgɔ ka bɔ tasuma na, tiɲɛniw bɛ tigɛtigɛ. Alemaɲikaw bɛ jɔyɔrɔw falen ni tasuma ye, nka hakilina ka dɔgɔ kosɛbɛ o la. Kɛlɛcɛw tun dogolen bɛ i n"a fɔ sosow minw kɔnɔ. U ka nɛgɛso kɛ u yɛrɛ la.
  Alla ye sɔgɔsɔgɔ kɛ Anyuta tulo la ko:
  - N hakili la, sɔɔni naziw bɛna laban ka fanga ban. Fanga caman b"u la, nka Stalingrad dugu la, sababu t"u bolo ka wuli!
  Npogotiginin blonde y"a jaabi ni yɛrɛbonya ye ko:
  An bɛ yan i n"a fɔ Spartan kɛmɛ saba! An bɛ jugu ka fanga kɔrɔtalenw jira!
  Alla kunsigi bilenman ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka ɲɛji cɛ a jɛɲɔgɔn sungurunnin na:
  - Wa i tɛna se ka an lamini !
  Npogotigininw sera dugukolo kan tuma min na, binkanni in banna. Senna-sɔrɔdasi kura nɛrɛmaw bɔra kɛnɛ kan. U wulila ka taa ɲɛfɛ, npogotigininw tun ka kan ka marifa ci, ka juguw wajibiya ka dugukolo sɔgɔ n"u nugu ye.
  O la sa, "Warabaaw" ni "Tigɛw" Taara kὲlɛ la. Alimanw y"a ɲini ka Soviyetiki kɛlɛbolo degun ni pankurun girinmanw ye. Tuma ni tuma, bɔgɔdagaw tun bɛ na. "Tigɛ" min ka gɛlɛn kosɛbɛ, o y'a ɲini k'a kana Bɔ a ka jɔli la. Mortiw fana tun bɛ mankan bɔ.
  Npogotigininw ye marifa ci Alimanw n"u ka sarala sɔrɔdasiw la. Knocked out kɛlɛɲɔgɔnw. Alla ni Anyuta ye marifa ci u fila-fila. Jugu dawolo bɔra kɛnɛ kan ka sigi. O kɔfɛ, jugu minnu bɛ taa ɲɛ, olu ka layini kura.
  Npogotigininw ye dɔnkili da kɛlɛ waati la.
  Alla y"a daminɛ, ka marifa ci:
  - Fɔlɔ...
  Anyuta, marifa cilen, a tɛmɛna:
  - Aw fɛ...
  Alla lupanuv ye a fara a kan ko:
  - Legion ka...
  Anyuta, ka saba tigɛ, a ye shushed:
  - Juguw...
  Alla, ka kɛlɛɲɔgɔnw sɔgɔ, a y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Olu....
  Anyuta, a kɛlen kɔ ka Arabu kunkolo tilancɛ ci, a y"a fɔ ka t"a fɛ ko:
  - U b'a fɛ...
  Allah, ka juguw sɔgɔsɔgɔ, a taara a fɛ :
  - I...
  Anyuta, marifa cilen, a ye sɔgɔsɔgɔ dimi fɛ:
  - Shred...
  Allah, ka Arabu kunkolo kari, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ :
  - Ka halaki...
  Anyuta, ka taa a fɛ ka nɛgɛso tigɛ, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Kɔlɔsiliw...
  Alla, i n"a fɔ a bɛ marifa ci, a ye fiyɛli kɛ:
  - Aw kana siran...
  Anyuta, ka marifa ci tigitigi, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Jugu...
  Alla, min bɛ marifa ci i n"a fɔ nɛgɛsotigi, a y"a fɔ ka t"a fɛ ko:
  - Shtykov - Bamako...
  Anyuta, ka marifa ci ka taa a fɛ, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ka se ka...
  Alla, k"a sɔrɔ a ma marifaci dabila, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ka karaba...
  Anyuta, min bɛ marifa ci ni dimi ye, a ye sɔgɔsɔgɔ, k"a terikɛ latilen:
  - Jagɛlɛya...
  Alla, ni nisɔndiyaba ye, a kɛlen ka marifa ci farafinw kunkolo la, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Barika...
  Anyuta, min bɛ boli ni tasuma ye, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ka caya...
  Alla, k"a ka kuru bilenmanw lamaga, a y"a fɔ ka t"a fɛ ko:
  - Ani juguw ...
  Anyuta, a kɛlen ka Arabu in gosi a kɔnɔbara la, a ye ko:
  - Tilennen don...
  Alla, ka marifa ci ni kalifa bɛɛ ye, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ka halaki...
  Npogotigininw ye ninakili dɔ ta. Wa u kɛlen kɔ ka marifa ci dɔɔnin ka tɛmɛn fɔlɔ kan, u pɛrɛnna ko:
  - Anw ye sɛgɛnlafiɲɛbɔlan kɛlɛcɛw ye, mɔgɔfaga kan bɛ ka pɛrɛn !
  Gɛlɛya, koloniyali sɔrɔdasiw ka jikuruw nɔgɔyara dɔɔnin. Naziw ye pankurunw bila ɲɛfɛ tugun. "Tigɛw" -2 Bɔra n'u dawolo janw ye, ka marifa ci fɛn o fɛn na u Sera k'o Kɔlɔsi.
  "Tiger" -2 tun bɛ ni sankanso cogoya fɔlɔ ye ani kɛlɛkɛminɛnw jiginniw ka bɔ kɛrɛw la. O y"a to a ka gɛlɛn dɔɔnin. Muso kɛlɛcɛw ye pankurun in siraw sugandi tugun k"u kɛ u ka laɲini ye. Fasisiw tun ka kan ka kɛ i n"a fɔ sa min bɛ tigadɛgɛ kɔnɔ.
  Anyuta ye pake dɔ fili min bɛ se ka bɔn, ka "Tiger" -2 ɲɛfɛla wulilen mugumugu ani ka dɔnkili da ko:
  - n y' i kunbɛn ni nilifɛn ye ... Tiɲɛ don , n ye yɔrɔ dɔ labɛn sanubɔlan kɔnɔ !
  Alla ye sɔgɔsɔgɔ, ka pake belebeleba dɔ fili fasisiw ma ni nisɔndiya ye, min bɛ se ka bɔn:
  - Nka Pasaran !
  Wa, ka bɔ o binkanni in na, Alemaɲi ka pankurun dawolo jan wulila. Wa masakɛ Tigɛ y'a daminɛ ka kɔsegin. Nin sen in fana na, fasisiw joginna kosɛbɛ. Alla y"a ta k"a sɔgɔsɔgɔ, ka galasi dɔ fili n"a senkɔni jɛlenw ye:
  - Ka kɛ i ye okɛ sanubɔlan dɔ kɔnɔ !
  Glasi in, n"a tɛmɛna, a jigira Ɛndu dɔ da kɔnɔ yɛrɛ, ka bɔ Alemaɲi sɔrɔdasi minnu tun bɛ koloniyali la.
  Anyuta ye ɲɛji cɛ a jɛɲɔgɔn na ka dɔnkili da ko:
  - n bɛ n kunkolo su barika in kɔnɔ ! N bɛna bɛɛ su ji la!
  Alla ye bɔgɔdaga dɔ ci ka bɔ marifa dɔ la. Alemaɲikaw tun bɛ binkanni senfɛ tugun. Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - An bɛ se ka fɛn bɛɛ kɛ ! Ani an bɛna se sɔrɔ!
  Anyuta y'a ka marifa ci k'a fɔ ko :
  - Sebaayaba bɛ makɔnɔni na ! An bɛnbaw ka kɛ nɔɔrɔ la!
  Alla ye somersaults kɛ ka roll, ka firifiri i n"a fɔ Noɛli jiri. Npogotiginin ye dɔnkili da ni ɲɛjibɔ ye:
  - Mr success, i bɛ taa min ... Mr success - fasisiw bɛ ŋɛɲɛ ...
  Alemaɲi ka pankurunw, minnu ma marifaw kisi, olu ye dɔ fara u ka tasuma kan. U y"u ka nilifɛnw bɔn minnu tun bɛ ka pɛrɛn. Ani u gɛrɛla Soviyetiki jɔyɔrɔw la, k"a ɲini ka u yɛrɛ tanga yɔrɔw ma.
  Anyuta, ka baara kɛ ni nɛgɛ ye, i n"a fɔ Seryozhka minɛlen y"u kalan cogo min na, a ye minɛn girinman dɔ sama ka taa san fɛ. "Waraba" ye 'sèn Sɔrɔ dɔɔnin dɔɔnin ka Taa Soviyetiki jɔyɔrɔw la. A ka marifa 150mm tora ka bɔgɔdaga dɔw daji bɔ. Npogotigininw ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka ɲɛji cɛ.
  Anyuta ye dɔnkili da ko:
  - Alimanw-pepinɛriw, fasisiw-naziw... Pacifiste laban bɛ i makɔnɔ !
  Allah ko ni nisɔndiya ye ko :
  - Pacifisme ... A yɛrɛ ye hakilintan ye ka kuma pacifisme kan ni naziw ko don !
  Anyuta ye Arabu dɔ nugu bridge gosi ka bɔ koloni garadi la ni marifa laɲini ɲuman ye, ka sɔgɔsɔgɔ :
  - Wa u ye fiyentɔw ye miirili la ... Wa sɔrɔdasi koɲɛw la u barika man bon ten ! Sɔɔni an bɛna u foni ka bɔ dugukolo dugukolo kan!
  Alla ye pɛrɛn wɛrɛ di, k"a sin gansanw maga kabakurun kan ka dɔnkili da ko:
  - ne ye Irisi kɛlɛcɛ ye kungosogow gɛnɛgɛnɛ kan ... ne bɛna Fasokanw juguw bɔ Dugukolo kan !
  Cɛɲi kunsigi bilenman ye ɲɛji cɛ, k"a ɲɛ kɔrɔta san fɛ. "Frames", Alemaɲi marifatigiw, tun bɛ ka girin yen.
  Creeped up, tuma ni tuma, ka siri fiɲɛbɔlan na Alemaɲi "Lion". Wa a ka marifa tora ka daji tu.
  Anyuta, min tun bɛ ka minɛn dɔ lamaga Alemaɲi ka pankurun dɔ sira kɔrɔ, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ka ɲɛsin Seryozha ma ....
  Alemaɲi ye a jɔ ka marifa ci tugun. O bɔgɔdaga in pɛrɛnna npogotigininw kɔfɛ.
  Anyuta ko:
  - Nɔnɔ bɔgɔdaga , min bɛ ni den kunkolo ye !
  "Waraba" jɔlen tora waati dɔ kɔnɔ. Hali ni Alemaɲi ka kurun kɔnɔ baarakɛlaw tun bɛ farati la, walima u tun b"a fɛ ka baara kɛ ni kɛlɛkɛminɛn ye. Nka "Waraba" jɔlen tora yɔrɔ dɔ la waati dɔ kɔnɔ ka bɔgɔdaga fagalenw daji bɔ.
  Anyuta y"a Kɔlɔsi ko Alimanjamana ka pankurunba in ka marifa tùn ka bon kosɛbɛ, wa a tùn bɛ marifa Ci ka Tɛmɛ KV-2 kan. Wa o, tiɲɛ na, o bɛ nin mobili in kɛ faratiba ye kosɛbɛ. Anyuta y'a yɛrɛ tigɛ ka sɔgɔsɔgɔ:
  Mɔgɔ juguw ka taa jahanama la!
  Alla ye marifa ci fasisiw la solar plexus kɔnɔ, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - An ka se sɔrɔli ye ko ye min tɛ se ka bali ! Wa, o bɛɛ bɛna ban ka ɲɛ!
  Anyuta fana ye Turki tigɛ, ka dɔnkili da ko:
  - Hali n'a y'a sɔrɔ, a bɛ iko sɔɔni ɲɛnamaya bɛna tigɛ ni gɛlɛya y'a ka buru nɛrɛma gosi ... Sow bɛ sɔgɔsɔgɔ ani joli bɛ woyo i n'a fɔ baji, ka segin ka bɔ i sen kɔrɔ !
  Alla, a kɛlen kɔ ka Iranka in su, a y"a fara a kan ko:
  - Nka dugukolo fana n'a yɛrɛ ka kɔrɔsibaga don ... Wa dolow cɛma minnu bɛ senna a la ... Kisili jiri yebaliw ka Hitler gɛn ka taa Kolyma !
  Npogotigininw, minnu bɛ marifa ci, u ye dɔnkili da ɲɔgɔn fɛ:
  - An ka Adolf kari, o bɛna a tɔɔrɔ ! Ne dalen b"a la ko fasisiw bɛna se sɔrɔ! Wa an ka Irisi jamana na, masiya bɛna bɔ kɛnɛ kan, jamana bɛɛ ka jamanaw Matigi!
  Kɛlɛcɛw tora ka marifa ci. Nka jugu senna-sɔrɔdasiw y"u da, u y"a daminɛ ka marifa ci ani ka grenadew fili. Fasisiw ka jamakulu y"a ɲini ka npogotigininw sisi ni bɔgɔdaga tasuma ye. Ani ka grenade caman fili.
  Allah y"a jira filozofi la ko:
  - I bɛ se ka jate minɛ kalataw la , seko min bɛ kalataw la k' a sɔrɔ kɛlɛ tɛ !
  Anyuta ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a fɔ ko:
  - Kɛlɛ ye yɔrɔ ye, jogo bɛ hakɛ gosi yɔrɔ min na, kalataw, i n"a fɔ sariya, o ye a kɔkanna ye, wa nin ye tulonko ye !
  Kɛlɛcɛw kɔsegira dɔɔnin, grenadew n"u yɔrɔw tun bɛ ka bɔn ka caya kojugu. Alla yɛrɛ ye kado fililen minɛ n"a sen ye k"a fili kɔfɛ. Grenade tɛmɛna ka Naziw gosi u ka kasɛtiw kan. Ani a bɛ pɛrɛn cogo min na...
  A kɛra i n"a fɔ jɛgɛnsira wɛrɛ pɛrɛnna yɔrɔ dɔ la.
  Allah y"a kɔlɔsi filozofi siratigɛ la ko:
  - Ɲɛnamaya ye nisɔndiya filanan ye, ɲɛtaa ye sabanan ye, nka seko fɔlɔ don !
  Anyuta ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a ye a sen don a la ko:
  - Chance ye jagɛlɛya sara ye, nka a tɛ kɛ jagɛlɛya la !
  Alla ye Ɛndu dɔ ɲɛ bɔ koloni kɛlɛbolo la ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Min ye hɛrɛ ye , a ni bɛ dɔnkili da !
  Anyuta ye nisɔndiya jira ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - A ka ɲi ni i ye hɛrɛ sɔrɔ , o kɔrɔ ye ko Ala bɛna i kisi !
  Npogotigininw bɛ hakilijagabɔ kɛ dɔɔnin. O kɔ fɛ, Alemaɲi "Waraba" o bɛɛ n'a ta, a taara ɲɛ, ka minɛn dɔ gosi. Ntumu bolila ka don binkannikɛlan dɔ la, ka fara a kan.
  "Waraba" joginlen y'i firifiri ka wuli ... Kɛlɛcɛw nisɔndiyara ka dɔnkili da u fogonfogon sanfɛ :
  - waraba ye fiyentɔ ye miirili la , jara ye gɛlɛya suguya bɛɛ bɔyɔrɔ ye ... Foyi tɛ diɲɛ kɔnɔ min ka di ka tɛmɛ mɔgɔ kan !
  Anyuta ye layini jan di, jamana wɛrɛ kɛlɛbolo dɔrɔn de wulila ka sanfiɲɛba kɛ ka dɔnkili da:
  An bɛ ni misiriw ye, awiyɔnw, .
  Irisi hakili barikama min bɛ diɲɛ kɔnɔ...
  Pilote ɲumanw ka ɲɛmɔgɔya la - .
  Jugu bɛna sɔgɔsɔgɔ ka kɛ buguri ye ani ka jigin!
  "Waraba" bɛ iko a tiɲɛna kosɛbɛ. A ye nɛnɛ kɛ, ka bɔgɔdaga fila wɛrɛ daji bɔ.
  Panther min bɛ se kosɛbɛ, o bɔra kɛnɛ kan. Nka, a siranna ka don Soviyetiki sɔrɔdasiw ka sigiyɔrɔw la kosɛbɛ, nka a y"a daminɛ ka marifa ci. Bugunw ye fiyɛli kɛ npogotigininw kunkolo kan. U ye nɔgɔw ni tasumaw kari.
  Anyuta ye grenade dɔ labɛn walasa k"a fili, a labɛnnen don ka waati minɛ, waati min na fasisiw ka pankurun gɛrɛla yɔrɔ la min bɛ se ka sɔrɔ. Nka naloman si tɛ Panther fana na. Alemaɲikaw ye marifa ci, ka marifaw bila dakɛri cogo la, k"a ɲini u kana dugukolo kelen to yen. Ani tiɲɛ yɛrɛ la, a ye kabakurun bɛɛ bɔ a la.
  Alla, k"a disi jɛlen gosi, k"a kɔlɔsi ko:
  - Fritz ka taktikaw ye fili ye ... U bɛna se hakɛ jumɛn na o cogo la ?
  Anyuta y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - Kɔnɔ bɛ suman ni suman sɔgɔ, wa a girinya bɛ teliya kosɛbɛ ka tɛmɛ donsokɛ kan min bɛ fɛn belebelebaw munumunu !
  Panther ye marifakisɛ biwɔɔrɔ ni kɔ ci, marifa bannen kɔfɛ, a y"a yɛrɛ wuli, ka segin a ka bugu kɔnɔ. A nɔ na, mastodon kura "Sturmtiger" dɔ Bɔra. O masin tun b"a ka bagankulu belebeleba datugu ni finimugu ye. A bɛ se ka ye, o cogo la, jigiya la k"a yɛrɛ kisi.
  "Sturmtigr", ye marifa ci Soviyetiki sɔrɔdasiw ka jɔyɔrɔw la ka bɔ yɔrɔ jan. Rocket (rocket) ye a ci. Dugukolo wulila, tasuma jiboli-yɔrɔ dɔ ye tasuma-fɛrɛw bɔn.
  Npogotigininw ma se ka kisi, u tun datugulen don kosɛbɛ. Anyuta yɛrɛ tun tulo tigɛra dɔɔnin. Npogotiginin y"a yɛrɛ ye yɔrɔnin kelen a bɛ ka boli so dɔ kan. Wa ko a bɛ kɛlɛbolo dɔ ɲɛminɛ min ye binkanni kɛ Tatariw ka kɛlɛbolo kan. Ani kɛlɛcɛw bɛ sow boli n"a ye. Mɔngoli-Tatarw, minnu ma Se ka o gosili muɲu, olu bɛ kɔsegin ka sa ba caman na u senw kɔrɔ.
  Anyuta kɔni bɛ npan fila wuli ka juguw tigɛ. Nka yelifɛn barila ka tigɛ.
  Alla y'a jɛɲɔgɔn gosi a ɲɛda la, k'a lamaga, k'a fɔ ko:
  - Ayiwa, fɛn bɛɛ ! Sisan, i ka da tugu i lamini na!
  Anyuta y"a jaabi ni dimi ye ko:
  - n ma da , nka n ye kɛlɛ kɛ !
  Npogotiginin panna ni dimi ye ka grenade dɔ fili. Sisan, a kɛlen kɔ ka pan ka tɛmɛ, a jigira tanki "Lev" da la. Ikomi mobili tiɲɛna, a y"a ka bagankulu girinyalen kurukuru.
  Anyuta ye kulekan bɔ a fogonfogon sanfɛ ko:
  - Ne ye Rus ka kɛlɛcɛ ye' !
  Alla ye pɛrɛn bɔ marifa la ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Cɛdennin y' a jaabi k' a ɲɛda sɔgɔsɔgɔ , .
  Ne b'a fɛ ka baara kɛ Rus' senuma ye...
  Joli kɔgɔji dɔ ka woyo
  Nka Ala bɛ se k"an kisi!
  Anyuta binna binkannikɛlanw kan n"a kɔnɔbara ni a disi lankolon ye. A waati yɛrɛ la, k"a sɔrɔ marifakisɛ kɛmɛ caman pɛrɛnna a kun na. Npogotiginin y'a nɛnkun bɔ k'a fɔ ko :
  - Sɔrɔdasi jagɛlɛnw ka dibi ye jenerali abstrusew ka ɲɛnamaya kisibaga ye !
  Allah sɔnna a ma:
  - Sɔrɔdasi ye jagɛlɛya ye, jenerali ye hakilitigi ye, jugu ye nanbara ye, ɲɛtaa ye jɛɲɔgɔnya ye ni jagɛlɛya hakilitigi dɔrɔn ye !
  Npogotigininw ye marifa ci tugun, ka sɔgɔsɔgɔ kɛ jɛɲɔgɔnya kɔnɔ:
  A sanfɛ eskadronw
  U bɛ mankanba bɔ ɲɔgɔn fɛ
  Adolf ye naloman barikama ye - .
  Sodɔmu sɛnɛni!
  "Waraba" bɔgɔdaga wɛrɛ bɔra kɛnɛ kan. Sɔrɔdasi fila bolila a ɲɛ, ka kiri tigɛ ɲɛda nɛrɛmugumaw fɛ - Arabuw. U y"a ɲini ka cakɛda dɔ fili jirisunba kan walasa ka pankurun yiriwalen sama ka bɔ kɛlɛyɔrɔ la.
  Alla ni Anyuta ye marifa ci, ka techies faga waati kelen na. Kɛlɛcɛw ye dɔnkili da ko:
  - I kana i yɛrɛ tiɲɛ ka jɛɲɔgɔn dɔ dɛmɛ, ka mɔgɔ wɛrɛw dɛmɛ ka bɔ tasuma na !
  Mɔgɔ nɛrɛma saba y"u yɛrɛ jira. U bolila ni cakɛda ye teliya la u seko la, nka npogotigininw fana ye marifa ci u la. Ka fara o kan, Anyuta ye marifa ci ka bɔ marifa la, ka wulu digi n"a senkɔni gansanw ye.
  Wa a sera k"a juguw gosi kosɛbɛ, i n"a fɔ Robin Hood cogo bɛnnen na.
  Allah y'a jira ko :
  - Marka tɛ mɔgɔ ye min bɛ gosi ka ɲɛ, nka min bɛ tɛmɛn ni bɔnɛ ye !
  Anyuta ye grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Min bɛ tiɲɛ kosɛbɛ ni daji yeli ye, o bɛ se ka tɛmɛ, nka hakili nɔgɔlen min tɛ se ka yafa, o bɛ se ka sɛgɛn ka tɛmɛ laɲini kan !
  Grenade ye bɔgɔdaga gosi ani a y"a daminɛ ka pɛrɛn, ka minɛnw ci.
  Ɔwɔ, Stalingrad tun man nɔgɔ Alemaɲikaw fɛ. Got u in it an eerie citadel de death!
  . SABABU #13
  Nowanburukalo tile 3, Alimanw ye Tikhvin lamini, kɛlɛ kɛra dugu yɛrɛ kɔnɔ. Kɛlɛbolo bilenman ye kɔsegin dɔɔnin dɔɔnin. Baku dugu fanba minɛna kaban, Soviyetiki sɔrɔdasiw bɛ ka kɔsegin ka taa peninsula la. Yerevan bɛ ka a yɛrɛ minɛ dɔɔnin dɔɔnin hali bi. Stalingrad bɛ halakili da la.
  Nka o bɛɛ n"a ta, Stalin ye yamaruya di dugu in ma ko a kana a yɛrɛ di. Kɛlɛ daminɛna Astrakhan kama. Dugu in kɔnɔ, Fritz fana b"a ɲini ka taa ɲɛ. U bɛ bɔnbɔnw da taama siraw bɛɛ kan kosɛbɛ, ka fɛnsɔrɔsiraw tiɲɛ.
  Tilemana bɛ ka na... Wa kɛlɛ taabolo bɛ ka dɔgɔya ka taa a fɛ. Nka a bɛ iko Stalingrad tɛ a minɛ. Fɛn minnu bɛ sɔrɔ Volga fɛ, o b"a to a ka gɛlɛn ka nɛnɛ, ani bɔnbu belebelebaw.
  Nowanburukalo tile 4, Tikhvin kɛmɛsarada la bi kɔnɔntɔn minɛna kaban. Ani Alimanw gɛrɛla Finlande jamana na. Soviyetiki sɔrɔdasiw, ikomi u ye tiɲɛniba kɛ, u ma se ka fanga caman lajɛ walasa ka jugu bali.
  Finlandew ni Suwɛdi sɔrɔdasi marifatigiw fana ye binkanni Kɛ o lajɛ in kan. Baara kɛra ni fanga nafamaw ye.
  Nowanburukalo tle 5, Alimanjamana ka jὲkulu ni Finlande-Skandinavie sɔrɔdasiw ye kelenya Kɛ. O cogo la, bololanɛgɛ fila dɔ datugulen don Leningrad lamini na. Se kura, sebaayaba min kɛra Reich sabanan fɛ.
  Nowanburukalo tile 6, kɛlɛ tun bɛ sen na hali bi woroduguyanfan seko ni dɔnko siratigɛ la. Naziw ye siraba bonya. O ko tun ka gɛlɛn kosɛbɛ. Tikhvin dugu kɔnɔ, kɛlɛli tolen labanw tun bɛ ka jeni. Alimanw ye misiriw ci Yerevan. A ye ɲɛjirali saba bɔ. A ye tiɲɛniba kɛ ni mɔgɔ fagalenw ye. Nka a laban na, u ma foyi kari.
  Astrakhan dugu tigɛra dugukolo fɛ ka bɔ Soviyetiki jamana tɔ la. O ko juguyara. Alemaɲi ni Angletɛri kɛlɛkurun kura ye Murmansk bɔn. O marifaci in senfɛ, kɛlɛbolo ɲɛmɔgɔba, ani sɔrɔdasi caman fagara.
  A juguyara ka tɛmɛ fɔlɔ kan.
  Wa Nowanburukalo tile 7, Naziw ye Volkhov kari, ka laban ka Tikhvin tiɲɛ ni Soviyetiki sɔrɔdasiw ka kɛlɛ ye. O cogo la, danfara min tun bɛ Leningrad ni ɲɔgɔn cɛ, o bonyalen don kosɛbɛ. A jɛlen don ko dugu min bɛ bloki kɔnɔ, a ka c"a la, o tɛna kisi.
  Nowanburukalo tile 8, Lev-2 pankurun sɛgɛsɛgɛli minnu tun bɛ makɔnɔ kabini tuma jan, olu labanna ka kɛ. O masin in tun be ni layidu talen dɔ ye min tun b"a la ka yɛlɛma. Motɛri, transmission ani gearbox tun bɛ yɔrɔ kelen na ani ɲɛfɛ, kɛlɛyɔrɔ tun bɛ kɔfɛ.
  Alimanw, Porsche ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ, ye mobili in dilan ni cɛsiri barikamaw ye, binkanni in sankɔrɔta don na.
  Tiɲɛ na, k'a sababu kɛ silhouette (sira) dɔgɔyali ye, k'a sɔrɔ a bɛ "Lion" ka marifaw ni a ka kɛlɛkɛminɛnw mara, mobili girinya dɔgɔyara ka se tɔni bi wɔɔrɔ ma, ni motɛri fanga ye 1200 ye. Kɛlɛ sɛgɛsɛgɛliw y"a jira ko a kɛra pankurun ye min bɛ sɔn pewu. I mago bɛ min na tigitigi!
  Boli ɲumanw ni kɛlɛkɛminɛnw jogo faralen ɲɔgɔn kan.
  Nka, Fuhrer ma wasa. A y"a ɲini ka kɛrɛw ni kɔfɛla kɛlɛkɛminɛnw barika bonya, ka fara a kan ka kanon dɔ bila min janya ye milimɛtɛrɛ 88 ye, n"a barili janya ye 100 EL ye.
  Kɔrɔbɔli-minɛn wɛrɛ tun ye E-100 ye. Nka, o pankurun in kɛra girinya ye kojugu : tɔni 140, nka a lakanani ka ɲi kosɛbɛ ka bɔ fan bɛɛ la ani Soso ka marifaw. Kuma bɛɛ la, "E" seriyali ye layidu ta ko a bɛna layidu ta kosɛbɛ. A bɛ iko Alemaɲikaw ma waati tiɲɛ.
  Tanki "Bars" ni motɛri min fanga ye so 1000 ye, o fana jirala, nka, a kɛra i n'a fɔ mobili in ma lakana kosɛbɛ Hitler fɛ.
  A jiralen don sankɔrɔta la ani awiyɔn suguya caman. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, binkanni-aviyɔnw ni ME-262 caman caman cili. Ani fana TA-183. Parade kuuru dɔ min bɛ kɛ ni fɛɛrɛ kuraw ye.
  Gazi-minɛn barikamaw fana sen bɛ o la, u bɛ se ka dugubaw ni dugumisɛnw bɛɛ ci.
  Tiɲɛ na, yan, u ye tiɲɛni kɛcogo barikamaw jira.
  Panther-2 fana tɛmɛna kɔrɔbɔliw la, a girinya tun ye tɔni bi duuru ye, a ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛn tun bɛ milimɛtɛrɛ 150 bɔ, ani masakɛ Tiger marifa. Kɛrɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw tun ye milimɛtɛrɛ 82 ye, a kɛrɛ fɛ. O pankurun sugu tun bɛnnen don Hitler ma ka caya walima ka dɔgɔ, o la sa, a sera ka se ka mɔgɔ bi saba ni naani muɲu kɛlɛ gɛrɛgɛrɛ la.
  A ka c"a la, Naziw ye menagerie (menagerie) sɔgɔ.
  Kὲlɛcɛ minnu Tɛmɛna k'u Kɔrɔbɔ "Gotha" minnu bɛ Se ka teliya kilomɛtɛrɛ ba kelen ni kɛmɛ na lɛrɛ kɔnɔ.
  Kuma surun na, u y"u dabila.
  Volkhov binna Nowanburukalo tile 9. O ko in sera a dan na. Ani fana, Soviyetiki pankurunw y"a ɲini ka binkanni kɛ tugun.
  Gringeta ye nɛnɛ kɛ marifa kɛrɛfɛ. "Churchill" -2 jɔlen tora Soviyetiki bolifɛnw ɲɛfɛ ka marifaw daji bɔ.
  Matigi denmuso Jane ye hits jate. Soviyetiki pankurunw ye u ka taama sumaya tuma min na u tun bɛ boli ka don kɔdingɛ kɔnɔ. Wa o tun bɛ baara kɛ ni Alemaɲi menagerie ye.
  Nicoletta y"a ta ka dɔnkili da ko:
  - tubabu kɛlɛcɛ tɛ siran saya ɲɛ , .
  Sankolo dolow jukɔrɔ, saya tɛna an ta!
  Sabu waraba min bɛ ni masafugulan ye, o na kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye.
  N bɛna marifa barikama in doni!
  Malania ye a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma.
  - A ka ɲi kosɛbɛ ! Ani an bɛna wari sara fana!
  Marifa in ye baara kɛ ni timinandiya ye kosɛbɛ. O bɔgɔlanw tun bɛ manamana i n"a fɔ matches ka contours to fiɲɛ na. Ɔwɔ, npogotigi fangatigiw minɛna. Ani min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko a bɛ tiɲɛ.
  Gringeta, k"a kunkolo wuli, ka projectile dɔ ci ka don mɔgɔ bi saba ni naani ka tourelle da la. Muttered:
  - Nin ye saya ye ! A bɛna na ne juguw fɛ! Wa n b"a dɔn kabini sisan, a bɛ jugu musomanninw makɔnɔ!
  Nicoletta y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - baganw bɛɛ y' u biri musomannin ma ... Walasa a ka se ka dɛsɛ dangalen in na !
  Gringeta ye ŋɛɲɛ kɛ tugun, ka marifa ci, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - N ka projectile de bɛ tiɲɛ ka tɛmɛ tɔw bɛɛ kan. Siga t"a la, an bɛna se yen!
  Nicoletta y"a bolokɔnincinin kɔrɔta k"a fɔ ko:
  - Pif, Paf - ye a sɔrɔ ! Lapin gris ye pan ka bɔ yen!
  Gringeta, ka marifa ci, a ye dɔnkili da:
  Bɛɛ bɛ sugandili kɛ a yɛrɛ ye
  Muso, diinɛ, sira...
  Baara kɛ jinɛ wala kira la
  Bɛɛ bɛ sugandili kɛ a yɛrɛ ye!
  Jane y"a kunkolo wuli k"a sɔsɔ ko:
  - Siga t'a la o cogo la ! Mɔgɔ ka dannaya kɛmɛ o kɛmɛ na, bi kɔnɔntɔn ni kɔnɔntɔn bɛ bɔ a bangeli la, a tɛ dan a ka dannaya ma. Yan an ye Anglikan Egilisi mɔgɔw ye ... Wa n"i y"a lajɛ, ka da mun kan? Yala nin ye an ka sugandili ye wa?
  Gringeta ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a fɔ ko:
  - Ne yɛrɛ tun bɛ dannabaaw ka denbaya kɔnɔ, nka sisan, ne bɛ ka nege don Ala dɔnbaliya la ka taa a fɛ !
  Nicoletta ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani k"a nɛnkun bɔ.
  - Ala dɔnbaliya... O ye ko duman ye dɛ !
  Malania y"a kɔlɔsi filozofi siratigɛ la:
  Ani, a yɔrɔ ka jan fɛn bɛɛ la! Ni Ala tɛ yen, ni fanga minnu ka bon ni hadamadenw ta ye, o tuma na, diinɛ o diinɛ ye nkalon ye!
  Gringeta y"a kunkolo wuli, k"a jira ni diyanye ye ko:
  - A bɛ i n' a fɔ kominisiw ! U nana ni hakilina ye ko diinɛ bɛɛ ye mɔgɔw ka miiriyajugu dɔrɔn de ye. Wa o de kan u ye kalansira dɔ jɔ!
  Malanya y"a dawolo kuru ni sigasiga ye.
  - Wa mun bɛ u makɔnɔ saya kɔfɛ ?
  Gringeta ye sɔgɔsɔgɔ kɛ sogodunnaw la. A ye fɛn dɔ ci, ka Soviyetiki pankurun wɛrɛ kɔnɔna tigɛ ani k"a jaabi ko:
  - Yan i bɛ se ka miiri caman na ... Hali suw lakununni dɔnniya fanga fɛ !
  Malania hakili jigira, a bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - N ye gafe kelen kalan siniko diɲɛ kan. Sanfɛla mansamara dɔ bɛ yen kaban. Saya, kɔrɔya, bana tɛ yen. Wa, tiɲɛ na, kɔngɔ ... Tiɲɛ don, jamanaden fanba tɛ baara sɔrɔ, nka a bɛ se bɛɛ ma.
  Misali la, mobili bɛ di mɔgɔw ma fu. Wa, ɛntɛrinɛti masinw bɛ yen, u bɛ to ka kumaɲɔgɔnya kɛ ni minnu ye ni diɲɛ bɛɛ ye.
  Nicoletta y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye kosɛbɛ:
  - Ɲɛtaa bɛ teliya. Aw ye nin tankiw lajɛ... U taara ɲɛ cogo min na ani u kɛra dafalen ye cogo min na. O bɛɛ n'a ta, "Churchill" -2 tɛ se ka suma ni "Matilda" ye.
  Malania sɔnna nin ma:
  - Ɔwɔ, tankiw ye ɲɛtaa sɔrɔ ... Nin ye chic ye !
  Soviyetiki pankurunw binkanni wɛrɛ kɛra ka ban, wa lafiɲɛbɔ kɛra.
  Nowanburukalo tle 10 ni 11, Alimanw ye binkanni-wale misɛnninw Kɛ, ka nkɔni tigɛ worodugu fɛ.
  Soviyetiki sɔrɔdasiw y"a ɲini ka binkanni kɛ Stalingrad worodugu fɛ, nka u ma ɲɛ sɔrɔ kosɛbɛ. So labanw tun bɛ dugu kɔnɔ kaban. Tiɲɛna o waati kelen na, ka se duguma. Nka sisan, Stalin ye yamaruya Di k"a To a laban na.
  Baku dugu bɛ ɲini ka minɛ. Nka petoroli kɔlɔnw bɛ ka tasuma don, kɛlɛ kɛra u ni ɲɔgɔn cɛ. Alemaɲikaw bɛ ka bɔnbɔnw ci tuma bɛɛ.
  Kɛlɛ minnu bɛ Astrakhan, olu bɛ u dan na...
  Nowanburukalo tle 12, Turkiw ye binkanni Daminɛ Yerevan kan. O degun in kɔsegira. Ottomanw ye tɔɔrɔ sɔrɔ. Nka fau ye tasuma Bɔ tugun. Nowanburukalo tle 13, Alimanw ye Baku yɔrɔ labanw Minɛ - ka dugu minɛni Laseli. Peninsula dɔrɔn de la, kɛlɛ tun bɛ sen na hali bi, ani sankolo tun bɛ nɛrɛ ka bɔ kɔlɔnw tasumamanw na.
  Nowanburukalo tile 14, Naziw ye binkanni daminɛ Murmansk dugu kan. U tun bɛ baara kɛ ni marifaw ye, ani awiyɔnw...
  Stalingrad tun bɛ tasuma na, nka Soviyetiki sɔrɔdasikulu minnu bilala sen kan kokura, olu y"a to u sera ka u yɛrɛ minɛ. Hali ni dugu da la dɔrɔn, wa a kɛra bɔnɛba ye.
  Murmansk binkanni senfɛ, kɛlɛkurunw kuluba dɔ ye ɲɔgɔn lajɛ, ani awiyɔn bolilaw fana gɛrɛla. Dugu tun digilen don i n"a fɔ plasma roller. U ye bɔnbɔnw ci ka marifa ci.
  Nowanburukalo tile 15, fasisiw ka sɔrɔdasiw y"a daminɛ ka taa, ka bin dugu kan, o min ye kurunbonkariyɔrɔ kelenpe ye min tɛ nɛnɛ ye Artik Kɔgɔji kɔnɔ. "Sogow" y'u sen don kɛlɛw la, ani hali "Rat" pankurun, Naziw tun b'a fɛ k'o lajɛ waleyali la.
  Nka, "Rat" ye jigitigɛ Kɛ dɔɔnin. A fɔlɔla ka taa ɲɛ, o kɔfɛ, a y"a yɛrɛ siri nɛnɛba la. A jɔra dugu kɔkan. Alemaɲikaw tun ma labɛn kosɛbɛ o kɛlɛ in kama. Nka o marifaci ma jɔ. Nowanburukalo tile 16, Naziw ye tulu saniya baara kɛ ka ban, ka kɔlɔnw tasuma don. Nka peninsula yɔrɔ dɔ tun tɛ se ka sɔrɔ u fɛ, k"a sababu kɛ tasumaw ye minnu falenna fo ka se sankolo wolonwulanan ma.
  Nowanburukalo tile 17, Naziw ye Volga Delta bolofara laban minɛ, o cogo la, u ye Astrakhan bali kosɛbɛ. Baku tigɛra kabini tuma jan.
  Yerevan fana binna ni sanfiɲɛba ye. Dugu in bɛ kulu dɔ kan, a bɛnnen don kosɛbɛ lafasali la, nka a ka gɛlɛn ka a kɛlɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni pankurunw ye.
  Nowanburukalo tile 18, Soviyetiki sɔrɔdasiw ye Naziw ka lafasalitɔnw fanga kɔrɔbɔ tugun Stalingrad worodugu fɛ. O ye fanga dɔgɔya binkanni na min tun tora san kɔnɔ Volga baji kan, nka a nafa tun bɛ bɔnɛ yetaw la.
  Nowanburukalo tle 19, Alimanw ye binkanni in Dabila Murmansk kan k"a sababu Kɛ bɔnɛba ye.
  O cogo la, Fuhrer min tun bɛ jinɛ na, o ma se ka bɔ cogo si la, fɛn caman tigɛli ka bɔ a jɔyɔrɔ la. Naziw ye laɲini minnu kɛ walasa ka URSS ban sani nɛnɛ ka se, olu ma ɲɛ.
  Min ka jugu ni bɛɛ ye, i n"a fɔ Japon, a ye binkanni in jɔ, k"a sababu kɛ nɛnɛ ye, ani baarakɛlaw ka bɔnɛba. O kelenpe de ye ko samuraiw ye dɔ fara u yɛrɛ ka mɔgɔ bi saba ni naani bɔli kan ani ka Panthers ka lase di. Wa u bɛ se ka gɛlɛya lase mɔgɔw ma samiyɛ nata la.
  Nowanburukalo tile 20, Alimanw ye tasumaw faga yɔrɔ dɔ la ani ka peninsula fanba saniya.
  Nowanburukalo tile 21, Soviyetiki sɔrɔdasiw ye binkanni kɛ kokura Alimanw kan ani u yɛrɛ ye kilomɛtɛrɛ damadɔw kɛ Stalingrad worodugu fɛ. Naziw tun ka kan k"u ka binkanni fanga dɔgɔya ani k"a ɲini k"u jɔyɔrɔw sɔrɔ kokura.
  Kɛlɛw, i n"a fɔ u b"a fɔ cogo min na o ko suguw la, u bɛ kɛ freak hakɛ dɔrɔn de la!
  Nowanburukalo tile 22, Naziw y"a ɲini ka taa ɲɛ Turkmenistan mara la. Wa kilomɛtɛrɛ tan taama kɔfɛ, u jɔra. Nka nowanburukalo tle 23, u kɛlen kɔ ka Shah ka brigadew Dòn kɛlɛ la, u ye ɲɛtaa Kɛ tugun. O ko juguyara kosɛbɛ Cɛma Azi mara la.
  Nowanburukalo tile 24, fɛnba si ma Changé fronts ...
  Nowanburukalo tile 25, Naziw ye binkanni daminɛ kokura Murmansk dugu kan. A ye yɔrɔ kuraw fili kɛlɛ la. Nka nafa dɔɔnin bɛ o la fɔlɔ.
  Nowanburukalo tile 26 sera - san tan ni kelen kabini kalataw kɛra Reichstag la, o kɔfɛ Hitler kɛra Reich Chancelier ye.
  A siɲɛ fɔlɔ don, E-100 pankurun kura in bilala ɲɛfɛ.
  O tun ye o masin sugu ka kɛlɛ kɛcogo ye.
  Tanki tun bɛ i ko a janyalen don dɔɔnin, a tun bɛ ɲini ka kɛ fla ye. 128mm kanon dɔ dawolo jan tùn bɛ Bɔ a la. Ani ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛn minnu bɛ kɛ ni degere binaani ni duuru ye. Wa a bɛ kɔrɔta ka bɔ kɛrɛw la.
  E-100 pankurun in wulila k"a sababu kɛ motɛri laban ye min fanga ye so 1500 ye, a teliya ka tɛmɛ Maus kan. Wa, o bɔgɔdagaw wulila ka bɔ a kan.
  Ani mobili kɔnɔ, Magda, Christina, Gerda ani Charlotte naani nisɔndiyalenw bɔra kɛnɛ kan.
  Npogotigininw ye denw bange Fuhrer ye, k"u to SS den ladonbaga kɛrɛnkɛrɛnnenw ka ladonni kɔrɔ.
  Wa a sera ɲɛfɛ dɔrɔn. Npogotigininw bɛ nisɔndiya kosɛbɛ. U ma se ka kɛlɛw kɛ. Wa, sababu dɔrɔn de filɛ nin ye k"u hakilinaw fɔ. A laban na, an ka nin Sevastopol worodugu fan fɛ.
  Ani ka Reich sabanan ka fanga sigi Artik Kɔgɔji la. Kɛlɛ bɛ se ka taa ɲɛ fo waati jumɛn tiɲɛ na? Wa u naani bɛ miiri ko: yala a dɔgɔyalenba la, fɛn dɔ bɛ se ka Changé ɲɔgɔn fɛ n"u ye wa?
  A tɛ nɛnɛ kojugu Murmansk kɛrɛfɛ - Gulf Stream bɛ insulate. Npogotigininw bɛ kɛlɛ cogo la. U kelen-kelen bɛɛ tun bɛ ni furuɲɔgɔnma ye - cɛden ni musoden kelen ! O la sa, i bɛ se ka ɲagali.
  Magda ni Christina tun bɛ ka wuli ka marifaw lamini. Tanki ye fɛn kura ye, wa a tali ka nɔgɔn. Ka Bɔ kɛrɛw la a bɛ Lakana ni milimɛtɛrɛ 120 ye min bɛ Jigin, ka Fàra milimɛtɛrɛ 50 nɛgɛ wɛrɛ kan. O la, mobili tɛ se ka sɔgɔ ka bɔ fan bɛɛ la.
  Npogotigininw tun bɛ ka dɔnkili dɔ fiyɛ. U dusukun ka bon.
  Gerda y"a fɔ ni nisɔndiya ye a dawolo amber kan ko:
  - Sisan, an ni Hitler ye bɔnsɔn kelen sɔrɔ. An ye masakɛ denbaya kɔnɔmɔgɔw ye!
  Charlotte ye sɔgɔsɔgɔ kɛ tuma min na a y"a fɔ ko:
  - Ani ɲɛfɛ - zeru dɔrɔn !
  Tanki "E" -100 gɛrɛla Soviyetiki jɔyɔrɔw la. Fɛn o fɛn tun bɛ a lamini na, o bɛɛ tiɲɛna fo Soviyetikiw ka marifaw tun man ca, wa a ka c"a la, marifa nɔgɔlenw tun bɛ bɔ.
  Magda y"a ka 128mm kanon laɲini ani ka marifa ci Soviyetiki magpie ma. Npogotiginin blonde miel ye dɔnkili da ko:
  - n ye jara ye , wa n bɛ sɔgɔsɔgɔ... Wa jara jugu ye bɛɛ faranfasi !
  Soviyetiki jamana binaani ni duuru seginna kɔ, Irisi sɔrɔdasi caman fagara.
  Magda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ i n"a fɔ pusi:
  - Ne ye superman ye, ne ka fɛɛrɛ ka nɔgɔn... ne bɛna mɔgɔ minnu kin, u kɔw dilannen don ni wuluwulu ye ! Wa o kɔfɛ, sungurunnin y"a daminɛ ka ŋɛɲɛ kɛ. Ayiwa, i n"a fɔ kungo ala muso dɔ.
  Hitler ka jatɔmusow ye tanki lamaga. Wa u yɛrɛ ye pan ka don mobili dɔ kɔnɔ ni kɛlɛkɛminɛnw ye minnu bɛ jɛngɛ.
  Nka o kɔfɛ, kɛlɛcɛw y"u ka mobili wuli. Charlotte, nin cɛɲi in min kunsigi ye nɛgɛ ye, dɔnkilidacogo:
  - Tsok, tsok, tsok ... Aw ye baji wuli ! Naziw ka sofaw ye cɛncɛn bɛɛ dun!
  Wa o kɔfɛ, Charlotte, a b"a fɛ ka ŋɛɲɛ cogo min na ... A yɛrɛ y"a ɲinw sɔgɔsɔgɔ. Ani tuguni, tanki y"a yɛrɛ firifiri. Alemaɲikaw ye nɛgɛbere kogo tigɛ. O masin min bonya bɛ se Tyrannosaurus rex ma, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni kuma jugu ye. Wa kɛlɛcɛw y"u ɲɛda cɛɲiw ni sogodunnaw jira.
  Npogotigininw ye muɲu u yɛrɛ la ani u ye denw bange Adolf Hitler fɛ. Wa o bɛ fɛn dɔ fɔ kaban. Shrew cɛɲiw, nka o waati kelen na, moral freaks. Yan, u ye Soviyetiki sɔrɔdasi dɔ mugumugu min binna wotoro jukɔrɔ. Wa u ye milimɛtɛrɛ 76 kanon dɔ digi duguma. An ye mobili ta ka tɛmɛ o kan. Nɛgɛ flakɛlen. Kɛlɛcɛw ye figure aerobatics jira. A kɛra i n"a fɔ o bɔgɔlanw tɛ kojugu kɛ ka tɛmɛ pɔmutɛri kan, sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ la, denmisɛnnin bɛ min yɛrɛyɛrɛ. Kanon nata min E-100 ye flakɛ, o ye 85mm ye.
  Magda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Wa an bɛ Risikaw sɔgɔ i n' a fɔ wuluw !
  Christina y"a terikɛ latilen ko:
  - Ka tɛmɛ i n'a fɔ ursi ! Ursi ye baganba ye dɛ!
  Charlotte kunsigi bilenman y"a fara a kan, k"a ɲɛdawolo bɔ kɛnɛ kan:
  - Ani ɲinw !
  Alemaɲi ka pankurunw y"u ka sira Gɛn ka Tɛmɛ dugu lafasali siraw fɛ. Soviyetiki sɔrɔdasiw ye kɛlɛ kɛ kosɛbɛ. Bɛɛ ye marifaw ta. Hali cɛden minnu si tun ye san tan ye, olu ye kɛlɛ kɛ milisi la. Npogotigininw fana tun ka ca. Dugudenw bɛɛ lajɛlen ye ɲɔgɔn lajɛn, nka marifaw tun man ca. Jama ka cɛsiri tun bɛ jira fɛn bɛɛ la. Tutigɛbagaw, minnu tun bɛ baara kɛ ni so kɔnɔ binkannikɛlanw walima grenade kuluw ye, u gɛrɛla Naziw ka pankurunw na, k"u yɛrɛ fili siraw jukɔrɔ - ka sa u faso kosɔn.
  E-100 pankurun in ye tiɲɛni dɔw sɔrɔ. Cɛdennin dɔ sera ka gɛrɛ minɛn girinman dɔ kɔnɔ. A yɛrɛ sara, nka a ye Alemaɲi mobili dɔ tiɲɛ. O wuluwulu pɛrɛnna, ka wulu yɔrɔ dɔ pan ka taa. Mobiliba in ye a ka taama sumaya. O kɔfɛ, kɛlɛcɛ fila-fila ye grenade kuluw fili, ka siraba belebelebaw tiɲɛ.
  E-100, n"o tɛmɛna ɲɛfɛla la, a ma se ka taa-ka-segin kɛ tuguni.
  Gerda ye marifa wɔɔrɔ laɲini, ka u da tuma min na Soviyetiki sɔrɔdasiw y"a ɲini ka binkanni kɛ. Irisi jamanaden tan ni caman ani Irisi jamana wɛrɛw ka lasigidenw binna duguma, marifakisɛw ye u sɔgɔ. Nka, Soviyetiki sɔrɔdasiw bolila ka taa ɲɛfɛ. U ye grenadew fili ka sa. O yɔrɔ dɔw sera E-100 ma, nka marifaw tun bɛ baara kɛ ka ɲɛ. Wa jinɛ Gerda ye tiɲɛ fɔ ten. Ani, a bɛ se ka fɔ ko a ka marifaw tɛ pan fu abada.
  Ani Risi sɔrɔdasiw bɛ ka sa...
  Christina ye marifa ci ka bɔ milimɛtɛrɛ 75 kanon na min bɛ tasuma teliya, ka marifa cilenw tigɛtigɛ, ani ka marifa ci ka bɔ marifa coaxial (coaxial machine gun) la. Wara kunsigi bilenman min tun bɛ ka Soviyetiki sɔrɔdasiw tigɛ ni marifaw ye, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - ne de ye saya tabaga ye ... sitanɛ yɛrɛ kunsigi bilennen don ne fɛ !
  Magda y"a fɔ ni maloya ye ko:
  - Ayiwa, i man kan ka kɛ. Sitanɛ ye Ala jugu ye ani a halakira tasuma baji la!
  Christina ye nɛgɛ gosi n"a sennasanbara ye, ka pɛrɛn ko:
  Tasuma baji dun? Ne kunsigi bɛ i ko tasuma!
  Gerda y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - Fuhrer yɛrɛ bɛna jurumu fɛn o fɛn yafa an ma ... More tigitigi, jurumu hakilina yɛrɛ, yala a kɔrɔlen don wa?
  Magda ye a kunkolo wuli.
  - I b'a fɛ k'a fɔ ko jurumu hakilina kɔrɔlen don ...
  Gerda y"a ka marifaw da tugun, ka Irisi sɔrɔdasiw ka binkanni jugu dɔ bali. Marifaw y"u faga i n"a fɔ jahanama ka nilifɛnw. E-100 lakananen don kosɛbɛ nin bεnkan in na. Marifa 8 ɲɔgɔn, fila coaxial ni kanonw, ani tɔw tun bɛ kɔrɔsi charnières kan. Wa u ye gosi kosɛbɛ.
  Gerda ye mankanba bɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye:
  - Jurumu , nin ye Reich sabanan ka sigili jusigilan ye ! An ka diinɛ ye baganw ka dannaya ye tiɲɛ na!
  Christina kunsigi bilenman, min tun bɛ marifa ci ka bɔ kanon na ani ka Irisi sɔrɔdasiw faga, o ye dɔnkili da ko:
  - N ka waraba kanulen ni dususuma... I ka wuluw ka di n ye, i ka da n na ! N ka jahanama ni fanged waraba!
  Soviyetikiw ka awiyɔn kɛlɛli marifa dɔ sera tugun ka pankurunw gosi k"u kari. E-100 labanna ka jɔ. Nka, Magda ye marifa kɛlɛli marifa min tun bɛ mɔgɔ dimi, o ɲangi, a kɛtɔ k"a datugu ni jalakiba ye. Ayiwa, siraw tun karilen don.
  Gerda ye a ɲɛda biri, a ye kurunba dɔ wele min bɛ taa ni mɔgɔw ye, k"a ɲininka ko:
  - An sama ka bɔ, n b'i deli ! An bɛ ka sa! Tracks karilen don!
  Jaabi nana o yɔrɔnin bɛɛ la:
  - Tugu bɛna kɛ !
  Christina ye dɔnkili da ni nisɔndiya ye:
  - Nin ye jiginni ye ! Juguw ka tiɲɛni!
  Magda ye marifa ci, Irisi sɔrɔdasiw tun b"a fɛ ka marifa min bɔ walasa ka marifa tilennen ci. A ye barili kari, ka Soviyetiki sɔrɔdasiw jɛnsɛn yɔrɔw la. Sɔrɔdasi kelen farala tilayɔrɔ fila la, ka kɛlɛ kɛ ni tɔɔrɔ ye.
  Kerecɛn blonde y"a yɛrɛ tigɛ, k"a ɲɛ kɔrɔta san fɛ, a ye delili kɛ:
  - Yafa n ma Matigi ! Jurumu ni mɔgɔfaga min ma kɛ a yɛrɛ sago la!
  Christina ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a fɔ ko:
  - Ayi, o tɛ se ka kɛ ! I ka kan ka gɛlɛya i ko farakurun! Aw ka kɛ farakurun ye an bolo!
  Magda y"a jaabi ni jigiya ye ko:
  - Farakurun kelen de bɛ yen - Yesu Krisita !
  Jinɛmuso kunsigi bilenman ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Yesu tun ye hɛrɛtigi ye ! Ani an ka dannaya ni an ka baara ye kɛlɛ ye!
  E-100 pankurun in tun bɛ sama ka sama ka taa Alemaɲi jɔyɔrɔw fan fɛ. Gerda, ni nɛgɛso masamuso ka nisɔndiya ye, a y"a jira ko:
  - Rollers ye tanki yɔrɔ ye min ka gɛlɛn kosɛbɛ. Wa nin ka kan ka kɛlɛ!
  Charlotte y"a kunkolo wuli.
  - Aw kana wuluwulu bɛɛ datugu ni kalaw ye. O tɛ se ka kɛ, bawo wuluw yɔrɔ dɔ bɛna da wuli hali bi!
  Magda ye hakilina di ko:
  - Wa n' i ye wuluwuluw kɛ misɛnninw ye ani palɛti tɛ minnu na ?
  Jinɛmuso kunsigi bilenman ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a ka perle ɲinw jira:
  - Wa cogo di ka teliya caman di u ma ?
  Magda ye nɛgɛ in magaya n"a sennasanbara jɛlen ye, k"a fɔ a ye ko:
  - Wa ni i bɛ baara kɛ ni kuran motɛriw ye ?
  Charlotte y"a kɔnɔbara sama ka taa san fɛ ani k"a kɔ tigɛli kɛ.
  - Sugandili min bɛ se ka kɛ... Wa tankiw bɛna jeni dɔɔnin !
  Magda y"a fɔ ni ɲɛji ye ko:
  - o tuma de la an bɛ don jahanama kɔnɔ , a bɛna jeni ka jeni i n' a fɔ fitinɛw !
  Kunsigi bilenman ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ayiwa, o tuma mun ... Wa mɛlɛkɛw dabɔra ka bɔ tasuma manaman dɔ la ! An ka kɛ mɛlɛkɛw ye!
  Christina y"a ta ka dɔnkili da ni tulo tigɛlen ye:
  - ne tɛ mɛlɛkɛ ye, nka jinɛ dɔrɔn de don, nka mɔgɔw kosɔn ne kɛra mɔgɔ senuma ye .... Jatebɔ juguw sɔrɔ, o dimi sugu min tɛ dugukolo kan, o tɔɔrɔ kɔrɔ !
  Npogotigininw tun ma kuma... Stormtroopers tun bɛ ka girin san fɛ, kanonw tun bɛ ka mankan bɔ. Wa bɔnbuw tora ka na ka na ka na ... I n"a fɔ tiɲɛni ni tiɲɛni sanbɛlɛ yɛrɛyɛrɛ.
  Murmansk tun bɛ ka jeni ani mɔgɔw tun bɛ ka sa. Alimanw yɛrɛ ye misiri dɔ ci min bɛ wele ko ballistic missile. Marifa min bɛ se ka kɛ kosɛbɛ, o tɛ. A ka nɔgɔn ka bɔnbu tɔni duuru fili ka bɔ Yu-488 la, a bɛna kɛ tiɲɛ ye, wa a sɔngɔ ka dɔgɔ.
  Christina de kɛra mɔgɔ fɔlɔ ye ka pan ka bɔ sennasanbara la ka don nɛnɛ na tuma min na u taara ni tanki ye mobili jɔyɔrɔ la min bɛ kɛ kɔrɔtɔko la. Dilanbagaw tun bɛ yen. Npogotigininw jiginna bugu dɔ kɔnɔ min ka suma. Aw bɛ aw da matiriyali kan. Gerda ni Charlotte y"a daminɛ ka pocket chess tulon kɛ.
  Magda ni Kristina y"a daminɛ ka presse kɛ walasa u kɔnɔbara ka kɛ embossed ye ani u kana sɔgɔsɔgɔ kɔnɔmaya waati. A cɛ ka ɲi ka yɛrɛyɛrɛ kɛlɛcɛ cɛmancɛ la. Hali bi, nka ninnu ye musow ye kaban minnu ye den bange. Wa saya tɛ siran ten sisan - mɔgɔ dɔ bɛ yen min bɛ taa ɲɛ boli la ! Hali ni mɔgɔ nɔgɔlen dɔ kisɛ ye i n"a fɔ Hitler.
  Nka npogotiginin minnu bɛ bɔ SS bataillon "Tigers" la, Fuhrer ye fɛn ye tiɲɛ na i n'a fɔ Ala. Wa a tɛ kafiriw ka ala ye tugun, nka fɛn min ye Sebaayabɛɛtigi ye ani min tɛ faamuya a ka hakilitigiya la.
  Gerda ye masakɛ ka gambit kɛ ka binkanni barikama dɔ labɛn. Charlotte y"a yɛrɛ lafasa ni kɔnɔnajɛya ye. Gosili ɲɔgɔn falen-falen kɛra. Nka o bɛɛ labanna ni ɲɔgɔn halakili ye, ani ɲɔgɔndan. O kɔ, Magda ni Kristina y"a daminɛ ka ɛkizamɛn tulon kɛ. Ani Charlotte ni Gerda y"a daminɛ ka presse ni push-ups kɛ. Npogotiginin tora a cogo la ni timinandiya ye.
  Magda, min tun bɛ tulon kɛ ani ka a jugu gɛrɛntɛ, o y"a jira ni hakilitigiya ye ko:
  - A bɛ kabako hali bi...
  Christina ye ɲininkali kɛ ni nisɔndiya jalakibali ye a dawolo la:
  - Mun ye kabako ye ?
  Superman blonde y'a jaabi ko:
  - ko finmanw ye ɲumanya kulɛriw ye , nka olu de ye kɛlɛ daminɛ fɔlɔ !
  Jinɛ bilenman y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - Nka an fana ka ɲi ... Nka bololabaarakɛlaw ye binkanni kɛ Irisi jamana kan fɔlɔ !
  Magda ye dɔnkili da a jaabi la ni dusukasikan ye:
  - Nka fɛn bɛɛ bɛ falen an ɲɛfɛ, fɛn bɛɛ bɛ jeni an kɔfɛ ...
  Christina y"a jaabi ni kan jɛlen ye ko:
  - I man kan ka sɔgɔsɔgɔ ! Anw fɛ, an de bɛna fɛn bɛɛ latigɛ an ye!
  Gerda tora ka dɔnkili da ko:
  - Nisɔndiya, dibi tɛ, an ka taa so - farikoloɲɛnajɛla blondew bɛna kɛ an ka sara ye !
  O kɔfɛ, mɔgɔ naani bɛɛ ye ŋɛɲɛ kɛ... Kamalennin baarakɛla dɔ bɔra kɛnɛ kan ka sanwiye di npogotigininw ma ni tulu, foromazi, sosiso ani jiriden jalenw ye. Npogotigininw ye dumuni kɛ, u sɛgɛnna funteni fɛ. Cɛɲiw sunɔgɔra. A ka ɲi ni aw denmisɛnman ani ni aw kɛnɛyara - aw bɛ se ka sunɔgɔ nɔgɔya la.
  O dugusagwɛ, Nowanburukalo tile 27, E-100 yɔrɔ dɔ dɔrɔn de labɛnna kokura. Npogotigininw ma u sen don binkanni in na. Nka fan wɛrɛ fɛ, bikini kelen kɔnɔ, ani sennasanbara la, nɛnɛba cɛma, u ye boli kɛ. U tun bɛ u filɛ i n"a fɔ u ye diɲɛnatigɛla ye, u tun bɛ boli ka surunya u farilankolon na nɛnɛ na. Nka a ka c"a la, npogotigininw ye aerobatic (aerobatique) ye. U ye siniɲɛsigi mɔgɔ kɛrɛnkɛrɛnnenw ye!
  Gerda ye sennateliya kɛ ka taa ɲɛfɛ. Wa a tɛ ten sennasanbara sunguru Gerda, min tun bɛ Andersen ka nsiirin kɔnɔ. Nka a jagɛlɛyalen don ani a fari gɛlɛyara fana. Wa o waati kelen na, a kɛra mɔgɔfagala bangenen ye. Npogotiginin teliyalen, ni farikolo fanga ka bon.
  Nka, npogotiginin naani bɛɛ ka ɲi. U ye boli teliya la kilomɛtɛrɛ bi duuru kɔnɔ ka segin kɔ. O kɔ, u ye degeliw kɛ ɲɔgɔn kɔ, ka dɔnkili da ani ka wuli. Dege dɔɔnin kɛ marifaci la.
  O dugujɛ dɔrɔn, E-100 tanki dilanna. Ayiwa, wa a man jugu ten. Ka fara o kan, nin masin girinmanba in kɔnɔ, wuluwuluw labɛncogo fɔlɔ tun bɛ yen, min ni sigicogo jiginni tɛ kelen ye, o min ye dɔ fara bolifɛn bolicogo kan nɛnɛ kan, nka o ye gɛlɛya dɔw lase dilanbagaw ma k"a sababu kɛ u delila ye. Hali n'a ka nɔgɔn dɔrɔn ka E-100 wuli ka tɛmɛ "Tiger" walima "Panther" kan.
  Nowanburukalo tile 28, Naziw sera ka don dɔɔnin Murmansk dugu kɔnɔ. Nka Soviyetiki sɔrɔdasiw ka kɛlɛli ye fɛn ye min tɛ se ka faamuya dɔrɔn. Wa hali Angletɛri ni Alimanjamana ka kɛlɛkurunw ka bɔgɔdaga minnu janya ye santimɛtɛrɛ tan ni wɔɔrɔ ye, olu ma se ka lafasali sago tiɲɛ.
  Nka Naziw tun be taa ɲɛ hali bi. E-100 pankurun tɛmɛna bloki fila-fila fɛ tile kelen kɔnɔ, nka a ye siraw tiɲɛ tugun. Nka nin sen in na, o dilan ye lɛri damadɔ dɔrɔn de ta. Nowanburukalo tile 29, terminator npogotigininw ye ɲɔgɔn gosi ni KV-3 tanki ye. Soviyetiki mobili ye ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw gosi siɲɛ fila-fila, nka o bɔgɔdagaw wulila ka bɔ kuluba kan. Magda ye marifa ci ka segin Irisi pankurun kan, k"a tasuma don a la i n"a fɔ fitinɛw kulu.
  Christina y"a jɛɲɔgɔn ɲininka ni nisɔndiya ye ko:
  - I tɛ hinɛ o Risikaw la hali dɔɔnin wa ?
  Magda y"a jaabi ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - N bɛ hinɛ bɛɛ la , hali minnu man kan ni hinɛ ye !
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔba kɛ, k"a ɲɛw ɲɛsin sankolo ma. Kɛlɛcɛw y"a ɲini ka wale kɛ ni hakilitigiya ye ka taa a fɛ. Walasa dilanw kana aw hakili ɲagami. 128mm ni 75mm marifaw tun bɛ baara kɛ i n"a fɔ faliw. Nka o bɛɛ n"a ta, o tanki tiɲɛna.
  Kogo dɔ pɛrɛnna ka bin mobili kan. A ye kɛlɛkɛminɛnw sɔgɔsɔgɔ ani ka den dɔɔni.
  Nowanburukalo tile 30, Naziw ye ɲɛtaa kɛ ka tɛmɛ fɔlɔ kan. Yɔrɔ dɔw la, hali a taara dugu cɛmancɛ la. Nka o don kelen na, marifa min laɲinilen don koɲuman ka bɔ bi naani ni duuru la, o ye milimɛtɛrɛ 128 kanon dɔ da tiɲɛ, wa npogotigininw wajibiyara ka wuli tugun walasa ka dilan. Wa, a bɛ iko a ka jan.
  O kɔfɛ, u naani y"a latigɛ ka kɛlɛ kɛ pankurun nɔ na, i n"a fɔ senna-sɔrɔdasi nɔgɔmanw. Cɛɲiw y"a ɲini ka kɛlɛ kɛ, ka kɛlɛ kɛ bikini kelen kɔnɔ. Nka nɛnɛ na, npogotigininw tun bɛ se ka lɛrɛ damadɔ dɔrɔn de muɲu o cogo la, u farikolo tilancɛ, o kɔfɛ, u bolila ka taa u yɛrɛ sumaya.
  Gerda ye dingɛ don nɛnɛ kɔnɔ, ka marifa ci ka bɔ MP-44 marifa laban na, ka Irisi sɔrɔdasiw faga ni timinandiya ye kosɛbɛ. A filɛ nin ye, npogotiginin sennasanbara dɔ, kunsigi finman dɔ, ye sɔrɔdasi bilenman dɔ ka kolonɛli dɔ gosi a kun na. A y'a fɔ ko:
  - Ayi, ne ye Aryan ye hali bi !
  Charlotte, min tun bɛ ka taa ɲɛ ka bɔ fan dɔ fɛ, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - I ye kɛlɛcɛ ye min bɛ na ni saya ye juguw ma. - O kɛlen, npogotiginin kunsigi bilenman dɔ, sennasanbara dɔ ye marifa ci major la k'a gosi a ɲɛ kɔrɔ yɛrɛ. Pretty ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. - I y'a ye, n bɛ marifa ci o cogo kelen na !
  Gerda ye turn di, ka Komsomol tɔnden ban, ani Risi sɔrɔdasiw ka kapitɛni, y"a ɲinw jira bitch:
  - Ɔwɔ, i bɛ marifa ci, n y'a ye ! I n"a fɔ cakɛda dɔ!
  Charlotte ye galasi yɔrɔ dɔ fili n"a senkɔniw ye. A ye Irisi sɔrɔdasiw ka lieutenant gosi a kɔ la, ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Ani ne filɛ nin ye, dabble in glass !
  Gerda bolila ka tɛmɛ nɛnɛ cɛma, ka sennasanbara jɛlenw to yen minnu cɛ ka ɲi. A bolila k"a biri. O kɔ fɛ, waraba sunguru y'i Yɛlɛma ka somersault Kɛ. A y"a kunkolo tigɛli kɛ ka don Soviyetiki sɔrɔdasi dɔ dawolo la. A ye joli daji bɔ. Gerda y"a dawolo digidigi n"a sennasanbara ye ani ka Irisila in bugɔ.
  Charlotte musomannin kunsigi bilenman ye tutigɛbaga bugɔ. O cogo de la npogotigininw kɛra juguya ni juguya ye.
  Magda fana ye Irisi sɔrɔdasiw faga, nka a ma maga denmisɛnw na. Ayi, a tɛna a bolo kɔrɔta denmisɛnnin kan abada. Wa, a bɛɛ lajɛlen na, joli bɔli tun tɛ nisɔndiya di a ma. Nka hali bi, a ye waraba ye ka bɔ SS bataillon na, wa a ka kan ka yamaruya labato.
  Yan, Christina ye nɛgɛso fili cɛnin dɔ ma min tun bɛ i ko a si bɛ san tan ni fila ɲɔgɔn bɔ. Kaban juguya. Ayi, mɔgɔkɔrɔbaw man kan ka denmisɛnw faga!
  Magda y"a yɛrɛ tigɛtigɛ k"a fɔ ni kumakan ye ko:
  - I ka yafa Matigi ma ! I ka jugu ne ma, nka kɛlɛ ye kɛlɛ ye!
  Wa blonde ye marifa ci Risi sniper la, a binna, a sɔgɔra ni gosili tigitigi ye nugu da la. A fɔ man di nka, o mɔgɔ naani tɔgɔba ninnu bɔra kɛnɛ kan. Npogotigininw ye tubabuw faga fɔlɔ ani Amerikikaw dɔw, nka sisan u y"a ta
  Irisikaw ye. O ɲɔgɔnna ye diɲɛ kɛlɛba filanan ka nisɔndiyaba ye. Grins minnu bɛ fangs lakikaw jira, ani minnu ka nɔgɔn kosɛbɛ!
  Christina y"a sennasanbara maga jiri la, hali bi nɛnɛ tun bɛ a la ani a y"a kɔlɔsi ko:
  - Cɛjugu? Ani i b"a fɛ mun ka bɔ jatɔya kunsigi bilenmanw na!
  . SABABU #14
  Alemaɲikaw ye o baara in jɔ dɔɔnin dɔɔnin. Aviyɔn fana sen bɛ o la - ani fanga la k"a sababu kɛ waati cogoya juguyali ye. Baara minnu tun bilara kɛlɛ in ɲɛsigi don na, a tun tɛ se ka kɛ pewu. Tiɲɛ don, Kawukasi jamana minɛna tiɲɛ na. Baku tulu bɔli bɛ fanga kɔrɔ. URSS bɔnɛna a ka petoroli sɔrɔyɔrɔba la. Tiɲɛ don, Alemaɲikaw yɛrɛ ka kan ka waati ta hali bi walasa ka kɔlɔnw labɛn kokura. Minɛna ani Karelia, Arkhangelsk, woroduguyanfan kɔgɔjida yɔrɔ dɔ. A tigɛra pewu ka bɔ kumaɲɔgɔnya la ni Irisi jamana tɔ ye Leningrad. Waatibolo wɛrɛ dɔw minɛna cɛmancɛ la. Turkmenistan tilancɛ fana minɛna. Japon ye Mongolia bɛɛ minɛ, ani fana a y"a yɛrɛ Dòn Cɛma Azi la ani ka bɔrɔ dɔw Dabɔ Amur kɔ fɛ, Usuri mara la. Tiɲɛ don, samuraiw ye ɲɛtaa sɔrɔ dɔɔnin dɔɔnin. Vladivostok datugulen don pewu ani a bɛ ka marifa ci.
  Moskow ni dugu cɛ ye kilomɛtɛrɛ 200 ɲɔgɔn ye. Wa kaban, Alimanw bɛ Se ka faaba Blà ni misiriw ye minnu bɛ Weele ko balistikiw ani ka bɔnbɔnw Blà ni jet-aviyɔnw ye. Nka nɛnɛ waati ni nɛnɛ waati, Wehrmacht ye sababu bɔnɛ u ka kɛlɛ wɛrɛ kɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la koloni sɔrɔdasiw: Ɛnduw, farafinw, Arabuw nɛnɛ ka bon kosɛbɛ. Wa u bɔnɛna u ka kɛlɛ seko fanba la. Ni an tɛ nafa sɔrɔ o ko sugu la, o ye jurumu ye. Hali ni Kɛlɛbolo bilenman ye bɔnɛba sɔrɔ, a fana dɔgɔyara kosɛbɛ.
  Tiɲɛ na, sɔrɔdasikuluba y"a latigɛ, hali n"a y"a sɔrɔ gɛlɛya bɛɛ bɛ sɔrɔ fɛnw dilancogo la ani Kawukasi bɔnɛni na, ka binkanni baara belebele caman kɛ nɛnɛ waati. Hali ni fasisiw ma u ja gɛlɛya k"u nugu bɔ kɛnɛma nɛnɛ waati, nka an bɛna u sɔgɔsɔgɔ k"u mugumugu.
  Walima, a mana kɛ cogo o cogo, an bɛna u wajibiya ka kɛlɛ kɛ waati juguba la.
  Vasilevsky, n"o ye sɔrɔdasikulu ɲɛmɔgɔba ye ani lafasali minisiri kɔrɔ, o ye hakilina di kosɛbɛ ko URSS tɛna se ka se sɔrɔ fɛɛrɛko boli la Erɔpu ni Afiriki bɛɛ kan, ni Azi ka butiki ye.
  O siratigɛ la, nɛnɛ waati, jugu ka nafa bɛna bonya dɔrɔn, kɛrɛnkɛrɛnnenya la awiyɔn bolicogo la. Ɔwɔ, tiɲɛ don, Soviyetiki fɛn dilannikɛlaw ye pankurun kuraw labɛn kaban, minnu ka bon kosɛbɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, T-34-85 ni tourelle belebeleba ani marifa barikama. Ayiwa, IS-2 min bɛ ni marifa ye min janya ye milimɛtɛrɛ 122 ye, o bɛ sira kan. Nka Alimanw fana tɛna jɔ yɔrɔ kelen na. O tɛmɛnen 'kɔ, hali mobili kura ninnu man ɲi ka Se ka Warabilen walima mobili girinman si gosi.
  Wa a ka c"a la, a tɛna se ka kɛ sisan ka jatedenw ka ɲɛtaa sɔrɔ.
  Voznesensky fana ye kuma ta. A kumana fana ka ɲɛsin binkanni ma min bɛ kɛ joona:
  - Kawuka bɔnɛ kɔfɛ, an ka kɛlɛbolo bɛna sɛnɛfɛnw dɛsɛ kosɛbɛ. Ni an b"a fɔ ka ɲɛ, an b"a sɔrɔ kaban fo ka se a dan na. Nka nɛnɛ waati, tile waati bɛ surunya kosɛbɛ, waati min tɛ pankurun ye, o ka ca wa sɛnɛfɛnw ta fana bɛna dɔgɔya.
  Jamanadenw ka komisɛri Zhdanov fana ye teliya ka fara a kan:
  - Ka fara o kan, an ka kɛlɛcɛw ni sapɛriw ye petoroli kɔlɔnw bɛɛ fiyɛ Kawuka. Wa o kɔrɔ ye ko Fritz tɛ se ka baara kɛ n"an ka tulu ye fɔlɔ. Nka n"i y"a jateminɛ ko fasisi juguw bɛ se ka fɛn bɛɛ jɔ ani k"a lasegin teliya la cogo min na, o tuma na, kaban, Baku tulu fana bɛna woyo ka don Reich sabanan sɔrɔko sira la.
  Stalin ye baro in kuncɛ ko:
  - Desanburukalo laban na an bɛna fonɛnɛ lafiɲɛbɔ fɔlɔ kɛ. Ɲininkali kelenpe de bɛ yen, o ye min?
  Kelenya tun tɛ sɔrɔdasiw ni ɲɔgɔn cɛ. Zhukov y"a jira ko a bɛna gosi cɛmancɛ la ka jugu fili ka bɔ Moskow. Vasilevsky y"a jira ko a ka fisa ka barikantanya yɔrɔ dɔ sɔrɔ Tikhvin na. O waati kelen na, Leningrad dɛmɛ, min bɛ se ka kɛ ko bloki ka bololanɛgɛ fila tɛ se ka kisi.
  Rokossovsky ye wele bila ka binkanni kɛ Voronezh fan fɛ. Hakilina dɔw tun bɛ yen walasa ka bin Naziw kan Astrakhan, walima hali Arkhangelsk kɛrɛfɛ. Stalin ye kuma fɔlenw bɛɛ lamɛn, ka fɛn dɔ sɔgɔsɔgɔ ani ka miiri.
  Hakilina min tun b"a la ka jugu gɛn ka bɔ Moskow, o tun bɛ i ko a bɛ mɔgɔ lafili ani ka delili kɛ. Nka, cɛmancɛ de la, sisan Naziw barika ka bon kosɛbɛ, wa u sinsinen don kosɛbɛ.
  A tun bɛ iko hakilina tɛ a la ka binkanni kɛ, ka Volga wajibiya, baji tun ka bon ani a tun falen bɛ ji la, wa o baara in dakun fɔlɔ yɛrɛ tun bɛna janya.
  Binkanni suguya dɔ bɛ se ka kɛ Don ni Volga cɛ, nka an ta gosira yen kaban, wa Alimanw fana barika ka bon kosɛbɛ.
  Vasilevsky ka hakilina bɛ i ko a bɛ bɛn hakili ma kosɛbɛ. Worodugu fɛ, Alimanw barika ka dɔgɔ, wa u ka sɔrɔdasiw tɛ kɛlɛ dɔn kosɛbɛ cogo dɔ la. Ka fara o kan, Tikhvin minɛna kɔsa in na, Alemaɲi sɔrɔdasiw tun bɛ jirisunba kan. Nka a bɛ se ka kɛ kosɛbɛ ko Fritzw b"o miiri.
  Fanga minnu bɛ Voronezh sira fɛ, olu bɛɛ di wa? Bala dɔ dabɔra ɲɛfɛla cogoya la, min bɛna kɛ hakilitigiya ye kosɛbɛ k"a ɲini ka tigɛ i n"a fɔ sow jirisunba min bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  Miirili nafama wɛrɛw ye ka fusa kɛ Arkhangelsk kɛrɛfɛ. Ni an y"a jateminɛ ko Fritz bɛna fanga-dafalenw wuli kɔgɔjiw fɛ, suman hakilitigi bɛ yen o siratigɛ la.
  Hali n"a ka gɛlɛn k"an yɛrɛ ka sɔrɔdasiw di, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, fasisiw ka ji jukɔrɔla kurunba bɛ fanga sɔrɔ kɔgɔji kɔnɔ pewu. Ɔwɔ, ani kurunba kura minnu bɛ bɔ Naziw fɛ, olu bɛ ka baara kɛ. A bɛ iko u yɛrɛ tun bɛ ɲini ka kɛlɛkurun Bismarck jɔ min tun bɛ ji la fɔlɔ. Ka fara o kan, kurun kura in ka kan ka tɛmɛ Yamato hakɛ ni a ka marifaw kan minnu tun bɛ se ka kɛ fɔlɔ.
  Hali ni fan wɛrɛ fɛ, mun na Fritz mago bɛ kɛlɛkurunw na? Ka buguri fili diɲɛ bɛɛ ɲɛ na wa? Ka hami kosɛbɛ kunnafoniw na marifa suguya kuraw kan minnu bɛ ka labɛn Reich sabanan na. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, misiriw ni jet awiyɔnw ko la, wa o ye ko juguba ye.
  Siga dɔɔnin kɔfɛ, Stalin sɔnna o laɲini ma: ka binkanni daminɛ Tikhvin mara kan desanburukalo laban na, ani Zanwuyekalo daminɛ na, ka jugu dusu sɔrɔ Voronezh kɛrɛfɛ.
  Kuma bɛɛ la, nin tun bɛ iko hakilina ... O waati kelen na, npogotiginin naani minnu tun bɛ ɲini ka ɲinɛ u kɔ, olu tɛmɛna u ka cɛsiri kan kɔrɔnfɛla la. Gerda ni Charlotte ani Christina ni Magda von Singer - lafiɲɛbɔ dɔ kɔfɛ min sababu bɔra a la k"a sababu kɛ u bɛɛ bɛ ɲini ka kɔnɔ ta waati kelen na; o kɔfɛ a ye den kɛnɛmanw bange , ka segin ɲɛfɛ .
  Nɛnɛ tun don, cɛɲiw sera yen desanburukalo tile mugan ni duuru dɔrɔn. San bɛ na ani fiɲɛ bɛ ka kurukuruw fiyɛ. Wa u ma yɔrɔ sumayalen sugandi u yɛrɛ ye - Leningrad kɛrɛfɛ yɛrɛ.
  Npogotiginin minnu tun bɛ bikini don, olu sera yen tuma min na, u ye boli kɛ nɛnɛba cɛma. Tiɲɛ na, Aryan lakikaw ka kan k"a jira k"u tɛ siran fɛn si ɲɛ, hali nɛnɛ jugumanba. U ni u farala ɲɔgɔn kan, ninja cɛden dɔ min tun nana ka bɔ Zapɔn, bɛɛ tun b"a wele ko Karas, o bolila.
  Nin dennin in tɔgɔ bɔra kosɛbɛ a sen don opereli kɛrɛnkɛrɛnnenw na. Kɔrɔnfɛla yɔrɔ dumanw, ani kunsigi jɛman minnu ciyɛnna fa dɔnbali dɔ fɛ, olu ye cɛnin kɛ cɛɲi ye kosɛbɛ.
  Npogotigininw yɛrɛ ye ɲɛw da a kan k"a jaabi, hali ni Karas, n"a sɔrɔla, a ma kɛ furuɲɔgɔnma ye fɔlɔ u fɛ. Nka farikolo lafiya, i n"a fɔ nɛgɛ, o bɛ boli, ko hali nin jara gɛlɛnw ni ko dɔnbagaw tɛ se ka taa ɲɛ.
  Npogotigininw bangenen kɔ degeliw la, u ye u cogoya sɔrɔ kokura pewu, nka superman bɛɛ tɛ di ka o taama nɛnɛ sugu muɲu.
  Christina, min, i n"a fɔ Magda, von Singer, sera ka kɛlɛ kɛ ni Risikaw ye, o y"a jira ko:
  - Nɛnɛ ni nɛnɛ ye u jɛɲɔgɔnba ye. Wa o la, foyi tɛ nɛnɛ ka tɛmɛ tubabukan kan!
  Magda y"a fɔ cogo bɛnnen na ko:
  - N tun t'o fɔ. Irisikaw barika ka bon kosɛbɛ ani unitw bɛ ɲini ka kɔsegin abada!
  Charlotte ye somersault kɛ, k"a to boli la, ka sɔgɔsɔgɔ, a y"a kɔlɔsi ko:
  - Nka nin ye u ka barikantanya ye ka tɛmɛn farali kan .... N t"a faamuya sɔrɔdasiw ka komandi ni u kɔlɔsili fɛɛrɛw i n"a fɔ barajuru-jɛkuluw dabɔli ani kulu minnu bɛ kɔsegin, olu ɲɛmɔgɔw fagali.
  Sennasanbara Gerda yɛrɛ, min y"a yɛrɛ wuli k"a to boli la ani ka a senw kɔrɔta, o sɔnna a ma:
  - Tiɲɛ don - i tɛna kɛlɛcɛ ɲumanw sɔrɔ ka bɔ bere jukɔrɔ. - Yan, npogotiginin blonde kɔni, a wajibiyara ka sɔn a ma, k"a dusukun sɔgɔsɔgɔ. - Nka Irisilakaw bɛ kɛlɛ kɛ ka ɲɛ n"u y"u yɛrɛ minɛ kaban kabini san fila ni tila. U ka fanga ka di an ye!
  Christina ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye.
  - I bɛ kuma an fɛ wa ?
  Gerda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, k"a fɔ ko:
  Anw de ye elite ye! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Marseille!
  Ace min ka fisa ni waati bɛɛ ye ani jamanaw bɛɛ la, hali ni Hitler ka dankarili kɛra kosɛbɛ, min tun b"a fɛ nin se sɔrɔli taamasyɛn in ka sinsin kalanko baara dɔrɔn kan - o bɛɛ kɔfɛ, a tun ye jenerali lieutenant ye hali bi, o bɛɛ n"a ta, a pɛrɛnna ka taa ɲɛfɛ.
  Walima k"a fɔ ka ɲɛ, Fuhrer y"a to a ka segin ni nɛɛma ye ni Alemaɲikaw dusu tiɲɛna yɔrɔ dɔ la.
  Naziw, tiɲɛ don, n"a sɔrɔla dɔrɔn, u ye lafasali barika bonya ani k"u labɛn nɛnɛ kama, nka u tun bɛ sigasiga kosɛbɛ ko nafolo bɛna kɛ Irisikaw bolo walasa ka binkanni walebaw kɛ.
  Nka, hakilitigiya ye baara kɛ. O kɔrɔ ye ko kunnafoniw bɔra binkanni nata kan walasa ka Tikhvin hɔrɔnya o bɛɛ n"a ta. Ka fara o kan, Soviyetiki sɔrɔdasiw ye marifa labɛnni barikama dɔ daminɛ, Noɛli waati yɛrɛ la.
  Katyushaw ye u bugɔ, ani hali Andryusha ka jet lanceur fɔlɔ fila-fila minnu fanga ka bon. Wa, o mankan tun bɛ kɛ fo npogotiginin sennasanbara minnu tun bɛ nɛnɛ tilancɛ la, olu y"a minɛ.
  A nisondiyalen don k"u ka mɛnni kɛcogo ka ɲi kosɛbɛ wa u ɲɛw bɛ manamana ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye.
  Npogotigininw ye ɲɔgɔn lajɛ, u sera a ma ko :
  - Mun sisan an bɛna kɛlɛ kɛ , i n' a fɔ a ka kan cogo min na !
  Wa ninja cɛnin Karas ko:
  - Ne ka baara bɛna kɛ ka don Leningrad ka reconnoiter kɛ yen. I cɛ ka ɲi kojugu skɔtiw ma!
  Magda y"a ɲɛkisɛw kɔrɔta ni sɛgɛn ye, k"a jaabi ko:
  - Ani e fana... Wa ni Risikaw bɛ i ko kabako, i ka accent?
  Karas y"a fɔ cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  - N'i ye irisikan fɔ ka ɲɛ kojugu, o bɛ dunan janfa i kɔnɔ kosɛbɛ. A mana kɛ cogo o cogo, n bolila, nka n ye n jugu minɛ ni hakilisigi ye kɛrɛfɛ ...
  Npogotigininw girinna ka taa u ka tanki la. O bɛɛ kɔfɛ, u ye kɔrɔbɔli tankiw ye. Wa u ye fɛn kura sugandi u yɛrɛ ye. Ni an b"a fɔ ka ɲɛ, hali tanki kura fila siɲɛ kelen, minnu ka kan ka kɔrɔbɔ ɲɛfɛ.
  O ye "Weasels" ye, mobili minnu bɛ ni baarakɛlaw fila ye minnu ka silhouette ka dɔgɔ kosɛbɛ. Pankurunw modɛli fɔlɔw yɛrɛ, bɔnsɔn kura dɔ, yɔrɔ min na Alemaɲikaw y"u sen don kosɛbɛ tiɲɛ na layidu labɛnni na. Ani dɔnniya nafama dɔw ɲɛnabɔli la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, kuran-cikan ni girin-bɔlan min bɛ motɛri kɔnɔ, o sigiyɔrɔ. Wa tankerw yɛrɛ, furuɲɔgɔnma fila, tun dalen bɛ tiɲɛ na. O waati kelen na, transmission ni moteur bilala kɔfɛ, npogotigininw tun bɛ u kɔnɔbara kan ka ɲɛ. Wa u senw ye girinw ni butɔni minnu bɛ kɔfɛ, olu mugumugu, wa u bolow, a kɔfɛ, u tun bɛ lamaga ka ɲɛ ni u bɛ wuli. Sigiyɔrɔ min bɛ sigi kosɛbɛ, o bɛ dilan ka kɛɲɛ ni yamaruya ye, wa a bɛ u farikolo cogoya kopi kɛ. Tiɲɛ na, sankanso tɛ yen - a kɛra marifaw ye minnu bɛ boli u yɛrɛ la, wa u ka dɔgɔ kosɛbɛ fo wuluwuluw bɛ kɛnɛma.
  Tiɲɛ don, kanon tɛ se ka wuli, nka a bɛ se ka wuli dɔɔnin. Ayiwa, kɛlɛcɛ yɛrɛ tɔgɔ bɔra k"a ka aksidan lamini, wa o cogo la a bɛ sankanso dɛsɛ musaka Bɔ.
  Magda y"a ɲɛfɔ a taamaɲɔgɔn npogotigininw ye ko:
  - O yɔrɔ la, ni tourelle tɛ, tankiw bɛ sɔngɔ dɔgɔya ka taa a fɛ. Yan an bɛ se ka janya ladilan, k"a jigin ka se mɛtɛrɛ 1,2 ma k"a kɔrɔta ka se mɛtɛrɛ 1,5 ma ... A bɛ se ka kɛ i n"a fɔ partisanw, an bɛ wuluwulu plastuna kan.
  Ni mobili girinya tun ye tɔni 12 ye, a ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛn ɲumanba tun bɛ milimɛtɛrɛ 82 la, a jiginni kɛrɛ fɛ min ye degere 40 ye ka bɔ a sanfɛla la. Jiginni ta ka dɔgɔ kosɛbɛ. Kɛrɛw lakanani ka jugu ni milimɛtɛrɛ 60 ye, nka wuluwuluw yɛrɛ bɛ datugu hali bi. So fanga 400 motɛri bɛ bolifɛn bolicogo ɲuman di. Ka fara o kan, wuluwuluw sigiyɔrɔ ni u jɔli b"a to a tɛ se ka dɔ bɔ silhouette dɔrɔn na, nka a bɛ se ka cross-drifts ɲumanw fana di.
  A diyara a ye wo, a man di a ye, nka menagerie min ka gɛlɛn, k"a daminɛ ni Panther ye, a ka bon kosɛbɛ ani a ka c"a la. Ani snowdrifts ani pewu sanubɔlan kan.
  Gerda, min y"a sigi n"a jɛɲɔgɔn ye kabini waati jan Charlotte, ani a yɛrɛ sago la, a ye dusu tiɲɛ tanki ka kɛsu fitinin kɔnɔ, min tun ka surun, ani min janya tun ka bon. Hali n"a y"a sɔrɔ, tiɲɛ don, an ka kan ka bonya da a kan ko mobili min bɛ ni T-4 marifaw ye ani min ka kɛlɛkɛminɛnw ka fisa, o bɛ bɛn tɔni 12 girinya ma. Terminatɛri blonde y"a jira ko:
  - Tanki minnu tùn ka di kosɛbɛ olu tùn ye "Tiger" ni "Lion" ye. Nin mobili in kɔnɔ, hali anw npogotigininw bɛ gɛlɛya sɔrɔ ka wuli.
  Charlotte y"a jaabi ko:
  - Nka lakanani ... I n'a fɔ "Panther" kura, min kabini nowanburukalo dɔrɔn y'a daminɛ ka don sɔrɔdasiw la ni milimɛtɛrɛ 60 kɛsu ye .... Tiɲɛ don, ɲɛda datugulen don ka ɲɛ ka tɛmɛ an ta kan ni milimɛtɛrɛ 120 ye, nka i mago bɛ hali bi ka a gosi. Anw ta cogo la, kanon min janya ye milimɛtɛrɛ 85 ye, o bɛna ricochet hali ni a bɛ marifa ci point-blank.
  Gerda y"a sen sɔgɔ a tulo kɔfɛ, nka ka bɔ o lamaga in na, a senkɔni y"a lafiɲɛ so sanfɛla jiginni na, k"a kɔlɔsi ko:
  - Irisilakaw y"an lasɔmi ko pankurun minnu kalifa ye milimɛtɛrɛ 122 ye, olu bɛ se ka bɔ. Hakilitigiya tɛ sunɔgɔ!
  Charlotte y"a fɔ ni jigiya ye, k"a ɲɛda fiyɛ ani k"a da wuli dimi fɛ:
  - An ka hakilitigiya, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, o bɛ san fɛ. An dɔrɔn de tun sirilen bɛ kɛsu fitinin dɔ kɔnɔ.
  Motɛri kura min fanga ye so 400 ye, i n"a fɔ cikanw y"a fɔ cogo min na, o bɛ se ka bonya waati kunkurunnin kɔnɔ ni ji ni nɛgɛ walima azote ɲagaminen ye. O cogo la, pankurun tun bɛ se ka boli miniti damadɔ kɔnɔ ni teliya ye min bɛ tɛmɛ kilomɛtɛrɛ 100 kan.
  Soviyetiki sɔrɔdasiw taara ka wuli, sanni o ka kɛ, u ye Naziw ka bɔgɔdaga ni u ka bunkers bɛɛ lajɛlen kɛ. Nka Naziw ye sɔrɔdasi fanba sama ka taa layini filanan ni sabanan na. O kɔfɛ, u y"a ɲini ka senna-sɔrɔdasiw kunbɛn ni marifatigiw ka marifaw ni marifatigiw ka kuluw ye.
  Tiɲɛ don, tankiw tun bɛ taa ɲɛfɛ. Komin T-34-85 min fanga ka bon kosɛbɛ, o tun ma don jamaba dilanni na fɔlɔ, T-34-76 min ka dɔgɔ ani min bɛ se ka taama, o ye binkanni kɛ. U, bɔnɛ mana kɛ min o min ye, u jiginna bɔgɔdaga sira kan, ka baara kɛ n"u ka bolifɛn bolicogo ɲuman ye nɛnɛ kɔnɔ.
  Wa Alemaɲi mobili minnu b"a ɲini ka jaabi di, olu filɛ nin ye. T-4 bɔra baara la kaban, nka ninnu damadɔ bɛ baara la hali bi. Kabako don, u bɛ taa ka ɲɛ nɛnɛba kɔnɔ ka tɛmɛ jinɛ kuraw kan. Olu ka kan ka daminɛ hali bi walasa ka nɛnɛ min datugulen don patinage-yɔrɔw ni ɲɔgɔn cɛ, o ka bɔ yen. A yɛrɛ bɛ nisɔndiya cogo min na Fritz bɛ ji tobi bɔgɔdaga kɔnɔ, ka sɔrɔ k"a bɔn siraw kan walasa nin kuru jugu in ka bɔ.
  Hali Alemaɲi ka pankurun ɲuman "Lion" yɛrɛ bɛ tɔɔrɔ ni o wulu suguw ye. Tiɲɛ don, fɛn caman b"a la ka fɛn caman sɛmɛntiya, Faransikaw y"o jateminɛ kaban, wa masin yɛrɛ bɛ se ka bi saba ni naani gosi ... Nka nin ye sarati dɔrɔn de ye cogo nɔgɔman na ten.
  Nka nin ye Alemaɲi pankurun fila ye minnu bɛ lamaga hali bi... Nka tɔw, a fɔcogo... Sanfɛ! Tiɲɛ don, ka bɔ "Lion" tanker nɛnɛmaw la, a b'a ɲini ka T-34-76 gosi ka bɔ yɔrɔ jan. A ka kan ka fɔ ko n"i y"a jateminɛ ko Soviyetiki jamana ye min dilan, o ka kɛlɛkɛminɛnw ka nɔgɔn, bɔnɛ ye a ye ko sababu bɛ yen ka gosi.
  Fɛn minnu bɛ kɛ ka fɛnw fara ɲɔgɔn kan, olu dɛsɛ ka jugu kosɛbɛ fo hali Fritz ka marifa milimɛtɛrɛ 50 bɛ farati la. Nka, ni mɔgɔ bɛ gosi ka bɔ kanon fitinin dɔ la min janya ye milimɛtɛrɛ 37 ye, o fana bɛ na ni kɛlɛkɛminɛnw binni ni u bɔli ye, walima a kɔnɔna ni tourelle bɛ kari.
  "Bi saba ni naani" ka dɛsɛ danfaralen in kɛra sababu ye ka hakilina min ye ka "Panthers" labɛn kokura ni marifa barikama ye, o bilala kɔfɛ fo waati ɲumanw. Walima k"a fɔ ka ɲɛ, minnu ka jugu kosɛbɛ - ni IPw taara seri kɔnɔ. Nka fo ka na Se bì ma, IS-1 ma Kɛ jamanadenw ka 'sèn ye. Nka kunnafoniw bɔra IS-2 jatebɔsɛbɛn kɔnɔ kaban. Komin jenerali caman y"a faamu kaban ko URSS bɛ ɲini ka halaki, wa u ma maloya ye k"u faso janfa wariko la. O la, sɛgɛsɛgɛlikɛlaw hakɛ cayara kosɛbɛ, Staff Général fana sen bɛ o la.
  Nin ye "Waraba" caman sɛmɛntiyalen ye ni kanon ye min janya ye milimɛtɛrɛ 128 ye. A b'a ɲini ka se bi saba ni naani ma n'a sen jan ye ... Nka a b'a ɲini ka gosi.
  Nka, Soviyetiki pankurunw y"a latigɛ ka binkanni kɛ Fritz yɛrɛ kan. Hali ni Wehrmacht marifaw tasuma hakɛ jateminɛna, o ye yɛrɛfaga ye.
  Yan "Waraba" sera ka sankanso tigɛ ani a teri naani wulila ka taa i n'a fɔ tuganinw ka taa diɲɛ nata la ... Nka pankurun wɛrɛw bɛ ka ban ka tɛmɛn fɔlɔ kan ... Yan bololabaarakɛlaw kɛra gɛlɛya ye walasa ka dizili motɛriw bonya cogo dɔ la, o u , hali ni waati kunkurunnin kɔnɔ , nka u ma ɲagami foyi la , u bɛ tanki teliya fo ka se kilomɛtɛrɛ 70 ma . Aw bɛ a to motɛri kari o kɔfɛ. Nka yan, cɛ jigitigɛlenw bɛ na binkanni in kan, minnu tɛ segin. Ayiwa, mun? Ni a tɛ se ka kɛ ka ɲɛnamaya kɛ cogo wɛrɛ la, o tuma na, i ɲinɛ ɲɛnamaya kɔ.
  Wa sisan, i n'a fɔ jinɛ min bɛ bɔ nɛnɛ diɲɛ na, Soviyetiki pankurun dɔ, n'a ye jatigɛwalekɛla sɔngɔ gɛlɛnba sugandi a yɛrɛ ye, o bɛ "Waraba" girinman ni fagalen dɔ sɔgɔ. Alemaɲi ka mobili tun y"a daminɛ ka bɔ hangari kɔnɔ sisan dɔrɔn.
  Gosili barika ka bon, Soviyetiki masin dawolo bɛ kɔrɔta. "Lion" ka dɔgɔ kosɛbɛ wa masin fila bɛɛ kɔnɔna bɛ flakɛ. Wa o kɔfɛ, Alemaɲi motɛri min bɛ ɲɛfɛ, o bɛ pɛrɛn. Wa tasuma bɛ daminɛ, ani Naziw ka boli, ka tɛmɛ duguma dakun fɛ.
  Tiɲɛ don, Soviyetiki pankurunw bɛɛ ma se ka tɛmɛn fo ka se u ka kurunba ma. Fritz ka baarakɛminɛnw bɛ baara kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ. Nka min ye se sɔrɔ, a bɛna gosi cogo min na!
  Gerda ni Charlotte tun bɛ u teriw ɲɛfɛ dɔɔnin ani u tun bɛ dan na tuma min na Soviyetiki mobili tun bɛ ye kaban. Ayiwa, i bɛ se ka marifa ci, nka a ka fisa i ka gɛrɛ. Ka bɔ kilomɛtɛrɛ duuru la, hali kɛlɛkɛminɛn nɔgɔlen min bɛ mɔgɔ bi saba ni naani la, o ye gɛlɛya ye ka ta.
  Fiery Charlotte y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - O de bɛ kɛ tuma bɛɛ. Se tɛ ka marifa ci ka bɔ yɔrɔ jan!
  Gerda y"a jaabi ko:
  - I bɛ se n'i y'i janto i yɛrɛ la kosɛbɛ !
  Nka hali bi, ko in ma u wajibiya ka marifa ci ka bɔ yɔrɔ janw na. Wa, a ka gɛlɛn mɔgɔ si tɛna u ka tanki pentalen finman kɔlɔsi. Wa mobili bɛ boli ka ɲɛ kosɛbɛ ten. Mɔgɔ si tɛna jalaki da chassis kan.
  Wa ɔwɔ, bolifɛn in bɛ taa ɲɛ. Soviyetiki bolifɛnw fana man jugu, wa yan, u ye Alemaɲi ka lafasali sira fɔlɔ tigɛ kaban, ka filanan tigɛ. Wa, waati tɛ pan, nɛnɛba dɔ wulila, wa Wehrmacht awiyɔn caman bɛ ka bɔ.
  Ni an y"a jateminɛ ko awiyɔn bilenman fanga dɔgɔyara jatebɔ siratigɛ la, ani sɛnɛfɛnw dɛsɛba, waati min ka fisa ni nin ye, o tɛ se ka kɛ.
  A to Fritz ka dogo. Kaban, u dɔw yɛrɛ y"a daminɛ ka fini finmanw wuli. Hitler bɛna kaput ...
  Gerda ye marifa ci ka bɔ kilomɛtɛrɛ fila la. Sariya siratigɛ la, nin tɛ dɛsɛ ye fɔlɔ tiɲɛ na, nka n"i y"a ye ko Irisilakaw sera ka Alemaɲi hakɛ min kɛ, o tuma na, i bɛ se ka min makɔnɔ. Ka fara o kan, mɔgɔ bi saba ni naani yɛrɛ ka gɛlɛn ka tɛmɛ kɛlɛ daminɛ kan, wa u ma se fɔlɔ ka warimarayɔrɔ kura yiriwa. O de kama...
  Terminatɛri blonde in jɔrɔla kosɛbɛ tuma min na a ye marifa ka bɔgɔdaga sama. A tun ye marifaci ɲɛnama degun bɔ a la kaban - fo Murmansk dugu kɔnɔna na, hali n"a tora ka dege marifaciyɔrɔw ni degeliw la a kɔnɔmaya waati, ka fara a ka masaya kalo fɔlɔw kan. Nka a bɛ iko a ka nɔgɔn ka kɛlɛ kɛ bikini kɔnɔ ani sennasanbara la, i bɛ kɛ kelen ye ni mobili ye ... O bɔgɔdaga ye sankanso gosi k"a wuli ... Ayi, tasuma ma minɛ, nka terikɛ tun ka kan ka jɔ cogo o cogo. Ani sisan, jatigɛwale wɛrɛ...
  Charlotte bɛ kumakan dɔ fɔ ko:
  - Min delila ka se sɔrɔli kɛlɛ. A bɛna taa kaburu la n'an ye ... - Gerda ye marifa ci, ka kɛlɛcɛ kunsigi bilenman latilen. - Walima k'a fɔ ka ɲɛ, an bɛɛ bɛna fara ɲɔgɔn kan ka na ni juguw ye kaburu la.
  Snow White the Terminator ye kuma tigɛ ni dimi ye:
  - Ɔwɔ, hakilijagabɔ tɛ yen, kana dɔnkili in hakili bɔ !
  Charlotte ye delili kɛ ko:
  - I yɛrɛ ka dɔnkili da ! I bɛ se kosɛbɛ dɛ!
  Gɛrɛda min tun bɛ tasuma ɲɛminɛ, o ye dɔnkili da.
  Faso ni kɛlɛbolo ye jɔlan fila ye, .
  Planɛti bɛ lafiɲɛ min kan!
  An bɛna aw tanga ni an sinw ye,
  Aw ka kɛlɛbolo sumayalen don jama bɛɛ fɛ!
  
  Sankaba nɛnɛna, funteni bɛ manamana,
  Masina marifa ye sɔrɔdasi in kamankun magaya!
  Forever faso an bɛ aw fɛ,
  An ka kaburu dɔ sɔgɔ mɔgɔ jugu in ye!
  
  Ɔwɔ, tuma dɔw la, nafolo ɲɛda bɛ kɛ juguya ye, .
  Marifa b"a jija k"an dusukun sɔgɔ!
  Fitini ye kɔsegin kɛlɛcɛ sara,
  Matigi ka da wuli ka ɲɛsin cɛfarin ma!
  
  Sankolo dunbaliw la, hɛrɛ bɛ an bolo,
  Alijɛnɛ, kɛlɛcɛ dugawu tɛ yeelen bɔ!
  Hɛrɛ bɛ faso la ne bɛ taa ni ne ye, .
  An denw bɛna se sɔrɔli den nɛnɛ!
  K"a to dɔnkilida la, Gerda ye tanki 9 wɛrɛw gosi, o y"a ka fɔlifɛnw yiriwa kosɛbɛ.
  O kɔ, Charlotte ye dɔnkili da ko:
  dolow sanfɛla minnu bɛ taamasiyɛn kɛ, .
  Aw bɛ aw sama ka taa yɔrɔjanw na minnu tɛ ban!
  Ani an ka diɲɛ miirili mɔgɔw, .
  Icarus (Icarus) min bɛ pan, o sugo!
  
  Ne ɲɛw jɔlen bɛ sankolo la
  A ka gɛlɛn ka maga o sɛrɛkili la.
  Ka bɔ Arkimɛdi ka juru fɔlɔw la - .
  Planed u ka jan ani sɛgɛn!
  O kɔfɛ, npogotiginin ma se ka a yɛrɛ tanga, a y"a daminɛ k"a yɛrɛ laɲini ani ka marifa ci ... Soviyetiki pankurunw ma u janto marifaciw la, hali ni Magda ka marifa yɛrɛ-ci fana farala a kan. O bɛɛ n"a ta, sanfiɲɛba kɔnɔ i tɛ se k"a ye tiɲɛ na a bɛ bin yɔrɔ min na, a bɛ bin yɔrɔ min na, a bɛ bin cogo min na. Ka fara o kan, tanki fila bɛɛ sigilen tora ani u kɛra fɛn ye min tɛ se ka faranfasi ni nɛnɛba ye. Ɔwɔ, wa marifa kura in tun tɛ ye ka tɛmɛ, wa a laban na, silencer dɔ tun bɛ yen ni yeelenbɔlan ye. Nin ye mobili namaratɔba ye min kɛra Fritz fɛ.
  Kurusi kari, min tun bɛ ka wuli o waati la ka bɔ a kɛrɛ fɛ, o ye dɔnkili da ni nisɔndiya ye:
  - ni musow bɛ kɛlɛ kɛ , a ka fisa u kana kɛlɛ kɛ !
  A tun bɛ iko mobili fila minnu kelen-kelen bɛɛ ye tɔni tan ni fila dɔrɔn ye, olu bɛ se ka tiɲɛni jumɛn kɛ? Nka, o cogo la, karamɔgɔya de ye fɛn bɛɛ ye. Npogotigininw ma fili tiɲɛ na, hali n"a y"a sɔrɔ ko bɔnɛ bɛɛ ma kɛ mɔgɔfagala ye. Kɛlɛminɛn saba walima naani slanted of bisaba ni naani ricocheted, jigin tan ni fila ɲɔgɔn kɛra sababu ye ka tiɲɛni kɛ mobili hakɛ caman na, nka ka bɔ minnu ka kulu la minnu labɛnni ka nɔgɔn foro kɔnɔ. Nka Soviyetiki bolifɛnw ka kɛlɛkɛminɛn minnu tun man ɲi, olu bi duuru ɲɔgɔn tiɲɛna kosɛbɛ.
  Misali la, yan, komandan ka bi saba ni naani y"a daminɛ ka tigɛtigɛ tuma min na marifaw binna. Sankanso in filila yɔrɔ jan, a dawolo jiginna ka kɛ bolifɛn ye. Mɔgɔw fana sara.
  Soviyetiki pankurunw y"a faamu kɔfɛ ko u bɛ ka sɔgɔsɔgɔ ani u y"a ɲini ka binkanniw kɛlɛ.
  Tigɛ npogotigininw ka ca kosɛbɛ, nka marifa doni min ye 82 ye, o bɛ se ka suma kosɛbɛ ni Panther ye. Hali ni marifaw bɛ Lajɔ nugu kan ani npogotigininw b'u kɔkiliw Bɔ u ko la. Nka fɛn dɔ bɛ yen hali bi ka marifa ci, n"i gɛrɛla, a ka nɔgɔn ka Risikaw gosi.
  Gerda b"a yɛrɛ tigɛ joona kosɛbɛ, ka tanki wɛrɛ ci ka taa fɛn tiɲɛnenw na, a bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Ala ka yafa ne ma ! Ninnu ye cɛ jagɛlɛnw ye, nka u ka komandan dɔ ye diɲɛnatigɛla ye kosɛbɛ!
  Charlotte y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye k"a fɔ ko:
  - N'u nana kurun kɔnɔ an na, o tuma na, laban !
  Tiɲɛ na, mɔgɔ bi saba ni naani ye marifa ci taama senfɛ, u datugulen sisi fɛ, u yɛrɛyɛrɛla yɛrɛyɛrɛ fɛ. Tiɲɛ don, u ka bɔgɔdaga man ca, u ka bɔgɔdaga tɛ tiɲɛ, nka tanki bɛ ka mankan bɔ.
  O ɲɛda lakananen don kosɛbɛ hali bi ani kɛlɛkɛminɛnw, mɔgɔ bɛ se ka fɛn o fɛn fɔ, u ka ɲi kosɛbɛ, siman bɛ u la. Wa o kɔrɔ ye ko gɛlɛya min cayara, o sanfɛla bɛ segin-ka-bɔnye ɲumanba Di, i n"a fɔ laɲɔ min bɛ pan.
  Nka o bɛɛ ye kelen ye, a kɔnɔna ye bobo ye, a ni yele dunun kɔnɔ kelen don wa u bɛna a gosi ni nɛgɛbere girinmanw ye.
  Tiɲɛ don, kabini in sumana kosɛbɛ ka bɔ bɔnɛw la, nka n"i bɛ bikini kɔnɔ, a yɛrɛ ka di i kɛlen kɔ ka i yɛrɛ su ji la nɛnɛba kɔnɔ. Nka a man di ka tɛmɛ o kan kosɛbɛ ko Soviyetiki marifa dɔ ye patinage kininbolo gosi. O ye mobili bolicogo ɲuman ye, i n"a fɔ wuluwulu ɲɛ jukɔrɔ. Hali ni, n"i y"a jateminɛ ko wuluwuluw tɛ ɛkizamɛn ye, nka wotoro danfaralen don, tanki bɛ se ka lamaga hali bi. Aw bɛ aw kɔ tigɛli daminɛ ka taa. O tun ka kan ka kɛ ka kɔn o ɲɛ. Wa o la, kurun kɔfɛla lakanani barika ka dɔgɔ. Wa, a jiginni kɛrɛ ka dɔgɔn. Ni a ye a gosi, a bɛ se ka kari. Irisi marifaw barika tɛ o cogo la.
  Gerda ye sɔgɔsɔgɔ, ka jahanama nilifɛn bɔ u ka kanon semi-otomatiki la siɲɛ kelen kokura:
  - Nka Pasaran !
  Hali n"a y"a sɔrɔ nin daɲɛ in, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, Ɛsipaɲi kominisiw ka kumasen min bɛ Alemaɲi jara kɛlɛcɛw kan, o tɛ i n"a fɔ a bɛnnen don fewu. O bɛɛ kɔfɛ, Naziw ye kɛlɛ kɛ Franco fan fɛ. Hali ni tuma dɔw la sɔrɔdasiw bɛ mɔgɔ wɛrɛw ka namara ta u yɛrɛ sago la.
  Ni a bɛ marifa ci, Charlotte ye Laska yɛrɛ-boli marifa wuli dɔɔnin, ka kininbolo-kurun kari ni fɛn dɔ ye min ye gɛlɛya lase u ma o siratigɛ la.
  Soviyetiki pankurunw tun tɛ boli nɛnɛba kɔnɔ teliya la i n"a fɔ siraba kan, nka o bɛɛ n"a ta, u ka panni teliya tun bɛ yecogo bali, wa u tun bɛ teliya.
  Yan, bɔgɔdaga bɛ bɔn tiɲɛ na yɔrɔ la min bɛ se ka kɛ yɔrɔ ye.
  Ani Gerda bɛ marifa ci ni teliyaba ye, a sumayalen don. kɛlɛkɛminɛn minnu bɛ jɛgɛn
  rebounds bɛ ɲɛda la, nka n'u y'u gosi point-blank kɛrɛw la ...
  Charlotte ye kulekan bɔ ko:
  - Wa hali ni n binna jahanama kɔnɔna na - n tɛ segin denso la !
  Npogotigininw bɛ marifa ci fo ka se u laban ma, nka bɔgɔdaga bɛ boli ka bɔ kɛrɛ fɛ ka sɔgɔsɔgɔ ka wuluwuluw kari. Kɛlɛminɛnw bɛ kari ani mobili bɛ tasuma minɛ.
  Gerda y"a latigɛ ko:
  - An bɛ mɔbiliw tiɲɛ ka taa !
  Charlotte bɛ pɛrɛn ni dusukasi ye ko:
  - I b'a fɛ ka nɛgɛ dabila wa ?
  Gerda ko ni timinandiya ye ko:
  - Fɛn dɔw bɛ yen minnu nafa ka bon ka tɛmɛ nɛgɛ kan, misali la, karamɔgɔya !
  Charlotte ye filimu kamera fitinin dɔ tigɛ ka pɛrɛn ko:
  - Nka an ka exploits bɛna sɛbɛn fo abada !
  Gerda y"a bolokɔnincininw kɛ ka levier (levier) wuli min bɛ explosif (bɔgɔlan) baara min bɛ se ka experimental tank kari ka taa basiw la. Tigress sungurunnin in nimisara kosɛbɛ k"o seko ni dɔnko baara sugu tiɲɛ, nka i bɛ se ka taa min ni n"o tɛ, Soviyetiki kɛlɛcɛw, minnu tɛ se ka ban jagɛlɛya la, olu bɛna fɛɛrɛ kɛrɛnkɛrɛnnenw minɛ.
  O la sa, u ye Laska fiyɛ ka don nɛnɛba kɔnɔ walasa k"u ka ɲɛnamaya kisi min ɲɔgɔn tɛ yen.
  Magda von Singer ni Christina fana tun t"a fɛ ka kɔsegin, wa u ka mobili tigɛra ni bɔgɔdaga tigitigiw ye. O cogo de ye siniko ye - kɛlɛ suguya bɛɛ ka Pallas hinɛbaliw. Ni i ka kan ka kɔsegin, ka i dusukun to yen. Nka npogotigininw ye kɛlɛ kɛ ni seko ye, wa u sera ka marifa doni bɛɛ lajɛlen kɛ. Nka sisan, u tun ka kan ka dingɛ kɛ i n"a fɔ saw ka don nɛnɛba dɔ kɔnɔ ani yen k"a ɲini ka sigi kɛnɛma ka bɔ Soviyetiki marifaw la minnu tɛ se ka bali.
  Ni sumaya bɛ i la ani ni i bɛ bikini na, o tuma na, ka wuli ka don nɛnɛba kɔnɔ, o tɛ hakilina ye min ka di kosɛbɛ. Nka siɲɛ joli an ka diɲɛ kɔnɔ, i bɛ fɛn kɛ min ka di i ye. Misali la, a kɛra cogo o cogo, yeelen sera kosɛbɛ ka Christina senkɔniw jeni, ala senw, ka marifa ci fo ka se a laban ma. Nka npogotiginin min bɔra nin ko in na, o dimina ka tɛmɛn fɔlɔ kan, a pɛrɛnna ko:
  - Bonya ni jagɛlɛya ni girinya tɛ feere !
  Magda, min fana ye tasuma don a la, hali a fari jɛlen tun datugulen don ni kurukuruw ye, o pɛrɛnna ko:
  - Tasuma ye funteni ye, tasuma tɛ !
  Nka, Soviyetiki pankurunw yɛrɛ ye baara nɔgɔya. Dimi kɔnɔ, u ye "Weasels" bilalenw marifa ci k'a sɔrɔ u ma hinɛ foyi la, ka bɔgɔdaga tan ni caman don nɛgɛ karilen in kɔnɔ. O waati kelen na, pankurunw yɔrɔ dɔ y"u biri ka bɔ dakunw kɔnɔ ani i n"a fɔ jibɔyɔrɔ dɔ, Alemaɲi mobili yɛrɛw ni mɔgɔ minnu tun bɛ kuma nɔgɔlenw boli, olu kamanw.
  Magda ye ɲɛda sɔgɔsɔgɔ tuma min na a y"a fɔ ko:
  - U, Bolshevikw, tiɲɛ don, u ja gɛlɛn don, nka u tɛ ladamu kosɛbɛ !
  Christina, ka nɛnɛ daji a da la, a barila ka tilennenya jugu jira:
  - E fɛ, an ka kɛlɛcɛw ka fisa wa ?
  Magda y"a fɔ ni tulonko ye ko:
  - Tiɲɛ don, a ka fisa n'an ye se sɔrɔ. Kawukasi ye an ta ye kaban, ka tɛmɛ Moskow kan, kilomɛtɛrɛ kɛmɛ fila dɔrɔn de bɛ yen ... - Ani misiwolo blonde sternly bred her long fangs. - Walima i b'a fɛ ka janfa jɛmukanw ta wa ?
  Christina, min tun ye fɛn bɛɛ ni bɛɛ ye ka ban, o ye nɛnɛ buguri jibɔyɔrɔ dɔ dɔrɔn de kɔrɔta n"a sen ye, ka sɔgɔsɔgɔ, k"a kɔlɔsi:
  - Tuma dɔw la, makun ye janfa sugu ye min ka jugu kosɛbɛ.
  Su, sanfiɲɛba ani nɛnɛba ye sababu ɲuman di npogotiginin naani ninnu ma u ka se ka kisi.
  . SABABU #15
  Ka fara o kan, a ma na kɛlɛɲɔgɔnw hakili la ka nɛnɛ sɔgɔ ani ka jinɛ sennasanbaliw ɲini nɛnɛba kɔnɔ. O la sa, kɛlɛcɛ minnu suturalen don nɛnɛ na, olu sigilen tora kɛnɛma, Soviyetiki pankurunw taara ɲɛ, ka ɲɛtaa dɔ yiriwa. Hali ni mobili kɛmɛ ni kɔ tora u lamini na karilen, ka tigɛli, .
  o kɛra sababu ye ka jara npogotigininw ka wale kɛ.
  A bɛɛ lajɛlen na, Soviyetiki sɔrɔdasiw ye ɲɛtaa dɔw sɔrɔ tile fɔlɔw la, wa u sera ka don juguw ka kuluw kɔnɔ k"a kɔlɔsi.
  Fritz kɔsegira Tikhvin yɛrɛ la, k"a ɲini ka sen sɔrɔ dugu kɔnɔ. A dabɔra cogo min na, sow ni sigiyɔrɔw, u yɛrɛ la, ye lakanani juguba ye kaban Soviyetiki sɔrɔdasiw ma minnu bɛ ka taa ɲɛ.
  Npogotiginin jagɛlɛn naani minnu ye jagɛlɛya ye, olu sera ka kɔsegin Tikhvin. Nka u tun ka kan ka marifaw ta walisa ka dugu lafasa. Wa, tankiw fɛ, o tɛ ɲɛnajɛ ye min ka di kosɛbɛ.
  Charlotte, min ye marifa ci ka segin ka bɔ senna-sɔrɔdasi la min tun bɛ ka taa ɲɛ, ka sɔrɔdasi bilenman wɛrɛ ci ka taa diɲɛ wɛrɛ la, o y"a hakilina fɔ ko:
  - Ayiwa, yala an tɛ jinɛw ye wa... Wa an fana b'a fɛ ka nafolo sɔrɔ !
  Tikhvin ye tiɲɛniba sɔrɔ dugu minɛni waati la Alimanw fɛ.
  Sisan, Fritz ye sɛgɛn kɛ barikadaw kan ani a tun b"a jira ko u bɛna lafasali sira dɔ jɔ min tɛ se ka tiɲɛ.
  Gerda ye marifa ci ni marifa kelen ye - a tun ka kan ka karitɔnw kisi. Soviyetiki sɔrɔdasiw ye pankurun caman bɔnɛ u la kojugu, o de kosɔn, sennamɔgɔw taara binkanni in na.
  Tiɲɛ don, Soviyetiki modɛliw ka baarakɛlaw tabaga kɛlɛkɛminɛnw tun man ca. O kosɔn, u ye perle kɛ sɔrɔdasiw la walisa u ka faga. Wa u kunbɛnna ni marifaw ni marifaw ye. U naani ye marifa ci ka ɲɛ ani u y"u dogo ni seko ye barikadaw kɔnɔ.
  Gerda ye Soviyetiki sɔrɔdasi wɛrɛ da duguma ka dɔnkili da ko:
  - An ka kan ka marifako dɔ kɛ - n'o tɛ an tɛna hakilina foyi sɔrɔ, ka ɲɛnamaya !
  Kɛlɛ in tun bɛ dugu bɛɛ kɔnɔ. Wa bɔnbuw tun bɛ ka na kaban ka bɔ san fɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, waati ɲɛnabɔra kosɛbɛ, wa Fritz ye kuncɛyɔrɔ sɔrɔ.
  Gerda dimina kosɛbɛ, a y"a ka nɛgɛso fili n"a bolokɔnincinin cɛɲiw ye, ka pɛrɛn ko:
  - An ka kɛlɛ bɛna kɛ setigi ye, n'o tɛ, a tɛ se ka kɛ !
  Charlotte, min ye marifa ci ka segin o cogo kelen na, o y"a fara a kan ko:
  - Se sɔrɔli kelen, nka sebaayaba don !
  Gerda, min ye kɛlɛcɛ caman tigɛ ka bɔ ɲɔgɔn na, o y"a fara a kan ko:
  Nka, dɛsɛ tɛ fɛn fitinin ye abada!
  Soviyetiki marifa minnu bɛ u yɛrɛ boli, olu ye Tikhvin ci, foro ni lamini marifaw ye u sama dɔɔnin o kɔfɛ. Fritz ye fanga di lafasali ni fiɲɛ degun ma. Soviyetiki sɔrɔdasiw ye awiyɔn kura sama.
  Marseille min ye nsiirin ye, o yecogo ye fanga balansi Changé kosɛbɛ.
  Aceba in ye ME-309 Fɔ, marifa barikamaba ye marifako siratigɛ la. Wa a ye mɔgɔ o mɔgɔ bɛɛ Labɔ a ka sira kan tiɲɛ yɛrɛ la. Hali Soviyetiki sɔrɔdasiw kɔnɔ, u ye lasɔmini kɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la ko o waraba sugu bɛ bɔ fiɲɛ na.
  Marcel yɛrɛ tun t"a yɛrɛ jate mɔgɔ jugu ye cogo si la, a tun t"a yɛrɛ jate mɔgɔ jugu ye kosɛbɛ. A dalen tun b"a la ko n"a ye Kɛlɛbolo bilenman kɛlɛ, a b"a ka baara senuma dɔrɔn de dafa Fasokanw na. Ka fara o kan, tiɲɛ caman minnu tun bɛ Naziw ka juguya ko la, a tun tɛ olu dɔn. Ɔwɔ, wa, a tun bɛ fɔ ko kɛlɛ in de tun ka ca kojugu.
  Nka nin ye superass kɛlɛ fɔlɔ ye segin kɔfɛ. Soviyetiki jamana ka bɔnbɔnw bɛ pan, ka binkanni kɛ awiyɔnw ni kɛlɛcɛw kan. A jɛlen don k"u b"a fɛ ka kɛlɛ jugu di Wehrmacht ka dugukolo kan kɛlɛbolow ma. Nka Marcel ye nin bɛɛ ye, a ye marifa ci ka bɔ kilomɛtɛrɛ duuru walima wɔɔrɔ yɔrɔ jan na, ka hali fiyɛli kɛ a nugu fɛ.
  Soviyetiki mobiliw ni ace jagɛlɛnw tun tɛ jugu ye tiɲɛ na hali bi, k"a sɔrɔ u ka awiyɔnw y"a daminɛ ka pɛrɛn, wa u kamanw y"u kamanw tiɲɛ. Marseille ye marifa ci k"a sɔrɔ a ma laɲini kɛ, nka a ye marifa ci a hakili la. A kɛra i n"a fɔ a tun bɛ kɔn k"a dɔn awiyɔn bolila kelen-kelen bɛɛ bɛna pan yɔrɔ min na ani k"a ka waraba min bɛ ni wulu ye, o ɲɛminɛ. O la, a y"a Sɔrɔ kamalennin dɔ ɲɛda bɛ denmisɛnninya la, o bɛ marifakisɛ min kamanw b"a la, o b"o bɛɛ Labɔ.
  San kura, hali ni nɛnɛ tun bɛ yen, a kɛra funteni ye. Soviyetiki sɔrɔdasiw ye binkanni kɛ ni jigitigɛ ni kuncɛbaya ye, k"a ɲini ka Tikhvin minɛ. Fritz y"a yɛrɛ lafasa ni kɔnɔnajɛya ye, k"a ɲini ka to dugu kɔnɔ, joli sira bɛ yɔrɔ min na, ka Leningrad balo min tɛ se ka minɛ. Ka fara o kan, a tun bɛ Alemaɲi sɔrɔdasiw ka bonya de kan, minnu ka gɛlɛn ani u bɛ maloya ka dugubaw bila.
  I n"a fɔ hɛrɛ tun b"a fɛ cogo min na, waati ɲɛnabɔra ani jugu ka bɔnbɔn caman, kɛrɛnkɛrɛnnenya la Yu-288 belebeleba, ye Soviyetiki sɔrɔdasiw jɔyɔrɔw sɔgɔ ani ka bɔnbu ci kunnafonidilanw ma.
  Soviyetiki awiyɔn Yak-9 ani Lagg-5 tun ka dɔgɔ kosɛbɛ juguw ma marifaw ni teliya siratigɛ la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ME-309, i n"a fɔ sa, a ye Soviyetiki mobili barikamaw gosi. Ka fara o kan, Alimanw ye wulu fila-fila fɛɛrɛ labɛn, o min y"a to u bɛ se ka baara kɛ koɲuman n"u ka jatebɔ nafa ye ani ka dɔ bɔ Alemaɲi ka mobili jɔlenw, marifa caman bɛ minnu na, nka minnu ka gɛlɛn, n"olu ye Focke ni ME labanw ye, olu ka manɛwɛri gɛlɛya dɔw la. Ka fara o kan, jet ME-262w y"a daminɛ ka bɔ ɲɛfɛ, hali n"a y"a sɔrɔ nin masin in ma se ka da a kan pewu fɔlɔ fɛɛrɛko siratigɛ la, ka fara HE-162 caman cili kan min ka nɔgɔn, min bɛ se ka baara kɛ ka ɲɛ ani min sɔngɔ ka dɔgɔ. O masin laban ninnu dilanni tun ka nɔgɔn, wa u tun bɛ se ka da u kan fɛɛrɛko siratigɛ la ka tɛmɛ jet Messerschmites kan. Nka a ɲɛnabɔli kama, pilotiw tun ka kan ka kɛ minnu ka seko ka bon kosɛbɛ. Fɛn min nafa dɔgɔyara dɔɔnin, o ye nin yiriwali in jogo ɲumanw ye i n"a fɔ awiyɔn girinya dɔgɔyali - tɔni 1,6 dɔrɔn a cogo lankolon na, musaka dɔgɔya ani a dilanni seko ani a dilanni kɛcogo ɲuman diɲɛ kɔnɔ.
  Nka Alemaɲi ace minnu ye nin mobili in dɔn kosɛbɛ, olu y"a tanuli caman kɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, a ye se sɔrɔ Huffman ye, min tun ye piloti numuya filanan ye Marseille kɔfɛ, min tora a seko la. Komin a tɛmɛna mobili 300 binna jaabi kan, Huffman ye nɛgɛso kuruwa Knight"s Cross jaabiba sɔrɔ, ni oak buluw, npanw ani diamantw ye. A ka fɛɛrɛ minnu ye ka gɛrɛ a dan na, ka sɔrɔ ka gosi ka pan ka segin kɔ, o de ka nɔgɔn kosɛbɛ HE-162 kan. O la sa, Huffman y"a jira ko a ye kɛlɛ gɛrɛgɛrɛ dɔnbaga ŋana ye. Hali ni Marseille jaabi min sɔrɔla san 3117 - awiyɔn binna, o tɛ se ka sɔrɔ hali bi.
  Ka fara o kan, san 1944 Zanwuyekalo tile 2, nin pankurun bolila nsiirin in bɔra sankolo la, o bɛɛ n"a ta, a ye Hitler lasun, k"a hakili jigin ko Alemaɲi sɔrɔdasiw tun bɛ ka juguya, wa a jɛlen don ko Alemaɲi ka minɛn minnu fanga ka bon kosɛbɛ, olu tun bɛ tɛmɛn nɛnɛ kɔnɔ. O la, a ka kan ka fiɲɛbɔlanw di Tikhvin lamininen ma, Alemaɲi sɔrɔdasiw y"u sigi yɔrɔ min na, ka bɔnbu da dugu gɛrɛyɔrɔw bɛɛ kan.
  Tigress npogotigininw tun bɛ marifa ci duguma, superace tun bɛ ka gosi san fɛ.
  Tile fɔlɔ yɛrɛ la, Marseille ye wuli wɔɔrɔ kɛ ani ka Soviyetiki awiyɔn kɛmɛ ni kɔ ci. Tiɲɛ don, Zanwuyekalo tile 4, waati juguyara kosɛbɛ ... Nɛnɛba dɔ wulila, ani Soviyetiki sɔrɔdasiw ye dugu minɛ.
  Terminatɛri npogotigi naani kabakomaw tun b"a fɛ ka kɛlɛ kɛ ɲɔgɔn fɛ - kamankun ni kamankun. O la sa, a cɛ ka ɲi kosɛbɛ ani a bɛ mɔgɔ faga. Nɛnɛ kosɔn, u wajibiyara ka camouflage don ani ka kɛlɛ kɛ fini jɛman na.
  Ninja cɛnin Karas fana nana a dɛmɛ. Denmisɛnnin min tɛ siran, a tun tɛ siran nɛnɛ ɲɛ, a tun bɛ kɛlɛ kɛ ni suruku ye a kelen na. A ka funteni sɔrɔyɔrɔ kelenpe tun ye camouflage cream ye, o min y"a fari kɛ fin ni sokola ye, nɛnɛ min tun bɛ to ka bin, ka nbɛdaw bɛɛ datugu. Ka fara o kan, a tun bɛ nɛgɛ disiki finmanbaw ni katana npan fili kɛlɛ la. Nka, tiɲɛ na, a ye marifa ci cogo dafalen na, ani ka bɔ marifa minɛlenw na. Nka, npogotigininw fana ma fili ka baara kɛ ni marifaw ye minnu bɛ kɛ ni otomatiki ye.
  O marifa suguw bɛ tiɲɛ ka tɛmɛ marifa fitininw kan, wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko u bɛ se ka da u kan kosɛbɛ. Nka, MN-44 binkannikɛlanw, i n"a fɔ sariya, u ma Alimanw jigi tigɛ. Nɛnɛ sabanan na, Alemaɲi kɛlɛ masin tun labɛnnen don. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, hali nɛnɛba dɔ kɔnɔ, Focke-Wulf ni ME, minnu tun bɛ baara kɛ ni funteni ye, u sera ka pikiri diminnenw kɛ Soviyetiki sɔrɔdasiw la, hali ni u dan ye.
  Gerda, a bɛ marifa ci a yɛrɛ ma, k"a ɲini a kana a ɲɛsin Soviyetiki sɔrɔdasiw tun bɛ bin yɔrɔ min na. Kὲlɛden caman tùn ka dɔgɔ kosɛbɛ, sàn tan ni wolonwula walima sàn tan ni wɔɔrɔ. Senna-sɔrɔdasi in minɛna dugukolo yɛrɛyɛrɛ fɛ, ka nafolo bɛɛ lajɛlen lajɛ. Tiɲɛ na, fɛn caman tununna.
  Nka Fritz cɛma, u falen bɛ dunanw na. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la Suwɛdi, Naziw ye se sɔrɔ min na kɔsa in na kalataw la, ani nin marifatigi-yɔrɔ in bɛ Reich sabanan ka fanga kɔrɔ. Ayiwa, kaban, division fila ni brigade naani minnu bɔra Suwɛdi, olu nana ka kɛ ŋaniyajirabagaw ye. Jamana yɛrɛ kɔnɔ, ɲɔgɔnyew ni jama taamaw bɛ kɛ ka kɛlɛ ɲini. Ani u bɛ Hitler ni Karl tan ni fila ja don.
  O la, Suwɛdi ka don kɛlɛ tilennen na, o ye waati ko ye. Ɛsipaɲi ni Pɔrtigal bɛ kɛlɛ la kaban, nka u bɛ ka sɔrɔdasiw ci ka taa saheli fan fɛ. Wa sisan nɛnɛ waati u b"a ɲini ka Yɛlɛn yɔrɔ dɔ la min bɛ Kawuka kulu kɔ fɛ. A bɛ iko Berezil kɛlɛbolo labɛnnen don ka wuli ka taa Cɛma Azi, yɔrɔ min na Basmachi tɔn bɛ ka wuli kaban ni fanga kura ye.
  Nka ninnu bɛɛ ye kunnafoni fitininw ye, Vlasov divisions fana bɛ kɛlɛ la Tikhvin. Nin cɛ ninnu bɛ juguya kɛlɛ, k"a faamu ko tɔɔrɔ juguw ni jirisunba dɔ min tɛ se ka bali, o b"u makɔnɔ jɔnya la. Ani Alemaɲikaw dun? Nka, sukaro tɛ yen! U fana bɛna gɛlɛya sɔrɔ, mɔgɔ caman bɛna sa Sibiri, nka o bɛɛ n"a ta, u tɛna dulon ni danfara tɛ.
  Gerda, a kɛlen kɔ ka klip Changé, ani ka sɔrɔdasi minnu tigɛ ka jigin, n"u bɛ fini jɛmanw don - Risikaw tɛ ni camouflage finiw ye minnu bɛ se bɛɛ ma, a y"a miiri min bɛ se k"u makɔnɔ ni u minɛna ... Wa a ye nisɔndiya jira cɛnimusoya, nɛnɛba in na min bɛ se ka kɛ . Tiɲɛ don, o tuma na fɛ, Sibiri jamana na, a bɛna juguya ka tɛmɛ o kan. Nin nɛnɛ in bɛ sɔrɔ cogo min na - tasuma-fanga-minɛn funteni ka fisa yɛrɛ. Yan kungo kɔnɔ, u delila joona cɛncɛn funteniman na, u bolila sennasanbara la, nka a ma ɲɛ ten. Lɛrɛ fila-fila kɛlen kɔ bikini kɔnɔ nɛnɛ na, a y"a daminɛ ka yɛrɛyɛrɛ ani a tun ka kan ka sumaya baarakɛyɔrɔ la. O yɔrɔ la, u ka kamalennin minnu bɔra SS bataillon elite la, olu ye suw sumaya ni spruce broom gosili ye. Ayiwa, wa a tɛ kɛ dɔrɔn tiɲɛ na ni balabala ye - Aryan cɛ cɛɲiw sugandilenw bɛ yen, i mago bɛ min na!
  U bɔnɛna u ka maloya kɔrɔ la pewu, walima n"a sɔrɔla, a kɔfɛ, u ye muso macho lafiya sɔrɔ. Nka sisan u ka kan ka kɔsegin dɔɔnin - Soviyetiki sennamɔgɔw, minnu ye siraw fa ni suw ye, u gɛrɛla u gɛrɛfɛ kojugu farati la, u y"a daminɛ ka grenadew fili.
  A tun ka kan ka yɔrɔjan tigɛ walasa u kana bin sanbɛlɛ tigɛlenw jukɔrɔ.
  Magda, ye tigɛ fitinin dɔ sɔrɔ ni bɔgɔdaga ye, wa, o jaabi la, a ye marifa 8 ci segin saba kɔnɔ. Soviyetiki sɔrɔdasiw bolila ka surunya k"a sɔrɔ u ma kari, u y"u biri dɔɔnin dɔrɔn ani, klip in y"a ka mɔgɔ fagalenw sɔrɔ. A ye karitɔn 8 bɔ ani Christina. Jinɛ musoman kunsigi bilenman jugumanba y"a jira ko:
  - Ka se jagɛlɛnw ka dibi ma , an bɛ dɔnkili da !
  Nka a bɛ iko Soviyetiki sɔrɔdasiw y"a latigɛ k"a jira ko nin ye ɲɛnamaya hakilitigiya ye. Alemaɲi ka binkannikɛlan bɛ bugɔ n"a fanga bɛɛ ye, wa a bɛ iko a ka marifaw tɛ jate. Hali ni sɔrɔdasiw binna, minnu ye u yɛrɛ kisi, olu bɛ taa a fɛ ka boli, ka grenadew yɛrɛ fili, a bɛ se ka kɛ ko u bɛ se ka kɛ, hali ni o bɛ se ka kɛ ka kɔn o ɲɛ.
  Kurucɛ bɛ disiki fili ni seko ye kosɛbɛ, ka sɔrɔdasi fila walima saba tigɛ ni kelen ye. O kɔfɛ, a bɛ binkanni kɛ n"a ka npan ye, min bɛ marifaw ni marifaw tigɛ - nɔgɔya la i n"a fɔ nɛgɛso !
  Ninja cɛnin in ka dɔgɔ hali bi kosɛbɛ, a bɛ i n"a fɔ a si bɛ san tan ni kelen walima san tan ni fila la, nka a teliyalen don kosɛbɛ... U tɛ waati sɔrɔ k"a gosi walima k"u yɛrɛ lafasa. Den lamɔna ka dege kabini a bangeli, ka npanw fili den ma, ka wajibiya ka bandiw bɔ ani ka u tigɛ, ka a su jikuruw dingɛ dɔ kɔnɔ, ka misi dege kɛrɛnkɛrɛnnenw sigi. Ayiwa, ani fɛn caman wɛrɛw, ka cɛnin dɔ tigɛli kɛ saya masin lakika ye. A ba ye ninja bɔnsɔn mugan ni duurunan ye, a fa ye Sibiri jinɛmuso barikama ye, ani Soviyetiki, "Soviyetiki" fangatigiw ka hakilina jugu. Jɛnɛya ɲuman ani degeliw ni subagaya - ye cɛnin kɛ ninjaw cɛma bɛɛ la ɲuman ye. Wa tiɲɛ na, masakɛ Hirohito, walasa k"a jira Alimanw na ko u tɛ supermen coolest ye, nka ko cɛ gɛlɛnw bɛ Zapɔn, a ye cɛnin bila ka taa Alemaɲi-Soviyetiki ɲɛfɛ.
  Ani Karas (kari jɛgɛ bɛ samurai ka yɛrɛbonya n"a ka ɲɛnamaya taamasyɛn!) kɛra kɛlɛcɛ ye min ka kan.
  Misali la, n"a bolokɔnincininw ye, minnu bilennen don dɔɔnin k"a sababu kɛ lɛrɛ caman kɛli ye nɛnɛba la, a bɛ nɛgɛ disiki dɔ fili min ka fin ka tɛmɛ kunsigi kan. Wa a bɛ npan fila bolo siɲɛ kelen, walasa a ka nɔgɔn ka juguw ka jiribolo belebelebaw tigɛ. Nin den terminator in ka jugu kosɛbɛ, ko a siɲɛ fɔlɔ don Soviyetiki sɔrɔdasiw, k"a sɔrɔ u ma se ka u yɛrɛ tanga npanw ni disiki cilenw gosili kɔrɔ, u y"u biri kɔfɛ, ka siran lakika sɔrɔ.
  Npogotigininw, minnu ye klipuw Changé, u y"a daminɛ ka yeelen bɔ joona yɛrɛ, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, yɔrɔ si.
  Senna-sɔrɔdasi suw tun dalajɛlen don kuluw kɔnɔ. U tun bɛ ɲini ka nɛnɛ o yɔrɔnin bɛɛ la nɛnɛ fɛ, sɔrɔdasi wɛrɛw wulila ka wuli u kan. O cogo de la u Yɛlɛnna k'u jate Bɔ bɔnɛw la. Nka ninja donna kɛlɛ la ka segin, i n"a fɔ siran jikuruw bɔra.
  Binkanni jigitigɛlen dɔ kɛra tile kuuru bɛɛ kɔnɔ. O bɔnɛba in musaka la, Soviyetiki sɔrɔdasiw ye yɔrɔ fila-fila minɛ, ka Alimanw Gɛn ka Taa layini damadɔw la. Nka marifatigiw ka dɛmɛ barikama - Alimanjamana ka pankurunw ye bombe da nɛgɛso siraw kan waati tɛmɛnenw na, ka fɛnw bɔ u la ani ka mɔgɔ caman faga kɛlɛbolo minnu bɛ taa ɲɛ, o wajibiyara ka senna-sɔrɔdasiw ka taama jɔ waati dɔ kɔnɔ.
  Hali ni farati tun bɛ o fɛɛrɛ suguw la, pankurunw filila kɛlɛ la. A tun ka kan ka jugu kari Tikhvin kɛrɛfɛ fo Fritzw, n"u ka nafa ye fɛɛrɛ kuraw la, ka dugu bali.
  Wa nin binkanni in na, desizɔn dɔ kɛra min farati ka bon kosɛbɛ - ka baara kɛ ni IS-2 pankurun ye. Mobili min dilannen don kɛrɛnkɛrɛnnenya la i n"a fɔ bɔgɔdaga. Ikomi marifa barikama, k"a sababu kɛ a tasuma hakɛ dɔgɔyali ye ani a tasuma tiɲɛni man ɲi, a ma bɛn kosɛbɛ mɔgɔ wɛrɛw ka pankurunw kɛlɛli ma, nka, a bɛ se ka se ka laɲiniw tiɲɛ minnu tɛ kɛlɛkɛminɛnw ye.
  O la, hali ni pankurun minnu bɛ dugubaw kɔnɔ, olu ye yɛrɛfagalanw ye, i ka kan ka jɔyɔrɔw tigɛ, hali n"i ɲɛda ye.
  Mɔgɔ bi saba ni naani bɛna wuli fɔlɔ. Mobili minnu ka nɔgɔn kosɛbɛ, wa minnu tɛ belebelebaw ye, olu bolila sira surun dɔ kan ... Grenade ni Molotov cocktails sanji tun bɛ na u kan ka bɔ so sanfɛ. O kɔfɛ, gazi ni napalm tankiw minnu tun bɛ u yɛrɛ dogo, olu pɛrɛnna. Nka bɔnɛba minnu kɛra, olu ma URSS ka pankurunw bali. U, n"u bɔnɛna mobili kɛmɛ caman na, u ye dugu cɛmancɛ kari, ka don yen, u donna bugɔli ɲɔgɔn falen-falen na ni kuncɛbaya ye. Hali faustpatrons nafama minnu ye mɔgɔ bisaba ni naani kɛrɛfɛ kɛlɛkɛminɛn barikamaw tiɲɛ, olu ma Soviyetiki sɔrɔdasi lasiran.
  Panki kɛlɛbolo saba filila kɛlɛ la siɲɛ kelen. Stalin yɛrɛ y'a latigɛ ka ban ka bɔgɔdaga filanan kɛ Voronezh sira fɛ, ka da a kan a ka sebaaya latigɛlen sɔrɔ Tikhvin kan ani ka "Cradle of the Revolution" kisi. Hali ni sɛnɛfɛnw bɛ bɔ dancɛ gɛlɛn na, lɛrɛ fila-fila boli la tile kɔnɔ, Kawuka tulu bɛ tunun, wa foro kura yiriwali bɛ waati ni wari ta, hadamadenw ka nafolo minnu dɛsɛlen don kosɛbɛ Soviyetiki mansamara la kɛlɛ kosɔn ɲɛfɛla fila kan.
  Nka Tikhvin ye Leningrad joli sira ye ani ɲɛnamaya sira, wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye taamasyɛn ye min b"a jira ko Soviyetiki sɔrɔdasiw bɛ se ani u bɛ se ka se sɔrɔ fasisiw caman kan ani minnu ka marifaw ka ɲi. Donc an tɛna muɲu sɔngɔ la...
  IS-2 tanki bɛ mɔgɔ kabakoya - a fana bɛ i n"a fɔ bi saba ni naani, tourelle dɔrɔn de bɛ taa ɲɛfɛ ka tɛmɛ o kan. Tiɲɛ don, barili yɛrɛ ka bon ani a ka jan, a man kan ka suma ni T-34-76 ye, min bɛ kɛlɛyɔrɔ fanga la hali bi. Zanwuyekalo bɛɛ la, T-34-85 ka cɛsiribaw tɛna tɛmɛ kɛmɛ kan.
  Tiɲɛ min bɛ mɔgɔ kabakoya, o ye sankanso ɲɛda ka nɔgɔya ye - a ka fla ani a ma kɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye minnu ka bon kojugu.
  Crucian, min tun bɛ ka grenade misɛnninw fili tankiw la, nka u fanga ka bon kosɛbɛ, o bolila ka taa npogotigininw fɛ, ka hakilina di ko:
  - An ka IS-2 minɛ k' a boli ?
  Magda ye o hakilina in kɔkɔrɔdon:
  - Tiɲɛ don, an ka boli ! An ye kabini in to yen.
  Gerda ye cɛnin lasɔmi ko:
  - Nin tanki in kɔnɔ, masina naani bɛ yen !
  Karas ye ɲɛji cɛ npogotigininw na, k"a kɔlɔsi ko:
  - Donc a ka ɲi. Sɔɔni senna-sɔrɔdasi bɛna bin tugun, i bɛna a tigɛ ka jigin!
  Magda ye ninja cɛnin sɔgɔ.
  - Teliya terminator !
  Senkɔniw pinki tun bɛ manamana i n"a fɔ soso kamanw, karate denmisɛnnin bolila teliya la ka tɛmɛ Olɛnpi bolila ŋana kan. Walasa k"a daminɛ, a ye kuru fitinin dɔ fili ni sisi kulu ye IS siranninba in kɔnɔ. Fɛɛrɛ dɔ kɛra, sisi belebeleba dɔ bɔra. O waati kelen na, jet nɛrɛmaw jɛnsɛnna sira wɛrɛw la, ka marifatigiw fiyen.
  Karas ye senna-sɔrɔdasi damadɔ tigɛ, a panna i n"a fɔ kabakurunba min bɔra ballista dɔ la, ka wuli sankanso kan. A ye bɔgɔdaga kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ bɔ a da la, ka datugulan girinman fili kɔfɛ. O tɛmɛnen kɔ, fɛn bɛɛ ka nɔgɔn - jiginni fila-fila ni npan fila ani pankurun girinman dɔ baarakɛlaw duuru farala u kun na. A kɔfɛ, npogotigininw fana ye pan ka don, olu minnu y"u ka wuluwulu-camouflage fili, u labanna tugun ni bikini ye. Fɛn min bɛ sumaya tanki kɔnɔ ni i bɛ bolifɛn boli. Dizili motɛri min fanga ye 520 ye, o bɛ nɛgɛ sumaya kosɛbɛ. Ɔwɔ, npogotiginin sennasanbara jɛlenw bɛ mobili yɛrɛ ye ka ɲɛ kosɛbɛ ka tɛmɛ nɛnɛ sanbara kɛrɛnkɛrɛnnenw fɛ minnu senw bɛ ni lastikuw sintetiki ye minnu bɛ ni kɔkiliw ye. Alemaɲi ka quartermaster baarakɛyɔrɔ ye nɛnɛ gɛlɛnw ka ko kɛlenw jateminɛ, ka marifa kura dɔ da, nɛnɛ waati senw tɛ nɛnɛ ten ten. Wa tiɲɛ na, maloya don, Fritz ye butikiw ta minnu bɛ kɛ ni felt ye sigidamɔgɔw fɛ, k"u sama u yɛrɛ kan. Walima a sirilen bɛ wuluwuluw la.
  Karas ye Magda susu a dawolo la k'a fɔ ko:
  - Ayiwa, tanki ye i ta ye ! Ne bɛna kɛlɛ kɛ yɔrɔ min na ne bɛ mɔgɔfaga dɔn ka ɲɛ.
  Gerda ye cɛnin susu a ka waleɲumandɔn na a sennasanbara nɔgɔlen kan, a bɛ se ka wuli, k"a fɔ ko:
  - I ye kabako ye !
  Christina y"a fɔ fana ko:
  - Aryanw ka sariyasun !
  - N b'a dɔn! - Tomboy y'o fɔ ka pan ka bɔ nɛnɛ na ni panni kelen ye ka bɔ dakun tilancɛ da wulilen na ... O kɔfɛ, dakun binna ni mankan ye ... Wa npogotigininw ye sababu sɔrɔ ka kɛlɛ kɛ jugu ka marifaw kan. Wa marifa in fanga ka bon tiɲɛ na. Lev-3 min Bɔra kɔsa in na, walima i n'a fɔ a tùn bɛ Weele fana ko "Royal Lion" n'a ka kanon ye milimɛtɛrɛ 128 ye, o dɔrɔn de barika ka bon. Nka nin tanki in bɛ ɲɛfɛ hali bi ni kopi kelen ye. A jirala Nowanburukalo tile 8 seli senfɛ Fuhrer la, jinɛw tun bɛ min na. Tiɲɛ don, k"a sɔrɔ a ma kɛ fɔlɔ o seriyali la. I n"a fɔ a sira fɛ, IS-2 bɛ tɛmɛ, a ka boli fɔlɔ.
  Fɔlɔ, hali Soviyetiki pankurunw ma marifa kelen ci, a bɛ iko u y"u ka laɲini sugandi tiɲɛ na marifa la.
  Christina y"a fɔ ni nisɔndiya ye, k"a ka fɛɛrɛ tigɛli kɛ:
  - Oh, junk ... Otomatiki tɛ yan wa fɛn bɛɛ ka kan ka kɛ bolo la ...
  Gerda, min ye wulu dun k"a to a bolo sin, o y"a kɔlɔsi:
  - Wa yeli ye gali ye wa yecogo tɛ nafa ye. U tɛ se kosɛbɛ laɲiniw na.
  Magda, a magara transmission la n"a sennasanbara ye, ka kɛsu wuli, a y"a kɔlɔsi ko:
  - Wa hali bi, n'i y'a suma ni bi saba ni naani ye, ɲɛtaa dɔw bɛ yen. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, girinw jiginni ka nɔgɔn. Kabinɛ ka surun, nka ka caya walima ka dɔgɔn i bɛ se ka wuli. Marifaw ka dɔgɔ tiɲɛ na. Round mugan ni seegin...
  Gerda y"a fɔ cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  - A bɛ se ka kɛ ko a bɛ se ka marifa ci bunker hakɛ danmadɔw la, nka a jɛlen don ko a tɛ se ka kɛ tanki kɛlɛ dafalen na.
  Charlotte ye fɛn ɲuman dɔ sɔrɔ tanki kɔnɔ:
  - Nka masinw ka marifaw bɛ san fɛ ! Marifa naani bɛ se ka mɔgɔ tanga koɲuman. Wa o kɔ fɛ n ye nin "Sogo" in Lajɛ - "sɔgɔsɔgɔninjɛ" fla dɔrɔn de bɛ a kɔnɔ o mobili sugu in kama ...
  Christina, min bɛ ka motɛri teliya, o y"a jira ko:
  - O de don ! Yala nin marifa in bɛ kɛ nin pankurun girinman sugu ye min bɛ se tɔni kɛmɛ ni biwɔɔrɔ ma wa?
  Magda, i n"a fɔ panther min ye misi faga, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Kɔnɔw bɛ ŋɛɲɛ !
  Dizili motɛri gɛlɛn bɛ tanki teliya. A bɛ Se k"a Ye ko IS-2 bɛ boli siraba kan halibi, nka n"a bɛ siraba kan, a girinya-yɔrɔ min bɛ Yɛlɛma ka Taa ɲɛfɛ, o bɛna nɔ Blà. Nka foyi tɛ, ni i bɛ se ka i lafiya ani ka kuntilenna ɲuman sugandi i yɛrɛ ye ...
  Magda ye tanki ka tourelle da wuli walisa a ka se ka yeli kɛ ka ɲɛ.
  Wa IS-2 wɛrɛ filɛ nin ye, a ka ɲi ka baara kɛ ni o pankurun suguw ye ka caya. A kɔfɛ, IS saba wɛrɛw bɛ yen, nka kelen bɛ ni kanon ye min ka nɔgɔn, n"o ye milimɛtɛrɛ 85 ye. A sira fɛ, farati ka bon kosɛbɛ, o la, a bɛ se ka mobili ta a kun na, ka gosi teliya la...
  Magda y"a latigɛ ka marifa ci ka bɔ kilomɛtɛrɛ fila yɔrɔ jan na. A ye yamaruya di ni ton fitinin ye:
  - marifa ci tigitigi sankanso ɲɛda la ... Wa ... I y' a faamu !
  Mobili jɔra, o la sa, nɔgɔya si ma sɔrɔ, Gerda, min tun bɛ ka ŋunan optique jogo jugu la, n"a sɔrɔla funankɛnin minnu ma dege, olu ye o polisi, o ye barili jira. Npogotigininw ye dɛmɛ don ka doni ta bɔgɔdaga dɔ la min girinya ye kilo kelen ni tila ye. Kɛlɛcɛ blonde in y"a ɲɛda bila bɔrɔ la k"a ɲini ka mɔgɔ wɛrɛ ka mobili ye. O bɛɛ kɔfɛ, a ma deli ka marifa ci ka bɔ nin kanon in na, n"o ye modeli 1931 ye, fɔlɔ. Sebaayaba bɛ a la, nka a kɔrɔlen don, a bɛ ni porozeti ye min ɲɛ ye nɛrɛ ye, min bɛ se ka kɛ rikosɛti ye. A ka c"a la, marifa in, tiɲɛ na, a tun ma labɛn tankiw kama. Nka a bɛ ikomi, marifa min ye milimɛtɛrɛ 107 ye, n"o ye pankurun kɛlɛli ye, n"o dabɔra san 1940, o kɛra fɛn ye min tɛ se ka da a kan kojugu, wa a tun ka kan ka bila. Wa yan a ka kan ka yecogo juguw la ka bɔ mɛtɛrɛ 2000 yɔrɔ la walasa ka laɲini gosi. Ɔwɔ, wa a bɛna gɛlɛya jugu ma ka jaabi di ani ka gosi, nka ...
  Gerda ye marifa dawolo susu, ka teliya ka bɔ da la, ka nɛnɛ bolomafara dɔ ta n"a nɛnkun ye, k"a munumunu, k"a sennasanbara jɛlenw lafiɲɛ leviers kan ani ... a ye marifa ci!
  A y"a di, fo a y"a bolokɔnincininw ni a misidenw sɔgɔ, ka sisi kasa bɔ.
  The present fly in a long arc and ... IS-2 min tun bɛ taama ɲɛfɛ, o jɔra, a ye sisi daminɛ, o kɔfɛ marifa doni y"a daminɛ ka pɛrɛn ...
  Magda y"a jaabi ni nisɔndiya ye ko:
  - An ye o de di u ma ! - Wa hakilinata siratigɛ la, hakilina minnu bɛ hakili ɲagami kosɛbɛ, a y"a fara a kan. - Cɛ tɛ marifa penti , nka cɛ ka marifa don !
  Gerda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Reload (Lasegin) !
  Wa npogotigininw ye tension (janya) Kɛ... Tiɲɛ don, "Tiger" tɛ yan, u ka kan ka sumaya, nka a ka di kosɛbɛ nin cogo in na, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, jidagayɔrɔ jɔlen bɛ nɛnɛ joona. Nɛgɛ ye ɲɛminɛbaga ɲuman ye.
  Siɲɛ filanan na, Gerda ye marifa ci teliya la ani ni jigiya ye. ISw tora ka taa, wa a bɛ iko u tun ma a dɔn fɔlɔ marifaw bɛ bɔ yɔrɔ min na. Ɔwɔ, wa dabila tɛ Irisi jamana ka laadalakow la. Komin yamaruya bɛ yen ... Wa, bɔgɔdaga filanan bɛ ka laɲini kɛ kaban ni jigiya ye ...
  Gerda b"a dawolo sɔgɔsɔgɔ ani ka cikan di ko:
  Ani sabanan min bɛ yan...
  Ni kɔtigɛba ye, IS-1 naaninan ye marifa ci taama senfɛ ... Wa kabako don, a ye a gosi, hali n"a y"a sɔrɔ ka bɔ mobili lamagalen yɔrɔ jan ten, a bɛ ɲini ka kɛ ko a tɛ se ka kɛ, nka marifaw de bɛ fɛn bɛɛ latigɛ ! Nka, milimɛtɛrɛ 85 marifa janya ka bon kojugu, ka tɛmɛ don dan kan. Nka mankanba dɔ kɛra sankanso kɔnɔ ani ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw y"a don. Gerda ye "letter-package" naaninan ci jaabi la min girinya ye kilo kelen ni tila ye ... IS-1 tanki ɲɛda tilalen don ani kan oranjɛw wulila san fɛ san fɛ.
  Npogotigininw bɛ kɛlɛ kɛ ka ɲɛ... O don na, u ye hɛrɛ sɔrɔ. Nka Soviyetiki sɔrɔdasiw ka sekow tɛ bɛn ɲɔgɔn ma.
  Fritz ka cɛsiri bɛɛ n"a ta, Zanwuyekalo tile 13, bɔnɛba cɛsiribaw musaka la, Tikhvin minɛna ... Alemaɲi ka kulu danfaralenw y"a ɲini ka bɔ lamini na, kɔri dɔ sɔgɔra ka taa u fan fɛ - Alemaɲi ka kulu wɔɔrɔ o yɔrɔnin bɛɛ ni Lev pankurun sugandilenw ye, k"a ɲini ka jatigɛwale lafasali kisi.
  Cɛdennin ninja ni npogotigi naani y"u ka sira Sɔrɔ detachement (jɛkulu) danfaralen dɔ la musketeer saba ka cogo la. O ye, yɔrɔ min na a tun tɛ se ka kɛ ka yaala-yaala ni dusu ye ni kɛlɛ ye ani ka suw kan. A dabɔra cogo min na, IS-2 tun ka kan ka bila, nka sira kan, u fana ye T-34-85 pankurunba dɔ sɔrɔ k"a sɔrɔ u ma deli ka sɔrɔ, mobili min ka kan ka T-34-76 marifa kɔrɔlenw bila u nɔ na, minnu fanga tɛ se ka kɛ, donko siratigɛ la .
  O masin in kɔnɔna ni a jukɔrɔla tun bɛ o cogo kelen na, nka a tun ka bon ni marifa ye min tun ka jan ani a tun ka bon. Marifa in tun ka dɔgɔ dɔɔnin doncogo fanga la ka tɛmɛ Panther kan, o fila bɛɛ sababu bɔra a dawolo teliya dɔgɔyali la ani marifaw cogoya la. Nka hali bi danfara ma kɛ i n"a fɔ a ka bon kosɛbɛ i n"a fɔ 76 - graphique papier.
  "Tigɛ" gansan fɛ a farati ka bon kaban, "Waraba" fɛ a ma fɔlɔ - o la milimɛtɛrɛ 100 - bɛ kɔrɔta. Hali ni angle dɔ jukɔrɔ, sababu tun bɛ yen. Walima kurunba duguma yɔrɔ la, nka wuluw kɔlɔsilikɛlaw fana.
  U donna tanki kɔnɔ ka bɔ kurun kɔnɔ baarakɛlaw la. Tiɲɛ don, joli tun bɛ wuli ka bɔ a kɔnɔ. Masina yɛrɛ ye kura ye, nka marifa doni ka dɔgɔ kosɛbɛ - marifa 35 dɔrɔn. Kabinɛ in man bon kojugu, nka a ka fisa ni kɔrɔlen bi saba ni naani ye.
  Gerda y"a kɔlɔsi ko:
  - Wa nin ye komandan ka sankanso ye. O kɔrɔ ye ko an bɛ ni ɲɔgɔndan barikama ye. Sisan, Irisikaw tɛna kɛ fiyentɔw ye ten.
  Magda ye nisɔndiya jugu kɛ k"a fɔ ko:
  - Wa Risikaw tun bɛ marifa ci ka ɲɛ kaban, hali n"a yecogo tun ka jugu. Ka fara o kan, sankanso bonyalen don ani a gosili nɔgɔyara!
  Gerda ye ŋɛɲɛ kɛ ni kanba ye o ko la.
  - Ayiwa, ɔwɔ ! Nin ye gɛlɛya belebele ye an ka pankurunw kan, wa, n"a sɔrɔla, nin pankurun in masafugulan bonya! A ɲini k"a lajɛ, i k"a gosi!
  Charlotte ye dɔnkili da ko:
  - Kelen, fila, duuru ! "Tiger" bɔra ka marifa ci!
  Christina ye a ta:
  - Walasa ka T-4 kunbɛn , senw ka bon ka tɛmɛ bolow kan !
  Wa o la, u bolila ka taa pankurun dɔ kan min tun bɛ taa nɔgɔya la ka tɛmɛ IS kan ... Gerda hakili jigira cogo min na u ye Soviyetiki sennamɔgɔw gosi ni marifa naani ye. U ye tigɛ kɛ cogo bɛnnen na, wa Irisikaw yɛrɛ m"a dɔn o binkanni sugu binna u kan yɔrɔ min na. Nka fan wɛrɛ fɛ, u kɛlen kɔ ka taa, u taara binkanni in kɛ, ka grenadew fili ... Fɛn fila-fila, hali ni yɔrɔjan bɛnnen don, u wulila ka pɛrɛn ka pɛrɛn sankanso kan. Tiɲɛ don, IS milimɛtɛrɛ 100 ni 90 kɛlɛkɛminɛnw kama, o bɛ i n"a fɔ waraba ka bɔgɔdaga, nka a bɛ mankan bɔ min man di. Ɔwɔ, wa wuluw bɛ se ka tigɛ.
  O la, n tun ka kan ka motɛri daminɛ ka kɔsegin. Wa o kɔfɛ, marifaw banna. U ye sɔrɔdasi bilenman kɛmɛ ni kɔ tigɛ ka jigin.
  O saya mafiɲɛyali sugu ye Gerda minɛ Soviyetiki jamanadenw cɛma. Larabuw, n"u ka layidu talenw ye haremw ni perle masasow ye, o yɛrɛdi sugu tun tɛ u la. Nka ninnu ye Ala dɔnbaliw ye - mɔgɔ minnu dalen tɛ ɲɛnamaya kɔfɛ ani nsiirinw na minnu bɛ Edɛn nakɔw kan. Wa mun b"u bila ka kɛlɛ kɛ ni kuncɛbaya ye ten k"a sɔrɔ kɛlɛ laban ye dantigɛli ye kaban ani nin tɛ fosi ye ni mɔgɔ halakilenw ka dimi tɛ?
  O faamuyali n"a faamuyali ka gɛlɛn kosɛbɛ kosɛbɛ.
  Hali ni tiɲɛ na, caman bɛ Irisi janfacikɛlaw cɛma. "Hɔrɔnya kɛlɛbolo" Vlasov ka kalo wɔɔrɔ kɔnɔ a ye division wɔɔrɔ ani brigade 9 danfaralenw sigi senkan. Hali n"a y"a sɔrɔ, tiɲɛ na, a jɛlen don ko ka kɛ Wehrmacht sɔrɔdasi ye, o ka nɔgɔn ka tɛmɛ ka baara kɛ sanga tan ni duuru walima tan ni wɔɔrɔ ma masin na, ka ɲɛsin soldering juguba ma, nka hali bi ... Kun dɔw la, Alemaɲi ka faranfasi minnu bɔra kɛlɛden kɔrɔw la, olu tɛ ye fronts ...
  Hali ni, a sira fɛ, Alimanw man ca jɔnya la, nka Soviyetikiw ... A bɛ iko a ka ca ni miliyɔn wɔɔrɔ ni tila ye kaban. N"a sɔrɔ Vlasovite caman tun tɛ o cogo la, hali ni kasoden caman jɛnsɛnna ka taa jamana tilayɔrɔw ni kɛlɛbolow la minnu tun bɛ SS bolo. Ka fara o kan, Irisikaw yɔrɔ dɔ bilala ka taa faamaw ni masakɛw sigili la.
  Nka a mana kɛ cogo o cogo, u sera ka Tikhvin ta nin cogo in na, hali n"a y"a sɔrɔ ko waati ɲɛnabɔra ani ka bɔnbɔnw ci kosɛbɛ. Hali n"u ye sɔngɔba sara.
  Gerda ye yamaruya sɔrɔ ka marifa ci lighter bi saba ni naani la. Marifa tasuma hakɛ ka ca, o la i bɛ se ka i jigi da i yɛrɛ kan kosɛbɛ. Siɲɛ kelen, o kɔfɛ filanan, ani laban na tanki sabanan ka taa binkɛnɛ na ...
  O la sa, i ka kan ka i janto kosɛbɛ. N"o tɛ, u bɛna sɔgɔsɔgɔ yan mobili la, sankanso ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw dɔrɔn de barika bonyana ka taa a fɛ, wa o la, a bɛ ɲini ka kɛ cogo kelen na. Farikolo bɛ mɔgɔ tɔɔrɔ kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Wa Irisi pankurunw cɛma, bololabaarakɛlaw bɛ yen. Nka, pankurun min man ca i n"a fɔ IS-2 walima IS-1, barikantan tɛna bila kaso la. Wa, a cogoya sabatilen bi saba ni naani bɛ se ka kɛ ni kɛlɛcɛ nɔgɔmanw ye. Kuntigi ka sankanso sɔgɔlen fɛ, u bɛ i n"a fɔ sow dawolo, ni dawolo dawolo ye. A yɛrɛ ka nɔgɔn cogo dɔ la ka marifa laɲinilen kɛ o cɛɲi suguw la.
  Crucian nin sen in na sankanso kɔnɔ ni npogotigininw ye, a bɔra ka kɛ u ɲɛminɛbaga ye, wa a tɛ se ka npogotigininw to boji kɔnɔ. Tiɲɛ don, Magda y"a fɔ cogo bɛnnen na ko:
  - An bɛ se ka bɔ cogo o cogo, k'a sɔrɔ an ma marifa ci ani k'a sɔrɔ an ma wuli ...
  Crucian, k"a dawolo tigɛli denmisɛnninya la, k"a fɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - Ayi - marifaci tɛ, a tɛna diya !
  O bɛɛ n"a ta, Magda ye npogotigininw lasɔmi ko:
  - Tasuma da ka faga dɔrɔn ni mobili saba walima naani tɛ tɛmɛ. An ka kan ka na ni nin tanki kura in ye an ka unitw kɔnɔ a ma tiɲɛ.
  Gerda sɔnna o ma.
  - Fɔlɔ, nin ko kura in tɛ kupuw cɛma, o kɔrɔ ye ko a bɛna nafa sɔrɔ an bolo hali bi.
  Npogotigininw y'u ka ɲinini Kɛ ni dusu damadɔ ye. U ma ɲɛ kojugu, nka u ye pankurun wolonwula wɛrɛ ni kamiyɔn duuru fara u ka nafolo kan. Siɲɛ kelen, ne tun ka kan ka kɛlɛ kɛ mobili kɔfɛ walasa ka tulu minɛ walasa ka tulu don.
  Kuma surun na, fɛnɲɛnɛmakɛla jugu naani bɔra daga kɔnɔ, ka ɲini ka sa u ka marifaw tasuma fɛ. Kisi dɔrɔn a waati la walasa ka darapo kɔrɔta ni swastika-spider ye.
  Sisan u bɛ ka bɔgɔdaga tigɛ ani hali jiribolo fila-fila bɛ yen ni papiye falenfɛnw ye, minnu bɛ di kɛlɛcɛ ŋanaw ma.
  Oleg Rybachenko, min tun sɛgɛnnen don nin filimu tulonko in filɛli la, o pɛrɛnna ko:
  Mun na i bɛ ka n'a jira n na ko damned bitches bɛɛ! I bɛ se ka Irisi jamanadenw fagali lajɛ cogo di!
  . SABABU #16
  Kɛlɛ de ye sababu di Jane n"a ka kulu ma u k"u yɛrɛ sɔrɔ ɲɛnamaya kɔnɔ. O de kama, npogotigininw y"u sen don kanpaɲi na kɔrɔn fɛ ni diyanye ye. Ani mun na o tɛ kɛ? Wari ni tɔgɔba de don.
  Soviyetiki pankurunw ka kɛlɛkɛminɛnw ma Changé kosɛbɛ. Tankiba in ye T-34-85 ye hali bi. Chassis ni hull kɛlɛkɛminɛnw tora kabini san binaaninan. O dizili motɛri kɛmɛ duuru kelen in, o milimɛtɛrɛ 45 kelen in ye ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw ye minnu bɛ jɛgɛn. Lakanali barika ka dɔgɔn kurunba kɛrɛfɛyɔrɔw la, min ka gɛlɛn Alemaɲi faustpatrons ma.
  Turu belebeleba dɔrɔn de bilala, ni ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw ye milimɛtɛrɛ 90 ye ani marifa min janya ye milimɛtɛrɛ 85 ye. Tiɲɛ don, pankurun in kɔrɔla, wa farati tɛ Alemaɲikaw bolo fewu!
  Npogotiginin ninnu bɛ ka Goering-5 mobili boli, fɛn dɔ b"a la ka min sɛmɛntiya kɔfɛ. Kɛrɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw cayara ka se milimɛtɛrɛ 178 ma, ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw bɛ kɔrɔta ka se milimɛtɛrɛ 250 ma. O tanki yɛrɛ bɛ ni gazi turbine motɛri ye, wa a bɛ tubabu teliya fo kilomɛtɛrɛ 60 lɛrɛ kɔnɔ.
  Jane ye marifatigi Gringeta ɲininka ko:
  - I bɛ se ka yeli kɛ ka ɲɛ wa ?
  Sɛnɛkɛla kɛlɛcɛ y"a jaabi ni jigiya ye ko:
  - Yeli yan ka ɲi kosɛbɛ ! N bɛ fɛn bɛɛ ye!
  Manya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - An bɛna Risikaw sɔgɔsɔgɔ !
  Matilda y"a jira ni daŋaniya ye ko:
  - Ɔwɔ, an bɛna o kɛ !
  "Goering" -5 bɛ wuli, marifa bɛ daji bɔ ka bɔ projectile dɔ la. Ka bɔ Soviyetiki jamana na, bi saba ni naani bɛ sankanso kari. Npogotigininw bɛ pɛrɛn ni nisɔndiya ye. U b"a miiri tiɲɛ na ko o bɛɛ ye koba ye. Wa ko Soviyetiki pankurunw bɛ ka sa hali o bɛ diya.
  Jane ye sɔgɔsɔgɔ ni kan duman ye:
  - An bɛna bɛɛ foni ka kɛ buguri ye ... Wa Moskow bɛna kɛ an kɔrɔ !
  Nka, ikomi Alemaɲi ka pankurunba in binna minɛnw kan, a tun ka kan ka jɔ. Irisikaw tun sinsinnen don kosɛbɛ. Ani anti-tank hedgehogs caman. Artillerie bɛ marifaciw kɛ minnu bɛ baara kɛ.
  Gringeta, min dimina, a ko:
  - A bɛ kɛ nin cogo in na ... An ye bɔgɔdaga gɛlɛn dɔ sɔrɔ !
  Jane b"a jaabi ni dannaya ye min b"a jira ko:
  - Ayi, a tɛ kɛ fo sɔgɔma ... An ka operasɔn kari !
  Alemaɲi ka kɛlɛ masin jɔra dɔɔnin. Jet binkanni awiyɔnw bɔra sankolo la, ani teletankiw kɛra. A bɛ iko u tun b"a fɛ ka minɛnw tiɲɛ.
  Mobili minnu bɛ kɔrɔsi ni binkannikɛlanw ye arajo fɛ. Gazi-ci-minɛnw fana tùn bɛ Kɛ ni mobili ye. U ye kɛlɛbolo bilenman jɔyɔrɔw Blà tiɲɛ na ni tasuma ni tasuma ye.
  Gringeta y"a kɔlɔsi ni diyanyeko ye ko:
  - kɛlɛ la, nɔgɔ bɛ ka caya ka taa a fɛ, ka jagɛlɛya dɔgɔya ka taa a fɛ !
  Jane wajibiyara ka sɔn nin ma:
  - Selyavi ye ! A fɔ man di nka, an bɛ bɔnɛ cogo dɔ la!
  Gringeta ye komandan latilen:
  - Nka, anw tɛ, nka an kɛlɛɲɔgɔnw ! Foyi tɛ sisan, an ka bɔ impasse la, kɛlɛ bɛna kɛ ...
  Alemaɲi ka pankurunba ye marifa ci, hali ni foyi ma ye tiɲɛ na. Jane y"a sennasanbaraw magaya ɲɔgɔn na ani ka dɔnkili da ko:
  - An tɛ miiri jugu la - an bɛna tunun tiɲɛ na ! Bɔyɔrɔ bɛ yen ka Bɔ labirinti la, ka Bɔ 'yɔrɔ la min tɛ 'yɔrɔ ye!
  Gringeta ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni nisɔndiya ye:
  - Min nisɔndiyalen don, a bɛ ŋɛɲɛ ...
  Min b'a fɛ - a bɛna se ka ...
  Min bɛ ɲini, o bɛna sɔrɔ tuma bɛɛ!
  Malanya, min bɛ dɔnkili da ani min bɛ manamana ni a ɲinw ye, o y"a fara a kan ko:
  - Min delila ka se sɔrɔli kɛlɛ , a ka dɔnkili da an fɛ !
  Kanon in kɛra sanga damadɔ kɔnɔ, o kɔfɛ, Alemaɲi ka pankurunw taara ɲɛ o bɛɛ n"a ta. U kunbɛnna ni Soviyetiki marifaw ye, ani pankurunw kɛlɛli marifaw minnu ka ca ni tɔw ye. Nka, a y"a ye ko a jɛlen don ko fanga min bɛ don mɔgɔ kɔnɔ, o tɛ se ka kɛ. Alemaɲikaw tun bɛ ka taa ɲɛ... Milimɛtɛrɛ 203 kanonw y"a daminɛ ka marifa ci tuma min na dɔrɔn, mobili tiɲɛnen fɔlɔw bɔra Naziw fɛ.
  Jane ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dannayabaliya ye ko:
  - Matigi... nin jifilen in ka tɛmɛ n fɛ !
  Gringeta y"a fɔ ni jigiya ye ko:
  - Saya fila tɛ se ka kɛ , kelen tɛ se ka bali ! O la sa, ni fɛn dɔ bɛ yen, an bɛna ɲɛnamaya kɛ diɲɛ nata kɔnɔ!
  Malania ye ɲininkali kɛ ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  O yeelen bɛ cogo di?
  Gringeta ma kuma ni jigiya ye kojugu:
  - n hakili la a ka fisa ni an ta ye !
  Manya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi ko:
  - Ala k' fiyentɔw bali k' u ɲɛw yɛlɛ k' u kɔ tigɛli kɛ kunberew ma !
  Tiɲɛ na, Jane tun b"a yɛrɛ ɲininka o yeelen bɛ se ka kɛ mun ye. N"a sɔrɔ nin diɲɛ in ye hakilintan ye ka tɛmɛ o kan, wa a lakananen tɛ kosɛbɛ. Jane y"a cɛmancɛ wuli k"a kɔkiliw lamaga ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - nin ye sugandi ye min ka di kosɛbɛ - ka sa ka laban diɲɛ nata la ! Mun de b"an makɔnɔ yen? Yala an bɛna mɔgɔw kunbɛn yen minnu tun ka di an ye Dugukolo kan wa walima an bɛna teri kuraw sɔrɔ wa?
  Gringeta ye wulu lamaga n"a sennasanbara ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - san kɛmɛ kura bɛna kɛ , bɔnsɔn caman caman cili bɛna kɛ ... Nka mɔgɔ si tɛna ɲinɛ Lenin tɔgɔ kɔ abada !
  Ani ka ŋɛɲɛ pɛrɛn, a ka ŋɛɲɛ dibi dɔɔnin. A tun ye kɛlɛcɛ-sɛnɛkɛla ye min tun bɛ a bolokɔnincininw kɛ ni timinandiya ye a sen jɛlenw ni cɛɲiw la, wa a bolokɔnincininw tun bɛ tulon kɛ.
  Yan n ye IS-3 minɛ scope kɔnɔ ... A yɔrɔ ka jan tiɲɛ na. Bɛɛ tɛna gosi, wa n"a y"a gosi, o tuma na, projectile, min bɛ bin pike nugu la, o bɛ se ka ricochet. Nka sungurunnin tun b"a dɔn a tun bɛ min kɛ. A ye marifa ci ka ŋunuŋunu ko:
  - Kɔgɔjida la sisiw, an bɛ sɔgɔsɔgɔ ni baganw ye !
  Matilda ye dɔnkili da ka fara a kan:
  - Ani nin "Agdam", an ka minni kɛ musow ye ! Super madam ye!
  Gringeta ka bɔgɔdaga kɛra tiɲɛ ye. O bɔgɔdaga ye sankanso ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛn duguma yɔrɔ gosi, o yɔrɔ yɛrɛ la. Ani a ye nɔba bila a la k"a sɔrɔ a ma don ricochet kɔnɔ. O ye ko ye min kɛra. Ni an y"a fɔ ka jɛya, Soviyetiki pankurun duuru sara o yɔrɔnin bɛɛ. Wa tubabu musow ye dɔ fara u ka kojuguw lisɛli kan.
  Malanya ye mankanba bɔ tuma min na a ka marifaw bɛ ka ci. Cɛdennin sɔrɔdasi damadɔw tun b"a fɛ ka wuluwulu ka taa Hitler ka taknus la.
  - Nka pasaran, kana gɛrɛ cɛnin ! - A ye npogotigi cɛɲi dɔ pɛrɛn, ka marifa cilenw bɔn, tutigɛbaga jagɛlɛnw.
  Jane ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, k"a sennasanbara gansan gosi a ka kɛlɛkɛminɛnw na.
  - E, cɛdenw, cɛdenw, cɛdenw ... I barika banna ka kɛ sɔsɔlikɛla ye ! A bɛ se ka ye nin jamana dangalen in kama, i ye mɔgɔba ye kojugu!
  Wa sungurunnin min ye matigi denmuso ye, o hinɛ donna nin cɛden sennasanbaraw la, minnu sɔgɔlen don, minnu nɔgɔlen don, marifaw ye minnu sɔgɔ ni hinɛ tɛ. O bɛɛ ye dusukasi ye ani a ka gɛlɛn cogo min na.
  Gringeta ye marifa ci tugun, ka SU-100 marifa min bɛ a yɛrɛ ta, o sɔgɔ, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Wa binkɛnɛ bɛna boli ka taa buteliw di !
  Malanya y'a dawolo sɔgɔ ni kan bilenman ye, ka Koka-Kola plastiki buteli dɔ min, k'a fɔ ko :
  - Tiɲɛ don ko ! Diwɛn ni sigarɛti pake kelen di n ma!
  Matilda, ka tanki bila ɲɛfɛ ni hakilisigi ye, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Sigarɛti ye baga ye...
  Jane ye dɔnkilidacogo ta ka t"a fɛ ko:
  - O ye tiɲɛ ye, mɔgɔw b'a fɔ !
  Gringeta ye jaabi di, ka marifa ci ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  Fɛn wɛrɛ tɛ yen min ka jugu ni nikotini ye!
  Manya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Sigarɛti pake dɔ bɛ foro kɔnɔ !
  Matilda y"a fara a kan k"a jaabi, k"a sinbara bilenman sɔgɔsɔgɔ:
  Ɔwɔ, mɔgɔw b'a fɔ ko...
  Jane ye a ban ni sɔgɔsɔgɔ ye, k"a nɛnkun bɔ.
  - Nka n bɛ sigarɛti min ....
  Manya ye a ka kuma ban ni aplomb ye.
  - Wa nisɔndiyaba don !
  Npogotigininw ye ŋɛɲɛ kɛ, k"u kan janw jira, minnu ye seri ye. Jane y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - Sigarɛti de ye mɔgɔfagala ye min bɛ nafa sɔrɔ kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la kiliyan kama !
  Malania y"a fara a kan ko:
  - Sigarɛti bɛ i n"a fɔ marifa makunlen , nka a bɛ mɔgɔ faga amatɛri bolo !
  Gringeta y"a ka kanon ci k"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - Sigarɛti ye sɛgɛnlafiɲɛbɔla ye min bɛ se ka da a kan kosɛbɛ, a bɛ mɔgɔ faga tuma bɛɛ !
  Matilda ye tanki sumaya dɔɔnin kulu kan, a ye shushed:
  - Sigarɛti da ka di , nka a bɛ mɔgɔ sama ka tɛmɛ dumuni dumanw kan !
  Jane ye ninakiliba bɔ ka ŋunuŋunu ko:
  - Sigarɛti bɛ i n"a fɔ sunguru jugu, farali dɔrɔn n"a ye, o bɛ dimi ka tɛmɛ o kan kosɛbɛ !
  Gringeta ye sɔgɔsɔgɔ, ka marifa ci, ka pɛrɛn:
  - Sigarɛti, a tɛ i n"a fɔ grenade, n"a filila, a bɛ ɲɛnamaya janya !
  Npogotigininw y'u makun. U ka tanki jɔra tugun, a labanna ka don kɔdingɛ kɔnɔ. N tun ka kan ka bɔ. Kɛlɛcɛw tun bɛ siran dɔɔnin. Soviyetiki jamana ka lafasali barika ka bon kosɛbɛ.
  Jane y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - Kɛlɛ la , sira surun min bɛ taa laɲini na , o ye detour ye , wa tiɲɛ saniyalen ye nanbara jugu ye !
  Gringeta, min ye Soviyetiki kanon kari ni marifa laɲini ɲuman ye, o y"a jira ko:
  - Ni manɛwɛrɛ lamininen ye, a ka c'a la, i bɛ sira tigɛ ka taa laɲini na !
  Manya y"a ka marifa ci ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ɲɛnamaya bilennen don, nka a buluw ni joli bilenman don !
  Matilda ye dantigɛli kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ kuncɛ:
  - Kɛlɛ la, ɲɛnamaya bɛ bɔnɛ a nafa la, nka a bɛ kɔrɔ sɔrɔ !
  Npogotigininw ye kɛlɛ in tɛmɛ. U ye marifa ci, wa o waati kelen na, u ye afɔrisimuw da taama senfɛ.
  Jane ye marifa ci n"a sennasanbara ye, ka jigin:
  - Kɛlɛ bɛ i n"a fɔ kɔɲɔcɛ, janfa namara, nka a t"a to ka sɔgɔsɔgɔ !
  Gringeta ye marifa ci k"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - Kɛlɛ ye muso negetigi ye cɛw farikolo dunni na !
  Manya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi ko:
  - Kɛlɛ, i n"a fɔ kanuya, o bɛ kolo si hakɛ bɛɛ la, nka ɲɛnajɛ tɛ diya !
  Matilda y"a ye ko a bɛnnen don ka dɔ fara a kan:
  - Kɛlɛ, i n"a fɔ kɔrimuso, a sɔngɔ ka gɛlɛn, a bɛ Changé, nka a bɛ hakilijigin jagɛlɛya to a yɛrɛ la tuma bɛɛ !
  Jane ye wulu wuli n"a bolokɔnincinin cɛɲiw ye, minnu jɛlen don, ka kule:
  - Kɛlɛ tɛ i n"a fɔ sugo, dusukunnata barikamaw ye wajibi ye !
  Gringeta ye marifa ci ni nisɔndiya ye k"a jaabi ko:
  - Diɲɛ bɛ sɛgɛn ani ka lafiya, kɛlɛ ka di ani ka nisɔndiya !
  Matilda, min tun bɛ Coke min ni nisɔndiya ye, o y"a fɔ ka t"a fɛ ko:
  - Kɛlɛ ye joli ni sumaya ye, a bɛ jiribolow balo minnu bɛ jagɛlɛya bange !
  Manya ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a fɔ ko:
  - Kɛlɛ taabolo mana diya cogo o cogo, bɛɛ b'a fɛ a ka ban !
  Jane y"a senkɔniw boli marifa dalan kan tugun, ka dɔnkili da ko:
  - Kɛlɛ tɛ gafe ye , i tɛ se k' a sɔgɔsɔgɔ , i tɛ se k' a dogo i ka barajuru jukɔrɔ , i bɛ se k' a ɲagami dɔrɔn !
  Gringeta ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni kɔnɔnajɛya ye:
  - Kɛlɛ ye diinɛ ye : a bɛ fanatisimu de wajibiya, kololi, kanminɛli min tɛ ɲininkali kɛ, nka a ka ala bɛ sa tuma bɛɛ !
  Manya ye sɔgɔsɔgɔninjɛ kɛ ni dususuma ye ani k"a fɔ ko:
  - Kɛlɛ la, i n"a fɔ kasino la, farati ka bon, wa tɔnɔ ka surun !
  Matilda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Sɔrɔdasi ye mɔgɔ salen ye, nɔɔrɔ bɛ ɲinɛ, kupuw bɛ sɛgɛn, wa fagali kura daminɛ kunw dɔrɔn de tɛ se ka bɔ yen !
  Jane kumana cogo nɔgɔlen na:
  - An bɛ mɔgɔfagala mafiɲɛya, fo n'a kɛra sɔrɔdasi ye ɲɛfɛ, an bɛ son mafiɲɛya, n'a kɛra binkannikɛla ye kɛlɛyɔrɔ la siɲɛ fila !
  Gringeta ye nɛgɛso tigɛ tugun ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Sɔrɔdasi ye kɛlɛcɛ ye min ka kɛlɛkɛminɛnw bɛ jagɛlɛya ni bonya sɔrɔ ! Baron jenerali, min bɛ ni masafugulan ye : hakilijagabɔ ni hakilitigiya !
  Manya y'a fɔ ni nisɔndiya ye:
  - Sɔrɔdasi bɛ mankan bɔ ni yɛrɛbonya ye, privé bɛ mankan bɔ pejorativement !
  Matilda y"a jaabi ni hakilitigiya ye ko:
  - Fɔlɔ min bɛ binkanni na , o bɛ se ka sa , nka laban tɛna to hakili la !
  Jane ye ninakili bɔ a ka sɔgɔsɔgɔ la ko:
  - A ka fisa ka kɛ fɔlɔ ye kupuw tilali la ka tɛmɛn binkanni kan !
  Gringeta y"a fara a kan ni nisɔndiya ye ko:
  - Kɛlɛ bɛ i ko muso , cɛw dɔrɔn de bɛ duguma k' a sɔrɔ a ma kari !
  Manya y"a jaabi ni bonya ye ko:
  - Muso , a tɛ i n' a fɔ kɛlɛ , a tɛ kɔrɔtɔ ka cɛ bila da la !
  Matilda y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - Kɛlɛ , a tɛ i n' a fɔ muso , a tɛ wasa abada cɛ hakɛ min bilala !
  Jane ye levier wuli tugun n"a bolokɔnincininw ye k"a fɔ ko:
  -Kɛlɛ ye muso ye min tɛ wasa ka tɛmɛ tɔw bɛɛ kan, cɛw ka dɔgɔ a fɛ tuma bɛɛ, wa a tɛna ban muso la !
  Gringeta y"a ye ko a bɛnnen don ka nin kumasen hakilitigi in lasegin:
  - Kɛlɛ man di musow ye , nka cɛ bilali nege tɛ dɔgɔya kosɛbɛ ni marifa ye !
  Manya ye sɔgɔsɔgɔ i n"a fɔ kobra, k"a kan pinki bɔn:
  - Cɛ dɔ da , n'a sɔrɔla marifa fitinin dɔ , ka nisɔndiya , muso min dusukun ka bon !
  Matilda y"a fara a kan ni nisɔndiya sardonic ye:
  - Dusukunba, a ka c'a la, o bɛ na ni yɛrɛnafa misɛnnin ye !
  Npogotigininw ye nisɔndiya kumaw falenfalen ban, ka daminɛ k"u sinsin kɛlɛyɔrɔ kan. TA-311 binkanni-aviyɔnw tun bɛ ka pan san fɛ, minnu ye marifa ci Soviyetiki sɔrɔdasiw ka jɔyɔrɔw la. Hali ni a kɛra dɔɔnin dɔɔnin, Reich sabanan ka jɛkulu tun bɛ ka taa ɲɛ. Wa a ye waati sɔrɔ ka dumuni dɔɔnin kɛ, ka suw munumunu.
  Npogotigininw, minnu sɛgɛnnen don, u y"a daminɛ ka tulonko kɛ tugun ni afɔriw ye:
  Jane ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - kɛlɛ tɛ muso ɲɛda sɔrɔ , nka a bɛ cɛw joli bɔ yɔrɔnin kelen ka tɛmɛ muso kan !
  Gringeta ye marifa ci, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Kɛlɛ tɛ nisɔndiya lase mɔgɔ ma, nka a bɛ kɛwale juguw wasa !
  Manya ye fiyɛli kɛ k"a jaabi ko:
  - Nisɔndiya kɛlɛ la , juguw suw dɔrɔn sɔngɔ la !
  Matilda, ka dɔnkiliw lajɛ, a y"a fara a kan ko:
  - Kɛlɛ ye foro sɛnɛni ye : a bɛ balo ni suw ye , joli bɛ jigin , nka a bɛ wuli se sɔrɔli la !
  Jane ye marifa ci ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka segin.
  - se sɔrɔli bɛ falen suw ni joli kan , nka a bɛ den kɛ ni barikantan ye !
  Gringeta ye marifa ci, ka mɔgɔ bi saba ni naani tiɲɛ i n"a fɔ galasi kabakurun, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Kɛlɛ bɛ i n"a fɔ mɔgɔfagala falen, a bɛ yeelen bɔ, a bɛ sogo dun ani a kasa ka jugu !
  Malanya ye pedali ko n"a sennasanbara ye k"a pɛrɛn ko:
  - Kɛlɛ ye ɲɛtaa ba ye ani sɛgɛnba ye !
  Matilda bɛna a ta, ani a bɛna mankan bɔ cogo min na:
  - Wa kɛlɛ la , sɔrɔdasi ka ɲɛnamaya tɛ sɔngɔ la , nka a bɛ bɔ jeneraliw la ani bɔnɛ don hali dɔɔnin !
  Jane y"a bolo da boli a disi kan ka sɔgɔsɔgɔ:
  - n' i b'a fɛ hɛrɛ - ka siran bila mɔgɔ la , n' i b' a fɛ kɛlɛ - ka nisɔndiya lase !
  Gringeta y"a ta ka marifa ci, ka marifa jira n"a sennasanbara ye, ka dɔnkili da ko:
  - ŋɛɲɛ tɛ jurumu ye n' i tɛ ŋɛɲɛ ye sɔrɔdasi koɲɛw la !
  Manya ye sɔgɔsɔgɔ, ka sɔgɔsɔgɔ ni ɲɛtaa ye:
  - Kɛlɛ bɛ i n' a fɔ sɛrɛkili , setigi dɔrɔn de bɛ ŋɛɲɛ laban !
  Matilda ye tanki ɲɛminɛ, ka tutigɛbaga fila-fila sɔgɔsɔgɔ, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Kɛlɛ la , i n' a fɔ sirkusɛ la , mɔgɔfagala jugu dɔrɔn de bɛ tapi la !
  Npogotigininw ye u makun tugun. U sɛgɛnnen don ka kɛ mɔgɔ nɔgɔlenw ye. A ka c"a la, kɛlɛ man di kojugu.
  Jane y"a miiri ni dimi ye ko: Angletɛri tun y"a yɛrɛ di Alemaɲikaw ma. Hali ni tubabu ye jamana joli minɛ. Ani, o Alimanjamana ka ca kosɛbɛ dɛ! Angletɛri kɛra mansamara belebeleba ye. Nka a ma se k'a ka koloniw sɔgɔ. Reich sabanan ye Angles fanga tɛmɛn ani hali komandanw kɛra fangatigiw ye kosɛbɛ ani seko ni dɔnko.
  Wa, Naziw nana Lɔnduru tuma min na, tariku banna Angletɛri jamana na. Mansamara kura wulila, fanga tun b"a la min ɲɔgɔn ma deli ka kɛ fɔlɔ. Min ka sɔrɔdasiw bɛ baara Kɛ jamana caman ni jamana caman ye. Wa an bɛ se ka mun fɔ: Reich sabanan, k"a kamanw sɛnsɛn, ka Angletɛri bin ji la.
  Nka san binaaninan na, a kɛlen kɔ ka Faransi minɛ, Hitler ye hɛrɛ di Churchill ma ni bolomafara ye. Wa a tun ka kan ka sɔn a ma : hakili ɲuman y"a jira ko Angletɛri tɛ se ka foyi sɔrɔ kɛlɛ in na, hali hakilina ta fan fɛ, nka a bɛ bɔnɛ a la. Hitler ye fiɲɛ kɛlɛ kɛ ni Angletɛri ye ni fanga tilancɛ ye. Ni kɔseginba kɛra, a ye sɔrɔdasiw bila ka taa Afiriki. A taara Soviyetiki jamana na. Nka o bɛɛ ye balawu bila kɔfɛ dɔrɔn.
  Alimanw, minnu tun bɛ baara kɛ ni mara minɛlenw ye, olu ye fanga sɔrɔ ka kɛlɛ kɛ ɲɛ fila kan, Japon ye Amerikikaw gosi ni jigiya ye. Wa o kɔfɛ, Stalin ye janfa kɛ, ka kɛlɛ banbali dɔ kuncɛ. Angletɛri binna a gɛnɛgɛnɛ kan ani a kɛra Reich sabanan dɔ ye.
  Se caman kɛra sababu ye ka Wehrmacht nɔɔrɔ sɔrɔ min tɛ se ka se sɔrɔ. Jane n"a teriw taara Naziw ka kɛlɛbolo la ni diyanye ye - walasa ka nisɔndiya ni jɔyɔrɔw minɛ. Wa u ye se sɔrɔ fo ka se hakɛ dɔ ma.
  O la sa, mun bɛ kɛ? Sisan, u ye Fasodenɲumanya fila sɔrɔ: Alimanjamana belebele, Angletɛri fitinin.
  Jane ye Coca-Cola dɔ min ka bɔ a dawolo la ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Kanuya ni saya , ɲuman ni juguman ... Min ye senuma ye , min ye jurumu ye , mɔgɔfagalaw t' u janto !
  Gringeta ye dɔnkili da o jaabi la, ka projectile wɛrɛ ci:
  - Kanuya ni jagɛlɛya, juguya ka mara, ka sugandi, kelen dɔrɔn de dira an ma !
  Npogotigininw ye u nisɔndiya dɔɔnin. Ayiwa, tiɲɛ na, i n"a fɔ i bɛ se ka min kɛ, i k"i yɛrɛ labɛn cogo fitinin dɔ la. U ye denmisɛnw ye, u nisɔndiyalen don, u fanga ka bon, wa u ye hɛrɛ sɔrɔ kosɛbɛ. O la kɛlɛ caman ani sɔgɔsɔgɔninjɛ kelen tɛ. Fo n"a Bɔra k"u bɛna u yɛrɛ Sɔgɔsɔgɔ tanki kan.
  Manya y"a jira ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Eh, Churchill tun ka kan ka sɔn Hess ka laɲini ma, ka don kɛlɛ la ni URSS ye. O kɔfɛ, an tun bɛna dugukolo bɛɛ mara, wa a laban na, Alimanjamana tun bɛna tiɲɛ!
  Matilda ye dɔnkili da ni nisɔndiya ye:
  - Alimanjamana ka ɲi kɛlɛ la , tubabu waraba de ka fisa !
  Malania y"a jira ko:
  - Ɔwɔ, an ka waraba min bɛ bɔ Angletɛri, o de ka fisa !
  Jane y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - An bɛ sababu sɔrɔ hali bi ! Yan, Hitler bɛna sa, ani Alemaɲi Mansamara bɛna bin!
  Gringeta ye projectile dɔ ci ani a yɔrɔ dɔ sɔnna a ma:
  - A to a ka bin ! O bɛɛ kɔfɛ, u ye sogodunnaw ye, nka yala o bɛna fisaya an ma wa?
  Malanya ye filozofi ka kuma fɔ ko:
  - Kelenya cogo gɛlɛn na, a ka fisa ni ɲagami ni sloppiness ye cogo nɔgɔman na!
  Matilda y"a senkɔniw digi pedaliw kan, ka sɔgɔsɔgɔ:
  An fana bɛna kɛ Mars kan! Ani tilebɔ-yɔrɔ kɔfɛ!
  Jane y"a jaabi ni Mona Lisa ka nisɔndiya ye ko:
  - Fɔlɔ i ka kan ka cogoya kelen sigi dugukolo dugukolo kan !
  Gringeta, y"a ta ka dɔnkili da ni kɔnɔnajɛya ye:
  - Wa anw ye o fanga sugu ye , an tɛna a to a ka Changé !
  Manya y"a jira ni hakilitigiya ye ko:
  - Nka ka i to ni nugu ye , n ka kan ka n nugu yɛlɛma !
  Npogotigininw ye hɛrɛ sɔrɔ i n"a fɔ fɔlɔ. Yan u ka tanki bɛ Se bɔgɔdaga fɔlɔw ma. Wa a bɛ dugukolo kari ni wuluwuluw ye. Kɛlɛcɛw bɛ ŋɛɲɛ kɛ.
  - An bɛna u bɛɛ ta !
  Marifa dɔ sirilen bɛ wuluwuluw ni ɲɔgɔn cɛ, ani pankurun jɔra. Npogotigininw jigira mobili kɔnɔ, nka tanki tun falen don kojugu ani a tun ka suma kojugu. Ani kɛnɛma farati bɛ a la, i bɛ se ka jeni.
  Kɛlɛcɛw bolila ka taa, k"u sennasanbara jɛlenw manamana, ka dɔnkili da:
  - An ye npogotiginin frisky ye, teri ɲumanw, a ɲɛ, nka sennasanbara kan, a to u ka bugɔ, briskly scares !
  Jane bolila, a y"a kɔlɔsi ko:
  - Anw ye sankolola marifatigiw ye yan !
  Manya y"a jira ni nisɔndiya ye ko:
  - Wa sankolo la ani jiginɛ la !
  Gringeta y'a ta k'a taama a bolow kan, ka pɛrɛn:
  - Ne ye super kɛlɛcɛ ye ! Ne bɛ sigasiga bɛɛ la!
  Matilda y"a jaabi k"a sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Poyi bɛ jigin ka don Fuhrer kɔnɔ !
  Jane ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka dɔnkili da ko:
  - Gosili barika ka bon , wa Fuhrer ye sebaaya bɛɛ ye !
  Kɛlɛcɛw bolila, u sennasanbara taamana, binkannikɛlanw kan, nɛgɛ mugulen, min sumana kosɛbɛ, nɛgɛ suguya bɛɛ, ani kungolo karilen.
  Jane ye dɔnkili da ko:
  - I na ne faamu ... I na ne faamu ... I na ne faamu , i tɛna jamana wɛrɛ sɔrɔ min ka fisa ni nin ye !
  Npogotiginin ka di ka boli, n"a senw ma gɛlɛya kojugu, sira nɔgɔlen dɔ kan, ani nɔgɔw. Tiɲɛ na, o ye nisɔndiyaba ye.
  Gringeta ye dɔnkili da ko:
  - Samiya, tile bɛ yeelen bɔ sanfɛ ...
  Manya ye dɔnkili in dɛmɛ:
  - Sanfɛ... Sanfɛ !
  Matilda y"a fɔ fana ko:
  - Samiya , an yɔrɔ ka jan saya la ! Jan!
  A bɛ ye ko kɛlɛcɛw nisɔndiyara. Tiɲɛ na, a ka di kosɛbɛ ka taa ni fanga ye ten ani ka pan.
  Jane ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a fɔ ko:
  - Saya ye bɛnkan ye, tɔgɔjugu ye dafalen ye !
  Gringeta ye sen gansan kelen maga tɔ kelen na ka sɔgɔsɔgɔ:
  - An bɛna seli kɛ ! Ani ni o ye se sɔrɔ!
  Malania y"a fɔ ni sigasiga ye ko:
  - Anw walima Alemaɲi?
  Matilda ye nisɔndiya jira ka dɔnkili da ko:
  - Tasuma fagalen dɔ bɛ an makɔnɔ ...
  Jane y"a jaabi ko:
  Nka fanga t'a la...
  Gringeta ye kulekan bɔ i n"a fɔ panther:
  - Bɛɛ bɛ ni sanubɔlan danfaralen ye ...
  Malanya y"a ta, ka marifa ci, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Boshey bataillon binna kaburu kɔnɔ !
  Matilda ye kulekan bɔ ka segin a kan ko:
  "Kɛlɛbolo kuuru bɛɛ binna kaburu kɔnɔ!"
  Wa npogotigininw y"a ta k"u sɔgɔsɔgɔ ... U bɛ i n"a fɔ sow nɔgɔlenw. Ani so cute, senw ye bare, tanned.
  Jane y"a ta k"a sɔgɔsɔgɔ ni nisɔndiya ye:
  - Wa ne ye kobra ye ! Ani ne ye kobra ye! Ursi tɛ fewu!
  Gringeta ye sɔgɔsɔgɔ ka segin a kan:
  - Wa a ka di kobra ka pan ka taa sankaba la !
  Wa npogotigininw bɛna ɲɛda ta ka ɲɔgɔn gosi. Sɔgɔsɔgɔninjɛ bɛ ka bɔn ka bɔ ɲɛw la, i n"a fɔ waati sera!
  Malanya y'a ta k'a sɔgɔsɔgɔ:
  - Hitler kaput !
  Matilda y"a dɛmɛ:
  - Ani Stalin kaput !
  Jane y"a kɔkiliw lamaga ani ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - ne ye yeelen kɛlɛcɛ ye, kungosogow bɛ u gɛnɛgɛnɛ kan... Minnu bɛɛ bɛ tɔgɔjugu fɔ , ne bɛna sɔgɔsɔgɔ ka bɔ Dugukolo kan !
  Malanya y'a ta k'a pɛrɛn:
  - Wa Hitler ye naloman ye, a bɛ sigarɛti min ! A bɛ matchi sonya, a tɛ sunɔgɔ so!
  Matilda ye nisɔndiya jugu kɛ k"a ɲininka ko:
  - E hakilina ye mun ye, yala Furu bɛ ?
  Gringeta ye buguri sennatan n"a sennasanbara ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Tiɲɛ don ko ! An bɛna naani di a ma, blowjob!
  Malanya, k"a ɲɛw wuli, a y"a fɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - Oh, a ka di kosɛbɛ ka jade bere wulilen dɔ mara i da la k'a dusu sɔrɔ n'i kan ye !
  Matilda ye kumakan dɔ fɔ ni ninakili ye ko:
  - Wa a ka bon kosɛbɛ dɛ ! Ani, fɛn bɛɛ bɛna kɛ koba ye dɔrɔn!
  Npogotigininw tun bɛ pan ka taa sanfɛ ka taa a fɛ. Nka u ka tanki dilanna ani u tun ka kan ka segin. Kɛlɛcɛw wulila ka segin ka don ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Nin ye an ka tanki ye ! A bɛna kɛ mɔgɔba dɔrɔn de ye!
  Jane hakili jigira Robin Hood ka maana la yɔrɔnin kelen. Joe fitinin bɛ yen, cɛnin minɛna kaso la sherifu fɛ. Cɛdennin tɔɔrɔla: u y"a sama ka taa san fɛ jirisunba dɔ kan, a senkɔniw tobira.
  Tasuma tun bɛ ka cɛnin senkɔniw sɔgɔsɔgɔ, minnu gɛlɛyara... Jane ye wulikan sɔrɔ yan, wa a tun b"a fɛ tiɲɛ na ka cɛnimusoya kɛ. U donna yan. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la Zapɔn ninja Karas. Nin cɛnin blond in, a cɛ ka ɲi kosɛbɛ, wa a cɛ dafalen ka bon kosɛbɛ. Wa a ka di kosɛbɛ ka maga o fari saniyalen ni nɔgɔlen sugu la ni i sinw ye.
  Jane tun b"a fɛ k"a senkɔni nɔrɔ a senw cɛ, nka maloya donna a la ani a y"a hakilina Changé. Hali ni tiɲɛ na, o wale sugu ka di kosɛbɛ!
  Matigi denmuso ko:
  - Kɔgɔjida la jikuru ni tasuma diminnen kɔnɔ ! Ani tasuma diminnen, ani tasuma diminnen!
  Npogotigininw y'u ka "Goering" -5 Lasegin Soviyetiki sɔrɔdasiw ka jɔyɔrɔw la tugun. N"a sɔrɔ Stalin yɛrɛ tun bɛ siran kosɛbɛ tuma min na a ye Naziw ka ɲɛtaa dɔn. Tiɲɛ na, i tɛ se ka tunun yan cogo di. Kolosi dɔ bɛ ka girin ka na i la, nka foyi tɛ yen ka jaabi di. Bi saba ni naani, i tɛ se ka E seriyali gosi. Wa hali ka tɛmɛ o kan ka bɔ AG piramidiw la.
  Wa, a bɛ iko Stalin bɛ ka kabakoya. A dɔgɔyalenba la, i ka wulu dɔ wele i ka ladilikɛlaw ma. Mankan tɛ, kɔrɔ tɛ, ji wulibali tɛ! A bɛ iko i bɛna pɔnpew sɔrɔ!
  Jane y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - Wa Stalin, a ni Churchill tɛ kelen ye, a tun bɛ sɔn sɛbɛnw ma tuma bɛɛ ni diyanye ye ka bɔ Hitler fɛ, ka taa hɛrɛ la !
  Gringeta ye dɔnkili da ni dusu ye:
  - A fɔ n ye diɲɛ ye min ye ! U na i jaabi - tile ni fiɲɛ !
  Manya y"a fɔ ni dusu ye ko:
  - Wa an bɛna den barikamaw sɔrɔ, minnu kɛnɛman don !
  Matilda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Diɲɛ tɛ ɛkizamɛn ye, wa Hitler fana tɛ masakɛ ye !
  Jane y"a terikɛ latilen ko:
  A janya ka bon ni masakɛ ye! Ani an bɛna a sama ka bɔ dugukolo kan!
  Gringeta y'a ta k'a pɛrɛn:
  - tubabukaw ka bonya , dugukolo dɔn ! Fasisimu tiɲɛna ni npan gosili ye!
  Malanya y"a fɔ ni dusu ye ko:
  - An bɛ kanu ani ka waleɲumandɔn diɲɛ siyaw bɛɛ fɛ !
  Matilda, ni sungurunnin dɔ ka dusu ye min y"a ka kanuya fɔlɔ sɔrɔ, o y"a fara a kan ko:
  - Ne dalen b'a la , an bɛna komini senuma jɔ !
  Jane ye ŋɛɲɛ kɛ ani a y"a fɔ ko:
  - Wa Alimanw ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ , tiɲɛ na , kominisi bɛ se ka jɔ !
  Gringeta y"a ɲɛda gosi marifa da la, ka dɔnkili da ko:
  - An bɛ tulonko kɛ kominisi la, sisan an bɛna a jɔ ! Ani Stalin bɛna kɛ an ka super hero ye!
  Malanya y"a fara a kan, k"a ɲɛfɔ ko:
  - Kaburu kɔnɔ tiɲɛ na !
  Gringeta y"a jira joona ko:
  - Tiɲɛ don, sanubɔlan kɔnɔ !
  Jane y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - masakɛ mana bonya cogo o cogo , a bɛ don sanubɔlan kɔnɔ , i n' a fɔ wuludennin !
  Gringeta y"a fara a kan ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye:
  - Politikitɔn bɛ nkalon tigɛ tuma bɛɛ, a bɛ sa tiɲɛ dɔrɔn de la !
  Manya y'a senkɔniw digi k'a fɔ ko:
  - Saya tɛ tiɲɛ ye, nka saya ye namara ye !
  Matilda fana ye aphorisme dɔ bɔ:
  - masakɛw bɛ se ka fɛn bɛɛ kɛ , nka kelen tɛ, masakɛ kelen tɛ se ka kɛsu to jamana kɔnɔ !
  Jane ye tweet kɛ ko:
  - Sɔɔni ɲɛnamaya bɛna ban ....
  Gringeta ye dɛmɛ don ni aplomb ye:
  - Sɔɔni!
  Manya ye marifa ci Soviyetiki sennamɔgɔw ma, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - E, ba, ba, hinɛ denkɛ la !
  Matilda, ni gɛlɛya ye k"a ka ŋɛɲɛ bali, o y"a fɔ fana ko:
  - O bɛɛ kɔfɛ , a tun ka kan ka ɲɛnamaya , tile kelen ma kɛ fewu !
  Jane ye miiri filozofi la:
  - Bɛɛ b'a fɛ ka ɲɛnamaya kɛ ka ɲɛ , nka mɔgɔ damadɔ dɔrɔn de bɛ sa ni danbe ye !
  Gringeta y"a jaabi ni nisɔndiya ye ko:
  - Saya bɛ gɛlɛya layidu ta , fo n' a bɛ manamana ni seko ni dɔnko yeelenw ye !
  Manya ye sɔgɔsɔgɔ ni ɲinw sɔgɔsɔgɔ dimi ye:
  "Saya ɲuman ka fisa ni ɲɛnamaya jugu ye dɛ!"
  Matilda ye sɔsɔli kɛ ko:
  - A ka ɲi ka kɛ Ala ye , kungo kɔnɔ , a ka jugu jinɛ ma zone kɔnɔ !
  Gringeta y"a jira ni sɔgɔsɔgɔ baga ye:
  - Wa an ka bɔgɔdagaw banna ... Sɔn, nin ye bɔnɛba ye ! No present de annihilation!
  Jane ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye.
  - Ɲɛjirali kura ni jamanakuntigi wɛrɛw bɛna kɛ yen !
  . SABABU 17NAN
  Friedrich o don in na, Ɔkutɔburukalo tile 10, san 1947, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, nɛgɛsotigi ani sɛgɛnbali, a bolila teliya la fiɲɛ so dɔ kan min tɔgɔ ye ko Me-362. Cɛdennin ma hali sɛgɛn dulonnen dɔ ye, a nisɔndiyara kojugu, wa hali bi marifa cilen ma k"a sɔrɔ a ma fili. Su fɛ, dilanjɛkuluw, kɛrɛnkɛrɛnnenya la Amerikikaw, ye minɛn tiɲɛnenw yɔrɔ dɔ bila baara la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, "Pattonw" seginna ka wuli ni wuluwuluw ye, ka fara o kan, o masin kɛmɛ fila-fila nana baara la k'u bila ka bɔ kɔgɔji fan dɔ fɛ, nɛgɛso siraw kan minnu tiɲɛna kaban. Tiɲɛ don, partisanw y"a ɲini, nka u ye ko jugu kɛ kosɛbɛ ka tɛmɛ u delila ka kɛ cogo min na. Bandera ye Ukrayina Batka Kὲlɛ kalataw la, wa janfa ni bɔli cayara partiw ka kuluw la. Ka fara o kan, partisan mouvement ɲɛmɔgɔba, Voroshilov, banana ... Wa u ma mɔgɔ wɛrɛ ta a nɔ na a waati la ... O cogo la, fasisiw ka shock international group of the supply was quite satisfactory. Ɔwɔ, dugujukɔrɔla baarakɛla jagɛlɛnw, ani sabotɛri cɛfarinw, olu ye ɲɛtaa sɔrɔ tuma dɔw la, nka u ma tɛmɛ fɛɛrɛbɔ hakɛ kan. Ka fara o kan, jɛɲɔgɔn kura minnu y"u yɛrɛ di, olu bɔli kɛra sababu ye ka dannaya dɔgɔya kosɛbɛ URSS ka se sɔrɔli la, wa o kɛra sababu ye ka mɔgɔw yɛrɛyɛrɛ, kɛnɛ kan walima hali dogo la, ka taa Naziw fan fɛ.
  Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, mɔgɔ minnu bɔra yen, olu hakɛ cayara Kraikov ka kɛlɛbolo bilenmanw ni Pologne kɛlɛbolow cɛma. Polognekaw, minnu dalen bɛ Naziw ka layidu talenw na ani kɛrɛnkɛrɛnnenya la Tlebi kapitaliw, olu ye u jate kosɛbɛ mansamara belebele dɔ dabɔli la kɔrɔn fɛ, Irisi musakaw la! A bɛɛ tɛ tiɲɛ na, Pologne kominisiw tora kantigiya la Soviyetikiw fɛ, nka politiki numan tɔw ... Liberalw kɛrɛnkɛrɛnnenya la, dannaya tɛ minnu na ... O la, Pologne unitw y"a daminɛ ka u yɛrɛ di Moskow Bulge kan a bɛ se ka fɔ ko o yɔrɔnin bɛɛ la kabini san offensive ... A nisondiyalen don k' u tun man ca wa o ma nɔba bila kɛlɛ taabolo la fɔlɔ .
  Friedrich yɛrɛ ye bɔli fɔlɔ fila-fila Kɛ, k"a yɛrɛ Bɔ piloti tɔw la. A y"a ye ko jugu tun tɛ Naziw ka jamakulu kunbɛn ni tasuma ye tugun ten, wa a bɛ se ka fɔ ko minɛnw yɔrɔ si tun tɛ yen tankiw ka jirisunw sira kan. Nka Soviyetiki sɔrɔdasiw ye kɛlɛ kɛ kosɛbɛ. Senna-sɔrɔdasi ma marifa ci k"a ɲini, k"a to pankurunw ka da tugu, k"u siraw walima grenade kulu dɔ tiɲɛ, walima k"u tasuma don ni buteliw ye minnu bɛ se ka jeni.
  Terminator cɛden basigilen ye dɔ fara a ka jate kan, k"a sababu kɛ Soviyetiki marifaw ye. Ka fara o kan, ka marifa ci ka bɔ awiyɔn tilennen na, k"i yɛrɛ tanga waati bɔnɛ ma ka ɲɛsin jikuru ma. Tiɲɛ don, pankurun damadɔ minnu tun bɛ lamini na, olu fana tiɲɛna. URSS ka awiyɔnw ye wale kɛ k"a sɔrɔ u ma baara kɛ. Sɔgɔma yɛrɛ la, U-2 awiyɔn wolonwula dɔrɔn de bɔra kɛnɛ kan, o kɔfɛ, Lagga naani bɔra. A bɛɛ lajɛlen na, Friedrich ye baro surun kɛ n"u ye, a ye bɔgɔdaga digi nɔgɔya la ... Wa o kɔfɛ, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ!
  Komin u ye kɛlɛyɔrɔ minnu barika dɔgɔyara kaban, olu damatɛmɛ, Nazi pankurunw girinna ka taa a fɛ ka foro tigɛ ka don bɔgɔdaga kɔnɔ ... Nka, pankurun kɛlɛli kɔw ni jirisunw fana sɔrɔla nin lafasalitɔn wɔɔrɔnan na kaban ani a yɔrɔ dɔ la duurunan (u bɛɛ lajɛlen tun ye 8 ye ). Soviyetiki marifatigiw siranna ani u y"a daminɛ ka marifa ci ka bɔ yɔrɔ jan. Naziw ka marifatigiw tun ye hinɛbaliya ye, ani awiyɔnw .... Fɔlɔ, i n"a fɔ patinage-yɔrɔ, fɛn bɛɛ tun tigɛra. Ayiwa, Friedrich, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, a bɛ bɛɛ ɲɛfɛ, a teliyalen don ani a ka nɛnɛ. Yɛlɛma donna sɔrɔdasiw sigili la, Pattonw ni marifa barikamaw ye kari ka taa ɲɛfɛ. Desizɔn fangama min kɛra walasa ka bɔnɛw dɔgɔya kamikaze sennamɔgɔw fɛ minnu b"u yɛrɛ saraka nka u t"a fɛ k"u yɛrɛ di...
  Friedrich ye bɔli sabanan kɛ n"a terimuso Helga ye. Yan, u siɲɛ fɔlɔ don ka Soviyetiki awiyɔn kuluba dɔ kunbɛn min ka ca walima min ka dɔgɔ. U dɔw la, hali Br-3 duuru (u sɔgɔra yɔrɔ min na) tun bɛ yen. A ka c"a la, nka URSS ka bɔnbɔnw y"u kɔ Dòn Alemaɲi ka asɛw yelen kɔ o yɔrɔnin bɛɛ, kὲlɛcɛw girinna k"u Kùnbɛn.
  Friedrich ye mobili minnu tun b"a fɛ ka gɛrɛ u la, olu ye marifa ci ni joli nɛnɛ ye. O la, ace dɔ ni URSS ka cɛfarin dolow dɔ bɛ fuselage kan. Nka, kɛlɛcɛ ŋana dɔ y"a ɲini ka don sankaba kɔnɔ, nka ka ɲɛsin waraba dɔ ma i n"a fɔ Friedrich Bismarck, a kɛra ko jugu ye dɔrɔn. Terminatɛri cɛnin, k"a sɔrɔ a ma tunun, a ye kɛlɛcɛ bi saba ni wɔɔrɔ ni binkannikɛla naani bin siɲɛ kelen, k"a yɛrɛ wuli, ka wajibiya, ka boli bɔnbɔnw nɔfɛ.
  Nka yan, Friedrich y"a ye ko a ka mobili ma kɔrɔtɔ ten, wa a ma kilomɛtɛrɛ 740 jateminɛlenw gosi hali ni motɛri jagoyalen ye. O kun jɛlen don, Friedrich ka milimɛtɛrɛ 30 kanon Mr-108 bilala Mr-103 nɔ na, min, ni a daminɛ na, a ka fɛnɲɛnamafagalan teliya ye mɛtɛrɛ 960 ye segin kɔnɔ, u bɛ don pankurunw sanfɛla la ka ɲɛ kosɛbɛ ani jugu kɛlɛcɛw ka bɔ yɔrɔ jan kosɛbɛ, nka a bɛ se ka kɛ ko a girinya bɛ se siɲɛ kelen ni tila ma, wa a ka dɔgɔ ni tasuma hakɛ ye min bɛ se 420 ma miniti kɔnɔ (nka, a ka c"a la, Friedrich tun ka di a ye kosɛbɛ, ka bin sɛgɛn na, ka gosi ni marifa kelen ye!). Ɔwɔ, wa marifaw doni cayara kɛrɛnkɛrɛnnenya la Friedrich fɛ. O la sa, a tun man nɔgɔ ka bɔnbɔnw minɛ. He-362 nimble damadɔw tɛmɛna ace jagɛlɛn, kamalennin kan. U binna i n"a fɔ sanbɛlɛ sɛnɛfɛnw kan, ka Soviyetiki mɔbiliw mugumugu ani k"u tɔɔrɔ. Ka fara o kan, Br-3, i n"a fɔ a bɛ taa dɔɔnin dɔɔnin ani a ka marifa man ɲi, o kɛra fɛn nɔgɔman ye terrorisme (jatigɛwalekɛlaw) bolilaw bolo. Frederick tun mɔna kaban seli laban na, nka a ye yɔrɔ tan ni fila wɛrɛw ban, ka bi duuru gosi. Nka, cɛnin ma se k"a ka jatebɔ fɔlɔ kɛ, n"o ye mobili kɛmɛ fila ni bi duuru ni saba ye.
  Friedrich seginna ni dusu ye a ni kɔnɔ. A ye se sɔrɔ ani a bɛ ka se sɔrɔ! Wa, a ka janfa miiriliw banna pewu. Kamalennin yɛrɛ y'a fɔ a yɛrɛ kɔnɔ ko:
  - Wa mun na nin ɲɛngoya ninnu ! So ye i teriw ni i denw bɛ lamɔ yɔrɔ min na! Wa URSS tɛ Fasokanw ye, nka jamanaw ka kasobon don!
  Helga ye nin kumaw mɛn, nka, a ma u kɔrɔ lakika faamu, a y"a jira ko:
  - I bɛ tiɲɛ fɔ ! Ani, an bɛna denw sɔrɔ sɔɔni! Hali ni, n t"a fɛ ka kɔnɔbara sɔrɔ, k"a sɔrɔ o kɛlɛ sugu bɛ yen hali bi!
  Friedrich ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - A bɛ bɔ Sebaayabɛɛtigi Ala sago de la. Nka, Pape ni duguba damadɔ bɛ an fan fɛ!
  Sortie naaninan min kɛra binkanni kan, jet-powered Fokken-Wulf-5 jiginna ka kɛ marifa ɲinini ye, bawo pankurun fila dɔrɔn de minɛna. Nka kɔrɔbɔli lakika tun ka kan ka na fɔlɔ.
  Rotmistrov ka Garadiw ka pankurun duurunan kɛlɛbolo ye jukɔrɔla tigɛli dafa ka taa Krasnogvardeisky yɔrɔ la. Nka, a ma se ka kɛ ka kabako dafalen sɔrɔ. Naziw ka sɛgɛsɛgɛlikɛlaw ka awiyɔnw ye pankurunba caman taamacogo sɛbɛn, wa Naziw ye teliya ka fɛɛrɛw tigɛ. SS Panzer kɛlɛbolo 2nan ka SS kulu kɛmɛ duuru ɲɔgɔn, ka fara mobili kɛmɛ fila kan ka bɔ strategic reserve la, olu bɔra ka na ka pankurun kɛmɛ kɔnɔntɔn ni bi duuru ni marifaw kunbɛn minnu bɛ se ka boli u yɛrɛ ye, minnu barika bonyana ni Rotmistrov bolokɔnincinin bɔgɔdaga reservew ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, kɛlɛ in daminɛna foro la, Pervomaisky jɛkulu ka foro kɛrɛfɛ, Alemaɲi ka grenadew ni marifaw tun bɛ yɔrɔ min na layini minɛlen kan.
  Friedrich ni Alemaɲi ace ɲumanw welera walasa ka dugukolo ni fiɲɛ ka bɔnɛba dɔ kɛlɛ.
  Lieutenant général Rotmistrov, min tun ye Stalingrad kɛlɛ cɛfarin ye, o ye yamaruya in kɛ min bɔra sɔrɔdasi kuntigiba yɛrɛ fɛ, a dalen tun b"a la tiɲɛ na ko kɛlɛ min kɛra Moskow kɛrɛfɛ, o ma tunun fɔlɔ. Fanga tun b"a bolo, jigiya tun bɛ ka yeelen bɔ ko URSS tun ye min bɔnɛna a la ka kɔrɔ, o bɛna o sɔrɔ kokura. Nka, kolon in, min tun bɛ taa a yɛrɛ ka fanga kɔrɔ, a tun bɛ ka wuli ka ɲɛ. O sababu dɔ ye nege ye ka i yɛrɛ tanga Reich sabanan ka sɛgɛsɛgɛli-aviyɔnw ma, ni taama in kuntaala wɛrɛ kɛra nɛgɛsira tiɲɛni fɛ k"a sababu kɛ jugu ka awiyɔnw ka nɔ bilali ye.
  Bɔnba-bɔnbaw ye pankurunba dɔw wajibiya ka kilomɛtɛrɛ kɛmɛ caman taama u yɛrɛ ka fanga kɔrɔ. Ka fara o kan, taama in teliya tun ka bon kosɛbɛ ... Ni an y"a jateminɛ ko pankurunw ka ɲɔgɔndan dɔw kɛra, mobili dɔw sera ka filɛriw falen, k"a sɔrɔ dɔw, a kɔfɛ, suguya kɔrɔw, n"o ye transmission dafalenw ye, olu ye dizili motɛriw sumaya.
  K"a sababu kɛ juguw ka awiyɔnw ka binkanni jugu n"u ka bɔnɛba ye, shock kɛlɛbolo duurunan tun yɔrɔ ka jan kosɛbɛ ɲɛfɛla la wa o ye nɛgɛso in wajibiya ka taa ka bɔ wula fɛ fo sɔgɔma.
  Nazi kulu dɔ min tun ka surun kosɛbɛ, o tun bɛ Rotmistrov makɔnɔ kaban. Ka sɔn pankurunw hakɛ bɛɛ lajɛlen na, Naziw tun ka fisa ni tɔw ye u ka jogo la: u tun bɛ ni "Panthers" -5 ani "Tigers" -5 kɛmɛ ni tila ɲɔgɔn ye, ka fara "Goerings" L tan ni fila kan (Angilɛsi mobili minnu janya ye mɛtɛrɛ 17 ye marifaw, minnu doncogo fanga bɛ bɛn marifa "Panthers"), E-50, AG-50 ani "Patton" ma. Superferdinanda pankurun tiɲɛbagaw tun bɛ sira kan hali bi.
  Tiɲɛ don, a tun ka fisa ka bin Naziw kan jamaba kan, nka Zhukov sirannin ye Rotmistrov kɔrɔtɔ kojugu, a siranna tiɲɛ na ko Naziw bɛna fɛɛrɛw tigɛ ni fanga ye. Nka, a kɛra kaban...
  Nka yan, Soviyetiki sɔrɔdasiw tun bɛ ni trump card kelen ye - nin tun ye fiɲɛ datugulan jugu ye ... Avionw ye Ural sira ni rate reserve fila bɛɛ bɔ yen, hali degeliw bolifɛnw, ani minɛnw, u filila kɛlɛ la k"a ɲɛsin u lajɛyɔrɔ ma . O kɛra sababu ye ka kininbolo ni kɔfɛla kari, fasisiw ka jirisunba min tun girinna ka taa ɲɛfɛ kosɛbɛ.
  Jenerali Gota, ani komandan wɛrɛw, kaban, Moskow baara bolodalen baro fɔlɔw senfɛ, u y"a miiri ko tiɲɛ na, Krasnogvardeysk bɛna kɛ pankurun kɛlɛyɔrɔ ye ni Soviyetiki sɔrɔdasiw ka kɛlɛbolo ye, o kɔrɔ ye ko i ka kan ka datugulan sɔrɔ fɛɛrɛ.
  Alemaɲi ka awiyɔn kɛrɛnkɛrɛnnenw, kɛrɛnkɛrɛnnenya la Xe-362, ye fiɲɛbɔyɔrɔ kɔlɔsi, fo kɛlɛ min kɛra Krasnogvardeisky kan, o tun ka kan ka kɛ pankurunba dɔrɔn tɛ, nka diɲɛ kɛlɛba filanan fana ka fiɲɛ kɛlɛba ye!
  Friedrich welera ka jugu kɛlɛ, ale ye Luftwaffe ka ace ɲuman ye, fiɲɛ kɛlɛw masakɛ tun ye Reich sabanan ka sebaaya taamasyɛn ye. Wa a kɛrɛfɛ, walima a bɛ ɲini ka kɛ a kɛrɛfɛ kinin fɛ, binkanni kan, wa o la kɛrɛnkɛrɛnnenya la fanga caman caman cili Fokken-Wulf-5 la, Helga girinna.
  Cɛdennin yɛrɛ ye dɔnkili da ko:
  - Dolow kurunw kan an bɛ boli ka tɛmɛn jikuruw fɛ ! Quarks bɛ ka fomu kɛ ether vortices kɔnɔ!
  Helga y"a jira ko:
  - Danfɛn bilenmanw, Hook bɛna kɛ aw la ! Ka ɲɛsin dugujukɔrɔla jahanama diɲɛ denmisɛnw ma!
  Friedrich ye ŋɛɲɛ kɛ k"a ka fɛn duman fɔ:
  - Ayiwa, ka bɔ kuru la ! Saya mɛlɛkɛ, i ka a fiyɛ dɔrɔn walasa a ka bɔ kɛnɛ kan! A bɛna scum bɛɛ tigɛ ka kɛ pieces ass ye!
  Helga ye sɔgɔsɔgɔ kɛ o jaabi la.
  - Ayiwa, i ye hakilitigi ye !
  Friedrich tun bɛ hami dɔɔnin a ka awiyɔnw girinya bonya la, jɛɲɔgɔnya min bɛ ni marifa janw sigili ye ani marifaw caya. O bɛɛ kɔfɛ, milimɛtɛrɛ 30 kanon ka projectile, min girinya ka bon siɲɛ saba ka tɛmɛ milimɛtɛrɛ 20 kanon kan, wa laala a fanga ka bon siɲɛ naani tiɲɛni fanga siratigɛ la, o ye diɲɛ bɛɛ ka marifa ye min bɛrɛbɛnna ka kɛlɛkɛminɛnw ta u fila bɛɛ la planete ani fiɲɛ kɔnɔ! Ace kamalennin yɛrɛ tun b"a fɛ ka marifaw dabila, k"u ka marifa belebele naani bɔ, nka ... Helga y"a sɔsɔ ka kɔn wuluwulu ɲɛ:
  - O bɛɛ kɔ fɛ, a bɛ Se ka Nà kὲlɛ surun na. A ka fisa ka nin trump card in mara ...
  - A bɛ se ka kɛ Force Majeure ni "shooter" fila ye ! Friedrich ye tigɛ surun kɛ. Ne fɛ, min ka kan ka marifa ci ka jigin kɛrɛfɛ - o de bɛ se. Kuma bɛɛ la, n hakili la, marifa-ci-minɛnw tɛ kɛ yan.
  Helga ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni nisɔndiya ye ani a ye cɛnin kɔ gosi.
  - Bɛɛ tɛ, bɔnɛ ye, kɛlɛcɛw ye minnu tɛ se ka se sɔrɔ i n"a fɔ e ! Aces caman ye daminɛbagaw ye hali bi, u mago bɛ tasuma dense caman na walasa ka se ka ...
  Friedrich y"a sɔsɔ cogo bɛnnen na ko:
  - Mobili sɔngɔ gɛlɛn min bɛ i n"a fɔ ME-362 U, o tɛna di piloti daminɛbaga ma. Nin kɛlɛcɛ in ye aces de ta ye.
  Helga, sanni a ka jaabi di, a bolila ka don a ka kɛlɛcɛ-avion kɔnɔ, a senw bɛ ka wuli, a farilankolon, a senw ye pinki ye. Ani mun wɛrɛ ka kan ka kɛ, kɔrɔtɔko weleli mankan bɔra.
  Friedrich diyara kosɛbɛ k"a ye ko a ye marifakisɛ fila bɔ minnu ka jugu kosɛbɛ, o masin belebeleba in daminɛna nɔgɔya la, ani teliya cayara, ani kamanw nɔgɔyali ye manɛw kɛcogo ɲɛ. Hali ni marifaciyɔrɔw yɛrɛ tun datugulen don ni fairingw ye, u dɔgɔyali ye dɔ fara kosɛbɛ mobili ka aerodynamique kan. Hali n"a y"a sɔrɔ Me-362 bɛ aerodynamique (fiɲɛ-yɔrɔ) jogo ta fan fɛ, hali bi a tɛ se ka suma ni piston motɛriw ye, o cogo de ye diɲɛ bɛɛ ka kɛlɛ so ye.
  Dugujukɔrɔ, jiri minnu man ca, forow bɛ yeelen bɔ ... Tile ka suma wa a bɛ i n"a fɔ kɛlɛ tɛna nɔgɔya. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Irisilakaw, minnu bɛ ka dɛsɛ nin kɛlɛba in na. Yan, kinin fɛ ani duguma dɔɔnin, kɔnɔw ka kulu dɔ bɛ ka pan ... Sagakuluba dɔ, wa kɔnɔ dɔw ka bon kosɛbɛ... Taamaʃyɛn jugu dɔ, kɔnɔw bɛ fara kɛlɛ bɛɛ kan, nin diɲɛ jugu in min tɛ dusukunnataw la. I n"a fɔ Boyarsky ye dɔnkili da cogo min na o fɔlisen tɔgɔba in na:
  - Nka mun na ! A tɛ se ka kɛ ka ɲɛnamaya kɛ hakili la! Nka mun na - ɲɛnamaya tɛ foyi kalan an na !
  Nin ye fariyako ye, fariyako ani fariyako caman wɛrɛw! Juguya, juguya ani juguya siɲɛ kelen kokura ka jamana siman!
  A bɛ iko kɔnɔw ka kulu tɛ ban, u bɛ tan ni ba kɛmɛ na, wa u bɛ sɔgɔsɔgɔ fo hali kabini min datugulen don ni hermetique ye, i bɛ se ka mɛnni mɛn. Friedrich ye Helga ɲininka arajo fɛ ko:
  - An bɛ se k'u gosi ni masinw ye wa ?
  Ace sungurunnin ye sɔsɔli kɛ:
  - Ka na kɛ! Marifa bɛɛ bɛ jate yan!
  Friedrich ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Mun bɛ se ka kɛ kosɛbɛ ! Masakɛ min bɛ masasigilan jukɔrɔ, a dalen bɛ bɔrɔ dɔ kɔnɔ min kɔnɔ.
  Ka bɔ wulu kulu dɔ kɔfɛ, Soviyetiki awiyɔn kulu fɔlɔ barika banna ka pan ka bɔ. U ye ɲɔgɔn Sɔrɔ fɔlɔ Salamadenw fɛ. Tɔnɔw Kɛra fàn fla bɛɛ fɛ, Irisila caman Fàgara. Friedrich ye marifa ci kɔfɛ ani a ye mobili 8 dɔrɔn de ci. Nka hali bi o ye daminɛ jugu ye. Nka Alemaɲi "Salamanders" -3 fila-fila binna, ka fara Me-262 kan, a ma jɛya cogo min na a sera ka tɛmɛn bɛɛ ɲɛ.
  Nka, ko kunba tun ka kan ka na fɔlɔ. Kɔnɔw ka kulu banna, Alemaɲi awiyɔn bolilaw panna ka bɔ yɔrɔ la Krasnogvardeisky foro sanfɛ ka daminɛ.
  Kɛlɛbolo bɛɛ girinna ka taa Alemaɲi ka kɛlɛbolo fan fɛ, wa yan, tiɲɛ na, awiyɔn tun bɛ yen ka bɔ URSS ka fiɲɛ kɛlɛbolo caman na. Avion suguya bɛɛ ka kɛlɛboloba dɔ, nka min ka ca ni bɛɛ ye, o tun ye Yakov ye ani Laggs min tun ka dɔgɔ dɔɔnin.
  Friedrich ye marifa ci ka bɔ yɔrɔ jan na min ka ca ni kilomɛtɛrɛ wɔɔrɔ ye. A y"a yɛrɛ Dòn kungo kɔnɔna na tugun, n"i ma laɲini Kɛ, wa i bolokɔnincininw bɛɛ bɛ digi u yɛrɛma. Ni jateminɛ, miirili si tɛ yen tugun, farikolo bɛ i n"a fɔ i ta, nka i bɛ i n"a fɔ fanga dɔnbaliw ka marifatigi kaban ... O kɔrɔ ye ko farisogo tɛ i ta ye, nka dugujukɔrɔla hakili don - fanga nɔgɔlenw, fanga juguw ...
  Ayiwa, ani terminator cɛnin kun na, dɔnkili in mankan hakɛ min na:
  Teriw ka kulu kɔnɔ, nka o waati kelen na, u kelen na, .
  Tɔɔrɔ jɔnya la, dusukasi haminankow!
  An ka diɲɛ sɛgɛnnen don kosɛbɛ kɔrɔfɔli la, .
  Yɔrɔba ni cɛɲi si tɛ ye!
  I ye an bila min - jinɛ jugu jugu?
  Ni jinɛ jugu ye kɛlɛbolo wuli!
  An ɲinini, tiɲɛ don, sɔrɔdasi nɔɔrɔ, .
  Hali ni ne ni ye paraziti jugu ye!
  
  O lankolonya sugu la hakili min bɛ ka sa
  Kɔgɔjida lamini na i tɛ se ka sira ye!
  Ani saya, nin bere in ka kɛ musokɔrɔba hinɛbali ye,
  Mun bɛ takasi lajɛ Rus senuma kɔnɔ!
  
  Faamuyali nɔgɔman tɛ yeelen bɔ, .
  Bɛɛ bɛ ɛntɛrinɛti kan, fanga dan tɛ min na!
  Dugukolo kan sigiyɔrɔ nege, .
  Degunnen ni dumuni duman, nisɔndiya, nisɔndiya!
  
  Nka siniɲɛsigi y'a denkɛ bila kɛlɛ la,
  Yɔrɔ min na an tun ka kan ka ɲinɛ hɛrɛ kɔ!
  Wajibi tɛ ka Sitanɛ danga o ko la, .
  An tun t"a fɛ foyi wɛrɛ ka kɛ!
  
  Avion kɔnɔ n ye fiɲɛba tigɛ, .
  Ka namara kɛ, ani jaabi ye masafugulan ye!
  Aw ka da a la, Fasodenɲumanya kɛlɛcɛ ma sa, .
  An ka sudon taama kɛ ka ɲɛsin sɔgɔsɔgɔninjɛ ma!
  
  Jugu ka ca, a barika ka bon, .
  Mobiliw, kɛlɛcɛw, misiriw!
  An bɛna Wehrmacht jahanama kari ka kɛ fɛnw ye,
  Irisi jamana ka wale ɲumanw bɛna dɔnkili da!
  A bɛna na Dugukolo kan, ne dalen b"a la ko kominisi, .
  An bɛna ɲɛnamaya kɛ nisɔndiya la - ne b"a dɔn tiɲɛ na!
  Mɔgɔ fagabaga bɛna sɔgɔsɔgɔ - fasisiw, .
  Se bɛna kɛ ɲumanya la, Mɛkalo yeelen!
  
  Fasodenɲumanya, boli teliya, .
  O ye ɲɛnamaya senuma di an ma!
  Fasokanw ka dɔnkili bɛ dɔnkili da an dusukun na, .
  O bɛɛ kɔfɛ, ne bɛ kɛlɛ kɛ kosɛbɛ a kosɔn!
  
  Wa waati, ne dalen b"a la ko kɛnɛya, o bɛna se, .
  Mɔgɔfaga tɛna kɛ, kɔrɔya bɛna halaki ka don dingɛ dunba kɔnɔ!
  A suguya bɛna yiriwa ni dan tɛ, .
  Sanfɛla bɛna kɔrɔtɔ layiniw ka seko ni dɔnko la!
  
  Wa walasa an ka se k"o waati gɛrɛ ɲɔgɔn na;
  I ka kan ka kɛlɛ kɛ i n"a fɔ Rus ka sɔrɔdasi!
  Walasa a ka se mɔgɔ bɛɛ ma min tɛ moron ye,
  Ko Irisikaw bɛ kɛlɛ kɛcogo dɔn tuma bɛɛ!
  Faso kanu dɔnkili ɲuman dɔ tun bɛ Friedrich kun na, nka janfa bolow ni senw ye o kɔfɛko kɛ. O kɔrɔ ye ko u ye marifa ci Soviyetiki awiyɔn suguya bɛɛ ma ani u suguya bɛɛ. Soviyetiki pilotiw y"a ɲini ka gɛrɛ ka binkɛnɛ dɔ daminɛ ... Volka, a kɛlen kɔ ka mobili bi duuru ni kɔ ci taama senfɛ, a ye wuli ka wuli ka a yɛrɛ tanga marifaciw ni ramming attempt ma (a ye nin kamikaze in tigɛ ni machine-gun short bursts ye) . O kɔfɛ, ace kamalennin ka awiyɔn jiginna, wa k"a sɔrɔ a bɛ kɛlɛ-trance (kɛlɛ-trance) la, cɛnin ye fiɲɛ marifa caman di. Soviyetiki kɛlɛcɛ damadɔw tigɛra kosɛbɛ ka bɔ kɔfɛ.
  Yan, Friedrich tun bɛ ɲini k"a yɛrɛ sɔgɔ, nka a sera ka sɛgɛn ka don tasuma sira la, ka t"a fɛ ka kɛlɛɲɔgɔnw halaki. Nin sen in na, motɛri fila-fila "Pawns" Kɛra a ka 'kùnnafoni-falen-falen ye. Aphorisme dɔ ye yeli kɛ cɛdenw kun na (pawns tɛ nuts fana ye, future queens!). Helga ye sɔgɔsɔgɔ kɛ a ka arajo kɔnɔ.
  - E, ba kanulen ! U bɛ digi cogo min na!
  Friedrich, min tun bɛ ka lupu salen dɔ kɛ min ma ban, o ye Soviyetiki kɛlɛcɛw tigɛ ka bɔ yɔrɔ jan, k"a ɲini ka taa Helga kɔfɛ. U dɔ "Shopkeeper" (Lagg-5), tun bɛ ni dolow bilenmanba dɔ ye fuselage kan ... O la URSS ka cɛfarin. Npogotiginin yɛrɛ, Fokken-Wulf ka binkanni caman cili kan, a ye marifa ci Rotmistrov kɛlɛbolo ka pankurunw ma minnu tun bɛ ka taa ɲɛ Alimanw ka jɔyɔrɔw kan. Wa o waati kelen na, a ye gosi kɛ ka ɲɛ kosɛbɛ, ka se ka jigin.
  O waati kelen na, Friedrich ye kɛlɛ kɛ ni jugu ka awiyɔnw ye, a hakili la, a ye foli lase fɛnw ma marifaw caya kosɔn. A yɛrɛ sera ka janfacikɛla dɔ bila T-34-85 pankurun kɔnɔ, wa a kɛlen kɔ ka komandan ta sugandi (o bɛ se ka ye antɛniw fɛ, minnu, hali ni buguri ni yɔrɔjan tun bɛ yen, Friedrich ɲɛ nɔgɔlenw tun bɛ ye nɔgɔya la!).
  Hatch cover tun bɛ sɔgɔ ni bɔgɔ saba ye siɲɛ kelen ani tanki jɔra...
  A tun ka suma fana duguma, Garadi duurunan ka pankurun kɛlɛbolo ɲɛfɛla tun ye SS ka grenadiw ni kɛlɛbolo filanan yɔrɔ dɔw wuli kaban.
  Soviyetiki mobili fɔlɔw y"u girin ka don pankurunw kɛlɛli dingɛ kɔnɔ, ka u ka bolifɛnw sumaya. Marifa minnu bɛ ci teliya la "Tigers" -5 ani "Panthers" -5 binna u kan. O de ye Aliman kuraw barika ka bon min na, o bɛ kɛlɛ kɛ yɔrɔjan, walasa ka nafa sɔrɔ u kan, Soviyetiki pankurunw tun ka kan ka don kɛlɛ gɛrɛgɛrɛ la. Arrange a dump ... Nka taktika siratigɛ la, o desizɔn ma tiɲɛ, ka foro dafalen tigɛ, kɔw sɔgɔra yɔrɔ min na, ka mobili minnu bɛ "prey" makɔnɔ, olu kunbɛn. Ɔwɔ, aw kana pile on waati kelen na en masse wa?
  Tiɲɛ don, Soviyetiki Ilw, hali ni bɔnɛ yelen don, o bɛɛ n"a ta, u ye kari, i n"a fɔ bɔksikɛla fitinin dɔ min bɛ ka jigin o cɛba ka jamu jukɔrɔ, ka taa juguw ka pankurunw na, ka tiɲɛni kɛ, bɔnbu misɛnninw fana sen bɛ o la. Tiɲɛ don, "Tiger" -5 dɔw kan, u jɔlen tun bɛ grid sanfɛ, nka mobili caman, n'olu ye Alemaɲi sennamɔgɔw ye, olu wajibiyara ka lakanani sigi sen kan tiɲɛ yɛrɛ la taama senfɛ.
  Friedrich y"a miiri ko ni Risikaw tun ye bεnkansεbεnba dɔ Lase, u tùn bɛna se ka "kὲlɛ fitinin kulu dɔ" ni nafa caman Sɔrɔ kὲlɛ gɛrɛgɛrɛ la.
  Ramming by the red pilots tora senna, nka misali la ka ɲɛsin "Salamander" -3 nimble kosɛbɛ, o fɛɛrɛ in ma na ni jaabiw ye minnu tun bɛ makɔnɔn. Alemaɲi ka awiyɔnw ka bɔnɛw tun bɛ ka bonya, ka fara Soviyetikiw ka bɔnɛw kan. Nka o tun tɛ kɛlɛ ye tugun min jaabi ma sɔrɔ. Soviyetiki awiyɔn bolila caman tun bɛ ni ko kɛlen ɲumanw ye, a ma kɛ fu ye k"u ye Moskow datugu, o de la Naziw juguyara kosɛbɛ.
  Friedrich, min ka seko ni dɔnko nɔgɔyara cogo kabakoma na, a tun bɛ a yɛrɛ tanga tuma bɛɛ gosili ma ani ka Soviyetiki kɛlɛcɛw gosi ni hakili ye minnu ka jugu kosɛbɛ. K"a ɲini ka ɲɛmɔgɔw gosi. A y"o kɛ, wa a kɛra baara ye k"a sɔrɔ tasuma ma kɛ. Ne kun na, a sira fɛ, lankolonya tun bɛ yen, ani kɛlɛ in faamuyabaliya tun bɛ o cogo la. Farikolo ye jaabi di, laɲiniw minɛna, fili si ma sɔrɔ. Siɲɛ damadɔw yɛrɛ ye tankiw sɔrɔ.
  Wa, awiyɔn suguya bɛɛ kɛmɛ caman, n"a ma kɛ ba caman ye, olu tun bɛ ka wuli ka wuli ka wuli ne ɲɛ kɔrɔ. Yan, misali la, Huffman a ka Non-362 kan ... A bɛ kɛlɛ kɛ cogo kɛrɛnkɛrɛnnen na, teliya, jet machine jerk, ani nɔgɔw bɛ pan fan bɛɛ fɛ ... Wa Risikaw fana man jugu Kozhedub bɛ yɔrɔ min na dɔrɔn, a tun bɛna kɛ waati ye ka de-energize a ... Friedrich bɛ ka taa a fɛ a dɔgɔyalenba la, sisan mago tɛ ka wuli, ka gosi sɔrɔko siratigɛ la, nka dɔrɔn, o la, a bɛ wuli dɔɔnin ka bɔ dɛsɛ la.
  Marifaw bɛ ka ban, i n"a fɔ sɛnɛfɛnw bɛ ka ban tankiw kɔnɔ, wa fanga barikama kabakomaw bɛ ka na ka bɔ Alemaɲi jɔyɔrɔw la. Salamanderw, ani hali Me-362 sirannin caman, olu de ye fɔlɔ ye ka don kɛlɛ in na, ani u kɔfɛ, Naziw ka sosow ka sigiyɔrɔ tɔ. Nin sen in fana na, kɔgɔjida la ka taa kɔgɔjida la... Soviyetiki awiyɔnw fana bɛ daminɛ ka kɔsegin. U ka sɛnɛfɛnw bɛ ka ban, wa bɔnɛw tɛmɛna: dan bɛɛ minnu bɛ se ka miiri ani minnu tɛ se ka miiri. Friedrich seginna ka na Helga ɲininka ko:
  - Fɛn bɛɛ bɛ ka ɲɛ ?
  Npogotiginin b"a jaabi ko:
  - Avion bɛ taama na ! N ye pankurun wɔɔrɔ ni kɛlɛcɛ kelen gosi...
  Friedrich ye fiyɛli kɛ ko:
  - Ɔwɔ, i tɛmɛna hali ne kan pankurun tiɲɛnen hakɛ la. Ne yɛrɛ ye mobili duuru dɔrɔn de tiɲɛ ni dawolo ye!
  Helga ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Ani awiyɔn joli ?
  - Avionw ? - Friedrich kunkolo ye jatedenw yeelen ... - Kɛmɛ saba ni kelen tigitigi ! Diɲɛ kɔnɔko kura. Nin ye se sɔrɔli ye...
  Helga y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Ɔwɔ, i ye kɛlɛcɛ dɔrɔn de ye ! Ayi, sɔɔni halakili ala. Kaliba yɛrɛ ... diɲɛ kɛlɛcɛ !
  Friedrich y"a latilen ni bonya ye ko:
  - Tiɲɛ na, Kali tɛ ala ye, nka juguya ala don. O kɔrɔ ye ko muso, hali ni Ɛndu diinɛ na, a ye ala ye min bonyalen don kosɛbɛ ani min ka di mɔgɔw ye. Alabatoso caman jɔra a ye, ani delili bɛ kɛ.
  Cɛdennin y"a kɔlɔsi yɔrɔnin kelen ko a y"a gɛnɛgɛnɛ sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ levier kan. Ani dangalen:
  - Danfara don ! Nafa tun tɛ ka wuli ka wuli, o mobili kɔnɔ min bɛ ni marifa girinmanw ye.
  Helga y"a fɔ ni hami ye ko:
  - Ani wulu nata min bɛ i bolo ni ne tɛ wa ?
  Friedrich y"a jira joona ko:
  - Ɔwɔ, i ka Fokken bɛna kɛ hali bi ni petoroli ni doni ye, wa ne ta labɛnnen don kaban. Kana kuma dɔrɔn, i janto i yɛrɛ la dɔrɔn!
  Helga y"a fɔ ni sinsin ye ko:
  - Ayi! Ne ka laadilikan ye aw ye, aw ka kɛlɛ kɛ ani ka kɛlɛ kɛ aw seko bɛɛ la... Ni aw bɛ se ka kɛ.
  Avionw jigira ani Friedrich bolila ka taa mobili nata la. Me-362 ni binkannikɛla F -490 faralen ɲɔgɔn kan sugandilen tun ka ɲi waati bɛɛ ni jamanaw bɛɛ ka superass ma.
  Friedrich, min y"a sennasanbaraw ye Fokken-Wulf-4 ka pedali nɔgɔlenw ni gɛlɛnw na, a y"a daminɛ ka teliya sɔgɔ ani ka dɔnkili da:
  - n bɛ taa kɛlɛ la ! Ne na danfɛn in sɔgɔsɔgɔ ka kɛ buguri ye!
  Kɛlɛ min kɛra Krasnogvardeisk, o tora senna. Ka fara Rotmistrov kɛlɛbolo yɛrɛ ka pankurunw kan, Soviyetiki mobili kɛmɛ ni tila, minnu minɛna ka bɔ saheli fan fɛ ani Kashirna Soviyetiki Front yɔrɔ la, olu sera a waati la kɛlɛyɔrɔ kama. Tiɲɛ don, mobili kulu fɔlɔ dɔrɔn de sera fɔlɔ. Soviyetiki awiyɔnw fana ma miiri k"u yɛrɛ di, nka fo ka na se bi ma, a ma baara kɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la.
  Friedrich y"a daminɛ ka baara kɛ pankurunw kan, a tun bɛ baara kɛ n"a ka kanonw ye minnu dabɔra kɛrɛnkɛrɛnnenya la o baara kama. A hakili la, milimɛtɛrɛ 37 kalifa tun bɛnnen don hali bi kosɛbɛ o baara in na. Misali la, yan, Rudel ni o marifa suguw, k"a sɔrɔ kɛlɛ-ko-ɲɛnajɛ si ma kɛ, a ye pankurun 534 tiɲɛ kɛlɛ bɛɛ kɔnɔ. Nka a tun ye mɔgɔ gansan ye, Friedrich tun tɛ min. Cɛdennin hakili jigira cogo min na a fa y"a fɔ a ba ye ko nɔ min farala ɲɔgɔn kan den na min bɛ taa den kɔnɔbara la, ka fara seko kabakomaw jirali kan i n"a fɔ cɛya ni musoya, o bɛ se ka denw kɛ hakiliɲagamibaga ye
  N"a sɔrɔ a ka kɛlɛ-trance (kὲlɛcɛ-trance), ani nin kɛlɛcɛ dɔ ka fanga belebeleba in fana ye "kɔnɔnafili dɔ nɔ ye, min cogoya tɛ Dɔn a fɛ.
  Nka sisan, pankurunw bɛ na, piloti fɛ, u lamaga-lamagali bɛ i n"a fɔ u bɛ sumaya, wa hali ka tɛmɛ o kan Friedrich fɛ. Ace kamalennin y"a daminɛ ka bɔ a bolo ka bɔ awiyɔn tilennen dɔ la. A bɛ tasuma ni sɔgɔsɔgɔ dɔrɔn de kɛ. Yeelen yeelenw, ka bɔ binkanni misɛnninw na, u bɛ sɔgɔsɔgɔ. O waati kelen na, mobili caman bɛ yeelen bɔ, bawo gazi bɔyɔrɔw bɛ kɛlɛyɔrɔ la. Ani tiɲɛni, T-34 wulila ka taa i n"a fɔ bɔgɔdaga.
  Tuma caman na, ka marifaw gosi, o tun bɛ kɛ sababu ye ka marifaw ci. Wa nin fana na...
  Friedrich ma miiri o fɛn fitinin suguw la, a ye ja in lajɛ tuma min na, a kɛlen kɔ ka bɔnɛba sɔrɔ, wa a y"a faamu ko nafa tɛ a la k"a ɲini ka tɛmɛn, ka tɛmɛ Soviyetiki jamanadenw ye kɔ minnu sɔgɔ, garadiw ka pankurunw bɛ yaala-yaala.
  Nka yan fana, kabako dɔ tun bɛ u makɔnɔ min man di. "Superferdinands" tan ni fila sera ka gɛrɛ. U, bɔnɛ ye a sɔrɔ, u tun bɛ ni bolifɛn bolicogo barikama ye, k"a sababu kɛ Ameriki motɛriw baara ye.
  Soviyetiki bolifɛnw tun bɛ ka taa foro dafalen dɔ tigɛ, o kɔrɔ ye ko kɛlɛcɛ minnu bɛ fɔ nsiirin na, olu tun bɛ se ka gosi kaban ka bɔ kilomɛtɛrɛ saba yɔrɔ la. Tiɲɛ don, "Superferdinands" ma se, nka marifaw ka marifaci hakɛ cayalenba y'a to u ye marifa ci tuma caman na. Ka fara o kan, foro in sɔgɔra kosɛbɛ ka sɛnɛ kɛ ni bɔgɔdaga ye, wa T-34-85 ma se ka teliya ta. Nka u tun bɛ lamaga hali bi i n"a fɔ jikuruw bɔgɔbɔgɔli waati. Wa Panthers -5 ani American Witches -5 minnu bɛ se kosɛbɛ, n"olu ye pankurun tiɲɛbagaw ye minnu bɛ teliya kosɛbɛ, olu ye teliya ka Ferdinands -4 dɛmɛ.
  Friedrich y"a ɲini ka sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔw gosi (a hakili la dɔrɔn). Hali n bolokɔnincininw tun bɛ ka surunya o degun kosɔn. Jiridenw fana tun bɛ yen! Terminatɛri kamalennin in, ka bɔ projection horizontale la, ye T-34 tanki binaani ni fila, KV-s saba, ani Su-122 fila gosi. A tun bɛ se ka kɛ mobili saba wɛrɛ ye, nka u hakili ɲagamina Soviyetiki kɛlɛcɛw ka binkanni fɛ, ani min nafa ka bon kosɛbɛ binkanni awiyɔnw fɛ. U ka fɔ la, Friedrich y"a daminɛ ka fiɲɛbɔlan min janya ye milimɛtɛrɛ 37 ye ani marifa fila minnu janya ye milimɛtɛrɛ 20 ye (o fana bɛ mɔgɔ kabakoya kosɛbɛ, n"i ye lanpan walima gazida, walima motɛri gosi.
  Avion mugan ni wolonwula dɔrɔn, ani u tan ni segin Ils ... A man jugu, n"i y"a jateminɛ ko pankurun kelen-kelen bɛɛ nafa ka bon, hali u tiɲɛna nin kɛlɛ kuncɛba in na... T-34-85 damadɔ filɛ nin ye minnu teliyalen don, wa hali bi u karilen don ka da labɛnko ɲuman. Yan, Ameriki "Witches" -5 minnu tun bɛ ni kɛlɛkɛminɛn barikamaw ye, olu ye tasuma don.
  Friedrich ye Hans-Ulrich Rudel ka binkanni-aviyɔn ye. Nin asɛ min tɔgɔ bɔra kaban kabini tuma jan, a bɛ iko a fana y'a latigɛ ka "Shtuka" bila Fokken-Wulf-5 barikama ni teliyalen nɔ na. A ka fitinɛ taamasiyɛn bɛ dɔn bɛɛ fɛ. A ye Friedrich ɲininka ko:
  - i bɛ cogo di, saya mɛlɛkɛ !
  Terminator Boy y'a jaabi ko:
  - Affairs in the Gestapo, ani ne ye seko ni dɔnko sɔrɔ !
  Rudel y"a hakili sigi ko:
  - Wa ne ka ɲi ! Nka i bɛ se ka marifa ci cogo di ka ɲɛ ani ka teliya ten, ani hali ka bɔ awiyɔn tilennen na?
  Ace boy, ŋɛɲɛ, a ye jaabi di walima hali a ye dɔnkili da:
  - Ko min tɛ se ka kɛ, o bɛɛ bɛ se ka kɛ n b'a dɔn tiɲɛ na ! Dugukolo masakɛw ka diamant sɔrɔ jibolisira kɔnɔ!
  - Foyi tɛ , n bɛ se ka se bi saba ma tile laban na ! Rudel ye layidu ta.
  Segin, awiyɔn caman cili, ani tuguni Me-362 dugutigi, n"o ye awiyɔn ye, n"a ma kɛ marifa dingɛw ye a kamanw na, a ma tiɲɛni foyi sɔrɔ Volka ka ɲɛmɔgɔya kɔrɔ. Ani tiɲɛ na tanki kɛlɛ....
  A tun ka suma Krasgvardeisky dugu la. Garadi duurunan kɛlɛbolo kolonw ni brigade minnu bɔra ɲɛfɛla wɛrɛw la, olu ye u sama ka wuli. Barika-fanga-kuluw ye 'sèn Sɔrɔ ka Taa Alimanw fɛ, Ameriki ka pankurunw tiɲɛnikɛla tan ni fla fana tùn b'u la, M-18 labanw ni marifa milimɛtɛrɛ 110 bɛ minnu na. O masinw tun tɛ dɔgɔya fanga fagalen na ka tɛmɛ Tiger-5 marifaw kan, kalifa 105, wa hali u ye T-34 gosi ka ɲɛ, bawo u tun man teli ka rikosɛti kɛ. Marifa yɛrɛ, o waati kelen na, a fana bɔra Ameriki ka marifa kɛlɛli marifa caman tigɛli la, o kɔrɔ ye ko a bɛ teliya ka marifa ci. Yan dɔrɔn, kɛlɛkɛminɛnw barika ka dɔgɔ ka tɛmɛ Alemaɲi ta kan, nka hali bi milimɛtɛrɛ 186 bɛ se ka fɛnɲɛnamafagalan minɛ ɲɛda la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la taama senfɛ, T-34-85 bɛ mugu ka teli kosɛbɛ.
  Friedrich, hali ni a yɔrɔ ka jan, a y"a ye ko tsunami dɔ bɛ ka surunya, sɔrɔdasi bilenman ka awiyɔnw ka jikuru kura. O kɔrɔ ye ko a tɛ pankurunw de bolo, minnu bɛ ɲini ka ɲɔgɔn minɛ ka don sirilen dɔ la, o la, binkanni-aviyɔnw k"u janto u la. U cɛma, a sira fɛ, He-329 minnu bɛ ni marifa caman ye kosɛbɛ ani minnu bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, olu bɛ ye. I n"a fɔ binkanni-aviyɔnw ni pankurun tiɲɛbagaw barika ka bon cogo min na. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni milimɛtɛrɛ 88 Ra-44 marifaw ye, minnu tɛ tanki sanfɛla dɔrɔn sɔgɔ, nka u bɛ ɲɛda fana sɔgɔ. Yan dɔrɔn sanfɛla kɛlɛ la, nin masin in, n"an b"a fɔ cogo nɔgɔman na, a tɛ se ka kɛ fɛn caman ye i n"a fɔ "baarakɛla sofa" Fokken-Wulf.
  Binkanni-aviyɔnw cɛma, Friedrich ye Helga ka awiyɔn ye. Ayiwa, tiɲɛ don, segin ka don jirisunw na.
  Terminatɛri cɛnin, ka jigin dɔɔnin sira kan, an bɛna tanki saba ni marifa yɛrɛ-76 tigɛ ka da wuli, o ye dɔnkili da ko:
  - An bɛna yiracogo dɔ kɛ ! Dɔrɔn superclass sanfɛla bɛɛ la!
  . SABABU 18NAN
  Helga y"a jaabi joona ko:
  - Tiɲɛ don ne dalen b'i la ! Ne ye ne dusukun di wara ma! Jaabi na di i ma - i dalen b o la wa walima i dalen t o la wa?
  Sanni a ka jaabi di, Friedrich y"a daminɛ ka marifa ci ka bɔ yɔrɔ jan na ka bɔ duguma ... Wa o kɔfɛ, a ye janya sɔrɔ.
  Soviyetiki awiyɔnw tun ka ca kosɛbɛ, nka hali bi u tun ka dɔgɔ ni siɲɛ fɔlɔ ye. Luftwaffe pilotiw y"u jigi da u yɛrɛ kan kosɛbɛ, i n"a fɔ san fɔlɔ kalanden min ye a tɔɲɔgɔn dɔ bugɔ min tun bɛ a dimi lakɔliso dɔ la, a tun tɛ min dɔn, o kɔfɛ, fanga de tun b"a la tiɲɛ na.
  Soviyetiki awiyɔn bolilaw kɛra nanbarakɛlaw ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan, wa u binna o gosiliw kɔrɔ, u y"u tila ka kɛ kuluw ye o yɔrɔnin bɛɛ, k"a ɲini ka Alimanw sama ka taa u yɛrɛ ma. Friedrich ye binkanni kɛ u kan, ka wuli kulu kan. Nka ale fɛ, jugu ka ban binkanni tilennen na, o ye fɛɛrɛw nɔgɔya dɔrɔn. Nka Alemaɲi kɛlɛcɛ wɛrɛw wulila ka don kɛlɛ la.
  Friedrich y"a kɔlɔsi ni dimi ye ko a ka c"a la, He-362 tun bɛ a ɲɛfɛ. Nka a tɛ baasi ye, ka bɔ kilomɛtɛrɛ damadɔ yɔrɔ jan na, mɔgɔ si t"a tigɛcogo dɔn cogo o cogo.
  Ani "Salamanders" -3, i n'a fɔ denmisɛnw ka papiye awiyɔnw, u bɛ pan, ka pan i n'a fɔ jɛgɛba jikuruw kan, u yɛrɛ bɛ ...
  Friedrich y"a ka mɔgɔ minɛlen sugandi, n"o ye komandan awiyɔn ye, sanni a ka waati sɔrɔ ka miiri nin mobili in binna cogo min na. Cɛdennin ye jogoɲumanya bɔ kɛnɛ kan:
  - I bɛ se ka dɛsɛ kɛlɛ la, a tɛ i n"a fɔ farikoloɲɛnajɛ, siɲɛ kelen, i bɛ se sɔrɔ kɛlɛ la, i tɛ i n"a fɔ tulon, dan tɛ ! Nka, fɛn minnu bɛ bɔ pankurun na, olu bɛ pan ka bɔ bɔnɛbaga dɔrɔn de la, setigi bɛ pankurun bila, hali ka kɔrɔ ka kɛlɛbolow ci!
  Nka, kɛlɛ in tun bɛ ye foro kɔnɔ. Misali la, Wittmann ye tanki ace gɛlɛnba ye kaban, a ye kɛlɛ kɛ "Tiger" kan. Ale ni marifatigi fana tun bɛ tɛmɛn tuma caman na, hali ni pankurun tun bɛ wuli nɔgɔya la. Gunner Schleich, a ma waati sɔrɔ ka sumaya ko a ɲɛda la. Nin nɛgɛso in ɲɛda gosira siɲɛ caman kaban, nka fo ka na se bi ma, a sera ka ricochet. Wittmann ye kulekan bɔ a fogonfogon sanfɛ ko:
  - U ka gɛrɛ ɲɔgɔn na, aw kana siran, n b'aw deli...
  Kɛlɛ in senfɛ mɔgɔ dɔ, n"o ye brigade 31nan ka baarakɛlaw ɲɛmɔgɔba kɔrɔsigi ye, n"o kɛra Soviyetiki jamana ka cɛfarin ye kɔsa in na, n"o ye Grigory Penezhko ye, o fana ka hakilinaw kumana mɔgɔ dɔ cogoya kan o cogoya juguw la. ... Sani hakili jaw ka kɛ, ja girinmanw tun bɛ yen ... mankanba dɔ tun bɛ yen fo fɛnɲɛnamafagalanw tun bɛ digidigi, joli tun bɛ bɔ tulo la. Motɛriw mankan min bɛ to senna, nɛgɛw mankan, nɛgɛw mankan, bɔgɔdagaw ka pɛrɛn, nɛgɛ tigɛlenw kungo kɔnɔ mankan ... Ka bɔ marifa cilenw na minnu bɛ kɛ yɔrɔ jɛlen na, tourelles wulila, marifa tigɛlenw, kɛlɛkɛminɛnw pɛrɛnna, tankiw pɛrɛnna.
  "Patton" -3 girinman min tɛ se ka don, a bɛ ɲini ka kɛ point-blank ye, o y'a ɲini ka Soviyetiki T-34-85 ta. A ye sɔgɔsɔgɔ, kɛlɛkɛminɛn minnu tun bɛ a la, olu tun bɛ ka wuli. "Lagbɛrikɛlaw" -4 ye sɛgɛn kɛ k'a ɲini ka manɛw kɛ u yɛrɛ ye. A kɛra i n"a fɔ sofaw ka kɛlɛbolo dɔ tun ye kɛlɛcɛ kɔrɔw ye minnu tun bɛna ɲɔgɔn faga. Tuma caman na, pankurun fila bɛɛ tun bɛ marifa ci point-blank ani ka ɲɔgɔn fiyɛ.
  K"a ta marifaw la ka don gazibɔlanw kɔnɔ, o yɔrɔnin bɛɛ la, pankurunw ye tasuma don. Hatches da wulila, ani tankiw baarakɛlaw y"a ɲini ka bɔ. Grigory ye lieutenant kamalennin dɔ ye, a tilancɛ jenilen don, a sirilen bɛ a ka kɛlɛkɛminɛnw na. A joginlen, a ma se ka bɔ bɔgɔdaga kɔnɔ. O cogo la, a sara. Mɔgɔ si tun tɛ a lamini na min tun bɛ se k"a dɛmɛ. Sɔrɔdasiw bɔnɛna u ka waati dɔnni na, u ma minnɔgɔ sɔrɔ, u ma funteni sɔrɔ, hali fiyɛli si ma kɛ u la pankurun boliyɔrɔ fitinin kɔnɔ. Miiri kelen, nege kelen - k'i to ɲɛnamaya la, i ka jugu bugɔ. Soviyetiki pankurunw, minnu bɔra u ka mobili tiɲɛnenw kɔnɔ, ka foro kɔnɔ juguw ka baarakɛlaw ɲini, olu fana bɔra yen ni minɛnw tɛ u bolo, ka u bugɔ ni pistoliw ye, k"u minɛ bolo ni bolo.
  Ja dɔ min bɛ kapitɛni ka surrealismu cogo la, min, ni kɔnɔnafili sugu dɔ ye, a jiginna Alemaɲi "Tiger" -5 tiɲɛnen ka kɛlɛkɛminɛnw kan, ka hatch gosi ni marifa ye walasa ka "sisi bɔ" naziw la yen. Chertorizhsky, pankurunw ka sosiyete ɲɛmɔgɔ ye jagɛlɛya kɛ cogo min na. A ye 'kùn Bɔ, ka Tɛmɛ bɔgɔdaga-fiɲɛ fɛ, k'a kari ka Dòn jugu "Tigɛ" -5 kɛrɛ fɛ, nka a yɛrɛ Dònna. U pantɔ ka bɔ mobili kɔnɔ, pankurunw ye tasuma faga. U taara kɛlɛ la ko kura.
  Helga tun ye Grigory Penezhko ka tanki sanfɛla sɔgɔ kaban ni bɔgɔdaga laban ye. O bɔgɔdaga ye gazi bɔyɔrɔ gosi, fɛn bɛɛ wulila ka taa tasuma na. Tasuma ye Soviyetiki pankurunw jeni, k"u wajibiya ka pan ka bɔ u ka dawolo la. Nka Grigory yɛrɛ, min jogin na, o ma waati sɔrɔ ka pan ka bɔ ... A ye jeni ɲɛnama, k"a faamuya a cogo la ko dugujukɔrɔla ye min ye ...
  Friedrich y"a ye ko jugu ka awiyɔnw hakili bonyalen don kaban, wa a b"a ɲini ka pan ka taa cogo faralen ɲɔgɔn kan, a ye binkanni kɛ pankurunw kan a yɛrɛ ... Alimanw ye gɛlɛya sɔrɔ tiɲɛ na, hali n"a y"a sɔrɔ Angilɛw ka Challenger pankurun minnu tun ka marifa ka bon kosɛbɛ, olu donna kɛlɛ la (The kurunbolilaw fana bɔra Angletɛri denkɛw la wa u bɛ marifa ci ka ɲɛ kosɛbɛ!) .
  Friedrich falen bɛ jinɛw ka fanga ni nisɔndiya la, a labɛnnen don k"a kelen kɛ ka fɛn bɛɛ ni bɛɛ bɛɛ lajɛlen bɔ yen, hali n"i ka kan ka kɛlɛ kɛ ni pankurun kɛlɛbolo bɛɛ ye, wa hali ka tɛmɛ o kan ni fiɲɛ ye. Nka i ka kan ka segin, sɛnɛfɛnw ni marifakisɛw bɛ ka ban, o kama, pankurun dɔ, ka awiyɔn bi duuru ni wolonwula ci ka pankurun bi saba ni kelen gosi ani ka marifa wɔɔrɔ gosi minnu bɛ u yɛrɛ boli, ka fara baarakɛlaw tabaga fila wɛrɛw kan, Katyusha saba, Andryusha naani, mobili minnu y"a ɲini ka taa kɔfɛ .
  Helga y"a jira ko:
  - Risikaw ye dɔnkili dɔ da musow kan an ka duguw kɔnɔ ! Wa an tɛ muso kɛlɛbagaw dɔrɔn sɔrɔ, nka cɛw fana bɛ yen, aw mago bɛ min na!
  Friedrich sɔnna a ma ko:
  - An ka cɛw, aw mago bɛ min na, nka musow ka fisa !
  Helga y"a fɔ ni namara ye ko:
  - muso bɛ se sɔrɔ ni ɲɛjibɔ ye , cɛ bɛ se sɔrɔ k' a kɛ ɲɛjibɔ ye !
  Friedrich y"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan, k"a fɔ ko:
  - Komin an ye nɛgɛso ye, o tuma na fɛ, fɛn bɛɛ ma juguya ten bi !
  I ka kan ka pankurun ta i kelen na pankurun nata kama ... Ayiwa, n"o don, o tuma na, nafa foyi tɛ dusukun bɔnɛni na ... A ka suma kaban Focken-Wulf kɔnɔ ni motɛri ye min bɛ nɛnɛ fiɲɛ fɛ. A ka suma kosɛbɛ, motɛri, ka fara tile kan, ka fara waati dɔɔnin kan ka nɛnɛ. Friedrich yɛrɛ yɛrɛ kabakoyara cogo min na a ma bin fɔlɔ ni o doni jugu sugu ye. O bɛɛ kɔfɛ, a ye elementaire ye ... a bɛ kɔnɔna bɛɛ dun ...
  Soviyetiki pankurunw dɔgɔyara pewu ... O bɛɛ n"a ta, fanga-da-minɛnw sera Alimanw ma tugun, wa binkanni-aviyɔnw bɛɛ bɛ se ka fɔ ka fili kɛlɛ la ... Nka fanga-da-minɛnw fana bɛnnen don Rotmistrov ma ... O pankurun kelenw bɔra ɲɛfɛ.
  Nka fiɲɛ bɛ lafiya kosɛbɛ, hali ni kɛlɛcɛw kulu danfaralenw bɛ yen, walima binkannikɛlanw.
  Friedrich bɛ segin fɛɛrɛ kɔrɔw kan minnu sɛgɛsɛgɛra, a b"a dɔn kaban ko a tɛna a jigi tigɛ. Ani Alimanw ka...
  Regrouping fana bɛ ka kɛ, bawo Soviyetiki pankurun fanba tiɲɛna kaban, o tuma na fɛ, i bɛ se k"a ɲini ka bin i yɛrɛ kan ... Wittmann y"a fɔ ni dusukasi ye:
  - Tanki 8 binna ka bɔ ... Tile kelen na a ka ɲi, nka o don sugu la a ka jugu ...
  Gafe ɲɛminɛbaga ye nin latilen:
  - Tiɲɛ na, tan ni fila ....
  Wittmann ye kuma tigɛ:
  - Mobili naani tiɲɛna tuma min na Risikaw jiginna ka tɛmɛn pankurun kɛlɛli kɔ jugu dɔ fɛ - aw kana jate ! O tun ye fɔlɔfɔlɔ kalan ye. Ɔwɔ, wa marifaw ka kan ka fa kokura ...
  Nka Soviyetiki pankurunw bolila ka taa ɲɛfɛ tugun tuma min na binkanni-aviyɔnw y"a daminɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la k"u sɔrɔ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Friedrich, min ye marifakisɛ bi duuru ni duuru ci, minnu na, T-34 pankurun binaani ni kɔnɔntɔn ani marifa wɔɔrɔ minnu bɛ se ka boli u yɛrɛ ye. Wa a ye miniti duuru ni tila kɛ a la ... O de ye kɛlɛ ye ... Tiɲɛ don, a tun bɛ se ka tɛmɛ o kan ... Friedrich y"a miiri, mun na a ka kan ka marifa ci ka bɔ kanon fila la waati kelen na? Ani Kelen bɛ se kosɛbɛ ... O cɛma ...
  Helga y"a kunbɛn awiyɔnbonda la, k"a susu ni diyanye ye kosɛbɛ, k"a fɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - Sotigiya jiracogo filɛ nin ye - Don Quixote !
  - I ye mun fɔ ? Friedrich ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  Npogotiginin in kɛnɛyara o yɔrɔnin bɛɛ:
  - Sorry wolf cub... N tun b'a fɛ k'a fɔ ko Lancelot !
  Ace boy ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - O tuma na fɛ, ko wɛrɛ ! O bɛɛ kɔfɛ, Don Quixote ye kɛlɛcɛ dɔ ka parodi ye. Sotigi hakilintanw ni mɔgɔba minnu tɛ u mago don u la, olu bɛ tulo geren cogo dɔ la!
  Helga sɔnna o ma.
  - Ne, caman na, a y'a faamu ! Nka...
  Friedrich ye sungurunnin in ka kuma tigɛ:
  - Avionw kan ɲɛnamaw kan !
  A bɛ iko Soviyetiki pankurunw baarakɛlaw ni awiyɔn bolilaw ye cɛsiri laban kɛ walasa ka kɛlɛ dɔ wuli min ma ɲɛ kosɛbɛ. Jenerali Gota, n"o ye sɔrɔdasi ŋana ye min tun ye Risikaw ka fɛɛrɛw sɛgɛsɛgɛ kosɛbɛ kaban, a tun tɛ kɔrɔtɔ ka binkanni kɛ, wa a yɛrɛ y"a yɛrɛ biri dɔɔnin walasa ka nafa sɔrɔ tasuma fanga la kɛmɛsarada la. Ani tiɲɛ na, jatebɔ. Nin ye bɔksikɛla jan dɔ ka fɛɛrɛ ye min bɛ kɔsegin cɛ surun ɲɛfɛ, ka baara kɛ i n"a fɔ numuya filanan, nka a t"a to pinɛkɛla min bonya ka dɔgɔ, o ka yɔrɔjan datugu ka nafa sɔrɔ. Ayiwa, Rotmistrov tɛ se ka sugandi wɛrɛ kɛ! Aw ye binkanni kɛ walima ka sa! O laban ka fisa, hali ni a bɛ se ka kɛ ko u fila bɛɛ bɛ ɲɔgɔn fɛ!
  Ayiwa, Friedrich ka kan ka kɛlɛ kɛ ni awiyɔnw ye fana ... O fana ye kɛlɛ ye, wa jugu ye jagɛlɛya ye ...
  Nka fɔlɔ, terminator cɛden ye T-34-85 pankurun tan ni duuru ci minnu tun bɛ binkanni kɛ. Donc éthereal in kelen pɛrɛn ...
  Helga y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  I ye fiɲɛ masakɛ ye! O cogo de la Reich sabanan bɛna tɔgɔ sɔrɔ!
  Friedrich y"a jaabi ko:
  - Wa a tɔgɔ bɔra kaban ! Wa, i man kan ka tanu!
  Helga ye kulekan bɔ ko:
  - Wa i b' a bonya ka tɛmɛn fɔlɔ kan !
  - A bɛna a ɲini ! Friedrich ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  A seginna ka bin ultra-combat trance kɔnɔ. Miirili kabakomaw tun bɛ ka wuli cɛnin kun na. Misali la, mun bɛna kɛ a la Reich sabanan ka se sɔrɔli kɔfɛ? Tiɲɛ don, masakɛ muso ka dɛmɛ bɛna jɔyɔrɔba di a ma, wa a denkɛ bɛna kɛ Mansamaraba ciyɛntabaga ye. Vistas nisɔndiyalenw! Wa, Irisikaw, laban na, u bɛ sigicogo ni kololi dege, hali Stalin, Georgie jolilen, tun tɛ se k"u dege min na.
  Hali ni, tiɲɛ na, se sɔrɔli yɔrɔ ka jan hali bi ... Walima a bɛ se ka kɛlɛcɛ min bɛ ka bin Fritz kan, o ta k"a wuli. I n"a fɔ nin, ka fasisiw ka mobili tan ni caman faga ka segin URSS la i n"a fɔ cɛfarin?
  Nka yala a bɛna a dɛmɛ ni kɛlɛcɛ ŋana minnu bolila ka bɔ jɔnya la, olu fagara marifa cilen na, nka .... Stalin tɛ da mɔgɔ si la fewu, a ko denkɛ t"ale fɛ, Yakovlev! O la a tɛ Se ka Segin Friedrich ma tugun ... Kɛrɛnkɛrɛnnenya la a ye min Kɛ o kɔ fɛ ... A Sera ka boli ka Taa URSS o yɔrɔnin bɛɛ, k'a sɔrɔ u ye "Stuka" Di a ma dɔrɔn. Cɛdennin in tun bɛna yafa... Ayiwa, n"a sɔrɔla u y"a bila penal bataillonw na, wa n"a tun ye nazi dɔw fana faga... Ɔwɔ, a ye sababu sɔrɔ ka segin... Nka sisan, URSS kɔnɔ u tɛna hinɛ a la, a kɛra joli ye kojugu....
  Friedrich y"a miiri, a ɲɛ, mun na a ma bɔ Soviyetikiw fan fɛ. Ayiwa, o bɛ ɲɛ, a donna Hitler kamalenninw na, ka kɛ Bɛrɛlin cɛmancɛ la, o kɔfɛ, a tun tɛ se ka kisi cogo wɛrɛ la. Nka mun na a ye komisɛriw faga? I bɛ se k"a faga dɔrɔn ... Mun na kungosogo barika banna a kɔnɔ ... Hali waraba tɛ, bawo a ka c"a la, baganw bɛ faga walasa ka dumuni kɛ walima kɔngɔ dusukunnata kosɔn. Cɛ kɔni ye mɔgɔfaga tigɛli kɛ ɲɛnajɛ ye, ka juguya ka tɛmɛ jara kan ...
  Mun kɛra a la fo o fagali y"a daminɛ ka nisɔndiya lase a ma, ani nege min tun b"a la ka kɔrɔta Reich sabanan kɔnɔ, ka baara kɛ, o ye a kunba bɛɛ minɛ? A kɛra jɔn ye, .. Mun na a bɔnɛna faso kanu ni nɔrɔli dusukunnata la a ka mɔgɔw la?
  Nka, yala o b"a bolo wa? Nin ye jenerali Vlasov walima Boris Alekseevich Smyslovsky kelen in ye. Yan fana, mɔgɔ gansan dɔ, a tun bɛ iko a kɛra misali ye ka kɛ zarist Irisi jamana ka kɛlɛboloba mɔgɔba dɔ ka lasigiden ye. Ani a tun ka kan ka taa Hitler ni fasisi wɛrɛw kɛrɛ fɛ. Irisi Mansamara sɔrɔdasikulu ɲɛmɔgɔ, kapitɛni. Fasodenɲumanya kɛlɛ kɔfɛ, a bilala kaso la Pologne, o kɔfɛ a taara Alimanjamana na. A donna baara la Alemaɲi sɔrɔdasiw la. Kà Bɔ 1928 sàn na ka Nà Se 1932 sàn ma a ye kàlan Kɛ Reichswehr ka Sɔrɔdasi-Departeman (Académie Générale Staff) la. Diɲɛ kɛlɛba filanan waati la, a y"a sen don kosɛbɛ Irisi jamana ka bolomafara jɛkuluw sigili la. A tun dalen b"a la ko Alimanw bɛ se ka dɛmɛ don Irisi jamana seginni na: "Alemaɲi sɔrɔdasiw ka se sɔrɔli ka kan k"an bila Moskow, ka fanga bila an bolo dɔɔnin dɔɔnin. Alimanw, hali Soviyetiki Irisi jamana ka se sɔrɔli yɔrɔ dɔ kɔfɛ, u bɛna Angilɛ-Saxon diɲɛ kɛlɛ waati jan kɔnɔ. Waati bɛna baara kɛ an nafa la, wa u tɛna kɛ an bolo. An nafa bɛna bonya iko jɛɲɔgɔn, wa an bɛna hɔrɔnya dafalen sɔrɔ politiki walew la."
  Cɛdennin kunkolo wulila a ye min kalan ka tɛmɛ ɛntɛrinɛti kan ... A kɛra cogo o cogo, a ɲɛw bolila ka tɛmɛn gafe ɲɛ kan - " naziw ka baarakɛɲɔgɔnw - jamana maloya !
  Tiɲɛ don, o waati kelen na, a ma jɛkafɔ kɛ abada ni jenerali A. A. Vlasov ye, bawo a tun t"a ka hakilinaw ni a ka wale bolodacogo kelen ye, nka a yɛrɛ ye ɲɔgɔn sɔrɔ n"a ye siɲɛ saba, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Alimanjamana ka sɔrɔdasikulu ka cikanw kan.
  Friedrich y"a ka miiriliw tigɛ... Soviyetiki awiyɔn biwɔɔrɔ ni saba binna, wa, marifa labanw bɛ ka turu tankiw kɔnɔ kaban, wa a bɛ se ka segin kaban... Ayiwa, a ye mɔgɔba ye cogo min na... A kɛra cogo min na binna... Jatɔmuso joli! Ɲɛw jiginna o yɔrɔnin bɛɛ... Ɲɛji kɔgɔlenw bɔra cɛnin ɲɛda nɔgɔlenw na... A ka di cogo min na, hali ka marifa ci i yɛrɛ la!
  A seginnen kɔ, Helga sɛgɛnnen nka nisɔndiyalen dɔ yecogo y"a hakili kɔrɔta o yɔrɔnin bɛɛ, wa a girinna tugun ka taa kɛlɛ la ... A ye kɛlɛcɛ ye! O la, a wolola ka se sɔrɔ, wa min ka jamana barika ka dɔgɔ, a tɛ teri ye n"a ye!
  Helga barila k"a kɔlɔsi ko:
  - I bɛ kasi wa ?
  Friedrich y"a kunkolo wuli.
  - A bɛ kaban ne ɲɛw bɛ ji bɔ , ka bɔ sɛgɛn na ! Kɛlɛba don dɛ! Ne ma n ɲɛw datugu kabini tile wɔɔrɔ sisan! Wa sanni o ka kɛ, a tun bɛ ɲini ka sunɔgɔ!
  Helga ye dusu saalo sɔrɔ ko:
  - Yan, daga bɛ da tugu an bɛ sunɔgɔ dɔɔnin ... A bɛ to dɔɔnin. Dɔɔni dɔrɔn ka se sɔrɔ!
  Fɔli Focken-Wulfach-4 kan, jugu ka awiyɔnw tɛ ye, wa pankurunw tɛ to yen dɔɔnin. Nka hali minnu bɛ yen, olu ka kan ka ban.
  Helga bɛ kumakan dɔ fɔ arajo kɔnɔ:
  - Ayiwa, an k'u sɔrɔ ! O la sa, ka 8 tigɛli kɛ!
  Friedrich bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  - Ka 8 tigɛli ka fisa ni wɔɔrɔ sɔrɔli ye kamankunw kan !
  Npogotiginin in, a ye mobili gosi ka bɔ jikuruba dɔ la, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ayi, i tɛ se ka miiri ko i ye wɔɔrɔ ye. Masakɛ siya b'i bolo.
  Ka bɔ Garadiw ka kɛlɛbolo duurunan na, biɲɛw ni senw tun bɛ yen. Sisan, Gotha ye yamaruya di ko a ka taa ɲɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, wulada tun don kaban, waati tɛmɛna kosɛbɛ ka tɛmɛ sufɛdumuni kan, dibi y"a daminɛ ka surunya.
  Kɛlɛyɔrɔ la, Soviyetiki pankurunw ka ca ni ba kelen ni kɛmɛ ye minnu tiɲɛna ani minnu tiɲɛna, ani Alemaɲi pankurun kɛmɛ saba ɲɔgɔn minnu ye tiɲɛni sugu dɔ sɔrɔ. Olu la, mobili bi wɔɔrɔ ni duuru ɲɔgɔn tun tɛ se ka labɛn kokura cogo si la.
  Wa Friedrich, k"a terimuso to a ka sunɔgɔ dilan dɔ kan, o tun bɛ ka pan hali bi. Nin sen in na, a bilala sira wɛrɛ kan walasa ka marifaciw damatɛmɛ. Rotmistov ka taama jigitigɛlen ye sɔrɔdasi dɔw bila sira wɛrɛ kan, Meinshein ka kɛlɛbolow, wa u ma tɛmɛ kilomɛtɛrɛ tan ni fila kan tile kelen ni wula fɛ. Su donna, nka sanfiɲɛba sɔrɔdasiw tun bɛ baara la hali bi. U ye pilotiw Changé dɔrɔn.
  Siɲɛ wɛrɛ, Friedrich ye U-2 sufɛ bɔnbɔnw sɔrɔ. Mobiliw tun bɛ pan ka surunya duguma - panni min bɛ duguma. U tun bɛna sababu sɔrɔ ka sɛgɛn ka tɛmɛn ni o ɲɔgɔnna fɛnɲɛnɛma ye, nka nin ko in na, terminator kamalennin ka jinɛya hakilina ye baara kɛ.
  Ka fara o kan, Friedrich barila ka maloya kosɛbɛ a ɲɛji la, wa a dimina kosɛbɛ ... Hali cɛnin ɲɛda cogoya Changé. Wa daɲɛ minnu tɛ kelen ye pewu, dɔnkili wɛrɛ la, olu girinna ka tɛmɛ n kun na;
  Dimi bɛ jɛnsɛn farikolo la tasumaba dɔ kɔnɔ, .
  A tɛ se ka kɛ ka o ɲɔgɔn faamu ani min bɛ ka kɛ ne la sisan!
  Yan dugujukɔrɔla ye nɛrɛ bɛɛ dabɔ ni kɔnɔ , .
  N b"a fɛ ka masaduguw sɔrɔ - a tɛ bɔli kɛ n bolo ni kanubaganci ni alijinɛ ye bugu kɔnɔ !
  
  O bɛɛ kɛra cogo min na, hali Ala t'a dɔn.
  Ne kɛra janfacikɛla ye, nka hali bi ne sara!
  Nin jirali bɔra min, min y'a bange,
  N bɛ hakililata sɔrɔ tasa dɔ kɔnɔ - fanga barikamaw!
  
  Sitanɛ y"an sama ka don nɛgɛso kɔnɔ, k"an fili kulu jugu dɔ kɔnɔ,
  A kɛra ten, ne minɛna nɛgɛso kɔnɔ!
  Nka ne na web kari, ne na sɔn Ala ma ni ne dusukun ye,
  Aw kana sankolola kalo danga dɔrɔn!
  Ani ninnu ye balimakɛw ye minnu bɛ ɲɔgɔn na n b"a dɔn tiɲɛ na!
  
  Oh ka chance di ne ma Matigi senuma
  Ne ka nature, i ye janfa ni tɔgɔjugu fɔli ye!
  Ne tun b'a fɛ ka farisogo sɔrɔ, fo sogo dɔrɔn, .
  A labanna ka don dingɛ dunba kɔnɔ, hakilitigiya sunɔgɔra yɔrɔ min na!
  
  Fasoden ko : aw bɛ baara kɛ an ye - .
  I bɛna dugukolo, wari, titre recognition sɔrɔ!
  Nka, i ka i ni dabila
  Wa nin ye ɲangili juguba ye diɲɛ kɔnɔ!
  
  Nka ne ye barikantan ye, donna ɲagami dɔ la, .
  A ye ɲɛnama, bonya ani dusukun tiɲɛ a yɛrɛ la!
  O cogo la, tiɲɛ gɛlɛn
  O bɛɛ kɔfɛ, a tɛ gafe ye, a ye maana dɔrɔn de ye!
  
  Ne ka kan ka mun kɛ, way back;
  A ma to tugun, sisan a dɔgɔyalenba kɔ bɛ nɛgɛso kɔnɔ!
  Nka jinɛ y'a fɔ ko: "Aw ka ɲagami ban."
  O siran sugu, i ka da an na, ne tɛ sɔn!
  Friedrich ye nin " vocal " in ban, k"a " tulo " gosi ka sɔrɔ ka sɛgɛn kosɛbɛ ... Wa min falen don kaban, o kɔrɔ ye ko don kura sera zuluyekalo tile 11. Wa a bɛ a sen kan kabini tile wolonwula...
  Jiginni kɔfɛ, cɛnin ma se ka boli ka taa dilan kan, a binna o yɔrɔnin bɛɛ;
  Sugo in kɛra jɔrɔnanko ye kosɛbɛ ... Friedrich ye siko kɛ ko ale ye kalanden ye, wa a bɛ jɛmukan dɔ lamɛn. Ka fara o kan, bonyaba karamɔgɔ b"a fɔ ni dusu ni timinandiya ye fo i b"a lamɛn i yɛrɛ sago la. O yɔrɔ la an bɛ kuma Irisi jamana jugu tariku jugu dɔ kan min bɛ yen kabini tuma jan, n"o ye Ameriki ye. A bɛ iko a faso la, u labanna ka na ni marifa ye min ka kan ka kɛ walasa ka waleɲumandɔn kɛ;
  - Aw ka kan k"a dɔn ko Pentagon sɔrɔdasikulu y"a ka gɛrɛntɛ fanga ɲuman bila an ka nege kɛlɛli la ka sira tiɲɛ ka taa diɲɛ wɛrɛw la. N ye telegramu ci OTAN sɔrɔdasiw ma, n y"a jira yɔrɔ min na ko n tɛna dugukolo minɛ, ko n bɛ ɲininiw kɛ hɛrɛ la minnu kun ye ka hadamadenw bɛɛ nafa. U ma ne ka cikan sɔrɔ, u bɛ bɛɛ suman u ka nafaw hakɛ sigalen ni yɛrɛɲini na. Nin megalomaniac bastards ninnu b"a miiri k"u bɛ se ka hadamadenya bɛɛ mara. U b"a miiri ko n"u ye minɛni ni tiɲɛni diyagoya mankan ye, o tuma na, diɲɛ wɛrɛw ka lasigiden tɔw fana ka kan ka bagan nege kelen in sɔrɔ.
  Kumafɔla ye a jɔ dɔɔnin ani a ye tɛgɛcikan dɔ lamɛn ni bolomafara ye. Wa Volka fana ye bolonɔ bila a la ni fanga ye, hali n"a tun man di a ye ka faamaw dɔn a kɔfɛ. Ayiwa, cɛba barikama in taara a fɛ ko:
  - Ne tɛ waraba ye walima fɛnɲɛnɛma ye, nka ne bɛ se ani ne b"a fɛ ka ne yɛrɛ lafasa, ne ka siwili ka ɲumanya bɛ bɔ ne ka kɛlɛ la, wa ni ne juguw, ani ne ka siwili juguw b"a fɛ ka binkanni kɛ, o tuma na ne b"a fɛ ka n yɛrɛ lafasa ne yɛrɛ. Minnu jɔlen bɛ ne ni hɔrɔnya cɛ, ne na olu halaki. Minnu bɛ ɲini ka hadamadenya kɛ jɔnw ye, k"u yɛrɛ jate jamana sanfɛla ye, min tɛ mɔgɔw ka fanga kɔrɔ, olu bɛna u yɛrɛ sara. N ye warijɛ kelen di oligarki kulu dɔ ma kaban, n bɛna misali jira u la mɔgɔ min bɛ se kɛlɛ la, wa a tɛ taa nɛgɛso jukɔrɔ i n"a fɔ saga kololen. An bɛɛ ka kan ka fara ɲɔgɔn kan, bawo nin ye an ka ko kelen ye, bawo Dugukolo kan, sɔɔni, foyi tɛna kɛ ninakili ye. Sisan ka taa jago la. Walasa ka se sɔrɔ Ameriki ni OTAN ka kurunba kan, an mago bɛ fanga sɔrɔyɔrɔbaw la, dan tɛ minnu na, marifa kura jɔnjɔn ye, wa o b"an bolo. Mɔgɔ caman fɛ, hali aw bɛɛ la ɲuman, a bɛ iko H-bɔnba de ye laban ye. Mɔgɔ caman, hali aw bɛɛ la ɲuman, b"a miiri ko fanga sɔrɔcogo wɛrɛ tɛ yen min fanga ka bon ka tɛmɛ o kan, fo halakili min bɛ se ka gɛlɛya ka waleya waleyali la. Aw bɛɛ bɛ thermonucléaire (suma-nukliyɛri) kɛcogo dɔn, hidrɔzɛni atomuw faralen ɲɔgɔn kan ani heliyɔmu (hélium) sɔrɔli. Ayiwa, fɛn wɛrɛw fo ka Se nɛgɛ ma. Nukilila fusili bɛ yeelen di dolow ma san miliyari caman kɔnɔ. Wa aw caman fɛ, a bɛ iko a tɛ se ka da a la ko sinsinnan kɛcogo kura jɔnjɔnw bɛ se ka kɛ: u tɛ yen tiɲɛ na sigida la. Aw caman falen bɛ miirili caman na minnu b"a jira ko ni o wale in tɛ yen sigida la, o tuma na, a tɛ se ka kɛ sariya siratigɛ la. O ye hakilintan ye dɛ, super-civilisations dɔnniya bɛ fɛɛrɛ di walasa ka fanga belebelebaw sɔrɔ sɛgɛsɛgɛli la ani reactions minnu tɛ sɔrɔ nature kɔnɔ. I bɛ quarkw (quarks) sɔrɔli Dɔn kaban: o ye mini-particules (fɛn fitininw) ye minnu bɛ particules (daɲɛ fɔlɔw) Kɛ. Hali i ka dɔnniya ye fɛnɲɛnɛma kɛmɛ caman Sɔrɔ. Ka fara u kan, i ka dɔnniya fana ye minnu sɛbɛn, fɛnɲɛnɛma suguya caman bɛ yen, minnu caman bɛ i ko kabako i bolo, walima hali u tɛ foyi ɲɛ. I bɛ kabakoya ni quark suguya caman ye, o min ɲɛfɔli ka gɛlɛn cogo la min bɛ kɛ tuma bɛɛ. Kɔsa in na, i ka dɔnnikɛlaw ye fɛnɲɛnɛmaw Sɔrɔ minnu bɛ Weele ko preons, o ye fɛnɲɛnɛmaw ye minnu bɛ quarkw Kɛ, wa i ma Se k"u Sɔrɔ k"u Sɛgɛsɛgɛ ka ɲɛ. Ayiwa, i ma Se fɔlɔ ka preonw dɔrɔn Bɔ nucléaire (nucléaire) la, hali quarks ( quarks) yɛrɛ. Ayiwa, fanga sugu jumɛn bɛ Se ka Sɔrɔ u ka ɲɔgɔnfaamu walima u farali fɛ: a tɛ Se ka Sugandi hali n"i y"a Jira ko thermonucléaire (suma-nukliyɛri) ka waleya. Hali ni dugukoloko dɔnniya bɛ bi, min ka dɔgɔ kosɛbɛ, jateminɛw bɛ yen minnu bɛ kɛ ni hakilina ye minnu b"a jira ko ni fɛnɲɛnɛma in ka dɔgɔn, a bɛ fanga caman bɔ. O b"a jira ko ni a tun bɛ se ka kɛ ka o fanga sugu dɔn, o tuma na, a tun bɛ se ka kɛ ka fanga sɔrɔyɔrɔ sɔrɔ min bɛ se ka kɛ dan tɛ min na. Nka, dugukolo kan dɔnnikɛla kelen ma Dɛsɛ dɔrɔn ka mikroparticules (mikoroparticules) ka fusion reaction (fɔcogo) Dabɔ kokura, nka hali ka quark (kɔrɔn) hɔrɔnma dɔ Bɔ nucléaire (nucléaire) la.
  Hali ka quark sɔrɔ min tɛ siri, min tɛ siri, o ma ɲɛ fɔlɔ. Mun de y"a to wale min bɛ kɛ ni ultralight particules kari walima ka fara ɲɔgɔn kan, o tɛ se ka kɛ hali bi, a tɛ se ka segin a kan dɔrɔn, nka hali ka labɛn nature kɔnɔ. O sababu bɛ nin de la: o de y"a To thermonucléaire (suma-nukliyɛri) waleyali ka gɛlɛn fo a bɛ Fɔ a ma hali misali la ko jagokɛla min bolow ka surun kosɛbɛ. Walasa ka kɛ sababu ye ka thermonucléaire reaction (thermonucléaire) kɛ, atomikɛ bɔnbu fanga de ka kan, walasa atomikɛ bɔnbu ka pɛrɛn, binkannikɛlan kɔrɔlenw de ka kan. Walasa ka quark fusion reaction (kùnnafoni-falen-falen-falen-falen) Kɛ, thermonucléaire charge (sara) dɔ ka bɔgɔbɔgɔli waleyali tɛ Se ka Kɛ, a fanga tɛ Se reaction (wale) ma, o de y"a To quarks superheavy (kɛrɛnkɛrɛnnenya) minnu ka gɛlɛn kosɛbɛ, olu tɛ Sɔrɔ fɛnɲɛnamaw la. Cɛmancɛ-taamaʃyɛn tɛ yen, taamaʃyɛn min bɛ waleyaw Bɔ ɲɔgɔn na k"u danfara Bɔ atomi fusili kɔnɔ. Sugunɛ-nukilila fusili la, dakunw bɛ yen kelen-kelen, minnu bɛ Taa "ɲɛ ka caya fanga bɔli siratigɛ la. Fɛɛrɛ min bɛ fanga caman Bɔ ka Tɛmɛ thermonucléaire (thermonucléaire) binkanni kan, wa a ka dɔgɔ kosɛbɛ: annihilation reaction. A bɛ Bɔ fɛnɲɛnɛma ni fɛnɲɛnɛma-falen-falen-falen-falen na. Sigida la, a man ca, a ka dɔgɔ kosɛbɛ, bawo diɲɛ yɛrɛ kɔnɔ, a bɛ se ka fɔ ko antimatter tɛ yen. Anihilation reaction (halakili wale) man ca a cogo la, cɛmancɛ-taama tɛ fɛnw ka fusion reaction (fusion reaction) ni thermonucléaire (thermonucléaire reaction) cɛ. Gɛlɛya in kunba ye ko antimatter yɛrɛ ma dilan ni fɛn nɔgɔmanw ye. An ka sigida yelen kɔnɔ, an tɛ se k"a kɔlɔsi. Nka n"i y"i yɛrɛ Lamaga sankolo la k"i yɛrɛ Sɔrɔ diɲɛw ka ɲɔgɔn sɔrɔyɔrɔ la, diɲɛ ni diɲɛ kɛlɛli dancɛ la, o tuma na fɛ, i tùn b"a Ye cogo min na halakili taabolo bɛ Taa ɲɛ kosɛbɛ. Gɛlɛya in kunba kɛra antimatter hakɛ bɛrɛbɛrɛ sɔrɔli ye, o kɔrɔ ye ko fɛn min tun tɛ se ka kɛ diɲɛ yɛrɛ kɔnɔ. A tun bɛna ɲɔgɔn sɔrɔ tuma bɛɛ ni fɛn gansan lakikaw ye, a tun ka kan ka halaki walima ka pɛrɛn, i n"a fɔ kemikɛlifɛn fila minnu tɛ kojugu kɛ u ni ɲɔgɔn cɛ, olu bɛ pɛrɛn cogo min na n"u bɛ ɲɔgɔn sɔrɔ. Protonw, neutrons, electrons, ni u bɛ ɲɔgɔn sɔrɔ ni positrons ye, antineutrons, antiélectrons tun bɛna wuli ka kɛ fotonw ye ani fɛn wɛrɛw minnu bɛ boli ka taa sira wɛrɛw fɛ. U ka bonya teliya ka bon kosɛbɛ wa a bɛ tɛmɛ yeelen teliya kan. Ɔwɔ, halakiliba waati la, o fɛnɲɛnɛmaw bɛ tɛmɛ ka taa yeelenba teliya la, ka u yɔrɔ janya ɲɔgɔn na. A ka gɛlɛn ka anti matter sɔrɔ cogo nɔgɔman na, ni fɛnɲɛnamafagalanw teliyali ye teliyalanw kan. O nɔ min bɛ sɔrɔ o cogo la, o tɛna kɛ sababu ye abada ka musakaw jalaki. O bɛɛ n"a ta, fɛɛrɛ ɲuman dɔ sɔrɔla walasa ka antimatiri sɔrɔ sɛgɛsɛgɛli gɛlɛn na. A kunba bɛ Bɔ a la ko fɛnɲɛnɛma sɔrɔli seko, ka Fàra fɛnɲɛnɛma kan, o bɛ Taa ɲɔgɔn na, o kɔrɔ ye ko danfara min bɛ antimatiri ni fɛn gansan cɛ, o man bon wa fanga caman tɛ wajibiya walasa ka fɛnɲɛnɛma ka polarite (polarite) Changer. O bɛ se ka kɛ ni foro kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ ka yeelen barikama ye ten ani ni jikuru ye min cogoya kɛrɛnkɛrɛnnen don. Ka fara quarks, preons kan, creons, resons, forkons, ryumones, chorodons, romons, wdfl bɛ yen Radiation min bɛ telepathie nivo kɛrɛnkɛrɛnnen na, o bɛ fɛnɲɛnɛmaw jɔcogo Changer créon-resonance niveau la, a bɛ Changé dɔɔnin dɔrɔn, ka structurel (yɔrɔ) Yɛlɛma mikroparticules (mikoroparticules) labɛnni. Jikuru kɛrɛnkɛrɛnnenw sɔrɔli ye fɛn caman sɛmɛntiya dɔnniya ni sigida la. Nka jɔn ka fiɲɛ, hakɛ jumɛn bɛ Se ka fɛn suguya Yɛlɛma, k"a Lasegin hakɛ kura la jogo ta fan fɛ, ka fɛnɲɛnɛma cogoyaw Yɛlɛma. Fiɲɛ suguya kura dɔ Sɔrɔla hadamaden ka sekow kàlan na, a ka seko danmadɔw. Anw Hitlernateurw ka kɔn jamana wɛrɛw ni jamana wɛrɛw ɲɛ, an ye seko wɛrɛw dɔn. Telepatiki fiɲɛ kura donna plɔmu kɔnɔ ani hali supermatériaux solides dense, o yɛrɛ tun b"a jira ko sistɛmu wɛrɛ bɛ yen ani fiɲɛ hakɛ wɛrɛ. Hali i ka dɔnniya ni siwili hakɛ la, fiɲɛ bɛ yen ani u dabɔra minnu bɛ tɛmɛ yeelen teliya kan. Radiyowazi Alpha, Beta, Gamma, kaban Beta fiɲɛw bɛ Taa dɔɔnin ka Tɛmɛ yeelen teliya kan, wa ni Gamma-AS yeelen ye, yeelen teliya tɛmɛnen bɛ Taa siɲɛ kelen ni tila. Dugukolo-yɔrɔ kan, u ye Klekon ni Der jikuruw ka kɛnɛyako Sɔrɔ kaban k"a lajɛ, n"o bɛ Tɛmɛ yeelen teliya kan siɲɛ fla. Tiɲɛ don, k"a sɔrɔ u bɛ ka dilan mikrodoziw la, u yɛrɛ t"a dɔn ko u bɛna se ka kɛ. N b"a Fɔ kosɛbɛ ko fiɲɛ teliya n"a seko ka Dòn fɛnw na, jɛɲɔgɔnya tilennen bɛ yen. Ni jikuruw ka surun, a doncogo fanga bɛ bonya, fiɲɛ teliya bɛ bonya. Gama fiɲɛw tɛmɛnen kɔ dɔrɔn ni plɔmu santimɛtɛrɛ kelen ye, o bɛ dɔgɔya ni tila ye. Klecon ni Der ka fiɲɛw ta fan fɛ, doncogo fanga ka bon yɛrɛ. Radiation extra-range, a kɛra aura ye, teleportation, telekinesis, telepathie, cyberkinesis, tormokinesis, plasmokinesis, olu teliya ka bon kosɛbɛ ani u bɛɛ bɛ don yɔrɔ la. O kɔrɔ ye ko fɛn min bɛ wele ko hakilimaya sanfɛla, o de kɔnɔ, diɲɛw marali kun ye, ka fanga suguyaw dɔn minnu ɲɔgɔn ma deli ka kɛ fɔlɔ. Fanga suguya kuraw bɛ sira dabɔ sumani suguya kuraw ma, diɲɛ fitinin sumanikɛlanw minnu bɛ se ka jiri sɔrɔ ani ka kɛ makɔrɔkosimɛ kɔnɔ, ka sumanikɛlanw bila mikro-fundamental particules cɛ ka taa diɲɛ lakika la, n"o bɛ wele ko rolling ka yɔrɔ la. Fanga sugu kura bɛna marifa kura di, ka Z-56 yeelen bɔ ani ka binkannikɛla ka kɛlɛbolo mugumugu ka kɛ mugu ye. Sisan, n tun bɛ se ka fanga kura in kunba ɲɛfɔ ka ɲɛ, k"a wuli cogo min na, k"o ɲɛfɔ ka ɲɛ, ka fara farali in nɔ kan, nka labanko dɔ dira an ma kaban. O gorila ninnu b"a miiri k"an siran, nka hali n"an y"an yɛrɛ di, u tɛ se ka kɛlɛ kɛ ni kɔrɔbɔli ye ka gun in sɛnɛ ani k"a nɛgɛ ni bɔnbuw ni marifa girinmanw ye. Ni sɔrɔdasi-wale tɛ yen, o tuma mun na Yankees ye nin marifa sugu in lajɛ, u mago bɛ bagabagali wale la, misali ye diɲɛ bɛɛ ye. Aw ka ɲɛnamaya bɛ bɔ ne de la. N bɛna kalan kɛ binkannikɛla la, a hakili bɛna to min na a si bɛɛ kɔnɔ, wa mɔgɔ o mɔgɔ bɛ to ɲɛnamaya la, o bɛna keleya suw la!
  O kumasen in na, Friedrich ka sugo tigɛra. A y"a ɲɛw wuli ni kɔnɔnafili ye. Helga jɔlen tora a ɲɛfɛ ka falenfɛnw falen a bolow la, ani sen gansan dɔ bolokɔnincininw kɔnɔ, npogotiginin senna, roso dɔ tun bɛ yen, a tun bɛ cɛnin sennasanbara jɛlen, pinkiman sɔgɔ ni kanuya ye ni min ye.
  - Ayiwa, i ka sunɔgɔ dɔɔni. Sufɛdumuni waati sera!
  Friedrich wulila ka sin ka a kɔnɔbara minɛ o yɔrɔnin bɛɛ ... Nka ɔwɔ, a tun bɛ ɲini ka foyi dun kabini dɔgɔkun kelen. A tun bɛ sokola barikama dɔrɔn de min min dilalen don ni ji ye. Cɛdennin ye tile filɛ, a kabakoyara:
  - A ye kabako ye, n ye sanga duuru ɲɔgɔn kɛ, nka a bɛ iko a ka dɔgɔ kosɛbɛ. N yɛrɛ ma waati sɔrɔ ka jɛmukan min ka di kosɛbɛ marifa kuraw kan, o lamɛn!
  Helga ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Marifa kura ko la ? Ɔwɔ, ni kɛlɛcɛbaw bɛ kɛlɛ kɛ, fɛɛrɛ kɔrɔlenba b"a to bɛɛ bɛ se ka se sɔrɔ. Nka fɔlɔ, aw bɛ jɛgɛkɛnɛ dɔ dun. Npogotiginin fila-fila, i ka fanw, u ye welda kɛrɛnkɛrɛnnenya la i ye. Dumuni kɛ, fanga kura bɛna na.
  Friedrich taara jɛgɛ suman na ni nisɔndiya ye, o min kɛra a fɛ dumuni dumanba ye dugukolo dugukolo kan. Cɛdennin ye bololabaarakɛla ka fini lankolonya, ka girinya dɔ ye a kɔnɔbara la. Nka o bɛɛ n"a ta, a y"i pan ni nisɔndiya ye ka boli ka taa mobili la.
  - Ayiwa, Hɛlga, an bɛna kɛlɛ kɛ tugun !
  Npogotiginin y"a jaabi ni tulonkɛ ye ko:
  - Wa cogo min na !
  Wa sisan, so min bɛ se ka da a kan, n"o ye Me-362 ye, n"o ni sateliti min tɛ se ka faranfasi, n"o ye Fokken-Wulf-4 ye, o bɛ fiɲɛ tɔɔrɔ tugun ni fɛnɲɛnamafagalanw ye. Wa o fana bɛ kɛlɛ la i n"a fɔ kɛlɛ la. Friedrich ye Helga ɲininka ko:
  I ka ɲɛnajɛ min ka di i ye kosɛbɛ kɛlɛ kɔfɛ, o ye mun ye?
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔninjɛ kɛ ni dususuma ye k"a jaabi ko:
  - A ka gɛlɛn hali k'a fɔ ! Hali ni i b"a dɔn. N tun bɛ jirifeere de fɛ. O misali cɛɲiw bɔra ... Wa n y"a ɲini fana ka maana kabakomaw sɛbɛn. N ye furuɲɔgɔnma fila sɛbɛn tuma min na dɔrɔn, bɛɛ y"a daminɛ ka ŋɛɲɛ kɛ n na. Ani, maloya donna n na fo n y"u fɔli dabila. Yala i b"a dɔn ko a man di cogo min na n"u bɛ ŋɛɲɛ kɛ i la wa!
  Friedrich sɔnna a ma ko:
  - Ɔwɔ, n y'a faamu ! Hali ni sisan ne bɛ tɔgɔba sɔrɔyɔrɔ la! Nka n sara dɔrɔn, n bɛ ɲini ka...
  Helga ye kuma tigɛ:
  - Ayi! Aw ka da ne la, u tɛna ɲinɛ! N hakili la, i tɔgɔ bɛna wele ko fiɲɛ kɛlɛbolo, walima kɔrɔnfɛdugu minɛlen dɔw. Walima n"a sɔrɔ nbɛda dɔ bɛ Bɛrɛlin dugu kɔnɔ!
  Friedrich ye ŋɛɲɛ kɛ.
  - Ɔwɔ, i ye n dusu saalo !
  Helga y"a fara a kan kosɛbɛ ko:
  - Laala hali komandi min bɛ aviation (aviyɔn) la, o bɛna Sɔn n'i ka ja ye. A fɔlɔ, i ɲɛda duman in bɛ i la, filanan, i ka jaabi, min ka ca ni jugu ka awiyɔn ba mugan ni kɛmɛ duuru ye kaban, a ka c"a la, mɔgɔ si tɛna tɛmɛ o kan!
  Friedrich fana y"a sɔsɔ kosɛbɛ:
  - Ayi, u bɛ se ka tɛmɛ ni kɛlɛ ni URSS ye waati janba kɛ, walima n"u ka kan ka kunun jɛɲɔgɔnw kunbɛn hali bi. Donc (o la) fɛn bɛɛ bɛ Se ka Kɛ ... Nka sariya siratigɛ la, a bɛ Se ka Kɛ ka Se awiyɔn ba kelen ma ! Ne bɛ se ka mun kɛ ani nin!
  Baro tigɛra, jugu kɛlɛcɛw ka kulu fitinin dɔ wulila ka taa ɲɛfɛ, o kɔfɛ, u tun ka kan ka marifaw ta kosɛbɛ.
  Naziw ka kɛlɛbolo tun sɛgɛnnen don kosɛbɛ ani u tun sɛgɛnnen don kosɛbɛ , se sɔrɔli min kɛra Krasnogvardeisky, o ye Fritz ni kabila caman ka kulu bila ka baara kura kɛ.
  Naziw ma u ja gɛlɛya ka bin Moskow kan, u ye binkanni kɛ Pavlovsky Posad dugu kan, min bɛ kɔrɔn fɛ, ka yɔrɔw barika bonya a kɛrɛfɛ.
  Soviyetiki sɔrɔdasiw, n"o tɛ, a tun tɛ se ka kɛlɛ ni jagɛlɛya ye, nka Alemaɲi wuluw ni ɲɔgɔn cɛ sira tun dɔgɔyara kosɛbɛ wula fɛ fo a tun bɛ marifa ci a kɔnɔ kaban.
  Friedrich ni Helga tun ka kan ka pankurunw ta tugun, minnu y"a ɲini ka kɛlɛ kɛ ni u ye, ka danfara datugu. Wa o kɔfɛ, u y"u yɛrɛ jira ani cogo dafalen na. Kamalennin sera ka tɛmɛ kɛmɛ duuru kan tankiw kɔnɔ! Wa nin ye caman na ultra-class ka seko ye!
  Friedrich ye nisɔndiya sɔrɔ tiɲɛ na ko a tun ka nɛnɛ kosɛbɛ! Ko ale de ye waati ni jamanaw bɛɛ la kɛlɛcɛ ɲuman ye, o kɔrɔ ye kalasi kulu dɔ ye! Ani, a bɛ kɛ cogo di ka janya ani ka nɛnɛ ka tɛmɛ bɛɛ kan! Friedrich ye Wolo ye, o kɔrɔ ye ko waraba!
  Dibi tun donna kaban, kɛlɛ ma sa hali bi. Alemaɲi ka kuluw bɔra worodugu fɛ, yɔrɔ min na Rommel tɔgɔba jamakulu tigɛra, ani ka bɔ saheli fɛ, yɔrɔ min na Mainstein Pass, ye Pavlovsky Posad dugu lamini. Su tilancɛ kaban, Gotha ka pankurunw ani, fɔlɔ, Ferdinand-4 caman karilen don dugu in kɔkan ... Nka u wajibiyara ka jɔ. O kɔ fɛ, Gota ye yamaruya Di k'a ka lafasali kunbabaw tɛmɛn. Sɔgɔma fila waati Pavlovsky Posad kɔrɔn fɛ, SS kɛlɛbolo filanan ni pankurun fɔlɔ yɔrɔ dɔw, olu fana bɔra URSS la, olu bɔra ka taa ɲɔgɔn kunbɛn. O la sa, san 1947 Ɔkutɔburukalo tile 12 su fɛ, balikukalan dɔ datugulen don Moskow sɔrɔdasi kulu lamini na!
  . SABABU #19
  San 1947 Ɔkutɔburukalo tile 13 sɔgɔma, Friedrich ye kɛlɛ kɛ, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, a kɛra yɛrɛdɔnbaliya ni seko ye. A ka sow kantigi min bɛ pan, o tigɛra a janya la, wa a motɛri, hali ni cɛnin y"a wajibiya ka tɛmɛ siɲɛ kelen kan, a ye baara kɛ k"a sɔrɔ a ma dɛsɛ ...
  Soviyetiki sɔrɔdasiw ka kɛlɛli fanga dɔgɔyara kosɛbɛ ... Naziw ma u ja gɛlɛya fɔlɔ ka bin Moskow kan, min tun jiginna ka kɛ kɛlɛbolo ye min tɛ se ka minɛ, nka u taara kɔrɔn fɛ. Pavlovsky Posad kɔnɔ, kɛlɛw tun bɛ sen na hali bi, fasisiw ɲɛmɔgɔw banna ka baara kɛ ni pankurunw ye dugu kɔnɔ, ka Rumanikaw, Italikaw, Arabuw, Ɛnduw ani jamana wɛrɛw ka kɛlɛbolo wɛrɛw to ka wuli.
  Friedrich y"a sen don fiɲɛ-kɛlɛ misɛnnin fila walima saba la, wa k"a sɔrɔ gɛlɛya ma sɔrɔ, a ye awiyɔn tan ni fila ɲɔgɔn tigɛ. Laɲini wɛrɛw tun bɛ dugukolo kan : kanonw, howitzers, mortiers, Katyushas, ani n"i ye chance sɔrɔ, tankiw.
  Faan wɛrɛ fɛ, o laban in tun tɛ kɛ tuma caman na. A bɛ iko laadilikanw ma ɲɛ. Midi waati la, tuma min na Ɔkutɔburukalo fila-fila kɛra fɛn ye min tɛ se ka muɲu, lafiya surun dɔ kɛra ani Frederick, walima i n"a fɔ a tun bɛ wele cogo min na foroba la ko Frederick the Great Bismarck, welera ka na Smolensk.
  Ace-terminator kamalennin in tun bɛ i ko a nisɔndiyara kosɛbɛ ani a nisɔndiyara. Hali ni Friedrich dusu tiɲɛna kosɛbɛ ani a maloyara a ka janfa la, fasisiw ka laadalata sɔrɔli jigiya ye cɛnin diyabɔ.
  Helga welera n"a ye. Npogotiginin fana nisɔndiyara ani a ɲinw i n"a fɔ perle, olu tun bɛ manamana ni panther nisɔndiyalen ye. A ko:
  - I y' a ye , waraba cɛnin , an ye se sɔrɔ Irisikaw kan !
  Friedrich ma jigiya min jira nin ko in na:
  - Fɔlɔ, nin ye cɛmancɛ ɲɛtaa ni kɛlɛ dɔrɔn de ye ... Kɛlɛw ni kɛlɛw bɛ ka fanga sɔrɔ dɔrɔn. Nka daminɛ na ani tiɲɛ na, ɲɛtaa ...
  CPSU ka marabolo jɛkulu jɔli de sugandira o laada in kama. Mobili cɛɲi caman tun bɛ o mobili jɔyɔrɔba in na, minnu fanba tun dilannen don Amerikikaw fɛ.
  Tiɲɛ na, jenerali marifatigi minnu bɔra Ameriki sɔrɔdasikulu la, Angletɛri Mansamara la, Kanada Dominion la, olu tun bɛ jamalajɛ kɛyɔrɔ la. Hali Angilɛ masakɛ kelen tun bɛ yen... Wa, tiɲɛ na, Hermann Goering yɛrɛ ni Adolf Hitler... Nin dɔrɔn de ye Friedrich kabakoya, Margaret tun tɛ a fɛ. A ka kabako, n"a sɔrɔla kɔnɔmaya dɔrɔn, nin muso kɛrɛnkɛrɛnnen, min ɲɔgɔn tɛ, o t"a fɛ k"a yɛrɛ ni den min sɔrɔ ace fɛ, o farati la... O bɛɛ kɔfɛ, kɛlɛ tɛ tulonko ye fewu!
  Walima n"a sɔrɔ a t"a fɛ ka kumaɲɔgɔnya kɛ ni Hitler ka mɔgɔ kura ye min ka di a ye kosɛbɛ n"a cɛ ye wa? Yan, a bɛɛ lajɛlen na, fɛn bɛɛ bɛ se ka kɛ wa a bɛ se ka kɛ ko a tɛ se ka kalan min bɛ muso cɛɲi hakili la, i n"a fɔ Afrodite, ani min bɛ mɔgɔ lafili i n"a fɔ Hera ...
  Nka, Friedrich yɛrɛ nisɔndiyara o ko la. A tun tɛ bɔli kɛ Fuhrer ɲɛkɔrɔ k"a yɛrɛ n"a bila farati la k"a dusukunnataw janfa, ni taamasiyɛn ye min tɛ a yɛrɛ sago ye, walima ni kuma ye min ma jateminɛ. O bɛɛ kɔfɛ, furucɛ minnu bɛ ni biɲɛ ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la diɲɛ tilancɛ kuntigi mɔgɔya la, faratiba bɛ olu la. Hali nin cɛ gɛlɛn sugu in fɛ i n"a fɔ Ale ye Reich sabanan ka sɔrɔdasi numuya fɔlɔ ye!
  Minnu sera o laada in na, olu fanba tun ye awiyɔn bolilaw ye - Goering yɛrɛ tun ye ace ye, jenerali Dua ka teori kanubaga ŋana ye - awiyɔn, kɛlɛw ala, tiɲɛ don, fɔlɔ, fiɲɛkɛnɛ minnu bilala sen kan. Nka tankerw fana tun bɛ yen, Wittmann tɔgɔba dɔ tun bɛ olu cɛma. Wa laadalabato daminɛna ni kɛlɛcɛw ka kuruwa ye.
  Helga wele tuma min na, sungurunnin ye pan tiɲɛ yɛrɛ la i n"a fɔ sow, k"a senkɔniw gosi. A ye kɛlɛcɛ ka kuruwa sɔrɔ ani kɛlɛcɛ dɔ ka badge kɛrɛnkɛrɛnnen, tankiw ... O sanfɛ, Fuhrer Adolf yɛrɛ ye sabre tɔgɔlama dɔ di npogotiginin ma ni diamant ye, i n"a fɔ muso ɲuman min y"a yɛrɛ danfara kɛlɛ kɛlɛ sababu la Moskow kɛlɛ.
  Wittmann ye kuruwa sɔrɔ ni oak buluw ye, npanw ani diamantw, Star of the Knight"s Cross ni sanu oak buluw, npanw ani diamantw fana dira "denmisɛnnin" Huffman ma. Ameriki ace min bɛ a ka misitigi ka fini na min tɛ Changé, o fana ye jaabi sɔrɔ.
  Friedrich ye jaabi sɔrɔ laban na ... A tun bɛ bɛn hakili ma kosɛbɛ, bawo a tun ye mɔgɔ bɛɛ la ɲuman ye. Jaraba in, n"o ye Nɛgɛ Kuru ka Knight"s Cross ka dolow belebele ye, ani okɛ buluw, npanw ani diamantw, o dira Naziw ka dɔnkili mankanw ma minnu bɛ mɔgɔ bagabaga. Ka fara o kan, badge naani dira awiyɔn kɛmɛ naani ni kɛmɛ duuru ma, ani pankurun kɛmɛ naani ni kɛmɛ duuru. O badgew fana tun ye sanu ye, ani kɛmɛ duuru hali ni diamant misɛnninw ye.
  Hitler ye Friedrich bolo minɛ ka mɛn, ka kuma dɔ fɔ ni dusu ye ... Cɛdennin ye kuruwa tɔgɔba in dun n"a ɲɛw ye. Diamant tun bɛ platini oak buluw ni npan bolokɔniw masiri. Ja dɔ ye n hakili jigin ko hali kɛlɛcɛw ka kuruwa gansanw ni diamantw, o yamaruya sugu mugan ni wolonwula dɔrɔn de dira kɛlɛ bɛɛ kɔnɔ. Ayiwa, nin waati in na a yɛrɛ ka dɔgɔ ... Jara min ka bon kosɛbɛ, n"o ye Knight"s Cross ye, warijɛ buluw bɛ bila sanu nɔ na yɔrɔ min na, o ma sigi sen kan fɔlɔ.
  Nka, o laadalakow ma dan o ma. Hitler y"a jira ko Friedrich ye jɔyɔrɔ sɔrɔ min ye Major Field Marshal ye Air Force ani SS Guards la, ni marifaw ye minnu bɛ kɛ mɔgɔ yɛrɛ ye ani bonus miliyɔn kelen ba kɛmɛ duuru (Panthers kura tan ni duuru musaka).
  O marifa tɔgɔlama ni saber min dira Helga ma, o tun ye kelen ye, o min dilannen don ni Damasi nɛgɛ ye, a bolokɔnincinin min masirilen don kosɛbɛ ni diamant ni emerald ye.
  Friedrich ma se ka kɔrɔbɔli in kunbɛn ani a ye marifa dɔ wuli siɲɛ caman min ka kan ni Sultan ye. Bolo tun bɛ lafiya, wa saber tun bɛ balansi dafalen na, wa a tun bɛ iko a ka nɔgɔn cɛden bolo barikama dɔ ma.
  O kɔfɛ, Ameriki jenerali Mankurt kumana, min donna tariku kɔnɔ i n"a fɔ jamanadenw ka kumasen sɛbɛnbaga : a to ne ka jamana ka fili, nka nin ye ne ka jamana ye !
  Ka fara o kan, o komandan tɔgɔ bɔra a ka juguya juguba la, kɛlɛden kasodenw fana sen bɛ o la.
  Mankurt y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Irisi barbariw ye dugukolo caman minɛ, ka barakɛnɛba kelen da, ɲagami banbali bɛ min kɔnɔ. U ka terrorisme (jatigɛwale) fanga bɛna hadamadenw tilancɛ wɔɔrɔ tɔɔrɔ fo waati jumɛn? Irisi jamanaw bɛ ka hɔrɔnya makɔnɔ ani Erɔpu hɔrɔnyalenw ni Ameriki kɛlɛbolo nali u ka dugukolo kan. Wa o de kama, Ameriki bɛna a seko bɛɛ kɛ walasa ka URSS kɛlɛ. An ka minɛnw ni ŋaniyajirabagaw ka bɔli bɛna bonya ka bɔ diɲɛ fan bɛɛ la, ka dɔ fara o kan! (tɔlɔsili min bɛ kɛ ni fɔɲɔba ye). Diɲɛ jamanaw bɛɛ farala ɲɔgɔn kan ka Bolshevik banakisɛ kɛlɛ. Matigi Ala ni sankolola kɛlɛbolo bɛ an fɛ. Aw ka taa ɲɛfɛ walasa ka se sɔrɔ!
  Angilɛ dɔ tugura a kɔ o kɔfɛ, Fuhrer ye seli in yɔrɔ ofisiyali tigɛ, ka bolo daminɛni laseli. O yɔrɔnin bɛɛ, npogotiginin ni muso caman y"a jira ko u labɛnnen don ka cɛfarin tɔgɔba fila-fila kɛ.
  Friedrich tun b"a fɛ ka Helga sugandi ka kɛ jɛɲɔgɔn ye, nka a banna k"a sɔrɔ a ma miiri a la - k"a fɔ ko laada tɛ yamaruya di ka dɔn kɛ ni jɛɲɔgɔnw ye, walima jɛɲɔgɔnw sɔrɔdasi marifaw la. Ayiwa, mun na cɛnin ye muso wɛrɛ sugandi, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, yan musow bɛɛ cɛ ka ɲi - a bɛ iko u sugandira kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Friedrich ye nisɔndiya jira ka dɔn kɛ nɔgɔya la, nka cɛnin ka miiriliw tun bɛ fɛn wɛrɛ de kan.
  O la, a ye komandiba sɔrɔ, wa sisan a kɛra foro ɲɛmɔgɔba ye ... A ka baara bɛ ka caya, wa awiyɔn binnalenw ni pankurun tiɲɛnenw hakɛ siratigɛ la, a tɛ se ka ɲɔgɔn sɔrɔ diɲɛ kɔnɔ ! A bɛ iko fɛn bɛɛ bɛ ka ɲɛ, nka kun dɔw la, wuluw bɛ ka u dusukunw sɔgɔsɔgɔ ... Nka n"an ye mɔgɔ lakodɔnnenw ta, misali la, Robert Artrois, joli masakɛ min bɔra Kapɛtiw ka masakɛ bolofara la. O bɛɛ kɔ fɛ, a y"a ka jamana Fransi kɛlɛ, a ma tɔɔrɔ dɔɔnin, hali n"a fasodenw joli tun bɛ a bolo.
  Ani, Irisi jamanaden ba kɛmɛ caman be kɛlɛ la Naziw fan fɛ. Hali Dukeba Kirill Romanov y"a jira foroba la k"a bɛ dɛmɛ don kɔrɔnfɛ kanpaɲi na ani ka faso hɔrɔnya ka bɔ Bolshevikw bolo. Romanovw ye Naziw ni Tlebi jamanaw de ye minnu bɛ u kɔfɛ.
  Ayiwa, ni masakɛ tɔgɔbatigiw, ani Reich sabanan bɛ Stalin kɛlɛ, o tuma mun na Frederick ka kan ka tɔɔrɔ. Ka fara o kan, a bɛ se ka kɛ ko a bɛnbaw tɛ sigi URSS jamana na hali dɔɔnin. Ayiwa, an ka miiri cogo la min bɛ bɛn hakili ma... O bɛɛ kɔfɛ, tariku taabolo jiginna kaban cogo juguba la. Sisan diɲɛ tɛna kɛ danfara ye abada, o la Moskow kɛlɛ tiɲɛna Soviyetikiw fɛ ... Wa nin kɔrɔ ye mun ye? Wa, a fɔlɔ, diɲɛ min b"a jira ko fɛn caman Changé, a bangebagaw (a sira fɛ, minnu wolola dugu wɛrɛw la) ka ɲɔgɔn sɔrɔ ka denbaya daminɛ, o bɛ dɔgɔya kosɛbɛ. Nka fana papa ni mama ma wolo san 1947... O kɔrɔ ye ko a ka c"a la ka bɛnbakɛ fila ni bɛnba fila kunbɛn, o bɛna dɔgɔya yɛrɛ!
  Ka fara o kan, den kelen-kelen bɛɛ ka ɲɛsin jamu kulu dɔ ma, o ye fɛn ye min ɲɔgɔn tɛ, wa a kelen-kelen dɔrɔn de don. Wa o kɔrɔ ye ko ni kɔnɔmaya waati bɛ Changé hali lɛrɛ kelen kɔnɔ, walima hali miniti tan kɔnɔ, o tuma na, a tɛna kɛ ale ye tugun ... Friedrich tɛ ni mɔgɔya ni jɛnɛya kulu kɛrɛnkɛrɛnnen ye, nka a tɛ kelen ye pewu, laala hali kɛnɛma o ɲɔgɔnna cɛnin.
  O kɔrɔ ye ko mɔgɔfagala dɔ ka don waati tɛmɛnenw na, ka kɛɲɛ ni fɛnw hakilina ye, o ka kan ka kɛ sababu ye ka waati sariya tiɲɛbaliw tunun ... O kɔrɔ ye ko Friedrich, n"o kɛra Hitler ka fɛn kanulen ye, o ka kan ka tunun dɔrɔn ! Ani ale, n"a balimakɛ, ani n"a sɔrɔla bangebagaw ni mɔgɔ wɛrɛw.
  Nka ikomi ace kamalennin in ɲɛnama don, wa a barika ka bon, a kɛnɛman don i n"a fɔ mɔgɔ wɛrɛ tɛ nin dugukolo jugu in kan, o tuma na, n"a sɔrɔla nin waati tɛmɛnen in tɛ a ka diɲɛ ye fewu! N"a sɔrɔ nin tɛ hali a ka diɲɛ ye, diɲɛ paralɛli sugu dɔ, ani hali ni waati tɛmɛnen ye. O kɔrɔ ye ko a tɛ Friedrich faga a bɛnbaw la, a tɛ a fasodenw faga, nka a bɛ dunan mɔgɔ kelen-kelenw faga minnu ni terminator boy ka tɛmɛnen abstrait bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na dɔrɔn.
  O kɔrɔ ye ko ale, tiɲɛ na, a tɛ janfacikɛla ye - mɔgɔ dɔrɔn de don, i n"a fɔ mɔgɔfagala minnu bɛ bɔ dɔnniya-fɔli-sɛbɛn suguya caman na, minnu bɛ baara kɛ ni bi dɔnniya ye waati tɛmɛnenw na, wa hali ni fanga dilen don a ma ni providence ye ni fanga ye min tɛ se ka da a la. Ayiwa, n"a latigɛra ka fanga belebelebaw sɔrɔ, o tuma na, jurumu dɔrɔn de don n"a ma baara kɛ n"u ye! Ayiwa, ikomi siniɲɛsigi, sankolo kininbolo yɛrɛ, y"a ci fɔlɔ Hitler kamalenninw ma, o kɔfɛ ka taa Reich sabanan na, o kɔfɛ, i ka kan k"i seko bɛɛ kɛ walasa ka baara kɛ. A ka ɲi ka kɛ major -field marshal ye san tan ni naani na, cɛden san tan, nka san mugan na, jenerali dafalen, walima hali foro marshal, ka fisa. Wa jɔn b"a dɔn, n"a sɔrɔla Reich sabanan ni Ameriki bɛna laban ka dumuni kɛ, o kɔfɛ, a denkɛ bɛna kɛ Diɲɛ fangatigi fɔlɔ ye!
  O kɔfɛ, yɔrɔnin kelen, kamalennin in tun ma miiri ka min ye, o bɔra kɛnɛ kan: Eugene Porsche ... A janyalen don, a cɛ ka ɲi, a barika ka bon, hali a bɛ dugujukɔrɔ dɔɔnin ani kabako la, a tɛ aristocratique ye Reich sabanan ka magnates belebele dɔ denmuso fɛ.
  Tiɲɛ don, a tɛ i n"a fɔ lajɛ tɛmɛnen, sungurunnin ye sɔngɔ gɛlɛnbaw don, ni diamant ye, nka o waati kelen na, u tun bɛ kɛnɛ kan, wa u tun tɛ senw cɛɲiw dogo, hali n"u tɛ sen misɛnninw ye.
  K"a sababu kɛ a sennasanbara janw ye, npogotiginin min janya tun ka bon kaban, a tun bɛ iko a bɛ ɲini ka kɛ musoba ye. Friedrich yɛrɛ tun ye kamalennin gansan ye ani a tun ka dɔgɔ yɛrɛ a si hakɛ la, a tun ka surun a la, a tun bɛ santimɛtɛrɛ mugan ni saba ɲɔgɔn, mugan ni duuru ɲɔgɔn bɔ, wa a tun bɛ jateminɛ kɛ senkɔniw ni fɛn wɛrɛw la ...
  Friedrich yɛrɛ maloyara, n"a ma bonya abada ka tɛmɛ nin sungurunnin kilo wɔɔrɔ in kan (min ye se sɔrɔ a fa Porsche la, o bɛɛ kɔfɛ, a ma kɛ cɛba ye, hali n"a ma dɔn a tun ye ba sugu min ye, ani min jiginna a ka fini jukɔrɔ, o bɛ kɛ cogo di !), bɛna kɛ a kan ka wuli tuma bɛɛ. Ɔwɔ, a ka fisa ale, i n"a fɔ siɲɛ laban, a taara sennasanbara ...
  Nka, Evgenia ye ace kamalennin in filɛ ni ɲɛnajɛ ye, k"a bolow kɔrɔta k"a susu a dawolo la:
  - I ye ne ka kɛlɛcɛ ye ! Yeelen tɛ dugukolo kan!
  Friedrich hakili ɲagamina:
  - Ɔwɔ ne....
  Eugene ye kuma tigɛ:
  - Kuma t'a la ! I ka kan ni tanuli ye. Wa a tɛ kɛ piloti dɔrɔn ye .... - Tycoon denmuso y'a kunsigi lamaga. - Miiri dɔrɔn, i ye nilifɛn kabakoma dɔ sɔrɔ injiniyɛri ni dilanbaga dɔ fɛ. Aw ye hakilinaw di i n'a fɔ nin... Hakiliduman! Leonardo Davinci sanfɛ.
  Friedrich ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ayiwa, ɔwɔ ! N sɔnna a ma, nin dɔnkilidala in ma se sɔrɔ kɛlɛ kelen na. Hali n"a ka baarakɛminɛnw ye diɲɛ bɛɛ minɛ!
  U y"a daminɛ ka dɔn kɛ. Evgenia tun cɛ ka ɲi o cogo kelen na, patinagekɛla, nka Volka fɛ, a tun bɛ i ko a tun ka bon kojugu ... Wa, o tulu kasa tun bɛ mɔgɔ dɔlɔ... Cɛdennin in, k"a disi cɛɲi kɔkili lajɛ, a y"a ye ko a nege tun bɛ a la kosɛbɛ farikolo barikama ni yiriwalen na funankɛnin. Ka fara o kan, Helga y"a kɛ i n"a fɔ a ma foyi kɔlɔsi ni kɔnɔnafili ye. Nka, Alemaɲi denmisɛnninw kalanna ko a man ɲi muso ka dusukunnataw sɔrɔ, wa ka tɛmɛn o kan, ka keleya jira, wa cɛ, n"a ye kɛlɛcɛ ŋana ye, hali a wajibiyalen don ka nanbara kɛ . Mun ka kan ka siya in ɲɛ ka taa a fɛ! I n"a fɔ Hitler y"a fɔ cogo min na: jurumu tɛ muso furulen ka den bange cɛ wɛrɛ fɛ, mɔgɔ dɔ bɛ yen min ka farikolo kunnafoniw ka fisa n"a cɛ ye. Nka, Evgenia ye cɛnin ɲininka ni kɔnɔnajɛya ye kosɛbɛ ko:
  - Wa i ye kalan kɛ min ko i bɛ tankiw ni marifa yɛrɛta kɔlɔsili sariyakolow dɔn kosɛbɛ ten, ka o dɔnniya suguw dabɔ ?
  Friedrich tun tɛ se ka tiɲɛ fɔ, wa a tun t"a fɛ ka tiɲɛ fɔ, ani npogotiginin dɔ fɛ min tun tɛ a dɔn, hali n"a fa tun ye magnate ye, nafolotigi tan minnu tun ka di Reich sabanan na ani Hitler ni Goering ka fɛn kanulen ye. A y"a jaabi ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Diyagoya minnu bɛ bɔ denmisɛnya la, olu jɔyɔrɔ ka bon yan ... Dɔnniya sɛbɛn suguya caman, fɛnkurabɔli nege ! Wajibi tɛ ka sigi tabali kan walasa ka fɛn dɔ da min bɛ hakili sɔrɔ ...
  Evgenia ye a kunkolo wuli.
  - Ɔwɔ, farikoloɲɛnajɛ fana ka di n ye, wa o waati kelen na, n bɛ dɔnniya granit sɔgɔ, walima hali ka sɔgɔsɔgɔ ... O bɛɛ n"a ta, yala Madamu Piston bɛ i n"a fɔ biro wulu wa?
  Friedrich, ka waraba ɲinw bɔ kɛnɛ kan, o y"a jira ko:
  - Ɔwɔ, soso kan, wa kabini dɔrɔn tɛ, i tɛ i n'a fɔ hali dɔɔnin ! A ka c"a la, hali i bɛ se ka suma ...
  Evgeniya ye lasɔmini kɛ ko:
  - Dɔrɔn kana sanga ni misi ye ! O ye hakilina juguba ye dɛ!
  Friedrich y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - mɔgɔ o mɔgɔ bɛ tɔɲɔ min tɛ jago la , o bɛ bakɔrɔn jɔyɔrɔ sɔrɔ ! Donc ... An bɛ ni bazari hakilintan dɔ ye.
  - Bazari ye slang ye wa ? Evgenia ye jateminɛ kɛ. - A bɛɛ lajɛlen na, a bɛ iko Alemaɲi kuma bɛ tiɲɛ, nka cogo dɔ la ... Tiɲɛ kojugu, degunw bilalen tigitigi, daɲɛ jɛlenw, kuma tension ... Wa accent tɛ yen, nka i bɛ fɛn dɔ ye min tɛ native ye kosɛbɛ nin correction in na. .
  Friedrich ma hami taamasiɲɛ si jira:
  - Nu ni o ni nin ye ? N"a sɔrɔ i bɛ sigasiga ko Soviyetiki sɛgɛsɛgɛlikɛla dɔ tun don, wa ko Risikaw ye ba mugan di, ka fara Amerikikaw kan ani u ka awiyɔn jatebaliya ba tilancɛ, walasa ka don n kɔnɔ Reich sabanan sanfɛ?
  Evgenia y"a kunkolo wuli.
  - Ayi, n hakili la, o tɛ ! A tun ka ca kojugu, hali Irisikaw ta fan fɛ. Hali ni kuma dɔ bɛ yen min lakodɔnnen don kosɛbɛ: Irisi tɛ se ka faamuya ni hakili ye. Nka yan a bɛ iko n bolo fɛn wɛrɛ, n"a sɔrɔla e, n b"a fɔ cogo min na ... A product of genetic engineering of the SS. Cɛ nata sugu dɔ? N ye dɔnniya baara dɔw kalan jamu kan ani n b"a dɔn ko hadamaden ka cogoya bɛ se ka Changé, ka ɲɛ walima ka juguya ni artificiel intervention ye. Ani i ka kɛlɛcɛ jogo minnu ka bon ni hadamaden ta ye... Tiɲɛ don...
  Sanni a ka jaabi di, Friedrich y"a kun biri a terimuso janyalen kɔrɔ ani k"a susu ni diyanye ye a dawolo falen na. O kɔ, a ko:
  - Kana kunkolo cɛɲi di i yɛrɛ ma. Ni aw sirannen don ko aw bɛna den nafamaw sɔrɔ ne fɛ, o tuma na, aw ka da a la ko o tɛ ten! A ka c"a la, an bɛ se ka baro barokun Changer.
  Evgenia sɔnna a ma ko:
  - A ka fisa ka yɛlɛma ! Kuma tankiw kan... Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, baarakɛyɔrɔba min ɲɛmɔgɔya bɛ Guderian bolo, o ye ɲɛɲini baara dɔ bɔ: pankurun suguya fila... I n'a fɔ "Imperial Panther" cɛmancɛ min ka kanon milimɛtɛrɛ 88 El 100 walima a surunyalen don nka a bɛ kɛlɛkɛminɛnw sɔgɔ, ani kɛlɛkɛminɛn min bɛ kɔrɔta ɲɛfɛ min bɛ se milimɛtɛrɛ 250 ma a dɔgɔyalenba la ani "Royal Tiger" girinman ni marifa kalifa milimɛtɛrɛ 105 ye El100, ni kɛlɛkɛminɛn ɲɛfɛla bɛ se ka kɛ 300 ye a dɔgɔyalenba la ... Ka fara o kan, pankurun fɔlɔ girinya tɛ tɛmɛ tɔni bi duuru kan, wa filanan ye 65 ye.
  Friedrich ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye, i n"a fɔ waraba min bɛ gofɛrɛnaman ɲɛfɛ:
  - Nin ɲɔgɔnna fɛn tɛ tiɲɛ ye wa ? Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, n"i y"a jateminɛ ko i nɔgɔyara kosɛbɛ ni fɛnw ye minnu man ca, wa, jɛkuluw ka bɔnbɔnw tɛ Reich sabanan ka dugukolow tiɲɛ!
  Eugenia y"a jaabi ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - Sariya siratigɛ la, a bɛ se ka kɛ, nka an ma waati sɔrɔ, walima ka fɔ ka ɲɛ, an ma waati sɔrɔ ka prototype dilan nɛgɛ la waati bɛnnen na. I y"i ka dɔnniya ɲuman di an ma cogo dɔ la kɔfɛ kojugu. Wa Hitler b"a fɛ pankurun labanw ka daminɛ ka don baara la ni Reich sabanan ka kɛlɛbolow ye ɲinan.
  Ace kamalennin kabakoyara:
  - Mun na a bɛ waati caman ta ka prototype dilan ?
  Npogotiginin y"a kunkolo wuli.
  - Dɔgɔya tɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni modɛli ye fɛn kura ye basigi la ... A bɛ i n"a fɔ jamanadenw ka ko : n"i ye bolifɛn ta, i bɛ bin kɔdingɛ kɔnɔ !
  Friedrich y"a miiri ko : tiɲɛ na, gɛlɛyaw bɛ yan ... Misali la, Soviyetiki dilanbagaw ye tɔɔrɔ sɔrɔ san caman kɔnɔ ni IS-10 pankurun dabɔli ye, walima u ye san fila kuuru kɛ ka T-54 tulon kɛ. Ka fara o kan, nin pankurun in dabɔra kɛlɛ kɔfɛ, ani ka kɛ ni dɔnniya ye diɲɛ kɛlɛba filanan kɛlɛw la. Ka fara o kan, a tun tɛ modɛli kura jɔnjɔn ye, nka a tun ye T-34 jiginni wɛrɛ dɔrɔn de ye. Misali la, yan, T-44 ma ɲɛ sɔrɔ pewu, wa tiɲɛ na, a ma kɛ kɛlɛw la ... O la, i man kan ka kabako kɛrɛnkɛrɛnnen si makɔnɔ.
  Tiger tanki, n"i y"a jateminɛ ko Alimanw ka dɔnniya dɛsɛ bɛ nin sugu in masinw dilanni na (fo n"a y"a sɔrɔ, tiɲɛ na, i ye chassis jate, misali la, Colossal tɔni 150 tun bɛ yen kaban min dabɔra diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ waati la).
  Friedrich y"a jira ko:
  - A ka kan ka dilan ka da "Panther" -5, walima AG dabɔlen kan kaban. A duguma-wotoro b"a to i bɛ marifa ta min tɛ milimɛtɛrɛ 88 dɔrɔn ye, nka hali ni howitzer 128, walima 150 ...
  Evgenia ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  Nka, an b"o de kɛ tigitigi! Nka, Porsche y'a yɛrɛ ka "Royal Tiger" sɔrɔ kaban, hali n'a y'a sɔrɔ marifaw bɛ milimɛtɛrɛ 88 kalifa la. Nka n"a sɔrɔla, i n"a fɔ cɛmancɛ-model, nin bɛna kɛ. Baara fɔlɔ min kɛra ka milimɛtɛrɛ 250 jate, o dafara a kɔnɔ, hali n"a girinya ka bon kosɛbɛ - tɔni 63. Faan wɛrɛ fɛ, sankanso min ka bon kosɛbɛ ni angle rational inclination de la armure ye, elegant et streamlined... A bɛ se ka kɛ ka se sɔrɔ cɛmancɛ-sɔrɔdasi la, nka gɛlɛyaw bɛna sɔrɔ don nataw la. Nka ka kɛɲɛ n"i ka dɔnniya ye, a bɛ se ka kɛ ka pankurun dɔ da min tɛ se ka don fan bɛɛ fɛ, ka lafasali suguya bɛɛ tiɲɛ. Tiɲɛ na, fɛnɲɛnɛma-masin kama, a nafa ka bon kosɛbɛ kɛrɛfɛla lakanani ɲuman ka sɔrɔ, min, bɔnɛ ye a ye, Panther ma se ka waso o la waati janba kɔnɔ.
  Friedrich y"a jira ko:
  - N"a sɔrɔ, an tɛna maga tankiw barokun na sisan ... Walima k"a fɔ ka ɲɛ, an bɛna baro ban o kan. An ye karamɔgɔ kɔrɔw ye walima cɛdenw ni npogotigininw.
  Evgenia sɔnna a ma ko:
  - I bɛ tiɲɛ fɔ, i n'a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, an ka kuma fɛn dɔ kan min ka ca ni diɲɛko ye. Misali la, tubabu masakɛso ko la.
  Friedrich ye a ɲɛda sɔgɔsɔgɔ.
  - Ayiwa, barokun ! Ɔwɔ, waati bɛ na ka bɔ Winsors fɛ foyi tɛna to yen. Walima e fɛ, n"an ye Moskow minɛ, an ka pankurunw tɛna se ka Lɔnduru minɛ kaban, o mugumugu wa?
  Evgenia y"a ɲinw wuli:
  - Ayiwa, tiɲɛ don u bɛ se !
  Bolo kɔfɛ, sufɛdumuni ɲuman dɔ tugura o kɔ ni dumuni dumanw ye u yɛrɛ la, nka dɔlɔminnan barikamaw ma sɔrɔ. Foyi fanga tɛ tɛmɛ degere wɔɔrɔ kan. Ayiwa, o tuma na fɛ, Friedrich ni Evgenia, i n"a fɔ a bɛnnen don cɛ ni npogotiginin ma, u ye lafiɲɛbɔ kɛ ka taa so danfaralen dɔ kɔnɔ.
  Hali ni a bɛ sɔn a ma kosɛbɛ ko blonde janyalenw tɛ danfara bɔ u dusukunnataw la, Evgenia y"o kɔfɛko jira ni dannaya ye kosɛbɛ sanga damadɔ kɔnɔ. Ayiwa, tiɲɛ na, Frederick fana ma bɔnɛ a ɲɛda la. O la, u sunɔgɔra, u ye ɲɔgɔn minɛ kosɛbɛ.
  Cɛdennin ye siko kɛ ko ale ye Zapɔn ninja ye min ye yamaruya sɔrɔ ka bɔ Risi Zar Nicholas II fɛ ko a ka mikado faga, o kɔrɔ ye ko masakɛ.
  Friedrich ye siko kɛ ka yele kogo gɛlɛnw kan, ka nɔrɔ ni a bolokɔnincininw ni a senkɔniw ye, ka nɔrɔ farakurun walima farakurun fitinin dɔ la. Cɛdennin donna masaso kɔnɔ, kɛlɛ jugu dɔ daminɛna yen ...
  Ninja kamalennin in, i n"a fɔ a delila ka kɛ cogo min na, a ye tigɛtigɛ, ka sɔgɔ, ka juguw kunkolow fiyɛ ... Sugo in tun ye ɲagami ye kojugu, joli tun ka ca kojugu, a tun bɛ tigɛ, wa kɔrɔ tun man ca. Ka fara o kan, npogotiginin sennasanbara minnu bɛ npan minɛ, olu bɛ pan yɔrɔ bɛɛ la... Kuma surun na...
  An sera ka sunɔgɔ sanga saba walima sanga naani kɔnɔ tugun ... Friedrich kununna ciden sungurunnin dɔ fɛ k"a fɔ ko:
  - Kɛlɛ bɛ senna ! Mɔgɔ si tɛ yen min tɛ se ka bila u nɔ na, fo i bɔɲɔgɔnko mɔgɔw, Friedrich Bismarck.
  Cɛdennin ye pan ka wuli ani k"a sɔrɔ a ma hali foli kɛ, a teliyara ka taa pankurun boliyɔrɔ la min ka surun a la.
  Wa i n"a fɔ a kɛra cogo min na, a ma kɛ fu ye k"a wele ko ... Sɔrɔdasi jenerali Rokossovsky ye yamaruya sɔrɔ ka bɔ Stalin fɛ, k"a sɔrɔ a ma fanga bɛɛ lajɛlen makɔnɔ, ka binkanni kɛ Rommel ka kɛlɛbolo kulu kan. O ko in na, jatebɔ in tun sinsinnen bɛ a kan ko Alimanw ma waati sɔrɔ fɔlɔ k"u ka sɔrɔdasiw bila ka taa binkanni kɛ Voronezh kan. O la, sababu sɔrɔla ka bɔgɔdaga dɔgɔman kɛ kɛrɛfɛla sɔgɔlen kan, min sɛgɛnnen don Alemaɲi sɔrɔdasiw ka kɛlɛ tɛmɛnenw fɛ.
  Friedrich wajibiyara ka sigi Focken-Wulf kan, wa a ma kɛ binkanni caman caman cili ye, nka a kɛra modɛli gansan ye, ni kanon naani ye minnu janya ye milimɛtɛrɛ mugan ye ani marifa fila. O la, kɔrɔtɔko tɛmɛnen kosɔn, cɛnin labanna k"a sɔrɔ marifa ma sɔrɔ min y"a jira ko a bɛ se ka pankurunw kɛlɛ. Tiɲɛ don, bɔnbu tan tun b"a bolo hali bi a ka kurun kɔnɔ ...
  Sankolo fana tun ka suma, Soviyetiki binkanni awiyɔnw tun be yen, ani Yaki-9 kɛlɛcɛw. Nka, mobili labanw, k"a sababu kɛ u lakanani ni u ka ɲɛnamaya kɛcogo jugu ye, olu fana tun bɛ se ka tiɲɛ yɔrɔjan, marifaw kama minnu janya ye milimɛtɛrɛ 20 ye. Friedrich ye fɔlɔ ka biɲɛw di kɛlɛcɛw ma, minnu, tiɲɛ na, u tun bɛ Ilys ɲɛfɛ min tun bɛ dɔɔnin dɔɔnin. Avion marifa naani, o de ye fanga ye... Yak tan ni fila fɔlɔw binna, hali ni namara si ma gɛrɛ a kɔ la.
  Friedrich ma firifiri, a ma manɛw kɛ, a ye fiɲɛbɔ marifaw wuli dɔɔnin dɔrɔn k"a ka masin belebeleba farikolo yɛrɛyɛrɛ.
  Mugan ni duuru, mugan ni wɔɔrɔ, mugan ni wolonwula... K"a sɔrɔ fili ma kɛ, Yak hakilintanw fɛ, minnu, k"a sɔrɔ u bɛ bɔnɛ sɔrɔ, o bɛɛ n"a ta, u tɛ faga, nka hali k"a ɲini ka teliya ta... Friedrich yɛrɛ kabakoyara dɔɔnin mun na, Soviyetiki sɔrɔdasi sɛbɛnw kɔnɔ, nin Focken masin nɔɔrɔma in tun bɛ dɔgɔya kosɛbɛ -Wulf. Ɔwɔ, a bɛ 'yɔrɔ dafalen Kɛ segin 22 kɔnɔ ka 19 Kɛ, Yakw ta la (wa fɛnɲɛnɛma-yɔrɔ-ko la, Yak yɛrɛ bɛ Se k'o Kɛ segin 17 kɔnɔ!). Nka Friedrich mago t"a la ka manɛw kɛ, a bɛ a ka taama sumaya dɔrɔn ka pan ka taa u fan fɛ. Seginnkanni kelen kɔnɔ, i bɛ se ka mobili wolonwula fo seegin jigin tiɲɛ na.
  Friedrich ka waati min tun bɛ kɛlɛ la, o tun bɛ woyo dɔɔnin dɔɔnin kosɛbɛ, wa waati bɛ a bolo ka miiri ani k"a ka marifaw lajɔ. Sariya siratigɛ la, a bɛ Sɔn a ma kosɛbɛ ko hali ace min bɛ se kosɛbɛ, hali ko kɛlenw i n"a fɔ Rudel, o fana tɛ Se ka nɔba Blà kɛlɛ taabolo la. Yan tariku lakika kɔnɔ, Alemaɲi ace wɔɔrɔ minnu ka fisa ni tɔw bɛɛ ye, olu ye fiɲɛ kɛlɛbolo bɛɛ tiɲɛ, nka Naziw ye jigiya sɔrɔ, u ye fanga kɛlɛ kɛlɛ la fiɲɛ kɔnɔ.
  Nka nin ko in na, ka yaki caman fili yɔrɔ kelen na cɛ dɔ kama, o falen bɛ ... Kɛlɛcɛ bi wɔɔrɔ ni kelen fagara marifa cilen na miniti kelen kɔnɔ . O cogo kelen na, wuluw bɛ bin, walima kabiniw ka galasi kɛlɛkɛminɛnw bɛ kari. O laban in ka jugu yɛrɛ, bawo o cogo la, piloti tɛ se ka kisi. Wa, ace (ace) minnu bɛ se kosɛbɛ, olu man ca kaban Armée (Kɛlɛbolo bilenman) la.
  Mobili minnu binna, naani tun ye garadiw ta ye, olu ye awiyɔn duuru ni kɔ ci ... Nka tuguni o ma dɛmɛ, bawo Volka tun b"a dɔn a bɛ se ka gosi yɔrɔ min na ani cogo min na ... I n"a fɔ kungo kɔnɔ sogo ɲininikɛla bɛ wulu kulu dɔ bin ka bɔ a masin marifa. O de don, sagakulu dɔ, pɛrɛn kelen kɔnɔ, hakili la, a bɛ barika lamagacogo latigɛ ani k"a ɲɛsin a yɛrɛ ma, ka taa laɲini ɲininen na, k"a sɔrɔ marifa kelen ma pan ka tɛmɛ. Geese, ani nin ko in na, Soviyetiki awiyɔnw bɛ bin, ani cockpitw bɛ kari yɔrɔ min na, ani piloti sirilenw fɛ, u bɛ pan ka tilennen waati dɔ wɛrɛ kɔnɔ. Nka wulu dɔw bɛ ka bɔnɛ ...
  Friedrich hakili jigira yan filimuw kan minnu bɛ kuma Ameriki misitigiw kan minnu laɲini ka ɲi, ani filimu tɔgɔba min ɲɛmɔgɔya tun bɛ DiCaprio bolo - "Fast but Dead!". Nka o waatiw la, Ameriki misitigiw tun tɛ otomatiki marifaw ni fiɲɛ marifaw dɔn minnu bɛ tasuma teliya. N"o tɛ, u tun bɛna a faamu ko marifa juguba don cogo min na halakili fanga siratigɛ la.
  Yak minnu bɛ yɔrɔ la min bɛ kɛrɛfɛ, olu banna ani Friedrich y"a wuli ka taa Ila la. Yan, a ka fisa ka bin u kan ka bɔ san fɛ, walima ka bɔ kɔfɛla la. Wa a bɛna kɛ ko ɲuman ye fana, k"a sɔrɔ a ma dɔ bɔ yɔrɔjan na.
  Fɛɛrɛ wɛrɛ ye ka wulu minnu ka gɛlɛn kosɛbɛ, i tɛ se ka kɛlɛkɛminɛnw dulon u la.
  IL-2 tɔgɔ ye ko humpbacked. Yɔrɔ filanan sigilen kɔ a kɔnɔ, a gɛlɛyara daminɛbaga ma ka o mobili sugu dɔ ci ka jigin daminɛbaga fɛ, nka marifatigi ma, min ye kɔfɛla lakana, nka ... Tiɲɛ don, nin awiyɔn in ka aerodinamiki juguyara . O la, a bɛna nɔgɔya ka tɛmɛn fɔlɔ kan n'u ye ...
  A tun bɛna kɛ hakilina ye kosɛbɛ Ilam ka jɛnsɛn sira wɛrɛw fɛ, nka nin ye sistɛmu ye ... Kuma surun na, a daminɛna ni binkannikɛlan min bɛ wele ko legendaire, o bugɔ. Nka, "Salamanders" -3 nimblew sera a waati la kaban. U fana ye siltw ta ...
  Friedrich yɛrɛ y"a miiri k"u bɛ se ka tɛmɛ a ɲɛ, k"a sɔrɔ u ye yakiw kunbɛn k"a sɔrɔ u bɛ gɛrɛ hali bi ... Hali ni, jɔn b"a dɔn ... Luftwaffe pilotiw tɛ Risi sɔrɔdasi jagɛlɛnw ye, wa a ka c"a la, u tɛ don kɛlɛ la ka tɛmɛ u hakɛ kan, nka n"a sɔrɔla fo n"o tɛ ni bagabagali juguba bɛ dugukolo fanga ma .
  Friedrich kɔni fana tɛ gɛlɛyaw sɔrɔ ... Bay ka bɔ kanonw na ka don kɔfɛ bɔgɔdaga kɔnɔ, walima ka wuluw datugu - o nɔ ye kelen ye. Wa o mobili ninnu bɛ wuli ka jigin cogo min na, u yɛrɛ bɛ taamasiyɛn to fiɲɛ na ... I n"a fɔ jiribolo minnu bɛ jɔn bugɔlen kɔ la.
  Friedrich ye bɔgɔdaga bi saba ni wolonwula fili ka Pawn fila wɛrɛ minɛ. Sigi tuguni, hali ni jatebɔ tɛmɛnen min tun ye kɛmɛ ni kelen ye, o ma tiɲɛ. O ye dɔrɔn ko jugu ka awiyɔnw tora. Sisan, bɔnbuw fili dɔrɔn ka segin.
  Soviyetiki pankurunw tun bɛ binkanni na sisan, k"a sɔrɔ awiyɔnw ma dɛmɛ u ma, ani marifatigiw tun ma dɛmɛ u ma ka tɛmɛ o kan yɛrɛ. Binkanni-aviyɔnw ni bɔnbɔnw binna u kan. Soviyetiki pankurunw ka hɛrɛ la , u tun bɛ se ka baara kɛ ni mobili bolicogo ye. Nka awiyɔn suguya bɛɛ hakɛ tora ka caya.
  Friedrich y"a ka bɔnbu bɛɛ fili ka a ɲɛsin awiyɔnbonda ma. Nka, a sera ka Focken-Wulf-4 Rudel ye, n"o ye pankurun tiɲɛnikɛla tɔgɔba ye.
  Ace kamalennin in seginna a ka "native" awiyɔnbonda la, Pegasus-terminator Me-362 tun b'a makɔnɔ yɔrɔ min na.
  Friedrich, min ye Focken-Wulf jigin, a ye kulekan bɔ a sigiɲɔgɔn piloti ye ko:
  - Min ye jagɛlɛya sɔrɔ k'a fɔ ko F -490 ye kɛlɛcɛ jugu ye, o ye nkalon ye. Avion jugu si tɛ yen, piloti juguw dɔrɔn de bɛ yen.
  Sortie nata Dɔgɔyara dɔrɔn ka Kɛ tankiw kɛlɛli ye. Waati in na, Alimanw ma waati sɔrɔ ka na ni bolokɔni barikama ye walasa ka kɛlɛkɛminɛnw kunbɛn, wa u ye u dalajɛ awiyɔnw kan.
  Soviyetiki pankurun bolila jagɛlɛnw tun ye ɲɛfɛla sɔgɔlen tigɛ kaban, ka binkanni kɛ senna-sɔrɔdasi kulu kan, min tun ye Arabu ŋaniyajirabagaw ye.
  Silamɛw, ka kɛɲɛ ni jigiya ye, u ye kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye, wa u ma miiri ka boli, nka o waati kelen na, u ye wale kɛ ni seko dɛsɛ ye kosɛbɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Ameriki bazooka tun bɛ baara kɛ cogo dɔ la a tun tɛ hadamaden ka cogo la, wa hali ka tɛmɛ o kan ni grenadew ye.
  Nka Soviyetikiw ka kɛlɛbolow ka binkanni ma ɲɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, fasisiw ka sanjiba sɔrɔdasiw tun bɛ baara kɛ ni bɔnbu misɛnnin caman ye, ni charges cogoyaw tun bɛ u la, hakilina min bɔra Soviyetiki fɛn dilannikɛlaw fɛ, nka u tun bɛ baara kɛ ni seko ye ka tɛmɛ o kan. Nka Soviyetiki pankurunw ma yamaruya sɔrɔ ka jɛgɛ dɔ dulon ka bɔ san fɛ.
  Ani Friedrich ye fiɲɛbɔlanw turu dɔrɔn so sanfɛ. Nin ye fɛɛrɛ nɔgɔman ye. Punch through the tower hatch ani i ka se sɔrɔli. Ani mobili joli bɛ se ka fili nin cogo la n'i ye a gosi ka bɔ awiyɔn tilennen na ...
  Wa pankurun teliya tɛ kisi ni kɛlɛcɛ ye a gosi ni hakili ye, k"a sɔrɔ a ma laɲini kɛ, ka kɛɲɛ ni ŋaniya ye ...
  A bɛ i n"a fɔ simulator ni tankiw, i dɔrɔn de bɛ ni ala mode ye, wa ja bɛɛ bɛ tiɲɛ, wa i bɛ marifa ci tuma caman, tuma caman na ...
  Yan, pankurun tiɲɛnenw hakɛ tɛmɛna bi duuru kan, fo Rudel bɛ lafiɲɛbɔ ... Nka sisan ne tun ka kan ka digress. A bɔra kɛrɛ fɛ "Tulo". Yɔrɔ wɔɔrɔ ye marifa ci, ka tɔw to u ka Salamandenw halaki. A ka c"a la, o ɲɔ baarakɛlaw bɛ sɔn ka don kɛlɛ la tile fɛ, yɛrɛfaga saniyalen.
  Tankiw nafa ka bon kosɛbɛ...
  Segin ... Fɔli Focken-Wulf-4 kan, ani a kɛrɛfɛ, Helga bɛ yen.
  Npogotiginin y'a ɲininka ko:
  - Ayiwa, mun de diyara i ye Evgeniya ?
  Friedrich ye sɔgɔsɔgɔ kɛ arajo kɔnɔ ni danbe ye:
  - I bɛ keleya mun de la ?
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ.
  - Tiɲɛ don ko ! An hɔrɔnyalen don, an ma furu. K"i yɛrɛ ɲininka dɔrɔn jɔn ka fisa ni dilan ye, ne walima ale!
  Frederick y"a jaabi ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Tiɲɛ don i ye ! I man bon ten, wa i ka teliya ka tɛmɛ o kan kosɛbɛ!
  Helga ye ŋɛɲɛ kɛ ni nisɔndiya ye.
  - n tun ma foyi wɛrɛ makɔnɔ i fɛ ! Nka tiɲɛ na, min ka fisa ni bɛɛ ye ... Fu a ye design rat ye, wa muso damadɔw la kelen min ye Knight"s Cross of the Iron Cross sɔrɔ!
  Friedrich y"a jira ko:
  - n hakili la okɛ buluw , i bɛ nkɔni lamini dɔrɔn !
  Kɛlɛ y"a jira ko cɛnin tun bɛ, n"a sɔrɔ, tiɲɛ fɔ. Helga ye tankiw gosi ni jigiya ye. A bɛ iko a tun b"a fɛ k"a jira ko kɛlɛcɛ bɛ se ka kɛ yɔrɔnin kelen ka tɛmɛ kɛlɛcɛ kan. Hali ni tiɲɛ don, a tɛ se ka suma ni Friedrich ye.
  A ma mɛn, Alemaɲi ni Ameriki mɔbiliw ka tanki kulubaw bɔra kɛnɛ kan. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Ameriki pankurun tiɲɛbagaw minnu bɛ se kosɛbɛ ani minnu bɛ tulon kɛ "Witches" -3. O tun ye ko jugu ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, bawo Soviyetiki mobili fanba tun tiɲɛna kaban ni fiɲɛ binkanniw ye. Panther-5 fana kɛra gɛlɛya ye ... A ka kanon min bɛ tasuma teliya, a barika jan ani a ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛn min tɛ se ka don a kɔnɔ ... A bɛ iko a ka shutter speed y"a daminɛ ka dɛsɛ, Soviyetiki pankurunw baarakɛlaw. Dɔw, n"u ma komandanw lamɛn, u y"u kɔsegin, k"a ɲini ka boli nin jahanama teknotroniki in na.
  Ani tugun segin ni bɔli, binkanni kɛ tankiw kan ...
  Tilelafana tun don kaban, dibi tun bɛ ka don... Kɛlɛbolo bilenman ka kɛlɛcɛw kɛlɛli tun banna. Ale ni Helga bilala ka taa dɛmɛ sira fɛ, Alemaɲi kɛlɛbolo kulu tun bɛ taa Ryazan fan fɛ. O waati kelen na, Vatutin ka sɔrɔdasi minnu tun bɛ daga kɔnɔ, olu fana y"a ɲini ka gɛlɛya ...
  Kɔrɔn fɛ, Alimanw bɛ ka taa ɲɛ dɔɔnin dɔɔnin hali bi. Yan, u bɛ bali Soviyetiki sɔrɔdasiw ka muɲuli fɛ, ani Steppe Front ka lafasali siraw, hali n"u ma caya i n"a fɔ Moskow dugu kɔkan.
  Nka, Nazi sɔrɔdasiw ye yɔrɔ caman sɔrɔ ka manɛw kɛ, wa Goth y"a ɲini ka lafasali yɔrɔbaw tɛmɛn ni o kulu suguw ye. Yɔrɔ dɔw la, Alimanjamana ka kɛlɛbolow ka ɲɛtaa ye teliya ...
  Friedrich ye Helga ɲininka ko:
  Yala i sɛgɛnnen don ne ka sugo sungurunnin na wa?
  Kɛlɛcɛ blonde y'a jaabi ko:
  - Nisɔndiya dusukunnata bɛ sɛgɛn gɛn, a ka fisa ni misiw bugɔli ye ! Hali ni sɛgɛn nɔnɔ nɔ na, o bɛ na ni joli-sira-funu ye!
  Friedrich sɔnna a ma ko:
  - tiɲɛ senna-tɛgɛrɛ tɛ kɛ tugun !
  Su fɛ, denmisɛnnin tora ka pan, hali ni sankaba tun nana sankolo la ani sanji tun nana. Alemaɲi sɔrɔdasi kalansira fɛ, awiyɔn fana tun bɛ kɛ ka lafasaliw damatɛmɛ ɲɛfɛ ... Wa a tɛ i n"a fɔ san binaani ni kelennan, Luftwaffe tun bɛ ni awiyɔn caman ye Pindostan ka dɛmɛ sababu la.
  Friedrich tun bɛ ka binkanni kɛ sisan bunkers kan, ani hali laɲini misɛnninw ... Su fɛ, kɛlɛ ma nɔgɔya, ani Soviyetiki sɔrɔdasiw ye binkanniw daminɛ. U ka kɛ fitininw ye, wa u ka kɛ ɲagami ye kosɛbɛ, nka u kana dɔgɔya jagɛlɛya la nin ko in na ...
  Su fɛ, n"a ma fɔ U-2 ka kɛlɛbolo, fiɲɛ laɲini si ma sɔrɔ. Wa u ye bombe da bunkers kan ... Dɔgɔkun.
  San 1947 Utikalo tile 15 sɔgɔma, kɛlɛ dɔ daminɛna dugu in kama ani, o waati kelen na, nɛgɛso ɲɔgɔndan: Elektrostal. A tun ka suma kosɛbɛ yen wa, min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko Friedrich farala a terikɛ Helga kan, min tɛ se ka fara ɲɔgɔn kan.
  - Ayiwa, kɛlɛcɛba jumɛn don, an bɛ digi juguw kan ?
  Friedrich y"a jaabi ni nisɔndiya ye ko:
  - Bumuw bɛ ka gɛlɛya biyɛri feereyɔrɔ la, an bɛ se sɔrɔ. Ani an bɛ se ka se sɔrɔ cogo di...
  Elektrostal dugu yɛrɛ tun barika ka bon kosɛbɛ. Ka fara sɔrɔdasi kuluw kan, NKVD ka kulu kura fila fana y"u sen don a lafasali la. Hali n"u, caman na, tun tɛ sɔrɔdasi kɔlɔsilikɛla ŋanaw ye i n"a fɔ SS, u tun bɛ ni marifaw ni pankurun nɔgɔmanw bɛɛ ye.
  Naziw fana y"a ɲini k"u yɛrɛ ka bɔgɔdaga da ... Bypass the citadel, cover it with ticks ...
  Yan, tiɲɛ don, fiɲɛ dɛmɛni jɔyɔrɔ ka bon kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni kɔ bɛ kɔrɔta.
  Helga, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na sungurunnin na, a y"a hakili sigi ko:
  - Se sɔrɔli bɛna kɛ an ta ye ! Aw ye aw ka sɛgɛnlafiɲɛbɔ labɛn samiyɛ kama!
  Friedrich sɔnna a ma ko:
  - Wa samiyɛ dɔrɔn tɛ ! An bɛna baara kɛ ni tanki girinmanw ni fiɲɛbɔlanw ye.
  Cɛdennin y"a miiri k"u seginna Mainstein ka kɛlɛbolo la, nka Rommel min ka di kosɛbɛ, o tɔgɔ bɔra kosɛbɛ Tlebi fɛ. Ikomi kɛlɛ waati la kamalennin tun bɛ wale kɛ ka caya ni kɔnɔnafili ye, jahanama hakili dɔ tun bɛ min ɲɛminɛ, o tuma mun na a man kan k"a hakili to nin komandan in ka nɔɔrɔ walew la. A ka di kosɛbɛ ka i hakili to tubabu bugɔlenw na ka tɛmɛ Irisila minnu ye se sɔrɔ!
  Rommel, min sera Marret Line ma, a y"a faamu ko a bɛ Napoléon ka "cɛmancɛ jɔyɔrɔ" la jugu kɛlɛbolo fila cɛ ani a bɛ se sisan, ka gosili gɛlɛn kɛ, ka se sɔrɔ u dɔ kan, ka sɔrɔ ka a kɔ tigɛli kɛ ka filanan kunbɛn.
  Friedrich ye sɔgɔsɔgɔ kɛ a yɛrɛ kɔnɔ ko: Napoléon, hali ni Leo Tolstoy tun bɛ sigasiga o la, siga t"a la ko a tun ye sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔba ni faamaba ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"i ye seko ni dɔnko lajɛ. Dɔrɔn a ma u mara. Hitler o ko la, a ka jugu yɛrɛ.... Nka sariya siratigɛ la, i bɛ se ka Fuhrer ni Napoléon suma ɲɔgɔn na!
  Komanda setigi Rommel fana ye fɛn wɛrɛ faamuya: Amerikikaw ni Fransew taara kɔrɔn fɛ yɔrɔ jan ka don Tunisi cɛmancɛ la ani ka kɔrɔnfɛla kɔkanna kɔw minɛ Fonduk, Faid ani Gafs, ka Tlebi kɔfɛla kɔw datugu kilomɛtɛrɛ 60-70 tilebin fɛ.
  A kɛra i n"a fɔ ni Italo-Alemaɲi sɔrɔdasiw tun ye Faid ni Gafsa minɛ, ka sɔrɔ ka taa tilebin fɛ ka tɛmɛ Feriana ni Kasserine fɛ, u tun bɛ se ka taa Ameriki ka fɛnw dilanyɔrɔba la ani u ka sigiyɔrɔba la Tebesse. Tebesse dugu kɔnɔ, Italo-Alemaɲi sɔrɔdasiw y"u yɛrɛ sɔrɔ yɔrɔ jan na jɛɲɔgɔnw ka layini tilebin fɛ Tunisi ani u ka kumaɲɔgɔnya yɛrɛ de kan tiɲɛ na. Ni Rommel y"a ka pankurunw wuli o kɔfɛ k"u bila worodugu fɛ kɔgɔji la, kilomɛtɛrɛ kɛmɛ ka bɔ nin yɔrɔ in na, Alimanw bɛ se ka jɛkuluw ka kɛlɛbolo bɛɛ tigɛ Tunisi walima k"u wajibiya ka segin Alzeri.
  Friedrich ka miiriliw tigɛra ni Lagg fila yecogo ye minnu bɛ boli ka bɔ sankaba kɔfɛ... Ninnu bɛ consumption kɔnɔ... Wa o kɔfɛ, marifaw laɲinilen ɲuman bɛ marifaw la... Ale dɔrɔn de bɛ se ka marifa ci ten... Yak naani wɛrɛw... wa u bɛ yen, ɔwɔ. Wa sisan, Katyusha la, tasuma ... Walasa a yɔrɔw ka pan fan bɛɛ fɛ ... Jet launcher wɛrɛ ... O la, Helga b"a ɲini ka bɔ kɛrɛ fɛ. A bɛ pɛrɛn a ma ko:
  - Jagokɛla, an ka gɛlɛya don ka taa a fɛ !
  . SABABU 20NAN
  Oleg Rybachenko ni Margarita Korshunova ka cidenyabaara diɲɛ paralɛli la, o ma ban fɔlɔ.
  Alemaɲikaw tun bɛ ka taa ɲɛ Gorky dugu fan fɛ. U y'a ta ka don lamini dafalen na. Cɛdennin dɔ ni npogotiginin dɔ tun bɛ ka duguba in lafasa.
  Moskow laminina pewu ani a ye a dawolo. Naziw ye kaban ka don Krεmlin yɔrɔ dɔw la. URSS faaba cogoya tun ye jigiya si ye. Moskow kɛlɛbolo ka bɔgɔdaga tun bɛ ka ban. Wa ni faaba binna, o tun bɛna kɛ kɛlɛ wɛrɛ ye.
  Oleg Rybachenko ni Margarita Korshunova ye kɛlɛ kɛ dugu in kama Volga baji kan.
  Cɛdennin ni sungurunnin, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, u bɛ kɛlɛ la.
  U bɛ tasuma don ka dɔnkili da ko:
  Tutigɛbagaw tɛ u fari faga
  U tɛ siran tɔɔrɔ ɲɛ...
  I n"a fɔ wuluw, u bɛ kɛlɛ kɛ
  Fritz ci ka taa Jahannama na!
  
  U caman ye cɛfarinw ye
  Denmisɛn dibi caman...
  Ni aw mago bɛ ka taa formation na - .
  Masina doni!
  Wa sisan cɛden min bɛ i ko a bɛ san tan ni fila ɲɔgɔn bɔ, nka tiɲɛ na, a ye kɛlɛden kɔrɔ gɛlɛn ye, min si bɛ san caman na kaban, Oleg Rybachenko ye turn di, a kɛlen ka Naziw tigɛ ka jigin.
  Wa o kɔfɛ, a bɛ grenade (grenade) fili jugu ma cogo min na n"a sennasanbara ye.
  Ani ka Fritz jɛnsɛn fan bɛɛ fɛ.
  O kɔ, cɛnin bɛna dɔnkili da ko:
  - ne ye Irisi kɛlɛcɛ ye kungo kɔnɔ,
  Irisi juguw, ne bɛna dugukolo kan bɔ !
  Margarita, nin sunguru-jagokɛla in fana bɛ saya kado fagalen dɔ fili n"a sennasanbara ye. A bɛna Naziw ka jamaba dɔ gosi, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka ɲɛsin Rus' belebeleba ma!
  Ani tugun cogo min na ka ŋɛɲɛ.
  Cɛdennin ni musomannin bɛ kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye. Hali ni kɛlɛ bɛ ɲini ka tunun. Alimanw ye Orenburg datugu kaban, ka kɛlɛbolo bilenmanw sɔgɔsɔgɔ yɔrɔ o yɔrɔ u seko.
  Ni an y"a fɔ ka jɛya, Orenburg minɛna kabini tuma jan. Castle kelen dɔrɔn de jɔlen bɛ yen hali bi. Naziw ye Ufa lamini kaban.
  Ka fara o kan, u ka sɔrɔdasi minnu bɛ bɔ saheli fɛ, olu bɛ ka gɛrɛ Kazan kaban. Ko in ka ca ni ko jugu ye.
  Wa ko in bɛ juguya kosɛbɛ k"a sababu kɛ samuraiw bɛ ka bɔ kɔrɔn fɛ ani Cɛma Azi jamanaw na u farala Alimanw kan kaban.
  Nka binnatɔ den jagɛlɛnw bɛ kɛlɛ kɛ. U dalen b"u ka se sɔrɔli la. Walima a dɔgɔyalenba la, u labɛnnen don ka sa k"u kunkolo kɔrɔta. Nka, o ye saya ye cogo di? U tɛ sa!
  Ani u kɛra denmisɛnw ye kabini san caman. Wa yɔrɔ dɔ la, diɲɛ wɛrɛw ni cidenyabaara wɛrɛw bɛ yen.
  Oleg ye bɔgɔdaga wɛrɛ di. O kɔfɛ, a bɛ grenade dɔ fili n"a senkɔniw ye, ka dɔnkili da ko:
  - Stalin bɛna kɛ an fɛ fo abada !
  Margarita ye Fritz ɲɛda sɔgɔsɔgɔ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ala ka a bali ! Nin mɔgɔfagala in ka anw!
  Npogotiginin diminnen ye grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye.
  Oleg Rybachenko y"a fɔ cogo la min bɛ bɛn hakili ma kosɛbɛ ko:
  - An bɛɛ ye mɔgɔfagalaw ye fo ka se hakɛ dɔ ma !
  Cɛdennin ye saya nilifɛn fili n'a senkɔni gansanw ye.
  Margarita sɔnna nin ma:
  - Ka se hakɛ dɔ ma, ɔwɔ !
  Wa a ye mɔgɔfagala dɔ fana Labɔ n"a sennasanbara ye, Alemaɲi mobili fla ye ɲɔgɔn Dòn o yɔrɔ la.
  Oleg Rybachenko ye marifa ci k"a miiri ko URSS jamana cogoya, n"a sɔrɔla, jigiya tɛ a la kaban wa nafa caman tɛ kɛlɛ kɛli la. O de y'a to u bɛ mɔgɔw faga fu.
  Cɛdennin ye grenade fila fili n"a sennasanbara ye. Hit the caterpillar, Alemaɲi tankiw minnu bɛ "E" seriyali la, olu ye ɲɔgɔn gosi.
  Terminator Den ye dɔnkili da ko:
  - Ni waati sera
  An bɛna kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye!
  Kɛlɛcɛw ka wuli sɔgɔma - .
  Ani ka kɛlɛ kɛ ka ɲɛ!
  Tiɲɛ na, cɛnin tun labɛnnen don ka kɛlɛbolo o kɛlɛbolo kari miniti fila-fila kɔnɔ.
  Margarita fana y"a sennasanbara fili duguma min tun ye saya ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka ɲɛsin Rus' belebele ma!
  Denmisɛnw ye kɛlɛcɛ jagɛlɛnw ye fo mɔgɔ si tɛna u sennatan. U ye o kɛlɛcɛba suguw ye.
  Cɛdennin ni sungurunnin, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, u nisɔndiyalen don kosɛbɛ. Wa ni u ye jagɛlɛya, bonya ani jagɛlɛya sɔrɔ. U bɛ kɛlɛ kɛ ni Naziw ye i n"a fɔ titanw. Wa a jɛlen don ko jugu tɛna tɛmɛ, u jɔlen bɛ yɔrɔ min na i ko farakurun. Laala hali fɛn min barika ka bon ka tɛmɛ fara ni monolith kan.
  Margarita, min bɛ marifa ci, o ko:
  -An ka kɛ diɲɛ ntolatantɔn ŋanaw ye
  An ye lise ka mɔgɔba ye!
  Wa sungurunnin bɛ saya nilifɛn dɔ daminɛ tugun n"a sen gansan ye min sɔgɔlen don. Ani ka juguw sɔgɔsɔgɔ.
  Nin sungurunnin in ka nɛnɛ kosɛbɛ, i tɛ se ka baara kɛ ni foyi ye a kama.
  Komin jaabi tɛ yen ka ɲɛsin scrap ma. Hali ni, nin tɛ fɛn tiɲɛnen ye, nka fɛn ye min bɛ mɔgɔ faga ka tɛmɛ o kan ani min ka nɛnɛ.
  Oleg Rybachenko, a bɛ marifa ci, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - ne tɛ cɛden ye, ne ye super boy ye ani ne bɛna kɛ diɲɛ bɛɛ sanfɛ !
  Wa, a bɛ binkannikɛlan tiɲɛnen dɔ fili cogo min na n"a sennasanbara ye. Wa tugun Alemaɲi ka pankurun fila bɛ ɲɔgɔn gosi.
  Kɛlɛcɛ kamalennin in sigilen bɛ kɛlɛ cogo la kosɛbɛ. Nka a b"a miiri ko yan i tɛ se ka butiki kari ni bugɔli ye. Hali ni jigiya tɛ ko minnu na, ka fara kɛlɛɲɔgɔnw kan minnu tɛ se ka se sɔrɔ, olu fana.
  Cɛdennin hakili jigira a nana ni ditties ye cogo min na jamanakuntigi ka kalataw kama Belarus jamana na:
  Siɲɛ wɔɔrɔnan ka kumakolonw lamɛn, o tɛ diya, .
  Ani, ne dalen bɛ "papa" la cogo min na, ne t"a faamu!
  Alijinɛ ye layidu ta ka Lukashenka jɔ - .
  Nka an ni yeelen faralen ɲɔgɔn kan, an bɛ taa dibi la!
  Ɔwɔ, o tun ye gɛlɛya ye sigida ni mɔgɔya batoli ma. Tiɲɛ na, mun na Erɔpu jamana dɔ ka kan ka muɲu fangatigi dɔ ma, i n"a fɔ a bɛ Moyen Âge waatiw la?
  Ɔwɔ, wa Stalin fana ye fangatigi ye, wa nin diɲɛ in kɔnɔ a bɛ ka kɛlɛ jigin dɔɔnin dɔɔnin walasa ka se sɔrɔ ...
  Denmisɛn-jatigɛwalekɛlaw ye kɛlɛ kɛ tile saba wɛrɛ kɔnɔ. O waati kelen na, Naziw ye Kazan lamini ka Ufa minɛ.
  Kὲlɛ in tùn bɛ ka Kɛ Krεmεn yɛrɛ la kaban. Npogotiginin naani ye kɛlɛ kɛ ni Naziw ye ni npanw ni disiki finmanw ye ka u fili, u sennasanbaraw.
  Krεmlin tiɲɛna kosɛbɛ "Sturmlions", "Sturmtigers", bɔnbɔnw ani kanon belebelebaw ka marifaciw fɛ.
  Stalin yɛrɛ, tiɲɛ don, a bɛ Sverdlovsk hali bi. Wa URSS jɔyɔrɔ bɛ iko jigiya tɛ min na. Nka waati in na, Pankarti bilenman bɛ ka wuli hali bi Irisi jamana faaba sanfɛ, o kɔrɔ ye ko fɛn bɛɛ tɛ tunun!
  Mɔgɔw dalen b"a la ko fɛn caman tigɛli bɛna kɛ!
  Natasha ye Arabu tigɛ tilayɔrɔ fila la. A bɛ disiki dɔ fili n"a sennasanbara ye ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Bonya ka da Fasodenɲumanya kan min tɛ sa ! Hitler tɛ se ka an kari!
  Zoya fana ye fasisi tigɛ ni sabɛrɛ fila ye ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ayi, i kana an kari !
  O kɔfɛ, a sennasanbara ye disiki fagalen dɔ fili Naziw ma.
  Ani kɛlɛcɛ nɛrɛma fila-fila binna ka bɔ Krεmlin kogo tiɲɛnen na.
  Aurora ye marifa ci ka taa a fɛ. A tun man teli ka marifa ci, nka a tun bɛ marifa ci cogo bɛnnen na. Wa o kɔfɛ, a y"a ka sabɛrɛw labɔ. Ani dolow ni swastika finman nɛrɛmugumaw tun bɛ pan ka bɔ a senkɔni gansanw na.
  Wa yan Svetlana bɛna disiki nɔgɔlen dɔ fili n"a sennasanbara ye, ka Fritz tigɛ. O kɔ, a bɛ dɔnkili da ko:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat ye Fasokanw lafasabaga ye, Perun ye sɔrɔdasi ye !
  Kolovrat ye! Evpatiy Kolovrat ye! Heroes of Rus' ye alarma lajɛ!
  Yan, u naani bɛɛ bɛ kɛlɛ kɛ. A bɛ se ka fɔ ko Moskow bɛɛ minɛna kaban, marifaw sɔrɔli banna. Ani Irisi cɛdenw ni musodenw bɛ ka sa. Nka u tɛ u fari faga. Hali ni o lamini in ye waati joli Kɛ.
  Npogotiginin minnu bɛ Kremlin kogo kan, olu bɛ kɛlɛ la. I n"a fɔ nafolotigiw. Wa hali ni Desanburukalo don, u sennasanbara don ani u bɛ bikini kelen na. Nka u tɛ nɛnɛ ye. O kɔfɛ, u fanga bɛ bonya dɔrɔn.
  Ani disiki nɔgɔlenw, minnu ka fla ye kosɛbɛ, olu bɛ pan ka bɔ senkɔniw na minnu tɛ fɛn ye. Minnu bɛ tigɛtigɛ Wehrmacht ka jamana wɛrɛw ka sɔrɔdasiw fɛ.
  Kɛlɛcɛw bɛ kɛlɛ kɛ i n"a fɔ kɛlɛcɛ ŋanaw. Ani ni fini fitininw ye. O cɛɲi suguw tɛ maloya E ni AG seriyali pankurunbaw fɛ, walima Naziw ka fɛn dilannen jugu wɛrɛw fɛ.
  Npogotiginin si tɛ fɛn ye min bɛ se ka se sɔrɔ fasisi suguya bɛɛ kan. Hali ni a dafalen don i n"a fɔ nin diɲɛ in.
  Natasha ye tigɛ kɛ ni npan ye, ka disiki fili n"a sennasanbara ye, ka Naziw tigɛ ka dɔnkili da ko:
  - A ka di cogo min na ka sigi soviyetiki jamana kɔnɔ , .
  Ani, a ka di dɛ ka Wehrmacht mugumugu dɛ!
  Zoya, ka tɛmɛn mansin kan n"a ka sabɛrɛw ye, a y"a kɔlɔsi ko:
  - Wehrmacht fanga kɛra dimi ye ! Yan an bɛ ka Krεmεn lafasa!
  Wa sungurunnin ye dolow dɔ fili n"a senkɔniw ye minnu bɛ Fritz gosi.
  O kɔ, a ye dɔnkili da ko:
  - Nin ye kungo kɔnɔ juguw ɲinini ye !
  Wa o kɔfɛ, Aurora bɛ kɛlɛ la. Ayiwa, sungurunnin in bilennen don ani a ka nɛnɛ. Nɛnɛ fiɲɛ fɛ, a kunsigi bilenman min ye nɛgɛ ye, o bɛ wuli i n"a fɔ kɛlɛ pankarti. Ayi, o sunguru sugu tɛna biri mɔgɔ si ɲɛkɔrɔ.
  Wa ka bɔ a sennasanbara filili la, min bɛ sogo ni joli tigɛ, disiki min ka nɔgɔn kosɛbɛ, o bɛ pan.
  A bɛ kɛlɛɲɔgɔnw farikolo tigɛ. Ani Aurora bɛ pɛrɛn ko:
  - N ye super fille ye !
  Ani Svetlana ɲɛda bɛ cogo di kɛlɛ la?
  Nin terminator blonde in ye tasuma jinɛma dɔrɔn ye, ani halakili fɔɲɔba.
  Wa kabako fagalen dɔ bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la fana. Ani sungurunnin dɔ min bɛ teliya la kɛlɛ la.
  U naani bɛɛ bɛ kɛlɛ la. Wa a man kan ka kɔsegin, wa a man kan ka a dabila.
  U ye jatɔya naani ye - super dɔrɔn! Fɛn naani tiɲɛnen min bɛ fɛn bɛɛ ni bɛɛ tiɲɛ!
  Kɛlɛcɛw bɛ lafasalitɔn minɛ. Nka Krεmεn ka bon wa a tε Se k"a Kùnbɛn yɔrɔ bɛɛ. Fanga minnu bɛ yen, olu tɛ kelen ye kosɛbɛ.
  Natasha y"a fɔ ni dimi ye ko:
  An bɛ mɔgɔ faga, an tɛ se sɔrɔ!
  Npogotiginin ye jalaki fagalen dɔ fili tugun n"a sennasanbara ye.
  Zoya y"a fɔ ni hakilitigiya ye, k"a jugu tigɛtigɛ:
  - I tɛ se ka se sɔrɔ fɛn bɛɛ la... Fo ni ɔridinatɛri tulon dɔ kɛra !
  Npogotiginin min kunsigi ye sanu ye, o ye saya disiki fili tugun.
  Aurora, ka kɛlɛɲɔgɔnw tigɛ n"a ka nɛgɛberew ye, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Se sɔrɔli, ne dalen b'a la, o bɛna kɛ an ta ye ! Irisi senuma tɔgɔ la!
  Ka bɔ a sennasanbara fililen na, halakili nilifɛn dɔ bɛ pan.
  Ani Nazi tigɛlenw binna.
  Ani o kɔfɛ Svetlana kɛlɛ la. A bɛ fasisiw tigɛ n'a ka filiw ye. Ani a bɛ wale kɛ ka tɛmɛ, walima hali ni seko danma ye. A sennasanbaraw bɛ se ka wuli kosɛbɛ. Ani ka halakili jugu dɔ jira.
  Wa o kɔfɛ, sungurunnin bɛ dɔnkili da ko:
  - nɔɔrɔ ka kɛ Fasokanw ni diɲɛ kuraw ye !
  Wa tugun, ka bɔ a sennasanbara la, saya kabako bɛ pan.
  Wa yan, Natasha bɛ kɛlɛ la tugun. Ani ka Fritz tigɛ, ka boli i n"a fɔ jirisunba. Ani ka pɛrɛn a fogonfogon sanfɛla la:
  - Bonya ka kɛ Fasokanba ye !
  A ka npanw bɛ bɔ i n"a fɔ binkɛnɛ tigɛlan.
  Wa sungurunnin yɛrɛ bɛ dɔnkili da ko:
  - Ka bonya Irisi jamana kan i n'a fɔ san kɛmɛ caman,
  An ka sugo bɛna kɛ tiɲɛ ye!
  Wa sungurunnin ye boomerang nɔgɔlen dɔ di n"a sennasanbara gansan ye. A y'i firifiri, ka kunkolo nɛrɛma ni nɛrɛmuguma tan ni fila tigɛ.
  Tiɲɛ don, npogotigininw ma Alemaɲikaw faga, nka koloniyali kulu minnu kɛra u kama. Nka kɛlɛcɛw hali ka bɔ nin dɔrɔn na.
  U bɛ manamana ani u bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  Natasha ye juguw tigɛ tugun. Wa a sennasanbara don, a bɛ o ɲɔgɔnna fɛnw fili.
  Ani ka mankanba bɔ:
  - Stalin ni nɔɔrɔ !
  Ani o kɔfɛ Zoya. Fana cogo min na ka mɔgɔfagala dɔ bila. A sennasanbara lankolonw ye saya cikan daji bɔ.
  Ani kɛlɛcɛ cogo min na a bɛ mankan bɔ:
  - Anw ta bɔɲɔgɔnko Fasokan2009-09_enterneti_kalanni.dis.html,#5413333 tɛ siran ka sa !
  Wa o kɔfɛ Aurora fana bɛna a ta ka don kɛlɛ la. Ani fana ni sennasanbaraw bɛna boomerang dɔ lawuli. Ani ka juguw cogoya sɛmɛntiya kokura.
  O kɔfɛ, a bɛ dɔnkili da cogo min na:
  - Ka ɲɛsin Soviyetiki Rus' ma! Mun de bɛna diɲɛ bɛɛ mara!
  Wa o kɔfɛ kɛlɛ la Svetlana. Fana sungurunnin min tɛ se ka bali ani min tɛ se ka sumaya. A bɛ gosi cogo min na, o filɛ nin ye. O ye dɔrɔn ko ne tɛ se ka kisi o kɛlɛcɛ sugu ma!
  Wa a bɛ parsela fagalenw fili ni sennasanbara ye. Wa a b"a juguw faga k"a sɔrɔ makari tɛ a la.
  Hali ni o tuma Yarile bɛ se ka delili kɛ u ye. Walima n"a sɔrɔ Perun. A ka gɛlɛn jurumutw ma saya kɔfɛ, Tchernobog masaya bɛ u makɔnɔ! Nka a yɛrɛ ka di a yɛrɛ cogo la - kɛlɛw bɛ taa ɲɛ tuma bɛɛ ! Ani kɛlɛ caman fana kɛra! O la sa, n"a sɔrɔ a nafa tɛ ka jurumukɛlaw ka siniɲɛsigi kasi kojugu wa?
  Svetlana yɛrɛ y"a ye ko a bɛ nisɔndiya dɔɔnin: i tɛna keleya kerecɛnw na - u bɛna bɔ nisɔndiya caman na badaa. Hali min tùn b'u fɛ dugukolo-yɔrɔ kan.
  Ah, jurumukɛla faantanw! Ani hali ka tɛmɛn o kan, mɔgɔ tilennenw ka bɔnɛ ye!
  Wa sungurunnin bɛ saya nilifɛn fili tugun n"a sennasanbara sɔgɔlen ye. O kɔ, a b"a fɔ ko:
  - Diɲɛ bɛna kɛ an ta ye ! Nɔɔrɔ ka kɛ Irisi jamana ye!
  Natasha ye wulu saba dɔ sama n"a ka npanw ye ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Irisi jamanaba ka nɔɔrɔ banbali ka kɛ !
  Wa a bɛ iko a sennasanbaraw bɛ mɔgɔfagalaw ni fɛn kɛrɛnkɛrɛnnenw fili kɛnɛma. O kɔfɛ, npogotiginin in sennasanbara ye cɛ nɛrɛma dɔ ɲɛda gosi, k"a gosi ka bɔ kogo la, ani Arabu duuru wɛrɛw.
  Kὲlɛ in nata ye Zoya ye. Foyi t'a bali. A bɛ kɛlɛ kɛ ni Nazi jamakulu ye. Ani a bɛ musaka kɛ ni mansin saba ye. Kɛlɛcɛw tigɛra a bintɔ fɛ.
  O kɔ, sungurunnin ko:
  - Rus banbali', bɛna kɛ ni Svarog ye !
  Ani a bɛ ɲɛji cɛ a jɛɲɔgɔnw la.
  O kɔfɛ kɛlɛ in na, Aurora ye. A ye sɔgɔsɔgɔ kɛ i n"a fɔ panther. A ye bɛɛ tigɛ. Wa a ye saya nilifɛn dɔ daminɛ ni sennasanbara ye. A ye fasisiw caman tigɛ ka dɔnkili da ko:
  - Fasodenɲumanya cogoya sanfɛla la !
  Wa o kɔfɛ kɛlɛ la ani Svetlana. A bɛ juguw tigɛ cogo min na. Wa a bɛ baara kɛ ka ɲɛ kosɛbɛ.
  O kɔfɛ, saya nilifɛn dɔ bɛ pan ka bɔ a sennasanbara la. Ani a bɛ Naziw tigɛ kosɛbɛ, i n"a fɔ kunsigi tigɛbaga ka wuluwulu kunsigi.
  Ani sungurunnin bɛ pɛrɛn ko:
  - Ne si hakɛ ni ne ka tiɲɛ ! Bonya ka kɛ Irisi jamanaba ye!
  Ɔwɔ, nin naani in bɛ kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye tiɲɛ na. Nka cɛɲi naani sennasanbara ani u bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye, olu tɛ se ka se sɔrɔ diɲɛ kɛlɛba filanan na. Wa o cogo la, Moskow binna.
  Npogotigininw ye kari ka bɔ faaba minɛlen na, ka baara kɛ n"u ka npanw ni yebali fini fila bɛɛ ye.
  A ka c"a la, u bɛ se ka caman kɛ. Npogotiginin minnu ka baara ka bon kosɛbɛ, ko u tɛ se ka sɔrɔ ka janya ani ka cɛɲi.
  Ani Oleg Rybachenko ni Margarita Korshunova bɔra Gorky dugu minɛlen na.
  Naziw, bɔnɛ ye a sɔrɔ, a bɛ se ka fɔ ko u ye ɲɛtaa sɔrɔ yɔrɔ bɛɛ.
  Cɛdennin ni npogotiginin bɔra, ka pikirijikɛlanw fili taama na n"u sennasanbaraw ye, ka Fritz halaki.
  Oleg Rybachenko ye dɔnkili da ko:
  - Ayi, kɔrɔsilikɛla tɛna fasa, .
  Falcon dɔ filɛli, wulu ...
  Jama kan bɛ sonorous - .
  O kumakan bɛna sa sɔgɔsɔgɔ!
  
  Ne dalen b' a la ko diɲɛ bɛɛ bɛna kunun - .
  Fasisiw bɛna ban...
  Wa tile bɛna yeelen bɔ
  Sira, ka kominisi yeelen!
  Margarita ye pikirijikɛlan damadɔw fili n"a sennasanbara bolokɔnincininw ye k"a sɛmɛntiya ko:
  - Ayi, a tɛna ban !
  Ani a ye marifa ci ka bɔ marifakisɛ dɔ la, ka fasisiw tan ni fila sɔgɔ.
  Denmisɛnw de bɛ ten. Gɛlɛn, min tɛ yɛrɛyɛrɛ. Hali ni tiɲɛ na, nin tɛ o kɛlɛ sugu ye. Wa u ka kan ka boli.
  Moskow binna, Gorky dugu binna. Naziw bɛ ka Kazan kɛlɛ. Nin ye Soviyetiki dugu laban ye min bɛ Volga baji kan. Kɛlɛ in ye jagɛlɛya ye, nka ka taa a fɛ, wa a bɛ kɛ jigiyabaliya ye ka taa a fɛ.
  Naziw ye piramidi pankurunw sɔrɔ minnu ka bon kosɛbɛ ka bɔ AG seriyali la, Soviyetiki marifa si tɛ se ka don minnu kɔnɔ. Wa nin, ne ka kan k"a fɔ ko a ka jugu kosɛbɛ.
  Ni cɛnin ni npogotigininw sennasanbaraw ye grenadew fili wuluw ma dɔrɔn, Alemaɲi jinɛw bɛ ɲɔgɔn sɔrɔ. Nka furuɲɔgɔnma kelen dɔrɔn bɛ se ka mun kɛ k"a sɔrɔ a bɛ se ka fɔ ko diɲɛ bɛɛ bɔra ka URSS kɛlɛ!
  Oleg Rybachenko ye grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye, ka AG-50 ni AG-75 gɛrɛntɛ n"u ɲɛda ye, o kɔfɛ a ko :
  - Ni kɛlɛbolo bɛ sira kan , .
  Jugu ye jɔ...
  A ka kan ka bypass ka bɔ kɔfɛ - .
  Aw k"a ta k"a sɔrɔ aw ma marifa ci!
  Margarita sɔnna nin ma:
  - Kɛlɛ nanbara ye koba ye ! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni fanga tɛ kelen ye!
  Oleg Rybachenko y"a jira ko:
  - Wa n ye Entente ka fɛɛrɛ tigɛ. Ni marifa kelenw ye, a ye jugu sɔrɔdasi miliyɔn kɛmɛ ni tan ni naani tiɲɛ, a yɛrɛ ye zeru dɔrɔn de bɔnɛ. O la, k"a sababu kɛ fɛɛrɛw ye, i bɛ se ka diɲɛ bɛɛ kɛlɛ tiɲɛ na!
  Margarita sɔnna nin ma:
  - A bɛ se ka kɛ kosɛbɛ ! Ani ka kɛlɛ kɛ ani ka se sɔrɔ!
  Oleg Rybachenko ye furakisɛw fili n"a bolokɔnincininw ye. A ye fasisiw tan ni saba faga k'a fɔ ko:
  - An bɛna se sɔrɔ Irisi senuma tɔgɔ la !
  Cɛdennin ni sungurunnin tɛmɛna u ka boli la ... A fɔ man di nka, fanga tɛ kelen ye kojugu tiɲɛ na.
  Kazan tiɲɛna marifa suguya bɛɛ fɛ. Stalin ye yamaruya di ko a k"a minɛ fo ka se joli laban ma. Nka tiɲɛ yɛrɛ la, Kɛlɛbolo bilenman ka kɛlɛ hakili Moskow binkanni kɔfɛ, o tiɲɛna kojugu. Bɛɛ tun b"a fɛ ka sa dɔɔnin dɔɔnin. Ɔwɔ, wa Naziw ka bon kojugu u hakɛ ni u ka marifaw la.
  Wa u ka jet-avionw bɛ ka bombe (bɔnbɔ) kɛ dugubaw ni dugumisɛnw bɛɛ kan, Naziw ma se ka minnu minɛ fɔlɔ.
  Sani Oleg Rybachenko ni Margarita Korshunova ka se Kazan, dugu in binna.
  Ufa fana minɛna. O la sa, hali ni fonɛnɛ gɛlɛn tun don, Naziw tun bɛ ka taa Sverdlovsk fan fɛ.
  Stalin ka sigiyɔrɔba tun be yen. Wa ka bɔ kɔrɔn fɛ, samuraw jiginna. Zapɔnkaw fana barika ka bon.
  U ka kɛlɛcɛw ye farati ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la - ninja npogotigininw. Hali ni Sibiri nɛnɛ bɛ u la, u bɛ boli ka tɛmɛ nɛnɛ cɛma sennasanbara la, wa u yɛrɛ bɛ o jibɔ fini kelenw de la. A bɛ siran hali ka miiri o kɛlɛcɛ suguw la. Hali n"u cɛ ka ɲi kosɛbɛ.
  U dɔ filɛ nin ye, a kunsigi ye bulama ye, dɔ wɛrɛ ye jɛman ye, sabanan ye bilen ye, naaninan ye fin ye.
  O suguw de ye mɔgɔfagala cɛɲiw ye. U bɛ baara kɛ ni npan kelen ye, ka disiki finmanw walima chakraw fili sennamɔgɔw ma. Wa ninja binkannikɛlanw bɛ fili pankurunw kan - u bonya bɛ se shɔ dɔrɔn ma, nka Soviyetiki pankurun girinmanw bɛ pan san fɛ ka u tigɛtigɛ.
  Hali IS-7 siranninba, ninja npogotigininw tɛ bali ye. U ye kɛlɛcɛw ye minnu ka bon kosɛbɛ fo hali garadiw tɛ se ka u kɛlɛ.
  Nin ye nin ye ninja sungurunnin dɔ ye, a kunsigi bulu, a ye shɔ ni Soviyetiki pankurun saba fili siɲɛ kelen na n"a senkɔni jɛlenw ye, ka pan san fɛ, ka pɛrɛn ka kɛ yɔrɔw ye.
  Wa o kɔfɛ, sungurunnin dɔ bɛ yen min kunsigi ye jɛman ye, a sennasanbara bɛ ka shɔ dɔ wuli. Ani fana, Soviyetiki mobili bɛ pan ka taa fan wɛrɛw fɛ, ka kari ka kɛ gato ye. An k'a fɔ dɔrɔn ko kɛlɛcɛw bɛ nin cogo la yan - hali kɛlɛcɛ jagɛlɛnba bɛna maloya u ɲɛkɔrɔ.
  Nka kɛlɛ la, ani ninja sungurunnin dɔ ni kunsigi bilenman. I n"a fɔ ka pewu fagalen fili ni sennasanbara ye cogo min na. Wa, ka bɔ a ka gosi la, IS-12 belebeleba in ka kɛlɛkɛminɛnw pɛrɛnna.
  Nin ye terminator sunguru ye.
  Wa o kɔfɛ, ninja sungurunnin dɔ ni kunsigi jɛman. O cogo kelen na, a bɛna a ta, wa n"a fanga bɛɛ ye, a bɛna a ka npanw don Kɛlɛbolo bilenman kɛlɛcɛw la. Aw bɛ u tigɛtigɛ ka dɔnkili da:
  - n tɛ fɛnɲɛnɛma ye min bɛ mɔgɔ dusu kasi , ninja , nka n tɛ tori ye !
  Wa tugun kɛlɛ la, sunguru fagabaga naani bɛɛ.
  Kɛlɛbolo bilenman bɛ ka bɔnɛ kɛlɛ la fan bɛɛ fɛ. Nka hali bi a b"a ɲini ka kɛlɛ kɛ.
  Oleg Rybachenko ni Margarita Korshunova bɛ yaala-yaala nɛnɛba kɔnɔ. U ye denmisɛnnin faantan sennasanbaraw ye. Farikolo sabaliw fɛ, nɛnɛ tɛ kojuguba ye ten. Walasa ka bana walima fɛn dɔ ka farigan minɛ, o supermen ninnu tɛ se ka nɛnɛ. Nka o bɛɛ ye kelen ye, n"i gɛrɛla Uraliw la, nɛnɛ tɛ diya, wa a bɛ denmisɛnw senkɔniw kin.
  Oleg y"a fɔ ni dusukasi ye ko:
  - I t' a dɔn min ka jugu - nɛnɛ ni kɔngɔ , walima k' a dɔn ko i faso senuma bɛ ka bɔnɛ !
  Margarita y"a fɔ cogo bɛnnen na ko:
  - Anw fɛ , nɛnɛ ni kɔngɔ tɛ fosi ye ... Nka an bɔnɛna naziw la tiɲɛ na , o ye ko jugu ye !
  Oleg sɔnna nin ma:
  - A tɛ juguya ka tɛmɛn fɔlɔ kan ! Kuma bɛɛ la, mun na a ka c"a la, Reich sabanan bɛ ɲɛ sɔrɔ diɲɛ kɔnɔ minnu bɛ ɲɔgɔn ta ka tɛmɛ an ta kan?
  Margarita ye hakilina dɔ ta min bɛ bɛn hakili ma:
  - Sabula naziw barika ka bon kosɛbɛ, u labɛnnen don. Wa an ye hɛrɛ sɔrɔ siɲɛ caman. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ni Stalingrad ye!
  Oleg Rybachenko ye nɛgɛso dɔ gosi n"a sennasanbara ye, k"a jira ko:
  - Ɔwɔ, an ye hɛrɛ sɔrɔ kosɛbɛ Stalingrad fɛ ! Fritz yɛrɛ ye nalomanya ye ka don jaan kɔnɔ!
  Marguerite y"a fɔ ko:
  - K'a ɲini k' a kana don gɛlɛya la , .
  Walasa i kana ɲagami ani ka tunun ...
  A tun na kɛ wajibi ye ka warijɛ kelen lajɛ warijɛ kelen na, .
  Walima a ka fisa ka bange ko kura!
  Denmisɛnw sira kan, u ye binkanni kɛ Naziw ka kulu dɔ kan. A ye sɔrɔdasi kɛmɛ ni kɔ faga. Kelen tora jɔnya la. Margarita ye kamalennin wajibiya k"u senkɔniw susu minnu tun bɛ wuli kosɛbɛ, minnu bilennen don nɛnɛ fɛ. A y"o kɛ ni majigilenya ye. Wa a ko Alemaɲikaw tun bɛ ka gɛrɛ Sverdlovsk la kaban k"a lamini.
  Oleg y"a jira ko:
  - A bɛ mɔgɔ kabakoya ko ne ni e Margot ka teliya, nka fɛn dɔ bɛ taa i n"a fɔ mɔgɔ gansanw walima hali ka tɛmɛ o kan !
  Margaret sɔnna a ma ko:
  - Minɛna dɛsɛba dɔ la ! A bɛ iko nin diɲɛ in kɔnɔ, fɛn bɛɛ bɛ URSS kɛlɛ. Hali sigida ni yɔrɔ!
  O kɔfɛ, Oleg ye hakilina di ko:
  - Wa ni a tɛ foyi ye an bolo ka Hitler faga ?
  Margarita y"a kunkolo wuli cogo jugu la.
  - Hyper-witch ma o yamaruya sugu di an ma ! O la sa, an k"a kɛ k"a sɔrɔ an ma an yɛrɛ ka baara kɛ. Ka fara o kan, a bɛ mun di?
  Oleg Rybachenko ye jaabi di ni daŋaniya ye ko:
  - Caman! Ka fara o kan, Furu, nin ye Furu ye Afiriki kɔnɔ!
  Margaret ye hakilina di ko:
  - An ka kɛlɛ kɛ ɲɛfɛ sisan, o kɔfɛ, Hitler ka musakaw la, an bɛna a ye ! I n'a fɔ u b'a fɔ cogo min na - aw ka teliya dɔɔni dɔɔni !
  Oleg ye dɔnkili da ko:
  - Teliya ka ɲi, i kana sɔgɔsɔgɔninjɛ kari ... Cɛ in tɛ jirisunba ye, wa a teliyalen don dibi la !
  Cɛden ni npogotiginin bolila n"u ka sugunɛ bɛɛ ye. Ani a sera ka boli ka taa Sverdlovsk. Ani, u y"a daminɛ ka dugu lafasa, Naziw ye min minɛ.
  Binkanni tugura ɲɔgɔn kɔ.
  Denmisɛnw tun sennasanbara tun don. Margarita bɛ fini don, ani Oleg Rybachenko ye cɛden ye min bɛ fini surun don. Nka u ye kɛlɛ kɛ i n"a fɔ cɛfarin lakikaw ni cɛfarin minnu tɛ se ka biri.
  Oleg ye pikirijikɛlan dɔ fili n"a senkɔni jɛlenw ye, ka Fritz sɔgɔ a dawolo la ka sɔgɔsɔgɔ:
  An tɛna dugukolo insitiri kelen bila!
  Margarita ye grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye ani a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - A tɛ jigin, a tɛ span ye, a tɛ santimɛtɛrɛ !
  Cɛden ni npogotiginin ye kɛlɛ kɛ nɛnɛba kɔnɔ. Ani, tutigɛbaga wɛrɛw tun bɛ u fɛ. Wa fana caman bɛ sennasanbara la hali ni kungo kɔnɔ nɛnɛ bɛ yen. Wa ni denmisɛn sabalilenw tɛ siran kungo kɔnɔ nɛnɛ ɲɛ, a kɛra cogo o cogo, u tɛ se ka dimi, o tuma na, a farati ka bon kosɛbɛ denmisɛn gansanw ma.
  Tutigɛbaga sennasanbara dɔ filɛ nin ye, a bolokɔnincininw tun ye bulama ye nɛnɛ kosɔn, farigan tun bɛ a ɲinw na, wa a dawolo tun fununna. Cɛdennin bɛ dimi kosɛbɛ. Nka o bɛɛ n"a ta, a ye grenade kulu dɔ ta ni dimi ye, k"a fili Naziw ka pankurun jukɔrɔ, a yɛrɛ binna ka sɔgɔ ni marifa cilen ye.
  Nin ye cɛnin jagɛlɛn ye...
  Walima npogotiginin dɔ, min sennasanbara bɛ tasuma don i n"a fɔ pɔmu bilenmanw, o bɛ minɛn dɔ gɛrɛ Alemaɲi mastodonw ka wuluw kɔrɔ. Ale yɛrɛ bɛ sa, a bɛ kasi:
  - Ka ɲɛsin Fasokanw ni Stalin ma !
  A bɛ dimi kosɛbɛ ka kɛ sennasanbara la nɛnɛ waati, Sibiri jamana na, k"a sɔrɔ i ma lakana sogo sabalilen fɛ.
  Hali Oleg ni Margarita minnu bɛ nɛnɛ jugumanba la, o tɛ diya kosɛbɛ ka kɛ farilankolon tilancɛ ye. Nka u bɛ nisɔndiya ka dɔnkili da, k"a fɛ ka cɛdenw dusu lamin:
  - Eh, frost, frost, kana n fεn,
  i kana n fεn ! N ka sow! N ka sow!
  Fɛn jɛmanw!
  Cɛdenw ni npogotigininw, k"u sen bilenmanw ni buluw lamaga nɛnɛ jugu fɛ, u ye dɔnkili da ko:
  Nɛnɛ tɛna an bali! Nɛnɛ tɛna se sɔrɔ an kan! An ye Fritz ka tutigɛbagaw ye! Fasisiw bɛna bugɔ kosɛbɛ!
  Denmisɛnw bɛ kɛlɛ kɛ ka ɲɛ! Nka fanga minnu tɛ kelen ye, olu bɛ dimi. Stalin bolila ka bɔ Sverdlovsk min lamininen don ka taa Novosibirsk. Nka, Zapɔnkaw bɛ ka gɛrɛ dugu in na kaban ka bɔ kɔrɔn fɛ. U yɛrɛ tɛ siran Sibiri nɛnɛ ɲɛ.
  Ɔwɔ, kɛlɛ bɛ ka ban.
  Nka tutigɛbagaw tɛ u fari faga. Wa hali waati gɛlɛnw na, denmisɛnw bɛ dɔnkili da ni jagɛlɛya ye;
  Anw ye kominisi denw tutigɛbagaw ye - .
  Tasuma, fanibugu ani buguri mankan!
  Fascisme dangalé binkanni - .
  Jɔn bɛ ka bɔnɛ makɔnɔ ni dimi ye!
  
  An ye mun bɔnɛ o kɛlɛw la?
  Ani o kɔfɛ kɛlɛw la ni jugu ye min sɔrɔla wa?
  An tun ye diɲɛ denmisɛnw dɔrɔn de ye fɔlɔ - .
  Wa sisan, fasodenw ka kɛlɛcɛw!
  
  Nka Hitler ye senna-taama kɛ ka taa an ka faaba fan fɛ,
  Bombew binna k"a sɔrɔ u ma jibɔyɔrɔ jate!
  Anw ye Fasodenɲumanya ye ka tɛmɛn sankolo kan yɛrɛ - .
  Sisan, tilebin jolilen sera!
  
  An bɛna jaabi jugu di binkanni ma - .
  Hali n"u yɛrɛ ka dɔgɔ u bonya la!
  Nka npan min bɛ kamalennin nɔgɔlen dɔ bolo - .
  A barika ka bon ka tɛmɛ Sitanɛ ka kɛlɛbolow kan!
  
  A to tankiw ka kɔrɔtɔ avalanche kɔfɛ avalanche, .
  Ani an bɛ marifa tila saba ye!
  Polisiw ka kɛ ni juguya ye ka kɔfɛla laɲini, .
  Nka Ala senuma na u ɲangi kosɛbɛ!
  
  An ye mun latigɛ? diɲɛ baara kɛ
  Wa o de kama, bɔnɛ ye a sɔrɔ, ne tun ka kan ka marifa ci!
  Hakilisigi ye ko haramulen ye kaban.
  Fariyakow fana bɛ yen!
  
  Ni sungurunnin an bɛ boli sennasanbara la ɲɔgɔn fɛ - .
  Hali ni sanbɛlɛ binna, nɛnɛba dɔ bɛ jeni i n"a fɔ kɔɔri!
  Nka aw kana siran, aw ka denmisɛnw dɔn - .
  Fasisiw bɛna gɛn ni jagɛlɛya ye ka don sanubɔlan kɔnɔ ni marifa ye!
  
  Yan u ye Fritz ka sosiyete jugu bila,
  Ani siranbagatɔ tɔw bɛ boli la!
  An bɛ sennamɔgɔw mugumugu i n' a fɔ nɛgɛso kɛlɛ la - .
  An tɛ bali ye samiyɛ kamalenninw ma!
  
  Se sɔrɔli, o bɛna kɛ mɛkalo la, san 2016.
  Sisan, sanfiɲɛba bɛ ka sɔgɔsɔgɔ, nɛnɛ gɛlɛn don!
  Cɛdennin ye sennasanbara ye, a balimamuso ye sennasanbara ye, .
  Rags kɔnɔ, denmisɛnw ye heyday sɔrɔ!
  
  O fanga ninnu bɛ bɔ min?
  Dimi ni nɛnɛ muɲu, o mago don!
  Tuma min na a terikɛ dɔ ye kaburu duguma suman, .
  Ni terikɛ dɔ bɛ ŋunan - ne bɛna sa!
  
  Krisita ye dugawu kɛ an tutigɛbagaw ye,
  A ko, Fasodenɲumanya dira aw ma Ala de fɛ!
  Nin ye dannaya fɔlɔ ye.
  Soviyetiki, jamana senuma!
  Wa u bɛ sa ni nisɔndiya ye u dawolo la. Denmisɛnw tɛ barikantanya dɔn... Oleg Rybachenko ni Margarita Korshunova ye kɛlɛ kɛ dɔgɔkun kelen bɛɛ kɔnɔ. Nka Sverdlovsk binna. Garnison yɔrɔ dɔ y"u yɛrɛ di - k"a ye ko jigiya tɛ a la. Tutigɛbagaw dɔrɔn de banna k"u yɛrɛ di.
  Wa, cɛ jagɛlɛn damadɔ, sennasanbaraw, taara 'sèn na ni jigitigɛba ye. U bolila ka tɛmɛ nɛnɛba cɛma, u ye bulu ye tiɲɛ yɛrɛ la nɛnɛ jugu fɛ. Wa u sara marifaw ni kanonw kɔrɔ.
  Oleg Rybachenko ni Margarita fana ye sɔgɔsɔgɔninjɛ sɔrɔ kosɛbɛ, nka hali bi u bolila ka bɔ Sverdlovsk. O kɔ, an yɛlɛmana Novosibirsk dugu la. Nɛnɛ, fonɛnɛ, su janw.
  Cɛden ni npogotiginin bolila ka taa u yɛrɛ la, u dusu kasilen don, u diminnen don kosɛbɛ.
  Margaret y"a fɔ ko:
  - Hyperwitch tun bɛ se ka nin diɲɛ in dɛmɛ ! Wa o kɔfɛ, Naziw ye se sɔrɔ! Tiɲɛ na, nin ye tilenbaliya ye diɲɛ bɛɛ kɔnɔ!
  Oleg Rybachenko ye pan ka taa sanfɛ, ka tigɛli kɛ ni somersault ye siɲɛ wolonwula, ka kuma fɔ cogo la min bɛ bɛn hakili ma kosɛbɛ:
  - A bɛɛ lajɛlen na, tilennenya ka dɔgɔ diɲɛ kɔnɔ ! Misali la, mun na mɔgɔkɔrɔbaw bɛ tɔɔrɔ? Ani, a bɛ se ka fɔ ko a tɛ danfara bɔ! Wa ni mɔgɔ ye denmisɛn ye, a bɛ sigarɛti min ka dɔlɔ min, ka kow juguya yɛrɛ, wa a bɛ kɛnɛya la! Mɔgɔkɔrɔbaw bɛ tilennenya min sɔrɔ, o bɛ min?
  Margarita sɔnna nin ma joona:
  - Tilenbaliya tɛ diɲɛ kɔnɔ !
  Oleg Rybachenko ye ɲininkali kɛ ni nalonmaya ye dɔɔnin:
  - Wa Ala bɛ min filɛ ?
  Margarita, nin sunguru sennasanbara min bɛ fini dingɛ kɔnɔ, o ye hakilina di ko:
  - Laala , an yɛrɛ ka kan ka kɛ i n' a fɔ ala , walasa tilennenya ka mara diɲɛ kɔnɔ ! Nin ye Dabaga ka hakilitigiya ye!
  Oleg Rybachenko y"a jira ni daŋaniya ye ko:
  - ne dalen b'a la ko an bɛna suw lakunu !
  Terminator Girl ye a jira ko:
  - Ɔwɔ, ne dalen b'a la, tiɲɛ don !
  Denmisɛnw bolila ka taa Novosibirsk, ka u sen don dugu in lafasali la.
  U ye kɛlɛ Kɛ duguba laban min bɛ Se ka Kɛ kὲlɛbolo bilenman ka fanga kɔrɔ.
  Stalin tun ye kumaɲɔgɔnya kɛ ni Hitler ye kaban, a sɔnna k"a yɛrɛ di ni a yɛrɛ ka lakana sabatira. Fuhrer tun labɛnnen don o kama, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni partisanw hakili sigilen don.
  Zapɔnkaw tun ye Novosibirsk kɛlɛ kaban ka bɔ kɔrɔn fɛ. O la sa, a bɛ se ka kɛ ko cogo si tun tɛ yen ka boli. URSS tun bɛ ka sa.
  Oleg Rybachenko ni Margarita Korshunova ye marifa ci Naziw ma, ka grenadew fili n"u sennasanbaraw ye. Wa u tun bɛ jigiya la hali bi fɛn dɔ la.
  Tutigɛbagaw tun bɛ u kɛrɛfɛ. Nɛnɛba tun bɛ Sibiri jamana na, denmisɛnw bɛɛ tun sennasanbara don ani u tun bɛ samiyɛ tutigɛbagaya finiw na ni kravatiw ye. U sara i n"a fɔ cɛfarinw.
  U senw tun bilennen don i n"a fɔ wuluw senw, u senkɔniw tun bɛ kɛ bulama ye.
  Nka tutigɛbagaw ma u fari faga.
  U bɛna u yɛrɛ di fasisiw ma!
  Oleg Rybachenko ye grenade dɔ fili n"a ka cɛden sen gansan ye. A ye Alemaɲi pankurun saba Gɛn siɲɛ kelen n"a ɲɛda ye k"a fɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - Ne dalen bɛ se sɔrɔli la !
  Margarita fana ye mɔgɔfagala dɔ fili n"a bolokɔnincininw ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - ne fana dalen tun b'a la, wa ne na da a la fo ka se a laban ma !
  Ani u ye kɛlɛ kɛ dugu laban kama, n"o ye Soviyetiki dugu ye ni jigitigɛ dimi ye. O bɛɛ n"a ta, u tun tɛna u biri.
  Oleg Rybachenko, walasa ka tutigɛbaga denmisɛn minnu tun bɛ funteni na, olu dusu lamin, a ye dɔnkili da ni dusu ye kosɛbɛ;
  Ne ye Mama Irisi ka kɛlɛcɛ kamalennin ye,
  Jamana fangatigiw, Jamana bɛɛ ka Fasokanw...
  Faso tɛ diɲɛ kɔnɔ, a dɔn a cɛ ka ɲi ka tɛmɛ o kan,
  Kulu jukɔrɔ, Stalin ye kravati siri!
  Ka kɛ tutigɛbaga ye, o ye nisɔndiya ni weleli ye,
  O bɛɛ kɔ fɛ, o kɔrɔ ye ko i ye jamana baarakɛla ye.
  Wa i bɛ se ka diɲɛ caya - .
  Jahannama-Sitanɛ ka fɛɛrɛw tiɲɛni.
  Tuma min na samiyɛ Nàna sàn binaani ni kelen na
  Zuwɛnkalo sanpɛrɛn bɛ mankan bɔ an ye...
  An t'a fɛ mara in ka kɛ faantan ye,
  Nisɔndiya kama, i ka da a la - Fasokanw dabɔra!
  Ni sungurunnin dɔ ye, an bɛ ka Naziw makɔnɔ u lamini na,
  An ye marifa dɔ sɔrɔ ka kɔn o ɲɛ.
  Ani ka Hitler ka hakilintan dimi, .
  An ka detachement ye Naziw gosi ka ɲɛ!
  Npogotigininw sennasanbara gɛlɛnw, .
  Nɛnɛ bɛ ka sɔgɔsɔgɔ kaban sennasanbara jɛlen jukɔrɔ.
  Ka bɔ nɛnɛ ni tiɲɛni na, a kɛra bulu ye, .
  Nka tasuma senuma b"an ni sumaya!
  An bɛ bugɔ k'a sɔrɔ an ma juguw sumanikɛlanw dɔn,
  An tɛ lafiɲɛ di su ni tile!
  U bɛ pan ka taa echelonw na ni grenade kulu ye,
  Ani sɔrɔdasi minnu bɛ ni marifa ye min bɛ wele ko sniper.
  Fasisiw tɛ se ka dɛmɛ sɔrɔ yɔrɔ si, .
  An ka tutigɛbaga, detachement jagɛlɛn...
  Setigi, ni i mago bɛ kuluw tigɛ la, .
  Hitler ka tankiw filɛ nin ye minnu bɛ ka jeni i n"a fɔ kandili.
  Mɔgɔ minnu tun bɛ dimi na, olu ye ɲɔgɔn lajɛ - .
  Tilennenya, jagɛlɛya ani bonya kama.
  Wa kɔji tɛ fɔɲɔba kɔgɔji la - .
  O tun bɛna a to an ka sigi an kan!
  An donna Berlin, an bɛ don Komsomol la,
  Ka bɔ sennasanbara sennasanbara la ni npogotigininw ye diɲɛ bɛɛ!
  An bɛ se sɔrɔli misiwolo fiyɛ sankolo la Mɛkalo la, san 2016.
  Sisan a kɛra banbali ye, an ka ɲɛtaa jɛlen!
  
  
  
  
  . ALEXANDER III YE SAN BI wɔɔrɔ ni seegin kɛ
  Masakɛ ye mansamara barika bonya sɔrɔko siratigɛ la fana. Yuruku-yuruku si tun tɛ yen ani fɛn caman tigɛli tun tɛ yen, o de la sɔrɔko tun bɛ ka bonya tuma bɛɛ. Wa Irisi jamana ka diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ fɛ ani jamanadenw tun bɛ caman sɔrɔ ka da a kan saya dɔgɔyali ani Sinuwa ni Kore worodugu maraw minɛni. Wa kɛlɛbolo tun ka bon. Wa, yeelenbɔlan fɔlɔ minnu bɛ o seri kɔnɔ, olu bɔra kɛnɛ kan, ani awiyɔn caman minnu tɔgɔ tɛ kelen ye.
  A fɔ man di nka, Alɛkisandiri III ma ɲɛnamaya kɛ walasa ka se sɔrɔ diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ la, nka Nikolasi filanan y"o sɔrɔ kaban.
  Masakɛ kura tun bɛ ni masasigilan sabatilen ye, muso wɛrɛ, ciyɛntala belebele, mɔgɔ miliyɔn kɛmɛ fila ni biwɔɔrɔ, ani sɔrɔdasi miliyɔn fila ni tila hɛrɛ waati jamanaw kɔnɔ.
  O la sa, i bɛ se ka kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye ani ni seko ye! Ka fara o kan, Irisikaw fana ka pankurunw bɛ ni marifa nɔgɔlenw ye, nka u bɔra kɛnɛ kan sisan ani u girinyalen don. A yiriwara Mendeleev denkɛ fɛ.
  O la sa, aw kana masakɛ ka kɛlɛbolo bali!
  Nicholas II taara kɛlɛ la ni Alimanw ni Ɔtirisikaw ye... Risi sɔrɔdasiw ye Galisi, Bukovina minɛ, ka dɛsɛ caman kɛ Ɔtirisikaw kan. A daminɛ na, u bugɔra Prusse kɔrɔnyanfan fɛ, nka o kɔfɛ, u ye u yɛrɛ sara ani ka Koenigsberg tigɛ. Jɛɲɔgɔnw ye Alimanw gɛn ka bɔ Pari... Irisi sɔrɔdasiw ye Krakow minɛ, ani ka kɛɲɛ ni jatebɔ ye, hali ni fonɛnɛ tun bɛ yen, u ye binkanni in tɛmɛn, ka gɛrɛ Budapest. Alimanjamana y"a di, k"a ye ko a kasa bɛ i n"a fɔ dɛsɛ hɛrɛ kama ni danma ye.
  Alimanw Sɔnna ka Klaipeda Di Irisi ma, ani dugukolo yɔrɔ dɔ min bɛ Pologne, ka Fàra o kan ka juru sara. Faransi ye dugukolo yɔrɔ dɔ segin a ma min tun minɛna ka kɔrɔ Bismarck ka fanga kɔrɔ, ani Danmakɛ dɔɔnin.
  Ɔtirisi-Hɔngiri ye Galisi di, Bukovina ni Krakow yɔrɔ dɔ. Nka mansamara ma bin. Irisi ye Slavw ka dugukolow sɔrɔ kokura, fɛn o fɛn tun ye Kievan Rus yɔrɔ ye fɔlɔ, ani ka Pologne masaya bonya.
  Türkiye ni Japon ma wagati sɔrɔ ka don kɛlɛ la, i n"a fɔ Itali. O kɔrɔ ye ko diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ, tiɲɛ na, o tun tɛ yen. O la sa, gɛlɛya dɔɔnin. Nicholas II y"a ka fanga barika bonya, o kɔfɛ, a ye mara kɛ hɛrɛ la waati jan kɔnɔ.
  Nka, Irisi ye kɛlɛ Kɛ Afganistan - a laban na, a y'a Tla ni tubabu ye. O kɔ fɛ, Iran tilalen don ni Angletɛri ye.
  O cogo la, Irisi y"a ka nafolo caya. Nka sɔrɔko gɛlɛya ani san 1929 Depressionba nana ... San 1931, Japon, ka jɛɲɔgɔnya kɛ ni Turquie ye, ye kɛlɛ daminɛ ni zarist Irisi ye. Nka tiɲɛ yɛrɛ la, o tun ye yɛrɛfaga ye. Zarist ka kurunba min tun bɛ Pasifiki kɔgɔjida la, Kolchak ka fanga kɔrɔ, o ye Zapɔnkaw kɛlɛ. Wa, a ka c"a la, dugukolo kan kɛlɛbolo barika tun ka bon siɲɛ caman.
  O kuma kelen bɛ Se ka Fɔ Turkiw fana kan. U jiginna ka jɛya ko u ma wuli o jugu in kama.
  Zaris Irisi sera ka sɔrɔdasiw jigin ani ka Zapɔn minɛ. Wa o kɔfɛ, Irisi sɔrɔdasiw labanna ka Turquie minɛ. O cogo la, Ottoman Mansamara ka waati banna.
  Ani Zar Nicolas II ye dɔ fara a ka nɔɔrɔ kan ani Irisi jamana fanga kan. O masakɛ nɔɔrɔma in ye fanga kɛ fo san 1936, a fana sara a si bɛ san bi wɔɔrɔ ni seegin na.
  A nɔnabila ye Alexei II ye. A ka c"a la, cɛ kɛnɛman pewu, a si bɛ san bisaba ni fila la. A ba tun tɛ kelen ye, o la sa, Alɛkisandiri sabanan ma sɔn furu ma min bɛ se ka mɔgɔ faga.
  Alexei II ye Arabu Saudite minɛni dafa a kɛlen k"a tila ni Angletɛri ye.
  Wilhelm II ye masasigilan kan Alimanjamana na fo san 1941. Nin masakɛ in bɛ fanga la kabini san bi duuru ni kelen ! A ka jan kosɛbɛ!
  Nka yan masasigilan kan, a denkɛ Ferdinand bɛ yen. A kasa tɛ i n"a fɔ Hitler. Maana wɛrɛ.
  Ni hɛrɛ bɛ yen. Kolonw bɛɛ tilalen don. Mussolini ye Etiyopi minɛ.
  Foyi tɛ yen ka tɛmɛn o kan ka tila ... Angletɛri kɔni bɛ ka waati gɛlɛnw de la. Wa a bɛ sɔrɔko gɛlɛya kɔnɔ.
  Wa o la, Ferdinand ye hakilina di Alexei II ma ko a ka Faransi ni Angletɛri ka koloniyali nafolo tila. I n"a fɔ, tiɲɛ na, i bɛ se ka nin dugukolo ninnu lajɛ cogo min na.
  O cogo la Mussolini, Ferdinand ani Alexei II y"u ka bɛnkansɛbɛn Dabɔ.
  Nka tiɲɛ na, hali nin waati in na, Irisi tun sera ka Sinuwa jamana bɛɛ lajɛlen minɛ kaban, ka fanga sɔrɔ ka tɛmɛ bɛɛ kan siɲɛ caman sɔrɔko siratigɛ la, sɔrɔdasiya siratigɛ la, ani jamanadenw ta fan fɛ.
  Zar Alexei sɔnna, caman na, o hakilina sugu ma, wa a y"a latigɛ ko u bɛna daminɛ ɲɔgɔn fɛ.
  Ferdinand tun tɛ denmisɛn ye tugun. Wa a y'a janto a yɛrɛ la.
  Nka, san 1945 Mɛkalo tile 15, kɛlɛ daminɛna. Alemaɲikaw jiginna tugun
  Belgique kɛlɛli la...
  Wa zariw ka kɛlɛbolo tɛmɛna tubabu jamanaw fɛ ka boli ka tɛmɛ Misira.
  Irisi tun bɛ ni sɔrɔdasi miliyɔn tan ye ani kɛlɛbolo kɛmɛ duuru, ani a tun dalen b"a la
  Sɔrɔla. A tun bɛ iko mɔgɔ si tun tɛ se k"a bali.
  Kalo fila kɔnɔ, zaris ka kɛlɛbolo ye Ɛndujamana minɛ, Iran saheliyanfan, tubabu ka bolofɛnw Arabu Saudite, Misra, Sudan, Indochine fanba.
  Nka Alimanw sera ka Bɛliziki dɔrɔn de minɛ, Pari dugu kɔkan, u jɔra. Pays-Bas fana donna kɛlɛ in na.
  Zari Irisi kalo fla wɛrɛ kɔnɔ, a ye Angletɛri ka nafolo Minɛ Azi, ka Indonezi jamana ban. O kɔ, a jigira Ɔsitarali, ka wuli ka tɛmɛ Afiriki kɔnɔ.
  Alimanw y"a ɲini ka Pari minɛ, nka u ka binkanni in kɔsegira. Nka, kɛlɛ in tununna. Itali fana ye Afiriki bolofara minɛ Angletɛri ni Faransi.
  Kalo duurunan dɔrɔn de la, zaris ka sɔrɔdasiw y"a daminɛ ka se Erɔpu. Fɔlɔ, kɛlɛw tun bɛ sen na kosɛbɛ Afiriki ni Ɔsitarali jamanaw na, nka u tun bɛ ban kaban. Ɔtirisi-Hɔngiri, fanga dɔgɔyara kosɛbɛ dugukolo bɔnɛni fɛ, o fana donna kɛlɛ la jɛkulu fan fɛ.
  Alimanw sera ka Hollande minɛ. Wa u y"u jɔyɔrɔ fisaya.
  Kalo fila wɛrɛ kɔnɔ, zarist Irisi ye Ɔsitarali ni Afiriki minɛni dafa. Wa Nowanburukalo laban dɔrɔn de la, nɛnɛ waati dɔrɔn, Alemaɲi ni Irisi sɔrɔdasiw ka kɛlɛ kura daminɛna, ka Pari tɛmɛn.
  O cogo la, fanga tun tɛ kelen ye kojugu kaban. Faransi-Angilɛ sɔrɔdasiw ye se sɔrɔ. Wa Pari lamininen don.
  Wa san kura kɔnɔ, garnison y"a yɛrɛ di ... O kɔfɛ, zarist ni Alemaɲi sɔrɔdasiw ye Faransi jamana bɛɛ minɛ dɔgɔkun saba kɔnɔ. O kɔfɛ, Angletɛri bombe-ci daminɛna ... Wa koloni bɛɛ minɛna jɛkulu fɛ.
  Angletɛri san 1946 Mɛkalo la kaban, joli bɔra a la ani ka gosi ni bɔnbuw ye
  A ye a yɛrɛ di.
  Kɛlɛba wɛrɛ banna o cogo la. Irisi ye koloni jamanaw bɛɛ lajɛlen minɛ. Alimanjamana ye fɛn caman sɔrɔ, Itali ye fɛn dɔ minɛ, Ɔtirisi-Hɔngiri ye taamasiyɛn dɔ sɔrɔ.
  Hali ni Alimanw tun bɛ koloni belebelew makɔnɔ, ani Maroko dɔrɔn de tun bɛ dɔgɔya kosɛbɛ a bɛɛ lajɛlen na, Alimanjamana tun bɛ a ka dantigɛli kɔnɔ: Belgique, Holland ani France ka taa Port de Calais.
  Ka fara o kan, zarist Irisi ye Alemaɲi segin Namibia ani u tun bɛ min na fɔlɔ.
  Kuma surun na, an ye cogo dɔ la ka jateminɛ kɛ ani ka bɛnkan sɔrɔ ...
  Hɛrɛ sera ... San 1953, Irisi ye bɔnbu atomike sɔrɔ, ani san kelen o kɔfɛ, Alimanjamana. Ameriki ye nukliyɛri marifaw sɔrɔ san 1960.
  O cogo la, siran balansi dabɔra.
  Wa san 1955, Irisi jamana ka sanfɛlabɔla fɔlɔ ye pankurun ta ka taa sankolo la, ka pan ka bolo lamini. Wa san 1961, Risikaw y"u sen don kalo la.
  Ani san 1983 la, ka taa Marisikalo la! Amerikikaw ye pankurun ta ka taa kalo la san 1971, ani Alimanw ye san 1984. Ɔtirisi-Hɔngiri ani Alimanjamana farala ɲɔgɔn kan ka kɛ jamana kelen ye. Suwɛdi ni Norvege kɛra Irisi jamana dɔ ye ni yɛrɛmahɔrɔnya ni yɛrɛmahɔrɔnya ye.
  Jamana wɛrɛw bɔnɛna u ka yɛrɛmahɔrɔnya la dɔɔni dɔɔni.
  San 1987, Irisi jamana ka sankolola-ɲininaw ye awiyɔn ta ka taa Venus (Venus) ka wuli kulu kan. San 1992, Mɛkisiki kan. Ani san 1999, Pluton.
  Tile-yɔrɔko dɔnna kosɛbɛ.
  Nukliyɛri mansamara saba tùn bɛ yen: Alimanjamanaba, Ameriki ani Irisi jamanaba.
  Alexei II fana sara a si bɛ san bi wɔɔrɔ ni seegin na san 1972. A denkɛ Alɛkisandiri naaninan de Nàna a nɔ na. O masakɛ in si tun bɛ san binaani ni kelen na a wulila masasigilan kan. A ka c"a la, nka Alɛkisandiri naaninan fana ye sàn bi wɔɔrɔ ni seegin Tɛmɛ, a sara 1999 sàn. Wa a denkɛ Vladimir III jiginna masasigilan kan. San 2013, Romanov ka masaya san kɛmɛ naani seli kɛra.
  Fɔlɔ, Irisi jɔlen bɛ a sen kan kosɛbɛ. Nka diɲɛ kɔnɔ hali bi Alimanjamana ni Ameriki a ɲɔgɔndankɛlaw bɛ yen. Zarist mansamara, ni koloniw faralen ɲɔgɔn kan, diɲɛ jamana tilancɛ ka ca dɔɔnin ani diɲɛ jamanaden tilancɛ fila ni kɔ. Irisi barika ka bon, nka a kelen tɛ fɔlɔ.
  Rules Russia, Vladimir sabanan san 2019 a si bɛ san bi wɔɔrɔ ni wolonwula la. Mɔgɔ caman b"u yɛrɛ ɲininka - yala a bɛna ɲɛnamaya, i n"a fɔ masakɛ tɛmɛnenw, san bi wɔɔrɔ ni segin kɔnɔ, walima a bɛna nin ɲɔgɔndan kabakoma ninnu tigɛ wa ?!
  O waati kɔnɔna na, Irisi jamana bɛ ka marifaw labɛn minnu bɛ nukliyɛri kɛlɛ. A jɛlen don ko nukliyɛri marifaw tɛna kɛ yen, wa Irisi bɛna Alimanjamana ni Ameriki kɛlɛ pewu. Jamanadenw ka ca a la ani sɔrɔdasi caman. Ani marifaw cogoya ka fisa!
  Nka k"a sɔrɔ nukliyɛri marifaw bɛ yen, wa u bɛɛ ma se sɔrɔ fɔlɔ. Nka u bɛ ka nukliyɛri kɛlɛli marifaw labɛn ni timinandiya ye kosɛbɛ, o la, se sɔrɔli sira dɔw bɛ yen.
  
  GIBRALTAR KA BINNA
  Espaɲi jamanatigi Franco, min ni maana lakika tɛ kelen ye, a sɔnna Alemaɲi sɔrɔdasiw ma u ka bin Angilɛw ka kɛlɛbolo kan Gibraltar. O musaka la, Ɛsipaɲi ye tubabu ni Franse dugukolo dɔw sɔrɔ Afiriki kɔnɔ.
  Binkanni min kɛra Mainstein ka fanga kɔrɔ, o kɛra su fɛ k"a ta Nowanburukalo tile 25 san 1940 ka se san 26. I n"a fɔ a kɛra cogo min na, tubabu tun ma labɛn kosɛbɛ o sɔrɔdasi-taama sugu kama, wa Naziw sera ka o kɛlɛbolo barikama sugu minɛ ka bɔ u yɛrɛ la.
  A binni ye nɔba bila kɛlɛ taabolo la. Wehrmacht sera ka fanga bila yɔrɔ surun na ka taa Afiriki, ani tubabuw balila ka don Mediterane Kɔgɔji la ka bɔ Kɔrɔn fɛ.
  Alimanjamana ka komandan ye division caman ci ka taa Afiriki equatorial. Ka fara o kan, Rommel ka kɛlɛbolo bilala Libi, kalo damadɔ ka kɔn tiɲɛ ɲɛ.
  Tubabuw fana ye binkanni dabila Italikaw kama Etiyopi ani u y"a daminɛ k"u jɔyɔrɔw barika bonya Misira. Nka, Rommel sera ka tɛmɛ u ɲɛ, wa a kɛlen ka kɛlɛ kɛ ka kɔn o ɲɛ, a ye se sɔrɔ koloni sɔrɔdasiw kan, ka Alɛkisandiri ni Kayira minɛ. Angletɛri jɔyɔrɔ Afiriki kɔnɔ, o gɛlɛyara ka taa a fɛ. Alimanw tun sera Suez kanal la kaban ani u tun bɛ bagabagali kɛ ko u bɛna taa ɲɛ ka taa a fɛ ka don Moyen-Orient. Ka fara o kan, a kɛra sababu ye ka taa Sudan fan fɛ.
  Tiɲɛ don, Italikaw ka ko minnu kɛra Gɛrɛsi, olu ma ɲɛ kosɛbɛ, nka sɔrɔdasi wɛrɛw ka gɛrɛli min bɔra Alimanjamana na, o ye ko in kisi.
  Hitler tun ye gɛlɛya dɔ sɔrɔ: ka bin URSS kan walima ka Angletɛri ban? Wehrmacht ka ɲɛtaa minnu kɛra Afiriki kɔnɔ, olu ye desizɔn filanan bila - k"u bolow siri Tlebi fɛ. Hali ni URSS ka sɔrɔdasi labɛnniw ye siran bila Fuhrer la.
  Kɛlɛbolo bilenman tun bɛ ka barika sɔrɔ ka taa a fɛ, nka Alimanw tun tɛ sigi u fila si kɛrɛfɛ. San 1941, pankurunw dilanni cayara siɲɛ fila ni i y"a suma ni san 1940 ta ye, wa awiyɔn bolicogo cayara ni siɲɛ fila ni tila ɲɔgɔn ye.
  Naziw ye bɔnbu ci ani ka jigin Mali kan. O kɔ fɛ, Rommel ye lafasalitɔnw kari Suez kanal la ka don Irak, min tun murutira tubabu ka fanga ma. Alimanw ye Kuwait ni Moyen-Orient jamana bɛɛ minɛ nɔgɔya la. Faan wɛrɛ fɛ, Stalin tugura makɔnɔni fɛɛrɛ dɔ la. Nka Churchill ye kɛlɛ tɛmɛ ni kuncɛbaya ye. Wehrmacht, min sera Iran, a y"a ɲɛsin Afiriki tilebinyanfan ma.
  San 1941 tun bɛ ka ban. Dugukolo jukɔrɔla kurunw bɔli cayara, wa Angletɛri tun bɛ ka bɔnɛ a ka maraw la. Ameriki (Amerika) ye pasif (passif) ye. Nka Japon ma Se ka Sìgi a ma Kɛ a la, a ye binkanni Kɛ Peru kurunbonkarila kan desanburukalo tle 7. Kɛlɛ kura dɔ daminɛna Pasifiki kɔgɔjida la. Ani Hitler tun ka kan ka labɛnw bila tugun walasa ka binkanni kɛ URSS kan.
  A ka kan ka Zapɔnkaw dɛmɛ, ka Iran ni Ɛndujamana minɛ, ka fara Afiriki tilebinyanfan kan. Wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye Angletɛri yɛrɛ ye. Ka fara o kan, Ameriki bɔnbɔnw tɛ tulonkɛfɛn ye. U bɛ se ka gɛlɛya caman lase Reich sabanan ma. Wa a ka nɔgɔn kosɛbɛ ka bɔnbɔnw ci ka bɔ Angletɛri jamana kɔnɔ.
  O la, Fuhrer Wajibiyalen dòn 1942 sàn ka kɔrɔnfɛla binkanni hakilina Dabila.
  Farati tun bɛ yen ko Stalin yɛrɛ bɛna ɲɛfɛla da wuli, nka... Mɔgɔ ka kan ka Stalin ka jogo dɔn. A bɛ a yɛrɛ tanga kosɛbɛ jamana kɔkankow ma. Kὲlɛ min Kɛra ni Finlande ye, o y"a To Dictateur Rouge (jamanatigi bilenman) ye a janto kosɛbɛ.
  K"a sɔrɔ URSS bɛ ka fanga bonya. Aviyɔn hakɛ min kɛra san 1942 Zanwuyekalo tile fɔlɔ, o sera mobili ba bi saba ni fila ma, ani pankurunw, minnu ka ca ni ba mugan ni duuru ye, ka fara tanketi ba saba wɛrɛw kan. K"a bɛɛ lajɛlen ta, Stalin y"a laɲini ka masinw ka kɛlɛbolo 20 ɲinini dafa, ni pankurunw bɛɛ lajɛlen ye mobili ba 32 ye, minnu na KV laban ye min ye fɛn suguya caman ye ani T-34, o ye ba 16,5 ye. Ka fara o kan, T-50 pankurunw yiriwali tun bɛ sen na hali bi, hali ni mobili in kɛra nɔgɔya ye.
  Alimanw, minnu ye Matilda ni cruiser pankurun dɔw sɔrɔ, ani kunnafoni sɔrɔla ko tubabu bɛ ka pankurun girinmanw labɛn, olu fana y"a daminɛ k"u yɛrɛ ka mastodonw dilan. A fɔlɔ, "Tiger" min bɛ ni kanon ye min janya ye milimɛtɛrɛ 88 ye, ani kɛlɛkɛminɛn min bɛ ni marifa ye min tɛ se ka don a kɔnɔ min janya ye milimɛtɛrɛ 75 ye ni barili jan ye.
  Kunnafoni tun bɛ sɔrɔ Soviyetiki pankurunw jɔli ko la fana. KV-2 pankurun taamana mɛkalo don ɲɛnajɛ la kɛnɛba bilenman kan, wa kunnafoni dɔw tun bɛ mɔgɔ bi saba ni naani bolo.
  A mana kɛ cogo o cogo, tuma min na Speer tun ye masakɛ ka marifako ni marifako minisiriso ɲɛmɔgɔ ye, fɛɛrɛ kuraw taara teliya la. Hitler tun b"a fɛ ka pankurun ɲumanw sɔrɔ diɲɛ kɔnɔ, ani pankurun girinmanw. Nka k"a sɔrɔ a jɛlen don ko Alimanjamana tun ka dɔgɔ ni URSS ye. Ani mobili hakɛ n"u jogo. San 1941 Awirilikalo la, KV-3 pankurun dilanni daminɛna. Mobili in kɛra girinyaba ye kosɛbɛ ni tɔni 68 ye, nka a bɛ ni marifa ye ni milimɛtɛrɛ 107 kanon ye ni a daminɛ na, a daminɛ na, a bɛ se ka kɛ mɛtɛrɛ 800 ye segin kɔnɔ. O y'a To a ye nafa Sɔrɔ "Tigɛ" kan, min, a sira fɛ, a ma Labɛn fɔlɔ o seriyali in na.
  Min fanga tun ka bon kosɛbɛ, o tun ye KV-5 ye min girinya tun ye tɔni 125 ye ani marifa fila. Tiɲɛ don, o masin girinman sugu ye gɛlɛya caman lase Soviyetiki sɔrɔdasiw ma ka tɛmɛ nafa kan. Wa san 1942, KV-4 ta min girinya ye tɔni 107 ye, o kɛra baarakɛminɛn ye. URSS tun bɛ se ka waso a ka pankurun girinmanw na diɲɛ kɔnɔ, ani hali minnu fanga ka bon kosɛbɛ.
  Nka fan wɛrɛ fɛ, Alimanjamana yiriwara kosɛbɛ awiyɔn bolicogo la. Yu-188, min taara ɲɔgɔn fɛ, a ye teliya dɔ labɛn min bɛ se ka suma ni kɛlɛcɛw ye. DO-217 fana tun bɛ i ko a bɛnnen don. Jet awiyɔnw fana labɛnna kosɛbɛ. Ikomi Angletɛri de tun ye laɲiniba ye, u ye jateminɛ kɛ kosɛbɛ jet bɔnbɔnw kan ka tɛmɛ tariku yɛrɛ kan.
  Alemaɲikaw tun bɛ baara kɛ ni jɔnya baara ye kosɛbɛ. A ye mɔgɔ nɛrɛma camanba lase ka bɔ Afiriki. Baarakɛla nɛrɛmaw tun ye kanminɛbagaw ye, u tun ka gɛlɛn, nka u tun tɛ se kosɛbɛ. U tun be baara kɛ ni dɛmɛn baara ye.
  Nka ni Alemaɲikaw ye Erɔpu mara, u tun bɛ se ka mɔgɔ hakɛ caman ni baarakɛlaw ta minnu bɛ se kosɛbɛ.
  Speer yɛrɛ sera ka Hitler lasun, a ma porogaramu dɔ kɛ fɔlɔ walasa ka Yahutuw halaki, nka a ye baara kɛ n"u ye awiyɔn ni minɛnw dilanni na.
  O pari kɛra fiɲɛ kɛlɛli kan Angletɛri kama ani ji jukɔrɔla kɛlɛba dɔ kan.
  Nka, Ameriki donni kɛlɛ in na, o ye kunkolodimi dɔ fara Fritz kan, wa a ye dɔ fara waraba kuluw hakɛ kan kosɛbɛ.
  Alimanjamana wajibiyara kɔfɛ ka bɔnbɔnw ni awiyɔnw dilanni wuli. Fɔlɔ Yu-288 ni Yu-488 - ni motɛri naani ye. Nka u yiriwali n"u lase u hakili la, o ye waati ta. ME-109 bεε lajɛlen "F" bεε lajɛlen tùn ye tubabu-mobiliw kὲlɛɲɔgɔn ɲuman ye. Nka ME-209 yiriwali ma ɲɛ, i n"a fɔ ME-210 fana.
  XE-177 dive bomber fana ma ɲɛ. Nka Speer ye tulon Kɛ ni hakɛ ye. Ka fara o kan, Focke-Wulf kɛra kɛlɛcɛ barikama ye marifako siratigɛ la, ka ME-109 barikantanya dɔw sara. Ɔwɔ, wa Alimanw ka pankurun boli kalanso kɛra ka fisa ni tubabukan ye, wa a ka fisa ni Ameriki ye ka tɛmɛ o kan yɛrɛ. San 1942 Mɛkalo la, Naziw ye Afiriki tilebinyanfan minɛ. Ani Ameriki ka kɛlɛbolo dɔ sera Madagasikari. Midway kɛlɛ kɛra Amerikikaw ka bɔnɛ ye : o la, jɔyɔrɔ sabanan ka kapitɛni, min jɔyɔrɔba tun bɛ o kɛlɛ in na, o labanna, min ye fɛn ye min bɛ mɔgɔ kabakoya, Madagasikari. Ameriki tun b"a fɛ ka sigiyɔrɔ dɔ mara Afiriki kɔnɔ ani a tun t"a to Naziw ka lafiya. Nka o y"u jɔyɔrɔ juguya kosɛbɛ Pasifiki Kɔgɔji la.
  Tiɲɛ don, Zapɔnkaw ma wale kɛ ka bɛn ɲɔgɔn ma kosɛbɛ. Kɛlɛ min kɛra Hawayi gunw kan, o tora sen na.
  Naziw ye fanga sɔrɔ Afiriki kan, ani fɛnɲɛnamafagalanw maralenba, ani ka Ɛndujamana ni Iran fana minɛ. Nafolo minnu bɛ Reich sabanan ka fanga kɔrɔ, olu ka bon kosɛbɛ, nka hali bi u ka kan ka sɛnɛ.
  Fiɲɛ kɛlɛ min bɛ kɛ Angletɛri, o tɛ tilennen ye ten. U kɛlen ka dɔ fara awiyɔn dilanni kan tuma bɛɛ, Alemaɲikaw ye degun kɛ, nka fanga bɛɛ tun tɛ yen. Aviation stratégique fanga dɛsɛ, ani Ameriki ka dɛmɛ, ani hali o waati la, jidagayɔrɔ caman tɛ yen, o de ye nɔ bila. Wa, jigiya caman tun bɛ tali kɛ kabako torpido min na, o y"an jigi tigɛ.
  Fuhrer ma a ja gɛlɛya ka jigin Angletɛri san 1942. Pari kɛra kɔgɔji fanga ni ji jukɔrɔla kurunba barika bonya kan. O waati kelen na, awiyɔnw ni kɛlɛkurunw jɔra. Fɛn dilanni seko tun bɛrɛ tun bɛ yen, nka fɛn bɛɛ tun bɛ waati ta.
  A klasi A misiriw fana tun ka kan ka sɛgɛsɛgɛli kɛ ka ɲɛ. Nka FAU-1 robo-boli-minɛnw y"a daminɛ ka dilan jamaba la. Mobili minnu sɔngɔ man gɛlɛn kosɛbɛ, n"u bɛ baara kɛ ni fɛnɲɛnamafagalan nɔgɔman ye, siga t"a la ko nafa tun bɛ olu la, o ye ko u mago tun tɛ pilotiw la.
  Hitler, ikomi a ye dan tɛ nafolomafɛnw na ani baarakɛlaw ka nafolo marayɔrɔw la, a tun b"a fɛ ka Alemaɲi awiyɔn bolilaw ka ɲɛnamaya kisi. V-1 min dilanni ka nɔgɔn ani min tɛ mɔgɔ ta, o tun bɛ iko fura ɲumanba. Wa, o robo suguya ba caman binna kabini san 1942 tilema fɛ Lɔnduru.
  O waati kelen na, Alimanw ye Arado jet bomber ani ballistic missiles yiriwali teliya.
  Stalin tora ka kɔnɔni kɛ ani ka fanga lajɛ. San 1942, URSS ye pankurun kura ba duuru ni tila dilan KV ani T-34, ani taamasiyɛn kɔrɔ ba kelen ɲɔgɔn, T-50 ni T-60 yeelen kura kɛmɛ duuru ɲɔgɔn ani dugukolo ni ji ni yɔrɔ kɛmɛ fila ɲɔgɔn. Avionw fana cayara - awiyɔn kura ni kɔrɔ ba tan ni duuru ɲɔgɔn donna baara la. Hali pilotiw dɛsɛ tun bɛ yen. Katyushaw dilanni cayara dɔɔnin dɔɔnin.
  Nazi Alimanjamana ye awiyɔn ba bisaba ni kɔ bɔ, nka a ye bɔnɛba sɔrɔ kɛlɛw la. Alimanw ye pankurun ba wɔɔrɔ ni tila ɲɔgɔn Bɔ. Min ka ca ni bɛɛ ye, o ye T-3 ye ani T-4 caman caman cili ni marifa janyalen ye min janya ye milimɛtɛrɛ 75 ye. "Tigers" kura minnu Bɔra olu la ka Tɛmɛ kɛmɛ kan dɔɔnin, wa "Panthers" bɛ prototypes dɔrɔn de la halibi.
  Nka MP-44 binkannikɛlan min dilannen don Schmeister fɛ, o y"a daminɛ ka don o seri kɔnɔ. A tɛ i n"a fɔ maana lakika, o masin in tun man kan ka labɛn k"a jateminɛ ko nɛgɛ minnu tɛ nɛgɛ ye, olu dɛsɛ. Wa o ye marifa nɔgɔman dɔ dilanni teliya, ni nɛgɛ ye min dilannen don ni nɛgɛ ye.
  O la, marifa misɛnninw na, Alimanw y"a daminɛ ka nafa sɔrɔ. Nka u mago tun bɛ waati fana na walasa o masin ka se ka sɔrɔdasi bɛɛ labɛn kokura.
  Nka jidagayɔrɔ la, yɔrɔ min na bɔli sera jidagayɔrɔ binaani walima bi duuru ma kalo o kalo, tiɲɛ na, Alimanw tɛ ni ɲɔgɔn ye.
  Hali ji jukɔrɔla kurunba minnu teliya ka bon kosɛbɛ, olu tun bɛ perokisidi idɔrɔzi kan. Baara teliyalen nukiliya porogaramu kɔnɔ. A nisondiyalen don ko nafolo caman bɛ yen. Wa hali Alemaɲi fiziki dɔnnikɛlaw ka fili min kɛra ko grafite ma bɛn ka kɛ ɲɛmɔgɔ ye, o ma kɛ balawu ye. Ji gɛlɛnw dilanni izini caman jɔra, Afiriki fana sen bɛ o la.
  O la, a tɛ kɛ ni ko ye, a bɛ kɛ ni wuli ye, nka Naziw ka nukliyɛri reactor ye baara daminɛ san 1942 desanburukalo la. Hali dɔɔnin ka kɔn Amerikikaw ɲɛ. Pasifiki kɔgɔjiw ka dɛsɛ kɔfɛ, u y"a daminɛ ka fɛnw tiɲɛ kosɛbɛ. Ani, wari min bɛ kɛ nukliyɛri porogaramu kama, o tigɛra kosɛbɛ.
  San 1943 daminɛ kɛra Hitler ka Kɛlɛba Laseli ye ani diɲɛ bɛɛ ka baarakɛlaw ka baara daminɛni jamana minɛlenw kɔnɔ. V-1 binkanniba minnu kɛra Lɔnduru, olu ma jo di u yɛrɛ ma kosɛbɛ. Tubabu y"a dege ka o gosili suguw gɛn yɔrɔ dɔ la, nka Alimanw ye o jate ta.
  Nka ji jukɔrɔla kɛlɛ kɛra balawu ye tiɲɛ na Angletɛri ma. Marifaw dilanni Dɔgɔyara kosɛbɛ gun in kan k"a sababu Kɛ fɛnɲɛnamafagalanw dɛsɛ ye. Metropolis tun bɛ ka bin. Ka fara o kan, Naziw ye Madagasikari minɛ, ani Zapɔnkaw ni Naziw ye Ɔsitarali binkanni kɛ ani u y"a yɛrɛ di joona.
  Hali ni Stalin y"a faamu ko farati bɛ makɔnɔni fɛɛrɛw la, a tora a yɛrɛ la, a ma don kɛlɛ la. A ka fisa kapitalisiw k"u yɛrɛ halaki fo ka se laban ma. Ani an bɛna a lajɛ...
  Nka o fɛɛrɛ in fana tun bɛ ni a dɛsɛw ye. Baara kɛlen ni nafolo belebelebaw ye, Reich sabanan tun bɛ ka kɛlɛ labɛn kaban URSS kama. Pankurunw dilanni Reich sabanan na san 1943, o sera mobili 1200 ma tile kɔnɔ, ka fara marifa kɛmɛ saba ni bi duuru kan minnu bɛ se ka boli u yɛrɛ ye. Ka fara o kan, marifa minnu bɛ taa u yɛrɛ la, olu tɛ barika dɔgɔya fewu. "Ferdinands", "Bumblebees", "Jagdpanther". Ni an y"a jateminɛ ko a bɛ ɲini ka kɛ ko Alimanw ma bɔnɛ sɔrɔ pankurunw kɔnɔ, u ka panzvale falenni teliya la kaban ka tɛmɛ kɛlɛbolo bilenman ta kan siɲɛ fila. Wa, danfara min tun bɛ fɛɛrɛko la, o min tun bɛ URSS nafa, o y"a daminɛ ka dɔgɔya.
  Jogo siratigɛ la, Fritz ye "Royal Tiger" sɔrɔ, a girinya ni KV-3 bɔlen don ɲɔgɔn fɛ, doncogo fanga siratigɛ la, marifa yɛrɛ tun ka bon dɔɔnin k"a sababu kɛ projectile jogo ɲuman ye ani ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛn barikama. Ayiwa, Soviyetiki KV-5 ni KV-4 minnu ka gɛlɛn kosɛbɛ, olu kɛra fɛn ye min tɛ se ka da u kan kosɛbɛ fɛɛrɛko siratigɛ la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la u ka wotoro jukɔrɔ. O la, o waraba suguw ka kɛlɛ kɛcogo tun bɛ siga la.
  Wa Stalin fana ye yamaruya Di ko KV-6 dɔ Dabɔ ni marifa wolonwula ye ani misiri fla ye. U ye mobili dilan. Nka a y"a sɔrɔ a girinyana ani a janya fo i tun tɛ se k"a ta tɛrɛn kɔnɔ walima k"a bila kɛlɛ la. T-34-76 ye mobili ye min bɛ ɲɛtaa sɔrɔ kosɛbɛ, nka a barika ka dɔgɔ kunkolo-kɛlɛ la ka tɛmɛ Panther walima Tiger kan. Wa KV-1 ni KV-2 bɛ se ka suma ni Alimanw ye girinya siratigɛ la, nka u ka dɔgɔ ni Panthers ni Tigers ye butiki la. Alemaɲi T-4 ye mɔgɔ bi saba ni naani minɛ kɛlɛkɛminɛnw na, wa a tɛmɛna marifako la, yecogo la ani ɲɛnayeli la, wa o kɛra ni girinya kelen ye, walima a ka dɔgɔ yɛrɛ, n"an ye fɛn caman sɛmɛntiya minnu ka gɛlɛn.
  Kuma surun na, Fritz samana ka taa san fɛ ani a jogo tun bɛ se a dan na. Wa ME-309 ni ME-262 yecogo ye nafa di awiyɔn bolicogo ɲuman ma. I n"a fɔ Yu-488, n"o ye bombe-bɔnba ye min ka fisa ni motɛri naani ye. Wa u kɔfɛ, modɛliw bɛ yen minnu bɛ se ka fɛnw kɛ. I n"a fɔ Yu-287 ani Arado.
  San 1943 Sɛtanburukalo la, Naziw labanna ka jigin Angletɛri ka ɲɛ. Dɔgɔkun fila kɛlɛ kɔfɛ - Angletɛri y'a yɛrɛ di. Wa hali ni Churchill bolila ka taa Kanada, kɛlɛ min kɛra Tlebi fɛ, o kɔlɔlɔ tun bɛ iko a ma se ka kɛ.
  Roosevelt, a bɔnɛna a jɛɲɔgɔnba la ani a siranna Reich sabanan fanga bonyalen ɲɛ, a ye hɛrɛ ɲini.
  Hitler, barow kɛlen kɔ n"a ka taamakɛlaw ye, a ye sarati dɔ sigi Ameriki ye: ka ban nukliyɛri porogaramu ma ani ka Japon ni Reich sabanan ka se sɔrɔli bɛɛ dɔn. Ka fara sɔrɔdasiw bɔli kan Islande, Fritz tun ye min datugu tiɲɛ na kaban ni ji jukɔrɔla kurunba ye. Tile wulilen jamana ka mara Gaia kan, kɛlɛ ma jɔ yɔrɔ min na fɔlɔ. Ka fara o kan, Hitler ye fɛnw sara ɲini Reich sabanan ni Japon fɛ, Ameriki ni Angletɛri ye tiɲɛni ni sɔrɔdasi musakaw bɛɛ kɛ.
  Hali ni hɛrɛ sariyaw tun ka gɛlɛn kosɛbɛ, Roosevelt sera ni gɛlɛyaba ye k"u ka sɔnni gɛlɛya Kongresi ni Senat kɔnɔ.
  Jɔrɔba min tùn bɛ Ameriki ka sariya labatoli la, o Kɛra Stalin ka hakilinaw ye k"a Fɔ ko a t"a Kùnbɛn ka Dòn Axis fangatigiw ka jɛ-ka-baara la, wa a dɔgɔyalenba la, a labɛnnen dòn ka Alaska Minɛ kokura.
  Ameriki ka pragmatisme (walekɛcogo) ye se sɔrɔ, o min kɛra ko a ka bon ni dusu ni dusukunnataw ye. Ka fara o kan, Alimanw ka nukliyɛri porogaramu yiriwara joona ka tɛmɛ Ameriki ta kan, wa o tun falen bɛ balawu la don nataw la.
  Diɲɛ kɛlɛba filanan dakun fɔlɔ banna. Nka Fuhrer tun b"a fɛ sisan ka URSS ban.
  Stalin ka makɔnɔni fɛɛrɛ minnu tun ma deli ka kɛ, ani a ka cɛsiri diɲɛ hɛrɛ ko la, o kɛra tulonko jugu ye. Joseph kɛlɛla Reich sabanan fɛ ani Japon ni kɔrɔnfɛla nafolo bɛɛ ye, Ɔsitarali fana sen bɛ o la, ani bɔrɔ dɔw Tlebi diɲɛ kɔnɔ.
  Nka, Tile wulilen jamana ma ban fɔlɔ Sinuwa jamana kan, nka a tun bɛ se ka ɲɛfɛla filanan da wuli kosɛbɛ. Faan wɛrɛ fɛ, Hitler ye koloniyali sɔrɔdasiw ni jamana wɛrɛw ka kɛlɛbolow sigi senkan ni timinandiya ye. O waati kelen na, marifaw dilanni fana cayara.
  San 1944 tilancɛ fɔlɔ la, pankurunw ni marifa minnu bɛ boli u yɛrɛ la, olu dilanni Reich sabanan na, o sera mobili kɛmɛ ma tile kɔnɔ, wa a tɛmɛna o kan. Panther-2 min tun bɛ a nivo la, o ye Soviyetiki mobili bɛɛ tɛmɛ. Alemaɲi ka pankurunba dɔ min ka bon kosɛbɛ "Lion" bɔra, a ma mɛn "Royal Lion" bɔra kɛnɛ kan.
  Wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko jet aviation (ji-aviyɔn) yiriwara ɲɔgɔn kɔ. O jaabi la, T-34-85 ni IS-1 ani IS-2 pankurunw donna baara la URSS kɔnɔ, wa mɔgɔ si ma KV seriyali bɔ baara la fana. Reich sabanan ka pankurunba min tun ka bon kosɛbɛ san 1944 o tun ye Panther-2 ye, ani URSS T-34-85. Modeli girinmanw dilanna kosɛbɛ - waati dɔw la, hakɛ fitinin tan na. Wa Alimanw tun t"a fɛ ka girinyaw boli kosɛbɛ Soviyetiki siraw kan, wa Stalin y"a daminɛ ka da KV seriyali la, wa ISw kɛra fɛn nɔgɔlenw ye kojugu.
  Nka, Alemaɲi "Panther" -2 ni milimɛtɛrɛ 88 kanon ye 71 L kalifa ye, o tɛmɛna T-34-85 kan kanon ka kɛlɛkɛminɛnw sɔgɔli fanga la, ɲɛfɛ kɛlɛkɛminɛnw na ani dɔɔnin kɛrɛ fɛ, wa fana a ma o kɛ sɔnna bolifɛn bolicogo la ni motɛri ye min fanga ye so 900 ye ani a girinya ye tɔni 47 ye. Hali ni Alemaɲi ka pankurun girinya cayara ka se tɔni 50,2 ma, a y"a sɔrɔ a ma mɔgɔ faga.
  Ani Alemaɲi ka jet awiyɔnw tun tɛ ni kɛlɛɲɔgɔn ɲuman ye fewu.
  Hitler y"a latigɛ ko a ka fisa a kana lastikuw sama ka bɔ, wa a ye kɛlɛ daminɛ Zuwɛnkalo tile 22 san 1944. U yɛrɛ ni jamana wɛrɛw ka kulu kɛmɛ saba ni bi duuru fili URSS kan, ani sateliti kulu kɛmɛ ni mugan. Reich sabanan fan fɛ tun ye: Rumani, Hɔngiri, Slovaki, Kurɔsi, Finlande, Suwɛdi, Itali, Pɔritigali, Ɛsipaɲi, Bulgari, Arzantine, Turki.
  Alimanw fana tun bɛ baara kɛ ni dunanw ni hiwiw camanba ye Wehrmacht kɔnɔ. K"a bɛɛ lajɛlen ta, Reich sabanan, echelon fɔlɔ dɔrɔn na, ye sɔrɔdasi miliyɔn tan ni fila ni tila fili kɛlɛ la, minnu kɛmɛsarada la, a ma tɛmɛ bi naani kan, olu tun ye Alimanw ye ka kɛɲɛ ni jamana ye. Satelitiw ye miliyɔn saba wɛrɛ fara a kan. K"a bɛɛ lajɛlen ta, senna-sɔrɔdasi miliyɔn tan ni wɔɔrɔ bɛ se ka kɛ kulu fɔlɔ la, pankurun ba bi saba ni saba ɲɔgɔn, awiyɔn ba bi duuru ni duuru ni kɔ, kanon ni bɔgɔdaga kɛmɛ fila ni bi duuru ɲɔgɔn.
  URSS, mobilizasiyɔn kɔfɛ, ye sɔrɔdasi miliyɔn tan ni saba ni tila bila sen kan, nka sɔrɔdasi dɔw tun ka kan ka mara kɔrɔnfɛla yɔrɔjan ani kɔnɔna maraw la. Echelon fɔlɔ la, sɔrɔdasi miliyɔn 8 tun bɛ yen, pankurun ba bi saba ɲɔgɔn, awiyɔn ba binaani ɲɔgɔn, ani marifa ni bɔgɔdaga ba kɛmɛ fila ɲɔgɔn.
  O cogo la, Reich sabanan fan fɛ, sennamɔgɔw ka ɲɛtaa fila bɛ yen, ani fanga taamacogo ka bon siɲɛ duuru, ni marifakisɛ ɲuman ye. Tiɲɛ don, URSS ka marifa caman bɛ yen, a bɛ ɲini ka kɛ parité ye.
  Danfara tɛ pankurunw ni ɲɔgɔn cɛ, nka mobili kɔrɔlen kɛmɛsarada la URSS kɔnɔ, o ka ca, ka fara pankurunw kan minnu bɔra ka kɔrɔ.
  Alemaɲi ka jet aviation tɛ ni kɛlɛɲɔgɔn ye, wa Third Reich ka awiyɔn minnu bɛ boli ni propulseur ye, olu teliya ka bon ani u ka marifaw ka fisa. Tiɲɛ don, Soviyetiki bolifɛnw ka fisa ni tɔw bɛɛ ye u ka bolifɛnw bolicogo la.
  Marifa ni bɔgɔdaga la, fanga balansi bɛ surunya bɛnkan na kosɛbɛ. Hakɛ ni jogo fila bɛɛ.
  Tiɲɛ don, Reich sabanan ka kurunba bɛ ji jukɔrɔ kɛrɛnkɛrɛnnenya la, u barika ka bon siɲɛ caman ka tɛmɛ Soviyetiki ta kan. I n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na Zapɔn jamana na.
  Ka fara o kan, Naziw bɛ ni misiri A kulusi ye kaban minnu bɛ dilan jamaba kɔnɔ, wa diskɛti fɔlɔw wulila.
  A ka c"a la, Naziw bɛna barika sɔrɔ, wa Stalin ye lafasali labɛn cogo bɛnnen na, hali ni a kɛra kɔfɛ. Nka caman ma kɛ. Stalin ka layini ma segin a cogo kɔrɔ la, wa min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko sɔrɔdasiw ma dege ka ɲɛ walasa ka layini minɛ. Hali n"u tun ye u dege kokura kosɛbɛ.
  Molotov dankan, san saba kɔnɔna na, a ka c"a la, a dafara, nka a tun bɛ dankan gɛrɛfɛ kojugu, wa a tun man dun kosɛbɛ. O tɛmɛnen 'kɔ, Stalin ye yamaruya Di ko 'sèn sabanan ka jɔ Dnieper kɔ fɛ, nka o Daminɛna dɔrɔn Ameriki ka yɛrɛdi kɔfɛ.
  Tiɲɛ don, ka fara Soviyetiki sɔrɔdasiw kan, mɔgɔ bɛ se ka jate NKVD yɔrɔ dɔw la, minnu hakɛ sera sɔrɔdasi miliyɔn kelen ma ani milisi. O bɛ Taa mɔgɔ miliyɔn naani ɲɔgɔn na, tlebinyanfan dugubaw dɔrɔn de la. Hali n"a y"a sɔrɔ u ka kɛlɛ nafa ka jugu kosɛbɛ ka tɛmɛ kɛlɛbolo sabatilenw ta kan.
  Alemaɲikaw, ani tariku lakikaw, olu ye gosiliba kɛ cɛmancɛ la, ka Bialystok jirisunba tigɛ ani ka Lvov bolokɔni tigɛ. Kɛlɛ in don fɔlɔw yɛrɛ y"a Jira ko Alimanw, hali ni jamana wɛrɛw ka kulu caman tùn bɛ yen, u tùn bɛ kὲlɛ in Kɛ ka ɲɛ walima ka Dɔgɔya. Nka Soviyetiki sɔrɔdasiw bɛ tunun tuma caman na.
  Ka fara o kan, Ukrayina kɛlɛbolow ka kɛlɛ seko kɛra siga ye. Mɔgɔ caman bɔra yen ani u y"u yɛrɛ di kɛlɛ don fɔlɔw yɛrɛ la.
  A tun tɛ se ka kɛ ka jugu minɛ dankan kɛlɛw la. Wa o kɔfɛ, Stalin ye fili kɛ, a ye unité (jɛkuluw) bɔli bali ka taa layiniba la ani k"a ɲini ka ɲɛfɛla tilennen kɛ. Nka, o fili in latilen don, nka a kɛra kɔfɛ. Alimanw sera ka Minsk minɛ kaban zuwɛnkalo tile 28, u kɛlen ka Stalin ka layini tiɲɛ cɛmancɛ la.
  O ɲagami in juguyara dɔrɔn. Zuwɛnkalo tle 30, don min tun bɛ makɔnɔn Japon n"a ka satelitiw kɛlɛ la, o kɛra. O la, waati in na, an tun ka kan ka ɲinɛ sɔrɔdasiw jiginni kɔ ka bɔ kɔrɔnfɛla yɔrɔjan na.
  Alemaɲi ka bɔnɛ min kɛra santiri la, o tun bɛ ka bonya. Fɛnba dɔ tun bɛ yen min tun b"a ɲini kosɛbɛ ka a datugu. Nka Naziw ye ɲɛtaa kɛ ani Zuluyekalo tile 16, u ye Smolensk dugu kɔnɔ kari.
  Ka reserve sɔrɔlenw bɛɛ fili kɛlɛ la, ani ka milisiw bila marifa kɔrɔ, Stalin ni Zhukov sera ka Fritz ka ɲɛtaa bali cɛmancɛ la. Nka Hitler y"a ka sɔrɔdasiw wuli ka taa saheli fan fɛ. Naziw ye dagaba dɔ da Kiev, ka Ukraine jamana bɛɛ minɛ a bɛ se ka fɔ.
  A ye Leningrad bali, a ye Crimée binkanni kɛ. Kɛlɛw taabolo tun bɛ i n"a fɔ san 1941 kosɛbɛ, i n"a fɔ karma min tɛ ban. Nka danfara minnu tun bɛ u ni ɲɔgɔn cɛ, olu fana tun ka bon kosɛbɛ. URSS ye san 1941, hɔrɔnya reserve dɔw tun bɛ yen, sisan fɛn bɛɛ tun labɛnna kaban. Wa, binkanni in kɛra ɔkutɔburukalo la tuma min na, a y"a sɔrɔ ko foyi tɛ yen min bɛ se ka lafasalitɔn minɛ ni min ye.
  San 1944 Nowanburukalo daminɛ na, Naziw ye Moskow lamini, o ye Stalin wajibiya ka boli ka taa Kuibyshev.
  Naziw, minnu tun tɛ i n"a fɔ tariku lakika, u tun ka bon kosɛbɛ jatebɔ siratigɛ la. U tun bɛ ni tilayɔrɔba caman ye walasa ka Moskow tɛmɛ ka bɔ Worodugu ni Saheli fɛ. Nka Soviyetiki kuluw jɛnsɛnna kojugu fan wɛrɛw la.
  Tiɲɛ na, san 1941, mobilizasiyɔnw kɔfɛ, Stalin ye nafa sɔrɔ Wehrmacht kan baarakɛlaw hakɛ la, wa a tun bɛ ni awiyɔn ni pankurunw ye siɲɛ naani ka tɛmɛ Reich sabanan ta kan kabini kɛlɛ daminɛ yɛrɛ. Ani kɛlɛ kalo duuru fɔlɔw la, Soviyetiki minɛn caman dilanna tariku yɛrɛ kɔnɔ.
  Nka sisan, Naziw bɛɛ ye trump cards ye, marifaw ni baarakɛlaw hakɛ n"u jogo bɛɛ fan fɛ. Wa Kɛlɛbolo bilenman ka joginda kelenw bɛ yen i n"a fɔ san 1941. O la, Ukrainekaw, Baltkaw ani jamana fitinin caman t"a fɛ ka sa Soviyetiki jamana ka sigikafɔ kosɔn. Jamana janfa ani boli ka tɛmɛn dankarili kɛlenw kan, minnu gɛnna ka bɔ u bolo ani mɔgɔ wɛrɛw minnu dusu tiɲɛna cogo bɛɛ la. Soviyetiki fanga ka hakilina juguw fana sen bɛ o la.
  Wa, k"a sɔrɔ Alimanw fana ye Tlebi jamanaw Kὲlɛ, o bɛ dɔ Fàra janfacikɛlaw hakɛ kan dɔrɔn.
  O la, a tɛ kabako ye ko Moskow lamininen don, wa Alimanw ye Donbass, Voronezh minɛ ka taa Stalingrad fan fɛ.
  San 1944 fonɛnɛ, bɔnɛ ye a sɔrɔ, nɛnɛ ni nɛnɛ tun tɛ i n"a fɔ san 1941. Nka, Moskow ye jagɛlɛya kɛ fo ka se san 1944 Desanburukalo laban ma. Stalingrad binna san 1945 Zanwuyekalo la, wa kɛlɛ minnu kɛra a kama, olu ma mɛn kojugu. Feburuyekalo ni Marisikalo daminɛ na, Alimanw n"u ka satelitiw ye Kawukasi ni Baku petoroli kɔlɔnw minɛ pewu.
  O kɔfɛ, binkanni in taara Volga baji sira fɛ. Ka taa Saratov, ka taa Kuibyshev, ani ka taa a fɛ ka taa Orenburg ani Kazan.
  Stalin bolila ka taa Sverdlovsk. Kazan binna Mɛkalo la. Samiya waati la, Alimanw ni Zapɔnkaw tora ka taa Irisi jamana kɔnɔna na. Soviyetiki sɔrɔdasiw ka kɛlɛli binna. San 1945 Awirilikalo tile 5, Sverdlovsk minɛna. Wa, san 1945 sɛtanburukalo tile 3, Stalin labanna ka sɔn k"a yɛrɛ di. U yɛrɛ ka ɲɛnamaya n"u ka hɔrɔnya musaka la.
  Diɲɛ kɛlɛba filanan banna. Nka hɛrɛ ma mɛn. Ikomi Hitler ye nukliyɛri marifaw kɔrɔbɔ, a dalen tun bɛ u ka tiɲɛni fanga kabakoma na.
  A kɛra i n"a fɔ sisan ko Zapɔn ni Ameriki tun bɛ sira kan hali bi ka diɲɛ fanga mara Reich sabanan fɛ. Wa hali ni Fuhrer ye dugukolo caman minɛ ka tɛmɛ Genghis Khan, Alexander the Great, Napoléon, Mansa Trojan ani Suleiman Magnificent faralen ɲɔgɔn kan, a y"a latigɛ ka se sɔrɔ Japon fana kan.
  San saba tigitigi diɲɛ kɛlɛba filanan bannen kɔfɛ, misiri kɛmɛ kelen min bɛ wele ko ballistic, intercontinental missiles, ni nukliyɛri fanga barikamaw ye, olu ye Tile bɔlen jamana datugu yɔrɔnin kelen.
  Wa o kɔfɛ, Wehrmacht ni kurunba ka dugukolo kan kuluw ka kɛlɛ daminɛna. Alemaɲikaw ye Zapɔn ka bolofɛnw minɛ joona Azi jamanaw na, ani duguba yɛrɛ tiɲɛna duguma ni atomikɛ bɔnbuw ye.
  Kὲlɛli min Kɛra ka Tɛmɛ walima ka Dɔgɔya, o Kɛra Pasifiki bolofɛnw fɛ Tle Bɔlen jamana na. Nka san 1949 Zuwɛnkalo la, a bɛɛ banna. Sisan, min tora, o tun ye ka se sɔrɔ Ameriki kan. Ka fara o kan, kun dɔ tun bɛ yen. Amerikikaw, ka bɛnkan in sɔsɔ, o bɛɛ n"a ta, u ye nukliyɛri marifaw Dabɔ, k"u ka gundo-sɛgɛsɛgɛli Kɛ.
  Hitler ye kɛlɛ daminɛ san 1950 Zanwuyekalo tile fɔlɔ, a ye nukliyɛri misiri kɛmɛ saba fili siɲɛ kelen san kura la.
  Nukliyɛri binkanni jugu dɔ ye Ameriki dugubaw kɛmɛ tiɲɛ ani ka mɔgɔ miliyɔn tan caman faga. A ye Adolf Hitler ka kojuguba dɔ wɛrɛ fara juguya juguw kan minnu ka jan kosɛbɛ.
  O kɔfɛ, Kanada binkanni nana, ani ka bɔ saheli fɛ ka fara Latin Ameriki jamana fangatigiw kan. Amerikikaw barika dɔgɔyara, u kabakoyara, nka u ye kɛlɛ kɛ ni jigitigɛ ye. U y"a faamu ko se sɔrɔli kɔrɔ ye jɔnya dɔrɔn de ye ani saya min bɛ dimi dɔɔnin dɔɔnin.
  O la sa, o de tun ye kɛlɛ ye min ye jigitigɛba ye ka tɛmɛ kɛlɛ tɔw bɛɛ kan. Wa a kɛra san kelen ni kɔ ye, o ye Reich sabanan wajibiya ka nukliyɛri charge kɛmɛ fila ɲɔgɔn wɛrɛw bɔ, ka dugukolo nafama caman tigɛli kɛ kungo ye min bɛ kɛ ni radiyo ye.
  Nka o bɛɛ n"a ta, o laɲini in Sɔrɔla ani Reich sabanan jugu laban Dɛsɛra. Wa o kɔfɛ, min bɛ wele ko diɲɛ diɲɛnatigɛ taabolo, o daminɛna. Alemaɲi taamasiyɛn kɛra diɲɛ wari kelenpe ye. Hali jamana minnu yɛrɛmahɔrɔnyalen don cogo la, olu dɔgɔyara ka se Reich sabanan ka koloniyali hakɛ ma, k"a sɔrɔ u ye sigida yɛrɛmahɔrɔnya danma dɔrɔn mara.
  Yahutuw ni Jipsiw tun tɛ sariya kɔnɔ: u tun bɛ ɲini ka u halaki. SS ye saniyabaw kɛ, ka dimi. Sugo jugu lakika dɔ sera - sa ka waati. Walima, n"an b"a fɔ ka ɲɛ, waati dɔ. Fuhrer tun bɛ ka diɲɛ yɛrɛmahɔrɔnya mansamara dɔ jɔ ni a ka fɔta ye ko a bɛ yɔrɔ bonya.
  San 1959, Fuhrer ka san biwolonwulanan seli senfɛ, masafugulan sigili ofisiyali kɛra, diɲɛ bɛɛ ka jamanadenw ka lajɛba - min ye masakɛba tɔgɔ sigi sariya kɔnɔ. Wa tuma min na Adolf Hitler sara san 1967, a denkɛ y"a ka tɔgɔ n"a ka fanga ciyɛn ta.
  O waati la, dugukolo dugukolo tun ye sigiyɔrɔw sigi kaban Kalo kan ani Marisikalo kan ni Venus ye, wa a tun bɛ ka a labɛn kosɛbɛ walasa ka bonya ka don kɛnɛma dolow diɲɛw kɔnɔ ... Naziw tun b"a fɛ ka diɲɛ mansamara sɔrɔ - Star Reich jɔli, walasa ka ka diɲɛ bɛɛ fili sugo jugu dɔ la.
  
  AVENTURS KURAW KA KƐLƐKƐLAW KA GUUN NAANIYA
  Dimka y"a ka npan kari k"a kɛ a ɲɛw ye, k"a kɛ bobo ye, k"a ɲɛw wuli, ka jɔ nbɛda la. A bolow tun datugulen don joli la ani min tora npan na, o tun ye joli ye. Sirɛnw ye mankan bɔ. Samiya dugu siraba. Ani polisiw bolitɔ. O kɔfɛ, gosili kɛra ni bere ye a kɔ la. Dimka barely audible ko:
  - N b'a dabila !
  U b"a bolow lasegin ka bolokɔfɛfɛnw tigɛ. Cɛdennin bɛ dimi sɔrɔ nɛgɛ min pikirilen don a bolokɔniw na. A bɛ taa ni a ye wotoro dɔ la - wuluwulu nɛrɛma.
  Dimka bɛ dimi ni siran ɲagaminen sɔrɔ. A hakili bɛ waati tɛmɛnenw na. Gun min denmisɛnw tun bɛ kɛlɛ kɛ u ka ɲɛnamaya kama ni npanw ye. Lɔgɔ, nka ni dimi ye cɛnin minɛ, u bɛ wuli ka kɛ nɛgɛ ye min sɔgɔlen don kosɛbɛ. Dimka tora yen ka tɛmɛ kalo fila ni tila kan. A ye kɛlɛ kɛ, ka kɛlɛ kɛ, ka jogin ani ka jogin a yɛrɛ la. Hali a yɛrɛ ye janfacikɛla faga. Fɛn bɛɛ tun bɛ ten. Wa a laban na, u ye se sɔrɔ.
  A ka di denmisɛnninw dɔrɔn de tora kurun tiɲɛnen in kan. Wa a sera ka boli n'a sungurunnin dɔrɔn de ye. O ko suguw kɔfɛ, kasobon tun tɛ i n"a fɔ jamana tugun.
  A ye cɛnin tɔɔrɔlen in gosi n"a ka npan ye, k"a ye a dalen bɛ, joli jidaga dɔ bɔra.
  Yala o gosili ye mɔgɔ faga wa? O la, a ma ɲɛ, Dimka, i n"a fɔ aventures (aventures) bɛrɛ tun tɛ a kun na ka kɔn nin ɲɛ. Ani ni a ye mun faga? Kaso? Yala u bɛna taa n"a ye kasobon nɔgɔlen dɔ kɔnɔ min kasa ka di, kojugukɛlaw bɛ yen wa?
  Ani a bɛna sigi fo yɔrɔ jumɛn? A si bɛ san tan ni naani dɔrɔn de la. Ka tɛmɛ tan kan, ka kɛɲɛ ni sariya ye, jo tɛ u bolo ka di. Laala fɛn bɛɛ bɛna ɲɛ!?
  San bi kɔnɔntɔn ni filanan kɛnɛba kɔnɔ. Waati min na kuma ka ca demokarasi ni hɔrɔnya kan, nka jatigɛwalew bɛ ka fanga sɔrɔ.
  Funteni jɔra, Dimka bɔra. Cɛdennin cɛɲi, min kunsigi ye nɛrɛ ye, o tɛ i n"a fɔ jatigɛwalekɛla, nka a bɛ kɛ i n"a fɔ jatigɛwalekɛla min bolo sirilen don ni cakɛda ye.
  A bɛ se ka fɔ ko u taara ni Dimka ye o yɔrɔnin bɛɛ sɛgɛsɛgɛlikɛla ni jalakilikɛla fɛ.
  U ye n bila sigilan dɔ kan.
  Sɛgɛsɛgɛlikɛla ye ɲininkali damadɔ kɛ tuma bɛɛ, k"a fɔ ni nisɔndiya ye ko :
  - Denmisɛnnin min jogin na i fɛ, o bɛ ka sa ! O la sa, i ka Ala deli walisa a kana sa!
  Dimka y'a jaabi ni sɔgɔsɔgɔ ye:
  - N tun t'a fɛ...
  Jalakibaga ye papier dɔ di a ma:
  - Nin ye jyɛnnatigɛ ye. N"i y"i bolonɔ bila, i bɛna bila ka bɔ kaso la ka sɔrɔ ka kiri tigɛ. Wa yen, n"i y"a jateminɛ ko i ka dɔgɔ ani bolifɛnw dɛsɛ ka taa polisiw la, i bɛna a sɔrɔ sarati la!
  Dimka ye papiye lajɛ k"a kalan joona, k"a kunkolo wuli negetifaga la:
  - A b'a fɔ yan ko kamalennin yɛrɛ de ye binkanni kɛ sosiyete kan. Wa u ye binkanni kɛ ne kan dɔrɔn!
  Ɲininkalikɛla tun bɛ ni farikoloɲɛnajɛ ye min bɛ i n"a fɔ soso, ani ɲɛda jɛmanw, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - I bolonɔ bila i n'a fɔ an b'i laadi cogo min na ! N'o tɛ, i bɛ laban ka don kaso la. Sisan, an falen bɛ koɲɛw la tiɲɛ na, wa i bɛna sigi kiritigɛso ɲɛkɔrɔ waati janba kɔnɔ. Wa yen seli kɔnɔ, dilan saba bɛ yen minnu bɛ pankurunw kan, slop bucket bɛ nkɔni na ani cɛden bi duuru minnu bɛ siran, kɔngɔ bɛ minnu na i n"a fɔ e. Jurumukɛla suguya caman. Wa hali n"i ye cɛnin min jogin, o tora ɲɛnamaya la, sɛgɛsɛgɛli bɛna kɛ san saba kɔnɔ, o kɔfɛ san wɛrɛ ani kiritigɛ! I bɛna i ka ɲɛnamaya san bɛɛ la ɲuman kɛ jahanama kɔnɔ!
  Jalakibaga y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma, k"a jira ko:
  - I yɛrɛ minɛcogo fɛɛrɛ dɔ walima i minɛni, walima layidu sɛbɛn min b"a jira ko i kana bɔ ani i bɛna taa n"i ye mama ni papa fɛ. Sugandili ye i ta ye! Wa, aw ka da a la, denmisɛnninw ka koloniw falen don kaban, wa u bɛna nisɔndiya ka kɔrɔbɔli di aw ma. Nka n"i ye sɔsɔli kɛ n"an ye, o tuma na, yɔrɔ bɛna sɔrɔ tiɲɛ na!
  Dimka y"a ye ko sɛgɛsɛgɛlikɛla ni jalakilikɛla tɛ tulonko ye. Wa tiɲɛ yɛrɛ la, u bɛ se ka toli kaso la. Hali n"a y"a sɔrɔ, fan wɛrɛ fɛ, a tɛ tiɲɛ ye k"u bɛna bila n"a y"a bolonɔ bila. Yala misali caman bɛ yen ni polisiw bɛ nanbara kɛ wa? Nka min tun bɛ Dimka, o tun ye kuncɛbaya ye, ani kuncɛbaya min y"a yɛrɛ jira ka jɛya a tolen kɔ saya gunw kan. Cɛdennin y'a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Ayi!
  Sɛgɛsɛgɛlikɛla ye sɔgɔsɔgɔba fɔ ko:
  - Mun tɛ ?
  Dimka y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - N t'a bolonɔ bila ! U binna n kan, u tun b"a fɛ ka n jogin ni cakɛda ye, wa o kɛra yɛrɛlafasali ye!
  Sɛgɛsɛgɛlikɛla ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - OK don ! Kaso kɔnɔ a, sigi dɔgɔkun kelen hakilitigi!
  Jalakibaga y"a kunkolo wuli, k"a bolonɔ bila ko:
  - K'a to kalo fila minɛni na. Nka tiɲɛ na, i bɛ se ka bɔ ka kɔn o ɲɛ!
  Sɛgɛsɛgɛlikɛla ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - n hakili la, detention bɛna cɛnin ɲuman kɛ !
  Dimka bɔra biro kɔnɔ ka taa n"a ye kaso la. Bololabaarakɛlaw ye wuli, Cɛdennin tun ka kan ka min kɛ, o tun ye ka cakɛda tigɛ sira fan dɔ fɛ. O yɔrɔ la, a tun ka kan ka sɔn.
  Dimka taamana ni cakɛda ye, a sirilen bɛ ni cakɛda ye polisi fila la. A y"a ye ko a ka jugu kosɛbɛ. Kaso, kasobon, jalakiden juguw. Ɔwɔ, wa a donna gɛlɛya la, a banna ka bolonɔ bila jurumu sɛbɛn dɔ la. Hali ni, fan wɛrɛ fɛ, o kɔfɛ, i tɛna unhook.
  U taara ni Dima ye baarakɛyɔrɔ la. Tɔgɔ, tɔgɔ, faso tɔgɔ, nafamafɛnw n'i ye.
  O kɔ, shmon. Polisikɛla dɔ ni muso fila minnu tun bɛ fini jɛmanw don, olu taara ni cɛnin ye so dɔ kɔnɔ, filɛlikɛlan bɛ min kɔnɔ, ka lanpan wɛrɛw mana. Cikan in tugura o kɔ:
  - Aw ka aw ka finiw bɔ !
  Dimka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ - shmon! I b"i yɛrɛ ɲininka dɔrɔn mun na musow? Cɛdennin y"a ka jinɛmuso, T-shirt, sennasanbara, jakite bɔ. A tora n"a ka surukuw dɔrɔn de ye.
  Musomannin dɔ min tun bɛ ni fini jɛman ye, o y"a jira ko:
  - A jɔlen don ka ɲɛ !
  Polisikɛla ye wele kɛ ko:
  - Ani ka i ka panti bɔ ! Bɛ balo la!
  Dimka, min tun bɛ ka jeni ni maloya ye, o fana y"u bɔ. A ma kɛ a yɛrɛ sago la, a ɲɛji bɔra ani k"a yɛrɛ datugu. Polisikɛla ye wele kɛ ko:
  - Dusu la ! Bolo bɛ sɔgɔsɔgɔninjɛw la! Aw ye a lajɛ kosɛbɛ - a ye mɔgɔfagala ye !
  Muso dɔ min tun bɛ ni fini jɛman ye min tun bɛ i n"a fɔ dɔgɔtɔrɔso baarakɛla, o ye nisɔndiya jira ka furakɛli ganw finmanw don, o ye kulekanba bɔ:
  - An ma o ɲɔgɔn ye ! Relax boy, i tantan bɛna i dusu sɔrɔ!
  A y"a daminɛ ka Dima su sɛgɛsɛgɛ. N ye taama kɛ cɛnin kunsigi la min tun falenna a ka sigi sen kan gunw kan. A ye jiribolo kelen-kelen bɛɛ sɔgɔ ka ɲɛ, ka fɛn dogolen dɔ ɲini. Laala hali wari. O kɔ, a ye yeelen bɔ cɛnin tulo ni a nugu la. A y"o kɛ ni hakilitigiya ye, i n"a fɔ a jigi tun b"a kan ko a bɛna fɛn dɔ sɔrɔ.
  O kɔ, a ye yamaruya di k'a kunkolo da da la, k'a bolow sɔgɔ a dawolo la. A y'a bolo don a da la. Dimka ye lastikuw kasa mɛn k"a nɛnɛ n"a nɛnkun ye. Muso y"a ye ko a bɛ ɲinw kɔfɛ, a ɲinw, a ɲɛda kɔfɛ. A ye kan ju digi tuma min na, cɛnin ye fɔɔnɔ binkanni dɔ ye. Ɔwɔ, maloyako don cogo min na. A bolo taara fo ka se tonso ma, a kɛra gɛlɛya ye ka ninakili.
  O kɔ, a laban na, muso y"a ci a ma k"a sɔgɔsɔgɔ:
  - Foyi tɛ yen !
  Polisikɛla ye yamaruya di ko:
  - Aw ka taa ɲɛ Olga ! Mɔgɔ yɛrɛ ɲinini ka da farati kɛrɛnkɛrɛnnen kan min bɛ o ko la, o ka kan ka kɛ ka ɲɛ kosɛbɛ!
  Muso min tun bɛ fini jɛman don, o y"a daminɛ ka Dimka disi dɔn. A y"a bolow kɔrɔta k"a kɔkiliw jukɔrɔla lajɛ. Ani ni fanga ye min tun ma deli ka digi a kɔnɔbara kan. Dimka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ...
  O kɛlen, muso y'i jɔ k'a ɲininka ko:
  - Ayiwa, sisan a to a ka sɔgɔsɔgɔ !
  Polisikɛla ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - A ma da a kan kosɛbɛ ! Aw ye a ka kɔnɔbara fana lajɛ!
  Muso min tun bɛ fini jɛman na, o y"a kunkolo wuli.
  - O bɛ yamaruya kɛrɛnkɛrɛnnen de wajibiya ! O cogo kelen na, walasa ka cɛnin ka yɔrɔ gɛrɛgɛrɛw lajɛ!
  Ofisiri ye yamaruya di ni sɛgɛn ye ko:
  - I sigi, jinɛ fitinin...
  Dimka y"a jaabi ni bonya ye ko:
  - N ye cɛnin ye !
  Wa, a kɛra nɔgɔya ye ka sɔgɔsɔgɔ. Sat siɲɛ tan. O kɔ fɛ, musow y'a senkɔniw Sɛgɛsɛgɛ, ka Tɛmɛ a senkɔniw 'cɛ.
  O kɔfɛ, Dimka tun bɛ so kɛrɛfɛ. O yɔrɔ la, denmisɛnnin wɛrɛ, kasobon fini don, a tigɛra ka se zeru ma ni sɛbɛnnikɛlan ye a bolo, a ko :
  - Mun de ye ko kura ye ?
  Polisikɛla y"a jaabi ko:
  - Ɔwɔ, ani greyhound kosɛbɛ !
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a fɔ ko:
  - A tɛ siran o cogo la ! Ayiwa, i sigi sigilan kan ka i kunsigi tigɛ!
  Dimka y'i sigi. A man di ka kɛ farilankolon ye. Wa o kɔfɛ, u b"i tigɛ ka kunsigi tigɛ i n"a fɔ kojugukɛla. Ka fara o kan, masin tun bɛ bɔgɔbɔgɔ ani a tun bɛ dimi ka kunsigi tigɛ. Kunsigi jɛman, nɛrɛmuguma binna duguma. Kamalennin jalakilen dɔ ka butiki gosilenw y"u sennatan. A kɛra i n"a fɔ ni kunsigi kelen-kelen bɛɛ ye, ni sabalilen yɔrɔ dɔ tun bɛ ka bɔ, wa i tun bɛ ka hɔrɔnya dɔgɔya ka taa a fɛ. Dima dusukunnataw Dɔgɔyara. A ɲɛfɛ, kasobon dɔ tun bɛ yen, ani lajɛ dɔ ni denmisɛnninw ka jurumukɛlaw ye.
  Nka, Dimka tun tɛ siran a tɔɲɔgɔnw ɲɛ abada. Wa gunw binaani gɛlɛyalen kɔfɛ, a tɛ siran tugun. Ni o don, a bɛna kɛlɛ kɛ. Ani kasobon kɔnɔ wa?
  Kɔrɔbɔli wɛrɛ ye mun ye. A si bɛ san tan ni naani dɔrɔn de la, wa a ka ɲɛnamaya bɛɛ bɛ a ɲɛfɛ.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"