Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Haurrentzako Etxerritzen Eta Cortesen Aurka

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Eduard Osetrovek zuzendutako gerlari gazteak alien armada baten aurka borrokan ari dira, batez ere zikloetan. Hala ere, orduan mutil ausartak indio bihurtu behar du, eta jainkosekin batera maia estatua konkistatu nahi duen Cortezen armadaren aurka borrokatu behar da!

  HAURRENTZAKO ETXERRITZEN ETA CORTESEN AURKA
  OHARRAK
  Eduard Osetrovek zuzendutako gerlari gazteak alien armada baten aurka borrokan ari dira, batez ere zikloetan. Hala ere, orduan mutil ausartak indio bihurtu behar du, eta jainkosekin batera maia estatua konkistatu nahi duen Cortezen armadaren aurka borrokatu behar da!
  . 1. KAPITULUA
  Haurren indar berezien destakamenduko borrokalari gazteek ausart borrokatu zuten. Hala ere, indar-eremu bat eta erdiaren atzean, ia ez zuten hiltzeko aukerarik. Baina eraso-zikloek kalte izugarriak jasan zituzten eta benetan agortu egin ziren. Beraz, oraindik posible zen benetako heroia nor zen eztabaidatzea.
  Baina omenaldia egin behar dugu, borroka-jantziak jantzitako neska-mutilek zehaztasunez jaurti zituzten. Ordenagailuetako jokoak ez zirela alferrikakoak izan, eta borrokalari zoragarriak besterik ez dira.
  Adalak, Edik-en eskuineko eskutik tiro egiten ari zena, bota eta bota zuen bere umearen oinetatik. Eta tximino baten trebeziaz, hainbat mitxoleta bota zizkion aurrera zihoan etsaiari.
  Mutiko komandanteak baietz egin zuen.
  - Hau da, demagun, suntsipen-opari ona! Baina hobe da gazteluaren aurkako erasoan erabiltzea.
  Adalak logikoki adierazi zuen:
  - Sorpresa agortezina duzu. Beraz, karta guztiak ez daude jarrita. Eta trump txartela ere ez dago gehiegi esposizioa!
  Eta suntsipenaren mitxoleta hazi txikiek zikloak jo zituzten, gerlari handiak zati txiki eta zarpailetan urratuz. Hemen dator suntsipena.
  Neskak irrintzi egin zuen, bere haurraren oina kolpatuz:
  Zikloen garaipenaren zain, uste dut
  Abesti berriak egongo dira...
  Ez naiz neure burua piztiaren esklabotzat emango,
  Guduan klase gorena erakutsiko dizut!
  Ezkerraldean borrokatu zen mutilak irribarre batez esan zuen:
  - Zergatik ez duzu eskua bota, oina baizik?
  Adalak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Eta dibertigarriagoa da!
  Edik baietz egin zuen.
  - Bai, edozein tontok eskua botako du, baina saiatu zure oinarekin!
  Haurrek koruan oihukatu zuten:
  - Aintza argiaren gudariei,
  Aintza nire aberri argiari...
  Gure egintzak kantatuko dira,
  Irabaztea da helburu nagusia!
  Zikloak, hain zuzen ere, kalte izugarriak jasanda, atzera egiten hasi ziren. Baina harresiak berriro altxatu dira. Eta auto berriak mugitu ziren. Beldarretan piramide berdinduak ziruditen, eta tamaina handikoak enborrekin.
  Haurrentzako indar berezietako tropek izpi-pistoletatik tiro egin zutenean, ia ez zuten kalterik egin. Habeek altzairuzko armaduratik errebotatzen zuten.
  Neska batek oihukatu zuen:
  - Hona hemen etsaiaren beste broma bat! Eta edo txantxetako elur-jausi oso bat ere!
  Mutil gudariak oihukatu zuen:
  Hobe oinetan hiltzea belauniko bizi baino! Dagoeneko gatibuan nengoen eta korronte elektrikoarekin kolpatu ninduten, gorputz osoan zehar deskargak pasatzen zidaten mihitik orpoetaraino. Eta hain da gaixoa heriotza hobea dela!
  Neskak baietz egin zuen.
  - Bai, eta torturatu ninduten! Gainera, sotilki, grabitate aldakorra eta pultsazio gabeko pisugabetasuna. Eta min handia ematen du, eta gainera, ez du arrastorik uzten, amesgaiztoak izan ezik!
  Beno, uste dut gure komandante hilezkorra eta handiak zerbait asmatuko duela!
  Edik buru zuriarekin baietz egin zuen baietz eta agindu zuen:
  - Eta orain mutilak, hartu, sudurra kikildu eta doministiku egin!
  Adalak, neska gudari ondu hark, harrituta galdetu zuen:
  - Eta zergatik da hori?
  Mutiko komandanteak ziur erantzun zuen:
  - Hemen ikusiko duzu zein izango den eragina!
  Ume gerlariek ez zuten eztabaidatzen. Beraz, umeen sudurra hartu eta kilikatzen zuten sastaka txikien puntekin. Eta nola hartuko duten eta doministiku egingo duten.
  Giroa astindu zen berehala. Eta mutur zorrotz asko zituzten hondakinak euria egin zuen goitik. Depositu piramidalak jo zituzten. Eta orratzekin triku bat bezala zulatu zituzten. Eta munstro erraldoiak gelditu ziren.
  Edik baietz egin zuen eta adierazi zuen:
  - Orain goazen kantatzera!
  Eta umeen indar berezietako borrokalariek hartu eta gustura kantatu zuten;
  Nire printzesa, lore bat zara
  Jaunaren lorategian distira!
  Zure begirada haize fresko bat bezalakoa da
  Uxatu infernuko sugarrak!
  
  Neska sakratuek maite dute
  Ezpata heroikoa, ohorearekin estutuz!
  Odola isuriko dut erreka batean
  Aingeru bat zurekin egongo da betirako!
  
  Sekretu bat amets batek argitu zuen
  Zure irudia, usain gozoa!
  Unibertsoaren sortzaileak zizelkatu zenuen
  Gaizkiaren zerbitzari guztiek ez dute kutsatuko!
  
  Agian zeruan bakarrik
  Patuak batuko ditu maitaleak!
  Baina Jainkoak ez gaitu hautsak erortzen utziko
  Batu bihotzen batasuna gogortutako bereizketan!
  Halako hitz zoragarri eta bikainen ostean, miraria gertatu zen. Piramidal-tankeen armada oso bat lore-ohe-jauzi baten antzera loratu zen. Eta lore oparoak ederrak ziren. Eta indar frenetiko eta sinestezina, ekaitz-indar batekin hazten hasi ziren. Eta hain ederra atera zen.
  Adalak mutiko komandanteari masailean eman zion eta esan zuen:
  - Xarma bakarra zara!
  Eddie-k keinua egin zuen irribarre batekin.
  - Teknomagia!
  Mutil gudariak oihukatu zuen:
  - Nu, eta orain erasoan! Zaindu zure etsaiak kolpe batekin!
  Mutiko komandanteak aurka egin zuen:
  - Ez! Goiz da. Lehenik eta behin, nire aurreko abenturak aztertu beharko zenituzke. Nanoteknologia aurreratu gabe ere han jardun behar izan zuten, eta hori, esan beharra dago, oso zaila dela!
  Adalak irribarrez esan zuen:
  - Noski, ulertzen dut zailagoa dela teknologiarik gabe. Baina zu bezalako mutil batek edozein arazo konponduko duela uste dut.
  Edik bere zilarrezko ahotsean itsasoko perla hauta baten antzera distiratzen zuen irribarre batekin kantatu zuen:
  Gure arazo guztiak konpondu ezin ditugun arren,
  Ez konpondu arazo guztiak!
  Baina denak zoriontsuagoak izango dira
  Denek ondo pasako dute!
  Horren ostean, mutikoak holograma piztu zuen. Haurren indar bereziak isildu ziren.
  Neska-mutilen zafiro eta esmeralda begiek ikusmena irentsi zuten.
  Tira, unibertsoko hainbat lekutan zegoen eta batean baino gehiagotan erakutsi zuen mutila, oraindik hainbeste heldu ez zenean. Eta Erdi Aroaren garaia zen Mundu Berrian, nolabaiteko historia alternatibo bat, Lur planeta bezalakoa.
  Kasu honetan, Edik indiar mutil bat bihurtu zela frogatu zen, segada batean aurpegi zurbildun talde bati segida emanez. Galtza motzekin dago, oinutsik, mokasinak bakarrik oztopatzen baitute, baina kolorezko marrazkiekin margotuta burutik oinetara. Baita ume baten aurpegia dragoiekin eta ezpatekin aingeruekin tatuaje beldurgarriekin.
  Halako marrazkiak, antza, indiarren ohikoak ez diren arren. Baina non bakarrik Edik-en milaka abentura eta bidaia patuak ez zituen bota. Garai, planeta eta garai guztiak nahastu, nahastu eta bola trinko moduko batean batu ziren.
  Haren ondoan neska gihartsu bat dago, aldaka zabalak dituena, takoi biluzi, biribil eta erakargarriak ia sudurrean. Zerbaitegatik, gudaria, indioa izan beharko lukeen arren, ilehoria da. Ez dauka ia arroparik, bikini multzo bateko kuleroak bakarrik, perla kate bat bularrean beteta.
  Biratu zenean, Edwardek aurpegi polit bat ikusi zuen kokots gizon batekin eta bular handi baina arruntarekin. Gudariaren besoak gihartsuak dira, bere larruazala txokolatea da, zuriarekin konbinatuta, horia ukitu apur batekin, edo hobeto esanda, urrezko polen ilea, erakargarria dena.
  Gerlari ilehoriak, ordea, urduri xuxurlatu du:
  - Aurpegi zurbilak hona datoz, oi mutil-burua Iturri!
  Zerbaitek gudari gazteari alde gihartsuan sartu zion... Eduardek kikildu egin zuen eta hanka dotore, biluzi eta neskatxa bat ikusi zuen. Gihartsua eta indartsua ere bai. Eta gero andrea bera ile gorri suzko suarekin. Halako edertasuna hemen. Ilehoria eta gorritxoa, biak erdi biluzik, gihartsuak eta atletikoak. Ez gerlariak, arkudun jainkoak baizik.
  Edwardek arreta handiz laztandu zituen lehenengo bat eta gero beste neskaren hankak. Pozik egin zuten purrustaka, katuak laztanduak bezala. Tira, hori bai, emakume normal batek ez luke kikildu behar gizonezkoen laztanetatik. Eta gero era guztietako jende hunkigarri hazi da, laztandu edo flirteatzeko, auzitara joateko prest daudela. Baina gizon batentzat nahiko naturala da neska eder bat edo bi neska aldi berean laztandu eta laztantzea.
  Egia da, gorputzez haur bat da, baina azken finean, nahiko zaharra da jada, eta urtetan, eta oroimenean, nahiko heldua da, beraz ....
  Egia da, oso gihartsua, baina atletikoa Edward, seme-alaba indartsuak erditzeko gai diren emakume indartsuak maite zituen.
  Baina orduan suzko edertasunak seinale bat eman zion Edwardi ezpainekin: izoztu! Laster etorriko da etsaia!
  Izan ere, destakamendu bat agertu zen ertzean ... Wow, halako indar bereziko koronel batek ez zuen espero. Ez, ez ziren batere trollak, edo ipotxak - nahiko jende normala, baina... Erdi Aroko armaduran, kanibal-makuak bezain bolumen handiko mosketoiekin, ezpata luzeekin. Armada horrek guztiak izugarri irreala eta surrealista den zerbait ematen zuen. Eta oso arkaikoa. Aldi berean, bere kopuru handiagatik bereizten zen, gehiegizkoa ez bazen ere. Zaldi gainean, armadura astunekin, gero eta zaldun gehiago ateratzen ziren. Bide batez, aurpegi zurbila, gehiegikeria handia - mokorra beltzarana, iluna eta bizarra beltzak dira.
  Deabru gudari ilegorriak berak erantzun zion Edwarden mihitik apurtzeko prest zegoen galderari:
  - Hau Corteseko destakamendu espainiarra da. Ez izan beldurrik, laurehun baino ez dira, eta oraindik ez dute astirik izan bertako indioekin osatzeko.
  Mutil gudariak txistu egin zuen eta erantzun zuen:
  - Xarmagarria... Eta gutariko zenbat?
  Oraingoan ilehoriak erantzun zuen:
  - Bost izango dira zurekin! - Eta Ediken begirada nahasia atzemanez, gaineratu zuen. - Zenbakirik zuzenena, pentagrama!
  Gudari gaztea apur bat dardar egin zuen. Botere oreka, kantitatean, argi eta garbi ez dago haien aldekoa. Eta garrantzitsuena, ez dute lehergailurik, ez indar eremurik, ezta antimateriako granadarik ere. Eta hori beldurgarria da. Adibidez, hiperblaster batek destakamendu osoa moztu dezake, non minutu batean Hiroshiman jaurtitako hamar bonba atomikoren energia kanpora bota daitekeen.
  Deabru ilegorriak egoki ikusi zuen Edwardi gogorarazteko:
  - Arku bat duzu, oi buruzagia... Ireki sua nire aginduz!
  Ilehoriak komentatu zuen:
  - Mutila oinutsik dago, eta jantzi xumeegia dauka, hau ez da buruzagi handi baten agindua, nahiz eta orain berarekin armadarik ez egon. Neskak oin biluziak astindu zituen. Eta zerbait aldatu zen, eta Eduardek sentitu zuen zerbait jada ez zela berdina.
  Mutil-gerlariak berriro bereganatu zuen arreta. Benetan kamisetarik gabe dago, baina bufalo prakak eta bitxidun mokasinekin. Buruan koroa bat dago eta bertatik hiru luma ateratzen dira. Ez, belatzik ez, lurrean aldatzen ez den lumadun txori moduko bat baizik.
  Gorputza bera askoz ere muskulu nabarmenagoak eta masiboagoak bihurtu ziren, Edward beti muskulu-garapen bikainagatik bereizten zen arren, azken urteotan lehorregia bihurtu zen, saihetsak elikadura faltagatik eta etengabeko mugimenduagatik agertu ziren. Baina kasu honetan, fitness txapeldun profesional baten antza zuen - erliebe ezin hobea eta gantz bakar bat ere ez, eta bere azala beltzaran gorri-marroi batekin isurtzen zen.
  Bularrean tatuaje bat zegoen jaguar batekin - Huronen ikurra. Gainerako tatuajeak nonbait banatuta zeuden, magiaz bezala. Gudariek, berriz, azal perfektua, leuna eta leundua zuten, txokolatea urre kolorekoa, eta haien azala Mexikoko arratsalde epel baten ilunabarrean distira egiten zuen.
  Haien oinak hutsik geratu ziren, baina horrek borrokaren eraginkortasuna areagotu besterik ez zuen egin.
  Arkuak atera zituzten. Beste bi neska, eta Eduard arrazoiren batengatik ziur zegoen hango neska ederrak zirela, hain kontuz mozorrotu ziren, ez zirela ikusten. Baina bi horiek hain luxuzko arkuak dituzte, printzesak bezalakoak, eta gezien lumajea diamantez, topazioz, errubiz eta esmeraldez josita dago.
  Eta Edwarden arkua ere ez da luxuan txikiagoa, baina zafiro eta harri bitxi gehiago ditu tonu ilunetan. Eta neska ederrek kolore distiratsuagoa dute.
  Espainiar konkistatzaileen destakamendu bat guztiz kokatuta zegoen jada haien aurrean. Laurehun gaztelar caballero. Badirudi itsasoa ez dagoela hemendik urrun, usain bereizgarriak entzunezinak diren arren, haizeak kostaldetik jotzen du. Baina nesken gorputzen usaina hain da erakargarria, guztiz inhumanoa, ezti, lore, intxaur muskatu eta espezien nahasketa bezalakoa.
  Gudariak beraiek oso politak dira, eta batek intsektu bat hartu eta harrapatu zuen bere behatz hutsez, eta tarta batean birrindu zuen.
  Haien aurkariek, borrokalariek, garai hartan, Espainiar Inperio boteretsuak, oraindik ez dute kanpainan hautsak harrapatzeko eta itxura nahiko ikusgarria izateko astirik izan.
  Guztien aurretik, bizar luze eta gorridun txirrindulari indartsu bat dago, sorbalda zabala eta altua. Seguruenik, hau Cortes kondea da, etorkizunean duke titulua jasoko duena eta aberastasun zoragarria eskuratuko duena.
  Gorria eta oso osasuntsua zela zirudien. Armadurak bakarrik zentimo bat pisatzen du eta haren azpian ez dago soil bat, traje zaldiko zaldi bat baizik.
  Mutil koronelak arma-puntan hartu zuen espainiar handia eta tiro egiteko prestatu zen.
  Dagoeneko asko ikusita, Edik ondo jaurti zuen arkutik, nahiz eta aspaldiko arma mota hau praktikatzen ez zuen, modernoagoa eta erabileran aurreratuagoa zen, beraz, ez zegoen konfiantza berezirik joko zuenik.
  Edertasun su-gorriak agintea hartu zuen. Lehenengo tiro egin zuen, eta geziak ibilbide ukitzailean egin zuen. Urrezko iledunak tiro egin zuen nonbait albo batera, eta kontrako sastrakadietatik kometak bezala atera ziren, suntsipen-energiaren habeak apurtuz.
  Edwardek, tiro egiteko astirik ez zuenak, begien pupilak triangelu batean biribildu zituen. Inoiz ez zuen horrelakorik ikusi. Neska su-gorriaren gezia lehertu eta olatu beltzetan zabaldu zen. Espainiako zaldunek, marea honetan harrapatuta, berehala kiskaldu eta hauts bihurtu ziren zaldiekin batera. Airean izoztutako hezurdurak bakarrik geratu ziren.
  Opariak, urre hosto koloreko ilea zuen neska batek kaleratutako opariak, efektu suntsitzailea sortu zuen, neurri txikiagoan. Besterik gabe, apur bat ezberdin adierazten zen. Olatu zuri bat pasatu zen, eta beste ehun gudari bat-batean loratzen hasi ziren. Eta, zentzurik literalenean. Hots, kimu mamitsu eta distiratsuak Gaztelako inperioko konkistatzaileak burutik oinetara estali zituen. Eta gero, kimu bizkorrak joan ziren, edertasun zoragarriko etorbide bat hazten hasi zen. Eta balizko bidelapur eta itotzaileak bihurtu ziren , horietako bakoitza kolore aberatseneko primerako lore zuhaixka batean...
  Beste dohain batzuk ere ondo funtzionatu zuten... Hirugarren gezia tximista gorrixkaz sakabanatu zen, eta espainolak zuzi-argi bat bezala, pagano-prozesioa, eta gero ehun sutan bihurtu ziren... Eta su bakoitzaren garrak bere kolorea eta itzala zuen, eta txinpartak hegan egin zuten, zeru beltz gorago jo nahian.
  Bada, laugarren opariak are zoragarriagoa izan zen. Gezitik distiratsu hegan egiten ziren, haitz kristalak bezala, giltzak eta torlojuak! Eta Corteseko destakamenduaren isatsean erori ziren. Zaldiak beldar bihurtu ziren, eta zaldunak hondeamakina, eta diseinu bitxiko ehun makina gelditu ziren, muinoen arteko bide zabalean itsatsita.
  Orain Espainiar Inperioko laurehun gudari indartsu eta ausart existitzeari utzi zioten.
  Edikek miresmenez oihukatu zuen:
  - Teknomagia! Hona hemen miraria!
  Cortes bakarra geratu zen, bere zaldi erraldoiaren gainean geldirik dagoen bloke bat bezala izoztu zen, Alemaniako bira bat bezala, eta lasaitasuna mantentzen saiatu zen.
  Eduardek tiro egin zion, baina bi takoi biluzi eta zizelkatuak dir-dir egin zuten, eta neskek, ile urre-gorri eta ilegorriek, trebeki harrapatu zuten gezi bat behatzekin, eta ondoren oihukatu zuten koruan:
  - Ez! Jakin behar duzu nobleago duzun odola, ezpatetan!
  Beno, zer dagoen ezpatetan, beraz, ezpatetan. Edwardek makil batekin borrokatzeko trebetasuna zuen, eta zapaldun pala batekin, baita baioneta-aiztoarekin ere. Ezpata aurkituko balu...
  Mutilak galdezka begiratu zien gerlariei, ezpata-biltzaile magiko bat emango ziola espero balu bezala: kolunpio bat eta ehun buru sorbaldatik kanpo!
  Baina deabru gorri ilegorriak tekno-magiaren olatuak atzera botatako espainiar pala arruntena seinalatu zuen, doinu gaizto batez xuxurlatu zuen:
  - Orain berdintasunean zaude!
  Orduan haizeak norabidea aldatu zuen, nahi den freskotasuna ekarriz arratsalde tropikal goxo batean. Itsasotik aire freskoa ateratzen zen, iodoaren, ganbak, algaren usaina fruitu lehorrak bezalako gozoa.
  Edward poliki-poliki harrapatutako armetara joan zen, benetako larrugorri bat bezala sentitu zen. Eta Cortes, zergatik igo zen Mexikora? Antzinako Maya kultura suntsitu nahi al duzu? Bete zure poltsikoak urrez, bertako indiarrek metal sakratutzat hartzen dutena. Gurutza zaharrak zapaldu eta inkisidore eta jesuiten arau are ankerrago inposatu...
  Hemen Edwardek, bat-batean, beste garai bateko borroka baterako bere sentimenduak benetakoegiak zirela pentsatu zuen. Enborra biluzi eta gihartsuarekin itsasoko freskotasun atsegina daraman aire arnasa sentitzen du, eta sorbalda sendo baten gainean isurtzen duen erretxina epel zati bat.
  Ez, ez da amets bat bezala sentitzen. Ametsetan, normalean inkontzientea zara edo zure kontzientzia oso denbora laburrean irauten du. Eta gero beste zerbait... Mokasinek ere eragozpen bat eragiten dute, eta zu zeu ez zara batere hamabi urteko itxura duen mutila, hogei urteko haragia baino gazteagoa ez den gaztea baizik. Horrela jokatzen zuen bere irudimena, neskaren xarmari begira.
  Hau da, gorputza ez da berea, nahiz eta, oro har, Edik oso urrun egon zen heldutasunetik duela gutxira arte. Eta hogeita batgarren mendean ez ezik, garai freskoago eta kosmikoetan ere gerlaria izan zen, armada oso baten aintzarekin. Baina orain, egia esan, bera da, edo, aitzitik, ez bera... Haragia arrotza da, osasuntsua izan arren, eta energia asko dago bertan. Ez azken bi urteetan bezala, Eduardek bere baitan hozte bat sentitu zuen gerra eta guduekiko, eta biziraupenerako etengabeko borroka, ilusioaren murrizketa, entrenamenduetan nagi likatsua eta goizean jaiki eta ariketak egiteko gogo eza. . Bai, eta ametsa nolabait likatsua bihurtu da, jauzi egiteko energia eta gogo bera sentitzen ez duzunean, baina lo egin nahi duzunean eta pentsatzen duzunean - dagoeneko esperientzia duzu hainbat borrokatan, ez al da erretiroa hartzeko garaia. .
  Jolasak bete-betean aritzeko, arriskurik gabe, minik gabe eta plazer hutsez. Eta benetan, zer behar du betiko mutil batek? Egon zaitez teknologikoki aurreratu eta nahiko seguru den mundu batean, eta bizi zaitez zure kabuz, entretenimenduaz eta alferkeria alaiaz gozatuz.
  Baina Edwardek egoera suspenditu samarra du bere pentsioarekin. Formalki, Mechnya-n aro bat baino gehiago borrokatu eta berrehun eta berrogeita hamar ziklo egin zituen elfo herritar gisa, badirudi han pentsioa jasotzen ari dela. Baina orain aitortu gabeko estatuko Eguzki Armadan zerbitzatzen du. Beraz, bere egoera juridikoa...
  Edward gehiegi distraitu zen, eta Cortesek berreskuratzea lortu zuen. Espainiar handi ikaragarriak bere moskete astunak indioa zirudienari zuzendu zion. Oraindik ez zegoen suharrizko mekanismorik, eta Cortes bolborari sua ematen saiatu zen igurtzi mekanismo baten bidez. Beno, ez, hau oso arma primitiboa da, argi eta garbi geziekin ohiko arkuaren azpikoa. Mosketoi horren abantaila bakarra da ziur aski edozein armadura barneratuko duela bere berunarekin, oilasko arrautza baten tamainakoa. Hala ere, oso zaila da indiar trebe eta arin bat era honetan kolpatzea.
  Hori dela eta, Edward ez zen urduri jarri, baina lasai joan zen ezpataren aldera. Dena den, metxa pizten duzunean bakarrik tiro egin dezakezu eta honek denbora beharko du.
  Cortesek erdaraz zerbait oihukatu zuen. Edwardek ez zekien hizkuntza hau. Baina, bestetik, alemanez eta ingelesez hitz egiten zuen, baita frantses pixka bat ere. Mutil gerlaria ez zen oso aditua Cortez-en, edo gerra kolonial haietan oro har. Banekien zer zegoen eskolako testuliburuetan. Tira, eta beste zerbait liburu famatuaren arabera: "La hija de Montezuma". Baina hor, noski, informazioa zatikatua zen eta fikzioarekin nahastuta zegoen.
  Teorian, Cortesek frantsesa jakin beharko luke, espainiarrek maiz borrokatzen baitzuten liliaren herrialdearekin.
  Eta Edwardek, frantsesez, oso ondo hitz egiten ez zuena, esan zuen:
  - Galderarik baduzu, monseñor?
  Cortesek, nahasmenetik, metxa piztua jo zuen mosketeari, eta kanoi txiki honek eztanda egin zuen... Tira, orro bat, tiro bakarretik ere. Agian soinu hori izan zen, kolpeak bezala, indioak erorarazi zituena balak beraiek pasatzean!
  Kasu honetan, berun biribil zati batek txistu egin zuen ehun metrotik gorako distantzian, eta ez zen batere arriskutsua Edwardentzat. Mutil gudariak, aurrera egin gabe, ezpatara hurbildu eta arma erraz altxatu zuen, dozena bat kilo pisatzen bazuen ere. Noski, borroka luzeegia, zaldunen trebakuntzaz gogortua ere, ezin izango da halako ezpatekin borrokatu. Sablea, noski, askoz praktikoagoa da.
  Azkenean, Cortesek frantsesez hitz egin zuen:
  - Nor zara?
  Edwardek Mefistofelesen estiloan erantzun zuen:
  - Ni, beti gaiztoa desiratzen, ongia egiten duenaren boterearen parte naiz!
  Bere frantsesa oso ona ez den arren, espainolak, noski, ulertuko du. Hala ere, ona da lizeo militar batean errealitate alternatiboetako batean ustezko etsaiaren hizkuntzak irakatsi izana. Lehenik eta behin, ingelesa eta alemana, baita txinera ere. Ikasteko azken hizkuntza da zailena, eta ia inork ez zuen ezagutzen. Espainia ez zen aurkari seriotzat hartzen, nahiz eta munduan hizkuntza honen hedapena alemanarena baino handiagoa den. Baina alemaniarrekin, gerra, itxuraz, ezinezkoa zela uste zen hura saihestea.
  Cortesek irribarre egin zion, eta frantsesez, oso garbi ez bazen ere, iradoki zuen:
  - Ezpatekin borrokatu nahi duzu?
  Edwardek labur erantzun zuen:
  - Zaldun!
  Cortezek are gehiago irribarre egin zuen. Espainiako ezpatalari indartsuenetakotzat hartzen zen. Eta nor da indioa? Gaztelako Inperioari erronka egitera ausartu zen basatia besterik ez. Beraz, burua hutsik galduko du, luma multzo batekin.
  Edwardek beste iritzi bat zuela zirudien eta aurkariari hurbiltzen ari zitzaion.
  Cortes kondea aski erraz, bere itxurako eta armadura handiko gizon batentzat, zalditik salto egin zuen.
  Aurkaria baino buru bat altuagoa zen, nahiz eta magiari esker eta heldutan denbora gutxian, eta gutxienez bi aldiz astuna. Baina Edward ere bereizten zen, batez ere gorputz berri batean, bizkortasuna eta gihartasunagatik. Eta saia dadila konde harroputza hura lotsgabe hartzen.
  Ezpata, noski, makila baino astunagoa da, palanka astintzea bezala da. Baina are astunagoak dira etsaiaren armak. Eta Cortes zein indartsua den, gorputz handi baten maniobragarritasuna txikiagoa izango da oraindik.
  Edward hurbiltzen ari zen, etsaia geldirik egon zen, oreka mantendu eta itxaron nahian.
  Espainia harroko gudariek gorputza galdu zuten gudari bakoitzak gezi bat jaurti ondoren, baina Cortesek berak ez zuen batere lotsatu horrekin. Aitzitik, bereziki bildua eta ponpoxoa zirudien espainiarrak.
  Edwardek bat-batean bizkortu egin zuen eta erasoko jaurtiketa bat egin zuen. Kondeak ozta-ozta nabaritzen zuen ezpataren mugimendu batekin paratu zuen. Indian mutilak barre egin zuen - etsaia uste baino hobea zen.
  Cortezek, berriz, sardexka harrera egin zuen, baina, gainera, ez zen helburua lortu. Edwardek erantzun zuen.
  Bi aurkariak hesiak egiten hasi ziren, baina modu berezi batean. Eduard, arinagoa eta arinagoa, etsaiaren ondoan inguratu zen, Cortes masiboa geldirik zegoen bitartean, noizean behin pauso erdi bat aurrera ematen zuen, etsaiarengana heldu nahian.
  Bi gudariak isilik egon ziren lehen hamar minutuetan eta nahiko zuhur jokatu zuten. Edwardek hainbat aldiz jo zuen armadura, baina harrapatutako ezpatak ezin izan zuen trebetasunez egindako armadura sartu. Eta Cortesek gudari gaztea uhin zorrotz batekin harrapatu zuenean, odola agertu zen indiar gerlariaren enborra biluzian.
  Horren ostean, espainiarrak taktika aldatu zuen, beste baten odola ikusteak lasaitasuna galdu zuen, eta bat-batean aurrera egin zuen. Edward oraindik etsaia baino gehiago zen maniobragarritasunean. Berak, lehoinabar bat bezala, atzera egin eta atzera egin zuen, komando mutilaren entrenamenduak eragina izan zuen.
  Cortes kolpatu dezakezu aurpegian zuzenean joz, armadurak bi besoak eta hankak estali zituen, baina horrela, etsaia polikiago mugitzera behartuz.
  Hemen Edwardek konfiantza berreskuratu zuen, kondea zein indartsua eta gogorra izan arren, oraindik nekatu egingo zen. Boxeolari profesionalen artean munduko txapeldunak ere nekatu egiten dira eta ez dute beti erritmoa mantentzen hamabi txandetan. Baina kirol motz berdinetan borrokatzen dute. Beraz, munstro hau agortuko da.
  Izan ere, Cortes arnasa eta izerdi handia hartzen hasi zen, eta bere mugimendu-erritmoa gutxitu egin zen.
  Masail lodietan ere gorritxo osasungarri bat agertzen zen.
  Edward berriro aktiboago bihurtu zen eta erasora joan zen. Aldi berean, Terminator gazteak ez zuen indar berezietan irakatsitakoa erabiltzen, abentura literaturatik azpimarratutako teknikak baizik. Bereziki, ezpata-heltaren oinarriaren azpian jotzen du etsaia eta, batez ere, eskua ahalik eta gehien nekatzeko.
  Cortez pixka bat atzera egiten hasi zen, eta orduan Edwardek hitz egiteko ahalmena berreskuratu zuen:
  - Zer, monseñor, ogi?
  Horren harira, kondeak astinaldi zorrotz bat egin zuen, eta ia Edwarden begia zulatzen zuen, baina berak ezpata bat jaso zuen behatzetan. Gudari gazteak gehiegi kulunkatu gabe jo zuen, eskularruetako bufalo-larruak apurtu besterik ez zuen egin, baina komandoak Cortezeko falange pare bat hautsi zituen. Mingarria egin zitzaion ezpata eskuineko eskuan edukitzea, eta espainiarren buruzagiak arma ezkerrera bota zuen.
  Baina, noski, ezkerrarekin moztea eskuinarekin baino askoz zailagoa da, nahiz eta dagoeneko entrenatuta egon.
  Edwardek konfiantza pixka bat hartu zuen. Buruan eraso egin zion etsaiari eta, aldi berean, belaun azpian ostiko bat egin zuen.
  Armadura-plaka apur bat gorago zegoen, baina hala ere, bufaloak kolpea leundu zuen. Baina, bestalde, Cortes kolokan jarri zen, eta bere ezpata apur bat desbideratu zen, eta Edwardek, kolpeen konbinazioa egiten zenean haizagailuaren teknika egin zuenez, gogor urratu zuen Espainiar kontua masailean.
  Kolpea bekainen azpian erori zen, baina odola isurtzen zen oraindik, eta zaila egin zitzaion etsaiari hitz egitea, eta mina bera duelotik aldentzen zen.
  Cortes orain haserre zegoen, baina bere amorrua nekatua eta nolabait inpotentea zen. Zenbait aldiz kondeak huts egin zuen, eta, azkenean, Edwardek, arrain bat bezala trebetasunez murgilduz, aurpegian jo zuen etsaia xafla batekin.
  Eskuineko bekaina odolez betetako bola bat bezala lehertu zen, eta Cortezek benetan igeri egin zuen. Edwardek, bere egoera ikusita, eskumuturra moztu zuen. Bufalo larrua zertxobait "tronpetatuta" zegoen, etsaiak oraindik ezpata zuen ezker eskuan.
  Lau emakume gerlariek oin biluzi eta zizelkatuak kolpatu zituzten eta biriken goialdean oihukatu zuten:
  - On egin, gure mutila! Oso argi atera zara!
  Orduan gerlari gazteak berriro errepikatu zuen kolpea behatzetan. Berak, printzipioz, buruan eraso bat egin zezakeen, baina Cortez bizirik harrapatu nahi zuen.
  Espainiar buruzagiaren ezpata astuna lokatzetan erori zen, eta animaliak berriro atzera egin zuen, eta nekatuta erantzun zuen frantsesez:
  - Beno, badirudi galdu zaitudala, basatia!
  Edwardek logikoki erantzun zuen:
  - Basatiek ez dute frantsesez hitz egiten. Eta, oro har, lurralde arrotz batera etorri zinen esklabo eta hiltzera!
  Espainiako buruzagiak hots egin zuen:
  - Betiko oinaze infernutik salbatzen zaituen fedea ekarri dizugu!
  Edwardek irribarre batekin erantzun zuen.
  - Dagoeneko guztion oinaze bihurtu zara, betikoa ez bada ere!
  Bi gudariak elkarren aurrean zeuden. Biak odolez beteta zeuden, nahiz eta, jakina, Cortez lodiago eta zaurituago zipriztinduta zegoen. Armarik gabeko espainiar handi bat indio baten aurka ezpata zorrotzegia, baina nahiko hilgarria duena.
  Cortezek begi batekin bakarrik ikusten zuen, baina masaila zirrikitua izan arren, nahiko garbi hitz egiten zuen. Edwardek ez zekien zer egin espainiar kondearekin. Beharrezkoa litzateke preso hartzea, baina kasu honetan, ez dago argi nora eraman.
  Nahiz eta, hain zuzen ere, maia inperioko gudariei eman behar zitzaien. Bide batez, nola du izena haien hiriburuak? Burutik atera zitzaidan! Eta non daude orain Mexikoko indiarren unitateak. Haien inperioa deritzona gainbeheran dago jada, ez dago kostaldeko guardiarik edo armada erregularrik bistan. Beraz, moskete handiz armatutako laurehun espainiarrek indar itzela izan zuten haientzat.
  Edwardek Corteseko gerrari buruzko liburu bat irakurri zuen denbora luzez, eta, beraz, ezin zuen gogoratzen zehazki zeinek zuten garai hartan indiarrek errege bat eta zer zuten, gutxi gorabehera, armadarik handiena. Baina teorian, Espainia bera baino potentzia handiagoa (atzerriko ondasunik gabe!) Ez luke txikia izan behar eta biztanleria.
  Cortesek isiltasuna hautsi zuen eta ez zuen argiegi esan:
  - Irabazten baduzu, hil!
  Edwardek irribarre egin zuen erantzunez eta atsegin handiz galdetu zuen:
  "Agian zuretzako erreskate handi bat eskainiko duzu!"
  Espainiar kondeak zintzo erantzun zuen:
  - Estatutik geratzen zaizkidan zorrak baino ez ditut, dena gastatu nuen espedizioan eta nire destakamendu mertzenarioan!
  Edwardek Kortesi beragatik erantzun zion:
  - Eta erregeak galtzailea besterik gabe exekutatzen du... - Eta orduan pentsamendu interesgarri bat etorri zitzaion gerlari gazteari. - Eta bertako erregearen zerbitzura sartzen bazara? Badirudi ez duzula beste aukerarik!
  Cortezek pentsatu zuen. Aberastasuna gastatu da, zorrak handiak dira eta horien interesa gero eta handiagoa da. Espainian, zordun baten kartzela zain dago eta, ziurrenik, tortura. Noski, hildako aldea eskatuko dute -ez dute barkatuko-. Bertako erregearen zerbitzura joan? Gutxi al dira mertzenario gisa zerbitzatzen duten espainiarrik, eta orain suntsitutako bere destakamenduan, guztietatik urrun, Gaztelako inperioko bertakoak dira.
  Nolanahi ere, ez dago murrizketa moralik. Hori al da bertako erregea, ziurrenik pagano mota batekoa. Baina Kortesek berak ez zuen ongi ulertzen kristau fedea, eta bai, Jainkoak, gurutzean defentsarik gabeko gizona bezala zintzilik, galdera asko sortu zituen. Izan ere, Ahalguztidunak bere burua gurutziltzatzen utziko al luke? Eta zergatik Jainkoak, Sodoma eta Gomorra erre zituenak, ia gizateria osoa uholde batean ito zuen, bat-batean halako joera bitxiak esnatu zituen?
  Nolanahi ere, Cortes katolikoa baino agnostikoa zen. Gainera, borrokan ez zuen gehiegi sufritu - hautsitako hatzak azkar sendatuko dira eta bekaina ere bai. Eskuila, zorionez, osorik geratu zen, ubelduta zegoen arren.
  Kondeak irribarre egin zuen eta adeitsu galdetu zuen:
  - Zure zerbitzura joaten banaiz, zer soldata emango didazu?
  Edwardek anbiguoki erantzun zuen:
  - Eta honek erabakiko du nire erregea!
  Gerlari ilegorria zimur baten azpitik jauzika eta kuxkuxka bat bezala agertu zen:
  - Hau ez da mutil baten ekintza, senarrarena baizik! Tira, jarraitu niri!
  Eta edertasunak oin biluzik astindu zuen. Berarekin batera desagertu zen Espainiako buruzagia. Filmetan bezala, bat-batean eta erresignatuta!
  Baina bazen neska bat urrezko ilea zuena. Edwardi larri begiratu zion eta lasai galdetu zion:
  - Traizio ekintza bat egitea proposatu zeniten?
  Gudari gazteak esaneko keinua egin zuen eta harrituta geratu zen:
  - Bai... Baina nola dakizu hori!
  Gerlariak tonu sinpleagoan hitz egin zuen:
  Orain ikusten ari zarena ez da amets bat! Hau errealitate paralelo bat da, zeinaren gainean zerbitzatzen ditugun jainkoek botere handia duten...
  Urrezko ilea zuen neska gihartsu bat isildu zen, eta beste bat agertu zen ile berde eta begi distiratsuekin. Esan zuen poliki-poliki:
  - Pertsonak desberdinak dira. Jainkoak ere bai... Eta normalean, jakina, ez dute esku hartzen... esku hartzea beharrezkoa denean izan ezik. Eta gero, kasu honetan, jendea nahiago dute!
  Perlak baino ile zuriagoa zuen beste neska bat agertu zen, arnasestuka erantzun zuen:
  - Eta zortea izan zenuen halako horoskopoa izateak, Jainkoen Kontseiluak eginkizun garrantzitsuenerako aukeratu zaituena!
  Edwardek gerrian zeuden neskei makurtu eta lotsati erantzun zien:
  - Tira, ez dakit zuzenean... Merezi al du?
  Ilegorriko neska-zainlaria berriro agertu zen, zuzia olinpikoa baino ilea distiratsuagoa zuela, eta gogor erantzun zuen:
  - Noski ezetz! Eta zereginari aurre egiteko probabilitatea bilioi batean aukera bat baino gehiago ez da!
  Edwardek ito eta marmar egin zuen:
  - Baina orduan?
  Deabru ilegorriak gogor erantzun zion:
  - Eta ez duzu aukerarik! Ez nauzu aukeratu, nik zu aukeratu!
  Urrezko iledun neskak tonu oso leun batez azaldu zuen:
  - Ezin konta ahala unibertso paralelo batera eramango zaitugu, zeinetan zure ezagutza eta trebetasunekin ia ezinezkoa den zerbait egin behar duzun!
  Ile esmeraldadun neska batek zera esan zuen:
  - Beno, zergatik - ezinezkoa da! Hainbat lan fantastikotan, askariek, etorkizunaren ezagutza erabiliz, gauza nahiko sinesgaitzak egiten dituzte, batzuetan zirudien. Gainera, pertsona hauek gudari gazte bat, betiko mutil bat, indar bereziak eta baita zientzia teknikoetarako hautagaia baino askoz ere txarragoak dira, zuk bikain defendatu zenuena, zure garunak batere umeak ez direla erakutsiz!
  Ile zuriko gudariak baieztatu zuen:
  - Bai, marko hau ez da horoskopoaren arabera aukeratzen, baizik eta berez nahiko baliotsua! Beraz, aukerak handitzen dira!
  Urrezko iledun Ranger neskak hasperen handia egin zuen eta honako hau esan zuen:
  - Denbora laburra da! Ezin dugu abandonatu ekainaren 1era arte, eta horrek esan nahi du Stalin abisatzeko aukerak zero progresioan murrizten ari direla!
  Edwardek betile beltzak keinu egin zituen kementsu eta marmar egin zuen:
  Ez dut ondo ulertzen zer gertatzen ari den?
  Lau neska sorginak elkarri begiratu zioten, eta orduan ile gorrienek iradoki zuen:
  - Erakuts diezaiogun. Hitzak Saharako basamortuan izotz-hotsa besterik ez dira!
  Hemen, lekurik interesgarrienean, gong batek hots egin zuen, zeinak iragartzen zuen:
  Emankizun entretenigarri hau gelditzeko garaia da.
  
  GULLIVER MUTIL GAZTE BIHURTU ZEN
  OHARRAK
  Oraingo honetan, Gulliver bidaiari mitikoa esklabo gazte bat izan zen, oin biluziak harri zorrotzen gainean kolpatzen dituen mutiko bihurtuz. Eta orduan kabinete bihurtu zen pirata ontzi batean.
  . 1. KAPITULUA
  Trantsizioa nahiko luzea izan zen. Errepidea harritsua da eta arroka beroak klima tropikala dira. Eta eguzkia sartzear zegoen.
  Gulliver mutila neska andrearekin batera ibili zen. Oin biluziekin astintzen zuen bere kontrakoek, hain gazte bihurtu zenak, hamabi bat urte zirudien baino askoz seguruago.
  Gulliver mutilak marmar egin zuen:
  - Nekatuta eta egarri nago!
  Neskak barrez erantzun zion:
  - Esklaboa zara! Eta esklaboek ezin diote ezer eskatu nagusiei!
  Mutikoak hasperen egin zuen. Duela gutxi arte, heldua eta kapitaina zen, baina orain oinutsik shket bat besterik ez zen, nahi duten moduan bultzatzen dena!
  Baina gero gelditu zen. Konpartsak atseden hartzea eta mokadu bat jatea erabaki zuen. Gatibuzko mutilak, helduak zirenak, duela ordu batzuk gelditu ziren.
  Eta ura edan eta gazta eta baratxuriarekin tortilla bat jaten utzi zuten.
  Bertako janaria goxoa iruditu zitzaion Gulliveri. Horrez gain, orain hortz gazteak, osasuntsuak, erabat osoak dituela baloratu zuen. Orduan hunkitu egin zen.
  Oinen zola biluziak baino ez ziren oso eraitsi eta urratu harritxoetan.
  Orduan berriro bidean ziren.
  Hemen egun luze batzuk egon ziren, ala hala zirudien?
  Neskak galdetu zion Gulliveri:
  - Beraz, zure Jainkoarengan sinesten duzu, baina, adibidez, sutara joan zaitezke fedearen bila!
  Bidaiari gazteak erantzun zion:
  - Muturreko eta fanatismoaren aurka nago!
  Neskak baiezkoa eman zuen
  - Hau zuzena da! Baina bazeuden zuen artean hiltzera joan zirenak!
  Gulliver-ek irribarrez erantzun zion:
  - Desberdinak ziren! Nor joan zen heriotza mingarria, eta nork traizio! Eta ez bakarrik pistolaz, baizik eta interes propioagatik!
  Neskak irribarre egin zuen. Oin biluziek legar lodiari kolpeka eman zioten, eta itxuraz hori ere gustatu zitzaion.
  Berak kantatu zuen:
  Kristoren maitasuna ederra eta garbia da,
  Edertasun sendo eta argitsua da...
  Aldi berean, gaitz asko dago gure munduan,
  Ziurrenik Satan indartsua da oraindik ere!
  Gulliver mutila harrituta geratu zen:
  Nondik dator salmo hau?
  Neskak irribarre batekin erantzun zion:
  - Nik neuk idatzi dut! Zer da ona?
  Gulliver-ek irribarrez erantzun zion:
  - Egia esateko, ez dago gaizki! Baina Kristogan sinesten al duzu?
  Bizkondesa gazteak logikoki esan zuen:
  - Zein zentzutan?
  Mutil-kapitainak astindu zuen:
  - Nu, hori Jainkoa!?
  Neskak sorbaldak altxatu eta erantzun zuen:
  - Bera dela Jainko Ahalguztiduna eta unibertsoaren sortzailea ez. Baina, agian, nolabaiteko gaitasun magiko bat zuela, nahiko!
  Gulliver-ek zehaztu zuen:
  Zergatik ez duzu bere Jainkozko izaeran sinesten?
  Neskak ziur erantzun zuen:
  - Ergelkeriaz adostu Ahalguztidunari gurutzera joateko! Oso ergela, zure burua babestu ezin izateko indarra izatea!
  Kapitainak erantzun zion:
  - Gure bekatu guztiak bere gain hartzeko egin zuen!
  Bizkontes gazteak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Ez da oso zaila sinestea Jainko Ahalguztidunak gizakia salbatzeko beste biderik ez zuela gurutzera bera joatea baino. Baina zer gertatzen da sortzailearen jakinduria infinitua?!
  Gulliver-ek sorbaldak altxatu eta erantzun zuen:
  - Beno... Aingeruek ere barneratu nahi dituzten sekretuak daude! Eta, oro har, benetan bestela izan daiteke eta ezinezkoa da!
  Neskak baietz egin zuen.
  - Hemen makilekin takoi hutsetan txertatzeko aginduko dizut, eta gero posible izango da!
  Isiltasun mingarri bat zegoen. Gulliver-ek ez zekien zer gehitu. Izan ere, teologoek mendeetan zehar eztabaidatzen aritu dira. Eta benetan paradoxa bat da: beste delitu oso handia gehituta, jendeak salbaziorako aukera izan zuen. Asko dago oraindik eztabaidatzeko. Eta Semeak bere sakrifizioarekin erreskatea ekarri ez ote zuen. Nori bakarrik? Aitari - arraroa da, Aitak hartuko al luke Semearen heriotza bezalako erreskatea. Baina, gainera, blasfemoa dirudi Satanentzat.
  Eta horrela txarto egiten da eta hain txarra.
  Gulliver-ek hasperen batekin kantatu zuen:
  Zenbat jendek duen hainbeste iritzi
  Zeru sakratuaren sekretua
  Denek jakitea nahi dut...
  Egiaren bila, adarren iluntasuna,
  Deabrua amorruz haserretzen da,
  Plan bat inposatu nahi du,
  Belaunaldien maitasunaren argia jasotzea ametsa da,
  Jainko Ahalguztidunak bakarrik eman dezake erantzuna!
  Bizkondesa gazteak baietz egin zuen.
  - Ondo ikusten zaitut, jan!
  Gulliver-ek adierazi zuen:
  - Bai, polita ere bada erdi biluzik ibiltzea, eguzki beroaren azpian, zu bezalako neska eder batekin!
  Eta berriro mutikoak haserre egin zuen, harri zorrotz bat zapalduz. Eta zorigaiztoko itxura zuen.
  Bizkontesak honako hau esan zuen:
  - Noski, fedeak arrazoizko argudioetan oinarritu behar du! Esaterako, Jesusek Jainko Goiena dela dio. Hala ere, irakasten du: eskuineko masailean jotzen badizute, biratu ezkerrera! Eta Itun Zaharrean, aitzitik, emakumeak eta haurrak, eta etxeko animaliak ere suntsitzeko agindua ematen du!
  Guliverrek erantzun zuen:
  - Badirudi ondo ezagutzen duzula Biblia!
  Bizkontesak baietz egin zuen.
  - Bai, irakurri dut. Eta ankerkeria eta absurdo asko dago! Emagalduak ezkontzeko agindua bezala, edo errugabea hiltzeko agindua bezala. Eta Eliseok hartzak ezarri zituen umeen gainean, zeinek bere burusoiltasunagatik bakarrik zirikatzen zuten!
  Gulliver mutilak esan zuen:
  - Eta jendeak batzuetan hau egiten du, krudelkeria sortuz!
  Neskak baieztatu zuen:
  - Bai, bai! Baina ez die inolako krediturik egiten!
  Kapitainak esan zuen:
  - Zoritxarrez, batzuetan ankerkeria erabili behar duzula gertatzen da. Tira, beste hezkuntza modurik ez badago! Eta, oro har, zerk nahasten zaitu?
  Bizkontesak honako hau esan zuen:
  - Batetik, Itun Zaharreko muturreko krudeltasuna, eta aldi berean Jesukristoren leuntasuna, gurutziltzatuta ere otoitz egiten zuena, bere borreroengatik!
  Gulliver-ek eskuak zabaldu eta erantzun zuen:
  - Ez dakit! Zergatik eta zer esatea zaila den arren... Gure pentsamenduak bildu behar ditugu. Baina hala ere. Hemen galdera da, baina bizitza ez da Lurrarekin amaitzen. Eta beharbada, Eliseo hartzaren laguntzaz umea hil ondoren, infernu suzkoan betiko sufrimendutik libratu zuen, berehala paradisura eramanez?
  Bizkontesak barre egin zuen eta honako hau esan zuen:
  - Beraz, edozein hiltzailek esan dezake - Ez nion pekaturik utzi! Eta paradisura mugitu!
  Gulliver mutilak aurka egin nahi zuen, baina nolabait pentsamenduak ez zitzaizkion buruan sartzen. Eta zertaz hitz egin behar da? Hemen esperientziadun teologoa izan behar duzu. Teologoak eta teologoak ere ez dira gai galdera guztiei erantzun egokia emateko. Adibidez, zergatik existitzen da gaitza Jainko ahalguztidun eta maitagarri baten aurrean? Jainkoak nahi al du gaiztakeria existitzea edo ezin du amaitu?
  Eta hemen oso zaila da zehazki erantzutea. Edo hori gertatzen da, edo bestela. Baina bada paradoxa bat, edozein erantzun ez dela guztiontzat egokituko.
  Kapitainak irribarre triste batekin esan zuen:
  - Hemen zu, adibidez, mila urte bizi zara zahartu gabe. Beraz, poztu zaitez. Jainkoak grazia eta betiko gaztetasuna eman dizulako. Baina ez zion jende arruntari eman. Eta hori da bere lana!
  Bizkontesak baietz egin zuen.
  - Amen! Hau polita da!
  Gulliver-ek kantatu zuen:
  Jainkoa da hondorik gabekoen errukirik handiena,
  Zuk sortu zenuen lurra, zeruaren altuera...
  Herriaren mesedetan, Zure Seme bakarra,
  Gurutzera joan zen, eta gero berriro jaiki zen!
  Neskak baietz egin zuen eta txio egin zuen:
  Zeruko roll-deian
  Nire lagun guztiak bilduko dira
  Zeruko roll-deian
  Han, Jaunaren graziaz,
  Egingo dut!
  Gulliver-ek keinua egin zion eta erantzunez abestu zuen:
  Ene Jainkoa, zu zara, zu zara
  nonahi ikusten zaitut...
  Pasatzean loreak urratzen ditudanean,
  Eta maitasunez gurtzen zaitut!
  
  Jehoba edertasunaren koroa da,
  Egunaren eta gauerdiko distiraren argitan...
  Hauek dira nire pentsamenduak eta ametsak
  Gazte hau desio argia da!
  Neskak baietz egin zuen irribarre distiratsu batekin.
  - Bai, abesti ona duzu, ordea, gehiago abestea nahi dut!
  Gulliver-ek irribarrez kantatu zuen:
  Zein ederra den zurea dena,
  Zure ahotsa nonahi entzuten dut...
  Jainkoaren eskuineko bihotzean abesten du,
  Eta xuxurlatu egiten du arimari heltzen ari den koloso bat bezala!
  
  Hauek goroldioz estalitako mendiak dira,
  Hauek apar amorratua duten olatuak dira...
  Hondar beroko hondartza da
  Hau da unibertso amaigabeko eguzkia!
  Orduan neskak haserre zapaldu zuen oin hutsik eta Gulliverri eten zion, galdetuz:
  - Eta atso itsusiak, Jainko Jaunaren sorkuntza, zeintzuk ere ederrak?
  Gulliver-ek sorbaldak altxatu zituen eta esan zuen:
  - Beste mundu eta planeta batzuetako biztanleak badaude, eta gu bezalakoak ez badira, haiek ere, ziurrenik, friki bat garela pentsa dezakete. Gainera, neska ederrenei dagokienez ere!
  Bizkontesak adostu zuen:
  - Dialektikaren ikuspuntutik - logikoa dirudi!
  Gulliver-ek irribarrez kantatu zuen:
  Jaun ahalguztiduna argitu zuen,
  Kristorengan bakea aurkitzea...
  Bekataria naizela sentitu nuen,
  Jauna dela nire salbatzailea!
  Neskak baietz egin zuen eta abestu zuen, hortzak agerian utziz:
  Zeruko tronu batean
  Errege Ahalguztiduna eserita zegoen...
  Zure borondate handiz
  Kristok gobernatu gaitu!
  
  Jainkoa gurutzean gurutziltzatu zuten
  Jesusek Aitari otoitz egin zion...
  Gogor ez epaitzeko,
  Bekatuak azkenera arte barkatu gaitu!
  
  Errukia mugagabea da
  Bere Semea hiltzera bidali zuen...
  Jainkoa pertsonalki zerbitzatzeko,
  Eta ez ausartu hiltzen!
  Eta neskek keinua egin zioten euren parekideari.
  Gulliver-ek adierazi zuen:
  - Bai, ederra da. Poemak, esan dezagun, bikaina da! Baina ezagutzen al duzu Jesukristo zure Jaun eta Salbatzaile gisa?
  Neskak barre egin eta abestu zuen:
  Jesus perfekzioa,
  Jesus perfektua...
  Irribarretik keinura
  Laudorio guztien gainetik...
  Ai zer bedeinkapena
  Ai zer bedeinkapena
  Jakin Jainkoa perfekzioa dela!
  Jakin ezazu Jainkoa ideala dela!
  Guliverrek baieztatu zuen:
  - Ondo abestu duzu, eta adierazgarri! Potentzial handia ikusten dut zuregan.
  Neskak pozez kantatu zuen:
  Aberri zoragarriaren zabaltasunean,
  Borrokan eta lanetan ondua...
  Abesti alai bat osatu genuen
  Jainko Ahalguztidunari eta buruzagiari buruz...
  
  Jainko Argia guduaren aintza da,
  Gure gazteen hegaldiaren Jainko Argia...
  Abestiekin borrokatu eta irabaziz,
  Gure herriak Jaunari jarraitzen dio!
  Gulliver-ek irribarrez erantzun zion:
  - Oso ondo abesten duzu! Super besterik gabe!
  Neskak barre egin zuen eta esan zuen:
  Abestiak eraikitzen eta bizitzen laguntzen digu,
  Ausardiaz joaten gara ibilaldi batera abesti batekin...
  Eta bizitzan zehar abesti batekin ibiltzen dena,
  Ez da inoiz, inoiz desagertuko!
  Haurrak bide harritsutik ibili ziren. Mingarria izan zen mutilaren oinak erorita, baina jasan eta ibili zen. Eta elkarrizketa sufrimendutik desbideratua.
  Horrez gain, hortz propioak eta gazteak izateak goragarria da jada. Eta gorputz gaztea gogorra eta osasuntsua da. Eta inguruan dagoen guztia munduaren pertzepzio distiratsu, distiratsu eta fresko bat da.
  Bizkontesak galdetu zuen:
  - Eta zergatik, adibidez, Kristo Jainkoa bada eta Lurrean eta zeruan botere guztia badu, garai eta herri guztietako agintari eta konkistatzaile arrakastatsuena Gengis Khan da? Nor da barbaroa eta paganoa, eta oso krudela, eta poligamia!?
  Gulliver-ek, haur irribarre txundituta, erantzun zuen:
  - Tira, galdera zaila da... Egia esateko, Bibliak dio Satana dela garai honetako Jainkoa, eta agian Gengis Khanek Deabruari zor dio bere arrakasta!
  Neskak erantzun zion:
  - Oh ez! Biblian ez dago ezer idatzita - Satana da garai honetako jainkoa! Betiko memoria gaztea daukat, eta zuek baino askoz hobea, zahartu eta itsusitzen zaretenok!
  Kapitainak esan zuen:
  - Idatzita dago - garai honetako jainkoak itsu egin ditu adimena!
  Bizkontesak barre egin zuen eta erantzun zion:
  - Ez du esaten Satan denik! Agian giza egoismoa esan nahi du. Edo agian, adibidez, gehiegizko harrotasuna, edo beste izaera akats batzuk.
  Gulliver-ek adierazi zuen:
  - Hau neurri batean egia da! Agian biak esan nahi zituen!
  Neskak abesten zuen, hortzak agerian utziz:
  Zer esan nahi zuen Jaunak?
  Gulliver-ek nahastuta erantzun zuen:
  - Zertaz ari zara?
  Bizkontesak irribarre egin eta erantzun zion:
  - Bai, gauza ezberdinei buruz! Abesti bat ere badut horri buruz!
  Kapitainak sorbaldak altxatu zituen eta iradoki zuen:
  - Tira, lehenik abestuko dut!
  Neskak baietz egin zuen irribarre batekin.
  - Nahi baduzu, abestu
  Ez abestu atseden hartzeko!
  Gulliver-ek bere ahots argi eta garbiz abestu zuen;
  Sinesgaitza den gizona zorigaiztokoa da
  Ezinezkoa da lizunkeria bekatuan bizitzea...
  Jainkoaren haserrea ikaragarria baita
  Jainko zorrotza delako epailea!
  
  Infernuko haragia iluntzen da beroagatik,
  Eta denbora luzez guztiok ulertzeko garaia da...
  Jaunarengan fedea ezagutzen ez dutenak
  Erori infernuko uztarripean!
  
  Gizon bekatari batek berea lortuko du
  Sutan dagoen armiarma bezalakoa izango da...
  Deabruek lurpeko munduan oinazetuko dute,
  Satanas gurtzen zutenak!
  
  Beldurra eta damutu Jaunaren etsaia -
  Zuzenean infernura botako zaituzte...
  Nork ez du larunbata ohoratzen -
  Betiko sutan egongo da!
  
  Idoloa ohoratu duzu eta horregatik agoniaz,
  Min handia ematen du infernuan nahastea..
  Gaiztoa izango da, zientzia -
  Idoloa nahiago nuen Kristo baino!
  
  Ez nuen Jainkoaren agindua sinesten
  Ez nuen lehen eguna ohoratu nahi...
  Ez espero, ez zara berehala erreko -
  Bekatari baten oinazeetan betikotasuna patua da!
  
  mendeku garaia iritsiko dela uste dut,
  Jesus Jainko Handia dator
  Eta azken eguna etorriko da
  Salbazioa ekarriko dio jendeari!
  
  Jainko Santuak hildakoak piztuko ditu,
  Fedean usteldurak ziztatuko ez dituenak...
  Uste dut Ahalguztidunarekin ere egongo naizela,
  Zeruan - erori dadila haragia!
  Neskak perlak bezala dirdira egiten zuen irribarre batekin baieztatu zuen:
  - Oso abesti ona! Baina ez zara abestiz beteko bakarrik! Zerbait freskoagoa eta bereziagoa behar duzu!
  Gulliver-ek adierazi zuen:
  - Ergelkeria ere berezia da!
  Bizkontesak txio txioa egin zuen:
  - Zein ona izango den guztia txiki bat behintzat txikitzen bagara!
  Eta proposatu zuen:
  - Kanta dezagun beste zerbait!
  Mutiko kapitainak sorbaldak altxatu zituen.
  - Nahi al duzu?
  Neskak baietz egin zuen.
  - Zehazki, zuk abestea nahi dut!
  Eta Guliverrek hartu eta kantatu zuen;
  Mirariak mundu berrian
  Koloretako maitagarrien ipuin bat bezalakoa da...
  Badago halako edertasuna
  Ez aurkitu akatsik erakusle batekin!
  
  Tira, zer egun berria bada
  Lurraren gainetik datoz...
  Beraz, ez gara alperegiak jaikitzeko,
  Ez dago freskorik munduan!
  
  Argi berri bat izango da glorian,
  Non zuhaitzak gozokiak bezalakoak diren...
  Egunsentia ezagutuko dugu
  Betiko zoriontasunean gure seme-alabak!
  
  Aro berri bat dator
  Leku hau oso ederra da...
  Pertsona pozik egongo da
  Bidea arriskutsua izan dadila!
  
  Utzi planeta loratzen
  Laster paradisu oparoa izango da...
  Ireki irabazitako kontu bat
  Mundua distiratsua izan dadila!
  
  Zein ona den
  Eguzkiak argi egiten badu...
  Okilak zizel bat zulatzen du
  Mundu guztia zoragarria da!
  
  Zein ondo pasatzen dugun
  Zoriona bailara betea...
  Izango da, sinistu orduko gorena,
  Urrezko esanahia!
  
  Nork egingo luke gure patua,
  Oso guapo ausarta...
  Birbanaketa badago
  Orduan indartsuago bihurtzen zara!
  
  Ez dugu burua jaitsiko
  Bizkarra harro zuzentzen...
  Krepe gurina, gazta,
  Berehala azafatak gehitzen du!
  
  Beraz, zoriontasuna izango da jakin
  Eta Svarog izena duen argia...
  Benetako paradisua izango da
  Jendeak Jainkoari otoitz egin zion!
  
  Jaunak erantzun bat eman zuen:
  Pozik lan egin behar dugu...
  Eta gero kaixo etorriko da -
  Aurpegiak argituko dira!
  
  Hona hemen neska oinutsik
  Dortoka bat jarri dut...
  Ukabil batekin jo behar dut
  Beldur asko botatzen!
  
  Non gertatzen den sua
  Beno, non dago sua pizten...
  kolpe birrintzailea,
  Etsai ankerra erasotzen ari da!
  
  Ez gara etsaiari amore emango,
  Kontuan hartu nahi hau...
  kerubinak zuzentzen ditu
  Hegoak eta barkamena etsaiei!
  
  Esan laster izango dela
  Garaipena deritzona...
  Zirkoa Chapiteau da,
  Eta batzuetan txakurrek zaunka egiten dute!
  
  Laster paradisuan bezala izango da
  Egin dezagun mundua eder..
  Lada eskertzen dut -
  Kerubinak distira urrez!
  Mutilak ederki abesten zuen, eta bere ahotsa ume-itxurako bihurtu zen. Oso ozen eta zulagarria.
  Bizkontesak txio txioa egin zuen:
  - Ondo jan! Eta polita da!
  Kapitain mutilak astindu zuen:
  Kantatzen dut, abesten dut eta deabru guztiak hilko ditut!
  Neskak ere kantatu zuen:
  Svarog-eko neska harroak gara,
  Gerlari ausartak...
  Leial zerbitzatzen dugu, familiaren izenean gaude,
  Harro egon daitezen aitonak eta aitak!
  
  Jainko Svarog eta jendearen gogoa,
  Mundua zoriontsu egin...
  Ez gara garaituko, sinistu gaiztoa,
  Gure lana eta sorkuntza da!
  Gulliver-ek txistu egin zuen eta ahotsean maitasunez adierazi zuen:
  - Abesti bikaina!
  Bizkontesak baietz egin zuen eta txio egin zuen:
  - Bai, hori da edertasuna. Zer jaten duzu abesteko.
  Neska-mutilak oinez jarraitu zuten. Haurraren oinek konfiantza handiz zigilatu zuten euren burua. Eta, zalantzarik gabe, oso ederki abesten zuten.
  Haurrak dena omen dira. Eta hain mundu zoragarria da. Bertan esklabotza badago ere.
  Gulliver-ek pozez kantatu zuen:
  Planeta bereko pertsona guztiak
  Jakin behar duzu adiskidetasunez bizitzen...
  Haurrek beti barre egin behar dute
  Eta mundu baketsu batean bizi
  Umeek barre egin behar dute!
  Umeek barre egin behar dute!
  Umeek barre egin behar dute!
  Eta bizi mundu baketsu batean!
  Beraz, ibili, ibili eta berriro ibili ziren...
  Azkenean arratsaldea iritsi zen. Eta harrapatzen zituzten umeekin zutabe bat eraiki zen afaltzeko.
  Baldintzapean jan daitekeen zopa moduko bat eman zieten, eta pastel gehiago esnearekin. Esklabo mutilek jan zuten. Eta gogoz loak hartu zuen.
  Izan ere, egun gogorraren martxaren ostean, atseden hartu behar zuten.
  Gulliver-ek ere sudurra moztu zuen eta amets zoragarriak izan zituen.
  Horretan neska erdi biluzik kantatzen zuten;
  Unibertsoa urratuta zegoen
  Izarrak itzali, hondamendi-heriotza!
  Negar-zotinka, urruntasun infernuko oinazean intzirika,
  Eta bizirik atera zirenentzat: jasateko lotsa baino ez!
  
  Jainkoa bezala - lege guztiak gobernatzen ditu,
  Kontzientziaz ahaztu, eta ohorea baztertuz!
  Alien arraza mundu berri bat dakar,
  Erronka bat bota zigun - albiste zoragarriak!
  . 2. KAPITULUA
  Gulliver bihurtu zen kabinetea bergantin eder eta oso dotore batean ibili zen. Bere belak oso kolore bizikoak ziren, lore eta tximeleta eta libelulen formako marrazki zoragarri eta zoragarriekin, baita ezpatadun neskak ere.
  Eta oso bat zetorren tripulazioarekin. Hemen ere neskak bakarrik zeuden. Eta ia biluzik zeuden, bularrak eta aldakak soilik bitxi-katez estalita zeuden. Eta azala beltzarana da, distiratsua, brontzezko estatuak bezala.
  Neska piraten hanka biluzi, oso dotore eta erakargarriekin kolpeak ematen zituzten.
  Eta kantatu zuten:
  Pobreak gara, pobreak gara, piratak,
  Asko, asko, asko sentitzen dugu,
  Ez saihestu neskek ordaina ezagutzen duten,
  Baina morala txertatu ez digutelako!
  
  Piratek ez dute zientziarik behar
  Eta argi dago zergatik...
  Hankak eta besoak ditugu
  Eta burua ez da guretzat!
  Eta orduan galoi bat agertu zen aitzinean, gainean zegoen neska hura ohartu zen lehenik. Jauzi egin zuen, takoi biluzi eta biribilak erakutsiz.
  Oro har, zer edertasun zeuden hemen, eta haien ilea oso distiratsua da. Ilehoria ezti gehienek urre hostoaren antzera distira duten ilea dute, baina badira kobre-gorrizko neskak eta baita esmeralda koloreko ilea ere.
  Batzuek brotxeko belarritakoak janzten dituzte. Eta zein lerro perfektuak dituzten!
  Eta haien giharrak, merkuriozko bolak bezala, brontzezko azal distiratsuaren azpian ibiltzen dira. Hauek benetan borrokatzeko gai diren neskak dira.
  Eta orain brigantina galoiaren atzetik doa. Eta itsasontzi honetan, orko hartz iletsuak korrika dabiltza, belak gehitu eta ihes egiten saiatzen.
  Haizean hain ederki jotzen duen urre hostoko ilea duen neska kapitain bat, eta gizonak orro bat bezala erotzen dituzten oin biluziak:
  Hartz madarikatuak suntsitu egingo ditugu! Dragoi kuadrilla sutan egon dadila!
  Hemen brigantineak distantzia laburtzen du. Eta hiru neskak brankako kanoitik tiro egiten dute, oin hutsik bizkarrean pausatzen dutela.
  Eta orduan muina hegan egiten du, eta arku bat deskribatu ondoren, zuzenean jotzen du etsaiaren galerara. Eta ontzia, kolpe gogorra jasota, okertu egin zen.
  Neskak jauzika hasi ziren, takoi biluzi eta biribilak keinuka eta orroka:
  Aintza piratei, aintza!
  Neskak aurrera doaz...
  Bandera gorripean borrokatzen dugu
  Armada erasoan dago!
  Eta orain brigantina gero eta hurbilago dago galoiarengana. Eta neskek amuak botatzen dituzte etsaien ontzira. Eta bergantina erakartzen dute biktimarengana. Eta gero, oin biluzi, keinuka. Horren gainean salto egiten dute eta orkoekin borrokatzen dira. Eta ibilaldi basati bat dago. Neskek sableekin mozten dituzte eta etsaia odolustu egiten dute erreka sutan. Eta erortzen dira, orkoak burua moztuta.
  Eta buruak lurrean bueltaka.
  Hau suntsipena eta suntsipena da benetan. Orain gudariak beren aintza guztian agertu ziren. Eta haien hankak biluzi eta beltzaranak, mazak bezala, kolpe lazgarriak ematen zituzten.
  Neskak oso politak dira eta haien brontzezko azala distira egiten du eguzkitan, horietatik hiru dira.
  Gudariek txistu eta oihu egiten dute:
  - Etsaiak hilko ditugu, hau da beti gure kredoa. Azterketa guztiak bostetan gainditu ziren, gure herria santua da!
  Neskak oso politak atera ziren. Eta mozten dira kulunkak gelditu ezin daitezen.
  Eta Gulliver oinutsik borrokatzen du haiekin. Oso ume ausarta, demagun.
  Eta mutilaren orpo hutsak orkoa kokotsean hartu eta kolpatuko du. Eta masailezurra erori zitzaion.
  Gulliver-ek kantatu zuen:
  - Nola bizi ginen borrokan,
  Eta heriotzari beldurrik ez...
  Beraz, hemendik aurrera, zu eta ni biziko gara!
  Altuera izartsuetan eta isiltasun izartsuetan,
  Itsasoko olatuan eta su amorratuan!
  Eta amorratua, eta su amorratua!
  Kabinetea hacking ari zen, eta oin biluziak deigarriak ziren.
  Hala ere, ona da umea izatea. Zein gorputz azkarra duzun.
  Hau benetan superman mutil bat da.
  Eta biriken goialdean abesten du:
  - Basaien belauneko argi zalduna naiz,
  Ezabatu egingo ditut Aberriaren etsaiak lurretik!
  Horrela borrokatzen eta abesten du mutilak. Eta mozketak eta ipurdiak.
  Eta beste neska batzuekin borrokan. Hain ederrak eta gozoak direnak.
  Borrokatu, noski, altuera handian. Hitzaren zentzu figuratiboan.
  Hona hemen gudariak. Horiei buruz esan dezakegu: super eta hiper.
  Borrokan hasten badira, ezerk ez ditu geldituko.
  Eta orain azken orkoak edertasunaren kolpeen azpian erori ziren. Eta poz handia zegoen gudarien artean.
  Eta kantatu zuten:
  Guztiak hil eta moztuko ditugu,
  Denak hilko ditugu! Denak hilko ditugu!
  Eta horren ostean galoiaren inguruan arakatzen eta harrapakinen bila hasi ziren. Aldi berean, gudariek kantatu zuten:
  - Gauetik goizera oinezkoen bila gabiltza,
  Apurtu dezagun fraera! Apurtu dezagun fraera!
  Hemen Gulliver-ek gogotsu kantatu zuen;
  Anaiak eskua altxatu zion anaiari:
  Gerra krudela - arerioaren burrunba!
  Makina zure lagun bihurtu da,
  Fribolitateagatik etorri zen ordaina!
  
  Zer egin jendea apurtuta badago
  Balak txistuka jotzen dutenean!
  Jainkoak hobe gerra indarrez hautsi -
  Beraz, harraparien herensugearen egunak amaitu dira!
  
  Baina infernuak ez daki neurri eta lerrorik,
  Lurra napalman erretzen ari da, umeak negarrez!
  Hemen nesken ezaugarriak zurbildu ziren -
  Nork, Jaunak, erantzungo du au?
  
  Beno, zenbat pertsona maite hil ditzakezu,
  Azken finean, pertsona bat jaiotzen da, sinets iezadazu, zorionerako!
  Amak ez dio semeari frontoira joaten uzten,
  Eta udan ere eguraldi txarra egiten du gerran!
  
  Baina soldadu baten betebeharra betebehar segurua da:
  Zer behar duzu borrokan Aberriaren alde borrokatzeko!
  Hamasei urterekin, jada tenplu grisa,
  Zoritxarreko aurpegien alargunak malkoz puztuta daude!
  
  Baina zer da, anaia eroa zara?
  Ez, erotuta zaude, erantzuten du maiteak!
  Txarkeriagatik, tronuan dagoena, gure soldadua,
  Bere koinatua Cain zikina dela uste du!
  
  Lurrean, odol-jarioek zainak urratzen dituzte,
  Eta muinaren pultsuak kolpe batekin erantzungo du...
  Oskol batek soro batean apurtutako golde bat izoztu zen,
  Ai, zein morea bihurtu den eguzkia!
  
  Baina bada fedea Jesus etorriko dela -
  Adiskidetu anaiak, ekarri Salbamena!
  Orduan ahaztu dezagun mendeku kontu zitala -
  Guztion ariman da nagusi, barkamena!
  Horren ostean, neska piratak algarak egin zizkioten kabineteari. Eta bikaina izan zen.
  Horren ostean, garagardo eta ardo upelak arrastaka atera zituzten gallioiaren sototik, edaten eta haserretzen hasi ziren.
  Eta zer dantza dantzatu oinutsik, edertasunen hankak neskak. Zein itxura bikaina zuen.
  Eta txahal gihartsuek distira egiten zuten. Hau da benetan neskek behar dutena.
  Gulliver mutilak ere sutsu edan eta kantatu zuen;
  Bakoitzak bere maitasunaren ikuspegi pertsonala du -
  Edertasunaren eta idealaren kontzeptua!
  Jendea berarekin hazi ez bada ere,
  Baina gizakia jada ez da tximinoa!
  
  Eta hemen, noski, aforismo apur bat hartu eta halako zintzoak gehi ditzakezu;
  Neskaren orpo hutsak modako oinetakoak lortuko ditu ziurrenik!
  Baina zerbait originala ez da burura etortzen
  Hona, adibidez:
  Adin guztietarako maitasuna,
  Eta mutilak oso harro ikusten du...
  Bere begiek distira egiten dute iluntasunean
  Emaitza polita izango da!
  Hau dena den arren, esan dezagun hau: astakeria eta ergelkeria.
  Hala ere, bestalde, esan dezakegu polita ere.
  Gulliver-ek kantatu zuen:
  saltoka ari naiz. Baina bestela salto egiten dut
  Edo hobeto esanda, zorriak bezala salto egiten dut...
  Eta bereziki txertatu dezaket aldaketa,
  Oinutsik zara mutiko bat ez da dardarka!
  Eta orduan Gulliver-ek zerbait zibilizatuagoa kantatu zuen;
  Paradisuko mundu eder batean bizi nahi dugu -
  Gaixotasunik ez dagoenean, txalo kaskarrak ...
  Bizitzaren haria amaigabea izan dadin,
  Egun bakoitza alaia eta alaia izan dadin!
  
  Non kolorea udaberrian ortzadarra bezalakoa den
  Ur-liliak, urrea esmeraldarekin bezala.
  Errealitatea aspalditik amets baten antzekoa den lekuan...
  Edozein umek egin dezake miraria!
  
  O Aberria, Jainkoaren tristura santua;
  Zure urkiak zikinduta daude, metalaren distira...
  Eta gauza batengatik otoitz egiten diot Jaunari,
  Beraz, Aberria aintzaz loratu dadin!
  
  Baina hemen borrokalaria dagoeneko kanpaina bat egin du,
  Gudari barbaro bat bezala dabil!
  On egingo diogu planetari -
  Balak zure ama zula ez dezan!
  
  Trollen erasoa, presio amorratua;
  Aurkari presaka horma-jausi!
  Eta horregatik, zergatik behar dugu argudio sutsua,
  Aberria ukabilkada batean batuta dagoenean!
  
  Baina berriro orko demoniek irri egiten dute,
  Gizon bat dira, eztarrian sartutako hezurra bezala!
  Eta iratxoak haserre basatian garrasi egin zuen,
  Baina rati oparitik aplikatu dugu!
  
  Baina etsaiaren garaipena gertu dago,
  Errusia hondamenditik aterako dugu!
  Zikinarentzat ordaina etorri da -
  Haien larrua txikitu eta litxarreria bihurtu zen!
  
  Neska aurpegi polita obalatua -
  Fedea eta indar handia eman dit!
  Horrela kantatu zuen Gulliver-ek sentimendu eta sutsu handiz. Eta bere kantua izugarri dotorea zen.
  Orduan, mutil-kapitaina berriro abesten hasi zen, beste garagardo baso bat eta arrain lehorraren mokada baten ondoren;
  Herri handia, indartsua, sakratua,
  Ez dago distira gehiago zeru urdinaren azpian!
  Jainko Ahalguztidunak eman digu betirako -
  Argi mugagabea, Mesias goratua!
  
  Munduak ez du inoiz halako botererik ikusi, inoiz ez daki
  Beraz, harro zapal ditzagun espazio zabalak!
  Unibertsoko edozein izarrek abesten dizu,
  Pozik egon dadila An gurekin!
  
  Azken finean, hau da gure aberria, halako patua da,
  Agindu gai guztien espazioa!
  Gutako edonork, sinets iezadazu, nahi luke hau,
  Inolako ergelkeriarik gabe, emakumezko sineskeriak!
  
  Goiaingeruek beren tronpeta indartsua jotzen dute,
  Biziki goraipatzen dute gure armaden martxa!
  Eta etsaiak aspen hilkutxa batean aurkituko du bere zortea,
  Eta ez du zergarik eta tributurik jasoko!
  
  Hau da gure aberria, bertan dagoen guztia, sinetsi iezadazu, edertasuna da,
  Unibertso osoa buelta eman zuen ahaleginik gabe!
  Txirikorda nahiko pisutsua duten neskak,
  Ehiza ezazu, barrika indartsua izan dadin!
  
  Aberria, hau da amaren begi urdinen itxura,
  Bere eskua leuna eta harrizkoa da!
  Eta balaz hiltzen duzun gazte aurkaria...
  Sugarra bihotzean argiago piztu dadin!
  
  Egin zina mugarik gabeko Aberriari,
  Zuretzat ere ona da, noski!
  Guduaren amorruan odola isurtzen den arren,
  Erretribuzioa etsaia iritsiko da orain!
  
  Armak eta ausardia hain aleazio indartsua dira,
  Gaiztoak ezin du gainditu!
  Bonbak zituen hegazkin batean, dotore egin nuen hegan,
  Eta eztanda egin ahala, leiho txingorra botatzen dute!
  
  Baina agintariaren agindua - haurrak hegan egin Martera -
  Lekua jartzeko ordua da!
  Eta martziano baten harrokeria gogor geratuko da begietan,
  Orduan Pluton haratago ikusten dugu!
  
  Espazioaren gailurrera iritsiko gara, unibertsoaren ertza ikusiz,
  Halakoa da gure giza patua!
  Eta horregatik, ausartu mutila balentriak egitera,
  Azken finean, jakin ezazu saria irabazi kontua dela!
  Neskek ere zapaldu eta txalo egin zuten. Eta oin biluziak hain dira arin. Eta takoi hutsek distira egiten dute eguzkitan.
  Gulliver haiekin dago, mutiko oinutsi baten gorputzean, hain bizia eta alaia.
  Baina lehen zenbakian dantzatu zuten.
  Orduan kartetan jokatzea erabaki genuen. Eta hau ere oso lan bikaina da.
  Eta benetan hartu eta gantzutu dezakezu. Eta neskekin haserre ibiltzen dira.
  Neska piratak Gulliverren oin biluzi eta umea eskuan hartu eta haren takoi biribil eta arrosa masajeak ematen hasi zen.
  Kabineteak barre eta purrusta egin zuen atseginez. Oso handia izan zen. Hau benetan mirarizko mutil bat besterik ez da.
  Eta bere hanka biluzi eta oso ederrak mirari bat besterik ez dira.
  Gulliver-ek irribarrez kantatu zuen:
  Oinutsik, oinutsik bakarrik
  Uztaileko trumoiaren azpian eta surfaren soinuaren azpian...
  Oinutsik, oinutsik bakarrik
  Dantza egingo dugu, zurekin gaude!
  Hauek abesti dibertigarri batzuk dira. Eta ona da oraindik mutila izatea. Eta, aldi berean, balentria izugarriak erakusten dituzu.
  Baina, noski, hori ez da guztia. Gulliver-ek bakarrik egin ez duena oraindik.
  Eta abestu eta dantzatu, eta zatiketak egiten zituen umeen hanka biluziekin. Horrek ere oso polita eta neurri batean nazkagarria zirudien.
  Hemen herrialde askotara bidaiatu zuen mutil-kapitain bat zen, eta behin baino gehiagotan ozeanoa goldatzen zuen.
  Bai, eta bere aldartea, egia esan, oso oldarkorra da.
  Baina horregatik oraindik ez hartu neska piraten bandera batean eta marrazoei tiro egin pistola txikietatik. Ez da erraza sartzea, baina hori da edertasuna.
  Gulliver mutilak, oin biluziak atseden hartuta, umeen hankak hartu eta tiro egin zuen. Muinak marrazoa jo zuen. Eta bizkarra hautsi zion, tripak kolpatuz. Haurrak oihu egin zuen:
  - Mutilak ausardia ederra hartu zuen,
  Eta tripulazioa hilkutxan sartu zuten!
  Neskak, piraten kapitainak, kabineteari bere behatz hutsez umearen sudurretik hartu eta hartu eta orro egin zuen:
  - Beno, mutilla, nire lekua hartu nahi duzu. Anbizio handia ikusten dut zuregan!
  Gulliver mutilak erantzun zion:
  - Niri behintzat txikia izatea egokitzen zait, baina hala ere gizona. Eta emakumea da...
  Beste gerlari ilegorri batek kantatu zuen:
  Ezin zara emakumerik gabe bizi munduan, ez,
  Maiatzeko eguzkia haietan dago, maitasuna loratzen da!
  Gulliver-ek oso irribarre xarmangarri batekin eskaini zuen, hau da, umea eta aldi berean ausarta:
  Herrialdea garai zailean dago.
  Odola torrent bat bezala isurtzen da!
  Borrokatu azken arnasa arte
  Eta etor dadila zoriontasuna, bakea, maitasuna!
  
  Komunismo bihurriaren seme-alabak gara
  Aberri mugarik gabeko semeak...
  Errebankismoaren hordak datozen arren -
  Izan gaitezen leial gure herriari!
  
  Aro handi eta kosmikoan,
  Quasarrak hatzetatik sortu behar dira...
  Gauzak oso onak dira gurekin, sinetsi iezadazu,
  Infernu gaiztoaren armada erasotzen ari den arren!
  
  Erasotzailearen armada hilko dugu,
  Eta laserrak sortuko ditugu quarketatik...
  Eta gizon bat edozein heroi bihurtuko da,
  Gure gainean urrezko hegodun kerubin bat dago!
  
  Nahiz eta hodeiak ama-lurraren gainean piztu,
  Etsaiari aurre egiteko prest...
  Borrokalarien destakamendu batek uste dute lurrunkorra,
  Ez zapaldu munduaren ertza bota batekin!
  
  Badakigu etsaia indartsua eta maltzurra dela,
  Ez diogu lurrik emango ez tarterik...
  Eta gizakia indartsua da aurrerapen loriatsuarekin
  Eta sinetsi Jauna bakarra!
  
  Komunismo handia eraikiko dugu,
  Sorterria loratuko da...
  Etsaia oso basatia izan arren,
  Erasoan gure patua aurrera egitea da!
  
  Mutil ausart ausarta aitzindaria,
  Beti gerlari izateko jaio zela...
  Lehoia ez da untxi koldar bat,
  Utzi ametsa egi bihurtu!
  
  Ez dugu umiliazioa onartzen, anaiak,
  Aberriaren alde, denok mendi gisa altxatuko gara...
  Ez dezagun irain gehiagorik hartu
  Zapaldu dezagun etsaia altzairuzko esku batekin!
  
  Denok elkartzen bagara
  Intsektuak garaitu daitezke...
  Eguzkia bezala aberri santua
  Eta ehiztaria joko bihurtuko da!
  Hona hemen duela gutxi arte kapitain izan eta noblezia zuen mutil batek abestutako abestia. Eta polita da.
  Baina fragata bat agertu zen zeruertzean. Gainera, klase handi bat - hirurogeita lau pistola. Zer da serioa. Eta oiloak ikusten dituen miru baten antzera dator.
  Neska Kapitainak esan zuen:
  - Hau erronka bat da guretzat! Borrokatuko al gara edo...
  Ile gorria zuen neskak esan zuen:
  "Ihes egitea ezinbestekoa da!"
  Ile urdineko neska batek, distira eta distira egiten zuten hortz perlatuak agerian utziz, kantatu zuen:
  Errespetatu behar dugu, beldurtu,
  Nesken balentriak ezin dira zenbatu...
  Neskek beti dakite borrokatzen
  Asto baten zakua bezala izorratu dezakete!
  Eta bere mihi luze eta ziztatzailea erakutsi zuen.
  Beno, behin borroka bat egongo da, zergatik ez erakutsi zure jarrera oso oldarkorra. Eta oso mingarria izango da etsaientzat. Bai, eta lagunak triste egongo dira.
  Eta borrokak, noski, leku eta maniobra egokia aukeratzea eskatzen du.
  Eta orain neskek oso trebeki mugitzen dute beren brigantina, eta, aldi berean, ez dute abestea ahaztu;
  Aberriko Komsomol kidea zara,
  Gustatzen al zaizu iratxoen alde ausart borrokatzea...
  Aberriari laguntzeko gai izango zara,
  Zalduna ez dago bufoiaren arimarekin!
  
  Neska abeslari ederra da
  Elurretatik oinutsik korrika eginez...
  Zu zara erregina distiratsua -
  Jo Orkolf zure ukabilarekin!
  
  Orpo hutsarekin granada bat bota zuen,
  Dozena bat soldadu hautsi...
  Fuhrer laster ordainduko da,
  Zaldunak metrailadorea prestatuko du!
  
  Komsomoleko guduan neskak gara,
  Demagun borrokalaririk handienak...
  Ederren ahotsa soinutsua da,
  Harro egon daitezen aitonak eta aitak!
  
  Elfsquayren azpian oso gogor borrokatu zuten,
  Eta orko gaiztoei ausart eusteko gai izan ziren...
  Neskek garbi irabazten dugu
  Azterketa guztiak bostentzat bakarrik gainditzea!
  
  Gure zainetan urakanak bezala
  Tximistaren distira zainetan badaki...
  Munduan oso herrialde indartsuak izango dira,
  Hartz, txakur eta tximinoen partetik!
  
  Wehrmacht-ek ez ditu neskak belauniko jarriko,
  Ez gara inoiz makurtuko, badakizu...
  Stalin eta Lenin jakintsuena gurekin daude,
  Pasa daitezela mendeak eta urteak!
  
  Jainkoak unibertsoa fotoietatik sortu zuen,
  Heriotzarik gabeko bizitzak betikotasuna sortu zuen...
  Badakigu ordena, berri bat eraikiko dugu,
  Eta kerubin batek hegoak zabaltzen ditu gure gainetik!
  
  Patronimikoan heroi asko daude,
  Komsomol kideak beti dira lehenak...
  Armada formazio ikaragarri batean doa,
  Hiriko iratxoak babesten!
  
  Fritz borrokan ari gara Elfsquayren azpian,
  Eta hiriburua defendatzeko gai izan ziren...
  Neskak paketea oin hutsez bota zuen,
  Eta tiro egin diezaiegun munstroei!
  
  Orksista asko moztu genituen,
  Punk asko moztu zituzten...
  Kilometro gehiago biraka
  Satanen legioak moztu ditugu!
  
  Orctlerren hortz guztiak kolpatu genituen,
  Dragoiaren presidentea garaitua izan da...
  Neskak ezpainak ireki zituen
  Armagedon handia piztu zen!
  
  Ez izan errukirik Fuhrer-ari
  Neskak beti ausartak zarete...
  Sari eskuzabalak ederren zain daude,
  Eta sinetsi amets bat egi bihurtu dugula!
  
  Jainkoa unibertsoko mundu guztien sortzailea,
  Hartu bedeinkatu elfinistak...
  Borroketan duen boterea aldatu gabe,
  Neskak orzismo gaiztoa birrintzen du!
  
  Orpo hutsarekin granada bat bota zuen,
  Eta "Tigre" ikaragarria bihurtu zuen ...
  Eta gero soketara estutu zituen,
  Edertasunak joko asko daki!
  
  Beraz, orkxistak azkar ihes egin zuten,
  Zer tankeak eta maskorrak botatzen zituzten...
  Komunismoa emanda ikusten dugu,
  Eta troll-ilara oso bat moztu zuten!
  
  Beraz, zer lortu duzu okrshis,
  Stalingrado zure eztarriaren kontra zegoen...
  Mila ospetsuak egiten ditugu haizea,
  Eta orain Svarog Handia pozik dago!
  
  Laster etorriko da Jesusen fedea
  Eta beste jainko eder batzuk...
  Iratxoek artearen argia garatuko dute,
  Hazkuntza, otsoa eta elefante gaiztoak!
  
  Azkenean bat izango gara
  Aita jakintsuaren motaren aintzan,
  Borroketan neskak garaiezinak dira,
  Ladaren fedean izango gara azkeneraino!
  Horrela kantatzen zuten gudariek eta piratek. Beno, noski, Gulliver-ek ez zuen dena ulertzen. Harrapatzen bazuten, noski makilekin kolpatuko zutela uste zuen bere takoi biluzi eta umeen gainean. Gainera, kolpeak indartsuak eta aldi berean izango dira, elbarri ez dadin. Eta orduan borreroak pitza gori-goriak hartuko ditu eta mutilaren hezurrak hausten hasiko da. Eta Gulliver-ek, noski, ez du gutxi aurkituko.
  
  
  Horixe gertatzen zaie betiko mutilei pirata bihurtzen direnean. Hemengo taldea oso ona den arren, neskak bakarrik bikiniz jantzita. Eta, aldi berean, presaka eta zalaparta egiten dute, oinutsik, takoi biribil eta arrosak distiratsu.
  Mutil-kapitainak hartu eta kantatu zuen:
  Neskak desberdinak dira
  Eta denak bikainak dira...
  Haien bularreko titiak gorri kolorekoak dira,
  Eta oso urrun daude!
  Beno, mutilak odoltsuak dira,
  Kolpe gaiztoekin jo zituzten trollak!
  Eta orko bat aurkitzen bada,
  Horrek oso gogor kolpatuko zaitu!
  
  GAZTE ESKLABO EDERRAREN ENKANTEA
  OHARRAK
  Slavka oso gazte eder bat enkantean jartzen dute. Negoziazioan, gihar nabarmenak dituen gizon eder bat erantzi eta emakumeei saltzen zaie diru askoren truke.
  . 1. KAPITULUA
  Hona hemen egiaren unea, enkantearen irekiera iragarri zuen zuzendari nagusiak. Gau batez, birjina gazte, eder eta gihartsu bat emakume bati saldu zioten. Jakina, hau stripper berri guztien tradizioa dela esan nahi zen.
  Baina gaztea hain zen polita eta sexya non emakumeentzako areto erraldoi bat bildu zen. Eta gizonak ez ziren besterik gabe onartzen. Eta horrek, noski, alde batetik etekinak mugatu zituen, baina, bestetik, gigoloei gustatu zitzaien.
  Azken finean, gizonezko gehienek emeak maite dituzte. Gainera, askotan gizon gazteei ez zaie axola esperientzia handiagoko emakume batekin maitasuna egitea.
  Hemen, botak estanpatuz, oheko zorroz estalitako mutiko bat, ozta-ozta heldutasunera heldu zena, idulkira igo zen. Eta are gazteagoa dirudi. Erabat itxita zegoen, baina jada emakume askok ikusi zuten bainu-jantz berdinean eta ilusioz erretzen.
  Eta andre hauek piztu ziren. Slavkak berak ere dar-dar egin zuen. Bere gaztearen bihotza danborra bezala taupadaka ari zen borrokan. Pertsona bat saltzen dute, animalia bat bezala.
  Eta hain ezohikoa eta berezia esan behar da.
  Gaztearen albo bakoitzean neska bat zegoen larruzko jantzi beltzekin, botak eta eskularruekin, eta aurpegian maskara gorriekin. Pixkanaka-pixkanaka agerian utzi beharko lukete gazte ederra, publiko lizunkorra are gehiago pizteko. Emakumeek batzuetan gizonak gainditzen dituzte liskarrean eta sexu-egarrian, eta orgasmoa askoz indartsuagoa eta luzeagoa da. Hori dela eta, ez da harritu behar haietako asko ar gazte eta oso eder bati begira bildu zirela, eta gero, funtsek ahalbidetzen badute, eros dezakete.
  Warblerrek zirrara oso indartsua eta lurrin garestiaren usaina sentitu zuen, eta horrek are gehiago piztu zuen gazte hipersexuala.
  Hona hemen kudeatzaile nagusia iragarrita:
  - Vyacheslav Kotovsky gizonezkoa enkantean jarri zuten. Hemezortzi urte, fisikoki guztiz osasuntsu. Oso guapoa, kurbatua, strip-tabernan berria eta sexya. Gau batez ezer egin diezaiokeen emakume batekin, ez hil edo mutilatu!
  Tradizionalki, hasierako prezioa hamar dolar da!
  Eta larruzko jantzi, bota eta maskaradun bi neskak kontu handiz kendu zuten lehen estalkia.
  Gaztearen kopeta altu ederra agerian zegoen, eta bere ile urre luze eta luzea.
  Orain ehunka emakume lizungarriren aurrean biluzik egongo zela pentsatzeak eragin zirraragarria izan zuen Slavkarengan, eta dardar egin zuen.
  Dardara horrek, emakumeak hainbeste hunkitzen dituen birjina bat enkantean jarri izanaren sentsazioa piztu zuen.
  Eta oihuak izan ziren:
  - Hamabost dolar!
  - Hogei!
  - Hogeita bost!
  - Hogeita hamar!
  Behi lodi batek zaunka egin zuen:
  -Berrogeita hamar!
  Beste txita batek txistu egin zuen:
  - Hirurogei!
  Oihu bat entzun zen:
  - Hirurogeita hamar!
  - Laurogei!
  - Laurogeita hamar!
  - Ehun!
  Eten bat egon zen. Mutilak pixkanaka bustitzen jarraitu behar izan zuen, eta horrek sexu garbia piztu zuen.
  Hona hemen aurpegiaren beheko partetik beloa kendu zuten bi neska. Sudur eder bat, aho dotorea eta gazte baten kokots ausart bat, baita lepoa ere irekita.
  Emakumeak animatu ziren.
  Batek marmar egin zuen:
  - Ehun eta hogei!
  Beste kirrinka egin zuen:
  - Ehun eta hogeita hamar!
  Hirugarrenak hots egin zuen:
  - Ehun berrogeita hamar!
  Emakume lodiak txistu egin zuen:
  - Ehun eta laurogei!
  Eta emakume nahiko gazte eta atsegin batek eman zuen:
  - Berrehun!
  Beste etenaldi bat egon zen. Zerbitzariek orain agerian utzi zituzten gaztearen sorbaldak eta besoak. Gihartsuak, eder eta dotoreak ziren. Ez bodybuilding bat, cast, borrokalari eder bat baizik. Eta azala oso distiratsua da.
  Hipopotamo baten antza zuen emakumeak zera esan zuen:
  - Berrehun eta berrogeita hamar!
  Emakumeak apur bat atseginago esan zuen:
  - Berrehun eta hirurogeita hamar!
  Beste neska gazte batek irrintzi egin zuen:
  - Hirurehun!
  Emakumeak, aitzitik, bere adinean kroak egin zuen:
  - Hirurehun berrogeita hamar!
  Bidezko sexuaren ordezkariak honako hau eman zuen:
  -Laurehun!
  Emakume gazteak berak, itxuraz strippera zena, hausnartu zuen:
  - Laurehun eta berrogeita hamar!
  Emakume gazte eta eder asko zeuden merkatuan. Are gehiago, galdetzen diozu zergatik behar dituzten gigolos hondatuak eta ondo higatuak, eta haietatik infekzio bat har dezakezun.
  Oso andre errespetagarri batek esan zuen:
  - Bostehun!
  Eta etenaldi bat izan zen berriro. Zenbatekoa oraindik ez da horren handia, batez ere dolarraren inflazioa ikusita. Bai, eta ezin itxaron mota guztietako andreak ikusteko, gigolo gazte eta eder bat erantzi.
  Hona hemen bi neska traje zorrotzekin, botak eta maskara batekin, beste belo bat kentzen.
  Eta mutiko oso eder eta erliebedun baten enborra osoa biluzik dago. Eta bere abdominalak ikus ditzakezu, txokolatezko sarrerak bezala jarrita daudenak. Eta zer azal leun eta distiratsua fokuan distira egiten duena.
  Emakumeetako batek esan zuen:
  - Seiehun!
  Beste batek sartu zuen:
  - Zazpirehun!
  Hirugarrenak marmar egin zuen:
  - Zortziehun!
  Emakume zaharrak oihu egin zuen:
  - Bederatzirehun!
  Diamantezko belarritakoak zituen emakume nahiko gazte eta polit batek zera esan zuen:
  - Mila!
  Eta etenaldi bat izan zen berriro. Denak irrikan zeuden gero zer gertatuko zen ikusteko. Gizon gazte hau harrigarria da. Edozein Apolo baino hobea.
  Milionarioaren emaztea Elenak miresten zuen, baina oraindik ez du akordiorik sartu. Izan ere, interesgarriena amaieran izango da. Eta orain non presaka. Egia esan, oso ondasun baliotsua da. Bestalde, Elena oraindik hain ederra eta sexya den arren, aldakak astintzen baditu, gazte kuttun multzo oso bat etorriko da korrika, harekin sexuagatik ere ordainduko duena.
  Eta larruzko jantzi eta maskaradun bi neska berriz ere beste belo bat hartzen hasi ziren Slavik ederretik.
  Eta horrela, bere hanka gihartsu eta eder itxurako belaunetara agerian utzi zituzten. Eta igerirako sontziak. Mutikoa hain hunkituta zegoen non bere gizonezkoen perfekzioa puztu egin zen. Eta handia zen, eta emakumeari erabateko poza emateko aukera ematen zion.
  Burrunba batek zabaldu zuen aretoan.
  Emakume hipopotamoak marmar egin zuen:
  - Mila eta erdi!
  Lirainagoak eman zuen:
  - Bi mila!
  Katuaren maskaradun emakumeak txiokatu zuen:
  - Berrehun eta bostehun!
  Emakume estaliak esan zuen:
  - Hiru mila!
  Diamantezko belarritakoak zituen emakumeak esan zuen:
  - Hiru bostehun!
  Emakume zaharrak marmar egin zuen:
  - Lau mila!
  Neskak, oso gaztea zirudien, irrintzi egin zuen:
  - Lau eta erdi!
  Eta belo batez estalitako emakume batek txio egin zuen:
  - Bost mila!
  Eta etenaldi bat izan zen berriro. Oraingoan, gigoloarekin gau batean, kopuru oso dexente izendatu zuten. Bost mila dolarren truke maila txarreneko berrogeita hamar prostituta alokatu ditzakezu. Eta gigolo arrunt eta esperientziadun batek berrehun dolar balio du bi orduz. Tira, batzuk garestiagoak dira eta beste batzuk merkeagoak. Eta orain zenbatekoa txukun bihurtu da, eta ez hain txikia. Gainera, gerra bat dago, eta errublo errusiarra jaisten ari da, eta dolarra prezioan hazten ari da. Ez dago gantzetarako astirik, biziko nintzateke!
  Baina, noski, oraindik ez dira karta guztiak ezarri. Neskek bota handiak kentzen dituzte mutilaren hanketatik. Eta forma dotorea erakusten dute, neska oinen antzekoa. Eta ilerik ez - brontzezko estatua bat bezala. Beltzadurak, oin biluziak, ederki ederra den gazte batek, emakume asko zoratzen ditu.
  Eta aretoak berriro burrunba egiten du.
  - Sei mila! - Oihu egin zuen andre agurgarriak.
  Neska gazteak txin-txin egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Zazpi mila!
  Aurpegi desatsegina zuen emakume gazte baina lodi batek marmarka egin zuen:
  - Zortzi mila!
  Diamantezko belarritakoak dituen emakume gazteago eta polit batek txiokatu zuen:
  - Bederatzi mila!
  Eta belo lodiaren ondorioz adina zehaztea ezinezkoa den emakume batek txio egin zuen:
  - Hamar mila!
  Bere ahotsa, ordea, gaztea zen. Eta Slava animatu zen. Emakume musulman batekin sexu sexu hori diru mota horren truke pentsatzea bikaina da! Eta dagoeneko bi mila eta erdi dolar ditu poltsikoan.
  Egia da, hori ez da guztia. Mutila, gihartsua, oso guapoa, antzinako jainko greziar baten estatua baten antzera distiratsua, bainu-jantzitan zegoen. Eta bere duintasun ederra oraindik ikusten zen bere distira guztian.
  Eta traje gorri eta mozorrodun bi neskak hartu eta mugimendu dotore eta leun batez kendu zizkioten bainu-enborrak gazteari.
  Oihal-zerrenda bat erori zitzaion mutilaren hanka biluzi, beltzaran, gihartsu eta oso dotore eta erakargarrietara, Slavka erabat agerian utziz.
  Lotsa sakona sentitu zuen. Emakumezkoen gorputza inoiz dastatu ez duen birjina gazte baten antzera gorrituta.
  Warbler dardar egin zuen, bere bihotza harriak bezala taupadaka ari zen txintxar batean.
  Eta haren dardarak, lotsak eta lotsa nabariak eragin lilugarria izan zuten emakumeengan. Izan ere, urrezko ilea duen mutil goxoa, harrigarri ederra, eta, gainera, sexu garbia larritan dardar egiten duen birjina bat.
  Hipopotamoa bezain gizena den emakume batek oihukatu zuen:
  - Hamabost mila dolar!
  Emakumeak apur bat argalagoa eman zuen:
  - Hogei mila!
  Fraide soineko emakumeak marmar egin zuen:
  - Hogeita bost mila!
  Neska gazteak irrintzi egin zuen:
  - Hogeita hamar mila!
  Emakume zaharrak oihu egin zuen:
  - Hogeita hamabost!
  Diamantezko belarritakoak eta itxura atsegina zuen emakume batek eman zuen:
  - Laurogei!
  Sexu bidezko beste ordezkari batek lepoan hautatutako perlaz osatutako lepoko handi batekin garrasi egin zuen:
  - Berrogeita bost mila!
  Eta azkenik, beloz eta ahots gazte samarra zuen emakume batek eman zuen, anker eta argi:
  - Berrogeita hamar mila!
  Ohi bezala, etenaldi bat egon zen zenbaki biribilan. Izan ere, kopuru horren truke auto on eta berri bat eros dezakezu. Edo bostehun emakume emagaldurik txarrenak ez alokatu ordu batez. Edo berrehun eta berrogeita hamar gizon gigolo esperientziadun bi orduz, edo bostehun ez hain esperientziadun eta dotore. Merezi al du hastea.
  Gainera, gazte eder hau gerora alokatu daiteke kopuru txikiago baten truke.
  Hainbeste itxaroten zeraman Elenak, pazientziarik gabe dardara egin zuen. Zein ederra den. Eta, aldi berean, neska gazte bat bezala gorritzen da, eta arkume bat bezala dardar egiten du hilketaren aurretik.
  Zaintzaileak mazoa altxatu eta esaten hasi zen:
  - Berrogeita hamar mila dolar aldiz! Berrogeita hamar mila dolar bi... Berrogeita hamar mila dolar...
  Elenak bere ahotsez oihukatu zuen:
  - Hirurogei mila!
  Denek buelta eman zuten. Emakume lirain bat ikusi genuen maskara batekin. Eta oso ahots atsegin eta ezagunarekin.
  Slavkak benetan nahi zuen edertasun hori, maskara batez estalita, gau batez gutxienez erostea.
  Eta orduan arabiar emakumearekin izandako bilerak beldurtu egin zuen. Ekialdean bertan, krudeltasuna bereizten da. Eta perbertsio ikaragarriak izan daitezke. Hil eta mutilatu ezin den arren, erosi zuen emakumeak eskatzen dion guztia egin beharko du.
  Eta ez uko egin ezer.
  Hala ere, beloaren edertasuna ez zen errenditzen saiatu:
  - Hirurogeita hamar mila!
  Elenak:
  - Laurogei!
  Emakume itxiak bat-batean bota zuen:
  - Ehun mila dolar!
  Burrunba batek zabaldu zuen aretoan. Bai, gigolo batekin gau bakarreko zenbatekoa ez da aurrekaririk. Baina enkante bat egiten denean, negoziazioaren ilusioa sortzen da, eta horri aurre egitea zaila da.
  Eta emakume askok ez dute oraindik senarrik. Alargunak dira, edo beren kapitala egin zuten, edo ezkondu baino lehen oinordetza jasotzea lortu zuten. Edo fikziozko senarrak.
  Beraz, bazegoen tratu horretan sartzeko norbait.
  Neska gazteak oihukatu zuen:
  - Ehun hamar mila!
  Emakume estaliak burrunba egin zuen:
  - Ehun eta hogei!
  Diamantezko belarritakoak zituen emakumeak esan zuen:
  - Ehun berrogeita hamar!
  Orduan beloko emakumeak oihukatu zuen:
  - Berrehun mila!
  Elenak sutsu egin zuen:
  - Berrehun eta berrogeita hamar!
  Ruby lepokoa zuen neskak esan zuen:
  - Hirurehun mila!
  Emakume lodiak ulu egin zuen:
  - Laurehun mila!
  Orduan, burkadun emakumeak biriken goialdean oihukatu zuen:
  - Milioi dolar!
  Hau jada diru kopuru serioa eta handia da. Halako kopuruengatik, margolanak, purgazko zaldiak edo emagaldu armada oso bat erosten dituzte. Gauerako eliteko prostituta bat eska dezakezu mila truke. Gainera, errubloa jaisten ari da eta gerra bat dago, eta okerrera egingo duela espero da.
  Etenaldi gogor bat egon zen. Elenaren senar milioidunarentzat milioi bat dolar ez da hain hilgarria. Baina nire senarrarentzat bakarrik. Eta nabariegia da berarentzat. Eta kontuak utzi dituen milioi oso bat ezin da hain erraz ezkutatu eta ez justifikatu.
  Eta beste emakume batzuk argi eta garbi lotsatzen ziren halako batuketa batek.
  Zaintzaileak mailua altxatu eta kantuan hasi zen:
  - Milioi bat dolar behin, milioi bat dolar bi, milioi bat dolar hiru...
  Elenak oihu egin zuen:
  - Milioi bat dolar eta beste dolar bat!
  Hasi kudeatzailea:
  - Milioi bat dolar eta beste dolar bat aldiz... Milioi bat...
  Burkako emakumeak zaunka egin zuen:
  - Bi milioi dolar!
  Burrunba batek zabaldu zuen aretoan. Zenbatekoa halakoa zen, hamar mila gigolo profesional alokatu zitezkeela bi orduz, edo hogei mila emagaldu ordu baterako. Halako diru-kopuruengatik, margolanak, arraza garestiak erosi ziren, eta dagoeneko posible da txalet bat eraikitzea eta belaontzi txikiena ez eskuratzea. Eta gau batez bakarrik.
  Slava zur eta lur geratu zen, eta begiak zabal-zabalik: oraindik zenbat balio du! Fortuna bat.
  Aretoko neska gazteetako bat, ziurrenik negoziazioaren ilusioari men eginda, bere biriketan:
  - Bi milioi eta dolar bat!
  Zuzendaria oihuka hasi zen:
  - Bi milioi eta dolar bat aldiz! Bi milioi eta dolar bat bi! Bi milioi eta dolar bat - hiru...
  Burkako emakumeak oihukatu zuen:
  - Bost milioi!
  Emakumeen artean burrunba bat izan zen aretoan. Hau dagoeneko kopuru kolosala da, dirutza bat esan liteke. Eta hau guztia gau bakarrean. Ero esan dezakezu. Bost milioi bezainbeste!
  Burua biraka eta lotsaz gorria, lotsaz eta ilusioz dardaraz, mutikoak oihu egin zuen:
  Iluntasun honen beldur naiz, itxaropenik gabe eta ikaragarria,
  Nondik ez naiz inoiz itzuliko...
  Broma da, ze txantxa polita
  Eta amets bat amets bat da, eta orain esnatzen naiz!
  Eta arduradun nagusia iragartzen hasi zen:
  - Bost milioi dolar aldiz! Bost milioi dolar - bi! Bost milioi dolar hiru...
  Orduan, diamantezko belarritakoak zituen emakumeetako batek hartu eta eman zuen:
  - Bost milioi eta dolar bat!
  Burrunba batek zabaldu zuen aretoan. Kopuruak erokeria besterik ez ziren. Nahiz eta, adibidez, joan den mendean Japoniako norbaitek ehun eta lau milioi dolar ordaindu zituen Van Goghen koadro batengatik, errekorra ezarriz. Baina zer nolako argazkia zegoen han: zurbil bat! Ez da harritzekoa bere bizitzan zehar inork ez zuela Van Gogh erosi nahi izan.
  Baina hala ere, gigolo batekin gau batez, hainbeste ordaintzen duzu.
  Zaintzaileak berriro mazoa altxatu eta kantuan hasi zen:
  - Bost milioi eta dolar bat - bat! Bost milioi eta dolar bat - bi! Bost milioi eta dolar bat - hiru...
  Burkako emakumeak oihukatu zuen:
  - Hamar milioi dolar!
  Beste zarata bat aretoan. Eta emakume batzuek ezin zuten gehiago eutsi eta hatzak, edo bibragailuak hanken artean sartzen hasi ziren, muturreko zirrara arintzeko. Beraz, negoziazio pentsaezin honek lortu zituen. Hau benetan polita izan zen.
  Glory zoratu zen: hamar milioi dolar! Eta kopuru horren laurdena berari dagokio. Mafia ordaindu ez ezik, bera pertsona aberats eta errespetatua bihurtuko da. Eta gero oso etorkizun oparoa espero du. Burka azpiko emakumeak ahots gazte eta atsegina zuen, eta ez dago argi zerk eragozten dion gizonak ezeren truke filmatzea. Egia da, emakume askori gustatzen zaio gizonen gaineko botere osoa izatea eta ohean agintzea. Eta horrela bibragailu baten ordez, edo kaleko gizonek gigoloak erosten dituzte.
  Eta Slava oraindik hain gazte eta ederra da. Eta irribarre egiten duenean, zeinen distiratsuak diren hortzak. Izan ere, oso gazte atsegina eta polita, irudikatua. Beno, nola gainditu eta gainditu? Hau da benetan unibertsoko oparirik handiena.
  Zenbatekoa jada debekua zen. Eta halako oso arriskutsua eteteko.
  Eta arduraduna esaten hasi zen, hortzak agerian utziz:
  - Hamar milioi dolar aldiz! Hamar milioi dolar bi! Hamar milioi dolar hiru...
  Elenak, mailua erori baino lehen, etsi-etsian oihukatu zuen:
  - Hamaika milioi!
  Aretoan zarata handiagoa da. Emakumeetako batek oihukatu zuen:
  - Hona hemen merkatari bat gonaz!
  Slavkak esan zuen:
  - Zure gigoloa garestiagoa da,
  Benetan merezi duena!
  Zaintzaileak mailua altxatu eta kantuan hasi zen:
  - Hamaika milioi aldiz, hamaika milioi bi! Hamaika milioi hiru...
  Hemen Elena beldurtu egin zen. Pertsonalki ez zuen halako kopururik, oihu egin zuen bere burugogortasunagatik bakarrik. Eta bere senarrak honen berri jakiten badu, berari gertatuko zaio. Dibortzio bat gertatuz gero, ziurrenik oraindik estatuaren zatiren bat auzitara eramango du. Eta aske bihurtu. Eta, behintzat, munduan zehar bidaiatuko du, eta hori oso polita izango da.
  Eta senarrak ez diola Moskutik utziko, lehenago hil dadin, sasikua!
  Baina mailuak hirugarren aldiz jo baino lehen azken segundoan, beloa zeraman emakumeak txio egin zuen:
  - Hogei milioi dolar!
  Andereak astindu eta sartu ziren. Ibiltaria. Eta orduan Elenak ilusioa eta konfiantza sentitu zituen bere buruarengan. Seguruenik, ederki aberatsa da andre estali hau. Beraz, utzi sardexka bere kapritxoagatik. Ordain dezala oso-osorik mutiko polit, polit eta gihartsu baten plazeragatik.
  Eta Elenak esan zuen:
  - Ehun milioi dolar!
  Aretoa piztu eta garrasi egin zuen. Aupa! Beno, gaueko zenbatekoa mutil oso eder eta kurbatu batekin. Zenbateraino behar duzu lizunkeria edo maiteminduta egon gigolo gazte batean halako kopuru basati batean inbertitzeko.
  Zaintzaileak mailua altxatu eta esaten hasi zen:
  - Ehun milioi dolar aldiz! Ehun milioi dolar bi! Hirurehun milioi dolar...
  Burkako emakumeak oihukatu zuen:
  - Berrehun milioi! - Eta gaineratu. - Zirkua amaitu. Ez duzu halako batuketarik eta lotsatuko zara!
  Elenak:
  - Nola dakizu hori?
  Belodun emakumeak erantzun zion:
  - Badakit! Esaten dudanean, badakit!
  Zaintzaileak mazoa altxatu eta esaten hasi zen:
  - Berrehun milioi dolar aldiz! Berrehun milioi dolar bi! Berrehun milioi dolar hiru...
  Orduan, aretoko emakumeetako batek kirrinka egin zuen:
  - Berrehun milioi eta dolar bat!
  Zuzendariak gogorarazi du:
  - Zenbatekoa osorik ordaintzen ez baduzu, kanpora botako zaituzte eta ez zaituzte inoiz enkante gelara sartuko.
  Betaurreko ilunak zituen emakumeak baietz egin zuen.
  - Badakit! Baina nahiko prest!
  Zuzendaria oihuka hasi zen:
  - Berrehun milioi eta dolar bat aldiz! Berrehun milioi eta dolar bat bi! Berrehun milioi eta dolar bat hiru...
  Beloko emakumeak esan zuen:
  - Bostehun milioi dolar!
  Burrunba batek zabaldu zuen aretoan. Emakumeak hanken artean masajeak ematen hasi ziren eta bibragailuak indartsuago erabiltzen.
  Slavkak bat-batean bere perfekzio maskulinoa jaisten hasi zela ikusi zuen. Aspaldi egoeran egon da. Eta gero erre egin zen.
  Eta etsipen burrunba batek harmailetan zehar ibili zen emakume lizungarrien artean.
  Zaintzaileak mailua altxatu eta abesten hasi zen, perlazko hortzak agerian utziz:
  - Bostehun milioi dolar aldiz! Bostehun milioi dolar bi! Bostehun milioi dolar hiru!
  Geldialdi gogorra egin zen, eta arduradunak esan zuen:
  - Gigolo gazte bat, Vyacheslav Kolobkov hamazortzi urtekoa, belo batean zegoen andre bati saldu zioten bostehun milioi dolarren truke!
  Emakumeak baietz egin zuen.
  - Zure kontutik dirua transferituko dut! Eta orain nirea izango da, gau osoan!
  Belo bat bota zuten Slavkari. Eta kate bat jarri zioten lepo sendo eta gihartsu bati.
  Mutilak oin biluziak eman zizkion bere andre berriaren atzean.
  Zuzendariak honakoa adierazi zuen:
  - Gauerako zure esklabo da! Besterik gabe, ez hil edo mutilatu!
  Belodun emakume bat hurbildu zitzaion gazteari. Eskuak hartu eta heldu zion mutila perfekzio maskulinoagatik. Berehala berriro altxatu eta puztu zen. Eta Slavka biziki gorritu zen, lotsaz eta lotsaz.
  Emakumeak aurpegia ireki zuen. Hogeita bost urte baino ez zituen edertasun oso ederra zen, ekialdekoa, ile beltza. Bai, benetan oso ederra zen, nahiz eta aurpegian kosmetiko arrastorik ez zegoen.
  Slavkak esan zuen:
  - Bai, zuk zeuk jaso dezakezu gauerako dirua!
  Emakumeak baietz egin zuen.
  - Badakit! Geroxeago esango dizut zergatik jarri dizudan hain batuketa basatia! Ordura arte, goazen gelara! Denbora laburra da eta nire bizitzako azken aldiz maitasunaz gozatu nahi dut!
  Mutilak harrituta geratu zen
  - Zergatik azkena?
  Emakumeak erantzun zion:
  - Ni, Esmigul printzesa, adulterioagatik heriotzera kondenatu nindutelako! Eta biharamunean egunsentian moztuko didate burua!
  Slavkak iradoki zuen:
  Beraz, ihes egin behar duzu!
  Printzesak hasperen batekin erantzun zion:
  - Ala zin egin nuen ez nuela ihes egingo! Horregatik, hil baino lehen, nire senarrak bere kontua eman zidan, eta egun nahi dudan guztia egiteko eta erosteko aukera eman dit!
  Slavak barre egin zuen:
  "Beraz, horregatik zara hain eskuzabala!" Ez du balio gordetzeak!
  Burua egin zuen eta erantzun zuen:
  - Ondo zerbitzatzen badidazu, eta gustatzen zaidala, erosiko dizut jauregi oso bat, yate bat, eta zer gehiago nahi duzun, kotxe flota oso bat! Beraz, saiatu!
  Gazteak baietz egin zuen.
  - Prest eta pozik nago zuri zerbitzatzeko!
  Hemen aparteko gela luxu batean sartu ziren. Emakumea berarekin bakarrik geratu zen. Dotoretasunez arropa erantzi zuen, gorputz beltzaran primeran eder bat agerian utziz. Slavkaren perfekzio maskulinoa puztu egin zen, lehertzeko prest egon zedin.
  Printzesak biluzik baietz egin zuen.
  - Zatoz nirekin dutxatzera!
  Gizon gazte bat eta emakume gazte bat komunera sartu ziren, urrez guztiz estalita.
  Erreka epelak isuri ziren. Eta gorputz ederrak garbitzen hasi ziren.
  Emakumeak baietz egin zuen.
  - Badakizu hizkuntza erabiltzen!
  Slavkak baietz egin zuen.
  - Noski!
  Esmigül printzesak baietz egin zuen.
  - Beraz, lan gogor! Tira nire mutil ederra!
  Belaunikatu egin zen gaztea, aurpegia hanken artean sartu zuen edertasunaren zirrikitu eder batean eta mihiarekin lanean hasi zen, desinteresaturik eta ilusioz lan egiten.
  Emakume gazte eta ederrak intzirika egin zuen boluptutsu. Eta oso pozik zegoen.
  Slava ere indartu egin zen. Zein izugarri mindu eta erre zuen bere duintasun gehiegi ilusioa. Eta lan egin zuen eta bedeinkatua izan zen.
  Printzesak intziri egin zuen, eta azkenean, ozenago garrasi eginez, orgasmo indartsu batean astindu eta ahuldu egin zen.
  Orduan bera belaunikatu eta bere aurpegia gaztearen ertzetara hurbildu zen. Eta orain hunkituta, beroa, usain atsegineko oilarra besarkatu zuen, ezpainekin zaldi gazte eta eder bat. Eta bere hizkuntzarekin hasi zen lanean.
  Warbler-ek indarrez behartu zuen bere burua oraindik hazia ez botatzera. Utzi emakume batek miazkatzeko prozesuaz, leuna, gozoa, gosegarria, gizonezkoen perfekzioaren burua, Moskuko gazterik ederrena eta ederrena.
  Eta printzesa erotu zen, kide batekin, mihiarekin eta ezpainekin lanean. Ikaragarri polita eta ederra izan zen berarentzat.
  Warbler-ek, azkenean, oraindik ezin izan zuen eutsi eta amaitu zuen. Gaztaroko hazi ekaiztsu eta gozoa bota zuen. Printzesak mihiarekin zikoizki miazkatu zuen, tanta bakar bat ere galtzen utzi gabe. Eta orduan agindu zuen:
  - Eta orain goazen bele postuan! Mizkatuko zaitut eta zuk mizkatuko nauzu!
  Slavak baietz egin zuen baietz. Bere mihia berriro hasi zen printzesaren klitoria trebe eta kementsu masajea ematen. Emakume gazte eder baten mihia eta ezpainak berriro puztu eta berotzera behartuta zeuden bitartean, gigolo gihartsu eta oso polit eta trebe baten kide gazte elastikoa!
  
  ERREGINA ETA ESKLABO BAUTSUA.
  OHARRAK
  Gure garaiko gazte bat, lehenik erregina bihurtzen da. Baina gehiegizko krudelkeriagatik, jainkoek oinutsik esklabo bihurtzen dute. Hala ere, emakume gazte bat iratxoek esklabotasunetik askatzen dute eta super abenturak hasten dira.
  . 1. KAPITULUA
  Agripinak zeremonia solemnea ikusi zuen. Tronura igo eta bitxiz jositako tronu batean eseri balitz bezala. Eta izarrez jositako koroa jartzen zaio buruan. Eta munduko presidente, monarka eta beste agintari guztiak belaunikatu eta goraipatzen dute.
  Eta agurra zerura eramaten da, eta kanoiak jotzen ari dira. Eta denak distira egiten du. Eta orain Lur planetako enperatriza da. Eta fanfarreak abesten dizkiote, eta orkestrek jotzen dute. Eta esertzen den tronu-gela Luzhniki estadioa baino berrogeita hamar aldiz handiagoa da. Eta armada oso bat dauka. Milaka neska eder gona motzean, hankak biluzi, metrailadoreak bizkarrean, agurtu eta abesten:
  Jainkosa handia zara
  Jende guztien enperadorea...
  mugarik gabeko elementua,
  Hil ezazu zure etsai guztiak!
  Agripinak hortzak agerian utzi eta orro egin zuen:
  Etsaiak moztu ditut tangente batean
  Hain azkar jo nituen...
  Dena bikain ateratzen da
  Erregina naiz, ez ditut ikusle guztiak ezagutzen!
  Horren ostean, lehen biktima ekarri zioten. Pavlusha zen, hamalau urte inguruko nerabe eder, ile ile eta gihartsua. Igeri-jantzia gorriak bakarrik ditu eta eskuak eta oinak eskuburdinak dituela. Mutilari azoteekin lotu eta belauniko jarri zuten.
  Agripinak alanbrezko zartada astun bat hartu zuen eskuan eta Pavlusha kolpatu zuen. Mutilak garrasi egin zuen min izugarriz. Eta emakume gazte, indartsu eta gihartsu batek astintzen jarraitu zuen, eta abesten zuen, hortzak agerian:
  - Nire mutilak, nire haurra,
  Ordu honetan ez duzu lorik egiten
  Eta shish ikusgai izango duzu,
  Bizkarrean azotea!
  Eta emakume ahaltsuak mutila jotzen ari zen. Eta horrela azala lehertu eta odola erreka batean isurtzen zen. Eta Pavlushak oihu egin zuen sufrimendu jasangaitzagatik.
  Bat-batean, orro ikaragarri bat entzun zen. Jauregia erori zen eta harresiak erori ziren. Eta haren aurrean bi ezpatekin aingeru erraldoi eta distiratsu bat agertu zen.
  Ahots trumoitsuak esan zuen:
  - Zuk, munduko enperatrizak, muga guztiak gainditu dituzu! Honengatik zigortua izango zara. Jainko ahalguztidunak kenduko dizu botere guztia, eta bere burua goratzen duena apalduko du.
  Tximistak jo zuen. Jauregia desagertu zen, eta zerbitzari guztiak, eta estatuburuak ere bai.
  Eta Agripina, luxuzko jantzien eta koroaren ordez, giltzapeko esklabo erdi biluzik bihurtu zen. Oin biluzietan eta eskuetan altzairuzko kate astunak zeuden. Gorputza ia biluzik zegoen - soil bakarra.
  Eta ia biluzik dauden beste esklabo neska batzuekin lotuta zegoen. Eta bere oin biluzi eta sendoak basamortuko harea beroa erre zuten.
  Agripina, emakume indartsua, oso gihartsua, burua tente zuela, esklabo bihurtu zen bera. Eta begiralearen azotea bere bizkar erliebean erori zen.
  Eta azotak txistu egin zuen. Begiralea ez zen gizakia ere. Hartz itzela eta ilun bat da, eta katilu oso gaizto eta itsusi batekin. Gamelu batean eseri eta bere indar guztiekin kolpeak eman zizkion lehengo, munduko enperatrizari.
  Agripina minez zegoen eta intziri egin zuen. Gogoratu zuen nola, atxilotu ostean, miaketa gelara eraman zuten. Arropa guztiak kentzera behartu ninduten, eta neska-gorputz indartsua aztertzen hasi ziren. Hau bata zuriz jantzitako hainbat emakumek egin zuten. Hau ospitale bat balitz bezala, ez kartzela, eta ez shmon bat, mediku azterketa bat baizik.
  Orduan, ispilu baten aurrean okupatzeko eta fokuekin argiztatzeko agindu zuten. Agripina squat, noski, erraza da. Baina desatsegina da beroki zuriz jantzitako hainbat emakumek irrikaz begiratzen dizutenean. Miresten dituzte gihar indartsu eta erliebeak, gizon batentzat aproposagoak neska batentzat baino, mugitzean hainbeste ibiltzen direnak.
  Eta haien begiak lizunkeriak dira. Agripinak oso gazte indartsu baten gorputza du neska baino giharrak dituena, nahiz eta azala leuna, garbia, bularrean garatua eta aldaka zabala izan. Baina sorbaldak zabalak dira.
  Agripina makurtu egiten da, baina denek ez diote gelditzeko agindua ematen. Dagoeneko izerditan hasi zen, eta bere azala beltzarana distira egin zuen, horregatik, are gehiago dirudi antzinako jainkosa gerlari greziar baten estatua baten antza.
  Azkenik, nekatu egin zen bere begiekin irensteaz. Eta uniformez jantzitako emakume zaindariak plaza batean zutik jartzeko agindu zuen, eta kokotsa zirrikitu berezi batean jarri zuen. Orduan, desafioan, gomazko eskularru meheak erantzi eta kokotsa helduta, hatzekin Agripinaren ahoraino heldu zen.
  Eta garbitu gabe daude, izerditan. Eta masailetatik eta mihi azpitik igo zen. Agripina haserre zegoen eta, urrunduz, garrasi egin zuen:
  - Jarri eskularruak, puta! Infektatu egingo duzu!
  Horren ondoren, nolabait, lotsatu egin zen, eta bilaketa gelditu egin zen. Argazkia, ordea, biluzik, tatuajeak ikus zitezen. Behatzak ez ezik, oinen zola biluziak ere jaurti zituzten. Eta erradiografia batekin sabela ere argitu zuten, itxuraz bertan drogak egon zitekeela susmatuz.
  Horren ostean, dutxara eraman ninduten. Xaboi bat ere eman zuten, eta gero eskuoihal bat. Jarraian uniformea etorri zen.
  Agripinak ez zion bereziki kartzelari beldurrik. Aitzitik, ziur zegoen garrantzitsuena eta politena izango zela.
  Baina zeldan jendez beteta zegoen, hamabi neska zeuden, eta ontzi usaina zegoen.
  Berehala eraiki eta garbitu egin zituen. Orduan komuna konpontzeko eskatu zidan. Eta entzun zioten.
  Agripina fresko zegoen espetxealdi prebentiboko zentroan ere. Eta obeditzera egin nezakeen.
  Baina orain bi dozena neska daude kateetan bere inguruan, eta orko talde oso bat azoteekin.
  Eta hartz hauek Agripina gogor jotzen hasi ziren. Eta hain zen mingarria, emakume heroiko honek ere sufrimendutik ulu egin eta errukia eskatu zuen. Izan ere, amesgaizto moduko bat izan zen. Orduan lepoa ere kateatu zioten, guztiz jasanezina dena.
  Agripina hondarrean zehar mugitu zen. Eta bere aldartea txikia zen. Jipoituta eta urratuta dago, odolez beteta. Eta kateek tinda egiten dute, eta metalak distira egiten du.
  Agripinak isilik zapaltzen du. Harea beroa da eta oin hutsik min egiten du. Oraindik ezer ez duen arren - hankak beteta daude borroka eta entrenamenduetan. Eta zer esan neska esklaboekin. Haietako asko ez ziren beti oinutsik joaten, eta zolak ez dira hain zakarrak. Eta hain gogor erretzen da, babak ere agertzen direla.
  Emakume gazte bat ibiltzen da eta izututa pentsatzen du: kateetan dago eta esklaboa, zeinaren bizkarrean zartagin bat erortzen baita noizean behin. Baina laster matxinada bat piztuko du eta planeta honen boterea hartuko du.
  Dama indartsu eta gihartsu batek orkoen arreta erakartzen du. Eta noizean behin zartagin edo alanbre batekin jotzen zioten.
  Agripinak berriro oihukatu zuen:
  - Taupada ahula!
  Eta momentu horretan dena aldatu zen. Zehatzago esanda, duna atzetik orkoengana hegan egiten ziren gezi zorrotz eta tenplak. Hartz ilunak ukabilkada eman eta begietatik atera eta ertz eta bularrean josi zituzten.
  Agripinak hartu eta lasterka abiatu zen, kateak joz, orkoarengana. Kate batekin burua zulatu zion.
  Eta kantatu zuen:
  - Deabru deabru bat bezalakoa naiz! Hiriburua suntsitu egingo dut!
  Iratxoek bizirik zeuden orkoen segadatik atera ziren. Jende liluragarri honen ordezkariak ziren, unikornio txiki eta dotoreen gainean.
  Orkoak azkar hil eta moztu zituzten. Horren ostean, neskak kateetatik askatzen hasi ziren. Gainera, makila magikoen magiaren laguntzaz, Agripina ere kateatu zen.
  Emakume gaztea aske geratu zen. Eta indartsua, giharren tuberkuluekin.
  Horren ostean, nesken talde oso bat izan zuen. Eta orain gerlari ederrak oin biluzi eta zizelkatuak zigilatu zituzten basamortuan.
  Agripinak burrunba egin zuen, hortzak agerian utziz:
  Bidea kurbatik doa,
  Neskak oin hutsik...
  Gaiztoa zapaltzeko oheko zomorrez nekatuta,
  Nire zoriona zirikatu nahi dut!
  Neskak ere oso oldarkorrak eta borrokalariak ziren. Kantu eta salto egin nahi zuten. Eta hankak, izan ere, dotoreak dira, nahiz eta akituta, kolpatuta, zulatuta dauden.
  Hona hemen talde bat martxan. Eta haiekin iratxoak unicornioen gainean, eta arkuekin.
  Agripinak indarra sentitzen du bere baitan eta abesten du:
   Spartacusen garaitik - fede hau bizi da,
  Munduan ez dela inoiz esklaborik egon behar!
  Maisua lotsagabea bada - sukalde batekin urdaila berotzen du,
  Eta nekazaria hotzean izoztu zen - uste ez dela patua!
  
  Spartak errusiar mutila - ezpata bat atera zigun,
  Eta haren atzetik, zapalduen ibaia amaierarik gabe igo zen...
  Gizona bazara - ohorea bizitza baino preziatuagoa da,
  Bizitza munduaren zorionean isurtzea nahi baduzu!
  
  Stenka Razinek esklaboen kanpamendua zuzendu nahi zuen,
  Borondatea egon dadin, denek kudeatu dezakete...
  Eta hura bezalako jendeak ezin zuen lotsarik onartu,
  Eta haien atzetik jendea - kontaezinezko armada zegoen!
  
  Tortura, arrakala eta partaidetza - erregeen argudioak,
  Denek mendeetan zehar dena bereganatu nahi dute!
  Baina askatasuna, sinetsi iezadazu, ogi eta ezti kilometro bat da,
  Eta halako amets bat gure bihotzetan erretzen ari da aspaldian!
  
  Trumoia etorri zen - Urria, eta orain gure boterea,
  Herria sutan dago, odol eta min asko!
  Baina Jesusek ez du utziko amildegi zuzena infernuan,
  Gogor azotatzen dena onetan zoriontsu izango da!
  
  Leninek atea ireki zuen, Stalinek ausardiaz eramaten du,
  Urrats bakoitzean helburu sakratura hurbiltzen ari gara!
  Baina Satanas etorri zen, berrogeita batgarren urte gaiztoa,
  Eta orain gure odola, erreka baten antzera, zain batetik oka egiten du!
  
  Gu zurekin herrialde bat gara; gure ohorea zure bizitza da,
  Ez jarri inoiz Rus' herriak belauniko!
  Eutsi Errusiari, borrokatu Amaren alde,
  Hau da belaunaldien kemenaren esanahia eta gatza!
  
  Fuhrer gorpu gaiztoa da, beno, eta Rus' Erraldoia da,
  Eta uzbeko batekin eta errusiar batekin txetxeniar bat elkartuta daude!
  Komunismoa monolito bat da, arimarentzat ideala,
  Eta arerioen erregimentuak opil batean apurtzen dira!
  
  Kosmosak gazteei deitzen die - adar-turutak gonbidatzen ditu,
  Muga berri bat egongo da, Martez harago!
  Komunismoa eraikitzen ari gara - errubloa bertan behera utzi zuten,
  Ez du axola edozein herritarrak!
  
  Unibertso osoa, sinetsi, gorri bihurtuko da orain,
  Paradisurako ateak egongo dira: izar gorriak.
  Gizona besteen anaia da - iraganean piztia amorratua,
  Eta maitasuna, edertasuna ereserki hutsetan abesten da!
  
  Beraz, ez barkatu zure zintzokeria eta alferkeria,
  Gure Aberriaren alde, belatz baten moduan borrokan!
  Eta borrokalariok gauez zein egunez lan egiten duzue,
  Zer loratu eta zuku gozoa emango luke Eden lorategiak!
  Agripinak bere oinutsik taldearekin batera kantatu zuen. Eta, bat-batean, komunismoaren alde zegoela iruditzen zitzaiola pentsatu zuen. Bada, Agripinak ez zuen sobietar garaia ezagutzen: gazteegia zen. Laster hogeita hamazazpi urte beteko ditu, eta 2023. urtea da. Beraz, zer gogoratzen du sobietar botereaz? Hau kondaira bat da, bere begietan eta gogoan. Agripina, esaten den bezala, bere garaiko umea da. Eta, noski, ez nuen sobietar garaiari buruzko kritikarik onenak entzun. Atsegin dut, eta egia esan, bananak bezalako gauza bat ere eskas zegoen. Bai, eta gozokiak, eta txiklea ere bai. Eta bakeroak arraroak ziren. Eta Gorbatxoven azpian, vodka eta zigarro mingotsa ere desagertu ziren apaletatik. Ilara luzeak, kupoiak, txartelak, denda hutsak, gabezia osoa - horrela gogoratzen da jendeak Sobietar garaia.
  Eta inork ez zituen itzuli nahi. Nolanahi ere, Moskun, laurogeita hamarreko hamarkada zailetan ere botoen ehuneko hutsal bat bildu zuten komunistek. Baina Agripina oso aberatsa zen, eta noski kapitalismoarentzat. Orduan, zergatik hasi zen bat-batean ezkerreko ideiei buruz abesten?
  Emakume gazteak bere buruari ukabilkada eman zion kokotsean ukabilarekin eta txistu egin zuen:
  Gure erregea, zeruko hautatua,
  Gure erregea deabru mamu bat bezalakoa da...
  Gure erregea, patuaren mezularia
  Gure erregea zu bakarrik zara!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Agripinak poz basatiz hartu eta kantatu zuen:
  - Zu zara Lucifer handia, isuri izpi bat argiari,
  Eta gerrako ezpata sakratua - moztu sekretua!
  Eta berriro neska, edo hobeto esanda, emakume heldu eta ondua, hasi zen abesten;
  Gure erregea, zeruko mezularia,
  Gure erregea deabru mamu bat bezalakoa da.
  Gure erregea, patuak aukeratua,
  Gure erregea zu bakarrik zara!
  Lucifer! Lucifer! Lucifer! Lucifer!
  Horrela kantatu eta zapaldu zuen gudariak basamortuan. Eta bere aldarte altua zen. Zergatik izan behar zuen adingabea.
  Baina hemen berriro ere ezinegona ikusten da. Iratxoek orkoen hurbilketari buruzko seinale bat jaso zuten. Eta zirkuluerdi batean lerrokatuta. Txirrindularien erdiak iratxoak ziren. Neska ederrak, ia biluzik, baina bitxi preziatuz estalita.
  Borroka hilgarri baterako prest zeudela argi eta garbi.
  Agripinak oin biluzi eta indartsua jo zuen. Eta bere eskuetan arku pisutsu bat agertu zen. Gezi asko eduki ditzakeen handi bat.
  Neskak, zehatzago esanda, emakume-heroiak kantatu zuen:
  Hodeiak hegan egin zuten odol-zurrupatzaileengandik,
  Infernua lehertu zen Lurretik ez oso urruti!
  Sugea panzvale gainean arrastaka ari da, sasikua zalapartatsua,
  Hodeiak odolez argituta!
  
  Olatuak sutan ari dira, ekaitz infernu bat bezala zipriztintzen,
  Eta ausarta ausartenen armada bat ezagutuko du!
  Emakume eder ederrak babestuko ditugu
  Gure gurasoen balentriak mereziko ditugu!
  
  Ene lurra, zein mingarri egin zenuen intziri,
  Arerioak ehun arrasto zauri utzi zituen!
  Baina jar ditzagun orkoak, berehala idulkitik aterako gara,
  Urte bitxien izurritea ez da luzea izango!
  
  Eta heriotza jada zuritzen ari da hodeien atzean,
  Baina gure pentsamenduak zerura urratuta daude!
  Birrin ditzagun gaizto ezagunak hautsetara,
  Eta urratu, jakin, orkoak erditik!
  
  Ez dakigu bakea eta zahartzaroa usteltzea,
  Gure aberri santuaren seme-alabak gara!
  Dena distiratsua hartzekin borrokatu zen,
  Tiro egiten ditugu sustrai hauek indartsu!
  
  Eta bonba gaiztoak indarrez eztanda egin zuela,
  Zer behar dugu obus-leherketa bat, trumoi hau!
  Elfi borrokalariak asko egiteko gai dira,
  Eta goia behea bihurtuko da Fuhrerrentzat!
  
  Lurpeko infernua, infernua piztu zen,
  Rocade zehar arakatu "Tigre" harrapari-muko batekin!
  Eta neke guztiak ihes egin zigun instant batean,
  Jolas dibertigarrien garaia amaitu da!
  
  Granada bat eskuan, jaurtiketa hilgarria,
  Hona hemen muturrean "Tigrea" irmo jasoa!
  Eta Fuhrer-a tartaroko galdara-gelako galdaran,
  Mundua iratxoei ez agertzeko!
  
  Hartza dardarka ari da bolada amorratuetatik,
  Hona hemen bandera bat iratxoen Reichstag-en gainean!
  Eta eguzkiak aberriaren gainean piztu zuen,
  Azken finean, Orc Reich hauts eta errauts bihurtu da!
  Agripinak kantatu zuen, eta beste neska esklaboek jaso zuten, eta iratxoek. Dena itxura bikaina eta harrigarria besterik ez zen.
  Eta neskek esklaboek arkuak zituzten eskuetan, eta bikoteak baleztak ere bazituen. Eta haritik tira eta geziak jaurtitzen hasi ziren. Arku batean korrika egin zuten eta aurrera zihoazen orkoak zulatu zituzten.
  Piztia hauek, ilunak eta kiratsatsuak, haserre basati eta frenetiko batekin borrokara abiatu ziren.
  Hau benetan borroka bat izan zen. Iratxoak, ia biluzik, arkuetatik tiroka ari ziren. Eta iratxo arrek balezta indartsuagoak eta hilgarriagoak erabiltzen zituzten.
  Boloak indar handiz bota zituzten. Horrek biraka eta zulatu zituen ekaitzetara igotzen ziren orkoak. Eta kolpe lazgarriak eman zizkieten.
  Iratxoetako batek, bitxi-koroa jantzita, hots egin zuen:
  - Gerra santuan, gure garaipena izango da! Iratxoen bandera aurrera - aintza eroritako heroiei!
  Orduan, gezi handi bat jaurti zuen, hariari oin hutsez tiraka.
  Eta berriro, orroa egiten duen bitartean:
  - Ez gaitu ezerk geldituko! Inork ez gaitu garaituko!
  Eta iratxoek, emakumezko esklaboekin batera, orkoak geziz jaurti zituzten. Eta ondo bete zituen. Borroken panorama oso oldarkorra zen.
  Gerlariak super besterik ez ziren izan, indar izugarria eta ulertezina erakutsiz.
  Gero, jende glamour eta oso jostalariaren abestiak.
  Ez dago txanpon bat baino seguruagorik
  Benetan distira egiten du gezurrik gabe!
  Izan ere, dobloia munduko agintaria da,
  Bere laguntza ezpata eta ezkutu sendoa da!
  
  Bertan jainko paganoak ezkutatzen dira,
  Eguzkia bezala, urrezko aurpegi distiratsua...
  Oraindik bidelapur-parasitoak dauden arren,
  Arimaren negoziazioan abiatu zena!
  
  Txanpon, hau idolo bat eta goiaingerua da,
  Bera da salbatzailea, guztien suntsitzailea.
  Urrerik gabe, alokairuzko damasko luntxak,
  Dirurik gabe, arrakasta ez da borrokan etorriko!
  
  Baina zer nahi duzu, giza bihotza,
  Zuretzat hilezkortasuna erosteko ehiza...
  Zoriontasunerako atea irrikaz irekitzeko,
  Mendeetako bizitzaren haria ehuntzeko!
  
  Baina dobloi batek ere lor dezake hori?
  Urrezko zirkulua gai al da amets egiteko?
  Segadun agurea ez dadin agurrekin etortzen,
  Eta ez zuen zigilurik jarri bekokian tanatorioan!
  
  Txanpon batek zoriontasun handia behar duen arren,
  Bekatuan asma gaitezen!
  Baina gizakiak ez du pasioaren gaineko botererik,
  Hura neskak, artatxikia bezala oilar bati!
  
  Asko sartu nahi du sabelera,
  Jan faisaiak, anana kilo.
  Hilobiraino jan ezin baduzu ere,
  Diruarekin oso polita bazara ere!
  
  Eta hilkutxa, gehiegi kostatzen da,
  Erregeentzako lekua duelako!
  Azken finean, aingeru batek zero bat marraztuko du forman,
  Kolpe bat kopetan eta makila garunean!
  Gudariak, noski, ez dira guduan gutxiago. Eta orkoek, galera handiak izan zituztenean, borrokaren urrunera apurtu zirenean, edertasunek beren ezpatak jaurti zituzten.
  Albinak irribarre egin zuen. Berehala bi ezpata agertu zitzaizkion eskuetan. Biratu zituen, haize-errotari buelta eman, orko buru pare bat moztu eta txistu egin zuen:
  - Okerreko batekin topo egin duzu!
  Eta gero, orpo hutsez hartu eta orko jeneralari ostiko bat eman zion kokotsean. Hondar poltsa bat bezala erori zen. Eta hautsitako masailezurretik hortzak erori zitzaizkion. Eta dena oso polita eta polita zirudien. Neskek koruan abesten zutela ilusio izugarriarekin:
  Eskatzen dut, Jauna, eguna ez dadila desagertzen,
  Neskaren begirada betiko gaztea izan dadin!
  Gure zalduna harkaitzen gainetik igo dadin,
  Beraz, lakuen estalkia kristala baino garbiagoa izan dadin!
  
  Zein mundu ederra sortu duen Jaunak
  Zilarra jan zuten bertan, eta astigarra errubi bat da!
  Neska-lagun baten bila, Jainkoaren ideala -
  Horretarako, etsaiak moztu zituen guduetan!
  
  Zer da hain gogorra gazte baten bihotzean?
  Zer aurkitu nahi du mundu honetan?
  Tira, zergatik apurtu da arrauna?
  Nola konpondu arazo handien nahasketa bat?
  
  Nahi dut, Jainkoa, zoriontsu izan ere,
  Aurkitu zure zeruko ametsa!
  Zorte onak haria hautsi ez dezan,
  Bidearen azpian sartzeko, balasto-lerroa!
  
  Baina zer bilatu behar dut maitasunik gabeko neurri batean,
  Zer izan daiteke garestiagoa neska batentzat?
  Zaila da zoriontasuna odolean eraikitzea,
  Bertan infernuko infernuan bakarrik igeri egin dezakezu!
  
  Banatzea tortura da niretzat
  Gerra oraindik amesgaiztoa da!
  Hona hemen oin bat estriboan, zaldi bat jarrita,
  Orko gaiztoak borreroari aizkora ekarri arren!
  
  Gure alabak osorik hartzen dituzte,
  Torturatzen dituzte eta suarekin erretzen dituzte gorputzak!
  Baina porrota emango diogu Fuhrerri,
  Jakin ezazu gure Elfoa ez dela inoiz hil!
  
  Joka dezagun ezkontza bat, gerra gaizto baten ondoren,
  Orduan umeek barreak emango dituzte!
  Denak dira niretzat odol-ahaideak,
  Ehizan nago, joko gizena egongo da!
  
  Eta haritza, esmeralda bat bezala, bere hostoa,
  Esan zuen mutilak lan bikaina egin zuela!
  Izan bedi kontzientzia kristal bat bezain argi,
  Eta plusetan bakarrik saldoan zenbakiak egongo dira!
  Hauek dira hemengo abeslariak, neska zoragarri eta paregabe hauek. Zein, dagoeneko borrokan hasi baziren, hartz ilunak ezin zien aurre egin.
  Agripinak, aurpegia agerian utziz, txistu egin zuen, orko buru gehiago moztuz bere ezpatekin:
  - Denetarik egin dezaket, eta ikusiko duzu!
  Orduan, oina biluzia ofizial baten ertzean mugitu zuen, hartz oldarkor eta ilunetako bat. Eta benetan bere pilotak hartu eta kolpatu zituen. Hori benetan neska bat zen - Superman.
  Eta horren aurka, ziurrenik, edozein hartz iletsuen armada ezin izango da.
  Agripinak irribarre egin zuen eta behatzak ahoan sartu zituen. Eta bere indar guztiekin putz egin zuen. Soinu ikaragarria, oldarkorra eta arraskarria zegoen. Airetik larrututa egotea bezalakoa zen.
  Eta gudu zelaian inguratzen ari ziren ehunka sai handik bihotzekoa izan zuten eta txingorra bezala erori ziren. Eta haien moko zorrotzak orko arakatzaileen burezurrak zulatzen eta hezurrak zatitzen hasi ziren. Eta, literalki, garunak kolpatzen.
  Agripinak tximeleta teknika bat egin zuen bere ezpatekin, koadrila handi bateko hartz hauei hainbat buru moztu eta orroa egin zuen:
  - Polita naiz, dena nire menpe dago,
  Argi dago, argi dago!
  Eta lur osoa dardar egiten du,
  Zure orpo hutsarekin birrintzea!
  Horren ostean, orkoak, ezin eutsita, handizkako hegaldi bihurtu ziren. Neskak eta iratxoak haien atzetik joan ziren, eta aldi berean, kantu borrokalari eta oldarkorra egiten;
  Amesgaiztoa beti dator suge bat bezala
  Ez duzu espero, baina atean sartu da!
  Familia zoriontsua zara, eskuzabaltasunez ondo elikatua,
  Ez dakizu pertsonak animaliak direnik!
  Hemen hasi zen horda ikaragarriaren erasoa,
  Tatariarrak geziz bustitzen gaituzte!
  Baina balentria ausart baterako jaio gara,
  Eta kolpe gogorrak jasango ditugu!
  
  Inork ez daki Jainko onak
  Beraz, gizona krudel joan zen!
  Heriotza atalasea jotzen ari da -
  Eta Weselvulek adarrak atera zituen sutik!
  
  Bai, antzinako garaiak dira,
  Horretan oso polita geratu ginen!
  Azken finean, hori ez zen nire ametsa,
  Gu ez ginen honetara joan, mendietatik-urrutitik!
  
  Baina infernuan bazaude
  Hobeto, minaren, esklabutzaren, borrokaren munduan!
  Oraindik itxaropena mantentzen dut
  Utzi zure bihotzak erritmo guztiak jotzen!
  
  Baina probak, hau da gure katea,
  Horrek ez ditu pentsamenduak errazak izango!
  Eta beharrezkoa bada, jasan behar dugu,
  Eta oihu eginez gero, biriken indar guztiarekin!
  
  Poeta, kantautore eta pikaroa da,
  Baina ez gudu-zelai bero batean!
  Aberriaren etsai gaiztoak hilko dira,
  Azkar eta doan ehortziko dituzte!
  
  Har ezazu orain, errefusatu Kristori arkua,
  Gurutza ezazu, ikonoak musukatuz!
  Uste dut jendeari egia esango diodala,
  Sari gisa, Jaunak asko-bereziak emango ditu!
  
  Darth Vader VS Satan
  Darth Vader-en itsasontzi enblematiko bat, burdina erraldoi baten antza, Lur planetara hurbiltzen ari zen. Haren atzetik galaxiara heriotza eta unibertsoaren oinarri harrigarriak eraman zituzten beste ontzi batzuk mugitu ziren antimundu batetik bestera. Angelu, espazio-inperioa Sith. Eta haien ondoan, arrazionalizatua, piraña harraparien antzekoa - hezkuntzaz haratago Stelzanath totalitarioa.
  Bi metroko zakar batek maskara zeraman, sorbalda zabalak eta kaskoan adar handiak zituela, purrustaka gogor:
  Ezin duzu ihes egin Luke Skywalker! Zu edo ni gara, baina biok ez dugu lekurik galaxian!
  Darth Vaderren altueran eta sorbalden zabaleran baino gutxiago, Lyra Velimara kurbatu eta atletikoak aktiboki astindu zuen bere busto bikaina. Neska jeneralaren borroka-jana guztiz gardena zen eta ez zuen lerro bakar bat ere ezkutatzen, bere gorputz gihartsu eta neskatxa. Bere azala brontzez akatsik gabekoa zen, eta titiak errubiak bezala distira egiten zuen fokuan.
  Darth Vaderrek irrikaz begiratu zion edertasunari. Stalzaneko bi izarreko jenerala (espazio-inperioa hain odolzalea eta konkistarako joera duena, non Sith botere beltza haurtxo errugabea baita bere atzealdean!), desafiozko itxura sexya zuen.
  Baina zer egin dezake zorigaiztoko baliogabea? Protesi zibernetikoa erabili?
  Lyrak, bere pentsamenduak atzemanez, doinu garaile batez iragarri zuen:
  - Ez etsi, adiskide... Salomonen eraztuna dago Lurrean, hain magia indartsua duena, non bere atzealdean, Luke Skywalker-en boterea zigarro-ke-pixka bat besterik ez dela!
  Darth Vaderrek bere maskara azpitik airea bortizki ateraz, txistu egin zuen:
  - Gai izango al naiz nire buruari benetako gorputz bizi bat lortzeko?
  Lyrak, bere gihar-bolak bere larruazal brontzezkoaren azpian ezagunak zihoala, esan zuen barrez:
  - Jinn eta ifrit edozer egin dezakete! Hau da unibertsoaren gaineko boterea!
  Darth Vaderrek ahotan abestu zuen:
  - Bai, zorigaiztoko unibertsoa zintzilik zegoen,
  Jenio gaiztoen iluntasun ugari!
  Salomonen eraztun gorrotatua -
  Abian jarri eta burua moztu!
  
  Baina jakin ezazu Vader ez dela peoia,
  Eta ez beti uztarriaren azpian ibili...
  Etsaia gaiztoak suzko marka bihurtzen ditu,
  Munduen agintari bihurtuko da!
  Lyrak erantzunez dantza egin zuen eta bere hatz dotore, luze eta zorrotzarekin bola urdina seinalatu zuen:
  - Hori da Lurra!
  Kirolari ederrak ozen kantatu zuen:
  - Lurra ateburuan dago, lurra ateburuan, Lurra ikusten da atauan... Lehergailuak apuntatu, distantzia neurtu eta gizonaren etxea lurreraino erreko dugu!
  Hala ere, atzerritarrak laster pozten ziren. Lurraren orbitako espazioaren iluntasunetik hamaika gerraontzi handi agertu zirelako albisteak izurik handiena eragin zuen planeta urdineko beldur eta gobernu guztien artean. Milaka borroka-arma zituzten izar-ontzi estralurtarrak, igorle askok inpresio jasanezina egin zuten jendearengan.
  Berrogeita hamar ontzi - hogeita bost Imperial eta hogeita bost Stelzanath.
  Infernuko boterea Lurraren gainean... Eta arrazoiren batengatik jendeak ez zuen benetan sinesten atzerritarrak bakean etorri zirenik.
  Lyra Velimarak, Darth Vader-i proposatu zion:
  - Irakur dezadan lurtarrei dei bat!
  Jaun Beltza haserre zegoen pasarte honekin:
  - Eta zuk zergatik? Itsasontzi kopuru bera dugu!
  Neska ederrak bere lepo indartsua astindu zuen eta barre egin zuen:
  - Bai, zure aurpegia ikusten dutenean, beldurtu egiten dira...
  Darth Vaderrek gor-orro egin zuen, ahotsa itota tigreak soka batean bezala:
  - Eta lurtarrak izutzera eraman behar ditugu! Altxa ditzatela hankak berehala!
  Lyra Velimarrak, jada lurra planeta suntsitzeko eta konkistatzeko esperientzia izan zuenak, hauxe esan zuen barrez:
  - Ordua da, ordua, irratian - Boyarskyk hitz egin zuen... Bere ahots mozkorrez - mundu osoa beldurtu zuen!
  Jaun beltza hologramarantz abiatu zen, kontrol eskanerra heldu nahian. Lyrak bere hanka jostalarien hatzekin heldu zion Dart, maskararen atzetik eta zakarra bota zuen. Vaderren gudu-jantziak ozen egin zuen astindu eta txinpartak piztu ziren.
  Eta Lyra brontzezko harpia barrez lehertu zen:
  - Ez al dakizu, txoroa, andreari lehenbailehen pasatzen utzi behar zaiola!
  Stalzanath inperioko arma hiperionikoek beren su txundigarria askatu zuten sateliteetan eta lurraren orbitan biraka ari ziren giza hondakinen gainean.
  Eta orduan Lyra Velimara bera agertu zen. Pantaila guztietan berehala sortu zen, baita telebistak eta ordenagailuko monitoreak itzali ere. Biluzik eta eder agertu zen, ileetan lau orra zibernetiko zituela, xarma eta deuseztatze-magia isuriz. Benetako jainko bat indar gordinaren unibertsoan!
  Azeri distiratsua urretxindor txio batekin garrasika hasi zen:
  - Lurtarrak! Ez dugu zure mundu txiki miserablea konkistatuko. Gugandik urrunegi zaude inperioa goarnizio handi batekin neurtzeko. Neskaren zafiro, topazio eta esmeralda begiek amorruz distiratzen zuten, edo baita hiperlaser izpien antzera. Eta ahotsa askoz hotzagoa bihurtu zen. - Huskeriatan sakabanatu egingo zaituztegu quarketan, eta hipermagogravitatzaile baten laguntzaz zure arima lurpekora bidaliko dugu, betiereko oinaze infernuetara!
  Beldurgarria ematen zuen, baina horrelako zaborrak emakume biluzik eta oso gosetsu batek helarazi izanak, ez zuen barrea bezain izua eragin!
  Momentu hartan, aurpegi mehatxagarri bat agertu zen maskara beltz batez eta, orro baten antzera, hipertitaniozko zakaietatik:
  - Laburbilduz, eman iezaguzu Salomonen eraztuna guztiz suntsitu baino lehen!
  Lyrak bere bular beltzarana astindu zuen, txistuka:
  - Oso mingarria deuseztatua!
  Darth Vaderrek gehitu zuen, bere ukabila astinduz, zeinetan argi gorriz distiratsu den ezpata tinko atxikita zegoen:
  - Eta anestesiarik gabe kastratzen dugu!
  Lur planetan nork barre egiten zuen, nork negar egiten zuen eta nork hasi ziren urduri kolikoak izaten. Eta sublunar urdineko pertsona batek bakarrik sentitu zuen bere baitan benetako poza. Erdogan Turkiako presidentea poliki-poliki hurbildu zen ispilura. Eta bere buruari galleta erakutsi zion. Harribitxi distiratsua miresten nuen, eskuineko eskuko hatz erakuslearekin hain harmoniatsu apaindua.
  Otomandar sultanen oinordekoak hots egin zuen:
  - Salomonen eraztuna nahi duzu? Zergatik ez eman wigwam alemaniarra abiarazteko?
  Darth Vaderrek, irudi holografikoetan zehar lurtarren erreakzio alaiegiak ikusita, txistu egin zuen:
  - Beharrezkoa da jendeari ultimatum bat iragartzea!
  Lira Velimarrek ostadarraren kolore guztiekin distiratsu sortu zuen Zenki:
  - Eta zer da hau?
  Darth Vaderrek, bere begien hondorik gabeko putzuetan doinu garaile batekin, azaldu zuen:
  - Nazioarteko hitza da. Deuseztatzea bermatuta!
  Lyrak barre egin zuen eta bere iltze luze eta monoatomikoki zorroztutako txinpartak nabaritu zituen:
  - Ai mutillak! Haragia bakarrik suntsitu daiteke... Eta Magogravity - are freskoagoa izango da!
  Darth Vaderrek, botere berri eta harrigarri batekin, gravomag igorle guztiak piztu zituen. Eta beluga gorra bultzatzen hasi zen.
  Eta nolako ahotsa zuen jaun beltzak, armadura ere zuri-bero zegoen:
  - Ultimatuma! Ultimatuma! Ezabatu egingo zaitut deuseztatzaile batean!
  Lyra Velimak bere busto bikaina kulunkatu eta luxuzko aldakak bihurritu zituen. Aldi berean, irrintzi egin zuen, lurreko folklorea gogoratuz:
  - Errusiako mafia, heriotza eman zenuen! Vodka hidrogenoarekin - gizonen kide bat hondatuta! Eta Sabantuya indar kosmikoa dugu!
  Eta Stelzanath handiaren gerlariek abestuko dute:
  - Ez gara intsektu miserableak - superninja dortokak ... Kanoiak - Cheburashkaren belarriak - guztiak erreko ditugu blotter bat bezala!
  Espazio alienek ultimatum bat eman zuten, baina ez zuten eraginik. Eta orduan Lira Velimak iradoki zuen:
  - Eta egin dezagun modu polit batean... BASIC-en jo al dugu?
  Darth Vaderrek, bere ergelkeria guztiagatik - zer har dezakezun garunetik, karga hiperplasmatikorik gabe, marmar egin zuen:
  - Negoziazio oldarkorrak argi-sabaren laguntzarekin egiten direnean da?
  Lyrak keinua egin zuen, koadrodun txakurra urrundu zuen zaldi-burua oin hutsarekin. Xake-taularen, zaldiaren eta krokodilo baten nahasketa batek kirrinka egin zuen, eta goitik behera bira eman zuen. Neska-jeneralak hanka itsatsi zuen halako moldez, non ultraplasma beroak orpo hutsa kilikatzen zion, eta orro egin zuen, zazpi koloreko burua astinduz:
  - Ez guapoa! Argi-sabaren ordez, bonba termoquark bat botako dugu!
  Darth Vaderrek bere mihi klonatu luzea eta suge itxurakoa atera zuen eta maskararen ertz gazietatik pasatu zuen. Eta zintzoki garrasi egiten du barne-errekuntzako motor hautsi baten antzera:
  - Termoquark bonbak maite ditut, eta termopreoi bonbak are gehiago!
  Lyrak keinuka egin zuen kapritxoz, berriro oina mugitu zuen, oraingoan ortitz hostoz estalitako katuari:
  - Ez dakizu preonarekin egosten!
  Jaun beltzak logikoki erantzun zion:
  - Ez dakizu nola, irakatsiko dizugu, nahi ez baduzu, behartuko zaitugu!
  Lyrak bere atzaparretako soldaduaren masailezurra astindu zuen.
  - Erupzio hiperplasmikoa! Termoquark proiektil bat!
  Grabitate-pistolaren kanoi zabaletik, olatu urdin bat argitu zen. Suziri txiki bat, tamaina arrunteko sandia baten tamainakoa, Lur planetaren gainazalera joan zen.
  Velimaren lirak libelula baten antzera salto egin zuen, eta harekin batera Stelzanath-eko hainbat gerlari biluzi.
  Darth Vaderrek bere maskara zurdatu zuen irribarre goxo batean.
  - Eta zer gertatuko da orain?
  Baina suntsipen-jaurtiketa ez da radarrentzat ere ikusten - igorritako fotoien hegaldiaren izararen abiaduraz gaindiko abiadura!
  Vladimir Putinek ez zuen denborarik izan erasoaren berri izateko. Batzuetan ezjakintasuna da Jainkoaren errukiaren azken ekintza.
  Gehenna hiperplasmatikoak Lur planetako armada boteretsuenaren Komandante Gorena irentsi zuen. Milioika pertsona plasma eta hiperplasma lurrundu ziren gertatutako hondamendia ulertu baino lehen.
  Petaloak ehunka milaka suntsipen-hizkuntza hilgarrirekin loratu ziren, bakoitza bere tonu berezia eta suntsipen eredu dinamikoarekin.
  Onddo marroi erraldoi bat 500 kilometro baino gehiagoko altuerara igo zen, eta eztanda-uhinak, mundua hainbat aldiz inguratu ondoren, leiho guztiak bota zituen Estatu Batuetan ere. Distirak ionosfera osoa irentsi zuen, kolore eta infloreszentzia neurtu ezinean. Tsunami olatu erraldoiak sortu ziren kolpetik. Berrehun metrotik gora ur-zubiak kontinente guztiak estali zituen, eta dozenaka mila itsasontzi hondoratu zituen. Linea elektrikoak itzali egin ziren, hiriak iluntasunean murgildu ziren, han-hemenka bakarrik eten zituzten suzko adabakiek.
  Hemendik aurrera, aro berri bat hasi da Lur planetan. Herensugearen ordua heldu da.
  Hiperenergiaren deabruzko fluxuei erantzunez, Salomonen eraztunak deskarga indartsua jaso zuen.
  Erdoganek ehunka milaka jeinuren boterea sartzen sentitu zuen. Turkiako presidentea berehala gorritu zen eta puzten hasi zen. Labezomorro bibote txiki bat duen gizon arrunt bat (Adolf Hitlerren antza emanez!), Everest behera doan elur-jausi baten antzera hazten da.
  Otomandar diktadorearen traje zibila lehertu zen, eta giharrak hazten hasi ziren, jauzika bezala. Eta, hemen Edroganen sorbaldak zabaltzen ziren antzinako sultanaren jauregiaren gangaren aurka zeuden.
  Denbora batez, puztutako burbuila zabalera joan zen, azkenean, marmolezko hormak erori ziren arte. Turkiako bizkartzain ugari norabide ezberdinetan sakabanatuta zeuden. Eta erdi biluzik esklaboak, otomandar diktadorearen haremetik, beldurrez hanka biluziak kolpatuz, barreiatu edo arrastaka zihoazen, zapaltzeko zorterik ez bazuten.
  Eta Odrogan hazten joan zen, supergizon baten tamainan. Turkiako Ankara hiriburuko eraikinak laundu egin ziren bere bota azpian. Hemen diktadore otomandarra Everest baino gorago dago jada. Eta Stalzanath eta Black Sith inperioko izar-ontzietatik, oso argi ikusten da bere silueta ikaragarria.
  Lyra Velimarrak kuxkuxeatu zuen lazgarri:
  - Nolako tipo handia ... Duintasuna du - seguru asko!
  Darth Vader-ek, bere buruari maskara kolpatuz, eta, beraz, bertan zegoen irudia lokaztu egin zen, zorroztasunez, kroak eginda:
  - Buztinezko oinak dituen kolosoa da!
  Lyrak tximista pare bat askatu zituen bere begietatik, eta kuxkuxa egin zuen:
  - Eta itxuraz ahotsak aingerua izan beharko luke! - Keinu baten ondoren, prostituta oso garesti baten ezaugarria. - Kantatu lore bat, ez izan lotsarik!
  Eta Edrogan turkiar diktadoreak azkar puzten jarraitu zuen, burbuila puzgarri baten antzera. Eta arriskutsuena dena, ezpata luzea eta gainera azkar hazten dena agertu zitzaion eskuetan.
  Orain Edroganen hazkundea mila itsas miliakoa da, eta hori ez da muga. Eta turkiar diktadoreak zein gihartsu bihurtu den - muskulu handiak literalki goratu eta astindu egiten dira - edonork, nahiz eta kulturgilerik harrituenak, inbidia emango die.
  Eta haren ezpatak dirdira egiten du diruzain garaiezin baten infloreszentzian nahastuta dauden izarrak bezala.
  Eta Turkiako presidentearen hortzak luzatzen ari dira, suziri banpiro baten atzamar zorrotz eta sinutsu bihurtuz. Eta labean berria den batyr bere ezpata erraldoia astintzen hasten da.
  Lyra Velimarrak oihu ikaragarri egiten du:
  - Termoquark karga bat Fuhrer-en gainean... Ugh, sultan turkiarrari - sua!
  Darth Vaderrek eskularruarekin kontrol handiko joystick handi eta urreztatua kolpatu zuen eta ironiaz egin zuen irrintzi:
  - Eta zergatik ez Hiperplasma! Sua jada zaharkitua da lurreko adierazpena!
  Lyra Velimarak nola bere hanka dotoreak, neskatilak, zola biluziak eta arrosak, metalezko zorua kolpatuko duten:
  - Eman erupzio termikoa! Antipultsarreko akatsak!
  Eta termoquark misilak, atzean suzko arrastoa utziz, eta andregaiaren buztana bezain zabala, Edroganera joan ziren, bertara sartu ziren izpiritu eta jeinu ugariz puztuta.
  Diktadore otomandarrak, zeinaren tamaina jada ilargiaren parekoa zen, bere ezpata kosmikoa astindu zuen. Eta Sith inperioko izar-ontzia - "Baboon" misil-gurutzontzia kolpe izugarri baten azpian hautsi zen. Zati hiperplasmatikoak zipriztinduta... Eta zerbait sinestezina eta fasmogorikoa erori zen.
  Eta aldi berean, nahiko hutsala da - soldadu klonak nahiko prosaikoki hil baitziren. Biorobotak baino emozioak erakutsiz. Baina Santa komandantea, klona ez zenez, argi eta garbi urduri zegoen. Eta gogoratu zen zenbat hatham esklabo saldu zituen ezkutuan. Tira, orain, zalantzarik gabe, anti-unibertsoaren infernuaren eta indarraren alde ilunaren oinazearen zain zegoen!
  Erdoganen termoquark misilak. Horietako bakoitzak Hiroshiman jaurtitako ehun mila milioi bonba atomikoren energia eraman zuen. Eta otomandar diktadorearen enborra indartsu eta gihartsua ultzeraz eta lehertutako bonba ultranuklearren distiraz estalita zegoen.
  Lyra Velimarak oin biluziak sudurrez dotorearen gainetik pasatu eta kirrinka egin zuen:
  - Noski ezetz! Ardoa nahi dut - Camel zigarro pakete bat!
  Darth Vaderrek neskaren bizkar biluzi eta gihartsuaren gainean jarri zuen bere atzaparretako atzaparra eta, haren gainean pasaz, abestu zuen:
  - Soiltasuna bizitzako araua da!
  Lyrak jaun beltzaren aurkari potentzialari belaunikatu zion masailezurra eta burrunba egin zuen:
  - Agindu, lehenik eta behin!
  Nahiz eta Erdogan ilargia suntsitzeko nahikoa karga zulatua izan, Merkuriorekin batera, sultan otomandarra are handiagoa izan zen. Orain benetan maitagarrien ifrit erraldoi baten antza zuen. Eta bere ezpata biktimen bila ari zen aktiboki Stelzanath eta Sith Inperioko ontzien artean.
  Darth Vaderrek, termoquark misilek maitagarrien ipuin bateko mastodonte honi kalterik txikiena eragin ez dioten ikusita, eta superlaserrak agian Erdoganen boterea elikatzen du, Lyra-ri iradoki zion:
  - Gure ahaleginak batuko ditugu?
  Stalzan inperioko edertasun biluziak ez zuen ondo ulertu jaun beltza:
  - Nola? Hain elkartuta gaude!
  Bikini batez ozta-ozta estalita, Astara jenerala, neska gudari potolo honek bere bertsioa eskaini zuen:
  "Bota diezaiogun termopreon karga bat!"
  Darth Vaderrek, indarraren alde iluneko ikerlari eta zientzialariaren jakin-mina piztu zuenak, mozorroan barrena, galdetu zuen:
  - Hau preoien fusio prozesuan oinarritutako arma bat al da?
  Astara, muskulu- eta tendoi-enborra arkutuz, makurtu zen jaun beltzaren aurrean.
  - Bai, ene jauna! Horrelako erreakzio batek kohete batean 1000 pentatoi adinako energia erabiltzea ahalbidetzen du. Edo hamar, ehun bilioi bonba atomiko ez ziren bota Hiroshiman!
  Jaun beltzaren gogo azkarrak berehalako kontaketa egin zuen, eta Darth Vaderrek harrituta txistu egin zuen:
  - Aupa! Horrelako leherketa batetik, Jupiter planeta ere quark bihurtuko da!
  Zerbaitegatik, Lira Velimarak ez zuen halako baikortasunik gehiegi partekatzen:
  - Lur planeta erre egingo da halako kolpe batetik. Eguzki-sistemako bizitza guztia suntsitu egingo da!
  Darth Vaderrek espazioko borroka ikusi zuen. Erdogan piraña haragijale baten antza zuen Stelzanath gudua mozten saiatzen ari zen. Bera, bere maniobragarritasun izugarria erabiliz, etsi-etsian saiatu zen porrota saihesten.
  Hala ere, hiperion armak eta superlager bateriak guztiz alferrikakoak ziren Erdoganen haragi ultramagoplasmikoaren aurka. Mila milioi jeinuren energia metatu zuen, eta abiadura argia gainditzen zuen.
  Beraz, armadillo arin bat zegoen, labana batekin txistorra bezala ebakia. Eta, aldi berean, txinparta erraldoiak atera ziren ehunka kilometrora.
  Otomandar diktadoreak oihu gorra egin zuen:
  - Banzai! Hilkutxaren diseinua izango duzu!
  Darth Vaderrek, distantzia kalkulatuz, esan zuen benetako kezkaz:
  - Termopreoiaren karga lehertzen bada, orduan gu geu lehertuko gara tximeleten zuzi bat bezala!
  Lyra Velimarak keinua egin zion lotsati jaun beltzari eta ziur esan zuen:
  - Ez izan beldurrik, ene amaiera iluna! Termopreonak punta metatua du!
  Lord Vaderrek eskua astindu zuen esperantzarik gabe.
  - Ongi da, sua! Bitartean, indarraren alde ilun guztiak bilduko ditut!
  Erdogan, hirurogeita hamabi espiritu tribu guztiak biltzen zituena, Lurraren gainetik igo zen.
  Turkiako sultanak bi aldiz gainditu zuen Ilargiaren diametroa bere luzeran eta botere deabruzko eta fenomenalarekin distira besterik ez zuen egin. Horrelako borrokak dira orain espazioan. Erdoganen ezpata tximistak baino azkarrago ateratzen da eta etsi-etsian tiro egiten duten izar-ontziak apurtzen ditu.
  Erdi deuseztapeneko partikulak ere guztiz alferrikakoak dira jeinuen botere basati horren aurka. Espazio-inperioaren suntsitzaile erraldoiak, palaren puntan erori zena, su hori-urdin batekin piztu zen eta ez zuen zatirik utzi atzean.
  Baina Lyra Velimarak bere "trump as" atera zuen mahukatik - thermopreon kohete bat. Termopreoiak erreakzio termonuklear batek baino 7 bilioi aldiz energia gehiago izateko gai da, guztiz askatzen denean.
  Termopreoien karga metatua apur bat ahulagoa da, baina suntsipena ezin hobeto bideratzen du. Eta orain itsasontzi enblematikoen sabela printzep-plasma blot bat kanporatzen dute.
  Hauxe da koadrotik kanpo fusioan oinarritutako termopreoi-kohete kontrolatu eta zuzendutako kohete batek. Ez du materia egonkorrik, beraz, ia ezinezkoa da hura jaistea. Baina, aldi berean, karguak berak aukeratzen du helburu bat.
  Printzesa-plasma-blokeak beldurra ematen dio Erdogan. Zalantza egiten du sahiesteko, baina substantzia ultraaurreratua azkarragoa zen. Eta armiarma baten antzera, bonba hipernuklear batek zurrupatu zuen labe berriaren errege eta jeinu enperadorearen enborraren enborra indartsua!
  Lira Velimarrak oinak txaloka egin zituen eta kantatu zuen:
  - Desegingo dut! Bana dezagun quarketan!
  Herkules bezain indartsua, Erdogan oso okertuta zegoen, eta bera, makurtuta, gutapertxa bola baten antzera.
  Supernoba batek eztanda egin zuen. Inguruko Stalzanath eta Sith Inperioko hainbat izar-ontzi atzera bota zituzten, ardatz hiperplasmiko batek bateria askoren plataformak eta upelak erraustu zituen. Klon asko eta Stalzan inperioko Amazon neska ederrak birrindu zituen.
  Erdoganek berak biraka egin, buelta eman eta... Are handiagoa eta beldurgarriagoa bihurtu zen. Bigarren ezpata, landare parasito haragijale baten kimu bat bezala, eskuineko eskutik zulatu zuen.
  Eta Otomandar Inperioko diktadoreak barre gorra egin zuen:
  - Oi, espazio alien miserableak... Shaitanen zerbitzari besterik ez zarete, baina egia esan, Shaitan nire zerbitzaria da!
  Bitartean, tornado bat piztu zen Lur planetan. Munduko ozeanoetako olatuak berehala berotu ziren agerraldi hipernuklear batetik, eta izaki bizidun guztiak erretzen zituen ur irakinetan irakiten ziren. Eta basoak eta eraikin altuak piztu ziren.
  Ehun bilioi Hiroshima piztu zen ilargiaren orbitaren distantziatik - hau ez da txantxa! Eta Lur osoa irentsi zuen suak literalki pikutara erre zuen.
  Washingtonen lekuan, argi distiratsu eta bortitz bat piztu zen, gero lore more-marroi kolosal bat agertu zen. Zazpi petalo hiperplasmatiko begi liluragarritik bereizita, zeruko altuerara igotzen ziren. Ostadarraren kolore guztiekin distira egin zuten hamar segundoz , eta gero, berehala ilunduta, erori egin ziren, purpura-gorri txinparta erraldoiak baino ez zituzten utzi estratosferan flotatzen.
  Begi baten keinu batean, hamarnaka, ehunka milioi pertsona erre ziren, oinarrizko partikulak sakabanatuz. Urrunago zeudenak itsu eta zuzi bizien antzera zihoazen. Suak minez irentsi zuen giza haragia. Jendearen azala zuritu, ilea hauts bihurtuta, garezurrak ikaztuta zeuden. Eztanda-uhinak, akordeoi bat balitz bezala, etxe orratzak tolestu zituen, bizirik lurperatzen zituen asko, duela gutxi arte, halako gizabanako bizi eta arduragabeak hormigoizko hobi beroetan.
  Texasko ikasle ilehoria eta erdi biluzik osatutako talde bat baloi baten atzetik zebilen, eta grabitate-uhin bat igaro zen haien artetik, erretako belar gainean lizarra-siluetak bakarrik utziz. Mutiko gizajoak, zer pentsatu zuten azken momentuan: agian amari, edo pelikulako heroietako bati, ezin konta ahala ordenagailu joko deitu zioten.
  Neska, dendatik saski batekin bueltan, hurrengo mundura joan zen, irribarrez, garrasi egiteko astirik ere izan gabe. Haurra fotoietan hautsi zen, eta arkuaren zinta miragarriz bizirik zegoen zurrunbilo atmosferiko batean biratzen ari zen. Metroan ezkutatuta zeuden pertsonak, zuriak eta kolorekoak, euliak bezala zapaldu zituzten presiopean, garai hartan hegazkinean hegan zebiltzanak estratosferatik haratago Gehenaren tornadoek bota zituzten, eta hau heriotza are okerragoa eta motelagoa da... Piraña harrapari batek aire-hondarrak irensten dituen huts hozgarrian, jendeak burua kolpatzen du duraluminioko hormen kontra, eta begiak zuloetatik ateratzen dira.
  Heriotzak pobreak eta milioidunak, senataria eta presoa, zinemako izarra eta harrapatzailea berdindu ditu. Bazirudien milioika arima zerura uluka ari zirela, mundua hankaz gora jarri zela eta beharbada lehen aldiz jendeak sentitu zuen bizitzaren haria zein mehea den eta zenbat behar duten elkar. Ama eta umea itota zeuden hondakinen azpian, elkarri itsatsita halako indarrez, non lurpeko indar guztiek ezin baitzituzten urratu.
  Darth Vader munstro erdi-mekanikoak ere, begi-globoetaraino bustita indarraren alde ilunaz, hiltzen ziren milaka milioi lurren mina eta sufrimendua sentitu zituen.
  Eta etsituta, indarraren alde ilunaren agerpen fenomenalaren zuntz eta masa guztiak deitu zituen.
  Lira Velimarak lagundu zion gai honetan eta esku sendoa luzatu zion jaun beltzari. Buruz bat egin zuten. Euren eremu bioplasmikoak berehala nahastu ziren, printzipio femeninoak eta maskulinoak elkarrekin batu ziren, indar teoplasmikoen batasuna osatuz.
  Eta horren ostean, kolapso hiper-graviomagiko kolosala sortu zen, eraldaketa harrigarriak eta literalki super-fantastikoak burutuz.
  Espazio inperioko eta Stelzanath bizirik zeuden izar-ontziak osotasun batean biltzen hasi ziren, merkuriozko bolak bezala. Azkar batu ziren, princeps-plasma plastilina batean sakatuz, haien artean osotasun bakarra eta monolitikoa sortuz.
  Partikulak espazio osoan biraka egiten zuten, indukzio bobina batean zerrautsa bezala ateratzen ziren. Eta gero, Sith Inperioko izar-ontzi enblematikoaren ordez, distirak bezalako distirak-metrailadore baten leherketa bat etorri zen, eta horren ostean gizon erraldoi bat agertu zen.
  Bere figura arraroa zen. Enborra eta hankak, Lyra Velimara bezala, biluzik eta erakargarriak dira, baina burua, sorbaldak eta besoak Darth Vaderren gudu-jantzi beltzak estalita daude.
  Hibrido beldurgarri bat atera zen: indar ilunen jauna, Stelzanat Velimara SS tropen gudaria. Gainera, Venus-ekin thug dimentsioak diametroa. Horrelako munstro bat jaio zen, eta muturreko manifestazio batek sortu zuen, hipergrabitate-magia.
  Darth-Lyraren eskuetan bi argi-sabak distiratzen ziren, gorri bat eta more bat. Bi armek distira eta distira egiten zuten oso distiratsu eta bizi. Neska erdi azeri, erdi organismo zibernetikoa Erdogan aldera mugitu zen.
  Neska-hanka dotore, biluzi eta dotoreen azpian, hutsak burrunba gora egin zuen. Bazirudien munstro hau meatze-eremu batean zehar zihoala, non lehergailuak ikusezinak diren, baina horrek are suntsitzaileagoak bihurtzen ditu.
  Diktadore turkiarra, Venusen diametroarekin ere puztuta, bere parekoarengana joan zen. Hurbildu ziren, eta bata neska hanka biluzien azpian, eta bestea bota altuen azpian, milioi bat trumoi bezala burrunba egin zuten... hutsunea!
  Darth Vaderrek eta Lyrak botila batean agurtu zuten Erdogani ezpataz.
  Otomandar diktadoreak erantzunez bakarrik egin zuen zaunka:
  - Ez errukirik etsaiarekin!
  Darth Vaderrek zirrikituz erantzun zuen:
  - Errepika ama - kabaneniya!
  Eta haien ezpatak orro basatiarekin, mila milioi Krakatau sumendiren erupzioak zeharkatu zituzten. Eta hutsak astindu egin zuen. Quark-ek eterreko zurrunbiloetan dantzatzen zuten.
  Erdoganek, beren espiritu gaizto eta onen horda ugariek ehundutako bere haragia kolpeagatik dardarka zegoela sentituz, hausnartu zuen:
  - Satanengana! Indartsua zara!
  Darth Vaderrek erasoarekin jarraitu zuen eta zaunka egin zuen:
  - Eta ez zen inoiz ahul izan!
  Jaun beltz baten eta azeri gerlari baten hibridoak Erdogani eraso zion. Eta bere aurkaria indarran eta abiaduran ez bazen ere, ezpatagintzaren artean, noski, Turkiako presidentea ezin zen alderatu galaxiako gudari eta ezpatalari onenek entrenatu zuten gerlari batekin: Jedi.
  Lyraren ahotsa entzun zen jada. Neska infernu honek ere ondo ikasi zuen. Beren inperioan gizonik ez zegoenez, neskak sabele zibernetikoetan hazten ziren. Hiltzen eta borrokatzen irakatsi zitzaien enbrioia euskarri nutritibo batean eratzen zenean ere programa informatikoen laguntzaz.
  - Turkiako herritar baten semea, ez zaizula gustatzen, halako harrera daukazula!
  Eta princeps-plasma ezpatak moztu zuen Erdoganen katilu ondo elikatua. Diktadore otomandarraren bibote moztua erori zen, eterraren zurrunbiloetan bihurrituta, urratzen hasi zen, suntsipen-bonba mordo bat bezala eroriz. Eta ebakitako masailetik odola isurtzen zen. Gainera, tanta bakoitzean, erratzekin jeinu eta sorginak zipriztindu ziren.
  Turkiako diktadorea erantzuten saiatu zen, baina Darth Vader oso trebeziaz murgildu zen ezpata-zimitarraren kurbaren azpian, eta berak etsaia kolpatu zuen alboan, etsaiaren muskuluen geruza oso bat moztuz. Erdoganek are ozenago egin zuen orroa eta eraso egin zuen berriro.
  Darth Vaderrek kolunpioa paratu zuen, eta liraren oin biluziak etsaia jo zuen.
  Erdoganek oihuka egin zuen minez, eta ohar kirrintsuak sumatzen ziren intziri basati batekin, oihu egin zuen:
  -Orain hila zara!
  Darth Vaderrek bere erasoa bizkortu zuen, eta eraso egin zuen bitartean abestu zuen:
  - Eta hala ere amaiera, ez da amaiera! Amaiera hasiera besterik ez da!
  Eta orain bere sinadura mugimenduari eusten dio, eta horren laguntzaz Duko kondea garaitu zen. Ebakitako eskua, ezpatarekin batera, hutsaren marean zintzilik dago. Eta orduan ere urratzen hasten da. Leku batean bezala, abiarazle berrerabilgarriak, jet, supernobak igortzen zituzten.
  Erdoganek, min jasangaitzagatik begiak puztuta, atzera egin zuen eta burua Ilargira jo zuen.
  Lur planetaren satelitea talkaren ondorioz deformatu zen, pitzadura zabalez estali zen eta magmaren erupzio aktiboa hasi zen. Ilargia gaizki kolpatutako aurpegi baten antza hartzen hasi zen. Lirak berriro eraman zuen Erdogani oina belaunaren azpian, eta defentsarik gabeko aldetik Vaderren ezpatak sorbalda harrapatu zion, haragi eta gihar lodi bat moztuz.
  Otomandar diktadoreak argi eta garbi igerian zebilen, bizirik zegoen bere ezpata bakarra hegan egin zuen anplitude zabalean, baina jaun beltzaren ezpata gorriaren punta aurkariaren eskuetan sartu zen. Gero, bira garbi bat eta Erdoganen beste hanka moztuta erortzen da bertan urratzen hasteko, suntsiketa eta petardo magikoekin.
  Diktadore otomandarra desarmatuta dago, eta bere azken saiakera etsitua, herensuge bat bezala, txinparta batekin piztea da.
  Bilioi bat su-jaurtitzaile aldi berean joatea bezalakoa zen. Eta plasma erupzioak ia eguzki-sistema osoa gainezka egin zuen. Su amorratuzko uhinak, segundo pare batean, Plutonen orbitara joan ziren. Darth Vaderren maskarak eta eskuak bizirik iraun zuten, baina Lyraren takoi biluzi eta neskak oso erre ziren.
  Neska jeneralak garrasi egin zuen minez - suak larriki kiskaltzen zuen zola, babak handiak ere aldi berean puztu ziren, erre eta belztutako emakumezkoen oinetan eta txirrinetan. Belauniko jarri zitzaidan...
  Baina Darth Vaderrek, mugimendu profesionalarekin, jauzi batean eta gorputzaren bira eta ezpaten mugimendu konbergentearekin, Erdogan otomandar presidentearen buru handia eta adarduna eraitsi zuen.
  Gerlari eta agintari handiaren buru erraldoia, ez ilargiaren tamaina txikiagokoa, urrundu egin zen, eta ezpain urdin lodiak xuxurlatu zituen:
  - Denak amaitu!
  Horren ondoren, leherketa bat trumoi egin zen, hain gor, suntsitzailea eta erraldoia, non aurretik gertatutako guztia partiden su miserable bat izan zen espazioan probatutako hidrogeno bonba baten atzealdean. Deuseztatze-hiperplasma korronteek espazioa gainezka egin zuten Eguzkitik, gero Afla-Centaurus eta Sirius...
  
  
  
  
  MUTILA ZORIONAK
  Mutiko bat bizi zen, oraindik txikia zen, baina oso zorigaiztokoa. Eskolan, iraindu eta jazarri egiten zioten, etxean gurasoak beti lanpetuta zebiltzan eta nota txarragatik errieta egiten zioten, eta gerrikoarekin deutzengatik ere jotzen zuten. Eta bere ergel guztiak, adimen atzeratuak, koldarrak - pozoitu eta jipoitu.
  Mutil hori nekatuta zegoen, eta bere hiri gaiztoa utzi eta eskola gorrotatutik urruntzea erabaki zuen, bere begiak begiratzen dituen tokira.
  Mutikoa oraindik txikia eta xaloa zen. Pentsatzen zuen bere hirian bakarrik bizi direla halako jende gaiztoak eta batez ere haurrak, eta beste hirietan denak dira onak eta jatorrak. Eta ezin da bestela izan, telebista kaxa karratuak hunkituta errepikatzen baitu bere herrialdea munduko gizatiarrena, atseginena, ederrena eta onena dela. Bere herrialdean ume guztiak pozik daudela edo zoriontsu bihurtuko direla zalantzarik gabe, eta alderdiak eta bere buruzagi handiak komunismora eramango dutela - bakoitzak nahi duena lortzen duenean.
  Eta mutiko jipoituak eta jazartuak zintzoki pentsatu zuen eskolan haurrak hain krudelak eta gaiztoak zirela, non CIAk eta Mossad-ek kontratatu zituztela, hirian Amerikako burges sabel lodiaren errua zela apal eta jendea hutsik egotea. ilara luzeetan zeuden. Dena ondo zegoela, gauez mugak zeharkatzen dituzten burges eta sabotatzaileengatik ez bada. Haien errua dela patatak usteltzea eta haurren hortzak min egitea. Eta itxuraz AEBetan jendea torturatzeko injekzioak ere asmatu ziren.
  Baina gaiztoak bere Ama-lurralde zabaleko hiri guztietan agintzen duen halakoa izatea, CIAko agente gaiztoek haur guztiak seduzitu eta honda ditzaten, etzanda borrokatzen eta kolpatzen irakats ditzaten.
  Ez, munduko herrialderik onenean eta gizatiarrenean egon beharko litzateke hiri bat, non denak atseginak diren eta elkarri irribarre egiten dion eta segurtasunez eskua luzatzeko eskua har dezakezun beldurrik gabe, hatzen artean ezkutatuta dagoen pin bat bertan itsasteko.
  Mutilak irmo sinetsi zuen honetan, oraindik ere badirela hiri atsegin eta baketsuak. Eta berak, udaberriko lehen egun epelei ia ia itxaron, gurasoengandik ezkutuan atera zuen dena hozkailutik. Eta ez zegoen hainbeste produktu munduko herrialderik gizatiar, aberats, atsegin eta bakezaleenean. Poltsa eta motxila honekin bete nituen, testuliburuak eta koadernoak aurretik astinduz, pisu gehigarria sortzen zutela eta... Tarteka, koldar begiratuz, atea ireki eta kalera jauzi egiten zuen.
  Mutilak beti zuen beldurra bere patiora irteteko. Iruditzen zitzaion han behin betiko jipoitu, moztu, umiliatu, tu egingo zuela edo beste zerbait okerrago egingo zela. Baina oraindik udaberriko goiza da, denak eskolara joaten dira, patioko hooliganen ondotik irristatu eta harago joateko aukera dago. Alde honetatik, non baztertu eta barregarri bihurtu zen, oraindik ez dakiten tokira. Non altuera txapeldun ile zuriko mutil bat besterik ez den.
  Zergatik dago jendea hain haserre? Zer egin zien hain gogor gorroto dutelako? Eta gainera, gorroto dute, munduko ez den herrialderik gizatiar, atsegin, gizatiar eta justuenean? Zer egin zien? Inor iraindu, kalumniatu, umiliatu, tu, traizio egin al du?
  Ez al zien denei esan jatorra, jatorra, elkarri lagundu behar zaiola. Borroka txarra dela, eta ahulek laguntza behar dute? Baina horretarako, denak tontotzat, ahultzat, ergeltzat hartzen zituzten... eta beste hitz korapilatsu eta ulertezin bat - bakezaletzat?
  Baina ez al da arraroa haurrentzako ipuin, liburu eta telebista guztiek irakatsi izana. Jendeak ez al luke horrela jo behar: noble sublimeak, bere burua sakrifikatzeko joera dutenak, elkarren alde mendi baten antzera zutik. Gizona ez al da gizonaren anaia? Ez al da bizitzaren benetako zentzua ongi egitea?
  Beraz, zergatik, errealitatean, liburuetan, filmetan eta baita informatika ikasgaietan ere irakasten zena ezeztatzen da? Ergeltzat, absurdo, dibertigarri, txartzat hartzen da!
  Zergatik gure seme-alabengan eta bere parekoengan, hainbeste haserre eta gorroto, haien kontzientziari entzuteko borondaterik eza, indarkeria eta suntsipen nahia? Nora doa hezkuntza, eta egintza onen kultua munduko botererik gizatiar eta gizatiarrenean. Munduko leku guztietan zapalduei laguntzen eta babesten duen botere batean. Horrek salbatzen ditu beltzak, indioak, estu eta gaixo dauden guztiak gosetik eta hondamendi naturaletatik.
  Mutilari deitzen zitzaion... Beldurra sentitu zuen. Orain harrapatu eta bullying egingo dute.
  Entzuteko itxurak egin eta pausoa bizkortu zuen.
  Horren harira, orro basati bat:
  - Eutsi balaztari! Hilko zaitugu!
  Ahotseko erokeria basatiak jotzen du, hainbeste gorroto? Zertarako? Zer egin zien? Eta gorroto dute, beti ontasunaz, adiskidetasunaz, errukiaz hitz egiten zuena, infidelak ez gorrotatzeko moduan, beren ama hilko zuena.
  Baina mutilak ordurako erabakia zuen, hiri honetatik alde egitea, eskola madarikatu eta gorrotatu honetara ez joatea. Ihes ezazu infernuko estolda honetatik eta aurkitu beste hiri atsegin, garbi eta atsegin bat. Azken finean, baliteke bere herrialderik filantropikoenean horrelako hiririk ez egotea.
  Mutila oso beldur zen hura harrapatuko, baldar eta ahul, eta lepoan jo, ezingo ote zen irten. Baina autobus bat ere badago. Hara salto egin besterik ez duzu behar, orduan jazarpena eta bidelapur atzean geratuko dira.
  Oraingoan mutilak zortea izan zuen, eta azken momentuan autobusaren itxiera oinaren gainera jauzi egitea lortu zuen. Esku fin eta ume batek estutu zuen atea, zorionez ez asko, eta janariz betetako motxila bati eustea lortu zuen.
  Garai haietan autobusez bidaiatzeak diru kopuru eskasa kostatzen zuen oraindik, eta herri txiki batean ez zen errentagarria izaten zuzendariari soldata ordaintzea. Gainera, jendea zintzoa da eta ez dute pena lau kopekengatik. Pare pare bat, ezin izan zuten mutila harrapatu eta euren haserrea oratu zuten zakarrontziaren gainean. Oinekin bortizki ostikoka eman zioten, nahi den harrapakina ihes egitearen errudun burdina balitz bezala. Eta mutila gidatzen eta Jainko Jaunari otoitz egiten ari zen (bide batez, irakatsi zitzaien bezala, ez baita batere existitzen!), atea laster ireki zedin eta eskua askatu zezan.
  Azkenik hurrengo geldiunean, eskua libre dago eta eserlekuan eseri eta arnasa hartu dezakezu. Zenbat eta urrunago mutikoa bere patio gorrotatutik urrundu, orduan eta lasaiagoa zen bere arima. Ez dakiten tokian, han seguruagoa da.
  Nahiz eta agian beste mutil batek, aitzitik, bere lekuan, etxetik gertuago egotearekin amets egingo zuen, bere horma menderaezinetan babes bila. Baina etxeko patioak beti sortzen zion beldurra mutilari. Amesgaiztoekin eta bere kide infernu eta errukigabeekin ere amesten zuen. Mutikoa kalean ahalik eta gutxien ibiltzen saiatu zen. Ikasgaien ostean, ahal bezain azkar korrika joan nintzen aldageletara garaiz iristeko, gorrotatu eta bihotz-bihotzezko lagunak atera eta burlaka hasi baino lehen, edota berehala jipoitu ninduten. Mutilak liburuetan bakarrik aurkitzen zuen kontsolamendua. Orduan ez zegoen ordenagailurik, ez Internetik, ezta telebistan ere -hiru kate baino ez, non onenean ikasle bikainen aitzindariak erakusten dituzten, edo abesbatza abesbatza-, zein ona den munduko herrialderik gizatiar eta gizatiarrenean bizitzea. . Eta okerrenean, soroetako txosten aspergarriak, eta uztarako etengabeko borrokak. Eta astean behin bakarrik, igandean, ikusi ahal izan zen, mugaren arabera, film luze interesgarriren bat edo maitagarrien ipuin bat bisitatzen zuen programaren bat.
  Eta mutikoak liburuetan lurperatzea maite zuen, haietan sublimeak, nobleak eta primerakoak marraztuz.
  Eta sarritan ikasgaian, bere kideek tututik tu egiten zuten, edo goma batekin tiro egiten, gehiegi nekatzen ez baziren, mundu zoragarri eta atseginaz ere pentsatzen zuen. Azkenean komunismoa eraikitzen denean eta anaitasun unibertsala eta unibertsala egongo denari buruz.
  Eta gero, Alpha Centauri, Sirius, Ursa Major, Sagittarius konstelazioko haurrak elkartuko dira. Eta irribarre zabalez, eskutik helduta. Adibidez, Piscis konstelazioko haurrek buruak ezkata zilarrez eta urrezko hegats distiratsuz estalita dituzte. Eta Sagittarius konstelazioan, ziurrenik, zentauroen itxura dute.
  Dena oso lasaia eta ederra da. Elkarri opariak ematen dizkiote, abestiak abesten. Ez dago etsairik, ez gaiztakeriarik, inork ez dio botoirik edo igel hil bat beste bati bizkarrean jarriko.
  Komunismoa laster etorriko zen, eta CIA gorrotagarria, mundu osoa gorroto sare batean nahastu zuena eta gure haur sobietarrak ongia gorrotatzen irakatsi ziena - hil dadila eta suntsitu! Azken finean, indiarren desagerralditik Afganistanera arteko gerrako amesgaiztoak sortu zituzten amerikarrak dira. Irratiko ahotsetan jendea erotu eta eskuak altxatzen dituzte, anaiaren aurka, sehaskatik gorrotoa piztuz!
  Autobusa poliki-poliki irristatu egiten da ibilbidean. Maiatzetik kanpo, goizean, eguna hasi besterik ez da egiten. Bai, mutilak ez dio ilunari beldurrik. Aitzitik, ilun dagoenean aukera gehiago daude oharkabean parekoak pasatzeko, iluntasunean desegiteko. Neguan, hotza eta gauak luzeak direnean, eta batez ere izozte gogorretan, kalera irten zaitezke eta haserrez betetako mutilen ondotik ihes egitea espero dezakezu.
  Neguan, hooliganek ere hoztu egiten dute eta gutxiagotan ateratzen dira kalera. Baina urtaro epelean, oinazea besterik ez da hasten. Eta dendara joatea tortura bihurtzen da. Eta mutilak pentsatzen du, asmatu zero-trantsizioko modulu moduko bat, behin dendan zaudela, eta gero botoia sakatu eta dagoeneko etxean zaude.
  Ona izan daiteke oraindik hego artifizialak asmatu ez izana, bere apartamentuan, solairu altu batean, mutilak segurtasun erlatiboa senti dezake. Korrika azkar batetik izerditzen duzunean, azkenean atea ireki eta apartamentura jauzi egiten duzu, txapeldun olinpiko batek helmuga gainditu duela sentitzen duzu - etxean zaude eta seguru zaude. Azkenean arnasa hartu eta lasaitasuna aurki dezakezu ohiko libururen bat irakurtzean. Zorionez, aitonarengandik liburutegi bat utzi dute, akademikoak inbidia emango diona.
  Gidariak adierazi zuen jada azken geltokian zeudela eta denek alde egin behar zutela. Mutilak eremu ezezagun batean aurkitu zuen bere burua. Ez zen azkenera arte gelditu. Eta berritasun hori atsegina eta harrigarria iruditu zitzaion. Urrats bat ematea merezi balu bezala, eta zu, Esmeralda Hiriko Morroiaren Eli bezala, herrialde zoragarri eta zoriontsu batean aurkituko duzu zure burua.
  
  GERRA BUKAERA GARAILEA
  1945eko apirilaren 13a. Berlingo hiria, Kantzelaritza Inperialaren eraikina.
  Ribbentrop Atzerri ministroa Molotov Alemaniako liskar eta etsai ezaguna buru zuen sobietar ordezkaritzarekin izandako elkarrizketetatik itzuli berria zen. Azken guduetan sobietar tankeen lau armada ia erabat suntsitu zituzten arren. Eta apirilaren 1ean, Lend-Lease-ren mendeko Mendebaldeko laguntzaren eskaintza eten zen, Stalinek nahita puztutako eskakizunak aurkeztu zituen.
  Ribbentropek zoritxarrez esan zion Rommel-i:
  - Sobietar ordezkaritzarekin negoziazioak impasse batera iritsi ziren. Konpromiso zero aukera - 1941eko ekaineko mugetara itzultzea ez zitzaion Stalini komeni. Kobak eskatzen du: Klaipeda eskualdea, Ekialdeko Prusia eta Polonia osoa 1939ko mugen barruan. Esloveniako lurrak, Hungariako zati bat eta Errumaniako petrolio eremuak ere aldarrikatzen ditu. Dena hasi zen lekura etortzeko milioika soldadu sobietar ez zirela hil aldarrikatzen du. Horrez gain, Josephek ordainak eskatzen dizkigu, militar eta zibil guztien askapena ... Eta gurea erreskate baten truke bakarrik askatuko duela agintzen du! Gainera, Stalinek Finlandiako lurralde-eskuraketak ere jaso nahi ditu.
  Führer Rommel Feldmariskalak goibel esan zuen:
  - 1944ko ekaineko estatu kolpearen ostean, ekialdeko frontean atzerakada motel eta burugogorra jarraitzera behartu gintuzten. Normandian garaitutako aliatuak gurekin haientzat nahiko ohorezko bake batera joan baziren ere, baina... Armada Gorria indartsuegia da, eta soldaduak ahalik eta gehien zaindu genituen, defentsa aktiboa eta kontraeraso laburrak hobetsiz. Bai, errusiarrak Vistulara joan ziren eta galera handien kostuarekin ere zeharkatu zuten, Eslovakian sartu ziren, ia Errumania harrapatu zuten... Baina arrakasta horiek guztiak garesti kostatu zitzaizkien. Gu ere odoletan ari ginen, baina defentsa gutxi gorabehera asebetetzea lortu nuen eta galera ratioa hiruzpalau aldiz murriztea lortu nuen gure alde. Baina Stalinek, itxuraz, ez du ulertzen bere herrialdea ere agortuta dagoela, eta aliatuak, Errusiari laguntzeari utzi ostean, gugan konfiantza izango al dira?
  Ribbentropek irribarre alai batez erantzun zion:
  - Itsasoz haraindiko marrazo handienek laguntza agintzen digute jada SESB konkistatzean jasoko ditugun lurren truke! Britainia Handiko gobernu laboristak zalantzan jarraitzen du, baina egitura pribatu asko gu laguntzeko prest daude! Brasilek, Espainiak, Portugalek eta bereziki Argentinak laguntza agintzen digute. Perronek ere ez du baztertzen gure alde gerran argi eta garbi sartzea. Finlandiarrek ere amaieraraino joango direla zin! Italian, Mussoliniren posizioak indartu egin dira iparraldean, eta mendebaldeko indarrek oraindik hegoaldea kontrolatzen dute. Gerra jarraitzeko prest gaude, ene Fuhrer!
  Rommel-ek laburki agindu zuen:
  - Speer niri!
  Armagintza eta Munizio Ministro Inperial trebe, langile eta talentu handikoa bere lekuan eseri zen. Speerrek, zailtasunak izan arren, armen ekoizpena nabarmen handitzea lortu zuen eta oso azkar serieko ekoizpen klase aurreratuagoak jarri zituen autopropulsatutako pistolak - "e", "LEV" eta "Panther" -2.
  Hirugarren Reich-eko diktadore ekonomiko oraindik gazte eta oso kementsuak hauxe jakinarazi zuen:
  - Tankeen eraikuntzaren arloan, aurrerapen kualitatiboa ez ezik, kuantitatiboa ere lortu da. 1944ko abenduan, 1960ko tankeak eta kanoi autopropultsatuak ekoiztu ziren. Eta hori zailtasun militarrak izan arren eta munduko autorik onenak ekoizpen masiboan jarri diren arren! Bereziki, E-25, Leo eta Panther-2!
  Momentuz, tankeen eta autopropulsatutako kanoien ekoizpena hilean bi mila ingurukoa da, eta horietatik martxoan azken ibilgailuak: E-10, E-25, Lev, Panther-2-ren bi heren baino gehiago ziren. tankeen flota!
  Rommelek lehor galdetu zuen:
  - Ziur al zaude gure tankeak sobietarren gainetik daudela?
  Speerrek, bere tonuari zentzuzkotasuna eman nahian, esan zuen:
  - Gure diseinatzaileek, berandu bada ere, diseinu, blindaje, armamentu eta gidatze-errendimendu arrakastatsuagoak edo gutxiagoko ibilgailuak sortzeko gai izan ziren. Bereziki arrakastatsua izan zen E-25a. Berrogei graduko inklinazio angelu arrazionala duen 100 milimetroko kopeta erreserbatzean, 60 milimetroko alboak eta popa eta EL 71 kalibreko 88 mm-ko kanoi baten armamentua - autopropulsatutako pistolak, 80ko tiro erreserba, pisatzen du soilik. 26,6 tona. 700 zaldiko motor batekin, autoak orduko 75 kilometro baino gehiago azeleratzen ditu. Horrez gain, pisu erreserba kontuan hartuta, pistola autopropulsatuaren alboak 30 mm-ko pantailekin indartzen dira. Horrela, bai arrabolek bai pantailak alboa estaltzen dute, eta horrek esan nahi du makinak T-34-85 oskolen inpaktua bekokian ez ezik, alboan mantentzen duela. 88 milimetroko pistola berberak 150-148 mm-ko armadura zulatzen du 60 graduko inklinazioan. Su-abiadura kontuan hartuta, gure 88 mm-ko kanoiaren zehaztasuna, munduko tankearen aurkako pistolarik onena! Eta kopeta babesak argazkiak egiteko aukera ematen du, baita IS-2 ere. Gainera, pistola sobietarren obus zorrotzak errebotearekiko oso sentikorrak dira. Eta gure kalitate handiko zementuzko armadurak gainazaleko gogortasun handia du eta ezin hobeto errebotatzen du inklinazio arrazionalaren angelu batean!
  Rommel-ek logikoki adierazi zuen:
  - Eta hori guztia motorra, transmisioa eta engranaje-kaxa elkarrekin kokatuta egoteari esker lortu zen, bloke batean. Hala, kardano ardatzean aurreztu zuten, eta autoaren altuera 144 zentimetrora murriztu zuten. Makinak sobietar modelo guztiak gainditzen ditu eta fabrikatzeko nahiko erraza da. Nahiz eta, adibidez, oraindik ezin duzun tanke hori sortu!
  Speerrek erantzun zuen:
  - "Panther"-2 eta bereziki "Lev" tankeak azken garapenak eta hobekuntzak hartzen dituzte kontuan. Bereziki, "Panther" -2-k 47 tonako pisua betetzea lortu zuen, armamentua eta obusen stocka "Royal Tiger" mailara handituz, eta armadura apur bat txikiagoa. Eta hori hogeita bat tonako aldea da. 700 zaldiko motorrak 55 kilometroko abiadura ematen dizu autobidean, eta 30 kilometro orduko rockadean. Dagoeneko 900 zaldiko motordun auto berriak seriean sartzen ari dira eta orduko 70 kilometrora azelera dezakete. 105 mm-ko kanoidun "Lehoiak" ez du pareko armamentuan, "King Tigre" gainditzen du aurrealdeko armaduran, albo eta popa berdinekin. Eta dena 51 tonako pisuarekin, 900 zaldiko motor batekin. Gure tanke berriak - gidatzeko errendimendu bikaina dute, hau da, gerra iraingarri batean erabil daitezke!
  Rommel-ek irribarre egin zuen eta berriro erudizioa erakutsi zuen:
  - Eta depositu honetan, motorra, transmisioa eta engranaje-kutxa ibilgailuaren karrozeriaren aurrean kokatzen dira, eta dorretxoa atzera egiten da. Diseinua ere estutu zuten. Baina alboko armadura sendoagoa duen "Lehoia" behar dugu!
  Speerrek makurtu eta esan zuen:
  - E-50 tankean, Maus-en babesa eta armamentua gorpuztuko ditugu, hirurogeita hamar tonako pisua gainditu gabe!
  Rommel-ek Speer askatu zuen eta Saur Aireko Ministro Inperiala gonbidatu zuen. Gainera, oso kudeatzaile trebea eta gaia.
  Ministro Inperialak garaile airez esan zuen:
  -Gure hegazkinak erabateko airearen nagusitasuna hartu du! Eta lehenik eta behin, Alemaniako industria heroikoari esker! 1944an Luftwaffe-rekin zerbitzuan sartu ziren jet-hegazkin berriak masan ekoizten dira eta gero eta bolumen handiagoan daude. Abiadura abantaila dute orduko 200-350 kilometroko sobietar ibilgailuekiko eta 30 mm-ko kanoi eta suziri indartsuz armatuta daude! ME-163, Me-262, BA-349 borrokalariek eta batez ere HE-162 merkeak, arinek, maniobragarriak eta fabrikatzeko errazak frogatu zuten etsaien Laggs eta Yaksekiko nagusitasun izugarria. Ar-234 abiadura handiko errekonozimenduak eta bonbardatzaileak halako abiadura du, non borrokalari sobietar bakar batek ere ezin duela harrapatzeko!
  Aldi berean, esanguratsuena dena, makinen ekoizpen kuantitatiboan etsaiarekiko parekotasuna lortu genuen. Astean 150 ME-262 borrokalari ekoizten dira, oso arma indartsuak eta guduan bizirik irauten dutenak, dagoeneko 300 eta kopuru hori hazten ari da HE-162 borrokalaria, eta 120 AP-234 areagotuz. ME-262-ren modelo aurreratuagoak hegoak dituena, ME-1010-a, miaketa erregulagarria den hegoekin, He-262-a armamentu eta hegaldi-ezaugarri hobeekin, eta garrantzitsuena Yu-287-a bidean daude. Alderantzizko hegalak dituen azken makinak bonbardaketa zehaztasun bikaina izango du.
  Guztira, jet-hegazkinen ekoizpena egunean berrehun hegazkinera igotzeko asmoa dugu, etsaia erabat kenduz!
  Rommel-ek logikoki adierazi zuen:
  - Eta gure torloju makinak nahiko arrakastatsuak dira. Adibidez, Focke-Wulf - TA-152-ren bilakaera. Bai, eta TA-400-ak sei motordun jet bonbardatzaile baten bertsioan itxaropen handia erakusten du!
  Zaurrek harro txistu egin zuen:
  - TA-400-k Uraletatik haratago sobietar fabrikak bonbarda ditzake, 800 kilometrorainoko abiadura har dezake eta 10 tona bonba baino gehiago eraman ditzake! Halaxe da XO-18 buztangabeko bonbardaketa, 16.000 kilometroko hegaldiarekin! Eta jet TA-183 eta beste makina batzuk! Airea nagusituko gara!
  Fuhrer feldmarxalak Zaur askatu zuen. Orain Schmeisserrekin hitz egiteko ordua zen.
  alemaniar metrailadore
  StG 44 ( alemanez : Sturmgewehr 44 - 1944 eraso fusil ) Bigarren Mundu Gerran garatutako eraso fusil alemaniarra da. 850 mila pieza inguru ekoiztu ziren. Automata mota modernoen artean, masan ekoitzi zen lehen garapena bihurtu zen.
  Bigarren Mundu Gerrako metrailadoreetatik (PPSh, etab.) desberdintzen da tiro zuzendutako sorta nabarmen luzeagoagatik, batez ere tarteko deritzonak, indartsuagoak eta balistika hobeak dituztenak, azpimakinetan erabiltzen diren pistola-kartutxoak baino. pistolak.
  Automatizazioa StG 44 - aireztatua motako hauts gasak kentzeko upelaren horman zulo batetik. Kanoi-zuloa blokeatzen da torlojua plano bertikalean okertuz. Okertzea plano inklinatuek atearen eta torloju-eramailearen elkarrekintzaren ondorioz gertatzen da. Gas ganbera - erregulazio aukerarik gabe. Gas-ganberaren tapoia haga osagarria duen gas-ganberaren entxufea makina garbitzean soilik askatzen da noraeza berezi batekin. Fusil-granadak botatzeko, kartutxo bereziak erabili behar ziren 1,5 g (zatikatzeko) edo 1,9 g (armadura-piercing-granada metagarrietarako) hauts kargarekin. 7,92x33 Kurz kartutxoan bolboraren pisu estandarra 1,57 g da. Hagaxka duen gas pistoia torlojuaren zurtoinarekin konbinatzen da.
  Schmeisser-ek ere baikor agertu zuen makina berria - St 54 - are fidagarriagoa eta hobea izango dela, suaren zehaztasun handiarekin.
  Von Braunek ere benetako baikortasuna adierazi zuen: A-10 eta A-11 misilek 1.000 kilometrorainoko distantziara hegan egingo zutela agindu zuten eta zehaztasun handiz jo zuten, irratiz gidatuta.
  Bonba atomikoarekin gauzak okerrago joan ziren erreaktore nuklearra martxan jarri berri den arte. Baina, gainera, pare bat urte barru bonben erregina seriean sartuko zela agindu zuten!
  Baina garrantzitsuena, amerikarrek eta britainiarrek Hirugarren Reich eta bere sateliteei lagunduko ziela hitz eman zuten munduko komunismoaren aurkako borrokan!
  Führer Rommel eremu mariskalak erabaki zuen:
  - Esaiozu Stalini etsaiak oso-osorik berreskuratzen ari garela, gero komunismoaren suntsipen osoa eta osoa!
  1945eko apirilaren 13a errefusa handiaren eguna izan zen!
  Alemaniako gerrak Hungariatik eman zuen kolpe nagusia, Vistula bete-betean behartzea saihesteko. Ofentsiba apirilaren 20an hasi zen, dibisio naziak langile gutxi zeudenean.
  Alemaniarrek lehen defentsa lerroa apurtzea lortu zuten, ia mugimenduan. Gaueko eraso taktikak aktiboki erabili zituzten errusiarrek euren artilleria ugari erabiltzea eragozteko. Gauez, noski, sua ez da hain eraginkorra, eta naziek gaueko ikusteko gailuak dituzte.
  Nahiko azkar, bigarren defentsa lerroa ere hautsi zen, eta bi galdara sortu ziren. Baina kuartel nagusiaren aginduz, erreserba handiak sartu ziren guduan. Nahiz eta naziak garaitzea ezinezkoa izan, Mainsteinen ofentsiba bertan behera geratu zen.
  Alemaniarrek, hilabeteko borroka burugogorren ostean, Eslovakiaren zati bat bakarrik berreskuratzea lortu zuten, 70-80 kilometro baino gehiago aurreratuz.
  Ekialdeko Prusiako Fritz-en erasoak are arrakasta gutxiago izan zuen. Lehen defentsa lerroa baino ez zuten hautsi, eta defentsa trinkoari aurre egin zioten. Agertu zen Armada Gorriak bazekiela bere burua zulatzen eta defendatzen. Eta kalte larriak egin.
  Errumanian bakarrik lortu zituen Kisselringek arrakasta handiak. Tropa faxistek hiru galdara sortu zituzten, eta Moldavia eta Bukovina ia osoa hartu zuten. Baina han ere ez zieten utzi Odessara apurtu, Bug-en geldituz, ur-hesi naturala! Baina alemaniarrek oraindik lur asko harrapatzea lortu zuten. Itsaso Beltzeko kostaldean, eta Chernivtsi Ukrainako eskualdean barne. Horrela, Errumaniako petrolio eremuetatik lehen lerroa urrunduz. Baina apirileko eta maiatzeko arrakastak horretara mugatu ziren.
  Armada Gorria defentsan zegoen, eta industriak ekipamendu militar asko ekoizten zituen. Batez ere Yak-9 borrokalariak eta T-34-85 tankeak.
  Udan, Rommel-ek posizio zailean aurkitu zuen bere burua - Alemaniako giza baliabideak jada agortuta zeuden, eta erasoaldiak galera handiak ekarri zituen. Ez zen berrogeita bat urteko errepikapenarekin kontatu behar. Sobietar tropak gogortu egiten dira guduan, jeneralek esperientzia irabazi dute prezio altuan eta nahiko defentsa trinko eta sakona eraiki da.
  Beraz, ekialderantz mugitzeagatik ordaindu behar izan duzu.
  Erdialdean, tropa sobietarrek oraindik zubi-buruak eusten zituzten Vistulan zehar. Stalinek ez zuen atzera egin nahi izan.
  Rommel-ek SESBri aire eraso bat egitea erabaki zuen. Bonbardaketa gutxienez okupazio garestia denez, baina erasoaldi horretan giza galerak askoz txikiagoak dira! Gainera, Estatu Batuak eta Britainia Handiak bere koloniekin eta domeinuekin gero eta laguntza aktiboagoa ematen hasi ziren arma, baliabide eta baita boluntarioekin ere.
  Jet-hegazkinen aire-erasoa eta tankeen armada handiek zulatzeko saiakera zuhurra.
  Baina Stalinek ez zuen pasiboki eseri eta porrotaren zain egon nahi! Ekainaren 22an, bere tropek erasoaldia abiatu zuten Eslovakiar norabidean. Horren harira, estatubatuarrek mila B-29 bonba-hegazkin saldu zizkioten Alemaniari.
  Alemanak nagusi ziren airean eta orain arte, tankeen eta kanoi autopropulsatutako nagusitasun kualitatiboa erabiliz, Armada Gorriaren erasoak uxatu ahal izan zituzten. Uztailaren amaieran, Alemaniako Hegoaldeko Armada Taldeak erasora jo zuen, beste poltsiko bat sortu nahian. Sobietar tropek Alemaniako erasoaldia geldiarazi ahal izan zuten. Hogeita hamar bat kilometro aurreratu zituzten naziek eta, galera handiak saihestuz, gelditu egin ziren. Abuztuan, Ekialdeko Prusian ere aurrera egin zuen Armada Gorriak.
  Udan, lehen lerroa ez da asko aldatu.
  Estatu Batuek, berriz, bi bonba atomiko jaurti zituzten Japoniaren aurka. Hirohitok bere errendizioa iragarri zuen abuztuaren 16an. Amerikak eskuak askatu eta Hirugarren Reich-ari teknologia, lehengai eta ekipamenduen hornidura areagotu zuen.
  Alemaniako hegazkinaren presioa areagotu egin zen. Naziek SESB bonbardatzea espero zuten. Udazkena bi aldeetako kolpe eta eraso saiakeren trukean pasatu zen. Alferrikako galerak saihesten saiatu ziren bi aldeak.
  Baina, oro har, Luftwafferen nagusitasuna airean nabaria zen. 1945ean, Hirugarren Reich-ak eta sateliteek hirurogei mila hegazkin baino gehiago ekoitzi zituzten, gehienbat hegazkinak, eta beste hogeita hamar mila jaso zituzten aliatuen eskutik. SESBk berrogeita bost mila auto baino ez zituen ekoitzi. Gainera, etsaia baino txikiagoa abiaduran, armen eta armaduran.
  1946a ere Armada Gorriaren erasoaldi handi batekin hasi zen. Baina alemaniarrek beren E-50 tanke piramidal onena gudura bota zuten eta sobietar unitateak garaitu ahal izan zituzten, Poloniara eta Esloveniara itzularaziz. Baina tropa sobietarren elurte handiak eta heroismo masiboek horda faxistak geldiarazi zituzten Neman eta Grodnotik harago! Banderaren laguntzarekin, Fritz Lvov sartu zen. Hala ere, eskala handiko ofentsiba batek, edo hobeto esanda, bere porrotak, SESBek Europa ekialdean galtzea ekarri zuen, eta orain gerra berriro ere Errusiar Inperio Boltxebikearen lurraldera mugitu da!
  Maiatzean, Rommel-en tropak arrakastaren gainean eraikitzen saiatu ziren, baina hainbat hilabete borrokaren ondoren, lerrora bakarrik iritsi ziren, Baranovichi, Vilna, gero Rigara hurbildu zen. Naziek arrakasta apur bat gehiago izan zuten Hegoaldean - Vinnitsa eta Zhytomyr hartu zituzten - Kievera hurbilduz! Eta Odessa sobietar tropetatik moztu zuten.
  Hala ere, alemaniarrek ere galera handiak izan zituzten: hamalau urtetik aurrera nerabeak eta hirurogeita bost urtetik aurrerako aitonak armadan sartu zituzten. Emakumeen dibisio batzuk ere sortu ziren, baita frankotiratzaile eta abiazio erregimentu bereiziak ere, non sexu ahulenek borrokatzen zuten!
  Udazkenean, alemaniarrek euren burua defendatu zuten, eta sobietar armadak sentitu zituen. Neguan ere guduak pil-pilean zeuden. Ezin izan zen alemaniarrak hautsi, aireko nagusitasun izugarria mantendu baitzuten. Setiatutako Riga eta Odessa hiri sobietarrak erori egin ziren, baina Fritzek ezin izan zuen erasoaldia gehiago garatu.
  1947an, T-54 tanke sobietarra serieko produkzioan sartzen hasi zen, Alemaniako E-50 piramidal nagusiarekin lehiatu behar zena. Egia da, sobietar autoa Alemaniako armadura eta armen baino txikiagoa zen oraindik, baina merkeagoa eta arinagoa zen. Ekoizpen masiboa uztailean hasi zen.
  Abiazion, gauzak okerragoak ziren, baina 1947ko abenduaren 30ean, azkenean, MIG-15 serieko lehen hegazkin-hegazkin sobietarraren hegaldia gertatu zen.
  Horrek esan nahi du aireko monopolio faxista amaituko dela.
  Masa ekoizpena 1948ko maiatzean hasi zen. Makina bera apur bat baino txikiagoa zen abiaduran eta armamentuan ME-362-ren aldean. Egia da, alemaniarrek oraindik ere hasiera ona zuten batekoen ekoizpen eta borroka-esperientzian. Baina argi geratu zen airean SESB parekidetasuna iristear zegoela.
  1948ko udazkenean negoziazio berriak hasi ziren.
  Alemania hustu egin zen, baina SESB ere lehortu zen. Horrez gain, alemaniar fisikariek sobietarrei aurrea hartu ahal izan zioten, eta Hirugarren Reichak jada arrakastaz probatu zuen bonba nuklearra.
  Rommelek aukera moderatua eskaini zuen: alemaniarrek dagoeneko irabazi duten guztia lortzen dute. Rigatik Odessa.
  Stalinek, erantzunez, zero aukera onartu zuen. Ez gu zuri, ez zu guri!
  Negoziazioak berriro ere erabateko impasse batera iritsi ziren.
  Koba, industria, diseinatzaile eta militar aditu gutxi-asko esanguratsuekin elkartu zen.
  Diskurtso bat jendaurrean irakurri ondoren: faxismoaren aurkako gerra amaiera latzetaraino egingo zuela iragarri zuen!
  1948ko azaroaren 7a. Aldaketa eta erabaki handiko eguna bihurtu zen!
  Epilogoa
  1954ko abenduaren 21a... New York... Ameriketako Estatu Batuetako etxe orratz altuena bandera gorriekin zintzilik dago.
  Stalin, zeinaren irudia pantaila erraldoietan eta Amerikako herri errepublikako kartel guztietan agertzen den, irribarrez astintzen ari da Lenin etorbidetik pasatzen diren tropa sobietarrei!
  Mundu osoa hirurogeita hamabost urteko Stalin kamarada ospatzen ari da - Lur planetako lehen enperadorea!
  
  LUCIFEREN BIHARKETA
  Berarentzat erraza ez bazen ere, baina oraindik nahiko gaztea eta arima gogortzeko astirik ez zuenez, Palpatine gerlariak langa gainditzea lortu zuen.
  Karolina bere eskuekin eta argi-sabarekin hil behar zen. Baina arrastoak ezkutatzeko, karga nuklear txiki bat jarri zuten jauregian bertan.
  Darth Sidious-ek argi-saba menperatzen zuen jada, eta erreginaren bidean bere guardia pertsonalak moztu zituen. Orduan, belauniko jarri eta oinetako garestiak kentzeko agindu zion, ohi bezala hil zedin, aldamioan oinutsik.
  Carolina agertu zen. Palpatinek bere benetako aurpegia agerian utzi zion eta pertsona abuztua malkotan lehertu zen bortizki. Horren ostean, bere bizitzan lehen aldiz, Dartek indar-tximista erabili zuen... Eta erregina ikaztuta baretu zenean, Sith Lord gupidagabeak arma nuklearra jarri zuen detonagailuan eta jauregitik alde egin zuen.
  Urpeko munduko biztanleei sabotajea leporatu zieten, eta horregatik planetako bi munduen artean gerra gogorra sortu zen. Beren nagusitasun teknologikoa izan arren, urpeko lasterketak bizirik irautea lortu zuen. Horrez gain, Errepublikako Senatuko ordezkariek esku hartu zuten, eta ezin izan zuten genozidioa onartu.
  Palpatine-k bakegile baten erramuak irabazi ditu eta orain maila galaktikora iritsi da, orain arte Nabooko senatariaren laguntzaile xume baten paperean bakarrik, baina oso azkar bere buruarentzat ospea lortu du.
  Bere irakasleak Plagastek aprendizaren altxatzea onartu zuen, baina bera gero eta gehiago murgildu zen magokloriarren azterketa zientifikoan. Berak hilezkortasuna lortu eta hildakoak berpizten ikasi nahi zuen. Horrez gain, Plagastek, kanpoko errukigabekeriaz, bere senide batzuenganako maitasuna besterik ez zuen sentitu eta haien bizkor pizkundea amesten zuen.
  Palpatineren alaba hazi eta erregina bihurtu zen. Eta laster izan zituen bere ondorengoak. Senarra ez zen formalki errege bihurtu, baina erabat legezko ezkontidea zen, eta Jedi ofizial ohia, maila gorenekoa ez zen arren. Ofizialki, printze eta erregekide junior titulua jaso zuen - erreginaren gidaritzapean.
  Baina Palpatine ez zitzaion bere suhia ez-ofiziala gustatzen: jatorregia, noblea, itxuraz oso polita eta bere urteak baino askoz gazteagoa dirudi.
  Bai, eta agintari beltzaren alaba oso jatorra eta jatorra hazi zen. Bere aitaren izaera nahiko antzekoa izan zen, ziurrenik unibertsoko pertsonarik txarrena izatearekin amesten zuena.
  Nolanahi ere, Plagastek ez zuen gehiago konbentzitu behar izan bere ikastuna. Palpatinek bere kabuz hartu zuen erabakia: alaba eta senarra suntsitzea.
  Baina, noski, zeure burua ez argitzeko moduan. Eta hori ez da erraza, beraz, ezinegon eta sabotaje guztien ondoren jauregiaren babesa nabarmen indartu zen.
  Palpatinek izarontzian istripu bat antolatzea erabaki zuen. Bere eraginez baliatuz, errege-familiaren ihes egitea lortu zuen Corusanera, metropoli planetara eta errepublikaren hiriburura. Ustez, opor handi baterako gonbidapena - formazio handi baten milurtekoa.
  Ondo ikasi zituen Plagast maisuaren lezioak;
  Irakasleak ikasleari hitz eman zion bere prestakuntza serioa izango zen arren, Biko arautik aske geratuko zirela. Darth Banek agindutako zirkulu zoroa hautsiz, ez zioten elkarri ezer ezkutatuko, ez lukete jeloskortasunik eta mesfidantzarik jasango euren harremanean, eta horrela alde iluna elkarrekin zerbitzatuko lukete. Sidious-ek hamarkada luzez ikasi zuen Muun-en menpe, eta horietan Plagastek bere ikastunari berak zekien guztia irakatsi zion, Plagasten botere berri guztia galdu ez zedin. Plaguest-en ikasgaiek bere beldurrei aurre egitera behartu zuten Palpatine, poz guztiak lapurtu zizkion eta maite zuen guztia lapurtu zioten. Jaun Ilunak Sidious-i irakatsi zion inbidia eta gorrotoa bezalako emozioak, alde iluna menderatzeko beharrezkoak izan arren, moralaren ohiko nozioak helburu handiago baterako alde batera uzteko bitartekoak baino ez zirela. Plagastek bere ikasleari ere hitzaldia eman zion boterea hartzeko baliabideei buruz, galaxia kontrolatzeko azken helburuarekin.
  Baina ikasteko modurik eraginkorrena oztopo birtualak eta dimentsio anitzeko zinema gainditzea zen.
  Palpatini mailaz aurrera egiten laguntzean, maisuak Thaler Sidious-i bere Sith holokronerako sarbidea eman zion, baita beste askori ere. Palpatine argi-sabetako borrokan trebatu zuen, Indarreko tximistaren erabileran, hainbat arma eta alde iluneko teknikei buruzko mota guztietako ezagutzak xurgatzera behartu zuen, baina Ordenaren benetako xederako beharrezkoa den balioa soilik eman zien. Aldi berean, Plagastek, Damaskoko Handiaren itxurapean, beharrezko guztia egin zuen, inork ez zezan Palpatinerekin ahaiderik zegoela susmatu.
  Beraz, hemen gauza sinple bat gertatu zen: izar-ontziak asteroideen korrontea jo zuen. Gainera, jada izarontziaren bueltan, pilotu askok edari sendoak hartu zituztenean.
  Eta Palpatine ez zen susmatu ez ezik, kezka agertzeagatik eta bide arriskutsu batetik disuaditzeagatik agindu bat ere eman zioten . Baina badira halako aitzakiak moduak, pertsona batek zalantzarik gabe guztiz kontrakoa egingo duela. Eta probokazioa funtzionatu zuen, eta hor gailuak apur bat hondatuta zeuden.
  Bi oinordekoak eta ezkontidea hil ziren, Padme Amidala printzesa txikia bakarrik bizirik atera zen, Palpatineren biloba. Nabooren tronua heredatu zuen.
  Eta Darth Sidious-ek bere krimenen zerrendara gehitu zuen. Hala ere, ez zuen dena onartu Plagastek.
  "Indarra, ikastuna eta lidergorako talentua dituzu. Are garrantzitsuagoa dena, serieko hiltzaile baten odol-egarria duzu, erreserbapean eduki beharko genukeen arren, indarkeriak helburu esklusiboren bat betetzen ez badu behintzat. Ez gara harakinak, Sidious, bezala. iraganeko Sith batzuk. Gu gara etorkizuneko arkitektoak".
  "Zenbat?"
  "Hamarkada batean, eta ez egun bat lehenago".
  Baina bere buruari eusteko pazientzia ez zen agertu nahi. Batzuetan Wittek berak zergatik bihurtu zen bat-batean hain krudel galdetzen bazuen ere. Hainbeste eraso al du jaiotzetik? Gainera, lagunarteko zirkulu batean, Palpatinek pertsona jator baten inpresioa eman zuen.
  Darth Sidious-ek teoria berri bat ere aurkeztu zuen: benetako Sith batek hain trebeki ezkutatu behar ditu bere pentsamenduak, non irakasleak ere harrapaketa ulertzen ez duen! Bere burua Plagast Jakintsua deitzen badio ere!
  Palpatine politika galaktikoan sartzen hasi zen bitartean, bere tutoreak aurrerapen berri bat egin zuen bere ikerketan. Arraza bereko ordezkaritza batek Damaskori aurkeztutako Yinchorri kriminalaren borondatea Indarraren eraginez hautsi zen, narrastien barne erresistentzia naturala izan arren. Plagastek esperimentu asko egin zituen beste lagin batzuetan ere, bere gaitasunak probatuz. Cacheko hurrengo bileran, Plagastek Sith-ek jokatu behar zuten jarraibideak azaldu zizkion Sith-ek, Kerred Sante epe luzerako ezabatzeari buruz hitz egin zuen eta Sidious Vidar Kim senataria hiltzeko agindu zion, Palpatinek bere lekua har zezan. . Plagastek berak Kamino planeta bisitatu zuen, eta bertako klon-egileen arrazarekin negoziatu zuen Yinchorri esanekoen armada bat sortzeko. Geroago, Damasko eta bere menpekoek Serennorantz abiatu ziren, non Plaguestek bertan zeuden Jediekin pertsonalki hitz egin zuen. Beraz, Jedi Qui-Gon Jinn-ek korporazioekiko gaitzespena zuela jakin zuen, eta bere maisu ohia Dookuk Errepublikaren posizioa jasangaitztzat jo zuen. Plagastek trebetasunez landatu zituen Sifo-Dyas maisuaren bihotzean zalantzaren haziak, astiro-astiro Errepublikak armada bat behar zuela sinetsiz.
  Egia da, nor joango da gerrarik gabeko makina militar garesti bat sortzera? Eta Sith-ek indarkeria-metodoa kontrolatu nahi zuten, hain zuzen, beste modu bat haien irakaspenen aurkakoa delako.
  Dozena bat Merkataritza Federazioaren mundu baino gehiago Errepublikan onartzeko saio politikoan, Plaguest eta Sidious elkartu ziren berriro Damasko eta Palpatineren itxurapean. Aurrez ezarritako plan bati jarraituz, Senatuan oihuak eta kaosa sortu zituen hitzaldi ikusgarria eman zuen Palpatinek. Plagast pozik zegoen, Merkataritza Federazioko planetak Errepublikaren parte bihurtu zirelako eta etorkizunean Sith-ek beren eskuekin gerra galaktiko bat askatu ahal izan zutelako. Baina Plagastek bazekien Pax Tim senatari haserreak Damaskoren beste etsaiekin -Sante segurtasun egiturarekin- konspiratu zuela eta orain urrats aktiboagoak hartuko zituela Damasko kentzeko. Hori dela eta, Plagastek nahita ezarri zuen Palpatine Timekin saio politiko batean eta ikaslea beita gisa erabili zuen proba egiten zuen bitartean. Sidious-en ekintza arrakastatsuak izan arren, Tim-ek Sith-ek biak asmatzea lortu zuen Plagasten hiltzaile maladiarrei aginduz. Azken honek bahiketa geldiarazteko eta Tim aurkitzeko indar guztiak bildu zituenez, ez zekien bere aurka bigarren eraso bat aurreikusita zegoenik.
  Eta Darth Sidiousek sentitu zuen, baina jada pentsatzen ari zen tutore baten tutoretza kentzeko.
  Larsh Hill-ek Coruscant-eko Ordenaren ostatuan egindako sarrera ekitaldian, Darth Plagast ia hil zuten mertzenarioek. Palpatineren laguntzailea, Pestage, Maladiarrekin harremanetan jarri zen eta beharrezko informazioa jasota, berehala jakinarazi zion Palpatineri. Biak hilketaren lekura iritsi ziren eta Plagast zauritua eta arnasarik ez zuen bizirik aurkitu zuten soilik, Indarrarekin zauria bildu zuena; Damasko hiriburuetako gainerako muunak hil zituzten. Geroago, Palpatine-k Timenganako mendeku pertsonala hartu zuen Tim bera eta Gran Protectorateko beste kide asko hil zituen Coruscanteko Malastare enbaxadan. Poliziak ez ditu krimenaren egileak aurkitu, Kim senatariaren hilketaren harira heriotza horiek ikertzeko talde berezi bat osatu den arren. Ondorioz, Damascus Capitals ez zuen bere buruzagia galdu, baina Hego Damascus Galaxiako aferetatik erretiratu zen.
  Darth Sidious-ek nahiko maltzurki sortu zituen planak. Ez zuen bere biloba Padva hil, baizik eta lagun egin zen. Eta kanpoko errezeloarekin, senatari bihurtu zen.
  Jaun beltzaren eragina hazi egin zen, hirugarren Sith Darth Maul agertu zen. Metodo barbaroetan ere trebatua, eta borrokalari oso trebea. Hala ere, Maulen indarraren dohaina ez da hain handia oinordeko osoa izan zitekeen.
  Horrez gain, bai Plagast bai Thaler oraindik ere pertsonak dira, eta ez arrazista zantzurik gabe. Benetan ez zuten nahi etorkizuneko Sith Inperioko tronua gizatiar ez den arraza batek oinordetzan zedin.
  Hori dela eta, agian Darth Maulen heriotza aurrez zehaztuta zegoen. Horrez gain, Palpatine ia hil zen bere ikaslearekin duelu batean, eta indarraren nagusitasunak bakarrik salbatu zuen etorkizuneko enperadorea heriotzatik.
  Darth Sidious gogaituta sentitu zen unibertsoko norbait bere argi-sabla erabiltzen hobea zelako. Eta horrek ere arrastoa utzi zuen. Zorionez, giza bikote batentzat, Maulek, bere mugak zirela eta, ezin izan zituen gainditu indarraren alde iluna ezagutzeko!
  Damaskok eta Palpatinek dena egin zuten Naboo krisiak biei mesede egiteko. Darth Maulek Jediak suntsitzeko Nabooren aurkako operazioa abiarazi zuenerako, Damaskok urrats aktiboak eman zituen krisi berri bat antolatzeko. Batasun Korporatiboko, Merkataritzako Gremioko, Techno Batasuneko eta beste korporazio batzuen buruekin harremanetan jarrita, Damaskok Errepublikak beren munduekiko egiten zituen ekintza zitalez konbentzitu zituen. Palpatinek, Errepublika Galaktikoko Kantziler Goren gisa hautatzea lortu zuenez, Plan Nagusia bakarrik osatzeko garaia zela erabaki zuen. Plagastengandik zer behar zuen ikasi eta bere tutorearen konexioak nahi zuen posizioa ziurtatzeko erabili ondoren, Palpatinek Muun zahartua oztopo bat baino ez zela ikusi zuen. Plagastek, berriz, bere ikastunarekiko konfiantza osoa zuela zirudien.
  Gainera, Darth Maul hil zen eta biren araua automatikoki berrezarri zen.
  Oraindik lan eta denbora asko zegoen aurretik, eta Darth Sidusek ez zuen ikasle berri bat prestatzeko aukerarik izan.
  Beraz, zergatik ez dute haien tandema existitzen urte batzuk gehiago - Jedi ordena azkenean suntsitu arte?
  Baina garrantzitsuena ez zen hori izan. Plagastek sekretu izugarri bat agerian utzi zuen azkenean: "Bera da Palpatineren benetako aita biologikoa - Witt Thaler".
  Bai, bere amak, emakume baserritar oso ederrak, Damasko merkatari jaun aberatsari buruari buelta eman zion. Eta ezin izan zuen pasioari eutsi.
  Oro har, Sith-en hasi ondoren, ondorengoak ugaltzeko gaitasuna nabarmen jaisten da. Eta orduan zorte hori - seme bat duzu! Eta hain gai, eta indarrez ez ezik, talentu politiko nabarmena izateaz gain.
  Hau izan zen gaztea salbatu zuen arrazoi nagusia. Askoz atseginagoa da norberaren odolaren lana transmititzea. Nahiz eta, goi-mailako Sith ia antzu bihurtu zenez, familia-loturak ez ziren inoiz nagusitzat hartu.
  Plagastek sakon sentitzen zuen... Agian benetan erabaki zuen bere semeak ez zuela ukituko.
  Baina hori da, hain zuzen, Darth Sidious-ek jardutera bultzatu zuena. Norberaren aitaren hilketa bezalako krimen bat egitea edozein Sith Maisuren ametsa da.
  Hauteskundeen aurreko gauean, Damaskok bere lehen agerraldi publikoa egin zuen urteetan, Palpatine senatariarekin esklusiboki: elkarrekin Mon Calamari-ren ekoizpen berri baten estreinaldian parte hartu zuten Galactic Opera House-n. Aurkezpenaren ondoren, bi Sith Jaunak Kaldani Spire eraikineko Damaskoko penthousera erretiratu ziren Palpatineren hurrengo arrakasta ospatzeko. Palpatine irakaslearen inguruan ibili zen ardoarekin, Senatuko hurrengo hitzaldirako entseatzen.
  Plagastek, irabiatuta, Magochlorians-ekin egindako esperimentua arrakasta baino gehiago izan zuela esan zion Palpatineri. Anakin mutilak lasterketa irabazi zuen, eta, batez ere, borroka-roboten armada oso bat desgaitzea lortu zuen. Horrek esan nahi du mutilak unibertsoan bizi diren guztiak baino indar handiagoa duela. Mutilarekin parekatzeaz gain, magokloroekin eta Togruta lasterketako ordezkari batekin intseminatzea lortu zuen. Gizaki ez den arraza humanoide honen ordezkariak magohloriarren aldetik pertsonak baino pobreagoak direla kontuan hartuta, baina, aldi berean, haien artean Jedien ehunekoa, gizakiena baino askoz aldiz txikiagoa dena, oso altua da, gero...
  Etorkizunean Ahsoka Tano neska berriak ordura arte ezezagunak diren trebetasun gailur apartak lortu ahal izango ditu. Togrutaren boterea hautemateko modu alternatiboen konbinazioak eta Magochlorians ugaritasunak gizakiak egindako naturaren benetako miraria sor dezake.
  Zer da hurrengoa? Esperimentuak jarraituko ditu eta jende arraza berri bat sortuko du, jainkoen indarraren parekoa. Eta magohloriarrak baino maila are goragoko izakiak sintetizatzeko gai izango da -teokloroak, eta horri esker Sith-ek unibertsoaren lege fisikoak alda ditzakete, eta agian unibertso berriak sortzeko!
  Bazegoen jaun beltzak beldurtu eta harritu beharreko zerbait.
  Apurka-apurka mozkortuta, Plagast amets batean erori zen urte askotan, eta une batzuen buruan, Sidious-ek, zalantzan egon ondoren (agian hobe da burua ezpataz moztea?), Indar korronte bat jaitsi zuen. tximista irakasleari.
  - Aitak dena erantzungo du! Ni uzteagatik, torturatutako errege-upategietan infernuko urte bat bizitzen uzteagatik! Zergatik egin ninduen nire benetako maitasun bakarra hiltzera Carolina!
  Sith beltzak orro egin zuen, tximistak botaz bere gurasoari. Benetan gorrotatzen zuen.
  Plagasten minaz gozatuz, Darth Sidious-ek poliki poliki hil arte torturatu zuen, eta Indarraren laguntzaz akituta zegoela, ezin izan zuen ezer egin eta hil egin zen.
  Azken segundoetan, jaun beltzak esan zuen:
  "Joko hau galdu zenuen Galaxia gobernatzen irakastea erabaki zenuen egunean. Zure aita duzu alboan -edo, zehatzago, orpo azpian. Nire irakaslea zinen, aita - bai, horretarako betirako esango dizut. , betirako eskertuta egon dadila, baina zu ez zara inoiz nire nagusi izango".
  - Palpatinek agur esan zion Darth Plagast tximistaren indarren sutan hiltzen eta erretzen zirenei.
  Eta horrela Sith asmatzaileak bere bizitza nahasia amaitu zuen. Eta harekin batera historia unibertsalaren orria pasa zen.
  Baina bi sorkuntza berri eta bikain zeuden: Ahsoka eta Anakin, baita galaxiaren gaineko boterea lortu eta Jediak garaitu zituen ikasle bat ere.
  Luke Skywalker Palpatinen birbiloba eta Darth Vaderren semea zen.
  Hori dela eta, Sith-en jaun beltzak ezin zuen agindua eman, hartu eta suntsitu bere ondorengo zuzena, indarraz dohaina. Gainera, edozeinek esan dezakeena - Luke ehuneko ehun gizakia da, eta bere seme-alabak erdi Togruta dira. Baina Palpatine enperadoreak gizakiak ez direnen eskubideak murrizten zituzten legeak sartu zituen jada, eta, oro har, estatu berrian lege arrazistak ezarri nahi izan zituen.
  Izan ere, behin jendea galaxiako arrazarik ugariena denean, eta enperadorea bera gizona da, baita bere segizioa ere, orduan arrazakeria gogorra eta beste arraza batzuen umiliazioa nahiko Sith-en izpirituan dago. Zapaltzea eta menderatzea maitatzea.
  Tarkin Mariskal Handiak teoria eta ideologia oso bat garatu du arrazakeria justifikatzeko...
  Baina tronua heredatu zuten, jendearen erdia bakarrik. Nahiz eta Ahsokak hazkuntza itsusiak kendu, eta bere kameleoi-azala ederra dirudi.
  Enperadoreak bereziki bidali zituen bere seme-alabak Shilo planetako bizitza suntsitzera, non Togrutak bizi ziren. Eta jaun beltzaren ondorengoek pozarekin bete zuten hori.
  Sortzetik zerbitzatzen zuten eta indarraren alde iluna baino ez zuten ezagutzen. Palpatinek, gaztaroan, behin baino gehiagotan egin zituen egintza onak. Eta tortura sotoan sartuko balitz, Plagastekin topo egin izan ez balu, ez zen inoiz galaxiako hiltzailerik handiena bihurtuko.
  Bai, bere seme-alabek ez zuten egintza onik egiten, zorionez egin zuten gaiztakeriarik. Baina arrazoiren batengatik, hori da, hain zuzen, enperadorearentzat desatsegina dena. Tolya eta harengan ontasuna ez zen azkenera arte hil. Toli Palpatine-k uste zuen ezinezkoa zela benetako Sith bihurtzea zure buruarekin borrokatu gabe, zeure buruaren alde argia garaitzen duzunean.
  Bere seme-alabek gaizkiaren zerbitzua eman bezala hartu zuten, unibertsoko gauzarik naturalena bezala, larritasun mentala eta damurik bizi gabe.
  Baina Palpatine bere buruarekin borrokatu zen, eta Jainko Ahalguztidunek bakarrik dakite zer kostatu zitzaion Carolina hiltzea.
  Gainera, enperadorea ez zen bere ama hiltzera ausartu. Plagastek, antza, maitasun sentimendua zuen berarekiko ere, ez zuen inoiz halako galderarik planteatu.
  Eta Palpatineren amak bizirik jarraitzen du eta, ehun urte baino gehiago igaro dituen arren, ez du batere atso sakon baten itxurarik. Aitzitik, bere semea baino gazteagoa dirudi, ilehoria indartsua -hogeita hamar urte baino ez ditu itxuraz-. Lan gogorrak askatu ondoren, urruneko probintzia batean kokatu zen eta han sorginkeriari ekin zion.
  Bai, arrunta, emakume baserritarra, baina baita ezohiko emakumea ere, bere genetikan aldatuta zegoena. Bestela, nekez lortuko zuen jaun beltzarengandik haurdun geratu.
  Oinutsik, soil-zapiz bakarrik, neska gazte baten moduko gerri mehearekin, lan handia egiten zuen landan, eta gauez sorginkeria egiten zuen. Baina Witt berarekin bizi zenean, amak ikasketak ezkutatu zituen, eta ez zion semeari ezer eskaini.
  Egia da, pare bat aldiz utzi zuen: ziurrenik bere maiteak ez ezik, haien seme-alabak eta bilobak ere lurperatzera zuzenduta egongo zela.
  Palpatine-k bere ama bisitatu zuen duela urtebete bakarrik, Naboo matxinoen eraso batetik estaltzea beharrezkoa zenean. Horiek ere sekretuen bila zebiltzan, enperadore beltzaren jaioterrian. Agian bere ahuleziak ezagutu nahi zituzten, edo senideak aurkitu?
  Enperadoreak anaia erdi bat zuen. Hemen Palpatinek indar ilunei sakrifikatu zien Nabooko krisia baino pixka bat lehenago - nola esan zorteak irribarre egin zuela.
  Ordurako, anaiak bilobak eskuratu zituen jada, eta, beraz, Darth Sidious-en taktikak justifikatuta zeuden. Are biktima gehiago, eta eraildako bertako odolaren panteoia betetzea.
  Orduan nahi zuen aldi berean, eta ama amaitzea. Baina Palpatinek atsoarekin ezagutzea espero zuen: baina bere ama ez zen batere aldatu banandutako urte luzeetan. Neska figura gihartsua, eguzki-erreduragatik oso iluna eta azal leuna, aurpegi ederra kokots gizona duena. Urrutitik, oro har, neska batekin nahas daiteke, baina hurbiletik, bere aurpegiko ezaugarriak ikusten dira: nahiko heldua, osatua, eta hogeita hamar urte ditu gutxienez. Eta esmeralda-zafiro begietara begiratzen baduzu, are gehiago irudituko zaizu.
  Witt Thaler, bere ama dirudien bezain sinplea ez zenik espero ez zuena, harrituta geratu zen eta uko egin zion hiltzeari, edo, berak deitzen zuen bezala, indar ilunei sakrifikatzeari.
  Orduan ez zuen bere baitan aurkitu ama-sorginarekin hitz pare bat gutxienez esateko ausardia eta, harremanak saihestuz, alde egiten hasi zen. Amak bere semea ezagutuko zuen agian, baina hotza eta axolagabea zela ere egiten zuen.
  Eta Naboora egindako azken bisitan, konboi inperiala segada batean sartu zen unean agertu zen. Palpatine ia lurperatu zuten jauregian, baina oinutsik emakume bat agertu zitzaion, ezkutuko irteera bat adieraziz eta beste matxinoen segada bat non zegoen erakutsiz.
  Ondoren, esaldi batzuk trukatu zituzten berarekin.
  Lausotu gabeko amak eskua Palpatineren bekokian jarri eta mingots esan zuen:
  Zein larri zauritu zinen, seme. Ez dago zure baitan ezaugarri ezagutagarri bakar bat ere!
  Darth Sidious-ek haserre erantzun zion amari:
  - Agure sakon baten itxura baino ez dut! Izan ere, nire gorputza aspalditik bizi da ez giza legeen arabera. Eta oraindik ezpatekin edozein Jedi garaitzeko gai naiz. Eta nire haragiaren existentzia fisikoaren terminoak mende bat baino gehiago iraungo du!
  Ama gazteak keinua egin zion bere seme zimurtuari.
  "Erabaki al duzu zure existentzia fisikoa luzatzea banpiro bihurtuz?" Jakina, banpiroek abantailak dituzte gizakiekiko. Egunean hiru aldiz odola edan beharra izan ezik, eta eguzki-argia saihestu. Baina hau ez da bizitza!
  Palpatine enperadoreak amak mindu egin zuen eta jo ere egin nahi izan zuen, baina eutsi egin zion. Haserre esan zuen:
  "Gazte nintzenean baino indartsuagoa naiz, zilarrezko esterlinaz beste ezerekin hiltzea zailagoa naiz. Eta edozein eguzkitan traje erosoa jantzi dezakezu iragazkiak dituena, eta argi artifiziala ez da arriskutsua niretzat.
  Hemen Darth Sidiousen tonua leundu zen.
  - Hobe, esaidazu nola lortu zenuen, gizon xumea izanik, gaztetasuna mantentzea?
  Lada Thalerrek irribarre gozo eta zuriz erantzun zion:
  - Bizitza osoan oinutsik ibili nintzen Naboo gainean, bizitza guztian lan egin nuen, janari osasuntsua jan, zukua eta esnea bakarrik edan nuen. Beti kanpoan - hiritik urrun. Behin bakarrik bisitatu nuen hiriburua, eta gero kateetan, epaia entzutera ekarri nindutenean. Eta han berriro herrira aitzurrarekin!
  Ahalik eta bizimodu osasuntsuena daramat eta zergatik zahartu behar dut?
  Palpatine ez zen oraingoan haserretu ere egin, barregarri samarra sentitu zen eta, nahiko logikoki, argibideak eskatu zituen:
  - Milioika emakume baserritarrek zu bezalako bizimodu bera daramate, baina horrek ez du eragozten emakume zahar itsusi bihurtzea, zu ez bezala. Zein da sekretua - kontatu!
  Amak erantzun zuen bere tonuan adeitasunez:
  - Galderarik garrantzitsuena zera da, zergatik zahartzen da pertsona bat? Naturan zikloa betikoa da, eta giza gorputzak halako ziklo baten antza du. Objektiboki hitz eginez, giza gorputzean bertan ez dago zahartu behar duen ezer. Gazte itxurako emakumeak pausatu egin zuen eta jainkosa baten konfiantzaz jarraitu zuen. - Pentsatzea eta sinestea da kontua. Sinetsi zahartzaroa ez dela naturala, eta betiko gaztetasuna, aitzitik, eredu bat dela eta ez zarela zahartuko!
  Palpatine ez zegoen guztiz ados honekin:
  - Pertsonak zahartzeaz gain, metala, objektuak, espazio-ontziak, borroka-robotak ere badira. Zergatik uste duzu pertsona hori saihesteko gai dela borondatearen eta fedearen ahaleginaren bidez?
  Emakume gazteak ziur erantzun zion:
  - Giza gorputza, metala ez bezala, sistema berriztagarria da. Zelulak zatitu eta berritu daitezke milaka milioi milioi urtez. Edozein zientzialarik esango du gorputzeko zurtoinak milioika milioi bizitza iraungo duela. Ezinbesteko gauza txiki bat nola egiten den ikasi behar duzu: nerbio-zelulak ere birsortzen eta berritzen. Orduan hilezkortasuna errealitate bihurtuko da!
  Palpatinek pozarren galdetu zuen:
  - Eta nola egiten duzu ama?
  Emakumeak barre egin zuen eta xuxurla batean erantzun zuen:
  Zergatik jakin beharko luke banpiro batek? Eta horrela haragi honetan bospasei mende luzatuko zarete. Eta aldaketa zoragarri bat hazten ari zara ... Oraindik betiko gaztetasunaren sekretua menderatu behar duzu. Batez ere zure berekoikeria kontuan hartuta?
  Darth Sidious-ek txistu egin zuen itotako suge baten antzera eta bere xafla gorria atera zuen.
  - Indar ilunei sakrifikatu ahal zaitut!
  Amak herrialdeko itzalik gabe begiratu zion bere seme-enperadoreari. Are irribarre zabalago batekin erantzun zion.
  - Sakrifizio honek ez dizu zure borrokan lagunduko! Tirano odoltsua izan arren, nire otoitzak salbatzen zaitu heriotzatik. Urtebete barru amildegiaren ertzean zehar ibiliko zara. Eta zure amak bakarrik salba dezake zure arima infernutik!
  Palpatinek makurtu egin zuen eta eskua arbuiatu zuen.
  "Ongi, esan duzun bezala, banpiroari bost edo sei mende falta zaizkio oraindik. Eta, agian, bizitza luzatzeko modu eraginkorragoa aurkituko dut. Gainera, dagoeneko esperimentuak egiten ari dira espiritua klonean sartzeko!
  Amak agur musu eman zion Palpatineri eta zorte ona opa zion. Usain fresko eta atsegina zuen. Eta Darth Sidious-ek irrika egin zuen: edertasun bat dago onetan.
  Gaiztoa gaiztoa da, eta inguruan iluntasuna eta txakal zitalak daudenean bizitzea oso nekagarria da. Batzuetan beldurrak sartzen dira... Mingarria eta ikaragarria.
  Gainera, Palpatine enperadoreak Sith-ek ordezkatu nahi zuen, gaiztakeria hutsa ez direnak, eta ondorengoak espazio-potentzia baten bizitzan zerbait sor zezakeela gutxienez.
  Luke Skywalker ehuneko ehun gizakia da eta hau da bere plus esanguratsua.
  Horrez gain, Anakin eta Palpatineren odola isurtzen zitzaion oraindik. Eta mutil hau alde ilunera ekartzeak ahalegin handiak behar zituen.
  
  
  DEABRUAREN JAIOTZA
  Nola bihurtu zen Palpatine - gazte apala, ikasle bikaina eta jokabide eredugarria bereizten duena, unibertsalaren eta gaiztoaren gorpuzte eta indarraren alde ilunera aldatu zen?
  Naboo planetako bizitza nahiko ona zen: klima epela, lur eskuzabala, ia matxinadarik eta aldaketa-eskakizunik gabe. Gobernu forma monarkia konstituzionala da... Baina erregearen boterea handia da, bere dekretuak legeen berdinak dira, eta Padla Amidala bakarrik aldatu zen monarkaren erregealdiaren epea zein bere botereak mugatzeko.
  Palpatine, bere gaztaroan, oso gazte ederra, liraina eta, noski, fisikoki garatua, Aviaball-eko planetarteko lehiaketak irabazi zituen. Orduantxe sentitu zuen Palpatine, azken momentuan Naboo taldean sartuta zegoena, indarrarekiko sentikortasuna. Aldez aurretik ikusi zituen pultsarren hegaldiak eta asteroideen bueltak joko birtual konplexuenean. Eta kolpe hilgarri eta erabakigarria emateko garaia zenean senti zezakeela konturatu zen. Eta orduan bere izena zertxobait ezberdina zen: Witt Thaler. Ama arrunta, eta aita ezezaguna. Egia da, bere berezko gaitasunei eta lan gogorrari esker, Wittek unibertsitate ospetsu bateko doako fakultatean sartzea lortu zuen. Horretarako, beharrezkoa zen puntuazio oso altua biltzea.
  Bere aitaren kontura, bere ama oso eder eta kurbatua, jaun noblea zela esan zuen, beharbada Jedi ederren artean ere.
  Baina ezin izan zion izenik eman. Wittek, ordea, hainbat hipotesi egin zituen bere buruan - agian bere aita, oro har, inguruko galaxia bateko enperadorea da?
  Txikitatik ere, Thalerrek -etorkizuneko Palpatine-k testu-liburu itxi bat irakurtzeko gaitasuna sentitu zuen -paperean edo liburu elektronikoan-, hala ere. Bere lagunak txunditu zituen kirolen emaitza iragartzeko gaitasunarekin, edo asmakizun batean asmakizunak irabazi zituen - ukabila batean ezkutatuta dagoena bezala.
  Baina joko horretan konturatu zen dohain arraroa zuela. Sentsaziozko garaipenak Nabooren heroi bihurtu zuen Witt Thaler, eta... Tira, maitagarrien ipuin batean bezala, neskarik ederrena, Caroline Amidala printzesa, buru-belarri maitemintzea ekarri zuen.
  Eta Witt-ek berak, bere odol gazte eta beroarekin, sinpatia eta elkarrekikotasun gorakada bat sentitu zuen. Elkar maitemindu ziren zoramenera, eta tronuaren oinordeko ofiziala, Carolina Amidala Naberri, mutil arrunt batengandik haurdun geratu zen.
  Erregea haserre zegoen. Naboo planetako ohitura eta legearen arabera, abortua erabat debekatuta dago, baina printzesa oinordekoari eta bere ondorengoei tronurako eskubidea kendu zieten. Witt Thaler, tortura gogorren ostean, erarik mingarrienean exekutatu behar zuten. Eta Carolina, ume bat jaio ondoren, esklabo gisa bidali zuten landaketetara. Printzesa bat dago: oinutsik, tunika zartatuta bakarrik jantzita, gogor lan egin behar izan zuen preso dauden beste neska batzuekin batera. Gaua barrakoi batean pasatzeko, ohol biluzietan, eta janari sinple eta lodia jateko. Etorkizuneko erregina azote batekin jipoitzen zuten begiraleek, are apur bat motelago lan egiten bazuen.
  Zigor mota bat esklaboak eskegitokian zintzilikatzea da, eta zuziaren sugarrekin orpo hutsei kilikatzea.
  Witt bera torturatu zuten ziegan. Anker, sotil, baina oso profesionalki torturatu ninduten, konortea galtzea edo goiztiarra hiltzea eragotziz.
  Witt Thalerrek infernuko mila zirkulu zeharkatu zituen. Urte betez torturatu zuten hil aurretik. Eta orduan bizirik jan behar omen zuen, Nabooko milioika bizilagunen aurrean arratoi batek.
  Baina exekuzioan, bat-batean munstroa lehertu zen... Eta kea garbitu zenean Witt Thaler arrastorik gabe desagertu zen. Askok goitik seinaletzat hartu zuten eta belauniko erori ziren. Eta erregea kolokan jarri zen, aurpegia urdindu egin zitzaion - kolpe bat izan zuen.
  Eta tortura hilabete askotan elbarrituta, Witt haitzulo heze batean esnatu zen, landare distiratsuz estalita. Oso mingarria izan zen berarentzat, baina, aldi berean, indar amorratuaren sentsazioa itzuli zen. Arrazoiren batengatik, tortura sotoan egindako torturen garaian, Wittek ezin zituen bere gaitasunak erabili eta borreroak erre.
  Nahiz eta bere baitatik ateratzen den sua, pultsarren erupzioa eta plasma-arma izugarri baten isurtzen den irudikatzen zuen (errepublika zaharrean debekatua - bere botere suntsitzaile izugarri handia delako!). Baina gero indar sentsazioa itzuli zen.
  Eta borreroek eragindako zauri sakonak poliki-poliki sendatu ziren.
  Witt-en ondoan nutriente-nahaste-ontzi bat zegoen, eta noizean behin xurgatzen zuen, loan murgilduz.
  Hemen berak, adibidez, amets egiten zuen... Eldarniozkoa eta aldi berean heroikoa;
  Gorpu bat irenstea prozesu bizkor bat zen, lehoi mutantea presaka, haragia freskoa eta epela zen bitartean. Azkenean amaitu zuenean, hezurdura geratu zen. Batez jantzitako hainbat gerlari beltzek, makila magikoz armaturik, urrundu zuten, eta hezurdura jaso zuten gero.
  - Heriotza ausart batean hil zen gladiadore ausarta bertako ohituraren arabera ehortziko dute ohore guztiekin. - Iruzkintzaileak tonu gogotsu iragarri zuen.
  - Harrigarria! Ez da hain amaiera txarra! - Esan zuen etorkizuneko espazio-enperadoreak. Witt oraindik gazte bat da ametsetan, bere iragan hurbilean dagoela iruditzen zaio.
  Eta iruzkintzaile ezezagunak itotzen jarraitu zuen pozez amorruz:
  - Eta orain lehiaketaren jarraipena iragartzen dugu. Momentuz, publikoko edonork borroka egin dezake lehoi hiltzailearekin.
  Witt Thaler berehala altxatu zen eta garrasika oihukatu zuen:
  - Nahi dut!
  - Ulergarria da pertsona baten alde apustu egin ez duzun errua barkatu nahi duzula. - zirikatu zion Caroline Amidala printzesak.
  Gazteak amorruz oihukatu zuen:
  - Eta hala bada! Pertsona bat hil zuen animaliak ez du bizitzeko merezi!
  - Baina lehiakideak dituzu, begira hemen. - Caroline printzesak piztia berpiztua seinalatu zuen, elefante baten mukia duen krokodilo zutik baten antza zuena. Mutil honek ere borrokatu nahi du!
  Iruzkintzaileak iragarri zuen:
  - Beraz, bi lagunek aldi berean borrokan sartzeko gogoa adierazi zuten, gero lehenik elkar borrokatu behar dute.
  Publikoak pozik hartu zuen erabaki hau, ikuskizun gehiago eta odol gehiago!
  Warrior Witt-ek armadura ezkatatsuz estalitako enborra zuen munstroari begiratu zion, lehenengo segundoetan urdaila desatsegina zurrupatu zuen. Orduan gazteak zirrara gainditu zuen, nahiz eta etsaia arriskutsua izan zalantzarik gabe.
  - Arma estandar bat emango dizute! - iragarri zuen iruzkintzaileak ahotsean hotzikara batekin.
  Gudariak ohituraren arabera makurtu ziren. Orduan, ezpata eta ezkutu bat eman zieten. Orduan beste ezusteko bat zain zegoen Witt, ezpata bat eman zioten, bere eskuinaldean, eta etsaiak bi jaso zituen aldi berean, bigarren arma enborrean hartuta.
  - Ez da justua! - protesta egin zuen gazteak. - Bi pala baten kontra.
  - Hau Gorpu-Suckera da, beti erabiltzen du sudurra guduetan. Halako ohitura! - Erantzun zuen iruzkintzaile ikusezin batek, bere ahotseko mespretxua ezkutatu gabe, armak neska eder, ia pisurik gabekoak, ninfen oso antzekoak entregatu zituzten. Haiei begira, Witt (etorkizuneko Palpatine) desio sutsu bat sentitu zuen, eta lotsa handia zuen bere tentsioa nabarituko zelako. Beraz, haserre hitz egin zuen.
  - Beraz, emadazu bigarren ezpata bat ezkutu baldarraren ordez. - Ez dut tontoa izan nahi.
  - Halako eskubidea duzu! - Esan zuen, apur bat podrev, iruzkintzailea.
  Ninfak bigarren ezpata eman zion gazteari eta patetismoz esan zion:
  - Borrokatu zaldun, ez ezazu ohorea lotsatu.
  Iruzkintzaileak berriro iragarri zuen:
  - Hiltzeko edo barkatzeko eskubidea arma garaile baten jabe den borrokalariari dagokio! Eta baita publikoari ere. Hau kontuan hartu behar dela uste dut.
  - Gizon eder ausartarekin amaituko dut zalantzarik gabe. - esan zuen Gorpuzkinak.
  - Mailurik egin gabe, ez duzu gaztelua zatituko! - Hitz egin, aforismo izpiritua Witt.
  Zutitu ziren, krokodilo-elefantea mutila baino askoz handiagoa zen, eta seinalearen zain hasi ziren.
  Luma bezain arina, ninfa hegan egin zion eta muxu eman zion gazteari masail arrosaren gainean.
  Witt gorritu egin zen eta urrats erdi bat eman zuen, une horretan borrokarako seinalea entzun zen. Gorpu-jaleak beregana jo zuen, ezpatak astinduz, lotsaz hartuko zuela espero zuen. Gaztea erne zegoen, eta, albo batera saltoka, eta ateratzean ostikoka eman zuen. Kolpea ezkutuan erori zen, hots gaiztoz jo zuen.
  - Aupa mutila! Zaindu zure oinetakoak, politak dira.
  Witt gaztea benetan damutu zen zapatilak kendu ez zituelako, bere urtebetetzerako opari bat ziren, kolore ezohikoa eta, azal sendoa izan arren, ez zituen hondatu nahi. Emakume pobre baten semea da, oinetako on maiteak. Eta bera Witt oraindik mutikoa da, oinutsik ibiltzeko zalantzarik ez izateko.
  Borrokak jarraitu zuen, orduan gazteak ohartu zuen etsaia oso trebea dela bere enborraren jabea. Zein azkar mugitzen den ezpata, besoak hain mugikorrak ez diren bitartean, eta baita luzerako nagusitasuna ere.
  - Bizitza osoan elefante batean ibiltzearekin amestu nuen, ez borrokatzea. Nazkagarria zara jada.
  Erantzunean, garrasi garratz bat:
  - Pertsona bati gustatzen ez zaiona. Hori da zure arraza txikiagoa.
  Wittek ibilbidea aldatzen jarraitu zuen, errotariari egin zion trikimailu eraginkorretako bat
  Kendo, baina itxuraz borrokalari trebe baten loria ez zitzaion alferrik iritsi aurkariari. Dena parekatzea lortu zuen eta berak ere kolpe sentikorrak eman zituen. Hemen, adibidez, erasoetako batek bularrean jo zuen Witt, kamiseta moztu egin zuten, gazteak atzera buelta bat egin zuen, porrot larririk apenas saihestuz. Buru biko errusiar arranoa kaltetuta zegoen, erditik moztuta.
  - Hori kaskarra! - Wittek "Tximeleta" teknika esan eta egin zuen, baina berriro eraso guztiak izan ziren
  baztertu. - Sudurrezko deabrua.
  Berriro zauritu zen, besoa urratuz, gero sorbaldan jo zuen. Witt-ek atzera egin zuen, bat-batean gudua galtzen ari zela konturatu zen, bera baino etsai trebeago baten aurrean. Gainera, gazteak ez zuen oraindik esperientzia handiegia kendoan.
  Caroline printzesa ere kezkatuta zegoen:
  - Ni naiz nire mutil-laguna gelditu ez duen azken tontoa. Unibertso honetan, guztiz dago
  Alien, eta etzan bere burua ez daki zer buruz.
  Arenatik salto egin nahi zuen. Hemen, zorteak nahi zuenez, azti ezagun bat agertu zen.
  - Ze edertasuna, ez dagokio makil batetik tiro egitea edo hankak astintzea. Ezagutzen dut Gorpuzkia! Zer, behin betiko hilko du, eta baita gorpua burlatuko ere. Beraz, nahi ala ez, niri amore eman beharko didazu.
  - Inoiz ez! esan zuen Caroline printzesak.
  Indarraren alde iluneko aztiak txistu egin zuen:
  - Kasu honetan, erregimentuari saldu zaitezke, eta egunean hogei soldadu zerbitzatuko dituzu. Edo, aitzitik, jaunaren haremera, non milaka zareten eta malenkoniaz eta abstinentziaz zimelduko zarete.
  Printzesak ausart oihukatu zuen:
  - Gudari bihurtuko naiz!
  Sorginak barre egin zuen:
  - Oinarrizko magia trikimailurik ez duen neska hauskorra zara. Bai, lehen guduan erraustuko zaituzte.
  Carolina minduta zegoen:
  - Aintzaren Maisuak irakatsiko dit! Eta bai, fisikoki indartsua naiz!
  Sorginak barre nazkagarri egin zuen:
  - Gloriaren maisua? Eta bai, berekoia da. Nekez lortuko du merezi duen zerbaitetan. Beraz, emazte egin eta bertako gisa nire gaitasunak transmititu ahal izango nituzke.
  Printzesak irribarre egin zuen ironiaz.
  - Jainko bihurtu nahi al duzu?
  Sorginak hots handiz egin zuen:
  - Zergatik ez! Beste eskatzaileak baino okerragoa naizela?
  Karolinak zintzo eta mespretxuzko adierazpen batekin esan zuen:
  - Nazkagarria zara. Gorroto izango dut zure ukitua.
  Tentatzailearen begiek argi gorrixka batez argitu zuten.
  - Tira, hori gogoratuko dut.
  Hizketan ari ziren bitartean, Witten zauriak areagotu egin ziren. Gazteak atzera egin zuen, odola galtzeagatik zorabiatuta hasi zen jada. Gorpu-zurrupatzaileak beste zartada bat egin zuen, kolunpio ikaragarri batek burua moztu zuen ia, tipoari masaila moztu.
  - Esan zuen sasikumeak. - Borroketan zehar, bere zapatila bateko belkroa askatu egin zen.
  Eta oinetakoak apenas sartzen dira. Baina gazte gai bat inspirazioaz jo zuen, jauzika. Hanka astindu zuen, eta sneakers, sling batetik harri bat bezala, Gorpu-jalearen mokorrera hegan egin zuen, begian errematxeekin takoidun orpoa joz. Ulu egin zuen, segundo batez distraitua.
  Wittek Jedi Kendo mugimendu zailenetako bat egin zuen, Hirukoitza Fan, eta munstroaren enborra moztu zuen. Odol iturri bat atera zen, eta Gorpu-Jaleak atzera egin zuen, hankak zabal-zabalik. Eztarriak burrunba izugarria egin zuen.
  Witt-ek amorruz begiratu zuen.
  - Etsaia erabat suntsitzeko zorian dago! irabaziko dut!
  Gazteak etsaiari eraso zion, ezpata batekin ez zen izugarria. Gorpu-zurgatzaileak atzera egin zuen, kolokan jarri eta kolpeak galdu zituen. Handik gutxira hainbat zauri larri jaso zituen eta ezpata erori zen. Orduan konbultsiboki bakarrik erreakzionatu zuen, ezkutuari buelta emanez. Hunkituta, Wittek sardexka teknika bat egin zuen, lehenik etsaia buruan sastakatuz, eta bertan erreakzionatzea lortu zuen, eta gero sabelean. Zulaketa sakona zen eta hesteak atera ziren. Orduan, etsaia azkenean ahulduta zegoela ikusita, Wittek "pintzela" teknika egin zuen eta burezurra zulatu zuen. Hilik erori zen.
  - Witt borrokalariak, mamua ezizena zuena, irabazi zuen. Bere aurkaria, Trubosoak, enborra apurtzen duena, ia hilda dago. Orain gazte irabazleak eskubidea du akabatzeko edo ez.
  Jendetza zaratatsua zen, apustuaren zati bat irabazi eta beste bat galdu, baina denek odol egarri izugarria zuten.
  Batu, bulkada basatian eta oihu amorratu batean:
  - Irabiatu! Burua moztu eta zintzilikatu zulo batean! - Oihu egin zuten. "Hori da galtzaileei aurre egiteko ohitura.
  Wittek burua astindu zuen, guduaren beroan oraindik hil zezakeen, eta horrela, guztia amaitu zenean, amorrua lurrundu egin zen. Burua moztu odol hotzean, eta oraindik gehiegikeria ez dago bere arauetan. Gazteak burua makurtu zuen eta irmo esan zuen:
  - Ez, ez dut izaki ezindurik hilko.
  - Suntsitu! Amaitu! - Jendetzak oihuka jarraitu zuen, eta hainbat gorputz-adarrak jauzi egin zuten. Eta irrintziak - Emaiguzu plazerra!
  Etorkizuneko Palpatine enperadoreak entzun gabeko noblezia erakutsi zuen:
  - Etsaia garaitua dago, eta baita elbarrituta ere, zer gehiago behar duzu!
  -Zure laguna tontoa da. Corpsesucker bizirik utzita, bere burua etsai hilkor bihurtzen du.
  Ez du barkatuko enborraren umiliazioa eta galera. - Esan zuen aztiak txistu herdoildu batekin. Zergatik zara ergela. Ez egin garrasirik, amaitu?! Entzungo zaitu!
  - Nahikoa dut odola! - erantzun zuen neska-printzesak. - Eta zergatik zarete denak hain krudelak? Benetan ez al dago ondo pasatzeko beste modurik?
  Aztiak, mozorroa bata baten azpian ezkutatuta zegoena, txistu egin zuen:
  - Baina nola?
  Caroline-k, sumindura ia ezkutatuta, erantzun zuen:
  - Abestiak, adibidez, entzuteko! Edo zenbaki artistikoen emanaldia, era guztietako entretenimendu programak, animaliekin posible da.
  Aurpegia ezkutuan daukan aztiak, baina buru erreak oraindik distira iluntasunean zehar, kantatu zuen:
  - Zer motatako bootleg da hau? Ez, ez da interesgarria! Bufoi eta bufoi mota guztiek ezin dute odolaren ikuskizuna ordezkatu.
  Printzesak aurpegia egin zuen.
  - Benetan?
  Sorginak, kopeta zimurtuta eta txinpartaka, orroa egin zuen:
  - Eta abeslariek eztarri lautatuta. Magia eta sorginkeriaren laguntzaz, edozein musika eta ahots birsor ditzakezu. Egin dezakegu. Eta nahi badugu, ordu biluzik dantzatuko dute.
  Morroiak hatz luze eta atzapardun bat jaso zuen.
  -Ez, neska gladiadoreen borroka serioa da onena.
  Caroline printzesa ez zegoen oso ados honekin, baina ez zuen oposiziorik jarri.
  Witt Thalerrek borrokarako dirua jaso zuen, zozketan zerbait murrizten zuen bitartean. Orduan, aurreko gudutik oraindik aldendu ez zen gazteak eta zauritutakoek borrokatu behar izan zuten.
  Lehoi mutantea. Baina harrapariak magiaren laguntzaz zauri guztiak sendatu bazituen, orduan gaztea ebaki berriekin atera zen. Witt-ek kamiseta moztua kendu eta zapatilak kendu zituen, kontu handiz alde batera utziz, bi eskuetan ezpata bat hartuta. Galtza bakeroak bilduta erdi biluzik, bereziki ederra iruditu zitzaion Caroline printzesari. Erliebe-enborran ebaki zabalak ikusten ziren. Mutilak sorbaldak altxatu zituen, minak bere haserrea zerbitzatu nahian. Bere oin biluziek artifizialki berotutako zoruaren gainazal beroa sentitu zuten.
  Witt Thalerrek musu bat askatu zuen. Ikusleek esku txalo egin zuten.
  Ozen intzirikatu zuen:
  - Ez dituzu borrokalariak aurkeztu behar! Borroka interesgarria izan dadila!
  Lehoiak, klabearen zain egon gabe, salto egin zuen, etsaia sable-kotzekin astindu nahian. Ez zuen lortu, errebotea eginez, Wittek begian orpo batekin jotzea lortu zuen. Piztia haserretu zen, aurrera egin zuen salto eta ezpataren ertzean estropezu egin zuen. Hemen gladiadore mutila harrituta zegoen jada: odola, lehenago gorria zena, berde bihurtu zen.
  - Hau guztia zertatik? -galdetu zuen harrituta Caroline printzesak.
  - Horrek adierazten du piztia irmoago eta indartsuago bihurtu dela, moldagarritasuna areagotu dela. -erantzun zuen aztiak tonu goibel batez.
  Neskak ondorio argi bat atera zuen:
  - Hau txarra da!
  Askoz alaiago bihurtu zen aztiaren ahotsa:
  - Zergatik! Zure mutil-laguna borrokalari bikaina da, zin egitea interesgarriagoa izango da.
  Dragoi-lehoiak saltoka jarraitu zuen, odolari jaramonik egin gabe, oso azkarra zen eta gazteak apenas izan zuen sahiesteko astirik. Hemen Wittek itzulipurdiak egin zituen, jauzika: akrobata baten antzera, gero lotxa baten antzera murgilduz, lehoiaren sabela urratu zuen. Terminator fangedak ez omen zuen horri kasurik egiten, gazteari eraztunaren inguruan jarraituz.
  - Arraioa! - esan zuen Wittek haserre. - Palak hartzen ez duen zu.
  Odol galtzetik, gaztea nekatzen hasi zen. Arrakasta zehatz batekin, lehoi baten begia zulatzea lortu zuen, baina begi bakarrarekin ere, harrapariak arriskutsua izaten jarraitzen zuen eta, momentua harrapatuta, minez moztu zuen atzaparretako oina saihetsetan. Atzaparrek sei marra sakon utzi zituzten.
  - Hori kaskarra! Erauzi haragia! - hots egin zuen gazteak.
  Bazirudien lehoia denbora luzez ahuldu behar zela odola galduta, baina bere erasoak gero eta azkarragoak ziren. Hainbat aldiz kolpek ia zulatzen zuten prentsa, eta batek Thalerren muskulu pectorala zulatu zuen, gaizki urratuz. Gaztea kolokan jarri zen, eta hortzak dirdira egin zioten,
  sorbaldan itsatsita. Witt izerditan zegoen, odolustuta zegoen eta irrist egitea lortu zuen eta eztarria xafla batekin moztea ere lortu zuen. Piztia odoletan zebilen, arteria nagusia hautsi zen, baina ez zuen abiadura galdu.
  - Zonbi bat bezalakoa zara, zenbat erreakzio izan arren. Agian ez zara lehoi egokia. - Esan zuen gazteak.
  Azken begia kanporatzeko kontraerasoan saiakera egin zuen, baina huts egin zuen, beste odol-marra bat mokoan utziz. lehoi bat
  oztopatu zion berriro.
  - Nondik datoz hauek? - Etsituta, gazteak, bere indar guztiekin, aurkaria kolpe-sablean jo zuen. Kolpe handi batetik, hezurra pitzatu zen, eta zuku zuria atera zen.
  - Ege! - Oso pozik dagoen tonu batez, esan zuen aztiak. - Zure lagunak pala zorroztea erabaki duela dirudi, nolanahi ere, harrokeria larria senti daiteke.
  - Zer nahi zenuen? Vitka ume argia da. - erantzun zuen Leiak printzesak, purrustaka.
  Hurrengo kolpea, azkenik, kolpea moztu zuen. Piztia biraka hasi zen, lekuan, errodamendua galdu balu bezala. Wittek aurrera jarraitu zuen, bere kolpeak gero eta zorrotzagoak ziren, lehoi mutanteak igeri egiten zuela ikusita, gazteak energia gehitu zion.
  - Zer lehoi haragia, ez zaizu gustatzen! - Oihukatu zuen tipo ausart batek.
  - Garaitu ezazu Vitek, hain sexy zara. Caroline printzesak oihu egin zuen.
  Gazteak bigarren atzamarra jo zuen, helburua komenigarria zelako. Lehen alditik, hezurra ez zen menperatu, eta gehitu behar izan nuen. Azkenik, puntu hau erori zen, lehoia argi eta garbi harrituta zegoen.
  - Nola zaude orain atzamarrik gabe katu handi bat, hiltzera kondenatuta! - esan zuen Wittek amorruz.
  Hortzak estutzea eta intziriak izan ziren bere erantzuna. Borrokak modu bufoian jarraitu zuen, lehoi-dragoia mugitzen omen zen erasoan, baina bere mugimenduek zorroztasuna galdu zuten. Mutilak, indar gorakada bat sentituz, txandaka
  etengabe kontraerasoa egin eta, azkenean, azken begia zulatu zuen. Oraingoan, badirudi pala askoz sakonago joan dela eta garunera iritsi dela.
  - Bravo, busti ezazu! -oihukatu zuen Caroline printzesak-.
  Areto osoa batu zen koruan.
  - Amaitu, akabatu!
  Gladiadore gazteak oinarekin ostikoka eman zuen berriro eta, bizkarrean jauzika, biribilgune batetik jaurti zuen. Lehoi mutantea errodamenduak galtzen ari zela zirudien, mokorra hainbat aldiz zulatuz. Azkenik, mutila ohitu zenean, pala bularrean sartu eta sakonago zulatzen saiatu zen, bihotzeraino. Atzaparretako oinek saihetsetan kolpatu zituzten, urratuz, eta gero haragia zulatu zuten, baina Wittek temaz ez zuen pala askatu, literalki puskatu zuten arren. Hemen dena borondatez erabakita zegoen jada, atzaparrek haragi gaztea urratzen eta urratzen jarraitzen zuten.
  - Bota! Caroline printzesak zaunka egin zuen. Bere oihua bakarrik geratu zen.
  - Ekar ezazu amaierara! - Jendetzak orroa egin zuen.
  Azkenean, Witt haserretuaren xaflak bihotzera zulatu zuen, eta piztia isilik geratu zen, azkenekoz bere atzaparrak luze jasandako haragiaren gainetik pasatu zituelarik.
  - Tira, dena dirudi! Gazteak arnasa bota zuen. - Ilunpeko izakia hautsera botatzen da.
  Morroi komentatzaileak iragarri zuen.
  - Berriz ere irabazlea Witt izan zen - heriotzaren mamua; arena goranzko izarra. Irabazitako saria jasoko du.
  Esaldi honetan, Thalerren ikusmena lainoa bezala desegin zen, haize-tunele indartsu bat jaurti zenean.
  Eta laino horretatik ateratzen da... gizon baten edo kaputxadun izaki humanoide baten figura indartsu eta altua. Ahots kirrintsu bat entzuten da, ametsetako azti horren ahotsaren oso antzekoa.
  - Ondo borrokatu zenuen Witt... Gerlari jaio baten trebetasunak ikusten ditut zuregan!
  Thaler jaiki zen. Lo egitean, zauriak ia sendatu egin ziren, eta orbainak zurbildu eta gutxiago nabaritzen ziren.
  Gazteak esan zion, gizonari eskua luzatuz:
  Eskerrik asko salbatzeagatik, jauna...
  Gizonak zakarki ahutsa atzera bota zuen eta txistu egin zuen:
  - Ez eskerrik asko! Esker oneko guztiak erruki eta ahultasunera eramaten ditu!
  Witt-ek irribarrea behartu zuen eta hausnartu zuen:
  - Baina bizitza salbatu didazu... Beraz, nolabait eskerrak eman behar dizkizut!
  Gizonak bat-batean txanoa atzera bota zuen. Gazteak aurpegi irekiari begiratu zion. Gizonak itxura noblea zuen, berrogei urte pasatxo zituen, lepo indartsua eta bizar kizkur eta motza. Begien itxura oso inperiotsua da, berehala ikusten da agintera ohituta dagoela, eta bere ezaugarriak borondate sendoak dira, sendoak.
  Jaun hau Wittentzat ezezaguna bazen ere, gazteari aurretik nonbait ikusi zuela iruditu zitzaion. Nahiz eta oso zaila den halako aurpegi-ezaugarri adierazgarriak eta gogo sendoak ahaztea, errege-jarrera, sehaskatik agintari baten begiak. Baina, aldi berean, itxura noblea izan arren, ahotsa erdal, gaiztoa, urratua balitz bezala, bolumena izan arren.
  Gizonak Witt-i begiratu zion eta, aurpegiko espresio zorrotza aldatu gabe, esan zuen:
  - Maitasunagatik ez zaitut salbatu, behar zaitudalako baizik!
  Hizlariaren begiek distira egin zuten.
  -Nire aprendiz bezala hartuko zaitut, eta boterearen ezagutza zabalduko dut, Jediak amets egitera ausartzen ez direnak... Baina jakin ezazu tortura upategian bizi izan duzuna loreak direla oraindik zure zain dagoenarekin alderatuta!
  Witt zutitu zen eta erabakitasunez esan zuen:
  - Prest nago! Edozertarako prest: gorde Carolina!
  Gizonak erdeinurik handienaz egin zuen.
  - Atxikimendua ahulezia da! Sith batek jasan dezakeen ahultasunik handiena! - Hemen agintari beltzaren ahotsa mehatxagarriagoa bihurtu zen. - Zehatzago esanda, ezin dute, ez lukete ordaindu behar, baina... Bitxia bada ere, Carolina esklabotasunetik libratuko dut! Zure erabateko obedientziaren truke bakarrik, zin egin dezazun une egokian nire aginduetako bat erabat beteko duzula!
  Witt esaneko belauniko jarri zen, eta zin handi bat egin zuen.
  Eta orduan gizonak esan zuen:
  - Hemendik aurrera, zure izen berria Darth Sidious da! Darth Plagueis naiz zure irakasle eta maisua!
  Egun horretatik aurrera, Witt, edo orain Darth Sidious, ezpatagintzan eta botere ilunean entrenatzen hasi zen. Doktrina anker eta errukigabea. Baina jaun beltz berriak bere baitan azkar hazten ari zen boterea sentitu zuen. Egunero, aste eta hilabetero indartsuago eta sofistikatuago bihurtu zen.
  Darth Plagueis-ek, hilezkortasunaren ametsaz gain, Sith-en agintea berrezartzeko asmoa zuen. Witt Thalerrek Palpatine izena aldatu zuen eta itxura pixka bat aldatu zuen, baita hatz-markak ere. Beste pertsona bat bihurtu zen, Palpatine familia noblearen antzeko pertsona baten ordez.
  Presarik gabeko karrera egiten hasi zen ofizial gisa, eta, aldi berean, botere ilunaren menperatzea hobetzen zuen. Horrez gain, Darth Plagueis-ek, enpresaburu garrantzitsu baten egoera guztiz legala zuenak, hitza bete zuen.
  Erregea hil ondoren, bere seme gazteak lortu zuen. Darth Plagueis-ek hutt-ek jauregiaren aurkako erasoa bultzatu zuen. Oinordekoa, bere arreba, anaia eta osaba hil zituzten.
  Horren ostean, jauregiko guardiako kapitain nagusiak Karolina tronuratu zuen, jendearen artean ezaguna.
  Hainbat urtetako gatibutasunak emakume indartsu bat epeldu besterik ez zuen egin, eta are gogorrago agintzen hasi zen. Eta bere alaba Serafim, monasterioan hazi zena, Naboo erreinuko oinordeko bihurtu zen.
  Maitale ohia boterera itzuli zen arren, Palpatine bere nortasuna ezkutatzera eta oraingoz alboan jarraitzera behartuta egon zen. Erreinuan zuen eragina etengabe indartu bazen ere.
  Kapitain jenerala laster hil zen, itxuraz istripu baten ondorioz, baina atzean Palpatine zegoen. Eta laster, Sith Jaunak Witt Thalerri bere lehen maitasuna sakrifikatzeko eskatu zion: Caroline erregina.
  Heriotza-dulu batera iritsi zen Plagueisekin. Gainera, indarrak gutxi gorabehera berdinak ziren. Sith biak guduarekin agortuta zeudenean, Palpatinek amore eman zuen eta hausnartu zuen:
  - Nire maitasuna hilko dut eta, aldi berean, oraindik nigan sutan dabiltzan gizakiaren aztarnak! - Hemen jaun beltzak ahotsa altxatu zuen eta erabakitasunez gehitu zuen. - Baina zin egiten dizut, ez dizut hau barkatuko eta behin betiko suntsitu egingo dut!
  Estatus altuagokoak direnekin ezabatzeko nahia Sith izaerari dagokio. Nire botere lorezinak zure inbidia sortzen du; nire jakituriak zure ezagutza-egarria elikatzen du; nire lorpenek errepikatzeko gogo sutsua pizten dute! - esan zion Darth Plagueisek Darth Sidious-i, eta irribarre batekin jarraitu zuen. - Zuregandik gertukoenak eta maiteenak hiltzean, indar-iturri ulertezina ezagutuko duzu zeure baitan. Sentitzen dut Sith-en handiena bihurtuko zarela - zeure buruaren azken giza ahultasuna suntsitzen duzunean!
  
  
  MIRAGARRIZ JAIO
  - Bazen behin Aire Armadako koronel bat Afganistango gerran obus kolpe larria jaso zuena. Eta bere seme-alabak izateko aukera galdu zuen, benetan nahi zuen arren. Emazteak asko maite zuen koronela eta ezagutzera joan zen, umezurztegiko bi mutil sendoren hazkuntza hartu zuten. Adopziozko aitak espartano gisa hazi zituen. Baina hala ere ez zen hori. Mutilak indartsu hazi ziren, osasuntsu, baina ez zuten superpotere berezirik erakutsi.
  Eta amonak Vangak koronelari iragarri zion bere ondorengoen ordezkaria arraroaren eta unibertsoaren patuaren arbitro bihurtuko zela. Orduan koronelak sorgin ospetsu batengana joatea erabaki zuen, bere emazteari modu miragarrian haurdun geratzen laguntzeko.
  Sorginak gaitasun nabarmenak zituen, baina funtsean maila goreneko xarlatana bat zen. Hori egin eta koronelari seme bat eman zezakeela adierazi zuen, baina diru kopuru ikaragarria eskatu zuen.
  Koronelak higiezin batzuk zituen Moskun, baita gerran dushmanekin eta txetxeniarrekin berreskuratutako garaikur baliotsuak ere.
  Basati kopuru hau bildu zuen - milioi bat eta erdi dolar ... Are harrigarria da esperientziadun pertsona bat, eta, beraz, iruzurra sartu erosi. Baina, antza, aztiak hipnosirako, iradokizunerako, trebetasunerako dohain serioa zuen Kashpirovskyk berak edo mundu mailako politikari batek inbidiatuko zuena engainatzeko.
  Sorginak, berriz, oso koloretsua den erritual eszenikoa egin zuen, koronelaren emazteari lotan jarriz. Eta gero, emaile baten hazi bat besterik ez zuen injektatu Artizarraren bularrean.
  Ez oso korapilatsua iruzur bat izan zen. Baina eraginkorra. Emazteak, (Maria birjina bezala), haurra era garbian sortu zuen - bera, bide batez, birjina izaten jarraitu zuen, beraz, senarrak erabat galdu zuen bere indarra maskulinoa lesioaren ondorioz.
  Denak pozik zeuden eta une zehatzean, emakumea neska osasuntsu baten zamatik libratu zen. Bera, ordea, bere aita bruna eta ile iluneko amatik guztiz ezberdina izan zen. Baina aitak, semeekin kontatzen bazuen ere, alaba maite zuen. Bere erara bakarrik, bere espartano gisa haziz - tenplatzea eta entrenatzea.
  Neska azkar garatu zen, joera eta gaitasun handiak erakutsi zituen. Batez ere fisikoak. Bere ilea lodia, uhina, urrezkoa eta zoragarria da.
  Baina neska, oinutsik zegoenez, urtarrileko elurpean korrika hasi zenean -tradizioz goizeko bost eta erdietan esnatzen zen- gertaera bat gertatu zen. Horrela hasi ohi zen bere eguna. Halako goizeko korrika, oraindik egunsenti aurreko iluntasunean. Nahiko espartanoa.
  Hamar kilometro eta erdiko ohiko lasterketak egin zituen, edozein eguralditan, egun osoko bizitasun karga lortzeko. Jakina, hau entrenamenduaren hasiera baino ez da, Vladlen (Lenin eta Stalinen omenezko izena!) arte martzialetan serio aritzen zelako. Lehiaketetan ere lehiatu zen - neskei irabaztea bera baino handiagoa eta zaharragoa izateko.
  Baina oraindik hamar bat urte dituen neska bat da, eta igeri-jantziarekin bakarrik dabil korrika. Eta urrezko ilea sugarra bezalakoa da. Eta maniako madarikatua segadan dagoen umearen zain dago. Antza denez, aldez aurretik prestatu zuen tranpa, neska hain azkar doa eta heldu guztiek ez baitute harrapatuko.
  Ondo kamuflatutako hainbat tranpa zeuden neskaren bidean. Egoera larriagotu egin zen elurra ari zuelako, eta aztarna guztiak estali zituzten. Eta Vladlen, edozein eguralditan oinutsik eta erdi biluzik lasterka zebilen neska bat, poztu ere egiten zen halako mutur batean. Azken finean, zailtasunak oztopatu besterik ez du egiten eta hiltzen ez gaituena indartsuago bihurtzen gaitu.
  Tranpak funtzionatu zuen, neskaren hanka gogor estutuz. Zorionez, entrenamenduaren bidez, hezurrak nahiko sendoak ziren hartzaren tranpa batean ez hausteko.
  Baina Vladlenek berrikuntza handia egin zuen. Eta min handia egin zuen. Eta gaiztoa karate neska bat bota eta bortxatzen saiatu zen. Vladlenek berehala erreakzionatu zuen, kokotsa jo zuen orpoarekin. Baina gaizkilea indartsua zen. Irunka, atzera egin zuen salto, masailezur ubeldua igurtziz. Orduan aizto bat atera zuen.
  Neska tranpa batean aurkitu zuen bere burua, armarik gabe eta ia biluzik, labana luze batekin manio baten aurka.
  Eraso zabal bat jarraitu zuen, eta Vladlen makurtu eta etsaia jo zuen burua eguzki-plexuan. Labana igaro zen, neskaren bizkarra urratuz. Vladlenek eskuila atzeman eta kolpearen norabidea aldatu zuen. Puntak gaizkilea eztarrian zulatu zuen. Manioak bere odolez ito eta bat-batean iraungi zen.
  Eta neskatoak, bere lehen ordaina egin ondoren, oihu egin zuen:
  - Kitto!
  Hala ere, hilketa bat izan zen, eta tranpan zegoen hanka larri zaurituta zegoen.
  Zoritxarrez, maniakoak oso eragin handiko gurasoak zituen, eta Vladlenek arazo larriak zituen. Saiakera bat egin zuten, eta haien etxean droga landatu zuten. Koronelak neska leku urrunagoetara bidali behar izan zuen. Siberiako Errusiako arte martzialen eskolara.
  Han, lurpeko sakonean, Rodnovers mendeetan bizi eta zerbitzatzen ari da.
  Hala ere, honek ez zuen koronela salbatu. Frankotiratzaile batek tiro egin zion, eta bere emaztea droga trafikoa leporatuta atxilotu zuten. Badirudi norbaitek bere familiarekin kontuak finkatu zituela. Anaia txikia ere atxilotu zuten, anaia nagusia, zorionez, soldadutzan aritua zen jada. Hamalau urteko mutiko bat gazteen kolonia batera bidali zuten. Botikak ere agindutakoak.
  Hasiera batean kasua faltsua izan bazen ere. Baina, zorionez, lege berrien arabera, ezin zioten sei urte baino gehiago eman.
  Ama emakume kirolaria zen, eta espartano bat bezala entrenatu ere bai. Horregatik, emakumeen kolonian, laster lortu zuen agintea eta lan ona lortu ahal izan zuen. Anaia gaztea, indartsua eta borroka tekniketan ondo trebatua, borrokalarietako bat ere bihurtu zen, gero destakamenduko komandante bihurtu zen. Terminoaren herena bete ostean, baldintzapeko askatasunean sartu zen, aske goiztiarra. Errusian, adingabe delinkuenteen legeak gizatiarrak dira, eta esan liteke zortea izan zela lehen bidaian hamalau urte besterik ez zituela.
  Oro har, koronelak, tradizioz, espartar hezkuntzaren miresle sutsua izateak, argi eta garbi, bere familiari mesede egin zion. Indartsuak nahiko ondo daude kartzelan, baina ahulak eta tronuan daudenak ez dira nahiko txarrak! Umea zonaldetik igaro zen, bere buruari kalterik egin gabe, eta goi mailako hezkuntza legala ere jaso zuen (!). Dirudienez, ez zuen lapurren amodioak eraman, eta garaiak aldatu egin dira: modan geratu da bidelapur izatea. Aitzitik, negozioak erakarri zituen.
  Lege-heziketa ezinbestekoa da enpresaburu batentzat. Amarekin, egoera korapilatsuagoa zen: heldua da orduan, eta delitua asmatutako kasu batean zintzilikatu zioten. Literalki dopa garraiatzeko eta saltzeko sindikatu baten antolatzailea. Eta ia ezinezkoa da birplanteatzea. Beraz, goi mailak ergel bihurtuko dira.
  Baina amak Kaspiar Itsasotik gertu dagoen eremu on batera eraman zutela lortu zuen, eta han obshchak-en zaindari gisa lan bat lortu zuen. Kartzelak hainbat liburu idatzi zituen, eta filmetan ere jardun zuen. Zergatik ez?
  Bere urteetatik haratago liraina da, fisikoki sendoa, aurpegi adierazgarria eta kokots gizona dituen emakume polita.
  Beraz, printzipioz, ez zen gaizki eseri eremuan, ez zen bizitzatik itzali. Eta ondorengoak ere lortu zituen. Mutilak sehaskatik entrenatzen zuen, eta kartzelako egunerokotasuna alaitzen zuen. Hala ere, aitabitxi bati dagokion bezala, amak ez zuen lanik egiten eta, beraz, denbora libre asko zuen.
  Vladlen zazpi urte geroago itzuli zen, arte martzialetan hastapen maila gorena gaindituta. Mendekuaren mehatxua oraindik guztiz gainditu ez den arren, gerlariak Shamanova bakarrik aldatu zuen abizena, lehengo izena utziz.
  Bere aita Shamanov jeneral ezagunarekin oso laguna zenez, abizen aldaketa nahiko sinbolikoa izan zen.
  Vladlenek, bere gaitasunak izugarriak dira, eta eskola oso gogorra eta aldi berean nahiko arrazionala, ez zuen arte martzialetan parekorik. Errusiako borroka estilo berezia ikasi zuen. Borrokaren izena, noski, baldintzatua da, edo Ruskundo bezalakoa.
  Vladlenek Tehwandoren antzeko arte martzialak menperatzen zituen -ostikadarako teknika oso garatua, errusiar ukabilkadak, Aikidoren antzeko borroka-, jaurtiketa-teknikak eta aurkariaren inertzia erabiliz, Thai boxeotik -ukondoak, belaunak, burua kolpeak-. Rodnoveriek arte martzial sinkretiko bat sortu zuen, zeinaren teknikak mendez mende leundu ziren, eta azti maisuek beste herri eta eskoletatik onena hartu zuten.
  Jakina, Vladlen Shamanova irakatsi zioten, eta armak edukitzea ... Baina ezinezkoa da dena jakitea eta menperatzea. Benetako borroka-artista batek gauza guztietan trebea izan behar du, salbuespenik gabe, armategian. Baina banakako trikimailuak eta haien txipak bikain funtzionatzen dute.
  Vladleni, batez ere, bere oinekin borrokatzea gustatzen zitzaion, eta hatz hutsez objektu hilgarriak botatzea, nahiz eta indartsua izan, beharbada, denetan.
  Karateka deitzen zioten neskak, karate batere ikasi ez bazuen ere, bere eskola ireki zuen. Hainbat lehiaketetan parte hartu zuen, baina ez zuen ospea eta titulurik lortu.
  Lehiaketa komertzial batzuetan eta araurik gabeko lurpeko borrokan ere parte hartu bazuen ere, dirua behar zuen.
  Oraindik oso neska gaztea izanik, Vladlenek ez zuen ezkontzeko eta ondorengoak izateko presarik. Arte martzialetan hobetu zuen eta haurrei irakatsi zien. Volka Rybachenkok itxaropen handia erakutsi zuen. Bide batez, oinekin objektu zorrotzak ere oso trebeak botatzen zituen. Karate mutilak (berriz ere, errealitatearekin zerikusirik ez duen goitizena!) Maisurik handiena bihurtuko zela agindu zuen.
  Eta, bat-batean, Volka filmetan jartzera gonbidatu zuten, eta bere anaia Oleg Rybachenko eta Vladlen Shamanova bera joan ziren berarekin. Eta hori beste istorio bat da.
  
  
  AMAITUA
  Hau errealistagoa eta sinesgarriagoa da. Hots, pertsona arrunt eta arruntenaren izpiritua Stalinen gorputzean sartu zen. Eta pertsona arrunt bat besterik ez zenez, biztanle bat. Eta bakarrik zekien Hitlerrek 1941eko ekainaren 22an greba egingo zuela, eta emaitzak negargarriak izan ziren.
  Alemaniarrek Mosku hartu ahal izan zuten, eta erdipurdiko sakabanatzailea bere ingurukoek pozoitu besterik ez zuten egin. Baina hiriburua erori ondoren, jada beranduegi zen zerbait konpontzeko. Japoniarrek Ekialde Urrunera jo zuten, Türkiye hegoaldetik. Kaukasoa ere erori zen.
  Eta Stalin hasieran konpromezu gisa ordezkatu zuen Molotovek. Baina orduan Beria handinahiak burua sartu zuen. Eta Zhukovek atzeman zuen. Eta zirriborroa hasi zen. Laburbilduz, alemaniarrak udan eta harago joan ziren Uraletara, japoniarrekin lotuz, erresistentzia itxura guztiak zapalduz.
  Baina Mendebaldean gerrak jarraitu zuen. Amerikarrek zalantza egin zuten - Franklin Rooseveltek, espero bezala, azkenera atera zuen. 1941eko Gabonak bezain goiz, alemaniarrek Gibraltar eraso zuten. Ordurako, Mosku eta Leningrado hartu zituzten, eta hegoaldean alemaniarrek Volga eta Terek aldera brodatu zituzten. Komunikazio hedatuek eta Errusiako espazio zabalek oztopo handiagoa zuten tropa sobietarren erresistentzia gaizki antolatuak baino.
  Hitler pertsonalki Francorekin bildu zen eta aurreikuspena azaldu zion: SESB indar militar gisa ez da existitzen. Estatu Batuak ez dira, hala ere, gerran sartzen lehenak izango. Beraz, Britainia Handia ez da guztiz arriskutsua. Gainera, azaroan, Mosku hartu ondoren, Rommel-ek errefortzuak, dibisio hautatu pare bat eta aire-armada oso bat jaso zituen. Eta britainiarrak hautsak bezala erori ziren. Alemaniarrak Alexandrian daude jada... Francok, beraz, arrazoi gehiago ditu Hitlerren haserrearen beldur izateko Britainia Handiaren mendekuari baino. Baina oraindik afrikar eta ingeles kolonietatik jaso nahi badu, orduan ...
  Francok, Wehrmacht-en eskuak askatuta zeudela eta berak dena gal zezakeela konturatuta, lehenik eta behin Alemaniako tropei uztea onartu zuen, eta gero berak gerra deklaratu zion Britainia Handiari. Aldi berean, britainiarren posizioak okerrera egiten zuen egunero. Gibraltar hiru egunetan hartu zuten. Eta laster alemanek Palestina okupatu zuten, eta Siria, turkiarrekin batera, eta Irak Ekialde Hurbilearekin.
  Amerika gerrara sartu zen 1942ko uztailaren 4an. Japoniak Peru-Khabar eraso zuen Independentzia Egunean.
  Alemanek, Errusia, Europa, eta gero Afrika eta Asiako baliabideak erabiliz, aireko ofentsiba eta itsaspeko gerra egin zuten.
  Alemaniak armen ekoizpena handitu zuen, eta Hegoafrikako ofentsiba zuzendu zuen.
  1942. urtearen amaieran, Afrika nazien erabateko kontrolpean zegoen, hala nola, bide batez, India. Eta Indotxina, Singapur eta Australiarako uharteak japoniarren kontrolpean geratu ziren. Egia da, Oiasso artxipelagoa harrapatzeko neguan saiakerak ez zuen arrakastarik izan samuraien antolaketa eskasa zela eta.
  Baina, hala ere, japoniarrek, esperientzia militar gehiago zutenez, itsasoan nagusitu ziren. Horrez gain, Alemaniako itsaspeko flota oso azkar handitu zen, Britainia Handiko eta Estatu Batuen boterea murriztuz.
  1943ko maiatzean, Alemaniako lehorreratze bat gertatu zen Ingalaterrako metropolian. Alemaniarrek lurreratzeko planeagailuak eta urpeko tankeak erabili zituzten, baita AP-161 eta lau motorreko Yu-488 lehen hegazkin-hegazkinak ere.
  Itsaspeko gerrak akituta, Britainia Handiak ezin izan zuen luzaroan eutsi, baina oso gogor borrokatu zuen.
  Hilabete bateko borroka odoltsuen ondoren, Londres erori zen eta Ingalaterrarako borroka amaitu zen.
  Amerika izan zen hurrengo urratsa. Kanadak Estatu Batuen alde borrokatu zuen, non Churchillek ihes egin zuen, baina Latinoamerikako herrialdeek uko egin zioten Hirugarren Reicharekin gerra egiteari. Eta Argentinak, eta ondoren Brasilek, alemaniarrei beren lurraldeko aliatuen base militarrak eman zizkieten.
  Gerrak izaera luzea hartu zuen. AEB atzerrian. Haien lurreko armada indartsua da, eta flota oso azkar eraikitzen ari da.
  Baina pixkanaka alemaniarrek eta japoniarrek hartu zuten parte. Haien alboan ekialdeko hemisferioko baliabide guztiak zeuden, eta mendebaldeko zati bat. Bai, deklaratutako gerra osoa fruituak ematen ari zen.
  Icarus operazioa arrakastatsua izan zen eta Islandia erori zen. Horren ostean, Fritz Groenlandiara aldatu zen. 1944ak, ordea, ez zion inori abantaila erabakigarririk eman. Hala ere, Japoniak eta Hirugarren Reichak Ekialdeko Hemisferioan sendotu eta Latinoamerikan sendotu ziren. Berrogeita bost urteko neguan, samuraiak, naziekin batera, Oiasso uharteak hartu zituzten. Eta udaberrian Panamako istmora joan ziren.
  Roosevelt hil ondoren, Estatu Batuak Hirugarren Reicharekin eta Japoniarekin bakea bilatzen hasi ziren. Baina zaila da konpromisoa aurkitzea. Batez ere Hitlerrek odola usaintzen zuenetik. Faxismoaren barrakudak gehiegi nahi zuen. Gerrak jarraitu zuen. Naziak Groenlandian sustraitu ziren, eta 1945eko udan Kanadan lehorreratzen saiatu ziren, baina itsasora bota zituzten. Kanadak ez zuen kapitulatu nahi izan. Egia da, 1945eko udazkenean , Australia erori zen - Mendebaldeko munduko azken gotorleku esanguratsua Ekialdeko Hemisferioan. Japonia eta Alemania guztiz nagusi ziren itsasoan. Haien itsaspeko flotak ez zuen parekorik.
  Horrez gain, hidrogeno peroxidozko itsaspekoak oso indartsuak eta mugikorrak izan ziren. Haien abiadura orduko berrogei korapilotara iristen zen.
  Eta berrogeita bost edo berrogeita seiko neguan, Zeelandiaren txanda izan zen. 1946ko udaberrian, Estatu Batuek gerra deklaratu zieten Latinoamerikako ia herrialde guztiei.
  Eta bonba atomikoa sortzeko proiektuak ez zuen emaitza ukigarririk eman finantzaketa murrizteengatik. Hori dela eta, amerikarrek ezin izan zuten triunpeko bateko hau galdu partida batean bota!
  Eta tankeen eraikuntzaren arloan, Hirugarren Reich-ak nabarmen gainditu zituen Estatu Batuak. Berrogeita bi tona pisatzen zituen "Pershing" amerikar produkzio tankerik onenak, 102 milimetroko armadura frontala eta 90 mm-ko kanoi bat zituen 810 kilometro orduko abiadurarekin. Eta 1946an onena eta masiboena, "Royal Lion" tanke alemaniarrak - 65 tonako pisuarekin, 250 milimetroko aurrealdeko armadura zuen. Baita 200 mm-ko alboak eta popa eta 105 mm-ko kanoi bat 100 EL-ko kanoi-luzera duena.
  Deposituaren forma piramidala ikusita, ezin zen Pershing-etik edozein angelutik sartu.
  Serie bateko tanke indartsuagoak jaurtitzeko saiakerak huts egin zuen. T-93ak bakarrik, bide batez, 93 tona besterik ez zituen 305 milimetroko armadura frontalarekin eta 120 kalibreko kanoi batekin alemaniarren kontrako aukera batzuk izan zituen topo egitean. Baina autoaren gidatze-errendimendu oso baxuak, baita biraka egiten duen dorrerik ez egoteak ere, ez zuen lehiakide duin bihurtu.
  "Supershing"-aren garapena denbora luzez luzatu zen, eta, hala ere, tanke hau alemaniarra baino txikiagoa zen.
  Eta jet hegazkinak, kalitatean erabateko nagusitasuna nazien alde dago. Amerikarrek kantitateari baino ezin zioten aurka egin. Baina alemaniarrek, mundu zaharreko baliabideak izanik, hirurehun edo laurehun kotxe atera zezaketen egunean, ez Estatu Batuek baino gutxiago. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - hegazkin hegazkin hauek Amerikako inperfekzioen aurka lehiatik kanpo daude - "F" klasea!
  Eta TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 hegazkin-hegazkinak ere lehiaketatik kanpo daude. Estatu Batuek oraindik ez dute hegazkin-hegazkin osorik. Hori al da B-29. Egia da proiektuan B-36 bat dagoela, baina orain arte serieko ekoizpenetik urrun dago.
  Eta Alemaniako "A" klaseko misil balistikoek ez dute analogorik munduan.
  Diskoak ere ez dute lehiakiderik...
  Teknologikoki, Hirugarren Reich-ak ondo hornitu du Amerika, eta, beraz, Hitlerrek erabakia du AEB amaierara arte amaitzea. Eta konpromisorik gabe. Berrogeita seigarren urtean, erasoaldia hasi zen Mexiko eta Kuban. Udazkenean, borrokak bete-betean zeuden jada Texasen eta Kalifornian. Eta alemaniarrek eta japoniarrek Kanada inbaditu zuten Alaskatik.
  Baina orain berrogeita seigarren urtea igaro da. Bigarren Mundu Gerra aurrera doa oraindik. Berrogeita zazpigarren urtea hilgarria izan zen Kanadarentzat, azkenean Fritzek okupatu zuen, iparraldetik sartuta.
  B-36 hegazkin-hegazkina Ameriketan agertu zen azkenean, baina oraindik ezin zen Alemania eta Japonia lortu. Horrez gain, Washington tankea urte amaieran agertu zen 120 mm-ko kanoi luzeko pistola batekin, eta armadura eta gidatzeko errendimendu nahiko onargarriak, hirurogeita hiru tona pisatzen zituena. Babestua eta alemaniarra baino okerragoa bazen ere, jada ez zen armadura-zulatze-indarrean txikiagoa.
  Hala ere, berrogeita zazpigarren urtearen amaieran, Estatu Batuek jadanik lurraldearen erdia baino gehiago galdu zuten, eta kondenatuta zeuden.
  Alemaniarrek "Rat" eta "Monster" tanke astunak probatu ere egin zituzten hiri handien erasoaldian. Azken honek hamar tonako karga botatzen zuen bonba jaurtigailu bat zuen!
  Imajinatu zein izugarria izan zen arma!
  Eta Urtezahar gauean, New York erori zen, eta urtarrilaren hamarrean, Washington.
  Hala ere, yankeek ia beste sei hilabetez eutsi zioten. Ironikoki, bigarren gerra 1948ko maiatzaren 9an amaitu zen hain zuzen.
  Baina horren ondoren ere, bakeak ez zuen asko iraun. Hitlerreri ez zitzaion gustatu Japoniak, Hirugarren Reich-a baino askoz atzeratuagoa izanik ekonomikoki, beretzat hainbeste lur bereganatzea.
  Naziek, berandu bada ere, euren bonba atomikoa izan zuten 1948ko abuztuan. Atzerapenaren zati bat Führer-a suntsipen masiboko armen ideiarekin nolabait hotza zelako izan zen. Hitlerrek uste zuen herrialdeak konkistatu behar zirela, ez suntsitu.
  Baina arrazoiren batengatik, Japoniako aliatuen tirano ankerrak salbuespen bat egitea erabaki zuen.
  Misil balistiko handiak eta karga nuklearrak zigilatu ondoren, naziek 1951ko uztailaren 4an Hirugarren Mundu Gerra hasi zuten.
  Kolpe nuklear indartsuak egin zituen Tokion eta Japoniako beste hiri batzuetan. Orduan, itsasoko eta lehorreko indarrek jo zuten.
  Hirugarren Mundu Gerra sei hilabetetan amaitu zen, oro har, benetan norabide batean zihoan. Eta liskarren fase aktiboa hiru hilabete iraun zuen.
  Horrela, Hirugarren Reich-ak azken munduko hegemonia ezarri zuen. Horrelako injustizia Stalin Handiaren gorputzean erdipurditasuna sartu zelako gertatu zen. Eta etorkizunaren ezagutzak ez zion lagundu! Bereziki, afizionatuak jet-hegazkinak garatzea erabaki zuen eta horrelako agindua eman zien landare eta lantegi guztiei. Agertu zen torlojua itzalita zegoela eta zurrusta ez zela askatu.
  Eta hitman-en erabaki estrategikoak ez dira inon ergelagoak. Ez da harritzekoa Armada Gorria lehertu izana. Eta hori gabe, ez dago Alemaniari, bere aliatuei eta Japoniari aurre egiteko inor.
  Bada, Hitlerrek berak erabaki zuen batasun inperiala. Hots, munduko potentzia unitario baten sorrera, non Lur planetako botere guztiak, salbuespenik gabe, borondatezko-derrigorrezko eran sartu ziren. Moneta bakarrarekin, noski, eta hautapen genetikorako programa barbaro batekin.
  Eta baita espazio hedapen masibo bat prestatzearekin!
  
  
  MUTILA SALVA TSAR ERRUSIA
  Kanpoan urtarrila hotza da. Hona hemen mutil bat, Oleg Rybachenko, kaletik eskolara doana, eta bat-batean ondoko panel-etxeko horma nolabait distira bitxian dagoela ikusten du. Mutilak dei berezi bat sentitzen du - korrika hara, arbitro bihurtuko zara. Mutila bere indar guztiekin korrika egin zuen.
  Ona da harrigarriro kotxe gutxi zeudela, eta haien sudur azpian lerratzea lortu zuen. Urpekaritza trebea eta hormaren isla berdean zaude.
  Mutilak botatzen dio. Eskuak, Harry Potterren pelikula batean bezala, arazorik gabe sartzen dira gelatina honetan, eta segundo bat beranduago hogeita bost graduko izozte bateko mutila bera belar berdez hazitako udako belardian aurkitzen da.
  Inertziaz ere, mutila belar gainean erori eta berehala jauzi egiten du. Ona da izozte baten ondoren oraindik hil ez den uda baten besoetan egotea. Bere koroaren gainetik salto egin bazuen ere.
  Mutilak ingurura begiratu zuen: ez zegoen jenderik inguruan, jada horitzen hasiak ziren zuhaitzak bakarrik, eta... trenbide-lubeta bat. Altua, granitoz forratua eta horren aurrean, alanbre arantzaduna zutoin marradunetan ere zaurituta dago.
  Oleg Rybachenkok uste zuen hori guztia ez zela horrela. Eta, egia esan, zerbait erabakigarriari aurre egiten dio... Agindu bat entzuten zaio buruan: trenbidera hurbiltzea. Ez da oso erraza hori egitea, bidean alanbre geruza lodi bat dago - Brunoren espirala.
  Beroak berak aterabide bat iradoki zion mutilari. Neguko arropa azkar kentzen hasi zen. Eta arantza baten gainera bota. Haurrak ordena mentalaren forma berezi bat sentitzen du. "Orain historiaren sortzailea izan zaitezke. Jada ez zara irudimen gehiegi garatua duen eskola-ume bat, Oleg Rybachenkok gauza handiak egingo ditu!"
  Mutilak alanbrea bete zuen, bakeroak eta kamiseta bat bakarrik utzita. Neguko bota epeletan ere beroa egiten zuen, eta umea esnatu zen. Oso atsegina da belar berde eta zorrotza oinutsik sentitzea. Abuztuan lurra primeran berotuta dago eta mutikoari ibiltzea gustatzen zaio.
  Eta negua urteko garai kaskarra da - uda gozoa ez bezala. Mutilak, ordea, ez du aho zabalik zutik egoteko astirik, bera baita arbitroa. Mutikoa azkar igotzen da alanbretik. Elektrizitatea bidali zitzaion, eta txinpartak bere arropak jaurti zituen takoi hutsetatik.
  Mutilak garrasi egin zuen, kolpe mingarria, eta mihise gainera salto egin zuen. Zolak harri zorrotzek zulatzen zituzten. Baina mutilak azkar korrika egin zuen lubeta gainetik. Hau guztia ez zela arrazoirik gabe, plan handi baten parte baizik!
  Hemen errail beroak dira, eguzkiak eguerdia gainditu du jada, aireak tilo eta ezti usaina du. Hain isila non erleen burrunba urruna entzun dezakezula.
  Mutilak oinutsik jarri zuen burdin beroaren gainean eta agindu berriak entzun zituen: "erreil bakoitzean zazpi harri jarri". Mutilak zalantza egin zuen eta ozen esan zuen:
  - Baina gero trena errailetatik atera daiteke?
  Ahotsak nire tinpanak jo zituen:
  - Horixe da behar duzuna! Errusiaren etsaiak hona joango dira!
  Mutilak ez zuen gehiago eztabaidatu. Eta Jainkoaren ahotsak argitu zuen: aukeratu soilik altzairu koloreko harriak.
  Eskuak jada mugitzen ari ziren. Oleg Rybachenkok poz-pozik sentitu zuen bere buruaz - arbitroa da, eskola-ume soil bat historiara pasatuko da!
  Harriak argiak dira bi trenbideetan: zehazki hamalau pieza -bakoitzetik zazpi-. Eta ia bereiztezinak dira!
  Eginda dago! Mutikoak, azkenean, berriro gurutzatu zuen, "Aita Gurea" irakurri zuen eta, takoi hutsik keinuka, itzuli zen. Lasterka hasita ihes egin zuen, harriak eta zola minduta. Lubetaren gainetik salto egin nuen ia...
  Ez nuen korrontetik berriro igo nahi, baina ez zegoen irteerarik. Mutilak, korrika bat erabiliz, hegan egin zuen lubetatik azken langara ia berehala. Apur bat harrituta, baina ez da beldurgarria. Eta hemen da berriro Oleg Rybachenko udako lur epelean. Aurretik, airean bertan, laino berde batek distira egiten du: itzulerako bidea.
  Mutilak benetan ez du nahi uda epel batetik izoztea eta negura itzuli. Baina orduan ahots misteriotsu batek azken agindua ematen du:
  - Azkar ibili, bestela ataria itxiko da, eta betiko geratuko zara 1914an eta ez duzu inoiz zure gurasoak ikusiko.
  Oleg Rybachenkok ziztu bizian erauzi alanbretik arropa eta ausaz ateratzen ditu. Ataria lausotzen hasten da eta mutila, oinetakorik gabe, irteerara doa lasterka. Zerbait elastiko batekin topo egiten du eta esfortzuarekin jauzi egiten du. Oinak biluziak erre ditu zapaldutako hiriko elurrak. Oinetakoak jantzi eta neguko jaka bat atera behar duzu kalean bertan, oinezkoen begirada perplexak harrapatuz.
  Norbaitek oihu ere egin zuen: "eroa". Baina mutilak ez du kasurik egiten - bere lana egin zuen eta eginkizun handia bete zuen...
  1914ko abuztuaren 22an tren bat hondatu zen, non Hindenburg eta Erich Ludendorff, Max Hoffmann jarraitu zuten. Ekialdeko fronteko guduetan paper erabakigarria izan zuten hiru komandante militarrak -Ekialdeko Prusiako operazioetatik hasi eta abar- hil ziren.
  Ondorioz, desantolatutako alemaniar tropek porrot izugarria jasan zuten. Defentsarik gabeko Koenigsberg mugimenduan eraman zuten, eta alemaniar tropak partzialki inguratu zituzten, eta partzialki suntsitu edo harrapatu zituzten.
  Errusiako tropen garaipenak eragin erabakigarria izan zuen gerraren ibilbide osoan. Eta lehenik eta behin, soldaduen eta ofizialen moralaren ikuspuntutik. Ez da sekretua Japoniak porrotaren ostean Errusiako armadaren agintaritza nabarmen jaitsi zela. Inork ez zituen begi-estu asiar batzuk aurkari seriotzat hartzen. Eta orduan errusiarrek lau bataila nagusi galdu zituzten, eta gudu guztietan abantaila numeriko bat izan zuten.
  Eta itsasoan ere erabat garaituak izan ziren, arrakasta partikular eta bereiziak izan ezik. Vladivostokeko gurutzaontziek bereziki nabarmendu ziren.
  Beno, non borrokatu munduko lurreko soldadu onenak kontsideratzen ziren alemaniarren aurka?
  Eta orduan gertatu zen posible zela Fritz apurtzea, eta gidatzea eta dozenaka mila preso hartzea!
  Errusiako militarren eta biztanleriaren ilusioa asko hazi da. Austriako frontean, aurrerapena azkarra izan zen. Austria-Hungaria ez zegoen gerrarako prest. Eta eslaviar unitateen morala, batez ere, oso baxua da. Haietako asko danborraren eta orkestraren soinuen aurrean errenditu ziren. Eslaviarrek ez zuten beren anaien aurka borrokatu nahi, austriar gorrotatuentzat. Unitate hungariarrak eta alemaniar etnikoak bakarrik zeuden gutxi-asko borrokarako prest.
  Errusiako armadak Austriako tropak irauli eta berehala Lvov okupatu zuen, Przemysl-eko gotorlekua eta, arrakasta garatuz, Hungarian sartu zen. Alemaniako frontea lehertzen ari zen. Errusiako indar gorenek prusiarrak garaitu zituzten Poznanen eta Oderra joan ziren. Alemanek sei gorputz transferitu zituzten Austriara.
  Baina hau ez zen nahikoa. Gainera, ez zegoen erdiko postuei eusteko indar nahikorik. Eta mendebaldean, borroka gogorrak jarraitu ziren.
  Orduan Alemania indar berriak ekialderantz transferitzera behartu zuten. Egoera larriagotu egin zen Austria Italiaren aurkako gerran sartzeak. Herrialde hauek harreman etsaiak izan dituzte mendeetan zehar. Eta hiruko aliantza formazio artifizial bat izan zen zentzu askotan. Gerra Alemaniarentzat eta Austriarentzat mesedegarriagoa izan bazen ere, Italia indartsuenarekin bat egingo zuen. Eta beraz, Errusiako tropak jada Budapestera hurbiltzen ari dira, eta Potentzia Zentralen aferak zaborra dira! Errumania azkartu zen gerran sartzera.
  Argi dago Errumaniako erregea Nikolas II.aren ahaide dela, eta bere lurrak zabaldu nahi ditu erortzen ari den Austriako inperioaren kontura.
  Eta Bulgaria, benetako historia ez bezala, gerran sartu zen Errusiaren alde.
  Otomandar Inperioa baino ez zen alemaniarrei leial izan. Eta hori bakarrik Defentsa ministroak etsaiak hasteko agindu zuelako, lehen ministroa eta sultana aurretik jarriz. Turkiako armada ez da indartsuegia, baina arazoak sortu zituen Errusiak Ententearekin hornitzeko. Baina, bestalde, aukera bikaina da Errusiak bere lurraldeak hegoaldera nabarmen zabaltzeko. Japoniak, noski, gerra deklaratu zien Alemaniari eta Austriari. Pazifikoko alemaniar koloniak harrapatzeko.
  Horrek Errusiaren eskuak askatu zituen Ekialde Urrunean. Eta mendebaldean, alemaniarrak zanpatu zituzten.
  Oder ibaian bakarrik Alemaniak Errusiako armadaren erasoa geldiarazi ahal izan zuen. Horretarako, beharrezkoa zen Mendebaldeko operazio iraingarri guztiak geldiaraztea. Austria-Hungariaren ia erdia Errusiako tropek askatu zuten.
  Horrela, Austriar Inperioak benetan jokoa utzi eta Alemaniarentzat zama bihurtu zen. Bulgariarrek erasoaldia abiatu zuten Istanbulen aurka.
  Neguan, barealdia egon zen Europan etsaiak. Baina Errusiako armadak Turkiaren aurkako erasoa abiatu zuen. Eta hemen dena arrakastaz garatu zen. Gainera, arabiarrak eta armeniarrak otomandar agintearen aurka matxinatu ziren.
  Errusiako tropak Bagdaden zeuden jada otsailean, eta britainiarrek Basora hartu zuten. Martxoaren amaieran, Errusiak Asia Txiki osoa okupatu zuen eta Istanbulgo bulgariar eta serbiarrekin batera erasoa hasi zuen. Türkiye jokoz kanpo dago. Siria, Palestina, Irakeko hegoaldea Britainia Handira eta Frantziara joan ziren - Errusiak beste guztia lortu zuen. Saudi Arabia - orain arte formalki lurralde independentea izaten jarraitzen zuen, baina Alemaniaren errendizioaren ostean ere banatuta egon behar zen. Eta ez zegoen urrun. 1915eko apirilaren 25ean Estatu Batuak gerran sartu ziren alemanekin. Argi dago amerikarrak pertsona praktikoak direla eta garaiz izan nahi zutela garaipenaren tarta banatzeko. Udaberrirako, Errusiako armadak arma mota berri bat sortu zuen kantitate handietan: "Luna" -2 lur orotako ibilgailuak metrailadoreekin. Tanke berriek, arinak izan arren, orduko 40 kilometroko abiadura garatu zuten autobidean eta gidatzeko ezaugarri bikainak zituzten.
  Errusiako tropek maiatzaren hasieran, errepideak lehortu bezain pronto, erasoaldia abiatu zuten Hungarian eta hegoaldeko fronte osoan. Austriako armada erori egin zen, Alemaniako tropak ez ziren nahikoa fronteari eusteko.
  Ekainaren 22an Errusiako tropak Vienan sartu ziren. Eta ekainaren 24an, britainiar, frantses, belgikar eta lehen batailoi amerikarrak Bruselan sartu ziren. Holanda Alemaniaren aurkako gerran sartu zen, eta pixka bat geroago Suedia, Danimarkarekin. Alemanek ia ez zuten Oder ibaiaren hesiari eutsi, baina Errusiako armada tsaristak Munichen aurkako erasoa garatu zuen. Alemaniako hegoaldeko hiririk handiena 1915eko abuztuaren 7an erori zen. Eta abuztuaren 11n , Alemaniak, beretzat guztiz itxaropenik gabeko egoeran, kapitulu egin zuen.
  Horren ostean, lurraldearen banaketa hasi zen. Austria-Hungaria eta Otomandar Inperioa munduko mapa politikotik desagertu ziren. Bulgaria 1913an otomandarrek bertatik konkistatu zuten turkiar lurraldearen zati hura izan zen. Serbia asko zabaldu zen eta Jugoslavia bihurtu zen. Errumaniak Transilvania jaso zuen. Errusiak bere osaeran barne hartzen zituen: Bukovina, Galizia, Txekoslovakia, Krakovia eskualdea eta Hungaria erdia, Budapesten arte, non muga marraztu zuten. Alemaniak murrizketa handia jaso zuen bere lurraldean. Mendebaldean, Elzar eta Lorraine Frantziara itzuli behar izan zituen, lehenago Danimarkako lurraldeetara. Ekialdea da gogorrena.
  Errusia Oder ibaian zehar muga marrazten tematu zen, eta Frantziarentzat Rhin zehar. Baina AEBek eta Britainia Handiak ez zuten Errusia eta Frantzia gehiegi indartu eta Alemania gehiegi ahuldu nahi izan. Ondorioz, akordio bat onartu zen. Errusiak Ekialdeko lur guztiak jasotzen ditu, poloniarrek gehiengoa baitute.
  Ekialdeko Prusiak Klaipeda, Danzig galdu zuen eta Alemaniatik moztuta geratu zen, baina gutxienez forma moztuan iraun zuen. Koenigsberg alemaniarra geratu zen. Baina Alemaniak lur asko galdu zuen. Muga oso hautsita geratu zen. Leku batzuetan Oderra ere iristen zen, eta biztanleriaren osaera etnikoaren araberakoa zen neurri handi batean. Hala ere, alemaniarrek ia erabat mantendu zuten Pomerania. Baina Berlinetik, Errusiako mugaraino, ez ziren ehun kilometro baino gehiago.
  Beraz, alemaniarrak arma-puntan daude. Alemaniako armadaren tamaina ehun mila soldadu eta ofizialetara mugatu zen. Erreparazio handiak ezarri zizkieten alemaniarrei. Gerrak urtebete pasatxo iraun zuen.
  Errusiako inperio tsaristak ez zuen krisi egoeran erortzeko astirik izan, eta lurralde-eskurapen handiekin atera zen. Tsarraren agintea indartu egin zen, eta mugimendu iraultzailearen olatua gainbeheran hasi zen, ekonomian, aldiz, ezohiko hazkunde azkarraren aldia hasi zen.
  
  
  NOLA LORTU ZUEN LENIN GURE PRESIDENTE IZATEA
  Vladimir Ilitx Lenin, altuago agertu nahian, indar guztiekin zutitu zen. Bere esku lehorrak, txikiak, baina oso mugikorrak, urduri astindu ziren sándalo arraroenaz egindako mahai beltz eta distiratsu baten gainean. Haren parean eserita, zezen baten lepoan urrezko kate astun bat zuen traje zuriz jantzitako gizon erraldoi batek, hots egin zuen:
  - Tira, Ulyanov jauna. Zure baldintzak onartzen ditut: bost mila dolar hilean, gehi mailupean jarritako negozio bakoitzaren ehuneko bat! - Hemen zailduaren ahotsa gogorragoa bihurtu zen eta kate astuna ere astindu zuten zorrotz. - Lenin burkide hori bakarrik faltsurik eta hautsik gabe!
  Esku izerditsuak pozik igurtziz, Vladimir Ilitxek esan zuen:
  - Jakina, Rockefeller jauna, gure negozioetan bakarrik ezinezkoa da gezurrik gabe egin! Dena adiskidetasunez eta oso zintzo izan behar da!
  Eta bi iruzurgileek barre ozen egin zuten...
  -------------------------------
  Urriko Iraultza ez zen Errusian gertatu. Lehen Mundu Gerraren fronteetan behin-behineko barealdia egon zen. Alemaniarrak eta austriarrak Mendebaldean arrakasta izaten saiatu ziren.
  Errusiar armadak Turkiako frontean bakarrik jardun zuen, non azkenean britainiarrekin konektatzea eta etsaiari porrota batzuk ematea lortu zuen, Asia Txikiaren zatirik handiena okupatuz.
  Baina orduan Asanblea Konstituziogilea bildu zen eta bertan boltxebikeak gutxiengo etsi batean aurkitzen ziren, eta sozialista-iraultzaileak nagusitu ziren.
  Lehen erabakietako bat izan zen: baserritarrei lurrak ematea eta gerra garailearekin jarraitzea!
  1918ko uztailean, Alemaniako Parisen aurkako erasoak porrot egin zuen eta Errusiar armada garaileak jo zuen, lehenik austriarren aurka, gero alemaniarren aurka.
  Alemaniak etsi-etsian aurre egin zion, baina abenduan, ekialdeko errusiar tropek Varsovia eta Krakovia okupatu zituztenean, mendebaldeko aliatuek Brusela hartu zuten -oraindik kapitulatu zuten-. Egia da, bi aste geroago - iraultzarik eza kaltetua.
  Wilhelm, ordea, ia botere guztiei uko egitera behartu zuen, monarka nominal hutsa izaten jarraituz.
  Eta Kornilov jenerala Errusiako errepublika berriko presidente bihurtu zen. 1917ko abuztuan, bere matxinada arrakastatsua izan zen, nahiz eta formalki Kerensky lehen ministro izaten jarraitu, baina jadanik Kornilovi eman zion presidentetza.
  He Kornilov buruzagi nagusi bihurtu zen.
  Horren ondoren, Errusiako presidentetzarako hauteskundeak eta konstituzio berriaren erreferenduma egin ziren.
  Gobernu forma autoritarioa nahiko ezaguna den jendeak - Korniloven bertsioa onartzen zuen.
  Errusiak bere jabetzak zabaldu zituen Alemaniaren, desegindako Austria-Hungariaren eta munduko mapatik desagertutako Turkiaren kontura.
  Azken hau potentzia handien artean banatu zen azkenean. Errusiak Asia Txikia, itsasartea eta Konstantinopla lortu zituen. Frantsesek Siria hartu zuten, britainiarrek Palestina eta Irak.
  1926an, gerra piztu zen berriro Errusia eta Japoniaren artean. Arrazoia Mantxuria eta Port Arthurren egoera izan zen. Akordioaren arabera, Port Arthurren alokairu-eskubideak Japoniara transferitu ziren, eta alokairua iraungi zen. Hala ere, japoniarrek ez zuten harrapatutakoa Txinara itzuliko.
  Gainera, Hirohito gazteak boterea jaso berri zuen - garaipen berriekin amets.
  Hala ere, jadanik errusiarra ezberdina zen. Lehen Mundu Gerraren fronteetan gogortuta, komandante esperientziadun, tanke eta hegazkin berriekin, japoniarrak arrakastaz erasotzen hasi zen.
  Lau hilabete eta erdi geroago, Errusiako armadak Port Arthur hartu eta japoniarrak kontinentetik kanporatu zituen!
  Denbora batez, Japoniak oraindik eutsi zion itsasoari - Baltikoko eta Itsaso Beltzeko eskuadroien ontziak hurbildu ziren arte.
  Horren ostean, Eguzki Sortzailearen herrialdea kapitulatu zen.
  Errusia oso azkar garatu zen, baina 1929an mundu osoan depresio handia hasi zen.
  Errusiako Inperioa ere izan zuten istiluak. Gainera, Kornilovek errusifikazio aktiboa egin zuen.
  Hala ere, tronuan geratzea lortu zuen, eta AEBetan... Ameriketako boltxebikeak, Lenin buru, boterera iritsi ziren!
  Depresiotik abiatuta, erregimen boltxebike berria gerra berri baterako prestatzen hasi zen!
  Espainian iraultza komunisten garaipenarekin amaitu zen eta horrela boltxebike indartsu bat sortu zen Europan...
  1938ko urtarrilaren 1a. Vladimir Ilitx Lenin urduri dabil Etxe Zuriko bulego erraldoian. Mundu osoko egoera berotzen ari da. Espainiari jarraituz, komunistek arrakasta izan zuten Frantzian.
  Generalisimoak eta Kornilov presidenteak gobernatzen duen Errusiak argi utzi du jada ez duela boltxebismoa Europara hedatzea onartuko. Hamar milioi errusiar armadako bostehun dibisio ez da batere txantxa bat!
  Vladimir Ilitxek ulertzen du hori. Eta Britainia Handiaren aliantza taktikoa eskaintzen du Errusiaren aurka.
  Britainiarrak beti dira oso kontuz ibili errusiar hedapenarekin. Baina komunismo erradikalak are gehiago beldurtu zituen. Haien eta Errusiaren artean ziri bat egin behar izan zen.
  Lenin Churchill Defentsa ministroa hartzeko prestatzen ari zen eta, aldi berean, britainiarrei Estatu Batuen botere astinezinaren frogak emateko.
  Eta, hasteko, diktadore burusoilak arma berri bati buruzko txostena entzun zuen: "bonba atomikoa".
  Oppenheimerrek bere txostena tonu oso neurritsu batean eman zuen. Bai, dagoeneko arrakastak daude eta erreaktore nuklear bat ere martxan jarri da, baina bonba atomikoaren agerpena oso urrun dago oraindik. Arazo nagusia uranio aberastua eta plutonioa lortzea da. Horrez gain, albiste hau ere ez da guztiz atsegina - horrelako bonba batek adina gudu-ontzi kostatuko dira. Beraz, zein da galdera ere - merezi al du dirua bonba handi batean gastatzea - ehun mila txiki egin ditzakezun?
  Leninek, agure txiki, burusoila, baina oraindik mugikorra (hirurogeita zazpi urte, bide batez, oraindik zahartzarotik urrun dago!), kementsuki bere bulegoko areto handian zebilela, esan zuen:
  - Kamarada ez duzu dialektika ulertzen! Bai, bonba garestia izango da oraindik, baina gero bere kostua arku ordena bat jaitsiko da ekoizpen masiborako trantsizioarekin!
  Oppenheimerrek lotsati esan zuen:
  - Eta errusiarrak ez dira alferrik eseriko!
  Ondorio logiko eta gogorra izan zuen Vladimir Ilitxek:
  "Beraz, kosta ahala kosta aurretik atera behar dituzu!"
  Hemen Oppenheimerren laguntzaile beltzak abesten du:
  - Azken finean, garaipena behar dugu! Bat guztientzat, ez dugu prezioa jasango! Bat guztientzat, ez dugu prezioa jasango!
  Oppenheimerrek makurtu egin zuen AEBetako Lenin presidentearen aurrean eta hausnartu zuen:
  - Jenioa zara! Noski, ez dugu prezioa defendatuko, eta errusiarren aurretik aterako gara, baina dirua behar dugu!
  Leninek seguru esan zuen, krokodilo larruaz egindako oinetakoak takoiekin kolpatuz:
  - Dirua egongo da!
  - Eta esklaboak!
  Vladimir Ilitxek esaldi historikoa esan zuen:
  - Ez zaitut mugatzen bitartekoetan! Zure denbora mugatzen ari naiz!
  AEBetako inperioaren aginte eta administrazio makinaren engranajeak biratzen hasi ziren.
  Baina hau ez da garrantzitsuena. Vladimir Ilitxek, inork ez bezala, ulertu zuen Errusia garaitzeko, barrutik ahultzea beharrezkoa zela.
  Vladimir Ilitxek bekoki altu, luze eta irregularra zimurtu zuen, eta kementsuki telefonotik hargailua hartu zuen Dullesi markatzen hasi zen.
  Espioi nagusia aparatura hurbildu zenean, Leninek oihu ikaragarri egin zuen bere biriken goialdean:
  - Matxinatu, engainatzeko eta liluratzeko ahalmenean ni bezain berdin edo ez bederen askoz gutxiagoko pertsona bat behar dugu!
  Dullesek tonu oso seguru erantzun zuen:
  - Ezagutzen dut halako pertsona bat Vladimir Ilitx!
  Leninek, deabru bat bezala jauzika, orroa egin zuen:
  - Orduan nor da? Nor da gizakiak egindako jeinu hau?
  Dullesek, silaba kantu batean luzatuz, esan zuen:
  - Joseph Vissarionovitx Stalin! Ziurrenik ezagutzen duzu, Vladimir Ilich!
  Leninek keinua egin zion bere buruari urrezko eta diamantedun ispiluan eta hots egin zuen:
  - Sukaldari honek plater pikanteak bakarrik prestatzen ditu!
  Dullesek, ziur irribarre eginez, baieztatu zuen:
  Baina horixe da behar duguna!
  Leninek keinua egin zuen berriro eta burrunba egin zuen:
  - Eman Stalini eskatzen dion guztia. Eta agin iezaiozu Kornilov Generalisimo arku hutsal horren lekua!
  Dulles-ek orro ikaragarri egin zuen:
  - Vladimir Ilitx antzeztuko da!
  
  INOIZ EZ EMAN VITYAZ
  Askok eztabaidatzen dute errusiarrek beren kabuz Bigarren Mundu Gerra irabaziko zuten ala ez, Mendebaldearen laguntzarik gabe? Beraz, Jainkoek praktikan probatzea erabaki zuten. Eta unibertso paralelo batean, hesi bat jarri zuten aliatuen indarren, kolonien eta SESBrekin batera Hirugarren Reicharen artean. Eta hori esperimentuaren garbitasunagatik gertatu zen 1941eko ekainean.
  Beraz, aliatuek ezin izan zioten ez SESBri ez Hirugarren Reich-ari lagundu. Eta esperimentuaren erabateko garbitasunerako, Japonia ere hesi baten atzean ezkutatu zen. Esaterako, dena erabat garbi egon dadila, laborategi batean bezala.
  Lehenengo egunetan, ez zen ezer gertatu benetako istoriotik oso desberdina. Fritzek aurrera egin zuen, historia errealean bezala, egunean 30-40 bat kilometrotan, baina pixkanaka motelduz. Jakina, britainiar bonbardaketarik ez izateak eta Rommel-en gorputzetik gertu dauden aurkariek indarren zati bat askatzea ahalbidetu zuten, batez ere abiazioa. Baina alemaniarrek oraindik ez dute hori egin, beraz fronteetan gauzak nahiko arrakastatsu joan ziren hala ere. Hala ere, uztailaren amaieran, Smolenskeko guduak Fritz-en aurrerapena moteldu zuen. Hitlerrek Rommel eta bere dibisioak Libiatik erretiratzea erabaki zuen, Italiako indar okupatzaileak nahikoak zirela erabakiz. Lidergo faxistak, denborarik ez galtzeko, indar armatuak eta bereziki hegazkinak Frantziatik eta Balkanetatik transferitzen hasi ziren. Hitlerrek oraindik ere espero zuen erdian zeuden tropak sobietarren gainditzea eta negua baino lehen egitea.
  Hegoaldera jo beharrean, Fritzek erasoaldiari ekin zioten erdialdean, Smolensk erasotzen zuten tropa sobietarrak inguratu nahian. Eta abuztuaren 13an, Rommel-en gorputzak erasora jo zuen, Dnieper zeharkatu eta Kiev defendatzen zuen talde sobietarren atzealdera iritsi nahian.
  Stalin galduta zegoen. Ia Europa eta Afrikako Frantziako ondasun guztiak bat-batean haren aurka agertu ziren, eta ez aliatu bakar bat ere.
  Hori da orain ez espero arriskurik Japoniatik. Eta Komandante Gorenak agindua ematen du: Ekialde Urruneko dibisio guztiak kentzea.
  Tropa alemaniarrak, ia Moskuraino sartuta, Siberiako gorputzak gelditu zituen. Baina hegoaldean, aginte aldaketari eta Rommel-en ekintzei esker, Fritzek sobietar hegoaldeko taldea moztu ahal izan zuten.
  Ukrainako liskarren ibilbideak ere eragin negatiboa izan zuen Stalinek koldarki Moskura erreserba guztiak atera zituelako, eta, ondorioz, bere atzealdea agerian utzi zuelako.
  Zehatzago esanda, ez bere buruari, hegoaldeko taldeari baizik. Egoera txarra izan zen. Baina benetako historian, Kieven defentsa porrot bihurtu zen. Hemen bakarrik zegoen ñabardura bat, alemanak Moskutik gertu zeuden jada, eta naziak Europaren kontura indartu ziren, Stalin baino azkarrago Ekialde Urrunaren kontura. Eta alemaniarrek distantzia gutxiago gainditu behar izan zuten, eta Europako errepideak hobeak dira. Eta saiatu dena azkar transferitzen banan-banan Transsiberiako Trenbidean.
  Ondorioz, alemaniarrek Kharkov eta Voroshilovgrad historia errealean baino lehenago apurtu ahal izan zuten, industria eta lantegi asko harrapatuz.
  Leningrado ere blokeatuta geratu zen, baina ez hartu. Eta alemaniarrak Krimean sartu ziren. Eta Fritzek Voronezh harrapatzea lortu zuten hegoaldean, Don ibaian zehar Stalingradora joanez.
  Mosku, hala ere, defendatu zen eta neguan kontraerasora ere pasa ziren. Baina hegoaldeko hegalean, Rommelek Stalingradora apurtzea lortu zuen. Era berean, Kertxen lurreratzea ez zen gertatu. Zailtasun handiz sobietar tropek etsaia Stalingradotik urruntzea baino ez zuten lortu. Eta hori bakarrik klima Wehrmacht-en alde ez zegoelako eta izozteetan eta elur-gordeetan borrokatzeko mutuak zirelako.
  Bai, Rommelek Donetik haratago joan behar izan zuen. Eta hau zaplazteko gorra izan zen Fuhrerrentzat.
  Baina 1942ko udaberrian, botere oreka aldatu egin zen. Aliatuei presio handia egin ostean, alemaniarrek tropa kopurua handitu zuten, Khivaren kontura barne, eta satelite kopurua. Bereziki Italiaren eta Frantziaren zenbatekoak gehituta. Ekialdeko frontean zati beltzak ere agertu ziren. Zorionez, Afrikako britainiar eta amerikar fronteak ez zuen tropa eta baliabideen transferentzia oztopatu.
  Eta de Gaulle, aliatuen laguntza galdu zuenean, bere kideek traizionatu zuten.
  Horrela, SESBen aurka errealitatean baino indar esanguratsuagoak bildu ziren. Fritz bereziki hegazkinetan gehitu ziren, airean abantaila mantenduz. Eta lurreko indarrak zazpi milioi gainditu zituen 5,6 milioi soldadu sobietarren aurka.
  Eta naziek erasoaldia abiatu zuten hegoaldean. Rommelek Stalingrado harrapatzea lortu zuen ekainaren 27an. Fritzek ehunka tanke pilatu ahal izan zituen aldi berean hirian. Etsaien hegazkinak airean zuen nagusitasunak ere eragina izan zuen, eta horrek zaildu zuen sobietar errefortzuak Volga ibai zabalean zehar transferitzea.
  Ai, Stalingrado heroikoa ez zen AIan gertatu. Eta Rommel-ek Volgatik behera eta Kaspiar Itsasorako planoetan zehar ibili zen.
  Erdialdean kontraerasoekin alemaniarrak apurtzeko saiakerak huts egin zuen. Gainera, Rzhev erlaitza ez zen sortu. Beraz, Fritzek fronte parekideagoa zuen sobietarren kontraerasoaren garaian, eta berdinago egin zuten atzera ere. Baina Rzhev, zoritxarrez, naziekin geratu zen.
  Ezin izan zen Fritz zeharkatu, eta oso zaila da Stalingrado erori ostean Kaukasoa mantentzea. Volgako hornidura arteria moztuta dagoenez. Eta uztailaren amaieran alemaniarrak Kaspiar Itsasora iritsi zirenean, egoera ia itxaropenik gabe geratu zen. Orain urez soilik hornitzea posible zen.
  Naziek aireko nagusitasuna zutela kontuan hartuta, gertakaria tarteko zerbait bihurtu zen, oso zaila eta itxaropenik gabea.
  Abuztua eta iraila borroka gogorretan igaro ziren, Kaspiar kostaldean zehar etsaia Bakura iritsi zen arte. Eta han, Rommelekin, urriaren amaiera arte eutsi zioten. Egoera larriagotu egin zen Turkia gerran sartzeak.
  Japoniaren kontura, jainko esperimentatzaileak arduratu ziren, baina ez otomandarren kontura. Baina neguan, naziak oraindik ez ziren Mosku erasotzera ausartu, neguan gelditu ziren.
  Armada Gorriak hainbat eraso saiakera egin zituen. Baina etsaia bikaina zen eskulanean, esperientziadun langileen kopuruan eta hegazkinean. Tankeak eta artilleria bakarrik ekoiztu ziren SESBen orain arte gehiago. Baina tankeak arinak ziren batez ere, eta armaduraren kalitatea oso garrantzitsua zen. Badirudi hegazkin asko ekoizten direla ere, baina duraluminoaren eskasia dela eta, erreferentziazkoak baino astunagoak eta maniobragarriagoak dira. Yak-9 ere atera zen, ia guztiz egurrezkoa. Eta hori, noski, alde txarra izan zen.
  Hitlerrek bere tanke ospetsu berriekin ere kontatu zuen: "Panterak" eta "Tigreak".
  Gero eta gehiago ekoizten ziren. Agertu, eta menagerieko hirugarren ordezkaria: "Lehoia". Historia errealean, halako makina bat 1942an garatu zen, baina baliabide faltagatik eta pisu handiagatik, munstrorik astunena baztertu zuten.
  Baina hemen 90 tonako "Lehoia" seriean sartu zen. Bere abantailak, armadura indartsuak eta 105 mm-ko pistola batek, neurri batean gidatzeko errendimendu txarrena konpentsatzen zuten. Serieko 76 mm-ko sobietar pistolak ezin izan zuten "Lehoia" angelu guztietatik sartu.
  Beraz, ez zen aurrerapen tanke txarra izan, defentsa lerroa oso indartsua bada, eta maila sakonekoa.
  Eta sobietar komandoa sobietar hiriburuaren azpian sendotu zen sakonki. Eta saiatu hemen hausten.
  Menagerieko laugarren ordezkaria: "Maus", seriearen aurkezpenarekin zertxobait atzeratu zen.
  Armada Gorriaren kopurua sei milioira igo zen, nahiz eta soldadu asko erreklutatuak izan.
  Bederatzi milioi baino gehiagoren aurka zeuden, baina zenbakizko nagusitasunak partzialki konpentsatu zuen etsaiaren armadaren izaera bitxiegia.
  Abiazion, etsaia indartsuagoa da bai kopuruz bai kalitatez. Azken ME-309 eta Yu-288 agertu ziren. Horren harira, kalitate baxuagoko sobietar makinak borrokan ari dira, eskulan kualifikatu eta material eskasagatik. Tankeak T-34 zaharrak dira oraindik, eta arinak gehienak, baita KV ere.
  Udan, Wehrmacht-ek eraman zuen erasoaldia: Moskuren aurkako erasoa eta Volgan gora Saratoveraino. Mosku, borroka gogorraren ostean, udazkenaren amaieran inguratuta zegoen. Saratov, Kuibyshev, Penza, Ulyanovsk ere harrapatu zituzten. Stalinek Sverdlovskera ihes egin zuen. Egoera kritiko bihurtu zen.
  Hiriburuari inola ere ez amore emateko agindua eman zitzaion. Alemanek erasoak egin zituzten, baina atzera egin zuten edo kale borrokan murgildu ziren. Neguan, Wehrmacht-en erasoa bertan behera geratu zen. Egia da, alemaniarrek eraztun bikoitzean sobietar hiriburua ez ezik, Leningrad ere ondorioztatu zuten.
  Maiatzean, nazien erasoa hasi zen berriro, baina jada Gorki eta Kazan hirirako norabidean. Sobietar tankeen eraikuntza, zailtasun guztiak gorabehera, ekoizpenean jarri ahal izan zuen: T-34-85 eta IS-2, ordea, kantitate txikietan.
  Gorki uztailean bakarrik erori zen, eta Kazanek abuztuaren amaierara arte eutsi zion.
  Leningradon gosete ikaragarria zen nagusi, eta Fritz ez zen hura ekaitzen saiatu ere egin. Eta Mosku pixkanaka kontrolpean hartu zuten. Eta irailaren 30ean, izugarrizko eraso odoltsu baten ostean, Kremlina erori zen.
  Lehen mailako gotorlekua oso suntsitu zuten. Eta hau kolpe berria izan zen sobietar herriarentzat. Alemaniarrak Uraletara joan ziren, baina han elur-zuloetan sartu ziren. Zaila da SESBrekin borrokatzea. Stalinek amaiera arte zutik egotearen aldekoa zen. Baina oso garestia zen herrialdearentzat eta bereziki alemaniarrentzat.
  Hegoaldean, naziek ere Erdialdeko Asiatik aurrera egin zuten.
  1945ean, SESBk SU-100 eta IS-3 jaso zituen, baina serie txikietan bakarrik. Ai, ekainaren amaierarako, naziek Erdialdeko Asia ere konkistatu zuten. Eta uztailean, Sverdlovsk ere erori zen. Abuztuan, alemaniarrek Kurgan eta Tyumen harrapatu zituzten. Eta irailaren 3an ere Tobolsk. Irailaren amaieran, Khanty-Maisiysk. Eta urriaren erdialdean eta Omsk.
  Novosibirsk, ordea, oraindik ez da nazien aurrean aurkeztu. Dagoeneko izozteak oso gogorrak hirietara atxikitzera behartu zituzten Fritzek.
  Beraz, 1946ko maiatzera arte, naziek ez zuten etsai aktiborik egin.
  Gero Novosibirskera joan ginen. Disko itxurako helikopteroek eta "E" serieko azken tankeek parte hartu zuten guduetan. Hala ere, horrek ez zion gehiegi lagundu Fuhrer-ari. Krautsek ekainaren amaieran hartu zuten Novosibirsk . Ob ibaia behartu. Uztailean aurrerago, munstroek Kemerovo eta Tomsk eta Altai Lurraldea harrapatu zituzten. Borroka gogorraren ostean, abuztuan erori zen Abakan, eta irailean Irkutsk erasotu zuten.
  Alemanek, odola okaka botata, hura ere hartu zuten. Baina berriz ere ahuldu egin ziren. Komunikazioetan hedatua. Beraz, Chitako hurbilpenetan gelditu ginen. Baina printzipioz, non daude presarik? Udara itxaron dezakezu eta ekipamendu berriak probatu.
  Izan diskotekak edo jetsak. 1947an, sobietar diseinatzaileek IS-4, IS-7 eta T-54 tankeak serie batean jaurti zituzten. Egia da, bolumen sinboliko hutsetan. Ez zegoen jende edo baliabide nahikorik. Naziek aurrera egin zuten berriro. Aginskoye ekainaren amaieran harrapatu zuten Blagoveshchensk. Khabarovsk uztailean erori zen, eta Vladivostok abuztuan. Horrela, naziek sobietar hiri nagusi ia guztiak hartu zituzten. Agian Pertopavlovsk izan ezik. Fiends irailean hartu zuten Magadan. Baina, dena den, Stalin ez zen kapitulaziora joan.
  Azkenean, naziek oraindik galdu zuten!
  
  
  ESPAZIOAREN ZUZENDARITZA GERRAK
  Hainbat urte oparo samarren ostean, epaiketa gogorrak etorri dira Errusiarentzat. Zeruko Inperioa, bere giza baliabide kolosalak eta sistema politiko totalitario baten abantailak erabiliz, munduko hegemonio bihurtzeko gai izan zen. Errusian, sarraski basati bat sortu zen hegoaldeko mugetan. Eta matxinada islamista zapaldu bazen ere, terrorismoaren aurkako gerrak baliabide asko kontsumitu ditu. Egoera larriagotu egin zen Mendebaldeko konfrontazio gogorrarekin.
  Dena disuasio nuklearrean oinarritzen zen bitartean, ez zen gerra handirik egon. Baina Wellington zientzialari estatubatuarrak Merkuriora artifizialki sintetizatutako elementu erradioaktibo baten gainean kohete mota berezi bat jaurtitzea pentsatu zuen.
  Baina akats bat egon da nabigazioan. Suziria ibilbidetik desbideratu eta Eguzkira erori zen... Oso arrarotutako plasmaren erupzio bat izan zen, ez izaki bizidunentzat arriskutsua, baina egitura atomikoa deuseztatu zuen, eta nukleo atomikoko neutroien arteko loturak apur bat aldatuz. Zehazki nahikoa kontrolatu gabeko erreakzio nuklear eta termonuklearrak ezinezko bihurtzeko.
  Eta horren ondorioz: arma nuklearrak alferrikako zabor pila bihurtu dira.
  Munduko herrialderik boteretsuena militarki eta ekonomikoki: Zeruko Inperioak, gainpopulazioaren ondorioz, ur geza eta energia eskasia handia zuena, Siberia alokatzeko ultimatum bat aurkeztu zuen.
  Errusiak ezezko erabakigarri batekin erantzun zuen...
  Gerra handi bat hasi da: Asiako koalizioa Mendebaldearen aurka. Gure aberria eskala handiko guduen esparru nagusia bihurtu da. Bizitza baketsua iraganeko kontua da: gerraren infernua nagusi zen nonahi. Borrokarik gogorrenak pil-pilean zeuden.
  Fronteetako egoera kritikoa zen: Asiako Batasuna jada Ural mendietara hurbiltzen ari zen.
  Ekaterinburgetik gertu, su bola liluragarri bat erori zen, eta gune hilgarri bat sortu zen, non pertsona bakar batek ere ezin baitzuen bizi minutu bat bera ere.
  Aberria, Errusia sakratua -
  Nire bihotza zabalik dago zuretzat...
  Gudu zelaiaren odola ureztatu zen -
  Aberriaren maitasunean loratzera!
  
  Lurraren taupadak intziri goxo batez jotzen du,
  Zaila da gerra orroa denean...
  Baina Eguzki loriatsua Errusiaren gainetik aterako da -
  Gure ama hilezkor bakarra zara!
  
  Zekalea soro amaigabeetan urrezkoa da,
  Elurrak zilar distiratsuak egiten ditu.
  Eta aurpegiak harro ikusten dira ikonoetatik -
  Zalduna, izan arranoa borrokan!
  
  Aurkariaren guduan irabaziko dugu,
  Defenda dezagun amets hegoduna.
  Ez dago soldadu errusiar bat baino ausartagorik,
  Jainkoari otoitz egingo diot!
  . Eduki nagusia.
  Bihotza errukiz betetzen denean, arrazoiren batengatik zorroa hutsik dago!
  Ural mendietako gailurrek ahotik irteten diren kolpeen antza dute, txantxarrek jaten dituztenak. Errusiar borrokalari buztangabeak maila baxuan hegan egiten ari dira. Belatz bizkorren antzera, Errusiako zaldunek Zeruko Inperioko guda-ontzi baldarrak, baina indarrez blindatuak, erasotzen dituzte.
  Andrey Ognev Aire Armadako pilotuak txanda zaila egiten du. Sugarra eta metala botatzen dituen bost kanoi txinatar astun bat. Suzko tornado batek milimetro gutxi batzuetara ateratzen du errusiar borrokalari baten armadura zeharrargitik. Bueltarik gabeko irrintziak erantzunez. Pulsar xehatu bat sudur zorrotz batetik irrist egiten da. Txinako helikoptero erraldoiaren dorre birakaria kolpearen ondorioz kiribiltzen da... Oihu isilduak daude.
  Andreiren aurpegi iluna kopeta altua duen irribarre hortz zuri batean hausten da.
  Bere bikoteak, ilehoria eder eta liluragarri batek, Vassa Koltsovak, kupel bat egiten du, gidatu gabeko kohete baten altzairuzko piraña bat pasatzera behartuz eta "opari" bat bidaltzen du gudu-ontziaren helikopteroaren hamabi helize erraldoietako batera.
  Erraldoia, pala ilara hirukoitz batekin, helizea erortzen ari da. Vassak, arrazoirik gabe bere izena erregina gisa itzulita, bazekien jipoitzen. Gona motza eta kamiseta kaki bakarrarekin borrokatzen zuen beti, baina takoi hutsetan bere burua eta borrokalaria osotasun bakar gisa sentitzen zituen.
  Emakume pilotu askok imitatu zuten, sentsibilitate izugarria lortu nahian. Gudu-helikoptero bat azalerara jaisten diren ehun eta hogei su-puntu dira - su pista bat. Ikatz hautsarekin funtzionatzen duen makina, baina, aldi berean, milaka tona metal garraiatzen dituena, babes dinamikoa aplikatuz.
  Japoniako, Txinako, Indiako diseinatzaileek auto bat erasoezin egin zuten Errusiako aire-defentsa-sistemekiko, baina ustekabean aire erasoa jasan zuten.
  Haserre basatiak okertuta, McLee jeneral begi estuak orro egin zuen, eskularru beltzezko eskuarekin seinalatuz:
  - Suntsitu itzazu! Urtu munstro horiek!
  Bular osoko baina gerri mehe indiar koronel batek esan zuen:
  - Bikote hau printze beltza eta erregina da. Inork ez ditu inoiz bota!
  Mac-ek irribarre egin zuen sinesgabe eta marmarka:
  - Ezin izan. Suaren dentsitatea handitu.
  Eta berriro gudu-helikopteroa dardar egin zuen. Birakatutako dorreak trabatu egin zuen eta titaniozko kaskoak su hartu zuen. Soldadu horiak eta kanela suak igaro ziren ulu batekin. Leherketa bat piztu zen, eta napalm-kargatutako suziri bat piztu zen helikoptero erraldoiaren kroskoan.
  Vassak, "txirrista" teknika erreproduzitu eta suaren bideetatik igarota, eman zuen:
  - Adin guztiak gerraren menpe daude, zuk bakarrik ezin duzu zure azken eguna jarri, denborarik gabe garaituta!
  Andrew polita da. Bere aita Angolako armadako jeneral gazteena zen eta Moskura etorri zen ikastera. Bertan Lydia Ogneva ezkondu zen, kirolari ospetsu eta doktorearekin. Orduan bere aita hil zitzaion, eta bere amak ile beltz eta kizkurra hazi zuen. Eskolan, Andrei zirikatzen saiatu ziren, baina mutila oraindik ere arte martzialetan aritzen zen haurtzaindegian. Amak bazekien bere buruari aurre egiten, eta bere aitaordea estilo mistoetan txapelduna izan zen.
  Andreik ondo ikasi zuen, izugarrizko memoria zuen, eta laster bera bihurtu zen mutilen buruzagi, haien buru. Noski, hegaldi eskola bat aukeratu zuen, eta bere Ama-Errusiaren alde borrokatzera joan zen. Ospea eta errespetua irabazi zituen. Eta inor ez zen ausartu Errusiako heroiari azal beltzaz leporatzen, batez ere aurpegi beltzaren ezaugarriak eslaviarrekin nahasten zirelako eta horrek atletikoki eraikitako pilotua nahiko ederra egiten zuelako.
  Ez zegoen bere maitasun kontuei buruz balentria militarrei buruz baino kondaira gutxiago. Andrei berari egozten zitzaiona baino askoz xumeagoa bazen ere.
  Orain gudu-ontzi erasoezin bat suntsitzeko modu baten bila ari zen. Geruza anitzeko armadura aktiboak Zeruko Inperioko makina boteretsuenaren osagai nagusiak estaltzen zituen.
  Savva-k helizeei tiro egin zien, egitura inmobilizatu nahian...
  Bitartean, gudua piztu zen lurrean. Ekialdeko blokeko dorrerik gabeko tankeak erasora joan ziren. Batzuk erraldoiak dira, beste batzuk, berriz, metro bat baino gehiagoko altuera.
  Haien aurka, Mendebaldeko koalizioko borrokalariek meategi mugikorrak eta jaurtigai gidatuak erabili zituzten atzera egin gabe.
  Hemen errusiarrak ez ezik, europarrak ere borrokatu ziren: britainiarrak, frantsesak, suediarrak eta beste asko.
  Etsai komun batek azal zuria eta moral kristaua zuten pertsonak bildu zituen. Demokraziari buruzko eztabaida baretu egin da. Gainera, Errusian, mendebaldearen aurkako sentimenduak, erasoa ekialdetik etorri ondoren, ezerezean geratu ziren. Izan ere, nora igo daiteke Ekialderantz Europa bakezale eta tolerantea. Haiek eta jendeak neurri handi batean ahaztu zuten nola borrokatu. Eta arma nuklearrak desagertu zirenean, Asia boteretsu eta gainpopulatuak bere horda ugari mugitu zituen iparraldera eta mendebaldera.
  Errusiako posizioetan aurrera egiten ari direnen artean, arabiar asko daude. Fanatiko batzuk erasora doaz, ez mozorrotuta, peto zuriz jantzita. Onartu heriotza irribarrea ezpainetan.
  Aurrera egiten duten milaka tanke eta infanteria borrokatzeko ibilgailuek inurriek dirudite txori-begitik. Savvak, beste torloju bat hondatuta, apur bat zurbilduz, xuxurlatu zuen:
  - Hala ere, gehiegi dira... Jainkoak lagundu Errusiari.
  Neskak berak ikusi zuen zer gertatzen ari zen Asiako koalizioak harrapatutako hirietan. Pogrom jendetsuak, hilketak, sarraskiak. Gizonak alanbre batean zintzilikatzen zituzten, eta emakumeak eta haurrak kanpamendu berezietara eramaten zituzten. Eta gero saldu edo banatzen zituzten zenbait lanetara. Eta gerrako presoen tortura ohikoa da dagoeneko, eta baita derrigorrezkoa ere.
  McLee jeneralak ez du berea ere soberatzen. Chizh-3 borrokalari ñimiñoei aurre egin ezin dieten amorratu ezinean, ezpata bat hartu eta hegazkinaren aurkako pistola kontrolatzen duen arabiarrari eskua mozten dio. Garrasi egiten du, eta odoleztaturiko zurtoina bularrean estutzen du.
  Eta moztu berri den esku baten komandante ikaragarriak, iltze luzeekin, mehatxatzen du errusiar bateko inportanteen norabidean, oihuka:
  - Suntsitu! Erre! Erre!
  Savva, amorruz, beste suziri bat botatzen du... Muniziorik gabe ari da. Baina aireko guda-ontzia ere egonkortasuna galtzen ari da.
  Bere artilleria hilgarria jokoz kanpo dago... Bere borroka-ahalmenaren parte-hartzea galduta, Hulk atzera egiten du. Ahalik eta azkarren itzuli behar dute basera konponketa eta hornidura egiteko.
  Behean, errusiar kanoiek zehaztasunez jaurtitzen dituzte etsaien burdin lauko tanke angelutsuetara. Hainbat auto gelditu ziren, zerura kea botatzen. "Bandura" batean munizioa lehertzen hasi zen. Hegan egin zuen, gimnasta baten muturra bezala irauliz, hartxintxarrez jo zuen arte.
  Ibilbide luzeko kanoi errusiarrak proiektil bat bidaltzen du ikurrinaren norabidean. Neska artillero bat sega ilehoria duena, bi hatzekin gurutzatu eta alemanez xuxurlatu:
  - Izan dadila zorte ona guretzat!
  Asiako koalizioko bandera hori distiratsua da eta erdian zirkulu gorri bat dauka. Hau Japoniatik gertuago dago, baina hori da koalizioak aukeratutako ikurra. Doitasun handiko kanoi baten jaurtigai txiki batek haga lodi bat apurtzen du eta estadio baten zorua estal dezakeen mihise erraldoi bat erortzen da. Dozena bat tanke asiar aldi berean belusezko belo batez estalita daude.
  Mendebaldeko koalizioaren eta Errusiako posizioen aldetik, aho batez entzuten da:
  - Aupa!
  Benetan sinbolikoa. Eta utzi etsaia hamar aldiz gainditzen, baina errusiar izpirituaren indarra astinduezina da.
  Errusiako borrokalari biak hegaletik hegal aurkitzen dira momentu batean. Oso bakar bat - ia triangeluar belatz - Errusiako defendatzaileak. Savva dagoeneko imajinatu du Andreyk nola jarriko duen bere esku indartsu beltza sorbaldan. Benetan fida zaitezkeen gizon indartsua da.
  Baina une hartantxe, mila argazki blitz aldi berean piztu ziren bezala izan zen. Eta borrokalari bikotearen begietan ilundu egin zen. Ondoren, belztasuna kolore askotako orbanekin margotzen zen, olioa uretara isurtzean agertzen direnen antzera.
  Andrei begiak igurzten saiatu zen. Eskuak, erresistentzia gainditzeko zailtasunez, ura arrastiatzen zuela zirudien.
  Urrutitik balego bezala, Savvaren ahotsa isildu egiten da:
  - Hilda gaude?
  Kapitain beltzak ozen erantzuten du:
  - Ez! Bizirik gaude.
  Bat-batean, sentsazio lodi eta itsaskor hori desagertu egiten da, eta erorketa librean daudela dirudi. Une batzuetan argi ere bihurtu zen, pisurik gabe bezala.
  Savva-k apur bat haserretu ere egin zuen, kantu-ahots batez:
  Mundua itxaropenik gabe galduta dagoela dirudi
  Eta zaldunaren izarretarako bidea blokeatuta dago ...
  Amaigabeko orbitaren bihurgune hauetan,
  Ez dago destinoa - fedea itotzea da!
  Eta, orduan, haserre egin zuen, zola biluziekin lurreratu zen harri zorrotz eta menditsuetan. Iluntasuna, argi-puntu eta uhinekin nahastuta, barreiatu zen.
  Begiak min pixka bat egiten du maiatzeko, eguerdiko argia. Savva lau hankan zegoen eta berehala salto egin zuen.
  Andreik profesionalki hankak okertu zituen salto batean, eta trebetasunez lurreratu zuen. Haren aurpegiak, kokots maskulinoa eta kopeta zabala eta altua zituena, espresio lasaia mantentzen zuen. Irribarre ere egin zion bikotekideari.
  - Ikusten duzu! Argi hori dago, eta aspaldian susmatzen nuenez, hau ez da paradisua!
  Savva-k, txundituta, zalantzazko urrats batzuk eman zituen. Lurreratzean, minez ubeldu zuen zola biluziak, eta belauna urratu zuen. Baina neskak, ohiko borondatezko ahaleginarekin, aurpegitik urrundu zuen martiri-espresioa eta hatza aurrean jarri zuen, oihukatuz:
  - Aupa!
  Andreyk Savvak adierazi zuen tokira begiratu zuen. Haien aurrean muino hondatu bat zegoen. Eta bere gainean, pitzaduretan hautsita, bola batek atseden hartzen zuen. Zehatzago esanda, aparatu esferiko bat, erdi berunezkoa, erdi platino kolorekoa, gainean moko zorrotz bat duena eta objektu futurista honen ertzetan uniformeki banatutako dozena garro mehe batekin.
  Neskak, nahasita, xuxurlatu zuen;
  - Hau da Newtonen Bioma! Eta nola min hartu zuen?
  Andreyk ondo begiratu zuen, burua sorbaldetan sartu, airea usaintzen zuen. Aireak ozono eta erretako pneumatikoen usaina zuen. Ingurura kontu handiz begiratuz, kapitainak esan zuen ia entzuten zen ahotsez:
  - Hemen segada batekin topo egin dezakegu!
  Savva-k seguru eman zuen baloiarantz pauso bat eta, ahotsaren bolumena jaitsi gabe, esan zuen:
  - Ez! Badakit non gauden! Hauxe da espazio-ontzia erori zen anomalia-eremua. Borrokatu genuen tokitik ehun kilometro iparraldera besterik ez dago!
  Kapitainak sorbaldak altxatu zituen berriro eta, ahotsean lasaitasun itxura mantenduz, esan zuen:
  - Minutu bat baino gehiago zona anormalean, inork ezin zuen bizirik iraun. Robotak ere hautsi egin ziren, herdoilduz!
  Savva, beretzat erraza ez zen arren, ausart oihukatu zuen:
  -Eta biziko gara!
  Eta korrika egin zuen muinorantz. Bere hautsez betetako takoi biribilak, erorketak urratuta, bizkor distira egin zuen gailur irregular eta harritsutik.
  Andrew harrituta geratu zen. Ez al dio min egiten oinutsik harri zorrotzetan? Orokorrean, Koltsovaren jokaera arraroa iruditu zitzaien askori ohiko hegaldi uniformeari jaramonik egin ez zionean, ia arropa hutsez borrokatu zuenean. Eta Mesopotamian edo Afrikan nonbait bada, erosoa izan daiteke kamuflaje kamiseta batekin, baina udaberrian freskoa izaten jarraitzen du Uraletan.
  Neska hegoaldeko mugatik heldu zen. Errusiako eta Europako tropak Sirian, Iraken, borrokatu ziren Asiako koalizioaren aurrerapenari eutsi nahian. Gainera, indar islamiarren zati bat Errusiaren alde zegoen, eta Asiaren zati bat.
  Hegoaldean ez zegoen fronte lerro bereizirik ere. Afrikan, oro har, herrialde berean ere, tribu desberdinak elkarren artean borrokatu ziren. Gainera, erlijioak ez zuen paper erabakigarririk jokatu. Askok kristauek, baita paganoek ere, asiarren atzetik jarraitu zuten, ustez ezkertiar leloekin. Afrika benetan Aibolit-i buruzko marrazki bizidun bateko abesti batean bezala bihurtu da.
  Baina, ziurrenik, basamortuan oinutsik korri egitea are zailagoa da mendi malkarretatik korrika egitea baino. Eta Savva, masterra zuen basati honek, zientzia biologikoetako hautagaiak, ez zekien ez minik ez beldurrik.
  Andrei bere atzetik abiatu zen, deabrua harrapatu nahian. Espazio-ontzia lehen begiratuan zirudiena baino askoz urrunago zegoen.
  Neskak ilea txirikorda egiten zuen normalean, baina orain ilea erortzen ari zitzaion, eta urrezko trena haizean zuzi baten sugarra bezala astintzen ari zen.
  Inoiz ez zuen kapitain beltz batek bere neska-laguna hain ederra aurkitu.
  Andrey atleta ahula ez den arren, zailtasun handiekin bakarrik lortu zuen distantzia laburtzea, baina ez zuen inoiz harrapatu, nahiz eta estropezu egin eta ia sudurrean min hartu zuen.(Bide batez, ez afrikarra, apur batekin baizik. konkor eta apur bat gorantz, gorputz osoa bezala.) Eta Savvaren hanka biluzi eta txokolate kolorekoak dirdira egin zuten, ia jaun beltzaren buruan eta... neska hormatik igaro zen, holograma bat besterik ez balitz bezala. .
  Aurreratu zuelako haserre, Andreik bere atzetik salto egin zuen. Arduragabea, baina zaldun samarra.
  Berunezko gainazala itsasoko ur epela bezain garbitu zen, eta gero lurrean zehar hegan egin zuen, aurpegia Savvaren oin hutsetan lurperatu zuen. Mekanikoki Andreik musu eman zion orkatiletan, baina neskak ostikoka eman zion haserre, oihukatuz:
  - Begira, ze gauza interesgarriak dauden hemen!
  Ognevek esan nahi bazuen ere ez dagoela ezer interesgarriagorik edertasun hori zure ondoan dagoenean, baina sudurrean orpoa jasota, azkar salto egin zuen. Eta ez zen hutsik egin.
  Pelutxeak eta intsektuak hormetan zintzilik zeuden. Gainera, existitzen ez zirenak eta lurretik kanpo egon ezin zirenak. Eta azenarioak dozena bat karramarro atzaparrekin, eta kaktus bat igel-hankak eta oilar-arraraziak, eta lumazko labezomorroak, krokodilo-ahokoak, mihi hatz erretraktilak dituztenak. Ez bada, noski, hau labean printze batekin alderatu.
  Andreik harrituta jauzi egin zuen eta ozen esan zuen:
  - Zorionak anaiak gogoan!
  Erantzun gisa, isiltasuna... Savva-k nahiko logiko eta arrazionalki adierazi zuen:
  - Ez dugu oihu egin behar, hobe dugu izar-ontzia aztertzea.
  Barruan espazio-ontzia kanpotik zirudiena baino askoz handiagoa zen. Korridoreak estutu eta zabaldu egin ziren. Ate blindatuak banandu ziren jendea hurbildu ahala. Eta hor topatu ez dena.
  Era guztietako pelutxeak, estatuak eta hologramak. Baita margolanak ere: hunkigarriak, eta oliotan, eta mosaiko zibernetiko batekin. Hologramek benetako filma koloretan erakutsi zuten. Eta gudu-eszenak, eta hainbat irudi baketsu eta nahiko idilikoak.
  Andrewk harrituta esan zuen:
  - Arraro. Museo hegalari bat bezalakoa da.
  Savvak nahiko arrazionalki kontra egin zuen:
  - Gure munduan dena museo eta zabortegi bat da! Hobeto jan dezagun...
  - Arma! - bota zuen kapitain beltzak. Eta azkar gehitu. - Gure Ama-arriak Hirugarren Mundu Gerra irabazten lagundu behar dugu.
  Savvak begiratu zuen eta oihukatu zuen:
  Lagundu iezaguzu zibilizazioa salbatzen! Gizadia arriskuan dago!
  Horren harira, baxu baxu eta ezohiko sakona entzun zen:
  - Zuek, bertakoak, itxuraz zerbait lortu nahi duzue guregandik?
  Neskak eskuak aurrera luzatu eta xuxurlatu zuen erreguka:
  - Gu ez! Gizadi osoaren patuari buruzkoa da. Hirugarren mundu gerrak erabakitzen du: zer irabaziko du: ikuspegi barbaro, krudela edo humanismoa eta zibilizazioa?
  Baxua soprano mehe batera aldatu zen, eta tonu sinesgaitza:
  - Ai, ala? Azken finean, pertsona batek oker egon ohi da, baita bere asmoekin ere. - Haize laranjak airetik pasatzen ziren eta ahotsak, zortzidun erdi bat beherago, jarraitu zuen. - Beti bezala, unibertsoko arraza gehien-gehienek joera bat dute: bere burua, zure hizkuntza erabiltzen baduzu, gizatasun handiko gisa aurkeztea, eta etsaia, besterik gabe, demonio gisa.
  Savva-k, oinarekin urduri danborra egiteari utzi gabe, metal ezezagun baten estalduraren gainean, hausnartu zuen:
  - Eta zuk zeuk begiratu! Begira zein metodo barbarorekin ari diren gerra egiten gure kontra!
  Ahotsa pixka bat berotu zen, eta airea leunagoa ematen hasi zen:
  - Bai, zure etsaia krudela da, baina zuek ere ez zarete aingeruak. Azken finean, ez da matematika erabakiko zuetako zeinek izango duen boterea Lurrean!
  Andreyk esan du jada:
  - Orduan nor?
  Baina erantzun beharrean, haien azpiko zorua kulunkatu egin zen, eta neskak, mutil beltzarekin batera, sabaiarekin topo egin zuen aurpegiekin. Orduan dena aldatu zen aldi berean. Oso suntsitutako hiri handi baten erdian aurkitu ziren . Pistolek gor-orroa egin zuten. Obus handiak lehertu ziren eta bonbak erori ziren. Errusiako eta Europako soldadu taldeek aurrera egin zuten. Asiako Batasuneko soldadu horiak eta marroiak, galerak jasanda, atzera egin zuten, bidea gorpuzkin mendiz estaliz. Savva pauso bat eman eta erreka odoltsu bat zapaldu zuen.
  Ez, honek, noski, ezin zuen nahastu suaren, uraren eta kobrezko hodietatik igarotako gudaria (azken hau orain arte neurri minimo batean!) Baina nire bihotza ez zegoen ondo. Baina Andrei animatu egin zen, eskuineko eskuarekin harri bat jaurti zuen metraileta altxatzen zuen begi estuko soldadu baten aurpegi horiari, erori zen. Kapitainak oihukatu zuen:
  - Hau da Beijing! Gure mutilak irabazten ari dira!
  Izan ere, antzeko hieroglifo bat zuen erakusle oker bat su urdinez erre zen. Savvak arrazoiren batengatik ez zuen poza sentitu. Interneten ikusi bazituen ere Pekineko argazkiak eta Txinako hiriburuko eraikin bereizgarriak.
  Baina hemen izugarria da. Emakumeak erre, umeak negarrez. Eta gorpu asko. Hildakoek literalki bete zituzten hurbilketa guztiak, eta haien kopurua hazi egin zen. Neskak ez zituen inoiz hildakoak tumuluetan pilatuta ikusi.
  Andreyk dagoeneko jaso du norbaitek utzitako metrailadorea eta tiro egin du hiltzeko. Gerlari jaioa da. Aitaren aldetik Zulu tributik, amaren aldetik: birraitona SESBeko heroia bi aldiz, aitona Vietnamen eta Afganistanen borrokatu zen, aita Sirian, Donbassen eta Txetxenian.
  Savvaren buruan distira egin zuen:
  Gizona den edonor gerlari jaiotzen da,
  Gertatu zen - gorilak harria hartu zuen!
  Kontatu gabe etsaiak legio direnean,
  Eta bihotzean sugar bero bat pizten da!
  Eta neskak berak jaso zuen metrailadorea. Esku sendoak normalean argiak dira heldulekuan. Martxa ausartak entzun ziren nire buruan: suntsitu, zerbitzatu zure Ama Aberri Handia.
  Baina ustekabeko kirrinka arin batek izoztu zuen neska. Eskuinean, umeen negar-zotinka eta oihuak nabarmen entzuten ziren. Savva jiratu zen, eta bere arrano begiradak, dena inguratzen zuen kearen artean, irudi txiki eta horixkak egin zituen. Ume horixkak, begi estuak, negarrez eta erretako etxetik atera nahian. Baina bidea oztopatu zuten asfaltoz inpregnatutako enborren blokeo batek. Eta mutilen atzean sugar haragijaleak zabaldu ziren.
  Sua arnasten zuen herensugeak Gehennari sakrifikatzeko irrikaz zegoela zirudien...
  Hau jasatea Savvaren indarra baino handiagoa zen. Neska sutara korrika egin zuen. Beharrezkoa da txikiak salbatu: errusiarrak edo txinatarrak diren ez da garrantzitsua!
  Bat-batean, napalm korronte batek oinutsik gerlariari bidea moztu zion.
  Oihu basati batekin
  -Salba ezazu Jauna!
  Bere burua sutara bota zuen. Ehun alpin gori-gori zirudien zola biluziak zulatzen zituztela, suak defentsarik gabeko belaunak kiskatzen zituen. Azala delikatua, oliba-azala, anpulu gaizto eta gorrixkaz estalia. Zein mingarria izan zen Savvarentzat. Garrasirik basatienak biriketatik ihes egin zuen. Atzera bueltatu eta infernuko sutik atera nahi nuen.
  Baina neskak sentitu zuen: ezinezkoa da segundo bat berandutzea. Haurrak hil daitezke. Eta berdin dio norenak diren. Dostoievskik esan zuen: munduko altxor guztiek ez dute balio ume batek isuritako malko bat. Orpo hutsetatik buruko atzealderainoko mina, zaldi-taldeen antzera, altzairuzko aho zorrotzekin jotzen dute nerbio-bukaeretan.
  Bere urrezko ile zoragarriak su hartu du jada, eta suak harrapariak aurpegian miazkatzen saiatzen ari dira. Ez da berriro edertasun bera izango. Hona hemen ultzera more bat, masail samur eta belusetsuaren gainean zabaldua.
  Savva etsipenez jauzi egiten du, noraino iristen den helburua. Kearen eta erretako airearen nahasketa bat biriketara sartzen da. Zure gainean dagoen kamiseta orbantua jada erre egin da, eta zu, Jeanne D bezala, su mingarrian zaude. Apur bat gehiago, apur bat gehiago. Ai, ene jainkoa, bere gorputza lepraduna da.
  Suzko horma eten egiten da, eta Savva hoztasunera jauzi egiten da. Dagoeneko erreta dago, bere gorputz zoragarria etengabeko zauri baten antzekoa da, eta erretako zolak sastakarik zorrotzenak zapaltzen omen ditu. Blokeo bat dago aurretik. Eta berriro ere sugar orro eta errukigabera salto egin behar duzu.
  Eta neskak indarra eta kemena agortzen ari zaizkiola sentitzen du. Ia desagertzen da minaren shockagatik. Baina ilunpean ikusten dira bere esku txikiak tiratu eta garrasi batez sutik errebotatzen dituen neska bat, eta burua moztuta duen mutil bat eta oso txikia ibiltzen apenas ikasi duena.
  Gainerako indarrak bilduta, Savva jauziak, amorruak eta justizia-sentimenduak mina jasanezina gainditzeko ausardia ematen diote. Suzko enbor eta habeak alboetara hegan egiten dute. Esfortzu pixka bat gehiago. Desitxuratutako neskaren esku erreak parrilla gori hartzen dute. Ehun tonako ahari bat bezalako mina erortzen da buruan, bularrean, gorputz osoan azken zelularaino. Parrilla ez da mugitzen eta orduan Savva hortzekin hartzen du. Halako sufrimendutik erotu zaitezke, sugarrak ukitu gabeko gorputz-edertasunetako azkena erori eta erori. Baina gero, azkenean, Jaunak esfortzua saritu zuen, parrilla, beroagatik gorria, porlanezko oinarritik hegan egin zuen.
  Neska elbarria, hortzak hautsi eta beroagatik lehertuta, zorabiatzen da. Kontzientziaren azken harian, azala moztua haur askatu bat bezala sentitzen da, eroritako heroiaren hanka ikaztutakoen gainetik saltoka.
  Savva esnatu zen... Andreirekin zegoen gailur elurrik altuenean. Trumoitsu, mila goiaingeruen ahotsez osatutako korua bezala, ahotsak iragarri zuen:
  - Proba gainditu duzu! Bakea egongo da planetan! Errusia Lurreko jende guztien ama bihurtuko da!
  Azal beltzezko gazte batek, eta are argalagoa eta ederrago bihurtu zen ilehoria, lorategiak, inbutuak gure begien aurrean hazita, eta armak jaurtitzen, soldaduak besarkatzen ikusi zituzten. Gorrotoaren eta gerraren garaia betiko amaitu zen.
  Eta hots egin zuen planeta osoan;
  Errusia eta Txina betirako elkartuta,
  Islama, kristautasuna: maltzurkeriarik gabeko lagunak!
  Goretsi dezagun Jaun Gorenaren izena-
  Munduko nazio guztiak - Familia natiboa!
  
  PEDRO III - ERREGE HANDIA
  Pedro Hirugarrenak, jeneral erreformatzaile ospetsua bere taldean sartzeko eta feld-mariskal maila onartzeko konbentzitzea lortu zuen. Nikolai Papin Defentsa ministro bihurtu zen eta hainbat erreforma egin zituen. Gizon indartsu eta autoritario honek Orlov anaien konspirazioa deskubritu eta zapaltzen lagundu zion Pedro III.ari. Bost konspiratzaileak urkatu zituzten. Katalina adulterioagatik dibortziatu eta monasterio batera erbesteratu zuten.
  Pedro Hirugarrenak indartu zuen bere boterea eta koroatu zuten. Eta boterera iristearekin batera, Errusian aldaketa nabariak gertatu ziren. Izan ere, Pedro Hirugarrenak, bere aitonak bezala, oinarrizko erreformak zehaztu zituen. Eta gainera, aldaketek kanpo politikan eragina izan zuten.
  Federiko II.arekin aliantzaren aldekoa, Peter Rumyantsev-i agindu zion, alemaniarrekin batera, austriarrak garaitzeko. Horren ostean, Alemaniak aurretik galdutako lurrak baino gehiago itzuli zituen.
  Baina Errusiak ere Danimarkaren itsasartearen kontrola jaso zuen, prusiarrekin banatuz. Hala ere, Pedrok zentzu praktikoa erakutsi zuen, eta estatu honetako ia ondasun guztiak hartu zituen, koroaren ondasunen zati sinboliko bat bakarrik utzi zion bere "gogoko" Federikori. Esan beharra dago Papinen eraginak Pedro Handiaren bilobari mesede egin ziola.
  Pedro Hirugarrenaren ideietako bat Polonia Errusia eta Prusiaren artean banatzeko ideia izan zen. 1965ean, gerra hasi zen Mankomunitatearekin. Alexander Suvorov distiratsua azkar aurreratu zen bertan. Pedro Hirugarrena adimenduna izan zen eta errusiar lurraldeak bere inperioan sartzea lortu zuen, eta prusiarrek Poloniako etnia ezagutzen zuten.
  Historia errealean bezala, Errusiak Otomandar Inperioarekin borrokatu behar izan zuen. Errusiarren aldeko borrokak are arrakasta handiagoa izan zuen. Papinen erreformek, Rumyantseven talentuak eta azkar aurrera egin zuen Suvorovek eragina izan zuten. Tsarrari asko gustatu zitzaion Alexandro Vasilyevitx geldiezina, Pedro Hirugarrena, eta bera oso zorrotza zen eta oinetan zegoen denbora guztian. Beraz, oso ondo moldatu ziren.
  Herrialde barruan, Pedro enperadoreak hainbat erreforma egin zituen. Arduragabeko jabeei estamentuak konfiskatu zitzaizkien estatu ogasunaren mesedetan, hainbat murrizketa ezarri ziren corvée eta nekazarien salmentan. Baina orain arte, Pedro tsarra ez zen ausartu Serfdom guztiz markatzen.
  Horrez gain, elizaren erreformek oposizio handia eragin zuten Sinodo Ortodoxoaren partetik. Erregeak, Bibliak Jainkoa ez den inori gurtza eta zerbitzua debekatzen duela argudiatuz, santuen kultua deuseztatu zuen.
  Luteranismoaren zerbait zegoen honetan: erlikia eta ikonoen aurkako borroka.
  Otoitz Jainko Jaunari bakarrik, gurtu bakarrik!
  Baina honek ezin zuen erresistentzia piztu. Leku batzuetan, apaizek ere jendea matxinatzera bultzatzen zuten.
  Hala ere, erreforma pasatu zen, eta elizetan, gurtza-lekuetan, Kristo eta Ama Birjinaren irudiak baino ez ziren geratzen.
  Jendeak, oro har, nahiago zuen erregeari entzutea. Horrez gain, Pedro Hirugarrena agintari solidario gisa ospetsu egin zen. Larriagoa izan zen monasterio eta elizetako lur guztiak bahitzea.
  Turkiaren aurkako garaipenaren ostean, are gehiago hazi zen erregearen agintea. Perth Hirugarrenak azkenean Serfdom deuseztea erabaki zuen. Erabaki horrek ezin zuen estatuan gorabehera larriak eragin. Lurjabeek galera handiak izan zituzten, baina industria iraultza hasi zen. Herrialdea, zailtasun guztien gainetik, aurrera egin zuen zorrotz eta motelduz.
  Turkiarrekiko bigarren gerra are laburragoa izan zen eta Suvorov-en agindupean zeuden errusiar tropek azkar irabazi zuten. Gainera, Frantziako iraultzak Europaren arreta desbideratu zuen.
  Hori aprobetxatu zuen Pedro Hirugarrenak, Konstantin Voronina turkiar sultanarengandik Konstantin Voronina bere seme gazteena Konstantinoplaren tronuan jarriz.
  Horrela, Otomandar Inperioa Errusiarekin bat eginda aurkitu zen, nolabait.
  Gero Egipton gerra izan zen. Bertako sultanak ez zuen Errusiak Afrikan zuen agintea aitortu nahi izan. Eta hemen lehen aldiz Suvorov eta Napoleon Bonaparteren jenioak elkarren artean talka egin zuen.
  70 urtez garai hartan asko bizi izan ondoren, Pedro Hirugarrena hil zen. Askatzaile Handia izenarekin pasatu zen historiara. Oso ohoragarria dena!
  Beharbada bere aitona karismatikoa gaindituz! Eta Paulo enperadorea igo zen tronura. Suvorovek, oraindik gazteegia eta esperientziarik gabeko Napoleon garaitu ondoren, Afrikako iparraldea eta baita Maroko ere konkistatu zituen.
  Historia alternatibo honetan, Suvorov-en osasuna ahuldu zuen Suitzako kanpaina famaturik ez zegoenez, landa mariskal gogortu ospetsua luzeago bizi izan zen.
  Napoleon ez zen Frantziako enperadore bihurtu, ez zuelako komandante gisa famatua izateko astirik izan eta behin baino gehiagotan jipoitu zuten. Direktorioa erori ondoren, Luis XVIII.ak boterea hartu zuen. Erreforma bat egon zen, hau da, monarkiaren berrezarpena.
  Paulo Lehenak oraindik ez zuen konspiraziotik ihes egin, baina bost urte geroago gertatu zen. Eta bere seme Alexandro bihurtu zen enperadore. Hor hasi zen bira. Konstantin nerabea zen, eta gainera, Otomandar Inperioko sultan errusiarra izanik, boterea aldarrikatu zuen.
  Baina Alexander Suvorov oraindik bizirik zegoen eta bere iloba eta osaba adiskidetzea lortu zuen. Nahiz eta, noski, Otomandar Inperioaren barne-autonomiak marruskadura sortu zuen.
  Horrez gain, Errusiak Ingalaterraren oposizioari aurre egin zion. Britainia Handiko boterea ez zen pozik bizilagunarekin. Eta AEBekin bigarren gerra handia ere hasi zen. Beharbada, britainiarrek espero zuten George Washington hil ondoren, kaosa eta desohorea iritsiko zirela Ameriketara. Baina kalkulua ez zegoen justifikatuta.
  Estatu Batuetako herriak ez zuen errege ingelesaren menpe itzuli nahi. Gerrak hamar urtez iraun zuen arrakasta ezberdinekin, eta azkenean, Britainia Handiak, indarrak agortuta, erasoaldia gelditu zuen.
  Baina amerikarrak ez ziren lasaitu eta Kanadaren aurkako erasoa garatu zuten. Britainia Handiko egoera larriagotu egin zen Errusiaren posizioak, amerikarrei laguntza eman baitzien.
  Beste hamaika urte gerra odoltsuan, eta Amerikak Kanada berreskuratu zuen. Britainia Handia ahuldu zen, baina munstro geopolitiko berri bat agertu zen: Estatu Batuak.
  Errusiak Austriarekin gerra egin zuen, eta konkistatu zuen, neurri batean Prusiarekin banatuz.
  Aldi berean, Kanadara hedatzen jarraitu zuen. Herrialdea oso industrializatu da. Flota indartsu eta ugaria eraiki zen. Errusiarrak Australian lehorreratu eta Afrikara zabaldu ziren.
  Alexandro Lehena hil ondoren, boterearen aldeko borroka sortu zen berriro, adar artean. Alexandroren anaia Konstantinok abdikatu egin zuen, eta beste Konstantino baten semea, Andrei, tronura igo zen, Nikolasekin lehian.
  Formalki, Nikolas errege izendatu zuten, baina koroatzean, erregea hil zuten.
  Ondorengo nahasmenean, Andrew izan zen tronua guztiz legez jabetu ez zuen lehena. Errege berriak ia berehala hasi zuen gerra bat Iranekin eta Indiaren aurkako kanpainari ekin zion. Britainia Handia gerran zegoen oraindik Kanadan eta lotuta aurkitu zuen bere burua. Eta ekialdeko kanpainak Andrei Lehenaren agintea indartu zuen eta Romanov dinastiaren adarra abiarazteko aukera eman zion. Aldi berean, Errusia eta Otomandar Inperioa azkenean estatu bakar batean batu ziren. Bai, eta Persia eta India erantsiz.
  Andres Lehenengoa Alexandro Bigarrena izan zen. Monarka honen pean, Errusiak Indotxinan eta Txinan bertan hedatzen jarraitu zuen. Prusia ere inperiorik indartsuena bihurtu zen, Alemaniako lurrak batuz eta Frantzia garaituz.
  Hala ere, Britainia Handiak frantsesei lagundu zien eta mendeku gerra izan zen. Britainiar Inperioak erresistentzia gogorra jarri zuen. Gerrak hamarkada pare bat iraun zuen.
  Errusiak, berriz, Asia erabat konkistatu zuen, eta Singapurrera iritsi zen. Munduko potentziarik handiena eta indartsuena bihurtu zen, Asia eta Afrikan zehar mugituz.
  Baina, aldi berean, Estatu Batuek ere gora egin zuten. Amerikarrek Kanadaren garapena osatu zuten, non Errusiarekin eragin-esparruak partekatu zituzten. Ondoren, Texas eta Kalifornia estatuak hartu zituzten Mexikotik.
  Estatu Batuek gobernu forma errepublikanoari eutsi zioten, eta Errusiak monarkia absolutua izaten jarraitzen zuen momentuz. Alexandro II.ak, Andrei II.ak ordezkatu zuen. Romanov dinastiak jarraitu zuen.
  Britainia Handiaren eta Frantziaren arteko gerra luzeak, Alemaniaren aurka, alemaniarrek aurretik konkistaturiko lurraldeak, Lorena barne, mantentzea ekarri zuen, baina ezin izan zuten gehiago aurreratu eta guztiz agortu ziren. Hala ere, britainiarrak eta frantsesak ere nahiko odoltsu hil ziren.
  Baldintza horietan, Errusia tsaristak mundua menderatzen jarraitu zuen eta bere eragina areagotzen jarraitu zuen.
  Egia da, munstro bat hazten ari zen Estatu Batuen aurrean. Gainera, Amerika historia errealean baino zabalagoa izan zen Kanadaren kontura.
  Baina hori oraindik ez da neurri kezkagarrietara iritsi. Horrez gain, Estatu Batuetan gerra zibil bat piztu zen, eta horrek hildako eta suntsipen ugari ekarri zituen. Gainera, benetako istorioa ez bezala, Lee jeneralak Konfederazioaren Kongresua apurtzea lortu zuen, beltzen eskubidea hegoaldeko estatuetako armadan zerbitzatu zuten: askatasuna eta herritartasuna jasotzeko.
  Eta horrek asko luzatu zuen gerra, eta noski, sakrifizioa areagotu zuen. Gatazka luzatzeko interesa ere erakutsi zuen Errusiako diplomazia maltzurrak ere eragina izan zuen. Eta taktiko hutsean, gerraren lehen fasean hegoaldekoek arrakasta handia lortu zuten eta Washington eta New York hartu ahal izan zituzten. Filadelfia Iparraldeko Aliantzaren hiriburu berria bihurtu zen.
  Gerra zibila bera geroagoko aldi batean erori zen: 1881 - 1905 , eta bertan dinamita, eta baita metrailadoreak ere, zapaldu zituzten.
  Errusian, Andrei II.a tsarra Alexandro III.ak ordezkatu zuen. Errege berria ez zen batere baketsua. Errusiak Afrikan aurre egin zion Frantziari eta Britainia Handiari, kolonia berriak garatzen saiatu zirenak. Eta haiekin gatazkan zintzilikatu.
  Mundua birbanatzeko gerra berri bat hasi zen, zeinean Prusiak tradizioz Errusiarekin aliantzan jardun zuen. Oraingoan, alemaniarrek asmatu zuten. Frantzia, errusiarrekin batera, aste gutxitan garaitua izan zen. Britainia Handia kanpoan eseri zen, baina Afrikan eta Australian eta Ozeano Barean zituen kolonia guztiak galdu zituen.
  Alemanek berea lortu, eta hedatu egin ziren, Paristik gertuko muga eta Porte de Calaisera eramanez, eta Normandia ere barne hartu zuten. Eta Afrikan bertan zerbait.
  Eta Britainia Handia potentzia txiki baten mailara hondoratu zen, Frantzia erabat tributario bihurtu zen.
  Baina hurrengo gerra jada Prusiarekin gertatu zen, Vladimir Hirugarrenaren menpe. Ordurako, tankeak, hegazkinak, itsaspekoak bezalako arma motak agertu ziren.
  Prusiarrek Japoniarekin aliantzan jardun zuten. Hasieran gerra ez zen arrakasta handirik garatu Errusiarentzat. Armada tsaristaren ustelkeriak, jeneralen kontserbadurismoak eta Estatu Batuek Japoniari emandako laguntza aktiboa eragin zuten. Horrez gain, Suedia eta Norvegia, eta Britainia Handia eta Frantzia Errusiaren aurka zeuden.
  Gerra 1921ean hasi zen, ironikoki ekainaren 22ko egun zoritxarrean. Ia mundu mailako borroka bat izan zen. Europatik eta Asiatik geratzen zena Errusiaren aurka joan zen. Espainiak eta Portugalek ere antzeko abentura bat egin zuten. Portugal baztertuta sentitu zen Afrikan, eta espainiarrek Erdi Aroan antzinako loria berreskuratzearekin zuten amets.
  Ekialdeko hemisferioko une honetatik, ez dago Errusiako tsarrak kontrolatzen ez duen hainbeste espazio.
  Bide batez, Errusia tsarraren nagusitasun izugarriak giza baliabideetan, sistema autokratiko indartsuak eta barne oposizioaren ahultasunak paper erabakigarria izan zuten gerran.
  Bai, Alemaniako tankeek lehen bi hilabeteetan Nemanetik Dnieperera igarotzea lortu zuten, eta Riga setiatu eta hegoaldean, errusiar tropak Hungariatik kanporatzea lortu zuten. Eta jainkoek Eguzki Sortzailearen lurraldeari Errusiako flota garaitzeko aukera eman zioten. Baina berriro ere, oraingoz.
  Talentu gabeko jeneralek guduz guda galdu dezakete. Baina berri bat hazten ari zen. Eta erregeak, azkenean, ustelkeriaren aurkako borroka areagotu zuen eta hornidura gutxi-asko jasangarria antolatu zuen. Eta giza baliabideak: Txinako, Indiako, Arabiar dibisioak martxan zeuden. Alemaniarrek ezin izan zuten Dnieper zeharkatu, eta neguan Errusiako tropek kontraerasoa abiatu zuten.
  Kontuan izan behar da Suedia eta Norvegia ez direla oso aurkari indartsuak; dagoeneko 1922ko martxoan Stockholm hartu zuten. Eta Oslo maiatzean erori zen. 1922ko ekainean, tropa tsaristek gerra aurreko egoera berreskuratu ahal izan zuten, prusiarrak jatorrizko lerroetara itzularaziz.
  Frantzia, gertaeren bilakaera hori ikusita, gerratik presaka atera zen. Horren harira, Wilhelm Prusiako erregeak Paris eta bere hegoaldeko eskualdeak okupatu zituen. Errusiako tropak aurrera zihoazen. Irailean brodatu zuten Vistulara. Ekialdeko Prusiako guduak zabaldu ziren. Koenigsberg abenduan erori zen... Eta Viena urte berrirako askatu zen.
  Japoniarrentzat ere ez zen erraza izan, haien flotak kalte handiak jasan zituen eta ekimena galdu zuen.
  1923. urtea errusiar tropen ofentsiba handi batekin hasi zen Polonian eta hiru hilabeteren buruan Oder eta hegoaldeko Alpeetara irteera batekin. Alemanek Berlinetik gertu eusteko aukera izan zuten, baina Errusiako tropek erasoaldia hasi zuten Bavarian apirilean. Tropak astiro eta etengabe aurrera egin zuten uda amaiera aldera, errusiarrak Rhinera iritsi ziren. Udazkenean, Ruhr eskualdea alemaniarrengandik berreskuratu zuten, eta abenduan, borroka gogorren ostean, Berlin inguratu zuten.
  Alemaniak jada ez zuen gerra irabazteko aukerarik. 1924an beste sei hilabete borrokatu ziren kontinentean Espainia, Portugal, Alemania, aurretik alemaniarrek harrapatuta: Holanda eta Belgika, menderatu arte.
  Britainia Handia baino ez zen geratu, eta Japoniak jadanik Okinawa eta Hokkaido galdu zituen.
  Churchillek gidatu zuen metropoliaren defentsa. Baina britainiarrek ez zuten aukerarik izan.
  Egia da, udazkeneko lurreratzea gainditu zuten.
  1925. urtea heldu da. AEBetan, ez zegoen batasunik zer egin. Utzi Britainia Handia eta Japonia amaitzen. Edo oraindik gerra zail batean sartu?
  Zentzu onak esan zuen, industria garatua izan arren, Amerika hutsalki zapalduko zutela zenbakiek. Baina hartz errusiar batekin bakarrik egotea izugarri beldurgarria da.
  Ekainean, Errusiako tropek burutu zuten, oraingoan Britainia Handian lehorreratzea arrakastatsua, Londres erori zen. Eta abuztuan Japonia ere amaitu zen.
  Horrela amaitu zen beste gerra bat.
  Errusiak Ekialdeko Hemisferioko herrialde guztien kontrola hartu zuen. Aldi berean, inperioa bera autokratikoa eta unitarioa izaten jarraitu zuen. Edo ia unitarioa. Europako jabetzek autonomiaren kanpoko ezaugarri batzuk zituzten. Baina, hala ere, botere tsarista nagusi zen nonahi. Dela Poloniako Erresuma, edo Suediako Erresuma buruan Vladimir tsarra duela.
  1933ko martxoaren 5ean Vladimir Handia tsarra hil zen, eta bere semea Cyril zar berria bihurtu zen. Baina monarka berriaren erregealdia laburra izan zen, ehun egun zehatz. Eta tronuan hamabost urteko Alexandro laugarrena zegoen. Eta berrogeita hamar egun geroago istripu bat izan zuen. Nikolas II.ak hamar urte besterik ez zituela lortu zuen tronuan. Urte batean lau enperadore daude... Tira, zer gertatzen da!
  Oso gutxitan, noski, eta ez munduko herrialde guztietan!
  Nahiz eta, noski, askok gogoratzen zuten Nikolas Lehenak oso denbora gutxian gobernatu eta indarkeriaren ondorioz hil zela.
  Baina Nikolas II.aren erregealdiaren hasiera nahiko ona izan zen. Bi urte geroago, Lur planetaren historiako lehen satelite artifiziala jaurti zen, planeten inguruan hegan egin zuena.
  Eta 1937a ez zen historia errealean bezain maltzurra izan. Urte honetan lehen errusiar mutilak espaziora hegan egin zuenetik. Ez, Gagarin ez, Igor Trubetskoy printzea baizik. Yuri Gagarinek ez du zorterik izan oraindik. Eta nora zoaz?
  Errusiak, inperiorik zabalenak, funts izugarriak bideratu ditzake espazioaren hedapenerako.
  Hurrengo urtean, 1938an, Errusiako lehen bonba atomikoa probatu zuten.
  Nikolas II.a tsar berria oraindik oso gaztea zen eta, jakina, pazientziarik gabe. Gainera, Estatu Batuak Errusiaren lehiakide arriskutsu bakarra izaten jarraitzen zuen. Zer esanik ez estatubatuarrek ere bonba atomiko bat edukitzear egon daitezkeela.
  1940ko martxoaren 1ean, jada formalki heldua zen Nikolas II.a tsaren aginduz, Estatu Batuen inbasioa hasi zen. Arrazoi formala Errusiako oposizio errepublikanoaren estatubatuarrek Legebiltzarrerako hauteskundeetarako eskakizunekin laguntza ematea izan zen.
  Baliteke Nikolas II.a Gaztearen erabakia urrats jakintsuena izatea. Azken finean, ezinezkoa da balizko aurkari bati arma nuklearrak ere eskuratzea.
  Errusiako tropen erasoa tankeen zutabe handiak erabiliz hasieran arrakastaz eta azkar garatu zen. Baina gero amerikarren erresistentzia areagotu egin zen. Hainbat hilabetez, Errusiako tropen aurrerapena oso motela izan zen. Baina, hala ere, etsaia galtzen ari zen, eta eskulan kopuruari amore ematen ari zen, eta tankeen flotaren kalitatea kondenatuta zegoen.
  Baina altxamendu bat piztu zen Afrikan eta Txinan. Gainera, indar garrantzitsuak desbideratu ziren matxinada zapaltzeko.
  1941ean, AEBetako armadek kontraerasoa abiatu zuten, baina ez zuten lortu helburua ere. Hainbat eraso, eta gero 1941-1942ko negua, non amerikarrek ia Kanada osoa galdu zuten. Eta apirilean, Toronto eta Quebec ia aldi berean jaitsi ziren.
  Dagoeneko gerra hasi da Amerikako lurralde tradizionalean. Kolpe trukeak izan ziren. Baina errusiar boxeolari handiagoak amerikar oilarra gainditu zuen.
  Filadelfia 1942ko abuztuan erori zen. Eta 1942ko urrian, Errusiako tropak New Yorkera hurbildu ziren. Orduan AEBetako gobernuak arma nuklearrak erabiltzea erabaki zuen.
  Baina oraindik ez zuten aukera txikienik izan Errusiako lurraldea lortzeko, beraz, erasoko tropen kontrako grebak egiteko apustua egin zen.
  Bonba gauez jaurti zuten. Erabaki hau distira distiratsu batek soldaduak itsutzen dituelako da.
  Efektua ez zen oso nabarmena izan, mila pertsona baino apur bat gehiago hil ziren, hogei mila pertsona itsututa zeuden, nahiz eta gehienak behin-behinekoak izan. Baina halako kolpe bati ezin zaio erabakigarri deitu.
  Gainera, Errusia tsaristak askoz karga nuklear gehiago ditu, beraz, oraindik ez da arrazoizkoa denik errazio nuklear truke hori irekitzea.
  Baina nora zoaz? Posizio txarrean, mugimendu guztiak txarrak dira, eta politikari adimentsuak ez dira posizio txarrean sartzen.
  Abenduan, New York eta Washington erori ziren, eta, horren aurretik, amerikarrek beste bost bonba ez oso indartsu eta arrakastatsuak erabili zituzten diseinuari dagokionez. Eta jeneral tsaristen erantzunak karguetatik hogei jaitsi zituen. Beraz, seriean erabilitako bonba izugarria izan zen.
  Gerrak 1943ko otsailaren 23ra arte iraun zuen, baina inork ez zuen bonba atomikorik bota.
  Amerika kapitalaren menderatzetik erabat askatu zen eta monarka autokratiko baten menpe eraman zuten.
  Erregeak lur berriak eta aintza handia jaso zituen. Eta orain inor ez zen ausartzen berarekin eztabaidatzera.
  1945ean, errusiar kosmonautak ilargira lehorreratu ziren. Eta 1947an, Errusiako armada Mexikon sartu zen. Erregeak erabaki zuen garaia zela planeta batean estatu askoren existentzia bezalako erlikia bati amaiera emateko. Eta bere armada konkistatu zitekeen guztia konkistatzeko mugitu zen.
  1949an, Argentina Errusiako Inperioari atxikitako azken herrialde subiranoa bihurtu zen.
  Eta bakea zegoen mundu osoan. 1953an, Errusiako kosmonautak ere Marteren gainazalean oina jarri zuen. 1956 - Artizarra gizon batekin. 1960 - Merkurio. 1961 - Marteko sateliteetako bat. 1967 - Gizona Neptunon, eta 1968an - Saturnoan. 1970ean - Urano, eta 1971n - Pluton.
  Nikolas II.a historiara pasa zen goitizenarekin: helmugatzailea! 2016an, jada laurogeita hamahiru urte zituen erregeak. Baina lurreko medikuntzaren arrakastak ez digu oraindik erregea dekrepitu eta ahulegitzat hartzen uzten. 83 urte daramatza agintean, eta hori erabateko errekorra da agintaldia gutxi gorabehera fidagarria duten agintarien artean. Historian bada ere, esaten dutenez, denbora luzeagoan gobernatu zuten kasuak egon ziren.
  Lurrean, gauzak ia ondo doaz. Egia da, hazten ari den biztanleria arazo bat dago, dagoeneko zortzi mila milioi gainditu dituena. Itxaropen handiak espazioaren hedapenarekin lotuta daude.
  Dagoeneko hainbat herri eraiki dira ilargian. Ikusten denez, Lurrean baino sei aldiz grabitate gutxiagorekin, negutegietan hazten diren barazkiak eta fruituak tamaina izugarriak lor ditzakete.
  Marten zein Artizarran hiriak eraiki dira, baita Merkurioko lantegiak ere. Eguzkitik hurbilen dagoen planeta hau oso erosoa da metalak ekoizteko eta ijezteko. Horretarako, eguzki-energia erabiltzen da.
  Jupiter, Urano, Saturno sateliteetan ere badira giza asentamenduak. Pixkanaka espazioa gero eta neurri handiagoan menderatzen ari da.
  Eta 2016an hasi zen Ilargitik Sirius izarrerako izar arteko lehen espedizioa. Monarkak asko espero du anaiekin harremana ezartzea bezalako gertaera alai bat bizitzea.
  
  
  
  UNIBERTSOA AMIGASGAIA
  Franco diktadore espainiarrak, benetako istorioaren aldean, Alemaniako tropei Gibraltar ingeles gotorlekua erasotzea onartu zuen. Trukean, Espainiak lur britainiar eta frantses batzuk jaso zituen Afrikan.
  Mainsteinen agindupeko erasoa 1940ko azaroaren 25etik 26ra arte gauez gertatu zen. Gertatu zenez, britainiarrak ez zeuden oso prest horrelako mugimendu militar baterako, eta naziek halako gotorleku indartsua kolpe batetik harrapatzea lortu zuten.
  Bere erorketak eragin handia izan zuen gerraren ibilbidean. Wehrmacht-ek Afrikara distantziarik laburrenean indarrak transferitzeko gai izan ziren, eta britainiarrek ekialdetik Mediterraneo itsasoan sartzea galarazi zuten.
  Alemaniako komandoak hainbat dibisio bidali zituen Afrika ekuatorera. Horrez gain, Rommelen gorputza Libiara eraman zuten, errealitatea baino hilabete batzuk lehenago.
  Britainiarrek, berriz, Etiopian italiarren aurkako erasoaldia bertan behera utzi eta Egipton zuten posizioak sendotzen hasi ziren. Hala ere, Rommelek aurrera egitea lortu zuen, eta prebentzio baten ondorioz, tropa kolonialak garaitu zituen, Alexandria eta Kairo hartuz. Britainia Handiak Afrikan zuen posizioa zaildu egin zen. Alemaniarrak jada Suezeko kanalera iritsi ziren eta Ekialde Hurbilean gehiago aurreratuko zutela mehatxatu zuten. Horrez gain, Sudan aldera joatea posible egin zen.
  Egia da, Grezian italiarren aferek ez zuten arrakasta handirik izan, baina Alemaniako indar gehigarrien hurbilketak egoera salbatu zuen.
  Hitlerrek dilema bat izan zuen: SESB erasotzea ala Britainia Handia akabatzea? Afrikan Wehrmacht-ek lortutako arrakastak bigarren erabakia bultzatu zuen - Mendebaldean eskuak askatzea. SESBen prestaketa militarrak Fuhrer-en beldurra piztu bazuen ere.
  Armada Gorria gero eta indartsuagoa zen, baina alemaniarrak ere ez ziren alferrik eserita. 1941ean tankeen ekoizpena bikoiztu egin zen 1940arekin alderatuta, eta hegazkinak ia bi aldiz eta erdi handitu zuen.
  Naziek bonbardaketa eta lehorreratzea egin zuten Maltan. Orduan Rommel-ek Suezko kanaleko defentsak hautsi eta Iraken sartu zen, britainiar agintearen aurka matxinatu baitzen. Alemaniarrek nahiko erraz konkistatu zuten bai Kuwait bai Ekialde Hurbile osoa. Stalinek, berriz, itxaroteko taktikari eutsi zion. Baina Churchillek burugogor jarraitu zuen gerra. Wehrmacht-ek, Iranera iritsita, Hegoafrikara jo zuen.
  1941. urtea amaitzear zegoen. Itsaspekoen oharra areagotu egin zen, eta Britainia Handia bere koloniak galtzen ari zen. AEB pasiboa izan da. Baina Japoniak ezin zuen geldirik egon eta abenduaren 7an Peruko portua eraso zuen. Gerra bizi berri bat hasi zen Pazifikoan. Eta Hitlerrek berriro utzi behar izan zituen SESBren aurkako erasorako planak.
  Beharrezkoa da japoniarrari laguntzea, Iran eta India bereganatzea, baita Hegoafrika ere. Eta garrantzitsuena Britainia Handia bera. Gainera, bonbardagailu amerikarrak ez dira jostailu bat. Hirugarren Reich-ari arazo asko sor ditzakete. Eta erosoena da bonbardaketak Britainia Handiko lurraldetik ematea.
  Beraz, Fuhrer 1942an ekialdea inbaditzeko ideia alde batera utzi behar izan zuen.
  Stalinek berak frontea irekitzeko arriskua zegoen, baina... Stalinen izaera ezagutu behar da. Kanpo politikan oso erreserbatua da. Finlandiako gerrak are zuhurrago bihurtu zuen Diktadore Gorria.
  SESB indarra hartzen ari den bitartean. 1942ko urtarrilaren 1ean abiazio kopurua hogeita hamabi mila ibilgailura iritsi zen, eta tankeak, hogeita bost mila baino gehiago, gehi beste hiru mila tankette. Guztira, Stalinek 20 gorputz mekanizatuen kontratazioa osatzea aurreikusi zuen, guztira 32 mila ibilgailuko tankeekin, horietatik hainbat markatako azken KV eta T-34, 16,5 mila. Gainera, T-50 tankeen garapena aurrera jarraitzen zuen, nahiz eta autoa arina izan.
  Alemanak, Matilda eta gurutzontzi tanke batzuekin topo egin eta britainiarrek tanke astunak garatzen ari zirelako informazioa zutenez, beren mastodonteak ere egiten hasi ziren. Lehenik eta behin, "Tigre" 88 mm-ko kanoi batekin, eta kanoi luze batekin 75 mm-ko kanoi zeharkaezina duen armadura.
  Sobietar tankeen eraikuntzari buruzko informazioa ere eskuragarri zegoen. KV-2 tankeak Maiatzaren Leheneko desfilean egin zuen Plaza Gorrian, eta hogeita hamalauek datu batzuk zituzten.
  Edonola ere, Speer armamentu eta munizio ministerio inperiala zuzendu zuenean, teknologiaren garapenak azkarrago joan ziren. Hitlerrek munduko tankerik onenak izan nahi zituen, eta astunagoak. Baina Alemania argi eta garbi SESB baino txikiagoa zen. Eta kotxe kopurua eta haien kalitatea. 1941eko abuztuan, KV-3 tankearen ekoizpena hasi zen. Autoa nahiko astuna izan zen 68 tonakoa, baina 107 mm-ko kanoi batekin armatuta zegoen 800 metroko segundoko hasierako jaurtigaiaren abiadurarekin. Horrek abantaila bat eman zion "Tigre"-ren aurrean, zeina, bide batez, oraindik seriera abian jarri ez zena.
  Are indartsuagoa zen KV-5 125 tonako pisuarekin eta bi kanoirekin. Egia da, halako makina astun batek arazo gehiago sortu zizkion sobietar armadari on baino. Eta 1942an , 107 tonako KV-4 bertsioa onartu zen . SESBk harro egon zitekeen munduko tankerik astunenez, eta baita boteretsuenaz ere.
  Baina, bestalde, Alemania nahiko ondo garatu da hegazkintzan. Yu-188, seriean sartuta, borrokalarien pareko abiadura garatu zuen. DO-217k ere itxura ona zuen. Jet hegazkinak ere aktiboki garatu ziren. Britainia Handia helburu nagusia zenez, hegazkin-hegazkinei historia errealean baino askoz arreta handiagoa eskaini zieten.
  Alemanek aktiboki erabili zuten esklaboen lana. Afrikatik inportatutako beltz kopuru handi bat. Langile beltzak esaneko, gogorrak, baina trebetasunik gabekoak ziren. Lan osagarrietarako erabiltzen ziren.
  Baina Europa kontrolatuz, alemaniarrek nahikoa kopuru eta eskulan kualifikatua kontrata zezaketen.
  Speerrek Hitler konbentzitzea ere lortu zuen, oraindik juduak desagerrarazteko programarik egin gabe, hegazkinen eta ekipoen ekoizpenean erabiltzeko baizik.
  Apustua Britainia Handiaren aurkako aireko ofentsiba eta itsaspeko gerra masibo batean egin zen.
  Hala ere, Amerika gatazkan sartzeak buruhauste bat eman zion Fritz-i, eta otso-taldeen kopurua nabarmen handitzera behartu zuen.
  Alemania berandu behartuta egon zen bonbardatzaileen eta hegazkin estrategikoen ekoizpena bultzatzera. Lehenik eta behin Yu-288 eta Yu-488 - lau motorrekin. Baina haien garapena eta gogora ekartzea denbora behar izan zuten. ME-109 "F" aldaketa oro har britainiar autoentzako aurkari ona izan zen. Baina ME-209aren garapenak porrot egin zuen, ME-210ak bezala.
  XE-177 murgiltze-bombardak ere huts egin zuen. Baina Speerrek kantitatearekin jokatu zuen. Horrez gain, Focke-Wulf borrokalaririk boteretsuena bihurtu zen armagintzari dagokionez, ME-109ren ahulezietako batzuk konpentsatu zituen. Bai, eta alemaniarren hegaldi eskola ingelesa baino hobea izan zen, eta are gehiago amerikarra. 1942ko maiatzean, naziek Hegoafrika hartu zuten. Eta amerikar eskuadra bat heldu zen Madagaskarrera. Midwayko gudua galdu egin zuten amerikarrek: beraz, gudu horretan paper erabakigarria izan zuen hirugarren mailako kapitainak, ironiaz, Madagaskarren amaitu zuen. Ameriketako Estatu Batuek Afrikan oinarri bat mantendu nahi zuten eta naziei lasaitu ez. Baina horrek nabarmen okertu zuen Ozeano Barean haien posizioa.
  Egia da, japoniarrek ez zuten nahiko berdin jokatu. Oiasso uhartediaren aldeko borroka luzatu zen.
  Naziek Afrikaren kontrola lortu zuten, eta lehengai estrategikoen erreserba handiak, eta India eta Iran ere hartu zituzten. Hirugarren Reich-aren kontrolpean dauden baliabideak izugarriak dira, baina oraindik digeritu behar dira.
  Britainia Handiko aire borroka ez da hain zuzena. Hegazkinen ekoizpena etengabe handituz, alemaniarrek presioa egin zuten, baina ez zegoen erabateko nagusitasunik. Abiazio estrategikoaren botere eza, eta Estatu Batuen laguntza, eta orduan ere ez dago nahikoa itsaspeko, kaltetuta. Eta hainbeste itxaropen lotzen ziren torpedo miragarriak behera egin gintuen.
  Fuhrer ez zen ausartu Britainia Handian lehorreratzea 1942an. Itsas potentzia eta itsaspeko flota indartzearen aldeko apustua egin zen. Aldi berean, hegazkin-ontzi eta ontzi-ontzi eraiki ziren. Ekoizpen ahalmen nahikoa zegoen, baina denak denbora behar zuen.
  A klaseko misil balistikoek ere doikuntza zehatza behar zuten. Baina FAU-1 oskol robotikoak masiboki ekoizten hasi ziren. Auto nahiko merkeak, erregai sinpleak erabiliz, piloturik behar ez zutelako abantaila dudarik gabe zuten.
  Hitlerrek, baliabide natural mugagabeetara eta lan-erreserbarako sarbidea lortu zuenez, pilotu alemaniarren bizitzak salbatu nahi zituen. V-1 fabrikatzeko erraza eta tripulatu gabekoa zela zirudien irtenbiderik onena. Eta 1942ko udazkenaz geroztik milaka robot-oskol erori dira Londresen.
  Aldi berean, alemaniarrek Arado jet bonbardatzailearen eta misil balistikoen garapena bizkortu zuten.
  Stalinek itxaron eta indarrak pilatzen jarraitu zuen. 1942an, SESBek bost mila eta erdi tanke berri ekoitzi zituen KV eta T-34, eta mila marka zahar inguru, bostehun bat T-50 eta T-60 arin berri eta berrehun anfibio. Hegazkinen flota ere handitu egin zen: hamabost mila hegazkin berri eta zahar inguru sartu ziren zerbitzuan. Nahiz eta pilotu falta izan. Katyushasen ekoizpena poliki-poliki hazi zen.
  Alemania naziak hogeita hamar mila hegazkin baino gehiago ekoitzi zituen, baina galera handiak izan zituen guduetan. Alemanek sei mila eta erdi tanke inguru ekoitzi zituzten. Batez ere, T-3 eta T-4ren aldaketa berri bat kanoi luzeko 75 mm-ko pistola batekin. "Tigre" berrienetatik ehun bat baino gehiago ekoiztu ziren, eta "Panterak" prototipoetan bakarrik daude oraindik.
  Baina Schmeister-ek diseinatutako MP-44 eraso-fusila seriean sartzen hasi zen. Benetako istorioa ez bezala, makina ez zen metal ez-ferrosoen eskasia kontuan hartuta garatu behar izan. Eta horrek bizkortu zuen eraso fusil sinpleago baten garapena, altzairu aleazioarekin.
  Beraz, arma txikietan, alemaniarrak abantaila lortzen hasi ziren. Baina denbora ere behar zuten makinak tropa guztiak berriro armatzeko.
  Baina itsaspeko flotan, non kaleratzea hilero berrogei edo berrogeita hamar urpekora iritsi den, alemaniarrek ez dute parekorik.
  Oso abiadura handiko itsaspekoak ere baziren hidrogeno peroxidoaren gainean. Programa nuklearrean lan bizkortua. Zorionez, baliabide asko daude. Eta fisikari alemanen akatsa ere grafitoa moderatzaile gisa ez dela egokia ez zen hondamendia izan. Ur astuna ekoizteko hainbat lantegi eraiki dira, Afrikan barne.
  Beraz, ez da garbiketaz, ijezketaz baizik, baina nazien erreaktore nuklearra 1942ko abenduan hasi zen lanean. Amerikarrak baino apur bat lehenago ere bai. Pazifikoko porroten ostean, desmuntatze serioa hasi zuten. Eta programa nuklearraren finantzaketa izugarri murriztu da.
  1943. urtearen hasiera Hitlerrek Gerra Erabateko deklarazioak eta lurralde okupatuetan lan zerbitzu unibertsala ezartzearekin izan zen. Londresen V-1en eraso masiboek ez zuten guztiz justifikatu. Britainiarrek halako kolpeak partzialki uxatzen ikasi zuten, baina alemaniarrek hartu zuten zenbakia.
  Baina itsaspeko gerra benetan negargarria izan zen Britainia Handiarentzat. Uharteko armen ekoizpena nabarmen jaitsi zen lehengai faltagatik. Metropolia erortzeko zorian zegoen. Horrez gain, naziek Madagaskar hartu zuten, eta japoniarrek, naziekin batera, Australia inbaditu zuten eta nahiko azkar lortu zuten errenditzea.
  Stalinek itxarotearen taktikaren arriskua ulertu bazuen ere, bere buruari leial jarraitu zuen, borrokan sartu gabe. Hobe kapitalistek azkenera arte desagerrarazten uztea. Eta ikusiko dugu...
  Baina taktika honek bere eragozpenak ere bazituen. Baliabide handiak erabiliz, Hirugarren Reich-a jada SESBen aurkako gerra prestatzen ari zen. 1943an Hirugarren Reich-en tankeen ekoizpena egunean 1.200 ibilgailura iritsi zen batez beste, gehi hirurehun eta berrogeita hamar kanoi autopropulsatu. Gainera, autopropulsatutako pistolak ez dira batere ahulak. "Ferdinands", "Bumblebees", "Jagdpanther". Alemanek tankeetan ia galerarik izan ez zutela kontuan hartuta, panzvale-aren berritzea Armada Gorriarena baino bi aldiz azkarragoa zen jada. Eta SESBren aldeko teknologiaren hutsune kuantitatiboa murrizten hasi zen.
  Kalitateari dagokionez, Fritzek KV-3-ren pisuaren antzeko "King Tiger" bat lortu zuen, sartze-potentziari dagokionez, pistola apur bat handiagoa zen proiektilaren kalitatearen eta aurrealdeko armadura sendoagoa zela eta. Beno, KV-5 eta KV-4 sobietar super-astunak teknikoki oso fidagarriak izan ziren, batez ere haien karroza. Beraz, horrelako munstroen borroka-erabilera zalantzan zegoen.
  Eta Stalinek zazpi kanoi eta bi suziri jaurtigailu zituen KV-6 bat sortzea ere agindu zuen. Kotxea egin zuten. Baina hain astuna eta luzea izan zen, ezin zenuela tren batean eraman edo borrokan zabaldu. T-34-76 nahiko ibilgailu arrakastatsua da, baina Panther edo Tiger baino ahulagoa da aurrez aurre borrokan. Eta KV-1 eta KV-2 alemaniarren parekoak dira pisuari dagokionez, baina Panthers eta Tigers baino txikiagoak dira. T-4 alemaniarrak blindatu zituen hogeita hamalauekin eta armamentuan, ikusgarritasunean eta optikan gainditu zituen, eta hau pisu berdinarekin, edo are gutxiagorekin, aldaketa astunagoak alderatzen baditugu.
  Laburbilduz, Fritz tira egin zuen eta kalitatea parekoa zen. Eta ME-309 eta ME-262 agertzeak abantaila bat eman zuen hegazkinaren kalitatean. Yu-488 bezala, lau motorreko bonbardatzaile onena . Eta horien atzean eredu erreaktiboak daude. Esaterako, Yu-287 eta Arado.
  1943ko irailean, naziek azkenean Britainia Handian lehorreratze arrakastatsua burutu zuten. Bi asteko borrokaren ostean, Ingalaterrak kapitulu egin zuen. Eta Churchillek Kanadara ihes egin bazuen ere, Mendebaldeko gerraren ondorioak aurrez aurreko ondorioa zirudien.
  Rooseveltek, bere aliatu nagusia galdu eta Hirugarren Reich-aren botere gero eta handiagoaren beldurrez, bakea eskatu zuen.
  Hitlerrek, bere ingurukoekin eztabaidatu ostean, baldintza bat jarri zien AEBei: programa nuklearra baztertzea eta Japoniako eta Hirugarren Reicharen konkista guztiak onartzea. Baita tropak Islandiatik erretiratzea ere, Fritzek jada itsaspeko flotarekin estalitakoa. Eguzki Sortzen den Lurraldearen kontrola Gaiaren gainean, non borrokak oraindik eten ez diren. Horrez gain, Hitlerrek Hirugarren Reich-ari eta Japoniari kalte-ordain materialak eskatu zizkion Estatu Batuek eta Britainia Handiak eragindako suntsipen eta gastu militarrengatik.
  Bakearen baldintzak oso zailak ziren arren, Rooseveltek zailtasun handiz lortu zuen Kongresuan eta Senatuan onartzea.
  Stalinek Axis koalizioan sartzearen aurka ez zegoela eta Alaska berreskuratzeko prest behintzat, zeresan handia izan zuen AEBen betetzean.
  Amerikako pragmatismoak irabazi zuen, ilusioa eta emozioak baino handiagoa izan zena. Gainera, alemaniarren programa nuklearra amerikarra baino azkarrago garatu zen, eta honek hondamendiz bete zuen etorkizunean.
  Bigarren Mundu Gerraren lehen fasea amaitu da. Baina Führer-ek SESB amaitu nahi zuen orain.
  Stalinen ustekabeko itxaron-tatikak eta munduko bakearen alde zuen debozioak txantxa maltzur bat egin zuten. Joseph Hirugarren Reich-a eta Japonia aurka zeuden Ekialdeko Hemisferioko baliabide guztiekin, Australia barne, eta Mendebaldeko munduko zubi-buru batzuekin.
  Eguzki Sortzailearen Lurraldeak, ordea, oraindik ez du Txina amaitu, baina ondo ireki zezakeen bigarren fronte bat. Hitlerrek, berriz, aktiboki eratu zituen tropa kolonialak eta atzerriko legioak. Aldi berean, armen ekoizpena ere handitu zen.
  1944ko lehen seihilekoan, Hirugarren Reich-eko tanke eta kanoi autopropulsatuen ekoizpena egunean ehun ibilgailura iritsi eta gainditu zuen. Panther-2 bere mailan sobietar auto guztiak saihestu zituen. "Lion" tanke alemaniar aurreratuagoa ere bazegoen, eta laster "Royal Lion".
  Eta garrantzitsuena, jet-hegazkintza seriean garatu da. Horren harira, T-34-85 eta IS-1 eta IS-2 tankeak SESBn ekoizten hasi ziren, eta inork ere ez zuen KV seriea produkziotik kendu. 1944rako Hirugarren Reich-eko ekoizpen tankerik masiboena Panther-2 eta SESB T-34-85 izan zen. Eredu astunagoak nabarmen ekoitzi ziren, gutxi gorabehera, hamar kantitate txikiagotan. Eta alemaniarrek ez zuten sobietar errepideetan pisu handirik eraman nahi , eta Stalin KV seriearekin mesfidatzen hasi zen, eta ISak gordinegiak izan ziren.
  Hala ere, "Panther" -2 alemaniarrak 71 L kalibreko 88 mm-ko kanoi batekin, T-34-85-a gainditu zuen armaren armadura zulatzeko ahalmenean, aurrealdeko armaduran eta apur bat alboan, eta, gainera, ez zuen. 900 zaldiko eta 47 tonako pisuko motor batekin gidatzeko errendimenduan eman. Alemaniako tankearen pisua 50,2 tonaraino hazi zenean ere, ez zen hilgarria izan.
  Eta alemaniar jet-hegazkinak ez zuen aurkari duin bat izan.
  Hitlerrek erabaki zuen hobe zela kautxua ez arrastatzea, eta gerrari ekin zion 1944ko ekainaren 22an. SESBri berezko eta atzerriko hirurehun eta berrogeita hamar dibisio eta sateliteen ehun eta hogei dibisio botatzea. Hirugarren Reicharen aldean zeuden: Errumania, Hungaria, Eslovakia, Kroazia, Finlandia, Suedia, Italia, Portugal, Espainia, Bulgaria, Argentina, Turkia.
  Alemanek atzerritar eta hiwi ugari ere erabili zituzten Wehrmacht-en. Guztira, Hirugarren Reichak, lehen mailan bakarrik, hamabi milioi eta erdi soldadu bota zituen gudura, eta horietatik ehuneko berrogei baino gehiago ez ziren nazionalitatearen arabera alemaniarrak. Sateliteek beste hiru milioi gehitu zituzten. Guztira, ia hamasei milioi infanteria daude lehen mailan, hogeita hamahiru mila tanke inguru, berrogeita hamabost mila hegazkin baino gehiago, berrehun eta berrogeita hamar bat kanoi eta mortero.
  SESBk, mobilizazioaren ostean, hamahiru milioi eta erdi soldadu zabaldu zituen, baina indarren zati bat Ekialde Urrunean eta barne barrutietan mantendu behar izan zuten. Lehen mailan zortzi milioi soldadu zeuden, hogeita hamar mila tanke inguru, ia berrogei mila hegazkin eta berrehun mila kanoi eta mortero inguru.
  Horrela, Hirugarren Reich-aren aldean, infanterian nagusitasun bikoitza dago, eta indar mugikortasunean bost aldiz nagusitasun bat, metrailadore hobe batekin. Egia da, SESBk metrailadore asko ditu, ia parekotasuna.
  Tankeen aldea ez da handia, baina SESBn zaharkitutako ibilgailuen ehunekoa handiagoa da, baita lehenago kaleratu zituzten tankeak ere.
  Hegazkin-hegazkin alemaniarrak ez du aurkaririk, eta Hirugarren Reich-eko helizez gidatutako hegazkinak azkarragoak eta hobeto armatuta daude. Egia da, sobietar ibilgailuak maniobra horizontalean hobeak dira.
  Artillerian eta morteroetan, indar oreka berdintasunetik gertuen dago. Bai kantitatea eta bai kalitatea.
  Egia da, Hirugarren Reich-eko flota bereziki urpekoa da, sobietarrena baino askotan indartsuagoa. Japoniarekin gertatzen den bezala.
  Horrez gain, naziek dagoeneko A klaseko misil balistikoak dituzte ekoizpen masiboan, eta lehen disketeak aireratu ziren.
  Oro har, naziak indartsuagoak izango dira, eta Stalinek nahiko arrazoiz prestatu zuen, berandu bada ere, defentsa. Baina ez da gauza handirik egin. Stalin Linea ez zen guztiz zaharberritu, eta garrantzitsuena, tropak ez zeuden behar bezain trebatu lerroari eusteko. Etsi-etsian birziklatu zituzten arren.
  Molotov-en muga-lerroa, hiru urteko probabilitaterako, orokorrean osatuta zegoen, baina mugatik hurbilegi zegoen, eta ez zuen sakontasun nahikorik. Gainera, Stalinek hirugarren maila bat eraikitzeko agindu zuen Dnieperren atzetik, baina Estatu Batuak errenditu ostean hasi zen.
  Egia da, tropa sobietarrez gain, NKVDren zatiekin ere konta daiteke, milioi bat soldadu eta milizianoraino eraman baitzuten. Hau lau milioi pertsona inguru da, mendebaldeko hirietan bakarrik. Nahiz eta, noski, haien borroka eraginkortasuna unitate arruntena baino askoz okerragoa den.
  Alemaniarrek, baita benetako historiak ere, erdian eman zuten kolpe nagusia, Bialystokeko ertza eta Lvov ukabila moztuz. Borroken lehen egunek erakutsi zuten alemaniarrek, unitate atzerritar ugari izan arren, erasoaldia gutxi-asko leun egiten ari zirela. Baina sobietar tropak askotan galtzen dira.
  Horrez gain, Ukrainako unitateen borrokarako gaitasuna zalantzazkoa izan zen. Desertzaile asko eta gerraren lehen egunetan errenditu ziren.
  Ezin izan zen etsaia eduki mugako guduetan. Eta orduan Stalinek akats bat egin zuen, unitateak lerro nagusira erretiratzea debekatu eta frontea zuzentzeko eskatuz. Akatsa, ordea, zuzendu zen, baina berandu. Alemaniarrek ekainaren 28an hartu ahal izan zuten Minsk jada, erdiko Stalinen lerroa hautsita.
  Nahasmena areagotu baino ez zen egin. Ekainaren 30ean Japoniako eta bere sateliteen gerran espero zen sarrera gertatu zen. Beraz, oraingoz, Ekialde Urruneko tropen transferentziaz ahaztu behar izan genuen.
  Erdialdean Alemaniako aurrerapausoa zabaltzen ari zen. Hutsune handi bat zegoen etsi-etsian tapoitzen saiatu zirena. Baina naziek aurrera egin zuten eta uztailaren 16an Smolensken sartu ziren.
  Eskura zeuden erreserba guztiak borrokara botaz eta miliziak armapean jarriz, Stalinek eta Zhukovek erdialdean Fritz-en aurrerapena geldiarazi zuten. Baina Hitlerrek bere tropak hegoalderantz itzuli zituen. Naziek kalderero erraldoi bat sortu zuten Kieven, eta ia Ukraina osoa hartu zuten.
  Leningrado blokeatu, Krimea inbaditu. Etsaiaren ibilbideak 1941ekoa zirudien, karma gupidagabea. Baina aldeak ere nahiko nabarmenak ziren. SESBk 1941ean doako erreserba batzuk zituen, eta orain dena mobilizatua zegoen. Eta urrian erasoa gertatu zenean, defentsari eusteko ia ezer ez zegoela ikusi zen.
  1944ko azaroaren hasieran, naziek Mosku inguratu zuten, Stalinek Kuibyshev-era ihes egitera behartuz.
  Naziek, benetako historia ez bezala, nagusitasun numeriko nabarmena zuten. Mosku Iparraldetik eta Hegotik saihesteko nahikoa zatiketa izan zuten . Baina sobietar unitateak gehiegi zabaldu dira fronte ezberdinetan.
  Egia esan, 1941ean, mobilizazioen ostean, Stalinek Wehrmacht-en aurrean abantaila lortu zuen langile kopuruan, eta Hirugarren Reich-ak gerraren hasieratik zituen baino lau aldiz hegazkin eta tanke gehiago zituen. Eta gerrako lehen bost hilabeteetan, sobietar ekipamendu gehiago ekoiztu ziren benetako historian.
  Baina orain naziak denak dira, arma eta langileen kantitatearen eta kalitatearen alde. Eta Armada Gorriak 1941eko zauri berdinak ditu. Ukrainarren, baltarren eta nazio txiki askoren sistema sobietarengatik hiltzeko borondate eza barne. Traizio masiboa eta errepresioaren biktimen, desjabetu eta beste mota guztietako irainduen aurka. Sobietar erregimenaren etsai ideologikoak barne.
  Eta alemaniarrek ere Mendebaldea garaitu izanak traidore kopurua areagotzen du.
  Horregatik, ez da harritzekoa Mosku inguratuta egotea, eta alemaniarrek Donbass, Voronezh harrapatu eta Stalingradorantz joatea.
  1944ko negua, zoritxarrez, ez zen 1941ean bezain izoztua eta elurra izan. Hala ere, Moskuk heroikoki eutsi zion 1944ko abenduaren amaierara arte. Stalingrado 1945eko urtarrilean erori zen, eta horren aldeko borrokak ez ziren luzeegiak izan. Otsailean eta martxoaren hasieran, alemaniarrek eta haien sateliteek Kaukasoa eta Bakuko petrolio putzuak erabat harrapatu zituzten.
  Gero, erasoaldia Volgan zehar joan zen. Saratov-era, Kuibyshev-era, eta Orenburgera eta Kazanera.
  Stalinek Sverdlovskera ihes egin zuen. Kazan maiatzean erori zen. Udan, alemaniarrek eta japoniarrek Errusiaren sakonera mugitzen jarraitu zuten. Sobietar tropen erresistentzia erori egin zen. 1945eko abuztuaren 5ean Sverdlovsk hartu zuten. Eta 1945eko irailaren 3an, Stalinek azkenean amore ematea onartu zuen. Norbere bizitzaren eta askatasunaren truke.
  Bigarren Mundu Gerra amaitu da. Baina bakeak ez zuen asko iraun. Arma nuklearrak probatu ondoren, Hitler bere botere suntsitzaile izugarriaz sinetsi zen.
  Badirudi orain Japonia eta Estatu Batuak Hirugarren Reich-ek mundua menderatzeko bidean zeudela oraindik. Eta Führer-ek Gengis Khanek, Alexandro Handiak, Napoleonek, Troiako enperadoreak eta Suleiman Magníficoak batuta baino lur gehiago konkistatu bazituen ere, Japonia ere garaitzea erabaki zuen.
  Bigarren Mundu Gerra amaitu zenetik hiru urtera, karga nuklear indartsua zuten ehun misil balistiko eta kontinentalen artean estali zuten aldi berean Eguzki Sortzailearen herrialdea.
  Eta orduan hasi zen Wehrmacht-eko lurreko unitateen eta flotaren erasoa. Alemaniarrek nahiko azkar hartu zituzten Japoniako ondasunak Asian, eta metropolia bera bonba atomikoekin lurreratu zuten.
  Gutxi gora behera erresistentzia luzeagoa izan zen Eguzki Sortzailearen herrialdeko Pazifikoko jabetzak. Baina 1949ko ekainerako, dena amaitu zen. Orain Estatu Batuak garaitzea besterik ez zen geratzen. Gainera, bazegoen arrazoi bat. Amerikarrek, akordioaren aurka, hala ere, arma nuklearrak garatu eta euren proba sekretua egin zuten.
  Hitlerrek 1950eko urtarrilaren 1ean hasi zuen gerra, urte berrian hirurehun misil nuklear aldi berean jaurtiz. Eraso nuklear suntsitzaile batek Amerikako ehun hiri handi suntsitu zituen eta hainbat hamarnaka milioi pertsona hil zituen. Adolf Hitlerren krimen handienetako bat gehitu da ankerkeria higuingarrienen zerrenda luzeenari. Ondoren, Kanadaren inbasioa etorri zen, eta hegoaldetik Latinoamerikako diktadurarekin batera. Amerikarrak ahulduta eta harrituta zeuden, baina etsi-etsian borrokatu zuten. Ulertu zuten haientzat porrotak esklabotza eta heriotza geldo eta mingarria besterik ez zuela esan nahi. Horregatik, gerra guztietan etsiena izan zen. Eta urtebete baino gehiago iraun zuen, Hirugarren Reich-a berrehun karga nuklear gehiago botatzera behartuz, eta lur emankor asko basamortu erradioaktibo bihurtzera. Baina helburua, hala ere, lortu eta Hirugarren Reicharen azken etsaia garaitu zen. Eta horren ostean, mundu globalizazio deritzonaren prozesua hasi zen. Marka alemaniarra munduko moneta bakarra bihurtu zen. Nahiz eta formalki independenteak diren herrialdeak Hirugarren Reich-eko kolonia mailara murriztu ziren, tokiko autogobernu mugatua bakarrik mantenduz. Juduak eta ijitoak legez kanpo utzi zituzten: bilatu eta suntsitu zituzten. SSek purga handiak egin zituzten, eta haserretu ziren. Benetako amesgaizto bat heldu da - herensugearen ordua. Edo, zehatzago esanda, garai bat. Fuhrer mundu errealeko inperio totalitario bat eraikitzen ari zen espazioaren hedapenaren aldarrikapenarekin. 1959an, Fuhrer-aren hirurogeita hamargarren urtebetetzearen ospakizunean, koroatze ofiziala egin zen, mundu osoko plebiszitu bat -super-enperadore titulua legitimatzen zuena-. Eta 1967an Adolf Hitler hil zenean, bere semeak bere titulua eta boterea heredatu zituen. Ordurako, Lurra planetak Ilargian eta Marten finkatuta zituen Venusekin, eta kanpoko mundu izarretara hedatzeko prestatzen ari zen... Naziek inperio unibertsala nahi zuten - Star Reich-a eraikitzea, horrela. unibertso osoa amesgaizto batean murgiltzeko.
  
  
  EHUN MILA NESKA EDERRA
  Elfarayak bere burua guduan ikusi zuen... Orain gudari eta armada ez ahula baten buruzagia da.
  Neska ederrak: bularrak eta izterrak baino ez dituzte plaka blindatu arinez estalita. Eta besoak, hankak eta sabela biluzik daude, beltzaranak.
  Eta neska hauek oin hutsez astintzen dituzte. Ehun mila ziren. Eta neska guztiak, gizon bakar bat ere ez! Eta denak ederrak, lirainak, atletikoak, gihartsuak, beltzaranak, perlazko hortzekin!
  Amazoniak bezala... Kohorteetan lerrokatuta. Ezpatak eskuan, begiak atzean. Ez dago ezkuturik - gerlariak uste du ezpata ezkutua baino egiazkoagoa dela.
  Eta nesken gainetik banderak harro. Borrokatzeko prest daude eta konfiantzaz irabazi nahi dute!
  Baina urrutitik orko horda mugitzen. Hartz iletsu eta gaiztoak. Eta beren komandante gisa funtzionatzen duten troll ehun aldiz gutxiago.
  Eta orain horda hau neskengana doa.
  Elfarayak agindua ematen du:
  - Tiro egin arkuetatik, arku altu batean!
  Neskak, bere hanka dotoreen atzamar biluziak erabiliz, arku lodiak tiratzen ditu. Eta tiro gezi hilgarriak.
  Aldi berean, gudariek hortzak erakutsi eta orroa egin zuten:
  Izan gaitezen txapeldun!
  Eta etsaia hegan egiten dute gezi-multzo lodi batekin. Aurkariak orratzekin triku bat bezala jotzen dituzte.
  Orkoak eta trollak erortzen dira, hiltzaile eta ankerrak jota.
  Eta Elfarayak dio:
  - Inperioaren muga berriengatik!
  Gerlariek sinkronizatuta jokatzen dute. Haien gorputz beltzaranak, hain dotoreak eta distiratsuak. Eta oin biluziek orkatila beltzaranak distiratzen dituzte. Eta behatzak irmoak dira beheko muturretan. Eta suntsipenaren opariak beregana doaz, aurkariak joz.
  Orkoak eta trollak hautsita erortzen dira. Eta animalien aurpegiak bihurritu dituzte minagatik.
  Gerlariak miresgarriak dira, besterik gabe. Gerri meheak eta gihartsuak eta hankak nerbioak dira. Nola milaka gezi jaurtiko diren aldi berean.
  Eta orko masa bat kolpatuko dute. Eta abestu:
  - Gure ohore handiagatik,
  Jan ditzagun bidelapur!
  Eta berriro gezi asko, eta askatu egingo dute. Eta gorpuz beteko dituzte kokatuta dauden muinoetara hurbiltze guztiak.
  Bai, gerlari harrigarriak dira. Bertan, halako irribarre basati bat, eta gorputza norabide egokian biratzen du aurkarien desagerraldiarekin.
  Elfarayak berak arku bat botatzen du. Behatz hutsekin lotzen du katea, eta oso zehatz jotzen du.
  Aldi berean, neskak bere buruari abesten dio:
  - Indarkeriak mundua mantentzen du,
  Amorruaren sumendiak astintzen ditu modu handi batean!
  Tentsio handiagoa,
  Minez eta beldurrez esnatzen da!
  Eta berriz ere gerlariaren oin biluziak jaurtitako gezia hegan egiten du. Eta hiru orko aldi berean ukabilkatzen ditu.
  Odol iturrietatik itotzen dira. Eta Elfarayak nola garrasi:
  - Aintza nire magiari!
  Eta berriro gezi bat jaurtiko du oin hutsez. Hau neska bat da - maila gorenekoa, gorputza eta beste guztia ditu.
  Orkoen eta trolen erasoen lehen olatua hondoratu zen. Gorpu-masa bat besterik ez zen geratu. Baina orain izaki iletsuen urruntze berriak agertzen dira.
  Elfarayak berriro tiro egiten du, eta zehaztasunez egiten du, eta, aldi berean, irrintzi egiten du:
  - Aintza gure munduari!
  Eta tximistak hegan egiten du oin biluzitik. Eta orkoen masa sutan jartzen da eta txikituta.
  Bai, printzesa gerlari bat da. Berarekin, edozein gizon segurtasunez babestuta sentituko da.
  Eta beste ehun mila neskak ez dira txarragoak. Eta oso ondo jaurtitzen dute. Eta garrantzitsuena, azkarra.
  Haien hankak biluzi eta gihartsuek kentzeko denbora besterik ez dute.
  Hona hemen bateratuan:
  - Pase aktibo bat ematen dugu,
  Etsaia begiz jo dugu!
  Eta berriro ere heriotzaren dohain berriak kaleratzen dituzte oin hutsez. Hau da, oro har, borroka-energiaren abiaraztea.
  Elfarayak ere kantatu zuen:
  - Orkoak orroa - aurpegi tristeak,
  Jakin, lagunak, hiltzailea naiz!
  Denak hilko ditut, guztiak suntsituko ditut,
  Eta apurtuko diot aurpegi iletsua denari!
  Bai, neska benetan borrokalaria da. Eta orko horda bat hurbiltzen zenean, pulsar bat bezala jotzen zuen. Eta berehala berrogeita hamar izaki puskatu ziren haragiarekin.
  Elfarayak burrunba egin zuen:
  - Ideia handietarako, izaki guztiak erre daitezen!
  Orduan gerlariak zilborretik tximistak hartu eta askatu zituen. Eta dozena pare bat orko pintxoz zulatutako aharien antzekoak izan ziren. Ia berehala frijitu zuten.
  Eta gainerako neskek hots egin zuten:
  - Lur Santuaren alde!
  Eta nik ere hartuko dut eta takoi hutsetatik energia-koaguluak botako dituzte! Eta borrokalari iletsu asko urratu zituen.
  Elfarayak, suarekin jarraituz, oraingoan arkuaren hariari eskuekin tiraka, kirrinka egin zuen:
  - Gure magiagatik!
  Eta tximista bat ere astindu zuen orpo hutsetik... Eta hain gogor jo zuen, non ehun bat orko eta troll kiskaldu ziren. Su-jaurtigailuak harrapatutako blotterak bezala.
  Elfarayak hots egin zuen:
  - Sorgin handia naiz!
  Eta berriro, nola jotzen duen etsaia. Eta begiek distira egin zuten. Eta neskek, bere pasio handiarekin, orko eta trolei geziak botatzen dizkiete.
  Gorpuetatik tumuluak hazten dira. Denak pilatu eta pilatzen ari dira. Eta gero eta hildako gehiago.
  Elfarayak hartu zuen eta irribarrez esan zuen:
  - Zer egin zure buruan errege bat badago?
  Orduan sortu harentzat jauregi bat!
  Eta berriro ere, oin biluziarekin printzesak suntsipen-opari hiltzaile eta heriotz apurtzailea jaurtiko du.
  Neska hau heriotzaren irudikapena besterik ez da. Baina, aldi berean, bere begi distiratsuak oso atseginak dira.
  Eta gainontzeko neskek animalia izaki asko suntsitzen dituzte, hala nola, tsunami olatu bat haien gainean arrastaka, orokorrean bikaina da. Eta hain amorruz bota etsaia geziz. Askotan zuzenean zulatu.
  Elfarayak oihukatzen du:
  - Halako garaietan jaio nintzen,
  Nire herri maitea nirekin gogoratzen dela!
  Eta gerlaria bere eskuetan zutik jarri zen, bere hanka biluziak buruaren gainean bihurritu eta suzko koskor handi bat biraka egin zuen. Eta nola botako dien energia koagulua aurkariei.
  Eta berehala mila orko lehertu ziren. Eta haien larruak sutan jarri eta berehala esfoliatu zituzten.
  Elfarayak oihukatu zuen:
  "G klaseko gudaria naiz!"
  Eta nola barre egiten duen.
  Orduan tximista askatuko da mihitik. Eta etsai asko erre.
  Orduan neska-printzesak orro egin zuen:
  - Niretzat mundu osoa!
  Eta edertasunaren begi berdeetatik tximista erori zen... Eta nola jo zituzten ezin konta ahala izaki horiek guztiak.
  Elfarayak ere kantatu zuen:
  - Mila milioi txakal, deabru! Eta nire leloa sinplea da: hil guztiak!
  Eta hatz hutsez, neska printzesak beste pulsar hilgarri bat askatu zuen.
  Eta nola urratuko dituen guztiak...
  Eta beste neska batzuk ez dira bera baino gutxiago. Denek birrintzen eta birrintzen dituzte aurkariak geziekin. Erabiliz, noski, beren oso nimble, alferrikako oinetakoak hankak gabe.
  Orkoak arnasarik gabe daude argi eta garbi. Baina asko daude. Eta gero eta izaki-erregimentu berri gehiago arakatzen ari dira.
  Hala ere, horrelako neskak ezin dira lotsatu edo astindu. Borrokatuko badute, orduan borroka egingo dute. Eta ez dakite beldurra izan. Edo hobeto esanda, ez dute jakin nahi.
  Hona hemen haien oin biluziak heriotzaren opari hilgarriak jaurtitzen. Orkoen bekokiak zatitzen zituena.
  Hauek neskak dira - benetan gona motzeko supergizonak dira. Eta hain erakargarria eta ederra.
  Eta ehun mila neska indar kolosala da! Horren aurka ezer ezin da aurre egin!
  Elfarayak txio egin zuen:
  - Aintza gure fenomenoari!
  Eta orpo hutsetik berriz ere suntsipen pultsar bat askatu zen. Eta orkoen masa, infernuko biztanle bihurtu zen.
  Eta zergatik utziko lituzkete halako bitxiak paradisura?
  Elfarayak orro egiten du biriken goialdean:
  - Munduko txapeldun absolutua izango naiz!
  Eta, berriz ere, neskek oin biluziekin pulsar gori eta hilgarria askatuko dute.
  Denak erreko ditu eta erre egingo ditu.
  Elfarayak gustura kantatu zuen:
  - Ez naiz neska soila,
  Eta urrezko koroa!
  Eta berriro tximistak aterako dira edertasunaren zilborretik. Izaki iletsuak kolpatuko ditu eta erretako egurra bezala hondatuko da.
  Elfarayak orroa egiten du:
  Erreko zaitut, errauts bihurtuko zaitut!
  Eta zilborretik berriro tximistak bidaliko ditu...
  Eta zartagin batean txuletak bezala frijitutako orko masa bat.
  Elfarayak hartu eta gustura kantatu zuen:
  - Ork bere burua soka batean pisatzen du,
  Erre ezazu sutan!
  Eta orain zerbait oso gogorra eta hilgarria hegan egingo du neskaren orpo hutsetik. Defendatu ezin dena.
  Berriz ere, ehun orko aldi berean erre ziren. Eta errauts bihurtu zen, eta errauts artilearekin.
  Eta neskek nola garrasi:
  - Aberri handiaren alde!
  Eta berriro ere, haien takoi hutsek heriotzaren opariak jaurtitzen dituzte abiadura infernuarekin. Hauek ekaitzak, ekaitzak edo hesiek geldituko ez dituzten neskak dira!
  Hona hemen Terminators!
  Gerlariek ez diete orkoei borroka estua inposatzen eta etsaia urrun mantentzen uzten.
  Hala ere, izaki iletsuak etsi-etsian saiatzen ari dira hurbilagotik irten. Baina gudariek ez diete ziur emango.
  Elfaraya besoetan itzuli da, eta oin biluziekin zortzia erreproduzitzen du. Eta suzko hodei bat agertzen da. Eta orkoen gainean erreka basati bat bezala erortzen da.
  Eta pare bat mila izaki iletsu hartu eta erre egin ziren.
  Elfarayak hots egin zuen:
  - Izaki beltzak euliak bezala oihuka! Zer ezin da gosea bungled!
  Eta orain gerlariak hiru gezi askatuko ditu aldi berean, arkuari oin hutsez tiratuz, eta dozena bat orko zeharkatuko dira!
  Hau terminator neska da. Eta halako energia basati eta frenetikoa du.
  Elfarayak hartu eta kantatu zuen:
  - Neskak desberdinak dira
  Bakarrik ez dira kutsakorrak!
  Erortzen bada,
  Hori ez da infernuan salbatuko!
  Eta pulsar hiltzaile bat ateratzen da neskaren orpo hutsetik. Eta hartz ilunak norabide guztietan barreiatzen ditu.
  Elfarayak hunkituta dio:
  - Halako tribukoa naiz, non hilko zaitut Jainkoagatik!
  Eta berriro ere, gerlariak edozein armadura zulatzen duten geziak eta orko haragi urratuak askatuko ditu.
  Bere bikotekideak, ile gorridun neska oso politak, hots egin zuen:
  - Adiskidetasun indartsu baten alde!
  Eta suntsipen infernuko pulsar bat ere bidaliko du!
  Eta etsaiaren masa hilgarria birrinduko da.
  Elfarayak irrintzi egin zuen:
  - Nire mundu deabruagatik!
  Horren ondoren, neska printzesak, hasten den bitartean, hezurrak berriro marraztuko dituela hondarretan. Zeremonien gudariak ez daki.
  Bikote ilegorriak, de La Vallière printzesa, irrintzi egiten du:
  - Etorkizuna gurea da!
  Elfarayak gurglek erantzun zuen, pulsar hiltzaileen bolada basati bat askatu aurretik.
  - Eta iraganak gure etorkizuneko garaipenei bakarrik lagunduko die!
  Eta orain neskak ehun mila dira denak, hartu eta tximista basatiak oin hutsez botatzen baitituzte.
  Eta orkoen armadak hartu eta erre egingo du. Bai, beldurra ematen du halako gudarien banaketan erortzea.
  Eta izarren izpiak islatzen dituzten hortzak ere erakusten dituzte.
  Eta orduan neskek hartu eta orpo hutsez zapalduko dute, eta olatu bat lurra igaroko da, eta orko armada oso bat estaliko du. Eta lurperatu!
  Hortz liluragarrietatik datozen gerlariek eguzki izpiak askatuko dituzte eta soldadu iletsuen lerroak itsutuko dituzte.
  Elfarayak irrintzi egin zuen:
  - Nire erabaki eta portaeragatik!
  Neskak gero eta gehiago borrokatzen ari dira. Eta horrela oin hutsekin diskoak hartu eta botako dituzte. Pasatuko dira, eta orkoen masa baretu da.
  Printzesak orro egin zuen bere biriken goialdean:
  - Moztuko zaitut, moztuko zaitut, denak moztuko zaituztet laster!
  Hilko zaitut, hilko zaitut, hilko zaitut!
  Eta orain orpo hutsa duen gudariak eguzki-izpia islatuko du eta, laser baten antzera, orkoak.
  Eta moztu lerro oso bat eta ilun bat. Eta orkoek irrintzi egiten dute eta armada hau gorotz bihurtu zuten.
  Eta berriro orkoak eraso basatian daude, eta neskek heriotza objektuak botatzen dizkiete oinutsik.
  Eta bularrak dardarka ari dira. Eta, beraz, kutxa bakoitza tankearen dorre oso bat da!
  Eta horrela neskek hartu eta tximistak bota zituzten zilborretik. Ehun mila neska guztiak laser izpiek moztu zituzten zilborrarekin.
  Eta milioi erdi orko frijitu ziren aldi berean. Eta espazioak bakarrik digeri ditzake.
  Elfarayak hots egin zuen:
  - Urratu eta erre zaitut,
  Neska bat naiz - Satan besterik ez!
  Eta berriro zilborretik tximista askatuko da. Eta hilgarria jotzen du. Eta gero geziek nola hegan egiten duten. Eta denak taberna bihurtu ziren.
  Eta orain orkoak zuloz betetako tabernak bezalakoak dira.
  Eta neskek beren bustoak magiaz mozten dituzte eta orko kirats asko mozten dituzte. Eta kanporatuak izan ziren.
  Elfarayak kantatu zuen:
  - Denak hilko ditugu!
  Halako neska bat zara, printzesa bat besterik ez!
  Gudariak orro egin zuen:
  - Urratuko zaitut eta ez zaitut errukirik izan!
  Eta halaxe astintzen du bustoa. Eta berriro askatu, benetako heriotza dakar.
  Orkoak literalki etsaien posizioak gorpuzkin botatzen saiatzen ari dira. Eta aurrera eta aurrera doaz eta aurrera eta aurrera. Hemen hildakoen mendi berriak hazten ari dira. Baina orkoek ez dute amore ematen.
  Aurrera eta aurrera mugitzen dira. Eta errukirik gabe hiltzen dira. Baina gerlariek gezi-kazkabarra bezala bota zituzten orkoak. Eta gerlariek ezin dute zabor hau gelditu. Baina olatu zakar bat bere baitara doa. Eta haize-itsaso hau mugitzen ari da.
  Neskak ilusio basatian. Eta muskuluak malgutu. Eta orkoak bere kabuz mugitzen dira, beste tsunami olatu bat joan balitz bezala. Baina horrek ez du inor kezkatzen.
  Elfarayak ere abestu zuen, aurretik oin hutsez haritik tira egin zion bost arkutan aldi berean, eta gezi magikoak jaurti zituen:
  - Zuzenean esku hutsez,
  Tsunamiari aurre egin nion...
  Bederatzigarren olatua naiz,
  Nire maitalea urratu zuen!
  Gudariak jauzi egiten du, eta berehala askatzen du zilborratik isurketa bat. Eta etsaia zapaltzen du.
  Eta orroa:
  - Nire armada indartsua da,
  Mundua konkistatzen du!
  Elfaraya erabat sakabanatu zen. Beraiek eta beste neska batzuk, noski, gerlari klase bikaina dira. Nork ez dio inori errukirik txikiena emango.
  Animalia zitalak besterik ez dira. Edo agian orkoak bezalako zerbait! Ederra bakarrik, ez itsusia.
  Elfaraya nola askatu tximista bere ahotik. Eta erre ehun orko, eta kantatu:
  - Nire arima gozoagatik!
  Eta keinu egin etsaiari!
  Horren ostean, bere hatz biluziak pultsarrak eroriko dira. Eta pakete osoa zati txiki eta urratuta zatituko dute.
  Orduan Elfarayak irrintzi egingo du:
  - Hilketa da nire kredoa!
  Bere bikote ilegorriak zaunka egingo du:
  - Eta nirea ere bai, eta plazan!
  Elfarayak suntsipen-jauzi bat askatu zuen eta hots egin zuen:
  - Eta nirea, oro har, kubo batean dago!
  Eta bi gudariek oin biluziak zapaltzen dituzte. Magia olatu berri bat sortu da.
  Eta orain orkoetatik berriz, patata frijituak eta haragi urratuak euli. Eta gero zartagin batean frijitzen dira.
  Elfarayak irrintzi egin zuen.
  - Ezarri errekor berriak!
  Bikote ilegorriak berretsi zuen orro batekin, oin biluziekin suzko pultsuak jaurtiz:
  - Lurra hazteko!
  Elfarayak orkoak kolpeka jo zituen eta irrintzi egin zuen:
  - Normala baino bi aldiz, hiru aldiz gorago!
  Gerlari ilegorriak energia magiko burbuila bat eman zuen orpo hutsarekin eta ilusioz gehitu zuen:
  - Nire herria loratu dadin!
  Beraz, neskak banandu ziren, eta oso ondo. Eta izaki ilunen armada hau birrintzen dute eskurapen handiekin.
  Elfarayak berriro laser magiko bat bota zuen zilborratik, eta oihu egin zuen begi distiratsuak:
  - Kobra bat eta gyurza bat ditut botila batean!
  Eta nola askatuko duen orkoak bizirik erretzen dituenaren habe berri bat etsaia.
  Printzesaren bikote ilegorria, bat-batean adierazi zuena:
  - Orain nire izena Lavalier da!
  Elfarayak erraz baieztatu zuen:
  - De Lavalier, beraz, de Lavalier! Beraz, are ederragoa!
  Gudari ilegorriak irrintzi egin zuen:
  - Basaien belauniko argiaren zalduna naiz,
  Orko hauek lur azaletik kenduko ditut!
  Eta nola mugituko dituen bere hanka biluzi eta zizelkatuak haietan zehar... Eta gainerako neskak, ehun mila soldaduz osatutako armada osoa, hartuko dute, ahoa ireki eta sua askatuko dute.
  Eta berriro ere su-jauzi bat eroriko da orkoen gainera, inolako zalantzarik gabe erraustuz eta aukerarik eman gabe.
  Berehala hiru milioi izaki ilunak su hartu zuten aldi berean. Napalmarekin busti izan balute bezala zen. Edo fosforoa sufrearekin batera. Eta dena piztu zen mila milioi pospolo aldi berean.
  Eta nola argituko den masa hori. Eta zenbat ulu eta garrasi eta birao guzti honetatik aldi berean.
  Elfarayak zaunka egin zuen:
  - Ez izan erruki orkoekin
  Hil gaitzak...
  Nola zapaldu ohe-txinkiak -
  Erauzi labezomorroak bezala!
  Eta oin biluziak hartu eta tximistak askatuko ditu. Eta mesedez, troll handi bat. Hartu eta aireratu egingo du. Imajinatu dinosauro bat lehertu zela.
  Bikote ilegorriak irrintzi egin zuen:
  - Hau mamua da!
  Elfarayak erantzunez, orpo hutsik magoplasma burbuila bat emanez, oihu egin zuen:
  - Ghoulen erantzuna dugu!
  Suzko gudariak hots egin zuen:
  - Eta zerraldo bat egongo da harentzat, eta agurrak koro batean!
  Elfarayak adierazi zuen:
  - Koroa hileta eta erramua izan daiteke! Beraz, ez zaitez gehiegi animatu!
  Printzesa ilegorriak orro egin zuen, tximistak ere bota zituen zilborretik, bizirik zeuden orko gutxi batzuk eraitsiz:
  - Koroa baino pisutsuagoa den zerbait prestatu diegu!
  Eta orain gudariek, ehun mila neska guztiak, hartuko dute eta, Elfarairen aginduz, jauzi egingo dute eta hanka biluzi eta gihartsuak airean bihurrituko dituzte. Ondorioz, ekaitz bat sortuko da, eta benetako ekaitz magikoa. Eta indar kolosalaren olatu bat joango da, eta tsunami magiko baten milioigarren ardatza.
  Ondorioz, azken orkoak suntsitu egiten dira, eta guztiz berdinduta.
  Frijitu eta txuletak bihurtu ziren.
  Elfarayak patetismoz dio:
  - Aberriaren ereserkia bihotzetan, abesten dugu,
  Unibertsoan dagoen guztia zoriontasun bihurtuko dugu...
  Lor dezagun Mohammed mitikoa,
  Zerua eta lurra botere handian daude!
  
  SASHKAREN AURKA IRATXO PILOTA
  Unibertso alternatiboetako batean, Bigarren Mundu Gerran, iratxo bat iritsi zen. Japoniako Aire Armadan sartu zen, eta, ondorioz, lehen batekoa izan zen han. Azken finean, iratxoak oso gai dira, azkarrak, arin, indartsuak. Erreakzio bat dute, eta erreflexu guztiak, gizakiak baino askoz hobeak, gainera borrokaren ikuspegi magikoa. Iratxo batek etsaiak zer egingo duen ikusten duenean.
  Laburbilduz, Conan ezizena hartu zuen iratxoak hegazkinak bota zituen haziak pitzatuko balitu bezain erraz.
  Eta beragatik, Japoniak irabazi zuen Midway-ko itsas gudua. Garaipen handi batek eragina izan zuen Bigarren Mundu Gerraren ibilbide osoan. Lehenik eta behin, japoniarrek azkenik bereganatu zuten ekimena Pazifikoan. Eta haien flotak Oiasso Artxipelagoa harrapatzeko gai izan zen, oso posizio sendoa jasota, itsasoetan defentsa perimetroaren eraikuntza amaituta.
  Dena den, baliteke horrek ez zuen garrantzi erabakigarria izan, garaipen hauen ondoren, samuraiak SESBen aurka bigarren fronte bat irekitzea erabaki ez balute.
  Ezusteko eraso bat gertatu zen Ekialde Urrunean. Eta Eguzki Sortzailearen Inperioko tropek ere eraso egin zuten Vladivostok. Midway-ren garaipenaren ostean Japoniako militaristaren eraso baten mehatxua benetakoa bihurtu zen arren, eroskeriaren eta traizioaren laguntzaz, Mikadoko agenteek Vladivostokeko komandoa konbentzitu zuten tropak borrokarako prest ez ekartzeko. Eta ondorioz, Damoklesen ezpata ekarri dute jada, eta jatetxean ari dira festan. Stalingradova nagusiak iletik heldu zion ofizial gazteari, bera baino buru bat altuagoa zen eta argi eta garbi indartsuagoa zen:
  - A zer txora eta mozkor! Zergatik daukazu halako talde desegin bat! Mutil honek kabinete baten antza du ofizial bat baino. Beharbada, hasteko, putz egin ondo, lupulu guztiak atera daitezen.
  Palatsev koronela lotsatuta zegoen:
  - Hau Sasha Sokolovsky da. Suvorov Eskolatik zuzenean bidali zuten ikastaroetara, programa laburtu baten arabera. Nahiko mutila da oraindik, bi hilabete barru bere urtebetetzea hamabost urte bete ditu.
  Stalingradovak keinu desatsegina egin zuen:
  - Aupa! Hamalau urterekin eta dagoeneko ofiziala! Hori da gerrak egiten duena! Eta ez nekien esneek jada titulu osoak jasotzen zituztenik.
  Paltsevek sorbaldak altxatu zituen.
  - Gerran umeak goiz hazten dira! Gainera, istorio bat gertatu zitzaion, Moskuren defentsari buruzko istoriorik onena idatzi zuen bezala, eta Zhukovek hori adierazi zuen eta mutila kadeteetatik ofizialetara pasatzeko gomendatu zion.
  Stalingradova atseginagoa bihurtu zen hitz hauekin:
  - Ondo! Ez dela ergela. - Eskolako irakasle bat bezala mehatxatu zuen hatzarekin. - Orokorrean, ez dago gaizki, baina ez edan gehiago! Usaintzen dut, eta nire sudurra txakur baten antzekoa da, berehala tribunalaren azpian! - Emakume sendo batek, heldua, baina kirolaren harmonia eta freskotasuna galdu gabe, hatza kolpatu zion koronelari. "Egia esan, hau ordainduko duzu. Dagoeneko adin ertaineko gizona da, baina portatzen da.
  Palatsevek haserre eztul egin zuen:
  "Egia esan, hogeita hamahiru urte ditut, baina dagoeneko zazpi aldiz zauritu naute, beraz zaharra dirudi...
  Stalingradovak erantzun moduan zerbait esan nahi zuen, bat-batean orro izugarri batek egunsenti aurreko isiltasuna hautsi zuenean. Zerutik harri astunak eroriko balira bezala, leihoko kristala berehala lehertu zen. Txingorraren puskak mahai gainean jo eta mozkortutako ofizialen eskuetan eta aurpegietan ere iritsi ziren. Stalingradovak komandante batek bezala oihukatu zuen:
  - Denak berehala atera.
  Paltsevek oihukatu zuen erantzunez, hainbesteraino non ia ahots kordak urratu zituen:
  - Hauek hamabi eta hemezortzi hazbeteko maskorrak dira! Tona handieneko ontzi japoniarrak ehizan daudela dirudi, hau da.
  Stalingradovak, haserre, pareta jo zuen bere botarekin. Aditua zegoen piku batetik, bide batez, garaikurra bota, fitxa pitzatu zen:
  - Hasi, baina ez guk aurreikusi bezala! Inola ere ez! Arraioa, berehala eskuadra itsasora eraman eta begi estuen gerlarien herrialdeko flota hondoratu behar duzu.
  Lau hankan erorita, lehen mailako kapitainak (Bestela koronelak) hausnartu zuen:
  - Nire suntsitzailean eta aska txiki pare batean bakarrik daude armak. Ez dugu erantzunik ere.
  Stalingradovak ukabil astuna erakutsi zuen:
  - Tira, zu eta astoak! Orroka egin zuen tsunami baten antzera ile urdina zuen emakume gudariak. - Baina kostaldeko artilleria izan beharko zenuke! Azken finean, denak ez ziren mendebaldeko frontera bidali, baita hegazkinera ere. Azken finean, Japonia edozein momentutan gerran sar daitekeela urteak daramatza.
  Dagoeneko nahiko zauritua zegoen Palatsev, esan nahi zuen, baina berriro burrunba egin zuen, zatiak erori ziren. Sirenak negar egin zuen, hegazkinen etorreraz ohartaraziz. Zailtasun handiz, itsas indarren koronelak altxatu eta oihu egin zuen, Stalingradovaren burrunba blokeatzen:
  - Abiazioa dugu, eta kostaldeko bateriak, multzo oso batean egon ez arren, eskuragarri daude. Erantzun dezagun!
  Pilotuak garrasi egin zuen kaleetan zehar korrika egiten zuen bitartean:
  - Nire borrokalariarengana korrika egingo nuke eta samurai gudari hauek landatuko ditut, ez da nahikoa irudituko. Tsushima eta Miduen ordainduko dituzte oraindik.
  Sashka Sokolovsky, amets batean jada ofiziala, eta ez esklaboa, belarriaren erdia moztuta zeukan, ados zegoen:
  - Bai, ordainduko dute! Bai, ehuneko batekin ere!
  Leherketak eta hegazkinen aurkako kanoien txio berantiarra izan ziren. Oro har, Vladivostok-eko aire-defentsa gehiena berrogeita batgarren urtean atera zen, Moskuren defentsa indartzeko, beraz, Eguzki Sortzailea herrialdeko eltxo-koloniako puntu anitzek ez omen zuten arreta handirik jarri. halako "zaratari". Japoniako murgiltze-bombardek udaberriko "opariak" bota zituzten garrasi zorrotz batekin. Kolpea hiriari zein flotari eman zioten. Japoniako hegazkinak ez dira handiegiak, bizkorra baizik, baina gudu-ontziek, aitzitik, astunak dira. Hemen, horietako handiena ozeanoan estututa dago, luzera hirurehun metrokoa da eta pistolak 460 milimetrokoak dira. Orain arte, amerikarrek ez dute lortu edertasun horietako bat hondoratzea, eta bizirik atera zirenak, gurutzontziekin batera, kostaldea suntsitzen ari ziren. Antz handia zuen 1904ko urtarrilaren 27an Eguzki Sortzen den Lurraldearen eraso zitalaren antza. Orduan bakarrik ez zegoen abiaziorik.
  Paltsevek korrika egiteagatik itotzen ari zela sentitu zuen. Ez da supergizon bat, birikak gaixotutako gizon soil bat baizik, egoera zailean harrapatuta. Baina Victoria Stalingradovak ez zuen asko aurreratu. Zenbat urte dituen galdetzen diot, ia hogeita hamar baino gehiagoko itxura dauka, bularrak handiak dira, eta sorbaldak gizon batenak bezala.
  Stalingradovak bat-batean buelta eman eta eskua astindu zuen:
  - Ez ibili agurea, jarraitu niri! - Oihu egin zuen hain indarrez non soinu-uhinak belarrietara jo besterik ez zuen egin. - Eraman ezazu suntsitzailea itsasora ahalik eta lasterren.
  Gertuko leherketak burrunba egin ziren, hondakinak erori ziren, horietako bat zuzenean Stalingradovaren gainera erori zen, eta eskuekin mekanikoki harrapatu zuen. Terminator neska penaltia arrakastaz irabazi duen atezain bat bezala sentitu zen, zatia biribila, beroa eta baloi baten itxura zuen. Victoriak bat-batean sentitu zuen zerbait likido isurtzen bere besoetatik. Neskak zatiari begiratu zion, eta orduan bere burdinazko gudaria ere, hiru urteko gerrak gogortuta (Espainiako eta zibilekin batera, gehiago izango da) goragalea heldu zitzaion eztarrira. Haurtxo baten burua zuen eskuetan. Neska gizajoa (hau buztan laburretatik ikusten da, begiak aterata. Stalingradovak kontu handiz jarri zuen burua pitzatutako asfaltoan eta gurutzatu zuen:
  - Ez zenuen bekatu egiteko astirik, ez bizitzeko! Hala ere, ez dago Jainkoa baino bekatari handiagorik, beraz, ez dago umeen sufrimenduarekiko axolagabekeria baino bekatu handiagorik.
  Berriz ere, orro bat, eta zatiak, batek botatako neska jo zuen, azala urratuz. Stalingradovak jada buelta eman eta ahalik eta azkarren korrika egin nahi zuen pistara, non bere MIG azafata oldarkorraren zain zegoen pazientziaz, baina ...
  Sastakaia bezain zorrotza, gerlariaren begiradak mina keinu jasanezina egin zuen Vladimirovitx lehen mailako kapitainaren aurpegian, moztutako gorputzaren goiko aldea lehergailuak botata hegan egin zuenean. Neskak berak ozta-ozta saihestu zuen zatia. Nolako neska den arren, Nikolas II.aren errusiar-japoniarraren garaian hartu zituen armak lehen aldiz. Dagoeneko garai batean, masaila harrapatu zuen nolabait, baita Espainian nazioarteko borrokan ere. Ondorioz, orbain sakon bat geratu zen, eta horrek, denbora luzez, bere itxura hondatu zuen. Gainera atxiloketa eta koronela kontzentrazio-esparru batera bidaltzea. Egia esan, Siberian izan zen azti oso indartsu bat aurkeztu zuten, ukenduen laguntzaz eta izpirituen deialdiarekin, inoiz izan ez balitz bezala, zauri hau eta beste hainbat sendatzea lortu zuen. Japoniako, alemaniar, txekiar zuri, Kolchak, Denikin, Wrangel tropekin izandako borroketan jasotako orbainak. Eta asko irakatsi zion, beraz, Stalingradova, dirudienez, aukeratutako jendearena zen.
  Emakumezkoen xarma erabiliz aurrea hartzeko aukera izan zuen, beraz, amnistia baten menpe eraman zuten, artikulu zaila izan arren. Kontua, noski, ez da hainbeste gizona konbentzitzea, festaren antolatzaileak horren berri ez dezan ziurtatzea baizik. Eta mota guztietako iruzurgile asko daude non snitch batek, snitch eta snitch batean, gidatzen dituen. Beraz, ez duzu benetan azkartuko zure karrera maitea baduzu.
  Horrek esan nahi du Japoniak abantaila handia duela infanterian, abiazioan eta baita tankeetan ere. Beno, tankeetan, gure aldetik nagusitasun kualitatiboarekin konpentsatzen da, eta gainerakoa askoz okerragoa da. Arma txikiak hartzen badituzu ere, Japonia atzean geratzen da metrailadore kopuruan, gehienbat armak ditu. Hala ere, Ekialde Urruneko dibisioak metrailetaz gaizki hornituta daude. Ez dago denentzako makina nahikoa. Beraz ... Kalitateari dagokionez, ez dago nagusitasunik infanterian, are okerrago, ofizial onenak sobietar frontera eramaten dira, hemen tropa txarrenak, oro har, ez dira tiro egiten, gutxieneko bat edukitzea . prestakuntza militarra. Horrek esan nahi du gerra hasten dela, SESBrentzat oso egoera desegokian. Eta eratu berri diren erreserba dezente ekialderantz botako dira...
  Stalingradova suertean sartu zen bat-batean. Bonbardatutako hiriko ospitalea sutan zegoen. Irudia benetan apokaliptikoa da, eta emakumeak, haurrak eta zaharrak bizirik erretzen ari dira. Hemen haurra sutara erori zen, eta inguru guztian orro eta intziri ikaragarriak zeuden.
  Stalingradovak goiaingeruen turutak sentitu zituen buruan eta sutara bota zuen. Suzko mihiek neskaren esku biluziak eta aurpegia irekita miazkatu zituzten, baina pilotua hain azkar mugitu zen non haurra harrapatzea lortu zuen, suntsipenaren besarkadatik ateraz.
  Neskak jauzi egin zuen, azalean azkura apur bat besterik ez zuela sentitu, haurrari begirada bat bota zion. Ai, beranduegi zen, mutila ito egin zen, suak biriketara sartuz, erredurak aurpegi biribilean. Larruazaleko babak urratuak margarita-begiak baino leunagoak dira. Stalingradovak oihu egin zuen:
  - Hemen giza kaosa da!
  Botarekin zabor pilo bat jo zuen, eta ondoren, beste nor salba zitekeen laguntzera joan zen. Gas erregailuen artean dantzan kobra bat bezalakoa zen, neska oso bitxiki zimurtu eta dantza egiten zuen. Erre zen, botak urtu, tunika kiskalduta, baina segitu zuen borrokan egoskorki haur baten malko bakoitzarengatik, bihotz txiki baten taupada bakoitzeko, bizitza hauskor bakoitzarengatik, baina herriarentzat hain beharrezkoa! Botak apurtu egin ziren, eta orain neskak suaren zurrunbiloetan zehar dantzatzen zuen, bere hanka biluzi, xarmangarri. Martiria izan zen, baina ez bakarrik barau eta azotez bere burua torturatzen duen moja, eta horrek ez du mesederik egiten ez Jainkoari ez jendeari, bizitza zehatzak salbatzen dituen martiri-borrokalaria. Neska gerlariaren hankak anpulu txikien geruza batez estalita zeuden, baina are azkarrago eta zehatzago mugitzen ziren minagatik.
  Mediku-zerbitzuko kapitainak, poltsatik bota handiak atera zituen, oihukatu zion:
  - Hartu, azkar jarri! Zu, suaren gainean dantzan, elbarri bihurtuko zara.
  Nagusi maila zuen gudari batek berehala erantzun zuen:
  - Hobe da fisikoki elbarri bihurtzea moralki friki izatea baino! Ez da segundo bat zeuretzat, dena aurrealderako, dena garaipenaren alde!
  Osasun zerbitzuko kapitainak erantzun zion:
  - Hau benetako gizon sobietarra da!
  Stalingradovak, sugarra zapalduz, madarikatu zuen:
  - Eta zer zaude zutik, salbatu jendea!
  Kapitainak hasperen egin zuen.
  - Protesiak ditut, hanken ordez!
  Stalingradovak, aurpegi erdi kiskali eta konorterik gabe zegoen beste neska bat ateraz, oihukatu zuen amorruz:
  Zein krudela den Jainkoa!
  Kapitainak sorbaldak altxatu zituen.
  Ez da Jainkoaren errua, jendearena baizik!
  Stalingradovak oso zentzuz eta konfiantzaz kontra egin zuen:
  - Hau esatearen gauza bera da - gurasoak ez dira errudunak, umeak baizik!
  Kapitainak zerbait esan nahi zuen, baina ke-hodeiak eztarrian sartu zizkion, eta haserre eztul egin zuen.
  Bonbardaketak baretu ziren, baina bonbardaketak jarraitu zuen. Ontziaren kanotek obus hornidura dezente dute, hala ere, orain armagabetutako ontzi sobietarrei zuzenduta zegoen sua. Yamamotok ulertu zuen itsasoko nagusitasunak gerra honetako ekimena Japoniara eramango zuela luzaroan. Eta ontziak eraikitzeko, prozesua garestia eta luzea da, nahiz eta, adibidez, itsaspekoak, agian, errazagoak diren zigilatzeko. Hori ere kontuan hartu behar da, noski, baina garrantzitsua da egitura haustea. Yamamoto almirantea, Japoniako gizonik boteretsuena Hirohito enperadorearen ondoren, jainko bat sentitzen zen. Benetako jainkoa, beraz, Eguzki Sortzailearen herrialdeko erlijioak jainkotzeko modurik onena trebezia militarra dela irakatsi zuen! Eta orain komandante handiak bere inguruko espazioa arbitrarioki oinaze eta nahastu zezakeen. Vladivostoken gainean ke hodei lodi eta beltzak daude kilometro askotan; petrolioa biltegiratzeko instalazioak eta sutan dauden erregai biltegiak dira. Ehunka, milaka pertsona erre, arraio, beno, horren ondoren, nola ez zara errusiarrez mendekua hartu zuen jainko bat bezala sentitu mendeetako umiliazioz, herri handi bat behartuta dago hain txiki-txikitako uharte sorta batean bildu Errusiako hedadurak. Orain Errusiako flota hondoratzen ari da, eta Peruko portua ez bezala, ez dute ontzi bakar bat ere utziko.
  Khalkhin Goleko guduan, Yamamotok Vladivostokeri antzeko kolpe bat ematea proposatu zuen, eta horretarako plan zehatza egin zen. Baina Hitlerrek ustekabean bakeak egin zituen Stalinekin. Orokorrean, Hitler ergelak, juduen sarraskia hasi zuen eta, ondorioz, bere buruari ezarri zion bai Poloniari bai Mendebaldeko herrialdeei. Eta zergatik behar zuen? Juduen aberastasunak lortu nahi dituzu? Baina hobe zen lehenik munduko potentzia bihurtzea, SESB garaituz, eta agian gero beste herrialde batzuk. Mendebaldea errazagoa da irabazten, bere mentalitateak askoz gutxiago ezaugarritzen dituelako fanatismoa eta bere burua sakrifiziorako joera. Ezagutzen al da gutxienez estatubatuar pilotuek astintzen duten kasu bat? Egia da, pare bat talka izan ziren, baina ziurrenik istripua izango da. Errusiarrak fanatikoak dira, eta hori bitxia da, fede ortodoxoak ez duelako onartzen suizidioa, eta ez baitu batere kontuan hartzen armen balentrien bidez paradisurako bidea irabaz daitekeenik. Oro har, Kristoren irakaspena oso ergela eta praktikoa da. He Yamamotok Biblia irakurri zuen eta jendearen ergelkeriaz harritu zen halako Jainko bakezaletzat hartzea. Adibidez, irakasten du: eskuineko masailean jotzen zaituzte - ezkerrera biratu, alkandora bat eskatzen dizute - bi eman, maitatu zure etsaia! Buruko gaixo batek bakarrik har dezake Kristo Jainkotzat. Erlijio hori esklaboentzat bakarrik da ona, loturiko basailuentzat. Eta Europa osoak eta mundu erdiak sinetsi behar zuten. Egia da, Jesusen irakaspenek, Itun Zaharreko printzipioa baztertu arren, begiz begi, eta etsaiak maitatzen irakasten dizun arren, ez zuten eragotzi britainiarrek planeta osoaren herena konkistatu zuten, sortuz. gizateriaren historiako inperiorik zabalena. Eta hau Britainia Handiko erlijiotasuna izan arren, Jainkoa ereserki nazionalean ere aipatzen den. Bitxia bada ere, AEBetako presidenteek Biblia zin egiten dute, baina hala ere Japoniako hiriak napalm bonbaz bonbardatu zituzten, milaka emakume eta ume bizirik errez. Gainera, zibilak hil ziren, ez ustekabean, nahita baizik, hau biztanleria zibila izutzeko taktika bat zen: giza baliabideak eta baliabide ekonomikoak ahultzea. Baina japoniarrek oraindik ez dituzte Estatu Batuak bonbardatu. Baina egingo dute! Eta ankerkeria berezia ere egozten diote samuraiari. Azken finean, Yamamotok, nahi izanez gero, AEBetako hirietara bonbardaketekin apurtu zezakeen, batez ere Peruko portutik gertu yankien flota garaitu ostean. Bai europarrak sasikume moralak dira. Ulermena, fedea, irakaspena eta ez egitea perbertitua dute! Ez da horrela Japonian! Irakasten digutena egiten duguna da. Ez dago Jainkoak beste masaila eman dionik, baina bere zerbitzariek nahita hil zituzten ume txikiak. Bai, oro har, Jainkoa bat eta Ahalguztiduna dela sinestea ezin da egia izan. Bakarrik balego, orduan, noski, zainduko luke jendeak behar bezala gurtzeko, fedez eta egiaz, eta doktrina bakarra izan dezan. Eta horrela bakoitzak nahi duen bezala, nahi duena otoitz egiten du. Eta mundua itsusi eta okerregia da Jainko Ahalguztidun bakar batek sortua izateko. Azken finean, lehenik eta behin, edozein agintari arduratsu ordena eta justiziaren alde ahalegintzen da. Indartsuak, jakintsuak, nobleak, zintzoak lehenik eta behin izatea nahi du, eta gainerakoak bere burua zuzentzea, fisikoki eta espiritualki haztea edo... Hala ere, Jainkoa Ahalguztiduna eta unibertsoaren Sortzailea bada, orduan ez luke egingo. gorputz eta buruko freaks sortu . Azken finean, zergatik behartzen da batzuetan enperadorea pertsonen ahuleziak jasatera? Beste biderik ez dagoenez, ezin ditu frikiak gizon eder eta koldarrak ausart bihurtu begi-bistan. Baina ahal izango banu, berehala egingo nuke!
  Ai, zer den onartu eta jaso dudan giza materialari aurre egin behar diot. Baina norengandik jaso zuen beste galdera bat da. Bai, eta enperadoreak berak ahuleziak ditu: gizon bat besterik ez da - zahartzen ari da, gaixotzen, dekrepitu. Bitxia bada ere, jainkozko enperadore bat maiz zerbitzari arrunt bat baino gutxiago bizi da, jeneral eta soldadu askok baino arma gaitasun gutxiago ditu. Beno, zer dago Jainko Ahalguztidunarengandik. Baina zuria ez da hobea! Europako historia osoan ez zegoen Hitler baino konkistatzaile ikaragarri eta arrakastatsuagoa. Bai, benetan zurien trebetasun militarraren sinboloa da! Eta, hala ere, garai eta herri guztietako komandanterik handienak ezin izan zuen gimnasioa amaitu ere egin, bigarren hezkuntza lortu, derrigorrezkoa dena Japonian!
  Gainera, Hitler ez zuten armadan onartu, osasun arrazoiengatik. Bitxia bada ere, indarraren kultuaren zelo hori, gerrako lehoia, hain fisikoki ahul geratu zen, non Alemanian ere, postu bakoitzean postu militar bat dagoen, ez zuten pribatu gisa deitu. Zein degradatua dagoen Europa.
  Hala ere, Stalinek, gure garaiko beste politikari nabarmenetako batek ere ez zuen bigarren hezkuntzarik izan, pepita bat zen. Eta interesgarria da, gainera, ez zuten armadan sartu, osasun arrazoiengatik. Interesgarria, kasualitatea, bi etsai gaiztok ez zuten bigarren hezkuntzarik, ez zuten soldadutzara deitu osasun arrazoiengatik, mozkorren aitak zituzten eta Hitlerren aitak ere zapatagile lanetan aritu zen hasieran!
  Hona hemen halako kasualitatea, arraroa, ikaragarria. Goer Hitlerren eskuineko eskua ez da horrela. Aristokrata familia batekoa da, Goeringen arbasoa Bismarck Alemaniako benetako agintariaren diputatua izan zen. Goering enpresaburua, oligarka, aristokrata eta pragmatista da. Gainera, jabetutako Fuhrer ordezkatzea posible ikusten dute. Amerikak eta Britainia Handiak ere, ezkutuan bada ere, Errusia amaitu nahi dute, agintearen erregimena edozein izanda ere, baina jabego pribatuaren kontzeptua bera ukatzen duten komunistak amaitu nahi dituzte, hainbesteraino non gehiegizko indartzearen aurrean begiak ixten baitituzte. Alemaniakoa.
  Hala ere, Alemania lehiakide geopolitikoa da, baina joko arau kapitalista eta aristokratikoen esparruan lehiakidea da, eta Errusia boltxebikea erabat arrotza eta etsai. Are harrigarria da berrogeita batgarrenetik Churchillek berak Stalini laguntza eskaini izana, hau Errusiarekiko bere antikomunismo, tradizio eta ingeles gorroto guztiarekin. Azken finean, Alemania gorrien azpian gerrako zaldia da sobietar gurdira aprobetxatuta, eta SESB marroien azpian betiko zona partidista. Azken finean, boltxebike fanatikoak ez dira adiskidetuko, eta gerrilla luze bat egingo dute, Hirugarren Reich-a hain agortuko duena, non gehiago hedatzeko amets guztiak ekaitz baten ondoren ortzadarra bezala desagertuko baitira! Errusia Alemaniaren azpian, Alemania Errusiaren azpian baino hobea! Hori ulertuta, argi dago zergatik bilatzen ari diren AEBak eta Britainia Handiak gerratik irteteko.
  Yamamoto pragmatista da, AEBekin eta Britainia Handiarekin gerran zegoen. Baina bi inperio hauek beraiek Japonia probokatu zuten petrolio-produktuen hornikuntzaren enbargoa ezarriz . Azken finean, Eguzki Sortzailearen herrialdeak ez du bere putzurik, eta beste hainbat lehengai. Japoniarrak negoziatzen ari ziren, amerikarrek gero eta eskakizun umiliagarriagoak biltzen zituzten.
  Eta, aldi berean, yankiek, gerra probokatuz, ez zuten batere arduratu armada eta itsas armada prest borrokatzera ekartzeaz. Tentazioa handiegia izan zen, are gehiago Mosku erortzear zegoela eta Alemania eta bere aliatuak erreskatatzera etorriko zirelako itxaropen-argi bat zegoen. Horrez gain, itxaropena zegoen Estatu Batuak, oraindik ere herrialde demokratiko samarra izanik, iritzi publikoaren menpekotasun handia izanik, gerra luzatuz gero, besteen uharteetara odolik isuri nahi ez izatea. Izan ere, zergatik lortuko lituzke kalean dagoen amerikar arrunt batek bere senideekin zink-hilkutxak, Estatu Batuetako lurraldea bera babesteaz ari ez bagara, eta baita zerga militar handiak ordaindu ere! Agian horregatik galdu zuen Errusia tsaristak, soldadu gehiago izanda, baina errusiar herriak ez zuen Mantxuria bere lurraldetzat hartzen, eta ez zuen odolez eta izerdiz ordaindu nahi interes abstraktuengatik. Ai, Hitlerrek ez zuen Mosku hartu, neurri batean Negu gogorrako prestatu gabe zegoelako, eta, beste batean, boltxebikeen ezaugarri den fanatismoagatik. Hala ere, boltxebikeak ez ezik, errusiar herriak helburu handietarako bere burua sakrifikatzeko joera du. Azken finean, lehen aire-aharia Messer errusiarrak egin zuen. Are harrigarria da hori ez egin izana paradisuko hourisen mesedetan, Aberriaren mesedetan baizik. Nahiz eta... Messer neurri batean ergela den, azken finean, aerobazia maisua da, asmatzailea, diseinatzailea, eta, jakina, bizi den batek askoz onura gehiago ekarriko lioke aberriari. Agian yankeak ez daude hain oker, printzipioa errepikatuz: guduan gauza nagusia bizirik irautea da! Azken finean, hildakoek ezin dute gehiago hil!
  Naumo almiranteak esan zuen:
  - Dagoeneko munizioaren bi heren baino gehiago erabili ditugu. Pistolak oso bero daude, ur ontziekin isurtzen dira!
  Yamamotok gurutze bat egin zuen atzamarra airean eta ahots baxu eta apur bat txarrez esan zuen:
  - Uste dut pistolek obusen azken herenak jasango dituztela. Ezetz arren, kanporatu ehuneko laurogeita hamabost arte.
  Naumo almiranteak sorbaldak altxatu eta izerdia garbitu zuen bekokitik.
  - Merezi al du lehen egunean onena emateak?
  Yamamotok ukabilak estutu zituen.
  - Kostuak! Noski merezi duela! Errusiarrak ezustean hartu genituen, 1904an bezala, alemaniarrak 1941ean, baina Stalinek gogor zigortuko du komandoa eta ez da berriro gertatuko. Beraz, beharrezkoa da herensugearen buztana lo geratu zela erabiltzea. Egia esan, ulertzen dut Stalinek, Alemaniarekiko gerrak arreta bereganatu zuen neurri batean, Ekialde Urrunekoa zaintzeari utzi zion. Eta buruzagirik gabeko bere segizioa ekimena hartzeko beldurra da. Hemen gure kolpea galdu genuen. Baita amerikarrak ere . Guztiontzat argi zegoen gaia prestatzen ari zela, hodeiak biltzen ari zirela, trumoiak laster joko zuela, baina...
  Naumok gerrikoan zintzilik zegoen samurai ezpataren heldulekua ukitu zuen, edo katana ere esaten zaion bezala:
  - Errusiarrek beti berandu jokatzen dute! Gerra ez da luzeegia izango eta Uraletara helduko gara.
  Yamamotok begiak zerura altxatu zituen.
  "Jainkoek lagun gaitzatela honetan, baina ez dut uste!" Azkar ikasten dute, Khalkhin Golek erakutsi zuen errusiarren maila 1904-1905eko gerran baino altuagoa dela. Horrez gain, sekretu bat kontatuko dizut. Vladivostoken gure agente sekretuak apur bat lagundu zuen, kostaldeko artilleria indartsu samarrak ez zuela obusik, eta hegazkinak ez zuen garaiz aireratu. Hau da gerra sekretua.
  Naumo harrituta geratu zen:
  - Eta SMERSH eta NKVD-a non ikusten ziren?
  Yamamotok barre egin zuen, behatzak astinduz.
  "Errusiako koadrorik txarrenek hemen zerbitzatzen dute Ekialde Urrunean, sobietar-alemaniar frontean hiltzeko beldur direnek Vladivostoken ahalegintzen dira. Hortaz, hemen, askoz errazagoa da goian traidore bat edo ergel bat aurkitzea, baita norbere buruari dagokion pertsona bat ere. Eta NKVD hain ohituta dago irudimenezko konspirazioak ezagutzera, ezen jada benetako traidoreak nabaritzen ez dituen. Beraz, nahiko posible da lan egitea. Bide batez, hainbat jeneral alemaniarren alde joan baziren, haien familiak, senideak eta lagunak horretarako exekuzio mehatxatuta egon arren, oso posible da goitik norbait erostea. Edo erabili ilunpetan, eta hori are hobea da. Beraz, lan asko egin dugu. Japoniarrek, oro har, operazio militarren gainean pentsatzeko zorrotza dugu eta gauza txiki guztiak kontuan hartzea.
  Naumok katanaren heldulekua igurtzi zuen.
  - Ondo! Baina Khalkhin Golen lotsak mingostasun eta haserre handia sortzen du! Nola genezake...
  Yamamotok kontsolatu zuen:
  - Mantxu gehiago zeuden japoniarrak baino, eta orokorrean ezinezkoa da denbora guztian irabaztea. Kontuan izan behar dut, hala ere, unitate onenak ez zirela gure alde borrokatu, eta errusiarrek abantaila handia zutela abiazio eta tankeetan.
  Naumok katana erdi aterata.
  - Ez gaude justifikatuta! Samurai batek ez du sekula pala dorpea eta zaldi nekatua, etsai asko eta arma ahul bat aipatuko!
  Yamamotok zuzendu du:
  - Samuraiak noski ez, baina gizon bat zoritxarrez bai! Jendeak akatsak egin ohi ditu!
  Yamamoto distraitu zen eta hodietara zerbait oihukatu zuen, eta gero jarraitu zuen:
  - Samurai bat ez da inoiz makurtuko! Aharira eta korronte kontra doa.
  Naumok baietz egin zuen.
  - Benetan! Baina AEBekin eta Britainia Handiko Lehoiarekin borrokatu genuen.
  Yamamotok hatz batekin gurpil-etxea jo zuen.
  - Bai! Egia da, baina AEBek hortzak jo zituzten, Britainia Handiak bere koloniak galdu zituen eta Alemaniak arazoak zituen. Errusiako mendebaldetik ahalik eta indar gehien erretiratu nahi genituen, Wehrmacht-i erasora joatea errazteko. Kolpea maiatzerako aurreikusita zegoen, errepideak lehortzen ari zirenerako, baina amerikarrek eragotzi zuten.
  Naumok bere katana marraztu eta airean moztu zuen:
  - Heriotza AEB! Japoniarekin oztopatzen dute beti.
  Irribarre maltzur egin zuen Yamamotok.
  - Ez beti, noski, adibidez, lehen aldiz Errusiarekin borrokatu ginenean, yankiek asko lagundu ziguten maileguekin, baita arma hornikuntzarekin ere. Gure flotaren erdia baino gehiago Estatu Batuen eta Britainia Handiko diruarekin egin zen, eta euren ontzioletan. Beraz, Amerika ez da beti txarra, baina ez kasu honetan.
  Naumok harrituta galdetu zuen:
  - Eta zergatik?
  Yamamotok kondenatu zuen azaltzeko:
  - Ibilbide luzeko bonbardatzaile multzo bat Tokioraino sartu zen, eta kolpe maltzur bat eman zion hiriburuari, napalm bonbak erabiliz. Egurrezko ehunka etxe erre ziren, eta enperadoreak kosta ahala kosta agindu zuen kontrol eremua hiriburutik urruntzeko. Eta lehenik eta behin, Japoniako hezurduratik hurbilen dagoen Midway artxipelagoko base amerikarren borroka konplexua harrapatzea. Eta lortu genuen!
  Naumak bere ezpata astindu zuen airean:
  Oraindik irabazi dugu!
  Yamamotok eten zuen:
  - Zurien artean ere badaude smart! Ez da harritzekoa Enperadoreak bere bulegoan, Napoleonen bustoa jarri. Baina bazegoen beste Zesar bat, esan zuen: zailagoa da konkistatua mantentzea irabaztea baino. Kasu honetan, hau lehenik eta behin aplikatzen zaigu. Naumak zortziko irudia ezpatarekin erreproduzitu zuen:
  Buruarekin ulertzen dut, baina bihotzarekin!
  Yamamoto zutitu zen eta bere lankideari txalo bat eman zion sorbaldan.
  - Bai, ez zaitez haserretu, kasu honetan itzultzera joaten gara. SESB garaituko dugu eta berriro AEBetara eta britainiaretara joango gara, baina dagoeneko alemaniarrekin eta pastarekin batera.
  Nauma almiranteak, mugimendu ia hautemanezin batez, katana bere zorroan ezkutatu zuen eta, liskarka, xuxurlatu zuen:
  - Etorkizuna ona da, baina oraina hobea da! Entzun hegazkin-ontzietan, bonba-hornidura osoa agortu da, eta ...
  Yamamotok labur-labur agindu zuen:
  - Zatoz bizkarrean eta begiratu ingurura, ordu erdi barru buelta emango dugu eta gertuen dagoen baserantz abiatuko gara.
  Naumak txistu egin zuen sudurretik:
  - Entzun komandanteari!
  Almiranteak jauzi egin zuen, ateari eusten zion kolperik ez egiteko. Haren pausoak itzali baino lehen, itzal bat atetik irten zen, oin puntetan ibili zen eta estalkia bota zuen.
  Tira, zer da denbora kontua, eta maitasuna gaua da.
  Bien bitartean, Sasha Sokolovsky LAGG-5 borrokalarira igo zen.
  Mutilak borrokatu nahi zuen. Hegan egin zuen Conan ikaragarriarekin topo egiteko. Horregatik da ametsa, kasualitate ikaragarriak daudela.
  Conanek bostehun eta hirurogei hegazkin amerikar eta britainiar bota ditu dagoeneko. Eta mokoa gurutzatu zuen sobietar batekoekin.
  Hala ere, ez du susmatzen zer sorpresa itxaroten dion.
  Sasha Sokolovsky bera bere aurka dago.
  Mutila igeri-jantzian bakarrik dago, erosoagoa eta arrazionalagoa da. Borroka gogor batean sartuko da.
  Bere arerioa, Konan, ere ile argia da eta hamalau bat urteko mutil baten itxura du, oso guapoa eta gihar nabarmenak dituena.
  Bi mutilak terminatzaileak dira.
  Distantzia luzetik elkarri tiroka hasten dira. Eta sahiestu egiten dute aldi berean.
  Alde egin jaurtiketen bidetik.
  Sashak oihu egiten du:
  - Stalinen aberriaren alde!
  Conanek orro egiten du atzera:
  - Japoniarentzat, enperadorearentzat!
  Samuraia ez den arren, iratxo bat baizik. Hona hemen Conan mutila, auto sobietar bat botatzen.
  Sashak simetrikoki erantzuten du, japoniarra moztuz.
  Bi borrokalariek heroiak izatea merezi dute.
  Biak biltzen dira, gero norabide ezberdinetan barreiatzen dira, baina inork ezin du bestea eraitsi.
  Sashak oihu egiten du:
  - Borrokatu koldar zitala!
  Conanek erantzun du:
  - Zu zara borroka koldar!
  Berriro bat egiten dute. Ia ahari egiten dute elkar, baina berriro ere norabide ezberdinetan barreiatzen dira. Ez, inork ezin du inor jo. Hau, tamalez, ez zaie posible.
  Eta berriro sakabanatu ziren.
  Sashak garrasi egin zuen:
  - Rus santuaren alde!
  Conanek orro egin zuen:
  - Ez, Japonia santuagoa da!
  Sashak txistu egin zuen eta erantzun zuen:
  Baina zu ez zara japoniarra! Eta ezta gizakia ere!
  Conanek garrasi egin zuen hortz biluziekin:
  - Eta nor naiz ni?
  Sashak zintzo erantzun zuen:
  - Argi-iratxo moduko batekoa zara!
  Conanek barre egin zuen eta erantzun zuen, beste hegazkin sobietar bat moztuz:
  - Horrela dakizu!
  Sashkak adierazi zuen, perlazko hortz irribarre batekin:
  - Asko dakit!
  Orduan, Conanek iradoki zuen:
  - Egin dezagun hori! Niri pertsonalki, gerra hau joko eta entretenimendu baten antzekoa da, zu ere XXI. mendeko haur bat zara! Zer nahi duzu Bigarren Mundu Gerrako?
  Sashak logikoki adierazi zuen, Japoniako auto bat eroriz:
  - Ni Errusiatik nator, eta aurretik Errusia SESB zegoen. Beraz, esan dezaket nire aberriaren alde borrokatzen ari naizela!
  Conanek barre egin zuen eta esan zuen:
  - Eta Conan iratxo japoniar batek asmatu nuen, eta animean marraztu nuen. Horregatik borrokatzen naiz Japoniaren alde. Beraz, hau ere bada, neurri batean, nire aberria!
  Sashak berriro hurbiltzeko bidali zuen. Metrailadore guztien atzetik tiro egin zuten, baina ezin izan zuten elkar jo.
  Muniziorik gabe geratu dira.
  Conanek iradoki zuen:
  - Etorri! Zu eta biok Bigarren Mundu Gerratik irtengo gara! Ni nire munduan nago, eta zu zurean... Eta utz dezatela gertakariek bere bidea egiten!
  Sashak erantzun zuen:
  - Ez, horrek ez du balio! Japoniak jada SESBri eraso egin dio eta honekin arazoak sortu ditu. Edo bigarren Mundu Gerran egon zaitezen egingo dugu, ez balitz bezala. Edo hemen geratuko naiz borrokan!
  Conanek barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Bigarren mundu gerran bion denbora agortzen ari da! Eta gure munduetara itzultzen gara! Aldaketari dagokionez, zu baino gehiago lortu dut, ofizial gazte, iratxoa naizelako! Bai, ez zizuten berehala hegazkinaren lemapean sartzen utzi!
  Sashak garrasi egin zuen:
  - Izan zaitez...
  Baina astirik izan baino lehen, flash bat piztu zen, eta bi hegazkinak, pilotu-ak, airetik desagertu ziren.
  Orduan, gerrak mundu ezberdinetako bi gudaririk gabe jarraitu zuen. Japoniako animeko marrazki bizidunetako bat, eta beste mutila, XXI. mendean jaioa, bere garaietara itzuli ziren.
  Baina egina dago jada, eta Japonia, Estatu Batuak itsasoan garaitu ostean, SESB ekialdetik erasotzen ari da.
  Stalin indar garrantzitsuak Ekialdera transferitzera behartuta dago, eta Stalingrad ondoan erasoaldia atzeratu egiten du. Egia da, Rzhev-Sychov operazioa oraindik egiten ari da, baina historia errealean baino are arrakasta txikiagoarekin. Alemanek tropa sobietarren erasoa uxatzea lortzen dute, kalte handiak eraginez.
  Egia da, Afrikan aliatuek hartu zuten ekimena. Baina Paulus galdaratik salbatzeko beharrik ez zegoenez, Rommelek errefortzu gehiago jaso zituen, eta amerikarren aurkako eraso oso eraginkorra egin zuen Aljerren, berrogeita hamar mila soldadu eta ofizial baino gehiago harrapatuz.
  Kalte handiak desadostasunak eragin zituen Amerikako komandoan, eta Rooseveltek tropen transferentzia izoztu zuen Afrikara, eta, oro har, Ozeano Barea Ameriketarako garrantzitsuena zela adierazi zuen.
  AEBetako armadaren zati bat, eta industrialde gehienak ere Japonian zentratzen tematu ziren.
  Ondorioz, Ameriketako Estatu Batuetan, isolamenduaren aldekoek Europan gerran parte ez hartzearen proiektua hautsi ahal izan zuten. Tregua ere eskaini zioten Wehrmacht-i.
  Hitlerrek, erreserbekin arazoak zituela, tregua bat adostu zuen amerikarrekin.
  Britainia Handiak ere ez zuen Estatu Baturik gabe borrokatu nahi eta urtebeterako tregua ere proposatu zuen.
  Honekin ados zegoen Fuhrer. Neguan, alemaniarrek fronteari eusteko gai izan ziren. Leningradotik gertu bakarrik, Iskra operazioa arrakastaz koroatu zen, eta posible izan zen korridorea zeharkatzea.
  Alemaniarrek abenduan Stalingrado erabat harrapatu ahal izan zuten, baina ez zuten gehiago aurreratu.
  Otsailaren amaieran, Armada Gorriak greba arrakastatsua egin zuen Voronezh inguruan, eta aurrera egin ahal izan zuen nabarmen. Baina Mainsteinek, martxoan kontrako eraso batekin, sobietar tropak inguratu eta egoera berreskuratu ahal izan zituen.
  Gorriak kalte handia hartu zuen. Eta pixka bat lasaitu.
  Alemaniarrek, berriz, erabateko gerra deklaratu zuten otsailean. Eta aliatuek bonbardaketak eta borrokak utzi zituzten.
  Hirugarren Reich-en, armen ekoizpena, batez ere tankeak, izugarri handitu zen.
  Fritzek planifikatu zuen, "Tigreak", "Panterak" eta "Ferdinands" erabiliz gerraren emaitza euren aldeko erabakitzeko.
  Baina, noski, hau ez zen nahikoa. Kolpe nagusia Stalingrado eremuan eman zuten, Volgako kostaldean, Kaspiar Itsasorako norabidean.
  Plana zen Kaukasoa lurrez moztea SESBeko gainerako lurraldeetatik. Eta gero Bakura joan Kaspiar kostaldean zehar.
  Aldi berean, alemaniarrek ahalegin diplomatikoak egin zituzten Turkia gerran inplikatzeko.
  Dagoeneko, Wehrmacht Kaspiar itsasora ateratzen bada greba egiteko konpromisoa eman dute.
  Japonia gerran zegoen oraindik. Vladivostok moztu eta Mongolia harrapatzeko gai izan zen.
  Samuraiek infanteria asko dute eta fanatiko borrokatzen dute. Tankeak nahiko ahulak dira, baina arinak, mugikorrak eta fabrikatzeko merkeak dira. Eta garrantzitsuena trafiko onarekin.
  Laburbilduz, etsaiaren indarra handia da. Eta Stalinek ez daki zer egin.
  Orain arte, apustu osoa hogeita hamalaukoa da. Baina Alemaniako autoak baino ahulagoak dira, batez ere Tigreak. KV depositua are okerragoa eta astunagoa da.
  45 mm-ko kanoia zaharkituta dago, eta 76 mm-koa ez da nahikoa sendoa.
  Hegazkintza termino praktikoetan ez da txarra. Batez ere Yak-9, ordea, nahiko ahula da armetan.
  Alemaniarrek berez egin zuten apustua Focke-Wulf-en! Baina kotxea kudeatzea zaila zen. Oso indartsua eta azkarra izan arren.
  ME-309 iristen hasi zen, kotxe azkarra zazpi tiro puntu zituena, baina gidatzeko oso erraza eta astuna ere ez. Eta horrek esan nahi du maniobra okerragoarekin.
  Garapen berrien artean, Yu-188 eta Yu-288 arrakastatsuak izan ziren, bonbardatzaile onak direnak.
  Eta, noski, lehen jet autoak agertzen hasi ziren. Baina oraindik ez masiboki.
  Alemaniarrek ekainaren 15ean hasi zuten erasoa, tanke-masak transferituz. Eta noski, hasiera-hasieratik espero ziren. Defentsa sendo bat eraiki zen.
  Benetako ziudadela.
  Horrez gain, IL-2-k ezusteko on bat prestatu zuen alemaniarrentzat bonba txiki metatuen moduan.
  Baina hau ez da nahikoa... Alemaniarrak oraindik indartsuagoak ziren. Gero eta eskarmentu handiko infanteria pilatu dute, bai abiazio zein tankeak.
  Mendebaldeko fronterik gabe, naziak indartsuagoak dira airean. Tankeetan, abantaila txiki bat dute kopuruan, baina kalitatean ibilgailu astunengatik.
  Artillerian, are gehiago SESBeko upelak. Baina noski, kalibreei dagokienez, etsaia da aurretik.
  Defentsa indartsu batekin eta sobietar herriaren erresilientziarekin kontatu besterik ez dago.
  
  
  
  NAPOLEON UR AZPIAN IRABAZI ZUEN
  Napoleon Handiak ordu pare bat lehenago eraso zion Hamiltoni eta hura garaitzea lortu zuen Blucher hurbildu baino lehen. Eta gero Blucher garaitu zuen.
  Baldintza horietan, Errusiak, Alexandro Lehenak gidatuta, Napoleoni ez borrokatzea erabaki zuen. Austriarrek, berarekin erlazionatuta daudela dirudi, bakea baldintza moderatuan eskaini zuten.
  Frantziak Italiako bi eremu txiki jaso zituen frantsesak bizi zirenak, eta Herbehereak bere osaeran. Kalte-ordain bat kendu zitzaion, eta Napoleon Lehenaren agintea aitortu zitzaion.
  Aldi baterako oreka ezarri da. Frantzia nekatuegi zegoen gerrez, eta Napoleon isil-isilik egon zen denbora batez. Erreforma batzuk egiten hasi ziren arren. Garrantzitsuenetako bat poligamia ofizialki sartzea da, lau bikotekide izateko eskubidearekin.
  Eliza Katolikoak aurre egin bazuen ere, Aita Santuaren agintea asko jaitsi zen. Eta protestanteek malgutasuna erakutsi zuten gai honetan.
  Napoleon bera ia ateoa zen. Gogor bereizi zituen eliza estatutik. Esaterako, lege laikoak ez zaituzte arduratzen.
  Napoleon Handiak, Frantziaren boterea apur bat berreskuratu ondoren, Aljeria eta Maroko inbaditu zituen. Afrikako koloniak bere ondasunetara batzen hasi zen. Laster bere tropek Libia hartu zuten. Baina Egipto Britainia Handiak hartzea galarazi zuen, berak ez baitzuen horren inguruko iritzirik.
  Napoleonek erabaki zuen hobe zela itsasoan gerrarik ez hastea, non etsaia baino askoz ahulagoa baitzen. Gainera, Afrikan harrapatutakoa digeritzea ere beharrezkoa da.
  Frantsesek Nigerra joatea erabaki zuten, eta Mendebaldeko eta Afrikako erdialdeko lurraldeak konkistatzeko.
  Napoleonek Errusiarekin harreman onak ezartzea lortu zuen, batez ere Nikolas I.a boterera iritsi ondoren, harekin lagun egin ziren, eta Austriarekin. Gainera, 1829an, Austria eta Frantzia Errusiaren alde Turkiaren aurkako gerran sartu ziren. Orokorrean mugimendu sendoa izan zen.
  Türkiye Balkanetatik kanporatu zuten azkenean. Bosnia eta Herzegovina Austriaren parte bihurtu zen, Errusiak Errumaniako ekialdea jaso zuen eta mendebaldea austriar bihurtu zen.
  Bulgariak eta Serbiak formalki independentzia lortu zuten, baina bulgariarrak Errusiako basailu bihurtu ziren, eta Austriako serbiarrak. Frantziak bere kontrolpean jaso zituen Sardinia eta Napoliko Erresuma. Gainera, frantsesek Kreta hartu zuten Greziatik eta uharteen zati bat. Greziak berak kontinentean lortu zuen formalki independentzia, baina Frantziaren babespean.
  Turkia Europan Istanbul praktikoaren jabe izan zen.
  Errusiak Transkaukasia, eta Batumi, eta Kars eta Erzurum ere jaso zituen, armeniarrek eta kurduek bizi diren ia lurralde guztiak. Irakeko iparraldea errusiar bihurtu zen, eta hegoaldea britainiarrek bereganatu zuten.
  Türkiye botere txikien kategoriara jaitsi zen. Eta Errusia, aitzitik, historia errealean baino indartsuagoa izan zen. Napoleon 1837an hil zen, Frantzia potentzia handi eta boteretsu bat utziz Afrikan, Europan eta Asiako zati kolonialen jabegoekin.
  Horren ostean, bere seme Napoleon II.a boterera heldu zen. Altua, ilehoria, aitarengandik asmo handiak jaso zituen. Eta Britainia Handiaren aurka koalizioa sortzeko ahalegina egin zuen.
  Austria ados zegoen horrekin, eta Errusiak, garai hartan Kaukasoko gerran lur jota zegoen, ez zuen koalizio gerra egiteari. Gero 1846an Austria eta Frantzia Alemaniarekin gerrara joan ziren. Oraindik ez da batu Prusiaren menpe. Bai, eta indarrak desorekatuak ziren. Austria bere boterearen gailurrean dago eta Frantzia ere bai... Eta Prusia ez da oso indartsua.
  Gerraren ondorioz, Alemaniako lurralde guztiak hartu eta frantziar eta austriarren artean banatu zituzten. Orduan Napoleon II.ak azkar bereganatu zuen Danimarka. 1851n, Norvegia hartu zuten frantsesek.
  Eta 1853an, Nikolas I.a koalizioan sartu zen azkenean. Errusia, Austria eta Frantzia Turkia eta Britainia Handiaren gainean geratu ziren.
  Lurrean, arrakastak lagundu zion koalizioari. Itsasoan, gauzak apur bat hobeto zeuden britainiarrentzat. Baina koalizioak Ekialde Ertain osoa hartu zuen, Egipto, Sudan. Eta gero Iran. Eta 1857an Errusia, Frantzia eta Austria Indiara joan ziren. Eta harrapatzeko gai izan ziren ere.
  Afrikako konkista bat izan zen hegoalderako aurrerapenarekin. Eta Britainia bera itota geratu zen blokeo kontinental batek. Aldi berean, hiru inperio flotak eraikitzen ari ziren.
  Borroka boterean eta baliabideetan zuten abantaila gero eta indartsuagoa zen.
  Eta 1862an, Errusia, Frantzia eta Austria metropolian bertan lehorreratzeko mehatxua ikusita, britainiarrek bakea eskatu zuten. Britainia Handiak baldintza umiliagarri batzuk onartu eta bere koloniak utzi behar izan zituen.
  Nikolas Lehena 1864an hil zen... Alexandro II.ak bere tronuan hartu zuen. Baina errege honek berriro zorte txarra izan zuen. Dagoeneko 1866ko apirilean Karakazov nobleak tiroz hil zuen eta aspaldian itxaroten zen nekazarien askapena ez zen gertatu.
  Eta Alexandro Hirugarren Tsar gazte berria nekazarien askapenaren aurka zegoen. Eta ibilbide kontserbadorea jarraitu zuen. Hala ere, Errusiak aurrera egiten zuen Asian eta Txinan.
  AEBetan, gerra zibila luzatu zen. Batez ere Abraham Lincoln-en hilketaren ostean. Desadostasun larriak sortu ziren iparraldekoen artean. Gerrak hamar urte baino gehiago iraun zuen, eta Estatu Batuak zatituta geratu ziren. Gerra luzatzea erraztu zen Napoleon II.aren laguntzaz hegoaldekoei, eta Estatu Batuak sendo bat izateko borondaterik ez izateak, Kanadako frantses koloniarekin eta Mexiko basailuaren mugan. Napoleon II.ak gobernatu zuen 1879ra arte, eta bere erregealdia nahiko luzea izan zen: berrogeita bi urte eta loriatsua. Frantsesek Afrika erabat okupatu zuten, Austriak bakarrik hartu zuen apur bat, Siria, Palestina, Indotxina, neurri batean India, Iran eta abarrez baliatu ziren.
  Kanadan indartuta, Mexiko, Latinoamerikan sartzen hasi zen. Espainian eta Portugalen, frantsesen aldeko erregeak hasi ziren gobernatzen. Britainia Handia herrialde txiki bat bihurtu zen.
  Egia da, Errusia indartu egin da, eta Austria pixka bat. Baina hau ez da beldurgarria.
  Napoleon III.a, Napoleon II.aren semea, igo zen tronura. Hogeita hemezortzi urte zituen jada. Enperadore heldu samarra, bere aitaren politikarekin jarraitu zuen, Latinoamerikan gerrak eginez eta Australia eta Ozeano Barea menderatuz.
  Garai hartan Errusiak Txina eta India konkistatu eta digeritu zituen, lur asko. 1904an, errusiarrak ere Japonian lehorreratu ziren, aurretik Korea konkistatuta. Japoniarekiko gerra zertxobait luzatu zen eta fase partidista batera joan zen. Napoleon III.ak Latinoamerika konkistatu zuen, ia kontinente gorri osoa. Baina ez zuen Estatu Batuetara sartzeko astirik izan eta 1909an hil zen.
  Napoleon Laugarrena -seme zaharrenei tradizioz Napoleon deitzen zitzaien, Estatu Batuak hartu eta erasotu zituen lurraldearen sendotzea osatzeko. Estatu Batuak, berriz, hiru zatitan banatuta zeuden, eta nahiko atzeratuta geratu ziren. Eta Frantziako armada ugarik harrapatu zituzten.
  Errusiak oraindik denbora luzez borrokatu zuen japoniar partisanoen aurka, eta etengabe piztu ziren altxamenduak Txinan.
  1913an, Alexandro III.a hil zen, eta Nikolas II.a tronura igo zen. Errege berriak bere aitaren bidea jarraitu zuen.
  Estatu Batuen konkistaren ostean, Napoleon Laugarrenak gehiago nahi zuen. Britainia Handia, oraindik koloniarik gabe, ez da oso indartsua. Austria eta Errusia, hauek dira Frantziaz gain munduko bi potentzia nagusiak.
  Gainera, bi inperioetan monarkia absolutuak daude, eta Errusia tsaristan, serbotza ere funtzionatzen du!
  Napoleon Laugarrenak pentsatzen du... Baina bi munstro aldi berean borrokatzea ezinezkoa da. Edo konplikatuegia. Beharrezkoa da horietako bat aukeratu eta elkarrekin irabiatu.
  1916an Franz Joseph enperadorea hil ondoren, hirurogeita zortzi urtez gobernatu zuena -munduko erregealdi luzeenetako bat-, bere iloba Karlos I.a igo zen tronura. Eta horren ostean talkak hasi ziren Austrian. Denek ez zuten ezagutzen oinordeko berria, Franz II.aren birraitona bakarra enperadorea baitzen.
  Eta hainbat altxamendu eta kolpe piztu ziren.
  Frantziak eta Errusiak tropak bidali zituzten Austriara. Kolpe bateratuak patchwork inperioaren eta bere zatiketaren porrot azkarra ekarri zuen. Eta laster Suedia banatu zen.
  Frantziak Espainia eta Portugal ere barne hartzen zituen.
  Beraz, bi herrialde baino ez dira geratzen munduan: Frantzia eta Errusia, lurralde guztiak banatu zituztenak...
  Nikolas II.a eta Napoleon IV.a. Halakoa da konbinazioa. Eta bi monarka bata bestearen parean daude... Baina gerra ez zen inoiz hasi... Nikolas II.a hil zen 1936an. Alexei II.ak ordezkatu zuen. Eta Napoleon Laugarrena urtebete geroago hil zen 1937an. Haren oinordekoa ez zen seme zaharrena ere hil zen, baina erdiko Luis XIX.
  Errege berria gaztea zen eta Alexei gaztea. Eta 1941ean, hainbat hilabetez borrokatu zuten maiatzetik abendura arte... Ondoren bakeak egin zituzten, anexiorik eta indemnizaziorik gabeko baldintzetan.
  Dagoeneko bi munduko inperioen azken gerra zen. 1943an, frantsesak ilargira hegan egin zuten. Eta errusiarrak 1945ean. Espazioaren hedapena hasi da.
  Eta bi inperio: errusiarra eta frantsesa, Bonaparte eta Romanov dinastiak bakean bizi ziren.
  Beraz, oro har, bizitza nahiko lasai garatu zen lurreko unibertsoko beste sistema batean.
  mendearen amaieran, errusiarrek eta frantsesek eguzki-sistemako ia planeta guztiak bisitatzea lortu zuten, eta industria espaziala garatu zuten.
  Oro har, ez zen epidemiarik eta goseterik egon Lurrean. Bi inperioetako jaiotza-tasak kontrolpean jarri zituzten, eta erlijioak mugatuak ziren.
  Eliza estatutik banandu zen, eta modan jarri ziren ateismoa eta paganismo berria.
  Eta gerrak guztiz desagertu ziren, ia ezinegona handirik ez zegoen bezala.
  
  RASPUTIN BIZIRIK IBAIKO ZEN
  Rasputin mirariaz, pozoia eta urdaileko zauria izan arren, bizirik iraun zuen hilketa saiakeraren ondoren. Nikolas II.a tsarraren segizioaren ondorioz, jauregi-kolpea ez zen gertatu. Tsarrak arrakastaz gainditu zuen Errusiako historiako etaparik zailena. Eta apirilaren amaieran, errepideak lehortu bezain pronto, hegoaldean aspaldi itxaroten zen erasoaldia hasi zen.
  Armada tsaristaren borroka eraginkortasuna behin-behineko Gobernuaren dekretu ergelek ez zuten ahuldu, eta Brusilov komandante nabarmenaren agindupean, arrakasta handiak lortu zituen. Bide batez, historia errealean, hasieran arrakasta handiak izan ziren, ofentsibak porrot egin zuen sabotajeen ondorioz, bai boltxebikeek bai beste elementu suntsitzaile batzuek, burgesia handiek eta Behin-behineko Gobernuko ministroek barne.
  Eta, beraz, ez dago sabotajerik, armadak indartsu jarraitzen du jeneral tsaristen diziplinarekin. Eta austriarren eta batez ere unitate eslaviarren morala jaisten ari da.
  Brusilovek Lvov hartu zuen, eta aurrera egin zuen Przemysl-en setiora arte.
  Erdialdeko frontea larriki ahulduz soilik, alemaniarrek nolabait gelditu zuten Errusiako erasoaldia.
  Hala ere, errusiar tropek ere jo zuten Errumanian. Arrakasta handiak izan dira. Eta Bukarest eta Transilvania ere berreskuratu zituen.
  Alemanek beste sektore batzuetako tropak ere kendu zituzten, austriarrak salbatuz. 1917ko apirilean Estatu Batuak gerran sartzean Alemaniaren egoera areagotu egin zen. Zergatik ez sartu amerikarrekin? Alemania jada nabigatzen ari dela ikusten da eta polita da irabazleen artean egotea.
  Udazkenean, elizurra erortzen hasi zenean, erdian zeuden tropa errusiarren erasoa hasi zen azkenean alemaniar unitateen aurka.
  Elur bustiaren ikusgarritasun eskasak oztopatu zuen alemaniar metrailadore eta artillerien lana. Gainera, hotzean, Fritzek beti errusiarrek baino okerrago egiten dute ulu, klima gogorra ohituago.
  Hortaz, Kornilov komandante erabakigarriena eta abilena zen erdiko, mendebaldeko frontea agintzen zuen, aurrekari ez hain ausart bat alde batera utzi zuena.
  Errusiako tropek Alemaniako defentsa ahulduak hautsi eta arrakastaz aurrera egin zuten, preso eta garaikurrak asko harrapatuz.
  Vistula ibaian bakarrik, mendebaldean euren tropak ahuldurik, alemaniarrek Errusiar tropen aurrerapena geldiarazi ahal izan zuten. Armada tsaristak Baltikoko estatuak askatu eta Ekialdeko Prusian sartu zen.
  Errusiarrek ere arrakasta handiak lortu zituzten frontearen hegoaldeko sektorean Turkiaren aurka. Urte amaierarako, haiek, britainiar eta frantsesekin batera, Asia Txikia ia erabat harrapatu zuten, eta Istanbulera hurbildu ziren.
  Urtarrilean, Istanbulek errusiar tropen presioa jasan zuen batez ere, eta Otomandar Inperioak kapitulatu egin zuen.
  1918. urtea heldu da. Errusian, garaipen azkar batean sinesten zuten, eta herrialdeak eutsi egin zion, zailtasun militarrak izan arren. Aliatuek ere apur bat presionatu zituzten alemaniarrak Mendebaldean, eta haien arrakastan sinesten zuten.
  Amerikak gero eta zati berri gehiago transferitu zituen. Austria-Hungaria erortzen ari zen eta bere armada desertuan zegoen. Bulgariak Alemaniari eta Austria-Hungariari gerra deklaratu zien, erdialdeko estatuen batasunetik ateraz. Eta Türkiye garaitua izan zen.
  Jakina, Alemanian gerra hau lehenbailehen amaitzeko gogoak sortu ziren.
  Baina oraindik apur bat erabaki gabe. Eta nora zoaz? Martxoan bueltan, eguraldi epelaren zain egon gabe, Errusiak jada hautsitako Austria-Hungaria jo zuen eta frontea hautsi zuen. Alemanek ezin izan zioten erasoari eutsi eta jario egin zuten. Galera handiarekin zanpatu zuten. Budapest erori zen eta Austriar Inperioa kapitulatu zen.
  Handik denbora batera, Alemanian estatu kolpea eman zen, eta 1918ko maiatzaren 9an, Alemaniako Inperioak kapitulatu egin zuen.
  Horrela amaitu zen Lehen Mundu Gerra. Horren ondoren Versaillesen negoziazioak egin ziren, eta bake sistema berri bat sinatu zuten.
  Otomandar Inperioa mapatik desagertu zen. Errusiak, Britainia Handiak, Frantziak banatu zuten. Inperio tsaristak Konstantinopla itzuli zuen, eta Asia Txikia Armeniarekin. Britainia Handia Irak, Palestina, Saudi Arabiako otomandar jabetzak eta Frantzia Siria. Austria-Hungaria Europako mapatik ere desagertu zen. Errusiak Galizia, Bukovina, Krakovia jaso zituen Poloniako lurrekin. Txekoslovakia Errusiaren parte bihurtu zen, nolabaiteko autonomia mantenduz, baina Nikolas II.a Txekiar Errepublikako eta Eslovakiako errege bihurtu zen. Krakovia Poloniako Erresuman sartu zen, Poznan eta Alemaniako lurren zati gisa. Danzig barne. Errusiak Klaipeda eskualdea ere jaso zuen. Jabetza nabarmen handituz.
  Mendebaldean, Alemaniak Bismarcken mendean hartutako frantses eta daniar ondasunak itzuli zituen. Eta Rhin arroan eremu desmilitarizatu bat adostera behartu zuten. Alemania ere behartuta zegoen herrialde garaileei ordain handiak ematera. Lehenik eta behin, Errusia eta Frantzia alemaniarrek kaltetuenak.
  Jugoslavia ere agertu zen, bere burua Errusiaren basailu gisa aitortu zuena, baina formalki ez zen haren parte bihurtu. Hungaria moztu egin zen eta bere burua ere Errusiaren basailu gisa aitortu zuen. Austriak formalki independente mantendu zuen, baina kalte-ordainak ordaindu zituen. Errumaniak Transilvania jaso zuen.
  Denak gutxi gora behera pozik zeuden galdu zutenak izan ezik. Türkiye eta Austria-Hungaria Europako eta Asiako mapatik desagertu ziren. Eta Errusiak populazioa eta lurraldea handitu ditu. Baita Frantziak, Japoniak, Britainia Handiak eta Estatu Batuek bakarrik jaso zuten erreparazioaren zati txiki bat. Alemaniak Pazifikoan zituen jabetzak Japonia eta Britainia Handiaren artean banatu ziren. Afrikan, gehienbat Britainia Handian.
  Hilabete batzuk geroago, Errusia Afganistango gerran britainiar alderdiarekin bat egin zuen. Garaipen azkarra lortu zen, eta lehen aldiz guduan probatu zen, Mendeleiev-en semeak garatutako tanke bat. Kotxe berria oso eraginkorra eta gidatzeko ezaugarri onak zituela frogatu zen.
  "Alexey" izendatu zuten tronuaren oinordekoaren omenez. Eta auto honek oso itxaropentsua zuen.
  Afganistan konkistatu eta zatitu ondoren, bake garaia hasi zen. Hainbat gerra txiki pasatu diren arren. Errusiak eta Britainia Handiak Iran banatu zuten. Eta orduan aliatuek Saudi Arabiaren zatiketa osatu zuten.
  Errusiako ekonomiak urtean ehuneko hamar inguruko hazkunde azkarra izan zuen, eta 1929an geratu zen bigarren postuan. Ameriketako Estatu Batuak ere azkar igotzen ari ziren, Frantzia baino pixka bat gutxiago, eta Alemania baino are gutxiago. Eta Britainia Handia guztiz geldirik zegoen, gerra aurreko mailara ia iristen zen.
  Hala ere, Depresio Handia piztu zenean, zailagoa bihurtu zen berriro eta matxinada eta ezinegona hazten hasi ziren.
  Nikolas II.ak bere agintea indartu zuen Lehen Mundu Gerra irabazita. Tsarrak hamar ordu eta erdira murriztu zuen lanaldia, eta larunbatean eta opor aurreko egunetan zortzi ordura. Errusian soldata hazi egin zen. Prezioak egonkor mantendu ziren, eta errublo tsarista zen Lurreko monetarik indartsuena.
  Horrez gain, erregeak 1925ean zazpi urteko doako hezkuntza ezarri zuen. Eta 1929an, zazpi graduko hezkuntza derrigorrezkoa bihurtu zen. Doako osasun-laguntza ere eskuragarriago bihurtu da.
  Eta goi mailako ikasketak doan lortzea askoz errazagoa bihurtu da. Eta pentsioak handitu ziren, eta langileei eta etxekoandreei eta ezinduei ere ordaintzen zitzaizkien.
  Baina Depresio Handiak arazo guztiak areagotu zituen berriro. Eta berriro gogoratu zuten Duma, tsarrak desegin zuena, baina ez ziren inoiz hauteskunde berririk egin. Zerk ekarri zuen absolutismoaren berpiztea.
  Erregeak legegintzarako eskubidea jaso zuen berriro, eta jarduera nabarmena erakusten hasi zen. Hala ere, Estatuko Dumarik gabe ere hobetu zen, Estatu Kontseiluak funtzionatu zuen eta Errusiar Inperioko Kode Zibila onartu zen.
  Hala ere, demokrazia gehiago nahi zuen burgesia berriak, eta Duma berpiztea behintzat. Depresioaren garaian, bai proletalgoa bai nekazaria matxinatu egiten hasi ziren.
  Herri guztia, kulak klasea askoz indartsuago bihurtu da. Baina lurjabeek lurraren jabetza mantentzen zuten. Jaiotza-tasak altua izaten jarraitu zuen eta heriotza-tasak behera egin zuen, batez ere arreta medikoa hobetu zenean. Horrek biztanleriaren hazkundea eta lur zatikatzea ekarri zuen. Egia da, hazkunde horren zati bat hiriak bereganatu zuen. Depresioan, langabeziak gora egin zuen.
  Baina gobernu tsaristak, neurri energetikoen bidez, depresioaren ondorioak arintzea lortu zuen. 1931n, Japoniak Txina inbaditu zuen eta Mantxurian txotxongiloen gobernua ezartzen saiatu zenean. Horrek aurreko akordioak urratu zituen eta Errusia gerran sartzeko arrazoia bihurtu zen.
  Ordurako, armada tsaristak munduko tankerik aurreratuenak eta indartsuenak zituen, hegazkin onenak, sei motor bonbaketa barne. Horrela, Errusia Tsaristan, mundu osoko lehen helikopteroak agertu ziren, eta arrakastatsuenak - atzerakadarik gabeko pistolak.
  Horrez gain, jeneralen mailak gora egin zuen Errusia tsaristan. Eta Kolchak almirante jeinuak agindu zuen flota.
  Lehen Mundu Gerran, armada tsaristak ur-hegazkinak erreproduzitu eta perfekziora eraman zituen. Eta aktiboki apurtu zituen japoniarrak itsasoan.
  Hasiera-hasieratik, gerra japoniarrentzat gaizki joan zen. Tsarren menpe, Baikal-Amur beste linea nagusi bat eraiki zen eta Errusiar armadaren hornidura arazorik gabe egin zen.
  Denikin eta Kornilov japoniar zelaiko mariskalen kantitatea eta kalitatea gaindituta, erasoaldi arrakastatsua eraman zuten. Jeneral gazteen artean, Vasilevski nabarmendu zen, hogeita hiru urterekin Lehen Mundu Gerran koronel izan zena. Eta hogeita bost urterekin jada jenerala zen.
  Noski, baziren beste komandante batzuk. Tukhachevsky-k ere hazkunde azkarra izan zuen. Budyonny-n igo zen. Garaipen batzuk eta hasiera-hasieratik armada tsarista izan zen ekimenaren jabe, kaldereroak sortuz eta Port Arthur setiatuz. Hala ere, setioak ez zuen luzaroan iraun, erasoaldian zitadela menderaezin hau bi astetan erori zen. Eta lau hilabeteko borrokan, Txina eta Korea osoa askatu ziren.
  Nikolas II.a tsarrak, Depresio Handiak Estatu Batuak ahulduta zeudela aprobetxatuz, baita Britainia Handiak ezin izan zuela gerran esku hartu, Japonia osorik bereganatu eta Errusiar Inperioari eransteko agindu zuen.
  Kolchak samuraiak erabat garaitu zituen itsasoan, besteak beste, munduko itsas hegazkin onenak erabiliz. Horrez gain, Baltikotik eta Mediterraneotik flota bat iritsi zen.
  Eta 1932ko martxoan, armada tsarista Japonian lehorreratu zen. Hiru hilabeteko borroka burugogorren ostean, Eguzki Sortzailearen Lurraldea konkistatu eta Errusiako probintzia bihurtu zen. Errusian sartzeko erreferenduma egin zuen. Eta Nikolas II.a japoniar mikado eta enperadore bihurtu zen. Errusiak Ozeano Bareko jabetzak ere konkistatu zituen.
  Hitler 1933ko urtarrilean iritsi zen Alemanian boterera. Eta, jakina, bere atxikimenduak kataklismoak sor ditzake.
  Führer-ak berehala zin egin zion Nikolas II.ari, eta Errusiarekin aliantza deklaratu zuen.
  Hitlerrek proposatu zuen, bilera pertsonal batean, frantziar eta britainiar koloniak banatzea.
  Nikolas II.ak baiezkoa eman zuen. Eta Italia, Alemania eta Errusiaren batasuna amaitu zen. Britainia Handiaren eta Frantziaren aurka, noski. 1937an, Alemaniak Austria bereganatu zuen. Aldi berean, Nikolas II.a, ia berrogeita hiru urtez gobernatu ondoren, hil zen. Tronuan bere biloba gaztea zegoen - Alexandro laugarrena. Alexei oinordekoak ezkontzea, bere burua seme izatea lortu zuen eta sendaezina den gaixotasun baten ondorioz hil zen. Bilobak sei urte besterik ez zituen, eta tsaren anaia Mikhail Romanov bihurtu zen agintari eta errejidore. Ez gaztea, baina orokorrean esperientzia handiko erregea. Bide batez, bera izan zen Japonia harrapatzeko buruzagitza orokorra burutu zuena, eta mariskal handi titulua zuena, generalisimoa adibidez.
  Mikhail Romanov errejidoreak Alemania eta Italiarekin aliantzarako bidea jarraitu zuen. Eta 1940ko maiatzaren 15ean Hirugarren Reichak Frantzia, Belgika eta Holanda eraso zituen, baita Britainia Handia ere. Errusiak britainiar koloniei ere eraso zien. Eta Italia Afrikara joan zen.
  Gerra nahiko arrakastatsu garatu zen. Errusiarrek hiru hilabetetan hartu zituzten Asiako Britainia Handiko eta Frantziako ondasun guztiak. Eta gero Australian lehorreratu zen. Afrikan ere Errusiak aurrera egin zuen.
  Alemaniarrek, Frantziaren porrot azkarraren eta Belgika eta Holandaren okupazioaren ostean, aire erasoa hasi zuten Britainia Handian. Ez zuen arrakasta handirik izan Errusiako hegazkintza gerran sartu zen arte.
  Eta Britainia oso txarra bihurtu zen. Eta ahal zuten guztia bonbardatu zuten. Australia azkar konkistatu zuten errusiar tropek. Eta Afrika astiroago harrapatu zuten, ez hainbeste britainiar eta frantziar tropen erresistentziagatik, distantzia handiak eta errepide faltagatik baizik.
  1940an ez zuten Bretainia harrapatzeko astirik izan, baina berrogeita batgarreneko udan lehorreratze bat izan zen eta, britainiarrekin, azkenean amaitu zen.
  Ondoren, Estatu Batuekin gerra etorri zen. Roosevelt nahi gabe borrokan sartu zen, eta berandu. Eta Errusia tsaristak Alaska berreskuratu nahi zuen.
  Baina ez hori bakarrik... Berrogeita bat - berrogeita biko neguan, tropa tsaristek izotza zeharkatu zuten Ameriketako Estatu Batuetako lurraldean eta borrokak askatu zituzten bertan.
  Errusiako tropen alde, tropen kantitatean eta kalitatean nagusitasuna.
  Amerikarrek galtzen ari ziren. Eta alemaniarrak Kanadatik sartu ziren, eta arrakasta handia ere lortu zuten. 1942 Amerika independentearen azken urtea izan zen. Errusiaren eta Alemaniaren kolpeen pean, Estatu Batuek urriaren 8ra arte eutsi zioten, eta orduan, New York eta Washingtonen erori ostean, kapitulu egin zuten.
  Horrela amaitu zen Bigarren Mundu Gerra. Historia errealean baino laburragoa, Errusiarentzat eta Hirugarren Reicharentzat garaile. Gerra garaian, alemaniarrek Espainia eta Portugal ere okupatu zituzten, haien koloniak erantsiz.
  Aldaketa bat egon zen munduan. Errusia tsaristak Asia eta Pazifikoko Britainia Handiko eta Frantziako kolonia guztiak bereganatu zituen, baita Australia ere. Alaska, Kanada eta Estatu Batuetako gehienak errusiar bihurtu ziren, eta Alemaniak zati txiki bat baino ez zuen jaso. Afrika gehiena errusiar bihurtu zen. Baina alemaniarrek frantses, belgikar, portugaldar eta espainiar kolonien zati bat hartu zuten.
  Alemanek Danimarka eta Norvegia ere harrapatu zituzten. Eta Suedia Errusiarekin banatuta zegoen. Frantzia, Belgika, Holanda, Espainia, Portugal, zigilu eremuko estatuen batasun berezian sartu ziren. Naziek tropez okupatu zituzten, nahiz eta txotxongiloen gobernu formalak mantendu. Gauza bera Danimarkan eta Norvegian Suediako zati batekin.
  Errusiak Britainia Handia kontrolatu zuen. Alexandro Laugarren Tsar Ingalaterrako erregeekin erlazionatuta zegoenez, Britainia Handiko monarka gisa onartu zuten.
  Italiak Afrikan jabetu batzuk lortu zituen eta Etiopian leku bat lortu zuen.
  Errusia tsarista munduko inperiorik boteretsu eta zabalena da, zalantzarik gabe. Baina Hirugarren Reich indartsua da. Eta aldi baterako etenaldi bat egon zen. Eskuraketa berriak digeritu beharra. Mikhail errejidoreak aurrekaririk gabeko urratsa ere eman zuen errusiar bati lau emazte izatea uzteko.
  Sinodoa ere hori aitortzera behartuta egon zen kanpoaldearen asimilazioa azkartzeko.
  Eta zer ideia ona! Alexandro Laugarrena bere gaztaroan bi aldiz ezkondu zen bere menpekoei adibide bat emateko. Beraz, egoera egonkortu egin da.
  Michael 1947an hil zen, eta Alexandro tsarrak hartu zuen bere gain. Eta orain arte, lortu du. Baina lurra ez zen nahikoa Hitlerrentzat, eta Führer jabetuak munduaren menderatzearekin amesten zuen.
  Eta 1955eko apirilaren 20an gerra handia hasi zen Errusia tsaristaren aurka. Hirugarren Reich-ak eta Italiak, non jadanik Mussolini Jr.-ren semeak agintzen zuen, Alexandro Laugarren tsarraren inperioari eraso zioten.
  Hirugarren Mundu Gerra hasi zen. Argentina, Brasil, Venezuela, Mexiko eta Latinoamerikako hainbat herrialde ere Hirugarren Reich-aren alde agertu ziren. Eta III. Mundu Gerra hasi zen...
  
  
  ROKOSSOVSKIIREN AKATSA
  Unibertso paraleloa, lurreko mundua. Gerra Patriotiko Handian, benetako historiarekin desadostasun txiki bakarra egon zen. Rokossovskyk Stalin konbentzitzea lortu zuen 2. Guardiaren Armada Paulusen aurka eta beste erreserba batzuk suntsitzeko, Mainstein hurbildu baino lehen. Funtzio erabakigarria izan zuen argudioa: "Urte Berria baino lehen Paulus suntsitzen badugu eta Stalingrad askatzen badugu, eragin politiko izugarria izango da! Katolizismoa Eguberriak Stalingradon ospatuko dira!".
  Stalinek onartu zuen politikariek lehenik Paulusen aurkako erasoa agindu zutela, eta Mainstein, berriz, momentuz. Baina berezko erabaki horren ondorioz, honako hau gertatu zen. Abenduan oraindik, borrokarako nahiko prest, eta defentsa-egitura indartsuetan oinarrituz, Pauloren tropek erresistentzia tematiak jarri zituzten, eta beren posizioei eutsi ahal izan zioten. Eta abenduaren 25ean, Mainsteinek Stalingradorako korridore bat hautsi zuen apur bat hegoalderantz.
  Eta borroka gogorrak sortu ziren. Hitlerrek Volgako zubi-buruari kosta ahala kosta eustea agindu zuen, Stalinek Stalingrad kosta ahala kosta berreskuratzeko agindu zuen. Borrokak irakiten hasi ziren, Stalingradoko erasoaldian bezala, alemaniarrek, baina orain guztiz kontrakoa da.
  Sobietar tropek aurrera egin zuten, eta alemaniarrek etsipenez borrokatu zuten.
  Hiru hilabete eta erdiz, borrokarik egoskorrenek jarraitu zuten. Gero eta erreserba gehiago sartu ziren borrokan. Azkenean, martxoaren amaieran, alemaniarrak Stalingradotik atera behar izan zituzten, Donera erretiratzera behartuz. Baina tropa sobietarren galerak handiegiak izan ziren eta erasoaldian etenaldi operatibo luze bat jarraitu zen.
  Alemanek ere indartu zuten armada erabateko mobilizazioarekin, "Tiger" eta "Panther" tanke astunak transferitu zituzten, zauriak miazkatu zituzten. Baina guduetan izandako galeren ratioa historia errealean baino aldekoagoa izan zen Fritzentzat. Naziak ez zirenez galdaretan erori eta eurentzako defentsa-baldintza onagoetan borrokatu zuten. Eta horrek lagundu zien lehen lerroa eurentzako lerro onuragarrietan mantentzen.
  Bai, aliatuek Afrikan jokatu zuten ez hain erabakigarri. Ekialdeko alemaniarrentzat hondamendirik ez egoteak ziurgabetasuna eta zatiketak sortu zituen haien mailan. Amerikarrek, galera handien beldurrez, pasiboki portatu ziren, eta britainiar batzuek ez zuten indar nahikorik.
  Horren arabera, naziek oraindik eusten zuten Tunisian eta ezin zuten Italiaz kezkatu.
  Eta uztailaren 6an, nazien ofentsiba berri bat hasi zen, Stalingradotik gertu. Oraingoan, ordea, Fritz maltzurragoak izan ziren, eta ez ziren erasotzera ausartu, komando sobietarrak hirian bertan espero zuen bezala, baina hegoaldera eraman zituzten haien atzamar blindatuak. Eta defentsa lerroa apurtzeko gai izan zen.
  Aurrera eginez, Mainstein Volgara iritsi zen, Stalingradotik ehun kilometro hegoaldera, gero hegoalderantz jo zuen. Maniobra ausarta eta ustekabekoa izan zen. Horrez gain, erasoko guduetan, "Tigre"-k bere indar ikaragarria erakutsi zuen alboetan eta popako babes sendoarekin aurrerapen tanke gisa.
  Sobietar komandoa berandu saiatu zen kontraeraso batekin erantzuten, oso gotortutako gune batean zehar. Tankeen guduak garatu ziren, non Pantherak bere boterea erakutsi zuen lehen aldiz defentsan eta segadan. Alemanek trebetasunez paratu zituzten sobietar tropen kontraerasoak euren tanke berrienekin. Ferdinand ere ez zela txarra frogatu zuen.
  Baina zenbakizko nagusitasuna SESBren alde dago oraindik. Alemaniarrek ezin zuten urrutira aurreratu eta gelditzera behartu zituzten. Volgako egoera izoztu zela zirudien. Baina Txetxenian, sobietarren aurkako matxinada piztu zen. Eta Grozny hiria kolpe bikoitz baten ondorioz hartu zuten, Kaukasoko Terek ateak erori zirenean. Egoera izugarri larritu zen. Türkiye nahasi zen. Otomandar jeneraletako bat agente alemaniarra izan zen. Besterik gabe, bere gorputzari sobietar tropei arbitrarioki erasotzeko agindua eman zuen, eta horrela lidergoa gerrara erakartzea baino lehen jarri zuen. Churchill eta Roosevelt isilik geratu ziren, eta milioi bat soldadu inguruko hogeita hamar dibisio turkiar erasora joan ziren.
  Atzealdean egindako kolpe traidore honek eta, aldi berean, Volgako hornidura arteria estutzeak egoera nabarmen larriagotu zuen.
  Mainstein, Volgatik urruntzeko tropen sobietarren saiakerak baztertu ondoren, erasoaldia garatzen saiatu zen. Orduan, Sobietar komandoak Estepa Frontearen zati batzuk borrokara bota zituen. Alemaniarrak gelditu ziren, laurogei dibisio sobietar berrogeita hamar alemaniarren aurka. Baina beren aurrerapena moteldu besterik ez zuten egin, baina ez zuten etsaia garaitu. Kaukasoan, berriz, egoerak okerrera egin zuen. Turkiarrek Erevan inguratu zuten eta Batumi ia erabat harrapatu zuten. Transkaukasian sobietar erreserba oso gutxi daude, Grozny hartu ondoren, hamabost dibisio alemaniarrek hegoalderantz mugitzen jarraitu zuten, Tbilisi hurbildu eta inguratuz.
  Bat-batean, Stalinek erasoa agindu zuen erdialdean, hirugarren Rzhev-Sychov operazioa. Baina alemaniarrak prest zeuden horretarako, eta ez ziren behar adina indar esleitu halako ofentsiba erabakigarria burutzeko. Egoera larriagotu egin zen Japonia gerran sartzean. Egia da, samuraiak ez zuen SESB berari eraso egin, Mongoliaren aurkako erasoa hasi baizik. Baina sobietar komandoak, erantzunez, noski, tropak transferitu zituen eta japoniarrekin borrokan sartu zen. Japoniako armadaren seiehun mila ukabilak kolpea bideratu zuen, eta beste hogeita bost dibisio urgentziaz Ekialde Urrunera eraman behar izan zituzten, Fritz-en aurka zeuden indarrak ahulduz.
  Gaizkiari dagokionez, baina aliatuek itxaroteko taktikari eutsi zioten, nahiz eta Europako kontinentearen eta Alemaniako hirien bonbardaketen intentsitatea murriztu zuten. Eta Tunisiako zubiburuari oraindik ez zioten erasorik egin. Oro har, aliatuek ez zuten presarik izan gaztainak sutik ateratzeko. Eta ia gerra saboteatu zuen. Eta alemaniarrek eta haien sateliteek pixkanaka irabazi zuten Kaukasoan.
  Orduan Stalinek Solon bezala jokatzea erabaki zuen eta Hitlerri tregua eskaini zion. Gainera, baldintzak oso onak dira alemaniarrentzat. Gerrako preso guztiak dohainik ematen zaizkie, errusiarrak berriz erreskate handi baten truke hartzen dituzte. Horrez gain, SESBek petrolioa eta petrolio produktuak, baita lehengai-kategoria batzuk ere, Hirugarren Reich-a doan hornitzeko konpromisoa hartu zuen tregak irauten zuen bitartean.
  Hitler poraskinuv garunak Stalinen proposamena onartzea erabaki zuen. Tregua urtebeterako izan zen luzatzeko aukerarekin. 1943ko irailaren 1ean, ekialdeko gerra eten zen. Eta borrokak indar berrituarekin hasi ziren berriro. Oraingoan bakarrik Mendebaldean. Lehenik eta behin, itsasoan. Tunisia nazien inbasioaren puntu eta abiapuntu bihurtu zen.
  1943ko azaroaren 25ean, Mainsteinen agindupean zeuden alemaniarren goi-indarrak Gibraltar erasotzen hasi ziren. Francok naziei pasatzen uzteko ultimatum bat jaso zuen, edo, bestela, iraultzeko mehatxua jaso zuen. Hiru egun eta hiru gauez eraso gogorra izan zen. Bertan, alemaniarrek lehen aldiz berritasun bat erabili zuten: jet-bonba batekin armatutako Sturmtigr bat. Makina honek britainiar posizioak hautsi besterik ez zuen egin, eta etsaia esponentzialki suntsitu zuen.
  Gibraltar da Mediterraneoa kontrolatzeko giltza eta hori ulertu zuten bi aldeek. Ala ere, alemaniarrek indarrak kontzentratzeko aukera gehiago izan zituzten. Eta gotorlekua erori zen.
  Itsasoan ere borrokak areagotu ziren. Hirugarren Reich-eko itsaspekoen ekoizpenak hilean berrogei unitate gainditzen zituen eta handitzen joan zen. Aliatuen galera itsasoko hazkundeetan. Eta Afrikan, benetako gerra bat sortu zen. "Panterak" eta "Tigre" alemaniarrek etsaien aurrean zuten nagusitasuna erakutsi zuten. Alemaniako ofentsiba, hogeita hamar dibisioko talde baten barruan, Marokoren inbasio batekin hasi zen, eta hogeita bost dibisio, Aljeriaren aurkako eraso batekin ...
  1944ko Urte Berriak denak aurkitu zituen borrokak bete-betean zabaldu zirenean...
  1944ko urtarrilaren amaieran, estatubatuar eta britainiar tropen poltsiko handi bat sortu zen Aljerren. Eta indar hauek erresistentzia gutxiren ostean amore eman zuten. Orduan, alemaniarrek, italiarrekin batera, Libia inbaditu zuten. Afrikako kolunpio berriak pilatuta. Rommelen taldea Egiptora joan zen, eta Mainsteinena Nigerreko begiztarantz.
  Alemaniarrak "Panther" -2 armadura indartsuagoarekin eta pistola batekin armatuta zeuden, baita 900 zaldiko motor batekin ere. Eta amerikarrak Sherman M 4 tankea jasotzen hasi ziren. Stalinek, bere tankerako ukabilak T-34-85 eta IS-2 berriro armatu zituen. "Tiger" - 2 beste tanke alemaniar bat moralki zaharkituta geratu zen serieko ekoizpenean jarri zen unetik. "Panther" -2-rekin armamentu berdina izan eta hogeita bat tona astunagoa izanik, "Tiger" -2 alemaniar mastodonteak, apur bat baino ez zuen gainditzen bere kide gazteena armaduran, nabarmen apalagoa bai gidatzeko errendimenduan bai fidagarritasun teknikoan.
  Baina ME-262 hegazkin-hegazkin berrienak ez zuen parekorik, ez armamentuan, ez abiaduran. Beraz, bere nagusitasun kualitatiboak aliatuen abantaila kuantitatiboa konpentsatu behar zuen. Oro har, Mendebaldeko koalizioaren tropen hegazkin kopuru handi batek ezin zuen abantaila erabakigarririk eman gudu-zelaian. Alemaniako batekoak mendebaldeko kideen abileziaz gainditzen ziren, eta horrek eragin zuen aireko guduen estatistiketan. Eta nazien hegazkinen aurkako artilleria gainean dago. Horrez gain, aliatuak beren agintearen erabakitasunik gabe utzi zituzten, eta horrek indarrak guduan sartu zituen zatika, eta horregatik galera asko jasan zituzten. Eta deserosoa zen Afrikan zabaltzea.
  Rommelek martxoaren erdialderako Libia hartu zuen eta El Amanera joan zen. Hemen britainiarrek defentsako harresi indartsua zuten. Eta Montgomeryk oso modu eraginkorrean agindu zuen, batez ere errefortzuak jasotzen zituenean. Baina alemaniarrek ez dute hain barkatzen. Apirilaren amaieran munizio eta erregai gehigarria ateraz, alemaniarrek biribilgune bat egin zuten basamortuan zehar eta Nilo ibaiaren iturburura iritsi ziren, britainiar defentsak saihestuz. Maiatzean, Alexandria erori zen eta alemaniarrak Suezko kanalera iritsi ziren. Türkiyek Siria eta Palestina ere inbaditu zituen.
  Ekaina Ekialde Hurbileko guduan inflexio puntua izan zen. Hirurogeita hamar dibisio alemaniar eta hogei turkiar baino gehiago biltzen zituen. Britainiarrak eta amerikarrak garaituak izan ziren. Eta uztailean, Saudi Arabia ere Hirugarren Reich-aren kontrolpean geratu zen, eta tropa faxistak Iranen sartu ziren, hara mugitu ziren, tropa britainiarren foku-erresistentzia soilik topatuz. Abuztuan, alemaniarrak, ia mila kilometro baino gehiago egin ostean, Indiara sartu ziren. Irailean, ia India osoa okupatuta zegoen. Bertako biztanleek Wehrmacht askatzaile gisa ezagutu zuten. Eta Japoniak azkenean lurreko muga lortu zuen bere aliatu oso indartsuarekin.
  Urriaren 1a heldu zen. SESBrekin deklaratutako tregaren urtea. Alemaniarrak japoniarrekin bat eginda, Marokotik Birmaniarainoko lurrak hartu zituzten, India barne, ekuatorera iritsi ziren, Afrikako zatirik handiena beretzat hartuta. Horrela, Hirugarren Reich-a zabaldu zen, baina, bestalde, bere tropak kontinenteetan zehar sakabanatu zituen.
  Denbora horretan, Stalinek hirurehun dibisio inguru prestatu eta osatu zituen, tankeen dibisioak barne. Eta sobietar armadaren guztizko tamaina hamaika milioira iritsi zen, horietatik zortzi sobietar alemaniar frontean erabil zitezkeen. Baina Wehrmacht ere indartu zen, bere osaeran atzerriko zatiketak zorrotz bilatu zituen arren. Horrez gain, hegazkinen potentzia hazi egin da. ME-262 egunean hogeita hamar edo berrogei hegazkin ekoizten zen jada, eta, zalantzarik gabe, Bigarren Mundu Gerrako borrokalari onena izan zen. Bere bi motorrek orduko 900 kilometroko abiaduraraino bizkortu zuten, eta 30 mm-ko lau kanoi eta gehi suziriek autoa oso aurkari larria bihurtu zuten edozein hegazkinentzat.
  "Panther"-2 tanke baten ezaugarri agregatuengatik paregabea zela frogatu zen, armamentuan eta armaduran "Shermans" M 4 eta T-34-85 baino nabarmen handiagoa. Egia da, 47 tonako pisuarekin, baina 900 zaldiko motorrak hori baino gehiago konpentsatu zuen. Gainera, Panther-2 armadura-piercing eta aurrealdeko armadurari dagokionez IS-2 baino handiagoa zen, gidatzeko errendimendua ahaztu gabe.
  Horrek, noski, Stalin kezkatu zuen. Baina Hirugarren Reich-a hastapenetan dago oraindik.
  Banaketa atzerritar eta kolonial berriak sortzen ari dira. E serieko tankeen garapenera hurbilduz, are motor indartsuagoak, armadura lodiagoak eta arma indartsuagoak dituztenak. Eta hegazkin eredu berriak sortu. Naziek jada serieko ekoizpenean dute Arado hegazkin-hegazkina, eta NE-162 agertu zen. Eta Wehrmacht-en abantaila handitu egingo da.
  Hortaz, Stalinek zer pentsatua izan zuen: Hitlerrek tregua beste urtebetez luzatzeko proposamena onartzea edo ez onartzea. Alde batetik, ez nuen nire herria gerraren amildegira berriro bota nahi. Bestalde , argi dago oraindik okerragoa izango dela - denbora SESBen aurka ari da lanean.
  Stalinek, hala ere, tregua luzatu zuen. Jakintsuek ez dutela borrokatzen erabaki zuen.
  Baina Fuhrer ezustean 1944ko abenduan Britainia Handian lehorreratu zen. Inork ez zuen espero naziak neguan agertuko zirenik. Eta britainiarrak ezustean hartu ahal izan ziren. Sorpresa, antolaketa ona, E-10 kanoi autopropulsatu txiki oso eraginkorrak, hau guztia Fritz-en eskuetan jokatu zen.
  Eta literalki aste batean Britainia Handia harrapatu zuten! Hau da, oro har, Wehrmacht-en lorpen izugarria!
  Londres erori da! Eta Führer-ak bere burua garaiezina irudikatu zuen! Dagoeneko martxoan, Islandia harrapatu zuten.
  Horren ostean, naziek iradoki zioten Amerikari - esaten dute, zer nahi duzu: gehiago borrokatzea edo eragin-esparruak banatuko dituzu oraindik? Roosevelt hil ondoren, ikuspegi pragmatikoa nagusitu zen Estatu Batuetan - bakea eskaini zitzaien alemaniarrei. Führer-ek, ordea, baldintza krudel batzuk jarri zituen, besteak beste, Alemaniako hirien bonbardaketaren ondoriozko kalte-ordainak eta kalte-ordainak ordaintzea.
  Amerikarrek zalantza pixka bat egin zuten, baina itsasoan beste porrot basati baten ondoren, adiskidetu egin ziren. Eta Hitlerren baldintzak onartu zituzten.
  Fuhrer-ak atsedenalditxo bat hartu zuen gerran... Konkistatuak digeritu eta Europan, Afrikan eta Asian zuen posizioa sendotuz.
  Baina 1947ko maiatzaren 1ean, naziek, indarrak aurreztu eta E-75 tanke nagusian - Wehrmacht-eko masiboena - SESB inbaditu zuten.
  Zehatzago esanda, han jarraitu zuten erasoaldia. Eta tanke berri asko zabaldu zituen.
  E-75 bihurtu zen nagusia, Hitlerrek oso gustuko baitzuen auto handiak. Nahiz eta mastodontea guztiz arrakastatsua izan ez zen: laurogeita hamar tonatik gorakoak, 900 zaldiko motorra besterik ez zuena - hau da, depositua ez zen azkarregia izan eta askotan matxuratu zen. 128 mm-ko kanoi indartsuak 88 mm baino obus-hornidura txikiagoa zuen eta tiro motelagoa zuen.
  Dorreak babes ona zuen - 252 mm-ko kopeta, 160 mm-ko alboak angelu batean, baina kaskoa okerragoa zen - 160 mm-ko kopeta, 45 graduko inklinazioa izan arren, 120 mm-ko aldea bakarrik eta nahiko altua.
  Oro har, E-75 nahiko hazitako "King Tiger" bat izan zen, horregatik arazo batzuk zituena. Zintzotasunez, kontuan izan behar da motorra eta transmisioa elkarrekin kokatuta zeudela, eta horrek tankearen diseinua trinkotu zuen. Horrez gain, kaskoaren babesa indartu ahal izan zen eremuan ezkutuekin.
  Beraz, E-75 ondo babestuta zegoen, indartsu armatuta, baina astunegia, ez oso mugikorra, eta askotan matxuratu egiten zen.
  E-50, noski, txikiagoa zen, arinagoa, moldatutako motor batekin, eta orduko hirurogei kilometrotik gorako abiadura garatu zuen. Eta 88 mm-ko eta 100EL-ko kanoi luzerako pistola zuen . Eta minutuko 12 jaurtiketa egin zituen. E-50 kaskoaren aurrealdeko armadura E-75aren ia berdina da, alboen eta dorrearen babesa okerragoa da. Baina praktikan, E-50, nolanahi ere, bere mugikortasunarekin, pisu gutxiagorekin eta fidagarritasun handiagoarekin, E-75a baino eraginkorragoa da.
  Baina Hitlerrek makina masiboago bat astunagoa egiteko agindu zuen. Oro har, Führer-ek berrogeita hamar tona baino arinagoak diren tankeak ekoiztea debekatu zuen. Ario odola babesteko. E-10 eta E-5 errekonozimendu kopuru txiki bat baino ez zen ekoitzi.
  E-100 tankea ere bai. Eta haren hainbat aldaketa, bonba jaurtigailuarekin dituztenak barne.
  Führer-ak oro har dena handia maite zuen. TA-400 hegazkinen aldaketa lehergailurik masiboena bihurtu zen. Bai, botere izugarria da.
  Yu-488 ozta-ozta sartu zen zerbitzuan, zaharkituta zegoen eta hegazkinen kontrako batek ordezkatu zuen. Alemaniarrek B-2 eta B-18 buztangabeko bonbardaketak zituzten. Europatik Estatu Batuak bonbardatzeko gai diren makina oso eraginkorrak ere bai.
  Eta zer besterik ez zegoen airean. Diskoteka ere agertu ziren, zorrotada laminarraren jarioaren ondorioz, arma txikien aurrean erasoezinak direnak.
  Laburbilduz, indarrak ez dira berdinak. Eta Hitlerrek SESB erraz amaitzea espero du.
  Baina ez zegoen han. Egia da, Kaukasoan naziek turkiarrekin batera aurrera egin zuten. Baku, Erevan eta petrolio putzu guztiak hartu zituzten. Eta ekialdetik, Primorye harrapatu eta Vladivostok setiatuz, Japoniak aurrera egin zuen.
  Baina lau neskak: Natasha, Zoya, Augustina eta Svetlana naziei desafio egin zieten eta, Moskuren aurkako ofentsiba handia hasi zenean, guduan sartu ziren.
  Natashkak leherketa bat egin zuen eta granada hilgarri bat bota zuen oin hutsarekin. Faxistak bota eta txio-txilo egin zuen:
  - Aintza Errusia Sobietarrari!
  Zoyak ere hartu eta moztu zuen Fritz-en lerroa. Eta behatz hutsez heriotzaren opariak bota zituen. Faxista asko hil zituen.
  Eta kantatu zuen:
  - Lorpen berrietarako!
  Hurrengo Augustine mugimenduan. Etsaiak birrindu. Sakabanatuta ukabil kolpe indartsuekin norabide ezberdinetan. Eta gainera oin hutsez suntsipen-opari bat abiaraziko du.
  Eta abestu:
  - Horda gaiztoaren erasoa apurtuko dugu!
  Eta hona Svetlana erasoa. Nazi asko moztu zituen. Eta horren ostean, bere oin biluziak opari hiltzaile bat jarri zuen berriro martxan.
  Eta gudariak txistu egin zuen:
  - Super txapelduna naiz!
  Lau emakume gerlariek dibisio osorako lan egin zuten. Baina dibisio bat, eta lau ere gutxiegi, Wehrmacht osoaren aurka. Batez ere arma indartsuago eta aurreratuagoekin.
  Beraz, abuztuaren amaieran, naziek Mosku inguratu zuten. Eta hau oso tristea da. Eta 1947ko abenduaren amaieran, SESBeko hiriburua erori zen. Eta gerraren hurrengo etapa amaitu zen.
  Horren ostean ez zen izan ohi zena... 1948an zehar, tropa naziek erabat hartu zuten, japoniarrekin batera, SESBeko lurralde osoa. Eta are okerrago egin zen...
  Denbora batez, naziek gerra egin zuten partisanoekin eta Stalin harrapatu zuten, ez baitzuen horri eutsi nahi. 1951ko apirilean, hala ere, SESBko buruzagia suntsitu ostean, gerrilla gerra gainbehera hasi zen.
  Alemanek Errusiako gobernu txotxongiloa osatu zuten, eta partisanoei aurre egin zieten tokiko indarrekin. Eta arrakasta izatea lortu zuten... Ameriketako Estatu Batuek orain arte atzerrian jarraitzen zuten, eta arma nuklearrak eskuratu zituzten.
  Hitlerrek gehiegi atzeratu zuen Ameriketarako martxa. Eta Estatu Batuek bonba atomikoen eta, ondoren, hidrogenoaren ekoizpen masiboa ezarri ahal izan zuten. Eta orduan sortu zituzten, alemaniarrek baino beranduago bada ere, misil balistikoak.
  Bi aldeek ez zuten gerrara joatea erabaki. Eragin-esparruen banaketa zegoen. Bai AEBek, bai Alemaniak, bai Japoniak asko harrapatu dute eta, beraz, jabetzak digeritzen aritu dira momentuz.
  Hitler 1957ko apirilaren 20an erori zen, bere hirurogeita zortzi urtebetetze egunean hain zuzen. Haren ondoren, Schellenberg errejidoreak boterea lortu zuen, eliminatutako Himmler ordezkatuz. Eta Goering droga gehiegikeriagatik hil zen.
  Schellenbergek liberalizazio partziala egin zuen lurralde okupatuetan. Eta kolonietan autogobernu gehiago sartu zuen. Zentsura ere bigundu egin da. Alderdi naziaz gain beste batzuk zeuden.
  Schellenberg teoria arrazista leuntzen hasi zen. Pixkanaka kapitalismoaren errailetan garatuz eta aldi berean planaren arabera, Hirugarren Reich-eko ekonomiak bizi-maila igo zuen.
  Gerrillaren tropak erortzen ari ziren. Jendea ohitu zen diziplinara eta ordena berrira. 1961ean, ilargirako lehen hegaldia egin zen. Eta 1976an Martera.
  Nolabait, gosearen arazoak konpondu eta jaiotza-tasa erregulatu zen.
  Schellenbergen ondoren, Kleimanek gobernatu zuen. Liberalizatzen ere jarraitu zuen.
  Hirugarren Reich alderdi anitzeko inperio demokratikoa bihurtu zen. Baina ezinezkoa zen berarengandik bereiztea.
  Japoniak ere demokratizazioa izan zuen. Eta Amerika aspalditik demokrazia bat da.
  Hemen Hirugarren Reich-en, Kleimanen ondoren, presidente berria aukeratu zuten. Eta bihurtu ziren - Natasha Rostova. Zein da benetan polita!
  Eta demokratizazioaren eta berdintasunaren garaia iritsi da.
  Gudariak kantatu ere egin zuen;
  Gure herriak ez du sufrimendua jasango,
  Utzi pistolak - gerraren ahots infernua burrunba!
  Zutik egongo gara: harridura baten itxaropenarekin,
  Sorbaldatik sorbalda: elkartu, zahar eta gazte!
  
  Baionetak kailetan altxatuz,
  Borrokalarien itxura zorrotza - mutilak besterik ez!
  Tristuratik lurra ile grisa bihurtu zen,
  Neskek txirikorda lotsati tira!
  
  Sobietar herri loriatsuaren seme-alabak gara,
  Ezin gara hautsi, ez altzairua ez sua!
  Borroka gaitezen gure indar guztiekin askatasunaren alde!
  Faxismo-talde bat - hautsi egingo dugula uste dut!
  
  Ez ditzatela zerbitzuan hartu - haserretik mingots,
  Baina aitzindaria borrokan bildu zen!
  Gorbata sutan dago - begi guztiak irekita daude bertan,
  Boltxebikeen urrats loriatsuetan!
  
  Soldadu mordo batek amorruz ihes egin zuen erasora,
  Faxistak isilik, kanoien burrunba urratu!
  Metalaren botere gorri birrindutik,
  Esvastikadun bandera hautsita erori da!
  
  Gure bateriek non zekiten zehazki
  Eta zergatik? mutil ausarta,
  Elurra puska izan arren, min egiten du, gaizkia oinazetu zuten,
  Gauean oinutsik, poltsa batean ibiltzen zen!
  
  Txikia zarenean, errazagoa da arakatzea, errazagoa,
  Edozein pitzaduratan, sudurra sartu dezakezu!
  Hotzean, zuhaiztian egin zenuen zina,
  Baina norbaitek barre egin zuen: tipoa ez da nahiko heldua!
  
  Neskek ere ez zuten koldarkeria ezagutzen,
  Ez zuten okerrago borrokatu, mutil ausartak!
  Oporretan, bikoteka dantzatu genuen,
  Gutxi hitz egin zuten - pena da hitzak alferrik galtzea!
  
  Hitler krudela - Satanen zerbitzaria,
  Konturik gabeko jendea, hondatua!
  Baina askatzaileak horda zapalduko du,
  Azken finean, indar kontseiluetan ez dago mugarik!
  
  Alderdi Komunistak maitatu eta hazi zuen,
  Aitzindariok horretarako ausarta!
  Fritz jaunari ez jasateko,
  Uztarria jarri ez dezazun!
  
  Amets batean modu sakratuan sinesten irakatsi ziguten,
  Eta ez damutu herrialdearen aldeko ahaleginak!
  Jasan genuena, besterik gabe, ezin da neurtu,
  Maiteak, sobietar armadaren semeak!
  
  Gutako inork ez zuen adina aipatzen,
  Barkatu zeure burua - ez errespetatu besteak!
  Hiltzea beldurgarria da, baina ez nuen beldurrik
  Rus' garaiezina da - kontzejuen armada!
  
  Eta mundu zoriontsu bat etorriko da Lurrera,
  Ez da oinazerik izango, ez malkorik, ez penarik, ez beharrik!
  Komunismoaren planeta osoan zehar pankarta,
  Erori direnak edertasunaren erreinuan berpiztuko dira!
  
  
  Urratu Fuhrer-a
  Führer-a benetako istoriotik apur bat desbideratu zen, eta Rommel-i agindu zion, Tolbuk-en goarnizioa errenditu ondoren, britainiarren aurka pausarik gabe aurrera egiteko. Horrela, defentsan finkatzea galaraziz eta aurrez prestatutako lerroak okupatzea.
  Erasoarekin jarraituz, Rommelek, indar nabarmen gutxiago izan arren, britainiarrak garaitzeko gai izan zen, eta tropa kolonialak ia borrokarik gabe errenditu ziren.
  Ondorioz, britainiarrek Egipto eta Suezko kanalaren kontrola galdu zuten. Baina hori ere ez zen arazoen amaiera izan Hitlerren aurkako koalizioarentzat.
  Fuhrer-ek ez zuen Laugarren Armada Panzer hegoalderantz zuzendu, eta, horrez gain, Stalingradoren aurkako erasoa Krimeako heroiaren esku utzi zuen, Mainstein. Ondorioz, alemaniarrek Volgako hiria hartu ahal izan zuten ia berehala, eta sobietar tropek ez zuten astirik izan han leku bat hartzeko.
  Mainsteinen tropen arrakastaren arabera, Volgan zehar aurrera egin zuten eta Kaspiar Itsasora iritsi ziren. Eta orduan Turkia gerran sartu zen, milioika armada indartsu batekin kolpe gogorra emanez. Japoniak ere Midway-ko gudua irabazi zuen aurretik, eta Oiasso artxipelagoa hartu zuen.
  Eta horrela samuraiak bigarren fronte bat ireki zuen Ekialde Urrunean. Infanteria masa handietan aurrera egin zuten. Eta Vladivostok moztu eta Khabarovsk hartu ahal izan zuten, baita Mongolia gehiena harrapatzeko ere.
  Ondorioz, SESBek ez zuen neguko kontraerasorako indarrik aurkitu. Eta alemaniarrek, eta turkiarrek, eta Hirugarren Reich-eko beste sateliteek, ia Kaukaso osoa hartu zuten neguan, eta petrolioa Bakun.
  Errusia sobietarra presio estrategikoko posizioan aurkitu zuen. Stalinek Alemaniarekin bereizitako bakea adostu zuen edozein baldintzatan.
  Fuhrer-ek informazio adimentsua jaso zuen Estatu Batuetan bonba atomikoa sortzeko lanean ari direla. Eta horregatik kezkatuta, SESBrekin bake bereizia adostu zuen. Baina noski, lehendik konkistaturiko guztia hartuz, baita Leningrado ere, eta Karelia osoa, Arkhangelsk-era barne. Omenaldi handia egin zitzaion Errusia Sobietarrari. Japoniak itsasoa okupatu zuen, eta Ekialde Urruneko beste lurralde batzuen zati bat.
  Stalinek, bi frontetan gerra egitearen itxaropenik ezaz jabetuta, eta Alemaniako tanke berrien beldurrez - Panther eta Tiger-, bake baldintza oso zailak onartu zituen, baina Mosku eta bere botere pertsonalari eutsi zion.
  Eta Fritzek Afrikan erasotzen jarraitu zuten eta Indiara joan ziren. Hasieran, Britainia Handiko kolonia guztiak hartzeko asmoa zuten, eta gero ama-herria harrapatzeko.
  Britainiarrek ezin izan zuten Afrikan eutsi. Naziek oso erresistentzia ahularekin okupatu zuten kontinente beltz osoa, baita India ere, japoniarrekin bat eginez.
  Britainia Handian lehorreratzea 1944ko ekainean izan zen, eta ordurako alemaniarrek jet-hegazkinak garatu zituzten, eta, haien nagusitasun kualitatiboa zela eta, itsasoan eta airean nagusitasuna erabat bereganatu zuten.
  Amerika ere galtzen ari zen japoniarren aurka orain arte, yankien flota zatika irabazi baitzuten. Eta horrek ahalbidetu zuen potentzial ekonomiko txikiagoa konpentsatzea.
  Britainia Handian azkar garaitu zen. Eta horren ostean, Alemaniaren aldeko errege berria ezarri zen bertan, eta Mosley buru zuen gobernua. Ingalaterrako flotaren ontzi gehienak Hirugarren Reich-aren menpe joan ziren. Abuztuan, alemaniarrek Irlanda hartu zuten, eta irailean, Ikaro operazioa egin zen, Islandia hartuz.
  Horrela, Hirugarren Reich-a Estatu Batuen bonbardaketetatik bermatu zen.
  Baina hori ez zen nahikoa Fuhrerrentzat, eta Fritz-ek Amerikari erasotzen hasi ziren.
  Tropa zati bat Argentinara eta Brasilera eraman zuten. Eta zati bat Groenlandian eta Kanadan zehar mugitu zen.
  Jakina, japoniarrekin batera, alemaniarrek Australia ere hartu zuten.
  1945ean, naziek Mendebaldeko Hemisferioko lurralde esanguratsuak hartu ahal izan zituzten. Amerika E-serieko tanke alemaniar berriei aurre egin zien, Shermans eta baita Pershings baino askoz ere handiagoak zirenak. Hitlerren E-75 kanoi amerikarrek ia edozein angelutatik zeharkaezina izan zen, eta azkar bihurtu zen Alemaniako tanke nagusia. 1946ko martxoan, Estatu Batuek kapituluatu zuten.
  Eta behin-behineko pausaldi militarra egon zen. Stalin isil-isilik eserita zegoen bitartean ez zuen txalupa kulunkatu.
  Hitlerrek bost urtez atseden hartu zuen eta ondasunak digeritu zituen. Eta gero, hala ere, Japonia hartu eta eraso egin zuen 1951ko apirilaren 20an. Ondasun gehiegi zituen.
  Gerrak zortzi hilabete iraun zuen eta Japonia eta bere kolonia guztiak hartu zituenean amaitu zen.
  Horren ostean, Fuhrer-ek beste hainbat operazio egin zituen Latinoamerikan eta Espainia eta Portugal eta beste herrialde neutral batzuk hartu zituen.
  Turkia ere konkistatu zuten.
  Hirugarren Reich-eko inperioa ia unibertsala zela ondorioztatu zen. Baina oraindik bazegoen sobietar sobietar bat.
  Stalin 1953ko martxoan hil zen, eta orduan Beria ere fusilatu zuten. Nikita Khrushchevek boterea hartu zuen. Horrek 20. kongresua antolatu zuen Stalinen nortasunaren gurtza agerian jarriz, eta baita lotsagarriki gerra galdu ere.
  Eta Hitlerrek erabaki zuen:
  - Harrapatu munduko azken botere independentea.
  Eta horrela, 1956ko maiatzaren 1ean, Hirugarren Reich-eko mundu mailako armada erraldoiaren ofentsiba handia hasi zen SESBren aurka. Berriz gerra eta odol handia.
  Hitlerrek hirurogeita zazpi urte zituen duela gutxi, baina kanibalak ez zuen lasaitu nahi.
  Muga Moskutik oso gertu pasatzen zen - berrehun eta hogei kilometro baino ez zituen distantziarik laburrenean. Dagoeneko Rzhev Alemaniako hiri bat zen. Beraz, Fritzek espero zuten uda baino lehen ere SESBeko hiriburua hartuko zutela, eta azkenean inperioaren sendotzea planeta mailan amaituko zutela.
  Baina lau neskek, Natasha buru, traba egin zuten.
  Bikinidun neska eder eta oinutsik Kalinin hiria defendatu zuten eta 1956ko maiatzaren 4an, tropa alemaniarrak bertaraino sartu ziren, erasoa jo zuten.
  Aurretik AG serieko tanke piramidal alemaniarrak zeuden. Indartsuak eta guztiz erasoezinak ziren arma sobietarrentzat, angelu guztietatik tiro egiten zirenean.
  Baina naziek ez zuten zorterik izan kasu honetan: lau neskaren aurka zeudenez -sorgin oso indartsuak-. Eta gerlari haiek bazekiten etsaiaren aurka borrokatzen.
  Natashak granada bat bota zuen oin hutsarekin. Alemaniako tanke piramidal baten beldarra jo zuen. Ondorioz, autoak ezkerrera jo eta bizilaguna astindu zuen.
  Eta bi tankeak aldi berean lehertu ziren.
  Eta Natashak txio egin zuen:
  - Hau da nire estrategia!
  Zoyak, bere bikotekideak, granada bat ere jaurti zuen bere behatz hutsekin. Eta mastodonte nazi piramidalaren beldarrak jo zituen. Porrot hark buelta eman eta bizilaguna astindu zuen. Eta berriro bi tanke lehertu dira.
  Zoyak oihu egiten du:
  - Aintza SESB!
  Sute gehiago darama Agustin. Oin huts bat ere bota zuen, oso hilgarria den zerbait. Eta beldarrean auto alemaniar bat kolpatu zuen. Eta ondorioz, tanke naziek talka egin zuten berriro.
  Eta deabru ilegorriak kantatu zuen:
  Ez gara esklabo izango
  Bota ditzagun oin hutsik!
  Eta orduan Svetlanak etsaia kargatu zuen. Bai, hain zehatza eta zehatza. Baita behatz biluzien laguntzaz ere. Eta auto faxistek talka egin zuten. Eta nola lehertzen diren.
  Eta Svetlanak abestuko du:
  - Aintza nire aberriari!
  Neskak ausart borrokatzen!
  Natashak berriro granada bat botatzen du oin hutsarekin eta bi tanke alemaniar batera bultzatzen ditu, oihukatuz:
  - Aintza Stalini!
  Zoyak ere zerbait hilgarria botatzen du bere behatz hutsez, eta oihukatzen du bere biriken goialdean:
  - Rus santuaren alde!
  Agustinak granada bat eman zuen orpo hutsarekin, nazien mastodonteak bultzatu eta kirrinka egin zuen:
  - Muga berrietarako!
  Svetlanak, zoramen basatian, heriotzaren oparia bota zuen bere oin dotorearen oin biluziekin eta txistu egin zuen:
  - Garaipen handi baten alde!
  Neskak makina piramidalekin borrokatzen zuten, oso politak. Baina zer egin daiteke halako indar handien aurka? Eta orain naziek Kalinin guztiz inguratu zuten eta gudariek inguratzetik atera behar izan zuten.
  Alemanek Saratov, Kuibyshev, Tula, Penza hartu zituzten maiatzean, eta Mosku erabat inguratu zuten, hiria alde guztietatik inguratuz.
  Eta ekainean hiriburuaren aurkako erasoa izan zen.
  Lau ausartak berriro borrokatzen dira, eta etsipenez.
  Natashak buelta bat eman, granada bat bota zuen oin hutsez eta kantatu zuen:
  - Aintza gure munduari!
  Zoyak ere leherketa bat egin zuen, eta berriro granada bat jaurti zuen oin hutsarekin eta biriken goialdean kirrinka egin zuen:
  - Stalin berria nire idoloa da!
  Ondoren, Agustinek sua egiten du, eta era aktiboan tiro egiten du. Eta oin biluziekin granada bat botatzen du, eta orro egiten du:
  - Garaipen berriak izango dira! Borrokalari berriak altxatuko dira!
  Orduan Svetlanak tiro egiten du, aurkariak mozten ditu. Eta oin hutsez hiltzailea aurkariei botatzen die, uluka:
  - Gerra santuan gure garaipena izango da!
  Laurak etsipenez borrokatu ziren Moskun. Baina indarrak ez dira berdinak. Hiria literalki gainezka zegoen hordaz, kanoi bazka bezala erabiltzen ziren borrokalari beltz, horixk eta marroi mota guztietakoak.
  Eta uztailaren 3an, Mosku azkenean erori zen ... Une honetan, alemaniarrek Kazan eta Ulyanovsk eta Gorki hiria eta Riazan hartu zituzten, eta, hain zuzen ere, Uralsk ibairako lurra, eta jada Orenburg hartu zuten.
  Ekialdetik ere indar handien ofentsiba izan zen. 1956ko uztailaren 4an, Nikita Khrushchevek Hirugarren Reich-ari errenditzea eskaini zion bere segurtasunaren eta Politburoko beste kide batzuen bermeen truke.
  Hitlerrek hori onartu zuen... Bi hilabete pasatxoren buruan gerra amaitzen ari zen. Eta hasiera-hasieratik botere oreka itxaropenik gabe zegoen.
  Hala ere, lau neskek ez zuten porrota onartu. SESB dagoeneko erabat harrapatuta dagoenez, posible al daiteke Hitler hartu eta hiltzea?
  Eta 1956ko abuztuaren 9an, lau neska ezagunek, Oleg Rybachenko mutilarekin batera, Hitlerren bunkerra erasotzea erabaki zuten, garai eta herri guztietako gaizkile nagusia suntsituz.
  Eta horrela, hamabi urteko itxura zuten lau neska eta mutil bat, oso gihartsuak, galtza motzak jantzita, Zipre aukeratu zuen Hitlerren egoitzara joan ziren bizitzera.
  Neska oinutsik eta bikinian, mutila praka motzetan, eta oinutsik ere bai. Beraz, bostek magiaz kargatu zituzten.
  Ume bat eta lau neska erasoan.
  Oleg Rybachenkok oinutsik, haur-pulsar bat bota zuen, naziak sakabanatu eta kirrinka egin zuen:
  - Errusiaren handitasunaren alde!
  Natashak tximista askatu zuen zilborretik, Fritz errez, eta bere behatz hutsez su bola bat jaurti zuen, naziak errez eta kantuan:
  - Rus' berri baten alde!
  Zoya ere erasoan dago. Behatz hutsez opari hiltzaile bat botatzen du. Eta bularra agerian uzten du, tximistak botaz!
  Orduan kantatu zuen:
  - Bai, izan famatua Rus'gatik!
  Agustinek ere bularrak agerian utzi zituen. Pulsar bat bota zuen bere titi gorritik. Eta tximistak bota zituen oin biluziekin.
  Eta kantatu zuen:
  - Lehenengo belatza Lenin da, bigarren belatza Stalin!
  Eta orain Svetlana erasoan dago. Nola bota pulsar bat behatz hutsik... Faxistak apurtuko ditu. Eta gero titi gorridun kremailerarekin. Eta nazi asko moztuko ditu.
  Eta abestu:
  - Amaren eta Stalinen alde!
  Oleg Rybachenko erasoan da berriro. Faxistak ezpata magikoekin mozten ditu, eta hatz hutsekin tximista askatzen ditu.
  Eta mutilak garrasi egiten du:
  - Herriaren handitasuna!
  Natashak, ezpatez naziak zapalduz, eta oinutsik infernuko pultsarrak jaurtiz, irrintzi egiten du:
  Satanen seme-alabak gara!
  Eta burbuila hilgarri bat hegan egin zuen neskaren orpo hutsetik. Eta denak urtu zituen.
  Zoya ere erasoan dago. Ezpatekin denak zapaltzen ditu. Eta suzko tximistekin titi gorrietatik Fritz urez. Eta behatz hutsez pultsar infernukoak botatzen ditu.
  Orroa egiten duen bitartean:
  - Benetako Aberriaren alde!
  Agustin ere erasoan dago. Eta bere rubizko titiak funtzionatzen dute, tximista-jauziak isuriz. Eta eskuek aurkariak ezpatekin mozten dituzte. Eta oin biluziak pulsarrak botatzen dituzte.
  Suzko edertasun oihuak:
  - Jainko Beltzaren alde!
  Eta hemen Svetlana erasoan dago. Terminator neska ere. Tximistak eta pultsarrak atera ziren marrubi titietatik. Neskaren inguruko guztia erre zuten. Naziek bereziki sufritu zuten, eta Hirugarren Reich-eko zaldunek.
  Eta neskak hartu eta oihu egingo du:
  - Rus Handienaren alde! Borrokatzen naiz!
  Mutil bat eta lau neska erasoaldian.
  Bunkerreko korridoreetan zehar mugitzen dira. Faxistak suntsitzen dituzte. Hitlerrengana joaten dira. Izan ere, mundu honetan, morroi honek hirurogeita zazpi urtez bizitzea lortu zuen. Eta hala erabaki zuten bost terminatzaileek: nahikoa da Hitlerrekin, eta hilko dute! Beraz, neskak eta mutila mugitzen ari dira.
  Oleg-ek ezpatekin mozten ditu naziak, eta oin biluziekin energia-koaguluak botatzen ditu, eta abesten du:
  - Aintza Rus' handiari!
  Natashak, bere bularreko titi gorritxoak erabiliz, baita naziak ezpatekin moztu eta oin hutsez pultsarrak bota ere, oihukatzen du:
  - White Rus'gatik!
  Zoya erasoan dago. Ezpatekin moztu eta tximistak botatzen dizkie naziei titi gorridunekin. Eta orro egiten du bere baitan:
  - Jainko Zuriak irabazi dezala!
  Eta oin hutsik, pulsarra jaurtiko den bezala.
  Eta hemen dago Agustin erasoan. Hain gogorra eta azkarra. Tximistak ere isurtzen ditu titi gorrietatik, kornukopia batetik bezala. Eta ezpatekin suntsitzen ditu naziak. Eta oin biluziekin zerbait erretzen, kanpora botata bezala.
  Orduan gorritxoak abestuko du:
  - Jainko Beltzak garaipena emango du!
  Eta nazien aurkako erasoaldian, Svetlana. Ezpatekin ere mozten ditu. Titi errubietatik tximistak isurtzen ditu, eta oin hutsez pultsar apurtzaileak jaurtitzen ditu.
  Eta garrasika egiten du biriken goialdean:
  - Aintza Svarog-i!
  Bost haserretu, tankeak irauli, nazien bunkerrak suntsitzen ditu eta abar. Aurkariak txingak bezala suntsitzen ditu.
  Oleg erasoan. Mutikoa ezpatak bezala astintzen ari da. Eta hatz hutsez umeen hankak botako ditu. Eta naziak, arazorik gabe, etzango dira.
  Eta gero abestu:
  - Bai, Rus Handia! Zurekin nago!
  Natasha ere erasoan dago. Naziak bere burua birrintzen ari dira. Pulsarrak oinutsik botatzen ditu. Scarlet nipples, tximista-jauziak isurtzen.
  Eta bere buruari abesten dio:
  - Errusiaren handitasuna, Svarog nire mesias da!
  Zoya erasoan dago. Tximistak ere botatzen ditu. Eta bere errubizko titiak energia-korronteetatik surf-buiak bezala dabiltza.
  Eta oin biluziak, pultsarren koagulu sutsuak bere kabuz klik egiten dute.
  Zoyak oihu egiten du:
  - Aintza espazio Errusiari!
  Eta orpo huts batek eskala handian hartu eta mendean hartuko duen bezala, suntsipena.
  Eta hemen guduan eta Agustin. Behatzak biluzik, arma suntsitzaileak eta hilgarriak ere botatzen dizkio etsaia. Eta bere titi gorrixkak, metrailadore batek balira bezala, energia frenetikoa eta suntsipena jaisten dute etsaia. Hona hemen gorritxo bat, naziak nola kolpatzen dituen. Literalki maitemindu.
  Eta nola jotzen duen orpo hutsarekin!
  Eta orroa:
  - Errusiar Jainko Beltzaren indarra eta jakinduriagatik1
  Eta orduan Svetlana erasoan dago. Naziak ere ezpatekin suntsitzen ditu. Eta titi gorritxoek heriotza opariak botatzen dituzte. Eta nola hartuko duen eta abestuko duen:
  - Aintza gure Rus handiari.
  Eta orpo hutsarekin, etsaia kolpatuko du pulsar batekin. Eta ezpatak hartu eta moztuko ditu...
  Bai, Hitlerren bost guardiak oso famatua mozten dute. Hau da benetan neskek behar dutena.
  Eta berarekin dagoen mutila, Oleg Rybachenko, oso polita da! Eta naziek oso famatua suntsitzen dute.
  Hau terminator mutila da.
  Slash bezalako ezpatak. Eta buelta bat emango du, eta ezpatekin moztuko ditu naziak. Eta oinutsik botako du pulsarrak.
  Eta orroa:
  - Europaren handitasunaren alde!
  Eta hemen Natasha erasoan dago. Hain haserre. Eta titi gorrietatik ere pultsarrak askatuko dira. Eta faxistak zapaltzen ditu. Eta oinutsik botatzen ditu halako pulsar hilgarriak.
  Eta orro egiten du biriken goialdean:
  - Aintza errusiar jainkoei!
  Zoya bera erasoan dago. Eta ezpatekin hil zituen nazi guztiak. Eta moztu haien azala danbor batean. Edo, hobeto esanda, bahe batean. Eta orpo hutsez, naziek balitz bezala, men egingo du. Eta titi gorrietatik, energia-fluxuekin kargatu. Beno, naziek benetan min hartu behar dute.
  Eta Zoyak bere buruari garrasi egiten dio:
  - Holy Rus'gatik!
  Eta orduan Agustin are aktiboago bihurtu zen. Oin biluziekin pulsarrak ere jaurti zituen. Eta tximistak bezalako titi gorrietatik. Eta orpo hutsetik bezala, pulsar bat askatuko du, tximista errez.
  Eta oihu egin:
  - Jainko Beltzaren grazia gurekin dago!
  Eta deabru ilegorriak etsaia hartu eta zaplazteko egingo du.
  Eta hemen Svetlana erasoan dago. Kolore biziko lore bat besterik ez den neska bat.
  Naziek konfiantzaz erretzen dute. Eta ruby tipietatik halako metrailadore-leherketak bidaltzen ditu. Unibertso osoa su eman daitekeela. Eta hartu zuten, su eman zieten nazi guztiei.
  Bai, Hitlerrek zailtasunak izango ditu, botere hori bere aurka baitago.
  Baina Svetlanak oihu egin zuen:
  - Eta Jainko Zuriaren maitasuna gurekin dago!
  Bost mugimendu bere buruari. Naziak zapaltzen ditu inolako errukirik gabe. Eta infernuko sarraskia erakusten du. Hori da ausartzen dena halako neskei traba egiten, hil egingo da.
  Oleg erasoan. Gero eta gertuago dator mutila Hitlerren bulegora. Nola bortitzen dituen bere ezpatak. Eta umearen oin biluziek pulsarrak bidaltzen dituzte.
  Bai, naziek ez zuten zorterik izan, halako neska eta mutil batekin harremanetan jarri ziren.
  Hemen Natashak halako laino sutsua askatuko du bere titi gorrietatik. Eta hainbeste faxista erre dira. Hau neska bat da, benetako terminator bat dago.
  Eta hona hemen hiltzaile bat behatz hutsez nola jaurti etsaia. Eta joder zehazki.
  Horren ondoren, Natashak irrintzi egingo du:
  - Aintza SESB!
  Zoya ere erasoan dago. Hemen marrubi nipples suzko korronte bat emango dute. Eta bere aurkariak irabazten ditu. Eta txandaz buelta ematen du. Eta titi gorritxoak hartu eta etsaiari tiro egingo dizkio.
  Eta behatz hutsez, etsaia joko du.
  Orduan abesten du:
  - Aintza gure Lurrari!
  Aurrerago Agustinen ofentsiban. Alde basatian ere. Bere aurkariak kiloka. Eta titi gorritxoak botatzen dizkie etsaiei, disko oso erreak. Literalki errautsak erretzen dituzte naziak.
  Eta gudariak orro egiten du:
  - Garaipen handi baterako!
  Baina erasoan Svetlana. Hain gogorra eta oldarkorra. Fritz oin hutsez estaltzen du. Eta marrubi titietatik, askatuko duen bezala, zerbait nahiko hilgarria.
  Eta naziak hartu eta erreko ditu, gero hautsa.
  Neskak hartu eta orro egin zuen:
  - Jainko errusiar indartsuentzat!
  Bostek Fuhrer-en bulegoa hartu eta hautsi zuten. Hitler zaharra da. Ile grisa agertu zen, eta burusoilak agertu ziren kopetan. Gizon baxua. Belauniko erori zen nesken eta mutilaren aurrean.
  Natashak hanka biluzi eta odolustua eskuetan sartu eta oihukatu zuen:
  - Muxu eman txakurrari!
  Hitler beldurrez musua...
  Zoyak ere behartu zuen Fuhrer-a bere orpo hutsean musu ematera. Hitler menderatua izan zen.
  Orduan, Agustinen zola biluzi eta zakarrei ere musu eman zien. Dezente kexatu zuen.
  Svetlanak ere oin biluziak musu eman behar izan zizkion. Orduan Fuhrer-eko neskek besoetatik eta hanketatik hartu zuten. Eta tira egin ahala, lau zatitan urratu ziren.
  Eta Hitler 1956ko abuztuaren 9an kolpe mingarri baten ondorioz hartu eta hil zen.
  Mundu osoa hartu zuen garai eta herri guztietako gaizkile handienaren erregealdia amaitu da.
  Diktadore handi eta odoltsuaren oinordekoa Schellenberg izan zen, Himmler ordezkatu zuena. Eta Hitlerren semeen artean gaitasun handiena, intseminazio artifizialaren bidez lortua, oinordeko formal izendatu zuten.
  Baina... Boterearen aldeko borroka hasi zen, Schellenberg irauli zuen Mainsteinek eta borroka odoltsuak hasi ziren.
  
  HELL TERMINATOR CLIP
  1942ko udaberrian, Alemaniako aditu batek aurkitu zuen altzairu herdoilgaitzezko klip bat erabiltzen zuela Alemaniako dokumentu faltsuetan, eta errusiarrek burdina soila baino ez zuten erabiltzen. Eta gero horren berri eman zion goi agintariari.
  Horren ostean, ñabardura hori hartu zen kontuan, eta agente alemaniarrak askoz gutxiagotan huts egiten hasi ziren.
  Eta ondorioz, Fritzek Stalingrad ondoan hegaletan erasorako planak agertu zituen. Eta tropak berriz bildu ziren. Azaroaren 19an erasoaldia hasi zenean, Armada Gorria defentsa oso sendo baten aurrean zegoen. Gainera, ofentsiba egunean, eguraldia ez zen hegazkina izan, eta horrek abiazioa desgaitu zuen eta artilleriaren prestaketaren eragina murriztu zuen.
  Alemaniarrek eutsi ahal izan zioten orduan, eta borrokak hilabete baino gehiago iraun zuen Armada Gorriarentzat arrakasta handirik gabe.
  Afrika ere apur bat ezberdina da. Rommelek Europatik errefortzu gehiago jaso zituen, eta amerikarraren aurka erasoaldi bikaina egin ahal izan zuen. Ehun eta berrogeita hamar mila soldadu amerikar entrenatu eta esperientziarik gabeko ehun eta berrogeita hamar mila baino gehiago harrapatu zituzten. Eta Rommelen tropek Aljeria eta Maroko ere hartu zituzten.
  Horren ostean, Estatu Batuek tregua eskatu zuten Wehrmacht-ekin. Amerika gerratik atera zela aprobetxatuz, alemaniarrek Rommel gehiago indartu zuten eta Britainia Handia garaitu zuten Libian eta Egipton. Aldi berean, neguan, alemaniarrek Leningradotik gertu zegoen Armada Gorriaren ofentsiba eta Stalingradotik gertu eta Rzhev-Sychov norabidean erasotzeko saiakera berri bat baztertu zuten. Udaberria nahiko lasai pasa zen. Neguan arrakastarik lortu ez zuenez, SESBk indarrak aurreztu zituen. Eta alemanak Afrikan eta Ekialde Hurbilean aurrera egiten ari ziren. Egipto, Irak eta Kuwait erori ostean harrapatu zuten. Siriako zati bat Türkiyek okupatu zuen. Britainia Handiarekin gerrara joan zena.
  Udan ere barealdia zegoen ekialdeko frontean. Naziek Sudanen aurrera egin zuten, eta Iranera eta Ekialde Hurbilera egin zuten aurrera. Abuztuan bakarrik saiatu ziren Stalinen tropak Stalingradotik aurrera egiten. Baina berriro ere Alemaniako defentsa gogor batean murgilduta geratu ziren.
  Pantera, armadura zulatzaile, zehatza eta su azkarreko kanoia zuena, defentsako guduetan bereziki ona zela frogatu zen.
  Alemaniarrek berrogeita hirugarren urte osoa eman zuten ekialdean defentsan. Bitartean, Afrika hartu zuten eta Iran Indiara sartu ondoren, japoniarrekin bat eginez.
  Neguan, Armada Gorriak ia ez zuen aurrera egin. Stalinek bakearen aukerak aztertu zituen. Eta alemaniarrek ingeles koloniak digeritu zituzten. Churchill gaixotu zen, eta segurtasunik gabe sentituz, koloniak galdu ostean alemaniarrekin tregua hartu eta amaitu zuen. Horrek ekialdeko nazien eskuak askatu zituen.
  Eta 1944ko maiatzean, Wehrmacht-en erasoaldia hasi zen, Kaspiar Itsasorako norabidean.
  "Panthers" -2 eta "Tigers" -2 parte hartu zuten guduetan. Makina hauek boterea erakutsi zuten, baina gauza nagusia jet-hegazkinak jada berdinak ez ziren. Bereziki, ME-262 eta XE-162.
  Bai, eta arabiar, afrikar, indiar asko sartu ziren infanterian. Horiek kanoi bazka bezala igo ziren.
  Tira, zer gertatzen da guduan, beraz, borrokan!
  Etsaia, gorpuak botata, Kaspiar itsasora sartu zen, eta Kaukasoa ukatu zuen lurrez. Eta turkiarrek hegoaldetik jo zuten, eta Rommelen tropek.
  Blokeo osoa...
  Wehrmacht-ek hirurehun dibisio baino gehiago bota zituen erasora, gehienbat atzerritarren eskutik. Eta aurrerapen nabarmenak egin ditu.
  Armada Gorria heroikoki borrokatu zen arren.
  Batez ere lau neskak, Natasha, Zoya, Augustine eta Svetlana.
  Bereziki famatu egiten zieten heriotza-opariak oin hutsekin etsaiari.
  Baina lau ausartak eta sorgin ederrak ere, oro har, indarrik gabe geratu ziren.
  Kaukasoa erabat harrapatu zuten udan. Udazkenean, Fritzek Saratov eta Kuibyshev ere harrapatu zituen, hegoaldetik aurrera eginez. Eta baita Uralsk, Guryev eta Orenburgera hurbildu ziren.
  Neguan gelditzen ziren. Behin-behineko lasaitasuna zegoen. Orenburgen bertan bakarrik izan ziren guduak. Eta hiri hau mitiko bihurtu zen berriro. Harengan Emelyan Pugachev-en garaia gogoratu zuten.
  Fuhrer denbora batez saiatu zen behin betiko bakea negoziatzen Estatu Batuekin eta Britainia Handiarekin. Gero Japoniarekin gerrarekin jarraitu zuten. Arrakastarik izan ez arren. Itsasoko samuraiak hainbat garaipen lortu zituen.
  1945eko udaberrian, apirilaren 20an, "Kremlin" operazioa hasi zen, Moskun eraso batekin.
  Borrokak oso gogorrak izan ziren. Alemaniarrak gudu odoltsuetara sartu ziren. Sobietar tropek heroikoki borrokatu zuten. Hala ere, hiru hilabeteko borroka gogorren ondoren, hegazkinak erabiliz, E-serieko azken tankeak erabiliz, alemaniarrek Mosku inguratu zuten. Beste norabide batzuetan, Tambov, Penza, Ulyanovsk hartzea lortu zuten, Ufa aldera aurrera egiteko.
  Abuztuan, Riazan jaitsi egin zen, eta Moskuekiko aldea are gehiago zabaldu zen.
  Stalinek bakea eskaini zuen edozein baldintzatan. Führer-ek ez zion jaramonik egin. Baina Moskuk abendura arte eutsi zion, azkenean, hartu zuten.
  Fritzek Gorki eta Kazan ere harrapatu zituen urte amaierarako.
  1946ko maiatzean neguko etenaldiaren ostean, Fritz Uraletara joan zen bizitzera. Borrokak sasoi betean zeuden jada ez hain intentsiboki. Jeneral asko traizionatu eta errenditu ziren borrokarik gabe. Bai, eta Stalinek berak kolpe bat jasan zuen, eta ez zegoen hain borrokarako prest.
  Sverdlovsk hartu ondoren, SESBko gobernua Novosibirskera joan zen.
  Baina Wehrmacht-eko armadak bere atzetik jarraitu zuen.
  Urtean zehar hiriak harrapatu zituzten. Novosibirsk hartu ondoren, Stalinek segurtasun pertsonalaren truke amore ematea onartu zuen.
  Eta laster Japoniaren eta Estatu Batuen arteko bake akordioa egin zuten. Britainia Handiak eta Amerikak, azkenean, Wehrmacht-en irabazi guztiak aitortu zituzten.
  Hitlerrek, lurralde asko hartu zituenean, bere inperio kolonial propioa sortu zuen, japoniarrekin batera.
  Baina ez zuen denbora luzerik izan gabarra egiteko. 1957ko apirilaren 20an, neskek sorginak Fuhrerren aurkako operazioa egitea erabaki zuten. Dagoeneko adin ertaineko diktadore baten egoitzan lau sorginek eraso zuten.
  Gudariak, bikinian, ezpata magikoak eskuetan hartuta, eta tximistak eta pultsarrak oin hutsez botatzen.
  Natashkak haize-errota bat gidatu zuen, naziak moztu eta energia-koagulu bat bota zuen bere oin hutseko hatzekin, oihuka:
  - Aintza aberriari!
  Zoyak ezpata magikoekin moztu zuen. Nazien sabelak ireki zituen eta txio-txilo egin zuen:
  - Muga berrietarako!
  Eta oin biluziekin pulsarra nola askatu.
  Gero Agustinen erasoan. Gainera, errota bat zuzentzen du ezpata magikoekin. Orduan oin hutsez zerbait hilgarria botatzen du.
  Orduan harpia gorriak esaten du:
  - Jainko Beltzaren alde!
  Erasoan hurrengoa Svetlana da. Ezpatekin ere mozten du, eta tximistak oin biluziekin askatzen ditu, naziak moztuz.
  Orduan Natasha erasoan, Hitlerren bizkartzainak moztu eta oihukatuz:
  - Eta ni takua naiz, nazi guztiak moztuko ditut!
  Eta oin hutsik neska pulsar bat bezala, eta botako du.
  Eta hona hemen Zoya erasoan. Ezpatak biraka bezala, eta haragia moztu. Eta behatz hutsez tximista askatuko du.
  Orduan oihu egingo du:
  - Super neska bat daukat!
  Aurrerago Agustinen ofentsiban. Biratzen ere egiten du... Eta tximista pare bat bota zituen bularretik. Eta oin hutsik pulsarrak botako du, eta oihu egingo du:
  - Super gerlaria naiz!
  Eta bere ile gorria pankarta proletario baten antzera astintzen da.
  Eta hemen Svetlana erasoan dago.
  Bere ezpatek biraka egiten dute, eta oin biluziek energia-koaguluak barreiatzen dituzte, eta tximistak zilborretik aterako dira.
  Neskak abestuko du:
  - Herensugea txikitu eta Fuhrer hilko dugu!
  Natashak ere ezpatak kulunkatzen ditu erasoan, eta naziak mozten ditu. Eta bere oin biluziak jaurtiketa hilgarriak jaurtitzen dituzte.
  Eta hilkutxa guardia nazietan gidatzen da.
  Eta neskak bere buruari abesten dio:
  - Borrokalari anihiltzaile bat naiz,
  Eta amaiera handia...
  Atomoa aldi berean deskonposatu zuen,
  Eta burua hormaren kontra!
  Zoyak erasoan, hartu eta behatz hutsez bota zuen, teilatua lehertzen duen zerbait.
  Eta nola abestu:
  - Aintza espazio distantziak!
  Eta berriro ere, bere ezpatek etsaiak zati txikitan eta haragi puskatuetan erauzi zituzten.
  Eta hemen Agustinen mugimenduan. Nola kolpatzen dituen naziak. Eta haragi odoltsu zatiak norabide guztietan hegan egiten dute.
  Eta oin biluzik neskatxak ere emanen dio pulsarrari, eta zaunka:
  - Edertasun handia naiz! Denek maite dutena!
  Eta hemen Svetlana martxan dago. Tximistak ere askatuko ditu zilborratik. Eta oin hutsik, pulsarra nazien gainera eroriko da. Eta bere ezpatak, tira, borreroak besterik ez.
  Orduan neskak txirrinka egiten du:
  - Aintza aberriari!
  Natasha zoramen basatian dago. Fritz erasotzen du. Txikitu egiten ditu, eta takoi hutsekin suzko burbuilak botatzen ditu.
  Eta bere buruari abesten dio:
  - Aintza gure etxeari!
  Eta zilborretik energia-koagulu bat ere bota zuen.
  Zoyak haize-errota bat zuzentzen du ezpatekin. Faxista mordoa mozten ditu. Eta gero, oin biluziekin bezala, etsaia botako du. Eta sakabanatu etsaiak alde guztietara.
  Orduan abesten du:
  - Aintza Errusiako tsarei!
  Horra Agustin eraso gogor batean. Aurkariak mozten ditu. Eta orain bere oin biluziak tximista botako du... Eta pulsar bat aterako da bere zilborra biluzitik. Eta sakabanatzen da Hitlerren bizkartzainen norabidean.
  Orduan neska ilegorriak kantatu zuen:
  - Ez itxaron nire errukirik!
  Svetlana ere erasoan dago... Aurkariak txikitu, zapaldu. Tximistak zilborretik botatzen ditu. Eta oin biluziekin, distiratsuak balira bezala, energia-jauzi osoak isurtzen dira.
  Eta bere buruari kantatu:
  - Oso eskertuta nago
  Tximinoa baino freskoagoa naiz!
  Natasha ere erasoan dago... Nola mozten duen ezpatekin. Eta oin hutsik, hiltzaileak jaurtiko dira. Eta hona hemen tximista hegaldi bat zilborratik.
  Orduan neskak burrunba egiten du:
  - Aberriaren aintzarako!
  Segidan Zoya dator. Etsaiak ere suntsitzen ditu. Ahoaren atzetik tximistak botatzen ditu. Zilborrarekin energia-koaguluak botatzen ditu. Eta orro egiten du bere baitan:
  - Ni botatzeko txapelduna naiz!
  Eta oin biluziak biraka bezala.
  Gehiago Agustinek erasoaldian. Ezpatekin mozten ditu naziak, eta letxuga txikitan mozten ditu. Eta oin hutsik, pulsarra bezala, botako du. Eta zilborretik bi tximista ere... Eta dozena bat faxista frijitzen dira bertan!
  The Warrior abestuko du:
  - Amaren Amaren izenean!
  Eta berriro, oin biluziak pulsar mailuka bezala!
  Eta gero Svetlana erasoan. Hau da freskoagoa izan ezin den neska mota. Gudari honek hartu eta tximista botako du bere oin hutsekin. Eta suntsipenaren burbuilak zilborratik aterako dira. Eta honela oihuko du gudariak:
  - Okilak zizel bat duela konturatu zait!
  Natasha mugimenduan dago. Srolled eta dozena bat faxista moztuta. Eta neskak, oraindik behatzak biluzik, suntsitzeko produktua askatu zuen. Zilborretik tximista-jauzi bat, eta kantatu zuen:
  - Betiko ene, munduko erregerik handiena!
  Eta pulsar batek hegan egin zuen neskaren orpo hutsetik.
  Zoyak mugitzen jarraitu zuen. Ezpatekin hartu eta moztu zuen. Etsaiek birrinduta, zafirozko begiak keinu egin zituzten. Eta zilborretik energia zutabe bat. Eta suntsipenaren pultsar oinutsik.
  Eta nola abestu:
  - Txapeldun izango naiz!
  Eta gero Agustinen mugimenduan... Bere ezpatak, erroten xaflak bezala. Bere burua mozten du zalantzarik gabe. Eta suzko euli magikotik zilborraren gezi zorrotzetatik. Eta neskaren oin biluziek halako suntsipen-opariak ematen dituzte.
  Eta gorritxoak berak orro egiten du:
  - Txapelketa handia!
  Svetlana ere ez da opari bat. Hartu eta oin hutsez hautsitako kristal baten zatiak bota zituen. Eta bi dozena faxista hilda etzan ziren. Eta nola zilborretik lerro oso bat emango duen. Eta moztuko ditu, arazorik gabe, nazi guztiak.
  Eta keinu batekin, hauxe dio:
  - Amets handia naiz!
  Natashak haize errota hirukoitza biratuko du ezpata magikoekin. Hatz hutsez hartu eta botako ditu opariak. Eta orpo hutsarekin, suzkoak burbuila batzuk emango ditu...
  Eta zilborretik tximista-jauzi oso bat.
  Orduan abesten du:
  - Laser ezpata,
  Etsaiak moztu nahi ditu!
  Zoya erasoan dago. Eta bere ezpatak benetako diamante zulatzaileak dira. Eta zapaldu Fritz, ehun kiloko oskola bezala. Baina neskek oin biluziak hartu eta odoltsu zerbait bota zutenean.
  Eta gero hartu eta hautsi egin zen.
  Zoyak hots egin zuen:
  Gu gara txapeldun berriak!
  Eta hona hemen Agustin mugimenduan. Nola mozten dituen etsaiak. Eta bere ezpataren kulunkak denak mozten ditu.
  Eta oin hutsik, heriotzaren era guztietako opariak hegan ateratzen dira.
  Eta Agustinek kantatu zuen:
  - Ene tximista santua!
  Eta sua ateratzen zaio ahotik!
  Eta hemen Svetlana martxan dago. Zilborretik askatu zuen botere hiltzaile opari bat.
  Orduan neskak kantatu zuen:
  - Ni naiz txapeldun absolutua!
  Eta oin biluziak hartu eta pulsar bat bidali zuen. Eta infernuko sua eztarritik atera zen. Eta orain orpo hutsa burbuilen aurrean men egin zuen.
  Eta zilborretik, tximista hilgarri eta hiltzaile bat hegan.
  Natashak ere ezpatak erabiltzen zituen. Faxista asko txikitu zituen. Eta nola askatuko den zilborretik tximistarekin. Eta apurtu Fuhrerren bizkartzainak zati txikitan.
  Horren ostean abestuko du:
  - Aberriaren eta Askatasunaren alde azkeneraino!
  Eta oin biluziekin, erabat hilgarria den zerbait kaleratuko da.
  Zoyak, etsaiei eraso eginez eta hortzak agerian utziz, orroa egin zuen:
  - Tripulazio basatia! Apurtu etsaia!
  Eta oin hutsik botako du gainera. Eta zilborretik joan ziren halako ilara hilgarriak.
  Neskak oihu egin zuen:
  - Lotsa handia!
  Eta orduan Agustin mugitu zen. Esmeraldazko begiak ere egin zituen. Eta tximista mordoa bota zituen zilborratik. Eta oin hutsez jaurti zuen etsaia.
  Eta ezpatekin astindu zuen, oihuka:
  - Munduko txapeldun guztien gainetik nago!
  Eta gero Svetlana erasoan. Beraz, denek irabiatu eta mozten dute. Eta hain neska fresko eta fresko bat da. Zilborretik ere, literalki, metrailadore bat lehertu egiten da. Eta faxista asko botatzen ditu. Eta oin biluziek halako energia sorta botatzen dute erreketan.
  Gudariak kantatu zuen:
  - Helburua gertu dago!
  Eta botatzeko indarrak biltzen!
  Bai, azkenean, Hitlerren bulegoan sartu ziren laurak. Bere guardia guztiak hil zituen. Eta zenbaki faxista ohe azpitik atera zuten.
  Hitlerrek gurg egin zuen:
  - Polonia emango dut!
  Natashak sarkastikoki galdetu zuen:
  - Edo agian Kaukasoa?
  Führer-ak orroa egin zuen:
  - Bai, gutxienez bi Kaukaso, ez hil!
  Neskek aho batez erantzun zuten:
  - Muxu eman gure oinak!
  Hitlerrek, intzirika, hirurogeita zortzi urte bete berri zituen, belauniko arakatu eta musu eman zien, oinutsik, neskei takoi biribilak. Irribarre eta barre egin zuten.
  Fuhrer-ak hiru aldiz musu eman zion neskaren zola hautsez eta odolustuari.
  Horren ostean, Natashak Hitlerrek bere behatz hutsez hartu zuen eskuineko eskutik, Zoya ezkerretik, hau ere oin hutsez. Augustinak eta Svetlanak orkatiletatik hartu zuten Fuhrer behatz hutsez.
  Horren ondoren, neskek garai eta herri guztietako kriminal handiena alde guztietara tira, eta hartu, puskatu egingo dute.
  Hitlerri besoak eta hankak urratu zizkioten, eta minaren kolpearen ondorioz, herensugearen agintaria bertan hil zen.
  Mendeku hark hiltzailea eta munduko historiako borrerorik handiena aurkitu zuen.
  Hemen amaitzen da maitagarrien ipuina, nahiz eta planeta honetan amesgaiztoko errealitate bihurtu den, eta entzun zuenak egina zegoen!
  
  
  HITLER AURKA SORGINAK
  Berrogeita batgarren urtean, Hitlerrek, Kreta uhartea hartu ondoren, iritziz aldatu zuen SESBera joatea. Jugoslaviaren aurkako erasoan Stalinek Alemaniari eraso ez izanak konbentzitu zuen Fuhrer-a ez zegoela ekialdetik harekin topo egiteko asmorik.
  Gainera, aurreikuspenek iradokitzen zuten ez zela garaipen errazik izango ekialdean, eta hobe zen hara ez joatea.
  Fritzek Rommelen taldekatzea indartu zuen, eta Turkia konbentzitu ahal izan zuten tropak Ekialde Hurbilean sartzen uzteko. Britainiarrak erabat garaituak izan ziren Egipton, eta Iraketik eta Ekialde Hurbiletik kanporatu zituzten. Handik gutxira, Francok Gibraltar harrapatzea onartu zuen.
  Horren ostean, alemaniarrek jadanik Afrikara eraman zezaketen tropak arazorik gabe, eta Ekialde Hurbilera.
  Pal India. Eta horren ostean, alferrikako arazorik gabe, sei hilabete eskasean, Kontinente Beltza harrapatu zuten. Eta gailurra Britainia Handiaren aurkako erasoa eta 1942ko azaroan tropak ama herrialdean lehorreratzea izan zen.
  Bi astetan Ingalaterra erori zen. Eta azkenik Fritzek ekialdeko hemisferioan sustraitu ziren.
  Baina Estatu Batuekin gerra jarraitzen zuen. Eta luzatu egin zen ozeanoaren urruntasunagatik eta tropak transferitzeko zailtasunengatik.
  Afrikako baliabideetan oinarrituz, Asiako eta Australiako zati garrantzitsu bat, alemaniarrak itsas armada handi bat eraikitzen ari dira. Japoniarekin batera, itsaspeko gerran ere ari dira.
  Berrogeita hirugarren eta berrogeita laugarren urteak itsasoko guduetan igaro ziren. Islandia eta Groenlandia harrapatu zituzten. Eta berrogeita bosgarrenean, jada "E" serieko tankeak zituzten, alemaniarrek Kanadan lehorreratu eta Argentinan kontzentratu zituzten indarrak.
  Halakoak ziren haien planak. Komunikazio luzeak Estatu Batuei erasotzea zaildu zuen arren.
  Baina irailerako, Kanadako zatirik handiena gainezka zegoen.
  Alemaniako zein japoniar tropak Estatu Batuetako iparraldeko eskualdeetan sartu ziren.
  Baina orduan Fritz-ek lau neskek ezagutu zuten.
  Monica, Leia, Gertrude eta Angelina.
  Lau eder sartu ziren guduan. Monica, Leah, Gertrude ilehoriak dira eta Angelina gorria.
  Eta neskek Hirugarren Reich-eko armada erraldoia suntsi dezatela.
  Metrailadoreak jaurtitzen ari dira.
  Hemen Monicak granada bat botatzen du oin hutsarekin eta abesten du:
  - Aintza nire indarrari! Denak moztuta daude!
  Leiak ematen du txanda. Etsaiak ere mozten ditu eztanda batean, eta biriken goialdean kirrinka egiten du:
  - Nire armada indartsua da!
  Eta oin hutsez heriotzaren oparia botatzen du.
  Angelina suzko edo ilegorriak heriotzaren opari bat abiarazten du bere behatz biluziekin eta kirrinekin:
  - Nire garaipena!
  Eta buelta bat ere ematen du!
  Gainera, Gertrude dagoeneko oin hutsez mailukatzen ari da heriotzaren dohaina, eta zeinen ulu gorra:
  - Txapelduna naiz!
  Eta hiltzaile lerro bat abiaraziko du berriro.
  Monicak berriro tiro egin dio horda faxistari eta abesten du:
  - Aintza nire munduari!
  Eta behatz hutsez heriotzaren opari hiltzaile bat botatzen du, aurkariak apurtzen ditu.
  Sua eramaten du eta Leia. Oso neska inteligentea da. Eta oin hutsik etsaiari granadak botatzea bezala.
  Eta neskak orro egiten du:
  - AEBetako hiper gerlari bat naiz!
  Orduan Angelinak tiro egiten du. Hau oso txukun egiten du. Eta opari hilgarri bat hegan egiten du bere behatz biluzietatik.
  Eta neska ederrak orro egiten du:
  - Munduko txapeldun absolutua izango naiz!
  Eta nola erakutsiko duen gudariak bere mihi luzea!
  Eta gero Gertrude saiatu zen. Eta baita ilarak nola emango duen ere. Eta gero, behatz hutsez, heriotzaren oparia botako du.
  Eta sakabanatu aurkari guztiak haragi pusketan.
  Beraz, lau neskak aktiboki lanean ari dira. Presioa, etsaiaren armada agortzen ari da argi eta garbi.
  Ezetz, tanke ikaragarriak agertzen diren arren, E seriea. Tira, neskak haien zain daude.
  Monicak granada bat botatzen du oin hutsarekin eta irrintzi egiten du:
  - Espazioan borrokatuko gara!
  Eta orpo hutsetik, heriotzaren oparia errebotatu zuen E-50 beldarrarengandik. Ibilgailu hau kaltetuta zegoen eta gelditu egin zen.
  Gerlariak oihu egiten du:
  - Super!
  Hurrengo Leia guduan. Oin hutsez ere, heriotzaren oparia botatzen baitu. Etsaia apurtzen du. Eta depositua estutu egin zen.
  Eta gudariak orro egiten du:
  - Bikinidun neska bat naiz!
  Hurrengoa Angelina da. E-75era ere granada bat botatzen du oin hutsik, eta banpiro alemaniarrak zailtasunak ditu.
  Eta gerlariak oihukatzen du:
  - Ni naiz super klasea erakutsiko duena!
  Eta Gertrudek borroka egiten du. Baita errukia eta zalantza ezagutzen ez duen gudaria ere.
  Edertasunak hartu eta irrintzi egin zuen:
  - Estropada handia!
  Eta granada hilgarri bat hegan egin zuen oin hutsetik.
  Monicak berriro tiro egiten du eta irrintzi egiten du:
  - Acrobazia, eta tripulazioa!
  Haren adar biluziak ere hartuko du eta heriotzaren erreka botako du. Eta suntsitu etsai guztiak.
  Ondoren, gerlaria vyaknet:
  - Super neska bat naiz!
  Eta Leia benetako heroia da guduan. Eta etsaiak jotzea. Eta oin hutsarekin granada bat botako du, eta etsai mordoa hartu eta zatituko ditu. Eta oihu egin ondoren:
  - Ni naiz Superman hori neska hori!
  Eta borrokan, Angelina, oin hutsez heriotzaren oparia ere botatzen. Etsaia zatikatu eta kantatuko da:
  - Arraioa deabru bat naiz!
  Eta etsaia eztanda batean.
  Eta hemen dago Gertrude bolan. Bere burua tirokatzen du inolako zeremonia edo aurreiritzirik gabe. Eta hartuko du, bere behatz hutsez, suntsipen-opari bat jaurtiko du, eta etsaiak txikitu. Oso borrokalaria al da hau?
  Lau neskak zaldun edo aingeru bezala borrokatu ziren. Baina denak badu muga bat. Eta horrela gerlariak atzera egin zuten...
  Berrogeita bosgarren urteko udazkena eta negua, borroka egoskortan igaro ziren. Indarrak desorekatuak ziren. Alemanek E serieko tankeak dituzte Shermans eta baita Pershing txikiak baino askoz indartsuagoak. Eta hegazkin-hegazkinak ez du parekorik. Eta disko-hegazkinak ere agertzen hasi ziren, edozein arma txikirentzako guztiz erasoezinak.
  Beraz, AEBak pixkanaka Hirugarren Reich-eko atzerriko zati guztiak hartzen ari dira.
  Amerikako gehiena udazkenean eta neguan harrapatzen da. Gainera, Estatu Batuetako hegoaldeko altxamenduak, eta sustrai alemaniarrak dituzten jeneralen traizioa. Baita metrailadore berrien dudarik gabeko nagusitasuna, eta baita Wehrmacht-eko lurpeko tankeak ere.
  Eta 1946ko apirileko udaberrian, Hirugarren Reich-eko hordak Washington eta New York inguratu eta hartu ondoren, Estatu Batuek kapitulu egin zuten.
  Horrela gerrako beste orri bat bihurtu zen.
  Baina 1947an, maiatzean beste borroka bat hasi zen, oraingoan Japoniarekin.
  Eta SESBren aurkako kanpaina berriro atzeratu zen.
  Eta orain AEBko lau neskak ez zuten amore eman eta berriro etsaiaren aurka borrokatzen ari dira.
  Uda berrogeita zazpi eta beroa, gudariak bikinitan. Eta beren burua borrokatzen dute.
  Monicak granada bat botatzen du oin hutsarekin eta irrintzi egiten du:
  - Terminator bat naiz!
  Eta buelta bat ematen du.
  Leiak ere jaurtitzen du, eta oso ondo egiten du. Eta berriro ere, bere oin biluziak zerbait botatzen ari dira. Eta suntsitzen dute.
  Eta neskak oihu egiten du:
  - Borroka acrobazia!
  Gainera, Angelina tiro egiten ari da. Aurkariak zapaltzen ditu. Ostikoka botatzen ditu. Eta bere behatz biluziak berriro ere hiltzaile basati bat botatzen du.
  Gerlariak oihu egiten du:
  - Altzairuzko atzapar bat naiz!
  Eta Gertrudek bere buruari tiro egin eta etsaiak mozten ditu. Horren ondoren, oin hutsik, heriotza-opari bat botako du eta marmar:
  - Gai militarra, eta matematika!
  Eta berriz, nola hartuko dituen denak eta eromenera moztuko dituen!
  Bai, laurak borrokan. Baina indarrak ez dira berdinak. E-50 U serieko tanke berriak, diseinu trinkoagoa, bi metro baino gutxiagoko altuera, eta 170 alboko blindajea, 250 mm-ko kopeta eta hirurogeita bost tonako pisua, 1800 zaldiko motor batekin.
  Ez egin aurre egin halako japoniar bati. Baita ME-462ren aurka ere, zeinak, zeremoniarik gabe, kolobok bezala etsaiaren hegazkin guztiak suntsitzen dituena.
  Eta kontra, disko hegalariak ere bai. Eta dena hausten dute.
  Laburbilduz, sei hilabetetan Japonia erabat garaitua izan zen eta bere kolonia guztiak harrapatu zituzten.
  Eta zer gertatu zen. Fuhrer-ak laster konkistatu zituen munduko herrialde guztiak SESB izan ezik.
  Orain arte dena gutxi-asko lasaia izan da. Baina orduan Stalin hil zen, eta Nikita Khrushchevek boterea hartu zuen. Eta berriro ere Hirugarren Reich-arekin harreman konplikatuak.
  Zer esanik ez SESB arma nuklearrak garatzen ari zela. Eta hogeigarren kongresua ere egin zen, aurreko politika gaitzetsi zuena.
  Eta 1956ko ekainaren 22an, Hirugarren Reich-ak, jada adin ertaineko, baina oso oldarkorra den Hitlerren aginduz, inbasioa abiatu zuen. Bere horda garaipen azkar batekin kontatzen ari zen, baina ustekabeko ezustekoa izango zuen!
  Lau neska amerikar ez ezik, lau edertasun eta sorgin errusiar ere joan ziren borrokan Wehrmacht-eko hordekin. Eta armadako adar ezberdinetako neska talde oso bat, eta sorgin guztiak ere!
  
  NAPOLEON ALEXANDRO NI SUMEA
  Napoleon ez zen Errusiara joan, eta, oro har, Alexandro Lehenaren ahizpa txikiarekin ezkondu zen. Horrek historian aldaketa batzuk ekarri zituen.
  Lehenik eta behin, Errusia tsarista Austriaren aurka borrokatu zen eta Galizia hartu zuen. Bigarrenik, Frantziak Italia antolatu zuen, eta han jarri zituen Napoleonen semea eta errusiar printzesa.
  Eta orduan Errusiak eta Frantziak Turkia konkistatu eta banatu zuten.
  Gainera, ahalegin bateratuak eginez, Britainia Handia konkistatu zen. Espainiar koloniak frantses bihurtu ziren azkenean, Afrikako zati handi bat bezala. Eta gero India eta Iran okupatu ziren!
  Alexandro Lehena hil eta Konstantinoren abdikazioaren ondoren, estatu kolpea eman zen, eta hamalau urteko Erromako Zesar Napoleon II.a Errusiako tronura igo zen. Eta 1836an Napoleon hil ondoren, Napoleon II.a Frantziako eta Europa osoko eta kolonia askoren agintari bihurtu zen.
  Super-inperio bakarra sortu zen, hedatzen joan zena. Napoleon II.ak geroago Txina eta Indotxina eta Afrika osoa konkistatu zituen. Eta Australia eta Kanada. Eta 1879an hil zen ia hirurogeita zortzi urte zituela.
  Orduan tronuaren oinordetzan Napoleon III.ak hartu zuen. Borrokatu ere nahi zuen. Baina mundu osoan, Estatu Batuetako lurraldea bakarrik geratu zen Frantziatik konkistatu gabe!
  Eta Napoleon Hirugarrenak 1890ean hasi zuen gerra Amerikarekin. Frantziako jabetza ez zen azken herrialdea.
  Eta mundu osoko bost milioi soldaduz osatutako armada erraldoi bat sartu zen Estatu Batuetako lurraldean.
  Indarrak desorekatuak izango lirateke. Baina amerikarrek Napoleon III.aren aurka borrokatu zuten oso heroikoki.
  Batez ere lau neskak: Monica, Leia, Gertrude, Anna! Eta kobrak eta heroiak bezala borrokatu ziren.
  Monikak ezpatekin hackeatu zuen, eta metalezko hatz biluziekin disko zorrotzekin. Eta aurkariari ukabilkadak eman zizkion.
  Eta gudariak kantatu zuen:
  - Aintza Amerikari!
  Leiak ere bere burua moztu zuen atzerriko armada batekin ezpatekin, eta oldarkor esan zuen:
  - Aintza munduko herrialderik onenari!
  Eta oinutsik ere hiltzaile bat jaurti zuen.
  Gertrude armada erraldoi batekin borrokatu zen, eta gainera oin hutsez, oso orratz zorrotzak bota zituen eta etsaiak jo zituen.
  Aldi berean, neskak irrintzi egin zuen:
  - Ni horrelako klase bateko borrokalaria naiz, eta hori oso ona da!
  Anna ere borrokatu zen, opari hiltzaileak oin hutsekin botaz.
  Eta oihu egin zuen:
  - Lorpenek handiak gaituzte!
  Baina nola borrokatu ziren, eta baita oso heroikoki ere, lau hauek, baina frantsesen goi mailako indarrek hala ere garaitu zituzten.
  Neskak preso hartu zituzten. Han biluztu eta basati torturatu zituzten. Besoak birrindu zizkieten erretiluaren gainean, zartailu batekin eta alanbre gori-gori batekin jo zituzten. Oin biluziak suarekin erretzen ziren, takoi hutsei burdina gori-gori jartzen zitzaien. Baina neskek ez zuten inoiz Napoleon III.aren aginte berria aitortu.
  Horren ostean lanera bidali zituzten, harrobietan ia biluzik. Eta Amerika frantses probintzia berri bat bihurtu zen.
  Napoleon III.a 1903an hirurogeita zortzi urte zituela hil zenean, Napoleon IV.a enperadore bihurtu zen. Haren etorrerak erregealdi berri bat markatu zuen. Parlamentuaren papera indartzea, eta nobleziaren eragina murriztea. Pixkanaka mundu inperioa demokratikoagoa bihurtu zen.
  Eta 1917an, lehenengo gizakia espaziora hegan egin zuen. Horrela ireki zen astronautikaren aroa.
  1922an, jendeak ilargira hegan egin zuen. Eta 1933 Martera. Eta 1950erako eguzki-sistemako planeta guztiak bisitatu zituzten. Baina 2000. urtean, izarretarako lehen hegaldia hasi zen, espazio-espedizio oso bat. Hona hemen halako AI bat Napoleon Bonaparte errusiar printzesa batekin ezkontza batengatik.
  Nola gizadi osoaren patua aukera txikienaren araberakoa den.
  
  TXINAREN AURKA ERORIK
  OHARRAK
  Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova Siberiara joan ziren XVII. Askari hilezinak historiaren ibilbidea aldatzen du, ez bakarrik Txinan.
  Gerra urakan bat bezala dabil
  Mutil bat armada handi batekin borrokan ari da...
  Laino amorratua moztu dugu
  Batzuetan ere gogorregia den arren!
  
  Etsaia oso indartsua da,
  Etengabeko elur-jausi bat dator...
  Escarlata distiratsuko pankartaren burrunba azpian,
  Baina, nik uste, maiatzean borroka bat lortuko dugu!
  
  Ez pentsa konkistatu gaitezkeenik
  Jainkoaren gerlari handiak gara...
  Eta ez da etengo, badakit bizitzaren haria,
  Batzuetan oso zorrotza izan daitekeen arren!
  
  Jakin ezazu horretan Errusiaren handitasuna
  Ama lurra ezer baino preziatuagoa dela...
  Eta errusiar etxe oso indartsua egongo da,
  Eta mugitu aurpegira zital faxista!
  
  Ez sinetsi, ez hautsi Horde Rus',
  Belaunikatzen ez dena...
  Borrokatu neurririk gabe, ez izan beldurrik,
  Genero belaunaldi berrien izenean!
  
  Errusiako etxeagatik, bere belar-pilengatik,
  Oso gogor borrokatuko dugu...
  Amaigabeko amets bat egi bihurtua
  Ez zara bufoiaren arima duen gerlaria!
  
  Hemen zin egiten duzu Aberriari,
  Bihurtu Svarog handiaren gudari...
  Ez, ez eraiki zoriona odolean,
  Jesusen bihotzean Jainkorik ez dagoenean!
  
  Modu berriak lor ditzakegu,
  Loratzen den herrialdearen handitasuna...
  Eta hil betaurrekodun munstroa,
  Planeta bilaka dadin, laster paradisu!
  . 1. KAPITULUA
  Mutil batek eta neska batek, baita lau sorgin neskak ere, Siberiako hegoaldean amaitu zuten eta txinatarren erasoa uxatu zuten. Gutxi ezagutzen den gerra izan zen, Mantxuak Txinan boterean zeudenean, Asiako hainbat eskualdetan aktiboki hedatzen ari zirenean.
  Eta horrela eraso zieten errusiarrei Tibet eskualdean. Eta benetako istorioa, lurraldearen zati bat kentzea lortu zuten. Gainera, Errusia une horretan nekazari emakumeak eta Stenka Razin kosakoen gerrak ahuldu zuen. Bai, eta tropak oso distantzia luzeetan eraman beharko lirateke.
  Baina hilezkor mutil eta neska, eta lau neska terminator errusiar gotorlekuaren laguntza etorri ziren.
  Txinako armada erraldoi batek eraso egin zuen eraiki berria zen Errusiako gotorlekua. Eta indarrak argi eta garbi desorekatuak ziren.
  Mila errusiar baino ez daude, eta berrehun mila txinatar. Eta aukerarik ez zegoela zirudien.
  Baina sei klaseko gudariak borrokarako prest daude.
  Oleg Rybachenko horman. Mutiko hilezkor batek, hamabi urte inguruko itxura, orratzak botatzen ditu behatz hutsez. Eta aurrera doazen txinatarrak kolpatzen ditu. Dozena aldi berean.
  Orratzak eta Margarita hatz hutsez botatzen ditu. Neskak aurkariak suntsitzen ditu eta kirrinka egiten du:
  - Nire indar handia!
  Eta ausart borrokatzen du.
  Natashak ere boomerang indartsu bat botatzen du bere behatz hutsekin. Nola zapaldu eta kirrinka aurkariak:
  - Aintza handiaren izenean!
  Orduan Zoyak txinatarrak ezpatekin mozten ditu, eta, aldi berean, oin hutsez pozoidun orratzak botatzen ditu. Eta bere buruari abesten dio:
  - Rus' zabalean,
  Denak salba ditzakegu!
  Eta berriro ezpatak erortzen dira aurkariei. Eta txikitzen badute, orduan inolako errukirik gabe.
  Baina Aurora suntsitzen hasi zenean eta behatz hutsez bumerangak botatzen hasi zenean, orduan hau guztiz suntsipena da. Eta txinatar hilak deabru gorriaren kolpeen azpian erortzen dira.
  Eta neskak orro egiten du:
  - Dena zapaldu eta urratuko dut!
  Eta nola hartuko eta moztuko dituen bi ezpatekin!
  Eta bere orpo hutsetik disko zorrotz eta zulagarri bat hegan egiten du. Orokorrean heriotza erabateko neska bat da.
  Eta hona hemen Svetlana borroka erabakigarrian. Nola oinazetu ditzagun txinatarrak, eta moztu ditzagun ezpatez zati txikitan.
  Neskak tximeleta korritu zuen, eta Zeruko Inperioko zazpi gudari hackeatu zituzten.
  Eta gero, orratz zorrotz eta pozoitsuek hegan egiten dute behatz biluzietatik. Eta txinatarrak harritu.
  Oleg Rybachenko gudari horiekin borrokatzen da. Bere ezpatak helize baten antzera distiratzen dira.
  Mutilak gustura abesten du:
  - Munduko txapeldun indartsuena izango naiz,
  Amerika garaituko dugu, Txina!
  Eta berriro mutilak joko zorrotzak botatzen ditu haurren hanketako hatz biluziekin. Eta bi dozena txinatar hildako erortzen dira aldi berean.
  Hona hemen halako borroka bat. Historia errealean, Petrino aurreko garaiko Errusia tsaristak bere lurraldearen zati bat galdu zuen. Baina hemen Errusiako zaldunak borrokan ari dira eta ez dira amore emango.
  Oleg Rybachenkok borrokan eta abesten du:
  - Baina gu errusiar izpirituaz betetako zaldunak gara,
  Borreroek ez dute inoiz gure intziri itotua entzungo!
  Eta berriz mutilak oso zorrotz botatzen ditu, eta pozoi sendoarekin, sorginek egosia, orratz oso meheak!
  Margarita neska bere ondoan dago. Eta bere hankek ere halako orratz hilgarriak botatzen dituzte. Eta eskuek txinatar erasotzailea moztu zuten. Gudariak arerioak suntsitzen ditu, eta abesten du:
  - Oso polita naiz, herrialde guztietako deabru bat bezala...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Herrialde guztietako agintaria!
  Natashak ere txinatarrak mozten ditu eta abesten du:
  - Arratsaldean egunsentian, ez diogu Satanasi irabazten utziko!
  Eta orratz hilgarriak ere hegan egiten ditu bere oin hutsetatik.
  Ondoren, Zoyak etsaiak suntsitzen ditu. Eta neska honengandik, badirudi energia kolosalaren bibrazioak sortzen direla.
  Eta boomerangak eta orratz zorrotzak hegan egiten dute edertasunaren oin hutsetatik.
  Gudariak kirrinka:
  - Oinutsik amets eta edertasun handia naiz!
  Eta berriro ere, oso hilgarria den zerbait botako die aurkariei.
  Baina Aurorak errota bat zuzentzen duenean eta txinatarrak mozten dituenean, orduan hau da suntsipenaren gailurra.
  Eta orduan gorritxoak orratz zulagarriak botako ditu behatz biluziekin. Eta hildako gerlari horiak erortzen dira.
  Baina Svetlana lupanet denean. Eta, aldi berean, orratz sorta bat hegan egiten du bere hanka biluzietatik, dena zulatzen eta hiltzen dutenak.
  Eta gudariek irrintzi egiten dute:
  - Beraz, beraz, beraz - faxista bat zentimo batean!
  Eta bere oin biluziak berriro ere hilgarri jaurtiko ditu txinatarrei.
  Natashak, gerlari horiak ezpatekin moztuz, esan zuen:
  - Naziekin errazago eta zailagoa zen!
  Svetlanak, errota igaro ondoren, honako hau esan zuen:
  - Eta beti da erraza gurekin neskekin!
  Aurorak, haizagailuaren harrera erreproduzitu zuen, eta burmuin egin zuen:
  - Ez zara nirekin batere aspertuko!
  Eta ezten hilgarri bat hegan egiten du oin biluzietatik.
  Eta Zoyak hartu eta irrintzi egingo du:
  - Ez gara labezomorroak, neskak gara - loria handikoak!
  Eta berriro ere zerbait aterako da bere oin hutsetatik, eta etsaia joko du.
  Neskek gogotik hartu zuten lana.
  Gotorleku hau inguruko errusiar gotorleku ia bakarra da. Bi hiri gehiago eraikitzen ari dira. Ona da txinatarrek ez zutela burua Amurren gainetik bota. Baina Errusiak benetako historian bere lurraldearen zati bat galdu du. Txinan boterean dagoen dinastia oso erasokorra. Hala ere, neskak dira Luciferren erregimentuak ihes egiteko gai direnak.
  Oleg Rybachenkok txinatarra mozten du. Eta mutilak abesten duen bitartean:
  - Klase gorena izango da...
  Eta orduan mutilaren oin biluziak botatako bumerang bat hegan eta oihu bat:
  - Trikuriak denak moztuko ditu!
  Margaritak ere hilketa dena bota zuen etsaia. Zatitan zatitu zuen, eta garrasika esan zuen:
  - Oinutsik amets bat naiz eta edertasun handia!
  Eta bere oinak disko basatiak botako ditu.
  Borrokan hurrengo Natasha da. Eta arerioari ere botatzen dio aurkariak zatitzen dituena.
  Eta oso trebea egiten du.
  Eta bere oin biluziak orratz arrunt eta hilgarriak botatzen ari dira.
  Jarraian, Zoya guduan. Eta etsaiari ere botatzen dizkio, era guztietako esvastika eta bumerangak.
  Eta etsaia mozten du.
  Ondoren, pasatzean:
  - Aintza errege onari!
  Baina gudan eta Aurora. Txinako etsaiak ere suntsitzen ditu. Eta botatzen badu, indar hilgarriz botako du.
  Eta kantuan:
  - Bai, Errusiako Lurraren izenean!
  Eta, gainera, karga hilgarriak oin hutsetatik hegan egiten dute.
  Svetlanak ere ez du etsaia uzten. Eta bere oin hutsetatik heriotza nabaria dakarten zerbait hegan egiten du.
  Eta gudariak abesten du:
  - Ez dugu inoiz amore emango! Arazoak ez dira Rus'era etorriko!
  Eta berriro ere, txinatarrak min hartuko dute. Eta zeremoniarik gabe hartu eta txikitu egingo du.
  Sei gudari eta gerlari gogor jo zuten. Eta etsaia mozten du, eta oin hutsik botatzen du.
  Oleg Rybachenkok, txinatarrak moztuz, abestu zuen:
  - Izar borrokalaria, zure adarrak alferrik jotzen du -
  Zure lurra urruti dago loria zalantzagarrian...
  Guduaren sugarra dardara dabil lerroen artean -
  Araurik gabeko alde bakarreko jokoan!
  Eta beste bumerang bat hegan egiten du mutilaren oin biluziekin, dozena bat txinatarren eztarriak mozten dituena.
  Mutikoa, ikusten dugunez, borrokalaria da.
  Eta Margarita ere borrokan dago. Eta horrela funtzionatzen du bere oin biluziak. Etsaiak suntsitzen ditu, zalantzarik gabe, oso polita.
  Eta bere ezpatak borreroak bezalakoak dira.
  Gudariak irrintzi egiten du:
  - Izan bedi aintza!
  Natashak ere oin biluziekin tiro egiten du, eta hilgarria botatzen du. Eta, aldi berean, ezpatekin mozten du aktiboki.
  Bipak aldi berean:
  - Nire segizioa estatuko tripulazio bat da!
  Borrokan hurrengoa Zoya da. Era berean, aniquilazio maila goreneko deabrua. Nola eutsi tximeleta ezpatekin. Eta orduan elementu deigarriak hartu eta botako ditu oinutsik.
  Horren ostean pasatzen da:
  - Armada poztu egiten da - aurrera!
  Eta txinatar alakatuaren lerro oso bat erortzen da.
  Neskak bere buruari abesten dio:
  - Zoyak hiltzea maite du! Ah, Zoya hori!
  Eta hona hemen Aurora erasoaldi azkar batean. Edo, hobeto esanda, defentsa oldarkorra. Eta oin hutsen laguntzaz etsaiak kanporatzen ditu.
  Eta aldi berean kirrinka egiten du. Eta bere sableak laborantza baten palak bezala pasatzen direnean, orduan hiru dozena txinatar puskatuko dira!
  Eta Aurorak irrintzi egiten du:
  - Akorde harmoniatsuak, Errusiako bandera oso harro dago!
  Eta orain bere orpo hutsa txinatar jeneralari egokituko zaio kokotsean. Hartu eta eroriko da.
  Zoya borroketan oldarkorra da. Bere etsaiak mozten ditu, eta irrintzi egiten ditu:
  - Zalantzan jarriko gara eta denak hilko ditugu!
  Eta oin hutsetatik hegan egiten dute halako sastakaiak.
  Svetlanak ere ez du inor huts egiten. Eta etsaiak suntsitzen ditu, sega batek belarra moztuko balu bezala. Txinatarrak porrot egiten ari dira.
  Neskak oihu egiten du:
  - Orratz Eroa! Irten patiotik!
  Oleg Rybachenkok ezpatekin gerlari hori mordoa mozten ditu. Eta gero oin hutsik izartxo bat botako du eta oihu egingo du:
  - Nire armada indartsuena da!
  Terminator mutila, ikusten duzuenez, etsaien suntsipenaren gailurrean dago. Eta pasio handiz egiten du.
  Eta bere behatz biluzietatik hegan doa heriotzaren beste opari bat. Eta nola betetzen dituen txinatarrak hormara eskalatzen.
  Gerlari horiak fanatikoak dira. Dagoeneko pilatu dituzte hilotz pila osoak. Eta igotzen eta igotzen jarraitzen dute!
  Baina mutila eta neska botere hilgarriaren irudikapena besterik ez dira. Eta mozten dutenean, odol zipriztinak norabide guztietan eta oso urrun egiten dute hegan.
  Oleg Rybachenkok abestu zuen:
  - Heroismoa goraipatutako balentria da,
  Planeten konkistatzaileak gara!
  Margarita, neska egonezin honek kantatu zuen:
  Ez gara momentu batean geldituko.
  Norbaiten garrasi lausoa entzuten da!
  Eta neskaren oin hutsetatik ere orratz suntsitzaile eta hiltzaileak hegan egiten dute. Txinatarrei deigarria gari-sorta bezala. Bai, neska Margarita benetako terminatzailea da.
  Natashak, txinatarrak moztuz, abestu zuen:
  - Eta neskak, horia birrinduta, pentsatu zuen:
  Bizitza ona dela, eta bizitza ona dela!
  Gero berriro orratzak hegan egiten ditu oin hutsetatik.
  Zoyak haize-errotaren ondotik pasa zuen bere sableekin eta irrintzi egin zuen:
  - Etsai guztiak hilko ditut, eta sinistu, ez naiz txantxetan ari!
  Eta gudariaren hankek hainbat izar jaurti zituzten.
  Eta edertasunak kantatu zuen:
  - Ekintza militar bat - Nikela jo dut!
  Aurorak, alferrikako emoziorik gabe moztuz, igorri zuen:
  - Arrakasta handia espero dugu! Sinetsi iezadazu, ez da hobera egiten!
  Eta oin hutsik bezala, hiltzen duena abiaraziko da.
  Orduan txirrinka egingo du:
  - Kobra odoltsua naiz!
  Svetlanak ez die errukirik ematen txinatarrei. Eta inurriak bezala desagerrarazten du. Eta aldi berean abesten du:
  - Ez da zaborrentzako biderik izango,
  Kendu oinak laster!
  Eta orain, bere behatz biluzietatik, opari hiltzaileak hegan egiten dute berriro. Hau da andrerik politena!
  Eta orroak ere bai:
  - Hor izango da gure garaipena, gerra santuan!
  Oleg Rybachenko gero eta aktiboagoa da. Eta bi eskuekin mozten du, eta pipa bat ahoan hartu eta orratzekin txinatarrei tu egiten die. Aurkariak suntsitzen ditu eta bere buruari kirrinka egiten dio:
  - Hau da gure garaipena -
  Buelta osoa eta aurrera!
  Eta berriro ere, Terminator mutila zoro bezala mozten ari da. Eta, aldi berean, errukirik gabe hiltzen duena bota.
  Margarita ere borrokan dago. Neska etsitua. Eta oin hutsez bumerang bat jaurtitzen badu, hau ez da txikitutako dozena bat txinatar baino gutxiago.
  Orduan neskak abestuko du:
  - Ai, helikoptero handi bat daukat,
  Beno, bihotzak zorionez abesten du!
  Eta izar hilgarri bat hegan egiten du neskaren orpo hutsetik. Bai, hau da aerobazia gorenen edertasuna. Eta heriotzak eskuin eta ezker ereiten ditu.
  Natashak ere txinatarrak suntsitzen ditu era guztietan.
  Eta abesten duen bitartean:
  - Kirrinka, kirrinka, kirrinka...
  Oliverrek Twist aurkitu zuen!
  Eta opari hilgarri bat hegan egiten du oin biluzitik.
  Beraz, Zoyak bere burua altxatu zuen... Hartu eta tutu egin zuen etsaiari hoditik. Gero errota moztu zuen ezpatekin. Orduan bere oin biluziak heriotzaren opari infernu bat hartu eta jaurti zuen.
  Eta txinatarrak erori ziren. Su-jaurtitzaile batek miazkatuta bezala.
  Eta hemen guduan eta Aurora. Neska azkarra ere bai. Eta heriotza gorria, eta infernuko izpi erregarri bat. Eta hartuko du, moztuko du.
  Ez, ezerk ez du geldituko.
  Baita Maus tankea ere.
  Hona hemen Aurora eta txinatarrak iltzen ditu. Oso polita da eta ikur zoroekin eta ezpata batekin.
  Eta harpia gorriaren ezpatak ez dira geldituko, ez une batez ere.
  Aldi berean, Aurorak irrintzi egiten du:
  - Nire aberria komunismoaren aberria da!
  Eta baita bere oin biluzietatik ere, izugarri hilgarria den zerbaiten hegaldi bat bezala.
  Eta berriro neska airean dago.
  Eta orduan Aurorak gogoratu zuen nola borrokatu zuen benetan Saguarekin, istorio alternatiboetako batean. Orduan aliatuek Hirugarren Reich-ekin tregua amaitu zuten, eta bonbardaketa eza aprobetxatuz, alemaniarrek Mouse ekoiztera abiatu zuten.
  Bai, tanke hauek animaliak bezala perlatuta zeuden. Eta haien aurrerapena izugarria izan zen.
  Baina ez terminator neskentzat. Odol hotzean eta aldi berean azkar borrokatu ziren nazien aurka.
  Eta Kuzmaren amari erakutsi zioten! Eta gudariak ausart borrokatu ziren.
  Eta orain Aurora ilegorria ezpatekin mozten ari da. Eta moztu etsaiak, laborante bat bezala.
  Orduan txirrinka egingo du:
  - Hiltzen ari naiz!
  Svetlana ere ez da lotsati borrokan. Txinatarrak desagerrarazten ari dira. Eta aldi berean, oin hutsez, heriotza ereiten duena, botatzen du.
  Eta aldi berean oihu egiten du:
  - Espazio ausarta -
  Serenata handia izango da!
  Eta keinu egin etsaiei!
  Orduan tutuko du hoditik!
  Eta gero Oleg Rybachenko sakabanatu egingo da. Eta txinatarrei orratzak ez ezik, oinekin boomerangak ere bota ditzagun.
  Halakoa da harrapatutako Terminator bizkorra.
  Eta aldi berean abesten du:
  - Etsaiek ez gaituzte geldituko,
  ahulek laguntzen badute!
  Eta ez korrika egin, ez korrika egin...
  Aurrera ez bada!
  Eta Olegek txistu egingo du.
  Eta Margaritak hartu zuen eta bere behatz hutsez bota zituen suntsitzaileak eta hiltzaile hiltzaileak. Eta aldi berean kantatu zuen:
  - Hau izango da kobraren mezua!
  Eta neskak keinua eta kirrinka egiten du!
  Natasha ere ez da falta borrokan. Hartu eta hatz hutsez esvastika zorrotz bat bota zuen. Txinatar asko zulatu eta kirrinka egin zuen:
  - Nire aberriagatik!
  Eta gero Zoya dago borrokan. Eta oin hutsik dauden etsaiei ere kargak botatzen dizkie.
  Eta kirrinka egiten du hortz irrifar batekin:
  - Ni halako gerlaria naiz, benetan terminatzailea!
  Horren ostean, neska ezpatekin kolpatzen da. Eta garrasi biriken goialdean.
  - Banzai!
  Neskak, ikusten duzuenez, ez dio borrokari utziko. Eta alferrikako antimoniorik gabe moztuko du.
  Aurorak ere sarraskia hartuko du. Txinatarrak bere burua birrintzen ari dira, inolako sarkasmorik gabe. Eta gerlari horiak erortzen dira, erditik urratuko balira bezala.
  Eta neska ilegorriak garrasi egiten du:
  - Komunismoaren garra munduan!
  Eta berriro hartu eta moztuko du bi ezpatez. Eta gero tutik atera. Eta plantatu etsaia.
  Bai, Aurora edertasuna eta perfekzioa bera da.
  Svetlana okerragoa ez den arren. Eta txinatarrak modu berean jo eta hiltzeko ere antolatu zuen.
  Eta bere oin biluziak suntsipen opariak botatzen dizkie gerlari horiei. Bai, olatu altuan egiten dute dena.
  Svetlanak oihu egiten du:
  - Borroka odoltsua, santua eta zuzena izango da!
  Eta bere oin hutsetik berriro zerbait hilgarria hautsi zen. Eta nola hartu eta joko dituen txinatarrak!
  Hemen neskek benetan erori ziren. Eta ez dute tantarik ematen. Hona hemen emakumeak - emakume guztiak emakumeak!
  Oleg Rybachenko eraso laster batean. Dagoeneko milaka txinatar hil dituzte. Inperio hori honetako gerlarien erasoa ahuldu egin da.
  Olegek irrintzi egin zuen:
  - Garaipen neurririk gorena!
  Margaritak hartu eta bere hatz hutsez hilgarria bota zuen, eta maquinilla baino zorrotzagoa zen hori.
  Orduan neskak kantatu zuen:
  - Ekaitzak desafiatzen ditugu,
  Zergatik eta zergatik?
  Munduan ezustekorik gabe bizitzea -
  Inorentzat ezinezkoa!
  Margaritak tutu-lerro osoa txinatarrei eta jarraitu zuen:
  - Zorte ona - porrotak,
  Eta salto gora eta behera!
  Horrela bakarrik, eta ez bestela -
  Horrela bakarrik, eta ez bestela...
  Bizi sorpresa!
  Sorpresa! Sorpresa!
  Bizi sorpresa!
  Sorpresa! Sorpresa!
  Bizi sorpresa!
  Eta gora bakarrik - ez milimetro bat behera!
  Neskak nahiko borroka-aldarte erakutsi zuen.
  Natasha ere borrokaren epizentroan dago. Sumendi bat erupzioan bezala. Eta atzamar hutsez orratzak botatzen ditu. Aurkariak kolpatzen ditu. Eta gorpuak kanpoan uzten ditu.
  Orduan neskak hortz irribarrez kantatu zuen:
  - Horrelako amaitzaileak gara, ametsetako robotak bezala, eta edertasun handia!
  Eta hona hemen neska ezpatekin atzealdea mozten duen bitartean. Eta jende asko moztu.
  Zoya ere borrokaren erdian dago. Bere buruaren alde borrokatzen du eta hortzak biluztu eta orro egiten du:
  - Inork ez gaitu geldituko!
  Eta bere oin biluzitik disko batek txinatarren artean zeharkatu zuen. Eztarria asko mozten duena. Eta zeruko inperioko armadak ito egin zuten.
  Eta neskek gero eta gehiago bultzatzen dute.
  Hona hemen Aurorak metala mozten duen zerbait abiaraziko duen. Tumuluetan eratutako buru-masa moztuko du. Eta salto egingo du, hegan egingo du eta hartuko du, orroa:
  - Nire izena nire ukabila da!
  Eta berriro bi sable astindu zituen, eta txinatarrak tripak askatu zituen. Baina, aldi berean, ez izan lotsa pixka bat.
  Eta bere oin biluziak bumerang hilgarriak jaurtitzen ditu. Zein buru mozten diren ilaratan.
  Orduan gerlari ilegorriak irrintzi egiten du:
  - Ez gara kablean egongo!
  Izan bedi zoriontasuna Lurrean!
  Eta pipatik gehiago hartuko du bere aho gorriarekin eta tu. Eta zeruko inperioko gudariak eroriko dira, irinarekin coolies bezala.
  Beraz, Svetlanak borrokan erakutsi zuen.
  Ur irakinaren aurkariak kolpatu zituen. Eta eskaldatu horiek hartuko dute eta oso basati oihu egingo dute.
  Svetlanak irrintzi egiten du:
  - Nire hilketa!
  Eta oin hutsez boomerang pare bat botako ditu. Txinatar asko moztuko ditu.
  Eta gorpu asko estutzen ditu.
  Horrela funtzionatzen dute kolpeak.
  Eta beraiek moztu zuten Txinako inperioa, gehiagorik gabe. Ez, ukitu berezi bat ere badute.
  Dagoeneko hildako txinatar kopurua hamarnaka milakoa da. Eta neskek ondo pasa eta pilotak bezala salto egiten dute.
  Oleg Rybachenkok, gainera, imajina dezakezun acrobazia guztietan ederrena erakusten du.
  Eta mutilak bi ezpatarekin mozten du, besoak eta hankak eta buruak alde guztietara hegan egin dezaten.
  Olegek oihu egiten du:
  - Izango da, uste dut gure garaipen erabakigarria!
  Margaritak oin hutsez, suntsitzailea botaz, baieztatu zuen:
  - Bai, izango da!
  Eta sei guztiak are aktiboago mozten hasi ziren.
  . 2. KAPITULUA
  Berrehun milako txinatar armada ia osoa suntsitu ondoren, sei gudariak Zeruko Inperioaren sakoneran sartu ziren. Txinatarrak Siberiako Errusiako hirietara berriro itzul ez daitezen.
  Hemen gerlariek gudari horiei eraso egin zieten hurbilen dagoen hiri handi batean.
  Oleg Rybachenkok, borrokalari horiak moztu eta bi ezpatak astinduz, oihu egin zuen:
  - Errusiako tsarrak eta!
  Eta orratz zorrotzek hegan egiten zuten oin hutsetatik. Txinako borrokalariak jo zituzten.
  Margaritak, ezpatekin gudari horiak txikituta, hartu eta kantatu zuen:
  - Orain historia egiten ari gara!
  Eta orratzak bere oin hutsetatik hegan egin zuten gudari horietara.
  Hurrengoa Natasha da guduan. Heriotza-opariak eta irrintziak ere botatzen ditu:
  - Etorkizuna gurea da! Aintza Errusia Handiari!
  Eta bere hanka biluzi eta zizelkatuak indar ikaragarriz botako du hori. Eta txinatarrak nahaspila odoltsu batean moztu.
  Zoyak ere etsituta mozten du. Eta txinatar jeneral bat bota zuen erditik. Eta hezurrak moztu.
  Horren ondoren oihu egin zuen:
  - Nire garaipen handiagatik!
  Eta oinutsik berriro opari hiltzaile bat jarriko du martxan. Eta txinatar borrokalari asko kanporatu.
  Baina Aurora borrokan dagoenean, oro har, izugarria da. Txinako soldaduak erditik mozten ditu, eta opari hiltzaileak botatzen ditu oinutsik. Eta horrela birrintzen du armada horia.
  Ez, Aurora sorgin gorria deitzen zaio. Eta garaiezina da.
  Eta orratz hilgarriak bere hatz biluzietatik hegan. Txinatarrak jo eta hondar poltsak bezala erori egiten dira.
  Aurorak orroa egiten du biriken goialdean:
  Errusiarrek ezagutzen naute
  Eta handia esaten diote!
  Eta berriro edertasuna orratz hilgarri bat botatzea bezalakoa da. Eta etsaia kakalardo bat bezala lotzen da.
  Aurorak burrunba egin zuen:
  - Amets egin dezakezu, amets gaizki!
  Eta berriro neskak bumerang baten antzera jotzen du.
  Bai, gorri honek - ez zuen gatz kilo bat ere jaten gai militarretan. Irabiatzen badu, orduan irabiatzen du.
  Eta berriro ere, neska azkarra eta sutsua erasoan dago.
  Eta hemen Svetlana borrokatzeko gogoz dago. Eta horrela denak moztu eta suntsitzen ditu. Eta bere ezpatak tximista distiratsuak bezalakoak dira.
  Eta orratzak oin hutsetatik hegan egiten du.
  Neskak oihu egin zuen:
  - Nire indar handia -
  Jolastu nirekin krokodilo baten lagun izateko!
  Oleg Rybachenko mutila, beti bezala, erasoan dago. Mangosta azkarra da. Etsaiari izarrak txikitu eta botatzen dizkio.
  Eta gudari gazteak oihu egiten du:
  - Goazen erasora
  Irabaz ditzagun txinatar guztiak!
  Eta hona mutila erasoan.
  Eta Margarita neskak ilusio handiz zapaltzen ditu tropa horiak. Eta bere hatz biluziak heriotzaren opariak botatzen ditu.
  Eta neskak orro egiten du:
  -Irabazi egingo dut!
  Eta berriro orratz euri oso bat ateratzen da bere oin hutsetik.
  Eta orratzak hilgarriak eta pozoituak dira.
  Margaret erasoan. Txinatarrak oso estu daude bere aurka. Eta neska izuaren irudikapena da.
  Gudari ederra izan arren.
  Eta orain heriotza puska bat hegan doa bere oin hutsetik berriro. Etsaiak jotzen dituena.
  Natasha hegaldi basatian. Txinatarra zatitan mozten du. Eta haren ezpatek ez dute errukirik ezagutzen.
  Gerlariaren orroak:
  - Gure garaipen handia izango da!
  Eta edertasunaren oin hutsetatik, orratz oso hilgarri eta arriskutsuak hegan egiten dute berriro.
  Txinatarrei kolpe handia eman zieten. Zer neskak oso politak dira.
  Eta erasoan ez diote inori jaitsierarik ematen.
  Baina Zoyak ez daki, ez dago inoiz hitzik. Aurkarien aurrean sartzen da. Eta bere ezpatak borreroak bezalakoak dira.
  Zoyak garrasika egiten du biriken goialdean:
  - Ez dut errukirik ezagutzen - heriotza bakarrik!
  Eta bere oin biluzik txinatarrek ezin eutsiko diote!
  Alderantziz, gerlaria minuturo bizkortzen ari da. Hona hemen erasoan dagoen izotz pista.
  Aurora ere neska zoragarria da. Ez du atzera egiten eta ez du amore ematen. Eta dena lortzen du.
  Hemen altzairuzko haizagailu bat bota zuen bere behatz hutsez. Txinako soldaduak moztu zituen eta txistu egin zuen:
  - Inperio gorrian, planeta osoa berotuko duen sua egongo da!
  Eta berriro ere, bere oin hutsetik euliak hiltzen dituen zerbait.
  Eta gerlaria berriro posizio altuan dago.
  Eta hona hemen Svetlana guduan. Ez da planetik aldentzen. Eta presio basatiarekin mozten du. Eta disko zorrotz bat hegan egiten du oin hutsetatik. Aurkariak famatua mozten dituena.
  Svetlanak irrintzi egiten du amorru basatiarekin:
  - Denak zatituko zaituztet!
  Eta neska erasoan dago. Eta bere oin biluziak hain dira arin.
  Gudan aurrerago, Oleg Rybachenko urratuta dago. Hona hemen mutil-terminator etsi bat. Indar kolosalak eta mutiko basati baten presioa dakar.
  Eta hona hemen haur bat oin hutsez bumerang bat botatzen. Bai, eta aurkariek bi dozena buru galdu zituzten aldi berean.
  Hau benetan - benetan hilgarria da indarra.
  Olegek kantatu zuen:
  - Nire eskuzko idazkera erraza da -
  Ez zait gustatzen katuari buztana tiratzea!
  Eta mutilaren orpo hutsetik pala bat hegan, eta txinatarrak nola jipoituko diren. Literalki espiritua eta ausardia galdu zuten.
  Oleg-ek zoramen basatiarekin adierazi zuen:
  - Ez esan inoiz ezetz hitza!
  Mutikoa erasotzen ari da... Orduan Wladimir Klitschko gogoratu zen. Bai, boxeolari hau ringera itzul liteke. Eta zergatik ez saiatu? Oraindik osasuna badago, Jainkoak berak agindu dizu borrokatzeko!
  Terminator mutila erasoan. Txinatarrak zapaltzen ditu eta abesten du:
  Lagun gaztea beti izan gazte
  Ez zaitez atseden hartzeko presarik...
  Izan alaia, ausarta, zaratatsua -
  Borrokatu egin behar duzu, beraz, borrokatu!
  Gogortasuna duen gizon bat -
  Guztiak segidan irabazteko!
  Arima duen betiko mutiko bat naiz,
  Zerk ematen du emaitza!
  Betiko mutiko I arima
  Eta ez atzera egin!
  Gerlari gaztea eta betiko umea txinatarren aurkako eraso amorratu batean. Alde onenetik erakutsiko du bere burua.
  Margaritak ere gerlari horiak birrintzen ditu eta abesten du:
  - Ez dugu inoiz amore emango!
  Eta txinatar asko moztu zuen, irribarrez gaineratu zuen:
  - Ez, sinetsi inoiz!
  Eta neskak berriro orratz zorrotz eta pozoitsuak bota zituen.
  Mugimendu bizkor eta berezian dago.
  Natasha guduan azkarra eta ikaragarria da, Valkiria bat bezala. Ausart borrokatzen du. Eta txinatarrak botatzea.
  Sarritan borrokatzen zuen zeruan. Bateko pilotu bikaina zen. Infanterian borrokatu behar izan zuen.
  Baina orain Natashak hartu ditu txinatarrak. Eta goazen goazen amorru osoz.
  Eta bumerangak eta orratzak hegan egiten ditu bere oin hutsetatik. Etsaia birrintzen du.
  Neskak abesten du:
  - Baina uste dut egunsentia,
  Kartzelako ziegako iluntasuna uxatu egingo du!
  Zoyak txinatarrei erasotzen die. Eta estu lehertzen da. Eta bere oin hutsik etsaiak kanporatzen ditu inolako geldiunerik gabe.
  Gerlaria mugimenduan. Jauzi eta bere baitara jauzi egiten duen kobra bat bezalakoa da.
  Urrezko ilea duen neskak oihu egiten du:
  - Etorkizuna gurea da
  Jedi Knights bezalakoak gara!
  Eta orain buelta batetik hartuko du eta zaplaztekoa emango dio.
  Erasoan hurrengoa Aurora da. Kolore gorriko neska birrintzen eta borrokan. Erasoan joan zen, erritmoa are gehiago hartuz. Haren ezpatak haize-errota baten palak bezalakoak dira.
  Suzko edertasuna argitaratua:
  - Halako zoriona izango da mundu guztiarentzat!
  Eta berriro neska erritmo basatian sartzen da. Hau da gerraren benetako jainkosa.
  Svetlanak ere abesten du, saltoka:
  - Ehun eta ehun, errejimentuz erregimentu,
  Errusiako zaldunek ezpataz moztu!
  Eta orain bere oin biluziak ezkutu batek uxatu ezin duena botako du.
  Hona hemen neska. Benetako meger bat.
  Natashak txirrinka egiten du hortz irrifar batekin:
  - Ez iezadazu irakatsi!
  Eta oin hutsez botatzen du heriotza.
  Aurora ados dago:
  - Ez dago ezer irakasteko!
  Gerlariek mugimenduak bizkortu egiten dituzte. Oraingoz, ia hiri osoa gorpuz beteta dago. Bai, txinatarrek sarraskia egin zuten. Sei pertsona bakarrik daude, baina armada oso baterako lan egiten dute.
  Oleg Rybachenkok iratxoen generoko kide baten istorioa gogoratu zuen. Hirugarren Reichen amaitu zuen, eta Luftwaffera bidaltzeko konbentzitu ahal izan zuen.
  Bai, iratxoa, altuera txikia izan arren, oso azkarra da, sendoa erreakzio bikainarekin. Oro har, iratxoak gizakiak baino handiagoak dira egoera fisikoan eta pentsamenduaren abiaduran. Eta hegazkin batean, iratxo bat, eta baita errege odola ere, arrano bat bezala sentitzen da.
  Eta gerlari honek etsaiaren 538 hegazkin bota ahal izan zituen Fuhrerren urtebetetze egunean, 1944ko apirilaren 20an, eta bera ez zen inoiz bota.
  Lehenengo berrehun hegazkinetarako, iratxoak Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso zuen haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin. Hirurehun baino gehiago jada Alemaniako Arranoaren Ordena diamanteekin. Burdinezko Gurutzeko laurehun zaldun baino gehiago urrezko haritz hostoko ezpatekin eta diamanteekin. Eta bostehun oroitzapenezko hegazkinengatik - Burdinazko Gurutze Handia. Hala, iratxoak sari kopuru errekorra bildu zuen, eta, ildo horretan, Hermann Goeringi ere irabazi eta koronel maila jaso zuen.
  Hegazkinean pribatu gisa borrokatu zuen arren.
  Beraz, Luftwaffe-n halako bateko bat agertu bazen ere, ez zuen gerraren bilakaeran gehiegi eragin. Izan ere, historia errealeko Luftwaffe-ren lehen sei batekoak hartzen baditugu, guztira mila eta erdi hegazkin baino gehiago bota zituzten. Beno, zenbat lagundu zion Wehrmacht-i?
  Erortutako hegazkinen kopurua Goebbelsen propagandak gehiegizkoa izan zezakeen arren.
  Zifra horietako askok zalantza bizia zuten.
  Baina iratxoak zintzotasunez bota zituen hainbeste auto, baina berak ez zuen borrokalari bakar bat ere galdu.
  Baina orduan Oleg Rybachenkok ezagutu zuen eta galdetu zion:
  - Zergatik itsatsi zinen Hirugarren Reich-a, gaiztoaren indartzat hartzen dena?
  Elfek logikoki adierazi zuen:
  - Munduan ez baitago batere onerako indarrik! Stalin eta aliatuak santuak direla uste duzu?
  Oleg-ek irribarre batekin adierazi zuen:
  - Baina SESBn zu, hainbeste hegazkin botata, letra larriz Jainkotzat hartuko zinateke! Eta, beraz, tu eta madarikatua izan beharko zenuke!
  Elfek zintzotasunez adierazi zuen:
  - Berrogeita bigarren urteko urrian, Reicharen alde borrokatzen hasi zenean, gerraren emaitza ez zen oraindik nabaria. Zer uste duzu, ez daukat aukerarik irabazleen artean egoteko?
  Oleg Rybachenkok zintzo erantzun zuen:
  - SESBera pasaz gero, uste dut barkatu eta onartuko zaituztela. Heroiak eta gerlari handiak estimatzen dira nonahi!
  Iratxoak irribarre distiratsu egin zuen eta erantzun zuen:
  - Eskerrik asko eskaintzagatik! Baina bigarren mundu gerra amaitutakoan, nire planetara itzuliko naiz sariekin... Eta noski, berdin zait Alemaniak galdu izana. Gauza nagusia heroi gisa erakutsi nuela eta hegazkinaren historian garai guztietako bateko onena bezala sartu nintzen!
  Oleg Rybachenkok esan zuen haserre:
  Zenbat mutil on hil ziren zuregatik!
  Iratxoak irrintzi egin zuen, logikoki gogoratu zuen:
  - Rudel ere badago... Supergizona ere bada!
  Olegek buruaz egin zuen.
  - Rudel ... Bai, komikietako heroi bat bezalakoa da!
  Iratxoak marmar egin zuen:
  - Ni nintzen eta naiz eta izango naiz gerlari! Beraz, nire kontua milatara ekartzen saiatuko naiz!
  Oleg Rybachenkok zalantzan jarri zuen:
  - Egin dezakezu? 1945eko maiatzaren 9an, Hirugarren Reich-ak kapitulatu egiten du!
  Elfoak atsegin handiz galdetu zuen:
  - Zehatzago esango al duzu noiz eta non eta zein ordutan, zein indarrekin erasotuko duten gorriek eta aliatuek?
  Olegek harrituta galdetu zuen:
  - Zergatik behar duzu?
  Iratxoak zintzo erantzun zuen:
  - Gerra hutsalki arrastatu nahi dut, dibertsioak gehiago iraun dezan!
  Orduan Oleg-ek pistola bat atera zuen eta erantzun zuen:
  - Tiro nezake, baina ez dut egingo!
  Elfoa harrituta geratu zen
  - Eta zergatik?
  Oleg Rybachenkok irmo esan zuen:
  - Zure kontzientziak zigortzen zaitu!
  Eta hautsi egin ziren...
  Oleg Rybachenkok uste zuen ez zuela iratxo hau alferrik hil. Zenbat hegazkin gehiago botako ditu. Ikaragarria besterik ez da izango.
  Eta mutilak berriro heriotzaren bumerang-a jaurti zuen bere behatz hutsez.
  Margaritak aktiboki suntsitzen ditu txinatarrak guduan. Bere oinak biluziak opari hiltzaileekin hain ongi jotzen ditu, ezen harrituta geratzen zara.
  Superman Girl.
  Eta bere jarduera guduan, beadrila animalia bat bezala.
  Ez, inork ez du halako neska bat izutuko, bi mila milioi txinatar badaude ere.
  Baina zer egin behar du Margaretek?
  Bere herrialdea defendatzen du.
  Oleg Rybachenkok, txinatarrak moztuz, abestu zuen:
  - Ez dago Errusiako Ama aberri ederragorik,
  Borrokatu beraren alde eta ez izan beldurrik...
  Ez dago unibertsoan herrialde ederragorik -
  Unibertso osoa Rus argiaren zuzia da!
  Mutilak salto egingo du eta azeleratu egingo du, denak oinekin akabatuz.
  Natashak ere borroka egiten du eta abesten du:
  Urte hilgarria, ezin didazu sinetsi
  Mila bederatziehun laurogeita hemeretzi...
  Utzi zirkuluetan joateari
  Deabrua urrezko adarrekin bueltatuko da!
  Eta neskak berriro opari hiltzaile bat botako du oinutsik.
  Zoya ere borrokan dago, zauritu egin da eta borrokan dago. Neska aktiboa. Eta ezpatekin mozten badu, dena hegan egiten du orain arte.
  Eta bere oin biluziak oso aktiboki ari dira opariak botatzen. Eta hainbeste etsaiak kanporatzen dituzte.
  Bai, txinatarrak argi eta garbi egun ilunak izaten ari dira.
  Aurorak inolako errukirik gabe jotzen du. Eta bere oin biluziak hilgarriak baino zerbait gehiago dira. Orokorrean deuseztapenaren jainkosa da.
  Eta mila deabru daude bertan.
  Svetlanak txinatarrak gogo handiz kolpatzen ditu, eta irrintzi egiten du:
  - Etorkizuna da
  Ez gaitezen katua izan behar!
  Eta bere hankak biluziek zerbait botako dute berriro, eta etsaiak puskatu egingo dira.
  Neska borrokalaria - bere baitan acrobazia!
  Txinatarren hiria garbitu ostean, atseden hartu zuten seik. Berehala basurdea bete, eta osorik frijitu.
  zatitan moztu eta jaten hasi ziren.
  Natashak esan zuen:
  - Hemen Walter Scott-en zaldunek asko jaten zuten aldi berean!
  Oleg Rybachenkok barre egin zuen eta gogorarazi zuen:
  - Egin Dumas ere! Horrela jan zuen Porthosek ahari oso bat!
  Natashak barre egin zuen.
  - Ardiak? Zergatik ez basurdea?
  Olegek erantzunez abestu zuen:
  Zure familia madarikatu guztia
  Nire osaba, basurdea lortu zuena...
  Bizirik zegoenean - ohartarazi zidan -
  Ezinezkoa da emaztea kanibaletatik hartzea!
  Margaretek baieztatu zuen:
  - Abesti basatia da! Eta zerbait gogotsuagoa nahi dut!
  Oleg-ek esan zuen:
  - Espirituala? Hau ona da!
  Eta mutilak zerbait kantatu zuen...
  Baina Aurorak eten egin zuen eta esan zuen:
  - Beharrezkoa da ez abestea, antzeztea baizik.
  Eta neskak iphone bat atera zuen gerrikotik. Olegek irribarre egin zuen, Natashak berea eman zion eta eskaini zion:
  - Jolastu tankera gorriarekin!
  Aurora onartu zuen:
  - Maite dut joko hau!
  Eta neska-heroia parametroak irabazten hasi zen.
  Oleg Rybachenkok tankeen flota hartu zuen.
  Aurorak ohartarazi zuen:
  - Tanke bat batentzat! Saiatu duelu bat!
  Mutilak baiezkoa eman zuen.
  - Hau ondo dago!
  Oleg-ek berrogeiko hamarkadako sobietar tankerik ederrena aukeratu zuen - IS-7. Inoiz serie bihurtu ez zen auto zoragarria. Denetarik eta armadura, eta armak eta abiadura ditu. Benetako haloa!
  Aurora E-75. Kotxea okerragoa da. Eta astunagoa, eta abiadura gutxiago, potentzia erreserba, apur bat ahulagoa eta pistola. IS-7ak 130 milimetro ditu E-75aren 128ren aurrean. Alemanaren armadura agian lodiagoa da, baina hori konpentsatzen du IS-7ren malda handiak. Eta Fritz-en alboak gorago daude... Dena da hala, baina...
  Aurorak E-75 M mailara itzultzen du... Eta autoa hobetzen ari da. Eta motorra indartsuagoa da eta silueta askoz txikiagoa da, eta pistola kanoi luzeagoa bihurtu da. Eta orain armadura loditu egin da. Alemaniako tankeak laurogeita hamabost tona pisatzen ditu oraindik, sobietarren hirurogeita zortziren aldean. Eta bertsio berritu ondoren, antzeko diseinua du eta orain indartsuagoa izango da.
  Eta IS-7 garapenik gabe geratu zen hala ere. Beraz, historia errealean, inork ez zuen aurreikusi.
  Tira, Oleg, aprobetxa gaitezen.
  Mutikoa, ordea, ez dago galduta. Etsaia modernizatu denez, umeak zerbait egingo du eta lumazko maskorrak erabiliko ditu. Eta gero oso borroka ona izango da.
  IS-7 hurbiltzen ari da. Baina hala ere, alemaniarren gidatzeko errendimendua oraindik hobea da.
  Aurorak kanoi luzeagoa egiten du. Baina oraindik ezin sartu.
  Eta terminator mutila hurbildu eta pistak haizea hartzen du. Mutil txikia nahiko seguru dagoela dirudi.
  Aurorak, beste plano baten ondoren, morala atera zuen:
  - Sagu batek elefante bat hil dezake!
  Eta borrokak jarraitu zuen, Oleg-ek 130 mm-ko kanoi-obus bat kaskoaren juntan sartu zuen eta irabazi zuen. Abantail guztiak izan arren.
  Baina, oro har, berrogeigarren hamarkadako tankeetan auto desberdinak daude. Oso proiektu ikaragarria - "Royal Lion". Pisua ehun tonakoa da, pistola 210 mm-ko kalibrekoa, aurrealdeko armadura 300 mm-ko inklinazioa, alboak 200 mm-koak eta motorrak 1800 zaldi-potentzia ditu.
  Hau auto bat da - IS-7 ere alboan sartu eta itxi besterik ezin da sartu. Eta benetan bikaina da!
  Aurorak hortz irribarrez kantatu zuen:
  - Hau arrano bat da, eguzkiaren gainetik hegan!
  Eta isildu...
  Jan ondoren, seiak Txinako hirietara joan ziren. Oraingoz, beharrezkoa da bakearen ondorioa lortzea eta mantxuak erasotzeari uztea.
  Neskek eta mutilak txinatarrei eraso zieten eta asko hil zituzten berriro ezpataz eta behatz hutsez.
  Orduan gudariek tiro egin zuten harrapatutako kanoietatik. Eta txinatar asko hil ziren.
  Oleg Rybachenkok esan zuen:
  - Agian hobe da defentsan jokatzea? Eta gero, nolabait itsusia bihurtzen da?
  Aurorak erantzun zion:
  - Gerra prebentiboaren kontzeptua dago!
  Olegek gogorarazi zuen:
  - Victor Suvorov Alemania faxistak SESBren aurkako gerra prebentiboa zela frogatzen ere saiatu zen!
  Aurorak irribarre egin zuen eta haserre egin zuen:
  - Ez al da horrela?
  Olegek burua astindu zuen.
  - Zalantza!
  Margaretek gogoratu zuen:
  - Liburu hau irakurri dut. Lehen begiratuan konbentzigarria dirudi. Baina sakonago sakontzen baduzu...
  Aurorak baietz esan zuen.
  - SESB gerra ofentsiba bat prestatzen ari zen, eta hau egia da!
  Margaretek adierazi zuen:
  - SESB gerra ostean ere erasoko gerra bat prestatzen ari zen. Baina erasoa ez zen inoiz hasi!
  Oleg logikoki esan zuen:
  - Stalinek erasoa planifikatu bazuen, gero aldi batean, bere dibisioetako langileak tankeekin eta beste ekipoekin osatu ondoren. Eta azken abiazioa unitateetan iristen hasi berri da, pilotuek ere ez dute menderatu!
  Aurorak logikoki ere aurka egin zuen:
  - Sobietar armada berriro armatzen ari bazen, alemaniar armada ere ez zen geldirik egon. SESB azken hegazkinak sortzen ari zen bitartean, Fritz-ek azken teknologiaren ekoizpena handitzen ari ziren.
  Atzeratzea Stalinen abantaila ez litzateke handituko. Aitzitik, naziek, Europaren potentziala dutenez, Errusia harrapa lezakete kalitate hobeko ekipamendu-kopuruan!
  Oleg Rybachenkok zalantzan jarri zuen:
  - Zerk eragiten dizu haien kalitatea hobea zela?
  Aurorak zintzo erantzun zuen:
  - Baina berrogeita batgarren urtean irabazi zuten! Kopuruan beheko kolpea ematen bazuten, beharbada kalitatez ere hobeak ziren!
  Mutil genioak zalantzan jarri zuen:
  - Ez dut uste!
  Margaretek esan zuen:
  - Berrogeita batgarren urtea misterio bat da. Zergatik formalki indartsuagoa zen Armada Gorria borrokaz bataila galtzen ari zen. Eta orduan, formalki, eta izatez, ahulago bihurtuta, irabazten hasi al zen?
  Oleg Rybachenkok erantzun zuen:
  - Hau da Bigarren Mundu Gerraren misterio handi bat!
  Natashak iradoki zuen:
  - Goiko botereen esku-hartzea egon zen!
  Olegek buruaz egin zuen.
  - Benetan bazegoen zerbait!
  Agustinek irrintzi egin zuen:
  - Gure idoloak odolez estalita daude, gure jainkoak gerraren jainkoak dira!
  Zoyak baiezkoa eman zuen.
  - Odolez eta gerraren jainkoz estalita!
  Oleg eta Aurora bigarren mundu gerrako estrategia jokatzen hasi ondoren. Aurora Hitlerrentzat, Oleg Stalinentzat.
  Benetako kolpeen trukea zegoen jada. Aurorak Rogue kodea eta "E" serieko tankeen masa erabili zituen, Moskura iritsi zen. Togok eta Oleg-ek iruzur-kodea eta IS-7 erabili zituzten alemaniarrak izorratuko zituzten bezala. Eta sega harrian bat egin zuen. Eta hilkutxa asko. Utzi eta birtuala.
  Oleg Rybachenkok gustura jokatzen du, eta bere tropek Alemaniako defentsak apurtzen dituzte. Galdarak eraiki. Aurorak kode maltzurra abiarazten du berriro. Mugimenduen truke oso basatia dago.
  Mutil jeinuak kantatu zuen:
  - Kamaren nonbait - ez dakigu geure burua,
  Nonbait Kama ibaiko amak!
  Ez heldu eskuekin, ez heldu oinekin,
  Tira, behar izanez gero, mugitu pokerrak!
  Eta sobietar tankeek naziak apurtzen dituzte. Ez dago IS-7 baino hoberik. Eta segurtasunez borrokatu dezakezu "Saguak" eta "E" -100ekin. Sobietar tankeak ez du horrelako munstroen beldur.
  Astunagoak dira, baina horrek ez du esan nahi indartsuagoak direnik.
  Eta Oleg aurrera doa, autoekin azkar mugitzen. Eta mila deabru bezalakoa da.
  Prodigy boy abesten du:
  - Apurtu dezagun Fritz, chiki-chiki-chiki-ta!
  Eta orain sobietar tropek beste oztopo bat hartu zuten. Borroken eta borrokaren jeinuak bezalakoak dira!
  Aurora, ordea, ez da sinplea ere. Eta erasokor funtzionatzen du. Armada Gorriaren gurpilen azpian indar berriak eta berriak eta berriak botatzen ditu.
  Eta gudari ilegorriak abesten du:
  - Etsaiek ez naute geldituko! Unibertsoaren hedadura konkistatuko dut!
  Eta erregimentu berriak eta berriak borrokan sartzen dira.
  Oleg Rybachenkok pozik kantatu zuen:
  Fritz amorrua amorruz,
  Erregimentuaren etsaiak aurrera egin zuen...
  Baina ario eroak -
  Errusiarrak etsaitasunarekin elkartuko dira!
  Txerriaren larruan sartuko dute,
  etsaia hautsera botako dute -
  Errusiarrak amorruz ari dira borrokan
  Soldadu indartsua!
  Eta mutilak biribilguneko beste maniobra bat egiten du, eta Auroraren tropak ringera eramaten ditu.
  Bai, umea inteligentea da, ez dago hitzik.
  Aurorak burrunba egin zuen:
  - Ez, ez dut amore emango, baina beti jakin nuen borrokatzen!
  Oleg Rybachenkok adostu zuen:
  - Ez dezagun amore eman! Besterik gabe suntsitu egingo zaitugu!
  Eta orain tropa sobietarrak erasoan daude berriro. Eta dagoeneko maltzurren kodeak ez dio laguntzen Fritz-i.
  Orduan Aurorak maltzurki aldatzen du aukera. Eta Britainia Handia eta Estatu Batuak bere alde sartzen dira gerran. Armada honetako gudariak borrokan ibili ziren. Eta sakatu dezagun etsaia.
  Baina IS-7 sobietar tankeek are erraztasun handiagoarekin suntsitzen dituzte AEBetako Shermans eta Pershings, baita Churchill tanke ingelesa ere.
  Beraiek ez dute kalterik hartzen.
  Aurorak burrunba egin zuen:
  - Beno, zu eta inplitxo txikia!
  . 3. KAPITULUA
  XXI. mendeko gudariek berriz ere talka egin zuten XVII.
  Soldadu gehiegi daude Zeruko Inperioan. Ibai amaigabe baten antzera isurtzen dira.
  Oleg Rybachenkok, txinatarrak ezpatekin moztuz, hots egin zuen:
  - Inoiz ez amore eman!
  Eta disko zorrotz bat hegan egin zuen mutilaren oin hutsetik!
  Margaritak, aurkariak zapalduz, marruska egin zuen:
  - Munduan balentriak egiteko lekua dago!
  Eta orratz pozoitsuak sakabanatuta neskaren oin hutsetatik, txinatarrak joz.
  Natashak ere oin biluziak bota zituen, hiltzaile eta uluka:
  Ez dugu inoiz ahaztuko eta inoiz barkatuko.
  Eta bere ezpatak errotatik joan ziren txinatarren gainean.
  Zoyak, etsaiak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Eskaera berri baterako!
  Eta orratz berriak sakabanatuta bere oin hutsetatik. Eta zer da begian, zer da Txinako soldaduen eztarrian.
  Bai, argi zegoen gudariak hunkitu eta haserretzen ari zirela.
  Aurorak soldadu horiak moztu zituen, kirrinka:
  - Gure burdinazko borondatea!
  Eta opari berri eta hilgarri bat hegan egiten du oin hutsetik. Eta borrokalari horiak erortzen ari dira.
  Svetlanak errotariari mozten dio, bere ezpatak tximista bezalakoak dira.
  Txinoak txaloak bezala erortzen ari dira.
  Neskak orratzak botatzen ditu oin biluziekin eta kirrinka:
  - Ama Errusiak irabaziko baitu!
  Oleg Rybachenko txinatarren aurka aurreratu da. Terminator mutilak tropa horiak mozten ditu.
  Eta, aldi berean, mutilaren hanka biluzien behatzek orratzak pozoiarekin botatzen dituzte.
  Mutilak orro egiten du:
  - Aintza Etorkizuneko Rus'!
  Eta mugimenduan denei burua eta mukia mozten die.
  Margaritak ere aurkariak zapaltzen ditu.
  Oinak biluziak astintzen ari dira. Txinatarrak asko hiltzen ari dira. Gerlariak oihu egiten du:
  - Muga berrietarako!
  Eta orduan neskak hartu eta moztuko du...
  Txinako soldaduen gorpuzkinen masa.
  Baina Natasha erasoan dago. Bere txinera mozten du eta abesten du:
  - Rus' handia eta distiratsua da,
  Oso neska arraroa naiz!
  Eta diskoak hegan egiten du bere oin hutsetatik. Txinatarrei eztarria moztu duena. Bai, hau neska bat da.
  Zoya erasoan dago. Soldadu horiak bi eskuekin mozten ditu. Hodi batetik tu egiten. Eta orratz hilgarriak botatzen ditu behatz hutsez.
  Eta aldi berean bere buruari abesten dio:
  - Eh, goazen goazen,
  Ai, nire gogokoena joango da!
  Aurorak, txinatarrak moztu eta soldadu horiak suntsituz, irrintzi egiten du:
  - Guztiak ilunak eta animalia baten larruazalean,
  Kluba batekin istiluen poliziarengana joan zen!
  Eta oin biluziekin, nola jaurti etsaia, elefante bat hilko duen zerbait.
  Eta gero irrintzi:
  - Otsoak!
  Svetlana erasoan. Txintzea txinatarrak moztuz. Oin hutsik, heriotzaren opariak botatzen dizkie.
  Errota bat dabil ezpatekin.
  Borrokalari eta irrintzi asko zapaldu zituen:
  - Garaipen handi bat dator!
  Eta berriro neska mugimendu basatian dago.
  Eta bere oin biluziak orratz hilgarriak jaurtitzen ditu.
  Oleg Rybachenkok salto egin zuen. Mutila itzulika egin zuen. Txinatar asko txikitu jauzian.
  Behatz hutsez orratzak bota eta gurpilka egin zuen:
  - Izan zaitez famatu nire ausardia ederragatik!
  Eta berriro mutila borrokan dago.
  Margarita erasora doa. Etsai guztiak segidan txikitzen ditu. Bere ezpatak haize-erroten palak baino gogorragoak dira. Eta oin biluziak heriotzaren opariak botatzen dituzte.
  Neska erasoan dago. Gerlari horiak suntsitzen ditu zeremoniarik gabe.
  Eta noizean behin jauziak, eta birakak!
  Eta suntsitzeko opariak beregandik hegan.
  Eta txinatarrak beraiek hilda erortzen dira. Eta gorpu-multzo osoak pilatzen dira.
  Margaritak irrintzi egiten du:
  - Cowboy amerikarra naiz!
  Eta berriro oin biluziek orratza bota zuten.
  Eta gero dozena bat orratz gehiago!
  Erasoan Natasha ere oso polita da.
  Eta oin hutsik botatzen du, eta lasto batetik tu egiten du.
  Eta garrasika egiten du biriken goialdean:
  - Heriotza distiratsua naiz! Egin behar duzun guztia hiltzea da!
  Eta berriro edertasuna mugimenduan.
  Zoyak Txinako gorpuen blokeo bat erasotzen du. Eta suntsipen-bumerangak ere hegan egiten du bere oin hutsetatik.
  Eta gerlari horiak erortzen eta erortzen jarraitzen dute.
  Zoyak oihu egiten du:
  - Neska oinutsik, irabaziko duzu!
  Eta dozena bat orratz hegan egiten dute neskaren orpo hutsetik. Zein zuzenean Txinako dig eztarrian sartu.
  Hilda erortzen dira.
  Edo hobeto esanda, guztiz hilda.
  Aurora erasoan. Tropa horiak birrintzen ditu. Bere ezpatak bi eskuetan daramatza. Eta hain gerlari handia da.
  Tornado batek txinatar tropak zeharkatzen ditu.
  Ile gorridun neska orroa:
  - Etorkizuna ezkutatuta dago! Baina garaile izango da!
  Eta erasoan, ile sutsuko edertasun bat.
  Aurora estasi basatian orroa:
  - Gerrako jainkoek dena urratuko dute!
  Eta gudaria erasoaldian.
  Eta bere oin biluziak orratz zorrotz eta pozoitsu asko botatzen ditu.
  Svetlana guduan Eta hain distiratsu eta borrokan. Haren hankak biluziak hainbeste gauza hilgarri botatzen ditu. Ez gizon bat, ile ilehoria duen heriotza baizik.
  Baina hausten bada, ezin duzu gelditu.
  Svetlanak abesten du:
  - Bizitza ez da eztia izango,
  Dantza biribil batean salto hori!
  Utzi ametsa egi bihurtu -
  Edertasunak gizon bat esklabo bihurtzen du!
  Eta neskaren mugimenduan gero eta amorru handiagoa.
  Erasoan Oleg dena bizkortzen ari da. Mutilak txinatarrak jotzen ditu.
  Oin biluziek orratz zorrotzak botatzen dituzte.
  Gudari gazteak irrintzi egiten du:
  - Inperio amorratua - denak hautsiko ditu!
  Eta berriro mutila mugitzen da.
  Margarita neska ekaiztsua da bere jardueran. Eta etsaiak kolpatzen ditu.
  Hemen jaurti zuen hanka biluzik, lehergailudun ilar bat. Lehertuko da, eta berehala ehun txinatar botako ditu gora.
  Neskak oihu egiten du:
  - Garaipena hala ere helduko zaigu!
  Eta errota ezpatekin ibili.
  Natashak bere mugimenduak bizkortu zituen. Neskak gerlari horiak mozten ditu. Eta oihukatzen zuen bitartean:
  - Garaipena Errusiako inperioaren zain dago.
  Eta txinatarrak desagerrarazi ditzagun erritmo bizkor batean.
  Natasha terminator neska bat da.
  Ez du uste gelditzea eta moteltzea.
  Zoya erasoan dago. Bere ezpatak haragi entsalada mozten omen du. Neskak garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Gure salbazioa indarrean dago!
  Eta behatz biluziak ere botatzen dituzte halako orratzak.
  Eta eztarria zulatuta dagoen jende pila, gorpu-multzoetan etzanda.
  Aurora neska ero bat da. Eta denak birrintzen ditu hiperplasmako robot bat balitz bezala.
  Dagoeneko ez ditu ehun txinatar apurtu. Baina denak hartzen du erritmoa. Eta gudariak orro egiten du oraindik.
  - Garaiezina naiz! Munduko politena!
  Eta berriro, edertasuna erasoan.
  Eta oin biluzietatik ilar bat ateratzen da. Eta hirurehun txinatar hautsi zituen leherketa indartsu batek.
  Aurorak kantatu zuen:
  - Ez zara ausartuko gure lurra bereganatzera!
  Svetlana ere erasoan dago. Eta ez du atseden gramo bakar bat ere ematen. Terminator basatia neska.
  Eta etsaiak moztu eta txinatarrak suntsitzen ditu. Eta borrokalari horiaren masa lubakira eta errepideetan zehar erori da jada.
  Seiak haserre zeuden. Borroka basatia egin zuen.
  Oleg Rybachenko ekinera itzuli da. Eta aurrera egiten du bi ezpatak astintzen. Eta terminator mutilak errota zuzentzen du. Hildako txinatarrak erortzen ari dira.
  Gorpuen masa. Gorputz odoltsuen mendi osoak.
  Mutilak estrategia basati bat gogoratzen du. Non ere zaldiak eta jendea nahasten ziren.
  Oleg Rybachenkok irrintzi egiten du:
  - Ai burutik!
  Eta diru asko egongo da!
  Eta mutiko terminatzailea mugimendu berrian. Eta bere oin biluziek zerbait hartu eta botako dute.
  Mutil jeinuak orro egin zuen:
  - Master class eta Adidas!
  Errendimendu polita eta polita atera zen. Eta zenbat hil zituzten txinatarrak. Eta handienen kopururik handienak borrokalari horiak hil zituen.
  Margarita ere borrokan dago. Armada horiak zapaltzen ditu eta orroak egiten ditu:
  - Shock erregimentu handia! Denok sartzen gara hilkutxan!
  Eta bere ezpatak txinatarrei pirateatzen ari zaizkie. Borrokalari horiaren masa erori egin da dagoeneko.
  Neskak burrunba egin zuen:
  - Panterak baino are freskoagoa naiz! Frogatu denak onenak direla!
  Eta neskaren orpo hutsetik, lehergailu indartsuak dituen ilarra bezala, hegan egingo du.
  Eta jo etsaia.
  Eta aurkari batzuk hartu eta apurtuko ditu.
  Eta Natasha da agintaria. Eta aurkariak irabazten ditu, eta berak ez dio inori jaitsierarik emango.
  Zenbat txinatar eten dute dagoeneko.
  Eta hortzak hain zorrotzak dira. Eta begiak zafiroak dira. Hau neska da - borrero nagusia. Bere bikote guztiak borreroak diren arren!
  Natashak oihu egiten du:
  - Zoratuta nago! Penalti bat izango duzu!
  Eta berriro ere, neskak txinatar asko moztuko ditu ezpatekin.
  Zoya mugimenduan dago eta gerlari horia asko moztu ditu.
  Eta oin hutsik orratzak botatzen dituzte. Orratz bakoitzak hainbat txinatar hiltzen ditu. Neska hauek benetan ederrak dira.
  Aurora aurkariak aurrera egiten eta suntsitzen ari da. Eta, aldi berean, ez du oihu egiteaz ahazten:
  - Ezin duzu hilkutxatik ihes egin!
  Eta neskak hortzak hartu eta hortzak erakutsiko ditu!
  Eta halako gorritxo bat... Ilea astintzen du haizean, pankarta proletario baten antzera.
  Eta dena literalki haserretik ateratzen da.
  Svetlana mugimenduan Hemen garezur asko moztu zituen. Hortzak erakusten dituen gudaria.
  Mihia erakusten du. Eta gero lasto batetik tu egiten du. Orduan oihu egiten du:
  - Hilda egongo al zarete!
  Eta berriro orratz hilgarriak hegan egiten dira bere oin hutsetatik.
  Oleg Rybachenko jauziak eta jauziak.
  Mutil oinutsik orratz mordoa bota eta abesten du:
  - Goazen kanpinera, ireki kontu handi bat!
  Gerlari gaztea bere onenean dago.
  Nahiko zaharra da, baina ume baten antza du. Oso indartsua eta gihartsua bakarrik.
  Oleg Rybachenkok abestu zuen:
  - Jolasa ez dadila arauen araberakoa izan - fraera apurtuko dugu!
  Eta berriro ere, orratz hilgarri eta apurtzaileak oin hutsetatik hegan egin zuten.
  Margaritak pozez kantatu zuen:
  - Ezer ez da ezinezkoa! Uste dut askatasuna argituko dela!
  Neskak berriro orratz-jauzi hilgarri bat bota zien txinatarrei eta jarraitu zuen:
  - Iluntasuna desagertuko da! Arrosak lor daitezela!
  Eta gudariak behatz hutsez ilar bat bota bezain laster, mila txinatar berehala igo ziren airera. Bai, Zeruko Inperioko armada gure begien aurrean urtzen ari da.
  Natasha guduan. Kobra bat bezala jauzi egiten du. Etsaiak lehertzen ditu. Eta txinatar asko hiltzen ari dira.
  Haien neska eta ezpatak, eta aleak ikatza gainean, eta lantzak. Eta orratzak.
  Aldi berean, orroa ere egiten du:
  - Uste dut garaipena iritsiko dela!
  Eta errusiarren loria aurkituko du!
  Oin biluziek orratz berriak botatzen dituzte, aurkariak ukabilkadaka.
  Zoya mugimendu basati batean. Txinatarrei erasotzen die. zati txikitan apurtzen ditu.
  Emakume gudariak hatz hutsez orratzak botatzen ditu. Aurkariak hautsi eta nola orro egin:
  Gure garaipen osoa eskura dago!
  Eta ezpatekin errota basati bat dabil. Hau benetan neska bat da!
  Baina Aurora kobra erasora joan zen. Hau emakume bat da - amesgaizto guztientzat.
  Eta mozten badu, moztu egingo duela esan nahi du.
  Horren ostean, gorritxoak hartu eta abestuko du:
  - Buru-hezur guztiak irekiko ditut! Amets handia naiz!
  Eta orain bere ezpatak ekintzan eta haragia moztu.
  Svetlana ere erasora doa. Neska honek ez du balaztarik. Nola txikitu, beraz, gorpuen masa beteta dago.
  Terminator ilehoriak orro egiten du:
  - Zein ona izango den! Zein ona izango den - badakit!
  Eta orain ilar hiltzaile batek hegan egiten du.
  Oleg berriz ehun txinatar, meteoro bat zeramala, moztu. Eta bonba bat hartu eta botako du.
  Tamaina txikia, baina hilgarria...
  Nola apurtu zati txikitan.
  Terminator mutilak ulu egin zuen:
  - Makina izugarrien gazte ekaitz!
  Margaritak berriro egingo du borrokan.
  Eta borrokalari horia asko moztu. Eta hutsune handiak mozten ditu.
  Neskak oihu egiten du:
  - Lambada da gure dantza hondarrean!
  Eta indar berrituz jo.
  Natasha erasoan are amorratuago dago. Hala jotzen du txinatarrak. Ez zaie oso ona halako neskei aurre egitea.
  Natashak hartu eta kantatu zuen:
  - Bertatik korrika egitea adiskidetzaile arrunta da!
  Eta neska gerlaria aurkariei lehertu zitzaien halako kolpe-jauzi batekin.
  Eta oin hutsik diskoak botako ditu.
  Hemen errota zuzentzen zuen. Armada horiaren buru-masa atzera egin zuen.
  Edertasun borrokalaria da. Irabazi zeure burua armada horia.
  Zoya mugimenduan dago, denak salbuespenik gabe birrintzen. Eta bere ezpatak heriotzaren guraizeak bezalakoak dira.
  Neska ederra besterik ez da. Eta bere oin biluziek oso orratz pozoitsuak botatzen dituzte.
  Aurkariak garaitu. Eztarria zulatu eta hilkutxak egiten dituzte.
  Zoyak hartu eta garrasi egin zuen:
  - txorrotan urik ez badago...
  Natashak pozez oihukatu zuen:
  Beraz, zure errua da!
  Eta bere behatz hutsez erabat hiltzen duen zerbait botatzen du. Hau benetan nesken neska bat da.
  Eta bere hanka biluzietatik, nola hegan egingo duen pala. Eta borrokalari asko jo.
  Aurora mugimenduan. Azkarra eta berezia bere edertasunean.
  Zein ile argia duen. Pankarta proletario baten antzera. Neska hau benetako azeri bat da.
  Eta aurkariak mozten ditu - ezpatak eskuetan zituela jaio balitz bezala.
  Gorrigorria, putzu madarikatua!
  Aurorak hartu eta txistu egin zuen:
  - Zezen buru bat egongo da - borrokalariak ez dira erotuko!
  Eta hemen berriro borrokalari asko birrindu zituen.
  Oleg Rybachenkok marmar egin zuen:
  - Zer behar duzu! Hona hemen neska!
  Margaritak, oin hutsez daga bat jaurtiz, baieztatu zuen:
  - Neska handi eta polita!
  Aurora erraz ados zegoen honekin:
  - Edonor hozkatuko duen gudaria naiz!
  Eta berriro, behatz hutsez, hiltzaile bat jaurtiko du.
  Svetlana guduan ez da aurkariei baino gutxiago. Ez neska bat, suaren amaiera baizik.
  Eta oihuak:
  - Zer zeru urdina!
  Aurorak, oin hutsez pala askatuz, baieztatu zuen:
  - Ez gara lapurretaren aldekoak!
  Svetlanak, etsaiak moztuz, txio egin zuen:
  - Ergelak ez du aiztorik behar....
  Zoyak irrintzi egin zuen, hanka biluzi eta beltzaranekin orratzak botaz:
  - Hiru kutxatatik gezurra esango diozu!
  Natashak, txinatarrak moztuz, gehitu zuen:
  - Eta egin berarekin zentimo baten truke!
  Eta gudariek hartu eta salto egingo dute. Oso odoltsuak eta freskoak dira. Oro har, ilusio handia dute.
  Oleg Rybachenko oso dotorea da borrokan.
  Margaritak kantatu zuen:
  - Kolpea gogorra da, eta mutilak interesa du...
  Mutil jenialak oinarekin jaurti zuen helikopteroaren helizea zirudiena. Ehun buru pare bat moztu zizkion txinatarrei eta kirrinka egin zuen:
  - Nahiko kirola!
  Eta biak - mutil bat eta neska bat erabat irekita.
  Oleg-ek, soldadu horiak txikituz, gurpil egin zuen:
  - Eta garaipen handia izango da guretzat!
  Margaritak ihardetsi zuen erantzunez:
  - Denak hiltzen ditugu - oinutsik!
  Neska hain amaitzaile aktiboa da.
  Natashak erasoan kantatu zuen:
  - Gerra santua!
  Eta gerlariak disko-boomerang zorrotz bat jaurti zuen. Arku batean hegan egin zuen, txinatar asko moztu zuen.
  Zoyak gehitu zuen, sarraskiarekin jarraituz:
  - Gure garaipena izango da!
  Eta orratz berriak hegan egin ziren bere oin hutsetatik. Eta borrokalari asko jo zituzten.
  Neska ilehoriak esan zuen:
  - Xake mate aurkariari!
  Eta mihia erakutsi zuen.
  Aurorak, hankak astinduz eta ertz zorrotzeko svastikak jaurtiz, burrunba egin zuen6
  - Bandera inperiala aurrera!
  Svetlanak erraz baieztatu zuen:
  - Aintza eroritako heroiei!
  Eta neskek aho batez oihukatu zuten txinatarrak birrinduta:
  - Inork ez gaitu geldituko!
  Eta orain disko bat hegan ari da gerlarien oin hutsetatik. Haragia urratuta dago.
  Eta berriro ulua:
  - Inork ezin gaitu garaitu!
  Natasha airera hegan egin zuen. Aurkariak ireki eta eman zuen:
  - Otsoak gara, frijitu etsaia!
  Eta bere hatz hutsetatik, oso disko hilgarri bat aterako da hegan.
  Neska ere bihurritu egiten da estasiaz.
  Eta orduan marmar egiten du:
  - Gure takoiek sua maite dute!
  Bai, neskak benetan sexyak dira.
  Oleg Rybachenkok gurpil egin zuen:
  - Ai, goiz, segurtasuna ematen du!
  Eta keinua egin zien gudariei. Barre egiten dute eta hortzak biluztu dituzte erantzun gisa.
  Natashak txinatarrak txikitu eta garrasika esan zuen:
  - Gure munduan ez dago poztasunik, borrokarik gabe!
  Mutilak erantzun zion:
  "Batzuetan borrokatzea ere ez da dibertigarria!"
  Natasha onartu zuen:
  - Indarrik ez badago, bai...
  Baina gudariok beti gaude osasuntsu!
  Neskak oin biluziak aurkariaren orratzetara bota eta kantatu zuen:
  - Soldadua beti dago osasuntsu,
  Eta ekintzarako prest!
  Horren ostean, Natashak berriro etsaiak moztu zituen.
  Zoya oso ume azkarra da. Hona hemen upel oso bat Txinan jaurtitakoa. Eta pare bat mila leherketa batetik atera zituen.
  Orduan garrasi egin zuen:
  - Ez gelditu, gure takoiak distiratsu daude!
  Eta neska bat borroka parpailetan!
  Aurora borrokan ere ez da ahula. Hala jotzen du txinatarrak. Kate-sorta batetik kolpatzen balitz bezala.
  Eta aurkariak moztuz - abesten du:
  - Kontuz erabilgarria izango da,
  udazkenean tarta bat egongo da!
  Deabru ilegorria benetan goldatzen du guduan deabruak tabako kutxa batean bezala.
  Eta hona hemen Svetlana nola borrokatzen den. Eta txinatarrek beregandik lortzen dute.
  Eta jotzen badu, jo egingo du.
  Bertatik, zipriztina odoltsuak ateratzen dira.
  Svetlana gogor ohartu zen metalezko zipriztinak bere oin hutsetik hegan egiten zutenean, burezurrak urtuz:
  - Aintza Errusiari, oso aintza ere!
  Tankeak aurrera doaz...
  Kamiseta gorriz zatiketa -
  Zorionak errusiar jendea!
  Hemen neskek txinatarrak hartu zituzten. Beraz, moztu eta birrindu egiten dira. Ez gudariak, katea hautsi duten panterak baizik.
  Oleg guduan dago eta txinatarrei eraso egiten die. Gupidarik eta irrintzirik gabe jotzen ditu:
  Zezenak bezalakoak gara!
  Margaritak, armada horia birrinduta, jaso zuen:
  Zezenak bezalakoak gara!
  Natashak hartu eta ulu egin zuen, borrokalari horiak moztuz:
  - Gezurra eskuetatik kanpo dago!
  Zoyak txinatarrak urratu zituen, kirrinka:
  - Ez, ez eskuetatik kanpo!
  Eta oin hutsarekin izartxo bat ere hartu eta askatuko du.
  Natashak hartu eta irrintzi egin zuen:
  - Gure telebista piztuta dago!
  Eta orratz-sorta hiltzaile bat hegan egiten du hanka hutsetik.
  Zoyak, txinatarrak ere zapalduz, irrintzi egin zuen:
  - Gure adiskidetasuna monolito bat da!
  Eta berriro ere halako jaurtiketa zirkuluak lausotu egiten direla norabide guztietan. Hau neska bat da - aurkarien sarraski hutsa.
  Oin biluziak dituen neskak hiru bumerang hartu eta jaurtiko ditu. Eta honetatik gorpuak are gehiago bihurtu ziren.
  Horren ondoren, edertasunak emango du:
  - Ez diogu etsaiari errukirik emango! Gorpu bat egongo da!
  Eta berriro gauza hilgarria hegan egiten du orpo hutsetik.
  Aurorak ere nahiko logikoki adierazi zuen:
  - Hilotz bakarra ez, asko baizik!
  Horren ostean, neskak hartu eta oinutsik ibili zen putzu odoltsuetatik. Eta txinatar asko hil zituen.
  Eta nola egiten duen orroa:
  - Hilketa masiboa!
  Eta gero burua kolpatzen du Txinako jeneral bati. Garezurra hautsi eta eman:
  - Banzai! Zerura joango zara!
  Svetlanak, erasoan oso haserre, kirrinka:
  - Ez zaituzte salbatuko!
  Eta hatz biluzietatik dozena bat orratz hegan. Nola irabazten dituen guztiak. Eta oso gerlaria ere txikitu eta hiltzen saiatzen da.
  Oleg Rybachenkok irrintzi egiten du:
  - Mailu loriatsua!
  Eta mutikoak ere svastika itxurako izar fresko bat botatzen du oin hutsarekin. Hibrido korapilatsua.
  Eta txinatarren masa erori egin zen.
  Olegek orroa egin zuen:
  - Banzai!
  Eta mutila berriro eraso basati batean dago. Ez, indarrez ikusten du, eta sumendiek gurpil egiten dute!
  Margaret mugimenduan. Guztien sabelak urratuko ditu.
  Oina duen neska batek berrogeita hamar orratz botako ditu aldi berean. Eta masa era guztietako etsaiek hiltzen dute.
  Margaritak alaitasun aldetik kantatu zuen:
  - Bat bi! Pena ez da arazoa!
  Ez zara inoiz desanimatu behar!
  Mantendu sudurra eta buztana gorago tutu batekin.
  Jakin ezazu benetako lagun bat zurekin dagoela beti!
  Hain enpresa erasokorra da hau. Neskak kolpea eta garrasika egiten du:
  "Herensugearen presidentea gorpu bihurtuko da!"
  Borrokan Natasha Terminator moduko bat besterik ez da. Eta orroka egin zuen:
  - Banzai! Lortu azkar!
  Eta granada batek oin biluzitik hegan egin zuen. Eta txinatarrak iltzeak bezalakoak dira. Eta apurtu.
  Hona hemen gerlaria! Gerlari guztiei - gerlari bat!
  Zoya ere erasoan dago. Halako puta amorratua.
  Eta hartu eta gurg egin zuen:
  - Gure aita Jainko Zuria bera da!
  Eta errota hirukoitza mozten die txinatarrei!
  Eta Aurorak orro egin zuen erantzunez:
  - Eta ene Jainkoa beltza da!
  Izan ere, gorritxoa iruzur eta gaiztakeriaren gauza bera da. Etsaientzat, noski. Eta lagunentzat, kuttuna da.
  Eta nola behatz hutsez hartu eta botako duen. Eta zeruko inperioko gudari pila asko.
  Gorriak oihukatu zuen:
  - Errusia eta Jainko beltza gure atzean!
  Borroka potentzial oso handia duen gudaria. Ez, honen azpian hobe da ez nahastea.
  Aurorak txistu egin zuen:
  - Traidore guztiak hauts bihurtuko ditugu!
  Eta keinua egin bere bikotekideei. Bai, neska sutsu hau ez da bakea eman dezakeen zerbait. Bakea hilgarria ez bada!
  Svetlanak, etsaiak birrinduta, hauxe esan zuen:
  - Ilaran sartuko zaitugu!
  Aurorak baieztatu zuen:
  - Denak hilko ditugu!
  Eta bere oin hutsetatik, erabateko suntsipenaren oparia hegan egiten du berriro!
  Olegek erantzunez abestu zuen:
  - Banzai osoa egongo da!
  Aurorak, txinatarrak esku hutsez urratu, ezpatez moztu eta orratzak oin hutsez botaz, esan zuen:
  - Laburbilduz! Laburbilduz!
  Natashak, gudari horiak suntsituz, irrintzi egin zuen:
  - Laburbilduz - banzai!
  Eta moz ditzagun aurkariak samintasun basatiz.
  Oleg Rybachenkok aurkariak moztu zituen:
  - Gambito hau ez da txinatarra,
  Eta debuta, sinets iezadazu, thailandiarra da!
  Eta berriro, metalezko disko zorrotz bat hegan egin zuen mutilaren oin hutsetik.
  Margaritak, Zeruko Inperioko gudariak moztuz, kantatu zuen:
  - Eta nor aurkituko dugu guduan,
  Eta nor aurkituko dugu guduan...
  Ez dezagun broma horrekin
  Urratu dezagun!
  Urratu dezagun!
  . 3. KAPITULUA
  Txinatarrak irabiatu ondoren, atseden pixka bat egin dezakezu. Baina ai, ez duzu denbora gehiegi lasaitzeko.
  Horda horia berriak sartzen ari dira.
  Oleg Rybachenkok berriro mozten ditu, eta orro egiten du:
  - Gerra santuan - errusiarrek ez dute galtzen!
  Margaritak opari hilgarriak botatzen ditu behatz hutsez eta baieztatzen du:
  - Inoiz ez galdu!
  Olegek beste zerbait esan nahi zuen...
  Baina orain sorginaren sorginkeriak beste substantzia batera eraman zituzten aldi baterako.
  Eta Oleg Rybachenko aitzindari izan zen Alemaniako kanpamenduetako batean. Eta Margarita berarekin mugitu zen.
  Tira, ez denbora guztian txinatarrekin mozteko.
  - Aintza aberriari! - Oleg Rybachenko aitzindariak oihua errepikatu zuen, eta isilean kolpe bat jasan zuen sorbaldan, nahiz eta iraganeko puztutako orbainetako batean erori zen. Eta bigarrenetik eta batere disekzio bat - odola isurtzen zen! Margaritak harriduraz eta esker onez begiratu zion Oleg Rybachenkori eta zerbait galdetu zion ingelesez. Oleg Rybachenko haur prodigioak pentsatu zuen - ziurrenik, berriro galdetzen du amets batean ikusi nuena - ba al dago sinkronismoa? Mutilak irribarre egin zion ahizpari besoetan eta sorbalda zabal samarrak altxatu zituen hamar urteko ume bati. Dirudienez, Margaritak ulertu zuen Oleg Rybachenkok ez zuela amore eman eta ez zuela ulertzen zerk bultzatu zuen zinema proletarioaren estiloan oihu egitera.
  Eta ez bera bakarrik, baita Marat Kazei burusoil eta mehe hau ere. Baina keinu pozgarri batekin, keinua egin zion mutil ausartari...
  Oleg Rybachenko bat-batean mindu egin zen eta, ahotsaren mina kenduz, esan zuen:
  - Ausarta dena da!
  Margaritak xuxurlatu zuen:
  - Ez, ez ausardia! Esatea bezalakoa da: baioneta kiratsa egiten du hitzak!
  Oleg-ek serio esan zuen:
  - Hobe da faxista bat hiltzea ehun kraut madarikatzea baino!
  Zarata, motorren burrunba eta burrunba, SSko txirrindulariak eta borrero sendagileak... lurrera jauzi egin ziren, animalia zaldiak baino mutanteak baino gehiago jarduten zituzten. Gatibuak belar gainean eserita zeuden, kate batean. Kateak egiaztatu zituzten: beraz, estu-estu lotuak zeuden. Eta Oleg Rybachenko ez zen gehiegi harritu SSko mediku txikietako bat nola hurbildu zitzaion ikusteak. Alemanez, zakar esan zuen - jaiki, primate haurra - mutiko aitzindaria bota bigun baten behatzarekin izterrean sartuz edo apur bat gorago, giltzurrunetan. Oleg Rybachenko tenkatu egin zen... eta orduan Aurora freskoak esku hartu zuen. Suzko deabruak (Beraz, tropetan ezizena jarri zioten bere ile-kolore gorri ez-natural eta distiratsuagatik eta emakumezkoen erresistentzia eta indarragatik!) Zerbait azaldu zuen iseka, eta iseka hau ez zen Oleg baino gehiago izan. Ikusten da mediku faxistak ere sentitu zuela! Naziak oinarekin jo zuen Aurora sorbalda gihartsuan. Barre egin zuen. Orduan faxistak biribilgune batetik jo zuen, neska ausart bati bizkar malgu bat gogor kolpatuz. Oleg astindutik alde batera utzi zen. Aurora segituan eseri zen berriro eta isil-isilik giltzapeko eskuak erakutsi zituen. Irakasle gizenak dei egin zion bere lankide gazteari, eta bat-batean behera begiratu zuen. Ondoren, txilar lehorreko adar bat hautsi eta Oleg Rybachenkori erakutsi zion. Sudur aurrean astindu zuen - mutikoak nahi gabe atzera egin zuen. Mediku faxistak berriro beso bat hartzen zuela itxurak egin zituen, burua astindu zuen, mugimendu arraroren bat egin zuen. Ez ulertu, SS gizon batek koilara batekin jaten balu bezala...
  Oleg Rybachenkok haserre esan zuen alemanez:
  Ezin duzu giza terminoetan adierazi.
  Fritzek sortu zuen: subgizakia, badaki arraza nagusiaren hizkuntza?
  Rybachenko Jr. gazteak bere burua alferrik traizionatu zuela konturatu zen, sekretu bat gordetzea zer zen hobe azaldu zuen, baina ... Hitza ez da txolarre bat - galdu egingo duzu, ez duzu harrapatuko. Egia da, mediku lodi eta altuak axolagabetasun-airea jartzen zuen, hitzak ito zuen mutilak esandako esaldi alemaniarra. Berriz ere aurreko keinua errepikatu eta besoa tolestuta erakutsi zuen.
  Eta Oleg Rybachenkok ulertu zuen: egurra lortzeko zerbitzari gisa bidali zuten ...
  Ez nuen harro uko baten ostean berriro jipoitu nahi izan. Eta bai, ezin duzu aukera galdu.
  Tira, zer den zenturioi baten harrotasuna, edo hobeto esanda, patrizio baten apurtzea. Ihes egiteko pentsamendua etorri zen, noski, eskuburdin astunek giltza handiaren azpian klik egin bezain laster iritsi zen. Logikoagoa izan daitekeen arren ez zuela batere utzi esatea! Baina pentsamendu txikia faroletan lasterka dabilen untxi ikaratu baten antzekoa izan zen, jadanik, hain zuzen ere, harrapatua izan zela jakin gabe. Hala ere - Oleg Rybachenko aparkalekutik urrundu bezain laster - mutilak ikusi zuen otso bat atzetik zihoala. SS gidatutako konboia zaintzen duten mutante bitxi eta trebatu horietako bat. Aldi berean, konboietako inork ez dio desafiorik begiratzen lursailera presaka igotzen ari den mutiko oinutsiari. Oleg Rybachenkok uste zuen arren, ziurrenik, ezkutuko kamera bat bere mugimenduak grabatzen ari zirela. Harritzekoa da nola teknikoki Fritzek aurrera egin duen. Gureak behar bezala erantzuten ez badu, txarra izango da.
  Lehiak minez zulatu zituen defentsarik gabeko haurren oinen lehendik sendatuta zeuden zolak. Indartsu eroritako oinak lotzen hasi dira dagoeneko, baina prozesu hau nahiko mingarria da harri zorrotzak zapaltzen dituzunean. Oleg isil-isilik intziri egin zuen, mina zuela ez erakusteko eta berriro ateratako odolari ez begiratzeko. Baina gero, ulertezinaren tsunami bat bezala izan zen haren gainean.
  Beldurrak berehala, eta ulertezin, bere pentsamenduak eta desioak kendu zizkion mutil aitzindariari. Gizon otsoaren (?) norabidean biratu nahi besterik ez. Piztia naziaren begi ankerren begiradapean, Oleg Rybachenko nahi gabe izoztu eta izoztu egin zen. Baina berehala labean berria den aitzindaria bero biziaz busti zen, eta mutikoa lantegitik metrailadore bat bezala mugitu zen. Neguaren ostean oraindik berdeak ez ziren arrakaletan hazten ziren urki eta altzifreen enbor lehorrak hautsi zituen - asko, ia arrastaka. Poltsa handi eta garden batean tolestu nuen, arrastaka eraman nuen, aparkalekurako bidea bereizi gabe.
  Oleg Rybachenko, bidean, izugarrizko izua gainditzen saiatzen ari zen. Aitzindari-bikaina bera edo ez! Baina hau ur gainean geratu nahian dabilen igerilari ezgai bat bezalakoa zen. Agertzen da, gero gainezka egiten du berriro...
  Otsoa bere atzetik zetorren: noizean behin, mutikoak utzitako oin biluziak gelditu eta usaintzen.
  Aitzindari jeinua izuaren olatutik arintzen sentitu zen kanpalekuko tokira itzuli zenean bakarrik.
  Faxista ez-gizaki gaiztoek ez omen zioten begiratzen Oleg Rybachenkori. Izan ere SS gizon pare batek begirik kendu ez arren. Ekarritakoa tolestu zuenean bakarrik, mediku-borrero nagusiak, begirada labur bat emanez, zerbait bota zion mutilari... e! Oleg azkenean bere onera etorri zen. Gutiziaz hartu zuen, pentsatuz agian txokolate barra bat edo lanerako soldaduratik harago zerbait oparitu zituztela. Eta hatched - lay, silex eta altzairua. Suharria kuartzoa zen ziurrenik. Eta aulkiak lima baten itxura du. Hori guztia nola erabili - Oleg aitzindari garatuak bazekien teorian eta nahiz eta interesarekin, Polesieko Robinsonak ere probatuko zituen ... egoera arraroengatik ez bazen.
  Olegek oinarekin ukitu zituen adar hezeak, gero eskuarekin eta burua astindu zuen.
  - Tinder... - esan zuen aitzindariak lasai errusieraz, bat-batean eztul egin eta errepikatu zuen. - Tinder behar da. - Eta zailtasunez alemanera hizkera aldatzeari uko egin zion. - Ez da argituko.
  Olegek begiratu zien... Ez dago argi zergatik behar zuten Fritzek, pizgailuak eta pospoloak dituztenak eta, ziurrenik, su-jaurtitzaile batek ere, suak hartzeko modu zaharkitu hori. Aitzindarien asmamena probatu nahi dute. Pertsona sobietar baten garapen mentala neurtzen al dute? Edo, gatibu mutiko bati burla eginez? Nork ulertuko ditu beste planeta batekoak balira bezala!
  Naziek elkarri begiratu zioten, hortzak agerian utzi zituzten. Oleg Rybachenkorentzat bitxiena eta... eta ikaragarriena da haien aurpegiak ez zirela gaiztoak, ez krudelak, ezta burlagarriak ere, ez! Oso bitxia da animalia bitxi bat kontuan hartuz bezala, interes bereziki bizia agertzen zaio irakasle nagusiari, nahita betaurrekoak kenduko balitu bezala. Ez dago axolagabetasun tanta bat, oso interesgarria da zientzialariek esperimentua nola jarraitzen duten.
  Oleg Rybachenkok xuxurlatu batean errepikatu zuen, ahotsaren zirrara kontrolatu nahian:
  Neguan dena hezetu zen! Ez da joango!
  Begietan, gaizki-ulertu zintzoa baino itxurakeria, baina berriro haserrerik gabe. Baina orduan gazteetako bat - ez Oleg kateatu zuena - marmarka, altxatu, luzatu, ipurdia igurtzi zuen jarlekuan kolpatuta, gainerako SS-ko gizonen barre artean... Oleg ez zen gehiegi harritu horietako batzuk. alemaniarrek zaldiak erabiltzen dituzte mugitzeko - erregai defizita. Arrazoiren batengatik garraioak haien atzetik arakatzen ari diren arren? Nazien etsaiak tolestutako jarlekuetatik kutxa bat ekarri zuen, eta bertatik zerbait atera zuen... Aitzindariak kotoia zela pentsatu zuen, baina ez. Urrutitik hari meheen pikor baten itxura du. Oleg Rybachenkok, eskuetan hartuta, ulertu zuen - goroldio lehorra.
  Berriz ere, haur prodigio aitzindaria harritu zen zergatik zen Fritz bat, eta baita golde batean belarra zeraman medikua... Agian goroldio hau ez da hain erraza?
  Beno, utzi pentsatzen, buruak min ematen dit. Badirudi zu baino sinpleagoa eta ergelagoa. Bitxia bada ere, baina tinder berehala hartu zuen - Oleg-ek ez zuen suharria jo suharria, baina leunki arrastu zuen (irakurri nonbait) - eta txinpartak txingorra bezala bota zuen. Eta suak egiteko gai izan da (orain "txabola" arrunt bat egin du) hainbat urtez, bizitza osoan. Laster suak indarrez dantzatu zuen: urkiak ondo erretzen du eta hezea da. Hemen SSko guardia gazteak animatu ziren, metalezko igogailuak lurrera sartzen hasi ziren suaren alboetan.
  Eta Oleg Rybachenkoren burua biribildu zen, zerbait oso kaustikoa sartu zitzaion sudurrera eta berehala deskonektatu zuen bere kontzientzia errealitatetik. Baina berehala, errealismoan txundigarria zen ikuspegi bat irauli zen.
  Nahiz eta umearen nortasuna aldatu, bere burua zorigaiztoko umezurtz gisa irudikatzen zuen, guraso biziekin. Gainera, aitak eta amak ez zuten ezetz utzi - beren arbasoei zorrak jasotzeko eskubideak kendu zizkieten eta mutila espetxeko aterpetxe batera bidali zuten. Errurik gabe, baina zure gurasoek dirua zor dutenez, orduan zu, inperio espazial eta diktatorialeko auzitegi baten bidez, gazte kriminal bat zara.
  Haurrentzako umezurztegiak hiriburuko industria eremuan zegoen eta benetan kartzela baten antza zuen. Barrakak nonahi, zelula-kuartelak. Oleg Rybachenkok, ikuspegi errealista batean, gaizki planifikatutako egurrezko oheetan igaro zuen gaua. Inguruan beste mutil batzuk zeuden, giza arrazakoak zein atzerritarrak. Ez zegoen mantarik, koltxoirik, burkorik, soberan lan egin eta askotan kolpatutako gorputza zuhaitz biluzi batean etzanda. Eta gauez, hanka kateari lotzen zaio ihes egin ez dezaten. Ehun bat ume daude zeldan, oso betea dago, gorputzak izerditan daude, ontziaren izkinan inguruan kolpatuak, ez dago saneamendurik ere. Eta hau Estatuan dago, zeinen izar-ontziek galaxiaren hedadurak goldatzen dituzten eta bere banderak hamarka milaka mundu bizidun koroatzen dituzten! Hala ere, mutilak kalean lasaitzen saiatzen dira, egunaren bi heren inguru lanean aritzen dira. Zailena dendan hartzen da, hautsez betea eta neketsua. Bizkarra eta besoak izugarri nekatuta daude, eta begien aurrean "porrot egiten" hasten da, eragiketak sinpleak dira, baina neketsuak, errepikatu behar dira. Lan atseginagoa, kanpoan zelaian edo obra batean. Gutxiago nekatu eta erlaxazioa jasotzeko, hainbat lan prozesutan txandakatzen saiatzen dira. Baina, hala ere, gorputzak min egiten du, mutil asko, umezurztegian - jendearen ia erdiak intziri egiten du lotan.
  Oleg Rybachenkok urduri jaurti eta buelta eman zuen, kateak jo zuen, eraztunak hanka odolez igurtzi zuen. Sirenak jotzen du, igoera esan nahi du, lanera. Haurraren gorputzak oraindik ez du atseden hartu, beste mutilak -giza arraza biluziak eta beste munduetako kume iletsuak- altxatzeko borrokan ari dira. Esklabotzaren hilabeteetan pilatutako nekeak giharretako min triste bati ematen dio bide. Eraikitako txipak kontrolatzen dituen kateak oinetatik hegan egiten dute automatikoki, zerratu ezin den aleazio oso sendo batez eginak daude. Begiraleak agertzen dira, oihu mehatxagarriak entzuten dira.
  Mutilak bainatzera eramaten dituzte, ez du denbora luzerik izango, deposituetako ura herdoilduta dago. Oleg Rybachenkok ahoa garbitzen du, zipriztinak izerdia kentzeko. Zelulan ez dago aireztapenik, eta izerdi-usaina duen gelak ezin du loa freskatzeko gai. Horren ostean gosaltzera eramaten dituzte, zutik jan behar dute, ez dago aulkirik behar adingabe zigortuentzat. Ogiz eta siloz elikatzen dira, haragia garestia da eta haurrek ez dute behar, beraz, nahiago dute larre flotatzea. Hala ere, zaldia begetarianoa da, eta nola funtzionatzen duen, harrapariek haragia jan duten bitartean, ohera joan. Oleg ondoan bere lagun Timur dago. Biak ala biak hamabi urte dituzte ikuspegi honetan, beste errealitate bat baino zehatzago, mutil indartsuen adina inflexio puntu bat da, oso zaila baita esklabo-sorte batekin akordatzea.
  Timurrek, gaizki garbitutako edalontzi batean ortiga zukua edaten, intziri batez esan zuen:
  - Eta hori berriro denda honetan lan egiteko! Ez dut nahi!
  - Ez dut zutik egon eta mugimendu bera hamar mila aldiz errepikatu nahi. - Erantzun zuen, oroitzapen desatseginez dardarka, Oleg Rybachenkok.
  - Agian landa lana eskatuko dugu! - Timurrek ametsetan begiratu zuen zerura, non hiru izarrek aldi berean distiratzen zuten planeta honetan. - Bereziki, karpa-mertxikak garbitu. Oso zaporetsuak dira, batez ere urrezko hegatsak dituztenak, baina zaindariak itxura zalerik ez duenez, ahoan zerbait jaso dezakezu hala ere.
  Oleg Rybachenkok hasperen egin zuen:
  - Nik ere nahiago nuke halako lan bat natura leunaren baitan. - Eta orduan haragitutako aitzindaria alaiago bihurtu zen. - Robot-behatzailea engainatu daiteke, hemen monitorizazio-ekipo gehienak dagoeneko lapurtuta daude!
  Gosaria amaitu da, eta kableatuetara eramaten ari dira...
  Haurrak kalejiran lerrokatuta daude, giza arrazako mutilak elkarrekin mantentzen saiatzen dira, alienek formazioa beren altueraren arabera mantentzen dute. Adinaren eta tamainaren arabera taldetan banatzen dira. Bost eta hamasei urte bitarteko mutilak daude, baita beste munduetako ordezkari gazte iletsu eta ezkatatsuak ere.
  Batzen dituen gauza bakarra arropa da, edo hobeto esanda, bere eza ia erabatekoa, mutilen identifikazio zenbakia duten galtza motzak soilik.
  Inperioak hiritartzat jotzeari utzi diotenengandik onura gehiago ateratzeko printzipioarekin tratatzen ditu! Denetan aurrezten, arropetan, oinetakoetan, ordea, mutil batzuek euren bizitza librean ez zuten inoiz oinetakorik ezagutzen.
  Baina makilekin eta gomazko pila batekin takoi hutsetan jasotzen zuten maiz. Buruak mozten dira, bi astean behin bainua, non erretzen dira. Ondoren, berehala bizarra mozten dute makina kamuts batekin, gero ez da asko lortu berriro haztea. Mutilak oinutsik ibiltzen dira harri zorrotzen gainean. Oleg horretara ohituta badago eta bere oin zakartuak minik sentitzen ez badu, ume txikienek orpoak eta hatz biluziak botatzen dituzte odolustu arte.
  Guardia osoa unibertsoko arrazarik krudelenak ordezkatzen dituzten alienek osatzen dute, aterpeko buruak, Frau Pontuss adinekoak, bakarrik begiratzen du bere sadiko baten begi basatiekin.
  Begirale baten papera betetzen duen tigre-errinozeroak gaur egun nork lan egingo duen argibideak ematen ditu, edo hobeto esanda, gogor lan egingo du konortea galdu arte. Oleg, hezur-sorbaldak jaitsiz, patioaren bigarren erdira begiratzen du. Neskak daude, txikietatik ia helduetaraino. Eskale bezala jantzita daude lihorik lotzeneko trapu zartatuekin. Aurpegiak lehorrak dira, begiak handiak eta tristeak dirudite. Zaku-oihala laburra da, mehea baina hankak bistan dira azpitik. Neskak ere oinutsik daude eta denak, salbuespenik gabe, burusoil moztuta daude. Hori itxuraz umiliatzeko egiten da, beste behin ezer ez direla erakusteko. Baina hemen ez dira inolaz ere gaizkileak bildutakoak - zorigaiztoko ume abandonatuak.
  Hemen iragartzen dute mutil talde bat josten dendara joango dela, soslai neketsu eta nekagarrienean lan egitera. Hemen Timurrek ezin izan zuen jasan eta larritasunez oihukatu zuen:
  - Ez dut horrela lan egin nahi! Bidal nazazu landaketa edo lorategira.
  Mutilak izoztuta, beltzarana, gorputz argala tentsioa.
  Pontuss argi eta garbi pozik zegoen exekuziorako aukera berriarekin:
  - Atzo isilik egon zinen, eta beldur nintzen zure familia ikusizko ikasgairik gabe geratuko ote zen. Mutila bost aldiz eramango dutela mailatik.
  Ilusio bat pasatu zen umeen mailatik.
  - Hori bai. - Tonu perentorioa esan zuen matronak. - Banatu hagak denei.
  Kolpeak arantzadun haga bereziekin egiten ziren. Normalean mutilek eurek jasotzen zituzten sasietatik, lanik ez zegoen garaietan. Hala ere, hain zuzen ere, orduan ere haurrak behartuta zeuden, inperiorako onurarik gabe bazen ere, adibidez, egun erdiz zulo bat egin eta egun erdiz lurperatzera.
  Oleg Rybachenkok bere seme-alaben eskuei begiratu zien, kailetan erori ziren.
  Mutilek automatikoki desmuntatu zituzten barrak, iruditu zitzaion Olegi haiek, tortura tresnak, hatzak erre zituztela eta hankak astunak zirela. Ez zuen bere laguna jo nahi, baina ez zuen protesta egiteko ausardiarik izan. Ez zuen ia ezer ikusi eta hatz lodia minez jo zuen etzandako harri baten gainean. Bitxia bada ere, baina mina sentitzeak biltzen lagundu zuen eta nire begien aurrean lainoa garbitu zen. Pausoa irmoago egin zen, hatza urdindu arren.
  Zirkulu erdi batean eraiki ziren lerro luze batean. Timur eskuetatik makilekin lotzen zuten eta sorbaldak bihurritu zizkioten mutil iraingarria jipoitzea erosoagoa izan zedin. Mutilak begiak zurbildu eta alde batera begiratzen saiatzen dira. Frau Pontuss-en aginduz, gatzun zipriztindu zuten, gatz urdina botaz bere bizkar argal baina bihurrituari. Mutila nola egin zuen ikusita, erretzen hasi zen.
  Azafatak ezpainak zapaldu zituen.
  - Orain denok jasoko duzue ikasgai bat. Gogor jo, iruzur egiten duena errepresaliatzera kondenatuta egongo da.
  Kasu honetan laguntzaileak, errinozero-arratoiak kolpeak agerian utzi zituen:
  Oraintxe bertan arituko gara haiekin! -murmurtu zuen munstroak.
  Mutikoa ilara artean mugitu zen. Mutilek poliki-poliki hagak altxatu eta lehen kolpeak Timurren bizkarrean erori ziren. Bizkarreko eta alboetako orbainen arabera, mutila behin baino gehiagotan zigortua izan zen, beraz, hasperen eta arnasa handia hartu zuen, oihuei eutsi nahian dabiltzan mutil guztiek bezala.
  - Gogor jo! oihukatu zuen Pontok. - Utzi deiadar egin.
  Lehen kolpeak mutil txikienek ematen zituzten, eta, besterik gabe, ez zuten min larria egiteko indarrik. Baina orduan zaharragoak ni jotzen hasi ziren. Haurraren bizkarra marra gorriekin moztuta zegoen, odola tantaka. Minak, gatz urdinak areagotua, Timur garrasi egin zuen, erori ere egin zen, ohol bat sartu zioten azpian iltzeak zituela eta bularra zulatu zuen.
  - Beharrik ez! - oihukatu zuen mutilak. - Zuk esaten duzun lekuan lan egingo dut.
  - Noski egingo duzula! - erantzun zuen Pontok. - Baina lehen, zartada bat.
  Atzoko kideak hunkituegi zeuden eta atzoko anaia jipoitu zuten. Pertsonak zein alienek gogortasun berarekin jo zuten. Mutilak oihuka ari zen, oin biluziak oinatz odoltsuak utziz. Arratoi-errinozeroak garrasi egin eta hanka biluzi eta beltzaranetan makil batekin jo zuen umea. Min gehiago eragin nahi zion mutilari. Kolpea orkatiletan erori zen, eta hurrengoa orpoetan. Timur-ek irrintzi egin zuen eta ahuldu egin zen. Orduan torturatzaileak orratz lodi bat sartu zuen ipurmasailean, likidoa isurtzen zuen.
  - Ondo! esan zuen Pontok. - Orain nahiago zuen hil baino. Inork ez dio ihes egiten zigorra.
  Oleg Rybachenko ia lerroaren amaieran zegoen zutik, eta haren gainera eroritako azote-kolpeak zirela iruditu zitzaion. Timur jaitsi egin zen, mutilak berak kikildu, oihu egin eta negar egin zuen. Bere aurpegi biribila minez gorritu egin zen, sufrimenduaren keinu batek bihurritu zuen.
  Oleg ikusirik, ezpain zurbilekin xuxurlatu zuen:
  - Erruki!
  Mutilak zalantza egin zuen: izoztu egin zen.
  Errinozero arratoiak oihukatu zuen:
  - Tira, zeren zain zaude! badia!
  Oleg Rybachenkok erantzun zuen:
  - Ez ezin dut! Nire laguna da!
  Errinozero arratoiak irribarre egin zuen:
  Berdin nahi al duzu zuretzat?
  Olegek dardar egin zuen, zurbilduz:
  - Ez, baina!
  Pontok eten zion:
  - Nahikoa! Mutilak bere esaldia sinatu zuen. Zer merezi duzu mordovorot. Ondo bota eta zintzilikatu erretilu batean, besteek miresteko.
  Oleg kanporatu zuten, ahuntzetara eraman zuten. Mutilak aurre egiten saiatu zen, baina errinozero tigreek katu bat bezala egin zioten aurre. Eskuak minez bihurritu ziren, hezurrak kizkurtuta. Oholetan jarri zuten, mutikoak masailean eta sabelean irtendako iltzeen puntaren laztasuna sentitu zuen. Giharretara, bularrean, kokotsean, izterren aurrealdean, belaunetan zulatu zituzten. Masaila odoleraino urratu zuen.
  - Ai, ez! - galdetu zuen Olegek.
  - Beharrezkoa! - Esan zuen arratoi-errinozeroak, denak adibide izan zedin.
  Mutikoak bizkarrean gatzurra isurtzen ziotela sentitu zuen, eta gero gatza botatzen ziotela. Mostaza igeltsuak bezala ziztatzen du. Oleg-ek irribarre egin zuen, bere oinak zikinduta zeuden (ikuspen honetan azaleratu zen oroitzapen bitxi hartan zegoen azken aldian - duela sei bat urte sandaliak jantzi zituen), ia berehala hasi ziren azkura basatiak egiten. Arratoi-errinozeroak orratz bat sartu zuen ipurmasailean, zakar eta minez pikatu zuen, erretako likidoa barrura sartu zen.
  - Orain oso izututa egongo zara, eta ez duzu konortea galduko. - Munstroak kroak egin zuen, aurpegia agerian utziz, totelka egingo zuen eta beldurrezko film baten ekoizlea!
  - Zertarako? intziri egin zuen errugabeki espetxeratua dagoen umeak. - Kristogatik, izan erruki.
  Errinozero arratoiak, listu pozoitsua botata, erantzun zuen:
  - Ez dut sinesten Jesus onari buruzko maitagarri-ipuin hauetan! Orokorrean, Jainkorik badago, orduan gaiztoa eta krudelkeria da. Eta hurkoari zenbat eta gaitz eta sufrimendu gehiago egin, orduan eta botere eta zorion gehiago jasoko duzu hurrengo munduan.
  - Absurdoa! - Esan zuen, ikaratuta zurbilduz, eta bat-batean Jainkoa benetan mutil bat da.
  - Ikusiko duzu! - Tartaro kosmikoaren ondorengoek barre egin zuten. - Baina ez espero, gaur ez zara hilko.
  Pontussek zaunka-tonu batez agindu zuen:
  - Hasi! Gogoan ditzala betirako azotearen muxuak!
  Gatibu aitzindari prodigioa dar-dar egin zuen txistu zorrotz bat entzun zuenean, eta gero kolpe gogor bat, bizkarreko azala lehertu zitzaionean. Errinozero arratoiek gogor jo zuten, baina aldi berean indarrak murriztu zituzten ez hiltzeko. Garrasi batek ihes egin zion mutilaren eztarritik, dardar egin zuen, malko bat atera zen. Ezpainari hozka egin zion odola eman arte, mutikoak bere buruari eutsi zion. Une bat beranduago, beste kolpe bat jarraitu zuen, gorputz osoa astinduz. Oleg Rybachenkok arnasa sakon hartu zuen, gatz eta gatzunek areagotutako mina jasanezina zen.
  Pontussek oihukatu zuen:
  - Jarraitu!
  Berriz txistu eta kolpeak! Hezurreraino mozten du. Mutikoa barru-barruraino erre zuten. Urdaila kolpatzen zuela zirudien. Ahaleginak egin arren, garrasiaren zati bat irten zitzaion ezpain estuetatik.
  - Ama!
  Berriz kolpeak! Bizkarrean, omoplato zorrotzen artean, eta, azkenik, takoi hutsetan. Mutilak garrasi egiten du, jada ez du indarrik bere buruari eusteko. Garrasia sumendia bezala lehertzen da eztarritik eta sudurra dirudiena. Pontuss pozik dago:
  "Orain ikusten dut muinraino jotzen ari zarela. Ondo jo, baina ez hil!
  Kolpe bakoitzarekin mina areagotu egiten da. Malkoak odolarekin nahasten dira eta ohe gainera erortzen dira. Atzealdeko marra odoltsuak bat egiten dute, nahaspila gorri batean bat egiten dute, mutilaren hezur zuri meheak agerian uzten hasten dira. Oleg Rybachenko itogarria da, ez du aire nahikoa, alanbrea orkatiletan sartu zaio. Takoi biluziek larruazal distiratsu, zakar eta kalutsuekin ez da berehala mugitzen, baina odol-tantak ateratzen dira oraindik. Kolpeak areagotu egiten dira, badirudi tximista pasatzen dela nerbio-bukaeretatik gailurreraino. Beste mutilak isilik daude, kontzientziak ez du onartzen onartzen, errepresaliatuen beldurrak ez du kondenatzen uzten. Ikusten da nola erori ziren mutilen buruak, baina haien begiek exekuzioa jarraitzen dute. Bitxiak eta nerbioak, gehienak modu antzeko edo sofistikatuago batean azotatu dituzte dagoeneko. Uste duzu niregatik ez balitz, eta batzuetan maltzurkeria dago zure pentsamenduetan: garrasi egiten du, baina, noski, jasan dezakeela, ez Oleg bezain ahula.
  Jipoia hezur hutsetan dago jada, bizkarra, alboak, izterrak zauri sendoa dira. Pizgarriaren injekzioagatik ez balitz, mutila izorratuta hilko zen - shock mingarri baten ondorioz hil zen. Eta beraz, Danteren Infernuan baino zerbait txarragoan murgildu zen. Hau da molekula bakoitza, zelula bakoitza, zain bakoitza amesgaiztoko minez asetzen denean.
  Oleg Rybachenko aitzindaria gogotik saiatu zen minetik aldentzen. Gurasoak gogoan, haurtzaroko urruneko garai zoriontsuan, oinekin bultzatzen zuela zirudien, sufrimenduaren laba borbor gori-gorritik, baina berriro ere zurrupatu, buruaz estali zuen. Beraz, torturaren ozeanoan zehar nabigatu ziren, heriotzaren ametsa oinazearen libratzaile gisa. San Joanen Apokalipsiaren hitzak gogoratu nituen. - Eta hil nahi izango dute, baina ezin dute. Honela itxaroten dute patua haurrak torturatzen dituzten bekatariak. Jaunak ehun aldiz sarituko ditu, eta zigorrik garrantzitsuena, Jesusek Mateoren Ebanjelioan dioen bezala, betikoa izango da. Eta batzuk betiko bizitzara joango dira, besteak betiko oinazeetara. Hau nolabait kontsolagarria da, etsaien aurkako gorrotoa, bizirik irauteko eta irabazteko gogoa pizten du. Mutilak oihu egitea lortzen du:
  - Ordainduko duzu hau, Jainkoaren epaiketa egunean erantzungo duzun haur baten malko isuri bakoitzeko.
  - Isildu puta! - Errinozero-arratoi orroak.
  - Ezin duzu egia ito. Aitzindariak hasperen egin zuen.
  - Lortu gehiago!
  Berriro jo zuten, amorru guztia inbertituz, hezurrak hautsiz, baina mina dagoeneko atalase horretara iritsi da, non ezin baita indartu. Hau burdina da, tenperatura jakin batera berotu daitekeena, eta gero zabaltzen da.
  Pontussek hori ulertzen du, emakume zaharrak (edo, hobeto esanda, berrogei urte baino gehiago ez ditu, baina, egia esan, pare bat mende gainditu zituen), esperientzia handia du borrero gisa:
  - Tira, nahikoa da! Eta orduan hilko da! Preso txiki bat senda dezagun eta tortura dezagun ordenagailuaren laguntzaz. "Olinpiarren tortura" programa bat besterik ez dut.
  Rhino Rat, nahita aharrausika eginez, dio:
  - Orain non dago? Erizaintzara?
  - Ez txosnetan! - Matrona errekurtsorik gabe moztu zuen. Utzi zintzilik besteei abisu gisa. Injektatu injekzioak soilik bihotzari eusteko. Eta utz diezaietela Timur gidatzen berriro mailatik, eta utzi diezazkiozu gainontzeko kolpeak zuregandik. Behin hazteko ikuskizuna. Lan egin behar!
  Atzerritarrak zartailu batekin burua okertu eta belarri iletsuak mugitu zituen:
  - Entzun azafatari. Tira, exekutatu berriro.
  Kolpe berriak erori ziren Timurren gainera. Oraingoan, inor ez zen protesta egitera ausartu. Ez zegoen borreroen eskuetan erortzeko gogorik. Timur garrasi egiten du noizean behin erortzen da. Hartu eta berriro jipoitu egiten dute. Bigarren greba sorta amaitzear dago jada. Mutiko batzuk besterik ez ziren geratu. Horietako bat zaharrena da, hamasei urtekoa, jada bizarra hausten ari da eta bibotea ikusten da. Jakina duda egiten duela, jo egiten du, baina erraz egiten du, apenas ukituz.
  Frau Pontuss haserre dago:
  - Eskegi alferra gazte hau bastidore batean eta lotu harri bat oinetara. Sufri dezala.
  Mutila harrapatzen da, erliebeko giharrak estutzen ditu, lan gogorraren fruitua, eta oihukatzen du:
  - Beno, zeri begira zaudete, mutilak irabiatu!
  Mutilak dardarka egiten du, burrunba batek errenkadak zeharkatzen ditu, baina ez dute beren oinazeleengana laster egiteko erabakirik.
  Gaztea arrastaka da, errinozero arratoi bakoitza bera baino zazpi aldiz astunagoa da gutxienez. Alferrik da atzera egitea. Baina gero gertaerak gertatzen dira, inperioaren patua aldatzen dutenen mailan. Bi tiro entzun ziren eta errinozero-arratoiak erortzen dira, munstroen bizkarrak moztuta daude, krater sakonak hutsik egiten dira. Gaztea askatu eta erori egin zen, baina berehala jauzi egin zuen oihu batekin:
  - Ikusi, hor dago Jainkoaren justizia.
  Ilunpetik aingeru bat bezala agertuz, Margarita ahizpa-arreba antzera zihoan neska urrezko ileak erantzun zion:
  - Gizaki samarra. Jakin ezazu Deabruarekin akordioak ez duela zerua ziurtatzen Lurrean eta leku epel bat infernuan. Satanengan makurtzea aulki elektrikoan esertzea bezalakoa da!
  Aurora sutsu honen bigarrena ozen:
  - Hemen gertatzen ari dena beldurrezko pelikula baterako trama da. Hau haurrekin egin. Kendu mutila bastidoretik.
  Oleg Rybachenkok burua astindu eta... esnatu zen. Ez zen etzanda ikuskeran zehar, baina geldirik egon zen...
  Eta denbora dezente pasa da. Naziak oraindik ari ziren
  Elikagaien prestaketak. Baina SSko medikuek goroldio arraro batetik kea arnastetik sortu zen droga ikaragarri hura ez zen inola ere laburra iruditu.
  Oleg Rybachenkok berehala pentsatu zuen Krauts hauek zergatik ez zuten eraginik. Iragazki maskararik gabe al daude? Eta zergatik halako amesgaiztoa aluzinazio honetan. Zer egiten ari dira horrekin?
  Baina naziak eurak modu naturalean portatu ziren, nolabait adiskidetsuagoak ere egin ziren, esaten dutenez, gurekin jan zezaketela aditzera emanez.
  Izan ere, bertako bizilagunei lapurtutako behi baten izter potolo bat atera zuten. Orduan nazi batek kalderero potolo bat arrastaka eraman zuen, eta bigarren faxista, Olegekin batera, ur bila joan zen. Berriz ere, arraroa iruditu zitzaion aitzindari jakintsuari, larruzko bi ontzi eta metal arrunta edo egurra okerrenean. Gainera, SS gizon bat, hori ere ez zen nahiko tipikoa, arrastaka ari zen.
  Aitzindaria ez zegoen oso seguru bere oinetan, exekuzio honen kolpeak benetakoegiak ziren sentimenduetan, eta Lomonosov-en ondorengoak asmatu zuen aluzinazio soil bat edo ez soil bat baino zerbait gehiago zegoela horren atzean.
  Kanpalekutik ehun pausotara ura isurtzen zen, kristalezko zorrotada zilarrezko eta distiratsu bat balkoiaren gainean zegoen bi harriren azpitik. Oleg Rybachenko gutiziaz makurtu zen beregana. Mutilak oraintxe sentitu zuen barruko guztia harrian, edo hobeto esanda, ikatz bihurtuta zegoela. Gozoki hoztasun atseginari atxiki zitzaion eta... belarrira heldu zitzaion.
  SS gizonetako batek, harkaitz-horma baten atzean ezkutatuta, gailu konplexu baten panelean zerbait klik egin zuen eta arratoi baten moduan barre egin zuen.
  Kolpea gaiztakeriarik gabe eman zuen faxistak, baina halako indarrez non Oleg harrietara bota zuten, ezker belarriarekin entzuteari utzi zion, eta buruaren alde hau benetan motelduta zegoen.
  Bata batekin eta urrezko kate batekin zeraman mediku jazarlea barrez lehertu zen eta garrasi egin zuen:
  - Boxeoa! Boxeoa!
  . 4. KAPITULUA
  Mutil aitzindariak salto egin eta SS gaztearengana jo zuen. Arnaspean apuntatuz eskuineko eskuarekin engainagarri, eta ezkerra maltzurki atzean ezkutatuta. Pare bat boxeo klaseetara joan zen, baina oroimena erabatekoa da. Adibidez, ukabilkada faltsu bat eta erdi uppercut eta erdi albo ezkerreko esku zorrotza. Ondoren, gorputza, izterrak, abdominalak eta baita hanken luzapena ere sartzen dira kolpean. Eta -garrantzitsuena- normalean eskuineko eskuko borrokan ari diren boxeolariek ez dute espero ezkerretik egindako inbertsio batekin jotzea. Sorpresa faktoreak funtzionatu zuen, Oleg Rybachenkok egin zuen! SS gizon gazte eta trebatu batek ez zekien behintzat Oleg ez zela ezkertiarra, baina ezkerrera "pistola" bat bota zezakeen. Eta barailean amu bat harrapatu zuen. Eta freskoa - SSko soldadua oinetan jarri zen harrizko bloke baten kontra talka egin zuelako bakarrik... Eta erdi gosea hildako mutil baten pisua ez zen nahikoa soldadu hautatu bat SS-ra botatzeko, ez dute. hartu ahulak!
  Mugimendu honetan Oleg Rybachenko borrokalari esperientziadunagoa izan balitz, ziurrenik amaierako mugimendu batzuetara joango zen. Baina trebetasuna ez da laudorioa, eta ezaugarri fisikoak ere bai.
  Baina nahiko ondo egin zuen, batez ere kolpea entrenamenduetan landu ez zela kontuan izanda, eta Oleg Rybachenko bera, bere gaitasun natural handiak izan arren, boxeoari buruz lasai zegoen.
  Orain, Faranenko entrenatzaileak sekzioan izena eman ez izana damutu ere egin zuen: mutil handia izatera haziko zara, baina erreakzio azkar eta arin batekin. Laster SESBek Olinpiar Jokoetan parte hartuko du - eta behar bezala borrokatuko zenuke domina bat lortzeko!
  Zer diozu? Oleg Rybachenkok honela erantzun zion:
  "Nahiago dut burua gorde herrialderako gauza baliagarriagoetarako, batak besteari nickelak garbitzeko baino!" Adibidez, zerrautsarekin edo zabor arruntarekin ibiltzen den traktore bat egiten baduzu, askoz gehiago.
  Aberriak mesede egingo dio!
  Baina orain mutilak berak kapitala jaso zuen.
  Beraz, Oleg Rybachenko ez zen inoiz jipoitu bere bizitzan. SS heldu batek azkar zapaldu zuen hamar urteko mutiko baten erresistentzia antolatua, nahiz eta bere adinerako altua izan (hala ere, pare bat aldiz erakutsi eta arrakastaz jo zuen) eta ukabilak trebeki kolpatu zituen - eroritakoa altxatu eta berriro jo zuen. Oleg Rybachenkok erresistentziari utzi zionean (Hau da, ia konortea galdu zuen, hau da, oraindik pentsamenduak daude zure buruan, ez zaude beltzean, baina zure gorputzak ez du obeditzen. Ringan serio borrokatu zutenek ziurrenik badakite zer den grog batean egotea gustatzen.). Faxistak erortzen utzi zion eta, bitxia bada ere, ez zuen inoiz eroritakoa jo. Hala ere, mediku-borreroak zerbait oihukatu zion anagrama hizkuntza batean. Ontzi bat hartu eta ubeldutako aurpegira ura bota zuen.
  Itotzen ari den katu baten sentsazioa eta urtu berri den izotzaren ura hain hotza da - neguko igeriketa besterik ez!
  Olegek bere burua astindu zuen, zutitu eta barrutik lehertutako ezker masaileko odolarekin bota zuen botan. SS-ko gizonak ez zuen gehiago jipoitu - bat-batean hasperen egin zuen, zein tropetan kontuan hartuta, munstroak harrigarriro zerbitzatzen duela, ia jatorra, eta bera hasi zen ura ateratzen krokodiloekin egindako ontzietan (ere, itxuraz, ez da halako xahuketa) azaleko ontzietan. ...
  Rybachenko Jr.-k egoera hau ona eta txarra zela adierazi zuen aldi berean. Berri ona da ez direla hilko, esperimentua bere amaiera logikora eraman arte behintzat. Egia da, helmuga oso estua izan daiteke eta, agian, sufrimendua arintzea! Gauza txarra da oso zainduta egongo direla eta ihes egiteko, hain zuzen ere, asmamen asmatsua erabili beharko litzateke!
  Laster Oleg Rybachenko sinetsi zen kobaia izateak beste gerrako presoekiko abantaila batzuk izatea esan nahi duela.
  Gertatu zen gatibuak eta gatibuak ere bero elikatuko zirela. Errespetatuta, esan nahi du SSko guardiak aspaldi latetatik zerbait irentsi zutela eta besterik gabe ohe motaren batean etzanda, txaloka edo lo egiten zutela. Tira, gizon otsoak ibiltzen ziren inguruan - ehizan, edo patruila bat eramaten, edo biak . Hala ere, Oleg ez zegoen gustura. Auroraren eta beste neska gazte baten hanka biluzi aldakorren gainean etzan zen (lur hezean, oraindik hotzean ez erortzeko?) eta txistu egin zuen - Margaritak aurpegia garbitu zuen marinelaren berokiaren ertzarekin, ur uretan bustita, Oleg Rybachenkori hartutakoa. , onespentsu esanez:
  Benetako gizona zara orain. Ukabiletan galduta, ergelen aurka irabazi!
  Aurorak iradoki zuen:
  - Bai, aurpegiko masaje bat egingo diot, ebakia azkarrago sendatuko da.
  Oleg Rybachenkok irribarre egin zuen indarrez. Oso antinaturala. Gaixotu zen, deabruak dantzaratzeraino, plasmako patinak apainetan zituztela. Eta aldi berean... alaiago sentitzen zen orain? Jarraitzeko beldur apur bat nuen: orain harrien gainean ezarriko dute eta bihotzetik azoteekin kolpatuko dute, edo agian distira batekin probatuko dute. Baina naziek ez zuten hona begiratu ere egin, eta euren txori-hizkeran zerbaiti buruz hitz egiten zuten, galdaratik dastatzen txandaka.
  Margaritak xuxurlatu zion belarrira:
  - Noski, ondo egin... Baina izan adimentsuago! Indartsuak ahula dirudienean eta alderantziz!
  Oleg Rybachenkok marmar egin zuen:
  - Zoritxarrez, ez du balio ahul itxurak egiteak, hala baita!
  Tira, adarrei gogor jo zuten... Ebakitako masailaz gain, txundituta zeuden oraindik, nahiz eta ez asko, bizkarrezurra sendoa da - bi hortz. Saihetsak min egiten zuen, eta belarria.
  Hala ere, ikusmen fantastiko batean exekuzioak askoz sufrimendu gehiago eragin zuen.
  - Nahikoa, ados, - Oleg Rybachenkok Auroraren hatz luzeak urrundu zituen esku lotu berriekin, eta eseri zen bere marinel jantziaren behealdearekin. Dardarka. - Ez, hotza egiten du. Eta ehiza jan...
  Nola, azken finean, kontzientzia izatearen araberakoa den - nahi gabe marxista bihurtuko zara. Bizirik irauten baduzu!
  Kartzelako gaitza aluminiozko ontzietan sartu zuten - garraio blindatuetako batean garraiatu zituzten. Baina ez zegoen koilararik. Dirudienez, esklaboek hala ere porri lodiak jango zituztela uste zen. Edo dibertitzea erabaki zuten, koilara hauek ez direlako hain eskasia. Tira... hori hobeto!
  Benetako basati bihurtzen zara - mutikoa barrez lehertu zen, eta berehala itxi zuen ahoa ez hartzeko.
  Porridge perla garagarrekin nahastutako porridge izan zen: lodi, ia gatzik gabe eta, jakina, haragirik edo antzekorik gabe, tira, agian arrain pixka bat gehitu zuten usainerako. Bi aleren nahasketa oinarrizkoa, ia hutsa (eta beraiek haragi ketuarekin lehertu ziren, usaina ikusita). Baina mutiko aitzindariaren urdaila bere mugara iritsi zen aspaldi: gosea pixka bat atzera egin zuen, porridge ikustean bakarrik itzuli zen, baina indar hirukoiztuarekin.
  Egia da, jatea txarra zen - pare bat aldiz nahasketa beroa barrutik erori zen zauritutako masailaren gainera, eta malkoak isurtzen zitzaizkion begietara minaren ondorioz - baina zer da?! Bai, eta "eskumuturrekoak" oztopatu zuen, Oleg Rybachenkok eskuak astindu zituen, haserre begietatik txinpartak bota zituen bere inguruan ... eta uneren batean konturatu zen eskuineko eskua eraztunera arrastaka sartu zela jerk horietako batetik erdira!
  Sinestezina - SS-ek hain primitiboki zulatu zuten. Horrek ere kenduko lituzke zigortzaileek hezitako otsoak!
  Oleg Rybachenko izoztu egin zen. Berehala mastekatzera behartu zuen, ontzi baten atzean ezkutatuta. Eta eskuineko eskuarekin bihurritu zuen altzairu gogortuak larruazala nahiko jasangaitz moztu arte.
  SS-n, badirudi denak ez direla hain politak!
  Eta konturatu zen, beharbada, eskua atera zezakeela. Esku handiago baterako diseinatutako eraztun bat - gizon baten edo bertako gazte batena, agian asko lan egiten zuen mutil zaharren bat ere. Baina nerabe aurreko mutil baten, Oleg Rybachenkoren esku izerditsuentzat, tranpa zabala izan zen.
  Mutilak xuxurlatu zuen:
  - Garaipenaren zain! Garaipenaren zain! Kateak hautsi nahi dituztenak! Aitonek irabazi zuten Fritz! Jolas bat bezala beteko ditugu ere!
  Aurorak, maitasun handiz Oleg Rybachenkori begira, mugimendu leun batekin eskua atzera bota zuen (ebaki zabal batetik odola atera zen eta eskuan urradura). Une horretan bigarren bizilaguna mugitu zen, gertatzen ari zena estaliz. Oleg suzko deabruari begietara begiratu zion, keinu egin zion. Eta esmeralda-laserrekin zulatzen ere hasi zen puntu-hutsean, kobra baten antzera, bereizezina. Orduan burua astindu zuen, otsoei zuhurtasunez seinalatuz. Gero, etenik gabe, jaten - belaun altxatu baten gainean zutik dagoen kopa batetik belaun gorritxoekin zuzenean harrapatzea, eskuak jaitsi eta lur hezean uhin bihurtuz lerro bihurriak marrazten hasi zen.
  Oleg Rybachenkok ez zuen ezer ulertzen, baina abesti garaile bat entzuten ari zen jada buruan;
  Gaztea, gozoa, garbia;
  Sobietar herrialde gorria!
  Eguzkia distiratsu ateratzen da
  Bihotzez emana!
  
  Gure aintzirak garbi daude
  Ibaiaren ekaitz kristala!
  Mutilak pilota batekin ibiltzen dira
  Korrika mendira elkarrekin!
  
  Bularra airez lehertzen ari da,
  Udaberria belar-mota guztietan!
  Jaunarengana jotzen dut
  Gaizki leher gaitezen gaitzak, arazoak!
  
  Garaia gogorra heldu da
  Faxismoak Rus' inbaditu du!
  Borrokarako berri bat sortuko dugu,
  Utzi komunismoa nagusi!
  
  Batera, gauzak beti eztabaidatzen dira,
  Ukabil itxia bezala gaude!
  Zalditeria ibiltzen zen
  Tira, orain altzairuzko depositua!
  
  Leninen lan handia
  Garen moduan jarraituko dugu!
  Stalin jenio jakintsua
  Zer irakatsi digu irabazten!
  
  Eta azkenik, esango dizut
  Nork salbatu zuen - galdu!
  Zehatzago pentsatu - adieraziko dut,
  Finala laster dator!
  Oleg Rybachenko, hondar horren ondoren, bazirudien itsasoa belauneraino zegoela! Eta mendiak ziur, sorbaldan!
  Neskak ere animatu eta belarritik belarrira xuxurlatu zuten. Guztiek zuten itxaropena.
  Lomonosov eta Stenka Razinen ondorengoak masailak puztu zituen eta gero haserre egin zuen - ebaki madarikatuak min ematen du.
  Eta ihes egitea lortzen baduzu? Oleg Rybachenkok azkar albo batera begiratu zuen, bere pentsamenduek (eta nork daki, akatsak bidal ditzakete, orduan ez daki zer-nolako ekipamendua duten!) SS eskoltak entzun zituen.
  Suzko deabruak begietan distira infernua zuela mutiko aitzindariaren eskuetan zeuden altzairuzko eraztunak ukitu zituen eta baietz baiezkoa eman zion: esaten dute, bai, proba dezakezula! Hau argi dago eztabaidarik gabe eta gehiagorik gabe ere.
  Azeri-iledun gudariak xuxurlatu zuen:
  - Baten batek bizirik irauten badu ere... Bada norbait mendekua hartzeko!
  Baina orduan Oleg Rybachenko barnean harri bihurtu zen, izoztuta bezala. Eta pentsamendu sinple batek izoztu zuen: eskuak bihurrituko zituen. Eta gero... baina gero beharrezkoa izango da gainerako neskei askatzen laguntzea. Bestela, ez da ikasle aitzindari bikaina, baina nor?!
  Hitzez gogoratu nintzen: buruzagia ez da bera aurrera doana! Eta nork urratsa eman eta beste bati laguntzen!
  Eta nortzuk dira zuretzat - odolez hautsitako hankak dituzten neska ederrak. Leninista gaztearen barnean zerbait haserretu zen - milaka tornadoen burrunbarekin, matxinatu zen! Bihurtzen da - korrika ahal duzun bezain azkar eta...
  Izan ere, ihes egiten badugu, orduan ez da beste aukerarik izango. Bestela, traizio bat da.
  Begiak berriro topatu zituen, Margaritarekin lehenik, eta Aurorarekin gero, zeina ere, argi eta garbi animatuta, kaikua zaporez miazkatzen ari zen. Eta berak, ontzitik sudurra ateraz, keinu egin zuen.
  - Ez zaitugu eusten! - Su deabrua gehitu zuen. - Alde egiten baduzu, zalantzarik gabe etorriko zara laguntzera!
  Oleg Rybachenkok baietz egin zuen eta erantzun zuen:
  - Hitz ematen dut! Aitzindari zintzoa alderdikideekin harremanetan jarriko da eta salbatu egingo zara!
  Tira, horixe erabaki genuen! Gerora askoz prosaikoagoa izan zen. Dagoeneko ona zen Oleg ez izatea ontziak garbitu behar izan zuena; itxuraz, beldurra zuten hura berriro askatzeko edo neskak gogor lan egiten uztea erabaki zuten. Huskeria bat, baina posizio honetan atsegina da. Txarra da berriro joan behar izan nuela, eta faxista hauek lasaitzen direnean. Ezin da ezer jasangarriagoa edo gutxiago aurkitu.
  Hotz pixka bat egiten du, eta haizea baretu bada ere, hodeiak zaldi gainean bota, eta euri hotz bat botatzen hasi zen haietatik. SS-ko gizonak ere pozik daudela dirudi, nahiz eta haiek eta otso otsoek kiratsa hezea eraman zuten.
  Asko joan behar izan nuen. Hemengo mundu hori Krimeako mikroklima berezi bat da. Normalean ez da euritsua, baina kasu honetan haize boladarekin.
  Neskek ordurako ondo lo egin zuten eta hotzak indarberritu zituen.
  Baina arrazoiren batengatik Oleg Rybachenkok lo egin nahi zuen, begiak traidoreki itsatsirik.
  Bai, halako pisua, ehun tonako karkaxa batek zapaldu eta arnasa sakon hartuko ez balu bezala.
  O, gaixotuko naiz, pentsatu zuen Oleg Rybachenkok, hankak gogor berrantolatuz, berriro zurruntzen hasi zirenak. "Zalantzarik gabe gaixotuko naiz orain, baina zer?" Naziek ez dute aspirinarik erabiliko edo penizilinarik injektatuko, eta ziurrenik eztiaz ere damutuko dira. Edo oraindik ez al da? Esperimentaziorako gorde al duzu? Nora goaz orain gizarajook?!
  Berriz ere, euriarekin eta sufrimenduarekin errealitatea desagertu egin zen, eta joan-etorrian lo hartu zuen. Zein, ziurrenik, onuragarria baino ez da posizio honetan;
  Espazioa zentzu batean - bataila bat;
  Dmitry eta Oleg Rybachenko aitzindariek, ikasle bikainak eta kirolari bikain gisa, SESBko eta Alemaniako haurrentzako kirol kluben artean antolatutako lagunarteko boxeo lehiaketetan euren herrialdea SESBen ordezkatzeko eskubidea jaso zuten. Bi herrialdeak aliatutzat hartzen dira oraindik, eta hurbileko gerra baten zurrumurruak baretu egin dira. Izan ere, tropa alemaniarrak mugatik erretiratu dira, eta Wehrmacht-ek erasoaldi garaile bat egiten ari da Afrikan, eta dagoeneko Egipto konkistatu du, eta Gibraltarren harrapaketaren berri eman berri dute. Stalinek pertsonalki Führer zoriondu zuen konexioak!
  Ikusmen delirantea hitzik ez, baina unibertsoan gertatzen ez dena. Oleg bere burua harrapatzen du hori pentsatzen - berriro izpi batzuen edo beste zerbaiten eragin artifizialak inspiratuta. Baina dena hain da erreala, ezen ilusio honi aurre egiteko indarrik ez dagoela.
  Beraz, segurtasunez hegan egin dezakezu ia lagunarteko herrialde batera. Alemaniako prentsan Sobietar Batasunari buruz gauza onak baino ez dira esaten, eta komunismoa nazionalsozialismoaren anai-ideologiaren artean ere jartzen da. Gainera, Stakhanov-en antzeko mugimendu bat agertu zen...
  Dmitry eta Oleg Rybachenko adin txikieneko boxeolariak dira, hamaika urte baino ez dituzte, lehiaketetan emanaldietarako muga behekoa. Baina mutilak nahiko handiak dira beren adinerako, eta aroa ere ez da XXI. mendearen amaieran bezain azkar azelerazioa.
  Oleg, ordea, txikiagoa da, argalagoa, pisu arinagoko kategoriakoa, baina oso azkarra. Dmitry handiagoa da, hezur zabalagoa, mutil-heroi baten itxura eman diezaioke gutxienez hamalau urte.
  Mutilak ile kolorearen arabera desberdinak dira. Olezhek argia da, ilehoria naturala bezalakoa, elur-bola bat bezala. Dmitry ile marroia, ile marroia. Oleg hilabete batzuk gazteagoa da, eta bere aurpegi biribilarekin oraindik ume baten itxura du, eta Dmitry, besterik gabe, ederra da, propaganda kartel bat merezi duena. Neskak jada hari begira daude, hau ume handia denik sinetsi gabe.
  Hala ere, Oleg Rybachenko Dmitry baino askoz eruditoagoa da, nahiz eta bi mutilak oso burutsuak diren eta bost berdinetan ikasten duten. Izan ere, sobietar herrialde batean, kirolari onek ikasle bikainak izan behar dute.
  Gainontzeko mutilak zaharragoak dira, baina hemezortzi urte artekoak, heroi pare batek bi metroko altuera eta zentimo bat pisatzen duen arren...
  Boxeolariak, herrialdeko koadro gazte onenak... Eta Alemaniako txapeldunak eta horren menpe dauden herrialdeak haiekin borrokatuko dira... Haurren artean, noski, edo juniorren artean.
  Hirugarren Reich-eko bidaiari-ontzirik handienean egiten dute hegan geldialdirik gabe Mosku-Berlin ibilbidean.
  Boxeolariak bereiz esertzen dira, baina badira borrokalariak, halterofiliak, futbolariak, igerilariak ere. Jubenil guztiak eta errendimendu bikaina. Stalinek agindu zuen gure belaunaldi berriak, sobietar erregimenaren pean jaiotakoak, dena erakusteko eta aurpegia ez galtzeko. Eta, noski, denak borrokatzeko gogoz daude...
  Dmitryk galdetu zion Olegi:
  - Egin al duzu borrokarako plan taktikorik?
  Mutil aitzindariak erantzun zion:
  - Dozena bat plan dauzkat aurkari bakoitzarentzat... Baina hari begiratu behar diozu lehenik, eta gero erabaki bat hartu... Banakako hurbilketa bakoitzerako, mugimendu eta zehaztasun txikienak, etsaien egitura fisiologikoa barne, agintzen dute hutsik. banakako taktikak.
  Dimitrik arbuiatu egin zuen:
  - Baina askoz errazagoa naiz! Taktikarik gabe, etsaia lasterka egiten dut, gogorrago eta maizago jo eta hausten dut.
  Oleg Rybachenkok esan zuen:
  - Zu bezalako mutil handi eta fisikoki garatuak gutxi daude zure adinean. Hori dela eta, presioaren taktika pasatzen da. Besterik gabe irauli dezakezu. Baina hemen altuera ia normala naiz, ba, agian batez bestekoaren gainetik pixka bat, eta SESBeko txapeldun izateko, hain herrialde erraldoia, presio bat ez da nahikoa. Azken finean, ezin duzu etsaia indar gordinarekin hartu, entrenatzen duelako, bizimodu osasuntsua darama, ondo jaten duelako, taktikak ikasten dituelako. Eta gero xake partida batean bezala errepikatu behar da. Batzuetan zerbait ere, mataren mesedetan sakrifikatu.
  Dmitrik gogor kontra egin zuen:
  - Eta nire aurkariak entrenatzen ari dira, eta finalean, mutila ni baino are handiagoa eta astunagoa izan zen. Asko entrenatzen duzun moduaren araberakoa da. Batzuek uste dute posible dela bi astetan txapeldun olinpikoa izatea, nekeraino lanean... Hori ilusioa da. Azken finean, kirol entrenamenduetan garrantzitsuena ez da hainbeste superkarga ematea, super-errekuperazioa sortzea baizik. Baina aukeratutako ariketa multzo egokiak daude, eta garrantzitsuena ondorengo berreskuratzea eta indarra irabaztea da ... Horren ostean, arnasa batean borrokatzen duzu, ehunka kolpe botatzen hiru txandatan, edo hobeto esanda, hain zuzen. , askoz gutxiago.
  Oleg Rybachenkok esan zuen:
  Tira, hori ere egia da zalantzarik gabe! Bereziki, arnasketa egokiaren sekretua eta haurraren gorputzeko hazkuntza puntuetan injekzioak... Gure guruaren Know-How batzuk daude hemen. Baina ez dut ulertzen zergatik ez dituen beste entrenatzaile batzuekin partekatzen?
  Dmitryk xuxurlatu zuen:
  - Zurekin gaudela konfiantzaz esan zidan... Boxeolariak ez ezik, soldaduak lehenik eta behin. Oraindik zerbait berezia egin behar dugu... Oso garrantzitsua, are garrantzitsuagoa urre olinpikoa baino!
  Oleg-ek burua makurtu zuen eta esan zuen:
  - Zerbait garrantzitsuagoa... Agian hau ere esan zidan... Gizadiaren patua Sobietar bi mutil aitzindarien ekintzen araberakoa izan daitekeela. Ipuin baten antzera.
  Dmitry filosofikoki esan zuen:
  - Eta nondik datoz maitagarrien ipuinak, bizitzatik ez bada. Agian hau benetan horrela izango da! Ahate itsusiak ez garen arren, baina... Oraindik goiztiarra da Arrano deitzea.
  Oleg Rybachenkok leunki aldatu zuen elkarrizketaren gaia:
  - Alemaniako inbasio baten mehatxua azkenean igaro dela uste duzu?
  Dimitrik sorbalda zabalak altxatu zituen harrituta.
  - Hemen, nire ustez, adituagoa zara. Nire kabuz, uste dut ezin duzula berehala jo beso eta hanka guztiekin, orduan berriro ezinezkoa dela norabide guztietan erasotzea. Egia da, salto batean mugitzen bazara...
  Oleg Rybachenkok barre egin zuen:
  - Nahiko logikoa dirudi ... Baina ez dakigu Hitlerrek zehazki zer zuen buruan, baina tentsioa benetan baretu zen, eta Alemaniako hegazkinek gure aire-espazioa urratzeari utzi zioten, eta beldarren delikatua ez da atzerrian entzuten, hau egia da. Bai, eta Fuhrer, makinetara itzuli ziren langile batzuk. Hau da, Hirugarren Reich-ak kolpeak ezkutatu zituen... Baina ez dugu lasaitu behar.
  Dmitryk ogitarteko bat atera zuen arrainarekin eta gantz gabeko gazta bereziarekin bere poltsatik eta Olegari eman zion. Orduan beretzat bi aldiz gehiago atera zuen. Eskaintzen da:
  - Jan ... Ezin duzu atseden luzerik hartu janaria eta proteina hartzean. Gorputzean aminoazidoen kontzentrazioa jaisten denean, muskuluek indarra galtzen dute.
  Oleg Rybachenkok esan zuen:
  - Asko lan egiten duten bodybuildersentzat, hori egia da, baina boxeolarientzat ... Azken finean, ez dugu haragirik, gorputzak margotzen, eta are gehiago borrokaren eraginkortasuna areagotzen du!
  Dmitryk, ogitarteko bat hozka egin eta hari tomate bat gehitu zion:
  - Dena ez, baina... gauez arrautza zuringoa ere jaten edo edaten dut, aminoazidoen kontzentrazioa jaitsi ez dadin. Eta onena, ez oilasko arrautzak, galeper edo ostruka arrautzak baizik, ba, azken hauek oso arraroak dira ... Erdialdeko Asian badirudi ere ostrukak dagoeneko hasi direla ugaltzen ...
  Oleg-ek oso serio (tonuan) txantxetan esan zuen:
  - Oso baliotsua den proteina igel baten aurreko hanketan. Probatzea gomendatzen dut!
  Dimitrik mutil batek bezala barre egin zuen:
  - Bai, baina are gehiago Indiako piper gorridun ostraketan!
  Olegek, ordea, tentuz mokadu bat hartu zuen ogitartekoari eta zati bat xurgatzen hasi zen. Arraina gorria zen, zaporetsua, ketchupean bustita baratxuri birrinduarekin. Indar pixka bat gehitzea posible zen ... Winnie the Pooh bezala, adibidez ...
  - Winnie the Pooh ondo bizi da munduan! Emaztea eta seme-alabak ditu, bardana da!
  Olegek bat-batean iradoki zuen:
  - Kantatu dezakegu?
  Dmitryk, gogo handirik gabe, esan zuen:
  - Ez al da goizegi kantatzeko?
  Oleg Rybachenkok irribarre egin zuen:
  - Ondo, batez ere SESBren mugatik hegan egin genuenetik!
  Dmitryk galdetu zion bere bikoteari:
  - Guraizeak ala papera?
  Oleg-ek keinu egin zion.
  "Agian hobe da umeen txantxarik gabe egitea. Pertsona baketsuak gara, baina gure tren blindatuak argiaren abiadurara bizkortzea lortu zuen...
  Dimitrik eten zuen:
  - Ez! Ez dugu horrelako abestirik behar haurtzaindegia. Tira, zerbait gehiago... abertzale!
  Oleg-ek birikak puztu zituen eta abesten hasi zen, joan ahala konposatzen. Dankak, berriz, oso ondo abesten zuen. Edo hobeto esanda, bere ahotsa mariskal baten tronpeta bezalakoa zen, eta agian Jerikorena ere bai;
  Aitzindari hitz harroa da
  Stalin Rodnoy berdinduta.
  Etxean festa baino ez dago,
  Niretzat, ideal komunista!
  
  Aberria betiko zerbitzatuko nuela zin egin nuen
  Aberria bikain loratu dadin,
  Bizitzako guztiontzat hobea izan dadin,
  Beraz, hegaldia arranoa baino bat-batean bihur dadin!
  
  Trumoia - gerra etorri da,
  Beraz, ausardiaz, mutilak kanpinera doaz!
  Wehrmacht-ek mutur kiratsa jarri zuen,
  Beraz, kontura bidaliko dugu!
  
  Ez zieten fusilrik ematen mutilei,
  Erantzun bat izan zen zuek urteak - txikiak zarete!
  Dena den, soldaduengana ihes egin zuten,
  Baionetak hain beharrezkoak direlako!
  
  Moskutik gertu elur-zuloetan borrokatu ginen,
  Oinutsik korrika egin zuten izoztean...
  Aitzindari ederrak soinean ibiltzen dira -
  Granadarik ez, beraz, jo ukabilarekin!
  
  Zein krudelak diren kat faxistak -
  Zenbat edan dezakezu haien odola,
  Baina naziak ordainera etorriko dira,
  Saiak joko bihurtuko dira!
  
  Bazkaltzeko, anoa xume bat - gosea,
  Soldaduei izozteak oinetan...
  Funtsean, ume bat besterik ez naiz
  Baina aitak harro daude balentriaz!
  
  Tankea presaka doa, "Tigreak" mokorra bultzatu du,
  Baina borrokalari gazteak granada estutu zuen!
  Eta faxista sasikumeak meategi batekin topatu zuen:
  Hona hemen bere zuzi beroa besarkatua!
  
  Txikia ere erraldoia izango da
  Ausardia sortu bazenu!
  Aitzindariak loturak batuta,
  Soul indartsuagoa: titanioa - metala!
  
  Wehrmacht ez zen pasatu, kopetan sartu zuten,
  Altzairuzko hilkutxak itota!
  Errusian halako mutilak daude,
  Ondorengo belaunaldiak harro daude!
  
  Borroka berriro, oraingoan, Volgan,
  Pioneer - Terminator bihurtu da!
  Faxistek beilategi osoak dituzte
  Eta eriotzaren harresia hautsi da itsasertzean!
  
  Zenbat guretako hil ziren - ez dago zenbatu,
  Zenbat hilko dira berriro - malkorik ez...
  Baina horrelako borrokalariek lana sinesten dute;
  Berpiztu Kristoren duina!
  
  Komsomol kide bihurtu ziren Berlinen,
  Han egin zuen leialtasun zina!
  Europa erdia Batasuna oinutsik,
  Gure talde gaztea atera da!
  
  Eta orain mundu berri bat eraikiko dugu,
  Guztiak sortzaile-demiurgo bihurtuko dira....
  Hondoratu sufrimenduaren amildegian - gerra,
  Ez dugu jakingo beldurrak zer esan nahi duen!
  
  Unibertsoan adeitasuna agintzen hasten da
  Eta orduan mina desagertuko da, sinetsi...
  Gurekin dago jenio guztien artean onena, Stalin,
  Hitlerren infernuko piztia garaitu!
  
  Ausart borrokatu dugu horretarako.
  Betiko ohoratua...
  Eta ulertu festa garrantzitsua dela -
  Unibertsoak amets batera eramango du!
  Mezu-hegazkinak abesti hau aho batez abestu zuen. Hain soinua zen, non negarrez leher zitekeen...
  . 5. KAPITULUA
  Ikuspegia desagertu zen, eta idazle mutila eta jenioa zutabe ibiltari baten errealitatean aurkitu zen berriro.
  Norbaitekin elkarrizketa hutsal bat ezinezkoagatik (ikuspegiaren ondoren, hizkuntza erabat moteldu zen!) Oleg Rybachenko ere haserre zegoen. Eta, nolabait, ez nintzen berehala konturatu basora hurbiltzen ari zirela. Amaitu zen - blaituta, eta oinpean ondo zapaldutako bide bat zegoen, busti bazen ere, baina argia, han-hemenka moztuta gurdi, kotxe, tanke arinen beldarrek, motozikletek eta baita zaldi-apatxoek ere.
  Lokatz hotza, xaboi gaiztoa zirudiena, bezain irristakorra suertatu zen, Oleg Rybachenko mirakuluz oreka mantendu zuen hainbat aldiz, eta zutabean bizpahiru neska erori eta azkar altxatu ziren.
  Margaritak berak, nahiko nekatuta, anaia besoetan animatu zuen:
  - Iluntzen ari da, laster utziko dizute atseden!
  Euria hasi eta ordu eta erdira, urrutitik muino sorta bat zirudiena igaro zuten. Oleg Rybachenko ondoan konturatu zen - hauek ez dira muinoak, metrailadore-dorreak dituen ardatz bat baizik. Antzinako Krimeako harresi bat, ekialdetik eta mendebaldera luzatzen dena, begiak ikusten zuen arte. Aldizka "muinoetan" harrizko eraztun grisak ikusten ziren ia lurrarekin berdinduta - talaien hondakinak. Horietako biren artean - hutsunean, behin, ziurrenik, atearen irekiera zena, gatibuko zutabea igaro zen.
  Gero berriro lotara eraman zituzten. Ez zituzten kateak kendu eta ez ziren elikatzen hasi. Loak neskak estali zituen, bele baten hegoak bezala;
  Bat-batean, nesken aurrean paisaia aldatu egin zen (eta ametsak sarritan itxurakeriak direla!) Eta itsasoan amaitu zuten, zehazkiago itsasora begira eta fresko zegoen moilan.
  Komsomol neskak portura joan ziren, suntsitzailearen silueta ez zegoen urrun, pare bat kilometrotara, baina ia horizonte-lerroarekin bat egin zuen. Hemen berriz ere hainbat aldiz eraso zuten bost labezomorro arratoiek. Hain dira izaki nazkagarriak, sei hankak dituztenak, ezen begiratu eta tira egiten duzu oka. Hala ere, bi segundoko kontua da, sastakadak sastakada eta dena amaitu da.
  Margarita ederrak ere kantatu zuen:
  - Eta niretzat, emetikoa bezala, gero amodiozko edabe bat!
  Aurora Gorriak txistu bat bota zuen sudur zuloetatik:
  - Baina portaera ona da - eta hanka batekin masailezurra estututa nago!
  Izaki arriskutsuagoak kaio aizkorak ziren. Mokoarekin tiro egiteko gaitasuna zuten. Puntua kanpora bota eta azala zulatu zuen, azidoa injektatzen. Orduan aizkora txoria garaitutako biktimaren gainean eseri zen - haragia urratu zuen. Egia da, hemen gehienbat dagoeneko fusilatu zituzten. Baina elkarren artean zorroztutako buruak zituzten lau harrapari esploratzaileak erasotzen saiatu ziren.
  - Hona hemen naturaren beste perbertsio bat! - Aurora suzko deabrua ohartu zen...
  - Nork sortu zituen, ez du inoiz ezer perbertitzen! - Margaritaren misio berrian, erlijio-sentimendu atabikoak berriro agertu ziren. Nortasuna aldatzen da inkontzientean indar batzuk esnatzen badira. - Beraz, Jainko Ahalguztidunak atsegin du!
  Gona motza eta ilea su-jaurtitzaile bat baino beroago zeramaten deabru ilegorriak berriro aurka egin zuen:
  - Ez, honek berriro ere erakusten du mutazioen botere handia. Antzeko inpaktu batzuek bizia sor dezakete!
  Bi chakra botata, neskek harrapariak moztu zituzten, eta gero itzultzen zitzaizkien diskoak harrapatu zituzten.
  - Bumerang bat bezala, baina titaniozko mozketak! Suzko deabruak irribarre egin zuen.
  - ADOS! Titanio honek bakarrik mozten ez duela, metal hau blotter bat baino ahulagoa da.
  Neskak itsasontziari buelta ematen hasi ziren. Suzko deabruak, orduan ustekabean erregu eginez, galdetu zuen:
  - Konposa dezagun azkenean Margarita abesti bat!
  Eguzkiak baino irribarre distiratsuagoa zuen ilehori zuriak galdetu zuen:
  - Zorte ona ekartzeko!
  Cool Aurora esan zuen:
  - Zehazki! Galtzaileak negar egin dezala - zital inbidia!
  Komsomol neska atzerantz makurtu eta leun abestu zuen, hitzek flotatzen eta dirdira egiten zuten:
  Orakulua harri magikoen artean,
  Ekaitzetik jaioa - eguzki distiratsua!
  Ez gara kume bat - iluntasun akastuna,
  Nola koloreztatzen duen izpi baten abestia!
  
  Batzuetan rocka kaltegarria da, zalantzarik gabe -
  Arazoetan, atsekabean, heriotzan, iragarpenetan gaude!
  Eta distira zurbileko mamuak,
  Distira gauean seinale bat bezala!
  
  Baina ez gara superstiziotsuak izango
  Errusiako gerlaria - ezpata eskuan!
  Zerbitzatu Jesus leialki
  Utzi deabrua betiko engainatu!
  
  Ez dago aberri sendoagorik,
  Azken finean, gure borondatea metala bezalakoa da!
  Stalin jakintsuak zuzentzen du erasoa,
  "Andryusha" tornadoa Koloniako metalean!
  
  Errusia modu sakratuan zerbitzatuko dugu,
  Nire bihotza berari eskaintzearekin amesten nuen!
  Soldaduak baionetarik zorrotzena du,
  Eta sugarra esatarian - hitzaldiak!
  
  Goresten zaitut Rus' ereserki batekin,
  himnoak abesten dizkiogu,
  Mendekua iritsiko da aurkariei -
  Beleari aurre egin diezaiogun!
  
  Mundu santu berri bat eraikiko dugu,
  Jainkoak bedeinka gaitzazu!
  Neskak luxua eta eguneraketak,
  Ez zara kalifa bihurtuko ordubetez!
  
  Sari gaitzazu ikuspegi zoragarri batekin -
  Jaunaren ahotsa ezpatara deitzen ari da!
  Bizitza marmelada azukretsua bihurtuko da
  "KAMAZ" bezala indartsu zaudenean!
  
  Aberria harizti oparoak,
  Non dakizu zure arimarekin, atseden hartuko duzu!
  Ozeanoak jasoko dituzu - aintza,
  Kremlinen sartuko zara maisu gisa!
  
  Zalduna zara - erraldoien tribu bat,
  Itsasoaren zabaltasuna eta izotz-masak distira egiten dute!
  Urrezko basamortu handiaren harea,
  Eta esmeralda belusez - basoa!
  
  Ausarki goaz borroka odoltsu batean,
  Nahiz eta "Tigreak" orro izugarria!
  Nazien oinen atzaparrak,
  Itxuraz, Adolf, zalantzarik gabe, polita da!
  
  Baina bibote bat daukazu aurpegian,
  Muturra bihurrituta, baraila kendu!
  Eta gure jendea handia da, harro,
  Boterea agerian utzi izaki faxistari!
  
  Orain argiaren garaia da
  Etorri da zeruko grazia...
  Poemetan balentriak abesten dira -
  Kristo animan santua piztu da!
  Aurorak txalo egin zuen, eskuak txalo eginez euli hodei bat altxa zedin:
  - Margaritak ondo abestu zuen, baina salmoak abestu behar dituzu elizako koruan. Pentsamendu guztiak gai erlijioso batean nahastuta daude!
  - Zure bekatua barkatu behar duzu. - Esan zuen Korshunovak, berriro ere estasi erlijiosoan erori zena, heldu zen. - Bere arima saltzen duenak beti galtzen jarraitzen du - hilezkorra ematen du hilkorrentzat!
  Suzko deabruak barre egin zuen.
  - Zuk ere, ikusten dut, ederki hitz egiteko gai zara! Ados, maitea, orain ibilaldi dibertigarri bat dugu.
  Txalupa puzgarri batean eserita, gaueko tximeleta baten azpian kolorea duten radarrengatik bereizten ez zirenak, Komsomol neskak suntsitzaile astunera igeri egin zuten. Orain zerbait handia egin behar zuten. Arrisku une batean, erreflexu eta erreakzio guztiak areagotu egin ziren. Komsomol neskek soinuak sentitu zituzten kilometro askotan, olatuak zipriztinak, kaioak garrasika eta arrainak aharrausiak ere bai. Norbait igerian zehar entzun dute! Komsomoleko kideek, metrailadore bat botata, tipo bat ikusi zuten airezko koltxoi batean. Maskara kendu, eta Denis Baranov-en aurpegia agertu zen. Zonbi ofizialak, aurretik zigortutako zigorra, ikuspen honetan nabarmen gaztetu eta askoz politagoa, keinu egin zien.
  Airea kiskaltzen zuen ahots astun batez, esan zuen:
  - Fuhrer beltz handiak bidali ninduen!
  - Baina ez dugu ezer idatzi! Neskek aho batez oihukatu zuten.
  Mirabela ez zegoen batere gustura euren batailoiko kriminal gogor baten agerpenarekin, baina Aurorak, aitzitik, irribarre pozik agertu zuen. Bide batez, harrigarria bada ere, zigortuak hamarkada t'erdi bota eta orbaina kendu bezain laster, mutil polit bat bihurtu zen. Aldez aurretik jakin ez balute, ziurrenik ez zuten Baranov ezagutuko.
  - Eta ez da beharrezkoa! - Oihu egin zuen, kondenatu ohiak. - Nire helburu bakarra hiltzea da! Nire hurrengo bizitzan, sultan bihurtuko naiz, eta ehun mila birjina izango dira nire haremean.
  - Gutxienez bati aurre egin. Bestela nishtyak izango da, alderantziz! - Adierazi zuen, Margarita baino zintzoagoa iruditu nahian.
  Denis isildu zen, normalean horrelako zonbiak ez dira bereziki berritsuak. Nahiz eta oraingoan gerra makina bat izan.
  - Esperientzia militar duin bat duzu? - Galdetu zuen Aurorak. Izan ere, azken finean, dagoeneko Bigarren Mundu Gerra igaro eta etorkizunean aurkitu dute. Ez da zientzia-fikziozko idazle sobietarrek deskribatutako bezain futuristikoki eder, gerraz eta, batez ere, hainbat izaki mutatuz beteta.
  Bada halakorik - magoraradiazioa eta ez-erradiazioa.
  Magoraradiazioa bizidunak hiltzen ez dituen erradiazioa da, materiaren propietateak aldatzen dituena, eraldaketak barne, hainbat bizi-formaren bat egitea, bizidunak eta bizigabeak barne.
  Erradiazio ez-erradiazio arruntak ez bezala, atomoen ionizazioa ez da eragiten, molekulen permutazioa baizik eta informazio genetikoa daramaten DNA eta zeluletan aktiboki. Zenbait kasutan, helburu medikoetarako erabil daiteke, azkar birsortzeko.
  - Noski! -esan zuen Baranovek konfiantzaz-. - Askotan borrokatu nintzen!
  Aurora Gorriak zalantzan jarri zuen:
  - Eta nor hil zenuen?
  Kondenatu ohiak esan zuen:
  - Infidelak!
  Suzko deabruak muturra zimurtu zuen:
  - Nola zaude Errusiako ofiziala:
  - Mujahidin bat naiz eta nire zeregina infidelak suntsitzea da! - irrintzi egin zuen Baranovek. - Beraz, betiko destinoa nago.
  Aurorak xuxurlatu zion Margueriteri belarrira:
  - Ez eztabaidatu! Hobe lana egin.
  Arnaspean purrustaka egiten zuen zonbi arabieraz. Irratiak eman zituen azken berriak.
  - Txetxenian militanteak nabarmen gehiago aktibo bihurtu dira. Batez ere, gobernu etxea bonbardatzeko ahalegina egin zen. Borrokan bost ertzain hil eta hamaika zauritu, militanteen galerak zehazten ari dira. Txosten batzuen arabera, Sharia auzitegiko presidente ohiak ehun milioi dolar inguru jaso zituen atzerriko babesleengandik eta aktiboki saiatzen ari da horiek kentzen. Operazio berezi bat egin zen mendian: bidelapur sakabanatuta zeuden.
  Zombie berpiztu zen:
  "Laster kolpatuko ditugu infidelak, txistu eta isekura ihes egin dezaten!" Haren hitzak olatu ibiltari batek eten zituen, itsasontzia gora bota eta sprayz busti zuen. - Hori bai, diot!
  - Printzipioz, ezta! Aurorak txinpartak atera zituen bere begietatik. - AEB Islamaren etsai handia da. Hollywooden, porno egunkarien, serie mistikoen laguntzarekin deskonposatzen du. Orain yanki batzuei tiro egin beharko diegu.
  Neskak suntsitzailera igeri egin zuten. Rudolf Reagan lehen mailako kapitaina, bere koñak gogokoenari trago bat hartu ondoren (beno, amerikar guzti hauek mozkortuta, ez da ezertarako Estatu Batuak bizimodu ez-osasungarriaren eta ustelduraren ikur bihurtu!), ohean etzan zen, atseden hartuta. burua putaaren bularrean. Gaztetan mutilak gustuko zituenean, eta Franklin Trumanek homosexualei armadan zerbitzatzeko baimena eman ondoren, almiranteekin ere harremanetarako esperientzia izan zuen. Eta nolabait Indiako gerrako lau izarreko heroi batekin ere. Baina Terminator presidentearen pean, eta baita musulman bat ere, morala ezberdina bihurtu zen eta gayak presionatu zituzten. Horren ostean, Rudolph Reaganek bere omniborotasuna erakustea erabaki zuen putak gonbidatuz. Hala ere, emakumezkoen gorputz delikatua laztanduz, ez zuen mutilak irudikatzeari utzi, gihartsu, beltzak, adierazezina den plazerra emateko gai direnak.
  Sasikua noski gero perbertso bat dira!
  Rudolph Reaganek puta hura ibiltzen utzi zuen, baina ezin izan zuen deskargatu eta nekatu egin zen. Ez, premiazkoa du mutil-laguna. Gizonak emakumeak baino zertxobait okerragoak diren arren, diru gutxi dute; karrera haztea nahi dute. Galinak adierazi zuen hori - ondo etorriko da Sobietar Errusiako etsaien suntsipenean; Amerikarrak eta haien aliatuak.
  Zaindariak arduragabe jokatzen ari dira. Hotza da eta nahiago dute diluitu gabeko whiskyarekin epela eduki. Margarita zimurtu egin zen (horra hor amaitutako mozkorrak - azken finean, alkohol-molekulak gorputzaren suntsiketa sinbolizatzen du, batez ere emearena), yankiak ergelak dira!
  Olatuek distira egiten zuten monitoreetan, batzuetan izakiak agertzen ziren. Animalia arriskutsu horietako bat karramarroa eta, aldi berean, ortiga marrazoa zen. Animalia izugarria, arriskutsua bai lehorrean eta baita itsasoan ere. Orratz ziztagarridun atzaparrarekin, pertsona bati pozoi erditik edo are okerragotik zizta zezakeen. Ez zen neskarik ikusten, islatzaile batekin zipriztindu zuten, eta zonbiek giro tenperatura pare bat gradu hotzagoa dute.
  Puta albo batera botata, Rudolph Reaganek ahots txarrez esan zuen:
  - Alde egin, lo egin nahi dut. Bai, eta ohe handira zoaz!
  - Nahi duzun bezala, ordaindu besterik ez! - Puta nahasia garrasika.
  - Ez zara aski trebea, sega erdi bat nahikoa duzu! -erantzun zuen Rudolph Reaganek, eta orduan nekez eutsi zion bere buruari erruk egiteko. - Nahi duzun bezala! Baina hau lapurreta da.
  - Zein plantan? - Soldadu emagalduak harrituta zeuden.
  - Lan ona duzu. - irrintzi egin zuen Rudolfek. - Gozatuta eta aberastuta, eta infernuan astinduko naiz! Jeneralak astindu egin zuen, kokots bikoitza dardarka.
  - Ez bilutzi! - Emagalduek etsituta oihukatu zuten (eta zer lotsa morala txertatzen denean!). - Beste bezero baten bila joango naiz!
  - Baina kontu, gure marinelak tenperatuak dira. - esan zuen Rudolph Reaganek mehatxu anbiguo batekin.
  Komsomol neskak gertu zeuden jada. Zombia Galina gerlariaren kontra makurtu zen, burua sorbaldan jarrita. Hildako ofizialak masaila bere zetazko lurrinezko ilearen kontra estutu zuen, buruaren goiko aldean musu emanez. Ezpain hotzek ilea modu desatseginan erre zuten, ofizialak gorpu usaina zuen.
  - Atzera! -esan zuen Margarita haserreak mehatxuz.- Maitale bat ere aurkitu nuen.
  - Ez nuen nahi iraindu nahi! Gouria itxura besterik ez duzu. - Gorpu arrazional baten itxura hasi zen txistuka.
  Maskararekin borrokatuko dugu. Inork ez luke ikusi behar neskak garela. - Aurora Firefire lagunak matraze bat atera zuen estimulatzaile batekin. Trago pare bat hartu zituen. Matraza ez da bereziki maltzurra, akordeoiarekin egina, airerik ez egoteko. Beraz, bizia ematen duen likidoa berez iraungitzen da. Warrior berak ohar bat - gehitu zuen. - Hustu ahala uzkurtu egiten da: ondorioz, ura ez da zipriztintzen, isilean mugitu zaitezke.
  Beste alde batzuetan, soinuak ere desberdinak dira, gorrak, botererik gabe bezala. Neska-ahots deigarriek ergelak dirudite. Olatuak estalki beltz baten modukoak dira, zeinaren iluntasunean argiak batzuetan dir-dir egiten baitute, arrain ia karratuak ahotik zerbait tu egiten saiatzen dira. Hona hemen uretatik salto egin zuen silueta distiratsu bat, eta Auroraren eztandaren ondorioz ia erditik moztu zen. Arrain honek hegats zorrotzak ditu eta ez zuen min hartu nahi izan.
  Komsomol neskak ez dira ikusten, itsasontziak automatikoki kolorez aldatzen du itsas paisaiari, jantziek kameleoien ezaugarriak erakusten dituzten bezala. Mozorroa ezin hobea da. Batez ere, marinelek arrain mutanteak nola harrapatzen dituzten ikus daiteke. Oso sinplea egiten dute: Lehenik eta behin, kautxua bustitzen dute, motor-olioarekin eta gasolinarekin lubrifikatuz: usaina urrun zabaltzen da. Arratoi-dortokak maite du, orokorrean labezomorro batek bezala jaten du kimika. Harrapatzen, enarak, amuari atxikita. Egia esan, ezin duzu moka hau jan. Baina beita bizia ez da txarra. Arrain handiek pikak egiten dituzte, batzuetan izurde baten tamainakoak. Horietako batzuk jangarriak dira eta jakitzat ere hartzen dira.
  Pozoitsuak ere badaude, baina esperientziadun sukaldariak neutralizatzeko gai dira, eta horrek are garestitzen ditu. Bereziki, karpa esmeralda arraina Radikal aintzira erradioaktiboan bakarrik aurkitzen da, Baikalekin sintonian deitzen zitzaion bezala, orain kutsatuta dago. Uranioarekin ikusitako esmeralda-karpak drogen intoxikazioa eragiten du, behar bezala frijituta egongo naiz, akats batek minutu batean ere gourmet baten heriotza mingarria ekarriko du. Eta horrelako "glitches" ezohikoak dira, kolore distiratsuak, hau blockbuster batean ere ikusiko duzu. Arrantza oso errentagarria, mutante meta-quasi-hilgarriak, esmeralda eta erradioaktiboak, arriskutsuak kontsumitzean, eta, aldi berean, eremutik kanpo katu-arrainak bezain handiak diren karpak hazten saiatu ziren, baina bertan hil ziren.
  Neskek hori ikusi zuten eta armak altxatu zituzten. Margarita bat-batean atzera egin zuen; kirrin fin bat entzun zitzaidan belarrian:
  - Laurehun metro ontzira.
  Terminator ilehoriak, poz-pozik, erantzun zuen:
  - Gerturatzen jarraitzen dugu.
  Auroraren eta Margaritaren begiek katu batenak bezain iluntasunean ikusten zuten, hobeto ez bazen. Jende apur bat gehiago zegoen ontzian, hogeita hamabost bat lagun, arrantzale mertzenarioak barne, horietako asko mozkortuta. Zombie-k ere aurkariari jo zion, kondenatu ohiak isilgailu batekin metrailadore bat zuen.
  Musu bat hartu zuen, isil-isilik segurtasun-harrapakinari klik egin eta gaueko kristala piztu zuen. Kutsu profesionala zeukan, batez ere gomazko betaurrekoa aurpegira eusten zuenean, begiraleei distira berdexka batekin bere posizioa ez emateko.
  Neskek aurkariei begiratzen zieten ordenagailuen optikaren bidez. Berehala finkatu zituen helburuak, gehienezko su-tasa ezarriz: mila eta bostehun tiro mina bakoitzeko. Aldi berean, neskek biktimak banatu zituzten, beharrezkoa zen aldi berean hogeita hamalau pertsona kendu. Ordenagailuak nola eta nori tiro eman zuen argibide bat.
  Soldadu-behatzailea hesiaren haizetik gertu zegoen, puru bat erretzen zuen, eta noizean behin whiskya flasko batetik hartzen zuen.
  - Amerikanuak arduragabe zerbitzatzen ari dira! - Aurora ohartu eta maltzurki gehitu zuen ahotsean pozoia zuela. - Hau euren demokrazia liberal ustelaren ondorioa da.
  - Gure ustez hobeto! Margaretek irri egin zuen. - Batez ere armadan kontratatu zirenak, jatorri eslaviarrak ez direnak?
  - Ez izan ergelak ere edateko! - Komsomol neskak sudurra igurtzi zuen. - Azkura egiten du, euria egiteko agian. Edo agian arrakasta handia!
  - Kendu egingo dut! Hirugarren Reicharen aurkakoa... - xuxurlatu zuen kondena zonbiak.
  - Oro har, erretzeak erreakzioa moteltzen du eta begiak itsutzen ditu! esan zuen Margaretek. - Nik pertsonalki zigarroak debekatuko nituzke.
  Destruktore handiaren trukearen popan ikusten da, tiro azkarreko hainbat kanoi biki daude, Lincoln klasekoak - haien ondoan eserlekuan artillero pare batekin. Beste biak arrantzan aritzen dira. "Grobodon" parekatua istribor aldean. Eta gero amerikar bat, beltz bat bezala, joan zen, bere "sakelako telefonoan" zerbaiti begira. Itxuraz "pornukh", bideo moduko bat. Oro har, pistolak arriskutsuak dira tiro eginez gero, ez da jakiten "armadurak" harriak salbatuko dituen ala ez, eta txalupa puzgarria kranty da zalantzarik gabe.
  - Beraz, helburuak banatu ziren. Hurbiltzen gara. - Esan zuen suzko deabruak. - Abere primitiboak iraintzen ikusi behar dira.
  - Gora sugeak bezala! - Margaritak sostengatu zuen, gerria zimurtuz.
  Zombiak elokuentziaz hitz egin zuen.
  Beti bezala adi, Aurora ilegorriak arku-pistolak eskoltaz eta orain arte seguru ikusi zituen. Hainbat metrailadore, astunak, agian PKM baino indartsuagoak. Eta orduan tripulazioa, tipo bat ikusten da, ziurrenik txinatarra, oso tentsioa, are urduria den zentina. Seguruenik, hemen hasiberria nola luzatu zen. Inguruan ofizial bat dago, barandan ustekabean makurtuta, antenadun irrati-operadore bat pasa zen haren ondotik.
  Esleitu ditzagun helburuak! - Limoa eskaini , Aurora txikleekin jolasean.
  - Eskuinera aurrera egingo dut, zuk ezkerrera lurralde handi bat harrapatuko duzu! - Margaritak eskuaren ertza eztarritik pasatu zuen.
  Txalupa puzgarria bi zatitan banatu zen, neskek buelta eman zuten.
  - Metrailadoreak miaketa egingo ditut! Aurorak hortzak dirdir egin zituen.
  - Eta ni artilleroa naiz! Margaretek barre egin zuen.
  Suntsitzailea ez da inola ere txikia eta oso garrantzitsua da bat-batean sartzea, eten eta kabinetara erortzea. Komsomol neskak urduri sentitzen ziren, hilketen bizipena ez zen txikiegia izan, baina hala ere, bihotzak bizkor taupadak hasi ziren, buruak zaratatsu zeuden odolaren isuriagatik.
  Beraiek lasaitzeko eta lasai jokatzeko agindu mentala ematen diote. Esperientziadun borrokalari edo mediku batek ere ezin du hori egin, baina pultsua baretu egiten da. Belarri zorrotz batek elkarrizketak jasotzen ditu, yanki guztiak ez direlako ikusten, baina berehala kendu behar dira.
  Nork bereziki goiko gainegituran. Han, itxuraz, kartetan mozten dira. Bai, ergel primitibo batean ere. Zein endekatuta dauden yankiak, Errusia Sobietarraren aurkariak. Beraz, hitz amerikar indartsuak entzuten dira jada. Bost soldadu, eta horiek ere kendu beharko dituzte.
  - Bakarrik badirudi eragiketa sinple bat dugula! Margaret ohartu zen. - Eta, beraz, saihestu alferrikako zarata, arazorik ez izateko!
  - Sabotajearen erregearen paperean gaude Thunder Wind! Hemen bakarrik irabazi genien Yankeei. Nahiz eta, egia esateko, horrelako akzio-filmak errodatzen dituen herrialde batek gure aliatu eta lagun min izan beharko lukeen. - Komsomoleko kide Aurorak bekainak zimurtu zituen, bihurgune ikaragarri berezi batean.
  - SESBen jaio ez banintz, nahiago nuke AEBetan jaio. Amerikako zibilizazioa mundu osoko ehunka kultura da! - Margaritak norbait zirikatzen, mihi luzea erakutsi zuen.
  - Aurkari indartsu bati garaipenak normalean gehiago kostatzen du, baina ez duzu ezeren truke emango! Aurorak haserre egin zuen.
  - Ghoul eta troll-en aurkako Gerra Handia izan ezik, fruituak galdu baitzituzten. Margaretek hasperen handia egin zuen.
  - Aldi baterako! - Suzko deabrua zurrun moztu.
  Neskek arrisku handia hartu zuten. Kontuan izan, metrailadore astunak berehala hasiko ziren lanean. Kanoiak baino are arriskutsuagoak dira, denbora behar dute, nahiz eta ez asko apuntatzeko. Gainera, azken finean, yankiek ordenagailuak dituzte, baita gaueko gailuak ere. Eta zenbat maskor behar dituzu haien glamour-ak zabaltzeko? Orduan hondoratu daitezke itsu jaurtiketa eginez edo radar indartsuenak piztuz ere. Bai, eta foku bat, zerbait lausoa ikus dezakezu, bereziki, zonbiak. Tipo honek Komsomoleko inteligentzia ofizialak kentzen ditu. Goiko aldean, beste mota bat agertu zen, mukia urdinez margotua, arrantzaleengana joan zen.
  Arazoetan gaude berriro! - Margaritaren ahotsean kezka zegoen.
  - Guztiari argazkiak aterako dizkiogu aldi berean! Bost segundoko kontua da! Aurorak zurrutada bat hartu zuen bere estimulatzailea. Bikotekideari ukondoarekin bultzaka eman zion. - Bai, eta edaten duzu!
  Albotik beraren ondoan argi-zerrenda bat dago, baina hau ez da arazoa.
  Margaritak dio, edo hobeto esanda, zonbiei agintzen die:
  - Ez tiro agindurik gabe.
  - Entzun, andrea! - "Kondenatu panpina" erantzun zuen.
  Orain gol guztiak harrapatuta daude eta hemen zortea. "Arrantzaleen" ontzian errubiekin distira duen piztia bat ateratzen dut: arrain-pasta miragarria. Nahiz eta lau mutil ezkutuan atera ziren, orain helburu guztiak harrapatuta daude.
  - Garaia da! Hiperbolleya! - xuxurlatu du Aurorak. - Nabarmentzea gustatzen zaio.
  Metrailadoreek isil-isilik jotzen dute olatuen zipriztina, tiroketa erabat blokeatuz. Hogeita bost bala segundo batean lehertzen dira, eta berrogeita hamar bitan. Eta berrogeita sei pertsona aldi berean kendu behar dituzu. Hutsak eta bikoizketa saihestezina izan arren, bi segundo nahikoak dira miaketa osoa egiteko. Balen mugimenduaren txistu mehe bat bakarrik, pertsianak ere ez zuen klik egin. Txaloak ia ez dira hautematen, ipurdia soilik sorbaldan apur bat sakatuta.
  - Hori da elektroimana eta azelerazioa esan nahi duena! - Esan zuen suzko deabruak miresmenez.
  - Baita gure gaitasunak ere! Margaretek irrintzi egin zuen. - Gorespena sortzaile handiari!
  - Ez Jainkoak emana, zientzia! Aurorak aurka egin zuen.
  Puntu ezberdinetatik jo zuten arren, nahiko gai izan ziren hitz egiteko, nahiz eta distantzia handira mini-walkie-talkieen bidez.
  - Inork ez dezala muga gainditzen, has gaitezen lehorreratzen! - agindu zuen Komsomol gudariak.
  Bitxia da paraxutista guztiak hiru pertsona izatea, bi komsomol neska eta kondenatuaren gorpu bizia. Emakumezko zaindariek helburuen izendatzaileak botatzen ari dira. Hemen ikus daiteke beste hiru beltz atera zirela.
  - Jainkoak barka nazazu! - xuxurlatu zuen Margarita jainkoak, borrokalariak mundu hobe batera bidaliz.
  Zombiek alboan erretzen zuten bi bakarrik jaurti zituen eta urrutira begiratu zuen. Hemen, oro har, bazegoen miresteko zerbait, eta lagunarteko portu batean lasaitzen ziren marinelak gaitzetsiko zituena.
  Begiaren izkinatik, buru hutsetatik hegan ateratzen ziren hodei odoltsuak nabaritzea lortu zuen Margaritak.
  - Kalkulua dator! - dio Terminator ilehoriak. - Kontu bat irekitzen!
  - Badirudi ez duzula segundo bat bera ere alferrik galtzen! agindu zuen Aurorak.
  Suntsitzaileen taula berehala altxatu zen esploratzaileen aurrean. Oholtzan gorpuak bakarrik daude, ez ohi isil-isilik, arrain mamituak bakarrik buztana alboan jotzen dutena.
  Berriro lekurik interesgarrienean esnatuz. Komsomol neskak ziztu bizian altxatu eta, saltoka, berriro korrika. Gosaltzen ere ez zieten utzi, beraz, oinutsik gosetuta joaten utzi zieten hondar beroan. Beraz, korrika berriro eta ez moteldu. Gogor lan egin behar dutela dirudi...
  Aurorak bere lagunari animatu zion:
  - Eduki sudurra, emakume sobietar polita! Orduan ez dugu tankearen azpian hautsiko!
  Margueritek gogor esan zuen:
  - Bai, ez nuen pentsatu haustea! - Eta esamolde horren esanahi bikoitza ulertuta, gaineratu zuen azalduz. - Eta are gehiago makurtu!
  Komsomol gudariak alboan lurperatu ziren. Une batez, txopak jada argi iluna blokeatu zuen. Sobietar esploratzaileak Spider-Man bezala igotzen dira Velcro botak erabiliz. Margaritak ere laguntzen dio "lastroari": zonbi batek ia lepotik tira egiten du. Ona da gizon hau ale handietakoa ez izatea. Hemen daude bizkarrean. Borrokalarietako batek burua altxatzen du, Komsomol neskak mozten dio boomerang disko batekin.
  - Lasai puta! - Esaten dio.
  Azkar igo ziren, aldi berean itsasontziak itsasten. Orain dena zuzena da! Oholtza osoa edertasunen armaren azpian dago. Hemen bi marinel makurtu ziren, segundo erdi bat eta buruan zuloak zeuden, kikildu besterik ez zuten lortu.
  - Etsaia arma-puntan mantentzen dut! Eta orain isilik kendu guztiak! Agindu zuen Agustinek. - Oro har, goi-komandantearen papera hartu zuen, Margarita "jatorregiak" eta erlijiosoak zerbait izorratuko ote zuen beldurrez. Korshunova horretaz ez ohartzen saiatzen da. Gainera, sobietar mariskal batek esan zuen bezala - bi pertsona ez dira destakamendu bat, hiru ez dira konpainia bat!
  Margaritak botak kendu, motxilan sartu, eta oinutsik ibili zen albotik. Azkar, zeldan ezkutatuta zegoen metrailadorea kendu zuen, badirudi oraindik ez zela konturatu zer gertatu zen. Komsomol neskek bizkarretik atera zituzten beren metrailadore zoragarriak, irribarre egin zuten, haietako batek pasabide osoa apuntatu zuen, beharrezkoa da pasabide osoa garbitzea.
  Aurora bat-batean olinpiar esprint bat baino azkarrago ibili zen. Bat-bi eta arkuetatik gertu dago. Hamabi bat borrokalari daude, erdiak "musarka" gainean jartzen dira, beste batzuk kartetan moztuta daude. Bi puta dituzte haiekin. Pena da neskentzat, baina halakoa da emagaldu baten patu latza. Ordainketa bereizia da, eta desmuntatzea handizkakoa da. Aurorak denak mozten ditu leherketa labur batekin, arma isil batetik. Hemen ez du kolimadorerik behar, eta beraz, atzeko argia dago, eta marinelek ez dute atzetik erasorik espero. Bai, orokorrean, harrokeria handiak betetzen du zeresana: soldaduz eta marinez betetako suntsitzaile bati erasotzera ausartzen dena.
  - Mugitu azeria bezala eskuineko pasabidetik behera! Aurorak marmar emeki. - Utzi zonbia geldi, bere bota txinatarrekin bakarrik emango du.
  - Noski, neuk garbituko dut. Margaritak erantzuten du.
  Nesken mugimenduak makina birtual ugaritan landu ziren, ontziak, tankeak, labirintoetan borrokatzen, ekaitz-hegazkinak, lehergailuak landatzen irakatsi zitzaien.
  Bai, beste mundu bateko oroitzapen faltsu edo benetakoa azaleratzen da primerako ikuspegi futurista honetan.
  Nahi izanez gero, esploratzaileek "G-2" engainatu dezakete lehergailuak Britainia Handiko lehen ministroaren bulegora ekartzeko, eta beste gauza asko egiteko. Beraz, orain Margarita barandatik mugitu zen, azkar hartu zituen su pean pasabideak aldeko angelu batetik. Pare bat beltz, eta hori bat etorri ziren. Margaritak gertuago galdu zuen. Beste bost jarraitu ziren. Orduan, behin ilara labur batek denak etzan zituen.
  - Dena erraza izango da! -erantzun zuen. Zerbaitegatik, kontzientziak atzera egin zuen, haien lana ahalik eta ondoen egiteko gogoaren grina zegoen.
  . 6. KAPITULUA
  Komsomol neska bat tankera sartu zen, beraz, zazpi borrokalari gehiago zeuden. Sudurrera korrika egin ondoren kendu nituen, baina beste aldetik. Zombie, agindu arren, ez zen geldirik egon, baina bizkarrean zehar ibili zen popatik, baina zorionez ez zen ikusten.
  Margaritaren sudurrera joanda, beste lau jarri zituen, besarkada batean ibili zirenez, musuka ari zirela zirudien.
  - Ate aldera joan naiz! - Terminator ilehoria bota zuen.
  Aurorak, bere atzean geratu ez zenak, baieztatu zuen:
  - Eta armak garbitu nituen.
  - Yankees busti! Margaritak mihia atera zuen.
  - Eta oso eraginkorra! - Aurorak eroritako zigarro-mutur bat hartu zuen bere oin hutsetik hatz batekin eta halako moduan bota zuen, non zuzenean "arrano" amerikarraren mokora erortzen zen.
  - Albotik mugitzen naiz! - Lakonikoki bota zuen suzko deabru bat.
  Edertasunak aurrera egin zuten. Aurora ia aurrez aurre jarri zen mutil beltz batekin. Garrasi egin nahi zuen, baina neskak ahoa estali zuen musu batez:
  - Lasai katutxoa.
  - Nire jainkotiarra zara! - Esan zuen.
  - Ezpain onak dituzu, mutil, baina ez daukat denborarik. - Komsomol neska batek sudurretik gertu dagoen arteria bat estutu zuen hatzekin. - Batzuetan pena ematen dit tenis txapeldun gisa karrera bat aukeratu ez izana. Dirua, fama, mutil guapo asko eta hilketarik egongo zen.
  Tipoa atzera makurtu zen, mihia atera zitzaion aho atzetik.
  Aurora ilegorriak bikote bat belaunikatu egin zuen, eskuz kanpo tiro egin zuen, hurrengo mutilak suntsituz. Agindua:
  - Galinak zirkulu bat egin eta popara hurbildu.
  - Noski, hau da guretzat garrantzitsuena. - Mirabelak emana
  Komsomol neska bat sandalia batekin ibili zen erditik, bidean militante batzuk gehiago hil zituen, batez ere, goiko gainegituratik korrika egin zuen. Eta orduan abiadura bere alde dago, oihu ulertezin pare bat, nahiz eta inork ez zuen tiro egiteko astirik izan.
  - Eta ondorengoek esaten dute, cowboyak azkar botatzen dituzte. Gezurra, ziurrenik!
  Metrailadoreak (ametsetan hitz egiten duen arma ez da arraroa, inoiz ez dakizu zertarako gai den, inkontzientea!) ezin izan zion eutsi ohar horri:
  Zure profesionaltasuna laudorioz haratago dago.
  - Agian beste zerbait esan dezakezu! Mirabelak oin biluzik zapaldu zuen metxero erori eta sutan, eta mina egin zuen.
  - Zu perfekzioa bera zara, perfekzioa bera zara,
  irribarretik keinu batera laudorioz gaindi!
  Egin ankerkeria bat etsaiarekin, fanatismo handi bat,
  Eta bota berunezko zaparrada bat, errauts errez -napalm!- Metrailadorearen gailu zibernetikoak entzungailura leun kantatu zuen.
  - Zuen arrakasta desitxuratzen duzu! Mirabelak barre egin zuen (baina ez zuen gogoratzen non entzun zuen abestia!) eta orpo mindua metal zakarrarekin igurtzi zuen.
  Makinak erantzun zion:
  - Programak umorea du. Borrokalarien gogoa goratzeko!
  - Aurretik, filmak freskoagoak ziren, beraz, espiritua egunero indarra zuen,
  baina esaidazu zer sortuko duen, "Emmanuel" pelikula porno! - Erantzun zuen Mirabelak umorez (Eta Emmanuel nor da, nondik atera zitzaidan burura halako irudi bat. Emanuel hitzetik agian?).
  Eta barre egin zuen txantxarekin.
  Hesiaren ertzetik altxatuta, neskak lau gizajo harrapatu zituen, estrategiako aurrizkia moztuz.
  - Taldea guztiz apurtuta dago! Ona da zure azken momentua zoriontsua izatea!
  Aurora isilean eskaileratik jaisten da, eszenatokiko atearen aurrean kokatzen da. Ehun eta hirurogei kiloko beltz izugarria ateratzen du. Komsomol neska bat zintzilik dago goitik, ipurdia korridorearen alboko hormetan pausatzen duena. Thug, marmar.
  - Fakyu! Zergatik hain isila! - Aurora - jotzen dio ipurdia tenpluan. Ondoren, karkaxa jasotzen du, poliki-poliki jaisten utziz.
  Maitasuna heldu zaizulako! - Erantzuten du.
  Komsomol neskak ere ez gintuen hona jaisten, haizea bezala sartu zen, ilara batean, bi dozena mozten, erdiak lo zeuden. Alkohol usain gogorrak esan zuen yankiek zerbait ospatzeko denbora izan zutela.
  Ametsa eten egiten da, sirena batek tinbre baxuan orroa egiten du. Neskak hanketan gomazko azoteekin esnatu eta ilaran jartzera behartuta daude.
  Hartu eta berriro lotzen dituzte, gehiago bultzatuz.
  Aurretik, ordea, janaria ematen zuen. Berriz ere porridge arrain fresko ez osoarekin nahastuta. Baina hau normala baino are gehiago gazitzen da. Antza denez, garaikurren artetik iraungitako kontserbak garagarra bota zituzten. Eta gatza gehitzen zioten arrainei desinfekziorako. Harrapatutako koadroek ez dute oraindik nazientzako balioa galdu!
  Oleg Rybachenko hobbles haiekin batera. Lo egiteko denbora nahikoa eta are gehiago badirudi ere, baina ez dago alaitasunik. Minez, ametsak agortu zuen mutila.
  Beraz, horrela ibiltzen da eta, buruan bezala, esperimentatzaile naziek inspiratu zizkioten haluzinazio bitxien fruituen oroitzapenak kolpatzen sentitzen du;
  Hemen amets batean Dmitry ikusten du. Haiekin batera kateatuta dagoen mutil argal eta altu horren antza du, baina altuagoa eta gihartsu. Hala ere, aurpegia eta izena antzekoak dira. Kasualitate arraroa ere bai. Eta mutil honek borroka erraz pare bat izan zituen, Esloveniako mutilen taldearen aurka, eta gero Errumaniatik. Bi borrokak kanporaketa azkarrak dira, eta lehenengo minutuan! Hirugarren borroka gogorragoa izan zen. Italian defentsa eta hanken mugikortasun bikainak zituen. Ez zuen bere burua berehala kolpatzen utzi eta ondo utzi. Dmitryren aurkariak oinetan amaitu zuen lehen itzulia...
  Orduan, bigarren itzuliko mutilak, bere burua gogor baten aurka korritzeko aukerari erreparatu gabe, aurkariarengana korrika egin zuen, bi eskuetatik kolpeak botaz. Eta zuzeneko kolpe zehatza eta azkarra jaso zuen berarengana, kokotsaren puntuan bertan.
  Lehenengo aldiz, boxeolari gazteak astindu egin zuen, baina horrek Dmitry haserretu besterik ez zuen egin. Tigre bat bezala jauzi egin zuen eta aurkariari eskuinarekin engantxatu zuen.
  Vis-a-vis kolokan jarri eta belaunera erori zen... Arbitroak kolpea zenbatu zuen eta seinalea eman zuen:
  - Boxeoa!
  Italiarrak, antza, mugikortasuna galdu zuen eta, tenplu eta masail-hezurra bizkor bat egin ostean, erori egin zen, eta besoak hain itxaropentsu zabaldu zituen, non epailea ez zen zenbatzen hasi ere egin, baina berehala eten zuen borroka. Harmailak, gehienbat eskolaumez beteta, txistu eta orro egiten zuten. Hala ere, publikoaren artean goi mailako SS ofizialak zeuden. Garaitutako mutila ponpatzen hasi zen, neska masailak masajea eman eta lepoa oratu ...
  Dmitry ere beldurtuta zegoen:
  - Hil al dut?
  Baina manipulazio indartsuaren minutu baten ondoren, boxeolari gaztearen aurpegia arrosa bihurtu zen, eta begiak ireki zituen. Zerbait marmar egin zuen emeki. Dmitryk altxatzen lagundu zion eta mutilak modu atseginean besarkatu zuen.
  Oleg Rybachenkok, berriz, txukun egin zuen, borrokak afizionatuak izan ziren, lau hiru minutukoak.... Mutilak hirugarren eta laugarren txandetan bere lehen bi aurkariak bidali zituen. Hirugarrena egin behar izan nuen... Eta Oleg Rybachenkok, defentsa zoragarria erakutsiz, puntuetan konfiantzaz buru izan bazuen ere, bosgarren txanda izendatu zuten.
  Mutilen gorputzak, gerriraino biluzik, eta beltzaranak, izerdiz distira, giharrak dardarka, eta zainak eta zainak are zorrotzago nabarmentzen ziren. Oleg Rybachenko aurkariak aurrera egin zuen, jardueraren kasuan txanda hau emango ziotela kontuan hartuta. Baina aitzindari ausarta ohartu zen bere parekoa jada nekatuta zegoela, eta bere erreakzioa moteldu egin zen. Jarraian, kokotsaren ezkerreko alde bizkor bat eta kontrako trafikoa. Aurkari gazteak kikildu egin zuen eta aurrera erori zen ... Antza denez, kanporaketa bat izan zen, beraz, ez zen altxatu hamarreko zenbatzenarekin.
  Gero atsedenaldi bat egon zen, hiru borroka egun batean kopa sisteman asko da!
  Dmitryk sarkasmo kopuru batekin adierazi zuen:
  - Hemen profesionalek hamabost txanda borrokatzen dituzte, eta Lehen Mundu Gerra baino lehen, ez zegoen batere denbora mugarik. Boxeolariak borrokatu ziren haietako bat neke-neke erori zen arte.
  Oleg Rybachenko hemen partez bakarrik adostu zen:
  - Badakizu, hau boxeo profesionala da, nolabait ez zait gustatzen. Boxeo afizionatuetan, sarean mugitzen zara, baina pro boxeoan sustatzaileen araberakoa da gehiegi. Adibidez, oso talentu handiko boxeolari bat ustel dezakete borrokarik eman gabe. Bai, eta txapeldunek aukera dute aurkari arriskutsuegia borrokatzea ekiditeko. Esate baterako, besterik gabe, hainbat atzerapen laguntzarekin kontratua sinatzeari uko egitea.
  Dmitryk ukabila astindu zuen:
  - Utzi probatzen!
  Bazkalorduan, kirolari gazteak dexente elikatzen ziren... Laranjak ere baziren eta postrerako sobietar kirolari nerabeek aurretik probatu ez zituzten bananak, kokoak eta mangoak ere.
  Dirudienez, lehiaketaren antolatzaile naziak Hirugarren Reich-a, dena ondo dagoela, oso asegarria eta luxua ordaindu dezakezula erakusten saiatu ziren.
  Dmitry eta Oleg Rybachenkok kokoak eta bananak probatu zituzten lehen aldiz gorputz berrietan, eta anana bigarren aldiz (beno, SESBen laranjarekin, askoz errazagoa da Erdialdeko Asian jatea!). Hemen mutilek nahiko akats arrunta egin zuten - gehiegi jan zuten ... Eta ez zegoen taldean helduen entrenatzaileak ... Hitlerrek Gaztediak lelo bat bazuen - gazteak gazteek kudeatu behar zituzten, orduan Sobietar kirol ordezkaritzak erabaki zuen. jarraitu adibide honi.
  Agian ez zen jarraitzeko ideiarik onena!
  Edonola ere, postre eta pastelekin afari goxo baten ostean, beste hiru borroka egin behar ziren (galtzen ez bazenuen!)... Eta mutil indartsuekin!
  Bazkariaren ondoren, mutilak nahiko hunkitu ziren, Oleg Rybachenkok zerbaitekin nahastu zirela susmatu zuen ...
  Edonola ere, orain sobietar atleta gazteen klasea jaitsi egin da, eta bata bestearen atzetik galtzen hasi ziren... Gainera, epaileak, arbitroarekin batera, guztiz basatiak izan ziren.
  Bai, eta sobietarrak jada alemaniarren aurka borrokan ari ziren...
  Hasieran, Dmitry jasangarri sentitu zen, eta lehen itzulian final-laurdenak joan ziren...
  Hala ere, dagoeneko finalerdietan, ahultasuna sentitu zuen besoetan eta hanketan ... Ahultasun handia eta mugimenduen moteltzea ... Baina Dmitryk harrotasunari eutsi zion, eta aurrera egin zuen asko galdu zuen arren.. Baina mutilak buru sendoa zuen, eta aurkari handi, tekniko eta azkar baten kolpe zehatzek haserretu besterik ez zuten egin... Eta haserreak eta harrotasunak, aldi berean, borrokan konfiantzaz jarraitzeko aukera eman zioten....
  Azkenik, hirugarren txandan, Dmitryk aurkaria engantxatu zuen, sudurra hautsiz...
  Alemaniarra zertxobait harritu eta kokotsean jaso zuen. Hirugarren Reich-eko mutila itzuli zen, txirikordatua zegoen. Dmitryk arrakasta garatu zuen, ez zen nahikoa azkar egin, baina aldi berean hirukote ukigarria ... Aurkaria erori zen, epailea oso poliki hasi zen kolpea kontatzen ... Mutiko alemaniarra altxatu zen, baina ez zen tinko zutik jarri. ... Inspiratutako Dmitry hura akabatzera joan zen. Zalantza zehatz batzuk... Umea erortzen da...
  Epaileak ez du beregana hurbiltzeko presarik. Alboko zerbaiti buruz galdetzen du. Erantzuten diote...
  Kontaketa landu berri bat hasten da... Bederatziko zenbaketarekin, mutila etzanda dago oraindik... Baina txandaren amaierako seinalea entzuten da. Hartu eta eramaten dute...
  Dmitryk ziur esaten du:
  - Ez da laugarren txandarik izango! Ez da aterako!
  Kasu honetan, errusiar mutilak arrazoia duela, segundoek eman zuten baimena...
  Oleg Rybachenkok, berriz, ezer gertatuko ez balitz bezala borrokatzen du ... Odol hotzean puntuak lortzen ditu eta, ondoren, laugarren txandan amaitzen du ... Eta mugimenduak zehatzak eta azkarrak dira oraindik ...
  Biak bakarrik iritsi ziren sobietar atleten artean finalera, adin txikienetako ordezkariak. Haurren artean pisu astuna, eta pisu ertaina... Euli pisuko txapelduna irten baino ordu batzuk lehenago lesionatu zen, eta ez zuten denborarik izan haren ordezko bat aurkitzeko...
  Beraz, bi errusiarrek bakarrik amaitu zuten finalean, eta gainerako guztiak, noski, euren artean urrea jokatuko duten alemaniarrak dira...
  Lehiaketa aktiboki grabatzen ari da... Dmitryk nazka egin zuen:
  - Honela desohoratu nahi gaituzte! Errusiarrak alemanak baino okerragoak izango bagina bezala eta ez arioak batere!
  Oleg Rybachenkok burua astindu zuen.
  - Benetan ez! Nazionalitateen banaketa erabatekoetan eta ez betean, zentzugabea da jada galderaren formulazio propioaren arabera. Eta zer esango dut, gure ideiak orokorrean nazioartekoak badira!
  Dimitrik barre egin zuen eta baiezkoa eman zuen.
  - Eta nazioartean irabaziko ditugu...
  Azken guduaren aurretik eten bat egon zen, noski... Eta orduan alemaniarrek beste trikimailu zikin bat eraiki zuten mutil sobietarrentzat... Ustez, zapatilak distiraz leuntzea eskaini zieten. Baina, ondorioz, mutilen oinetako oinetakoak bat-batean leundu eta xehatzen hasi ziren ...
  Bota eta harraskan garbitzera korrika egin behar izan nuen... Dmitry oso haserre zegoen:
  - Zergatik egin zuten? Borroka batean zirikatu nahi gintuzten, eta gero lehiaketatik kendu?
  Oleg Rybachenkok nahiko logikoki adierazi zuen:
  - Bai, ez hori bakarrik! SESBn pobrezia dagoela ere erakutsi nahi izango dute, eta puntako kirolariak ere oinutsik lehiatzera behartuta daudela. Esaterako, zer haur pobreak diren Errusian!
  Dmitryk iradoki zuen:
  - Agian gure kamarada zaharrei zapatilak eska diezazkiekegu? Egia da, bikainak izango dira zuretzat, baina niretzat egongo dira!
  Oleg Rybachenkok negatiboki astindu zuen burua.
  - Ez du merezi! Baldintza zailenetan ere irabazteko gai garela erakutsiko diegu. Gainera, gure adineko mutilentzat ez da lotsagarria oinutsik ibiltzea... Esaten den bezala, haurtzaro oinutsik...
  Dmitryk ukabilak estutu zituen hain indarrez, non korapiloak kizkurtu baitziren. Boxeo gazteak esan zuen:
  - Tira, haserretu naute! Ez, espresuki haserretu ziren!
  Oleg Rybachenkok erantzun zuen:
  - Beraz, haserreak eman dezala indarra zuri eta niri.
  Orduan memoria eten zen haren ondoan kateatuta zegoen Dimaren ukituak, mutilak xuxurlatu zuen:
  - Hori ere ikusi duzu?
  Oleg Rybachenkok labur erantzun zuen:
  -Bai!
  Euria hasi zuen berriro, Krimeako udaberrian ez dena oso ohikoa. Hau nazkagarria eta hotza da. Zikina ere badago, eta zoletan sortzen diren kailuak nazka-nazka egiten du bustitako ur hotzaren ondorioz. Gatibu oinutsik zituen zutabe bat basoan sartu zen ordu batzuk geroago, arratsaldean jada. Dirudienez, SSko gizonak presaka zeuden euritik babesteko. Mutil aitzindariak ia ahaztu zuen zer gertatu zitzaion. Bai, eta leninista gazte baten aurpegira hotzaz pentsatzea, bustitako arropak, hankak zurrunak eta altzairu herdoilgaitz iraunkorrez egindako altzairuzko giltzak, eskumuturrak odolera ezabatzen zituztenak.
  Dmitryk isiltasuna hautsi eta esan zuen:
  - Badirudi neguan Krimea inguruan eskalatzea lortu nuela, baina... Nolabait ez dago lurrean!
  Oleg Rybachenkok baiezkoa eman zuen, buruari eraginez:
  - Eta gurekin, orokorrean, dena ez da jendearekin bezala!
  Basoa izugarria zen. Pinudiak eratzen ziren errepidearen alboetan: hiru edo lau zinta, arrain-ezkata handien antzerako azal gorri-marroi edo hori-laranjarekin, hosto iraunkorreko edo urdineko koro trinkoak altuera basati batera altxatzen zituztenak.
  Eta adarretan loreak ere badaude, petuniak diruditenak. Ez baso bat, maitagarrien ipuin bat baizik, beste mundu batera erortzearen sentipena. Baina negatiboa ere bada: errepideko zikinkerian arantza asko zeuden, zorrotzak, josteko makina baten altzairuzko orratzak bezala.
  Neska batzuk jada intzirika ari ziren zapaldu ahala. Dimak, eskua estutuz, esan zion Oleg Rybachenkori:
  - Amesgaiztoa da! Ez sinetsi bisioetan!
  Mirabelak eskua hazten hasia zen Dimaren triku ilehoria jarri zuen eta xuxurlatu zuen:
  - Sinistu edo ez! Eta begiratu zure oinen azpian! Ez zen nahikoa zuregana infekzio bat ekartzea!
  Juniper lodi hazi zen sasian eta ... dagoeneko helduak diren basa marrubiak marrubiekin. Espiritua gelditu zen - udaberriko pinuaren eta udaberriko marrubiaren eta ipuruen usainaren nahasketa. Are beroago egiten omen zuen. Eta, besterik gabe, ezin nuen sinetsi hemendik ehun urratsera - hezea, tundra ez bada, zer nolako tundra izan liteke Krimean? Baina hala ere, eguraldi txarra eta harkaitz hotz beltzak, horda faxistak martxaren azpian. Pena da miresmenak luzaroan iraun ez izana - mina eskuetan, ahoan eta bizkarrean, hotza, hezetasuna itzuli zen eta Oleg Rybachenko oso zorigaiztoko sentitu zen. Mugaraino.
  Hala ere... ikasle-aitzindari bikainak barre egin zuen bat-batean. Hemen gatibu egondako denbora laburrean behin baino gehiagotan, pentsatu zuen: ba, dena da txarra, ezin urrunago eta okerrago joan! Eta ateratzen zen bakoitzean - asko dago ere.
  Modu arraro batean, pentsamendu honek apur bat kontsolatu zuen. Oleg Atlasetik Krimeako mapa gogoratzen hasi zen. Baina ezin zuen gogoratzen, eta guztiz ezinezkoa gertatu zelako hausnarketetan galdu zuen bidea. Beste garai batean sar zaitezke - Mark Twain maitemindu zenetik zientzia fikzioa da. Beste espazio batera, modernoagoa dena, beste planeta batera - demagun! Pikutara, adimenarekin - bat-batean super-zibilizazioak dira; garapenean gizateriaren baino milioi bat urte aurreratzen ari den jendea gozatu! Ezinezkoa dena posible da - ziur dakit!!!! Baina, aldi berean, zure esentzia, memoria, adierazpen guztiak eta ez zureak bakarrik aldatuko lirateke?! Hau guztiz - mugagabea eta transzendentea da...
  Oleg Rybachenkok Dmitryri galdetu zion:
  - Ba al duzu borrokarako planik?
  Mutilak erantzun zion:
  - Plana erraza da - hit! - Argala astinduz, zeinaren gainean hezur bakoitza bizkarrez ikusten baita, gaineratu zuen. - Baina ona da hezurdura hutsa ez zarenean, muskulu indartsuek zurekin jokatzen dutenean. Ondo lo egin... Baina txikitu zara!
  - Txikia baina ausarta! - Trito, baina egoki erantzun zuen Olegek.
  Eta bidea leunagoa egin zen, bitartean bizkortu egin zen. Eta hain da arraroa Krimean, baina dena hil egin dela dirudi. Pare bat aldiz esvastika beltz gorrotatua zuten moto gidariek guregana salto egin zuten. Eta bost bat minutuz konboi bat arrastaka joan zen haiengana: itxura filosofikoko bityugek aprobetxatutako bagoi handiak zaku-oihalezko ekipajeak zituzten, eta horien gainean eserita zeuden polizia-muzhik kamuflatuak gabardinaz eta traiziozko bendaz jantzita. Garraiolari batek ere lagunduta. Tankeak ez bezala, Hitlerrek horietako asko ditu. Orduan, kamioietako beste destakamendu batek, eta sidecar bat zuten motozikletak, erraz aurreratu zituen harrapatutako neska esklaboak. Ehun kotxe daude, ez gutxiago, ia denak kaki kolorez margotuta.
  Mugimenduan, naziek elkarri dei egin zioten gatibuen zutabeak buruan zihoala eta, hain zuzen ere, zaldizkoek, esklaboek eta Oleg Rybachenkok ahotsak burla egiten zituztela zin egin zezaketen. SS guardiak isilik geratu ziren. Medikuak dortoka eta astun itxurako ibilgailu blindatu batzuetan zihoazen, oraindik beldarrak tiraka. Metrailadorez zurdatu ziren. Baina badirudi, pentsatu zuen Olegek, ez zaiela asko gustatzen rol hau - guardia-eskortak... Mozal bestiak ere ezkutatu zituzten.
  Dimak esan zuen:
  - Alemanian ere ez dira errespetatzen borreroak!
  Mirabelak zerbait esan zuen berriro, SS soldadu zitalen atzetik keinu eginez. Olegek hasperen egin zuen.
  - Hil itzazu! Guztiak bati, Hitlerri!
  Dimak esan zuen hasperen batekin:
  - E, ez dut ulertzen haien hizkuntza. Eta orduan galdetuko nuke azkenean laster etorriko garen...
  Oleg Rybachenkok larriki adierazi zuen:
  - Nik badakit alemana, baina ezer gutxi balio du!
  Bitartean, euria gelditu zen, eta zerua zuhaitzen gainean garbitu zen, eguzkia agertu zen. Oleg Rybachenkok beste arazo bat izan zuen - komunera gero eta gehiago joan nahi zuen bi eratara. Eta zerbaitek bultzatuta: nekez geldituko dira horregatik. Zerbaitegatik, hain oinarrizko gai baten ezintasuna, hemen ere beste norbaiten borondatearen araberakoa izanagatik, guztiz haserre zegoen mutil aitzindaria. Horrez gain, gogoa nahiko mingarria bihurtzen ari zen. Bai SSko gizonek, bai haien minoiek arazo hau gelditu gabe konpondu zuten, baina horrek nazka baino ez zuen eragin, eta ez haien adibidea jarraitzeko gogoa.
  Batzuetan damutzen zara behar beste elikatu izana. Faxistek badakite arazoak sortzen - sadistiko jaioak. Edo alderdiak ekarri zituen modua izan zen?
  Oleg Rybachenko jadanik larriki jazartzen hasi zen, bat-batean aire hezea, kearekin, txakur bat zaunka eta giza ahotsak entzun zirenean, eskuinaldean, zorrotz, garbiketa berehala hasi zen, soldaduak zerbait egiten ari zirenean - dozena bat edo hiru baino ez, eta haren atzean kea harrizko eta eraikin erraldoien gainetik igotzen zen. Kamuflajez jantzitako haurrak errepidetik soroan kokatutakoetara jo zuten buru-belarri. Errusiarrak ez, oihuak eta esvastikadun besokoak ikusita, hogei ziren - korrika eta oihu egin zuten. Zutabea herrira hurbildu zenerako, ordurako gutxienez dozena bat soldadu atera ziren haien bila -granada jaurtigailu handiekin eta granada jaurtigailu zabalez hornitutako metrailadore eramangarriekin. SS jeneral baten uniformea zeraman agure handi batek zuzenduta.
  Edo agian ez aitona, ile grisa baizik, ez baitzegoen bere baitan zahartzaroaren beste zantzurik, eta korapilodun esku luze baten keinua, urrezko eskumuturrekoz apaindua, errege eta inperiozkoa zirudien.
  Eta sariak ditu ... Oleg Rybachenkok erreferentzia liburuan irakurri zuen, eta harritu egin zen - bilduma batean hainbeste bil daitezkeela. Altuena Zaldunen Gurutzea da haritz hostoekin eta ezpatekin. Goian bakarrik, berdin, baina diamanteekin, baita Burdin Gurutze Handia ere, baina Goeringek bakarrik dauka halako sari bat. Burdinazko Gurutze Handiko Izarra are handiagoa da, eta Alemaniako historian zehar, bi pertsona guztiei eman zitzaien - Field Marshals Blucher eta Hindenburg. Tira, diamanteak dituen arranoaren ordena handiagoa izango da.
  Presoen zutabea gelditu zen. Oleg Rybachenkok konboiaren buruari izendatzen zion "mediku-nagusia" sabelduna, jeitsi eta ile grisarekin hitz egin zuen. Gainontzekoek konboiari zimurtuta eta tentsioz begiratu zioten. Oleg Rybachenko konturatu zen eremuan denek beren lana alde batera utzi zutela, eta ihes egin zuten haurrak ia hurbildu ziren. Lehenengo alemaniarra, zutabe batean ibili ziren. Eta haien atzetik bertakoak daude - argalak: oinutsik edo ehundutako bast oinetakoekin. Bertako eskale mutilak koadrodun alkandora koloretsuekin bakarrik zeudela, zuri-beltzean, hain zarpailduak, non berehala ez baitaki argi non dauden mutilak, non dauden neskak; denak ilunak, ile argiak, baina grisak hautsez edo marroi-gorriz, ile luzeak, izugarri zikinak, baina begi bizi eta argiekin - bitxia, apur bat beldurtuta eta erruki argia. Oleg Rybachenko ere ohartu zen SS konboia esklaboengandik ahalik eta gertuen eta bertako jendearengandik urrun egoten saiatzen ari zela. Naziek ez zuten txalorik egin, ez zuten jazarpenik egiten eta, oro har, isil-isilik jokatzen zuten.
  Margaritak, hau ikusita, zera esan zuen:
  - Nora joan zen SS-ko ausardia?
  Oleg Rybachenkok zintzo erantzun zuen:
  - Whips and loops joan!
  Ile griseko jeneralak, berriz, mutur endekapenezkoa zuten SS-ko gizonak seinalatu zituen pare bat aldiz, eta gero, gizon gizena ahoan aparra zuen zerbait oposizioa egiten hasi zenean, eskua astindu zuen, zorrotz, moztu egingo balu bezala. ezpata bat. Eta lodiak ere eskua astindu zuen, baina begirada gogaikarri adostasunez, eta gero agindu labur bat eman zuen. Kotxe blindatuek burrunba egin zuten, eta Wolf Riders-ek bidean aurrera jarraitu zuten. Bertako dozena erdi soldadu jarraitu zituzten. Gainerakoek gatibu esklaboak inguratu zituzten, eta zutabea berriro mugitu zen. Ile grisak oihu egin zien umeei zein landako langileei, eta bera desmuntatutako giza eskoltaren ondoan ibili zen.
  Dimak, dardarka, adierazi zuen:
  -Konpartitzen ez zuten zerbait!
  Mirabelak esan zuen irribarrez:
  - Bai, liskarra egin eta elkarri tripak askatu!
  Bertako SS-ko borrokalarietako gazte bizardun batek, Oleg Rybachenkoren ondoan lekua hartu zuenak, aitzindariari zimurtu egin zion, bere metrailadore arina astindu zuen, eta buruan oihukatu zuen:
  - Errusiako txerria al zara gutxienez pentsatzeko zerbait?
  Eta irribarrez, gaineratu zuen:
  - Moskun eta Washingtonen egongo gara ala ez?
  Oleg Rybachenko konturatu zen zer nahi zuten berarengandik, azkar jiratu zuen burua, Margareten begirada ezagutu zuen - etsituta eta aldi berean esango balu bezala: "Zorionekoa - gauza handiak itxaroten gaituzte!" - baina ile grisdun jeneralak keinua kendu zion, eta bizardunak, beste zerbait marmarka eginez, damuturik begiratu zion Olegi eta ez zuen ezer gehiago esan. Oleg Rybachenkok ia ulertu zuen zer nahi zuen... Izan bedi lausoa ere.
  Baina askoz hobeto, beraz, esperimentuek zentzua dute oraindik? Alemanek benetan nahi al dute etorkizuna horrela ezagutu? Baina kontraesana bihurtzen da. Lagunarteko boxeo-lehiaketak ez daude halako gerra baten ostean. Faxismoa eta komunismoa betiko etsai dira. Edo ba al dago beste zerbait... Zein mingarria zen tenpluak.
  Asentamendu militarra palisade baxu baina sendo baten atzean zegoen - SS erakunde munstroko soldaduentzako plataforma batekin, ate indartsuak, baina, zabal zabalik, zituena. Gauza bakarra iruditu zitzaion arraroa Oleg Rybachenkori: harrizko ateetako zutabeak, lore eta zurtoin infinitu bihurgunez estalita. Zutabe hauek ez zetozen batere bat herriaren ikuspegi orokorrean, zikin zegoen tokian (hala ere, agian neguaren ostean?), Eta etxeak, harrizko teilaz eraikiak, goroldio horixkarekin zirrikitu zabaletan estaliak, marroi bihurtu ziren. lastozko teilatu lauekin.
  Baina ACS bat zegoen. Ez dago autopropulsatutako pistolarik, eta beldarraren pistan, Oleg Rybachenko jakintsuarentzat ezezaguna den aldaketa bat. Hemen, adibidez, armak - 350 milimetro baino gutxiagoko mortero bat. Aitortu zuen ez zuela inoiz halakorik entzun.
  Gainera, autoak laurogei tonatik beherako pisua duela dirudi, eta nola eraman zuten Krimeako mendietan zehar? Sebastopol erasoezina bizi nahi duzu erasoan zehar? Suposizio honetatik min apur bat urdaila hutsean. Zer egin beharko dute errusiar soldaduek halako kolpeen aurrean. Hemen denak Erdi Aroa arnasten zuen, modernitate eta berrikuntza teknikoekin nahastuta. Kanpai eta txistudun zuloak bezala. Ez zara harrituko hemen telebista bat badago, eta baita koloretakoa ere. Ez zuri-beltzean.
  Gela berdina izan zen, bertara eraman zituzten, edo hobeto esanda, esklaboak eraman zituzten. Hala ere, ez, okerrago, hemen inork ez baitzuen kezkatu pitzadurak zementuzko morteroarekin estaltzen, eta oso ezaguna egiten zitzaion Oleg Rybachenkori - txerriak. Hangar azpian, esklaboek ukuilu abandonatu bat edo aldi baterako hutsik bat egokitzea erabaki zuten (halako lekuetako usaina ez da ia inoiz desagertzen).
  Margaritak hainbeste zimurtu zuen non ikaragarri bihurtu zen eta irrintzi egin zuen:
  - Hemen gaude berriro behera! Beno Hitler, ni bakarrik hartzen nauzu!
  Baina haien buru gainean teilatua zen. Gainera, esklaboak kateatu gabe zeuden. Nahiz eta, Oleg beldur zen bezala, hemen ez zuten komunik ematen. Iraganeko lokaletan, kartzela modernoagoa den lekuetan, askoz erosoagoa da. Fritz, txerriari zikinkeria gustatzen ez zaion arren.
  Hala ere, pentsatu zuen, ordurako bere negozioa urrutiko horman egina zuela. Eta hasperen egin zuen. Zer esan dezaket... Ez da aitzindaria, ez da batere ederra. Dena ez dago praketan, jada garaipen txiki bat. Eta neskak ere, itxuraz, hemen egon behar zuten... Hobe ez begiratzea...
  Aurora, ordea, ez du gogorik galtzen:
  - Beste abentura bat... Zorion hau bizi eta arnasten dugu!
  Oleg Rybachenkok esan zuen:
  - Eta hurrengo munduan askoz hobea izan daiteke!
  Suzko deabruak keinua egin zion mutilari:
  - Eztabaidatzeko prest nago, hurrengo munduan nola ez zaigun flotatzen ikusteko aukera!
  Oleg Rybachenkok emeki abestu zuen erantzunez. Umiliazioari eta lotsari aurre egiten lagundu zuen;
  aberriari emango diot arrastorik gabe -
  Izan dadila balentria, gudari bat goratu!
  Ezpataren eta eskularruaren kolpea botatzen da,
  Lurraren errege errukigabea!
  
  Sumendia sutan dago - urak irakiten,
  Nire maitasunaren ezpain anbarra!
  Askatasun momentu bat izan nahi dut
  Zein airezko eta garbia zaren!
  
  Urrezko ile preziatua bezala erretzen da,
  Eskuak astindu zituen - hego bat hazi zen!
  Jaunak preziorik gabeko opari bat eman zidan
  Eta berehala alai bihurtu zen, argia!
  
  Jainkoa nondik igaro zen: hazi zen haran bat;
  Loreak, arrosa zuri oparoak!
  Ohorea egongo da - mundu guztien erdian -
  Opari bat aldarean eskaini dudana!
  
  Bai, badakit, bekataria, sorginkeriarekin lotuta,
  Eta ez da paradisua eta sastraka merezi!
  Baina Kristorekin Kalbarioan,
  Negar egin nuen, ikonoa kapa batean bilduta!
  
  Nire emaztegai guztien irudirik onena zara,
  Sinesten dut Ahalguztiduna, espiritua eraldatuko dela!
  Nire gurutze duina eramango dut,
  Eta altxatuko dut eskuetatik erori zaidan ezkutua!
  . 7. KAPITULUA
  Ukuilu batean finkatu ziren, beraz, zergatik jarri naziak abelburuak sobietar herritarrak baino hobeto tratatzera ohituta badaude.
  Bertako hiru mutil, SSren kontrolpean, lasto barruan arrastaka eraman zituzten. Bizkor abiatu ziren, takoi biluzi eta hautsez beteta, beso handiak ekarri zituzten. Iazkoak arrastaka eraman zuten, baina asko, ia belar-pila. Eta handik zazpi edo zortzi minutu geroago, ez gehiago, emakume bat agertu zen, bertako bi neskarekin batera, pastel zapal erraldoi batzuk eta bi gazta borobil potolo ekarri zituena. Ukraineraz hitz egitean, denentzako janaria trebeki banatu zuen. Oleg Rybachenko jakin-mina piztu zen: askok galdetu zioten hari eta mutilei zerbaiti buruz, eta hirurek gogo handiz erantzun zuten.
  Alemaniar asko dago eta hemen zerbait muntatzen ari dira. Baina berriro ere, inork ez daki! Azkenik, mutil berberek ur ontzi bat arrastaka eraman zuten, eta ondo itxi zituzten ateak. Bere lagunen jokaeraren arabera, Oleg Rybachenkok ulertu zuen: hau kanporaketa da, gaur ez dira beste inora eramango.
  Margaritak bere anai besoetan ura eskaini zion eta esan zion:
  - Freskatzeak ez du minik egingo!
  Ogia freskoa zen, baina ezohikoa, nolabaiteko astuna (goizean jandako pieza zaharkitu hura, Oleg Rybachenkok ez zuen gogoratzen alderatzeko zaporea). Edo labean gabe, edo beti hemen jaten dute (edo hobeto esanda, ziurrenik bigarrena, gainerakoek jan zuten eta ez zuten desadostasunik agertu). Baina gazta lokalean ekoitzitakoa izan zen ziur - oso ona, feta gaztaren antzekoa, Oleg Rybachenkok maite zuena. Pena da pieza palmondoaren herena baino ez izatea. Bai, mutil nerabe bat ere, ez gizonena.
  Margaritak anaia nekatua lagundu zion. Lasto gainera erori zen, moztuta bezala, lortutakoa mastekatu zuen, etzanda, edaten hasi ere egin gabe. Oleg Rybachenko bat-batean dardarka ari zela konturatu zen. Hotzaren ostean dardara bat besterik ez zela espero zitekeen, eta batez ere ikuspegi basatiak. Lo egin ondoren dardara hau pasatuko dela. Rybachenko Oleg saiatu zen bere burua lasto gehiago biltzen eta, ahal izanez gero, zulatzen. Ez zuen inon gosea galtzen, lasaitu zuen bere burua, baina jendea entzuten zuenez; tenperaturan, gogoa mozten duen lehen gauza jatea da. Oleg Rybachenko bera ez da inoiz gaixorik egon - egitura genetikoari esker. Egia da, ez nion antzeko esperimenturik ezarri, hotzetan ibilaldi ordu asko barne. Beraz... Baina agian hala izango da. Eta ez bada, orduan zientziaren mesedetan bera tratatzeko aukera dago ...
  Neska batzuek beste horrenbeste dardar egiten dute, baina inork ez du eztulik egiten.
  Ai, zein nekea erori zen mutil aitzindariari, burutik oinetara! Eskumuturrak odolean igurtziak, bizkarrean orbain puztuak, zaurituak, kolpatuak eta berotzen hasi ziren hankak - dena mindu zen, baina irrintzi horrek lo egiteko eta lo egiteko gogoa areagotu baino ez zuen egin.
  Eta beldurra ematen du loak hartzea: agian ez zara esnatuko, edo are okerrago, berriro ikuspen batean egotea. Hala ere, nahiko interesgarria.
  Oleg Rybachenkok begiak itxi eta berehala Morfeoren besoetara igeri egin zuen - ametsez beteta, koloretsu eta soinu gorra.
  Bata eta probak ez ziren hor amaitu ... Eraztunaren estalkia mutilen takoi hutsetan errukirik gabe zulatzen zuten erpinekin burdinazko xaflak jarriz aldatu zen ...
  Oleg Rybachenkok haserre egin zuen, baina jasan egin zuen, geldirik egon ezin izan bazen ere, eta Dmitryk dantza egin eta haserre egiten hasi zen ...
  Arerioak indartsuak ziren, eta ofizialki iragarritakoa baino zaharragoak ziren argi eta garbi. Esate baterako, Dmitryren arerioa bera baino buru bat altuagoa da, eta bere bibotea dagoeneko apurtzen ari da ... Baina, nola egin dezake bibote batek hamaika urterekin?
  Oleg Rybachenkoren aurkaria ere askoz handiagoa eta astunagoa da, eta, aldi berean, gangsterren aurpegia ez da haurra .... Hala ere, mutila ez da arrotza, eraztuna eraztun bat da, era guztietako jendea elkartzen da bertan!
  Bi batailak aldi berean izan ziren.... Azkar amaitu behar dugu, gauerdia hurbiltzen baita...
  Dima eraldatua ia berehala hasi zen aurpegian kolpe gogorrak galtzen. Aurkariak abantaila zuen besoen luzeran, pisuan, eta primeran prestatuta zegoela zirudien, bai fisikoki eta bai teknikoki... Giharrak, oro har, kirolari baten larrialdiaren antzekoak dira... Hala ere , Dimka oso zizelkatua dago eta azkarra... Azkarra zen, orain motela...
  Dmitry pozoituak lehen itzulian kolpe bakar eta bikoitz asko galdu zituen. Eskuineko begiaren azpian ere, hematoma bat puzten hasi zen ...
  Bigarren itzulia are okerragoa izan zen, bere aurkariak aurrera egin zuen eta jipoitu, jipoitu, irabiatu ... Eta Dmitry ez zen ia defendatu, burua atzera botatzeak kolpeak leundu zituen, gutxitan, baina ustekabean erantzunez bultzatuz, eta batzuetan ateraz. bere aurkaria... Alemanez garrasi egin zuen:
  - Zuk errusiarrak esan nahi du ez dela erabatekoa!
  Dmitryk gogor erantzun zuen, alemanez ere:
  - Eta zu alemaniarra zara, errusiar batengandik nahiko bete-betean aterako zara!
  Haserre jarri zen eta ukondoa sudurrean sartu zuen...
  Normalean, Dmitryren sudurra oso indartsua da unibertso honetan, eta ez da inoiz hautsi, nahiz eta jo, baina kasu honetan, ez zen eskularru batek leundutako kolpea, ukondoko hezur gogor baten puntua baizik.
  Eta odola mutilaren aurpegitik behera isurtzen zen, miazkatzera behartuz... Dimkak erantzun zuen... Harrapatuta Etsaia apur bat dardarka egin zuen eta kolokan jarri zen, baina ez zuen arrakastaren gainean indartzeko behar adina indarrik - zola zulatuekin zituen hankak zirudien. txapatua izateko.
  Hirugarren itzulia ez zen hain zaila izan, aurkariak etsi-etsian sakatu zuen, baina Dmitry sarritan blokeatzen hasi zen, kolpeak islatuz ... Finalaren arauak aldatu ziren, nazioarteko urrezko dominaz ari garenez, kopuruaren kopurua. errondak hamabost arte handitu ziren ... Pro bat bezala. Oso erabaki krudela esan behar dut nerabeekin, jada bost aldiz borrokatu zuten egun hartan ... Egia da, Dimkak ere azkar amaitu zuen, eta bere aurkaria argi eta garbi utzi zuen borroka handirik gabe ...
  Baina lehen lau txanda oso aktiboen ostean, Dmitryren aurkariak zertxobait moteldu zuen. Nekatuta ere sentitzen zen, arnasketa askoz nahasiagoa eta aldi berean astunagoa bihurtu zen...
  Dimkak, oin biluzietan hematomak eta erre sentsazio larria izan arren, indar gehigarri bat ere sentitu zuen. Seigarren txandan, aurkariari masailezurra jo ere egin zion hainbat aldiz ... Baina irmoa, handia eta agian dopatua ere izan zen ...
  Zazpigarren txandan, Dmitryren aurkari gaiztoak taktika apur bat aldatu zuen eta ahalik eta kolpe gehien probatzen hasi zen, arauen aurka, ukondoarekin, edo baita buruarekin ere... Dima are maizago jotzen hasi zen, eta zortzigarren txandan arrakasta pribatua lortu zuen, azkenean aurkariaren sudur handiaren yushkatik isurtzen zen... Eta berriro ukondoa mugitu zuenean, bera ondoko zutoin batera egin zuen topo... Burla egin zion Dmitryk burrundi egin zion:
  - Nu, hori harrapatu, zein hozka!
  Alemaniarra are sakabanatuago zegoen, oraindik ere tiro-amu bereizi batekin kontatzen zuen!
  Oleg Rybachenkok berdinduago borrokatu zuen, ia hutsik egin gabe, eta aurkariak zabalegia egiten zuela aprobetxatuz, kokotsa topo egin zuen ezkerreko kolpe batekin, edo eskuineko erdiraketa batekin... Baina alemaniar mutil handiak ez zuen kolpe horiei erreakzionatu. edozein modutan. Orduan Oleg Rybachenkok taktika aldatu zuen eta aurkariaren sudurra zapaldua lantzen hasi zen... Luzaroan iraun zuen alemaniar snifferak, baina zazpigarren txandan ihes egiten hasi zen...
  Esan behar dut Oleg Rybachenkoren aurkaria beste mutil bat, arinago eta arinagoa ordezkatzeko atera zela. Lehenak zaurituta zegoela zirudien (Nazien trikimailua den arren, noski!)... Hori dela eta, borrokaren hasieran fresko zegoen, eta erritmo frenetikoa har zezakeen.
  Baina bederatzigarren txandan, Oleg Rybachenkok ere apur bat hutsik egin zuen eta kolpe bat galdu zuen, eta bertatik eraitsi zen ... Mutilen hankak biluzik, eraitsitakoak ezinean biratu ziren ... Olezhek, ordea, azkar salto egin zuen kanporaketa ez litzateke zenbatuko. Bota, etsaia zintzilik...
  Astindu zuen, bukatzeko presaka... Adarra jo zuen bederatzigarren itzuliaren amaieran, baina epaileak ez zuen entzuten itxurak egin zituen...
  Oleg Rybachenkok kolpe astun batzuk galdu zituen, baina eutsi egin zion, buruari eraginez leunduz. Etsaia haserretu zen, jada ezer irabiaturik nabaritu gabe. Hemen sobietar mutilak, erreflexiboki, baina oso indartsu, gorputza jo zuen harengana... Kolpea zuzenean jo zuen gibelean... Kolpe oso arriskutsua...
  Aurkariak kolpe batzuk gehiago egin zituen eta bere aurpegi handia morea bihurtu zen. Airea konbultsiboki irentsiz, aurrera erori eta kikiltzen hasi zen... Epaileak berehala gelditu zuen borroka, eta medikuak ringera korrika egin zuen... tanta...
  Horrek eragin bortitza izan zuen Dmitryren lagunarengan eta erasora joan zen nabarmen nekatuta aurkari baten aurka... Hamargarren, hamaikagarren, hamabigarren txandak... Kolpe truke gogorra, baina Dmitryren abantaila argiarekin... Hamahirugarren txanda zertxobait berdindu zuen. off, Alemaniako olagarro etsi baten ondorioz, eta mutiko sobietarrak bekainean ebaki bat jaso zuen.... Baina hamalaugarrenean, animatu zen Dimkak berriro bere esku hartu zuen ekimena. Mutil hauek oraindik ez zekiten ezer, adibidez, Mohammed Aliri buruz, baina modu askotan bere taktikak kopiatu zituzten.
  Hamabosgarren txandan, alemaniarren eskuak jaisten ziren nekeagatik, eta jada ez zuen kolpeei erreakzionatu, baizik eta zutik geratu zen, ariako irmotasuna erakutsiz... Horrez gain, Dmitry, droga zipriztinduta eta neke izugarriagatik, normalean kolpeak apurtzekoak askoz ahulagoak ziren. . Izan dadila! Baina, bestalde, asko eta asko ziren, eta etsaien kokots estali gabe euria bota zuten. Azkenik, burua, alemaniarrak ezin izan zuen jasan, egonkortasunaren muga agortu zen eta "ariar" nazioko ordezkaria zen zikinkeria lerratu zen bezala, azken txanda amaitu baino hamabost minutu lehenago...
  Arbitroa poliki poliki zenbatzen hasi zen, baina bost zenbatu ondoren, Dmitri Lebedev-en aurkaria zeinen mugikortasun izugarria zegoen ikusita, gelditu eta oihukatu zuen:
  - Mediku baten antzera!
  Eta beste "superman" adin txikiko bat ospitalera eraman zuten.... Horren ostean, finalista irabazleak zutabean ilaran jarri eta martxa egiten hasi ziren... Arrosa petaloak euriak bota zituzten goitik.
  Dmitry mutil garaiak irribarre zabala egin zuen, alaia zen. Baina, bat-batean, kamera haiengana hurbildu zela ohartu zen, eta sobietar mutilen oin biluzi, josi eta apur bat odoleztatuta gertutik ateratzen ari zela... Bere aldartea berehala okerrera egin zuen eta gorputz-adarrak atzean ezkutatzen saiatu zen. Alemaniako beste kirolari gazte batzuen luxuzko sneakers urreztatu edo petaloetan lurperatu.
  Oleg Rybachenkok eskutik heldu zion:
  - Ez! Zure lotsa da algarak eta zalantzak eragingo dituena... Horrez gain, Alemanian, gerra totalaren deklarazioaren ostean, ia haur guztiak oinutsik ibiltzen dira, zuk zeuk Berlingo kaleetan ikusi zenuena. Beraz, zuzendu bizkarra harro.
  Eman zizkieten dominak zinta marroiak eta benetako urrezkoak ziren, berrogeita hamar bat gramo pisukoak eta 900 fina. Jakina, sobietar mutilentzat kopuru handia da - gutxi gorabehera ... Are zaila da kalkulatzea, sobietar dirua ofizialki ziurtatuta zegoela zirudien, baina, egia esan, alea urre-erreserbarik gabe egin zen.
  Sobietar aitzindariak plataformara igo zirenean, SESBren ereserkia jo zuen. Bide batez, ez zen Alexandroven musika oraindik, nazioartekoa bezalako zerbait. Olegek inspirazio handia sentitu zuen hemen eta abesteko baimena eskatu zuen...
  Himmlerrek, lehiaketan egon zenak, atsegin handiz onartu zuen:
  - Oso pozik egongo gara Errusia Handiko gure gonbidatuen konposizioa entzutea.
  Oleg Rybachenko eskuinera makurtu zen lehenik eta ezkerrera gero, eta ondoren Dmitryrekin batera abestu zuten;
  Bizitzan, zalduna zara, arranoa bezala hegan egiten duzu -
  Eta ez duzu lehorreratzeak ezagutu nahi!
  Guretzat, sariak ez dira batere fetitxe bat -
  Bide onargarri bakarra dugu erregeentzat!
  
  Lehenik gorbata gorria lotu,
  Orduan gerra etorri zenean...
  Mutil argal batek pala bat hartu zuen eskuetan...
  Orratza bularrean sartu ez dadin!
  Umeek lubakiak zulatu zituzten oinutsik,
  Hirurentzako zaharkitutako zati bat...
  Ur irakinarekin hotzean berotu,
  Ziztaka paketeetatik, oso haserre!
  
  Borrokalaria hil zen eta metrailadorea erori zen,
  Bere mutikotxoak jaso zuen!
  "Katyusha" kolpe bihurtu zen bezain indartsua,
  Beldur barik, talde gaztea!
  
  Itzal beltzen kateari tiro egiten diot
  Nondik atera duzu zure zorroztasuna?
  Antzinaroan bezala ezpatarik zorrotzena,
  Zigorra ezagutzera korrika egin zenuen!
  
  Gupidarik gabeko gerra, ai, ez da ama,
  Bertan, basamortuaren lehortasuna bero izugarria da!
  Baina Aberriarentzat zure bizitza eman behar duzu,
  Orduan, zoriona opari gisa jasoko duzu!
  
  Baina zer da maiteminduta egotea?
  Mutil guztiek ez dakite hau...
  Errekak odola isurtzen duenean -
  Naziek hilketa basatiak!
  
  Baina aberria maitasuna da,
  Bertan dago belaunaldi distiratsuen aintza...
  Eta ez gurutzatu bihotza
  Bertan, Stalin - Altzairua eta Sugarra - Lenin!
  
  Izan zaitez denbora distiratsua -
  Komunismoaren kausa santua...
  Horda gaiztoa hautsi da -
  Eta nazismoa errotik kendu!
  
  Gizateria osoa da...
  Kontseiluak elkartuta!
  Izan dadila paradisua planetan
  Zalduna naiz - Rus' garaiezina da!
  Oleg Rybachenko eta Dmitry gorago egin zuten salto azken hitzetan, eta horrela euren abestiaren inpresioa areagotu zuten.
  Harmailek gogotsu txistu eta txalo egin zuten...
  Mutilek, oro har, amets interesgarri eta mesedegarri samarra ikusten zuten bitartean, neskak ontziaren harrapaketara itzuli ziren. Serieko ikuspegiak arraroak dira, baina atzean zerbait gehiago zegoela argi eta garbi.
  Zehatzago esanda, ez jokabidea, Hiper-Sorginaren eta Errusiako Demiurgo Jainkoen misioa betetzea baizik. Zure hilezkortasuna praktikatzen.
  Orain hurrengo konpartimentuan, hona hemen arazoak zein aldetatik irekita dagoen atea eta zeinetatik behera egiten den. Hobe da saihestea edo arriskua jartzea. Hala eta guztiz ere, ondo dago eskuila biratzen badu, mozkortzat hartuko dute. Orduan, bizartu gabeko norbaitek atearen azpitik begiratu zuen, neskak ia ez zuen kikiltzeko astirik izan. Hala ere, ez du hain azkar kontuan hartuko. Atea itxita dago eta jo egin behar duzu.
  - Nor dago hor? - Ahots estu batek txistu egiten du.
  - Zurea! - Erantzun zuen Aurorak ingelesez texanar kutsu argi batekin, hizkuntzetarako ustekabeko talentua erakutsiz. - Bertako rona ekarri dugu, whiskya gaiztoa da.
  - Bai! Azkarrago! Ate atzean marinelak txerri baten antzera garrasi egin zuen. - Noski rona!
  Granada batekin apurtu ezin dituzun ate handiak zabalik daude. Itxura nahasia duen mota bat hautatzen da, berarekin erdi jantzitako gai batzuk gehiagorekin. Haietatik, gas-eraso batean bezala, keak eramaten ditu, edo hobeto esanda, biziki jotzen du,
  - Non dago rona! oihu egin zuten batera.
  - Oso ona zara! - Aurora ilegorriak atsegin handiz tiro egiten du, marinel pila jarriz. Hiru dozena eta erdi jarri nituen, klipa aldatu beharko dut. Ona da balak txikiak izatea, trinkoak, asko eraman dezakezu.
  - Beste konpartimentu bat garbitu! - Ahotsean udazkeneko freskotasun batekin, esan zuen. - Plano pare bat egitea lortu dugu, baina hemen espero dut ez izatea entzungarria.
  Edurnezuri Terminatzaileak erantzun zuen:
  - Eta entzun zutenak - gor!
  Margarita Aurorak ondoko konpartimentutik pasatu zen, pixka bat bihurritu, korridorean zehar tiro pixka bat, atzerantz joan zen, bere bikote zonbi yankiekin nola borrokatzen zuen ikusi zuen. Hildakoak, ordea, ez zuen indar handirik erakutsi, zerbikal-ornoak hautsiz.
  Tira, ia traizionatu gaituzu! - egin zuen irrintzi neska-Komsomol kide batek.
  - Eta zer falta zen egiteko! Ohartu ninduen eta ia ia alarma piztu zuen! - Zombiek txakur iraindu baten itxura hartu zuen.
  - Beno, ideia bat duzu! Etzan eta izan umil. - Margaritak "zerbitzaria" atzamarraz mehatxatu eta emeki zaplazteko oina bizkarrean.
  Popatik tiro egin behar izan genuen, soldaduetako batek granada bat bota zuen, mehatxatu zuen, dena eroriko zen. F-1aren analogo amerikarra, motela bezala hegan egin zuen. Erabakia ustekabean jaio zen, hori ez zen indar berezietan irakatsi. Margaritak bat-batean bota zuen disko-bumerang-a. Hirugarren begia piztu eta literalki metal astuneko pieza mehe batekin bat egin zuen. Adimenaren begiak diskoaren mugimendua jarraitu zuen, eta, ondoren, punta fitxaren artean itsatsita geratu zen, pistola moztuz eta azidorako sarbidea blokeatzen zuen metxa. Izerdi ale batek Terminator ilehoriaren bekokitik behera bota zuen.
  - Aupa, ia oka egin nuen! Hau miraria besterik ez da. Eskerrik asko Jainkoaren Ama bekataria salbatzeagatik.
  Aurora ilegorriak entzun zuen eta kezkatuta esan zuen:
  - Zer dago hor?
  - Granada bat bota zuten! - Erantzun zuen Margaritak Greyhounds.
  - Ez nuen eztanda entzun! - Hartz-Komsomol kide harritua.
  - Ez duzu sinetsiko, boomerang disko bat egin nuen. Gudari zuriak barre egin zuen.
  - Horrela gertatzen da. Printzipioz, honek ez du naturaren legeekin kontraesanean, fitxa artean sartzen bazara. - Aurorak piku itxura egin zuen bere behatz biluziekin.
  - Eta horrela atera zen! - Margarita barre egin zuen, irribarrez.
  Suzko deabrua bitxia bihurtu zen:
  - Zenbat hil dira popan?
  Korshunova ederrak harro erantzun zuen:
  - Hogeita zortzi lagun, eta hogeita bederatzigarrena zonbi batek ito zuen.
  - Ez asko! Orain kabinetatik mugitzen ari naiz ontzi osoa garbitzeko. Lagundu! - Aurora gorriaren ahotsean orain pazientziarik gabe entzuten zen.
  - Tira, zurekin mugituko naiz. - Margaritak bat-batean odoleztaturiko hezur zati bat bota zuen iletik.
  Aurora sutsua azkar sartu zen armategian, hemen hainbat ofizial jada lo zeuden, eta guardiak alde batetik bestera mugitzen ziren edanetik. Hala ere, oihukatu zuten:
  - Ezin zara hona etorri!
  - Hamiltonen premiazko txostena. - Erantzun zuen Komsomol neska sutsuak eta buelta bat eman zuen, ia hutsik. Balak isilik hegan egiten du, argia ere ez da egokia, ez duzu berehala ulertuko metrailadore honek tiro egiten dizula. Beraz, harrigarria zen norbaitek erreakzionatu izana. Hemezortzi gorpu, eta handik gutxira beste lau gehitu zitzaizkien, komunetik, sei ere bai - besarkaturiko gorpu pare bat erori ziren upeletik. Errautsetako bat emagaldu batena zen.
  Hilobi isila buelta batean,
  Desagerpena aurkitu - piztia txikia!
  Gaur dolar bat - bihar bala bat kopetan,
  Hain lanbide arriskutsua!
  
  Bai, neskak ez zaitu nahi
  Tortura, azterketak gainditzea...
  Beste amets nahasi batzuk zeuden
  Bakarrik biraka ipurdiak azkar!
  
  Xanpain ibai bat isur dadin
  Yateak, autoak - ohore guztiak!
  Bucks konturik gabe esku batek hartu zituen,
  Neskak gaiztakeria erabaki zuen!
  
  Baina ergel batek bakarrik pentsatzen du
  Bordela ona da eta oso dibertigarria!
  Ahoa kabiar beltzez bete nuen -
  Ez nekien hiesa eman zenik!
  
  Eta inor ez da hilobira etorriko,
  Bataiatuak izateko beldurrez, aita!
  Emaitza oso txarra izan zen.
  Bezero ohia ere nag!
  
  Zure seme-alabak ez dira ondo gogoratuko,
  Pena da halako ama bat ezagutzea!
  Zer geratzen zaie - espetxeko aterpea -
  Isilik jasan zigorra...
  
  Eta horregatik, neska, ikasten duzu
  Eta aberri-edertasunaren alde lan egin!
  Orduan atzeraldirik gabeko bide bat egongo da...
  Bestela, frijitu betiko lur azpian!
  Suzko Deabruak laburbildu zuen, eroritako emagalduaren aurrean makurtuz.
  Eta horrela pasatu zen, horman itsatsitako itzala bezala eta korridorean behera. Fan bat albotik putz egiten ari da, beroa harrapatzen du, Aurorak txirikorda ziztada batean ehundu zuen ilea, beraz, sentsazioak atseginak dira. Aterantz doa, aire beroa irekitzen bada erakusmahaiaren atzean daudenak esna ditzake. Zalantza pixka bat egiten du, gero leunki pitzadura estu bat egiten du, hortik arrastaka. Alfonbraren zakartasun kilikagarria sentitu nuen nire prentsa hutsarekin. Eskaileratik jaitsi berri naiz, jende asko dago jada hemen lo egiten, mostradorean garagardoa hartzen ari dira. Zarata arin batean, biluzik geratu diren Auroraren hankak ez dira entzuten, zola biluziak oinetakoetan baino hobeto murrizten ditu soinuak, beraz neska oinutsik ibili zen. Dagoeneko suntsipen monotonoa leherketa batean, bala bat baino gehiago gastatu nahian. Oro har loak hil daitezke. Karotida arteria berehala estutzen baduzu, etsaiaren gehienezko aharrausi bat izango da.
  Eta orduan hanka hutsik Aurora aritu zen lanean, taula gainean, Yankeesez gain, Egonkortasun borrokalarien intziri erdi inguru egon ziren, baina diziplina murriztu besterik ez zuten egin.
  - Hori da zer esan nahi du tripulazioa nork daki nork sartzen uzten duzunean.
  Neska eskailera igo zen, goitik argi zabala erortzen da. Ohiko zarata, oinpean alfonbra ezerezetik urratzen da. Irakeko irudiaren arabera. Zer da zentzu batean
  gainera ez dago gaizki, taldearen esperientziaz hitz egiten duen arren. Baina gehiegizko erosotasunaren irrika hilgarria da yankientzat. Beraz, eskailerak igo eta gelditu egin zen. Hiru daude zubian eta bi dortoka jantzian. Beno, dortoka trajea ez da tanke bat ere, granada jaurtigailu batetik har dezakezu, baina zarata txerria bizarra egitea bezalakoa izango da. Beraz, koipeztaturiko operazio hori eteteko gogorik ez.
  Nire lagun Margaritarengana jo nuen laguntza eske:
  - Hemen dugu bat, edo hobeto esanda bi dortoketan!
  - Ulertu! - Margarita cool jolasten saiatzen ari da. irribarre egin zuen.
  Suzko deabruak oihu egin zuen:
  - Nola bota?
  Margaritak begiak zurtz egin zituen, eta ahuntza arrastaka zebilen Esfingearen zalantzaz, galdetu zuen:
  - Granada jaurtitzailea kanpoan dago?
  - Zaratatsuegia! Aurorak arnasa sakon hartu zuen.
  - Hobe da boomerang bat aurpegira jaurtitzea kristala dagoen tokian armadura-bisera moztuz. Ondoren, hiru balak sartu hirukoitza moduan. Lan egin beharko luke. esan zuen Margaretek konfiantzaz.
  - Zatoz niregana, egin dezagun sinkronizatuta! - Urduri atzamarrak zartatuz, galdetu zuen suzko deabruak.
  - Noski, presaka nago! - Margaritak beste batzuk etzan eta kontrako aldetik sartu da. Aurora oinutsik kontzentratu eta tonu baxuan gehitu:
  - Hemen ezin duzu galdu.
  - Otoitz, laguntzen du! - Eskaintzen, berriro ere estasi erlijiosoan eroria Komsomol kide Margarita.
  - Ez dut Jainkoarengan sinesten! - Moztu hartz gerlaria. - Ahultasunaren seinale da!
  Gudari ilehoriak, gurutzearen seinalea eginez, iradoki zuen:
  - Beraz, laguntza eskatu - giza adimen gorena. Errusia Sobietarren izenean irabazten lagundu dezala.
  Neskek bost segundoz izoztu, xuxurlatu eta gero beren plana bete zuten. Boomerang diskoa, sare mehe bat bezala, ia ikusezina da argi lausoan. Behin eta bi idolo geldirik jo biseran. Ez zuten erreakzionatzeko astirik izan, bala isilek apur bat moztutako bisera jo baitzuten, oskolak apurtu eta garunak buelta emanez. Bada, hirugarrena aldi berean hil zuten, beraz, ez zuen erreakzionatzeko astirik izan. Egia da, dortoka jantziak erori ziren, zarata eginez. Itsasgizon bitxia jauzi egin zuen, Aurora ilegorriak jauzi batez aurreratu zuen, eta hatz erakuslea buruaren atzealdean zuela.
  - Lo seme!
  Gero han behean buru batzuk agertu ziren, haizagailu bikoitzeko lerroa eta isiltasuna.
  - Margaritak gainditu du etapa hau!
  - Hemen kapitainaren kabina ondoan harrapatuko dugu harri-koskorrekin batera. - proposatu zuen Komsomoleko kide ilehoria haserre.
  - Berez.
  Kapitainaren kabinara heltzeko, bi miaketa egin behar izan nituen, prostituta bat desinteresaturik bi metroko beltz batekin lanean, salbatu zuen Margarita Korshunovak. Gazteegia zen, hemezortzi urte baino gehiago, agian hamasei ere. Hain eske zirudien.
  - Ez dut ezer esango gudari...
  - Ala! Garaiezina eta zoriaren hegoetan gidatua. - erantzun zion Margarita maltzurrak arabieraz.
  Izan ere, haien aurpegiak ez dira ikusten, hau da, lausoa da, neskak oraindik ez du ezagutzen, eta Turkiako sultana dela dioen bertsioa indartuko da.
  - Non dago kapitaina? Aurorak ingelesez galdetu zuen arabiar azentuarekin.
  Maitasunaren apaizak totelka egin zuen:
  - Deluxe kabina batean! "Pedril" hau ez dago batere lasaia maitasunean. Bai, nahi baduzu, zerbitzatuko dizut, doan egina!
  - Paradisuan, neskak zu baino mila aldiz hobeto itxaroten gaituzte! - Hartz gerlariek alde batera utzi zuten.
  Putanak ez zituen hiltzaileak gogaitu nahi, baina puta-erreflexua arrazoiaren ahotsa baino indartsuagoa zen:
  - Ahal dudana bakarrik erakutsiko dizut! Nire mihia luma bezain arina da eta eztia bezain gozoa!
  Larri haserre, Margaritak betazalean sartu zuen hatza, puta itzali zuen:
  Pixka bat gehiago eta hil beharko genuke. - Krakatau Erlijio Komsomoleko kidea haserre zegoen lizentzikeria hori ikustean.
  Sarreran, kasualitatez, bi zaindari etzan ziren, bizkarrean saltoka eta lepoa hautsiz.
  Kapitaina jada zurrungaka ari zen garbitutako sasikume bat bezala, bi mota besarkatuz, beltz bat eta thailandiarra. Horiek, beraiek ere amore eman arren, urduri zozkatu eta bueltaka.
  Neskek kapitainaren argazki bat ikusi zuten ordenagailuan eta, zalantzarik gabe, biak oheratu zituzten "trans-mutilak". Lehen mailako kapitaina, almirantearen atzetik bigarrena, astindu eta bere buruari pare bat zaplasteko emanez. Lehen aldiz harrapatuta, izaki itsusiak ez zuen kikildu, bere heriotzari begi txundituta begiratu zion soilik.
  Margaritak eskuak luzatuta altxatu zuen, ahoa eskularru batez estaliz, eta Aurorak begietara pala argitsua zuen sastakaia jaso zuen. Kobra gogor batekin txistu egin zuen:
  - Hitz bat eta atera begi bat!
  Margaritak zertxobait askatu zuen masailezurra, baina kapitaina isilik geratu zen.
  - Hemen zaude! - Suzko deabruak are ikaragarriagoa egin zuen bere ahotsaren doinua. - Aplikatu mina Commander.
  Galinak zertxobait sakatu zuen nerbio amaiera eta ahoa itxi zuen, beraz, garrasi batek ihes egin zien kapitain amerikarraren eztarritik.
  - Bueno, orain lasaiago egongo da. - Aurora Gorria behatz hutsez lurrean jotzen hasi zen hileta martxak ezaugarri dituen erritmo baten itxura. - Hitz egin okerreko basurdeari! Edo zure duintasuna moztuko dizugu eta ahoan sartuko dizugu.
  Kapitain perbertsoa apur bat lasaitu zenean, Margaritak pixka bat estutu zuen. Gerlari ilehoriak galdeketari hitzezko ekarpena egitea ere erabaki zuen:
  - Txakurra adierazi oinazeak saihestu nahi badituzu. Bestela, guri bakarrik gustatuko zara.
  Kapitainak ez zuen argi hitz egin.
  - Dena kontatuko dizut!
  - Tira, hori hobeto. Galdeketa nola esan modu errazean! Neskek irribarre egin zuten irribarretsu.
  Kapitainak intziri egin zuen, bere untxi-belarriak dardarka:
  - Utzi bizitza!
  Aurorak logikoki adierazi zuen:
  - Hau da plater baliotsuena, gehiago irabazi behar duzu!
  - Enpresaburua naiz. - Zergatik poztu zen harrapatutako amerikarra. - Nahi baduzu, zerbitzatu dezaket!
  - Eta hau ere han, tu, irten gabe, emagaldu! -esan zuen Margaritak zirrikiturik.
  Itsasontziko labezomorroa ere, neskaren hanken azal leunarekin estropezu eginda, hutsunera itzuli zen, halako proposamen batek haserre.
  - Zenbat jende dago ontzian? - Aurora ilegorri harroak azken esaldia entzun ez zuela egin zuen.
  Perbertso amerikarrak zalantzan jarri zuen, aurpegia ergel bihurtu zitzaion, galdera entzun ez balu bezala, begiak txaloka, txaloka!
  Suzko Deabruak sastaka batekin moztu zion hatz txikia, odola isuri zitzaion. Berehala bere onera etorri zen:
  - Beno, zenbat jende dago suntsitzailean?
  - Laurehun inguru! Ez dakit ziur "egonkortasun" militanteak itsasertzetik heldu ziren. Baina putak gutxi dira. Ez dira nahikoak ere kostaldeko mutilentzat. - Itxurak eta ergelak irrintzi egin eta txerri lepotik tira egin zioten.
  . 8. KAPITULUA
  - Salta ditzagun xehetasunak! - Aurora Suzkorrak kontu praktikoetara jo zuen berehala. - Artefaktuak non?
  Kapitaina ergela egiten saiatu zen:
  - Zein artefaktu?
  Aurorak oinutsik belauna zertxobait estutu zuen, hezurra birrinduta.
  - Orain konturatu?
  Mina drogari aurre egiteko modurik eraginkorrena zela frogatu zen:
  - Bai, ontziko kutxan daude.
  Aurorak hots egin zuen:
  - Eta segurua?
  - Hor ate atzean! - Txerri primateak irrintzi egin zuen.
  Hartz gudariak begi berdeak keinu egin zizkion. Margaritak titaniozko atea beregana eraman zuen eta etsita esan zuen:
  - Kodetuta!
  Kapitaina bizirik irauten saiatzen ari zen:
  - Bai, giltza daukat.
  - Non? - Oin biluziaren behatzaren neska gudariak aulkia hankatik altxatu zuen.
  Animaliak ezetz esan zuen:
  - Armairuan!
  Aurora oinutsik azkar salto egin zuen aldagelara, eta txipdun gailu bat atera zuen.
  - Hau?
  - Bai! - Arratoiak kirrinka egin zuen.
  - Neuk irekiko dut! - Dashing Aurora kapitainari eskuetan jo zion. - Begira, izan adimenduna.
  - Zergatik zarete bi bakarrik? - Txerriak interesa izateko ausardia izan zuen.
  - Ez izan bitxia. Luzeago biziko zara. Auroraren orpo hutsak Forleind-en urdaila arina jo zuen, eta minez kikildu egin zen. Neskak kutxa gotorra doan atea ireki zuen. Gela barruan hainbat ordenagailu eramangarri zeuden, granada jaurtigailuak. Sobietar RPG - 39, kopia batean, eta bere parekide amerikar sofistikatuagoa.
  Badakizu segurtasun kodea? - egin zuen Hartz Gudariak.
  - Azken bi zifrez gain, komandanteak bakarrik dauka haiei buruzko informazioa. - Gure almirante George Arnold.
  - Deitu! - Margaritak bere oina sartu zion gatibuaren mokorrean, eta hatz hutsez heldu zion sudurra.
  Estropezuan, gatibu amerikarrak luzeegia ez zen konbinazio bat zerrendatu zuen. Aurorak begiak apur bat argitu zituen.
  - Ondo egin, ez esan gezurrik. Zure aldeko puntu bat.
  - Eta gero nola esan... Orain, hiru aldiz oker markatzen baduzu zenbakia, alarma batek joko du. - Bat-batean bota zuen beldurtuta kapitain batek.
  - Dagoeneko ezagutzen dugu! - Komsomol neskak azkar markatu zuen kodea eta laurehun milimetroko atea ireki zuen. Harritxoak kutxa bereizietan gordetzen ziren eta kontu handiz kendu ziren.
  - Infinitoko aztarnak, oraindik prozesatu al dituzu?
  - Gehienetan bai! - kirrinka egin zuen gatibu arratoi batek. - Arratsaldean probatu.
  Suzko deabrua poztu zen:
  - Bikaina, non gordetzen dira eztenak?
  Totelka, kapitainak ito egin zuen:
  - Hangarrean, sotoa dagoen tokian. "Orlan" zigilua darama, "Pershing" bi tankerekin batera.
  Kaxa hauek txatarrarentzat bakarrik dira onak. Baina "stingers" eredu hobetua nahiko egokia da. - Aurora eroak, presoari zirikatzen, mihia erakutsi zuen.
  - Ordenagailu txipekin daude, hain bereziak, silueta harrapatzen dute. -esan zuen amerikarrak bizitza erosi nahian-.
  - Badakigu! - Suzko deabrua bere bikotearengana itzuli zen. - Zer iruditzen zaizu, Mirabela, laurehun eta berrogeita hamar lagunetatik zenbat geratzen dira?
  - Erdia baino gutxiago. Guztira, berrehun eta hogeita hamazortzi gorpu ditugu. - Komsomol neskak atseginez barre egin zuen.
  Aurora haserreak bere burua bota zuen:
  - Gatibuak beharko dira "eztaiak" kargatzeko, bada zientzialariek lan egiteko.
  Gatibu zitalak esan zuen:
  - Errusiarra zara?
  - Zerk pentsarazten dizu mujahidinak garela. - Komsomol gerlariek garrasi egin zuten.
  Kapitainak ustekabeko gogoa eta asmamena erakutsi zuen:
  - Errusiarrek bakarrik izan ditzakete borrokalari gogorrak, ontzi handi samarra elkarrekin harrapatzeko gai direnak!
  Aurora gogorra ez zegoen ados:
  - Eta Turkiako Sultan handiaren gudariak artefaktuekin!
  -Hola nola? Dena da posible, baina zu adimentsuegia zara arabiarrentzat. - Txerri primatea zapuztu egin zen. - Agian alemaniarrak izan arren?
  Aurora azkarrak, bere hitzak gezurtatuta, sabelean jo zuen shin, gero bi hankak hautsi zituen, ahuntz-kapitainak konortea galdu zuen minaren shockagatik.
  - Orokorrean, ez dugu behar, nahikoa dakigu. - Laburbildu zuen gudari ilegorriak. "Orain tripulazioa harrapatzea besterik ez dugu falta.
  Margaritak berehala iradoki zuen:
  - Goazen kabinetara, giltza bat daukagu!
  Aurora pozik zegoen:
  - Bai, larrialdietarako irekiera elektronikoa dago.
  Komsomol neskak lasai jaitsi ziren, kabinako ateak ireki eta berriro suntsitzea. Nolabaiteko irabiaketa besterik ez, ez gerra bat, gari bira bat baizik.
  - Sei zenbakiko kabina garbia da! - Esan zuen Aurorak, hortz irribarrez.
  - Seigarren gelan agian! Margaretek barre egin zuen. - Goazen hobeto.
  - Ez gara antzarak pila batean bazkatzeko. - Suzko deabruak orro egin zuen. - Edo hobeto esanda antzarak, baina basatiak!
  - Ez da egia! - Hemen Terminator ilehoria dagoeneko minduta zegoen. - Mertzenario horiek dirua lortzeko borrokan ari dira, eta gu esklusiboki Aberri Komunistaren alde gaude.
  Komsomol neskak marratxotan mugitu ziren tripulazioko bizkarretik urrunago, singleak jaurtitzen. Margarita ahal bezain azkar joan zen makina-geletara, despentsera, sotoetara eta galerara. Militarrak kontu handiz blokeatu zituzten, zatika ehotuz. Laneko argiztapena ahula izateak eskauten eskuetan bakarrik jokatu zuen, hamar metrora etsaiak ez du bibrazioa besterik ikusten, eta itxura desberdina dute.
  Ordenagailuak automatikoki eman zuen bere iritzia.
  - Eta birusaren eredua erabiltzen baduzu.
  - Eta dagoeneko bateriaz funtzionatzen duen telefono adimenduna erabiltzen genuen. - Esan zuen, robotak minduta, Margarita Korshunovak. - Hemen hibernazioan dauden zaintza sistema guztiak ikusten dituzu.
  - Horrela! - Txipa zuen makina harrituta geratu zen.
  - Almirantearen bulegora bueltan, harra eta birus hibrido bat bidali zuten kanaletik. Badirudi ez dela nabaritzen, birusen aurkako programa bakar batek ere ez du alarma piztuko. Halakoa da lan hutsa, ikusezintasunak zaintza sistema guztiak baretu zituen. - Komsomol neskak, konbentzimendu handiagoa izateko, bere bizeps zorrotzak besoan erakutsi zituen.
  - Ai, ba, eman! - Esan zuen, nesken asmamenarekin harrituta, metrailadorea. - Reprograma nazakezu?
  - Benetakoa da! Eta zer nahi duzu?! - Margaritak oso aurpegi maitagarria egin zuen hemen.
  - Errekonozitu zeure burua pertsona gisa! - Gailu elektroniko bat eskatu.
  - Soberan dago, tiro egiten duzun bitartean. - Terminator ilehoria ez da ergelkeriak egiteko. - Geroago Kristoren berri emango dizut.
  Margaritak posizioa hartu zuen pasabideari bizkarra emanez, belauniko batean jaitsi zen egonkortasuna lortzeko, muturra pareko aterantz zuzendu zuen. Mutil bat atera zen, oraingoan zuria, itxuraz droga erretzen zuen apur bat "lopatu" besterik ez.
  - Drogazaleek ez dute Jainkoaren erreinua oinordetzan hartzen. - Komsomol gudariak eten zituen. - Gorputzak bota zituen, azkar gurutzatuz.
  Aurora oinutsik beste perimetro batean sigi-saga egin zuen, aterantz joan zen, giltzapean zegoen, giltza unibertsal batekin ireki. Beltzak burko bat bota zion.
  - Kitty scat!
  Komsomol neskak berehala erreakzionatu zuen, burkoa eta afrikarra eta bere bikotekideak urratu zituen; - Erdia baino gutxiago. Guztira, berrehun eta hogeita hamazortzi gorpu ditugu. - Komsomol neskak atseginez barre egin zuen.
  Oh, ohera arrastatzea, bazkideak.
  - Hona hemen geek, ikaratzea lortu! - Erantzun zuen hartz gerlari ilegorriak. - Orain nora joan? Antza, diputatuaren kabinan. Badirudi lo dagoela.
  Kapitainaren matearen egoitza ez da hain zabala, baina hortik entzuten da musika. Melomaniako esanahia? - Gauzak errazten ditu.
  Komsomol neska oinutsik itzal baten moduan sartu zen, gerlari bat kanporatu zuen eta bigarren mailako kapitaina apur bat ito zuen, ukondoa bihurrituz:
  - Bizi nahi al duzu?
  - Nahi! - Erantzun zuen, oro har, amerikar bat espero zela.
  - Aukera egongo da! - Lasterka ari zela, Aurorak itzaltzea aukeratu zuen, baina ez luzaroan. - Ongi etorri Kent! Aurrera egin zuen, korridorea estutzen hasi zen, marinelak mailaz jaitsiz. Komsomol neskak urruneko atea jo zuen eta guardiako buruen gainetik kendu zuen. Beraz, tiroa isildu zen, esan zuen xuxurla batean.
  - Bang-bang!
  Komsomol neska batek arretaz probatzen du kabinako atearen heldulekua. Giltzatuta. Beno, hau segundo erdia da, zazpi lagun daude kabinan, hiru lo daude, gainerakoak dominoak mozten, nahiko errusieraz. Margaritak indarraren bidez tiratzen du abiarazlea, kasu honetan, hilketak ez du poza ekartzen. Baina eginda dago, odol tanta bat ere aurpegira erori da.
  - Txirikordadun hildakoak zutik eta isilik! - Komsomol neskak barre egin zuen.
  Kabina berri bat, hemen Margaritak lotan zeuden bi pertsonei utzi zien bizitza, itzali besterik ez zuen egin, ondo etor daitezke.
  - Hilketak ezin ditu bere interesak eta irabaziak justifikatu - ohorea, askatasuna eta aberria bakarrik dira indarkeriaren defendatzaileak! - Esan zuen - filosofo-amaierako xarmagarri bat.
  Aurora ere erraz mugitzen da aire-hodi bat aukeratuta. Izugarri estua da eta motxila oztopatzen du. Makina tolestu ere egin behar izan nuen txikitzeko. Orain Komsomol neska askoz ere baliabide gehiago bihurtu da, nahiz eta arriskuak hartu. Hemen, santuak bekatariarekin haserre egongo balira bezala, armiarma mutante batek eraso zuen. Eta pasatzea lortu zuenean. Minez hozkatuta, eta pare bat aldiz ukabila utzi zuen. Komsomol neskak burua urratu zuen, baina garroen puntatik heldu eta ukondoaren azpian mugitzea lortu zuen. Eskua urrundu zuen, kaxa sendoa lehertu zenean kolpatuz, betetako ukondoa minduz.
  - Izugarria! - Erantzun zuen hartz gudariak. - Neure buruari antidoto bat emango diot.
  Nolabait Margarita atera eta kabinara sartu zen, non soldaduak zurrungaka ari zirela. Atea irekitzean, jauzi egiten saiatu ziren, baina berehala euri hilgarri batek estali zituzten. Bakarra utzita, mutila itzaliz, Komsomol neskak bere bidean jarraitu zuen.
  Hemen ezkerreko atea biratzen hasten da. Ikusten denez, bizar-buru-hutsuneko mutilak pixa egin nahi zuela.
  - Nor dago hemen? - Galdetu zuen marinelak ahots mozkorrez.
  - Zure ametsa oinutsik! - Komsomol neska bat malguki batekin makurtu eta, atea sakabanatu ondoren, bekokian jo zuen. Oraindik ere aleazio altzairua da. Kopeta berehala puztu zen, "boxer" motaren antzera, gainera , buruaren atzealdearekin moztuta zegoen. Margarita barrura hegan egiten du, burdinazko belaunarekin barailean jotzen du, eta, berriz, oso zorrotz, hortzak kolpatzen ditu. Masa falta du, baina abiadura konpentsatzen du.
  - Prest dagoela dirudi. - Hiltzailea jainkosaren irudiarekin laburbildu zuen.
  Atzealdean beste bost lagun daude. Beraz, bat pilotak, harrera ona. Bekokian ukabilkada duen beste sasiku bat, kolpatu arte. Ahurraren hirugarren ertza lepoan. Errepikatu egin behar duzu, baina teknika hau hilgarria da. Mota bat goiko apaletik erortzen da, baina hegan Margaritak buruarekin eguzki plexuan kolpatzen du.
  - Atseden hartu haurra. - dio Komsomol neskak.
  Azken motak hiru solairuko lizunkeriaz zin egiten du, ingelesezko eta errusierazko hitzen nahasketa batekin. Ez al da bizilaguna? Margaritak kobra bat egiten du, kolpe bat behatzak begietan, ia hilgarria. "Bikotekide" guztiak isildu ziren. Egia da, ahots bat altxatu zen ondoko kabinan.
  - Zer dago hor!
  - Borroka erraza! - Erantzun zuen, zital, mozkor-ahotsaz bezala, txistuka, Margarita. Lagundu gure zaurituak. -
  Kabinako ateak ireki eta txanda hartzen dute, berriro borrokalariak erortzen dira.
  Onak metrailadore batekin egon beharko luke,
  Heriotza gaiztoa Aberriaren etsaiei!
  Izarretara hegan egiteko,
  Zeruko firmamentu hori konkistatzeko!
  
  Eguzkiaren Komunismoaren seme-alabak gara,
  Zurrunbilo bat bezala jaiotako borrokalariak...
  Naziak otsoaren orroagatik erantzungo du,
  Hartz handi batek urratuko du!
  
  Ongia gaizkia baino indartsuagoa da,
  Nahiz eta gogorragoa gaiztoa izan...
  Zeru azpian borrokatzen dugu
  Iritsi da udaberria loratuta!
  
  Bertan urretxindorraren abestiak - triloak,
  Eta erreken zilarrezko eraztunak!
  Izotzak, elurrak eta elur-elurteak atzera egingo dute,
  Eguzki beroaren azpian!
  
  Loraldia - kamamila, amatxoak, arrosak,
  Hain udako belardi oparoa!
  Eta badakizu, izozteak etorriko dira!
  Hala ere, ez hartu sustorik!
  
  Katu handiak - "Tigre" hauek
  Orroa eta muzin egiten dute - dardar egiten dute!
  Fritz joko gaiztoetara botatzen dute,
  Baina kaput oraindik etorriko da!
  
  Itxaron gaitezen egunsentiari!
  Tropak Ruseko Berlinen sartuko dira,
  Aberria ereserkiekin abesten da -
  Eta Tartaroko amildegian irrika dago!
  
  Orduan herrialdeetako herriak batu egingo dira,
  Anaitasuna eta maitasuna etorriko dira!
  Bota eztia edalontzietan, plateretan -
  Beraz, odola ez da korronteetan isurtzen!
  Margaritak ikaragarri abesten zuen orroari azken bertsoa, eta gainontzeko bertsoak buruan zaldiak bezala galopan. Abesti batekin filmatzen duzunean, beti da interesgarria:
  - Hain krudela den arren, bizidunekin horrela jokatzea! - Dagoeneko damututa "kristaua".
  Neskak dena kontrolatzen eta kontrolatzen saiatzen diren arren, ezinezkoa da lau begirekin. Burugabeko zonbi batek ez du balio. Ezezagun batek alarma piztea lortu zuen. Larrialdi-argiak berehala piztu ziren, eta sirena batek jo zuen.
  - Saihestezina gertatu zen, eta zorteegia izan zen. - Esan zuen Aurora ilegorriak.
  Komsomol neska kabinetara joan zen, marinelak eta indar bereziak ihes egin zuten haietatik. Zeremoniarik gabe tiro egin zien. Hainbeste jende eten zen, yankeak hamarnaka erori ziren.
  Leherketa automatikoak entzun ziren, granadak eztanda egin zuten, hainbat aldi berean. Hala ere, borrokalariek min gehiago egin dezakete euren burua. Isilgailuek ere euren papera betetzen zuten hemen,
  Indar berezi kriminalek ez zuten berehala asmatu, heriotza zain dute barrutik. Margaritak soldaduen irteera blokeatu zuen eta berak harrapatutako granada pare bat bota zituen. Garrasiek hezur zati odoltsuak barreiatzen dituzte, hemen Komsomol neska batek burua moztutako bat oin hutsez harrapatu zuen. Bere oin mugikorra bihurtu dena, edozein angelutan okertzen da. Pentsa dezakezu lege fisikoak aldatu direla eta haragia gutaperka dela.
  Ilarak lehertzen ari dira etsaien aldetik, baina gehienetan itsu-itsuan. Margarita suak, ia ezkutatu gabe, "Kolchuga" harri magikoak modu fidagarrian desbideratzen ditu plano guztiak.
  - Pena da nire bikotearen izena Elurrezko Erregina ez izatea. Beraz, gure bikotea sinbolikoagoa litzateke!
  Esnatu zen, oraingoan Oleg Rybachenko, ez klannetaren eta azotearen kolpetik, baizik eta bere negarrez - lasai eta kontsolaezina. Neskak oraindik lo zeuden, balentriak egiten.
  Eta bere heroitasuna amesgaizto batek ordezkatu zuen, naziek burla egiten zaituztenean gertatzen den bezala.
  Oleg Rybachenkok bere burua murgiltzen sentitu zuen, tinta erretxinan eroriko balitz bezala, eta begiak jaten ere hasi zen. Orduan beldurtu egin zen benetan, eta bat-batean naziek boterea lortu zuten beste munduan. Marrasta-soinu bat dago, txakur bat pila batean marrastaka bezala, askoz ozenagoa baino ez da, belarriei hozka egiten die, bihurrituz. Tinpanoak fortzepekin apurtzen dira. Orduan iluntasunetik aho bat ateratzen da hortzak sumendi baten labaren antzera distiratsu dituena. Oleg Rybachenko Jr.-k ez zuen inoiz munstro baten katilu nazkagarririk ikusi, beldurrezko filmetako pertsonaiak bere atzealdean zeuden amesgaizto baten parodia patetikoa baino ez ziren.
  Orduan beste masailezur ikaragarriagoak agertu ziren, batzuk Everest bezalako erraldoiak ziren, eta beste batzuk txakur oso zitalak bezalako txikiak. Hor daude hortz makur pozoitsuekin haren haragiari atxikita. Bere egia guztian, Rybachenko Jr.-k ez du inoiz halako oinazerik izan bere bizitza laburrean. Gauza nagusia da ezinezkoa zela sentsazioen analogo bat aurkitzea. Suzko sugarra eta azido korrosiboa da, aldi berean urte izoztuak eta ebaketa-zerra astuna.
  Eta oinazeka segitu zuten, argi zegoen nola haragia eskuetatik kentzen zuten, hezurrak agerian, hesteak nola ateratzen ziren urdail irekitik. Izaki gaiztoek hazten dituzte, hortzen inguruan harilkatuz. Rybachenko Jr. intziri egiten du, malkoak isurtzen zaizkio begietatik.
  - Jainkoa zertarako. Azken finean, nire bizitzan ez dut inor hil, ez dut traiziorik egin.
  Irribarre bat entzuten da eta harengandik, badirudi orratz goriek tinpanoa zulatzen dutela. Azkenik, aho erraldoi bat agertzen da, osorik irentsi du. Oleg Rybachenko Jr.-k sugar bat ikusten du eztarrian, kolore guztiz ezberdineko zazpi petalotan apurtzen da.
  - Hemen da azpimunduaren su mitikoa. - xuxurlatu zuen mutilak, eskuetako azala fusionatuta, orbain itsusiez estalita. Hegaldia moteltzen saiatzen da, baina alferrik da ezin duela milimetro bat ere mugitu. Hona hemen bere gazte-gorputz maitea erreka suzko batek ukitua. Inoiz ez zuen halakorik bizi, begiak ilundu egin zitzaizkion eta ahoan erupzio bat hasi zela ematen zuen, eta sabela matxinatu egin zen, eta arma nuklearrekin eraso zioten. Zein bero zegoen sugar hori, azal hutsean abszeso handiak agertu ziren, hezurrak ilundu eta pitzatuta, sufrimendua eraginez.
  - Ez, ez dut nahi, ez beharrik - oihukatu zuen aitzindariak ahotan. - Askatu nazazu mesedez!
  Suaren kolore bakoitza minaren eredu berezi berezi bat da. Sufrimenduari tonu desberdinak eman daitezke, haien aniztasuna harrigarria da, Sade markesak ere ez zuen pentsatu lurpeko biztanleen asmamena noraino irits daitekeen.
  - Tira, arraio, elkar ezagutu dezakezue. - SSko irakasle ezagun baten ahotsak kirrinka nazkagarri egiten du.
  Haien itxura, ordea, ikaragarria da, baina bereziki desatsegina da aho ziztulari begiratzea, urrunetik marrazo eta krokodiloen nahasketa diruditenak. Baina adarrak, bitxia bada ere, lasaitu egin ziren. Mutil aitzindaria, min zorrotzetik distraitzeko, folklorea gogora ekartzen hasi zen, non deabru txiki dibertigarri polit hauek, batzuetan itsusiak, beste batzuetan dibertigarriak eta inozoak, batzuetan laguntzen eta beste batzuetan jendea kaltetzen. "Apaiza eta bere langile Balda"ri buruzko ipuin bereziki gogoangarria. Oso posible da horrelako "pertsonekin" aurre egitea. Eta hemen bakarrik dakite, sardexka batekin zulatu.
  - Arima bekatariak ez ziela nazionalsozialistai entzun? - Deabruaren adarra hazi da, puska baten gainean moko eta tyrk moduko bat bihurtuz.
  Buruan hezurrak apurtzen direnean, min handia ematen du, hitzez deskribatzea ezinezkoa baita. Baina, aldi berean, kontzientzia ez zen lainotu; Oleg Rybachenko giza haragi arruntean egon izan balitz, zalantzarik gabe, harrituta hilko zen. Eta horrela ukitu zakar bat sentitu zuen garunean, orduan munstroa garunak edaten hasi zen. Poliki-poliki egin zuen, zurruta hartzen bezala. Beste deabru bat azazkalak zulatzen hasi zen, haien azpian orratz zorrotzak sartuz.
  Oleg Rybachenkok garrasi egiten du, ahoa berez irekitzen da.
  - Ez utzi.
  Mihitik heldu eta tira egiten diote, poliki-poliki ahosabaitik urrunduz.
  Mina ere bai, baina apur bat ezberdinean, eta ez dago garrasi gehiago, negar eta uluak baizik.
  Deabruak harrotzen jarraitzen dute, iltzeei jarraituz, makilak apurtzen hasi ziren, eta poliki-poliki egiten dute sufrimendua dastatuz.
  - Horrela lortzen du zure zatia adarrik gabeko ahuntzak. - Seguruenik, goi mailako inperio bat maila garrasietan.
  Oleg Rybachenko erotasun egoerara iritsi da dagoeneko, oinaze olatu batekin gainezka zegoen. Baina deabruak ez dira atzera egiten, hortzak ateratzen hasiak dira jada, gero zulatzen zituzten, oietako puntu batekin zulatuz.
  - Nola hondoratu zaitezke halako ankerkerian, benetan ez dute amarik. - Pentsatu zuen torturatutako aitzindariak. Dirudienez, bere pentsamenduak irakurriz, deabruek garrasi egin zuten.
  - Ez dago amarik, aita Hitler-Satanas.
  Gero irin berria aurkitu zuten, zulagailua berotu, azken hortzak mozte batekin zerratzen amaitu zuten. Segidan hezurren txanda heldu zen. Beroagatik pintza gorriekin hautsi zituzten. Azala erre, hezurrak erre. Bazirudien bihotza lehertzear zegoela, bonba bat bezala lehertzear zegoela.
  Hemen Oleg Rybachenkok bat-batean sentitu zuen bere mihia hazi zela eta zerbait esan zezakeela.
  - Erruki zaitez Kristoren mesedetan.
  Horren harira, deabruek sardea sartu zioten.
  - Bekataria zara eta jakin beharko zenuke Kristo pertsona miserableen asmakizuna dela. Benetako jainkoak bi pertsonatik bat dira eta unibertso osoa sortu zuten, baita faxistak ere, beren irudi eta antzera. Eta pertsona zarete eta izakiak irakurtzen dituzue, edozein agindu betetzen dituzten eta umiliazioa jasaten duten esklaboak izan behar dute. Esklabo hutsalak ez zenuen gure existentzian sinesten, eta orain hori guztia zure azalean bizi duzu.
  -Orain sinesten dut! -oihukatu zuen aitzindari beldurtuak-.
  - Berandu! - esan zuen deabruak SS-tik. - Ez duzu aukerarik.
  Oleg Rybachenko oinazetzen jarraitu zuten, hainbat aldiz segidan hautsi zuten, erre egin zuten, gero modu pentsaezinan berreskuratu zen. Orduan xehatu zen modu berri batean. Orduan SS-deabruak beraiek nekatu egin ziren eta, airera altxatuta, lurpetik eraman zuten.
  "Begira nola zigortzen diren desobedienteak.
  Oleg Rybachenkok gurutzeetan gurutziltzatuta ikusi zituen neskak. Haien garai bateko gorputz ederrak izugarri moztuta zeuden eta odolez zihoazen. Txerri handiek gurutzeak landatzen zituzten, batzuetan biktimak erortzen ziren eta basurdeak haien gainera jo zuten, emeen haragia urratuz. Zoritxarreko izaki haiek nola sufritu zuten, izerdiarekin eta odolarekin nahastutako malkoak isurtzen ziren horietako batzuen masailetatik. Etsipenak distira egiten zuen bere begietan. Eskean zebiltzala zirudien: errugabeak gara, barkatu.
  Zergatik zigortzen dituzte dohakabe hauek?
  Bere indar guztiekin, deabruak oinutsik mutil aitzindariari jo zion takoietan gorizko palanka batekin eta kantatu zuen:
  - Askotariko gauzak. Bata azafatarekiko lotsagabea zen, besteak bere loreontzirik gogokoena hautsi zuen, hirugarrenak sexu harremanak izateari uko egin zion, laugarrenak atzera egin zuen. Hau da, hona iristeko, ez da bekatari handia izan behar, ofensa txikiak nahikoa dira.
  - Eta euren oinazeak ez dira sekula amaituko? - intziri egin zuen Oleg Rybachenkok.
  - Eta hau Jainko Ahalguztidunak erabaki behar du eta Fuhrer errukigabeak. Bere Maiestatea Adolf indultua dekretua ematen lehena bada, orduan hain mingarria ez den beste leku batera eraman daitezke.
  - Zerura!? - esan zuen Oleg Rybachenkok konfiantzaz.
  SS zikinak jaurti zuen:
  - Ez dago zerurik primateentzat. Besterik gabe, segundo bakoitzean jipoitu eta oinazetuko ez zaituen lekuak eta hil ondoren zure nagusiak zerbitzatzen jarrai dezakezun.
  Oleg Rybachenkok, beldurrez dardarka, galdetu zuen:
  - Eta zer delituak larriagoak diren pertsonen zain.
  Hau ere erakutsiko dizugu.
  Deabruak sardexka batekin begian sastakatu zion, sagarrak lehertu, likidoa isuri eta mutil-idazlea erotu egin zen. Orduan, segundo batzuen buruan, ikusteko gaitasuna berreskuratu zuen, hala ere, keinu bakoitzak azkura jasanezina eragiten zuen. Berriro hegan egin zuten, eta are izaki nazkagarriagoak astindu ziren haiengana.
  Oleg Rybachenkok arretaz aztertu zituen. Itxura ez da benetan ezer: garezur biluzik, ilegabea eta zorroztua; begiak infernuko argiz erretzen; laburra, erdian murgilketa beltza duen sudur moztua bezala. Eta, beharbada, zitalena - beheko masailezurrik eza, horren ordez, bost garro lodi eta izar itxurako deabruaren zintzilik eta mugitzen dira. Beraz, Oleg Rybachenkori eutsi zion, hortzak ezpainetan sartuz, bere musu famatua hickey batean emanez. Orduan atzapar-eskuak hezurrak hausten hasi ziren. Oleg idazle aitzindariak ukondoetako min akutuagatik haserretu zen, artikulazioak zapaldu zituen.
  - Hola ahal da nagusitasuna, edan dezagun ezagunari.
  Rybachenko idazlea kendu ondoren, munstroak eskua edalontzira luzatu zuen, eta berehala ardoz bete zen. Aitzindariaren aurpegian sartu zion.
  Ezin nuen garrasi egin ere egin. Sudur zuloetan sumendi bat lehertuko balitz bezala, bere negarrez esnatu zen mutil aitzindaria.
  Mirabelak, bere hanketan urratuta Oleg Rybachenkoren burua etzanda, astinduagatik baino ez zuen kikildu eta irribarre egiten jarraitu zuen loaldian. Neska zoriontsua naziek infernuan murgildu zuten arte. Horra iritsi da haien infernuko teknologia - ez duzu botererik zure pentsamenduetan!
  Baina, hala ere, errealitatea: betea eta aldi berean hotza samarra - deabruzko amets bat baino mila aldiz hobea izan zen. Hotzikarak mutil-aitzindari-idazlean, haizeak eramango balu bezala. Hala ere, batzuetan gaixotu ere nahi zuen, errukitzeko, txokolate bat eman. Baina gaixorik ez bazaude, orduan hau bedeinkapena da! Mutilak arnasa hartu eta eskua aurpegi meheagotik pasatu zuen, malkoz bustita, Hades naziaren izuarekin bakarrik amestu zuelako ideiara ohituz. Ez dago esklabotza baino okerragorik, pentsatu zuen Olegek eta dardar egin zuen. Ematen du badaudela gauzak konparatuz esklabotza hitzez bakarrik okerragoa izan daitekeen... Nahiz eta, noski, infernua ziurrenik ez den benetakoa. Baina faxistek berriro hara eta are intentsitate handiagoarekin itzuliko balute.
  Ez dira herdoilduko. Beharrezkoa da kosta ahala kosta bizirik irautea, Krauts hauek gainditzea. Apurtuta dagoela itxurak ere egin ditzake, edo zerbitzatzeko eska diezaioke bere buruari. Behin-behinekoa noski!
  Baina... hori harrigarria da. Ia berehala, Oleg Rybachenkoren zerbait matxinatu zen pentsamendu horrekin. Ez iragan egunetan bezala matxinatu, beldurrarekin nahastutako dardara konbultsiboekin, baina ezin konponezin eta amorruz. Bera eta bere nagusi madarikatua, Führer-a, bereganatu zituzten SSekiko gorrotoa ez zuen hitzez bakarrik jantzi, ezta pentsamenduz ere. Ez nuen azalpenik edo aitzakiarik bilatu. Baina niretzat argi eta garbi erabaki nuen: lehen benetako aukeran korrika egitea. Eta goragoek emango dute, eta aukera txikiena ere egongo da, gainerakoei ihes egiten lagunduko die. Zergatik?! Aitzindaria delako! Aitzindari batek bere kamaradei lagundu behar die - Komsomoleko kideak! Eta besterik gabe horrela nahi duelako, baina faxistak ez du batere nahi! Eh!!! Inorekin ez hitz egiteko, eta erori zen azpimunduaren ezagutzarik gabe, zaila da korrika egitea ... Oleg Rybachenkok lastoa zimurtu zuen eta bere burukoa ukabilarekin kolpatu zuen. Ez da Hitlerren eta bere paketearen esklabo izango! Sobietarren herrialdeko aitzindaria: ez du umiliaziorik eta minik nahi - nahikoa da, eta helmugara dena hemen dago !!!
  Neska batzuk esnatzen ari ziren ordurako... Gaixoak akituta zeuden, halaxe pitzatu ziren bereziki hiriko orpoak.
  Baina, ai, itxurak egin behar dituzu. Betiere apaltasunaren mozorroa jantzita! Ez dut Gestapoko sotora joan nahi, eta aurpegian kolpeak ematea ez da plazer handia...
  Beraz, oraindik bere aukera aurkituko du.
  Zitalenak - otso otso hauek. Begiak gogoratu nituen, eta orain, garai gorenaren aurretik, sentimenduak zorrozten direnean, argi ulertu zuen mutil-aitzindari-idazleak: hauek ez dira batere otsoak, izaki burutsuagoak baizik, mutazio zuzenduaren produktua. Geneen desplazamendutik - beren SS txirrindulari endekatuak baino askoz ere adimentsuagoak. Galdera da, sobietar herria baino adimentsuagoak al dira?
  Dagoeneko argia egiten hasi da eta presa egin behar dugu.
  Oleg Rybachenko alboan sartu zen, lau hankan jarri eta lo zeudenen artean sartu zen pitzatu zen hormaraino. Trebetasunez eraikia zen, sendoa, nahiz eta zuloak eta zementurik gabe - ezin duzu zaratarik gabe astindu. Herria lo zegoen oraindik, baina atean sua piztuta zegoen eta handik gertu itzalak ikusten ziren. Motoak eta kotxe blindatuak ez dira inon ikusten... Bertako zaindariak, edo zer?
  Neskek aztarna hutsik utzi zuten.
  Oleg Rybachenko dardar egin zuen: sorbaldatik hartu eta atzera egin zuten, bere burua defendatzeko prestatzen. Baina hutsunearen islaketan, Aurora freskoaren begiak dir-dir egiten zuten.
  Su deabruak galdetu zuen:
  - Nora doa burusoila?
  - Benetan korrika egin nahi dut, - xuxurlatu zuen Oleg Rybachenkok lasai, baina haserre. Ulertzen al duzu nola heldu ninduten hona!?
  Cool Aurorak irribarre batekin adierazi zuen:
  - Otso hauek bazkatzen gaituzten bitartean... Otso otsorik ez arren, zerbait baizik... - Neska nahastuta zegoen azalpen baten bila. Orduan, ziurgabe gaineratu zuen. - Horietan, zerbait kosmikoa. Ez dut neure burua ezagutzen...
  Oleg Rybachenkok berak ondorioztatu zuen:
  - Ez duzu utziko utzi!
  Neska ilegorriak sorbaldak altxatu zituen.
  - Ez dute besterik emango, baina beti etorriko da aukera! Ordura arte, bildu indarrak. Makila-Sortzaileak emango du, gureak Krimeara etorriko dira eta espiritu gaizto naziak kenduko ditu.
  Krimean goiza eguzkitsua eta hotza izan zen, baina haizerik gabekoa. Atzoko euritako lokatzak izozteak harrapatu zituen. Bada, neguak ez zuen borrokarik gabe alde egin nahi. Hoarfrosts distira oparoa zen, zilarra sakabanatuta eta zintzilik bezala, baina edertasun horrek ezinegon egiten zuen. Gainera, ogi marroia eta kalderero handi bat ekarri baitzituzten usain goxo-goxo batzuekin, argi eta garbi ez kartzelako gisatua (ondotik oso itxura gaiztoko SS-ko eskolta batek, ontziekin), hamabi urteko hiru mutilek argi azaldu zieten neskei. ukuilua-kasemata hori kanpoan Hotz. Egia da, beraiek, nazien okupaziopean dauden umeei dagokien bezala, oinutsik daude. Badirudi halako agindu bat dagoela, gazteek oinetakoak gutxiagotan urratu ditzaten. Baina baliteke etxetik inon ez ematea.
  . 9. KAPITULUA
  Hala ere, ezer ez, hau ez da benetako izoztea, izoztea baizik. Negua amaitu da jada, eta udaberria ekaitz dator Krimean!
  Oleg Rybachenkok bat-batean hortzak garbitu nahi izan zituen. Izugarri mingotsa ahoan. Dena baino askoz gehiago ere - eskuak luzatu ziren hortzak urratzeko.
  Pioneer-ek aterantz korrika egin zuen, jauzi egin zuen, izotza hautsi zuen. Bere generoan sartu, murtxikatu eta tu egin zuen. Ondoren, behin eta berriro garbitu iturria utzi. Berehala freskatu eta, nire ariman, lotxa utzi apirilean.
  Kaldereroan zerbait likido-irina zegoen eta, antza, perretxikoekin. Kaikuen ertzetan trago egin behar izan nuen, eta, bide batez, eltzerra goxoa atera zen. Benetan gustura, eta ez gosearekin bakarrik. SSko eskolta endekatuak aharrausika egin zuen bere aho hutsik, fetilu guztiarekin eta lozorroan begiratu zuen ingurura. Baina bihurritu orain, eta buruan, pentsatu zuen bat-batean Oleg Rybachenkok, ukrainar ogia mastekatzen.
  Baina nora doa orduan? Konpainia oso batekin estaliko dute, eta baita bertako goarnizio batekin ere. Eta okerragoa izango da haientzat baino... Ikuspegi hartan - non naziek mahuka bat bezala bota zuten.
  Ergel bat dela horrela agerian uzteko... Bera ez, beste neska eta hiru mutil baizik. Bai, eta ni neu ere - oraindik ere erabilgarria da herrialdearentzat.
  Oleg Rybachenko pentsakor jarri zen. Hartu, adibidez, hegazkin bat: duraluminioa izan behar al du bere diseinuan? Posible al da guztiz egurrez egitea, baina titanioaren gogortasuna emanez! Teorian, zuhaitzak bere formulan eta molekulen balentzia du, non benetan titanioaren indarra gaindi dezake, pisu gutxiagorekin.
  Beraz, hegazkinek maniobragarritasuna gehituko dute eta biziraupena lortuko dute.
  Bai, eta balen aurkako txalekoak egin ditzakete super klase bateko borrokalariek, eta tanke horiek bihurtuko dira ...
  Ez dituzu hautsiko. Bisioetan ikusi zuen "Errege Tigreak" ere huts egiten du. Eta gure tankeak ez diote zikinkeriari beldurrik. Eta, beraz, maskorrak ez dituzte hartuko.
  Oleg Rybachenkok, janaria irensten zuela, bere ahizpari besoetan galdetu zion, ahots insinuaz:
  - Entzun, zerrautsa erreaktiboekin lotzen baduzu aqua regian, zer eragin izango duzu?
  Margaritak berehala erantzun zion:
  - Erre... - Harrituta zegoen neska. - Zer probatu duzu?
  Oleg Rybachenkok esan zuen xuxurlaz:
  - Zuhaitzaren indarra areagotzeko modu baten bila nenbilen. Eta sinetsi iezadazu, nire hegazkinak metalezko piezarik gabe egiteko aukera praktikoa erakutsi zuen!
  - Benetako Lomonosov Oleg zara... - Besoetako arrebak hatza ezpainetara eraman eta mutikoari bekokian musu eman zion.
  Jaten ari zirela, beste bi eskolta SS hurbildu ziren. Haiekin izan zen atzoko jeneral alemaniarra. Haren atzetik bi borrokalari daude, gazte bat eta neska bat, itxura atseginekoa. SS ere bai, baina beste sektore batekoa. Hemen bostek eskuetan zerbait erretzen zuten katiluak eusten zituzten. Eta beste gazte faxista batek bere bikotekidea ekarri zuen. Kanela, ezti, meloi eta sagarraren usaina flotatzen zuen casematatik. Jeneralak galdera tonu batean esan zuen:
  - Urki ditzagun neskak berehala edo ondo pasa ditzagun lehenik!
  Inguruko gatibuek barre egin zuten, eta SSko eskoltek ere lagundu zuten, eta ile griseko jeneralak hain sinpleki barre egin zuen, ahoa zabalduz ahoa harrigarriro indartsu eta luzeak zituen, osoak eta handiak, zaldi-paper baten antzera.
  Agian erokeria da neskek honetaz barre egitea, baina... Hobe da naziei orro egitea eta malkoak erakustea baino.
  Oleg Rybachenko pentsakor jarri zen: hemen utziko al dira edo berriro eramango dituzte? Beno, egia esan, zertarako balio dute haien trantsizioetan, gauza nagusia helburu argirik gabeko esperimentuak badira. Zergatik ari dira erregaia erregai alemaniarrak ekipoak gidatzen ari direnean. Eta behintzat nonbait entregatzen badira, agian zerbait sinpleagoa asmatu daiteke. Kargatu kamioi edo trenetan. Bai, eta garraio-hegazkin bat, esperimentuak hain garrantzitsuak badira, zergatik damutu?
  Zertarako balio dute ardiak kate batean eramaten dituzten moduak. Edo erresistentzia probatzen ari dira? Izan ere, neska bat ere ez da erori oraindik. Bai, lehen trantsizioan erori ziren, baina ez zen ezer gertatu. Beraz, zergatik egiaztatu orain?
  Edo agian erresistentzia hobetzen da aurrekaririk gabeko gailuen eraginez. Efektu hori neurtzen al da? Eta, beraz, oinutsik gidatzen dute, errepide bihurgunetsu batetik, argi eta garbi ez dutela helmuga zehatz batera azkar iristen?
  Eta hau logikoa da - esperimentatzen baduzu, amaierara arte. Eta ñabardura txikienak egiaztatzeko. Esaten duten bezala, dena onuragarria izango da.
  Agian haien soldaduak sobietar gatibu eta Siberiara deportatzeko prestatzen ari dira!
  Pentsamendu horien guztien atzean , Oleg Rybachenkok kateatzen eta gutxi gorabehera kanporatzen hasi ziren unea galdu zuen. Errepikapena minaren ama da! Lokatza izoztua izotz zatiekin biluzik moztuta, umeen oinak kristal hautsiak bezala.
  Margaritak indarrez animatu zuen bere anaia besoetan:
  - Masaje bizigarri ona, elurretako erreginak oparitu zigun orratzekin halako aplikatzailea!
  Oleg Rybachenkok ere esan zuen:
  - Ez da mina izugarria, eta ezta eragiten duena ere - ausardia kentzen duen gauzarik txarrena minaren beldurra da!
  Beste tortura berri bat, edo hobeto esanda, zaharra - tira, irainen puntuazioa handiagoa izango da. Bai, eta garaipenak ere bai.
  Azken finean, bera, horrela, jasatera ohitzen da, eta are hobeto mendekua hartzeko aukera badago!
  Eta agian alaitasunagatik kantatzen saiatu. Hori da hartu beharreko lehen motiboa.
  Aspalditik esna da herria. Nonahiko umeek bakarrik ikusi zuten karabana. Azkenik: jada basoan, haietako batek simaurra bota zuen konboiaren buru gizenari, eta oinutsik barrez ihes egin zuen haur-talde osoa. Eta jada ertzaren atzean hamalau urte inguruko mutiko altu batekin egin nuen topo. Kizkur beltzekin eta arropa zatarrekin, bota zikinekin, lantza eskuan eta bi txakur zuri argal, jabearen alboetan berehala jarri zirenak, gatibu nekatuak baina ederrak apenas agertu ziren. Begi beltzeko mutilaren eskuineko eskua trapu odoltsu batean bilduta zegoen; orokorrean, itxura txarra eta arduragabea zuen. Argi dago ijitoak edo baita ijitoak ere: lepoa, eskumuturrak eta belarriak hryvnia lodi bihurritu batekin apainduta zeuden, mahuka masiboak eta belarritako batekin. Lau mutiko ijito gazteago agertu ziren ondoan - esfortzuarekin, baina alaitasunez arrastaka basurde erraldoi bat arrastaka eramanez, bertan izoztu ziren prozesioa ikustean.
  Txistu egin zuten, behatzak seinalatuz. Erdi jantzitako gatibuei buruzko txantxa arruntak entzun ziren. Gainera, hiru solairuko esterilla franko.
  SS-ko gizonek orro egin zuten eta tiroka ere hasi ziren, kulturarik gabeko moduan
  haurrek keinu lizunak erakusten dituzte. Alemanian itxuraz antzekoa erakusteko.
  Ijito zaharrenak zerbait oihukatu zien punkiei. Bat-batean lasaitu ziren
  Isilik egon eta zutitu lasai.
  Mirabelak xuxurlatu batean esan zuen:
  - Seguruenik baroi baten semea! Zer axola duen arren?
  Oleg Rybachenkok logikoki adierazi zuen:
  - Hitlerrek gorroto ditu ijitoak. Beraz, ijitoak dira gure aliatuak. Baina horrelako jokabidearekin Romulus familia desohoratzen dute!
  Handik pasatzean, Oleg Rybachenko buruzagi ijitoaren begi urdin eta estuen begirada ezagutu zuen. Harrotasuna zegoen haietan: oraindik bizitzan porrota ezagutu ez zuen harrapari gazte baten harrotasun berezkoa eta inkontzientea. Mespretxu sakona zegoen, baina ez Olegekiko eta ez beste gatibu kateatuekiko.
  Idazle aitzindariak buruzagi libreari galdetu zion:
  - Eman diezaiogun arnasa Fritzari! Txakurrak irabiatuko al ditugu?
  Laster erantzun zuen:
  - Hilkutxa dagoeneko aginduta dago!
  Eta nahi gabe hotzean gora egin zuten, aitzindariek dioten bezala, gu arranoak gara, ez untxi itsuak.
  Oleg Rybachenkok bizitasun handiagoa lortzeko abestea erabaki zuen, nahiz eta oraindik entzuten den. Garaipenerako ezarri behar duzu zeure burua;
  Trumoi-ekaitzak amorratu eta adarrak burrunba
  Mundua gerran dago berriro!
  Hor zegoen urritik gure destakamendua,
  Hordeak Aberria inbaditu zuenean!
  
  Gorbata lotuta - Fritz Moskutik gertu,
  Suz zipriztindutako armen boladak...
  Lubakiak zulatzen ditut oinutsik neska batekin,
  Errusiako bihotzera hurbiltzea babesteko!
  
  Norbait hiltzen da, beno, baina Lenin bizi da,
  Irribarre guztietan eta irribarre guztietan!
  Turutaren ahotsa indartsua da - laster kanpaina batean,
  Aitzindariak gara ausardiaz!
  
  Tankeak erretzen ari dira, Fritz kaput,
  Ausart jotzen dugu - herriaren seme-alabak!
  Katyusha ikaragarriak higuingarria ezabatuko du -
  Jaun Ahalguztiduna goraipatzen dugu - Rod!
  
  Jaio gara - jakin irabazten
  Koldarkeria barkaezina da!
  Azterketa gainditu du, argi eta garbi bostetan,
  Beno, Adolfek arrastelua zapaldu zuen!
  
  Errusiako soldadua benetako heroia da,
  Ez daki hitza - AWOL!
  Jakin ezazu amets gorri batekin jaio zarela,
  Otso gogortua aprobetxa dezakegu!
  
  Gure Stalingrado, gure Leningrado,
  Nonahi dago erraldoien lur santua!
  Maskorrak txingorra amorratu baten antzera jotzen ari dira,
  Eta aitzindariak aberriarekin bat eginda!
  
  Martera hegan egin dezakegula uste dut,
  Artizarrari koheteak eraiki ditzakegu!
  Beno, faxista batek begian sartu zizun,
  Ez dago fedean errusiar bat baino indartsuagorik!
  
  Hautsita, sinetsi Fritz-en bizkarrezurra,
  Irabaziko dugu, orain ere gosez hiltzen ari gara!
  Piztia amorratua zanpatuko da,
  Tira, garaipena maiatza epelean iritsiko da!
  
  Ez egin negar amarekin, ez isuri malkorik,
  Hiltzen banaiz, komunistatzat har nazazu!
  Bere burua errukitu zuen, kola hondatua bezala,
  Faxistei bakarrik onurak!
  Elurretan ibiltzea gogorra da, baina zorionez, lokatza nahikoa azkar urtu zen.
  Eta gero, dena, lehen bezala. Ohiko mendiko kaleetan zehar, giza asentamenduak saihestuz, zapalduz, ia zirkulu batean.
  Ez, ibili ziren, Eguzkiari begiratzen badiozu espiral baten bidez. Sebastopoleko norabidean, eta hori ziur.
  Baina, aldi berean, zutabeak arkua jarraitzen zuen. Garraiolari orroak, lokalizazio zaratatsuak. Eta berriro probak.
  Casematara eraman zituzten berriro, oraingoan lehengo odol-isurira. Simaur usaina ere ez da desagertu.
  Baina belar asko dago, biguna bihurtuko da lo egitea. Alferrikako zeremoniarik gabe kateatua eta afariaren zain egoteko agindua.
  Eta benetan errespetatu zuten: bertako bost emakume agertu ziren, esne zopaz betetako lata handi bat zeramatenak.
  Margarita harrituta geratu zen eta Natasha kapitainari galdetu zion:
  - Mirariak bahean edo baherik gabe daude. Baina benetan, edo alemaniarrak gure propagandak erretratatzen dituen baino askoz jatorragoak dira, edo txori baliotsuak gara!
  Aurora ilegorriak nahiko zakar esan zuen:
  - Ez zaitez gehiegi lausengatu! Gineako txerriek dieta orekatu batekin elikatzen dira beti.
  Oleg Rybachenkok leku okerrean jarri zuen:
  Eta are txerri gehiago! Beraz, pisu hori azkarrago irabazi zen!
  Gerlari ilegorriak baieztatu zuen:
  - Egia haurtxo baten ahotik hitz egiten du! Ez poztu soldadura eskuzabalarekin! Batez ere kartzelan dagoelako!
  Oleg Rybachenkok logikoki iradoki zuen:
  - Hobe dugu jan, eta gero ikusiko dugu!
  Vermicelliak lodi flotatzen zuen zopan, eta eztia ere gehitu omen zen. Eta ogia nahiko freskoa ekartzen zen, lurrintsua. Estazio batean egotea bezala da. Ukuiluan bero dago. Eta kontuan hartu udaberria itzuli dela jada, ama negua alde batera utziz.
  Oleg Rybachenkok katilua edan zuen, gero lata handia oraindik hutsik ez zegoela ikusita, gehiago eskatu zuen.
  Horren ostean, amets bat etorri zitzaion bai berari bai neskei meteorito baten erorketaren olatu bat bezala - bat-batean eta ezinbestean.
  Zombie terminator bat jauzi egin zuen atzetik. Dmitry Baranov ere pena ematen dit. Balak bularraren erdian jo zuen. Baina aurretik zigortutako zonbiak ez du ohartzen eta tiro egiten du.
  - Nire gorputza goiz hilda dago eta gehiegizko beruna inola ere ez, ez du kargatzen. - Dmitryk irribarre egin zuen, baina hain beldurgarria, hildako bat bezala.
  - Fu eta beldurra! Hades gogorarazten dit. - Konturatu nintzen, oihukatuz Margaritak.
  Aurora ilegorria zubiaren goiko eskaileran etzan zen, eta konpartimentu militarreko irteera ez ezik, korridorearen zati esanguratsu bat ere hartu zuen sutan. Hemendik erosoa da kabinetatik jauzika dabiltzan koloredun mutilak suarekin kentzea. Aldi berean, noizean behin, bere burua mugitu behar du, bere posizioa aldatuz:
  - Ez kezkatu, ahizpa Margarita, dagoeneko ehun etsai baino gutxiago daude. Kudeatuko dugu nolabait!
  - Hirurogeita hamar baino gutxiago ere, "miaketa ozena" hasten naiz! - Hartz-Komsomol kideak muturra biluztu zuen.
  - Mugitu makina-gelara, etsaiak galdarak leher ditzake eta ontzia gainezka egiten saiatu! - Orain Aurora ilegorria kezkatuta dago argi eta garbi. Baina, noski, ez zuen okerrago tiro, aitzitik, herdoila bezala garbitzen du esmeril zerra batekin. Eta bere suntsipen-muxuetatik odola - upeldun ontziak!
  - Etorri! Torlojuz! Margaritak bere marrazki bizidunetako esaldi bat esan zuen. Zehatzago esanda, nazien errealitate desitxuratu anker horretan nabarmentzen zen marrazki biziduna. - Hildakoak!
  Komsomol neska korridorean zehar ibili zen suntsipen zurrunbilo baten antzera. Hona hemen konpartimentuak, titaniozko ateak, altzairuzko partizioak. Zombiak bere atzean daude. Ez da ezkutatzen, eta hemen dator txanda. M-18 fusila, 7.45 kalibrekoa. Bihotzaren aurrean zehatz-mehatz jotzen du. Zombie kriminal erortzen da, erori egiten da, baina gero jauzi egiten du. Granada bat botatzen du.
  - Tira, zu eta matxista gupidagabea. Margaret harrituta dago.
  Hona hemen Komsomol neska bat makina-gelako atea bota zuen. Boomerang disko bat askatu zuen, hainbat pertsona moztuz. Gainerakoak sastakaiaren kolpe batekin amaitu zituen. Japoniako ezaugarriak zituen borrokalari baten gorpua lurrun lodira erori zen. Berehala erretzen zitzaion muturra, eta harriduragatik konortea galdu zuen, eta agian baztertu ere egin zuen.
  - Garbiketa ondo doa! - Margaritari jakinarazi zion.
  - Ni ere ez nago oker! - Erantzun, poz-pozik Aurora. Goitik, metrailadore-leherketa luze bat entzuten da, gero beste bi. Komsomol neskak tiro egiten du, arerioa isiltzera behartuz.
  - Apurtu alde guztietatik. Anihilation joko batean zauden bezala da. - putz egin zuen suzko deabruak.
  - Ni ere mugitzen noa. Hainbat gorpu ikusten dira. Hala ere, aurkari nagusiak lasaitu dira dagoeneko. Margaretek jakinarazi zuen.
  Granada baten zati bat, Dmitry zauritu zuen. Zulatu zuen, atzealdetik hegan. Baranov presoak atzamarra ezpainetara bakarrik estutu zuen:
  - Ez egin garrasi, ez dit minik egiten.
  - Ez joan izeba berotan!- esan zuen Margarita eskuineko begia izorratuz.
  - Entzuten nago! - Baina zonbiak guztiz kontrakoa jokatu zuen.
  Margarita korridoretik pasa zen, beste eztanda bat, norbaiten oihu luzea, iltzeak aterako balira bezala, granada astun bat lehertu zen.
  Aurora hanka biluziak, iheslariak hil ondoren, kabinan sartu zen, bata, bestea, hirugarrena. Laugarrenean bakarrik erre nahi zuten suarekin, baina Komsomol neska aurretik zegoen, etsaiak betiko lasaitzera behartuz.
  - Gero eta gutxiago daude, baina batzuk biltegi ondoko gelaxka batean ezkutatu ziren. Aurorak garrasi egiten du. - Granadak botatzea arriskutsua da, bukatu.
  - Aska usaintsu honen kapitainaren ahotsa imitatu. - Mirabela Korshunovak aholkatu zuen. Irekiko dizute, gero kontu handiz moztuko dute leherketa batekin. Eztenek ez dute hondoratu behar. Motor atzean nago orain, bumerang bat erabiltzen. Granada baten zati batek Dima gogorra zauritu zuen. Zulatu zuen, atzealdetik hegan. Baranov presoak atzamarra ezpainetara bakarrik estutu zuen:
  ng, beste hiru kendu nituen.
  Aurora bitxiak benetako kezkaz egin zuen irrintzi:
  - Ondo egin, laster agertuko dira helikopteroak, eta okerragoa izango da guretzat.
  Orroa erantzunez:
  - Ez dakizuen bezala!
  & Flame Devil Terminator-ek adostu zuen:
  - Badakit, itxaropenak arima berotzen du!
  ME-198 argi eta soinu granadak Aurora aldera hegan egin zuten. Komsomol neska bat haiengana hurbildu zen, gorputzarekin uxatzen. Sei harriko zelaiak goma bezala funtzionatzen zuen, granadak itzuliz. Gorpuak berriro hegan ateratzen ari dira, zenbatzeaz ere nekatuta nago.
  Komsomol neska batek izkinaren bueltan korrika egin zuen, etzan zen, eztanda bat bota zuen, atzetik sartzen saiatzen zirenak moztuz. Animalia-traje batekin tipo bat agertu zen, baina Aurora eroa haren zain zegoen, eta behin soldadu yankiarengandik eroritako granada jaurtigailu berarekin atera zen. Jaurtiketa nahiko indartsua da eta zati zaurgarrienean: bisera. Buruaren zorua lehertu zen eta metalezko masa erraldoi bat erori zen, armaduran dei-zuntz batekin.
  - Jan egin behar duzu! - esan zuen Aurora galgoak.
  Orain Komsomol neska biltegira hurbildu zen eta, komandantearen ahotsa imitatuz, esan zuen:
  - Zauritu naiz! Mujahidinak nire atzetik datoz! Utzi ordena hau.
  Tira, nor ausartzen den desobeditzera. Komsomol neskak sabaira jauzi egin zuen, bermatu eta, atearen goialdetik tiro eginez, beldurtuta dauden hemeretzi borrokalari desagerrarazi zituen, burua kolpatuz.
  - Leku arriskutsuena garbitzeko lehen fasea amaitu da. - iragarri zuen Komsomol neskak.
  Leherketa bat izan zen Margarita ondoan, eta irekigunera jauzi egin zuen. Hemen sotoan, etsi-etsian erretako metalaren usaina du eta lehergailuak zulatzen ditu. Beste norbait "urratzen" saiatzen da eta zulatuta erortzen da. Bi mutil, itsututa, eskua altxatu eta ingelesez oihukatzen dute:
  - Ez tiro egin! Eman dezagun! Garbitu gaitzazu Genevako Hitzarmenaren izenean.
  Margarita Korshunova jatorrenak ezin zituen armarik gabekoak hil, eta, horregatik, itzali besterik ez zuen egin, ohiko hatzak sakatuz. Hartz gudariaren ahotsak damua jotzen zuen:
  Oraindik hain mutil gazteak gara. Beno, zergatik behar duzu NATOko armada hau. Zuk, Jainkoak ez dezala, probokazio bat antolatzen baduzu, katutxoak bezala zapalduko zaitugu. Esan Aurora laranja, ia amaitu dugu miaketa.
  - Etsaia ezkutatu daiteke. Saiatu arnasa kezkagarria entzuten eta hartzen, eta gure usaina bikaina da! - Ile gorriko haserreak nahita bota zuen ozen.
  - Bai, kiratsa usaindu nuen. Gorpuak deskonposatzen hastear daude, orduan gaitasunek gure aurka jokatuko dute! - Mirabelak itxurak egin zituen, baina ozenki negar egin zuen.
  Komsomol neskak kabinetatik pasatu ziren. Aurora bereziki azkar zebilen. Hona hemen adrenalina usaina, hona hemen hiru borrokalari fresko. Prestatuta, segadan izoztuta.
  - Hau ez da larria - Erantzun gisa, RPG baten tiro batek jo zuen. Obusak hegan egin zuen, baina armadura-plakaren zati bat zulatu zuen. Hala ere, botere hori T-7ren aurka tiro egiteko diseinatuta dago. Komsomol neska batek ia itsu-itsuan disko-boomerang bat bota zuen, norbait moztu zuen, garrasi bat entzun zen. Tiro pare batekin lehertu zen, ausartak akabatuz. Besteek oihukatu zuten:
  - Guk ere amore ematen dugu!
  Haserre, Aurorak oin hutsez jo zuen, hainbeste non hirurak aldi berean huts egin zituen.
  - Jendearen ongia elbarri! - Komsomol-amaierak garrasi egin zuen.
  Kondenatu gazte bakarra geratu zen bere oinetan.
  Margaret a sotoan ere erresistentzia ezagutu zuen. Bidean soldadu bat bota zuen, txapel berde bat, jakina. Oihukatu zuten: "Eskuz esku!".
  Margaritak orro batekin erantzun zion:
  - Zorte on! - "Atzapar bikoitza" teknika egin du. Ondorioz, txapel berdearen lepoa hautsi zen.
  Granadak hartu nituen, hemen pixka bat seguruago bihurtu zen, itxuraz dozena bat soldadu saiatu ziren eskauten araua praktikan jartzen: kosta ahala kosta irautea. Margaritari, ordea, bere erara ere gustatu zitzaion joko hau:
  - Tira, ba, hala tematzen bazara. Goazen beisbolera, zure amerikar gogokoena, pegar baten paperera.
  - Nahi baduzu, ikusten ditut jolasten! Aurora ilegorriak barre egin zuen.
  - Berdin du! Hiltzaile ilehoriak are ozenago barre egin zuen.
  - Korridoretik joan nintzen, oraindik garbitu gabeko kabinak daude. - Komsomol neska jada mugitzen zen, eztanda laburrak entzun ziren, azkenak ziren. Aurora beldurgabeak ez zuen ezkutatu ere egin, bularra harro puztuz.
  - Terminator robot bat bezalakoa naiz. - Nigan bakarrik koskak ere ez dira geratuko.
  Komsomol neska isilik eskaileretatik jaitsi zen. Ispilu infragorria piztuta. Kabinak begiratu nituen. Badirudi oraindik mugitzen ari direla. Aurora bizkorra gorpuen gainetik zapaldu zuen, doe edo ninja bat bezala saltoka. Ez zuen munizioa alferrik galdu nahi, eta kabinara hegan egin zuen. Daga batekin ibili zen, eta etsaiak isildu ziren. Gero hurrengora, antzeko taktika.
  Margaritak ere ez du denbora galtzen, granadak arku kurbatu batean botatzen. Leherketa bat eta gero beste bat. Soldadu bat, metrallak kolpatuta, korrika irten zen korridoretik eta boomerang disko batekin topo egin zuen.
  - Eta hau ere hor! Margaret harrituta geratu zen. - Nola maite duzun guztia pikantea.
  Bere aurrean keinuka oraindik ez gomendatu zonbi. Israelgo metrailadore batetik tiro egin zuen, itxuraz garaikurren artean jasoa, "Armagedon" izen ikaragarriarekin. Eta antza denez, norbait etzan zuen, balak alboetatik errebota egin zuen, odol orban berriak bota zituen.
  Margaritak gorpuaren usaina hartu zuen zonbietatik, argi eta garbi indartsuago hiltzen ari zela. Hemen berriro plano bat eta ghoul baten hezur zatiak isurtzen dira berriro.
  Margarita korridorean ibili zen, harrapatutako M-18 batetik tiro eginez. Lastima berriro kargatu behar izatea. Baina harrapatutako granadak erabil ditzakezu. Ez damutu zeurea. Neskak modu berezi batean botatzen ditu, bere hanka biluzi eta neskatxak hatzekin jasoz.
  "Limoiak" hegan ari dira, hesteak bihurrituz. Gorpuak ikusten dira eta dena lasai dago. Ez luke bizirik geratu behar.
  Isilik daudela dirudi. - dio Komsomol neskak.
  Aurora Agileak baieztatzen du:
  - Bidean nago. - Terminator scout-ak beste mordo batekin egin du aurre. Orain xehetasunak geratzen dira. Erbia ehizatzen duen azeria bezala, ezkerreko azken aterantz doa korrika. Abesten zuen ere:
  - Amesgaizto bat nagusi da nire ikasleengan, altzairuzko kolpe batek zapalduko zaituzte! Ramboren arrautzak tiro egingo ditut eta hezurrak xehatuko ditut! Guztiak harrituko ditut!
  Handik, granada bat hegan ateratzen da korridorera. Aurora zitalak behera egiten du joan ahala. Leherketa, zatiak hegan. Beste batek horma jo zuen, errebotatu zuen eta eskuz kontrolatuta itzuli zen.
  Irekieran burrunba egin zuen. Oihuak entzuten dira. Komsomol neskak kabinara begiratu zuen. Ofiziala tripak biltzen saiatzen da. Irudi ikaragarria.
  Bai, zure burua zigortu zenuen. - Dashing Aurorak erruki sentimendu batekin amaitu zuen. - Orokorrean, nire ustez, granadak ez dira estetikoki atseginak. Hala ere, ukabila soil bat baino hobea da. Azken kabina garbitu da! Zer moduz zaude, Margarita?
  - Presoa arrastaka! - esan zuen Komsomol neskak. - Badirudi dena bukatu dela.
  Aurorak dei-seinale bat bidali zion irrati bidez:
  - Entzun iezadazu On Kixote. Operazioa amaitu berri dugu, dena garbituta dago, taldearen lurreratzea egin dezakegu.
  - Miniaturazko itsaspeko bat bidean da. Baina ez ahaztu Blink helikopteroei aurre egitea. - Ahots metalezkoa da, zerra-ebakitzailea.
  - Noski, dagoeneko haien zain gaude. - Amaitu zuen piztia ilegorriak.
  Hiru "Sachkov" etorri ziren jada hurbiltzen. Margarita eta Aurorak RPG bat hartu zuten - "supercobra", hogeita bederatzi eta sei RPGren analogoa. Hiru granada jaurtigailu prestatu ziren. Garrantzitsua da etsaiak distantzia ixtea eta abiadura moteltzea. Lehenik eta behin, "Sarea" beherantz jaisten saiatzen da munduko armada onenari erasotzera ausartu ziren bizkarreko eta bidelapurren azterketa egiteko. Sareko bertsio hobetuak arma indartsuak ditu, ez armadura txarrak eta hiru helizeak. Hegazkinen aurkako konplexu guztiek ez dute hartuko, ikusi ahal izango duzu misil termikoek nola itzultzen duten. Zer da txarra RPG turntable baten aurka? Autogidatua ez dena. Beraz, zailagoa da hortik ateratzea. Hala ere, neskek punteria hartzen dute, lidergoa kontuan hartzen dute.
  Margarita otoitz berriro. Azken finean, mutil onak helikopteroan daude. Dagoeneko larruazalak palen nahastea sentitzen du. Haizearen ukitua atsegina eta kezkagarria da.
  - Ai, berriro artelan bat suntsitzen ari naiz! Kontsolamendu militar bat!
  Aurora alaiak irribarre egin zuen:
  - Artelan guztien artean, maisulan militarrak dira jendearen oroimenean irmoki finkatzen direnak eta malko gehien eragiten dutenak!
  - Ondo! Odolez idatzitako koadro bat: olioa baino distiratsuagoa eta askoz astiroago desagertzen da! - Margaritak, behartutako krudelkeriagatik triste, onartu zuen. Beraz, dena kontuan hartzen da, tiro egin dezakezu!
  - Egin dadila Texasko justizia! - Beti bezala, Aurorak ez du umorea galdu.
  Maskorrek kotxeen sabela ireki zuten. Platerak zati txikitan apurtu ziren. Su deabruak bi eskuetatik tiro egin zuen aldi berean, eta, beraz, hiru autoak estalita zeuden.
  Zatiek ez zituzten neskak jo, hegan igarotzen ziren.
  Kara-132 agertu zen urrunean. Argentinatik erositako hegazkinak altuera handian ibili ziren. Itsuei tiro egin zieten, beren hegaldi zoroan.
  - Hau beste abortu bat da. Margaret ohartu zen. - Adimenaren uzkurtzea.
  Komsomoleko kide ilegorriak adostu zuen:
  - Uste dut, bai! Zaila izango da RPGtik kentzea.
  - Hala ere saiatuko naiz! - Margarita, orain adeitasunaz ahaztuta, haserre zegoen. - Baina erreakzio azkarreko tankeen aurka sortutako granada jaurtitzaile amorratuago eta luzeago batetik. - Komsomol kide ilehoriak arma ikusgarria erakutsi zuen.
  - Edo, agian, "stingers"-en propietate hobeak probatu? - Eskaintzen, Aurora perlak hortzak agerian utziz.
  - Pena da holako zaborretan gastatzea! -esan zuen Margaretek.
  - Hala ere, erakustaldi hobetua egongo da. Utzi gure mutilei begirada bat aldi berean. - Hartz-terminatzaileak sastakaia bota zuen hankako hatz zizelatuekin, punta zulatu zuen beltzaren begian, tutu atzetik begiratu nahian.
  - Orduan Stinger bakarra, eta granada jaurtigailu batekin aterako naiz. - Erantzun zuen lagun argi batek.
  - Ongi da, egin dezagun hori. Aurora biltegira joan zen. Dmitri Baranov zigor-kutxa ohi mutilatu bat edo hilotz bizi bat pasa zen haien ondotik, nahita balen aurrean agertuko balu bezala. Ziurrenik, azken ekipo informatikoen laguntzaz, zonbiek ikusi ahal izan zuten, distantzia izan arren. Kalibre handiko metrailadoreek jo zuten, bala gehienak euria igaro ziren. Baina zortzi jaurtitzaile daude, eta milaka bala lehertzen dira. Zonbia kolpatu zuten, erori egin zen! Guztiz garaitutako soldaduak xuxurlatu zuen:
  Nire betebeharra bete dut!
  - Badirudi! Non dago Aurora orroa, "armadura"gatik ez balitz aspaldi kolpatuko ninduten. Margaritak atzera begiratu zuen.
  - Hemen nago! - Komsomol neska batek Bumblebee eta Stinger granada jaurtigailu bat eraman zituen. - Orain helburua.
  Margarita berriro bere armarekin bat egin zuen, etsaien mugimendu guztiak ikusi zituen, hasiera leun sakatuz. Proyectila hegan ari da! Baina "Stinger"-ak funtzionatu zuen, eta askoz lehenago jo zuen helburura. Arma amerikarrak eztanda egin zuen eta, beraz, inguruko helikoptero bat ere atzera bota zuten. Ezusteko horren ondorioz, Margaritak huts egin zuen:
  - Izugarria! Hau gertatzen zaidan lehenengo aldia da!
  - Ibilbidea aldatu zuen, ez haserretu, Komsomol neska ! - xuxurlatu zuen Dmitri Baranov hilzorian.
  - Agian! Baina intuizioak huts egin zidan. - Margarita negar egiteko prest zegoen.
  - Saiatu berriro. Aurora animatu zen.
  Baina Kara-132, itxuraz, eroritako lankide baten zatien kalteak jaso zituen, alde batera joan zen eta gainbehera hasi zen. Margaritak, larritasunarekin nahasita, esan zuen:
  "Agian nahikoa da oraingoz!"
  Egintza onak zituen puta ilegorriak garrasi egin zuen:
  - Ados, Stingers deskargatzeko ordua. Bidea argi dago.
  Bere hitzekin ia aldi berean, itsaspeko bat azaleratu zen. Txikiak, baina nahiko bolumen handikoak, traje elektronikoz jantzitako lau borrokalari atera ziren katapulta baten moduan. Margaritak begiratu zien: traje blindatuekin jantzita daude, baina ez dute aurreko modeloek bezain traketsa.
  - "Stingers" kargatuko dugu? - galdetu zuen Lomonosov eta Stenka Razin-en birbilobak.
  - Biltegia zabalik dago! - erantzun zuen Aurora ilegorriak. - Eman dezagun!
  . 10. KAPITULUA
  Paraxutisten komandanteak, koronelak, hotz adierazi zuen:
  - Beno, azkar kargatu eta saiatu gaitezen arma malkartsu honi aurre egiten.
  Komsomol neska bat bizkarrean zehar ibili zen, Alemaniako G-5 fusil bat zegoen inguruan. Inguruan beste bat dago granada jaurtigailu batekin. Alemanian ohikoa den bezala, nahiko kalitatezkoa da, agian M-18a baino hobea edo, nolanahi ere, fidagarriagoa. Azken modelo modernoa MG-8, alemaniarra ere, amaitu egin zen, baina ez zuen interes berezirik ikertzaileentzat.
  Stingers ontzi luzangeletan gordetzen ziren, arreta handiz gordeta, kolpeak xurgatzeko sarez zintzilikatu eta beteta, kuxin hidrolizatu bat erabiliz. Desmuntatu eta elkartu ziren. Komsomol neskek modu aktiboan lagundu zieten beren mutil blindatuei. Aurkikuntza bat ustekabeko RPG-49 bat izan zen, azken modeloa.
  - Bitxia da guk ez genituela horrela esportatu. - Operazioaren arduradun koronelari erreparatu zion. Orduan neskengana itzuli zen, gogotsu erantzun zien:
  - Ez duzu zu bezalako emakumerik ezagutuko inongo akzio-filmetan. Ehunka gorpu eta itsasontzi handi baten harrapaketa. Uste dut laster zure gaiari buruzko pelikula bat egingo dela. - Eta trumoi-oihu bat. - Margarita eta Aurora deituko dute zona ezkutatu!
  Izan ere, hemen ez dagoena;
  OG eta PG eredu hobetuak ere bazeuden, lehergailu indartsuagoak zituzten modeloak. Bereziki, PGk lau azido mota eta indukzio elektrikoa erabili zituen, eta horrek uhin lehergarri bat jaurtitzea ahalbidetu zuen, geruza anitzeko armadura aktiboa apurtuz norabide estuago batean pantaila anti-kumulatibo batekin batera (Eta non irakurri zuen Margaritak halako fikzioa? ). Pixka bat garestiagoa, baina eraginkorra.
  - "Pershing" zaharkituta dago jada. - Lomonosov eta Korshunov-en alabaz ohartu nintzen, oroitzapen faltsu bat piztu zuena. - Powell tanke aurreratuagoak agertu ziren zerbitzuan, bi tripulatzaile baino ez dituzte eta etzanda daude. Gure IS-10 sobietarren oso antzekoa da, armadura bakarrik apur bat lodiagoa da. Hori harrapatzeko gauza ona zen.
  - Zonan ezin da dena harrapatu. Antartikarako batzuk hartuko ditugu. - esan zuen txantxetan, eguzkiaren distira bidaliz Auroraren hortzekin. Ez diogu izozteari beldurrik.
  - Badakit! Margaritak are distiratsuago egin zituen perlazko hortzak.
  Elkarrizketan zehar, "Stingers" deskargatu zen. Zehazki ehun eta bost ziren. Bost iritsi behar ziren Errusiara, eta gainerakoak, tramitatu ostean, terroristen esku utzi zituzten.
  Komsomol neskek galdetu zioten koronelari:
  - Non daude harriak?
  Indar berezietako borrokalari esperientziadun batek arrazoiz azaldu zien ederrei:
  - Kontua da Sobietar Errusiara eramanez gero, beren propietateak azkar galduko dituztela eta ez dakigu noiz zaharberrituko diren.
  - Noski! - Komsomol hartz emeek baieztatu dute.
  Yuri koronelak (hemen Margarita Petukhov abizen xelebrea zuela gogoratu zuen!), Solonovy aukera iradoki zuen:
  "Beraz, utzi itzazu zurekin egon denbora batez. Bakarrik eman Turkiako Sultanari ez zazpi, sei baizik. Dena den, ezin izango ditu armadura-anplifikadoreak eta eztengailuak erabili, eta terroristen zuregan konfiantza-maila handituko da.
  Suzko deabrua, noski, ados zegoen proposamen honekin:
  - Zalantzarik gabe. Eta zein harri utzi?
  Koronelak bekoki altua zimurtu zuen, zimurrak ilargiaren argian itsasoko uhinak bezala zimurtu ziren, eta gero leundu egin ziren. Hala ere, erabaki bat hartu zuen:
  - Erradiazioa xurgatzen duena, agian beharko duzu. Eta gainontzeko seiak Turkiako Sultana amaitu ostean itzuliko dira gurera. Koronelak eskuaren ertza eztarria pasa zuen.
  Orain Margaritak interesa piztu du:
  - Zenbat denbora beharko da Stingers berregiteko?
  -esan zuen koronelak konfiantzaz, bere boten gainazala igurtziz eremuko belar hori-laranjaren gainean.
  - Ez hainbeste, hau robot-diseinatzaile bereziekin egingo dugu. Eta ukabila astindu zuen. Ordubete edo ordu eta erdi barru egingo dugu! Jakinaraziko dizugu.
  Jauzika, Aurorak barre egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Ondo, baina zer da gure zeregina?
  SWAT komandanteak hots egin zuen:
  - Zoaz hirira, zure bidean dauden guztiak hil! Horrela, "Constancy" talde amerikarra ahuldu eta zarata gehiago sortuko duzu. Bai, Turkiako Sultanak eskertuko dizu.
  - Hau logikoa al da? - Komsomoleko bi kideek argi eta garbi zalantzan jartzen zituzten ideiak.
  Indar Berezien koronelak barre gogor egin zuen.
  - Logikoki kalkulatu dugu! Beraz, errusiar Rambo gonetan ehizatzeko.
  - Beno, oraingoz, etsaiak zugandik desbideratuko ditugula espero dut. Auroraren begiak distira osasungaitz batez argitu ziren.
  - Munizioa behar duzu? - Galdetu zuen borroka koronelak.
  Bi txoriek baietz egin zuten baietz.
  - Ez du minik egingo, nahiz eta bigatik mila baino gehiago gastatu.
  Elizgizonaren estiloko koronelak tonu larri batean hitz egin zuen.
  - Ematen duen eskuak ez du huts egingo! Ez kezkatu, URSHen aurrekontua nabarmen handitu da.
  - Baina horrek esan nahi du militarrek edo pentsiodunek, arlo sozialeko langileek ez dutela diru gehigarririk jasoko! Margaritak aurpegia bihurritu zuen.
  Koronela bera deseroso jarri zen eta nahasita iragarri zuen:
  - Petrolioa agortu arte, ez gaitu mehatxatzen. Oso ona da amerikarren harri-koskorra kentzea. Nork daki, petrolio merkea lortzea lortu zuten, eta horrek negatiboki eragin zigun gure diru-sarreretan. Hemen, hain konkista eta plataforma erraldoiak menderatu ditugu, non erregaia lurretik zuzenean ponpatzen baitute. - Koronelak izarrak distiratzen zituen sorbalda-uhaletan.
  - Ezinezkoa da herrialde garatu bati deitzea, zeinetan aurrekontu-sarreren gehiengoa petrolioa eta gasa diren. - Margarita Korushnovak tonu zorrotzean ohartu zen. - Zientzia arlo zibilean sustatzea beharrezkoa da, bestela dena militarismora doa.
  Hau da neskak egingo duzuena. Dagoeneko supergizon berriak hazten ari gara. Zuntzarekin edo metal likidoekin konbina daitekeena. Koronelak limur egin zuen hortzetako mina izango balu bezala. Txikle bat atera eta ahora sartu zuen. Ikuspegia sorgindu bihurtu zen.
  - Eta gero "Jainkoaren tentazioa" edo beste izen bat "Jainko ahalguztiduna baino indartsuagoa"-n bezala! multi-teohiperplasma Sortzailea bezalakoa bihurtuz! Margaret ohartu zen.
  Komandanteak begiak itxi zituen nahastuta.
  - Ez dut halako nobelarik irakurri, baina zer da teohiperplasma?
  Bi neskek esan zuten aldi berean:
  - Etorkizuneko energia! Jules Verneren elektrizitatea zena materia mota berri bihurtu ziren.
  Hala ere, ez dugu denbora askorik hitz egiteko. - Esan zuen Komsomol neskak, "eztakinak" itsasontzira deskargatuz.
  - "Jainkoaren tentazioa" irakurri behar da. - esan zuen koronelak nahi gabe dardarka.
  - Oso erabilgarria borroka estrategiarako. Aurora ohartu zen. - Orokorrean, Estatu Batuen eta Ingalaterraren aurkako gure hirugarren mundu gerra hain gaitasunik gabe egin zen, non traizio usaina duela argi eta garbi.
  - Onartu hala izan zen! Gure jeneralak ez dira hain ergelak, estrategiaren eta taktikaren oinarrizko oinarriak ere ez zekiten. adierazi zuen koronelak.
  Zergatik ez zuten inor atxilotu? Aurora gogorrak ukabila indarrez astindu zuen.
  Koronelak nahasita esan zuen:
  - Ez zegoen orden politikorik, gainera, ez zuten aurrekaririk sortu nahi, eragin handiko pertsonek sufritu zezakeen.
  - Pertsona duin batek justizia jartzen du - familiaren eta lagunarteko harremanen gainetik! Etsaien eta lagunen legea senarraren emazte baten berdina izan beharko luke! Lege ezberdinen presentziak justizia emagaldu bihurtzen du! - deklaratu zuen Margaritak tonu perentorioz.
  Benetan harrituta geratu zen koronela:
  - Aupa, Ekaterina alemaniarra ikusten dut. Justizia pixka bat nahi duzu!
  - Egia, ordena eta, noski, askatasuna nahi dut! - Esan zuen, Margaritak oihukatuz.
  - Zer festa? Koronela harrituta geratu zen.
  - Egungo bat ere ez! - Mikhail Lomonosov eta Stenka Razinen birbiloba gaztea piztu zen. Bere zaldia jarri zuen. - Gazte intelektuala nagusi den mugimendu berri bat bihurtu beharko litzateke. Eta lehenik eta behin, ekonomiaren lehengaien orientazioaren aurka borrokatu behar da. Ohikoa da Hitlerri errieta egitea, baina haren menpe, industriak, bereziki ingeniaritzak, hutsetik jauzi izugarria egin zuen. Inongo petrodolarrik gabe lortu zuen herrialdea modernizatzea. Zoritxarrez, Shtakh-en garaian, lehengaien esportazioan eta kontsumo-ondasunen, elikagaien inportazioaren aldeko apustua egin zen. Eta, zoritxarrez, politika honek gaurdaino jarraitzen du. Zientzialariak herrialdeko pertsona aberatsenak bihurtuko nituzke. Oligarka irakasleak izango ziren araua, ez salbuespena. Horrez gain, goi-mailako irakaskuntzak doakoa ez ezik, derrigorrezkoa ere izan behar du, eta enpresa bateko zuzendariak tesia izan behar du, eta erosketarik ez duen ordenagailu baten esku utzi behar da. Orokorrean, gazteen maila intelektuala nabarmen igoko dugu printzipioa nagusi ez dadin: erosi eta saldu!
  - Bai, goi-mailako ikasketak izanda ere askok ogi erraza bilatzen dute, merkataritzaren sektorea gainkargatuta dago argi eta garbi. - Koronelak hasperen batekin baiezkoa eman zuen eta are tristeago gehitu zuen. - Arlo zientifiko bat ez da aintzat hartzen.
  Armak azkar kargatu zituzten. Komsomol neskak lanean eta hitz egiten zuten aldi berean:
  - Merkatu ekonomietarako murrizketa zorrotzagoak behar ditugula uste dut eta. - Aurora argia sartu zen elkarrizketan. - Zer ez litzateke hain super aberatsa izango. Eta, orduan, sustrai juduak dituen oligarka errusiar batek Txinako aberatsenetako berrehun dirutza dauka berehala.
  Koronelak gogoa galtzen ari zen ordurako, baina aldi berean neurri arraroa erakutsi zuen:
  - Hori bai, eta milioidunen gehiengoa ere ez da eslaviar nazionalitatea. Pentsatzen ari gara, eta atxilotzen saiatzen ari gara.
  - Ahulki apurtu! Bai, sasiak ondo kendu behar dira hemen. Margaretek aurka egin zuen. - Beno, "Stingers-crackers" guztiak deskargatuta etsaia garaitzeko garaia da.
  Itsasertzean jada bazekiten erasoaren berri eta yankiak indarrak biltzen ari ziren. Helikopteroen heriotzak etsaia erakutsi zuen, oso indartsuak dira, eta amerikarrak ez dira buru-belarri infernuan sartzeko nazioa. Ziur jotzeko prest zeuden. Horrez gain, "konstantzia" taldea bere unitateak tiratzen ari zen.
  Egoera honetan, zure buruari eraso egin behar diozu. Orduan abantaila izango da. Horixe besterik ez dago aurrera edo desbideratze maniobra bat egiteko. Margarita Korshunovak iradoki zuen:
  - Goazen zuzenean portura eta hil ditzagun han denak!
  - Ez da ideia txarra, baina berehala erori zaitezke sastakai suaren azpian. Bertsio leunagoa eskaintzen dut. Saihesbide azkarra, baso albotik sarrera. - Aurorak borobil bat egin zuen bere behatz hutsekin, eta ondoren pentagrama erreproduzitu zuen.
  - Merezi al du denbora galtzeak!? - Margarita zientzialariaren ahotsean eszeptizismoa entzuten zen.
  - Neguko gaua nahiko luzea da. Aurorak aurka egin zuen. "Gainera, etsaiak ez du jakin behar gu bi baino ez garela. Erasoa lurren aldetik ere datorren ilusioa sortu behar da, haien aurka indar handiak egongo balira bezala.
  - Oraingoan, ados nago zurekin, goazen! - Margaritak berehala ekarri zuen igerilekua prest egoteari aurre egiteko.
  Komsomol neskak abiadura handian mugitzen ziren txalupa puzgarri batean. Oraindik soldadu ikusezinak, zaintza birtualerako eta radarrako.
  Airea moztuta, hainbat ontzi saihestu eta, eraikinak igarota, ur askeagoetan aurkitu ziren. Bidean, marrazo mutanteekin topo egin zuten, baina Anaconda ez bezala, Komsomol neskek ez zuten odol usainrik hartzen. Hori dela eta, ez ziren erasotzen saiatu. Horrez gain, Aurorak disko-boomerang bat kaleratu zuen bere behatz hutsekin:
  - Eman dezala helburu berri bat.
  Marrazoa zaurituz, bere gorputzetik odol-iturri bat bota zuen. Animaliak kikildu egin zuen, eta bere lagunek berehala jo zuten beren masailezur erretraktilarekin eta mamutaren hatzekin. Beldurgarria zirudien, pizti ikaragarriek beren laguna kolpatu zuten, eta erantzunez kolpea eman zion, kolpea emanez. Odol berdexka eta koipetsua gainazalean hedatzen da. Harrapariak borrokan sartu ziren, eta elbarrien kopurua hazi egin zen; aldi berean, beste batzuek akabatu zituzten.
  - Aupa, Margaret ! Baina aurre egiteko errazak dira. Hartu zuen, zauritu zuen, eta gainerakoek beren burua moztuko dute. - Aurorak ozen zipriztindu eta oin biluziak zapaldu zituen.
  - Ikusten duzu deabruaren moralak zeresana duela. Ez da hurkoari gorrotoa predikatu beharrik, eta ahula akabatzeko gogoa. Edurnezuri Terminatzaileak keinu egin zuen.
  Ez genuen ahulekin borrokatu. - Aurorak, esmeraldazko begiekin distiratsu, esan zuen oso harro. - Laurehun eta laurogei ziren gu bion aurka, eta borroka bat dago aurretik gutxienez bi milarekin, eta horietatik hirurehun eta berrogeita hamar dira Irak, Afganistan, Somaliatik igaro diren indar berezi hautatuak. Eta beste borrokalari batzuk ez dira esperientziarik gabe.
  - Aurkari indartsuak, gorputza eta borondatea tenkatzen ditu, indartsuago egiten zaitu - ahul batek arima hondatzen du eta gorputza ahultzen du, ahulago egiten zaitu! Beraz, bide gogorrak askoz garaipen errazagoa ematen du! - Esan zuen Margarita jakintsuak.
  Komsomol neskaren portua saihestuz, kanalera joan ginen. Portutik ez zegoen urrun, ontziak burrunbaka ere entzuten dira. Scout gudariak kanalean zeuden. Nahiko luzea eta bitxia zen bihurritzen. Bidean, Komsomol neskek ia anomalia batekin topo egin zuten. Malguki garden baten antzera kurbatu zuen airea. Intsektuak beregana hegan egin zuten eta kabiar distiratsuarekin piztu ziren. Hala ere, izaki hegodunak erakarri zituen.
  - Euli deuseztatzaile baten antzeko zerbait da. - Aurorak arreta erakarri zuen, takoi hutsez keinuka.
  - Agian erradiazio motaren batek intsektuak erakartzen ditu. Airearen ultrasoinu bibrazioak nire azalarekin sentitzen ditut. - Margarita koldarrez ere kikildu zen.
  - Arazo berri bat guretzat! Oro har, zonaldearen izaera bitxi honek bihotzekoak eragin ditzake. - Aurora sutsuaren ahotsean ironia entzuten zen.
  - Zuk eta biok bi bihotz ditugu, beraz ez gara berehala hilko! - Margarita alai bihurtu zen.- Oso gizakia ez zarenean ona da.
  Suzko deabruak hau oihukatu zuen:
  - Ados! Eta orduan sukaldean geldituko zen, eta baita haurdun ere!
  Hala ere, neskek gelditu egin behar izan zuten, oihaletatik aldendu, hainbat aldiz alboratu, atzerantz jaurtiz.
  Anomalia baten atzean, berehala beste bat agertu zen, oraingoan tarteka obalatua. Horrek guztiak zaildu zuen mugimendua. Hala ere, pasa ziren, aurretik erreka itxura bat zegoen.
  Zaila da igotzea, trafikoa hurbiltzen da, baina ez dago anomaliarik. Oinatz biluziak izozteak estalitako belarretan geratzen dira.
  Komsomol neskak utzi baino lehen gelditu ziren. Ikusten denez, hainbat "aza" buru nola igo ziren. Landare mutanteek ez zituzten ia bereiztezinen neskak ikusi, haietako pare bat botak topatu zituzten (Bear Warriors oinetakoak jantzi berri zituzten usaina ezkutatzeko), baina itxuraz janezinak zirela sinetsita, atzean geratu ziren .
  - Aurrera pixka bat igeri egin behar dugu! - Esan zuen Aurora irribarre bestia botaz. - Han ezkutatuko dugu txalupa.
  - Zurekin eramatea ez da erabilgarria! - onartu zuen Margarita Korshunovak.
  Jet-motor bat isiltzea ez da lan erraza diseinatzaileentzat, baina txibia printzipio bera erabiltzen du, eta lehen mailako ehiztaria da.
  Ezkutaleku bat aurkitzea ausazko fraer batek harrapatzeko ez da hain erraza. Piztia arriskutsu baten gordelekua hemen da egokiena. Adibidez, kastore arratoia. Animalia arriskutsua da, zaila da hiltzea eta basurde baten tamainakoa. Ez artilezko ezkatak, fraer normal bat ez da bere gordelekuan itsatsiko. Batez ere gauez. Hala arrazoitu zuten neskek, txalupa puzgarri bat ezkutatuta, poltsiko baten antzera. Non zuhaixkak ur gainean zintzilik dauden goitik. Hantxe utzi zuten neskek beren altxorra, zuhaixka adarrez mozorrotuta.
  - Ondo ezkutatuta? - galdetu zuen Margaritak, edonon ariketak egiten.
  - Goizean etzan arte, eta egunsentian garbituko gara! Aurora amorratuak orpoarekin harria zuzendu zuen.
  - Eta arratoi-arrastoa kaka bada! - Gerlari zimur-Komsomol kidea.
  - Tira dezagun! Bere azala aligator batena baino sendoagoa da eta oso estimatua da. Aurorak begi esmeraldak keinu egin zizkion haur bati bezala.
  - Saldu dezagun! Alda dezagun mozorroa, eta inork ez gaitu ezagutuko! - Margarita Korushnovak probokatiboki erakutsi zuen mihia.
  Aurorak haserre egin zuen.
  - ADOS!
  Neskek apur bat atzera egin zuten, arratoi-arrastoia bera agertu zenean. Izoztu egin ziren, piztia momentuz bizirik mantentzeko erabakita. Nolabait, familia bat hil zuen bidelapur baten antza zuten, baina kaiola batetik txori bat askatu zuten. Arratoi-arrastoiak ez zuen lortu nesken usaina ia bereiztezina, gainera, beteta zegoen, karraska dastatuta, ohera joan zen.
  Bere ezohiko zurrungak biolin-jole kaskar baten txioaren antza du.
  Komsomol neskak azkar mugitzen saiatu ziren, eta, aldi berean, inork ez zituen ikusten, mugimendua hain isilpean zegoen. Botak ere kendu zituzten.
  Aurora oinutsik galdetu zion lagunari, eta ez informazioa lortzeko, tentsioa arintzeko baizik:
  - Tira, nola lortzen da saihesbidea?
  Margaritak zalapartarik gabe erantzun zuen:
  - Anomaliekin topo egiten ez badugu behintzat.
  Suzko deabruak hatza ezpainetara eraman zuen:
  - Eta hona hemen holako arrasto bat.
  Anomalia lurpeko perla. Lurzorua ere askatu zuen. Sator erraldoi bat bezala, hondarra, buztina, belarra. Olioa bezalako zerbait likatsua atera zuen. Zalantzaka hasi ondoren.
  - Nazkagarria da! - Esan zuen Aurora sutsuak. Bi txerri musukatzen bezalakoa da.
  Anomaliak entzun zituen eta neskengana mugitu zen asaldatuta.
  - Goazen alboetara! - agindu zuen Margaritak.
  Aurora Agileak ez zuen ulertzen:
  - Eta zergatik da hori?
  Edurnezuri Terminatzaileak irribarre egin zuen.
  - Egin dezagun bi erbi atzetik!
  Komsomol neskak mihia erakutsi, harekin liztor bat harrapatu eta murtxikatu egin zuen, dibertitu egin zen halako proposamen batekin. Esploratzaileak sakabanatu egin ziren, eta anomalia izoztu egin zen. Apur bat astindu eta erortzen hasi zen, su txiki bat olio putzu batetik pasatu zen. Hala ere, piztu bezain pronto, azkar ere itzali zen.
  - Hau ez da Piromania! - Ohartu nintzen, Aurora oinutsik begiak zurbilduz eta berehala salto egin nuen, itzulipurdi batean bihurrituz.
  - Bai, Piromania anomaliak hondamendia eragin dezake! Margaretek baiezkoa eman zuen. - Orain azkarrago aurrera, eta beraz, denbora galtzen ari gara.
  Komsomol neskak kimuen, zuhaitzen, gurutzatutako lianak mutanteen zuhaixketan sakondu bezain laster, iluntasun ia sarezinez inguratuta zeuden. Zuhaitzen azalak bakarrik distira egiten zuen, eta paisaiari beste munduko kutsu bat ematen zion. Hala ere, neskek ez dute gaueko ikusmen monokularrak behar, hau ahulentzako da, erabaki independenteak hartzeko gai ez diren eta iluntasunean ikusten duten pertsonentzat. Aurorak ia zuhaitz bat astindu zuen, atzeko argi erradioaktiboak distantzia ilusioa egiten zuen, askotan distantziarekin iruzurra eginez.
  - Arraioa! - Suzko deabruak nahiko egoki aipatu zuen kutsatua. Badirudi ez dagoela anomaliarik, baina argia okertuta dago.
  - Fosgenoa eta fosforoa da! - adierazi zuen Margaritak, eta lepo dotorea bihurritu zuen. Azken finean, askotan airearen parametroak aldatzen dituzte.
  - Beraz, hau kontuan hartu behar da! - Aurora Gorria ados zegoen gaizki ezkutuko ironiaz.
  Gerlariak eskua astindu zuen airetik.
  - Hasieran motel, gero ohitu.
  Komsomol neskak pixkanaka bizkortu ziren, zolaren azpian korapilo batekin ere ez pitzatzen saiatzen ziren bitartean. Ez hainbesteko begiraleei beldurra, soinuaren aurrean erreakzionatu dezaketen hainbat izaki.
  Hasieran lehor zegoen, baina gero neskek sastrakak mugitu bezain pronto, benetako ur-jauzi bat isuri zitzaien!
  - Ura, uste dut, astuna dela! proposatu zuen Aurorak.
  - Ehuneko hamar seguru! Margaretek baiezkoa eman zuen.
  Suzko deabruak intsektua bota zuen hipertitaniozko orpo batez eta bere iritzia adierazi zuen:
  - Horregatik, ihintza hain handia da eta ez da lurruntzen!
  Buztina bota zuen zolaren azpian. Bere kolorea ezohiko berdexka-morea da, hilobi baten modukoa. Hau ez zen Lurreko inon, zonaldearen lekuan izan ezik.
  Hankak alboetara zatitzen saiatu ziren, baina arrastoak berehala hazi ziren, eta horrek errekonozimendua erraztu zuen. Mugitzea zaila da, oinetakoei itsatsi egiten zaie, esfortzua galtzera behartuz. Aurorak eta Margaritak txokolate kontzentratua ere irentsi zuten. Belarra arraroa zen, eta harrapakaria zen nagusiki. Buztin gainean arakatu eta intsektuak harrapatzen saiatu zen. Liana altuen, zuhaixken, adarren, hostoen konplexutasunak, batzuetan usainik gabekoak eta beste batzuetan usain indartsua dutenak.
  - Eta nongoak dira arrastaka? - Galdetu zuen Margaritak. - Zona epela da.
  - Mutazio baten emaitza, errotu. Gainera, gunea bertan dagoena baino epelagoa da! Hamabost gradu inguru. Bero handiagoa egiten du hemen udan Afrika ekuatorean baino. Edo ez tenperatura bera. - Aurora ederrak kopeta zimurtu zuen, antza, behin irakurritakoa gogoratu nahian.
  Margaritak oso ziur esan zuen:
  - Hori ez da ezer! Guretzat behintzat.
  Aurora hanka biluziak airean buelta eman zuen, bueltaka eta irrintzika:
  - Komsomol hartzak gara eta horrek dena esaten du!
  - Gogoan dut nolabait Saharara eraman gintuzten. Astebete eman nuen jan eta edan gabe, hondarretik egin nuen bidea, zartagin bat oinutsik sutan bezala erre eta ezer ez zen bizirik atera! - Ohartu nintzen, begietatik txinpartak ateratzen utziz (eta ez itxuraz, literalki baizik!) Margarita. - Bakarrik noski atsegina, ez zen nahikoa.
  - Noski! Nik ere pasatu nuen! Oinak azkar ohitzen dira, baina gero azkura egiten dute. Eta azala ilundu egiten da eguzkitan. - Viria Aurorako katu gisa baieztatua, alaia eta jostala.
  - Ez zait gustatzen gorputza zuria denean, mimatuegia dirudi. - Margaritak ez zuen keinurik egin.
  - Txokolate beltzarana modan dago orain. - Suzko deabruak panteraren hortzak kizkurtu zituen. - Hegoaldera joateko dirua duzula esan nahi du.
  Neskak ia agortu ziren Txernobilgo oihaneko korapilatsuetatik. Kanal zabal baten ertza pasata zegoen. Zuhaixka trinkoa, sustraiak ateratzen dituena, platano mutantea, hosto zabalekin, posizio itxi erosoa sortu zuen.
  Margaretek oihukatu zuen:
  - Beno, hemen Vizhnitsa dugu gure aurrean.
  - Bai, hiri sobietar ohia! Zergatik dago harro Ukraina, Sobietar Batasunaren barruan ia herrialde bereizia bihurtu da. Azken finean, mendeetan zehar haiekin gerran egon gara ! Horregatik irabazi zuen SESBk, eta orain ukrainarrak gure anaiak dira. Aurora Gorriak besoak zabaldu eta aireratzen saiatu zen.
  - Eta lehenago errusiar anaiak zeuden haientzat. Ume guztiek dakite Kiev Errusiako hirien ama dela. - Esan zuen, irribarre zabalago Margaritak. - Fede ortodoxo sakratuak eta sustrai eslaviarrak elkartuta zeuden. Jainkoak berak agindu zuen SESB estatu bakarra izatea. Baina Bandera etorri zen eta oinazea egin zuen - gerra bat izan zen. Hala ere, irabazi egin genuen.
  - Ordena zementua fedea den eta harea borondatea den oinarri baten gainean eraikitzen da! Eta horretarako, gaizto asko landatu behar dira! - Erantzun zuen Aurorak amorruz garrasi eginez.
  Hiria ikustea ez da zaila. Lubakia zikinduta dago hemen, ez da arazorik harrespila zeharkatzeko. Etxeak zaharrak dira gehienbat, bost solairuko eraikinak ikusten dira eta estalinismo garaiko etxe orratzak. Neskek eraikin modernoak bisitatu dituzte dagoeneko. Orduan Margaritak gogoratu zuen:
  - Hemezortzi ume atera behar ditugu, ezta?
  - Gure mutilek lagunduko dute! Sor dezagun halako izua hirian, gure mugimenduen jarraipena ezingo baitute! Aurorak oinutsik pistola astindu zuen.
  Gerlari elur-zuriak ingurura begiratu zuen eta, eltxo-akaina bat moztuz, ahotsa apalduz, galdetu zuen:
  - Eta iraultzen bada?
  Suzko deabruak logikoki esan zuen:
  - Haren gutizia oinarrizkoarekin kontatzen dut. Gainera, orain ipotx honi deituko diot. Haren borroka izpiritua babestuko dut.
  Margarita Korshunovak egin zuen adimen gabe:
  - Hobe da zaplasteko on batekin egitea.
  Aurorak, oin biluzien behatzekin korrika azkar bat eginez, zenbaki bat markatu zuen botoiekin eta esan zuen ozen:
  - Prest al zaude!
  - Bai, baiña holako nahastea zan! - Irantzun mehe bat entzun nuen.
  - Ez etsi ateratzeko errazagoa den mozorroaren azpian. Gainera, inor ez litzateke harrituko halako gau ekaitz baten ondoren umerik ez egoteak. Deabru maltzur eta ilegorriak tonua jaitsi zuen.
  - Ados! Jada ez dira gure esku egongo! - Ipotxak purrustada egin zuen - kidumping-en espezialista.
  - Itxaron gaitzazu, zer gertatzen den! Agian ehuneko bost gehiago gehitu. - esan zuen Aurorak atseginez.
  Azken hitzek eragin magikoa izan zuten. Bidelapur ergelak purrusta egin zuen:
  - Itxarongo dut, munduaren amaiera badator ere!
  Aurora freskoak, betile luzeak altxatu eta jaitsi ironikoki, pentsatu zuen: "Horrek aspen-zulo baten zain dagoen Judas gogorarazten didan zerbait".
  - Beno, orain amerikarrak eta haien sekulakoak irabaziko ditugu.- esan zuen Aurora begi berdeak erabakigarri.
  - Ba al dakizu ezin dudala Amerikari inola ere barkatu? Galinak ukabilak estutu zituen.
  - Zer? - Hartz-Komsomol-eko kide gorri harritua.
  - Gure eta Japoniako hirien bonbardaketa! Hau da barbaria! Poesia ere idatzi nuen! - Margaritak bere granada astindu zuen, eta haserre horrenbestez ere ezen intsektu mutante iletsu multzo bat erori zen.
  Aurora salto egin zuen, pozik:
  - Kanta dezagun! Hau interesgarria da.
  Eta Korshunovak abestuko du, bere ahotsa, beti bezala, laudorio Himalaia baino altuagoa da;
  Aberriaren Izarra Jaunak ematen du,
  Sinetsi iezadazu, eguzkia baino distiratsuagoa da!
  Nire jaioterria zara -
  Jakin ezazu, bihotzak tristuraz jotzen du!
  
  Zugan, Komsomol kideak gara arranoak bezala,
  Naziak zapaltzen ditugu eta txatarra kentzen dugu!
  Jupiterren ere kudeatu genuen,
  Hazi fruituak - gauzatu ezineko paradisua!
  
  Artizarra maitasunaren lekua da
  Marten, gerlari baten sentimendua da gorena!
  Gaizkiaren kateak apurtzen dituzu, zalantzak,
  Azken finean, Jainkoak onena egin nahi du!
  
  Presio kosmikoa suntsitu
  Harrapa dezagun kokotsa amu sendo batekin!
  Etsaia zapalduko du munduaren botereak,
  Eta Junkers umeentzako arku arrunt batekin tirokatu zuten!
  
  Lerrokadura bat - hartu eta irabazi,
  Ezin dugu beste emaitzarik jakin!
  Eta ez duzu Reich-eko otsoa urratzen,
  Lortu baioneta bat borrokalari bati aurpegian!
  
  Eta baioneta ez zaizu egokituko etorkizunerako,
  Bulldozerari dinamita gehituko diogu!
  Hain hegaldi azkarra
  Proletarioak mailua jo zuenean!
  
  Hurrengo mugimendua urakan bat bezala pasatuko da
  Eta amaierako partida bikote irabazlea izango da!
  Azken finean, gure amorrua sumendi ero bat da,
  Sarraskia sasikoa, katu izugarria!
  
  Tikak estutu genituen Berlinen,
  Paris libre dago Errusiako banderapean!
  Aberriaren alabak eta semeak gara,
  Jaia egiten dugunean, goxo-goxo jaten dugu eztia!
  
  Foggy Albion anaia bat bezalakoa da orain,
  New York plater batean tarta bat bezala geratu zen!
  Gure bandera gorri eta gorri koloreko mitxoleta,
  Horren azpian, askatasuna duten pertsona guztiak pozik daude!
  . 12. KAPITULUA
  Oleg Rybachenkok ere sinplea ez den amets bat du, baina zoragarria. Bera eta Dima karrera militarra segituko balute bezala;
  Biak boluntario gisa izena eman zuten haurrentzako SS dibisioan, deabruz jabetutako Fuhrer-ek osatutakoa. Badirudi errealitate honetan, azkenean, Hitler erotu egin zela. Egia da, bestalde, SESBrekin itxaropenik gabeko gerrarik ez hasteko zuhurtzia izan zuela.
  Bestalde, zergatik ez zuen mutilak gogortze militarra lortuko? Zergatik utzi behar diete erizainei eta bartxukak bezala lastertzen?
  Oleg Rybachenko eta Dmitry, junior batailoiko beste mutil batzuekin batera, Afrikara joan ziren hegan. Sei motorreko garraio alemaniarrak berrehun bat paraxutista armatu eraman ditzake. Baina Hitlerrek Gazteriaren bertsio gaztearen hirurehun borrokalariz osatutako batailoi oso bat zegoen. Hamabi urte inguruko hirurehun mutil, itxuraz oraindik nahiko sudurra harrotuta, baina, egia esan, espreski hautatutako mutilak ziren, jada prestakuntza militar ahula jaso ez zutenak.
  Fuhrer-ak ahalik eta nerabe gehienek gerran parte hartzea nahi zuen. Afrikan, britainiar indar nagusiak garaituak izan dira dagoeneko, nahiz eta oraindik Sudanen goarnizio sendoak dauden. Egia da, tropa kolonialak ez dira guztiz fidagarriak, eta, hain zuzen ere, britainiar unitateak. Ez dira zehazki ingelesak. Ez daude hain ondo armatuta, batez ere tankeekin, proba ezazu, beraz, ekipamendua metropolian zehar transferitu. Hori dela eta, mutiletan galera handiak izateko arriskua gutxienekoa da. Ariketa taktiko konbentzionalen mailan egon behar da, eta belaunaldi gazteek gerran esperientzia lortuko dute.
  Oleg Rybachenkok eta Dmitryk alemanera (ustezko etsaia) menperatzen dute, baita ingelesa, gaztelania eta frantsesa ere. Haien eskola ere elitea da eta sobietar umeak, teorian, inteligenteenak izan beharko lirateke.
  Mutiko alemaniar batek, itxuraz buruzagietako bat, Hans Feuer garai eta gihartsu batek eskua eman eta zintzo esan zuen:
  - Ez genuen espero errusiarrak hain indartsuak eta adimentsuak izan daitezkeenik. Adibidez, egin gure bidea lehen mailako alemaniarrek bezala!
  Oleg Rybachenkok apala esan zuen:
  - Eta zer da hain harrigarria. Agian borrokatu beharko dugu, baina errekonozimenduan sartu eta aleman hizkuntza ezagutzen ez baduzu, zenbat informazio bilduko duzu?
  Hansek onartu zuen:
  - Egia da! Baina, oro har, errusiar azpigizakiak zarela irakatsi ziguten. Eslaviarrak tximinoen eta gizakien arteko trantsizio etapa dira. Hau da, adimenaren garapenari dagokionez, errusiera maskota baino apur bat altuagoa da.
  Dimitrik ukabilak estutu zituen haserre.
  - Bai, txertatu ditzaket halako hitzetarako.
  Hansek ausart erantzun zuen, ukabilak estutuz:
  - Armak aukeratzea bakarrik nire esku dago. Eskularruak jantzita, Mundu Erdiko txapelduna zara, baina nunchucks-en arteko duelua?
  Dmitry harrituta geratu zen:
  - Eta zer da?
  Alemaniako elite haurrak erantzun nahi izan zuen, bere erudizioa erakutsiz, baina Oleg Rybachenko aurretik zegoen:
  - Hau nekazaritza-tresna bat da, Txinan giltzak botatzen dituena. Mongol-tatariarrek txinatarrei armak eramatea debekatu zieten, beraz, kanpotik kalterik gabeko gailu hau klub hilgarri bihurtu zuten. Nunchucks-en aurkako borroka sistema oso bat garatu zen. Gero japoniarrek hartu zuten XIX.mendearen amaieran. Seguruenik, haietatik SS tropetara joan zen.
  Hansek erantzun zion:
  - Ez zalantzarik horrela. Duela hamar urte, Fuhrer Handiak Txinatik etorritako hainbat guru gonbidatu zituen, Hirugarren Reich-eko eskuz eskuko borroka-eskola munduko aurreratuena izatea aginduz. Ez da pentsatu behar alemanok, nazio gorena izanik, ez dugula beste herrietatik ezer ikasi nahi. Gure Alemaniako eskola militarrak giza faktorea ahalik eta gehien kontuan hartzea eskatzen du.
  Dmitryk keinua egin zuen kementsu, pentsamendua baieztatuz:
  - Eta sobietarra ere bai. Stalinek esan zuen: berreraikuntza garaian teknologiak erabakitzen du dena! Eta gero, bigarren bost urteko planean, ideia garatu zuen: koadroek erabakitzen dute dena!
  Oleg Rybachenkok bestela esan zuen:
  - Esan behar dut dena ez dagoela ondo giza faktorearekin. Esaterako, SESBko soldaduen prestakuntza tekniko maila atzean geratzen ari da. Baina, oro har, bikainak gara!
  Hansek proposatu zuen:
  - Hitler-hash jotzea gustatuko litzaizuke?
  Sobietar mutilak harrituta geratu ziren:
  - Eta zer da?
  Hansek keinu egin zuen.
  - Fuhrer Handiaren azken asmakizuna. Xakea bezala, bi ez, lau, bi bitan jokatzen dena. Baina laurehun gelaxkako taula batean. Tankeak ditu, eta SAU eta Battleships. Guztira, zifra bakoitzak berrogei ditu, eta guztira ehun eta hirurogei. Batzuk xakea bezala mugitzen dira, beste batzuk ez. Gainera, beste berrikuntza batzuk... Esaterako, tanke bat eta guduontzi bat tankeek, kanoi autopropulsatuek eta Linkek eta infanteriek elkarrekin bakarrik bota ditzakete , edo lerro jakin batera iristen badira, armak indartzen dituzte. Oro har, jokoa oso zaila da, ez da batere xakea bezalakoa.
  - Erakutsi. - galdetu zuen Oleg Rybachenkok.
  Hansek motxilatik ohol tolesgarri bat atera zuen. Bisagrak eta nahiko trinkoak ziren. Irudiak magnetizatuta daude. Berrogei berdin bakoitza. Taula bera nahiko kontserbadorea da, laukizuzena. Arauak interesgarriak dira, bereziki, ia pieza guztiek ez dute jotzen mugitzen diren bezala, tankeak izan ezik. Harrapaketa batekin jo eta ibil daitezke biak.
  Espero zen bezala, piezarik indartsuena gudu-ontzia da, ahulena infanteria arina da. Autopropulsatutako pistolak hemen agertu ziren, eta nork interesatzen dien hegazkinei, eta banan-banan, baina gero eraso-hegazkin bat, borrokalari bat, bonbardatzaile bat eta hidrohegazkin bat. Guduontziez gain, suntsitzaileak ere badaude. Infanteria ere ezberdina da, mekanizatua, sinplea eta zalditeria. Hau da, ez da erraza arauak ulertzea. Oleg Rybachenkok berehala adierazi zuen:
  - Ez, xake joko hau ezin da irabazi ospean. Zailtasun-maila gainetik dago!
  Hansek onartu zuen:
  - Bai, ez da erraza izango hemen estrategia bat garatzea. Eta ezin dituzu liburu adimentsuak idatzi. Baina hau ariarrentzat da!
  Dmitryk onartu zuen:
  - Bai, arioentzat! Jolas dezagun!
  Oleg Rybachenkok ohartarazi zuen:
  - Plazer gutxi izango da!
  Hansek beste mutil bat gonbidatu zuen eta bikote bat osatuta, mutilen aurka jokatzen hasi zen. Kasu honetan, marroia aukeratu dut. Oleg eta Danka berez gorriak dira!
  Partida ez zen oso zirraragarria izan hasieran, baina gero mutilek parte hartu zuten. Oleg Rybachenkok, jaiotako estratega gisa, ekimena hartu eta etsaiak hegaletatik bultzatzen hasi zen. Fuhrer-en jokoan, oro har, ez zegoen erregerik, eta kuartel nagusia lekuz alda zitekeen txandarik galdu gabe.
  Baina mutilei ez zieten jolasten utzi. Alarma batek jo zuen...
  - Aireko erasoa!
  Mutilak berehala atera ziren atarietara. Leihoak estuak baziren ere, ezin zen haien artetik oso ondo ikusten, eta mahats bat ere egon zen.
  Lurreratze hegazkinak zutabe batean hegan egin zuten, eta noski ondo armatutako borrokalarien eskolta batekin.
  Ez ziren dozena bat ingeles baino gehiago. Spitfires-ek, alemaniarrek metraileta tiro gehiago ireki zutela ikusita, distantzia luzetik jo nahian. Baina beraiek jaso zuten erantzuna. Royal Air Force-ko hiru hegazkin erretzen hasi ziren, eta gainerakoek ihes egin zuten.
  Mutilek txistu ozen egin zuten, baina inork ez zuen lizunkeriarik zin egin: diziplina. Baina botak zapaldu eta txiste gazi ugari bota zituzten.
  Noski, garraioak ezin ditu borrokalarien atzetik atzetik, abiaduraren aldea maila handikoa da, beraz, mutilak lasaitu eta beren negozioetara itzuli behar izan zuten. Batzuk lurretik flexioak egiten ere hasi ziren, besteak prentsa egiten.
  Hala ere, Oleg Rybachenko hain inspiratuta zegoenez abesten zuen, erregea ez ezik, gezurtien enperadorea (Hitler!) urruntzeko gai zen ahotsarekin;
  Borroka gogor eta hilkor batera hegan egiten ari gara,
  Aitzindariak - komunismoaren seme-alabak!
  Gure Jauna Svarog beti nirekin dago,
  Zain ditzagun errebantxismoaren oinarriak!
  
  Ausardia eta irmotasuna ditugu
  Makina bakoitzak badaki muntatzen!
  Porrot amorru bat itxaroten dute nazien zain,
  Ez eraman Fritz tontakeriak!
  
  Moskutik gertu, Wehrmacht irmoki jipoitu zuten,
  Ausarta izugarria erakutsi dugu!
  Parasito irristakorra xehatu zen
  Irabazi dugu, guztiz kontatzen dugu!
  
  Zer egin dezake Fritzek gero?
  Hankak bakarrik goian - azkar amore eman!
  Eta Adolf eztarrian - Spitz zorrotza,
  Utzi pailazo astoa eginkizuna!
  
  Gure eginkizuna garaile adarra jotzea da,
  Legio gorriak biltzen!
  Eta erasotzaileari buruak errukirik gabe moztu,
  Eskolatik zuzenean frontoira, behintzat!
  
  Narrastiak irabiatu ditugu, Martek jaioko balira bezala,
  Eta nonahi Fritzek errukia eskatzen dute!
  Handien semeak gara, non herrialde berdinak guztiak -
  Onar dezatela martxa aurpegiaren ikonotik!
  
  Hitlerrek gure Lurra harrapatzea pentsatu zuen,
  Eta orain kolpe bat dauka kolpearen azpian!
  Azken finean, alemaniarrek denak joko bihurtu nahi zituzten,
  Eta mutil xume batek jarri zituen!
  
  Zer gertatu zen "Tiger" - metalera sartu zen,
  Bertatik samobarrak prestatuko ditugu te gozoarekin!
  Fritzek lortu zuen - porrot gogorra adarretan,
  Berlinen gaude maiatza distiratsu eta epel batean!
  
  Eta Adolf gorbata beharrean begizta bihurtu zen,
  Etsai-borreroaren lepoa estutu!
  Bere bekatuengatik zigor gogor bat izan zen,
  Eta orain tankeekin Alemania zapaltzen ari naiz!
  
  Stalin Handiak berak Komsomoleko kidea saritu zuen,
  Agindua eman zuen - "Garaipena"ren izar handi bat!
  Zenbat jartzen diogun - indarren Aberri Santuari,
  Gure aitonak pozten direla hurrengo munduan!
  Bitxia da, baina halako abesti sediziotsu batengatik bortizki txalotu zuten - hemen denak erabat moteldu dira, edo zer?
  Oleg Rybachenkok abesten amaitu zuenean, ametsa eten egin zen, eta berriro esnatu ziren, oraingoan ez ohikoenean, baina ur hotzez hartu eta busti. Horren ostean, berriro ere, eskuetan urradura izugarriz betetako kate hauek eta zutabea bultzatu zuten ... Gosaldu ere ez zidaten eman! Biribila! Hori bai, alemaniarrek bere tokian jarraitu zuten, eta presoak poliki-poliki ingurabidetik joan ziren. Zein den honen esanahia ez dago argi. Asfaltoz eta harri-koskorrez zolatutako errepidea. Ordu batzuk geroago, takoi biluziak erretzen eta azkura bortizki hasi ziren. Neska asko odoletan ari ziren.
  Orduan, arratsetik oraindik urruti bazegoen ere, zeremoniarik gabe atzera bota zuten eta presaka askatu zuten, etzan zedin agindu zioten.
  Oleg Rybachenko eta gainontzeko neskek presaka obeditu zuten. Eta batere lo egiteko gogorik ez nuen arren, loaren jainkoaren besoak eta Hipnosiaren bisioak (Zeus Ahalguztidunak berak begiak ixteko egin zituena!) bat-batean eta ezinbestean bildu ziren.
  Eta berriz, ohorezko gai militarretan mutil aitzindariak, atzerriko armadakoak izan arren;
  Jungvolk-eko hirurehun hamabi urteko mutilen batailoia berreraiki zuten lekuan bertan eta hegoalderago mugitu zen. Hasieran, mutilak pare bat kilometro egin zituzten autoetan, baina gero zuzendaritzak iritziz aldatu zuen, eta mutilentzako biziraupen lasterketa bat antolatzea erabaki zuen.
  Mutilak biluztera behartu zituzten, praka motza militar batzuekin geratuz, eta, beraz, ia biluzik eta oinutsik zorroak sorbaldan zituztela, hegoalderantz korrika egitera.
  Jakina, eguzkitako krema berri eta eraginkor samar batekin zikintzen utzi zieten, eta ibilbidea ez zen basamortuan zehar egiten, belar leunago eta ez hain errearen bidez baizik, Nilo ibaiaren ondotik eta emari bete-beteko baten inguruan baitzegoen. iturria, belarra eta zuhaitzak hazi ziren, baina hala ere proba izan zen gogorrena. Izan ere, ihes egin behar izan nuen, Afrikako uztaileko bero basatiaren baldintzetan, eta baita metrailadoreekin ere, baita hornigaidun motxilak ere.
  Noski, batailoi berezi batean Alemaniako nazioaren kolorea irudikatzen eta prestakuntza fisiko duina zuten mutilak zeuden, baina hala ere.
  Gudari gazteak eraikiak ziren eta haien komandanteak, beraiek bezain ergelak, nahiz eta altu samarrak, Apoloren giharrak zituena, agindu zuen:
  - Beno, anai! Badakit gogorra izango zaizula, baina zorra zorra da! Berrogeita hamazortzi kilometro egin behar dira arratsalderako! Hori agindu bat da.
  Oleg Rybachenkok esan zuen:
  - Hmm bai! Agindu honek hitzak sorginkeria bat dirudi! Ezin da alde batera utzi.
  Dimak esan zuen:
  - Ez dugula egingo apustu egiteko prest nago!
  Hans Feuer-ek aurka egin zuen:
  - Betetzera behartuta, arioak baikara! Eta zuek ere errusiarrak zarete, arioak Jungfolk-eko batailoi onenean idazten baduzue.
  Bere bizkar atzean motxila bat, munizio, ura eta soldadurarekin batera, hemezortzi kilogramo ditu, gehi hiru kiloko subfusil bat. Hogeita bat kilogramo, zaila da heldu batentzat denbora luzez ibiltzen bazara, eta gero korrika egiten baduzu, eta baita eguzki beroaren azpian ere.
  Oleg Rybachenkok hanka belar gainean igurtzi zuen. Mutilak gogotsu zeuden oinetakoak kentzeko, larruzko botak jantzita (larrua oso artifiziala da, baina oraindik ez da kirzach moduko bat), zaila da hemen korrika egitea. Gimnasio-oinetakoak edo tenis-oinetakoak hobeak izango ziren, baina Alemaniako gerraren baldintzetan hau luxua da, eta mutilak ez hondatzea erabaki zuten.
  Aginduak jo zuen, eta Jungvolk-eko gudariak korrika egitera abiatu ziren, formazio itxura bat mantentzen saiatzen ziren bitartean.
  Nilotik haize fresko batek jotzen zuen, gudari mutilen enborra biluzi eta gihartsuen gainean atsegin handiz. Zeruari ekaitzeko prest dauden titan nerabeak gogorarazten zituzten zertxobait. Korrika egin zuten, arnasa neurtuta, ia oinekin. Aurretik zeuden garaienak, eta, noski, Dimka altua, nahiz eta sei mutil, komandantea barne, bera baino altuagoak izan. Oleg Rybachenkok, estandarraren apur bat baino gehiago zegoen, bere hamaika urteko hazkundea (arbaso heroikoei jarraitu zien errealitatearen aldean!) presa egin behar izan zuen, ia amaieran. Egia da, abantaila bat zen hori, takoiak zapaltzeko aukera gutxiago edo eserita zeuden lekuaren azpian hanka bat sartzeko. Hemengo gazteena da, baina zalantzarik gabe ez ahulena edo are ergelagoa.
  Karga nabaria da, baina oraindik onargarria, eta denek dute karga batekin korrika egiteko esperientzia. Pisu handiarekin ere, adibidez, bikotekide bat sorbalda gainean eramaten zutenean.
  Oin biluzien oinen azpian, noizean behin kiskaltzen edo pitzatzen dira, hautsitako palmondo-adarretan edo konoetan, batzuetan mutilak inguratzen saiatzen diren landare arantzatsuak daude. Belarra berotzen da, askotan lehorra, baina zalantzarik gabe ez da basamortuko harea bezala erretzen. Oro har, oraindik bizi zaitezke, Eguzkia bakarrik ateratzen da eta beroa areagotzen du.
  Hans altua, Dmitryren altuera berekoa eta sorbaldaz sorbalda egiten dute korrika. Mutiko gerlari alemaniar batek galdetzen dio soldadu gazte sobietar bati:
  - Tira, orain gerran zaude! Bolborak, jakina, oraindik ez du usaindu, baina dena dugu aurretik. Ilusiorik bizi al duzu?
  Dmitryk zintzo erantzun zuen:
  - Oraindik ez! - Eta gaineratu zuen, berriro buruari buelta emanez. - Egia esan, ez!
  Hansek arbuiatu egin zuen.
  - Nik egiten dut! Zintzoa izango naiz, bai! Tira, nire adineko mutilak legez gerrara joan daitezkeenak. Borrokatu, tiro egin, hil, lehertu, harrapatu. Azken finean, hau amodioa da. Azken finean, zuk eta Olezhkak ere gudari bizidun bezala sentitu nahi zenuen, errutinatik alde egiteko!
  Dimkak irmoki aurka egin zuen:
  Gure bizitza ez da errutina. Orokorrean, aitzindari izatea, baita lider eta kirolaria ere, oso interesgarria da.
  Orduan, zergatik eman duzu izena gurekin? Beldur al zara hiltzeko edo mutilatzeko? - zirikatu zuen Hansek sarkastikoki.
  Dimka, Ilya Muromets goitizena - burla egin zuen:
  - Horregatik sinatu nuen erakusteko errusiarrek ezin dutela alemanek baino okerrago borrokatu. Eta gero mundu osoak zure garaipenei buruz idatzi eta hitz egiten du...
  Hansek barre egin zuen.
  - Bueno, bai! Gure garaipenei buruz, unibertso osoan aintza. - Mutil gerlari altu batek harrotasunez puztu zuen bular zabala. - Eta zuek errusiarrek nekez bultzatuko duzue Finlandiako armada txikia. Ez duzu harrotzeko ezer!
  Dmitrik, minduta, ukabilak ez erabiltzeko zailtasunez eutsi zion:
  - Khalkhin Gol ere badugu!
  Hansek arbuiatu egin zuen.
  - Liskar txikia, Asiako nonbait. Eta gure mutilek dagoeneko hartu dute Europa, eta ia Afrika eta Asia osoa. Eta Errusia harrapatuko dugu, txu egiteko garaia da!
  Dmitriren begiek haserre egin zuten:
  - Ez hartu, besoak motzak dira!
  Hansek barre egin zuen.
  - Eta nola behartu zaitugu Brest-Litovskeko Ituna sinatzera? Eman zenigun lurra, zenbatu Dnieperraino, hiru aldiz baioneta eta sable gehiago izanda. Zer esan daiteke errusiarrari buruz soldadu gisa kasu honetan?
  Dimkak taldekatu egin zuen, Hansi mutur-zuloan jotzeko asmoa zuen, eta "mundu erdiko txapeldun gisa zuen indarra" jakinda, zalantzarik gabe, mutil alemaniar lotsagabea kanporatuko zuen, baina... ez nuen hautsi nahi. lerroa eta borroka bat antolatu. Bai, eta eztabaidan zehar ukabilak erabiltzea ez da ona. Kasu honetan izan ezik, ziurrenik atxilotu egingo dute, eta ez du astirik izango errusiarrak alemaniarrak baino okerrago borrokatzen ari direla erakusteko. Hori dela eta, Dmitryk lasaitasunez kontra egin zuen:
  - Errusiarrek Federiko II.aren menpe garaitu zintuzten, eta baita Berlin hartu ere. Eta Napoleon Handiak agindu zuenean, bere armadaren erdia alemaniarrak ziren, eta Lehen Mundu Gerran Brusilovskiren aurrerapauso bat izan zen. Bai, eta ez zenuen Paris hartu, gure tropek Koenigsberg ia harrapatu zutelako.
  Hansek kontra-argudio nahiko pisutsua aurkitu zuen:
  - Baina, dena den, gurekin azken borroketan, garaitua izan zinen! Eta pertsona bat eta nazio bat epaitzen dute lehenik, azken egintzaren arabera!
  Dmitryk nahiko arrazoizko aurka egin zuen:
  - Tsarren menpe, industria atzerakoia geneukan, batez ere arlo militar-teknikoan. Eta orain, industria serio bat garatu dugu. Adibidez, KV-2 tankea ikusi zenuen. 152 mm-ko obusez hornituta dago. Ba al duzue holakorik alemaniarrek?
  Hansek barre egin zuen.
  - S-2 tankeetan frantsesek ere 155 milimetroko kalibrea baino are handiagoak zituzten obusak, baina ez zigun igelak garaitzea eragotzi, orain baino ekipamendu ahulagoa zutelako. Wehrmacht-en indar nagusia giza faktorearen nagusitasuna da!
  Dmitryk aurpegia beltzarantasun berdinarekin bihurritu zuen:
  - Eta giza faktorean zergatik uste duzu abantaila daukazula gure aldean, "mundu erdiko" txapeldun izan bazara? Eta zure mutil onenak garaitzea?
  Hansek nahiko arrazoiz esan zuen:
  - Salbuespenek batzuetan arauak berresten dituzte. Egia esan ia beti! Orain, fenomeno indibidualak ez baditugu hartzen, prestakuntza militarraren maila oro har hartzen badugu, hemen ...
  Dmitry haserretu zen:
  - Ez dakizu zein maila dugun borroka-entrenamendua eta ariketak nola egiten diren sobietar armadan. Beraz, ez dago espekulatu beharrik!
  Hansek logikoki adierazi zuen:
  - Espainian sobietar eskola militarraren, doktrinaren eta alemanaren arteko lehia egon zen. Gure ekipoak eta armak probatu genituen. Emaitza gure eskola militarraren garaipena, eta arte estrategikoa, eta frankismoaren sendotzea da. Beraz, dagoeneko zure mutilekin borrokatu eta irabazi dugu!
  Dmitry Murometsek zoritxarrez adierazi zuen:
  - Guk baino askoz tropa gehiago zeunden! Zenbatekoa hartu besterik ez duzu!
  - Ez nuke hori esango. - Hansek burua jaitsi eta isilik geratu zen, nekearen lehen zantzuak agertzen hasi ziren eta hitz egitea zaila egin zitzaion.
  Okerrena, noski, beroa da. Eguzkia ezinbestean joan zen gailurrera. Mutiletako bat ere ez zen harekin ohituta. Alemania eta Errusia iparraldeko herrialdeak dira, eta udan gutxitan igarotzen dira hogeita hamar gradutik gora. Eta hau da Afrika uztailean, eta haizeak Nilotik tiratzeari utzi dio.
  Mutilen oin biluziak belar lehorrarekin pikortu egin ziren, eta orduan bat-batean amaitu zen, eta kilometro oso bat legar errez estali zen. Oso mingarria izan zen, ez oso neurrigabeko mutil batzuek irrintzi egiten zuten. Izerdia isurtzen zen haietatik eta isuri batez legar beroaren gainera.
  Oleg Rybachenko eta Dmitry, eta espartano izpirituan hazitako beste mutil gehienak, irribarre egiten saiatu ziren eta irina ez ematen. Beste zerbaitetan pentsatzen ari ziren. Beraz, Oleg Rybachenkok irudikatu zuen bere oinak biluziak erretiluko su batek miazkatzen zituela, eta estatu sekretu garrantzitsu bat kendu nahi zioten. Eta jasan behar du eta ez minduta edo beldurtuta dagoela erakutsi. Gainera, mutilak baldintza gogorretan hazi ziren eta orpoak ez zituzten hain mimatuak, poetak eta hartxintxa beltzak erre baziren ere, baina ez hainbeste azal zakarra zuritu.
  Laster etorri ziren bero kolpeak. Ia aldi berean, gehiegi berotutako hainbat mutil zorabiatu ziren, eta ohatila arin eta tolesgarri batean jaso behar izan zituzten.
  Oleg Rybachenkok bere buruari adierazi zion alemaniarrek, oro har, ekipamendu ona dutela. Baliteke Armada Gorrian duraluminotik zaurituak eramateko gailu bat aurkitzea, eta, aldi berean, motxila batean erraz ezkutatzen dena.
  Baina zailagoa da eskuetan karga gehigarri batekin korrika egitea, eta takoi hutsak indartsuago erretzen dira, presioa handitu ahala. Beraz, borondatezko-derrigorrezko infernu batean daude. Oleg Rybachenkok ere pentsatu zuen: nola erreakzionatuko zuten bere burkideek proba baten aurrean, denek bizirik iraungo zuten.
  Legar gori eta belztutako zati zabalak belar lehor eta labankadarekin konbinatzen ziren. Horrez gain, komandanteak pixkanaka mutilak Nilotik urrundu zituen, antza denez, Egiptoko asentamenduetan sartzea saihesteko.
  Berriz ere, mutil batzuk erortzen hasi ziren eta mutilak, eguzki-klubak nekatuta edo zur eta lur utzita, buruak urez bustitako trapu batekin estali eta ohatilan jarri zituzten. Aurretik greba arina jasan zuten batzuk altxatu eta korrika jarraitu zuten.
  Baina mutil gazteen indarra gutxitzen ari zen, eta ia erdiak ez zeuden.
  Azkenik, komandanteak, nahiko nekatuta ere, esan zuen:
  - Denei atseden hartzeko agintzen diet! Mugara iritsi gara! Estali zaitez eguzkitako itzalekin, edan ura ozpinarekin eta txokolatearekin. Orduan etzango zara arnasketa ariketak egiteko!
  Mutil gudariek koru ahul batean oihukatu zuten:
  - Edozein eskaera betetzeko prest gaude!
  Eguzkitarako krema izan arren, haurraren azala gorritu eta ubeldu egin zen. Deserosoa zen belar lehorrean etzanda, eta mutilek zelofana jartzen zuten euren azpian.
  Dmitry eta Oleg Rybachenko denda berean elkarren ondoan kokatu ziren. Mutilak apur bat lehortuta zirudien, eta azala ilundu egin zen. Oin biluziak erretzen eta azkura handia nuen, hankak altxatu behar izan zidaten odola atera zedin, eta apur bat errazagoa izan zen behintzat.
  Dmitryk esan zuen:
  - Gerra eztia eztia, bagenekien, baina ez neurri berean!
  Oleg Rybachenkok goibel esan zuen:
  - Oraindik loreak dira. Odola ikusten baduzu eta zure lehen gorpua begiratuz gero, ulertuko duzu gainazal bero batean dabiltzan horiek guztiak ezer ez direla!
  Dmitryk sabela sartu eta esan zuen:
  - Liburuetan, noski, pertsona bat lehen aldiz hiltzen duzunean zer sentitzen den idazten dute. Pertsona txarra eta zure etsaia ere, tripak askatzeko prest. Baina hala da..
  Oleg Rybachenkok esan zuen:
  - Boussenard-en "Captain Daredevil" liburuan ere bazegoen britainiarrekin borrokan ari ziren zurrupatzaileen batailoi oso bat. Zerbaitek gogorarazten digu. Baina hor psikologiaren arazoa, diotenez, pertsona bat hiltzea zer den, laburki ukitzen da bala batek ustekabean bateria-jotzaile gazte bat mozten duenean. Eta, beraz, oro har, heriotzarekiko jarrera nahiko fribolo dago. Gerra bat ere ez omen da, oporrak baizik!
  Dmitryk logikoki kontra egin zuen:
  - Haur eta nerabeentzako liburua da hau; esperientzia psikologikoei buruz irakurtzeaz aspertuta daudenak. Eta amaiera txarra da jada, ia esne batailoi osoa hil zen, eta jarraipena ez zen inoiz idatzi!
  Oleg Rybachenkok, benetako atsekabearen adierazpen sakon batekin, honako hau adierazi zuen:
  - Baina halako liburua da, zeinen azkar amaitu zen damutzen zaren. Baina askoz gehiagotan gertatzen da alderantziz, literalki sufritzen duzula, lan hau edo bestea gainditu nahian!
  - Leo Tolstoiren "Gerra eta bakea" eleberria baduzu, orduan, dudarik gabe, arrazoia du Olezhek! Dmitryk baiezkoa eman zuen.
  Orduan, bikote gazteak aurka egin zuen:
  - "Gerra eta bakea" liburuan intriga, hainbat istorio eta pertsonaiak xehetasunez ageri dira. Ez, ez dago hutsik. Inolaz ere ez aspergarria! Nahiz eta noski hasieran interesgarrienetik urrun dagoen.
  Dmitryk onartu zuen:
  - Bai, hala da... Idazle askok trama geldo batekin bekatu egiten dute, ekintzarik interesgarriena hasi baino lehen, itxuraz aspergarria den liburu bat baztertzea lortzen duzunean.
  Mutilei eguzkiaren gailurrari itxaroten utzi zionean, komandantea Wolf Shtich alai bat zen, oso gihartsua, hamalau urte ingurukoa. Aurpegia ederra da, baina zorrotza, umea eta heldua aldi berean. Otsoa bera Jungvolkekoa da oraindik, baina bere aginte printzipioa da gazteak gazteak gidatu behar dituela. Eta Shtikh-ek ez duela esperientziarik eta kontuan hartu ume batek ez duela inor molestatzen. Garrantzitsua da ariarra dela eta ariarrei agintzen diela, hau da, ezinezkoa egiteko gai dela jende arruntari. Eta zer? Egiten ari dira!
  Berriro korrika egitea, minaz, nekeaz, lotsatuta ere dauden mutilez ahaztea (hala da heziketa!), Ama, aita gogoratzea edo zerbait samurraz pentsatzea. Hau da sufrimendua jasateko gaitasuna, eta proba bera bedeinkapen handia da.
  Gudari gazteek desobedientzian pentsatu gabe korrika egiten dute, eta ezer nahi badute, borroka da!
  Beroa oso indartsua da oraindik, eta berriz ere mutilak legar-bero ziztrintsura ateratzen dira korrika. Eta amaierarik ere ez du ikusten. Mina jasanezina bihurtzen da eta gudari gazte askok ezin diete gehiago minaren intziriari eutsi.
  Orduan Oleg Rybachenko joan-etorrian konposatutako abesti bat abesten hasi zen, benetako martxa bat;
  Sobietar Amaren aintza handia da -
  Merezi dugu sinistu, aintza hau izango gara!
  Etsai anker bat garaituko dugu guduan,
  Errusiako botere distiratsuenaren mesedetan!
  
  Zer dago abesten abesten,
  Aitzindari zintzo eta oinutsi baten bihotzean!
  Hegazti bat bezala lasterka gara hegaldia,
  Zein santu bihurtu den gure fedea!
  
  Automatikoa sinets iezadazu anaia handia
  Eta granadak ez dira batere soberan!
  Ausarta bazara, orduan emaitza
  Izango da, mutikoa izan arren!
  
  Aitzindaria arrotza eta zorrotza da...
  Baina Jainkoaren irribarreak argitzen gaitu!
  Ai, munduan bateko gaizto asko daude,
  Paradisuko leku bat hondatu nahi dute!
  
  Txakal faxista hankak guregana eramaten ari da,
  Haur bati bihotza erauzi nahi dio!
  Eta bere txerriek irribarre zikinduta,
  Jaso dezala zaplazteko bat ozen!
  
  "Tigreak" tankeak "botak" dira
  Baldarra - izugarri angeluarra!
  Eta ez duzu ihes egiten haiengandik,
  Tira, hobe granadak prestatu!
  
  Horrelako mundu bat sortuko dugu, sinetsi iezadazu,
  Non milioika zoriontsu izango diren!
  Piztia harrapari bat gordelekura ihes egingo du,
  Legio zitalak ezarriko ditugu!
  
  Zer dago abesten abesten,
  Eta nazi guztiak oso ospetsu zapaltzen ditu...
  Estutu knight ray pistola indartsuagoa ...
  Eta planetan bakea eta lasaia izan dadin!
  
  
  
  
  Pankarta gorriak distira egingo du
  Bertan dago Jesusen izen santua!
  Gainditu aitzindari azterketa bostentzat -
  Ospetsua izateko - zure Errusia!
  
  Baina azterketa hori ez dago arbelean...
  Lubakitik entregatu beharko da!
  Ile grisa whiskyz jantzitako mutilarengana doa,
  Lagun bat hil zen - orain dolu hilobian!
  
  Zein da guda madarikatuaren arraioa,
  Piztia deitzeko ere ez du merezi!
  Eta hordak ez daki nola eutsi
  Adolf batzuetan bufoia baino dibertigarriagoa den arren!
  
  Badakigu ez dugula atzera egin behar,
  Aitzindariek beste norbaiten beldur dira betiko!
  Gu mutilak zintzotasunez jatorra gara,
  Eta moralki uste dut ez direla elbarriak!
  
  Berlinen martxa loriatsua osatuko dugu,
  Beti sinesten dugu, borrokatzen jakin genuen!
  Eta berehala harrapatu zuen ausardia,
  PKK motxilan korrika daramala!
  Oleg Rybachenkok abesti jostalari eta ausarta amaitu zuen, eta alemaniar mutilek txistu eta barrez onartu zuten. Ohartuko ez balira bezala, euren Führer gorestua burutik oinetara maldaz busti zutela!
  Korrika egitea dibertigarriagoa bihurtu zen, indar gehiago gehitu zen... Eta laster legarra amaitu eta belar biguna joan zen, erretako oinentzat gozagarri bihurtu zen mutil ausartak.
  Dimitrik esan zuen irribarrez:
  - Abesti batek bizitzen laguntzen duela esaten dute, baina ez zen ezer esan bizkarrean zama astun bat arintzen duela ere!
  Oleg Rybachenkok aurka egin zuen:
  - Antzinako Egiptoko zibilizazioan ere ezaguna zen musikak giza gorputzean zuen eragin bizia ematen zuena, eta abestiak ere bai. Esaterako, soro eta harrobietan oraindik modu eraginkorrean lan egin ezin zuten esklabo txikiak eta emakumezko esklaboak kantatzera behartuta zeuden esklabo helduak alaitzeko. Azken finean, Egiptotik etorri zen Valiologiaren halako zientzia bat.
  Otso komandanteak oihukatu zuen:
  - Hazkunderako berreraiki! Eta ez hitz egin!
  Mutil gudariak berrantolatu ziren berehala, eta gero isilik korrika egin zuten.
  Eguzkia ilunabarrean sartu da jada (Afrika iparraldean uztailean iluntzen du erdiko erreian baino lehenago). Geldialdia gertu zegoen jada, bat-batean seinale bat jarraitu zenean.
  - Denak etzan eta mozorrotu!
  Arrazoi batengatik atera zen bezala. Urruneko zarata zegoen aurretik. Eta mutilak aktiboki lanean ari ziren zapatzaile-palekin, belarra botatzen. Nahikoa ilun zegoen jada...
  Hansek esan zuen:
  - Seguruenik, gurea da! Lehen lerrotik urrunegi dago oraindik, Wehrmacht-ek dexente aurreratu duelako.
  Dimitrik esan zuen irribarrez:
  "Baina mozorrotzearen artea ikasteak ez du inoiz minik egiten!" Benetako gerra batean, hau ondo etorriko da!
  Hansek onartu zuen:
  - Bai, inoiz ez, baina ziur nago gurea dela!
  Otsoak txistu egin zuen:
  "Hitz bat gehiago eta bertan tiro egingo zaitut!" Denak itxaron! Eta egin granadak.
  Laster gertatu zenez, Hans eta, hain zuzen ere, oker zegoen. Britainiar tankeak agertu ziren. Hala ere, mutilak isil-isilik segadan eserita zeuden: zer gertatu zen harrapatutako ibilgailuetan eurenak izango balira.
  Tankeak iparralderantz doazen arren. Lau baino ez dira, hiru arin eta sartze zaila den bat "Matilda". Azken tankea arazo handia da, granadek bere arrastoak bakarrik kalte ditzaketelako. Birikak, berriz, jaurtiketa zehatzekin jo daitezke teilatuan edo popan. "Matildak" arrastoak hausten baditu, orduan mutilei galerak eragin ditzake bere bi metrailadore eta kanoi batekin.
  Wolfek ez zuen nahi bere lagunak jada bigarrenean hiltzea, edo hobeto esanda, Afrikara heldu eta hirugarren egunean ere. Egia da, metrailadorek kolpe zehatzak desgaitu ditzakete. Baina galdera da, noren tankeak dira hauek? Bat-batean, jada alemaniarrek harrapatutako garaikurrak?
  Otsoak agindu zuen:
  - Yungfolkovets Oleg pribatua. Irten tankeetara armarik eta poltsarik gabe eta jakin nortzuk diren!
  Olegek xuxurlatu zuen:
  - Entzun komandanteari!
  Galtza motz beltzekin erdi biluzik, mutikoa babes-kremaz iluna zen, eta ile ilehoria ezkutatzeko egunkarietako turbante moduko bat jarri zuen. Orain ume arabiar arrunt eta pobre baten antza zuen. Nekez hartuko dute etsaitzat.
  Tankeak patxadaz mugitzen ziren, motorrek zarata gutxien egiten zuten martxa batean sartuz, eta horrek ere susmoak pizten zituen. Haiengana salto eginez, Oleg-ek besoak indarrez astindu zituen eta ingeles hautsian oihukatu zuen.
  - Minak daude! Minak daude!
  Tankeak gelditu ziren, buru kaskoa atera zitzaion Matildatik eta ahots haserre batek ingelesez erantzun zuen:
  - Zergatik arapchonok, nahi duzu?
  Mutil gudariak negar egin zuen:
  - Alemanek meategiak jarri zituzten bide! Kontuz errege tropak!
  Sorbaldatik bigarren buru bat agertu zen, entzun nuen, erantzungo du:
  Hil daitezela alemaniar gaizto horiek! Nire erregea gurekin dago! Orain jango ditugu!
  -Etorri hemen eseri! - Eskualdeak ikusita, Royal British Tank Armyko koronel batek aginduta!
  Mutilak dorrean gora egin zuen, armaduraren freskotasun atsegina sentitu zuen bere oin biluzi txiki-txikietan. Orduan atzera makurtu eta britainiarrei bidea erakusten hasi zen.
  Bost ziren, eta Matilda tanke ertainaren dorretxo ez oso zabalean estu samarra zegoen. Hemen Oleg Rybachenkok heroi bihurtzea erabaki zuen. Bere esku trebe eta trebatuak, zorrolari profesional batenak bezala, gerrikoetara heldu eta errebolberak atera zituzten. Erpuruak berehala kendu zituzten metxak.
  Noski, zitala zen, baina "balentria" egiteko tentazioa hain zen indartsua, non Olezhek errebolber bakoitzetik pare bat tiro egin zuen, ezkerreko omoplataren azpian apuntatzen zen bitartean.
  Halako distantziatik, zaila da galtzea, eta ero batek, edo azken koldar batek, balen aurkako txalekoa jantzi dezake tanke batean eserita dagoen bitartean. Koronela harrituta geratu zen, eta pistola baten muturra sentitu zuen lepoaren atzean. Mutilak xuxurlatu zuen, Londresko dialekto garbienean:
  - Bizi nahi baduzu, agindu beste hiru tankeei amore emateko! Bestela, gure batailoiak tripulazioekin batera suntsitu egingo ditu!
  Koronela harrituta geratu zen:
  - Nor zara?
  Oleg Rybachenkok zintzo erantzun zuen:
  - Bizirauteko zure azken aukera! Hiru tanke arin granadaz bonbardatuko dira eta suak torturatuko zaituzte. Jendea hilko da! Hiru arte zenbatuko dut, edo ematen diezu agindua eman eta kotxetik ateratzeko, edo hanka-haragitik tiro egingo dizut eta hasieratik errepikatuko dizut eskaera! Bat bi...
  Koronelak irrintzi egin zuen.
  - Ados! Ez gaitzazu hil!
  Oleg Rybachenkok harro adierazi zuen:
  - Alemanok ez ditugu presoak hiltzen! Eta gero, Britainia Handiaren kapitulazioaren ondoren, berriro zerbitza dezakezu Errege Indar berrietan, Britainia berritua.
  Koronelak agindua eman zuen ahots dardaraz. Zisternak esaneko handiz igo ziren tankeetatik, armak utzita. Alemaniako mutil handienetako batzuk, kamuflaje belarra botaz, haiengana korrika joan ziren, euren bizitzako lehen preso sorta jasotzeko prestatzen.
  . 13. KAPITULUA
  Seikoek txinatarren aurka borrokatzen dute berriro. Berriz ere, haien hipersorginak XVII. Etsaiak armada erraldoi bat biltzea lortu du jada. Zeruko Inperioko tropek Errusiako hiria setiatu zuten.
  Eta orain mutil batek, neska batek eta lau neskak armada horia zapaltzen dute ezpatekin.
  Oleg Rybachenkok haize errota bat egin zuen, hainbat txinatar moztu eta abestu zuen:
  - Gudu odoltsura...
  Eta mutilak hainbat orratz pozoitsu bota zituen oin hutsarekin.
  Margaritak, ezpatekin eraso azkar bat eginez eta errota bat eskuan zuela, baieztatu zuen:
  - Santua eta zuzena!
  Eta orratzak ere bota zituen oin biluziekin. Dozena pare bat txinatar jotzea.
  Natashak, etsaiak ezpatekin birrintzen, gehitu zuen:
  - Martxa, martxa, aurrera...
  Eta orratzaren oin biluziak ere jaurti.
  Bi eskuekin eta oinekin lanean, neskek txinatarrak oso famatuak zapaltzen zituzten.
  Zoyak ere orratzak bota zituen bere behatz biluziekin eta txio egin zuen:
  - Langileak!
  Aurorak, oin hutsez bumerang bat jaurtiz eta gerlari horiak moztuz, erraz baieztatu zuen:
  - Martxa, martxa, aurrera...
  Svetlanak, txinatarrak zapaldu eta altzairuzko izarrak hatz hutsez askatuz, etsaia kolpatuz, kirrinka egin zuen:
  - Langileak!
  Neskek benetako arrano borrokalari gisa jokatzen zuten. Eta beren ezpata-kolpeetatik eta elementu deigarrien jaurtiketetatik, etsaiak erori eta erori ziren.
  Oleg-ek ezpatekin "Tximeleta" teknikari eutsi zion eta abestu zuen:
  - Heriotzaren aurpegiak!
  Eta oin hutsez, mutilak berriro bota zuen hiltzailea.
  Margaritak harrera egin zuen errotan. Aurkariak zapaldu zituen, eta kirrinka oldarkor:
  - Hau da gure bidea eta borroka!
  Eta bere hatz biluzietatik hainbat disko hilgarri erori ziren.
  Oleg Rybachenko mutil terminatzailea da, hiltzen duena berriro botatzen du eta abesten du:
  - Maiatzaren Lehena lanaren jaia da!
  Eta hiltzaile gaztearen oin hutsetik, diskoak hegan egiten dute berriro, zeruko inperioko gudariak moztuz.
  Natashak berriro hilgarria botatzen du, eta kirrinka:
  - Hau da nire ona!
  Eta haren orpo hutsak kokotsean jo eta masailezurra hautsi dio jeneral txinatarrari.
  Zoyak tximeleta harrera egiten du ezpatekin, eta garrasika:
  - Pantera eroa naiz!
  Eta bere hatz biluzietatik disko hiltzaile zorrotzaren urteak. Eta horrela denak hartu eta moztu zituzten.
  Gero berriro ezpatak martxan daude, eta denak moztuta daude. Hau terminator neska da.
  Aurorak txinatarrak moztu zituen, haien gorputzak zapaldu eta gurg egin zuen:
  aukeratuak gara...
  Eta heriotzaren oparia bere orpo hutsetik hegan egiten du.
  Svetlanak, inperio horiko gudariak moztuz, baieztatzen du, bere perlazko hortzak agerian utziz:
  - Guk aukeratzen dugu!
  Eta bere oin hutsetatik berriro suntsipenaren hegaldia.
  Oleg Rybachenkok, aurkariak birrintzen ditu:
  Zenbat aldiz...
  Mutilaren oin biluziek heriotzaren mezua zabaldu zuten.
  Margaritak, aurkariak suntsituz eta suntsipen aurkezpenak abiaraziz, gaineratu zuen:
  - Ez dator bat!
  Hanka arin dituen neska bat bezala.
  Natashak, etsaia tiroz eta heriotza-opariak jaurtiz, hau esan zuen:
  - Zure atzetik nago...
  Eta oin hutsik negozioetan beti bezala.
  Zoyak, etsaiak erauzi ondoren, hartu zuen eta oldarkor isildu zuen kobra batekin:
  - Jarraitu itzalari...
  Eta bere oin biluziak negozioetara itzuli dira...
  Aurorak, bere arma beheko gorputz-adarra biluziarekin etsaiei botaz, eta ondo birrinduta, kirrinka oldarkor:
  -Ohitzen ari naiz...
  Svetlanak oin hutsez dozena bat orratz hartu eta bota zituen, txinatar-masa bat kolpatu eta kirrinka egin zuen:
  - Bat ez egiteko!
  Oleg Rybachenko erasoan da berriro. Etsaiak mozten ditu, eta noizean behin abesten du:
  - Ontasunaren aingeruak, bi hegal zuri, bi hegal zuri munduan zehar!
  Eta bere hanka biluzitik berriro hegan suntsipenaren oparia.
  Ikusten dugun bezala mutila oso galgora da. Eta denbora guztian oinutsik, eta gogor. Benetako matxista. Hamabi urteko itxura duen arren. Baina hau suntsipenaren adierazgarri da.
  Margaritak ere orratzak botatzen ditu oin biluziekin eta kirrinka:
  - Amets zoroa! Edertasun osoa!
  Eta berriro ere zerbait guztiz hilgarria errebotatzen du orpo hutsetik.
  Neska hau heriotzaren eta suntsipenaren irudikapena da.
  Eta txinatar hauek, bai, lortzen du.
  Natasha Terminator ederraren mugimendu azkarrean. Aurkariak mozten ditu, ezpatekin mozten ditu eta abesten du:
  - Goraipatu Alexei Tsar!
  Eta orratzak hegan egiten dio oin hutsetatik.
  Zoyak, txinatarrak moztu eta etsaia suntsituz, baieztatzen du:
  - Gaizkilea garaitua izango da!
  Eta bere oin biluzietatik hegan ateratzen da, heriotza basatiaren oparia.
  Aurorak, etsaiak birrinduta, erasokor berresten du:
  - Eta ez eskatu etsaiari errukirik!
  Eta bere oin biluzik, berriro botatzen du, erabat hilgarria den zerbait. Eta aurkariak apurtzen ditu haragi zatietan.
  Svetlana, arerioak eraitsi eta orratz berriak jaurtikiz etsaiari, kobra batek isilka bezala:
  - Ez egin oihu ilargiari!
  Eta heriotza arriskutsuaren opariak hegan ateratzen zaizkio hatz hutsetatik. Denak mindu eta hiltzen dituena.
  Oleg Rybachenko mugitzen da... mutila beti bezala nekaezina da...
  Txinatarrak zailtasunak dituzte. Horrela birrintzen ditu, eta zerratzen ditu.
  Mutil genioak irrintzi egiten du:
  - Hau da nire borroka!
  Eta berriro ere, suntsitzeko opariak oin biluzietatik hegan.
  Eta gerlari gazteak heroi erabateko eta oldarkor baten moduan borrokatzen du. Eta bere ezpatak Jainko Beltzaren makilak bezalakoak dira.
  Margaritak hartu zuen, salto egin zuen, txinatar masa bat moztu zuen. Harrera egin, indar hilgarria balitz bezala.
  Orduan hatz biluziak astindu zituen berriro, deabru odoltsu baten antzera jokatuz.
  Txinatarren gorpuek tumulu osoak osatu dituzte jada. Gudari gazteak txistu egin zuen:
  - Nire bizitza etsaien garaipena!
  Eta neskak berriro oin hutsetik orratz hodei bat aterako du. Eta gerlari horiak hilda erortzen dira.
  Natashak korridore bat moztu zuen bere aurrean gudari horien gorpuetatik. Disko zorrotz eta zorrotzak bota zituen eta kirrinka egin zuen:
  - Martera bota, eta klase bat egongo da!
  Eta bere oin hutsetik berriro hegan egiten du heriotza oso desatsegina baten opari hiltzaile.
  Eta zenbat txinatar hiltzen ari diren. Ehunka, milaka, birrintzeko seiren kolpeen azpian.
  Zoya ere martxan dago. Kobra bat bezala ibiltzen da, ez dio etsaiari aukerarik txikiena ematen. Eta txinatar jaitsierak hackeatu zuen.
  Neskak oin biluziarekin orratzak pozoiarekin zorrotz jaurti zituen eta kantatu zuen:
  - Errusiako heroiak ezpatarekin moztu!
  Eta gerlaria, olatu bat igoko balitz bezala, gero erori.
  Eta Aurorak pauso bat ematen du etsaiaren aldera, eta moztu egiten du gehiagorik gabe.
  Txinatarrak hiltzen ditu eta txistu egiten ditu:
  - Nire heroikotasun handia!
  Eta bere oin biluzitik, berriro hegan atera zatiak crayoletan apurtzen dituena.
  Neska ilegorriak ez ditu txinatarrak barkatzen. Hemen aldi berean zazpi pertsona moztu.
  Eta orpo hutsak, Zeruko Inperioko Jeneralak, kopeta hautsi zion. Bera, noski, hil zen.
  Svetlana ere mugitzen da eta etsaiak mozten ditu. Bere bi ezpatek, guraize tolesgarriak bezala, txinatarren gorputzak mozten zituzten.
  Mugimenduan, neskak dozena bat aurkari zapaldu zituen. Eta oin hutsez hartu zituen diskoak eta jaurti zituen. Eta txinatar asko moztu zituen.
  Dena zoramen basatian dago.
  Svetlanak dio:
  - Etsaiak ez dira pasako!
  Aurora onartu zuen:
  - Noski, ez dira pasako - aukerarik gabe!
  Eta puta ilegorria, berriz ere uluka basati eta txinatarrak ezpatekin kolpatzen. Eta orduan musarriaren hatz biluziek orratz batzuk askatuko dituzte. Dozena pare bat txinatar hurrengo mundura bidaliko direla.
  Oleg Rybachenkok, gudari horiak moztuz, hartu zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Gogoa suntsitzea!
  Eta berriro mutilak, bere behatz hutsez, orratz izugarri hilgarriak eta hilgarriak bota zituen.
  Eta gero txintxoa egin zuen:
  - Nire ametsetan - beti garaipena!
  Margaritak, etsaiarekin borrokan, eta aurkariak moztuz, adostu zuen:
  - Garaipen oso handia ere!
  Eta neska berriz behatz biluziekin, hartu eta etsaiari heriotza-erakartzen duena jaurtitzen duen bitartean.
  Hainbeste txinatar hil ditu jada euren bikoteak. Bai, eta lau neska ez gutxiago.
  Natashak ikatz hautsez egindako etxeko granada bat bota zuen oin hutsarekin. Bata eztanda egingo du, txinatar soldaduak puskatuz.
  Eta neskak oihu egiten du:
  - Munduaren gaineko boterearen arranoa naiz!
  Zoya ere oso bizkorra da Txinako armada suntsitzen. Ezpatak kulunkatzen ditu eta abesten du:
  - Arrano harroak gara!
  Eta berriro ere, oso hilgarria den zerbait ateratzen da oin hutsetik. Eta txinatarrak hilketa oso zehatzak dira.
  Neska bat mugimendu arin eta oldarkor baten estasi basatian, orratz bat bera ere erortzen utzi gabe, kolpatu gabe.
  Aurora ere mugitzen ari da. Oin biluziek orratz zorrotzak jaurtitzen dituzte. Neska ilegorriak txakalen atzetik dabilen pantera bezala jokatzen du. Txinatarrak azukre-kanabera bezala mozten ditu.
  Eta garrasika egiten du biriken goialdean:
  - Etorkizuna nirea da!
  Eta mihia ateratzen du.
  Svetlanak txinatarrak ere suntsitzen ditu. Eta bere oin biluziek mugimendu azkarra bizkortzen dute.
  Neska ilehoria, kobra bat bezala. Eta aurkariak mozten ditu inolako errukirik gabe.
  Bere ezpatak haize-errota baten antzera biraka. Eta ez utzi etsaia bakean izozten. Bakea osoa eta betiko bihurtzen ez bada.
  Svetlanak, txinatarrak moztuz, honela dio:
  - Gure forma gorena da!
  Eta bere oin biluzitik hegan ateratzen da hilgarria eta ulertezina. Aurkariak nola jo, hain zuzen hil arte.
  Aurorak baieztatzen du:
  - Porrot hutsa!
  Eta neskaren oin hutsetik dozena bat orratz hegan. Bai, hain egokia non berrogeita hamar txinatar aldi berean erori zirela.
  Natasha ohartzen da, Zeruko Inperioko gudariak txikituz:
  - Zure amorrua handia da!
  Eta oin biluziak diskoak kaleratuko ditu.
  Zoyak, aurkariak moztuz, oihukatzen du:
  - Ametsa egi bihur dadila!
  Eta oin biluzik ere, suntsipen hiltzaile batek bidaliko duen bezala.
  Eta txinatarren masa gorpuzkin bihurtzen da.
  Aurorak, gerlari horiak moztuz, abesten du:
  - Ez errukirik etsaiarekin!
  Eta bere hanka hutsetik borrokalari horiak hiltzeraino birrintzen dituen zerbait atera da.
  Eta gerlari ilegorri bat mugimendu basatian.
  Svetlanak, etsai mordoa moztu ondoren, hartu eta kirrinka egin zuen, bere hortz perlatsu eta distiratsuak agerian utziz:
  - Inoiz ez gara geldituko! Beraz, Errusiako armada irabazteko jaio zen!
  Eta orduan neskak ikatz granada bat botatzen du oin hutsarekin, eta aurkariak haragi zati odoltsuetan apurtzen ditu.
  Oleg Rybachenkok, txinatarrak garaituz, zintzo jokatu zuen.
  Eta terminator mutilak kantatu zuen:
  - Errusiako armada irabazteko jaio da!
  Eta mutilaren orpo hutsak jauzi batean mandarina jo zuen kokotsean, literalki birrinduta.
  Gerlari gazteak ozen esan zuen:
  - Garaipena etorriko zaigu!
  Margaritak, txinatarrak txikitu eta burua moztuz, esan zuen:
  - Badaude...
  Eta oin hutsik zegoen neskak orratz mordoa bota zuen...
  Oleg Rybachenkok hauspoa egin zuen erantzunez:
  - Nor datorren zuregana!
  Eta orduan mutilaren oin biluziak orratz hodei bat askatu zuen. Berehala ehun txinatar jipoitu zituzten.
  Margaritak birikak goitik behera egin zuen:
  - Horiek egongo dira...
  Eta bere hatz biluziek bumerang hilgarria jaurti zuten.
  Oleg-ek, Zeruko Inperioko gudariak moztuz, baieztatu zuen:
  - Nor etorriko da zure bila!
  Eta mutilaren oin hutsek hiltzailea eta bakarra jaurtiko dute. Txinatarren hezurrak birrintzen dituen zerbait.
  Eta pozoitu.
  Bai, mutila ez da dozena lotsati batekoa...
  Natashak upel bikoitza egin zuen - txinatarrak moztu eta garrasika:
  - Hauek dira gure neskak!
  Eta bere oin hutsetatik, hegaldia suntsipen osoko oparia da.
  Eta neskak txistu egingo du:
  - Isildu!
  Eta bere ezpatak denei burua mozten zien.
  Zoyak aurkariak mozten ditu mugimenduan eta abesten du:
  - Nire maitasuna bosgarren solairuan dago!
  Eta berriro ere, neskaren oin biluziak boomerang bat jaurtiko du. Eta sabela irekita zuten gudari horien masa erori zen.
  Natashak, horiak txikituz, esan zuen:
  - Maite? Eta Faberge arrautzak?
  Eta berriro, orpo hutsetik heriotza askatua.
  Zoyak, txinatarrak txikituz, esan zuen:
  - Eta zehazki erotuta zaude dagoeneko!
  Eta keinua egin zion lagunari!
  Neskak ez dira itxuraz sinpleak. Eta, zalantzarik gabe, ez igelak.
  Zoyaren oin biluziak elementu kaltegarri bat askatzen du. Eta txinatar asko uzten dute.
  Aurora erasoan. Bakarra eta suntsitzailea. Etsaiak mozten ditu, eta bere ezpatak haize-errota baten hegoak bezalakoak dira.
  Deabru ilegorria, eraso azkar baten mugimendu klasikoan. Benetan mozten badu, orduan bereziki mozten da.
  Eta oihu:
  - Arriskua kausa noblea da!
  Eta bere oin hutsetatik berriz ere euli txinatarrei oparia. Denak moztu eta birrindu egingo dira.
  Svetlana mugimenduan Zeruko inperioko soldaduak birrintzen ditu. Ez dizu aukera txikienik ematen.
  Eta orain bere oin biluziak hain dira birtuosoak, eta hiltzaileak botako dituzte. Eta txinatarrak hainbeste moztuko dira, ezen harrituta geratzen zara.
  Eta Svetlana neskak oihu egiten du:
  - Harro planetaren gainean dabil...
  Eta Txinako komandanteari lepoa hautsi zion orpo hutsarekin.
  Oleg Rybachenkok, etsaiak birrinduta, abestu zuen:
  - Buru biko arrano errusiarra ...
  Eta mutilaren oin biluzik hegan egiten du Txinako armadarentzat heriotzaren beste opari bat.
  Margaritak, etsaiak moztu eta hortzak agertuz, gaineratu zuen:
  - Abestutako jendearen kantuetan ....
  Eta ikatz-limoi bat hegan egin zuen gudariaren orpo hutsetik, aurkariak hautsiz.
  Natashak airean bira egin zuen, dozena eta erdi txinatar moztu zuen. Etsai asko moztu zituen eta irrintzi egin zuen:
  Bere handitasuna berreskuratu du!
  Eta neska berriz ere mugimenduan eta heriotzaren dantzan.
  Eta bere oin biluziek zerbait botatzen dute, eta etsaiak oso zehatz hiltzen dira.
  Bai, txinatarrentzat egun beltza da.
  Zoyak ere birrintzen ditu, zatitan mozten ditu eta kirrinka egiten du:
  - Errusiar Inperioaren handitasuna!
  Eta bere behatz biluziak beste bumerang hilgarri bat jaurtitzen du. Aurkariei burua kentzen diena.
  Eta neskak berak hartuko du eta atzera moztuko du.
  Baina borrokan, Aurora ez da lotsatia. Dolbanet galtzen bada, beraz, inolako errukirik gabe. Eta moztu bere ezpatak - borreroak bezala.
  Deabru ilegorriak orro egin zuen bere biriken goialdean:
  - Benetan Satan besterik ez naiz!
  Eta berriro bere ezpatak altxatu eta erortzen dira borrokalari txinatarren gainera.
  Suzko piztia ulu egitear dago eta zerrauts-granada bat hegan egingo du oin hutsetatik.
  Leherketa bat izango da. Eta txinatar asko dago jada hilkutxan.
  Zehatzago esanda, haien gorpuak nonahi sakabanatuta daude.
  Aurorak irrintzi egingo du:
  - Nire fedea sarraskia da!
  Eta bere oin hutsetatik, heriotza hilgarriaren oparia bezala, hegan egingo du.
  Eta puta gorria hilketa dinamita besterik ez da!
  Svetlana, bada ere aspertzen uzten ez zaituen zerbait, baina hil dezakeena.
  Hartuko du, boomerang bat jaurtiko du oinutsik. Eta txinatar asko moztu. Neska hau ilehoria tenperatu bat besterik ez da.
  Eta gerlari-joera horretan burua moztea da hortz zorrotz eta erretako zerra baten laguntzaz.
  Eta gudariak abestuko du:
  - Ez zaituzte salbatuko! Oso pozik egongo gara!
  Eta berriro neskak oso mugimendu ausart eta jakintsuak egiten ditu. Eta aurkariak hausten ditu, ingurura begiratzen utzi gabe.
  Neskak Txinako armadaren aurkako erasoan. Aurkariak ezpatez mozten dituzte, eta oin hutsez suntsitzeko opariak bidaltzen dituzte.
  Oleg Rybachenko pantera bat bezala mugitzen da. Eta etsaiak mozten ditu, olatu baten ondoren olatu bat eginez. Segundo batean, mutiko hilezkorra hamabost edo hogei aldiz kulunkatu daiteke.
  Eta bota gerlari asko garezurrak irekita.
  Betiko mutilak oihu egiten du:
  - Amets hondamendia!
  Berriro ere, bere ezpata mugimenduan dago eta aurkariak suntsitzeko joera erakusten du.
  Margaritak ere bere burua moztu, eta kirrinka:
  - Heriotzaren sumendia naiz, eta andreak bezala emango dizkizut adarrak!
  Eta oin biluziek etsaiak hiltzen dituzten disko zorrotzak jaurtitzen dituzte.
  Eta neskak oihu egiten du:
  - Garaipen berriak izango dira - borrokalari berriak egongo dira!
  Eta gudariak denak suntsitzen ditu eraso amorratu batekin.
  Eta bere hanka biluzi eta zizelkatuak hilkutxa batean iltzeak mailukatzen ari direla dirudi.
  Natashak txinatar mordoa moztu zuen eta garrasi egin zuen:
  - Gure garaipenagatik!
  Eta bere oin hutsetatik hegan egin zuen, heriotzaren beste opari bat.
  Zoyak aurkariak ere mozten ditu. Ahal eta ezinezko oldarkortasun guztietan jarduten du.
  Hona hemen bere oin biluziak ikatza gainean limoi bat jaurti zuen. Eta berehala ehun soldadu hori bota zituzten.
  Neskak irribarrez kantatu zuen:
  - Zaldia bahi moduan hartuko dut, eta zortea zain daukat!
  Eta berriro neskak etsaia joko du. Eta ibiliko da, etsaiak moztuz, aukerarik txikiena ere utzi gabe.
  Aurora borrokan piztia hutsa da. Emakumezko Terminator hau adimen deabruaren gorpuztea besterik ez da.
  Eta mozten badu, mozten du.
  Eta txinatarretik, haragi zati urratuak baino ez dira isurtzen.
  Aurorak, aurkariak suntsituz, orroa egin zuen:
  - Kobra baten tenperatura!
  Eta orduan bere oin biluziak benetako bonba bat bota zuen. Eta soldadu hori asko urratu zuten.
  Svetlanak txinatarrak birrintzen ditu. Ezpatekin mozten ditu eta abesten du:
  - Etorkizuna iragana da, ona denean bakarrik!
  Eta orain opari hiltzaile bat oin biluzitik hegan egiten du berriro. Aurkariak sakabanatzen ditu. Eta esku, oin eta beste apar odoltsu batzuen zatiak daude.
  Borrokan neskak oso basatiak dira, etengabe erasoan.
  Baina txinatar gehiegi daude eta, beraz, sarraskia mendekotasuna da. Ezpatak eta lana izan arren.
  Oleg, bereziki, lasto batetik tu egiten hasi zen. Horrek sarraskia ere gehitzen du.
  Eman dezagun, mutila oso galgo bat da. Bere mugimenduak pendulu bat kulunkatzea bezalakoak dira.
  Eta hori orduak baino askoz azkarragoa da. Eta ezpatak oso azkar eta azkar mozten zituzten.
  Mutilak txistu egin zuen:
  - Hau da gure ametsa, irabaztea eta suntsitzea!
  Eta berriro bere oin biluziak opari hilgarri bat botako du.
  Margarita mugimendu basatian. Etsaiak eta garrasiak mozten ditu:
  - Garaipena izango da, ziur dakit!
  Eta neskak granada hilgarri bat botako du.
  Eta urratu gerlari horien atalak.
  Natasha ere martxan dago. Ez ditu oztopoak eta herabetasuna ezagutzen. Bere ezpatek aurkariak mozten dituzte. Eta errota hirukoitza burutu.
  Orduan neskak esaten du:
  - Kaskada handia!
  Eta oin biluzi batek boomerang bat botatzen du. Dozena bat txinatar geratu dira golik gabe. Hona hemen gerlaria beraiei aurre egiten.
  Zoya ere martxan dago. Aurkariak birrintzen ditu eta kirrinka egiten ditu:
  - Borrokatu odoltsu eta zuzen!
  Oin biluzia mugimenduan dago, zerbait botako du. Eta urratu zeruko inperioko gudarien masa.
  Aurora ere mugitzen ari da. Eta txinatarren suntsiketa ere egiten du. Eta egiten du, eskuila batekin arrastatzen balu bezala.
  Eta oihu egiten du:
  - Banzai joera!
  Eta granada bat hegan egiten du oin hutsetik berriro. Eta hautsitako etsai asko apurtuko ditu.
  Svetlana ere borrokan dago. Eta ez du amore ematen zeremonia handirik gabe. Eta ebaki baten moduko ezpatak. Eta oin hutsik hartu eta utziko du. Eta hortik ateratzen dira halako energiaren tximistak.
  Aurorak bere lagunari animatzen dio:
  - Kontaktu bat dago!
  Svetlanak, Txinako komandantea erditik moztuz, baieztatu zuen:
  - Kontaktu bat dago!
  Eta bi neskek orpo hutsak elkarren kontra jo zituzten.
  Aurora berriro martxan da. Inpetua eta ezin hobea. Ez du ahultasunik eta dudarik ezagutzen.
  Bere ezpatak giza haragia mozten zuen.
  Deabru ilegorriak, beste txinatar bat birrinduta, galdetzen du:
  - Zer iruditzen zaizu, benetan?
  Svetlanak erantzun zion:
  - Egia da, kontzeptua erlatiboa da!
  Aurorak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Bai, egia da!
  Eta beste granada bat atera zen oin hutsetik. Eta nola jo zituen etsaiak. Txinatarrengandik, haragi urratuak baino ez ziren norabide ezberdinetan hegan.
  Svetlanak esan zuen irribarrez:
  - Horrela da gure hilketa eta sorkuntza!
  Eta neskak heriotza hilgarri eta errukigabearen opari bat ere jaurti zuen oin hutsarekin.
  Natashak, txinatarrak ezpatekin apurtuz, logikoki adierazi zuen:
  Haiek dute beren egia, guk geurea!
  Eta beste granada bat atera zen neskaren oin hutsetik.
  Zoyak gogo onez onartu zuen honekin, etsaia zati txikitan txikituz:
  - Bakoitzak berea dauka. Eta egia oso handia!
  Eta bere oin hutsetik berriz ere oso hilgarria hegan egiten du. Eta haragia granada zati txikitan urratu.
  Natashak logikoki esan zuen:
  - Horixe eman ziguten zientziak eta jainkoek!
  Zoyak, aurkariak suntsituz, adostu zuen:
  - Asko eman zuen!
  Eta bere oin biluziak berriro bota zituen, hainbat disko. Eta aurkari mordoa jo.
  Natashak esan zuen, hortzak agerian utziz:
  - Joera, ordea!
  Eta bere hatz biluziak beste dozena orratz jaurti zituen. Politika hilgarria eta basatia erakutsi zuten.
  Dagoeneko hamar mila txinatar hil dira. Seikoek lan bikaina egin zuten historia alternatibo bat sortuz.
  Eta, jakina, neskak eta mutila oso indar handia eta kolosala dira!
  . 14. KAPITULUA
  Txinatarrek lezio anker bat jaso zuten eraso egin zuten arte, Oleg Rybachenko mutil jeinuak beste maisulan bat zirriborratu zuen;
  OPARI ORDUA!
  PROLOGOA
  Urte Berriaren bezperan, Mosku hiriburuak argiz kolorez betetako erlauntza erraldoi baten itxura du. Denek presaka dabiltza urtean zehar pilatutako gauza ugari amaitzeko jaietako dibertsioaren zurrunbilo gozoetan murgiltzeko.
  Eta Alex gazteak bere neska-lagun Angelinarekin bira egin behar izan zuen, opari ugari emanez. Elur itsaskor eta zikin kirrinka egiten zuen feltrozko botaen azpian, beroa egiten zuen Aita Frost-en kotoizko ardi-larruzko berokian, eta bizar zuntsuaren azpian, gaztearen masail gorri eta maquinillarik gabekoak izerdi gaziez ziztaturik. Angelina, elurrezko neska baten mozorroan, apur bat errazagoa da, nahiz eta hogeigarren etxearen ostean ez zaren irudiz oinetatik erortzen hasten.
  Baina nola baztertu urte berriko bikote gisa diru gehigarria irabazteko aukera?
  Ez dago nahikoa diru eguneratze berrietarako, eta beka oso txikia da, prezio zoroetan...
  - Zu kudlaty non chapaet? - Ahots baldarra entzun nuen.
  Linterna bat-batean itzali zen, eta itzal gaiztoak dir-dir egiten zuen iluntasunean. Bidelapur bizardun eta estu-estu hark sastakaia luze bat astindu zuen, atzetik beste hainbat, lurpetik ihes egiten zuten deabruak ziruditen.
  - Moztu infidelak! - Soinua da, tinpanoak oinazeka, gaiztoa, zerra herdoildu baten garraska bezalako ahots hormigoiaren gainean.
  Nahiz eta, noski, Hollywoodeko eszenatokiaren arabera, bikoteak zutitu eta bidelapur amorratuak kolpatu behar izan zituen aldi berean, baina bizitza prosaikoagoa da. Alexek eta Angelinak antzara bat eman zuten. Noski, gazteak dira, atletikoak, baina bizkarrean opariak dituzten poltsa astunek eta soineko handiek korrika egitea oso zaila egiten dute...
  Haren atzetik, ke astunak entzuten dira, esterilla zikinak, hemen gazte bati bizkarrean sastaka batekin moztu zioten, berokia mozten...
  Objektu gris bat hegan dabil ihesi doazen ikasleen oinen azpian, badirudi distiratsua duen arratoia dela (metxa pizten ari da!) Isatsa. Angelinak irrintzi egin zuen: ez zitzaizkion arratoiak gustatzen, baina, benetan, askoz ere izugarriagoa zen ...
  Burrunba! Asfaltozko zoladurak, zorrotz haziz, aurpegia jo zuen, eta gorputza berehala zulatu zuen zelula zorrotz eta urratu batek minak...
  GIZATIAREN AZKEN AUKERA
  Halako armada kontaezin bat hurbiltzen denean, beldurgarria da, urrutitik kolore anitzeko nebulosa distiratsu bat arakatzen ari zela zirudien. Gainera, txinparta bakoitza nigromante azti baten magiak eragindako deabru ferotza edo izpiritu dardara da. Frontea pare bat parsec luzatzen zen, halako eskalan, enblematikoen ultra-guduontziek ere Saharako hondar ale baten itxura dute.
  Giza konfederazioa, metagalaxian bizi ziren beste arrazekin batera, borroka erabakigarrian sartu zen.
  Hainbeste ontzi daude hemen, harrigarriekin, nahiz eta kasu gehienetan borroka-aniztasun eraginkorra oztopatzen soilik. Bada, esate baterako, klabezin formako izar-ontzi bat edo arpa-soken ordez arpa-soka batean sartuta moko luzeak dituena, edo baita kontrabaxu bat tanke-dorre angeluzuzena duena ere . Horrek hunkitu ditzake bihotz ahulak diren gizabanakoak, baina beldurra baino barrea eragin dezake, batez ere gudari sofistikatuen artean.
  Haien aurkaria botere unibertsala dela aldarrikatzen duen inperio bat da. Hilkutxa Handia, non dena gerraren zerbitzura jartzen den, lelo nagusia eraginkortasuna eta komenientzia da. Koalizioak ez bezala, hilkutxa-garraiatzaileen izar-ontziak tamainaz baino ez dira desberdinak. Eta forma ia berdina da - itxura oso harrapariak, sakoneko arrainak. Agian salbuespen bakarrarekin: altzairuzko sastakai lodiak - annigelanak.
  Kosmosaren zati honetako izarrak ez daude oso trinko sakabanatuta zeruan, baina koloretsuak dira, bere argi tartean bereziak. Zerbaitegatik, argi horiei begira, sentimendu triste bat dago, aingeruen begietara begira egongo bagina bezala, unibertsoko izaki bizidunak beren jokaera zital eta benetan basatiagatik kondenatzen dituztelako.
  Grobzagonat-eko armadak ez zuen elkartzeko presarik izan, unitate mugikor bereiziek bakarrik, azkar, abiadura handian aprobetxatuz, etsaia erasotu, kalteak eragin eta atzera egin zuten. Horren harira, barra-suarekin elkartzen saiatu ziren, baina hilkutxa arin eta teknologikoki aurreratuagoek askoz eraginkorrago jokatu zuten. Minak lehertu ziren bezala lehertu ziren, gurutzontziaren eta suntsitzaileen zatien geyser batean lehertu ziren. Baina hemen posible zen bota eta ehiza handia. Giza konfederazioaren guda-ontzi erraldoietako bat eraitsi dute, ontzia erretzen ari da, eta "Stalingrad" izar-ontzi erraldoian istiluak nagusitzen dira.
  Beraien indar guztiekin salbatu nahian dabiltza, neska-mutilen azala literalki zuritu egiten da bero ikaragarritik. Eta airean, fashionista bat bezala, arrosa ura botatzen zen, nitrogeno eta oxigeno molekula batek erreakzionatu zuen, pertsona batentzat jada debekatutako tenperatura igoz. Hemen neska belauniko erori zen, eta muxuen gainean makurtuta Perunen amuletoa, malko tantak lurruntzen dira metalezko estaldura astunera iristeko astirik izan gabe. Hemen da heriotza, duela ordu erdi hura jasotzen saiatu zen gazte bat, lurrera erori eta sutan, haragi gorria hezurrak zuritu...
  Borroka-robot batek, moko zabal batetik lubrifikatzaile tantak isurtzen ditu, badirudi makina hau orroka ari dela, oinazeak bizi, jainko elektronikoei otoitz bat bidaltzen, kode bitar batean oinarrituta. Aireztapen-sistema apurtzen da, zulo beltz txiki baina ugari moduko batean bihurtuz, dena eta dena xurgatzeko arriskuan.
  Hona hemen bi emakume gerlari xarmant, eskuekin abordatze morteroari arrakastarik gabe atxikitzen, heriotza atzeratu nahian. Haien aurpegi delikatu eta arrosak desitxuratu egiten dira, eta haien ezaugarri ederrak oinaze jasanezinak desitxuratzen ditu. Baina xurgapen tornadoaren presioa handitzen da. Behatzak urratzen ditu, gihar eta tendoi urratuetatik odol gorrixka isurtzen du, eta neskak haragi-erringailura sartzen dira. Hegan, neska ilegorri batek gizon gazte batekin talka egiten du, bere azeri itxurako burua sabelean sartuz.
  Elkarri irribarre egitea lortzen dute itzulerarik gabeko tokira abiatu aurretik. Beste emakume batek, jada erdi kiskalita baino gehiago, marraztu zuen esku errez horman: "Ausarta behin hiltzen da, baina betiko bizi da, koldarra behin bizi da, baina betirako hilda dago". Sugar berde-urdinxkak beroa gehitzen du, duela une batzuk podium ospetsuenetan merezi duen gorputz zoragarria besarkatzen du. Hemen neskaren hezurrak agerian geratzen dira, eta gihar indartsuak, txikitatik gogortuta, errauts zurietan erortzen dira.
  Gudu-ontzia gogor piztu zen, aire-burbuila irideszenteak hutsean botaz, eta gero lehertu egin zen, zati askotan puskatuz.
  Grobzagonath Printzeak "Giant Mace" hipermariskalak agindu zuen:
  - Aurrera bost milioi zortziehun eta berrogeita hamar mila superfragata, baita annigen garraiatzaile gogorrak ere. Utzi unibertsoen horda etsaien bizkarrean pasa!
  Fragatak formazioa mantentzen saiatu ziren, lerro ezberdinetan lerrokatuta. Misil-gurutzontziek eta grappleek, borrokalariekin batera, sare finko sare moduko bat osatzen zuten. Hasieran, etsaia distantzia handira bonbardatzen saiatu ziren, unibertsorako jada berria ez den arma bat erabiliz, baina izugarri suntsitzailea: termoquark misilak. Golpe handi baten boxeo taktika bezala: ezkerreko kolpe luze bat bota eta mantendu bikotekidea urrun. Koalizioaren ontziak atzera egin zuten, izar-ontzien atzeko guardiak aurrera egin zuen, gudu zelaira garaiz irten nahian. Hilkutxak antolakuntzan eta maniobragarritasunean duten abantailaz baliatuz, aizkora duen borrero batek bezala, haien aurkako indarren eraketa solteagoa mozten dute. Atzerritarrei erasotzen saiatu zirenen artean, galerak handitu egin ziren.
  Deabruzko edertasun-general deabruzko Dukesa de Furia bere abiadura handiko annigen garraiagailuan doa. Borrokarako izar-ontzi mota bat da, ohiko gurutzontziek ez bezala, kanoien ordez, antena-igorleak ditu, eta, borrokan erabiltzen direnean, etsaien ontzien armadura herdoiltzen dute haien eraginez. Hona hemen uhin grabioplasmatikoak, hutsean zehar bizkor hedatuz. Espazio-uholdeen mugimenduetatik datozen espazio beltzak isuritako gasolinaren ura bezala koloreztatuta daude. Ekintza oso suntsitzailea da. Atzerritarren armak okertzen dituzte arrakastarik gabe haien aurka egin nahian, interferentziak eragiten dituzte ordenagailuen gidan edo intentsitate handian ere thermoquark misilen suntsipen-metxeetan eztanda eragiten dute. Etsaien izar-ontziak arrainak bezalakoak dira motor-olio-film baten azpian, horietako batzuk ez dira metalez edo zeramikaz eginak, baina jatorri biologikokoak dira eta nahiko errealistan dabiltzan konbultsio ikaragarrienetan dabiltzanak.
  Hemen beste guduontzi bat erortzen hasten da, sutan, Kanalaren zabaleran diametroa duen ontzi erraldoi bat gasolinaz bustitako dominoz egina balitz bezala. Ez dago ezer esateko izar-ontzi txikien artean izandako galerei buruz. Atzerritarren eta lurtarren koalizioa amore ematen ari da, itxuraz stalzans arma berriena - igorritako gravioplasmak, literalki, ehunka inperioren espazio-indarrak harritu zituen.
  Comte de Barsov-ek sua kontrolatzen du hatzak eskanerraren aurrean ordena jakin batean mugituz. Kanpoan, Sei Izarren General hilkutxa-kutxak tigre-aurpegia marraduna duen gizon baten eraikuntza indartsu eta heroiko baten itxura du. Piztia oldarkor ederra, baina edertasun gaiztoa da - Lucifer. Grobzagonak haserre egiten du, kolpe gupidagabeak emanez. Hainbat galaxiatatik bildutako jendearen nahasmena sentitzen du. Tira, utz ditzatela are gehiago pilatzen, areagotu izua. Gupidagabeko inperio larriaren indar nagusiak guduan sartzen direnean, amaiera garaile eta alaia izango da batzuentzat eta amaiera tristea besteentzat.
  Koalizioa nolabaiteko kaotikoki jokatzen ari da, errefusa antolatu baten ordez, maniobra ilunak, nahiz eta bi gudu-ontzi handi, distantzia kosmikoak izan arren, itsututa, elkarrengana nabigatu ziren, gero orroz, grabitazio-uhinen bidez, belarrietan minez isurtzen hurbil dauden borrokalariek talka egin zuten.
  Haien barruan zatiketak hautsi ziren, borroka-konpartimentuak, kuartel-kabinak, entrenamendu- eta entretenimendu-aretoak birrindu zituzten. Dena marearen abiaduran gertatu zen, ihes egiteko edozein aukera hiltzeko adina azkar, baina oraindik izugarri motel, harrapatuta dauden milioika izaki bizidunei heriotza inplakagarriari amesgaiztoko beldurra sentitzeko aukera emanez.
  Hona hemen txip-lasterketaren kondesa, urrezko kizkurdun igel-hankak arrosak dituen bioleta sorta baten oso antzekoa, heriotza mingarria onartzen du, aitortuz... bere borroka-igorleari. Ordenagailuaren hologramak otoitzak irakurtzen ditu eta bekatuak absolbitzen ditu erritmo bizian. Halakoa da nazio liluragarri honen erlijioa, zure goi-teknologiako armak apaiz baten papera betetzen du, adimen zibernetikoa bakarrik hartzen da horrela, nahikoa santutasun eta garbitasun du organismo bizi baten eta Jainko Ahalguztidunaren arteko bitartekari izateko. Apaiz-igorlearen azken hitzak hauek izan ziren:
  - Mundua ez da xarmarik gabea, baina higuingarria ez zaio Jainkoari sakrifikatzen!
  Dukesa de Furie taldeko sekulako lerden eta kirola da modu berezi batean, rol bikoitza betetzen duen hizketa-kode konprimitua. Taldearen entzute posibleetatik zifratuaren lehen ezkutua. Bigarren bulkada magotelepatikoa.
  Gurutzatzaileak, suntsitzaileak, brigantinak eta baita espazio-ontzi bat ere, bere izar-ontziak kaltetutako edo guztiz suntsitu dituen ontziak dira. De Furiak logikoki dio:
  - Ausardiak entrenamendu eskasa konpentsatu dezake, baina entrenamenduak inoiz ez du kemena konpentsatzen!
  Haien grapplak dagoeneko suntsitu du erreaktorearen termoquark energia (orain arte bere erabilera ez da hain perfektua) ia mugaraino eta irrikaz dago aginduaren zain. Klase nagusietako ehunka milaka etsai ontzi asko suntsitu dira dagoeneko, borroka fronterik zabalenean gertatzen ari da.
  Agindua eman zen, presaka, erretiratzeko antolatu zuten zamaguneetan kargatzeko - izar-ontzi bereziak.
  Eta "Giant Mace" printzeak indar berriak bota zituen borrokara:
  Bereziki, bere "Beast" ultra-battleship enblematiko pertsonala.
  Orduan beste bi erraldoi "Shock and Awe" eta "Red Noose" aurrera egin zuten. Hamarnaka milaka pistola eta igorle handi eta txikitan zabaldu zituzten. Haien gainean hainbat babes-geruza dir-dir egiten zuten: grabiomatrizea, eremu magoespazialak (materia iragazkorra norabide bakarrean), indar islatzailea. Gailu zibernetiko guztiek azpimailako teoplasmarekin lan egiten zuten, eta horrek interferentziari erresistentzia ematen zion. Aldi berean, radar erraldoiak erabili ziren, haiek eurek etsaien elektronikarako jesuiten trabak sortu zituzten.
  Kazkabarra hilgarri bat laboreetan eroriko balitz bezala, heriotza zeramaten "opariak" erori ziren... Hiru erraldoi sakabanatuta saiatu ziren etsaia ahalik eta modu eraginkorrenean suntsitzeko. Ia zaurgaitzak dira, bola tximistak bezala, hegan egiten dute, makal-esparrua erretzen dute espazioan, hala nola alienetako espazio-ontzietan duten eragin hilgarria. Izuan atzera egitera behartuz. Pilula itxurako erreskate-modulu ugari hutsean barreiatzen dira, gero eta gehiago suzirien leherketetatik dardarka, itsaso zakarretako buiak bezala. Orain arte, hilkutxak ez diete kasurik egiten, arriskutsuak eta indartsuak apurtzen dituzte lehenik, gero posible izango da izuaren ondorioz gogoaren aztarnak galdu dituzten alieniarrak amaitzea. Gudua oraindik ez da irabazi, Gupidagabeko Inperioko tropek ere, ordea, galera arbuiagarriak pairatzen dituzte etsaiarekin alderatuta.
  Baina, aldi berean, sutan dauden espazio-ontzietan, ez dago zalapartarik eta izurik. Ebakuazioa oso ondo doa, hauek izaki bizidunak ez balira bezala, biorobotak baizik. Gainera, erretiroa, heriotzari iseka eginez bezala, abesti ausartekin batera.
  Eta hona hemen de Furia-ren urtekaria: plasma grabitatorioaren eramaile berezia, botere suntsitzaileari dagokionez ustekabekoa izan zena. Suntsipenaren energia kargatzea ia berehala gertatu zen eta berriro borrokan.
  Espazio-ontzia azelerazio maximoa lortzen ari da, dukesak egonkortzaileari eusten dio ere, borroka-janaren ehun zeharrargiaren bitartez, bere bizeps handiak nola tenkatzen diren ikus daiteke, ez emakumezko moduan. Berak eta beste tripulatzaile batzuek bizkarrean ez erortzeko ahalegina egin behar dute. Tigre burua duen dukesa imitaezina da, komikietako gerlari bat bezala, begiak zulagarriak dira, oso distiratsuak, ile luze eta lodiak astintzen ditu datorren airetik.
  Neska heroiko honek jada berrehun ziklo jo dituela sinestea zaila da. Zein freskoa eta garbia den bere aurpegia, oso mugikorra, batzuetan haserre-espresioarekin, beste batzuetan aingeru edo jostalari aitzitik. Bere atzean borroka asko daude, baina ez omen zen inoiz nekatzen haietaz. Borroka berri bakoitza zerbait berezia da, bere edertasun deskribaezina eta irudiaren aberastasunarekin, erritmo zirraragarri batekin.
  Eta orain azken armak dituzte funtzionamendu-printzipioari dagokionez, eta etsaiak nekez aurkituko du babes eraginkorra, gutxienez Grobzagonat-en azken garaipena lortu arte.
  Zeinen indargabea den Phizt arrazako dreadnoughta. Itsututa, norabidea galduz. Atleta batek jaurtitako disko batekin biraka eginez, pare bat uneren buruan bere osagaiak galaxiaren hedaduran zehar ihinztatu ziren. Edo beste biktima zorigaiztoko bat, hiru suntsitzaile aldi berean grabioplasmaren besoetan hiltzen direnak, ontziak dardarka eta berdindu egiten dira, olasak hondar kiskaliaren gainean botatako frijituak bezala.
  Baron de Alligator, igorleen helburua zuzenduz (eta ez arrakastarik gabe, erraustutako gurutzontzi berritik monobloke-makilak bakarrik geratu ziren), penaz adierazi zuen:
  - Erraza da hiltzea, zaila da berpiztea, eta orokorrean ezinezkoa da indarkeriarik gabe bizitzea!
  Defuria, bere izar-ontzien taldea gidatzen, beste suntsipen-korronte bat isuriz eta zama-garraio batetik eratutako itsasontzi baten itxurarekin, plasma sare batean sartuta dago, adierazi zuen:
  - Heriotza, lagun leial gisa, etorriko da zalantzarik gabe, baina bizitza kapritxoso batekin ibilaldi luzeago bat egin nahi baduzu, frogatu gogoari eta ausardia duzun debozioa!
  Barsov kondeak zaunka garratz egin zuen, bere hitz-lerro zimurtsuarekin jarraituz:
  - Legeak ez dira ergelentzat idazten, baina lege hauek idatzi dituzten pertsona adimentsuentzat zigorrak ere jasotzen dituzte hausteagatik!
  Askotariko armadaren erresistentzia antolatua hautsi da. Espaziora ihes egitea mendi-kolapsoa ere bezalakoa da, txiro-eskola bat berehala estali zuen tornado bat da, denak aldi berean kolpatu eta jasoz... Jazarpena hasi zen. Otso-sorta batek ardi artaldea gidatzen duen bezala. Hilkutxak bakarrik dira otsoak baino askoz kaxkarragoak, gupidagabeagoak. Beraientzat, hau ez da bizirauteko kontua ere, borondate makurgabea eta haserre errukigabea erakustea baizik. Jazarpena, oinazea, ez utzi. Eta haur askok gurasoei itxaron ez dieten arren (eta hemen sexu berekoetatik dozena bat sexu arteko izakiak bildu diren), baina amak, aitak, neutralak, haien semeak, alabak eta nork daki beste noren... hilketa, eperrei tiro egiteak ere trebetasun eta esfortzu handiagoa eskatzen duenean. Hondakinek espazioa gainezka egin zuten eta argien gainean erortzen ziren, koroa-asaldurak, protagonismoak eta azaleko plasma-zurrunbiloak eraginez. Izar indibidualek kolorez aldatzen dituzte gainazalean erori diren objektu arrotz askotatik. Denek ez dute ulertuko, bihotza dutenek baizik: bereziki ikaragarria da nortasuna duen izaki bat bizirik erretzen bada, eta nortasuna mundu irrazional eta ezusteko oso bat bada.
  Hutsune batek ere negar egin dezake, halako arrasetik...
  Alex eta Angelina Lehen mailako ikasleek ikusi zuten hori guztia, eta pelikula batean bezala ere ez, baina bat-batean, puntu eta xehetasun askotan, dena sartzen denean, gogoa pertzepzio kaleidoskopio batez betez.
  Orduan ohartu ziren giza izar-ontzietako bat, izurde haur baten ingerada zuen bergantin bat, aldera zihoala... Lotan dagoen quasarrantz, ortzadarraren kolore guztiekin distira. Zerbaitek esan zien ikasleei quasar bat zela, izaki bizidun guztiak erretzen dituzten halako izpiekin ez bazen ere. Baina forma murriztuan ere, material guztiarentzat arrisku hilgarria ezkutatu zuen. Eta bergantin honek suizidio ausart bat zirudien.
  Furiako Dukesaren agindupean Annigenosek agindua jaso zuen: "Atzeman, lur-ontzia!". Eta ontzian zeuden hiru mila soldadu erraldoi eta borrokarako dozenaka mila robot, ia kaltetu gabe, brigantinearen atzetik abiatu ziren.
  Marrazo harrapariak ozeano amorratuaren ur ekaitsuetan itotako ahatetxo baten atzetik ariko balira bezala.
  Alexek bat-batean igotzeko ez ezik mugitzeko gai zela sentitu zuen, oihukatu zion bere lagunari: "Segi ditzagun aingeruak". Neskak erantzun zion: "Bai, ahal dudala sentitzen dut".
  Kanta dezala Mikhail Boyarskik: "Arimarik gabeko gorputza gorputza ez den arren, baina zein ahula den gorputzik gabeko arima!" Agian hau egia da, baina... Espiritua, beste norbaiten haragian sartuta, eta haren kontrola hartuz, primerako boterean ager daiteke...
  Erradiazio suntsitzaileen jario suak bota zituzten hiru sastakaietatik, eta bazirudien Alena Snegova kapitain ausartak zuzentzen zuen giza brigantinak ez zuela aukera txikienik. Dagoeneko uhin magoplasmatikoak kaskoan zulatzen ziren, zilarrezko armadura deformatuz, kanoi arinen kupelak gehiegi egositako pasta bezala erortzera behartuz. Tripulazioko kideek mina izugarria izaten dute, borroka-jantziak puskatu egiten dira, azala zuritu, begiak itsutzen dira... Badirudi ez dagoela aukerarik... Brigantinea dirdira hasten da, luma bat erretzen utziz, antimateria kabiarrarekin.
  Baina azken momentu honetan, ez-existentziaren infernuko amildegi itxaropenik gabe erortzen zarenean, hegaletan kokatutako bi annigeno-eramaileek, buelta eman gabe, erradiazioa jartzen dute erdian.
  Eta hasi zen, uhin irideszenteak erdiko sastakaia igaro ziren, automatikoak babesera aldatu ziren. Eta erraldoien atzealdean txikia zirudien giza ontziak , bere egituraren zatiak galduz, sare magoplasmatiko irideszentetik ihes egin zuen.
  Alex Alligator Baroiaren gorputzean eseri zen, eta Angelinak Barsov kondearen kontzientzia jarri zuen. Hilkutxa arruntak, ofizialak bezala, ohituta daude komandanteen aginduak ez eztabaidatzera, horiek betetzera baizik. Gorputzetan kolpatzaileak, beren "zaldien" memoria erabiliz, suaren objektua aldatzeko agindua ematen badute, orduan ... Beraz, beharrezkoa da. Grobozagonat-en arau nagusiak dioen bezala: "Hiper-Enperadoreari, berari pertsonalki, eta berak izendatutako edozein buruzagiri, zalantzarik gabe obedituko diola zin egiten dut!".
  Agindua eman da eta betetzen ari da... Baina hilkutxa-eramaileen nortasunek ez dute bat egin nahi preso gazteen arima gorpuztuek beren gorputzez jabetu izana. Borroka gogor bat hasten da, Alligator eta Barsov izoztu egiten dira, tigrearen begiak beiratu egiten dira. Agindua dagoeneko eman da eta bertan behera utzi arte exekutatu egingo da...
  Hala ere, bergantiarrak zauri hilgarriak jaso ditu jada, pixka bat gehiago... Alena Morozova, bere azken indarrarekin, kontzientziaren hari mehe bati atxikitzen zaio. Bere trajea, bere uniformearekin batera, ikaztuta dago, eta sugarrek krudelki laztantzen diote jada guztiz biluzik dagoen gorputza. Azala anpulu handiz estali egiten da, eta gero zuritu egiten da. Kaparen zatiak erortzen ari dira... Pixka bat gehiago...
  Hona hemen quasar baten buztan mehe bat non bere brigantina lortu behar duena, edo hobeto esanda, hortik geratzen dena... Alligator eta Barsov-en nortasunak itzuli dira jada, magoplasma berriro moztuta dago... Alenaren hezur erreak erortzen ari dira, eta bere kontzientzia inbutu beltz batean erretzen da... Eta nanosegundo baten zati hutsal batean, azken suntsipena, brigantinearen komandantearen zatia quasarren Probomeranera hegan egiten da...
  Dena gelditu zen bat-batean, inoiz hasi ez balitz bezala. Purple Constellation Fleet-en armada izoztu egin zen, eta aurkariak berehala desagertu ziren. Hegoak ziruditen, eta espazioko saien oinak espaziora itsatsita zeuden eta ezin ziren mugitu. Eta, aldi berean, inork ez zuen dardara edo astindurik txikiena sentitu. Gertatzen zen guztia fisika arruntaren esparrutik kanpo zegoen.
  Furieko dukesak garrasi gogorra egin zuen:
  - Nor da hau, polita, gu gelditzea lortu duena?
  Genhir Wolfek gorroto mozorroturik begiratu zuen:
  - Ez daukat ideiarik... Printzipioz ezinezkoa da, ordea...- Zerraldo-ebakitzaileak ahotsa apaldu zuen, bistakoa denez, txutxumutxuraino beldurtuta, alboetan begi izoztuak zituztela urduri korrika egiteak traizionatu zuen, gaineratu zuen. . - Gure agenteak jakinarazi zuen lurrak denborarekin txantxa bat bota dezakeela.
  Dukesak lasai, arbuiatuz ere, erantzun zuen:
  - Hau, noski, gogaikarria da, baina inork ezin du bizidunei borrokatzea debekatu, eta gu hilkutxak irabaztea!
  Aligatoreak aharrausika egin zuen desafioki eta ogitarteko ondua zirudiena ahora bota zuen. Tigresa- laguntzailearen ile gaiztoa laztanduz, sukaldaritza-produktua gogor murtxikatuz, baina aldi berean ahots guztiz ulergarri eta indartsuz, laburbildu zuen:
  - Amaitu gabeko etsaia tratatu gabeko gaixotasuna bezalakoa da - espero konplikazioak!
  Angelina eta Alexen arima kolpatuen ondoan, izotz zulo batetik bezala, Alenaren izpirituaren substantzia distiratsua azaleratu zen. Arima askatuaren aurpegiak eguzkia bezala distira egiten zuen. Ikaskideen begirada ulergaitzak harrapatuz, neska kapitainak ilusio alaiarekin azaldu zuen:
  -Irabazi dugu! Gizateriaren mehatxua ezabatu egin da, bai hau eta baita etorkizuneko erronkak ere.
  Angelinak nahasita esan zuen:
  - Eta nola?
  Alenka azaltzen hasi zen:
  - Pavel Karpov zientzialari handiak aurkitu zuen denborak emari osoko eta mugarik gabeko ibai baten antzeko egitura duela, milioika erreka independente asko dituena. Eta posible dela, espiga moduko bat jarriz, erreka jakin baten ibilbidean eragitea. Zoritxarrez, hil egin zen, horrela azkenera arte eragin-mekanismoak agerian utziz, eta ez zegoen halako jeniorik. Baina hona hemen halako espiga bat sortzeko modu bat eta berak agerian utzi zuen. Lotan dagoen quasar baten energia tarte jakin batean kanporatzen baduzu, eta Urte Berriko Lur planetako gauerdiko ospakizunetan soilik, askaturiko energiak planetaren iraganean gorakada moduko bat eragingo du eta bikoiztu egingo da. denbora-fluxua Eguzki Sisteman gertatuko da...
  Alex nahastuta zegoen, eta bere betazalen etereoak keinu eginez, xuxurlatu zuen:
  - Eta zer axola izango du?
  Alena gerlariak azaldu zuen:
  - Eguzki-sistemako pertsona guztiek bizi-urte bat jasoko dute, hau da, Pavel Karpov-ek bere aurkikuntza paregabeak osatzeko denbora izango du ... Edo hobeto esanda, dagoeneko badauka, ez dago gure aurrean armada etsairik!
  Angelinak ikara batekin oihukatu zuen:
  - Denak suntsitu dituzu!
  Brigantinoko kapitainak irribarre maitasun handiz eta keinua egin zion erantzunez:
  - Ezetz uste dut! Denboraren ibaian jarritako espigontzi batek zirkulu batean bihurritu zien fluxu kronologikoa. Horrek esan nahi du hilkutxa-kutxak betiko biziko direla, denbora-begizta batean, urte berean infinitu aldiz biziz!
  - Eta gu? galdetu zuen Alexek.
  - Zure garaira itzuliko zara, eta espero dut hurrengoan ez zarela bidelapurrekin kalera jaitsi...
  Gaztea eta neska esnatu ziren Kremlineko txintxoen aurrean, Plaza Gorrian. Erloju erraldoia gauerdia jotzen hasi zen neurri handiz eta dotore.
  Urte berria heldu da.
  . 15. KAPITULUA
  Etenaldi baten ondoren, etsaiak berriro hasi ziren. Txinatarrak berriro saiatu ziren, indarrak bilduz Errusiako urrutiko jabetzak erasotzeko.
  Oraingoan, seiek arma modernoago batzuk hartu zituzten.
  Kasu honetan, sei guztiak IS-7ra igo ziren trukaezinak diren maskor eta kartutxo magikoekin.
  Eta alferrikako zeremoniarik gabe hasi ziren Txinako armada tiroz, eta beldarrekin zapaltzen.
  Eta Oleg Rybachenkok ere kanoi batetik tiro egin zuen eta orroa egin zuen:
  - Gure garaipena saihestezina da, ez da orain lehen bezalakoa izango!
  Hala ere, errodajean, eta txandaka tiro egiten duzunean ere, beste zerbaitetan pentsa dezakezu.
  Izan ere, zergatik da Vladimir Vladimirovich Putin hain zorte handiko politikari eta presidentea. Hain zuzen ere, Jeltsinen oinordeko ofizial izendatu zutenetik, dena ondo joan zen.
  Bazirudien komunistek eta Yablokok formazio bakar gisa jokatu behar zutela - Jeltsinen oinordekoa etsaia da.
  Baina hitzaldia ez zen egin. Eta Sobchak, lapurtu zuena, ez zen gogoratu. Onarpena ohikoa zen. Komunistek ulertu behar zuten arren: hau da euren etorkizuneko ehorzketa!
  Bai, eta Yavlinsky - bere burua aurrekontua bozkatu ez duen oposizioko politikari gisa erakusten saiatu zena, zergatik ez zuen aurka egin.
  Hain arraro egin zen.
  Eta gero, nolabait, zortea izan zuen. Dagestan bortitzak eta goseak ez zuen wahabisen emanaldia onartzen, nahiz eta, ziurrenik, Basayev eta Khattab-ek horretan kontatu zuten. Dumako oposizioak ez zuen talka egin agintariekin. Edo erabili txetxeniar faktorea.
  Laburbilduz, dena Putinen alde zegoen hasiera-hasieratik. Eta Dumako oposizioa ez zen Moskun eta Volgodonskeko leherketak agintarien aurka erabiltzen saiatu.
  Komunistek ulertu behar duten arren, bigarren mailara uzten dute.
  Yavlinskyk oso berandu ulertu zuen hori.
  Oleg-ek txinatarrei tiro egin zien, gudari horiak obusekin hautsi zituen.
  Eta hasperen egin...
  ADOS. Politikaz pentsatzea gogaikarria da. Hartu Gerda adibidez. Irudietako batean lapurren preso gisa ageri da, eskuak oinutsik atzean lotuta dituela. Eta hankak ere gorriak dira, berotu gabeko zooan ikusten da orein batekin, lapurra hotz dago eta Gerdaren hankak oso hotzak.
  Neska gizajoa, oinetakoak kendu zizkion, erreginari erregutu zion. Eta orain gatibuan sufritzen du.
  Mutilak berriro tiro egin zion zeruko inperioko armadari, oin biluziak joystick botoian sakatuz.
  Gero, beste norabidean joan ziren.
  Zhirinovskyk ez zuen zuzenean Yeltsin onartzen, eta ez dago horrelako adierazpenak egingo zituen bideo grabazio bakar bat ere! Bestalde, hauteskunde berriak, eta baita alderdien zerrendetan ere, oso onuragarriak izan ziren. Izan ere, estatu-kolpe militar bat burututa, Jeltsinek boterea usurpatu zuen, erabateko diktadore bihurtuz, formalki ezer mugarik gabe! Auzitegi konstituzionalaren jarduera ere bertan behera geratu zen, eta presidenteak formalki botere mugagabeak lortu zituen! Baldintza horietan, konstituzio berri bat onartzeak laster mugatu zuen diktadorearen boterea, eta horrek konpondu zuen! Esan beharra dago ere, inkesten arabera, Errusiako biztanleriaren %80a prest zegoela presidentetzarako konstituzio proiektua bozkatzeko. Hori dela eta, ezin da zorrozki epaitu Zhirinovski konstituzioaren alde egiteagatik. Lehenik eta behin, bestela, ezin zitzaion hauteskundeetan parte hartzen utzi, eta, bigarrenik, Vladimirrek Yeltsinen aldeko askoren laguntza lortzea espero zuen. Alderdiaren izenari dagokionez, garai hartan ilusio bat sortu zen jendearen artean - parlamentu komunista-faxista (epe mediatikoa) sakabanatuta zegoen, inork ez ditu erreformak oztopatzen, eta laster Amerikan bezala biziko gara! Baldintza hauetan, Liberal Democratic izena elektoralki nahiko abantailatsua zen! Hauteskunde-blokea alderdi jeltzalea bihurtu zen: Errusiaren Aukera, Gaidar buru! Inork ez zuen Alderdi Liberal Demokratikoaren aukeretan sinesten, askok uste zuten Zhirinovskik ez zuela ehuneko bosteko langa ere hartuko!
  Bai, zirudien Zhirinovskyk oso aukera ahulak zituela. Eta Errusiaren Aukerak karta guztiak ditu eskuetan. Salbu, agian garrantzitsuena, ez zegoen benetako lorpenik ekonomian. Baina gero propaganda aparatu eta baliabide administratibo erraldoi baten eskuetan. Kazakhstanen eta beste herrialde batzuen esperientziak erakusten du askotan hori nahikoa dela hauteskundeak irabazteko, baita emaitza sentsagarriak lortzeko ere!
  Baina Vladimir Volfovitxek bere gaitasun politiko nabarmenak erakutsi zituen: bereziki, Yeltsinen ingurukoak bere leialtasunaz konbentzitzea lortu zuen eta ez zioten erregistratzea eragotzi, adibidez, Baburin blokearekin eta beste batzuekin gertatu zen bezala! Dirua lortzea lortu zuen babesleak konbentzituz ordainpeko denboraren aukerak (eta berak zerbait irabazi zuen negozioak eginez!). Eta garrantzitsuena, hauteskundeetan, hizkera dohain aparta erakutsi zuen, hauteskunde-kanpaina liluragarria egin baitzuen! LDPRren webgunean, 1993ko hauteskunde kanpainaren erregistro zaharrak aurki ditzakezu: benetan diskurtso sendoak dira, eta horien aldean Hitler hiztun baten itzal patetikoa baino ez da. Demokratek elkarren arteko liskarra egin zuten eta Alderdi Liberal Demokrataren ospearen hazkundea atzerapen luzearekin nabaritu zuten! Esan behar dut soziologoek ez zutela benetako argazkia erakutsi, agintariek ikusi nahi zutena baizik! Gaidarrek Zhirinovsky Hitler deitu zuen eta Jeltsinek Alderdi Liberal Demokratikoari erregistroa kentzeko exijitu zion. Baina presidentearen gertuko analistek jakinarazi dutenez, Yeltsinen onespen-maila jaisten ari zen eta konstituzioaren aldeko sostengua jaisten ari zela. Baldintza horietan, deskalifikazioak arazoak sor ditzake agintarientzat. Horrez gain, 1993an, hauteskunde masiboen iruzurra egiteko teknologiak oraindik ez dira landu, botoak hautetsontzietara botatzea izan ezik, beraz, jendearen borondatea nahiko zintzoa zen! Jirinovskik, berriz, Rutskoi eta beste oposizioko batzuk askatuko zituela agindu zuen!
  Oleg Rybachenko hemen distraitu zen eta berriro tiro egin zuen ezinbesteko proiektil batetik.
  Margarita neska oin hutsez pistola apuntatzen ari zen bitartean, mutilak pentsatu eta asmatu zuen.
  Hauteskundeen emaitza ikaragarria izan zen, eta Alderdi Liberal Demokratikoko buruzagiari erregimenaren etsaiek eta Yeltsinen aldeko askok bozkatu zuten! Alderdiak 13 kideetatik ia % 24 lortu zituen, lehen postuan amaituz. Hala ere, hauteskunde sistema mistoaren ondorioz, Zhirinovskyk 60 eserleku baino ez zituen lortu, hau da, Estatuko Dumako parlamentuko behe ganberaren ehuneko 15! Horrez gain, Estatu Dumaren eskumenak oso mugatuak izan ziren konstituzio berriak, beraz, errealitatean Zhirinovskyk ez zuen botere esanguratsurik jaso. Seguruenik, Estatuko Dumako bere fakzioa boterearen aurkako beste eraso baten abiapuntutzat har zitekeen! Tira, Zhirinovsky bera Hitlerrekin gero eta gehiago alderatzen zen! Bide batez, 1930ean, Hitlerrek botoen ehuneko 18 irabazi zituen, hauteskundeetan bigarren postua lortuz, baina, aldi berean, boterean askoz indar handiagoa lortuz. Lehenik eta behin, ganbera bakarra zegoen Reichstag-en, eta bigarrenik, hauteskundeak sistema proportzionalaren arabera bakarrik egiten ziren, eta hirugarrenik, parlamentuaren boterea Errusian baino indartsuagoa zen! Zhirinovsky, berriz, egoera askoz okerragoan zegoen: garaipenaren itxurak hautesleen itxaropen handiegiak sortu zituen, baina benetako boterea eta gugulkin sudur batetik zerbait aldatzeko aukera!
  Hemen, noski, mirariak hasten dira: aurretik politikari zuhur gisa jokatu zuen Zhirinovsky bat-batean inpultsiboa eta izugarri ilogikoa bihurtu zen. Bereziki, hitlerismoa leporatu zioten, beraz, mendebaldearen aurkako erretorika indartu zuen, boterera helduz gero hirugarren mundu gerra askatuko zuen beldurra sortuz! Eta adierazpen batzuk guztiz zoroak izan ziren, besteak beste, Kazakhstanen eta beste herrialde batzuen aurka bonba atomikoaren erabilera. Bereziki, Jirinovskik bonba atomiko bat botako zuela Tbilisi ere adierazi zuen! Aldi berean, lorpen batzuk izan ziren: amnistia egitea posible zen, hauteskundeetako promesak betez.... Baina, oro har, Vladimir Volfovitxek ez zuen punturik lortu, etengabe iskanbilatan sartuz ... Bai! Noski, probokatu egin zen, egoera eskandalagarri asko sortu ziren CIAk eta Alderdi Liberal Demokratikoaren aurkariek, batez ere Errusia barneko mendebaldeko demokraten artean, baina hala ere, politikari zuhur eta pragmatiko batek ez zuen horren aurrean men egin behar, edo behintzat. murriztu probokazio aukera ahalik eta gutxienera! Esaterako , Zyuganov-ek, hamazazpi urtez Kremlineko aurkari politiko nagusiaren erramuak janzten dituen arren, nolabait eskandaluak saihestea lortu zuen, ez du inoiz handi bat ezarri eta ez du ustelen famarik. politikaria! Egia da, komunistek ere une bat izan zuten Khodorkovskyren konfigurazioarekin, ustez Errusiako Alderdi Komunistako finantzatzaile nagusia, baina kasu honetan, Zyuganov-ek ez zuen adierazpen gaitzesgarririk utzi. Gennady Andreevich oso politikari zuhurra, batzuetan zuhurregia ere! Hain zuzen ere, 1999ko maiatzean, Yeltsinek Stepashinen hautagaitza proposatu zuenean, komunistek hura blokeatu behar zuten eta kontzesioak kanporatu edo Estatuko Duma desegitea eta legebiltzarrerako hauteskunde aurreratuak eragin zituzten. Baina Zyuganov-ek ez arriskatzea erabaki zuen, nahiz eta Estatu Duma orduan desegin izan balitz, komunistek haren gaineko kontrola mantendu eta are zabalduko zuten. Bai, 1999ko abuztuan, komunistek Putin borrokarik gabe onartu zuten, nahiz eta Jeltsinek bere oinordekotzat iragarri izanak oposizioari hautagaitza honen aurka fronte bateratu gisa jardutea besterik ez zuen behar. Baina Zyuganov-ek erabaki zuen hobe zela bozkatzera joatea, diputatu estatusak ematen dituen pribilegioak erabiliz, eta Putin hiru hilabetetan heroi nazional bihur zitekeela ezin zen Kremlin ausartenaren buruan sartu ere egin. analistak.
  Oleg Rybachenkok berriz txinatarrei tiro egin zien mutil baten oin hutsaren laguntzaz eta bere pentsamenduak jarraitu zituen.
  Mutil jenialak zintzoki uste zuen Zhirinovsky ez zegoela parekoa;
  Laburbilduz, 1993ko abendua Alderdi Liberal Demokratikoko buruzagiaren ibilbide politikoaren gailurra izan zen, gero gainbehera hasi zen, nahiz eta hasieran ez zen izan berebiziko gorabeherekin. Jeltsin ere ospea azkar galtzen ari zen: ezin izan zen ekonomiaren krisia gainditu, aitzitik, gero eta okerragoa zen. Hemen Zhirinovskyk beste kalkulu oker bat egin zuen, bakea eta harmoniarako akordioa sinatu zuen. Azken finean, konstituzioaren alde egitea egotzi zioten jada, botere presidentetzarako izugarria legeztatu zuena (bestetik, zer gertatuko zen konstituzioa onartu izan ez balitz? Oso litekeena zen gerra zibila egotea!), Eta orduan bazegoen bake akordioa sinatzeko. Egia da, Zhirinovskyk udazkenean utzi zuen. Baina, oro har, oso denbora luzea beharko litzateke LDPRko buruzagiak zer akats egin zituen eta zergatik ez zen presidente bihurtu zehazki deskribatzeko. Bere akats nagusia estrategikoki okerra da PR! 1993ko hauteskundeen ostean, egungo gobernuaren eta Yeltsin pertsonalki etsai nagusiaren irudia osatzea beharrezkoa zen! Hau da, Antiieltsin bihurtzea, erretorika populistarenarekin, batez ere barne etsaien kritika, ustelkeria, lapurreta eta abarrekin! Eta lelo nagusia - Gang Yeltsin epaiketan! Eta aldi berean, ezkertiar leloak, demagogia soziala, justiziaren promesa ez mespretxatzea! Bereziki, Bielorrusian, Lukashenkak ehuneko 80 baino gehiago lortu zuen presidentetzarako hauteskundeetako bigarren itzulian, hau da, besterik gabe, bikaina oposizioko politikari batentzat ! Baina ezin duzu esan Lukashenka Zhirinovsky baino indartsuagoa denik oratorioan, baizik eta, aitzitik, Vladimir Volfovich askoz heziagoa eta intelektualki garatuagoa da! Baina Jirinovski bere izaerak, oldarkorregia eta gogo bizkorregia, utzi zuen, eta, bestetik, Jeltsinen segizioak eta Jeltsinek berak bere gain hartuko zuela usteak, oinordeko gisa aukeratuz. Nork daki istorioa: ziurrenik Hitler eta Gindebrunerren arteko harremana gogoratuko dute, hasieran kontuz, eta gero bikotekidea! Baina kontua da Gindebrug Lehen Mundu Gerrako heroia zela, bere herrialdeko abertzalea eta jada agure dekrepita bat. Eta Jeltsin, SESBren suntsitzailea eta ideologia inperialaren etsai sutsua, arerio estrategikoa zen Jirinovskirentzat. Bai, eta Jeltsinen segizioa beldur zen orduko Zhirinovsky gazte eta oldarkorra ordena berrezartzen hasiko zen eta gero buruak jaurtiko ziren! Beraz, Jeltsinen segizioak ez zuen Volfovich presidentetzara edo lehen ministrora bultzatzeko asmorik, eta botererako zuen benetako aukera Jeltsinen gorpua baino ez zen. Hau da, Jirinovskik erregimenaren aurkako ahalik eta mailarik handiena imitatu behar izan zuen kanpotik behintzat! Jendeak pentsa dezan ez dagoela agintarien Zhirinovski baino etsai handiagorik, eta elkarte bat sortu dadin: Zhirinovsky edo Jeltsin, Zhirinovsky Jeltsinen aurka! Hala ere, Vladimir Volfovitxek ez zuen bere ingurunean analista eta PR pertsona sendorik edo ez zuen inor entzun nahi. Edo, beharbada, Beldur ere bazuen Jeltsin, nahiz eta esan behar den Jeltsin oraindik ez dela guztiz tiranoa amnistia bati eta bere etsaiak askatzeari utzi bazion: Rutskoi eta Makaxov. Bai, eta Jeltsin parlamentua desegitera joan zen, herriak, nolabait, horretarako baimena eman ziolako 1993ko apirilaren 25eko erreferendumean. Horrez gain, parlamentuaren exekuzioak, eta Jeltsinek berak, hain beldurtu zuen, non bere erabakia galdu zuen. Beraz, Zhirinovsky oso ondo bihur liteke bere aurkari nagusia, batez ere Zyuganov-ek, Yeltsin zenbat zulatu zuen, zigorra jaso zuelako!
  Mutilak berriz ere jaurtiki astun bat jaurti zuen nesken atzetik bere oin hutsaren laguntzaz eta bere gogoetak jarraitu zituen.
  Jirinovskiren beste akatsa Txetxeniako gerran hartu zuen jarrera izan zen. Abertzalea dirudi, ordena konstituzionala ezartzearen alde egin behar zuen, baina nolako forman! Gerra gaizki joan zen hasiera-hasieratik, errusiar tropek galera handiak izan zituzten, batez ere Yeltsin komandoaren kaskarkeria kriminalagatik. Gainera, Afganistango gerran esperientzia duten jeneralek, adibidez, Grachev Defentsa ministroak, lehen mailakoek baino okerrago agindu zuten. Kazetariek ere jeneralei borroka egiten irakatsi zieten! Hori zen paradoxa!
  Baldintza horietan, jarrera bat hartu beharra zegoen: Yeltsin eta bere koadrila errusiar armadaren galera handien errudun! Erregimen menperatzaileari egindako kritikak indartu behar ziren, baina, aldi berean, armada ukitu gabe. Grachev ere defendatu behar ez zen arren! Zyuganov-ek garaipen-posizio optimoa hartu zuen! Yeltsin kritikatzea, armadarekin liskarra ez egitea, separatistei ez laguntzea. Oro har, Zyuganov-ek jokabide egokia aukeratu zuen: Yeltsinen politikatik gehienezko distantzia, konfrontazioa. Hala ere, lehen deialdiko Dumako komunistak ez ziren beti koherenteak izan euren oposizioan. Hain zuzen ere, Txernomyrdingo gobernuarekiko konfiantzazko botoa emateko Zhirinovskyren proposamena ez zen onartu. Orokorrean, komunistek 1994ko urrian baino ez zuten bozkatu lehen aldiz, Astearte Beltzaren ostean, Txernomyrdinen politika ekonomikoaren onarpen pasiboa garesti kosta zitzakeela. Bigarren deialdiko Estatu Duman, Zyuganov buru zuten komunistak jada gehiengoa zirenean, ez zen inoiz (!) bozketarik jarri! Eta parlamentuak lehen ministro kargurako bost hautagaiak onartu zituen, baina hori beste istorio bat da! Zyuganov-en nortasunak aparteko artikulu bat merezi du, baita zergatik galdu zuen oraindik Yeltsinen aurka 1996an.
  Jirinovskik berak, dirudienez, Jeltsinen segizioarekin konpromisoa nahi zuen, oligarkiak bere leialtasunaz konbentzitzeko asmoz, komunistak tronua hartzea geldiarazteko gai izan zen bakarra bezala ezarriko zutelarik. Baina arazoa da Jeltsinen segizioak, garai hartan, ez zuela aldaketarik nahi, eta ez zela Volfovitxen fidatzen, zeinak, bide batez, Mendebaldean bere jarrera okertzea lortu zuen. Presidentearen gertuko oligarka askok negozioak zituzten Mendebaldean eta zor handiak pilatzea lortu zuten bertan. Bai, eta petrolioaren prezioa upel bakoitzeko 10 dolar ingurukoa zen, beraz, gas merkea zegoen, eta elitea nahiko engantxatu zen NATOko herrialdeetako maileguekin. Eta Mendebaldean argi utzi zuten Zhirinovski onartezina zela haientzat.
  Baldintza horietan, Jeltsin elitearekin aliantza batean oinarritzeak Alderdi Liberal Demokratikoko buruzagiaren irudia hondatu besterik ez zuen egin, eta blokea oztopatu komunista eta abertzaleekin. Esan beharra dago, baita ere, Errusiako armadaren galera handiak, orokorrean etsai gutxi batzuk eta ez bereziki ongi armatuak garaitzeko nahi ezak, militanteen leloen ospea eta gerraren bidez zoriona lortzeko nahia murriztu zutela. Jendeak ikusi zuen Errusiako armada ez zegoela prest Indiako Ozeanoan oinak garbitu eta Ekialde Hurbila bere petrolio erreserbekin konkistatzeko. Bai, teorikoki, Ekialde Hurbila harrapatzea diru asko eman zezakeen petrodolarrengatik eta energiaren prezioen saihestezina den jauziagatik, baina Txetxenia garaitu ezin bada ere... Sentimendu bakezaleak hazten hasi ziren, eta Zhirik-ek hauteskunde-galera larriak jasan zituen!
  Haur prodigioak zuzenean tiro egiten du berriro. 130 milimetroko kanoi baten obus batek sakabanatu zituen txinatarrak.
  Margaritak onespentsu esan zuen:
  - Burua zara!
  Eta oin biluziak erabiltzen hasi zen bere buruari su egiteko.
  Eta Oleg Rybachenkok bere arrazoibideari jarraitu zion.
  Hala ere, esan beharra dago Zyuganov oso zuhurra zela. Esaterako, Boris Fedorovek gobernuarekiko konfiantzarik ezaren balorazioa bozkatzea proposatu zuenean, Errusiar Federazioko Alderdi Komunistak ez zuen hori onartzen. Oro har, Zyuganov-ek eta bere segizioak arreta handiz tratatu zuten Txernomirdin, nahiz eta azken honek bere politika jarraitu zuen oligarken interesen eta Yeltsinekiko leialtasuna erakutsi. Baina interesgarria da Zyuganov-ek oposizioko eta Yeltsin-en aurkako lehena izatea lortu zuela. Gainera, presidentetzaren aldeko propagandak ere lagundu zion horretan, ziurrenik nahita, bigarren itzuliko Zyuganov komunista hautagai ez-komunista baino hobea baita.
  LDPR alderdiak 1995eko neguan eta udaberrian krisi larria bizi izan zuen, hainbat diputatuk utzi zuten, Marychev distiratsu eta karismatikoa barne.
  Baina Txetxeniako gerra pixkanaka irabazi zuten, militanteek ere galera handiak izan zituzten eta odolustu eta desmoralizatu egin ziren, Errusiako armada aurrera zihoan. Ekainean, Shamil Basayevek Budenovskeko amatasun ospitale bat hartu zuen. Printzipioz, militanteen mugimendu horrek ez zuen militarki ezer eman, eta propagandari dagokionez ere gerra alderdiaren aldekoa izan zen... Baina Yeltsin hautsi egin zen, antza denez, urriaren 3-4ko gertaerak eta milioika madarikazioek. errusiarrek eraitsi zuten eta Chernomyrdini gerra gelditzeko eta negoziazioak hasteko agindu zion...
  Errusiako armadak aldebakarreko etsaiak eten zituen. Eta, azkenean, Estatuko Dumak gobernuarekiko deskonfiantza botoa onartzeko nahikoa boto bildu zituen, segurtasun funtzionario batzuen dimisioa eskatuz. Jeltsinek amore eman zuen, Grachev bakarrik mantenduz, baina Yegorov, Yerin, Stepashin errenditu zituen. Hemen Zhirinovskyk jarrera egokia hartu zuen hasieran: tregua gaitzetsi zuen eta konfiantzazko botoaren alde bozkatu zuen. Eta Txernomyrdin bluf egiten ari zenean, kabinetearen konfiantzaren auzia Estatu Dumak bozkatzeko mehatxupean (ohar bat dago, 450etik 226 boto baino gutxiagok gobernuan konfiantzaren alde bozkatzen badute, orduan presidentea behartuta dago barruan. astean gobernua sakabanatzeko edo Estatuko Duma desegiteko), Jirinovskik irmotasuna eta prestutasuna erakutsi zuen Legebiltzarrerako hauteskundeetara joateko. Hauteskunde goiztiarren abantailak martirien irudia, arrakasta eza dira - Yeltsin eta gobernuari errua egotzi, ez eman astirik Errusiako Komunitateen Kongresuaren Kremlin proiektua sustatzeko eta boterean dagoen alderdia: Gure etxea Errusia da. . Eta noski beste erakunde batzuk - txikiagoak!
  Txernomyrdin, bluffak ez zuela funtzionatuko eta parlamentu berria are oposizio handiagoa izango zela ohartuta, botoa kendu zuen. Estatu Dumak berriro ere ezezkoa bozkatu zuen, Zhirinovsky oso oldarkor jokatu zuen, baina ez zen boto nahikorik izan. Hemen esan beharra dago Yabloko beldurtu zela, Yavlinskyk ez zituen parlamentuko eserlekuen abantailak galdu nahi. Gainera, bere benetako balorazioa ez zen altua, besterik gabe putz egiteko arriskua zegoen.
  Zhirinovskiren ospea berehala hazi zen, baina Volfovitxek berriro kalkulu oker bat egin zuen bere alderdiaren sinadurak kenduta, inpugnazio prozeduraren arabera. Berdin zuen, oposizioak 300 boto izan zituen karguak jartzeko batzorde bat sortzeko, baina balorazioa hondatu zuen! Zhirinovskyk berriro eman dio bere buruari politika adiskidetzailea leporatzeko arrazoia, gero eta handiagoa den protesta hauteslearen zati bat urrunduz.
  Hala ere, Txetxeniako tregua, militanteek ausarki urratu zutenak, hainbat atentatu terrorista, batez ere Romanoven aurka, bonbardaketen biktimek gizartearen aldarte militanteak areagotu zituzten eta Zhirinovsky puntuak lortzen hasi zen. Horrez gain, 1995eko irailean, NATO Bosniako serbiarrak bonbardatzen hasi zen, mendebaldearen aurkako sentimendua indartuz, eta horrek ere Alderdi Liberal Demokrataren balorazioa igo zuen.
  Egia da, Zhirinovsky probokazio bati men egin zion, emakume bat parlamentuan jipoitu zuelako, pare bat aldiz baino gehiagotan zabortegi orokor batean arin mugituz. Orduan, Yeltsin prentsak dena goraipatu zuen, Zhirinovsky bidelapur gisa irudikatuz! Hala ere, zenbaitentzat erakar lezake halako pasarte batek: batez ere emakumeak pairatzen zituzten gizon haiek, edo hautagai guztien artean diktadorerik gogorrenaren bila zebiltzanak, gauzak ordenatuko zituelakoan! Nolanahi ere, "estalinistak" Zhirikentzat ziren.
  Oleg Rybachenkok tiroka jarraitu zuen. Mutilak hori egin zuen Mantxuriar dinastiaren pean Txinako armada garaituz eta pentsatzen jarraitu zuen.
  1995eko urrian, Alderdi Liberal Demokratikoak 100 sinadura bildu zituen Estatu Duman gobernuari konfiantzazko botoa emateko, baina Zhirinovskyk uko egin zion azken aldian asmo horri.
  Esan behar dut bere akatsa izan zela, eta ezer justifikaturik. Lehenik eta behin, Zhirinovskyk, hauteskundeen bezperan konfiantzazko botoa jarri ondoren, protesta hautetsien sinpatia erakarri zuen, garai hartan gehiengoa baitzen. Bigarrenik, botoa Zhirinovskyren lehiakide nagusiaren aurka zuzendu zen, Txernomyrdin, eta ez zituen oztopatu Jeltsin eta bere segizioa konbentzitzeko agertokiko saiakerak Zhirik haien oinordekoa izan zezaten.
  Horrez gain, Zhirinovskyk ulertu behar zuen; Dumarako hauteskundeetan zenbat eta emaitza altuagoa izan, orduan eta litekeena dela "familiak" haren aldeko apustua egitea!
  Momentu hartarako, kanpainaren taktikarik onena oposizioko lehen zenbakiaren papera egitea zen, komunisten konfrontazio maila gaindituko zuena.
  Zhirinovskyk, oro har, ulertu zuen hori, baina bi aulkitan esertzen saiatu zen eta ez zen koherentea izan. Hauteskunde berriak zaharrak baino askoz zailagoak izan ziren! Lehenik eta behin, 1993an ez bezala, ez zuten aukerarik izan oratorio-dohaia bete-betean erakusteko, denbora gutxiegi eman zieten festei, 13tik 44ra igo zen (!). Bigarrenik , Zhirinovskyren aurka bete gabeko itxaropenen eta itxaropenen faktorea jokatu zuen. Azken finean, lehena zela zirudien, baina ez zuen jendearen bizitza hobetzen... Pertsona adimendunarentzat argi bazen ere Zhirik ez zuela benetako botererik, eta komunista berdinek Alderdi Liberal Demokratikoak baino askoz boto gehiago kontrolatzen zituen. : 102 60ren aurka, baina... Zenbat pertsona inteligente ziren orduan, batez ere laurogeita hamarreko hamarkadan.
  Hirugarren arrazoia, LDPR buruzagiari zikinkeria bota zioten, munstro eta jazarpen baten irudia izan zen, hirugarren mundu gerra hasiko zuen beldurrak.
  Laugarren arrazoia ere lehiakide ugari agertzearen arrazoi nagusietako bat da. Ospetsuenak hauek dira: Skokovek zuzendutako Errusiako Komunitateen Kongresua (Jeltsinen menpeko segurtasun kontseiluko idazkari ohia), eta Alexander Lebed, Jeltsinen gizona ere, zeinaren Transnistrian eginkizuna asko puztu zuten hedabideek. Hau PR aktiboaren bloke bat da, baina nahikoa izan dutela dirudi, ertzean. Azken finean, jendea ez da agintariek uste bezain txarra, eta gehienak konturatu ziren KRO ez dela batere oposizioa, Kremlineko proiektu bat baizik, batik bat Alderdi Liberal Demokratikoaren eta Errusiar Federazioko Alderdi Komunistaren aurka zuzendutakoa. Baina hala ere, erakunde honek ehuneko lau baino gehiago atera zuen!
  Eta beste lehiakide batzuk zeuden teilatuaren gainean, Derzhava-Rutskoi, non Marychevek ihes egin zuen, Block SESBrako - Tyulkin-Ampilov, Lysenkoren Alderdi Errepublikano Nazionala, eta mota guztietako asko. Esan beharra dago komunistek ere hautetsiak sakabanatu zituztela: SESB Blokeak botoen ehuneko lau eta erdi baino gehiago lortu zituen, baina ez zen parlamentuan sartu, eta botoak galdu zituen Errusiako Federazioko Alderdi Komunistarentzat, nekazaritza alderdiarentzat. ere ez zuen ehuneko bosteko langa hartu, ezkerreko beste erakunde batzuek bezala. Hain zuzen ere, ez dago argi Ryzhkov lehen ministro ohiak bloke batekin hauteskundeetarako zerekin kontatzen zuen: Lan Batasuna edo Govorukhin blokea! Hala ere, 1995eko hauteskundeek boterean zegoen alderdiaren emaitzarik ahulena erakutsi zuten Errusiako historia osoan, eta protesta botoen ehuneko handiena.
  Mutilak berriro tiro egin zuen, joystick-aren botoia bere behatz hutsez sakatuz eta gogoetak jarraitu zituen;
  Zhirinovskyk, hauteskunde kanpainan, orokorrean errieta egin zien agintariei, baina ez zuen nahikoa oldarkor egin. Horrez gain, bere alderdiak datorren urterako aurrekontua onartu zuen, eta beste arrazoi bat eman zuen Kremlinen aldeko orientazioa salatzeko. Hauteskunde hauetan nagusi den ia hautesle osoaren protesta-aldarteak kontuan hartuta, ez zen gobernu honekin konpromisorik hartu beharrik izan! Gainera, Estatuko Dumak ustekabean erraz onartu zuen Dubinin Banku Zentraleko buru izatea, nahiz eta azken hau Yeltsinen zirkuluko gizona izan, merkatu erreformen aldekoa Gaidar bertsio erradikalean. Bide batez, Zyuganov-ek ere hautagaitza horren alde egin zuen, nahiz eta Dubinin Astearte Beltzean parte hartu zuen, bera ere ez zela printzipiozko oposiziogilea erakutsiz!
  Hauteskundeetan, Zhirinovskyk ez zuen hauteskunde-blokerik osatu nahi izan, nahiz eta hainbat alderdi nazionalista txikiagoek horretarako nahia adierazi. Horrez gain, Vengerovskyk alderdiaren izena aldatzea gomendatu zuen, politikoki egokiagoa eta eufonikoagoa den batera, adibidez, Errusia Handia! Jirinovskik burugogortasuna erakutsi zuen gai honetan, nahiz eta ordurako demokrata liberal hitza abusu bihurtu zen!
  Gainera, abeslari edo artista ezagunak ez ziren LDPR alderdiko zerrendan sartu, nahiz eta nahikoa jende izan nahi zuen. Hain zuzen ere, prentsaren arreta erakartzea oso gustuko zuen Alla Pugachevak ondo ados zezakeen LDPR alderdiko zerrendako bigarren postuarekin. Ez zuen inola ere kezkatzen, baina bere burua aipatzeko informazio-arrazoi gehigarri bat sor zezakeen. Gainera, Estatuko Dumak eztabaidatzeko zenbait proiektu eta lege proposatzeko aukera. Antonov konpositorea ere eskualdeko zerrendan bakarrik sartu zen, eta orduan erabat liskar egin zuten. Oro har, Zhirinovsky: oso ezaugarri txarra dago izaeran: bere ingurunean nortasun sendoak onartzen ez dituztenak, beren ikuspuntua defendatzen dutenak. Esaterako, horregatik, hain zuzen, Anatoly Kashpirovsky hipnotizatzaile ospetsuak alderdia utzi zuen; hark leporatu zion Vladimir Volfovitxek kudeaketa-metodo autoritarioak eta bere burua sikofantez inguratzeko nahia. Esan behar dut, bide batez, Hitlerrek ere konpromisoak hartu zituela behar zuen jendearekin eta bere ingurunean onartzen zituela alferrikakoak edo arriskutsuak izan ziren arte. Gogora ekarri Rem, Strasser, Goebbels, ezkerrismoagatik eta agintariekiko oposizioagatik bereizten zirenak. Baina hain zuzen ere halako pertsonalitateei esker lortu zuen Hitlerrek komunisten eta sozialdemokraten botoen maxima ateratzea. Esan behar dut, gainera, Zhirinovskyk sarriegi esaten zuela: pentsatu gabe, Stalin goraipatu edo errieta egiten zuen. Orokorrean, Alderdi Liberal Demokratikoko buruzagiak berak Stalin imitatu zuen neurri batean, bere kultua sortuz, gobernu-metodo autoritarioei atxikimendua erakutsiz, baina aldi berean komunistei indarkeria leporatu zien, nahiz eta berak indarkeria, indarkeria besterik ez zuen defendatu. eta biolentzia gehiago!
  Ezkerreko ideien ospe handiagoaren testuinguruan, Zhirinovskyk ideia komunistekiko jarrera orekatuagoa hartu beharko luke, eta gogoratu hautesleen zati esanguratsu bat sobietar garaiarekiko nostalgikoa dela. Gainera, ezkertiartasunaren kanpoko ezaugarriek ez lukete oztopatuko: adibidez, LDPR banderaren kolore urdina oso tamalgarria da! Lehenik eta behin, gayekiko elkarteak gogora ekartzen ditu, hauek ere "urdinak" direnak, eta, bigarrenik, kolore urdina lasaitzen da, eta horrek ez du ondo bat egiten Zhirinovskyren diskurtso sutsuekin! Bere festarako aukerarik onena morea-gorria izango litzateke. Bizigarri, aprobetxamenduetarako deia eginez, baina oraindik ez komunisten berdina! Horrez gain, morea erregetasunaren ikurra da eta subiranotasunaren, monarkikoen eta komunista ez den pertsuasioaren aldekoen ahotsak erakar ditzake!
  Mutil jenialak joystick-aren botoiak berriro sakatu zituen eta kirrinka egin zuen:
  - Nire garaipena loriazkoa izango da!
  Eta arrazoibide adimentsuarekin jarraitu zuen.
  Ideia onena ez zen Zhirinovsky bufoia jotzen zuen bideoak ere, batez ere, ez zuen oso ondo abesten! Kasu honetan, ez zen mugimendurik onena izan, 1995ean jendea gosea zelako eta aldaketa serioak eta buruzagi serioa nahi zuelako, eta ez zegoen txantxetarako gogorik! Esan beharra dago Kremlinen aldeko komunikabideak Zhirinovskyri bufoia eta pailazoa egiten saiatu zirela jada, eta ez zuela merezi inpresio hori indartzea, etsaiei txartel berriak emanez!
  1995eko hauteskundeetan, CECk lehenik "Derzhava" - Rutskoy erregistratzeari uko egin zion, eta "Yabloko" gero. Horren ostean, bi alderdiak berreskuratu zituzten, Auzitegi Gorenaren bitartez. Hainbat bertsio daude pasarte honi buruz: bereziki, Kremlinek eta bere PRek Yavlinsky Dumarako hauteskundeetan lagundu nahi zutela, demokrata eta mendebaldeko gisa, eta Rutskoik, dirudienez, botoak atera behar zituela. komunistak bere buruan...
  Lehen begiratuan bertsioa logikoa da, benetan Yabloko eta Derzhava kentzea nahi balute, orduan Yeltsin familiaren aginduz sortutako Auzitegi Gorenak ez zituen berreskuratuko! Azken finean, Yabloko, Beste Errusia eta Ama-aberria hauteskundeetan parte hartu ez zuteneko adibideak gogora ditzakegu, inolako legezko oinarririk gabe. Esaterako, 2006an Moskuko hauteskundeetatik Ama-aberriaren blokea kentzea guztiz legez kanpokoa zen ikuspuntu juridikotik! Bideo horretan, beraz, deskalifikazioaren arrazoia bihurtu zen: ez zegoen indarkeria, pogrom, arraza garbiketa eta baita "kaukasiarren" deportaziorako dei zuzenik. Besterik gabe, Mosku zaborra garbitzeari buruz hitz egiten zen... Bai, ordena eta emigranteak berrezartzeko beharraren zantzu bat zegoen. Baina... Lehenik eta behin, hau ez dago legearen aurkakoa, eta, bigarrenik, edozein bideo kaltegarrienetan, edozerren arrastoa aurki dezakezu. Adibidez, "Just you wait!" marrazki bizidunak ere egin ditzakezu. debekua pederastaren propaganda gisa. Eta erbia umea bezalakoa dela, haurrentzako txartelarekin bidaiatzen duela, eta otsoa berarekin ligantzen, laztantzen... Kasu honetan, epaileak ez zuen Rodina blokea erregistrotik kentzeko legezko eskubiderik! Khodorkovskyren epaiketa gai bereizia da, ez dugu horri buruz hitz egingo artikulu honetan. Baina badirudi denek ulertzen dutela Kremlinen zigorrik gabe hau ez zela gertatuko ...
  Bai, bai, baina ez benetan! Bereziki, Rutskoi Jeltsinen etsai sutsutzat hartzen zen orduan - konfrontazio armatu zuzen batera iritsiko zen oraindik! Potentziaren balorazioa nahiko altua zen eta ehuneko bosteko langa gainditzeko aukera handiak dira! Beno, zergatik engainatuko lituzke Kremlinek bere etsaiaren aukerak? Bai, Yabloko alderdi demokratikoa den arren, nahiko oposiziokoa da: behin ere ez ditu aurrekontuak onartu, bai Duma honetan, bai hurrengoan, Yavlinskyk Errusiako presidentetzarako borrokatuko zuela iragarri zuen. Beraz, zein da Yabloko indartzeko arrazoi berezia: batez ere etorkizuneko presidentetzarako hauteskundeen testuinguruan, oso errentagarria da! Yavlinskyk botoak atera zizkion Yeltsinen lehen itzulian, eta Yabloko lider gazte eta atletikoak askoz erakargarriagoa zuen Yeltsin desprestigiatu eta dekrepitatua baino.
  Beraz, lehen bertsioa ez da guztiz konbentzigarria, eta Errusiako auzitegiak oraindik ez zeuden Errusiako presidentearen menpekotasun handia. Bereziki, Varenikov Armadako jenerala, GKChPko kidea, absolbitu egin zuten;beste adibide batzuk aipa daitezke auzitegiak beti agintarien alde egin ez zuenean.
  Ziurrenik, Yavlinskyren deskalifikazioaren aurrean Mendebaldeko erreakzio negatiboak zeresana izan zuen, eta Yeltsin erregimenak maileguak behar zituen hauteskundeen bezperan herrialdean oparotasun itxura sortzeko. Beno, Rutskoy kendu zuten aldi berean, beraz, enpresan berrezarri ziren. Hala ere, horrek ez zion lagundu Derzhavari %5eko hesia hartzen. Rutskoyren ehuneko 2,7ko emaitza unibertsaltzat har daiteke, batez ere zein famatua zen kontuan hartuta. Hala ere, Kremlinen KRO proiektuak ere galdu egin zuen. Zhirinovskyk ez zuen Dumako tribuna behar bezain eraginkorrean erabili, baina esan beharra dago Kremlinen aldeko propaganda guztiak haren aurka egin zituelako mesede egin ziola. Zhirinovsky agintarien lehen etsaia zela irudia sortzen zuela zirudien, eta Vladimir Volfovitxek bere oposizioan koherenteagoa izan balitz, bere emaitza askoz handiagoa izango zen.
  Oleg Rybachenkok berriro ere oso trebeki estali zuen Txinako erregimentua lehergailu handiko zatiketa-proyectil batekin. Horren ondoren, bere pentsamenduak are harmoniatsuagoak bihurtu ziren.
  Hala ere, Alderdi Liberal Demokratikoko buruzagiaren hitzaldi laburrak telebistan agintarien aurkako mehatxuekin, militanteen errekurtsoak nahiko zuzenak ziren orokorrean, bakarrik, agian, Yeltsin eta Yeltsin pertsonalki modu aktiboagoan errieta egin beharko lukete.
  Laburbilduz, 1995eko abenduko hauteskundeetan, Errusiako Federazioko Alderdi Komunista izan zen lehen postua ia ehuneko 23rekin, bigarren LDPR ehuneko 11,5, hirugarren NDR ehuneko 10,3 eta laugarren Yabloko ehuneko 6,7rekin.
  Gainerako berrogei alderdiak ez ziren %5eko mugara iritsi!
  Nola ebaluatu Zhirinovskyren antzeko emaitza bat? Ehunekotan, bi aldiz jaitsi da lehen hauteskundeekin alderatuta. Baina %12 inguruko parte-hartzea kontuan hartzen badugu, Zhirinovskyk 1993ko emaitzaren ehuneko 62 inguru jaso zuen. Asko ala gutxi?
  Egoera desegoki guztiak kontuan hartuta, emaitza hau pozgarria eta onaren artean dago. Faktore txarrak:
  1. Alderdi Liberal Demokratikoaren jarduerekin hautetsien atsekabea Estatu Duman. Jendeak gehiago espero zuen lehen postua lortu zuen hautagaiarengandik, baina bizitza ez zen hobera egin. Egia da, jende gehienak ulertu zuen Zhirinovskyk ez zuela benetako botererik, baina etsipena zen oraindik nagusi.
  2. Alderdi Liberal Demokratikoko buruzagi militanteak hirugarren mundu gerra bat hasteko beldurra, ondorio katastrofikoak izango dituena. Horrez gain, askok ez zuten Zhirinovskyren murrizketaren beldur eta diktadura totalitarioa ezarri eta herrialdea odolez gainezka egingo zuen beldur. Haren histeria asko beldurtu zituen.
  3. Alderdi Liberal Demokratikoko buruzagiaren oposizioa ez da nahikoa. Batez ere, lehen aldiz, Txetxeniako gerraren hilabeteak eta Kremlinaren aldeko propagandak berak leporatu zion Zhirinovski horren errua, agintariekiko zuen leialtasuna asko puztuz. Hala ere, Vladimir Volfovitxek berak Kremlinarekin adiskidetasuna nahi zuen, egungo gobernuaren etsai nagusiaren irudia galduz.
  4. Duma-ren palanken erabileraren eraginkortasun nahikoa ez da politika populista eta finantzarioak ezartzeko. Bereziki, bozketara jarri ahal izan zen, lege populista bata bestearen atzetik, herritarrentzako lanean. Horixe egin zuen Jeltsinek bereziki, Kongresuan betetzeko errealista ez zen zerbait eskaini eta puntuak irabaziz. Bai, eta hauteskundeetan Jeltsinek guztion soldatak eta pentsioak igo zituen, eta gero ez ordaintzen, edo inflazioak jan egin zituen. Lukaxenkak eta besteek gauza bera egin zuten, baina Yulia Timoxenkok ez zuen bere diru-politika gogorra alde batera utzi eta hauteskundeak galdu zituen, aldi berean askatasuna galduz!
  5. Zhirinovskyk bere itxurarekin lotutako beste kalkulu oker bat egin zuen. Beharrik gabe loditu zen eta horren ondorioz askoz okerrago ikusten hasi zen. Horrez gain, gose direnei ez zaie gustuko sabeldun eta lodiak. Hemen, bide batez, Jirinovskik bere beste gabezia erakutsi zuen, politikan fanatismorik eza, gorputza sasoian mantentzeko eta gehiegi jateko borondaterik ez izatea. Bide batez, 1991ko hauteskundeetan ere, Zhirinovsky lerdena zen, araua baino argalagoa ere, berrogeita bost urterekin. Horrek iradokitzen du berez "Zhirik" ez dela gehiegizko pisua izateko joera, eta horrek esan nahi du ez zela hain zaila izan bere burua forman mantentzea, adibidez, Gaidar ez bezala.
  Hau ere desabantaila nabarmena da!
  7. Lehen hauteskundeekin alderatuta, Zhirinovskyk erabil zezakeen denbora-denbora izugarri murriztu da. Doako aire-ordua 44 alderdiren artean banatzen zen, eta ordaindutako aire-ordua ezin zen izan doako denbora baino gehiago, eta gauez bakarrik eros zitekeen. Beraz, Zhirinovskyk ezin izan zuen bere oratorio dohain nabarmena guztiz baliatu, 1993an bezala. Nahiz eta, adibidez, orduan baino diru gehiago zuen!
  6. Agian esanguratsuena ere: lehia politikoa asko hazi da eta alderdi eta imitatzaile multzo mordoa agertu da Alderdi Liberal Demokrataren hauteskunde eremuan. Horietatik, lehenik eta behin, KRO, Power, CHP eta beste alderdi mordo bat. Eta gobernua denek kritikatu zuten gure Errusiako Etxea izan ezik. Maiztasunean, modu aktiboan sustatu eta erakutsi zuten telebistan Boris Fedorov eta bere Aurrera Errusia blokea, Chernomyrdin eta gobernuari kritika eginez. Egia da, Boris Fedorovek berak oposizioan bakarrik jokatu zuen, protesta hautetsiei irabazteko asmoz. Baina jende gehienak ez zion sinesten! Orduan, Boris Fedorov NDRra ere sartu zen. Lysenkoren Alderdi Nazional Errepublikanoa ere oso aktiboa izan zen, eta bere buruzagiak Zhirinovskiren zoramen emozionala kopiatu zuen, eta ez zen inolaz ere mindu hedabideen arretarekin. Horrez gain, Vedenkin blokea, Alderdi Liberal Demokratikoko buruzagiaren laguntzaile ohia eta muturreko nazionalista ere, aktiboa zen, baita Baburin blokea ere. Baburin ere oso pertsona aktiboa da, garai batean ia hizlari bihurtu zen Khasbulatov-en ordez. Laburbilduz, Jirinovskiren hautetsiak nahiko desegin zituzten antzeko bikoitzak eta imitatzaileek. Horrez gain, ezkerrak ere joera berriak izan zituen, pertsuasio estalinistarenak barne.
  Baldintza horietan, 44tik ehuneko 11,5 emaitza duina da, nahiz eta ahal den baino baxuagoa hauteskunde politika zentzuzkoago batekin. Esaterako, Zyuganov-ek bere puntuazioa ehuneko 13,5etik 22,9ra igotzea lortu zuen, nahiz eta lehiakideen kopurua handitu. Bloke bat "SESBrentzat!" hautesleen ehuneko 4,5 baino gehiago kendu! Yablokok galerak izan zituen, baina ehuneko bat baino gutxiago, eta hesiaren atzean desagertutako alderdiak kontuan hartuta, alderdia handitu zuen. Batera, 46 diputatu zituzten kide bakarrean. Baina "Errusiaren Aukera" desagertu egin zen zatiketen ostean, Shakhrairen PRESS bezala.
  . 16. KAPITULUA
  Txinako armada erabat suntsitu zuten IS-7 tankean. Eta berriro ere eten bat egon zen Zeruko Inperioaren aurkako borrokan. Eta Oleg Rybachenkok, bi aldiz pentsatu gabe, istorio eder eta interesgarri bat zirriborratu zuen;
  Udazken amaierako egun gogorrak izan ziren. Zeruak negar-zotinka egin zuen, lurra berun tantaz ugari ureztuz. Mundua grisa zen, urrezko hostoak erortzen ari ziren, zuhaitzen adarrak marko huts baten antzera kulunkatzen ziren haizean. Zilarrezko elur-bola urtu zen leihoetan bere eredu korapilatsuak marrazteko astirik izan gabe, lur arre-grisak alfonbra liluragarri batez estaltzeko.
  Slava Ivanov bederatzi urteko mutikoa triste zegoen, bazirudien unibertso osoa alanbrez inguratuta zegoela. Burua makurtuta, maitatu gabeko eskola batetik itzuli zen, eta han ere ikaskideek jipoitu zuten. Aurpegian ubeldurak arin agertzen dira, maletina urratuta dago, ez dago etxera joateko gogorik, non gurasoen galdera intrusiboak zain dituzun. Eta are okerrago, bihar berriro eskolara joan beharko duzu, gaztetxoentzat Danteren Infernuan buru-belarri murgilduta. Momentu hartan, hiltegira eramaten zuten ardi itxura zuen mutil bat sarrerara sartu zenean, gizontxo bat jauzi egin zen haren bila, tabako kutxatik deabru baten antzera. Mutil baten antza zuen, baina, aldi berean, ez zen Pinotxoren sudur zorrotza, hiru begi bitxi: gorria, horia, berdea etengabe keinu egiten zioten.
  -Kaixo! Esan zuen gizontxoak semaforo baten begiekin. Eta luzatu zuen berea, egurrezko eskuak ukitzean zirudien bezala.
  Slavak ez zituen ziur astindu, haurrek mirariak gertatzen ez direla ulertzen duten adinean zegoen jada, eta harrituta ikusten zuen halako maskarada batekin.
  "Begi zibernetikoak izan behar ditu", eta kartoizko traje berezi batez estali zuen.
  -Ba, zergatik hain goibel! Utzi neure burua aurkezten, Chrome planetako Krore naiz. Zehazki ikusten duzu, planetaren atmosfera itogarriak larrituta. Nola deitzen zara.
  -Eslava edo Vyacheslav. Mutilak marmar egin zuen zalantzarik gabe.
  -Beraz, hori Glory da. Gu - ni eta Vint - zure planetaren ondotik hegan egin genuen, bertakoek Lurra deitzen diote eta guk Erbana deitzen diogu. Gure disko hipertelepatikoa gelditu egin da, ia botere guztia galdu baitu. Hau zure planetan betirako itsatsita egon gaitezkeela beteta dago. Lagundu iezaguzu. - Baina ni ume bat besterik ez naiz eta ez ditut ulertzen espazioko motorrak.
  Mutikoak sorbalda meheak altxatu zituen zalantzarik gabe.
  - Ez duzu asmatu behar. Hemen dator Vint, dena azalduko dizu.
  Haien aurretik agertu zen gaia, "Merry Pictures" aldizkariko Samodelkinen antza handia duena. Sudurrerako torlojo bera zuen, gurutze formako ahoa eta plater hegalari itxurako hiru semaforo-begik baino ez zuten itxura kosmiko ezohikoa ematen. Eskuetako behatzak giltza-giltza formakoak ziren giltzadura askorekin. Ukimenean altzairua bezala sentitu bazuten ere, Vintek eskua oso leun eman zuen.
  -Gure giza laguna, gorputz hauskorra.
  Damua zegoen Vinten ahotsean.
  -Eta asko gustatzen zait berarengandik, eta tristuraz arnasten du, hain tenperatua da.
  Crore-k bere sorbalda adiskidetasunez jo zuen. Vintek tonu apur bat aldatuta jarraitu zuen.
  -Haurra, gurekin leku batean hegan egin nahi duzu, beste mundu batzuk ikusteko.
  Glory dardar egin zuen. Lo eta amets egiten ari zela iruditu zitzaion. Errealitatea ikustea da zure burua pintxatzeko modurik onena. Egin zuena. Ez zuen min handirik egin, baina Vint eta Krore elkarren ondoan zutik zeuden oraindik, bere altueran txikiak, irribarre zabal eta apur bat lotsagabeekin.
  -Ez, ez gara argizariz eginak eta eguzkitan urtuko gara.
  Vintek barre egin zuen.
  -Orain erauzi dezagun.
  Trinitateak sarreratik irten zen, lohiak zegoen patioan, botak putzuetan barrena.
  - Nekatuta nago zure garraio modu primitiboaz. Krohrrek esan zuen eta Rubik kubo baten itxura zuen gailu bat atera zuen poltsikotik.
  Txistu zorrotz batek moztu zuen isiltasuna. Slavaren bost ikaskideek bileran bertan lurreratu zituzten. Galtzaile ausartak berak irabazi zuen. Eta orain irribarre sadikoak agertu zitzaizkien muturrean.
  - Edurnezuri hark (Eslavak ile ilehoria zeukan) eta zuek mozorrotuta bi txori. Enpresa egokiena
  Hurbildu ziren, handienetakoa, "Baran" izeneko gizon lodi bat, Kror zirrikituari zaplastekoa ematen saiatu zen. Bat-batean behatzak estutu zituen.
  - Aupa zu "Pinotxo". Aharia literalki ito zuen haserreak. - Tira, askatu, bestela lortuko duzu.
  Ahariaren laguna aurpegian ostiko bat ematen saiatu zen, baina Krohr-ek mugitu egin zuen eta ostiko gogorra eman zion sabelean. Hooligan mutila erori egin zen, aho zabalik airearen bila.
  -Kontua irekita dago. Pinotxok irribarre bat agertu zuen.
  Orduan hatzekin mugimendu bat egin zuen: Baranek kikildu egin zuen eta minaren ondorioz konortea galdu zuen.
  - Berea adarkatzetik, eskerrak eman dezala galaxian zehar fotoietan ihinztatu ez dugulako.
  Beste hiru mutilak izoztu egin ziren, puntu finko bati begira, eta gero norabide ezberdinetara abiatu ziren.
  -Horrela birrintzen ziren boloak bezala. Ez al dizut esan, Slava, giza umeak koldarrak direla.
  Mutilak zalantza egin zuen.
  -Ez dakit.
  -Beraz, jakin ezazu. Bitartean, ibilalditxo bat egiten ari gara.
  Torlojuak palanka biratu zuen, eta lurrera erori zirela zirudien. Ia iluntasun kosmikoa zegoen inguruan.
  Slavak kikildu egin zuen eta ezkutuan sartu zen, harrituta geratu balitz bezala zen, astindua oso gogorra zen. Gela osoa dardarka eta gorriz gainezka geratu zen, sortu berri diren lagunen aurpegi komikoak dantzan egin zuten tonu gorritan.
  - Izorratu duzu. esan zuen Crorek gustura. Baina ez duzu hau egin behar, izoztu egin behar zenuen. Zer egingo dugu orain?
  -Ezer ez. Vint-ek gurgla egin zuen. Karga dezagun, eta gero ikusiko dugu.
  Vintek kaskoa jarri zion Slavari buruan.
  -Pentsa dezagun gure quasar bateria.
  -Zer pentsatu.
  - Edozer txar eta iraingarriz. Gogoratu zerk asaldatu zaituen gehien.
  Eta zer lagunduko dizu? Gloryren begiak harrituta zabaldu ziren.
  Krohrrek oina atzera egin zuen, bere "semaforoa" ilusioz piztu zitzaion.
  -Noski, gure sorgailu hipertelepatikoa emozio negatiboez elikatzen da. Izarrak beren orbitatik aldatzeko gai den indar batean bihurtzen ditu. Azken finean, horixe da erakargarria izan zinen: emozio negatibo asko dituzu.
  Horregatik guztiagatik, Slava konturatu zen bere baitan aurrekaririk gabeko energia ezkutatuta dagoela, eta, arrazoiren batengatik, bere baitan dagoen okerrena gai da mutilen borroka txikiak eguzkitan kandela bat bezala desagertzen direla.
  - Eta ni indartsu nago.
  Mutilak ukabilak estutu zituen.
  -Bioeremu indartsua duzu -erantzun zuen Torlojuak. Gure izar-ontzi txikiak abiadura superkosmikoetara bizkortuko du.
  Izarontziaren kabinan berehala bihurtu zen argia. Slavak gailuak txukun ikusi zituen makina-areto batean bezala. Begiratuta, Krohrrek gailu holografikoa piztu zuen. Zeru izartsua foku baten antzera argitu zen.
  -Hau da zure galaxia, ikusten duzu, haurra, espiral batean bihurrituta dago.
  Mutilak harriduraz begiratu zuen ordura arte ezezaguna den jendearentzat ezezaguna zen espaziora. Pozik eta beldur pixka bat zegoen teknologia estralurtarren mirari hau ikusteko.
  -Puntu gorri hau momentu honetan itsasontzia dagoen lekua da.
  -Ulertzen dut, eta momentuz Lurrean.
  -galdetu zuen Gloryk.
  - Ez, ilargian gaude. Eta nahi baduzu, ilargiko paisaia miretsi dezakezu.
  Torlojuak zibereskanerra piztu zuen, ontziaren hormak garden bihurtu ziren eta ilargi-paisaia bitxiak kabinaren azalera osoa argitu zuen.
  -Espazio-krateretatik korrika egin nahi duzun gizontxo hori.
  iradoki zuen Vintek tonu sutsu batez.
  Gloryk zalantza egin zuen.
  Baina han ez dago airerik.
  - Baina hondarra dago. Ez izan beldurrik agortzeko, hutsa zuretzako izugarria ez den bitartean.
  Mutilak berehala sinetsi zuen bere lagun arraroa. Ilargiaren gainazalera salto egin bezain laster, gorputza arintasun ulertezin batez hartua izan zen. Bazirudien ez zela airerik gabeko espazio batean salto egiten ari, ur gainean flotatzen baizik. Jauzi zorrotz bat gora eta leunki lurreratzen zara lurrean. Slavak sentitu zuen nonbait antzeko sentsazio bat bizi izan zuela. Hori da non - karruselaren gainean, zabuak? Ez, gehiago da ametsetan jauzi egitea. Poliki-poliki erortzearen sentsazio bera, airean flotatzen ari den hosto bat bezalakoa zara. Noraino salto egin dezakeen. Ulergaitza besterik ez da gogoarentzat.
  -Supergizona! Mutilak garrasi eta ostikada ematen du bere indar guztiekin.
  -Asteroidea jotzen duzunean, kontuz ibili eta hegan egin dezakezu.
  - Orduan harrapatzeko jolastu dezagun. Gloryk iradoki zuen.
  -Zein da ideia. Vintek keinua egin zion semaforoko begiei.
  -Orduan tira, ukitzen duenak nor harrapatuko du.
  Partida hasi zen, eta Vint eta Krore mutila baino askoz azkarragoak baziren ere, oso trebeki amore eman zuen, eta, ondorioz, jokoa dibertigarria izan zen. Eta Krohr-ek Slavari kaskoan zerbait aldatzeko eskaini zionean, indar indartsu bat sentitu zuen gorputzaren solometara sartzen.
  - Aupa! Lehenengo aldiz erabateko eraldaketa sentitzen dut nire baitan.
  Mutilak berehala salto egin zuen hogeita hamar metro airera, eta gero nahiko zorrotz atera zen lurrazalera, oinatz sakonak utziz.
  - Aizu, saiatu nirekin harrapatzen.
  Hala ere, Screw apur bat, salto zorrotz batek lotsatu gabe, mutila harrapatu zuen, hatzekin bularrean arin kolpatuz.
  -Ume, oraindik gurekin konparatuta zaude. Saiatzen zaren arren, zurekin harrapatuko dugu.
  Horren ostean, Slava jokatzeaz nazkatuta geratu zen, eskuak elkartu eta burua makurtu zuen.
  - Bihotz biko mutil gezurtiak.
  - Zergatik gezurretan ari gara, hau joko bat delako, eta jokoan borrokatzen dutelako, eta bakoitzak bere taktikarako eskubidea du. Eta gure estrategia unibertsoan bizi diren izaki ahulei laguntzeko bat da.
  Ilargiarekin nahikoa dugula uste dut. Jarraitu zuen pentsatu zuen Vintek. Denetarik egin dezakegu, nahi al duzu mutil batek beste mundu eta unibertso batzuk ikustea?
  -Noski nahi dudala! Slavik-en aurpegia pozarekin argitu zen berriro. Ubeldurak ere aurpegi gorrituari apaingarri bat zirela zirudien.
  -Orduan ontzira igo eta joan.
  Slavik pilotu nagusiaren aulkian eseri zen, zeruko paisaiaren irudi itzela miretsiz. Lurrean ezin da hainbeste izar distiratsu aldi berean ikusi, lurreko atmosfera lodiak zaildu egiten du zeru izartsuaren handitasun kolosala behatzea.
  Eta hemen hutsean dena ikus dezakezu izar harri txikienera arte. Slavak zerua miresten zuen, ondo eta gustura sentitu zen, dozena gutxi batzuek, gehienez ehunka pertsonak, ikus zezaketena behatzen baitzuen.
  -Orain espazio-ontzia hiperdriftean sartuko da eta inork ikusi ez duen zerbait behatu ahal izango duzu.
  Slavak hatzak panelera luzatu zituen.
  Vintek begiak bota zituen. Gero, astiro baina irmo eman zituen eskuak.
  -Ez ukitu aparatuak. Okerreko amua biratu eta unibertsoaren erdia zulo beltz batera eror dezakezu.
  Slavik begiak zabal ireki zituen.
  - Txistua.
  -Ez, hau baino ezin garatuago dagoen beste unibertso batetik gatoz. Eta energia-hornidura kolosala dugu ezkutatuta, zeinaren aldean milaka milioi izar hautsak diren. Begira nola hartzen dugun abiadura.
  Hasieran, zeruko gorputzak kondentsatu egin ziren, bazirudien gehiago zeudela aurretik, eta espektroa alde urdinera aldatu zen. Atzean, aitzitik, izarrak arraroago eta iluntzen joan ziren, kolore gorria hartuz.
  - Abiadura handitzen jarraitu. Krohr-ek kroskatu zuen.
  Izarrak azkar distiratzen ziren itsasontzian, haien espektroa aldatu egin zen, distira morea sendo bihurtuz. Gloryk atzera begiratu zuen. Erabateko hutsunea zegoen. Alboetako izarrak arraroak eta ilunak ziren. Harrituta ahoa ireki zuen mutikoari begira, Vintek ez zuen azaldu ere egin.
  - Hauek abiadura superluminalak dira. Gure atzean dauden izarren fotoiak itsasontziaren atzetik geratzen dira, hau da, ez ditugu besterik ikusten. Ez hori bakarrik, aurrera joandako fotoiak harrapatzen ari gara, hau da, izar guztiak aldi berean ikusten dituzula, atzealdean zein aurrealdean, eta partzialki albotik hegan. Hemen daude zure aurrean bilduta monitorean. Abiadura apur bat gehitzen badugu, ikusezin bihurtuko zaizkizu, espektroaren zati ultramorean sartuz. Begira.
  Torlojuak bolanteari buelta eman zion, eta distira morea berehala itzali zen, gero erabat desagertu zen.
  - Tira, torlojutik. Orain ezin duzu ezer ikusi.
  Espazio beltza goibel eta goibel bihurtu zen aldi berean. Crore-k keinua egin zuen maltzurki.
  -Orain abiadura gehituko dugu. Espazio-ontzia txinpartak zeharkatu zituen, eta pantailak keinu egin zuen berriro.
  - Gu izan ginen gamma-erradiazioaren bihurgailua argi arruntean piztu genuenak. Orain berriro ikusiko duzu zeru izarduna.
  Izarrak itsasotik hegan egiten ari ziren modu zoro batean. Dagoeneko lurraren ondoan dagoen galaxiaren zatia igaro eta bere erdigunera joan dira. Hemen pixka bat moteldu zuten. Infloreszentzia bitxiak miresteko. Min egin zidan begiak zenbat izar multzo ezin lodiak distiratzen zuten. Lurrean pertsona batek baino gehiagok ez du halako infloreszentzia harrigarririk ikusi. Rubiiak, diamanteak, zafiroak, topazioak, esmeraldak, agateak eta bestelako harriak distira ziruditen espazioan pulverizatuta. Haien argi liluragarriak utzi egin zuen, barrutik barrena argitu zuen. Gloryk keinu egin zuen. Screwek barre egin zuen, tentsioagatik bihurritu zen
  - Gizon horrek ez du inoiz halakorik ikusi. Hau da galaxiaren erdigunea. Begira, ez zaitez itsutu.
  "Gizontxo alaiak" barre egin zuen soinurik gabeko barrez.
  - Zein azkar ibili ginen hegan?
  Txikiena mila parsec segundoko da. Parsec bat ia hiru argi urte da. Hau da, segundo batean argiak ia hiru mila urtetan zehar egiten duen bidea egiten dugu.
  Gloryk ez zion harritzeari utzi - Wow, beno, abiadura.
  Vintek keinua egin zuen maltzurki.
  -Abiadura oraindik ez da unibertsotik unibertsorako hegan egiteko nahikoa, baina bizkortasuna askotan areagotu dezakegu. Munduetan zehar lasterketa egin nahi duzu?
  - Dagoeneko esan dut nahi dudala!
  -Orduan eutsi gogor, azelerazio berria aurrekoa baino gogorragoa izango da.
  Izarrak itzali egin ziren une batez, eta gero kabalgata amorratu batean abiatu ziren. Mini-izarontziaren mugimendua bizkortu eta bizkortu zen. Galaxia osoak itsasora joan ziren. Argia lausotu eta dirdira egin zuen, eta izar-ontziaren korrika eroa hazi eta hazi zen.
  Dagoeneko milioi bat parsec segundoko abiaduran goaz. Oraindik ez da overclock handi bat. Egun bat beharko da zure unibertso txikiaren ertzera hegan egiteko. Baina guk Vintek hatza ezpainetara estutu genuen - are gehiago bizkortu gaitezke azeleragailu hiperultraplasmikoak pizten baditugu.
  Slava aulkian apur bat estutu zuten, eta aurpegia eskuekin estaltzera behartu zuten, izar izpien ugaritasunetik itsu ez zedin. Behatzak ere distira egiten zuen.
  -Gure abiadura hamar milioi parsec segundoko da. Bizkortzen jarraitzen dugu.
  Suzko distira berotu egin zen, argia barrutik erretzen zen. Hori ikusita, Krohrrek argi-iragazkia piztu zuen.
  - Esan dizut lurtarrak ahulak direla. Beharrezkoa da are azelerazio handiagoa ematea, eta indar-eremua indartzea, izpientzat sarezin bihurtuz.
  -Gure abiadura ehun milioi parsec da. Torlojuak kirrinka egin zuen.- Laster abiadura azpitelepatikora hurbilduko gara.
  - Baina hori nekez da, pentsamenduaren abiadura infinitua da eta motor hipertelepatikoa infinituraino azeleratu daiteke. Gainera, ez dakizu zein elikagarriak diren emozio negatiboak. Dagoeneko unibertsoaren erdia korritu dugu, eta oraindik ez dugu ehuneko ehunen bat erabili.
  Crore erantzun zuen.
  - Bai, mutiko hau benetako altxor bat da. Bide batez, Slavka, gure abiadura segundoko mila milioi parsec-era iritsi da.
  Bat-batean, bordaren gaineko argi-jolasa eten zen, iluntu egin zen, eta miniaturazko izar-ontziaren barruko argiak bakarrik argitzen zuen huts beltza.
  -Non gaude? galdetu zuen Slavak ahots inozo batez.
  - Eta inon ez unibertsal arteko espazioan. Zibereskanerrak oraindik ez dira hil, baina inguruan ez dago ia axolarik, hutsa, hiperespazioa eta eremu asko baino ez daude.
  -Hutsunean gaude. Mutikoak beldurra sentitu zuen.
  -Hori esan dezakezu. Baina ez izan beldurrik, laster zure mundua baino beste unibertso handiago batean aurkituko gara. Bertan sormen jarduerarako lekua izango dugu.
  -Unibertso asko daude eta hiru dimentsioan ez ezik, dimentsio anitzeko espazioan ere kokatzen dira. Milioika neurketa daude, etengabe aldatzen ari dira, eraldatzen. Hainbat formarekin harritu ez daitezen, ohiko hiru dimentsioko unibertsora joango gara. Gauza nagusia, zure esparruarekiko duen aldea da sorginkeria eta magia oso garatuta daudela bertan. Hauek guztiak telepatiaren intriga dira, ahozko eraginaren bidez ingurune materialan eragiteko aukera. Super-erreinu zoragarri batean aurkituko duzu zure burua, fantasia eta ametsen mundu batean.
  Zer egingo dut han! Azken finean, niretzat sorginkeria misterio bat da zazpi fokaren atzean.
  -Oraindik misterio bat da, eta beste mundu batean behin magia azkar ikasiko duzu. Harry Potter bera ez da zuretzako parekoa izango. Hala ere, unibertso hau egokitzen ez bazaizu, beste bat aurkituko dugu zuretzat. Agian teknologia hiperplasmikoa gustatzen zaizu - nola egiten den irakatsiko dizugu, baina oraingoz hirurok zeregin berezi bat dugu burutzeko, eta horretarako zu bezalako mutil bat behar dugu.
  -Zertarako?
  -Gizakia zarelako.
  -Gure abiadura segundoko hamar mila milioi parsec-era iritsi da. Eta horrek esan nahi du laster izarrak gure gainetik biraka egingo direla. Vintek ke puska bat atera zuen ahotik.
  Eta hain zuzen ere, maitagarrien ipuin batean bezala, argi-eskala zoragarri bat piztu zen haien aurrean. Izarontziaren abiadura jaitsi egin zen, eta maitagarrien mundu batean erori ziren. Unibertso honetako izarrak bereziak ziren, ez biribilak, karratuak, triangeluarrak, kono eta prisma moduan. Izar bakoitza berezia eta bakarra zen, formaren arabera edo argiaren itzal iheskor batean desberdinak ziren.
  Gloria hain izoztu zen aho zabalik, ikusten zuenak uste ausartenak gainditzen zituen.
  Izarrak poliki-poliki flotatzen ziren itsasontzian, suzko irlak ziruditen belusezko itsaso beltz batean.
  Azkenik, planeta handi bat agertu zitzaien begien aurrean, hamar eguzki inguruko diametroa zuen zilindro itxurakoa. Zilindro honen erdian bertan estilo gotikoko gaztelu erraldoi bat zegoen. Bere mila kilometroko hormak orbitatik erraz ikusten ziren.
  -Hemen gaztelu honetan errege-erregina bizi dira, benetan tronuaren oinordekoak izan nahi dituztenak. Baina sorginkeria izugarri batek pisua du. Beste unibertso bateko haur errugabe batek bakarrik hautsi dezake sorginkeria hau. esan zuen Crorek.
  Eta orain, jendeak esaten duen bezala, planetaren gainazalean lurreratu behar dugu.
  Lehorreratzea arrakastatsua izan zen, bira bat eginez, arrano ahaltsuen estatua erraldoien ondotik hegan egin zuten.
  - Aintza guztiak atera. Screw-ek eskua eman eta itsasontzi txiki batetik jausten lagundu zuen.
  - Makurtu planetari.
  Slavak errekurtu apur bat egin zuen. Indarra lurrean bezalakoa zen, nahiz eta jauregi erraldoia harrigarria izan. Orduan, kilometro luzeko kristalezko ate bat ireki zen haien aurrean. Hiru lagunak urrezko estatua preziatuez oparo hornitutako korridore batean sartu ziren. Lau isatseko izurdeak ere baziren, megaplasmazko armak zituzten soldadu estralurtarrak. Lore sorta ederrak, errubietatik landuak, kulunkan eta buruak tiraka jarraitu zuten. Arrain xelebreak aretoan zehar igeri egiten zuten, ezkata distiratsuz distiratsu.
  -Arraroa da nola flotatu dezaketen airean? galdetu zuen mutilak.
  -Antigrabitatea! Crore erantzun zuen. - Oraindik ez duzu ikusiko.
  Beste denetarik asko zegoen, era guztietako gauza desberdinak, begia liluratzen eta bederatzi urteko mutiko baten irudimena harritzen zuen, baina halako distiraren deskribapena oso luzea izango zen.
  Luzeegia zen ehun kilometroko korridorean zehar ibiltzeko, beraz, Vintek botoia sakatu zuen eta zuzenean tronu gelara teleportatu ziren. Izar erregeen kokapen nagusia harrigarria zen. Aretoaren erdian tronu bat zegoen, mendi gisa inposatua, akueduktu espiral baten formakoa, zeinaren gainean urtzen ziren txalupa txiki baina argiz hornituak. Noizean behin su artifizialetan lehertzen ziren, ilunabarraren inguruko espazioa gainezka egiten zuen txinparta-jauzi distiratsuena nagusitzen zen. Orduan musika itzela hasi zen jotzen, eta sumendiaren dirdira piztu zen. Laba gorri sutsuak moztu zuen atmosfera, eta errege bikote bat atera zen hodei liluragarri batetik. Gazteak ziruditen eta aldi berean dotorez jantzita. Erregearen bularrean esmeraldadun kate bat zegoen caniche urdin baten irudiarekin batera. Eta erreginaren lepoa apaintzen zuen katea, aitzitik, zafirozkoa zen. Aurpegia mutikorantz okertu zuen, txakurrak ahula egin zuen eta buztana astindu zuen. Erregeak irribarre egin zuen, hortzak bonbillak bezala dirdira.
  - Ongietorria ematen dizut Slava izeneko gonbidatua. Zu, nire talismanak dioen bezala, oso mutil ona zara eta zure patua betetzeko gai zara.
  Errege pertsonak itxuragabeki antolatu zituen esaldiak, baina esanahia argia zen itzulpenik gabe ere. Arraroa den arren, beste unibertso bateko bizilagun batek errusiera nola jakin dezakeen.
  -Telepatia da. xuxurlatu zuen Crorek.
  - Pena handia dugu haurra. Alaba bakarra Eletromendos tirano intergalaktikoak gatibu dauka. Eta hura askatzeko gai den zaldun bat behar dugu. Profezia handiak dio izar biribilak dituen unibertso txiki batetik etorriko dela. Vint eta Krohr nire lagun zahar bik jauregira eraman zintuzten, orain proba serio bat gainditu eta hiper-tiranoa garaitu behar duzu.
  Slavak irribarre egin zuen, iruditu zitzaion hegoak hazten zitzaizkiola bizkarrean eta nahiko gai zela unibertso amaigabe osoa izutzen zuen munstro bati aurre egiteko.
  -Prest nago etsaien aurka borrokatzeko eta zure alaba askatzeko.
  -Orduan Vint eta Kron bidean dira eta gidatuko zaituzte, baina lehenik proba txiki bat gainditu behar duzu. Egokitasun profesionalari buruzko testu moduko bat.
  -Pozarekin.
  Vint-ek eta Krore-k mutikoa besoetatik heldu eta mini-ontzira itzuli ziren.
  -Texek testu bat dauka, eta orain ia izar handi baten ondoan dagoen planeta batera joango gara hegan.
  Miniaturazko ontziak buelta eman zuen, eta hodei aparra zituen planeta urdin baten aurrean zeuden.
  Vintek gailua atera zuen.
  - Agur Edurnezuri.
  Hatz-kaxka eta Glory zen, pentsatzen duzun lekuan. Haren aurrean eskola-eraikin grisa zegoen, ertzean jarria. Bere bizkar atzean maleta astun bat dago, eta horrek esan nahi du klase aspergarri eta haserre batera joan behar duela. Eta hori izugarri desiragarria da. Hankak hauskorrak eta dar-dar egin ziren. Benetan amets bat edo aluzinazio bat besterik ez zen? Mutilak begiak igurtzi eta trakets bere burua atximurtzen saiatu zen. Minduta. Beraz, hau errealitate bat da, benetan eskolara joan behar du. Eta zerua negarrez, hezea eta hotza zegoen, haize hotza zebilen. Dei bat entzun zen urrunean. Hankak nahi gabe mugitu ziren korrika. Klasea hasteko garaiz egon behar duzu.
  Mutilak, arnasa apur bat kenduta, ikasgelara joan zen korrika. Rudolf Frankenstein irakasle goibelak animalien orro batekin agurtu zuen.
  Berriro engainatzen duzu berandu. Pena da orain garai zaharrak joan direla eta ezin zartatu izana. Eskolatik kanpo geratzen zara, ikasgela garbituko duzu.
  Irribarre pozoitsu bat atzetik. Ahariak xuxurlatzen du, bere ukabila eta erdiko hatza erakusten ditu.
  - Atsedenaldian irabaziko zaitugu. Bihur dezagun Edurnezuri txuleta.
  Eta barre gogorrak. Irakasleak ez entzuteko itxurak egiten ditu.
  Ikasgaia luzea eta aspergarria dirudi "Baran" amaitzeko, eta bere konpainia lastoetatik paper mastekatua egiten hasten da.
  Beldurra nahi gabe ariman sartzen da, sabelean min egiten du, gorputza hozten du. Dardar batekin, aldaketaren baten zain zaude bost gaiztoak zuri atxikitzen zaizkionean. Azkenik, kanpaiak jotzen du, eta bere hankak nahi gabe lasterka apurtzen dira - mutila presaka da bere pareko maltzurrez nekatzeko. Korrika egiten du, eskolako txokorik ilunean ezkutatu nahian, banpiro hauek aurkitu ezin duten tokian. Slava estalpearen azpira igo zen, kalean aurkituz. Itzuldu zuen, arnasa zegoen, munstro umeen itzalak alde ezberdinetatik agertzen zirenez, hortxe zeuden.
  - Tira, ergelak ihes egin zuen. "Edurne Zuri" zinen eta te hau "bustia" egongo da.
  Ahariak irribarre sadiko egin zuen.
  -Zutik goroldioan eta jo egingo zaitugu, bestela gorpua bezala etzango zara.
  - Ez, mutilek ez. -esan zuen Slavak larriki-.
  - Ahuntz bat behar dugu. Eta moteldu egiten duzun guztia, aurrera.
  Slava baino ia buru bat altuagoa zen ahari bat eta bider eta erdi gehiago gogor jo zuen kolpe gogor bat aurpegian. Umeak kikildu egin zuen, begia puztuta ia berehala. Ondoren, sudurrean kolpe bat jarraitu zuen, Yushka jario. "Baran" bikotea borrokan sartu zen, saihetsak joz, baina buruzagi potoloak apur bat eutsi zion.
  - Itxaron, jar dadila belauniko. Bada, "Edurne Zuri" goroldio bihurtuko da.
  Slavaren sudurretik odola isurtzen zen, begiak ureztaturik, baina beldurrez gain, beste harrotasun eta duintasun sentsazio bat pizten hasi zitzaion ariman.
  Ez, ez naiz belaunikatuko.
  "Baran" harrituta geratu zen itxurak egin zituen.
  - Halaxe jartzen dizkit objekzioak. Ondoren mokadutxo bat.
  Eta bere indar guziarekin belarrira mugitzen zen. Slavaren burua dar-dar egin zuen, belarria morea bihurtu zen.
  - Ez, oraindik ez dut egingo. Ahotsean irmotasuna zegoen, beldurra gainditzen zuena.
  - Orduan hilda zaude. Hilko zaitugu.
  Buruzagiak berriro kulunkatu eta bere indar guztiekin masail-hezurra sartu zuen. Slavak alde batera utzi zuen apur bat, eta kolpea lausoa atera zen.
  - Eutsi Edurnezuri. "Baran"-ek mehatxu keinu bat egin zuen.
  Hooliganak Slavari eraso zion, besoak zabaldu eta hormaren kontra jarri zituen. Orduan buruzagi gazteak pospoloak atera eta zigarro bat piztu zuen.
  -Orain kauterizazio bat emango dizut. Belaunikatu edo bizi zalaparta zoro bat.
  Slava ezin jasanezko beldurra jarri zen, jada amore eman eta belaunikatu nahi zuen, Kroraren aurpegi alaia eta Vinten itxura burlagarria gogoratzen baitzituen. Batez ere jasanezina zen beste unibertso zabal bateko errege baten aurpegi berezi eta zorrotzaren oroitzapena. Belaunikatzeak traizio egitea esan nahi du. Eta zer heroia dagoen prest Eletromendos tiranoari desafio egiteko, hooligan arruntenek dardaraldi hilkor batean sartzen badute.
  Zigarroak bekokia ukitu zuenean, Slavak garrasi egin zuen eta eskuineko besoa zorrotz atera zuen.
  Ukabila estu-estu bat amorru etsi batekin erori zen "Baran"-aren masailezurra.
  Begiak txundituta, txundituta eta bizkarrean erori zen zarata batez. Hemen Slavak bere baitan ezohiko amorrua eta indarra sentitu zituen. Kickboxer profesional baten antzera jo zuen, kolpeka eta ostikoka. Minutu erdia pasatu zen eta bostak konorterik gabe geratu ziren. Slava zutik zegoen burua harro altxatuta, eskuak airean.
  -Garaipena! Nola egin nezakeen!
  Ikasgairako txirrina jo zuen, oraingoan ez zuen ohiko ikararik eragin, baina urretxindorraren triloa zirudien. Mutilak hegoetan bezala hegan egin zuen ikasgelara. Hemen huts egin zuen ezerezetik. Slava ez zen hitz bat esatera eseri ere egin, espazioan amaitu baitzuen. Ez zuen beldurrik - orain deabruak berak ez dio beldurrik eta begiak zabal-zabal ireki zituen. Izarrak gozo eta maiteak ziruditen, ez zen batere beldurgarria, aitzitik, pisugabetasunean arintasun arraro bat sentitzen da. Umeak burua apur bat jiratu zuen. Screw eta Krore bere ondoan zeuden.
  -"Edurne Zuri" hark beldurtu egin zuen. Barkatu, baina ezin izan dugu bestela egin: zure arimako beldurra gainditu beharko zenuke.
  Beraz, ez zen benetako proba bat izan.
  -Eta ez! Guztia benetakoa zen, zu Lurrera eramateko ahalmena dugu eta baita denbora-lerroa apur bat aldatzeko ere. Nola? Hau da milioi bat dimentsioren jabe diren izakien sekretua. Orain proba gainditu duzu eta beste gai serioagoetara pasatuko gara.
  -Zer?
  Torlojuak kirrinka egin zuen ahots metaliko batez.
  -Esaterako, Ezaram erregearen oinordeko bakarra askatu. Eletromendos garaitzea ez da erraza izango, mundu kintiloiek intziri egiten diote orpoaren azpian. Baina zure beldurraren aurrean zure lehen garaipena lortu zenuen.
  - Heriotza txiki baten beldurra - hura garaituz, hilezkortasunera hurbiltzen ari gara.
  - Amaitu zuen pentsatu zuen Kroorrek. Aurretik, planeta zilindro baten forma ezaguna agertu zen.
  . EPILOGOA
  Kolpe eta porrot harrigarri batzuen ostean, Zeruko Inperioak bakea adostu zuen, eta Errusia tsaristaren ondasunei berriro ez erasotzea agindu zuen.
  Sei Handiak arrazoitu zuten goizegi zela Txina konkistatzeko eta baldintza onak ados zitezkeela. Izan ere, Mongoliako zati bat, Hegoaldeko Usuri eskualdea, Primorye eta baita Korea ere Errusiatik alde egin zuten. Akordio errentagarriak izan ziren: Alexei Mikhailovichen Errusia tsaristari Siberian eta Pazifikoko kostaldean lekua hartzeko aukera eman zioten. Eta nahiko seguru sentitzen.
  Eta horretan amaitu zen gerra praktiko loriatsua, eta beste gauza batzuk zain zeuden sei heroien!
  
  
  ESPAZIO ERREGINA MAILEZKOA
  Erreginak gazteagoa izan nahi zuen. Eta horrela espedizio oso bat bidali zuen hilezkortasunaren ispiluaren bila . Horri begiratuta, neska gazte bat bihur zaitezke.
  Azkenean, bilaketa arrakastatsua izan zen, baina... Ispiluko jeinuak esan zion adineko erreginari:
  - Gaztetasuna berreskuratuko dizut, baina esklabo bihurtuko zara!
  Erreginak erantzun zuen, hortz hutsuneko irribarre batekin:
  - Gaztetasuna betikoa bada, esklabotzarekin ados nago!
  Jenioak sorginkeria egin zuen. Erregina neska bat bihurtu zen, eta, ia soil batean biluzik, soroa aitzurrarekin zulatu zuen. Eta bere burua lan egin zuen eta gogor lan egin zuen.
  Gorputz gazteak bakarrik ez zuen minik egin, eta ez zegoen gehiegi nekatuta. Baina oso umiliagarria eta aspergarria izan zen. Bi eguzki zituen planeta batean zegoen. Eta egitura berandu Erdi Aroa bezalakoa da.
  Gainera, formazioetan izoztuta. Erreginak egunez lan egin zuen eta aspertu egin zen. Ia animalia bat bezala bihurtu zen, amets batean bakarrik heldu zitzaion askatasuna. Eta beti gogor egiten du lan kateetan. Oso gogorra da erregina ohiarentzat. Eta begiralearen azotearen ukitua gorputz biluzian, burdina gori-gori bezala.
  Azkenean, bere bizitzan aldaketa bat egon zen. Okerrerako bakarrik. Jabea hil zen, eta bere oinordekoa guztiz hondatuta geratu zen. Eta neska harrobiari saldu zioten.
  Orain saski astunak eraman behar nituen, kateetan biluzik lan egin, azoteak jaso eta harrien gainean lo egin.
  Erregina orain askoz oinazeago zegoen. Jeinuak, noski, tranpa bat ezarri zion. Bai, hilezkorra da eta ez zen zahartu, baina oinazeetan, infernuan balego bezala.
  Gorputz sendoa estresa egiteko erabiltzen den arren. Eta erreginak ihes egitea erabaki zuen.
  Ile luzearen laguntzaz, gauerako oin biluziak eta lepo sendoa kateatzen zituzten katea limatzen hasi zen. Ilearekin burdina gogortua limatzen duzu poliki-poliki, baina erreginak denbora nahikoa du - hilezkorra. Beste gauza bat da harrobietan lan gogorra egin ondoren lo egin behar duzula, eta egunero pixka bat ikusten duzula.
  Baina hala ere edaten duzu.
  Erreginak bere burua zerratu eta gero amets batean erori zen. Ondoren, hurrengoan berriro zerratu.
  Azkenean, loturak hautsi zituen arte... Hala ere, ezin izan zuen ihes egin. Zaindariek alarma piztu zuten.
  Erregina harrapatu eta jipoitu zuten gupidarik gabe azote batekin. Ondoren, takoiak burdina gori-gorirekin erre zituzten. Ondoren, iheslari iheslari baten marka erre zuten. Eta berriro meategietara bidali.
  Esklaboak askotan hiltzen dira, eta urteak daramatza gogor lanean. Beraz, utz diezaietela lan egiten.
  Eta gauero bere katea kontrolatzen zuten.
  Erreginak kateetan lo egiten zuen, eta etengabe astintzen zuten.
  Kate astunak jarri zizkioten, eta apur bat mantsoago lan egin bezain laster jo zuten zartailarekin.
  Erreginak kiratsa usaindua zuen jada, eta ez zegoen gaixorik. Infekzioak ez zuen hartu, dieta eskas eta monotono batean ez zuen urdaileko minik eragin. Betiko neskak sufritu zuen, baina ez zen hil. Eta urteak aurrera joan ziren. Meategiak pixkanaka garatu eta agortu ziren.
  Hemen berriro beste lan batera eraman dute. Zikinkeriatik garbitua, salgai jarri.
  Hemen erreginak zortea izan zuen azkenean. Erosleak arena gladiadoreen hornitzaileetako bat izan zen.
  Erregina oso lehorra eta maltzurra zen, ehun urte baino gehiago eman baitzituen meategietan lan gogorrean. Oso indartsua eta gogorra da, harri astun bat buru gainean duela.
  Noski, bere indarrak hornitzailea erakarri zuen. Haren hortzei begiratu zien: zulo bakar bat ere ez eta hain handiak eta sendoak. Altzairua sentitu nuen, giharrak bota - harri bat bezala!
  Eta, noski, halako kopia gai bat erosi nuen!
  Horren ostean, beste bizitza bat hasi zen erreginarentzat. Gogorra ere entrenamenduarekin, borrokarekin, bullyingarekin, spankingekin, baina askoz dibertigarriagoa.
  Erreginak berrehun urte baino gehiago zeramatzan gaztea gorputzean, eta indar eta erresistentzia handiagatik bereizten zen, etengabeko lan gogorraren behartutako entrenamenduari esker.
  Horrek nolabaiteko hasiera eman zion beste neskei. Gainera, gorputz gihartsuaren orbain eta ebaki guztiak oso azkar eta arrastorik gabe sendatu ziren.
  Erregina ere azkarra zen, erreakzio hilezkorra ona, eta oso arduratsu ikasten zuen. Dena ez zitzaion atera, berehala, baina oso gorputz irmoa du.
  Beraz, hasieran indarraren, erresistentziaren eta bizitasunaren kontura irabazi zuen. Eta orduan bere trebetasuna hazten hasi zen.
  Hasieran, ez zituzten areriorik indartsuenak, baina pixkanaka, esperientziarekin, maila igo zen.
  Eta horrela hasi zen erregina irabazten eta emakume ospetsuak. Eta baita borroka gizon eta animaliekin ere!
  Inperioaren ohituraren arabera, gladiadoreen borroketan ehun garaipen lortu ondoren, askatasuna lor dezakezu.
  Errege tinkorrak, hatzetatik zauriak eta marradurak jaso zituen arren, azkenean ehungarren gudua irabazteko gai izan zen.
  Orduan askatasuna jaso zuen Zesarren eskuetatik. Eta jadanik berak irabaz zezakeen dirua borroketan, edo neskei esgrima egiten irakatsi.
  Eta laster erregina, ederra eta jada aberatsa eta oraindik gorputzez gaztea, patrizio noble batekin ezkondu zen.
  Eta zaharra eta itsusia. Baina ez da hilezkorra eta laster hil zen.
  Erreginak, orain betiko alargun gaztea, dozena bat gazte eder zituen maitale.
  Eta aberastasun handia.
  Beraz, badirudi zoriontasuna aurkitu zuela ... Aurrerapenaren fruitu nahikorik ez bazen behintzat - tira, zientzia, nolabait, ez da inperio honetan garatzen. Eta, oro har, planetan. Eta pistolak eta mosketoiak dira primitiboenak. Dena literalki izoztu zen.
  Eta, beraz, inperioa gainbeheran erori zen, barbaroen eraso berri bat ... Erregina berriro gatibu eta esklabotasunean dago. Baina edertasun gazteaz geroztik, bertako khanaren ohaide bihurtu zen.
  Eta hil eta oinordekoari saldu zion arte. Eta bera ere, handik gutxira hil zen.
  Eta erregina enkantean jarri zuten. Biluztu, eta xeikh noble bati saldu. Eta berarekin egon zen xekea hil zen arte. Eta berriro neska enkantean jarri zuten. Eta oraingoan, jauregira iritsi zen sultanarengana. Hilezkorra izanik, monarka bildu eta lehen emaztea izan zen.
  Baina zorte txarra, neska hilezinak ezin izan zituen umeak erditu. Eta sultana hil zenean, bere oinordekoak erregina berriro kateatu eta meategietara bidaltzeko agindu zuen.
  Eta berriro erregina infernuan. Grindeietan, lan gogorrean, harriak arrastaka eramaten zituen saski batean, harkaitz bat moztu zuen pala batekin. Janari kaskarra eta monotonoa ere, látigoa, kiratsa, kateatua. Eta gauero bortxatzen dute zaindariek. Erreginari ere gustatu zitzaion arren, bere gorputz gaztea erraz iristen zen orgasmora.
  Eta horrela igaro zuen betiko neskak urtez urte, hamarkadaz hamarkada.
  Harik eta, azkenean, meategi hau ez zen agortu, baina berrehun urte pasatu ziren. Inork ez zuen gogoratzen nor zen erregina hau. Eta berriro enkantean jarri zen. Ohi bezala biluzik eta gihartsu. Jakina, honen aurretik garbitzea.
  Eta berriro erosi zuten, armadarako, beraz oso indartsu zegoen fisikoki. Bai, eta trebea, bazekien ezpatekin borrokatzen.
  Eta erreginak karrera militarra hasi zuen. Borroka askotan parte hartu zuen, irmoa, indartsua, gogorra zen, oinutsik korrika egiten zuen denbora guztian. Eta pixkanaka bere ibilbidea gora egin zuen.
  Hemen dagoeneko emakumeen erregimentuko komandantea da eta aberastasun handiak ditu. Eta berriz ere alderdi errentagarri bat aurkitzen du bere burua, eta jabetza itzela jasotzen du.
  Halakoa da bizitza hilezkorraren sigi-saga: orain gora, orain behera!
  Erregina, noski, alargun geratu zen, eta gero printze gaztearekin ezkondu zen. Mutikoak burua galdu zuen esperientziadun, baina itxuraz kanpoko emakume gazte batengandik. Eta horrela ezkondu ziren. Eta orduan gaztea errege bihurtu zen. Eta bere emaztea eragin handia izan zen.
  Erreinuak gerrak egin eta zabaldu egin zuen. Gero eta indartsuagoa zen. Eta atzoko gaztetasuna lehenik heldu, eta gero zahartu. Kanpotik, erregina gaztea hilzorian zegoen erregearen testamentutik kolpatu zuten, enperatriz bihurtuko zela. Eta sinatu zuen.
  Hil ondoren, erregina ohia enperatriz bihurtu zen. Eta gerra egin. Betiko gazte izateak azkenean mundu osoa konkistatu zuen!
  Eta erabateko zoriontasuna aurkitu zuela zirudien... Baina gero hirurehun urte pasatu ziren, eta atzerritarrak lehorreratu ziren. Eta planeta hartu zuten.
  Eta Enperatriza berriz ere harrobietan zegoen. Eta dagoeneko lepoarekin, biluzik, oinutsik, baina kateik gabe. Denbora jakin batez lan egin nuen, eta gero telebista ikusten nuen oheratu aurretik.
  Halako bizitza ere bada... Ehun urte baino gehiago egin zituen kartzelan, gero baldintzapean aske utzi zuten eta espazio-inperio batean okupatutako planeta batean bizi izan zen.
  Oso garaturiko zibilizazio baten onura guztiak gozatu zituen eta ... Oraingoan espazioko armadan sartu zen.
  Star Wars-en karrera bat egiten hasi zen. Hilezkorra da! Ezer ez da beldurrik!
  Beraz, bere zerbitzuan aurrera egin zuen mariskal bihurtu arte. Orduan planeta oso bat lortu zuen jabetzeko.
  Batzuk gobernadoreak ziren. Gero armadara itzuli zen. Borrokatu eta agindu. Hiper-Supermarshal bihurtu zen.
  Eta gero kolpe militar bat egin zuten, eta espazio-inperio bateko enperadorearen tronua hartu zuten, galaxia buru.
  Orduan beste mundu batzuk konkistatzen hasi zen. Agindu, eraso egin, irabazi, batzuetan galdu, baina mendeku hartu zuen...
  Dena ondo zegoen eltxo eta atzapar hibrido baten inperioarekin topo egin zuen arte.
  Azkarregi ugaritu ziren eta zibilizazio humanoideak zenbakiekin gainezka egin zuten.
  Beraz, borrokak aurrera joan ziren, borrokaz borroka... Azkenean, jendeak galdu zuen arte. Eta lehengo erregina berriro ez zen meategietan esklabo bihurtu.
  Berriz ere gogor lan egiten duzu kateetan, eta harkaitzetan kateatuta lo egiten duzu. Eta roboten erabateko kontrolpean.
  Amets batean bakarrik ikusten zuen betiko neskak bere burua libre eta handia. Eta gainontzeko denboran gogor lan egiten zuen beretzat, lan egin eta harri zorrotzak bere oin biluzi gogortuekin.
  Baina erreginak ez zuen itxaropena galdu. Hilezkorra da eta ziur betiko aldatuko dela! Esklabotzak ez du betiko iraungo!
  Erregina ohiak kantatu ere egin zuen, bizkar biluzi eta gihartsuaren gainera azote bat erori zitzaion arren:
  Lurraren alabak erantzunez esango du ezetz,
  Ez naiz inoiz esklabo izango...
  Uste dut askatasuna argituko dela -
  Haizeak zauri berri bat freskatuko du,
  Aberriaren gudu sakraturako,
  Jaun Handiak deitzen baitu...
  Jaiki zaldun ausarta lehen orduetan,
  Iluntasuna joango da, maiatzeko arrosak loratuko dira!
  
  
  
  
  EZ MANTENDU GIZON-JAN BATEKIN
  1941eko azaroan, Hitlerrek ustekabean bakea eskaini zion Stalini. Benetako egoera ezagutzen duen inori nekez dirudien erabakia.
  Alemaniarrak Mosku hartzekotan omen dira. Eta zergatik eskaini bakea egoera honetan?
  Baina Hitlerrek, dakizuenez, intuizio oso garatua zuen. Eta Mosku hartu zutela sentitu zuen, ez zela egingo. Eta hala bada, Stalin beldurtuta dagoenean, bakea eskaintzeko garaia bera. Jakina, militar guztiak ez zeuden horrekin ados, baina Hitlerrek boterea eta agintea zituen.
  Gainera, bake baldintzak alemaniarrentzat onuragarriak izango zirela hitzeman zuten. Izan ere, Ukraina Alemaniara pasatzen da eta horrekin batera lur beltza eta nekazaritza, baita Bielorrusia, eta Baltikoko estatuak eta Smolensk eskualdea ere.
  Stalinek, oro har, alemaniarrek lehendik harrapatzea lortu zuten guztia ematea onartu zuen.
  Sebastopol alemaniarrengana erretiratu zen. Horren harira, Fritzek Moskuko eskualdea utzi zuen. Leningrado SESBren atzean geratu zen eta korridore batek eramaten zuen. Alemanek Leningrad eskualdea uztea onartu zuten Voroshilovograd eta Donetsk eskualdeen truke, alemaniarrek oraindik guztiz okupatu ez zituztenak.
  Oro har, naziek Donbass jaso zuten bere ikatz, metal eta lantegiekin, bauxita-biltegiekin eta nekazaritza-lurrekin, Krimea osoa eta baita hegoaldeko Donearen zati batekin ere. Alemaniarrek Leningrado eskualdea, Mosku, Tula, Rzhev, Kalinin eskualdea utzi zuten. Donbassaren zati baten truke, Donaren zati bat bere lur beltz aberatsarekin eta Sebastopol. Finlandiarrek Petrozavodsk beretzat lortu zuten, eta harrapatzea lortu zutena. Laguntasunez banatu ziren.
  Horrez gain, SESBk petrolioa merkatuko prezioak baino baxuagoan hornitzeko konpromisoa hartu zuen, eta gerrako presoengatik erreskate handia ordaintzeko.
  Stalinek, gerra galtzeko eta Mosku galtzeko beldurrez, halako baldintzak onartu zituen. Wehrmacht-en arrakastaren gailurrean.
  Bada, eta Hitler, naturaz gaindiko sena duena, konturatu zen hori zela aukerarik onena.
  SESBekiko gerra amaitu da. Naziak lehenik eta behin tropak Afrikara eramaten hasi ziren. Gainera, britainiarrek erasoaldia abiatu zuten Rommel-en aurka. Bueno, zer? Eta Fritzek tropak hartu eta lehorreratu zituen Maltan. Noski, lehenik han britainiarrak bonbardatuz.
  Gainera, noski, Gibraltarren aurkako erasoa. Hitler pertsonalki Francorekin bildu zen.
  Esaterako, ikusi duzu zein indartsua den Alemania. SESB suntsitu zuen. Lau milioi errusiar preso eta milaka tanke hartu zituen. Guretzat Espainia mapa batean zikintzea bezalakoa da. Okupatuko dugu tropei pasatzen uzten ez badiezu. Eta galduz gero, Afrikan zerbait lor dezakezu. Gainera, Britainia kondenatua dago eta ez da inora joango!
  Francok, Espainia okupatu zitekeela eta aukerarik ez zegoela konturatuta, baiezkoa eman zuen.
  Gibraltarren aurkako erasoa arrakastatsua izan zen, eta nahiko azkar. Ziudadela erori da. Eta orduan alemaniarrak Ekuatore Afrikan sartu ziren.
  Britainiarrek galera handiak izan zituzten. Zurrupatuak bezala harrapatu zituzten.
  Rommelek Britainia Handia garaitu zuen Libian, eta erasoaldia garatu zuen Egipton. Alexandria harrapatu zuen.
  Gero atera eta Suezko kanala zeharkatu zuen. Arrakasta garatuz, alemaniarrek Irak, Kuwait eta Ekialde Hurbile osoa hartu zuten.
  Wehrmacht-ek ez zuen soldadu eta ofizial gehiegi galdu ekialdean. Eta bere tropak ingelesak eta bereziki indar kolonialak baino ugariagoak eta onduagoak eta entrenatuagoak ziren.
  Britainiarrek halakorik eduki zezaketen eta, dudarik gabe, galtzen ari ziren. SESBrik gabe, Fritzek Britainia Handiarekin arrakastaz borrokatzea lortu zuen.
  Oro har, Britainia Handia bere koloniak galtzera kondenatuta zegoen. Bere lurreko armada ahulegia zen eta indar gutxikoa zen koloniak Wehrmacht-eko tropa ugari eta diziplinatuagoen aurka eusteko.
  Eta flotaren tasak ez zuen funtzionatu. Gibraltar eta Malta erori ondoren, ezinezkoa bihurtu zen Afrika mantentzea. Hemen Rommel-ek Suezko kanala blokeatu zuen. Eta lehorrean ere, alemaniarrek gol batean irabazi zieten britainiarrari. SESBrekin gerraren ostean, Wehrmacht are indartsuagoa eta konfiantza handiagoa izan zen, borroka-esperientzia handia lortu zuen.
  Horrela Afrika pixkanaka konkistatu zen. Eta Iranen barrena, alemaniarrak Indiara sartu ziren. Han ere bertako sepoyek ez zuten Britainia Handiaren alde hil nahi. Oro har, alemaniarrek oztopo gehiago izan zituzten distantziek, errepide faltak, komunikazio luzeek, hornidura arazoak britainiarrek baino.
  AEBak hautsak biltzen ari dira gerra saihesteko. Japoniaren aurkako zigor guztiak ere kendu zituzten.
  Baina hala ere, samuraiak Peruko portua eraso zuen. Geure burua babestu eta Asiako britainiar ondasunak bereganatu behar izan genituen. Eta japoniarrek egin zuten.
  Laburbilduz, berrogeita hamabigarren urtean eta berrogeita hiruren lehen erdian, alemaniarrek eta japoniarrek Afrika, Australia, Asia osoa hartu zuten. Eta 1943ko irailean , Britainia Handian lehorreratzea etorri zen. Bonbardaketa masiboen ostean, noski. Alemanek Yu-288, eta Yu-188, eta beste makina batzuk erabili zituzten.
  Koloniak galdu eta itsaspeko gerrak agortuta, Britainia Handiak ezin izan zuen eutsi.
  Eta alemaniarrek baliabide gehiegi zituzten, eta batez ere eskulana. Ingalaterrako hiri eta lantegi guztiak bonbardatu zituzten literalki. Eta gero, noski, lurreratzea eta "Panterak", "Tigreak", "Lehoiak" eta baita "Saguak" ere. Beno, noski, tanke flotagarriak eta urpeko ibilgailuak ere bai.
  "Saguak" denbora izan zuen operazioaren hasiera egiteko, eta borroka egin ere egin zuen. Baina saguak astunegiak dira.
  Gerda Panther-eko tripulazioak guduetan bereizten ziren. Britainia Handia hartu ondoren alemaniarrek denbora batez Estatu Batuekin borrokatzen zuten oraindik. Estatubatuarrak Islandiatik kanpora bota zituen. Baina komunikazioen luzera dela eta, Amerika harrapatzea lan zaila izan zen. Hala ere, Ozeano Atlantikoa ez da txantxa. Lagun bat bonbardatu eta itsasoan moztu ezean.
  Urpeko alemaniarrak garatu ziren, hidrogeno peroxidoan barne, eta ia amerikar flota osoa hondoratu zuten.
  Hala ere, Estatu Batuak oraindik oso zaila da harrapatzea. Gerrak luzatu eta alemaniarrek, azkenean, bakeak hartu eta egin zituzten.
  Alemaniarrek SESBera jo ostean.
  1945ean, E-50 eta E-75 ekoizten hasi ziren. Hitlerrek debekatu zuen berrogeita hamar tona baino arinagoak diren tankeak ekoiztea, errekonozimendurako ibilgailu sorta txiki batez gain.
  Pantherak berrogeita lau tona eta erdi pisatzen zituen. "Panther" -2 dagoeneko berrogeita hamabi tona da. E-50-k ia hirurogeita bost tona atera ditu jada. Azken tankeak aurrealdeko armadura oso duina zuen 150 mm-ko kroskoaren 45 graduko maldan, eta 185 mm-ko dorrearen kopeta, angelu batean ere. 88 mm-ko pistola bat, 100 EL-ko kanoi-luzera duena. Eta 82 mm-ko armadura alboetan, malda azpian ere. Bultzatzean 1200 zaldi-potentziaraino bizkortzen zuen motor batekin konbinatuta, tanke ertain oso indartsua.
  Gehi hamabi jaurtiketa minutuko.
  Laurogeita hamar tonatik gorako E-75 are astunagoa. Depositu honek ez zuen arrakastarik izan. 128 mm-ko pistolak su-abiadura motelagoa zuen, abiada-abiadura txikiagoa zuen eta ez zuen abantailarik hurbiletik 88 mm-ko E-50-rekin alderatuta.
  Kaskoaren aurrealdeko armadura 160 mm baino apur bat hobea da 45 graduko angeluan. Hala ere, ez da gehiago behar. Amerikako arma guztiak ditu, baita sobietarrak ere. Defentsa-dorrea bikaina da: 252 mm-ko kopeta, 160 mm-ko alboa eta popa. Ikusten da, gutxienez, babes gehiago edo gutxiago fidagarria dagoela dorrearentzat, batez ere albokoa.
  Kaxaren alboa 120 mm-koa da, eta hori onargarria da, gainera pantailak zintzilikatu ditzakezu. Motorra, ordea, ahul samarra da 900 zaldiko potentziarekin. Orokorrean, noski, depositua amaitu gabe dago, nahiko altua. Antzeko arazoak dituen "Tiger" -2 nahiko hazi bat gogorarazten dit.
  Bi auto alemaniarrak inperfektuak dira, baina E-50, noski, praktikoagoa da.
  Tira, eta E-100a. Baina auto hau E-75a baino are astunagoa eta okerragoa da gidatzeko errendimenduan.
  E-100a, bere masa handia zela eta, kantitate txikian ekoizten zen.
  Eta militarrek eurek orokorrean onartu zuten E-50a.
  1946ko udaberrian, apirilaren 20an, Fuhrer-aren urtebetetzean, alemaniarrak SESBera joan ziren.
  Kotxe eta ekipamendu ugari zituzten. Bertsio ezberdinetako dozenaka mila tanke. SESBek T-34-85 eta IS-2 eta IS-3 serieak ere izan zituen zerbitzuan. T-44ak ez zuen guztiz arrakastatsua izan. Eta T-54 oraindik ez zegoen prest.
  Alemanek E-50 eta E-75 ekoitzi zituzten kopuru handitan.
  Stalinek debekatu zuen, herrialdearen zati garrantzitsu bat galdu ostean, berrogeita zazpi tona baino pisu handiagoko makinak garatzea.
  T-34-85-en kopuru handiaz gain, eta IS-2 eta IS-3 zertxobait txikiagoaz gain, SU-100 masiboki ekoitzi zen, hau da, kanoi autopropulsatu nahiko sinple eta eraginkorra zen.
  Kontuan izan behar da T-34-85 tankerik masiboena E-50 serie alemaniarra bakarrik sar zezakeela alboan, eta E-75, nahiz eta albotik, gogorregia zela, eta SU-100ak bakarrik egin zezakeela. hura, eta gero itxi.
  Beraz, indarrak argi eta garbi desorekatuak dira. Alemaniako tankeek eurek zulatu zituzten sobietarrak distantzia handietatik. Eta IS-3-k bakarrik zuen kopeta babes gutxi edo gutxiago, eta gero goiko aldea.
  Hona hemen alemaniarrak SESBeko lurraldean.
  Gerda, Charlotte, Christina eta Magda E-50ean. Abestiak txistu eta orroa egiten dute.
  Denok zalantzan jartzen dugu ahariaren adarra,
  Jainkoa guretzat izango da!
  Eta nola hartu eta tiro egingo dioten etsaia.
  Hogeita hamalau dorrea lehertu zuten. Bai, borrokalaria, ez duzu ezer esango.
  Charlottek esan zuen atsekabetuta:
  Oraindik ez dugu armadura handirik. Etsaiak egin dezake, eta taula eta engantxatu!
  Christinak adierazi zuen:
  - Baina pistola zehatza da, eta hilgarria! Beraz, batek bestea konpentsatzen du!
  Gerdak txistu egin zuen:
  - Denak hautsiko ditugu!
  Bien bitartean, Natasha Fritz-en aurka borrokatzen ari da SU-100-n bere tripulazioarekin.
  Oleg Rybachenko SU-100 tripulazioko bosgarren kidea izan zen Natasha, Zoya, Augustina eta Svetlanarekin batera.
  Neskek baietz baiezkoa eman zuten.
  - Borrokalaria zara, hori bai!
  Natashak etsaiari tiro egin zion. Obusak Alemaniako autoaren bekokia jo zuen, erreboteka. Neskak haserre zapaldu zuen oin biluziak. Eta egiaztatu zuen:
  - Eta orain mutila zara! Aditsua zarela dirudi, ezta?
  Olegek buruaz egin zuen. Mutil hilezkorra da, beraz, asko egin dezake. Hona hemen E-75 alemaniarra aurretik. Nola hautsi?
  Mutil jenialak asmatu zuen, xuxurlatu zion proiektilari:
  - Metalak gara, odol berekoak - zu eta ni!
  Eta bere oin biluzi eta umearen laguntzaz, bista zabaldu eta tiro egin zuen.
  Ez dio axola Alemaniako tankea aurrealdeko armadurarekin zenbaterainokoa den, baina muturreko edo indar-lerroen konbinazio bat jotzen baduzu, tankeak bere burua ematen du. Eta orduan metala lehertu zen, eta borrokarako kita lehertzen hasi zen.
  Oleg Rybachenkok irrintzi egin zuen:
  - Hau da klase gorena!
  Natashkak mutikoaren orpo hutsean kilikatu zuen eta baietz esan zuen:
  - Tiro!
  Oleg Rybachenkok berriro jaurti zuen SU-100tik. Distantzia luzetik jo zuten, eta orduan 100 mm-ko kanoi sobietarrak ez zituen Alemaniako azken tankeak hartu: E-50 eta E-75. Baina mutila izugarria da. Eta etsaia jotzea lortzen du.
  Terminator mutilak berriro tiro egiten du. Eta E-50 errepidea hausten du. Tanke hau azkarra da eta jo behar da. Eta alemaniarrak denak dira makila eta makila.
  Zoyak tiro egiten du. Eta oso egokia.
  Etsaia jotzen du dorrean. Ondoren, Oleg Rybachenkok berriro jaurti du. Ehun milimetroko kanoi mirariak egiten ditu.
  Mutil jeinuak orroa egiten du:
  - Urratuko zaitut! urratuko zaitut! Ez da ona izango!
  Eta berriro, ume batek bezala, hartuko du eta oso egokiro mailukatuko du. Eta benetan urratu etsaia.
  Horren ostean emango du:
  - Borrokalari supersonikoa naiz!
  Eta berriz, oin biluziaren laguntzaz, tiro egingo du.
  Haurrak hamabi urte baino ez ditu, baina oso azkarra eta fenomenala da.
  Hemen oin biluzien eta Agustinen laguntzaz jaurti zuen.
  Eta neskak E-50a erori zen.
  Alemaniarrak kalte handiak hartzen ari dira. Baina haien tankeen elur-jausi gero eta hurbilago dago. Hona hemen E-100 mugimenduan. Armadura, armak eta ezkutu indartsuak ere bai.
  Baina bere neskak eta mutilak ere irten dira.
  Kotxe alemaniarra sutan dago eta puskatuta dago.
  Oleg Rybachenkok abestu zuen:
  - Aintza Aberri Santuari,
  Lurreko amorruz!
  Berriz ere mutilak tiro egin, faxista apurtu eta neskei keinua egin zien. Eta berriro haurrak tiro eta birrintzen du etsaia.
  Borrokan, esan dezagun mutila. Eta jaurtigai bat jaurtitzen du. Eta Tiger-2 tankea, zaharkitua baina indartsua, biktima bihurtu da dagoeneko. "Panther" -2 alemaniarra ere porrota jasaten ari da. Baina ia Amerika konkistatu zuen berak.
  Eta orain SESB presionatzen ari da.
  Oleg Rybachenkok, berriz, jaurti eta jo du ziur.
  Eta horrela, txandaka tiroka eta abesten hasi ziren...
  Natashak oin biluzik ostiko bat eman eta hots egin zuen:
  - Hori taigakoa da...
  Zoyak ere ukabilkada eman zion bere behatzak biluzi eta kirrinka:
  - Britainiar itsasoetara....
  Augustinak ere obus bat bota zuen eta esan zuen:
  - Armada Gorria!
  Svetlanak behatz hutsez jaurti zituen obusak eta esan zuen:
  - Denak baino indartsuago!
  Oleg Rybachenkok izorratu egin zuen, eta igorri zuen:
  Eta utzi Red...
  Natashak tiro egin zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Konprimatu indartsu!
  Zoyak ere zaplazteko eta zaunka egin zuen:
  - Zure baioneta esku kalluz!
  Agustinek hots egin zuen:
  - Eta behar dugu...
  Svetlanak karga hilgarria bota zuen eta oihu egin zuen:
  - Geldiezina!
  Oleg Rybachenkok berriro tiro egin zuen, barrez:
  - Joan azkenera...
  Natashak jaurtigai bat bidali zuen eta orroa egin zuen:
  - Borroka hilkorra!
  Eta neskak sakabanatu ziren, armak kolpeka jo zuen obusak agortu arte.
  Bai, Oleg Rybachenko gerran dago berriro.
  Baina Armada Gorria zailtasunak ditu. Alemaniarrak aurrera doaz. Ekipamendu gehiago dute, infanteria gehiago. Eta japoniarrak ekialdetik sartzen ari dira.
  Ez egin aurka egin botere horren aurka.
  Gerda eta bere tripulatzaileak E-50an borrokan ari dira. Voronezhen erasotzen ari dira jada alemaniarrak. Borroka gogorra da.
  Alde batetik, tanke alemaniar bat, berezko borrokalari gisa, oso ona da. Baina taula nahiko ahul babestuta dago. Eta hau da bere negatiboa, beraz, neskek adi egon behar dute.
  T-34-85 asko ekoizten dira oraindik. Makina hau masa ekoizpenean dago oraindik, eta 100EL-ko 88 mm-ko pistola alemaniarra uzta oparoa lortzen ari da distantzia luzetik.
  SU-100a ere gero eta gehiago ekoizten da, kanoi autopropulsatua izanik, tanke bat baino errazagoa da fabrikatzen, baina pistola indartsuagoa da.
  Oraintxe bertan, joystick botoia bere behatz hutsez sakatuz, Gerdak sobietar lehorgailua hautsi zuen. Gertutik, halako makina bat oso arriskutsua izan daiteke.
  Terminator ilehoriak hartu eta kantatu zuen:
  - Nire nerbioak ez dira altzairuzkoak,
  Guztiz lortu nauzu!
  Eta orduan Charlotteren kanoiak tiro egin zuen, eta hogeita hamalaua zapaldu zuen.
  Eta minutuko hamabi tiro egiten dituen pistola bat distantzia handira iristen da.
  Aurrerago, Christinak tiro egiten duen bezala. Eta, gainera, oso egoki eta zehaztasunez egingo du. Armada Gorriaren tanke bat apurtu zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Su amorratua! Aupa Stalin!
  Gero lupanula eta Magda. Oso zehatz egin zuen bere behatz biluzien laguntzaz.
  Eta kantatu zuen:
  - Betiko Aberriaren aintzarako!
  Orduan neska barrez lehertzen da...
  Makina alemaniarrak hutsegiterik gabe funtzionatzen du.
  Hemen, IS-2 bere biktima bihurtu zen, tanke indartsu eta arriskutsu samarra, baina dorrearen kopetaz gaizki babestua.
  Kopetan IS-3 bakarrik babes nahiko ona du, baina tanke hau lote txikietan ekoizten ari da oraindik. Dorre forma konplexuegia du. IS-3-ak, borroka-praktikak erakutsi duen bezala, gutxienez E serieko ibilgailuetan hurbiltzeko aukera du.
  Tanke astunagoak oraindik ez dira ekoizten SESBn, eta haien garapena ere bertan behera geratu da. Horrek, noski, arazo bat sortzen du. Alemanek E-25 kanoi autopropulsatu baino ez dituzte arineko seriean, baina bere ekoizpena ia izoztuta dago. Makina txarra ez den arren.
  Bi tripulazioko kide baino ez eta metro eta erdiko altuera. Txikia Panther-en 75 mm-ko pistola batekin. Sobietar autoen ehiztaria.
  Baina Führer-ek boterea nahiago du. Nahiz eta E-50 pixkanaka-pixkanaka E-75 baino txikiagoa da, hau ere ezkutuekin alboetatik itxita dagoena.
  E-75 zaila da alboan ere sartzea. Eta alemanek aurrerapenetan erabiltzen dute...
  Alvina eta Albina bi pilotu alemaniarrek hirurehun baino gehiagoko hegazkinen kopurua gainditzea lortu dute dagoeneko: Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea, zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin.
  Neskak gerlari politak dira eta munduko politenak dira. Bai, nahiz eta Huffmanek oraingoz hegazkin gehiago bota dituen, baina badira, baina askoz ederragoak.
  Eta borrokatzen dute, oro har, bikini bakarrean eta oinutsik.
  Alvinak bere ME-262 X-tik hiru hegazkin sobietar eraitsi zituen 30 mm-ko kanoiekin eta txiokatu zuen:
  - Ni naiz suntsipenaren zuzia!
  Albinak, antzeko sua eginez, baieztatu zuen:
  Erabateko deuseztapena gara.
  Eta beste lau hegazkin sobietar moztu zituen...
  Gudariak oso aldarte borrokan ari dira, baina etengabe irribarre egiten dute.
  Asko maite dituzte gizonak, eta mihiarekin lan egiten dute. Eta maite dute. Horrelako edertasun martzialak.
  Hemen TU-3 sobietar bat eraitsi zuten, eta puskatu egin zuten... Hau da haien kaixo sutsua.
  Neskek, laburbilduz, ez dute amore ematen. Eta Armada Gorriak haiengandik jasotzen du.
  Baina, bestalde, Anastasia eta Mirabela ere bikini berean eta oinutsik borrokan ari dira -kontuak irabazten ari dira! Neskak oso oldarkorrak dira.
  Eta Anastasiak hegazkin alemaniar bat bota zuen eta hau esan zuen:
  - Pilotu bikaina naiz!
  Mirabelak kanoi bat jaurti zuen 37 mm-ko kotxe alemaniar batera eta kirrinka:
  - Super gerlaria naiz!
  Neskak eta egia esan behar duzuna....
  Baina Yak-9 T zaharkituan borrokatzen dute, noski, Alemaniako ibilgailu erreaktiboen aurka tiratzen ez dutenak. Baina edertasunak borrokatzea lortzen dute. Eta saihestu kolpeak jasotzea.
  Eta zergatik? Oinutsik eta bikinian daudelako. Beraz, ez moztu.
  Gudariek, ikusten dugunez, azal biluzia zer den ulertzen dute.
  Anastasiak beste borrokalari alemaniar bat eraitsi eta kirrinka egin zuen:
  - Aberriaren alde!
  Mirabelak HE-162 moztu eta hots egin zuen:
  - Stalinen alde!
  ME-262 X alemaniar borrokalaririk arriskutsuena, bost aire-pistola ditu, eta abiadura handia, hegoak eta armadura indartsua.
  Errazagoa da HE-162 auto bat botatzea, arina, merkea, baina oso maniobragarria.
  ME-1010-a ez zen guztiz arrakastatsua izan alemaniarrentzat, hegazkin bikaina da, zalantzarik gabe, hegaldiaren ezaugarriei dagokienez, baina bere hegoek miaketa aldatzen dute eta oso kualifikatutako pilotuak behar dituzte. TA-183 praktikoagoa suertatu zen, eta frontoira ere doa.
  Baina Hitlerrek nahiago du ME-262 X blindatua, arma indartsuekin.
  Orain arte, Luftwaffe torloju makinak oraindik ez dira produkziotik atera. TA-152 erabilera anitzeko ibilgailu arrakastatsuena da, eta ME-309 borrokan jarraitzen du. Abiaduran eta armamentuan borrokalari sobietarren gainetik daude. Eta Yu-488 torloju makina bat den arren, yak sobietarrek ezin dute berari heldu. Bai, LA-7 aurreratuagoa ere auto honen baino txikiagoa da abiaduran.
  Eta zer egin jet bonbardatzaileen aurka: "Arado", Yu-287 eta beste batzuk.
  Sobietar hegazkintza, jet hegazkinik gabe, ahula da.
  Hala ere, Anastasiak eta Mirabelak oraindik puntu onak lortzea lortzen dute halako baldintzetan ere.
  Beraz, itzuli ziren, hornituta eta berriro borrokara. Berriz bota auto alemaniarrak. Eta efektu handiarekin egiten dute.
  Sobietar hegazkinean inork ezin du bere bikotearekin alderatu. Gainera, neskek sexua izaten dute indartsuagoak izateko. Eta normalean beti izaten dituzte gizon desberdinak. Eta honek neskei halako indarra ematen die!
  Hau da haien arrakasta izugarriaren sekretuetako bat.
  Neskek dagoeneko jaso dute SESBeko heroiaren urrezko izarra, eta keinua egiten diote elkarri.
  Berriro hegan egin zuten, norbait tirokatu zuten.
  Anastasiak Yu-288 bat moztu zuen, bonbardatzaile nahiko indartsua, bere 37 mm-ko hegazkin-pistolarekin.
  Eta Mirabelak Yu-287 hegazkin bat bota zuen, 37 milimetroko pistola bera erabiliz. Horrelako pistolak posible egin zuten, nesken zehaztasun izugarriarekin, etsaien ibilgailuak urrutitik jotzea. Munizioa mugatua zen arren, eta hiltzeko arriskua duzu.
  Neskek oinutsik kolpatzen dute eta abesten dute:
  - Hegan egin belatzek arranoak bezala,
  Stalinen alde gaude aurrera!
  Gure arrakasta ez dago urrun
  Ireki kontu irabazlea!
  Beraz, gerlariek, noski, ez dituzte faxistak utziko. Eta hain gogor joko dute, non Führerri min egingo dio.
  Anastasia Vedmakova, noski, maniobrak. Yak-9 seiehun kilometro baino gehiagokoa da, ez da estutuko, are gutxiago pistola astun batekin, baina gehiago edo gutxiago biraka eta bueltaka.
  Yak-3 baino pixka bat hobea, baina garestiagoa da eta kalitate handiko duraluminioa behar du. Eta SESBk lurralde asko galdu zuen. Eta Yak-9 kantitate handietan ekoiztu daiteke.
  Baina Hirugarren Reich-a, Japoniarekin batera, ezin da eutsi.
  Mirabelak ME-262 bota zuen eta abestu zuen:
  - Errusiako Amaren aintzarako,
  mundu osoa zoriontsu egingo dugu!
  Anastasiak beste alemaniar bat moztu zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Hau da maitasun distiratsuenaren izena!
  Eta nola orro egin ere. Eta thrash Fritz-i.
  Neskak, zalantzarik gabe, oso-oso politak dira.
  Eta alemaniarrak, berriz, gero eta gehiago sakontzen ari dira SESBren lurraldean.
  Japoniarrak ere ekintzan sartzen ari dira. Eta asko dira eta txinatarrak gidatzen ari dira aurretik.
  Soldadu horiak aurrerapauso bat bultzatzen ari dira. Eta hurbilketa guztietan gorpuak botatzen dituzte literalki.
  Baina haietako asko daude, azkenean hausten dutela.
  Japoniarrek eta haien armada horiak Khabarovsk ekaitza hartzen dute. Galerak erabat baztertzen dira.
  Baina han ezagutu dituzte neska sobietarrek.
  Alenka eta bere taldea.
  Neskek Khabarovsk defendatzen dute. Granadak botatzen dizkiote etsaiari oin hutsez.
  Eta barrez abesten dute:
  Neska onak gara
  Eta borrokalari guztien porrota...
  Ahotsa oso altua da
  Aita eroen lorian!
  Eta berriro ederren oin biluziek botatako granadak hegan egiten dute.
  Alenkak, buelta bat eman bezain pronto, txinatarrak moztu eta garrasika:
  - Aintza gure lurrari!
  Anyutak granada bat botako du bere behatz hutsez eta orroa:
  - Goi mailako botereen izenean!
  Eta leherketa hilgarria ere zaplazteko.
  Angelikak tiro egiten du jarraian. Eta oin hutsarekin granada bat ere botatzen du.
  Eta oihuak:
  - Muga berrietarako!
  Eta orduan Mariak jo egingo du. Eta borrokalari horizko lerro bat ere moztu zuen, abesten:
  - Isatsez buztan! Begi bat begiz!
  Eta keinua egin zure lagunei.
  Eta gero Olinpiar Jokoek lehergailu kaxa oso bat botako diete samurai eta txinatarrei.
  Eta orroa:
  - Aberriaren aintzarako!
  Eta berriz, bostek atzerriko armada suntsitzen dute.
  Baina japoniarrek txinatar asko bildu dituzte dagoeneko. Igo eta igotzen dira. Eta gorpu-multzo osoak hazten dira.
  Alyonkak tiro egiten du, orpo hutsa bota eta irrintzi egiten du:
  - Stalinen alde!
  Anyut-ek granada bat ere botako du oin biluziarekin eta haserre:
  - Irakasleak!
  Angelikak ilara botako du. Oin hutsez opari bat botatzen du, eta kirrinka:
  - Leninentzat!
  Eta gero Maria, etsaiaren thrasher bat bezala. Eta oin biluzien behatzak suntsitzen hasiko dira.
  Horren ostean, txinatarrak norabide guztietan barreiatzen dira ...
  Eta gero, Olinpiar Jokoetan bezala, nitroglizerina upel bat hartu eta aterako du. Eta denak busti.
  Eta militaristak bere gain erortzen dira...
  Oleg Rybachenko eta bere taldea Tularako borrokan jarraitzen dute. Alemaniarrak Mosku inguratzen saiatzen ari dira. Tula hiriak jada berrogeita batean uxatu zuen Fritz-en erasoa.
  Baina etsaia askoz indartsuagoa da orain. Eta bonbardaketa oldarkorrak egiten ditu. Eta bonbak botatzen ari dira Armada Gorriaren eta beste indar hilgarri batzuen gainean.
  Aurkari oso indartsua. Eta borrokalari beltz gehiegi botatzen dituzte, arabiar, indiar gudura. Eta ez dirudi gelditzen denik.
  Oleg Rybachenkok E-75era tiro egin zuen eta abestu zuen:
  Soldadua beti dago osasuntsu
  Soldadua edozertarako prest dago...
  Eta alfonbretatik bezala hautsa,
  Bidetik ateratzen ari gara
  Eta ez da geldituko!
  Eta ez aldatu hankak
  Gure aurpegiak distira
  Bota distiratsuak!
  Eta berriro mutilak naziari ukabilkada ematen dio urrutitik. Baina indarrak ez dira berdinak.
  Tula heroikoki zutik dagoen arren. Eta hegoaldean, naziak Stalingradora hurbiltzen ari dira.
  Baina zer uste dute irabaziko dutela bertan?
  Oleg Rybachenkok berriro naziei tiro egiten die eta abesten du:
  Eta halako kaosak
  unibertsoa bete zuen...
  Gizadiaren patu tristea -
  Jasaten mina, sufrimendua!
  Eta berriro mutila erori zen, eta "Maus" -2 faxista, oso makina izugarria, sutan dago.
  Natashak logikoki esan zuen:
  Indarrik ezin da gure aurka egon!
  Eta keinua egin zion mutilari.
  Gehiago lupanula eta Zoya. Orroa ere:
  - Garaipenerako sarbidea izateko!
  SU-100-k bere kabuz funtzionatzen du eta ez du bururatzen bonbardaketa gelditzea.
  Alemanak pixkanaka Tula inguratzen ari dira. Indar asko dituzte, infanteria asko. Eta hainbat markatako tankeak mugitzea.
  Hona, adibidez, "Lev" -2 bera, makina oso indartsua: ehun tona pisatzen ditu, eta aurrealdeko armadurak 300 milimetro inklinatu ditu. Ezer ez dela hautsi dirudi.
  Baina Oleg Rybachenkok ukabilkada egiten jarraitzen du. Bere klase gorena erakusten du - frankotiratzaile bat.
  Eta bere burua jotzen du, eta jotzen du...
  Naziengandik zatiak baino ez dira hegan. Baina oraindik ez dute moteldu nahi.
  Oleg Rybachenkok irrintzi egiten du:
  - Etorkizuna gurea da
  Arranoak gara, Jedi!
  Eta berriz mutila zaldiz altxatzen da. Eta berriz, naziak zentimo batean.
  Eta Gerda tankerako tripulatzaileak Stalingradon daude jada. Hemen horrelako borroka oldarkorrak pil-pilean daude.
  Gerdak, tiroka, oihu egiten du:
  - Nire gorputza burdina da!
  Charlottek oin biluziekin joystick-eko botoiak sakatu zituen eta txio-txintxo egin zuen:
  - Hain erabilgarria borrokarako!
  Eta keinua egin zion bikotekideari.
  Orduan berriro lupanula egin zuen eta hogeita hamalaua hautsi zuen.
  Orduan tiro bat eman eta Christina. Armada Gorriaren lehorketa hautsi eta burrunba egin zuen:
  - Neska zoroa naiz! Denak urratuko ditut!
  Eta orduan Magdak tiro egin zuen oin hutsez.
  Alemaniako neskak, oro har, ondo ari dira. Eta zikindu etsaia.
  . 2. KAPITULUA
  Baina orduan haien autoa alboan jo zuten. Gelditu eta konpondu behar izan nuen.
  Gerdak esan zuen kapritxoz:
  Berriro denbora galtzen ari gara!
  Charlottek oin hutsez igurtzi zuen armaduraren gainazala eta irrintzi egin zuen:
  Mendekua hartuko dugu eta irabaziko dugu!
  Eta orduan hartu eta hortzak agerian utzi zituen. Eta perla hortzetatik eguzki izpiak igortzen zituen.
  Christinak hartu eta garrasi egin zuen:
  - Aholkurik gabe Aberriarentzat!
  Eta baita armadurari kolpea eman orpo hutsarekin!
  Onartu zuen Magdak.
  - Eta txorakeriarik ez!
  Neskek xakean jokatzea erabaki zuten momentuz. Bikote bat bikote batentzat. Eta han estrategia bat eraikitzen hasi ziren.
  Jolasa interesgarria da. Baina neskek mugimendu bakoitzari buruz eztabaidatzen zuten eta buruak jo zituzten.
  Gerdak esan zuen hortz irribarrez:
  - Ni izango naiz axioma gorena!
  Eta nola barre egin...
  Andersenen maitagarrien ipuinetik irudikatu nuen nire izena. Hemen basoan harrapatu zuten lapurrek. Karroza desmuntatu zuten, eta ia arropa eta bota garesti guztiak Gerdari berari eraman zizkioten. Beraz, Gerda berriro oinutsik dago, eta zaku jantzita. Honela zirudien, eskuak bizkarrean lotuta zituela.
  Udazkeneko baso hotzean zehar ibiltzen da. Oin biluziak kolpe bakoitza, kolpe bakoitza, adar bakoitza sentitzen du. Gerda beldurtuta dago eta jan nahi du.
  Jauregian errekuperatzea ere lortu zuen. Eta udazkeneko belarretan izotza dago, duela gutxi bizitako hotza gogorarazten duena.
  Gerdak barre egin zuen... Andersenen maitagarrien ipuinean argi eta garbi ez zegoela takoi txigortu nahikoa pentsatu zuen. Eta hori bikaina izango litzateke!
  Depositua azkar konpondu zen. Kaltea txikia da. Ehun milimetroko kanoi baten oskolak alboan jo zuen arren. Arriskutsua izan daitekeena.
  Charlottek oin biluziak joystick botoien gainean sakatu zituen, eta kantatu zuen:
  - Tank-suntsitzaile bat naiz,
  Bihotza sutan dago...
  Pistola nire etxea da!
  Eta oskola beste hogeita hamalau hautsi zen. Orain arte, T-34-85 da gudu zelaian nagusitzen dena. Eta Armada Gorriko ibilgailu astunak nahiko arraroak dira.
  Baina orduan IS-3 agertu zen. Puntu ahul bat du: gorputzaren behealdea. Kopeta inklinazio angelu handia du. Forma bat du: pike-muturra. Baina kopeta beheko aldea jotzen baduzu, orduan ez da errukirik izango.
  Magdak, oinutsen laguntzaz, kanoi bat etsaia zuzendu zuen. Eta nola zaplastekoa, eta jaurtigaia hegan.
  Eta sobietar autoa tripa sartu zen. Dorrea urratu eta maskorrak lehertzen hasi ziren.
  Gerdak oihukatu zuen:
  - Eta edertasun ederra zara!
  Magdak irrintzi egin zuen, bere bular zoragarriak astinduz:
  - Inork ez nau geldituko!
  Charlottek ziur baieztatu zuen:
  - Eta inork ez du irabazten!
  Christinak irrintzi egin zuen erantzunez:
  - Otso gaiztoek etsaiak birrintzen dituzte!
  Gerdak burrunba egin zuen:
  - Otso gaiztoak - agurra heroiei!
  Naziek Tula inguratu zuten eta haurrak, lau neskekin batera eraztunetik atera behar dituzte.
  Mutilak, neskak eta neskak eurengana korrika egiten dute eta granadak botatzen dituzte oin hutsez.
  Eta naziek kalteak hartzen dituzte eta ezin dituzte jo.
  Oleg, tiroka, abestu zuen:
  - Aberri sakratuaren izenean,
  Ez gaitzazu belauniko!
  Margaritak oin hutsez bota zuen heriotzaren oparia eta garrasika esan zuen:
  - Ez! Ez jarri inoiz!
  Natashak, tiroka eta erreboteka, gehitu zuen:
  - Ez dadila arazorik etorri gure etxera!
  Eta gainera oin hutsez, granada hilgarria nola jaurti.
  Gainera, Zoyak zatia saihestuko du eta, gainera, gauza birringarriak oin biluziekin hausten utziko du ...
  Eta orroa:
  - Bikaina izango da!
  Eta orduan Angelikak tiro egingo dio etsaiari. Moztu ezazu amorru basatian. Eta berriro orroa:
  - Edale eroa naiz!
  Eta granada batek orpo hutsetik hegan egingo du.
  Eta gero Svetlana, hartu eta minez jotzen duen bitartean.
  Hauek, noski, neskak dira - heriotzak etsaiei dakarrena.
  Natashak, etsaiari tiro eginez, irrintzi egiten du:
  - Inork ez gaitu geldituko, deabruak ere ez gaitu garaituko!
  Eta oin hutsetatik hegan egiten du, granada bat arku batean. Eta lupanet, bai, dena barreiatuko du eta, gainera, urrun.
  Neskak, zalantzarik gabe, kaltetutako lurraldea gainditzeko gai dira. Hegoaldean, borrokak pil-pilean daude Stalingradon, Armada Gorriaren esku dagoena. Japoniarren galera izugarri batek Khabarovsk hartu zuen eta Vladivostoken aurrera egin zuen.
  Bada, hor topatuko dute behar dutenek.
  Anna Vedmakovak agur zeremonia ez oso atsegina bizi izan zuen bere zaldi hegalari fidelarekin. Bertako MiG-4 bihurtu zen borrokalaria, zeinaren gainean hainbeste hegazkin alemaniar eraitsi baitzituzten, Japoniako armadaren aire erasoetan erre besterik ez zen egin zen, baita beste ibilgailu eta ontzi ugari ere. Eguzki Sortzailearen Lurraldeko putreek hiriari pikak egin ostean, ikuspen tristea izan zen Vladivostok. Hala ere, hildakoen hileta modu militarrean egin zen aski xume eta azkar. Vedmakova pilotuak hankak erre zituen, neskaren oinak babak estalita zeuden eta, horregatik, oinutsik ibili zen, behatzak kontu handiz zapalduz. Japoniarrek oraindik ez dituzte erasoak errepikatu, aurrera doazen fronteei eustera bideratu dituzte ahaleginak. Vedmakovak blokeoa saihestu zuen, indarrez garbitu zen, langileen artean ume ugari zeuden. Argal, oinutsik, udaberriko eguzki freskoan aurpegiak gorrituta, hautsitako fitxak arrastatzen zituzten, eroritako telegrafo-zutoinak altxatzen zituzten, kaleak besterik gabe miatzen zituzten.
  Mutilen gaineko seniorra aitzindari gorbata batekin, baina alkandorarik gabe (bereiz zintzilikatzen zen, itxuraz mutilek arropa zaintzen zuten), pilotuarengana joan zen korrika.
  - Erritmo bizkor batean ari gara lanean, kamarada nagusia, dena prest egongo da laster! Kalea garbituko dugu, leuna izango da gerra aurretik bezala!
  Vedmakovak irribarre egin zuen eta gozoki zati bat bota zion:
  - Hemen, hartu! Hau da gure txokolate natural sobietarra, ez amerikar pozoia.
  Mutikoak keinua egin zuen sutsu.
  - Eta amerikarrentzat ezizen berri bat asmatu genuen! Orain Hitler eta Hirohitorekin batera daudenez, ez dira yankiak, pindoak baizik!
  Neska nagusiak makurtu egin zen mutilaren aurrean:
  - Nola esan zenuen nortzuk diren?
  Aitzindari gazteak errepikatu zuen:
  - Pindoak! Beraz, orain traizio egin gintuzten yankiak kenduko ditugu!
  Vedmakovak mutikoari burua laztandu zuen, gero bere esku handi eta sendoak mutilaren sorbalda mehe eta zaindunen gainetik pasa zen. Mutilak irribarre egin zion: hortzak zuriak zituen, eta ahurra zorroztua luzatu zion. Nagusiak mutilari eskua eman eta erantzun zion:
  - Izena gogoratu behar dugu! Baina, azken finean, oraindik ez gaude Amerikekin gerran, beraz, goiztiarra da ezizenak sortzea!
  Mutilak erantzun zion:
  - Amerikarrak japoniarrak eta alemaniarrak baino okerragoak dira, nahiago baitute proxyz borrokatu. Rising Sun Inperioko borrokalariak zein krudelak diren arren, haien ausardia denek ezagutzen dute!
  Sorginak eten zuen:
  - Gizon ausart hauek hilko ditut! Eta ahalik eta azkarren!
  Krotov jarduneko goarnizio berriak ustekabean ez zen ordena logikoa sinatu eta gudari pilotu bat bidali zuen marinel talde batekin Khabarovskera. Agindua berehala jarraitu zen, beharrezkoa zen Japoniako unitateen erasoa islatzea. Vedmakovak, noski, borrokalari bat emango ziotela espero zuen, baina... Eta fronteak ez zuen hegazkin librerik eskura, eta haien zentroko errefortzuak ez ziren oraindik iritsi. Vladivostok-etik Khabarovskera bidaiak denbora pixka bat behar izan zuen eta nagusia errailetatik literalki borroka irakin batean bota zuten.
  Japoniarrak ondo gotortutako hiria saihestu eta inguratzen saiatu ziren. Gudariak ozta-ozta izan zuen lubakira metrailadorearekin salto egiteko astirik, erasoa hasi baino lehen.
  Sorginak bere ondoan etzanda zegoen Sinitsin kapitainari galdetu zion:
  - Beraz, etsaia Friedrichen, edo hobeto esanda Nogi jeneralaren taktika planifikatzen ari da, gotorlekuak saihestu eta gu atzealdean jartzeko.
  Kapitainak burmuin egin zuen.
  - Saia dadila errusiar zaldiaren buztana erretzen! Beraz, apurrak joko du, eta horrek ez du nahikoa irudituko!
  Bateko pilotuak txantxetan esan zuen:
  - Zaldiaren apurrak, seguruenik ez Krupp altzairukoak, gure sobietarenak baizik!
  Haren hitzak obusen uluak eten zituen. Hemen luze zulatutako lubaki batean dago, Khabarovsk inguruan, oro har, gotorleku-lerro noble bat dago, Japoniako inbasioaren mehatxua urtebete baino gehiago dago. Lubakien aurrean eta atzean lehertu dira maskorrak, orro asko dago haiengandik. Oro har, japoniar shimosa famatuak burrunba eta ke asko sortzen ditu. Gudariak beldurrik gabe begiratzen du, nahiz eta nolabaiteko axolagabekeriarekin. Maskorren eztandak iturri zikinak sortzen ditu, hona hemen horietako batek lurra dardarka eragin zuen. Horrek esan nahi du pistola bat jotzen ari dela, hirurehun milimetro oneko kanoi batekin. Zaurituen intziriak entzuten dira... Kainoiaren bidez belarri guztiek harrapatzen ez dituzten lurrun arinak dirudite. Hemen pilotu-gerlaria lurrez zipriztindu zen. Hala ere, neskak, doministiku eginez, txirikorda gorrien hautsa astindu zuen:
  - Hala da beti, etzanda zikindu egiten zara! Eta altxatzen bazara, bat edo bi geratzen zaizkizu!
  Artilleriaren prestaketa laburra izan zen, agian japoniarrek ez zuten hainbeste obus. Erasoa hasi da. Hainbat tako japoniar aurreratu ziren. Txikia, makinaren gorputz apur bat biribildua duena. Rising Sun inperioko tankerik masiboena: Chichiha. Vedmakovak bere ezaugarriak gogoratu zituen. Aurrealdeko armadura 30 mm, pistola 47 mm, diesel motorra 320 zaldi. Gidatzeko errendimendua izan ezik , zeinetan makina hau T-34 baino txikiagoa ez den, orduan 1943ko T-3 alemaniarra baino okerragoa da. Ekialde Urrunean ere deitzen diote, doministiku! Baina, bide batez, zelaietako erregina ez da tanke bat, infanteria bat baizik. Hemen saiatu, hurbildu meategietara. Esaten den bezala: tren blindatu bat pasatzen ez den tokian, fusila duen soldadu bat arrastatuko da.
  Japoniarren fusilak Mauser alemaniarretik kopiatzen dira. Subfusilak, Lehen Mundu Gerrako "Schmeister" ezagunetik erauzitakoak. Orokorrean, begi estuek onena beste aldetik kopiatzeko gogoa dute. Ziur aski japoniar diseinatzaileak "Panther" eta T-34 hibrido baten sorreran lanean ari direla!
  Ez dago dozena bat tanke japoniar baino gehiago, eta sobietar artilleriak ez du inondik inora haiei aurre egiteko presarik. Infanteria haien atzetik korrika egiten dute, ohiko lerro lodian. Eguzki Sortzailea herrialdeko soldaduak beraiek horixka apur bat ematen duen uniforme batez jantzita daude, kaki estepa kolorekoa. Vedmakovak begiratzen ditu, erasotzaileen kopurua azkar kalkulatuz. Begiz, bospasei mila dira, eta gehienez ere mila errusiar daude lubakietan eserita, frontearen sektore hau estaltzen dutenak. Eta armak... Ekialde Urruneko armada hondar printzipioaren arabera hornituta dago, eta ofizialek bakarrik dituzte metrailadoreak. Zer da, azken finean, nagusi bat, ordea, kargurik gabe, arrunt baten mailara murriztuta.
  Titmouse kapitainak (oraindik oso mutil gaztea) galdetu zion Witcherri.
  - Alemanekin borrokatu zenuten?
  Neskak erantzun zion:
  - Ez! Musu eman nien!
  Kapitainak, bat-batean zurbilduz, esan zuen:
  - Gogoratzen al zara zure lehen gorpua!
  Vedmakovak irribarre egin zuen eta burua astindu zuen.
  - Pilotu bat naiz, eta tiro egin nion, elkarrekin kolpatu nuen, ez daukat gorpuen kontzepturik! Bide batez, Gerra Patriotiko Handi osoan, nire hegazkina ez zen inoiz bota!
  Kapitainak txistu egin zuen baldar samarra.
  - Bat besterik ez zara! Eta zenbat aleman zikindu dituzun!
  Witcherrek are gehiago irribarre egin zuen.
  - Hogeita bosgarrenaren ondoren heroiaren izarra eman! Hogeita zortzi besterik ez.
  Sinitsinek oihukatu zuen:
  - Oh! Zure lanbidearen maisua zara!
  Neskak apala erantzun zuen:
  - Ez da heroi bat egin behar, bere betebeharra zintzotasunez betetzen duen norbait. Orain infanteria hurbilduko da, eta haiekin elkartuko gara.
  Kapitainak hamar kilo ondo pisatzen zituen metrailadore astun baten bultoa jo zuen. Txakurra ukitu nuen, jaurtiketa oso estua da, ipurdia atzerakada batekin. Ez da nahiko koloso erosoa, baina jotzen du ... Egia da, zurrumurruen arabera, alemaniarrek dagoeneko badute metrailadore indartsuagoa, baina nork daki sobietar diseinatzaileek zerbait hoberik egingo duten. Sinitsek ezin izan zion galderari eutsi:
  - Eta zergatik transferitu zenuen hain pilotu polita infanteriara?
  Vedmakovak erantzun zuen erdi txantxetan, bere metrailadorearen marmeladari ere klik eginez:
  - Eta sutan esertzea zer den jakin nahi nuen! Hori polita izango litzateke!
  - Eta itxuraz botak galdu dituzu, lehen lerrora iristeko presarik bazina!
  Vedmakova, izan ere, babak azkarrago jaitsi nahian, oinutsik joan zen. Gerra garaian emakume eta haur gehienek udan takoi hutsik egiten bazuten ere, ofizialen artean ez zen hori onartu, batez ere leku publikoetan. Baina Witcher-i horrela nabarmentzea ere gustatzen zitzaion. Honela erantzun zion Sinitsin-i:
  - Dirua aurrezteko, izan ere, mundu kapitalista osoa gure aurka dago. Azken finean, botak higatzen dira, eta hau jende askoren lana da!
  Kapitainak baiezkoa eman zuen, keinu sutsu eginez.
  - Oso hanka ederrak dituzu! Lazta ditzaket!
  Vedmakovak hatza astindu zuen:
  - Orain ez! Orduan bizirik irauten baduzu, gauerako berotuko zaitut.
  Sinicinek begiak bildu zituen.
  - Aupa, azkarra zara! Normalean emakumeak denbora luzez hausten dira!
  Vedmakovak erantzun nahi izan zuen, baina leherketa bat entzun zen, tanke japoniar bat aurrera zihoala, meategi batera jo zuen. Neskak kantatu zuen:
  - Hitler kotxe batean zihoan, sasikua meategi batek lehertu zuen! Zatitan apurtuta, baina horrek ezer gutxi balio du!
  Beste tanke japoniar batek lehertu egin zuen, gelditu egin zen, mokora piztu eta tiro egin zuen sobietar lubakietara. Hirugarren batek jarraitu zion. Japoniarrek, ordea, ez zuten gelditu pentsatu. Begi estuak garrasi egin zuen: beren metrailadoreak lanean hasi ziren, dorre erdi zirkulu mugikorretan jarrita.
  Kapitainak marmar egin zuen:
  - Hori bai! Nola doan desfilea! Hona hemen armada!
  Vedmakovak fusil bat hartu zuen, infanteriarako distantzia ahalbidetzen zuenez, eta ofizial japoniar bati tiro egin zion. Begi estua erori zen, fusila bota zuen halako indarrez, non udaberriko belarretan baioneta jotzen baitzuen. Beste japoniarrek korrika jarraitu zuten, gorputza apur bat okertu zuten, itxuraz, modu honetan porrota ekiditeko asmoz, edo hobeto esanda, haren probabilitatea murrizteko. Vedmakovak gogoratu du horrela entrenatzen direla Quantude armadako soldaduak, garaiz makurtzeko denborarik ez duenari banbuzko makila batekin buruan jotzen dutela. Errege-aitaren ustez, Herodes ondo hunkitu zen! Hau, ordea, Nikolas II.ari buruz. Orain berriz Japoniari borrokan ari dira, eta ez batean, hainbat frontetan baizik. Hala ere, honek bere abantailak ere baditu. Neskak kantatu zuen:
  Badator - Wehrmacht-a errautsetan garaitua da,
  Napoleon garaitu ezina!
  Etsaiak ezin izango du sobietar bandera zapaldu,
  Herria eta alderdia batuta daudenean!
  Bata bestearen atzetik, hondatutako tanke japoniarrak gelditu ziren, baina infanteria, baionetaz zurtuta, are azkarrago hasi zen korrika egiten. Sobietar tropen posizioak distiraz josita zeuden, fusilak txaloka, tarteka leherketa automatikoz tartekatuta. Sua ireki zuen eta Vedmakova. Japoniarrek, mugimenduan birkargatuz, fusiletatik tiro egin zuten. Biriken goialdean oihukatu zuten:
  - Banzai! Rusek amore eman!
  Balek beren gorpuzkiak makila bat bezala zulatzen zituzten manikinetan. Hezur hautsa, odolarekin nahastuta, erori zen. Hala ere, bala gehienak, guduan gertatzen den bezala, joan ziren. Japoniarrek meatze-zelaia zeharkatu zuten, soldadutxoak arinegi korrika egiteko, tankeetarako prestatutako opariak lehertzeko.
  Vedmakovak metrailadorearen atzerakada basatia sentitu zuen sorbaldan, eta Eguzki Sortzailearen herrialdeko borrokalariak benetako munstroak zirela zirudien bitartean. Haien oihu histerikoak gero eta indartsuago eta hurbilago zeuden, haien aurpegi horiak eta gaiztoak izerdiz dirdira. Vedmakova aldi berean ahalik eta etsaiaren soldadu gehien kentzen saiatzen da. Neska beti bezain bero dago, eta modu habiatuan tiro egiten du. Klip bat agortu zen, beste bat sartu zuen. Aldizkaria handiegia da, biribila, ez da erraza ganbaran ziria. Eta berriz sua, japoniak hankaz gora doaz.
  Vedmakovak bigarren munizio karga jaurti zuen, muniziorik gabe geratu zen. Eta granadak dagoeneko artiletzen ari dira aurrera doazen begi estuari. Jaurtiketaz erantzuten dute, orain intziri garrasi gehiago daude, eta soldadu sobietarrak erortzen ari dira. Zatiak ile txiki bat moztu zuen Sorginaren buruan. Neskaren nerbioek huts egiten dute, eta jauzi egin eta biriken goialdean oihukatzen du:
  - Stalinen aberriaren alde!
  Haren atzetik, gainontzeko borrokalariek oihu egiten dute, estalkitik saltoka eta baionetak astinduz. Soldadu sobietarrek japoniarrei aurre egiteko ihes egiten dute, baioneta borrokan parte hartuz.
  Vedmakovak hurbilen dagoen "samurai"ren sabela mozten du kolpe azkar batekin. Garrasi egiten du eta erantzuten saiatzen da eta hildako basurde bat bezala eroriko da. Neskak pozik oihukatzen du:
  - Errusiako futbola: Errusia - Japonia, bi-zero!
  Eta hain zuzen ere, beste japoniar bat erori zen baioneta-aizto batekin eztarria moztuta. Bada, hirugarren gerlari pilotuak ostiko bat eman zion ertzean. Begi estua luzatu zen, eta neskak, inertziaz mugituz, puntua sartu zion aurkariaren begian!
  -Japoniarrak hartu! Zergatik jarri atezainen aurrean!
  Baionetaren errepresalia kolpeak nagusiaren tunika erauzi zuen, odola atera zen, baina honek neska lotsatu ez ezik, amorru gehigarria ere eman zuen.
  - Hirohitoren heriotza! - Neskak zaunka egin zuen, bere txirbia begi estuaren kontra jo zuen, eta neska hain azkar mugitzen zen, helizeak balira bezala, azken borrokalaria.
  Japoniarrek atzera egin zuten, eta atzera egin ere egin zuten, eta neska inspiratuak erasora joan zen, bere metrailadorea erraldoi baten eskuetan makil bat bezala biraka ari zen. Hona hemen kolpe gogor bat buruaren atzeko aldean ipurdia zuela, ofizial sutsuegia. Annak arnasa bota zuen.
  - Hona hemen shahen-hash bat!
  Baina, oro har, errusiarrek zailtasunak izan zituzten. Begi estuen aldean, bost aldiz abantaila, eta japoniarren egoera fisikoa ez da txarra, gainera, SESBko soldadu onenetatik urrun ari dira haien aurka borrokan. Berez, hain gerra zail batean, hirugarren kategoriako konskriptuak Ekialde Urrunera bidali zituzten, datu okerrenekin, edo naziekin borrokan larri zauritutako borrokalariak. Soldaduak erori ziren, batzuetan dozena bat baioneta errusiar batean sartzen ziren, literalki odolustu zuten, baina heroiak bezala borrokatu ziren, eta inork ez zuen errukirik eskatu.
  Sinitsin japoniar ofizial bati baioneta batekin zulatu zuen, baina berak puntu bat jaso zuen alboan. Gazteak bularrean ipurdiko kolpe batekin eraso zuen japoniarra eraitsi zuen, baina odola albotik gehiegi isurtzen zen. Eta lau samurai lasterka joan ziren mutilarengana aldi berean.
  Vedmakova ausarta erreskatatzera joan zen, agenteari baioneta batekin omoplatoan labankadaz eta beste Jap bat bota zuen belaunen azpian ostiko batekin.
  - Eutsi Petruha! esan zuen.
  Berehala bularrera zuzendutako bi baioneta islatu eta erantzun zuen:
  - Ez naiz Peter, Arkadi baizik!
  Beste japoniar bat kolpatu zuen neskak garrasi egin zuen:
  - Gerran, izen bakoitza mailu olatu baten klika bezalakoa da, ez zenuke jaurtiketarik egin behar!
  Arkadik apur bat atzera egin zuen eta baioneta errukigabe batek masaila ireki zion. Gazteak irrintzi egin zuen, jasan ezinezko minez:
  - Jainkoaren Ama!
  Vedmakovak aurka egin zuen:
  - Agian ama naiz, baina ez Jainkoarena! Oro har, ez dago Jainkorik, eta ez da inoiz izan!
  Arkadik atzera egin zuen Annarengana eta esan zuen argirik gabe:
  - Eta zer itxaroten gaitu heriotza ez-existentziaren ondoren?
  Neskak burua negatiboki astindu zuen.
  - Ez! Zientzia komunistak hildakoak piztuko ditu! Eta bizitza berrirako lehena itzuliko zaie sorterriaren aldeko guduetan eroritakoei.
  Sinicinek burua astindu zuen.
  - Jainkoak bedeinka!
  Vedmakovak beste japoniar bat etzan eta garrasi egin zuen:
  - Ez dago jainkorik! Hala bada, onartu behar dugu unibertsoaren ustezko sortzailea sadikoa dela! Eta sorkuntza torturatzea gustatzen zaio!
  Momentu hartan, Arkadiren izterra baionetaz urratu zitzaion, eta ez erortzeko, gudari ilegorriaren gainean makurtu zen:
  - Eta mina daukat! Besterik gabe, imajinaezina!
  Sortzen den eguzkiaren soldaduen bost sei aldiz nagusitasunak eragina izan zuen. Berrogeita hamar samurai oldartu ziren haien kontra, baionetak astinduz, txoritxoen armada bat bezala. Arkadik pare bat kolpe jaso zituen baioneta sabelean, eta orduan begia atera zioten. Gaztea erori zenean, hogei aldiz injektatu zioten, betiko lasaitzera behartuz. Interesgarria da bere arimak sentitu zuena hegan egiten zuenean: harridura edo beldurra, edo agian sekulako arintasuna gorputzaren ziegatik irten ostean.
  Sorgintua bezala zegoen Sorgina. Noski, tunika puskatu egin zitzaion, baionetekin moztuta. Gerlaria guztiz biluzik zegoen, marradura ugariz estalita, baina samuraiak ezin izan zion zauri larri bakar bat ere eragin! Borroka egin zuen eta bere bular biluziak titi gorridunekin astindu ziren itsasoko buiak bezala. Eta orkatila biluziek distiratzen zuten. Neska benetan botere bestial eta erotikoaren gorpuztea zen. Bere zola biluziak odolez gorritu ziren, eta, hortik, suntsipenaren eta gaizkiaren jainkosa handiarekin elkarte bat zegoen: Kali! Soldadu sobietar ia guztiak labankada jaso dituzte dagoeneko, borroka amaitu da, baina Afroditaren edertasun distiratsuan bakarrik, noizean behin begi estu-estu lotsagabeak jotzen ditu.
  Nugi jeneral japoniarrak harrituta begiratu zuen mirari horri. Orduan pentsamendu bat piztu zitzaion buruan. Ahots mehez emandako agindu bat zegoen, elikatu gabeko eltxo batena:
  Bota hari sare bat, hartu bizirik!
  Sareak ere bazituen japoniar salbatzaileak. Bat-batean errusiar bat bizirik hartu behar duzu. Eta weba ezin hobea da horretarako. Berehala dozena bat harrapatzailek kateak bota zizkioten neskari
  Vedmakovak ahal zuen moduan borrokatu zuen, bere indar guztiekin saiatu zen askatzen. Baina alferrik, japoniar kontzientziatuek sarea egin zuten elefante bati eutsiko ziola oinarri hartuta. Neska ondo bilduta eta besoetan arrastaka eraman zuten. Dena ikusita, arrakasta taktikoa lortu zen, batez ere norabide hori ez zutelako ez artilleriak ez metrailadoreek estaltzen.
  Neskak maitemindu zen Arkadiren aurpegi leuna eta bere esaldia gogoratu zituen:
  - Gerran, izen bakoitza mailu olatu baten klika bezalakoa da, ez zenuke jaurtiketarik egin behar!
  Pentsamendu kezkagarri eta gaizto bat sortu zen, ez al zuen leundu! Azken finean, hau askotan gertatzen da, pertsona batekin maitemindu eta hil egin zen!
  Japoniarrek itxuraz gaizki estalitako lubakiak okupatu zituzten toki honetan, Khabarovsk inguruan tropa sobietarren posizioak saihesten jarraituz. Eta bere Vedmakova preso hartzen ari dira, eta dagoeneko hartzen ez dituzten arren, zikindutako auto blindatu batean kargatu zuten atzealdera eramateko. Makina antediluviana da, ziurrenik Lehen Mundu Gerrakoa, beraz, ezin nabaritu egin zuen infanteriaren atzetik. Abiadura orduko 12 kilometro ingurukoa da. Brr! Munduko lehen tankeak Prokhorov-en lur orotako ibilgailuak ez zuen gutxiago pisatzen, baina orduko 40 kilometroko abiadura zuen errepidean eta 25 errepidean. Zer, batetik, SESBk Europa guztiari erasotzen dion, bestetik, Asiako zati esanguratsu bati. Neska albo batera itzuli zen, itxuraz bizkarra emateko mehatxua zegoen. Zein iluna dagoen auto blindatuaren zati honetan, itxuraz, paraxutista saila edo soldaduen garraioa dago. Polita litzateke, noski, ihes egitea, lehenik hagak eta soka sendoak kenduz. Eta nola egin? Neskak, noski, trebetasunak ditu, nahiz eta txukundu egin beharko duen, aldi berean eskuburdinak kendu, eta hankatik lotu zitzaion katea moztu. Baina hemen sokak ere nahiko ondo molda daitezke. Lan neketsua da, baina Mantxuriako lurraldera eramaten badute, denbora izango du. Neskak azal bustitik sokak kendu, katea zerratu eta aldi berean pentsatu zuen. Hmm, Errusia Sobietarren aurka, koalizio serio bat zegoen: Eta munstrorik larriena Alemania da. Teknologia aurreratua eta tropa indartsuak dituen herrialdea. Adibidez, ME-309 borrokalari berriaren berri izan zuen. Badirudi dagoeneko hegan egiten ari direla. Ez du armei buruzko datu zehatzak, baina zurrumurruen arabera, hegazkin honek zazpi ditu! Su-puntuak. Hau oso arma larria da, kontuan hartuta Yak=9-ak bi baino ez dituela, eta hiru puntu baino gehiago zituen borrokalari sobietarretan ez dago makinarik. Saiatu munstro hauek garaitzen! Bada, Fokken-Wulf makina oso serioa da, armamentuan sobietar hegazkinen gainetik, eta ia bi tona bonba eramateko gai dena ere. 1942. urtearen amaieran jada, 20 mm-ko bi kanoi eta 13 mm-ko 4 metrailadorez armatuta zegoen. Baina badirudi ehiza-erasoko hegazkin eta bonbardatzaile mota berri bat agertu dela jada 30 mm-ko bi eta 20 mm-ko lau kanoirekin. Dagoeneko munstro bat zen, munstro guztientzat! Eta zurrumurruen arabera, 30 mm-ko zortzi kanoi dituen borroka-hegazkin bat ekoizten hasi da dagoeneko! Saiatu halako mamu bat gainditzen! Nola erantzun nahi diote diseinatzaile sobietarrek honi? Vedmakovak entzun zuen Yak-3an lanak egiten ari zirela. Beria saileko komisario honen berri eman zioten. Badirudi hegazkinaren ezaugarri nagusiena egituraren pisu txikiagoa izango dela, motor eta arma osagarririk gabe. Maniobragarritasuna ona da, zalantzarik gabe, baina armamentua handitzea nahiko nuke! Izan ere, boxeoan, noski, lumako pisuko atleta arina pisu astuna baino maniobragarriagoa da, baina ia ziur galduko du hala ere. Ez da alferrik pisu kategoriak, eta boxeolari profesionalen artean, deitzeko boterea da gehien baloratzen. Beharrezkoa da sobietar hegazkinen armamentua indartzea, eta orduan bakarrik garaituko al da Wehrmacht... berdintasunean? 1942ko bigarren erditik aurrera, Luftwafferen aireko nagusitasuna lurruntzen hasi zen, nahiz eta 1943ko martxorako SESBek abantaila izan, baina... Aliatuen traizioak botere oreka aldatu zuen. Aupa, Hitler hil zuten martxoaren 13an, eta orain apirilaren amaiera baino ez da, baina zein larri aldatu den botere oreka. Hain azkar, estrategikoki irabazten duen posiziotik estrategikoki ia galtzen duen izatera. Ia oraindik Alemaniak garaitzeko gai izango den itxaropena dagoelako SESBarekiko abantaila estrategiko eta teknologiko bat lortu aurretik. Bereziki, aliatuek hegazkinak kantitate handitan horni ditzakete naziei, baina pilotu alemaniarrek denbora beharko dute haiek hegan egiten ikasteko. Hala ere, teknologian, tresna-paneletan, aldea dago. Tankeek trebatutako tripulazioak ere behar dituzte, gainera, Chevron-en gidatzeko errendimendua Errusiako neguan ez da bereziki ona. M-18 fusil automatikoa ... Ez da txarra, baina su-abiadurari dagokionez, sobietar modelo onenen aldean, ordea, zehaztasuna gainditzen du! Laburbilduz, arazoz arazo! Armadura indartsua duten "Churchills" oso famatuak ere badaude, eta gidatzeko errendimendu ona... Noski, badirudi beraiek ere borrokatu beharko dutela. Eta gerrak zenbat eta gehiago iraun, orduan eta ekipamendu gehiago jasoko dute naziek. Beraz, ondorioa erraza da, beharrezkoa da udan Alemaniari porrota birringarria ematea. Japoniari dagokionez, hobe da defentsa aktibora mugatzea eta kontraerasoak jaurtitzea tankeetan nagusitasun kualitatiboa erabiliz. Baina berriro ere, potentzia ahalik eta gehien aurreztea. Gudu luzeetan parte hartu gabe eta aurrez prestatutako lerroetan defentsak eraikitzea. Txinako Armada Gorria erabiltzeko aukera dago oraindik, baina Chiang Kashi erregimena bere indar guztiarekin erori zen. Beraz, oraingoz, zure indarrez fidatu zaitezke. Noiz etorri? Onena maiatzaren amaieran, errepideak azkenean lehortzen direnean, eta tropelak betetzea iristen denean. Vedmakovak berak emanen zuen lehen kolpea Oryol noranzkoan, eta gero Kharkov eskualdean, alemaniarrak Donbass industrialetik urruntzeko, eta gero martxa behartu batekin, Ukrainan zehar, Dnieper zeharkatuz joan-etorrian, eta aurrerago. Errumaniara. Hala ere, posible da iparralderantz biratu Bielorrusia askatzeko, eta erdiko taldearen atzealderantz joatea. Ideia bere osotasunean ona da, eragozpenak badauden arren, Oriol norabideko ofentsiba da nabariena eta naziak bertan izango dira zain. Gotorlekuak hautsi beharko dira.
  . 3. KAPITULUA
  Hemen, noski, pistolak eta Katyushas ondo etorriko dira. Azken sistema horrek efektu indartsua sortzen du, batez ere morala. Edonola ere, pistola eta "Katyushas" asko behar dituzu etsaien defentsari obusak botatzeko. Oro har, Lehen Mundu Gerraren esperientziak erakutsi zuen erasotzea baino errazagoa zela defendatzea, eta Kaiser Alemaniak 1918ko udaberriko erasoaldiarekin indarrak agortzen ez bazituen, gerrak hainbat urte gehiago iraun zezakeen. Baina Bigarren Mundu Gerrak erasoko taktikak defentsaren aldean zuen abantaila frogatu zuen. Esaterako, Poloniaren porrot azkarra, eta, batez ere, Mendebaldeko aliatuen koalizio indartsu deigarria. Naziek goi mailako indarrak garaitu zituzten hilabete eta erdian, Maginot Lerroa saihestu besterik ez zuten egin. Afrikan borrokan, non hasieran Italiako goi mailako indarrak britainiarren kolpe erabakigarri baten ondorioz jo zituzten. Eta orduan Rommel-ek britainiar tropa askoz indartsuagoak garaitu zituen erasoaldi azkar batean. Baina noski, SESBren adibiderik deigarriena, 1941ean, armada indartsuaren hondamendi handia izan zen. Eta mendeku erasoko operazioak, alemaniar unitateak kanporatuz. Beraz, garrantzitsuena gure burua jotzea da, Alemaniako tanke berrien presioaren zain egon gabe. Higadura-gerra luze bat ia alferrikakoa bihurtzen da, jakina, zientzialari sobietarrek arma miragarri bat sortzen ez badute! Azken hori printzipioz posible da, adibidez, teorikoki hiri bat suntsitzeko gai den bonba bat sortzea posible dela entzun zuen. Gainera, halako bonba batek hiruzpalau tona pisatuko ditu. Ipuin bat dirudi, baina... Ipuin bat egi bihurtzeko jaio ginen.
  Bide are erakargarriagoa da Garin ingeniariaren Hiperboloidean deskribatutako laser arma. Gauza hori nahiko gai da tankeen, hegazkinen, itsasontzien armada oso bat suntsitzeko. Noski, sortu halako arma bat, eta Hirugarren Reich ez ezik, Pindosen traidoreak ere, mundu kapitalista osoa amaituko da. Eta komunismoaren bandera distiratsuak distira egingo du planetaren gainean. Baina arrazoiren batengatik, ez da halako armarik sortu. Ispiluak ez dira errekuntza-energia korronte bakarrean biltzeko modurik onena. Bai, eta energia, ontziak mozteko askoz gehiago behar duzu. Nahiz eta ... mikra baten fintasunera kontzentratuta badago, orduan nahiko posible da hegazkinak eta ontzi-ontziei moztea. SESB salbatzen lagunduko duen arma miragarria. Eta hemen laser efektua, beste forma batean. Azkenik, kateak eman du eta ia libre dago, eta soka zatiak inguruan daude.
  Vedmakovak esan zuen:
  - Pazientzia eta lana, zurekin bada, ez zara gorpua!
  Neska altxatu zen, oin hutsik lurra jo zuen. Erreakziorik ez. Gogor jo zuen. Horren harira, japonieraz zin egin eta erreakziorik ez. Orduan Vedmakovak haserre kantatu zuen. Eta ahotsaren goialdean kantatu zuen, urteurreneko festa batean prima donna bat bezala:
  Wehrmacht-eko hordak izugarri haserretzen dira,
  Kanoien burrunba eta ezpaten hotsa!
  Hilabete arte igotzen da kea
  Zeruko distortsio izpiak!
  
  Betiko aroetan famatua izango da aberria,
  Nire haragia Errusiarengatik emango dut!
  Maite zaitut Rus'-edertasuna,
  Errege guztien Jauna gurekin dago!
  
  Oh, herrialdeko baso kizkur zuek,
  Urrezko aspenen dei-hotsak txirrindu egiten du!
  Falcon anai ortodoxoak,
  Jainkoak armada balentria egitera bultzatu zuen!
  
  Egun hotzetan edo epeletan
  Agian hodei batekin lainoa ekarriko du!
  Txerri faxistak gara erratzak bezala,
  Zikinkeria aurpegitik kentzeko!
  
  Gure alderdiak arrazoia du
  Borrokatu sobietar herriaren alde!
  Abesti ausarta abesten dugu
  Arranoa lasterka bezala pentsatua!
  
  Stalin jakintsua da - agintariaren ideala,
  Borroka hilkor ikaragarri batera eramaten gaituzte!
  Amaren bandera irabazlearen izurria da,
  Pallas-patuarekin eztabaidatzeko prest!
  
  Leninen egintzak betikoak izango dira,
  Komunismo santua eraikiko dugu!
  Sinetsi gizakiaren irakaspena,
  Faxismoa iluntasunaren amildegian zapalduko da!
  
  Planeta osoa txori libre bat bezalakoa da,
  Egin dezagun hegan urruneko izarretara, munduetara!
  Zerbait argia eta noblea
  Eskultore gisa sortuko dugu!
  
  Eta Errusia bandera gorriaren azpian,
  Zeruko Eden loratuko den bezala!
  Leninen kasua, Stalinen borondatea,
  Eraman gaitzazu bikaintasunera!
  Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova, baita lau neska mitiko ere, Tulatik irten eta Moskura iritsi ziren.
  Orain hiriburuaren egoera zen gogorrena. Alemanak ordurako amaitzen ari ziren haren ingurazioa, eta bazegoen korridore bat, hogeita hamar edo berrogei kilometrokoa, egunero gero eta estuagoa zena.
  Sei gerlariek defentsa posizioak hartu zituzten Moskuko kanpoaldean. Eraso gogorra izan zen.
  Oleg Rybachenkok tiro egin zuen eta bere buruari burrunba egin zuen:
  - Etorkizuna gurea da!
  Eta mutikoak oin hutsez granada bat bota eta jarraitzen du:
  - Eta bikainak izango gara!
  Margarita Korshunovak tiroka egiten du eta irrintzi egiten du:
  - Eta guztietatik politena bihurtuko naiz!
  Eta oin hutsarekin granada hilgarri bat botako du.
  Eta aurkariak norabide ezberdinetara botatzen ditu.
  Eta gero, jada borrokan, Natasha, alemaniarrak metrailadore batekin moztuko dituena, eta oin hutsez heriotzaren oparia botako duena.
  Hau da halako emakumea...
  Berrogeita batgarren urtean, Natasha Brest gotorlekutik urrundu zen. Ekialdera joan zen. Zapata berriak azkar igurtzi zizkion oinak, eta neskak kendu eta oinutsik ibili zen.
  Pare bat orduz ez zegoen ezer, eta orduan zola biluziak azkura hasi ziren. Ordu pare bat igaro ondoren, sutan zeuden eta jada minez lehertzen ari ziren.
  Natasha, moskobatarra izanik, ez zegoen ohituta oinutsik ibiltzera. Eta, noski, noizean behin errekan murgiltzen zen.
  Bai, bere hanketarako tortura izan zen. Baina neska gaztea azkar ohitu zen.
  Gero, oinutsik ibiltzen zen etengabe, baita elurretan ere, eta izozte gogorretan bakarrik jantzi zituen oinetakoak.
  Orain Natasha jainkosa mitiko bat bezala borrokatzen da.
  Eta hemen Zoyak granada bat botatzen du oin hutsez, eta orro egiten du:
  - Orokorrean data bikaina da hau!
  Eta ondo zuzendutako buelta emango du.
  Eta alemaniarrak eta haien mertzenarioak erortzen ari dira.
  Eta orduan Angelikak eramaten du sua... Eta hain zehaztasunez tiro egiten du.
  Eta hanka biluzitik granada bat ere ateratzen da.
  Eta mertzenarioak sakabanatzen ditu.
  Gainera, Svetlana tiro egiten ari da. Eta bere oin biluziak kanpora botatzen du, inork ezin duela aurre egin.
  Eta aurkariak oso urrun sakabanatzen ditu.
  Eta bere buruari tiro egiten dio, eta etsaiak zapaltzen ditu olatu lehergarri batekin.
  Hauek dira SESBen jaiotako neskak!
  Oleg Rybachenko-k markak egiten ditu etsaien infanteriari, granadak automatikoki botatzen ditu haurren oinekin. Eta, aldi berean, mutilak beretzat idazten du.
  Vitali Klitschkok, Zelensky Ukrainako presidente berriarekin gatazka baten aurrean, Kieveko alkate kargua uztea erabaki zuen. Izan ere, zergatik egoskor eta atxiki posizioari. Hobe da arazoa zuk zeuk konpontzea.
  Eta alkate kargua utzi ostean, Vitali Klitschkok bere ibilbideari ekin zion berriro. Eta berehala sentsazio batek dei egiten dio Weiderri. Tarteko borrokarik gabe! Eta hau zortzi urte baino gehiagoko etenaren ostean.
  Weider, noski, ados dago. Erronka onartua!
  Eta egiaren unea dator. Batetik, hamabi urte baino gehiagotan munduko txapeldun anitz ez da inoiz irabazi. Eta bestetik, berrogeita bederatzi urteko Kieveko alkate ohia. Hopinsen errekorra hautsi dezakeen gizona, baina bere sasoia oso zalantzagarria da.
  Izan ere, askok uste zuten hain atsedenaldi luze baten ondoren, zuzenean Weiderrera joatea suizidioa zela.
  Baina Vitali Klitschko Rocky Balboa bezalakoa da. Pisu astunen zulatzaile indartsuenaren aurka joatea erabaki zuen. Denotay Wider aurkari guztiak galdu dituen boxeolaria da. Guztiek, Tyson Fury barne!
  Orduan, Vitali Klitschkok aukera bat badu?
  Baina Vitali Klitschko etengabe entrenatu zen, forman mantendu zen, bizikletan lanera joan zen. Eta fisikoki ez zegoen hain gaizki. Eta gainera, altzairuzko kokotsa zuen.
  Tira, zer onartuko du Vitali Klitschkok borroka, faboritoa ez bada ere.
  Oleg Rybachenkok metrailadorearen klipa aldatu zuen. Boxeolariekin ustezko borrokak zirraragarriak dira.
  Izan ere, zergatik ez da Vitali Klitschko ringera itzuli eta Hopinsen errekorra gainditzen saiatzen?
  Hau oso ideia sendoa izango litzateke.
  Terminator mutilak buelta bat eman, eta dozena batzuk faxista gehiago moztu zituen.
  Orduan mutilak barre egin zuen eta mihia erakutsi zuen, esanez:
  - Oso gizon bat daukat!
  Margaritak oin biluziarekin lotuta bi limoi bota zituen eta kirrinka egin zuen:
  - Edozein pertsona baino freskoagoa zara!
  Oleg-ek, tiroka jarraituz, arrazoitu zuen...
  Vitali Klitschkok berrogeita bederatzirekin Hopinsen errekorra hautsiko zuen benetan. Prentsaurreko batean ere gogoratu zuen: "Esan nuen ez nuela Foremanen errekorra gaindituko, baina ez nuen ezer esan Hopinsi buruz! Beraz, hartuko dut eta bere errekorra gaindituko dut!".
  Hala ere, publikoaren zati esanguratsu batek gutxi-asko uste bazuen berrogeita zortzi urterekin Hopinsek munduko txapeldun titulua irabaz zezakeela, baina askoz ere fede gutxiago zegoen Vitali Klitschkorengan berrogeita bederatzirekin. Bere aurkaria dagoeneko oso indartsu dagoelako barne.
  Pisu astunen historian ez da sekula halako punkerrik egon. Egia da, Wyder jada ez da gaztea, baina hogeita hamabost urte guztiak ez dira berrogeita bederatzi.
  Vitali Klitschkok, ordea, argi eta garbi ez duela baikortasuna galtzen. Gogor entrenatu, sasoian jarri. Eta oso pozik nago Kieveko alkatearen aulkiaren errutina baztertu dudalako.
  Izan ere, ez da poztasun handirik Ukrainan alkate izatea, hainbeste arazo baitaude.
  Baina Uyaderrekin borrokarako, Vitali Klitschkori oso diru ona eskaini zioten. Beraz, nolanahi ere, ez nuen diru-zorroarekin galdu. Vitali Klitschko izena ezaguna da.
  Mihi gaiztoek Wyderrek behin joko zuela ere esan zuten, eta Vitali Klitschko bera etzango zela. Eta gero dirua jasoko du, eta memoriak idatziko ditu, edo zientzia fikzioa.
  Edo agian pelikula batean.
  Bide batez, Wladimir Klitschkok ere boxeatu nahi izan zuen. Vladimir maltzurrak bakarrik aukeratu zuen aurkari ahulagoa munduko txapeldun arruntaren artean. Baina dena den, edozer esan, txapelduna da eta polita da!
  Baina Denotay Wyder, edozeinek esan dezakeena, onenen artean onena da oraindik!
  Baina Vitaly amorruz entrenatzen da. Bere buruari kargarik handiena ematen dion gazte baten modukoa da. Eta hainbat sparring saio egin zituen, forma bikaina eta erresistentzia ona erakutsiz. Ez, Vitaly prest dago. Eta ez horrela bakarrik, ringera sartzen da.
  Eta hain zuzen ere, epaiketa eguna iritsi zenean, eta Wyder kolpegilerik handiena, alde horretatik pisu astun onena eta Vitaly elkartu ziren. Kyiv-eko alkate ohia, denek dagoeneko kendu baitute bere boxeo karreratik. Baina orain bi pertsonaia mitiko elkartu ziren.
  Vitaly, 1999an lehen aldiz munduko txapeldun izan zena. Pentsa zenbat denbora izan zen eta hogei urte baino gehiago igaro diren gertaera honetatik.
  Eta Wyderrek aspalditik eutsi dio tituluari. Eta haustetik gertu ere, Holmesen errekorra zatitu zenetik titulua luzeena edukitzeagatik.
  Eta noski, Weider inoren beldur bada, ez da Vitalyren aitona. Izan ere, denak ezin dira Hawkins izan. Eta Hawkinsen arerioak ez dira Weider bezain indartsuak!
  Baina Vitaly, lehiakide gisa, ringera sartzen da. Bere gorputza zoragarria eta gihartsua da oraindik, nahiz eta ilea dagoeneko grisaxka duen. Aiton Vitaly, errespetuz, edo burlaz deitzen dioten bezala. Baina muskuluen erliebea gazte batena bezalakoa da.
  Vitalik prest zegoela esan zuen. Eta bera ere ez, tasak apur bat igo dira.
  Weider ere argala, zizelkatua eta hezurretan meheagoa da, gutxiago pisatzen du.
  Golpea ikaragarria izan arren, defentsako arazo batzuk ditu eta ez da beti ona izaten. Baina borrokan esperientzia handia dago jada. Borroken kopuruaren arabera, dagoeneko harrapatu du Vitaly. Eta orain arte ez da garaitu.
  Hala ere, Vitali Klitschkok bakarrik galdu zituen bere bi borrokak lesioen eta mozketen ondorioz. Eta, gainera, ez zela jipoitu esan dezakezu.
  Baina zortzi urte baino gehiago etenaldia, eta ia berrogeita hamar urte. Vitaly gaztea balitz, noski, aukera bat izango zuen. Baina Hopinsen errekorra gainditu al dezake? David Hay, jada hogeita hamabost urte zituela, zero boxeolari bihurtu zen.
  Baina asko hitz egiten da eta eraztunak bakarrik erakutsiko du. Vitali Klitschkok Hopinsen errekorra gaindituko ote du, ala ohatilan eramango al du, Wyderrek agindu bezala.
  Hemen bele maskara batekin ateratzen da. Altua, oso lehorra, baita argala ere Koschei bezalakoa.
  Boxeolari bikote batek arazo larriak sortu zizkion ringean. Hauxe da puntuetan aurrera eraman eta kanporaketa gainditu zuen Ostrix kubatarra eta Tyson Fury, puntuetan ere liderra eta borroka berdinketara ekartzea lortu zuena. Beraz, munduko ukabilkatzailerik handiena leher liteke.
  Baina probabilitateak ia hamarretik bat dira Wyderren alde. Hala ere, handiegiak dira Vitalyren adina eta bere ibilbidean eten handia. Bere anaia Vladimirrek ere aholkatu zuen erdiko nekazari indartsu pare batekin berotzeko. Izan ere, Alemanian, Vitali Klitschkok diru gehiago lor zezakeen erdipurdiko boxeolari batekin duelo batean, bere izen handiagatik soilik.
  Azken finean, Vitaly mundu osoan ezaguna da boxeolari gisa ez ezik, politikari gisa eta hiriburuko alkate eta Maidaneko heroi gisa ere.
  Ez, nolanahi ere, Vitali Klitschkok pentsatu behar zuen halako mendi baten aurka presak eta bultzadak merezi ote zuen.
  Baina hautua egin da: Vitali Klitschko ez da bide errazen bila!
  Borroka Amerikan dago. AEB eta Ukrainako ereserkiak jotzen dira. Zerbitzuen zerrendak iragartzen dira. Eta, azkenik, guduaren seinalea entzuten da.
  Askok ikuskizuna eta odola ikusi nahi dute.
  Weider zuhurtziaz hasi zen, agian arrazoirik ez duen arren. Eta bat-batean Vitaly herdoilduta dago. Klitschko Sr.k ere ez du presarik. Baina berehala ikusten da oinetan arina, argala, gihartsua eta orekatua dagoela. Nolanahi ere, askok espero zutena: berehala flotatuko duela diote, ez da gertatu.
  Konfiantzaz, Klitschkok jab batekin aritu zen, ohi baino apur bat gorago mantendu, blokeak jarri.
  Lehen bi txandak ondo joan ziren. Eta orduan Wyderrek, espero bezala, asko hartu zuen erritmoa. Erasoan eta erasoan aktiboago bihurtu zen. Baina Vitalik ez zuen burua galdu. Kolpea blokeatu, ezkerreko kolpe batekin topo egin zuen. Eta bat-batean, olagarro zorrotz batean, eskuineko eskua gorputzaren kontra jo zuen. Weiderrek bikoiztu egin zuen minez.
  Vitalik deuce bat eutsi zion, eta bere ibilbidean bigarren aldiz, munduko txapelduna eta garai guztietako ukabilkatzaile onena lurrean zegoen.
  Irribarre egin zuen Vitalik... Eta entzuleek pozarren orro egin zuten. Hau ez zen espero Vitaly agurearengandik. Aupa! Eta azken finean badirudi laster berrogeita hamar urte! Eta horrela oraindik mugitu eta jo! Jakin behar da!
  Weider altxatu zen, baina atzera egiten hasi zen. Vitaly astiro-astiro hasi zitzaion ziztada egiten. Eta berriz bi. Eta jo berriro. Ukabiltzaileak atzera egiten du.
  Zailtasunarekin, baina Wyderrek txandaren amaierara iritsi zen. Gero, hurrengo batean, Vitaly aritu zen lehen zenbaki gisa. Baina ezer ez, dena aurreikusitakoaren arabera joan zen. Hainbat txandatan, Wyderrek atzera egin zuen eta ezindua ikusi zuen. Baina bederatzigarren txandan berriro lehertu zen. Eta ukabilkadak botatzen hasi zen aurrera. Eta berriro ere deuce galdu eta erori egin zen. Bigarren kolpea.
  Vitalik irribarre egiten du. Aurrera doa. Weider ezegonkorra da oinetan. Deuce berriro saltatzen du, antidotorik aurkitu gabe. Eta hurrengo kolpetik erortzen da.
  Zailtasunez altxatzen da, eta epaileak borroka gelditzen du!
  Garaipena! Vitali Klitschko, orain munduko txapelduna! Eta berriro bere gerrikoa! Egia da, oraindik ez da erabatekoa, baina dagoeneko zaldi gainean!
  Hopinsen errekorra hautsi zuen, eta, noski, Foremanen pisu astunentzat, munduko txapeldun izan zen laugarren aldiz, Holyfield berdinduz.
  Wyderrek, noski, borroka lasterregi gelditu zela oihukatzen du eta errebantxa bat eskatzen du.
  Vitalyk dio bere karreran jarraitu edo borroka batzuk gehiago izan erabakia gero hartuko dela. Baina denek esaten diote oso ona dela, gaztetan baino hobeto ere, eta jarraitu behar duela.
  Batez ere ez dagoelako ezer egiterik. Kyiv-en beste alkate bat dago, Radarako hauteskundeak eta lehendakaria urruti daude oraindik, zergatik ez borrokatu bertan?
  Hurrengo hiru borroketarako, Vitaly ehun milioi dolar bezainbeste eskaintzen da, gehi emankizunen beste ehuneko bat.
  Noski, jackpot handia da, eta Kyiveko alkate ohiak pentsatzen duena esaten du.
  Izan ere, oraindik asko egiteko gai zela erakutsi zuen. Orduan, zergatik lurperatu talentua lurrean? Eta garrantzitsuena, hala ere ez dago ezer gehiago egiteko!
  Agian saiatu gerriko guztiak konbinatzen? Oso bikaina izango litzateke!
  Vitalyk eskaintza onartzen du eta beste hiru borrokarako kontratua sinatzen du.
  Eta bere hurrengo aurkaria... Tira, Tyson Fury noski! Oraindik inoiz irabazi gabe, pisu handia. Egia da, Uydarrek eta txikiago batek bota zuen. Eta garrantzitsuena, bere anaia txikiaren delitutzailea. Beno, nola ez duzu honekin borrokatu?
  Noski, borroka berri bat, eta primerako kuota, eta ikuskizun bikaina.
  Oleg Rybachenkok berriro tiro egiten die alemaniarrei eta atzerriko borrokalariei. Orokorrean, infanterian ez dago ia alemaniarrik. E-50 eta E-75 tankeen atzetik ari dira. Eta arriskurik ez hartzen saiatzen dira.
  Hemen, urrunago, Panther-2 ikusten da. Tanke hau, benetako istorioa ez bezala, berrogeita hirugarren urtean agertu zen. Eta Pantera bera ez zen oso masiboa. Bai, eta "Panther" -2, asko ekoiztu bazen ere, baina 1945ean, SESBekiko gerrarako prestatzen, alemaniarrek E-50 eta E-75 tankez bete zituzten lantegiak.
  Autopropulsatutako kanoi arinen praktikotasun guztia izan arren: E-10 eta E-25, Fuhrer-ek tanke astunagoak nahiago zituen. Zailtasun handiz, Guderianek abiadura handiko E-50 masiboena egiteko konbentzitu zuen. Fuhrer-ak, berriz, E-75 gehiago maite zuen, arrakasta handirik ez zuena eta laurogeita hamar tona pisatzen zituena.
  Baina orain E-75 M-aren aldaketa bat agertu da, silueta baxuagoa, arinagoa eta motor indartsuarekin. Beharbada etorkizunean ezagunena bihurtuko da.
  Oleg Rybachenkok, esaterako, taktika maltzurrak erabiltzen ditu. Boina eta oin hutsarekin granada bat botatzen du E-50 beldarrari. Hori dela eta, deposituak biratu eta bere lankidearekin talka egiten du.
  Eta emaitza - bi mastodonte sutan daude.
  Oleg, ikusten dugunez, oso maltzurra da.
  Horrela jokatzen ari da orain, eta alemaniarrak galera handiak jasaten ari dira. Mutilaren hankak arinak dira. Ona da bera bezalakoa izatea, oinutsik eta guapo.
  Baina, oro har, boxeolariei buruzko gogoetak etortzen zaizkit burura. Adibidez, zergatik ez luke Denis Lebedevek bere karrerari ekingo? Berrogei urte ez da horren luzea. Gainera, pisu handiko lehiakide nagusiak alde egin dute, eta gerrikoak konbinatzen saia zaitezke.
  Hori da benetan egin behar ez duzuna, beraz, agintariekin sei bat izatea da. Hobe da boxeo noblean aritzea edo oposizioan sartzea.
  Halaxe da Sergei Kovalev Moskuko alkate bihurtu zen. Hau fantasia bat besterik ez den arren.
  Eta Denis Lebedevek zerbait eraikitzaileagoa egin lezake. Gainera, nolabait goizegi da boxeoa oraindik garaitu gabe uzteko. Benetako atleta batek bide osoa egin behar du.
  Wladimir Klitschko ere itzul daiteke. Baina batzuk, Alexander Ustinov bezala, dagoeneko hiru aldiz jarraian jipoitu dituzte, ez erretiratu!
  Izan ere, heroiak ez dira pertsonak, altzairutik ateratakoak baizik!
  Baina imajina dezagun halako aukera bat, Putinek hegazkin batean erori zen, eta Errusian presidentetzarako hauteskunde berriak daude.
  Eta zer ikusten dugu gaur? Komunistek ez dute hautagai sendorik. Grudin lotsatu egin zen eta harengan konfiantza gutxitu zen. Zyuganov zaharregia eta denekin nekatuta dago, eta karisma gutxi dago. Suraikinek porrot egin zuen aurreko hauteskundeetan. Ezezagunak diren beste pertsonaia batzuk. Zhirinovsky ere zaharregia da eta denekin nekatuta dago. Alderdi Liberal Demokratikoko beste batzuk gutxi ezagutzen dira. Nor gehiago gomenda daiteke oposiziotik? Andrei Navalny indartsu dago, baina ezin izango du hauteskundeetara aurkeztu. Ksenia Sobchak ez da hautagai serioa. Demushkin kartzelan zegoen eta ez zen oso ezaguna. Kartzelan zegoen eta Udaltsov, agian ahal zuen arren, komunistek lagundu eta hitz egin zuten.
  Laburbilduz, ez dago lehiakide seriorik oposizioan. Beraz, Medvedev, jarduneko presidentea da oraindik faborito nagusia. Eta intrigarik egongo bada: bigarren itzulia edo berehala lehenengoan.
  Medvedeven balorazio baxua ikusita, eta ziurrenik presidentetzarako hautagai kopuru handia, bigarren itzulia nahiko posible da.
  Hala ere, Medvedevek abantaila oso handia izango du lehen itzulian, eta bigarrenean ez da aurkari oso polita.
  Bere Zelensky azken momentuan agertu eta karta guztiak nahastu ditzakeen arren!
  Oleg Rybachenkok berriro granada bat bota zuen, nazien tankeak bultzatuz. Orro eta bonbarda asko.
  Eta lurra noizean behin aireratzen da, eta airean erretzen da. Eta irauli, urtuz, zatiak.
  Oleg dio:
  - Aintza gure inperioari!
  Margaritak, oin hutsik opari hiltzaile bat botaz, irrintzi egin zuen:
  -Loria handia heroiei!
  Eta berriro orpo hutsa duen neskak limoi bat botako du.
  Faxistak sartzen ari dira, oi, eta isurtzen ari dira.
  Ez dago modurik, hutseko bonba batekin ere ezin duzu gelditu eta irabazi! Hain gerlari politak hemen, beldurra besterik ez!
  Oleg orroa:
  - Gure garaipena gerra santuan!
  Margaretek baieztatu zuen:
  - Ehuneko ehuneko bermearekin!
  Eta berriro neskak granada bat bota zuen oin hutsarekin.
  Ez, haur hauek argi eta garbi ez dutela amore emango.
  Oleg Rybachenkok orro egin zuen:
  - Sobietar ordena berriaren alde!
  Margaritak leherketa bat egin zuen eta baieztatu zuen:
  - Banzai!
  Oleg, berriz, gehiago konposatzen saiatu zen. Beno, hona hemen Vitaly Tyson Furyren aurkako borondatezko defentsa egiten. Bitartean, Wladimirrek berdin-berdin borroka interesgarria du Ruizekin.
  Izan ere, Ruiz munduko txapelduna izan zen hiru bertsiotan. Han, zergatik ezin dio Vladimirri diru askoren truke borrokatu? Erosoagoa aurkari guztiak - askoz laburragoa, eta lodi. Vladimirrek kolpe luzeekin tiro egin diezaioke.
  Pena da Klitschko Jr.-k munduko txapeldun zen bitartean berarekin borroka bat galdu izana. Eta mugitu beharko zenuke.
  Eta nola ez zenuen hau pentsatu, Vladimir?
  Eta hiru bertsiotan munduko txapelduna da orain Usyk. Azkar iritsi zen, ordea, tronura.
  Eta Vitalyrekin bateratze borroka bat posible da. Baina hauek orain arteko espekulazioak baino ez dira.
  Vitalik Tyson Fury irabazi behar du, eta Weiderren aurkako errebantxa interesgarria da. Eta beste borrokalari interesgarri asko daude. Anthony Joshua bera. Berarekin borrokatzea ere oso interesgarria izango litzateke. Eta mendekatu nire anaia ere.
  Vitalyk sentsazioa sortu zuen Weider garaituz. Eta hori bera arrakasta izan daiteke.
  Zergatik ez zaitez berrogeita hamar urteren ondoren txapelketa irabazi duen munduko lehen boxeolaria bihurtu? Hau ez da inoiz egin!
  Aupa Vitaly! Berdin du zer nolako alkatea izan zinen Kieveko, baina orain munduko txapeldun handi gisa aitortu zaituzte, zalantzarik gabe!
  Baina hona hemen tituluaren lehen defentsa, borondatezkoa. Vitalyren aurka, arerio handiagoa eta beso luzeagoa. Ez da Wyder bezain zulatzaile ikaragarria, baina teknikoa eta trebea, beso luzeekin. Eta oraindik hautsi gabe ere, erori egin zen arren.
  Garrantzitsuena, oraindik nahiko gaztea den Wladimir Klitschko garaitu zuen, eta horrek Tyson Fury lehiakide ikaragarria bihurtzen du zalantzarik gabe.
  Berrogeita hamar eta berrogeita hamarren ingurukoa zen probabilitatea. Jakina, Wyderren aurkako kanporaketa ikusgarria izan zen. Baina orain ez da haren kontrako garrasi bat izango, borrokalari trebea baizik, inork ez du oraindik kanpora ateratzeko gai izan. Eta garrantzitsuena, Vladimir beraren irabazlea bere indarraren egunsentian.
  Berrogeita hamar urterekin Vitalyk horrelako teknikari bati aurre egin ahal izango al dio. Hau adimenen duelua da. Wyderrek argi eta garbi gutxietsi zuen Vitali eta zeremoniarik gabe hartzen saiatu zen. Eta hemen jada ez da horrela funtzionatzen.
  Hona hemen bi boxeolariak prestatzen. Vitaly, beti bezala, serioa eta zentratua da. Ziur eta lasaia da.
  Tyson Fury ere prestatzen ari da. Vitaly baino altuagoa da, beso luzeagoak ditu eta erabiltzen saiatuko da.
  Baina orain borroka Britainia Handian izango da, eta ordainpeko emisioa.
  Tyson Fury atera da lehena. Kanpoko konfiantza erakusten du. Burusoila, baldar eta ez oso kirolaria. Vitali Klitschkoren ilea tindatuta badago, ez duzu ulertuko zein den zaharragoa, aldea hamazazpi urtekoa bada ere. Hau oraindik ez da txapelketako borroketarako errekorra, baina dagoeneko errekorra hurbiltzen ari da.
  Tira, agian Vitalik Tyson Fury baino gazteago baten aurka borrokatuko du.
  Hemen Vitaly musika ikaragarria ateratzen da. Elkarri begiratzen diote.
  Tyson makurtu egiten da eta ez du itxura altuagoa. Vitaliren sorbaldan, agian, eta zabalago. Eta garrantzitsuena, bere figura askoz ederragoa da, eta bere giharrak erliebean daude.
  Beno, nolako soinua dute ereserkiek? Lehenengo britainiarra eta gero ukrainarra.
  Ondoren, begirada trukea.
  Eta orain adarra jotzen du, lehen txanda.
  Vitaly-k kolpe arin bat botatzen du, ondo mugitzen da. Tyson alde egiten saiatzen da. Baina Vitali oso bizkorra da, eta bere ukabilkadak ibilbide baldarrean mugitzen dira, Tyson Furyren bururaino iritsiz.
  Dena ari da adituek iragarri bezala. Vitaly-k abiadura bikaina du.
  Eta denak lortzen du.
  Lehen itzulia irabazten du... Gero atseden minutu bat eta bigarren itzulia. Berriz ere, Fury-k ez du taktika aldatzen. Dirudienez, Vitaly nekatuko dela espero du.
  . 4. KAPITULUA
  Eta berriro ere, Klitschko Sr.-k abantaila txiki bat du. Anaiak nagusi dira eraztunean.
  Wladimirrek Ruiz Jr. irabazi zuen duela astebete kanporaketa teknikoz.
  Tira, borrokak jarraitzen du.
  Hirugarren itzulia berriro Vitalyren agindupean dago. Baina laugarren txandan, Tyson Fury-k bat-batean eztanda egiten du. Aurrera presaka... Eta deuce bat jotzen du. Eta kolpe batean erortzen da.
  Zer nahi zuen? Vitali alertan dago.
  Nolabait Tysonek defenditu zuen txanda hau amaiera arte. Orduan hasi zen berriro Vitalyren nagusitasunaren alde bakarreko borroka. Gainera, munduko txapeldun Klitschko Sr. ez zegoen presarik.
  Eta orain, zortzi txandaren ostean, Tyson Fury-k bat-batean erretiratzen du. Eta garaipena kanporaketa teknikoaren bidez aldarrikatzen da, borrokan jarraitzeko ezezkoagatik.
  Hala, Vitali Klitschkok marka berri bat ezartzen du: boxeoaren historiako lehen borrokalaria berrogeita hamar urterekin munduko titulua defendatu zuena. Eta Hopinsen beste lorpen bat gainditzen du.
  Zer orain benetan benetan Vitaly supergizon bat bihurtu da. Eta bere anaia mendekatu zuen.
  Baina hurrengo borroka Wyderren errebantxa da. Kuota oso altuak agintzen dituzte. Berarekin duelu bat izan dezakezula, eta gero Josuengana joan.
  Eta gero Usyk-ekin bateratze borroka batean pentsa dezakezu jada. Oro har, Vitali Klitschkok, printzipioz, munduko txapeldun absolutua izan nahiko luke. Eta gogo hau oso indartsua da.
  Oleg Rybachenkok bere pentsamenduei irribarre egiten die. Bai, hau posible da. Mutilak faxista ildo osoa mozten du eta esaten du:
  - Jendeak gogoan zaitu Klitschko! Jendeak estimatzen zaitu Klitschko! Jendeak nahi zaitu Klitschko! Itzul zaitez laster Klitschko!
  Jeniozko mutilak barre egin zuen bere abesti alaiaz eta berriro granada guztietan hilgarriena nola jaurti. Eta nazien hiru tankeek talka egiten dute.
  Sobietar tropen erresistentzia heroikoa izan arren, naziek Mosku SESBko beste toki batzuekin lotzen zuen korridorea hartu eta moztu ahal izan zuten.
  Hala, Errusiako hiriburua erabateko blokeoan dago. Leningrad blokeatzen den moduan.
  Stalingradok erresistentzian jarraitzen du. Kaukasoko Grozny eta Ordzhonikidze hiriak ere erasotzen ari dira alemaniarrak. Egoera kritikoa da. Batez ere, Mosku erabat inguratu zenean.
  Tropa asko ditu, eta ehunka mila soldadu milizian. Baina guduetan, maskorrak eta kartutxoak oso azkar kontsumitzen dira. Baliteke munizioa agortzea. Eta orduan kapitala eroriko da. Eta ez dago hainbeste janari hornidura. Hau ere laster amaituko da.
  Eta Moskurik gabe, beste gerra bat izango da. Eta Stalinek ulertzen du hori.
  Orain Kuibysheven dago. Baina naziek Volga zeharkatu ondoren, orduan ez zegoen lehen lerrotik urrun.
  Eta gainera samuraiak ere sakatzen dira. Eta bonbardatzen dute, eta ezin konta ahala infanteriarekin igotzen dira. Beharbada ez da nahikoa indar.
  Stalinek ulertzen du hori, eta Japoniarekin bake bereizia negoziatzen saiatzen ari da atzean. Esaterako, Ekialde Urrunari uko egiteko eta indemnizazioa urrez ordaintzeko prest daude.
  Baina Hirohitok esan zuen: Siberia osoa behar dugu, Uraletaraino. Ai, ezinezkoa da hainbeste etekin ematea.
  Vladivostok ia inguratuta dago jada. Eta, oro har, dena oso tontoa da...
  Baina heroia neska batzuek borrokatzen dute eta ez dute amore ematen faxistei eta japoniar militarrei.
  Vedmakova kantuan zihoan kartzelako auto blindatua gelditu egin zen, irekitzen zen atearen kirrinka entzun zen. Bi japoniar, bata handia eta gizena, bestea txikia eta argala, Anastasia itsutzen zuen argira makurtu ziren une batez. Orduan neskak, dudarik gabe, bata txirbilaren kulunka batekin sartu zuen tenplura, bestea ukabila barailean kate batean bilduta. Eguzki Sortzailearen Lurraldeko gudari goraipatuak irrigarriki kanporaketa batean erori ziren.
  Vedmakovak ere kantatu zuen:
  - Gizonari hamabigarren txanda deitzen diot! Azken finean, emakume super bat naiz eta Atass betea, eta etsaia kanporaketa sakon batera bidaltzen dut, borrokan klaserik gabeko klasea erakutsiz!
  Neskak Schmeister-etik kopiatutako metraileta japoniar bat hartu eta, pertsiana sakatuz, kabinara abiatu zen. Beste hiru japoniar atera ziren handik, Vedmakovak leherketa bat bidali zien, haien buruetara apuntatuz eta irribarre gogor eginez.
  - Zer lortu zuten klubeko buru demonioek!
  Langileen garraio blindatua andre gerlari biluzi batek harrapatu zuen. Sorginak zaunka egin zuen:
  Zoritxarreko Errusiaren gainean jarrita,
  Infernuko munstroak iluntasuna irakiten!
  Okupatzaileak bere aizkora euritsua du,
  Zorroztu eta moztu burua!
  Infernuko borrokan dagoen komunista ez da peoia,
  Ez gara beti uztarri gainean ibiltzen!
  Bihurtu Hirugarren Reich suzko marka,
  Beno, zintzotasunak ona markatuko du!
  Nazkatuta zegoen arren, Vedmakovak hildakoen artetik hartutako uniforme militar japoniarra jantzi zuen. Zein desatsegina zen, soldadu haiek denbora luzez garbitu gabe zeuden eta kirats izugarria zuen. Neska-pilotuak ulu egin zuen:
  - Beharrezkoa da oskotinitsya neurri batean! Asian ordea!
  Langileen garraio blindatua, ordea, erraz zauritu eta iparralderantz abiatu zen. Ibilgailuak 12 milimetroko bi metrailadore zituen, eta, horrela, noizean behin infanteriako eraso bat gainditzea posible zen. Beste gauza bat da 20 milimetroko armadurak ezin zuela jasan 37 milimetroko "pistola" japoniarren kalibrea. Vedmakovak pentsatu zuen: nola aldatu zuen Errusia komunisten boterera iritsi izanak. Tsarist garaian, japoniar armada errusiarra baino nabarmen handiagoa bazen termino teknikoetan, orain, aitzitik, atzeratuta dago. Nahiz eta esan ezin den zientzia ez denik bultzatzen Eguzki Sortzailearen herrialdean. mendearen amaieran ezarri zen derrigorrezko bigarren hezkuntza. Egia da, Japoniako hezkuntzaren kalitatea ez zen altua. Prusiar eskolatik kopiatu zuten, muturreraino pedantea zena, eta apur bat sinplifikatu zuten, horrela irakasle batek ahalik eta ikasle gehien pasatzen utzi zuen, ez baitzegoen behar adina pertsona ikasi. Oro har, japoniarrek europarrak imitatu zituzten, adibidez, britainiarrak kaki uniformeen itxuran, alemaniarrak eraketa eta araudi militarrean, amerikarrak itsas armada uniformean eta motan eta finantza erakundeen sisteman. Egia da, eurena ere bazuten, adibidez, Bushido kodea, Shimosa lehergailu famatuak (Europakoa baino nekez hoberik bazen ere). mendearen erdialdera arte, Japonia Erdi Aroko herrialde atzeratua izan zen, trenbiderik ere ez zuena, baina kanoiekin armatuta zegoen. Türkia edo Iran baino are arkaikoagoa zen, eta are gehiago Errusia tsarista. Bitxia bada ere, baina Amerika izan zen Eguzki Sortzailearen herrialdea jendearengana iristen lagundu zuena eta literalki mundu zibilizatuan sartzera behartuz. Lehergailuak dituen lurrun-ontzi modernoak inpresio handia eragin zuen atzerako Japonian. Batez ere hainbat belaontzi hondoratu zituenean, kanoien ezintasun osoa erakutsiz.
  Agian amerikarrek behin baino gehiagotan damutuko dira Japonia mundura irekitzera behartu zutelako. Asian lehiakide bat altxatu zutela, baina gero zaila zen sinestea hamarkada gutxiren buruan Eguzki Sortzailearen Lurraldeak Mendebaldeak mendeetan hartu zuen bidetik joango zela.
  Vedmakova autobidean zehar ibili zen, errefortzuekin kamioiak aurrera utziz, baita ibilgailuak ere, eta arrazoitu zuen. Alexandro II.aren garaian ere, edo, hobeto esanda, Nikolas I.aren garaian ere, gobernu tsaristak Txina Errusiarekin bat egiteko planak sortu zituen. Baina Nikolaik Turkiako norabidea aukeratu zuen hedapen-objektu gisa. Printzipioz, erosoagoa zen. Baina Errusia gorrotatzen zuen Britainia Handiak eta bere eraginpean Frantziak otomandarren alde egin zuten. Milurteko laurdenean lehen aldiz (1612ko helburuaz geroztik), Errusiak eskala handiko gerra galdu zuen (batailek, noski, ez dute zenbatzen, esan nahi duzu ia milurteko laurdenean Errusiak ez zituela gerrak galdu oro har, bide batez, Nikolasen azpian izan zen bere maximoa lortu zuen lehena, tamainari dagokionez). Hainbat arrazoi zeuden, garrantzitsuena tropen ekipamendu teknologikoan Mendebaldeko potentzien nagusitasuna. Nikolaik lehen bere buruaz beste egin ondoren, tronua Alexandro II.ak hartu zuen: agian Errusiako historia osoko tsar hezi eta eruditoena izan zen. Eskala handiko erreformak abiarazi zituen, morroitasuna adierazi zuen, haren azpian industriaren hazkunde azkarra hasi zen, trenbideen eta zentral elektrikoen eraikuntza! Baina aldi berean, morroiaren abolizioa nekazarien kontura gertatu zen, hondakin asko egon ziren, istiluak sortu ziren, batez ere Polonian masakoak. Alexanderk Errusia aurrera eramatea lortu zuen, baina ez zituen oinarrizko arazoak konpondu, eta Alaska Ameriketara zentimo baten truke saldu ere, eta Oiasso uharteak doan oparitu zituen. Egia da, Turkia garaitzea lortu zuen, baina Otomandar Inperioa oso ahula zen ordurako eta altxamenduek astindu zuten. Bai, gerra honetan Errusiak galerak neurrigabeak izan ziren, eta frogatu zuen Errusiako armada oraindik perfektutik urrun dagoela, erreforma egin arren. Hala ere, Suvorov-en garaian ere, dena ez zegoen liburuetan idatzita dagoen bezain argia. Garaipenak kostu handiarekin eman ziren, eta Katalina Bigarrenak, adibidez, Errusiar-Turkiar bigarren gerran, lurralde-eskurapen nahiko xumeetara mugatu zen, Moldaviari buruzko erreklamazioei ere uko eginez. Nahiz eta lurralde hauetan eslaviar ortodoxoak bizi izan, eta garai batean Kieveko Rusaren parte izan. Oro har, Errusia Mongol-Tatar uztarritik askatu ondoren, jatorrizko lur eslaviar guztiak itzultzeko ikastaroa egin zen. Hainbat mende behar izan ziren, adibidez, Galizia 1939an bakarrik itzuli zen, Poloniako uztarritik askatu ondoren. Eta aldameneko lurrak zituen Przemysl hiria hungariar eta eslovakiarrekin geratu zen.
  Vedmakovak autobidera begiratu zuen: ez zegoen hainbeste auto ezberdin, hemen japoniar infanteak desfilatzen ari ziren. Japoniako biztanleria ehun milioi ingurukoa da, Alemanian baino are gehiago, erreskripzio aurreko prestakuntza eskolak klaseen erdia hartzen du. SESBekiko gerra jainko-opari bat da haientzat, AEBekiko borroka ez bezala. Zigilua dezakezu, gero eta zati berri gehiago.
  Tentazio handia dago zure su azkarreko bi metrailadoreri leherketa emateko, hau kabinako unitate hidrauliko batekin kontrolatuta egin daitekeelako. Baina egia esan, orduan berak aukera gutxi izango du hemendik irteteko. Ez, oraindik hobe da frontoitik gertuago edo gauez egitea. Bai, badirudi jada arratsaldea dela... Orduan otsoei jaten emango zaie eta ardiak salbu. Baina ez, ez da ardi bat.
  Orduan, zer gertatzen da Japonia? 1904-1905eko lehen gerra galdu zen, eta Errusiak berrehun eta berrogeita hamar mila soldadu eta ofizial baino gehiago galdu zituen preso bezala bakarrik. Armada tsaristak nagusitasun numeriko bat bazuen ere. Japoniak, berriz, bi mila preso baino gutxiago galdu zituen; harrapatutako aurpegi horiko soldadu eta mila ofizial bakoitzeko ehun urrezko errubloko hobaria ere ezarri zen. Historiako orrialde hau oso desatsegina da Errusiarentzat. Herrialde barruan gogaikarria dena, askok garaipena nahi zuten japoniarrentzat. Adibidez, Moskuko Unibertsitateko ikasleek zorionak bidali zizkioten mikadoari Port Arthurren erorketarengatik. Eta zenbat arpilatu zen: ezin duzu zerrendatu!
  Vedmakovak gasa moteldu zuen, martxaren beste zutabe batekin topo egin ez zezan. Neskak madarikatu zuen:
  - Tira, txintxoak bezalakoak dira! Izaki maltzurrak!
  Belarriak jada bereizten zuen kanoikadaren burrunba, lehen lerroa hurbiltzen ari zen. Pilotuak haserre egin zuen, eta gero abestu zuen:
  Errusiako gudariak ez du oinazerik egiten,
  Errusiako gerlari japoniarrak suntsitzen ditu!
  Eta pena osoa dugu,
  Ezkutu okertu osoa dardar egin zuen!
  Neska berriro isildu zen. Gerra hartan, AEBek eta Britainia Handiak Japoniari dirua eta armekin lagundu zioten, baina mendebaldean ez zegoen fronterik. Izan ere, Eguzki Sortzailearen herrialdeak espero zuen Alemaniak momentua aprobetxatuko zuela eta Errusia erasoko zuela. Printzipioz, benetakoa zen, eta Alemaniarentzat onuragarria. Balkanetako interesekin talka egin zuen Austria-Hungaria aliatuak ere Errusiaren aurka egin lezake. Turkia, historikoki Errusiak minduta, eta Alemaniaren finantza-kontrolpean egonda ere, gerran sar liteke. Ez da baztertzen Italia gerran sartzea, Aliantza Hirukoitzaren parte zen eta Ukrainako lur aberatsak aldarrika ditzakeena. Nolanahi ere, Errusia tsarista txarra litzateke. Ententearekin aliantzan galdu bazuen ere, bi fronteetako gerra hondamendian amaituko zen. Frantzia guduan sartzeko aukerak urriak dira, garai hartan Britainia Handia Errusiaren aurka zegoen eta. Orokorrean, noski, Kaiserren kalkulu oker handia da, aukera hori galdu baitzuen. Baliteke Lehen Mundu Gerra hasi eta gero ere kalkulu oker estrategiko nagusia Belgika eta Frantziaren aurkako Fritz-en erasoa izatea. Beharbada, Errusiaren inbasioa indar guztiekin hasi izan balute, 1939an Poloniarekin izandako egoera errepikatuko zen. Zorionez, alemaniarrek gehiegizko konfiantza izan zuten, bi frontetan gerra aukeratu zuten.
  Sorginak, herrikide askok ez bezala, zortea izan zuen: Mine Kaif irakurtzea lortu zuen, baita jatorrizkoan ere. Jakina, Hitlerrek arrazoia zuen esan zuenean Britainia Handiarekin batera Errusiaren aurka egon behar zela, edo Errusiarekin batera Britainia Handiaren aurka. Eta nahiko logikoki, etorkizuneko Fuhrer-ak kritikatu zituen argira ateratzen saiatu zirenak, Bismarcken gorpua.
  Hitlerrek, hain zuzen ere, Errusiarekin aliantzarako edozein aukera baztertu zuen, batez ere boltxebikeak bertan boterera iritsi zirenean eta errusiar lurrak alemaniar kolonia bihurtu behar zirela uste zuenean.
  Horrek esan nahi du zalantzarik gabe Errusiaren etsaia zela, eta Führerrentzako edozein itun paper hutsa zela. Gainera, Stalin ergel bat da, kokotsa irekian hain kolpe gogorra galdu baitzuen, nahiz eta kolpea uxatzeko eta tropak alertan jartzeko prestatu behar izan zuen. Edo are hobeto, jarri zeure baitan! Alemaniako armada ere ez zegoen prest sobietar armadaren eraso erasorako. Oso zaila izango zen haientzat, besterik gabe inguratu eta suntsitu genitzake alemaniar tropak galdaretan. Eta zer da gerra hau! Eta horrela Wehrmacht-era pasatu zen ekimena. Eta frontea mendebaldetik ekialdera zihoan. Ez al dago argi Stalinek zertaz kontatzen zuen? Eta Beria puta-seme bat da. Ondo ezagutzen du bere burusoila. Beno, zergatik ez zion Stalini abisatu. Zergatik ez konbentzitu neurriak hartzera? Nola gertatu zen? Azken finean, Herri Komisaria pertsona maltzurra da eta ez zen inorekin fidatzen! Azken finean, adimen datu serioak zeuden, Hirugarren Reich-eko tropak mugara eramaten ari ziren eta bigarren amona bakoitzak gerra profetizatu zuen. Orokorrean, zerbait inplakagarria, izugarria zetorrela sentsazioa zegoen!
  Eta Stalinek eta bere segizioak bakarrik jotzen zituzten kuboak, nahita milioika pertsona galdu eta hil nahi balute bezala. Eta, oro har, bigotedun georgiarra ez da hain jenioa... Ez zuen seminarioa amaitzea lortu, eta, Beriak aitortu zion bezala, askotan edaten du. Eta gerra hasi zenean, orokorrean burrunba egin zuen... Eta orain mundu osoa armatuta dago Errusiaren aurka! Eta hemen, noski, Stalinen politika malgugabearen errua da. Hain zuzen ere, hornidura faltagatik frontea itotzen ari zen arren, milaka tren gogoratu zituzten txetxeniarrak Kazakhstanera deportatzeko. Eta hori gerra garaian egiten zen, bagoi bakoitzak balio duenean! Horregatik, bide batez, Mainsteinek lortu zuen, sobietar armadaren zenbakizko nagusitasun nabarmena izan arren, tropa gorriak garaitzeko kontraeraso bat egitea. Mailarik eza zela eta, errefortzuak ez ziren garaiz zabaldu, tropa sobietarren hornidura eten egin zen eta, ondorioz, erasoaldia itzali zen. Eta gure tropak orain Kieven egongo balira, eta agian Errumanian, Britainia Handia eta Estatu Batuak agian ez dira ausartuko SESB traizionatzera!
  Gainera, nork ia hil zuen Hitler? Horrela Hirugarren Reich-a eraso berri batera bultzatuz?! Seguruenik, Beriak zuzendutako operazioa izan zen... Azken finean, garai batean asmatu zuen Trotsky nola akabatu. Orduan, ordea, Nazioartekoan zatiketa saihestu beharragatik izan zen hori. Orain horrek kontrako efektua ekarri du, Errusiaren etsaiek bat egin dute. Eta etsai historikoak! Bere Vedmakov, esan behar dut, oso harrituta geratu zen Churchillek ekainaren 24an SESBri laguntza iragartzen zuen hitzaldi ikaragarria egin zuelako. Bitxia da ardi bat otso batekin aliantza bila etortzea, baldin eta, noski, lehoi britainiarra ardi batekin konparatu badaiteke. Stalin, ordea, otso tipikoa da! Orain dena normaltasunera itzuli da, kapitalista-demokratak eta kapitalista-faxistak elkarrekin! Baina komunistak batu eta zintzoak dira, kontzientziarekin konpromezurik gabe! Agian hau da Stalinek nahi zuena? Nolanahi ere, etsaien indarrak ugaritu egin ziren, eta ekialdean, Japoniak bere ahoa erakutsi zuen. Baina, oro har, Eguzki Sortzen ari diren herrialdeen lidergoaren ibilbidea logikoa da: beharrezkoa da armadaren eztarria ixtea atsekabetuta dauden lurralde kontzesio handiekin eta benetako errendizioa, gudu eta lur berriak agindu zituzten. Uztailaren 24an Estatu Batuek zigorrik ezarri ez balute, edo hobeto esanda, Japoniaren aurkako blokeorik, beharbada samuraiak SESB jo zuen, abuztuan ere neguari itxaron gabe! Japoniarrak herri ausarta dira eta nekez geldituko lituzke Khalkhin Golen oroimenak, non, bide batez, bigarren mailako tropak borrokatu ziren, Mantxuriako gobernu inperialaren txotxongiloak barne!
  Eta horrek Moskuren erorketa arriskuan jar dezake... Nahiz eta, ziurrenik, Stalinek nahiago izango zukeen Siberia osoa Moskuren errendizioari ematea. Besterik gabe, hor utziko nuke estaldura, taiga negu gogorrak japoniarrei urrutiegi aurrera egiteko eta Uraletako edo Volga eskualdeko alemaniarrekin konektatzeko aukerarik emango ez dien esperantzan.
  Eta orduan, noski, arazoak izango ziren... Hitlerrek porrot egin zuen Moskutik gertu eta kalkulu oker bat egin zuen Estatu Batuei gerra deklaratuz, Japonia SESBren aurka elkarretaratzera behartu gabe. Hitler ez zen batere logikagatik bereizten, bere antisemitismo bestialagatik, bere buruaren aurka ezarriz finantza elite nagusia eta baita Vatikanoa ere. Egia da horrek bere ospea areagotu zuen arabiarren artean, baina Rommel-en gorputzari ez zioten laguntza handirik eman.
  Kotxe blindatua sobietar ohiaren mugara joan zen. Dagoeneko suntsiketa batzuk egon dira. Hona hemen muga-postua oraindik kanpoan geratzen dena.
  Eta infanteria japoniarra, baita 20 mm-ko kanoi automatikoekin eta bi metrailadorerekin hainbat tankete arin ere. Txinako infanteriaren aurka, hau arma ona izan daiteke, baina T-34ren aurka ... Egia da, tanke gutxi daude Ekialde Urrunean, indar nagusiak mendebaldean finkatuta daude. Horrez gain, beste pare bat ibilgailu blindatu eta mortero ikusten dira, ibilgailu irekietan garraiatutakoak. Esan behar dut mortero onak, kalibre txikia izan arren ...
  Vedmakova zalantzan jarri zen: zer egin? Japoniar asko dago, eta antza denez, herrialdeko errepide batera desbideratu behar duzu. Edo agian oraindik ilara bat eman begi estuei?
  Dagoeneko iluntzen ari da, hodeiek zerua estali dute, euria dator. Noski, aukera bat hartu dezakezu, batez ere horrela japoniarrak jendez gainezka, infanteria zutik, maila trinkoetan bilduta. Bai, erregimentu oso bat dago, aurpegi horiko soldaduak, gaizto samarrak, eta ez da pena hiltzea.
  Vedmakovak bere burua gurutzatu zuen, marmarkaz:
  - Jainkoak ez dezala samurai gehiago jarri!
  Kalibre handiko - 12 milimetroko bi metrailadore erasotu zieten begi estu-estuei. Sarraskia hasi zen. Neskak ere kantatu zuen:
  Etsaia azkenera arte borrokatuko dugu
  Soldaduen balentriak - ez zenbatu kopurua!
  Errusiarrak beti izan dira borrokatzeko gai,
  Ez etsi arazoak etortzen direnean!
  12 - milimetro kartutxo handi eta zorrotz bat da, gorputza zeharkatzen du, eta batzuetan japoniar batzuk aldi berean. Vedmakovak arma kontrolatzen zuen aktuazio hidraulikoen laguntzaz, japoniarrek hegazkinetik maileguan hartuta. Lehenengo segundoetan, Rising Sun Inperioko borrokalariek ez zuten ulertzen zer gertatzen ari zen eta erasoa nondik zetorren ere. Besterik gabe, erori ziren, urdailetik eta bularretik odol-zirrista askatuz. Hain ustekabekoa izan zen heriotzaren etorrera itxuraz lasaia zen mundu honetan. Ezetz arren, azken baieztapena burla baten antzekoa da.
  Vedmakovak hainbat lerro moztea lortu zuen etsaiak erreakzionatu eta sakabanatzen hasi aurretik. Pilotuak tiro egiten jarraitu zuen blindatua mugitzen zuen bitartean tanketeen suaren azpian ez erortzeko. Hala ere, hegazkinen kanoi batek armadura hori ere zula dezake. Hala ere, hau oraindik proiektilaren hasierako abiaduraren araberakoa da, tanketteetan borrokalarien kanoietan baino handiagoa da oraindik.
  Pilotuak zortea izan zuen bitartean, japoniarrek ez zuten berehala asmatu nork igortzen zien heriotza, batez ere udaberriko euria tantaka bota zuenetik, eta horren ondorioz distira zailak izan ziren bereizten. Seguruenik, samuraiak atzealderantz apurtu zuen destakamendu errusiar batek erasotzen ari zirela pentsatu zuen, eta, beraz, tanketeek sasiaren aurka tiro egin zuten. Vedmakovak, japoniarrak zapaldu eta abestu zuen:
  Ozeanoaren urrunetik
  Non arkuak zerua dardar egiten zuen!
  Sultanen hordak miaketan ari dira,
  Antikristoa piztu izan balitz bezala!
  
  Gerra errukigabea da, gaiztoa,
  Miru bat Rus'era jaisten den bezala!
  Nire lurra grisa da zaurietan,
  Gorde nire ama, otoitz egiten diot Jainkoari!
  
  Zein krudela den mundua, zer izua
  Umea erori eta puskatu egin zen!
  Erditu zuten, minez bultzatuz,
  Beraz, Thunderer gaiztoak erabaki zuen!
  
  Hemen Jainkoak ez daki haserrearen neurria,
  Ezbeharraren giza arraza bota zuen!
  Eta bizidun bakoitzak sufritzen du
  Tristurak bakarrik balio du garaipena!
  
  Errusia odolez estalita dago,
  Zein krudela zaren Jainkoa!
  Nora joan zen zure eginkizuna?
  Segur aski Kristo da hirugarrena, soberan!
  
  Zergatik zaude Infernua eta Eba
  Beren paradisuaren ofensagatik erbesteratuak!
  Kanibalaren ordua heldu da,
  Raid bat bat-batean Mamai!
  
  Neskek malkoak isuri dituzte,
  Alemanek gurasoak hil zituzten!
  Oinutsik dago, eta izozteak,
  Latza, ibai guztiak izoztuta daude!
  
  Inork ez gaitu gu jendea errukitzen
  Orain mikek, gero sugeek ziztatzen gaituzte!
  Batzuetan ideia sortzen da
  A ze kopa leporainoko sufrimendua!
  
  Itxaropena alferrik Jainkoarentzat
  Zalantzarik gabe, ez du minik egiten!
  Eta hobe da gaizki eta gaizki bizitzea,
  Baina esan genuen: nahikoa da!
  
  Komunismoaren pankartak ditugu,
  Eta horrek esan nahi du osabari erreferentziarik gabe!
  Ez jasan faxismoaren gernurik,
  Gure etika sinplea da: pikutara!
  
  Eskuak artoetan itxaropena,
  Buruan dagoen gogoan!
  Borondateak lorpenetara eramaten gaitu,
  Trebetasuna, ilusioa ukabila!
  
  Eta horrela, urratsak neurtuz,
  Askatasuna eta zoriontasuna zure bidea!
  Jainko gorriak bihurtuko gara
  Inork ezin gaitu okertu!
  Vedmakovak metrailadoreetatik abestu eta zirriborratzen zuen, dagoeneko sakabanatzea lortu zutenei tiro egin eta begi estuak etzanda. Baina orduan bere zortea aldatu egin zen, eta japoniar hainbat ofizialek, itxuraz, zer zen konturatu eta hainbat granada jaurti zizkioten auto blindatuari. Vedmakovak dardar bat sentitu zuen bere kaskoan. Hala ere, granada japoniarrak zatiketa-granadak ziren eta ez ziren armadurak barneratzen, itxuraz 14 milimetrorainoko kalibreko metrailadore-leherketak eusteko diseinatuta.
  Sorginak barre egin zuen.
  - Eta hona hemen borroka burugogor ergel-bala galdu! Korrosiduta, bat-batean jakintsuagoa eta helburua maizago jo!
  Langileen garraio blindatu batean, metrailadoreak gerrikoz elikatzen dira. Horrek balen hornidura handia ematen du, horrez gain, ur hozte hornitzen da, eta horrek tiroaren iraupena handitzeko aukera ematen du. Hori dela eta, zeremoniarik gabeko gudariak granadak botatzen zizkion japoniarrak moztu zituen. Baina gainontzeko borrokalariek ohartu omen dira. Granadak berriro hegan egin zuten. Orro bat entzun zen. Badirudi granadetako bat astuna izan zela, kilo bateko pisua eta tankearen aurkakoa. Japoniarrek lehendik ere antzeko hutsunez hornitzen zituzten. Ahul Chevrons eta T-34s aurka, baina auto blindatu bat hautsi dezakezu! Zulatutako aldean, hautsa bota zen Vedmakova gainean. Neskak madarikatu zuen:
  - Bai, Japonia txikia da, baina arazo handiak sortzen ditu!
  Kotxe blindatuak mugitzeari utzi zion, eta zatiketa-granada pare batek barrurantz hegan egin zuen, eta bertan lehertu ziren.
  Splinters Vedmakov harrapatu zuen, uniformea erauziz. Hori gutxi balitz, hautsitako gasolina depositu batek su hartu zuen. Neskak madarikatu egin zuen berriro.
  - Ez auto bat - Jenerala! Kaka emango nizuke!
  Dozena pare bat gehiago moztu behar izan nituen kabinatik jauzi egiteko. Neskak hori egin zuen soldadu japoniarrek oharkabean eta arakatu egin zen. Berarentzat, ez zuen kezkatu Eguzki Sortzen herrialdeko armadako uniformeaz. Eta iluntasunean eta euripean, aurpegia ez da gehiegi bereizten. Orain autopistatik irten eta sasian desegin behar duzu.
  Neska nahikoa azkar arakatu zen eta aldi berean gorpuekin topo egin zuen pare bat aldiz. Nahiko marmarka:
  - Ez dago gaizki, samuraiari argia eman diot! Orain egin behar duzun guztia zure burua salbatzea da!
  Gudaria sasi artean murgildu eta, altxatuta, ibiltzen hasi zen. Bufona haiekin, agian ez dute lortuko. Izan ere, dexente borrokatu zuen eta bere balentria zela pentsatu zuen: ziurrenik ez zuten sinetsiko, bestela, nork daki, heroiaren beste izar bat emango zuten!
  Oro har, gauza arraro bat gerra da, hemen jendea hiltzen ari zara eta hau ez da erraza normala, ausardia baizik. Bibliak dioen bezala, Ez duzu hilko! Hala ere, Jainkoak ez bakarrik hiltzea agindu zuen, baizik eta oro har amalektarrak eta haien emazteak, eta seme-alabak, eta baita abereak ere suntsitzea! Gerra garaian ere, populazio zibilaren sarraskia ekintza inmoral eta zitaltzat hartzen den.
  Hala ere, Mendebaldeko aliatuek ez bakarrik eta ez hainbeste instalazio militarrak populazio zibilak bonbardatu zituzten. Hori neurri batean altuera handiko bonbardatzaileen zehaztasun baxuaren ondorioz izan zen, eta horrek helburu militar hutsak garaitzea zailtzen zuen, baina gauza nagusia mendekua zen. Japoniak ere argi bat lortu zuen AEBetatik. Eta ez zuten ezer erantzuteko! Ez zeukaten hegazkinak Yankeak ateratzeko adina denbora!
  Dirudienez, estatubatuarrek Peru Harbour-en mendekua nahikotzat jo zuten, edo hobeto esanda, finantza-elite gorenek pragmatikoki jokatzea erabaki zuten, aldi berean, eta Maoren Armada Gorriari amaiera eman zion. Japoniak Mantxuria utzi zuen SESBren aurkako gerrarako abiapuntu gisa, eta esku librea eman zioten Mongoliari, eta gainerakoa Chiang Kai-shek-en lana izan zen! Orduan posible izango da Txina osoa bere azpian biltzea. Eta Eguzki Sortzailearen herrialdea odoletan utz dezala SESBekiko gerran. Hemen den gauzarik interesgarriena da, ziurrenik, japoniarrak zenbatzen ari direla, Errusia garaitu ostean, Alemaniaren eta Estatu Batuen laguntzaz Amerikarekin berriro berdintzeko, Siberia eta beste lurralde batzuk Japonia agortuari kentzea pentsatzen ari direla.
  Alde bakoitzak uste du oso trebe egin zela, batez ere Amerikak eta Britainia Handiak tirorik egin gabe lurralde zabalen kontrola lortu zutelako. Bestela, denbora luze eta neketsuan berreskuratu beharko lituzkete, eta horrek gutxienez urte batzuk beharko lituzke, hauek oraindik uharteak direlako!
  Vedmakova ibili zen, lehen lerroa gainditzeko asmoz. Oso posible da hutsunean irristatu eta zureari atxikitzea. Eta agian samurairen bat ere hartu preso. Tira, sobietar armadaren posizio aurreratuenetatik gertu dago. Bestela, zaila izango da eramatea.
  . 5. KAPITULUA
  Beraz, Munduko Oligarkiarentzat: Alemania eta Europa SESBren menpe, hau galdutako eragin eremutzat hartzen da, baita indartutako inperio komunistarako eta boltxebismoaren hedapen gehiagorako mehatxutzat ere. Eta Alemaniaren menpeko Errusia bere eragin-esparruen hedapena eta lurralde aberatsetako zuku guztiak xurgatzeko aukera da. Baina horixe da, benetan, Frantziako oligarkek Alemaniaren aurka galdu zutenean galdu zutena: Hitlerrekin apur bat partekatu behar izan zuten, baina aberastasun gehiena mantendu zuten, eta langileak esplotatzea ere errazago bihurtu zen -alemaniarrek sindikatuak zapaldu zituzten-. Zer galdu dute oligarkiek Baltikoetan? Kontatu kapital guztiak, eta nork ez zuen ihes egiteko astirik izan, orduan askatasuna edo bizitza! Adibide harrigarria! Beraz, ez dago ezer harrigarri honetan! Eta Hitler hain antisemita sutsua izan ez balitz, inork ez zion SESBri lagunduko!
  Esan beharra dago Frantzia nahiko erraz apurtu izanaren arrazoietako bat juduen ehuneko nabarmen txikiagoa izan zela, bai biztanleria orokorrean bai finantza elitean. Polonian, Britainia Handian, AEBetan: guztiz kontrakoa izan zen. Batez ere AEBetan, eta horrek, bide batez, azaltzen du zergatik yankiek, Amerikaren gainera bonba bakar bat ere ez erori arren, are krudelagoak izan ziren Alemaniako populazioarekin britainiarrak baino!
  Vishu, Wehrmacht-en menpeko txotxongilo bihurtu zen, eta alemaniarrak Parisetik ibili ziren, harmonika jotzen. Hitler Ingalaterrako inbasioa prestatzen hasi zen, ekonomia militarra eramateko eta konkistatutako Europaren baliabideak erabiltzeko trabarik hartu gabe. Garesti kostatu zitzaion, baita angeluekin negoziatzeko gogo falta ere, antisemitismoaren arbuioarekin . Azken honek, beharbada, Fuhrer-ari SESBren aurkako gerrarako bere indar guztiak askatzeko aukera emango zion, eta maiatzean erasotzeko. Egia da, Britainia Handiko bakeak Stalinek mobilizazioaren iragarpenera bultzatu dezake. Seinale bihurtuko litzateke, diotenez, etsaia jada atarian dagoela.
  Edo ez bihurtzea, eta orduan agian Estatu Batuek Japoniarekiko duten posizioan eragingo luke. Ez zuten Eguzki Sortzen Lurraldea probokatuko, eta inperio ahaltsuak bigarren fronte bat ireki lezake! Orain gertatu dena. Egoera are okerrago batean bakarrik, SESBko armada ia garaituta dagoenean, armak ekoiztea ez da oraindik ezarri, eta oraindik ez dute borrokatzen ikasi!
  Orain ez da berrogeita batgarren urtea: sobietar tropek borroka-esperientzia lortu dute, borrokatzen eta irabazten ikasi dute! Beraz, orain ez dute beldurrik makina batean zazpi tiro-puntu dituzten tanke eta hegazkin astunek!
  Gizon japoniar bakarti bat zuhaitz baten ondoan dago. Maniki hori arrunt bat, beraz.
  Vedmakova bere atzetik salto egin zuen. Burua altxatu zuen, eta gero bihurritu zuen ... Etsaiaren "bolari" zorrotz tiratzen duzunean, lepoko muskuluek ezin dute erresistentzia eraginkorra eman eta "burua" erraz tolesten da!
  Beno, zer da samurai bat gutxiago! Vedmakova alaia eta pozik ikusten da, hortzak agerian uzten ditu:
  Japoniak ez gaitu inoiz konkistatuko! Ni bezalako borrokalari bat dagoelako!
  Izan ere, Rus' historia osoan, mongoliar-tatariarrek bakarrik konkistatzeko gai izan ziren! Zergatik gertatu zen hau eta zergatik gertatu zen eslaviar nazio handia ezinean geratu zen, hau misterio bat da, noski, ez da belaunaldi baterako!
  Arrazoi nagusia zatiketa feudala da, bakoitzak lur zati bat beretzat hartzen zuenean: oiloak hasi eta bertan eseri zen, bere ondarea zaintzen: lanik gabe!
  Vedmakova japoniar bota estu eta deserosoek hankak igurtzi zizkiola sentitu zuen. Pilotuak erabaki zuen kasu honetan ez duela zentzurik oinazea jasateak. Atzamarretan "pastitzak" estutu eta estutu besterik ez zuen bota. Nire sorterriko gaueko hoztasuna oin biluziekin sentitu nuen eta askoz alaiago sentitu nintzen! Urrats bat gehitu zuen, eta apur bat errebotatzen ere hasi zen!
  Errusiarrak banatuta egotea izan zen eslaviarren tragediarik handiena. Mendebaldean Lituaniak eta Poloniak menperatu zituzten, eta ekialdean tataro ankerrak. Uztarria, ordea, ez zen betiko iraun: horren aurretik, Mosku, herri txikia, hazten hasi zen eta inperio txiki moduko batean ere bihurtu zen. Ivan Kalita Errusiako lurren biltzaile bihurtu zen. Lehena izan zen eta ez arrakastatsuena, baina garrantzitsuena lehenengoa! Eta nola entzuten da abesti boltxebikean: hobe da hilda egotea - bigarrena baino!
  Stalin ez da errusiarra, hau da bere eragozpen nagusia! Hortik nazio titularrarekiko mesfidantza, eta justifikatu gabeko errepresio masiboak! Hara, eman adarrak txerriari, eta erreinua txoriari!
  Chuchmek tronuan eta Rus' paddockean!
  Esate baterako, bai Tukhachevsky bai Yegorov nahiko mariskalak ziren, eta hori, bide batez, erreprimitutako gainerako komandanteei buruz esan daiteke! Ez da bibotedun tximino batekin alderatu behar! Horregatik trabatu ginen!
  Hala ere, nola gertatu zen benetan Stalinek agintari burujabe izatea? Georgiar analfabeto bat Jainko bihurtu zen!
  Errusiako herria Errusiako tsarrak gobernatu behar du! Romanov-ek, bide batez, ez zuten ia errusiar odolik, eta agian horregatik endekatu ziren!
  Japoniak ere bazeukan gobernu forma berezi bat, non shoguna funtsean enperadorea baino altuagoa zen, eta horregatik baziren abantaila batzuk, ergelaren oinordekoagatik inperioa hondatzea gutxiago baita. Mendeetan zehar, japoniarrek ez zuten konkista-gerrarik egin, baina aktiboki liskar egin zuten elkarren artean. Horrek nolabaiteko eragina izan zuen nazio honen mentalitatean. Baina XX.mendean, Eguzki Sortzen den Lurraldeak Alexandro Handiak baino lur gehiago konkistatu zituen! Orain Errusiaren txanda da. Bakarrik orain ez dira tsarien garaiak, alderdi komunista handiak agintzen du eta munduko sistema ekonomiko eta politikorik aurreratuena eta perfektuena!
  Vedmakovak, ordea, bat-batean burua astindu zuen. Sistema politikoan, eta gobernu moduan, dena ere ez dago ondo! Esaterako, herriak ez du estatuburua aukeratzen borondatearen adierazpen alternatibo baten ondorioz, baina gertatzen da... Esan behar dut ez legeak, ez konstituzioak ez zutela aurreikusten egoitza bat sortzea eta haren ahalduntzea larrialdiarekin. botereak. Eta erdi-hezitako seminaristaren gaitasunei buruz, pertsonalki zalantza handiak zituen! Baita Beria ere: pertsona maltzurra, baina eskas ikasia, ikuspegi eta erudizio ikaragarri estua duena!
  Baina orain lehen lerroa are gertuago dago, distirak ikusten dira eta orroa are indartsuagoa da. Hizkuntza aurkitzeko garaia da eta.... Vedmakova japoniar arakatzaileen urruntze bat ikusi zuen. Orain kontu handiz, beren buztanean eseri behar duzu. Gutxi gorabehera, Yu-188-ari eraso zion estilo berean, bonbardaketa oso azkarra, MiG bizkorra harrapatzea ere erraza ez dena. Enborrak, bide batez, oro har, ez dira bereziki maniobragarriak eta alde horretatik ez dira Focken-Wulfs baino hobeak! Beno, hona hemen lubakira hurbiltzen diren samuraiak, olio putzu batera arakatzen diren ahari itxura dute. Japoniar asko dago, hemen kontu handiz jokatu behar duzu... Hona hemen Eguzki Sortzailea herrialdeko armadako kapitaina, mukia marmoka batena bezalakoa da. Zerbaitek garrasi egiten du, ukabilak eta sastakaia indarrez astinduz.
  Vedmakovak, pazientziaz samuraiak erasoko zuenaren zain, buruaren atzealdean jo zuen fusilaren ipurdia. Hala ere, kolpea honela kalkulatu zuen, non "jap"-a berehala baztertu ez zen. Eta gero, metralleta baten leherketa bat jaurti zuen erasotzera korrika zihoazen japoniarrei! oihu egin zuen:
  - Gerran maltzurkeria itsasontzi batean bela bat bezalakoa da, baina puztu besterik ez du egiten, bera ez!
  Oleg mutila eta Margarita neska Stalingradon borrokan. Hiri honetan egongo dira titanak bezala.
  Oleg Rybachenkok hamabi urte ditu. Eta mutikoak oin hutsarekin granada bat botatzen du.
  Faxistak bota eta esaten du:
  - Aintza aberri handiari!
  Margaritak ere ondo zuzendutako buelta ematen du. Naziak mozten ditu eta abesten du:
  - Aintza Stalini eta komunismoaren eguzkiari!
  Oleg Rybachenkok su eman eta gehitzen du:
  - Aintza heroiei!
  Neskak tiro egiten du, naziak mozten ditu. Granada bat botatzen du oin hutsez eta kirrinka:
  - Eta aintza Aberriari mendeetan zehar!
  Horrela, mutila eta neska benetan hautsi ziren. Naziei tiro egiten diete eta granadak botatzen dituzte.
  Mutilaren oin biluziak opari hiltzaile bat botatzen du. Haserre basatia duen mutilak dio:
  - Denak oinazetzen ditugu!
  Margaritak, etsaia tiroz eta moztuz, irrintzi egiten du:
  - Eta deabruaren belarra egongo da!
  Eta neskak oin biluziarekin heriotzaren oparia botatzen du. Halakoa da gudaria, tropa osoak mozteko gai dena.
  Mutil bat eta neska bat borrokan Stalingradon. Benetako heroiak dira. Eta gogo ausartz betetako zaldunak.
  Zer uste zuen Hitlerrek errusiarrek ez zutela ezer ikasi 1941eko hondamendiaren ostean?
  Eta izorratu! Armada Gorria prest dago "E" serieko munstroei aurre egiteko, utz diezaieten aurrera: E-75 tona laurogeita hamarretarako, eta E-100 tona ehun eta berrogeirako. Taigatik Britainia Handiko itsasoetaraino, Armada Gorria da indartsuena.
  Mutila eta neska borrokan ari dira, naziak mailu baten beira bezala atera daitezen.
  Haurrak hilezinak dira eta ez dute ezeri beldurrik. Zer dira haientzat faxista horiek? Hurrengo untxiak haziaren gainean!
  Oleg Rybachenkok orro batez kantatu zuen:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, Hitler ahuntza,
  Zergatik igo zara Errusiako ipurdian...
  Gugandik jasoko duzu zehazki zentimo batean -
  Mutil indartsu baten ukabilarekin topo egingo duzu!
  Eta orduan ume gihartsu batek granada bat botatzen du oin hutsarekin. Eta E-50 eta E-75 alemaniar bi tankeek talka egin dute aurrez aurre eta eztanda egin dute.
  Pozik dio Oleg Rybachenkok:
  - Super klaseko borrokalari gaztea naiz!
  Eta berriz mutilak txanda ematen du.
  Eta orduan neskak tiro egiten du. Zehaztasunez jotzen du eta gogor jotzen du. Eta abesten duen bitartean:
  - Faxista guztiak zapalduko ditut, eta koipea galduko dut Adolf!
  Eta berriro neska sarraskiaren ilusio betean dago. Denek tiro eta tiro egiten dute.
  Eta granada batek oin hutsetik hegan egiten du berriro. Faxistak garaitzen ditu. Bola kolpetik egindako bolak bezala jaurtiketak.
  Margaretek abesten du:
  - Kolpe indartsua oso ondo zuzenduta dago,
  Povetkin politenak ringera hegan egiten du!
  Oleg Rybachenkok, tiro eginez, erraz baieztatu zuen:
  - Povetkin kopia duina, eta ez du aurkari indartsuetatik ihes egiten!
  Horren ostean, mutikoak berriro oin hutsarekin granada bat botatzen du, eta naziak apurtzen ditu harrizko botilak bezala.
  Eta zeinen trebetasunez jota, naziek talka egiten dute. Zer nahi zuten? Ez zen beharrezkoa SESBera igotzea.
  Oleg Rybachenko bakarrik dago gogaituta. AEBek dagoeneko askatu dituzte alemaniarrak, eta Errusiak hartu beharko luke rapa haien alde.
  Mutilak, berriz oin hutsez granada bat jaurtiz, kantatu zuen:
  - Ez egin tontoa Amerika,
  Emaiguzu orain Alaska...
  Hau da gure lurra bi ertzetan...
  Ez da alferrik hartza piztia amorratua!
  Eta Oleg Rybachenkok berriro eman zuen txanda ... Naziak moztu zituen. Eta berriz, mutikoaren oin biluziek granada estutu eta etsaiari jaurtitzen diote. Norabide ezberdinetan barreiatzen dute.
  Mutilak orro egiten du:
  - Aintza Errusiari!
  Margaritak berriz ere granada bat bota zuen oin hutsez, eta kirrinka egin zuen:
  - Nikolas II.aren tsarraren alde!
  Mutilak zuzendu zion neskari:
  - Hemen Stalinek agintzen du, ez Nikolas II.
  Margaritak erraz onartu zuen:
  Bai, Stalin! Nork egin zuen bakea kanibalarekin!
  Eta neskak berriro opari hiltzaile bat bota zuen oin hutsarekin.
  Oleg Rybachenkok logikoki adierazi zuen:
  - SESBk arnasa behar du! Hirugarren Reichak hobeto aprobetxatu zuen arren!
  Eta haurrak berriro tiroka hasi ziren...
  Stalingradotik gertu eta Stalingradon bertan alemanek infernu izugarria lortu zuten.
  Baina benetan, etortzen zarena da irteten zarena.
  Edo hobeto esanda, hil egiten dira. Borroka hain zuzen odoltsua eta santua da.
  Oleg Rybachenkok benetan uste du guduan zehar jendea inozoegia dela batzuetan. Edo Stalinen jeinua egiten dute, edo Lukashenka egiten dute orokorrean. Baina XXI. mendeko Bielorrusiarentzat, nekazari kolektibo bati nortasunaren gurtza egitea tonto samarra da. Bada garaia jakintsu izateko.
  Eta buruzagi berri, gazte eta aurrerakoi bat aukeratu. Eta ez haurtxo baten adimen-maila sandbox batean erakusteko.
  Ondoko pasadizo honek Lukashenka ezaugarritzen du denetan onena:
  Bielorrusian dena garestitzen denean, zein da merkeena?
  Agintzen du Lukashenko presidenteak!
  Eta zergatik?
  Ez dutelako ezer kostatzen!
  Pena da oraindik halako diktadore baten alde bozkatzen duten bielorrusiarrentzat. Baina garaia da jakintsuagoa izateko eta Europako herriak direla erakusteko. Esaterako, Errusian, Putinek behintzat lortu zuen bere buruarekiko errespetua lortzea Krimea tirorik gabe erantsiz.
  Baina hori bere zorte izugarriagatik da. Zorte on Putinekin. Esaterako, zortea izan zen Israelgo lehen ministroaren bisitan bere emaztearekin Kyiv-en pasarte desatsegin bat izan zela. Bai, berriro zorte fenomenalaren adierazpena. Baina benetako itzulera txikia! Eta Nikolas tsarrak halako zorte izugarria izan balu. Zehatzago esanda, lortu zuen, 1935erako Errusiak munduaren erdia menderatzen zuela.
  Eta zer da hurrengoa... Nikolas tsarrak espaziorako hegaldi bat antolatu zuen 1935eko maiatzaren 28rako, bere urtebetetzerako garaiz. Errusiako emakume kosmonauta gizateriaren historiako lehen hegaldia.
  Eta mundu honetan, SESB biziraupenean diharduen bitartean.
  Stalingradoko guduak 1942ko benetako historiaren antzekoak dira. Oraingoan etsaia askoz indartsuagoa da. Eta tropa kolonialei eta teknologikoki zor zaien kantitatea.
  Bereziki gogorra da Sobietar Errusiako zeruan. Naziek hegazkin indartsu asko dituzte. Eta, nolabait, ez da hain erraza honi aurre egitea.
  Hona hemen Albina eta Alvina pilotu alemaniarrak fakturak kobratzen. Alor honetan aditu handiak dira.
  Nola gelditu, adibidez, hankak biluzi dituzten bikinidun halako neska alemaniarrak?
  Oleg Rybachenkok neska hauek sentitzen ditu.
  Beste granada bat botatzen du behatz hutsez. Naziak alde guztietara sakabanatzen ditu eta esaten du:
  - Errusiako bihotz handia!
  Eta terminator mutila su oso erasokorra da. Bala bakoitzak helburua jotzen du. Eta arabiarrak, eta beltzak, eta indioak erasoan daude. Jendetza itzela dator.
  Mutil jenialak oin hutsez granada bat botatzen du berriro, Alemaniako bi tanke handi batera bultzatzen ditu eta hegaldia:
  Samurai ezpata zurekin
  Bihotza eta gogoa garbiak dira...
  Ausardiaz eramaten du erasoa -
  Edertasunaren bidea!
  Margaritak, etsaiari tiro eginez, bazuka batetik naziak hartu eta tiro egin eta garrasi egin zuen:
  - Edertasun aparta!
  Eta gudariak heriotzaren opari oso suntsitzailea bota zuen bere behatz hutsez. Aurkariak zapaldu. Gero, oin biluziaren behatzekin, suntsipen basatia bota zuen berriro. Eta bi tanke faxistak hartu eta talka egin zuten. Txinpartak eta keak ere erori eta isuri ziren!
  Olegek oihu egin zuen:
  - Hori da betiko neska ondo egina!
  Margaritak limoi hiltzaile berri bat bota zuen oin biluziarekin eta kirrinka egin zuen:
  - Betiko haurrak gara esne-bidean!
  Terminator mutilak baietz egin zuen eta borrokan jarraitu zuen berak. Dena planaren arabera doa. Zehazkiago, normala den bitartean. Eta beren eremuan naziek ez dute apurtuko.
  Beraz, naziak, ahalegindu arren, baina, egia esan, euren odolarekin bakarrik itoko dira.
  Eta haien tankeak txatarra bihurtuko dira! Eta Errusiako banderak distira egingo du planetaren gainean!
  Oleg Rybachenkok energia handiz jokatzen du. Granadak oinutsik botatzen ditu eta abesten du:
  - Beti izango gara pozik
  Amets distiratsu bat izango da...
  Eta edertasuna etorriko da
  Zalaparta desagertuko da!
  Mutil-jeinuak jarduerarekin jarduten du, eta haserrearekin areagotzen da alemaniarren etorreraren proportzioan.
  Margarita bigarren zenbaki gisa jokatzen du. Baina neskaren oin biluziek gero eta aktiboago botatzen dituzte granadak.
  Eta naziak bere kolpeen azpian erortzen dira.
  Oleg Rybachenkok ere tiro egiten du... Baina pentsamenduek salto egiten dute, orainaldira itzuli. Errealitatean dagoenari.
  Izan ere, bielorrusiarrek Europako garun-masa handiena dutela dirudi, baina lepokoa jartzen uzten dute, norbanakoaren diktadura onartzen dute.
  Eta presidentea supergizon moduko bat balitz! Eta horrela nekazari kolektiboa, eta lege-aitarik gabe ere. Eta utz ditzatela hainbeste urtez aztoratu.
  Eta gainera, oraindik ere bada jende estua bozkatzen duena.
  Bai, Oleg Rybachenkok dittiak ere izan zituen.
  Esadazu lagunak zenbat denbora
  Botoak aita Kolya...
  Oleg aukeratzeko garaia da -
  Diru gehiago lortzeko!
  Bai, noski, aldaketak behar dira eta ahalik eta azkarren. Izan ere, geldialdiak ondorio txarrak ditu.
  Gainera, Lukaxenkok berak ez daki zer nahi duen. Eskubidea du, ezkerra. Hori kapitalismora doa, gero sozialismora. Eta ez du talde ona. Eta ez dago berezko eta ideologiarik. Halakoa da oso nortasun erdipurdiko eta berritsu baten gurtza. Stalinek eta Leninek behintzat bazekiten zer nahi zuten! Eta diktadore hau? Ez daki eskuina ala ezkerra den ere!
  Ez, ideologia eta alderdi egonkorrik gabe ez da egonkortasunik egongo gizartean.
  Eta aurrera ere!
  Stalin, tamalez, izuaren eta suntsipenaren ikur ere bihurtu zen, komunismoa txorimalo bihurtuz.
  Gobernantza optimoak ez zuen funtzionatu. Eta Brezhnev-en pean erokeria zegoen - nola jarri liteke SESBeko buru hori. Eta bere gaztaroan, Brezhnevek ez zuen intelektual bati tira egin, baina zahartzaroan erokerian erori zen. Eta, oro har, pena da estatuburuak paperik gabe bi hitz lotu ezin izana. Eta nola egin jakin beharko zenuke!
  Oleg Rybachenkok granada bikoitz hilgarria bota zuen oin hutsarekin eta kantatu zuen:
  Baina oraindik bizi
  Baina bizi Brezhnev-en arabera!
  Mutu naiz, mutu, ezin dut!
  Eta ez gidatu elikadurarik!
  Margaritak lehergailu bat bota zuen behatz hutsez. Adar batetik astintzen zituzten sagarrak bezala sakabanatu zituen naziak.
  Neskak kantatu zuen:
  - Sagarrondoak loretan
  Solovyov doinuak...
  Zuregana etorriko naiz -
  Entseguak izango dira!
  Neskak irribarre zabal eta liluragarri egin zuen. Bere hortzak perlak bezalakoak dira, hain distiratsuak.
  Bai, bikote hau bikaina da.
  Oleg Rybachenkok hartu zuen eta abestu zuen:
  - Gure ukabilak altzairuz,
  atzaparrak, hortzak eta kolpeak...
  Benetako borroka nahi dute!
  Eta berriro ere, terminator mutilak oso zehaztasunez egiten du tiro. Eta tanta odoltsuak isurtzen ari dira naziengandik.
  Ez, ez da errukirik izango. Etsaiak itotzen dira.
  Bitartean, Natashka eta bere taldea Sukhumi-n borrokan ari dira.
  Naziak kostaldean erasotzen ari dira. Borroka, noski, oso desorekatua da
  Baina neskak. Ia biluzik daudenean, itzela da!
  Natashak oin hutsez granada bat bota zuen, dozena bat faxista moztu eta kantatu zuen:
  - Munduaren etorkizuna gurea da,
  Jedi bezalako neskak gara!
  Zoyak ere granada bat jaurti zuen oin hutsarekin. Naziak sakabanatu eta ziur irrintzi egin zuen:
  - Ni naiz hilobian denak lurperatu ditzakedana!
  Aurorak su gehiago egiten du. Baita neska bat, jotzen duenean jada euli baten kolpea ez dena.
  Deabru ilegorriak hartu eta burrunba egin zuen:
  - Ni azeri baten kolorea naiz, eta edertasunik handiena!
  Eta berriro oin biluziarekin hartuko du, eta botako du heriotzaren oparia! Hau benetan neska bat da, behar duzuna.
  Eta gero Svetlana dago eztanda gisa! Eta denak sakabanatu eta xehatuko ditu, infernu guztiko deabruak bere baitan sartu balira bezala.
  Bai, hemengo neskak, noski, halako hortz-hagin batetik, edozein masailezurra arazorik gabe eraitsiko baitute.
  Eta behar izanez gero, buru erdia!
  Natashak etsaiari tiro egiten dio, eta orro egiten du:
  - Hain gerlari gogorra naiz, zezen batek ere ez baitu nire kontra zapalduko! Burua hautsiko diot!
  Zoyak ziur baieztatu zuen:
  - Adarrak hautsiko ditut!
  Eta neskaren oin biluziak granada bat botatzen du. Eta bi tanke naziek hartu eta talka egingo dute.
  Eta gero hona Aurorak nola joko duen. Eta gainera oin hutsez hiltzaile bat jaurtiko du.
  Eta orroa:
  - Aintza Stalini, hazten dadila jakintsu!
  Aurora benetan gaiztoa da. Zer da bi frontetan borrokatzea? Izan ere, suizidioa esan nahi du.
  Eta zergatik ekarri zuen Stalinek Errusia honetara?
  Neskak berriro behatz biluziarekin heriotzaren opari hiltzaile bat jaurtiko du eta kirrinka:
  - Aintza buruzagi berriari!
  Tira, ezta! Stalinek kopeta baxua ere badu. Eta hau adimen baxuaren seinale da.
  Svetlanak bere buruari tiro egiten dio. Eta granada bat botatzen du oin hutsik. Aurkariak sakabanatzen ditu. Suntsitzen ditu eta irrintzi egiten ditu:
  - Aintza errusiar jainkoei!
  Eta berriro, orpo hutsarekin, oso suntsitzailea den zerbait botako du.
  Hemengo neskak halako neurrikoak dira, non Fritzek ez ditu hartuko.
  Lau neska indar handia da. Eta garrantzitsuena, kulero berdinetan daude.
  Eta honek borrokarako gaitasun izugarria ematen die.
  Natasha sutan dago. Afrikako gudariak elur-jausi batean mugitzen ari dira, baita hinduak eta arabiarrak ere.
  Alemanek kanoi bazka gisa erabiltzen dituzte. Gudetan erabilita inolako errukirik eta damurik gabe. Eta noski, zenbakia hartzen dute.
  Sukhumi lurrez moztuta dago jada. Eta oso txarra da. Laster muniziorik gabe geratuko gara eta atzera egin beharko dugu.
  Baina neskek oraindik ez dute amore eman nahi. Garaipena amesten dute. Indarrak berdinak ez badira ere. Eta Mosku inguratuta dago.
  Natasha kezkatuta dago honek. Oin hutsarekin granada bat botatzen du. Etsaiak hautsi eta abesten du:
  - Kapitalak iraungo balu!
  Zoyak ere lehergailuaren paketea oin hutsez bota zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Errusiako ibaia ez da lehortuko!
  Eta etsaia lehertu zuen enbor guztietatik, etxean egindako atzerakadarik gabeko mingotsa.
  Eta tanke pare bat hautsi...
  Baina goitik, eraso-hegazkinak sakatzen hasten dira.
  Beraz, erreaktiboak badira?
  Aurorak bere txupinazoa jaurti zuen. Alemaniako auto bat jo. erori egin zuen.
  Orduan, pizti ilegorriak kutsu egin zuen:
  - Mugarik gabeko komunismoa!
  Orduan Svetlana tiroka hasi zen. Eta borrokalari beltzak moztu zituen. Eta gero, oin biluzik bezala, limoi bat botako du.
  Eta orroa:
  - Aintza jainko berriei!
  Natashak etsaiari tiro egin zion eta garrasi egin zuen:
  - Errusiar jainkoak!
  Eta oin biluziaren jaurtiketagatik, hegazkina lehertzen da.
  Hauek dira terminator neskak. Dagoeneko borrokan ari badira, inork ezin die aurre egin.
  Zoyak ere edozein botere hiltzen duen etsaiari zerbait botatzen dio. Eta etsaia suntsitzen duen zerbait. Eta gudariak, hortzak agerian utziz, irrintzi egiten du:
  - Hegazkinak hilkutxan!
  Eta hatz biluziek berriro botatzen dute heriotzaren oparia.
  Eta orduan Aurorak limoi bat jaurtiko dio etsaiari. Hartu eta orroa:
  - Etorkizuna gurea da!
  Svetlanak hortzak agerian utzi eta esan zuen:
  - Komunismoaren alde, eta lorpen berrien alde!
  Eta berriz, nola bota zuen granada bat oin hutsez. Eta denak hilko ditu. Beno, guztiak ez bada, batzuk ziur.
  Naziak pitxerra igo ziren. Eta hau da euren arazoa. Hemen Jagdtigr pistola autopropulsatua ikus dezakezu. Kotxe zaharkitua, baina oso hilgarria. Mutil aitzindari bat arakatzen da harengana. Eta mina bat irrist egiten du.
  Eta pistola autopropulsatua hutsalki lehertzen da.
  Mutilak mihia atera eta abesten du:
  - Edan dezagun aberriaren alde, edan dezagun Stalinen alde!
  Edan eta edan dezagun berriro!
  Aitzindariok Hitler hilko dugu!
  Faxistek lortzen dute. Armada Gorriarentzat gogorra izan arren. Grozny hiria naziek inguratuta dago, baina oraindik borrokan ari dira bertan. Neskak goi mailakoak dira hemen.
  Hona hemen Tamara borrokan. Bainujantzian eta oinutsik dago. Eta eguraldia beroa da eta neska hain trebea da. Edertasuna sutan dago. Nazien gainean oin hutsik, lehergaiak jaurti eta abesten du:
  - Hitlerrek laster sartuko ditu iltzeak hilkutxan,
  Sutan dagoen armiarma bezalakoa izango da...
  Deabruek lurpeko munduan oinazetuko dute -
  Satanas gurtzen zutenak!
  Eta berriro ere, limoi oso hilgarri batek edertasunaren orpo hutsetik hegan egiten du eta naziak apurtzen ditu.
  Mariak barrez dio:
  - Granadek hilko dute!
  Eta Tamarari sorbaldan kolpea ematen dio. Bi neska ari dira borrokan, eta goian balez zulatutako Bandera Gorri bat dago.
  Neskak oinutsik eta ia arroparik gabe daude, baina ez dute sobietar hiriak lagatzeko asmorik.
  Mariak abesti alaia kantatu zuen. Eta, aldi berean, su errukigabe eta hiltzaile bat eraman zuen;
   Jende handi asko dago,
  Zeinen egintzak mendez mende bizi dira, Izen handi asko daude, Hilezkorra deitzen zaiena.
  
  Maitagarrien ipuinetako heroi askok epopeien melodia gorde zuten, baina heroi guztien artean sinpleena Eta gu guztiok maiteak - bat.
  
  Mendi artean igaro zuen haurtzaroa, Hegaztien hegaldiari jarraitu zion, Mendietatik oinordetzan hartu zuen arranoen hegalen edertasuna.
  
  Bere izena, trumoi batekin, ozeanoa zeharkatu zuen, herrialde guztietako proletarioentzat hurbil eta ezagun bihurtu zen.
  
  Txinako lurrean, bihotz guztioi maitea, Izen honek Fanzam iragartzen du - bakea, amaiera - jauregietara.
  
  Stalin zoriontasunaren bandera da, gizateriaren egunsentia! Bizi dezala Stalin maitea urte luze asko eta asko!
  Neskek ondo abesten zuten. Maria, Tamara, Veronica eta Victoria batu ziren.
  Lau edertasunak inguratuta daude, baina nola borrokatzen diren.
  Hemen Mariak granada bat botatzen du oin hutsik eta Alemaniako eraso-hegazkin bat botatzen du. Eta edertasunak irrintzi egiten du:
  - Aintza gure festari!
  Veronikak ere heriotza-opari bat bidaltzen du bere oin hutsarekin, eta HE-162 tirokatu dute. Eta gudariak orro egiten du:
  - Aintza, aintza baino gorago!
  . 6. KAPITULUA
  Victoria, aurkariei tiro eginez eta tiro eginez, irribarre:
  - Komunismoaren etorkizuneko hedapenetarako!
  Eta lau eder, ia biluzik eta oinutsik barrez.
  Arrano neskak dira maila gorenekoa.
  Mirabela eta Anastasia zeruan borrokan ari dira. Eta naziei ere garuna garbitzen diete.
  Mirabelak irribarre batekin, txioak:
  Munduan dena ondo egongo da
  Maite sutsuki zure aberria!
  Eta berriro behatz hutsez, leiho irekitik, limoi bat botako balu bezala. Eta faxistei zaplastekoa. Erortutako beste auto bat erori da.
  Hau da trikimailua: iritsi behar duzu.
  Anastasiak dio barrez:
  - Leninek goraipatuko zintuen!
  Mirabelak Alemaniako kotxe pare bat lehertu batekin bota zituen, eta ohartu zen:
  - Stalin, dudarik gabe ere!
  Anastasiak nazien hiru hegazkin moztu zituen eta baieztatu zuen:
  - Dudarik gabe!
  Neskak oso politak dira. Eta garrantzitsuena ederra. Kalkulu beroak eta aldi berean hotzak dira.
  Mirabelak, beste hegazkin bat botata, ohartu zen:
  Munduan dena erlatiboa da...
  Anastasiak barre egin zuen eta haserre esan zuen:
  - Filosofia gehigarririk ez!
  Eta leihoa ere ireki eta granada bat bota zuen oin hutsez. Oraingoan ME-262 lehertu egin zen.
  Mirabellak baietz egin zuen baietz.
  - Oso ondo egin duzu!
  Anastasiak, hortzak agerian utziz, gehitu zuen:
  - Egin zuena egin zuen!
  Eta bi gudariak barrez lehertuko dira. Eta keinua egin elkarri.
  Bai, heroismoa ikusgarria da.
  1946ko udan, borroka gogorrak gertatu ziren Volgako hiritik kanpo. Emakumezkoen frankotiratzaile batailoiak, Alena Ogurtsova kapitainaren agindupean, defentsa posizioa hartu zuen Volodarsky kaleko hondakinetan. Metrailadoreak eta fusilak zituzten neskak, granada sortak lotuta, hondakinen atzean ezkutatu ziren.
  Alena bera gorputz biluziaren gainean tunika orbanez jantzita dago, praka motzetan eta oinutsik. Neska eder eta kurbatua, aldaka sendoak, gerri mehea, ile motza erdi-koadro baten azpian. Aurpegia oso adierazgarria da, kokots gizon batekin, begi urdinak zabal-zabalik. Ile marroi argia hautsez gris bihurtu zen, bular altua, itxura gogorra. Alena kapitainak bi urte baino gehiago daramatza borrokan eta gaztea izan arren asko ikusi du. Neskaren hankak ebaki eta ubelduraz estalita daude. Neska bat arinagoa da oinutsik mugitzeko bota zakar eta baldarrak baino.
  Oin biluziak lurzoruaren bibrazio txikiena sentitzen du, meategi baten hurbiltasunaz ohartarazten du eta ama lurrak berak erresistentzia gehitzen du. Alde batetik, neskaren oinak gogortu egin ziren, eta ez zuten metal beroaren beldurrik, ezta hondakinen hondakin zorrotzei ere, baina, bestetik, ez zuten sentsibilitatea eta malgutasuna galdu, mugimenduaren orroaren bidez ohartaraziz . tankeak.
  Alenka maitea granada bat dauka leherketa paketearekin lotuta. Beharrezkoa da "Lion" alemaniar tankera ikaragarrira arakatzea, kaleak metrailadoreekin ureztatuz.
  Mary bere ondoan arakatzen da. Oinutsik ere, beraz, batailoiko neska guztiak botatakoak ziren, beren komandantea imitatuz. Hautsezko zolak zorrozten zaizkio neska lau hankan arakatzen denean. Mariaren ile horia nahasia eta luzea da... Pixka bat kizkurra. Neska bera argala, argala, txikia da. Neska batekin ere nahas daiteke, sorbalda estuekin eta itxuraz buru handia duena.
  Baina Mariak asko bizi izan ditu jada. Gatibu faxistak bisitatzea lortu zuen, tortura krudeletatik bizirik, eta meategiak, nondik ihes egitea lortu zuen mirari ulertezin baten bidez. Baina bere haur-aurpegi samur eta samurra ikusita, ezin esan inoiz gomazko makilekin kolpatu zutenik orpoetan, korronte bat igaro zela gorputzetik.
  Mariak tiro egiten du... Hirugarren Reich-eko soldadu bat, kasu honetan arabiarra, hilda erortzen da, bere mukia harea eta hondakinak altxatuz.
  Alenkak granada mordo bat lerratzen ditu zabor pila baten azpian. Orain laurogeita hamar tonako "Lehoia" bat arakatuko da hona eta leherraraziko du. Neskaren begi urdinek zafiroak bezala distiratzen dute aurpegian, eguzki-erredurak eta hautsak ilunak.
  Esperientziak iradokitzen du ondo babestuta dagoen depositu batek posizioa aldatuko duela orain. "Lion"-ek 100 mm-ko alboko armadura du, eta baita angelu batean ere. Hogeita hamalauek ezin dute zeharkatu, Keveshe astunek bakarrik dute aukera. Baina beldarrak dira helburua. Garrantzitsua da autoari mugikortasuna kentzea ...
  Anyutak metrailetatik leherketa bat bota du... Soldadu batek, inork ez daki zein nazionalitate jausten den. Alemanek, Ekialdeko Hemisferioaren zatirik handiena konkistatuta, ariar odola estimatzen dute eta tropa kolonialak borrokara botatzen dituzte: arabiarrak, afrikarrak, indiarrak, hainbat asiar eta europarrak. Poloniarren kopurua ere handitu da -sehaskatik ohituta dauden Errusia boltxebikea gorrotatzera-. Ukrainako nazionalistak, eta Don kosakoak, eta txetxeniarrak eta Kaukasiar Khaganate osoa borrokan ari dira hemen. Hitlerrek nazioarteko oso bat sortu zuen.
  Etsai asko...
  Anyutak trebetasunez saihesten du metrailadorearen sua. Bala ia zatituta, hautsagatik belztuta, orpo biribila eta neskatxa. Kapitain ederrak txirrika bat ere sentitu zuen kalibre handiko opari bat hegan zenbat hurbildu zen. Neskak bere burua gurutzatu zuen, xuxurlatu zuen:
  Bala batek ere ez gaitu geldituko!
  Mariak atzera botatzen du... Beste neska bat, Alla, oso ilegorria da, batez besteko altueratik gorakoa eta gihartsua, bere anoa eskasak izan arren. Neska oso polita ere bai, luxuzko aldakak, gerria altxatuta, ez emakumezkoen sorbalda zabalak eta bular altuak dituena.
  Alla-k bere praka laburrekin borrokatzen du, tunika txikitu eta hauts bihurtu da, eta uniforme berriak ez dira Volgan zehar entregatzen. Jainkoak ez dezala munizio gehiago eta janari tanta bat transferitzea agortutako tropa sobietarrentzat.
  Beraz, Alla ia biluzik dago, hankak urratuta, batez ere belaunak. Metrala zati batek eskuineko oinaren zola jo zuen, eta min ematen du, zaila da ibiltzea.
  Ilegorri, hautsez beteta, ia biluzik Allak bihurritzen dio aurpegi polita, baina aldi berean gogorra. Neskak, tiroka, dio:
  - Jauna, Mosku eta Stalin gure gainetik daude!
  Eta erasotzaile naziak mozten ditu, bere burua atzera egiteko astirik ia ez duelarik.
  Hondakinek eta kale estuek zaildu egiten diete bira egitea alemaniar tanke ikaragarriei. Hona hemen ia berrehun tonako "Saguak" eta ezin dira batere pasatu ...
  Anyutak espero zuen bezala, "Lev" pixka bat gidatu zuen, eta bere burua zabor pila batean lurperatu zuen. Leherketa bat izan zen. Beldarra lehertu zen, hondatutako arrabol pare bat hegan egin zuten.
  Zauritutako tankea gelditu zen eta obus bat atera zen bere bidoitik...
  Nonbait burrunba egin zuen urrunean, hondakinak utziz. Anyutak, suge bat bezala, txistu egin zuen:
  - Hori da nire kalkulua! Kontu bat ireki du...
  Neska-kapitaina berriro arakatzera behartuta dago. Alemaniarrek eta haien sateliteek ezin dute haien nagusitasun teknikoa erabili hondakinen artean. Hitler burugogorraren erruz, Hirugarren Reich-eko hordak posizio-borroketan murgilduta zeuden hiri handi eta ondo gotortu batean.
  Mariak granada bat botatzen du. Eraitsitako alemaniar edo arabiarren kontra itzulipurdiak egitera behartuz, buelta emanez. Militante nazietako batek eskua urratzen dio, eta bertan zintzilikatzen du, iparrorratza duen erloju ingeles bat.
  Maryk esan zuen irribarrez:
  - Iparrorratzak erakusten dizuna - infernurako bidea!
  Eta neska eder batek itsatsitako zeramika zati bat kentzen du hautsez betetako orpotik.
  Allak ere hautsak astintzen ditu, bere bular sendo eta beteekin. Titiak ia beltzak dira zikinkeriagatik eta azkuragatik. Eta garbitzen saiatu. Berriz ere zuloa egin behar duzu alemaniar metrailadoreak idazten ari direnean. Eta arakatu plastunski moduan.
  Nesken batailoiak euren postuei eusten die, nahiz eta bonbillak egon. Eta obus astunak urratzen dituzte, eta bonbak zerutik erortzen dira ... Baina ezerk ez du sobietar heroien ausardia hautsiko.
  Hemen Anyutak Pantera arakatzen ikusten du. Beno, tanke hau ez da hain beldurgarria jada.
  Alboan zulatu dezakezu. Neskak doministiku egin zuen, aho dotorera igotzen zitzaion hautsa txu egin zuen. Granada bat hartu zuen eskuan, leherketa pakete batekin pisua. Oharkabean sartu behar zara. Baina ke asko dago inguruan.
  Anyuta arrastaka hasi zen, hustubidean atseden harturik, behatz eta ukondoekin. Sagua atzetik dabilen katu bat bezalakoa zen. Neskak berrogeita bat urteko uda ikaragarri hartako gerra gogoratu zuen, Wehrmacht-ek SESBeko hedadurak traizioz inbaditu zituenean. Neska ere ez al zen beldurrik, ia neska? Hasieran bai, baina gero ohitzen zara. Eta jadanik obusen etengabeko leherketak zarata arrunt gisa hautematen dituzu.
  Eta orain oso gertu lehertu zen. Neskak zaplaztekoa eman zion sabelean. Zatiak goitik doaz erle basatien artaldea bezala. Anyutak xuxurlatu du ezpain zartatuta:
  - Justiziaren izenean, Jauna!
  Neskak arrastaka bizkortu egiten du eta granada bat botatzen du erantsita pakete lehergarri bat duela. Oraina arku batean doa. Leherketa bat entzuten da, Panteraren alboko armadura meheagoa ematen du. Alemaniako tankea erretzen hasten da, borrokarako kita lehertzen da.
  Anyutak xuxurlatu du irribarrez:
  Eskerrik asko Jesus Jauna! Zugan bakarrik sinesten dut! Bakarrik otoitz egiten dizut!
  Pantera hausten du. Urratuta, enbor luze bat hondakinetan lurperatuta dago. Frontoiko armadurak, alboko armaduratik askatuta, bola baten antza du.
  Anyutak, zeinaren begiek, hautsaren eta eguzkiaren erreduraren aurpegi marroi baten gainean, arto-loreez distira egiten dutela, dio:
  - Zenbat eta haritz gehiago izan etsaiak, orduan eta sendoagoa gure defentsa!
  Alla oso sexya da bere kulero beltzetan, eta gorputz biluzik, hautsez beteta, sendoa. Neska oso inteligentea da. Behatz hutsekin beira zatiak bota ditzake.
  Orain objektu zorrotz bat bota zuen hautsez estalitako hanka dotorearekin. Eta itsatsita, faxista baten eztarrian. Ala ederrak hots egin zuen:
  - Eta sexu-ikurra naiz, eta heriotzaren sinboloa!
  Neska, ondoren berriro arakatu zuen, tiroka. Anyutak ere eraman zuen sua.
  Kapitain ederrak, faxista moztu ondoren, txio-txilo egin zuen:
  - Bizitza kate bat da, eta bertan dauden gauza txikiak loturak dira...
  Mariak tiro egin zuen, Fritz-i burua ireki eta gehitu zuen:
  - Ezinezkoa da loturari garrantzia ez ematea!
  Anyutak, berriro zehaztasunez tiro eginez, kroak egin zuen:
  - Baina ezin zara zikloka joan txikikeriatan...
  Mariak, tiro egingo balu bezala, gaineratu zuen:
  Bestela, kateak inguratuko zaitu!
  Matrena beste neska batek, oso ederra ere, Seryozhka aitzindariarekin batera, hari baten gainean meategi bat prestatu zuen. Biek bultzatu zuten... "Tigre"-2-ren beldarrera arrastaka sartu zen mozo maltzurra. Eta nola lehertuko den kanoi luzeko auto alemaniar honek.
  Sergei mutil ilehoriak oihukatu zuen:
  - Gure Errusia, ontzi bat duzu!
  Eta ozta-ozta errebotatzeko astirik izan zuen, keinuka, orpo beltzez, erortzen den teilatutik.
  Matryonak mutilari lepoa laztandu eta esan zuen:
  - Oso argia zara!
  Aitzindariak fronterako bidea hartu eta emakumeen batailoian sartu zen. Mutikoa ere oso sortzailea da. Esaterako, hegazkinak egin zituen eraso faxistak botatzeko. Focke-Wulfs edo TA-152ak altxatzen direnean, izugarrizko burrunba gorra entzuten da.
  Alemanek Wagner sinfonia baten laguntzarekin jotzen dute. Halako doinu dotorea.
  Matryonak dio haserre:
  - Oraindik gu beldurtu nahian dabiltza!
  Mutil aitzindariak patetismoz kantatu zuen:
  - Gerlari errusiarrak ez dio heriotzari beldurrik,
  Heriotzak ez gaitu zeru izartsuaren azpian eramango!
  Rus santuak gogor borrokatuko baitu,
  Metrailadore indartsua kargatu nuen!
  Matryona, neska altua eta gihartsua, aldaka eta sorbalda zabalak dituena, emakume baserritar tipikoa da. Borrokan arropak trapu bihurtu ziren, hanka sendoak biluzik daude, ilea bi txirikordatan ehunduta eta hauts handia botata.
  Seryozhkak hamaika urte besterik ez ditu, desnutriziotik argala, mutiko marratua eta zikina, praka motzak baino ez ditu. Mutilaren ile zuri naturala gris bihurtu zen, eta saihetsak azal mehe, beltzarana eta zikinaren bidez agertzen dira. Hankak izugarri kolpatuta, eta erredurak, ubeldurak, babak. Egia da, patuak haurra zauri larrietatik gorde zuen.
  Matryona handia eta gizena dirudi bere atzealdean, nahiz eta neska ez den batere gizena, hezurretan haragi sendo eta trebatua baizik. Gainera, goseak ez omen zion batere eraginik bere itxura handi eta handiei.
  Neskak tankearen aurkako fusil astun batetik tiro egiten du. Alemaniako autoei ezin zaie kopetan zulatu, baina aukera dago pistetan.
  Eta "Lehoi" potoloa, karroan lehergailu pisutsu bat jaso ondoren, kea botatzen hasi zen erretzaile astun bat bezala.
  Seryozhkak gaiztakeriaz kantatu zuen:
  - Fritz kiratsa pentsatu gabe, zigarro bat piztu zuen sarreran! Noski, arazo handietan sartu zen!
  Matryonak, txahal gihartsu eta beltzaranak keinuka, tap-dantza bati ekin zion oin biluzi ederrekin. Neskak kantatu zuen:
  - Errusiar aurpegi santuak dir-dir egiten dute ikonotik... Jainkoak ez dezala gutxienez mila Fritz bustitzea! Eta norbait faxistak baino burrunba gehiago egiten badu, inork ez zaitu, sinetsi, horregatik kondenatuko!
  Orduan, tankearen aurkako fusila berriro kargatu eta berriro tiro egin zuen. Garraiolari alemaniarrak kea bota zuen berriro.
  Neska batailoiak kalte handiak egin zizkion Fritz-i. Baina galerak ere izan zituen. Hemen neska bat erditik urratuta zegoen, eta aurpegia horrela bihurtu zen, hautsak izan arren, zurbil.
  Stalingradoren zatirik handiena naziek harrapatu dute dagoeneko, baina hirian geratzen denak ez du amore eman eta amore eman nahi.
  Anyuta, berriz, "Tigrea" zeharkatu nahian dabil. Alemaniako auto indartsu batek, granada bat jaso zuen alboan, baina ez zen mendean hartu. Buelta ematen du kanoi bat tiro egiteko. Neskak lurrean sartu behar du, eta hondakinak, oraingoak askatutako eztanda-uhinak ez zapaltzeko.
  Anyutak xuxurlatzen du leun:
  - Ama, aita, barkatu!
  Mariak granada bat bota zion Tigreari, eta bekokian lehertu zitzaion. Neskak txistu egin zuen:
  - Izan ere, neguan argi irakaskuntza udaberrian buruz ... salbuespenik gabe errepikatzen dut Hitler izurrite bastardo bat dela!
  Allak, nazien bista hautsiz, eta lehertu batez ura isuriz, iragazi zuen:
  - Hilkutxan, Fuhrer ikusi dut orain! Eta gizajoari ostiko bat eman zion begietan!
  Neska ilegorriak, egia esan, granada bat bota zuen tankera hatz hutsekin. Kupela jo zuen... Leherketa bat etorri zen eta "Tigre"-ren bokata apurtu egin zen.
  Aleman koldarrak hartu eta atzera egin zuen.
  Anyutak sudurretik bota zuen:
  - Gurea, zureak ez du amore emango!
  Mariak Hitlerreko mertzenario bat moztu zuen bala batekin eta kantatu zuen:
  - Eta gaiztoa ez da txantxetan ari! Eskuak eta oinak, errusiar sokak bihurritzen ditu! Bihotzean sartzen ditu hortzak... Aberria hondoraino edaten du!
  Anyutak barre egin zuen, zaunka egin zuen:
  - Fuhrer-ak oihu basati, malko egiten du bere burua!
  Mariak, tiroz, gehitu zuen:
  - Beno, heriotza puzkak, irribarreak!
  "Shtumrtiger" are arriskutsuagoa agertu da. Eraikin eta bunker osoak suntsitzen ditu. Gainera, ez da tropa sobietarren posizioetara hurbiltzen. Kotxea estalpean gordetzen dute alemaniar metrailadoreek.
  Anyutak ikusten du erreala ez dela Fritz-en posizioetara hurbiltzea. Baina zeruan Focke-Wulfs. Makina horietako bat sobietar posizioetara hurbiltzen da. Neskek tiro egiten diote.
  Allak granada bat bota eta amorruz esaten du:
  - Heriotza sakonean - ez dago barkamenik!
  Horren ostean, neskak metrailadoretik buelta bat ematen du. Azkar atzera egiten du. "Panther" -2 alemaniar tanke berri samarra, dorre txiki batekin eta beheko siluetarekin azkar igotzen da.
  Hainbat neskak granadak jaurtitzen dizkiote Alemaniako autoari. Bera, opariak jasota, izoztu egiten da eta ezin du buelta eman.
  Allak txistu egin zuen, txistuka:
  - Hau eraso berri bat da! Ahoa urratuko diogu!
  Panther-2-k irrintzi egin zuen eta bere arma indartsuagoa tiro egin zuen.
  Su zutabeak airea zatitu zuen, eta berehala berotu eta elektrolizatu zuen atmosfera.
  Allak barre egin zuen, maskorrak neska erdi biluziaren ondotik pasatu ziren. Lotsagabe gorritxoak aldakak astindu zituen eta esan zuen:
  - Eta Newtonek etsaiak garaitu zituen, uztarria bota zuen tronutik! Fritzek bere Newtonen legea dekretatu zuen!
  Stalingrado dena sutan sartuta zegoen, suzko mihiek zerua miazkatu eta txinparta moreak, laranjak eta gorritxoak kiskaltzen zituela zirudien! Eta txinparta bakoitza infernuko gaztelu batetik ihes egiten duen mamua bezalakoa da.
  Anyutak, borrokalari alemaniar bat eroriz, begi urdinak dirdira egin zituen, abestu zuen:
  - Zer ari zara irrintzi atso gaiztoa? Sinetsi iezadazu, ospitale psikiatriko bat besterik ez da zuregatik negarrez!
  Mariak kantuan kantatu zuen, naziei tiroka:
  - Zein ona den belar gainean etzan eta buruan Fritz jotzea! Antolatu kataplasma bat Fuhrerrentzat, eta bidali balak metrailadore batetik!
  Neskak barrez barre egin zuen eta sabeletik bizkarrera itzuli zen. Hankekin bizikleta bat egin nuen. Granada bat igo zen. Focke-Wulf hegalaria, sabel azpian metraila jaso ondoren, bizkor igo zen gora. Ikus daiteke zati zorrotzek zauritu zutela. Izaki faxistak su hartu zuen, eta hautsitako hego zatiak galtzen hasi zen.
  Anyutak, Fokke altitudea nola galtzen ari zen ikusita, kroak egin zuen:
  - Hori semaforo bat da! Aizkora bat zintzilik dago taula gainean!
  Hegazkin alemaniarra lehertu zen, hondakinak zeruko bazter guztietara barreiatuz. Eta nora joan zen bateko faxista. Nire azken txanda egin nuen. Borreroa errautsetara joan zen, ez pilotua!
  Mariak doministiku egin zuen, hautsak bota eta esan zuen:
  - Izan edo ez izan? Ez da galdera!
  Allak berriz oinarekin beira puska bat bota zuen, non, begia joz, Fritz-era atera zen, buruaren atzealdetik:
  - Tanke armada bat naiz! Eta tratatu behar zaituzte!
  Alemaniarrak eta haien sateliteak aurrera egiten saiatu ziren, granadak haien aurrean jaurtiz. Nesken aurkako taktikak ez zuten funtzionatu. Hemen Seryozhkak katapulta bat zabaldu zuen, eta etsaia nola jotzen duen erantzunez.
  Mutil aitzindariak hots egin zuen:
  - Santa Claus Hitlerren ahoa urratzen!
  Katapultaren kargak, nazien tropela zulatuz, sakabanatu egin zituen, eta aldi berean airean irauli. Fritz erori zen, eta hormetako hondakinen gainean hautsi zen.
  "Tiger" -2 tankeak, oreka galduta, "Lehoia"rekin talka egin zuen. O, Leva, non da zure izen ikaragarria?
  Anyutak irribarre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Beno, ondo Seryozhka!
  Mutilak oldarkorra egin zuen.
  - Pioneer beti prest dago!
  Neska-kapitaina berriz iltzen hasi zen. Eta Matryonak Seriozhkari oin estuari kilikatu zion, zein gogorra duen! Ez da harritzekoa mutilak suetatik korrika egiteko beldurrik ez izatea.
  Mariak kantu batean esan zuen:
  - Gaztetasuna ona da - zahartzaroa txarra da!
  Alla, gorri alai honek, onartu zuen:
  Ez dago zahartzaroa baino okerragorik! Hau da, benetan, ahalik eta egoerarik nazkagarriena!
  Eta neskak salto bat eman zuen kolpe batekin. Une batez amona nazkagarriak irudikatu zituen. Ez, ez alderatu, atso bat neska batekin. Eta zer edertasuna, gorputz lirainetan.
  Ala hartu eta kantatu zuen:
  - Urtez urte, urteak karabana batean,
  Emakume zahar batek henna mortero batean igurzten...
  Eta zer esan nire figura liraina,
  Ez dut ulertzen nola joan den gazteria!
  Anyutak begiak distira egin zituen, alemaniarra kolpe batean kolpeka bota zuen, eta esan zuen:
  - Ez! Hala ere, gerran bada halako xarma bat: betirako gazte geratzea! Beti mozkortuta!
  Matryonak karga berri bat jarri zuen katapultuan. Hau mortero ona bezalako zerbait da. Neskak txistu egin zuen:
  - Ez pasa, pasa baizik!
  Seriozkak bere oin mehe baina arin nahastu eta zaunka egin zuen:
  - Fritz aurpegia!
  Eta granada bat, leherketa pakete batekin batera, sasoi betean hegan egin zuen nazien posizioetara.
  Bai, Stalingrado ez zitzaien eman. Ekaina amaieratik hirugarren hilabetez, erasoa aurrera doa, baina hiriak ezin izan du dena hartu. Fronteko beste sektore batzuetan naziek arrakasta lortu zuten, baina honetan ez.
  Anyutak pistola tiro egin zuen eta hausnartu zuen:
  - Dena ezinezkoa da, posible dela gertatzen da... Ez dago unibertsoa oso konplikatu beharrik!
  Eta moto baten gasolinera jo. Makinak eztanda egin zuen, eta suzko zurrunbiloek paisaia ketsua argitu zuten. Eta suzko oin batek urratu zuen alemaniarra.
  Neska kapitainak oihukatu zuen:
  - Gaizkia hiltzea maite dut! Eta hau da ontasun gorena!
  Mariak alemaniarrak kolpatu zituen eztanda batez eta txistu egin zuen:
  - Joka gaitezen porcupinera!
  Allak sua ireki zuen, zehatzago. Beltz batzuk lantzaz estalitako hondakinen gainean etzanda geratu ziren:
  - Hil etsaia! - xuxurlatu zuen neskak.
  Mariak jostatzen zuen:
  - Hitler ezpainetako pinturaz margotu ondoren, Mainstein ile-sprayz, printzesaren gatibura eramango zaitut, txakur fidelak urratuko zaitu!
  Anyutak, tiroka, txistu egin zuen:
  - Goazen arratsaldean, Adolf, urkatu zaitez... Utzi burua engainatzeari! Zatoz arratsaldean, hegan gerfalko bat bezala - naziak gogor garaitzera!
  Esan zuen Mariak haserre, kaskoa ekaitz-taldeari burutik botaz:
  - Ahal dugu! Eta egingo dugu!
  "Lenin" batailoiko neskek atzerriko tropen aurrerapena gelditu zuten. Fritzek aurrera egin zuen, literalki gorpuak espaziora jaurtiz. "Lev" tankeak, itxaropenak finkatuta, ere ez zuen lagundu. Hona hemen makinaren aldaketa 150 mm-ko pistola batekin.
  Allak titi hutsean itsatsitako harri bat kolpatzen du. Neskak hain bular eder eta beteak ditu. Neskak granada bat botatzen du oinarekin. Hanka besoa baino indartsuagoa da, eta jaurtiketa urrunago doa.
  "Lehoia"-k hutsune bat jaso zuen beldarrean, eta gelditu egin zen. Bere aho indartsutik tiro egina. Burrunba eta kolapsatu.
  Ala, tu eginez, dio:
  - Gudari errusiarrak ez du oinazerik egiten!
  Eta neskak berriro tiro egiten du. Eta oso ondo egiten du. Dorretik makurtuta dagoen faxista atzera erortzen da.
  Neska ilegorri eta ia biluzik dio:
  - Alferrik etsaiak errusiarrak apurtzea lortu zuela uste du! Nor ausartzen den, borrokan erasotzen du, gogor irabaziko ditugu etsaiak!
  Eta Allak prentsaren giharrak biribiltzen ditu, oso erliebea duena.
  Ai, zein ederrak diren neskak! Ez dut haietako inor hil dadin nahi.
  Ekaterina korrika egin zuen... Oso neska polita, ile zuri eta leunarekin. Nolabait edabe mota batekin zikintzea lortzen du, zikin ez daitezen.
  Neska oso ederra da, Artizarraren irudiarekin, tonuagoa eta erliebea baino ez. Arropa gainean, bularra eta kuleroak bakarrik. Gainerako guztia urratu egin da jada. Baina zein dotoreak diren hankak! Hau ez da neska bat, perfekzioaren zigilua baizik, edertasunaren koroa.
  Modu berezi batean mugitzen da, urtxintxa bat bezala. Oinak biluziak eta dirdirak eta takoiak, harrigarriro, garbi geratzen dira. Ekaterinak tiro egiten du, eta faxistak bularrean ultzera bat du.
  Neskak dio:
  - Aberriarekiko leialtasuna da hitzik gorena!
  Ala barrez esan zuen:
  - Kendu bularra eta geratu ni bezala praka motzetan!
  Catherinek burua astindu zuen negatiboki.
  - Hau ez da egokia!
  Allak aldakak astindu zituen, egoki tiro egin eta kantatu zuen:
  - Komsomol kidea ezohikoa bihurtu da! Horrela bular-hutsik ibiltzea oso injustua da!
  Catherinek barre egin zuen eta esan zuen:
  - Zertarako poza eman Fritzari, begira gure edertasuna!
  Allahk irmo erantzun zuen:
  - Gure edertasuna hilgarria da!
  Katiak barre egin zuen eta tiro egin zuen TA-200ra. Nazien autoak su hartu zuen. Eta ilehori ederrak oihu egin zuen:
  - Gaizkiaren heriotza!
  Ala barre egin zuen.
  - Eta bizitza ona da!
  Ekaterinak, alemaniarra erortzen ari zela ikusirik, garrasi egin zuen:
  - Hau da baliorik handiena! Ez pentsa naziek irabazi duzunik!
  Ala abestuko du:
  - Garaipenaren zain! Garaipena itxaroten da... Kateak hausteko irrika dutenek! Garaipenaren zain! Garaipenaren zain! Naziak garaitzeko gai izango gara!
  Neska eder bat, eta bere bular biluziak dardarka. Ona beroan enborra biluziarekin, suarekin areagotzen dena.
  Anyutak orain askoz erabakiago zirudien. Metrailadore batekin tiro egin zuen Fritz-i, eta zaunka egin zuen:
  - Kastratuko zaitut!
  Eta hain zuzen ere naziek opari eta hilkutxak jaso zituzten! Eta neskak figura bat erakutsi zien, eraiki ditzagun oin biluziak. Eta txistu egin zuen urretxindorra lapurra bezala. Eta beheko muturren hatzetatik.
  Neska kapitaina oso inteligentea da. Eta txinpartatsu. Eta ez batere krudela. Bera ere, batzuetan, pena ematen du etsaien soldaduek, beren aita hildakoengatik negar egingo duten seme-alabak izan ditzaketenak.
  Anyutak, ordea, halako pentsamenduak beregandik urruntzen ditu, batek negarrez lehertu nahi du haietatik. Baina ez ziren errusiarrak alemanengana lapurtzera eta hiltzera etorri zirenak. Ez, hauek alemaniarrak dira eta mundu osoko atzerritarren multzo oldarkor bat sartu zen errusiar hedaduran.
  Anyutak bere burua gurutzatu zuen eta Fritz-i tiro egin zion, Fritz errusiarren posizioetara isil-isilik hurbildu nahian zebilen... Bala batek kolpatutako begia eta garuna atera ziren.
  Neska-kapitainak irribarre egin zuen eta esan zuen, gogotsu:
  - Zuzen begiz begi, buruz buru!
  Anyutak zehaztasunez jaurti zuen, eta moto bat jo zuen sidecar batekin. Autoa urratzen hasi zen, eta metrailadorea hegan egin zuen, hainbat aldiz irauli. Orduan bere mukia hondakinen artean hondoratu zen.
  Neskak bere zola biluzi eta hautsez betetako hondakinen gainean igurtzi zuen. Eta berriro apuntatu zuen. Bere aurpegi alai eta gazteak irribarre egin zuen. Neskak kantatu zuen:
  - Ez, esan genien faxistei, gure herriak ez du onartuko errusiar ogi usaintsuak ford hitza deitzea!
  Mariak jaurtiketa oso zehatza egin zuen, eta bertatik Focke-Wulfek piztu zuen, eta txio-txilo egin zuen:
  Zintzo batentzat, noski, aukera argia da,
  Dolarengatik, Rus-en traiziorako prest dago...
  Baina errusiar gizona hain da ederra
  Prest dagoela bere bizia Ama-erriaren alde emateko!
  Neskak, itzulipurdi bat egin zuen eta naziei pikua erakutsi, eta korritu egin zuen, eta balek ez zuten edertasuna ukitu.
  Alla agertu zen, edertasun honek, ia biluzik, eta deabruaren antzera zikin, granada bat bota zuen berehala bi hankekin. Eta egiaztatu zuen:
  - Dudana da... Fritz alde zorrotz batean!
  Matrenak Allari zuzendu zion:
  - Zorrotza, alboan, eta ez alde zorrotzean!
  Neskak barre egin zuen eta sandia-bularrak astindu zituen, eta granada bat jaurti zuen leherketa-pakete batekin granada bat erabiliz. "Tigrea" mokorrean jo zuten, eta artelan makur honek sahiestu egin zuen.
  Horren ostean, izaki naziak atzera egin zuen. Suak harrapatutako dortoka bat bezala arakatzen hasi zen.
  Anyutak kantatu zuen, alai keinu eginez:
  - Eta "Tigrea" atzera egiten ari da eta alemaniarrak ezkutatzen dira!
  Maiden batailoiak eraso, aire eraso eta kanoi astunekin maniobratu zuen. Hemen hegazkin-hegazkinek jo zuten, hautsita, gori-gori-gori malda igo zen zerura. Eta harriak sutan zeuden. Zorionez, neska bat ere ez zen hil, baina gizonak hurrengo mundura joan ziren, hain damutzen ez direnak! Eta arimek hegan egiten dute - batzuk zerura, eta beste batzuk infernura! Non, sardedun deabruak dagoeneko Jesusengan sinesten ez zutenen zain dauden.
  Alla da amorruan dauden gudarien artean sexiena: beno, naziek beren "Sturmtigr"-etik tiro egin al ditzakete sobietar tropen posizioetara eta gudari gorriak hil?
  . 7. KAPITULUA
  Eta neskak granada bat hartu zuen oin hutsekin eta biraka egin zuen salto-jauzietan. Eta gero eta azkarrago biraka. Eta orduan, indar guztiekin, heriotzaren oparia bota zuen Ekaitz-tigrearen moko zabalera. Edertasunaren hanka biluzi eta beltzaranak distira egin zuten, eta granada moko zabalera hegan egin zuen. Eta makina indartsuak ito egin zuen lehenik, eta gero ziztu bizian. "Sturmtiger"-aren alboetan zeuden bi "Errege Tigre" gora bota eta norabide ezberdinetan sakabanatuta zeuden. Arrabolak urratu zitzaizkien, eta behera erori ziren, erreginaren lepoko hautsi baten antzera hegan.
  Eztanda uhinak Alla bota zuen, eta neska hankaz gora jarri zen. Eta irauli, kulunkatu eta bota egin zuten. Baina, hala ere, edertasuna lurreratu zen, hondakin zorrotzak eta harri birrinduak bere zola biluzietan sartu ziren. Neskak mina zuen, eta oin kakotsuaren bidez ere, punta zulatu zuen.
  Baina Allak indarra aurkitu zuen zutik eta oihu egiteko:
  - Faxistak errautsetan egongo zarete!
  Anyuta eta beste neska batzuk olatu lehergailu batek bota zituen, eta apur bat zapalduta ere bai. Baina gerlari ederretatik bat ere ez zen hil. Neskak urakanarekin eta ondo zuzendutako suarekin egin zuten topo. Salto egin zuten naziak eta SESB setiatzen duten beste intsektu oldarkor batzuk zapaltzea.
  Mariak gogo handiz kantatu zuen:
  - Eta Jaunaren tronpetak gudura eramaten gaituenean, Komsomolen lagun izango gara! Eta Jehobaren nahiaren arabera, zeruko deia izango naiz!
  Ala, odoletan apurtutako zoletako hautsa astinduz, kantatu zuen:
  - Lenin, festa, Komsomol! Führer eroetxe batera bidaltzen ari gara!
  Neskak barre gorra hasi ziren, eta Seriozhkak larri eta haserre esan zuen:
  - Eta nire katapulta ez da Allaren hanka biluzi eta sendoak bezain zehatza!
  Matryonak, besoko giharrak tolestuz, esan zuen:
  - Hori ondo dago! Oraindik pentsatzen ari zara. Zerbait freskoagoa!
  Vedmakovak, lehen lerrotik bueltan, premiazko deia jaso zuen Vladivostokera. Galera handiak jasan eta Khabarovsk ia inguratuta (hiri honekin komunikazioa Amur bidez mantendu zen), japoniarrek beren tropak gelditu zituzten berriro bildu eta betetzeko. Gutxienez ehun milioi Japoniak, beste hirurogeita hamar milioi Mantxuria eta Tailandiarekin, infanteria ugari transferitu lezake. Zentzu batean, errazagoa da SESBen aurka borrokatzea AEBekin baino, azken hauei aurre egiteko ontzi garesti asko behar direlako eta inola ere ez hegazkin merkea. Baina Schmeisters-etik kopiatutako fusil eta metrailadore arin eta merkeak dituzten infanteria kantitate handietan horni daiteke! Zazpi urtetik aurrerako mutil japoniar guztiek badaki metrailadorea muntatzen eta desmuntatzen! Bakarrik, noski, denbora behar da uhartetik kontinentera tropak transferitzeko. Eta horniketa jaso ondoren, sartu berriro Sobietar lurraldera!
  Dei bat jaso ondoren, Vedmakovak espero zuen azkenean borrokalari berri bat jasoko zuela eta zeruan borrokatuko zuela. Neska Vladivostokera eraman zuten emka batean. Pilotua terminator bat bezala sentitu zen. Bidaiari laguna aitona ile grisa izan zen, adin handia izan arren, sarjentuaren marrak baino ez zituena.
  Harrotasunez deklaratu zuen:
  - Ai, gaztea! Eta badakizu tsarren garaian japoniarrekin borrokatu nintzela!
  Vedmakovak zalantzan galdetu zuen:
  - Benetan? Edo agian gurutze bat ere jaso zenuen?
  Aitonak, bere bizar grisa astinduz, madarikatu zuen:
  - Ez gurutzerik, ez dominarik! Beraz, urtebete eta hiru hilabetez borrokatu zen pribatu gisa! Zer uste duzu, denek lor ditzakete tituluak eta dominak? Batez ere tsarraren azpian, ertzainak oso mesedeak ez zirenean!
  Vedmakovak adostu zuen:
  - Bai, erregearen azpian klase desberdintasuna zegoen! Baina garaiak desberdinak dira orain. Bide batez, zer moduz japos! Esan nahi dut, etsaia indartsua al zen?
  Agureak erantzun zuen, burdinazko hortzak keinuka:
  - Ez ahula, nahiz eta gure komandoa adimentsuagoa izango balitz, ez lukete utziko Port Arthur eta Mantxuria! Ez dira hain etsai indartsuak.
  Emka poliki zihoan, errepidea bonbek eta artilleriak zulatu zuten. Posible zen hitz egitea.
  Vedmakovak lasaiago galdetu zuen:
  - Eta gureak zein ziren indartsuagoak?
  Agureak biziki, erloju-jostailu bat balitz bezala, baietz egin zuen pare bat aldiz:
  - Zertxobait bai! Esaterako, japoniarrek gureak baino hogei aldiz tiro eremu gehiago dituzte. Frontera bidali aurretik, hiru tiro eremutan bakarrik parte hartu nuen. Eta gero bost jaurtiketa bakoitza. Hala ere, sute batean, ezin dugu esan japoniarrak baino okerragoak ginenik. Eta hau uniforme kakiekin egon arren, eta gu beroki zuriak jantzita. Jakina, esperientzia militarren bat lortu ondoren. Japoniarrek gureak baino askoz gaitasun gutxiago dituzte gai militarretan, prestakuntza luzeagoa izan arren. Baina haien fusilak gure Mostina kluba baino askoz zehatzago jo zuten.
  Vedmakovak erreserbarik gabe onartu zuen:
  - Bai ziur! Horretan arrazoi duzu! Japoniarrek, alemaniarrek bezala, arreta gehiegi jartzen diote zulatzeari.
  Agureak burua astindu zuen.
  - Alderantziz! Tsaristan ejertzitoan duguna baino gutxiago nekez! Tira, Lehen Mundu Gerra baino lehen ere soldaduak hobeto prestatzen hasi baziren, eta gutxienez uniformeak aldatzen bazituzten, orduan... Ez armada bat, urrats sendoa baizik!
  Vedmakovak adierazi zuen, ez gaiztakeriarik gabe:
  - Gerra baino lehen, desfileetan ibiltzeari ere arreta handia jartzen genion! Dirudienez, adimentsuak besteen akatsetatik ikasten du, ergelak beretik, nork ez du batere ikasten, nork?
  Aitonak esan zuen:
  - Ikaskuntza denborarekin dator! Baina hornikuntzarekin, oro har, erabateko blokeoa izan genuen. Ez pistolarik, ez balarik! Askotan goseak izaten ziren, soldaduak gaixotu ziren - ez zegoen sendagairik! Jende gehiago hil zen tifusaren eta beste higuingarrien ondorioz japoniar balen ondorioz baino. Hain gerra txarra izan zen. Kuropatkin idiota da! Saihesbiderik, kamuflajerik gabe, zuzenean jendea lubakietara botatzen zuen metrailadoreen azpian. Kanoi bazka gisa erabiltzen ginen. Oso gaizki amaitu zen dena, porrota. Esaten dutenez, ozta-ozta arrastaka nituen hankak. Egia da, nahiko harro egon naiteke gatibutik ihes egin izanaz! Zaurituak ere bai!
  Neskak, jakin-minez, galdetu zuen:
  - Eta japoniarrak beraiek hobeak edo txarragoak bihurtu dira! Beren borroka-kualitateei dagokienez.
  Lehenik agureak zigarro bat piztu zuen, eta orduan bakarrik erantzun zuen:
  - Zaila da hori objektiboki epaitzea. Armadak aldatu dira, tankeak, hegazkinak, metrailadoreak agertu dira. Aurrerapen aldetik ontziak ez dira horrenbeste aldatu, baita armak ere. Baina komandoaren ergelkeriak bere horretan jarraitzen zuen, beraz izorratu, Vladivostoken aurkako erasoa!
  Sorginaren begi berdeek distira egin zuten.
  - Ez dago horretarako aitzakiarik!
  Agureak baiezkoa eman zuen.
  - Eta ezin da izan! Azken finean, bazekiten etsaia trikimailu bat prestatzen ari zela, eta ez zegoen erreakzionatzeko modurik! Konfiguratuta balego bezala. Baina pindotarrekin izandako tregua kolpe gogorra jarraitzear dagoen seinale garbia da.
  Sorginak barre egin zuen.
  - Pindosekin?
  Aitonak baieztatu zuen:
  - Bai, horixe deitzen diote orain Amerika eta Britainia! Izena "lapurtu" hitzetik dator, hau da, lapurtzea. Eta hauek parasitoen herrialdeak dira, mutu eta ahulagoak direnei odola zurrupatzen dieten lapurrak!
  Pilotuak buru gorria egin zuen:
  - Hemen ados nago!
  Agureak azpimarratu zuen:
  - Ados gure komandoa ergelak direla, eta baita traidoreak ere! Beraz, ordezkatu gure flota, Pindoak baino okerrago!
  Vedmakovak aurka egin zuen:
  "Agian ez zuten uste japoniarrek hain azkar joko zutenik. Oro har, Ekialde Urruneko atseden lekua zen, eta koldar eta alferrak finkatu ziren hemen. Azken finean, armadan ez duzu atzealdean langile edo nekazari kolektibo gisa lan egin behar, baina anoa eta soldata ona jasotzen duzu. Bestalde, ez duzu zure bizitza arriskuan jartzen Ekialde Urrunean zerbitzatuz. Bai, loafer eta koldarren paradisua.
  Agureak erantzun zion:
  - Soldadu eta ofizialek ez dute hain gaizki borrokatzen. Hona hemen Khabarovsk, oraindik gainditu gabe.
  Vedmakovak adostu zuen:
  - Errusiako gerlari, gerlari berezia! Baina Brusilovek zioen bezala: gure soldaduak bikainak dira, ofizialak onak, jeneralak erdipurdikoak eta tsarra guztiz txarra!
  Aitonak haserre egin zuen:
  - Gure komandantea Kuropatkin ez balitz, Brusilov baizik: irabaziko genuke! Ai, gainidatzi zen! Esan behar dut tsaren pean errusiar jeneralak txikiagotu zirela: Suvorov-en agindupean galaxia oso bat zegoen komandante bikainez! Hala ere, Stalin georgiarra da, baina georgiarrak esaten duten moduan...
  Aitonak eten zion Witcherri:
  - Kontuz horrelako adierazpenekin! Beraz, sail berezi batean sar zaitezke! Hala ere, niretzat Stalin ez da inola ere jeinu bat! Eta adibidez, otsailean galdutako lerro zulaketak hori baieztatzen du! Bide batez, entzun nuen maiatzaren 1ean Moskuko aire-defentsa sobietarra ezinean zegoela eta milaka sobietar herritar hil zirela!
  Agureak esan zuen:
  - Eskerrik asko AEB eta Britainia Handiari! Wehrmacht-i hegazkin berriak eman zizkioten! Gainera, sabotaje masibo bat egon zela entzun nuen, eta horregatik Yakak airean erori ziren! Eta Yaks berria da!
  Sorginak buruarekin baietz egin zuen.
  - Entzun dut! Benetan lotsagarria! Baina espero dut egileak zigortuko direla, eta arazoa konponduko dela!
  Aitonak baietz egin zuen, eta bat-batean esan zuen:
  - Arazo nagusia gure buruetan dago! Sobietar mentalitate moduko bat! Pertsona bat engranaje bihurtzeko saiakera bat, esklabo arrunt batean!
  Vedmakovak ez zuen argudiatu. Gelditu egin zen, leihotik hutsik begira. Orain SESBen porrotaren mehatxua askoz ukigarriagoa bihurtu da. Agertu zen Mosku ere ez dagoela aire erasoetatik babestuta. Gutxienez, ez du nahikoa babes fidagarririk aire eraso masibo bati aurre egiteko!
  Beno, gerra apur bat beste etapa batera doa ... Egia da, Stalingrado inguruko guduetan, alemaniarrek ere aire nagusitasuna zuten, baina ez zuen lortu nahi den garaipena! Hala ere, ez hain erabatekoa, Fritzek abantaila zuen! Azken finean, sobietar hegazkin berriak aldizka iristen ziren frontera! Baina esan behar dut pilotuen arteko borroka-entrenamendu maila oso baxua zela. Hasiberri gehienek ez zuten 8 ordu baino gehiago hegan egiten. Hau ken handia da, batez ere alemanek normalean 250 ordu izaten dituztelako! Hala ere, Stalingradoren ostean, alemaniarrek programa 150era murriztu zuten, baina orain erregaiarekin askoz errazagoa bihurtu da. Hala ere, hegazkin berri ugari agertzeak arazo bat sortuko dio Fritzentzat.
  Bide batez, jakitera eman dutenez, eroritako lehergailuen pilotuen artean, AEBetako hainbat herritar harrapatu zituzten. Zein da azkena, ez da harritzekoa izan! Luftwaffe-k ez du bonbardatzaile berrientzako nahikoa pilotu, beraz, boluntarioak zeuden!
  Galdetzen dut nola erantzungo duen komando sobietarrak honi? Azken finean, ez dago ezer Berlin lortzeko? Sormen luzeko bonbardaketa estrategikoak ez ziren SESBn garatu, P-8 izan ezik. Orduko 400 kilometro pasatxoko abiadura zuen eta 1936an sortu zen azken hegazkina zaharkituta dago. Horrez gain, Berlin jotzean, aire eskoltarik gabe mugituko da, eta alemaniarrek euren hegazkinarekin atzeman dezakete. Azken finean, dagoeneko badaukate masa hegalariaren mugimendua Berlinera begira grabatuko duten radar oso onak. Bai, eta denbora behar da Alemaniaren aurkako grebarako makina horiek nahikoa askatzeko. Alemaniarrak ez dira nazio ahula eta teknologia maite dute! Beraiek dira ziurrenik Europako edo baita munduko nazio diziplinatuena eta oso antolatuena! Oso zaila da bakarrik irabaztea , eta baita, bigarren frontean, Japonia ahula ez izatea.
  Egoera honetan egin daitekeen onena aliatuen eta Alemaniaren arteko ziri bat egiten saiatzea da. Baina nola egin? Beriak jada agindu zion hori egiteko, amerikarrengandik jasotako suntsitzailea erabiliz. Probokazio on bat atera zitekeen, baina Annak ez zuen denborarik izan.
  Badirudi ez dela erruduna - patua ez dena, baina oraindik zapore desatsegina harrotzen du. Agian egun bat lehenago iritsiko balitz bezala, dena ezberdina izango zen!
  Hala ere, ez dago baztertuta! Baina Beriaren agindua jaso bezain laster heldu zen!
  Oro har, Lavrenty Palych probokazioen maisua da. Japoniak Peruko portua eraso zuen, ez bere parte-hartzerik gabe!
  Kontua da AEBei buruzko dokumentuak hegazkin-ontzien bidez prebentziozko greba batzuk abiarazteko asmoa dutela, Peru Harbour-en oinarritutakoak barne, ustekabean Eguzki Sortzen herrialdeko inteligentziaren esku geratuko balira bezala!
  Horrez gain, amerikarrak ergelak dira: Japonia gerrara bultzatu zuten, Britainia Handiarekin batera petrolioaren eta beste lehengaien hornikuntzaren enbargoa ezarriz, baina beraiek ez zeuden gerrarako prest!
  Izan ere, Estatu Batuek 1941ean ez zuten indar nahikorik izan, batez ere tankeetan, Japoniarekiko gerrarako. 1940an, 400 tanke besterik ez zituzten, eta 1941ari buruzko informazioa sekretua da, baina nekez gero mila baino gehiago izan! Beraz, Amerika gerrara igo zen, guztiz prestatu gabe! Tira, Japonia ere ez dago oso armatua. Bi mila eta erdi tanke inguru bazituen, eta arinak, orduan, adibidez, ez zegoen batere distantzia luzeko abiaziorik!
  Beraz, Rising Sun herrialdeko AEBetako pilotu ausartek ez zuten bonbardatu! Eta beraiek lych batean sartu ziren! Eta orain SESB berreskuratzea erabaki dute, nagusiki beren infanterian oinarrituz, Nikolas II.aren tsarraren garaiko arrakasta errepikatzearekin amets!
  The Witcher aspertu egin zen eta kantatu zuen:
  Zein korapilatsua den bizitza, Jauna, ai,
  Zuk zeuk jarri duzu arantzazko koroa!
  Ez, ez nire burua kolpatu
  Egun berri batek arazoak agintzen dizkigu!
  
  Ametsak hauts bihurtuta
  Har ankerak pasioz hazten du!
  Eta mina eta tristura zure begietan
  Zer moztu, inor ez dago boterean!
  
  Baina, Jainkoa, zer dezakezu?
  Kohl bera Golgotako gurutzera igo zen!
  Zoriontasunari buruzko amets mamutsuak
  Orro eta intziri egiten dute alargunaren negarrez!
  
  Ez dago mundua baino lurra baino okerragorik,
  Gerraren zirriborroa guztiak eskuila odolean!
  Eter-apar ainguragarria,
  Sarea apurtzen duzu aldi berean!
  
  Eta nire bizitza nahi baduzu
  Orduan bota nazazu Jauna infernura!
  maite zaitut hala ere
  Abian, aldaketan sinesten dut!
  
  Pertsona bat dela uste dut
  Garbiagoa izateko gai, gorago!
  Aroaren sufrimendua amaituko dela,
  Gorenaren anaia bezala bihurtuko gara!
  
  Zer aginduko dugu
  Izarontzien hedaduran!
  Hori gure armada ausarta
  Quasarrek distira egingo du baino indartsuago!
  
  Bizitza ez da inoiz lausotuko
  Eta denak gizakiak izango dira!
  Urteko izpi amaigabe bat bezala
  Adin mugagabe eta zoriontsu batekin!
  
  Komunismoa benetako bihurtzen da
  Sinetsi amestu baino hobea izango dela!
  Aurrera, gora, ez behera,
  Izan dadila poza - penarik ez!
  Vedmakovak abestia amaitu zuen eta "Emka" azkenean Vladivostokera sartu zen. Pilotuak jakin-minez begiratu zion hiriari. Vladivostoken suntsipena nabarmen handitu zen, eraikin batzuk erretzen ari ziren, su itzaltzeko taldeak kalean lanean ari ziren, nerabe asko zeuden pala, pikotekin eta suak itzaltzeko beste ekipoekin.
  Aitonak esan zuen:
  - Tsarpean gazteak ere gogor aritu ziren, baina irribarre eta gogorik gabe! Ilusio hutsarekin urrutira iritsiko ez zaren arren!
  Vedmakovak aurka egin zuen:
  - Industria ekonomiaren motorra bada, ilusioa oktano maila handiko erregaia da!
  Agureak baietz egin zuen pozik.
  - Ba diozu neska!
  "Emka" komandantearen bulegoaren eraikinaren ondoan gelditu zen eta Vedmakova ia agortu zen. Benetan nahi zuen berriro bere zaldi hegodun gainean egon.
  Neskak agendan bidali zuten bulegoko atea jo zuen. Ahots loguratsu batek jarraitu zuen.
  - Hasi saioa!
  Witcher sartu zen, sorbaldak harro zuzenduz. Aulkian NKVDko koronel baten uniformedun gizon bat eserita zegoen. Horrelako mota burusoila eta desatsegina. Pilotuari goibel galdetu zion:
  - Izen osoa!
  Neskak azkar erantzun zion:
  -Anna Petrova Vedmakova!
  Koronelak gaineratu zuen:
  - Maila militarra?
  - Aire Armadako nagusia eta Sobietar Batasuneko heroia! - Harro esan zuen pilotuak.
  Koronelak hargailua hartu eta labur esan zuen:
  - Aireko Armadako Vedmakova nagusia heldu da dagoeneko!
  Orduan neskarengana itzuli zen.
  - Nola sentitzen zara? Osasuntsu espero?
  Pilotuak hortzak agerian utzi zituen.
  - Ondo sentitzen naiz! Lehoi bat bezala borrokatzeko prest!
  Koronelak baietz egin zuen.
  - Bikaina! Uste dut japoniarrek eskertuko dutela!
  Zarata bat entzun zen, boteen zartada, eta sail bereziko sei langile arrunt, uniforme bereziz jantzitako gizon batekin batera, bulegoan sartu ziren. Agindu zuen:
  - Eskuburdinak puta honi!
  The Witcher nahastuta zegoen:
  - Zer gehiago da hau?
  Koronelak zaunka egin zuen:
  - Eta hori! Atxilotuta zaude, Vedmakova herritarra! Eta kartzelara bidaliko zaituzte!
  Uniforme berezi batez jantzitako gizon batek ohartarazi zuen:
  - Emakume hau oso ona da borrokan! Beraz, adi egon!
  Sorginak irribarre egin zuen.
  - Ez naiz gure legea betearazteko agentzia ausartetako ordezkari izango! Deitu Beria eta gaizki-ulertu hau bat-batean, argitu!
  Koronelak erdeinua egin zuen.
  - Hemen Beria distraitzeko! Bidali kartzelara, eta ikerketak argituko du!
  Sorginak baietz egin zuen.
  - Sobietar Batasuneko heroia naiz eta ikerketak, noski, asmatuko du, baina azkarragoa izango litzateke Beriarekin! Ahalik eta azkarren hegazkinaren aginteetan egon nahi dut!
  Koronelak kontsolatu zuen:
  - Gerra garaian, inork ez du tira egingo luzaroan! Eraman ezazu!
  Vedmakova erresistentziarik egin gabe ibili zen, eta modelo laburtu bateko metrailadoreen kanoiek apur bat bultzatu zuten, eta horrekin esploratzaileak hornitzen hasi ziren. Gero inbutu beltz batean sartu ninduten eta eraman ninduten. Anna Petrovna lasai zegoen, ez zen errudun sentitzen bere buruarekin, eta NKVD-k ziurrenik Beriarekin zuen harreman berezia ezagutzen du, beraz, asmatuko dute. Kartzela bisitatzea ere interesgarria da. Benetako gizon batek bere semea hazi behar du, armadan zerbitzatu eta kartzelan! Beraz, ziurrenik, gerlari bat! Pertsona ospetsu asko espetxeetan zeuden: Stalin, Lenin eta Hitler!
  Kartzela ez zegoen komandantearen bulegotik oso urrun, beraz, Vedmakova atera eta patiora eraman zuten. Han txakurrek garrasi zitalki egiten zuten, XVIII. mendean eraikitako ziegako harrizko hormak tristeak eta grisak ziren. Neskak nahigabeko zirrara sentitu zuen barrura sartu eta korridoreetatik eraman zutenean. Hona hemen izena emateko leihoa: betebeharrak:
  - Izena, abizena, patronimikoa, generoa!
  Ondoren, eskuinera biratu baldosazko gela batera. Bertan, mahaian, ofizial bat eserita zegoen NKVDko uniformea eta larruzko amantala, eta berarekin bata zuriz jantzitako mediku bat eta adin ertaineko bi emakume eskuetan gomazko eskularru meheak eramaten zituzten.
  Vedmakovarekin zihoan guardiak eskuburdinak kendu zizkion mugimendu azkar eta trebatu batekin. Ofizialak agindu zuen:
  - Erantzi!
  Vedmakova harrituta zegoen:
  - Zer?
  Ofizialak lasai errepikatu zuen:
  - Erantzuteko esan nion! Bilaketa eta ikuskapen pertsonala beharrezkoak dira!
  Neska gorritu egin zen.
  Baina hona hemen gizonak!
  Mantala zuen ofizialak zaunka egin zuen:
  - Lagunduko dizut! Tira, bota zure trapuak puta!
  Vedmakova dardar egin zuen, gogoratu zuen bai, kartzelan sartuta, bilaketa pertsonala derrigorrezkoa dela eta arropa kentzen hasi zela. Emakumeek hartu zuten eta arretaz zundatu zituzten jostura guztiak. Kulerotan utzita, Vedmakova lotsatuta zegoen, baina ofizialak zaunka egin zuen:
  - Eta kendu kulero puta! Bilaketa amaituta egongo da!
  Hainbat gizonen aurrean guztiz biluzik utzita (ekartzen zuen konboia geldirik zegoen, edozein momentutan borrokatzeko prest), neska lotsatuta zegoen eta eskuekin estaltzen saiatu zen.
  Gogor jo zuten ipurmasailean makil batekin:
  - Eskuak josturan puta!
  Vedmakovak kroak egin zuen, baina jasan zuen. Arropak miatu eta botak urratu zituztenean, ofizialak agindu zuen:
  Orain begiratu ezazu zeure burua!
  Emakumezko presondegiak burutik abiatu ziren. Eskularrudun hatzekin ilea nahasten zuten, ondoren belarrietara begiratu zuten, linternadun hodi bat erabiliz ere. Belarriak hainbat aldiz erretiratuta zeuden, okertu eta makurtu gabe. Ondoren sudur zuloetara begiratu zuen:
  - Eztul, mesedez! Hori da, indartsuago!
  Neskaren sudurra birrindu egin zitzaion. Honen ondoren ahoaren azterketa egin zen. Nahiko desatsegina zen, esku zakarrek mihia estutzen zuten, noizean behin urruntzen zuten, gero gogorrago egiten zuten, nahiz eta ia urratzen zuten.
  Ofizialak hitz egin zuen:
  - Kontuz ibili behar duzu! Baliteke espioia izatea!
  Kartzelak atzamarrak hortzen gainean sakatzen hasi ziren, informazio garrantzitsua eduki zezakeen betegarririk bilatzen. Vedmakova umiliatua sentitu zen eta tu egin zuen; SESBeko bere heroia puta baten moduan miatu zuten, ezer galdu gabe. Orduan eskularrudun emakumezkoen eskuak neskaren bular hutsa sentitzen hasi ziren. Birrindu egin zuten, literalki milimetro bakoitza sentitu zuten, linterna baten bidez distira egin zuten. Neskaren bularrak traizioz puztu ziren, eta kartzelariek gero eta gehiago zapaltzen zuten, gero krokoka:
  - Ez! Hemen garbi dago!
  Jarraian, zilborra eta hatzak aztertu ziren. Zilborra atzera botatzen zen, bihurrituta ere, orratz batez zulatu ondoren. Ez gutxiago arretaz aztertu behatzak.
  - Eta orain bilaketa ginekologikoa! - agindu zuen ofizialak.
  Kartzelariek agindu zuten:
  - Makurtu eta zabaldu hankak, mesedez!
  Honen ondoren, umiliagarriena izan zen, kartzelariaren eskua eskularru batean, nahiko zakar neskaren bularrean sartu zenean. Vedmakovak minez eta umiliazioz intziri egin zuen. Eta eskua zurrunki erortzen ari zen emakumeak bere altxorrik baliotsuena gordetzen duen kobazuloan, mingarria eta kilikagarria baitzen. Neskak kikildu apur bat egin zuen, eta ofizialak maltzurrez marmar egin zuen:
  - Egiaztatu ahalik eta arreta handien! Azken finean, leku intimoetan espioiek dokumentuak ezkutatzen dituzte normalean, eta batzuetan ohar txiki bat nahikoa da informazio garrantzitsua ezagutzeko.
  Kartzela bat beste bat ordezkatu zuten, eta ondoren bilaketa are mingarri eta zakarragoa bihurtu zen. Vedmakova konturatu zen bera umiliatu nahi zutela, bilaketa tortura bihurtuz.
  Uzkiaren azterketa ez zen hain zakarra izan, gainera, hestea erabiltzen zen, eta enema handi bat. Antza denez, pilotuaren susmo larria zen. Horren ostean, hatzak, hankak eta oinak egiaztatzea gauza txikia iruditu zitzaidan.
  Hala ere, hau ez zen hor amaitu, ofizialak agindu zuen:
  - Orain urdaileko erradiografian! Ezin zuen asko irentsi!
  Tira, ez du hainbesteko minik ematen. Hemen mediku bat zegoen, arreta handiz begiratu zuen guztia, baita bihotza eta birikak ere. Azkenean eman zuen baimena:
  Garbia eta guztiz osasuntsua da!
  Ofizialak haserre egin zuen:
  - Pena hala ere tirokatuko dugula! Hala ere, utz dezala pianoa jotzen oraingoz!
  Pilotua, umiliazioak txundituta, obeki ibili zen automata bat bezala. Witcherren eskuak margoz zikindu eta paperean arretaz estutu zituzten. Ondoren, denetariko neurketak jarraitu ziren, argazkia profila eginez, aurpegi osoan. Denbora luzez biluzik egotera behartuta egon ziren, gorputzeko seinale, orbain eta sator guztiak berridatziz. Horren ostean, dutxa hotz batean garbitu zuten, hori, bidenabar, SESBn ohikoa dena, presoei ez ezik, kartzelako uniformeak eman zizkieten.
  - Jantzi puta!
  Bata izatez zaku-oihalezkoa zen, arpilleraz josita eta kartzelako zenbaki batekin brodatua. Neskari ez zieten oinetakorik eman, itxuraz herriaren etsaientzat alferrikako luxutzat hartuz, eta, beraz, ozta-ozta estalirik, gelaxkara eraman zuten.
  Atxiloketa jendetsuak izan berri ziren, kartzela gainezka zegoen eta burrunbaka. Vedmakova kaiola estu batera bota zuten, non jada ehun emakume baino gehiago zeuden, gehienbat militar eta zerbitzarien artean neska gazteak. Pilotua gelaxkara sartu zutenean, ezin izan zuen pausorik eman, presoak solairu osoa nahasi zuen. Oso ilun zegoen zeldan, leihoa oholez estalita zegoen, betea zegoen eta usain bizia zuen, itxuraz aspaldi ez zuten ontzirik atera.
  Neskak erdi biluzik zeuden, eta batzuk guztiz biluzik, arropa hartu zuten. Haietako hainbat eldarniotan zeuden eta edaria eskatu zuten. Sorgina gelditu eta galdetu zuen:
  - Ezin dut pausorik eman! Nora joan behar dut!
  - Nora ekarri eta gelditu! - Ilunpetik aginduta, ziurrenik zeldako zaharrena. - Ez dago lekurik guretzat.
  Vedmakovak, hori astakeria zela konturatuta, hala ere, galdetu zuen:
  - Zertarako zarete neskak?
  Ahotsak jarraitu ziren:
  - Bai, hona hemen 58. artikulua, edo batere kargurik gabe ere! Zertarako zaude?
  Witcher-ek esan zuen:
  - Bai, Beria bortxatu eben!
  Nesken barre adiskidetsuak eta oihuak izan ziren:
  - Bai, gurea da!
  Iluntasunetik kirrinka egin zuena:
  - Zintzilikatu Beria honetatik pixka bat!
  Ahots gaizto batek eten zuen:
  -Nahikoa! Eta, beraz, jada mila erdi gizon baino gehiago fusilatu zituzten patioan! Gu ere kamera osoarekin paseatzera atera gaitezke!
  Sorginak zaunka egin zuen:
  - Tira, ez, fusilatzera eramaten banaute, ez dut horrela amore emango!
  . 8. KAPITULUA
  Oleg Rybachenkok bihar distiratsu baten alde borrokan jarraitu zuen Margarita Korshunova neskarekin batera.
  Stalingradon borrokatu zuten. Ausardia izugarriarekin borrokatu ziren. Eta betiko seme-alabak ez zuten uste atzera egin eta etsaiaren aurrean mendean hartzeko.
  Baina indarrak desorekatuak ziren eta naziek pixkanaka aurrera egin zuten. Baina oso motel eta etxeetara hurbilketak botatzen, eta kaleetan mertzenarioen gorpuekin.
  Mosku inguratuta zegoen baina borrokan jarraitzen zuen. Eta bere neska ederrak ere bazituen. benetan aberatsak direnak.
  Oleg Rybachenko eta Margarita Stalingradon tiroka ari ziren. Aldi berean, mutila zerbait konposatzen saiatu zen, AIren arabera.
  Alexander Lukashenko Bielorrusiako presidentetzarako hautagaiari ezin zioten hauteskundeetan parte hartu. Eslaviar katedralak sinadurak erretiratu izanaren errua aurkitu zuten. Ondorioz, ez ziren sei hautagai izan, bost baizik. Eta borroka nagusia Zenon Pozdnyak eta Kebich-en artean zabaldu zen. Kebich errusiar aldekoa eta moderatuagoa bigarren itzulira joan zen alde apur batekin. Eta orduan Errusiako Poznyak irabazi zuen alde handiarekin.
  Lukaxenkak legez kanpo kendu zutela protestatu zuen. Baina, oro har, zarata besterik ez zegoen.
  Kebichek oso konfiantzaz irabazi zuen. Eta Bielorrusiako lehen presidentea izan zen.
  Laster Bielorrusia errublo eremuan sartu zen. Ekonomiaren egoerak krisian jarraitzen zuen. Ez zegoen nahikoa diru. Baina herrialdea errublo eremuan zegoen.
  Kebichek Errusiarekin integrazio prozesu bat proposatu zuen. Legeen konbergentzia hasi zen, mugak ireki, ekonomia batu. Nazioz gaindiko erakundeak sortu ziren.
  1999an presidentetzarako hauteskunde berriak egin ziren Bielorrusian. Ekonomia krisi sakonean zegoen Errusiako lehengoaren ostean. Baina komunisten eragina asko areagotu da. Lukaxenka, berriz, denekin liskarra eta ez zuen bere alderdirik sortu, eta beste indar batzuek alde batera utzi zuten. Borroka nagusia Kalyakin eta Kebichen artean zabaldu zen. Zenon Poznyak ospea galdu zuen ordurako. Baita Bielorrusiako Herri Frontea bere osotasunean ere.
  Komunistak indartu egin ziren.
  Errusian, historia ere pixka bat aldatu da. Zyuganov presidenteari boto apur bat gehiago irabazi zion, nahiz eta ez zuen irabaztea lortu. Lebed Segurtasun Kontseiluko idazkari izan zen pare bat hilabete gehiagoz. Baina, oro har, hori ez da hain esanguratsua. Ezberdintasun garrantzitsuena Txernomyrdin ez zela baztertu da. Eta, ondorioz, lehen ministro mantendu zen lehenetsi ondoren ere. Kebichek, ordea, Txernomyrdinen laguntza izan arren, bigarren itzulian galdu zuen oraindik, eta Kalyakin Bielorrusiako presidente bihurtu zen.
  Eta Errusian, Jeltsin joan ostean, Txernomirdin joan zen presidentetzara. Errusiako ekonomia hazkuntzan sartu da jada eta Viktor Stepanovitxek, zailtasun handiz bada ere, hirugarren postua lortu zuen Zhirinovskyren laguntzaz, Zyuganov garaitu zuen.
  Horrela, Errusian, Txernomyrdin presidente bihurtu zen, Zhirinovsky segurtasun kontseiluko idazkari eta presidentearen lehen laguntzaile. Putin orain arte alboan geratu da. Zyuganov oposizioko burua da. Primakov Kanpo Arazoetako ministroa da oraindik.
  Beraz, dena aurreikusitakoaren arabera joan zen. Kalyakinek integrazio prozesua jarraitu zuen, baina oraindik batu gabe. Ekonomiak gora egin zuen. Chernomyrdinek gerra egin zuen Txetxenian. Maskhadovekin negoziatua. Eta azkenean han lortu zuen egonkortasuna.
  Chernomyrdinek hurrengo hauteskundeak erraz irabazi zizkion Zyuganov-i. Kalyakin ere erraz aukeratu zuten bigarren agintaldi baterako. Dena gutxi gora behera zihoan. Bielorrusiako ekonomia hazten ari zen.
  Baina Kalyakin ez zen hirugarren agintaldi batera joan. Bere oinordekoa Novikov lankide bat izan zen.
  Txernomyrdin ere ez zen hirugarren agintaldirako aurkeztu. Txernomyrdin Zhirinovskiren oinordekoa izan zen. Azken hau, noski, askoz ere moderatua bihurtu zen, baina Bielorrusiaren aurkako presioa areagotu zen -Errusiara atxikitzea eskatuz.
  Etorri berriak ezetz egin zuen. Zigorpean zegoenagatik.
  Zhirinovsky zurrunagoa izan zen eta gogorrago sakatu zuen... Ondorioz, Errusiaren aldeko indarrek erreferenduma egin zuten Bielorrusian, krisi ekonomiko larri batekin bat egin zuena. Eta Bielorrusia Errusiaren parte bihurtu zen. Horrek mendebaldearen aurkako sentimendua areagotu zuen.
  2014an, Zhirinovskyk, Ukrainako Maidanen eta Janukovitxen iraulketa aprobetxatuz, tropak bidali zituen. Ukrainako armada ez zegoen borrokarako prest eta errusiarrek desarmatu egin zuten. Janukovitxek eta Radak, pistolaz, erreferenduma iragarri zuten. Errusiak bere buruari atxiki zion errepublika hau.
  Ukrainarrak gutxiago matxinatzeko, Jirinovskik Errusiako hiriburua Kievera eraman zuen. Eta horrek eragin zuen erreferendumaren emaitzetan. Vladimir Volfovitx bera, hurrengo presidentetzarako hauteskundeetan, hirugarren agintaldirako garaile aukeratu zuten, erreferendum batean murrizketa guztiak kenduz.
  Alexander Lukashenko erretiratu egin da eta ahanzturan hondoratu da. Putin FSBko presidente izan zen 2012ra arte, hirurogei urte zituela. Eta Zhirinovskyk, taldea gaztetzea gustatzen zitzaiona, ez zuen berrogei urteko ofizial gai batekin ordezkatu. Bielorrusiako gobernadorea, Novik ordezkatu zuena, gaztetu egin zen ere.
  Errusia, ordea, Mendebaldeko zigorren menpe erori zen, baina ez ziren oso esanguratsuak izan. Jirinovski Sirian eta Iraken borrokatu zen. Kurduentzako estatu propioa sortu zuen eta, oro har, Vladimir Putinek baino erabakigarriago jokatu zuen. Gainera, Errusiak misilen erasoa egin zuen Saudi Arabiaren aurka eta petrolioaren prezioak nabarmen puztu zituen.
  Orduan gerra handi bat hasi zen Iran eta Estatu Batuen artean. Zerk are gehiago bultzatu zuen petrolioaren prezioa. Bien bitartean, Errusiak Estatu Baltikoak eta Moldavia hartu eta bereganatu zituen. Eta gero, Nazarbayev joan ostean Kazakhstanen izandako zalapartaz baliatuz, errepublika hau sartu zuen bere zirkulazioan.
  Erreferenduma ere egin zen, eta Errusiak beste probintzia bat eskuratu zuen.
  Pixkanaka, SESBren berrezarpena aurrera joan zen.
  2020an, Zhirinovsky Errusiako presidentearen laugarren agintaldirako hauteskundeetan erregistroa eguneratu zuen. Joan zen arte.
  Eta Errusiak Erdialdeko Asia zeharkatu zuen. Uzbekistanen, Tadjikistanen, Kirgizistanen, Turkmenistanen, Errusiako tropak agertu ziren eta Errusian sartzeko erreferendumak egin ziren.
  Beraz, herrialdea SESBren lehengo mugetara itzuli zen.
  Baina hori ez zen nahikoa Zhirinovskirentzat. Eta hark, alferrikako aurreiritzirik gabe, Finlandia okupatu zuen tropekin. Eta hor, noski, ia %100eko emaitzarekin, erreferenduma eginez. Eta harekin bat egitea.
  Hala, Errusiak berea itzuli zuen. Txinarekiko harremanak zertxobait okerrera egin zuen Port Arthurri egindako erreklamazioengatik eta horiak Siberiako desalojoagatik.
  Baina Txina Errusiaren aurka eta blather beldur zen bitartean.
  Baina Alaskan kolpe militar bat izan zen, eta errusiar tropek okupatu zuten. Eta Errusiara itzultzeko erreferenduma egin zuten. Aldi berean, Amerika behartu zuten Alaska Errusiari saltzeko akordioaren baliogabetasuna aitortzera.
  Horrela...
  Oleg Rybachenko gelditu zen eta berriro hasi zen tiroka.
  Mutilak leherketa bat egin zuen eta gero granada bat bota zuen oin hutsarekin. Naziak sakabanatu eta txiokatu egin zuen:
  - Garaiezinak gara!
  Margaritak ere leherketa bat egin zuen, granada bat bota zuen oin hutsez, Fritz zapaldu eta oihukatu zuen:
  - Eta beti batuta!
  Haurrak oso ausart borrokatu ziren.
  Mutilak berriro etsaiak lehertu zituen. Granada bat bota zion beldarrari behatz hutsez. Ondorioz, bi tankeek talka egin zuten. Oleg Rybachenkok abestu zuen:
  - Aintza zuri, gure errusiar lurraldea,
  Errusia sakratuaren izenean,
  Bertako udalak familia!
  Neskak berriz oin hutsez bota zuen granada. Dozena bat faxista tirokatu eta kantatu zuten:
  - Mendian behi bat dago,
  Izan zaitez ume osasuntsu!
  Mutilak buelta bat eman zuen, Fritz moztu eta txio-txilo egin zuen:
  - Nire bihotzean aberria,
  Zorionez, atea irekiko dugu!
  Eta horren ostean, bere hanka umeak, granada bat bota zuen. Benetan suntsipenaren eramaile hilgarria den haur bat da.
  Margarita ere zehaztasun ikaragarria duen gezia da.
  Neskak hartu eta kantatu zuen:
  - Ez, erne ez da itzaliko,
  Belatz baten begirada, arranoa-
  Jendearen ahotsa soinutsua da -
  Xuxurlatuek sugea zapalduko du!
  Neskak, oin hutsez granada bat jaurtiz, hartu eta urrunago txio egin zuen;
  Stalin nire bihotzean bizi da
  Tristura ezagutu ez dezagun -
  Espaziorako atea ireki zuen
  Izarrek distira egiten zuten gure gainetik!
  Eta neskak barre egin zuen. Faxistei moztu zien. Haien lerroak kanporatu zituen eta kirrinka egin zuen:
  Mundu osoa esnatuko dela uste dut -
  Faxismoaren amaiera izango da...
  Eguzkiak argi egingo du
  Bidea, komunismoa argituz!
  Eta berriro neskak trebetasunez botatzen du granada bat oin hutsarekin. Elkarri bultzaka nazien tankeak.
  Natasha ere borrokatzen da. Stalingradon, neskak heroiak besterik ez dira.
  Eta beren buruari adoretsu kantatu:
  - Nire aberria unibertsoaren iluntasuna da,
  Etsai gaiztoen erasoa zapal dezaket...
  Ezin dut egun bat maitatu zu gabe
  Prest nago nire bizitza zuregatik emateko!
  Eta Natashak granada bat botatzen du oin hutsarekin.
  Jarraian, Zoya tiro egiten ari da. Neska ederra bikini batean. Buelta emango du, naziak moztu.
  Eta orduan opari hiltzaile bat hegan egingo du oin hutsetatik.
  Zoyak abestu zuen, hortzak agerian utziz:
  - Maite dut etsaiak suntsitzea! Halako neska!
  Eta berriro ere, bere oin biluzien edertasuna suntsitzen hasiko da.
  Eta orduan Aurorak sua egiten du. Deabru ilegorri bat ere nola gidatu naziei.
  Eta oin hutsez, jaurtitako granada batek legarrez zikinduko ditu Wehrmacht-eko borrokalariak.
  Neskak irrintzi egiten du:
  - Tili, tili, trawl, wali...
  Irabazi naziak nire indarrez,
  Orain ezin dut uko egin!
  Eta berriro gerlariak zehaztasunez tiro egiten du.
  Sua gehiago Svetlanak zuzentzen du. Eta, gainera, behatzak hutsik, leherketa pakete bat bota zuen.
  Beno, Fritzek lortu du.
  Neska, egia esan, rock gudaria da.
  Eta nola abestu:
  - Aintza Rus' lurraren gainean,
  Beti egongo gara amets batekin!
  Eta lau neska nazien gainean eta nola joko duten. Oro har, heriotzaren aingeruen batailoiko santuak bezalakoak dira. Eta Stalingradoko naziek lortzen dute.
  Baina gero eta zailagoa da.
  Stalingradok eutsi egiten dio oraindik, baina naziek Dry hartu ahal izan dute jada. Nazien artean itsasotik datorren flota indartsu bat ere badago. Harrapatutako britainiar ontziak barne.
  Literalki kostalde osoa zauritu zuten. Eta turkiarrak hegoaldetik aurrera doaz. Benetan beldurgarria bihurtzen da.
  Natasha eta Sukhimiko bere neskek Stalingradora hegan egin ahal izan zuten, Alemaniako kontratxapatuen hegazkin bat harrapatuz.
  Eta orain ere Stalingradon. Esaterako, hiri hau faxistak dira, ez hartzen saiatzen zaren arren.
  Natashak opari hiltzaile bat botatzen du oin hutsez, naziak haragi urratuta urratuz, eta abesten du:
  - Gure bizitza zoragarria izango da!
  Zoyak, oin hutsez granada bat jaurtiz, gaineratu zuen, hortzak agerian utziz:
  - Noski, irabazten badugu!
  Eta neskak bere titi gorritxoak astindu zituen.
  Aurora, tiroka, orroa egin zuen:
  - Eta gure Aberria famatua izan dadila!
  Eta, behatzak hutsik, opari hiltzaile bat botako du. Aurkariak zapaldu eta irrintzi:
  - Aintza Rus Handiari!
  Eta orduan Svetlanak lerroa hartu eta lehertu egin zuen. Ehun nazi landu nituen. Orduan granada bat jaurti zuen oin hutsez, eta kirrinka egin zuen:
  - Zientziaren eta oparotasunaren argi berrira!
  Eta lau neskak berriz borrokan ari dira, eta ez dute sudurra jaitsiko.
  Natashkak bi oin hutsekin altxatu zuen lehergaien paketea. Eta bere indar guztiagatik, nazien tankera bota zuen.
  E-75, kalteak jasota, gelditu eta erretzen hasi zen.
  Natashak kantatu zuen:
  - Rusek barre eta negar egin zuen eta abestu zuen,
  Adin guztietan, horregatik bera eta Rus'!
  Orduan Zoyak hartu zuen eta opari hiltzaile bat jaurti zuen bere behatz biluziekin. Eta nazien beste tanke bat gelditu zen, lerrokatuta.
  Zoyak txiokatu zuen:
  - Bai, etorkizuna gurea da!
  Aintza Errusia handiari!
  Aurorak metrailadore batetik tiro egin zuen. Faxista asko moztu zituen. Orduan esan zuen oldarkor:
  - Aintza SESBeko heroiei!
  Eta bere oin biluziaren jaurtiketatik, granada batek hegan egiten du berriro. Hona hemen neska gorritxoa. Terminator garaiezina besterik ez.
  Eta nola hartu zuen Svetlanak, eta zapaldu zituen naziak. Eta belar-zelai zorrotz baten antzera bota zituen.
  Orduan txintxoa egin zuen:
  - Aintza Errusiako lurraldeari!
  Eta bere oin biluziaren jaurtiketatik, zatiketa-granada hilgarria hegan egiten du.
  Gudariak irrintzi egin zuen:
  - Sobietar inperioarentzat!
  Natasha tiroka, dio:
  - Inperio handienentzat!
  Eta berriro ere, naziak berme izugarri batekin hiltzen dituen zerbait hegan dabil bere oin hutsetik.
  Eta neskak abesten du:
  - Aintza nire aberriari -
  Aintza Errusiari!
  Zoyak ere granada bat bota zuen oin hutsarekin. Nazi asko moztu eta irrintzi egin zuen:
  - Errusia handia - aintza handia!
  Eta keinua egin zien bere lagunei.
  Neskak noski ia biluzik. Bikini batean, beltzarana, gihartsua, ederra eta kurbatua.
  Zein xarmant diren neskak ia biluzik daudenean! Eta zergatik baita arropa ere!
  Ondoren, Aurorak aktiboki tiro egiten du. Eta oin hutsez, naziak hiltzen dituen zerbait botako du.
  Orduan abesten du:
  - Aberri handiaren alde!
  Svetlanak tiroka jarraitu zuen. Naziak moztu zituen eta txio egin zuen:
  - Lorpen handiengatik!
  Eta oin hutsez, granada nola jaurti. Eta berriro ere, naziak mutuak dira.
  Ondo ibili errusiar neskak. Acrobaziako pertsonak dira.
  Eta gero pilotariak: Mirabela eta Anastasia. Fritz-i zaplaztekoa jasateko berdina.
  Bai, Hitlerren hordak halako nesketatik barreiatzen dira.
  Gudariak Yak-9-n borrokatzen dira. Autoa zaharkituta dagoela dirudi. Baina nahiko eraginkorra. Abiaduran eta armamentuan Luftwaffe baino txikiagoak izan arren.
  20 mm-ko kanoi bakarra eta neskentzat metrailadore bat, 30 mm-ko bost kanoi dituen ME-262 baten aurka.
  Baina hemen Mirabelak trebetasunez maniobratzen du, sai faxista hegaldunaren isatsean sartzen da. Eta tiro egiten dio. Metala kolpatzen du, etsaia garbi erretzen du.
  Orduan Mirabelak kantatu zuen:
  - Gero eta gorago eta gorago
  Hegazkinek txoriak bezala hegan egiten dute...
  Teilatu faxistak botatzen ditugu
  Eta soldaduen ausardia mugetatik kanpo dago!
  Eta hona hemen Anastasia, nola hartuko dituen naziei. Terminator neska bat da.
  Bidelapur nazien aurpegiak zapalduko ditu, eta kirrinka:
  - Loria handia etorriko da Rus'entzat!
  Eta, gainera, oin hutsik pedalei sakatuko die. Eta beste Messerschmitt bat erortzen da.
  Neskak kulerotan bakarrik borrokan. Eta oso onak dira. Motor ahulagoetan azkar astintzen dira. Eta etsaiaren tiroetatik alde egiten dute.
  Mirabelak Fritz moztuz, kirrinka:
  - Belerik ez, ezin gaituk irabazi!
  Eta berriro gerlaria distantzia hilgarri batera ateratzen da.
  Eta makina nazi berria erortzen da.
  Sandalia neskak badaki zertan ari den. Eta bikain ari da.
  Hona hemen faxista bat gudaria urrutitik estali nahian. Eta uzten du. Eta nolabaiteko mirariaz, berriz etsaiaren buztanean.
  Eta Fritz erortzen du, irrintzika:
  - Errusiarrentzat ez da ezer ezinezkoa!
  Eta berriro gerlariak etsi-bira egiten du. Eta beste auto bat zulatuta erortzen da.
  Mirabellak txiokatu zuen:
  - Benetan mundua Errusiarentzat sortu da!
  Eta berriro, nola atera. Eta nola eman etsaiari!
  Anastasiak ere auto alemaniar bat erortzen du eta irrintzi egiten du:
  - Gure lur guztiak famatuak izango dira, baina ez da guretzat harrapaketarik izango!
  Eta neskak gero eta dibergenteagoak dira!
  Zeri aurre egin diezaieke? Hori al da urakan oldarkorra!
  Zehatzago esanda, urakan batek ezin ditu gainditu!
  Bitartean, Natashak borrokatu eta abesten du:
  Errusiaren alde borrokatuko dugu!
  Eta gainera oin hutsez, kalibre hiltzaile bateko granada nola jaurti.
  Eta naziak xehatu metal eta haragi odoltsuan.
  Zoyak ere hilgarri eta gori-gori bat botako du oin hutsik, eta, saltoka, emanen du:
  - Eta mundu osoko komunismoaren ordena berriaren alde!
  Eta hortzak biluztu zituen.
  Aurorak tiro gogorra egiten du orduan. Bere buruari tiro egin, naziak moztu eta kirrinka egiten du, hortzak agerian:
  - Aurrerapenerako!
  Eta bere oin hutsetik edozein oztopo apurtzeko gai den zerbait ateratzen da.
  Eta gero Svetlana guduan. Halako neska hiltzailea.
  Eta ilehoria ere bada. Nola mozten dituen naziei... Eta orduan opari hiltzaile bat hegan egiten du oin biluzietatik. Naziak zapalduko ditu, eta deabruzko sutan bihurtuko ditu.
  Terminator neskak nola txistu egin:
  - Goretsi nire ohorezko hitza!
  Komsomol hitza!
  Gudariak nola tiro egin naziei. Eta tiro ditzagun txakur amorratuak bezala.
  Hona hemen Terminators! Eta naziak birrintzen dituzte - tira, deabruak!
  Natashak patetismoz esan zuen:
  - Sozialismoaren alde borrokatuko dugu,
  Gure Errusia Sobietarrentzat,
  Eskaera bikain berri baterako!
  Eta berriro, opari hilgarri bat hegan egiten du oin biluzitik.
  Zoyak ere nahiko energetiko jokatzen du. Faxistak zapaltzen ditu. Eta ez ditu hutsik egiten. Eta bere oin biluziak helize bat bezala dir-dir egiten dute.
  Gudariak sutsuki esaten du:
  - Rus sakratuaren izenean,
  Errusia goretsia izango da!
  Eta berriz ere ilusio osoz borrokatzen duen gudaria.
  Orduan Aurorak heriotzaren oparia botatzen du oin hutsez. Nola miatzen dituen naziak norabide guztietan. Eta esaten du amorruz:
  - Boxeoan munduko txapelduna naiz!
  Eta orduan Svetlanak hiltzailea eta suntsitzailea abiaraziko du. Eta bere oin biluzia hain da arina.
  Eta gerlariak txintxoa egin zuen:
  - Munduko indartsuena naiz,
  Naziak komunean bustiko ditugu -
  Ez du sinesten aberriaren malkoa,
  Eta oligarka gaiztoak garunean emango ditugu!
  . 9. KAPITULUA
  Borroka astunetan parte hartuz, Vedmakovak ez zuen ia lorik egin hainbat egunez, eta horregatik, kartzelako zeldan estutasuna, estutasuna eta kiratsa izan arren, ia berehala lo hartu zuen.
  Erdi Aroan zegoela amets egin zuen eta esklaboen matxinada bat gidatu zuen, gona batean Espartako moduko bat bihurtuz! Lehen arrakastaren ostean, neska gerlari ausartak, neska gihartsuak, matxinoak bildu eta beren buruzagiak aukeratzea eskaini zuen.
  Vedmakova, espero zen bezala, jadanik nahiko handia den destakamendu baten buru bihurtu zen eta Turan heroi ahaltsua eskaini zuen bere lehen ordezko gisa.
  Eta hemen esklaboak aho batez. Orduan hamar gizonak aukeratu zituzten. Sistema hamartarra da sinpleena eta Vedmakovak erabaki zuen ezer konplikatua ez zela izan behar.
  Garaikurrak armatuta, eta labezomorro barraskiloak hartuta (amets astun batean, Sorginen subkontzientea piztu zen), aurrera egin zuten.
  Bere agintea indartzeko eta hankak luzatzeko, Vedmakova ibili zen, katu bat bezala mugituz. Orduan neska korrika hasi zen, bide harritsuko harri txiki eta zorrotzak oin biluzien zolekin sentituz. Baina gudariak ez zion minari kasurik egin, gainera, denen aurretik zegoen. Gertatu zenez, ez alferrik. Hiru etsai borrokalari segadan eseri ziren, eta alarma goiztiarra piztu dezakete. Altxamenduaren buruzagia zuhaitz batera igo eta etsaien gainera salto egin zuen goitik. Bere mugimenduak tigre eta kobraren hibrido baten dantza bezalakoak dira, oihu arin bat eta buru moztuekin baretuta.
  - Horrela hausten dut erresistentzia!
  Vedmakovak ezin izan zion publikoari jotzeari eutsi, moztutako buruak esklaboei erakutsiz. Onarpen burrunba izan zen erantzunean.
  Laster landaketak zituzten finkak agertu ziren. Landutako etxeak benetako jauregiak dira, apaingarriak eta estatuak dituztenak. Han eta hemen iturriak ikusten ziren. Zeus itxurako estatua batetik tximeleta-hegoak eta ahoa sabelean, hanketan eta bularrean: zazpi zorrotada kolpatu zituzten. Soroak aberatsak dira, gizenak, urrezko kotoiaren antzekoak, aleak espiguilla handiekin, garbantzuak eta beste gauza batzuk. Esklabo asko enplegatzen zituzten. Gizonak eta emakumeak zeuden, baita ume asko ere. Noski begiraleak, zaindariak. Baina, oro har, noski, askoz esklabo gehiago daude, eta pala eta aitzurrarekin.
  Vedmakovak neska esklaboek ziztu bizian jositako etxeko pankarta bat altxatu zuen: Ezpata eta aitzur baten irudiarekin! Beste esklabo batzuk erasora joan ziren.
  Bitartean, hainbat gizonezko eta emakumezko esklabo zutoinetatik zintzilik zeuden, eskuak eta oinak iltzez zulatuta. Badirudi injustiziaren ume hauek oinazeetara kondenatuta zeudela. Askatzaileak hurbiltzen ari zirela ikusita, gurutziltzatutako neskak oihu egin zuen ustekabeko ahots indartsu batez:
  - Etorri da ordaina, irabazi jabeak!
  Sorginaren liderra, beti bezala aurretik. Bere labezomorro barraskiloa hazi eta bi zaindari aldi berean bota zituen. Gainontzekoak atzera makurtu ziren, bat beldurtuta, bere lantzarekin ere egin zuen topo. Sabel zulatutik hesteak ateratzen ziren. Neskak barre egin zuen.
  - Gerlari ahulak zarete zaldi bati beldurra bazaude!
  Miloslava, bere ezkutari bihurtu zena, eskuineko eskuan borrokatu zen, aizkorak neskaren eskuetan, bizargin argi baten bizarra bezala. Beraz, famatua moztu borrokalariak.
  Turanek ere ez zuen amore eman. Zaindariaren bularra hautsi zuen harri bat jaurti zuen, eta bat egin zuen. Agerikoa zen lan gogorrak on egin ziola, ez errota-harriaren giharrak. Egia da, Vedmakova azkarrago mugitu zen.
  Esklaboek lanean utzi zuten, baina oraindik ez dira borrokan sartu. Itxuraz nahastuta zeuden. Egia da, mutil geldiezin berak, langile mutilengana saltoka, oihukatu zuen:
  - Koldarak! Nire atzean dagoena heroia da, ni gabe txerri zitala!
  Mutilak izan ziren erantzuten lehenak. Begiraleengana jo zuten. Hona hemen hamalau urteko mutil bat bere "zaindaria" aitzurrarekin jo zuena, burua kalabaza bat bezala puskatu zion. Funtzionatu zuen, eta beste esklaboek, normalean neska xume eta pazientziatsuak ere, borrokan sartu ziren.
  Orain borroka kaotikoa zen, baina nagusitasun numerikoa, baita etsipena ere, esklaboen alde zeuden. Eta, noski, bereganatu zuten.
  Passa da itxaroten zaila dena bere begien aurrean ikasi zuen neska batengandik. Zaindariari aurre egin zion, hura bultzatzen hasi zen. Beraz, engainatu zuen, ezpata kendu eta lepoan jo zuen.
  - Horixe deitzen diot mokadutxoa! - bota zuen neskak. - Begira, ez zaitez mozkortu!
  Lehen estamentua azkar askatu zen, desanexioa hazi zen gure begien aurrean. Altxamendua suteak bezala hedatu zen soroak irentsi zituen. Vedmakova lauhazka aurrera egin zuen. Zaldizkoak harengana joan ziren, oro har, buru-gorreraino iritsi ziren. Baina guardiak ez zuen amore eman. Bereziki borroka burugogorra zazpi soketako iturriaren ondoan izan zen. Hemen landatzaileek zaldi-erreserba eraman zuten borrokara.
  Vedmakova ausarta alde guztietatik inguratuta zegoen. Bereziki gizendutako labezomorro barraskilo baten bizkortasun apartak bakarrik erreskatatu zuen. Hona hemen jaurtiketa zehatz bat eta txikitutako aurkaria erortzen da. Hala ere, neskatoa lehenik sorbaldan zauritu zuten, gero sabelean, eta gero hanka ia moztu zioten. Orduan Vedmakova sastaka txikiak botatzen hasi zen. Bizarra bezain zorrotzak, begietara erortzen ziren, batzuetan ahora. Hala ere, gerlari gehienak erdi biluzik zeuden beroagatik, eta halako soldaduentzat nahikoa da bularra zulatzea. Zaldizko batzuk erori ziren, baina gainerakoek aurrera egin zuten. Hainbeste ezpata zeuden, ezen orrazia ziruditen mugimenduan. Beraz, alde guztietatik isurtzen ari dira.
  Baina Miloslava, Passa, Turan eta beste esklabo batzuk garaiz iritsi ziren. Mailatan moztuta, patinatzeko pista bat bezala ibili ziren, ikusten da nola hegan egiten zuten gorpuak, eta nolabait armatutako esklaboek laguntza ematera ziztu bizian zihoazen indar guztiagatik.
  Infanteriak txirrindulariei erasotzen zieten, esklabo akituek mina eta umiliazioa mendekatu zituzten.
  - Hartu etsaien eraztuna eta ez utzi! - agindu zuen Vedmakovak.
  Haren begien aurrean, burua moztuta zeukan esklabo bat erori zen, baina dozena bat zaindari erori ziren haren atzetik.
  - Hartu zenbakia! - Agindu zuen altxamenduko buruzagi gazteak.
  Gero eta esklabo gehiago sartu ziren guduan. Ikusten zen nola mutilak korrika batean zaldietara igotzen, txirrindulariengana jotzen zuten eta hortzak erabiltzen, harri zorrotzak erabiltzen zituzten.
  Esklaboek ez omen zuten beldurrik ezagutzen, mendekua hartu zuten umiliazio urte luzeengatik, inork pertsonatzat hartzen ez zituenean. Gainera, horietako asko aske jaio ziren eta oraindik ez dute ahaztu nahiaren usain hordigarria.
  "Haldizko" taldearekin amaitu ondoren, Vedmakovak aurrera egin zuen. Bere bidean azken oztopo larria zuhaitz handietatik moztutako zitadela bat izan zen. Segurtasun handia zegoen han.
  - Bilatu finkak eta hartu eskailerak. oihukatu zuen. - Hori gutxi balitz, egin itzazu.
  Esklaboek presaka eraiki zituzten eraso-gailuak.
  - Eskailerak zabalak izan behar dira, aldi berean gudari asko igaro ahal izateko. - adierazi zuen Vedmakovak.
  Sarraskia oraindik beste finka batzuetan izan zen. Leku batzuetan, zerbitzariak matxinoen alde egin zuten, baina zenbait kasutan, ohituragatik, aurre egin zioten. Begiraleak azkar hil ziren - gerlari gogorrenetatik urrun daude. Etsaien erresistentziaren azken gotorlekua detinets zen. Vedmakova, beti bezala, lehena izan zen hormara igotzen. Gezi batekin hainbat aldiz jo zuten, baina ezkutu batekin opari hilgarriei aurre egin zien. Gertuko gerlaria hain gogor jo zuten, non paratzea lortu bazuen ere, hormatik erori zen.
  Miloslavak amu batekin guardiatik kentzea lortu zuen, etsaia ere botaz. Passa elur-zuriak jada bere itxurarekin sorgin ditu etsaien soldaduak. Bere bularrak bortizki altxatzen ari zirenean, bular erakargarriekin, neskak oinekin ostikoka jo zuen, eta gero moztu egin zuen. Vedmakova, hormak eskalatzean, errukirik gabe moztu zuen. Etsaiak morala galduta zuen ordurako, gero eta esklabo gehiago ari ziren hormara igotzen. Apurtu ziren, eskailera asko zeuden, eta zaindariek ez zuten denak jotzeko astirik izan. Behealdean, egia hildako eta zauritutako esklaboak etzanda zeuden, erasoak ezin zuen galerarik egin. Hemen esklaboa eta zaindaria elkarrekin borrokatu eta altuera dezentetik erori ziren. Min hartu zuten, baina bizirik geratu ziren, elkar itotzen jarraitu zuten.
  Mutil egonezina, Vedmakova abizena galdetzea ahaztu zitzaion, horman ere zegoen. Bere altuera txikia aprobetxatuz, ofizialaren hanken artean irrist egin zuen, gero bi oinekin bizkarrean ostiko bat emanez, aldi berean belaunen azpian talka eginez. Aurrera hegan egin zuen, esklabo heldu batek eusten zuen sarde batekin topo egin zuen.
  - Hain harrapatu du hozka mingarri hori! - Mutilak mihia mehea atera zuen, guardiak zirikatuz.
  - Ai, oinutsik sugea! - Eskuinean zegoen borrokalaria madarikatu eta ezpataz moztu zuen mutila.
  Mutilak atzera makurtu eta tutu egin zion begiari bere pipatik. Zein etsi egin zuen etsaiak, apurtuz. Umea ez zen ekitaldian egon eta ezpatarekin amaitu zuen. Haurraren eskuak, argalak izan arren, sendoak eta sendoak ziren -lan gogorrak gogortuta.
  Beste mutilek ere presioa erakutsi zuten, infernuan borrokatu ziren, irrintzi eta biraoka, esamolde freskoak aukeratuz!
  Harresia azkar garbitu zen, guduaren barruan pixka bat arrastaka luzatu zen, esklaboen mendekuaren beldurrez, jabeek etsita borrokatu zuten. Egia da, hazitako sabelak laguntzaile txarrak dira esklabo amorratuekin borrokan.
  Jabe nagusia, Sheikh Samuma, lurpeko pasabidetik irteten saiatu zen. Harri eta urrezko poltsa bat eraman zuen berekin. Agian aukera bat izan zuen, baina gutiziak behera egin zuen. Rakhita neska ederra, eta bere azalaren kobre kolorearekin ere, tentazio handiegia da.
  - Eta jarraitu niri puta! - Sheikh-ek ile oparoetatik heldu zion.
  - Ez da behar, ni neu joango naiz, jauna! erregutu zuen.
  - Ez puta! Zu eramatea gustatzen zait! Dignatario sadikoak barre egin zuen.
  - Baina min ematen du! - Esklaboak hanka biluziak astindu zituen.
  - Gu joan garenean, iletik urkatu eta su emango dizut. Xeikak ezpainak haragijale miazkatu zituen.
  - Piztia zara! Baina maite zaitut, sinetsi!
  Neska jabearengana kikildu zen, honek bere mutur zikina aurpegi garbian jarri eta miazka egiten hasi zen. Hemen Rakhitaren eskuak sastakaia bat aurkitu zuen xeikharen gerrikoan eta bere sabelean puztuta sartu zuen indar guztiekin.
  Hona hemen ilunpeko izaki bat.
  Xeikak poltsa erori eta ilea askatu zuen. Eskuak zulo sakona ixten saiatu ziren, hesteak erori zitzaizkion.
  - Izaki! Ekidna! garrasi egin zuen.
  - Ez! Gauza egokia egin dut! Zenbat neska eta gizon torturatu dituzu. Haurrak ere kolpatu eta zutoin batean iltzatzen zituen. Hau mendekua besterik ez da! - oihukatu zuen neskak.
  - Arraioa!
  - Jainkosa! Jipoitu nauzu! - Neska esklaboak ostikoka eman zion xeikh-aren sabela odoleztatua.
  - Gutxi jo! - Txistu egin zuen.
  - Baina odol noblea isurtzen zait! - Oinutsik esklaboak hortzak dirdir egin zituen.
  - Ezer puta! Tropak zapalduko dute matxinada, eta hain torturatua izango zara, non aingeru bat irudituko zaitut! - Sheikh-a haserretzeko indarra aurkitu nuen.
  - Ba al dute zurea baino fantasia aberatsagorik? Neskak mihia atera zuen.
  - Nahikoa zuretzat! Gizon aberatsak kikildu eta intziri egin zuen. - Mina! Ekarri facifi ukenduak.
  - Zergatik? - Galdetu zuen neskak maltzurki.
  - Urrezko poltsa hau emango dizut. Sheikh erregutu zuen.
  - Nerea da! Ados, errukiagatik, non dago fatsifi ukendua? Neskak irribarre maltzur egin zuen.
  Ezagutzen al duzu behi hegalari baten itxura duen armairua? - Aberatsak txistu egin zuen, totelka.
  - Bai! Hain eder bat ikusi nuen harritxoekin.
  - Beraz, eskua buruan sartu behar duzu, eta erraz lor dezakezu pomada kaxa bat. Nire bila etorriko zara eta zikindu. - esan zuen Sheikh-ek, ia konortea galduz.
  "Gaizto batek ere arreta medikoa merezi du. Itxaron niri!
  Neska korrika joan zen gelara. Ez zion axola gizon aberatsari, baina halako ukendu baliotsua oso arraroa eta erabilgarria da matxinoentzat. Eta orduan matxinoei traizionatuko die friki gorrotatua.
  Esklaboek dagoeneko ihes egin dute geletara. Haietako bik neska eder bat erdi biluzik ikusi zuten. Emakumezko maitasun gosez zeuden mutil osasuntsuak beregana joan ziren. Neskak gogor lan egiten zuen, gihartsua zen, eta horregatik erraz urruntzen zuen erasotzailea, hanka sendoekin, eta oihukatu zuen:
  - Dirua lortu nahi baduzu. Jakin han, sotoan, mota oldarkor batek negar egiten duela, urrezko poltsa batekin.
  - Ez zaigu erasoa gustatzen! - esan zuten ironikoki mutilek.
  Baina aberatsa ere bada! - bota zuen neskak.
  - Orduan hobe, borroka gaitezen! Non dago upategia? - Esklabo errebeldeak berriketan.
  - Jarraitu nire eskua hor! Esklaboak eskuineko eskua astindu zuen.
  Esklabo beltz eta gazteak ziztu bizian joan ziren bere pestak seinalatzen zuen tokira. Neskak irribarre egin eta gelara korrika egin zuen. Altzariak nahiko aberatsak ziren, baina desordenatuak. Eta hona hemen urrez egindako aldagela. Rakhitak, bi aldiz pentsatu gabe, eskua sartu zuen. Barrurantz lerratu zen eta une horretan baraila itxi zitzaion.
  Edertasunak irrintzi egin zuen, hortz zorrotzek eskumuturra mozten zioten.
  - Ai, ze mingarria! garrasi egin zuen, gero estutu zuen. - Hain gaiztoa da!
  Min basatia izan arren, neska bere eskua bendatzen saiatu zen amorratuta. Vedmakovak, emakumeen oihuak entzunda, norbait bortxatzen ari zirela erabaki zuen, eta azkar sartu zen gelara. Edertasuna odolez estalia ikusita, oihu egin zuen:
  - Nor ausartu da hau egitera?! Bere duintasuna ipurdian jarriko diot! - Haserrealdi batean, gudaria zakarra izan liteke.
  Malkoak isurtzen ziren Rakhitaren begietatik, ez hainbeste minagatik ere, askotan esklabo azotatu bat ez da arrotza, orain elbarria dela konturatuta baino.
  - Bera da! Neskak armairua seinalatu zuen.
  Hori horrela bada, izugarria da! - Vedmakovak indarrez moztu zuen buruan irribarreko intsektuari. Talkaren ondorioz egitura tolestuta, urre leunagoa moztu zen. Gudariak kolpeka jarraitu zuen armairua zatika apurtu zuen arte.
  Neska nabarmen zurbildu zen, eta Passa elur-zuriak beregana salto egin zuen. Torniquete bat trebetasunez aplikatu zuen, odoljarioa geldituz. Vedmakovak esku moztua atera zuen, gorputz-adarra zurbildu zen, baina oraindik epel zegoen.
  - Bikaina! - Khirovi deitu behar dugu. Agian hazi egingo du. Gudariak txistu egin zuen ozen.
  Passak galdetu zuen:
  - Nork gomendatu dizu eskua hemen sartzeko?
  - Samma!
  - Zer jarri zenuten zure baitan? - Vedmakova harrituta zegoen.
  - Ez, friki honek Samuma du izena. - Zuzendu zuen neskak.
  - Hala bada, laurden egin behar da. Gerlariak begiak bota zituen.
  - Sotoan dago eta oso zaurituta dago. Harrapatzeko gai izango zara. Arnasa hartzen ez baduzu.
  Vedmakova eskuila eusten saiatu zen, bat-batean sugandila irristakorra bihurtu zenean, ihes egiten saiatu zen. Gerlaria jaiotzetik hain trebea ez bazen, agian lortu zuen. Batez ere buztanetik ez, lepotik hartu zuenak.
  - Aupa, magia arraroa. Khirov erakutsi behar dugu.
  Zauritutako neskaren aurpegia dorpe geratu zen, eta konortea galdu zuen.
  Passak garaiz jaso zuen:
  - Neska urduri, baina ederra! Pena izango da elbarri geratzen bada.
  Beno, espero dut hau konpontzea. Orain Khirovek nonbait galdu zuen, nire ondoan egongo zela agindu zuen. - Vedmakovak sorbalda altxatu zuen atsekabetuta.
  - Hemen nago! Sorginak ate atzetik salto egin zuen. - Magia sentitzen dut.
  - Eta nik eskuetan daukat! - burrukatu zuen Sorginak.
  - Tira, hori ez dago gaizki! Hau medusa eta musker baten nahasketa da, ikusten duzu zeharrargia dela, ikusten duzu nola hiru bihotz taupadak ari diren. Sorginak barre egin zuen.
  - Zer den ikusgarria. Neskak besoa galdu zuen eta haren ordez sugandila medusa bat. Uste dut, halako izaki baten trebezia izan arren, hau ez dela guztiz ordezko baliokidea! - Gudariak ez zuen inolaz ere txantxetarako gogorik.
  - Baina gorputzaren ataletako batek igeri egin dezake, eta hau ez da batere txarra. Superbotere moduko bat! Sorginak keinua egin zion maltzurki.
  - Zer esan nahi du, ezintasun bat al da? - Ez nuen ulertzen Sorgina.
  - Nola esan! Azken finean, jada ez da animalia bat bakarrik, emakumearen gorputzaren zati bat baizik. Eta animaliak kudeatzea zaila da. Orain sugandila txiki hau txikitu eta edozein hutsunetara irrist egiteko edo horman zehar igotzeko gai da. Horrez gain, ia ikusezina da, espezie hau kamaleoia bezalakoa da. - Sorgina azaltzen hasi zen.
  - Pulsarno! - Esan zuen, Passen ilusioa erakutsiz. - Ez nuen uste posible zenik. Moztu eskuila eta zelatatu.
  - Gertatzen da porrotak arazo handiak agintzen dituela, baina hau etorkizuneko garaipen baten isla baino ez da. Aztia ohartu zen.
  "Beraz, ez al duzu desenkantatuko?" - Argitu zuen Vedmakovak.
  - Ez! Gerran, ausardiak eta adimen onak garaipena ekartzen dute. Jotzeko, lehenik helburua ikusi behar duzu, bestela ukabila desplazatuko duzu. Baina arazoak ekiditeko, zauria sendatu behar da. -erantzun zuen Hirovok apur bat.
  - Ez da ona neska bat elbarri izatea. Azken finean, hondatu egingo du! Egin dezakezu benetako gorputz-adarra, giza esku baten itxura? - galdetu zuen Vedmakovak.
  - Pentsatuko dut! Agian konpondu ahal izango dut. Orokorrean, mago gehienak askoz hobeak dira hiltzen sendatzen baino. - azpimarratu zuen Hirovok presioz.
  - Ados nago horrekin! Edozein ergelek elbarritu dezakete, jakintsu guztiek ezin dute sendatu. - Vedmakovak, konbentzimenduagatik, hatza bira eman zion whiskyari.
  - Borrero zakar asko - mediku gutxi!
  Esklaboek Samumen jabea arrastaka eraman zuten, hilda dagoela dirudi. Rakhita bere onera etorri zen, aurpegia bihurrituta haserretuta.
  - Berriz ere denak engainatu zituen! fakturak ordaindu gabe alde egin zuen.
  - Urkatuko dut! - esan zuen Vedmakovak. - Bere gorpua izan dadila abisua zital eta zikoiztun guztientzat. Pertsona gutiziatsua beti da eskuzabala etsipen malkoekin!
  - Arrazoizkoa da! Baina nork itzuliko dit eskua? Neska prest zegoen negar egiteko.
  - Hemen dago! - Altxamenduaren buruzagiak adierazi zuen.
  Khirov makurtu zen, lokarri batek su hartu zuen eskuetan.
  - Ez kezkatu! Ez duzu elbarri egon behar. Beraz, Rakhita espioi handi bat bihurtu beharko da zuretzat. Azken finean, inperio honetako aberats eta boteretsu guztiengan mendekua hartu nahi duzu.
  - Noski. Ez izan esklabo, hautsetan apalduta! - oihukatu zuen neskak.
  - Beraz, lagundu gaitzazu! Inperio hau gaizki gobernatuta dago, beraz, hilobiak sistema konkortua konponduko du! - Sorginak energia izpi bat igorri zuen hatz erakusletik.
  - Arraro! Energia asko ikusten dut zuregan. Eta jakinduria! Zurekin bat egiteko prest nago! - oihukatu zuen esklaboak.
  - Minduta egongo zara, baina gailenduko zara! Minik gabe ez dago ausardirik, ausardirik gabe ez dago garaipenik! - Adierazi zuen, aztiaren pentsamolde filosofikoa erakutsiz.
  - Emakumea naiz - beraz, jasatera ohituta nago. Rakhitak baietz egin zuen.
  - Pazientzia nahikoa ez denean, kantuak lagunduko du! - esan zuen Khirovek.
  Denek barre egin zuten. Umore onean zegoen Vedmakova. Hasiera garaile izan zen, hau da, ez dago denborarik galtzeko. Lehenik eta behin, sakabanatu baino lehen esklaboen armada osatzea beharrezkoa da. Beraz, jendea burdina bezalakoa da, hoztu arte, eman nahi den forma. Neska gudaria hormara irten, atarira igo eta agindu zuen, ahots trumoitsuz:
  - Tronpeta bilduma guztiak biltzen ditu!
  Passak galdetu zuen:
  - Emakumeak ere?!
  - Bai! Ezpata guztiak beharko ditugu. Azkar ibili, baina jakin ezazu ez dela lapurretarik izango, dena berdin banatuko dugu.
  Esklaboen bilketak denbora pixka bat behar zuen, látigoak ere erabili behar izan nituen. Vedmakova bera burua galdu eta lapurretak geldiarazten ez zituzten batzuei laguntzera behartu zuten. Neskak kolpe ona eman zien bost bidelapur sutsuenei belarrietan, batek burua moztu ere bai. Odol tantak aurpegira erori ziren, Vedmakovak zikoizki miazkatu zituen. Funtzionatu zuen. Bilera orokorra ilunpetan egin zen zuzien argiz. Milaka esklabo askatu zeuden, Vedmakovak begiz kalkulatu zuen gutxienez hamabi mila zirela, nahiz eta haien artean haur eta emakume asko egon.
  Ziudadelako dorre gorenetik egin zuen. Sorgina kontrako aldean zegoen, bera kontrolatzen zuen bilkura osoa. Esklaboak bortizki ustiatzen zituzten, eta ahulak exekutatu edo hiltzen zituzten. Beraz, oro har, parametro fisikoak hartzen baditugu, borrokalari onak ziruditen. Prestakuntza behar dutela besterik ez da. Vedmakovak hitzaldi sutsu bat eman zuen. Bereziki iraunkorra izan zen askapen-armada handi bat sortzeko beharra azaltzen.
  - Batasuna, ausardia, desinteresa - garaipenaren, askatasunaren, zoriontasunaren gakoak! Diziplinarik gabe ez dago armadarik, eta armadarik gabe ezin da askatasunik aurkitu! Lanak indartsuago egin gaitu, adimenak biderkatuta askatasuna emango du, eta zorte onarekin batera zoriona!
  Beraz, bat egin gaitezen eta hautsi gaitezen kateak! - Gudariak hitz egin zuen.
  Esklaboek beren onespena alaitu zuten! Esklabo bakarra, orbain askorekin eta begirada harroarekin, isilik zegoen. Bere begiradak mespretxurik muturrekoena adierazten zuen.
  Vedmakovak berriro eskaini zuen altxamenduaren buruzagi bakarra aukeratzea!
  - Komandantea piramidearen goialdea bezalakoa da - bakarra egon beharko litzateke, bestela, egitura sendoa ere erori egingo da!
  Esklaboek oihu egin zuten:
  -Egia! Eraman gaitzazu.
  Gerlari handia izango zara gure buruzagia! - Ezustean lortu zuen mutil guztiak oihukatzea.
  Horrek harritu zuen Vedmakova: nola da posible hori. Arreta handiagoz begiratu zuen, haurraren eskuetan haize-tupa baten antzeko zerbait zegoen lodiagoa baizik. Eta gailu honen laguntzaz, burrunba egin zuen.
  - Urrutira joango da mutila! Zein da bere izena? - galdetu zuen gudariak.
  - Dick! Bereziki aitortu nuen. Pasa esan zuen.
  - Izen sinplea! - Vedmakova argi eta garbi zerbait exotikoagoa espero zuen.
  - Zergatik konplexutasuna!
  - Botoa dezagun! - iragarri zuen aztiak. Hain zuen ahots trumoitsua non palmondoak astindu ziren. - Witcher gerlaria lider izatearen alde dagoenak, altxa eskuineko eskua! Bozkatu egia, askatasun eta ohorearen alde! Eta zure bizitza halakoa izango da jainkoek bekaiztu egiten duten! -
  Esklaboek, ilusioz gainezka, ia aho batez eskuineko eskuak bota zituzten. Gudari baten antza zuten, eta haien aho batez, Khirovek bere xarma hemen erabili izan balu.
  Ez al da egia bere etorrerak askatasuna eta benetako pertsonak sentitzeko aukera eman ziela. Beraz, naturala da Vedmakova lehorte batean euria bezala topatzea. Poza irakurtzen zen esklabo ohien aurpegietan. Esnatzea bezalakoa zen.
  Hemen, poz orokorrarekin, esklabo ahaltsu bat, orbainez oparo apaindua, aurrera egin zuen. Bere ahots sakonez hitz egin zuen.
  - Asko izan ziren, eta izango dira zorionera eraman nahi dutenak. Baina ba al duzu horretarako eskubide moralik!
  - Zein!? - Sorginak aho bete hortz irribarre egin zuen. Bere beso biluzietako bizepsa puztu zitzaion.
  - Nor zara?! Familia noble baten ondorengoa, edo plebea. Edo agian Gissor bezalako esklabo iheslari bat ere. Asko hitzeman zuen ere, baina bere bizitza zulo batean amaitu zuen. Eta harekin ogei milla esklabo. - Esklabo ahaltsu batek moztua.
  - Asko gure menpe egongo da. Orbainak ikusten dizkizut, ziurrenik ez zinen esklabo jaio, azote batek edo ezpatak lantzaz eragindako zauriak bereiz ditzaket! - esan zuen Vedmakovak.
  - Niretzat ezezaguna den gudaria asmatu duzu! Forsako kondea naiz, errege beldurgarrien ondorengoa. Baina ba al dakizu zure aitaren izena? -galdetu zuen esklabo noble batek.
  - Familiako nobleziak ausardiarekin erlazio berdina du, ilearen luzera gogoarekin bezala! - Parried Vedmakova eta berehala gehitu. -Arbasoen baliorik ez dio koldarari lagunduko!
  - Ederki hitz egiten duzu. Feriako bufoia bezala, zein ausarta da zure bihotza? Esklaboak bekainak mehatxuz altxatu zituen.
  - Beno, heroi bat zara! Konde, baina esklabo baten patuarekin neurtuta, non zegoen zure harrotasuna eta kemena! - Vedmakova dagoeneko hasi da haizea.
  Nire arrazoiak nituen horretarako. Eta zer, ez duzu jakin behar, ezagutza gutxiago: errazagoa da hiltzea! Heriotz arteko borrokara desafiatzen zaitut, eta hitzez bakarrik ausartzen ez bazara, orduan onartuko duzu erronka! -egin zuen orro Indarreko kondeak-.
  - Hori ziur egon zaitezke! gerlaria bota zuen.
  Esklaboek arena garbitu zuten. Witcher jaitsi eta ezpata egiaztatu zuen. Aurkaria aurrean zegoen. Berehala bere arma zeukan, zorrotz zorroztutako bi ezpata. Badaezpada, gudariak beste ezpata bat atera zuen bere bularretik.
  Count de Force Witchers baino askoz altuagoa zen, sorbaldetan askoz zabalagoa, nahiz eta ez zirudien hain gihartsu eta erliebea, munduko fitness txapeldun izateko merezi zuen neska. Hala ere, ez zegoen koiperik, eta tendoi-lotailuak estu eta puztuta zeuden. Horrez gain, sekulako esperientzia zegoen mugimendu guztietan, eta jauzikako ibilaldiak asko esan zuen. Irribarre bat agertu zitzaien aurpegietan, jada ez zen mespretxua, jatorra baizik.
  - Tira, trabatu egin zara, neska! Ez duzu inbidiarik izango. Kondeak bere ukabila erakutsi zion.
  - Zergatik zaude hain seguru? Sorginaren haserrea areagotu egin zen.
  - Borroka eta txapelketa asko irabazi nituen. Nire erreinuan, borrokalari onenetarikotzat hartzen ninduten, askok ere onenatzat hartzen ninduten. - Forsak, astindu zituen bularreko giharrak, elkarren ondoan zutik zeuden bi ezkutu ziruditenak.
  - Nobleziarekin bakarrik borrokatu zenuelako da, eta endekatu eta gizendu egin dira. Orain, talentu handiko herrikide batekin moldatzen bazara, zure loriatik gutxi geratzen da! - Seguru erantzun zuen Vedmakovak.
  - Etzan txakurra atzealdean makil bat ibili arte, edo hobeto esanda, nire ezpata! - Harrokeriaren betetasun guztia kondeari itzuli zitzaion.
  - Hau oso interesgarria da! Altzairu sendoenez egindako pala bat hizlari eta koldar baten eskuetan! - Vedmakovak ez zion elokuentziaz distira egiteari utzi.
  - Beno, hau zurekin izango da ziurrenik, emakume puta! Forsak burrunba egin zuen.
  - Agian, utzi mihietan esgrima egiteari, eta erabili zerbait gogorragoa! - Vedmakovak zortziko irudi dotore bat erreproduzitu zuen.
  - Elkarrekin!
  Kondea eta matxinoen buruzagia aurrez aurre elkartu ziren. Ezpatak bizkor mugitzen ziren, indar osoz joz. Kolpeetatik txinpartak hegan, dei-hotsa entzun zen.
  Kondeak hainbat aldiz eraso zuen. Kanoi bikoitzeko teknika probatu zuen, baina Vedmakovak erasoak baztertu zituen, bere aurkari nobleak abiadura dexente zuela nabarmenduz.
  - Zer jolasten ari zara!
  - Heriotzaren sokan!
  Kondeak kolpe sorta bat ekarri zuen berriro, konbinazio konplexuak probatu zituen. Vedmakova apur bat atzera egin zuen, kontraeraso bat egin zuen, etsaia bularrean apur bat harrapatuz.
  Esperientziadun gerlari baten mugimenduak aztertu zituen, ohera presarik gabe. Kondeak irribarre egin zuen, begiak dir-dir:
  - Ez zara hain sinplea! Beharbada ez da nahiko esklaboa, nahiz eta oinutsik ibili.
  - Aske jaio nintzen eta basoan bizi nintzen! Nire lepoak ez du inoiz uztarririk ezagutu. Pentsaezina da indarrari men egitea. Pertsona benetan askeak hiru gauzei men egiten die: arrazoia, maitasuna, Jainkoa. Bere ariman esklabo bat menpe dago - pasioei, lizunkeriari, Jainkoaren zerbitzariei! - Ederki erantzun zuen Vedmakovak.
  Arrazoi duzu azkenarekin! Zu zara benetan arrazoi duzuena, apaiz eta apaiz hauek sortu naute! - Kondeak haizagailu bikoitza egin zuen, gero "txirxa" teknika, baina ez zuen lortu. - Pozik izango naiz zurekin ardo baso baten gainean hitz egitea, noski hiltzen zaitut behintzat.
  - Ardo katilu bat ozeano bat bezalakoa da - eramaten bazara, lurra galduko duzu oinen azpian! - esan zuen gudariak.
  - Baina askeago sentitzen zara. Zer moduz planteamendu hau.
  Trident bat eusten zuen, gero tximeleta bat. Horren aurrean, Vedmakovak gogor jo zuen bilera. Kondea atzera egin zuen. Orduan berriro ere lehiari ekin zitzaion, Forsa haize bat bezala mugituz, bere aurkaria indartsuegia zela konturatu zen hura urdinetik ateratzeko. Orduan, Vedmakova mugimendu-sekuentzia jakin batera ohitu ondoren, kondeak bat-batean ezpataren ibilbidea aldatu zuen eta neska gihartsu baten gainean jo zuen, baina bular femenino batekin batera. Odola isurtzen zen, marradura sakona zen. Zauriak ez zuen Vedmakova hautsi, aitzitik, indarra eman zion. Neskak erasora joan zen, ezpatak dantza bitxi batean dirdira. Eta kanpotik gerlariak burua guztiz galduta eta suminduta zegoela ematen bazuen ere, baina basoko bizitzak eta ehizak txikitatik irakatsi zioten borrokarik gogorrenean gogoa mantentzen. Kondeari kosta egin zitzaion halako presioari eustea, atzera egin zuen, zailtasunez paratuz. Vedmakovak harrapatu zuen esklabo dignatarioak atzera egin zuen unea, belaunean kolpea eman izan balu bezala. Kolpeak tendoia jo zuen eta zenbaketak kikildu egin zuen, abiadura jaitsi egin zen. Orduan neskak bere harrera egin zuen, berak asmatu zuen, bederatzi buruko dragoia deituz. Ondo prestaturiko borrokalari batek bakarrik gauzatu zezakeen halakorik. Gainera, azken bederatzigarren erasoa ia ezinezkoa izan zen. Hemen mekanika kontua zen, erasoa islatuz, brotxa ahulduegi zegoen, erasoak paratuz, eta horregatik azken erasoa amaitu zen. Lehen aldiz, gudariak harrera bat egin zion bikote trebe eta azkarrari, eta ezpata jauzi egin zuenean, nobedadea arrakastatsua izan zela argi geratu zen.
  Kondea zurbildu egin zen, indarra galdu zuen.
  - Zortezko puta bat zara!
  - Benetan ez! Zortea ezegonkorra da harea bezalakoa - ardurak bakarrik lotuko du zementuarekin.
  Vedmakovak berriro etsaia zauritu zuen, baina ez sakonean - ez zuen hil edo mutilatu nahi. Berriro kolpatuz, aurrera egin zuen, kondeak mekanikoki paratu zuen eta gerlariak bere ezpata oinetakoa bota zuen. Esklabo-dignatarioa guztiz armaturik gabe geratu zen. Vedmakovak bere ezpatak bota zituen, etsaia lasterka joan zen eta atzerako kontaketa estropezu egin zuen. Haren eskuek bere gorputz-adarra giltza batean itxi zuten.
  - Etsi? Panteraren begiek distira egin zuten.
  - Kondea naiz, oinutsik esklabo bati errendituko naiz!
  Vedmakovak sutsutasunez kontra egin zuen:
  - Ez esklaboa, kausa justu baten aldeko borrokalaria baizik! Zu zeu esklabo zinen eta umiliazioa zer den ulertu zenuen, eta hala ere, beste pertsona batzuk dira, gu baino okerragoak. Beraz, galdetu zure kontzientziak!
  . 10. KAPITULUA
  Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova borrokatu ziren lehen lerroan. Mutikoa eta neska jada nahiko aspertuta daude gerra luzeaz. Etengabe hiltzea eta tirokatzea ere gogaikarria da.
  Joko batean bezala da. Jaurtitzaile bera aspertuko da lehenago edo beranduago.
  Haurrak nekatuta daude oinutsik granadak jaurtitzeaz eta etengabe botatzeaz.
  Mutilak bere txanda eman zuen. Faxistak hil zituen.
  Eta esan zuen:
  - Maeta!
  Neskak granada bat bota zuen oin hutsekin. Fritz sakabanatu eta poztu egin zuen:
  - Garaipen berriak, oso handiak izango ditugu!
  Baina dagoeneko aspergarria da. Nahiz eta mutilaren oin hutsen jaurtiketatik nazien tankeak alboetara bultzatzen dituztela.
  Oleg orduan hasi zen konposatzen.
  Beste historia alternatibo bat. Ziuganovek ez zuen Stepashinen hautagaitzaren alde bozkatu eta hiru alderdi komunistek ere ez.
  Estatuko Duma desegitearekin eta 1999ko irailean hauteskunde aurreratuekin amaitu zen.
  Noski, komunistak inoiz baino indartsuago zeuden. Eta hauteskundeetara joan ziren, Primakoven gobernuaren lorpenetan oinarrituz, non paper nabarmena izan zuten. Unity blokea oraindik ez da sortu. Putin ez zen lehen ministro gisa agertu. Eta Dagestanen militanteen inbasioak ezkerreko botoak gehitu eta agintarien boterea hil zuen.
  Orokorrean, gobernua desordenatuta zegoen. NDR ahuldu eta erori egin zen, eta ez zegoen prest egindako alderdi berririk. Bai, eta Stepashin, lehen ministro izendatuta, ez zuen alderdi jeltzalea buru. Eta orduan Jeltsinek guztiz kaleratu zuen.
  Laburbilduz, Legebiltzarrerako hauteskundeek garaipena lortu zuten ezkerrarentzat.
  Komunisten garaipena ikusgarria izan zen. Gainera, Primakov-Luzhkov blokeak ez zuen atseden hartzeko astirik izan. Baina hala ere baserritarrekin batera erregistratzea lortu zuen. Eta bigarren postua lortu zuen. Hirugarrena "Yabloko" izan zen, ondo promozionatua. Laugarren postua Alderdi Liberal Demokratak hartu zuen. Baina, neurri handi batean, presidentetzaren aldeko kanalek alderdi hau aktiboki sustatu zutelako.
  Eta Jeltsinek, zehatzago esanda, jeneral maila eman zion Zhirinovskyri.
  Beraz, dena eszenatoki berezi baten arabera gertatu zen.
  Oposizioak boterea hartu zuen Estatuko Duman. Eta Jeltsinek borondatez alde egitea onartu zuen, ofizialki Primakov bere oinordeko izendatuz. Zyuganov lehen ministroa eta eskuineko eskua ere bihurtu zen.
  Hau, oro har, komunistei egokitu zitzaien. Eta akordio batera iritsi zen. Basayev eta Khattab Dagestanetik kanporatu zituzten. Baina ez zituzten tropak bidali Txetxeniara bertan.
  Handik gutxira gerra zibila piztu zen eta hainbat fakziotan banatu zen.
  Errusiak Maskhadov eta Kadyrov lagundu zituen. Errusiako presidentetzarako hauteskundeak erraz irabazi zituen Primakovek. Bigarrena, ustekabean, Zhirinovski izan zen - bere hautetsietan beste lehiakiderik ez zuena, eta Yavlinsky liberala ez zen bere arerioa.
  Oleg Rybachenkok konposizioa eten zuen. Ez, ez da interesgarria. Berriz ere, dagoeneko landutako gai bat, Primakov, Zyuganov eta SESBren berrezartzearen ondoren. Nekatuta!
  Konposatzeko zerbait interesgarriagoa izan daiteke. Adibidez, espazioari buruz.
  Mutikoa pentsatzen hasi zen.
  Errusiar Inperio Handiaren hiriburu berria Petrograd-Galaktik izena zuen. Sagittarius konstelazioan sortu zen, ia galaxiaren erdialdean. Izarrak eta planetak askoz trinkoagoak ziren hemen Esne Bidearen kanpoaldean baino, Lurra zaharrak aterpea aurkitu zuen tokian. Mendebaldeko tropa konfederatuak muinetik erabat kanporatu zituzten. Hala ere, gerra ez zen arrastorik gabe pasatu: milaka planeta suntsitu zituzten, Lurraren oroitzapenak baino ez ziren geratu. Horixe izan zen hiriburua galaxiako tokirik aberats eta baketsuenera eramatearen arrazoi nagusia. Oso zaila da hemen apurtzea, beraz, erabateko espazio-gerra baten baldintzetan ere, non lehen lerroa kontzeptu abstraktua den eta atzealdea konbentzio bat den, muina Errusiako oinarri nagusia eta gotorleku industriala bihurtu da. Hiriburua hazi eta Kishish planeta guztiz irentsi du, metropoli erraldoi batean bihurtuz. Arrazoizko edozein gizabanako hunkitzeko gai den hiri erraldoia. Makina hegalari ugari moztu zuten zeru morea.
  Maxim Troshev mariskala Igor Roerich Defentsa ministroarengana deitu zuten. Hurrengo bilera etsaiaren jarduera nabarmen handitu izanaren seinale izan zen. Mundu guztiak gogaitu zituen gerrak baliabideak irentsi zituen inbutu harraparia bezala, bilioika pertsona hil ziren bertan, eta inork ezin zuen lortu nahi den arrakasta. Militarizazioak bere arrastoa utzi zuen Petrograd-Galaktik arkitekturan. Etxe orratz erraldoiak ilara berdinetan daude, hiriko xake-taulan dauden zelulak dira. Horrek nahi gabe gogorarazi zion mariskalari espazio armadak eraikitzea. Azken guduan, Errusiako izar-ontzi handiek ere beren posizioak hartu zituzten, gero bat-batean formazioa hautsi zuten, etsaiaren bandera joz. Ondo planifikatutako gudu batek buruz burukoa bihurtu zen, hainbat ontzik talka egin zuten bitartean, distira izugarri distiratsuetan lehertuz. Hutsean margotu zen sumendi erraldoiak aldi berean lehertu eta suzko ibaiak isurtzen balira bezala, infernuko su-korronteek gainezka egiten zuten haien ertzak, olatu suntsitzaile batez estaliz. Gudu kaotiko batean, Errusia Handiko armadak arrakasta izan zuen, baina garaipena oso prezio altua izan zuen. Mila espazio-ontzi oinarrizko partikulen korronte bihurtu ziren. Egia da, etsaiak are galera handiagoak izan zituen. Errusiarrek bazekiten borrokatzen, baina arraza asko biltzen zituen konfederazioak amorruz egin zuen haustura, erresistentzia gogorra jarriz.
  Arazo nagusia zen konfederazioaren erdigunea, Tom galaxian kokatua, oso zaila zela suntsitzea. Milioika urtez izar multzo honetan bizi izan zen astigar itxurako dagen antzinako zibilizazioak gotorleku menderaezin bat eraiki zuen, tranpaz betetako defentsa-lerro indartsu batez inguratu zen.
  "Mannerheim" espazio honetan sartzeko, Errusiako armada osoa ez da nahikoa. Ezin izan zen gerrari amaiera eman. Planetak eta sistemak eskuz aldatu ziren askotan. Mariskalak nostalgiaz begiratu zuen hiriburura. Grav-hegazkinak eta flaners kamuflaje kolorez margotu ziren, hegazkinen helburu bikoitza nonahi sentitu zen. Eraikin batzuek tanke erraldoiak edo infanteria borrokatzeko ibilgailuak ziruditen, beldarrak zituzten sarrera ordez. Dibertigarria zen halako tanke hegodun baten mokotik ur-jauzi bat nola lehertzen zen ikustea, urak urdin eta esmeralda lau "eguzki" islatzen zituzten, dozenaka tonutan jolasten, eta zuhaitz exotikoak eta lore erraldoiak hazten ziren enborrean eta hegoetan, zintzilik bitxiak eratuz. lorategiak. Modernoa, tamaina handiko etxe orratz tankeak soilik, oro har, errazak dira, arma askorekin armatuta. Horrelako etxeetan bizitzea erosoa eta erosoa da, nahiz eta hiriburuaren aurkako eraso bat gertatuz gero, antzeko eraikin bat borroka-unitate indartsu bihurtu zen bost minututan. Klase guztietako ibiltariak, eta baita ume txikiak ere, armadako uniformearekin edo hainbat erakunde paramilitarren jantziekin zeuden. Homing ziber-meategiak estratosferan goian zebiltzan, bola koloretsuak ziruditen. Argilariek zeruko ganga argitzen zuten, ispilu leunak izpi liluragarriz gainezka egiten zituzten. Maxim Troshev ez zegoen horrelako gehiegikeriatara ohituta.
  "Izarrak trinkoegiak dira hemen. Eta beroegia egiten du niretzat".
  Mariskalak izerdia garbitu zuen bekokitik eta aireztapena piztu zuen. Hegaldi gehiago arazorik gabe igaro zen, laster Defentsa Ministerioaren eraikina agertu zen. Sarreran lau borroka ibilgailu zeuden. Luchiar-ek, zurruparretan txundituta -txakur batena baino hamabost aldiz usaimena duten animaliak- inguratu zuten Troshev. Supermariskalaren jauregi ziklopeoa lur azpian zegoen, bere horma lodiak plasma kanoiak eta kaskadako laserrak biltzen zituen. Bunker sakonaren barruak sinpleak ziren - luxua ez zen sustatzen. Aurretik, Troshevek hiru dimentsioko proiekzio batean bakarrik ikusi zuen bere nagusia. Supermarshal ehun eta hogei urteko gerlari adineko eta esperientziaduna zen. Abiadura handiko igogailu batean jaitsi behar izan nuen, hamar kilometro onetan lur azpian sartuz.
  Eliteko guardia eta borroka-roboten kordoia gaindituta, mariskala bulegora sartu zen, non plasmako ordenagailu batek galaxiaren hedatutako holograma simulatu zuen, errusiar tropen kontzentrazio-markekin eta ustezko etsaien erasoen lekuekin. Holograma txikiagoak zintzilik zeuden inguruan, beste galaxien irudiak ikusten ziren. Haien gaineko kontrola ez zen etengabea, izarren artean tartekatuta, arraza adimentsuak, batzuetan oso arraroak, bizi ziren estatu independenteak zeuden. Troxevek ez zion luze begiratu distira horri, beste txosten bat egin behar izan zuen. Igor Roerich gaztea zirudien, aurpegia ia zimurrik gabea, ile ilehoria lodia. Bazirudien bizi eta bizi zitekeela, baina gerra garaiko errusiar medikuntzak ez zuen gehiegi interesatzen giza bizitza luzatzea. Aitzitik, belaunaldien aldaketa azkarrak eboluzioa bultzatu zuen, gerra hautatzaile gupidagabearen alde zegoen. Bizi-epea ehun eta berrogeita hamar urtera mugatu zen. Baita elitearentzat ere. Bada, jaiotza-tasa oso altua izaten jarraitzen zuen, abortuak ume ezinduentzat bakarrik ziren eta antisorgailuak debekatuta zeuden. Supermariskalak sartu zuen Troxevengana zuzendu zuen begirada.
  - Eta hemen zaude, Maxim. Berrezarri datu guztiak ordenagailura, prozesatu eta irtenbide bat emango du. Zer esan dezakezu azken gertakariei buruz?
  - Konfederatuek eta haien aliatuek lezio on bat ikasi zuten. Balantza gure alde okertzen ari da.Azken hamar guduetan, guduen gehiengo zabala irabazi da.
  Roerichek baietz egin zuen.
  - Badakit. Baina konfederatuen aliatuak, Dagiak, nabarmen gehiago aktibo bihurtu ziren. Mehatxu larria jartzen hasten dira.
  - Ados.
  Roerich-ek hologramako irudia irauli eta pixka bat handitu zuen.
  - Galaxy Smoor baino lehen. Hemen dago Dag-en bigarren gotorleku handiena. Hor emango dugu kolpe nagusia. Arrakasta izanez gero, hirurogeita hamar urte barru gerra irabazteko gai izango gara, ehun urte gehienez. Eta huts egiten badugu, gerrak mende askotan luzatuko du. Zure burua komandante eskuduna zarela frogatu duzu eta, horregatik, Steel Hammer operazioa zuzentzea proposatzen dizut. Garbi dago?
  "Bai, hain zuzen, Bikaintasuna.
  Igorrek zimurtu zuen.
  Zergatik halako tituluak? Helbidea besterik gabe: Supermarshal Kamarada. Nondik atera duzu hau?
  Maxim lotsatuta zegoen.
  - Nik, Kamarada Supermarshal, Bingekin ikasi nuen. Estilo inperial zaharra predikatzen zuten.
  - Garbi. Baina orain inperioa ezberdina da, presidenteak ohitura eta prozedura zaharrak sinplifikatu zituen. Gainera, laster botere aldaketa bat etorriko da, eta anaia zahar eta komandante goren berri bat izango dugu. Beharbada kaleratuko naute, eta Altzairuzko Mailu Operazioak arrakasta lortzen badu, nire ordez jarriko zaituzte. Beharrezkoa da aldez aurretik ikastea, hau ardura handia da.
  Mariskala Roerich baino hiru aldiz gazteagoa zen eta, beraz, patroi-tonua oso egokia zen eta ez zuen irainik eragiten. Buruz aldatzear dagoen arren, eta euren buruzagi berria biak baino gazteagoa izango den arren. Berez, onena izango da.
  - Prest nago. Errusia handia zerbitzatzen dut!
  - Beraz, zoaz. Nire jeneralek xehetasunez beteko zaituzte.
  Agurra eginez, mariskala erretiratu zen.
  Bunkerreko korridoreak kaki margotuta zeuden. Egoitza operatiboa behean zegoen. Ordenagailu fotoniko eta plasmako askok metagalaxiko hainbat puntutatik iristen zen informazioa prozesatu zuten erritmo bizkor batean. Oinarrizko lan luzea zegoen aurretik, eta ordu eta erdi igaro ondoren kaleratu zuten mariskala. Orain hiperjauzi luze baten zain zegoen ondoko galaxia batera. Indar erraldoiak bildu beharko lirateke bertan, Errusiako flota espazial osoaren ia seirena. Hainbat milioi izar-ontzi. Xehetasun txikiak konpondu ondoren, mariskala azaleratu zen. Hotz sakona bero biziak ordezkatu zuen. Lau argizale bildu ziren zenituan eta, zerua errukirik gabe miazkatzen zuten koroez josirik, partikula-jarioak isuri zituzten planetara. Argi kaskadak ispiluetako kaleetan zehar zebiltzan. Maximek grabitate-hegazkinera salto egin zuen, barrutik eroso eta fresko zegoen, eta kanpoaldera joan zen. Ez zen sekula Petrograd-Galaktikara joan, eta bere begiekin ikusi nahi zuen hirurehun mila milioi biztanlez bizi zen hiriburua. Sektore militarra utzi, eta dena aldatu zen, alaituta. Jatorrizko konposizioa zuten eraikinak agertu ziren, luxuzkoak deituko zituen agian - klase pribilegiatuaren ordezkariak finkatu ziren. Gerra osoan zehar, oligarken geruza gutxitu egin zen, baina ez zen guztiz suntsitu. Jauregiak benetako artelanak ziren. Horietako batek Erdi Aroko gaztelu baten antza zuen, non palmondoak altxatzen ziren parapeto hortzen ordez. Bestea hanka meheen gainean zegoen, eta haren azpian autopista luzatzen zen, kolore biziko eta izar itxurako armiarma baten antza zuen. Jende txiroagoak bizi ziren eraikin askok ere ez zuten kuartelekiko elkartzerik sortzen; aitzitik, fatxada ikaragarriek distira egiten zuten, iragan mendeetako buruzagi eta jeneralen estatuekin apainduta. Ez da guztia kakiz margotu behar, pentsatu zuen Troxevek. Horrez gain, beharbada unibertsoko hiririk jendetsuenak arkitektura ederra izan behar du. Bereziki koloretsua izan zen turismo-sektorea, bere pasabide mugikorrekin, arrosa erraldoi itxurako eraikinekin, tulipak lore betean eta nahastuta, margaritak elkarrekin lotuak eta animalia exotikoak modu bitxian nahastuta. Antza denez, interesgarria da hartz batean edo sable hortzdun tigre batean bizitzea, haurrak atsegin ditu. Hala ere, helduak ere harritu egiten dira halako egitura bat mugitzen denean edo jolasten denean. Mariskalaren inpresio ezabaezina egin zuen hamabi buruko dragoi birakari batek, neoiz argiztatutako kolore anitzeko iturriak aho bakoitzetik jotzen ari ziren. Orokorrean, forma bitxienetako iturri ugari zeuden, kolore anitzeko zorrotadak ehunka metrora zerura botatzen zituztenak. Eta zein ederrak diren, ur-apaingarri batean ehuntzen diren lau eguzkiren argitan, kolore joko paregabea. Hemengo haurrak alaiak eta ederrak ziren: arropa koloretsuak maitagarrien iratxoen antza ematen zien. Hemen ez zegoen jendea bakarrik, ikusleen erdia atzerritarra zen. Hala ere, ume arrotzei gustatzen zitzaien giza umeekin jolasten. Troshevek landare adimentsuak ere ezagutu zituen. Urrezko buru-leoi oparoa, lau hanka eta bi helduleku meherekin. Beraien txikiek bi hanka baino ez zituzten, eta urrezko buruak esmeralda orbanez josita zeuden. Maximek arraza hau ondo ezagutzen zuen: Gapi, hiru sexutako landare-izakiak, baketsuak, baina patuaren borondateak izarrarteko gerra batean sartuta eta Errusia Handiaren aliatu natural bihurtu.
  Beste arraza batzuen ordezkari nahikoa - gehienbat estatu eta planeta neutralak. Inperioko hiriburu sinestezina ikusi nahi zuten. Hemen gerra urruna eta irreala dirudi, milaka parsecek kentzen dute, eta, hala ere, ezinegona sentimenduak ez zuen mariskala utzi. Pentsamendua sortu zitzaidan buruan, izaki adimentsuak ere eraso behar izango dituzten planeta horietan bizi direla, eta milaka milioi izaki pentsalari osoak hilko direla. Odol korronteak isuriko dira, milaka hiri eta herri suntsitu egingo dira. Baina inperioko mariskala da, eta bere eginbeharra bete behar du.
  Turismo zentroa miresten ondoren, mariskalak grabitate-hegazkina zabaltzeko agindu zuen eta industrialdeetara abiatu zen. Hemengo etxeak apur bat baxuagoak ziren, diseinu sinplea. Fabrikak lur azpian zeuden.
  Grabiplanoa lurreratu bezain laster, mutil oinutsen multzo bat berehala joan zen bertaraino trapuekin eta garbiketa produktuekin. Ragamuffin argalak, kaki zartatu eta lausotuta, urratutako zulo handiekin. Oso beltzarana, ia beltza. Gerra luzeak gerrikoa estutzera behartu zuela dirudi. Troxevek begikotasuna zuen. Gidariak, Fox kapitainak, ez zituen halako sentimenduak partekatzen.
  - Tira, arratoiak, alde hemendik! Marshall dator! bota zuen.
  Etxerik gabeko haurrak alde guztietara zihoazen, ikusten zen bakarra takoi zikinak dir-dir egiten zuten. Zaila da oinutsik ibiltzea aldi berean lau "eguzkitan" bero dagoen gainazalean, eta haur gaxoek ez zekiten zer ziren oinetakoak. Mutiletako bat, ordea, besteak baino ausartago agertu zen eta buelta emanda, erdiko hatza erakutsi zuen. Kapitainak lehergailua atera eta mutiko lotsagabeari tiro egin zion, hura hilko zuen, baina mariskalak lortu zuen azken momentuan kapitainaren besoa bultzatzea. Karga hegan igaro zen, espaloian inbutu bat eginez, urtutako harri zatiak erori ziren mutilaren hanka biluzietara, eta asfaltora erori zen. Borondatezko ahaleginez, etorkizuneko gudariak bere oihua eustea lortu zuen eta, mina jasanez, altxatu zen. Maximek zaplazteko gogor bat eman zion kapitainari.
  - Hiru egun guardian. Lasai, eskuak josturan! - agindu zuen mariskalak tonu mehatxagarriz - Haurrak gure jabetza dira, eta babestu behar ditugu, ez hil. Atzeman duzu, freak?
  Lisak besoak luzatu zituen alboetan. Burua egin zuen labur.
  - Gutunaren araberako erantzuna.
  - Bai jauna.
  Maximek mutilari begiratu zion. Ile argia zen, aurpegi ederra eta maltzurra, gihartsua. Kamiseta urratuaren azpian, txokolate-barraz hornitutako prentsa indartsu bat ikusten da.
  -Zein da zure izena?
  - Janesh Kowalski! - Bere biriken goialdean zaunka ragamuffin.
  - Zuregan ikusten dut gudari indartsu baten sorkuntza. Zhukov eskolan sartu nahi al duzu?
  Mutila etsita zegoen.
  - Pozik egongo nintzateke, baina nire gurasoak langile soilak dira eta ezin izango dute nire hezkuntza ordaindu.
  Mariskalek irribarre egin zuen.
  - Doan matrikulatuko zara. Zu, nik ikusten dudanez, fisikoki indartsua zara, eta zure begiek gaitasun mentalez hitz egiten dute. Gauza nagusia ondo ikastea da. Garai zailak dira, baina gerra amaitzen denean, langileak ere baldintza onetan biziko dira.
  - Etsaia garaitu egingo da! Irabaziko dugu! - oihukatu zuen berriro Yaneshek ahotsaren goialdean.
  - Orduan hartu lekua, soldadu. Eta hasteko - nire autoan.
  Lisa kikildu egin zen. Mutikoa zikin zegoen, eta haren ondoren barrualdea garbitu behar duzu.
  Altxatuta, grabitate-hegazkina gobernuaren egoitzara joan zen.
  Yaneshek, arnasari eutsiz, luxuzko apaindutako etxe erraldoiak aztertu zituen.
  - Erdiko sektorean ez gaituzte sartzen, eta hau oso interesgarria da.
  - Gehiago ikusiko duzu.
  Hala ere, mariskalak, erruki batek bultzatuta, turismogunera hegan egiteko agindu zuen. Mutilak begietara begiratu zuen, literalki ikusten zuena irentsiz. Nabaritzen zen autotik jauzi egin nahi zuela, mugitzen ari zen espaloitik korrika egin, buru-belarri ibilaldietako bat igo.
  Egun hartan Maxim zorrotza, inoiz ez bezala, atsegina eta leuna zen.
  - Nahi baduzue, "pozaren mendian" buelta bat eman, eta gero berehala nigana. Hartu dirua edo ez dizute sartzen utziko.
  Mariskalek paper bat luzatu zuen.
  Yanesh korrika joan zen ibilaldietara, baina bere itxura nabarmenegia zen.
  Espazio-ninja-aretoaren sarreran robot izugarriek gelditu zuten.
  -Mutil, gaizki jantzita zaude, auzo txiroetakoa jakina. Atzeman eta geltokira eraman behar zaituzte.
  Mutila ihes egiten saiatu zen, baina harrigarri batekin jo zuten, asfaltoa botaz. Troshevek autotik salto egin eta ikertzera joan behar izan zuen.
  - Itxaron, kadete hau nirekin dago.
  Bere burua tiratu zuten milizianoak gelditu ziren, mariskalari begira. Maxim landa-uniformea jantzita zegoen, baina komandantearen eskuko paletak distiratsu egiten zuten lau eguzkitan.
  Patruilarien artean zaharrenak, poliziaren teniente batek, agurra egin zuen.
  "Barkatu, mariskal, baina argibideek galarazi egiten diete eskaleei galaxia osoko gonbidatuak jasotzen ditugun zentrora sartzea.
  Maximek berak ulertu zuen akats bat egin zuela hain eremu errespetagarri batean ragamuffin bat askatuz. Baina ez zuen bere ezjakintasuna erakutsi nahi.
  Mutil hau espioia da. Goi-agintearen zeregina bete zuen.
  Tenienteak baietz egin zuen eta pistolaren botoia sakatu zuen. Janesh Kowalski kikildu eta bere onera etorri zen. Mariskalek irribarre egin eta eskua luzatu zion. Momentu horretan, lau Inogalacts bat-batean hazgailuz zurdatu ziren. Kanpotik, atzerritarrei azala urdin-marroiarekin gutxi gorabehera landutako mozkinen antza zuten, gorputz-adarrak korapilotsuak eta okertuta zeuden. Munstroek sua irekitzeko denbora izan baino lehen, Maxim lurrera erori zen, lehergailua ateraz. Ibilbide sutsuak gainaldetik igaro ziren, estatua koloretsu baten aurka talka egin zuten, idulki pintoresko bat fotoietan ihinztatuz. Troshevek laser izpi batekin moztu zituen bi erasotzaileak, bizirik zeuden bi inogalaktoak albo batera makurtu ziren. Horietako bat ere habe ezinezko batek gainditu zuen, baina bigarrenak fatxadaren erlaitzaren atzean estaltzea lortu zuen. Munstroak hiru eskuetatik tiro egin zuen aldi berean eta, Maximek azkar mugitu bazuen ere, apur bat min hartu zuen: alboa erre zuen eta eskuineko eskua zauritu zuen. Ukitzailean, etsaien izpiek "ur-lirio zoroa" erakarpenera jo dute. Leherketa bat etorri zen ondoren.
  Mariskalaren begiak flotatu baino lehen, baina harritu egin zen Yaneshek lauza zati bat atera eta etsaiaren aurka nola jaurti zuen ikustean. Maxim harritu egin zen itxura ahuleko nerabe honek ezkutatzen zuen botere inhumanoarekin... Bota zehatza izan zen, bost begiko ilara batean. Izakiak kikildu eta astinduz egin zuen aurrera. Hau nahikoa izan zen Maximen jaurtiketa ondo zuzenduta munstroaren bizitza amaitzeko.
  Borroka azkar amaitu zen. Bertan, poliziak ez zuen tiro egiten saiatu ere egin. Marshal berehala ohartu zen hori.
  - Borroka onenak frontoietan, eta atzealdean, hirietako kaleetan, koldarrak esertzen dira.
  Teniente potoloa zurbildu egin zen. Maximengana joan zen.
  - Marshal kamarada, barkamena eskatzen dizut, baina habe-jaurtitzaile astunak zituzten, eta guk...
  - Eta zer da hori! Maximek lehergailua seinalatu zuen patruilariaren gerrikoa. - Euli-itxura bat? Pena da, itxuraz, hiriburuan ez da zuretzat lanik izango. Ez zara alferrik eseriko, ni saiatuko naiz frontoira bidaltzen.
  Mutikoari keinu batekin keinua egin ostean, Maximek grabitate-hegazkinera jauzi egiten lagundu zion, eta gero eskua irmoki eman zion.
  - Tira, arranoa zara. Pozten naiz zutaz akatsik egin ez izana.
  Kovalskyk begi onez egin zuen keinua, bere ahotsa ozen eta alai samarra zen.
  - Bota arrakastatsu bakarra egin nuen. nezake...
  - Aukera bat izango duzu. Unibertsitatean lizentziatu eta berehala borrokan sartu. Zure bizitza osoa duzu aurretik, oraindik ere begien aurrean borrokatuko zara.
  - Gerra handia da! Oihu egin zuen mutikoak gogotsu. - Berehala frontoira joan nahi dut, habe pistola bat hartu...
  - Ezin duzu berehala egin, lehen guduan hilko zara. Lortu titulua lehenik.
  Yaneshek iraindu egin zuen. Bere gaitasunetan konfiantza zuen, uste zuen ordurako bazekiela hainbeste egiten, tiroak barne. Bitartean, grabitatearen planeatzailea Michurinsky parke erraldoiaren gainean hegan egiten ari zen. Zuhaitz erraldoiak hazten ziren bertan, batzuk ehunka metroko altuerara iritsi ziren. Eta fruituak hain ziren handiak, erdikoa jan ondoren, barruan finkatu zaitezke. Genetikoki eraldatutako ananek urrezko azalarekin itxura goxoa zuten. Egia da, espero zenaren aurka, ez zioten mutikoarekiko miresmen handirik piztu.
  - Lehenago holako basoetan egon naiz. - azaldu zuen Janeshek. - Erdiko laurdenetan ez bezala, denak sartzen dira bertan. Bertara iristeko ibilaldi luzea den arren.
  - Agian! - esan zuen Maximek. - Eta hala ere, miretsi zer landare dauden hemen... Perretxiko bat dago, pelotoi oso bat kabitzen da haren azpian.
  - Euli agariko handi baten itxura besterik ez. Jan ezina da. Gogoan dut moztutako fruta zatien poltsa oso bat bildu nuela. Pavarara gustatzen zait - azal mehea, eta zaporea goxoa da. Pikuak ez dira ezer harekin alderatuta. Kontuz ibili behar duzu mozten duzunean. Lehertu daiteke, eta han erreka ur-jauzi bat bezalakoa da; lehertuko zaitu, ez duzu hitzik esateko astirik ere izango. Hemengo fruitua handiegia da. Plastikozko poltsa batean piezaz pieza eraman behar dituzu, eta hori oso deserosoa da.
  Maximek sorbaldan kolpea eman zion Janesh.
  - Dena ez da janariaren arabera neurtzen. Jaitsi gaitezen lore batzuk hartzera.
  - Neska opari gisa! Zergatik ez!
  Mutilaren eskuak bolantera heldu ziren. Fox kapitainak hatzak zitalki kolpatu zituen.
  - Ez ukitu gurpila, txakurkume.
  Eta orduan, erantzunez, beste errieta bat jaso zuen mariskalaren eskutik.
  "Ume baten aurka borrokatzeko ausardia baino ez duzu.
  - Barkatu, Bikaintasuna!
  Janeshek ezin izan zuen barreari eutsi.
  - Nahi baduzu, saiatu. - Baimendutako Maxim.
  - Esperientzia daukat simulagailuetan, - esan zuen Yaneshek.
  Zalantzarik eta beldurrik gabe, Kowalskik eskuak bolantean jarri eta autoa behera egin zuen. Dirudienez, benetan gaitasun nabarmenak zituen. Grabiplanoa zuhaitz erraldoien adaburuetatik igaro zen.
  Maximek ez zuen oztopatu, mutilari hegazkina kontrolatzeko aukera emanez. Esan behar dut bere zereginari oso arrakastatsu egin ziola, enbor erraldoien artean maniobrak eginez, ez zuela inoiz huts egin, bere urteetatik haratago teknika birtuosoa erakutsiz. Hala ere, istripua izan arren, ez da arazo handirik, graviohegazkinak segurtasun sistema ezin hobea du. Azkenik, lore txiki baina ederrez jositako soilgune batean eseri ziren. Bazirudien morroi onak eskuzabal sakabanatu zituela bitxiak. Bere begiak kolore sorta konplexu batetik zimurtzen ziren, eta usain hordigarriak gozamen deskribaezina eragiten zuen.
  Yaneshek txistu egin zuen miresmenez. Lehorreratu zirenean, mutilak salto egin zuen eta loreak kentzen hasi zen, beso osoa hartuz. Maxim buru hotza zen, paisaia gustatzen zitzaion eta, hala ere, zerbaitek alarma eragin zuen. Mehatxatuta sentitzea. Sua eta ura igarota, mariskalak bere intuizioaz fidatzen ohi zen, gutxitan uzten zuen. Printzipioz, gizakientzat arriskutsuak diren bizi-formak ez lirateke aurkitu behar inperio handi baten hiriburuan. Hona hemen zerbait ezberdina. Maximek keinua egin zion mutikoari eta emeki xuxurlatu zion belarrira:
  - Etsaiak gurekin daude. Ezkutatu loreak eta etorri nirekin.
  Janezen begiek distira egin zuten.
  - Prest nago.
  Sorta autoan Fox kapitainaren zaintzapean utzita, Maxim eta Yanesh basoan sartu ziren. Noski, tropak deitu eta ingurua orraztu behar zuten. Baina Maxim ilusioak liluratu zuen. Janeshek, noski, asmo erromantikoak zituen, bere burua inteligentzia militarreko ofizial bat irudikatzen zuen eta poztu egin zen. Oihanean barrena egin zuten, zaratarik ez egin nahian. Yaneshek hankak biluziak ortik moreetan erretzea lortu zuen, baina eutsi egin zion, nahiz eta belaunetarainoko azala baba handiz estalita zegoen.
  "Kontuz ibili", xuxurlatu zuen Maximek. - Basoan, belar xafla guztietan, arriskua ezkutatuta dago.
  "Babes-kamuflajea behar dugu hemen", xuxurlatu zuen Janeshek. Trapuek ia ez zuten gorputza ezkutatzen, hanketatik gora zebilen zerbait. Intsektu handiak, eta Janeshek hau eskolan ikasi zuen, jendea ez da jaten planeta honetan. Artropodoen espezie arriskutsuenak maila genetikoan suntsitu ziren, ez zen nahikoa hiriburuaren erdigunea infekzio edo epidemia iturri bihurtzea. Isilik jarraitu zuten. Bat-batean Maxim izoztu egin zen. Izaki bizidun txikiak ezinegon portatzen ziren, norbaitek uxatu balu bezala. Mariskalak mutila eskutik hartu eta belarrira xuxurlatu zion:
  - Segada bat dago aurretik!
  Maximek poltsikotik soinu-hartzaile bat atera zuen eta arretaz entzun zuen inguruari. Izan ere, bost giza borrokalari eta gutxi gorabehera inogalakto kopuru bera etzan ziren inguruan. Tira, halako indar oreka batekin, hobe da borrokan ez aritzea, etsaia saihestea baizik.
  Eta hala egin zuten.
  Esperientziadun soldadua eta mutil berdea sinkronizatuta mugitzen ziren. Sastraka trinkoetatik igaro behar izan nuen, goroldioetan orkatilaraino itota. Zailtasun handiz, mariskalak zuzeneko katearen hutsunea kalkulatu zuen eta leku honetan lerratzea lortu zuen. Zortea izan zuten, estralurtar batek ere ez zuen animalien senarik edo entzumen izugarririk. Soinua jasotzeko gai zen jadanik emeki esandako hitzak bereizteko.
  - Egoiliar jauna, ezinezkoa eskatzen didazu.
  Erantzunean, kroak bezalako ahotsa.
  - Eta zu, Jenerala, ohituta zaude dirua bakarrik hartzera, bete-betean lan egin gabe.
  Tinbrearen arabera, arraza ez-humanoide batekoa zen.
  - Milioi erdi ordaindu zizuten, zer? Satelite espioi buruzko informazio zaharkitua.
  "Ez da nire errua", jarraitu zuen giza ahotsak bere burua lanez justifikatzen. - Mota honetako informazioa, printzipioz, oso azkar zaharkitzen da. Ez naiz ahalguztiduna.
  - Berehala ulertu genuen hau, errazagoa da ahul zaudela esatea. Kremlin sistemari erasotzeko orduan, zuk eta zure konplizeek ezer gutxi izango duzue.
  Maxim dardar egin zuen. Benetan iritsiko da hiriburua eta galaxiaren erdigune osoa estaltzen duen defentsa-lerrorik indartsuenaren aurkako erasoa? "Kremlin" sistema, bere sortzaileen arabera, menderaezina da eta, hala ere, etsaiak inperioaren bihotzean bertan aktibatzen badira, horrek gogoeta tristeak dakartza.
  - Jakin ezazu, gizona, laster arma berri bat erabiliko dugu, eta haren laguntzarekin, Errusiako izar-ontziak hauts bihurtuko dira eremu eraginkorra iritsi baino lehen. Orduan, gure armadak, grabitate-uhin guztiak barneratzen dituen bezala, Errusiako espazioak gainezka egingo ditu, mundu inperialak menderatuko ditu.
  Maximek hasperen bat hartu zuen, itxuraz, halako ikuspegi bat ez zen bereziki gustuko traidorearen. Hala ere, erantzun zuen:
  - Bosgarren Zutabea beti bezain aktibo dago, eta zure inbasioa planaren arabera egingo da.
  - Zure zeregina etorkizun hurbilerako hiriburuan dozena bat gotorleku sortzea da gure greba taldeentzat. Mertzenarioak hemen infiltratuko dira turisten mozorropean, basoetan ezkutatu eta gero greba orokorrean parte hartuko dute.
  - Hala izango da.
  - Eta begira, gizona, gure izar-ontzien erasoak huts egiten badu, okerragoa izango da zuretzat. Norberaren kontraesperientzia puskatu egingo da, eta exekuzioa motela eta mingarria izango da.
  Maximek nork hitz egiten zuen ikusi ez bazuen ere, ziur zegoen SMERSHek bere ahotsaren bidez traidorea irudikatuko zuela.
  - Etsaien lidergoan azken hitzordu guztiei buruzko informazioa behar dugu. Dakizuen guztia.
  - Nire informazioaren arabera, Maxim Troshev mariskal gaztea Smoor galaxiako izar flota bat agintzeko izendatu zuten. Ez dago hari buruzko informazio zehatzik, baina...
  - Dena argi dago, errusiarrak ofentsiba handi bat prestatzen ari dira hor. Beti bezala. Komandante berria indar handien bat-bateko kolpea da.
  Maxim dardarka egin zuen, aurrera egin eta endekatua ito nahi zuen. Operazioa arriskuan dago.
  - Hala dela uste dut. Beste zeregin batzuei dagokienez...
  Traidoreak luze eta lapurtera esan zuen, baina Maximek plan bat egina zuen jada buruan. Lehenik eta behin, isil-isilik utzi behar duzu leku honetatik, eta, bigarrenik, SMERSHekin harremanetan jarri premiazkoa. Bertan erabakiko dute espioi sarea berehala neutralizatu ala itxaron. Azken finean, identifikatutako traidoreak ez dira arriskutsuak, eta haien bidez desinformazioa filtra daiteke. Gauza nagusia - ekimenik ez. Hala ere, orain arte isil-isilik eserita zegoen mutila hunkitu egin zen, gazteen energia pil-pilean zegoela nabari zen.
  "Agian laser batekin jo ditzakegu, mariskal jauna?"
  "Ez, inola ere ez", xuxurlatu zuen Maximek. - Adimena horretarako eta informazioa biltzeko eta pertsona egokiari jakinarazteko adimena. Eta agindua hausten baduzu, pertsonalki tiro egingo zaitut.
  Mariskalak izpi-pistola mehatxagarri altxatu zuen.
  Yaneshek baietz egin zuen.
  - Eskariak ez dira eztabaidatzen.
  Maxim damutu zen mutila berekin eramatea. Eta beren xuxurla entzungo balute... Bitartean, txirrin bat entzun zen soinu-hartzailean, estralurtarrak berriro hitz egin zuen.
  - Esan "Jupiteri"-ri laguntzen ez badigu, peoi hau sakrifikatuz traizionatu dezakegula. Orduan zure Gorena haserretuko da, eta errukia ez dago bere gabezien artean.
  "Bai", pentsatu zuen Maximek, "liderrak gogorra izan behar du". Behin mila aukeratutakoen artean, ordea, agintari izateko diktadorearen bat-bateko heriotza gertatuz gero bakarrik izan zuen buruzagi izateko aukera. Urtero mila aukeratzen dira, eta botere gorenaren errotazioa hogeita hamar urtean behin gertatzen da. Baina aukera hori ere galdu zen. Lehenik eta behin, Maximen izaera bigunegia zen, eta bigarrenik, gaitasun paranormalak, hain bortitzak haurtzaroan, adinarekin ahultzen hasi ziren. Hala ere, ez zaudenean mariskal izateko, eta berrogei... zerbait esaten du.
  - Ez ukitu Jupiter. Bera da zure itxaropen nagusia. Hori gabe, gerra irabazteko aukerak arbuiagarriak dira.
  Inogalact-ek ulergaitza egin zuen erantzun gisa. Ondoren, honako hau adierazi zuen:
  - "Jupiter" baliotsua da aktibo dagoenean. Bere ekintzarik eza dela eta, gure tropak galera gehiegi jasaten ari dira. Dena dela, gure argibideak emango dizkiozu. Ordura arte, joan zaitezke.
  - Hori da, alde egin dezakezu, - Maximek hasperen egin zuen lasaitasunez. Une hartan, bere hitzak gezurtatuta, leherketa batek trumoi egin zuen. Tiroketa bat gertatu zen.
  - Arraioa! Berriz aldatu...
  Mariskala makurtu zen, eta Yaneshen begietan txinparta alaiak baino ez ziren piztu.
  . 11. KAPITULUA
  - Kontzientzia hitz egiten duzu! - burrukatu zuen esklabo harroputzak.
  - Beraz, zoriona denona da, eta ez hautetsi batzuena. Kausa santu honengatik, nire ezpata altxatu dut! - oihukatu zuen Sorginak.
  Kondea zalantzan zegoen:
  - Ez! Uste dut erresuminak edo botere-irrikak bultzatuta zaudela! Esklaboen altxamenduak izan ziren, eta sarraski batekin bakarrik amaitu zen. Horiek dira edozein matxinadaren ondorioak.
  - Ez da matxinada bat izango, iraultza bat baizik. Garrantzitsuena geroago gertatuko da, garaipenaren ostean! - esan zuen gudariak gogo biziz.
  - Iraultza? Hitz arraroa, zuk zeuk asmatu al zenuen? Forsa harrituta geratu zen.
  - Benetan ez! Termino hau aingeru batek deitu zidan amets batean. - Inspirazioarekin piztu nuen Vedmakov.
  - Aingeru bat edo jainko beltzetako bat! Amets profetikoak maltzurrak dira. Kondeak zalantza egin zuen.
  - Nolanahi ere, jendearen bizitza hobera aldatzeko eta zeure burua hobea izateko aukera izango duzu! Arazo guztiak berekoikeriatik datoz, oparotasuna ahalegin komunekin bakarrik da posible. Talderik gabeko pertsona txingar bat bezalakoa da, surik gabe, argi gutxi ematen du eta azkar itzaltzen da! - Vedmakoven elokuentzia jario bat bota zuen.
  - Hitz egiten ari zaren pertsonak taldean egon behar du. Baina ba al dakizu zer den animalien natura? galdetu zuen Forsak maltzurki.
  - Eta animalia hobe da artaldean! Eta, oro har, esklaboa zarenez eta erredimitu ez zarenez, orduan noblezia urrundu zen zuregandik, hitzetan, benetako lagunek beren benetako koloreak erakutsi zituzten. Beraz, beste giro batean kamaradak bilatzeko garaia da. - Dagoeneko lasaiago iradoki zuen Vedmakovak.
  Bora kondeak isilik egon zen segundo batzuetan, eta eskua luzatu zuen:
  "Azken arrakastan sinesten ez dudan arren, gutxienez nire palak odola edango du.
  - Logikak ez luke instintuak balio behar - lizunkeriaren adimena! - esan zuen Sorginak.
  - Ondo da, utzi irakastea! Gerra bat egongo da - balentria izango da! Kondea bere buruari odola garbitzen hasi zen.
  - Esperientziadun eta ausarta gerlari bat zara, taldeburu gisa aukeratu beharko zenuke! - proposatu zuen gerlariak.
  - Ez dago gaizki, baina ez da beharrezkoa komandante guztiak aukeratzea. Aginte-batasunaren printzipio zorrotzagoa izan beharko litzateke. Aukeratua izan zara, beraz, izendatzen duzu! -Kondea postaz janzten hasi zen. Mutil pare bat laguntzera joan ziren.
  Zer gertatzen da lehia askearekin? - zalantzan jarri zuen Vedmakovak.
  - Armadarentzat, negargarria da! - Moztu indarra. - Ekonomia adar askotako errizoma da, armada enbor bakarra da!
  The Witcher-ek zirikatu zuen:
  - Baina maizago haritza, eta ez boterean eta jarreran, kontrol mailan baizik!
  Erdi biluzik mutilak ezpata bat eman zion kondeari. Hezurrezko kolpeak emanez erantzun zion, behin baino gehiagotan atzera botata. Haurrak oihu egin zuen eta atzera egin zuen, hanka marroiak astinduz.
  Witcherrek esan zuen erabakigarri:
  "Bakoitza bi soldadu eta erdiko bost legio moztu osatzen ari naiz. Hirugarrena agintzea esleitu zaizu! Gainontzekoak esklaboek aukera ditzatela!
  Azken proposamenak eztabaida sortu zuen, ia borroka bihurtuz. Orduan, hain zuzen ere, borroka bat sortu zen, hainbat esklabo zauritu ziren, eta Witcherrek esku hartu behar izan zuen. Zoragarriena eroriz, oihu egin zuen:
  - Nahikoa da makila jaurtitzeko! Goazen komandanteen zuzeneko izendapenera.
  Esklaboek ez zuten guztiz marmar, baina gudariak halako proposamen bat bozkatu zuenean, eskuak batera altxatu zituzten.
  Hemen, altxamendua gidatu zuen Sorginak gogor lan egin behar izan zuen. Izan ere, zaila da pertsona duin bat begiz zehaztea, eta hautagaiei galderak egiten jarraitu zuen. Azkenik, legioei esleipenak egin zitzaizkien, eta behin-behineko komandanteak sail txikiagoetarako izendatu zituzten.
  - Borrokak amaitzean, soldaduek erakutsitako kemen eta asmamenari erreparatuko diogu! - azaldu zuen neskak.
  Legioetako bat haur eta nerabeek osatzen zuten osorik. Vedmakovak Bik mutikoa jarri zuen haien agintean. Mutilak haserre zeuden:
  - Oraindik txikiegia da! Ez dugu txiki bat behar. Jarri gure gainean handiena eta indartsuena.
  - Eta nor nahi duzu?
  - Faltan botatzen zaitut! Bera da merezi duena!
  Atletikoki eraikitako gazte batek aurrera egin zuen, oraindik mutila zen, baina jada haritz bat bezain altua. Egia da, aurpegia tristea zirudien. Vedmakovak, adimena komandante batentzat zein garrantzitsua den ondo jakinda, galdetu zuen:
  - Zer izango da zortzi laguneko familia!
  Gazteak begiratu zion eta hausnartu zuen:
  - Ez dakit! Gihar eta indarra nagusiak.
  Bick-ek zaunka egin zuen bozgorailuan:
  - Garunik gabeko giharrak, haragi eskukada bat da - zartagin bat negarrez ari da!
  - Isil zaitez zomorroa! Zure masailezurra lehertuko dizut! - Orro egin zuen heroi gazteak.
  - Nork ez daki zazpi - berrogeita hamasei ia ez duela ukabila sudurra baino gehiago jotzeko gai! Mutilak mihia erakutsi zion.
  Zaunka egin zuen zakar gazteak biriken goialdean:
  Hil arte borrokatzera desafiatzen zaitut!
  - Arratoi-tximino bat bezala imitatzen nauzu! - esan zuen Forsako kondeak. - Dena den, hau da irteera merezi duen bakarra.
  - Bi duelistetatik bata tontoa, bestea zitala! - Konturatu zen Vedmakova. "Nahiz eta mutilek beroketa baten etekina atera.
  Bik etsaiaren aurrean zegoen, altuera aldea handia zen, aurkaria bost aldiz astunagoa zen. Haurrak, ordea, mespretxuz begiratu zituen bere erliebeko muskuluetara, mutikoa argala zen, baina nerbioa. Aurpegi biribila lizun egiten zuen, ezpata bat biraka ari zitzaion eskuetan.
  - Tira, nola borrokatuko dugu edo ipiniko dugu! - Barregarri batekin, galdetu zuen.
  - Bai, maite zaitut! - Atletak mutilari eraso egin zion. Atzera jo zuen, ezpata luzea eta astuna zen, itxuraz bi eskuetako bat zen. Bik-ek kolpea desbideratu zuen, ez paratu nahian ere, baina ibilbidearen gainetik salto egin eta ezpata sudurreko zubira sartu zuen. Mutilak kalkuluaren arabera bakarrik jotzen zuen - urratu, baina ez hiltzeko.
  Thug are haserretuago jarri zen, bigarren ezpata astintzen hasi zen. Hemen ere Bukuk presioa egin behar izan zuen ihes egiteko. Mutilaren takoi biluziak gero eta txikiagoak ziren, eta palak atzetik zebiltzan. Bat-batean Bik gelditu zen, tutu bat agertu zitzaion hortzetan. Etsaia gogorrago kulunkatu eta galopan abiatu zen beso lodiak zabal-zabalik zituela. Irribarrez irribarre eginez, mutilak tu egin zuen, eta zerbait txikiak jo zuen atletaren aurpegia. Bick-ek alboetatik pasa zuen paletatik, eta arerioaren bularrean jo zuen orpo hutsarekin.
  Harrituta, tipo ahaltsuak garrasi basati egin zuen, orduan hankak ahuldu eta kolapsatzen hasi zen.
  Lagunarteko hasperen batek armada zeharkatu zuen, gutxik espero zuten mutil txikiak erraldoia garaituko zuela. Orduan haurrek pozez oihukatu zuten, lehenik eta behin, noski, esklaboen artean txikienak. Txikiagoak eta ahulagoak direnak pozten dira zure buruzagi nagusia ere handia ez dela ikustean. Beraz, ume batek ere zerbait egin dezake matxinadaren alde.
  Esklaboek kirolari garaituarengana hurbildu ziren, bertako mediku pare bat barne. Ile urridun heroi gaztearen aurpegi zakar batean, orban more bat lausotu zen. Medikuak harrituta esan zuen:
  - Basilika! Pozoidun orratz bat sartu zitzaion, gorputz-adarrak geldiarazten dituena.
  - Aldi baterako! esan zuen Bickek. - Orduan esnatzen da. Ez du ezer gogoratuko, besterik gabe, ez du bere lotsarik nabarituko.
  Witcher mutilarengana hurbildu zen:
  - Non ikasi zenuen pozoiak egiten?
  - Inon ez! Finka batean aurkitua. Aberatsak ere ez daude konforme gizartean duten posizioarekin. Hemen mota guztietako pozoiak egiten dituzte. Edabea itxita badago, ez dago arazorik, badakit sarrailak irekitzen! - Bik maltzurki keinua egin zion Witcher-i.
  - Non? -galdetu zuen gudariak.
  - Lapur batek irakatsi zuen! Aldi baterako esklabo bihurtu zen, berarekin pare berean nengoen, gogor lan egin genuen, basoa moztu. Sarrailak nola ireki esan zidan, baita zerbait erakutsi ere. Nire oroimenez harritu eta gero ihes egin zuen. Mutikotxoak keinua egin zion maltzurki.
  - Ez al zenion jarraitu? - Vedmakova harrituta zegoen.
  - Ez! Ihesaldi honengatik denok azotatu gintuzten, eta nik ere filtrazioa egingo banu, bosgarren bat zutoinetan gurutziltzatuko zuten. Bi dagoeneko konspirazio bat da. - Esplikatu zuen mutiko maltzurrak.
  - Barbaroak! Beno, halako memoria pertsona bazara, agian Khirov ezagutzea baliagarria izango zaizu. - proposatu zuen Vedmakovak.
  - Ez baztertuta! Aspalditik indartsuena eta adimentsuena bihurtu nahi nuen! - Mutilak bizepsaren pilota erakutsi zuen.
  - Ni baino indartsuagoa eta inteligenteagoa? - Jolaski bota gerlaria.
  - Ez! Azken finean, liderra zara! Baina eskuineko eskuarekin, zergatik ez! - Bik bere eskuetan zutitu zen konbentzimendu handiagoa izateko.
  - Pertsona batek zenbat eta gorago egin hegan, orduan eta ez dago pozik bere posizioarekin! - Konturatu zen Vedmakova.
  - Jendeak ez du hegan egiten! Berak bakarrik ditu hegoak - bere burua arakatzera ohituta ez dagoen! - Mutilak bere urteetatik haratago gogoeta garatua erakutsi zuen.
  - Gure armadan hegoak egongo dira! Zerbait asmatuko dudala agintzen dut. - agindu zuen Vedmakovak.
  - Eta sinisten dizut ahizpa nagusia! Azken finean, liderra ez ezik, arreba edo ama ere zarete guretzat. Familia bat bezala biziko gara! esan zuen Bickek.
  - Herrialdearen buruzagiak jendearen anaia izan behar du, ez anaia! - Nazioaren buruzagia herriaren zerbitzaria da lehenik eta behin. Hala ere, utz dezagun laudorioen trukea, zuk onartu dituzun armak besteek erabili beharko lituzkete. Egin ditzagun pipak! - agindu zuen Vedmakovak.
  - Ez dira nahiko luzeak! Pasa nabaritu. - Hobetu beharra dago.
  - Dagoeneko pentsatzen ari naiz, azken finean, ezpainek eta masailek distantzia laburra jotzea ahalbidetzen dute. Baina zerbait bada hedatu eta indarrez jotzen duela. Mineral eta belar batzuk. - Vedmakovak tentsio mental handia sentitu zuen.
  Mutilak itxuraz entzun zituen bere hitzak:
  Egin dezagun, hautatu elementuak! Oraindik denbora dugu, esklabo askori gerrako oinarrizko teknikak erakutsi behar zaizkie.
  - Arrazoia duzu, anaia txikia, nolabait aztiak lagunduko digu. Hala ere, indar handiak bota arte, eraso egin behar dugu. Hala ere, arreta handiz prestatu behar dugu. Errazagoa da ozeanoan arroka lehor bat aurkitzea helburu militarretarako erabili ez den asmakizun bat baino! - Laburbildu zuen Vedmakovek.
  Azken finean, matxinoek ariketak egiten igaro zuten eguna, aldi berean, Bik adimena bidali zuen.
  Armada bat hiritik atera zen. Ez oso handia, baina ondo armatuta. Scout mutilak, krustazeo labezomorro txikiago batean zihoala, zentzugabekeria bati ere erakarri zion arreta:
  - Gudariek bost ezpata dituzte, eta ia ez dira mugitzen!
  - Beraz, ona da! esan zuen Bickek. - Edo hobeto esanda, zoragarria ere bada, guregana etorri baino lehen, gehiegizko pisuagatik akituta daude.
  Vedmakovak maltzurki adierazi zuen:
  - Esperientziadun gudariek esan zuten, ez hartu armak bost hatz baino gehiago eskuineko eskuan. Beno, zalantzarik gabe, ez dago gaizki, haien ergelkeriak azkarrago irabazten lagunduko du. Bitartean, utzi esklaboei lo pare bat orduz. Egun gogorra izan dute, eta borroka ez da erraza izango. Zenbat soldadu dituzte zehazki etsaiek?
  - Bost mila eta erdi. esan zuen Bickek konfiantzaz. "Horrek esan nahi du denak pintxatzen baditugu, bostehun pertsona baino gehiago ez direla geratuko hirian.
  - Nahiko arrazoizkoa da, alde guztietatik joan beharko da. Gauez ez dira guri erasotzera ausartuko, eurena moztuko dute. Horrek esan nahi du kanpamendu bihurtuko direla, gero egunsentian indar guztiekin txikituko dutela. Agian tropak bereizi ere bai inguratzeko helburuarekin. - iradoki zuen Vedmakovak.
  Forsako kondeak aurka egin zuen:
  - Ondo ezagutzen ditut Sultanatean nagusi diren ohiturak, behin baino gehiagotan borrokatu ginen haiekin. Gauean espioi batzuk bidaliko dituzte urrezko poltsekin gure kanpamendura. Esklaboak sobornatzen saiatuko dira eta gero korapatzen edo, onenean, sudur-zuloak erazten.
  - Espioiak bidaltzea antzinako taktika da. - Konturatu nintzen, Vedmakoven behatzak oratuz. - Baina ez dute ikusezintasun-txaparik, guardiako mutilak hain dira behatzaileak eta maltzurrak, denak harrapatuko dituzte. Gainera, egunsentitik hurbilago joko ditugu. Eta esklaboek hobeto lo egingo dute eta etsaia lo sakonago eroriko da.
  - Logikoki! Ni izango naiz erasotzen lehena! esan zuen Bickek.
  - Babesak kentzea beharrezkoa izango da, eta hori tiro-tutuen laguntzaz egin daiteke. - Vedmakovak gailua erakutsi zuen. - Pistoi moduko bat, hiru belar mota eta karburodun olioa eransten dira hemen. Kontuz ibili besterik ez duzu behar, bestela atzerakadak mutilen hortzak botako ditu. Eraman zurekin umerik adimentsuenak.
  - Askok lorategiak erasotzen eta lapurtzen esperientzia dute. Nor jaio zen libre, eta ez nork, batez ere etxeko esklaboek, beren nagusiei lapurtu zieten. - Bik lasaitu zituen denak. - Beraz, biziraupen eskolatik pasatu ziren.
  - Hobe! Orokorrean, uste dut ez dela guardia gehiegi egongo. Azken finean, nor gara haientzat? Esklaboak ergelak dira! Ergeltasuna apaltasunetik gertuago dago, gogoaren bizkortasuna zitalkeriatik.
  Hirov aztiak elkarrizketan sartu zuen:
  - Gutxi gorabehera bikoitza edo apur bat nagusitasun handiagoa dugu, baina etsaia hobeto entrenatu eta armatuta dago. Eta Sultanateko armadan, emakumeek hilezkorren legio pertsonalean bakarrik zerbitzatzen dute. Herrialde ezberdinetako sei mila mertzenario daude. Emakume asko izango ditugu armadan, eta salbuespenak salbuespen, gizonak baino ahulagoak dira.
  Beraz, gudu bakoitza arretaz planifikatu behar da. Batez ere lehen porrotean, esklaboak guregandik sakabanatzen hasiko dira.
  - Emakume gisa garaipena - distira erakartzen du, baina prezioa uxatzen du! - Berriz ere distira egin zuen Vedmakovek.
  - Bikaina! Orain ikusten dut funtzionamendu plana nahiko adostuta dagoela. Xehetasunak argitzea baino ez da geratzen. Guduan zehar, izua hasiko da etsaien lerroetan, eta soldadu gehienak Zhit hirirantz abiatuko dira. - proposatu zuen Khirovek
  - Garbi dago! Esklaboen talderik indartsuenak atzealdetik joko du, hiriaren albotik besterik ez. Beharbada eramango dut. - proposatu zuen Forsa kondeak.
  - Ezinezkoa, baina zu! - Sorgina zehaztu zuen.
  - Horrez gain, olio poteak ditugu, eta haiei metxak eransteko agindua. Bota kanpamentuan, izua areagotu. - proposatu zuen Vedmakovak.
  Eta hori ere arrazoizkoa da. Sorginak baiezkoa eman zuen. - Zuk bakarrik prestatu dituzu horrelako kargu gutxi orain arte.
  - Ondo! Gerrako suaren jainkoak eta beste jainkoek bezala arreta eta sakrifizioa eskatzen dute! Baina ez genuen denbora nahikorik izan dena prestatzeko. - Sorgina bera lotsatu zen bere ahoaz.
  - Hurrengoan sofistikatuagoa izan. Orain arte ezin izan dugu lorik egin. - Khirovek aharrausika egin zuen inolako itxurakeriarik gabe.
  Sorginak baietz egin zuen.
  - Ohitura bestial bat daukat, lo gutxi eta sentikortasunez, baina gure anaiek merezi dute atsedena.
  - Loa arma estrategikoa da, bere falta da nekearen kausa, eta, aldi berean, porrotaren ernamuina da. Pasa nabaritu.
  Kanpoko jardueren ondoren esklaboak, hildakoak bezala lo egiten zuten. Zaindariak bakarrik eseri ziren segadan, alarma pizteko prest. Inoiz ez dakizu zer bat-batean etsaiaren komandantea begibistagoa izango den. Hala ere, antza denez, gobernuko legioaren buruzagiaren komandanteak, Etirimon temnikak ez zuen gaueko borroka ezustekorik nahi. Gainera, ilunpetan errazagoa da esklabo bat ezkutatzea, eta gero harrapatzea. Eta, beraz, agian amore eman besterik ez dute egin, eta ondoren tortura eta exekuzioa izango dira. Temnik Etirimonek ezpainak miazkatu zituen, bereziki atsegina da emakume gazteei iseka egitea, behatzak apurtzea, ileari su ematea - oso tentagarria.
  Dendak presaka jarrita, loak hartu zuten soldaduak. Ez ziren bi dozena guardia baino gehiago geratu. Oheratu baino lehen, Etirimonek, milakaekin batera, jaia antolatu zuen, dantzari biluzik, haien xarma astinduz. Ederra eta dibertigarria izan zen. Milaka hezurrak bota zizkieten, jarrera erakargarriak hartzera behartu zituzten. Orduan, inongo zalantzarik gabe, haien jabe egin ziren eta, animalien guraria ase ondoren, mozkor loaldi batean erori ziren.
  Haien heriotza oharkabean joan zen. Matxinatuak basotik pasa ziren, mutil-talde bat aurrera joan zen. Bik, zuhaitz bati atxikita, hosto artean ezkutatuta, lehen guardia ikusi zuen.
  - Hemen goxo-goxo dago aspertuta.
  Pozoia apur bat hobetu zen eta berehalako paralisia eragin zuen. Ez da beharrezkoa aurpegian kolpea, Sultanateko soldaduak, normalean, arin ibiltzen direlako eta bularra bakarrik oskol batez estalita dago eta guardia etzanda dagoelako.
  - Bada bat!
  Vedmakova bera atzealdetik mugitzen ari da. Tiro-hodirik gabe kentzen du guardiakoa. Atzealdetik besterik ez da sartzen eta lepoa bihurritzen du.
  - Mugimendua bizitza da! Ez abestu, bakearen alde! Eta hain triste - sabela hutsik dago!
  Gudaria pixka bat barregarriago bihurtu zen. Inguruko zuhaitzak altuak dira, lianak ikusten dira. Maitea gerturatzen da, eta esklabo-mutil adimentsuenak. Helduen gerlariak astunagoak dira, eta, beraz, atzean geratzen dira. Piztia astun batek beti egiten du zarata gehiago.
  Vedmakovak beste guardia bat hil zuen bidean, matraze batetik koko garagardoa xurgatzen ari zena. Kanpalekua haien aurretik ireki zen.
  Kanpamendu oso handia ez zen, soldaduek lo egiten zuten, batzuetan kanpin-dendetan, eta beste batzuetan belar lodiaren gainean. Gaua epela da, ez dago aharrausirik aharrausirik, begiratu arretaz.
  Hemen gauza nagusia berehala kentzea da, alarma pizteko astirik izan ez dezaten. Zisnearen kukua hobe da horretarako, bere ahots atseginarekin. Ez du susmorik pizten, aitzitik, ia etengabe entzuten da bere kexa, baina tonua aldatzen baduzu, informazioa harrapatzen duzu.
  Sorginak horixe egiten du. Erantzuten diote. Centinelek ez dute erreakzionatzen, zer "zorte" dute, heriotza erraza izan da.
  - Ezpata bat, euri tanta bat bezala, erori eta barreiatuko da, eta asko direnean, garaipena jaioko da!
  Vedmakova lo zeudenak hiltzen hasi zen. Alde batetik, ez zen zaldunkeria izan, baina, bestetik, garaipenak omentzeko balio du! Ohorea kontzeptu erlatiboa da eta zure soldaduei aplikatu behar zaie batez ere!
  Lehenik eta behin, akabatu aberatsago jantzita daudenak, komandanteak. Ezpatak, oro har, aparteko pila batean pilatzen ziren.
  Hala ere, kontzientzia-minak ez ziren luzeak izan, esklaboek ere hasi zuten sarraskia, eta, ondorioz, alarma piztu zen. Gauez erasotzen zaituztenean, izua saihestezina da, batez ere lainotuta badago, lainotuta dago . Esklaboak denak erdi biluzik daude eta erraz bereizten dira elkar, eta gudariak elkarri aurre egiten diote, askotan elkarri hats egiten diotela. Eta norbaitek oihu egiten du:
  - Gorde zeure burua!
  - Guardia! Deabruek erasotzen dute!
  Izu garaian, komandantearen papera inoiz baino garrantzitsuagoa da. Vedmakovak badaki hori, eta karpa nagusira abiatu zen.
  Etirimonek, oraindik erdi mozkortuta, ozta-ozta ireki zituen begiak. Oro har, nork edaten duen borroka baten aurretik - ajea lur azpian.
  - Zer gertatu da! Zergatik isilik daude hodiak! - oihu egin zuen.
  - Tutuak isilik daude, palek abesten baitute - altzairua kobrea baino indartsuagoa da! - Oihukatu zuen Sorginak. Echirimon-en gainera salto egin zuen. Temnikek, noski, trebetasunez maneiatzen zuen pala, baina oraindik ez zen guztiz bildu, eta Sorginaren giharrak primeran berotuta zeuden. Hirukote amorratu bat marraztu zuen, hennaz zikindutako pala iluntasunean apenas ikusten zen. Zoritxarreko noblearen burua hegan egin zuen.
  Vedmakovak oin-ostiko batekin lasterka joan zitzaion milagarrena bota zuen. Beste komandante bat kendu zuen hoditik txu batekin.
  - Zer mamuak, ez esnatu!
  Berriz ere ezpata kolpe garbi bat, zulatua etsaia erortzen da! Bi milalari atzealdetik sartzen saiatzen dira, baina dantzari batekin topo egiten dute. Irrintzi egiten du, atzera botatzen du. Vedmakovak ez du unea galdu, bat moztu eta beste bat amaitzen du. Tira, komandanterik gabeko armada artzainik gabeko ardi artaldea bezalakoa da, otso batek jaten ez badu, beldurra emango zaitu!
  Orain esklabo errebeldeek, asko makilarekin edo, onenean, adarrarekin armaturik, hegoak hartzen zituzten. Oso taktika eraginkorra izan zen bostok batetara botatzea. Beraz, errazagoa zen bota eta zapaltzea.
  - Ez utzi ihes egiten! Moztu hankak! - Oihu egin zuen Vedmakoven ahots-anplifikagailuaren bidez.
  Solntslav txikitu zuten guztiekin batera. Diva honen giharrak nola jokatzen zuten. Ez arrazoirik gabe, askok emakume haserre bat deabru bat baino ikaragarritzat jotzen dute. Beraz, gerlarietako bat erditik moztu zuen, eta bere xaflak, inertziaz, atzean zegoen ofizialari eztarria moztu zion. Centurioiak ordena itxura bat berreskuratzen saiatu ziren, baina azkar hil ziren. Horrez gain, sultanatuak dena egin zuen soldaduak ekimena zer zen ahazteko. Matxinoek, aldi berean, trebetasun handiz bultzatu zituzten sultanatuko tropak labezomorro barraskiloetatik urrun.
  - Ez utzi jarlekuan esertzen! - oihukatu zuen Solntslavek.
  Pasabidea gehitu da:
  - Su, zaldiei erreina.
  Horrek lagundu zuen, labezomorro barraskiloak lehertu ziren eta izu gehigarria erein zuten. Ondorioz, zer egin ez zekitela, borrokalari asko korrika joan ziren. Baina horixe da Witcher eta esklaboak itxaroten zutena. Borroka sarraski eta jazarpen bihurtu zen.
  Gudariak eskuineko begia izorratu zuen, hiru sastakaia bota zituen:
  Ez diegu ihes egiten utziko!
  Hegaldia koldarkeria baino ergelkeria da! Azken finean, soldadu gehienak ez dira guduan hiltzen, jazarpenean baizik!
  Bik, mutil bizkor bat bezala, ofizialetako baten lepora jauzi egin zuen, eta haren gainean ibili zen:
  - Labezomorro azkarragoa!
  Sastakaiak ezproien ordez balio zuen, eta gizajoa ez zen botatzen saiatu ere egin.
  Vedmakovak, hau ohartuta, oihukatu zuen:
  - Gerra domino joko bat bezalakoa da, hautsitako hezurrak bakarrik ezin dira bildu - lurrak eusten du!
  - Ezer ez, nire hezurrak gazteak dira, indartsuak! - Mutilak salto egin zuen, lepoan moztuta. Horren ostean, abiadura ere gehitu zuen.
  Vedmakova gorpu batekin estropezu egin zen, hainbat gorputz zeuden inguruan, baina diva ez zen erori, haien gainetik salto egin zuen. Orduan, ezpatekin astindu zuen. Haien aurka borrokan ari ziren tropen borroka izpiritua lurrundu zen, eta orain gudaria borrero bihurtu da. Odolarekiko gaitzespena ere bazegoen. Sorginak oihu egin zuen:
  - Ohorezko izenean! Nork botako du arma - biziko da! Sultanatuko soldaduak errenditu.
  Baziren agindua bete zutenak, baina askok etsipenez ihes egiten jarraitu zuten, eta batzuk belauniko erori ziren.
  Esaterako, hamar borrokalari boteretsu errenditu ziren Bik aldi berean. Agian pentsatu zuten seguruagoa zela euren patua ume baten esku uztea. Mutilak oihukatu zuen:
  - Erori!
  Gudariak erori ziren. Bik oinutsik ibiltzen zen bizkar gainean, umearen pisu txikia izan arren, beldurrez intziri egiten zuten soldaduek. Orduan, mutilak garaitutako etsaiak behar txiki bat kendu ala ez pentsatu zuen. Baina, orduan, tentazio gaiztoa urrundu zuen, esklaboek gizarte hobeago bat eraiki nahi dutelako, eta ez dute beren nagusien bidea errepikatu.
  - Ados, bizi - erre zerua!
  Pixkanaka, gudua ezerezean geratu zen! Sarraskia luzea dela dirudien arren. Witcherrek gerlari trebe samarrarekin topo egin zuen. Erasoen truke gogor baten ondoren, oraindik desarmatu zuen, gero zur eta lur utzi zuen.
  - Behar ditugu!
  Horietako batzuei sareak bota zizkieten, halakoak ez zuten eutsi. Gudua ia amaitu zen, hegaldia eta jazarpena bakarrik luzatu ziren. Vedmakovak pertsonalki gidatu zuen jazarpena, asko hil zituen, baina ezin izan zuen armada osoa desagerrarazi azken soldaduraino.
  Hala ere, gudari gazteak, ehunka esklabo zaldi gainean zituela, abentura ausart bat erabaki zuen, hots, mugimenduan defentsarako prest ez zegoen hiria harrapatzea.
  - Mugimendu sendoa izango da. Ez dugu onartuko aberastasuna kentzea, eta garrantzitsuena, sorbalda gainean lehertuko gara.
  Garaitutako armadako dozena bat borrokalari, hala ere, labezomorroen barraskiloen gainean salto egitea lortu zuten eta lauhazka aterantz jo zuten.
  Ez zuten berehala ireki, liskarra egon zen. Ateak jaitsi zirenean, Vedmakova baso atzetik salto egin zuen zaldizkoekin. Oihu egin zuen, mutilaren gailua erabiliz:
  - Erifef sultan handiaren izenean! Errefortzu indartsuak zuregana doaz! Hiria defendatu nahi baduzu, utzi gerlariek harresietan euren lekua hartzen.
  Esna ziren zaindariak ez ziren berehala konturatu, batez ere Vedmakovak jantzi aberats bat jantzi zuenetik, gorpuetatik atera zuena. Kasko batek zerbait balio du, eguzkitan izotz baten antzera distira egiten du, ba, nork ukatuko dion gobernadore noble bati.
  Eta jaunak, burgomastrak eta beste nobleak, noski, ez zuten lorik egiten, beren jendea "zaintzen" zuten!
  Muino txiki batean zutabe eta estatuekin jauregi eder bat zegoen, antzinako erromatar eta antzinako ekialdeko estiloen nahasketa batean egina. Haren aurrean, herrialde honetan ohikoa den bezala, Erifef sultanaren estatua erraldoi bat dago, bere ahotik iturri bat isurtzen duena. Areto handienean zaratatsua eta alaia zen, musika entzuten zen - mendi baten ondoan jaia. Sultanatuko noble nobleek Sabantuy bat antolatu zuten. Urrez brodatutako toga garestietan, burko oparoen gainean jartzen ziren, mahai baxuetan plater, ardo eta tintura pila zeuden. Ehunka lanparak distira egiten zuten mahai eta hormetan. Finka osoan zehar eta kolonadetan ezin konta ahala esklabo, esklabo, esklabo mutil eta bizkartzain jauregia zaintzen ari ziren. Dignatarioek topa egin zuten. Handi nagusia, Sheikh du Pustemorov, bi hetaira biluziren besoetan izoztu zen. Jabetu den gizon batek bezala astindu eta hauspo egin zuen, azkenean askatu eta garrasi egin zuen.
  - Eta orain gladiadoreen borrokak antolatzeko garaia da. Eta hain aspergarria, odolik ez, eta ardoa ez dago ariman.
  Adarrak jo zuen, borrokalariei dei egin zitzaien arena. Ohituraren arabera, gudari arinen eta gazteenek borrokatu behar dute lehenik. Baina xekeak esklabo trebatuen sorta bat jaso berri zuen, eta bi entretenimendu mota uztartu nahi zituen, erotikoa eta odoltsua.
  Miniaturazko Koliseoaren erdian sua erre zen, beiraz indartutako zuziek argi distiratsu samarra ematen zuten purpura kolorekoa eta legar zuriak distira egiten zuen, podiumari itxura alaia emanez. Oholtzara igo zen lehena neska gihartsu eta lirain bat izan zen, larruzko gerrikoarekin. Berak, lehen mailako gimnasta bat bezala, bi itzulipurdi egin zituen eta bere eskuetan ibili zen. Orduan, printzearen aurrean gelditu zen, izoztuta, bere ezpata eta sastakaia gurutzatu zituen halako armekin, mirmillon deitzen zioten. Neskak edertasun lehiaketa batean egin zezakeen arren, zeinen azal leuna, belusatua, ile ilehoria zuen, orbain zabal bat zeukan aurpegian. Hurrengo jauzilaria ere eskuetan ibili zen. Bere armak tridente bat eta sare labur bat ziren - retiarius bat. Luzatu ondoren, etsaiaren aurrean jarri zen. Gazte bat zen ia mutila, oraindik bizargabea neska aurpegi leunarekin, bikote mistoen presentziak erotismo berezi bat ematen zion ekintzari. Badirudi bazkideek aspalditik ezagutzen dutela eta keinua egin diotela.
  - Zer Kaiska! Ez nuen uste horrela elkartuko ginenik! Esan zuen mutilak triste.
  - Mutil jatorra zinen, baina orain zure arima jatorrizko sutara eramango da! - erantzun zuen neskak zakar.
  - Tira, zergatik zara hain krudela! Oraindik birjinak gara, bizi behar dugu! - Itxaropen lotsatiz esan zuen gazteak.
  - Ez digu lagunduko! Esklaboek jainkoak ere mespretxatzen dituzte!
  Gladiadoreen eskolan entrenamendua gogorra izan zen eta borrokalari gazteen gorputz distiratsu biluzietan orbainak ikusten dira.
  Jendetza animatu zen, apustuak egin zituen, oihu basatiek gladiadore gazteak alaitzen zituzten, jakina ez zuten borrokatu nahi.
  Xeikaren emazteak larruzko zorro bat atera zuen.
  - Berrogeita hamar urre Kaiskarentzat! Bere hortz handiak keinu egin zituen.
  -Hasi! Xeikak keinu egin zuen.
  Hain desberdinak eta, aldi berean, komunean asko zituzten, gudariak bat egiten zuten, haien mugimenduak azkarrak eta kaotikoak ziren. Hasieran, tridentea zuen gudariak sare bat botatzen saiatu zen, baina aurkariak huts egin zuen eta, hari jauzika, sastaka batekin sabela moztea lortu zuen. Gazteak atzera egin zuen eta hiruhortza jo zuen bularrean, baina azala apur bat urratu zuen. Hala ere, bere maniobrak etsaia atzera egitera behartu zuen. Alde egin eta sarearen kontra makurtu zen, garai bateko gladiadore maitea hurbiltzea eragotziz.
  - Gizonak ergelak zarete! Beraz, huts egitera kondenatuta! - Esan zuen neskak harrokeriaz.
  - Zer jaio zen! Gazteak nahasi egin zuen.
  Bat-batean, tridentea zuen erretiario batek eskuan hartxintxarra hartu eta aurpegira bota zuen. Maniobrak eragina izan zuen, neskak begiak itxi zituen, segundo berean tridenteak abdominalak zulatu zizkion.
  Minez oihuka, gladiadore gaztea makurtu egin zen, baina, hala ere, pala bere sorbaldara sartzea lortu zuen. Erretiarioak oihu egin zuen eta arma atera zuen. Ezpatak tximista bezala distiratzen zuen, ia lepoa zulatuz. Gladiadoreak atzera egin zuen, bularra irekita. Gazteak minez intziri egin eta tridentea erori zen. Orduan aurkariak bere gainera salto egin eta sastakaia bota zuen. Zalantza ahul samarra zen, eta puntuak hankaren haragia zulatu zuen. Erretiarioak garrasi egin zuen eta erori zen, gero sastakaia hartu zuen, altxatzen saiatu zen, momentu horretan ezpatak lepoan jo zuen. Dagoeneko konortea galduta, mirilloiaren pala jo zuen eguzki-plexuan. Garai bateko bikote maitekorra (Romeo eta Julieta bezala) legar gainean erori zen. Ikusle mozkorrak barre eta uluka egin zuen. Kopeta baxua eta masailezur irtena zuten hiru esklabo goibel arenera sartu ziren, galtzaileen gorputzak erre zituzten, baina askatasun espirituala jaso zutenak, burdina gori batekin. Hilda zeudela ziurtatu ostean, saihetsez lotu zituzten amuetatik, eta arrastaka eraman zituzten eszenatokitik. Odola zegoen tokian ikatz bota zuten.
  -Intsektuez elikatzeko joaten dira. - Sheikh Demeterren emazteak hortzak agerian utzi zituen. - Pena da hezurrak oso txikiak diren animaliak goseak jarraituko duela.
  -Ezer ez da haragia eta ponavaristey izango. Pena da, hala ere, pare bat etorkizun handiko kirolariak izan daitezkeela! Xeikh-ak garrasi egin zuen.
  - Zure ohean? - Galdetu zuen dibak maltzurki.
  - Zergatik ez! Neska polita da, baina mutila zurea izan daiteke. - Sheikh-a nahiko aurrerakoia zen bere iritziz, emazteak ondo elikaturiko gorputza esklabo gazte batengan diberti zezakeela uste baitzuen.
  - Txikia eta hauskorra! Oraindik ez dugu bikote bera? galdetu zuen Demeterek.
  - Zoritxarrez, ez dago! Ikus dezagun aldameneko eskola batetik bidali ziguten gazte txanda. Xeikak irribarre egin zuen.
  - Agian hobe da hazten uztea! Eta orduan gure preso guztiak horrela hilko ditugu. - Ezustean, noblearen emazteak errukia erakutsi zuen.
  - Esklaboen matxinadaren berri pozgarriegia da eta bete-betean ospatu nahi dut. Handiak sabela astindu zuen.
  - Ez bada, noski, Etimonek ez dizu aurreratuko! - bota zuen andre lodiak.
  - Halako hutsala! Hobe akaba ditzagun orain gladiadore guztiak eta ken ditzagun zoroari ikuskizuna. Zatoz hasiberriak! Xeikh-ak garrasi egin zuen.
  - Ez da zehazki hasiberriak. - Demeterek ezpainak miazkatu zituen
  Gong-ak berriro jotzen du eta gudari-mutilak korrika irten dira zelaira. Hamalau edo hamabost urte inguruko itxura dute, sorbalda eta bularralde zabal samarrak dituzte. Aurreko borrokalariek bezala, itzulipurdiak egiten ditu eta eskuetan korrika egiten du. Dagoeneko podiumera aterata, armak, kaskoak, bularreko armadurak, ezkutuak eta ezpatak jantzi zituzten. Batek pala zuzena du, bestea sable baten antzera kurbatua. Erliebea sakatu ireki eta orbainak ikusten dira bertan. Eskuinean dagoen mutilak hiru lerrotan bularrean zeharkatzen duten ebakiak sendatu ditu.
  Azala oso oliotsu eta distiratsua da.
  Kudeatzaileak iragartzen du.
  - Fudoros borrokalari ospetsuak sable kurbatuarekin eta Saflorov ezpata zuzenarekin aritzen dira eraztunean. Fudorosek sei borroka ditu, Saflorovek zazpi. Arerio guztiak bertan hil zituzten edo labankadaz hil zituzten herriaren erabakiz. Zaintzaileak hatzarekin ikusleak seinalatu zituen. Berriz ere baziren apustuan apustu egin nahi zutenak. Sheikh-ak irrintzi egin zuen.
  - Safloroventzat urrezko ehun txanpon.
  Apustuak azkar amaitu ziren, zin egin zuten nobleek. Bi ere borrokatu ziren. Batek ardo baso bat zipriztindu zuen, besteak hanka lodi bat aurpegian jo zuen. Geters eta zaindariak presaka publiko amorratua baretzera. Sheikh-aren emazteak, indartsu, lotsgabe, lodi zaunka egin zuen:
  -Aurrera! Hil!
  Gladiadoreak bat egin dute. Oraingoan, denbora hartu zuten, kolpe tentuz elkar probatuz. Ezpatek talka egin zutenean, apur bat txinparta egin zuten, eta ezkutuak dar-dar egin zuten. Publikoari ez zitzaion asko gustatu kontu hau, atsekabetuta uluka egin zuen, hezurrak borrokalariengana hegan egin zuten. Sheikh-ek erretilua irauli zuen, dena ardoz eta marmeladaz estalita. Orduan tu egin eta garrasi egin zuen haserre.
  Borrokatzen ez baduzu, hankaz gora jarriko zaitut. Hainbat "Janissaries" basati bultzaka atera ziren podiumera, lantzak astindu zituzten, bizkar irekian kolpeak erakutsiz. Saflorov erasora joan zen, erasoan amorruz, ostiko bat eman zion bere kontrakoari belaunean. Nerabeak atzera egin zuen, bere ezpata apur bat alboan, aurkariak bularrean astinduz. Gaizki izorraturiko plaka bat behera erori zen. Hurrengo bultzadak arrasto sakona utzi zuen azalean, odol lodia isuri zen. Fudoros atzera egin zuen, borrokalari iletsuetako batek hanketan ostikoka eman zion. Eta mutikoak zalantzan jarri zuenean, Saflorovek kaskoa jo zuen halako haserrearekin, non kolokan jarri eta erori egin zen. Kolpetik, "kaskoa" hegan egin zuen, kopetan kolpe puztua zuen buru zuri bat agerian utziz. Saflorovek bere pala jarri zuen urduri bularrean. "Publikoari" begiak begiztatu zizkion.
  Seinale baten zain. Gehiengoak iletik pasatzen dituenean, hiltzea esan nahi du, eta ahurrak gaztelu batean elkartzen dituztenean, erruki izatea esan nahi du.
  Hala ere, errukia ez zen aurpegi ferorretan irakurtzen. Ia denek, baita emakumeek eta nerabeek ere, eskuak eztarritik pasatzen zituzten.
  -Heriotza! Irabiatu ezazu!
  Xeikaren emazteak iseka egin zuen.
  - Merkeegi atera zen. Emaidazu gau batez.
  Saflorovek zalantza egin zuen, garaitutako nerabearen bular hutsean arinki sakatuta, odol tanta bat atera zen. Orduan bere ezpata etsituta bota zuen:
  -Ezin dut! Nire laguna da.
  Zarata berehala eten zen, isiltasun hilgarria zegoen.
  -Zer! - Sheikh haserretu zen. "Uko duzu garaituak hiltzeari. Biak kaiola batean, eta horren ostean tortura izugarriak izango dira gladiadore eskola osoaren aurrean.
  Gudariak Fudorosengana jauzi egin, aurpegira ura zipriztinduta, eta gero, azkarrago bere onera hartzeko, orpo hutsa erre zuten burdina gori batekin. Mutilak garrasi egin zuen, salto egin eta berehala bi lazo bota zituen lepotik. Saflorov aurre egiten saiatu zen, dozena bat ezpata borrokatu zituen aldi berean, beldurrak indarra eman zion. Baina jaurtitzaileetako batek hanka jo zuen gezi batekin. Pozoiagatik, gaztea elbarri geratu zen, baina ez zuten hil. Biak lotu eta kaiola batean sartu zituzten. Saflorov saihetsetan saihets gorri batekin saskiratu zuten, azala erretzen hasi zen, kolpatutako mutilak irmo jasan zituen injekzioak. Baina, antza, bi mutil desobedienteren torturak postrerako atzeratu ziren.
  Xeikaren emazteak distirak egin zituen begiekin:
  - Nire senarra izan behar dute. Badakizu sortzailea naizela.
  - Badakit, baina begira, jeloskor jarri naiteke. Mutilak ederrak dira eta dagoeneko ezkondu daitezke. Xeikak irribarre egin zuen.
  - Ziurrenik, ezkondua ere! Azken finean, hauek dira emankorrak izan beharko luketen esklaborik indartsu eta osasuntsuenak! Emakume gizenak keinu egin zion.
  - Gladiadoreak gatibutasunaren kolorea dira! Hori izango litzateke beren emazteak oinazeetara eramatea. Xeikak irribarre egin zuen.
  - Lortuko dugu! Bide batez, neskak berriz.
  Orain emakumeek borrokatu behar zuten. Lobo bereko bi diva erdi biluzik sartu ziren arean. Lepoan kate batekin lotzen zituzten, ez zatitzeko. Armak Bi sastakaia esku bakoitzean. Argi dago borroka gogorra eta ez luzeegia izango dela. Neska bat garbia zen, bestea ile beltza, biak zurda luze samarrak.
  - Borrokatzera! -egin zuen trumoi batek.
  - Ez dut apusturik egingo! - zaunka egin zuen xeikharen emazteak. "Izugarri txarra bihurtu da.
  Emakume pobreak elkartu ziren. Ikaragarria izan zen, batek ia berehala zeukan sabela irekita, bestea bularrean zaurituta zegoen. Mozten jarraituz, neskek oinekin ostikoka ematen zuten, haragia oinazetuz. Odol asko isuri zen eta ezin izan zuten alde egin eta ihes egin. Azkenik, haietako bat guztiz moztuta belauniko erori zen. Ile beltzak barre egin zuen, errematatu nahian, gero saihets azpitik beherako kolpe maltzur bat jo zuen. Intzirika, oraindik ere delitugileari buruaren atzealdean jotzea lortu zuen. Bi emakume mutil eder biak hartxintxarren gainean erori ziren, hainbat aldiz dardara, izoztuta. Shaggy "Janissaries" haiengana korrika joan zen eta burdina gori batekin zulatu zituen. Neska gudariak ez ziren mugitu.
  - Berriz ere, apustu batek ere ez zuen funtzionatu. Biak hilda daude.
  Publikoa etsita zegoen, nahiz eta hilketa bera ikustea oso atsegina den. Baina orain arte inork ez du irabazi.
  Egoera horretan, borroka berri batek bakarrik salba zezakeen kasua. Beroketa erraza amaitu da eta negozio serioak egiteko garaia da.
  Zuloak zituzten tunika laranjaz jantzitako hamabost gladiadore, hiru luma beltz beren lohietan, arena sartu zuten astinduz. Ezpata labur eta kurbatuz jantzita zeuden; eskuetan gainazal ganbila zuten ezkutu karratu txikiak zituzten, burua biserarik gabeko kaskoz babestuta. Talde honen atzetik tunika gorri distiratsuz jantzitako borrokalariak zeuden, berdinak ezpata laburrekin baina zuzenekin, ezkutu biribil txiki batekin eta eskuineko eskua estaltzen zuen burdinazko eskuburdin batekin, ezkutuak babesten ez zuena, eta ezkerreko hanka babesten zuen belauneko txano batekin. Kasko irristakorretan luma berdeek osatu zuten argazkia.
  Elkarren aurrean zutik, makurtu egin ziren. Oraingoan apustuak zenbateko askoz handiagoak izan ziren, urrea eskuz esku ibiltzen zen.
  -Ezin da denak hil zituztela! Sheikh-en emazteak esan zuen. Norbaitek irabaziko duela ziur!
  - Beraz, apustua, hau da azken borroka. Ikusi, argi dago jada! - Esan zuen xeikh nekatuak suminduraz.
  - Orduan serioa izango da! Urrezko mila drakma gorriz gainean. - Emakume gizenak txistu egin zuen.
  - Eta zergatik haiekin? - Zergatik haiek? - Bi aldiz errepikatu, harrituta, noblea.
  - Begiak kaskarragoak direlako!
  Zuzendariak zerbait oihukatu zuen. Tronpeta baten txirrin-hotsa entzun zen. Zuziek ere dir-dir egiten zuten munstroek begietan zerbait balute bezala.
  Elkarrizketak, zarata, barreak, txanpa amaitu ziren: begi guztiak borrokalariengan jarrita zeuden. Lehen liskarra izugarria izan zen: nagusi zen isiltasunaren erdian, ezkutuen gaineko ezpaten kolpeak gogor jotzen zuten. Lumak, kasko puskak, apurtutako ezkutu zatiak hegan egin zuten arean zehar, hunkituta, hatsaka, gladiadoreek kolpeka kolpeka elkar jotzen zuten bitartean. Guda hasi zenetik hiru minutu ere ez ziren igaro, eta jada odola isuria zen: lau gladiadore kikildu ziren agoniaz, eta borrokalariek oin azpian zapaldu zituzten. Inguruan etzanda zeudenetako batek bere bikotekidea hankatik heldu eta oinari buelta eman zion. Hegan behera egin zuen, besoa urratuz.
  Printzearen emazteak, Demeter ase ezinak, hezur hazkur bat bota zuen eraztunera.
  - Gorriak irabaziz gero, ardo baso bat emango dizut!
  Askotan gertatzen den bezala, alderantziz gertatu zen, Demeter errotzen ari zen taldeko borrokalari handiena bete zen. Hiru ezpatek berehala zulatu zuten bular zabal bat, eta garaiz kanpo jasotako hezur bat geratu zen zoritxarreko buruzagiaren eskuetan.
  Ikusleak pozik eta tentsioz jarraitu zituzten borrokaren gorabehera odoltsuak. Zauritutako zezenen artaldea bezala oihukatu zuten. Bertako eliteak amorruz, amorruz, alaitu zituen borrokalariak. Gladiadoreen mailak mehetu egin ziren, gudua liskar ezberdinetan hautsi zen.
  Une honetan, publiko dignitarioa odola lapurtzen ari zela gozatzen eta egia esan "erotzen" ari zenean, matxino ausartek guardia loguratsuak hil zituzten. Pobedonostsev, gizon ausart batzuekin batera, bizkartzainak zapalduta, izan zen jauregian sartzen lehena.
  Matxinatuen hurbilketaren zaratak borroka etetera behartu zuen. Nobleak, txundituta, ezpatak jasotzen saiatu ziren. Matxinoen buruzagi gazteak ozen oihukatu zuen:
  - Zer ikusten dudan! Elkar hiltzen duzue, zitalen dibertsiorako! Ezpata altxatzeko gai ez diren sasikume berpiztuak, sabelak gehiegi oztopatzen ditu. Zugan harrotasun-partikula bat bederen gorde bada, moztu higuingarri hau.
  Gladiadoreak horren zain zeudela zirudien: gizenen artaldera abiatu ziren.
  Morroi esklaboek alde batera salto egin zuten, nagusi gorrotatuengatik hil nahi ez zutenez, eta mutilak agintariei erretiluak eta janaria botatzen ere hasi ziren.
  Demeterek oihu egin zuen:
  - Hil itzazu denak!
  Orduan kristalezko ardo edalontzi bat erori zitzaion buru gainera, putakumea kolpatuz.
  Witcher haserre zegoen. Hiriko hiritar aberatsak moztu zituen, haragia txikituz.
  Ez zen zaila, nazkagarria baizik. Haren ondoan, Pass-en etengabeko laguna borrokatu zen. Beak ez zen atzean geratu, eta gladiadoreek beren kartzelarien aurka mendeku hartu zuten.
  Esklabo goibelek amu baten gainean altxatu zuten arduraduna, oihukatu zuten:
  - Gureak gara! Zu bezalako esklaboak!
  - Beraz, froga ezazu ezpataz! - Oihu egin zuen, beraz, Sorginaren kriseiluetako kandelak astindu ziren.
  Sheikh-a ihes egiten saiatu zen, baina Bik estropezu egin zuen eta eztia bota zion lepotik:
  - Beno, non behar zara. Ongarririk gabe.
  Solntslav-ek bi nobleen buruak moztu zituen aldi berean, eta hirugarren bati baraila zapaldu zion belaunez. Hala ere, jada ez zegoen borroka itxurarik ere, esklaboek mendekua hartu zuten. Goardiaren aztarnek ihes egin zuten, eta festak, formarik onenean ere, ez zuten indar militar seriorik irudikatzen. Vedmakova hoztu baino lehen hil zituzten guztiak. Xeikh nagusia bakarrik zegoen bizirik, Bik iletik tiratu zuen. Vedmakovak mutil lotsagabea urrundu zuen:
  - Hau pertsona noblea da. Baliteke baliagarriak izatea!
  . 12. KAPITULUA
  Alemaniarrek Stalingradoren erasoa jarraitu zuten. Dezente geratzen zela zirudien, baina ikaragarri zaila zen azkena gainditzea. "Sturmtigers"-en erabilera masiboak ere ez zuen lagundu. Hegazkin-hegazkinen suntsiketak izugarria eragin zuen arren. Beste baliabide bat napalm bonbak ziren.
  Nesken batailoia argaldu egin zen, baina edertasunak borrokan jarraitzen zuten. Urriaren 20an, elurra egin zuen, eta edertasun guztiak oinutsik zeuden. Aztarna dotoreak uzten dituzte oheko zorro zurian.
  Neska ederrak, elurretan pixka bat bota eta garbiago geratu ziren. Matryonak, Seryozhka harrapatu ondoren, ezin izan zuen beretzako lekurik aurkitu. Oraindik mutiko argi eta eder bat galtzeko. Eta zer itxaroten zion faxisten gatibutasunean? Lehenengo tortura, eta gero heriotza-zigorra!
  Mutilak tiroka jasotzeko gertu zegoen, baina meategietan amaitu zuen. Egunean hamasei orduko lana, eta anoa eskasak, zaindariaren azotea Seriozhkari zain zegoen.
  Zehatzago esanda, mutila harrobia da jada, eta han gogor egiten du lan astoa bezala. Baina lur azpian azalean baino askoz epelagoa da. Eta gudariak, ez izozteko, salto eta korrika egitera behartuta daude. Eta neskak borrokan. Hona hemen "Lion" tanke indartsua. 150 mm-ko pistola bat du, hiriko guduetarako eraginkorragoa eta praktikoagoa. Fritz-ek tanke hau maite dute, alde guztietatik ondo babestuta dagoelako.
  "Sagua" pixka bat atzeratzen da. Berrehun tona azpiko alemaniar makina, 150 milimetroko kanoi eta hirurogeita hamabost batekin ere armatuta zegoen. Askoz praktikoagoa. Metrailadore kopurua lauraino igo zen, eta ez zen erraza tankera hurbiltzea.
  Anyuta, Maria eta Alla mastodontea elkarrekin mozten saiatzen ari dira. Arretaz hautatua zion.
  Aniutak gogotsu kantatu zuen:
  - Nola bizi ginen borrokan, eta heriotzaren beldurrik gabe... Beraz, hemendik aurrera, zu eta ni biziko gara! Eta altuera izartsuetan, eta mendiko isiltasunean, itsas gerran eta su amorratuan! Eta amorruan, eta su amorratuan!
  "Maus" izan zen azken aldaketa, sei metrailadorerekin, bi kanoi koaxialekin eta lau bisagratan biratuta.
  Mariak, elurretan arrastaka zihoala, txistu egin zuen:
  - Ez dugu inoiz amore emango! Azken finean, Jesus Jainko Gorena gurekin dago!
  Neskak, hurbilduz, pakete lehergarri bat bota zion Sagu beldarrari. Burrunba egin zuen, ezkutuaren azpian, eta pista lehertu zen.
  Neskak animatu ziren:
  - Hartu faxista!
  Allak kulunkatu eta zatiketa-granada bat bota zion Fritz-i. Faxista olatu lehergailu batek bota zuen, berarekin batera tropa kolonialetako bi borrokalari beltzen buruak erauzi zituzten.
  Edertasun ilegorriak txistu egin zuen:
  - Amaren eta Stalinen alde!
  Anyutak lehergailu paketea bota zuen berriro... Oraingoan ez zen hain arrakastatsuan, armadura jo eta altzairuzko oskolaren gainazalean lehertu zen.
  Neska haserretuta esan zuen:
  - Ai, zikin egin dut!
  Eta etxean egindako lehergailuen zati berri baten bila ibili zen. Haren takoi biribilak, hotzetik gorriak, dir-dir egiten zuten. Neska ia biluzik, elurretan arrastaka, apur bat deseroso. Baina izan pazientzia. Batez ere bonbardaketak egiten direnean, elurra urtzen da.
  Anyutak ere kantatu zuen:
  - Badakit, hotza laster desagertuko da,
  Erreka ozen dabil...
  Eta dagoeneko putzuetatik korrika ari dira -
  Neska oinutsik!
  Neskak tiro egiten du, eta tropa kolonialetako arabiarra erori egiten da. Etsaien saiakerak talde txikietan jarduteko galera larriak dakartza.
  Saguaren kanoi laburrak zatiketa jaurtitzen du berriro. Maskorrak nonbait lehertu ziren ke artean. Eta etenaldi asko...
  Alemanek ia Stalingrado harrapatu dute... Oso gutxi geratzen da. Baina hori da, hain zuzen ere, Wehrmacht-i bonba handiak eta artilleria astuna erabiltzea eragozten duena. Fritzek atzerritarrei aurrera egiten utzi zien, damutzen ez direnak.
  Mariak tiro egin zuen bere fusila. Mertzenario faxista erori egin zen eta hondakinen harrien gainean jaurti zuen.
  Neskak bular biluziak titi gorriekin igurtzi zituen. Gudariak guztiz jantzi zituzten - galtza motzekin salto egiten dute. Baina, bestalde, ez dago ia hitrik. Itxuraz biluztasunak, nolabait, bereziki edertasunak babesten ditu. Horrelako infernu batean bizirauteko gai direnez!
  Allak elurra eta lokatza nahasketa bat kentzen du, eta berriro tiro egiten du. Soldadu beltz bat jo zuen begian. Puta txarra, ez esan ezer.
  Hiru neskak Saguarengana hurbildu dira berriro. Zaila da alde guztietatik hain armadura lodia duen auto batean sartzea. Baina gudariak baikortasunez beteta daude. Oskola bera zeharkatu ezin baduzu, zergatik ez kendu barrika.
  Alla-k, oin biluziekin puska zikinak emanez, kantatu zuen:
  - Gure egia, gure egia... Eguzki izpiak bezala! Gure biharkoa argitsua izango da, mendietatik errekak isuriko dira!
  Gudariak aspaldidanik harrapatutako MP-44ekin armatuta daude. Eraso fusil hauek irismen luzea dute. Edertasuna konfiantzaz sua. Beltzak berriro erortzen dira. Odol gorrizko iturriak jaurtitzen dituzte.
  Mariak, tiroka, fusil bat eta harrapatutako metrailadore bat sorbaldan zituela, abestu zuen:
  - Armiarma maltzurrak eztena zorroztu du,
  Eta errusiar odol sakratua edaten du Errusiatik!
  Dena txiki eta txikia da bere arerioarentzat, hilko du,
  Nork dauka maitasuna Errusiarekiko!
  Maitasuna Errusia!
  Neskak bala bat bidali zuen zirrikituetatik ateratzen zen "guardia"-ra. Edertasunak irribarre egin zuen, bere aurpegiak, makala izan arren, xarma eta xarma mantendu zuen.
  Orokorrean, beren batailoiko neska guztiak ederrak dira. Hemen, adibidez, Tatar Serafinak. Aita tatariarra da, baina ama Bielorrusiakoa, eta Serafimak gari helduaren koloreko ilearen oinordetzan jaso zuen. Neska eder bat ere, oinutsik, eta ia biluzik. Eta harrapatutako metrailadore batetik tiro egiten du, eztanda laburretan. Eta beste tropetako faxistak arakatzen dira bertan.
  Serafimak nahiko zehatz jaurtitzen du. Haren ondoan zegoen Maria urrezko ilea. Bi neskek su eta abesten dute.
  - Aberria! Maria hasi zen...
  - Eta armada! - Jarraitu zuen, Seraphim tiroka.
  Mariak txiokatu zuen:
  - Hau...
  Suaren buru eta koloretakoa joz, Serafimek jakinarazi zuen:
  - Bi polo!
  Mariak irribarre egin zuen eta txio egin zuen:
  - Gainean...
  Serafimek tiro egin zuen eta gehitu zuen:
  - Zein...
  Mariak bost moztu zituen, jarraitu zuen:
  - Eutsi!
  Serafinak, tiroka, agurtu zuen:
  - Planeta!
  Maria, tiroka, txio egin zuen:
  - Bularra...
  Serafinak, tiroka, purrustada:
  - Babestu...
  Mariak faxistaren burua apurtu eta bota zuen:
  - Guk zu....
  Serafimek naziak balez mozten zituztela esan zuen:
  - Herrialde bat!
  Mariak, ondo zuzendutako balak bidaliz, txio egin zuen:
  - Denek....
  Serafimek, gero eta zehatzago tiro eginez, gaineratu zuen:
  - Jendea!
  Mariak, bere ile urrezko eta zikina kopetatik botata, kantatu zuen:
  - Arratoia...
  Serafim balak, eta tiroak bidaliz, eman zuen:
  - Zure...
  Mariak, faxistari eztarrian joz, jarraitu zuen:
  - Epela!
  Tatar ilehoriak, tiroak bidaliz, jarraitu zuen:
  - Hodeiak...
  Mariak zehaztasunez tiro eginez, gehitu zuen:
  - Ederra!
  Serafinak, irribarretsu, txio egin zuen:
  - Beno eta...
  Mariak, zehaztasunez tiro eginez, hausnartu zuen:
  - Eguzkia!
  Serafimek, astinduz, txistu egin zuen:
  - Zoy!
  Maryk barrez jarraitu zuen.
  - Automatikoa...
  Serafimek, tiro eginez bezala, zaunka egin zuen:
  -Nather...
  Mariak ondo zuzendutako planoak gehitu ditu:
  - Sorbalda...
  Serafimek gaineratu zuen barrez:
  - Soldadu!
  Mariak gogotsu kantatu zuen, tiroka:
  - Zulatu egingo dut...
  Serafimak, borrokalarien suaren buru, gehitu zuen:
  - Hilobia...
  Mariak afrikarra bota zuen eta jarraitu zuen:
  - Aurkaria!
  Neskak muniziorik gabe daude. Eta azkar korrika egitera behartu zuten estaldura bila. Volgan zehar hornidura oso zaila da. Etengabeko bonbardaketak eta bonbardaketak. Hemen dator beste aldetik errefortzuen konpainia.
  Spray eta zatika iturriak irakiten dira itsasontzien inguruan. Stormtroopers orroa zeruan. Hemen Focke-Wulfs hegan sartzen dira. Eta bonbak botatzen dituzte.
  Hainbat txalupa hautsi ziren. Sobietar soldaduak ito eta hiltzen ari dira.
  Etsaien artilleriaren sua trinkoegia da.
  Gauez ere, Fritzek dena supean mantentzen dute. Eta haien murgiltze-bomberak gastatuta daude. Yu-87ren aitona barne. Jet-hegazkinak dagoeneko seriean sartu diren arren.
  Hona hemen Yak-9 sobietar mitikoa. Alemaniako ME-309 baten aurka borrokatzen ari da. Adostutako maniobragarritasuna, abiadura eta armen aurka. Alemaniarra auto sobietarra garaitzen saiatzen ari da lehen deitik. Baina ez du lortzen. Yak, berriz, buztanean sartzen ahalegintzen da, baina naziak alde egiten du abiadura handia dela eta.
  Alemaniar azkarragoa, arma indartsuagoekin, errusiar maniobragarriago baten aurka. Baina hegaldi azkarrak jarraitzen du. Faxistak zazpi tiro puntu erabiltzen ditu zazpiren aurka, eta auto sobietarra ukitzen du. Abiadura galdu eta erortzen hasten da.
  Ke-zuloak isurtzen ditu. Eta motorra piztuta dago...
  Zer da gerra hau! Zaila da ME-309 bezain armagintzan indartsua den makina bati aurka egitea, zeinetan zazpi tiro puntuk gehiegizko pisua eta maniobragarritasun eskasa konpentsatzen baitute.
  Abiadura handiak faxista murgiltzeko aukera ematen du, eta borrokalari alemaniarren kopeta ondo blindatua dago.
  Anyuta berriro saiatzen da Sagua ahultzen. Neskak bere bizitza arriskuan jartzen du. Dagoeneko urratuta dago, biluzik arrastaka gotorlekuetan barrena. Edertasun guztia marratuetan eta pisugan. Baina orduan granada bat botatzen du leherketari loturiko pakete batekin. Metrailadore baten eztanda batek ere jo du. Edertasunaren sorbalda marrazten du.
  Baina, bestalde, lehergailuak 150 mm-ko kanoi baten bokalean jo zuen. Eta alemaniarrak kalte handiak jaso ditu jada. Zailtasun handiz, autoa bere lekutik mugitzen da, eta bere tropen tokira arakatzen da, zauriak miazkatzeko.
  Focke-Wulfs eta hainbat TA-152 agertzen dira zeruan. Sobietar posizioak bonbardatzen hasten dira. Azken HE-183 pare bat ere agertu ziren, eraso-hegazkin-ibilgailuak. Sai hauek zortziehun kilometro orduko abiadura hartzen zuten, eta ia ezinezkoa zen haiek jotzea.
  Neskek atzera botatzen diete alemaniarrei. Beti dago etsaia engantxatzeko aukera, eraso-hegazkinek lurreko suetatik babesten duten arren.
  Anyutak eta Allak harrapatutako Luftfaust berreskuratu zuten. Arma hau, elkarri lotuta hogei milimetro atzerakadarik gabeko bederatziz osatua.
  Hegazkinaren aurkako pistola txiki bat bezala tiro egin dezakezu.
  Eta gerlariek etsaia seinalatzen dute. Leunki sakatzen dute hasiera... Bi edertasunek oin biluziak utzi zituzten hondakinen gainean, itzulera leun bat sentituz.
  Focke-Wulf sei aire pistolarekin, erretzen hasten da - sabela urratuta dauka.
  Neskek pozarren orro egiten dute:
  - Puck! Garbigailua! Gola!
  Beste hegazkin alemaniarrak nesken buruen gainean biribiltzen hasten dira. Edertasunak lurpeko pasabideetara sartzen dira, Focke-Wulf suziriak sahiestuz.
  Anyutak takoi zakarra jaso zuen dirdira batekin. Neskak marmar egin zuen:
  - O infernuko suak!
  Neskaren zola babak eta minez estalita zegoen. Zerbait hotza egin nahi nuen.
  Eta azalean, hutsuneek jarraitzen dute. Sugarretatik elurrak txistuka, hondakinak urratzen dira. Alemaniarrek posizioak suez gainezka egiten dituzte, baina oso zentzu gutxi dago. Gudariak bisoietan saguak bezala ezkutatu ziren. Utzi beraiek lisatzen.
  Allak xuxurlatu zion Anyutaren belarrira:
  - Nik uste dut laster naziak azkenean agortuko direla. Indar handia dute, baina Stalingradon ez dute buelta emateko aukerarik!
  Neska ilehoriak harro erantzun zion:
  Hirurehun espartano bezala gaude hemen! Etsaiaren goi mailako indarrak islatzen ditugu!
  Alla-gorriak barre egin zuen eta keinu egin zion bikotekide neskari:
  - Eta ez zara gure inguruan ibiliko!
  Neskak azalera atera zirenean, erasoaldia amaitu zen. Soldadu oin beltz berriak agertu ziren. Aurrera igo ziren, eta neskek sua ireki behar izan zuten, etsaia sudurrez lurra zulatzera behartuz.
  Berriz ere, "Lehoiak" eta "Tigreak" borrokara joan ziren. Alemaniarrak armada sobietarra tanke astunekin sakatzen saiatu ziren. Noizean behin obusak euria egiten zuen. "Tiger" zaurgarriena bere formazioetatik ez apurtzen saiatu zen. Morteroek ere burrunba egin zuten.
  Neskek tiro egin zieten alemaniarrei eta haien mertzenarioei. Aurkariak kanporatuak. Alla eta Anyutak binaka tiro egin zuten. Etsaien muturrak agertu eta finkatu ziren. Ondoren, etsaien geruza berri bat.
  Neskek abestu zuten borrokan.
  Ala hasi zen, tiroka:
  - Aurretik...
  Anyutak, tiroka, jarraitu zuen:
  - Zuek...
  Alla lupanuv-ek gehitu zuen:
  - Legioa...
  Anyutak, hiru moztu ondoren, isilik esan zuen:
  - Etsaiak...
  Ala, aurkariak iltzatuz, esan zuen:
  - Haiek....
  Anyutak, arabiarren buru-hezur erdia eraitsi ondoren, jarraitu zuen:
  - Haiek nahi dute...
  Ala, etsaia birrinduta, jarraitu zuen:
  - Zuk...
  Anyutak, tiroka, haserreturik:
  - Birrindu...
  Ala, arabiarren buru-hezurra hautsiz, hausten zuen:
  - Suntsitu...
  Anyutak, iltzen jarraituz, txistu egin zuen:
  - Oharrak...
  Alla-k, tiro egingo balu bezala, txistu egin zuen:
  - Ez izan beldurrik...
  Anyutak, tiro zehatza jaurtiz, hausnartu zuen:
  - Etsaia...
  Allak, frankotiratzaile batek bezala tiro eginez, jarraitu zuen:
  - Shtykov...
  Anyutak, gehiago tiro eginez, zaunka egin zuen:
  - Gai...
  Allak, tiroari utzi gabe, txistu egin zuen:
  - Indar...
  Anyutak, amorruz tiroka, haserre egin zuen, bere lagunari zuzenduz:
  - Ausardia...
  Allak, estasi gogor batean, afrikarren buruetatik jaurti ondoren, zaunka egin zuen:
  - Indarra...
  Anyutak, suarekin galopan, txistu egin zuen:
  - Areagotu...
  Allak, bere kizkur gorriak astinduz, jarraitu zuen:
  - Eta arerioak...
  Anyutak, arabiarrari sabelean jo eta gero, hau esan zuen:
  - Berehala...
  Allak, kalibre guztiez tiro eginez, zaunka egin zuen:
  - Suntsitu...
  Neskek arnasa hartu zuten. Eta pixka bat gehiago tiro egin ondoren, oihukatu zuten:
  - Frankotiratzaile fusilaren zaldunak gara, hilketaren ahotsa jotzen ari da!
  Tropa kolonialen bultzada olatua zertxobait apaldu zen. Naziek berriro tankeak aurrera eraman zituzten. "Tigreak" -2 agertu ziren beren moko luzeekin, eta obusak jaurti zituzten ohartzea lortzen zuten guztiari.
  "Tigre" -2-k dorrearen jatorrizko forma zuen eta alboetatik armadura-plaken maldak. Horrek pixka bat tinkoagoa egin zuen. Emakume gerlariek tankearen arrastoak aukeratu zituzten berriro helburu gisa. Faxistak zartagin batean dagoen sugea bezalakoa izan behar zuen.
  Anyutak pakete lehergarri bat bota zuen, "Tiger" -2-ren aurrealdeko arrabola zapaldu eta abestu zuen:
  - Opari batekin topo egin zaitut... Jakina, hilkutxan leku bat zehaztu dut!
  Allak txistu egin zuen faxistari pakete handi eta lehergarri bat botaz pozik:
  - Baina Pasaran!
  Eta leherketaren ondorioz, Alemaniako tankearen moko luzea bihurritu zen. Eta Tigre Erregea atzera egiten hasi zen. Berriz ere, faxista oso zauritua izan zen. Allak hartu eta zaunka egin zuen, oin hutsez beira puska bat botaz:
  - Zu izan haritz hilkutxan!
  Edalontzia, hegan igaro ondoren, indio baten eztarrian lurreratu zen, Alemaniako tropa kolonialen artetik.
  Anyutak keinua egin zion bikotekideari eta kantatu zuen:
  - Burua upel honetan sartuko dut! Denak bustiko ditut!
  Alla-k metraileta baten eztanda egin zuen. Alemaniarrak erasopean zeuden berriro. Neskak txistu egin zuen:
  - Denetarik egin dezakegu! Eta irabaziko dugu!
  Anyutak bere fusila tiro egin zuen eta esan zuen:
  - Garaipen handi bat zain! Gure aitonak izan bedi lorian!
  Alla-k itzulipurdiak egin eta biraka egin zuen Gabonetako zuhaitza bezala biraka. Neskak keinu batez kantatu zuen:
  - Arrakasta jauna, nora zoaz... Arrakasta jauna - barre egiten dute faxistek...
  Alemaniako tankeek, obusak salbatu gabe, haien sua areagotu zuten. Opari lehertuak bota zituzten. Eta sobietar posizioetara hurbildu ziren, hutsuneak saihestu nahian.
  Anyutak, alanbre bat erabiliz, Seryozhka gatibuak irakatsi zien bezala, meatze pisutsu bat atera zuen. "Lehoia" poliki-poliki arakatu zen sobietar posizioetara. Bere 150 mm-ko pistolak obusak tu egiten zituen. Neskek txistuka eta keinu egin zuten.
  Anyutak kantatu zuen:
  - Alemanak-piperrak, faxistak-naziak... Bakezale baten amaiera itxaroten zaizu!
  Ala esan zuen irribarrez:
  - Bakezaletasuna... Nahiz eta astakeria da bakezaletasunaz hitz egitea naziei dagokienean!
  Anyutak goardia kolonialaren arabiar baten sudurreko zubia jo zuen ondo zuzendutako tiro batekin eta txio egin zuen:
  - Eta pentsatzean elbarri daude... Eta gai militarretan ez dira hain indartsuak! Laster ezabatuko ditugu Lur planetaren aurpegitik!
  Alak beste leherketa bat eman zuen, bularrak legar gainean igurtzi zituen eta kantatu zuen:
  - Basatien belauniko zaldun errusiarra naiz... Aberriaren etsaiak Lurraren aurpegitik kenduko ditut!
  Edertasun ilegorriak keinu egin zion, zerura begira. Han biraka ari ziren "Frames", artillero alemaniarrak.
  Istripua, noizean behin, "Lehoia" alemaniar haize-oihalean trabatuta. Eta bere pistolak tu egiten jarraitu zuen.
  Anyutak, alemaniar tanke baten arrastoen azpian meategi bat mugituz, txistu egin zuen:
  - Seryozharentzat ....
  Alemaniarra gelditu eta berriro tiro egin zuen. Nesken atzean lehertu zen oskola.
  Anyutak esan zuen:
  - Esne maskorrak, nork duen haurtxo baten garuna!
  "Lehoia" zutik egon zen denbora batez. Esperientziadun tripulatzaile alemaniarrak arriskua sentitu ote zuen aurretik, edo borrokarako kita erabili nahi zuten. Baina "Lehoia" geldirik egon zen denbora batez eta maskorrak hilgarriak bota zituen.
  Anyutak adierazi zuen Alemaniako tankeak pistola aurreratuagoa zuela eta KV-2ak baino maizago tiro egiten zuela. Eta horrek, noski, askoz arriskutsuagoa egiten du auto hau. Anyutak bere burua gurutzatu zuen eta txistu egin zuen:
  Joan daitezela gaiztoak pikutara!
  Allak faxistari tiro egin zion eguzki plexuan, eta zaunka egin zuen:
  - Gure garaipena saihestezina da! Eta dena ondo amaituko da!
  Anyutak ere turkiarra moztu, eta kantatu zuen:
  - Nahiz eta, badirudi laster bizitza eten egingo dela arazoak bere adar beltza jotzen duenean... Zaldiek irrintzi egiten dute eta odola ibai bat bezala dabil, eta berriro lurra zure oinetatik ateratzen da!
  Allak, iraniarra busti ondoren, gaineratu zuen:
  - Baina lurrak ere badu bere zaindaria... Eta berari luzatutako izarren artean... Salbatze-hari ikusezinak Hitler Kolymara erbesteratzeko!
  Neskek, tiroka, aho batez kantatu zuten:
  - Apur dezagun Adolf, min egingo dio! Faxismoa garaitu egingo dela uste dut! Eta gure Errusian, Mesias agertuko da, herrialde guztietako herrien Jauna!
  Eta gudariek tiroka jarraitu zuten. Baina etsaien infanteria etzan egin zen, eta granadak jaurti eta jaurtitzen hasi ziren. Horda faxistak mortero suarekin erretzen saiatu ziren neskak. Eta granada asko botatzea.
  Ala filosofikoki esan zuen:
  - Hauteskundeetan zenbakia har dezakezu, gerrarik gabe hauteskundeetan trebetasuna!
  Anyutak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Gerra kalitateak kantitatea gainditzen duen eremua da, hauteskundeak, oro har, kontrakoak dira, eta hau txantxa da!
  Gudariak apur bat atzera egin zuten, granadak eta haien zatiak lodiegi isurtzen ari ziren. Ala ere oinarekin atzeman zuen botatako oparia eta atzera bota zuen. Granadak hegan egin zuen eta naziak kaskoan jo zituen. Eta nola lehertzen den...
  Nonbait beste lotura bat lehertu izan balitz bezala.
  Ala filosofikoki adierazi zuen:
  - Zortea bigarren zoriona da, arrakasta hirugarrena, baina lehen trebetasuna!
  Anyutak barre egin zuen eta tartekatu zuen:
  - Zortea ausardiaren saria da, baina ez arduragabekeriagatik!
  Alla-k armada kolonialetik hindu bati begia atera zion eta txistu egin zuen:
  - Nor da zortea, bere arimak abesten du!
  Anyutak irribarre egin zuen eta txio egin zuen:
  - Zortea duzunean ona da, Jainkoak salbatuko zaituela esan nahi du!
  Neskak apur bat umoretsuagoak dira. Orduan, "Lehoia" alemaniarrak, hala ere, aurrera egin zuen, eta mina bat jo zuen. Beldarrak lehergailu batekin egin zuen topo eta hautsi egin zuten.
  "Lehoia" zauritua biraka eta zutitu egin zen... Gudariak poz-pozik zeuden eta birikak goitik behera kantatu zituzten:
  - Lehoia elbarria da pentsamenduan, tigrea era guztietako arazoen iturria da... Ez dago pertsona bat baino interesgarriagorik munduan!
  Anyutak lerro luze bat eman zuen, atzerriko armada bat besterik ez zen altxatu eta kantatu zuen:
  Suziriak, hegazkinak,
  Munduko izpiritu errusiar indartsuena...
  Pilotu onenen buruan -
  Etsaia hauts bihurtuko da eta behera!
  "Lehoia" oso kaltetuta dagoela dirudi. Izoztu egin zen, beste pare bat oskol bota zituen.
  Pantera arin bat agertu zen. Hala ere, sobietar tropen posizioetan sakontzeko beldur zen, baina tiroka hasi zen. Nesken buruen gainean maskorrak txistu egin zuten. Eta hondakinak eta suak hautsi zituzten.
  Anyutak granada bat prestatu zuen botatzeko, tanke faxista distantzia irisgarri batera hurbildu zen unea harrapatzeko prest. Baina Pantheran ere ez dago tontorik. Alemaniarrek tiro egin zuten, obusak xake-taulan ezarriz, lur zati bakar bat ere ez galdu nahian. Eta literalki harri guztiak atera zituen.
  Allak, bularrean kolpeka emanez, esan zuen:
  - Fritz-en taktikak akatsak dira... Zenbat lortuko dute horrela?
  Anyutak gogotsu adierazi zuen:
  - Oilo batek alez ale pikokatzen ditu, eta pisu handiak irensten dituen txerri batek baino askoz azkarrago hartzen du pisua!
  Pantherak laurogei tiro baino gehiago egin zituen, eta muniziorik gabe geratu ondoren, buelta eman zuen, bere gordelekura itzuliz. Bere ordez, "Sturmtiger" mastodonte berri bat agertu zen. Makinak bere enbor zabala txapel batekin estali zuen. Ikus daiteke, horrela, bere burua salbatzeko asmoz.
  "Sturmtigr", tropa sobietarren posizioetara tiro egin zuen urrutitik. Txupinazoa. Lurra altxatu zen, eta suzko iturri batek suzko zorrotadak isuri zituen.
  Neskak ia bizirik atera ziren, nahiko estalita zeuden. Anyuta apur bat gortuta zegoen. Neskak bat-batean bere burua ikusi zuen zaldi baten gainean galopan. Eta armada tatariarrari eraso zion eskuadroi bat agintzen duela. Eta gudariak zaldiz ibiltzen dira berarekin. Mongol-tatariarrak, kolpeari eutsi ezinik, atzera egin eta milaka hiltzen dira apazapean.
  Anyutak, berriz, bi ezpata kulunkatzen ditu eta etsaiak mozten ditu. Baina ikusmena bat-batean eten zen.
  Allak bere bikotekidea masailetan jo, astindu egiten du, esanez:
  - Beno, dena! Orain utzi etzanda!
  Anyutak haserre erantzun zuen:
  - Ez nintzen etzan, baina borrokatu!
  Neskak amorruz salto egin zuen eta granada bat bota zuen. Oraina, hegan egin zuenez, "Lev" tankearen muturrean lurreratu zen. Kalteak jasota, autoak bere maleta pisutsua zimurtu zuen.
  Anyutak oihukatu zuen bere biriken goialdean:
  - Ni naiz Rus'ko zalduna!
  Alla-k metrailadorearen leherketa bat eman zuen eta burrunba egin zuen:
  -erantzun zuen mutilak, bekainak zimurtuz,
  Holy Rus' zerbitzatu nahi dut...
  Utzi odol itsaso bat isurtzen
  Baina Jainkoak salba gaitzake!
  Anyuta urdaila eta bularra hutsik erori zen hondakinen gainera. Garaiz, ehunka metrailadore-leherketa bere buruaren gainetik pasa zirenean. Neskak mihia atera eta esan zuen:
  - Soldadu ausarten zoramena jeneral txundituen salbatzailea da!
  Ala onartu zuen:
  - Soldadu ausarta da, jenerala zuhurra, etsaia maltzurra, arrakasta elkartasuna da ausardi jakintsuarekin bakarrik!
  Neskek berriz sua ireki zuten eta elkartasunez txio egin zuten:
  Haren gainean eskuadroiak
  Orroa batera
  Adolf ergel sendoa da -
  Sodoma landatzen!
  Beste "Lehoia" blindatu bat agertu zen. Bi soldadu alde egin zuten harengandik, aurpegi ilunak ikusita: arabiarrak. Kakoari kate bat botatzen saiatu ziren garatutako tankea gudu zelaitik ateratzeko.
  Alla eta Anyutak tiro egin zuten, aldi berean teknikariak hil zituzten. Gerlariek kantatu zuten:
  - Ez ezazu zeure burua suntsitu eta lagundu kamarada bati, lagundu besteei sutetik ateratzen!
  Hiru beltz agertu ziren. Ahal bezain azkar korritu zuten katearekin, baina neskek ere tiro egin zuten. Gainera, Anyutak pistola batetik tiro egin zuen, txakurra behatz hutsez sakatuz.
  Eta bere aurkariak izugarri jotzea lortu zuen, Robin Hooden antzera.
  Ala esan zuen:
  - Marka ez da arrakastaz jotzen duena, zorte txarrarekin huts egiten duena baizik!
  Anyutak granada bat bota zuen oin hutsez eta txistu egin zuen:
  - Sastakai baten ikuskera duen zehatzena galdu daiteke, baina barkaezina den gogo zorrotz batek helburutik pasa dezake!
  Granadak morteroa jo eta lehertzen hasi zen, meatzeak eztandaraziz.
  Bai, Stalingrado ez zen erraza izan alemaniarrentzat. Heriotzaren zitadela ikaragarri batean sartu zituzten!
  . 13. KAPITULUA
  Azaroaren 3an, alemaniarrek Tikhvin inguratu zuten, eta hirian bertan izan ziren borrokak. Armada Gorria pixkanaka atzera egin zuen. Baku hiriaren zatirik handiena hartu dute dagoeneko, sobietar tropak penintsulara erretiratzen ari dira. Erevanek ia ez du oraindik eusten. Stalingrado suntsitzeko zorian dago.
  Baina, hala ere, Stalinek hiri honi ez amore emateko agindua eman zion. Borrokak zabaldu ziren Astrakanentzat. Hiri honetan, Fritzek ere aurrera egiten saiatzen ari dira. Hurbilketa guztiak gogor bonbardatzen dituzte eta azpiegiturak suntsitzen dituzte.
  Negua dator... Eta gerraren ibilbidea gero eta gutxiago aurreikusten da. Baina Stalingradok ez omen du eutsi. Volga bidezko hornidura izoztea zaila da eta bonbardaketa masiboa egiten du.
  Azaroaren 4an, Tikhvinen ehuneko laurogeita hamar hartu zuten jada. Eta alemaniarrak Finlandiako lurraldera hurbildu ziren. Sobietar tropek, kalte handiak jasan zituztenez, ezin izan zuten indar nahikorik bildu etsaia geldiarazteko.
  Finlandiarrek eta Suediako tropek txotxongiloek ere eraso egin zioten bilerari. Indar esanguratsuak erabili ziren.
  Azaroaren 5ean, Alemaniako koalizioa eta Finlandiako-Eskandinaviako tropak bat egin zuten. Horrela, eraztun bikoitza itxi zen Leningrado inguruan. Hirugarren Reicharentzat garaipen berri eta handia.
  Azaroaren 6an, borrokak jarraitzen zuten iparraldeko sektorean. Naziek korridorea zabaldu zuten. Egoera oso zaila zen. Tikhvinen, erresistentziaren azken aztarnak erre ziren. Alemaniarrek misil balistikoak jaurti zituzten Erevanera. Hiru aurkezpen kaleratu ditu. Kalte handiak eragin zituen hildakoekin. Baina azkenean ez zuten ezer hautsi.
  Astrakhan hiria lurrez moztuta zegoen sobietar lurraldetik. Egoera areagotu egin zen. Alemaniako eta Britainia Handiko guduontzi berriek Murmansk bonbardatu zuten. Bonbardaketetan, goarnizioko komandantea eta ofizial asko hil ziren.
  Are okerrago egin zen.
  Eta azaroaren 7an, naziak Volkhov-en sartu ziren, eta azkenean Tikhvin zapaldu zuten sobietar tropen erresistentziarekin. Horrela, nabarmen hazi zen Leningradekiko aldea. Argi geratu zen blokeoan dagoen hiria nekez iraungo duela.
  Azaroaren 8an, azkenean, Lev-2 tankearen aspaldiko probak egin ziren. Makinak diseinu aldatua zuen. Motorra, transmisioa eta engranaje-kutxa leku bakarrean eta aurrealdean zeuden, eta borroka-konpartimentua atzealdean.
  Alemaniarrek, Porscheren gidaritzapean, autoa ahalegin indartsuz egin zuten putsch-aren urteurrenean.
  Izan ere, beheko silueta bati esker, "Lehoia"ren armamentua eta armadura mantenduz, autoaren pisua hirurogei tonara murriztu zen, 1200 zaldiko motor batekin. Borroka probek erakutsi zuten tanke guztiz onargarria izan zela. Zehazki behar duzuna!
  Korrika eta armadura ezaugarri onen konbinazioa.
  Führer, ordea, ez zegoen konforme. Alboetako eta popako armadurak sendotzea eskatu zuen, baita 100 EL-ko kanoi luzeko 88 mm-ko kanoi bat jartzea ere.
  Probako beste ibilgailu bat E-100 izan zen. Tanke hau, ordea, astunegia izan zen: 140 tona, baina babes bikaina du angelu guztietatik eta Saguaren armamentua. Oro har, "E" serieak oso itxaropentsua izango zela agindu zuen. Alemaniarrek, itxuraz, ez zuten denborarik galdu.
  1000 zaldiko motordun "Tabernak" tankea ere frogatu zen, hala ere, autoa, ordea, Hitlerri ez zitzaion behar bezain babestuta iruditu.
  Urteurrena eta hainbat motatako hegazkinen erakustaldia. Bereziki, eraso-hegazkinak eta ME-262-ren aldaketak. Baita TA-183 ere. Teknologiaren desfile oso bat.
  Gas jaurtigailu indartsuak barne, hiri eta herri osoak eraisteko gai dira.
  Hemen, hain zuzen ere, suntsipen-sistema oso sendoak erakutsi zituzten.
  Panther-2-k ere probak gainditu zituen, berrogeita hamar tona zituen, 150 milimetroko malda aurrealdeko blindajea eta King Tiger pistola bat zituen. Alboko armadurak 82 mm zituen, angelu batean. Horrelako tanke bat gehiago edo gutxiago egokitzen zitzaion Hitlerri, beraz, hogeita hamalau borroka estuan jasateko gai zen.
  Orokorrean, naziek orraztu zuten menajeria.
  Orduko mila eta ehun kilometroko abiadura lortzeko gai diren "Gotha" borrokalariak gainditu eta probatu dituzte.
  Laburbilduz, amore eman zuten.
  Volkhov azaroaren 9an erori zen. Egoera bere gorenera iritsi da. Eta berriro ere sobietar tankeak kontraerasoa egiten saiatu ziren.
  Gringeta izoztu egin zen pistolaren ondoan. "Churchill" -2 sobietar ibilgailuen aurrean zegoen eta munizioa bota zuen.
  Jane Jaunaren alabak zenbatu zituen hitsak. Sobietar tankeek moteldu egin zuten lubakira sartu ahala. Eta hori Alemaniako menajeriak erabiltzen zuen.
  Nicoletak hartu eta kantatu zuen:
  - Gerlari ingelesak ez dio heriotzari beldurrik,
  Zeru izartsuaren azpian, heriotzak ez gaitu hartuko!
  Koroa duen lehoiak ausart borrokatuko baitu,
  Metrailadore indartsua kargatuko dut!
  Malaniak baiezko keinua egin zuen.
  - Ederra da! Eta guk ere kobratuko dugu!
  Pistola oso aktiboki funtzionatu zuen. Maskorrek distira egiten zuten pospoloak bezala, ingerada airean utziz. Bai, neska kementsuak harrapatu zituzten. Eta garrantzitsuena, zehatza.
  Gringetak, buruaz keinu eginez, jaurtigai bat bidali zuen hogeita hamalauko dorrearen oinarrira. Marmarka:
  - Hau heriotza da! Nire etsaiengana etorriko da! Eta badakit hemendik aurrera, bibotedun etsaien zain dagoela!
  Nicoletak esan zuen irribarrez:
  - Animalia guztiak makurtu ziren bibotedunari... Madarikatuari huts egin zezan!
  Gringetak barre egin zuen berriro, eta tiro egin zuen, txistuka:
  - Nire jaurtigaia da zehatzena. Zalantzarik gabe iritsiko gara!
  Nicoletak hatz erakuslea altxatu zuen eta esan zuen:
  - Pif, Paf - galdu! Untxi grisak salto egin zuen!
  Gringetak, tiroka, kantatu zuen:
  Bakoitzak bere kabuz aukeratzen du
  Emakumea, erlijioa, errepidea...
  Zerbitzatu deabruari edo profetari
  Bakoitzak bere kabuz aukeratzen du!
  Janek burua astindu zuen eta protesta egin zuen:
  - Ez zalantzarik horrela! Pertsona baten fedearen ehuneko laurogeita hemeretzi jaiotzak zehazten du, ez ezagutzak. Hemen Eliza Anglikanokoak gara... Eta begiratuz gero, zertan oinarrituta? Hau al da gure aukera?
  Gringetak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Ni pertsonalki familia sinestun batean nengoen, baina orain gero eta gehiago nago ateismora!
  Nicoletak barre egin zuen eta mihia atera zuen.
  - Ateismoa... Hori interesgarria da!
  Malaniak filosofikoki adierazi zuen:
  Eta denetik urrun! Jainkorik ez dagoenean eta naturaz gaindiko indarrik ez dagoenean, orduan edozein erlijio faltsua da!
  Gringetak buruarekin baietz egin zuen gogoz:
  - Komunistak bezela! Erlijio guztiak jendearen fantasiak besterik ez direla pentsatu zuten. Eta horren gainean eraiki zuten doktrina!
  Malanya ezpainak kizkurtu zituen eszeptikoki.
  - Eta zer itxaroten zaie hil ondoren?
  Gringetak barre egin zuen haragijale. Proyectil bat jaurti zuen, beste tanke sobietar baten kaskoa moztu eta erantzun zuen:
  - Hemen asko pentsa dezakezu... Zientziaren indarren bidez hildakoen berpizkundea ere!
  Malaniak gogoratu zuen, irribarrez:
  - Etorkizuneko munduari buruzko liburu bat irakurri nuen. Dagoeneko badago espazio-inperio bat. Ez dago heriotza, zahartzaroa, gaixotasunik. Eta, noski, gosea... Egia da, biztanle gehienak ez du lanik, baina denentzako nahikoa dago.
  Adibidez, autoak doan oparitzen dira. Eta badaude makina elektronikoak mundu osoarekin harremanetan egoteko.
  Nicoletak oso serio esan zuen:
  - Aurrerapena azkarra da. Begira tanke hauek... Nola aurreratu diren eta perfektuagoak bihurtu diren. Hala ere, "Churchill" -2 ezin da "Matilda"rekin alderatu.
  Honekin ados zegoen Malania:
  - Bai, tankeak aurreratu dira ... Hau chic da!
  Sobietar tankeen beste eraso bat hondoratu zen, eta eten bat izan zen.
  Azaroaren 10ean eta 11n, alemaniarrek erasoko operazio txikiak egin zituzten, iparraldean izkinak moztuz.
  Sobietar tropak Stalingrado iparraldean kontraerasoa egiten saiatu ziren, baina ez zuten arrakasta handirik lortu. Hiriko azken etxeak zeuden jada. Aldi berean suntsituta, lurrera. Baina oraingoz, Stalinek amaierara arte mantentzeko agindua eman zuen.
  Baku hiria ia harrapatuta dago. Baina petrolio putzuak sutan daude eta borrokak piztu dira haien artean. Alemaniarrak etengabe bonbardatzen ari dira.
  Astrakango borrokak bere gailurrean daude...
  Azaroaren 12an, turkiarrek erasoa egin zuten Erevanen. Presioa baztertu egin zen. Otomandarrek sufritu zuten. Baina faua berriz bota zuten. Azaroaren 13an, alemaniarrek Bakuko azken auzoak okupatu zituzten - hiriaren harrapaketa iragarriz. Penintsulan bakarrik borrokak jarraitzen zuten, eta zerua beltz zegoen putzu sutik aterata.
  Azaroaren 14an, naziek Murmanskeko erasoa hasi zuten. Artilleria erabiltzen zuten, eta hegazkinak...
  Stalingrado sutan zegoen, baina berriro zabaldutako sobietar errefortzuek eustea ahalbidetu zuten. Nahiz eta hiriaren ertzarako bakarrik, eta galera izugarrien kostuan.
  Murmanskeko erasoaldian, gudu-ontzi armada handi bat bildu zen, eta hegazkin-garraioak ere hurbildu ziren. Hiria plasmazko arrabol baten antzera sakatu zen. Eta bonbardatu eta tiro egin zuten.
  Azaroaren 15ean, tropa faxistak mugitzen hasi ziren, hiriari eraso egin zioten, Ozeano Artikoko izozterik gabeko portu bakarrari. "Saguek" parte hartu zuten guduetan, eta baita naziek praktikan probatu nahi zuten "Rat" tankea ere.
  Hala ere, "Rat" etsigarria izan zen. Lehenik aurrera egin zuen, eta gero elurretan trabatu egin zen. Eta hiriaren kanpoaldean gelditu zen. Alemaniarrak ez zeuden oso prest erasorako. Baina bonbardaketak ez ziren gelditu. Azaroaren 16an, naziek petrolioaren garbiketa ia amaitu zuten, putzuak piztuz. Baina penintsularen zati bat ezinezkoa zitzaien, zazpigarren zeruraino heldu ziren suak zirela eta.
  Azaroaren 17an, naziek Volgako deltaren azken adarra hartu zuten, eta, horrela, Astrakhan sakonago blokeatu zuten. Baku aspaldi moztuta dago.
  Erevan ere oldartu zen. Hiria muino batean dago, defentsarako oso erosoa, baina zaila da batez ere tankeekin erasotzea.
  Azaroaren 18an, sobietar tropek berriro probatu zuten Stalingrado iparraldeko defentsa nazien indarra. Horrek Volgan urtean geratzen zenaren aurkako erasoa ahuldu zuen, baina galera nabariak balio zuen.
  Azaroaren 19an, alemaniarrek Murmanskeko erasoa gelditu zuten galera handiak zirela eta.
  Horrela, Führer jabetuak ezin zuen inola ere atera bere posiziotik zatitxo ugari. Negua baino lehen SESB amaitzeko nazien planek porrot egin zuten.
  Okerrena, Japoniak erasoa bertan behera utzi baitzuen, eguraldi hotzagatik eta langileen galera handiak zirela eta. Gauza bakarra da samuraiek beren hogeita hamalauen ekoizpena handitu zutela eta lizentziadun Panthers. Eta datorren udan arazoak sor ditzakete.
  Azaroaren 20an, alemaniarrek partzialki itzali zituzten suak eta penintsula gehiena garbitu zuten.
  Azaroaren 21ean, sobietar tropek alemaniarrei eraso egin zieten berriro eta Stalingradotik kilometro batzuk iparraldera ere zirikatu ziren. Naziek beren erasoa ahuldu eta beren posizioak berreskuratzen saiatu behar izan zuten.
  Borrokak, halakoetan esaten den bezala, friki baten mailan daude!
  Azaroaren 22an, naziak Turkmenistan eskualdean aurrera egiten saiatu ziren. Eta hamar kilometro ibili ostean, gelditu egin ziren. Baina azaroaren 23an, Shah-en brigadak borrokan sartuta, berriro aurrera egin zuten. Egoera izugarri larritu da Erdialdeko Asiako eskualdean.
  Azaroaren 24an ez zen aldaketa nabarmenik egon fronteetan...
  Azaroaren 25ean, naziek Murmanskeko erasoari ekin zioten berriro. Atal berriak bota zituen borrokara. Baina orain arte ezer gutxi du.
  Azaroaren 26a heldu da -Hamaika urte Reichstagerako hauteskundeak egin zirenetik, eta ondoren Hitler Reich-eko kantziler izendatu zuten-.
  Lehen aldiz, E-100 tanke berriena aurrealdean zabaldu zen.
  Halako makina baten borroka praktika zen.
  Tankeak luze samarra zuen, ia berdinduta. 128 mm-ko kanoi baten moko luzea ateratzen zen bertatik. Eta aurrealdeko armadura berrogeita bost graduko angeluan. Eta alboetatik okertuta dago.
  E-100 depositua mugitu zen 1500 zaldiko azken motorrari esker, Maus baino azkarrago. Eta jaurtigaiek errebotatu zuten.
  Eta autoaren barruan lau alai agertu ziren Magda, Christina, Gerda eta Charlotte.
  Neskek umeak erditu zituzten Fuhrerrentzat, eta SS umezain berezien ardurapean utzi zituzten.
  Eta frontoira iritsi berri. Neskak oso barregarriak dira. Borrokak galdu zituzten. Eta hemen adierazteko aukera besterik ez dago. Hartu, azkenik, Sebastopol iparralde hau.
  Eta Ozeano Artikoan Hirugarren Reich-aren nagusitasuna ezartzea. Zenbat denbora gehiago luzatu daiteke gerra benetan? Eta laurek pentsatzen dute: haiekin batera behintzat zerbait alda daiteke?
  Ez dago izozteegia Murmansketik gertu - Golkoko Korronteak isolatzen du. Neskak borrokan daude. Bakoitzak pare bat zeukan: mutil bat eta neska bat! Beraz, poztu zaitezke.
  Magda eta Christina armen inguruan ibili ziren. Depositua berria da eta maneiatzeko erraza da. Alboetatik 120 mm-ko maldazko armaduraz babestuta dago, gehi 50 mm-ko beste ezkutu batekin. Beraz, autoa ezin da angelu guztietatik zulatu.
  Neskak abesti bat txistuka ari ziren. Bihotzean bikainak dira.
  Gerdak esan zuen irribarre batekin bere ezpain anbaretan:
  - Orain Hitlerrekin ondorengo komun bat dugu. Errege familiako kideak gara!
  Charlottek barre egin zuen esan zuenean:
  - Eta aurrera - zeroak bakarrik!
  "E" -100 tankea sobietar posizioetara hurbildu zen. Inguruan dena hain suntsituta zegoen ezen sobietarren tiroak arraroak ziren, eta normalean pistola arinak.
  Magdak bere 128 mm-ko kanoia zuzendu eta sobietar urrari tiro egin zion. Neska ilehori eztiak kantatu zuen:
  - Ni tigresa naiz, eta irribarre bat daukat... Eta tigre zitalak denak puskatu zituen!
  Sobietar berrogeita bost atzera egin zuten, hainbat soldadu errusiar hil ziren.
  Magdak purrusta egin zuen katu batek bezala:
  - Ni supergizona naiz, nire metodoa sinplea da... Artilezko isatsak dituztenei hozka egingo diet! Eta orduan neska barrezka hasi zen. Tira, jainkosa basati bat bezala.
  Hitlerren emagalduek tankea astindu zuten. Eta beraiek jauzi egin zuten armadura inklinatutako auto batean.
  Baina orduan gerlariek autoa piztu zuten. Charlotte, kobre koloreko ilea duen edertasun hau, nola abestu:
  - Tsok, tsok, tsok... Tira erreka! Zalditeria naziak harea guztia jan zuen!
  Eta gero, Charlotte, nola barre egin nahi duen... Hortzak jo ere egin zituen. Eta berriro tankeak bira egin zuen. Alemanek arantzadun hesia bota zuten. Makinak, Tyrannosaurus rex baten tamainakoa, lizun egin zuen. Eta gerlariek aurpegi polit eta haragijaleak biluztu zituzten.
  Neskek bere baitan jasan zuten eta Adolf Hitlerren seme-alabak erditu zituzten. Eta horrek dagoeneko zerbait esaten du. Mikain ederrak, baina aldi berean friki moralak. Hemen gurpilen azpian erori zen soldadu sobietar bat zanpatu zuten. Eta 76 mm-ko kanoi bat sartu zuten lurrean. Gainetik gidatu genuen. Altzairu berdindua. Gudariek figura-acrobazia erakusten zuten. Maskorrak ilarrak baino kaltegabeagoak ziruditen, ume bat astintzen ari den karraskari batean. E-100ak berdindu zuen hurrengo kanoia 85 mm-koa izan zen.
  Magdak barre egin zuen.
  - Eta errusiarrak zapaltzen ditugu ohe-txonak bezala!
  Kristinak bere lagunari zuzendu zion:
  - Hartzak antzera! Hartza animalia handia da!
  Charlotte ilegorri-gorriak gehitu zuen, dentak agerian utziz:
  - Eta hortz!
  Alemaniako tankeek hiriaren defentsa lerroetan zehar bultzatu zuten. Sobietar tropek oso gogor borrokatu zuten. Denek armak hartu zituzten. Hamar urteko mutikoek ere milizian borrokatu zuten. Neska asko ere baziren. Biztanle guztiak bildu ziren, baina ez zegoen arma nahikorik. Masa heroismoa denetan ageri zen. Aitzindariak, etxean egindako lehergailuak edo granada sortak erabiliz, nazien tankeetara hurbildu eta bideen azpira bota zuten beren aberriaren alde hilz.
  E-100 tankeak kalte batzuk jaso zituen. Mutiletako batek meategi astun batetik bultzatzea lortu zuen. Bera hil zen, baina Alemaniako auto bat kaltetu zuen. Arrabola lehertu zen, eta beldarraren zati bat hegan egin zuen. Kotxe handia moteldu egin zen. Orduan pare bat gerlari granada sortak bota zituzten, pista lodiak apurtuz.
  E-100, lehen lerroa igarota, mugikortasuna galdu zuen.
  Gerdak sei metrailadore apuntatu zituen, eta soldadu sobietarrak kontraerasoa egiten saiatu zirenean piztu zituen. Dozenaka errusiar eta Errusiako beste herrietako ordezkari erori ziren, metrailadoreen balek zulatuta. Soldadu sobietarrek, ordea, aurrera egin zuten korrika. Granadak bota eta hil egin ziren. Zatiren zati bat E-100era iritsi zen, baina metrailadoreek ondo funtzionatu zuten. Eta Gerda deabrua hain zehatza da. Eta bere balek ia inoiz ez dute alferrik hegan egiten.
  Eta errusiar soldaduak hiltzen ari dira...
  Christina tiro azkarreko 75 mm-ko kanoi batetik, zatiketa-obusetatik eta metrailadore koaxial batetik tiro egin zuten. Piztia ilegorriak, sobietar soldaduak balez urratuz, txistu egin zuen:
  - Ni naiz heriotzaren eramailea... Satana bera ilegorria da niretzat!
  Magdak lotsati esan zuen:
  - Beno, ez duzu zertan. Satan Jainkoaren etsaia da eta suzko aintzirara kondenatuta dago!
  Christinak oin hutsez kolpatu zuen metala eta hots egin zuen:
  Zer gertatzen da suzko lakuaz? Nire ilea sugarra bezalakoa da!
  Gerdak esan zuen irribarre batekin:
  - Fuhrer-ek berak barkatuko dizkigu edozein bekatu... Zehazkiago, bekatuaren kontzeptua bera, funtsean zaharkitua al da?
  Magdak sorbaldak altxatu zituen.
  - Bekatuaren kontzeptua zaharkitua dagoela esan nahi duzu...
  Gerdak bere metrailadoreak piztu zituen berriro, soldadu errusiarren kontraeraso etsi bat zapalduz. Balak infernuko opariak bezala hil zituzten. E-100 oso babestuta dago aldaketa honetan. Zortzi metrailadore, bi koaxial kanoiekin eta gainerakoak giltzekin kontrolatzen zituzten. Eta oso gogor jo zuten.
  Gerdak orro egin zuen irribarrez:
  - Sin, hau da Hirugarren Reich-aren existentziaren oinarria! Gure erlijioa benetan piztien fedea da!
  Christina ilegorriak, kanoi batetik tiro eginez eta soldadu errusiarrak hiltzen, kantatu zuen:
  - Ene piztia maitagarria eta leuna... Maite ditut zure kolpeak, sinetsi! Ene piztia infernuko eta atzamarra!
  Sobietar hegazkinen aurkako kanoietako batek berriro pistak jo eta haustea lortu zuen. E-100 azkenean gelditu zen. Magdak, ordea, karga astun batekin estaliz zigortu zuen hegazkinaren aurkako pistola gogaikarria. Tira, arrastoak hautsi ziren.
  Bekokiak zimurtuta, Gerdak atoiontzi bati deitu eta galdetu zion:
  - Atera gaitzazu, mesedez! Hiltzen ari gara! Arrastoak hautsi dira!
  Erantzuna berehala etorri zen:
  - Sokatira izango da!
  Christinak irribarrez kantatu zuen:
  - Hau da mugimendua! Alferrik galtzeko etsaiak!
  Magdak pistolari tiro egin zion, soldadu errusiarrak tiro zuzena atera nahian ari zirela. Kupela apurtu zuen, eta soldadu sobietarrak norabide ezberdinetan sakabanatu zituen. Soldaduetako bat erditik urratua, eta agoniaz borrokatu zen.
  Kristau ilehoriak bere burua gurutzatu zuen, eta begiak zerura altxatuta, otoitz egin zuen:
  - Barka nazazu Jauna! Nahigabeko bekatu eta hilketagatik!
  Christinak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Ez, hori ez da posible! Harria bezain gogorra izan behar zara! Bihur zaitez harri bat guretzat!
  Magdak ziur erantzun zuen:
  - Harri bakarra dago - Jesukristo!
  Deabru ilegorriak zaunka egin zuen:
  - Jesus bakezalea zan! Eta gure fedea eta lanbidea gerra da!
  E-100 tankea atoian eta arrastaka eraman zuten Alemaniako posizioetara. Gerdak, elur-erreginaren irribarrez, esan zuen:
  - Arrabolak deposituaren zatirik zaurgarriena dira. Eta hau borrokatu behar da!
  Charlottek burua astindu zuen.
  - Ez estali arrabol guztiak ezkutuekin. Hau ez da posible, beldarren zati bat oraindik zabalik egongo baita!
  Magdak iradoki zuen:
  - Eta arrabolak txikiak eta paletarik gabe egiten badituzu?
  Deabru ilegorriak barre egin zuen eta perla-hortzak erakutsi zituen:
  - Eta nola eman abiadura handiagoa?
  Magdak metala igurtzi zuen zola hutsarekin eta iradoki zuen:
  - Eta motor elektrikoak erabiltzen badituzu?
  Charlottek sabela gora egin eta lepoa bihurritu zuen.
  - Aukera posible bat... Eta tankeak gutxiago erreko dira!
  Magdak negarrez esan zuen:
  - Orduan infernura sartzen garenean, zuziak bezala erre eta erreko da!
  Gorritxoak irrintzi egin zuen:
  - Beno, zer... Eta aingeruak su distiratsu batetik sortuak dira! Izan gaitezen aingeruak!
  Christinak hartu zuen eta ikaragarri abestu zuen:
  - Ez naiz aingerua, deabrua baizik, baina jendearentzat santu bihurtu naiz .... Lortu kalkuluaren etsaiak, halako min ez-lurraren torturapean!
  Neskak isilik zeuden... Stormtroopers zeruan biraka ari ziren, eta kanoikadak burrunba egin zuen. Eta bonbak euria bota eta euria egiten jarraitu zuten... Benetako suntsipen eta suntsipen txingorra bezala.
  Murmansk erretzen ari zen eta jendea hiltzen ari zen. Alemanek misil balistiko bat ere jaurti zuten. Ez da oso arma eraginkorra. Errazagoa da Yu-488tik bost tonako bonba bat botatzea, zehatzagoa eta merkeagoa izango da.
  Christina izan zen elurretara oinutsik salto egin zuen lehena depositua larrialdietako aparkalekura eraman zutenean. Konpontzaileak han zeuden. Neskak etxola bero batera joan ziren. Etzan zaitez koltxoietan. Gerda eta Charlotte poltsikoko xakean jokatzen hasi ziren.
  Magda eta Kristina prentsa bat egiten hasi ziren, sabela erliebea izan zezaten eta haurdunaldian ez zitezen. Ederra gerlari baten solometan dardarka. Oraindik fresko, baina hauek jada umeak erditu dituzten emakumeak dira. Eta hiltzea ez da hain beldurgarria orain - badago lasterketa jarraitzeko norbait! Nahiz eta Hitler bezalako sasikume baten haziarekin.
  Baina SS batailoiko "Tigres" neskak, Fuhrer Jainkoaren antzeko zerbait da. Eta jada ez jainko paganoa, bere jenioan Ahalguztiduna eta ulertezina baizik.
  Gerdak erregearen gamboa jokatu zuen eta eraso gogorra garatu zuen. Charlottek burugogor defendatu zuen bere burua. Kolpe trukea egon zen. Baina elkarren arteko sarraskian amaitu zen dena, eta berdinketa. Orduan Magda eta Kristina xakean jokatzen hasi ziren. Eta Charlotte eta Gerda prentsa eta flexioak egiten hasi ziren. Neska modu aktiboan mantendu zen.
  Magdak, aurkaria jokatu eta bultzatuz, filosofikoki esan zuen:
  - Oraindik arraroa da...
  Christinak galdetu zuen ezpainetan irribarre xalo batekin:
  - Zer da arraroa?
  Supergizon ilehoriak erantzun zuen:
  - Zuriak onaren koloreak dirala, baiña beraiek dira gerra hasten dan lehenengoak!
  Deabru gorriak arrazionalki esan zuen:
  - Baina gu ere onak gara... Baina boltxebikeek Errusia eraso zuten lehenik!
  Magdak tonu triste batez erantzun zion:
  - Baina dena loratzen da gure aurrean, dena erretzen da gure atzean...
  Christinak ahots argiz erantzun zion:
  - Ez duzu zertan irrintzi! Gurekin dena erabakiko diguna!
  Gerdak abesten jarraitu zuen:
  - Alaia, ez goibel, goazen etxera - kirolariak ilehoriak izango dira gure saria!
  Horren ostean, lau guztiak barrez lehertu ziren... Nerabe laguntzaile bat agertu zen eta neskei ogitartekoak eman zizkieten gurina, gazta, txistorra eta fruitu lehorrak. Neskek jaten zuten, eta beroarekin nekatuta zeuden. Edertasunak lokartu ziren. Ona da gazte eta osasuntsu zaudenean - erraz joan zaitezke lotara.
  Hurrengo egunean, azaroaren 27an, E-100 partzialki bakarrik zaharberritu zen. Neskek ez zuten erasoan parte hartu. Baina, bestetik, bikini batean, eta oinutsik elurretatik barrena, korrika egin zuten. Eroak balira bezala ikusten ziren, hotzean ia biluzik lasterka. Baina neskak, oro har, aerobatikoak dira. Etorkizuneko pertsona bereziak dira!
  Gerdak aurrera egin zuen. Eta ez hain neska oinutsik Gerda, Andersenen maitagarrien ipuinean zegoena. Baina baita ausarta eta gogortua ere. Eta, aldi berean, jaiotako hiltzaile bihurtu zen. Neska azkarra, gihar indartsuak dituena.
  Hala ere, lau neskak onak dira. Berrogeita hamar kilometroko erritmo bizian korritu eta atzera itzuli ziren. Ondoren, ariketa batzuk egin, abestu eta kulunkatu. Tiroan praktika apur bat.
  Hurrengo egunean bakarrik konpondu zuten E-100 depositua. Beno, eta ez da hain txarra. Gainera, makina super-astun honetan arrabolen antolamendu original bat zegoen, ordena mailakatutik ezberdina, elurretan gidatzeko errendimendua areagotzen zuena, baina ohituraz konpontzaileei zenbait arazo sortzen zizkien. E-100 muntatzea "Tiger" edo "Panther" baino errazagoa den arren.
  Azaroaren 28an, naziek Murmansken apur bat sakondu ahal izan zuten. Baina sobietar tropen erresistentzia ulertezina da. Eta Britainia Handiko eta Alemaniako ontzien hamasei hazbeteko obusek ere ezin zuten defentsaren borondatea hautsi.
  Baina naziek aurrera egin zuten oraindik. E-100 tankeak pare bat bloke igaro zituen egun batean, baina berriro ere bideak kaltetu zituen. Baina oraingoan konponketak ordu gutxi batzuk besterik ez zituen behar izan. Azaroaren 29an, terminator neskek KV-3 tanke batekin talka egin zuten. Sobietar autoak pare bat aldiz jo zuen aurrealdeko armadura, baina obusak maldatik alde egin zuen. Magdak tiro egin zion Errusiako tankeari, eta pilatutako zuzi pila bat bezala piztu zuen.
  Christinak galdetu zion bere bikoteari isekazko irribarre batekin:
  - Ez al zaizkizu errusiar haiek batere pena ematen?
  Magdak zintzo erantzun zion:
  - Pena ematen dit denetaz, baita errukia merezi ez dutenak ere!
  Eta neskak hasperen handia egin zuen, begiak zerura zuzenduz. Gudariak gero eta arreta handiagoarekin jokatzen saiatu ziren. Konponketekin arretarik ez izateko. 128 mm eta 75 mm-ko kanoiek astoak bezala funtzionatzen zuten. Baina oraindik depositua hondatuta zegoen.
  Hormetako bat lehertu eta autoaren gainean erori zen. Armadura urratu eta pixka bat hondatuta.
  Azaroaren 30ean, are gehiago aurreratu zuten naziek. Zenbait tokitan, hirigunera ere joan zen. Baina egun berean, berrogeitabost baten jaurtiketa ondo zuzenduta 128 mm-ko kanoi baten mukia kaltetu zuen, eta neskak berriro zutitu behar izan zituzten konponketak egiteko. Eta, itxuraz, luzeagoa.
  Orduan laurek tanke baten ordez borrokatzea erabaki zuten, infanteria soil bezala. Edertasunak borrokatzen saiatu ziren, bikini batean borrokan. Baina hotzean, neskek ordu batzuk baino ez zituzten jasan halako forma erdi biluzik, eta gero korrika egiten zuten berotzera.
  Gerdak elurra sartu zuen, azken MP-44 metrailadoretik tiro egin zuen eta nahiko aktiboki hil zituen soldadu errusiarrak. Hemen dago, ile zuriko neska oinutsik, Armada Gorriko koronel bati buruan jo zuen. Eta esan zuen:
  - Ez, oraindik ari naiz!
  Charlottek, beste aldetik aurrera zihoala, barre egin zuen:
  - Etsaiei heriotza ekartzen dien gudaria zara. - Orduan neska ilegorri eta hanka biluzi batek tiro egin zion nagusiari eta begi azpian jo zuen. Nahiko irribarre egin zuen. - Ikusten duzu, tiro egiten dut berdin!
  Gerdak buelta bat eman zuen, Komsomoleko kidea akabatuz, eta Errusiako tropen kapitainak, hortzak erakutsi zizkion puta:
  - Bai, tiro egin duzu, eta ikusi dut! Motozerra bezala!
  Charlottek beira puska bat bota zuen behatz hutsekin. Errusiako armadako tenienteari lepoan jo, eta txio-txilo egin zuen:
  - Eta hemen nago, edalontzian sartu!
  Gerdak elurretan barrena korrika egin zuen, oinatz biluzi eta dotoreak utziz. Makurtuta korrika egin zuen. Orduan, tigresa neskak buelta eman eta bueltaka egin zuen. Bihurritu eta burua soldadu sobietar baten kokotsean sartu zuen. Odola bota zuen. Gerdak oin biluziekin eztarria estutu eta errusiarra ito zuen.
  Charlotte deabru ilegorriak aitzindaria ito zuen. Halaxe izan ziren neskak gaiztoak eta gaiztoak.
  Magdak ere soldadu errusiarrak hil zituen, baina ez zituen umeak ukitu. Ez, ez dio inoiz eskua altxatuko haur bati. Eta oro har, odola isurtzeak ez zion plazerrik ematen. Hala ere, SS batailoiko tigresa da, eta agindua bete behar du.
  Hemen Christinak sastakaia bota zion hamabi urte inguruko mutiko bati. Dagoeneko krudela. Ez, helduek ez dituzte umeak hil behar!
  Magdak bere burua gurutzatu zuen eta xuxurlatu zuen:
  - Barkatu Jaunari! Nazkagarria zara niretzat, baina gerra gerra da!
  Eta ilehoriak tiro egin zion frankotiratzaile errusiarrari, erori egin zen, sudurreko zubian kolpe zehatz batek zulatuta. Ai, lau famatuak agertu ziren. Neskek lehen britainiarrak eta neurri batean amerikarrak hil zituzten, baina orain hartu zuten
  errusiarrak. Halakoak dira Bigarren Mundu Gerrako irribarre txundigarriak. Kumerik errealenak eta zorrotzenak erakusten dituzten irribarreak!
  Christinak bere oin hutsa egurraren kontra igurtzi zuen, oraindik hotz sentitu eta esan zuen:
  - Itsusia? Eta zer nahi duzu sorgin ilegorriengandik!
  . 14. KAPITULUA
  Alemanek pixkanaka jarduera izoztu zuten. Hegazkintza barne - eta baldintza meteorologikoak okertzeagatik behartuta. Ez zen guztiz posible ofentsiba bezperan ezarritako zereginak betetzea. Egia da, Kaukasoa ia harrapatuta dago. Bakuko petrolio ekoizpena kontrolpean dago. SESBk petrolio iturririk handiena galdu zuen. Egia da, alemaniarrek beraiek oraindik denbora eman behar dute putzuak zaharberritzeko. Harrapatu eta Karelia, Arkhangelsk, iparraldeko kostaren parte. Leningrad Errusiako gainerako herrialdeekiko komunikaziotik erabat moztuta. Beste lurralde batzuk erdigunean harrapatuta daude. Turkmenistan erdia ere okupatuta dago. Japoniak Mongolia osoa hartu zuen, eta Erdialdeko Asian ere sartu zen eta zati batean zubi-buruak sortu zituen Amurtik haratago, Usuri eskualdean. Egia da, samuraiak zertxobait gutxiago lortu zuen. Vladivostok erabat blokeatuta dago eta bonbardatzen ari da.
  Mosku 200 bat kilometrora dago. Eta dagoeneko alemaniarrek hiriburua misil balistikoekin bonbarda dezakete eta hegazkinekin bonbardatu. Baina neguan eta izozteetan, Wehrmacht-ek beste erasoaldi bat egiteko aukera galdu zuen. Batez ere tropa kolonialak: indioak, afrikarrak, arabiarrak oso hotzak dira. Eta borrokarako gaitasun gehiena galdu zuten. Bekatua da egoera hori ez aprobetxatzea. Armada Gorriak galera handiak jasan bazituen ere, oso agortu zen.
  Izan ere, Estatu Nagusiak erabaki zuen, hornitzeko zailtasun guztiak eta Kaukasoa galtzea gorabehera, neguan hainbat ofentsiba operazio handi egitea. Faxistak neguan sudurra ateratzen ausartzen ez badira ere, baina atxilotu eta zapalduko ditugu.
  Edo, nolanahi ere, baldintza meteorologiko okerrenetan borrokatzera behartuko ditugu.
  Vasilevskik, Estatu Nagusiko buruak eta Defentsa ministroordeak, nahiko logikoki, iradoki zuen SESBk ezin izango zuela Europa eta Afrika osoaren aurkako lasterketa teknologikoa irabazi, Asiarekin batera.
  Ildo horretatik, neguan etsaien abantaila, batez ere hegazkinean, hazi baino ez da egingo. Bai, noski, sobietar diseinatzaileek tanke berri eta aurreratuagoak garatu dituzte eta garatzen jarraitzen dute. Bereziki, T-34-85 dorre handiagoa eta pistola indartsu batekin. Bada, 122 milimetroko pistola duen IS-2 bidean dago. Baina alemaniarrak ere ez dira geldirik egongo. Gainera, auto berriak ere ez dira nahiko onak Lehoia edo edozein auto astun irabazteko.
  Eta nekez lortuko da orain zenbakizko nagusitasuna lortzea.
  Voznesenskyk ere hitz egin zuen. Eraso goiztiarraren alde ere mintzatu zen:
  - Kaukasoa galdu ondoren, gure armadak erregai eskasia larria izango du. Zehatzago esanda, dagoeneko bizi dugu bete-betean. Hala ere, neguan, eguneko epea askoz laburragoa da, hegan egiten ez den eguraldia ohikoa da eta erregaiaren kontsumoa ere murriztuko da.
  Zhdanov Herri-Komisarioa ere azkar gehitu zuen:
  - Gainera, gure borrokalariek eta zapatzaileek Kaukasoko petrolio putzu guztiak leherrarazi zituzten. Eta horrek esan nahi du Fritzek ezin duela oraindik gure olioa erabili. Baina faxista krudelek dena eraiki eta berreskuratzeko zein azkar gai diren kontuan hartuta, udaberrian Bakuko petrolioa ere isuriko da Hirugarren Reich-eko ekonomiaren arteria.
  Stalinek laburbildu zuen eztabaida:
  - Abendu amaieran neguko lehen greba egingo dugu. Galdera bakarra non da?
  Militarren artean ez zegoen batasunik. Zhukovek erdigunean jo eta etsaia Moskutik botatzea proposatu zuen. Vasilevskik iradoki zuen hobe zela Tikhvinen puntu ahul bat aurkitzea. Aldi berean, lagundu Leningradori, blokeoaren eraztun bikoitzak bizirik iraungo ez duena.
  Rokossovskyk erasorako deia egin zuen Voronezhen norabidean. Astrakanen, edota Arkhangelsk inguruan naziei erasotzeko ideiak zeuden. Stalinek iruzkin guztiak entzun, zerbait urratu eta pentsatu zuen.
  Etsaia Moskutik urruntzeko ideia liluragarria eta eskea zirudien. Hala ere, erdigunean daude naziak indartsuenak eta ondo errotuta daudenak.
  Logikarik gabekoa zirudien eraso egitea, Volga behartuz, ibaia handia eta bete-betean zegoen, eta operazioaren lehen fasea luzatuko zen.
  Don eta Volgaren arteko erasoaren aldaera bat posible da, baina gurea jadanik han garaitua izan da, eta alemaniarrak ere ondo gotortuta daude.
  Vasilevskyren ideiak dirudi logikoena. Iparraldean, alemaniarrak ahulagoak dira, eta haien tropek, nolabait, borroka esperientzia gutxiago dute. Gainera, Tikhvin duela gutxi okupatu zen, alemaniar tropak erlaitzean kokatu ziren. Baina litekeena da Fritzek hala pentsatzea.
  Eman indar guztiak Voronezh norabidean? Aurrealdearen konfigurazioan balkoi bat eratzen zen, oso arrazionala litzateke erein-kardo okerra bezala mozten saiatzea.
  Pentsamendu interesgarriago batzuk Arkhangelsk ondoan izorratzea dira. Fritz itsasoak errefortzuak transferitu beharko dituela kontuan hartuta, zentzu horretan ale arrazionala dago.
  Nahiz eta zaila den gure tropak hornitzea, batez ere faxisten itsaspeko flota guztiz nagusitzen baita itsasoan. Bai, eta nazien gurutzontzi berriak martxan jartzen ari dira. Badirudi ia-ia eraiki zutela aldez aurretik gainezka zegoen Bismarck guda-ontzia. Gainera, ontzi berriak Yamatoren tamaina eta armamentu errekorra gainditu beharko luke.
  Bestalde, zergatik behar ditu Fritzek gudu-korazak? Mundu osoaren begietara hautsak botatzeko? Hirugarren Reich-en garatzen ari diren arma-mota berriei buruzko datuek kezkatuago. Batez ere misil eta jet-hegazkinei buruz, eta hori larria da.
  Zalantza txiki baten ostean, Stalinek plana onartu zuen: abenduaren amaieran Tikhvin eskualdean erasoaldia abiaraztea eta urtarrilaren hasieran etsaia Voronezh ondoan sentitzea.
  Oro har, logikoa zirudien... Bitartean, ia ahaztutako lau neskek heroismoarekin jarraitu zuten Ekialdeko Frontean. Gerda eta Charlotte eta Christina eta Magda von Singer - denak ia aldi berean haurdun geratu izanak eragindako eten baten ondoren; gero ume osasuntsuak erditu, frontera itzuli.
  Eguraldia hotza zen, edertasunak abenduaren hogeita bostean heldu ziren. Elurra ari du eta haizeak kizkur dabil. Eta ez zuten lekurik beroena aukeratu, Leningradotik gertu.
  Iristean, bikiniz jantzitako neskek korrika egin zuten elurretatik. Izan ere, benetako ariarrek ez diotela inolako beldurrik erakutsi behar dute, ezta hotz gogorrenari ere. Haiekin batera, Japoniatik iritsitako mutil ninja batek, denek Karas deitzen ziotenak, ihes egin zuen.
  Ume hau famatu egin zen operazio berezietan parte hartzeagatik. Ekialdeko ezaugarri atseginek, aita ezezagun baten oinordetzan jasotako ile ilehoriarekin batera, oso ederra egiten zuten mutila.
  Neskek begiak ere egin zizkioten erantzunez, nahiz eta Karas, agian, oraindik bikotea ez den beraientzat. Baina giharren erliebea, alanbre bat bezala, doa, gogortu eta esperientziadun tigresa horiek ere ezin diotela jarraitu.
  Entrenamendu basean erditu ondoren neskek forma erabat berreskuratu zuten, baina superman bakoitzari ez zaio ematen halako erritmo izoztua jasateko.
  Christinak, Magda, von Singer-ek bezala, errusiarrekin borrokatzea lortu zuenak, honako hau esan zuen:
  - Izoztea eta elurra dira haien aliatu nagusia. Eta, beraz, ezer ez da britainiarra baino freskoagoa!
  Magdak ondo adierazi zuen:
  - Ez nuke hori esango. Errusiarrak askoz indartsuagoak dira eta unitateak ez dira ia inoiz atzera egiten!
  Charlottek itzulipurdi bat egin zuen, korrika egiten ari zela, irribarrez, honako hau esan zuen:
  - Baina hau haien ahultasuna da plus bat baino .... Ez dut ulertzen tropen aginte eta kontrol metodoak, besteak beste, barrage-taldeen sorrera eta atzera egiten ari diren unitateen komandanteen exekuzioak.
  Oinutsik Gerdak berak, korrika eta luzatzen ari zen bitartean buelta emanda, adostu zuen:
  - Noski - ez dituzu makilaren azpitik gerlari onak aterako. - Hemen neska ilehoria, ordea, aitortzera behartuta zegoen, bihotza estutuz. - Baina errusiarrak ondo ari dira borrokan jada bi urte eta erdiz eutsi badute. Haien bizitasuna nahiko genuke!
  Christinak arbuia egin zuen.
  - Gurekin hizketan ari al zara?
  Gerdak barre egin zuen, esanez:
  Elitea gara! Batez ere Marseilla!
  Garai eta herri guztietako bateko onena, Hitlerren debeku kategorikoa izan arren, garaiezinaren ikur hau irakaskuntza lanetan soilik zentratu nahi zuen - azken finean, teniente jenerala zen oraindik, hala ere frontera atera zen.
  Edo hobeto esanda, Fuhrer-ak atsegin handiz itzultzen utzi zion alemaniarrak nonbait gaizki sentitzen baziren.
  Naziek, noski, badaezpada, defentsa indartu eta negurako prestatu zuten, baina zalantzan jartzen zuten errusiarrek eskala handiko eraso-ekintzetarako baliabideak izango zituztenik.
  Hala ere, adimenak funtzionatu zuen. Hau da, Tikhvin askatzeko hurbileko ofentsibari buruzko informazioa, hala ere, filtratu zen. Gainera, sobietar tropek artilleria prestaketa indartsu bat hasi zuten, Gabonetarako garaiz.
  Katyushas kolpatu egin ziren, eta lehen Andryusha potentzia handiko jet jaurtigailuetako pare bat ere bai. Eta burrunba halakoa zen, ezen neska oinutsik eta erdi izoztuak harrapatu zuten.
  Zorionez, haien entzumena bikaina da eta begiek txinpartekin distiratzen dute.
  Elkarri begiratuta, neskek ondorioa atera zuten:
  - Orain zer borrokatuko dugu, behar den bezala!
  Eta Karas mutil ninjaak esan zuen:
  - Nire zeregina Leningradon sartzea eta han ezagutzea izango da. Ederregia zara eskautentzat!
  Magdak larriki okertu zituen betileak, erantzunez:
  - Eta zuk ere... Eta errusiarrak arraroa iruditzen bazaizu, zure azentua?
  Karasek logikoki adierazi zuen:
  - Errusiera zuzenegi hitz egiten duzunean, askoz gehiago traizionatzen du atzerritar bat zure baitan. Edonola ere, korrika egin nuen, baina kontu handiz zapaldu aurkaria hegalean ...
  Neskak beren tankera joan ziren. Azken finean, probako ontziak dira. Eta beraiek aukeratu zuten, zerbait berria. Zehatzago esanda, bi tanke hasiberriak ere aldi berean, aurrealdean probatu behar direnak.
  Hots, "Weasels", oso silueta baxuko bi tripulazioko autoak. Belaunaldi berriko tankeen lehen modeloak, non alemaniarrek oso serio aritu ziren diseinua trinkotzen. Eta kudeaketan ezagutza interesgarri batzuk. Bereziki, transmisio elektrikoa eta motorrean muntatutako engranaje-kutxaren kokapena. Eta tankerak beraiek, pare bat, benetan etzanda zeuden. Aldi berean, transmisioa eta motorra atzealdean jartzen ziren, eta neskak eroso kokatuta zeuden sabelean. Eta hankek atzealdeko engranajeak eta botoiak zapaldu zituzten, eta eskuak, aitzitik, eroso mugitzen ziren aldatzean. Eserlekurik etzanena enkarguz egiten da eta haien gorputzen forma kopiatzen du. Benetan ez dago dorrerik - autopropulsatutako pistolak izan ziren, eta hain baxuak ezen arrabolak kanpoan kokatzen direla.
  Noski, kanoiak ezin du biratu, baina apur bat bira dezake. Tira, borrokalariak berak bere ardatzaren inguruan biraka egiten du, eta horrela konpentsatzen du dorre baten falta.
  Magdak azaldu zien neska lagunei:
  - Han, dorrerik gabe, tankeak merkeago eta baxuagoak dira. Hemen altuera egokitu dezakegu, 1,2 metrora jaitsi eta 1,5era igoz... Ia partisanoak bezala, plastunan arakatzen gara.
  12 tonako pisuarekin, autoak 82 milimetroko aurrealdeko armadura bikaina zuen goiko aldean horizontalarekiko 40 graduko inklinazio angelu batean. Behekoa oso txikia da. Alboak okerrago babesten dira 60 milimetrotan, baina arrabolek beraiek estaltzen dute oraindik. 400 zaldiko motorrak gidatzeko errendimendu bikaina eskaintzen du. Gainera, arrabolen kokapenak eta esekidurak silueta murrizteaz gain, gurutzadura bikainak ere eskaintzen dituzte.
  Gustatu ala ez, baina menagerie astunagoa, Panteratik hasita, askoz ere bolumentsuago eta traketsagoa. Eta elur-gordeetan eta guztiz hilkutxan.
  Gerda, bere aspaldiko bikotekide Charlotterekin finkatu zena, eta nahi gabe ondoeza sentitu zuen deposituaren kutxa estu, trinko eta luzean. Nahiz eta, noski, omenaldia egin behar dugu T-4 armamentua eta armadura onena duen autoa 12 tonako pisuan sartzen dela. Terminator ilehoriak esan zuen:
  - Tankerik erosoenak "Tiger" eta "Lion" ziren. Kotxe honetan, neskek ere kosta egiten zaigu buelta ematea.
  Charlottek erantzun zuen:
  - Baina babesa ... "Panther" berriena bezala, azarotik hasi zen tropetan sartzen 60 milimetroko kaxa batekin .... Egia da, kopeta gurea baino hobeto itxita dago 120 milimetrorekin, baina oraindik behar duzu jotzeko. Gurea bezalako angelu batean, 85 milimetroko kanoi batek errebota egingo du bertatik jaurtiz gero ere.
  Gerdak oina urratu zuen belarriaren atzetik, baina mugimendu horren ondorioz behatza teilatu maldan egon zen eta esan zuen:
  - Errusiarrek ohartarazi ziguten 122 milimetroko kalibreko tankeak ager daitezkeela. Adimenak ez du lo egiten!
  Charlottek esan zuen konfiantzaz, masailak puztuz eta ahoa haserretuz:
  - Gure adimena, beti bezala, goian dago. Gu bakarrik kaxa estu batean itxita geunden.
  400 zaldiko motor berria, argibideek esaten zuten moduan, ur-metal edo nitrogeno nahasketa batekin denbora laburrean indartu liteke. Kasu honetan, deposituak hainbat minutuz lasterka egin dezake 100 kilometro baino gehiagoko abiaduran.
  Sobietar tropak aurrerapauso batean sartu ziren, aurretik nazien lubaki eta bunker guztiak izurratu zituzten. Baina naziek tropa gehienak bigarren eta hirugarren lerroetara erretiratu zituzten. Horren ostean, infanteria artilleria suarekin eta metrailadoreekin elkartzen saiatu ziren.
  Aurretik, noski, mugitzen ziren tankeak. T-34-85 indartsuagoa oraindik ekoizpen masiboan sartu ez zenez, T-34-76 txikiagoak eta mugikorragoak erasotu zuen. Haiek, galerak gorabehera, lubakira igo ziren eta elurretan gidatzen zuten errendimendu bikaina erabili zuten.
  Eta hona hemen Alemaniako autoak erantzun nahian. Dagoeneko T-4 ekoiztetik atera da, baina horietako hainbat zerbitzuan jarraitzen dute. Bitxia bada ere, hobeto mugitzen dira elur-zuloetan munstro berriagoak baino. Horiek oraindik martxan jarri behar dira patinajeen artean trabatu den elurra kentzeko. Dibertigarria da nola Fritzek ura galdaretan irakiten, eta gero pistetan botatzen duen lurrazal zital hori atera dadin.
  "Lion" alemaniar tankerik onenak ere halako arrabolekin jasaten ditu. Egia da, aldaketa gehienetan, frantsesek dagoeneko kontuan hartu dute hori, eta makina bera gai da hogeita hamalau bat irabazteko ... Baina hori baldintzapean bakarrik hitz egiten da hain sinplea.
  Baina hona hemen Alemaniako tanke pare bat mugitu oraindik... Baina gainerakoak, nola esan... Goian! Egia da, "Lion" itsasontzi freskoak T-34-76 distantzia luzetik jotzen saiatzen dira. Kontuan izan behar da sobietarrek diseinatutako dorrearen armaduraren hauskortasuna ikusita, zoritxarrez jotzeko aukera dagoela.
  Aleazio-elementuen falta hain da zorrotza, non Fritz-en 50 mm-ko kanoiak ere arriskutsuak direla. Hala ere, 37 mm-ko kanoi txiki baten kolpeek kolapsoak eta armadurak isurtzea edo dorrearen pitzadurak dituen kroskoa ere eragiten dute.
  "Hogeita hamalauen" ahultasun erlatiboak "Panthers" pistola indartsuago batekin berriro hornitzeko ideia garai hobeetara atzeratu zen. Edo, hobeto esanda, okerrenak - IPak seriean sartzen badira. Baina, orain arte, IS-1 ez da serie masa bihurtu. Baina informazioa IS-2 kontura filtratu da dagoeneko. Jeneral askok jadanik SESB ia kondenatuta zegoela ulertu zutenez, eta ez zitzaien lotsagarria iruditzen aberria diruaren truke traizionatzea. Beraz, espioien kopurua, Estatu Nagusia barne, nabarmen hazi da.
  Hona hemen "Lehoia"ren aldaketa astun bat 128 mm-ko kanoi batekin. Hogeita hamalauetara iristen saiatzen da bere hanka luzearekin... Baina saiatu jotzen.
  Hala ere, tanker sobietarrek Fritz beraiek erasotzea erabakitzen dute. Nahiz eta Wehrmacht-en kanoien suaren abiadura ikusita, hau suizida da.
  Hemen "Lehoia" dorrea erauzi eta lau lagunek usoak bezala hegan egin zuten hurrengo mundura ... Baina beste tanke batzuk are aktiboago agortzen ari dira ... Hemen artisauak larritu egin dira diesel motorrak nolabait sustatzeko, hori haiek, denbora laburrean bada ere, baina inolako nahasketarik gabe, depositua 70 kilometroraino bizkortzen dute. Utzi motorra hausten ondoren. Baina hemen mutil etsituak datoz erasora, itzulerarik ez dutenak. Bueno, zer? Bestela bizitzea ezinezkoa bada, ahaztu biziraupenaz.
  Eta orain, elur munduko deabru baten antzera, tanke sobietar batek, biktimarik garestiena beretzat aukeratu ondoren, "Lehoi" astun eta hilgarria ahatsi egiten du. Alemaniako autoa hangarretik irteten hasi berria zen.
  Kolpea indartsua da, makina sobietarraren muturra tolestuta dago. "Lehoia" nahiko baxua da eta bi makinen kaskoak berdinduta daude. Eta orduan aurrean dagoen motor alemaniarra lehertu egiten da. Eta sua hasten da, eta nazien hegaldia, beheko eskotilatik.
  Guztiak ez ziren, noski, sobietar tankeak astindu distantziara igarotzeko gai izan. Fritz-en tresnak lantzen eta ehotzen. Baina arrakasta lortzen duenak, nola joko duen!
  Gerda eta Charlotte bere lagunei apur bat aurreratuta zeuden eta sobietar autoak jada ikusten zirenean mugen barruan zeuden. Tira, tiro egin dezakezu, baina hobe da hurbiltzea. Bost kilometrotik aurrera, hogeita hamalau baten armadura hauskorra ere arazoa da hartzeko.
  Fiery Charlottek filosofikoki adierazi zuen:
  - Beti horrela da. Ezin urrutitik tiro egin!
  Gerdak erantzun zion:
  - Nahikoa kontuz bazaude dezakezu!
  Baina orain arte egoerak ez ditu behartu distantzia luzeetatik tiro egitera. Eta ia inork ez du nabarituko bere tanke zuriz margotuta. Eta autoa oso ondo dabil. Inork ez dio txasisari errua botako.
  Eta bai, ibilaldia leuna da. Sobietar ibilgailuak ere ez daude txarrak, eta hemen dagoeneko Alemaniako defentsaren lehen lerroa pirateatu dute eta bigarrena hausten ari dira. Eta eguraldia ez da hegaldia, elur ekaitza bat igo da eta Wehrmacht-eko hegazkin ugari itzalita daude.
  Hegazkin gorriaren zenbakizko ahultasuna eta erregai eskasia akutua kontuan hartuta, ezin da eguraldi hoberik egon.
  Utzi Fritz ezkutatu. Dagoeneko, batzuk trapu zuriak astintzen ere hasi ziren. Hitler kaput izango da...
  Gerdak bi kilometrotik tiro egin zuen. Printzipioz, hau oraindik ez da porrota ziur, baina errusiarrek zenbat alemaniar elbarritzea lortu zuten ikusita, orduan zer espero. Gainera, hogeita hamalau gerra hasieran baino are tinkoagoak dira, eta oraindik ez dute lortu gordailu berriak garatzea. Beraz...
  Terminator ilehoria oso kezkatuta zegoen pistolaren gatilloa sakatu zuenean. Dagoeneko galdua zuen zuzeneko tiroak egiteko ohitura - Murmanskeko ekaitza izan ezik, haurdunaldian tiro-zelaietan eta entrenamendu-zelaietan praktikatzen jarraitu zuen arren, baita bere erregealdiko lehen hilabeteetan ere. Baina, itxuraz, errazagoa da bikinian eta oinutsik borrokatzea, autoarekin bat egiten zara ... Obusak dorrea jo eta okertu zuen ... Ez, ez zuen su hartu, baina lagunak hala ere gelditu behar izan zuen. Eta orain beste biktima bat...
  Charlottek xuxurlatu zuen:
  - Nor ohituta dago garaipenaren alde borrokatzera. Gurekin hilobira joango da... - Gerdak tiro egin zuen, eta zuzendu zuen gudari ilegorriak. - Edo hobeto esanda, denok batera eramango ditugu etsaiak hilobira.
  Edurnezuri Terminatzaileak haserre eten zuen:
  - Bai, ez dago inspiraziorik, ez distraitu abestia!
  Charlottek erregutu zuen:
  - Kantatu zuk zeuk! Hain gai zara!
  Eta Gerdak, suaren buru, kantatu zuen;
  Aberria eta armada bi zutabe dira,
  Zein planetak atseden hartzen duen!
  Gure bularrekin babestuko zaitugu,
  Zure armada jende guztiak berotzen du!
  
  Hodeiak freskoak dira, eta beroak distira egiten du,
  Metrailadoreak soldaduari sorbalda igurtzi zion!
  Betiko aberria zurekin gaude,
  Zulatu dezagun gaiztoaren hilobia!
  
  Bai, batzuetan zoriaren aurpegia krudela da,
  Bala gure bihotza zulatzen ahalegintzen da!
  Txikitasunak atzera egin zuen eta borrokalaria hil zen,
  Ireki Jaunaren atea heroiari!
  
  Hondorik gabeko zeruetan bakea dugu,
  Paradisuak, gerlari bedeinkatuak ez du distirarik egiten!
  Bakea nirekin daramadan aberrian,
  Gure haurrek garaipenaren fruitua dastatuko dute!
  Abesten ari zela, Gerdak beste bederatzi tanke irabazi zituen, bere puntuazioa nabarmen hobetuz.
  Orduan Charlottek abestu zuen:
  izar altuerak keinu eginez,
  Erakarri distantzia amaigabeetara!
  Eta gure pentsamenduaren munduko jendea,
  Ikaro hegalari baten ametsa!
  
  Nire begiak zeruan finkatuta daude
  Esfera ukitzea zaila da.
  Arkimedesen lehen torlojuetatik -
  Luzeak eta neketsuak planifikatu!
  Orduan neskak ezin izan zion aurre egin eta bere burua apuntatzen eta tiroka hasi zen ... Sobietar tankeek ez zieten erreparatu tiroei, Magdaren pistola autopropulsatua ere sartu zen arren. Hala ere, elikadura batean ezin da benetan ikusi non, zer eta nola jotzen duen. Gainera, bi tankeak eseri ziren eta ia elurtetik ia bereizi ezinak ziren. Bai, eta pistola berria nabariagoa zen, eta amaieran argiaren irteera zuen isilgailu bat zegoen. Hau da Fritzek atera duen autorik maltzurrena.
  Momentu hartan bere albotik ibiltzen zen karpa karroak ilusioz kantatu zuen:
  - Emakumeak borrokan ari badira, hobe da ez borrokatzea!
  Bazirudien zer kalte eragin zezaketela bakoitzak hamabi tonako bi autok? Hala ere, kasu honetan, markoak dena dira. Neskek ia ez zuten galdu, nahiz eta hit guztiak hilgarriak izan ez ziren. Hogeita hamalauko hiruzpalau armadura inklinatuek errebote egin zuten, dozena bat lurreratzek hainbat mailatako ibilgailuen kalteak eragin zituzten, baina eremuan erraz konpontzen direnen kategoriakoak. Baina kalitate txarreko berrogeita hamar bat ibilgailu sobietarren armadurak larriki kaltetuak izan ziren.
  Hemen, adibidez, komandantearen hogeita hamalauek urratzen hasi ziren munizioak eztanda egin zuenean. Dorrea urrutira bota zuten, eta mukia bolante bihurtu zen. Jendea ere hil zen.
  Sobietar petrolio-ontziek berandu konturatu ziren ziztatuak ari zirela eta erasoari aurre egiten saiatu ziren.
  Tiger neskak oso jendetsuak dira, baina 82 obusen munizio-karga Panther-ekin nahiko parekoa da. Munizioa sudurrean egon arren eta neskek ukondoak zuritu arren. Baina oraindik badago zer tiro egiteko, eta hurbiltzean, errazagoa da errusiarrak jotzea.
  Gerdak oso azkar gurutzatzen du eta, beste tanke bat txatar bila bidaliz, xuxurlatu du:
  - Jainkoak barka nazazu! Hauek mutil ausartak dira, baina haien komandanteetako bat guztiz zoratuta dago!
  Charlottek adierazi zuen histerikoki xuxurlatu zuen:
  - Gurekin batera etortzen badira, azkenean!
  Izan ere, hogeita hamalauek mugimenduan tiro egin zuten, kez inguratuta, astinduagatik dardarka. Noski, haien kolpeak arraroak dira, jaurtiketak ez dira zehatzak, baina tankea burrunba egiten ari da.
  Kopeta ezin hobeto babestuta dago oraindik eta armadurak, dena den, kalitate handikoak dira, zementuzkoak. Eta horrek esan nahi du gogortasun handiagoko gainazalak errebote bikaina ematen duela, untxi salto batek bezala.
  Baina berdin, barrutik mutua da, danbor batera igotzea berdina da eta makil astunekin joko dute.
  Egia da, kolpeen ondorioz kabina oso berotu zen, baina bikinian zaudenean, elurretan murgildu ondoren ere atsegina da. Baina askoz desatsegina da sobietar obus batek pistako eskuineko mantala jotzea. Hau kotxearen gidatzeko errendimendurako da, begi azpiko palanka bat bezala. Nahiz eta, arrabolak ez direla xakea, aparteko gurdi bat baizik, depositua oraindik mugitu daiteke. Buelta eman eta alde egin. Hau lehenago egin behar zen. Eta, beraz, poparen babesa ahulagoa da. Eta inklinazio angelua txikiagoa da. Jotzen badu, hautsi daiteke. Errusiako armak ez dira hain ahulak.
  Gerdak xuxurlatu zuen, berriro ere infernuaren oparia askatuz euren kanoi erdi-automatikotik:
  - Baina Pasaran!
  Hitz horrek, edo hobeto esanda, espainiar komunisten leloa alemaniar tigre gerlarientzat, batere egokia ez dirudien arren. Azken finean, naziek Francoren alde borrokatu zuten. Batzuetan soldaduek besteen trikimailuak gogoz hartu arren.
  Tiro egitean, Charlottek Laska pistola autopropulsatuari buelta pixka bat eman zion, eskuineko arrabolaren jaurtiketa jaurtiki batek arazo bat sortu zien zentzu honetan.
  Sobietar tankeek ez zuten autobidean bezain azkar lasterka elurretatik zehar, baina hala ere haien jauzi bizkorrek ikusmena oztopatzen zuten, eta azkarrak ziren.
  Hemen maskorrak puntu hutsean isurtzen dira.
  Eta Gerdak abiadura bizian egiten du tiro, izerditan blai. armadura maldatua
  erreboteak kopetan, baina alboetan hutsik egiten badituzte...
  Charlottek oihu egin zuen:
  - Eta infernuaren sakonera erortzen banaiz ere - ez naiz sehaskara itzuliko!
  Neskek amaieraraino tiro egiten dute, baina maskorrak alboetatik ateratzen dira eta arrabolak apurtzen dituzte. Armadurak pitzatzen du eta autoak su hartzen du.
  Gerdak erabaki du:
  - Kotxeak ahuldu eta alde egiten dugu!
  Charlottek larritasunez oihukatu zuen:
  - Burdina utzi nahi duzu?
  Gerdak irmo esaten du:
  - Metala baino gauza garrantzitsuagoak daude, adibidez markoak!
  Charlottek film-kamera txiki bat erauzi eta oihukatzen du:
  - Baina gure balentriak betiko grabatuko dira!
  Atzamar hutsez, Gerdak tanke esperimentala apurtzeko gai den lehergailua aktibatzen zuen palanka biratu zuen oinarrietara. Tigresa neska asko damutu zen halako artelan bat suntsitzea, baina nora joan zaitezke, bestela, ausardia ukatu ezin zaien gudari sobietarrek teknologia bereziak jabetuko badituzte.
  Beraz, Laska leherrarazi eta elur-zuloan murgildu ziren euren bizitza berezia salbatzeko.
  Magda von Singer-ek eta Christina-k ere ez zuten atzera egin nahi izan, eta haien autoa oskol zehatzek puskatu zuten. Halakoa da patua - edozein gerratako Pallas errukigabea. Atzera egin behar duzunean, bihotza utziz. Baina neskek trebetasunez borrokatu zuten, eta ia munizio-karga osoa erabiltzea lortu zuten. Baina orain sugeak bezala hola egin behar izan zuten elur-zulo batean eta han sobietar kanoi ezinbestekoetatik kanpo esertzen saiatu ziren.
  Izerditan eta bikinian zaudenean, orduan elur sakonera igotzea ez da ideiarik atseginena. Baina zenbat askotan gure munduan, atsegin duzuna egiten duzu. Nolanahi ere, adibidez, argiak larriki lortu zuen Christinaren zolak kiskaltzea, jainkozko hankak, amaieraraino tiroz. Baina honen neska are haserretuago zegoen eta oihu egin zuen:
  - Ohorea eta kemena pisuaren arabera ez dira saltzen!
  Magdak, hari ere su eman zioten, larruazal beltzarana ere babak estalita, oihukatu zuen:
  - Sua beroa da, ez sua!
  Sobietar tankeek, ordea, beraiek erraztu zuten lana. Amorruz, abandonatutako "Weasels"-i tiro egin zieten inolako errukirik gabe, apurtutako metalean dozenaka oskol sartuz. Aldi berean, zisterna-ontzien zati bat eskotiletatik makurtzen zen eta, ur-jauzi baten kaskada baten antzera, alemaniar autoen hegoak beraiek eta hizkera lizuna gidatzen ari zirenak.
  Magdak irribarre egin zuen esan zuenean:
  - Beraiek, boltxebikeak, jakina, ausartak dira, baina oso kultura gabekoak!
  Christinak, elurra ahoan txutuz, bat-batean justizia gogorra erakutsi zuen:
  - Gure gudariak hobeak direla uste duzu?
  Magdak esan zuen txantxetan:
  - Noski, hobe da irabazten badugu. Kaukasoa gurea da jada, Moskutik pare bat kilometro baino ez daude... - Eta ilehori eztiak zorroztasunez biluztu zituen bere hatz luzeak. - Edo traizioaren diskurtsoak eraman nahi dituzu?
  Christinak, ordurako dena eta guzti nahikoa ikusita, oinarekin elur-hauts iturri bat baino ez zuen altxatu eta barre egin zuen, esanez:
  - Batzuetan isiltasuna da traizio motarik ikaragarriena.
  Gauak, elur-elurteak eta elurteek bizirauteko aukera ona eman zieten lau neskei.
  . 15. KAPITULUA
  Gainera, aurkariei ez zitzaien burutik pasa elurra orraztu eta elur-kaleetan hanka hutsezko deabruak bilatzea. Beraz, elurretan lurperatuta zeuden gudariak eseri ziren, eta sobietar tankeek aurrera egin zuten, aurrerapauso bat garatuz. Ehun auto baino gehiago etzanda geratu ziren arren hautsita, okertuta,
  tigre nesken ekintzaren ondorioz.
  Oro har, sobietar tropek nolabaiteko arrakasta lortu zuten lehen egunetan eta etsaien formazioetan nabarmen sartzea lortu zuten.
  Fritz Tikhvin-era erretiratu zen eta hirian leku bat hartzen saiatu zen. Jakina, etxeak eta bizitegi-eremuak, berez, dagoeneko babes nahiko serioak dira aurrera doazen tropen sobietarren aurka.
  Tigre nesken lau ausartek Tikhvinera erretiratzea lortu zuten. Baina metrailadoreak hartu behar izan zituzten hiria defendatzeko. Eta tankerentzako, hau ez da denbora-pasarik atseginena.
  Charlottek, aurrera zihoan infanteriatik tiro eginez, beste soldadu gorri bat beste mundura bidaliz, esan zuen bere burua:
  - Tira, ez al gara munstroak... Eta guk ere altxor bat lortu nahi dugu!
  Tikhvinek kalte handiak jaso zituen alemaniarrek hiria hartu zutenean.
  Orain Fritzek barrikadetan altxatu zuen eta defentsa-lerro erasoezin bat eraikitzea espero zuen.
  Gerdak tiro bakar batekin tiro egin zuen - beharrezkoa zen kartutxoak gordetzea. Sobietar tropek tanke gehiegi galdu zituzten eta, horregatik, infanteria erasora joan zen.
  Jakina, ez zegoen sobietar ereduetako langile blindatu nahikorik. Horregatik, soldaduak perlatzen zituzten hilketarako. Eta metrailadoreak eta metrailadoreak ezagutu zituzten. Laurek ondo jaurti zuten eta trebetasunez ezkutatu ziren barrikadetan.
  Gerdak beste soldadu sobietar bat etzan eta kantatu zuen:
  - Balentria bat bete behar dugu - bestela ez dugu zentzurik izango, bizitzeko!
  Borroka hirian zehar izan zen. Eta ordurako bonbak euria ari ziren goitik, batez ere eguraldia nabarmen hobetu zelako, eta Fritzek aurrea hartu zuen.
  Gerdak, haserre, sastakaia bota zuen bere hatz biluzi dotoreekin eta oihukatu zuen:
  - Gure borroka garailea izango da, bestela ezinezkoa da!
  Charlottek, halaber tiro eginez, gaineratu zuen:
  - Garaipen bat, baina handia!
  Gerdak, hainbat borrokalari moztu zituen leherketa laburrean, gaineratu zuen:
  Baina porrota ez da inoiz txikia!
  Tikhvin-era jaurtitako arma autopropulsatu sobietarrak, landa- eta setio-artilleria apur bat geroago bota zuten. Fritzek defentsa eta aire presioa indartu zituen. Sobietar tropek hegazkin berriak atera zituzten.
  Marseilla mitikoa agertzeak indarren oreka izugarri aldatu zuen.
  Bateko handiak ME-309 hegan egin zuen, armagintza aldetik oso arma indartsua. Eta literalki bere bidean zeuden guztiak eraman zituen. Sobietar armadan ere, berariaz ohartarazi zuten halako munstro bat airean agertu zela.
  Marcelek berak ez zuen bere burua gaiztotzat hartzen, are gutxiago pertsona krudeltzat. Uste zuen Armada Gorriaren aurka borrokatuz Ama-aberriarekiko zuen betebehar sakratua baino ez zuela betetzen. Gainera, nazien ankerkeriari buruzko datu asko ez zituen ezagutzen. Bai, eta gehiegi egotzi zitzaion gerrari.
  Baina hona hemen itzuleraren osteko aurreneko borrokaldia. Sobietar bonba-hegazkinak, eraso-hegazkinak eta borrokalariak. Argi eta garbi, borroka gogorra eman nahi diete Wehrmacht-eko lurreko unitateei. Baina Marcelek hori guztia ikusten du eta bospasei kilometroko distantziatik sua irekitzen du, eta baita sudurretik txistuka ere.
  Sobietar autoek eta bateko ausartek oraindik ez zuten etsaia benetan ikusten, hegazkinak lehertzen hasi ziren eta hegoak apurtu egin ziren. Marseillak tiro egin zuen apuntatu gabe, baina intuizioz. Pilotu bakoitzak nora hegan egingo zuen eta bere hegodun munstroa zuzenduko zuen aldez aurretik bazekiela zirudien. Beraz, haur-aurpegia duen gizon gazte batek hegodun armada kentzen du.
  Urte berria, izoztua izan arren, beroa izan zen. Sobietar tropek etsipenez eta burugogor eraso egin zuten, Tikhvin hartzen saiatu ziren. Fritzek burugogor defendatu zuen, hirian geratu nahian, arteria zegoen tokian, Leningrado menderaezina elikatuz. Horrez gain, tropa alemaniarren prestigioaz ere aritu zen, hiri handiei uko egitea zaila eta lotsatuta baitaude.
  Zorteak nahi zuenez, eguraldiak hobera egin zuen eta etsaien bonbardagailu ugarik, batez ere Yu-288 masiboak, tropa sobietarren posizioak ziztatu eta komunikazioak bonbardatu zituzten.
  Yak-9 eta Lagg-5 sobietar hegazkinak etsaia baino askoz gutxiago ziren armamentu eta abiadura aldetik. Bereziki, ME-309-k, dragoi bat bezala, ibilgailu sobietar ahulagoak kanporatu zituen. Horrez gain, alemaniarrek hegaldun bikoitzaren taktika garatu zuten, zeinak euren zenbakizko abantaila modu eraginkorrean erabiltzea ahalbidetzen zuen eta azken Focke eta MEren ibilgailu alemaniar sendo, armatu eta astunen maniobragarritasun arazo batzuk murriztu zituen. Horrez gain, ME-262 jet-ak aurrealdeetan agertzen hasi ziren, nahiz eta makina hau oraindik teknikoki guztiz fidagarria ez den, baita HE-162ren aldaketa arinagoa, maniobragarriagoa eta merkeagoa ere. Azken makinak fabrikatzeko errazagoak ziren eta teknikoki fidagarriagoak ziren jet Messerschmiteak baino. Baina bere kudeaketarako, nahiko kualifikazio handiko pilotuak behar ziren. Zer zertxobait balioetsi, hegazkinaren pisu baxua bezalako garapen honen ezaugarri positiboak - 1,6 tona hutsean soilik, kostu baxua eta ekoizpenaren fabrikazioa eta munduko maniobragarritasun onena.
  Baina auto hau menperatzen zuten ale aleman haiek bere laudorioak eman zituzten. Bereziki arrakastatsua izan zen Huffmanek, Marseillaren ondoko bigarren pilotua, zeina eskura egon ez zena. Erautsitako 300 autoren emaitza gaindituta, Huffmanek Burdin Gurutzearen Zaldunen Gurutzearen sari altua jaso zuen, haritz hosto, ezpata eta diamanteekin. Bere taktika gutxienera hurbiltzea, eta gero jo eta atzera hegan egitea da erosoena HE-162an. Beraz, Huffman borroka hurbileko maisu bikaina zela frogatu zen. Marseillaren emaitza 3117an eroritako hegazkinak oraindik lortzezina den arren.
  Gainera, 1944ko urtarrilaren 2an, pilotu mitiko hau agertu zen zeruan, hala ere, Hitler konbentzitu zuen, alemaniar tropak gaizki sentitzen zirela gogoratuz, eta Alemaniako ekipamendu boteretsuena argi eta garbi pasatzen ari zela elurretan. Beraz, beharrezkoa da inguratutako Tikhvin-i aire hornidura ematea, non alemaniar tropak finkatu eta hirirako hurbilketa guztiak bonbardatu.
  Tigresa neskak lurrera tiroka ari ziren, eta superazea zeruan puntuatzen ari zen.
  Lehenengo egunean, Marsellak sei irteera egin zituen eta ehun sobietar hegazkin baino gehiago bota zituen. Egia da, urtarrilaren 4an, eguraldiak nabarmen okerrera egin zuen ... Elur-ekaitz bat sortu zen eta sobietar tropek hiria erasotu zuten.
  Terminator neska lau bikainek nahiago zuten elkarrekin borrokatzea - sorbaldaz sorbalda. Hain ederra eta hilgarria. Hotza zela eta, kamuflajea jantzi eta zuriz borrokatzera behartu zituzten.
  Karas mutil ninja ere salbatzera etorri zen. Terminator beldurrik gabeko umea, ez zion hotzari beldurrik eta praka motzetan bakarrik borrokatzen zuen. Bere bero-iturri bakarra kamuflaje-krema zen, txokolateak erretako azala zuritzen zuen jaisten jarraitu zuen elurraren azpian, kale guztiak estaliz. Gainera, metal oso meheko diskoak eta katana ezpata botatzen zituen borrokan. Baina, noski, primeran tiro egin zuen, eta harrapatutako armetatik. Hala ere, neskek ere ez zuten hutsik egin fusil automatikoak erabiltzea.
  Horrelako armak metrailadoreak baino zehatzagoak dira, eta garrantzitsuena, fidagarriagoak. Hala ere, MN-44 eraso fusilek, oro har, ez zituzten alemaniarrak huts egin. Hirugarren negurako, ondo olioztatuta zegoen Alemaniako gerra-makina prest zegoen. Bereziki, elur-ekaitz batean ere, Focke-Wulfek eta MEk, berogailua erabiliz, sobietar tropei injekzio mingarriak, mugatuak izan arren, injekzioak egitea lortu zuten.
  Gerda, eskuz kanpo tiroka, soldadu sobietarrak erortzen ari ziren norantz ez begiratu nahian. Borrokalari asko oso gazteak ziren, hamazazpi edo hamasei urte. Infanteria lur-jausiek erreklutatu zuten, baliabide guztiak bilduz. Izan ere, asko galdu da.
  Baina Fritz artean atzerritarrez beteta daude. Bereziki Suedia, zeinetan naziek irabazi zituzten azken hauteskundeak, eta txotxongiloen lurralde hau Hirugarren Reicharen menpe dago. Bada, dagoeneko Suediatik bi dibisio eta lau brigada iritsi ziren boluntario gisa. Herrialdean bertan, elkarretaratzeak eta martxa jendetsuak egiten dira gerra eskatzeko. Eta Hitlerren eta Karlo hamabigarrenaren erretratuak eramaten dituzte.
  Beraz, Suedia gerra zuzen batean sartzea denbora kontua da. Espainia eta Portugal gerran daude jada, baina hegoalderago tropak bidaltzen ari dira. Eta orain neguan, oro har, Kaukasoko mendilerrotik haratago nonbait igotzen saiatzen dira. Brasilgo gorputza, itxuraz, Erdialdeko Asiara jauzia emateko prest dago, non Basmachi mugimendua indar berrituz pizten ari den.
  Baina hauek guztiak xehetasunak dira, Vlasov dibisioak ere Tikhvinen borrokan ari dira. Mutil hauek gaizkiaren aurka borrokatzen dute, gatibuan tortura ikaragarriak eta saihestezina den begizta bat zain dituztela konturatuta. Eta alemaniarrek zer? Hala ere, azukrerik ez! Zaila ere izango dute, asko hilko dira Siberian, baina hala ere ez dituzte bereizkeriarik gabe urkatuko.
  Gerdak, klipa aldatu eta beroki grisez jantzitako soldaduak moztu zituenean - errusiarrek ez dute denentzako kamuflaje soineko nahikoa, harrapatzeko kasuan zer itxarongo zitzaien imajinatu zuen... Eta irribarre egin zuen abentura sexual eta politarekin. . Egia da, orduan Siberian okerragoa izango da. Nola lortzen den izozteak - flamethrower beroa are hobea da. Hemen basamortuan, azkar ohitu ziren harea berora eta oinutsik korrika egiten zuten, baina ez zen horrela atera. Pare bat ordu hotzean bikini batean sartuta, dardarka hasi zen eta bainuan berotu beharra zegoen. Bertan, elite SS batailoiko euren gazteek gorpuzkiak berotu zituzten izei-erraz baten kolpeekin. Beno, eta ez bakarrik, noski, erratzarekin - mutil aryar dotoreak hautatuta daude, behar duzuna!
  Lehengo lotsatia erabat galdu dute, edo agian, aitzitik, emakume matxista baten soltetasuna bereganatu dute. Baina orain pixka bat atzera egin behar dute: sobietar infanteria, hurbilketak gorpuzkin betez, arriskutsuegia hurbildu ziren eta granadak botatzen hasi ziren.
  Distantzia hautsi behar zen zatiketa txingorraren azpian ez erortzeko.
  Magdak, ebaki txiki bat jaso zuen metraila batek eta, horren harira, zortzi bala jaurti zituen hiru segundotan. Soldadu sobietarrek ia hautsi gabe ihes egin zuten, apur bat makurtuta eta, klipak bere biktimak aurkitu zituen. Deskargatutako zortzi kartutxo eta Christina. Deabru ilegorri oldarkorra adierazi zuen:
  - Ausarten eroari, abesti bat abesten dugu!
  Baina, itxuraz, soldadu sobietarrek bizitzaren jakinduria dela frogatzea erabaki zuten. Alemaniako asalto metrailadoreak bere indar guztiekin kolpea ematen du, eta bere tiroak baztertu egiten direla dirudi. Soldaduak erortzen diren arren, bizirik atera zirenek korrika egiten jarraitzen dute eta baita granadak ia hutsik botatzen ere, hori lehenago egin daitekeen arren.
  Gurutzak oso trebeki botatzen ditu diskoak, batekin bizpahiru soldadu moztuz. Gero, bere ezpatarekin erasotzen du, metrailadoreak eta fusilak mozten dituena, pospoloak bezain erraz!
  Mutiko ninja oraindik txiki samarra da, hamaika-hamabi urte dituela dirudi, baina hain azkarra da... Ez dute astirik jotzeko edo defendatzeko. Umea jaiotzetik hazi eta hezi zen, haurrari ezpatak botatzen, zintak askatu eta moztera behartuta, izotz-zulo batean murgilduz, bereziki hezitako katuak ezarriz. Beno, eta askoz gehiago, genetikoki dohaina den mutiko bat benetako heriotza-makina bihurtzea. Bere ama hogeita bosgarren belaunaldiko ninja bat da, bere aita azti siberiar indartsua eta sobietar agintari "sobietarren" etsai ideologikoa. Genetika bikaina eta magiarekin entrenatzea - mutila ninja artean onena bihurtu zen. Eta noski, Hirohito enperadoreak, alemaniarrei supergizonik politenak ez direla erakusteko, baina Japonian mutil gogorrak daudela, mutila Alemania-Sobietar frontera bidali zuen.
  Eta Karas (karpa arrainak samuraiaren harrotasuna eta bizitasuna sinbolizatzen ditu!) gudari duin bat izan zen.
  Esaterako, hatz hutsez, hotz handian egondako ordu askoren ondorioz apur bat gorrituta, ile bat baino meheagoa den altzairuzko diskoa botatzen du. Eta aldi berean bi ezpaten eskuetan, etsaien lerro lodiak moztea errazagoa izan dadin. Zein ikaragarria den ume amaitzaile hau, lehen aldiz soldadu sobietarrek, ezpata eta disko jaurtiketen kolpeen pean defentsarik gabe, atzera makurtu zirela, benetako beldurra bizi zutela.
  Neskak, klipak aldatuta, are azkarrago hasi ziren igortzen, edo hobeto esanda, inon.
  Infanterian gorpuak tumuluetan pilatzen ziren. Ia berehala izoztu ziren hotzak, eta soldadu gehiago igo ziren haietara. Horrela igo ziren eta galerak kalkulatu zituzten. Baina ninja borrokan sartu zen eta berriro, beldur olatuak igorriko balira bezala.
  Eraso etsi bat izan zen ia egun osoan. Galera handienen kostuarekin, sobietar tropek laurden pare bat okupatu zituzten, alemaniarrak hainbat lerrotara bultzatuz. Baina artilleriaren laguntza ahulak - alemaniar hegazkinak trenbideak bonbardatu zituen iraganean, hornidura eta aurrerapen unitateen artean hildako asko kenduz, infanteriaren mugimendua aldi baterako etetera behartu zuen.
  Halako taktikak arriskua izan arren, tankeak borrokara bota zituzten. Beharrezkoa izan zen Tikhvinetik gertu etsaia hautsi, Fritzek, teknologian zuten abantaila erabiliz, hiria desblokeatu arte.
  Eta eraso honetan, erabaki nahiko arriskutsua hartu zen: IS-2 tankea erabiltzea. Aurrerapen-tanga gisa bereziki diseinatutako ibilgailua. Pistola indartsua, bere su-abiadura baxua eta suaren zehaztasun nahiko eskasa dela eta, besteen tankeei aurre egiteko oso egokia denez, armadurarik gabeko helburuak arrakastaz suntsitu ditzake.
  Beraz, hiri-baldintzetan tankeak erasotzaile suizidak izan arren, posizioak hautsi behar dituzu, baita kopetaz ere.
  Hogeita hamalau mugituko dira lehenik. Auto nahiko arinak eta ez handiak ibiltzen ziren pista estu batean zehar... Granadak eta molotov koktelak euria egin zuten teilatuetatik. Orduan, mozorrotutako gasolina eta napalm tankeak eztanda egin zuten. Baina galera handiek ez zituzten SESBeko ontziak gelditu. Haiek, ehunka auto galduta, hiriaren erdigunean sartu ziren, eta han sartu ziren kolpe truke egoskor batean. Hogeita hamalauen alboko armadura ahula apurtu zuten faustpatroi eraginkorrek ere ez zuten soldadu sobietarra beldurtu.
  Hiru tanke armadak aldi berean borrokara bota zituzten. Stalinek Voronezhen norabidean bigarren greba bati uko egitea ere erabaki zuen, Tikhvinen aurkako garaipen erabakigarria lortzeko eta "Iraultzaren Sehaska" salbatzeko. Erregaia muga zorrotzean igortzen bada ere, egunean pare bat orduz gidatzen, Kaukasiar petrolioa galtzen da, eta eremu berrien garapenak denbora eta dirua behar ditu, gerraren ondorioz Sobietar inperioari izugarri falta zaizkion giza baliabideak. bi frontetan.
  Baina Tikhvin Leningradoren arteria eta bizitzaren bidea da, eta, batez ere, tropa sobietarrek faxista ugari eta ondo armatuak garaitzeko gai direla eta garaitzeko sinboloa da. Beraz, ez dugu prezioa jasango...
  IS-2 tankeak ikusgarria du - hogeita hamalau itxura du, dorreak baino gehiago aurrera egiten du. Noski, kanoia bera lodi eta luzea da, ez da T-34-76arekin alderatu behar, oraindik gudu-zelaian nagusi dena. Urtarril osorako, T-34-85aren ahalegin titanikoak ehun baino gehiago ez ditu sortuko.
  Egia deigarria da dorrearen bekokiaren zaurgarritasuna - laua eta ez oso lodi blindatua.
  Gurutzaleak, granada lehergarri txikiak baina oso indartsuak botatzen zituen tankeetara, korrika joan zen neskengana eta iradoki zuen:
  - IS-2 hartzera eta ibiltzen gara?
  Magdak ideia hau onartzen zuen:
  - Noski, ibil gaitezen! Kabina galdu genuen.
  Gerdak ohartarazi zion mutilari:
  - Tanke honek lau metrailadore ditu!
  Karasek keinua egin zien neskei, ohartuta:
  - Beraz, ona da. Laster infanteria berriro erasoko da, eta moztuko duzu!
  Magdak bultzaka eman zion mutiko ninjari.
  - Bizkortu terminator!
  Takoi arrosak eltxoen hegoak bezala distiratzen ziren, karate kids sprint olinpiko txapelduna baino azkarrago ibili zen. Hasteko, koxkor txiki bat bota zuen ke sorta batekin IS ikaragarrira. Erreakzio bat piztu zen, ke lodia isuri zen. Aldi berean, zorrotada beltzak norabide ezberdinetan barreiatu ziren, metrailadoreak itsutuz.
  Hainbat infanteria moztu ondoren, Karasek ballista batetik askaturiko harri-harria bezala hegan egin zuen eta dorrera igo zen. Kako berezi batekin, eskotila kendu eta estalki astuna atzera bota zuen. Gainera, dena sinplea da: bi ezpatekin kulunka pare bat eta tanke astun bateko tripulazioko bost kide buruan banatuta. Haren harira, neskak ere salto egin zuten, eta larruzko kamuflajea botata, berriro bikini batean amaitu zuten. Gidatzerakoan deposituan bero dagoena. 520 zaldiko diesel motor batek metala ondo berotzen du. Bai, nesken zola biluziek autoa bera askoz hobeto sentitzen dute goma sintetikozko zoladun neguko bota berezien bidez baino. Alemaniako kuartel-zerbitzuak negu gogorren esperientzia hartu zuen kontuan, eta hotzean hankak hain hotzak ez dituen munizio berri bat sortu zuen. Eta benetan pena da, Fritzek bertako biztanleen feltrozko botak hartu eta bere gain bota zituzten. Edo larruzko zapietan bilduta.
  Karasek Magdari agur musu eman zion ezpainetan eta esan zuen:
  - Beno, tankea zuretzat da! Hobeto hiltzen dakidan tokian borrokatuko naiz.
  Gerdak mutikoari miresmenez musu eman zion orpo irristakorra eta elastikoan eta esan zuen:
  - Miraria zara!
  Christina gehitu zuen:
  - Ariarraren estandarra!
  - Badakit! - Esan zuen mutilak eta hotzara jauzi egin zuen erdi irekitako eskotilatik salto batekin... Orduan estalkia orro batekin erori zen... Eta neskek etsaien armekin borrokatzeko aukera izan zuten. Eta pistola benetan indartsua da. Duela gutxi agertu den Lev-3, edo 128 mm-ko kanoi batekin "Errege Lehoia" ere deitzen zitzaion bezala, indartsuagoa da. Baina tanke hau aurrealdean dago oraindik kopia bakarrean. Azaroaren 8ko ospakizunean erakutsi zioten deabruaz jabetutako Fuhrer-ari. Jakina, oraindik seriean ez dagoen bitartean. Bide batez, IS-2 pasatzen ari da, bere lehen entzierroa.
  Orain arte, sobietar petrolio-ontziek ere ez dute tiro bakar bat ere egin, antza denez, euren helburua pistolatik ziur aukeratu dute.
  Christinak sarkastikoki adierazi zuen, mekanismoari buelta emanez:
  - Oh, zaborra... Hemen ez dago automatizaziorik eta dena eskuz egin behar da...
  Gerdak, txakurra seinalatu bitartean jan zuena, ohartu zen:
  - Eta ikusmena gallim da eta ikusgarritasuna ez du garrantzirik. Ez dira oso onak apuntatzeko.
  Magdak, transmisioa oin hutsez ukituz eta kutxari buelta emanez, ohartu zen:
  - Eta, hala ere, hogeita hamalauekin alderatuta, bada aurrerapauso batzuk. Batez ere, engranajeak aldatzea errazagoa da. Kabina estua da, baina gehiago edo gutxiago mugitu zaitezke. Munizioa oso txikia da. Hogeita zortzi txanda...
  Gerdak logikoki esan zuen:
  - Nahikoa izan daiteke bunker kopuru mugatu batean tiro egiteko, baina argi eta garbi ez da nahikoa tankeen borroka osorako.
  Charlottek zerbait ona aurkitu zuen deposituan:
  - Baina metrailadoreen armamentua goian dago! Lau metrailadorek babes ona eman dezakete. Eta gero "Sagu" honi begiratu nion - bi "tu" besterik ez daude halako auto batentzat ...
  Christinak, motorra bizkortuz, baieztatu zuen:
  - Hori da! Arma hori al da ehun eta laurogei tonako tanke astun baterako?
  Magdak, bufalo bat hil duen pantera baten antzera, hausnartu zuen:
  - Oiloek barre egiten dute!
  Diesel motorrak gogor bizkortzen du depositua. Ikusten da IS-2 autobidetik jarraitzen duela gidatzen, baina errepidetik kanpo dagoenean, bere grabitate-zentroa aurrera eramanez gero, eragina izango du. Baina ezer ez, beti ere erlaxatu eta zuretzako helburu duin bat aukeratzen baduzu ...
  Magdak tankearen dorretxoa ireki zuen hobeto ikusteko.
  Eta hona hemen beste IS-2 bat, ideia ona da tankeak masiboago erabiltzea. Haren atzetik beste hiru IS daude, baina bat 85 mm-ko kanoi arinagoa duena. Bide batez, arriskutsuena, hain gai dena autoa aurrez aurre hartzeko, eta azkarrago jotzeko...
  Magdak bi kilometroko distantziatik tiro egitea erabaki zuen. Tonu txiki batean agindu zuen:
  - Tiro zehatz-mehatz dorrearen kopetan... Eta... Ulertzen duzu!
  Kotxea gelditu zen, beraz, ez zegoen leuntasunik, eta Gerdak, optikaren kalitate txarragatik kexatuta, ziurrenik trebatu gabeko nerabeek leundutakoa, kanoia apuntatu zuen. Neskek kilo eta erdiko oskola kargatzen lagundu zuten. Gudari ilehoriak masaila kotxean jarri eta beste norbaiten autoa sentitzen saiatu zen. Azken finean, ez zuen inoiz 1931ko kanoi honetatik tiro egin. Indartsua, baina zaharkitua, errebote-sentikorra den jaurtigai zorrotz batekin. Oro har, pistola, noski, ez zen tankeetarako planifikatu. Baina itxuraz, 1940an garatutako 107 mm-ko kanoiaren aurkako tankearen aldaketa fidagarriegia izan zen eta bertan behera utzi behar izan zen. Eta hemen beharrezkoa da 2000 metroko distantziatik ikuspen eskaseko baldintzetan helburua jotzea. Bai, eta zaila izango da etsaiari erantzutea eta jotzea, baina...
  Gerdak musu eman zion pistolaren bularrean, azkar begiratu zuen eskotilatik, mihiarekin elur eskukada bat hartu, irentsi, takoi hutsik palanketan pausatu eta... tiro egin zuen!
  Ematen zuen, beraz, eskumuturrak eta txahalak ziztatzen zizkion, eta ke usaina hartzen zuen.
  Orainak arku luze batean hegan egin zuen eta ... aurrean zihoan IS-2 gelditu egin zen, erretzen hasi zen, eta orduan munizio-karga lehertzen hasi zen ...
  Magdak pozik erantzun zuen:
  - Horixe eman genien! - Eta logikoki, nahiko nahasgarriak diren kontzeptuak, gaineratu zuen. - Ez da gizon bat arma margotzen duena, gizon baten arma baizik!
  Gerdak burrunba egin zuen:
  - Berriz kargatu!
  Eta neskak tenkatu ziren... Noski, hemen ez da "Tigrea", izerditan egin behar dute, baina dibertigarriagoa da horrela, batez ere zutik dagoen tankea azkar hozten delako. Burdina eroale ona da.
  Bigarren aldiz Gerdak tiro azkarrago eta seguruago egin zuen. ISek mugitzen jarraitu zuten, eta, antza, oraindik ez zuten asmatu pistolak nondik egiten zuten tiro. Bai, eta gelditzea ez dago errusiar ohituran. Agindu bat dagoenez ... Eta bigarren obusa dagoeneko konfiantzaz heltzen ari da helburua ...
  Gerdak ezpainak miazkatzen ditu eta agintzen du:
  Eta hirugarrena hemen...
  Atzerapen handiz, laugarren IS-1ek tiro egin zuen mugimenduan... Eta bitxia bada ere, jo zuen, nahiz eta mugitzen ari den auto batetik halako distantziatik ia ezinezkoa den, baina jaurtiketak erabakitzen du dena! Hala ere, 85 mm-ko kanoiaren distantzia handiegia da, sartze-mugatik haratago. Baina burrunba handia izan zen dorrean eta aurrealdeko armadurak hondoratu egin ziren. Gerdak erantzunez bidali zuen kilo eta erdiko laugarren "gutun-paketea"... IS-1 tankearen kopeta zatitu eta mihi laranjak zerurantz igo ziren.
  Neskak ederki ari dira borrokan... Egun hartan zortea izan zuten. Baina sobietar armadaren gaitasunak ez dira neurrikoak.
  Fritz-en ahalegin guztiak gorabehera, urtarrilaren 13an, galera kolosalen esfortzu handienen truke, Tikhvin hartu zuten ... Alemaniako unitate bereiziak inguratzetik irteten saiatu ziren, korridore bat zulatu zuten haietara - sei dibisio alemaniar. aldi berean hautatutako Lev tankeekin, defentsa heroikoa salbatu nahian.
  Mutil ninja eta lau neskek hiru mosketeroen estiloko destakamendu bereizi batean egin zuten bidea. Alegia, non ezin zen isil-isilik ibili borroka batekin eta gorpuen gainetik. Berez, IS-2 abandonatu behar izan zen, baina bidean, T-34-85 tanke arraro batekin ere topo egin zuten ustekabean, T-34-76 kanoi zaharkitu eta nahiko boteretsuak ordezkatu beharko lituzkeen ibilgailua sartze aldetik. .
  Makinak kasko eta karroza antzekoa zituen, baina dorre handiago bat kanoi luze eta lodi batekin. Pistola zertxobait txikiagoa zen Panther-aren sartze-potentzian, bai bozaren abiadura baxuagoagatik, bai munizioaren kalitateagatik. Baina, hala ere, aldeak ez zuen itxura erabatekoa 76 - paper milimetratua.
  "Tigre" arrunt batentzat arriskutsua da dagoeneko, "Lehoi" batentzat oraindik ez dago - beraz 100 - milimetroak okertuta daude. Nahiz eta angelu jakin baten azpian aukera egon. Edo kaskoaren beheko aldean, baina baita beldarraren zaindariak ere.
  Tankea taularatu eta eskifaiatik kendu zuten. Noski barruan odola zipriztinduta zegoen. Makina bera berri-berria da, baina munizio-karga nahiko apala da - 35 obus bakarrik. Kabina ez da zabalegia, baina hogeita hamalau zaharra baino hobea.
  Gerdak adierazi zuen:
  - Eta hemen komandantearen dorrea. Horrek esan nahi du lehiakide indartsu bat dugula. Orain errusiarrak ez dira hain itsuak izango.
  Magdak irribarre gaizto egin zuen eta esan zuen:
  - Eta errusiarrak ordurako ondo jaurtitzen ari ziren, ikusgarritasun okerragoa izan arren. Horrez gain, dorrea handiagoa eta errazago jotzeko bihurtu da!
  Gerdak barre ozen egin zuen.
  - Bueno, bai! Hau da gure ontzien arazo handiena eta, ziurrenik, tanke honen koroa duintasuna! Probatu, jo ezazu!
  Charlottek abestu zuen:
  - Bat, bi, bost! "Tigre" atera zen tiro egitera!
  Christinak hartu zuen:
  - T-4 betetzeko, hankak besoak baino zabalagoak dira!
  Eta horrela, IS baino arinago mugitzen zen tanke batera abiatu ziren... Gerdak gogoratu zuen nola jo zuten sobietar infanteria lau metrailadorerekin. Duin mozten zuten, eta errusiarrak ez ziren konturatu ere egin halako eraso bat non erori zitzaien. Baina, bestalde, martxan jarrita, erasora jo zuten, granadak botaz... Pare bat pieza, distantzia dezente egon arren, hegan egin zuten dorrean lehertuta. Jakina, IS 100 eta 90 milimetroko armadurarentzat, hau elefante baten pellet bat bezalakoa da, baina burrunba desatsegina da. Bai, eta beldarrak moztu daitezke.
  Beraz, motorra martxan jarri eta atzera egin behar izan nuen. Eta orduan munizioa agortu zen. Ehun soldadu gorri baino gehiago moztu zituzten.
  Gerda sobietar herriaren artean heriotzarekiko halako mespretxuak harritu zuen. Arabiarrek, harem eta perlazko jauregien promesekin, ez zuten halako dedikaziorik. Baina hauek ateoak dira, ondorengo bizitzan eta Edengo lorategiei buruzko maitagarrien ipuinetan sinesten ez duten pertsonak. Eta zerk bultzatzen ditu hain burugogor borrokatzera, gerraren emaitza jadanik ez dagoenean eta hori kondenatuaren haserrea baino ez denean?
  Hau oso zaila da ulertzea eta ulertzea.
  Errusiako traidoreen artean noski asko dauden arren. "Askatze Armada" Vlasov sei hilabetez sei dibisio eta bederatzi brigada osatu zituen. Nahiz eta, noski, argi dagoen Wehrmacht-eko soldadu izatea makinan hamabost edo hamasei ordu lan egitea baino errazagoa dela soldadura okerragorako, baina hala ere... Arrazoiren batengatik, gerra-preso ohien dibisio alemaniarrak ez dira ikusten. aurrealdeak...
  Nahiz eta, bide batez, alemaniar gutxi egon gatibu, baina sobietar batzuk... Badirudi dagoeneko sei milioi eta erdi baino gehiago. Agian ez hainbeste vlasovitar, nahiz eta preso asko SSek kontrolatutako dibisio eta legio nazionaletan sakabanatu. Horrez gain, errusiarren zati bat nobleen eta monarkikoen formaziora bidali zuten.
  Baina, nolanahi ere, horrela lortu zuten Tikhvin hartzea, eguraldia hobetu eta bonbardaketa masiboa izan arren. Prezio handia ordaindu bazuten ere.
  Gerdak agindua jaso eta hogeita hamalau metxeroari tiro egin zion. Pistolaren su-tasa handiagoa da, beraz, seguruago senti zaitezke. Behin, gero bigarrena, eta azkenik hirugarren depositua zabortegira ...
  Beraz, kontu gehiago izan behar duzu. Bestela, hemen kotxea kolpatuko dute, dorrearen aurrealdeko armadura baino indartsuagoa eta lodiagoa bihurtu da, eta, beraz, ia formatu bera da. Gorputza bereziki zaurgarria da. Eta Errusiako tankeren artean artisauak daude. Hala ere, IS-2 edo IS-1 bezalako tanke arraro baterako, ahul bat ez da espetxeratuko. Eta ohiko formatuaren hogeita hamalau borrokalari soilekin egon daitezke. Komandantearen dorrearen zirrikitutik, zaldien muturren itxura dute, mutur-motz batekin. Nolabait ere deserosoa da halako edertasunei zuzendutako plano bat egitea.
  Crucian oraingoan neskekin dorrean, haien gidari gisa atera zen eta ezin ditu neskak galdaran utzi. Egia da, Magdak logikoki adierazi zuen:
  - Dena den irten gaitezke, tiro egin gabe eta probokatu gabe...
  Crucianek, umeki mokoa bihurrituz, irrintzika esan zuen:
  - Ez - tirorik ez, ez da interesgarria izango!
  Magdak, hala ere, ohartarazi zien neskei:
  - Ireki sua hiru edo lau auto baino gehiago ez daudenean hiltzeko. Depositu berri hau gure unitateetara itzuli behar dugu osorik.
  Gerdak baiezkoa eman zuen.
  - Orain arte, berritasun hau ez dago garaikurren artean, hau da, oraindik ere baliagarria izango zaigula.
  Neska tigreek gogotsu jarraitu zuten ehiza. Ez zuten ondo ibili, baina beste zazpi tanke eta bost kamioi gehitu zizkioten ondasunei. Behin autotik kanpo borrokatu behar izan nuen erregaia hartzeko.
  Laburbilduz, lau txantxazale bihurri atera ziren kaldererotik, eta ia hil ziren beren artilleriaren suaren ondorioz. Esvastika-armiarma batekin bandera igotzeko garaian bakarrik erreskatatu zuten.
  Orain lubakia zeharkatzen ari dira eta paperezko loreekin pare bat sorta daude, heroia gerlariei ematen zaizkienak.
  Oleg Rybachenkok, burlazko pelikula hau ikusteaz nekatuta, oihu egin zuen:
  Zergatik erakusten dizkidazu puta madarikatu guztiak! Zenbat ikusi dezakezu errusiar jendearen hilketa!
  . 16. KAPITULUA
  Gerra da Janeri eta bere taldeari bizitzan aurkitzeko aukera eman ziena. Hori dela eta, neskek gogoz hartu zuten parte ekialdeko kanpainan. Eta zergatik ez? Dirua eta fama da.
  Sobietar tankeen arsenal ez da asko aldatu. Tanke nagusia T-34-85 da oraindik. Xasisa eta kaskoko armadurak berrogeigarren urtetik aurrera geratu ziren. Bostehun zaldiko diesel motor bera, 45 milimetroko malda aurrealdeko armadura bera. Kroskoaren alboetako babes ahulagoa, faustpatroi alemaniarren aurrean zaurgarria.
  Dorre handiago bat bakarrik instalatu zen, 90 mm-ko aurrealdeko blindajearekin eta 85 mm-ko kanoi batekin. Tankea, noski, zaharkitua dago, eta ez da batere arriskutsua alemaniarrentzat!
  Neskak Goering-5 auto bat gidatzen ari dira, geroagoko aldaketa batean. Alboko armadura 178 milimetrora igo da, eta aurrealdeko armadura 250era okertuta dago. Depositua bera gas-turbina motor batez hornituta dago eta britainiarrak orduko 60 kilometrora bizkortzen ditu.
  Janek galdetu zion Gringeta artilleriari:
  - Ondo ikusten duzu?
  Nekazari gudariak ziur erantzun zuen:
  - Hemen ikusgarritasuna bikaina da! dena ikusten dut!
  Malanya barre egin zuen eta zaunka egin zuen:
  - Errusiarrak zapalduko ditugu!
  Matildak ziur baieztatu zuen:
  - Bai, egingo dugu!
  "Goering" -5 bira, pistolak jaurtigai bat botatzen du. Sobietar hogeita hamalau dorrea hausten da. Neskek poz-pozik garrasi egiten dute. Benetan uste dute dena bikaina dela. Eta sobietar ontziak hiltzen ari direla ere atsegin du.
  Jane-k ahots gozo batez txirrindu egin zuen:
  - Denak errautsetan ezabatuko ditugu ... Eta Mosku gure azpian egongo da!
  Hala ere, meatze-eremuekin estropezu egin ondoren, tanke alemaniarrak gelditu behar izan zuen. Errusiarrak oso errotuta zeuden. Eta tankearen aurkako triku asko. Artilleriak bonbardaketa aktiboa egiten du.
  Gringetak, haserre, dio:
  - Hau da... Bloke gogor batekin topo egin dugu!
  Janek erantzun dio konfiantza ikaragarriz:
  - Ez, goizera arte ez da gertatzen... Apurtu dezagun opera!
  Gerra makina alemaniarra zertxobait gelditu zen. Jet erasoko hegazkinak agertu ziren zeruan, eta teletankeak erabili ziren. Dirudienez, meatze-eremuak suntsitzen saiatzen ari ziren.
  Lehergailuekin kontrolatutako autoak irrati bidez. Gas jaurtigailu mugikorrak ere erabili ziren. Literalki Armada Gorriaren posizioak suz eta suz bonbardatu zituzten.
  Gringetak atsekabetuta adierazi zuen:
  - Gerran gero eta zikinkeria gehiago dago, eta gero eta balio gutxiago!
  Jane behartuta egon zen honekin ados:
  - Selyavi! Ai, nolabait galtzen dugu!
  Gringetak zuzendu zion komandanteari:
  - Baino, ez gu, gure aurkariak baizik! Orain ezer ez, atera gaitezen impasse-tik, eta borroka egongo da...
  Alemaniako tankeak tiro egin zuen, benetan ezer ikusi ez bazen ere. Janek oinak biluziak igurtzi eta kantatu zuen:
  - Ez dugu gaizki pentsatzen - ziur galduko gara! Bada bide bat labirintotik, edozein impassetik ateratzeko!
  Gringetak irribarre batekin txio txioa egin zuen:
  - Nor da alaia, barre egiten du...
  Nork nahi - lortuko du...
  Bilatzen duenak beti aurkituko du!
  Malanya, hortzekin doinutsu eta distiratsu, gaineratu zuen:
  - Nor ohituta dago garaipenaren alde borrokatzera, kanta dezala gurekin batera!
  Hainbat ordu iraun zuen kanoikadak, eta, hala ere, tanke alemaniarrek aurrera egin zuten. Sobietar artilleriak eta kalibre ezberdinetako tankeen aurkako kanoiek ezagutu zituzten. Dena den, nabaria zen sartze ahalmena ez dela nahikoa. Alemaniarrak aurrera zihoazen... 203 milimetroko kanoiak tiroka hasi zirenean bakarrik agertu ziren naziengandik hondatutako lehen ibilgailuak.
  Janek xuxurlatu zuen zalantzarik gabe:
  - Jauna... Pasa nazadan kopa hau!
  Gringetak ziur esan zuen:
  - Ezin dira bi heriotza gertatu, ezin da bat saihestu! Beraz, zerbait bada, hurrengo munduan biziko gara!
  Malaniak xuxurlatu batean galdetu zuen:
  Nolakoa da argi hori?
  Gringetak ez zuen gehiegi ziur hitz egin:
  - Gurea baino hobea dela uste dut!
  Malanyak xuxurlatu zuen erantzunez:
  - Jainkoak ez die itsuei begiak ireki eta bizkarra zuzentzea konkortuei!
  Izan ere, Janek argi hori zer izan zitekeen galdetu zuen. Agian mundu hau are irrazionalagoa eta seguruagoa da. Janek gerria bihurritu eta aldakak mugitu eta txio egin zuen:
  - Aukera oso interesgarria da - hil eta hurrengo munduan bukatzeko! Zer itxaroten gaitu han? Bertan ezagutuko ditugu Lurrean maite genituenak ala lagun berriak egin beharko ditugu?
  Gringetak oin hutsez mugitu zuen txakurra, eta txistu egin zuen:
  - Mende berriak izango dira, belaunaldi aldaketa bat izango da... Baina inork ez du Lenin izena ahaztuko!
  Eta barrez lehertu zen, bere barre zoro samarra. Nekazari gudari bat zen, hanka biluzi eta dotoreak modu aktiboan atzamarratzen zituena, eta behatzak jotzen zituen.
  Hemen IS-3 harrapatu nuen esparruan ... Egiatik urrun. Denek ez dute kolpatuko, eta hala egiten badu, proiektilak, pike-muturra talka eginda, errebota egin dezake. Baina neskak bazekien zer egiten ari zen. Tiro egin eta marmar egin zuen:
  - Lainoen kostaldea, beitaz birrintzen dugu!
  Matildak gainera abestu zuen:
  - Eta "Agdam" hau, edan dezagun andreentzat! Super andrea!
  Gringetaren jaurtiketa zehatza izan zen. Maskorrak dorrearen aurrealdeko armaduraren beheko aldea jo zuen, hutsunean bertan. Eta eragin izugarria izan zuen errebote batean sartu gabe. Hau da sortu den egoera. Zehatzago esanda, bost petrolio sobietar hil ziren ia berehala. Eta emakume ingelesak beren krimenen zerrendara gehitu ziren.
  Malanyak orro egin zuen bere metrailadoreak jotzean. Hainbat mutil soldadu Hitlerren taknus-era arakatu nahi izan zuten.
  - Baina pasaran, ez hurbildu mutil! - Oihukatu zuen neska polit batek, eta metrailadore-leherketak bota zituen, aitzindari ausartak.
  Janek txio-txintxo egin zuen, bere orpo hutsa armaduraren kontra kolpatuz.
  - Ai, mutilak, mutilak, mutilak... Bat-batean gaitzesgarri bihurtu zineten! Ikus daiteke lur madarikatu honengatik, nobleegia zara!
  Eta neskak, jaunaren alabak, errukirik gabeko balak zulatuta zeuden mutil oinutsik, marraztu eta zikin haiek pena ematen zuten. Zein triste eta gogorra den guztia.
  Gringetak berriro tiro egin zuen, SU-100 kanoi autopropulsatua zulatu eta txioa egin zuen:
  - Eta txitxarroa korrika joango da botilak entregatzera!
  Malanyak ezpainak miazkatu zituen mihi gorri batekin, eta Coca-Cola plastikozko botila bati zurruta eman zion, esanez:
  - Noski ezetz! Emaidazu ardoa eta zigarro pakete bat!
  Matildak, depositua arreta handiz aurrera eramanez, txistu egin zuen:
  - Zigarroak pozoia dira...
  Janek erritmoa hartu eta jarraitu zuen:
  - Hori bai, jendeak esaten du!
  Gringetak erantzunez, tiro eta txistuka:
  Ez dago nikotina baino okerragorik!
  Malanya barre egin zuen eta haserre egin zuen:
  - Zigarro pakete bat labean!
  Matildak erantzunez gehitu zuen, bere bularreko titi gorritxoa urratuz:
  Bai, jendeak esaten du...
  Janek irribarre batekin amaitu zuen, mihia ateraz.
  - Baina erretzen dut....
  Malanyak aplomboz amaitu zuen.
  - Eta oso pozik!
  Neskek barre egin zuten, gerezizko mihi luzeak erakutsiz. Janek esan zuen irribarre batekin:
  - Zigarroa da hiltzailerik emankorrena, batez ere bezeroaren aurka!
  Malaniak gehitu zuen:
  - Zigarroa fusil isil bat bezalakoa da, baina hilgarria afizionatu baten eskuetan!
  Gringetak bere kanoia bota zuen eta irribarrez esan zuen:
  - Zigarroa frankotiratzaile fidagarriena da, beti hiltzen du!
  Matildak apur bat moteldu zuen muinoko depositua, isildu egin zen:
  - Zigarroak mingotsa du, baina gozokiak baino gehiago erakartzen du!
  Janek arnasa sakon hartu zuen eta marmar esan zuen:
  - Zigarroa neska gaiztoa bezalakoa da, harekin banatzea baino askoz mingarriagoa da!
  Gringetak barre egin, tiro egin eta orro egin zuen:
  - Zigarro batek, granada batek ez bezala, botatzean, bizitza luzatzen du!
  Neskak isildu egin ziren. Haien tankea berriro gelditu zen, lubaki batean amaituz. Atera behar nuen. Gudariak urduri samar zeuden. Sobietar defentsa oso indartsua da.
  Janek filosofikoki esan zuen:
  - Gerran, helbururako biderik laburrena saihesbidea da, eta egia hutsa engainu zital bat da!
  Gringetak, sobietar kanoia apurtu ondoren, ondo zuzendutako tiro batez, honako hau esan zuen:
  - Biribilguneko maniobra batekin, ziurrenik, helbururako bidea moztuko duzu!
  Malanyak bere metrailadorea tiro egin zuen eta txio-txilo egin zuen:
  - Bizitza gorria da, baina hostoak odol gorridun!
  Matildak ondorio berezi bat laburbildu zuen:
  - Gerran, bizitzak balioa galtzen du, baina zentzua hartzen du!
  Neskek gerran jarraitu zuten. Tiro egiten zuten, eta aldi berean aforismoak konposatzen zituzten joan-etorrian.
  Janek oin hutsez tiro egin zuen, eta erori egin zen:
  - Gerra senargaia bezalakoa da, traiziorako gutizia da, baina ez du gelditzen uzten!
  Gringetak tiro egin zuen eta gogotsu esan zuen:
  - Gerra gizonezkoen gorputzak irensten dituen emakume lizunkorra da!
  Malanya esan zuen erantzunez:
  - Gerra, maitasuna bezala, adin guztietarako menpekoa da, baina denbora-pasa ez da atsegina!
  Matildak egoki ikusi zuen gehitzea:
  - Gerra, kortesana bezala, garestia da, aldakorra, baina beti uzten du bere buruaren oroitzapen heroiko bat!
  Janek txakurrari buelta eman zion bere hatz dotore eta biluziekin eta kuxkuxa egin zuen:
  - Gerra ez da amets bat bezalakoa, ezin duzu emozio indartsurik gabe egin!
  Gringetak irribarre batekin tiro egin zuen eta erantzun zuen:
  - Mundua aspergarria eta lasaigarria da, gerra interesgarria eta zirraragarria da!
  Matildak, atsegin handiz koka-kolaa hartzen, jarraitu zuen:
  - Gerra odola eta izerdia da, kemena erditzen duten kimuak ernaltzen ditu!
  Malanya barre egin zuen eta esan zuen:
  - Gerra prozesua zein interesgarria izan arren, denek nahi dute amaiera!
  Janek bere oin biluziak pistolaren bularraren gainetik pasa zituen berriro, eta kantatu zuen:
  - Gerra ez da liburu bat, ezin duzu itxi, ezin duzu zure burkoaren azpian ezkutatu, nahastu besterik ez duzu egin!
  Gringetak txintxoa egin zuen aplomoz:
  - Gerra erlijioa da: fanatismoa, diziplina, obedientzia zalantzagabea eskatzen du, baina bere jainkoak hilkorrak dira beti!
  Malanyak barre-astiro egin zuen eta esan zuen:
  - Gerran, kasinoan bezala, arriskua handia da, eta irabazia laburra!
  Matildak irribarre egin zuen eta zaunka egin zuen:
  - Soldadu bat hilkorra da, aintza ahaztu egiten da, garaikurrak agortzen dira eta sarraski berri bat hasteko arrazoiak baino ez dira kendu ezinezkoak!
  Janek sotil hitz egin zuen:
  - Guk hiltzailea mespretxatzen dugu, frontoian soldadua ez bada behintzat, lapurra mespretxatzen dugu, gudu-zelaian marroilaria bada bi aldiz!
  Gringetak berriro iltzatu eta txistu egin zuen:
  - Soldadu bat armadurak ausardia eta ohorea dituen zalduna da! Baroi jenerala, koroa duena: zuhurtzia eta adimena!
  Malanyak irribarrez esan zuen:
  - Soldaduak harro jotzen du, pribatuak peioratiboki!
  Matildak zentzuz erantzun zuen:
  - Erasoan lehena, hil daiteke, baina azkena ez da oroimenean geratuko!
  Janek arnasestuka egin zuen:
  - Hobe da txapelen banaketan lehena izatea erasoan baino!
  Gringetak irribarrez gehitu zuen:
  - Gerra emakume bat bezalakoa da, gizonak bakarrik jartzen ditu hautsi gabe!
  Malanyak duintasunez erantzun zuen:
  - Emakume batek, gerran ez bezala, ez du presarik gizon bat oheratzeko!
  Matildak esan zuen barrez:
  - Gerra, emakume bat ez bezala, ez da inoiz asetzen esleitutako gizon kopuruarekin!
  Janek palanka biratu zuen berriro hatz hutsekin eta esan zuen:
  -Gerra da emakume ase ezina, gizon gutxi ditu beti, eta ez dio emakume bati uko egingo!
  Gringetak egoki ikusi zuen aforismo zintzo hau erreproduzitzea:
  - Emakumeei ez zaie borrokatzea gustatzen, baina gizon bat uzteko gogoa ez da bala baino askoz gutxiago!
  Malanyak kobra baten antzera astindu zuen, mihi arrosa botaz:
  - Etzan gizon bat, bala txiki bat agian, zoriontsu egin, bihotz handiko emakume bat!
  Matildak gehitu zuen irribarre sardoi batekin:
  - Bihotz handia, sarritan interes txikia dakar!
  Neskek ohar zintzotsuak trukatzen amaitu, eta gudu zelaian zentratzen hasi ziren. TA-311 eraso-hegazkinak zeruan zihoazen, eta soldadu sobietarren posizioetara tiro egin zuten. Poliki-poliki bada ere, Hirugarren Reich-eko koalizioa aurrera zihoan. Eta apur bat jateko denbora izan zuen, gorpuak irensten.
  Neskak, aspertuta, berriro txantxetan hasi ziren aforismoekin:
  Janek txistu egin zuen:
  - Gerrak ez du emakume aurpegirik, baina emazteak baino bat-batean odola ematen du gizonak!
  Gringetak tiro egin zuen, eta txistu egin zuen:
  - Gerrak ez du poza ekartzen, baina instintu erasokorra asetzen du!
  Malanyak txistu egin zuen erantzunez:
  - Poza gerran, etsaien gorpuak prezioan bakarrik!
  Matildak, pistak mugituz, gehitu zuen:
  - Gerra soroaren goldea da: gorpuekin ernaltzen da, odola ureztatzen da, baina garaipenean altxatzen da!
  Jane-k tiro egin zuen eta itzuli zuen.
  - Garaipena gorpu eta odoletan hazten da, baina fruitu ahul batekin ematen du!
  Gringetak tiro egin zuen, hogeita hamalaua kristalezko harri bat bezala apurtuz, eta txistu egin zuen:
  - Gerra lore kanibal bat bezalakoa da, distiratsua, haragijalea eta usain txarra duena!
  Malanyak pedala garbitu zuen oin hutsarekin eta oihu egin zuen:
  - Gerra aurrerapenaren ama da eta alferkeriaren amaordea!
  Matildak hartuko du, eta nola orroa egingo duen:
  - Eta gerran, soldadu baten bizitza ez dago prezioan, jeneralengandik baizik eta galera bat!
  Janek eskuaren ertza bularraren gainetik pasatu eta txintxoa egin zuen:
  - Bakea nahi baduzu - piztu beldurra, gerra nahi baduzu - eragin barreak!
  Gringetak hartu eta tiro egin zuen, oin hutsez pistola apuntatuz, abesten:
  - Barrea ez da bekatua gai militarretan barre egitekoa ez bazara!
  Malanyak barre egin zuen, eta arrakastaz haserre egin zuen:
  - Gerra zirku bat bezalakoa da, irabazleak bakarrik du azken barrea!
  Matildak depositua gidatu zuen, aitzindari pare bat zapalduz, kroak egin zituen:
  - Gerran, zirkuan bezala, alfonbradun hiltzaile serioa bakarrik!
  Neskak isildu ziren berriro. Nekatuta daude zorrotzak izateaz. Orokorrean, gerra ez da polita.
  Janek gogaituta pentsatu zuen: Britainia Handiak alemanei laga zien. Nahiz eta britainiarrek zenbat lurralde konkistatu zituzten. Eta zenbat Alemania hori! Britainia Handia inperio kolosala bihurtu zen. Baina ezin zituen bere koloniak digeritu. Hirugarren Reich-ak angeluen boterea gainditu zuen eta komandanteak ere askoz indartsuagoak eta gaitasun handiagoak izan ziren.
  Eta naziak Londresera etorri zirenean, historia amaitu zen Ingalaterrarentzat. Inperio berri bat sortu zen, aurrekaririk gabeko boterearekin. Horien tropak herri eta herrialde askoren zerbitzura. Eta zer esan dezakegu: Hirugarren Reich-ak, hegoak zabalduz, Britainia ito zuen.
  Baina berrogeigarren urtean, Frantzia konkistatuta, Hitlerrek eskuzabaltasunez bakea eskaini zion Churchill-i. Eta onartzea beharrezkoa zen: sen onak iradokitzen zuen Britainia Handiak ezin zuela gerratik ezer irabazi, ezta teorikoki ere, galdu baizik. Hitlerrek Ingalaterraren aurkako aire-guduan borrokatu zuen indar erdian. Atzerapen handiarekin, tropak Afrikara eraman zituen. Sobietar Batasunera joan zen. Baina horrek guztiak hondamendia atzeratu besterik ez zuen egin.
  Alemanek, okupatutako lurraldeak erabiliz, bi frontetan borrokatzeko indarra aurkitu zuten, Japoniak konfiantzaz irabazi zieten amerikarrei. Eta orduan Stalinek traizioa egin zuen, tregua amaituz. Britainia Handia belauniko erori zen eta Hirugarren Reicharen parte bihurtu zen.
  Garaipen askok Wehrmacht-i garaiezintasunaren aintza irabazi zion. Jane eta bere lagunak gogoz joan ziren nazien armadara - zoriontasuna eta mailak harrapatzeko. Eta lortu zuten neurri batean.
  Beraz, zer? Orain bi Aberri dituzte: Alemania Handia, Britainia Txikia.
  Janek eztarritik Coca-Cola bat zurrupatu zuen eta txio-txilo egin zuen:
  - Maitasuna eta heriotza, ona eta gaizkia... Zer den sakratua, zer den bekatua, hiltzaileei berdin zaie!
  Gringetak erantzunez kantatu zuen, beste jaurtigai bat bidaliz:
  - Maitatu eta ausartu, utzi gaiztoak gobernatzen, eta aukeratu, bakarra ematen zaigu!
  Neskak apur bat animatu ziren. Tira, egia esan, ahal den neurrian, sintonizatu zeure burua modu txiki batean. Gazteak, alaiak, kementsuak eta zorte handikoak dira. Hainbeste borroka eta scratch bakar bat ere ez. Deposituan beren burua urratuko dutela izan ezik.
  Malanyak zorrotz adierazi zuen:
  - Eh, Churchillek Hessen proposamena onartu eta SESBrekin gerran sartu behar zuen. Orduan planeta osoa gobernatuko genuke, eta azkenean, Alemania birrinduta geratuko zen!
  Pozik kantatu zuen Matildak:
  - Alemania ona da guduan, lehoi britainiarra da onena!
  Malaniak baieztatu zuen:
  - Bai, Britainia Handiko gure lehoia da onena!
  Janek esan zuen irribarrez:
  - Oraindik badugu aukera! Hemen Hitler hilko da, eta Alemaniako Inperioa eroriko da!
  Gringetak jaurtiki bat jaurti zuen eta neurri batean onartu zuen:
  - Eror dadila! Azken finean, harrapari haragijaleak dira, baina hobea izango al da guretzat?
  Malanyak filosofikoki adierazi zuen:
  - Modu gogorrean batasuna, modu bigunetan nahaspila eta alperkeria baino hobea!
  Matildak bere zola biluziak pedalei sakatu eta zaunka egin zuen:
  Gu ere Marten egongo gara! Eta eguzki sistematik harago!
  Janek erantzun zion Mona Lisaren irribarre batekin:
  - Lehenik eta behin, modu bakarra ezarri behar duzu Lur planetan!
  Gringetak, hartu eta sutsu kantatu zuen:
  - Eta gu halako erregimen bat gara, ez dugu aldatuko utziko!
  Malanyak gogotsu esan zuen:
  - Baina zu sudurra uzteko, sudurra aldatu behar dut!
  Neskek beti bezain zortea dute. Hemen haien depositua lubakien lehen lerrora iristen da. Eta beldarrekin lurra hausten du. Gudariak barre egiten dute.
  - Denak hartuko ditugu!
  Pistola bat arrabolen artean itsatsita geratu zen, eta depositua gelditu egin zen. Neskak kotxetik jaitsi ziren, baina tankea gainezka eta beroegi zegoen. Eta kanpoan arriskutsua da, erre zaitezke.
  Gudariak lasterka joan ziren, orpo hutsez keinuka eta kantuan:
  - Neska zintzoak gara, lagun onak, ba, baina oin hutsik, azota dezatela, susto bizian!
  Janek korrika egin zuen, esan zuen:
  - Hemen gaude espazio marineak!
  Malanyak irribarrez baieztatu zuen:
  - Eta espazioan eta lurreratzean!
  Eta Gringetak hartu eta bere eskuetan ibili zen, uluka:
  - Super gerlaria naiz! Denek zalantzan jartzen dut!
  Matildak erantzun eta txistu egin zuen:
  - Pozoia tantaz tanta Fuhrer-era!
  Janek barre egin zuen eta abestu zuen:
  - Kolpea indartsua da, eta Fuhrer-a ahalguztiduna da!
  Gudariak ihes egin zuten, oinutsik, hondakinen gainean, birrindutako, biziki berotutako burdina, era guztietako habeak eta garezur hautsiak.
  Janek kantatu zuen:
  - Ulertuko nauzue... Ulertuko nauzue... Ulertuko nauzu, eta ez duzu herrialde hoberik aurkituko!
  Neska atsegin handiz korrika egiten du, hankak ez oso gogortuta, bide zorrotz batetik, eta hondakinak. Egia esan, plazer handia da.
  Gringetak kantatu zuen:
  - Udan, eguzkiak gora egiten du...
  Malanya-k abestia onartzen zuen:
  - Alta... Alta!
  Matildak gehitu zuen:
  - Uda, heriotzatik urrun gaude! Urrun!
  Gudariak ikusgarri animatu ziren. Izan ere, zer plazerra den horren kementsu mugitzea eta jauzi egitea.
  Janek barre egin zuen eta esan zuen:
  - Heriotza konbentzio bat da, infamia absolutua da!
  Gringetak oin biluzi bat bestearen kontra igurtzi eta txistu egin zuen:
  - Oporrak izango ditugu! Eta horrekin garaipena!
  Malaniak esan zuen eszeptikoki:
  - Gurea ala alemana?
  Matildak irribarre egin zuen eta abestu zuen:
  - Su hilgarri bat dago gure zain...
  Janek erantzun zion:
  Baina indarrik gabe dago...
  Gringetak ulu egin zuen pantera bat bezala:
  - Denek dute hilkutxa bat...
  Malanyak hartu zuen eta, tiroka, txistu egin zuen:
  - Boshey batailoia hilobian hondoratu zen!
  Matildak atzera bota zuen:
  "Legio oso bat hilobian erori da!"
  Eta neskek hartu eta miau egin zuten... Zaldi lirainak bezalakoak dira. Eta hain politak, hankak biluziak, beltzaranak.
  Janek hartu zuen eta atsegin handiz txistu egin zuen:
  - Eta ni kobra bat naiz! Eta ni kobra bat naiz! Ez bear batere!
  Gringetak atzera egin zuen:
  - Eta polita da kobra batek hodeietara hegan egitea!
  Eta neskek bekokiak hartu eta talka egingo dituzte. Txinpartak isurtzen ari dira begietatik, ordua heldu balitz bezala!
  Malanyak hartu eta txistu egin zuen:
  - Hitler kaput!
  Matildak lagundu zion:
  - Eta Stalin kaput!
  Janek aldakak astindu zituen eta txio-txintxo egin zuen:
  - Argi-gerlaria naiz, basatiak belauniko... Kalumniatsuak diren guztiak, Lurraren aurpegitik urrunduko ditut!
  Malanyak hartu eta orro egin zuen:
  - Eta Hitler tontoa da, tabakoa erretzen du! Pospoloak lapurtzen ditu, etxean ez du lorik egiten!
  Matildak irribarre gaizto egin zuen eta galdetu zuen:
  - Zer deritzozu, Fuhrer du?
  Gringetak oin biluziarekin errautsak zapaldu zituen, eta hausten zuen:
  - Noski ezetz! Laukote bat emango diogu, putz!
  Malanyak, begiak gora eginez, xuxurlatu zuen:
  - Ai, oso polita da jadezko haga bat ahoan edukitzea eta mihiarekin sentitzea!
  Matildak arnasestuka xuxurlatu zuen:
  - Eta zein handia den! Eta dena bikaina izango da!
  Neskek gero eta gorago egiten zuten jauzi. Baina haien depositua konpondu zuten eta itzuli behar izan zuten. Gudariak berriro igo eta txistu egin zuten:
  - Hau da gure tankea! Handia izango da!
  Jane bat-batean Robin Hooden ipuina gogoratu zuen. Joe txikia hor dago, mutila preso hartu zuen sheriffek. Mutilak torturatu egin zuten: erretilu batean gora eraman zuten, takoiak frijitu zituzten.
  Garrak mutilaren oin-zola biluzi eta zakarrak miazkatu zituenean... Janek kitzikapena sentitu zuen hemen, eta benetan nahi zuen sexua. Hemen sartu ziren. Batez ere Karas ninja japoniarra. Mutil ilehoria hau, hain guapoa, eta gizonezkoen perfekzio oso handia du. Eta oso polita da hain azala garbi eta leuna zure bularrekin ukitzea.
  Janek behatza hanken artean sartu nahi zuen, baina lotsatu egin zen eta iritziz aldatu zuen. Izan ere, horrelako ekintza bat oso atsegina den arren!
  Jaunaren alabak esan zuen:
  - Itsasoko olatuan eta su amorratuan! Eta amorratua, eta su amorratua!
  Neskek berriro "Goering" -5 mugitu zuten sobietar tropen posizioetara. Seguruenik Stalin bera nahiko ikaratu zen nazien aurrerapena ezagutu zuenean. Benetan, nola ez zara hemen galdu. Koloso bat dabil zuregana, baina ez dago ezer erantzuteko. Hogeita hamalau, ezin duzu E seriea gainditu. Eta are gehiago AG piramidaletatik.
  Eta Stalin, itxuraz, harrituta dago. Deitu bederen labezomorro bati zure aholkulariei. Ez soinurik, ez zentzurik, ez ur zipriztinarik! Badirudi txorrotak lortuko dituzula!
  Janek esan zuen irribarre batekin:
  - Eta Stalinek, Churchillek ez bezala, beti gogoz onartzen zituen Hitlerren esku-orriak eta bakera joan zen!
  Gringetak gogotsu kantatu zuen:
  - Esadazu zer den mundua! Eguzkia eta haizea erantzungo dizute!
  Malanyak gogotsu adierazi zuen:
  - Eta ume indartsu eta osasuntsuak izango ditugu!
  Matildak barre egin zuen eta xuxurlatu zuen:
  - Mundua ez da xake-taula, eta Hitler ez da erregea!
  Janek zuzendu zion bere lagunari:
  Errege bat baino altuagoa da! Eta planetaren aurpegitik kenduko dugu!
  Gringetak hartu eta orro egin zuen:
  - Britainiarren handitasuna, planeta aitortu! Faxismoa ezpata kolpe batez zapaldu zen!
  Malanya gogotsu gehitu zuen:
  - Munduko nazio guztiek maite eta estimatzen gaituzte!
  Matildak, bere lehen maitasuna aurkitu duen neska baten ilusioz, gaineratu zuen:
  - Uste dut, komunismo santua eraikiko dugula!
  Jane barrez lehertu zen eta esan zuen:
  - Eta alemaniarren gidaritzapean, hain zuzen ere, komunismoa eraiki daiteke!
  Gringetak bekokia jo zuen pistolaren bularraren kontra, eta kantatu zuen:
  - Komunismoa txantxetan ari gara, orain eraikiko dugu! Eta Stalin gure super heroia izango da!
  Malanya gehitu zuen, argituz:
  - Zerraldoan noski!
  Gringetak erraz baieztatu zuen:
  - Noski, hilkutxan!
  Janek filosofikoki adierazi zuen:
  - Erregea zein handia den, hilkutxan sartuko da, txakurtegia bezala!
  Gringetak irribarre maltzur batez gehitu zuen:
  - Politikari batek beti gezurra esaten du, benetan hiltzen da!
  Malanyak oin biluziak klik egin eta esan zuen:
  - Hilezkortasuna benetakoa da, baina heriotza ilusioa da!
  Matildak ere aforismo bat atera zuen:
  - Erregeek dena egin dezakete, baina bat ere ez, errege batek ere ezin du hilkutxa lurrean utzi!
  Janek txiokatu zuen:
  - Laster bizitza amaituko da....
  Gringetak aplombez lagunduta:
  - Laister!
  Malanyak metrailadoreak tiro egin zizkion sobietar infanteriari, eta txistu egin zuen:
  - Ai ama, ama, erruki zaitez semeaz!
  Matildak, barreari eusteko zailtasunez, gaineratu zuen:
  - Azken finean, bizi behar zuen, egun bat ere ez!
  Janek filosofikoki pentsatu zuen:
  - Denek ederki bizi nahi dute, baina gutxi batzuk bakarrik hiltzen dira duintasunez!
  Gringetak irribarrez erantzun zion:
  - Heriotzak arazoak agintzen ditu, lorpen izpiekin distira egiten ez badu!
  Malanyak txistu egin zuen hortz irribarre amorratu batekin:
  "Heriotza ona bizitza txarra baino hobea da!"
  Matildak erronka egin zion:
  - Ona da Jainkoa izatea, basatian, deabruarentzat txarra da zonan!
  Gringetak irribarre pozoitsu batez adierazi zuen:
  - Eta maskorrik gabe geratu ginen... Ados, hau tragedia itzela da! Ez deuseztatzeko oparirik!
  Janek erdeinua egin zuen.
  - Aurkezpen berriak eta beste presidente batzuk egongo dira!
  . 17. KAPITULUA
  Friedrich egun honetan, 1947ko urriaren 10ean, beti bezala galgo bat eta nekaezina, azkar ibili zen Me-362 aireko zaldi baten gainean. Mutilak ez zuen nekearen itzalik ere sentitu, hunkituegi zegoen eta oraindik hutsik egin gabe tiro egin zuen. Gauez, konponketa taldeek, batez ere amerikarrek, kaltetutako ekipamenduaren zati bat martxan jarri zuten. Hain zuzen ere, "Pattons"-ak beldarrekin bira egin ziren, gainera, makina horietako ehun pare bat martxan jarri ziren ozeanotik zehar transferituta, dagoeneko araztutako trenbideetan zehar. Alderdiak, noski, saiatu ziren, baina ohi baino askoz okerrago egin zuten. Banderak Ukrainako Batka garaitu zuen hauteskundeetan, eta traizioa eta desertzioa hazi ziren alderdi partidistan. Gainera, mugimendu alderdikoiaren komandantea, Voroshilov, gaixotu egin zen ... Eta ez zuten haren ordezkorik garaiz jaso ... Beraz, faxisten nazioarteko shock taldeen hornidura nahiko pozgarria izan zen. Bai, lurpeko langile ausartak eta sabotatzaile heroikoek arrakasta lortzen zuten batzuetan, baina ez maila taktikotik gora. Horrez gain, kapitulatu diren aliatu berrien agerpenak SESBen garaipenaren aldeko fedearen beherakada handia eragin zuen, eta horrek eragin zuen ezkutuan dauden elementuak, argi eta garbi edo ezkutuan, nazien alde pasatzea.
  Kraikov-eko Armada Gorriaren eta Poloniako Armadaren artean desertoreen kopurua handitu zen bereziki. Poloniarrek, nazien eta bereziki mendebaldeko kapitalisten promesetan sinistuta, serioski kontatzen zuten ekialdean inperio handi bat sortzearekin, Errusiaren kontura! Noski, poloniar komunistak ez ziren sobietarrei leialak izaten, baina gainontzeko ñabar politikoak... Liberalak bereziki fidagarriak dira... Beraz, poloniar unitateak Moskuko Bulgean errenditzen hasi ziren ia berehala. iraingarria... Zorionez, gutxi ziren eta honek ez zuen oraindik eragin erabakigarririk izan gerraren ibilbidean .
  Friedrichek berak egin zituen lehen irteera pareak, gainontzeko pilotuengandik urrunduz. Ikusi zuen etsaia jada ez zela horda nazien suarekin topo egiten hain trinko, eta tankeen zirien bidean ia ez zegoen meatze-eremurik geratzen. Baina soldadu sobietarrek gogor borrokatu zuten. Infanteriak ez zuen surik ireki eta saiatu ziren, tankeak ixten utzita, haien arrastoak edo granada mordo bat ahultzen, edo nahaste erregaiko botilekin su eman.
  Terminator mutilak puntuazioa handitu zuen funtsean, arma sobietarengatik. Gainera, plano horizontaletik tiro egitea, murgiltze baterako denbora galtzea saihestuz. Egia da, segadan kokatutako hainbat tanke ere suntsitu ziren. SESBeko hegazkinak inaktiboki jokatu zuen. Goizean bertan zazpi U-2 hegazkin baino ez ziren agertu, gero lau Lagga. Orokorrean, Friedrichek elkarrizketa labur bat izan zuen haiekin, gatilloa arin sakatuz... Eta gero, beti bezala!
  Dagoeneko ahulduta zeuden borroka-puntuak zapaldu ostean, tanke naziak zelaian zehar eta lubakietara joan ziren ... Hala ere, tankeen aurkako lubakiak eta trikuak ere topatu ziren jada seigarren eta neurri batean bosgarren defentsa-lerro honetan (zortzi ziren guztira. ). Artillero sobietarrak urduri jarri eta urrunetik tiroka hasi ziren. Nazien artilleria gupidagabea zen, eta abiazioa .... Orain arte, patinaje-pista bat bezala, dena txikituta zegoen. Bada, Friedrich, beti bezala, denen aurretik dago, azkarrago eta freskoago. Aldaketak gertatu ziren tropen eraketan, pattonak metrailadore-arma indartsua zutenak aurrera atera ziren. Kamikazeen kamikazeen galerak murrizteko erabaki behartua, beren burua sakrifikatu baina amore emateko prest ez...
  Friedrichek hirugarren irteera egin zuen bere neska-lagun Helgarekin. Hemen lehen aldiz ezagutu zuten sobietar hegazkin sorta gutxi gorabehera. Horien artean ere bost Br-3 zeuden (nondik atera zituzten). Bitxia bada ere, baina SESBeko bonbardatzaileak alemaniar batekoak ikusita berehala itzuli ziren, eta borrokalariek haiei aurre egin zien.
  Friedrichek odol hotzean tiro egin zuen hurbiltzen saiatzen ari ziren kotxeei. SESBeko heroiaren izar batekin bateko bat barne fuselajean. Esperientziadun gerlari bat, ordea, lainoetara sartzen saiatu zen, baina Friedrich Bismarck bezalako munstro baten aurka, okerragoa izan zen. Terminator mutilak, galdu gabe, hogeita hamasei borrokalari eta lau eraso-hegazkin bota zituen aldi berean, piztuz, behartuz, bonbardatzaileen atzetik joan zen.
  Hemen, ordea, Friedrichek aurkitu zuen bere autoak ez zuela hainbesteko presarik egiten, eta behartutako motor batean ere ez zituela 740 kilometro gutxitu. Arrazoia argia da, Friedrich-en 30 milimetroko kanoiak Mr-108 Mr-103-rekin ordezkatu ziren, zeinak, segundoko 960 metroko hasierako jaurtigaiaren abiadurarekin, tankeen teilatuan askoz eraginkorrago eta etsaien borrokalariek distantzia oso luzetik barneratzen dituztenak. baina ia bider eta erdi astunagoa eta gutxiago minutuko 420 tiro-abiadurarekin (hala ere, Friedrichek, oro har, nahiago zuen, trantzean erortzea, obus bakarrean jotzea!). Bai, eta armen munizio-karga handitu zen bereziki Friedrichentzat. Beraz, ez zen erraza izan bonbardatzaileekin harrapatzea. Hainbat He-362 arin batek bat ausart eta gaztea gainditu zuten. Kazkabarra bezala erori ziren laboreetan, auto sobietarrak zapaldu eta oinazetuz. Gainera, Br-3, motelagoa eta gaizki armatuta zegoenez, harrapakin erraza bihurtu zen pilotu terroristentzat. Frederiko heldua zegoen jaiaren amaierarako, baina beste dozena bat distantzia amaitu zituen, berrogeita hamar kanporatu zituen. Hala ere, mutilak ez zuen lortu berrehun eta berrogeita hamahiru autoko bere aurreko errekorra gainditu.
  Friedrich ilusio handiarekin itzuli zen ariman. Irabazi du eta irabazten ari da! Eta bere traizioaren pentsamenduak guztiz desagertu dira. Gazteak bere buruari ere esan zion:
  - Eta zergatik aurreiritzi hauek! Etxean hazten dira zure lagunak eta haurrak! Eta SESB ez da Aberria, herrien kartzela bat baizik!
  Helgak hitz hauek entzun zituen, baina haien benetako esanahia ulertu gabe, baieztatu zuen:
  - Zuzen zaude! Eta laster izango ditugu umeak! Nahiz eta, ez dut urdaila lortu nahi, oraindik halako gerra dagoen bitartean!
  Friedrichek barre egin zuen.
  - Jainko Ahalguztidunaren borondatearen araberakoa da. Hala ere, Aita Santua eta metropolitar batzuk gure alde daude!
  Erasoko laugarren irteera, jet-powered Fokken-Wulf-5 kanoien ehiza bihurtu zen, tanke pare bat bakarrik harrapatu baitzituzten. Baina benetako proba oraindik etortzeko zegoen.
  Rotmistrov-en Bosgarren Guardiako Tankeen Armadak Krasnogvardeisky eremurako azpiko transferentzia amaitu zuen. Hala ere, ezin izan zen erabateko harridura lortu. Nazien errekonozimendu-hegazkinek tanke-masa handi baten mugimendua erregistratu zuten, eta naziek kontraneurriak hartzera azkartu ziren. SS Panzer Armadako 2. SS-ko bostehun unitate inguru, baita erreserba estrategikoko berrehun ibilgailu, Rotmistrov-eko ukabil blindatuaren erreserbekin indartutako bederatziehun eta berrogeita hamar tanke eta kanoi autopropulsatuekin batera atera ziren. Bereziki, borroka zelaian garatu zen, Pervomaisky baserri kolektibotik gertu, non harrapatutako lerroan alemaniar granadiak eta pistolak zeuden.
  Friedrich eta alemaniar bateko onenak deitu zituzten lurretik eta airetik kolpe izugarri bati aurre egiteko.
  Rotmistrov teniente jeneralak, Stalingradoko guduaren heroiak, Komandante Gorenaren beraren agindua bete zuen, zintzoki uste zuen Mosku ondoko gudua oraindik galdu gabe zegoela. Boterea zuen eskuetan, SESBk lehenago galdutakoa berreskuratuko zuela itxaropena argitzen ari zen. Hala ere, zutabea, bere indarrez mugituz, nahiko luzatu zen. Neurri batean, Hirugarren Reich-eko errekonozimendu-hegazkinak saihestu nahi izateagatik izan zen, martxaren beste iraupen bat etsaien hegazkinen eraginez trenbideetan kalteak eraginda.
  Bonbardatzaileen erasoek tanke handien indarrak ehunka kilometro egitera behartu zituzten beren boterearekin. Gainera, martxa abiadura maximoa izan zen ... Tankeen flotaren nolabaiteko heterogeneotasuna ikusita, kotxe batzuek iragazkiak ordezkatzea lortu zuten, eta beste batzuek, aldiz, mota zaharrek, transmisio inperfektuak barne, diesel motorrak moteldu zituzten.
  Etsaien hegazkinen inpaktu basati eta masiboaren ondorioz, bosgarren shock armada frontetik nahikoa urrun kokatu zen eta horrek altzairuzko pista hau arratsaldetik goizera joan behar izan zuen.
  Nazi talde trinkoago bat zegoen jada Rotmistroven zain. Tanke kopuru osoan etekinik, naziek kalitatez hobeak ziren: ehun eta erdi "Panthers" -5 eta "Tigers" -5 inguru zituzten, baita dozena bat "Goering" L (17 oineko ibilgailu ingelesak). pistolak, gutxi gorabehera "Panthers" pistola baten sartze-potentziaren berdina, E-50, AG-50 eta "Patton". Superferdinanda tanke-suntsitzaileak bidean zeuden oraindik.
  Noski, hobe zatekeen naziei masiboki erasotzea, baina Zhukov ikaragarriak gehiegi presatu zuen Rotmistrov, arrazoiz naziek kontraneurri indartsuak hartuko ote zituzten beldurrez. Hala ere, dagoeneko egina dago...
  Baina hemen sobietar armadak trump karta bat zeukan - hau aire-estaldura larria zen ... Hegazkinek Ural norabidea eta tasa-erreserba kendu zituzten, eta entrenamendu-ibilgailuak eta ekipamenduak ere gudura bota zituzten muntaketa-lerrotik zuzenean. . Hauxe izan zen eskuineko hegaletik eta atzetik apurtzeko aukera, urrun joan zen ziri faxista.
  Gota jeneralak eta beste komandante batzuek, dagoeneko Moskuko operazioaren planaren aurretiazko eztabaidetan, Krasnogvardeysk sobietar armadaren borroka-erreserbako tankeen borroka gune bihurtuko zela uste zuten, eta horrek esan nahi du estalkia izan behar duzula. plana.
  Alemaniako hegazkin bereziek, batez ere Xe-362, aire-espazioa kontrolatzen zuten, eta, beraz, Krasnogvardeisky-ko gudua Bigarren Mundu Gerrako tankerik handiena ez ezik, aireko gudua ere bihurtuko zen!
  Friedrich etsaien aurka borrokatzeko deitua izan zen, Luftwaffe-ko bateko onena da, aire guduen erregea Hirugarren Reich-aren garaipenaren sinboloa zen. Eta bere ondoan, edo ia ondoan, eskuinaldean, erasoan, eta, beraz, Fokken-Wulf-5-aren aldaketa bereziki indartsua, Helga korrika joan zen.
  Mutilak ere kantatu zuen:
  - Izarontzietan olatuak zeharkatzen ditugu! Quark-ak eter-zurrunbiloetan aparra ari dira!
  Helgak baieztatu zuen:
  - Izaki gorriak, Hook egongo da zuretzat! Lurpeko mundu infernuko umeei!
  Friedrichek barre egin zuen eta bere gogokoena eman zuen:
  - Tira, torlojutik! Heriotzaren aingerua, txistu ezazu agertzeko! Ipurdia zatitu egingo du!
  Helgak barre egin zuen erantzunez.
  - Beno, zu zuhurra!
  Friedrich zertxobait kezkatuta zegoen bere hegazkinaren pisuaren igoerarekin, irismen luzeko armak instalatzearekin eta munizioen hazkundearekin. Azken finean, 30 milimetroko kanoi baten jaurtigaia , 20 mm-ko kanoi batena baino hiru aldiz astunagoa eta, agian, lau aldiz indartsuagoa den botere suntsitzaileari dagokionez, armadura unibertsal bat da, bai gainazalean. planeta eta airean! Bateko gazteak metrailadoreak utzi nahi zituen, kalibre handiko lauak kendu, baina... Helgak aurka egin zuen hegaldiaren aurretik:
  - Azken finean, borroka hurbilera etor daiteke. Hobe da txartel hau mantentzea...
  - Nahikoa indar handia eta bi "tiroak"! Friedrichek moztu zuen. Niretzat, zer tiro egin gertutik - nahikoa da. Oro har, nire ustez metrailadoreen armamentua soberan dago hemen.
  Helgak barre alai egin zuen eta mutikoari bizkarra eman zion.
  - Denak ez dira, zoritxarrez, zu bezain zaldun garaiezinak! Bateko asko hasiberriak dira oraindik, su trinkoagoa behar dute ziur asko jotzeko ...
  Friedrichek nahiko arrazoizko aurka egin zuen:
  - ME-362 U bezalako auto garestia ez zaio pilotu hasiberri bati emango. Borrokalari hau batekoentzako da.
  Helgak, erantzun beharrean, bere borrokalari-erasoko hegazkinarekin topo egin zuen, takoi arrosak, distira, biluzik. Eta zer gehiago egin, larrialdi-deiak jo zuen.
  Friedrich, oro har, pozik zegoen muturreko bi metrailadoreak kendu zituelako, makina masiboa errazago hasi zen eta abiadura handitu zen, eta hegoen arintzeak maniobragarritasuna hobetu zuelako. Tiro-puntuak beraiek karenez estali baziren ere, haien murrizketak nabarmen gehitu zuen autoaren aerodinamika. Me-362 ezaugarri aerodinamikoei dagokienez oraindik pistoi motorren artean paregabea bada ere, hori da gerrako zaldi unibertsala.
  Behean, zuhaitz arraroak, soroak argitzen dira... Eguna beroa da eta badirudi ez dela erraza izango borrokatzea. Batez ere errusiarrak, borroka izugarri hau galtzen ari direnak. Hemen, ezkerrera eta pixka bat beherago, bele-talde bat hegan dabil... Artalde handi bat, eta bele batzuk oso handiak dira... Seinale minagarria, beleek gerra guztiekin batera, sentimentaltasunik gabeko mundu krudel hau. Boyarskyk musikal ospetsuan abesten zuen bezala:
  - Baina zergatik! Ezinezkoa da gogoan bizitzea! Baina zergatik - bizitzak ez digu ezer irakasten!
  Hau da biolentzia, biolentzia eta biolentzia gehiago! Ankerkeria, krudeltasuna eta beste behin ere nazioa finkatzen duten ankerkeria!
  Bele-talde batek amaigabea dirudi, hamarnaka, ehunka mila dira, eta kroka egiten dute hermetikoki itxitako kabina batean ere entzun ahal izateko. Friedrichek Helgari irratiz galdetu zion:
  - Metrailarekin jo al diegu?
  Bateko neskak aurka egin zuen:
  - Ez! Bala bakoitzak balio du hemen!
  Friedrichek barre egin zuen.
  - Zer da posible! Erregea tronuaren azpian, kartutxo poltsa batean etzan.
  Sai-talde baten atzetik, sobietar hegazkinen lehen sorta bat-batean jauzi egin zen. Salamandarrek ezagutu zuten lehen aldiz. Bi aldeetan galerak izan ziren, errusiar gehiago hil ziren. Friedrichek berandu ireki zuen tiro eta zortzi ibilgailu bakarrik bota zituen. Baina hasiera txarra da oraindik. Baina "Salamanders" -3 alemaniar pare bat bota zuten, baita Me-262 ere, ez dago argi nola lortu zuen denen aurrean.
  Baina gauza nagusia oraindik etortzeko zegoen. Bele-taldea amaitu zen, alemaniar pilotuek Krasnogvardeisky zelaiaren gaineko espaziora jauzi egin zuten eta hasi ziren.
  Armada oso bat alemaniar eskuadroirantz abiatu zen, eta hemen, hain zuzen ere, SESBko hainbat aire-armadaren hegazkina zegoen. Mota guztietako hegazkin armada erraldoia, baina batez ere Yakov eta Laggs pixka bat gutxiago.
  Friedrichek sei kilometro baino gehiagoko distantziatik tiro egin zuen. Trance basatiaren korronteetan murgildu zen berriro, apuntatzen ez duzunean, eta zure hatz guztiak automatikoki sakatzen ditu. Jada gogoetarik, pentsamendurik ez dagoenean, gorputza zurea dela dirudi, baina dagoeneko indar ezezagunen txotxongilo bat bezalakoa zara ... Horrek esan nahi du haragia ez dela zurea, lurpeko espiritua baizik - indar ezezagunak eta gaiztoak. ...
  Tira, eta mutiko terminatzailearen buruan, abestiak zenbat aldiz jotzen zuen:
  Lagunen zirkuluan, baina aldi berean bakartia,
  Sufrimenduaren gatibu, kezka penagarriak!
  Gure mundua oso nekatuta dago errietaz,
  Ez hedadura ez edertasuna ez da ikusten!
  Nora eraman gaituzu - deabru gaiztoa?
  Deabru gaiztoak armada bihurtzen duenean!
  Gu ehizatzen, noski, loria militarra,
  Nire arima bizkarroi zital bat den arren!
  
  Halako hutsunea hilzorian dagoen izpiritu batean
  Lurzoruaren inguruan ezin duzu bidea ikusi!
  Eta heriotza, kontu hau atso errukigabeari,
  Zer biltzen du omenaldia Rus' santuan!
  
  Ulermen sinpleak ez du distira egiten,
  Guztia sarean, mugarik gabeko boterea!
  Lurreko bizileku batean bizitzeko gogoa,
  Goxo goxoz, alaitasunez, alaitasunez dastatzea!
  
  Baina patuak bere semea gerrara bidali zuen,
  Non bakeaz ahaztu behar genuen!
  Ez da horrengatik Satanas madarikatu behar,
  Ez genuen beste ezer nahi!
  
  Hegazkinean zurrunbiloa moztu nuen,
  Trikimailu bat eginda, eta harrera koroa da!
  Sinetsi, Aberriaren borrokalaria ez zen hil,
  Egin dezagun hileta-martxa bat eskumaren alde!
  
  Etsaia ugaria da, indartsua,
  Kotxeak, borrokalariak, misilak!
  Wehrmacht infernua puskatuko dugu,
  Errusiako balentriak abestuko dira!
  Lurrera etorriko da, uste dut komunismoa,
  Zoriontsu biziko gara - ziur dakit!
  Jendearen borreroa eroriko da - faxismoa,
  Garaipena adeitasunean izango da, maiatzeko argia!
  
  Aberria, hegaldi azkarra,
  Bizitza santua eman zigun!
  Amaren ereserkiak gure bihotzetan abesten du,
  Azken finean, gogor borrokatzen naiz beraren alde!
  
  Eta garaia, argia uste dut, iritsiko da,
  Ez da hilketarik izango, zahartzaroa amildegian hilko da!
  Generoa ertz gabe garatuko da,
  Goikoek lerroen lorpenak azkartuko dituzte!
  
  Eta guk garai hori hurbiltzeko;
  Rus'ko soldadu bat bezala borrokatu behar duzu!
  Moroa ez den guztiengana hel dadin,
  Errusiarrek beti dakitela borrokatzen!
  Abesti abertzale on bat entzuten zen Friedrichen buruan, baina esku eta oin traidoreek justu kontrakoa egin zuten. Hots, mota eta marka guztietako hegazkin sobietarrei obusak bidali zizkieten. Sobietar pilotuak hurbildu eta zabortegi bat hasten saiatu ziren ... Volkak, berrogeita hamar auto baino gehiago tiro egin zituen mugimenduan, buelta bat eman eta tiroak eta astinaldi saiakera saihestu zituen (kamikaze hau metraileta leherketa laburrekin moztu zuen) . Orduan, bateko gaztearen hegazkina mugitu zen, eta borroka-trance batean zegoela, mutikoak airezko pistola asko eman zituen. Oso mowed down sobietar borrokalari batzuk atzealdetik ateratzen.
  Hemen Friedrich ia bere burua aharkatu zuen, baina su-lerroan lerratzea lortu zuen, eta aurkarien desagerrarazten jarraitzea. Oraingoan, motor bikoitzeko "Peoiak" bere biktima bihurtu ziren. Aforismo bat agertu zen mutilen buruan (peoiak ere ez dira intxaurrak, etorkizuneko erreginak!). Helgak irrintzi egin zuen bere irratira.
  - Ai, ama maitea! Nola presionatzen duten!
  Friedrichek, amaitu gabeko hildako begizta eginez, distantzia luzetik moztu zituen borrokalari sobietarrak, Helgaren atzealdetik joan nahian. Horietako bat "Shopkeeper" (Lagg-5), izar gorri handi batekin zegoen fuselajean ... Beraz, SESBeko heroia. Neskak berak, Fokken-Wulf-en erasoaren aldaketan, Rotmistrov armadaren tankeei tiro egin zien alemaniarren posizioetan aurrera. Eta, aldi berean, nahiko zehatza jo zuen, arrakastaz urpekaritza.
  Friedrichek, berriz, etsaien hegazkinekin borrokatu zuen, hornikuntzak munizioa handitzeagatik mentalki eskertuz. T-34-85 tankean traidore-terminator bat sartzea ere lortu zuen, eta komandantearena aukeratuta (hau antenetatik ikus daiteke, hautsa eta distantzia izan arren, Friedrich-en begi zorrotzak erraz ikusten ziren!).
  Konotilaren estalkia aldi berean hiru oskolek zulatu zuten eta depositua gelditu zen...
  Behean ere beroa egiten zuen, Bosgarren Guardiako Tankeen Armadako abangoardia SSko granadei eta bigarren gorputzaren zatietan sartu zen jada.
  Lehen ibilgailu sobietarrak tankearen aurkako lubakira sartu ziren eta moteldu egin ziren. "Tigers" -5 eta "Panthers" -5 tiro azkarreko pistolak haien gainera erori ziren. Horretan ari dira indartsu alemaniar berriak urrutitik borrokatzen, haiekiko abantaila lortzeko, sobietar tankeek borroka estuan sartu behar izan zuten. Antolatu zabortegi bat... Baina taktikoki erabakia okerra izan zen, lubakiak zulatutako zelai zabalean urratzea, "harrapakinen" zain zeuden autoekin topo egiteko. Bai, ez pilatu aldi berean masiboki?
  Egia da, Sobietar Ilsek, galera ukigarriak izan arren, etsaien tankeetaraino sartu ziren, boxealari txiki bat erraldoiaren azpian murgiltzen zen bezala, kalteak eraginez, bonba txikiak barne. Egia da, "Tigre" -5 batzuetan, sarearen gainean zeuden, baina ibilgailu askok, alemaniar infanteria, babesa ezartzera behartu zuten literalki joan-etorrian.
  Friedrichek pentsatu zuen errusiarrek eraso kontzentratuago bat eman izan balute, borroka hurbileko "gutxi" eta errentagarri izateko aukera askoz ere hobeak izango zirela.
  Pilotu gorrien astintzeak jarraitu zuen, baina adibidez, "Salamander" oso arinaren aurka -3, taktika honek ez zituen esperotako emaitzak ekarri. Alemaniako hegazkinaren galerak gero eta handiagoak ziren, baita sobietarenak ere. Baina jada ez zen erantzunik gabeko borroka bat izan. Sobietar pilotu askok esperientzia dezente zuten, ez zen alferrik Mosku estali zutenez, naziak nahiko txarto geratu ziren.
  Friedrichek, bere doinua izugarri zorroztu den, beti saihestu zituen kolpeak eta intuizioz jo zituen borrokalari sobietar arriskutsuenak. Liderrak kanporatu nahian. Egin zuen, eta akatsik gabe funtzionatu zuen. Nire buruan, bide batez, hutsune bat zegoen, eta borrokaren pertzepzio falta. Gorputzak erreakzionatu zuen, helburuak harrapatu zituzten, ez zen hutsik egin. Batzuetan tankeak ere lortu zituen.
  Eta ehunka, milaka hegazkin ez bada, era guztietako hegazkinek distira eta dir-dir egin zuten nire begien aurrean. Hona, adibidez, Huffman bere Non-362-n ... Borroka modu berezi batean, abiadura, jet-makina baten zurrunbiloa eta hondakinak norabide guztietan hegan egiten du ... Eta errusiarrak ere ez dira txarrak .... Hor dago Kozhedub, indargabetzeko ordua izango litzateke ... Friedrich gutxieneko mugitzen ari da, orain ez dago buelta eman beharrik, ekonomikoki jipoitu, baina bakarrik, beraz, porrotetik apur bat aldatuz.
  Munizioa agortzen ari da, tankeetako erregaia baita, eta Alemaniako posizioetatik errefortzu ikusgarriak iristen ari dira. Salamandrak, eta baita Me-362 ikaragarri batzuk ere, borrokan sartzen lehenak dira, eta haien atzetik nazien eltxoen kanpamenduko gainerakoak. Berriz ere, kostaldetik kosta... Sobietar hegazkinak ere atzera egiten hasten dira. Erregairik gabe gelditzen ari dira, eta galerak gainditu dira: pentsa daitezkeen eta pentsaezinak diren muga guztiak. Friedrich itzuli eta Helgari galdetzen dio:
  - Dena ondo dago?
  Neskak erantzuten dio:
  - Hegazkina mugitzen da! Sei tanke eta borrokalari bat bota nituen...
  Friedrichek txistu egin zuen:
  - Bai, ni ere gainditu nauzu suntsitutako tankeen kopuruan. Pertsonalki bozekin bost auto baino ez ditut suntsitu!
  Helgak barre egin zuen.
  - Eta zenbat hegazkin?
  - Hegazkinak? - Friedrich-en buruak zenbakiak keinuka... - Zehazki hirurehun eta bat! Munduko errekor berria. Hona hemen lorpena...
  Helgak oihukatu zuen:
  - Bai, zaldun bat besterik ez zara! Ez, laster suntsipenaren jainkoa. Kali handia bera... borrokalari unibertsala!
  Friedrichek adeitasunez zuzendu zuen:
  - Egia esan, Kali ez da jainkoa, gaizkiaren jainkosa baizik. Hau da, emakumea, nahiz eta hinduismoan oso jainko errespetatua eta ezaguna izan. Tenplu asko eraiki zaizkio, eta otoitzak eskaintzen zaizkio.
  Mutikoa palankan belauna gogor urratu zuela ohartu zen bat-batean. Eta madarikatua:
  - Arraioa! Ez zuen merezi buelta bat egiteak, hain armatuta zegoen ibilgailu batean.
  Helgak kezkatuta esan zuen:
  - Eta ni gabe daukazun hurrengo hegaldia?
  Friedrichek erraz baieztatu zuen:
  - Bai, zure Fokken oraindik hornituta eta kargatuta egongo da, eta nirea prest dago jada. Ez hitz egin, zaindu zeure burua!
  Helgak esan zuen nabarmen:
  - Ez! Nire aholkua da ahal duzun onena borrokatzea eta borrokatzea... Ahal izanez gero.
  Hegazkinak lurreratu ziren eta Friedrich hurrengo kotxera joan zen korrika. Me-362 eta F -490 asaltoaren konbinazioa ezin hobea zen garai eta herri guztietako superassentzat.
  Friedrich, oin hutsez Fokken-Wulf-4-ren pedal zorrotz eta zakarrak sentituz, abiadura estutzen hasi zen eta batera abesten:
  - Borrokara noa! Izakia hautsetan birrinduko dut!
  Krasnogvardeisk-eko guduak jarraitu zuen. Rotmistrov armadako tankeez gain, ehun eta erdi ibilgailu sobietar, hegoaldeko hegaletik eta Kashirna Sobietar Frontearen eremutik hartutakoak, garaiz iritsi ziren gudu-zelaira. Egia da, orain arte lehen auto sorta baino ez da iritsi. Sobietar hegazkinak ere ez zuen amore ematea pentsatu, baina orain arte ez da bereziki aktiboa izan.
  Friedrich tankeetan lanari ekin zion, horretarako bereziki diseinatutako bere kanoiak erabiliz. Haren ustez, 37 milimetroko kalibrea oraindik ezin hobea zen horretarako. Hona hemen, adibidez, Rudelek halako pistolekin, inolako borroka-trantzerik gabe, suntsitu zituen, edo, hobeto esanda, justuagoa dena, 534 tanke bota zituen gerra osoan zehar. Baina pertsona arrunta zen, ez Friedrich nor. Mutilak gogoratu zuen nola bere aitak amari esan zion umearen sabelean egindako fetuaren efektu konbinatuak, pubertaro gisa gaitasun fenomenalak agertzeaz gain, kumeak psikopata bihur ditzakeela ...
  Agian bere borroka-trantze, eta gerlari baten superpotentzia hori, inpaktu baten ondorio ere bada, haren izaera ezezaguna baita.
  Baina orain tankeak datoz, pilotuarentzat mugimendu motelak dirudite, eta are gehiago Friedrichentzat. Bateko gaztea plano horizontal batetik eskuz zuritzen hasi zen. Su eta kolpatu besterik ez du egiten. Argi distira, leherketa txikietatik, eskotilak zeharkatuta. Aldi berean, auto asko pizten dira, gas-tangak borroka-konpartimentuan daudenez. Eta suntsipena, T-34 hondarra kanoi bat bezala hegan egin zuen.
  Sarritan obusak kolpatzeak munizioen eztanda eragiten zuen. Eta hau, berriz...
  Friedrichek ez zuen halako huskeriatan pentsatu, argazkia ikusi zuen, galera handiak jasan zituenean eta zeharkatzeko saiakeren alferrikakoa zela konturatuta, sobietar herriak zulatutako lubakiak baino, guardia-tankeak mugitu ziren.
  Baina hemen ere ezusteko desatsegin bat zain zuten. Bi dozena "Superferdinands" hurbiltzea lortu zuten. Haiek, zoritxarrez, gidatzeko ezaugarri sendoagoak zituzten, amerikar motorren erabilerari esker.
  Sobietar ibilgailuak zelai ireki batean zehar mugitzen ari ziren, eta horrek esan nahi du borrokalari mitikoek jada hiru kilometrotara jo zezaketela. Jakina, "Superferdinands"-ek galdu egin zuten, baina hegazkinen aurkako kanoien su-tasa handiak sarritan jotzeko aukera eman zien. Horrez gain, zelaia asko zulatu eta maskorrez goldatu zuten, eta T-34-85ak ezin izan zuen abiadura hartu. Baina oraindik ere olatuak bezala mugitu ziren erupzio batean. Eta Panthers -5 eta American Witches -5 bizkorrak, abiadura handiko tanke-suntsitzaileak, presaka joan ziren Ferdinands -4-en laguntzara.
  Friedrich komandanteak (soilki inkontzienteki) kanporatzen saiatu zen. Behatzak ere estutu zitzaizkidan tentsioagatik. Eta fruituak zeuden! Terminator gazteak, proiekzio horizontal batetik, berrogeita bi T-34 tanke, hiru KV eta bi Su-122 kanporatu zituen. Beste hiru kotxe izan zitezkeen, baina borrokalari sobietarren eraso batek distraitu zituzten, eta, batez ere, erasoko hegazkinek. Haien arabera, Friedrich 37 milimetroko aire-pistola eta 20 milimetroko bi jartzen hasi zen (nahiko deigarria ere, linterna edo gasolina bat edo motor bat jotzen baduzu.
  Hogeita zazpi hegazkin baino ez, eta haietako hemezortzi Ils... Ez dago gaizki, tanke bakoitzaren garrantzia kontuan hartuta, borroka burugogor honetan kaltetuak ere... Hona hemen T-34-85 azeleratu eta oraindik ere apurtu ziren batzuk. sorta. Hemen blindatu ahuleko "Sorginak" amerikarrak -5 sutan jarri ziren.
  Friedrich Hans-Ulrich Rudel-en eraso-hegazkina ikusi zuen. Dagoeneko aspaldi famatua den bateko honek, dirudienez, "Shtuka" Fokken-Wulf-5 indartsuago eta azkarrago batekin ordezkatzea erabaki zuen. Haren zuziaren ikurra denek ezagutzen dute. Friedrichi galdetu zion:
  - Nola zaude, heriotzaren aingerua!
  The Terminator Boy erantzun zuen:
  - Gestapoko gaiak, eta lorpenak ditut!
  Rudelek ziurtatu zuen:
  - Eta ondo nago! Baina nola lortzen duzu hain zehatz eta azkar jaurtitzea, eta baita plano horizontaletik ere?
  Mutiko batekoak, barrez, erantzun edo kantatu ere egin zuen:
  - Ezinezko guztia posible da ziur dakit! Aurkitu lurreko erregeen diamantea ur korronteetan!
  - Ezer ez, hogeita hamar helduko ditut egunaren amaieran! agindu zuen Rudelek.
  Itzultzea, hegazkinaren ordezkapena, eta berriro jatorrizko Me-362, hegazkinak, hegaletako bala zuloak izan ezik, Volkaren gidaritzapean ez zuen kalterik jaso. Eta, noski, tankeen borroka....
  Bero egiten zuen Krasgvardeisky-n. Bosgarren Guardiako Armadako zutabeek eta beste fronteetatik kendutako brigadek gora egin zuten. Errefortzuak alemaniarrengana hurbildu ziren, dozena bat tanke suntsitzaile amerikar barne, azken M-18ak 110 milimetroko kanoiekin. Makina hauek ez ziren Tiger-5 kanoiekin, 105 kalibrearekin, indar hilgarrian baino txikiagoak, eta T-34ri ere hobeto irabazi zioten, erreboterako joera gutxiago zutelako. Pistola bera, aldi berean, estatubatuar bihurtutako hegazkinaren aurkako pistola batena ere bada, hau da, tiro azkarra da. Hemen bakarrik armadura alemaniarrak baino ahulagoa da, baina hala ere 186 milimetro nahikoak dira jaurtigaiari kopetan eusteko. Batez ere joan-etorrietan, T-34-85 sarritan zikintzen da.
  Friedrichek, urrutitik ere, tsunami bat hurbiltzen sentitu zuen, Armada Gorriaren hegazkinen bolada berri bat. Horrek esan nahi du tankeen esku ez dagoela, ia estua izan dutenak, beraz, utzi erasoko hegazkinak zaintzen. Horien artean, bide batez, He-329 oso armatuak eta blindatuak ikusten dira. Erasoko hegazkinak eta tanke-suntsitzaileak indartsuak dira. Batez ere, 88 mm-ko Ra-44 kanoiekin, tankearen teilatua ez ezik, kopetan ere zulatzen dutenak. Hemen bakarrik aireko borrokan, makina hau, emeki esanda, ez da Fokken-Wulf "laneko behorra" bezain polifazetikoa.
  Erasoko hegazkinen artean, Friedrich Helgaren hegazkina ikusi zuen. Beno, noski, mailara itzuli.
  Terminator mutilak, bidean apur bat jaitsiz, hiru tanke eta kanoi autopropulsatu-76 irekiko ditugu, kantatu zuen:
  - Ikuskizun bat egingo dugu! Besterik gabe, superklase gorena!
  . 18. KAPITULUA
  Helgak erraz erantzun zion:
  - Noski sinesten dizut! Ez nion bihotza piztia bati eman! Erantzuna emango dizute: sinesten duzu ala ez?
  Erantzun beharrean, Friedrich behetik urrunetik tiro egiten hasi zen... Eta gero altuera irabazten.
  Sobietar hegazkin asko zeuden, baina lehen aldiz baino gutxiago. Luftwaffe-ko pilotuak nahiko seguru sentitzen ziren, eskola ezezagun batean ikaskide gogaikarri bat jipoitu zuen lehen mailako ikasle baten antzera, literalki indarrez gainezka geratu zen ondoren.
  Sobietar pilotuak maltzuragoak bihurtu ziren, eta kolpeen menpe erorita, berehala taldeka banatu ziren, alemaniarrak beregana eraman nahian. Friedrichek eraso egin zien, muinoan gora igoz. Harentzat, ordea, etsaiari eraso zuzen bati uko egiteak taktika erraztu besterik ez zuen egin. Baina beste borrokalari alemaniarrak gudura igo ziren.
  Friedrich-ek haserre adierazi zuen He-362-a bere aurretik zegoela. Baina ondo dago, hainbat kilometroko distantzia luzetik, inork ez daki nola moztu hala ere.
  Eta "Salamandrak" -3, haurrentzako paperezko hegazkinek bezala, jauzi egiten dute, marrazoak olatuetan bezala egiten dute salto, eta beraiek lortzen dute ...
  Friedrichek bere biktima aukeratu zuen, komando-hegazkina, auto hori nola bota zuten pentsatzeko denbora izan baino lehen. Mutilak morala atera zuen:
  - Gerra batean gal dezakezu, kiroletan ez bezala, behin, gerra batean irabazten duzu, joko batean ez bezala, amaigabe! Hala ere, taulako piezak galtzailearengandik bakarrik hegan egiten dute, irabazleak taula gainean jartzen ditu, nahiz eta aurretik borroka-unitateak eraitsi!
  Hala ere, borroka zelaian sumatu zen. Esate baterako, Wittmann dagoeneko nahiko gogortutako tankearen batekoa da, "Tiger"-en borrokatu zuen. Berak ere, artilleroarekin batera, sarritan huts egin zuen, nahiz eta tankeak erraz buelta eman. Schleich artillerak, apenas izan zuen astirik izerdia aurpegitik kentzeko. Altzairuzko munstro honen kopeta dagoeneko hainbat aldiz jo dute, baina orain arte errebotea lortu du. Wittmannek oihu egin zuen bere biriken goialdean:
  - Hurbil daitezela, ez egon urduri, mesedez...
  Gudako parte-hartzaile baten inpresioak, 31. brigadako langile-buruordeak, duela gutxi Sobietar Batasuneko Heroi bihurtu zena, Grigory Penezhkok, baldintza ikaragarri haietan pertsona baten egoeraz ere hitz egin zuen. ... Irudi mentalak baino lehen, irudi astunak zeuden... Halako orroa zegoen non mintzak estutu egiten ziren, belarrietatik odola isurtzen zen. Motoren etengabeko orroa, metalaren den-denak, orroak, obusen eztandak, burdina urratuaren trakar basatiak... Zuzeneko planoetatik, dorreak biraka, kanoi bihurrituak, armadurak lehertu ziren, tankeak lehertu ziren.
  "Patton" -3 astun penetrezina, ia hutsik, T-34-85 sobietarra hartzen saiatu zen. Irrintzi egin zuen, blindatutako armadurak goraka. "Sorginak" -4 irrist egin eta beraiek maniobra aplikatzen saiatu ziren. Elkar hiltzear dauden antzinako zaldunen zalditeria-armada bat balitz bezala zen. Askotan, bi tankeek puntu-hutsean tiro egiten zuten eta elkar leherrarazten zuten.
  Tiroetatik gas-tangetara, tankeak berehala piztu ziren. Konotilak ireki ziren, eta tankerako taldeak ateratzen saiatu ziren. Grigoryk teniente gazte bat ikusi zuen, erdi errea, armaduran zintzilik. Zaurituta, ezin izan zuen eskotilatik atera. Eta horrela hil zen. Inguruan ez zegoen inor laguntzeko. Soldaduek denboraren zentzua galdu zuten, ez zuten ez egarririk, ez berorik, ezta kolperik ere sentitu tankearen kabina estuan. Pentsamendu bat, desio bat - bizirik dagoen bitartean, irabazi etsaia. Hondatutako ibilgailuetatik irten ziren zisterna sobietarrek, etsaien tripulazioak zelaian miatu zituzten, ekipamendurik gabe ere geratu ziren eta pistolekin kolpatu zituzten, eskuz esku hartu zituzten.
  Kapitainaren surrealismoaren estiloko irudia, nolabaiteko frenesia batean, "Tiger" -5 alemaniar hondatuaren armadurara igo eta metrailadore batekin eskotila jo zuen naziak "ke" ateratzeko. han. Zer ausart jokatu zuen Chertorizhsky tanke konpainiako komandanteak. Kanpora egin zuen, obusen zurrunbiloaren bidez, "Tiger" -5 etsaiaren alde sartuz, baina bera jo zuten. Kotxetik jauzi eginda, zisternak itzali zuten sua. Eta berriro guduan sartu ziren.
  Helgak jada zulatu zuen Grigory Penezhkoren tankearen teilatua azken oskolarekin. Obusak gasolinera jo zuen, eta dena sutan piztu zen. Suk sobietar zisternak kiskaltzen zituzten, eskotiletatik jauzi egitera behartuz. Baina Grigoryk berak, zauritua izan zena, ez zuen jauzi egiteko astirik izan... Bizirik erre zen, lurpea zer den modu berean konturatu zen...
  Friedrich-ek, etsaiaren hegazkinak jada jakintsuagoak zirela eta modu bateratuan hegan egiten saiatzen ari zela ikusita, tankeei berari eraso zien... Alemanek benetan zailtasunak izan zituzten, nahiz eta armatuen indar handieneko Challenger tanke ingelesak borrokan sartu ziren (The tripulazioak ere Britainia Handiko semeak dira eta oso zehaztasunez tiro egiten dute!).
  Friedrich deabruzko energiaz eta ilusioz beteta dago, dena eta denak bakarrik ezabatzeko prest dago, tankeen armada oso batekin borrokatu behar baduzu ere, eta are gehiago airearekin. Baina itzuli egin behar duzu, erregaia eta munizioa agortzen ari dira, horretarako, hegaldi bat, berrogeita hamazazpi hegazkin bota eta hogeita hamaika tanke eta sei kanoi autopropulsatu, gehi beste bi blindatu garraiatzaile, hiru Katyusha, lau Andryusha, atzealdera joaten saiatu ziren autoak.
  Helgak esan zuen:
  - Errusiarrek emakumeei buruzko abestia dute gure herrietan! Eta emakume borrokalariak ez ezik, gizonak ere baditugu, behar duzuna!
  Friedrichek onartu zuen:
  - Gure gizonak, zer behar duzu, baina emakumeak hobeak dira!
  Helgak maltzur esan zuen:
  - Emakume batek irabazten du malkoak isuriz, gizon batek isuriz!
  Friedrichek, hortzak agerian utziz, esan zuen:
  - Zorrotzak garenez, orduan dena ez dago hain gaizki gaur!
  Hurrengo hegaldirako bakarrik hegan egin behar duzu ... Beno, hala bada, ez du ezertarako balio bihotza galtzea ... Dagoeneko bero dago Focken-Wulf-en airez hoztutako motor batekin. Bero handia, motorra, eguzkia eta hozteko denbora gutxi. Friedrich bera ere harritu zen nola ez zen oraindik erori hain karga basatiarekin. Azken finean, oinarrizkoa da... barruko guztiak jaten ditu...
  Sobietar tankeak guztiz mehetu ziren ... Hala ere, errefortzuak berriro iritsi ziren alemaniarrei, eta ia eraso-hegazkin guztiak borrokara bota zituzten ... Baina errefortzuak ere egokiak dira Rotmistroventzat ... Tanke berdinak beste fronte batetik.
  Baina airea askoz lasaiagoa da, nahiz eta borrokalari-sortak bereizten diren, edo eraso-hegazkinak.
  Friedrichek frogatutako taktika zaharra errepikatzen du, dagoeneko badaki ez duela utziko. Eta alemanak...
  Berrantolaketa bat ere gertatzen ari da, sobietar tanke gehienak dagoeneko suntsitu direnez, orduan zure burua erasotzen saia zaitezke... Wittmannek goibel esan zuen:
  - Zortzi tanke bota zituzten ... Egun baterako ona da, baina halako egun baterako txarra ...
  Gidak zuzendu du:
  - Egia esan, hamabi....
  Wittmannek eten zuen:
  - Lau auto suntsitu zituzten errusiarrek tankearen aurkako lubaki sakon batetik igo zirenean - ez zenbatu! Oinarrizkoa zen. Bai, eta munizioa berritu behar da ...
  Baina sobietar tankeak aurrera egin zuten berriro eraso-hegazkinak bereziki haiek lortzen hasi zirenean. Bereziki, Friedrich, berrogeita hamabost obus tirokatu zituen, horietatik berrogeita bederatzi T-34 tanke eta sei kanoi autopropulsatu. Eta bost minutu eta erdi behar izan zituen ... Hori da borroka... Noski, gehiago izan zitekeen... Friedrichek pentsatu zuen, zergatik egin behar zuen tiro bi kanoi aldi berean? Eta bat nahikoa da... Bitartean...
  Helgak aireportuan ezagutu zuen, musu sutsu eman zion, xuxurlatu zuen:
  - Hona hemen zalduntasunaren irudikapena - On Kixote!
  - Zer esan zenuen? -esan zuen Friedrichek.
  Neska berehala sendatu zen:
  - Barkatu otso kumea... Lantzelot esan nahi nuen!
  Mutiko batekoak bota zuen:
  - Orduan beste kontu bat! Azken finean, On Kixote zaldun baten parodia da. Zaldunkeria ergelak eta noblezia desinteresatua barregarri egiten dira nolabait!
  Helgak baiezkoa eman zuen.
  - Nik, orokorrean, ulertzen dut! Baina...
  Friedrichek neskari eten zion:
  - Hegazkinetan bizirik!
  Badirudi sobietar tankeen tripulazioak eta pilotuek azken saiakera bat egin dutela arrakastarik gabeko gudu bati buelta emateko. Gota jeneralak, jada errusiarren taktikak ondo aztertu zituen esperientziadun komandante gisa, ez zuen erasorako presarik, eta apur bat atzera egin zuen ere su-potentzian abantaila ehuneko ehunean erabiltzeko. Eta noski, erreserba. Hau gizon baxuaren aurrean erretiratzen den boxeolari altu baten taktika da, bigarren zenbaki gisa funtzionatzen du, baina ez dio uzten pinscher txikiari distantzia ixten eta abantaila bat irabazten. Tira, Rotmistrovek ez du beste aukerarik! Edo eraso edo hil! Azken hau hobea da, nahiz eta biak elkarrekin egon daitezkeen!
  Beno, Friedrichek ere hegazkinekin borrokatu behar du ... Borroka bat ere bada, eta etsaia ausarta da ...
  Baina lehenik eta behin, terminator mutilak hamabost tiro egin zituen T-34-85 tankeei erasotzen. Hain etereoa eztanda batean...
  Helgak oihukatu zuen:
  Zu zara aireko enperadorea! Horrela izango da famatua Hirugarren Reich-a!
  Friedrichek erantzun zion:
  - Eta dagoeneko famatua da! Eta ez duzu goraipatu behar!
  Helgak oihukatu zuen:
  - Eta are gehiago goraipatzen duzu!
  - Saiatuko naiz! -hasi zuen Friedrich-.
  Ultra-borrokako trantze batean erori zen berriro. Pentsamendu arraroak ibiltzen ziren mutilaren buruan. Esaterako, zer gertatuko zaio Hirugarren Reich-aren garaipenaren ostean? Noski, enperadorearen emaztearen babesak kargu gorena emango dio eta bere semea Inperio Handiaren oinordeko bihurtuko da. Ikuspegi zirraragarriak! Eta errusiarrek, azkenik, Stalinek ere, georgiar odoltsuak, ohitu ezin zituen ordena eta diziplina ikasten dute.
  Nahiz eta, noski, garaipena oraindik urrun dagoen... Edo Fritz-en aurka talka egiten ari den borrokalaria hartu eta piztu dezake. Horrela, hainbat dozena ibilgailu faxista hil eta SESBra heroi gisa itzuli?
  Baina lagunduko al dio gatibutik ihes egin zuten gerrako heroiak fusilatu egiten badituzte, baina .... Stalinek ez du inorekin fidatzen, esan zuen ez duela semerik, Yakovlev! Beraz, ezin du gehiago Friedrich-era itzuli ... Batez ere egin zuenaren ondoren ... Posible zen berehala SESBra ihes egitea, "Stuka" eman ziotenean. Mutilak barkatuko lioke... Tira, beharbada zigor batailoietara bidali zuten, eta nazien batzuk ere fusilatu bazituen... Bai, itzultzeko aukera izan zuen... Baina orain, SESBen, haiek ez du barkatuko, odoltsuegia bihurtu da....
  Friedrichek pentsatu zuen, beno, zergatik ez zen sobietarren alde egin. Tira, ados, Hitlerrek Gaztedietan sartu zen, Berlinen erdigunean egonik, orduan ez zuen bizirik irauteko beste biderik. Baina zergatik hil zituen komisarioak? Itzali zenezake... Zergatik esnatu zen bat-batean basapiztia bat bertan... Ezta piztia bat ere, animaliek normalean jateko hiltzen dutelako edo gose sentimenduagatik. Gizonak, berriz, hiltzea dibertigarri bihurtu zuen, tigre bat baino okerragoa bihurtuz...
  Zer gertatu zitzaion hilketa poza ematen hasi zela, eta Hirugarren Reich-ean goratzeko gogoak, karrera egiteko, esentzia osoa harrapatzen zuela? Nor bihurtu zen, .. Zergatik galdu zuen bere herriarekiko abertzaletasun eta atxikimendu sentimendua?
  Hala ere, ba al du? Hona hemen Vlasov jenerala edo Boris Alekseevich Smyslovsky bera. Hemen ere, pertsona arraroa, Errusia tsaristaren gorputz noblearen ordezkari eredugarria zirudien. Eta Hitlerren eta beste faxisten alde egin behar izan zuen. Errusiako Armada Inperialeko ofiziala, kapitaina. Gerra Zibilaren ostean, Polonian barneratu zuten, gero Alemaniara emigratu zuten. Alemaniako armadan zerbitzuan sartu zen. 1928tik 1932ra Reichswehr-eko Sail Militarreko Goi Mailako Ikastaroetan ikasi zuen. Bigarren Mundu Gerran, Errusiako boluntarioen unitateen eraketan aktiboki parte hartu zuen. Alemanek Errusiaren berrezarpenean lagundu dezaketela uste zuen: "Alemanen armadaren garaipenak Moskura eraman behar gaitu eta pixkanaka boterea gure eskuetara eraman. Alemanek, Errusia Sobietarren porrot partzialaren ostean ere, mundu anglosaxoiaren aurka borrokatu beharko dute luzaroan. Denborak gure alde egingo du, eta ez dira gure esku egongo. Aliatu gisa dugun garrantzia areagotu egingo da, eta ekintza politikorako askatasun osoa izango dugu".
  Mutilaren buruak Interneten lehenago irakurritakoaren gainean flotatzen zuen... Nahiko kasualitatez, bere begiek erreferentzia liburuaren orrialdea zeharkatu zuten - "nazismoaren konplize - nazioaren lotsa!"
  Egia da, aldi berean, ez zuen inoiz kolaboratu A. A. Vlasov jeneralarekin, ez baitzuen ez bere iritzirik ez bere ekintza-plana partekatzen, baina pertsonalki hiru aldiz bildu zen berarekin, batez ere Alemaniako Estatu Nagusiaren aginduetara.
  Friedrich-ek pentsamenduak eten zituen... Laurogeita hiru hegazkin sobietar bota zituzten, eta azken obusak tankeetan jartzen ari dira jada, eta dagoeneko posible da itzultzea... Tira, ze sasikua den... Nola egin duen. eroria... Puta odoltsua! Begiak berehala busti ziren... Malko tanta gaziak isurtzen ziren mutiko masail leunetatik... Zein mingotsa, tiro egin ere!
  Itzultzean, Helga nekatu baina alaia ikusteak gogoa piztu zuen berehala, eta berriro borrokara abiatu zen ... Gerlari bat da! Beraz, irabazteko jaio zen, eta zeinen nazioa ahulagoa den, ez da bere lagun!
  Helgak bat-batean ohartu zen:
  - Negarrez ari zara?
  Friedrichek burua astindu zuen.
  - Dagoeneko begiak ureztatzen ari zaizkit, nekeagatik! Zer borroka! Sei egun daramatzat begiak itxi gabe! Eta hori baino lehen, ia ez zen lo egin!
  Helgak kontsolatu zuen:
  - Hemen kaldereroa itxiko da eta lo pixka bat egingo dugu... Pixka bat geratzen da. Irabazteko apur bat besterik ez!
  Focken-Wulfach-4 hegaldia, etsaien hegazkinak ez dira ikusten, eta tankeetatik gutxi geratzen da. Baina bertan daudenak ere akabatu egin behar dira.
  Helgak xuxurlatu zuen irratira:
  - Tira, lor ditzagun! Beraz, zortziak bihurrituz!
  Friedrichek barre egiten du.
  - Zortzi bihurritzea hobe da sei sorbalda-uhaletan sartzea baino!
  Neskak, urperatze batetik autoa jo ondoren, zaunka egin zuen:
  - Ez, ezin da sei bat bezala imajinatu. Errege baten arraza duzu.
  Bosgarren Guardiako Armadatik adarrak eta hankak zeuden. Orain Gothak aurrera egiteko agindua eman zuen, batez ere jada arratsaldea zelako, afaria ondo pasa zelako ordua eta iluntasuna hurbiltzen hasi zen.
  Gudu zelaian mila eta ehun tanke sobietar hondatu eta suntsitu baino gehiago zeuden, eta nolabaiteko kaltea jaso zuten hirurehun tanke alemaniar inguru. Horietatik hirurogeita bost kotxe inguru ez ziren inola ere zaharberritzerik izan.
  Eta Friedrich, neska-laguna sehaska batean lo egiten utzita, hegan zihoan oraindik. Oraingoan artilleria zapaltzeko birbideratu zen. Rotmistoven martxa etsiak indarren zati bat desbideratu zuen, Meinsheineko armadak, eta ez zuten hamabi kilometro baino gehiago aurrera egin egun eta arratsaldean. Gaua erori zen, baina ekaitz-taldeak lanean jarraitzen zuten. Pilotuak aldatu besterik ez dute egin.
  Beste behin, Friedrichek U-2 gaueko bonbardagailuekin topo egin zuen. Kotxeak ia lurretik gertu ibili ziren - maila baxuko hegaldia. Halako mozorro batekin ihes egiteko aukera izango zuten, baina egoera horretan, terminator gaztearen sen deabruak funtzionatu zuen.
  Horrez gain, Friedrich bat-batean oso lotsatu zen bere malkoez, eta haserretu zen ... Mutilaren itxura ere aldatu zen. Eta hitz guztiz desberdinak, beste abesti batekoak, burutik pasatzen zitzaizkidan;
  Haserrea gorputzean zehar hedatzen da suzko olatu batean,
  Ezinezkoa da horrelakorik ulertzea eta zer gertatzen ari zaidan orain!
  Hemen azpimunduak arimaren belztasun guztia ireki zuen,
  Jauregiak nahi ditut - ez da nahikoa niretzat maitea eta paradisua txabola batean!
  
  Eta nola gertatu zen dena, Jainkoak ere ez daki,
  Traidore bihurtu nintzen, baina orain arte hilda nago!
  Nondik dator errebelazio hau, nork jaio zuen,
  Inspirazioa ontzi batean marrazten dut - indar indartsuak!
  
  Deabruak sare batean arrastaka eraman gintuen, gurpil zoro batera botaz,
  Hala gertatu zen, sarean harrapatu ninduten!
  Baina sarea hautsiko dut, eta Jainkoa bihotzez onartuko dut,
  Ez madarikatu zeruko ilargia!
  Eta hauek ziur ezagutzen ditudan anaiak dira!
  
  Emaidazu aukera bat Jauna santua
  Nire izaera, traizioa eta infamia zara!
  Haragia nahi nuen, haragia bakarrik salbatu,
  Eta amildegian amaitu, non jakinduria loak hartu zuen!
  
  Faxistak esan zuen: zerbitzatzen gaituzu...
  Lurra, dirua, tituluen aitorpena jasoko duzu!
  Baina eman zure arima
  Eta hau da munduko zigorrik okerrena!
  
  Baina ahul bat naiz, nahaspila batean sartuta,
  Eta bere baitan bizia, ohorea eta kontzientzia suntsitu zituen!
  Hala izan dadila, gertaera gogorra
  Azken finean, ez da nobela bat, istorio bat baizik!
  
  Zer egin behar dut, bueltan;
  Ez da gehiago geratzen, eta orain lepoa behintzat soka batean dago!
  Baina deabruak esan zuen, amaitu nahastea,
  Halako koldarkeria, sinetsi iezaguzu, ez dut onartzen!
  Friedrichek "ahots" hau amaitu zuen, "belarriak" bota eta gero izugarri nekatuta sentitu zen... Eta jada loratu dena, hau da, uztailaren 11n egun berri bat heldu dela. Eta zazpi egun daramatza oinetan...
  Lurreratu ostean, mutilak ozta-ozta lortu zuen oharrera korrika egitea eta berehala erori zen;
  Ametsa oso tentsioa izan zen ... Friedrichek ikaslea zela amestu zuen eta hitzaldi bat entzuten ari zela. Gainera, hazkunde erraldoiaren irakasleak halako ilusio eta sutsurekin kontatzen du, nahi gabe entzuten duzula. Bertan Errusiaren aspaldiko etsai historikoaz ari gara, Estatu Batuez. Badirudi bere jaioterrian, azkenean, mendekurako arma duin bat atera zutela;
  - Kontuan izan behar duzu Pentagonoko Armadak bere indarrik onena zabaldu duela beste mundu batzuetarako bidea urratzeko gure nahiaren aurkako borrokan. Telegrama bat bidali nion NATOko militarra, eta bertan adierazi nuen ez nuela lurra hartuko, gizadi osoaren onurarako ikerketa baketsuak egiten ari nintzela. Ez zuten nire mezua jaso, denak neurtzen dituzte euren balore dudazko eta berekoiaren arabera. Sasikume megalomano hauek gizateria osoa kontrola dezaketela uste dute. Harrapatzeko eta suntsitzeko grina maniakoa badute, beste mundu batzuetako ordezkariek animalien grina bera izan beharko luketela uste dute.
  Hizlariak eten egin zuen eta txalo olatu eskuzabala entzun zuen. Eta Volkak ere indarrez txalotu zuen, atzean agintariak aitortzea gustatzen ez zitzaion arren. Beno, erraldoi indartsuak jarraitu zuen:
  - Ez naiz piztia edo harrapari bat, baina gai naiz eta neure burua defendatzeko asmoa dut, nire zibilizazioaren ona nire borrokaren araberakoa da, eta nire etsaiek, eta nire zibilizazioko etsaiek erasotzeko asmoa badute, orduan defendatzeko asmoa dut. neure burua. Nire eta askatasunaren artean daudenak suntsitu egingo ditut. Gizateria ia esklabotzat hartu dutenek, beren burua nazio gorentzat hartuta, pertsonen jurisdikziotik kanpo, ordaina jasango dute. Dagoeneko oligarka talde bati zentimo bana eman diot, borrokatzeko gai den pertsona baten adibidea erakutsiko diet, eta ez aizkora azpian sartu ardi sumiso baten moduan. Denok batu behar dugu, hori baita gure kausa komuna, Lurrean, laster ez baita arnasarik izango. Orain negozioetara. Amerikako eta NATOko flotak garaitzeko, energia erreserba handiak eta mugagabeak behar ditugu, funtsean arma berria, eta badugu. Askorentzat, baita zuetako onenari ere, H-bonba gorena dela dirudi. Askok, zuetako onenak ere, uste dute ez dagoela energia lortzeko beste bide indartsuagorik, praktikan gauzatzea zaila izan daitekeen suntsipena izan ezik. Guztiok ezagutzen dituzue erreakzio termonuklearrak, hidrogeno atomoen fusioa eta helioaren sorrera. Tira, beste elementu batzuk burdinaraino. Fusio nuklearrak izarrei argia ematen die milaka milioi urtez. Eta zuetako askorentzat sinesgaitza dirudi funtsean sintesi-erreakzio berriak egin daitezkeela: ia ez daude naturan. Zuetako asko pentsamendu estereotipatuez beteta zaudete, erreakzioa naturan existitzen ez bada, printzipioz ezin dela existitu. Zer engainu absurdoa, super-zibilizazioen zientziak energia-masa erraldoiak lortzeko modua eskaintzen du naturan existitzen ez diren eskala eta erreakzioetan. Dagoeneko ezagutzen duzu quark-en existentzia: oinarrizko partikulak osatzen dituzten mini-partikulak. Zure zientziak ere ehunka oinarrizko partikula aurkitu ditu. Horietaz gain, zure zientziak ere erregistratu dituenak, hainbat motatako partikulak daude, horietako asko arraroak iruditzen zaizkizu, edota soberan. Deigarria egiten zaitu quarken aniztasunak, ohiko modu logikoan azaltzea zaila dena. Duela gutxi, zure zientzialariek preoiak izeneko partikulak aurkitu zituzten, quarkak osatzen dituzten partikulak, eta ezin izan dituzu horiek behar bezala lortu eta aztertu. Tira, oraindik ez duzu lortu nukleotik ez bakarrik preoiak, ezta quarkak ere. Tira, nolako energia lor daitekeen haien fusio edo zatiketa dela eta: neurgaitza erreakzio termonuklear batekin alderatuta ere. Lurraren zientziaren maila moderno samarra izanik ere, badaude kalkulu teorikoak erakusten dutena zenbat eta txikiagoa izan partikula, orduan eta energia gehiago ateratzen duela. Horrek iradokitzen du energia hori menperatzea posible izango balitz, orduan posible izango litzatekeela energia baliabideen iturri ia mugagabea lortzea. Hala ere, lurreko zientzialari batek ere ez du huts egin mikropartikulen fusio-erreakzioa birsortzeaz gain, nukleotik quark aske bat ateratzeko ere.
  Lotu gabeko quark aske bat lortzea ere ez da arrakastatsua. Zein da partikula ultraarinak hautsiz edo batuz egindako erreakzioa oraindik posible ez izatearen arrazoia, ez errepikatzea bakarrik, baita naturan finkatzea ere. Arrazoia honetan datza: horregatik erreakzio termonuklearra hain zaila da, ezen figuratiboki beso motzak dituen heroia ere deitzen zaio. Erreakzio termonuklearra eragiteko, bonba atomikoaren energia behar da; bonba atomikoak eztanda egiteko, ohiko lehergailuak behar dira. Quark fusio-erreakzio bat eragiteko, ez dago karga termonuklear baten eztanda baten erreakzio nahikorik, bere potentzia ez da nahikoa erreakziorako, eta horregatik ez dira naturan quark superastunak aurkitzen. Ez dago tarteko urratsik, fusio atomikoaren barruan erreakzioak bereizten eta sailkatzen dituen urratsa. Fusio termonuklearrean, faseak daude bata bestearen atzetik, askatutako energiari dagokionez handituz doazenak. Leherketa termonuklear batek baino askoz energia gehiago askatzen duen eta arraroa den erreakzioa: suntsipen erreakzioa. Materia eta antimateria ukitzetik dator. Naturan, arraroa da, arraroa, mundu errealean ez baitago ia antimateriarik. Deuseztatze-erreakzioa arraroa da naturan, ez dago tarteko pausorik elementuen fusio-erreakzioaren eta erreakzio termonuklear baten artean. Arazoaren funtsa antimateria bera ez dagoela materia soiletik egina da. Gure sistema ikusgaiaren barruan, ezin dugu behatu. Baina espazioan mugitu eta unibertsoen elkargunean aurkituko bazenu, munduaren eta munduaren kontrako mugan, orduan ikusiko zenuke nola deuseztatze prozesua eskala handian doan. Arazoaren funtsa antimateria kopuru nahikoa lortzea izan zen, hau da, mundu errealean egon ezin zitekeen materia. Etengabe jarriko litzateke kontaktuan benetako materia arruntarekin, suntsitu edo lehertu beharko luke, bereizita kalterik gabeko bi elementu kimiko kontaktuan jartzen direnean lehertzen diren bezala. Protoiak, neutroiak, elektroiak, positroiekin kontaktuan, antineutroiekin, elektroi antielektroniekin fotoi eta bestelako partikulak norabide ezberdinetan lasterka bihurtuko lirateke. Haien hedapen-abiadura kolosala da eta argiaren abiadura gainditzen du. Bai, eskala handiko suntsipenean, partikulak superargiaren abiadurara pasatzen dira, elkarrengandik urrunduz. Zaila da anti materia modu erraz batean lortzea, azeleragailuetan partikulak bizkortuz. Horrela lortutako emaitzak ez ditu inoiz kostuak justifikatuko. Hala ere, antimateria eskala solidoan lortzeko modu eraginkor bat aurkitu zen esperimentalki. Bere funtsa antimateria, baita materia ere, lortzeko probabilitatea gutxi gorabehera berdina izatean datza, hau da, antimateria eta materia arruntaren arteko aldea ez dela handia eta materiaren polaritatea aldatzeko ez da energia asko behar. Eremu berezi baten erradiazio ez hain indartsua eta izaera bereziko uhin bat erabiliz egin daiteke. Quark, preoiez gain, kreoiak, erresonak, forkonak, ryumonak, korodoiak, romoiak, etab. Maila telepatiko bereziko erradiazioek materiaren egitura aldatzen dute kreon-erresonantzia mailan, apur bat aldatuz, egitura aldatuz. mikropartikulen antolaketa. Uhin berezien aurkikuntzak zientzia eta gizartea irauli ditu. Baina noren erradiazioa, zein mailak materia mota alda dezake, maila kualitatiboki berri batera eramanez, materiaren ezaugarriak aldatuz. Giza gaitasunen azterketan erradiazio mota berri bat aurkitu zen, bere gaitasun apartak. Hitlerrek beste nazio eta herrien aurretik gaitasun gehigarriak menperatzen genituen. Erradiazio telepatiko berriak beruna eta are supermaterial solido trinkoagoak barneratu zituen, eta horrek berez beste sistema bat eta erradiazio sorta ezberdina adierazten zuen. Zure zientzia eta zibilizazio mailan ere, argiaren abiadura gainditzen duen erradiazioa dago eta sortu. Erradiazio erradioaktibo Alpha, Beta, Gamma, dagoeneko Beta izpiak argiaren abiadura baino apur bat gehiago mugitzen dira, eta Gamma-AS erradiazioarekin, argiaren abiaduraren gehiegizkoa ia bider eta erdi da. Lur planetan, dagoeneko esperimentalki aurkitu dute Klekon eta Der uhinen erradiazioa, zeinak argiaren abiadura bi aldiz gainditzen baitute. Egia da, mikrodosietan sortzen ari diren bitartean, ez dira aurreikuspenen berri ere egiten. Erradiazioaren abiaduraren eta materia barneratzeko duen gaitasunaren artean gehiago esango dut, lotura zuzena dagoela. Zenbat eta uhin-eremu laburragoa izan, orduan eta sartze-potentzia handiagoa, orduan eta handiagoa izango da erradiazio-abiadura. Gamma izpiak berunezko zentimetro bat igaro ondoren soilik erdira murrizten dira. Klecon eta Der erradiazioentzat, sartze-potentzia are handiagoa da. Sormen kanpoko erradiazioek, aura, telegarraioa, telekinesia, telepatia, ziberkinesia, tormokinesia, plasmokinesia izan, abiadura handiena eta barruti sarkor guztiak dituzte. Hau da, gainegitura espirituala delakoan dago munduak kontrolatzeko gakoa, aurrekaririk gabeko energia formak menderatzeko. Energia forma berrienek bidea irekitzen dute neurketa forma berrienetara, makrokosmosan errotu eta gauzatzeko gai diren mikromunduaren neurketak, mikro-funtsezko partikulen arteko neurketak mundu errealera transferituz, ijezketa deritzona. espazioarena. Energia mota berri batek arma berri bat emango du, Z-56 izpiak igorri eta erasotzailearen armada hauts bihurtuko du. Orain zehatzago azaldu nezake energia berriaren funtsa eta zehatz-mehatz deskriba nezake nola sortzen den, baita bat-egitearen eragina ere, baina dagoeneko ultimatum bat eman digute. Gorila hauek gu beldurtzea pentsatzen dute, baina kapitulatu bagara ere, ezin diote eutsi uhartea goldatu eta bonba eta pistola astunekin lisatzeko tentazioari. Ekintza militarrik ez badago, orduan zergatik bildu zuten yankiek armada hori, beldurrazko ekintza bat behar dute, mundu osorako adibide bat. Zure bizitza nigandik menpe dago. Erasotzaileari bizitza osorako gogoan izango duen lezioa emango diot, eta bizirik geratzen denak hildakoari inbidia emango dio!
  Esaldi honetan, Friedrich-en ametsa eten egin zen. Begiak amorratuta ireki zituen. Helga bere aurrean zutik zegoen eta lore sortak eskuetan zituen, eta neska baten hanka biluzi baten atzamarretan arrosa bat zegoen, zeinarekin maitasun handiz kilikatzen zuen mutilaren takoi arrosa arrosa.
  - Tira, lo pixka bat. Afaltzeko ordua da!
  Friedrich jauzi egin eta berehala urdaila zurrupatu zuen ... Baina bai, astebete zeraman ia ezer jan gabe. Urarekin diluitutako txokolate gotortua bakarrik edaten zuen. Mutilak eguzkiari begiratu zion eta harrituta geratu zen:
  - Arraroa da, bost ordu inguru eman nituen, baina badirudi askoz gutxiago. Ez nuen astirik izan arma berriei buruzko hitzaldirik interesgarriena entzuteko!
  Helgak barre egin zuen.
  - Arma berriari buruz? Bai, gudari handiak borrokatzen direnean, teknikarik zaharrenak denek irabaztea ahalbidetzen dute. Baina lehenik eta behin, jan arrain zopa. Neska pare bat, zure zaleak, bereziki soldatuta zeuden zuretzat. Jan eta indar berriak etorriko dira.
  Friedrichek atsegin handiz hartu zuen arrain-zopa, Lurra planetako plater goxoena iruditu zitzaiona. Mutilak txapela hustu eta astuntasuna sentitu zuen sabelean. Baina hau alaitasunez salto egin eta autora joan zen.
  - Beno, Helga, berriro borrokatuko gara!
  Neskak jostari erantzun zion:
  - Eta nola!
  Eta orain Me-362 zaldi fidagarriak, Fokken-Wulf-4 satelite banaezinarekin batera, berriro ere oinazetzen du atmosfera helizeekin. Eta hori gerran gerran bezala. Friedrichek Helgari galdetu zion:
  Zein da zure denbora-pasarik gogokoena borrokaz gain?
  Neskak barre-astiro egin zuen eta erantzun zuen:
  - Zaila da esatea ere! Jakin arren. Egur-taila egiten nuen. Hain eredu ederrak atera ziren ... Eta istorio fantastikoak idazten ere saiatu nintzen. Bakarrik pare bat idatzi nuenean, denak nitaz barre egiten hasi ziren. Eta hain lotsatu nintzen ezen konposatzeari utzi nion. Ba al dakizu zein desatsegina den zutaz barre egiten dutenean!
  Friedrichek onartu zuen:
  - Bai ulertzen dut! Orain ospearen gailurrean nagoen arren! Baina hil bezain laster, ia nago...
  Helgak eten zuen:
  - Ez! Sinetsi nazazu, ez dute ahaztuko! Uste dut zure izena aireko armada deituko dela, edo konkistaturiko ekialdeko hiri batzuei. Edo agian Berlingo kale bat!
  Friedrichek barre egin zuen.
  - Bai, kontsolatu nauzu!
  Helgak nahiko serio gehitu zuen:
  - Agian zure erretratuarekin abiazioko eskaera bat ere onartuko da. Lehenik eta behin, hain aurpegi gozoa duzu, eta bigarrenik, zure emaitza, dagoeneko hogei mila eta bostehun etsai hegazkin baino gehiago, nekez gaindituko du inork!
  Friedrichek ere oso serio kontra egin zuen:
  - Ez, gaindi dezakete SESBekiko gerrak oso luzaroan luzatzen bada, edo oraindik ere atzoko aliatuei aurre egin behar badie. Beraz, dena da posible... Baina printzipioz, posible da mila hegazkinetara iristea! Zer egin dezaket eta hau!
  Elkarrizketa eten egin zen, borrokalari etsaien eskuadra txiki batek hegan egin zuen aurrera, eta orduan serio hartu behar izan zituzten armak.
  Armada naziaren nekea eta nekea izugarria izan arren , Krasnogvardeisky-ko garaipenak balentria berrietara bultzatu zituen Fritz eta tribu anitzeko multzoa.
  Naziak ez ziren Mosku erasotzera ausartu, eta ekialdean kokatutako Pavlovsky Posad hiriari eraso eta haren ondoko eremuak gotortu zituzten.
  Soldadu sobietarrek, bestela ezin izan zuten ausardiaz borrokatu, baina ziri alemaniarren arteko korridorea hainbeste estutu zen arratsalderako, non jada tiroka ari zirela.
  Friedrichek eta Helgak berriro hartu behar izan zituzten tankeak, eta kontraerasoa egiten saiatu ziren eta aldea estutzen. Eta gero bere burua eta primeran erakutsi zuten. Gazteak bostehun gainditzea lortu zuen tankeetan! Eta hau, oro har, ultra-klasearen lorpena da!
  Friedrichek poza sentitu zuen oso polita zelako! Garai eta herri guztietako gerlaririk onena dela esan nahi du klase klase bat! Eta zer sentitzen da denek baino altuago eta freskoago izateak! Friedrich Otsoa da, hau da, otsoa!
  Ilun zegoen jada, eta borroka oraindik ez zen itzali. Alemaniako zutabeak iparraldetik, non Rommel ospetsuaren hordak urratu zituzten, eta hegoaldetik, Mainstein mendatea, Pavlovsky Posad hiria inguratzen zuten. Dagoeneko gauerdian, Gotha-ren tankeak eta, lehenik eta behin, hainbat Ferdinand-4 herri honen kanpoaldean sartu ziren... Baina gelditzera behartuta egon ziren. Orduan Gotak eman zuen defentsarik egoskorrenak saihesteko agindua. Goizeko ordu bietan Pavlovsky Posad ekialdera, bigarren SS gorputzaren eta lehen tankeen gorputzaren zatiak, SESBkoak ere, elkarren bila atera ziren. Beraz, 1947ko urriaren 12ko gauean, blokeo eraztun bat itxi zen Moskuko talde militarraren inguruan!
  . 19. KAPITULUA
  1947ko urriaren 13ko goizean, Friedrichek borroka egin zuen, beti bezala desinteresaturik eta trebetasunez. Bere zaldi hegalari leiala altuera urratuta zegoen, eta motorrak, mutilak behin baino gehiagotan behartu zuen arren, hutsik egin gabe funtzionatu zuen ...
  Sobietar tropen erresistentzia nabarmen ahuldu zen ... Naziak oraindik ez ziren ausartu Mosku erasotzera, gotorleku menderaezin bihurtuta, baina ekialderantz jo zuten. Pavlovsky Posad-en, guduak pil-pilean zeuden oraindik, komandante faxistek nahiko arrazoiz uko egin zioten hirian tankeak erabiltzeari, errumaniarrak, italiarrak, arabiarrak, indiarrak eta beste unitate atzerritarrak erasotzen utziz.
  Friedrichek bizpahiru aire liskar txikitan hartu zuen parte, eta zailtasunik gabe, dozena bat hegazkin moztu zituen. Beste helburu batzuk lurrekoak ziren: kanoiak, obusak, morteroak, Katyushas, eta zortea baduzu, tankeak.
  Azken hau, berriz, ez zen maiz gertatzen. Aholkuak huts egin duela dirudi. Eguerdirako, urriko bikotea jasanezina zenean, barealdi laburra izan zen eta Federiko, edo ofizialki Federiko Bismarck Handia deitzen zioten bezala, Smolenskera deitu zuten.
  As-terminator gazteak oso pozik eta alai ikusten zuen. Friedrich oso mingots eta lotsatu bazen ere bere traizioaz, sari faxistak jasotzeko aukerak poztu zuen mutila.
  Helga deitu zioten berarekin batera. Neska ere hunkituta zegoen eta bere hortz perlatuak pantera irribarre xarmangarri batekin distiratzen zuten. Esan zuen:
  - Ikusten duzu, otso mutila, errusiarrak garaitu ditugu!
  Friedrichek ez zuen baikortasunik partekatzen kasu honetan:
  - Orain arte, hau tarteko arrakasta eta borroka baino ez da... Borrokak eta borrokak indarra hartzen ari dira. Baina hasiera eta, hain zuzen ere, arrakastaz ...
  CPSUren eskualdeko batzordearen eraikina aukeratu zuten sarirako. Aparkaleku erraldoian luxuzko auto asko zeuden, batez ere amerikarkoak.
  Izan ere, AEBetako Armadako, Britainiar Inperioko, Kanadako Dominioko txotxongilo jeneralak egon ziren batzar aretoan. Ingalaterrako printzeren bat ere bazegoen... Eta, noski, Hermann Goering bera eta Adolf Hitler... Horrek bakarrik harritu zuen Friedrich, Margaret ez zegoen berarekin. Bitxia da, agian haurdun egotea besterik ez, emakume paregabe eta bikain honek ez du berea eta batekoarengandik jasotako umea arriskuan jarri nahi... Azken finean, gerra ez da batere txantxa bat!
  Edo agian ez du Hitlerren gogoko berriarekin senarrarekin komunikatu nahi? Hemen, oro har, dena da posible eta ia ezinezkoa da emakume eder baten buruan dagoena irakurtzea, Afrodita bezalakoa, eta Hera bezalako maltzurra...
  Hala ere, Friedrich ere pozik dago. Ez zen nahikoa Fuhrer-aren aurrean bere emozioak traizionatzeko arriskua azaltzea, nahigabeko keinu batekin edo kontuan hartu gabeko hitz batekin. Azken finean, senar adardunak, batez ere mundu erdiko agintariaren pertsonan, oso arriskutsuak dira. Halako tipo gogorrarentzat ere Hirugarren Reich-eko lehen soldadua da!
  Sarira iritsi ziren gehienak pilotuak ziren -Goering bera batekoa zen, Dua jeneralaren teoriaren miresle sutsua-, abiazioa, gerren jainkoa, noski, lehenik eta behin aire-indarrak esleitutakoak. Baina zisternak ere baziren, horien artean Wittmann ospetsua. Eta sari banaketa zaldun gurutzeekin hasi zen.
  Helgari deitu ziotenean, neskak literalki salto egin zuen zaldi bat bezala, orpoak kolpatuz. Zaldun-gurutzea eta borrokalari baten bereizgarri berezi bat eman zioten, tankeak... Honetaz gain, Adolf Führer-ak berak diamantedun sable nominal bat eman zion neskari, borrokaren ondorioz bere burua nabarmendu zen emakumerik onena bezala. Moskuko gudua.
  Wittmannek haritz hosto, ezpata eta diamanteekin gurutze bat jaso zuen, urrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin Zaldunaren Gurutzearen Izarra ere Huffman "haurtxoari" eman zioten. Bere cowboy alkandora aldaezineko bateko estatubatuarrak ere sari bat jaso zuen.
  Friedrichek azkena eman zioten... Nahiko logikoa zen, onenen artean onena zelako. Sari handia, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen Izar Nagusia eta haritz hostoak, ezpatak eta diamanteak, nazien ereserkiaren soinu mehatxagarrien aurrean eman ziren. Horrez gain, laurehun eta bostehun hegazkinei eta laurehun eta bostehun tankei lau txapa eman zaizkie. Txapa hauek ere urrezkoak ziren, eta bostehun ere diamante txikiekin.
  Hitlerrek Friedrich-i eskua luzatu zion luzaroan eta zerbait esan zuen gogotsu... Mutilak begiekin gurutze famatua irentsi zuen. Diamanteek platinozko haritz hostoak eta ezpataren heldulekuak apaintzen zituzten. Irudi bat agertu zitzaidan oroimenean, diamanteekin zaldun gurutze arruntak ere, gerra osoan zehar halako hogeita zazpi agindu baino ez zirela eman. Beno, une honetan are gutxiago ... Sari maila altuagoa, Zaldunen Gurutzea, non zilarrezko hostoak urrezkoak ordezkatzen diren, oraindik ez da ezarri.
  Hala ere, sariak ez ziren hor gelditu. Hitlerrek iragarri zuen Friedrich Aireko Armadako eta SS Guardiako Field Marishal Nagusiaren maila eman ziotela, arma pertsonalizatuen saria eta milioi bat bostehun mila markako bonusarekin (hamabost Pantera berrienen kostua).
  Arma nominala Helgari emandako sablearen berdina zen, Damaskoko altzairuz egina, diamantez eta esmeraldekin ederki apaindutako kirtenarekin.
  Friedrichek ezin izan zion tentazioari eutsi eta hainbat aldiz sultanaren merezitako arma bat astindu zuen. Heldulekua erosoa zen, eta sablea ezin hobeto orekatuta zegoen, eta arina zirudien mutil-esku indartsu batentzat.
  Orduan, Mankurt jeneral estatubatuarrak hitz egin zuen, herri-adierazpenaren egilea bezala historiara pasatu zena: oker egon dadila nire herria, baina hau da nire herria!
  Horrez gain, komandante hau famatu egin zen bere ankerkeria izugarriagatik, gerrako presoekiko barne.
  Mankurtek gogor esan zuen:
  - Errusiar barbaroek lur asko bereganatu dituzte, eta betiko nahaspila nagusi den kuartel erraldoi bat sortu dute. Noiz arte oinazetuko du haien erregimen terroristak gizateriaren seiren bat? Errusiako herriak askapenaren eta Europa librearen eta Estatu Batuen armada beren lurrera iristeko zain daude. Eta horregatik, Amerikak ahalegin guztiak egingo ditu SESB garaitzeko. Mundu osoko gure ekipamendu eta boluntarioen fluxua areagotu eta handituko da! (txalo zaparrada). Munduko herrialde guztiak bat egin zuten boltxebikeen kutsaduraren aurka. Jainko Jauna eta zeruko armada gurekin daude. Aurrera garaipenaren bila!
  Ingeles batek jarraitu zion eta horren ostean, Fuhrer-ek ekitaldiaren zati ofiziala eten zuen, pilotaren hasiera iragarriz. Berehala, neska eta emakume asko agertu ziren heroi ospetsu pare bat egiteko prest.
  Friedrichek Helga aukeratu nahi zuen bikotekide gisa, baina ustekabean ezezkoa eman zion - ohiturak ez duela agintzen bikotekideekin edo arma militarrekin dantza egiteagatik. Beno, zergatik aukeratu zuen mutilak beste andre bat, batez ere hemengo emakume guztiak ederrak direlako, antza denez, bereziki hautatuak izan ziren. Friedrichek irribarre egin zuen eta arin dantzatu zuen, baina mutilaren pentsamenduak beste zerbaiti buruzkoak ziren.
  Beraz, enkargu handia jaso zuen eta gaur egun mariskal nagusi bat da ... Bere karrera gorantz doa, eta eroritako hegazkinen eta hondatutako tankeen kopuruari dagokionez, ez du parekorik munduan! Dena ondo dagoela dirudi, baina arrazoiren batengatik katuak bihotza urratzen ari dira... Baina pertsonaia ezagunak hartzen baditugu, adibidez, Robert Artrois, kapetotar errege-adarreko odol printzea. Azken finean, Frantziako jaioterriaren aurka borrokatu zen eta ez zuen apur bat sufritu, bere herrikideen odola bere eskuetan zegoen arren.
  Eta ehunka milaka errusiar nazien alde borrokan ari dira. Kirill Romanov Duke Handiak ere ofizialki iragarri zuen ekialdeko kanpainaren alde eta aberria boltxebikeengandik askatzeko. Romanov-ak nazientzat eta haien atzean dauden Mendebaldeko herrialdeentzat dira.
  Tira, printze ospetsuak eta Hirugarren Reich-a Stalinen aurka badaude, zergatik sufritu beharko luke Frederick. Gainera, baliteke bere arbasoak SESBn batere ez bizitzea. Tira, pentsa dezagun logikoki... Azken finean, historiaren ibilbidea jadanik larrienean aldatu da. Orain mundua ez da inoiz desberdina izango, beraz, Moskuko gudua galdu zuten sobietarrek ... Eta zer esan nahi du honek? Eta, lehenik eta behin, nabarmen aldatu den mundu batean, bere gurasoak (bide batez, hiri ezberdinetan jaioak) elkartu eta familia bat sortzeko probabilitatea nabarmen jaisten da. Baina aita eta ama ere ez ziren 1947an jaio ... Horrek esan nahi du bi aitona eta bi amona ezagutzeko probabilitatea are txikiagoa izango dela!
  Gainera, ume bakoitza gene multzo baten arabera bakarra eta guztiz indibiduala da. Eta horrek esan nahi du kontzepzioaren unea ordubetez edo hamar minutuz ere aldatzen bada, orduan ez dela bera izango... Ez Friedrich nortasun eta gene multzo bakarrarekin, guztiz ezberdina baizik, agian kanpotik ere ez. antzeko mutila.
  Hau da, iraganean sikario baten esku hartzeak, gauzen logikaren arabera, denboraren lege ukiezinen urratzailea desagertzea ekarri beharko luke... Hau da, Friedrich, Hitlerren gogokoena bihurtuta, besterik gabe desagertu beharko litzateke! Eta bera, eta bere anaia, eta agian gurasoak eta beste batzuk.
  Baina bateko gaztea bizirik dagoenez, eta indartsu, osasuntsu dagoenez zorigaiztoko planeta honetan beste inork ez bezala, orduan agian iragan hau ez da bere mundua batere! Agian hau ez da bere unibertsoa ere, nolabaiteko unibertso paralelo bat, eta denbora-tarte batekin ere. Hau da, ez ditu Friedrich bere arbasoak hiltzen, ez bertako herrikideak, baizik eta terminator mutilaren iragan abstraktuarekin antza orokorra besterik ez duten gizabanako arrotzak.
  Horrek esan nahi du, hain zuzen ere, ez dela traidore bat - pertsona bat besterik ez, zientzia-fikziozko hainbat serietako askariak bezala, iraganean orainaldiaren ezagutza erabiltzen duena, eta probidentziaz botere ikaragarriz hornitua ere. Beno, superbotereak edukitzera zuzenduta badago, bekatua besterik ez da horiek ez erabiltzea! Beno, patuak, zeruaren eskuineko eskuak berak, Hitlerren Gaztedietara bidali zuenetik, gero Hirugarren Reich-era, orduan ahalegin guztiak egin behar dituzu karrera bat egiteko. Ona da hamalau urterekin mareskal nagusi izatea , mutil urterekin, baina hogei urterekin jeneral osoa, edo are mariskala ere, hobe da. Eta nork daki, agian Hirugarren Reichak eta Amerikak azkenean digerituko dute, eta orduan bere semea Munduko lehen diktadore bihurtuko da!
  Orduan, bat-batean gazteak gutxien ikustea espero zuena agertu zen: Eugene Porsche... Altua, ederra, indartsua, nahiz eta landa samarra eta harrigarriro ez aristokratikoa Hirugarren Reich-eko magnate handienetako baten alabarentzat.
  Egia da, aurreko bileran ez bezala, neskak oso garestiak jartzen zituen, diamanteekin, baina, aldi berean, gardenak ziren eta ez zuten ezkutatzen dotoreen xarma, hanka txikiak ez izan arren.
  Takoi altuak zirela eta, neska garaia ia erraldoia zirudien. Friedrich bera bere adinerako nerabe arrunta eta are txikiagoa zen, bera baino baxuagoa zen, hogeita hiru, hogeita bost zentimetro ingurukoa, eta takoiak eta gehiago kontuan hartuta...
  Friedrich ere lotsatu egin zen, zer ez balitz inoiz sei kiloko neska hau baino gehiago hazten (bere aita Porsche-n arrakasta izan zuena, azken finean, ez zen erraldoia, nahiz eta ez dakigun nolako ama zen, eta bere gona azpira igo zen !), haren gainean izango da beti altxatzeko. Bai, hobe da azken aldian bezala, oinutsik joatea...
  Evgeniak, ordea, miresmenez begiratu zion bateko gazteari, eta eskuak luzatuz ezpainetan musu eman zion:
  - Zu zara nire zalduna! Argia ez da lurrekoa!
  Friedrich nahastuta zegoen:
  - Bai nik....
  Eugenek eten zuen:
  - Ez da hitzik behar! Laudorioa merezi duzu. Eta ez pilotu gisa bakarrik.... - Magnatearen alabak ilea astindu zuen. - Pentsa, ingeniari eta diseinatzaile baten dohain zoragarria duzula. Proposatu horrelako ideiak... Jenioa! Leonardo Davinciren gainetik.
  Friedrichek esan zuen:
  - Bueno, bai! Ados nago, artista honek ez du gerra bakar bat ere irabazi. Bere maisulanek mundu osoa konkistatu zuten arren!
  Dantzan hasi ziren. Evgenia bezain ederra zen, patinatzaile artistikoa, baina Volkarentzat handiegia zirudien... Eta lurrinak mozkor usaina zuen... Mutikoak, bere luxuzko bularraren lepoari begira, fisikoki indartsu eta garatu baten nahia nahiko naturala sentitu zuen. nerabea. Gainera, Helgak desafioki ezer nabaritu ez zuela egin zuen. Hala ere, alemaniar belaunaldi gazteei emakume bat sentitzea eta are gehiago jeloskortasuna erakustea ez dela desegokia irakatsi zioten, eta gizon bat, gerrako heroia bada, iruzur egitera behartuta dago . Zer hobetu arraza! Hitlerrek zioen bezala: emakume ezkonduarentzat ez da bekatua beste gizon batengandik haur bat erditzea, bada senarra baino datu fisiko hobeak dituenik. Evgeniak, ordea, nahiko serio galdetu zion mutilari:
  - Eta non ikasi zenuen tankeen eta autopropulsatutako kanoien kontrolaren printzipioak hain ondo ezagutzen dituzula, halako ezagutzak asmatuz?
  Friedrichek ezin izan zuen eta ez zuen egia esan, eta neska ezezagun bati, bere aita magnate bat bazen ere, Hirugarren Reich-eko hamar pertsonarik aberatsenetako bat eta Hitlerren eta Goeringen gogokoena. Iheskor erantzun zuen:
  - Txikitatik zaletasunek zeresana dute hemen ... Hainbat literatura zientifiko, asmatzeko gogoa! Ez da beharrezkoa mahaian esertzea zentzuzko zerbait sortzeko...
  Evgeniak baietz egin zuen.
  - Bai, kirola ere zalea naiz, eta, aldi berean, zientziaren granitoa hazten dut, edo are mastekatzen dut... Hala ere, Piston andreak bulegoko arratoi baten itxura al du?
  Friedrichek, otso-hortzak agerian utziz, baieztatu zuen:
  - Bai, arratoi baten gainean, eta ez bakarrik kabinete baten gainean, ez duzu batere itxurarik! Seguruenik, zu ere alderatu zaitezke...
  Evgeniyak ohartarazi zuen:
  - Ez konparatu behi batekin! Nahiko iradokizun gaiztoa da!
  Friedrichek filosofikoki esan zuen:
  - Negozioak egiten ez dituenak, ahuntz maila lortuko du! Beraz... Bazar ergel bat dugu.
  - Bazar slang da? Evgeniak asmatu zuen. - Orokorrean, alemaniar hizkera zuzena dela dirudi, baina nolabait ... Zuzenegia, zehatz-mehatz jarritako enfasiak, hitz argiak, hizkeraren tentsioa ... Eta ez dago azentunik, baina zuzentasun horretan ez da berezkoa den zerbait sentitzen .. .
  Friedrichek ez zuen kezkatuta egoteko zantzurik erakutsi:
  - Nu eta horrekin? Agian susmatuko duzu espioi sobietar bat zela, eta errusiarrek hogei mila dohaintza eman zituztela, amerikarrekin eta haien mila erdi hegazkin kontaezinak, Hirugarren Reicharen goialdean ni infiltratzeko?
  Evgeniak burua astindu zuen.
  - Ez, ez dut uste! Gehiegi izan zen, baita errusiarrentzat ere. Esaera ezagun bat dagoen arren: Errusia ezin da adimenarekin ulertu. Baina hemen beste zerbait iruditzen zait, agian zuk, nola esan... SS-en ingeniaritza genetikoaren produktua. Etorkizuneko gizon motaren bat? Genetikari buruzko lan zientifikoak irakurri ditut eta badakit esku-hartze artifizialaren bidez giza izaera aldatu, hobetu edo okerrera egin daitekeela. Eta zure giza gaindiko gerlari baten ezaugarriak... Egia da...
  Erantzun beharrean, Friedrichek burua makurtu zuen bere neska-lagun altuaren aurrean eta musu sutsu eman zion ezpain beteetan. Orduan esan zuen:
  - Ez eman buru polita. Niregandik ume akastunak lortuko dituzun beldur bazara, sinetsi ez dela horrela! Oro har, elkarrizketaren gaia alda dezakegu.
  Evgeniak onartu zuen:
  - Hobe da aldatzea! Tankeei buruz hitz egin... Bereziki, Guderianek zuzentzen zuen operazio-kuartel nagusiak zeregin lehiakor bat igorri zuen: bi tanke mota... "Pantera inperial" ertain bat bezala, 88 milimetroko kanoi El 100 edo motzagoa baina armadura-zulatzailea duena, eta aurrealdeko armadura inklinatua gutxienez 250 milimetrokoa eta "Royal Tiger" astuna 105 mm-ko El100 kalibreko pistola batekin, gutxienez 300 aurrealdeko armadura batekin ... Gainera, lehen tankearen pisua ez da berrogeita hamar tona baino gehiagokoa, eta bigarrena 65 da.
  Friedrichek arbuiatu egin zuen, lehoia gopher baten aurrean bezala:
  - Ez al da horrelako zerbait benetakoa? Batez ere material eskasekin askoz errazagoa bihurtu zarela kontuan izanda, eta bonbardaketa aliatuek ez dituztela Hirugarren Reich-eko lurrak suntsitzen!
  Eugeniak hasperen batekin erantzun zion:
  - Printzipioz, posible da, baina ez genuen denborarik izan, edo hobeto esanda, ez dugu astirik metalezko prototipo bat garai egokian egiteko. Nolabait beranduegi eman diguzu zure ezagutza bikaina. Eta Hitlerrek nahi du aurten Hirugarren Reich-eko armadekin zerbitzuan sartzen hastea azken tankeak.
  Bateko gaztea harrituta geratu zen:
  - Zergatik behar da hainbeste denbora prototipo bat egiteko?
  Neskak baietz egin zuen.
  - Ez da gutxi, batez ere eredua funtsean berria bada... Folk gauza bat bezalakoa da: gidatzen baduzu, sakan batean eroriko zara!
  Friedrichek pentsatu zuen: noski hemen arazoak daude... Adibidez, sobietar diseinatzaileek hainbeste urtez sufritu zuten IS-10 tankearen sorrerarekin, edo bi urte osoz eman zituzten T-54-rekin jolasean. Gainera, tanke hau gerra ostean diseinatu zen, eta Bigarren Mundu Gerrako guduetan esperientzia zuen. Horrez gain, ez zen funtsean eredu berria, T-34aren bilakaera gehiago baizik. Hemen, adibidez, T-44 ez zen guztiz arrakastatsua izan eta ia ez zen erabili etsaietan ... Beraz, ez zenuke mirari berezirik espero behar.
  Tiger tankea, alemaniarrek mota honetako makinak sortzen duten esperientzia falta ikusita (txasisa zenbatu ezean, noski, adibidez, lehen Mundu Gerran sorturiko 150 tonako Kolosala zegoen).
  Friedrichek honakoa adierazi zuen:
  - Lehendik sortutako "Panther" -5, edo AG oinarri hartuta diseinatu behar da. Bere karrozak 88 mm-ko kalibrekoak ez ezik, 128 edo 150 obus ere eraman ditzakezu ...
  Evgeniak barre egin zuen.
  Baina horixe da egiten duguna! Dena den, Porschek badu dagoeneko bere "Royal Tiger", nahiz eta 88 milimetroko kalibreko pistolarekin. Baina agian, tarteko eredu gisa, honek balioko du. 250 milimetro erreserbatzeko hasierako zeregina bertan amaitu zen, nahiz eta pisua nahiko handia den - 63 tona. Bestalde, armaduraren inklinazio arrazionalaren angelu oso handia duen dorrea, dotorea eta arina... Baliteke tarteko lehiaketaren bat irabaztea, baina arazoak sortuko dira aurrerantzean. Baina zure ezagutzaren arabera, posible da alde guztietatik penetrezina den tanke bat sortzea, edozein defentsa suntsituz. Izan ere, aurrerapen makina batentzat, oso garrantzitsua da alboko babes ona izatea, eta, zoritxarrez, Panther-ek denbora luzez harro ezin izan zuen.
  Friedrichek honakoa adierazi zuen:
  - Agian, oraingoz ez dugu tankeen gaia ukituko... Edo hobeto esanda, eztabaidatzen amaituko dugu. Irakasle zaharrak edo mutil eta neska gazteak gara.
  Evgeniak onartu zuen:
  - Arrazoia duzu, beti bezala, hitz egin dezagun zerbait laikoagoaz. Adibidez, britainiar errege etxeari buruz.
  Friedrichek irri egin zuen.
  - Beno, gaia! Bai, garaia iritsiko da Winsorengandik ez da ezer geratuko. Edo uste al duzu, Mosku harrapatuta, gure tankeek ezin izango dutela jadanik harrapatutako Londres pulverizatu?
  Evgeniak hortzak dirdir egin zituen:
  - Tira, noski ahal dutela!
  Baloiaren ostean, afari noble bat jarraitu zen plater oparoekin, baina edari alkoholdun sendorik gabe. Ezer ez sei gradu baino indartsuagorik. Bada, orduan Friedrich eta Evgenia, mutil bati eta neska bati dagokion moduan, aparteko gela batera erretiratu ziren.
  Nahiz eta orokorrean onartuta dagoen ilehori altuak ez direla tenperamentuan desberdina, Evgeniak kontrakoa oso sinesgarrian frogatu zuen hainbat orduz. Bada, Frederick, noski, ere ez zuen aurpegia galdu. Beraz, lo hartu zuten, gogor besarkatuz.
  Mutilak amestu zuen ninja japoniar bat zela, Nikolas II.a Errusiako tsaren agindua jaso zuen mikadoa, hau da, enperadorea hiltzeko.
  Friedrichek horma zakarretara igotzearekin amesten zuen, hatzekin eta behatzekin pitzadura edo zirrikiturik txikienari atxikita. Mutikoa jauregian sartu zen, eta han borroka gogorra hasi zen ...
  Ninja gazteak, ohi bezala, txikitu, labankadaz, buruak lehertu zizkion etsaiei... Ametsa kaotikoegia zen, odol gehiegi, mozketa eta zentzu gutxikoa. Gainera, hanka hutsik ezpata darabilten neskak leku guztietatik saltoka... Laburbilduz...
  Hiruzpalau ordu gehiago lo egitea lortu genuen... Neska mezulari batek esnatu zuen Friedrich:
  - Borroka pil-pilean dago! Ez dago ordezkaezina den pertsonarik, zu bezalako jendea izan ezik, Friedrich Bismarck.
  Mutikoak salto egin zuen eta agur esan ere egin gabe, hurbilen zegoen pistara joan zen presaka.
  Eta ondorioztatu zenez, ez zen alferrik deitu zioten ... Rokossovsky Armadako jeneralak Stalinen agindua jaso zuen, indarren guztizko kontzentraziora itxaron gabe, Rommel-en armada taldearen aurka greba egiteko. Kasu honetan, kalkulua alemanek oraindik ez zutela astirik izan Voronezhen erasorako tropak zabaltzeko oinarritzen zen. Beraz, hedatutako hegalean ostiko baxu bat egiteko aukera zegoen, tropa alemaniarren aurreko guduek nekatuta.
  Friedrich Focken-Wulf-en esertzera behartu zuten, eta ez eraso aldaketa bat, eredu arrunt bat baizik, hogei milimetroko lau kanoi eta bi metrailadorerekin. Beraz, gehiegizko presaren ondorioz, mutilak tankeei aurre egiteko hain eraginkorra izan zen armarik gabe geratu zen. Egia da, oraindik hamar bonba zituen fuselajean...
  Zerua ere bero zegoen, sobietar erasoko hegazkinak eta Yaki-9 borrokalariak zeuden. Hala ere, azken ibilgailuak, babes eta biziraupen eskasa zirela eta, distantzia luzera ere zaurgarriak ziren, 20 mm-ko kalibreko kanoientzat. Friedrichek lehenbiziko adarrak eman zizkieten borrokalariei, eta horiek, noski, Ilys geldoagoaren aurretik zeuden. Lau hegazkin kanoi, hori da potentzia... Lehen bi dozena yak erori ziren, buztanera maltzurkeriarik egin gabe ere.
  Friedrichek ez zuen bira egin, ez zuen maniobrarik egin, aire-pistolak apur bat mugitu eta bere makina masiboaren gorputza bibratu zuen.
  Hogeita bost, hogeita sei, hogeita zazpi... Hutsik gabe, Yak lotsagabeentzat, galerak pairatzen dituzten bitartean, hala ere, ez dira itzaltzen, baizik eta abiadura hartzen saiatzen diren... Friedrich ere harritu samarra zen. zergatik, Sobietar literatura militarrean, Focken makina loriatsu hori hain gutxietsia zegoen -Wulf. Bai, bira osoa egiten du 22 segundotan 19ren aurka, Yakentzat (eta aldaketa arinean, Yak-ak 17 segundoz ere egin dezake!). Baina Friedrichek ez du maniobrarik egin behar, moteldu eta hegan egiten du haiengana. Segundo batean, zazpi edo zortzi kotxe jaitsi ditzakezu.
  Borroka-trantze egoeran dagoen Friedrich-en denbora izugarri poliki joan zen, eta bere munizioa pentsatzeko eta desaktibatzeko denbora du. Printzipioz, orokorrean onartuta dago bat trebeena ere, Rudel bezalako fenomenoak barne, ez dela gai gerraren ibilbidean eragin larririk. Hemen historia errealean, alemaniar sei bat onenek aire-armada oso bat suntsitu zuten, baina naziek atmosferan nagusitasunerako borroka galdu zuten.
  Baina kasu honetan, gizon baten aurka hainbeste yak leku batean botatzeaz gainezka dago... Minutu bat baino gutxiagoan hirurogeita bat borrokalari eraitsi zituzten . Halaxe, hegalak erortzen dira, edo kabinetako kristal blindatua apurtzen da. Azken hau are okerragoa da, kasu honetan pilotua ezin baita gorde. Eta jada eskarmentudun bateko gutxi geratzen dira Armada Gorrian.
  Erortutako ibilgailuen artean, lau zaindarienak ziren, bost hegazkin baino gehiago bota zituztenak... Baina, berriro ere, horrek ez zuen lagundu, Volkak bazekielako non eta nola jo... Ehiztari batek antzara-talde bat botatzen duen antzera. metrailadore. Hori da, artalde bat, eztanda batean, intuizioz, instintiboki kanoiaren mugimenduak zehaztu eta zuzentzen, nahi den helburura, bala bakar bat ere hegan igarotzen ez denean. Antzarrak, eta kasu honetan, sobietar hegazkinak botatzen dituzte, eta kabinak apurtzen diren lekuetan, eta jositako pilotuek, zuzen hegan egiten dute denbora gehiagoz. Baina hego batzuk galtzen ari dira...
  Friedrich-ek hemen gogoan izan zituen cowboy amerikarrei buruzko filmak eta DiCaprio protagonista zuen film ospetsua - "Fast but Dead!". Baina garai haietan, AEBetako cowboyek ez zekiten metrailadore automatikorik eta tiro azkarreko airezko pistolarik. Bestela, konturatuko ziren zein den arma izugarria suntsitzeko botereari dagokionez.
  Gertuko ikuspegian yak amaitu eta Friedrich Ilarengana aldatu zen. Hemen hobe da goitik erasotzea, edo atzeko hemisferiotik. Eta optimoa izango litzateke, gainera, distantzia murriztu gabe.
  Beste modu bat hego hauskorrenak jaurtitzea da, ezin duzu armadura haietan zintzilikatu.
  IL-2 ezizena da konkorduna. Bigarren postua bertan instalatu ondoren, hasiberri batentzat zailagoa egin zen hasiberri baten antzeko auto bat botatzea, baina jaurtitzailearentzat, atzeko hemisferioa babesten zuenarentzat, baina ... Noski, hegazkin honen aerodinamikak okerrera egin zuen. . Beraz, are errazagoa izango da haiekin...
  Logikoagoa izango zen Ilam-ek norabide ezberdinetan barreiatzea, baina hona sistema... Laburbilduz, eraso-hegazkin mitikoa irabazten hasi zen. Hala ere, garaiz iritsi dira jada "Salamandra" -3 bizkorra. Lohiak ere hartu zituzten...
  Friedrichek aurreratu zezaketela ere pentsatu zuen, oraindik hurbiltzen ari zirela yakekin topo egin ostean... Nahiz eta, nork daki... Luftwaffeko pilotuak ez dira errusiar soldadu ausartak, eta normalean ez dira guduan baino gutxiago sartzen, baina agian salbu. lurreko indarrentzako mehatxu larriegia dagoenean .
  Friedrichek, hala ere, ez du arazorik izaten ... Kanoiak atzeko hemisferio blindatuetan sartu edo hegoak tapizatu - emaitza berdina da. Eta kotxe hauek nola jaisten diren, airean arrastoa ere uzten dute... Esklabo kolpatu baten bizkarrean marra bezala.
  Friedrichek hogeita hamazazpi limo bota zituen eta beste bi peoi hartu zituen. Ehuntzen berriro, ehun eta bat aurreko errekorra hautsi ez den arren. Besterik da etsaiari hegazkinak geratzen zaizkiola. Orain bota bonbak eta itzuli.
  Sobietar tankeak erasoan zeuden orain, hegazkinaren laguntzarik gabe, eta are gehiago artilleriaren laguntzarik gabe. Erasoko hegazkinak eta bonbardaketak haien gainera erori ziren. Zorionez, sobietar zisterna-ontzientzat, ibilgailuen gidatzeko ezaugarriak erabil ditzakete. Baina mota guztietako hegazkinen kopurua hazten joan zen.
  Friedrichek bere bonba guztiak bota eta aireporturantz jo zuen. Hala ere, Focken-Wulf-4 Rudel ikustea lortu zuen, tanke suntsitzaile ospetsua.
  Bateko gaztea bere "jatorrizko" aireportura itzuli zen, non Pegasus-terminator Me-362 bere zain zegoen.
  Friedrichek, Focken-Wulf lurreratu ondoren, ondoko pilotuari oihukatu zion:
  F -490 borrokalari txarra dela esateko ausardia duena gezurra da. Ez dago hegazkin txarrik, pilotu txarrak baizik.
  Hurrengo irteera tankeen aurkako borrokara soilik murriztu zen. Momentuz, alemaniarrek ez zuten denborarik izan armadurari aurre egiteko ukabila indartsu bat ekartzeko, eta hegazkinetan pilatu ziren.
  Sobietar tankeen tripulazio ausartek lehen lerro zarpailtsua zeharkatu zuten jada, eta arabiar boluntarioz osatutako infanteria unitateari eraso zioten.
  Musulmanek, espero zenaren aurka, ausart borrokatu zuten eta ez zuten ihes egitea pentsatu, baina, aldi berean, oso gaizki jokatu zuten. Bereziki, amerikar bazooka erabiltzen zen nolabait ez giza moduan, eta are gehiago granadak.
  Baina sobietar unitateen erasoa desagertu egin zen. Batez ere, ekaitz-tropa faxistek bonba txiki ugari erabili zituzten, itxuradun kargarekin, sobietar diseinatzaileetatik kopiatutako ideia, baina gauzatze trebeagoarekin. Baina sobietar petrolio-ontziek ez zuten sarea goitik zintzilikatzeko agindurik jaso.
  Eta Friedrichek aire-kanoiak jarri zituen teilatuetan. Hauxe da taktikarik errazena. Zulatu dorrearen eskotila eta zure garaipena. Eta zenbat auto bota daitezke horrela plano horizontal batetik jotzen baduzu...
  Eta tankearen abiadura ez da aurrezten borrokalariak intuizioz jotzen badu, helbururik gabe, kapritxoz...
  Tankeak dituen simulagailu bat bezalakoa da, zuk bakarrik duzu jainko modua, eta jaurtiketa bakoitza zehatza da, eta askotan tiro egiten duzu ...
  Hemen hondatutako tankeen kopurua berrogeita hamarretik gorakoa zen, Rudel atseden hartzen ari dela... Baina orain alde egin behar izan nuen. "Belarri" albotik agertu zen. Sei pieza bota, eta gainerakoek Salamandrak suntsitzen utzi. Oro har, arto-langile hauek egunean zehar borrokan sartzen uzten dute, suizidio hutsa.
  Garrantzitsuagoak dira tankeak...
  Itzuli... Hegaldia Focken-Wulf-4-n, eta bere ondoan Helga dago.
  Neskak galdetu zion:
  - Beno, zer gustatu zaizu Evgeniya?
  Friedrichek arbuiatu egin zuen irratira:
  - Zertaz jeloskor zaude?
  Neskak barre egin zuen.
  - Noski ezetz! Aske gara, eta ez ezkonduak. Besterik gabe, nor den hobea ohean, ni edo bera!
  Frederikok sutsu erantzun zion:
  - Noski zarela! Ez zara hain handia, eta askoz arinagoa!
  Helgak barre alai egin zuen.
  - Ez nuen zuregandik beste ezer espero! Baina, noski, denetan onena... Fu, diseinu-arratoia da, eta Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea saritutako emakume gutxietako bat!
  Friedrichek honakoa adierazi zuen:
  - Haritz hostoak uste dut, izkinan zaude!
  Borrokak erakutsi zuen mutilak, beharbada, arrazoia zuela. Helgak konfiantzaz bota zituen tankeak. Antza denez, gerlari bat gerlari bat baino bat-batean izan daitekeela frogatu nahi zuen. Nahiz eta, noski, ezin den Friedrichekin alderatu.
  Laster, Alemaniako eta Ameriketako ibilgailuen tanke-zutabe handiak agertu ziren. Batez ere Amerikako tanke-suntsitzaile arin eta jostagarriak "Sorginak" -3. Hau larria zen, batez ere sobietar ibilgailuak aire erasoek neurri handi batean suntsitu baitzituzten. Panther-5 ere problematikoa izan zen ... Bere kanoi luzeko su azkarreko kanoia eta aurrealdeko armadura penetrezina ... Badirudi obturadorearen abiadura huts egiten hasi zela, sobietar tankeen tripulazioak. Batzuk, komandanteei entzun gabe, atzera egin zuten, infernu teknotroniko honetatik ihes egin nahian.
  Eta berriro itzulera eta irteera, tankeen aurkako erasoa...
  Eguerdia zen jada, iluntzen ari zen... Armada Gorriaren kontraerasoa agortu egin zen. Bera eta Helga laguntzaren norabidera birbideratu zituzten, Alemaniako armada taldea Ryazan aldera joan zen. Aldi berean, Vatutinen soldaduak kaldereroan ere estutzen saiatu ziren ...
  Ekialderantz, alemaniarrak astiro aurrera doaz oraindik. Hemen tropa sobietarren irmotasuna eta Estepa Frontearen defentsa lerroak oztopatzen dituzte, nahiz eta Mosku kanpoaldean bezain trinkoak ez izan.
  Hala ere, tropa naziek maniobrarako tarte gehiago lortu zuten, eta Goth defentsa-nodo nagusiak saihesten saiatu zen halako zutabeekin. Zenbait tokitan, alemaniar unitateen aurrerapena azkartu egin zen ...
  Friedrichek Helgari galdetu zion:
  Nekatuta al zaude nire ametsetako neskaz?
  Gerlari ilehoriak erantzun zion:
  - Aldarte alaiak nekea kentzen du, behiak azotatzea baino hobeto! Esnearen ordez nekea pus odoltsuarekin datorren arren!
  Friedrichek onartu zuen:
  - Jada ez dago egia zapaldu!
  Gauean, gazteak hegan jarraitu zuen, hodeiak zerura sartu eta euria bota bazuen ere. Alemaniako doktrina militarraren arabera, abangoardian defentsak zapaltzeko ere erabiltzen zen abiazioa... Eta berrogeita batgarren urtean ez bezala, Luftwaffe-k hegazkin ugari zituen Pindostanen laguntzari esker.
  Friedrich orain bunkerrak erasotzen ari zen, eta are helburu txikiagoak ... Gauez, borroka ez zen baretu, eta sobietar tropek kontraerasoak hasi zituzten. Izan bedi txikiak, eta nahiko kaotikoak, baina ez hain ausartak honetarako...
  Gauez, U-2 eskuadra izan ezik, ez zen aireko helbururik aurkitu. Eta bunkerrak bonbardatu zituzten... Apur bat.
  1947ko urriaren 15eko goizalderako borroka bat hasi zen herriarentzat eta, aldi berean, trenbide bidegurutzea: Elektrostal. Bero handia egiten zuen han eta, batez ere, Friedrich bere lagun banaezina Helga batu zitzaion.
  - Beno, zer zaldun handia, etsaien gainean sakatzen dugu?
  Friedrichek alai erantzun zion:
  - Bums garagardo postuan bultzaka ari dira, eta gu irabazten ari gara. Eta nola irabaziko dugu...
  Elektrostal herria bera dexente gotortu zen. Armadako unitateez gain, NKVDko bi dibisio berriek ere parte hartu zuten bere defentsan. Orokorrean SS bezain elite militarrak ez baziren ere, artilleriaz eta tanke arinez armatuta zeuden.
  Naziak, berriz, beren kaldereroa sortzen saiatu ziren ... Ziudadela saihestu, akainekin estali ...
  Hemen, noski, aire-laguntzak zeresan handia du, batez ere lepoa luzatuta badago.
  Helgak, neska baten ohikoa den bezala, ziurtatu zuen:
  - Garaipena gurea izango da! Presta ezazu zure lera udarako!
  Friedrichek onartu zuen:
  - Eta ez udan bakarrik! Tanke astunak eta aire-obusak erabiliko ditugu.
  Mutilak Mainsteinen armadan itzuli zirela uste zuen, baina Rommel ezagunena Mendebaldean ospetsuagoa da. Gudan garaian gazteak trantzean gehiago jokatu zuenez, izpiritu infernu batek gidatuta, orduan zergatik ez zituen gogoratuko komandante honen egintza loriatsuak. Are atseginagoa da britainiar garaituak errusiar garaituak baino gogoratzea!
  Rommel, Marret Lerrora iritsita, bi armada etsaien artean Napoleonen "erdiko posizioan" zegoela konturatu zen eta orain, kolpe erabakigarria emanez, haietako bat garaitu eta orduan bakarrik buelta eman eta bigarrenari aurre egin zezakeela.
  Friedrichek bere baitan barre egin zuen: Napoleon, Leo Tolstoik zalantzan jartzen bazuen ere, komandante eta agintari handia zen dudarik gabe. Batez ere lorpenei erreparatuz gero. Bakarrik ez zituen gorde. Hitlerri dagokionez, are okerrago... Baina printzipioz, Fuhrer Napoleonekin aldera dezakezu!
  Rommel komandante talentudunak beste zerbait ere ulertu zuen: amerikarrek eta frantsesek ekialde urrun joan ziren Tunisia erdialdera eta Ekialdeko Dorsal Arroilak eduki zituzten Fonduk, Faid eta Gafsen, Mendebaldeko Dorsal Arroilak mendebaldera 60-70 miliatara estaliz.
  Bazirudien tropa italo-alemaniarrek Faid eta Gafsa harrapatu eta gero Feriana eta Kasserineren ondotik mendebaldera mugitu izan balira, zuzenean joan zitezkeela Ameriketako hornikuntza base erraldoira eta Tebesseko egoitza nagusira. Tebessen, tropa italo-alemaniarrak Tunisiako lerro aliatuen mendebaldetik urrun aurkitzen ziren eta ia beren komunikazioetan. Rommelek bere tankeak buelta eman eta itsasora iparraldera bidaliko balitu, leku honetatik ehun kilometrora, alemaniarrek Tunisiako armada aliatu osoa moztu edo Aljerra erretiratzera behartu ditzakete.
  Friedrich-en pentsamenduak eten egin ziren hodeien atzetik ihes egiten zuten bi Laggren agerpenarekin... Hauek kontsumitzen ari dira... Eta gero pistolari ondo zuzendutako tiroak... Berak bakarrik tiro dezake horrela... Beste lau yak... eta hor daude, bai.... Eta orain, Katyusha-n, sua... Zatiak norabide guztietan hegan egin ditzaten... Beste hegazkin jaurtigailu bat... Beraz, Helga albotik saiatzen ari da. Oihu egiten zion:
  - Heroi, bultza dezagun gehiago!
  . 20. KAPITULUA
  Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunovaren misioa mundu paraleloan oraindik ez da amaitu.
  Alemaniarrak Gorki hirirako noranzkoan zihoazen aurrera. Erabat inguratuta eraman zuten. Mutil bat eta neska bat hiri handi hau defendatzen ari ziren.
  Mosku erabat inguratuta eta itota. Naziek jadanik Kremlinera sartu dute leku batzuetan. SESBeko hiriburuaren egoera ia itxaropenik gabe zegoen. Moskuko goarnizioaren obusak amaitzen ari ziren. Eta hiriburua erorita, beste gerra bat izango zen.
  Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova Volgako hiriaren alde borrokatu ziren.
  Mutikoa eta neska, beti bezala, borrokan daude.
  Su egiten dute eta abesten dute:
  Aitzindariek ez dute amore ematen
  Ez dute torturaren beldur...
  Arranoak bezala borrokatzen dira
  Fritz infernura bidaltzen!
  
  Horietako asko heroiak dira
  Ume zoro asko...
  Formazioan joan behar baduzu -
  Makina kargatzen!
  Eta orain hamabi urteko itxura duen mutila, baina hain zuzen ere beterano gogortua, jada urte asko dituena, Oleg Rybachenkok txanda bat eman zuen, naziak moztuta.
  Eta gero nola botatzen dion granada bat etsaiari oin hutsez.
  Eta sakabanatu Fritz alde guztietara.
  Orduan mutilak abestuko du:
  - Basatien belauniko errusiar gerlari bat naiz,
  Errusiaren etsaiak, lur-azala kenduko dut!
  Margarita, neska-heroi honek, heriotzaren opari hiltzaile bat ere botatzen du oin hutsez. Nazi-masa bat botako du, eta txio egingo du:
  - Rus' handiaren alde!
  Eta berriro nola barre egin.
  Mutil eta neska heroikoki borrokatzen dira. Gerra ia galduta dagoen arren. Alemanek jada Orenburg gainjarri dute eta Armada Gorria ahal zuten leku guztietan estutu dute.
  Zehatzago esanda, Orenburg aspaldi hartua da. Gaztelu bakarra dago oraindik bertan. Naziek dagoeneko inguratu dute Ufa.
  Gainera, hegoaldeko tropak jada Kazanera hurbiltzen ari dira. Egoera kritikoa baino gehiago da.
  Eta egoera larriagotu egiten da samuraiak ekialdetik datozela eta Erdialdeko Asian jada alemaniarrekin batu direlako.
  Baina eroritako haur ausartak borrokan. Beren garaipenan sinesten dute. Edo, behintzat, burua altxatuta hiltzeko prest daude. Hala ere, nola da heriotza? Hilezinak dira!
  Eta urteak daramatzat umeak. Eta nonbait beste mundu eta misio batzuk daude.
  Olegek beste jaurtiketa bat ematen du. Orduan granada bat botatzen du bere behatz hutsez eta abesten du:
  - Stalin betirako izango da gurekin!
  Margaritak Fritz begiak zurbildu eta kirrinka egin zuen:
  - Jainkoak ez dezala! Kanibal hau guretzat!
  Eta haserretuta zegoen neskak granada bat bota zuen oin hutsarekin.
  Oleg Rybachenkok nahiko logikoki adierazi zuen:
  - Denok gara kanibalak neurri batean!
  Eta mutikoak oin hutsez bota zuen heriotzaren oparia.
  Honekin ados zegoen Margarita:
  - Neurri batean, bai!
  Eta hiltzaile bat ere jaurti zuen oin hutsarekin, eta bertatik alemaniar bi autok elkarrekin talka egin zuten.
  Oleg Rybachenkok tiro egin zuen eta pentsatu zuen SESBko egoera, agian, jadanik itxaropenik gabe zegoela eta ez zuela ezertarako balio gerra egiteak. Horregatik jendea hiltzen dute ezertarako.
  Mutilak bi granada bota zituen oin hutsez. Beldarra jo zuten, "E" serieko tanke alemaniarrek elkarrekin talka egin zuten.
  The Terminator Child abestu zuen:
  - Ordua iristen denean
  Ausart borrokatuko gara!
  Goizean borrokalarien altxaera -
  Eta ondo borrokatu!
  Mutikoa, izan ere, minutu pare batean edozein armada apurtzeko prest zegoen.
  Margaritak ere oin biluziak bota zuen heriotzaren opari eta garrasika esan zuen:
  - Rus Handiaren alde!
  Haurrak hain gerlari ausartak dira, inork ez dituela zapalduko. Hain borrokalari handiak dira.
  Mutilak eta neskak, beti bezala, izugarrizko ilusioa dute. Eta haiekin ausardia, ohorea eta kemena. Nazien aurka borrokatzen dute titanek bezala. Eta argi dago etsaia ez dela pasatuko, harkaitz bat bezala dauden lekuan. Agian arroka eta monolito bat baino zerbait indartsuagoa ere bai.
  Margaritak, tiroz, esan zuen:
  -Izan gaitezen munduko txapeldun
  Batxilergoko erraldoiak gara!
  Eta neskak berriro ere heriotza-opari bat abiarazten du bere oin biluzi eta zizelkatuarekin. Eta etsaia zapaldu zuen.
  Neska hau oso polita da, ezin duzu ezer erabili bere aurka.
  Txatarraren aurkako harrerarik ez dagoenez. Hala ere, hau ez da txatarra, are hilgarriagoa eta freskoagoa den zerbait baizik.
  Oleg Rybachenkok, tiroka, kroak egin zuen:
  - Ez naiz mutila, super mutila naiz eta munduko guztien gainetik egongo naiz!
  Eta berriro, nola botatzen duen lehergailuen koagulu suntsitzailea oin hutsarekin. Eta berriro ere bi tanke alemaniarrek elkarrekin talka egiten dute.
  Gudari gaztea oso modu borrokalarian eratzen da. Baina sentitzen du hemen ezin duzula ipurdia apurtu azote batekin. Itxaropenik gabeko egoerarik ez dagoen arren, baita aurkari garaiezinak ere.
  Mutilak Bielorrusiako presidentetzarako hauteskundeetarako txantxak nola asmatu zituen gogoratu zuen:
  Zentzugabekeriak entzutea seigarren aldia ez da interesgarria,
  Eta ez dut ulertzen zenbat "aita" sinesten dudan!
  Paradisuak Lukashenka eraikiko zuela agindu zuen -
  Baina argiarekin batera, ilunpetara goaz!
  Bai, sistemaren eta nortasunaren gurtzaren erronka zen. Izan ere, zergatik onartu behar luke Europako herrialde batek diktadore bat, Erdi Aroan bezala?
  Bai, eta Stalin ere diktadore bat da, eta unibertso honetan pixkanaka gerra jaisten ari da garaitzeko ...
  Haur-heroiak beste hiru egunez borrokatu ziren. Bitartean, naziek Kazan inguratu eta Ufa hartu zuten.
  Borrokak Kremlinen bertan gertatzen ari ziren jada. Lau neska sorgin naziekin borrokan aritu ziren jaurtitzeko ezpatak eta disko meheak erabiliz, oinutsik.
  "Sturmlions", "Sturmtigers", bonbardaketen eta kanoi erraldoien bonbardaketen ondorioz Kremlin oso kaltetua izan zen.
  Stalin bera, noski, Sverdlovsken dago oraindik. Eta SESBen posizioak ia itxaropenik gabea dirudi. Baina oraingoz, Bandera Gorria Errusiako hiriburuaren gainean altxatzen ari da, eta horrek esan nahi du dena ez dela galdu!
  Jendeak uste du inflexio puntua iristear dagoela!
  Natashak erditik moztu du arabiarra. Disko bat botatzen du oin hutsez eta garrasika:
  - Aintza Aberri hilezkorrari! Hitlerrek ezin gaitu hautsi!
  Zoyak ere bi sablerekin moztu zuen faxista eta txio egin zuen:
  - Ez, ez gaitu apurtu!
  Horren ostean, bere oin biluziak disko hiltzaile bat bota zien naziei.
  Eta borrokalari beltz pare bat erori ziren Kremlineko suntsitutako hormatik.
  Aurorak tiro gehiago egin zuen. Gutxitan tiro egin zuen, baina zehaztasunez. Eta orduan bere sableak jaurti zituen. Eta izarrak eta svastika mehe zorrotzak hegan egiten zuten bere behatz biluzietatik.
  Eta hemen Svetlanak disko zorrotz bat botako du oin hutsez, eta Fritz moztuko du. Orduan abesten du:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat Aberriaren defendatzailea da, Perun soldadua!
  Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! Heroes of Rus' alarma biltzen du!
  Hemen laurak borrokan. Mosku ia guztia dagoeneko hartu da, munizio hornidura amaitu da. Eta errusiar mutilak eta neskak hiltzen ari dira. Baina ez dute amore ematen. Setioak zenbat iraun duen arren.
  Kremlineko hormako neskak borrokan ari dira. Jende aberatsak bezala. Eta abendua izan arren, oinutsik eta bikini batean daude. Baina ez dute hotza sentitzen. Aitzitik, haien energia handitu baino ez da egiten.
  Eta oin biluzietatik hegan egiten dute disko zorrotz eta oso lauak. Wehrmacht-eko atzerriko tropek urratzen dituztenak.
  Gudariak gerrako heroiak bezala borrokatzen dira. Eta arropa minimoarekin. Horrelako edertasunak ez dituzte lotsatzen ez E eta AG serieko tanke erraldoiek, ez nazien beste asmakizun izugarriek.
  Neskarik ez da edozein faxismo garaitu dezakeen zerbait. Mundu honetan bezain perfektua bada ere.
  Natashak ezpatarekin moztu zuen, oin hutsez disko bat bota zuen, naziak moztu eta kantatu zuen:
  - Zein polita den sobietar herrialde batean bizitzea,
  Eta zein ederra den Wehrmacht zapaltzea!
  Zoyak, bere sableekin errota pasatzean, esan zuen:
  - Wehrmacht minez indartsu bihurtu da! Hemen Kremlina defendatzen ari gara!
  Eta neskak behatz hutsez bota zuen izartxo bat Fritz-i kolpatuz.
  Orduan kantatu zuen:
  - Hau etsaien ehiza basatia da!
  Eta gero Aurora dago guduan. Beno, neska gorria eta freskoa da. Neguko haizean, bere ile kobre-gorria borroka-pankarta bat bezala dabil. Ez, halako neska bat ez da inoren aurrean makurtuko.
  Eta bere oin biluziaren jaurtiketatik, haragia eta odola ebakitzen, hegan egiten du diskorik zorrotzena.
  Aurkarien gorputzak mozten ditu. Eta Aurorak oihu egiten du:
  - Super neska bat naiz!
  Eta nola ikusten du Svetlanak borrokan?
  Terminator ilehoria hau su demonio bat besterik ez da, eta suntsipenaren tornadoa.
  Eta ezusteko hilgarri bat hegan egiten du oin biluzitik. Eta neska bat abiadura bizian borroka batean.
  Laurak borrokan. Eta ez zuen ez atzera egin behar, ezta amore eman behar.
  Lau sorgin dira, super! Benetako laukote bat dena eta guztion suntsipena!
  Gerlariek defentsa sektoreari eusten diote. Baina Kremlin handia da eta ezin du leku guztietan eutsi. Indarrak oso desorekatuak dira.
  Natashak esan zuen haserre:
  Hiltzen dugu, ez dugu irabazten!
  Eta neskak berriro karga hilgarria bota zuen oin hutsez.
  Zoyak logikoki adierazi zuen, etsaia txikituz:
  - Ezin duzu dena irabazi... Ordenagailuko joko batean ez bada!
  Eta urrezko iledun neskak heriotzaren diskoa bota zuen berriro.
  Aurorak, aurkariak bere sableekin moztuz, txio egin zuen:
  - Garaipena, uste dut, gurea izango da! Errusia Santuaren izenean!
  Eta bere oin biluzietatik, suntsipen-opari bat hegan.
  Eta ebaki naziak erortzen dira.
  Eta gero Svetlana guduan. Faxistak mozten ditu bere jaurtiketekin. Eta izugarri, edo are infinitu, trebeziaz jokatzen du. Bere oin biluziak hain dira arin. Eta suntsipen izugarria erakutsi.
  Eta orduan neskak abesten du:
  - Aintza Aberriari eta mundu berriei!
  Eta berriro, bere oin hutsetatik, heriotzaren ezustekoak hegan egiten du.
  Eta hemen Natasha berriro borrokan dago. Eta Fritz mozten du, kometa baten antzera korrika. Eta garrasika egiten du biriken goialdean:
  - Aintza aberri handienari!
  Eta bere ezpatak belarra mozteko moduan ateratzen dira.
  Eta neskak ere abesten du:
  - Goretsia izan Errusia mendeetan bezala,
  Gure ametsa egi bihurtuko da!
  Eta neskak bumerang zorrotz bat eman zuen orpo hutsarekin. Eta bihurritu eta dozena bat buru beltz eta ilun moztu zituen.
  Jakina, neskek ez zituzten alemaniarrak hil, haien aurka erabiltzen ziren unitate kolonialak baizik. Baina gerlariak, nahiz eta freskoago honetatik.
  Distiratsuak eta bitxiak dira.
  Natashak berriro mozten ditu etsaiak. Eta oinutsik dago, horrelako gauzak botatzen.
  Eta orroa:
  - Stalin eta aintza!
  Eta gero Zoya. Baita nola askatu hiltzaile bat. Eta oin biluziek heriotzaren mezua txu egiten dute.
  Eta gudariak nola orro egin:
  - Gurea bezalako aberri batentzat ez da beldurra hiltzea!
  Eta orduan Aurorak ere hartuko du eta borrokan sartuko da. Eta oinutsik ere boomerang bat jaurtiko du. Eta etsaiak birmoldatu.
  Orduan, abesten duen bitartean:
  - Errusi Sobietarrentzat! Zerk gobernatuko du unibertsoa!
  Eta gero Svetlana guduan. Gelditu ezin den eta moteldu ezin den neska bat ere. Hona hemen nola jotzen duen. Besterik da ezin dudala salbatu halako gudari batetik!
  Eta oin hutsik pakete hilgarriak botatzen ditu. Eta errukirik gabe hiltzen ditu bere etsaiak.
  Orduan Yarilek haien alde otoitz egin dezakeen arren. Edo agian Perun. Heriotzaren ondoren bekatarientzat gogorra da, Txernobog-eko erreinua zain dago! Baina bere erara ere interesgarria da: gerrak etengabe doaz! Eta hainbeste borroka! Beraz, agian ez du merezi bekatarien patua negar egiteak?
  Svetlana barregarri samarra ere sentitu zen: ez diezu kristauei inbidiarik emango - betiko poz asko kenduko zaizkie. Baita Lur planetan zutena ere.
  Ai, bekatari gajoak! Eta are dohakabeago zintzo!
  Eta neskak berriro ere heriotzaren oparia botatzen du bere oin biluzik eta zizelkatuarekin. Orduan esaten du:
  - Mundua gurea izango da! Aintza Errusiari!
  Natashak tximeleta hirukoitz bat marraztu zuen ezpatekin eta txio-txilo egin zuen:
  - Izan dadila Errusia handiaren betiko loria!
  Eta bere oin biluziak hiltzaile eta bakarra botatzen duela dirudi. Horren ostean, neskaren orpo hutsak gizon beltz baten kopeta jo zuen, eta harresitik bota zituen, eta beste bost arabiar.
  Borrokan hurrengoa Zoya da. Ez dago ezer geldiarazteko. Horda naziekin borrokatzen da. Eta errota hirukoitza gastatzen du. Bere erorketak moztutako borrokalariak.
  Orduan neskak esaten du:
  - Eternal Rus', Svarog-ekin izango da!
  Eta keinua egiten die bikotekideei.
  Borrokan hurrengoa Aurora da. Pantera bat bezala miatzen zuen. Denak moztu zituen. Eta oinutsik heriotzaren oparia jaurti zuen. Faxista asko moztu eta kantatu zuen:
  - Aberriaren forma gorenaren alde!
  Eta gero guduan eta Svetlana. Nola mozten dituen etsaiak. Eta oso ondo funtzionatzen du.
  Horren ostean, heriotzaren oparia hegan egiten du oin biluzitik. Eta naziak ondo mozten ditu, bizargin baten ilea bezala.
  Eta neskak oihu egiten du:
  - Nire adina eta nire egia! Aintza Errusia Handiari!
  Bai, lau hauek benetan heroikoki borrokatzen dute. Baina lau edertasun oinutsik eta ia biluzik ezin dute Bigarren Mundu Gerra irabazi. Eta horrela erori zen Mosku.
  Neskak harrapatutako hiriburutik irten ziren, ezpatak zein ikusezintasunaren kapa erabiliz.
  Oro har, asko egiteko gai dira. Ekimen goreneko neskak, ezin direla aurkitu altuagoak eta ederragoak.
  Eta Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova hartu zuten Gorki hiria utzi zuten.
  Naziek, ai, ia leku guztietan lortu zuten arrakasta.
  Neska-mutilak alde egin, eta orratzak bota zituzten oin hutsez joan-etorrian, Fritz desagerraraziz.
  Oleg Rybachenkok abestu zuen:
  - Ez, erne ez da itzaliko,
  Belatz baten begirada, arranoa...
  Jendearen ahotsa soinutsua da -
  Xuxurlatuek sugea zapalduko du!
  
  Mundu osoa esnatuko dela uste dut -
  Faxismoaren amaiera izango da...
  Eta eguzkiak argituko du
  Bidea, komunismoa argituz!
  Margaritak orratz batzuk bota zituen oin biluzietako hatzekin eta baieztatu zuen:
  - Ez, ez da lausotuko!
  Eta metrailadore batetik leherketa bat bota zuen, bi dozena faxista segatuz.
  Halakoak dira haurrak. Gogorra, astindu ezina. Benetan, hau ez den gerra mota hori. Eta ihes egin behar dute.
  Mosku erori zen, Gorki hiria erori zen. Naziak Kazan erasotzen ari dira. Hau da Volgako azken hiri sobietarra. Erresistentzia heroikoa da, baina gero eta gehiago, eta gehiago itxaropenik.
  Naziek AG serieko tanke piramidal aurreratuagoak lortu zituzten, arma sobietar batek ezin barneratu. Eta hau, esan behar dut, oso txarra dela.
  Mutiko eta nesken oin biluziek beldarrei granadak botatzen dizkietenean bakarrik talka egiten dute munstro alemaniarrek. Baina zer egin dezake bikote bakar batek ia mundu osoa SESBen aurka agertu denean!
  Oleg Rybachenkok granada bat bota zuen oin hutsarekin, AG-50 eta AG-75 bekokiekin bultzatu zituen, eta ondoren esan zuen:
  - Gotorlekua bidean bada,
  Etsaiak eraiki...
  Beharrezkoa da atzealdetik saihestu -
  Eraman ezazu tirorik gabe!
  Honekin ados zegoen Margarita:
  - Gerra iruzurra gauza handia da! Batez ere indarrak desorekatuak badira!
  Oleg Rybachenkok esan zuen:
  - Eta Entente estrategia jokatu nuen. Armak berdinekin, ehun eta hamalau milioi soldadu etsai suntsitu zituen, eta berak zero besterik ez zuen galdu. Beraz, taktikak direla eta, mundu osoaren aurka borrokatu dezakezu!
  Honekin ados zegoen Margarita:
  - Nahiko posible! Eta borrokatu eta irabazi!
  Oleg Rybachenkok hatz hutsez bota zituen orratzak. Hiru dozena faxista hil zituen eta esan zuen:
  - Errusia Santuaren izenean irabaziko dugu!
  Mutilak eta neskak korrika jarraitu zuten... Ai, indarrak benetan desorekatuegiak dira.
  Kazan mota guztietako armek suntsitu zuten. Stalinek agindu zuen azken odol tantaraino eusteko. Baina, egia esan, Mosku erori ostean Armada Gorriaren borroka izpiritua hautsi zen. Denek gero eta gutxiago hil nahi zuten. Bai, eta naziak goragoegiak dira kopuruz eta armez.
  Eta euren jet-hegazkinak naziek oraindik okupatzea lortu ez dituzten hiri eta herri guztiak bonbardatzen ari dira.
  Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova Kazanera iritsi baino lehen, hiri hau erori zen.
  Ufa ere hartu zuten. Beraz, negua gogorra izan arren, naziak Sverdlovsk aldera zihoazen.
  Stalinen egoitza bertan zegoen. Eta ekialdetik samuraia igo zen. Japoniarrak ere indartsuak dira.
  Haien gudariak bereziki arriskutsuak dira - neska ninja. Siberiako negua izan arren, elurra oinutsik lasterka dabiltza, eta beraiek bainujantzia berdinekin daude. Beldurra da halako gudariak imajinatzea ere. Oso ederrak diren arren.
  Hona hemen horietako bat ile urdina, beste bat horia, hirugarrena gorria, laugarrena zuria.
  Halakoak dira hiltzaile ederrenak. Ezpata batekin lan egiten dute, eta disko edo chakra meheak botatzen dizkiote infanteriari. Eta tankeen aurka ninja lehergaiak botatzen dira - ilar baten tamainakoak baino ez dira, baina tanke sobietar astunenak gora hegan egiten dute eta zatitzen dituzte.
  IS-7 izugarria ere, neska ninja ez dira oztopo bat. Hain maila handiko gudariak dira, non guardiak ere indargabeak baitira haien aurka.
  Hona hemen ile urdineko neska ninja bat, ilar bat eta hiru tanke sobietar bota zituen aldi berean bere behatz hutsez, gora egin zuen hegan eta zatika lehertu zen.
  Eta gero, ile horia eta oin biluzik ilar bat botatzen duen neska bat dago. Eta berriro ere, sobietar autoek norabide ezberdinetan hegan egiten dute eta opiletan apurtzen dira. Esan dezagun honelako gudariak hemen - zaldun ausartena ere lotsatia izango da haien aurrean.
  Baina guduan, eta ile gorridun neska ninja bat. Ilar hiltzailea oinutsik botatzea bezalaxe. Eta bere kolpetik, IS-12 erraldoiaren armadura lehertu zen.
  Hau terminator neska da.
  Eta gero ile zuriko neska ninja bat. Bide beretik hartuko du, eta bere indar guztiarekin armada Gorriko borrokalariei ezpatak sartuko dizkie. Moztu eta abestu:
  - Ez naiz intsektu patetikoa, ninja, baina ez dortoka!
  Eta berriro borrokan, lau neska hiltzaileak.
  Armada Gorria gerra galtzen ari da fronte guztietan. Baina oraindik borrokatu nahian.
  Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova neguko elurretan ibiltzen dira. Ume oinutsik pobreak dira. Gorputz hilezkorrentzat izotza ez da hain ikaragarria. Gaixotzeko edo katarroa hartzeko zerbait, supergizon hauek ezin dute izoztu. Baina, dena den, Uraletara hurbiltzen zarenean, izozteak desatsegina da, eta haurren orpo hutsei hozka egiten die.
  Oleg-ek zoritxarrez adierazi zuen:
  - Ez dakizu zer den okerragoa: hotza eta gosea, edo zure aberri sakratua galtzen ari dela konturatzea!
  Margaritak oso logikoki adierazi zuen:
  - Guretzat, hotza eta gosea ez dira ezer... Baina nazien aurka galdu izana txarra da benetan!
  Honekin ados zegoen Oleg:
  - Ez da okerrago! Oro har, zergatik lortzen du Hirugarren Reich-ak orokorrean gehiago unibertso paraleloetan gurean baino?
  Margaritak hipotesi logiko bat egin zuen:
  - Naziak oso indartsuak eta antolatuak direlako. Eta zortea izan dugu askotan. Batez ere Stalingradorekin!
  Oleg Rybachenkok oin hutsez elur bola bati ostiko bat eman eta esan zuen:
  - Bai, zorte handia izan genuen Stalingradorekin! Fritz beraiek ergelki igo ziren tranpan!
  Margueritek hots egin zuen:
  - Arazoetan ez sartzen saiatzen,
  Ez nahastu eta ez galtzeko...
  Zentimo bat zentimo baten truke biltzea beharrezkoa izango litzateke,
  Edo, hobeto esanda, berriro jaio!
  Bidean zehar haurrek, nazien destakamendu bati eraso zioten. Ehun soldadu baino gehiago hil zituen. Bat gatibu geratu zen. Margaritak gaztea haien zola oso elastikoak musu ematera behartu zuen, hotzaren ondorioz gorria. Apal egin zuen. Eta esan zuen jada alemaniarrak Sverdlovskera hurbildu eta inguratzen ari zirela.
  Oleg-ek esan zuen:
  - Bitxia da zu eta ni Margot azkarragoak garela, baina zerbait jende arruntaren antzera edo are motelago mugitzen da!
  Margaretek onartu zuen:
  - Porrotaren olatu batean harrapatuta! Antza denez unibertso honetan dena SESBen aurka dago. Baita natura eta espazioa ere!
  Orduan Oleg-ek iradoki zuen:
  - Eta guretzat hutsala bada Hitler hiltzea?
  Margaritak negatiboki astindu zuen burua.
  - Hiper-sorginak ez zigun halako agindurik eman! Beraz, egin dezagun auto-jarduerarik gabe. Gainera, zer ematen du?
  Oleg Rybachenkok ziur erantzun zuen:
  - Asko! Gainera, Fuhrer, hau da Afrikan Fuhrer!
  Margaretek iradoki zuen:
  - Borroka gaitezen oraingoz frontean, eta gero, Hitlerren kontura, ikusiko dugu! Esaten den bezala, azkar ibili poliki-poliki!
  Olegek kantatu zuen:
  - Abiadura ona da, ez hautsi zizela ... Gizona ez da okil bat, eta azkar zoratu zen!
  Neska-mutilak gernu guztiarekin korrika egin zuten. Eta Sverdlovskera korrika egitea lortu zuen. Eta naziek erasotutako hiria defendatzen hasi ziren.
  Erasoa bata bestearen atzetik joan zen.
  Haurrak oinutsik zeuden. Margarita tunika jantzita dago, eta Oleg Rybachenko galtza motzetan dagoen mutila. Baina heroi erreal eta makurrenak bezala borrokatu ziren.
  Oleg-ek orratz bat bota zuen bere behatz hutsez, Fritz-i eztarrian zulatu eta txio-txilo egin zuen:
  Ez dugu hazbeteko lur bat utziko!
  Margaritak granada bat bota zuen oin hutsez eta garrasi egin zuen:
  - Ez tanta bat, ez tarte bat, ez zentimetro bat!
  Mutil eta neska hotzean borrokatu ziren. Eta haiekin beste aitzindari batzuk izan ziren. Eta, gainera, asko oinutsik daude hotza basatia izan arren. Eta ume hilezinak ez badituzte izozteak beldurtzen, edonola ere, ezin dute minik egin, orduan nahiko arriskutsua da haur arruntentzat.
  Hona hemen oinutsik aitzindari bat, bere atzamarrak hotzetik urdinak zituela, hortzetan katarroa zuen eta masailezurra puztuta. Mutilak min handia dauka. Baina hala ere, amorruz granada mordo bat hartu, eta nazien tankearen azpira botatzen du, eta bera metrailadore batek lehertuta eroriko da.
  Hau mutil ausarta da...
  Edo neska batek, bere oin biluziak mitxoleta gorrixka bezala sutan, meategi bat bultzatzen du alemaniar mastodonteen beldarren azpian. Bera hiltzen da, negarrez:
  - Amaren eta Stalinen alde!
  Oso mingarria da neguan oinutsik egotea, Siberian, haragi hilezkorraz babestuta ez zaudenean.
  Oleg eta Margarita izozte gogorretan ere ez daude hain gustura erdi biluzik egoteaz. Baina irribarre egiten dute eta abesten dute, mutilak alaitu nahian:
  - E, izozteak, izozteak, ez nazazu izoztu,
  ez nazazu izoztu! Nire zaldia! Nire zaldia!
  Zuri-zuria!
  Neska-mutilek, hotzetik hanka gorri eta urdinak astinduz, kantatu zuten:
  Elurrak ez gaitu geldituko! Izozteak ez gaitu garaituko! Fritz-en aitzindariak gara! Faxista gogor kolpatuko dute!
  Haurrak ondo borrokatzen ari dira! Baina indar mingarri desorekatuak. Stalinek inguratutako Sverdlovsketik Novosibirskera ihes egin zuen. Hala ere, japoniarrak ekialdetik hiri honetara hurbiltzen ari dira jada. Ez diote beldurrik ere Siberiako izozteari.
  Bai, gerra amaitzear dago.
  Baina aitzindariek ez dute amore ematen. Eta garai zailetan ere, haurrek ausart abesten dute;
  Komunismoaren haurren aitzindariak gara -
  Sua, denda bat eta txirrintxo bat!
  Faxismo madarikatuaren inbasioa -
  Nork itxaroten duen amorratua!
  
  Zer galdu dugu borroka hauetan?
  Eta gero lortutako etsaiarekin borroketan?
  Munduko umeak besterik ez ginen izaten -
  Eta orain jaioterriko gudariak!
  
  Baina Hitlerrek urrats bat eman zuen gure hiribururantz,
  Bonbak bota zituzten ur-jauzia zenbatu gabe!
  Aberria zerua baino are ederragoa gara -
  Orain ilunabar odoltsua iritsi da!
  
  Erasoari gogor erantzungo diogu -
  Beraiek txikiak diren arren!
  Baina ezpata nerabe hauskor baten eskuetan -
  Satanasen legioak baino indartsuago!
  
  Utzi tankeak elur-jausiak elur-jausi ondoren,
  Eta fusila hirutan banatzen dugu!
  Utzi poliziek atzealdera jota,
  Baina Jainko Santuak gogor zigortuko ditu!
  
  Zer erabaki genuen? egin munduko lana
  Eta horretarako, ai, tiro egin behar izan nuen!
  Lasaitasuna jada nazkagarria da.
  Indarkeria ere badago!
  
  Neskarekin batera oinutsik ibiltzen gara -
  Elurra egin bazuen ere, ikatza bezala erretzen da elurra!
  Baina ez izan beldurrik, ezagutu umeak...
  Faxista ausardiaz sartuko da balarekin hilkutxan!
  
  Hemen jarri zuten Fritz konpainia zitala,
  Eta gainerako koldarrak ihesean!
  Guduan sega bat bezala txikitzen dugu infanteria -
  Ez gara oztopo uda gazteentzat!
  
  Garaipenaren lorpena, maiatzean izango da,
  Orain elur elur gogorra da, elur gogorra!
  Mutikoa oinutsik, arreba oinutsik,
  Trapuekin, haurrek ezagutu zuten garai gorena!
  
  Nondik datoz botere horiek?
  Jasaten mina eta hotza, behar hori!
  Lagun batek hilobiaren hondoa neurtu zuenean,
  Lagun batek intziri egiten duenean - hilko naiz!
  
  Kristok aitzindari bedeinkatu gaitu,
  Esan zuen, Aberria Jainkoak eman dizue!
  Hau da guztien lehen fedea,
  Sobietar, herrialde sakratua!
  Eta irribarreak ezpainetan hiltzen dira. Haurrek ez dute ahultasuna ezagutzen... Oleg Rybachenko eta Margarita Korshunova aste osoz borrokatu ziren. Baina Sverdlovsk erori egin zen. Goarnizioaren zati bat errenditu zen, itxaropenik gabeko egoera sentitu. Aitzindariek bakarrik uko egin zioten kapitulatu izateari.
  Eta mutil ausart eta oinutsik aurrerapen etsi bat eman zuten. Korrika egin zuten elurretatik, hotz izugarriagatik literalki urdinak. Eta metrailadore eta kanoien azpian hil ziren.
  Oleg Rybachenko eta Margarita ere nahiko urratu ziren, baina hala ere Sverdlovsketik ihes egin zuten. Gero Novosibirskera joan ginen. Izoztea, negua, gau luzeak.
  Mutilak eta neskak eurengana doaz korrika, triste eta oso haserre daude.
  Margaretek esan zuen:
  - Hipersorginak mundu honi lagun diezaioke! Eta orduan naziek irabazi dute! Hau benetan injustizia unibertsala da!
  Oleg Rybachenkok gorago jauzi egin zuen, zazpi aldiz bira egin zuen, eta nahiko logikoki adierazi zuen:
  - Orokorrean, justizia gutxi dago munduan! Adibidez, zergatik sufritzen dute zaharrek? Eta, ia salbuespenik gabe! Eta pertsona bat gaztea denean, erre eta edaten du, eta are okerrera egiten du, eta osasuntsu dago! Non dago zaharrek jasaten duten justizia?
  Margarita erraz onartu zuen honekin:
  - Unibertsoan ez dago justiziarik!
  Oleg Rybachenkok inozo samarra galdetu zuen:
  - Eta nora begira dago Jainkoa?
  Margaritak, tunika zulodun neska oinuts honek, iradoki zuen:
  - Seguruenik, gu geu ere jainkoen antzera bihurtu behar dugu, munduan justizia erreina dadin! Hau da Sortzailearen jakinduria!
  Oleg Rybachenkok ziur baieztatu zuen:
  - Hildakoak berpiztuko ditugula uste dut!
  Terminator Girl baieztatu du:
  - Bai, sinesten dut, noski!
  Haurrak Novosibirskera korrika egin zuten eta hiri honen defentsan parte hartu zuten.
  Armada Gorriaren kontrolpean zegoen ia azken hiri nagusian borrokatu zuten.
  Stalinek Hitlerrekin negoziatu zuen jada, bere segurtasun pertsonala bermatuta bazegoen amore ematea onartuz. Führer prest zegoen horretarako, batez ere partisanoak lasaitzen baziren.
  Japoniarrek jada ekialdetik hartu zuten Novosibirsk. Beraz, ia ez zegoen ihes egiteko aukerarik. SESB hilzorian zegoen.
  Oleg Rybachenkok eta Margarita Korshunovak tiro egin zieten naziei, granadak bota zituzten oin hutsik. Eta oraindik zerbaiten itxaropena zuten.
  Haien ondoan aitzindariak zeuden. Siberiako izozte gogorretan, haur guztiak oinutsik eta udako aitzindari uniformeekin gorbatekin. Heroiak bezala hil ziren.
  Haien oinak antzararen oinak bezala gorriak ziren, eta behatzak urdinak ziren.
  Baina aitzindariek ez zuten amore eman.
  Faxismoari men egingo diote!
  Oleg Rybachenkok granada bat bota zuen bere oin biluziarekin. Hiru tanke alemaniar bultzatu zituen aldi berean kopetaz eta xuxurlatu zuen:
  - Garaipenean sinesten dut!
  Margaritak opari hiltzaile bat ere bota zuen bere hatz hutsez eta txio egin zuen:
  - Nik ere sinesten nuen, eta sinistuko dut azkeneraino!
  Eta azken hiri sobietarragatik borrokatu zuten etsipenaren amorruz. Eta, hala ere, ez ziren okertuko.
  Oleg Rybachenkok, izoztutako ume aitzindari ia hilgarriak alaitzeko, gogo handiz abestu zuen;
  Ama Errusiaren gudari gazte bat naiz,
  Herrialde indartsuak, herrialde guztietako aberriak...
  Unibertsoan ez dago aberririk, jakin ederragoa dela,
  Mendi azpian, Stalinek gorbata bat lotu zuen!
  Aitzindari izatea poza eta deia da,
  Azken finean, herrialdearen zerbitzaria zarela esan nahi du.
  Eta unibertsoa biderkatu dezakezu -
  Infernuko makinazioak suntsituz-Satanas.
  Uda heldu zenean berrogeita bat
  Ekaineko trumoi-ekaitzak burrunba egiten digu...
  Ez dugu eskualdea pobretu nahi,
  Zoriontasuna lortzeko, sinetsi - Aberria sortu da!
  Neska batekin, nazien segadan zain gaude,
  Hori baino lehen metrailadorea dugu.
  Eta Hitlerren haserre zororako,
  Gure destakamenduak arrakastaz gainditzen ditu naziak!
  Neska-lagunak oinutsik lodituta,
  Dagoeneko elurra pikortzen ari da zola biluziaren azpian.
  Hotzetik eta hondamenditik urdin bihurtu ziren,
  Baina su santuak gure arima berotzen du!
  Aurkarien neurriak ezagutu gabe jo dugu,
  Ez dugu atsedenik ematen gau eta egun!
  Granada multzo batean hegan egiten dute mailara,
  Eta frankotiratzaile fusilarekin ofizialak.
  Faxistek ezin dute inon laguntzarik aurkitu,
  Gure aitzindaria, urruntze ausarta...
  Gai, mendiak moztu behar badituzu,
  Hona hemen Hitlerren tankeak kandelak bezala erretzen.
  Jendea haserre batean bildu zen -
  Justizia, ausardia eta ohorearen alde.
  Eta ez dago arreziferik ekaitzen itsasoan -
  Horrek eseraraziko gintuzke!
  Berlinen sartu ginen, Komsomolarekin bat egiten ari gara,
  Mundu osoa neskekin oinutsik zapaltzetik!
  Garaipen eztia arnasten dugu zeruko maiatzean,
  Orain betiko bihurtu da, gure arrakasta distiratsua!
  
  
  
  
  . ALEJANDRO III.A HIRUROGEITA ZORTZI URTE BIZI ZUEN
  Erregeak ekonomikoki ere indartu zuen inperioa. Ez zen istilurik eta iraultzarik izan, beraz, ekonomia etengabeko hazkundean zegoen. Eta Errusiak Lehen Mundu Gerrako eta biztanleria gehiago izan zuen Txinako eta Koreako iparraldeko eskualdeen hilkortasun txikiagoagatik eta anexioagatik. Eta armada handiagoa zen. Eta serieko lehen tanke arinak agertu ziren, eta marka ezberdinetako hegazkin asko.
  Ala ere, Alexandro III.a ez zen Lehen Mundu Gerran garaitzeko bizi, baina Nikolas II.ak jada lortu zuen.
  Errege berriak tronu sendoa zuen, beste emazte bat, oinordeko handia, berrehun eta laurogei milioi pertsona eta bi milioi eta erdi soldadu bake garaian.
  Beraz, ausardiaz eta trebetasunez borrokatu dezakezu! Horrez gain, errusiarrek metraileta arinak dituzten tankeak ere badituzte, baina agertu berri dira eta astunak. Mendeleieven semeak garatu zuen.
  Beraz, ez gelditu errege armada!
  Nikolas II.a alemaniar eta austriarrekin gerran sartu zen... Errusiar tropek Galizia, Bukovina hartu eta porrot sorta eman zieten austriarrei. Hasieran Ekialdeko Prusian jipoitu zituzten, baina gero mendeku hartu eta Koenigsberg moztu zuten. Aliatuek alemaniarrak Paristik urrundu zituzten... Errusiar tropek Krakovia hartu zuten, eta zenbakizko nagusitasuna izanik, negua izan arren, erasoarekin jarraitu zuten, Budapestera hurbilduz. Alemaniak eskaini zuen, baldintza moderatuan bakearen aldeko porrota usaina zuela ikusita.
  Alemanek Errusiari Klaipeda ematea adostu zuten, eta Poloniako lurren zati bat, baita indemnizazioa ordaintzea ere. Frantziari aurretik Bismarck-en mendean hartutako lurraldearen zati bat itzuli zioten, eta Danimarka pixka bat.
  Austria-Hungariak Galizia, Bukovina eta Krakovia laga zituen. Baina inperioa ez zen erori. Errusiak eslaviarren lurrak berreskuratu zituen, garai batean Kieveko Rusaren parte zen guztia, eta Poloniako erreinua zabaldu zuen.
  Turkiak eta Japoniak ez zuten gerran sartzeko astirik izan, Italiak bezala. Hau da, Lehen Mundu Gerra, izan ere, ez zen existitu. Hain traba gutxi. Nikolas II.ak bere agintea indartu zuen eta gero bakean gobernatu zuen denbora luzez.
  Errusiak, ordea, gerra bat egin zuen Afganistanen, azkenean britainiarrekin banatuz. Orduan Iran Britainia Handiarekin banatu zen.
  Errusiak bere jabetzak zabaldu zituen horrela. Baina krisi ekonomikoa eta 1929ko Depresio Handia etorri ziren... 1931n, Japoniak, Turkiarekin aliantzapean, Errusia tsaristaren aurkako gerra hasi zuen. Baina errealitatean suizidioa izan zen. Koltxaken agindupeko Pazifikoko tsaristako flotak japoniarrak garaitu zituen. Eta lurreko armada, oro har, askotan indartsuagoa zen.
  Berdin esan daiteke turkiarrei buruz. Argi eta garbi igo ziren ez etsai horren aurka.
  Errusia tsarista tropak lehorreratu eta Japonia harrapatzeko gai izan zen. Eta orduan errusiar tropek Turkia okupatu zuten azkenean. Horrela amaitu zen Otomandar Inperioaren aroa.
  Eta Nikolas II.a tsarrak bere aintza eta Errusiaren boterea areagotu zituen. Enperadore loriatsu honek 1936 arte gobernatu zuen eta hirurogeita zortzirekin ere hil zen.
  Alexei II.ak ordezkatu zuen. Oro har, hogeita hamabi urteko gizon guztiz osasuntsua. Bere ama ezberdina zen, beraz, Alexandro Hirugarrenak ez zuen ezkontza hilgarririk onartu.
  Alexei II.ak Saudi Arabiaren konkista osatu zuen Britainia Handiarekin banatuz.
  Wilhelm II.a Alemaniako tronuan gobernatu zen 1941 arte. Monarka honek berrogeita hamaika urte daramatza agintean! Nahiko luzea!
  Baina hemen tronuan bere seme Fernando dago. Ez du Hitlerren usainrik. Beste istorio bat.
  Bakea dagoen bitartean. Kolonia guztiak banatuta zeuden. Mussolinik Etiopia konkistatu zuen.
  Ez dago ezer gehiago partekatzeko... Britainia Handiak, ordea, garai gogorrak bizi ditu. Eta krisi ekonomikoan dago.
  Eta halaxe proposatu zion Fernandok Alexei II.ari Frantziako eta Britainia Handiko jabetza kolonialak banatzea. Bezala, hain zuzen, lur hauei zenbat begiratu diezaiekeen.
  Horrela Mussolinik, Fernandok eta Alexei II.ak ituna sortu zuten.
  Baina noski, ordurako ere Errusiak ia Txina osoa konkistatu eta denak baino indartsuago bilakatzea lortu zuen ekonomian, esparru militarrean eta biztanlerian.
  Alexei tsareak onartu zuen, oro har, proposamen hori eta elkarrekin hasiko zirela erabaki zuen.
  Fernando ez zen jada gaztea. Eta kontuz ibili zen.
  Hala ere, 1945eko maiatzaren 15ean gerra hasi zen. Alemaniarrak berriro mugitu ziren
  Belgikaren aurka...
  Eta armada tsarista britainiar kolonietatik igaro eta Egipton zehar joan zen.
  Errusiak hamar milioi soldadu eta bostehun dibisio zituen, eta konfiantzaz
  Irabazi. Inork ezin zuela gelditu zirudien.
  Bi hilabetean, armada tsaristak India, Iran hegoaldea, Saudi Arabia, Egipto, Sudan, Indotxina gehiena britainiarren ondasunak hartu zituen.
  Baina alemaniarrek Belgika bakarrik okupatu ahal izan zuten, eta Parisen kanpoaldean gelditu ziren. Herbehereak ere gerran sartu ziren.
  Errusia tsaristak beste bi hilabetez Britainia Handiko ondasunak hartu zituen Asian, eta Indonesia amaitu zuen. Ondoren, Australian lehorreratu zen, Afrikan zehar mugitu zen.
  Alemaniarrak Paris hartzen saiatu ziren, baina haien erasoa atzera bota zuten. Hala ere, gerra galdu egin zen. Italiak Britainia Handiko eta Frantziako Afrikako ondasunak ere bereganatu zituen.
  Bosgarren hilabetean bakarrik hasi ziren tropa tsaristak Europara iristen. Orain arte, borrokak pil-pilean zeuden Afrikan eta Australian, baina jada amaitzen ari ziren. Austria-Hungaria, lurrak galtzeak asko ahulduta, koalizioaren alde sartu zen gerran.
  Alemaniarrek Holanda hartu ahal izan zuten. Eta euren posizioa hobetu zuten.
  Beste bi hilabetez, Errusia tsaristak Australia eta Afrika harrapatzea osatu zuen. Eta azaroaren amaieran bakarrik, hotzean, tropa alemaniar-errusiakoen ofentsiba berri bat hasi zen, Paris inguratuz.
  Kasu honetan, indarrak jada desorekatuegiak ziren. Tropa frantses-ingelesak garaituak izan ziren. Eta Paris inguratuta dago.
  Eta urte berrian, goarnizioak kapitulatu egin zuen ... Orduan tsaristek eta alemaniar tropek Frantzia osoa hartu zuten hiru astetan. Orduan Britainia Handiko bonbardaketak hasi ziren... Eta kolonia guztiak harrapatu zituen koalizioak.
  Britainia Handia 1946ko maiatzean jada, bonbek odolustuta eta kolpatuta
  Kapitulatua.
  Horrela amaitu zen beste gerra handi bat. Errusiak ia kolonia guztiak hartu zituen. Alemaniak nahiko gutxi jaso zuen, Italiak zerbait hartu zuen, Austria-Hungariak pieza sinboliko bat lortu zuen.
  Alemanek kolonia handiak espero zituzten arren, eta Marokok baino askoz gutxiago bere osotasunean jaso zuen arren, Alemaniak bere osaeran sartu zituen: Belgika, Holanda eta Frantzia Port de Calaisera.
  Horrez gain, Errusia tsaristak alemaniarra itzuli zuen Namibiara eta aurretik zutena.
  Laburbilduz, nolabait asmatu eta adiskidetu ginen...
  Bakea iritsi da... 1953an, Errusiak bonba atomikoa izan zuen, eta urtebete geroago, Alemaniak. AEBek arma nuklearrak jaso zituzten 1960an.
  Horrela, beldurraren oreka sortu zen.
  Eta 1955ean, lehen kosmonauta errusiarrak espaziora hegan egin zuen, baloiaren inguruan hegan. Eta 1961ean, errusiarrek oinak jarri zituzten ilargia.
  Eta 1983an Martera! Amerikarrek 1971n hegan egin zuten ilargira, eta alemaniarrek 1984an. Austria-Hungaria eta Alemania estatu bakarrean batu ziren. Suedia eta Norvegia Errusiaren parte bihurtu ziren autonomia eta autogobernuarekin.
  Beste herrialde batzuek independentzia galdu zuten pixkanaka.
  1987an, Errusiako kosmonautak Artizarrara hegan egin zuten mendian gora. 1992an Merkurioan. Eta 1999an, Pluton.
  Eguzki sistema menperatu da.
  Hiru inperio nuklear zeuden: Alemania Handia, AEB eta Errusia Handia.
  Alexei II.a ere hirurogeita zortzi urte zituela hil zen 1972an. Bere seme Alexandro laugarrenak hartu zuen oinordekoa. Errege honek berrogeita bat urte zituen tronura igo zenean. Bitxia bada ere, baina Alexandro laugarrenak ere hirurogeita zortzi urte igaro zituen eta 1999an hil zen. Eta bere seme Vladimir III.a tronura igo zen. 2013an, Romanov dinastiaren laurehun urteak ospatu ziren.
  Orain arte, Errusia tinko zutik dago. Baina munduan oraindik Alemania eta Estatu Batuak daude bere lehiakideak. Inperio tsaristak, koloniekin batera, munduko lurraldearen erdia baino pixka bat gehiago eta munduko biztanleriaren bi heren baino gehiago biltzen ditu. Errusia indartsu dago, baina ez da bakarra oraindik.
  Errusia arautzen du, Vladimir hirugarren 2019an hirurogeita zazpi urte bete zituen. Askok galdetzen dute, aurreko erregeek bezala, hirurogeita zortzi urtez biziko ote den ala kasualitate bitxi hauek etengo ote dituen?!
  Bitartean, Errusia arma antinuklearrak garatzen ari da. Bistan da ez dela arma nuklearrik egongo, eta Errusiak erabat egingo die aurre Alemaniari eta Estatu Batuei. Biztanle gehiago eta soldadu gehiago ditu. Eta armen kalitatea hobea da!
  Baina arma nuklearrak dauden bitartean, eta denak ez dira oraindik konkistatu. Baina oso aktiboki garatzen ari dira arma antinuklearrak, beraz, irabazteko aukera batzuk daude.
  
  GIBRALTARKO ERORIA
  Franco diktadore espainiarrak, benetako istorioaren aldean, Alemaniako tropei Gibraltar ingeles gotorlekua erasotzea onartu zuen. Trukean, Espainiak lur britainiar eta frantses batzuk jaso zituen Afrikan.
  Mainsteinen agindupeko erasoa 1940ko azaroaren 25etik 26ra arte gauez gertatu zen. Gertatu zenez, britainiarrak ez zeuden oso prest horrelako mugimendu militar baterako, eta naziek halako gotorleku indartsua kolpe batetik harrapatzea lortu zuten.
  Bere erorketak eragin handia izan zuen gerraren ibilbidean. Wehrmacht-ek Afrikara distantziarik laburrenean indarrak transferitzeko gai izan ziren, eta britainiarrek ekialdetik Mediterraneo itsasoan sartzea galarazi zuten.
  Alemaniako komandoak hainbat dibisio bidali zituen Afrika ekuatorera. Horrez gain, Rommelen gorputza Libiara eraman zuten, errealitatea baino hilabete batzuk lehenago.
  Britainiarrek, berriz, Etiopian italiarren aurkako erasoaldia bertan behera utzi eta Egipton zuten posizioak sendotzen hasi ziren. Hala ere, Rommelek aurrera egitea lortu zuen, eta prebentzio baten ondorioz, tropa kolonialak garaitu zituen, Alexandria eta Kairo hartuz. Britainia Handiak Afrikan zuen posizioa zaildu egin zen. Alemaniarrak jada Suezeko kanalera iritsi ziren eta Ekialde Hurbilean gehiago aurreratuko zutela mehatxatu zuten. Horrez gain, Sudan aldera joatea posible egin zen.
  Egia da, Grezian italiarren aferek ez zuten arrakasta handirik izan, baina Alemaniako indar gehigarrien hurbilketak egoera salbatu zuen.
  Hitlerrek dilema bat izan zuen: SESB erasotzea ala Britainia Handia akabatzea? Afrikan Wehrmacht-ek lortutako arrakastak bigarren erabakia bultzatu zuen - Mendebaldean eskuak askatzea. SESBen prestaketa militarrak Fuhrer-en beldurra piztu bazuen ere.
  Armada Gorria gero eta indartsuagoa zen, baina alemaniarrak ere ez ziren alferrik eserita. 1941ean tankeen ekoizpena bikoiztu egin zen 1940arekin alderatuta, eta hegazkinak ia bi aldiz eta erdi handitu zuen.
  Naziek bonbardaketa eta lehorreratzea egin zuten Maltan. Orduan Rommel-ek Suezko kanaleko defentsak hautsi eta Iraken sartu zen, britainiar agintearen aurka matxinatu baitzen. Alemaniarrek nahiko erraz konkistatu zuten bai Kuwait bai Ekialde Hurbile osoa. Stalinek, berriz, itxaroteko taktikari eutsi zion. Baina Churchillek burugogor jarraitu zuen gerra. Wehrmacht-ek, Iranera iritsita, Hegoafrikara jo zuen.
  1941. urtea amaitzear zegoen. Itsaspekoen oharra areagotu egin zen, eta Britainia Handia bere koloniak galtzen ari zen. AEB pasiboa izan da. Baina Japoniak ezin zuen geldirik egon eta abenduaren 7an Peruko portua eraso zuen. Gerra berri bat hasi da Pazifikoan. Eta Hitlerrek berriro utzi behar izan zituen SESBren aurkako erasorako planak.
  Beharrezkoa da japoniarrari laguntzea, Iran eta India bereganatzea, baita Hegoafrika ere. Eta garrantzitsuena Britainia Handia bera. Gainera, bonbardagailu amerikarrak ez dira jostailu bat. Hirugarren Reich-ari arazo asko sor ditzakete. Eta erosoena da bonbardaketak Britainia Handiko lurraldetik ematea.
  Beraz, Fuhrer 1942an ekialdea inbaditzeko ideia alde batera utzi behar izan zuen.
  Stalinek berak frontea irekitzeko arriskua zegoen, baina... Stalinen izaera ezagutu behar da. Kanpo politikan oso erreserbatua da. Finlandiako gerrak are zuhurrago bihurtu zuen Diktadore Gorria.
  SESB indarra hartzen ari den bitartean. 1942ko urtarrilaren 1ean abiazio kopurua hogeita hamabi mila ibilgailura iritsi zen, eta tankeak, hogeita bost mila baino gehiago, gehi beste hiru mila tankette. Guztira, Stalinek 20 gorputz mekanizatuen kontratazioa osatzea aurreikusi zuen, guztira 32 mila ibilgailuko tankeekin, horietatik hainbat markatako azken KV eta T-34, 16,5 mila. Gainera, T-50 tankeen garapena aurrera jarraitzen zuen, nahiz eta autoa arina izan.
  Alemanak, Matilda eta gurutzontzi tanke batzuekin topo egin eta britainiarrek tanke astunak garatzen ari zirelako informazioa zutenez, beren mastodonteak ere egiten hasi ziren. Lehenik eta behin, "Tigre" 88 milimetroko kanoi batekin, eta kanoi luze batekin 75 milimetroko kanoi penetrezina duen armadura.
  Sobietar tankeen eraikuntzari buruzko informazioa ere eskuragarri zegoen. KV-2 tankeak Maiatzaren Leheneko desfilean egin zuen Plaza Gorrian, eta hogeita hamalauek datu batzuk zituzten.
  Edonola ere, Speer armamentu eta munizio ministerio inperiala zuzendu zuenean, teknologiaren garapenak azkarrago joan ziren. Hitlerrek munduko tankerik onenak izan nahi zituen, eta astunagoak. Baina Alemania argi eta garbi SESB baino txikiagoa zen. Eta kotxe kopurua eta haien kalitatea. 1941eko abuztuan, KV-3 tankearen ekoizpena hasi zen. Autoa nahiko astuna izan zen 68 tonakoa, baina 107 mm-ko kanoi batekin armatuta zegoen 800 metroko segundoko hasierako jaurtigaiaren abiadurarekin. Horrek abantaila bat eman zion "Tigre"-ren aurrean, zeina, bide batez, oraindik seriera abian jarri ez zena.
  Are indartsuagoa zen KV-5 125 tonako pisuarekin eta bi kanoirekin. Egia da, halako makina astun batek arazo gehiago sortu zizkion sobietar armadari on baino. Eta 1942an, 107 tonako KV-4 bertsioa onartu zen. SESBk harro egon zitekeen munduko tankerik astunenez, eta baita boteretsuenaz ere.
  Baina, bestalde, Alemania nahiko ondo garatu da hegazkintzan. Yu-188, seriean sartuta, borrokalarien pareko abiadura garatu zuen. DO-217k ere itxura ona zuen. Jet hegazkinak ere aktiboki garatu ziren. Britainia Handia helburu nagusia zenez, hegazkin-hegazkinei historia errealean baino askoz arreta handiagoa eskaini zieten.
  Alemanek aktiboki erabili zuten esklaboen lana. Afrikatik inportatutako beltz kopuru handi bat. Langile beltzak esaneko, gogorrak, baina trebetasunik gabekoak ziren. Lan osagarrietarako erabiltzen ziren.
  Baina Europa kontrolatuz, alemaniarrek nahikoa kopuru eta eskulan kualifikatua kontrata zezaketen.
  Speerrek Hitler konbentzitzea ere lortu zuen, oraindik juduak desagerrarazteko programarik egin gabe, hegazkinen eta ekipoen ekoizpenean erabiltzeko baizik.
  Apustua Britainia Handiaren aurkako aireko ofentsiba eta itsaspeko gerra masibo batean egin zen.
  Hala ere, Amerika gatazkan sartzeak buruhauste bat eman zion Fritz-i, eta otso-taldeen kopurua nabarmen handitzera behartu zuen.
  Alemania berandu behartuta egon zen bonbardatzaileen eta hegazkin estrategikoen ekoizpena bultzatzera. Lehenik eta behin Yu-288 eta Yu-488 - lau motorrekin. Baina haien garapena eta gogora ekartzea denbora behar izan zuten. ME-109 "F" aldaketa oro har britainiar autoentzako aurkari ona izan zen. Baina ME-209aren garapenak porrot egin zuen, ME-210ak bezala.
  XE-177 murgiltze-bombardak ere huts egin zuen. Baina Speerrek kantitatearekin jokatu zuen. Horrez gain, Focke-Wulf borrokalaririk boteretsuena bihurtu zen armagintzari dagokionez, ME-109ren ahulezietako batzuk konpentsatu zituen. Bai, eta alemaniarren hegaldi eskola ingelesa baino hobea izan zen, eta are gehiago amerikarra. 1942ko maiatzean, naziek Hegoafrika hartu zuten. Eta amerikar eskuadra bat heldu zen Madagaskarrera. Midwayko gudua galdu egin zuten amerikarrek: beraz, gudu horretan paper erabakigarria izan zuen hirugarren mailako kapitainak, ironiaz, Madagaskarren amaitu zuen. Ameriketako Estatu Batuek Afrikan oinarri bat mantendu nahi zuten eta naziei lasaitu ez. Baina horrek nabarmen okertu zuen Ozeano Barean haien posizioa.
  Egia da, japoniarrek ez zuten nahiko berdin jokatu. Oiasso uhartediaren aldeko borroka luzatu zen.
  Naziek Afrikaren kontrola lortu zuten, eta lehengai estrategikoen erreserba handiak, eta India eta Iran ere hartu zituzten. Hirugarren Reich-aren kontrolpean dauden baliabideak izugarriak dira, baina oraindik digeritu behar dira.
  Britainia Handiko aire borroka ez da hain zuzena. Hegazkinen ekoizpena etengabe handituz, alemaniarrek presioa egin zuten, baina ez zegoen erabateko nagusitasunik. Abiazio estrategikoaren botere eza, eta Estatu Batuen laguntza, eta orduan ere ez dago nahikoa itsaspeko, kaltetuta. Eta hainbeste itxaropen lotzen ziren torpedo miragarriak behera egin gintuen.
  Fuhrer ez zen ausartu Britainia Handian lehorreratzea 1942an. Itsas potentzia eta itsaspeko flota indartzearen aldeko apustua egin zen. Aldi berean, hegazkin-ontzi eta ontzi-ontzi eraiki ziren. Ekoizpen ahalmen nahikoa zegoen, baina denak denbora behar zuen.
  A klaseko misil balistikoek ere doikuntza zehatza behar zuten. Baina FAU-1 oskol robotikoak masiboki ekoizten hasi ziren. Auto nahiko merkeak, erregai sinpleak erabiliz, piloturik behar ez zutelako abantaila dudarik gabe zuten.
  Hitlerrek, baliabide natural mugagabeetara eta lan-erreserbarako sarbidea lortu zuenez, pilotu alemaniarren bizitzak salbatu nahi zituen. V-1 fabrikatzeko erraza eta tripulatu gabekoa zela zirudien irtenbiderik onena. Eta 1942ko udazkenaz geroztik milaka robot-oskol erori dira Londresen.
  Aldi berean, alemaniarrek Arado jet bonbardatzailearen eta misil balistikoen garapena bizkortu zuten.
  Stalinek itxaron eta indarrak pilatzen jarraitu zuen. 1942an, SESBek bost mila eta erdi tanke berri ekoitzi zituen KV eta T-34, eta mila marka zahar inguru, bostehun bat T-50 eta T-60 arin berri eta berrehun anfibio. Hegazkinen flota ere handitu da - hamabost mila hegazkin berri eta zahar inguru sartu ziren zerbitzuan. Nahiz eta pilotu falta izan. Katyushasen ekoizpena poliki-poliki hazi zen.
  Alemania naziak hogeita hamar mila hegazkin baino gehiago ekoitzi zituen, baina galera handiak izan zituen guduetan. Alemanek sei mila eta erdi tanke inguru ekoitzi zituzten. Batez ere, T-3 eta T-4ren aldaketa berri bat kanoi luzeko 75 mm-ko pistola batekin. "Tigre" berrienek ehun baino apur bat gehiago ekoitzi zituzten, eta "Panterak" prototipoetan bakarrik daude oraindik.
  Baina Schmeister-ek diseinatutako MP-44 eraso-fusila seriean sartzen hasi zen. Benetako istorioa ez bezala, makina ez zen metal ez-ferrosoen eskasia kontuan hartuta garatu behar izan. Eta horrek bizkortu zuen eraso fusil sinpleago baten garapena, altzairu aleazioarekin.
  Beraz, arma txikietan, alemaniarrak abantaila lortzen hasi ziren. Baina denbora ere behar zuten makinak tropa guztiak berriro armatzeko.
  Baina itsaspeko flotan, non kaleratzea hilero berrogei edo berrogeita hamar urpekora iritsi den, alemaniarrek ez dute parekorik.
  Oso abiadura handiko itsaspekoak ere baziren hidrogeno peroxidoaren gainean. Programa nuklearrean lan bizkortua. Zorionez, baliabide asko daude. Eta fisikari alemanen akatsa ere grafitoa moderatzaile gisa ez dela egokia ez zen hondamendia izan. Ur astuna ekoizteko hainbat lantegi eraiki dira, Afrikan barne.
  Beraz, ez da garbiketaz, ijezketaz baizik, baina nazien erreaktore nuklearra 1942ko abenduan hasi zen lanean. Amerikarrak baino apur bat lehenago ere bai. Pazifikoko porroten ostean, desmuntatze serioa hasi zuten. Eta programa nuklearraren finantzaketa izugarri murriztu da.
  1943. urtearen hasiera Hitlerrek Gerra Erabateko deklarazioak eta lurralde okupatuetan lan zerbitzu unibertsala ezartzearekin izan zen. Londresen V-1en eraso masiboek ez zuten guztiz justifikatu. Britainiarrek halako kolpeak partzialki uxatzen ikasi zuten, baina alemaniarrek hartu zuten zenbakia.
  Baina itsaspeko gerra benetan negargarria izan zen Britainia Handiarentzat. Uharteko armen ekoizpena nabarmen jaitsi zen lehengai faltagatik. Metropolia erortzeko zorian zegoen. Horrez gain, naziek Madagaskar hartu zuten, eta japoniarrek, naziekin batera, Australia inbaditu zuten eta nahiko azkar lortu zuten errenditzea.
  Stalinek itxarotearen taktikaren arriskua ulertu bazuen ere, bere buruari leial jarraitu zuen, borrokan sartu gabe. Hobe kapitalistek azkenera arte desagerrarazten uztea. Eta ikusiko dugu...
  Baina taktika honek bere eragozpenak ere bazituen. Baliabide handiak erabiliz, Hirugarren Reich-a jada SESBen aurkako gerra prestatzen ari zen. 1943an Hirugarren Reich-en tankeen ekoizpena egunean 1.200 ibilgailura iritsi zen batez beste, gehi hirurehun eta berrogeita hamar kanoi autopropulsatu. Gainera, autopropulsatutako pistolak ez dira batere ahulak. "Ferdinands", "Bumblebees", "Jagdpanther". Alemanek tankeetan ia galerarik izan ez zutela kontuan hartuta, panzvale-aren berritzea Armada Gorriarena baino bi aldiz azkarragoa zen jada. Eta SESBren aldeko teknologiaren hutsune kuantitatiboa murrizten hasi zen.
  Kalitateari dagokionez, Fritzek "Royal Tiger" lortu zuen, KV-3-ren pisuaren antzekoa, sartze-potentziari dagokionez, pistola are handiagoa zen proiektilaren kalitateagatik eta aurrealdeko armadura sendoagoagatik. Beno, KV-5 eta KV-4 sobietar super-astunak teknikoki oso fidagarriak izan ziren , batez ere euren karroza. Beraz, horrelako munstroen borroka-erabilera zalantzan zegoen.
  Eta Stalinek zazpi kanoi eta bi suziri jaurtigailu zituen KV-6 bat sortzea ere agindu zuen. Kotxea egin zuten. Baina hain astuna eta luzea izan zen, ezin zenuela tren batean eraman edo borrokan zabaldu. T-34-76 nahiko ibilgailu arrakastatsua da, baina Panther edo Tiger baino ahulagoa da aurrez aurre borrokan. Eta KV-1 eta KV-2 alemaniarren parekoak dira pisuari dagokionez, baina Panthers eta Tigers baino txikiagoak dira. T-4 alemaniarrak blindatu zituen hogeita hamalauekin eta armamentuan, ikusgarritasunean eta optikan gainditu zituen, eta hau pisu berdinarekin, edo are gutxiagorekin, aldaketa astunagoak alderatzen baditugu.
  Laburbilduz, Fritz tira egin zuen eta kalitatea parekoa zen. Eta ME-309 eta ME-262 agertzeak abantaila bat eman zuen hegazkinaren kalitatean. Yu-488 bezala, lau motorreko bonbardatzaile onena. Eta horien atzean eredu erreaktiboak daude. Esaterako, Yu-287 eta Arado.
  1943ko irailean, naziek azkenean Britainia Handian lehorreratze arrakastatsua burutu zuten. Bi asteko borrokaren ostean, Ingalaterrak kapitulu egin zuen. Eta Churchillek Kanadara ihes egin bazuen ere, Mendebaldeko gerraren ondorioak aurrez aurreko ondorioa zirudien.
  Rooseveltek, bere aliatu nagusia galdu eta Hirugarren Reich-aren botere gero eta handiagoaren beldurrez, bakea eskatu zuen.
  Hitlerrek, bere ingurukoekin eztabaidatu ostean, baldintza bat jarri zien AEBei: programa nuklearra baztertzea eta Japoniako eta Hirugarren Reicharen konkista guztiak onartzea. Baita tropak Islandiatik erretiratzea ere, Fritzek jada itsaspeko flotarekin estalitakoa. Eguzki Sortzen den Lurraldearen kontrola Gaiaren gainean, non borrokak oraindik eten ez diren. Horrez gain, Hitlerrek Hirugarren Reich-ari eta Japoniari kalte-ordain materialak eskatu zizkion Estatu Batuek eta Britainia Handiak eragindako suntsipen eta gastu militarrengatik.
  Bakearen baldintzak oso zailak ziren arren, Rooseveltek zailtasun handiz lortu zuen Kongresuan eta Senatuan onartzea.
  Stalinek Axis koalizioan sartzearen aurka ez zegoela eta Alaska berreskuratzeko prest behintzat, zeresan handia izan zuen AEBen betetzean.
  Amerikako pragmatismoak irabazi zuen, ilusioa eta emozioak baino handiagoa izan zena. Gainera, alemaniarren programa nuklearra amerikarra baino azkarrago garatu zen, eta honek hondamendiz bete zuen etorkizunean.
  Bigarren Mundu Gerraren lehen fasea amaitu da. Baina Führer-ek SESB amaitu nahi zuen orain.
  Stalinen ustekabeko itxaron-tatikak eta munduko bakearen alde zuen debozioak txantxa maltzur bat egin zuten. Joseph Hirugarren Reich-a eta Japonia aurka zeuden Ekialdeko Hemisferioko baliabide guztiekin, Australia barne, eta Mendebaldeko munduko zubi-buru batzuekin.
  Eguzki Sortzailearen Lurraldeak, ordea, oraindik ez du Txina amaitu, baina ondo ireki zezakeen bigarren fronte bat. Hitlerrek, berriz, aktiboki eratu zituen tropa kolonialak eta atzerriko legioak. Aldi berean, armen ekoizpena ere handitu zen.
  1944ko lehen seihilekoan, Hirugarren Reich-eko tanke eta kanoi autopropulsatuen ekoizpena egunean ehun ibilgailura iritsi eta gainditu zuen. Panther-2 bere mailan sobietar auto guztiak saihestu zituen. "Lion" tanke alemaniar aurreratuago bat agertu zen, eta laster "Royal Lion".
  Eta garrantzitsuena, jet-hegazkintza seriean garatu da. Horren harira, T-34-85 eta IS-1 eta IS-2 tankeak SESBn ekoizten hasi ziren, eta inork ere ez zuen KV seriea produkziotik kendu. 1944rako Hirugarren Reich-eko serie tankerik masiboena Panther-2 eta SESB T-34-85 izan zen. Eredu astunagoak nabarmen ekoitzi ziren, gutxi gorabehera, hamar kantitate txikiagotan. Eta alemaniarrek ez zuten sobietar errepideetan pisu handirik eraman nahi, eta Stalin KV seriearekin mesfidatzen hasi zen, eta ISak gordinegiak izan ziren.
  Hala ere, "Panther" -2 alemaniarrak 71 L kalibreko 88 mm-ko kanoi batekin, T-34-85-a gainditu zuen kanoiaren armadura zulatzeko ahalmenean, aurrealdeko armaduran eta apur bat alboan, eta, gainera, ez zuen. 900 zaldiko eta 47 tonako pisuko motor batekin gidatzeko errendimenduan eman. Alemaniako tankearen pisua 50,2 tonaraino hazi zenean ere, ez zen hilgarria izan.
  Eta alemaniar jet-hegazkinak ez zuen aurkari duin bat izan.
  Hitlerrek erabaki zuen hobe zela kautxua ez arrastatzea, eta gerrari ekin zion 1944ko ekainaren 22an. SESBri berezko eta atzerriko hirurehun eta berrogeita hamar dibisio eta sateliteen ehun eta hogei dibisio botatzea. Hirugarren Reicharen aldean zeuden: Errumania, Hungaria, Eslovakia, Kroazia, Finlandia, Suedia, Italia, Portugal, Espainia, Bulgaria, Argentina, Turkia.
  Alemanek atzerritar eta hiwi ugari ere erabili zituzten Wehrmacht-en. Guztira, Hirugarren Reichak, lehen mailan bakarrik, hamabi milioi eta erdi soldadu bota zituen gudura, eta horietatik ehuneko berrogei baino gehiago ez ziren nazionalitatearen arabera alemaniarrak. Sateliteek beste hiru milioi gehitu zituzten. Guztira, ia hamasei milioi infanteria daude lehen mailan, hogeita hamahiru mila tanke inguru, berrogeita hamabost mila hegazkin baino gehiago, berrehun eta berrogeita hamar bat kanoi eta mortero.
  SESBk, mobilizazioaren ostean, hamahiru milioi eta erdi soldadu zabaldu zituen, baina indarren zati bat Ekialde Urrunean eta barne barrutietan mantendu behar izan zuten. Lehen mailan zortzi milioi soldadu zeuden, hogeita hamar mila tanke inguru, ia berrogei mila hegazkin eta berrehun mila kanoi eta mortero inguru.
  Horrela, Hirugarren Reich-aren aldean, infanterian nagusitasun bikoitza dago, eta indar mugikortasunean bost aldiz nagusitasun bat, metrailadore hobe batekin. Egia da, SESBk metrailadore asko ditu, ia parekotasuna.
  Tankeen aldea ez da handia, baina SESBn zaharkitutako ibilgailuen ehunekoa handiagoa da, baita lehenago kaleratu zituzten tankeak ere.
  Hegazkin-hegazkin alemaniarrak ez du aurkaririk, eta Hirugarren Reich-eko helizez gidatutako hegazkinak azkarragoak eta hobeto armatuta daude. Egia da, sobietar ibilgailuak maniobra horizontalean hobeak dira.
  Artillerian eta morteroetan, indar oreka berdintasunetik gertuen dago. Bai kantitatea eta bai kalitatea.
  Egia da, Hirugarren Reich-eko flota bereziki urpekoa da, sobietarrena baino askotan indartsuagoa. Japoniarekin gertatzen den bezala.
  Horrez gain, naziek dagoeneko A klaseko misil balistikoak dituzte ekoizpen masiboan, eta lehen disketeak aireratu ziren.
  Oro har, naziak indartsuagoak izango dira, eta Stalinek nahiko arrazoiz prestatu zuen, berandu bada ere, defentsa. Baina ez da gauza handirik egin. Stalin Linea ez zen guztiz zaharberritu, eta garrantzitsuena, tropak ez zeuden behar bezain trebatu lerroari eusteko. Etsi-etsian birziklatu zituzten arren.
  Molotov-en muga-lerroa, hiru urteko probabilitaterako, orokorrean osatuta zegoen, baina mugatik hurbilegi zegoen, eta ez zuen sakontasun nahikorik. Gainera, Stalinek hirugarren maila bat eraikitzeko agindu zuen Dnieperren atzetik, baina Estatu Batuak errenditu ostean hasi zen.
  Egia da, tropa sobietarrez gain, NKVDren zatiekin ere konta daiteke, milioi bat soldadu eta milizianoraino eraman baitzuten. Hau lau milioi pertsona inguru da, mendebaldeko hirietan bakarrik. Nahiz eta, noski, haien borroka eraginkortasuna unitate arruntena baino askoz okerragoa den.
  Alemaniarrek, baita benetako historiak ere, erdian eman zuten kolpe nagusia, Bialystokeko ertza eta Lvov ukabila moztuz. Borroken lehen egunek erakutsi zuten alemaniarrek, unitate atzerritar ugari izan arren, erasoaldia gutxi-asko leun egiten ari zirela. Baina sobietar tropak askotan galtzen dira.
  Horrez gain, Ukrainako unitateen borrokarako gaitasuna zalantzazkoa izan zen. Desertzaile asko eta gerraren lehen egunetan errenditu ziren.
  Ezin izan zen etsaia eduki mugako guduetan. Eta orduan Stalinek akats bat egin zuen, unitateak lerro nagusira erretiratzea debekatu eta frontea zuzentzeko eskatuz. Akatsa, ordea, zuzendu zen, baina berandu. Alemaniarrek ekainaren 28an hartu ahal izan zuten Minsk jada, erdiko Stalinen lerroa hautsita.
  Nahasmena areagotu baino ez zen egin. Ekainaren 30ean Japoniako eta bere sateliteen gerran espero zen sarrera gertatu zen. Beraz, oraingoz, Ekialde Urruneko tropen transferentziaz ahaztu behar izan genuen.
  Erdialdean Alemaniako aurrerapausoa zabaltzen ari zen. Hutsune handi bat zegoen etsi-etsian tapoitzen saiatu zirena. Baina naziek aurrera egin zuten eta uztailaren 16an Smolensken sartu ziren.
  Eskura zeuden erreserba guztiak borrokara botaz eta miliziak armapean jarriz, Stalinek eta Zhukovek erdialdean Fritz-en aurrerapena geldiarazi zuten. Baina Hitlerrek bere tropak hegoalderantz itzuli zituen. Naziek kalderero erraldoi bat sortu zuten Kieven, eta ia Ukraina osoa hartu zuten.
  Leningrado blokeatu, Krimea inbaditu. Etsaiaren ibilbideak 1941ekoa zirudien, karma gupidagabea. Baina aldeak ere nahiko nabarmenak ziren. SESBk 1941ean doako erreserba batzuk zituen, eta orain dena mobilizatua zegoen. Eta urrian erasoa gertatu zenean, defentsari eusteko ia ezer ez zegoela ikusi zen.
  1944ko azaroaren hasieran, naziek Mosku inguratu zuten, Stalinek Kuibyshev-era ihes egitera behartuz.
  Naziek, benetako historia ez bezala, nagusitasun numeriko nabarmena zuten. Mosku Iparraldetik eta Hegotik saihesteko nahikoa zatiketa izan zuten. Baina sobietar unitateak gehiegi zabaldu dira fronte ezberdinetan.
  Egia esan, 1941ean, mobilizazioen ostean, Stalinek Wehrmacht-en aurrean abantaila lortu zuen langile kopuruan, eta Hirugarren Reich-ak gerraren hasieratik zituen baino lau aldiz hegazkin eta tanke gehiago zituen. Eta gerrako lehen bost hilabeteetan, sobietar ekipamendu gehiago ekoiztu ziren benetako historian.
  Baina orain naziak denak dira, arma eta langileen kantitatearen eta kalitatearen alde. Eta Armada Gorriak 1941eko zauri berdinak ditu. Ukrainarren, baltarren eta nazio txiki askoren sistema sobietarengatik hiltzeko borondate eza barne. Traizio masiboa eta errepresioaren biktimen, desjabetu eta beste mota guztietako irainduen aurka. Sobietar erregimenaren etsai ideologikoak barne.
  Eta alemaniarrek ere Mendebaldea garaitu izanak traidore kopurua areagotzen du.
  Horregatik, ez da harritzekoa Mosku inguratuta egotea, eta alemaniarrek Donbass, Voronezh harrapatu eta Stalingradorantz joatea.
  1944ko negua, zoritxarrez, ez zen 1941ean bezain izoztua eta elurra izan. Hala ere, Moskuk heroikoki eutsi zion 1944ko abenduaren amaierara arte. Stalingrado 1945eko urtarrilean erori zen, eta horren aldeko borrokak ez ziren luzeegiak izan. Otsailean eta martxoaren hasieran, alemaniarrek eta haien sateliteek Kaukasoa eta Bakuko petrolio putzuak erabat harrapatu zituzten.
  Gero, erasoaldia Volgan zehar joan zen. Saratov-era, Kuibyshev-era, eta Orenburgera eta Kazanera.
  Stalinek Sverdlovskera ihes egin zuen. Kazan maiatzean erori zen. Udan, alemaniarrek eta japoniarrek Errusiaren sakonera mugitzen jarraitu zuten. Sobietar tropen erresistentzia erori egin zen. 1945eko abuztuaren 5ean Sverdlovsk hartu zuten. Eta 1945eko irailaren 3an, Stalinek azkenean amore ematea onartu zuen. Norbere bizitzaren eta askatasunaren truke.
  Bigarren Mundu Gerra amaitu da. Baina bakeak ez zuen asko iraun. Arma nuklearrak probatu ondoren, Hitler bere botere suntsitzaile izugarriaz sinetsi zen.
  Badirudi orain Japonia eta Estatu Batuak Hirugarren Reich-ek mundua menderatzeko bidean zeudela oraindik. Eta Führer-ek Gengis Khanek, Alexandro Handiak, Napoleonek, Troiako enperadoreak eta Suleiman Magníficoak batuta baino lur gehiago konkistatu bazituen ere, Japonia ere garaitzea erabaki zuen.
  Bigarren Mundu Gerra amaitu zenetik hiru urtera, karga nuklear indartsua zuten ehun misil balistiko eta kontinentalen artean estali zuten aldi berean Eguzki Sortzailearen herrialdea.
  Eta orduan hasi zen Wehrmacht-eko lurreko unitateen eta flotaren erasoa. Alemaniarrek nahiko azkar hartu zituzten Japoniako ondasunak Asian, eta metropolia bera bonba atomikoekin lurreratu zuten.
  Gutxi gora behera erresistentzia luzeagoa izan zen Eguzki Sortzailearen herrialdeko Pazifikoko jabetzak. Baina 1949ko ekainerako, dena amaitu zen. Orain Estatu Batuak garaitzea besterik ez zen geratzen. Gainera, bazegoen arrazoi bat. Amerikarrek, akordioaren aurka, hala ere, arma nuklearrak garatu eta euren proba sekretua egin zuten.
  Hitlerrek 1950eko urtarrilaren 1ean hasi zuen gerra, urte berrian hirurehun misil nuklear aldi berean jaurtiz.
  Eraso nuklear suntsitzaile batek Amerikako ehun hiri handi suntsitu zituen eta hainbat hamarnaka milioi pertsona hil zituen. Adolf Hitlerren krimen handienetako bat gehitu da ankerkeria higuingarrienen zerrenda luzeenari.
  Ondoren, Kanadaren inbasioa etorri zen, eta hegoaldetik Latinoamerikako diktadurarekin batera. Amerikarrak ahulduta eta harrituta zeuden, baina etsi-etsian borrokatu zuten. Ulertu zuten haientzat porrotak esklabotza eta heriotza geldo eta mingarria besterik ez zuela esan nahi.
  Horregatik, gerra guztietan etsiena izan zen. Eta urtebete baino gehiago iraun zuen, Hirugarren Reich-a berrehun karga nuklear gehiago botatzera behartuz, eta lur emankor asko basamortu erradioaktibo bihurtzera.
  Baina helburua, hala ere, lortu eta Hirugarren Reicharen azken etsaia garaitu zen. Eta horren ostean, mundu globalizazio deritzonaren prozesua hasi zen. Marka alemaniarra munduko moneta bakarra bihurtu zen. Nahiz eta formalki independenteak diren herrialdeak Hirugarren Reich-eko kolonia mailara murriztu ziren, tokiko autogobernu mugatua bakarrik mantenduz.
  Juduak eta ijitoak legez kanpo utzi zituzten: bilatu eta suntsitu zituzten. SSek purga handiak egin zituzten, eta haserretu ziren. Benetako amesgaizto bat heldu da - herensugearen ordua. Edo, zehatzago esanda, garai bat. Fuhrer mundu errealeko inperio totalitario bat eraikitzen ari zen espazioaren hedapenaren aldarrikapenarekin.
  1959an, Fuhrer-aren hirurogeita hamargarren urtebetetzearen ospakizunean, koroatze ofiziala egin zen, mundu osoko plebiszitu bat -super-enperadore titulua legitimatzen zuena-. Eta 1967an Adolf Hitler hil zenean, bere semeak bere titulua eta boterea heredatu zituen.
  Ordurako, Lurra planetak ilargian eta Marten koloniak sortu zituen Venusekin, eta kanpoko mundu izarretara hedatzeko prestatzen ari zen... Naziek inperio unibertsala nahi zuten - Star Reich-aren eraikuntza, ahal izateko. unibertso osoa amesgaizto batean murgildu.
  
  BERROGEI UHARTEKO ZALDUNEN ABENTURA BERRIAK
  Dimkak ezpata puskatu zuen eta, txundituta, begiak keinuka, kalean gelditu zen. Eskuak odolez estalita zituen eta ezpataz geratzen zena odolez beteta zegoen. Sirenek jo zuten. Udako hiri kalea. Eta poliziak martxan. Ondoren, kolpea bizkarrean makilarekin. Dimkak ia entzuten du:
  - Amore ematen dut!
  Eskuak atzera ekartzen dizkiote eta eskuburdinak hausten dizkiote. Mutikoak mina sentitzen du eskumuturretan sartutako metaletik. Furgoneta batera eramaten ari dira, bele beltz batera.
  Dimkak haserrea eta beldurra nahasten ditu. Iragana gogoratzen du. Uharte bat non haurrak ezpatekin beren existentziaren alde borrokatzen zuten. Egurrezkoa, baina mutikoa haserreak harrapatzen duenean, zorrotz landutako altzairu bihurtzen dira. Dimka hilabete pare bat baino gehiago egon zen bertan. Borrokatu, borrokatu, zauritu eta bere burua zauritu zuen. Nahiz eta pertsonalki traidorea hil zuen. Dena zen. Eta azkenean irabazi egin zuten.
  Pena da suntsitutako ontzian haurrak bakarrik geratzea. Eta bere neskarekin bakarrik ihes egitea lortu zuen. Halako abenturen ostean, kartzelak ez zuen herrialde bat zirudien.
  Ezpatarekin kolpatu zuen mutiko jazarlea, eta etzanda ikusi zuen, eta odol putzu bat atera zen.
  Kolpea hilgarria izan zen? Hain zorte txarra, Dimka, honen aurretik bere buruan abentura nahikorik ez balego bezala. Eta zer hilko balu? Kartzela? Gaizkileekin zelula zikin eta usaintsu batera eramango al dute?
  Eta noraino eseriko da? Hamalau urte besterik ez ditu. Hamar baino gehiago, legearen arabera, ez dute emateko eskubiderik. Agian dena ondo aterako da!?
  Laurogeita hamabigarren urteko patioan. Demokraziaz eta askatasunaz hainbeste hitz egiten den garaia, baina bandolerismoa indartzen ari da.
  Inbutua gelditu zen eta Dimka atera zuten. Ile beltza duen mutil eder eta beltzarana ez da bidelapur itxurarik, eskuburdinak kateatuta dituen biktima bat baizik.
  Dimka ia berehala eraman zuten ikerlariaren eta fiskalarengana.
  Aulki batean jarri ninduten.
  Ikertzaileak ohiko galdera batzuk egin zituen eta irribarre batekin esan zuen:
  - Zuek zauritutako umea hiltzen ari da! Beraz, erregutu Jainkoari hil ez dadin!
  Dimkak hasperen batekin erantzun zion:
  - Ez nuen nahi...
  Fiskalak paper bat luzatu zuen:
  - Hau aitortza bat da. Sinatzen baduzu, bermepean aske geratuko zara epaiketaren zain. Eta hor, adin gaztea eta poliziaren gidaritza falta ikusita, baldintzapean lortuko duzu!
  Dimkak paperari begiratu eta azkar irakurri zuen, eta ezezkoan burua astindu zuen:
  - Hemen esaten da nerabeak berak eraso egin ziola enpresari. Eta eraso egin didate!
  Galdetzaileak saguaren fisonomia zuen, eta bekain lodiak, gurg egin zuen:
  - Sinatu aholkatzen dizugun moduan! Bestela, kartzelan amaituko duzu. Orain, literalki, kasuz beteta gaude, eta epaitegiaren aurrean eseri beharko duzu denbora luzez. Eta han gelaxkan hiru oholen ilara daude oholetan, txapeldun ontzi bat izkinan eta zu bezalako berrogeita hamar mutiko urduri eta gose. Gaizkile mota ezberdinak. Eta zauritu duzun mutilak bizirik jarraitzen badu ere, ikerketak hiru urte iraungo du, eta gero beste urtebete eta epaiketa! Zure bizitzako urterik onenak infernuan igaroko dituzu!
  Fiskalak baietz egin zuen baietz eta baieztatu zuen:
  - Zuretzat neurri bat edo atxiloketa, edo ez irteteko konpromiso idatzia eta amak eta aitak eramango zaituzte. Aukera zurea da! Eta sinets iezadazu, gazteen koloniak jendez gainezka daude jada, eta pozik emango dizute probaldia. Baina gurekin liskartzen bazara, zalantzarik gabe, leku bat egongo da!
  Dimkak uste zuen ikertzailea eta fiskala ez zirela txantxetan ari. Eta hain zuzen ere, kartzelan ustel daitezke. Nahiz eta, bestalde, sinatzen badu aske geratuko direnik ez den egia. Adibide asko daude poliziek iruzurra egiten dutenean? Baina Dimka-n gauza nagusia burugogortasuna zen eta heriotzaren uharteetan egon ondoren argi eta garbi agertzen zen temakeria. Eta mutilak erabakitasunez esan zuen:
  - Ez!
  Ikertzaileak garrasi gogorra egin zuen:
  - Zer ez da?
  Dimkak gogor esan zuen:
  - Ez dut sinatuko! Eraso egin zidaten, kate batez zauritu nahi ninduten, eta autodefentsa izan zen!
  Ikertzaileak haserre egin zuen:
  - Ados orduan! Kartzelan, eseri aste bat jakintsuago!
  Fiskalak baietz egin zuen, sinatuz:
  - Bi hilabeteko espetxealdian egonda. Baina noski lehenago askatu dezakezu!
  Ikertzaileak haserre egin zuen:
  - Atxiloketak mutilari on egingo diola uste dut!
  Dimka bulegotik atera eta kartzelara eraman zuten. Eskuburdinek tindaka egin zuten, eta Mutikoak errepidean zehar katea zeharkatzea zen egin behar zuen gauza bakarra. Han onartu behar zuen.
  Dimka kate batekin ibili zen, bi poliziari kateatuta. Nahiko gaizki sentitu nintzen. Kartzela, zelula, kondena gaiztoak. Bai, eta arazoak sartu zituen, aitorpena sinatzeari uko eginez. Nahiz eta, bestalde, horren ostean ez duzun desengantxatuko.
  Dima lantegira eraman zuten. Izena, abizena, patronimikoa, zurekin baliotsuak.
  Gero shmon. Ertzain batek eta beroki zuriz jantzitako bi emakumek ispiludun gela batera eraman zuten mutikoa eta lanpara osagarriak piztu zituzten. Aginduak jarraitu zuen:
  - Erantzi!
  Dimkak hasperen egin zuen - shmon! Zergatik emakumeak galdetzen? Mutikoak bakeroak, kamiseta, zapatilak, jaka kendu zituen. Bere galtza motzak baino ez zituen geratu.
  Bata zuriz jantzitako emakume gazte batek honako hau esan zuen:
  - Ondo eraikia dago!
  Ofizialak deitu zuen:
  - Eta kendu kuleroak! Bizirik!
  Dimkak, lotsaz kiskaltzen, haiek ere kendu zituen. Nahi gabe gorritu eta estali zuen. Ertzaintzak deitu zuen:
  - Lasai! Eskuak josturan! Begiratu gertuagotik - hiltzailea da!
  Erizain baten itxura zuen beroki zuria zeraman emakume batek irribarre egin zuen eta eskularru meheak jantzi zituen, ikaraz:
  - Ez dugu halakorik ikusi! Lasai mutila, zure izebak sentituko zaitu!
  Dimaren gorpua aztertzen hasi zen. Uharteetan egondako egonaldian hazitako mutilaren iletik ibili nintzen. Arretaz orraztu hari bakoitza, ezkutuko zerbaiten bila. Agian dirua ere bai. Orduan distira egin zuen mutilaren belarrietan eta sudur zuloetan. Kontu handiz egin zuen, zerbait aurkitzeko asmoz.
  Orduan, burua irekiduran jartzeko agindu zuen, eta eskuak kokotsean sartu zituen. Eskua ahoan sartu zuen. Dimkak goma usaindu eta dastatu zuen mihiarekin. Emakumeak hortz, hortzak, masailen atzean sentitzen zuen. Mihiaren erroa sakatu zuenean, mutikoak oka eraso bat sentitu zuen. Bai, zein lotsagarria. Eskua amigdaletaraino joan zen, eta arnasa hartzea zaila egin zitzaion.
  Orduan, azkenean, emakumeak bidali zion eta irribarre egin zuen:
  - Ez dago ezer!
  Ofizialak agindu zuen:
  - Jarraitu Olga! Gaiaren arrisku berezia ikusita bilaketa pertsonalak sakonena izan behar du!
  Zuriz jantzitako emakumea Dimkaren bularra sentitzen hasi zen. Besoak altxatu eta besape azpitik begiratu zuen. Eta ustekabeko indarrarekin zilborra zapalduta. Dimka haserre egin zuen...
  Orduan emakumea gelditu egin zen eta galdetu zuen:
  - Tira, orain utz dezala okupa!
  Ertzainak burrunba egin zuen:
  - Ez da oso fidagarria! Begira bere uzkiari ere!
  Beroki zuriko emakumeak burua astindu zuen.
  - Honek baimen berezia behar du! Era berean, mutilaren leku intimoak egiaztatzeko!
  Ofizialak larriki agindu zuen:
  - Eseri, deabru txiki...
  Dimkak duintasunez erantzun zion:
  - Mutil bat naiz!
  Eta erraza bihurtu zen okupatzea. Hamar aldiz eserita. Horren ostean, emakumeek zolak aztertu, eta behatz artean pasatu.
  Horren ostean, Dimka ondoko gelan zegoen. Han beste ume batek, kartzelako uniforme batekin, zerora moztuta idazteko makina eskuetan zuela, esan zuen:
  - Zer berri?
  Ertzaintzak erantzun zion:
  - Bai, eta oso galgo!
  Mutilak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Ez da horren beldurgarria! Tira, eseri aulkian eta moztu ilea!
  Dimka eseri zen. Ez da atsegina biluzik egotea. Eta gero burusoila mozten zaituzte gaizkile bat bezala. Hori gutxi balitz, makina kamuts zegoen eta ilea moztea mingarria zen. Ile lodi eta beltza lurrera erori zen. Kondenatu gazte baten bota eraitsiek zapaldu zituzten. Bazirudien ile bakoitzarekin arima hilezkorraren partikula bat uzten ari zela, eta gero eta gutxiago aske zeundela. Dimaren aldartea apaldu egin zen. Haren aitzinean kartzelako gela bat zegoen, eta adingabe delitugileekin bilera bat.
  Hala ere, Dimka ez zen inoiz bere kideen beldur izan. Eta Berrogei Uharteak gogortu ondoren, ez da gehiago beldurgarria. Hala bada, borrokatuko du. Eta kartzela?
  Zer da beste proba bat. Hamalau urte besterik ez ditu eta bizitza osoa du aurretik.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"